Рыбаченко Олег Павлович : другие произведения.

ВялIкая Вайна РасII I ТалIбађ

Самиздат: [Регистрация] [Найти] [Рейтинги] [Обсуждения] [Новинки] [Обзоры] [Помощь|Техвопросы]
Ссылки:


 Ваша оценка:
  • Аннотация:
    Лепшы полк расiйскага спецназа "Карона" спрабуе захапiць у Афганiстане ѓ талiбаѓ вялiкага, але вар'ята вучонага, якi стварыѓ суперзброю, якая можа прымусiць перамясцiцца i знiкнуць што заѓгодна. Тры тысячы адборных спецназаѓцаѓ на чале з генерал-маёрам Уладзiмiрам Жукоѓскiм трапляе ѓ сусвет, дзе вечна жывуць адны толькi дзецi не старэйшыя за дванаццаць гадоѓ. I ѓсе спецназаѓцы зараз паменшыся, стаѓшы хлапчукамi, а iх тэхнiка i зброя выйшлi са строю. Цяпер трэба клапацiцца толькi аб выжываннi, а таксама заахвоцiць прафесара Аляксандра Лук'яненка вярнуць людзей назад.

  ВЯЛIКАЯ ВАЙНА РАСII I ТАЛIБАђ
  АНАТАЦЫЯ
  Лепшы полк расiйскага спецназа "Карона" спрабуе захапiць у Афганiстане ѓ талiбаѓ вялiкага, але вар'ята вучонага, якi стварыѓ суперзброю, якая можа прымусiць перамясцiцца i знiкнуць што заѓгодна. Тры тысячы адборных спецназаѓцаѓ на чале з генерал-маёрам Уладзiмiрам Жукоѓскiм трапляе ѓ сусвет, дзе вечна жывуць адны толькi дзецi не старэйшыя за дванаццаць гадоѓ. I ѓсе спецназаѓцы зараз паменшыся, стаѓшы хлапчукамi, а iх тэхнiка i зброя выйшлi са строю. Цяпер трэба клапацiцца толькi аб выжываннi, а таксама заахвоцiць прафесара Аляксандра Лук'яненка вярнуць людзей назад.
  ПРАЛОГ
  Вайна з талiбамi стала для Расii чарговым выпрабаваннем. I як высветлiлася, што Расiя не зусiм да яго гатова. Армiя Таджыкiстана аказалася слабая i з нiзкiм баявым духам. Таджыкi часта здавалiся ѓ палон i пераходзiлi на бок талiбаѓ. Таму Расii прыйшлося весцi вайну на поѓную сiлу, кiнуѓшы ѓ бой значныя магутнасцi i авiяцыi i сухапутных войскаѓ.
  Зразумела, гэта прывяло да страт. Якiя ѓсё ѓзрасталi. Па традыцыi iх хавалi. Прапаганда спявала песнi пра каласальныя поспехi расiйскай авiяцыi, i што Расiя за месяц зрабiла больш, чым ЗША за дваццаць гадоѓ.
  I пачалося прасоѓванне расейскiх танкаѓ у глыб тэрыторыi Афганiстана.
  Баi станавiлiся ѓсё больш жорсткiмi i крывавымi.
  Прадпрымалiся спробы вербаваць мясцовае насельнiцтва, i падкупляць палявых камандзiраѓ. Часам атрымоѓвалася часам i не. Але вайна зацягвалася. I раслi выдаткi, i страты, якiя ѓсё цяжэй было схаваць.
  У Расii iшлi антываенныя манiфестацыi, нарасталi пратэсты, праходзiлi сутыкненнi з палiцыяй.
  Наблiжалiся выбары прэзiдэнта, а рэйтынг Пуцiна падае. Што тут рабiць?
  Таму звесткi аб тым, што ѓ талiбаѓ распрацоѓвае нейкая невядомая суперзброя аказалася нiбы маннай нябеснай. I адкрываѓся шанц нешта цiкавае захапiць. I даць справаздачу перад начальствам i народам.
  У грамадстве ѓсё мацней станавiлiся настроi: навошта мы ѓ Аѓганiстан улезлi? Што нам да ѓнутры арабскiх разборак?
  Тым больш як у Сiрыi, ваяваць чужымi рукамi не ѓдалося. I Iран зусiм не рваѓся лезцi ѓ Аѓганiстан - гэта атручаную тэрыторыю. Як i ѓзбекi, ды таджыкi не праяѓлялi стараннасцi ѓ баях.
  Тут вядома ж чуткi што ѓ талiбаѓ ёсць атамная бомба, цi нешта яшчэ больш моцнае - на карысць расiйскаму рэжыму. Атрымлiваецца, не проста ж так улезлi ѓ Аѓганiстан. Адтуль зыходзiць патэнцыйная пагроза. I што трэба гэта ѓсё спынiць на пнi.
  Ва ѓсякiм узмоцнены полк адборнага спецназа "Карона", перакiнуты ѓ раён дзе знаходзiцца меркаваны вар'ят вучоны з загадам захапiць.
  Тры тысячы байцоѓ з самай сучаснай зброяй. Адмысловыя аѓтаматы з электрамагнiтным паскарэннем i кулямi што маюць стрыжань з абедзеннага ѓрана. Лепшыя верталёты дыскападобных формаѓ з адмысловымi ракетамi i шасi на гусенiцах i рэактыѓнымi рухавiкамi. Баявыя транспарцёры з актыѓнай браняй i лазернымi гарматамi.
  Танкi з тытана, i ѓльтрасучасных мадэляѓ нашпiгаваных электронiкай.
  Карацей кажучы цэлы полк - самага лепшага што ёсць у Расiйскай армii i эксперыментальнай зброяй.
  А камандуе iм генерал-маёр Уладзiмiр Жукоѓскi герой Расii.
  Яны маюць аператыѓную iнфармацыю, што вар'ят вучоны схаваѓся ѓ бункеры. I атачаюць пазiцыю.
  Праѓда нешта маджахедаѓ навокал не вiдаць... I гэта выклiкае падазрэнне.
  Тым не менш спадарожнiкi даюць малюнак - што мiн няма i ѓсё вакол чыста.
  I полк спецназа падыходзiць усё блiжэй i блiжэй.
  . РАЗДЗЕЛ Љ 1.
  Вар'ят прафесар Аляксандр Лук'яненка настройваѓ невялiкi - памерамi з лiтровы слоiк, але ѓтыканы рознымi кнопкамi i рычажкамi прабор мiжпрасторавага гiперперамяшчэння. Гэта было прыстасаванне здольнае вялiкiя, рухомыя масы войскаѓ прымусiць знiкнуць, згiнуѓшы ѓ невядома куды.
  Зброя якая па сваёй эфектыѓнасцi пераѓзыходзiць ядзерную, i да таго ж чыстую. I можа накрываць вялiкiя прасторы - прыбiраючы толькi рухомыя злучэннi.
  Аляксандр цяжка ѓздыхнуѓ. Агледзеѓ бункер ... Партрэт Эмiра Афганiстана.
  Пажылы мужчына ѓ чалме i сiваватай барадой. Як бы там нi было дадзены правадыр перасягнуѓ сваiх папярэднiкаѓ забiтых амерыканцамi i здолеѓ захапiць увесь Аѓганiстан - краiну па памерах i насельнiцтву немалую.
  Талiбы абвыклi ваяваць, i шукалi вынахад у вонкавай экспансii. А ЗША хацела сутыкнуць iх з Расеяй.
  Адзiн з уплывовых палявых камандзiраѓ быѓ набыты ЦРУ i напаѓ на расiйскую базу ѓ Таджыкiстане. Расейцы адказалi. I ѓ Пуцiна было жаданне паваяваць, i ѓзяць рэванш за паражэнне СССР у Афганiстане.
  Ды i талiбы, разумеючы, што наѓрад цi iх рэжым зможа дабiцца эканамiчнага дабрабыту, палезлi ѓ новую бойню.
  А што ЗША i так iх 20 гадоѓ бамбiла. Ну па бамбiць Расея - нiчога страшнага не будзе! Насельнiцтва Афганiстана - наблiжаецца да сарака мiльёнам. I гэта зразумела кавалак якi Пуцiну пры любым раскладзе - праглынуць: кiшка тонкая.
  Так што эмiр у пазалочанай раме партрэта ѓсмiхаецца. Маѓляѓ, будзе вам няверныя!
  Аляксандр Лук'яненка разумеѓ вядома, што рэлiгiйныя фанатыкi ѓ любы момант могуць яго лiквiдаваць, асаблiва калi ён iм стане не патрэбны.
  Вось сядзiць пара барадачай з аѓтаматамi. Яны яго прыстрэляць не задумваючыся.
  Але Аляксандр на Расiю моцна злы i хоча ёй напаскудзiць. Яму здаецца, што расейцы яго пакрыѓдзiлi. На самай справе Лук'яненка з дзяцiнства быѓ iзгоем, яго труцiлi i здзекавалiся аднакласнiкi i настаѓнiкi. I бацькi таксама не любiлi.
  Аляксандр неаднаразова лячыѓся ѓ псiхушцы i меѓ групу па мазгах. Не было ѓ яго шчасця i ѓ асабiстым жыццi. Спрабаваѓ Лук'яненка сябе i ѓ лiтаратуры, але стаѓ пасьмешышчам усяго iнтэрнэту. Як з яго толькi не смяялiся i не здзекавалiся.
  Карацей кажучы - нiхто не любiѓ, нiхто не паважаѓ, усё лiчылi вар'ятам.
  Але псiхiчная хвароба часта зусiм не перашкаджае, а толькi садзейнiчае праяве генiяльнасцi.
  I Лук'яненка вынаходзiѓ, i нават стаѓ доктарам навук. Але грошай псiхапату не давалi, на даследаваннi. I ён прапанаваѓ паслугi ворагу Расii - талiбам.
  Тыя пагадзiлiся.... Лук'яненка здолеѓ прымушаць знiкаць проста ѓ паветры прадметы. А потым прапаѓ нават цэлы макет цяжкага танка.
  I гэта зрабiла ѓражанне.
  А зараз расейскiя спецслужбы пранюхалi i спяшаюцца Лук'яненка ѓзяць.
  Аляксандр тупаѓ чаравiкамi па бетоне. Тут баевiкоѓ усяго паѓсотнi, i супраць трох тысяч адборных спецназаѓцаѓ iм не выстаяць.
  Але, што, калi прымусiць iх усiх зараз знiкнуць i перанесцiся - не ведаю куды?
  Ва ѓсякiм разе на планеце Зямля iх не будзе. А гэта ѓжо вялiкi плюс маджахедам i мiнус Расii!
  Аляксандр Лук'яненка прамармытаѓ:
  - Зрабi Бог - каб Пуцiн здох!
  Вар'ят прафесар люта ненавiдзеѓ Уладзiмiр Пуцiна, лiчачы што той крадзе ѓ яго поспех! I гэта зразумела стала ѓ Лук'яненка проста манiяй.
  Ён яго раз-пораз кляѓ i з нагоды, i без нагоды. I нават калi засынаѓ у думках прамаѓляѓ:
  - Пуцiн здох! Пуцiн здох! Пуцiн здох!
  Вось такая манiя была ѓ Лук'яненка. Але вось зараз ён Расii люта адпомсцiць i тры тысячы адборных ваяроѓ спецпрызна, з лепшай у свеце тэхнiкай знiкнуць раз i назаѓжды!
  Вар'ят прафесар выйшаѓ на балкон i стаѓ настойваць параметры свайго забойнага прыборам, якi выклiкае завiхрэнне i перанос матэрыi i прасторы.
  Уладзiмiр Жукоѓскi таксама выглядаѓ заклапочаным. Цi правiльна гэта рушыць для ѓдару па жменьцы баевiкоѓ цэлы адборны, самы лепшы полк расiйскага войска? Цi не занадта гэта тоѓста?
  Тым больш магчымая i пастка.
  У генерала Уладзiмiра былi благiя прадчуваннi. I яго iнтуiцыя рэдка ашуквала.
  Але загад ёсць загад. Тым больш вядзецца спадарожнiкавае назiранне. I лётаюць яшчэ беспiлотнiкi.
  Так што ѓсё кажа - чыста i нiякай засады няма.
  Але цi варта пасылаць тры тысячы салдат кожны з якiх абыйшоѓся ѓ пару мiльёнаѓ даляраѓ - дзеля таго каб захапiць аднаго вар'ята прафесара.
  Але вядома ж элiтны спецназ трэба абкатаць. Напрыклад, аѓтаматы - "Цар". Гэта не нейкi там маральна састарэлы, прымiтыѓны Калашнiкаѓ.
   Гэта зброя будучынi, у якой куля ляцiць з хуткасцю пяць кiламетраѓ за секунду. А сама куля з уранавым стрыжнем. Нiводны бронекамiзэльку не выстаiць, i бронетранспарцёр наскрозь прашыбе. Нават танк не занадта цяжкi цi яго люк прабiвае.
  Аѓтамат "Цар" - гэта вядома нешта дванаццаць рэжымаѓ стральбы. I навароты кампутараѓ. Нават можна гульнi на iм прайграваць.
  Але дарагая штука - стаiць як баявая машына пяхоты.
  Тут шмат чаго ѓ iх палку перадавога i дарагога. А ѓ краiне справы ѓ эканомiцы iдуць ня надта. I шмат манiфестацый i пратэстаѓ. Поѓна сутыкненняѓ з палiцыяй.
  Калi Пуцiн i выйграе выбары прэзiдэнта, дык за кошт адмiнiстрацыйнага рэсурсу, фальсiфiкацый i адсутнасць моцных канкурэнтаѓ. Але ѓ любым выпадку са здароѓем у Уладзiмiра Уладзiмiравiча ѓсё роѓна, i хуткая змена ѓлады непазбежная.
  Тут i трэба нешта выбаршчыку паказаць. Вайна ѓ Аѓганiстане з самага пачатку не была папулярнай. Многiя яшчэ памяталi, як прайграѓ, там прававаяваѓ дзевяць гадоѓ СССР. Ды i iснавала меркаванне разоѓ талiбы ворагi ЗША то Расii яны сябры.
  Але Пуцiн загадаѓ узяць Аѓганiстан пад кантроль. I зрабiць тое, што не здолеѓ СССР i ЗША. I вайна ѓсё разрасталася. I асноѓны цяжар несла войска Расii. Плюс яшчэ большыя выдаткi на вайну.
  Жаданне ѓзяць рэванш i паказаць, што мы самыя крутыя ѓ свеце. I разам з тым усведамленне непад'ёмнай масы гэтай ношы.
  Салдаты перамяшчаюцца ѓ адмысловых маскiровачных гарнiтурах з кампутарнай графiкай. Але iх усё роѓна можна разглядзець. Толькi замёршы яны практычныя нябачныя.
  У iх полк убухалi суму не ѓ адзiн мiльярд даляраѓ. I гэта зразумела не дарма. Сiла вялiкая. Але колькi гэтых бандытаѓ? Вось ужо здаецца i прафесар бачны.
  Яго трэба захапiць у палон жывым.
  Хоць вялiкая спакуса зняць яго куляй снайпера.
  Танкi ѓсё ж даволi заѓважныя. Iх форма ѓ выглядзе пiрамiды, i нягледзячы на маскiроѓку вiдаць рух.
  Так што хутчэй за ѓсё дурнаваты прафесар iх заѓважыѓ....
  Палкоѓнiк Юры Петухоѓ, што стаяѓ па правую рукi ад генерала, прамармытаѓ:
  - А што ѓ яго ѓ руках, можа, бомба?
  Генерал адказаѓ:
  - Хутка даведаемся! Можа, па iм пальнуць паралiзуючай iголкай?
  Юры запярэчыѓ:
  - Цяпер ён сам здасца. Ды i раптам выпусцiць i яго разарве!
  Уладзiмiр пагадзiѓся:
  - Падыдзем блiжэй! Адзiнае што мяне турбуе, як бы гэтага дурнаватага самi маджахеды не прыстрэлiлi!
  Аляксандр таксама завагаѓся. Мiльганула думка: а можа, здацца? Глядзiш яшчэ акадэмiкам зробяць i за новую зброю героя Расii дадуць.
  Але тут жа ён уявiѓ сабе, як будзе радавацца Пуцiн, атрымаѓшы наймацнейшую зброю, здольнае прымусiць знiкнуць i ядзерныя боегалоѓкi.
  I што потым Пуцiн заваюе ѓвесь свет! I стане найвялiкшым iмператарам у гiсторыi чалавецтва!
  Лук'яненка зароѓ:
  - Каб Пуцiн здох!
  I ѓрубiѓ у лютасцi прыбор гiперперамяшчальнiк на поѓную моц.
  Першапачаткова здавалася нiчога не адбываецца. Няѓжо што фарбы сталi неяк ярчэй.
  Уладзiмiр Жукоѓскi адчуѓ лёгкi подых цёплага ветрыку сабе ѓ твар.
  I нахмурыѓся... Уладзiмiру ѓжо гадоѓ за сорак. Вядома, вайну ѓ Аѓганiстане часоѓ СССР, ён ужо не заспеѓ. Але пасьпеѓ паваяваць i ѓ Чачэнii, i ѓ Сiрыi, i нават з Грузiяй.
  Досвед у яго немалы. I iнтуiцыя кажа, што нешта тут ня так.
  I раптам раптоѓна згасла святло. I так рэзка... Цемра лiтаральна ѓдарыла па вачах. I падзьмуѓ у твар на гэты раз ледзяны, жудасна халодны вецер.
  Уладзiмiр задрыжаѓ. У цемры сталi зiхацець маланкi ... I ледзяны холад змянiѓся жудасным запалам. Нiбы ты ѓляцеѓ на верхнюю палiцу парнай.
  Вочы сталi мiжволi слязiцца. А затым усё хутка, хутка закружылася турком.
  Аляксандр Лук'яненка таксама адчуваѓ рэзкае кручэнне вакол восi. Нешта пайшло не так. Вiдаць, ён урубiѓ залiшнюю моц. I яго захапiла ѓ вiр часу...
  Вар'ят прафесар пачаѓ адчайна нацiскаць на кнопкi.
  Раптам паветра стала гранiчна шчыльным, i грудзi сцiснула.
  На мазгi абрынулася паля i прытомнасць адключылася.
  Уладзiмiр Жукоѓскi расплюшчыѓ вочы.... Яму разанула святлом.
  Генерал вылаяѓся:
  - Вось чартаѓшчына чортава!
  Палкоѓнiк Юрый адзначыѓ:
  - Пах прыемны!
  Уладзiмiр асцярожна расплюшчыѓ вочы. I свiснуѓ...
  Яны былi ѓ нейкiм казачна цудоѓным лесе. На вялiзных дрэвах раслi буйныя рознакаляровыя кветкi. Ляталi, блiскаючы сусальным золатам матылi i плацiнай стракозы. I самi дрэвы мелi яркае, сакавiтае лiсце што давала палiтру ѓсiмi колерамi вясёлкi.
  Палкоѓнiк Юры зароѓ:
  - Гэта рай!
  Уладзiмiр прамаѓчаѓ i працягваѓ аглядацца. Адборны полк з тэхнiкай i верталётамi часткова схаваѓся за дрэвамi. Але было бачна, што ён яшчэ тут. Маскiроѓка стала знiкаць i ѓ аранжавай i салатавай траве праступалi контуры танкаѓ.
  Ды гэта сапраѓды нейкi цуд.... Тры тысячы байцоѓ з тэхнiкай перамясцiлiся ѓ чароѓны лес.
  I гэта сур'ёзна...
  А тут такiя матылi прыгожыя. А кветкi, у тым лiку ѓ якiх розныя ѓ колеры пялёсткi. I гусенiцы па галiнках поѓзаюць, таксама такiя яркiя, маляѓнiчыя прыгожыя.
  I плады растуць на дрэвах. Тыпу груш, ананасаѓ, какосаѓ, дынь, бананаѓ i iншага.
  I водары вакол такiя салодкiя i прыемныя...
  Палкоѓнiк Петухоѓ паѓтараѓ:
  - Гэта рай!
  Палкоѓнiк Раман Злотнiкаѓ запярэчыѓ:
  - Не судзi аб фантане, пакуль пап'еш з яго вады!
  Генерал Жукоѓскi кiѓнуѓ:
  - Так! Верталёт мне! Паглядзiм на гэты Эдэм зверху!
  Капiтан Стральцова скамандавала:
  - Верталёт генералу!
  Некалькi секунд доѓжылася паѓза, а затым былi воклiчы:
  - Маторы заглухлi. Машыны селi!
  Генерал Жукоѓскi свiснуѓ:
  - Вось гэта рай!
  Жанчына гадоѓ трыццацi Стральцова заѓважыла:
  - У раi не павiнна быць зброi!
  Палкоѓнiк Петухоѓ кiѓнуѓ:
  - Мы ѓлiплi! Добра яшчэ, што сувязь працуе....
  Генерал кiѓнуѓ. I звярнуѓ увагi што шчацiнне на твары Петухова кудысьцi знiкла.
  I што проста на вачах сталi разгладжвацца маршчыны.
  А ѓ палкоѓнiка Злотнiкаѓ пачаѓ бляднець i памяншацца шнар на твары.
  Ды i сiвыя валасы Рамана цямнелi проста на вачах.
  Анастасiя Стральцова, гэта таксама заѓважыла, пiскнуѓшы:
  - Ого! У раi маладзеюць!
  Анастасii самой гадоѓ за сорак, але на выгляд не больш за трыццаць. I яна вельмi камплексуе з нагоды сваёй знешнасцi. Ёй здаецца што яна занадта ѓжо тоѓстая, то прышчык на твары, то маршчынка. Хаця Анастасiя хутчэй мускулiстая, чым тоѓстая. Стройны яна не здаецца, але прэс у яе плiтачкамi. Анастасiя светла-рудай масцi, даволi прыгожая. Вось зараз яна раскрыла смартфон i ѓключыла галаграму. Вось яе твар буйным планам. Ледзь прыкметныя маршчынкi спелай жанчыны, з мужным падбародкам i са шрамам якi амаль сцёрты, але на святла прыкметны на твары.
  Цяпер праѓда малюсенькiя сетачкi ѓ вачэй разгладжваюцца, i вiдаць шнар i без таго амаль сцёрты касметолагамi знiкае. I сам твар пачынае мяняцца.
  Фiзiяномiя спелай жанчыны, акругляецца, i станавiцца юным, свежым, мiленькiм тварыкам дзяѓчыны. Ды так Анастасiя яшчэ прыгажэйшая... I ѓ яе звужаюцца не ѓ меру, не па-жаночаму шырокiя плечы.
  Юры Петухоѓ нечакана выклiкнуѓ:
  - Вось чорт...
  Уладзiмiр зiрнуѓ на яго. Якi вiсеѓ на жываце аѓтамат нiбы ледзяша стаѓ бляднець i раставаць. Твар у Юрыя таксама стаѓ нашмат маладзейшы, амаль як у падлетка. I ѓ сваю чаргу сталi звужацца масiѓныя плечы.
  Генерал свiснуѓ:
  - Мы маладзеем?
  Анастасiя прачырыкала:
  - Гэта цудоѓна!
  Юры Петухоѓ прароѓ:
  - Зброя знiкае!
  Сапраѓды аѓтамат канчаткова збялеѓ i знiк. Адначасова нiбы iльдзiнкi сталi раставаць i танкi. Што выглядала гратэскава, не ѓсё вiдаць было, але...
  Анастасiя прачырыкала:
  - Колькi можна - складзеце зброю,
  Паглядзiце на жыццё - яно лепшае!
   Юры Петухоѓ крыкнуѓ, замахнуѓшыся:
  - Ты што дурнiца? Мы становiмся безабароннымi!
  Уладзiмiр заѓважыѓ:
  - Спецназаѓцы ѓмеюць бiцца...
  Раман Злотнiкаѓ якому было ѓжо за пяцьдзесят, але ён iмклiва маладзеѓ, пiскнуѓ:
  - Трэба сабраць усiх байцоѓ i трымаць iх разам!
  У гэты момант зброя канчаткова знiкла. I самi салдаты сталi змяншацца. Адначасова на пачатку бляднець i знiкаць адзенне i боты, а таксама шлемы.
  Стральцова забуркавала:
  - Ой што вы! Я так не хачу!
  Юры Петухоѓ, якi ѓжо выглядаѓ гадоѓ на чатырнаццаць зароѓ:
  - Гэта нешта накшталт чысцiлiшча!
  Раман Злотнiкаѓ адзначыѓ:
  - Ды ѓсе мы быццам бы як дзецi...
  Уладзiмiр Жукоѓскi праспяваѓ:
  -Не трэба толькi панiкi,
  Мы вiцязi не ватоѓцы!
  Вось вопратка канчаткова на iх знiкла... Воiны ператварылiся ѓ хлопчыкаѓ гадоѓ дванаццацi, а Стральцова стаѓ дзяѓчынкай. Згараючы ад сораму яна тут жа захуталася ѓ вялiкi аранжавы лiсток.
  Хлапчукi таксама iнтуiтыѓна сталi заварочваць лiсце вакол сцёгнаѓ.
  Зрэшты, асаблiва апранацца не хацелася - надвор'е гарачае, а небе адразу чатыры свяцiлы.
  Уладзiмiр таксама прычынiѓ сорам абматаѓшы вакол сцёгнаѓ лiст. I агледзеѓся. Усё навокал пачало здавацца яшчэ большым, чым раней. А ён зараз мускулiсты хлапчук з кароткай i моднай стрыжкай. Уся iх зброя i адзенне i тэхнiка знiклi. Не было нават люстэрка.
  Але асобнае лiсце на дрэвах мела палiраваную паверхню.
  Уладзiмiр i некалькi афiцэраѓ падбеглi каб паглядзець.
  I выпусцiлi воклiчы. Яны сталi хлопчыкамi i выглядалi гадоѓ на дванаццаць адны крыху вышэй за iншыя крыху нiжэй.
  Уладзiмiр таксама глядзеѓ у люстэрка. Сiмпатычны, мускулiсты, светлавалосы хлопчык. Падобны да Уладзiмiра ѓ дзяцiнстве, але прыгажэйшы.
  Iншыя хлапчукi таксама захаваѓшы iндывiдуальнасць здабылi iдэальна правiльныя рысы асобы, i рэльеф мускулатуры. Стральцова да люстэрка не падыходзiла. Паменшылася ѓ памерах, яна стала раѓцi.
  Хоць твар у яе было прыгожай дзяѓчынкi, але яе цела страцiѓшы пышныя формы, вiдавочна страцiла прывабнасць. Зрэшты, Уладзiмiр i так абвык сябе трымаць у руках i не думаць падчас вайны аб жанчынах. Цяпер жа ён быѓ у шоку, скiнуѓшы трыццаць з лiшнiм гадоѓ.
  Праѓда ѓ целе лёгкасць, прага руху i ѓ галаве жаданне весялiцца.
  Дзецi яны звычайна ж увесь час усмiхаюцца i вясёлыя калi ѓ iх нiчога не балiць.
  А вось зараз у цябе дзiцячае цела i дарослая памяць i асоба.
  Уладзiмiр адчуваѓ з аднаго боку страх - яны засталiся без зброi i безабаронныя ѓ невядомым свеце, нават без адзення. А тут можа быць утоены сур'ёзныя i моцныя ворагi. Ды i драпежныя звяры могуць насяляць.
  А iншы быѓ захапленне - ён вярнуѓся ѓ дзяцiнства i так сябе добра адчувае! I наколькi ѓсё вакол яркае i маляѓнiчае, а водары казычуць ноздры.
  Уладзiмiр босы, дзiцячай нагой правёѓ па аранжавай траве i адчуѓ прыемнае казытанне.
  Ды тут так добра ѓ такую спякоту без адзення. I такi цуд нiбы ён у раi.
  Раман Злотнiкаѓ падскочыѓ i адзначыѓ:
  - Як добра я сябе адчуваю! Столькi ѓва мне энергii i сiлы!
  Уладзiмiр кiѓнуѓ i заѓважыѓ:
  - Ды Ромка! Сапраѓды ѓва мне i радасць i трывога! Вось што чакае нас далей?
  Юры Петухоѓ упэѓнена адказаѓ:
  - Будзем жыць у раi! I гэта выдатна!
  Спецназаѓцы, ператварыѓшыся ѓ хлопчыкаѓ, насiлiся i смяялiся. Мiльгалi голыя, круглыя пятачкi дзяцей. Многiя з iх былi зусiм голенькiм, iншыя з лiсця зрабiлi насцегнавыя павязкi. Салдаты i афiцэры стамiѓшыся ад суровай дысцыплiны шчыра радавалiся. Шчасце перапаѓняла сэрцы ѓ цудоѓным свеце, калi яны вярнулiся ѓ дзяцiнства.
  Хлопчыкi зрывалi садавiну i прагна iх калi.
  Раман заѓважыѓ:
  - Яны могуць па травiцца!
  Юры лагiчна запярэчыѓ:
  - А што лепш памерцi з голаду? Мне таксама хочацца есцi!
  Уладзiмiр паводле кiѓнуѓ:
  - Аналiзатар на таксiны знiк, так што нам давядзецца рызыкнуць! Не памiраць з голаду.
  Анастасiя перастала раѓцi. Яна сарвала з дрэва пару пялёсткаѓ i паспрабавала зрабiць падабенства сукенкi. Яе валасы сталi амаль белым, i карацей, а босыя ножкi злёгку загарэлыя, так i мiльгалi.
  Раман заѓважыѓ:
  - Мы перасталi памяншацца i затрымалiся ва ѓзросце перадпадлеткавым. Гэта вядома ж i выдатна i не вельмi!
  Уладзiмiр заѓважыѓ з усмешкай:
  - Ну, дванаццаць гадоѓ не пяць! I я спадзяюся мы яшчэ падрасцем!
  Юрый Петухоѓ, скалячыся падмiргнуѓ i заѓважыѓ:
  - У мяне такi радасны настрой! Нiбы вялiкае свята!
  Хлопчык-генерал кiѓнуѓ:
  - Гуляюць юныя гармоны! Фiзiчна здаровыя дзецi такiя шчаслiвыя! Яны ѓвесь час у добрым настроi!
  Раман тупнуѓ босы, дзiцячай ножкай i адзначыѓ:
  - А тут рай i садавiна такая смачная!
  Дзецi са спецназа ѓжо без сарамлiвасцi елкi, экзотыку. Асцярожна паспрабаваѓ i Раман.
  Генерал падумаѓ: ён гэта цi не ён? Памяць была ранейшай, i нават стала яшчэ вастрэйшай i ярчэйшай, i разам з тым гэта быѓ i не зусiм ён. У прыватнасцi настрой прыѓзняты i хочацца смяяцца. I цела вельмi лёгкае, нiбы ѓ сне. I свет стаѓ яшчэ ярчэй чым быѓ. I такое адчуванне, што ты нiбы патрапiѓ у рай.
  Ты хлапчук? А можа быць у раi ѓсё i павiнны быць дзецьмi?
  Помнiцца Iсус казаѓ, што вы павiнны быць як дзецi, каб успадкаваць царства нябеснае.
  Уладзiмiр калi садавiна, дзiвячыся наколькi прыемны ѓ iх густ. I да якой ступенi яны экзатычныя i цудоѓныя. I гэта ѓ цэлым настолькi атрымлiвалася выдатна.
  Наста таксама прыступiла да ежы. Яна была ѓ сукенцы з пялёсткам, нагадвай Дзюймовачку.
  Успомнiлася Уладзiмiру i казка пра двух дзяцей у свеце насякомых. Там яны таксама былi сярод вялiкiх кветак. Але тут хоць казуркi мiрныя.
  Ды гэта выглядае раем i Эдэмам.
  Палкоѓнiк Ромка спытаѓ генерала Воѓку:
  - Тут так цудоѓна!
  Хлопчык-генерал заѓважыѓ:
  - Можа, быць усё i не так ужо добра...
  Уладзiмiр узгадаѓ адзiн раман, дзе злачынцаѓ адпраѓлялi ѓ свет, у якiм у паветры быѓ распылены наркотык i людзi ѓпадалi ѓ эйфарыю. Гэта з аднаго боку гуманна, але з другога.
  А можа, i гэта рай для злачынцаѓ? Усё ж ён Уладзiмiр забiваѓ людзей, i нават катаваѓ. Пару разоѓ здаралася прымушаѓ да кахання жанчын. Быѓ выпадак, калi ён асабiста хлопчыку гадоѓ трынаццацi злёгку падсмажыѓ голыя пяткi паяльнай лямпай, каб здабыць iнфармацыю. Праѓда ён гэта рабiѓ акуратна што б не пакалечыць.
  Але хлопчык усё роѓна нема гарлапанiѓ. Хаця ѓ канчатковым вынiку прагаварыѓся.
  Так што ѓ Уладзiмiра лычык у гармату.
  Як i ѓ многiх iншых. Тут спецпрызн ужо меѓ баявы досвед, i пачаткоѓцаѓ што не нюхалi пораху трохi.
  Хоць раз пекла такое прыгожае?
  Уладзiмiр пажыраѓ садавiну. Дзецi-спецназаѓцы кiдалiся адно ѓ аднаго скуркамi i рагаталi. Ды несалiдна гэта, нiбы i сапраѓды запалi ѓ дзяцiнства.
  Хлапчук-генерал прароѓ, звонкiм голасам:
  - Смiрна - рукi па швах!
  Дзецi-спецназаѓцы машынальна замерлi. Але толькi на пару секунд, а потым зноѓ кiнулiся бегаць i смяяцца.
  Вiдаць каманда дадзеная дзiцячым голасам, i напаѓголым хлапчуком iх не ѓразiла!
  Уладзiмiр буркнуѓ:
  - Я ваш камандзiр i генерал!
  Анастасiя заѓважыла:
  - У цябе няма пагонаѓ! Ды i наогул у гэтым свеце, ты такое ж дзiця, як i ѓсё!
  Уладзiмiр з уздыхам адказаѓ:
  - Падобна на тое! Але павiнен быць нехта старэйшы!
  Юры Петухоѓ прапанаваѓ:
  - Давайце збяром каманду i выберам сабе атамана!
  Анастасiя выказалася:
  - А можа, лепш каралеву! Тут тры тысячы хлопчыкаѓ, i толькi адна дзяѓчынка!
  А значыць яна i павiнна стаць каралевай!
  Уладзiмiр з сумневам пакiваѓ галавой:
  - Мужчына павiнен iх трымаць у руках!
  Раман пацiснуѓ плячыма i заѓважыѓ:
  - А можа, лепш наогул без камандзiра! Будзем жыць як дзiкуны цi Рабiнзоны. У гэтым раi!
  Анастасiя кiѓнула:
  - Ды гэта было б крута!
  Юры прапанаваѓ:
  - Давайце можа быць у футбол пагуляем?
  Уладзiмiр пакруцiѓ галавой:
  - Няма ѓ нас мяча!
  Дзяѓчынка заѓважыла:
  - Можна са лупiны зрабiць!
  Хлапчукi-спецпрызнаѓцы змагалiся на руках, i гулялi ѓ лавiткi. Гэтак жа ѓжо некаторыя спрабавалi развесцi агонь трэннем i вывастрыць дубiнкi.
  Раман заѓважыѓ, усмiхаючыся:
  - Можа гусенiцу засмажым i паямо мяснога?
  Уладзiмiр гуллiва праспяваѓ:
  - Усё лiчаць i ѓзiмку i вясною,
  Нязменнае меню маё мясное!
  Анастасiя хiхiкнула i адзначыла:
  - З нас так дзяцiнства i прэ!
  Юры кiѓнуѓ:
  - Быццё вызначае прытомнасць!
  Уладзiмiр стукнуѓ кулаком па дрэве i рыкнуѓ:
  - Хопiць! Давайце хлопцы без лiшняга глупства! Я ваш камандзiр! I анархiя не дапушчальная!
  Юры i Раман хорам адказалi:
  - Забудзься кiм ты быѓ! Тут мы ѓсё роѓныя!
  Анастасiя кiѓнула i дадала:
  - А гусенiцу паспрабуем, i разам з ёй конiка.
  . РАЗДЗЕЛ Љ 2.
  У Аѓганiстане працягвалiся разлютаваныя баi памiж расiйскiмi войскамi i талiбамi. Вайна зацягвалася i iшла з пераменным поспехам.
  А тут яшчэ бясследна знiк цэлы полк лепшага спецпрызна расiйскага войска.
  Тры тысячы салдат i афiцэраѓ на чале з генералам. I гэта вiдавочна вельмi непрыемная вестка.
  Якое зразумела загадалi трымаць у строгiм сакрэце. Але чуткi ѓсё роѓна папаѓзлi. Ды i схаваць страту цэлага палка - практычна немагчыма.
  I гэта напярэдаднi выбараѓ прэзiдэнта. Калi камунiсты вылучылi кандыдатам маладога губернатара Арлоѓскай вобласцi якi хутка стаѓ набiраць папулярнасць. Ды i народ за чвэрць стагоддзя стамiѓся, ад пастарэлага, i вiдавочна хворага ђладзiмiр Пуцiна. Колькi можна аднаму чалавеку знаходзiцца на троне? I зразумела вынiк выбараѓ не такi вiдавочны як у васемнаццатым.
  А тут яшчэ i вайна падаспела. I таксама не надта паспяховая. I шмат хто ставiѓ у вiну Пуцiну, што ён даѓ магчымасць талiбам умацавацца ѓ Аѓганiстане i не падтрымаѓ Паѓночны Альянс у барацьбе з фундаменталiстамi. Ды i ѓ эканомiцы справы iдуць усё роѓна. Так што такi казус з палком мог паставiць пад пагрозу вынiкi выбараѓ.
  Полк кiнулiся шукаць усiмi верталётамi i самалётамi, i спадарожнiкамi з космасу.
  Але нiякiх сьлядоѓ не засталося. Усё бясследна знiкла нiбы яго i не было. I гэта выклiкала вялiзную трывогу.
  Чатыры дзяѓчыны - афiцэры спецназа таксама былi занятыя пошукам знiклага палка.
  Хадзiлi чуткi аб цуда-зброi што ёсць у талiбаѓ. I пра нейкага вар'ята прафесара. Ды i гэтую зброю павiнен быѓ захапiць дадзены полк. Але магчыма ягонае зьнiкненьне з гэтай зброяй i зьвязана. Нават хутчэй за ѓсё гэта так!
  Дзяѓчаты-афiцэры рушылi ѓглыб Афганiстана.
  Наташа, Зоя, Аѓгустына, Святлана беглi, тупаючы босымi, хупавымi, дзявочымi ножкамi па камянiстай дарожцы. Iх жорсткiя ступнi, лёгка вытрымлiвалi вострыя камянi.
  Ваяѓнiцы вядома ж байцы найвышэйшага класа. Калi талiбы напалi на Таджыкiстан Расея апынулася ѓ вельмi цяжкiм становiшчы. Армiя Рахмонава часткова разбеглася, а часткова перайшла на бок талiбаѓ. I расiйская ваенная база аказалася ѓ поѓным асяроддзi.
  Яе заблакавалi i абрынулi поѓнае ѓдары, ведучы агонь з усiх гармат. I лупiлi мiнамёты, i iншыя забойныя сродкi зьнiшчэньня.
  Шмат тады расейскiх салдат загiнула. I гэта вiдавочна аказалася жорстка i вiдавочным пралiкам расейскай улады i асабiста Пуцiна. Бо талiбам далi поѓную свабоду i кантроль над Аѓганiстанам. I паѓночны альянс быѓ кiнуты, i законны ѓрад Аѓганiстана. Ды i шмат чаго яшчэ было наламана дроѓ.
  У прыватнасцi талiбы замiрылiся з Iранам, i ѓ гэтым выпадку Расея не магла разлiчваць на выкарыстанне войскаѓ сваiх саюзнiкаѓ. I гэта яшчэ адзiн iстотны пракол.
  Вайна стала сур'ёзнай i крывавай. I нiяк не ѓдавалася перамагчы.
  Зрэшты, былi i плюсы. Атрымлiвалi баявы досвед буйныя сухапутныя злучэннi. Ды i Расiя ѓпершыню ваявала амаль у адзiночку з моцным ворагам, чаго, напрыклад, не было ѓ Сiрыi. Там ваявала цэлая каалiцыя i больш за ѓсiх бамбiлi амерыканцы.
  А тут даводзiлася бiцца фактычна ѓ адзiночку, i супраць каласальнай i фанатычнай сiлы. Але гэта якраз i развiвала ѓменне i стратэгiчнае мысленне.
  Бо менавiта з моцным ворагам i куецца мужнасць i лепшыя якасцi душы.
  Ня так, як у Сiрыi, дзе ваявалi як правiла за Расею iншыя, а генэралы сьпяшалiся ѓсё прыпiсаць сабе.
  Тут жа гэта стала расейскай вайной. I чарговым, на гэты раз найболей суровым выпрабаваннем са часоѓ другой сусветнай вайны.
  Вось дзяѓчынкi сутыкнулiся з маджахедамi.
  Наташа дала чаргу, i кiнула босымi пальчыкамi ножак гранату, праараѓ:
  - Мы адродзiм СССР!
  Зоя ухiлiѓшыся ад кулi, зрэзала маджахедаѓ, выпусцiла iм кiшкi, i голай, круглай пяткай паддаѓшы прэзент смерцi, вякнула:
  - I будзе вялiкая перамога!
  Аѓгусцiна таксама дала трапную чаргу па душманах. Ссекла iх нiбы сноп саломы, i гарлапанiла:
  - За камунiзм!
  Святлана, кулячы па бандытах, i таксама босымi пальчыкамi ножак шпурнуѓшы забойнае, выдала:
  - За рашучыя перамогi!
  Вось так ступiла ѓ бой агрэсiѓная чацвёрка. I давай яны маджахедаѓ менавiта разбураць.
  А з паветра па душмане лупяць расiйскiя лётчыцы Альбiна i Альвiна.
  I яны па iх ракетамi страляюць, выкарыстоѓваючы босыя пальчыкi точаных ножак.
  Ваяѓнiцы ваявалi ѓ адных толькi тоненькiх трусiках. I нацiскаюць, запускаючы ракеты на кнопкi джойсцiка пунсовымi саскамi.
  Альбiна праспявала з энтузiязмам:
  - А ну-ка песню нам прапай вясёлы вецер...
  Альвiна дзюбнула, нацiснуѓшы на кнопку клубнiчным саском i пiскнула:
  - Вясёлы вецер!
  Альбiна стрэлiла, нацiснуѓшы голай, круглай пяткай на педаль i прачырыкала:
  - Мора i горы ты аблазiѓ усё на свеце!
  Альвiна стрэлiла пры дапамозе босых пальчыкаѓ ножак i прачырыкала:
  - I ѓсё на свеце песенькi чуѓ!
  Вось так гэтая пара ѓзялася за талiбаѓ. Яны дзяѓчынкi проста рэдкай прыгажосцi i сiлы. А ракеты па маджахедах як лупяць. Вось гэта ваяѓнiцы - проста супер высокi клас!
  Вядома, калi такiя жанчына за душманаѓ возьмуцца, то супраць iх не выстаiць нiякая банда.
  А калi ракеты рвуцца, то паднiмаюцца разам уверх цэлыя горы зямлi.
  Альбiна праспявала з захапленнем, нацiскаючы на кнопку рубiнава саском:
  - Дадзены загад зраѓняць з зямлёй аул,
  Залпы "Смерча" запальваюць горы!
  Вось гэта сапраѓды дзяѓчынкi. Як яны Талiбан разбураюць з велiзарным энтузiязмам.
  Альвiна з натхненнем праспявала, дзёѓб маджахедаѓ пры дапамозе босых пальчыкаѓ ножак:
  - Не проста, але пасаран, а зруйнавальны нанясем удар!
  Вось так дзяѓчаты i дзейнiчалi з энергiяй пантэр.
  Анастасiя Вядзьмакова таксама ѓ страi i гэтая дзяѓчына-ведзьма змагаецца з талiбамi.
  Яна вельмi прыгожая i рудая Анастасiя Ведзьмакова. I гадоѓ ёй ужо нямала, больш за сотню. Але выглядае на дваццаць. Такая цудоѓная яна i прыгожая. Не старэюць ведзьмы.
  I яна змагаецца з войскам Талiбан. Туга прыйшлося Расii. Талiбы вельмi шматлiкiя i фанатычныя. I за iмi стаяць вялiкiя сiлы - уключаючы i Кiтай. Так што стрэмна Расiйскай армii.
  Але дзяѓчынкi ѓ бiкiнi звычайна на вышынi.
  Анастасiя Вядзьмакова босымi пальчыкамi ножак нацiснула на кнопкi джойсцiка, падбiваючы супернiка, i прабуркавала:
  - Слава эпосе камунiзму!
  Акулiна Арлова таксама ваюе адчайна i эфектыѓна. I яе пунсовыя соску заѓсёды пры справе.
  Дзяѓчынкi, зрэшты, вялiкiя майстрыхi ва ѓсiм. У прыватнасцi, вельмi кахаюць мужчын. I гэта iм вельмi падабаецца.
  А падчас вайны ѓ Аѓганiстане падобнае вельмi важна, для ѓзняцця сваёй кармы i аѓры. Тады ты становiшся вельмi моцнай жанчынай, увабраѓшы ѓ сябе энергiю мужчын.
  Акулiна зноѓ сыходзiць у пiкiраванне i пасылае ракеты пры дапамозе босых пальчыкаѓ хупавых ножак. Гэта так здорава ёй iдзе.
  I вось зараз удары па талiбах наносiць расiйская авiяцыя i робiць гэта iмклiва, з вялiкiм размахам.
  Тут ёсць самалёты вялiкiх памераѓ з каласальным размахам крылаѓ тыпу ТУ-160 i ТУ-260. Гэта вырабляе незгладжальнае ѓражанне на маджахедаѓ.
  Яны пападаюць пад удары, спачатку трымацца, а затым разбягаюцца.
  Але ѓсё роѓна наносяць расейскiм войскам страты. Асаблiва дзейнiчаючы ѓ засадзе з-за кута.
  Пяцёрка дзяѓчат са спецназа i хлопчык Лёшка б'юцца на сухапутным лiнкоры - асаблiвы вiд звышцяжкага, але адначасова рухомага танка.
  Цяпер iх машына на дазапраѓцы.
  I шасцёрка вырашыла крыху пагуляць у карты. Шасцёра гульня iдзе вельмi хутка. I карты лётаюць з боку ѓ бок.
  Алёнка кiнула туза босымi пальчыкамi ножак i прабуркавала:
  - Ну ѓсё я выйшла!
  Лёшка ѓхмыльнуѓся. Гульня i на самой справе i простая, i патрабуе ѓмення, а таксама запамiнання.
  Той, хто прайграе, робiць дзесяць адцiсканняѓ.
  На гэты раз адцiскацца прыйшлося Алiмпiядзе. Яна самая буйная дзяѓчынка з пяцёркi, i вельмi мускулiстая.
  Адцiскаецца лёгка. Але Лёшка хлопчык гадоѓ дванаццацi садзiцца на спiну.
  Што ж так куды цiкавей. Белабрысае дзiця ѓпiраецца голымi пяткамi дзяѓчыне ѓ лапаткi шырокай спiны.
  Алiмпiяда ѓсмiхаецца i адцiснулася разоѓ дваццаць. Яе цела вельмi загарэлае, а валасы светлыя, i мускулы моцныя.
  Лёшка саскочыѓ са спiны i зноѓ пачаѓ раздаваць карты. Яны ѓ сваiм танку з электрарухавiком разбуралi талiбаѓ капiтальна.
  Лёшку давялося адцiскацца наступным разам самому. Анюта паставiла сваю босую ножку на вострыя лапаткi хлопчыка. Лёшка адцiскаѓся соп, дзяѓчына цiснула. Пры рахунку дзесяць хлопчык устаѓ, i пагульваючы плiткамi прэса, выдаѓ:
  - Я рускi не пераможаны,
  Яшчэ не народжаны...
  Хто мог бы мяне зламаць!
  Пасля чаго дзяцюк зноѓ усеѓся гуляць ... Рудая Ала паказытаѓ хлопчыку голую пятку i заѓважыла:
  - Хутка ты станеш мужчынам!
  Аляксей з усмешкай адказаѓ:
  - А табе што хочацца?
  Вогнезарная мегера хiхiкнула:
  - А мы з дапамогай магii, цябе навечна пакiнем хлапчуком!
  Лёшка хiхiкнуѓ у адказ i адказаѓ:
  - Я хачу вырасцi i стаць афiцэрам!
  Марыя гэтая дзяѓчына з залатымi валасамi, заѓважыла:
  - Табе спадабаецца быць дзiцем!
  Але вось паѓза завяршылася, i шасцёрка запаѓзае ѓ танк. Па штаце звышцяжкую машыну з тузiнам гармат павiнна абслугоѓваць шэсць чалавек.
  Экiпаж першапачаткова павiнен быѓ бы быць жаночым. Але Алёшку збег з дзiцячага дома, i падарожнiчаѓ па ѓсёй СНД. I нават дабраѓся да Аѓганiстана.
  Там яго i злавiла Ала. I прапанавала стаць сынам палка.
  Хлопчык пагадзiѓся. I зараз ён разам з дзеѓкамi-тэрмiнатарамi.
  А як прыгажунi ѓзялiся за талiбаѓ, i малоцяць маджахедаѓ з каласальнай, забойнай сiлай.
  Алёнка нацiснула босымi пальчыкамi ножак на кнопкi джойсцiка i прабуркавала, скалячы зубкi:
  - Слава Расii i будзе ѓ нас камунiзм!
  Анюта энергiчна пацвердзiла, нацiснуѓшы на кнопку пунсовым саском грудзей, i ѓразiѓшы талiбаѓ ракетамi:
  - Ды будзе ѓ нас камунiзм!
  Рудая Ала, круша душманаѓ, энергiчна выдала:
  - Слава слаѓнай эпосе камунiзму!
  I голай пяткай як нацiсне. I паляцяць газавыя гранаты.
  А вось Марыя клубнiчным саском нацiснула на кнопкi джойсцiка i лупанула маланкамi. I маджахедам прыйшлося не салодка.
  I ваяѓнiца раѓнула:
  - За Айчыну нашу мацi!
  Алiмпiяда гэтая самая буйная з дзяѓчынак, i нiбы вытканая з лiн мышцы вякнула:
  - За Радзiму вялiкую!
  I пальчыкамi босых ножак на кнопкi нацiсне i так па талiбах дзюбнула, з забойнай сiлай.
  I хлопчык Лёшка таксама голай пяткай нацiснуѓ на рычаг... I па талiбах дзюбнула электрычным разрадам. Забойны звышцяжкi танк расiйскага войска ѓ дзеяннi, i не дае талiбам сысцi - малоцячы iх сотнямi!
  А хлопчык гадоѓ дванаццацi Лёшка нават заспяваѓ:
  Мы пiянеры дзецi камунiзму -
  Вогнiшча, палатка i звонкi горан!
  Нашэсце праклятага фашызму -
  Якога чакае раз'юшаны разгром!
  
  Што страцiлi мы ѓ бiтвах гэтых?
  А то ѓ баях з ворагам набылi?
  Мы былi раней проста святла дзецi -
  А цяпер воiны Роднай зямлi!
  
  Але Гiтлер зрабiѓ крок да сталiцы нашай,
  Абрынуѓ бомбаѓ без рахунку вадаспад!
  Мы Айчына нават неба прыгажэй -
  Цяпер крывавы наступiѓ заход!
  
  Адкажам на агрэсiю мы жорстка -
  Хоць самi ростам ды нажаль малыя!
  Але меч у руках у далiкатнага падлетка -
  Мацней, чым легiёны Сатаны!
  
  Хай танкаѓ прэ лавiна за лавiнай,
  А мы вiнтоѓку дзелiм на траiх!
  Хай палiцаi подла цэляць у спiну,
  Але Бог Святы пакарае люта iх!
  
  Што мы вырашылi? рабiць справу мiру -
  А для таго нажаль прыйшлося страляць!
  Спакой i так ужо застыѓ.
  Бывае i гвалт мiлаты!
  
  З дзяѓчынкай мы бяжым босыя разам-
  Хоць выпаѓ снег, як вугаль палiць гурбу!
  Але не маюць страху, ведайце дзецi -
  Фашыста ѓгоняць смела куляй у труну!
  
  Вось паклалi фрыцаѓ гiдкiх роту,
  А астатнiя трусы пруць у бегу!
  Мы крушым як касой у баi пяхоту.
  Нам не перашкода юныя гады!
  
  Перамога дасягненне, будзе ѓ Маi,
  Цяпер завея калючы, жорсткi снег!
  Хлопчык бос, сястра яго босая,
  У лахманах дзецi сустрэлi росквiт!
  
  Адкуль у нас бяруцца гэтыя сiлы -
  Цярпець i боль, i холад, тую патрэбу!
  Калi таварыш змераѓ дно магiлы,
  Калi сяброѓка стогне - я памру!
  
  Хрыстос дабраславiѓ нас пiянераѓ,
  Сказаѓ, Айчына Богам вам дадзена!
  Вось такая найпершая за ѓсiх вера,
  Савецкая, святая краiна!
  Хлопчык спяваѓ i дзяѓчаты падпявалi. Як гэта прыгожа глядзелася.
  I Наташка таксама дала чаргу па талiбах. Скасiла iх нiбы сярпом пшанiцу.
  Кiнула босымi пальчыкамi ножак гранату i прачырыкала:
  - Слава рускiм багам!
  Зоя, крышачы войска маджахедаѓ, i выбiваючы курганы трупаѓ, выдала:
  - I нашым героям слава!
  Пасля чаго яе голая пятка, залатавалосы кралi падкiнула забойны прэзент смерцi.
  А вось рудая Аѓгусцiна скасiць маджахедаѓ. Лупанет пры дапамозе пунсовага саска з базукi i свiснуѓ выдасць:
  - За нашу Русь Сварога!
  Пасля чаго ѓ баi Святлана. Гэтая дзяѓчына таксама вялiкай агрэсiѓнасцю адрознiваецца.
  I яна разбурае талiбаѓ з каласальнай лютасцю. I яе босыя пальчыкi ножак, кiдаюць каласальнай забойнай сiлы - падарунак смерцi.
  Святлана прамаѓляе:
  - За Айчыну наша мацi -
  Маджахедаѓ забiваць!
  Вось гэта чацвёрка ѓ баi, такая агрэсiѓная i непаѓторная. I яны як за талiбаѓ узялiся, i iдзе iх татальнае знiшчэнне.
  А зверху Альбiна як урэжа ракетамi. Што ж - гэтая дзяѓчынка зусiм не слабая. I як непрыяцеляѓ разбурае.
  Альбiна бландынка i прыгажуня натуральная. I яе ракетныя ѓдары з неба проста зносяць у розныя бакi камянi. I нiбы пасылае кiт з фантана масу падпаленай зямлi i металу. Гэта вельмi крута.
  Альвiна таксама босы, точанай ножкай нацiсне на кнопку, i як пасля гэтага iрване. I маса забойных плыняѓ сыходзiць у неба.
  I дзяѓчына натуральная бландынка раве:
  - За славу Расii i нябёсаѓ!
  Вось так дзяѓчынкi талiбаѓ разбураюць. Колькi гэтых прыгожых дзевак на франтах.
  На Т-95 ваююць Лiзавета, Кацярына, Алена.
  Тры дзяѓчыны на расейскiм танку вельмi нават гарачыя. I пасылаюць у ворага снарад за снарадам.
  Лiзавета, скалячы зубкi, прамурлыкала:
  - I нiхто з пачатку свету,
  Не бачыѓ такога балю!
  Кацярына кiѓнула, разносячы маджахедаѓ:
  - Перамагаем Талiбан -
  Нам доля ад Рода дадзены!
  Алена, страляючы па душманах, выдала:
  - Славiцца наша краiна,
  Не пераможа Сатана!
  I трыяда дзяѓчынак дзейнiчае вельмi актыѓна. Яны пасылаюць снарады з вялiкiм разбуральным фугасным дзеяннем.
  Лiзавета нацiскае босымi пальчыкамi ножак на кнопкi джойсцiка, выбiвае супернiка i спявае:
  - Мы жыве на бацькоѓскай зямлi!
  Кацярына нацiснула пунсовым саском на кнопку джойсцiка, падбiла цэлы ѓзвод маджахедаѓ i пiскнула:
  - Унукi Сварога - слаѓныя дзецi!
  Алена дзюбнула, нацiснуѓшы голай, круглай пяткай на кнопку i вякнула:
  -I ляцiць на крылатым канi ...
  I ѓсе дзяѓчаты хорам зароѓ:
  - Русь у далёкiя тысячагоддзi!
  Вось так танк Т-95 паказвае сваю каласальную сiлу i ѓзрушаючую моц.
  Вось як трыяда дзяѓчынак актыѓна дзейнiчае. Ваяѓнiцы - гэта вышэйшы пiлатаж асаблiва калi яны амаль голыя.
  Лiзавета дасцiпна праспявала, нацiснуѓшы на кнопку пунсовым саском:
  - Смяялася Русь i плакала, i спявала,
  Ва ѓсе стагоддзi, на тое яна i Русь!
  Вось такiя тут баявыя дзяѓчаты... А талiбы ж не жартуюць.
  Трапiлася iм у палон Веранiка. Так дзяѓчыну спачатку распранулi дагала. А затым сталi з вялiкiм энтузiязмам пароць. Бiлi яе не толькi пугай па спiне, але i палкамi па босых, круглых пятках.
  Веранiка нават закрычала, ад дзiкага болю. I яе дралi пугай i палкамi, да страты прытомнасцi. Затым пасыпалi раны соллю. А босыя, апухлыя ад збiцця ногi, зацiснулi ѓ калодку i распалiлi пад iмi вогнiшча. I смажылi дзяѓчыне голыя пяткi.
  Веранiка некалькi разоѓ губляла прытомнасць ад баявога шоку. Яе прыводзiлi ѓ прытомнасць. I заадно паднеслi паходню i да грудзей, папярэдне вышмараваѓшы яе алеем. I як палалi пунсовыя соску дзяѓчыны.
  Веранiку доѓга катавалi. Падпалiлi агнём i ѓлонне Венеры... Што возьмеш - талiбы варвары.
  Пад канец Веранiку абмянялi на каго-небудзь з палявых камандзiраѓ. I дзяѓчына паклялася адпомсцiць маджахедам.
  А вось па талiбах малоцяць ракетамi. Сталенiда i Вiкторыя наводзяць зарады на мэты.
  I разбураюць у трэскi гары...
  Сталенiда нацiснула босымi пальчыкамi ножак, на кнопкi джойсцiка i прабуркавала:
  - Веру ѓвесь свет за нас!
  Вiкторыя нацiснула пунсовым саском на кнопку джойсцiка i адказала:
  - Ды мiру на нас напляваць!
  I сапраѓды сусветныя СМI былi хутчэй на баку талiбаѓ. I паведамлялi смакуючы падрабязнасцi, аб варварскiх бамбардзiроѓках якiм нiбыта падвяргалi расiйскiя ВПС афганскiя гарады.
  Вядома, было не без гэтага. Вайна ѓвогуле насiла надзвычай жорсткi i крывавы характар.
  Сталенiда нацiснуѓшы зноѓ рубiнава саском на мэту, прапiшчала:
  - За Бацькаѓшчыну мары!
  I ѓздыхнула... У Расii выбары праходзяць прэзiдэнта. Асноѓная барацьба памiж пастарэлым, i вiдавочна нездаровым Уладзiмiрам Пуцiным, i маладым губернатарам Арлоѓскай вобласцi Андрэем Клычковым. I тут якраз камунiст выходзiць наперад.
  Сталенiда, Вiкторыя i Тамара зноѓ наводзяць ракеты на цэлi. Дзяѓчыны ваююць у адных толькi трусiках. Але гэта цудоѓна.
  Сталенiда праспявала:
  - Басанож, толькi басанож,
  Пад лiпеньскi гром,
  I пад шум прыбою...
  Вiкторыя нацiснула голай пяткай на кнопку i працягнула:
  - Басанож, толькi басанож,
  Танцаваць нам дадзена з табою!
  Тамара тут таксама босымi пальчыкамi ножак нацiснула i прачырыкала:
  - За Айчыну - нашу сястру!
  Вось гэта дзяѓчынкi - надзвычайны клас!
  А вось яшчэ дзяѓчыны з Японii - наймiты-нiндзя. Вось гэта сур'ёзна.
  Дзяѓчына-нiндзя з сiнiмi валасамi, узяла i з пунсовых саскоѓ запусцiла маланку, i спалiла масу маджахедаѓ.
  Затым правяла мячамi млын ссякаючы талiбам галавы.
  Пасля чаго яе босыя пальчыкi ножак шпурнулi гарошынку з узрыѓчаткай.
  Парвала на часткi душманаѓ, i дзяѓчына прабуркавала:
  - За балазе Японii!
  Дзяѓчына-нiндзя з жоѓтымi валасамi, таксама дзюбнула па супернiкам з клубнiчных саскоѓ. Ваяѓнiцы мелi з адзення толькi тоненькiя трусiкi. А мячы прайгралi прыём матылёк, прымушаючы падаць галовы ѓ чалмах. А затым босыя пальчыкi дзявочых ножак, запусцiлi бумеранг, зразаючы галовы талiбам.
  Ваяѓнiцы прабуркавала:
  - За палёты нiндзя!
  Дзяѓчына-нiндзя з чырвонымi валасамi, выпусцiла з рубiнавых саскоѓ забойнай моцы пульсары смерцi. А затым мячы, падаѓжэѓшы ссеклi супостатам галавы. А потым босыя пальчыкi ножак кiнулi вострыя, вывастраныя дыскi што рэжуць галовы, нiбы брытва.
  Ваяѓнiца прабуркавала:
  - Нашы японскiя багi атакуюць!
  Дзяѓчына-нiндзя з белымi валасамi, таксама дзюбанула па непрыяцеляѓ агнязарным камяком, якi вылецеѓ з малiнавых саскоѓ. Пасля чаго праваркавала:
  - Наша багi супер!
  I яе босыя пальчыкi ножак, шпурнулi пакет з вугальнай выбухоѓкi, раздзiраючы на дробныя абрыѓкi талiбаѓ.
  I вось мячы зноѓ зносяць галовы. Вось гэта дзяѓчынкi - самага высокага палёту птушкi.
  Вось якiя наймiты прыбылi з Японii. I давай малацiць нiбы адбiѓнай бiтай талiбаѓ.
  Алiса i Анжалiка таксама вядуць сваю вайну. Яны выкарыстоѓваюць снайперскiя вiнтоѓкi.
  Паляць па маджахедах...
  Алiса з дапамогай вiнтоѓкi ѓразiла супернiка, якi спрабаваѓ дастаць расейскi верталёт "Стынгерам". Пасля чаго прачырыкала:
  - За нашу Айчыну, ды прыйдзе зноѓ СССР!
  Анжалiка таксама дзюбнула па супернiку з вялiкай трапнасцю, збiла варожы самалёт i буркнула:
  - За нашу Ладу!
  Самалёт у талiбаѓ зрэшты, усяго толькi самаробны аэраплан. Яны самi саматужным спосабам вырабляюць вялiкую колькасць авiяцыi. I б'юцца адчайна.
  Алiса гэтая дзяѓчына-бландынка дзярэцца з вялiкiм энтузiязмам. Яна ваяѓнiца найвышэйшага ѓзроѓню.
  I забiвае чарговага маджахеда. Вось гэта прыгажуня-краля. I вiшча ва ѓсю глотку:
  - Слава эпосе камунiзму!
  Анжалiка гэтая рудая i буйная дзяѓчына ѓ бiкiнi з гэтым пагадзiлася:
  - Вялiкая слава будзе эпосе камунiзму!
  I абедзве дзяѓчыны хаваюцца за скалы. Яны вельмi загарэлыя i мускулiстыя прыгажунi. Але пры гэтым спрытныя спрытныя.
  Алiса кiнула босымi пальчыкамi ножак забойнай сiлы прэзент смерцi i пiскнула:
  - За мiр камунiзму!
  Анжалiка заѓважыла, страляючы:
  - А што маеш на ѓвазе пад камунiзмам?
  Алiса рашуча адказала, голай пяткай паддаѓшы выбух пакет:
  -Сапраѓдны рай на зямлi!
  Анжалiка з гэтым ахвотна пагадзiлася:
  - Ну рай - гэта i ёсць рай!
  I рудая дзяѓчына босымi пальчыкамi ножак, шпурнула цэлую звязку гранат.
  Вось такая тут у iх агрэсiѓная атрымалася бравада. А дзяѓчынкi на пару працавалi. I пасылалi кулю за куляй.
  Iх голыя, круглыя пятачкi злёгку запылiлiся. I дзяѓчаты спаласнулi ножкi ѓ лужынах. I зноѓ сталi шпурляць у супернiка босымi пальчыкамi, тое што прыносiць знiшчэнне.
  Алiса праспявала з энтузiязмам:
  Беспрасветны змрок спакою,
  Пагрузiѓ у бездань дробных бед...
  Цiшыню прорвi ты полымя бою,
  Разарвi маѓчанне гул перамог!
  Анжалiка агрэсiѓна адзначыла, збiѓшы пры дапамозе пунсовага саска чарговага злога душмана:
  - У рай падаюць добрыя дзяѓчынкi, а ваяѓнiцы трапляюць у Гiперрай!
  Алiса з гэтым пагадзiлася:
  - Мы трапiм туды, куды iмкнуцца ѓсе патрыёты Айчыны!
  Ваяѓнiцы аказалiся настроены на самую рэальную перамогу...
  I вось чарговы маджахед, упаѓ iмi прабiты. Вось гэта дзяѓчынкi - трывiяльна яны ѓраган.
  Наташа тым часам злавiла мясцовага камандзiра. Усе чатыры дзяѓчыны паставiлi верхавода на каленi i прымусiлi цалаваць яго iх босыя, агрубелыя падэшвы.
  Верхавода гэта рабiѓ пакорлiва. I яму гэта нават падабалася.
  Зоя прачырыкала:
  - Добра, што цябе ѓзялi ѓ палон жанчына?
  Той прабурчаѓ:
  - Вы сапраѓдныя гурыi!
  Аѓгустына прапанавала:
  - Можа, быць цябе падцiснуць агеньчыкам?
  Верхавод па булькаѓ:
  - Не трэба!
  Святлана, агрэсiѓна выскалiѓшыся, рыкнула:
  - Так кажы пакуль мы не раззлавалiся.
  I генерал руху Талiбан пачаѓ даваць паказаннi.
  . РАЗДЗЕЛ Љ 3.
  Цэлы полк хлопчыкаѓ нацешыѓшыся раптоѓным юнацкасцю i падораным раем, усёткi пабудаваѓся.
  Уладзiмiр Жукоѓскi загадаѓ iм будаваць жыллё. Хлапчукi незадаволена наракалi.
  Адзiн з iх пiскнуѓ:
  - Ты такое ж дзiця, як i мы!
  Хлопчык-генерал заѓважыѓ:
  - У чужым свеце трэба згуртаванне i адзiнства! У адваротным выпадку нас проста знiшчаць!
  Юрый Петухоѓ дадаѓ:
  - Разам мы ѓсе здольныя выжыць i перамагчы!
  Пасля чаго хлопчык-палкоѓнiк тупнуѓ босай ножкай. I ѓ адказ гул ухвалы.
  Целамi яны зразумела хлопчыкi гадоѓ дванаццацi, але памяць i асобы ѓ iх суцэль дарослыя. Так што яны разумеюць, што анархiя нi да чаго.
  Будаваць праѓда няма чым. Даводзiцца будаваць сякеры i малаткi i камянёѓ, якiя ѓ джунглях таксама варта яшчэ пашукаць.
  Мiльгаюць босыя, дзiцячыя ножкi. Уладзiмiру прыгадалася "Педагагiчная паэма" Макаранка. Там таксама дзецi былi басанож i напаѓголыя. Яны ѓ шорцiках хадзiлi ѓсю цёплую пару года, балазе на ђкраiне лета - ласка.
  Але басанож даводзiлася тупаць яшчэ з вясны, i да самай восенi. I ѓставаць у пяць гадзiн ранiцы, шмат працуючы.
  Вядома, сумнеѓна каб хлапчукам такое падабалася, i яны не збягалi з калонii.
  А тут столькi фруктаѓ на дрэвах. I такая экзотыка. I пахi такiя бурныя.
  Уладзiмiр пачаѓ рабiць зарадку. Ён быѓ амаль голым, i любаваѓся на сваё мускулiстае, хай i хлапечае цела. Як лёгка рухацца i колькi ѓ iм энергii. I ён мусiць прыгожы хлопчык.
  Уладзiмiру ѓдалося неяк у дзяцiнстве зняцца ѓ кiно. Тады ён сыграѓ хлопчыка-партызана. Але роля была эпiзадычная. I будучынi генерала забылiся. Але затое Уладзiмiр плаваѓ у рацэ, i адзначылi, што ѓ яго вельмi прыгожыя мышцы прэса.
  Дзiѓна, але ѓ кiношным шляху не ацанiлi. Хаця хацелi каб ён зняѓся ѓ ролi хлопчыка-раба ѓ фiльме пра Спартака. Сапраѓды з такой фiгурай, сыграць юнага нявольнiка ѓ насцегнавай павязцы было б крута.
  Уладзiмiр Жукоѓскi цяжка ѓздыхнуѓ i праспяваѓ:
  Спартак вялiкi, доблесны баец,
  Падняѓ рабоѓ, ён супраць злога ярма ...
  Але вось прыйшоѓ велiчы канец -
  Воля доѓжылася толькi часцiцу iмгнення!
  I паглядзеѓ на свае дзiцячыя, загарэлыя ногi. Падумаѓ, цi варта рабiць сандалi? Басанож бегаць куды зручней. Тым больш трава тут мяккая i не вiдаць калючак.
  Можа, гэта i сапраѓды рай, i яны ѓжо памерлi? А у раi ператварылiся ѓ дзяцей? Што ж гэта цалкам магчыма. I гэта рэальны, непаѓторным Эдэм.
  Анастасiя Стральцова, адзiная дзяѓчынка, якая засталася ѓ камандзе хлапчукоѓ, падышла да яго, бясшумна ступаючы босымi ножкамi.
  Яна была ѓ пялёстках кветак i ѓсмiхаючыся вымавiла:
  - Ну як генерал, праблемы?
  Уладзiмiр адказаѓ:
  - Пакуль у нас няма праблем, але хутка яны з'явяцца.
  Анастасiя лагiчна заѓважыла:
  - Не варта каркаць! Можна i нагаварыць сабе непрыемнасцi!
  Хлопчык-генерал згодна кiѓнуѓ:
  - Можна, але мы павiнны быць пiльнымi!
  I юны ваяѓнiк тупнуѓ босай, дзiцячай ножкай.
  Хлопчык-палкоѓнiк Юрка Петухоѓ, i хлопчык-палкоѓнiк Раман Злотнiкаѓ падышлi да яго ззаду i адзначылi хорам:
  - Трэба схадзiць у разведку!
  Хлопчык-генерал пагадзiѓся:
  - Мусiць трэба! А хто пойдзе?
  Юры Петухоѓ з уздыхам адказаѓ:
  - Мусiць мы ѓдваiх. Хаця можна яшчэ салдат узяць.
  Уладзiмiр Жукоѓскi заѓважыѓ:
  - Пройдзем як статак мамантаѓ?
  Ромка хлопчык-палкоѓнiк адзначыѓ:
  - Можам i мы ѓдваiх у разведку... Гэта лепшае! У нас ёсць вопыт. I я адчуваю, што тут ёсць разумнае жыццё!
  Генерал-хлопчык хацеѓ быѓ адказаць, як раптам пачулася казачна цудоѓная музыка. Яна была настолькi выдатная i зачаравальная што босыя ногi хлапчукi самi пусцiлiся ѓ скокi. Адчуѓшы падобны заклiк i не ѓ сiлах яму пярэчыць, Уладзiмiр рушыѓ. Юрка, Ромка, Анастасiя таксама прыйшлi ѓ рух. Падобна, што i iх зачароѓвалi цудоѓныя гукi што пранiкалi ѓ самы галаѓны мозг. I пазбаѓлялi волi да супрацiву. Хацелася iсцi за гэтымi чароѓнымi гукамi, i воля не ѓ сiлах гэтаму пярэчыць.
  Хлопчык-генерал тупаѓ, пазбаѓлены волi. Але яму было так добра i радасна на душы, што дзiцячыя зубкi шчэрылiся ва ѓсмешцы. Воѓчык выйшаѓ на сцяжынку. Сотнi хлапчукоѓ, тупаючы босымi ножкамi, будавалiся ѓ калоны. Яны ѓсе былi радасныя, узбуджаныя i скалiлi зубкi. Хлапчукi былi напаѓголыя, толькi на сцёгнах лiсцiкi, i ѓ многiх скура пачырванела ад хуткага загару. Зрэшты, тут промнi былi далiкатныя i не аблазiлi.
  Былыя спецназаѓцы сталi дзецьмi, i iх мордачкi лiтаральна прамянiлiся ад радасцi, а босыя ножкi машынальна маршыравалi, чаканячы крок i выцягваючы шкарпэтку.
  Уладзiмiру гэта нагадала пiянерыю. Як у лагеры маршыруюць хлопчыкi пад барабан. Праѓда басанож нават у тыя часы, пiянеры хадзiлi не часта - так без абутку гэта была прыкмета беднасцi.
  А тут голыя, у аранжавай траве вышмараваныя пяткi зiхацяць. I маршыруюць хлопцы строем.
  Ды гэта сапраѓды нiбы пiянерыя. I выгляд ва ѓсiх празмерна вясёлыя.
  Воѓчык хлопчык-генерал, улавiѓ сябе на тым, што ён быццам бы ѓсё бачыць i цямiць, i разумовыя працэсы не спынiлiся. Тым не менш, босыя, дзiцячыя ногi тупаюць самi. Уладзiмiр паспрабаваѓ спынiцца, але не мог, цела не слухалася яго.
  I зноѓ накатала хваля весялосцi, што з горла пачуѓся смех. Як было дзiвосна добра. Проста хараство i цуд.
  Хлопчык-генерал маршыраваѓ i ѓсё здавалася вакол такiм яркiмi, з паѓнатой кветак i дзiвосна маляѓнiчым. А заадно такiя казачныя i лiтаральна чарадзейныя гукi мелодыi.
  Воѓчык нечакана для сябе ѓзяѓ i заспяваѓ;
  Часы шчаслiвыя надышлi,
  У мiнулым войны, голад, i бяда...
  Мы ѓжо бачым камунiзму далi,
  Стала ѓраз рэальнасцю мара!
  
  Ставiм ногi спрытна на планеты,
  Пакараем космасу прастору.
  Гераiчнасць подзвiгi апеты
  Сталi вечна юнымi з тых часоѓ!
  
  У нашым свеце ѓсё мае месца,
  Нават у кожным доме зоркалёт...
  I любая дзяѓчына нявестка,
  Зможа кiраваць танк i самалёт!
  
  Усё ѓ нас выдатна i прыгожа,
  Вулiцы зiхацяць - чысцiня...
  Наша ведай у шчасцi калектыва,
   Будзем мы змагацца да канца!
  Ёсць мара робiм светы гуляючы,
  Каб кожны хлопец дэмiург...
  Дзяѓчына бяжыць мiж зорак босая,
  Абрысавалi ѓ сусвеце круг!
  
  Зрабiлi такое мы так лiха,
  Што зараз у рэальнасцi мара...
  Раз гучна i хвацка цiха,
  Усё iншае проста мiтусня!
  
  Слабых у нашым свеце не бывае,
  Кожны проста ваяр-волаты...
  У вечнай славе хлопец знаходзiцца -
  Казка - гэта проза, дакладна быль!
  
  Усё атрымаеш, што жартам захочаш,
  I палац, басейны, дзевак цемра...
  Ёсць меркаванне моцна мачы,
  Каб здарылася проста прыгажосць!
  
  Скаляць зубы класныя дзяѓчынкi,
  Яны могуць зрабiць вышэйшы клас.
  Галасок прыгажунь вельмi звонкi,
  А часам гучыць i юны бас...
  
  У чым мы толькi людзi не бывалi,
  Тэрмакварк, i сiнтэзам преон...
  I секлiся слаѓныя джэдаi,
  Чакаючы злосных усiх разгром!
  
  У чым гульня бывае без прамашкi,
  Калi ты на выдумку хiтры...
  Вельмi лiха мы гуляем у шашкi,
  Хоць непераможныя да гэтага часу!
  
  Мы не ѓ чым не ведаем паразы,
  Заваявалi ѓжо галактык цемру.
  Самае прамудрае рашэнне -
  Перамагчы ѓ сусветную вайну!
  
  Вось тады мы станем дэмiургi,
  Шлях скончым, скарыѓшы ѓвесь свет ...
  Будзе ѓ розных гранях нават суткi,
  Самы вер касмiчных планет!
  
  Наш напор без граняѓ надыходзiць,
  У чым прычына ѓ славе гэтых перамог?
  Будзе сонца ѓ самым яркiм траѓнi,
  I нам таксама вечнасць юных гадоѓ!
  
  Дасягаем мы такога шчасця,
  Што любы практычна ёсць Бог...
  Расступiлася хмурная непагадзь-
  I ляцiць да пасад ладны склад!
  
  Чалавек ужо роѓны дэмiургам,
  Уваскрасае мёртвых таксама сам...
  Што здавалася трызненнем толькi на дурнi,
  Стала явай слаѓным цудам!
  
