Рось Анна : другие произведения.

Книга 4 Засiдка, або Невгамовна бабуся Розi

Самиздат: [Регистрация] [Найти] [Рейтинги] [Обсуждения] [Новинки] [Обзоры] [Помощь|Техвопросы]
Ссылки:


 Ваша оценка:
  • Аннотация:
    Перед вами четверта книга iз серiї "Пес Барбос йде по слiду". Ви пам"ятаєте, що бабуся пса Барбоса прихистила у себе ягня Персика? Хто захоче вкрасти ягня i як поведе себе бабуся Розi? Що вона задумає i вiд кого отримає похвалу? Прочитавши книгу, ви дiзнаєтеся, хто ще оселиться в домi доброї бабусi i який ще герой серiї пiде служити в полiцiю. Читайте i про все дiзнаєтеся. Приємного читання.


Засiдка, або Невгамовна бабуся Розi

   Заплутати слiди
   Лисиця, перехитривши охоронця з полiцейської дiльницi, утекла i поспiшила до лiсу. "Де б сховатися? - думала вона, петляючи навколо дерев i сосен та плутаючи слiди. - Додому менi не можна йти, там мене будуть шукати. Треба шукати Сiрого вовка, вiн щось придумає, - вирiшила лисиця. - Так, але де ж знайти Сiрого? I поїсти б чогось, зранку анi крапельки в ротi".
   Так лисиця добрела до старого, високого дуба. "О, кабанчик тут", - зрадiла лисиця.
   - Кабанчику! - покликала вона.
   Кабан пiдняв голову, озирнувся навколо i пiдiйшов до лисицi:
   - Чого кричиш на весь лiс, ворон лякаєш?
   - Що робиш? Що ти там шукав?
   - Жолудi я збирав на обiд. Саме час жолудi збирати. Вони такi смачнi, - прицмокнув кабан.
   0x01 graphic
   - Справдi? - недовiрливо сказала лисиця, пiднiмаючи жолудь i розкушуючи його. - Фу, яка гидота, - плюнула вона. - Може, пригостиш чимось смачнiшим? Я така голодна!
   - Тихо, тихо ти, не здiймай галас, - зупинив її кабан.
   - Чого це ти такий полохливий став? - здивувалася лисиця.
   - Тут за кожною ялинкою засiдка, - тихо сказав кабан. - I в будинок тебе запросити не можу. У мене там теж засiдка.
   - Ти тут, а засiдка там? А кого вони шукають? - насторожено запитала лисиця.
   - Отож Сiрого вони шукають. Через першокласникiв, яких ви хотiли викрасти.
   - Так, шкода, що їжачок i бобер все зiпсували, а то б каталися ми зараз, як сир у маслi, - мрiйливо зiтхнула лисиця.
   - А тепер ви, як сир на сковорiдцi, вас всюди розшукує полiцiя. Шукачi так i шастають. Туди-сюди, туди-сюди. Я ледве за жолудями прошмигнув. Скоро самому доведеться голодному сидiти, - поскаржився кабан.
   - А де Сiрий, не знаєш? - запитала лисиця.
   - Сказав, зачаїться у моря, нiби морський вовк. Трохи порибалить, повiтрям подихає.
   - Романтика! - сказала лисиця. - Бiля моря, кажеш, шукати його? Гаразд, спасибi, кабанчику. Удачi тобi!
   - I тобi не хворiти, - вiдповiв кабан, продовжуючи збирати жолудi пiд дубом.
   Який молодець
   Ягня пiдметав опале листя у дворi бабусi Розi. У жовтнi листя на деревах пожовтiло, а як тiльки на початку листопада почалися першi заморозки, листя почало падати на землю. Воно шарудiло, нiби краплi дощу. Кап-кап, шур-шур. Iнодi листок падав прямо на голову ягняти. Персик струшував його на дорiжку i весело смiявся. Настрiй у нього був вiдмiнний, до того ж крiзь хмари просвiчувало ласкаве листопадове сонечко. В руках у ягняти була невелика мiтла i вiн спритно з нею управлявся, пiдспiвуючи забавну пiсню:
   Буде чисто у дворi,
   Я все листя пiдмету,
   А як завтра пiде снiг -
   I його я приберу.
   Я бабусi допомiг,
   А iще зiбрав дровець,
   I мене похвалять всi:
   - Ах, який ти молодець!
   На ганок вийшла бабуся Розi, щоб потрусити половик. Вона побачила порядок у дворi, рiвно насипанi купки листя i сказала:
   - Ах, який ти молодець! Яка чистота! Жодного листочка! Жодної бур'янинки! Ой, почекай, а що ти будеш їсти взимку, якщо немає жодної травинки, жодної бур'янинки. Вирiшено, я дзвоню подрузi Найдi, вона охороняє ферму i, напевно, знає, чим харчуються маленькi ягнята взимку.
   0x01 graphic
   А лисиця в цей час проходила повз паркана, за яким спiвав такий м'який, такий пухнастий i солоденький ягнятко. Лисиця навiть закрила очi i облизнулася, але побачивши на ганку бабусю Розi, вона пiшла собi далi.
   Добра подруга
   Бабуся Розi увiйшла в будинок, зручнiше всiлася на диванi i взяла домашнiй телефон. Вона набрала цифри на круглому циферблатi i незабаром почула:
   - Алло!
   - Найдо, здрастуй, дорога!
   - Розi, ти? Як я рада тебе чути!
   - Як ся маєш? Все пасеш свою отару? - запитала Розi у подруги.
   - Пасу, на життя не скаржуся, - засмiялася Найда в телефонну трубку. - Робота на свiжому повiтрi, знову ж таки, сир, молоко. А ягнятка - вони такi милi.
   - А чим вони взимку харчуються? - поцiкавилася Розi.
   - Сiном, зерном, кукурудзою, морквою, - перерахувала Найда.
   - Де б менi сiна купити? - задумалася Розi.
   - А тобi навiщо?
   - Тут у мене онук з'явився, Персиком звуть.
   - Ягня? - здивувалася Найда.
   - Так, - засмiялася Розi.
   - А де ж твiй малюк Барбос?
   - О, вiн уже вирiс, в полiцiї працює, полiцейським псом, - гордо сказала Розi.
   - Треба ж! Як час летить. Так тобi сiна треба?
   - Так.
   - Так я тобi зараз пришлю Озю.
   - Озю? - здивувалася Розi.
   - Це козел наш, допомагає пасти овець. Вiн ватажок отари.
   - А хiба не баран ватажок отари?
   - Нi, куди йому, баран дорогу не запам'ятовує, тому отару очолює козел або коза.
   - У вас своя наука, - Розi здивовано пiдняла брови.
   - Зараз познайомишся з Озею, поки отара в загонi.
   - Добре буду чекати. Дякую подруго.
   - Дзвони, якщо треба, або приїжджай в гостi, - запросила Найда.
   - Їздити нема коли, а дзвонити обiцяю, - посмiхнулася Розi.
  
  
   ПОВНА ВЕРСIЯ КНИГ НА ЯКАБУ
   https://www.yakaboo.ua/ua/author/view/Anna_Ros_
  
   В СЕРIЮ ВХОДЯТЬ КНИГИ:
   Книга 1 Смiливий їжачок, або Дуже дороге слово "нi"
  Книга 2 Вiрний друг, або Пес Барбос спiшить на допомогу
  Книга 3 Веселий цирк, або Ближнiй бiй
  Книга 4 Засiдка, або Невгамовна бабуся Розi
  Книга 5 Раз Дiд Мороз, два Дiд Мороз
  Книга 6 Перший улов, або Кiт Матрос йде на справу
  Книга 7 Велика мандрiвка, або Канiкули почалися
  

 Ваша оценка:

Связаться с программистом сайта.

Новые книги авторов СИ, вышедшие из печати:
О.Болдырева "Крадуш. Чужие души" М.Николаев "Вторжение на Землю"

Как попасть в этoт список
Сайт - "Художники" .. || .. Доска об'явлений "Книги"