Ruten : другие произведения.

Рецензия на газетную статью

Самиздат: [Регистрация] [Найти] [Рейтинги] [Обсуждения] [Новинки] [Обзоры] [Помощь|Техвопросы]
Ссылки:


 Ваша оценка:
  • Аннотация:
    Рецензия на статью в газете "Подкарпатський русин" Љ40 (53) 10-24 июня 2010 г.


   Мнение на статью ДР.ДУМНИЧ Ю.А. в газете Подкарпатский Русин N 40 (53) 10-24 юнiя 2010 рук. "Що треба знати християнину"
  
   Читаючи статтю пана Думнич Ю.А. хотiв би спитати звiдки в шановного кандидата медичних наук такi вiдомостi про деякi наведенi ним факти у статтi.
   В мене виникає сумнiв, що шановний Думнич Ю.А. не знає iсторiї як християнської церкви так i iсторiї Подкарпатської Русi. Я постараюся деякi вiдомостi навести, якi думаю будуть йому в подальшому кориснi.
   Вперше християни почали з'являтися на нашiй землi починаючи з I-го столiття нашої ери втiкаючи вiд переслiдувань в провiнцiю Дакiя, в яку входили i нашi землi.
   В статтi є така цитата: "Питається, про яку вiру грецького, якщо хочете, схiдного обряду - незалежно вiд Риму за даних фактiв може йти мова?". Я вiдповiм: вже в тi вiки схiднi християни називали себе православними, при тiм що до 1054 року (до розколу церкви) i християнство за столiття до цього (у 863 р.) ми прийняли не вiд Рима, а зi Сходу - з Константинополя.
   Далi автор пише про переслiдування греко-католицької церкви в Росiї. В мене питання - чому вiн не пише про гонiння на православну церкву католиками, яке було за декiлька столiть до цього?
   Хай скаже шановний, як пiдписувалися унiї?
   Я вiдповiм - священики, якi як юди задля вигоди при поляках так i мадярах, зреклися своєї вiри - пiдписали унiю! На зрадi iще нiхто нiчого не построїв!
   Далi в статтi є така цитата: "...загалом на теперiшньому Закарпаттi на той час (1944 рiк) було 500400 греко-католикiв й 85 тисяч вiрникiв православ'я. Ось така правдива iсторiя релiгiї нашого народу!
   Звiдки в Вас така правдива iсторiя?
   Шановний Думнич Ю.А. в "выпускъ 115. РУССКIЙ НАРОДНЫЙ КАЛЕНДАРЬ общества имени А.В.Духновича на обыкновенный год 1937" видане в Ужгородi 1936 в типографiї "Викторiя" написано таке: "Подкарпатская Русь. Статистика населенiя согласно переписi 01.12.1930 года согласно вероисповеданiя.
   Римокатоликов - 69.262 чел.
   Грекокатоликов - 359.167 чел.
   Православных - 112.034 чел."
   Я особисто не хочу нiкого образити, але вiд статтi крiм незнання iсторiї ще тхне русофобiєю. А всi нашi будителi казали, що руськi i ми (русини) -- один народ.
  
  
  
   Власне, стаття на яку написано рецензiю:
  
   Стаття з газети
  
  
   Джерело статистичних даних:
  
  
   Статистика 1
  
   Статистика 2
  
   Детальне розшифрування джерел iнформацiї буде виконане i опублiковане згодом.
 Ваша оценка:

Связаться с программистом сайта.

Новые книги авторов СИ, вышедшие из печати:
О.Болдырева "Крадуш. Чужие души" М.Николаев "Вторжение на Землю"

Как попасть в этoт список
Сайт - "Художники" .. || .. Доска об'явлений "Книги"