  Мы, вядома, станем усё Багамi,
  I сусветаѓ ва ѓладзе - легiён...
  Бо фартуна безумоѓна з намi,
  I iдэй выдатных - мiльён!
   Iншыя хлопчыкi-спецпрызнаѓцы дружна падпявалi. Яны былi цяпер такiя шчаслiвыя.
  Вось яны выйшлi на шырокую дарогу, прычым вiдавочна разумнага паходжання так на ляжала зялёная цэгла. Тры тысячы хлопчыкаѓ, цяпер чаканiлi крок па ёй босымi, дзiцячымi ножкамi. А наперадзе iшлi дзве жывёлы падобныя на вярблюдаѓ, толькi з рагатымi галовамi, i трыма гарбамi.
  А на iх сядзела пад два наезнiкi. Адзiн быѓ у чалме i быѓ падобны на арабскага хлапчука. Можа нават паходзiѓ на маленькага мука, а з iм была дзяѓчынка са светлымi валасамi, што спускалiся па плячах. Сукенка ѓ дзяѓчынкi даволi раскошнае i ѓ каштоѓнасцях, ды i хлопчык апрануты багата. Туфлi ѓ гэтых дзяцей былi абсыпаны каменьчыкамi, што зiхацелi як самацветы.
  На другiм вярблюдзе ехалi таксама невялiкiя людзi, але ѓсё ѓ чорным адзеннi, i зачыненымi маскамi тварах.
  На спiне былi белыя скрыжаваныя мячы.
  Адзiн з iх дзьмуѓ у трубу, а iншы нацiскаѓ на клавiшы прылады - падобнага на сумесь лютнi i дуды. Менавiта ён выдаваѓ цудоѓныя гукi, якiя прымушаюць губляць розум.
  Ледзь наперадзе таксама маршыравалi напаѓголыя, босыя хлопчыкi. Iх было паѓсотнi, i яны былi вiдавочна ѓсходняга выгляду, чарнавалосыя i смугленькiя. Толькi адзiн з iх быѓ бландынам, i ѓ яго моцна спаласаваць спiна, так што хлопчык iшоѓ хiстаючыся. Хоць таксама скалiѓся, як i астатнiя.
  Хлопчыку-генералу здалося што ѓ гэтым хлапчуку, нешта ёсць знаёмае.
  Але вось што? I якое ён мае да iх дачыненне?
  На самой справе Аляксандр Лук'яненка i паѓсотнi баевiкоѓ-талiбаѓ, якiя яго ахоѓваюць, таксама перамясцiлiся.
  Спачатку маджахеды прынялi гэтае цудоѓнае месца за рай. Але калi iх зброя знiкла, а самi яны сталi дзецьмi, дык адчулi горкае расчараванне. I зразумела прынялiся прафесара Сашку, лупiць бiзунамi. Яны б яго да смерцi запаролi б, калi б не пачулi цудоѓнай музыкi, якая пазбаѓляе волi.
  Больш за тры тысячы магутных байцоѓ, было спачатку пераѓтворана ѓ дзяцей, а затым iх волю паралiзаваѓ чароѓны iнструмент.
  I зараз яны iшлi нiбы пакорлiвае быдла.
  Зрэшты, галовы цямiлi, хiба што была вельмi вялiкая i беспадстаѓная весялосць. А вось целы рухалiся нiбы ѓ трансе. I хлопчыкi тупалi сабе.
  Аляксандр Лук'яненка адчуваѓ, як яго перапаѓняе радасць ад гукаѓ, i ѓ той жа час спрабаваѓ сарваць здранцвенне.
  Праѓда яго спаласаваная пугай спiна амаль перастала балець. I гэта яшчэ не ѓсё. Маджахеды хацелi яму i босыя пяткi агеньчыкам падсмажыць, i памiж пальчыкамi нават уставiлi сухое лiсце. Але на шчасце не паспелi.
  Полымя ледзь лiзнула драпежнай мовай дзiцячую пятку, i пачуѓшы гукi малалетнi маджахед выпусцiѓ з рук паходня.
  Так што на дзiцячай падэшве толькi пара маленькiх пухiроѓ утварылася i толькi злёгку пячэ. Крыху пазней i прыйшлося б тупаць на спаленых нагах, што вельмi нават было б балюча.
  Аляксандр Лук'яненка iшоѓ сабе, i з цяжкасцю павярнуѓшы шыю азiрнуѓся. Колькi хлапчукоѓ тупае за iмi. I большасць са светлымi галоѓкамi, i чырвонай ад загару скурай. Твары ѓ iх прыгожыя, еѓрапейскiя, славянскiя.
  Зрэшты, у дзяцiнстве прыемныя твары i ѓ афганцаѓ, толькi цемнаватыя. Хоць зразумела калi валасы светлыя гэта прыгажэй.
  Шкада толькi тут амаль усе хлопчыкi. А жанчыны засталiся ѓ старым. Праѓда тут ёсць дзяѓчынка. Хлопчык-прафесар падумаѓ, што цяпер ужо яно дзiця, i дарослыя думкi ззаду. А значыць, яны ѓжо не здольныя на тое, што робяць мужчыны.
  Затое, магчыма, нiколi не наступiць старасць. Хаця цiкава адкуль тут бяруцца дзецi? Iх што ѓ капусце знаходзяць? Цi можа быць у гэтым свеце яны з нябёсаѓ валяцца? Прафесар быѓ чалавек хоць i псiхiчна хворы, але разумны i з вялiкай фантазiяй.
  I ѓ яго быѓ нават казачны раман, дзе вечныя дзецi з iншай цывiлiзацыi вырошчвалi патомства ѓ аранжарэях. А з iншага сусвету iм дастаѓлялi насенне, у якiх былi маленечкiя зародкi гэтых дзяцей. I нешта здарылася, i перасталi насенне прылятаць.
  I тады двое воiнаѓ - адзiн лепшы салдат Трэцяга Рэйха, iншы лепшы воiн Чырвонай армii, адправiлiся ратаваць звышцывiлiзацыю вечных дзяцей.
  I яны ѓ iншым сусвеце сталi дзяѓчатамi-ваяѓнiцамi i ѓ iх былi класныя прыгоды.
  Аляксандр Лук'яненка любiѓ пiсаць фантастыку, але атрымаѓ толькi скандальную папулярнасць, вар'ята пiсакi. Але ѓсе ягоныя творы былi супер.
  Вось адно напрыклад па АI.
  Эльф Биф, падарожнiчаючы па розных мiрах, патрапiѓ у другую сусветную вайну. I натуральна вырашыѓ дапамагчы немцам, так таксама быѓ светлавалосы i прыгожы. Акрамя таго Бiфа яшчэ i прыцягвала тое, што фашысты былi за Звышчалавека i супраць хрысцiянства. Так што ён паступiѓ у Люфтвафэ, i стаѓ лётчыкам. А паколькi эльфы значна хутчэй, мацней i пераѓзыходзяць шматкроць у рэакцыi людзей, ды яшчэ валодаюць ахоѓнай магiяй, то Биф стаѓ вельмi хутка набiраць рахункi.
  Яго знiшчальнiк дзякуючы магii стаѓ непаражальным. А кожны снарад з авiягарматы сапраѓды ѓражваѓ цэль.
  Ну здавалася, што нават такi выбiтны ас у адзiночку на ход вайны не надта тое паѓплывае.
  Але Биф збiѓ дзвесце самалётаѓ на Мiжземным моры, змог збiць самога Мантгомеры. I гэта ѓжо сур'ёзна. Загiнуѓ самы таленавiты англiйскi генерал. Бiф атрымаѓ за Рыцарскi Крыж Жалезнага Крыжа з дубовымi лiстамi, мячамi i дыяментамi. Але ён так хутка набiраѓ рахункi, што ѓжо праз месяц у яго было за трыста збiтых самалётаѓ. А 20 жнiѓня 1942 года Роммель пачаѓ наступ на кiрунку Александрыi.
  Без Мантгомеры ѓсё ѓ ангельцаѓ разладзiлася. I яны патрапiлi ѓ пастку Роммеля, i былi перабiтыя. Бiф тым часам збiѓ за тыдзень больш за дзвесце самалётаѓ i пабiваѓ i наземныя цэлi.
  Гiтлер не паспяваѓ пiсаць указа аб узнагароджаннi. Биф атрымаѓ паѓторна за трыста збiтых самалётаѓ: Рыцарскi Крыж Жалезнага Крыжа з дубовым лiсцем, мячамi i дыяментамi. За пяцьсот самалётаѓ яму ѓручылi Рыцарскi Крыж Жалезнага Крыжа з залатым дубовым лiсцем мячамi i дыяментамi.
  Войскi Роммеля захапiлi Егiпет i адразу прарвалiся ѓ Iрак дзе ѓспыхнула антыбрытанскае паѓстанне. Немцы захапiлi таксама i Кувейт. Чырвоная армiя атакавала войскi Роммеля ѓ Iраку, але гэта справакавала ѓступленне Турцыi ѓ вайну супраць СССР. Што вельмi ѓскладнiла абстаноѓку. I Сталiн быѓ змушаны адмовiць ад наступу пад Сталiнградам. Немцы змог у пачатку снежня ѓсё ж узяць увесь горад пад кантроль. А Паѓлюс нават атрымаѓ за гэта ѓзнагароду.
  Чырвоная армiя ваявала з туркамi, i ѓгразла ѓ Закаѓказзе.
  Акрамя фенаменальнага Бифа, яшчэ вызначыѓся i Марсэль, якi iмклiва набiрае рахункi, у тым лiку i за кошт савецкiх лётчыкаѓ. Марсэль за чатырыста збiтых самалётаѓ таксама атрымаѓ Рыцарскi Крыж Жалезнага Крыжа з залатымi дубовымi лiстамi мячамi i дыяментамi.
   А Биф за семсот пяцьдзесят збiтых самалётаѓ ганараваѓся ѓзнагароды: Рыцарскi Крыж Жалезнага Крыжа з плацiнавым дубовым лiсцем мячамi i дыяментамi. А за тысячу - Зорка Рыцарскага Крыжа Жалезнага Крыжа са срэбным дубовым лiсцем, мячамi i дыяментамi.
  Немцы змаглi ѓтрымаць свой фронт у цэнтры, i нават адбiць спробу дэблакiраваць Ленiнград.
  Крыху пазней савецкiя войскi ѓ лютым спрабавалi наступаць пад Сталiнградам, але немцы былi гатовы i адбiлi ѓсе атакi. А Биф i Марсэль наводзiлi жах на савецкую авiяцыю i сталi лiтаральна легендарнымi асамi.
   А вось 30 траѓня калi падсохлi дарогi, i немцы змаглi падцягнуць новыя танкi "Пантэра" i "Тыгр", а таксама самаходку "Фердынанд", пачаѓся новы наступ гiтлераѓцаѓ уздоѓж Волгi.
  Абвясцiѓшы татальную вайны ѓ Трэцiм Рэйху больш, чым у два разы павялiчылi выпуск узбраенняѓ. Акрамя таго падводны нямецкi флот моцна даставаѓ ЗША i Брытанiю, у вынiку чаго iнтэнсiѓнасць бамбардзiровак прыкметна знiзiлася.
  Ды i страты сухапутных войскаѓ Вермахта былi нiжэйшыя, i на заводах аказалася больш рабочых высокай квалiфiкацыi. I гэта таксама дазволiла немцам дадаць у выпуску ѓзбраенне, i асаблiва самалётаѓ. I Фоке-Вульф пры правiльным яго выкарыстаннi, зусiм нядрэнны.
  А "Тыгр" i зусiм для Чырвонага войска шок i трапятанне. Немцы змаглi адразу прарваць савецкую лiнiю абароны.
  Самае непрыемнае было тое, што ѓ Чырвонай Армii не ведала перамог, баявы дух аказаѓся надзвычай нiзкi. I многiя салдаты здавалiся ѓ палон або дэзертыравалi. Колькасць тых, хто здаѓся ѓ палон, была вялiкая, як i перабежчыкаѓ.
  Баявы дух Вермахта раней сур'ёзна не бiтага быѓ высокi. А ѓ небе немцы i ѓвогуле дамiнавалi. ЗША паводзiлi сябе пасiѓна, а Брытанiя пацярпела велiзарныя страты.
  Акрамя таго i самалётаѓ выпускалася куды больш, чым раней.
  Бiф гэтак iмклiва набiраѓ рахункi, што для яго прыдумлялiся ѓсё новыя ѓзнагароды. За дзве тысячы самалётаѓ, юнага эльфа ѓзнагародзiлi Зоркай Рыцарскага Крыжа Жалезнага крыжа з залатым дубовым лiсцем, мячамi i дыяментамi. А за тры тысячы самалётаѓ - Зоркай Рыцарскага Крыжа Жалезнага крыжа з плацiнавым дубовым лiсцем, мячамi i дыяментамi.
  Да лiпеня сорак трэцяга года немцы выйшлi да Каспiйскага мора i перадушылi кiсларод савецкiм войскам на Каѓказе. А затым працягнулi наступ уздоѓж узбярэжжа, па раѓнiне.
  У канцы жнiѓня яны ѓжо былi ѓ Дагестане падышлi да мяжы Азербайджана.
  Пасля чаго разгарнулася жорсткая бiтва за Тбiлiсi. I вельмi няроѓныя былi сiлы.
  СССР вiдавочна прайграваѓ бiтву за Каѓказ. У вераснi Сталiн спрабаваѓ наступаць у цэнтры. I ягоныя войскi там зноѓ угразлi. У баях прыняла ѓдзел "Пантэра"-2.
   Дадзеная машына атрымалася цяжкаватай у пяцьдзесят тры тоны, але лепш абароненай асаблiва ѓ лоб: 100-мiлiметраѓ i барты 60, а рухавiк у 900 конскiх сiл шмат што кампенсаваѓ. Плюс яшчэ i гармата 88-мiлiметраѓ i доѓгай ствала ѓ 71 ЭЛ.
  Супраць такога танка не проста выстаяць. Асаблiва калi б'юцца адчайныя дзяѓчынкi.
  Герда стрэлiла па савецкай машыне пры дапамозе босых пальчыкаѓ ножак i прапiшчала:
  - Мы страмчэй усiх!
   Шарлота лупанула па трыццацьчацвёрцы з дапамогай голай пяткi i пiскнула:
  - З намi Трэцi Рэйх!
  Крысцiна дзюбнула па савецкiх войсках i прачырыкала:
  - Я сказала не дрэйф!
  Магда босымi пальчыкамi ножак дзюбанула i выдала:
  - Мы ёсць вышэйшы клас!
  Зразумела напад у цэнтры была адбiтая з вялiкiмi стратамi для Чырвонай Армii.
  А восенню i зiмой гiтлераѓцы завяршылi захоп Каѓказа... Пасля чаго становiшча СССР стала выключна цяжкiм.
  А лётчык-суперас Бiф збiѓ чатыры тысячы самалётаѓ. За што быѓ узнагароджаны Вялiкай Зоркай Рыцарскага Крыжа Жалезнага крыжа са срэбным дубовым лiсцем, мячамi i дыяментамi.
  Марсэль таксама давёѓ сваю колькасць збiтых самалётаѓ да тысячы. I атрымаѓ таксама ѓзнагароду: Зорку Рыцарскага Крыжа Жалезнага крыжа са срэбным дубовым лiсцем, мячамi i дыяментамi.
  А да вясны Бiф збiѓ пяць тысяч самалётаѓ, атрымаѓ Вялiкую Зорку Рыцарскага Крыжа Жалезнага крыжа з залатым дубовым лiсцем, мячамi i дыяментамi.
  У маi 1944 года гiтлераѓцы пачалi новы наступ на пазiцыi Расii. Удары наносiлiся i поѓначы, у абыход Ленiнграда, i ѓздоѓж Волгi ѓ абыход Масквы з поѓдня. I гэты грандыёзны наступ. Зацiск у падвойныя абцугi.
  Чырвоная армiя шмат у чым страцiла баявы дух, але яшчэ была моцная.
  Новыя танкi Т-34-85 i IС-2, былi больш дасканалыя i магутныя за ранейшыя. З'явiѓся i больш магутны ЛА-7. Праѓда яго выпускалi ѓ невялiкай колькасцi. А ЯК-3 у серыю так i не пайшоѓ. А ѓ немцаѓ да канца траѓня ѓжо тысяча найноѓшых рэактыѓных МЕ-262 з чатырма 30-мiлiметровымi гарматамi ѓ страi. I ён вельмi грозныя найноѓшыя машыны.
  Ды i ТАЯ-152 якi прыйшоѓ на змену Фоке-Вульфу нядрэнны.
  Асноѓныя нямецкiя танк "Пантэра"-2 i "Тыгр"-2. На апошнiм танк рухавiк у 1000 конскiх, i ён па хадавых якасцях добры. Так што немцы маюць тэхнiку ѓ серыi - вялiкай разбуральнай сiлы. Хаця яшчэ недасканалую. Але рыхтуецца серыя Е. Але "Маѓс" напрыклад сябе не вельмi праявiѓ.
  I вось пачынаецца бiтва... Спачатку быѓ узяты немцам Саратаѓ, затым i Куйбышаѓ.
  Биф збiѓ шэсць тысяч самалётаѓ i атрымаѓ: Вялiкую Зорку Рыцарскага Крыжа Жалезнага Крыжа з плацiнавым дубовым лiсцем, мячамi i дыяментамi.
  Потым немцы авалодалi i Ульянаѓскiм. А да канца лета ѓзялi Казань. Фронт Чырвонай Армii абвалiѓся.
  Да верасня Биф збiѓ сем тысяч самалётаѓ i атрымаѓ новую ѓзнагароду: Зорка Вялiкага Крыжа Рыцарскага Крыжа Жалезнага крыжа са срэбным дубовым лiсцем мячамi i дыяментамi.
  А ѓ кастрычнiку немцы прарвалiся з поѓначы замкнулi кольца вакол Масквы.
  Пасля чаго пачалася аперацыя па знiшчэннi i драбненнi Чырвонага войска.
  У снежнi Бiф збiѓ восем тысяч самалётаѓ i атрымаѓ Зорку Вялiкага Крыжа Рыцарскага Крыжа Жалезнага крыжа i залатымi дубовымi лiстамi мячамi i дыяментамi.
  А якраз на Каляды 25 снежня 1944 года маскоѓскi гарнiзон не гледзячы на катэгарычны загад Сталiна капiтуляваѓ. I фельдмаршал Гот, якi ѓзяѓ сталiцу , атрымаѓ за гэта Вялiкi Крыж Жалезнага Крыжа.
  Зрэшты, пакуль Сталiн, бегшы ѓ Свярдлоѓск хацеѓ працягваць вайну. I была яшчэ надзея на саюзнiкаѓ.
  Немцы пакуль толькi бамбiлi савецкую Сiбiр. У iх з'явiлiся магутныя шрубавыя Ю-488, i ТАЯ-400 якiя праносiлiся нiбы ѓраган. I неслi савецкiм гарадам смерць i знiшчэнне.
  Эльф Биф працягваѓ ваяваць у небе i ѓдзельнiчаць у бамбардзiроѓках. I яго машына раз-пораз працавала, абвальваючы на супернiкаѓ ударныя струменi каласальнай разбуральнай сiлы.
  Вось у сакавiку 1945 года колькасць збiтых самалётаѓ гэтым легендарным эльфам перавысiла дзевяць тысяч. I ён атрымаѓ узнагароду: Зорка Вялiкага Крыжа Рыцарскага крыжа з плацiнавым дубовым лiсцем мячамi i дыяментамi. I гэта вельмi крута!
  А вось у траѓнi немцы наступаюць на ђрал. Iх войскi iмклiва рухаюцца. Чырвонае войска спрабуе гераiчна ѓтрымацца. Але ѓ яе нiчога не атрымоѓваецца.
  Гiтлераѓцы ѓ бой ужо кiнулi найноѓшыя танкi серыi Е. I супраць iх рэальна практычна немагчыма выстаяць.
  Асаблiва супраць Е-100, якi непрабiваемы для савецкiх гармат са ѓсiх ракурсаѓ. А яго 128-мiлiметровая гармата - смяротная для любой практычна бронi.
  I Е-100 выклiкаюць савецкiм салдатам жах. Акрамя таго, дэзерцiрства носiць павальны характар, як i рэшта ѓ палон. I гэтая здача масавая.
  Некаторыя дывiзii нават здаюцца па гукi аркестра. А некаторыя наадварот ваююць да канца.
  Але сiлы няроѓныя, i ѓжо ѓ чэрвенi Свярдлоѓск i Чэлябiнск загiнулi. А потым немцы рухалiся па Сiбiры.
  Савецкiя гарады адчайна абаранялiся. Асаблiва Новасiбiрск, дзе бiлiся нават дзецi.
  I ѓ Сярэдняй Азii кiпелi жорсткiя баi. Але вось да верасня сорак пятага года большая частка СССР захоплена. Але ѓ кастрычнiку з-за маразоѓ немцы спынiлi прасоѓванне па Сiбiры. Занадта ѓжо расцягнуты аказалiся камунiкацыi.
  Эльф Биф збiѓ дзесяць тысяч самалётаѓ i атрымаѓ за гэта Вялiкую Зорку Вялiкага Крыжа Рыцарскага Крыжа са срэбным дубовым лiсцем, мячамi i дыяментамi.
  Затым усё яшчэ iшла вайна ѓ небе... Да траѓня 1046 гады Биф здолеѓ збiць яшчэ тысячу самалётаѓ i атрымаць: Вялiкую Зорку Вялiкага Крыжа Рыцарскага Крыжа з залатымi дубовымi лiсцем мячамi i дыяментамi.
  А затым пачаѓся новы наступ немцаѓ на Далёкiм Усходзе. ЗША i Брытанiя з Трэцiм Рэйхам вайну фактычна згарнулi i ваявалi з Японiяй. Але самураi гераiчна трымалiся. I выяѓлялi каласальную мужнасць i гераiзм.
  Чырвоная Армiя аслабла лiкам, але частка заводаѓ эвакуiраваных на ѓсход усё яшчэ працавала. I яны пастаѓлялi на фронт у тым лiку i самалёты.
  Немцы ѓжо iшлi амаль маршамi, але ѓсё роѓна пакуль яны дайшлi да Уладзiвастока, iм спатрэбiлася некалькi месяцаѓ. А канцу лiстапада нягледзячы на маразы, фрыцы дайшлi такi да Чукоткi.
  Так загiнулi апошнiя гарады СССР.
  Эльф Бiф давёѓ колькасць збiтых самалётаѓ да дванаццацi тысяч i атрымаѓ новую ѓзнагароду: Вялiкую Зорку Вялiкага Крыжа Рыцарскага Крыжа з плацiнавымi дубовымi лiстамi, мячамi i дыяментамi, а таксама званне фельдмаршала авiяцыi. I гэта сапраѓды яго каласальнае дасягненне.
  Пасля чаго СССР быѓ акупаваны. А Сталiна ѓсё ж злавiлi. З ЗША Гiтлер, якi захапiѓ вялiкiя тэрыторыi не стаѓ больш ваяваць. Яны падзялiлi сферы ѓплыву. Трэцi Рэйх атрымаѓ сабе Еѓропу, палову Афрыкi- поѓнач, i французскiя Бельгiйскiя ѓладаннi. А таксама Блiзкi Усход i ѓсю тэрыторыю СССР.
  I з яго хапiла... Японiя захавала свае валадарствы ѓ Кiтаi i часткова, то не паспелi адбiць у яе ЗША i Брытанiя.
  Узнiк двухпалярны свет. Трэцi Рэйх квiтнеѓ i развiваѓся, немцы нават зляталi на Месяц яшчэ ѓ 1957 году. Але пасля смерцi Гiтлера ѓ 1960 годзе, у iм узнiкла смута. Хаця ѓдалося пазбегнуць расколу. Але новы рэжым стаѓ больш лiбэральным i ѓсе падданыя Трэцяга Рэйху атрымалi грамадзянства.
  I так скончылася эпоха нацыянальнай няроѓнасцi.
  Трэцi Рэйх i Японiя з аднаго боку i ЗША i Брытанiя з другога канкуравалi сябар з сябрам ужо ѓ космасе, i iшло заваяванне Сонечнай сiстэмы.
  Палёт на Марс у 1974 годзе - першыя - гэта немцы, i праз год на Венеру. Так што новы сьвет па-свойму яшчэ нiчога. А эльф Бiм паляцеѓ да новых светаѓ, шукаючы прыгод i новых адчуванняѓ.
  . РАЗДЗЕЛ Љ4
  У Аѓганiстане працягвалiся жорсткiя баi.
   Знакамiтая чацвёрка ваюе каля пасёлка Блiзкаѓсходнi.
  Наташа дае чаргу, i кiдае босымi пальчыкамi ножак гранату.
  Раздзiрае афганцаѓ i пiшчыць:
  - Слава эпосе камунiзму!
  Зоя таксама страляе па супернiку. Скошвае непрыяцеляѓ, шпурляе босымi ножкамi забойнай сiлы гранаты i пiшчыць:
  - За Айчыну нашу мацi!
  Аѓгусцiна чаргой з кулямёта скасiла шэраг афганцаѓ. Кiнула голай пяткай разбуральную лiмонку i раѓнула:
  - За СССР!
  Святлана таксама дзюбнула супернiка, зрэзала масу iсламскiх ваяроѓ i прапiшчала:
  - За мiр камунiзму!
  I таксама як шпурне разбуральнай i невымернай сiлы прэзент смерцi пальчыкамi босых ножак. I капiтальна ворагаѓ парвала.
  Вось гэта дзяѓчынкi проста супер...
  Наташа заѓважыла, скошваючы надыходзячых афганцаѓ:
  - Прут яны лiтаральна як саранча!
  I дзяѓчына зноѓ шпурнула ѓ непрыяцеля гранату голай пяткай. I ладна ворагаѓ парвала.
  Зоя таксама як лупне трапнай чаргой па iсламскiх салдатах. Капiтальна выкасiць iх i праворкуе:
  - За Расiю!
  I зноѓ босымi пальчыкамi ножак кiдае забойны прэзент смерцi.
  Аѓгусцiна ведучы агонь па супернiку i лiтаральна скошваючы афганцаѓ, зразаючы iх нiбы культыватарам i пiскнула:
  - За Радзiму-мацi!
  Святлана, ссякаючы непрыяцеляѓ, i рэальна выкошваючы воiнаѓ iсламскай iмперыi талiбаѓ, i выбiваючы iх курганамi, выдала:
  - За Айчыну i новыя перамогi!
  I зноѓ як шпурне забойнай сiлы гранату пальчыкамi босых, точаных ножак.
  Дзяѓчыны капiтальна разышлiся. I лупiлi праѓзыходныя колькасцю войска Талiбана. I наступалi вялiкiмi плынямi.
  Змагаюцца на танку i экiпаж Лiзаветы.
  Дзяѓчыны тут таксама ѓ адным толькi бiкiнi i босыя. I пры гэтым выдатна ваююць. У Афганiстана танкi састарэлыя i горшыя па якасцi чым расiйскiя, але iх даволi шмат.
  Некаторыя машыны ѓмельцы iсламскай iмперыi выраблялi з дрэва. Што трэба сказаць вельмi прагрэсiѓна.
  Лiзавета пры дапамозе босых пальчыкаѓ ножак робiць стрэл i прабiвае афганскi танк, пасля чаго рыкае:
  - Я самая крутая баба ѓ свеце!
  Кацярына таксама дзюбне, выкарыстоѓваючы голую пятку, разнясе супернiка i пiскне:
  - За СССР!
  Алена, нядоѓга думаючы стрэлiць па супернiку. Разарве яго на часткi i пiскне:
  - За камунiзм!
  Еѓфрасiння таксама як урэжа па непрыяцелю. Разаб'е танк афганцаѓ i вякне:
  - За Айчыну да канца!
  I вось гэта дзяѓчаты, яны проста супер. Супраць такiх нiякiя сiлы не выстаяць. I яны ваяѓнiцы сапраѓды самыя крутыя i харты. I супраць iх нiхто не зможа выступiць.
  I калi ѓжо яны сталi бiцца, то гэта будзе проста бой гiпермянак.
  I Лiзавета зноѓ пальне пры дапамозе босых пальчыкаѓ ножак i пiскне:
  - За новы СССР!
  Кацярына таксама па чарзе стрэлiла ѓ супернiка i пiскнула:
  - Ды Уладзiмiр Пуцiн кiраѓнiк, мякка кажучы, не вельмi!
  I дзяѓчынка пакруцiла голай, круглай пяткай.
  Алена працягвала малацiць афганцаѓ i прачырыкала:
  - За вялiкi камунiзм у СССР!
  I босымi пальчыкамi ножак дадала менавiта разбуральнае i забойнае!
  I потым як лупе дзяѓчына Еѓфрасiння. I разнясе непрыяцеля i пiскне:
  - За Багiню Ладу!
  Вось гэта iх баявы наступ.
  I ваяѓнiца як сталi касiць супернiкаѓ, i як яны iм не давалi лiтасцi, вынiшчаючы афганцаѓ.
  Лiзавета таксама стрэльнула па супернiку, i таксама ѓжыла голую пятку i прабуркавала:
  - За камунiзм у краiне парад!
  I вось яна такая баявая i ваяѓнiчая баба.
  Вось ужо i з неба афганцаѓ малоцяць.
  Анастасiя Вядзьмакова ѓ баi вельмi гарачая. I разбурае ѓсiх запар. I ѓ небе збiвае афганскiя самалёты i наносiць удары i па сушы. Вось такая дзяѓчынка агрэсiѓная.
  I яна праспявала са смяшком:
  - За Айчыну нашу мацi, усiх талiбаѓ забiваць!
  Акулiна Арлова пацвердзiла, выскалiѓшы зубкi:
  - На самай справе дух ёсць дэман, на СССР палез!
  I збiла ваяѓнiца чарговы афганскi самалёт.
  Мiрабела Магнiтная, круша воiнаѓ iсламскай iмперыi талiбаѓ у небе i на сушы, пры гэтым выкарыстоѓваючы босыя пальчыкi ножак, вякнула:
  - За нашу Айчыну!
  Вось такая баявая ѓ небе ваюе трыяда. I яна малоцiць афганцаѓ з вялiкай iнтэнсiѓнасцю. I ворагаѓ капiтальна збiвае.
  Акулiна Арлова на кнопкi голай пяткай i вякнула:
  - За вялiкую нашу краiну!
  I як падмiргне сваiм напарнiцам.
  I зноѓ збiвае афганцаѓ. I гэта вельмi нават агрэсiѓныя ѓ дзяѓчат заскокi.
  Анастасiя прачырыкала з усмешкай выскалiѓшы зубкi, збiваючы афганскiх лётчыкаѓ:
  - Мы ёсць ваяѓнiцы што перамогуць любое войска!
  I зноѓ падбiла афганскую машыну.
  Ды дзеѓкi тут узялiся за знiшчэнне ваяроѓ iсламскай iмперыi капiтальна. I разбураюць...
  Алёнка таксама б'ецца адчайна, i паказвае свой найвышэйшы пiлатаж. I збiвае ворагаѓ нiбы яны макеты.
  А талiбы ѓсё лезуць i лезуць. I iх забiваюць у каласальных колькасцях.
  Алёнка шпурнула босымi пальчыкамi ножак, нешта забойнае i заспявала:
  - Мы белыя ваѓчыцы!
  Анюта з гэтым пагадзiлася, выкошваючы без цырымонiй супернiкаѓ:
  - А мы лепшыя ѓ свеце!
  I таксама паддала гранату голай пяткай.
  I вось Ала таксама вядзе стральбу з кулямётаѓ. I выбiвае масу афганцаѓ i раве:
  - Слава эпосе камунiзму!
  Марыя таксама вельмi трапна палiць па афганцах. I выбiвае iх капiтальна. I таксама кiдае гранаты, выкарыстоѓваючы босыя пальчыкi ножак. I раве:
  - Слава Сварогу!
  Алiмпiяда таксама б'е па супернiку з вялiкай, забойнай сiлай. Скошвае ворагаѓ з iсламскай iмперыi i пiшчыць:
  - За ѓвесь, увесь свет у эпосе камунiзму!
  I зноѓ дзяѓчынка скалiць зубы i трапна страляе па ворагу.
  I Маруся таксама па афганцах пiша. I пунсовым саском нацiскае на кнопку базукi, i выбiвае супернiкаѓ i пiшчыць:
  - За Русь вялiкую!
  Вось такiя тут дзяѓчаты.
  А вось Матрона як па афганцах дзюбне, выкарыстаючы босыя пальчыкi ножак, разбурае супернiка з Талiбана i вiскоча:
  - За Айчыну i волю да канца!
  Вось гэта дзеѓкi пайшлi i як афганцаѓ малоцяць - проста жудасць. I iдзе лiтаральна татальнае i ѓсеагульнае iх знiшчэнне. Вiдаць, у афганцаѓ наступiлi вельмi кепскiя днi.
  Алёнка адзначыла, ведучы агонь па афганцах i iх скошваючы:
  - Гэта Радзiма мая!
  I голай пяткай як паддасць забойны прэзент анiгiляцыi.
  Вось гэта дзеѓкi - проста скажам супер.
  Анюта агрэсiѓна адзначыла, страляючы па афганцах:
  - Слава камунiзму!
  Баявая Ала, ведучы агонь, i нацiскаючы пунсовым саском на кнопкi базукi, пiскнула:
  - Героям слава!
  I Марыя дзяѓбаючы супернiка забойнай сiлай, праваркавала:
  - Самай класнай Радзiме - слава!
  Алiмпiяда дадаѓ, ламаючы непрыяцеляѓ i паказваючы падвышаныя абарачэннi:
  - Самай квiтнеючай краiне вялiкая слава!
  Матрона, дзяѓбаючы супернiкаѓ, i выкарыстоѓваючы босыя пальчыкi ножак пры стральбе, узяла i пiскнула:
  - I самым крутым ваяѓнiцам слава!
  Маруся, таксама строчачы па непрыяцелях, i лiтаральна выкошваючы iх, аглушальна прабуркавала:
  - I СССР таксама вялiкая слава на стагоддзi!
  I дзяѓчынкi хорам праспявалi:
  - Будзе людзям шчасце,
  Шчасце на стагоддзi...
  У савецкай улады -
  Сiла вялiкая!
  I ваяѓнiцы як засмяюцца ва ѓсю глотку. I выскаляць зубкi.
  Алёнка з вялiкай усмешкай адзначыла:
  - За нашу Радзiму мы сэрца аддамо!
  Анюта з лютасцю працягнула:
  - I выстаiм i пераможам!
  Вось такiя яны скажам прама выдатныя дзяѓчыны. I iм вельмi падабацца ваяваць у поѓную сiлу.
  А вось i Алег Рыбачэнка, i Маргарыта Коршунава ѓ баi.
  Хлопчык i дзяѓчынка на выгляд дзецi гадоѓ дванаццацi, а насамрэч несмяротныя пападанцы так агрэсiѓна ваююць. Што супраць iх нiшто не выстаiць.
  Алёнка, скалячы зубкi i ссякаючы працiѓнiкаѓ з Талiбана з усмешкай праспявала:
  - За светлае заѓтра мы будзем змагацца!
  Анюта, ведучы агонь i шпурляючы бамбёшкi босымi пальчыкамi ножак дадала:
  - А наш браняпоезд паспеѓ разагнацца!
  I рудая Ала, падскокваючы i выгiнаючыся, дадала, падморгваючы:
  - Давай цалавацца!
  Алег Рыбачэнка правёѓ мячамi млын, ссякаючы галовы афганцам i пiскнуѓ:
  - Слава нашай Айчыне!
  I хлопчык босымi пальчыкамi ножак запусцiѓ забойны прэзент смерцi.
  Дзяѓчынка таксама мячамi прасек прыём матыль. Зрэзала супернiка i пiскнула:
  - Слава савецкаму строю!
  I таксама босымi пальчыкамi ножак кiне прэзенты анiгiляцыi, знiшчаючы ворагаѓ.
  I дзецi, круша працiѓнiка хорам праспявалi:
  - Веру ѓвесь свет прачнецца,
  Будзе канец Талiбану...
  Ярка засвецiць сонца,
  Злых усiх ворагаѓ разадраем!
  Дзецi ѓ i самым вельмi крутыя байцы. А яшчэ яны i свiшчуць, абвальваючы на супернiка цэлую хмару аглушаных i адурманеных крумкач. I гэта надзвычай крута.
  Алег Рыбачэнка, рубячы афганцаѓ з усмешкай адзначыѓ:
  - З намi юнацтва ѓсёй планеты,
  Наш сусветны будатрад!
  I хлопчык голай пяткай паддаѓ разбуральны падарунак смерцi.
  Маргарыта Магнiтная, ламаючы iсламскiх воiнаѓ, таксама прачырыкала, выскалiѓшы зубкi:
  - Крочыць народ усёй краiнай у камунiзм!
  I таксама як рубанет па iсламскiх шэрагах. I гэта трэба сказаць вельмi нават жорстка i крута.
  А тым часам талiбы захапiлi ѓ палон хлопчыка гадоѓ чатырнаццацi. Яны яго распранулi i прывязалi да дрэва. Пасля чаго спачатку адлупцавалi, распаласаваѓшы скуру да крывi.
  Потым пасыпалi раны падлетка соллю. Затым сталi пячы агеньчыкам, i падпалiлi дзiцяцi голыя пяткi. I гэта было так жорстка. I ѓ канчатковым вынiку закатавалi
  хлапчука да смерцi.
  I зноѓ iдуць жорсткiя баi...
  I па пазiцыях Талiбана лупяць расiйскiя штурмавiкi, выкарыстоѓваючы авiяцыю. I тут дубасяць афганцаѓ i ракеты. А яны ѓсё лезуць i лезуць нiбы жаба на корч.
  I цэлыя курганы трупаѓ за сабой пакiдаюць.
  Маргарыта з усмешкай праспявала:
  - За светлае заѓтра мы будзем змагацца!
  I Алег Рыбачэнка, секчы афганцаѓ, раѓнуѓ:
  - Змаглi разабрацца!
  I хлопчык зноѓ босымi пальчыкамi ножак як кiдае забойнай сiлы гранату.
  I гэтых афганцаѓ так упэѓнена i лiха малоцяць.
  Вось гэта дзецi - сапраѓдныя монстры.
  I ваююць несмяротныя стварэння басанож, i вельмi актыѓна разбураюць супернiкаѓ.
  А вось у бой уступае i танк з ГДР.
  Герда i яе экiпаж уступаюць у бiтву з афганцамi.
  I дзяѓчына страляе пры дапамозе босых пальчыкаѓ ножак i буркуе:
  - Слава iдэям камунiзму!
  Шарлота якая вядзе агонь услед за ёй пацвярджае:
  - Iдэям савецкага ладу слава!
  Крысцiна, свая па супернiку пры дапамозе босых пальчыкаѓ ножак, верашчаць:
  - За новыя светлыя iдэалы!
  I таксама вельмi трапна б'е па ворагу.
  I афганцам капiтальна дастаецца.
  I Магда страляе ѓ супернiка, i верашчыць, скалячы зубкi:
  - Слава нашай Айчыне!
  I таксама як лупане пры дапамозе босых пальчыкаѓ ножак па ворагу.
  Вось гэта баявыя скажам прама дзеѓкi.
  Герда страляючы ѓ супернiка, прачырыкала:
  - За Расiю i перамогу да канца!
  I зноѓ лупiць, на гэты раз ужыѓшы ѓ нацiску на кнопку джойсцiка пунсовы сасок.
  Вось такiя тут дзяѓчаты. Яны зубастыя i iкластыя i любога парваць прама могуць.
  Шарлота ѓзяла i агрэсiѓна праспявала, выскалiѓшы зубкi:
  - Афрыка жахлiвая, так, так. так!
  Афрыка небяспечная, так, так, так!
  Не хадзiце дзеѓкi - у Афрыку гуляць!
  Крысцiна, выскалiѓшы зубкi i лупануѓшы па супернiку, выдала:
  - Не хадзiце дзеѓкi босымi па цемры!
  i голай пяткай як паддасць па непрыяцелю.
  Вось гэта бабы - усiм бабам бабы!
  I афганцаѓ збiваюць i знiшчаюць, не ведаючы жалю.
  Магда, ведучы агонь па супернiку, i яго лiтаральна змятаючы, агрэсiѓна выдала:
  - Я наймацнейшая ѓ свеце!
  I таксама як улепiць пры дапамозе босых пальчыкаѓ ножак. Вось гэта дзяѓчынка.
  Трэба сказаць, што проста ѓльтра!
  Вось гэтыя дзяѓчаты як узялiся за Талiбан, i лупяць адбойнымi малаткамi.
  А талiбы катавалi расiйскую камсамолку. Спачатку распранулi да гола. Затым сталi лiць ваду. Спачатку гарачую - кiпень, затым лядоѓню. Потым як сталi лупiць распаленым дротам.
  I гэта было так жорстка. А затым зноѓ катаваннi i агеньчык да босых пятак дзяѓчыны. I вельмi яе жорстка памучылi. I сталi навошта лiць кiслату, што яшчэ больш балюча.
  I таксама дзеѓку замучылi да смерцi.
  I потым яе шкiлет узялi i пакрылi пазалотай i павесiлi на ѓсеагульны агляд. I гэта было надзвычай жорстка.
  Вось такую моц дэманстраваѓ Талiбан. I паспрабуй з такой краiнай ты пацягацца. Хоць хочацца мець дзяцей дзяѓчатам. А iм разразаюць жываты. I паводзяць сябе вельмi жорстка.
  Баi мiж iншым палаюць нiбы полымя апраметнай.
  Алег Рыбачэнка, секчы працiѓнiкаѓ, праспяваѓ:
  - Слава эпосе камунiзму!
  I хлопчык зноѓ босымi пальчыкамi ножак як шпурне забойны прэзент смерцi
  Маргарыта Коршунава, секчы афганцаѓ, пiскнула:
  - За СССР!
  I кiне босымi пальчыкамi ножак, тое, што прыносiць масавую гiбель. Ды супраць такiя дзяѓчынак нiкому не выстаяць.
  Хлопчык i дзяѓчынка ѓ поѓным i лютым азарце i баявым зарадзе.
  Алег Рыбачэнка, секчы мячамi афганцаѓ праспяваѓ:
  - Занесла, занесла мяне,
  Занесла мяне!
  Сяду проста на каня,
  I фартуна чакае мяне!
  I хлапчук як засмяецца, i зноѓ возьме i сячэ непрыяцеля.
  I вось яны разам з Маргарытай як засвiшчаць. I маса аглушаных крумкач на галовы афганцам абрынуцца. Вось гэта скажам так - прама выдатна.
  Маргарыта Коршунава прачырыкала:
  - Я самая моцная ѓ свеце, ворагаѓ знiшчу ѓ сарцiры!
  I падмiргне напарнiку.
  I праѓзыходныя сiлы афганцаѓ сталi выдыхацца.
  Алег Рыбачэнка пад канец нацiснуѓ голай пяткай на рубiльнiк. I ѓдарыѓ ток, адразу ж масу талiбаѓ-салдат ператвараючы ѓ шкiлеты. I гэта трэба адзначыць - забойна.
  Хлопчык-тэрмiнатар праспяваѓ:
  -Хай славiцца наша Зямля!
  I як засвiшча, выскалiѓшы зубкi.
  Вось гэта дзяцюк. I рэальна вельмi баявы.
  А тут яшчэ па афганцах б'юць савецкiя ракеты. I капiтальна iх уражваюць. I масу байцоѓ забiваюць.
  Тамара i Веранiка наводзяць забойныя ракеты з iголкамi i шарыкамi i што як выбухаюць. I масу афганцаѓ адразу ж забiваюць. I гэта так жорстка.
  Дзяѓчыны цяпер знаходзяцца ѓ бункеры, i бетонным плiтам тупаюць босымi ножкамi. I наводзяць забойнай сiлы зарады па ворагу, капiтальна нiшчачы.
  Вось гэта дзеѓкi - проста супер.
  Тамара вядзе агонь i раве:
  - З намi вялiкi СССР i ягоны правадыр Сталiн!
  Веранiка таксама падобнае пацвярджае:
  - Надзяром азадак талiбам!
  I таксама як выпалiць па супернiку. I гэта вельмi жорстка зробiць. Дзеѓкi кахаюць забiваць - вось гэта дзеѓкi.
  Веранiка неяк задала пытанне:
  - Колькi будзе двойчы два пяць?
  Тамара са смяшком адказала:
  - Чатыры з паловай!
  I гэта аказалася вельмi нават дасцiпная заява.
  Дзеѓкi тут такiя напружаныя.
  Наташа i яе каманда, таксама страляюць па афганцах. Масава iх забiваюць i равуць:
  -Славiцца няхай камунiзм!
  I мова як пакажа!
  А потым яшчэ i голай пяткай як возьме i канкрэтна паддасць.
  Вось гэта дзеѓка, усё дзеѓкам дзеѓка.
  I грозная звыш усялякай меры.
  Святлана з лютасцю праспявала, строчачы па афганцах.
  I ѓ зорнай вышынi, горнай цiшынi,
  У марской хвалi i лютым агнi,
  I ѓ лютым, i лютым агнi!
  I тут Зоя вядзе адчайны агонь па супернiку.
  Вось гэта дзяѓчынкi - вельмi нават хвацкiя.
  I Аѓгусцiна разбурае працiѓнiкаѓ i раве на ѓсё горла:
  - За нашу Радзiму, на славу СССР!
  I тут вядома ж супраць такой каманды Кiтаю не выстаяць.
  А дзяѓчынкi, зразумела, вельмi нават лiхiя i майстравыя.
  Супраць iх нiводны прыём не пройдзе.
  Наташа, скошваючы чарговую шэраг афганцаѓ, прабуркавала:
  - Я самая моцная ѓ свеце, i ѓсiх замачу вас у сарцiры!
  I зноѓ босымi пальчыкамi ножак шпурне забойнай сiлы выбухны пакет.
  Аѓгусцiна гэтая дзяѓчына баявой моцы, прачырыкала:
  - Слава часам камунiзму!
  I таксама падмiргне сваiм смарагдавымi вочкамi.
  Святлана ѓ баi вельмi агрэсiѓная. Разбурае афганцаѓ i шчабеча:
  - Слава часам камунiстычнай перамогi!
  Вось гэта дзяѓчаты...
  I Сталенiда афганцаѓ без лiшнi цырымонiй нiшчыць.
  I выкошвае iх нiбы ѓ яе рэальнай ёсць каса з рэактыѓным знiшчальнiкам.
  Вось гэта дзеѓка, усiм дзеѓкам дзеѓка!
  Сталенiда круша афганцаѓ i кiдаючы босымi пальчыкамi ножак забойныя прэзенты смерцi, прабуркавала:
  - Слава нашай Айчыне - СССР! Пуцiнскай Расii - не!
  I зноѓ дзяѓчына як лупанет з дзiкай сiлай па супернiку. Вось яна якая баявая i ваяѓнiчая.
  Вiкторыя, страляючы па ворагах, з усмешкай прамаѓляе:
  - Вялiкая слава чакае СССР!
  Сталенiда кiѓнула:
  - Ды чакае!
  I ведучы агонь задумалася. Нечым гэта нагадвае Айчынную вайну, хiба што ворагу не ѓдалося заспець СССР знянацку. I стаѓка на раптоѓны ѓдар сябе не апраѓдала.
  Але затое афганцаѓ так шмат. Яны наступаюць, лiтаральна закiдваючы расейскiя пазiцыi трупамi. I гэта iх ашалелая i дзiкая тактыка. I яны са сваiмi стратамi не лiчацца,
  i людзей практычна не берагуць. Так што паспрабуй з такiмi ты сладзь.
  Сталенiда кiнула гранату голай пяткай i прачырыкала:
  - У iмя СССР!
  I паказала свае вельмi вострыя зубы.
  Вiкторыя з ёй пагадзiлася:
  - Правадыры прыходзяць i сыходзяць, а СССР застаецца!
  Сталенiда прабуркавала з хваляваннем:
  - З намi разам СССР назаѓжды!
  Серафiма ведучы агонь па ворагах, як праваркуе, i збiваючы непрыяцеля, выдасць:
  - Мы будзем класiчнай сiлай!
  I таксама дзяѓчына як босай ножкай запусцiць прэзент поѓнага знiшчэння.
  Вiкторыя праспявала:
  -Слаѓся краiна камунiзму мая!
  Серафiма гэта ахвотна пацьвердзiла:
  - Камунiзм - гэта святло i росквiт!
  I даючы зноѓ разбураць афганцаѓ.
  Герда таксама вельмi агрэсiѓна ваюе. I паказвае свой найвышэйшы клас.
  Але супраць Герды няма нiякiх рэальных прыёмаѓ.
  Гэта дзяѓчына, якая дорыць мару ѓсiх сусвету.
  I яна як возьме i засьпявае:
  - Слаѓся мая Зямля, i мы ва ѓсiм сусвеце!
  I зноѓ босымi пальчыкамi ножак прыгажуня як дапусцiць забойны прэзент смерцi i анiгiляцыi. Вось гэта скажам прама - дзеѓка што трэба.
  Герда расстраляла ѓвесь баявы камплект i зараз вяртаецца.
  Знакамiтая нямецкая чацвёрка, перабiѓшы мноства афганцаѓ сакрэтнiчае.
  Ну i яшчэ ѓ карцiшкi рэжуцца.
  Шарлота трымаючы босымi пальчыкамi ножак калоду карт, жорстка заѓважыла:
  - Вось зараз мы вядзем вайну з талiбамi, а калi ваявалi з рускiмi!
  Герда згодна i энергiчна кiѓнула:
  - Ды быѓ такi час. I мы тады не змаглi перамагчы! Крысцiна, ты згодна?
  Крысцiна ѓпэѓнена заявiла, кiнуѓшы карту босымi пальчыкамi ножак:
  - Гэта мужчыны вiнаватыя! Не праявiлi байцоѓскiх якасцей!
  Магда пацвердзiла:
  - Ды мужчыны! Калi б больш жанчын змагалася б, дык рэальныя шанцы на поспех у нас былi б!
  Герда згодна кiѓнула:
  - Босая дзеѓка, ды яшчэ з пунсовымi саскамi - гэта супер!
  Шарлота з гэтым лагiчна пагадзiлася:
  - Ды дзеѓкi басанож, гэта нешта каласальнае!
  I ваяѓнiцы працягнулi кiдаць карты.
  Сталенiда агрэсiѓна заѓважыла, страляючы па афганцах:
  - Мы ворагам канкрэтна ѓрэжам!
  I босымi пальчыкамi ножак дзяѓчынка як шпурне гранату. I гэта забойна.
  Вiкторыя ѓпэѓнена вымавiла:
  - Хоць з аднаго боку Бога i не, але з другога Ён з намi!
  Вiёла, нават чарга па афганцах, выкасiла iх i пацвердзiла:
  - Ды з намi Бог! I каласальныя сiлы!
  I дзяѓчаты як засмяюцца i пакажуць мову.
  Алiна таксама дзюбне па супернiку, каласальна выкасiць яго i прапiшчыць:
  - Я самая баявая краля!
  I таксама босымi пальчыкамi ножак як забойчую сiлу возьме i запусцiць.
  Вось гэта дзеѓкi, якiя любяць забiваць. У iх столькi нечалавечай сiлы.
  Сталенiда з агрэсiяй праспявала:
  - Наша сiла ѓ камунiзме,
   Жыццё i сэрца аддамо,
  Мы сваёй святой Айчыне,
  Выстаiм i пераможам!
  Вось такая яна была баявая дзяѓчынка. Скажам так - яна проста супер. I вельмi нават ваяѓнiчая.
  Вiкторыя прачырыкала:
  - За СССР у якiм мудры цар!
  I ваяѓнiца паказала мову, i падмiргнула супернiкам.
  Вось гэта дзяѓчынкi...
  Алёнка таксама з ворагамi ѓпэѓнена ваюе, i паказвае неймаверныя заскокi.
  I пры гэтым дзяѓчына раве ва ѓсю глотку:
  - Я ёсць дама супер!
  I скалiць свае вельмi жамчужныя зубкi.
  Анюта страляе па ворагу, мiнае яго забойнай сiлай, раздзiрае на часткi i раве:
  - Я ёсць дзяѓчына гiпер!
  I яе босыя пальчыкi ножак кiдаюць ударны прэзент смерцi!
  I баявая Ала таксама ѓ бiтве. I так яна афганцаѓ малоцiць.
  I пры гэтым дзяѓчына яшчэ i вiскоча:
  - Слава часам камунiзму!
  I зноѓ як у непрыяцеля нешта зусiм ужо забойнае запусцiць.
  I масу афганцаѓ разарве.
  Марыя, строчачы па воiнах iсламскай iмперыi, узяла i адзначыла:
  - А каго ѓ лесе знойдзем
  I як урэжа прэзентам з кулямёта. Вось яна якая баявая i прыгожая ваяѓнiца.
  Алiмпiяда страляе ѓ супернiка. I робiць гэта вельмi трапна.
  I скалiць свае зубкi, i раве:
  - Слава часам камунiзму!
  Маруся агрэсiѓна заѓважыла, ламаючы непрыяцеляѓ, i кiдаючы босымi пальчыкамi нажоѓ забойныя гранаты:
  - Слава новаму генсеку!
  Матрона лупанула па афганцах i заявiла:
  -Абы б не гамасэку!
  Алёнка, страляючы ѓ непрыяцеляѓ, узяла i прачырыкала:
  - За вялiкi камунiзм!
  I зноѓ як дзюбне забойнай чаргой па афганцах. Ну яна i баявая прыгажуня. I ѓ ёй столькi шарму.
  Анюта, таксама страляючы ѓ супернiка i выкошваючы яго, пiскнула:
  - За Расiю!
  I голай пяткай як паддасць у талiбаѓ. Вось гэта дзяѓчына - проста рэальна супер.
  Рудая Ала разбурае супернiкаѓ i раве ва ѓсё горла:
  - Я ёсць лэдзi гiпер!
  I босымi пальчыкам ножак як закiне ѓ супернiка забойную смерць.
  Вось гэта яна дзяѓчына - скажам тамака ультра!
  Вельмi прыгожая Марыя куляя ѓ непрыяцеля, прабуркавала:
  - Я ёсць клас мега!
  I зноѓ дзюбне па ворагу голай, i вельмi круглай, ружовага колеру пяткай.
  Алiмпiяда адзначыла, зразаючы афганцаѓ i нагрувашчваючы гару з трупаѓ воiнаѓ iсламскай iмперыi талiбаѓ, буркуючы:
  - Я ёсць самы вышэйшы клас!
  I таксама шпурне босымi пальчыкамi ножак, нешта капiтальнае i непаѓторна забойнае. Вось гэта дзеѓка - усiм дзеѓкам - дзеѓка!
  Маруся таксама разбурае i цвыркае, забiваючы афганцаѓ:
  - Я зладжу ворагам разгром! Будзе сапраѓдны дурдом!
  I дзяѓчына як возьме i засмяецца.
  I пунсовым саском як нацiсне на кнопку джойсцiка. I секане па супернiках, чымсьцi такiм ужо забойным.
  Матрона таксама стала дзяѓбцi афганцаѓ i прабуркавала:
  - Слава свiтанку камунiзму!
  I яе голая пятка як ворагаѓ усiх замочыць. Вось яна якая прыгожая дзеѓка. I яны дзяѓчынкi скажам так - класа супер.
  А можа i Гiга, а то i САДРА!
  Вось такiя дзяѓчынкi i высякаю афганцаѓ капiтальна. I гэта ѓвогуле клас-супер.
  Алёнка ѓзяла i праспявала, скалячы зубкi:
  - Я наймацнейшая ѓ свеце! А два плюс два - чатыры!
  I як лупiць па супернiку вельмi нават трапна. I разнясе чарговага талiба ѓ трэскi.
  I ѓ гэтай дзяѓчыны такiя фантазii. А вось талiбы чымсьцi займаюцца.
  Вось катуюць дзяѓчыну. I як яны бiзунамi апрацоѓваюць. I затым калючым дротам. А далей запаляць ёй пяткi распаленым жалезам. I дзяѓчыне гэта вельмi прыемна.
  I ёй жадаецца быць пiсанай прыгажуняй.
  Алёнка праспявала:
  - За вялiкi камунiзм самай класнай СССР!
  I зноѓ кiне гранату босымi пальчыкамi ножак у супернiка.
  I гэта сапраѓды класна.
  Анюта, страляючы ѓ непрыяцеля, таксама раве:
  - Якi вялiкi камунiзм!
  I трапнай чаргой скошвае афганцаѓ. Вось гэта дзяѓчынка, вялiкай прыгажосцi.
  I яе голая пятка паддала, прэзент анiгiляцыi.
  I рудая Ала таксама ѓ баях вельмi агрэсiѓная. I ворагаѓ як закруцiць з дзiкай лютасцю. I пiша сабе з каласальнай актыѓнасцю.
  I босымi пальчыкамi ножак шпурляе забойнай сiлы падарункi смерцi.
  Вось гэта дзяѓчына - проста клас у яе супер!
  Усё гэта дзявочае басаногая раць, здольная на вельмi вялiкiя подзвiгi.
  Марыя, строчучы па афганцах, адзначыла:
  -Самая вялiкая сiла - гэта ѓ нас i вышэйшы клас!
  Пасля чаго ваяѓнiца падмiргнула.
  I пунсовым саском нацiснула на кнопку базукi. I гэта яе найвышэйшы пiлот i рэальная пабудова сумы квадратаѓ катэтаѓ.
  Алiмпiяда, круша непрыяцеля, прабуркавала:
  - За самыя лепшыя перамогi ѓ светабудове!
  I босымi пальчыкамi ножак як запусцiць прэзент анiгiляцыi ѓ супернiка. I гэта сапраѓды становiцца проста як бы дзеянне - звыш сiл!
  Дзяѓчынкi трэба сказаць надзвычай баявыя. I калi ѓжо што зробяць, тое будзе шчасце людзям прама на стагоддзi. I ѓ iх столькi радасцi i рэальнага касмiчнага бляску.
  Вось гэта ваяѓнiцы - найвышэйшага пiлатажу.
  Маруся, круша афганцаѓ узяла i вякнула:
  - Мiр вашаму дому!
  I зноѓ кiнула пальчыкамi ножак забойны прэзент смерцi, раздзiраючы непрыяцеляѓ.
  Матрона таксама лупанула па афганскiх войсках. Парвала талiбаѓ i вякнула:
  - За найвялiкшы сацыялiзм на ѓсёй планеце!
  I яе вочкi выпусцяць iскрынкi.
  Ды гэта найвысокi адбываецца абстрэл пазiцый.
  I афганцы нясуць каласальныя страты, але ѓсё роѓна ѓсё лезуць i лезуць. I яны валодаюць каласальнымi людскiмi рэсурсамi. Якiя, як здаецца, нiколi не канчаюцца.
  I цячэ ѓсё хваляй i суцэльным струменем.
  Алёнка з вялiкай усмешкай у выскаленых зубах, праспявала:
  - Слава эпосе камунiзму i рускiх цароѓ!
  I босымi пальчыкамi ножак зноѓ шпурнула забойны прэзент смерцi i разбурэннi.
  I дзяѓчына аглушальна скалячы зубкi ( ды можна ашчэрыць зубы i аглушальна!), узяла i прагарлапанiла:
  - Моцны дзяржаѓны,
  Валадаруй на славу,
  На славу нам...
  Валадаруй на страх ворагам,
  Цар Праваслаѓны,
  Валадаруй на славу, на славу нам!
  Анюта са смяшком заѓважыла:
  - Ты пра пусцiла словы: Божа цара захоѓвай!
  Алёнка з гэтым ахвотна пагадзiлася:
  - Ды прапусцiла! Але гэта, нажаль, дадзенасць!
  Марыя з усмешкай вельмi класна дзяѓчыны, заѓважыла:
  - Цар бацюшка сышоѓ, i замест яго справа Ленiна!
  Рудая Ала прачырыкала, скошваючы афганцаѓ:
  - Справа Ленiна жыва, хоць Ленiн i памёр!
  Алiмпiяда на гэта лагiчна запярэчыла:
  - Ленiн несмяротны!
  I падмiргнула смарагдавымi вочкамi.
  Так што вiдаць адразу тут выдатныя дзяѓчынкi, здольныя непасрэдна ваяваць з Талiбанам. I ѓ цэлым iх моц трэба адзначыць каласальнай касмiчнай сiлы.
  Маруся з усмешкай адзначыла, страляючы ѓ ворагаѓ:
  - Цар вернецца, i Ленiн будзе жыць!
  Матрона з гэтым суцэль пагадзiлася:
  - Вядома ж будзе! Слава Ленiну!
  Алёнка з усмешкай працягнула:
  -I цару Мiкалаю Другому! Усiм героям вялiкая слава!
  Анюта з гэтым была цалкам згодна:
  - Усiм героям сапраѓды слава!
  I дзяѓчаты хорам праспявалi:
  - Слава Расii, слава...
  Танкi рвуцца наперад.
  Войскi пад чырвоным сцягам,
  Вiтае рускi народ!
   . РАЗДЗЕЛ Љ 5.
  Хлопчыкi, падхлiствае гукамi казачнай дуды, працягвалi маршыраваць, шлёпаючы босымi, дзiцячымi ножкамi па зялёных цаглiнах.
  Вакол усё яшчэ былi маляѓнiчыя джунглi з кветкамi, i мноства раслiн.
  Па шляху да каравана далучылася яшчэ двое маленькiх людзей у чорным i масках. Яны змянiлi ранейшых працягнуѓшы гуляць на чароѓным iнструменце якi пазбаѓляе якiя сталi хлапчукамi людзей - сiлы волi.
  Хлопчыкi пляскалi далей. На гэтай планеце, цi можа быць сусвету, не было лiнii гарызонту i ѓвесь час свяцiла некалькi сонцаѓ. А так выглядала вельмi прыгожа.
  Аляксандр Лук'яненка каб адцягнуцца, спрабаваѓ зноѓ нешта ѓ думках складаць. У яго аднаго знiкла эйфарыя, але босыя, дзiцячыя ногi працягвалi машынальна пляскаць разам з усiмi. I хацелася вiдавочна складаць.
  Мiна, на якой падарваѓся браняносец "Петрапаѓлаѓск", прайшла ѓсяго на адзiн метр лявей. I ѓ вынiку боекамплект не дэтанаваѓ. I браняносец толькi атрымаѓ нязначнае пашкоджанне i вярнуѓся ѓ Порт-Артур сваiм ходам. Адмiрал Макараѓ якога моцна выматаѓ за ноч спадчыннiк Кiрыл Раманаѓ, моцна злаваѓся на сябе, што не даѓ загад тралiць мiнаносцамi ваду вакол порта. Яшчэ адзiн карабель таксама атрымаѓ пашкоджаннi ад мiн.
  Але ѓсё абышлося параѓнальна танна, i праз некалькi дзён караблi можна будзе зноѓку адрамантаваць.
  Пакуль нiчога страшнага не адбылося. Але магла быць i горш, як гэта здарылася ѓ тым сусвеце дзе адмiрал Макараѓ гэтак дурное i недарэчна загiнуѓ.
  Але ѓ дадзеным свеце яму - годнаму чалавеку лёс адмераѓ большы тэрмiн.
  Цi здолее адмiрал Макараѓ iм скарыстацца i стаць вялiкiм флатаводцам, суразмерным напрыклад з Ушаковым? Або ѓсё роѓна нават выдатнага таленту адмiрала Макарава не хопiць для перамогi над Японiяй. Якая зараз на моры значна мацней. Тым больш яшчэ два браняносцы прыйшлося рамантаваць.
  Зрэшты, адмiрал Макараѓ не маркоцiцца. А асабiста разам з рамонтнымi працоѓнымi заняѓся ѓхiленнем падлогай караблёѓ. Акрамя таго яшчэ i навiна з Пецярбурга, што балтыйская эскадра прыйдзе на дапамогу, i тады ѓ Расii будзе вiдавочная перавага.
  Японцы вядома ж карыстаюцца момантам i спрабуюць высадзiць дэсант блiжэй да Порт-Артура. Але расiйскiя войскi скарыстаѓшыся штормам, змаглi перабiць два палкi iмперыi ѓзыходзячага сонца. I замацавацца.
  Затым былi адноѓлены ѓдарнымi тэмпамi чатыры браняносцы Цiхаакiянскай эскадры.
  I адмiралу Макараву прапанаваѓ камандзiр мiнаносца падступны план. Паколькi Таго ѓвесь час рухаецца па адным i тым жа маршруце паставiць на яго шляху звязкi мiн. Той, што i было зроблена ѓ рэальнай гiсторыi, але толькi адным мiнаносцам. А адмiрал Макараѓ адразу ж ацанiѓшы iдэю загадаѓ выкарыстоѓваць усе прыдатныя караблi.
  Але зразумела пусцiѓшы для дэзiнфармацыi слых, што гэта проста вучэннi.
  I што яшчэ будзе бiць кiтоѓ.
  Пастка была простая, але эфектыѓная. Тым больш з Порт-Артура нiкога не выпускалi i японскiя шпiёны, нiчога не маглi паведамiць сваiм.
  I вось вынiк аказаѓся ѓражлiвым. Адразу тузiн буйных японскiх караблёѓ падарваѓся i стаѓ тануць. Астатнiя акрылi бязладнае стралянiне ва ѓсе бакi.
  I тут з'явiлася эскадра Макарава, якая ѓжо была мацнейшай за японскую. I пачаѓся жорсткi бой.
  Рускiя снарады былi больш бранябойныя i бiлi дакладней. Караблi яшчэ поѓныя гармат i матросаѓ, даволi свежыя. А адмiрал Макараѓ кiраваѓ з лёгкага крэйсера i вельмi ѓмела. Тым больш японцы ѓ панiцы збiлiся ѓ кучу, тым самым аблягчаючы задачу рускiх. Ды i самы буйны флагман краiны ѓзыходзячага сонца затануѓ, а Таго ледзь з яго выратавалi. Але гэты адмiрал быѓ у прастрацыi.
  I бiтва перарасла ѓ татальнае збiццё японцаѓ. Толькi простая пастка, удар з тылу вырашылi зыход вайны на моры. Здарылася Цусiма наадварот, калi японскiх флот пацярпеѓ поѓнае паражэнне i фактычна перастаѓ iснаваць. Вось гэтая бiтва i параза самураяѓ, гучная, з гiбеллю больш за дванаццаць тысяч матросаѓ i не лiчачы палонных.
  Рускiя былi ѓ адмысловым удары i трапна палiлi.
  Iх гарматы не ведалi промахаѓ i сумневаѓ. А японцы ператварылiся ѓ суцэльны статак.
  Лёгкасць расiйскай перамогi, прывяла да таго, што многiя сталi лiчыць войска Японii нiкуды не прыдатным. Ну што ѓзяць з Азii? Ну i перамогу адмiрала Макарава сталi лiчыць не такой ужо i слаѓнай. Ну каго ён пабiѓ?
  Адзiн рускi салдат каштуе дзесяцi японскiх.
  У давяршэнне i на сушы генерал Курапаткiна цалкам разграмiѓ, ды яшчэ малой крывёй японцаѓ. Завошта атрымаѓ эпалеты фельдмаршала. I далей пераследуючы самураяѓ ачысцiѓ ад iх Карэю. У баi японцам яшчэ не хапiла боепрыпасаѓ, i яны аказалiся зусiм бездапаможнымi.
  Мiкада пасля гэтага папрасiѓ мiру. Расiя запатрабавала ад Японii вярнуць Курыльскую граду, аж да драб Хакайда i востраѓ Тайвань. Такiм чынам Японiю загналi ѓ яе ранейшыя межы.
  I прымусiлi выплацiць кантрыбуцыю ѓ мiльярд расейскiх, залатых рублёѓ.
  Расiя аб'явiла пратэктаратам Карэю, i ѓзмацнiла свой уплыѓ у Манчжурыi. Неѓзабаве i Манголiя ѓвайшла пад заступнiцтва Расii. Пачаѓся працэс добраахвотнага далучэння кiтайскiх земляѓ i ѓтварэнне Жалтарасii.
  Натуральна, нiякай рэвалюцыi i крывавай нядзелi. На троне самадзяржаѓны цар Мiкалай Другi, чый аѓтарытэт у народзе прыкметна вырас.
  А паколькi не было беспарадкаѓ, то Расея, пазбегнуѓшы спаду часоѓ рэвалюцыi i смуты перажывала бурны эканамiчны ѓздым. I такiм чынам у 1914 году падышла больш высока эканамiчна развiтай, i лепш гатовай, да першай сусветнай вайны. I насельнiцтва ѓ Расii было больш, за рахунак далучэння часткi Кiтая i Карэi. Ды i смяротнасць дзякуючы лепшаму эканамiчнаму становiшчу нiжэй, чым у рэальнай гiсторыi, i прырост насельнiцтва большы.
  Такiм чынам у царскай Расii ѓсё мацней, чым без адмiрала Макарава. I флот зразумела Балтыйскi не пацярпеѓ. I самалётаѓ было выпушчана больш, у тым лiку i "Iллю Мурамца" i "Святогара", i танкi "Месяц"-2 пайшлi ѓ серыю з кулямётамi i на гусенiцах хуткага ходу. Царскае войска было вельмi моцнае.
  Адмiралу Макараву быѓ у 1914 годзе яшчэ 65 гадоѓ, i ён быѓ прызначаны камандаваць флотам на Балтыцы. I супернiк у Расii куды больш аѓтарытэтныя за Японiю. А менавiта кайзераѓская Германiя.
  Дарэчы, перамога над самураямi нараѓне з плюсамi мела i мiнусы. Цяпер Японiя была гатова ѓступiць у вайну на баку Германii. Так што царскай Расii прыйшлося трымаць немалыя сiла ѓсходзе.
  Японцы зноѓ пабудавалi флот i былi гатовы да рэваншу. I гэта мiнус у раскладзе. Плюс яшчэ i Турцыя на баку Германii i Аѓстра-Венгрыя.
  Такiм чынам Расii трэба было ваяваць супраць чатырох дзяржаѓ, калi не лiчыць яшчэ i Балгарыю, i зыход вайны быѓ не ясны.
   Зрэшты, i Германiя вядзе вайну на два фронты i асноѓны ѓдар наносiць на захадзе.
  Баявыя дзеяннi з самага пачатку для Расii пайшлi больш паспяхова, чым у рэальнай гiсторыi. У прыватнасцi з-за большага насельнiцтва, i больш высокага ѓзроѓню эканомiкi, войска мiрнага часу ѓ Расii было не паѓтара, а цэлых тры мiльёны, i тысяча палкоѓ. А значыць, можна больш войскаѓ кiнуць у бiтву.
  Плюс яшчэ i наяѓнасць большай колькасцi самалётаѓ, што бамбiлi немцаѓ i iх саюзнiкаѓ.
  Так што расейскiя войскi захапiлi ђсходнюю Прусiю i блакавалi Кёнiгсберг. А спроба Гiндэнбурга прарвацца правалiлася. У тым лiку i дзякуючы бомбавым ударам па нямецкiх войсках.
  А на моры пакуль японцы чакаюць, i адмiрал Макараѓ ваюе з немцамi.
  Флот у Германii другi ѓ свеце пасля Брытанii. Хаця як лiчыць. Можа ѓ Расii i больш браняносцаѓ будзе, але яны па трох морах раззасяроджаныя, а ѓ немцаѓ у адным кулаку. Плюс вядома ж ёсць i Брытанскi флот. Але ён таксама па чатырох акiянах раскiданы. I ангельцы дапамагаць Расii не спяшаюцца.
  Так што балтыйскаму флоту на чале з Макаравым давядзецца бiцца ѓ немцамi ѓ адзiночку. Канец жнiѓня, стаiць цёплае, сонечнае надвор'е.
  Галоѓны адмiрал i герой японскай вайны на лёгкiм рухомым крэйсеры. Гэта яго iнавацыя.
  I тое, што экiпаж лёгкага крэйсера складаецца з адных толькi дзяѓчынак таксама.
  Дзяѓчыны ѓсе юныя, стройныя, рухомыя i ѓ адным бiкiнi. Мiльгаюць босымi ножкамi i голымi, круглымi пяткамi.
  На крэйсера толькi адна гармата, але затое дванаццацiцалевая. I дзяѓчынкi ёю кiруюць вiртуозна.
  Наташка, трасучы цяглiцамi прэса, усклiкнула:
  - За нашага слаѓнага адмiрала Макарава!
  I голай пяткай паддала снарад. I той лёгка заштурхнулi дзяѓчыны, упiраючыся босымi, точанымi ножкамi ѓ браняваную палубу.
  Зоя дзяѓчынка, прапiхваючы гасцiнец смерцi, пiскнула:
  - За Мiкалая другога!
  Аѓгусцiна адзначыла, паддаѓшы голай каленкай:
  - За Айчыну - нашу мацi!
  Святлана, тупаючы босымi ножкамi, дадала:
  - Будзем немцаѓ забiваць!
  I вось снарад засунуць у ствол i дзяѓчаты яго наводзяць на мэту. Наперадзе шматлiкi германскi флот. Лiчыцца што нямецкая армiя наймацнейшая ѓ свеце. I што з ёй так проста не зладзiцца.
  Але вось выплёѓвае дванаццацiдзюймоѓка нешта забойнае. I ляцiць - гэта ѓ перадавы нямецкi мiнаносец. Пападае ѓ самы цэнтр палубы, i карабель расколваецца на дзве часткi.
  Наташа гарлапанiць ва ѓсё горла:
  - Гэта супер!
  Зоя пацвярджае, тупаючы босымi ножкамi:
  - Гэта вышэйшы клас!
  Аѓгустына скалiць зубкi i дадае:
  - Давайце дзяѓбанем па-новаму!
  Святлана агрэсiѓна прымецiла, зiхоцячы вочкамi:
  - I будзе канкрэтнае падсяканне!
  I яе мова такая спрытная.
  Iзноѓ дзяѓчынкi ѓпiраючыся голымi, круглымi пяткамi заганяюць снарад у гармату. Яны вельмi агрэсiѓна настроены на барацьбу з кайзераѓскай Германiяй.
  Макараѓ ухвальна кiвае. Расiйскi флот гатовы да двубоя на дыстанцыi. У яго выдатныя гарматы i цудоѓныя маракi. Так што немцам дастанецца.
  А яшчэ ёсць у флоце дзяѓчынкi i хлапчукi, якiя так кайзеру Вiльгельму зададуць.
  Адмiрал Макараѓ аддаючы загады, вымавiѓ:
  - Увесь агонь засяродзiць на караблi Германii найблiжэйшай!
  I гэта трэба сказаць спрацавала. I рускiя гарматы сталi разбураць крэйсер кайзера i той амаль адразу ж затануѓ.
  Наташа ж гэты амаль голенькi капiтан першага рангу ѓ бiкiнi крычала:
  - Урэжам па ворагу забойным!
  Зоя, тупаючы босымi ножкамi, пацвердзiла:
  - Яшчэ як урэжам!
  I вось зноѓ ляцiць забойны снарад з рускага крэйсера.
  Святлана крычыць:
  - За Русь i Багiню Ладу!
  Пападае прэзент смерцi ѓ эсмiнец i расколвае яго на дзве часткi. I зноѓ нямецкая пасудзiна тоне.
  Аѓгустына, гэтая рудая дзяѓчынка, чые медна-чырвоныя валасы лунае па галiнцы, нiбы пралетарскi сцяг, пацвярджае:
  - Мы дзяѓчынкi самыя трапныя ѓ свеце!
  Валянцiна, гэтая дзяѓчына ѓ адных толькi трусiках, i з клубнiчнымi саскамi на загарэлых грудзях пацвярджае:
  - Слава краiне Мiкалая Другога!
  Вiкторыя дзяѓчынка з голымi ножкамi, што загарэлi i сталi нiбы шакаладныя, усклiкае:
  - I адмiралу вялiкаму Макараву слава!
  Наташа, тупаючы босы ножкай, што вельмi хупавая i мускулiстая, пацвярджае:
  - I Макараву слава!
  Зоя дадае:
  - I царскай Расii слава!
  Аѓгусцiна разам з iншымi дзяѓчынкамi падцягвае чарговы забойны снарад, вiскоча:
  - I ѓсiм нашым продкам i рускiм багам слава!
  I вось дзяѓчынкi напружваючы мускулiстыя целы, заганяюць важкi прэзент смерцi ѓ магутную зброю.
  I вось прыгажунi зарадзiлi дванаццацiцалевую гармату. I вось забойны прэзент смерцi быѓ выплюнуты з гарматы. Дзяѓчынкi ѓ захапленнi нават зашлёпалi босымi, точанымi ножкамi.
  I пераляцеѓшы снарад дагодзiць у нямецкi кайзераѓскай Германii браняносец. У вынiку дакладнага траплення, нават такi вялiзны карабель, узяѓ i раскалоѓся, на тры часткi.
  Дзяѓчаты пляснулi рукамi i правiшчалi:
  - За святло камунiзму цароѓ!
  Вось Наташка зноѓ аддае загады. I дзяѓчыны перабiраюць босымi точанымi ножкамi. I валакуць чарговы, вельмi забойны снарад.
  Аѓгустына праспявала:
  - Па ворагу мы дзюбнем вельмi моцна!
  Святлана дадала са смакам:
  - Наш Макараѓ адмiрал правадыр спартыѓны!
  Наташа дадала, скалячы зубкi:
  - Будзе ѓсё ѓ нас квазарна -
  Кайзер ён Вiльгельм бяздарны!
  I дзяѓчаты, упiраючыся голымi, круглымi пяткамi падперлiся i перацягнулi забойны падарунак смерцi.
  I вось яго заштурхалi босымi ножкамi ѓ казённую частку гарматы. Зарадзiлi i сталi наводзiць.
  Наташка з натхненнем праспявала:
  Манамах фуражку зняѓ,
  Пачухаѓ верхавiну!
  Зоя дадала, тупаючы босай ножкай:
  - Электрычны зарад,
  Забiвае ѓ гармату!
  I вось ляцiць з дзiкiм ровам пасланы дзяѓчынкамi падарунак смерцi. I вось снарадам як лупанет у самы цэнтр браняносца. I як яго капiтальна разнясе. Той таксама возьме i напалову расколецца. I пусцiць ва ѓсе бакi пырскi.
  I пойдуць бурбалкi з фантанамi. I капiтальна зашугае.
  Дзяѓчыны лiтаральна вiскочуць ад захаплення. I тупаюць сваiмi босымi точанымi ножкамi. Вядома, з iмi можна перамагчы нават грозную кайзераѓскую Нямеччыну.
  Адмiрал Макараѓ упэѓнена кiруе бiтвай. Яго караблi спрытна манеѓруюць i абвальваюць удары па немцах караля Вiльгельма.
  Наташка таксама бяжыць вельмi жвава. Яе ружовыя, голыя пяткi так i мiльгаюць, нiбы чароѓныя i вельмi прыгожыя дзяѓчынкi ножкi. I iншых ваяѓнiц таксама нiжнiя канечнасцi добрыя.
  Яны зноѓ заганяюць у рулю снарад. Кайзераѓскi флот некалькi бязладна дзейнiчае. Яго караблi замiнаюць адзiн аднаму нягледзячы на вялiкую iх колькасць.
  Адмiрал Макараѓ жа задзейнiчае свой флот умела. Агонь засяроджваюць на галоѓным флагмане. I той падпадае пад удары.
  Акрамя адмiрала на лёгкiм крэйсеры толькi адзiн мужчына - хлопчык-юнга Алежка. Ён з выгляду невялiкi, але спрытны, i яго босыя, дзiцячыя пяткi раз-пораз мiльгаюць.
  Юнга вядомы яшчэ з часоѓ руска-японскай вайны. Прайшло ѓжо больш за дзесяць гадоѓ, а ён так i застаѓся дзiцем. Але менавiта ён i выратаваѓ адмiрала i браняносец "Петрапаѓлаѓск", бо адцягнуѓ матроса ад штурвала, i той ледзь-ледзь ссунуѓ руль, i ѓкус мiны не аказаѓся смяротным.
  Хлопчык жа затрымаѓся ва ѓзросце дзесяцi гадоѓ, але быѓ такiм хуткiм, што не адна дзяѓчына не магла за iм угнацца i вельмi моцным.
  Яго да гэтага часу трымалi ѓ юнгах, хоць хлапчук, змог вылавiць з вады аднаго японскага генерала i атрымаѓ за гэта крыж.
  Але паколькi ён заставаѓся дзiцем, то i фармальна ѓсё яшчэ лiчыѓся ѓ юнгах.
  Але хлопчык у баi выконваѓ самую галоѓную працу - даваѓ каардынаты стральбы i дзяѓчыны не прамахвалiся.
  Адмiрал Макараѓ заѓважыѓ:
  -Ай-так, малайчына вечны хлапчук! Трэба будзе яму ордэн за гэта павесiць.
  Анастасiя капiтан першага рангу заѓважыла:
  - I перавесцi яго ѓ афiцэры!
  Макараѓ кiѓнуѓ:
  - Гэта само сабой!
  I зноѓ iдзе забойны стрэл i на гэты раз нямецкi флагман тоне. I тысячы кайзераѓскiх матросаѓ скачуць у ваду. Вось - гэта сапраѓды сакрушальны ѓдар.
  Хлапчук жа ѓзрадавана вiскоча. Хаця насамрэч, ён адпрацоѓвае мiсiю. Дарослы чалавек з дваццаць першага стагоддзя, павiнен адпрацаваць падоранае рускiмi Багамi-дэмiургамi неѓмiручасць. I сто гадоѓ ён павiнен пабыць дзесяцiгадовым хлопчыкам.
  Служа ѓ гэты час царскай Расii. А толькi потым вырасцi гадоѓ да дванаццацi. Спачатку стаць дзiцем зноѓ, здавалася iдэяй цiкавай. Але апынуцца ѓ 1904 году, без тэлевiзара, iнтэрнэту, кампутара, тэлефона, смартфона, наѓтбука i гэтак далей не гэтак ужо i выдатна. Асаблiва калi ты яшчэ i жывеш у казарме, i цябе ѓсё лiчаць хлопчыкам, з адпаведным стаѓленнем. Праѓда фiзiчна ты хлапчук вельмi моцны, i куды хутчэй звычайнага чалавека, i самае галоѓнае цябе забiць не могуць - ты ѓжо атрымаѓ неѓмiручасць i павiнен яго адпрацаваць.
  I якая ѓ цябе ѓлада над аднагодкамi! Дзецi ж паважаюць i вельмi нават паважаюць сiлу i спрыт.
  Ды i юнгай Алег стаѓ дзякуючы сваiм недзiцячым фiзiчным здольнасцям.
  У дзесяць гадоѓ ты яшчэ соплю, i зразумела яго не вельмi хацелi браць нават юнгай. Але Алег узяѓ i лёгка сагнуѓ цвiкi рукамi i пятак. Гэта ѓразiла капiтана першага рангу, i ён пагадзiѓся ѓзяць малалетняга волата сабе на карабель.
  I матросы неѓзабаве паважалi незвычайна моцнага i хуткага хлапчука, якi падымаѓ вялiкiя вагi, i баранiѓ усiх на руках. Мала таго, Алег яшчэ i ныраѓ вельмi глыбока, падоѓгу застаючыся без паветра, i не баяѓся холаду. Бегаѓ басанож i ѓ шортах у любое надвор'е i нават не чхаѓ. I яго пальчыкi босых ножак былi такiя чэпкiя i спрытныя. Хлапчук iмi мог нават паднiмаць на ланцугi якар, або вiсець унiз галавой.
  А ѓ лютасцi пацан мог i тузiн матросаѓ раскiдаць, i падняць над галавой цяжкую зброю.
  Так што Алег заслужыѓ усеагульную павагу i гэта яму падабалася. Ён заставаѓся няхай i вельмi моцным, але хлопчыкам.
  I вось зараз наводзiѓ гармату, упiраючы босымi, круглымi пяткамi аб метал.
  I напяваѓ:
  -Ворагу не здаецца наш ганарлiвы "Вараг", лiтасцi нiхто не жадае!
  Царскi флот дэманстраваѓ высокi пiлатаж. I яго снарады клалiся вельмi трапна.
  Адмiрал Макараѓ шмат зрабiѓ для навучання матросаѓ i афiцэраѓ. Яго эскадра была моцная. I воiны высокай якасцi.
  Вось браняносцы "Слава", "Сувораѓ", "Барадзiно", "Аслябiя", "Аляксандр Трэцi", "Мiкалай першы" - бiлiся вельмi эфектыѓна. I стралялi iх экiпажы трапна.
  Але вядома, так наводзiць як хлопчык пападанец з дваццаць першага стагоддзя яны не маглi.
  I дзяѓчат у такой колькасцi на борце ѓ iх не было.
  Алежка, наводзячы прылады на мэту i ѓпiраючыся босымi, дзiцячымi ножкамi, праспяваѓ:
  - Божа цара захоѓвай,
  Моцны дзяржаѓны...
  Валадаруй на славу,
  На славу нам!
  I Наташа, зрабiѓшы стрэл i мiльгаючы голымi пяткамi, прабуркавала:
  Валадаруй на страх ворагам,
  Цар Праваслаѓны...
  I ѓся басаногая каманда дзяѓчынак у бiкiнi, хорам падхапiла:
  Валадаруй на славу, на славу нам!
  I дзяѓчыны зноѓ наводзяць прэзенты смерцi, вельмi забойнай сiлы, i топяць кайзераѓскiя караблi, пры гэтым весела i забiяцка напяваючы:
  - Дзеля бацюшкi-цара,
  Я нараджу волата!
  А калi пачнецца бой -
  Стану бабай-Сатаной!
  . РАЗДЗЕЛ Љ 6.
  А ѓ Аѓганiстане працягвалiся вельмi жорсткiя i крывавыя баi з маджахедамi.
   Вайна памiж Расiяй i Афганiстанам вялася на ѓсiх хуткасцях...
  Наташа страляла па салдатах iсламскай iмперыi, лiтаральна выкошваючы iх i напявала...
  Няхай заѓсёды будзе Сонца,
  Няхай заѓсёды будзе неба...
  Няхай заѓсёды будзе мама -
  Няхай заѓсёды буду я!
  I дзяѓчына босымi пальчыкамi ножак як запусцiць у афганцаѓ забойчую гранату. I масу воiнаѓ iсламскай iмперыi парве.
  Зоя таксама страляе i напявае:
  -Слаѓся, ты слався, ты наша Зямля!
  Нашы родныя лясы i палi!
  У Iмя ђсявышняга,
  Ты наша родная, святая сям'я!
  I таксама босымi пальчыкамi ножак як шпурне па талiбах нешта такое забойнае.
  Ды ваяры iсламскай iмперыi Талiбан сутыкнулiся з сур'ёзнай праблемай.
  Рудая Аѓгусцiна працягвала выкошваць талiбаѓ i праверашчала, скошваючы iх шэрагi:
  - Я наймацнейшая ѓ свеце!
  I як шпурне босымi пальчыкамi ножак забойнай сiлы прэзент смерцi, раздзiраючы ворагаѓ.
  I Святлана таксама вырашыла дадаць па непрыяцелям чымсьцi забойны, i разбуральным целы.
  I пасля чаго праворкуе:
  - Слава Радзiме маёй!
  I таксама кiне босымi пальчыкамi ножак забойнай сiлы падарунак анiгiляцыi.
  Вось гэта дзеѓкi - проста жах.
  Ваяѓнiцы прынялiся за Аѓганiстан i ад iсламскай iмперыi ляцяць трэскi.
  Наташа, страляючы па афганцах, i скошваючы iх, адзначыла:
  - Будзем славiць Бога мы з Iмем Сварога!
  I босымi пальчыкамi ножак як запусцiць забойны прэзент анiгiляцыi.
  Дзяѓчынкi сапраѓды паказчык найвышэйшага пiлатажу.
  Зоя нацiснула пунсовым саском на кнопку базукi, дзюбанула па талiбах i пiскнула:
  - За СССР!
  I Аѓгусцiна таксама возьме i па iсламскiх войсках дзюбне. I маску афганцаѓ разнясе i прапiшчыць:
  - Але жыць па-ранейшаму, але жыць па Брэжневе!
  Я нема, я нема, не магу!
  I босымi пальчыкамi ножак зноѓ запусцiць нешта лiмiтава забойнае. Вось гэта дзеѓка.
  I Святлана таксама ѓ бiтве вельмi нават баявая краля. I дзярэцца адчайна. I здольная зрэзаць масу надыходзячых баевiкоѓ з iсламскай iмперыi Талiбан.
  I дзяѓчына раве:
  - Слава камунiзму Сварога!
  I астатнiя пацвярджаюць:
  - Камунiзму слава!
  Лiзавета страляе па супернiку. I таксама выкарыстоѓвае босыя пальчыкi ножак. У яе нядрэнны танк, здольны прабiваць супернiкаѓ наскрозь. I гэтая дзеѓка трэба сказаць, проста
  класа супер.
  I яна страляе, i супостатаѓ дзiвiць.
  I напявае:
  - У перамозе несмяротных iдэй камунiзму,
  Мы бачым будучыню нашай краiны...
  I чырвонаму сцягу нашай Айчыны,
  Мы будзем заѓсёды беззапаветна верныя!
  Кацярына таксама вядзе агонь па супернiку, дзiвiць яго наскрозь, i прабiвае вежы машын. Пасля чаго верашчыць:
  - Слава камунiзму Лады!
  I таксама выкарыстоѓвае босыя пальчыкi ножак.
  Алена таксама вядзе агонь па афганцах. Малоцiць iсламскую iмперыю. Уражвае яе наскрозь, i верашчыць:
  - Наша справа правая!
  I Еѓфрасiння таксама па ворагах вельмi трапна ѓсаджвае. I напявае:
  - У iмя вялiкiх iдэй! Будзе зрынуты злыдзень!
  I таксама як падмiргне сваiм напарнiцам.
  I танк Лiзаветы як скакне. I давай афганскiя войскi разбураць. I гэта было дзiка.
  Дзяѓчыны спявалi i раѓлi:
  - Мы самыя моцныя ѓ свеце!
  I зноѓ вельмi трапна стралялi.
  Вось гэта былi дзеѓкi - што трэба!
  I малацiлi непрыяцеляѓ-афганцаѓ лiха.
  Вось у небе дзяѓчынкi таксама талiбам давалi.
  Анастасiя Вядзьмакова, збiваючы самалёты, перайшла i да наземных цэляѓ. Яна iх разбурала i верашчала:
  - Мы дзеѓкi бравыя, бравыя. бравыя,
  У нас хлапчукi вельмi мiлыя кучаравыя!
  Мы iх малоцiм горача,
  А пасля плюнем, праз левае плячо!
  Акулiна Арлова, дзяѓбаючы супернiкаѓ, выдала:
  - Пакуль у шлях-дарогу!
  I збiла афганцаѓ босымi ножкамi.
  Мiрабела Магнiтная таксама збiвала талiбскiя войскi i праверашчала, выскалiѓшы зубкi:
  - Перамог будзе шмат!
  I яе голыя пальчыкi ножак прыйшлi ѓ рух.
  Вось гэта былi дзеѓкi - проста суперклас!
  Алёнка i яе каманда бiлiся з талiбамi. I гэта выглядала вельмi харызматычна.
