Рось Анна : другие произведения.

Хто розфарбував каченя

Самиздат: [Регистрация] [Найти] [Рейтинги] [Обсуждения] [Новинки] [Обзоры] [Помощь|Техвопросы]
Ссылки:


 Ваша оценка:
  • Аннотация:
    Казка з малюнками для малюкiв 2-4 рокiв


0x01 graphic

(казка для дiтей 2-4 рокiв)

Хто розфарбував каченя

  
   У однiєї качечки, що мешкала в мiсцевому ставку, народилося абсолютно бiле каченя.
   0x01 graphic
   "Ох, ох, ох, - зiтхала качечка, - як же ти будеш жити, коли ти такий бiлий?".

*

   Каченя трiшки пiдрiс, вiн грав зi своїми темненькими сестрами-качечками.
   - Давай грати в хованки! - говорили качечки, i каченя що було сил плив до очерету ховатися.
   0x01 graphic
   Сховається вiн за купину, а качечки його все-одно знаходять, сховається вiн за кущики, а качечка кричить: "Бачу, бачу".
   Вiн же був такий бiлий, що його вiдразу було видно в заростях.
   Сидить качечка-мама, мало не плаче. Поруч пропливав лебiдь-шипун.
   0x01 graphic
   - Кiорр-кiорр, чого зажурилася, сусiдко, - запитує.
   А качечка каже:
   - У мене каченя зовсiм бiлий, як йому жити? Он, сестри пiдростуть, розлетяться, хто з ним захоче водитися? Зловлять його мисливцi, вiн i в заростях сховатися не зможе.
   - Я теж бiлий, - вiдповiв лебiдь-шипун, - не скаржуся. Менi кажуть - який гарний! А давай я твоєму синочку трохи дам фарби на нiс, вiн буде теж гарний.
   Лебiдь пiдкликав до себе бiлого каченя, потерся носом об його нiс, i нiс каченяти став яскраво-малиновим.
   0x01 graphic
   Сумує качечка, а тут гоголь пропливає, запитує:
   - Кра-кра, чого, качечко, сумуєш?
   - Так каченя у мене бiлий, як йому жити в ставку?
   - А я йому на головi смужку зелену намалюю, ось пiр'ячкам терну. Ах, який гарний! - сказав гоголь, дивлячись на каченятко, i поплив далi.
   0x01 graphic
   Качка подивилася на свого каченя i продовжувала сумувати.
   - Карр-карр, чого зажурилася, сусiдко, - запитала жовта чапля, що гуляла на бережку.
   - Так каченя у мене бiлий, чи не сховається в заростях, - вiдповiла качечка.
   Жовта чапля каже:
   - Я йому боки крильцями жовтими терну, у мене жовтої фарби багато!
   Потерла жовта чапля каченя, стали його грудка i боки жовтими, а мама-качка все сумує i сумує.

*

   Прилетiв одуд.
   - Уп-уп-уп, що ти, качечко, невесела? - питає.
   - Каченя у мене бiлий, - вiдповiдає качечка - не уживеться в ставку.
   - Який же вiн бiлий? - каже одуд, - а я з ним смужками подiлюся, чорно-бiлими. Їх у мене багато!
   0x01 graphic
  
   Потер одуд каченя i на ньому вималювалися смужечки. Гарний!
   А строкатий голуб з дерева спостерiгав, як бiлого каченятка розфарбовували. Пiдлетiв до бережку, сiв на гiлку, каже:
   - Гуу-гу-гу, качечко, я твоєму каченятi шийку пофарбую в фiолетовий колiр, ось красень буде!
   Пофарбував строкатий голуб шийку каченятi, качка дивиться, не впiзнає свого каченя, навiть розгубилася.

*

   Тут i голуба рибалочка прилетiла, каже:
   - Пiiк - пiiк, що ви без мене каченя розфарбували? Я йому синi смужки на крильцях намалюю! I хвостик розмалюю!
   Вона потерла крильце каченяти своїми синьо-блакитними крилами.
   0x01 graphic
  
   - Стiй, стiй! - зупинив його самець iволги, пiдлiтаючи до компанiї, - хвостик золотистий я розмалюю! Ось красень, ось красень! Фю-Тiу-Лiу, - заспiвав вiн вiд радостi.

*

   Качечка дивиться на свого каченя, очам не вiрить. Такий яскравий, такий чудовий!
   - Ледве встигла, - сказала маленька малинiвка, - дайте менi йому щiчки мандариновi зробити!
   Малинiвка почала швидко фарбувати пiр'ячко каченятi на щiчках, примовляючи:
   - Цик-цик, цик-цик. Чудово!

*

   Качка пiдпливла до свого каченяти, вiн був справжнiй красень. Всi птахи дивилися на каченя i говорили:
   - Дивовижно! Красень!
   - Це мандариновий каченя, - сказала сова, яка з дерева спостерiгала, як фарбували бiлого каченятка.
   0x01 graphic
   - Мандаринка! Каченя-мандаринка, - кричали птахи i плескали крилами.

*

   Мама-качечка поправила каченятi пiр'ячко на грудях i сказала:
   - Просто красень! Дякую вам, сусiди дорогi!
   0x01 graphic
   Мандариновий каченя був дуже задоволений, адже мама-качка тепер їм пишалася.
   З тих пiр всi каченята качки-мандаринки мають таке яскраве пiр'ячко.
  

 Ваша оценка:

Связаться с программистом сайта.

Новые книги авторов СИ, вышедшие из печати:
О.Болдырева "Крадуш. Чужие души" М.Николаев "Вторжение на Землю"

Как попасть в этoт список
Сайт - "Художники" .. || .. Доска об'явлений "Книги"