Рось Анна : другие произведения.

I вiтер розвiє печалi Кн1 Тiльки обiйми мене

Самиздат: [Регистрация] [Найти] [Рейтинги] [Обсуждения] [Новинки] [Обзоры] [Помощь|Техвопросы]
Ссылки:


 Ваша оценка:
  • Аннотация:
    Українська версiя книги. Книга "I вiтер розвiє печалi" є iсторичним фентезi i присвячена батькам Валентина Фелiксовича Ясенецького-Войно (Святого Луки). В першiй книзi пiд назвою "Тiльки обiйми мене" розповiдається про зустрiч молодого провiзора Фелiкса з дев"ятнадцятирiчною Марiєю, про зародження їх почуттiв, про першi радощi та прикрощi, що чекали на молоду сiм"ю. В першiй книзi дiї вiдбуваються в мiстi Перекопi.


I вiтер розвiє печалi

Книга 1

Тiльки обiйми мене

   На новому мiсцi
   До Перекопу Фелiкс дiстався на перекладних поштовим екiпажем. Прибувши на поштову станцiю, вiн запитав у мiсцевого вiзника, чи близько знаходиться аптека пана Кундiна.
   - Сiдайте, пане, вмить доставимо, - запросив вiзник, стрибаючи на козли.
   Фелiкс сiв в прольотку, поставивши поруч невелику поклажу.
   - Вйо! - крикнув вiзник, пiдганяючи коня.
   Фелiкс розглядав вулички провiнцiйного мiстечка Таврiйської губернiї. Тут i там снували люди. Перекоп славився видобутком солi, причому кращої в Європi. Тому тут було багатолюдно - сюди стiкалися численнi купецькi i чумацькi каравани.
   Проїжджаючи, Фелiкс побачив ринок, де юрмилися кумасi з великими кошиками. Ось булочна. Далi гостинний двiр, де господарi привiтно приймали подорожнiх, пропонуючи не тiльки ночiвлю та смачний обiд, а й амбри для розмiщення товарiв. Тут же надавали кiнськi сараї для вiдпочинку коней.
   "Ось гiмназiя, - зауважив собi молодий чоловiк, - вочевидь, для дiвчаток".
   - Приїхали, пан, - нарештi сказав вiзник, зупиняючи прольотку бiля ганку з написом "Вiльна аптека".
   Фелiкс розплатився з ним.
   - Дякую, пане, - крикнув задоволений вiзник, поганяючи коня.
   Фелiкс вiдкрив дверi, одразу задзвенiв дзвоник. Увiйшовши, молодий чоловiк побачив просторе чисте примiщення. Аптекар рокiв шiстдесяти вiдпускав жiнцi з хлопчиком грудний елiксир i засiб вiд нежитю в картоннiй коробцi.
   - Дякую вам, пане, - сказала жiнка, поправляючи очiпок. - Ах, так, забула запитати, чи є у вас рисова пудра, - згадала вона.
   - Неодмiнно, панi, - вiдповiв аптекар, подаючи коробочку з найтоншим ароматом iланг-iлангу i рожевого масла.
   - От спасибi, ось Марiйка буде рада, - сказала жiнка i подала грошi, щоб розрахуватися.
   Аптекар, вiдрахувавши здачу вiдвiдувачцi, запитав у молодого чоловiка:
   - Чим можу бути корисний, пане?
   Дiвчина, протираючи численнi баночки на полицi з парфумами, непомiтно глянула на симпатичного молодика.
   - Можу я бачити пана Кундiна, Дмитра Йосиповича? - запитав Фелiкс.
   Аптекар здивовано пiдняв брови i запитав:
   - Як зволите доповiсти?
   - Провiзор Фелiкс Станiславович Ясенецький-Войно, - представився Фелiкс.
   - Дуже приємно, хвилинку, - сказав аптекар i зник за внутрiшнiми дверима.
   Через пару хвилин вiн повернувся:
   - Прошу вас, Дмитро Йосипович вас чекає, - сказав аптекар, пропускаючи вперед молодого провiзора.
   З кiмнати навпроти назустрiч Фелiксу вийшов чоловiк рокiв п'ятдесяти, приємної зовнiшностi, з вусами, коротко пострижений, в окулярах.
   - Здрастуйте, здрастуйте, Фелiкс Станiславович, чекаємо вас з нетерпiнням, - посмiхнувся господар аптеки, простягаючи руку для вiтання. - Як дiсталися?
   - Дякую, добре, Дмитро Йосипович, - вiдповiв Фелiкс, потискуючи долоню.
   - Ви прямо з Києва?
   - Нi, з Охтирки Харкiвської губернiї, з минулого року працював там управляючим вiльної аптеки, поки не призначили до вас.
   - Дуже добре, значить, у вас вже є досвiд роботи на посадi управляючого. Що ж, ласкаво просимо. Сьогоднi ви влаштовуйтеся, тут неподалiк здають затишну кiмнату, Федiр Гнатович, наш аптекар, дасть вам адресу. А завтра прошу до нас, приймайте господарство в управлiння.
  
   Повна версiя на АНДРОНУМI
   https://andronum.com/product/ros-ganna-tilki-obiymi-mene/
  

 Ваша оценка:

Связаться с программистом сайта.

Новые книги авторов СИ, вышедшие из печати:
О.Болдырева "Крадуш. Чужие души" М.Николаев "Вторжение на Землю"

Как попасть в этoт список
Сайт - "Художники" .. || .. Доска об'явлений "Книги"