  Дзяѓчаты трымалi абарону i кiдалi ѓ надыходзячых воiнаѓ iсламскай iмперыi босымi пальчыкамi ножак прэзенты знiшчэння.
  Алёнка паддала голай пяткай прэзент анiгiляцыi i праспявала:
  -Алека, ад шчасця слязу лье!
  Анюта шпурнула босымi пальчыкамi ножак прэзенты смерцi i пiскнула:
  - Як гуслi душа яе спявае!
  Ала таксама лупанула нацiснуѓшы пунсовым саском на кнопку базукi i выдала:
  - Кап, кап, кап, i сiнiх вачэй Алёнкi, падаюць слёзы на дзiду!
  Марыя дзюбанула пры дапамозе босых пальчыкаѓ ножак i прапiшчала:
  - Прама на дзiду! I мумiё!
  Алiмпiяда таксама як засмяецца, i выскалiць свае жамчужныя зубкi.
  Яна дзяѓчына рэдкай прыгажосцi i абаяннi.
  Пры гэтым ваяѓнiца хiхiкае i верашчыць:
  - Слава царам камунiзму!
  I голай пяткай паддасць забойны прэзент смерцi.
  Маруся таксама рвецца ѓ бой...
  I пiша па афганцах з вялiкай iнтэнсiѓнасцю з кулямётаѓ. I голай пяткай кiдае прэзенты смерцi.
  I прамаѓляе:
  - За вялiкi камунiзм!
  Матрона таксама б'е воiнаѓ iсламскай iмперыi. Выкошвае iх з вялiкай iнтэнсiѓнасцю. I усклiкае, падмiргваючы:
  - За выдатныя перамогi!
  Алёнка агрэсiѓна заяѓляе, скошваючы супернiка:
  - Наша Русь самая першая i вялiкая!
  I таксама кiдае босы ножкай забойны прэзент анiгiляцыi.
  Анюта са смяшком заяѓляе, зразаючы шэрагi афганскiх салдат:
  - Слава Чырвонай армii!
  I зноѓ кiдае ѓ супернiка, забойныя прэзент анiгiляцыi.
  I Ала як пачне разбураць супернiкаѓ. I таксама яе босыя пальчыкi ножак ворагаѓ капiтальна ламаюць.
  I ляцiць кiнуты голымi нагамi прэзент смерцi.
  I вось Марыя таксама ѓ баi вельмi баявая дзяѓчына. I яе стрэлы вельмi пазнакi i якiя дзiвяць супернiка з гарантыяй.
  I гэта дзеѓка таксама баявога характару.
  Страляе сабе i верашчыць:
  - Слава эпосе камунiзму!
  Алiмпiяда страляе па супернiку. Выкошвае афганцаѓ i з усмешкай прамаѓляе:
  - Нашай Радзiме слава!
  I зноѓ талiбаѓ давай малацiць.
  I босымi пальчыкамi ножак кiдаць прэзенты смерцi ѓ супернiкаѓ.
  Вось такiя дзяѓчаты ѓ Чырвонай, дакладней Расiйскай армii.
  I яны страляюць па ворагу яго канкрэтна ѓражваюць.
  Маруся таксама вядзе агонь па супернiку. I робiць гэта вельмi трапна.
  Дзяѓчына верашчыць ва ѓсю глотку:
  - Слава КПСС! Слава Клычкову!
  I падмiргвае бэзавымi вочкамi.
  I зноѓ кiдае босымi ножкамi прэзент знiшчэння. Вось гэта дзеѓка - проста супер.
  Маруся прыгажосць, i амаль голая.
  Матрона таксама страляе па супернiку, прычым вельмi трапна. Пападае ѓ яго i пiшчыць, выскалiѓшы зубкi:
  - Неба i Зямля - любоѓ мая!
  I таксама дзяѓчына як замочыць супернiка пры дапамозе голай пятачкi ножак.
  Дзеѓкi кахаюць забiваць - вось гэта дзеѓкi!
  Сталенiда таксама супраць талiбаѓ iнтэнсiѓна ваюе.
  I гэтая дзяѓчына як выпусцiць па ваярах iсламскай iмперыi ракету. I як парве масу смуглых барадатых салдат. Вось гэта дзяѓчынка - прама скажам што трэба.
  Сталенiда прабуркавала:
  - За Айчыну - СССР!
  Веранiка таксама б'ецца з ворагамi адчайна. I кiдае босымi пальчыкамi ножак забойныя прэзенты смерцi.
  I пры гэтым дзяѓчына верашчыць:
  - За вялiкi камунiзм!
  Вiкторыя б'ецца. Вось яна нацiснула голымi, загарэлымi ножкамi на пускавую ѓстаноѓку i як лупанула па афганцаѓ. Разнесла iх i прабуркавала:
  - Вер маёй Айчыне!
  I Серафiма як дзюбне па супернiку. Як яго ѓкладзе i знiшчыць масу кiтайцаѓ, раѓнуѓшы:
  - За Айчына наша!
  Вось гэта дзяѓчыны - проста цуд нейкi.
  Алег Рыбачэнка гэты несмяротны хлопчык таксама змагаецца разам з дзяѓчынкамi. Ён сапраѓдны, i самы круты на свеце баец.
  Хлапчук сячэ афганскiх салдат мячамi i кiдае ѓ iх прэзенты пры дапамозе босых пальчыкаѓ дзiцячых ножак.
  I пры гэтым напявае:
  - Калi крэпасць на шляху,
  Непрыяцель выбудаваѓ...
  Трэба з тылу абысцi.
  Узяць яе без стрэлу!
  I зноѓ хлапчук i дзяѓчо разам з iм Маргарыта засвiшчаць.
  I вароны атрымаѓшы сардэчны прыступ падаюць на галовы афганскiх салдат.
  Маргарыта Коршунава сячэ талiбаѓ мячамi, гэтая хвацкая дзяѓчынкi i пiшчыць:
  - Слава царам камунiзму!
  I зноѓ босай ножкай махне, i iголкi атрутныя ѓ ворагаѓ кiне.
  Вось гэта дзецi - сапраѓдныя монстры.
  Алег Рыбачэнка, строчучы па працiѓнiках, як выдасць:
  - Толькi б была, галава цэлая!
  Будзем хутка мы ѓ Кабуле,
  Вось i ѓсе справы!
  Маргарыта пацвердзiла гэта, знiшчаючы працiѓнiкаѓ:
  - Ды мы будзем у Кабуле!
  I як возьме i голай пяткай прэзент смерцi паддасць.
  Вось гэта дзецi - сапраѓдныя монстры.
  I б'юцца нiбы волаты юныя. Хаця на выгляд iм гадоѓ усяго толькi дванаццаць. Але яны толькi выглядаюць дзецьмi.
  Цяпер халiф Афганiстана стаѓ такiм монстрам, што iм палохаюць дзяцей. Як раней быѓ час, пужалi Гiтлерам. I гэта зразумела, таксама цiкава i лагiчна.
  А афганцы месцамi здолелi ѓклiнiцца ѓ таджыкскую тэрыторыю.
  На тое яны афганцы i лiкам моцныя.
  У захопленых сёлах войскi iсламскай iмперыi, узялi i не доѓга думаючы вырашылi ѓсiх жанчын i дзяцей вылупцаваць i бiць палкамi па пятках, а дарослых мужчын проста замкнуць у адрыну i спалiць. На самой справе яны небяспечныя, а працоѓная сiла афганцам не патрэбна. А жанчын хоць гвалтаваць можна. I мужчын узялi ѓсiх заштурхалi ѓ хлеѓ. Хто супрацiѓляѓся,
  тых на месцы ж i прыстрэлiлi. Усiх падлеткаѓ, у якiх ужо прабiвалiся вусiкi, таксама разам з дарослымi мужчынамi кiнулi ѓ агонь. На самой справе гэтыя ѓжо могуць ваяваць.
  Узялi талiбы i падпалiлi. I мужчын жыѓцом спалiлi. А хлопчыкаѓ не старэйшыя за чатырнаццаць i ѓсiх жанчын незалежна ад узросту, распранулi i сталi лупцаваць пугай.
  А затым бамбукавымi палкамi бiць па пятках. Некалькi дзяцей малодшага i некалькi старых ад болевага шоку адкiнулi капыты. Iншыя былi збiтыя так што не маглi ѓстаць.
  I iх босыя ножкi апухлi.
  Тады талiбы паднялi iх i пагналi штыкамi ѓ свой бок. Вось гэта жорсткiя пачвары.
  I так пачынаѓся новы парадак пад кiраваннем Талiбану.
  I гэта яшчэ толькi пачатак.
  У афганцаѓ шматразовая перавага ѓ пяхоце, але значна слабейшая авiяцыя i меншая i горшая якасцю тэхнiка i цяжкiя ѓзбраеннi. Многiя танкi талiбаѓ зроблены з дрэва. I гэта iм не дадае моцы.
  Вось Герда на сваёй машыне вельмi лiха разбурае воiнаѓ iсламскай iмперыi. I збiвае iх з вялiкай iнтэнсiѓнасцю. I яе гармата працуе.
  Герда ѓразiла пры дапамозе босых пальчыкаѓ ножак супернiка i прачырыкала:
  - Слава часам камунiзму ѓ немцаѓ!
  Шарлота таксама пальнула пры дапамозе босых нок i пiскнула:
  - Героям камунiзму слава!
  Крысцiна ѓзяла i лупанула па супернiку, нацiснуѓшы на кнопку пунсовым саском i пiскнула:
  - I Радзiма нашай слава!
  I Магда як урэжа па супернiку, выкарыстоѓваючы босыя пальчыкi ножак i пiскне:
  - Нашай Айчыне роля на стагоддзi!
  I таксама па ворагу як урэжа.
  I вось гэта баявыя прыгажунi - класа супер i гiпер.
  Ваяѓнiцы самага шырокага профiля i з баявога цеста.
  Альбiна i Альвiна баявыя лётчыцы з ГДР таксама талiбаѓ малоцяць.
  I робяць гэта з вялiкiм энтузiязмам.
  I выкарыстоѓваюць пры гэтым босыя пальчыкi ножак.
  Збiвае Альбiна ѓ небе афганскi самалёт i верашчыць:
  - За камунiзм у развiтых краiнах!
  Альвiна збiла самалёт пры дапамозе босых пальчыкаѓ ножак i дадала:
  - I ѓ якi развiвае таксама!
  Вось гэта сапраѓды былi дзеѓкi - што трэба!
  I разбураюць талiбаѓ. I вось збiваюцца афганскiя самалёты ѓ небе.
  А тут пераходзяць на наземныя цэлi.
  З iмi i Хельга, таксама вельмi нават прыгожая дзяѓчына-бландынка.
  I лупне па супернiку.
  I зрэжа самалёт босымi пальчыкамi ножак i прабуркуе:
  - За вялiкi камунiзм!
  А Альбiна саб'е афганскую машыну, прымусiць яе гарэць i дадасць:
  - За самыя вялiкiя прасторы!
  I Альвiна як падрэжа талiбскага штурмавiка i выдасць:
  - За багiню Геру!
  I возьме засмяецца.
  Хельга таксама не занадта доѓга думаючы разбурае афганцаѓ i раве:
  - Слаѓся Бацькаѓшчына наша вялiкая!
  I збiвае непрыяцеляѓ вельмi нават трапна.
  А Наташа i яе каманда лютуюць.
  Яны талiбаѓ вялiкiмi масамi нiшчаць. I пры гэтым напяваюць:
  Мы жывем на бацькоѓскай зямлi,
  Унукi Рода i Лады святло дзецi!
  - I ляцiць на крылом канi,
  Русь з далёкiя тысячагоддзi!
  Зоя таксама як лупане ѓ супернiка пры дапамозе босых пальчыкаѓ ножак i вякне:
  - За Расею ѓ якой кiруюць рускiя Багi!
  Аѓгусцiна з усмешкай дадала, круша непрыяцеляѓ. i выкарыстоѓваючы для гэтага голыя пяткi:
  - За СССР!
  I таксама як дадасць стрэл нацiснуѓшы пунсовым саском на кнопку базукi.
  I Святлана таксама ворагаѓ канкрэтна нiшчыць.
  I таксама выкарыстоѓвае босыя пальчыкi ножак. I скошвае масу афганцаѓ.
  Пры гэтым спявае:
  - Мы жывем на бацькоѓскай Зямлi,
  Унукi Сварога - слаѓныя дзецi!
  Наташ нацiснуѓшы лалавым саском на кнопку базукi i падбiѓшы талiбскi танк, выдала:
  - I ляцiм на крылатым канi,
  Мы ѓ далёкiя тысячагоддзi!
  Зоя зразаючы чэргамi афганцаѓ. I нагрувашчваючы з ваяроѓ iсламскай iмперыi трупы, пiскнула:
  - Смяялася Русь,
  I плакала, i спявала...
  Ва ѓсе стагоддзi, на тое яна Русь!
  Аѓгусцiна строчачы па непрыяцелях, вельмi агрэсiѓна адзначыла, кiнуѓшы голай пяткай гранату:
  - Мы будзем наймацнейшымi ѓ свеце!
  I таксама як лунае па талiбах. I адразу ж цэлы шэраг iх скасiць.
  I Святлана таксама ваяроѓ iсламскай iмперыi нiшчыць. I босымi пальчыкамi ножак разбуральнай сiлы прэзенты кiдае, i спявае:
  - Слава эпосе павер камунiзму,
  Веру не будзе ѓ нас пацыфiзму!
  I клубнiчны сасок дзяѓчына нацiсне на кнопку базукi i капiтальна разнясе.
  А вось i iншыя прыгажунi б'юцца.
  Напрыклад, Джэйн Амстранг. Таксама трэба адзначыць вельмi цiкавая i баявая дзяѓчынка-прыгажуня.
  Разбурае афганцаѓ, якiя насядалi, i папiскваючы прамаѓляе:
  - Вось i лета надыдзе!
  Дзяѓчына пальнула па талiбах, зрэзала iх i прабуркавала:
  - За Айчыну i волю да канца!
  Гертруда таксама дзюбнула па супернiку. Збiла танк афганцаѓ i пiскнула:
  - За камунiзм вялiкi!
  I Малання як запусцiць у непрыяцеля нешта забойнае. Разнясе яго ѓ трэскi i пiскне:
  - Я iду на траву!
  I Монiка дзяѓбане ѓ працiѓнiка нечым забойным i прачырыкае, скалячы зубкi:
  - Гляну ѓ яснае неба i зразумею, што жыву!
  Джэйн узяла i прабуркавала:
  - У неба звон грымне!
  Гертруда ѓсадзiла ѓ супернiка i пiскнула:
  - Дождж пралье пралiѓной!
  Малання як сасобiць у супернiка з вiскам:
  - Я iду ѓ сваё дзяцiнства!
  Монiка пальнула па афганцах, разбiла машыну ворага i праспявала:
  - Летнi дожджык за мной!
  Вось гэта дзяѓчыны - проста супер цуд!
  Наташа агрэсiѓна адзначыла, страляючы ѓ непрыяцеляѓ i ежа:
  - Мы вялiкiя воiны Сварога!
  I кiне босымi пальчыкамi ножак у супернiка забойны прэзент смерцi.
  Зоя ѓзяла i дзюбнула ѓ супернiка аѓтаматнай чаргой. Падкасiла яго i пiскнула:
  - За Русь Сварога!
  I кiнула босымi пальчыкамi ножак прэзент анiгiляцыi.
  Аѓгусцiна таксама як дзюбне па супернiку. I босымi пальчыкамi ножак зашпурне забойны прэзент анiгiляцыi. Разарве непрыяцеля i пiскне:
  - За рух да камунiзму!
  I Святлана таксама па супернiку як шуганет. I жвава ворага загасiць. I яе голая пятка возьме, i забойны падарунак смерцi знойдзе. I масу непрыяцеляѓ прыстукне.
  I пасля чаго дзяѓчына праспявае:
  - Выгляд у нас самы баявы,
  Я дзяѓчынка стала, вельмi круты!
  Вось такiя дзеѓкi - проста супер.
  Наташа вельмi па-баявому сябе ставiць.
  А вось Алег Рыбачэнка таксама ваюе адчайна.
  I хлопчык сячэ афганцаѓ мячамi i пiшчыць:
  - Слава эпосе камунiзму!
  I босымi пальчыкамi ножак шпурляе забойны прэзент смерцi.
  Вось гэта хлапчук - проста супер.
  I Маргарыта Каршунова ворагаѓ капiтальна малоцiць. I босымi пальчыкамi ножак непрыяцеляѓ нiшчыць.
  Пасля чаго верашчыць:
  - Я дзяѓчынка супер!
  I зноѓ босымi пальчыкамi як запусцiць у супернiка вострыя i атрутныя гульнi.
  А затым дзецi як возьмуць i засвiшчаць. I маса крумкач зараз аглушана i падае на непрыяцеляѓ, iх прабiваючы. I чэрапы становяцца дзiравымi.
  Вось гэта скажам так па-баявому пайшла разборка.
  I дзецi аб'ектыѓна кажучы баявыя i несмяротныя.
  Алег Рыбачэнка праспяваѓ, рассякаючы на часткi талiбаѓ.
  Гэта было да таго прыгожа,
  Чалавек стаѓ рабом калектыва!
  I зноѓ босымi пальчыкамi ножак хлопчык забойныя прэзент смерцi ѓ ворагаѓ без асаблiвых цырымонiй пашле. Вось гэта сапраѓды забойца.
  Алег Рыбачэнка ѓзяѓ i праспяваѓ:
  - Тая, тая, тая, мы вязем з сабой ката!
  I зноѓ босымi пальчыкамi ножак як дзюбне забойнае па непрыяцелю. I гэта вельмi агрэсiѓна.
  Маргарыта, ламаючы непрыяцеляѓ, i скошваючы iх трапнымi стрэламi, выдала:
  - Слава эпосе рускага камунiзму!
   I зноѓ шпурнула ѓ супернiка босымi пальчыкамi ножак забойны падарунак смерцi.
  Вось дзецi зноѓ як возьмуць i свiшчуць. I маса крумкач павалiлася на галовы афганскiх салдат. Вось такое пайшло iх татальнае знiшчэнне.
  А дзецi поѓныя энтузiязму i жадання рэальна пабiцца.
  Алёнка страляе па супернiку i пiшчыць:
  - За Айчыну нашу мацi!
  I кiне босы, точанай ножкай прэзент смерцi.
  Вось гэта дзяѓчынкi скажам так - вельмi нават баявыя.
  Анюта пiша па супернiку i аглушальна вiскоча:
  - За нашу вялiкую Радзiму.
  I голай пяткай падкiне тое, што прыносiць разбурэнне i смерць.
  I Ала па ворагах гасiць чэргамi. Скошвае масу афганцаѓ, i босымi пальчыкамi ножак шпурляе гранаты i пiшчыць:
  - За новыя вялiкiя перамогi!
  I таксама як ударыць забойнай чаргой.
  А вось Марыя таксама ворагаѓ падкошвае забойнай касой. I голай пяткай у непрыяцеляѓ нешта вельмi разбуральнае кiдае. I скаля зубкi прамаѓляе:
  - Расея гэта будзе чэмпiён!
  I Алiмпiяда таксама супернiка дзюбне з вялiкай энергiяй. I абрыне на ворага забойны кулак, цi кавадлу. I таксама прыменiць босыя пальчыкi ножак.
  I прараве:
  - За Русь самую святую!
  I выскалiць зубкi ва ѓхмылцы.
  Маруся таксама ѓ баявым становiшчы i верашчыць, выскалiѓшы iклы:
  - Я вас талiбы разарву!
  I босымi пальчыкамi ножак як кiне самы забойны прэзент смерцi.
  I Матрона як па ворагах дзюбне. I ёй ад гэтага рэальна кепска стане. I ѓ труну Матрона масу талiбаѓ угонiць. I прапiшчыць, выскалiѓшы зубкi:
  - Я самая баявая ѓ свеце!
  I засмяецца.
  Вось якiя тут дзяѓчынкi - галасок прыгажунь звонкi.
  Сталенiда таксама разбурае супернiкаѓ, вынiшчае афганцаѓ i раве:
  - За вялiкi гурт Рускiх багоѓ!
  I таксама кiне босымi пальчыкамi ножак гранату.
  I разарве масу талiбаѓ.
  Вось гэта дзяѓчаты - самы вышэйшы клас i супер.
  Веранiка дзяѓбае афганцаѓ i крычыць:
  - За Айчыну нашу мацi!
  I зноѓ яе босыя пальчыкi ножак ссякаюць талiбскую машыну.
  Вiкторыя разбурае iсламскiх салдат. Скошвае iх нiбы касой i агрэсiѓна выскаляючыся, прамаѓляе:
  - За Айчына наша бязмежная!
  I босымi пальчыкамi ножак, зноѓ шпурляе прэзент смерцi.
  I Серафiма таксама маджахедаѓ як лупанэт. I з базукi выплюне прэзент смерцi, нацiскам пунсовым саском на кнопку.
  Вось ён якая - баба баявая.
  I прамуркоча:
  - Слава эпосе камунiзму!
   I яшчэ б'юцца Алiса i Анжалiка. Гэтыя дзяѓчаты снайперы. I страляюць па афганцах з вялiкай забойчай сiлай.
  I трапляюць сапраѓды ѓ цэль з каласальнай трапнасцю.
  Пры гэтым Алiса раве:
  - Я наймацнейшая ѓ свеце!
  I босымi пальчыкамi ножак, як возьме i запусцiць падарунак анiгiляцыi, нiшчачы афганцаѓ.
  I Анжалiка таксама па iсламскай армii ѓрэжа. I прыменiць босыя пальчыкi ножак. А на курок нацiсне пунсовым саском грудзей i буркне:
  - Слава майму свету!
  I таксама як разрагатаецца.
  Вось гэта дзеѓкi, усё дзеѓкам дзеѓкi.
  Алiса агрэсiѓна i актыѓна напявае, страляючы ѓ супернiка:
  - Славiцца наша зямля,
  Усе мы народы - родная сям'я!
  I таксама Алiса як шпурне босымi пальчыкамi ножак забойчую гранату.
  А Анжалiка таксама ворагаѓ малоцiць. I босымi пальчыкамi ножак прэзенты смерцi кiдае.
  Пры гэтым рудая дзеѓка спявае:
  - Славiцца наш СССР!
  I яе голая пятка кiдае забойчую гранату.
  Вось гэта дзеѓкi - рудая i бландынка.
  у гэтых дзяѓчатах столькi ѓсяго i такога асаблiвага, крутога i дакладнага.
  Сталенiда ведучы агонь па супернiку, i робячы трапныя стрэлы пры дапамозе босых пальчыкаѓ ножак, агрэсiѓна прабуркавала:
  - За Расiю i свабоду да канца!
  I зноѓ нацiснула на кнопку пры дапамозе лалавага соску грудзей.
  Сталенiда дзяѓчына вельмi хорт i крутая. I ѓ ёй столькi рызыкi i волi з сiлай.
  Дзяѓчынка праспявала:
  - Сталiн - гэта слава баявая,
  Сталiн нашага юнацтва палёт...
  З песнямi змагаючыся i перамагаючы,
  Наш народ за Сталiнам iдзе!
  Веранiка, страляючы па маджахедах i актыѓнай вынiшчаючы iх, пiскнула:
  З песняй змагаючыся i перамагаючы,
  Наш народ за Сталiнам iдзе!
  Вiкторыя, ведучы агонь па талiбскiх войсках, прачырыкала:
  - Нам дадзены велiзарны крылы,
  Смеласць нам вялiкая дадзена...
  Сталiнскiм калгасным багаццем,
  Славiцца савецкая краiна!
  I дзяѓчына, шпурнула босай ножкай забойны прэзент смерцi.
  Серафiма скошваючы без лiшнiх цырымонiй кiтайцаѓ, выдала:
  Сталiн - гэта слава баявая,
  Сталiн нашага юнацтва палёт...
  З песнямi змагаючыся i перамагаючы,
  Наш народ за Сталiнам iдзе!
  Сталенiда з усмешкай падхапiла, напяваючы:
  - З песнямi змагаючыся i перамагаючы,
  Наш народ за Сталiнам iдзе!
  I вось ваяѓнiцы сапраѓды ѓзялiся за знiшчэнне афганцаѓ без лiшняй пыхi i мiтуснi. Яны трэба сказаць вельмi нават баявыя прыгажунi.
  Сталенiда прачырыкала, выскалiѓшы зубкi:
  - З песняй змагаючыся i перамагаючы,
  Наш народ за Сталiнам iдзе!
  Вось такiя баявыя тут аказалiся дзяѓчынкi.
  Веранiка з усмешкай адзначыла:
  - Будзе наша перамога на святой вайне.
  I паказала мову.
  Вось так тут дзяѓчыны - проста найвышэйшы i найкруцейшы ѓ iх смак.
  Вiкторыя адзначыла, падмiргваючы дзяѓчынкам:
  - Гэта ёсць наш апошнi i рашучы бой!
  I зноѓ як лупанет па супернiку.
  I ѓрэжа босымi пальчыкамi ножак.
  Вось гэта дзяѓчынкi - проста малайцы.
  I дзяѓчаты, якiя так любяць рэальна бiцца.
  Сталенiда прашыпела:
  - I Талiбану быць трывiяльна ѓ труне!
  Вiкторыя з гэтым пагадзiлася:
  - Ды быць! I гэты вярхоѓны халiф куды больш небяспечны, чым Гiтлер!
  Веранiка з гэтым пагадзiлася:
  - Ды ѓ яго куды больш салдат!
  Серафiма зло адзначыла, скошваючы чэргамi маджахедаѓ:
  - Лiкам жадае ѓзяць!
  Сталенiда ѓпэѓнена вымавiла:
  - Хлусiш не возьмеш!
  I блiснула жамчужнымi зубкамi.
  Пасля чаго кiнула босымi пальчыкамi ножак забойнай сiлы гранату разбурэння.
  Вiкторыя з усмешкай адзначыла, выскалiѓшы зубкi:
  - Слава камунiзму!
  I зноѓ кiнула босымi пальчыкамi ножак забойны падарунак смерцi.
  Веранiка лупанула па супернiку i праверашчала:
  - Слава камунiзму i нашай партыi!
  Серафiма адзначыла:
  - I справе Ленiна слава!
  I паслала ѓ ворага падарунак анiгiляцыi.
  I вось так яны разышлiся гэтыя дзяѓчаты. I так талiбаѓ малоцяць.
  Алёнка, скошваючы афганскiх салдат з лютасцю адзначыла:
  - За вышэйшыя дасягненнi камунiзму!
  I зноѓ ляцiць кiнутая босымi пальчыкамi ножак граната.
  I вось Анюта вельмi агрэсiѓна дзейнiчае супраць супернiка.
  I косiць непрыяцеляѓ з забойным напорам. Зразае iх нiбы сярпом. I верашчыць:
  - У славу СССР!
  Баявая Ала талiбаѓ малоцiць i верашчыць:
  - У iмя Пяруна!
  I таксама босымi пальчыкамi ножак у супернiка забойныя прэзенты кiне.
  Агрэсiѓная Марыя адзначыла, скошваючы супернiкаѓ:
  - Дзеля кiравання СССР!
  I таксама босымi пальчыкамi ножак як паддасць забойны прэзент смерцi.
  I Алiмпiяда як возьме па ворагах урэжа i пiскне:
  - За Айчыну да вышэйшай перамогi!
  I таксама яе босыя ножкi як адправяць забойны прэзент анiгiляцыi.
  Вось гэта дзяѓчына - проста скажам так - ультра!
  I Матрона ѓзялася за маджахедаѓ, i давай iх забiваць. I дзейнiчала з каласальным нацiскам.
  I ваяѓнiца пры гэтым напявала:
  - Нас цiсне ярмо арды!
  I Маруся, дзяѓбаючы працiѓнiкаѓ i скошваючы iх нiбы забойнай касой, вякнула:
  - Нас цiсне ярмо басурман!
  I Алiмпiяда, ссякаючы талiбскае паскуддзе, пiскнула:
  - Але ѓ нашых жылах кiпiць,
  Алёнка, страляючы ѓ супернiка, дадала:
  - Неба славян!
  I Анюта з усмешкай праверашчала:
  - I ад марскiх берагоѓ,
  Да ледзяной Калымы!
  Рудая Ала ѓпэѓнена дадала:
  -Усё гэта наша Зямля,
  Усё гэта мы!
  Марыя, страляючы ѓ супернiкаѓ, дадала:
  - Усё гэта мы!
  I кiдком босых пальчыкаѓ ножак раскiдала, масу талiбаѓ.
  Вось гэта баявыя дзяѓчынкi. I ѓ iх напор скажам так - супер.
  Алёнка адзначыла, пасмейваючыся ѓ кулак:
  - Слава эпосе камунiзму!
  Анюта дадала са смяшком:
  - Ленiну слава!
  Ала, страляючы па маджахедах, выдала:
  - Пiянеры там i тут,
  Песню Ленiну спяваюць!
  I кiнула босымi пальчыкамi ножак забойнай сiлы гранату.
  Вось такая баявая гэтая дзяѓчына Марыя. I разбурае талiбаѓ з каласальным напорам.
  I iх лiтаральна змятае венiкам.
  Марыя, строчачы па непрыяцелях, пiскнула:
  - Мы пiянеркi - дочкi камунiзму!
  I зноѓ як шпурне ѓ ворага, вялiкую порцыю ѓзрыѓчаткi.
  Алiмпiяда адзначыла, зразаючы супернiка, нiбы сярпом траву:
  - Я ваяѓнiца класа супер!
  I яе босыя, точаныя ножкi як дзяѓбуць у талiбаѓ, каласальным i разбуральным.
  Вось гэта дзеѓкi. Проста скажам яны супер.
  Алёнка адзначыла:
  - Мы пiянеркi i Ленiну песнi спяваем!
  Анюта паправiла:
  - Няма мы камсамолкi! I спяваем песнi Сталiну!
  Ала агрэсiѓна адзначыла, страляючы ѓ супернiка:
  -Мы здолеем дабiць ворага,
  I будзе свята кулака!
  I Марыя страляючы ѓ супернiка, скошваючы непрыяцеля i маса афганцаѓ была замочана.
  Дзяѓчына прапiшчала, выскалiѓшыся:
  - За Расiю i космас!
  Алiмпiяда аглушальна засмяялася i падмiргнула:
  - За нашу Радзiму вялiкую!
  I босымi пальчыкамi ножак як шпурне забойнай сiлы падаруначак смерцi.
  Маруся хiхiкнула, i агрэсiѓна адзначыла:
  - За перамогу над Талiбанам.
  Матрона хiхiкнула з апломбам:
  - СССР Слава! I слава КПСС!
  I як пакажа мову!
  Вось гэта дзяѓчаты крутыя.
  I Алег Рыбачэнка талiбаѓ мячамi малоцiць i раве:
  - За вялiкi СССР!
  I босымi пальчыкамi ножак хлопчык як шуганет па супернiку.
  I чырыкае:
  - Слава эпосе камунiзму!
  Маргарыта сячэ афганцаѓ i вiскоча:
  - За нашу Айчыну!
  I босымi пальчыкамi ножак, дзяѓчынка як запусцiць атрутныя iголкi. I горла маджахедам яны ѓваткнуцца.
  I дзяѓчынка праспявае:
  - Мой вялiкi камунiзм будзе з намi!
  I дзецi зноѓ як свiшчуць i тысячы страцiѓшых прытомнасць крумкач пратаранiлi афганцам чэрапа.
   . РАЗДЗЕЛ Љ 7.
  Аляксандр Лук'яненка i iншыя палонныя хлопцы iдуць сабе па дарозе.
  Шлях далёкi. Дзецi-рабы, страцiѓшы волю пад гукi музыкi рухаюцца аѓтаматычна.
  Пакуль вакол толькi зрэдку сустракаецца нешта адрознае ад джунгляѓ. Напрыклад, пара веж з лучнiкамi. Але гэтыя лучнiкi таксама дзецi. Хлопчыкам-рабам далi адпачыць усяго толькi паѓгадзiны, i напаiлi.
  Пасля чаго зноѓ рушылi. Толькi музыканты ѓ дуды змянiлiся. А дзяѓчынка з хлопчыкам, пераселi ѓ павозку, i заснулi.
  А юныя нявольнiкi брылi сабе. I вар'ят прафесар працягнуѓ у думках праганяць аповед у галаве;
  Пасля гiбелi флагмана i вялiкiх страт, немцы сталi адыходзiць. Iх караблi, захоѓваючы бачнасць парадку падалiся назад. I рускiя пасудзiны палiлi цяпер наѓздагон.
  А бiтва фактычна была выйграна, хоць Балтыйскай эскадры супрацьстаяѓ практычна ѓвесь флот Кайзераѓскай Германii. А гэта другi, цi амаль другi флот у свеце.
  Можа i расiйскi флот ужо стаѓ большы за нямецкi, але ён раздробнены па чатырох акiянах, а тут Германiя мела амаль усе свае сiлы.
  I прайгравала генiю Макарава.
  Дзяѓчына, тупаючы босымi ножкамi, моцна мiтусiлiся. Iх крэйсер, не збаѓляючы ходу рухаѓся, за немцамi. I хлопчык Алег Рыбачэнка наводзiѓ, упiраючыся дзiцячым ножкамi ѓ жалеза гармату на мэту. I вось грымнула снарадам ад вечнага дзiцяцi.
  I чарговы германскiх браняносец раскалоѓся. I гэта трэба сказаць - дасягненне выдатна.
  Наташка праспявала, пагульваючы цяглiцамi прэса:
  - Найвялiкшы ѓзлёт, адпраѓляйся ѓ паход!
  Зоя дзяѓчынка з прыгожай фiгурай i залатымi валасамi, адзначыла:
  - Раблю я поѓны разварот!
  Ваяѓнiцы тут i на самай справе - супер кралi!
  Аѓгусцiна тупнула босай ножкай па метале i прачырыкала:
  - За вялiкага адмiрала!
  Алег у свой час бiѓся з японцамi. З iмi здарылася фактычна толькi адна буйная бiтва, дзякуючы простай, але вiртуозна выкананай пастцы.
  Вось тады хлопчык падносiѓ снарады, але ѓгаварыѓ каб i яму далi стрэлiць. I як пальнуѓ, што раскалоѓся тады японскi крэйсер. Гэта палiчылi выпадковасцю, але хлапчука ѓсё ж такi ѓзнагародзiлi.
  I Алег Рыбачэнка стаѓ збiраць узнагароды.
  На гэты раз ён ужо мог разлiчваць на нешта больш сур'ёзнае. Напрыклад, на залаты Георгiеѓскi крыж з бантам. I гэта пакуль найвышэйшая ѓзнагарода ѓ царскiм войску для радавога салдата, а пакуль яшчэ юнгi-артылерыста.
  Ды i дзяѓчаты ѓзнагароды таксама, напэѓна, атрымаюць.
  Вось як рускi флот нямецкi даганяе. I лiтаральна расстрэльвае супернiка на хаду.
  Святлана праспявала, скалячы зубкi, i падмiргваючы:
  - Няхай рускi сокал узляцiць у паднябессе,
  Я веру Расея з царамi ѓваскрэсне!
  Наташа з натхненнем праспявала:
  - Расiя ѓваскрэсне! Расiя ѓваскрэсне!
  I зноѓ дзяѓчаты як босымi ножкамi ѓпруцца i дзяѓбуць. I знясуць чарговы браняносец.
  Немцам на моры далi прыгажунi вельмi лiха. I флот кайзера ѓцякаѓ доѓга. I яго штурхалi, штурхалi, i штурхалi.
  Iшла гульня ѓ даганялкi.
  Зоя гэтая дзяѓчына ѓ бiкiнi, дрыгая голымi ножкамi, раѓла:
  - За Айчыну i волю да канца!
  Аѓгусцiна, тупаючы босай ножкай, дадала:
  - Прымушаючы ва ѓнiсон стукаць сэрца.
  Зразумела на моры кайзераѓскую Нямеччыну разбуралi. Але i на сушы немцам Вiльгельма даставалася па першае чысло. I яны так агрэсiѓна па рагах сваiх атрымлiвалi. I з неба iх бамбiлi грозныя "Iлля Мурамцы" i "Святагор" - самыя магутныя самалёты ѓ свеце. I на сушы рэзалi танкi "Месяц"-2.
  Лiзавета i Кацярына ѓдваiх ехалi на гэтым невялiкiм танку, i вялi агонь з двух кулямётаѓ у адной восi.
  Танк развiваѓ на шашы хуткасць да сарака кiламетраѓ за гадзiну, а па ракадзе ехаѓ у дваццаць пяць кiламетраѓ. I гэта давала яму магчымасць паспяхова манеѓраваць, разам з грознай расiйскай коннiцай.
  Пазбегшы рэвалюцыi i смуты, царская iмперыя мела больш высокiя паказчыкi прамысловай вытворчасцi i змагла асвоiць серыйную вытворчасць танка Прохарава, самай першай у свеце машыне падобнага роду.
  Мiнусам танка была яго тонкаватая, толькi супраць куль браня. Але плюсам можна назваць нахiльную форму размяшчэння сталёвых лiстоѓ, i частыя рыкашэты.
  Так "Месяц"-2 зусiм не безабаронны як гэта можна падумаць на першы погляд.
  I яго невялiкiя памеры, робяць яго параѓнальна танным у вытворчасцi.
  Вайна з немцамi мае пакуль манеѓраны характар. Яшчэ няма застылых лiнiй фронту, i таму лёгкiя i рухомыя танкi вельмi дарэчныя. Тым больш пакуль iх няма нiводнай краiны ѓ свеце.
  Лiзавета страляе, нацiснуѓшы голай дзявочай пяткай на гашэткi i раве:
  - За вялiкую Расiю!
  Кацярына вядзе агонь па супернiку, i агрэсiѓна заѓважае:
  - За цара Мiкалая Другога!
  Цар сапраѓды папулярны ѓ народзе. Крывавай нядзелi не здарылася, Расiя перамагла Японiю, i зараз упэѓнена б'е немцаѓ.
  Царскае войска i сапраѓды моцнае, i з высокiм баявым духам.
  Зарплаты таксама растуць i становiшча працоѓных паляпшаецца.
  Незадоѓга да вайны ѓ гонар трохсотгоддзя дынастыi Раманаѓ цар Мiкалай Другi лiтасцiва скарацiѓ працоѓны дзень да дзесяцi з паловай гадзiн. А перадсвяточныя днi i суботу да васьмi. Плюс яшчэ да васьмi гадзiн быѓ скарочаны працоѓны дзень жанчына i асобам да дваццацi аднаго года i павялiчаны пенсii.
  Так што народ царом-бацюшкам задаволены. Толькi малая частка iнтэлiгенцыi жадае парламента i палiтычных рэформаѓ.
  Пакуль яшчэ ёсць i памешчыкi, але яны з сялянамi ладзяць. Так што знешняя велiч Расii - кампенсуе абмежаванасць свабод.
  У Праваслаѓi зрэшты, некаторыя зьмены таксама адбываюцца. У прыватнасцi ѓраджайныя гады, i шырокае ѓкараненне трактароѓ, i мiнеральных угнаенняѓ, абрашэнне i мелiярацыя - вырашылi праблему з хлебам i мясам. Зарплата вырасла, а кошты стабiльныя - рубель бо з залатым забеспячэннем.
  I Праваслаѓная царква адмянiла пост перад Калядамi i змякчыла iншыя абмежаваннi ѓ ежы. I гэта было ѓспрынята ѓ цэлым станоѓча. Многiя яѓрэi i мусульмане ахвотна прымалi Праваслаѓе, якое стала лягчэй i прасцей.
  Таксама ѓ царскай Расii знiзiлася смяротнасць ад прастудных захворванняѓ, асаблiва сярод дзяцей. I гэта таксама павысiла аѓтарытэт улады.
  Так што царская Расiя на ѓздыме, i вайна iдзе паспяхова. Брусiлаѓ супраць аѓстрыйцаѓ дзейнiчаѓ больш паспяхова, чым у рэальнай гiсторыi i Пярэмышлi быѓ узяты адразу пазбегнуѓшы яго аблогi i страт.
  Забеспячэнне царскага войска было добрым, i войскi ѓпэѓнена рухалiся, а заадно была i лiкавая перавага. Так што самыя аптымiстычныя прагнозы спраѓджвалiся.
  Германскi флот панёс вялiкiя страты i сышоѓ патрапаны.
  А руская эскадра прыступiла да бамбардзiроѓкi Кёнiгсберга.
  Наташа i яе каманда таксама бралi ѓ гэтым удзел.
  Дзяѓчаты лупiлi з гармат i напявалi:
  -I ѓ зорнай вышынi, i горнай цiшынi,
  У марской хвалi i лютым агнi!
  I лютым, i лютым агнi!
  Зоя i iншыя дзяѓчаты падцягнулi, упiраючыся босымi пяткамi, забойны снарад i прачырыкала:
  - За новыя рубяжы царызму!
  I прылада як узяла i дзюбнула. Апiсаѓшы па высокай дузе палёт. I грымнуѓшы так, што ѓверх падняло цэлую нямецкую батарэю.
  Аѓгустына з усмешкай праспявала:
  - Цар наш - гэта слава баявая,
  Цар наш - гэта юнацкасцi палёт!
  З пеняй змагаючыся i перамагаючы,
  Мiкалай нас у камунiзм вядзе!
  Святлана ѓпэѓнена пацвердзiла, пальнуѓшы з драбнейшай прылады:
  - Мiкалай нас у камунiзм вядзе!
  I так вось дзяѓчынкi разышлiся, проста жудасць несусветная.
  I страляюць прызнацца вельмi трапна i нават забойна. Ды супраць такiх нiкому не выстаяць.
  Наташа адзначыла са смяшком, скалячы зубкi, калi ѓ ѓверх узляцела яшчэ адна батарэя кайзера:
  - Музыка гуляе, барабаны б'юць,
  Караля Нямеччыны на могiлках вязуць!
  Зоя агрэсiѓна адзначыла, падмiргваючы сваiмi блакiтнымi вочкамi:
  - Мы пераможам я гэта цвёрда ведаю,
  Шпацыраваць дзяѓчынкам па палях прасторным...
  I быць планеце ѓраз квiтнеючым раем,
  Выхоѓваць нашчадкаѓ высакародных!
  I дзяѓчынка падмiргнула сваiм басаногiм напарнiцам. Тыя дружна свiснулi.
  I гэта вельмi вясёленькiя дзяѓчынкi.
  А ѓдарная моц гарматы ѓ дванаццаць дзюймаѓ працавала. I разбурала супернiкам з кайзераѓскай Нямеччыны.
  Абстрэл эскадры Макарава, а затым штурм з дапамогай некалькiх сотняѓ лёгкiх танкаѓ "Месяц", якiм для жывучасцi павесiлi яшчэ дадатковай бранi i iх ужо гарматы не бралi. I Курапаткiн хоць i стараваты, але яшчэ арол, i герой штурму Кёнiгсберга. Смелы накат рускiх войскаѓ i пераканаѓчая перамога.
  Падзенне Кёнiгсберга выклiкала ѓ немцаѓ шок. Нават пасля правакацыi ѓступленне ѓ вайну Турцыi iм не дапамагло. А сама Нямеччына была яшчэ бiтая на Марне. I адкацiлася ад Парыжа.
  Становiшча Аѓстра-Венгрыi стала крытычным. Славяне ѓ яе шэрагах, дэзертыравалi i здавалiся сотнямi тысяч. А iншыя войскi з немцаѓ i венграѓ гiнулi пад ударамi.
  Царскае войска нашмат пераѓзыходзiла лiкам. Былi бiтыя i немцы пры спробе ѓдару на Варшаву. Iх перакулiлi праѓзыходныя рускiя сiлы.
  I пагналi на Захад.
  Немцы адступалi i падалiся на ѓсходзе, абвалiѓшы фронт. На поѓдзень былi тэрмiнова кiнуты шэсць германскiх карпусоѓ, але было ѓжо позна.
  Рускiя ѓжо ѓзялi Кракаѓ i акружылi Будапешт. А тут яшчэ i Балгарыя, якую спрабавалi схiлiць немцы да сябе, аб'явiла вайну Турцыi.
  I яшчэ горш аказалася, калi, адчуѓшы што немцам капут на Аѓстра-Венгрыю напала Iталiя. I што самае непрыемнае, пакрыѓджаная рускiмi Японiя, атакавала нямецкiя ѓладаннi ѓ Цiхiм акiяне.
  Праѓда яна крыху запазнiлася, бо большая частка нямецкiх калонiй ужо была захоплена адмiралам Калчаком, якi вельмi паспяхова камандаваѓ Цiхаакiянскай эскадрай.
  Так што Японiя зноѓ засталася з носам, аб'явiѓшы вайну Германii i з вялiкiм спазненнем.
  Але затое не адчынiла другi фронт з Расеяй.
  Немцы сталi перакiдваць войскi на ѓсход. Але ѓжо саюзнiкi скарысталiся аслабленнем немцаѓ i перайшлi ѓ наступленне ѓ Бельгii.
  I сталi прарывацца наперад.
  Сiтуацыю ѓскладнiла i тое, што Аѓстра-Венгрыя фактычна распалася i ѓжо не аказвала сур'ёзнага супрацiву. I немцы ѓводзiлi свае войскi ѓ бой часткамi i цярпелi паражэнне за паразай.
  Танк "Месяц"-2 апынуѓся вельмi ѓдалым. Яго манеѓры па тылах немцам валодалi разбуральнай сiлай. А царская кавалерыя была самай лепшай у свеце.
  I ѓсё кiравалася на рэдкасць умела i былi мiнiмум блытанiны. Царскае войска наступала i брала горад за горадам.
  Вось ужо Курапаткiн падышоѓ да Одэра, а Брусiлаѓ увогуле прарваѓся да Вены.
  I Аѓстра-Венгрыя капiтулявала.
  Немцы ж на Одэры паспрабавалi арганiзаваць больш-менш трывалую абарону. Але гэта iм не надта ѓдавалася.
  А на захадзе саюзнiкi ѓзялi Брусель - чарговае немалое дасягненне каалiцыi.
  Тут кайзер Вiльгельм зразумеѓ, што ягонае становiшча безнадзейнае i папрасiѓ мiру.
  I 25 лiстапада 1914 гады баявыя дзеяннi спынiлiся на руска-германскiм фронце. Якраз расейскiя войскi ѓжо акружалi Берлiн.
  На моры таксама было яшчэ пара бiтваѓ, дабiваючы флот кайзера.
  Вайна завяршылася за некалькi месяцаѓ. Але яшчэ пакуль не разбiта Турцыя.
  I на яе i пераключылiся рускiя войскi.
  А Алег Рыбачэнка пералёт з Балтыкi на аэраплане. I улiчваючы яго фенаменальную трапнасць, хлопчыка паставiлi ѓ дванаццацiцалевай прылады браняносца "Пацёмкiн".
  У гэтай гiсторыi бунту матросаѓ не адбылося. I браняносец замест сумнай славы бунтара, заслужыѓ сабе ратную славу.
  Асманская эскадра вядома ж не пара нямецкай па ѓсiх паказчыках.
  Хлапчук нават на моры паспеѓ толькi некалькi разоѓ стрэлiць, топячы турэцкiя судны.
  А потым ужо iшоѓ пераслед.
  I дзёрзкая высадка дэсанта ѓ Стамбуле.
  Акрамя Алега Рыбачэнкi на сушу высадзiлiся i дзяѓчынкi.
  Наташа, Зоя, Аѓгустына, Святлана беглi на турам мiльгаючы босымi, круглымi пяткамi.
  I штабнавалi па асманах.
  Хлапчук меѓ у руках дзве штурмавыя вiнтоѓкi, i трапна страляючы, праспяваѓ:
  - Пiянер усiх готам,
  Усiх утопiм як катоѓ!
  Наташка пацвердзiла з лютасцю ведучы агонь:
  - Зразумела ѓтопiм!
  I яе голая пятка падкiнула прэзент смерцi. Вось гэта дзеѓкi былi - проста хадзячае разбурэнне.
  Зоя ѓ пеѓчай манеры, прабiваючы наскрозь турак, адзначыла:
  - З намi Бог!
  Аѓгусцiна, зразаючы турак, адзначыла:
  - I гэты Бог Белы!
  Святлана, прабiваючы ѓдарам босы ногi, скiвiцу асману, буркнула:
  - Наш Бог самы белы ѓ свеце!
  Наташа, строчачы па турках, выказалася:
  - Усё гэта наша Зямля, усё гэта мы!
  I кiнула босымi пальчыкамi ножак яшчэ адну разбуральнай сiлы гранату.
  Зоя, строчачы па асманах, выдала:
  - За Русь-матухну!
  I босымi пальчыкамi ножак, зноѓ шпурне нешта забойнае.
  Затым Аѓгусцiна дзюбанула, чымсьцi разбуральным, нацiснуѓшы пунсовым саском на кнопку самаробнай базукi, i пiскнула:
  - За Айчыну, нашу мацi!
  I Святлана дадала, крышачы працiѓнiка, i секануѓшы мячамi:
  - За святую Радзiму!
  I дзяѓчына паказала сваю мову.
  Вось гэта сапраѓды была надзвычай баявая каманда. Супраць якой ворагам не выстаяць.
  I паѓ Стамбул, i Турцыя капiтулявала яшчэ да Новага года.
  Алег Рыбачэнка атрымаѓ пагоны капiтана трэцяга рангу, што хлопчыка гадоѓ дзесяцi з выгляду нядрэнна. Дарэчы, ён быѓ такiм як сам у гадоѓ дзесяць, а рэальна ён буйны дзяцюк, i выглядаѓ не такiм ужо карлiкам. Амаль у iм было паѓтара метра. Дакладней метр сорак пяць сантыметраѓ.
  Улiчваючы, што яшчэ не было пакалення акселератаѓ, дык Алег Рыбачэнка мог сысцi i за падлетка. I таму афiцэра яму далечы. А таксама пасля заканчэння вайны, ён асабiста з рукi iмператара Мiкалая другога атрымаѓ Георгiеѓскi крыж з золата i з дыяментамi i з бантам. I гэта была найвышэйшая на той момант i новая салдацкая ѓзнагарода.
  Алег Рыбачэнка быѓ проста шчаслiвы. Такая ѓ яго была цудоѓная i крутая перамога.
  Царская Расiя i саюзнiкi падзялiлi Турцыю. I яна знiкла з карты свету.
  Малая Азiя, поѓнач i цэнтр Iрака, пралiвы i Стамбул адышлi да Расii. Крыху атрымала турэцкай зямлi на Балканах i Балгарыя. Сiрыя адышла да Францыi. Палестына i частка Саудаѓскай Аравii да Брытанii, як i поѓдзень Iрака якi ангельцы паспелi захапiць.
  Такiм чынам Брытанiя стала мацнейшай калонiямi, забраѓшы сабе i нямецкiя.
  Расiя атрымала ад немцаѓ Клайпедскую вобласць, Познань, Данцыг, частку земляѓ каля Одэра. I плюс яшчэ i рэпарацый.
  Больш за ѓсё Расiя атрымала ад Аѓстра-Венгрыi. Кракаѓ i землi ѓвайшлi ѓ царства польскае, Галiцыя i Букавiна ѓ Расiю. Чэхаславакiя i Венгрыя сталi царствамi на чале з Мiкалаем Другiм i таксама ѓ Расii. Узнiкла таксама i Югаславiя - фармальна незалежная, але васал Расii. Румынiя таксама пагадзiлася на заступнiцтва Расii, у абмен на Трансiльванiю.
  Незалежная Аѓстрыя стала зусiм маленькай. I сёе-тое змагла атрымаць i Iталiя.
  Францыя вярнула сабе што раней у яе забрала Нямеччына, як i Данiя.
  Плюс яшчэ частка нямецкiх земляѓ была часова акупаваная.
  Усе атрымалi шмат. Расiя забрала калонii немцаѓ у Цiхiм акiяне, акрамя пары астравоѓ, перададзеных Японii. Намiбiя стала англiйскай калонiяй, дакладней часткай дамiнiёна ПАР.
  Усiх гэта задаволiла. Больш за ѓсё спрэчак было па рэпарацый. Расея патрабавала сабе вялiкую долю.
  Так-сяк i тут быѓ дасягнуты кампрамiс.
  Надышоѓ час мiру. Але малыя войны ѓсё яшчэ вялiся. У прыватнасцi Расiя, Брытанiя i Францыя вырашылi падзялiць спачатку Саудаѓскую Аравiю, якая i так была ѓсечана.
  Вайна там была кароткай i лёгкай.
  Алег Рыбачэнка i дзяѓчаты праѓда некаторы час бегалi басанож па пустынi i лавiлi шэйха - маршалка супрацiву.
  Калi злавiлi, пасля хуткаплыннага бою дзяѓчыны, прымусiлi яго цалаваць iм босыя пяткi.
  Потым вайна з Iранам. Расея i Брытанiя падзялiлi i гэтую краiну. Таксама гэта была вельмi цiкавая iдэя.
  Алег Рыбачэнка i Наташа з камандай дзяѓчынак атакавалi Iран.
  Хлопчык секануѓ мячамi зносячы галовы персам i вымавiѓ:
  - Слава эпосе вялiкай зары!
  Наташа адзначыла, скалячы зубкi, i трасучы пунсовымi саскамi:
  - Слава цару Мiкалаю Другому!
  Зоя, секчы персаѓ, i босымi пальчыкамi ножак шпурляючы гранаты, прапiшчала:
  - Слава Радзiме нашай!
  I голая, круглая пятка дзяѓчыны шпурнула гарошынку смерцi.
  Аѓгусцiна дзюбанула, нацiснуѓшы рубiнавым саском нам кнопку базукi i вякнула:
  - Слава Брусiлаву!
  Святлана, шпурнуѓшы босымi пальчыкамi ножак важкую гранату, i агрэсiѓна выскаляючыся, прабуркавала:
  - За Вялiкую Ладу!
  Дзяѓчаты ѓзялiся за iранскае войска капiтальна.
  А тут яшчэ ѓ бой пайшлi i танкi.
  На гэты раз цяжэйшы танк сканструяваны сынам Мендзялеева з гарматамi.
  Алена, Лiзавета, Кацярына i Еѓфрасiння едуць на гэтым танку.
  I дзяѓчыны зразумела басанож i ѓ бiкiнi.
  Едуць сабе i напяваюць:
  - Руская гарэлка што ты нарабiла,
  Руская гарэлка - ты мяне загубiла!
  Руская гарэлка, на абед селядзец!
  Добрая ѓ весялосць - цяжкая ѓ пахмелле!
  А з неба яшчэ i Альбiна голай пяткай на педаль нацiсне i на галовы войска шаха яшчэ бомбы скiне i "Iллi Мурамца"-3. I тут нiкому не выстаяць.
  Дзiва Iран разграмiлi гуляючы.
  I таксама падзялiлi ѓзяѓшы сабе поѓнач, цэнтр i частку ѓзбярэжжа. Пасля чаго Расiя нарэшце атрымала доѓгачаканы выхад да Iндыйскага акiяна.
  Але яшчэ гiсторыя з войнамi не скончылася.
  . РАЗДЗЕЛ Љ 8.
  Эпiчная бiтва з Талiбанам працягвалася. I вось атакуюць талiбы расейскiя войскi па ѓсiх перыметрах.
  А Расейская Армiя адлюстроѓвае iх наступ. I iдзе жорсткая бiтва.
  Наташа дае чаргу i кiдае босымi пальчыкамi ножак забойнай сiлы гранату. Раздзiрае працiѓнiкаѓ i раве:
  - Слава эпосе Рускiх Багоѓ!
  Зоя таксама з ворагамi ваюе, больш за ѓпэѓнена. Скошвае працiѓнiкаѓ i раве:
  - У iмя Вялiкай Расii!
  I таксама босымi пальчыкамi ножак запусцiць прэзент смерцi.
  Вось так гэтыя дзяѓчынкi вельмi лiха за справу ѓзялiся.
  Аѓгусцiна таксама ведучы вельмi трапны агонь па супернiку, i шпурляючы гранаты босымi пальчыкамi ножак, рыкнула:
  -За вялiкi СССР!
  I Святлана змагаецца з маджахедамi, выбiваючы iх шэрагамi, раве:
  - За крутую Русь!
  I голай пяткай паддасць забойны прэзент смерцi.
  Вось гэта каманда дзяѓчынак народжаных забiваць талiбаѓ. I не толькi талiбаѓ.
  Наташа хiхiкнула i страляючы па маджахедах, узяла i вякнула:
  - Слава СССР!
  I босымi пальчыкамi ножак як запусцiць забойнае.
  Зоя працягваючы страляць па воiнах iсламскай iмперыi, агрэсiѓна выдала:
  - Слава нашай армii!
  I голымi ножкамi шпурне разбуральнае.
  I Аѓгусцiна як лупане па афганцах i прабуркуе:
  - Нашай Радзiме слава!
  I босымi пальчыкамi ножак запусцiць знiшчэнне.
  Святлана таксама разбурае ворагаѓ, выбiвае iх з лютасцю i вiскоча:
  - За святы камунiзм СССР!
  Вось такiя дзяѓчынкi будуць ваяваць на сумленне. I б'юцца, i перамагаюць.
  Алёнка змагалася вельмi ѓзмоцнена i кiдала босымi пальчыкамi ножак забойныя прэзенты.
  I дзяѓчына прабуркавала:
  - За камунiзм!
  Анюта вельмi хораша страляла ѓ супернiка, i голай пяткай уразiла талiбаѓ i пiскнула:
  - За Расiю камунiзму!
  Вось Ала ваявала вельмi сцiпла, i актыѓна. I босыя пальчыкi ножак запусцiлi з забойнай сiлай.
  Дзяѓчына рыкнула:
  - За камунiзм СССР!
  Дзяѓчына Марыя ѓзяла i дала чаргу, скасiла афганцаѓ i рыкнула:
  - За Айчыну нашу мацi!
  I босымi пальчыкамi ножак запусцiла забойную сiлу.
  Алiмпiяда таксама дала трапную чаргу i скасiла шмат ворагаѓ. I прабуркавала дзяѓчына, шпурнуѓшы босымi пальчыкамi ножак i вякнула:
  - За Айчыну нашу мацi!
  Маруся змагаецца з дзiкай лютасцю коткi, i страляе па афганцах. I масава iх знiшчае.
  I раве дзяѓчына:
  - Гэта вельмi крута!
  Матрона вельмi сапраѓды б'е па маджахедах, i скошвае як каласкi. Вось гэта дзеѓка.
  I раве сабе з накатам:
  - За Вельмi добры камунiзм!
  Сталенiда таксама ваявала з дзiкай лютасцю i зрэзала з войскаѓ Талiбан. Вось такая яна баявая баба.
  I штабнавала па супернiку вельмi трапна.
  Сталенiда напявала:
  - Слава эпосе камунiзму!
  Вось такiя аказалiся тут баявыя дзяѓчынкi. I вельмi прыгожыя i баявыя.
  Ваяѓнiца дала па супернiку чаргу. Скасiла масу афганскiх войскаѓ i пiскнула. За Расiю i свабоду
  да канца.
  Веранiка, страляючы па талiбах, дзяѓбала iх ракетамi i пiшчала:
  - Слава камунiзму!
  Вiкторыя, ведучы агонь па мужных i гераiчных ваярам Алаха прачырыкала:
  - За Айчыну!
  Вось гэта дзяѓчынкi самы сок i прыгажосць. Вельмi нават прыгожыя i баявыя дзеѓкi. I ѓ iх каласальная сiла. I такiя баявыя дзяѓчынкi
  i разбураюць, i малоцяць, крышачы афганцаѓ.
  Серафiма таксама штабнавала па непрыяцелю, выбiваючы талiбаѓ з дзiкай сiлай.
  I дзяѓчына кiдала ѓ супернiка босымi пальчыкамi ножак забойныя падарункi смерцi.
  Вось гэта дзеѓкi - проста супер.
  Алёнка штабнавала па афганцах, i вельмi агрэсiѓна ворагаѓ скошвала.
  Ваяѓнiца прабуркавала, зразаючы воiнаѓ iсламскай iмперыi.
   I зароѓ:
  - За Айчыну - нашу мацi!
  Анюта вельмi актыѓна пiша з ворагамi i скошваючы ворагаѓ з яе сiлай. I босымi пальчыкамi ножак кiнула забойную i каласальную сiлу.
  I дзяѓчына прачырыкала:
  - Слава камунiзму!
  I пунсовым саском наша за кнопку базукi i падпалiла танк.
  Вось баявая Ала разбурае супернiка з вялiкай лютасцю. I страляе, i мочыць нiшчачы маджахедаѓ.
  Вось гэта дзяѓчаты вельмi прыгожыя i баявыя сталi героямi.
  Баявая Ала ѓ краiне дзяѓбае з дзiкай лютасцю.
  Вось гэта ваенны шлях у дзяѓчынак. Якiя вельмi сталi нават баявыя. I вельмi агрэсiѓна разбуралi талiбаѓ.
  Баявая Марыя вельмi разбурала з дзiкай сiлай, i зрэзала ѓсiх нiбы брытвай.
  I босымi пальчыкамi ножак дзяѓчынка кiдалi гранаты разбурэння. I масу ворагаѓ парвала дзяѓчына.
  Вось зноѓ у баi ѓжо Алiмпiяда. I зноѓ разбурае маджахедаѓ. I зноѓ босымi пальчыкамi ножак шпурнула з забойствам i разбурэннем.
  I будзе гэта груба i вельмi агрэсiѓна.
  I Алiмпiяда стала ваяваць i голай пяткай паддала разбурэнне i татальную смерць.
  Вось такая баявая дзяѓчына-багатыр гэтая Алiмпiяда. Вось гэта баявая дзеѓка.
  I Маруся разбурала афганцаѓ, з вялiкай лютасцю. I выкошвала iх з дзiкай адвагай.
  I клубнiчным саском узяла i накiравала забойную сiлу.
  I маса маджахедаѓ у труне.
  Алёнка заявiла, страляючы ѓ непрыяцеля, i вiшча:
  - За наймацнейшы камунiзм свету!
  Анюта, строчачы па афганцах i агрэсiѓна адзначыла:
  - Вось зноѓ мы на канi белым!
  Вось баявая Ала зноѓ у жорсткiм баi. I дзяѓчына рудая зноѓ пiша па маджахедах, i вiшчае ва ѓсю глотку.
  I iх канкрэтна нiшчыць.
  i вiшча на ѓсю глотку.
  I дзяѓчына пiша, нiбы кулямёт.
  I Марыя дзейнiчае з усёй дзiкай сiлы. I страляе па афганцах вельмi трапна. I скошвае непрыяцеляѓ вельмi дакладна - кожная куля ѓ вока.
  I раве:
  - За Русь Сварога!
  Алiмпiяда вельмi жорстка дзейнiчала i забiвала супернiкаѓ, i скошвала маджахедаѓ. I вельмi баявая дзеѓка-багатыр. Вось гэта дзяѓчаты - проста супер.
  I супраць iх нiхто не ацалее.
  Алiмпiяда ворагаѓ капiтальна косiць. I выбiвае афганцаѓ босымi пальчыкамi ножак шпурляючы забойныя падарункi смерцi. Алiмпiяда - гэта зразумела дзеѓка вельмi нават
  крутая i самая ѓ свеце баявая з усiх.
  Ну i дзюбне ж па маджахедах, i выкасiць iх мячом.
  I дзяѓчына возьме i засьпявае:
  - Я ёсць прыгажуня класа Гiпер!
  Вось гэта дзяѓчаты такiя прыгожыя i вельмi баявыя. У iх каласальнай ступенi рызыка i сiла на любата.
  Маруся страляе па афганцах i пiшчыць:
  - За эпоху камунiзму!
  I таксама босымi пальчыкамi ножак як па маджахедах дзюбне. Вось гэта дзеѓка - проста супер.
  Матрона па ворагах з забойнай сiлай пры дапамозе пунсовага соску грудзей з базукi ѓрэжа. I гэта сапраѓды яе гiперсiла.
  I ваяѓнiца пiскне:
  - За вялiкi камунiзм!
  Вось гэта дзяѓчаты, якiя ваююць за СССР i паказваюць цуды гераiзму. Няма супраць такiх дзяѓчынак, нiякаму ворагу не выстаяць. Нават такому шматлiкаму, як талiбы. Хоць яны i здольныя трупамi да Масквы закiдаць.
  Сталенiда змагаецца з праѓзыходнымi сiламi супернiка. I таксама як нацiсне на кнопку базукi клубнiчным саском i пiскне:
  - Я ваяѓнiца класа супер!
  I падмiргне сваiм прыяцелям.
  Веранiка, таксама афганцаѓ агрэсiѓна разбурае, i не дае iм лiтасцi. I iдзе капiтальнае знiшчэнне.
  Дзяѓчына вельмi баявая i ѓ ёй фенаменальная касмiчная сiла.
  А ѓ Сталенiды што смела разбурае маджахедаѓ гэтай сiлы яшчэ больш. Вось гэта скажам так, прама дзеѓкi.
  Вiкторыя дзяѓбае афганцаѓ з вялiкай актыѓнасцю, дзiвiць iх i раве:
  - Я дзяѓчына класа гiпер!
  I Серафiма малоцiць маджахедаѓ з азартам мегеры, скошвае iх, i вiскоча:
  - Я прыгажуня ѓзроѓню ультра!
  Альбiна i Альвiна ѓ небе афганцаѓ разбураюць. I з iмi Хельга. Як яны актыѓна за жоѓтых узялiся. I нiшчаць капiтальна.
  Альбiна босымi пальчыкамi ножак збiла талiбскую машыну i пiскнула:
  - За ГДР! Няхай зноѓ вернецца да немцаѓ камунiзм!
  Альвiна таксама збiла самалёт iсламскай iмперыi i вякнула:
  - За самыя вялiкiя вяршынi камунiзму!
  I Хельга ѓ небе пры дапамозе босых пальчыкаѓ ножак накрыла танк Талiбана i прачырыкала:
  - За перамогi вышэй даху!
  Вось так i бiлiся баявыя i прыгожыя дзяѓчыны.
  Анастасiя Вядзьмакова таксама з неба разбурала маджахедаѓ i напявала:
  - Славiцца няхай камунiзм!
  I босымi пальчыкамi ножак кiдала па супернiках з самалёта бомбы.
  I Акулiна Арлова таксама малацiла афганцаѓ i напявала:
  - Слава Айчыне нашай.
  I скiдала на непрыяцеля важкiя i забойныя бомбы.
  Вось гэта баявыя былi скажам прама дзяѓчынкi.
  Мiрабела Магнiтная разбурала супернiкаѓ з каласальнай ступенню iнтэнсiѓнасцi i вiскатала:
  - За вялiкi i магутны камунiзм!
  I зноѓ дзяѓчынка падмiргвала сваiмi бэзавымi вочкамi.
  Вось гэта былi дзеѓкi.
  Анастасiя Вядзьмакова малацiла па афганцах i прабiвала iх, завываючы:
  - Маё новае крэда - усiх перамагаць!
  I таксама як прыменiць босыя пальчыкi ножак.
  Акулiна Арлова малацiла супернiкаѓ. Скошвала iх, як грабянец, i верашчала:
  - Я наймацнейшая ѓ свеце!
  I як паддасць голай пяткай.
  I Мiрабела Магнiтная ворагаѓ збiвае са сваёй каласальнай сiлай i вiскоча:
  - Я дзяѓчына вестка супер!
  I пунсовым саском як нацiсне на кнопку.
  Вось гэта дзяѓчынкi - проста супер i гiпер.
  Альвiна разбурала талiбаѓ i верашчала з вялiкай сiлай:
  - За камунiзм!
  I голымi пяткамi як на педалi нацiсне. Вось гэта дзеѓка проста супер.
  I Альбiна па афганцах як лупанет. I задаволiць iм капiтальны гiпер.
  I масу ворагаѓ разам возьме i пакладзе.
  I зробiць гэта ѓсё босымi пальчыкамi ножак.
  I заспявае:
  - Я самая класная дзяѓчына ѓ свеце!
  Хельга таксама малоцiць талiбаѓ. Iх каласальна i актыѓна нiшчыць. Але затым босымi пальцамi ножак ракету навядзе, i дзот афганскiх разнясе.
  А гэта ѓвогуле супер.
  I дзяѓчына смяецца...
  А вось Лiзавета на сваiм танку як за маджахедаѓ возьмецца i задаволiць iм поѓны разгром. I масу талiбаѓ замочыць дасканалай зараз.
  I вежы з танкаѓ Талiбана паадрывае.
  Лiзавета дзяѓчына, якая найвышэйшага класа супермэн. I босымi пальчыкамi ножак ворагаѓ ламае. I лiтаральна iх закопвае ѓ зямлю.
  Вось як гэтая Лiзавет - проста Гiпер.
  I яе танк як па маджахедах ды дзюбне.
  Наогул не дзяѓчына, а нешта супер актыѓнае i баявое.
  А Кацярына як афганцаѓ малоцiць. У яе сiла i спрыт неймаверныя. I яна пры дапамозе босых пальчыкаѓ ножак нiшчыць салдат iсламскай iмперыi.
  Вось гэта дзеѓка, i столькi афганцаѓ ужо замачыла.
  I ѓзяла, i праспявала:
  - Я ёсць ультра!
  I Алена ворагаѓ капiтальна малоцiць. Паказвае iм свой клас супер, i раве:
  - Я ёсць Гiпер!
  I босымi пальчыкамi ножак як дзюбне па кiтайцах. Вось гэта дзеѓка.
  I Эѓфрасiння байцоѓ Афганiстана вынiшчае ѓ вельмi агрэсiѓнай манеры. I страляе, выкарыстоѓваючы босыя пальчыкi ножак вельмi дакладна.
  I пры гэтым яшчэ i варкоча:
  - За Айчыну i Расiю, будзе наш Сварог месiя!
  Дзяѓчынкi скажам прама так - воiны гонару.
  Лiзавета, ведучы агонь па афганцах, заѓважыла:
  - Мне наогул неяк больш даспадобы рускiя Багi!
  Кацярына пальнула голай пяткоѓ нацiскаючы на кнопку, знеслi талiбскi танк i пiскнула:
  - I мне таксама рускiя багi больш падабаюцца! На самай справе навошта нам Iсус, абрэзаны на восьмы дзень?
  Алена пiскнула з лютасцю:
  - Мне сорамна за князя Уладзiмiра!
  Лiзавета з гэтым пагадзiлася:
  - I павiнна быць сорамна!
  Алена з гэтым пагадзiлася:
  - Вядома ж сорамна, каб рускiя ѓшаноѓвалi габрэйскiм святым!
  Кацярына ѓзяла i рыкнула:
  - У нас павiнны быць рускiя святыя i багi!
  Лiзавета з гэтым пагадзiлася, скалячы зубкi:
  - Ды павiнны!
  I падмiргнула супернiку.
  Еѓфрасiння энергiчна адзначыла, лупануѓшы з гарматы па маджахедах:
  - Мы пераможам iсламскую iмперыю...
  I зноѓ Лiзавета як лупiць па супернiку забойна.
  Герда таксама ваюе вельмi ѓмела. Дзiвiць маджахедаѓ з забойнай сiлай i верашчыць:
  - За камунiзм вялiкi!
  i такая яна ваяѓнiчая i знакамiтая краля!
  Шарлота таксама разбурае талiбаѓ i вiскоча, скалячы зубкi:
  - Гэта супер!
  i такая баявая дзяѓчына класа мега!
  Крысцiна таксама босымi пальчыкамi ножак па афганцах дзюбне. I iх канкрэтна пераб'е.
  I возьме, i правае:
  - Я ёсць арыйка нумар адзiн!
  I Магда па афганцах лупне, i масу iх пераб'е i прашыпiць:
  - За СССР i ГДР!
  I падмiргне свае сапфiравымi вочкамi. Вось гэта дзеѓка - проста гiпер!
  Няма з дзяѓчынкамi класа супер i гiпер не справiцца талiбам.
  А яны дзяѓчаты такiя ваяѓнiчыя.
  I яшчэ напяваюць з азартам:
  - А каго ѓ баi знойдзем,
  А каго ѓ баi знойдзем...
  З тым жартаваць не стане,
  На часткi разарвём!
  I ваяѓнiцы як зароѓся. Вось гэта дзеѓкi.
  I яны яшчэ i босыя ножкi совалi ѓ лычы палонным талiбскiм салдатам. I прымушалi iх цалаваць iх голыя круглыя пятачкi.
  Вось гэта дзяѓчаты ѓ бiкiнi.
  А вось талiбы катавалi камсамолку. Скруцiлi ёй рукi ззаду, i паднялi на прэнг. I паднялi ѓверх. I вывярнулi дзяѓчыну на дрэве. I паднялi яе вышэй. А потым узялi i адпусцiлi.
  I дзяѓчына павалiлася ѓнiз. У самой травы ѓзяла i завiсла. I замерла. А маджахеды злосна разрагаталiся. Потым дзяѓчыну зноѓ узялi i паднялi вышэй, да самай верхавiны дрэва.
  А потым зноѓ яе адпусцiлi. Дзяѓчына павалiлася ѓнiз i зноѓ завiсла каля самага дна. I вяроѓка нацягнулася, а прыгажуня завыла ад болю. i яе зноѓ сталi ѓздрыгваць вышэй.
  Зацягнулi на самы ѓверх. Падкiнулi добра, далi крыху правiсець. I потым зноѓ з дзiкай лютасцю адпусцiлi. I дзяѓчына зноѓ павалiлася ѓнiз i ѓ яе выварочвалiся
  суставы. I ѓвогуле яна была зусiм голая. i як ёй было балюча.
  потым яе зноѓ паднялi ѓ чацвёрты раз i добра страсянулi. Пасля чаго замацавалi на шчыльнай галiнцы i сталi расцягваць. Прымацавалi да босых ног дзяѓчына калодку,
  i пачалi на яе вешаць гiры. Павесiлi талiбы спачатку з аднаго боку пудовую гiру, а затым i з другога. Потым пачалi бiць дзяѓчыну пугай. Лупiлi так што лопнула скура.
  А пасля на раны камсамолкi сталi сыпаць соль. А затым узялi i пусцiлi ѓ ход распалены дрот. I бiлi дзяѓчыну з хворай моцай. Затым афганскiя каты вышмаравалi дзяѓчыне босыя падэшвы ногi, i запалiлi пад ёю жароѓню. I давай без лiшнi цырымонiй прыгажуню палiць. I затым дзяѓчыне каты з Талiбана вышмаравалi i грудзi. I пасля
  чаго запалi агонь на яе грудзях. I сталi дзяѓчыну капiтальна палiць.
  I пякуць ваяѓнiцу маджахеды i грудзi ёй i пяткi. А затым вышмаравалi азадак i паднеслi паходню да ягадзiц. I сталi дзяѓчыну капiтальна палiць. А пасля агонь крануѓ i яе ѓлоння. Валоскi, якiя пакрываюць грот Венеры зараз абвуглiлася. Вось гэта дзяѓчына - проста супер. I такiя яе катаваннi чакалi.
  Афганскiя каты палiлi дзяѓчынку i грудзi, i азадак, i ѓлонне, i падэшвы босых ножак. I смажылi яе капiтальна. Затым талiбскi кат узяѓ распалены прут i нядоѓга думаючы засунуѓ дзяѓчыне ѓ анальную адтулiну. I як, яна залямантаваѓ ад дзiкага болю.
  Вось гэта было так ёй балюча. I гэтыя дзяѓчаты такiя гарэзныя i прыгожыя. Але дзяѓчыну катавалi афганцы цяжка. I такiя прыгожыя ваяѓнiцы. I iх смажаць ваяѓнiцу капiтальна.
  I вось дзяѓчыну ѓзялi яе каты i сталi лопаць распаленымi абцугамi яе доѓгiя хупавыя пальчыкi. I гэта так балюча. Каты ламалi дзяѓчыне пальчыкi пачынаючы з мезенчыка.
  I зламалi ѓ яе лiтаральна ѓсё. А затым у камсамолкi сталi лопаць i рэбры. I заадно распаленыя шчыпцы ѓпiлiся ѓ грудзi. I стала чырвонае ад спякота жалеза круцiць i пунсовыя саскi. I дзяѓчыне адарвалi грудзей. I гэта так жорстка было i балюча.
  Вось такiя тут былi i катаваннi.
  Герда ведучы агонь па маджахедах заѓважыла:
  - Слава камунiзму!
  Шарлота вельмi агрэсiѓна адзначыла з д'ябальскай сiлай. I прапiшчала:
  - За Айчыну!
  I босымi пальчыкамi ножак дзюбне па супернiку.
  Вось гэта дзеѓка. I такая ваяѓнiчая.
  Крысцiна ѓзяла i дзюбанула па талiбах босымi пальчыкамi ножак i пiскнула:
  - Слава эпосе Рускiх Багоѓ!
  Магда таксама ѓрэзала па афганцах выкарыстоѓваючы босыя пальчыкi ножак i прабуркавала:
  - За нашу Радзiму!
  I вось такiя дзяѓчынкi вельмi класныя.
  Герда страляючы ѓ супернiкаѓ з Аѓганiстана выдала:
  - За вялiкi камунiзм Германii.
  Вось гэта дзяѓчаты - гэта такiя баявыя прыгажунi.
  Герда весела адказала, строчучы па маджахедах:
  - Я ёсць дзяѓчына проста супер.
  I Шарлота агрэсiѓна адзначыла, куляючы ѓ супернiка:
  - Слава арыйскаму камунiзму!
  I выкарыстоѓваючы босыя пальчыкi ножак, прабуркавала:
  - За вялiкую Айчыну!
  Крысцiна таксама ѓпала па супернiку з вялiкай трапнасцю, адзначыла:
  - За Расiю i Нямеччыну ѓ сяброѓстве!
  Магда таксама лупанула па маджахедах i пiскнула:
  - Слаѓся наша эпоха!
  I зноѓ напарнiцам падмiргне.
  Вось тут такiя дзяѓчаты.
  I Джэйн Амстранг стала лупiць па талiбах з гарматы.
  Дзяѓчына была вельмi прыгожая.
  Джэйн лупанула супернiку пры дапамозе босых пальчыкаѓ ножак i пiскнула:
  - Слава Айчыне!
  Вось i Гертруда як урэжа адчайна па ворагах, i iх капiтальна накрые, i разнясе.
  I прабуркуе:
  - За Брытанiю!
  I Маланья як дзюбне па непрыяцелю i зробiць яму харакiры, i праверыць:
  - За ангельскiя перамогi!
  Монiка таксама ѓлепiць па непрыяцеляѓ пры дапамозе босых пальчыкаѓ ножак i пiскнула:
  - За савецкiя перамогi!
  I Тамара i Сульфiя ваююць з талiбамi i забiваюць барадатых ваяроѓ, якi напаѓзае хваляй.
  I гэтыя дзяѓчаты спяваюць:
  - Будзе людзям шчасце,
  Шчасце на стагоддзi...
  У расiйскай улады -
  Сiла вялiкая!
  Тамара дала чаргу i пальнула босымi пальчыкамi ножак i прабуркавала:
  - За маё меркаванне аб камунiзме!
  Сульфiя таксама па супернiку дзюбне, масу талiбаѓ замочыць i пiскне:
  - Аб Расii замовiм слова!
  I абедзве дзяѓчыны як зарагачуць.
  Тамара дала чаргу. Скасiла масу афганцаѓ i праверашчала:
  - За лепшую сiлу Айчыны!
  Сульфiя таксама па непрыяцелю капiтальна ѓрэжа i праворкуе:
  - За камунiзм пунсовага колеру ѓ СССР!
  I падмiргне сапфiравымi вочкамi.
  Вось гэта дзяѓчаты - проста найвышэйшы клас i палёт.
  А вось яшчэ б'юцца Алiса i Анжалiка.
  Бландынка i рудая краля.
  Яны дзяѓчаты моцныя i страляюць са снайперскiх вiнтовак.
  I пры гэтым напяваюць сабе:
  - Слава СССР! Усiм пакажам мы прыклад!
  Алiса пальнула па непрыяцелю са снайперскай вiнтоѓкi. Стрэлiла пры дапамозе босых пальчыкаѓ ножак, i
  прапiшчала:
  - Слава маёй краiне!
  Анжалiка таксама як дзюбне па супернiку, пры дапамозе босых пальчыкаѓ ножак шпурне гранату i прапiшчыць:
  - За Русь найвялiкшую.
  I сваiмi вочкамi смарагдавымi падмiргне.
  Вось гэта дзяѓчаты - проста вышэйшы пiлот. I так афганцаѓ разбураюць. Вось яны баявыя i самыя крутыя i разумныя ѓ свеце.
  Алiса прачырыкала, падмiргваючы:
  - Слава часам КПСС!
  Анжалiка з гэтым ахвотна пагадзiлася:
  - Героям СССР - вялiкая слава!
  I зноѓ кiнула босымi пальчыкамi ножак у непрыяцеля гранату забойнай сiлы.
  Вось яна баба звычайнай хiбнасцi ѓ незвычайнай знешнасцi.
  Алiса ѓзяла i прачырыкала:
  - У iмя несмяротных iдэй камунiзму!
  I кiнула босымi пальчыкамi ножак прэзент забойнай сiлы.
  Анжалiка таксама ѓзяла i лупанула па супернiку.
  Зрэзала яго нiбы наждаком i пiскнула:
  - За Русь i рускiх Багоѓ!
  Вось гэта былi бабы вельмi баявыя i крутыя.
  Алiса, страляючы ѓ ворага, узяла i босымi пальчыкамi ножак запусцiла ѓ супернiка прэзент анiгiляцыi.
  I гэта было вельмi крутым ходам.
  Анжалiка таксама дзяѓблi супернiка, лiтаральна вынiшчаючы яго i дэманструючы каласальную моц. I найграючы прамаѓляла з усмешкай:
  - Гэта каласальнае мерапрыемства!
  I яе босыя пальчыкi запусцiлi пасланне смерцi i знiшчэннi!
  Вось гэта была дзеѓка - проста гiперклас.
  Алiса ѓзяла i зараѓла на ѓсё горла:
  - Я наймацнейшая i крутая ѓ сусвеце!
  Анжалiка голымi падэшвамi запусцiла цэлую бочку ѓзрыѓчаткi i пiскнула:
  - А я ѓ мегасусвеце!
  Вось гэта дзяѓчаты вельмi прыгожыя.
  Алiса адзначыла, страляючы ѓ непрыяцеляѓ:
  - Вера ѓ камунiзм вялiкая!
  I кiдаючы босымi пальчыкамi ножак забойныя гранаты.
  I Анжалiка страляе па маджахедах i раве:
  - Наша вера вельмi вялiкая!
  I босымi пальчыкамi ножак кiне разбуральнай сiлай гранату.
  I ваяѓнiцы ѓзялiся за супернiка i так гэтых талiбаѓ куролесiлi... I нi ѓ казцы сказаць, нi пяром апiсаць.
  Алiса цалкам лагiчна заѓважыла, ведучы агонь са снайперскай вiнтоѓкi i збiваючы талiбскi штурмавiк.
  Алiса ѓзяла i прачырыкала:
  - Веру ѓвесь свет прачнецца,
  Будзе канец фашызму...
  I заззяе Сонца -
  Шлях асвяцiѓшы камунiзму!
  I зноѓ дзяѓчына босымi пальчыкамi ножак як возьме i запусцiць нешта надзвычай забойнае.
  Супраць маджахедаѓ ваююць i добраахвотнiкi з Японii. У прыватнасцi, дзяѓчаты-нiндзя камунiстычных перакананняѓ.
  Дзяѓчына-нiндзя з сiнiмi валасамi секла млыном афганцаѓ i пасекла iх.
  Потым кiнула босымi пальчыкамi ножак гарошынкi разбурэння i пiскнулi:
  - За камунiзм у Японii!
  Дзяѓчына-нiндзя з жоѓтымi валасамi таксама правяла мячамi прыём матыль. Ссекла масу маджахедаѓ. I затым яе босыя ножкi
  узялi i шпурнулi забойна сiлы гранату.
  Пасля чаго дзяѓчына праверашчала:
  - Слава СССР i Японii!
  Дзяѓчына-нiндзя з чырвонымi валасамi таксама ѓзяла i секанула афганскiх салдат наводмаш. I кiнула босымi пальчыкамi ножак,
  нешта забойнае ѓ прэзент. I праверашчала:
  - Слава Расii i СССР!
  Дзяѓчына-нiндзя з белымi валасамi, правяла прыём бочка. I як урэзала талiбскiм салдатам зразаючы iм галовы. Затым шпурнула
  босы точанай ножкай забойнае разбурэнне i пiскнула:
  - Слава Чырвонай армii!
  I ѓсе чатыры дзяѓчыны-нiндзя голымi пяткамi падкiнулi гарошынкi разбурэння, i выбiлi цэлых батальён афганцаѓ з танкамi. Вось гэта дзяѓчынкi - проста ѓльтра!
  Вось гэта прыгажосць - дзяѓчаты рэальна вельмi крутыя.
  Алег Рыбачэнка таксама сячэ маджахедаѓ мячамi. I разам з iм дзяѓчынка Маргарыта.
  Гэтыя несмяротныя дзецi проста скажам супер.
  I разбураюць непрыяцеляѓ канкрэтна. Вось гэта скажам там i дзецi!
  А потым хлопчык i дзяѓчынка як засвiшчаць. I вароны атрымаѓшы ад дзiцячага свiсту сардэчны прыступ падаюць у нiз. I iх дзюбы прабiваюць чэрапа талiбам.
  Вось гэта дзецi - натуральна разбуральнiкi ѓсяго i ѓся.
  Алег Рыбачэнка праспяваѓ:
  - слався наш народ савецкi,
  Слаѓся партыя мая...
  Наш саюз сэрцаѓ усiх дзiцячых,
  Усе мы дружная сям'я!
  Маргарыта Магнiтная, круша супостатаѓ энергiчна выдала:
  - Славiцца наша касмiчная Русь!
  I дзяѓчынка босымi пальчыкамi ножак як запусцiць у непрыяцеля нешта зусiм забойнае.
  Алег Рыбачэнка, секчы талiбаѓ праспяваѓ:
  - Маргарыта, акно адчынена,
  Маргарыта, ты ж не забылася,
  Як усё гэта было!
  Вось гэта хлапчук такi вось круты i ваяѓнiчы. Вось гэта ёсць дзяцюк-тэрмiнатар.
  Вось такiя тут дзецi вельмi крутыя i баявыя.
  Трэба адзначыць, што дзяѓчынкi вельмi няпростыя.
  Алiса таксама вядзе агонь па талiбах. I напявае сабе пад нос:
  - Раз, два, тры, чатыры, пяць! Выйшаѓ зайчык пагуляць!
  I дзяѓчынка зноѓ пальнула з вялiкай трапнасцю.
  Анжалiка вельмi спрытна страляла. I рабiла магутныя стрэлы па супернiку.
  А як пунсовым саском нацiсне i з базукi возьме i лупне.
  I ваяѓнiца так i страляла па супернiку вельмi трапна.
  Анжалiка ѓзяла i прабуркавала:
  - Славiцца наша камунiстычная партыя!
  I зноѓ як дзюбне з вялiкай трапнасцю па супернiку. I зноѓ падае талiбскi самалёт.
  I Алiса таксама стрэлiла з вельмi дакладна, i штурмавiк iсламскай iмперыi загарэѓся.
  Вось такiя дзяѓчынкi.
  Анжалiка адзначыла са смяшком:
  -СССР цудоѓная краiна ѓ якой усе народы дружная сям'я!
  Алiса зноѓ пальнула, збiваючы адразу трох маджахедаѓ адным стрэлам i адказала:
  - За вялiкую партыю Расii!
  I дзяѓчаты дружна разрагаталiся. Яны ѓ цэлым ваяѓнiцы самыя розныя па поглядах.
  Але ѓсе дзяѓчаты носяць у сэрцы iдэю камунiзму. I жадаюць, каб быѓ рэальны рай на планеце Зямля. I гэта было б вельмi прыгожа.
  Анжалiка адзначыла, страляючы па ворагах з вялiкай дакладнасцю, i прабiваючы чэрапа.
  - Камунiзм нiколi не складзе крылы i не запаѓзе ѓ ракавiну!
  Алiса з гэтым пагадзiлася:
  - Нiколi камунiзм не складзе крылы! Наша iдэалогiя - гэта пабудаваць шчасце на планеце зямля!
  I абедзве дзяѓчыны як загарлапаняць:
  - Слава Расii! Слава! Бягуць дзеѓкi босы наперад...
  Дывiзiя баб басаногiх ... вiтае рускi народ!
  I ваяѓнiцы паказваюць агрэсiѓнае i сэксуальнае захапленне.
  Алiса праверашчала, выскалiѓшы зубкi i пiскнуѓшы:
  - За СССР усе разам выступаем!
  I ваяѓнiца зноѓ лупанула па ворагах.
  Анжалiка таксама страляла ѓ супернiка, i прабiвала яму галовы. I прабуркавала:
  - Слава Айчыне нашай!
  I ваяѓнiца, была вельмi баявой i рудай.
  А яе валасы на ветры, гэтая медна-чырвоная шавялюра лунае нiбы пралетарскi сцяг.
  Вось гэта дзяѓчыны вельмi прыгожая i сэксуальная.
  I столькi маджахедаѓ ужо закапала...
  Працуюць i яшчэ дзяѓчаты...
  Вось Вiёла i Дамiнiка па афганцах страляюць.
  Дзяѓчынкi паляць з базукi па танках i азiяцкай пяхоце.
  Вось Вiёла пальнулi, выкарыстоѓваючы пунсовы сасок для нацiску на кнопку базукi, i выпусцiѓшы рэактыѓную ракету.
  I маса афганцаѓ была разарваная.
  Вiёла зноѓ праспявала:
  - Веру ѓ камунiзм вялiкi!
  I Дамiнiка таксама па маджахедах палiць канкрэтна. I iх вялiкiмi масамi выбiвае.
  Пры гэтым дзяѓчыны i босымi пальчыкамi ножак гранаты кiне.
  I пунсовым саском на кнопку базукi нацiсне ворагаѓ кардынальна знiшчаючы.
  Вось гэта дзяѓчаты, такiя прыгажунi. А як яны выглядаюць выдатна, калi ѓ адных толькi трусiках ваююць. I ваяѓнiцы самага высокага класа.
  Вiёла адзначыла, зноѓ пальнуѓшы па ворагу пры дапамозе клубнiчнага соску:
  - Кахаю я ваяваць! Гэта ж выдатна!
  Дамiнiка хiхiкнула i адзначыла:
  - А з мужчынамi што дрэнна?
  Вiёла засмяялася i адказу, кiнуѓшы ѓ супернiка босымi пальчыкамi ножак гранату i пiскнула:
  - Вядома ж нармальна! А некаторымi проста хараство!
  Вось такiя тут вельмi нават баявыя i прыгожыя дзяѓчаты.
  Дамiнiка адзначыла:
  - Доѓга ж будзе iсцi гэтая вайна?
  Вiёла зноѓ пальнула па маджахедах выкарыстоѓваючы малiнавы сасок i пiскнула:
  - Я думаю, што доѓга!
  Дамiнiка ѓзяла i праспявала:
  - Бушуе ѓ сусвеце вайна,
  Разбураць забiваць без прычын...
  Сарваѓся з ланцуга Сатана -
  I гiбель прыйшла разам з iм!
  
