Рось Анна : другие произведения.

Книга 3 Веселий цирк, або Ближнiй бiй

Самиздат: [Регистрация] [Найти] [Рейтинги] [Обсуждения] [Новинки] [Обзоры] [Помощь|Техвопросы]
Ссылки:


 Ваша оценка:
  • Аннотация:
    Перед вами третя книга з серiї "Пес Барбос йде по слiду". Прочитавши книгу, ви дiзнаєтеся, чому Барбос перестав переслiдувати вовка, i познайомитеся з бабусею Розi. Ви дiзнаєтеся, що сталося пiд час циркової вистави i хто переодягнувся клоуном. Також ви дiзнаєтеся, як малюки провели свої канiкули, з ким вони познайомилися, якi добрi справи вони робили i що сталося на збираннi врожаю. А ще ви дiзнаєтеся, чому навчився Мишко на канiкулах i що вiн привiз в подарунок для Совушi. Якщо вам сподобається ця книга, то шукайте наступну.


ПЕС БАРБОС ЙДЕ ПО СЛIДУ

Веселий цирк, або Ближнiй бiй

   Знахiдка
   Сiрий вовк стояв пiд вiкном лiсової школи. "У-у-у!" - затягнув вiн, коли в актовому залi заспiвали: "Як добре, що у свiтi друзi є". "Ех, добре звучить, менi б на сцену, ось я б заспiвав!" - подумав вовк.
   Раптово дверi школи вiдчинилися i звiдти з гавкотом вискочив пес Барбос. "Овва! Таку пiсню зiпсував", - встиг подумати вовк i кинувся навтьоки. Вiн вибiг зi шкiльного двору i помчав через лiс до рiчки. "Ось переслiдує собачий пес, бач, як швидко бiгає, - думав вовк набiгу, - треба тiкати! Ех, яка ганьба, гроза лiсу, вiд собаки тiкаю, як останнiй боягуз. Але нiчого, вiдiллються тобi, Барбос, вовчi сльози". Сiрий галопом наближався до берега рiчки. Вiн хотiв заплутати свiй слiд на водi, щоб Барбос не змiг переслiдувати його по нюху, але Барбос не вiдставав, бiг по п'ятах.
   Недалеко був брiд, вовк кинувся до нього, щоб перебратися на iнший берег рiчки. Барбос хотiв його переслiдувати, поки не зловить, але раптово вiн почув на березi: "Бе-бе! Спасi-i-iть! Бе-бе!". Барбос зупинився i подивився, хто кличе на допомогу. На березi стояло прив'язане до кiлочка маленьке ягня.
   - Бе-бе! - знову закричав малюк.
   - Гав! Чого кричиш? - запитав Барбос.
   0x01 graphic
   - Мене вовк вкрав, я хочу додому до бабусi, бе-бе, - хникав ягня.
   Барбос озирнувся по сторонах. Сiрий вовк уже був далеко. "Переслiдувати вовка i кинути ягнятко? - подумав пес. - Нi, малюка в бiдi кинути не можу. Я тебе все одно зловлю, Сiрий. Нiкуди вiд мене не дiнешся".
   - Гаразд, пiдемо до твоєї бабусi.
   - Спа-а-асибi, - промекав ягня.
   Барбос вийняв кiлочок з рiчкового пiску i повiв малюка в село.

*

   - Ось тобi й маєш, знайшовся! А бабуся твоя поїхала. Такi справи, - сказав дiдусь-сусiд. - Подумала, що тебе вовк з'їв i поїхала вiд розладу нервiв.
   - Бе-бе! - заплакав малюк. - Куди ж менi дiва-а-атися? Бе-бе.
   - Я б узяв тебе до себе, але у мене ж козел мiй Боня в хлiвi, чи не уживеться вiн з тобою, - почухав лоба дiдусь.
   - Бе-бе! - бекав ягня.
   - Ти це, ти не плач, - сказав Барбос, - я тебе до своєї бабусi Розi вiдвезу. Вона маленьких любить. Може, не вижене.
   0x01 graphic
   - Чи не вижене? - запитав з надiєю малюк. - Я буду їй всi бур'яни на городi вискубувати, буду допомагати, - пообiцяв вiн.
   - Ну, раз будеш допомагати, то точно не вижене, - посмiхнувся пес.Новий охоронець
   Шкiльний концерт закiнчився.
   - А тепер кiлька оголошень, - сказав директор-олень. - Дiти, завтра починаються шкiльнi канiкули. Я сподiваюся, що на канiкулах ви не будете пустувати, не будете самi бродити по лiсi. Завтра вранцi я вас чекаю в школi.
   - Як! Завтра ж канiкули! Завтра в школу не йти! - дивувалися школярi.
   - Дiти, завтра в школi буде циркова вистава. Цирковi артисти перед гастролями погодилися приїхати до нас i виступити, - сказав Олень Оленевич.
   - Ура! Здорово! Цирк! - кричали радiснi дiти.
   - Тихо, тихо, - посмiхався директор. - Я знаю, що вам не терпиться побачити виставу, але почекаємо до завтра. Ще одне оголошення. У нас новий охоронець. Його звуть Рекс. Прошу на сцену.
   Рекс пiднявся на сцену i став поруч з Оленем Оленевичем.
   - Дiточки, - продовжував директор, - прошу слухатися Рекса i виконувати його вказiвки.
   0x01 graphic
   - А де Барбос? - крикнув хтось iз залу.
   - Пес Барбос на важливому завданнi, - вiдповiв директор. - Зустрiнемося завтра. Зараз всi по домiвках.

*

   За першокласниками приїхав автобус. Малюки було приголомшенi новиною про змiну охоронця. Вони так полюбили Барбоса! Рекс увiйшов в автобус i сiв на сидiння.
   - А скажiть, будь ласка, де ваш значок? - запитав єнотик у охоронця.
   - Я його заховав, щоб нiхто стороннiй не знав, що я охоронець, - вiдповiв Рекс. - Буду працювати пiд прикриттям.
   Йоїчка запитала у Йойо:
   - Ми будемо його прикривати?
   - Швидше вiн нас буде прикривати, - примружив око Йойо. - А там подивимося, який вiн охоронець.
  
   ПОВНА ВЕРСIЯ КНИГ НА ЯКАБУ
   https://www.yakaboo.ua/ua/author/view/Anna_Ros_
  
   В СЕРIЮ ВХОДЯТЬ КНИГИ:
   Книга 1 Смiливий їжачок, або Дуже дороге слово "нi"
  Книга 2 Вiрний друг, або Пес Барбос спiшить на допомогу
  Книга 3 Веселий цирк, або Ближнiй бiй
  Книга 4 Засiдка, або Невгамовна бабуся Розi
  Книга 5 Раз Дiд Мороз, два Дiд Мороз
  Книга 6 Перший улов, або Кiт Матрос йде на справу
  Книга 7 Велика мандрiвка, або Канiкули почалися
  

 Ваша оценка:

Связаться с программистом сайта.

Новые книги авторов СИ, вышедшие из печати:
О.Болдырева "Крадуш. Чужие души" М.Николаев "Вторжение на Землю"

Как попасть в этoт список
Сайт - "Художники" .. || .. Доска об'явлений "Книги"