Сергій з Києва : другие произведения.

Федір Тетянич, Фрипулья Бога-Христа у селі Шрамківка Черкаської області

"Самиздат": [Регистрация] [Найти] [Рейтинги] [Обсуждения] [Новинки] [Обзоры] [Помощь|Техвопросы]
Ссылки:


 Ваша оценка:

  Федір Тетянич (1942-2007) - український козак, художник, філософ, юродивий Христа ради і неканонізований святий і чудотворець з Києва, який як мінімум один раз бував у Шрамківці у 1990х рр. у свого дядька Івана Гончаренка, вчителя Шрамківської школи. Нащадок старих козацько-християнських родів, трудових і бойових козаків-християн, воїнів Бога-Христа з діда-прадіда, осадників і жителів сіл Броварського району Київської області таких як Княжичі, Гоголів, Дударків, Требухів тощо. Залишив багатий і строкатий творчий, художній і філософський спадок. Його роботи є в Смоленську і Москві. Деякі картини потрапили до музеїв США. Особисто був знайомий, спілкувався і товаришував з багатьма видатними людьми України, РФ і Радянського Союзу. Зокрема особисто знав і спілкувався з українським письменником і філософом Олесем Бердником і російським співаком Володимиром Висоцьким. Ще в 1970х рр. почав говорити про розпад Радянського Союзу і подальший строкатий і непередбачуваний розвиток держав і суспільств, які виникнуть на його основі, по суті передбачив все те, що ми бачимо зараз. Важливе місце у його світогляді займали поняття Безмежжя (Благодатна Безкінечність) і Фрипулья (щось на зразок Благодаті Божої, яку Бог являє для людей і через людей). Саме під іменем Фрипулья був відомий у мистецькій спільноті Києва. Чи не один з перших в Україні і Союзі почав робити вуличні вистави-перфоманси так само як впроваджувати нові ідеї, засоби і технології в сфері мистецтва (авангард). Був добре обізнаний з народною козацько-християнською традицією і багатовіковою історією Київської Русі-України, як справжній козак не міг байдуже дивитися на те, що відбувається навколо нього, своїми подвигами у сфері мистецтва вносив свою скромну лепту на благо і спасіння українського народу і людства в цілому. Було б чудово, якби в Шрамківці більше дізналися і освоїли його багате і нестандартне творче насліддя і можливо якось увіковічнили його пам'ять. Господи, помилуй! Царство небесне і вічна пам'ять. Дядьку Федосю, твори чудеса!
 Ваша оценка:

Связаться с программистом сайта.

Новые книги авторов СИ, вышедшие из печати:
Э.Бланк "Пленница чужого мира" О.Копылова "Невеста звездного принца" А.Позин "Меч Тамерлана.Крестьянский сын,дворянская дочь"

Как попасть в этoт список
Сайт - "Художники" .. || .. Доска об'явлений "Книги"