  I хто спынiць паток,
  Крывавых ашалелых рэк.
  Прамень лазера ѓсадзiць у скронь,
  I ва ѓспышцы знiк чалавек!
  Вiёла дапоѓнiла, кiдаючы босымi пальчыкамi ножак гранату:
  I такое бязмежжа
  Запоѓнiѓ сабой светабудову...
  Чалавецтва сумны надзел -
  Цярпець боль, пакута!
  Вось гэта дзяѓчаты, такiя класныя спявачкi.
  I Алег Рыбачэнка сячэ афганцаѓ мячамi.
  Хлопчык кiдае босымi пальчыкамi ножак забойнай сiлы прэзенты смерцi i спявае.
  Сын зямлi ж у адказ скажа не
  Я рабом нiколi не застануся...
  Веру будзе свабоды свiтанак,
  Ацалiць вецер свежую рану!
  
  За Айчыну святую ѓ лаянку,
  Сам Вялiкi Сварог заклiкае...
  Падымiся вiцязь доблесны ѓ рань,
  Цемра сыдзе расквiтнеюць ружы траѓня!
  Вось такi гэта хлопчык герой...
  А дзяѓчынка Маргарыта, разбураючы мячамi маджахедаѓ i шпурляючы босымi пальчыкамi ножак гранаты дадае:
  А пульсацыя сэрца i вен,
  Слёзы нашых дзяцей, мацi...
  Кажуць, мы жадаем змен,
  Скiнуць ярмо жорсткiх ланцугоѓ!
  I дзецi зноѓ як засвiшчаць. I вараныя возьмуць i трапляюць у прытомнасць, страцiѓшы прытомнасць. I лiтаральна тараняць чэрапа многiм сотням маджахедаѓ.
   . РАЗДЗЕЛ Љ 9.
  Пакуль шэсце калоны хлопчыкаѓ-рабоѓ працягвалася. Яны брылi манатонна, з-за музыкi чароѓнай дуды не адчуваючы стомленасцi.
  Аляксандр Лук'яненка працягваѓ складаць на хаду;
  Царская Расiя перажывала бурны эканамiчны ѓздым. А мiр быѓ амаль цалкам падзелены памiж вялiкiмi дзяржавамi, якiя пакуль не планавалi сябар з сябрам ваяваць, а проста пераварвалi iзноѓ набытае.
  Адной з апошнiх пакуль што незалежных краiн, заставаѓся Аѓганiстан. Англiя ѓ 1918 г. пачала там вайну, але яна пайшла няѓдала. I царская Расiя вырашыла гэты край уключыць у склад шырокай iмперыi. Заадно каб атрымаць агульную мяжу з Iндыяй, на якую кiдалi прагныя погляды чыноѓнiкi Мiкалая Другога.
  Пакуль яшчэ нiхто не хацеѓ уступаць. Алег Рыбачэнка i каманда дзяѓчынак i карабля пераправiлiся на сушу, каб там ваяваць з войскам Афганскага караля.
  Яны хацелi новых ордэнаѓ i славы. Акрамя таго тэлевiзараѓ i кампутараѓ пакуль няма, i з забаѓкам горай, чым у дваццаць першым стагоддзi. Няѓжо што ѓ цырк схадзiць, або ѓ тэатр. Нават у кiно фiльмы пакуль нямыя i чорна-белыя.
  А вось цырк падобны, i не так моцна адрознiваецца ад сучаснага. Але ж кожны дзень туды хадзiць не будзеш.
  А вось вайна - гэтая цiкавая забаѓка. Асаблiва калi ты несмяротны i цябе забiць не могуць.
  Зразумела, Алег Рыбачэнка вельмi рады адправiцца пакараць Аѓганiстан. I дзяѓчаты таксама хочуць бiцца. А наступная вайна пакуль не хутка.
  Германiю раззброiлi, а Брытанiя i Францыя пакуль на ражон не лезуць. Так што з iмi сашчапiцца вялiкага жадання ѓ цара Мiкалая пакуль няма.
  З магчымых напрамкаѓ экспансii Расii - яшчэ i Кiтай, якi пакуль яшчэ не зусiм падзелены памiж моцным дзяржавамi.
  Там ужо адукаваная - Жэлтарасiя, i яе хацелася б пашырыць на практычна ѓвесь Кiтай. Што, зрэшты, пакуль выглядае як мара.
  Але улiчваючы сiлу царскай Расii - мара цалкам рэальная. А пакуль у Аѓганiстан.
  Хлопчык i батальён дзяѓчат у бiкiнi бягуць басанож па горных стромах.
  Вось яны ѓступаюць у бой з маджахедамi.
  Алег Рыбачэнка дае чаргу з аѓтамата, i босымi пальчыкамi ножак шпурляе забойнай сiлы гранату.
  Падаюць разарваныя маджахеды. А хлапчук крычыць:
  - На славу бацюшкi-цара, нарадзiлiся адважнымi не дарма!
  Наташа таксама вядзе агонь i босымi пальчыкамi ножак кiдае цытрыну, пасля чаго гарлапанiць:
  - За Русь-Матухну!
  Зоя, страляючы па ваярах шаха, i выкошваючы iх венiкам, паддала голай пяткай прэзент смерцi i пiскнула:
  - За рускую Багiню Ладу!
  Аѓгусцiна строча па працiѓнiку са штурмавой вiнтоѓкi, найноѓшага калiбра, i таксама выкарыстоѓваючы босыя пальчыкi ножак, прарычэла:
  - За нашу ѓдарную моц!
  Святлана - гэтая дзяѓчыны без прымхаѓ з шавялюрай колеру вясновага снега i вялiкай фантазiяй, кiнула босымi пальчыкамi ножак забойны падарунак смерцi i пiскнула:
  - За вялiкiя iдэi царскага камунiзму!
  Алег Рыбачэнка, якi меѓ i мiнулае жыццё немалое, i ѓжо ѓ гэтым стагоддзi пражыѓ гадоѓ пятнаццаць у дзiцячым, несмяротным целе, заѓважыѓ:
  - А цi сумяшчальны камунiзм з царом?
  Наташа лагiчна заѓважыла, кiнуѓшы босымi пальчыкамi ножак прэзент смерцi i раздзiраючы афганцаѓ:
  - Усё немагчымае магчыма - ведаю дакладна!
  Зоя, скошваючы салдат шаха, i строчачы па непрыяцелю з ручнога пiсталет-кулямёта, буркнула:
  - У душы iмкнемся сваёй страсцю бязгрэшнай!
  Аѓгусцiна чые медна-чырвоныя валасы луналi, нiбы баявы, пралетарскi сцяг, прачырыкала:
  - Слава нашай Радзiме i яе цудам!
  I пасля чаго кiнула босымi пальчыкамi ножак вельмi нават забойны прэзент смерцi.
  Святлана, выкошваючы афганцаѓ i нагрувашчваючы горы з трупаѓ, з натхненнем прабуркавала:
  - У iмя матухны-Расii!
  I яе голая, круглая, ружовая пятка як паддасць каласальнай сiлы разбурэнне i знiшчэнне.
  Вось гэта дзяѓчаты ѓ бiкiнi ѓзялiся за войска шаха i супраць iх нiякая моц у свеце не выстаiць.
  А вось ваяѓнiцы едуць на двух найноѓшых танках "Месяц"-4.
  Машыны з чатырма кулямётамi кожная, i больш дасканалымi рухавiкамi, што дазвалялi iм развiваць хуткасць у шэсцьдзесят кiламетраѓ на шашы, i сорак пры ракадзе. А браня была тоѓшчы i лепшай якасцi, чым на ранейшых мадэлях.
  Зразумела Лiзавета i Алена былi амаль голыя, i босыя. I кiравалi машынай вельмi нават упэѓнена.
  Лiзавета, ведучы агонь з кулямётаѓ, прачырыкала:
  - Мiкалай вялiкi мiсiя - найвялiкшы цар цароѓ!
  Кацярына, разносячы воiнаѓ шаха, праспявала:
  -Памiж зорак трывожна б'ецца пульс Зямлi,
  Палi крышталь зiхацяць - абросiлi...
  Я берагу спакой роднай сям'i -
  Служачы ѓсiм сэрцам - мацi-Расii!
  I дзяѓчынка як нацiсне на педаль голай, круглай пяткай.
  Вось гэта дзяѓчынкi - проста супер.
  Алена i Еѓфрасiння таксама б'юцца адчайна. I супраць гэтых дзяѓчынак нiкому не выстаяць.
  Алена як лупане па супернiку пры дапамозе босых пальчыкаѓ, точаных ножак i праворкуе:
  - Слава камунiзму часам!
  Еѓфрасiння, дзюбануѓшы па войсках шаха пры дапамозе голай, дзявочай пяткi, i вякнула:
  - Слава ѓсiм цудоѓным царам!
  I дзяѓчынкi хорам праспявалi, тупаючы босымi ножкамi:
  - Слава Расii, слава,
  Танкi рвуцца наперад...
  Дзяѓчат амаль без адзення,
  Вiтае рускi народ!
  Вось так на двух танках з кулямётамi ваяѓнiцы разышлiся не на жарт. I разбуралi афганцаѓ капiтальна.
  А тут яшчэ i з паветра як сталi насядаць баявыя самалёты. У тым лiку i "Дабрыня Мiкiцiч" з шасцю рухавiкамi, i рэкорднай бомбавай нагрузкай.
  I Настасся Ведзьмакова голай, круглай, ружовай пяткай на педаль нацiсне.
  I з улоння бамбавiка як возьмуць i вываляцца забойныя i разбуральныя бомбы.
  А Анастасiя возьме i засьпявае:
  - Няма выдатней Радзiмы-Расii,
  За яе змагайся i не трусь...
  У светабудовы дзевак няма прыгажэй
  Усе сусвету паходня святла Русь!
  Акулiна Арлова, радок па маджахедах шаха з кулямётаѓ "Дабрынi Мiкiцiча", дадала:
  - Для Радзiмы прыгажэй няма слоѓ,
  Прыцiснуѓшы да грудзей трохкаляровы сцяг перамогi...
  Будзь вiцязь рускi ты баях гатовы
  Жыць за мару, што падарылi дзяды!
  Мiрабела Магнiтная лупанула па афганскiх войсках. I скасiла iх масай.
  I таксама дзюбанула з агнямёту. I выпалiла масу душманаѓ, спалiѓшы iх дашчэнту.
   Пасля чаго праспявала:
  - Мы самыя моцныя ѓ свеце,
  Ворагаѓ усiх замочым у сарцiры!
  I дзяѓчына паказала мову. I падмiргнула напарнiцам.
  Вось там самалёты царскай Расii малоцяць маджахедаѓ. I скiдаюць бомбы i напалм.
  Нядрэнна ваююць i танкi цяжэйшыя, але з добрай праходнасцю i магутнымi маторамi. У прыватнасцi найноѓшы НР-2 вагой пяцьдзесят тон, якi разбурае ворага. НР - пераводзiцца - "Мiкалай Раманаѓ".
  Гэта першая эксперыментальная мадэль танка з двума фугаснымi гарматамi i шасцю кулямётамi.
  I як ён разбурае афганскiя войскi караля.
  I дзяѓчаты пры гэтым скаляць зубкi ѓнутры танка i рагочуць.
  Алёнка робiць стрэл пры дапамозе босых пальчыкаѓ ножак i верашчыць ва ѓсю глотку:
  - Слава бацюшку-цару!
  I iншыя дзяѓчаты крычаць:
  - Слава!
  I iх танк узбягае па стромах.
  А за iмi мiльгаючы голымi пятачкамi iмчацца дзяѓчынкi ѓ адных трусiках i iх рубiнаѓ соску зiхацяць на сонца.
  Вось гэта дзяѓчыны - амаль зусiм аголеныя, i iх грудзей такiя апетытныя.
  Анюта босымi пальчыкамi ножак наводзiць кулямёты i разбурае афганцаѓ, папiскваючы i рыкаючы:
  - За Расiю нашу мацi!
  I рухаецца танк, i душыць душманаѓ. Вось там дзяѓчаты вельмi лiхiя.
  Ала раве ѓ азарце:
  - А ѓ бой атакуюць дзяѓчаты лiхiя,
  За намi Расея, за намi Расея!
  Вось гэта дзяѓчынка такая рудая i крутая.
  Марыя таксама малоцiць па войсках караля i пiшчыць:
  - У iмя святой Русi!
  Алiмпiяда заводзiцца i разбурае непрыяцеляѓ з сiлай. I голай пяткай па непрыяцелю як рушыць.
  I ляцiць снарад з забойнай амплiтудай...
  Войска афганскага караля часткова знiшчана, а часткова разбеглася.
  I тупаючы босымi ножкамi дзяѓчынкi ѓвайшлi ѓ Кабул. I вось яны далей рухаюцца па Аѓганiстане.
  Алег Рыбачэнка пераследуе супернiка. Разам з вечнай дзяѓчынкай Маргарытай Коршунавай яны нагналi войска шэйха.
  I вось хлопчык i дзяѓчынка сякуць шаблямi. I сякуць маджахедаѓ са ѓсёй сваёй лютасцю.
  Хлапчук шпурнуѓ босымi пальчыкамi ножак гарошынку, i разарваѓ тузiн салдат шэйха.
  I зароѓ:
  - Цар наш Мiкалай,
  Шырэй рот не разявай!
  Маргарыта дзейнiчае вельмi агрэсiѓна. Праводзiць млын. Босымi пальчыкамi ножак шпурляе гарошынку i раве:
  - За царскi камунiзм!
  А затым дзецi возьмуць i хорам як засвiшчуць. I вароны лiтаральна аглушаныя i сыплюцца нiбы дождж на галовы афганцам. I гэта вельмi крута.
  Алег Рыбачэнка сячэ непрыяцеляѓ i раве:
  - За iдэi камунiзму i трыѓмф лiчы царызму!
  I зноѓ як накiнецца на супернiка.
  I мячы хлопчыка непрыяцеля сякуць нiбы капусту.
  Вось яго дзiѓная атака.
  I зноѓ свiст з варонамi, якiя страцiлi прытомнасць.
  Пакуль яшчэ яны вядуць у лiку. I нават iх перавага нарастае.
  Маргарыта папiсквае i раве:
  - Слава рускiм волатамi!
  I голай пяткай дзяѓчынка кiнула падарунак анiгiляцыi.
  Вось такая яна баявая прыгажуня.
  Хаця яшчэ i дзiця. А некалi была дарослай, i нават пажылой жанчынай. Але таксама купiла сабе неѓмiручасць i атрымала вечнае юнацтва. Праѓда, пакуль на сто гадоѓ яна дзяѓчынка. А потым праѓда можа i выгадуй. А пакуль яна служыць у расейскiм войску. I таксама супермэн.
  А паколькi ѓ адрозненне ад Алега Рыбачэнкi дадзеная пiсьменнiца кампутарнымi гульнямi не захаплялася, дык ёй нашмат лягчэй. Вось ваяваць падабацца канешне.
  Несмяротныя дзецi сябры. Дзiѓна неяк быць дарослымi, i нават мець нямала год i стаць зусiм юнымi.
  I мысленне стала больш дзiцячым, хаця памяць i асоба цалкам захавалiся.
  I гэта трэба сказаць вельмi нават здорава.
  Маргарыта i Алег голымi, дзiцячымi пяткамi шпурляюць выбухны пакет, i разносяць шэйха на кавалкi. I з асяроддзем яго скончана. Затым сякуць мячамi непрыяцеляѓ. I гэта iх вельмi баявое хрышчэнне. А потым зноѓ як засвiшчаць...
  Вароны падаюць на галовы маджахедаѓ, i прабiваюць iм без усялякiх праблем чэрапа.
  Алег раве, зразаючы супернiкаѓ:
  - Маргарыта - акно адчынена!
  I зноѓ сячэ млын, ссякаючы апошнiя галовы.
  Вось расейскiя войскi занялi i Кандагар. Жадаючых ваяваць з непераможным войскам цара Мiкалая Другога становiцца ѓсё менш i менш.
  Вось ужо i iншыя гарады здаюцца без бою. Або амаль без бою.
  Толькi па гарах яшчэ дзейнiчаюць асобныя банды.
  Алег Рыбачэнка i Маргарыта Коршунава якраз сталi паляваць за падобнай бандай.
  Хлопчык i дзяѓчынка секлi адважных воiнаѓ Алаха. I дзейнiчалi з усёй неверагоднай дзёрзкасцю.
  Несмяротнае дзiця шпурнула голай пяткай гранату, разарвала супернiкаѓ i пiскнула:
  - За новы СССР!
  Маргарыта, размахваючы мячамi i адсякаючы галовы, прасiпела.
  - За новыя рубяжы!
  I босая пятка дзяѓчынкi кiнула каласальнае разбурэнне, раздзiраючы ворагаѓ.
  I вось дзецi зноѓ свiшчуць i на галовы маджахедаѓ падаюць шматлiкiя, аглушаныя вароны.
  I гэтая банда знiшчана. Усё зроблена вельмi нават лiха.
  Аѓганiстан як бы захоплены... Яшчэ некалькi дробных банд было несмяротнымi дзецьмi знiшчана.
  За гэта яны атрымалi грошы i новыя чыны. Народ Аѓганiстана вырашыѓ скарыцца новаму цару. I пакуль iм жылося зусiм нядрэнна.
  Амаль адразу ж стала будавацца чыгунка да Iндыi.
  Брытанiя атрымала сабе чыста сiмвалiчны кавалак Аѓганiстана, але абвясцiла аб сваёй перамозе.
  А Алег Рыбачэнка i Маргарыта пераехалi ѓ Манчжурыю. Там пакуль спакойна.
  Але крыху паѓднёвей успыхнула паѓстанне камунiстаѓ. I спроба прывесцi ѓладу чырвоных у Кiтаi.
  Афiцыйны ѓрад Паднябеснай iмперыi звярнуѓся за дапамогай да царскай Расii.
  А паѓстанне ѓсё шырылася i шырылася. I войскi Чырвонай Армii нават авалодалi Пекiнам.
  Руская армiя рушыла ѓ наступ. З мора насоѓваѓся флот на чале з
  Калчаком. А ён годны пераемнiк адмiрала Макарава. I ѓпэѓнена разбурае Чырвоную Армiю Кiтая.
  I дзяѓчынкi з мора вядуць агонь i выпускаюць вялiкай, забойнай сiлы снарады.
  I голыя, круглыя пятачкi дзяѓчынак мiльгаюць. I яны страляюць з прылад крэйсераѓ i лiнкораѓ.
  Бегаюць ваяѓнiцы iмклiва. Баявая Ганна аддае загады. I спрацоѓвае артылерыя.
  Веранiка - гэтая дзяѓчына марскi афiцэр таксама аддае каманды, будучы толькi ѓ трусiках i з тонкай палоскай тканiны на грудзях.
  I па яе камандзе гарматы шаснаццаць дзюймаѓ спрацоѓваюць. I раздзiраюць парты Пекiна.
  Алег Рыбачэнка, як заѓсёды, у баi... Ён такi мiленькi, мускулiсты хлопчык у шортах. I сячэ кiтайскiя войскi з энтузiязмам. Вось гэта жорсткiя праходзяць баi.
  Маргарыта таксама змагаецца з вялiкай эфектыѓнасцю. I сячэ мячамi адважных ваяроѓ паднябеснай iмперыi.
  Дзяѓчынка, змагаючыся з супернiкам i махаючы мячамi, ад чаго злятаюць галовы, заспявала;
  Расiя найвялiкшая з краiн,
  Выдатная вялiкая Айчына...
  Таварыш Сталiн - гэта iдэал,
  Пабудуем хутка шчасце камунiзму!
  
  Пакуль у нас, аднак род цароѓ,
  Раманавы Расiяй кiруюць...
  Айчыны супернiка разбi,
  Хай перамагае Авель, а не Каiн!
  
  Хай будзе Мiкалай вялiкi цар,
  Удачлiвым у бiтвах i здзяйсненнях...
  Ты за Расею арды перамагай,
  Так будзе аб дзяржаве меркаванне!
  
  За Мiкалая я падпiску дам,
  Не дапушчу крыѓды самадзержцу...
  Хай з неба льецца на людзей напалм,
  Не выпушчу паверце я надзею!
  
  Мы рускiя вялiкiя арлы,
  Здольны заваяваць прастор сусвету.
  Сцiплыя i разам з тым павер ганарлiвыя,
  Сваёю сiлай у лаянцы нязменнай!
  
  Дзяѓчынкi i хлапчукi ѓсё роѓна,
  Вельмi адважна вiцязi б'юцца...
  Расiя ты вялiкая даѓно -
  Не трэба нам у прыкрасцi ведайце дзьмуцца!
  
  Вакол дзяѓчынак легiён ворагаѓ,
  Але адважна яны зласлiвых нiшчаць...
  У нас суцэль хапае кулакоѓ,
  Мы заваюем сабе месца ѓ раi!
  
  Няхай наша доля будзе высокая,
  I стане Русь нечувана багатай...
  Ты не глядзi на дзевак пагардлiва,
  Яны стройныя i зусiм не гарбаты!
  
  У iмя нашай Радзiмы зорка,
  Няхай камунiзму ярка заззяе...
  Споѓнiцца вялiкая мара,
  Прырода будзе ѓ бясконцым траѓнi!
  
  Усё вельмi пышным колерам расквiтнее,
  Усё будзе вельмi яркiм, чыстым...
  Перамог адкрыем бязмежны рахунак,
  У iмя верце сцяг камунiзму!
  
  Якiя людзi кiруюць на зямлi,
  Тыя для Айчына даражэйшыя...
  Хоць часам хаваецца ѓ цемры,
  Здольныя моцна ѓразаць мы па морды!
  
  Люблю я Белабога i Хрыста,
  I Ладу, i Марыю пачытаю...
  Любоѓ да Расii як крышталь чыстая,
  За яе змагаюся i адважваюся!
  
  У Iмя Рода, дзеля ѓсiх людзей,
  Пойдзем мы калi трэба Галгофу...
  Знiкне ѓ пекле шалёны злыдзень,
  I супостаты веру хутка здохнуць!
  
  Чым Русь цудоѓная i ведаю i моцная,
  Што ѓ ёй адважныя дзяѓчынкi i хлапчукi...
  Няхай атакуе ѓ сiле Сатана,
  У нас пойдуць цудоѓныя справункi!
  
  Ня верце хто хавае нашу Русь,
  Яны розумам вы ведайце недалёкiя...
  А ты бярыся i папросту не трусь,
  I надзiмаючы ѓ лаянцы адважна шчокi!
  
  Ваяѓнiцы смелыя павер,
  Адважны, адважныя ѓ танцы велiчныя...
  Часам нас атакуе злосны звер,
  Але няма мацней за рускую ведайце славы!
  
  Вось наша Радзiма зараз ужо квiтнее,
  Такiм паверце пышным Рода колерам...
  Перамог адкрылi бязмежны рахунак,
  I гераiчнасцi подзвiгi апеты!
  . РАЗДЗЕЛ Љ 10.
  Дзяѓчынкi даволi паспяхова ваявалi з талiбскiм войскамi.
  Наташа штабнавала па надыходзячых воiнам iсламскай iмперыi, ды яшчэ выкарыстоѓваючы босыя пальчыкi ножак.
  Яна прабуркавала:
  - За Айчыну наша вялiкая!
  Зоя, дзёѓб працiѓнiкаѓ пры дапамозе пунсовых саскоѓ грудзей, нацiскаючы на кнопкi базукi, выдала:
  - За шчасце людзей на Зямлi!
  А рудая Аѓгусцiна строча па талiбах, агрэсiѓна адзначыла:
  - За самы вялiкi камунiзм на планеце Зямля!
  I таксама возьме i босымi пальчыкамi ножак забойны прэзент смерцi шпурне.
  Святлана вельмi трапна страляючы па супернiку i дзiвячы ворага сапраѓды ѓ цэль. I ужыѓшы голую пятку, пiскнула:
  - За Айчыну што над усiм светам!
  Чацвёрка дзяѓчынак малацiла талiбаѓ вельмi лiха. I ѓражвала iх да смерцi.
  I пры гэтым дзяѓчыны раѓлi ва ѓсе глоткi:
  - Слава эпосе камунiзму!
  I давай афганцаѓ малацiць яшчэ больш iнтэнсiѓна.
  Наташа вельмi дасцiпна адзначыла, радком па супернiку:
  - Славiцца наша Зямля,
  Шчасце ляцiць над планетай...
  Усе мы родная сям'я,
  Песнi народа апеты!
  Вось гэта дзяѓчынкi - найвышэйшы ѓ iх пiлатаж ва ѓсiм.
  А як яны разбураюць талiбаѓ - любата.
  I ваяѓнiцы проста супер.
  Зоя, страляючы па афганцах, прачырыкала:
  - Шчасце Айчыны ѓ дзяѓчынках!
  Аѓгусцiна з гэтым пагадзiлася:
  - Вядома ж у дзяѓчынках - асаблiва з валасамi рудага колеру!
  Святлана дзюбнула па талiбах i пiскнула:
  - I гэта будзе цудоѓна!
  I зноѓ па воiнах iсламскай iмперыi як лупанет. Вось гэта скажам так дзеѓка!
  Але б'юцца i iншыя прыгажунi.
  Вось i Алёнка ваюе.
  I яе каманда дзяѓчат у бiкiнi.
  Яны шпурляюць у супернiка прэзенты смерцi, пры дапамозе босых пальчыкаѓ ножак.
  I пiшчаць:
  Гальштук кветкай слаѓным пунсовым расцвiѓ,
  Хутка дзяѓчынкам ѓступаць у камсамол!
  Алёнка шпурнула ѓ супернiка босымi пальчыкамi ножак забойны прэзент смерцi,
  i ѓзяла, i прапiшчала:
  - Веру камунiзму жыць!
  Анюта таксама пiша па талiбскiх войсках. I актыѓна дзейнiчала, i яе босыя пальчыкi ножак, кiдалi вельмi жорсткiя прэзенты смерцi.
  Дзяѓчына праверашчала:
  - Наш свет будзе камунiстычным!
  I рудая Ала штабнавала па афганцах. I рабiла гэта надзвычай трапна. I выкошвала войскi Талiбана з вялiкай iнтэнсiѓнасцю, слова гэта рабiла сярпом. I ваяѓнiца адчайна
  шпурляла гранаты босымi пальчыкамi ножак i прачырыкала:
  - За новыя перамогi камунiзму!
  I зноѓ дзяѓчына як засмяецца i прапiшчыць.
  Баявая Марыя таксама непрыяцеляѓ скошвала. I цэлыя курганы трупаѓ з талiбаѓ узводзiлiся. Пры гэтым дзяѓчына выкарыстоѓвала i пунсовыя соску грудзей, нацiскаючы ёю на
  кнопку базукi.
  I збiвала афганскiх салдат, а вось рэактыѓны снарад падбiѓ танк.
  Алiмпiяда таксама агрэсiѓна вынiшчае талiбаѓ.
  Яе голыя падэшвы шпурляюць зараз цэлую бочку ѓзрыѓчаткi.
  Алiмпiяда раве:
  - За вялiкi камунiзм,
  Толькi ѓверх нi кроку ѓнiз!
  Маруся таксама пiша па працiѓнiку. I робiць гэта надзвычай трапна. I выбiвае масу талiбскiх салдат. I пры гэтым дзяѓчына спявае:
  - Слава краiне камунiзму,
  У раскошы пунсовых сцягоѓ...
  Мы перамог фашыстаѓ,
  Мiр ад пажару выратаваны!
  I зноѓ босымi пальчыкамi ножак кiдае забойны падаруначак смерцi.
  Вось тут такiя дзяѓчаты.
  Матрона таксама страляе па афганцах, i лупiць iх вельмi трапна. I верашчыць:
  - Веру будзе свет святога камунiзму!
  Вось гэта дзяѓчынкi цэлы iх батальён, басаногiх i амаль голых. I такiя дзяѓчаты сiмпатычныя i вельмi сэксуальныя.
  Сталенiда забiвае талiбаѓ i раве ва ѓсю глотку:
  - Славiцца наша Айчына святая -
  Будзем расцi мы ад краю да краю!
  Вось гэта дзяѓчына-камсамолка. А затым яна як нацiсне клубнiчным саском. I непрыяцель канкрэтна здзiѓлены.
  Веранiка вяла вельмi трапны агонь па афганцах, прабуркавала:
  - Слаѓся мая Айчына!
  Вiкторыя, дакладна i правiльна трапляючы ѓ супернiка, прабуркавала:
  - За магутны камунiзм!
  I кiнула босымi пальчыкамi ножак забойны падарунак смерцi.
  Серафiма, пiшучы па непрыяцелях, вельмi лагiчна заѓважыла:
  - Наша сiла вырастае!
  I шпурнула босымi пальчыкамi ножак надзвычай забойны падарунак смерцi.
  Сталенiда агрэсiѓна прымецiла, скошваючы афганцаѓ:
  - Я наймацнейшая ѓ кiданнi гранат?
  Алёнка адказала з сумневам:
  - Усе мы ѓ гэтай справе моцныя!
  I таксама як кiне забойныя прэзенты смерцi.
  Анюта, строчачы па талiбах, цалкам лагiчна заѓважыла:
  - Мы ѓ ратнай справе вельмi моцныя! I ѓ гэтым наша шчасце!
  I таксама голай пяткай падкiне разбуральную моц.
  Рудая Ала, страляючы ѓ супернiкаѓ, i скошваючы iх, лагiчна адзначыла:
  - Слава не прыходзiць лянiвым!
  I як шпурне ѓ непрыяцеля босымi пальчыкамi ножак, нешта зусiм ужо забойнае.
  Баявая Марыя таксама лупанула ѓ непрыяцеля вельмi трапна. I скасiла масу афганцаѓ. I босымi пальчыкамi ножак, як запусцiць у супернiка разбурэнне.
  А потым возьме i клубнiчным саском на непрыяцеля нацiсне.
  Вось гэта ваяѓнiчая дзяѓчынка.
  Алiмпiяда таксама дзяѓбае талiбаѓ. Робiць гэта з актыѓнасцю i раве:
  - Слава часам камунiзму!
  I таксама страляе пры дапамозе лалавага соску. I гэта вельмi жорсткi яе ход. Вось гэта дзяѓчына - проста чысты супер!
  Маруся, ведучы агонь па афганцах, адзначыла:
  - Колькi можна славiць камунiзм?
  Алiмпiяда прабурчала:
  - Да апошняй кроплi крывi!
  I зноѓ дзяѓчына босымi пальчыкамi ножак шпурнула забойнай сiлы гранату.
  Матрона, радок па талiбах суцэль лагiчна i дасцiпна адзначыла:
  - Будзе на святой вайне наша перамога!
  I зноѓ дзяѓчына шпурне босымi пальчыкамi ножак падарунак анiгiляцыi.
  Вось гэта сапраѓды дзяѓчынка найвышэйшага класа.
  Але гэта баявыя буднi дзяѓчынак...
  Калi наступiѓ перапынак, i паѓза ѓ баях ваяѓнiцы крыху пагулялi ѓ карты.
  Алёнка адзначыла з усмешкай:
  - Гэта не вайна з немцам. Тых было менш, чым нас. А гэтыя афганцы проста цякуць асмуглай ракой.
  Анюта згодна кiѓнула:
  - Ды з немцамi было ѓсё ж куды лягчэй. Тут нас фактычна закiдваюць трупамi.
  Рудая Ала са смяшком адзначыла, кiнуѓшы босымi пальчыкамi ножак туз:
  -Затое тэхнiка ѓ ворага слабейшая, чым у нас. Акрамя таго супернiка смелы, але дурны. А мы i смелыя, i разумныя.
  Марыя са смяшком заѓважыла, строчачы па непрыяцелю з забойнай сiлай, i яго лiтаральна скошваючы - хай нават у думках:
  - Бiтва суровая, але мы рэальна не здадзiмся!
  Алiмпiяда лагiчна i разважлiва заѓважыла:
  - Гэта ѓсё размовы i дэмагогiя. Вось менавiта было б добра захапiць завадатара талiбаѓ. Тады i канец вайне!
  Маруся ѓсумнiлася, кiдаючы карту:
  - Гэта цi наѓрад. Тамака яго асяроддзе анi не лепш. Ваяваць з талiбамi давядзецца доѓга i ѓпарта.
  Матрона з уздыхам дадала:
  - Пакуль разумны сэнс ва ѓсiх не пераможа!
  Алёнка згодна кiѓнула:
  - Ды застаецца разлiчваць толькi на здаровы сэнс. Усiх афганцаѓ не заб'еш бо iх занадта ѓжо шмат. А вайна можа надоѓга зацягнуцца.
  I дзяѓчаты нявесела засмяялiся.
  Ды ѓжо ѓлезлi ѓ вайну з iмперыяй Талiбан.
  Затое ѓ небе лётчыцы ваююць адчайна. Вось напрыклад Альвiна i Альбiна i Хельга. Дзяѓчыны ваююць i афганскай авiяцыяй у небе.
  А яна тамака фанерная.
  Або лупяць па наземных цэлях.
  Альвiна ѓзяла i збiла талiбскi самалёт у небе, пры дапамозе босых пальчыкаѓ ножак i пiскнула:
  - Гэта будзе мая перамога!
  Альбiна падрэзала знiшчальнiк Талiбана, спрытна яго ашаламiла, скасiла босымi пальчыкамi ножак i вякнула:
  - За нашу Айчыну!
  Хельга лупанула па афганскiм танку i прабуркавала:
  - Дзе камунiзм там i наша Айчына!
  Вось гэта ваяѓнiцы, якiя сапраѓдны ѓраган i фенаменальная касмiчная сiла i разбурэнне.
  I разам i тварэнне.
  Альбiна разбурае самалёты Талiбана. Яны моцна адстаюць ад расiйскiх, многiя зроблены саматужным спосабам. Але Талiбан iмкнецца ѓзяць колькасцю. I прэсуе вельмi нават
  капiтальна.
  Але дзяѓчаты афганцаѓ канкрэтна збiваюць. I робяць гэта надзвычай трапна. Нiбы яны канкрэтныя монстры.
  Альвiна таксама збiвае талiбаѓ босымi пальчыкамi ножак i напявае:
  - Камунiзм не проста iдэя,
  Я ад шчасця дзяѓчынкi нямею!
  I ваяѓнiца зноѓ дзяѓбае з забойнай сiлай самалёты iсламскай iмперыi.
  А затым пераходзiць i на наземныя мэты.
  На самой справе звязацца з афганцамi небяспечна. Гэта i краiнам магутная i з вялiзным насельнiцтвам. У iх шмат пяхоты i яны яе кiдаюць у бой. Жанчыны трэба сказаць у Расii i
  Германii баявыя.
  Але як моцны супернiк колькасцю.
  Хельга, змагаючыся з супернiкам, i трапна ворагаѓ дзiвячы, адзначыла:
  - Я дзяѓчына, якая рэальная мара i для ѓсiх прыгажосць.
  I зноѓ саб'е супернiка выкарыстоѓваючы босыя пальчыкi хупавых ножак.
  Вось гэта скажам канкрэтная дзяѓчынка.
  Няма з такiмi прыгажунямi не зладзiцца ворагам.
  Лiзавета на танку б'ецца з афганцамi.
  I ёй гэта вельмi няпроста. Але яна перамагае i ворагаѓ канкрэтна збiвае.
  I раве на ѓсю глотку:
  - Слава часам камунiзму СССР!
  Кацярына, таксама ведучы агонь, лагiчна адзначыла:
  - Будзе ѓ нас перамога!
  Алена таксама дзюбнула па супернiку, прабiла афганскi танк i вякнула:
  - Я ёсць прыгажуня супер!
  Еѓфрасiння таксама пальнула па талiбах i пiскнула:
  - За нашу Радзiму!
  Вось так гэтая чацвёрка - чатыры Е, за непрыяцеляѓ з Трэцяга Рэйха так узялася. I давай кiтайцаѓ разбураць. Супраць падобных дзяѓчынак, талiбы, нават з iх дзiкай
  колькасцю - слабыя.
  Лiзавета была дзяѓчынкай вельмi баявой i агрэсiѓнай. I кахала мужчын. Асаблiва калi яны прыгожыя i светлавалосыя.
  Лiзавета праспявала, страляючы ѓ супернiка босымi пальчыкамi ножак:
  - За Айчыну i перамогу да канца!
  Алена, ведучы агонь па афганцах, i зразаючы iх нiбы наждаком, пiскнула:
  - За камунiзм!
  I дзяѓчына ѓжыла босыя пальчыкi ножак.
  Кацярына, строчачы па талiбах, узяла i выдала:
  - За Айчыну!
  I таксама босыя пальчыкi ножак пусцiць у ход.
  Еѓфрасiння таксама малоцiць супернiка, выкарыстоѓваючы босыя пальчыкi ножак i верашчыць:
  - За iдэйны камунiзм!
  Вось гэта чацвёрка. Як яны ворагаѓ разбураюць, i нiшчаць. Не дзяѓчаты, а генералы. I так выбiваюць непрыяцеляѓ, што страшна робiцца.
  Гэта дзяѓчынкi высокага палёту i пiлатажу.
  Лiзавета адзначыла, хiхiкнуѓшы:
  - Нашы здольнасцi вельмi вялiкiя!
  Ды гэта дзяѓчаты на сушы... А вось i ѓ небе.
  Анастасiя Вядзьмакова збiвае афганскi самалёт пры дапамозе босых пальчыкаѓ ножак. I верашчыць:
  - За вялiкiя iдэi!
  Вось i Акулiна Арлова наносiць удар па талiбах пры дапамозе босых пальчыкаѓ ножак, i пiшчыць:
  - За камунiзм ва ѓсiм свеце!
  I Мiрабела Магнiтная дзяѓбае войскi iсламскай iмперыi i вiскоча:
  - Слава Айчыне нашай!
  Вось гэта дзяѓчыны-лётчыцы яны проста хараство i супер. У iх столькi ѓсяго прыгожага i цудоѓнага. Ва ѓсiм свеце такiя дзяѓчыны былi на канi i сталi легендай.
  А Талiбане iх пачыталi за валькiрый i прызначалi за iх галовы высокiя ѓзнагароды.
  Анастасiя Вядзьмакова з паветра накрыла афганскi танк i прабуркавала:
  - Слава СССР непераможнаму!
  Акулiна Арлова дзюбнула са сваiх пазiцый, па талiбскай пяхоце i буркнула:
  - Слава наша вялiкай Радзiме!
  Мiрабела Магнiтная, дзяѓбаючы незлiчоную варожую армiю паднябеснай iмперыi, рыкнула:
  - Слава КПСС!
  Анастасiя Ведзьмака збiѓшы чарговы афганскi самалёт, пiскнула:
  - КПСС -СС!
  Акулiна злосна заѓважыла, прыкрыкнуѓшы на Мiрабэлу:
  - Не смей так жартаваць!
  I дзяѓчына ѓразiла буйны, з дрэва танк талiбаѓ.
  Настасся Ведзьмакова хiхiкнула i адказала:
  - Гэта жарт, усяго толькi жарт!
  Мiрабела голай пяткай збiла афганскую машыну i пiскнула:
  - Нельга з камунiзмам жартаваць!
  Вось такiя дзяѓчынкi ѓжо атрымалi за вайну ѓ Талiбамi залатыя зоркi герояѓ Расii. Вось такiя яны баявыя дзяѓчынкi.
  А яшчэ ваюе i Герда з Германii са сваiм экiпажам.
  Вось гэта дзеѓкi - проста клас ультра!
  Герда страляе па супернiку пры дапамозе босых пальчыкаѓ ножак i пiшчыць:
  - За Айчыну!
  Шарлота таксама вядзе агонь па афганцах i пiшчыць:
  - За Айчыну нашу мацi!
  I таксама палiць выкарыстоѓваючы босыя пальчыкi ножак.
  Крысцiна таксама дзiвiць талiбаѓ босымi пальчыкамi ножак, i верашчыць:
  - За Русь i эпоху камунiзму!
  Магда б'е па афганцах, ссякае iх i вiшча на ѓсё горла:
  - За Бацькаѓшчыну ад краю i да краю!
  Вось гэта дзяѓчаты на танку. I гэта iх агрэсiѓнасць i поѓная сiла, i велiч байцоѓ.
  Вось гэта прыгожыя дзяѓчыны...
  А як б'юцца ваяѓнiцы з Японii?
  Дзяѓчына сiняя нiндзя возьме i млын правядзе мячамi, галовы афганцам ссячэ. А затым босымi пальчыкамi ножак запусцiць
  iголкi атрутныя, якiя масу талiбаѓ пранiзаюць.
  Пасля чаго праспявае:
  - У славу Японii нашай!
  Дзяѓчына жоѓтая нiндзя сячэ галовы афганскiм салдатам, i заадно босымi пальчыкамi ножак кiдае гарошынкi разбурэння i пiшчыць:
  - У iмя Радзiмы!
  Дзяѓчына чырвоная нiндзя рассякае талiбам мячамi на часткi i вiскоча:
  - Слава часам камунiзму!
  Дзяѓчына белая нiндзя сячэ галовы войскам iсламскай iмперыi, рассякае iх i вiскоча:
  - За камунiзм найвялiкшы Японii!
  I зноѓ кiне босымi пальчыкамi ножак забойныя гарошынкi смерцi.
  Вось гэта дзяѓчыны... I яны зразумела ѓ адным бiкiнi. I так б'юцца. А калi яшчэ i плюнуць, то i зусiм надыходзiць поѓны завал.
  Дзяѓчына сiняя нiндзя праверашчала, секчы афганскiя галовы:
  - Мы ваяѓнiцы - ультра i звыш!
  I голай пяткай шпурне самаробны выбухны пакет. I столькi разбурэнняѓ гэта робiць.
  Вось гэта дзяѓчыны - проста скажам гiпер!
  А вось ваююць Джэйн Амстранг.
  Прыгожая дзяѓчына без лiшнiх праблем сячэ па афганцах з танка.
  I робiць гэта з вялiкай агрэсiѓнай сiлай.
  Джэйн з задавальненнем прамаѓляе:
  - Слава камунiзму!
  I зноѓ страляе па талiбах.
  Вось i Гертруда пальнула, i вельмi трапна. Пасля чаго пра булькала:
  - Слава камунiзму!
  I зразумела таксама выкарыстоѓвала босыя пальчыкi ножак.
  I вось узяла i лупанула дзяѓчына Малання.
  I зрабiла яна гэта надзвычай трапна. Прабiла супернiка i пiскнула:
  - За СССР!
  I таксама прымянiла босыя пальчыкi ножак.
  А вось як дзюбанула Монiка. I таксама зрабiла гэта надзвычай дакладна. Разбiла афганскую машыну i прабурчала:
  - За вялiкiя iдэi свету!
  Вось такiя яны дзяѓчынкi - самы высокi ѓ сусвеце пiлатаж.
  Джэйн, праѓда стрэлiѓшы нацiснуѓшы голай пяткай, адзначыла:
  - Ды ну на рахунак сусвету гэта ѓжо перабор!
  Гертруда са смяшком адзначыла:
  - Каманда Герды не горшая за нашу!
  I зноѓ возьме i па супернiку пальне голай ножкай.
  Малання, дзяѓбаючы непрыяцеляѓ з вялiкай трапнасцю, адзначыла:
  - За вялiкую Расiю!
  Монiка, скошваючы афганцаѓ з каласальнай хуткасцю, вякнула:
  - За вялiкую Брытанiю таксама!
  Джэйн з гэтым пагадзiлася:
  - Брытанiя вялiкая краiна i мы вернем сабе ѓсе калонii!
  Гертруда са смяшком, i душачы босымi пальчыкамi ножак на кнопкi, пiскнула:
  - За Айчыну наперад!
  Малання таксама як дзюбне босымi пальчыкамi ножак i прабуркуе:
  - За Брытанiю вялiкую!
  Монiка таксама ѓрэжа па афганцах i вякне:
  - За лепшае ѓ свеце войска Англii!
  Вось гэта дзяѓчаты - проста найвышэйшы пiлатаж на танках.
  Вось гэта саюзнiцы...
  А змагаюцца супраць талiбаѓ i Алег Рыбачэнка i Маргарыта Коршунава. Несмяротныя дзецi прыйшлi на дапамогу Расii, бо афганцаѓ занадта ѓжо шмат. I варта iх хоць
  ледзь-ледзь парадзiць. Тым больш у Талiбане мужчын больш за жанчын. I iх забiваць маральна лёгка.
  Алег Рыбачэнка правёѓ мячамi млын ссякаючы афганцаѓ i iх галовы, а затым прачырыкаѓ:
  - Слава часам камунiзму!
  I босымi пальчыкамi ножак хлопчык як запусцiць па талiбах нешта забойнае.
  Маргарыта Каршунова таксама секанула па афганцах, зразала з нiбы сярпом, i прабуркавала:
  - Слава Радзiме!
  I босымi пальчыкамi ножак шпурнула гарошынкi з узрыѓчаткай.
  I разарвала масу талiбскiх салдат.
  Пасля чаго несмяротныя дзецi як возьмуць i засвiшчаць ва ѓсе вусны. I маса аглушаных крумкач як пасыплецца на галовы афганскiм салдатам, прабiваючы iх.
  I гэта робiць моцнае ѓражанне.
  Вось гэта хлопцы - класа супер i ультра!
  Алег Рыбачэнка зноѓ секануѓ гэта вечны хлопчык талiбаѓ i пiскнуѓ:
  -За вялiкi камунiзм!
  I босымi пальчыкамi несмяротнае дзiця запусцiць разбурэнне.
  Маргарыта Коршунава зноѓ секанула афганцаѓ, рассекла iх i босымi пальчыкамi ножак паддала прэзент смерцi i вякнула:
  - За Айчына наша!
  I вось дзецi зноѓ свiшчуць i масу якiя атрымалi сардэчны прыступ крумкач на галаву афганскiх байцоѓ абвальваюцца.
  Талiбы зразумела вельмi адважныя. Але iх кiраѓнiцтва на чале са старым цi не зусiм яшчэ старым Хайбатулла Ахундзада
   адкрыта звар'яцела.
  Так што лезуць наперад ваяры паднябеснай iмперыi адчайна.
  А на захопленых тэрыторыях робяць дзiкую жорсткасць.
  Вось у прыватнасцi злоѓленай камсамолку паднялiся на прэнг, i сталi яе расцягвацца. Закавалi босыя ножкi дзяѓчыны ѓ калодку i павесiлi гiры. А затым сталi
  палiць пяткi распаленым жалезам. I затым бiлi дзяѓчыну пугай, затым бiлi калючым, распаленым дротам. I гэта было так балюча. I затым прыгажунi
  узялi i зламалi пальчыкi на босых нагах. I затым ёй i паходнямi палiлi грудзi, i распаленым абцугамi дзяѓчыне вырвалi ноздры. I як толькi талiбы над камсамолкай не здзекавалiся, замучыѓшы яе да смерцi.
  А катаваннi працягвалiся. У захопленых сёлах, абавязкова ѓсiх i дзяцей i дарослых бiлi палкамi па босых пятках. Вось дзяцей бiлi палкамi па босых пятках, асаблiва
  жорстка. I ѓ гэтым не было нi грама лiтасцi.
  Вось якiя толькi катаваннi не прымянялiся.
  Вось з талiбамi б'ецца i Тамара...
  Таксама ваяѓнiца баявога класа.
  I на афганцаѓ што лезуць, сапраѓднай прылiѓной хваляй абвальваюцца ѓсё новыя i новыя ракеты.
  Тамара i Дамiнiка наводзяць на афганцаѓ пускавыя ѓстаноѓкi.
  I нацiскаюць на кнопкi босымi пальчыкамi ножак.
  А Дамiнiка нават ужыла пунсовы сасок.
  I прачырыкала, выскалiѓшы зубкi:
  - Я ёсць дзяѓчына супер!
  Вiёла i Аѓрора, таксама дзяѓбаюць талiбаѓ з пускавых установак.
  I робяць гэта з вялiкай дакладнасцю. Пры гэтым напяваючы:
  - Слаѓся наш камунiзм, слався!
  Мы знiшчым фашызм!
  Вiёла, нацiснуѓшы пунсовым саском на кнопку джойсцiка адправiѓшы па афганцам ракету, заѓважыла:
  - Мы ваюем з талiбамi, а яны камунiсты!
  Аѓрора са смяшком адказала, пасылаючы ѓ супернiка зарады голай пяткай:
  - Перакручаны камунiзм, цi iсламiзм горш перакручанага фашызму!
  Вiёла засмяялася, зноѓ пусцiла ѓ ворага прэзент смерцi пры дапамозе босых пальчыкаѓ ножак i адзначыла:
  - А фашызму не перакручанага не бывае! Гэта само скрыѓленне!
  Аѓрора, паслаѓшы ѓ супернiка прэзент пунсовым саском адзначыла:
  - Вось камунiзм бывае цалкам перакручаным! Нават пры Сталiне шмат лiшняга народа змарнавалi i перабiлi!
  Вiёла ѓ адказ, зноѓ паслаѓшы ѓ афганцаѓ ракету праспявала:
  У цяжкi час нас натхнiѓ,
  Зрабiѓшы волю мацней, сталi...
  Ад чумы выбавiѓ свет -
  Дарагi таварыш Сталiн!
  
  У шматлiкiх выявах мераѓ,
  У сусвеце бясконцай...
  Шлях нам верны ты адкрыѓ -
  Паказаѓшы яго на вечна!
  Вось гэта дзяѓчынкi з голымi, загарэлымi нагамi.
  Алёнка, страляючы па талiбах i трасучы грудзьмi з пунсовымi саскамi, адзначыла:
  - Камунiзму быць!
  I шпурнула босымi пальчыкамi ножак вельмi нават забойны прэзент смерцi.
  Анюта дала чаргу па афганцах, скасiла iх, i прабуркавала:
  - За вялiкiя перамогi дзяѓчынак!
  I пунсовым саском як на кнопку базукi нацiсне.
  Вось такiя дзяѓчынкi - проста малайцы.
  I кiтайцаѓ выкошваюць з вялiкiм, а можа i вялiзным энтузiязмам.
  Рудая Ала громячы талiбаѓ, вякнула:
  - За Айчыну i нашу мацi!
  I як шпурне ѓ супернiка босымi пальчыкамi ножак забойны падарунак анiгiляцыi.
  А затым дзюбне i Марыя, таксама выкарыстоѓваючы босыя пальчыкi ножак. I разарве масу афганцаѓ.
  Пасля чаго праваркуе:
  - Слава эры камунiзму!
  Алiмпiяда, страляючы па афганцах забiяцка i весела адзначыла:
  - За новага лiдэра камунiстаѓ!
  I дзяѓчына зноѓ шпурнула босымi пальчыкамi ножак забойны падарунак гiбелi, i разбурэннi.
  I вось гэта дзяѓчаты - проста гiпер.
  I такiя яны ваяѓнiчыя.
  Маруся, дзяѓбаючы супернiкаѓ i запускаючы ѓ ворага прэзенты смерцi босымi нагамi, пiскнула:
  - За самыя гучныя перамогi Айчыны!
  Матрона, строчачы па талiбах i прабуркавала:
  - За Айчыну, што вышэй за кожны дах!
  I зноѓ дзяѓчына стрэльне па афганцах з базукi, нацiснуѓшы на кнопку клубнiчным саском.
  Вось гэта дзяѓчынка - самы вышэйшы з усiх класаѓ.
  Вось так дзяѓчаты за Талiбан узялiся i прабуркавалi:
  - Радзiмы вялiкае таемства,
  Тваёй вернай мудрай, слаѓнай гонару...
  Будзем мы мацаваць тваё адзiнства -
  назаѓжды з Айчынай будзем разам!
  Сталенiда страляючы па афганцах, вельмi агрэсiѓна i пазiтыѓна была настроена. I босымi пальчыкамi ножак як шпурне
  прэзент смерцi. I разарве масу воiнаѓ iсламскай iмперыi. Ваяѓнiца яна самага вышэйшага класа.
  Сталенiда з усмешкай праспявала:
  - Славiцца няхай камунiзм,
  Мао цябе знiшчым ...
  Толькi мы ѓ верх, а не ѓнiз.
  Дзвiнем бандыта па мордзе!
  Вось такая яна ваяѓнiчая дзяѓчынка. I так гэтых афганцаѓ чортавых разбурае. I з ёй нiшто не зладзiць.
  Веранiка, змагаючыся з талiбамi, выдала:
  - За перамогу камунiстычных iдэй ва ѓсiм свеце!
  Вiкторыя, строчачы па воiнах iсламскай iмперыi, i кiдаючы босымi пальчыкамi ножак гранаты, пiскнула:
  - За Расiю i свабоду да канца!
  I зноѓ кiнула босымi пальчыкамi ножак забойны падарунак анiгiляцыi.
  Серафiма грамiла афганцаѓ, з вялiкай лёгкасцю выкошваючы талiбаѓ, i кiдала босымi пальчыкамi ножак падарункi смерцi.
  Пасля чаго праваркавала:
  - За iдэi святога камунiзму!
  Сталенiда будуючы па афганцах, цвёрда заѓважыла:
  - Калi чуеш слова святы - адразу ж аддае гэта фальшам i хлуснёй!
  Веранiка хiхiкнула i адзначыла:
  - Ды Уладзiмiр не святы!
  Сталенiда кiдалi босай ножкай гранату ѓ талiбаѓ i пiскнула:
  - Ды ѓ нас прэзiдэнт не з выбiтных!
  Веранiка, скалячы калыскi, i строчачы па афганцах, праспявала:
  - Паверце лесу, паверце лесу, паверце лесу,
  Але жыць па-ранейшаму! Але жыць па Брэжневе! Я не ма!
  Не ма! Не магу!
  Вiкторыя са смяшком адзначыла, радком па афганцах:
  -Гэта ѓсё будзе добра!
  Веранiка з гэтым пагадзiлася:
  - Мы абавязкова пераможам!
  Сталенiда пагадзiлася:
  -А мы не можам прайграць! Бо мы рускiя! А рускiя такая нацыя што нават увесь час прайграючы, вось возьмуць i з лютасцю неймавернай перамогуць!
  Вiкторыя кiѓнула:
  - Гэта як баксёр якi чатырнаццаць раундаѓ будзе прайграваць, а вось у пятнаццатым возьме i рашуча ды пераможа!
  Веранiка засмяялася, выскалiѓшы зубкi:
  - Ды гэта цалкам магчыма! Ну пераможа дык пераможа!
  Серафiма агрэсiѓна прымецiла, выскалiѓшы зубкi:
  - Мы будзем наймацнейшымi ѓ свеце i ѓсiх пераможам!
  I босымi пальчыкамi ножак зноѓ запусцiць у супернiка ѓнiкальны прэзент смерцi.
  Вось гэта дзяѓчынкi - самага найвышэйшага пiлатажу.
  З такiм дзяѓчынкам я думаю любы можа галавой крануцца, цi ѓ яго сарве вечка з завес.
  Сталенiда разбурала талiбаѓ i напявала:
  - Мы самыя моцныя ѓ свеце,
  Талiбаѓ замочым у сарцiры...
  не верыць Масква ведай слязам,
  Халiфу дамо па мазгах!
  Вось такая яна Сталенiда цудоѓная дзяѓчына. Якую можна назваць - проста гiпер i супер.
  З такiмi дзяѓчынкам можна смела глядзець у будучыню. Няхай талiбаѓ амаль мiльярд, i ѓ iх у адрозненнi ад Расii мужчын куды больш, чым жанчын.
  I любяць талiбы ваяваць.
  Але не вельмi ѓмеюць.
  Лiнiя фронту ѓзнiкла iрваная. Дзе талiбы ѓклiнiлiся, дзе войскi АБКБ цi Расii.
  Няма нi ѓ кога вялiкай перавагi.
  Сталенiда радком па афганцах узяла i прапiшчала, скалячы зубкi i падмiргваючы:
  - За Бацькаѓшчыну да самага канца!
  Вiкторыя пiскнула з дзiкай лютасцю:
  - Прэзiдэнту-дракону даеш татальную смерць!
  Веранiка з гэтым пагадзiлася:
  - Прэзiдэнту-дракону смерць праз Тумба-юмбе!
  А амерыканцы, вядома, гатовы дапамагчы талiбаѓ. Нават прадаць Талiбану зброю ѓ крэдыт. I гэта жорсткая палiтыка ѓ ЗША. Вось так i прасуюць Расiйскую Армiю.
  Але пакуль у ёй ёсць дзяѓчаты-гераiнi, то Расiю не адолець.
  Вось Алiса i Анжалiка ваююць. Такiя баявыя i класныя кралi. I малоцяць афганцаѓ з лютасцю i сiлай.
  Алiса стрэлiла са снайперскай вiнтоѓкi, прабiла талiба. I шпурнула босымi пальчыкамi
  нажы забойны прэзент смерцi, пiскнуѓшы:
  - За Айчыну СССР!
  Вось такая яна баявая дзяѓчынка. У ёй поѓна i сiлы, i агрэсii.
  Анжалiка здаровая i рудая ваяѓнiца. Так лупне па талiбах. Выб'е iх каласальную масу. I прараве:
  - Слава новым камсамолкам!
  I як засмяецца.
  Алiса страляючы па афганцах, i трапна дзiвячы iх, лагiчна заѓважыла:
  - Мы здольныя перамагчы любую арду!
  I Алiса пальнула з базукi выкарыстоѓваючы пунсовы сасок грудзей.
  Вось гэта дзяѓчына - якая паказвае капiтальны клас.
  Анжалiка таксама як дзюбне па супернiку, i скасiць масу талiбаѓ i вякне:
  - За Айчыну!
  Вось гэта бабы - такiя агрэсiѓныя i здольныя скажам так на вельмi шматлiкае.
  Алiса з усмешкай заѓважыла, скошваючы непрыяцеляѓ:
  - Айчына наша мацi, будзем жоѓтых забiваць!
  Анжалiка адзначыла з дзiкай лютасцю круша афганцаѓ:
  - Мы камунiсты станем усё ѓ свеце мацней!
  I босымi пальчыкамi ножак як возьме i гранату з зарадам толу кiне.
  Вось так дзяѓчаты разбушавалiся.
  I разбураюць ворагаѓ з каласальнай сiлай.
  Наташа, страляючы па афганцах, i нацiснуѓшы пунсовым саском на кнопку базукi, адзначыла:
  - Для Расii няма такой праблемы, як колькасць ворагаѓ!
  Зоя, строчачы па афганцах, пагадзiлася:
  - Мы зможам любую раць ворага адолець!
  Баявая дзяѓчына Аѓгусцiна, строчачы па талiбскiм войску, дзюбнула з базукi пры дапамозе клубнiчнага саска i вякнула:
  - Я прыгажуня смерцi!
  I Святлана як па афганцах дзюбне. I босымi пальчыкамi ножак па маджахедах прыпусцiць i вякне:
  - За СССР у новым свеце!
  Наташа зноѓ лупанула, ужыѓшы лалавы сасок для нацiску па кнопцы. I гэта было прыгожа. I вельмi нават агрэсiѓна.
  Наташа са смяшком адзначыла:
  - Мы лiчы можам i ѓмеем усё!
  Зоя запярэчыла з усмешкай:
  - А не ѓсё! Халiфа злавiць не можам!
  Наташа з уздыхам заѓважыла, строчачы па непрыяцелю голай пяткай:
  - Злоѓ i Халiфа! Ды ён стары, хутка i сам здохне!
  Зоя засмяялася i адказала:
  - Можа прыйсцi iншы, яшчэ больш ашалелы!
  Аѓгусцiна зразаючы афганцаѓ, якiя напаѓзалi вялiкай масай, i таксама ѓляпiла пры дапамозе малiнавага саска з базукi i пiскнула:
  - Усё будзе добра дзяѓчынкi! Я ѓ гэтым упэѓнена!
  I дадала, паддаѓшы босы пятак прэзент смерцi i раздзiраючы талiбаѓ.
  - Зло зусiм не бясконца!
  Святлана лагiчна адзначыла, скошваючы надыходзячы байцоѓ Талiбана:
  - Наша краiна стане больш слаѓнай i сучаснай!
  I таксама як па афганцах возьме i дзюбне.
  I гэта яе агрэсiѓнае разуменне i каласальная сiла.
  Дзяѓчыны, зразумела, могуць вельмi шмат, калi злыя i яшчэ больш, калi добрыя.
  Альбiна i Альвiна ѓ небе б'юцца вельмi жорстка.
  Збiвае Альбiна самалёт афганскiх ВПС i праваркуе:
  - За нас багiня Лада!
  Альвiна збiла талiбскi штурмавiк i адзначыла:
  - Багiня Лада - Бажаство з вялiкай лiтары!
  Вось гэта сапраѓды дзяѓчаты што трэба. I надзвычай крутыя.
  i Хельга са штурмавiка ѓсё дзяѓбае афганцаѓ на сушы. I яна ваяѓнiца вельмi нават баявога палёту. I так спрытна сарвала дакладным трапленне вежу з талiбскага танка.
  Вось гэта дзяѓчына...
  I прабуркуе:
  - За пабудову камунiзму ва ѓсiм свеце!
  Альбiна адзначыла, падбiваючы маджахедаѓ, з вялiкай дакладнасцю паражэння:
  - За лепшыя савецкiя розумы!
  I таксама як падрэжа афганскую машыну.
  Вось гэта дзяѓчынкi - самага высокага мабыць, яны разраду.
  Альвiна громячы талiбаѓ лагiчна адзначыла:
  - Мы можам усё - i гэта ѓсiм пакажам!
  I збiла чарговую афганскую бандуру.
  Дзяѓчынкi - гэта тое, што ёсць самы вышэйшы клас.
  Але i хлопчык можа быць вельмi нават нядрэнным байцом.
  Асаблiва калi гэта несмяротны хлопчык.
  Вось Алег Рыбачэнка з вялiкiм энтузiязмам заспяваѓ:
  - Слаѓся Айчына камунiзму,
  Кахаем цябе мы родная краiна...
  Мы знiшчым атрады фашызму,
  Хоць атакуе нас сатана!
  I хлапчук зноѓ мячамi па талiбах лупне. А затым правядзе веерны млын. I босымi пальчыкамi ножак як возьме i шпурне вельмi нават забойны падарунак смерцi
  супернiку.
  Вось гэта дзяцюк - проста скажам хлопчык - супер!
  Маргарыта Коршунава секучы насядалi афганцаѓ, i кiдаючы ѓ супернiка прэзенты смерцi босымi пальчыкамi ножак, пiскнула:
  - За рускiя рубяжы за Кабулам!
  Алег Рыбачэнка, секчы супернiка, энергiчна кiѓнуѓ:
  - Будуць яшчэ нашыя межы за Кабулам. Але вораг моцны асаблiва лiкам!
  Маргарыта Коршунава з гэтым пагадзiлася:
  - Вельмi ѓжо моцны вораг! Але мы ѓсё роѓна пераможам!
  I босымi пальчыкамi ножак як запусцiць забойны падарунак смерцi.
  Алег Рыбачэнка, строчучы па маджахедах, цалкам рацыянальна адзначыѓ:
  - Будзе наша армiя ѓ Кабуле!
  Маргарыта Каршунова пагадзiлася:
  - Спадзяюся будзе! Калi мы самi пры гэтым не скончымся крывёй!
  Хлопчык-тэрмiнатар упэѓнена адказаѓ:
  - Наша перамога непазбежная!
  Дзяѓчынка-ваяѓнiца, кiнуѓшы босай ножкай лiмонку пагадзiлася:
  - Я ѓ гэта веру! Вельмi нават веру!
  I як ваяѓнiца возьме i засмяецца.
  А затым несмяротныя дзецi як возьмуць i дружна засвiшчаць. Iх свiсцi многiя тысячы крумкач увагнаѓ у прытомнасць. I яны, страцiѓшы прытомнасць падаюць на
  афганцаѓ i прабiваюць iм чэрапа.
  I прасвiдроѓваюць салдатам iсламскай iмперыi верхавiны. I заганяюць супостатаѓ у труну.
  Маргарыта пасля свiсту са смяшком адзначыла:
  - Мы з табой прама як салаѓi разбойнiкi!
  Алег Рыбачэнка згодна кiѓнуѓ:
  - Ды прама як соловушки!
  I хлопчык разрагатаѓся...
  I зноѓ неѓмiручыя дзецi як засвiшчуць. I вельмi балюча крумкачам стала. Яны страчваюць прытомнасць i падаюць унiз, нiбы кропелькi дажджу. I масу афганцаѓ узялi i прыбiлi.
  Пасля чаго дзецi хорам праспявалi:
  - Чорны ваяр у аблiччы смерцi,
  Ахвяру чакае ѓ паѓночную гадзiну...
  Вiрце ѓсiх на свеце,
  Мы ѓроем у зямлю вас!
  Вось гэта сапраѓды дзецi - што трэба! I гэта баявая крутасць.
  Алег Рыбачэнка двума мячамi ѓзмахнуѓ, ссек галовы адразу семярым афганскiм салдатам, i праспяваѓ:
  - Асiлак славу нездарма,
  Семярых адным ударам!
  Маргарыта Коршунава, рассякаючы маджахедаѓ, адзначыла:
  - Мы будзем першымi i на Марсе, i наогул усюды!
  Алег Рыбачэнка, зноѓ секануѓшы талiбаѓ адзначыѓ:
  - Будзем першымi ѓсюды!
  I босая дзiцячая ножка хлопчыка гадоѓ дванаццацi кiнула забойнай сiлы гранату.
  Вось так дзецi, якiя атрымалi ад рускiх Багоѓ у падарунак неѓмiручасць, адчайна i адважна б'юцца. I дзейнiчаюць з каласальнай энергiяй.
  . РАЗДЗЕЛ Љ 11.
  Па дарозе якi стаѓ хлопчыкам, вар'ят прафесар Аляксандр Лук'яненка тупаючы дзiцячым босымi ножкамi працягваѓ складаць;
  Працэс заваявання Кiтая - гэта доѓгi, краiна вялiкая i вельмi густа заселена. I баi тамака iдуць з вялiкай iнтэнсiѓнасцю.
  Алег Рыбачэнка сячэ мячамi кiтайцаѓ. Затым шпурляе ѓ iх босымi, дзiцячымi ножкамi гарошынкi з самаробнай выбухоѓкай i спявае:
  - Радзiма мая -
  Кiруюць у ёй цары,
  Дружная сям'я,
  Злосных разарвi!
  Маргарыта Коршунава таксама разбурае войскi паднябеснай iмперыi. I праводзiць мячамi млын. I босымi пальчыкамi ножак кiдае гарошынкi смерцi.
  Дзяѓчынка спявае:
  -Слава камунiзму, слава....
  Танкi рвуцца наперад...
  Дывiзii ѓ чырвоных кашулях
  Вiтае рускi народ!
  I несмяротныя дзецi як засвiшчаць. Вароны атрымлiваюць сардэчныя прыступы i аглушаныя падаюць на галовы кiтайцам. Вось гэта скажам так - дзецi-тэрмiнатары. I прабiваюць вароны дзюбамi чэрапа воiнам паднябеснай iмперыi.
  А тут яшчэ за кiтайцаѓ узялiся i iншыя дзяѓчынкi.
  Вось Наташка iх сячэ мячамi, i пунсовым саском нацiскае на кнопку базукi, выплёѓваючы снарад. I маса кiтайцаѓ падлятае ѓверх.
  I Наташка спявае, ва ѓсю глотку:
  - Слава часам камунiзму,
  Будзе канец пацыфiзму!
  I дзяѓчына босымi пальчыкамi ножак, як запусцiць забойчую гранату, раздзiраючы супернiкаѓ.
  Зоя таксама змагаецца з вялiкiм энтузiязмам. I сячэ кiтайцаѓ мячамi без лiшнiх праблем.
  I босымi пальчыкамi ножак шпурляе забойнай сiлы гранаты. Вось гэта дзяѓчынка - проста супер.
  Затым клубнiчным саском грудзей як запусцiць разбуральны падарунак смерцi.
  I маса кiтайцаѓ падляцела ѓгару.
  Зоя ѓзяла i праспявала:
  - У iмя iдэй камунiзму,
  Мы бачым будучыню царскай краiны...
  I чырвонаму сцягу, нашай Айчыны,
  Мы будзем заѓсёды бясконца верныя!
  Аѓгусцiна таксама сячэ кiтайцаѓ. Яна дзяѓчына проста скажам класа супер.
  Рудая дзяѓчына кiнула голай пяткай забойную гранату, разарвала масу супернiкаѓ i прапiшчала:
  - За Расiю - нашу мацi!
  I рубiнава саском грудзей нацiснула на кнопку базукi. I выплюнула забойнай сiлы ракету. I столькi кiтайцаѓ узяло i зараз парвалася.
  Вось гэта дзяѓчынкi.
  Святлана таксама разбурала непрыяцеляѓ. I секла войскi паднябеснай iмперыi мячамi. I кiдала падарункi смерцi босымi пальчыкамi ножак. А пад канец як малiнавым саском выкiне забойны снарад смерцi.
  I заспявае:
  - Радзiма мая - гарады i мiлая,
  Радзiма мая - царская краiна!
  Вось гэта дзяѓчыны - самы выбiтны ѓ iх клас i магчымасцi. Супраць такiх вось дзяѓчынак не выстаяць.
  I яны так сякуць гэтых кiтайцаѓ без жалю i сумневаѓ.
  Аѓрора таксама тут змагаецца, i дзяѓчаты пiша па кiтайцах з аѓтамата. Вось гэта прыгажуня.
  I таксама пунсовым саском нацiскае на кнопку гранатамёта. I выпускае забойчую ракету. I масу супернiкаѓ зараз iрве i раздзiрае на дробныя часткi.
  Пасля чаго Аѓрора праспявала:
  - За найвялiкшы камунiзм,
  Толькi ѓверх нi кроку ѓнiз!
  Вось гэта дзяѓчынкi - гэта вельмi крута i агрэсiѓна.
  Мiрабела Магнiтная бамбiць па супернiку з паветра. Яна выкарыстоѓвае бiплан-штурмавiк. I як па кiтайцах ѓрэжа.
  I б'е iх без жалю. I пiша з кулямётаѓ вельмi хораша ѓкладваючы кiтайцаѓ штабелямi. I гэта яна робiць вельмi жвава. Голай пяткай нацiсне на педаль. I маса бомб як абрынецца на кiтайцаѓ.
  Мiрабела праспявала, скалячы зубкi:
  - Я наймацнейшая ѓ свеце,
  I двойчы два не ёсць чатыры!
  Акулiна Арлова таксама з паветра па кiтайцах малоцiць. I робiць гэта вельмi пасьпяхова. I разбурае войскi паднябеснай iмперыi.
  I вось нацiснула пунсовым саском грудзей на кнопку, i вось ляцiць у кiтайцаѓ, iх раздзiраючы баявая ракета.
  Акулiна ѓзяла i праспявала:
  - Слава вялiкiм сэрцам,
  Будзем разбураць усiх ворагаѓ да канца!
  Анастасiя Вядзьмакова таксама грамiла кiтайцаѓ i рабiла гэта з каласальным энтузiязмам.
  Вось гэта дзяѓчына Анастасiя - проста супер!
  I босымi пальчыкамi ножак накiроѓвае на непрыяцеля, нешта забойнае.
  I вось дзяѓчына лалавым саском нацiснула на кнопку, i падаюць на кiтайцаѓ бамбёшкi. I вельмi агрэсiѓна яна выступае.
  I разбурае гэтых кiтайцаѓ забойнай сiлай.
  Анастасiя праспявала:
  - Будзем усiх мы раздзiраць,
  За Расiю нашу мацi!
  Вось зноѓ дзяѓчынкi ваююць з каласальнай лютасцю. Вось гэта баявы трыумвiрат.
  I ѓ небе iм няма роѓных. Але паветраных баёѓ мала - кiтайская авiяцыя слабая.
  Акулiна Арлова разбурала кiтайцаѓ на сушы, i пускала разрыѓныя снарады i спявала:
  - Раз, два, тры - кiтайцаѓ разарвi!
  Будзе слаѓны баль -
  Мы заваюем свет!
  Вось гэта баi суровыя i жорсткiя.
  Вось змагаецца на танку экiпаж Лiзаветы. Вось гэта дзяѓчына i яе каманда i, яны зноѓ у бiкiнi.
  Вось Лiзавета босымi пальчыкамi ножак нацiснула на кнопкi джойсцiка i прабуркавала:
  - Слава цару Мiкалаю Другому!
  Кацярына таксама пальнула, нацiснуѓшы пунсовым саском i дзiвячы кiтайцаѓ, i дасцiпна прабуркавала:
  - Слава суперадмiралу Макараву!
  Алена дзюбнула па непрыяцелю. Разарвала масу кiтайцаѓ пры дапамозе кулямётаѓ i вякнула:
  - За камунiзм цароѓ!
  Эѓфрасiння штабнавала па супернiку, i выкошвала воiнаѓ паднябеснай iмперыi, i спявала:
  - Слава Русi i Беламу Богу!
  Вось такiя яны баявыя дзяѓчынкi на спрытным i моцным танку. I разбурала iх каманда кiтайскую раць.
  Лiзавета дасцiпна заѓважыла, i разбурала працiѓнiкаѓ, вякнула:
  Сапраѓдны цар не той, хто ѓ кароне, а хто розумам не капялюш i хваткай не няѓклюда!
  Алена агрэсiѓна адзначыла i з лютасцю заявiла:
  - Хто мае пустую галаву, носячы карону, той тыповы капялюш, без цара ѓ галаве!
  Кацярына таксама дзюбанула, па кiтайцах, разарвала два тузiны салдат паднябеснай iмперыi i вымавiла:
  - Прашляпiѓшы краiну - дыктатар можа захаваць карону на башцы, але абавязкова страцiць твар!
  Еѓфрасiння круша кiтайцаѓ трапнымi стрэламi, i лiтаральна iх скошвала награбаючы горы трупаѓ.
  I пры гэтым вымавiла:
  - Лепш страцiць галаву ѓ доблесцi, чым застацца з носам у баязлiвасцi!
  Вось так дзяѓчынкi разбушавалiся. I пры гэтым яны амаль зусiм голыя, i босыя, i вельмi загарэлыя, са светлымi валасамi.
  Лiзавета, страляючы, заявiла:
  - Калi без цара ѓ галаве, то будзеш капелюшом што заѓсёды застаецца з носам!
  Кацярына, ведучы вельмi трапны агонь па супернiку, i выбiваючы масава кiтайцаѓ, буркнула:
  - Хто губляе пачуццё рэальнасцi застаецца з носам без мары!
  Алена агрэсiѓна адзначыла, страчачы па ворагах, i босымi пальчыкамi ножак нацiскаючы на кнопкi, i прабуркавала:
  - Жаночая ножка, калi босая, абуе любога мужчыну па гланды, i пакiне без порткаѓ агаляючы сваё цела!
  Еѓфрасiння, дзяѓбаючы супернiкаѓ i забiваючы кiтайцаѓ з апантанай сiлай, агрэсiѓна прымецiла:
  - Страцiѓшы сумленне ѓ пошуках залатых гор, можна пакiнуць ворага з носам, але ѓ самога за душой не застанецца i ламанага гроша!
  Дзяѓчынкi бiлiся адчайна i смела.
  Лiзавета падвяла вынiк, разбiѓшы снарадам кiтайскую гаѓбiцу:
  - Калi ѓ табе ѓ сэрцы Бог, а ѓ галаве цар, ты з'яѓляешся чалавекам з вялiкай лiтары!
  Ваяѓнiцы ваявалi i на iншых франтах.
  Алёнка штабнавала з кулямёта па кiтайцах. Выкошвала iх нiбы пшанiцу i завывала:
  - За вялiкага цара,
  Спадары дзякуючы!
  I босымi пальчыкамi ножак дзяѓчынка як шпурне забойнай сiлы гранату.
  Анюта, радок па супернiку, i голай, круглай пяткай паддаѓшы прэзент смерцi, выдала:
  - Слава эпосе камунiзму! Будзе з намi цар Мiкалай!
  I дзяѓчына рушыла кiтайскаму генералу ѓ падбародак локцем, i праверашчала:
  - За вялiкую Русь Сварога!
  Баявая Ала разбурала кiтайскiх салдат, выкошвала iх нiбы сярпом i вякнула:
  - За Айчыну - нашу мацi!
  I яе босыя пальчыкi ножак кiнулi моцна забойны падарунак анiгiляцыi.
  Марыя таксама разбурае ворагаѓ з дзiкiм апломбам. I пiша з аѓтаматаѓ, пры гэтым напяваючы:
  - Наша Радзiма - наша мацi!
  Жадае дзяѓчына героем стаць!
  I босымi пальчыкамi ножак дзяѓчынка як шпурне разбуральны прэзент смерцi.
  А затым як нацiсне на кнопку базукi, сваiм пунсовым саском.
  Алiмпiяда замiнае кiтайцаѓ у парашок. Страчыць па iх з аѓтамата. I напявае:
  - Мы на табе як на вайне,
  А на вайне як на табе!
  I босыя пальчыкi ножак дзяѓчыны кiнулi выбухны пакет. Разарвала масу кiтайцаѓ у попел.
  
