Сергiй з Києва : другие произведения.

Святий Федiр Калiка (Новий) Київський (1942-2007)

Самиздат: [Регистрация] [Найти] [Рейтинги] [Обсуждения] [Новинки] [Обзоры] [Помощь|Техвопросы]
Ссылки:


 Ваша оценка:

  В iсторiї Києва i Київської Русi-України вже вiдомий один святий Федiр Калiка - преподобний Федiр Калiка (Старий), святий з Києво-Звiринецьких печер, пам'ять якого святкується 17 лютого - фактично в день народження Федора Тетянича, тiльки за "старим", григорiанським календарем. Наш Федiр теж має право називатись Калiкою, враховуючи його фiзичний недолiк, ушкоджену ногу, який вiн отримав ще в ранньому дитинствi i в тiй чи iншiй мiрi страждав вiд нього усе своє життя. Разом з тим, саме завдяки своєму недолiку i стражданням з ним пов'язаними Федiр Калiка (Новий) Київський отримав важливу науку i велику благодать вiд Бога. Вiн отримав досвiд поборювання своєї гординi, досвiд розумiння людей, в тому числi досвiд спiвчуття i розумiння людей, якi страждають, досвiд того, що людина здатна жити, творити, радiти життю, здобувати i роздавати благодать, славити Бога навiть будучи хворою i немiчною. В подальшому, в старшому вiцi Федiр не раз згадував про свiй недолiк з посмiшкою, як про таку собi благодать дану йому Богом - погляд на життя достойний справжнього святого. Згадується також, що i зi своїм Вчителем - Видатним Художником, який не лише навчив його малювати, але i звернув увагу на те, що справжнiй художник - так чи iнакше вчитель i людина, яка розкриває iншим людям очi на навколишнiй свiт, давши таким чином важливий життєвий урок i поштовх до подальших пошукiв iстини, самоосвiти, самопiзнання i саморозвитку, роботи над собою на усе життя, київський чудотворець познайомився не де небудь, а саме у лiкарнi, де у 14-рiчному вiцi вимушений був лежати через своє калiцтво. Звiсно ж будь-яка хвороба i недолiк це горе i грiх, але деякi люди здатнi в цьому з Божою помiччю угледiти Благодать i Милiсть Божу. Федiр Калiка (Новий) Київський був одним з таких людей i бiльш того, багатьох навчив i продовжує i далi цiй хитромудрiй робочо-християнськiй науцi навчати. Господи, помилуй! Радуйся київський чудотворче i моли Бога за нас грiшних! Фрипулья!
 Ваша оценка:

Связаться с программистом сайта.

Новые книги авторов СИ, вышедшие из печати:
О.Болдырева "Крадуш. Чужие души" М.Николаев "Вторжение на Землю"

Как попасть в этoт список
Сайт - "Художники" .. || .. Доска об'явлений "Книги"