Сергiй з Києва : другие произведения.

Трiйця китайських народних святих i Свята Трiйця

Самиздат: [Регистрация] [Найти] [Рейтинги] [Обсуждения] [Новинки] [Обзоры] [Помощь|Техвопросы]
Ссылки:


 Ваша оценка:

  Сучасна робочохристиянська краснокозача євразiйська iнтегральна фiлософiя Землi Пiднебесної (天下, 天下的土), Добре Слово (福音,好言) i фiлософiя Небесного Владики (天主, 天上的主), Бога-Христа (神-基督), Його Фрипульї (福日普力呀丫) i Його людей (神人), грiшних, але вiльних по волi Його. Виявляється у традицiйному свiтоглядi Китаю (中國) теж присутня Свята, Божественна Трiйця (聖三一), Троє Святих, Троє Благословенних, Троє Чистих (三清). Це наштовхує на роздуми, що можливо китайський народний свiтогляд, який називають в т.ч. даосизмом, в свiй час зазнав впливу козацько-християнського свiтогляду, того чи iншого народного рiзновиду робочого християнства, яке колись потрапило на терени Китаю з Благодатного Заходу, з країн центральної Євразiї, Степу Безкрайнього або ж навпаки - перед нами передбачення, явлене людству Вiчним Небом (天主) в образi трiйцi святих (三一神人) Землi Пiднебесної (天下) про майбутнє явлення Бога-Христа (神-基督) i Його людей (神人), вiрних Триєдиного Божества (三一神) i Його Благодатi на цих теренах, особливо враховуючи, що китайське поняття Дао (道), уособленням якого якраз i є Свята Трiйця (聖三一, 三清) даосiв зараз все частiше пов'язують з вiдомими у європейськiй i скiфоросiйськiй, євразiйськiй фiлософiї робочохристиянськими i краснокозачими поняттями Бог, Iстина, Життя, Добро, Правда, Слово-Логос, Шлях i т.д.
  
  Виглядає, що iмена китайської народної, даоської трiйцi, трiйцi святих (三一神人) досить знаковi, що теж наштовхує на роздуми. Iм'я Первiсний Небесний Владика, Перший Начальник (元始天尊) цiлком може бути нiчим iншим, як одним з iмен Бога-Отця, Небесний Iмператор, Духовний Скарб (靈寶天尊) - Бога-Сина, Царя-Христа i Височайший Древнiй Владика, Сила Життя (道德天尊) - Святого Духа... Враховуючи особливостi китайської мови i гонiння на християнство в iмператорському Китаї старих часiв таке iносказання, такий "шифр" (якщо це дiйсно "шифр") не викликає нiчого дивного.
  
  Господи, помилуй! Мати Божа i всi святi, молiть Бога за нас грiшних! Благодать Безмежжя сяє серед горя i бiди! Фрипулья!
  
  Iнформацiя для роздумiв i критичного робочо-християнського фiлософського аналiзу
  http://azbyka.ru/xristos-vechnoe-dao
  https://ru.wikipedia.org/wiki/Даосский_пантеон https://en.wikipedia.org/wiki/Three_Pure_Ones
 Ваша оценка:

Связаться с программистом сайта.

Новые книги авторов СИ, вышедшие из печати:
О.Болдырева "Крадуш. Чужие души" М.Николаев "Вторжение на Землю"

Как попасть в этoт список
Сайт - "Художники" .. || .. Доска об'явлений "Книги"