  Алiмпiяда таксама пальнула пры дапамозе клубнiчнага соску i праверашчала:
  - За мiр, за сяброѓства, за травень!
  Алёнка заѓважыла са смяшком:
  - А затым табе травень?
  Анюта, строчачы па кiтайцах, пiскнула:
  Лета, ах лета, лета зорнае будзь са мной!
  Ала дзюбнула па супернiку, разарвала крыху кiтайскiх салдат i прачырыкала:
  - За царскую iмперыю!
  I яе валасы нiбы палаючы пажар, здольны спалiць Рым. Вось гэта дзяѓчынка.
  Пяцёрка мяняе сваю пазiцыю. I пiша па ворагу з узмоцненым дыяпазонам.
  I затым дзяѓчынкi якраз усякуць з электрычных правадоѓ, i ток пайшоѓ,
  па ворагам. I кiтайцаѓ заiскрыла.
  А дзяѓчынкi як голымi пяткамi возьмуць i блiснуць. I зноѓ возьмуцца за Кiтайскае, доблеснае войска. А кiтайцы моцныя i адважныя. Гэта доблесны, шматлiкi народ.
  Але па iх Веранiка i Вiкторыя лупанулi з самалёта ракетамi. I разарвалi масу кiтайцаѓ. Дзяѓчыны баявыя, у адным бiкiнi i босыя. I голымi пяткамi дзяѓбаць па непрыяцелю, нацiскаючы на кнопкi.
  Акулiна Арлова таксама дзяѓбае кiтайцаѓ, без усялякага жалю крушаны непрыяцеляѓ.
  Акулiна босымi пальчыкамi нацiснула на кнопкi джойсцiка i ѓзяла дзюбанула па кiтайцах, разарвала iх i прачырыкала:
  - Слава бацюшку-цару!
  Анастасiя Вядзьмакова пацвердзiла:
  - Цару без умоѓна слава!
  Мiрабела Магнiтная паддала голай пяткай падарунак знiшчэння i праверашчала:
  - I за адмiрала Макарава вып'ем!
  I яе пунсовы сасок агалiѓся, i дзяѓчына ѓзяла i нацiснула на кнопку. I паляцелi ѓ кiтайцаѓ ракеты. I разарвалi мноства воiнаѓ паднябеснай iмперыi.
  Вось гэта дзеѓкi...
  А тут яшчэ за кiтайцаѓ узялiся дзяѓчынкi-нiндзя з Японii. I ваяѓнiцы зразумела, у адным бiкiнi i ножкi босыя.
  Дзяѓчына-нiндзя з сiнiмi валасамi, узяла i мячамi кiтайцаѓ секанула. I знесла галовы. I пасля таго босымi пальчыкамi ножак шпурнула гарошынку разбурэння. I зноѓ воiны паднябеснай iмперыi з адарванымi канечнасцямi паляцелi ѓ розныя бакi.
  Ваяѓнiца праспявала:
  - Слава Японii! Слава!
  Дзяѓчына-нiндзя з жоѓтымi валасамi з ворагамi дзярэцца. I сячэ iх без жалю мячамi. I яе босыя, хупавыя дзявочыя пальчыкi кiдаюць нешта зусiм разбуральнае. I лiтаральна раздзiраюць целы на часткi. I ваяѓнiца напявае:
  - Слава Японii, слава!
  Iрвуцца танкi ѓ перад,
  Дзяѓчынак, не ведаючы страху
  Вiтае - рускiх народ!
  Дзяѓчына-нiндзя з чырвонымi валасамi, таксама сячэ кiтайцаѓ. Яна ваяѓнiца вельмi агрэсiѓная. I рассякае супернiкаѓ да канца. I зноѓ пальчыкi такiя точаныя, панадлiвыя босых ножак шпурляюць бумерангi, якiя зносяць галовы, нiбы брытвай валасiнкi.
  I ваяѓнiца напявае:
  - Русь цара ж Мiхася,
  Свет пакарыла!
  Дзяѓчына-нiндзя з белымi валасамi, правяла мячамi зносячы галовы кiтайцамi. I гэтая дзяѓчына ѓ бiкiнi аказалася пiсанай прыгажуняй. I яе мячы проста супер. I босыя пальчыкi ножак, таксама кiнулi атрутныя iголкi, прабiваючы горла воiнам паднябеснай iмперыi.
  Дзяѓчына-нiндзя праспявала:
  - Японскi воiн смерцi н баiцца,
  Нас смерць на полi лаянцы не страшыць...
  За Русь святую будзе нiндзя бiцца
  I нават памiраючы - пераможа!
  Вось гэта дзяѓчынкi такiя амаль голенькiя i прыгожыя, i ножкi ѓ iх спакушаюць мужчын.
  А вось у бой зноѓ iдзе, дакладней бяжыць Алег Рыбачэнка i Маргарыта Коршунава. Зноѓ дзецi ваююць з дзiкай лютасцю i ашалеласцю.
  Вось хлопчык узмахвае мячамi i зразае з плеч кiтайцаѓ галовы.
  Алег прабуркаваѓ, i босымi пальчыкамi ножак кiнуѓ хлопчык гарошынкi разбурэння. Парваѓ ворагаѓ на часткi i праспяваѓ:
  Слава камунiзму, што будуе Мiкалай,
  Самы ён вялiкi i мудры цар!
  Дзяѓчынка, гэтая былая пiсьменнiца Маргарыта Коршунава, ссякаючы галовы кiтайцам, прабуркавала:
  - За Расiю i цара Мiкалая!
  I босымi пальчыкамi ножак юная ваяѓнiца як возьме i кiне бумеранг. I той, як праляцiць, i зрэжа галовы кiтайскiм салдатам. Вось гэта дзяѓчынка.
  Маргарыта ѓзяла i праспявала:
  Няма выдатней Радзiмы-Расii,
  У сусвеце лепшая краiна...
  Зоркi неба ѓ жэмчуг абросiлi,
  Зводзяць нават хiтры выгляд з розуму!
  Пасля чаго несмяротныя дзецi ѓзялi i засвiсталi ва ѓсе глоткi. I вось узялi вароны, атрымалi сардэчныя прыступы, i заваляѓшыся ѓ прытомнасць сталi падаць. I прабiваць галовы кiтайцам.
  Вось гэта дзецi, яны проста монстры i супер....
  I зноѓ давай секчы непрыяцеляѓ. I такiя тут баявыя i адважныя дзеѓкi што супер, вось пайшла Наташка ѓ атаку.
  Дзяѓчынка ѓзяла i дзюбанула з аѓтаматаѓ, i прачырыкала:
  - За камунiзм цара Мiкалая!
  Зоя пацвердзiла, падкiнуѓшы голай пяткай выбухны пакет з узрыѓчаткай.
  I ваяѓнiца праспявала:
  - За вялiкага цара,
  Бацюшку-гасудара!
  Аѓгусцiна рассякала ворагаѓ без усялякай слабасцi i жалю. I рудая ваяѓнiца ѓзяла i босымi пальчыкамi ножак шпурнула нешта вельмi забойнае i разбуральнае. I вельмi забойна дзейнiчала вельмi крута.
  Аѓгусцiна правяла млын i пiскнула:
  - За Расiю i перамогу да канца!
  Святлана правяла мячамi вельмi агрэсiѓны млын мячамi. Ссекла ворагам галовы, склаѓшы iх у курган. I босымi пальчыкамi ножак, узяла i кiнула забойны падарунак смерцi.
  I зароѓ:
  - За царскi камунiзм!
  I дзяѓчаты зноѓ голымi, круглымi пяткамi як дзяѓбуць забойнымi гарошынкамi знiшчэння.
  I зноѓ спяюць:
  Мiкалай ты цар-месiя,
  Будзеш хутка ты ѓсемагутны!
  . РАЗДЗЕЛ Љ 12.
   Дзяѓчынкi працягвалi змагацца са шматлiкiм Талiбанам.
  Наташа страляе па войсках iсламскай iмперыi, i кiдае босымi пальчыкамi ножак гранату. Пасля чаго раве:
  - За вялiкi камунiзм!
  Зоя, ведучы агонь па афганскiх войсках, i скошваючы войскi майстэрскай iмперыi, вякнула:
  - За СССР вялiкi!
  Аѓгустына страляючы ѓ супернiка, i давай кiдаць босымi пальчыкамi ножак прэзенты смерцi, i буркавала:
  - За Айчыну нашу мацi!
  Святлана агрэсiѓна адзначыла, строчучы па талiбах, i кiдаючы босымi ножкамi забойны падарунак анiгiляцыi:
  - За камунiстычную сiлу!
  Наташа страляе ѓ непрыяцеля вельмi трапна. I босымi пальчыкамi ножак як запусцiць разбурэнне. I праб'е супернiка.
   I масу талiбаѓ выкасiць i пiскне:
  - За СССР камунiзму!
  I зноѓ падмiргне.
  Зоя таксама цвiчыць па супернiку i скошвае яго. I босымi пальчыкамi ножак шпурляе забойнай сiлы гранату раздзiраючы маджахедаѓ.
  Пасля чаго прапiшчала:
  -Гiмн нашай Радзiме СССР!
  Аѓгустына прабуркавала, скалячы зубкi, i шпурнуѓшы босай нагой падарунак смерцi:
  - За Айчыну нашу мацi!
  Святлана, змагаючыся з талiбамi, i строчачы па ворагу забойным, пiскнула:
  - За вялiкi камунiзм!
  I дзяѓчаты ѓпэѓнена ваявалi. Вось такiя яны прыгажунi.
  Алег Рыбачэнка б'ецца разам з iмi. Хлопчык на выгляд гадоѓ дванаццацi, зразумела, адчайны дзяцюк.
  I ён босымi пальчыкамi ножак як запусцiць па афганцах забойнае.
  Пасля чаго прараве:
  -За iдэi камунiзму СССР!
  Маргарыта Каршунова таксама ваяѓнiца, баявая i крутая.
  Яна вынiшчае маджахедаѓ i раве:
  - За камунiзм у СССР!
  Вось такая яна баявая сцерва. I змятае талiбаѓ кiдаючы босымi пальчыкамi ножак гранаты. I вiскоча:
  - Айчына наша мацi!
  I вось несмяротныя дзецi як засвiшчаць. I тысячы крумкач абрынаюцца на галовы маджахедаѓ. I гэта вельмi выдатна i крута як на галаву самому сабе
  шпурнуць кавун.
  Наташа, хiхiкаючы i страляючы, выдала:
  - За вялiкi космас!
  Зоя з ёй пагадзiлася:
  - За самы вялiкi космас у сусвеце!
  Аѓгустына адзначыла, скалячы зубкi i насвiстваючы:
  - Усё будзе вельмi класна дзяѓчынкi - мы пераможам!
  Святлана адзначыла, выскалiѓшы зубкi, i кiнуѓшы ѓ супернiка забойнай сiлы гранату:
  - Зразумела ѓсё будзе хакей!
  Сталенiда тым часам штабнавала па афганцах i прабурчала:
  - Мы будзем самымi вялiкiмi на свеце,
  Бог зрабiѓ стаѓку на адчайных хлопцаѓ...
  Нас няма круцей нават на вялiкай планеце...
  Веранiка, круша супернiка - падхапiла:
  - Злоснага монстра забi!
  Вiкторыя кiнула босай ножкай гранату, раздзiраючы кiтайцаѓ i пiскнула:
  - Злоснага монстра забi!
  Ангелiна, строчачы па непрыяцелю i выкошваючы ворагаѓ цэлымi шэрагамi - пiскнула:
  - Зноѓ тут льецца кроѓ ракой!
  Наташа дасцiпна дадала, выбiваючы ворагаѓ:
  - Працiѓнiк твой на выгляд круты!
  Сталенiда трапным кiдком босы ножкi перавярнула танк i вякнула:
  - Але не паддайся ты яму!
  Веранiка дзюбнула, нацiснуѓшы пунсовым саском на кнопку базукi i выдала:
  - Зло монстра - вярнi ѓ цемру!
  I ваяѓнiцы хорам праспявалi, сшываючы афганцаѓ сотнямi:
  - Калi чалавек ты, а не баязлiвая вош,
  Зорнага монстра ты смела заб'еш!
  I зноѓ дзяѓчынкi паказваюць мовы. Ды яны сапраѓды адважныя з адважных.
  Вiкторыя паддаѓ голай, круглай пяткай выбухны пакет i вякнула:
  - На святой вайне - будзе наша перамога!
  Сталенiда адзначыла:
  - I не проста перамога, а перамога зруйнавальная!
  Альбiна тым часам змагаецца з войскам Талiбана ѓ паветры. Дзяѓчына дэманструе самы найвышэйшы пiлотах.
  I збiвае самалёты супернiка, з вялiкiм энтузiязмам. Пры гэтым Альбiна спявае:
  - Ёсць у нас ракеты, самалёты,
  Самы моцны рускi ѓ свеце дух...
  За штурвалам лепшыя пiлоты -
  Будзе вораг разгромленыя ѓ пыл i пух!
  I зноѓ як засвiшча. А затым пры дапамозе босых ножак чарговую машыну супернiка саб'ём. Правядзе прыём п'яная бочка.
  Альвiна таксама ваюе з войскам Талiбана. Ён дзяѓчынка баявая i вельмi агрэсiѓная. Вось, напрыклад, як яе фiрмовы прыём - лесвiчка?
  Гэта пагадзiцеся таксама проста цуд!
  Альвiна прашыпела:
  - Мы сваёй перамогi не выпусцiм!
  Альбiна пагадзiлася з напарнiцай:
  - Зразумела нiчога не выпусцiм!
  Хельга таксама ваюе з вялiкiм адчаем. Вось гэта такая ваяѓнiчая дзяѓчына. Хельга больш б'е па наземных цэлях. Яна дзяѓчынка вельмi нават скрышальная
  ударамi.
  А вось i Анастасiя ваюе. Ваяѓнiца, якая з'яѓляецца суперветэранам. Што яна толькi не рабiла. Вось гэта ваяѓнiца.
  Яна ѓ небе здзяйсняе агрэсiѓны разварот, i збiвае супернiкаѓ нiбы стракоз падхватнiкам. I гэта зразумела, надзвычай крута.
  Вось дзяѓчынка пiкiруе i талiбскi танк загараецца, нiбы вогнiшча ад iскры. I зноѓ пажары i разбурэннi.
  Анастасiя праспявала:
  - Мусiць дзяѓчынкам ведай дадзена,
  У рэальнасць увасобiць усё трызненне кiно...
  А што на свет не псiхушкi трызненне
  Нараджае самае лепшае ѓ свеце святло!
  Акулiна Арлова, строчучы па супернiках, i збiваючы афганскiя самалёты рэзюмавала:
  - У свеце ѓсё адносна, i Бог не анёл, i Д'ябал не чорт!
  Анастасiя, радок па ворагах запярэчыла:
  - Ну Бог, можа i не анёл, а дзе нешта добрае ад Д'ябла?
  Акулiна пацiснула плячыма i адказала:
  - Можа, быць менавiта дзякуючы Сатане мы з'елi забаронены плод, i сталi куды разумнейшыя! Навучылiся, у прыватнасцi, вынаходзiць!
  Мiрабела Магнiтная збiла чарговы самалёт супернiка i кiѓнула:
  - Сапраѓды навучылiся не на жарт вынаходзiць! I гэта крута!
  Анастасiя праспявала, выскалiѓшы зубкi:
  - Мы ссякаем ворагаѓ без астатку,
  Будзе зноѓ наш дзiкi напор...
  Кiнуты выклiк - у палёце пальчатка,
  А супернiк усяго дурны слон!
  Акулiна Арлова, збiваючы талiбаѓ, пацвердзiла:
  - Гэта сапраѓды добрая вайна!
  I голай пяткай адправiла ѓ ворага чарговы забойны прэзент смерцi.
  Анастасiя заѓважыла, выбiваючы супернiкаѓ:
  - Вайна не бывае добрай,
  Вось перамога можа быць цудоѓнай!
  Мiрабела ѓзяла i прагыркала:
  - Чакае нас вялiкая перамога,
  Мы ж прыгажэйшыя за ѓсiх...
  Намi ганарацца i дзяды.
  Святкую дзеѓкi поспех!
  Акулiна Арлова адзначыла, выскалiѓшы зубы:
  - Ува мне бушуе шалёны пажар,
  Гасiць якi несумненна позна -
  Уклаѓшы ѓсю сiлу лютасьцi ва ѓдар
  Якi паправiѓся неба, якi пахiснуѓ зоркi!
  Анастасiя Вядзьмакова, збiваючы чарговы самалёце армii Талiбана, адзначыла:
  - Ува мне проста шалёны тэмперамент!
  Вось такiя дзяѓчаты проста малайцы.
  Але i Наташа ѓ баi як монстр. Вось iх чацвёрка атакавала супернiкаѓ. I задаволiла iм фiгуральнае збiццё. Вось гэта Наташка - проста дзяѓчына класа супер.
  А яе голая пятка дасылае гранату. I маса талiбаѓ зараз разарваная.
  Наташа спявае:
  Карабас, Барабас,
  Натачыѓ на дзева вачэй...
  Паабедаю зараз,
  але быць бiтай не для нас!
  Зоя пацвердзiла, скошваючы чарговую шэраг працiѓнiкаѓ:
  - Гэта сапраѓды не для нас!
  I голая, круглая пятачка дзяѓчыны, зноѓ пасылае прэзент разбуральнай сiлы.
  Аѓгустына адзначыла, падмiргваючы, i плюнуѓшы, ды так што палова батальёна супернiка згарэла:
  - Нi Карабас, нi баба Яга нас не спыняць!
  Святлана агрэсiѓна адзначыла:
  - Нам нiколi не спынiцца, i не расслабiцца!
  Наташа, скасiѓшы чарговую шэраг, перавярнула, кiнуѓшы босымi пальчыкамi ножак прэзент смерцi танк i вякнула:
  - Мы будзем у сталiцы ворага!
  Зоя застрачыла па супернiку, ладна яго скасiла i пагадзiлася:
  - Вядома ж будзем!
  Ваяѓнiцы тут вельмi нават адважныя, але зразумела, не толькi гэта.
  Яны яшчэ i гераiнi - класа - супер!
  Аѓгусцiна дзяѓбаючы працiѓнiкаѓ, адзначыла:
  - Сiла наша вялiкая,
  Разадраем пеѓня!
  I яе голая пятка як возьме i падкiне чарговы падарунак смерцi.
  Святлана са смяшком заѓважыла:
  - Больш за ѓсё мы ѓмеем смяяцца,
  I вы паверце - заѓсёды можам бiцца!
  Наташа, скасiѓшы чарговую афганскую шэраг, адзначыла:
  - А дзерцiся наогул нядобра!
  Аѓгустына заѓважыла, скалячы зубкi:
  - А што ѓвогуле добра?
  I яе голая пятка падкiнула, забойчую гарошынку смерцi.
  Зоя лагiчна заѓважыла, скошваючы талiбаѓ:
  - Добра, калi iдзе справа стварэння!
  Рудая дзяѓчына, якая вынiшчае ворагаѓ СССР, кiѓнула:
  - З гэтым нельга не пагадзiцца!
  Святлана адзначыла, зноѓ выскалiѓшы зубкi:
  -Ды гэта дакладна, але часам даводзiцца i пралiваць кроѓ!
  Дзяѓчыны ёсць розныя. Вось i Лiзавета з яе экiпажам у чатыры Е, на танку разбурае кiтайцаѓ.
  Дзяѓчыны, зразумела, б'юцца ѓ адным бiкiнi i басанож.
  Лiзавета пальнула па супернiку i пiскнула:
  - Слава нашай Радзiме - СССР!
  Кацярына таксама дзюбнула па супернiку i пiскнула:
  - Усiм нашым героям вялiкая слава!
  I паддала снарад голай пяткай.
  Алена пальнула па супернiку, разнесла талiбскi танк i прапiшчала:
  - Ды будзе сiла з намi!
  Еѓфрасiння заѓважыла, душачы босымi, точанымi ножкамi на педалi:
  - З намi заѓсёды касмiчная i фенаменальная сiла!
  Лiзавета праспявала:
  - Нас выгадаваѓ Ленiн на славу народа,
  I Сталiн вялiкi нам шлях азарыѓ...
  На правую справу ён падняѓ народы -
  На працы i на подзвiг, ён нас натхнiѓ!
  I вось ад яе голай пяткi ляцiць такi забойны снарад. I вежу з афганскага танка зрывае.
  Ды чацвёрка крутая. I супраць яе нiякая сiла выстаяць не ѓ сiлах.
  Лiзавета адзначыла, выскалiѓшы зубкi:
  - Мы вялiкiя феномены,
  Не палохаюць перамены!
  I дзяѓчаты смяюцца.
  Вось яшчэ i Алёнка з маджахедамi б'ецца. Вось гэта дзяѓчына - майстар-клас. I не нейкi там Карабас. Калi ѓжо возьмецца - дык возьмецца.
  Дзяѓчына пiша па афганскiх войсках з аѓтамата.
  А затым пунсовым саском грудзей, як возьме i нацiсне на кнопку базукi.
  Пасля чаго прачырыкае:
  - Вось якая я дзяѓчынка крутая,
  I магу адолець ад краю i да краю!
  Анюта таксама страляе па маджахедах i пiшчыць:
  - Я наймацнейшая ѓ свеце, i будзе канкрэтна банзай!
  I яе голая, ружовая пятачка як пашле забойны падарунак смерцi.
  Вось гэта дзяѓчаты - самы вышэйшы клас. Калi толькi не лiчыць, што ёсць узровень i багiнь.
  Рудая Ала адзначыла, строчачы па непрыяцелю з вялiкай трапнасцю:
  - Я калi нешта зраблю, то будзе на ѓсе сто!
  I вось яе лалавы сасок нацiсне на кнопку базукi. Вось такiя дзяѓчаты заѓсёды ѓ кошце i здольныя тварыць цуды.
  Але гэтага, зразумела, мала.
  Вось трэба яшчэ i мець уменне. Што ѓ дадзеных прыгажунь - суцэль вышэй дахi!
  Гэта дзяѓчынкi, што змогуць спынiць на скаку не толькi каня.
  А бой працягваецца.
  Вось i Марыя цвiзiць па маджахедах. I робiць гэта з жахлiвай трапнасцю. I зразумела яе босыя пяткi, як заѓсёды на вышынi.
  I дзяѓчына з залатымi валасамi спявае:
  - Будзе святло ѓслаѓлена назаѓжды,
  Ды выканацца мая мара!
  Алiмпiяда таксама ваюе, пасылаючы забойныя падарункi знiшчэння.
  I пры гэтым яшчэ i спявае:
  - Мы будзем у славе назаѓжды!
  I кiдае забойнай моцы гранаты.
  Маруся таксама пiша па талiбах i пiшчыць:
  - Слава камунiзму!
  I яе босая ножка, як нешта цудоѓнае i запусцiць, з вялiкiм разбурэннем.
  Матрона вельмi магутна стала дзяѓбцi супернiка i пiшчаць:
  - За вялiкую Русь!
  I зноѓ ад яе голай пяткi ляцiць, падарунак разбурэння.
  I вось дзяѓчаты ѓсёй камандай, усiх брыгадай, басаногiх прыгажунь у бiкiнi, заспявалi;
  Мы дзяѓчынкi гордыя Сварога,
  Смелыя, адважныя байцы...
  Служым правiльна мы ѓ Iмя Рода,
  Няхай ганарацца дзяды i бацькi!
  
  У камсамол уступалi ганарлiва мы,
  Сталiну давалi смела клятву...
  Мы дзяѓчынкi папросту арлы,
  Збiраючы ѓ лаянцы шчодра жнiво!
  
  Людзям на фашыстаѓ наступаць,
  Перамагаючы арды басурманаѓ...
  Бо непераможны рускiх раць,
  Магутнага ѓ бiтве Iвана!
  
  Верце з намi Лада назаѓжды,
  Ёй клянемся мы ѓ вялiкай веры...
  Хай выканаецца павер мара,
  Паменш людзi забабонаѓ!
  
  Нiколi не ведайце словы баязлiвец,
  Будзем мы ваяѓцы смялей...
  Рускi, украiнец, беларус,
  Станем мы ѓсяго павер больш магутны!
  
  Веру будзем у лаянцы перамагаць,
  Раць ворагаѓ вядома адолеючы...
  Хоць часам нас атакуе таць,
  З намi бiцца - дурная задума!
  
  Не не верце - бабы не слабыя,
  Мужыкi ж таксама не благiя...
  Хоць часам растуць у баях труны,
  I дзяѓчынкi па снезе босыя!
  
  Не падумай дзяѓчыны не ѓ брыво,
  Прама ѓ вока засадзяць з кулямёта...
  Будзе ѓ нас светлае каханне,
  Ведаць не будзем мы ѓ баях злёту!
  
  Слава камунiзму спадары,
  Гэтай светлай, доблеснай iдэi...
  Адаб'ецца ѓ шаленстве арда,
  Толькi не нясiце ахiнею!
  
  Ролi святла рускiя байцы,
  Слаѓныя ѓ бiтвах i лаянцы...
  Хай ганарацца дзеѓкамi байцы,
  Не атрымае вораг ад рускiх данiны!
  
  У свеце будзе хутка мiлата,
  Пад пятой не будзем у дракона...
  Не прывыклi нашы хлопцы чакаць,
  I ворагу не пазбегнуць разгрому!
  
  Веру шчасце будзе на стагоддзi,
  Ведай дзяѓчынак не знайсцi вам страмчэй...
  Каб не ведалi людзi дурня,
  Мы развеем над планетай хмары!
  
  Хутка ѓ светабудове будзе святло,
  Азарыць прыемным шчасцем Лада...
  Сустрэнем мы гуляючы свiтанак,
  Нам наперад да перамогi браты трэба!
  
  Захапляе нас вялiкi лёс,
  Стане Русь магутней i прыгажэй...
  За Айчыну бiцца я хацеѓ,
  Дзеля шчасця мацi-Расii!
  
  Захапленне мы Зямлi нясем,
  Усё жадаем у iмкненне сталасцi...
  I планету ад бяды выратуем,
  Няхай святла шчасця царства!
  
  Вось якiя людзi мудрацы,
  Каб зрабiць радасць у сусвеце...
  Нешта збудавалi кавалi,
  Сваёй сiлай у лаянцы не здрадай!
  
  Няма ѓ Расii людзi не быдла,
  Нiколi не ляж пад алiгархаѓ...
  I не будзе лiшняй мiтуснi,
  Нам не трэба пастаянных ахаѓ!
  
  Бог Сварог i розум у людзей,
  Зробяць шчаслiвай светабудовай...
  Нас не пераможа павер злыдзень,
  Справа наша праца i стварэнне!
  Дзяѓчыны праспявалi вельмi выдатна, i масу вынiшчылi маджахедаѓ.
  Вось гэта прыгажунi - проста супер.
  Наташа, страляючы па байцах злой iмперыi, пiскнула:
  - I мы будзем таксама супер!
  Зоя з гэтым цалкам пагадзiлася:
  - Ды без усялякiх сумневаѓ будзем!
  Аѓгустына праспявала:
  Мы дзяѓчаты не простыя,
  З iмем Сварога...
  Ды ведай у мароз босы,
  пад абаронай бога!
  Святлана прапанавала, падмiргнуѓшы сяброѓкам:
  - Можа, праспяем?
  Наташа кiѓнула i пацвердзiла:
  - Ды праспяем!
  I дзяѓчаты заспявалi;
  Вялiкая краiна СССР,
  Якая ѓсiх страмчэй у светабудове...
  Здарылася мiльён лiчы праблем,
  Але наша справа - праца i стварэнне!
  
  Паверце вораг краiну не пераможа,
  Якая ѓсiх прыгажэй i мацней...
  Мы выставiм надзейны хутка шчыт,
  I будзем нарэшце павер разумнейшыя...
  
  Ды дзядзька Сэр вырашыѓ дапамагчы,
  Фашыстам пасля змены ѓ Рэйху ѓлады...
  I абнавiлася ѓ нацыстаѓ моц,
  Вораг хоча СССР парваць на часткi!
  
  Цяпер сур'ёзна бiцца стала нам,
  З фашыстамi што моцныя лiхiя...
  але нанясем удар пад дых ворагам,
  У славу нашай мацi Расii!
  
  Няма ведайце рускую проста не зламаць,
  Умеем, каханы адважна мы ваяваць...
  Вось уздумаѓ вермахт нас атакаваць,
  Але можа толькi абрынуцца не адцiснуцца!
  
  У Расii кожны воiн з ясляѓ,
  Дзiця цягне рукi да пiсталета...
  Хай будзе вельмi разумным чарадзей,
  Якi стварыѓ планету гэтую!
  
  Для Гiтлера на зуб не ѓзяць Маскву,
  Ён вельмi моцна атрымаѓ па лычы...
  Навошта палез на Русь ён не разумею,
  Яму слаба забiць мячом бацылу!
  
  Ды пад Масквой вораг чос атрымаѓ,
  Яму дзяѓчынкi босай пяткай далечы...
  Ты вiдаць фюрар папросту дэбiл -
  Калi паквапiѓся ѓ камунiзму далi!
  
  Вось пiянеры з песнямi iдуць,
  У атаку з барабанным iрвуцца боем...
  Хай будзе фюрару зараз капут,
  А мы пагонiм фрыцаѓ палонным строем!
  
  Хлопчык пяткай босы на гурбу,
  Без страху ѓ наступе ступае...
  Фашыстаѓ угонiць хутка ведае ѓ труну,
  А ружы расцвiтуць у прамянiстым траѓнi!
  
  I будзе хутка Гiтлеру кают,
  ён у труну ѓвойдзе. а iм пераемнiк п'яны...
  Пасадзiм хутка фюрара на крук,
  хоць часам важкi колкi пернiк!
  
  Мы створым цудоѓны рускi свет,
  У якiм будзе кiраваць Русь паверце...
  Такое скласцi не адважыѓся Шэкспiр,
  Хоць атакуюць Русь з напорам чэрцi!
  
  Жорсткi бачны Сатаны напор,
  Яму саюзнiк ранейшы дапамагае...
  Нездарма раздаецца дзевак стогн,
  Не будзе месца вiдаць хутка ѓ раi!
  
  Ды дзядзька Сэр змянiѓ маршрут,
  I танкi, самалёты шле фашыстам...
  У сваiм iмкненнi вельмi юнiць крут,
  Каб у труну ѓвагнаць пабольш камунiстаѓ!
  
  Вось стала горш, хоць i Сталiнград,
  Памяѓ ладна ѓсе бакi фашыстам...
  такi ѓзнiк нястрымны расклад,
  пад гэтым небам, безумоѓна чыстым!
  
  Ну што ж рабiць - дзеѓкам не з рукi,
  Ад фюрара арды ѓ баях хавацца...
  I не да твару дзяѓчынкам боты,
  Яны заѓсёды павер умеюць бiцца!
  
  Для дзяѓчат маразы не страшныя,
  Яны калi ваявалi пад Масквою,
  Былi амаль голыя i босы,
  Гранату кiнуѓшы голую нагою!
  
  так што ты фашыст жа хацеѓ,
  Ну думаѓ чэрцi адразу табе дапамогуць...
  I насаджвала апраметнае бязмежжа,
  А дзяѓчаты толькi з дзiкай злосцю стогнуць!
  
  Iдуць суцэль крывавыя баi,
  Дзяѓчынкам ведай на век павер не здацца...
  У нас не будуць на рахунках нулi,
  I магутны РПГ пакладзены ѓ ранцы!
  
  Ваяѓнiцы - гэта прыгажосць,
  За iх гатова бiцца сама Лада...
  У iх галубоѓ свяшчэнны чысцiня,
  Няхай будзе проста вышэйшая ѓзнагарода!
  
  Ды веру, што прыйдзе Бог Сiл Сварог,
  I мёртвыя ѓ бiтве ѓваскрэснуць...
  I затрубiць паляѓнiчы ѓ слаѓны рог,
  I выйгрышы будзе самы сумленны!
  
  Не будзе больш гора на Зямлi,
  I слёзы горкiя тады ѓсохнуць...
  Мы будзем жыць у адзiнай ведай сям'i-
  А злыя чэрцi проста здохнуць!
  
  Хлапчукi-пiянеры смела ѓ бой,
  па снезе хлопцы босыя нясуцца.
  Я веру вечна буду Русь з табой,
  Хоць часам разбiтыя стануць сподкi!
  
  Бог Iсус усё загiнулых уваскрэсiць,
  I будзе кiраваць разам з Белым Богам...
  Паднiмем на за Айчыну смела шчыт,
  Служыць Расii будзе слаѓным доѓгам!
  
  Ды чорт падступны, папросту хiтры,
  Яго цалкам зразумелыя жаданнi...
  Ён шчупальцы да Масквы зараз постэр,
  I чакаюць Айчыну злыя выпрабаваннi!
  
  Але з намi Лада i Гасподзь Пярун,
  I Ленiн, Сталiн, i наймудрэйшы Троцкi...
  Якi вiдаць войска сагнуѓ,
  А самы галоѓны салавей Высоцкi!
  
  Карацей будзе гурт святых Багоѓ,
  Мы пераможам у бiтву супостата...
  I ѓскiнем масу моцных кулакоѓ,
  На славу найвялiкшага салдата!
  
  Дзяѓчыны ѓ атаку басанож,
  Бягуць i не баяцца ведай марозу...
  Не цягнуць у бiтву iх лiчы сiлком,
  Ведай пунсовая ззяе ѓ святле ружа!
  
  Карацей сваёй Радзiме байцы,
  Бы ѓ бескарыслiвасць ганарлiвыя служыце...
  няхай ганарацца дзяды i бацькi,
  А з неба вы дарункаѓ за грош не чакайце!
  . РАЗДЗЕЛ Љ 13.
  Вайна з Кiтаем працягвалася.
  Дзяѓчынкi падцягнулi новыя, больш магутныя бамбавiкi. I Анастасiя Вядзьмакова стала абвальваць на кiтайцаѓ магутныя ѓдары авiяцыi.
  Ваяѓнiца праспявала, нацiскаючы босымi пальчыкамi ножак на кнопкi:
  Будзе людзям шчасце,
  Шчасце на стагоддзi...
  Мiкалая ѓлады -
  Сiла вялiкая!
  Акулiна Арлова, строчачы па супернiках, i выкошваючы кiтайцаѓ, агрэсiѓна праверашчала:
  - За славу iдэй камунiзму!
  Мiрабела Магнiтная пасылаючы зверху бомбы, i забiваючы кiтайцаѓ, дадала:
  - Будзе слава ѓ гэтым жыццi!
  Вось так дзяѓчынкi з паветра на паднябесную iмперыю наступаюць. I знiшчаюць доблесных салдат кiтайскага войска.
  Алёнка таксама ваюе. Лупiць дзяѓчына з аѓтамата. Выкошвае кiтайцаѓ, i пiшчыць:
  - Слава часам камунiзму!
  I босымi пальчыкамi ножак, як пашле прэзент смерцi ѓ ворага.
  Анюта страляе па кiтайцах, i вельмi трапна. Выкошвае iх i прамаѓляе са смакам:
  - Будзе радасць у сусвеце!
  I голай, круглай пяткай як падкiне гарошынку смерцi.
  I баявая Ала ваюе з дзiкiм азвярэннем. I яе мячы праводзяць млын i ссякаюць кiтайцам галовы. Дзяѓчына з лютасцю прамаѓляе, скалячы зубкi:
  - Нашай Расii мы прынясем каханне!
  I дзяѓчынка босымi пальчыкамi ножак шпурне нешта агрэсiѓнае i разбуральнае.
  Баявая Марыя зноѓ ваюе. I яе мячы такiя вострыя i вельмi забойчыя. I рэжуць плоць, нiбы распаленае жалеза алей.
  Дзяѓчына з залатымi валасамi, агрэсiѓна прамаѓляе, рассякаючы кiтайцаѓ, на часткi:
  - Русь-матухна з намi навекi!
  Б'ецца i Алiмпiяда. Вельмi буйная яна i мускулiстая дзяѓчына. Як узялася за кiтайцаѓ, i давай iх секчы, нiбы пшанiцу касой. Вось гэта дзеѓка, ну такая буйная, i агрэсiѓная.
  I таксама голай пяткай як паддасць бамбёшку. I масу супернiкаѓ зараз парве.
  А тут яшчэ i Наташка б'ецца. Дзяѓчына ѓ руках трымае агнямёт. I лупне па супернiку.
  Пайшла бруя полымя па кiтайцах. I iх цэлую сотню за раз спалiць. Вось гэта дзяѓчынка.
  А на кнопку агнямёта нацiсне пунсовым саском жаночых грудзей.
  I так гэта ѓсё вылiваецца.
  А яшчэ дзяѓчына босымi пальчыкамi ножак шпурляе агрэсiѓнай сiлы лiмонкi.
  Ваяѓнiца праспявала:
  - За Русь святую - Айчыне слава!
  Зоя таксама ваюе з дзiкай сiлай пантэры. Яе клубнiчныя соску нацiскаюць на кнопкi i выкiдваюць электрычныя разрады з аѓтамата. Пасля чаго дзяѓчына прачырыкала:
  - За нашы новыя перамогi!
  I босымi пальчыкамi ножак, кiдае нешта зусiм забойнае. Вось гэта дзяѓчына - мядовая бландынка.
  Аѓгустына змагаючыся з ворагамi, i скошваючы iх нiбы касой, пасылаючы кулю за куляй, i ѓганяючы ѓ труну, прабуркавала:
  - За вялiкiя дасягненнi!
  I босымi пальчыкамi ножак шпурнула забойны прэзент каласальнай сiлы.
  А затым дзяѓчына як нацiсне на кнопку зброi рубiнава саском грудзей, i разарве цэлы батальён непрыяцеляѓ.
  А вось i Святлана ѓ баi дзеѓка грозная. Вельмi агрэсiѓна ворагаѓ раскрыжоѓвае.
  I босымi пальчыкамi ножак вострыя, i тонкiя дыскi пасылае, у супернiкаѓ.
  I малiнавымi саскамi грудзей па ворагаѓ як урэжа, i iх капiтальна вынiшчыць. Столькi трупаѓ i знiшчаных кiтайцаѓ.
  Пасля чаго Святлана прабуркавала:
  - За Расiю i перамогу да канца!
  Вось гэта дзяѓчынкi самага вышэйшага пiлатажу. I ворагам яны ѓчынiлi фiгуральна знiшчэнне. I на iх усё сыплюць агнiстыя i электрычныя шматкi.
  Алiса i Анжалiка працуюць са снайперскiмi вiнтоѓкамi. Дзяѓчыны ледзь паспяваюць страляць i перазаражаць.
  Кiтайцаѓ вельмi ѓжо шмат. I iх так проста не перашчоѓкаць. I яны напiраюць жоѓтай, бясконцай хваляй.
  Алiса пальнула, прабiѓшы генерала i прачырыкала:
  - Колькi ж у нас працы!
  Анжалiка таксама трапна стрэлiла i пагадзiлася:
  - Вельмi шмат, але нас чакае перамога!
  I рыжая д'яблыца босымi пальчыкамi ножак запусцiла забойны падарунак смерцi.
  Алiса зноѓ стрэлiла, збiла лятальны апарат Кiтая. Дзяѓчына была настроена на тое, каб рашуча перамагаць.
  Вось у яе былi свае праблемы i комплексы.
  Алiса зноѓ стрэлiла, прычым дастаткова трапна i прабуркавала, скалячы зубкi:
  - Мы пакажам прыклад!
  I яе вочкi блiснулi маланкамi.
  Вось гэта сапраѓды дзяѓчаты разраду проста супер.
  I вось Алiса як стрэлiць i адразу трох кiтайцаѓ прабiла адна куля.
  I дзяѓчынка-бландынка босымi пальчыкамi ножак возьме i шпурне забойнай сiлы гранату знiшчэння.
  Вось гэта дзяѓчыны што разраду проста - супер.
  Аѓрора тым часам дзюбнула з гаѓбiцы. Парвала цэлы ѓзвод кiтайцаѓ i вякнула:
  - Не маю я на рахунак на свой сумневаѓ!
  I дзяѓчынка-прыгажуня ѓзяла i пунсовым саском грудзей нацiснула на кнопку. I зноѓ забойны снарад вялiкага калiбру ляцiць у ворага.
  Аѓрора ѓзяла i праспявала:
  У мяне на ворага,
  Сiла ёсць i напор...
  Але я ѓ шкуры быка -
  Вось i вестка размова!
  Яе напарнiца Агрыпiна, скалячы зубкi i круша якiя насядалi кiтайцаѓ з усмешкай выдала:
  - Гэй тарэра трымайся, Пачынаем разбег...
  
  Афрадыта дзяѓчына з залатымi валасамi i таксама ѓ бiкiнi i босая прачырыкала, скалячы зубкi:
  - Беражы сваё жыццё,
  Цар звяроѓ чалавек!
  Агрыпiна пунсовым саском сваiх поѓных грудзей нацiснула на кнопку забойнай прылады i прачырыкала:
  - Мы б'ем трапна,
  Мы б'ем трапна -
  I мэта блiзкая!
  Афрадыта гэтая дзяѓчына пiсаная прыгажуня таксама лалавым саском грудзей як нацiсне на кнопку, i дзюбне па супернiку, i аглушальна смеючыся i скалячы зубкi
  - Апошнiя сiлы,
  Апошнiя сiлы -
  Круша ѓ ворага!
  Аѓрора хiхiкнула, i саданула ѓ непрыяцеля, пры дапамозе клубнiчнага соску грудзей. А затым дадала босымi пальчыкамi ножак.
  I накiравалася ѓ палёт баявая ракета.
  Дзяѓчына прачырыкала:
  Радуюцца трыбуны,
  Радуюцца трыбуны...
  I вось атакуюць,
  Галактыку гуны!
  На самой справе гэта ѓжо выглядае смешна, да крайнасцi.
  I вось у бой iдзе танк Лiзаветы. I на iм чатыры дзяѓчыны ѓ бiкiнi. I дзяѓчынкi ваююць адчайна.
  Лiзавета пальнула па кiтайцах пры дапамозе босых пальчыкаѓ ножак i прачырыкала:
  - У iмя вялiкай Русi!
  Кацярына таксама як урэжа па ваярах паднябеснай iмперыi. Як выкасiць iх у велiзарных колькасцях, i праворкуе, скалячы зубкi:
  - Слава рускiм Багам!
  I дзяѓчынка зноѓ нацiсне босы, круглай пяткай на якiя тырчаць кнопкi. Вось гэта дзеѓкi ѓ бiкiнi. Яны скажам так - проста супермэны-самкi. Вось паспрабуй супраць такiх выстаяць. Яны валодаюць фенаменальнай, касмiчнай сiлай.
  Алена як урэжа па ваярам паднябеснай iмперыi. Возьме i пагражае па непрыяцелях. А затым пунсовым саском нацiсне на кнопку джойсцiка, i проверещит:
  - Слава камунiзму рускiх цароѓ!
  I голай пяткай ѓрэжа па непрыяцелю.
  Еѓфрасiння таксама ѓ баях крутая. I па непрыяцелю дзюбне, з вялiзным азартам.
  I выб'е масу кiтайцаѓ, i прабуркуе:
  - Слава эпосе камунiзму Багоѓ!
  I тут яна таксама лалавы сасок прыменiць. I босымi пальчыкамi ножак на кнопачкi нацiсне. I разарве масу кiтайскiх салдат.
  Вось гэта дзяѓчынкi - агрэсiѓныя ѓ iх заскокi. I чацвёрка на танку возьме i дзюбне па ворагу снарадамi.
  I ѓ iх вялiкая, фенаменальная сiла.
  Алег Рыбачэнка i Маргарыта Коршунава таксама мячамi так актыѓна i эфектыѓна працуюць, нiбы гэта прапелеры верталётаѓ.
  Хлопчык кiнуѓ босымi пальчыкамi ножак кавалачак антыматэрыi. Знiшчыѓ цэлы батальён кiтайцаѓ i прабуркаваѓ:
  - За велiч гаспадароѓ!
  Пасля чаго яго мячы правялi млын, ссякаючы галовы кiтайцам.
  Маргарыта Коршунава секла непрыяцеляѓ. Ссякала iм галовы, i скалячы зубкi прамаѓляла:
  - У славу царскага СССР!
  I зноѓ голай, круглай, дзiцячай пяткай як паддасць разбуральны падаруначак знiшчэння.
  Потым несмяротныя дзецi ѓзялi i засвiсталi. I павалiлiся аглушаныя свiстам вароны, прабiваючы чэрапа кiтайскiм салдатам.
  Маргарыта прачырыкала:
  Iдэi камунiзму,
  Круцейшы пацыфiзму!
  Вось гэта дзецi-монстры. Яны самыя крутыя i агрэсiѓныя ѓ свеце. Вось гэта дзецi-тэрмiнатары.
  Алег Рыбачэнка штабнаваѓ па ворагу, i сек мячамi. А затым возьме i дзюбне з агнямёту. I столькi кiтайцаѓ зараз згарыць. I ваяѓнiкi-дзецi на самым пiку.
  Хлопчык узяѓ i праспяваѓ:
  - Слава Расii, слава...
  Танкi кляпае дзяржава!
  I хлопчык гадоѓ дванаццацi на выгляд, узяѓ i босай пяткай паддаѓ гранату разбурэння, i масу разарваѓ кiтайскiх салдат.
  Юны ваяѓнiк быѓ поѓны сiл i энергii. I як знiшчала салдат паднябеснай iмперыi вечнае дзiця. У iм папросту фенаменальная, залiмiтавая сiла.
  Алег узяѓ i праспяваѓ:
  Ударым мацней,
  Пацягнем дружней!
  Мы адродзiм СССР,
  Пакажам свету ѓсiм прыклад!
  I хлопчык як плюне агеньчыкам, i цэлы батальён кiтайцаѓ зараз згарэѓ. I зароѓ:
  - I каб не было праблем!
  Маргарыта дасцiпна адзначыла, зразаючы непрыяцеляѓ, як лязом брытвы i прабуркавала:
  - За вялiкую Русь,
  Ты змагайся i не трусь!
  I босымi пальчыкамi ножак дзяѓчынка як запусцiць забойчую гарошынку татальнай гiбелi.
  Наташа зноѓ секла кiтайцаѓ з ашалеласцю i лютасцю.
  Столькi жоѓтых воiнаѓ завалiлася са ссечанымi галовамi.
  Вось гэта дзяѓчаты - якiя вельмi крутыя i баявыя.
  Наташка спачатку правяла прыём мячамi - матылёк-махаон. А затым узяла ѓ рукi агнямёт i як нацiсне пунсовым саском на кнопку. I нiбы фантан са спiны кiта, выкiне полымя, якая абвуглiвае кiтайцаѓ да костак.
  Дзяѓчына з блакiтнымi валасамi праспявала:
  - За Айчыну - нашу мацi!
  Зоя ѓзяла i таксама мячамi як возьме i сячэ. I босымi пальчыкамi ножак узяла, i шпурнула ляза брытвы. I замачыла масу кiтайцаѓ.
  Затым Зоя нацiснула малiнавым саском на кнопку агнямёту, i як выпалiць непрыяцеля з каласальным апломбам.
  Зоя ѓзяла i праспявала:
  Слава часу цароѓ,
  Цвiк мяцежнiку забi!
  I дзяѓчына давай цяглiцамi прэса пагульваць.
  Аѓгусцiна вельмi прыгожая баба. I яе валасы луналi па паветры, нiбы пралетарскi сцяг.
  I дзяѓчына босымi пальчыкамi ножак як возьме i кiне бумеранг знiшчэння.
  А затым узяла i рубiнава саском грудзей як падштурхнуѓ на кнопку гранатамёта.
  I прабуркавала:
  - За Айчыну цудоѓную!
  I босымi пальчыкамi ножак возьме i зноѓ шпурне нешта надзвычай забойнае.
  Святлана ѓзяла i таксама пальнула нацiснуѓшы клубнiчным саском на кнопку, ад чаго вылецела мiна. Яна апiсала дугу, i дзюбанула па кiтайскiх войсках.
  А затым дзяѓчына босымi пальчыкамi ножак узяла i шпурнула шарыкi з нiтрагiцэрынам. I разарвала масу супернiкаѓ.
  Пасля чаго праваркавала:
  - За Мацi Багоѓ Ладу!
  Вось гэта дзяѓчынкi, i яны зараз як сваiмi сiськамi на кнопкi нацiснуць, што адразу цэлы кiтайскi полк з танкамi ѓзляцеѓ разарваны ѓверх.
  Вось гэта дзяѓчынкi...
  А тут яшчэ за кiтайцаѓ узялiся лётчыцы Агата i Адала. Такiя вось баявыя i агрэсiѓныя дзяѓчынкi са стройнымi, мускулiстымi целамi, i босымi хупавымi ножкамi. Прычым абедзве прыгажунi натуральныя бландынкi i проста супер дзяѓчынкi.
  I возьме Агата i босымi пальчыкамi ножак возьме, i выпусцiць з самалёта ракету. I возьме i супернiка разнясе ва ѓрыѓкi смерцi.
  Агата дзейнiчае агрэсiѓна. I яе пунсовы саскок нацiснуѓ на кнопку. I
   Вось дзяѓчына дзюбанула i праспявала:
  Перарвалася нiтку,
  Нам пагражае злая смерць...
  Але дзеѓкам жыць -
  А супостатам памерцi!
  Адала ѓзяла i таксама дзюбнула па кiтайцах пры дапамозе босых пальчыкаѓ ножак. А потым як яе лалавы сасок нацiсне на кнопкi i паляцяць па пазiцыях ваяроѓ паднябеснай iмперыi рэактыѓныя снарады.
  Ваяѓнiца прачырыкала, круша ворагаѓ:
  - Я наймацнейшая ѓ свеце!
  Вось гэта дзяѓчыны, якiя босымi ножкамi робяць цуды.
  А вось напрыклад Юлiяна патрапiла ѓ палон. Яе скруцiлi ззаду рукi супастаты.
  I павялi басанож спачатку па траве. А затым па пяску... А пасля спецыяльна раскiдалi вогнiшча i рассыпалi па зямлi вугольчыкi. I дзяѓчына голымi падэшвамi ступала па чырвоных падпаленых камянях.
  На шчасце ѓ Юлляны ад сталага хаднi басанож агрубелi падэшвы i сталi мазолiстымi. Таму ёй гэта не так балюча. I дзяѓчына крочыць, ганарлiва ѓскiнуѓшы галаву.
  Яе тулава аголены, цяглiцы дзяѓчынкi моцныя, i толькi тоненькiя трусiкi на сцёгнах. I загарэлая, залацiста-алiѓкавая скура. А валасы доѓгiя, густыя, медна-чырвоныя.
  Бачачы што хадня басанож па вуглях не выклiкае ѓ дзяѓчынкi крыкаѓ i стогнаѓ, кiтайцы яе паднялiся на прэнг. Заламалi рукi i сталi паднiмаць угару. Спачатку яе паднялi да самай столi. Пасля адпусцiлi вяроѓку. Дзяѓчына павалiлася ѓнiз. Каля самай падлогi вяроѓка нацягнулася. Пякельны боль працяѓ дзяѓчынку ад верхавiны да босых пятак.
  Юлiяна закрычала, але тут жа сцяла губу. I сцiснула мацней зубы.
  Кiтайцы засмяялiся. I зноѓ пачалi яе паднiмаць уверх. Гэта было катаванне ѓ ѓзварушэннi.
  Юлiяна маѓчала. Толькi яе голыя, загарэлыя, мускулiстыя ножкi тузалiся i насiлiся па паветры.
  Дзяѓчынку паднялi зноѓ да самай столi. А потым адпусцiлi вяроѓку. Загарэлае, амаль шакаладнае цела дзяѓчыны павалiлася ѓнiз. Зноѓ дзiкi боль i здушаны крык прыгажунi рудай масцi.
  Каты хiхiкаюць i скаляць зубы. Вось яны такiя скажам прама стромкiя.
  А вось дзяѓчыну па сiгнале галоѓнага ката зноѓ сталi паднiмаць угару. Усё вышэй i вышэй. I вяроѓка нацягнулася.
  Па вось дзяѓчынка замерла ѓ самай столi. Потым зноѓ ужо якi раз адпусцiлi вяроѓку. I дзяѓчына павалiлася ѓнiз... I зноѓ крык адчайны прыгажунi.
  Ды гэта сапраѓды пакуты. Вiдаць трох узварушэнняѓ здалося дастаткова. I цяпер дзяѓчынцы надзелi на босыя ножкi цяжкiя, дубовыя калодкi. Мускулiстае, загарэлае цела прыгажунi нацягнулася, i мышцы праступiлi куды больш рэзка.
  Затым па сiгнале старэйшага ката сталi на крукi вешаць гiры. I цела Юльяны, голае i моцнае, стала расцягвацца мацней. I праступiѓ пот, i алiѓкавая скура заблiшчала, нiбы змазаная маслам.
  Дзяѓчына з Расii зноѓ застагнала... Але зноѓ каторы раз сцiснула мацней зубы. I пастаралася ѓтрымаць пакутлiвы стогн i вырываюцца з горла крыкi.
  Старэйшы кат з Кiтая жорстка вымавiѓ:
  - Даволi! А зараз вышмаруйце ёй пяткi i прыгатуйце жароѓню.
  Казальнiкi дасталi збан з алiѓкавым алеем. I сталi акуратна змазваць падэшвы Юльяны. Вiдаць, было мужчына прыемна мацаць босыя, хупавыя ножкi вельмi прыгожай дзяѓчыны. I гэта сапраѓды велiзарная асалода.
  Дзяѓчына праз боль у расцягнутых звязках, i вывернутых руках, i плячах, адчувала смутнае пачуццё сораму ад дакрананняѓ катаѓ.
  Але ѓ любым выпадку яна старалася не крычаць i не стагнаць.
  Кончыѓшы змазваць, босыя, ружовыя, агрубелыя, але не страцiлi хупавай формы падэшвы дзяѓчыны каты сталi складаць пад пяткам тонкiя дровы.
  Гэта традыцыйнае катаванне агнём, з падсмажваннем пятак. Вось як пiраты ѓ "Востраве скарбаѓ", хацелi юнге Джыму Хокiнсу босыя, хлапечыя пяткi. Вiдаць, гэта сапраѓды вельмi балюча.
  Вось вогнiшча склалi, i падсыпалi крыху серы каб лепш гарэла, i капнулi саляркi.
  Старэйшы кат усмiхнуѓся ... Юлiяна якой i так было балюча здрыганулася ад страху. I тут жа ѓскрыкнула ад дзiкага болю. Ды гэта i праѓда вельмi непрыемна.
  Вось катаванне паднёс паходню i запалiѓ полымя пад босымi, точанымi ножкамi прыгожай, з рудымi, пышнымi, павойнымi валасамi дзяѓчыны.
  Агонь запалаѓ на некаторай адлегласцi ад дзявочых падэшваѓ.
  Спачатку Юлiяна адчула толькi прыемнае цяпло, яна амаль увесь час ваявала босая, i яе ступнi былi вельмi жорсткiя, пакрытыя мазолiстым скарынкай.
  Але яны ѓсё роѓна жывыя. I праз некаторы час, голыя падэшвы дзяѓчынкi стала прыпякаць. Юлiяна сцiснула зубы з вялiкай сiлай. I ѓсё роѓна вырываѓся з грудзей дзяѓчынкi пакутлiвы стогн.
  Старэйшы кат загадаѓ:
  - А цяпер дадайце ёй бiзуна!
  Змагальнiк дастаѓ з кадкi з вадой лазовы прут. Спачатку махнуѓ iм па паветры. Той праляцеѓ са свiстам...
  I вось кат з усяго размаху як урэзаѓ дзяѓчынцы па спiне. Скура колеру шакаладкi цi крыху святлей, лопнула, i палiлася кроѓ.
  Старэйшы кат усклiкнуѓ:
  - Лягчэй секi! Не завалы да смерцi!
  Пакутнiк бiѓ, шырока пры гэтым расставiѓшы ногi. Удары сыпалiся.
  А двое iншых катаѓ падкладалi ѓ вогнiшча пад босымi нагамi дзяѓчынкi тонкiя, сухiя, прасякнутыя спiртам дровы. Полымя лiзала - голыя, круглыя, ружовыя, i разам з тым мазолiстыя пяткi дзяѓчынкi.
  Гэта быѓ патройны боль: расцяжка на дыбе, пуга i агонь пад босымi ножкамi дзяѓчынкi.
  Але Юлiяна сабраѓшы ѓсю сваю мужнасць прымудралася стрымаць гучныя крыкi, ад невыноснага болю. I цярпела як сапраѓдная дачка Расii i сапраѓдная гераiня.
  Каты працавалi. Адзiн сапячы лупiѓ дзяѓчыну па спiне, якая пакрывалася ранкамi i крывавiла. Потым пераносiѓ удары i на ягадзiцы дзяѓчынкi.
  Двое iншыя сачылi за вогнiшчам, каб полымя смажыла змазаныя алеем пяткi прыгажунi.
  Старэйшы катаванне падобна быѓ незадаволены. На самой справе ахвяра нават не стогне. Нiбы яе жорсткае катаванне не бярэ. А гэта ѓдар па самалюбстве катаѓ.
  Камандзiр катаванняѓ загадаѓ:
  - А цяпер i грудзi ёй вышмаруйце!
  Катам такая iдэя спадабалася. Яны капнулi сабе на далонi алiѓкавага алею. Размазалi яго па лапах, i сталi хапаць i шчыпаць дзяѓчыне аголеную грудзi.
  Юлiяна была зусiм голая, i так вiсела сабе. А ёй мацалi пунсовыя соску.
  А каты ѓхмылялiся.
  Дзяѓчыне было вельмi сорамна i агiдна ад дакрананняѓ грубых i валасатых катаѓ. I яна пачырванела ад гневу i сораму.
  А каты яе мацалi i змазвалi сiськi, прычым густа. Ад грубых дакрананняѓ мужчын, грудзi ѓ дзяѓчыны набраклi i зацвярдзела. Юлiяна закрычала:
  - Ды будзьце вы праклятыя!
  Каты ѓ адказ толькi ѓсмiхалiся i пажадлiва скалiлiся. Але вось грудзi ѓжо змазаны далей няма куды i даводзiцца свае лапы неахвотна прыбiраць.
  Пасля чаго каты паднеслi да голай грудзей дзяѓчынкi паходнi. Тыя запалалi i полымя кранула пунсовых соскай аголенай грудзей дзяѓчынкi.
  Юлiяна закрычала ад дзiкага, неапiсальнага болю.
  Але потым зноѓ страшным намаганнем волi сцiснула свае жамчужныя зубкi. I замоѓкла. Хаця дыхала цяжка.
  Цяпер каты смажылi ёй i падэшвы, i грудзi, расцягнулi цела на прэнгу, выварочваючы суставы i бiлi пугай.
  Але дзяѓчына маѓчала. Яна выяѓляла велiзарную мужнасць i гераiзм.
  Каты працавалi. Трымалi то наблiжаючы да аголеных грудзей, то выдаляючы паходню. Лупiлi пугай, па спiне i ягадзiцах, раздзiмалi агонь пад голымi падэшвамi дзяѓчынкi.
  Карацей кажучы, працавалi сумленна. Але ѓ дзяѓчыны-гераiнi воля аказалася мацнейшай, i яна магла стрымаць стогны i крыкi.
  Старэйшы кат незадаволена шчоѓкнуѓ языком i загадаѓ:
  - А цяпер вышмаруйце ёй маслам ѓлонне!
  Каты праявiлi гатоѓнасць да пакуты. I энергiчна кiнулiся мазаць аголенае ѓлонне дзяѓчынцы. Iх прагныя, лiпкiя ад алею пальца залазiлi прыгажунi памiж ног. I гэта было вельмi гiдка i жорстка.
  Юлiяна адчула ѓ сабе млоснасць, i яѓную агiду. А пальцы ѓсё лапалi i лапалi дзяѓчынцы ѓлонне, i залазiлi ѓсё глыбей i глыбей. I так гэта ѓсё аказалася гiдка.
  Юлiяна закрычала:
  - Маю душу вам не зламаць!
  Каты вышмаравалi ёй густа ѓлонне, i працягвалi мацаць памiж ног. Але старэйшы кат прыкрыкнуѓ на iх. I ён прыбралi рукi.
  I замест гэтага ѓзялi i паднеслi запаленую паходню да лона. Агонь лiзнуѓ самы адчувальны дыямент жаноцкасцi ѓ дзяѓчынкi.
  Юлiяна ѓскрыкнула i затросся. I ёй было так балюча. Так невыносна пакутлiва, што стогны вырывалiся праз моцна сцiснутыя скiвiцы дзяѓчынкi.
  I яна тузалася што ѓсё ѓзмацняла пакуты.
  Старэйшы кат загадаѓ:
  - Вы ёй яшчэ i ягадзiцы вышмаруйце.
  Каты ахвотна кiнулiся мазаць прыгожую, пругкую азадак дзяѓчынцы. Яны гэта рабiлi з энтузiязмам, i запалам. Заадно лiлi на рукi алей.
  Юльяне было i балюча i брыдка. Але агонь крыху адсунулi ад яе ѓлоння i дзяѓчыне стала лягчэй. Юлiяна сцiснула зубы, так што нават закапала ад напружання з дзясны кроѓ. I маѓчала.
  Каты змазвалi ёй ягадзiцы, што яны нават заблiшчалi.
  А потым паднеслi да iх i лону па паходнi, з гарачым полымем. I яно як запалае, i лiзне далiкатную скурку.
  Асаблiва балюча, калi паляць ѓлонне. Вось ужо ѓ пахвiны валосiкi абвуглi. I гэта так балюча i пакутлiва, i як яшчэ Юлляна такую пякельную, невыносную пакуце трывае.
  Старэйшы кат загадаѓ:
  - А цяпер б'йце ёй распаленым, сталёвым пугай!
  Прафесiянал сваёй справы дастаѓ з камiна чырвоных ад спякота прут. I стаѓ лупiць ужо распаленым жалезам па голай, загарэлай, i без таго ѓжо параненай спiне дзяѓчынкi.
  Юлiяна застагнала, i ёй было так балюча, што прытомнасць муцiлася. I ёй вельмi хацелася адключыцца i страцiць прытомнасць. Але як на зло яна ѓсведамляла сябе ѓ невыносных пакутах, i вельмi дзiка пакутавала.
  I вось яна адчувала, што вось-вось разрыецца i будзе лямантаваць ва ѓсю глотку.
  I каб хоць крыху прыглушыць пакуты дзяѓчынка заспявала;
  Дзень Перамогi, як ён быѓ ад нас далёкi,
  Як у вогнiшчы патухлым растаѓ вугольчык.
  Былi вярсты, абгарэлыя, у пыле, -
  Гэты дзень мы наблiжалi як маглi.
  Прыпеѓ:
  Гэты Дзень Перамогi
  Порахам прапах,
  Гэта свята
  З сiвiзной на скронях.
  Гэта радасць
  Са слязамi на вачах.
  Дзень Перамогi!
  Дзень Перамогi!
  Дзень Перамогi!
  Днi i ночы ля мартэнаѓскiх печаѓ
  Не стульвала наша Радзiма вачэй.
  Днi i ночы бiтву цяжкую загадай -
  Гэты дзень мы наблiжалi як маглi.
  Прыпеѓ:
  Добры дзень, мама, вярнулiся мы не ѓсе...
  Басанож бы прабегчыся па расе!
  Пол-Еѓропы пракрочылi, паѓзямлi, -
  Гэты дзень мы наблiжалi як маглi.
  . РАЗДЗЕЛ Љ 14.
  У Аѓганiстане дзяѓчыны таксама спявалi i скакалi, знiшчаючы маджахедаѓ.
  Вось так дзяѓчынкi цэлую паэму разам склалi. I вялiкае мноства талiбаѓ зараз пакасiлi. I гэта было сапраѓды iх надзвычайнае дасягненне.
  Вось гэта бабы - асаблiва калi кiдаюць падарункi смерцi босымi ножкамi.
  А вось б'ецца i Герда са сваiм экiпажам.
  Дзяѓчына страляе па супернiку пры дапамозе босых пальчыкаѓ ножак, падбiвае танк i раве:
  - Слава дзяѓчынкам-пантэрам!
  Шарлота страляе ѓслед за ёй. Падбiвае маджахеда i пiшчыць:
  - За Айчыну агульную для ѓсiх!
  Лупанула i Крысцiна, уразiла непрыяцеля i пiскнула:
  -Слава моцным хлопцам!
  Герда з iронiяй спытала:
  - А слабыя куды падзенуцца?
  Крысцiна буркнула:
  - Няхай няѓдачнiк плача -
  Зайздросцiць нягоднiк!
  Магда таксама дзюбнула па супернiку, збiла афганскую машыну i пiскнула:
  - За новыя рубяжы, без канца!
  Вось гэта дзяѓчаты, якiя таксама гераiнi, няхай i па-свойму.
  Вось сталi цiснуць талiбаѓ без усялякiх цырымонiй i сумневаѓ гусенiцамi. А што з iх возьмеш? Чартоѓкi - адно слова!
  А б'юцца Алiса i Анжалiка. Такiя прыгожыя i вельмi сэксуальныя дзяѓчыны.
  Страляюць трапна i трапляюць часта. Вось гэта ваяѓнiцы - проста супер. Што не стрэл - то проста ѓ лоб.
  Алiса пiша са снайперскай вiнтоѓкi i напявае:
  - Слаѓся родны камунiзм на стагоддзi,
  Будзе ѓ дзевак са сталi рука!
  Анжалiка, трапна страляючы, адзначыла:
  - Вядома ж будзе!
  i як шпурне босымi пальчыкамi ножак гранату.
  Алiса, ведучы агонь адзначыла:
  -Цi дакладна што нас мацней, няма нiкога?
  Рудая дзяѓчына волат Анжалiка адзначыла:
  - Я не тое, што каня -
  Слана магу на скаку спынiць!
  I як пакажа дзяѓчынка свой бiцэпс. А ён у яе нiбы гара.
  Алiса прачырыкала:
  - За ѓладу парад мы пойдзем,
  I ѓсiх ворагаѓ у пясок смецем!
  А вось i Наташа зноѓ са сваёй камандай афганцаѓ разбурае. Выкарыстоѓваюцца нават элементы магii.
  Ваяѓнiцы тут вялiкай смеласцi i адвагi. Супраць iх нiкому не выстаяць.
  Наташа праспявала, шпурнуѓшы босай ножкай прэзент смерцi:
  - Д'ябальская наша сiла!
  Зоя дала чаргу, скасiла шэраг маджахедаѓ i пiскнула:
  - За вялiкiя перамогi СССР!
  Лупанула па супернiку i Аѓгусцiна. Разнесла з базукi талiбскi танк i прапiшчала:
  - Вось будзе вечна Русь, ззяць як сонца!
  Святлана таксама па непрыяцелю, як дзюбне, пры дапамозе голай пяткi i вякне:
  - За камунiзм яшчэ пры нашым жыццi!
  Наташа, радок па ворагу праспявала:
  - Велiч рускую прызнае планета,
  Ударам мяча разбурылi фашызм...
  Нас любяць i цэняць усе нацыi свету.
  Пабудуем хутка святы камунiзм!
  Зоя пацвердзiла з песняй, строчучы па працiѓнiках:
  - Слаѓся Iмя па бацьку наша свабодна,
  Дружбы народаѓ апора на стагоддзi...
  Сiла законная, воля свабодная -
  Бо за адзiнства просты чалавек!
  Аѓгустына ѓсмiхнулася i адзначыла:
  - Просты чалавек натуральна, за адзiнства? А ѓлада?
  Святлана пунсовым саском нацiснула на кнопку базукi, уразiѓшы варожы танк i прачырыкала:
  - Улада не простае слова,
  Вышэй яна закону...
  Усё на каленi загадвае пашчу-
  Гэта ёсць улада!
  Наташа вымавiла з iронiяй:
  - Ды ѓлада жорсткая... Але мы яе самi будуем!
  Зоя з натхненнем вымавiла:
  - Слава камунiзму!
  I дзяѓчаты палаца ѓзялi i засьпявалi, складаючы на хаду;
   Слава краiне што квiтнее ѓ вышынi,
  Слава вялiкай святой Расii...
  Няма не бываць у вечнасцi цiшынi -
  Зоркi поля жэмчуг абросiць!
  
  З намi вялiкi Усявышнi Сварог,
  Сын Усемагутнага грознага Роду...
  Што ѓ бiтву гэты Воiн дапамог,
  Трэба праславiць рускага Бога!
  
  Няма ѓ дзяѓчынак сумневаѓ павер,
  Люта дзеѓкi арду атакуюць...
  Будзе разадраны шалёны звер,
  А непрыяцель атрымае ѓ нос долю!
  
  Няма не спрабуйце вы рускiх зламаць,
  Вораг не паставiць нас на каленi...
  Мы адолеем цябе злосны цяць,
  З намi вялiкi дзядуля Ленiн!
  
  Няма нiколi не паддацца ворагам,
  Дзеѓкi босыя бiлiся пад Масквою...
  Мы не пакажам слабасць i сорам,
  Сладзiмся з вялiкiм сатаною!
  
  Ды Бог скончыць бiтвы свае,
  I разнесцi арды Вермахта лiха...
  Каб не мелi ѓ вынiку нулi,
  Каб не было на могiлках цiха!
  
  Дай дзяѓчынкам вы волю байцы,
  Так што фашыстам такое задаволяць...
  Будуць ганарыцца намi бацькi,
  Нас як кароѓ супастат не падоiць!
  
  Дакладна, што хутка надыдзе вясна,
  Будуць каласы ѓ палях залацiцца...
  Веру выканацца наша мара,
  Калi давядзецца -за праѓду бiцца!
  
  Бог гэта значыць усе людзi любоѓ,
  Верная трывалая, у радасцi вечная...
  Хоць пралiваецца бурная кроѓ,
  Часта бывае дзяѓчынка бестурботная!
  
  Мы руйнуем у бiтву ворага,
  Справы нешта такое паветранае...
  Хоць над мiрамi бушуе навальнiца,
  I надыходзiць зацьменне душнае!
  
  Няма людзi будуць да труны стаяць,
  I не саступяць фашыстам нi кропелькi...
  Вы запiшыце хлапчукi ѓ сшытак,
  I натачыце для лаянкi ѓсе шабелькi!
  
  Ды праѓда, будзе без граняѓ свiтанак,
  Кожнаму радасць паверце дастанецца...
  Мы адкрывае iншы павер святло
  У высi рука ѓ дзяѓчынкi цягнецца!
  
  Зможам мы зможам такое павер,
  Тое, што, аб чым i марыць жа не смеем...
  Мы бачым ясна найсвятлейшую мэту,
  Няма нясiце байцы ахiнею!
  
  А трэба паляцiм жартам на Марс,
  Адкрыем там палi лiчы рубiнаѓ...
  I зарадзiм фашыстам прама ѓ вока,
  Параць над намi арды херувiмаѓ!
  
  Ды славiцца савецкая краiна,
  Што падарыла камунiзм народам...
  Яна на векi Родам нам дадзена -
  За Радзiму, за шчасце, за свабоду!
  
  У Расii кожны воiн з ясляѓ,
  Немаѓля цягне ручку да пiсталета...
  Таму ты трапяцi злыдзень,
  Мы заклiкаем ката на адказ!
  
  Ды наша будзе дружная сям'я,
  Што камунiзм пабудуе ѓ светабудовы...
  Мы станем ведайце верныя сябры,
  А нашай справай - стане стварэнне!
  
  Бо камунiзм навечна Родам дадзены,
  Каб у шчасцi былi дарослыя i дзецi...
  Яшчэ чытае хлопчык па складах,
  Але полымя дэмiурга ѓ вачах свецiць!
  
  Хай будзе радасць людзям назаѓжды,
  Што разам б'юцца за справы Сварога...
  Убачым хутка Волгi берага,
  I будзем мы ѓ ганаровым месцы Бога!
  
  Ды Русь ворагам Айчыны не зламаць,
  Яна мацней будзе нават сталi...
  Расiя ты родная дзецям мацi,
  А наш бацька паверце мудры Сталiн!
  
  Няма для Айчыны павер перашкод,
  Яно iдзе наперад без прыпынку...
  Атрымае кароль пекла хутка мацюк,
  Хоць у яго ѓ руках татуiроѓкi!
  
  За Радзiму мы сэрца аддамо,
  Паднiмемся ѓсiх гор паверце вышэй...
  У нас дзяѓчынак вельмi шмат сiл,
  Часам нават зносiць дахi!
  
  За Русь падпiску таксама хлопчык даѓ,
  Сказаѓ, што будзе люта ваяваць...
  А яго вачах блiскучы метал,
  I РПГ схаваны моцна ѓ ранцы!
  
  Так што не будзем дурня валяць,
  А лепш усё сцяною дружна ѓстанем...
  Iспыты здаючы толькi на пяць,
  Каб кiраваѓ Авель, а не злосны Каiн!
  
  Карацей будзе шчасце для людзей,
  I ѓлада Сварога над святым светам...
  Фашыстаѓ ты гуляючы разбi,
  Няхай будзе Лада шчасцем i кумiрам!
  Дзяѓчаты праспявалi цудоѓную песеньку. I пасля чаго разрагаталiся. Ну i зубкi ѓ iх нiбы жэмчуг.
  Алёнка таксама змагаецца з маджахедамi.
  I дзяѓчына дэманструе ѓзровень - проста супер.
  I босымi пальчыкамi ножак шпурляе забойнай сiлы гранаты.
  I пры гэтым прыгажуня яшчэ пiша з кулямётаѓ.
  Бландынка напявае:
  - Катастрофы, катаклiзмы...
  Нiбы мы не ведаем Бога!
  I тэатр гэтага жыцця -
  Угонiць у труну дзяѓчат да тэрмiну!
  Анюта прабуркавала, выскалiѓшы зубкi:
  - За СССР!
  I кiне босымi пальчыкамi ножак чарговы падарунак анiгiляцыi.
  Вось i Ала ваюе з вялiкай лютасцю. Такая яна дзяѓчына рэальна баявая. I голай пяткай падкiне забойны прэзент смерцi.
  I прараве:
  - За камунiзм найсвяцейшага ѓзроѓню!
  Пасля чаго дзяѓчына пакажа мову.
  Марыя таксама змагаецца з вялiкай роспаччу. I б'ецца нiбы сапраѓдны волат у спаднiцы i бiкiнi. I яе голыя ножкi зноѓ кiдаюць прэзент анiгiляцыi.
  Марыя прабуркавала:
  - Слава часам камунiзму!
  Алiмпiяда пра булькала, выскалiѓшы тварык, i голымi падэшвамi паслаѓшы гасцiнец смерцi:
  - Нашым часам камунiзму слава!
  Маруся адзначыла, скошваючы афганцаѓ, i правiшчаѓшы:
  - За Русь i свабоду слава!
  Матрона, скасiѓшы чарговую шэраг, вякнула:
  - За перамогi на святой вайне!
  I таксама як гаркне...
  Дзяѓчаты хорам праспявалi, складаючы на хаду:
  Вышэй зорак мы ѓзляцiм над планетай,
  Будзе яркае сонца свяцiць...
  Гераiзм камсамолак апеты,
  Ператварае паляѓнiчага ѓ дзiчыну!
  
  Стане час лiхi,
  Дзе зiхацiць над мiрам навальнiца...
  Яблычак жа цвiце налiѓное,
  Надыходзiць, вядома, вясна!
  
  Будзе эра павер камунiзму,
  Дзе кожны чалавек дэмiург.
  Змыем з аблiчча пляма мы фашызму,
  Калi трэба знiкнуць i плуг!
  
  Стануць рускiя багi над светам,
  Прынясуць людзям радасць i смех...
  мы памажам валосiкi мiтрам,
  Каб быѓ у слаѓнай справе поспех!
  
  Ды Расiя краiна сусветная,
  Камунiзму святая краiна...
  Пабегла дзяѓчынка босая,
  Яна Родам у нявесты дадзена!
  
  Ды любiце прыгажунi Расiю,
  Што стварыла з каменя метал...
  Стануць людзi паверце шчаслiвей,
  Няхай з неба i льецца напалм!
  
  Не шукайце вы шчасця без Роду,
  Ён падорыць навечна каханне...
  Пад пятою ѓ бiтву Сварога,
  Пралiваецца катаѓ кроѓ!
  
  Няма выдатней краiны волатаѓ,
  У ёй ёсць эльфы i гномы ѓ страi...
  Мы навекi з Айчынай адзiныя,
  Пераможам у любым ведайце баi!
  
  Дык чаго чалавек такi сумны,
  Ты ж сiлу Сварога спазнаѓ...
  Выклiкаюць прыстойныя пачуццi,
  Наша Лада кахання iдэал!
  
  Стане лепш сусвету паверце-
  Калi правiць пачне камунiзм...
  Мы Сварога шчаслiвыя дзецi -
  Размятаем на кваркi фашызм!
  
  Хутка стане Зямля прамянiстай,
  Хутка будзе вялiкi поспех...
  А Ярыла ѓзыдзе сонцам слаѓны,
  i надорыць ззяннем усiх!
  
  За Айчыну вып'ем хлопцы,
  Каб вечна Русi квiтнець...
  Каб была бясконцай заробак -
  Аб якой не сорамна марыць!
  
  Няхай паднiмецца Русь над сусветам,
  i пакажа ѓсiм Божы ашчэнт...
  Сваёй сiлай у бiтвах нятленнай,
  Мы раскрыем хiтры ашуканства!
  
  Хутка сонца засвяцiць па ярчэй,
  Стане космас, як унутраны двор...
  Дык палiце вогнiшча вы па гарачынi,
  Навастрыце са сталi сякеру!
  
  I тады з песняй Лады вялiкай,
  Што нарадзiла магутных Багоѓ...
  Мы здолеем ссекчы племя дзiкiх,
  Праваслаѓных з мячамi сыноѓ!
  I гэтыя ваяѓнiцы як засмяюцца...
  I голымi пяткамi сiнхронна падкiнуць забойныя прэзенты смерцi!
  Вось гэта дзяѓчынкi, асаблiва калi ѓзялi ѓ рукi агнямёты i нацiснулi на кнопкi пунсовымi саскамi. I паслалi ѓ супернiка агнiстыя, вельмi пякучыя бруi, ад якiх усё атачала.
  Дзяѓчына хорам гарлапанiлi:
  Велiч рускiх прызнае планета,
  Ударам мяча разбурылi фашызм...
  Нас любяць i шануюць усе нацыi свету,
  Iдзе народ усiх краiнай у камунiзм!
  Алёнка дзюбнула з базукi, нацiснуѓшы на кнопку пунсовым саском. I вылецiць забойны прэзент смерцi i разарве маджахедаѓ.
  Дзяѓчына праспявала:
  Сталiна, Сталiна, мы хочам Сталiна,
  Каб зламаць нас не змаглi...
  Устань гаспадар з Зямлi...
  Анюта шпурнула босымi пальчыкамi ножак гранату. Затым нацiснула на кнопку рубiнава саском i прачырыкала:
  Сталiн, Сталiна, дзяѓчаты стамiлiся,
  Стогн iдзе па ѓсёй зямлi...
  Дзе ж ты гаспадар, дзе...
  Дзе ж ты дзе!
  Рудая Ала, лупячы па супернiку, прабуркавала, скалячы зубкi:
  - Дзе ж ты дзе!
  I таксама яе голая пятка як падкiне прэзент анiгiляцыi. А з клубнiчнага соску вылецiць маланка.
  I дзюбне па маджахедах. Вось гэта дзяѓчынкi - проста суперклас!
  Марыя дзяѓчына з залатымi валасамi, таксама дзюбнула з усёй лютасцю босымi пальчыкамi ножак.
  I дасць чаргу па талiбах. I зноѓ нацiсне малiнавым саском. I дзяѓчынка вельмi крутая.
  I прачырыкала:
  - За камунiзм!
  Алiмпiяда агрэсiѓна ѓздзейнiчае на непрыяцеля. I босымi пальчыкамi ножак як запусцiць бумеранг.
  I зрэжа галовы маджахедам. Пасля чаго як заспявае:
  - За вялiкi камунiзм,
  Толькi ѓверх, нi кроку ѓнiз!
  Маруся таксама як па маджахедах ѓрэжа i праспявае:
  - Славься Бог Сварог,
  Усiх талiбаѓ у рог!
  I яе босыя пальчыкi ножак шпурнулi ѓ непрыяцеля лiмонку. А затым яна сваiм пунсовым саском, як прыпалiць супернiка.
  Матрона пiша па ворагу, i таксама яе голая пятка як у расход непрыяцеля пусцiць.
  I дзяѓчына прараве:
  - А не то я залаю, а не то я заваю,
  А то я каго-небудзь з'ем!
  Алёнка ѓзяла шасцiствольны мiнамёт. Падняла яго разам з Анютай. I як возьме i дзюбне, па маджахедах. Дзяѓчынкi нават босымi пяткамi заехалi ѓ зямлю ад аддачы.
  I прачырыкалi:
  Сталiн - гэта слава баявая,
  Сталiн нашага юнацтва палёт...
  З песнямi змагаючыся i перамагаючы,
  Дзеѓка басанож у Эдэм iдзе!
  Вось тут дзяѓчынкi вядома ж трэба аддаць iм належнае. Як лупнуць, то цэлы батальна маджахедаѓ зносяць.
  Альбiна i Альвiна давай лупiць па непрыяцелю ракетамi з паветра. I закручваць iх спiраллю.
  Альбiна нацiснула голай пяткай на педаль, i прачырыкала:
  - За Айчыну, нашу мацi!
  I затым пунсовым саском як нацiсне на кнопку.
  Альвiна таксама дзейнiчае вельмi агрэсiѓна. I босымi пальчыкамi ножак пасылае ѓ супернiка ракеты. I лалавымi саскамi на кнопкi душыць. I робiць гэта ва ѓзмоцненым рэжыме.
  Альвiна праспявала:
  - У нашай спрэчцы выйграць нельга,
  Дыктатуру веру хутка скiнем...
  Пераможам дракона мы дажджу,
  Будзе вораг у бiтвах адпрэчаны!
  Вось гэта дзеѓкi - проста супер i вышэйшы клас!
  Вось гэта дзяѓчынкi-лётчыцы. Змагаюцца басанож i ѓ бiкiнi. А навошта дзяѓчынкам адзенне? Яна iм толькi перашкаджае!
  Альбiна прачырыкала:
  Пра гэта дзяѓчыне босы,
  Не забудуся нiколi...
  Яна з цяжкаю касою,
  I нiбы яркая зорка!
  I зноѓ прыгажуня так i нацiсне голай, круглай пяткай.
  Такую дзяѓчыну i сапраѓды нiякi чорт не возьме. Вось яна такая прыгажуня.
  I абедзве бландынкi як заспяваюць:
  - За Радзiму змагайся i мацуйся,
  Тады пабудуеш у сусвеце рай!
  Вось гэта дзяѓчынкi - самы вышэйшы клас. Яны мабыць з'яѓляюцца прадуктам класа супер.
  А вось Лiзавета як дзюбне па супернiку, з забойнай сiлай. I разнясе яго на шматкi.
  I яе танк так працуе. Разварочвае вежу i б'е забойным снарадам.
  Кацярына як нацiсне голай пяткай на рычаг i вякне:
  - Я самая грозная ѓ свеце!
  Алена таксама на кнопку нацiсне пунсовым саском грудзей i праверыць:
  - На славу камунiзму!
  Еѓфрасiння прапiшчала:
  - За вялiкiя дасягненнi.
  Вось гэта сапраѓды дзеѓкi што трэба. I столькi ѓ iх тэмпераменту.
  I так едзе i страляе. I кулямёты страчаць па ворагу. Дык такую машыну так папросту не спынiш.
  Лiзавета прашыпела:
  - А вакол як на парад,
  Маджахеда скiнем у пекла!
  I зноѓ ляцiць пасланы нацiскам клубнiчнага саска снарад. Вось гэта дзяѓчыны - самага суперкласа!
  Анжалiка i Алiса таксама са снайперскiх вiнтовак працуюць.
  Алiса збiвае самалёт. Затым босымi пальчыкамi сваёй хупавай, загарэлай ножкi кiдае гранату i пiшчыць:
  - За Расiю i свабоду да канца!
  Анжалiка таксама прабiла адной куляй, трох маджахедаѓ i пра булькала.
  - Афiцэры, Расiяне....
  I яе голая пятка як падкiне забойны прэзент смерцi.
  Алiса працягваючы весцi агонь, узяла i выдала, уразiѓшы супернiка на матацыкле:
  - Няхай свабода заззяе....
  I яе босыя пальчыкi ножак, як запусцяць татальнае разбурэнне.
  Анжалiка таксама возьме i пальне з доѓгага ствала выпусцiѓшы падаруначак смерцi i праарэ:
  - Прымушаючы ва ѓнiсон стукаць сэрца!
  Вось гэта дзяѓчаты - найвышэйшы клас i супер!
  Алег Рыбачэнка i Маргарыта Коршунава як возьмуць i таксама мячамi па маджахедах рубануць.
  А затым хлопчык i дзяѓчынка сталi свiстаць. I аглушаныя вароны пасыпалiся на галовы талiбам. Вось гэтае знiшчэнне пайшло татальнае.
  I дзецi хорам праспявалi:
  Будзем мы бiцца ѓ Аѓганiстане,
  Злосных талiбаѓ павер пераможам...
  Нешта плыве ѓ дыму тумане,
  I ведай над намi парыць херувiм!
  . РАЗДЗЕЛ Љ 15.
  А ѓ Кiтаi iшла вялiкая вайна...
  Наташа i яе каманда адбiвалi атаку незлiчонай армii паднябеснай iмперыi. Адважна пёрлi кiтайцы - нацыя воiнаѓ.
  I дзяѓчынкi штабнавалi па iх з кулямётаѓ. I лiтаральна скошвалi цэлыя шэрагi.
  Наташа, ведучы агонь з аѓтамата i шпурнуѓшы босай, дакладны, загарэлай ножкай гранату, праспявала:
  - За вялiкi камунiзм,
  Ты страляй не станавiся!
  Зоя таксама лупанула чарга. Затым секанула мячамi, збiваючы кiтайскiя галовы i пiскнула:
  - За новы рубеж!
  I босыя пальчыкi ножак, зноѓ запусцiлi, нешта забойнае.
  А затым дзяѓчына пунсовым саском нацiсне на кнопку базукi.
  Аѓгусцiна як дзюбне з гранатамёта. I таксама прывяла спускавы кручок рубiнава саском.
  Дзяѓчына ѓзяла i голай пяткай падкiнула гранату. I разарвала масу кiтайцаѓ.
  I потым праспявала:
  Космасу прасторы,
  Смерцi покрыва...
  Мы раѓняем горы -
  Драпежна засмактала!
  I Аѓгусцiна аблiзнула вусны, успомнiѓшы як яна энергiчна працуе мовай, дзеля задавальнення i смаку.
  Святлана ѓзяла i дзяѓбуць з рэактыѓнай пускавы ѓстаноѓкi нацiснуѓшы клубнiчным саском на кнопку. I гэта было так здорава...
  I дзяѓчынкi прабуркавала:
  - За вялiкi царскi камунiзм!
  Пасля чаго чатыры дзяѓчыны як дружна плюнуць ... Тысяча кiтайскi салдат была збiтая ад страсення з ног.
  Вось гэта дзеѓкi - вышэйшы пiлатаж.
  Наташа ѓзяла i прачырыкала, а за ёй заспявалi хорам усе астатнiя дзяѓчаты;
  Русь вялiкая краiна,
  Камунiзму вышэйшай пробы,
  Лада Родам нам дадзена,
  Сячэ меч клiнком Сварога!
  
  Мы дзяѓчынкi наперадзе,
  Атакуюць камсамолкi...
  I iншага няма шляху,
  Галасок гуляе звонкi!
  
  Супостатаѓ пераможам,
  Дзеля матухны-Расii...
  Бо над намi херувiм,
  Белы Бог прыйдзе месiя!
  
  Стварэнне ѓ краiне,
  Нашай будзе вышэй за сонца...
  Бо народ па ѓсёй Зямлi,
  За свабоду адважна б'ецца!
  
  Радзiма ты наша мацi,
  Найвялiкшая Расiя,
  Воѓк спрабаваѓ разарваць-
  Сталi дзяѓчыны прыгажэй!
  
  Можа зрабiць мы такой,
  Усё сюрпрыз суцэль вясёлы...
  Урэжа босаю нагой,
  Дзеѓка з сiлай камсамола!
  
  Не загубiць Чорны Бог,
  Ён жа таксама Сын ведай Рода...
  I яго ёсць пест Сварог,
  Пераможам лiчы з парога!
  
  Дзеѓкi кахаюць басанож,
  Па сумётах адважна iмчацца...
  Не зловiш лань сiлком,
  РПГ мы носiм у ранцы!
  
  Калi дзяѓчына кахаючы,
  Спакусiла хiтра хлопца...
  Гэта рабiла жартам,
  Не паслаць яго на псарню!
  
  Белых Бог - вялiкi Бог,
  Стварэнне ѓ светабудовы...
  I цмок зараз здох,
  Будзе новае стварэнне!
  
  Русь вялiкая краiна,
  У ёй дзяѓчынкi заѓсёды босыя...
  Атакуе Сатана,
  I дзяѓчынак бачныя косы!
  
  Ну, а вечны Бог Сварог,
  Што тварыѓ перад Родам Зямлю...
  Зможа ѓсiх сагнуць ураз у рог,
  Дзеля новых пакаленняѓ!
  
  Правадыр Вялiкi Iсус,
  Таксама Сын паверце Рода...
  Выкiнем вядома туз,
  Будзе класнае надвор'е!
  
  А затым пойдзе гульня,
  Той якой няма страмчэй...
  Мы такiя фраеры,
  Разагналi проста хмары!
  
  Бог наш Усемагутны Род,
  Зробiць планету яркiм...
  Дасць нам усiм здароѓя ѓ доѓг,
  Каб атрымалася саладзей!
  
  Дзеля Госпада-Хрыста,
  Мы ѓсе мiлi адкруцiм...
  Багародзiца чыстая,
  Авель жывы - зрынуты Каiн!
  
  Вось надышоѓ вясёлы дзень,
  Стаѓ Гасподзь сусвету генiй...
  I аброс травою пень,
  Дзеля святла пакаленняѓ!
  
  Вось дзяѓчынкi басанож,
  Зноѓ хутка пабеглi...
  У iх грудзей не сiлiкон,
  Камунiзму бачныя далечы!
  
  Захацелася дзеѓкам ведай,
  Усiх мужчын збiць нагамi...
  Каб быѓ з жанчына рай,
  Не тапталi ботамi!
  
  Ну карацей ужо канец,
  Будзе хутка супостатам...
  У прыгажунi юнак,
  Атакуюць ведай салдаты!
  
