Рось Анна : другие произведения.

Книга 2 Вiрний друг, або Пес Барбос спiшить на допомогу

Самиздат: [Регистрация] [Найти] [Рейтинги] [Обсуждения] [Новинки] [Обзоры] [Помощь|Техвопросы]
Ссылки:


 Ваша оценка:
  • Аннотация:
    Звiрята-першокласники, з якими ви познайомилися в першiй книзi пiд назвою "Смiливий їжачок, або Дуже дороге слово " нi "", продовжують вчитися в лiсовiй школi. Прочитавши другу книгу пiд назвою "Вiрний друг, або Пес Барбос поспiшає на допомогу", ви дiзнаєтеся, хто взявся за розум, чому зайчисько пiшов зi шкiльного двору i що з ним сталося, як загубився єнотик i хто його врятував. Ще ви познайомитеся з новими героями, а хорошi вони чи поганi - судiть самi. Давайте почитаємо i подивимося яскравi iлюстрацiї. А якщо ви захочете дiзнатися продовження iсторiї, то шукайте третю книгу. А називатися вона буде "Веселий цирк, або Ближнiй бiй".


ПЕС БАРБОС ЙДЕ ПО СЛIДУ

Вiрний друг, або Пес Барбос спiшить на допомогу

   Погоня
   Пес Барбос сидiв на березi моря i дивився, як рибалка ловить рибу вудкою.
   - Клює! Клює! Гав-гав! Тягни! - пiдказав пес невдасi-рибалцi.
   Рибак схаменувся i потягнув вудку. На гачку бовтався великий бичок. Рибак зняв улов i поклав у вiдро. Одягнувши на гачок черв'ячка, вiн знову закинув вудку в море.
   "Добре як, - думав Барбос, прикривши очi. - День сьогоднi теплий задався. Ех, шкода лiто швидко пролетiло! Може скупатися? - вiн помацав лапою воду. - Нi, не хочеться, вже прохолодна вода, жовтень на носi. А там i зима", - Барбос зiщулився, уявивши холодний вiтер i мокрий снiг.
   Вiн вiдкрив очi. "Сонечко пригрiває, треба грiтися поки тепло i сухо, - вiн вдихнув на повнi груди морське повiтря. - Морем пахне, а море сьогоднi спокiйне, ласкаве".
   Роздуми Барбоса перервав крик кота Матроса:
   - Барбос! Чого боки вiдлежуєш? Поїхали кататися!
   Пес побачив на новенькому надувному моторному човнi кота.
   0x01 graphic
   - Твiй човен? - здивувався Барбос.
   - Ну, а чий же iще? Звичайно, мiй, - гордо сказав кiт. - Новенький, з полiпшеним мореплавством, мiж iншим, не боїться очерету i солоної води.
   - Ну, раз запрошуєш, - сказав Барбос i стрибнув на палубу.
   - Ох, i покатаю! - кiт Матрос завiв мотор, i човен рвонув з мiсця. - Тримайся!
   Човен м'яко поплив по хвилях.
   - Класно! - закричав Барбос, перекрикуючи шум мотора.
   Було й справдi здорово. Вiтерець розвивав неслухняну хвилясту шерсть Барбоса. "Щасливчик кiт Матрос, - подумав пес, - везе ж деяким".
   Не встиг пес Барбос насолодитися морською прогулянкою, як почув звук гучномовця:
   - Надувний моторний човен, наказую - зупинiться! Надувний моторний човен, наказую - зупинiться!
   Пес повернув голову i побачив, що їх переслiдує патрульний катер.
   Коту довелося заглушити мотор.
   0x01 graphic
   - Наказую - лапи за голову, - сказав пес патрульної служби на iм'я Дозор. - Переходьте на патрульний катер.
   - В чому справа, начальнику? - запитав кiт.
   - А в тому рiч, що човен цей числиться в угонi, - вiдповiв суворо Дозор.
   - У викраденнi? - здивувався пес Барбос. - Ти ж казав - твiй, - дорiкнув вiн коту.
   Кiт знизав плечима:
   - Ну, подумаєш, взяв покататися на годинку, - поворушив вiн вусами. - А хiба не здорово було!?
   - Ех ти, а я повiрив, - засмутився пес, - покаталися, - зiтхнув вiн.
   Нова служба
   Барбос сидiв в кабiнетi начальника районної полiцiї.
   - Докотився! - сказав старий полiцейський пес Полкан. - Твiй портрет висить поруч з морськими пiратами i лiсовими розбiйниками! Їх розшукує полiцiя!
   Барбос опустив очi i шмигнув носом.
   0x01 graphic
   - А, мiж iншим, я знав i дiда твого, i батька. З дiдом твоїм ми навiть товаришували! Вiн в молодостi працював на поштi, головним охоронним псом. Знаєш, яка це вiдповiдальна робота? - примружив око пес. - Пошта, телефон i телеграф - найважливiшi об'єкти країни.
   Барбос з цiкавiстю глянув на бувалого пса, знайомого з його дiдом.
   - I батька твого я знаю. Вiн склади охороняє. У минулому роцi медаль отримав за хоробрiсть. Один проти трьох злодiїв бився, не побоявся. А ти що? То хулiганив, то в бiйку вв'язався.
   Барбос опустив очi:
   - Так я ж за праве дiло, я ж це, я бабусю захищав, у неї з сумки сосиски хотiли поцупити, - виправдовувався вiн.
   - А хто розлив банку сметани у молочника? - згадав полiцейський пес.
   - Так вiн її на дорогу поставив, а я на самокатi якраз їхав, за травою не бачив я банки цiєї.
   - На все ти знаходиш виправдання. А тепер ось з котом Матросом зв'язався. Човен викрали.
   - Як викрали? Матрос сказав, що то його човен. Ми ж тiльки покататися хотiли, - знiтився Барбос.
   - Покататися! А господар вже заяву в полiцiю написав.
   Пес Барбос притих.
   - Ти ось що, Барбос, ти або за розум берись або вiдправимо тебе в'язницю вартувати.
   - Не треба в тюрму, там же на ланцюзi сидiти, - невдаха-пес почухав потилицю.
   - Значить у тебе один вихiд - взятися за розум.
   - Як же за нього взятися, за розум? Ось якщо б менi полiцейським псом стати! Гончаком! - сказав Барбос мрiйливо.
  
   ПОВНА ВЕРСIЯ КНИГ НА ЯКАБУ
   https://www.yakaboo.ua/ua/author/view/Anna_Ros_
  
   В СЕРIЮ ВХОДЯТЬ КНИГИ:
   Книга 1 Смiливий їжачок, або Дуже дороге слово "нi"
  Книга 2 Вiрний друг, або Пес Барбос спiшить на допомогу
  Книга 3 Веселий цирк, або Ближнiй бiй
  Книга 4 Засiдка, або Невгамовна бабуся Розi
  Книга 5 Раз Дiд Мороз, два Дiд Мороз
  Книга 6 Перший улов, або Кiт Матрос йде на справу
  Книга 7 Велика мандрiвка, або Канiкули почалися
  

 Ваша оценка:

Связаться с программистом сайта.

Новые книги авторов СИ, вышедшие из печати:
О.Болдырева "Крадуш. Чужие души" М.Николаев "Вторжение на Землю"

Как попасть в этoт список
Сайт - "Художники" .. || .. Доска об'явлений "Книги"