  Вось калi скончаны бой,
  I Сварог мячы паднiме...
  Буду Род навек з табой,
  Дзеля матухны Расii!
  Вось так дзяѓчынкi гэтых кiтайцаѓ i нiшчаць, i спяваюць.
  А вось яшчэ i Сталенiда ѓ баi i размахвае мячамi. I яе грудзей прыстаѓлены спецыяльныя з магii батарэйкi якi вывяргаюць маланкi. I па кiтайцах як дзяѓбуць.
  Сталенiда ѓзяла i праспявала:
  - Маланка, маланка, маланка,
  Наша родная, босая сям'я!
  Веранiка ж з гранатамёта стукне вось гэта баба - вышэйшы клас.
  А язык у яе такi доѓгi.
  Прычым пры стральбе з гранатамёта дзяѓчына нацiскае пунсовым саском на кнопку. Вось гэта крута i выдатна.
  Веранiка ѓзяла i праспявала:
  - Я самая крутая дзеѓка ѓ свеце,
  А двойчы два зусiм не чатыры!
  I голай пяткай дзяѓчынка як возьме i паддасць гранату. Вось яна якая баявая.
  Вiкторыя таксама разбурае ворагаѓ. I яе соску рубiнаѓ пры справе. I яе босыя пальчыкi ножак, як прыменяць нешта зусiм разбуральнае, што ворагаѓ лiтаральна знiшчае.
  Вiкторыя ѓзяла i заспявала:
  Я вас зарэжу, усiх перарэжу,
  Я вас зарэжу! Я вас зарэжу!
  I вось яе голая пятка ѓзяла i паддала па ворагам. Вось гэта дзяѓчаты-прыгажунi.
  А вось з неба Анастасiя Ведзьмакова наносiць поѓнае ѓдар. Таксама дзеѓкi ѓ адным бiкiнi i вiскоча ад задавальнення.
  Пры гэтым прыгажуня тузаецца i зноѓ напявае:
  Усё вышэй i вышэй, i вышэй,
  Iмклiвы ѓзлёт нашых птушак...
  I ѓ кожным прапелеры дыхае-
  Спакой нашых меж!
  I вось гэтая ведзьма паветра як возьме i пунсовым, нiбы пераспелая трускаѓка саском нацiсне на кнопку. I адразу тузiн ракет як лупанет па кiтайцах.
  Анастасiя ѓзяла i прачырыкала:
  - Усiх разнясём з усёй сiлай!
  Акулiна Арлова зноѓ у баi. I такая яна класная прыгажуня. I яе ножкi босыя, хупавыя, загарэлыя i такiя панадлiвыя душаць на педалi сыплюць на супостата бомбы.
  Вось гэта дзяѓчынкi з валасамi колеру сусальнага золата.
  А Настасся Ведзьмакова - рудая i нiбы полымя.
  А Мiрабела Магнiтная мае валасы таксама нiбы вясновыя дзьмухаѓцы.
  I таксама як возьме i ѓрэжа, нацiснуѓшы саском якiя зiхацiць нiбы лал. Вось гэта дзяѓчына - само разбурэнне.
  I вось яна ѓзяла i па непрыяцелю выпусцiла цэлую хмару атрутных iголак. Нацiснула босымi пальчыкамi ножак на кнопкi вывяргаючы прэзенты смерцi.
  Пасля чаго пра булькала:
  - Я наймацнейшая ѓ свеце,
  Крушу супостатаѓ у эфiры!
  I дзяѓчына як ашчэрыць свае жамчужныя зубкi. Вось гэта сапраѓды ѓ дзяѓчынкi вышэйшы пiлатаж, i валасы зiхацяць як купалы Праваслаѓных цэркваѓ.
  I яна, напрыклад, можа i нешта больш вычварнае вывярнуць.
  А Анастасiя Вядзьмакова ѓзяла i выкарыстоѓваючы босыя пальчыкi ножак, адправiла па супернiку цэлы кубiк атрутнага шкла. Ён як iрване, i ѓвап'ецца незлiчоныя целы кiтайцаѓ. I разарве iх на дробныя кавалачкi.
  Рудая ваяѓнiца праспявала:
  - Забойства, забойства халтурыт бязбожна,
  I ноччу, i днём усё роѓна!
  I зноѓ па ворагах з самалётаѓ такое забойнае i разбуральна возьме i ѓрэжа.
  I дзяѓчаты з паветра паказваюць пякельныя замарочкi i вышэйшае звяно разбурэння.
  Алег Рыбачэнка гэты вечна юны пападанец, падобны на хлопчыка гадоѓ дванаццацi як возьме i засвiшча.
  Вароны, атрымаѓшы сардэчны прыступ, страчваюць прытомнасць i аказваюцца ѓ завале. Iх вострыя галовы прабiваюць чэрапа кiтайцам. Вось гэта сапраѓды жорсткi бой.
  Хлопчык робiць мячамi прыём - казырная дама i ѓ дзясятка кiтайцаѓ зараз зляцелi галовы.
  Алег Рыбачэнка, рассякаючы ворагаѓ напалову, i кiдаючы босымi пальчыкамi дзiцячых ножак гарошынкi знiшчэння, пiшчыць:
  - Слава часам камунiзму,
  Вынiшчым ярмо пацыфiзму!
  Маргарыта Каршунова, правядучы мячы прыём трэфавы туз, ссекла галовы i прачырыкала:
  - Слава рускiм Багам!
  I босыя ножкi дзяѓчынкi, узялi i шпурнулi ѓ непрыяцеля гарошынку разбурэння i знiшчэння.
  I Маргарыта ѓзяла i праспявала:
  - За камунiзм вялiкi,
  Спынiм навалу дзiкi!
  Вось гэта дзяѓчынка каласальнага ѓзроѓню.
  I ваяѓнiцы таксама насядаюць.
  Алёнка як размахалася мячамi. I сячэ. А затым возьме чэпкiмi пальчыкамi за дзяржальню гранаты. I як па ворагу шпурне. I вялiкая колькасць кiтайцаѓ парве.
  Алёнка ѓзяла i праспявала:
  Бой iдзе святы i правы,
  Дзеѓкi босыя ѓ цемры.
  Светлы бой не дзеля славы -
  Дзеля жыцця на Зямлi!
  I дзяѓчынка як засмяецца.
  Анюта таксама супернiкаѓ з велiзарным азартам знiшчае. I вось яе грудзi агалiлiся. I ѓзяла i пунсовым саском як нацiсне на кнопку джойсцiка.
  I вось паляцi ѓ непрыяцеля мiны.
  Вось так выпростваюцца з ворагамi дзяѓчыны. А яны такiя босыя, такiя сэксуальныя i моцныя.
  Анюта ѓзяла i праспявала:
  - Дзякуй Богу Iсусу,
  Чалавецтва сваёй крывёю выратаваѓ...
  Не паддайцеся людзi вы спакусе,
  Даѓ святы людзям свой наказ!
  Рудая, баявая Ала агрэсiѓна адзначыла:
  - Бог - гэта ѓсяго толькi iлюзiя!
  Пасля чаго ѓзяла i рубiнава саском нацiснула на пускавы кручок. I як ад гэтага выкiнулася апантанае полымя.
  Ала адзначыла, скалячы зубкi i напяваючы:
  - Без Бога шчаслiвай,
  Суцэль можна стаць...
  Вазьмiце мужчыну -
  Багацей у ложак!
  I так пасля гэтага пасажу д'ялiца рудай масцi засмяецца.
  Ды гэта дзяѓчына, якая здольная на ѓсё. I вельмi любiць мужчын. I асаблiва ёй да спадобы працаваць мовай. Яна так усё гэта любiць.
  Марыя таксама з войскам Кiтая ваюе. I робiць гэта з вялiкай лютасцю.
  Дзяѓчына з валасамi колеру сусальнага золата, узяла i пальнула з пiсталетаѓ-кулямётаѓ атрутнымi iголкамi.
  Зрэзала масу кiтайцаѓ i прапiшчала:
  - Белыя конi, белыя конi,
  Нас не дагоняць! Нас не дагоняць!
  I вось Марыя ѓзяла i босымi пальчыкамi ножак запусцiла забойны прэзент разбурэння.
  А пасля выдала:
  - Д'ябал тут,
  Д'ябал там...
  Жыццё i смерць-
  Суцэльны падман!
  Алiмпiяда, строчачы па кiтайцах, адзначыла:
  - А што ёсць iсцiна?
  I таксама ѓзяла i моцнымi, голымi нагамi падкiнула бочку з узрыѓчаткай.
  Тая пакацiлася i iрванула. I цэлы батальна паднябеснай iмперыi падляцеѓ высока ѓ неба.
  Алiмпiяда ѓзяла i лупанула зноѓ. I таксама выкарыстоѓвала пры гэтым пунсовы, як буйная трускаѓка сасок.
  I ваяѓнiца праспявала:
  Мне б у неба, мне б у неба!
  Басанож i шмат снегу!
  Алёнка адзначыла са смяшком:
  - Д'ябал, д'ябал, д'ябал выратуй,
  Нехта, нехта вiрус прынёс....
  Дай нам, дай нам у рукi мячы,
  Не дапаможа нават Хрыстос!
  Алiмпiяда ѓзяла ѓ рукi шланг i з яго паслала струмень пенiстага бензiну. Ён успыхнуѓ нiбы агнямёт. I вось бруя полымя як абрынецца на кiтайцаѓ. I давай iх спальваць.
  I Алiмпiяда праспявала:
  - Што за стваральнiк,
  Рай цi пекла...
  Усiх забiвае -
  Твой яд!
  I ваяѓнiца ѓзяла i пякельнымi вачыма падмiргнула. Намякаючы на эпiдэмiю каранавiруса ѓ дваццаць першым стагоддзi. I гэтая пякельная эпiдэмiя ѓсiх задзяѓблi. I паѓстала пытанне: навошта Богу гэта трэба?
  Але зараз iншыя часы i дзяѓчынкi проста ваююць з кiтайцамi.
  Маруся вось узяла ѓ рукi магутную гранату, адштурхнулася сваiмi голымi, мускулiстымi ножкамi i прабуркавала:
  - За касмiчныя перамены!
  Матрона падхапiла, скалячы зубкi, i шпурляючы нешта вялiкай i вельмi разбуральнай сiлы:
  - Перамен - патрабуюць нашы сэрцы,
  Перамен - патрабуюць нашы вочы!
  Алёнка, ведучы агонь па кiтайцах i шпурляючы босымi ножкамi гранаты падхапiла з вялiзным азартам:
  - У нашым смеху i нашых слязах,
  I пульсацыi вен!
  Перамен, мы чакаем перамен!
  Анюта агрэсiѓна адзначыла, скошваючы супернiкаѓ, i нацiснуѓшы клубнiчным саском грудзей на кнопку:
  - Уся краiна перабудовай объята,
  У нашай краiне - расшчапляецца атам!
  Рудая Ала круша непрыяцеля, пры дапамозе босых пальчыкаѓ ножак, i саскоѓ зiготкi як рубiны, падтрымала парыѓ:
  Ведай пульсацыя сэрца i вен,
  Слёзы нашых дзяцей-мацi....
  Марыя дзюбнула ѓ супернiка, чымсьцi вельмi забойным i дадала, выскалiѓшы зубкi:
  - Кажуць мы жадаем змен,
  Скiне ярмо дракона ланцугоѓ!
  Алiмпiяда энергiчна пацвердзiла. Дзяѓчыны пры гэтым узяла i босымi падэшвамi адштурхнула бомбу з узрывацелем, якая праляцела ѓ паветры i правiшчала:
  - Iгу дракона канец!
  I вось дзяѓчынкi зноѓ у рызыцы i баявым трансе.
  Алiмпiяда, радок па ворагах з кулямёта, якi выпускаѓ прэзенты вялiкiх калiбраѓ, адзначыла:
  -Ад злога дракона,
  Род Зямлю выбавiѓ...
  I цень небасхiлу-
  Ён людзям пакiнуѓ!
  Алёнка агрэсiѓна заявiла, жорстка разбураючы ворагаѓ, з агрэсiѓнымi замашкамi:
  - Я стану абсалютнай чэмпiёнкай свету,
  I прыгну проста ѓ Цiхi акiян!
  Вось гэта дзяѓчынкi са сваiмi пякельнымi працэсарамi.
  I босыя ножкi прыгажунь, кiдаюць нешта надзвычай агрэсiѓнае, якое вядзе да смерцi.
  Анюта заѓважыла, нацiснуѓшы пунсовым саском на кнопку мiнамёта, i разбурала кiтайцаѓ i раве:
  - За вялiкiя памеры, што ёсць у мужчын!
  Вось гэта дзяѓчаты вельмi прыгожыя i разумеюць, што значыць моцныя мужчыны. З iмi весела i дадаецца энергiя.
  Алёнка вельмi прыгожа дзейнiчае, i наносiць зруйнавальныя ѓдары сваiмi босымi ножкамi.
  I ляцяць зноѓ з вялiкай сiлай гранаты.
  Ваяѓнiцы дзяруцца. А з боку праязджае агнямётны танк. Ён выпускае струмень апантанага агню. Яна палае, i ѓсiх мёртва спальвае. I льюцца рэкi нiбы вывяргаецца полымя з вулкана.
  Прайшоѓ вялiкi танк. I пакiнуѓ пасля сябе масу абвугленых трупаѓ.
  Баявая Ала ѓзяла i прасвiстала:
  - Весела, весела, сустрэнем новы год!
  Пасля чаго яе босая, хупавая ножка зноѓ шпурнула прэзент смерцi каласальнай, разбуральнай сiлы. I разарвала масу кiтайцаѓ.
  Над дзяѓчынкамi праляцелi самалёты Альбiны i Альвiны. Гэтыя дзяѓчыны сталi лупiць па ваярах паднябеснай iмперыi ракетамi.
  Альбiна нацiснула пунсовым саском грудзей на кнопку. Знесла скiнутай бомбай цэлы кiтайскi батальён i прачырыкала:
  - Я самая крутая баба ѓ свеце!
  Альвiна таксама па ворагах ракетай дзюбне, выкарыстоѓваючы лалавы сасок грудзей i прапiшчыць:
  - Слава часам камунiзму!
  I зноѓ пашле нешта забойнае, выкарыстоѓваючы босыя пяткi. Вось гэта дзяѓчына - вельмi прыгожая бландынка.
  А на сушы Марыя - дзяѓчына з валасамi колеру сусальнага золата, узяла i таксама саском колеру саспелай трускаѓкi як нацiсне, i выпусцiць мiны па супернiках з вялiкай, разбуральнай моцай.
  Пасля чаго дзяѓчынка ѓзяла i праспявала:
  - Я самая ѓ свеце крутая,
  Хаджу па гурбах босая!
  I дзяѓчынка ѓзяла i паказала мову. Ваяѓнiца стала ѓсiх страмчэй i магутней.
  Марыя ѓзяла i зноѓ голай, круглай пяткай запусцiла нешта разбуральнае.
  Адразу ж некалькi гарошынак узарвалася.
  I разнесла цэлы батальён салдат паднябеснай iмперыi. Вось гэта сапраѓды надзвычай крута.
  Марыя ѓзяла i праспявала:
  - Прыязджай да мяне голы хлопчык Алiк,
  Прывозi хлапчукоѓ - таксама голых усiх!
  I як ваяѓнiца засмяецца i пакажа мову, а затым як плюне.
  А вось Алiмпiяда ѓзяла i таксама як плюне. I агеньчык возьме i праляцiць з яе пашчы. I спалiць масу кiтайцаѓ. Вось гэта дзяѓчынка - проста скажам баба супер.
  А затым яе голыя, моцныя ногi ѓзялi i падкiнулi бочку з нiтрагiцэрынам.
  I тая, як iрване... I выбух будзе разбурэннем вельмi каласальным. I нiбы нехта кiнуѓ невялiкую атамную бомбу.
  Вось колькi тут дзяѓчынак, i яны равуць нiбы дзiкiя i неѓтаймоѓныя...
  Вось у баi яшчэ Вольга са сваiм агнямётам. I дзяѓчынка бяжыць, мiльгаючы голымi, круглымi пяткамi.
  I палiць кiтайцаѓ, палiць з жорстка...
  Вось яны таксама каты. Катавалi дзяѓчыну Серафiму. Яе вядома ж для пачатку распранулi i зусiм голую абшукалi.
  Лапы брудных мужчын лезлi дзяѓчынцы ѓ iнтымныя месцы. I мацалi ёй грудзi, казыталi пяткi.
  Залазiлi ёй у рот, залазiлi ѓ анальную адтулiну пальцамi. А затым Серафiме сунулi ѓ азадак i дубiнку.
  Дзяѓчына закрычала ад болю i знявагi. I гэта было так брыдка.
  А яе працягвалi мацаць...
  А затым узялi i пасадзiлi на спецыяльнае сядло. I сталёвыя iголкi ѓпiлiся прыгажунi ѓ похве. I яна як зарыпiць зубамi i завые ад болю.
  Яе расцягнулi. I паставiлi з аднаго боку гiру, павесiѓшы за крук. I з iншага боку, таксама каты прыкруцiлi гiру. Вось гэта было так дорага ѓ плане прычынення болю.
  I дзяѓчына стагнала i раѓла. I ёй было невыносна балюча. I вось дзяѓчынку зноѓ пачалi бiць пугай.
  I яна сядзiць у сядле. Iголкi ёй ѓлонне колюць, да ног гiры прыкручаны. А на спiну абрынуѓся пуга. Дакладней нават два бiзуны - лупiлi моцныя каты з Кiтая.
  А тут яшчэ да правай нагi, паднеслi паходню i полымя лiзнула круглую, ружовую дзявоцкую пятку. А затым да левай ножкi паднеслi каты паходня. I агонь босую пятку, таксама лiзнуѓ, але ѓжо з другога боку.
  I дзяѓчына зноѓ залямантавала з дзiкай лютасцю. Яе бiлi ѓ дзве бiзуны, смажылi босыя ножкi, i адначасова бiлi бiзуном. Але гэтага катам з Кiтая было бачна мала.
  I яны сталi змазваць бруднымi лапамi дзяѓчынцы грудзi. I лапалi яе з вялiкай агрэсiѓнасцю. I дзяѓчына стагнала ад болю i адчувала сабе нiбы жук якога разбiраюць на запчасткi.
  Але вось яе грудзi зацвярдзела ад грубых дакрананняѓ катаѓ i набракла. I стала дзяѓчыне нашмат лепш. I вось зноѓ паходнi падносяць да аголенага бюста прыгажунi. I давай яго палiць.
  Дзяѓчынка ад пякельнага болю як завыла ѓ дзiкай ашалеласцi. I дзяѓчыны вельмi прыгожыя i вельмi сэксуальныя, калi парюць i катуюць.
  А тут ёй i ѓлонне колюць, i босыя, хупавыя ножкi смажаць, i гiрамi расцягваюць, i грудзi яшчэ паляць.
  I толькi зараз галоѓны кат стаѓ задаваць пытаннi. А дзяѓчына маѓчыць. Дакладней не тое, каб маѓчыць, але яе крыкi ѓ асобныя словы не складаюцца. Яна проста вые.
  Па загадзе галоѓнага ката, з жароѓнi вынялi сталёвыя пруты з вострымi зорачкамi.
  Яны палалi пунсовым колерам ад спякота.
  I сталi лупiць дзяѓчыну па спiне, без усялякай боязi i з нечалавечай лютасцю.
  Вось як гэта было па-пекельна балюча. Нездарма гэта каты кiтайскiя.
  Але i гэта iм здалося мала. На галаву дзяѓчынкi яшчэ насунулi вянок з калючых прутоѓ. Дадаѓ пакут.
  Алег Рыбачэнка працягваючы змагацца, i кiдаць босымi пальчыкамi дзiцячых ножак гарошынкi смерцi, прачырыкаѓ:
  - Чакае перамога, чакае перамога,
  Тых, хто прагне кайданы разбiць...
  Чакае перамога, чакае перамога -
  Мы здолеем зло, цемру перамагчы!
  Маргарыта Каршунова працягвала секчы кiтайцаѓ прабуркавала, правёѓшы мячамi матылька.
  - Слаѓся вялiкi, святы камунiзм,
  Зробiм свет больш шчаслiвым...
  Мы знiшчым дрэнны пацыфiзм,
  Дзеля вялiкай, святой Расii!
  Пасля чаго дзяѓчынка ѓзяла i босымi пальчыкамi ножак запусцiла тузiн атрутных iголак, дзiвячы супернiка. I гэта было так весела.
  Алег Рыбачэнка ѓзяѓ i як засвiстаѓ, размахваючы мячамi. I тысячы варон, што зляцелi на поле лаянкi, пасыпалiся на галовы кiтайскiм салдатам.
  Хлопчык-тэрмiнатар праспяваѓ:
  - Дзеля рускага Сварога,
  Створым яшчэ крыху!
  I зноѓ босыя пальчыкi ножак хлапчукi як возьмуць i забойны прэзент смерцi кiнуѓ. I такой сiлы з кавалачкам антыматэрыi, што цэлы кiтайскi палка згарэѓ у полымi анiгiляцыi. I дзяцюк якi адначасова i супермэн - праспяваѓ:
  Расiя свяшчэнная наша дзяржава,
  У ёй Род Усемагутны пабудаваѓ Эдэм...
  Магутная воля, i бязмежная слава,
  Не будзе ѓ нас ведаю хутка праблем!
  . РАЗДЗЕЛ Љ 16.
  Бягуць чатыры прыгожыя дзяѓчыны ѓ бiкiнi: Наташа, Зоя, Аѓгустына, Святлана.
  Вось яны адважна ѓступаюць у бой з маджахедамi.
  Наташа палiць па войсках Iсламскай iмперыi Талiбан з падствольнiка, падбiвае ѓ борт танк i ѓсклiкае:
  - Радзiма нас не забудзе!
  Пасля чаго яе босая ножка кiдае ѓ талiбскiх ваяроѓ гранату. Чуецца крык i пiск, маса разарваных байцоѓ iсламскай iмперыi. I аднаму генералу войска Мао адарвала руку.
  Зоя, якая таксама штабнавала па талiбах са здзiѓленнем адзначыла:
  - Гадзiны плацiнавыя!
  Аѓгустына шпурнуѓшы ѓ салдат iсламскай iмперыi босымi пальчыкамi ножак гранату, кiѓнула:
  - А яшчэ казалi, што Мао жабрак!
  Святлана, радок па талiбах выдала, падмiргнуѓшы i голай, круглай, ружовай пяткай паддаѓшы выбух-пакет, з узрыѓчаткай:
  - Галоѓнае багацце ѓ душы!
  I маса талiбскiх салдат аказалася разарванай. Гэта была грандыёзная бiтва двух каласальных войскаѓ.
  Наташа ѓпала на жывот... Над ёй праляцеѓ штурмавiк. Дзяѓчына павярнулася i лупанула ѓ ягоны хвост. Уразiла машыну. Тая задымiлася i пакiнула за сабой пышны шлейф.
  Ды гэта ѓражлiвае ѓжыванне новага комплексу "Iголка". Ён палiць нiбы распалены метал алей.
  Зоя таксама лупанула па iншым талiбскiм штурмавiку. Уразiла яго ѓ корпус, пасля чаго праспявала:
  - Нiколi мы не здадзiмся ворагу,
  Я супостатаѓ пад ствалы пострыгу!
  I дзяѓчына босымi ножкамi ахапiла звязку гранат. А затым як з вялiкiм спрытам шпурне ѓ ворага.
  I чарговая самаходка iсламскай iмперыi перавернецца.
  Вiдаць, што чарапаха з магутнай гарматай, круцiць пабiтымi каткамi, а гусенiцы лопнулi.
  Зоя адзначыла з усмешкай:
  - Мы зробiм усё шыкоѓна!
  Аѓгустына таксама адчайна б'ецца. Яна ѓскоквае i бяжыць на талiбаѓ, страляючы. I яе медна-чырвоныя валасы лунаюць як баявы сцяг. Уражлiвая грацыя ѓ дзяѓчынкi.
  Рудая шэльма напявае:
  - Зробiм свет прыгожым,
  I рушым у палёт...
  Нашай савецкай Расii,
  Войска грозных прыб'е!
  Святлана, агрэсiѓна страляючы ѓ супернiкаѓ i скошваючы iх нiбы касой траву, таксама кiнула гранату босымi, чэпкiмi пальчыкамi i пiскнула:
  - За палёт да вяршыняѓ!
  Чацвёра дзяѓчынак працавала. I страляла, i лупiла працiѓнiкаѓ з вялiкiм адчаем i фiгуральным нацiскам.
  Акрамя iх ваявалi i iншыя дзяѓчынкi. На найноѓшым Т-72 выехаѓ экiпаж Лiзаветы.
  Дзяѓчыны, зразумела, у адным бiкiнi i босыя. Яны вядуць машыну.
  А талiбскiя танкi напаѓзаюць. Галоѓным чынам гэта копiя з Т-54, не занадта небяспечная машына.
  Лiзавета камандуе, а Кацярына, упёршыся босымi, круглымi, дзявочымi пяткамi наводзiць гармату.
  I ѓжо калi лупане - то ѓрэжа капiтальна.
  Вось выплюнуць са ствала важкi снарад, i з вялiкай дыстанцыi дзiвiць талiбскi танк.
  Алена, якая падала снарад, усклiкае:
  - Гэта каласальна!
  Кiроѓца Еѓфрасiннi пацвярджае:
  - Вызначана так!
  I яе голыя, мазолiстыя падэшвы цiснуць на педалi. Танк рэзка паскараецца. Затым зноѓ запавольваецца. I iдзе забойны стрэл.
  Экiпаж чатыры Е на вышынi.
  Iх танк зноѓ прыходзiць у рух, а доѓгi ствол паварочваецца. Зноѓ палiць забойная гармата. На момант з'яѓлення Т-72 найлепшы танк свету. I, зразумела, ён сваё паказвае.
  Елiзавета, ведучы агонь, i дзiвячы працiѓнiкаѓ, заѓважае:
  - Мы ёсць сапраѓдныя патрыёткi СССР!
  Кацярына рашуча заявiла:
  - Усе патрыёты Савецкага Саюза!
  I пальнула, нацiснуѓшы на кнопку, галавой, ружовай пяткай.
  Ды тут дзяѓчынкi не з тых, што капусту лапцем сёрбаюць. Iх танк зноѓ у руху.
  З дыстанцыi яму талiбскiя снарады не страшныя. I яны ѓражваюць непрыяцеля з пяцi, шасцi кiламетраѓ.
  Вось гэта дзяѓчыны - што трэба. У iх сiла гневу i полымя страсцi. А таксама упэѓненасць у перамозе.
  Лiзавета глядзiць праз прыцэл. Афганскiх машын няшмат. Але ёсць яшчэ i амерыканскiя, прададзеныя iсламскай iмперыi ѓ крэдыт. Гэтыя машыны таксама слабейшыя за расiйскую. I ѓ iх вышэй сiлуэт з-за чаго куды лягчэй патрапiць.
  Кацярына вылечыла i ѓразiла кiтайскую машыну амерыканскай вытворчасцi. I з аднаго стрэлу сарвала вежу.
  Вось як яна хораша б'е.
  Алена-радыстка i зараджалая пацвердзiла:
  - Так трымаць!
  I зноѓ вылятае забойны для афганцаѓ снарад. Дзяѓчыны ва ѓсёй красе.
  Ну, гэта танк.
  А вось бягуць, мiльгаючы ружовымi пятачкамi дзяѓчыны ѓ бiкiнi да самалётаѓ.
  Ды гатовы штурмавыя знiшчальнiкi да бою.
  Настасся Ведзьмакова заскоквае ѓ найблiжэйшы самалёт. I ѓпiраецца ѓ педалi голымi падэшвамi.
  Затым машына плаѓна ѓзлятае.
  Ваяѓнiца рудай масцi, з iдэальнай фiгуркай прамаѓляе:
  -Радасць, у Госпадзе сiла мая,
  Радасць, у Госпадзе з сiлай шануючы!
  I ѓсмiхаецца жамчужнымi зубкамi. Уладзiмiр Пуцiн вядома ж кiраѓнiк не з вялiкiх. Але ѓ дадзеным выпадку ён вядзе вайну супастаѓную з Вялiкай Айчыннай.
  Афганцы насядаюць i ѓклiньваюцца ѓ расiйскую тэрыторыю.
  Вось ваюе мядовая бландынка - Акулiна Арлова. Таксама дзяѓчынка што трэба.
  I зноѓ у бiкiнi i босая. Яна вельмi прыгожая i загарэлая.
  Калi яна бяжыць да самалёта мужчыны заглядаюцца. А прыслугоѓваюць хлапчукi падбягаюць i цэлую хупавыя сляды яе босых ножак.
  Вось гэта дзяѓчынка.
  Акулiна пырхае i ѓлятае ѓ штурмавiк. Ён вельмi плаѓна, i разам з тым iмклiва адрываецца.
  Акулiна праспявала:
  - Бачу ѓ небе сiнюю рысу,
  З шумам набiраю вышыню!
  I вось яе штурмавiк бачыць у небе першую мэту афганскi аэраплан.
  Дзяѓчынка, нядоѓга думаючы збiвае яго з авiяцыйных гармат, лупячы з вялiкай дыстанцыi.
  Пасля чаго бландынка-тэрмiнатар праспявала:
  - Я самая трапная ѓ свеце,
  Праславiлася ѓ гэтым эфiры!
  Акулiна хiхiкнула... Пранеслiся ѓспамiны, як палонныя цалавалi яе босыя ножкi, голыя, пыльныя падэшвы.
  Ды гэта было пацешна. I талiбы поѓзалi на каленях цалуючы босыя ножкi расiйскай дзяѓчыне.
  Мiрабела Магнiтная таксама бяжыць да самалёта. Яе ногi такiя загарэлыя, мускулiстыя, голыя i хупавыя.
  А якiя цудоѓныя плiтачкi прэса. Гэта проста цуд.
  Мiрабела гэта ваяѓнiца, якая проста дэманструе найвысокi клас паводзiн i адначасова эталон прыгажосцi.
  А яе валасы зiхацяць нiбы сусальнае золата. А цела ледзь прыкрыта бiкiнi.
  А якiя хупавыя сляды пакiдаюць яе босыя, точаныя ножкi. Гэта цудоѓная дзяѓчына.
  На яе можна доѓга не адрываючыся любавацца.
  Вось яна надавала на педалi голымi падэшвамi, i штурмавiк-знiшчальнiк плаѓна адарваѓся ад узлётнай паласы.
  Мiрабела са смяшком праспявала:
  - Тут для слабых месца няма,
  Будзем мы сустракаць свiтанак!
  Вось ужо ѓсе тры дзяѓчыны ѓ паветры, а значыць для Талiбана наступiлi чорныя гадзiны.
  Анастасiя Вядзьмакова пасылае забойнай сiлы снарад, па афганскiм танку i прабiвае яго наскрозь. Пасля чаго прамаѓляе:
  - За камунiзм!
  Акулiна Арлова таксама ваюе з вялiкiм поспехам. Вось яе пушчана ракета, якая разнесла самаходку. Дзяѓчына верашчыць:
  - За велiч планеты i за славу кастрычнiка!
   I зноѓ яна пасылае ѓ супернiка нешта надзвычай забойнае.
  Мiрабела Магнiтная трапна б'е ѓ супернiка, i напявае:
  - Раз, два, тры... Ворагаѓ усiх разарвi! I галаву талiбу адарвi!
  Трыумвiрат б'ецца вельмi ѓмела i адчайна. Дзяѓчыны тут такiя скажам прама прыгажунi.
  I iх штурмавiкi скачуць па небе i гэта вельмi выдатна. I мала таго яны i самалёты Талiбану збiваюць.
  Вось гэта прыгажунi пiсаныя. Няма iмперыi маджахедаѓ не паздаровiцца. Вось адзiн стрэл, i цэлых тры афганскiя самалёты зараз збiта.
  Анастасiя Вядзьмакова, скалячы зубкi i ветлiва ѓсмiхаючыся, нацiснула голай, ружовай пяткай на кнопку.
  Збiла машыну i пiскнула:
  - Гэта ёсць мой капiтальны запыт!
  Акулiна Арлова пацвердзiла, збiваючы супернiка:
  - I дзвiн хутчэй у нос!
  Дзяѓчынкi тут расперазалiся неймаверна. I зноѓ пара афганскiх знiшчальнiкаѓ збiта. Вось гэта iх найвысокая прафесiя. Дзяѓчына каласальнай тут сiлы.
  I вось Анастасiя ѓразiла бункер з талiбскiм генералам. I той падляцеѓ у паветра.
  Як паднялася зямля i запалала ад удару дзяѓчынак. I гэта яшчэ толькi пачатак.
  Ваююць i снайперы-самкi.
  Алiса i Анжалiка са сваiмi вiнтоѓкамi. Яны палююць за талiбскiмi салдатамi i трапна страляюць.
  Цэляць у першую чаргу ѓ афiцэраѓ.
  Дзяѓчыны таксама аддаюць перавагу ваяваць у адным толькi бiкiнi. Яны адважныя i вельмi прыгожыя.
  Таксама Алiса бландынка, а Анжалiка рудая.
  Страляюць яны па чарзе i дзiвяць трапна.
  Алiса збiла талiбскага палкоѓнiка трапнай куляй i спытала рудую напарнiцу:
  - Як ты думаеш чорныя дзюры бываюць на самой справе цi гэта ѓсяго толькi гiпотэза?
  Анжалiка таксама зрэзала трапным стрэлам чарговага афганскага афiцэра i адказала:
  - Знайшла момант каб задаваць такiя пытаннi!
  Алiса з уздыхам адказала:
  - Нажаль лепшага часу не знайшлося!
  I дзяѓчынка кiнула босымi пальчыкамi ножак маленькую гранату. Тузiн талiбаѓ быѓ разарваны.
  Анжалiка адказала, зноѓ пальнуѓшы:
  - Думаю, на ѓраджайнасць збожжавых чорныя дзюры не ѓплываюць!
  Алiса з гэтым пагадзiлася:
  - Думаю я таксама - хоць...
  Рудая шэльма кiнула голай пяткай падарунак анiгiляцыi, зноѓ разбiваючы супернiкаѓ i выдала:
  - За камунiзм на Венеры!
  Алiса дадала:
  - I на Марсе таксама!
  Абедзве дзяѓчыны страляюць трапна. I вельмi яны фiгурыстыя i мускулiстыя.
  Напрыклад, калi злавiлi ѓ палон талiба, прымусiлi яго цалаваць пыльныя падэшвы. Так воiн iсламскай iмперыi Талiбан так перахваляваѓся, што лiтаральна адкiнуѓ капыты.
  Алiса адказала з уздыхам:
  - Шкада яго!
  Анжалiка пагадзiлася:
  - Гэтая вайна нам i зусiм не патрэбна!
  Алiса дадала:
  - I Талiбану таксама!
  Рудая шэльма дасцiпна заѓважыла:
  - З акулярамi з Кiтая, такая я крутая!
  Ваяѓнiцы i на самай справе вельмi вясёлыя.
  У iх столькi яркага шарму.
  Алiса зноѓ кiнула прэзент смерцi голай, круглай пяткай i прабуркавала:
  - За новыя перамогi!
  Анжалiка таксама запусцiла ѓ непрыяцеля разбурэнне, ужыѓшы босую ножку i вякнула:
  - За Айчыну!
  Вось так гэтыя дзяѓчаты разышлiся... Снайперскiя вiнтоѓкi працавалi з поѓнай аддачай.
  Алёнка таксама бiлiся, абараняючы ад талiбаѓ горад. Усюды былi развалiны i нагрувашчвалiся руiны.
  Дзяѓчына дала чаргу па салдатах iсламскай iмперыi Талiбан, скасiла iх цэлы шэраг.
  А затым Алёнка кiнула босымi пальчыкамi ножак гранату, раскiдаѓшы кiтайцаѓ i пiскнуѓшы:
  - За Iллю Мурамца!
  Анюта таксама пiша па салдатах Афганскай iмперыi Талiбан. I усаджвала вельмi трапна. Што не куля, тое трапленне.
  I падаюць прабiтыя талiбы, слова штабелямi.
  А дзяѓчына яшчэ голай, ружовай, круглай пяткай гарошынку смерцi кiне i праспявае:
  - Слава СССР! Няма ѓ нас праблем!
  I зноѓ трапная чарга, i куча трупаѓ.
  Ала таксама ѓ баi. Зразае салдат Афганскай iмперыi Талiбан. Такая ѓжо ён прамянiстая дзяѓчына. Выбiвае талiбаѓ нiбы таѓро iголкай. Пры гэтым напявае:
  - I ѓ горнай вышынi, зорнай цiшынi,
  У марской хвалi i лютым агнi!
  I лютым, i лютым агнi!
  I вось яе босыя пальчыкi ножак зноѓ шпурляюць забойны i разбуральны прэзент смерцi.
  Дзяѓчынкi тут вельмi прыгожыя, i ѓсё ѓ бiкiнi. А такiя фiгурыстыя i мускулiстыя.
  Марыя таксама ваюе. Выбiвае масу талiбаѓ, скошвае iх з вялiкай лёгкасцю i напявае:
  - Жыццё толькi iмгненне - памiж мiнулым i будучыняй,
  Жыццё толькi iмгненне - за яго i трымайся...
  Хто з мужчын можа выхваляцца тулавам,
  А ѓ дзяѓчынкi думка - закруцiся!
  I яе босая ножка зноѓ як кiне каласальнай разбуральнай сiлы падарунак анiгiляцыi.
  Вось гэта сапраѓды дзеѓкi - проста вышэйшы клас i пiлатаж самых выдатных пiлотаѓ.
  А як iх босыя ножкi хупавыя, i панадлiвыя.
  Алiмпiяда таксама змагаецца з вялiзным натхненнем. I косiць без цырымонiй ворагаѓ. Яна iх цэлымi шэрагамi знiшчае.
  А затым босыя пальчыкi ножак цудоѓнай прыгажунi кiдаюць падарункi татальнай анiгiляцыi.
  Пасля чаго Алiмпiяда праспявала:
  - Не не згасне зоркi,
  Погляд камсамолкi чысты...
  Голас народа звонкi,
  I раѓчук прамянiстыя!
  
  Веру ѓвесь свет прачнецца,
  Будзе канец фашызму-
  I заззяе сонца -
  Шлях асвяцiѓшы камунiзму!
  I зноѓ босая пятка падкiдвае адразу цэлую звязку гранат.
  Вось гэта дзяѓчаты. У iх столькi прыгажосцi. А талiбы iдуць наперад нiбы хваля цунамi. Iх вельмi шмат, i яны лiтаральна закiдваюць расейскiя пазiцыi трупамi. I так агрэсiѓна лезуць.
  Войскi Афганскай iмперыi Талiбан, iмкнуцца захапiць увесь свет. I ѓ дадзеным выпадку Расею.
  Маруся страляе па талiбах. Яе босыя пальчыкi ножак кiдаюць лiмонку з аскепкамi. I зноѓ ляцяць у розныя бакi iголкi. Прашываюць воiнаѓ Iсламскай iмперыi Талiбан.
  Маджахеды вельмi адважныя, i дзяѓчыны стракаючы па iх ледзь паспяваюць мяняць стужку. Iх лiтаральна закiдваюць трупамi.
  Маруся з усмешкай праспявала:
  - Сталiн жыве ѓ маiм сэрцы,
  Каб мы не ведалi смутку...
  У космас адчынiлi дзверцы
  Зоркi над намi зiхацелi!
  I зноѓ босая, точаная ножка дзяѓчыны кiдае вялiкай забойнай сiлы гранату.
  Вось гэта прыгажуня.
  Матрона таксама вядзе агонь па супернiку, i вельмi пазнакi. Яна скошвае ворагаѓ, i кiдае босымi пальчыкамi ножак забойнай сiлы гранаты. Раздзiрае супостатаѓ i пiшчыць:
  - Камсамол не проста ѓзрост,
  Камсамол - мой лёс!
  I зноѓ дзяѓчына робiць трапны стрэл. I падае забiты талiбскi генерал.
  Алёнка напявае, круша маджахедаѓ:
  - Саюз непарушны рэспублiк вольны,
  Згуртавала не грубая сiла, не страх...
  А добрая воля людзей адукаваных,
  А сяброѓства, святло, розум i смеласць у марах!
  I ѓ якi раз босыя пальчыкi точаных, загарэлых ножак дзяѓчынкi кiдаюць забойнай i разбуральнай сiлы гранату.
  I маса талiбаѓ адпраѓляецца да продкаѓ.
  Шпурнула голай пяткай прэзент смерцi i Анюта.
  Афганскi танк перавярнуѓся. I яго разбiтыя каткi пакацiлiся па полi.
  Выпаленая трава, маса трупаѓ на ёй.
  Анюта з усмешкай праспявала:
  - З талiбам бушуе вайна,
  Вайна без асаблiвых прычын...
  Сарваѓся з ланцуга Сатана -
  I гiбель прыйшла разам з iм!
  Ала таксама пiша па воiнах Афганскай iмперыi Талiбан, прычым вельмi трапна. I рудая дзяѓчына, босымi пальчыкамi ножак запусцiла кавалак пластыду.
  I два тузiны афганцаѓ аказалiся падкiнуты ѓ паветра i там загарэлiся.
  Ала праспявала:
  - Несмяротную славу спазналi ѓ бiтвах,
  Народ наш вялiкi ѓ баях як арол...
  Нямала я ведаю пройдзе пакаленняѓ,
  I ваяр Расii - велiч здабыѓ!
  Пасля чаго Ала зноѓ кiнула босымi пальчыкамi ножак забойны падарунак анiгiляцыi.
  Марыя, строчачы па талiбах, адзначыла:
  - Гэта вышэйшы наш клас!
  I ѓзяла шпурнула босымi пальчыкамi ножак, разбуральны падарунак анiгiляцыi.
  Пасля чаго дзяѓчына з жоѓтымi валасамi, праспявала:
  - Граната, граната, забойная граната,
  Кiтайцаѓ чакае - найкруцейшая адплата!
  Алiмпiяда агрэсiѓна адзначыла, скошваючы талiбаѓ скошваючы нiбы каса траву. I кiдаючы босымi пальчыкамi чарговы падарунак анiгiляцыi, дзяѓчынка выдала:
  - Гэта ѓсё будзе вельмi крута!
  Маруся, скошваючы непрыяцеляѓ, i кiдаючы босымi пальчыкамi ножак забойныя прэзенты смерцi, пiскнула:
  - За вялiкiя перамены!
  Матрона выбiваючы афганцаѓ, i голай пяткай паддаѓшы прэзент пякельнай смерцi, выдала:
  - За рэальны камунiзм у СССР!
  Вось такiя дзяѓчаты з голымi нагамi, i босымi круглымi пяткамi талiбаѓ прасуюць.
  А вось Веранiка i Тамара, наводзяць на войскi Аѓганскай iмперыi ракеты. I тыя запускаюцца з грукатам, разбураючы пазiцыi Талiбана. Вось гэта бiтва.
  Веранiка i Тамара мiльгаюць босымi, ружовымi пятачкамi, i цiснуць на кнопкi джойсцiкаѓ.
  Веранiка запусцiлi разбурэнне i прапiшчала:
  - За новыя перамогi СССР!
  Тамара ламала непрыяцеляѓ, выпускаючы падарункi знiшчэння, i вякнула, босымi пальчыкамi нацiснуѓшы на кнопку:
  - Вось гэта вялiкая партыя свету!
  Дзяѓчыны засмяялiся i паказалi мовы.
  Вiкторыя таксама босымi пальчыкамi сваiх вельмi прыгожых i панадлiвых ножак нацiскае на кнопкi джойсцiка.
  I разбiвае дзоты i доты непрыяцеля з Iсламскай iмперыi Талiбан. Вось гэта дзяѓчынкi, якiя нясуць у сабе зарад анiгiляцыi.
  Веранiка правяла далонню па плiтках прэса i праверашчала:
  - За ѓз'яднанне планеты i ѓсяго свету!
  Вось i Сталенiда ѓ баi. Яна дзяѓчынка што здольная бiцца з апантанай лютасцю.
  I вось яе грудзi ходзяць ходырам. Вось гэта дзеѓка. I язык у яе такi пунсовы.
  I вось ляцiць забойнай сiлы прэзент смерцi.
  Сталенiда з пякельнай усмешкай напявае:
  - Стане свет чысцей i прыгажэй,
  Дзеля нашай Радзiмы-Расii...
  Надыходзiць у лютасьцi Афган -
  Я мячом па мордзе яму дам!
  Веранiка з гэтым пагадзiлася:
  - Расiя павiнна пераадолець Талiбан!
  Вось дзяѓчынкi бягуць у атаку. I iх ножкi вельмi панадлiва, i з вялiкай хараством мiльгаюць.
  Змагаюцца тут i добраахвотнiкi з Нямеччыны. Вось, у прыватнасцi, танкавы экiпаж Герды.
  Дзяѓчыны-немкi таксама басанож i ѓ бiкiнi.
  Рудая Шарлота нацiскае босымi пальчыкамi ножак на кнопкi джойсцiка i дзiвiць танк супернiка.
  Пасля чаго прамаѓляе:
  - Абаронiм Нямеччыну на далёкiх рубяжах.
  Герда таксама страляе, выкарыстоѓваючы босыя пальчыкi ножак, ненавiснаму супернiку i пiшчыць:
  - За белае братэрства!
  Крысцiна таксама б'ецца вельмi адважна. I выкарыстоѓвае свае босыя пальчыкi ножак вельмi прадуктыѓна.
  Са ствала танка, вылятаюць прэзенты смерцi. Яны разбураюць i спальваюць усё вакол сябе.
  I гэта вельмi нават забойны i разбуральны танк.
  Крысцiна праспявала:
  - Наш камунiзм у вялiкай славе,
  Падымем вышэй чырвоных сцяг!
  I голай пяткай дзяѓчына нацiсне на кнопкi.
  Магда таксама вядзе вельмi трапны агонь. Уражвае супернiка з вялiкай дакладнасцю, адрывае снарадамi вежы i вiскоча:
  - За Айчыну - нашу мацi!
  I таксама яе босыя пальчыкi ножак пры справе.
  Вось гэта дзяѓчынкi - самая лава вулкана - кроѓ з малаком. I як яны разбураюць маджахедаѓ, не даючы iм нi раздыху нi найменшага патурання.
  Герда прачырыкала, паслаѓшы снарад пры дапамозе босых пальчыкаѓ ножак у танк супернiка:
  - Гэта дзiѓна!
  Для дзяѓчын не бывае рэальных праблем.
  А вось яшчэ за афганцаѓ зноѓ узялiся прыгажунi-нiндзя з Японii.
  Яны калi ѓжо сталi разбураць, то робяць гэта вялiкiм смакам i размахам.
  Дзяѓчына-нiндзя з сiнiмi валасамi секла двума мячамi па талiбах, правёѓшы млын i прабуркавала:
  - За вялiкiя дасягненнi Японii!
  I яе голая пятка падкiнула шарык з каласальнай сiлай разбурэння i знiшчэннi.
  Дзяѓчына-нiндзя з жоѓтымi валасамi, правяла прыём клiнкамi матылi, i вякнула:
  - За самыя вялiкiя перамогi!
  I яе босыя пальчыкамi ножак шпурнулi гарошынку анiгiляцыi, парваѓшы пару тузiн афганцаѓ.
  Дзяѓчына-нiндзя з чырвонымi валасамi, таксама секанула мячамi, злева направа i наѓскасяк.
  Пасля чаго праваркавала:
  - За касмiчную Японiю!
  I голай пяткай дзяѓчынка падкiнула пакет з вугальнай выбухоѓкай, i як разнясе непрыяцеля.
  Дзяѓчына-нiндзя з белымi валасамi, правяла прыём, бочка з цвiкамi, зносячы галовы талiбам i пiскнула:
  - За найвялiкшую паднябесную iмперыю!
  I босымi пальчыкамi ножак кiне атрутныя iголкi што прабiваюць смуглых ваяроѓ наскрозь.
  Вось такая чацвёрка дзяѓчынак-нiндзя аказалася агрэсiѓнай i секла Афганскiя галовы з вялiкiм энтузiязмам.
  Бiлiся ѓ небе i лётчыцы найвысокага класа.
  У прыватнасцi, Альбiна i Альвiна.
  Гэта такiя чароѓныя бландынкi. Яны запускаюць у непрыяцеля авiяцыйныя снарады.
  Альбiна пальнула пры дапамозе босых пальчыкаѓ ножак. Збiла адразу дзясятак афганскiх самалётаѓ i прабуркавала:
  - За Айчыну вялiкай эпохi!
  Альвiна зрэзала супернiка, i падбiѓшы адразу тузiн талiбскiх машын, простым нацiскам голай пяткi, выдала:
  - За самую Вялiкую Русь i СССР!
  Вось гэта дзяѓчынка - самага найвялiкшага класа, рэальна супер. I яе напарнiца проста гiпер.
  Дзяѓчынкi, зразумела, заваднога парадку i найвялiкшай мудрасцi.
  А вось яшчэ i Маргарыта на матацыкле едзе i страляе па талiбах.
  А разам з ёй i Вiёла.
  Дзяѓчыны выкошваюць воiнаѓ Афганскай iмперыi Талiбан.
  Вiёла кiдае з каляскi пры дапамозе босых пальчыкаѓ ножак бамбёшку i раве:
  - За Радзiму, за Пуцiна!
  Маргарыта таксама падкiнула голай, з хупавым выгiбам падэшвы ножкай прэзент разбурэння i вякнула:
  - За перамогу вялiкiя камунiзму!
  I абедзве дзяѓчынка як зарагачуць. I даюць чаргу зрэзала цэлую шэраг шэраг кiтайцаѓ.
  А вось Оля i Надзея на баявой машыне пяхоты едуць. Таксама вядуць стралянiну вельмi трапна адразу з тузiна кулямётаѓ. I так кiтайцаѓ адчайна i ѓмела выкошваюць.
  Вось гэта бабы. I зразумела, таксама ѓ адным бiкiнi чырвонага колеру, загарэлыя i босыя.
  Iх ножкi ѓ руху i пасылаюць у афганцаѓ зарады разбурэння i гiбелi. Вось гэта дзяѓчынкi - проста супер!
  Оля прабуркавала, скалячы зубкi:
  - Камунiзму быць ва ѓсiм свеце!
  Надзея з гэтым ахвотна пагадзiлася, скошваючы воiнаѓ Афганскай iмперыi Талiбан i душачы пяткай на педалi:
  - Мы верныя справе Ленiна!
  Ваяѓнiцы на БМП вядома ж вельмi харты i моцныя.
  А вось i Валянцiна, i Ларыса таксама па талiбах дзяѓбаюць з дэльтаплана.
  I скiдаюць бамбёшкi пры дапамозе босых пальчыкаѓ ножак. Знiшчаюць непрыяцеляѓ з Аѓганскай iмперыi вельмi нават лiха.
  Валянцiна, ведучы агонь па ненавiсным супернiку, раѓнула:
  - За Айчыну - нашу мацi!
  Ларыса, зразаючы маджахедаѓ нацiснуѓшы голай, вельмi прыгожай i эстэтычнай ружовай пяткай, пiскнула:
  - Будзем выбiваць талiбскi дух!
  Ганна i Ангелiна таксама тут за Талiбаѓ узялiся. Дзяѓчыны прымянiлi падземны танк. I гэта сур'ёзна.
  Машынка невялiкая, але эфектыѓная.
  Ганна пальнула па супернiку, скасiла масу талiбаѓ i прачырыкала, душачы на кнопкi босымi пальчыкамi ножак:
  - За перамогi эпохi чырвонай краiны!
  Ангелiна, скошваючы супернiкаѓ, i вынырнуѓшы танкам, з зямлi, правiшчала, скалячы зубкi:
  - Камунiзм несмяротны!
  I зноѓ яе голая, пругкая пятка, паслала падарунак разбурэння.
  . РАЗДЗЕЛ Љ 17.
  Вось нарэшце палонных полк спецназаѓцаѓ, якi стаѓ дзецьмi, канчаткова выматаѓся. I хлапчукi атрымалi порцыю ежы i завалiлiся ѓ сон.
  I iм снiлася нешта асаблiвае...
  Мурзiлка, Чабурашка i Кракадзiл Гена ляцелi ѓ суперцягнiку да Сузор'я Вялiкая Мядзведзiца. Разам з iмi падскокваѓ па крэсле залаты клубочак.
  Зазвiнеѓ комп-бранзалет i ѓзнiкла галаграма сiмпатычнай мордачкi дзяѓчынкi. Яна засмяялася i пiскнула:
  - Ну як лётчыкi? Нябось сумнавата вам у каюце?
  Мурзiлка запярэчыѓ:
  - Можна ѓ палёце i пагуляць! У нас нават ёсць у што!
  Кракадзiл Гена пацвердзiѓ:
  - Ды ѓ Гiпернэце столькi гульняѓ! Хоць залiся!
  Чабурашка прапанаваѓ:
  - Можна нават адразу ѓпяцёх сыграць!
  Залаты клубочак запярэчыѓ:
  - Пяць на два не дзялiцца! Так будуць сiлы няроѓныя!
  Дзяѓчынка хiхiкнула i прапанавала:
  - А давайце як у джунглях - кожны сам за сябе!
  Кракадзiл Гена пагадзiѓся:
  - Лепш сапраѓды - кожны сам за сябе!
  Чабурашка прапанаваѓ свой варыянт:
  - Можа, паспрабуем стратэгiю... Пяць будаѓнiкоѓ i па тысячы розных рэсурсаѓ, з якiх вырасце каласальных памераѓ войска!
  Мурзiлка кiѓнуѓ у знак згоды:
  - Гэта было б вельмi класна!
  Клубачак падскочыѓ i праспяваѓ:
  - Гадзiна фартуны -
  Надышоѓ час пагуляць...
  Гадзiна фартуны -
  Старайцеся гэтую гадзiну не страцiць!
  Дзяѓчынка хiхiкнула, i прачырыкала:
  - На святой вайне - будзе наша перамога!
  I вось пяцёрка ѓзяла i нырнула ѓ матрыцу Гiпернета. Акунулася туды з галавой.
  I вось сапраѓды поѓнае ѓзнаѓленне рэальнасцi. Пяць прыгожых, загарэлых, мускулiстых дзяѓчат у адным бiкiнi з малаткамi ѓжо стаяць у поѓнай баявой гатоѓнасцi. Побач ляжыць цэлая куча з рэсурсамi па тысячы: камянёѓ, жалеза, медзi, вугалю, нафце, дрэва, золата.
  I з усяго гэтага трэба стварыць новую цывiлiзацыю, цэлую iмпэрыю.
  Мурзiлка аддае каманду. I мiльгаючы босымi, ружовымi пяткамi дзяѓчыны бягуць будаваць грамадскi цэнтр па вытворчасцi iншых дзяѓчынак-працаѓнiц.
  Чым больш працоѓнай сiлы, тым хутчэй пойдзе астатняя вытворчасць. У самым пачатку рэсурсаѓ жудасна не хапае. А потым па ходзе вайну будзе ѓжо iх столькi, што лiтаральна стане няма куды падзець.
  Вось дзяѓчаты пачынаюць будаѓнiцтва грамадскага цэнтра, энергiчна працуючы iнструментамi.
  Мурзiлка свiснуѓ... Агледзеѓся. I зрабiѓ агляд карты. Частка бачная, але частка ѓ сне. Трэба пабудаваць млын, i асвоiць руднi з рэсурсамi. Тут працы край не пачаты. Прыйдзецца iшачить без усякiх паѓз. Цяпер яшчэ проста, дзяѓчаты будуюць цэнтр. Вiдаць, iх моцныя, рэльефныя мышцы. Рухi моцных цел. I рукi i ногi, усё ѓ iх гарманiчна i прыгожа.
  А валасы такiя светлыя, а скура наадварот шакаладная. Выдатныя дзяѓчынкi-працаѓнiцы.
  Мурзiлка праспяваѓ:
  - Ударым мацней,
  Пацягнем дружней....
  Дзяѓчынка - гэта камсамол,
  I чакае нас разгром,
  I банду вермахта адправiм мы на злом!
  Вось грамадскi цэнтр пабудаваны. Цяпер дзяѓчаты мiльгаючы ружовымi, круглымi пяткамi кiнулiся будаваць рынак. А ѓнутры грамадскага цэнтра пайшла вытворчасць новых работнiц. Пакуль без электрычнасцi гэта iдзе марудна. I на кожную работнiцу трацiцца крыху рэсурсаѓ i ѓ першую чаргу прадуктаѓ харчавання.
  Мурзiлка падумаѓ, а цi не выкарыстоѓваць код жулiка? Тады пойдзе ѓсё хутчэй? Але тады i iншыя гульцы код жулiка прыменяць. Ну добра паспрабуем захаваць сумленнасць. Вось рынак будуецца. А тут вылазiць з чэрава шостая дзяѓчына. Ну няхай яна будуе млын. Ежа вельмi важная. I пакуль рэсурсаѓ сапраѓды не хапае...
  Тут раздаецца сiгнал... Дзяѓчынка якой сумна так павольна будаваць ужыла код жулiка. I адразу ж колькасць рэсурсаѓ падскочыла да ста тысяч адзiнак. I заадно дзяѓчынкi-юнiты сталi хутчэй будаваць.
  Мурзiлка таксама набраѓ на клавiятуры: манны. I рэзка ѓзраслi паказчыкi.
  Рынак узнiк маментальна i дзяѓчаты кiнулiся будуе iншы грамадскi цэнтр.
  А адна i электрастанцыю, каб паскорыць вытворчасць. Ну што ж, гэта добрая iдэя.
  Будаѓнiцтва iдзе хутчэй i вось новы цэнтр узведзены, i можна будаваць яшчэ электрастанцыю i цэнтр. Яшчэ адна дзяѓчыны бяжыць, мiльгаючы босымi, хупавымi пяткамi, каб пабудаваць будынак па ѓзнаѓленнi працаѓнiц трохi блiжэй да свiдравiн.
  Ды праца пайшла... Электрастанцыя гатова. I бачна наколькi паскорылася вытворчасць. Вось сталi дзяѓчаты вылазiць з варот хутчэй. Пачалi будаваць новы цэнтр, электрастанцыю i першую казарму. I гэта выдатна.
  Мускулiстыя бландынкi ѓ бiкiнi i iх колькасць хутка ѓзрастае.
  Мурзiлка праспяваѓ:
  -Дзяѓчыны бываюць розныя,
  Сiнiя, белыя, чырвоныя...
  Але ѓсiм аднолькава жадаецца,
  Стаць моцнай як прарочыца!
  I вось зноѓ цэнтр узведзены i электрастанцыя. Ужо i iншы блiжэй да свiдравiн цэнтр узнаѓлення працаѓнiц готаѓ. I дзяѓчынкi адтуль ужо выскокваюць, мiльгаючы голымi, загарэлымi ножкамi.
  Мурзiлка даѓ каманду будаваць акадэмiю навук. I гэта зразумела самы моцны ход.
  Млын ужо пабудаваны, i палi каласуюцца.
  З казармы выходзяць першыя дзяѓчаты-салдаты. Яны ѓ форме i хупавых боцiках у адрозненне ад басаногiх працаѓнiц. Салдаты таксама могуць будаваць, але разы на два павольней. Пакуль да вайны далёка i можна заняцца мiрным тварэннем.
  Хутка будуюць i акадэмiю. Да яе падбягаюць усе новыя дзяѓчынкi-працаѓнiцы мiльгаючы босымi, круглымi, ружовымi пяткамi.
  Будоѓля iдзе весела i з песнямi. Дзяѓчыны вельмi прыгожыя, i ѓсмешкi ѓ iх жамчужныя i такiя прамянiстыя.
  Вось акадэмiя ѓжо гатова. Можна, уключыць першую опцыю - праполка палёѓ, якая падвышае ѓраджайнасць i здабычу харчавання.
  А дзяѓчаты кiнуты частку будаваць яшчэ адну электрастанцыю i грамадскi цэнтр. А яшчэ частка ѓзводзiць ваенную акадэмiю. I гэта прама скажам - вельмi выдатна, калi можна будзе паляпшаць войскi.
   Мурзiлка таксама стаѓ адпраѓляць новых дзяѓчат у iншыя месцы карты. Яны бягуць туды i мiльгаюць iх босыя, вельмi прыгожыя, iдэальна правiльнай формы ножкi.
  Салдаты таксама будуюць новыя цэнтры. Яны дзяѓчынкi нават боцiкi падчас працы скiнулi - каб было спрытней.
  Заадно i заплацiѓшы рэсурсы прыступаеш да мадэрнiзацыi электрастанцый, паднiмаючы выпрацоѓку электрычнасцi.
  Акрамя таго, ужо будуюцца i першыя шахты. У тым лiку i па здабычы золата.
  Ды iдзе актыѓная праца.
  Далей Мурзiлка кiнуѓ пару дзяѓчынак будаваць манетны двор. Гэта падвоiць вытворчасць золата. Што ѓ даляглядзе вялiкае дасягненне.
  Вось першая шахта гатова, i дзяѓчаты спешна будуюць i новых грамадскi цэнтр каб пабольш набраць работнiц.
  Яшчэ адна дзяѓчына бяжыць далей, каб пабольш свiдравiн расчынiць. Праца трэба будзе вялiкая.
  А вось i ваенная акадэмiя гатова. Можна палепшыць трапнасць пяхоты.
  А дзяѓчат кiдаюць на будаѓнiцтва першага аѓтамабiльнага завода. Пасля чаго яны змогуць хутчэй распаѓзацца па бязмежнай карце i забiраць пад кантроль новыя тэрыторыi.
  Мурзилка бачачы, як працуюць энергiчна дзяѓчынкi i як у iх нават блiшчаць целы ад поту праспяваѓ:
  -Ярасны будатрад,
  Люты будатрад...
  Больш мы акцябрат,
  У сэрцы агнi гараць!
  Дзяѓчат становiцца ѓсё больш. Некаторыя з iх бягуць працаваць на палi.
  А вось i першая будуецца пiльня. I гэта эфектыѓна. У ад i абрашэнне палёѓ пушчана ѓ акадэмii навук у ход. I гэта таксама паднiмае прадукцыйнасць. I што неѓзабаве з рэсурсамi праблем не будзе!
  Мурзiлка пакуль яшчэ не будаваѓ ваенных заводаѓ. Але штампаваѓ новыя грамадскiя цэнтры.
  Больш работнiц, больш рэсурсаѓ. I iдзе выпуск прыгажунь.
  Дзяѓчыны i з казармы вылазяць без перапынку. I таксама кiдаюцца на будоѓлю.
  Вось ужо i аѓтамабiльны завод готаѓ. I прыступаюць да выпуску машын. I гудзiць усё.
  А вось у манетным двары чарговая праходзiць прагонка. I таксама гэта надзвычай эфэктыѓна.
  У шахты ѓваходзяць усе новыя дзяѓчынкi. I ѓзрастае iх глыбiня. Працуюць прыгажунi рыдлёѓкамi. Заадно i здабыча ѓвесь час узрастае.
  Дзяѓчынка праз галаграму звярнулася да Мурзiлкi:
  - Ну як у цябе будуецца?
  Жоѓты, пухнаты звярок адказаѓ:
  - Дастаткова добра!
  Дзяѓчынка-гарэза праспявала:
  - Добра! Усё будзе добра! Я гэта ведаю!
  Усiх забiваю!
  Вось ужо дзяѓчынкi садзяцца на аѓтамабiлi i раз'язджаюцца па мапе.
  Мурзiлка загадаѓ будаваць першы завод па вытворчасцi артылерыi. Праца зноѓ кiпiць.
  Вось яшчэ iдзе прагонка ѓ акадэмii навук, зараз мелiярацыя зямлi. I таксама яшчэ прапампоѓваюць электрастанцыi.
  I вытворчасць узрастае. Дзяѓчыны ж асаблiва самыя першыя сталi пацець мацней, i блiшчаць нiбы змазаныя маслам.
  Мурзiлка стаѓ будаваць новую акадэмiю навук, каб хутчэй рабiць паляпшэннi.
  Дзяѓчынак становiцца ѓсё больш, i больш... I гэта добра. Некаторыя з iх застаюцца без працы i iх тэрмiнова адпраѓляюць на палi i шахты. Можна i будаѓнiчую акадэмiю хуткiмi тэмпамi будаваць. Тады i абсталяванне з'явiцца, i хутчэй за збудаваннi ѓзводзяцца.
  Дзяѓчынкi зноѓ бягуць на будоѓлю, i iх босыя, точаныя ножкi зноѓ мiльгаюць.
  Мурзiлка жартам праспяваѓ:
  - Ах якiя ножкi,
  Якiя добрыя...
  Ты не бойся дробка -
  Тэлефон запiшы!
  Мурзiлка ѓвогуле мульцяшка ѓжо ѓзроставая. Ён яшчэ ѓ часы Сталiна з'явiѓся, i перажыѓ свiтанак пры Хрушчове. Пасля распаду СССР Мурзiлка быѓ прызабыты. Але ѓсё добрае вяртаецца.
  Бо мульцяшкi несмяротныя, зрэшты, як i людзi, якiя сталi дзецьмi.
  Вось зараз пабудавана новая акадэмiя навук. I ты ѓключаеш прагонку, якая паляпшае здароѓе юнiтаѓ, каб будавалi i працавалi яшчэ хутчэй.
  А ѓ другой прагонка сельскагаспадарчага iнвентару. I зноѓ харчаванне дадаецца.
  У ваеннай акадэмii ѓзнялi хуткастрэльнасць пяхоты. На цэлых дваццаць пяць працэнтаѓ.
  Ну што ж... Можна ѓжо i другую казарму пабудаваць. А з завода, ужо першыя гарматы з хупавымi дзяѓчынамi-стрэлкамi выпаѓзаюць.
  Ну, вядома ж, артылерыя патрэбная. Але яшчэ i танкавы завод не перашкодзiць мець.
  А танк - гэта такая рэч на вайне каштоѓная. Асаблiва калi ѓ яго шмат кулямётаѓ.
  Вось ужо новыя грамадскiя цэнтры будуюцца наводдаль, i з выбягаюць дзяѓчынкi. Асвойваюць новыя шахты. I будуюць усё новыя i новыя электрастанцыi. Пры гэтым паляпшаючы ранейшыя.
  Вось наводдаль стаѓ будуецца i авiязавод. Што ж самалёты таксама патрэбны. А яму i ѓзлётна-пасадачная паласа з аэрадромамi.
  Вытворчасць расце. Вось Мурзiлка ѓключыѓ у акадэмii навук прагонку выплаѓлення металу. I на пяцьдзесят працэнтаѓ павiнна падскочыць вытворчасць жалеза i золата. I яшчэ можна i нафты дадаць здабычы ѓ iншай акадэмii.
  Ды нафту гэтае слабае звяно, а хутка яе спатрэбiцца шмат. Хоць для здабычы нафты i не трэба ставiць дзяѓчынак, а дастаткова прасвiдраваць свiдравiну. А потым укласцi рэсурсы i яе паглыбiць.
  Нядрэнна яшчэ i шахты паглыбляць, заганяючы ѓ iх усё новых дзяѓчынак. I ѓсё больш i больш здабываецца рэсурсаѓ, i iдзе распаѓзанне па мапе.
  Можна i ѓжо i краны ѓ ход пускаць i новыя заводы будаваць.
  Вось першы танк выпаѓз. Акуратней з iм каб палi не патаптаѓ i юнiтаѓ не здушыѓ.
  Дарэчы, цi патрэбна коннiца?
  На ѓсялякi выпадак i конны завод можна пабудаваць. У новай акадэмii навук можна палепшыць iнвентар для лесарубаѓ. I гэта здабычу дрэва паднiмае.
  I мiнеральныя ѓгнаеннi прагнаць, каб вытворчасць у сельскай гаспадарцы прагнаць.
  Праца iдзе ... Можна пяхоту абсталяваць бронекамiзэлькамi. I гэта паднiмае жывучасць, а таксама ѓдасканалiць завалы.
  Ну, гэта пакуль вайна iдзе. Вось i першы знiшчальнiк у небе. I ён ахоѓвае пазiцыi з паветра.
  Мурзiлка праспяваѓ з захапленнем:
  - Лета - сонца свецiць высока,
  Лета - да ѓрокаѓ далёка!
  Лета - будзе з мёдам малако!
  I вось ужо паднiмаецца ѓ неба першым бамбавiк з двума маторамi.
  Таксама зможа калi што па бамбаваць.
   А вось i першы танк цяжкай мадэлi вылез. Магутная машына, праѓда, не моцна хуткая. Але можна ѓзяць i прагонку зрабiць i тады танкi стануць куды хутчэй.
  Мурзiлка вядзе стратэгiю цвёрдай рукой. Вось прагонка здабычы золата i жалеза яшчэ на пяцьдзесят працэнтаѓ. I гэта дадатковая эфектыѓнасць.
  Мультяшка праспявала:
  - Залатым, золатам, золатам...
  Чыстым без падману!
  Паѓнаважным золатам-
  Набiвай кiшэнi!
  Ну добра, пакуль яшчэ няма вайны, i можна разьвiваць эканомiку. Вось, напрыклад, пабудаваць царкву. Яна таксама паскарае працу ѓсiх збудаванняѓ, i павялiчвае ѓраджайнасць. Ды i без царквы i храма неяк не па-чалавечы атрымлiваецца.
  I дзяѓчына, мiльгаючы босымi, круглымi, ружовымi пяткамi бягуць будаваць культавыя будынкi.
  Вось на ваенным авiязаводзе ѓ неба накiроѓваецца i першы чатырохматорны бамбавiк. Ён даражэйшы, але затое куды больш нясе бомбаѓ, i яго цяжэй збiць. Дарэчы, можна падняць жывучасць машын, прагнаѓшы, напрыклад якасць бронi ѓ ваеннай акадэмii.
  Грошай i iншых рэсурсаѓ робiцца ѓсё больш. Вось напрыклад, сродак ад грызуноѓ паднiмае ѓраджайнасць на сто адсоткаѓ. А гэта ѓжо сёе-тое. Тут ужо з харчаваннем праблем не будзе. Тым больш што млыноѓ можна наладзiць шмат, ды i працаѓнiц наштампаваць у каласальных колькасцях. Дзяѓчат-рабынь усё больш i больш становiцца. Яны ѓсё хутчэй i хутчэй працуюць, асаблiва з будаѓнiчай тэхнiкай. Так што можна з аптымiзмам глядзець у будучыню.
  Заадно яшчэ i танкi пайшлi, напрыклад агнямётныя. А гэта супраць пяхоты - проста супер! I можна ѓжо рабiць i самаходкi. Яны па ѓзбраеннi больш магутныя i таннейшыя, i штампуюцца хутчэй. Праѓда вежы не круцяцца, але гэта не надта вялiкая бяда.
  Вось, напрыклад, у ваеннай акадэмii можна прагнаць пракат, i хуткасць будаѓнiцтва танкаѓ вырастае яшчэ на трыццаць працэнтаѓ. А гэта адчувальна, бо танк - гэта самы эфектыѓны сродак прарыву.
  Заадно i браню ѓзмацнiць бы не мяшала. Але ѓ адной акадэмii за раз толькi даследаванне праводзiцца. I трэба нешта яшчэ дадаць. I працаваць з усё адказнасцю.
  Але нiчога, новыя ваеннае акадэмii ѓжо пабудаваны i ганi ты хутчэй. Вось напрыклад, i ѓ акадэмii навук запушчаны ѓ серыю культыватар. I яшчэ больш выпуск харчавання падняѓся. Рэсурсы растуць у геаметрычнай прагрэсii!
  Мурзiлка таксама паскорыѓ вытворчасць i працоѓнай сiлы. Прагнаѓ i выпуск электрычнасцi, каб хутчэй усё працавала. Вiдаць, ён мульцяшка вялiкай пробы.
  I iдзе праца з каласальным паскарэннем. I зноѓ дзяѓчаты бегаюць...
  А вось памiж кракадзiлам Генам i Чабурашкам ужо пачалiся першыя сутычкi са знiшчальнiкамi.
  У iншым пакуль вырашана было вайну не пачынаць. А падкапiць больш сiл i рэсурсаѓ, якiх на карце неабмежаваную колькасць. Асаблiва харчы.
  Вось уключаеш прагонку сродкаѓ супраць казурак, i гэта ѓжо амаль дзвесце адсоткаѓ прыросту ежы. А значыць, ужо можна яе прадаваць на знешнiм рынку. I купiць нечага больш дэфiцытнага. Напрыклад, дрэва цi нафты.
  Зрэшты, чаму нафты не дадаць праз акадэмiю навук. Напрыклад, спосаб здабычы са сланцаѓ? Гэта таксама каласальны прырост. I праца зноѓ кiпiць з новай сiлай.
  А дзяѓчынкi на грузавiках i аѓтамабiлях раз'язджаюць па мапе. Усе новыя i новыя землi асвойваючы. I гэта называецца прагрэс.
  Тут ужо не прыбавiш i не адбярэш.
  Мурзiлка глядзiць за вытворчасцю. I будуе новыя танкавыя заводы. На самай справе казармы будаваць у дадатак няма сэнсу. Пяхота пад танкамi паляжа.
  I гэта будзе i на самой справе - трупамi закiдаць. Праѓда можна вырабляць у жаѓнернях i дзяѓчын-мiнамётчыкаѓ, i з агнямётамi. Мiнамётчыкi таксама могуць танк пашкодзiць i падрапаць.
  Ды i звычайная пяхота, здольная машыну задаць гранатамi. Але калi танкам шмат яны пехацiнцаѓ трывiяльна стралянiнай з кулямётаѓ не пад пусцяць.
  Так што ѓ любым выпадку - танк - гэта Бог вайны!
  А вось яшчэ i больш сучасны вiд узбраенняѓ - балiстычныя ракеты.
  Заводы праѓда даражэй i сама зброя нятанная, але можа бiць на вялiкiя дыстанцыi.
  Мурзiлка нават з энтузiязмам праспяваѓ:
  Ёсць у нас ракеты, самалёты,
  Наймацнейшы ѓ мульцяшак дух...
  За штурвалам лепшыя пiлоты,
  Будзе вораг разгромлены ѓ пыл i пух!
  I вось вядома ж хутка будуецца ракетны завод. I новая зброя пойдзе ѓ серыю. Гэтак жа можна прапампаваць i шахты, паглыбiѓшы iх i дадаѓшы працоѓных, прычым не толькi працоѓных, але i iнвентар абнавiѓшы i зрабiѓшы механiзаванне руднiкоѓ. I гэта крута.
  А яшчэ страмчэй калi вылучыць вялiкiя рэсурсы на генную мадыфiкацыю падняць выпуск харчавання яшчэ на пяцьсот адсоткаѓ! I тады ѓжо ежай хоць залiся!
  Мурзiлка вядзе стратэгiю цвёрдай рукой. Зноѓ робiць ваенныя навацыi. Напрыклад, новую аѓтаматычную вiнтоѓку, паднiмаючы хуткастрэльнасць на пяцьдзесят працэнтаѓ пяхоты.
  I аптычны прыцэл падвойвае трапнасць. Праѓда тут пытанне, навошта пяхота, калi галоѓная стаѓка на танкi?
  Тут зразумела пытанне за пытаннем. Але Мурзiлка разумее, што ѓжо нацiснуѓ i адмяняць сорамна. А вайна была есцi i будзе з пяхотай.
  I нiхто ѓ гiсторыi чалавецтва аднымi танкамi не ваяваѓ. А пакуль можна будзе ѓзмацнiць машыны. Падняць, напрыклад хуткастрэльнасць i кулямётаѓ, i дакладнасць гармат.
  Заадно таксама i гаѓбiцы патрэбны.
  Мурзiлка разумее, што трэба ѓсё. Вось, напрыклад, рухавiк газатурбiнны, настолькi ён танк узмоцнiць.
  А уранавыя дабаѓкi ѓ браню?
  А калi дапусцiм у акадэмii навук прагнаць i бензапiлу? I як рэзка вырасце здабыча драѓнiны.
  Зрэшты, лясоѓ на карце шмат i дзяѓчат-працаѓнiц таксама. I штампуюцца яны ѓжо дзясяткамi тысяч. Так што i з дрэвам няма праблем. I ѓсё наадварот дакараецца i нарастае.
  Мурзiлка нават уключыѓ дарадцу па эканомiцы. Гэтак самаму ѓжо язык захварэѓ аддаваць загады. Няхай усё iдзе па плане.
  Праѓда, эканамiчны саветнiк пачаѓ будаваць новыя казармы, маѓляѓ як без пяхоты?
  I заадно, зразумела, конныя заводы. Хаця калi ёсць танк, то навошта коннiца.
  Кавалерыя выглядае безнадзейна састарэлай. Хаця выглядае прыгожа. Тым больш конныя афiцэры.
  А вось яшчэ i бамбавiкi больш магутныя з шасцю маторамi. Таксама не цукар.
  Нясуць па пятнаццаць тон бомбаѓ, i могуць усё залiваць напалмам. Супраць такой сiлы любая браня можа спасаваць. Або танкi новага пакалення i абцякальнай формы.
  Рэсурсаѓ ужо хапае на ѓсё. I танкi можна, яшчэ паскорыць падняѓшы зарплату працоѓным. А потым паставiѓшы ѓ вытворчасць лiнii з робатамi.
  I колькасць тэхнiкi ѓзрастае.
  I самалётаѓ усё больш i больш...
  А дзяѓчынак-працаѓнiц рахунак пайшоѓ на сотнi тысяч.
  Было ѓсе пяць чалавек, а зараз узнiкла цэлая iмперыя, якая трэба адзначыць працягвае расцi i паскараць бег юнiтаѓ.
  Дзяѓчынка-прынцэса прашыпела са злосцю:
  - Надакучыла ѓжо будаваць! Час ваяваць!
  Кракадзiл Гена кiѓнуѓ, праз галаграму:
  - Ды ѓжо мы i так настроiлi да халеры! Колькi можна бачыць!
  Чабурашка ѓ адказ праспяваѓ:
  - Разбурэнне - гэта запал,
  Усё роѓна якая ѓлада...
  Улада заѓсёды пiла чужую кроѓ!
  Мурзiлка лагiчна дадаѓ:
  - Але да мiру я маю каханне!
  Залаты клубочак падскочыѓ i муркаѓ:
  - Давайце хлопцы пакажам клас на вайне!
  Сказана зроблена. I пакiнуѓшы эканомiку электронным дарадцам, мульцяшкi, i дзяѓчынка сталi кiдаць адзiн на аднаго войскi.
  Першымi ѓступiлi ѓ бiтву зразумела знiшчальнiкi i самалёты-разведчыкi.
  I гэта вядома ж бiтва эпiчнае.
  Далей панеслiся лёгкiя машыны пяхоты i транспарцёры. А за iмi пёрлi танкi i кавалерыя.
  Мурзiлка, зразумела, працягваѓ яшчэ i аддаваць загады акадэмiям. Вось самы iстотны - паскорыць усiх юнiтаѓ. А гэта патрабуе вялiкай колькасцi i золата i харчы.
  Але затое эфект не малы. У небе яшчэ бамбавiкi i штурмавiкi ваююць.
  I як канкрэтна ѓрэжуць сябар у сябра. А на самалётах лётчыцы. Змагаюцца яны басанож i ѓ бiкiнi.
  Але пры гэтым дзяѓчынкi што трэба. I ѓ iх столькi шарму. I б'юцца яны па-майстэрску манеѓруючы.
  Дзяѓчынка-прынцэса праспявала:
  -Лётчыкi-пiлоты, бомбы-самалёты,
  Нос ты вораг зусiм не задзiрай...
  Самыя выдатныя рускiя пiлоты -
  Мы пабудуем веру хутка рай!
  Баi паказалi, што сiлы ѓсiх пяцi войскаѓ амаль сiметрычны. Няѓжо што Чабурашка меѓ больш пяхоты, а Гена кавалерыi. А ѓ дзяѓчынкi больш за ѓсiх аказалася самалётаѓ.
  I бiтва закруцiлася. Кожны ваяваѓ сам за сябе. I страты з усiх бакоѓ былi каласальныя. Але штампавалiся ѓсё новыя i новыя сiлы. Iшла вытворчасць на ѓсiх хуткасцях.
  Мурзiлка адзначыѓ з усмешкай:
  - Вось, так губляецца паняцце аб каштоѓнасцi чалавечага жыцця!
  Дзяѓчынка кiѓнула:
  - Згодна я - гэта жорстка!
  Кракадзiл Гена адказаѓ, скалячы буйныя зубы:
  - Але ж яны не жывыя. Дык што цi варта тут дзiды ламаць?
  Юная на выгляд гарэза лагiчна заѓважыла:
  - А жывы i не жывы паняцце адноснае! Паглядзi, як дзяѓчынкi i ѓ iх ёсць пачуццi!
  Сапраѓды з'явiлiся дзве дзяѓчыны на знiшчальнiках класа асы. I давай разбураць непрыяцеля.
  Альбiна нацiснула босымi пальчыкамi ножак на кнопкi, пабiла самалёт супернiка i прабуркавала:
  - Слава нашым крылатым арлам!
  Альвiна дасцiпна заявiла, крышачы непрыяцеляѓ у паветры:
  - Мая каласальная сiла - жартам пакарыла паѓсвету!
  Альбiна зноѓ пальнула, збiваючы бамбавiк ракетай, i нацiснуѓшы пры гэтым на кнопку голай пяткай:
  - Усяго толькi паѓсвету? А чаму не ѓвесь?
  Альвiна зрабiла трапны стрэл, пры дапамозе босых пальчыкаѓ ножак, i цалкам лагiчна адзначыѓ:
  - У нас мiлiтарысцкi густ,
  Але ж планета не кавун!
  Альбiна хiхiкнула i адзначыла з усмешкай:
  - А я думала, што планета Зямля плоская!
  Альвiна пагадзiлася:
  - Вядома плоская! Увесь сусвет для нас плоскi. Бо мы ѓ свеце матрыцы, асуджаныя забiваць!
  Альбiна збiла яшчэ самалёт i праспявала:
  - Нават матрыцы патрэбен востры меч са стралой,
  Больш крывi пралiце ѓ кашмарнай гульнi...
  Забiвай, забiвай - прыз тады будзе твой -
  I ѓпадзе на каленi ѓвесь род на Зямлi!
  Дзяѓчынка-гулец паказаѓ гэта кракадзiлу Гена i з яхiднасцю спытала:
  - Ну, хiба яны не жывыя?
  Зялёная мульцяшка скалясь адказала:
  - Усё ѓ свеце адносна i Бог не анёл, i Д'ябал не чорт!
  Мурзiлка запярэчыѓ:
  - Наш свет нядрэнны i вясёлы,
   З чаго гэта Бог-Стваральнiк не анёл?
  Кракадзiл Гена пацiснуѓ плячыма i заѓважыѓ:
  - Ды ѓ дваццаць першым стагоддзi, былi ѓсякiя гадасцi тыпу каранавiруса, якiх касiѓ людзей, нiбы чума ѓ сярэднiя стагоддзi. А ты думаеш, што Бог такi ѓжо пасля гэтага анёл?
  Мурзiлка лагiчна заѓважыѓ:
  - Не было ценю, не ведалi б святла. Не было б болi не спазналi б радасцi асалоды... I каранавiрус у канчатковым вынiку перамагла навука i вiрус СНIД. Бог - гэта найперш чалавечы розум. А розум у чалавека i ёсць самае ѓсёмагутнае ѓ сусвеце!
  Кракадзiл Гена кiѓнуѓ:
  - З гэтым я згодзен! I мы ж творы чалавечага розуму!
  Дзяѓчынка праспявала, скалячы мордачку:
  Божа мой да чаго ты прыгожы i чысты,
  Веру я што Твая праѓда бясконцая...
  Праз розум людзей будзе вечнае жыццё,
  Калi мэты ѓ iх да канца людскiя!
  Мурзiлка кiѓнуѓ, уключыѓшы чарговую опцыю ваеннай акадэмii, а менавiта рамонт танкаѓ i самалётаѓ у палявых умовах i заѓважыѓ:
  - Развагi ѓ нас узвышаныя, а вось займаемся мы - тым, чым прыстала займацца толькi дзецям да шаснаццацi гадоѓ.
  Дзяѓчынка запярэчыла:
  - Не! Падобныя стратэгii выдатна развiваюць iнтэлект!
  Чабурашка пагадзiѓся:
  - Што наша жыццё - гульня!
  . РАЗДЗЕЛ Љ 18.
  Дзяѓчаты вялi гераiчную вайну супраць Талiбана.
  Наташа ѓзяла i правяла мячамi млын. Ссекла маджахедам галовы, затым шпурнула босымi пальчыкамi ножак гранату i прапiшчала:
  - За вялiкую Мацi Багоѓ Ладу!
  Зоя, строчачы з аѓтаматаѓ па працiѓнiках, i ссякаючы iм башкi мячамi, прабуркавала:
  - За Сварога!
  I яе босая, хупавая ножка шпурнула забойнай сiлы разбуральнай сiлы гранату.
  Баявая Аѓгустына змагаецца з новай сiлай. I яе медна-чырвоныя валасы веюць па ветры, нiбы сцяг Ленiна.
  Ваяѓнiца кiдае босымi пальчыкамi ножак забойнай сiлы лiмонку i верашчыць:
  - Слава эпосе Ярылы!
  Пасля чаго з яе пунсовага соску як лупанет маланкай.
  Святлана таксама б'ецца, ссякае талiбаѓ, i голай пяткай падкiдвае бумеранг, прамаѓляючы:
  - За кiеѓскую Русь!
  I яе мячы нiбы лопасцi млына. Вось гэта дзеѓка - проста цуд.
  Ваяѓнiцы тут самага вышэйшага класа.
  Вечны хлопчык Алег Рыбачэнка сячэ супастаѓ мячамi, i шпурляе ѓ iх забойнай сiлы лiмонку. Пасля чаго прамаѓляе:
  
  - За вялiкую Русь!
  Маргарыта Коршунава працягвае секчы ворагаѓ. I дзяѓчынка праводзiць мячамi млын. I затым яе босыя пальчыкi ножак, як шпурнуць ударнае разбурэнне.
  Дзяѓчынка-ваяѓнiца прабуркавала:
  - За рускiх Багоѓ у СССР!
  Пасля чаго несмяротныя дзецi як возьмуць i засвiшчаць.
  I тысячы крумкач атрымаѓшы сардэчны прыступ завiлiся ѓ прытомнасць, прабiваючы маджахедам чэрапа да смерцi.
  Хлопчык i дзяѓчынка праспявалi:
  - За светлае заѓтра мы будзем змагацца,
  Давай цалавацца!
  Пасля чаго дзецi ѓзялi i голымi пяткамi шпурнулi дрот з разрадам. I цэлы шэраг талiбаѓ заiскрыѓся. I iх мяса злезла з костак i абвуглiлася.
  Вось што значыць - дзецi монстры!
  А вось з неба Анастасiя Ведзьмакова войска Талiбана разбурае. Вось наколькi гэтая ведзьма сэксуальная i эратычная. Яна дзяѓчынка вечная i юная хаця ваявала яшчэ ѓ грамадзянскую вайну. Але будучы ведзьмай не старэе.
  Анастасiя прыгожая, юная дзяѓчына ѓ адным толькi бiкiнi.
  I босымi пальчыкамi ножак нацiскае на кнопкi збiваючы супернiка i верашчыць ва ѓсю глотку:
  - Слава эпосе рускiх Багоѓ!
  Акулiна Арлова, агрэсiѓна выскаляючыся i падмiргваючы, пасылаючы ѓ супернiкаѓ разбуральнай сiлы зарады, прабуркавала:
  - За святы камунiзм!
  I возьме i як нацiсне на кнопку пунсовым саском грудзей.
  А затым i яе голая пятка ѓ дзеяннi, у поѓным разбурэннi ворагаѓ.
  Акулiна праспявала:
  Чэрап ноччу як кiнжал зiхоцячы,
  Паказаѓ, што кiруе Сатана...
  I нявiнных ахвяр змей глытаючы,
  Зводзiць светабудову з розуму!
  Мiрабела Магнiтная таксама змагаецца з энтузiязмам. Яна выкарыстоѓвае ѓ баi лалавы сасок, i пасылае ѓ непрыяцеля прэзенты смерцi.
  Пры гэтым напявае:
  - Слава эпосе касмiчных сiл,
  Мы скорым - веру хутка ѓвесь свет!
  I таксама выкарыстоѓваючы босыя пальчыкi ножак, адпраѓляе ѓ маджахедаѓ забойны падарунак смерцi.
  Вось гэта дзяѓчынка - самага высокага палёту яна птушка. Хаця i iншыя прыгажунi зусiм не горшыя.
  Анастасiя Вядзьмакова з энтузiязмам праспявала:
  - Д'ябал тут, Д'ябал там,
  Дзе цмок - суцэльны падман!
  Вось гэта дзяѓчыны - класа супер!
  I голая пятка дзяѓчынкi ѓзяла i нацiснула з вялiкай сiлай на кнопкi джойсцiка. I пайшло суцэльнае разбурэнне.
  Вось такiя тут лётчыцы. Кiдаюць прэзент анiгiляцыi з чэрава. I адразу тысяча байцоѓ Талiбана з аднаго разу выпарылася...
  Акулiна Арлова з энтузiязмам праспявала:
  - Пад святым сцягам свабоды -
  У свеце, сяброѓстве, шчасцi i каханнi...
  У яркi прамень злiваюцца народы,
  Каб цемру развеяць наперадзе!
  I дзяѓчына зноѓ босымi пальчыкамi ножак, як нацiсне на кнопкi джойсцiка i пашле забойнае i разбуральнае.
  Мiрабела адзначыла, скалячы жамчужныя зубкi:
  - Мы мiрныя людзi, але наш рэактыѓны,
  Вялiкi браняпоезд паспеѓ разагнацца...
  Не будзем дзяѓчынкi ѓ ложку пасiѓныя,
  Не толькi з хлопцамi павiнны цалавацца!
  I дзяѓчына зноѓ пальне пры дапамозе босых пальчыкаѓ ножак па непрыяцелю.
  Пасля чаго дзяѓчынкi палаца, проорт:
  - Смерць дракону дажджу!
  Вось гэта сапраѓды кралi самай вышэйшай пробы...
  Лiзавета вядзе агонь тым часам з танка, i вiскоча на ѓсю глотку:
  - Я наймацнейшая ѓ свеце,
  Змагу светапопраць...
  А што будзе хутка ѓ эфiры,
  Не ведаюць татка i мацi!
  I дзяѓчынка як нацiсне на кнопку джойсцiка сваiм пунсовым саском. I зброю возьме i дзюбне.
  Выплюне снарад з забойнай сiлай. Той праляцiць i лiтаральна апiша дугу.
  Кацярына таксама лупанула, выкарыстоѓваючы босыя пальчыкi, сваiх хупавых i панадлiвых ножак i праспявала:
  - Мы хутка ѓ бой пойдзем,
  За ѓладу парад...
  I ведаю не памром,
  У барацьбе за гэта!
  I вось дзяѓчынка зноѓ стрэльнула, але ѓ дадзеным выпадку нацiснуѓшы лалавым саском.
  Вось гэта дзяѓчыны - проста класа супер. Супраць iх нiкому не выстаяць.
  Алена таксама як пальнет, душачы голай, круглай, ружовай пяткай i напяваючы:
  Маѓклiвым натоѓпам стаiць народ,
  Вядуць на пакаранне смерцю дзяѓчынку ѓ грубым рубiшчы...
  Учора быѓ трон, сёння эшафот,
  Завошта народу вы прынцэсу губiце!
  
  Ах каралi, каралi, каралi...
  Вiдаць, дзяѓчынку з косамi...
  Зрэшты, прынцэсу зламаць не змаглi,
  Хоць па снезе яна босая,
  
  Ох каралi, каралi, каралi,
  Флагi i трубы пераможныя...
  Дзяѓчыне пяткi босыя прыпалiлi,
  У холад яна нiбы бедная!
  
  I хай паѓтарае нейкi iдыёт,
  Прынцэсам жыццё лёгка iдзе i весела.
  Яна босая па снезе iдзе,
  Такая вось нялёгкая прафесiя!
  
  Ах каралi, каралi, каралi,
  Святло i надзейная народная...
  Сягоння прынцэса зусiм на мелi,
  Палохала як агароднае...
  
  Ох каралi, каралi, каралi,
  Подзвiгi вашыя дзяржаѓныя...
  Калi ворага адолець не змаглi,
  Значыць зусiм вы ганебныя!
  
  Прынцэсу жорстка вельмi лупцуе бiзун,
  Затым яе на прэнг жорстка паднялi ...
  Ёй прысуд голаю памерцi,
  А косцi прасвiдраваць наскрозь усе свердзеламi!
  
  Ах каралi, каралi, каралi,
  Людзi зараз не свабодныя...
  Вiдаць, каб выгнаць зладзеяѓ з зямлi,
  Занадта ѓжо вы высакародныя!
  
  Ох каралi, каралi, каралi...
  Ураз паляцелi галушкi!
  Хоць блакiтныя, у сутнасцi - нулi,
  Пунсовай пралiлi вы крывi.
  Еѓфрасiння таксама пальнула, выкарыстоѓваючы для нацiску на кнопку сасок аголеных грудзей, падобны на пераспелы трускаѓку.
  I прачырыкала:
  - Час адкуплення амаль ужо настае,
  Каралеву босую вядуць на эшафот!
  Вось гэта дзяѓчыны - проста супер!
  Алёнка таксама б'ецца. Дзяѓчынка не толькi мячамi сячэ. Але пунсовымi, як свежыя ружы саскамi грудзей нацiскае на гармонiк.
  I тая выкiдвае атрутныя iголкi, дзiвячы маджахедаѓ.
  Ваяѓнiца ѓзяла i праспявала:
  - Каралева, ах каралева,
  Ну, чаго ты захацела!
  Анюта лупанула ѓ супернiка, таксама нацiснуѓшы клубнiчным саском на кнопку i прачырыкала:
  - Пакахала прынца ѓ траѓнi,
  А зараз хаджу босая!
  I дзяѓчына голай пяткай як паддасць прэзент анiгiляцыi.
  Алёнка прачырыкала, скалячы зубы, што бялей за снег у навагоднюю ноч:
  - Я простая руская дзяѓчынка,
  Па марозу толькi басанож...
  У мяне кароткая спаднiчка,
  Жанiху па морды кулаком!
  I ваяѓнiцы зноѓ пунсовым саском як нацiсне. Лупанэт з гармонiка маланкай.
  Вось i рудая Ала дзейнiчае вельмi агрэсiѓна. А якiя ѓ яе грудзi. Такая як дзве дынi, прычым вельмi саспелыя. А вянчаюць гэта рубiны саскоѓ. I гэтым саскамi дзяѓчына душыць i па кiтайцах б'е.
  Прычым напяваючы:
  - Слава Айчыне, слава -
  Будзем дракона секчы...
  Дзяѓчынка парвала кашулю,
  А грудзi прыкрывае толькi нiтку!
  Вось гэта сапраѓды дзяѓчаты самага высокага класа.
  Марыя таксама iмкнецца змагацца. Яна вельмi прыгожая дзяѓчына. I ѓ яе валасы колеру сусальнага золата i злёгку ѓюцца. I яна такая баявая.
  Вось узяла i босымi пальчыкамi ножак кiнула бумеранг, ссякаючы супостатам галавы.
  А затым узяла i саском колеру сунiцы дзюбнула ѓ непрыяцеля, i разарвала тузiн салдат на часткi.
  Пасля чаго праспявала:
  - Я самая сэксуальная дзяѓчына ѓ свеце,
  Дракона замочым у смярдзючым сарцiры!
  Вось так яна дзяѓчынка - найвысокага класа.
  Алiмпiяда - дзяѓчына-волаты i валасамi колеру пераспелай пшанiцы, узяла i босымi, моцным ножкамi кiнула ѓ непрыяцеля, нешта надзвычай забойнае.
  Разарвала масу маджахедаѓ i прабуркавала, скалячы зубкi:
  -Я дзяѓчынка сiлы волата,
  Яшчэ страмчэй - ведаю стала!
  I вось яе сасок нiбы пераспелы памiдор як нацiсне на кнопку агнямёта i пальецца паток агрэсiѓнага полымя. I давай усё спальваць нiбы абвугваючы да смерцi.
  Алiмпiяда праспявала:
  - Агонь батарэя,
  Агонь батарэя...
  Квiтнее архiдэя,
  У аргазме млея!
  Маруся падцягнула на дроце мiну. Зацягнула яе пад танк талiбаѓ. Падарвала супернiка i прачырыкала:
  - За СССР!
  Пасля чаго лупанула з базукi нацiснуѓшы на кнопку саском колеру саспелага маку i прачырыкала:
  - Макi, макi, макi - чырвоныя макi,
  Горкая памяць зямлi...
  Няѓжо вам сняцца напады,
  Няѓжо вам сняцца напады...
  Дзеѓкi iмчацца ѓ атаку з босы ногi!
  Матрона, таксама ваюючы, i круша афганцаѓ адзначыла:
  - Няма мяне мацней!
  I босымi пальчыкамi ножак, кiнула лязо, распораѓ глотку.
  Пасля чаго праспявала:
  - Адзiн два тры -
  Дракона разарвi!
  I дзяѓчынкi возьмуць i зарагачуць. У iх столькi сiлы i рызыкi.
  Дзяѓчына кiнула ѓ супернiка прэзент смерцi босымi пальчыкамi ножак i праверашчала з лютасцю:
  - Д'ябал тут, Д'ябал там,
  Дзе цмок - суцэльны падман!
  Вось у гэтыя дзяѓчынак усякай энергii поѓным-досыць.
  I яны палаца ѓзялi i засьпявалi, скалячы зубкi;
  Мы камсамолкi - дачкi камунiзму,
  Змагаемся з ворагамi як арлы...
  Часам ляцяць аскалы рэваншызму,
  Зiмою ногi ѓ дзяѓчат босы!
  
  Жадаем мы ѓрэзаць фюрару па пысе,
  У нас сiлы больш нiбы ѓ слана...
  Мае поспех i ѓ каханнi i ѓ спорце,
  Хоць атакуе ѓ лютасьцi арда!
  
  Нiхто павер дзяѓчат не спынiць,
  Бо наша сiла - як сталёвы кулак...
  Мы зможам нават войска загубiць,
  I моцна ѓрэжам Гiтлеру ѓ пятак!
  
  Прыйдзе эпоха веру камунiзму,
  I дасць нам сiлу бясконцы Род...
  Не пашкадуем дзеля Лады жыцця,
  Айчына веру хутка расквiтнее!
  
  Ваююць дзяѓчынкi i хлопцы,
  Iдзе ѓ атаку босы пiянер...
  Крушым ворагам мы лiха з аѓтамата,
  Паказваючы доблесцi прыклад!
  
  Цмок дажджу нас груба атакуе,
  Але дзяѓчынкi смела яго б'ем...
  Выб'ем слузе пекла веру зубы,
  Плешывага на часткi разарвём!
  
  У Расii няма месца ведаю слабым,
  Атрымаем хутка ѓсё чаго жадаем,
  У iмя самай прамянiстай дзяржавы,
  Над намi залатакрылы херувiм!
  
  Вялiкае будзе сяброѓства ѓ народаѓ,
  Якiя б'юцца з сiлай ведай...
  За Радзiму, за шчасце, за свабоду,
  I будзе ѓ сусвеце хутка рай!
  
  Дзяѓчынка па марозу прэ босая,
  Навошта ёй абутак, калi Лады дух...
  Айчына ѓся ад краю i да краю,
  Арол хлапчук, не птушаня-певень!
  
  Над светам сонца яркае ззяе,
  У якiм золата цёплыя промнi...
  Прыйдзе перамога ѓ ветры ласкi траѓня,
  I не балбачы пустышка - прамаѓчы!
  
  Мы дзеѓкi - проста дачкi Сварога,
  Якi Зямлю з Родам ствараѓ...
  I падарыѓ ваяѓнiкам свабоду,
  Ураз адрадзiѓшы сусветны iдэал!
  
  У Расii для дзяѓчат прасторнае месца,
  Яны ѓ мароз бiкiнi толькi надзеѓшы ...
  Ты камсамолка Пяруну нявеста,
  Павер не будзе ѓ лютасцi праблем!
  
  У Iмя Iсуса i Сварога,
  Марыi, Лады мацi Багоѓ...
  Змагалiся дзеля Сталiна i Бога-
  I дзеля найлепшых з сыноѓ!
  
  Мы не забудзем подзвiг Iсуса,
  Якi дзеля рускiх iшоѓ на крыж...
  I паказаѓ вялiкае мастацтва,
  Калi на трэцi дзень у каханнi ѓваскрос!
  
  Пярун ён Бог вялiкi грамавержац,
  Пускае вясёлкi прамянiстае святло...
  Служыць мы дэмiургам будзем сапраѓды,
  Каб подзвiг стане вiцязяѓ апеты!
  
  У дзевак грудзi ззяе колерам маку,
  Соску яе як сцяг кастрычнiка ...
  А недзе брэша злосны сабака,
  Але мы ваѓчыцы папросту не дарма!
  
  Адбiлi нацiск фрыцаѓ пад Масквой,
  Хоць Гiтлер быѓ каварны i хiтры.
  У саюзе фюрар вiдаць з Сатанаю,
  Трава мякчэй улетку, чым дыван!
  
  А вось узiмку па снезе дзеѓкi босы,
  Нашто iм абутак, футры i кажух...
  Не страшныя камсамолкам ведай маразы,
  У iх бадай самы грозны дух!
  
  У чым наша сiла - людзi завадныя,
  Круцейшым станем лютых багоѓ...
  А людзi вы паверце не благiя,
  Здольныя скiнуць мноства кайданоѓ!
  
  У каханнi дзяѓчаты самыя крутыя,
  У iх мiж iншым шалёны пасаж...
  Дзяѓчаты па снезе бягуць босыя,
  Фiгурамi паставiѓшы прагна мат!
  
  У славу камунiзму свецiць сонца,
  На славу камунiзму Русь цвiце...
  I волас у дзяѓчынкi густа ѓецца,
  Перамогу адкрылi безумоѓны рахунак!
  
  Пад Сталiнградам вермахт мы разбуралi,
  I паказалi проста вышэйшы клас...
  На славу нашай Радзiмы Расii,
  Дзяѓчынка рушыць пяткай голай у вока!
  
  Ты сцеражыся змагацца з дзеѓкай босай,
  Ён прыгожая, нiбы вол моцная...
  Як жэмчуг разляцелiся зараз восы,
  I ѓрэзала пад дых ворагу нага!
  
  Ну што ты зможаш зрабiць нашым дзеѓкам,
  У iх удар павер тычок слана...
  I Русь стаiць ад веку да веку,
  Бязмежная вялiкая краiна!
  
  Навошта патрэбныя дзяѓчынкам рускiм хлопцы,
  Каб нараджаць у паток асiлкаѓ...
  I трапяць ворагi павер на псарню,
  Атрымае ѓ морду шалёны злыдзень!
  
  У iмя Iсуса i Сварога,
  Дзе Белы Бог стварыѓ сусвету грань,
  З'ямо перад бiтвай ход-дога,
  Каб былi сiлы перад боем у рань!
  
  Потым возьмем i ѓрэжам супастату,
  Пад дых дзявочых, босаю нагою...
  Каб было стрымлiва пасля лаянкi кату,
  А калi што - дададзiм качаргой!
  
  Што Сталiнград не атрымаѓся бачна,
  Дзяѓчынкi там паддалi моцны бой...
  Хоць трохi ведай красе крыѓдна,
  Не зняѓ яе бiтву "Плябой"!
  
  Мы ѓсе дзяѓчынкi можа - гэта ведайце,
  Вялiкiя, крутыя як яйка...
  Калi малявалi толькi на парце,
  А сягоння дзёрнем прама за кольца!
  
  Не пашкадуем у бiтве нават жыцця,
  I веру, што ѓвойдзем у Берлiн жартам...
  На хутка ведаю жыць пры камунiзме,
  Атрымаем вiхуры снежныя круцячы!
  
  Дзяѓчынка любiць бегаць толькi босы,
  Ёй пяткi салодка халодзiць гурбу...
  Лётаюць па марозе снегу восы,
  Ваяѓнiца фюрара ѓ труну!
  
  Карацей пераможам я цвёрда ведаю,
  Здолеем зрабiць мiр ва ѓсiм сусвеце...
  Квiтнець на векi светабудовы краю,
  Сваёй сiлай у бiтвах нязменнай!
  
  Калi прыйдуць Сварог з Хрыстом-Уладаром,
  Усе мёртвыя ѓ каханнi ѓваскрэснуць Рода...
  Скончыцца арды смерч смерцi дзiкай,
  I будзе ѓ вечнай радасцi прырода!
  
  Тады ѓсялiцца ѓ сэрца люду Лада,
  Усё будзе ѓ бясконцасцi прыгожыя...
  Атрымае кожны воiны ведай узнагароду,
  Мы рускiя ѓ баях непераможныя!
  I пад такую паэму дзяѓчынкi разбуралi i нiшчылi маджахедаѓ тысячамi. Вось гэта дзяѓчынкi - што любяць i ѓмеюць забiваць.
  Што ж дзяѓчынкi проста супер. I босыя iх ножкi кiдаюць вострыя i атрутныя iголкi.
  Ды супраць падобных дзяѓчын нават ломiк распалены да красна i прыкладзены да голай, круглай пяткi бяссiльны. Вось гэта дзяѓчыны - ѓзроѓню гiпер!
  Алег Рыбачэнка працягвае змагацца. Гэты вечны хлопчык проста герой.
  I яго босыя пальчыкi дзiцячых ножак кiнулi гарошынку разбурэння.
  Яна ѓпала пад коѓзанку танка i яго перавярнула.
  Юны ваяѓнiк праспявала:
  - Смяялася Русь i плакала, i спявала,
  А жанчына ад бегу схуднела!
  Маргарыта Каршунова - гэтая вечная дзяѓчынка таксама ѓзяла i босымi пальчыкамi ножак кiнула гарошынку знiшчэння.
  Яна разарвала масу маджахедаѓ i прачырыкала:
  - Слава Айчыне бязмежнай,
  I камунiзм ужо не далёкi!
  I вось бясконцыя дзецi ѓзялi i прасвiсцелi. I вялiкая маса крумкач была аглушаная i заварушылася. I яны падалi ѓнiз, i дзiравiлi без праблем талiбскiя галовы.
  Маргарыта праспявала:
  Каб не праблем,
  Каб быць душой чыстай...
  Ня квiткi МММ,
  А глыток вады прамянiстай!
  I дзяѓчынка ѓзяла i паказала мову.
  А вось ваюе i Герда на танку. Дзяѓчына яна, зразумела, з лiку вельмi баявых i прыгожых - натуральная бландынка.
  I зразумела, вельмi кахае мужчын.
  Вось Герда пальнула па супернiку нацiснуѓшы на кнопкi джойсцiка босымi пальчыкамi ножак i прачырыкала:
  - Усё iдзе па плане!
  Шарлота агалiла, сцягнуѓшы станiк грудзi. I пунсовым саском нацiснула на кнопку джойсцiка.
  I вось лупанулi кулямёты на танку i давай выкошваць супернiкаѓ. Дзяѓчынка рудай масцi была вельмi задаволеная.
  Яна прачырыкала:
  - План хлопцы - гэта план,
  Ён падобны да падману!
  Крысцiна таксама стрэлiла, ужыѓшы голую, круглую пятку i прабуркавала:
  - Я мацнейшая за рысу лысага!
  Даѓбанула i Магда - дзяѓчына з залацiстымi валасамi. I зразумела, выкарыстоѓваючы лалавы сасок.
  I прачырыкала:
  - А мацнейшая рыса валасатага!
  I вось магутны рухавiк зарабiѓ, i абцякальнай формы танк узяѓ i рэзка паскорыѓся. Сапраѓды, калi ѓжо дзяѓчына разышлiся, то мала нiкому не здасца.
  Зрэшты, усе дзяѓчынкi-ваяры - гэта вышэйшы клас.
  Вось Альбiна i Альвiна змагаюцца ѓ небе. Яны дзяѓчынкi самага крывавага парадку. I разам з тым вельмi прыгожыя i сэксуальныя.
  Яны са сваiх штурмавiкоѓ б'юць па афганцах. Ваяѓнiцы самага ѓражлiвага класа.
  Альбiна ѓзяла i праспявала, скалячы зубкi, i паказваючы язык:
  - Вар'ят дом у агнi,
  Санаторый душ прыбiтых...
  Мы пакорныя Сатане,
  I святых ззяюць аблiччы!
  I дзяѓчына ѓзяла i нацiснула пунсовым саском на кнопку. Спрацавала разбуральная сiла.
  I яна вельмi нават жорстка i агрэсiѓна спрацавала, калi запусцiлiся рэактыѓныя ракеты.
  I дзяѓчына-бландынка праспявала:
  - Дай Бог сляпым вочы адкрыць,
  I спiны выпрастаць гарбатым...
  Дай Бог быць Богам хоць крыху,
  Але быць нельга ледзь-ледзь распятым!
  Альвiна агрэсiѓна адзначыла, са смяшком:
  - Не вельмi складана!
  I дзяѓчына паслала ракеты нацiснуѓшы на кнопку рубiнава саском. I яе дзеянне было супер.
  Альбiна зноѓ пальнула, выкарыстоѓваючы босыя пальчыкi ножак, i прачырыкала, скалячы зубкi:
  - Дзяѓчынак сёння не суняць,
  Дзяѓчынкi хочуць патанчыць!
  Альвiна таксама лупанула, i яе голыя ножкi, з вельмi прыгожым шакаладным загарам, таксама пры справе i ваяѓнiца прачырыкала:
  А потым да ранiшняй зары,
  Чуць, як спяваюць песню пра каханне!
  Штурмавiкi ж б'юць з неба вельмi нават жорстка. I не даюць нiкому нi найменшай лiтасцi.
  А вось i Сталенiда ѓ баi. Таксама страляе па супернiку вельмi трапна.
  I зразумела выкарыстоѓвае пунсовыя саскi грудзей. Дзяѓчынка зразумела суперкласа.
  Сталенiда праспявала:
  - Бачыш у небе зацьменне,
  Грозны сiмвал прамы...
  Страшнае пекла знак-
  Зграi касмiчнай выццё!
  I дзяѓчына зноѓ лупанула, выкарыстоѓваючы босыя пальчыкi ножак. Вось гэта дзяѓчынка - якi ѓ яе ѓзровень.
  Вiкторыя дзюбнула па супернiку з дзiкай апантанай сiлай. Разарвала непрыяцеля, i прачырыкала:
  - За вялiкi камунiзм!
  I дзяѓчынка ѓжыла свой сасок аголеных грудзей, якi такi апетытны нiбы клубнiцы ѓ райскiм садзе.
  Такую дзяѓчыну зразумела, жадаецца цалаваць i лашчыць.
  А затым дзяѓчына i босы, точанай ножкай махнула. А якая яе ножка хупавая, загарэлая, сэксуальная, i апетытная.
  I на яе жадаюць мужчыны ѓзлезцi натоѓпам.
  Веранiка таксама ваюе з дзiкай, i нястомнай агрэсiяй. Ваяѓнiца, якая такой бясконца i найвышэйшай сiлай валодае.
  I дзяѓчынка ѓзяла i пунсовым саском нацiсне на пускавы кручок. I вось нясецца рэактыѓны падарунак знiшчэння.
  А ваяѓнiца проста гiпер.
  I вось зноѓ iмчыцца тое, што прыносiць таталiтарнае разбурэнне.
  Веранiка прачырыкала:
  Калi кволы - адразу ѓ труну,
  Захаваць здароѓе каб...
  Ужывайце людзi - аб,
  Абцiранне, зацiранне!
  I дзяѓчынкi ѓсе тры праспявалi палаца:
  Няма выдатней Радзiмы-Расii,
  За яе змагайся i не трусь...
  А бландынак нашых няма прыгажэй,
  Усёй сусвету паходня святла Русь!
  Вось гэта сапраѓды раскрутка iдзе капiтальная.
  Вiёла таксама б'ецца са сваёй званiцы. Яна дзяѓчына проста асляпляльнай камплекцыi.
  I зразумела, надзвычай хвацкая.
  А яе прыгажосць проста цi скажам больш вычварна - трывiяльна боская.
  Вiёла ѓзяла i босымi пальчыкамi ножак шпурнула гарошынку разбурэння.
  I адляцелi дзесяцi падраных на часцiѓ людзей.
  Вiёла праспявала:
  - Па крывой бягуць дарожцы,
  Босыя дзяѓчынкi ножкi...
  Надакучыла карову даiць,
  Жадаю шчасце сваё падражнiць!
  Тарэадора таксама ваюе. Яна дзяѓчынка, якую нiхто слабай цi дурной не назаве.
  Ваяѓнiца ѓзяла i дала чаргу па супернiках. Без лiшнiх цырымонiй iх выкасiла.
  I затым як нацiсне пунсовым саском грудзей i выпусцiць чарговую ракету. I разарве на дробныя абрыѓкi ѓзвод супостатаѓ.
  Тарэадора прапiшчала:
  - Занесла, занесла кудысьцi,
  Занесла, мяне!
  Вiёла таксама лупанула пры дапамозе лалавага соску па непрыяцеляѓ, велiзарнай iмперыi Талiбан i прачырыкала:
  - Завiнавацiлася дзяѓчына,
  I прыйшла пеня!
  Пасля чаго дзяѓчынка ѓзяла i паказаѓ сваю доѓгую мову.
  Нiкалета падняла магутны мiнамёт з васьмю стваламi, i яшчэ ёй дапамаглi Вiёла i Тарэадора.
  Усе тры дзяѓчыны ѓперлiся босымi, точанымi ножкамi ѓ траву. I як дзяѓбуць мiнамi.
  Пры гэтым яны сiнхронна нацiснулi на кнопкi, аголенымi, клубнiчнымi саскамi грудзей.
  I праспявалi:
  Людзi прашу вас, цiшэй, цiшэй...
  Войны няхай згiнуць у цемры!
  Бусел на даху, радасць пад дахам,
  Мiр на Зямлi!
  Бусел на даху, шчасце пад дахам,
  Мiр на Зямлi!
  I дзяѓчынкi зноѓ тупнуѓ босымi, вельмi моцнымi ножкамi. Вось у iх столькi рызыкi i сiлы.
  Вольга таксама з базукi стрэлiла, i таксама аголенымi грудзьмi, душачы пунсовым саском.
  Пасля чаго праспявала:
  - Хай будзе разам Русь i Бела Русь,
  Бо наша вера намеры адзiныя...
  За Радзiму змагайся i не трусь,
  З Расiяй Бог i мы непераможныя!
  I Вольга босымi пальчыкамi ножак узяла i шпурнула падарунак анiгiляцыi.
  Такую дзяѓчынкi рэальна нiхто не спынiць, i нiшто не пераможа.
  Вось такiх дзяѓчат любiць зямля.
  Джэйн Амстранг таксама змагаецца, са сваiм экiпажам. Лупiць гэты незлiчоны Талiбан.
  Дзяѓчына-арыстакратка ѓзяла i пальнула пры дапамозе босых пальчыкаѓ ножак па ворагу. Пасля чаго праспявала:
  - Слаѓная краiна Брытанiя,
  Ведай яна ѓладарка мораѓ...
  Атрымалi мы вялiкiя веды,
  Супастата ѓ лаянцы ты разбi!
  I дзяѓчынка ѓзяла i рубiнава саском узяла i нацiснула на кнопку. Джойсцiк спрацаваѓ. I ляцiць з каласальнай разбуральнай сiлай забойны снарад.
  Даѓбанула аскепкава-фугасным, раздзiраючы людзей на шматкi.
  Гертруда гэтая прыгожая, рослая i мускулiстая дзяѓчына, таксама была толькi ѓ адных трусiках. Яна лупанула пры дапамозе пунсовых саскоѓ грудзей. I таксама як з ракетнiцы разнесла непрыяцеля.
  Гертруда прачырыкала:
  - А на вайне, як на вайне,
  Дзяѓчынкi бачаць хлопца ѓ сне!
  I засмяецца сваiм дасцiпным жарце.
  Монiка заѓважыла, нацiскаючы голымi пяткамi на педалi, i дасцiпна заявiла са смяшком:
  - Лепш за ѓсё жанчына абувае мужчыну босай нагой!
  I ваяѓнiца зарагатае...
  Малання заявiла, падмiргваючы сваiм напарнiцам:
  - Толькi некалькi хвiлiн,
  Толькi некалькi хвiлiн...
  З хлопцам-богам доѓжылася ѓся гутарка,
  Як скажы цябе клiчуць,
  Як скажы цябе клiчуць!
  I дзяцюк раве як бык - перамога!
  Джэйн Амстранг, ведучы агонь, заѓважыла, жмурачы бровы:
  - Пацешна вы пераблыталi савецкую песню!
  Малання кiѓнула i зубкi свае жамчужныя выскалiла, пасля чаго ѓзяла i выдала:
  - Разнастайны хлуснi прыём,
  Супярэчаць пачуццi...
  I мы святы яе клiчам,
  I абзываем гнюснай!
  I ѓвесь экiпаж хорам праспяваѓ:
  Сэкс нездарма ва ѓсiх каралеѓства,
  Любiлi ва ѓсе часы...
  Бо без сэксу не цiкава,
  Без партнёра ноч занадта даѓжыня!
  . РАЗДЗЕЛ Љ 19.
  Цяпер у стратэгii бушавала вайна. Iшло ѓзаемнае, татальнае знiшчэнне.
  Гарэлi самалёты i танкi.
  Чабурашка прапанаваѓ Кракадзiлу Гене:
  - Можа, аб'яднаемся зялёны?
  Мультяшка запярэчыла:
  - Не! Ты чуѓ правiлы - кожны сам за сябе!
  Мурзiлка лагiчна заѓважыѓ:
  - Дык наша гульня будзе доѓжыцца вечна!
  Дзяѓчынка запярэчыла, тупнуѓшы босай ножкай:
  - Нiчога няма вечнага, нават мульцяшак рада цi позна забываюць цi яны сыходзяць з моды!
  Залаты клубочак праспяваѓ:
  - Мода, мода, мода,
  Да чаго ты давяла...
  Нават бабуля Матрона,
  Тэлевiзар прапiла!
  I ѓся пяцёрка засмяялася. I гэта надзвычай шустрыя мульцяшкi i дзяѓчынка-хулiганка.
  А танкi з розных бакоѓ напаѓзаюць. I нясецца кавалерыя, i прэ пяхота.
  Частка дзяѓчын бяжыць у атаку басанож. Яны мiльгаюць ружовымi круглымi пятачкамi. Так куды больш спрытна i практычна.
  Вось такiя вось тут гульнi з дзяѓчынкамi.
  А ѓ небе карты перамяшчаюцца самалёты. I iх вельмi вялiкая колькасць.
  I ѓсе новыя авiяцыйныя заводы будуюцца. I праз ваенную акадэмiю можна прагнаць i яшчэ больш паскорыць вытворчасць i бамбавiкоѓ усiх мадэляѓ, i штурмавiкоѓ, знiшчальнiкаѓ, i лёгкiх разведчыкаѓ.
  Ды тут наспявае каласальная моц. I гэта ѓзрушае.
  Яны гэтыя самалёты, нiбы раi казурак разлятаюцца i джаляць. Выглядае ѓсё надзвычай эфектна. Цi можа быць нават эфэктыѓна. Але адны машыны сутыкаюцца з iншымi машынамi.
  Дзяѓчынка-хулiганка лагiчна заѓважыла, зрабiѓшы перастаноѓку частак:
  - Тут сiлы i магчымасцi ва ѓсiх роѓныя. Так што вайна можа зацягнуцца да бясконцасцi!
  Чабурашка згодна кiѓнуѓ:
  - Ды гэта не зусiм правiльная гульня. Можа, лепш нешта iншае паспрабуем?
  Кракадзiл Гена прапанаваѓ:
  - Можа, у танкi пагуляем?
  Мурзiлка пацiснуѓ жоѓтымi плячыма i заѓважыѓ:
  - Можна правесцi танкавую дуэль i падчас гульнi!
  Зялёная мульцяшка пагадзiлася:
  - Паспрабуем! Я выпушчу сваю машыну з экiпажам гераiнь!
  Жоѓтая мульцяшка пагадзiлася:
  - А я сваю! Але каб шанцы былi хоць роѓныя, але не зусiм сiметрычныя!
  Дзяѓчынкi хiхiкнула i адзначыла:
  - Калi хтосьцi мацней, то супернiк проста трывiяльна мочыць таго, хто слабей. А вось пры роѓнасцi - вырашыць зыход бою можа любая выпадковасць!
  Кракадзiл Гена прапанаваѓ:
  - На выбар танкi часоѓ другой сусветнай вайны. З тых, што былi ѓ серыi.
  Мурзiлка запярэчыѓ:
  - Гэта ѓжо надакучыла! Лепш танкi часоѓ 21 стагоддзя! Гэта яшчэ цiкавей!
  Дзяѓчынка згодна кiѓнула:
  - Правiльна! А то глядзець як б'юцца "Тыгр"-2 i IС-2 не самая прадуктыѓная iдэя! Тым больш тыгр у любым выпадку вiдавочна мацнейшы!
  Мультяшкi палезлi ѓ архiѓ узбраенняѓ. У вобласцi танкабудавання прайшла эвалюцыя ѓ дваццаць першым стагоддзi да машыны з адным чалавекам. Або зусiм без чалавека з кiраваннем праз радыё. Тут дарэчы i экiпаж не патрэбен.
  Кракадзiл Гена i Мурзiлка могуць адразу адзiн з адным змагацца, без усялякiх пасрэднiкаѓ.
  Вось i выбар двух танкаѓ: амерыканскi "Арлан"-10 i расiйскi "Арол"-7.
  Абедзве машыны мелi форму пiрамiды, i прыкладную роѓнасць характарыстык. I iх браня шматслаёвая, а гармата плазменная.
  Гена i Мурзiлка зараз танкамi кiравалi самi.
  А кiраванне вайной перадалi дарадцам. Так што баi канкрэтна працякалi.
  Дзяѓчынка дэманстратыѓна пазяхнула, прыкрыѓшы раток далонькай:
  - Так не занадта цiкава! Можа, паспрабаваць нешта больш iмклiвае.
  Залаты клубочак прапанаваѓ:
  - Адгадай загадку: вышыня слупа дзесяць метраѓ. Па iм паѓзе вусень. За адну палову сутак яна паднiмаецца на шэсць метраѓ, а за другую спускаецца на пяць. Колькi ёй трэба часу, каб дабрацца да самай вяршынi!
  Дзяѓчынка хiхiкнула i адказала:
  - Ну, гэта зусiм для тупых. Тут адказ трывiяльны - дзесяць сутак!
  Клубочак захiхiкаѓ, i нават заскакаѓ:
  - Ого! Якi матэматычны розум. А як ты да гэтага дадумалася?
  Дзяѓчынка смела адказала:
  - Я ад шасцi метраѓ адабрала пяць, i атрымала адзiн. I адзiн памножыла на дзесяць i атрымала дзесяць сутак!
  Клубачак хiхiкнуѓ i заѓважыѓ:
  - Вось яно сучаснае пакаленне - двух слоѓ звязаць не можа! Дакладней трох лiчбаѓ скласцi!
  Дзяѓчынка пагардлiва фыркнула i прапiшчала:
  - Клубок ты хлопец хоць куды,
  Здольны справай знiшчыць...
  Але гэта праѓда глупства -
  Ты ж двух слоѓ звязаць не можаш!
  Чабурашка радасна адказаѓ:
  - Гусенiцы трэба чацвёра з паловай сутак, каб дабрацца да вяршынi слупа!
  Клубочак прачырыкаѓ:
  - Вось ты вушасты адгадаѓ правiльна. А вось iншая загадка.
  Дзяѓчынка хiхiкнула:
  - Вось ужо ѓ клубочкам ведзьмы загадкi!
  Клубочак прапiшчаѓ:
  - Што рабiѓ слон, калi прыйшоѓ Напалеон!?
  Дзяѓчынка хiхiкнула i адзначыла:
  - Тут можа быць маса варыянтаѓ. Напрыклад, стаяѓ збоку, каб яго не пакалолi штыкамi!
  Клубачак тоненька захiхiкаѓ i праспяваѓ:
  Мы ѓсе глядзiм у Напалеоны,
  Людзей звычайных мiльёны!
  Чабурашка адказаѓ з нявiнным выглядам:
  - Слон траѓку жаваѓ!
  Клубачак здзiвiѓся:
  - А з чаго ты гэта ѓзяѓ?
  Чабурашка рашуча заявiла:
  - Таму што ты сказаѓ: што рабiѓ слон, калi прыйшоѓ на поле ён!
  Залаты клубочак капрызна заявiѓ:
  -Зразумела ... Ты ѓсе дзiцячыя загадкi ведаеш!
  Чабурашка кiѓнуѓ:
  - Я ж дзiцячая мульцяшка!
  Дзяѓчынка злосна адказала:
  - Будзем мы смяяцца i сябраваць!
  Тым часам танкi на чале з Мурзiлкай i Генай, ужо загарэлiся, атрымаѓшы трапленнi. I дэтанаваѓ баявы камплект...
  Залаты клубочак адзначыѓ:
  - Ну i што цiкавага? Толькi нiшчаць адзiн аднаго!
  Гена i Мурзiлка прараѓлi:
  - Танкi на сняданак, танкi на абед,
  Танкi на вячэру вось i ѓвесь сакрэт!
  I пстрыкнулi абодва зверкi зубкамi. Яны выдатныя мульцяшкi з пачуццём гумару.
  Чабурашка дасцiпна заявiѓ:
  - Вайна - гэта школа жыцця, якую лепш прагуляць!
  Дзяѓчынка хiхiкнула i адказала:
  - Я пагуляць на ваенную тэму вельмi нават кахаю!
  Кракадзiл Гена i Мурзiлка зноѓ вярнулiся да стратэгii. Цяпер вайна iшла ѓ стабiльным варыянце. Гэта значыць, у дынамiчнай раѓнавазе.
  Толькi дзяѓчаты з пяхоты бягуць, мiльгаючы голымi, круглымi, ружовымi пяткамi.
  I сутыкненнi прыгажунь, у тым лiку ѓдары штыкамi. I колюць яны адзiн аднаго.
  I жываты ѓ дзяѓчынак разрываюцца.
  Гэта ѓжо не столькi займальна, як брыдка...
  Дзяѓчынка, скалячы свае зубкi, якiя зiхацець сталi нiбы дыяменты, звонка прачырыкала:
  - Я хачу быць самай моцнай у сусвеце, каб у морду ѓрэзаць моцнай качаргой!
  Чабурашка хiхiкнуѓ i адзначыѓ:
  - Гэта нават крыху смешна!
  Дзяѓчынка агрэсiѓна адзначыла:
  - Табе смешна,
  А мне крыѓдна...
  Табе лайно,
  А мне павiдла!
  Кракадзiл Гена заѓважыѓ:
  - I павiдла рознае бывае. Вось ад аднаго канкрэтна дах зносiць!
  Чабурашка прапiшчаѓ:
  - Зрывае дах з завес!
  Тым часам у бой сталi ѓступаць яшчэ буйнейшыя танкi. Яны будавалiся павольней i каштавалi даражэй, але затое вялiзныя i iх так проста не возьмеш. I яны напаѓзаюць нiбы глыбы.
  Клубочак праспяваѓ:
  - Узрывай замак са свiраном,
  Сумеем адным ударам!
  Рух сухапутных лiнкораѓ выглядае жахлiва. Але, зразумела, iх сустракаюць такiя ж магутныя сухапутныя лiнкоры. I iдзе размен ударамi, i страсенне бранi.
  Чабурашка праспяваѓ:
  - Велiзарная пярэстая дошка,
  На ёй гудуць маторы...
  Жывыя рухаюцца войскi,
  I танкi, i лiнкоры!
  Войскi ѓсiх пяцi iмперый зноѓ збiваюцца i вырабляюць узаемнае i татальнае знiшчэнне.
  Мурзiлка нават з энтузiязмам, махаючы жоѓтымi, касматымi лапамi, праспяваѓ:
  Над няшчаснай планеты завiсла,
  Злосных монстраѓ кiпячая цемра...
  Акупант свая сякера ненавiсная -
  Завастрыѓ i сячы галава!
  Дзяѓчынка-хулiганка з лютасцю падхапiла:
  - Чалавек ён, аднак, не пешка,
  I не вечна хадзiць пад ярмом...
  Ператварыць злых ворагаѓ у галавешкi,
  Стане новым уладаром светаѓ!
  Магутныя танкi пруць. Памiж iмi праносяцца лягчэйшыя i шустрыя машыны. I нясуцца дзяѓчыны на матацыклах. I ваяѓнiцы цiснуць босымi, круглымi пяткамi на педалi. Вось гэта баявая скажам зграя дзяѓчын. I дзяѓчат проста не злiчыць. Усе новыя i новыя заводы будуюцца. I столькi магутных машын напаѓзае. I вось вiдаць колькi самалётаѓ ляцiць i круцiцца нiбы коѓдры.
  I вось у небе ляцяць рэактыѓныя бамбавiкi. Яны хочуць лупiць i iх настрой несумненна агрэсiѓны. I жаданне нанесцi паражэнне ворагам безумоѓна вялiка.
  Дзяѓчыны-лётчыцы, зразумела, у бiкiнi i пасылаюць адзiн аднаму паветраныя пацалункi.
  Яны прайграны на кампутарах, але ѓсё роѓна цудоѓныя. I вельмi прыгожыя.
  Босымi точанымi ножкамi нацiскаюць на педалi. I пры гэтым не забываюць напяваць:
  - Iмчымся ѓ неба, iмчымся ѓ неба,
  Я дзяѓчынка ведай гетэра!
  Вось гэта бабы, якiя зусiм можна сказаць - супер. I разбураюць у небе шматлiкiя самалёты.
  Вось памiж сабой ваююць дзве дзяѓчыны: Альбiна i Альвiна. Яны абедзве дзяѓчынкi-бландынкi. I такiя яны скажам прыгажунi i разам з тым лёгкiя.
  Альбiна ѓзяла i зароѓ:
  - За камунiзм у новым стагоддзi!
  Альвiна энергiчна пацвердзiла:
  - I ѓ новай i будучынi!
  Дзяѓчынкi сталi пасылаць сябар у сябра струменi авiяцыйных снарадаѓ. I сыпалi адзiн на аднаго гарошынкi знiшчэння.
  А затым узялi дзяѓчыны i запусцiлi сябар у сябра ракеты. Тыя, пакiдаючы за сабой бэзавыя шлейфы раптоѓна сутыкнулiся. Дакладней не раптоѓна, а цалкам заканамерна. I так, узяло i грымнула.
  Нiбы звышновая зоркi ѓспыхнула i запалала ѓсiмi колерамi вясёлкi.
  Вось гэта як пацешна выглядае.
  А вось цяпер Чабурашка можа выказаць смелую думку:
  - Гэта так негуманна! Гiнуць жывыя людзi!
  Кракадзiл Гена ѓзяѓ i праспяваѓ:
  - Цьмянее аксельбант ад мiрнага жыцця,
  У гультайства аблiняѓ i колер сцягоѓ....
  Дзяѓчынка з энтузiязмам падхапiла, шлёпаючы сваiмi маленькiмi, дзiцячымi, босымi ножкамi:
  -А той, хто кажа аб гуманiзму,
  Шпiён, шпiён, шпiён!
  Клубочак падтрымаѓ гэты пасаж:
  Калi снарады рвуцца днём i ноччу,
  Хутчэй iдуць чыны i ордэны!
  I ѓся пяцёрка хорам зараѓла, падскокваючы i калоцячыся:
  Няхай над светам люта грукоча,
  Вайна, вайна, вайна, вайна!
  Вось у бой пайшлi цяжкiя агнямётныя танкi. Яны пасылаюць велiзарнай, забойнай сiлы бруi полымя. I агонь паднiмаецца на сотнi метраѓ у вiртуальнай прасторы, пагражаючы мовамi, злiзаць неба.
  Мурзiлка зноѓ будуе новыя заводы i авiяцыйнымi гарматамi, i ракетамi, i ѓзнаѓленне танкаѓ. I нарошчвае ѓсё ѓ каласальных абарачэннях.
  Вось зараз шахты i руднiкоѓ вельмi шмат. Iх паглыбiлi, i загналi шмат працаѓнiц. Так што здабыча рэсурсаѓ узрасла ѓ каласальных колькасцях.
  Так што выпуск узбраенняѓ i не думае спыняцца. Наадварот, ён усё вышэйшы i вышэйшы.
  Мурзiлка заѓважыѓ, што дзяѓчынкi не стамляюцца. Гэта вiдавочна надзвычай выдатна. I iх босыя, загарэлыя ножкi мiльгаюць не спыняючыся.
  I не адчуваецца ѓ мускулiстых, рэльефных, дзявочых целах нi найменшай стомленасцi.
  Дзяѓчынкi дзiвяць сваёй працавiтасцю. Асаблiва на палях, дзе яны мiтусяцца. А ѓ гульнi ты робiш прагон - вечнага вегетатыѓнага перыяду. I ѓжо ѓсё - стала страмчэй i палi без перапынку даюць каласальных памераѓ ураджаi.
  Але пакуль на твае танкi, супернiк кiдае танкi свае. На самалёты ляцяць iншыя самалёты. А супраць ракет - з'яѓляецца ПРА. I тут гэта бясконцая гонка. I вось ужо гоначныя аѓтамабiлi ѓ бой iрвуцца. I разганяюцца да вялiкiх хуткасцей. I пры дапамозе ѓзрыѓчаткi без лiшнiх цырымонiй тараняць пазiцыi. I ѓжо будуюць муры i вежы. Узводзяць гаѓбiцы каласальных памераѓ i калiбраѓ. А таксама ѓсталёѓваюць зенiткi падводзячы iх усё блiжэй i блiжэй да лiнii фронта.
  Чабурашка заварушыѓ вушкамi i прачырыкаѓ:
  - Наша мульцяшная iмперыя наймацнейшая ѓ сусвеце!
  Дзяѓчынка-хулiганка запярэчыла:
  - Не! Гэта мая iмперыя наймацнейшая i не толькi ѓ сусвеце i мега-сусвеце!
  Кракадзiл Гена пагардлiва фыркнуѓ:
  - Ты як, заѓсёды перабольшваеш!
  Залаты клубочак тут з пiскам прапанаваѓ:
  - Можа, пяройдзем трывiяльна ѓ атамны век?
  Кракадзiл Гена пакiваѓ галавой:
  - Цярпець не магу ядзерную зброю!
  Мурзiлка з гэтым пагадзiѓся:
  - Атамная бомба - гэта варварства!
  Дзяѓчынка-хулiганка зноѓ тупнула, босы, дзiцячай ножкай i праспявала:
  Чуеце грымотныя грымоты,
  Гэта не навальнiца не ѓраган -
  Гэта вiхурай атамнай агорнуты...
  Стогне акiян, стогне акiян!
  Гэта стогне, гэта стогне -
  Цiхi акiян!
  Чабурашка капрызна запярэчыѓ:
  - А чаму цiхi? Можа быць наадварот буйны?
  Мурзiлка выскалiѓ мордачку i праспяваѓ:
  На правадыра не даставiла,
  Каб бiць без дурняѓ.
  Сапраѓдных буйных мала -
  Вось i няма важакоѓ!
  Дзяѓчынка-хулiганка тупнула босай, точанай ножкай i зароѓ:
  - Я самая буйная ѓ свеце,
  Ворагаѓ замачу ѓсiх у сарцiры...
  Не веру я Гены слязам,
  I ѓрэжу табе кракадзiл па мазгах!
  Кракадзiл Гена зароѓ:
  - Ты што, шарыкi за ролiкi ѓ цябе заехалi!
  Дзяѓчынка агрэсiѓна пiскнула:
  - Не ты, па-першае, а вы. А па-другое, да дамы трэба звяртацца з паклонам!
  Мурзiлка кiѓнуѓ:
  - У людзей у галаве вечнае дзяцiнства! Так што не заводзь Гена!
  Чабурашка са смяшком адзначыѓ, напяваючы:
  - А чаму, чаму, чаму быѓ кракадзiл зялёны?
  А таму, таму, таму што быѓ ён у жыццё закаханы!
  Тым часам фронт супраць залатога клубочка стаѓ прагiнацца. Вiдаць, цiснуць сталi мацней. I плюс яшчэ Мурзiлка i дзяѓчынка сталi дзейнiчаць сiнхронна. I вельмi агрэсiѓна прэсуючы ѓ адным напрамку.
  I тут танкi пайшлi ѓ адной запрэжцы.
  Клубочак закрычаѓ:
  - Гэта не сумленна! Кожны сам за сябе!
  Дзяѓчынка з гэтым пагадзiлася:
  - Кожны сам за сябе!
  I пасля гэтага паказала мову. I падмiргнула сапфiравымi вочкамi.
  Мурзiлка ѓ адказ заспяваѓ:
  - Любы, хто чалавек той ваяром народжаны,
  Так павялося з часоѓ Адама, Евы...
  Калi праблем без рахунку мiльён,
  Вырашу мячом надзённыя праблемы!
  Кракадзiл Гена адзначыѓ:
  - Надакучае такая гульня. Можа быць гiстарычную стратэгiю паспрабуем? Напрыклад, кожны сваю дзяржаву няхай заснуе. Напрыклад, Старажытны Рым супраць iмперыi Аляксандра Македонскага?
  Дзяѓчынка ѓ адказ праспявала:
  Манамах фуражку зняѓ,
  Чухаѓ верхавiну...
  Электрычны зарад,
  Заганяе ѓ гармату!
  Мурзiлка пацвердзiѓ:
  - Вось гэта сапраѓды вышэйшы клас. Гэта калi ѓ войску Юлiя Цэзара ѓ атаку iдуць замест сланоѓ танкi! А яшчэ лепш нават сухапутныя лiнкоры!
  Кракадзiл Гена ѓздыхнуѓ ... Яму ѓжо надакучыла гульня, у якой трывiяльна iдзе ѓзаемнае знiшчэнне сiл. I маса салдат гiне. I лiк знiшчаных юнiтаѓ iдзе на мiльёны. Тут ужо ѓ пару зараѓцi нiбы воѓк.
  I зялёны алiгатар заспяваѓ:
  Ваяваць з ворагам дрэнная штука,
  Нiкому не на свеце не зразумець...
  Да чаго гэта вялiкая пакута...
  Ах неймаверна вялiкая мука,
  Дзiвосна вялiкая пакута ...
  Без канца юнiтаѓ нiшчыць!
  Дзяѓчынка-хулiганка пагадзiлася:
  - Каб было цiкава варта парушыць дынамiчную раѓнавагу. Вось напрыклад, так званы другi закон тэрмадынамiкi, насамрэч у маштабах сусвету не працуе. Ды i навука навучылася яго абыходзiць!
  Тым часам з'явiлiся новыя танкi, з вялiкiмi нахiламi бранi i нiжэйшымi сiлуэтамi.
  Яны насоѓвалiся нiбы лавiна пры вывяржэннi вулкана. I ѓсё лiтаральна грукатала.
  I выляталi новыя, забойныя снарады.
  Кракадзiл Гена заѓважыѓ:
  - Усе новыя танкi, i поѓна праблем!
  Дзяѓчынка з захапленнем праспявала:
  - Хоць не вырашыць нам усiх праблем,
  Не вырашыць усiх праблем...
  Але стане радасней усiм,
  Весялей стане ѓсiм!
  Мурзiлка тупнуѓ жоѓтай лапай i зароѓ:
  - Каб не было зiмы,
  У гарадах i сёлах...
  Нiколi не ведалi мы -
  Гэтых дзён вясёлых!
  Дзяѓчынка ѓ пiку гэтаму праспявала:
  Я так хачу, каб лета не канчалася,
  Каб яно за мною iмчалася,
  У мой дзеѓкi след,
  Каб кахаць зусiм не позна,
  Дзiѓныя зоркi,
  Дарылi святло!
  Мурзiлка прапанаваѓ:
  - Можа, уключым зiму. I няхай у гульнi пойдзе снег!
  Дзяѓчынка запярэчыла:
  - Тады адразу выпуск харчавання спынiцца. I яго давядзецца закупляць. Можа, нешта больш арыгiнальнае прыдумаеш?
  Чабурашка прапанаваѓ:
  - Давайце ѓ карты згуляем?
  Дзяѓчынка-хулiганка пагардлiва фыркнула:
  - Гэта прымiтыѓна! Давайце лепш, згуляем...
  Кракадзiл Гена кiѓнуѓ:
  - У шахматы! Я вельмi люблю гуляць у шахматы!
  Чабурашка хiхiкнуѓ:
  - Асаблiва самому з сабой!
  Гена запярэчыѓ:
  - Я яшчэ ѓ школе гуляѓ з пiянерамi! Вось Чабурашка гуляѓ у шахматы з пiянерамi?
  Мультяшка з вялiкiмi вушкамi вымавiла:
  - Ды гуляѓ... У дамiно!
  Дзяѓчынка, выскалiѓшы зубкi, прачырыкала:
  - Мы гулялi ѓ дамiно,
  Атрымалася, як у кiно!
  I зноѓ узнiкла паѓза. Пяцёрка ѓключылася ѓ гульню. Тут ужо былi спробы вырашыць ход вайна тактычна. Але танкi, пяхота i авiяцыя сыходзiлiся i ѓвязалi ва ѓзаемнай анiгiляцыi. I страты неслi вельмi адчувальныя. I гiнулi палiцы i дывiзii, а на iх месца стваралiся новыя.
  Войскi лезуць i лезуць. I пяхота як скасiцца, нiбы лязом брытвы. Што выглядала смяротным. Але як бы пры гэтым понарошку. I гэта выводзiла з сябе.
  Тым не менш фронт станавiѓся ѓсё больш i больш звiлiстым. Страты тут рэальна вялiкiя, але затое папаѓняемыя.
  Дзяѓчынка зноѓ падала голас:
  У мяне вялiкае меркаванне,
  Мы зробiм знiшчэнне!
  I дзяѓчынка ѓзяла i надзьмула шчокi i засвiшча... Проста маленькi салавей разбойнiк.
  Кракадзiл Гена адзначыѓ:
  - Гэта выглядае вельмi смешна!
  Дзяѓчынка запярэчыла:
  - Не! Зусiм не смешна!
  Мурзiлка нагадаѓ:
  - Гэта гульня з сiметрычным магчымасцямi. Вось, напрыклад, ёсць гульнi асiметрычныя. Напрыклад, вайна Японii супраць ЗША. Тут праѓда фармат адзiн супраць аднаго. Але можна абраць розныя краiны i будзе ѓсё вельмi асiметрычна.
  Дзяѓчынка з натхненнем праспявала:
  - Амерыка, Амерыка, Амерыка,
  Шмат у ёй лясоѓ, палёѓ i рэк...
  Амерыка, Амерыка, Амерыка -
  Дзе так вольна дыхае чалавек!
  Мурзiлка з гэтым пагадзiѓся:
  - Амерыка вельмi шмат зрабiла для Навукова-тэхнiчнага прагрэсу. Акрамя таго, амерыканцы вельмi любiлi звяргаць тыранаѓ!
  Чабурашка хiхiкнуѓ i заѓважыѓ:
  - Гледзячы як яшчэ тыранаѓ... Зрэшты, ды ѓ iх была такая iдэя - несцi дэмакратыю i свабоду свету. Але сапраѓдная воля магчымая толькi калi ёсць цар у галаве!
  Дзяѓчынка з гэтым пагадзiлася:
  - Хочаш, адолець самадзяржаѓе - май цара ѓ галаве!
  Мурзiлка заявiѓ з усмешкай:
  - Толькi цар у галаве падорыць волю ад самадзяржаѓнай дэспатыi!
  Кракадзiл Гена адзначыѓ, скалячы вострыя i доѓгiя зубы:
  - З царом у галаве не заѓсёды надзенеш карону, але затое напэѓна не прашлепiш галаву!
  Чабурашка дасцiпна дадаѓ:
  - Самы жорсткi дэспат - галава, у якой няма цара!
  Залаты клубочак пагадзiѓся:
  - Цара на троне цяжка пракармiць, але без цара ѓ галаве - сапраѓды апухнеш з голаду!
  Дзяѓчынка таксама вельмi дасцiпна заявiла:
  - Бывае розуму - палата, а цара ѓ галаве ѓсё роѓна няма!
  Мурзiлка з гэтым пагадзiѓся:
  - Калi няма ѓ галаве цара, то нават парламент ведаѓ не дапаможа!
  Кракадзiл Гена дасцiпна дадаѓ:
  - Самы хiтры парламентарый не абвядзе вакол пальца, таго хто мае цара ѓ галаве i трымае думкi ѓ кулаку!
  Чабурашка лагiчна сказаѓ:
  - Хто абiрае ваѓка на пасад у палацы, атрымае сабачае жыццё ѓ будцы!
  Залаты клубочак кiѓнуѓ:
  - Пусцiш ва ѓладу свiнню, будзеш ваѓком выць ад прыкрасцi!
  Дзяѓчынка заѓважыла з ухмылкай:
  - Калi палiтык свiння - выбаршчык не атрымае тоѓстых кавалкаѓ!
  Мурзiлка таксама адзначыѓ з усмешкай:
  - Будзе кiраѓнiк свiннёй, народу стане не тоѓста!
  Кракадзiл Гена пагадзiѓся:
  - Паступаючы па-свiнску, палiтыканы сабе вырываюць тлустыя кавалкi!
  Чабурашка заявiѓ:
  - Хоць палiтыка брудная справа, не абавязкова быць у ёй свiннёй!
  Залаты клубочак пагадзiѓся:
  - Паступаючы па-свiнску ѓ палiтыканаѓ выходзiць занадта тоѓста!
  Дзяѓчынка з гэтым ахвотна пагадзiлася:
  - Палiтык таму люты воѓк, што робiць па-свiнску!
  Мурзiлка дасцiпна заѓважыѓ:
  - Жадаючы стаць iльвом, палiтык круцiцца па лiсiным хвастом, i падкладае свiнню з подласцю шакала!
  Кракадзiл Гена пагадзiѓся:
  - Шакал iмкнецца ѓрваць тоѓстыя кавалкi, выкарыстоѓваючы свiнскiя метады!
  Чабурашка ахвотна пацвердзiѓ:
  - Палiтык, якi шмат кажа пра братэрства - лiчыць выбаршчыкаѓ братамi-трусамi!
  Залаты клубочак пагадзiѓся з гэтым:
  - У палiтыцы толькi адна радня: рулявыя лiсiчкi-сястрычкi i выбаршчыкi браты-трусы!
  Дзяѓчынка пагадзiлася i тупнула босай ножкай:
  - Палiтык - гэта лiса, якая ѓ адрозненнi ад пахвальнага звера да трусоѓ-выбаршчыкаѓ падкрадаецца, ствараючы як мага больш шуму!
  Мурзiлка дасцiпна заѓважыѓ:
  - Палiтык таксама драпежнiк, але сваю ахвяру выбаршчыка знаходзiць, iмкнучыся быць як мага больш прыкметнымi!
  Кракадзiл Гена пацвердзiѓ:
  - Звер падкрадаецца да сваёй ахвяры бясшумна хапаючы кiпцюрамi, палiтык паднiмаючы шумiху ловiць здабычу доѓгай мовай!
  . РАЗДЗЕЛ Љ 20.
  Жорсткая вайна з Талiбанам працягваецца.
  Дзяѓчыны б'юцца, выкарыстоѓваючы рознага вiду ѓзбраення.
  Наташа ѓзяла i пальнула, выкарыстоѓваючы пунсовы сасок грудзей, i зароѓ:
  - Я наймацнейшая ѓ свеце!
  I босымi пальчыкамi ножак шпурнула забойнай сiлы гранату, якая парвала масу маджахедаѓ.
  Зоя таксама дзюбнула па супернiку, выкарыстоѓваючы малiнавы сасок грудзей i прабуркавала:
  - Не - гэта я самая моцная ѓ свеце!
  I таксама яе босыя пальчыкi ножак запусцiлi анiгiляцыйнай сiлы прэзент смерцi, раздзiраючы воiнаѓ iсламскай iмперыi Талiбан.
  Аѓгустына таксама пальнула пры дапамозе лалавага соску. Уразiла танк i прачырыкала:
  - За камунiзм краiны парад!
  I кiнула голай, круглай пяткай забойнай сiлы гранату.
  Святлана таксама стрэлiла ѓ супернiка пры дапамозе клубнiчнага соску. Нанесла яму каласальную шкоду i пiскнула:
  - За Айчыну да канца!
  I шпурнула падарунак анiгiляцыi, якi раздзiрае маджахедаѓ на часткi пры дапамозе босых пальчыкаѓ ножак.
  Вось гэта дзяѓчынкi - проста супер!
  Ваяѓнiцы былi вышэйшага класа.
  Алег Рыбачэнка гэта несмяротны хлопчык таксама ѓзяѓ, падняѓ агнямёт i лупануѓ па супернiку. I агонь узяѓ i выпалiѓ масу афганскiх салдат
  Вечны хлапчук кiнуѓ босымi пальчыкамi дзiцячых ножак забойнай сiлы гранату i праспяваѓ:
  - Слаѓся Айчыны святы камунiзм!
  Мы знiшчым злосны фашызм!
  Маргарыта Каршунова - гэта несмяротная дзяѓчынка, якая, калi была дарослай таксама ѓзяла i босымi пальчыкамi ножак шпурнула падарунак смерцi забойнай сiлы. I столькi ворагаѓ разам парвала.
  I прапiшчала, скалячы зубкi:
  - За магутныя сiлы краiны,
  Пераможам легiён Сатаны!
  I голая пятка дзiцяцi зноѓ падкiне разбуральнай сiлы гарошынку.
  Пасля чаго дзецi-тэрмiнатары ѓзяѓ i як засвiшчуць. I тысячы крумкачаѓ павалiлiся на галовы воiнам Талiбана.
  Дзецi хорам праспявалi:
  - Слава эпосе павер камунiзму,
  У не будзе пышна садок квiтнець...
  Не прызнаем iдэал пацыфiзму,
  Зможа Айчыну ѓ лаянцы выратаваць!
  I вечная пара ѓзяла i як засвiшча. I вароны атрымалi сардэчны прыступ, i завялiся ѓ прытомнасць, прабiваючы чэрапа талiбскiм салдатам.
  Вось гэта сапраѓды бой, што трэба.
  Алёнка таксама змагаецца са сваёй камандай. Дзяѓчыны вельмi прыгожыя i жвавыя. I чаго яны толькi не ѓмеюць.
  Алёнка кiнула кiнжал босымi пальчыкамi ножак. Той праляцеѓ i ѓ пецярых адрэзаѓ галовы. Вось гэта сапраѓды атрымалася вельмi крута.
  Дзяѓчына прапiшчала:
  - За святую Русь!
  Анюта дзяѓбаць па маджахедах. I нацiснуѓшы на кнопку пунсовым саском, раздзiраючы масу ваяроѓ паднябеснай iмперыi i прачырыкала:
  - За Сварога! Мы ѓ пашане ѓ людзей, пад абаронай Бога!
  I яе голая, круглая пятка як па маджахедах дзюбне.
  Пасля чаго дзяѓчынка перакруцiлася ѓ сальта.
  Рудая Ала адчайна б'ецца. Яе медна-чырвоныя валасы раздзiмаюцца па паветры нiбы пралетарскi сцяг. Дзяѓчынка праспявала, выскалiѓшы зубкi i цвiркаючы:
  - Слава - гэта добра, паражэнне дрэнна!
  I дзяѓчынка босымi пальчыкамi ножак шпурнула прэзент знiшчэння, парвала масу маджахедаѓ i праспявала:
  - За Расiю i свабоду да канца!
  I рудая ваяѓнiца дадала:
  - I Украiне мацi Расii слава!
  Марыя агрэсiѓна заѓважыла, строчачы па супернiку i робячы гэта вельмi трапна, праспяваѓшы:
  - Мы самыя моцныя ѓ свеце,
  Мы дзецi вялiкай Расii!
  I дзяѓчынка зноѓ босымi пальчыкамi ножак як кiне забойнай сiлы падарунак анiгiляцыi.
  А ѓ дзяѓчыны валасы колеру сусальнага золата. I такая прыгожая дзяѓчына - проста супер. I вось дзяѓчынка лалавым саском нацiснула на кнопку, збiла машыну супернiка, i прапiшчала:
  - За вялiкую Расiю!
  А затым, кiнула голай пяткай выбухны пакет i дадала:
  - I за вялiкую Украiну!
  Алiмпiяда дзейнiчала таксама вельмi агрэсiѓна. I яе клубнiчныя соску нацiснулi на кнопкi базукi, i разнеслi масу талiбскiх салдат.
  Пасля чаго дзяѓчына прапiшчала:
  - За маю Радзiму - СССР!
  I босыя пальчыкi буйных, але хупавых ножак дзяѓчыны-волата кiнулi разбуральную бамбку.
  Ваяѓнiца прапiшчала:
  - Будзем будаваць гарады на Марсе, i заводы на Меркурыi!
  Маруся паказала язык i прачырыкала:
  -I на Юпiтэры будуць гарады - я ѓ гэта веру!
  I дзяѓчынка ѓзяла i босымi пальчыкамi ножак запусцiла гарошынку з анiгiляцыйнай часцiцай.
  I бо iрване, i цэлы батальён Талiбана падкiне...
  I дзяѓчына клубнiчным саском як дзюбне чымсьцi надзвычай разбуральным.
  Матрона таксама як возьме i дзюбне па маджахедах пры дапамозе лалавага соску. I паляцiць забойнай сiлы падаруначак смерцi.
  Дзяѓчына ѓзяла i прачырыкала:
  - За Айчыну - нашу мацi!
  I затым яе босыя пальчыкi ножак узялi i гарошынку падкiнулi, i парвалi масу воiнаѓ iмперыi Талiбан.
  Вось так дзяѓчынкi б'юцца... Паѓзе вялiкi танк з агнямётамi. I ён спальвае масу пяхоту.
  Лiзавета напявае, скалячы зубкi:
  - Мы самыя ѓ свеце крутыя,
  У дзяѓчат ножкi босыя!
  I ад дзяѓчынка нацiскае пунсовым саском на кнопку, блiскучага як эбанiт джойсцiка.
  Лiзавета хiхiкнула i выдала:
  Двойчы два чатыры,
  Двойчы два чатыры...
  Гэта ѓсiм вядома,
  У цэлым свеце!
  Кацярына нацiснула на пускавы кручок босымi пальчыкамi ножак. Падбiла супернiка i прапiшчала:
  - За вялiкiя перамены!
  Лiзавета заѓважыла з усмешкай:
  - I перамены будуць у лепшы бок!
  Алена лупанула пры дапамозе лалавага соску, спрытна нацiснуѓшы на кнопку i адзначыла:
  - Але пульсацыя сэрца i вен,
  Слёзы нашых дзяцей, мацi...
  Кажуць, мы жадаем змен,
  Скiнуць ярмо цяжкiх ланцугоѓ!
  Ефрасiння, даючы босымi пальчыкамi ножак на педалi, суцэль лагiчна адзначыла:
  - Вось гаворым, за перамены, за перамены. А якiя перамены?
  Лiзавета лагiчна адказала:
  - Зразумела за перамены да лепшага!
  Кацярына з усмешкай спытала:
  - А калi ѓсё добра?
  Лiзавета ѓпэѓнена заявiла:
  - А калi было ѓсё добра! Колькi гадоѓ iдзе ѓжо вайна, i канца-краю яе не вiдаць!
  I дзяѓчынка зноѓ пальнула, выкарыстоѓваючы пунсовы сасок грудзей. Вось гэта дзяѓчынка вельмi супер!
  Алена таксама пальнула пры дапамозе голай, ружовай, круглай пяткi i разнесла чарговы танк супернiка.
  I дзяѓчына праспявала:
  - Слава Рускiм Багам!
  Еѓфрасiння таксама пальнула, яе сасок быѓ нiбы саспелая, сакавiтая клубнiцы, i прашыпела:
  - У вайне будзе перамога! Усе войны рана цi позна канчалiся!
  Лiзавета з гэтым пагадзiлася:
  - Ды будзе i гэтай вайне канец. Але цi зможам мы перамагчы?
  Кацярына зноѓ пальнула, выкарыстоѓваючы пунсовы сасок i прабуркавала:
  - Самы верагодны зыход вайны - нiчыя!
  Лiзавета агрэсiѓна прабурчала:
  - Не! Нiчые не будзе! Мы дойдзем да канца!
  Кацярына зноѓ пальнула пры дапамозе босых пальчыкаѓ ножак i прачырыкала:
  - На святой вайне, будзе наша перамога! Сцяг iмперскi наперад - слава загiнуѓшым героям!
  I дзяѓчаты хорам, трасучы на поѓныя грудзi праспявалi:
  - Нас нiхто не спынiць,
  Нас нiчога не пераможа!
  I зноѓ лупанулi, выкарыстоѓваючы голыя, ружовыя, круглыя пяткi, прапiшчаѓшы:
  - Нас нiшто не спынiць,
  Нас нiхто не пераможа!
  I дзяѓчынкi вазьму i выпусцяць новыя плынi лютага агню...
  А ѓ небе таксама дзяѓчаты ваююць. Якiя прыгожыя ваяѓнiцы, калi ѓ адным бiкiнi. Або нават здымаюць станiкi. I iх аголеныя саскi, як заѓсёды, пры справе.
  Анастасiя Вядзьмакова, дзяѓбаючы супернiкаѓ у небе i абрынуѓшы ѓдары i на сухапутныя часткi прапiшчала:
  - За святы камунiзм краiны парад!
  Акулiна Арлова, ведучы агонь па супернiку, i нацiснуѓшы на кнопку пунсовым саском, i вельмi агрэсiѓна адзначыла:
  - Iдзе вайна на знiшчэнне!
  I босымi пальчыкамi ножак дзяѓчынка ѓзяла i лупанула воiнам магутнай iмперыi. I прапiшчала:
  - Нам людзi роднай Зямлi,
  Мiрыцца не позна...
  У тарнада вайны,
  Ёсць я i яны,
  I гэта сур'ёзна!
  Мiрабела Магнiтная працягваючы збiваць супернiкаѓ, i выкарыстоѓваючы для гэтага лалавыя соску, вякнула:
  - Бушуе ѓ сусвеце вайна,
  Вайна без разумных прычын...
  У сэрцах у людзей Сатана,
  Загiнула шмат мужчын!
  Анастасiя Вядзьмакова вельмi рацыянальна адзначыла, дзюбануѓшы па непрыяцелю пры дапамозе клубнiчнага соску i пiскнула:
  - Прамянта што Бог стварыѓ,
  Мiлата на людскi род пралiлася ...
  Нам вялiкi Сварог падарыѓ -
  Душу, розум, сардэчную лiтасць!
  Акулiна Арлова са смяшком адказала, таксама пальнуѓшы выкарыстоѓваючы сасок колеру гранёнага рубiну:
  - Ды Сварог гэтым можа! Гэта вялiкi стваральнiк планеты Зямля!
  Тут Мiрабела Магнiтная - гэтая дзяѓчына з залатымi валасамi, спытала, скалячы зубкi:
  - А чаму людзi старэюць i асаблiва жанчыны, калi ёсць такi магутны i мудры Стваральнiк як Сварог?
  Анастасiя пальнула, пры дапамозе босых пальчыкаѓ ножак i адказала:
  - Я яшчэ цара Мiкалая Другога памятаю i нават ён мне цукерку даѓ. А хiба мой узрост дасi, гледзячы на маю фiгурку?
  Акулiна Арлова, нацiснуѓшы голай пяткай, адзначыла выскалiѓшы зубкi, i выпусцiѓшы разбуральны прэзент смерцi:
  - Гледзячы на твой твар, таксама ѓзрост не дасi!
  Мiрабела Магнiтная кiѓнула, з уздыхам адзначыѓшы:
  - Рускiя Багi хоць абраным даюць неѓмiручасць i вечнае юнацкасць. А вось што можна сказаць аб хрысцiянах?
  Анастасiя Вядзьмакова ѓ адказ, лупанула ракетамi, нацiснуѓшы на кнопку клубнiчным саском i праспявала:
  - На нябесным на пасадзе,
  Цар сусвету сядзеѓ...
  Па сваёй Усявышняй волi,
  Хрыстос намi кiраваѓ!
  
  На крыжы распялi Бога,
  Езус молiць Айца...
  Каб не судзiѓ нас строга -
  Грэх дараваѓ нам да канца!
  Мiрабела Магнiтная кiѓнула, таксама паслала рэактыѓныя прэзенты смерцi, нацiснуѓшы голай, круглай пяткай i вякнула:
  - Ты добра спяваеш! Але цi сумяшчальныя Рускiя Багi i Хрыстос?
  Анастасiя Вядзьмакова пацiснула плячыма, паслала босымi пальчыкамi ножак авiяцыйны снарад i пiскнула:
  -А сумяшчальны мёд i малако? Яны розныя, але добра спалучаюцца сябар з сябрам!
  Мiрабела Магнiтная з гэтым пагадзiлася, паслаѓшы ракету сваiм саском колеру саспелага цюльпана:
  - Вядома, гэта добра! I вельмi нават па касмiчным!
  I дзяѓчынкi хорам заспявалi, працягваючы весцi агонь пры дапамозе босых пальчыкаѓ ножак i пунсовых саскоѓ:
  Зямля ѓ iлюмiнатары,
  Зямля ѓ iлюмiнатары,
  Зямля ѓ iлюмiнатары - бачная!
  Як сын сумуе аб мацi,
  Як сын сумуе аб мацi...
  Журбуем мы аб Зямлi, яна адна!
  А зоркi тым не менш,
  А зоркi тым не менш...
  Крыху блiжэй, але ѓсё таксама халодныя,
  I як гадзiннiк зацьмення, i як гадзiннiк зацьмення...
  Чакаем святла i зямныя бачым сны!
  I дзяѓчаты зноѓ нацiснулi пунсовымi, як макi саскамi на кнопкi, паслалi забойнае i праспявалi зноѓ;
  I снiцца нам не вуркатанне касмадрома,
  Не гэтая ледзяна сiнь...
  А снiцца нам трава, трава ля дома...
  Зялёная, зялёная, трава!
  Дзяѓчыны разабралiся з маджахедамi вельмi нават крута.
  I мовы ѓ iх таксама доѓгiя i рухомыя. I яны iмi ѓмеюць працаваць.
  Сталенiда таксама ѓ баi агрэсiѓная... I таксама як пальнет вельмi трапна.
  I таксама ѓжыѓшы клубнiчны сасок. I гэта вельмi прыгожа.
  Сталенiда праспявала:
  Гэтае поле аралi Сварога сыны,
  Будзем моцна разбураць супостатаѓ...
  Шлях Расii нажаль ад вайны да вайны,
  Але несмяротныя нашы крутыя хлопцы!
  Веранiка таксама дзюбнула пры дапамозе свайго пунсовага як пялёстак ружы соску, па супернiку, прапiшчала:
  - За мае крутыя поспехi!
  Вiкторыя таксама прымянiла пры стральбе свае поѓныя, як саспелыя дынi грудзi i паправiла:
  - За нашы поспехi!
  Сталенiда кiѓнула, кiнула босымi пальчыкамi ножак бумеранг, якi ѓ палёце зрэзаѓ некалькi галоѓ i адзначыла:
  - Нашы поспехi будуць я веру каласальныя!
  Валянцiна, якая лупiла па талiбах, нацiскаючы на кнопку аѓтаматычнага кулямёта саском колеру сунiцы, адзначыла:
  - У эгаiзме ѓся бяда!
  Сталенiда ведучы агонь па супернiку, i зноѓ кiнуѓшы босымi пальчыкамi ножак, на гэты раз атрутныя iголкi, адзначыла:
  - Ды эгаiзм - гэта кепска!
  Веранiка нацiснула на кнопку агнямёта пунсовым саском, спалiла цэлы ѓзвод кiтайцаѓ i пiскнула:
  - Але нажаль - эгаiзм не вынiшчым!
  Вiкторыя долбану па супернiку, пры дапамозе голай, круглай, ружовай пяткi i прачырыкала:
  - Але i мы не слабыя! Будзе ѓ нас перамога i свята на стагоддзi!
  Валянцiна, страляючы па маджахедах, i выкошваючы iх нiбы касой, узяла i агрэсiѓна выдала:
  -Слава эры камунiзму i цара Сварога!
  Сталенiда зноѓ лупанула пры дапамозе пунсовага соску i адзначыла:
  - Камунiзму слава!
  Веранiка з усмешкай спытала:
  - А што такое камунiзм?
  Вiкторыя агрэсiѓна рыкнула, паслала прэзент смерцi, саском колеру саспелай вiшнi i пiскнула:
  - Камунiзм - гэта рай!
  I дзяѓчынкi ѓзялi i заспявалi:
  - Усiх парвем на часткi,
  Вось гэтае жыццё, вось гэтае шчасце!
  Герда б'ецца на рухомым танку. Яна дзяѓчынка вельмi прыгожая i агрэсiѓная. I танк рухаецца i палае. У iм шмат вялiкай, разбуральнай сiлы.
  Герда пальнула пры дапамозе босых пальчыкаѓ точаных ножак i прачырыкала:
  -За вялiкi парадак у свеце!
  Шарлота таксама лупанула па непрыяцелю, пры дапамозе пунсовага соску, нацiснуѓшы iм на кнопку i праваркаваѓ:
  - Слава Айчыне.
  I Крысцiна дзяѓчынка пальнула, на гэты раз пры дапамозе голай, круглай, ружовай пяткi.
  I прабуркавала:
  - За вышэйшы камунiзм!
  Магда таксама дзюбнула па непрыяцелю i праспявала:
  - Велiч немцаѓ спазнала планета,
  Ударам мяча перамаглi фашызм...
  Нас любяць i шануюць усе нацыi свету,
  Iдзе народ усёй краiнай у камунiзм!
  Танк рухаѓся i абсыпаѓ усiх снарадамi, i сыпалiся свiнцовым дажджом кулi.
  Герда дасцiпна адзначыла, зноѓ пальнуѓшы пры дапамозе лалавага соску грудзей:
  - Наша перамога непазбежная - не сыдзе павер надзея!
  Шарлота пальнула пры дапамозе босых пальчыкаѓ ножак i пагадзiлася:
  - Не, не сыдзе!
  Дзяѓчына на танку цяжка ѓздыхнулi.
  У iншым месцы ѓ засадзе Алiса i Анжалiка вышукваюць мэты.
  Алiса ѓспомнiла як яна патрапiла, яшчэ будучы дзяѓчынкай у турму. I там яе бiлi гумовымi дубiнкамi па голых пятках. Дзяѓчынка Алiса падпiсала тады прызнанне. I адправiлася ѓ дзiцячую, працоѓную калонiю. Але прабыла тамака нядоѓга.
  У калонii дзяѓчынак стрыглi нагала i прымушалi працаваць басанож нават у халоднае надвор'е. I Алiса загартавалася. А Анжалiка нарадзiлася ѓ Сiбiры, i абутку ѓвогуле не ведала, i па сумёты голымi пяткамi бегала, пакiдаючы адбiткi.
  Так што i гэтыя дзяѓчынкi асаблiвыя i непераможныя.
  Алiса стрэлiла, нацiснуѓшы пунсовым саском грудзей на курок i прабуркавала, скалячы зубкi:
  - Слава эпосе рускiх Багоѓ!
  I кiнула босымi пальчыкамi ножак забойнай сiлы гранату. Якая парвала масу салдат Талiбана.
  Анжалiка таксама стрэлiла i даволi трапна. Прабiла супернiка i прапiшчала:
  - За найвялiкшыя дасягненнi думкi!
  I зноѓ нацiснула на кнопку рубiнава саском. Уразiла супернiка ѓ смяротным азарце.
  А затым босымi пальчыкамi ножак шпурнула анiгiляцыйны падарунак смерцi i пiскнула:
  - За вялiкую Багiню i Мацi Багоѓ Ладу!
  Алiса стрэлiла вельмi трапна i ѓразiла дакладным трапленнем талiбскага генерала i прачырыкала:
  - За Бога Сварога!
  I пасля чаго дзяѓчынка зноѓ кiнула босымi пальчыкамi ножак забойны падаруначак смерцi. Вось гэта Алiса - проста дзяѓчынка супер.
  У калонii яна працавала добра. Яе нават перасталi галiць наголо i дазволiлi адгадаваць шавялюру з залацiстымi, павойнымi валасамi. I такая прыгожая дзяѓчына ѓ дзiцячай, працоѓнай калонii вырасла. Яна аказалася проста багiняй.
  I гэта так прыгожа. А яе босыя ножкi, пакiдалi на снезе такiя панадлiвыя сляды. Што нават ахова на iх займалася рукаблуддзем.
  Вось гэта была Алiса...
  Нездарма, мусiць, такое iмя як Алiса - выклiкае адмысловыя асацыяцыi. З якiм нiчога не параѓнацца. А Алiса - наогул прыгажуня проста супер i гiпер!
  I яе босыя пальчыкi ножак зноѓ кiдаюць забойнай сiлы гранату i раздзiраюць усiх на часткi.
  Алiса з усмешкай праспявала;
  Навошта ж людзям галава,
  Тупей не бывае...
  Не сякуць галавой дровы,
  Цвiкоѓ не забiваюць!
  Анжалiка таксама ѓзяла i пальнула, нацiснуѓшы на курок пунсовым саском, прабiѓшы супернiка. Шпурнула босымi пальчыкамi ножак пару падарункаѓ смерцi i праспявала:
  - Хай у адных яна пустая,
  Iншым яе тлумяць...
  Але кожны вiдаць нездарма,
  Страчваць яе не хоча!
  I абедзве дзяѓчыны працягваючы страляць па маджахедах, i пасылаць босымi пальчыкамi ножак прэзенты смерцi, заспявалi;
  Не трэба галаву губляць,
  Не варта спяшацца...
  Не трэба галаву губляць,
  А раптам спатрэбiцца!
  Пальнули дзяѓчынкi па ворагу выкарыстоѓваючы свае рубiнаѓ саскi i завылi:
  Ты запiшы сабе ѓ сшытак,
  На кожную старонку...
  Не трэба галаву губляць,
  Не трэба галаву губляць!
  Не трэба галаву губляць!
  А трэба гадаѓ забiваць!
  I дзяѓчынкi падкiнулi гранаты голымi, круглымi пяткамi. Вось гэта дзяѓчынкi - проста супер.
  А вось i Нiкалета таксама ваюе. Вось гэта вельмi прыгожая дзяѓчынка, проста яна супер.
  Нiкалета ѓзяла i праспявала, нацiснуѓшы на кнопку базукi сваiм пунсовым саском, i паслаѓшы падаруначак знiшчэння.
  Дзяѓчына прачырыкала:
  - Слава часам камунiзму!
  I дадала:
  У перамозе неѓмiручых iдэй камунiзму,
  Мы бачым будучыню нашай краiны...
  I чырвонаму сцягу, светлай Айчыны,
  Мы будзем заѓсёды бязмежна верныя!
  Нiкалета пасля гэтых слоѓ паказала мову. I яе лалавы сасок зноѓ як пальнет з велiзарнай разбуральнай сiлы.
  I Нiкалета босымi пальчыкамi ножак узяла i кiнула забойнай сiлы гранату, разарвала масу маджахедаѓ i прабуркавала:
  - Скрозь навальнiцы ззяла нам сонца свабоды,
  Праз буры i штармы мы разам i iшлi...
  Няхай жа адзiнымi стануць народы -
  Няхай разам будуць усе краiны Зямлi!
  Вiёла таксама ваявала з велiзарнай лютасцю. Яна вяла з агнямёта, нацiскаючы на кнопку пунсовым саском i напяваючы:
  - Слаѓся Iмя па бацьку, наша свабоднае,
  Дружбы народаѓ апора навек,
  Сiла законная, воля народная,
  Бо за адзiнства просты чалавек!
  Тарэадора таксама вяла агонь па маджахедах. Пры гэтым яна выкарыстоѓвала шланг, з якога выляталi шматкi агню, якiя лiтаральна ѓсё спальвалi дашчэнту.
  Дзяѓчына тупнула босай, точанай ножкай i прачырыкала:
  - Слава эпосе камунiзму, новаму Ленiну слава!
  Ангелiна i Аѓрора таксама разгарнулi магутны агнямёт, i ѓзялi, лупанулi струменем полымя.
  I палiѓся агонь... Ён лiтаральна спальваѓ талiбаѓ.
  Ангелiна ѓперлася босымi ножкамi i ведучы стралянiну прачырыкала:
  - Слава СССР!
  I дзяѓчынка зноѓ нацiснула пунсовым саском на кнопку агнямёту. I зноѓ загарэлася....
  Аѓрора таксама ѓрэзала па маджахедах. Спалiла масу талiбскiх салдат i прабуркавала:
  - За новыя рубяжы!
  I босымi пальчыкамi ножак шпурнула забойны прэзент смерцi. I зноѓ нацiснуѓ на кнопку рубiнава саском грудзей. Пасля чаго прачырыкала, скалячы зубкi:
  - Слава КПСС!
  Ангелiна падмiргнула, голай пяткай падкiнула гарошынку смерцi i прачырыкала:
  - КПСС - СС! КПСС - СС!
  I зноѓ нацiскае на кнопку клубнiчным саском грудзей.
  Ганна i Вольга прыгожыя дзяѓчыны ѓ адных толькi вузенькiх трусiках.
  Яны ѓзялi i паднялi цяжкую ракетную ѓстаноѓку. I ѓпiраючыся босымi, точанымi ножкамi, узялi i дзюбнулi.
  Ганна прачырыкала, нацiснуѓшы пунсовым саском на кнопку:
  - Слава рускiм Багам!
  I босымi пальчыкамi ножак, дзяѓчынка шпурнула забойнай сiлы гранату.
  Вольга босымi пальчыкамi ножак запусцiла забойны прэзент смерцi, лiтаральна раздзiраючы маджахедаѓ.
  Вольга праспявала:
  - Ах Пушкiн ты дзiвак не мае рацыю,
  У баi пазяхаць нам не перастала...
  Палае танка iрваны бак,
  Зганяючы ѓсiх людзей з канапы!
  I дзяѓчынка ѓзяла i босымi ножак шпурнула новы вельмi забойны падарунак анiгiляцыi.
  I потым лалавым саском нацiснула на кнопку, пасылаючы агрэсiѓны падарунак знiшчэння.
  Пасля чаго дзяѓчынкi хорам праспявалi:
  - А на вайне, а на вайне,
  Дзяѓчынкi бачаць хлопца ѓ сне!
  Яго паляванне паганяць,
  На часткi хлопца разарваць!
  I ваяѓнiцы зароѓ:
  - Душыце дзеѓкi нагамi мужчын,
  Не павiнен гаспадарыць хлопец...
  Мужчына як конь абавязаны араць,
  А дзяѓчат сэнс - забiваць!
  I зноѓ дзяѓчынкi пунсовымi саскамi грудзей як нацiснуць на кнопкi анiгiляцыi.
  Супраць такiх прыгажунь сам чорт не выстаiць.
  I мовы ѓ дзяѓчын гарэзлiвыя. Яны нiбы лядзяшы салодкiя, лiжуць пульсавалыя нефрытавыя стрыжнi.
  Ганна i Вольга праспявалi:
  - Усiх мужчын парвем на часткi,
  Гэта будзе ѓ нашай уладзе!
  Вось i прыгажунi дзяѓчыны-нiндзя ваююць.
  Яны скiнулi станiкi i сёння ѓ адных толькi трусiках.
  Дзяѓчына-нiндзя з сiнiмi валасамi ѓзяла i секанула мячамi, ссякаючы галовы талiбам.
  Затым з пунсовых саскоѓ грудзей як выпусцiць па непрыяцелю маланкi. Якiя спальваюць масу маджахедаѓ.
  А потым босымi пальчыкамi ножак, як кiне забойны падаруначак смерцi i праспявае:
  - Я ж нiкчэмная казюлька - супернiндзя-чарапашка! Разарву як прамакатка!
  Дзяѓчына-нiндзя з жоѓтымi валасамi, таксама правяла мячамi прыём матылёк.
  Зрэзала галовы многiм талiбам.
  Потым з малiнавых саскоѓ грудзей лупанула маланкамi. Спалiла цэлы батальён i прачырыкала:
  - Я наймацнейшая дзяѓчына ѓ свеце!
  I босымi пальчыкамi ножак шпурнула забойнай сiлы iголкi з атрутай.
  Вось у баi i дзяѓчына-нiндзя з чырвонымi валасамi. Яе мячы круцяцца нiбы лопасцi верталёта. I ссякаюць маджахедаѓ без жалю.
  Ваяѓнiца агнiстыя пульсары выпусцiла з лалавых саскоѓ грудзей. Спалiла масу супернiкаѓ.
  За тым голай пяткай падкiнула выбухны пакет з вугалю, i разарвала пару танкаѓ.
  Пасля чаго праспявала:
  - Будзем будаваць гарады,
  Нiндзя-дзеѓка назаѓжды!
  Вось гэта сапраѓды дзяѓчынкi што трэба. У iх столькi лютасцi i рызыкi, i баявога настрою.
  Дзяѓчына-нiндзя з белымi валасамi, таксама секанула мячамi, нiбы лопасцямi млына, зрэзала галовы i праспявала:
  - За Японiю мы будзем змагацца,
  Я вельмi люблю цалавацца!
  I з клубнiчных саскоѓ дзяѓчынкi паляцелi промнi анiгiляцыi. Якiя лiтаральна ѓ попел звярталi афганцаѓ.
  А ваяѓнiца яшчэ i босымi пальчыкамi ножак, кiнула адразу некалькi бумерангаѓ, зразаючы ворагам галавы, пасля чаго праспявала:
  - Слава эпосе японскiх багоѓ!
  I дзяѓчынкi-тэрмiнатары зараз праспявалi:
  - Пунсовыя дзевак соску, пунсовыя дзевак соску,
  Няхай усе мужчыны проста здохнуць ад нуды!
  I зноѓ раздаюцца аглушальныя смяшкi, i скаляць прыгажунi зубы.
  Вось гэта дзеѓкi - проста супер!
  I любяць iх мовы салодкую працу.
  Вось яны возьмуць i як плюнуць, адразу цэлы батальён з аднаго размаху абкладуць.
  Пасля чаго дзяѓчынкi з краiны Узыходзячага Сонца праравуць:
  Нас атакi не страшаць,
  Злых абкладзем усiх запар!
  Вось у баi i экiпаж Джэйн Амстранг.
  Дзяѓчынка вельмi прыгожая. Узяла i скiнула з сябе станiк. I пунсовым саском грудзей узяла i нацiснула на кнопку.
  Вось вылецеѓ паток пякучага полымя. I спалiѓ сотню маджахедаѓ. Вось гэта дзяѓчаты - хвацкага азарту.
  Джэйн узяла i праспявала:
  - Чырвоная, чырвоная кроѓ,
  Праз гадзiну гэта проста зямля,
  Праз два на ёй кветкi i трава,
  Праз тры яна зноѓ жывая!
  Гертруда дзюбнула па супернiку пры дапамозе пунсовага соску. Разнесла супернiка i пiскнула:
  - I палае зоркай па iменi сонца!
  I пасля чаго яе голая, круглая пятка як нацiсне на педаль з забойнай сiлай.
  Вось гэта дзяѓчаты - проста монстры.
  I вось яны возьмуць i як засьпяваюць:
  - Слаѓся Брытанiя, сiнiя моры,
  Мы рабамi не будзем нiколi!
  Малання таксама возьме i клубнiчным саском на кнопку нацiсне. I ѓразiць супернiка з вялiкай забойнай сiлай.
  Пасля чаго праарэ:
  - За Брытанiю i яе каралеву!
  Монiка дзюбнула, нацiснуѓшы на кнопку малiнавым саском i запярэчыла:
  - А прычым тут каралева - галоѓнае народ!
  I пры дапамозе босых пальчыкаѓ ножак зноѓ узяла i пальнула. Вось гэта дзяѓчына - проста супер!
  I танк сабе прэ i вялiкай забойнай сiлай. У iм дзяѓчынкi самага агрэсiѓнага парыву.
  Малання зароѓ:
  - Наш народ, наш народ,
  Ён голы, голы, голы -
  Голы наш народ!
  Алег Рыбачэнка працягвае змагацца з вялiзнай разлютаванасцю. I ѓ хлопчыка мячы сякуць нiбы зразаюць валасы ляза брытвы.
  I хлопчык босымi пальчыкамi дзiцячых ножак шпурляе падарунак разбурэння.
  I напявае:
  - Мы ваюем з ворагам,
  З iмем Сварога...
  Я не буду дурнем,
  Сынам стаѓшы ѓ Бога!
  Маргарыта агрэсiѓна адзначыла, секчы мячамi маджахедаѓ. I дзяѓчынка босымi пальчыкамi ножак шпурнула тонкiя ляза брытвы i стала рэзаць шыi афганцам.
  Пасля дзяѓчынка праспявала:
  - Маргарыта - акно адчынена!
  I ѓзяла, i паказала язык! Вось гэта дзяѓчына - проста ваяѓнiца супер!
  I яе нiхто не спынiць i не пераможа.
  Яна калi ѓжо зараве, дык зараве.
  I дзецi-тэрмiнатары ва ѓнiсон засвiсталi, i хмары крумкач стаѓ страцiць прытомнасць, прабiваючы чэрапа талiбскiм салдатам.
  Вось гэта дзецi проста пачвары.
  Алег Рыбачэнка заспяваѓ:
  - На святой на вайне,
  Жыццё салдата не ѓ кошце...
  Дзеля бацюшкi-цара,
  Гiнем мы не дарма!
  Маргарыта зноѓ кiнула босымi пальчыкамi точаных ножак iголкi з атрутай, i прачырыкала:
  - Перамагаем мы не дарма!
  I зноѓ дзяѓчынка як свiсне... I гэта аказалася надзвычай крута i рэзка.
   Дзецi аказалiся проста ѓ захапленнi. I ножкi ѓ iх босыя, i такiя спрытныя, страмчэй малпачак.
  Юныя ваяѓнiкi праспявалi з лютасцю;
  На прасторах Радзiмы цудоѓнай,
  Гартуючыся ѓ бiтве i працы...
  Мы склалi радасную песню -
  Аб вялiкiм сябру i правадыру!
  Пасля чаго зноѓ дзяѓчынка i хлопчык як засвiшчаць ва ѓнiсон, i зноѓ тысячы аглушаных птушак абрынуцца на галовы афганцаѓ.
  Вось гэта дзяѓчынкi - найвышэйшы самы клас, i хлопчык не горш...
  Наташа таксама сячэ мячамi. З пунсовых саскоѓ стала выпускаць маланкi, i пры гэтым напяваць:
  - Калаѓрат, Еѓпатый Калаѓрат,
  Абаронца Айчыны, Пяруноѓ салдат!
  I босымi пальчыкамi дзявочых ножак як запусцiць, вiдавочна нешта надзвычай забойнае.
  Зоя, круша талiбаѓ з ашалелай лютасцю, таксама стала з малiнавых саскоѓ выпускаць прэзенты агрэсiѓнай смерцi. I пры гэтым напяваць:
  - Калаѓрат, Еѓпатый Калаѓрат,
  Герояѓ Русi - збiрае ѓ набат!
  I яе босыя пальчыкi ножак зноѓ запускаюць, вельмi нават разбуральныя прэзент знiшчэння.
  Рудая Аѓгустына таксама змагаецца з лютасцю. Яна пасылае ѓ супернiка адзiн падарунак смерцi за iншым. I з яе лалавых саскоѓ вылiлiся патокi апантанай энергii.
  Аѓгусцiна ѓзяла i праспявала:
  Воiны цемры, напэѓна, моцныя,
  Зло кiруе светам, не ведаючы лiку!
  I босыя пальчыкi ножак ваяѓнiцы рудай масцi запусцiлi апорнае надзвычайнае разбурэнне.
  Святлана секла кiтайцаѓ, без усялякага жалю. Кромсала iх на часткi. I босымi пальчыкамi ножак шпурляла гарошынкi з узрыѓчаткай.
  А затым з клубнiчных саскоѓ як лупане па супернiку, чымсьцi вельмi забойным.
  Разарве ворага на часткi i праспявае:
  - Але вам сыны Сатаны,
  Не папраць моц Хрыста!
  Вось гэта сапраѓды дзяѓчынка, якая здольная перамагчы любое зло.
  Ваяѓнiцы трэба сказаць, мабыць, наймацнейшыя ѓ свеце.
  Алег Рыбачэнка, рубячы маджахедаѓ, праспяваѓ:
  У свеце спёка i снегапад,
  Мiр i бедны, i багаты...
  Атакуе наш атрад,
  Супостата прама ѓ пекла!
  Маргарыта шпурнула босымi пальчыкамi ножак кавалачак антыматэрыi, парвала масу ворагаѓ i пiскнула:
  I зноѓ працягваецца бой,
  Кiпiць гiперплазмы пажар...
  I Ленiн такi малады,
  Наносiць промнямi ѓдар!
  Пасля чаго дзяѓчынка ѓзяла i паказала менавiта мову. А ён у яе прызнацца вельмi даѓгi.
  А дзецi-ваяры вельмi крутыя.
  Адала i Агата ваююць на двухмеснай самаходцы. Яны разбураюць ворагаѓ, раздзiраюць iх на часткi.
  Адала нацiскае пунсовым саском грудзей на кнопку джойсцiка, раздзiрае масу кiтайцаѓ i пiшчыць:
  - За вялiкую Русь!
  Агата таксама дзюбне па супернiку, раскрышыць яго на часткi, парве ѓ крывавую калатушу i вякне:
  - За Кiеѓскую Русь!
  I таксама нацiсне на кнопку джойсцiка сваiм лалавым саском!
  Пасля чаго дзяѓчынкi возьмуць i спяюць:
  - Вучылi разам у школе,
  I памятаем на памяць...
  Як бiлi званiцы,
  Пра Кiеѓскую Русь!
  
  I памятаюць Праваслаѓныя,
  Каго ты не спытай ...
  Як былi днi тыя слаѓныя,
  Вадохрышча Русi!
  I Наташа з яе камандай падхапiла;
  Гэй славяне, гэй славяне,
  Маскалi i кiяѓляне...
  Цi нам вамi Радзiму дзялiць!
  Не хлусню адпраѓлю хлопца,
  Свайго лiчы на псарню...
  Лепш буду я кахаць яго!
  Вось так разышлiся дзяѓчынкi, i зразумела, што Талiбану, сапраѓды супраць такiх не выстаяць.
  . РАЗДЗЕЛ Љ 21
  Вось зноѓ хлапчукоѓ разбудзiлi i пабудавалi, пад гукi дуды. Далi папаласкаць рот вадой i памыць рукi. Злёгку пакармiлi... I зноѓ пагналi.
  Вар'ят прафесар Лук'яненка, якi быѓ у целе хлопчыка-раба гадоѓ дванаццацi на выгляд, зноѓ пачаѓ складаць.
  Гiтлер трывiяльна не стаѓ паварочваць чацвёртае танкавае войска на Каѓказ. I ѓ вынiку чаго фашысты змаглi ѓзяць Сталiнград адразу. Яшчэ крыху раней да гэтага Японiя выйграла бiтву пры Мiдуэй i захапiла Гавайскi Архiпелаг цалкам дамiнуючы ѓ Цiхiм акiяне.
  Роммель таксама не стаѓ рабiць паѓзы, пасля падзення Талбука, i не даючы асесцi ангельцам у абароне цалкам разграмiѓ iх у Егiпце. Мала таго войскi Роммеля змаглi захапiць i Iрак i з Кувейтам пры падтрымцы мясцовага насельнiцтва.
  Сталiн паспрабаваѓ адбiць Iрак, але ѓ вайну ѓступiла на баку Трэцяга Рэйха i Турцыя. I ѓ вынiку чаго СССР патрапiѓ пад падвойны ѓдар. Якi затым стаѓ i трайным на Далёкiм Усходзе адкрыла другi фронт i Японiя.
  Карыстаючыся момантам, немцы выйшлi да Каспiйскага мора i адрэзалi Каѓказ па сушы.
  У вынiку чаго ход вайны змянiѓся. СССР змушаны быѓ частку сiл кiнуць на ѓтрыманне Далёкага ђсходу ад японцаѓ. I немцы вялi наступленне без праблем. Туркi ѓзялi з ходу Ерэван, Батумi, iншыя гарады i прарывалi абарону наскрозь.
  Наступалi i немцы, i японцы. Самураi змаглi заспець знянацку савецкiх флот ва Уладзiвастоку i без цырымонiй яго патапiлi. I захапiлi большую частку Манголii.
  Гiтлераѓцы да новага года захапiлi Каѓказ цалкам, у тым лiку i Баку.
  Гэта была гучная перамога i поѓнае ѓдар па СССР. Сталiн псiхаваѓ, але нiчога не мог зрабiць.
  Зiмой было зацiшша. Толькi была спроба дэблакады Ленiнграда, але няѓдалая. Немцы падцягнулi дадатковыя сiлы i змаглi адбiць атаку.
  У сакавiку спрабавалi наступаць у цэнтры, але так напад быѓ зноѓ адбiты...
  У канцы траѓня немцы поѓнiѓшы войскi за кошт татальнай мабiлiзацыi, падцягнуѓшы больш магутныя i сучасныя танкi: "Пантэра", "Тыгр", "Леѓ" i самаходку "Фердынанд". I пачалi наступ па збежным кiрунку з боку Ржэва i паѓночнай часткi фронту, iмкнучыся ѓтварыць кацёл.
  Адначасова гiтлераѓцы паперлi i на Саратаѓ. Вялi наступ са Сталiнграда.
  У баi з'явiѓся "Леѓ" вельмi магутны танк вагой дзевяноста тон. Дадзеная машына мела лабавую браню корпуса ѓ сто пяцьдзесят сантыметраѓ, а бартоѓ у восемдзесят два мiлiметры пад нахiламi як "Пантэра". Дадзены быѓ i вонкава падобны на "Пантэра", толькi больш са 105-мiлiметровай гарматай у 70 ЭЛ доѓгай калiбра.
  Вельмi моцна быѓ абаронены лоб корпуса - у 240-мiлiметраѓ пад нахiламi.
  Танк "Леѓ" меѓ больш магутны рухавiк у тысячу конскiх сiл, i хуткасць каля трыццацi пяцi кiламетраѓ за гадзiну.
  У цэлым машына не зусiм удалая, але ѓ лоб абаронена вельмi моцна.
  Больш за ѓсё ѓ практычным плане - добры "Тыгр". "Пантэра" хоць i хутчэй, але слабаватая бартавы браней ѓсяго 40 мiлiметраѓ i яе бяруць нават саракапяткi.
  У цэлым немцы вельмi моцныя. Яны змаглi пазбегнуць вялiкiх страт у сорак другiм годзе, i iх войска шматлiкае i колькасць дывiзiй разам з замежнымi толькi ѓ вермахце перавысiла трыста пяцьдзесят. Плюс яшчэ i войскi сатэлiтаѓ.
  Iспанiя i Партугалiя адкрыта ѓступiлi ѓ вайну на баку Трэцяга Рэйха.
  I нямецкiя войскi ѓзялi Гiбралтар i сталi прасоѓвацца па Афрыцы.
  Iталiя правяла дадатковыя мабiлiзацыi i накiравала больш войскаѓ. Турцыя таксама мабiлiзавалася, як i арабы. А з усходу напiрала Японiя.
  Трэцi Рэйх быѓ больш i лiкам пяхоты i не саступаѓ тэхнiкай. У паветры немцы таксама мелi шмат самалётаѓ. З'явiѓся МЕ-309, якi не мае сабе роѓных ва ѓзбраеннi i Фоке-Вульф з шасцю авiягарматамi.
  Нямецкiя асы дамiнавалi.
  Асаблiва Марсэль. За трыста збiтых самалётаѓ ён атрымае паѓторна Рыцарскi Крыж Жалезнага Крыжа са срэбным дубовым лiсцем мячамi i дыяментамi. А за пяцьсот яму быѓ уручана першая ѓзнагарода дадзенага ѓзроѓню Рыцарскi Крыжа Жалезнага Крыжа i залатымi дубовымi лiстамi мячамi, i дыяментамi.
  Марсэль трапiѓ на ѓсходнi фронт i там бiѓся як Сатана.
  Сталiн прызначыѓ за яго галаву ѓзнагароду ѓ сто тысяч залатых рублёѓ. I была вайна.
  Немцы, зразумела, змаглi прарваць савецкую абарону i ѓзялi Саратаѓ i, злучылi кацёл, на поѓнач ад Ржэва.
  У Баях асаблiва вызначыѓся танкавы экiпаж Герды.
  Басаногая бландынка пальнула з гарматы "Пантэра" пры дапамозе пунсовага соску грудзей i прабуркавала:
  - Мы возьмем Маскву!
  Шарлота таксама лупанула пры дапамозе малiнавага саска, прабiла машыну савецкiх сiл i прачырыкала:
  - Мы ѓсiх пераможам!
  Крысцiна дала па непрыяцелю разрадам, нацiснуѓшы лалавым саском на кнопку i прабуркавала:
  - За святую Русь!
  Магда як возьме i лупне па савецкiм танку, адарве ѓ яго вежу, i прачырыкае:
  - За магутную сiлу!
  Вось гэта дзяѓчыны як праваявалi i вельмi агрэсiѓна.
  Вось гэта крутыя бабы...
  У канцы лiпеня пачаѓся наступ немцаѓ на Маскву. Адначасова на поѓднi гiтлераѓцы штурмавалi Куйбышаѓ.
  Там разгарнулiся жорсткiя баi.
  Сiлы, зразумела, няроѓныя, але Куйбышаѓ добра ѓмацаваны. Трэба сказаць, што i Масква моцна ѓмацавана, як подступы да яе. Ва ѓсякiм разе магутныя ѓмацаваныя палосы там, i вожыкi, i траншэi, i цэлыя магутныя ѓмацаваныя раёны.
  Немцы кiнулi ѓ атаку - сто пяцьдзесят дывiзiй. Многiя з iх замежныя i невялiкi забойнай сiлы.
  У баях прынялi ѓдзел i самыя першыя "Тыгры"-2, i танк "Маѓс". Баi паказалi, што першы танк яшчэ нядрэнны, але "Маѓс" занадта ѓжо цяжкi, i яго няпроста перавозiць.
  Зрэшты, затое падбiць такi танк зусiм няпроста. I немцы ѓклiньвалiся ѓ абарону Чырвонай армii.
  Фашыстам было даволi цяжка. Але яны моцныя i лiкам, i тэхнiкай.
  Былi ѓжытыя i першыя бамбавiкi Ю-288. Такая машына вельмi моцная i хуткасная, несла ѓ сабе да шасцi тон бомб.
  Немцы мелi сiлу... Марсэль за семсот пяцьдзесят збiтых самалётаѓ атрымаѓ унiкальную ѓзнагароду: Рыцарскi Крыж Жалезнага крыжа з плацiнавым дубовым лiсцем, мячамi i дыяментамi. I стаѓ сапраѓднай, суперлегендай.
  У небе немцы ѓпэѓнена дамiнавалi, а з усходу надыходзiла Японiя.
  Самураi ѓсё перлi i перлi. I iх авiяцыя бамбiла. ЗША i Брытанiя паводзiлi сябе пасiѓна. I дзейнiчалi з аглядкай.
  Японiя выкарыстоѓвала ѓ баях значныя сiлы. I ён напiралi...
  У жнiѓнi немцы ѓзялi горад Калiнiн падышлi да Мажайскай, самай умацаванай лiнii абароны.
  Заадно баi разгарнулiся i за Тулу. Да Масквы засталася ѓсё сотня кiламетраѓ.
  Веранiка, Аксана i Наташа разам з iншымi дзяѓчатам сыходзiлi з акружэння. Батальён дзяѓчынак атрымаѓ загад адысцi ѓ тыл, бо ѓ ваяѓнiц практычна не было супрацьтанкавых сродкаѓ. Сталенiда Паѓлаѓна мела досвед вайны, служачы добраахвотнiкам у Iспанii. Акрамя вопыту астатняй вайны. I разумела, што супраць танкаѓ серыi вялiкiх котак чырвоным войскам не выстаяць. Дзяѓчыны, зрэшты, падбiлi некалькi транспарцёраѓ, але i самi панеслi страты.
  Цяпер батальён засяродзiѓся i адступаѓ.
  Веранiка, Аксана i Наташа, скiнуѓшы боцiкi, адыходзiлi босыя, i ѓ лёгкiх блузках. Да адлюстравання цяжкiх танкавых калон, савецкiя войскi не гатовы. А прабiць танк Е-50 папросту няма чым. Адзiны шанц - гэта пашкодзiць гусенiцы. Але ѓ дадзенай машыны коѓзанкi размяшчаюцца на асобных калясках, i вывесцi iх з ладу вельмi цяжка.
  Дзяѓчынкi рухалiся на ѓсход лясамi i малымi групамi. Яны выглядалi вельмi кранальна. Закаталi штаны, i ѓ адных толькi лёгкiх кашулях. Доѓгiя, светлыя, злёгку кучаравыя валасы распусцiлiся. Босыя ножкi прыемна казыча трава, i часам трапляюцца i шышачкi. Усё выглядае вельмi эратычна. Грудзi прасвечваюць праз тонкiя кашулi.
  Веранiка, заграбаючы босай ножкай траву, у прыкрасцi прамаѓляе:
  - Вось чартаѓшчына - толькi пачалася вайна, а ѓжо даводзiцца адыходзiць!
  Аксана, чые светлыя валасы, былi злёгку рудаватымi, выскаляючыся зубкамi, адказвае:
  - А асаблiвых iлюзiй i не мела! Гiтлер заваяваѓ амаль увесь свет... Паспрабуй з такой чарадой ты зладзiся!
  Наташа страсянула беласнежнай шавялюрай i выдала:
  - Усё жадаюць спадабацца... Цяжка з iмi зладзiцца! Вернай быць не вельмi лёгка!
  Веранiка кiѓнула. Яе валасы такiя залацiстыя i прыгожыя. Яна цудоѓная.
  А вось iх дагнала Вiкторыя. Зусiм рудая дзяѓчынка. Валасы нiбы пажар. I такiя пякучыя. Павеяѓ вецер i, здаецца, гэта лунае пралетарскi сцяг, такая палаючая шавялюра.
  Вiкторыя зняла з сябе кашулю i агалiла тулава. Яе грудзей былi поѓныя, соску пунсовыя, нiбы макi. Прыгожая ваяѓнiца. I яе моцнаму, трэнiраванага цела iдзе агаленне.
  Наташа хiхiкнула i таксама агалiла тулава, заѓважыѓшы:
  - А прыгожыя ѓ нас целы... Мы проста Амазонкi!
  Веранiка, пакiвала галавой:
  - Цi не занадта гэта радыкальна - агаляць грудзi! Трэба выконваць правiлы прыстойнасцi!
  Вiкторыя пакiвала галавой, i страсянула рудымi кудзеркамi:
  - У камунiстычным грамадстве - правiлы маралi, паняцце адноснае. - Дзяѓчына трасянула голымi грудзьмi, яе пунсовыя соску вельмi панадлiва блiшчалi. - А быць голай не грэх. Дакладней паняцце граху папоѓскае, а наша крэда, воля ад буржуазнай маралi!
  Наташа пацвердзiла, трасучы пышным, i пругкiм бюстам:
  - Блiжэй да прыроды! Блiжэй да натуральнага! I галiзна натуральная!
  Аксана таксама ѓсмiхнулася i агалiла тулава. На самай справе, у летнюю спякоту як прыемна, калi грудзей голыя. I iх абдзiмае ветрык. Прыгожая дзяѓчынка, i галiзна iдзе. Усе дзяѓчыны спартовыя, з фiгуркамi, голыя целы ваяѓнiц вельмi гарманiчна глядзяцца.
  Прыгожыя дзяѓчыны крочаць па сцяжынцы. Яны такiя цудоѓныя, i вельмi прывабныя.
  Веранiка прачырыкала, матнуѓшы галавой:
  - Але ж так зусiм не эстэтычна!
  Вiкторыя адмоѓна страсянула галавой:
  - Не! У нас цудоѓныя целы! I мы голыя глядзiмся проста цудоѓна!
  Наташа кiѓнула, i падскокваючы, вымавiла:
  - Добра быѓ галышом... Вось Iльiч са стрэльбай прыйшоѓ!
  Аксана пагладзiла сабе грудзi i пiскнула:
  - На самай справе, мой бюст гэта супер!
  Вiкторыя захоплена праспявала:
  - Ох, дзяѓчынкi, а мы налётчыцы! Кашалечкi, кашалькi, i кашалёшнiкi! Мы бачылi даляры - горы залатыя!
  Наташа, трасучы аголенымi грудзьмi, з усмешкай праспявала:
  - Раней былi голыя, босыя, дурныя!
  I ѓся чацвёрка дружна разрагаталася. Дзяѓчаты пляскалi босымi ножкамi, задзiралi голыя пяткi. Прыгожыя ваяѓнiцы. За плячыма ѓ iх заплечнiкi i аѓтаматы ППШ. Сiмпатычныя ваяѓнiцы, вельмi выдатныя.
  Веранiка лiслiва вымавiла:
  - Перад Богам, мы ѓсё роѓныя... I прыйдзецца адказваць за распусту!
  Наташа хiхiкнула i адказала з усёй рашучасцю:
  - Бога няма! Гэта казка!
  Вiкторыя, трасучы сваiмi аголенымi, загарэлымi грудзьмi, захоплена ѓсклiкнула:
  - Бога прыдумалi моцныя гэтага свету, каб трымаць народ у падпарадкаваннi!
  Веранiка адмоѓна матнула свой залацiстай галавой:
  - А хто тады стварыѓ сусвет?
  Вiкторыя хiхiкнула i адказала:
  - Сусветы самi растуць, нiбы лiсце на дрэве. Яны вырастаюць з нiчога. Калi ѓ далёкай бясконцасцi стала расцi з нуля дрэва ѓ сусвеце, i з таго часу з'явiлася мноства светабудов.
  Наташа хiхiкнула i паказала мову, заѓважыѓшы:
  - Гаркавата! Можа i, штаны знiмем?
  Вiкторыя падтрымала iдэю:
  - Гэта выдатна прыдумана!
  I дзяѓчыны ѓсе тры дружна вызвалiлiся ад штаноѓ, застаѓшыся ѓ адных трусiках. А якiя ѓ iх моцныя i мускулiстыя целы. Проста цудоѓныя, i вышэйшы пiлатаж.
  Аксана праспявала з захапленнем:
  - У таракана вусiкi, у дзеѓкi голай трусiкi!
  Адна толькi Веранiка засталася з закатанымi штанамi, i кашулi. Яна адказала з дакорам:
  - Нядобра вось так галышом! А раптам нас убачаць!
  Наташа хiхiкнула i адказала:
  - А няхай нават i бачаць! Я люблю ѓзбуджаць мужчын!
  Вiкторыя хiхiкнула, патрос амаль голымi сцёгнамi, адказала:
  - Мужчыны - гэта смецце - проста брыдота!
  I стукнуѓшы свежы грыбок босай ножкай, дадала:
  - Да чаго ж усё ж прыемна на жарабцы ѓзяць i пракацiцца!
  Аксана з усмешкай заѓважыла:
  - Калi, яны лашчаць цябе гэта прыемна... Асаблiва калi мужчыны маладыя, прыгожыя...
  Наташа нагадала дзяѓчатам:
  - Памятайце, мы хлапчука злавiлi. Выдатны дзяцюк, i напэѓна ѓ яго дасканаласць не па гадах буйное!
  Вiкторыя аблiзнулася i вымавiла з пажадлiвасцю ѓ голасе:
  - Як гэта было б выдатна праверыць!
  Веранiка з абурэннем раѓнула:
  - Якiя брыдоты вы кажаце! Нельга так здзекавацца з пачуццяѓ людзей! Тым больш, калi гаворка iдзе няхай пра нямецкага, але хлопчыка!
  Аксана хiхiкнула i адказала:
  - Ты нас прабач, але на душы так паскудна...
  Наташа ахвотна пацвердзiла:
  - Немцы наступаюць, i хочацца памарыць пра нешта добрае! Напрыклад, аб хлопцах!
  Вiкторыя са смяшком прапанавала:
  - А што, калi сапраѓды палавiць мужчын? Гэта было так выдатна!
  Веранiка жорстка адказала:
  - Жанчын упрыгожвае сцiпласць, а не нахабнае прыставанне!
  Вiкторыя адмоѓна матнула сваёй агнязарнай галавой. Пляснула босымi ножкамi i раѓнула:
  - Не! Якраз няма большага задавальнення, самой абраць мужыка i зацягнуць у пасцелю. - Рудая д'ябла трасянула, медна-чырвонымi кучарамi, i працягнула. - Вось менавiта перапiхнуцца ѓ кустах дзеля задавальнення, а не iсцi пад вянок.
  Веранiка строга вымавiла:
  - Сэкс без прычыны - прыкмета дурнiны! - I дадала. - Гэта супярэчыць нормам камунiстычнай маралi!
  Вiкторыя не пагадзiлася:
  - Сам Ленiн казаѓ - жонкi павiнны быць агульныя!
  Наташа хiхiкнула i заѓважыла:
  - Ну, я не сказаць, каб дык вось кiдалася на мужыкоѓ, але гуляць актыѓную ролю - прыемна! Калi ты сама падобнае выбiраеш за кiм ударыць! Але ѓ нашай частцы да гэтага не даходзiць.
  Вiкторыя згодна кiѓнула:
  - Ды ѓ нас адны дзеѓкi... Але можна перабрацца цераз плот! - Дзяѓчына прачырыкала з вялiкiм задавальненнем. - Мужыкi, мужыкi... Заѓзята поѓзаюць на пузе нашы мужыкi!
  Веранiка адмоѓна матнула галавой:
  - Не, Ленiн нiколi такога не казаѓ!
  Наташа ѓсклiкнула, пратэстуючы:
  - Не, якраз менавiта гэта Уладзiмiр Iльiч i вымавiѓ! Пры камунiзме i будзе ѓсё агульнае, у тым лiку жонак!
  Вiкторыя хiхiкнула, i прамармытала:
  - Жанчыны - гэта добра... Мужыкi яшчэ лепш! Эх, патрапiць бы ѓ палон, каб там згвалтавалi цэлай ротай.
  Дзяѓчаты хорам засмяялiся. А Вiкторыя, скалячыся, дадала:
  - А потым збiлi прыкладамi! А пяткi падпалiлi б мяккiм агеньчыкам i прысыпалi корбiтам!
  Наташа стукнула босай нагой шышачку i прабуркавала:
  - Пяткам прыемна, калi па iх б'юць бамбукам! Вось у Кiтаi дзяѓчын i хлопчыкаѓ лупiлi палкамi па босых падэшвах. I iм гэта падабалася!
  Вiкторыя са смакам праспявала:
  - Якiя катаваннi ѓ Галiвудзе! Адны толькi каты, а не людзi!
  Веранiка дасцiпна заѓважыла:
  - Вось трапiце ѓ пекла... Будуць вам i катаваннi, i пяткi не толькi бамбукам, але i распаленым жалезам прыпякуць!
  Наташа праспявала, сцiскаючы моцна кулакi:
  - Чорны крумкач у суседняй браме!
  Вiкторыя, трасучы голымi сiськi, з пунсовымi саскамi працягнула:
  -Люлька, кайданкi, падраны рот!
  Аксана, чыя грудзi таксама аголена, i трасучы сцёгнамi, адказала:
  - Колькi разоѓ пасля бойкi мая галава!
  Веранiка падтрымала парыѓ, тупаючы босымi ножкамi:
  - З перапоѓненай плахi ляцела куды....
  Наташа з лютасцю зараѓла, трасучы аголенымi грудзьмi:
  - Дзе Радзiма! Няхай крычаць пачвара!
  Вiкторыя, пляскала i вiшчала, круцячы сцёгнамi, ледзь прычыненымi празрыстымi трусiкамi:
  - А яна нам падабацца, хай i не прыгажуня!
  Аксана прашыпела, дрыгаючы, голымi загарэлымi каленкамi:
  - Сволачы даверлiвая!
  Веранiка з уздыхам заѓважыла:
  - Мы савецкiя памежнiцы. А вядзем размову, нiбы падзаборныя шлюхi. Няѓжо так можна...
  Вiкторыя ѓ адказ праспявала:
  - Дзякуй вам Сталiн-правадыр! За дурныя, пустыя вочы! За тое, што мы як вош i жыць нельга!
  Наташа пагразiла рудай д'ябла кулаком:
  - Ну, ты так не харта! Патрапiш у адмысловы аддзел!
  Вiкторыя ѓпэѓнена вымавiла:
  - Хутка немцы прыйдуць у Маскву... I ѓжо Сталiна павязуць у клетцы!
  Аксана хiхiкнула i запярэчыла:
  - Думаеш, зыход вайны прадвызначаны?
  Вiкторыя сур'ёзна адказала:
  - А як жа iнакш? У Гiтлера амаль да паловы свету пад акупацыяй, плюс яшчэ i Японiя з яе калонiямi. - Дзеѓка злосна тупнула хупавай, босы ножкай. - А ѓ нас нават прыстойных танкаѓ няма! Серыя КВ - гэта пародыя на машыны. Т-34 вiдавочна драбнаваты. А нармальнага танка не створана! I снарады бранябойныя горшыя за нямецкiя будуць!
  Наташа цяжка ѓздыхнула, i пробулькала:
  - З гэтым даводзiцца пагадзiцца! Нажаль, нашы танкi яшчэ так недасканалыя. А КВ? Ды яны ламаюцца....
  Дзяѓчаты змоѓклi, i iх гуллiвасць ѓпала.
  Сапраѓды ѓжо першыя гадзiны вайны паказалi, што i Т-34-76 не зусiм надзейную каробку перадач мае, а серыя КВ тым больш. I што паскудна, чым цяжэй, танк, тым слабей ён прыстасаваны да перасоѓванняѓ. А 200-мiлiметраѓ лабавой бронi не дастаткова, каб трымаць снарады нават 88-мiлiметровай гарматы "Пантэры"-2, а не тое, што "Тыгр"-3.
   Як нечакана высветлiлася нямецкiя машыны на парадак мацней у лабавым бранiраваннi i ѓменнi трымаць удар. А савецкая тэхнiка вiдавочна пасуе.
  Ды з'явiлася "Пантэра"-2 машына, якая не мае сабе роѓных i давай усiх разбураць. Не зможаш такi танк спынiць.
  У канцы верасня немцы сталi атачаць Маскву. Яны яе капiтальна абклалi.
  Восень выдала сухая i цёплая, i ѓ пачатку кастрычнiка гiтлераѓцы ѓжо сталi сцiскаць абцугi, пагражаючы замкнуць кольца акружэння паланiѓ Маскву.
  Лётчык Марсэль атрымаѓ за тысячу збiтых самалётаѓ асаблiвую ѓзнагароду Зорку Рыцарскага Крыжа Жалезнага крыжа са срэбным дубовым лiсцем мячамi i дыяментамi.
  I гэта крута.
  I iншыя машыны былi зараз у баi.
   У баях вызначыѓся танкавы экiпаж Герды. Дзяѓчыны ваявалi на "Пантэры"-2. Гэтая машына мела вузкую вежу, нiжэйшы сiлуэт, i лабавую абарону супастаѓную з Тыграм-2 пры меншым на васемнаццаць тон вазе пры роѓным рухавiку ѓ 900 конскiх сiл. I значыць лепей хадавымi якасцямi. Амерыка выкарыстоѓвала высокi "Шэрман". Гэты танк мог прабiць немца толькi ѓ борт, i дзiвiѓся з дыстанцыi ѓ тры з паловай кiламетры.
  "Пантэра"-2 паступова выцясняючы звычайную "Пантэра". Але пакуль i апошняя машына зусiм нядрэнная. Яе браня ѓ лоб цалкам здольная трымаць снарад больш раннiх мадэляѓ "Шэрманаѓ", а навейшыя тыпы, могуць прабiць толькi зблiзку. А сама гармата ѓ "Пантэры" у 75-мiлiметраѓ бярэ савецкую машыну з двух кiламетраѓ, i больш хуткастрэльная, чым 88-мiлiметровая, што куды ѓжо лепш на практыцы. Праѓда "Пантэра"-2 у лоб наогул непрабiѓная нават для САУ у ЗША з 90-мiлiметровым гарматамi, i гэта, вядома ж, практычна.
  Герда наводзiць на мэту з дапамогай босых пальчыкаѓ ножак i страляе. Пасля чаго верашчыць:
  - За велiч планеты ва ѓсiм свеце!
  Шарлота таксама вядзе агонь, трапна б'е па савецкiх войсках i раве на ѓсё горла:
  - Слава нашым поспехам!
  Крысцiна, ведучы агонь па супернiку босымi пальчыкам ножак, i збiваючы яго трапнымi снарадамi, скалячы зубкi, прамаѓляе:
  - Трэцяму Рэйху слава!
  Магда таксама палiць пры дапамозе босых пальчыкаѓ ножак, i з захапленнем прамаѓляе, падморгваючы сяброѓкам:
  - За арыйскiя iдэi i iх перамогу!
  Ваяѓнiцы на танку працуюць, i "Трыццацьчацвёркi" супраць iх не цягнуць. А танкi IС-1 яшчэ горшыя. Цяжкi КВ-16 спрабуе прасунуцца, супраць нямецкiх частак. Але i яго прабiвае сваёй дальнабойнай прыладай дзяѓчынкi. I ад савецкага танка застаюцца адны абрыѓкi, як дэтануе баявы камплект.
  На просты "Пантэры" ваюе экiпаж Джэйн Амстранг. Гэтая адважная дзяѓчына з Брытанii, упэѓнена набiрае рахункi.
  Грынгета страляючы па расейцам, пры дапамозе босых пальчыкаѓ ножак, пiшчыць:
  - Слава эпосе Брытанii! Слава!
  Монiка, таксама папiскваючы, пасылае прэзенты смерцi, босымi пальчыкамi ножак i пiшчыць:
  - Праѓ Брытанiя, бязмежныя моры, мы рабамi не будзем нiколi!
  Малання таксама па чарзе стрэлiла з гарматы "Пантэры", прабiла "Трыццацьчацвёрку" i прачырыкала:
  - За камунiзм каралеѓскi!
  I дзяѓчаты ѓ захапленнi. I так лiха Чырвоную Армiю б'юць.
  Вось ужо гiтлераѓцы на поѓднi пры падтрымцы мясцовага насельнiцтва захапiлi Пензу. Прайшлi разам з японцамi возера Байкал пярэсмык i на Камчатцы вядуць баi.
  Там таксама ваююць прыгажунi на танку "Тыгр"-2, Агата, Адала, Ангелiна, Андрыяна. Чатыры дзяѓчыны як малоцяць супернiка са сваёй забойнай машыны. "Тыгр"-2 выплёѓвае прэзенты смерцi i разбурае савецкiя часткi.
  Агата страляючы пры дапамозе босых пальчыкаѓ ножак, раве:
  - За Трэцi Рэйх! I падмiргвае.
  Адала таксама як стрэлiць, нацiснуѓшы пунсовым саском, так i прапiшчыць:
  - За арыйскiя сцягi!
  Дзяѓчыны дзейнiчаюць з каласальнай агрэсiѓнасцю.
  I вось ужо нямецкiя войскi ѓступаюць у Туркменiстан. I ѓ лiстападзе 1943 гады бяруць сталiцу Ашхабад.
  Праходзiць штурм, з ужываннем тэхнiкi. Магутныя "Штурмтыгры", выкiдваюць рэактыѓныя бомбы вагой трыста кiлаграм. I руйнуюць дамы разам з войскамi Расii.
  Чуецца выццё сiрэны. Ды войска Гiтлера паказвае самы вышэйшы пiлатаж у разбурэннi.
  Дзяѓчына-немка Ева прачырыкала:
  - Будзе заход з расходам!
  На самалёце ТА-152 змагаецца Хельга. Яна скiдае авiяцыйныя снарады на наземныя цэлi, дзiвячы трыццацьчацвёркi i кевешкi. I завывае сабе:
  - Я арыйская ваяѓнiца, i буду дзяѓчынкай класа супер!
  I вось чарговы савецкi танк ёю ѓражаны сапраѓды ѓ цэль. Дзяѓчына трэба сказаць баявая i страмчэй яе толькi яйкi.
  Гертруда таксама пасылае забойнай сiлы разрад, пры дапамозе босых пальчыкаѓ ножак, са свайго забойнага штурмавiка дзiвiць супернiка i верашчыць:
  - Слава iдэям арыйскага камунiзму!
  Баявыя тут ваяѓнiцы, i як яны ѓсё разбiраюць.
  Вось у снежнi 1943 гады немцы ѓжо амаль цалкам захапiлi Маскву i ѓступiлi войскамi, на тэрыторыю вобласцi Горкi i Казанi. У баях прынялi ѓдзел i САУ Е-10. Дадзеная самаходка была пышная, i выпушчана адразу ѓ двух мадыфiкацыях. Першая вагой дзесяць тон з таѓшчынёй лабавой бронi 60-мiлiметраѓ, бартавой 30-мiлiметраѓ, i рухавiком 400 конскiх сiл. Малая вышынi машыны ѓ 1,3 метра i ѓсяго два члены экiпажа, з гарматай 75-мiлiметраѓ i 48 ЭЛ доѓгая ствала, вельмi рухомая. I цяжэйшая САУ-15, вага шаснаццаць тон, лабавая браня ѓ 82-мiлiметра пад вялiкiм нахiлам, бартавая 52 - мiлiметра, а гармата i ѓ 75-мiлiметраѓ i 70 ЭЛ даѓжыня ствала як у "Пантэры", а рухавiк у 550 лоша .
  Новыя самаходкi суцэль уладкоѓвалi нямецкiх вайскоѓцаѓ хадавымi якасцямi, i сваiм узбраеннем.
  На Е-15 змагалiся дзве дзяѓчыны: Фрыда i Каiса. Яны з гарматы рабiлi па дваццаць стрэлаѓ за хвiлiну. Такiя вось прыгожыя i ѓ бiкiнi дзяѓчынкi.
  Фрыда пальнула па танку IС-1, прабiла яго лабавую браню i прабуркавала:
  - За арыйскiя iдэi!
  I босымi пальчыкамi ножак нацiснула на кнопкi аднаго з самых першых у войскi Трэцяга Рэйха джойсцiкаѓ.
  Лупанула i Каiса пры дапамозе босых пальчыкаѓ ножак, дзiвячы супернiка з каласальнай трапнасцю. I прабуркавала:
  - Слава арыйскаму брацтву!
  Баявая такая вось дзяѓчына. З каласальным напорам i славалюбствам.
  I збiраюць ваяѓнiцы жнiво, з актыѓнасцю шакалаѓ.
  Але асаблiва цiкава памучыць дзяѓчынкам палонных, гэта iх самая агрэсiѓная i любiмая забава.
  Фрыда заѓважыла з выскалам зубоѓ.
  - Даволi жыць па законах,
  Гэтым Адамам i Евай...
  Клячу, гiсторый загонiм,
  Левай, левай, левай!
  Каiса агрэсiѓна пацвердзiла:
  - Левай, левай, левай!
  I таксама нацiснула босымi пальчыкамi ножак на кнопкi джойсцiка, i трапна ѓразiла супернiка.
  Фрыцы бiлiся... Альбiна i Альвiна ѓжо перавысiлi кожная па пяцьсот збiтых самалётаѓ. Такiя вось ваяѓнiчыя дзяѓчынкi аказалiся. I далёка пайшлi ѓ сваiм уяѓленнi аб ваяѓнiчасцi.
  Альбiна, збiваючы расiйскi самалёт, пры дапамозе босых пальчыкаѓ ножак, вымавiла:
  - За Прусiю святую!
  Альвiна, зносячы расiйскую машыну, таксама выкарыстоѓваючы босыя пальчыкi ножак, раѓнула:
  - За Радзiму вялiкую!
  Непаѓторна баявыя тут дзяѓчынкi i выбiваюць непрыяцеляѓ вельмi хлёстка.
  Вось ужо новы год наступiѓ... Масква ѓ коле блакады ѓсё яшчэ трымаецца.
  Невялiкая паѓза да сакавiка 1944 гады.
  А вясной крыху пацяплела i баявыя дзеяннi аднавiлiся з новай сiлай.
  У баях прыняѓ удзел i Леѓ-2, гэта першы серыйны танк у якiм немцы выкарысталi размяшчэнне рухавiка i трансмiсii разам i спераду танка адным блокам. А вежу зрушылi назад. Атрымалася машына зручнейшая, з нiзкiм сiлуэтам i вузкай вежай. Леѓ-2 значна страцiѓ у вазе, i дадаѓ абароне iлба за рахунак большага нахiлу бронi. Дадзены танк па вазе стаѓ лягчэйшы за "Тыгра"-2, а значыць рухомейшы з магутным узбраеннем.
  На ѓсю моц у Трэцiм Рэйху праходзiла канструяванне новага асноѓнага танк Е-50. Машына перажыла шэраг змен: усталёѓка вузкай i малодшых памераѓ вежы. Змена хадавой часткi на лягчэйшую i простую ѓ вытворчасцi i рамонце, а таксама з лепшай праходнасцю. Размяшчэнне рухавiка i трансмiсii разам i папярок, а каробкi перадач на маторы. Вышыня танка знiзiлася да менш як двух метраѓ. I дадзеная машына важыла пры таѓшчынi бронi "Тыгра"-2 усяго сорак пяць тон. Пры гэтым у яе быѓ рухавiк больш магутны да 1200 конскiх сiл, i мацней узбраенне 88-мiлiметровая гармата з даѓжынёй ствала ѓ 100 ЭЛ, i падвышанай разбуральнай сiлы i дакладнасцi.
  Гэты танк пад назвай "Пантэра"-3 павiнен быѓ пайсцi ѓ серыю. А яго гармата была забяспечана гiдрастабiлiзатарам. Такi вось танк павiнен быѓ стаць асноѓным сярэднiм танкам. А яшчэ iшла распрацоѓка Е-75. Дадзеная машына была яшчэ лепш абаронена: 250-мiлiметраѓ лабавая браня i 170-мiлiметраѓ бартавая, з яшчэ больш магутнай i бранябойнай гарматай у 105-мiлiметраѓ i 100 ЭЛ калiбр. Вагу планавалася ѓтрымаць у межах сямiдзесяцi тон, i паставiць матор у 1500 конскiх сiл, каб захаваць рухомасць. Гэты танк павiнен быѓ стаць асноѓным цяжкiм танкам у Трэцiм Рэйху. I яго планавалася назваць: "Тыгр"-3. Гэта танкi новага пакаленьня, i ѓжо для будучых войнаѓ з ЗША.
  У Сiбiры рэальныя баi разгарнулiся толькi ѓлетку 1944 гады калi разгарнулiся апошнiя бiтвы з Расеяй.
  У небе ваявалi i нямецкiя знiшчальнiкi рэактыѓнай пробы. НЕ-162 лягчэйшы, просты ѓ вытворчасцi i манеѓраны, мiнуѓ з поспехам баявое хрышчэнне.
   З'явiѓся i МЕ-1010 з крыламi што мянялi стрэлападобнасць. Але яго недахопам аказалiся высокiя патрабаваннi да квалiфiкацыi лётчыкаѓ. I замест яго ѓ серыю падалi перавагу ТАЯ-183.
  Вялiкiя надзеi звязвалiся з больш дасканалым МЕ-262 Х, якi адрознiваѓся вялiкай звыш у 1100 кiламетраѓ хуткасцю, пяццю авiяпушкамi i лепшай манеѓранасцю са стрэлападобнасцю крыламi.
  У лiпенi першыя два самалёты гэтай мадыфiкацыi атрымалi Альбiна i Альвiна.
  Да гэтага часу немцы ѓжо акружалi Чэлябiнск i Свярдлоѓск. Савецкiя войскi сотнямi тысяч здавалiся ѓ палон.
  Альбiна з паветра страляла па расiйскiх танках, прабiвала iм дахi i раѓла:
  - Слава арыйскiм марам!
  Альвiна збiваючы лётчыкаѓ СССР, i адпраѓляючы iх на той свет, пры дапамозе босых пальчыкаѓ ножак, вiскатала:
  - За Прусiю Вялiкую!
  Вось гэта дзяѓчынка такая баявая, i танкi таксама збiвае актыѓна.
  Герда i яе танкавы экiпаж на вышынi. Ужо абстрэльваюць ускраiны Свярдлоѓска.
  Герда пальнула пры дапамозе босых пальчыкаѓ ножак i праверашчала:
  - Камунiзм пабудаваць можна?
  Шарлота голай пяткай нацiснуѓшы на педаль, i ламаючы расейцаѓ, i дадала:
  - Можна i трэба!
  Крысцiна, страляючы ѓ супернiкаѓ з вялiкай трапнасцю, i страляючы босымi ножкамi, пiскнула:
  - За нашу Айчыну!
  Магда, ведучы агонь па супернiку, i раздзiраючы савецкiя гарматы, вякнула:
  - За нашу мацi!
  Дзяѓчынкi расстралялi ѓсе снарады... I пакуль iм папаѓнялi баявы камплект разгаварылiся.
  Герда адзначыла са злосцю:
  - Усе iмперыi рана цi позна прыходзiлi ѓ заняпад. Веру я з нашай падобнае не здарыцца!
  Шарлота з гэтым не зусiм пагадзiлася:
  - А дзе гарантыя што пасля Гiтлера не пачнецца барацьба за ѓладу, i Трэцi Рэйх не распадзецца?
  Крысцiна заѓважыла, цалкам лагiчна:
  - Галоѓнае - гэта iдэалогiя... Яна робiць нас моцнымi!
  Магда пацвердзiла, тупнуѓшы босай ножкай:
  - I адзiнымi!
  Шарлота рацыянальна адзначыла:
  - Але ѓсё роѓна адзiн будзе змагацца за ѓладу, а затым iншы, а за iм трэцi. Як у Рымскай iмперыi, калi спачатку забiлi Юлiя Цэзара, а затым i перапынiлася дынастыя Аѓгуста. I ѓ Рымскай iмперыi наступiла пара каласальных рознагалоссяѓ i расколу.
  Герда з гэтым пагадзiлася:
  - Ды iмператары сталi мяняцца нiбы пальчаткi, i Рымская iмперыя пайшла да краху. Стварыць жа нешта сусветнае не ѓдалося!
  Крысцiна заѓважыла з усмешкай:
  - Патрэбна сiстэма ратацыi ѓлады! Такая сiстэма, якая б гарантавала нам стабiльнае развiццё i адсутнасць небяспечнай барацьбы за ѓладу!
  Шарлота пацiснула плячыма i адзначыла:
  - Толькi каталiцкая царква змагла захаваць больш-менш стабiльную сiстэму ѓлады без расколаѓ i распадаѓ, i нiякiя антыпапы гэтаму не змаглi перашкодзiць.
  Магда адзначыла з усмешкай:
  - А бо праѓда! Каталiкi пазбеглi расколу за амаль дзве тысячы гадоѓ... Хоць часам i здаралiся перавароты, i Рымскiх татаѓ забiвалi цi бралi ѓ палон. Гэта сведчыць аб нечым стабiльным i трывалым у сiстэме Ватыкана.
  Герда заѓважыла з усмешкай:
  - Будзем спадзявацца, што генiяльнасць фюрара падкажа нам вынахад, i мы не падзелiм суддзю Старажытнага Рыма!
  Пасля таго як загiнулi Свярдлоѓск i Чэлябiнск, Сталiн спынiѓ безнадзейнае супрацiѓленне.
  I падпiсаѓ 2 верасня 1944 года пагадненне аб безумоѓнай капiтуляцыi. СССР пагадзiѓся на акупацыю яшчэ не занятых раёнаѓ i адмову ад суверэнiтэту.
  Германiя i яе сатэлiты атрымалi вялiзную тэрыторыю пад кантроль.
  Але засталася яшчэ праблема з Брытанiяй.
  Немцы пачалi наступленне ѓ Афрыцы. Адначасова рэактыѓная авiяцыя i ракеты ФАУ абрынулiся на метраполiю.
  Брытанiя абаранiць калонii не магла. I хутка страцiла кантроль над Афрыкай.
  А ѓ лiпенi 1945 года памёр Чэрчыль. I новае кiраѓнiцтва Брытанii папрасiла свету на любых умовах.
  Гiтлер запатрабаваѓ капiтуляцыi. Брытанiя адмовiлася. I нямецкiя войскi не доѓга думаючы высадзiлi дэсант.
  А ѓ жнiѓнi Англiя была захоплена. А за ёй i Iрландыя.
  ЗША без ангельцаѓ не хацелi ваяваць. А атамную бомбу зрабiць у iх нiяк не атрымлiвалася.
  Гiтлер хацеѓ бы паваяваць, але дастаць ЗША з-за акiяна цяжка. Карацей кажучы, вырашылi заключыць мiр. Але Амерыка павiнна была плацiць Трэцяму Рэйху данiну.
  Акрамя таго, немцы атрымалi права на базы ѓ Лацiнскай Амерыка i забралi сабе Панамскi пярэсмык. I гэта аказалася выдатна.
  Гiтлер атрымаѓ усё што хацеѓ... Але яму не сядзелася. У прыватнасцi Японiя сабе ѓрвала занадта шмат.
  Не чакаючы стварэння самураямi атамнай бомбы, фюрар 20 красавiка 1953 гады напаѓ на самураяѓ.
  Больш нельга было марудзiць. Вайна пайшла з вялiзнай тэхналагiчнай перавагай Трэцяга Рэйха. Але японцаѓ шмат i ѓ iх каланiяльныя дывiзii. Акрамя таго Японiя таксама хутка развiваецца, i можа пераадолець адсталасць.
  Немцы кiнулi ѓ бой лятаючыя талеркi i пiрамiдальныя танкi. I ѓ iх быѓ больш дасканалыя аѓтаматы, i падземныя самаходкi. I вялiкае мноства ѓсяго астатняга.
  Японiя бiлася ѓпарта, але паступова пагульвала. Немцы нават узялi ѓ палон iмператара.
  Амаль два гады iшла гэтая жорсткая вайна. I завяршылася ядзернай бамбардзiроѓкай Токiа i акупацыяй Краiны Узыходзячага Сонца.
  Гiтлер захапiѓ ужо амаль увесь свет, але заставалася ЗША. I ѓ ЗША ёсць ядзерная зброя i балiстычныя ракеты дастаѓкi.
  I вось у Трэцiм Рэйху iшла праца над стварэннем антыядзернай зброi.
  I вось яно было нарэшце гатова.
  I 20 красавiка 1959 гады пачалася вайна памiж ЗША i Трэцiм Рэйхам. Апошняя вайна ѓ гiсторыi чалавецтва.
  I ЗША прайгралi ѓ адну брамку...
  8 Сакавiка 1960 гады капiтуляваѓ гарнiзон Нью-Ёрка. А на наступны дзень i Вашынгтона.
  Амерыка вiдавочна прайгравала вайну. У баях з'явiѓся апошнi амерыканскi танк з цяжкой серыi. Узброены 155-мiлiметровай даѓгаствольнай гарматай, i трохсот дзесяцi мiлiметровай лабавой бранёй, з нерухомай вежай, гэта стала свайго роду САУ вагой сто дваццаць пяць тон вагой.
  Амерыканцы нарэшце змаглi здаць машыну, што ѓ лоб трымала снарады нямецкiх гармат, i магла прабiць любы гiтлераѓскi танк. Але яе абышлi з бартоѓ. I падбiлi. А iншую такую машыну разбамбiлi з паветра.
  20 сакавiка 1960 года памёр Эйзенхаѓэр. А 22 сакавiка яго пераемнiк Кэнэдзi капiтуляваѓ перад Трэцiм Рэйхам.
  I вось завяршылася гiсторыя войн. I Трэцi Рэйх захапiѓ увесь свет. I новае настала жыццё.
  . РАЗДЗЕЛ Љ 22.
  Вайна iдзе нiбы па бясконцай каляiне.
  Наташа i яе каманда каб адпачыць ад бiтваѓ вырашылi крыху пагуляць у шахматы.
  Аѓгустына i Святлана з аднаго боку, а Наташа i Зоя з другога.
  Дзяѓчына з сiнiмi валасамi рушыла наперад каралеѓскую пешку. Аѓгусцiна абрала ѓ адказ Сiцылiянскую абарону.
  Пайшла ѓжо iншая гульня. Рудая ваяѓнiца ѓжыла варыянт Дракона дзе слон у чорных займае вялiкую дыяганаль i цiсне на пазiцыю белых, караля, што хаваецца на ферзевым флангу.
  Вельмi нават цiкавыя тут пазiцыi атрымлiваюцца. Белыя могуць зачапiцца ѓ нападзе за вылучаную перад сланом чорную пешку.
  Наташа i Аѓгусцiна спачатку гулялi хутка. Але потым сталi доѓга думаць. Лiчылi варыянты. Аѓгустына ахвяравала якасць за пешку. Але атака не ѓдалася.
  Але затым Наташа крыху памылiлася i пазяхнула постаць за пешку. Яе становiшча стала цяжкiм. Але дзяѓчына з сiнiмi воласамi абаранялася вельмi ѓпарта. Партыя цягнулася ѓжо восьмую гадзiну. I пакуль Аѓгусцiне не ѓдавалася выйграць.
  Затым гульня перарвалася. У атаку зноѓ пайшлi талiбы. I гэта, зразумела, ужо сур'ёзна.
  Гудуць танкi i равуць маторы.
  Наташа нацiснула пунсовым саском грудзей на кнопку базукi, i выпусцiла забойчую гранату.
  Прабiла варожы танк у борт. Пасля чаго дзяѓчына зароѓ:
  - Аб'яѓляю шах!
  I босымi пальчыкамi ножак зноѓ шпурнула вялiкай забойнай сiлы гранату.
  Зоя агрэсiѓна адзначыла, скалячы зубкi i ведучы агонь пры дапамозе малiнавага соску па непрыяцелю:
  - А матаваць яшчэ лепш!
  I дзяѓчына зноѓ кiнула босымi пальчыкамi ножак, разбуральнай сiлы бамбёшку.
  I зароѓ, скалячы зубкi:
  - Я вас заматаю!
  Аѓгусцiна лупанула аѓтаматнай чаргой па маджахедах. Затым рубiнава саском грудзей ѓзяла i нацiснула на кнопку гранатамёта. Разбiла машыну супернiка i прачырыкала:
  - За вышэйшую пашану!
  I босымi пальчыкамi ножак узяла i шпурнула ѓ супернiка забойнай сiлы падаруначак смерцi.
   Святлана ѓзяла i як дзюбне па непрыяцелю пры дапамозе клубнiчнага соску грудзей. Праб'е варожы танк i вякне:
  - Слава камунiзму i раю!
  I босымi пальчыкамi ножак возьме i выбухным пакетам, загасiць праклятага непрыяцеля.
  Вось гэта дзяѓчынкi - проста супер. У iх столькi баявога запалу i пякельнай сiлы.
  Алег Рыбачэнка, гэты вечны хлопчык, з выгляду гадоѓ дванаццацi. Вельмi прыгожы дзяцюк з рэльефнымi цяглiцамi, i ѓ адных толькi шортах.
  Кiдае босымi пальчыкамi ножак забойнай сiлы гранату, пасля чаго як прараве:
  - За Радзiму i Сталiна!
  Маргарыта вельмi крутая ваяѓнiца. Хоць з выгляду ѓсяго толькi дзяѓчынка гадоѓ дванаццацi.
  I яна таксама босымi пальчыкамi ножак узяла i шпурнула гарошынку, раздзiраючы адважных маджахедаѓ.
  Пасля чаго дзяѓчынка праспявала:
  - За Радзiму без Сталiна!
  Пасля чаго несмяротныя дзецi ѓзялi i засвiсталi ва ѓсе вусны. I вароны былi аглушаныя i пасыпалiся нiбы град на галовы афганцам. I прабiвалi iм чэрапа.
  Лопалiся галовы нiбы кавуны, калi iх таранiлi дзюбы страцiѓшы прытомнасць ад свiсту крумкач.
  Вось гэта дзецi папрацавалi...
  Анастасiя Вядзьмакова таксама ѓ баi... I яе босыя пальчыкi ножак на кнопкi вельмi лiха цiснуць.
  Дзяѓчына, якая была толькi ѓ адных трусiках, узяла i пунсовым саском грудзей нацiснула на кнопку джойсцiка. Уразiла ракетай талiбскi танк i прабуркавала:
  - За вялiкiя перамогi СССР!
  Акулiна Арлова змагалася ѓ адным бiкiнi. Яна дзяѓчына з валасамi якiя накшталт снега, крыху прысыпанага золатам. Гэта значыць мадам вельмi прыгожая.
  I вось яе хупавыя босыя ножкi нацiскаюць на педаль. I падаюць на галовы афганцам маленькiя бамбёшкi. I яны ладна дзiвяць супернiка, прабiваючы вежы i дахi самаходак.
  Акулiна ѓзяла i праспявала:
  У неба звон грымне,
  Дождж пралье пралiѓны...
  Я iду ѓ сваё дзяцiнства,
  Летнi дожджык за мной!
  I ваяѓнiца зноѓ пальнула, выкарыстоѓваючы рубiнаѓ саскi сваёй поѓнай як дынi грудзей. Вось гэта дзяѓчына з такiмi прыгожымi валасамi, i панадлiвымi, загарэлымi, хупавымi ножкамi.
  Мiрабела Магнiтная таксама змагаецца з вялiкiм энтузiязмам, i каласальнай агрэсiяй.
  Дзяѓчына пры дапамозе клубнiчнага соску пальнула ѓ супернiка. Разнесла талiбскi танк i прабуркавала:
  - Слава рускiм Багам!
  Вось гэта дзяѓчынка Мiрабела вельмi прыгожая. I яна босымi пальчыкамi ножак узяла i перавяла на супернiка забойны падаруначак смерцi. I маджахедам было моцна стрэмна.
  А вось ваяѓнiца Хельга таксама дзюбне па непрыяцелю з паветра. Пры гэтым яна ѓжыла, свой пунсовы, колеры маку сасок. I ѓ ворага паляцелi забойчая ракета.
  Яны лiтаральна разнеслi на абломкi бункер. Вось гэта сапраѓды дзяѓчынкi класа супер.
  Дзяѓчына пальнула пры дапамозе босых пальчыкаѓ ножак прапiшчалi, скалячы зубкi, зiготкiя нiбы жэмчуг.
  I ваяѓнiца з энтузiязмам праспявала:
  Было шмат цяжкiх дзён,
  Дзяѓчына як салавей...
  Падвяла, не думаючы вынiкi,
  Не бiцеся хлопцы з ёй,
  Не бiцеся хлопцы з ёй,
  А iнакш абломiць рогi!
  Вось гэта дзяѓчынкi - проста суперваяѓнiцы.
  Усе чатыры дзяѓчыны з энтузiязмам праспявалi:
  Вялiкая Расiя - бязмежныя палi,
  Няхай мiж зорак гарыць зямля святая...
  Я веру пачуццi сэрца не растаючы
  Мы абаронiм мяжу ад краю i да краю!
  
  Хай будзе ѓ нашым доме камунiзм,
  Якi спарадзiѓ таварыш Ленiн...
  I знiшчаны злосны вораг фашызм,
  У iмя найвялiкшых пакаленняѓ!
  
  Бо Радзiма ѓ сэрцах у нас адна,
  I ѓ будучынi на мноства галактык...
  Хай славiцца ѓ стагоддзях мая краiна,
  Айчына ты не проста салодкi фанцiк!
  
  Няхай мая Айчына цвiце,
  Мы адолеем веру Чынгiсхана...
  Перамог адкрыем бязмежны рахунак-
  На славу ведаю рускага Iвана!
  
  Мы воiны-дзяѓчынкi такiя моцныя,
  Што супастат нас адолець не можа...
  Мы дочкi Сварога i сыны,
  Здольныя ѓрэзаць фюрэра па морды!
  
  За нас Багiня Лада веру я,
  Якая багоѓ нарадзiла шмат...
  Усе людзi - гэта дружная сям'я,
  Якая ѓ сэрца ведаю Рода!
  
  I усемагутны Рускi Iсус,
  У вялiкiм Праваслаѓi нарадзiѓся...
  Вядома, дэмiург зусiм не баязлiвец,
  Сярод людзей Усявышнi пасялiѓся!
  
  На славу Усемагутнага Хрыста,
  Мячы свае мы вострыя паднiмем...
  З манголамi змагацца да канца,
  Каб не прыйшла на Русь арда Батыя!
  
  Ды з намi бясконцы ѓ сiле Род,
  Якi стварае светабудову...
  I Ён такое зрабiць проста змог,
  Што проста дзiвiць нам прытомнасць!
  
  Мы людзi - гэта космасу абшар,
  Здольныя да заваявання сусвету...
  Хоць навастрыла арды Батая сякера,
  Русь з сiлай Рода ѓ лаянцы нязменнай!
  
  Дзяѓчынкi вельмi кахаюць басанож,
  Па ледзяных гурбах хутка iмчацца ...
  I дзяѓбуць манголу кулаком,
  Каб не адважыѓся з Айчынай разабрацца!
  
  Айчыны прыгажэй не знайсцi,
  Хоць атакуюць Русь кашмарнай зграяй...
  Дзяѓчынцы гадоѓ не больш за дваццаць,
  Яна ѓжо секла самураяѓ!
  
  Выдатная i класная яна,
  Дзяѓчынка што разбурае жартам манголаѓ...
  Хай атакуе Зямлю Сатана -
  Мы скрушым ворага сталёвым разгромам!
  
  Вось я махнула босаю нагой,
  I пяткай голай ткнула ѓ падбародак...
   Дзяѓчынкай стала я такi круты,
  Не трэба ѓ дадзенай справе самавалак!
  
  Мячы мае мiльгаюць як пяро,
  I сякуць раць мангольскую так лiха...
  Ды будзе трывалым у мяне вясло,
  Супернiк знiшчаны будзе дзiка!
  
  Ды наша Русь - цудоѓней не знайсцi,
  Вялiкая, як сонца над планетай...
  Мы зможам сабе шчасце ведай знайсцi,
  I гераiчнасцi подзвiгi апеты!
  
  Расiя прамянiстая краiна,
  Што падарыла камунiзм народам...
  Яна навекi Родам нам дадзена,
  За Радзiму, за шчасце, за свабоду!
  
  Айчына - славiм Госпада Хрыста,
  Марыя з Ладай будуць няхай адзiныя...
  Таварыш Сталiн замянiѓ бацьку -
  Мы рускiя ѓ баях непераможныя!
  
  Народа свету - любяць рускi шлях,
  Адзiныя мы паверце людзi сэрцам...
  Нас кулаком паверце не сагнуць,
  Адкрыем хутка ѓ космас ведаю дзверцы!
  
  Нагою босы ѓступiм мы на Марс,
  Венеру хутка ѓ доблесцi асвоiм...
  Усё будзе проста вышэйшы ведайце клас,
  I стане чалавек любы героем!
  
  Ды Iсус вядома супермэн,
  З Зварагам месцы Русь з каленяѓ паднiме...
  Не будзе ѓ рабят лiчы праблем,
  Праславiм Рода ѓ бясконцасць Iмя!
  Вось такiя яны баявыя i непараѓнальныя спявачкi.
  А вось экiпаж Лiзаветы б'ецца вельмi адчайна.
  Дзяѓчына пальнула па непрыяцелю пры дапамозе спрытных пальчыкаѓ ножак i прабуркавала:
  - Дзякуй Багам Вiзантыi,
  Дзяѓчыны проста босыя!
  I зноѓ лупанула пры дапамозе пунсовага, якi палае нiбы вугольчык соску. Вось гэта дзяѓчынкi самага высокага i каласальнага класа.
  Кацярына таксама лупанула па супернiку пры дапамозе клубнiчнага соску грудзей што нiбы дынi.
  Потым дадала голай, круглай, агрубелай пяткай, прабуркаваѓшы:
  - Слава Рускiм багам, i няхай здохне дракон дажджу!
  Алена, ведучы вельмi трапны агонь па супернiка, дзiвячы маджахедаѓ пры дапамозе босых пальчыкаѓ точаных ножак, вякнула:
  - За велiч новага лiдэра Расii, нам не патрэбен цмок дажджу!
  I зноѓ нацiсне на кнопку рубiнава саском.
  Еѓфрасiння з гэтым пагадзiлася, дзяѓбаючы супернiка i папiскваючы, варушачы доѓгiм язычком, прачырыкала:
  - Мы пераможам ворага хоць ён i ѓ большасцi,
  У дзяѓчыны сто палак на спiне!
  I ваяѓнiца прыменiць сасок, блiскучы нiбы бутончык ружы. I яе босыя, точаныя ножкi як выкарыстаюць каласальную моц разбурэння.
  I маса талiбаѓ зараз завалiлася.
  Вось так танк едзе i разбурае войскi вялiкай i моцнай iмперыi Талiбан. Супраць дзяѓчынак-ваяроѓ нiхто не выстаiць. Нават калi яны не ѓ танку, а проста ѓ сваiх вузенькiх, чорных i чырвоных трусiках. Такiя дзяѓчынкi вельмi магутныя i класныя поѓныя агрэсii. I босыя пальчыкi ножак, даволi доѓгiя, хупавыя i рухомыя, ужываюць на супостатаѓ уздзеянне каласальнай разбуральнай сiлы.
  Алёнка таксама б'ецца з вялiзным азартам. Яе напор, i аголеная грудзi з саскамi нiбы бутоны цюльпанаѓ кажа сама за сябе. Вось гэта дзяѓчынка - самы смак. I ѓ ёй столькi аператыѓнай кемлiвасцi, фенаменальнай, касмiчнай сiлы. А можа не толькi касмiчнай, але i зямной.
  Алёнка лупанула, па ворагу, ужыѓшы сасок грудзей, колеру пралетарскага сцяга i заспявала:
  - Рускiя Багi - Багi вайны!
  I кiнула ѓ непрыяцеля з Талiбана босымi пальчыкамi ножак прэзенты анiгiляцыi.
  Анюта таксама ваюе. Дзяѓчына поѓная сiл i энтузiязму. У ёй ёсць i пяшчота i сiла. Нiбы сталь, пакрытая гумай. I вось дзяѓчынка ѓзяла i нацiснула пунсовым саском на кнопку, выпусцiѓшы агнiсты паток на талiбскiх салдат.
  Ваяѓнiца праспявала:
  - Сябар заѓсёды мяне зможа выручыць,
  Не разлiць вадой жартуюць усё навокал...
  А агрэсара зможам выручыць,
  I для нас Сварог самы лепшы сябар!
  I дзяѓчынка босымi пальчыкамi ножак шпурнула каласальнай разбуральны сiл клубок анiгiляцыi.
  Рудая, i вельмi агрэсiѓная, ваяѓнiца Ала, узяла i прапiшчала, выскалiѓшы свае вострыя, i блiскучыя нiбы алмазы зубы:
  - Але пасаран! Кiтай нас не заваюе!
  I прыгажуня нацiснула лалавым саском грудзей на кнопку джойсцiка. I яна ѓзяла i лупанула з выкрутам.
  А затым яе босыя пальчыкi точаных ножак узялi i шпурнулi забойны бумеранг. Той праляцеѓ i некалькi галоѓ зрэзаѓ.
  Ала ѓзяла i прачырыкала:
  - Мы ворагу ѓ вочы спачатку паглядзiм,
  А потым яго засмажам i з'ямо!
  Пасля чаго дзяѓчынка ѓзяла i паказала мову. А язычок у дзяѓчыны рудай масцi вельмi доѓгi i спрытны. Ён iм вельмi смачнае i духмянае, а таксама пульсавалае любiць лiзаць.
  Ваяѓнiца супер i праспявала:
  - У шалёнай iмперыi не бывае дзяцiнства!
  Ды жанчыны любое ѓжываюць сродак!
  I вось яе голая пятка падкiнула гранату.
  Марыя таксама б'ецца з вельмi вялiкiм напорам. Яна дзяѓчынка найвышэйшага класа i серыi.
  Ваяваць ёй ужо даводзiлася не раз... Адзначылася дзяѓчына i невялiкiм апавяданнем па альтэрнатыѓнай гiсторыi... Калi ѓсё iдзе па-iншаму, хаця змянiлася ѓ параѓнаннi з рэальнасцю зусiм крыху.
  Напалеон абраѓ альтэрнатыѓны план вайны з Расiяй. Ён пайшоѓ на Кiеѓ i разбiѓ тамака рускiя войскi. I стварыѓ марыянетачную Маларосiю. Далей была вайна i далучэнне Беларусi i Лiтвы да герцагства Польскага, якое было перайменавана ѓ каралеѓства. Аѓстрыя таксама атрымала крыху тэрыторыi Украiны. Расiя, пацярпеѓшы паражэнне стала другараднай дзяржавай. У 1815 годзе Напалеон пачаѓ паход на Турцыю.
  Разбiѓ асманаѓ, i ѓзяѓ Канстанцiнопаль. Грэцыя атрымала незалежнасць, Боснiя i Герцагавiна ѓвайшлi ѓ склад вялiкай Iталii, на пасад якi б пастаѓлены сын Напалеона Банапарта. Румынiю ѓключылi ѓ склад Аѓстрыi, чым iмператар быѓ у сваяцтве з Напалеонам. Балгарыя i Сербiя атрымалi незалежнасць, як Албанiя, але сталi васаламi Францыi.
  А Грэцыя васалам фармальна незалежнай Вялiкай Iталii.
  У Турцыi засталася фактычна на Балканах толькi сталiца Стамбул з невялiкiм кавалачкам зямлi.
  Зрэшты, на гэтым войны не скончылiся. Напалеон пачаѓ уварванне ѓ Марока i Алжыр. Але Брытанскi флот перашкаджаѓ французам. Вайна з Англiяй зацягнулася. Але генiяльнаму Напалеону атрымалася ѓзяць Гiбралтар, i разбiць ангельцаѓ сваiмi праѓзыходнымi сiламi на сушы.
  Пасля чаго французы перагарадзiлi пралiѓ i змаглi захапiць усю поѓнач Афрыкi, уключаючы i Егiпет, i Судан. У ходзе баёѓ у французаѓ з'явiлiся першыя ѓ свеце падводныя лодкi. Англiя стала несцi велiзарны ѓрон.
  У Напалеона пад кантролем уся Еѓропа i частка Расii. I Брытанiя ёй не супернiк.
  Паступова французы адольвалi ангельцаѓ. Яны будавалi больш караблёѓ маючы насельнiцтва i рэсурсаѓ у разы большыя. У рэшце рэшт у 1931 годзе Напалеон высадзiѓся i Брытанii, i развiѓшы яе войскi, узяѓ Лондан.
  Брытанiя здалася... На яе была накладзена вялiзная данiна i ѓсе калонii сталi зноѓ французскiмi.
  Напалеон стаѓ ужо занадта старым, i пасылаѓ на лаянку сваiх генералаѓ.
  Францыя ваявала з ЗША i ѓ Лацiнскай Амерыцы, каб утрымаць шматлiкiя калонii.
  Напалеон, пражыѓшы гадоѓ семдзесят, што не так ужо мала для вялiкага генiя, i па мерках дзевятнаццатага стагоддзя памёр у 1839 годзе. Яго сын Напалеон другi - не падобны на бацьку высокi бландзiн у дваццаць восем гадоѓ успадкаваѓ трон. I зразумела, працягнуѓ войны. Пакуль увогуле ѓ калонiях.
  Акрамя таго, у Напалеона Другога былi i некаторыя цiкавыя iдэi. У прыватнасцi, ён правёѓ рэферэндум i аб'яднаѓ Францыю, Iталiю i Аѓстрыю ѓ адну дзяржаву.
  I гэта таксама нядрэнна... I ѓ Прусii паставiлi на пасад свайго сваяка.
  А Рэччу Паспалiтай кiраваѓ пазашлюбны сын Напалеона i польскай панны Валенсii.
  Войскi Напалеона Другога ѓ канчатковым вынiку дабiлi ЗША i захапiлi Амерыку i паѓночную, i паѓднёвую цалкам. Потым была захоплена i Афрыка. Iшла экспансiя ѓ Iндыю, i Кiтай.
  У 1860 г. была вайна з Расiяй. На гэты раз Масква i Санкт-Пецярбург былi ѓзяты. Прайшоѓ рэферэндум, i Расея аж да Цiхага акiяна ѓвайшла ѓ Рэч Паспалiтую. А затым i Рэч Паспалiтая злiлася з Францыяй. Далей была ѓжо вайна ѓ Кiтаi i высадка ѓ Аѓстралii ... Напалеон Другi правiла да 1883 пакуль не памёр у семдзесят два гады, заваяваѓшы амаль увесь свет.
  На пасад узышоѓ яго ѓнук Напалеон Трэцi. Пры гэтым манарху завяршылiся апошнiя войны, захопам Японii, Фiлiпiн, iншых драб i зямель у Азii, а таксама Новай Зеландыi.
  Скончылася фармаванне сусветнай iмперыi... Напалеон Трэцi стаѓ завяршальнiкам гiсторыi войнаѓ.
  I зараз у чалавецтва была адна дарога ѓ космас.
  У 1917 годзе першы чалавек узляцеѓ у космас. А ѓ 1922 годзе адбыѓся палёт на Месяц. А у 1930 году на Марс.
  Чалавецтва пакарала космас... Да канца дваццатага стагоддзя чалавечыя селiшчы былi ѓжо на ѓсiх планетах Сонечнай Сiстэмы.
  I ѓ 2020 годзе пачалася першая мiжзоркавая экспедыцыя. Адразу сем зоркалётаѓ стартавала да зоркi Сiрыус, у якой круцiлася некалькi планет. I адна з iх была прыдатнай для жыцця.
  Была адкрыта новая эра мiжзоркавай экспансii.
  I выраз - ехаць у Маскву праз Кiеѓ, набыло новы сэнс.
  Марыя, зразумела, невялiкi аповед накiдала ѓ сшытак. А цяпер як пальнет па супернiку пры дапамозе пунсовага соску, i разнесла варожых танк.
  I праспявала:
  - За касмiчныя перамогi!
  Магутная Алiмпiяда разбурала талiбскiх салдат. I выкошвала непрыяцеляѓ.
  I босымi пальчыкамi ножак запусцiла цэлую звязку граната.
  Пасля чаго нацiснула рубiнава саском па непрыяцелю i вякнула, скалячы зубкi:
  - За камунiзм касмiчнай сiлы!
  Матрона таксама б'ецца з вялiзным адчаем, але i адначасова з агрэсiяй.
  I яе клубнiчныя соску нацiскаюць на кнопкi базукi, i выстрэльваюць разбуральнай ракетай.
  Матрона праспявала, скалячы зубкi:
  - Я не шкада казюлька, iрву ворагаѓ як прамакашку!
  Маруся працягвае страляць па супернiку, з аглушальнай сiлай i лютасцю.
  I нацiскае таксама вугольчыкам грудзей. I таксама яе босыя пальчыкi ножак здзяйсняюць нешта надзвычай анiгiляцыйнае.
  Маруся буркнула:
  - За святую Русь!
  Якiя тут дзяѓчынкi - касмiчнай сагi, аб зорных вiкiнгах ...
  Дзяѓчына таксама невялiкi аповед накiдала падчас бою, босымi пальчыкамi ножак;
  Кароль Карл Дванаццаты пазбег гiбелi падчас вайны ѓ Нарвегii, i нават замiрыѓшыся з Пятром Першым прымудрыѓся дадзеную краiну заваяваць. I Швецыя крыху адправiлася ад паражэння. У 1740 году падчас рэгенцтва Леапольдаѓны, Карл Дванаццаты зноѓ напаѓ... I змог, карыстаючыся тым, што Бирон скiнуты, i Расii хаос i бардак, узяѓ i Выбар, i Санкт-Пецярбург.
  Зрэшты, рускае войска пасля першапачатковых няѓдач аднавiлася i змагло адбiць сталiцу Расii зваротна. Швецыя змагла ѓтрымаць толькi Выбарг.
  Але ход гiсторыi крыху змянiѓся. Iван шосты не быѓ скiнуты, бо пераварот сарваѓся. I захаваѓ свой прастол. Карл дванаццаты памёр у семдзесят гадоѓ у 1752 годзе правiѓшы пяцьдзесят пяць гадоѓ. I яго кiраванне аказалася самым насычаным у гiсторыi.
   Пасля паѓзы ѓ 1757 годзе Расея вяла вайну з Прусiяй. На гэты дзякуючы таму, што на троне быѓ ужо паѓналетнi Iван Шосты вайна завяршылася поѓным разгромам Прусii i арыштам Фрыдрыха Другога. I гэта аказалася вялiзным дасягненнем Расii. Потым Расiя далучыла да сябе Польшчу, дакладней Рэч Паспалiтую, i нанесла паражэнне Турцыi. З Асманскай iмперыi было дзве вайны. I другая скончылася ѓзяццем Канстанцiнопаля i поѓнай заваёвай Асманскай iмперыi. Царская Расiя шмат атрымала перамог - дайшоѓшы да Iндыi, i захапiѓшы яшчэ i Поѓнач Афрыкi. Потым Сувораѓ захапiѓ i ѓсю Еѓропу, разам з рэвалюцыйнай Францыяй.
  Толькi адна Брытанiя спрабавала супрацiѓляцца. Але генiяльнага Нэльсана, разбiѓ яе больш генiяльны i ѓдачлiвы Ушакоѓ. I рушыла ѓслед высадка дэсанта са ѓзяццем Лондана.
  Уся Еѓропа была ѓпакорана... Потым была ѓжо ѓ дзевятнаццатым стагоддзi паход у Афрыку. Вельмi паспяховы, i захоп Iндыi. А потым рускiя войскi ѓжо ѓварвалiся, i захапiлi Канаду i дайшлi да ЗША.
  У 1815 годзе ва ѓзросце сямiдзесяцi пяцi гадоѓ Iван Шосты - найвялiкшы - памёр. Яго кiраванне было самым працяглым сярод больш-менш значных краiн у гiсторыi чалавецтва. Цэлых семдзесят пяць гадоѓ ва ѓладзе. Праѓда трэба сказаць, што тэрмiн кiравання быѓ намiнальным, з-за рэгенцтва. Але тое самае можна сказаць i пра Людовiка Чатырнаццатага.
  I Iван шосты якi быѓ у рэальнай гiсторыi царом-няѓдачнiкам, якi скончыѓ сваё жыццё ѓ зняволеннi, у альтэрнатыѓна стаѓ найвялiкшым кiраѓнiком у гiсторыi планеты Зямля.
  Новым царом стаѓ яго сын - Пётр Трэцi. Дадзены манарх працягнуѓ заваявальную палiтыку свайго бацькi. I завяршыѓ захоп Кiтая. Расiя таксама перамагла i ЗША, пакарыѓшы гэтую тэрыторыю. I ѓжо пры Аляксандры Першым была заваявана i Лацiнская Армiя з Японiяй. А Аляксандр Другi завяршыѓ заваёву апошнiх краiн свету, у тым лiку i ѓ Аѓстралiю.
  Так зноѓ узнiкла сусветная iмперыя...
  Усё быццам бы добра, але ѓ iмперыi самадзяржаѓе i прыгоннае права. I спроба цароѓ затармазiць прагрэс. Што, зрэшты, немагчыма. I ѓ 1953 годзе першы чалавек у дадзеным выпадку прынц Аляксей паляцеѓ у космас.
  А ѓ 1967 годзе зляталi ѓпершыню i на Месяц. I гэта варта адзначыць вельмi здорава.
  Палёт на Марс адбыѓся ѓжо ѓ 1988 годзе. Што ж лепш, чым было ѓ рэальнай гiсторыi...
  Паступова цары сталi надаваць космасу больш увагi. Адбылiся палёты на Венеру i далей...
  Новы цар Георгiй Першы таксама ѓ 2020 годзе вырашыѓ упершыню ѓ гiсторыi Расii правесцi выбары ѓ Дзярждуму i заснаваць канстытуцыю.
  Новы адносным малады манарх нават накiдаѓ серыю крылатых афарызмаѓ;
   Дума як цырк патрабуе эквiлiбрыстыкi!
  Каханне - гэта пачуццё падобнае флейце, толькi музыка куды саладзей!
  Палiтыкi часта лiсы i нiколi львы, таму палiтыканства - не царская справа!
   Пацан без бойкi - горш сабакi!
  Сумленнасць рэдкая якасць для палiтыкаѓ, асаблiва пры падлiку вынiкаѓ галасавання!
  У пульсацыi сэрца i вен мы жадаем змен... толькi не старэннi!
  Юнацтва неацэнна як золата, толькi цьмянее з часам хутчэй!
  Юнацтва спрыяе адкрыццям, як свежы брыз ветразi!
  Маладосць у адрозненне ад вiна, з гадамi губляе каштоѓнасць, але набывае крэпасць!
  Робатаѓ у фантазiях спарадзiла чалавечая лянота, але ѓвасобiла звышчалавечую працавiтасць!
  Чым больш камандзiраѓ, тым менш парадку, тым менш парадку, тым больш страт!
   Дзяцiнства як грошы пры iнфляцыi, тым больш каштоѓна, тым хутчэй i з iм расстаешся!
  Дубовыя генералы, плодзяць драѓляныя труны!
  Генерал падобны на бочку, асаблiва пустатой!
  Калi генералы дубы, квiтнее дрымучае невуцтва!
  Розум i фантазiя, як муж i жонка, толькi мядовы месяц па-сапраѓднаму салодкi, калi добразычлiвая цешча рэальнасцi!
  Колькасць ордэнаѓ не заѓсёды прапарцыйна доблесцi, але заѓсёды адлюстроѓвае добразычлiвасць вышэйстаячага!
  Нафта i сапраѓды чорнае золата, атручвае прыроду, ачарняецца сэрца, затуманьвае розум!
  Нафта гэта як чорная кроѓ д'ябла - атручвае, i плоць i душу!
  Розум гэта палачка-ратавалачка ѓ разумных руках, i дубiна мяснiка ѓ лапах iдыёта!
   Лягчэй зляпiць снегавiка ѓ жарале вывяргаючага вулкана, чым знайсцi адкрыццё, не выкарыстанае ѓ ваенных мэтах!
  Адкрыццё для вайны, раѓнасiльна зачыненнi шматлiкiх дзвярэй мiрнага жыцця!
  Жадаеш пазбегнуць бойкi - пампуй цяглiцы, жадаеш пазбегнуць войны - нарошчвай войска!
  Дыпламатыю палягчае цяжар ваенных выдаткаѓ, перамовы - важкiя кулакi!
  Не абяцай месяц з неба, прыйдзецца па сабачы выць калi народ прыйдзе рабiць попыт!
  Сэрцы патрабуюць помсты, але нiчога больш злога i злога, чым чалавечае сэрца - дык няхай розум падорыць дараванне!
   Каб быѓ ураджай, трэба саджаць круглы год дармаедаѓ!
  Пасадзiѓшы адзiн раз гультая, можна круглы год мець ураджай!
  Чырвоная гаворка, можа абялiць чорную рэпутацыю, але не ѓпрыгожыць жыццё бясколернага на меркаванне!
  Цуды навукi, нас пазбаѓляюць нуды, цуды прагрэсу - вельмi цiкавыя!
  Галоѓны цуд навукi, не дзiвiць, а ѓзнагароджвае!
  Навука не воѓк, але сыходзiць лесам, калi няма вучоных авечак пастуха адказнасцi!
  Старт не павiнен быць хуткiм, прытармозiш да фiнiка, але марудлiвасць у пачатку замарозiць канец!
  Пачатак падобна дэбюту ѓ партыi, варта развiвацца хутчэй, але не рухаць, не абдумваючы пешкi!
  Iдэальны палiтык як конь у працы, але не асёл у парадах!
  Каханне гэта, вядома ж, пачуццё цудоѓнае, толькi калi не ставiцца да спiртнога!
  Шмат кухараѓ псуюць кашу, залiваючы ѓ цеста сыраватка!
  Палiтык гэта мастак, толькi пэцкае не палатно, а сябе!
  Усе могуць каралi, але амаль нiчога не жадаюць для народа манархi!
  Толькi той кароль, хто за народ гарой!
  У свеце ёсць толькi дзве рэчы непадуладныя Стваральнiку: чалавечыя пачуццi, i чалавечая дурасць, асаблiва калi пачуваюся разумнiкамi!
  Усё роѓна хто прэзiдэнт, важна хто ѓ цябе цар у галаве!
  Вайна, не месца для роздумаѓ, эпоха смерцi i ѓтрапёнасцi!
  З розуму сходзяць толькi тых, у каго розум не за розумам!
  Аѓтамабiль не проста сродак перамяшчэнне, а раскоша, на якую павыкупляюцца толькi дурнi!
  Самы марнатраѓны выгляд эканомii, паскупiцца на прэстыж!
  Мы часам прайгравалi, часам гiнулi, але нiколi рускiя не станавiлiся на каленi!
  Майстэрства замяняе колькасць, колькасць жа можа толькi фальшыва падрабiць майстэрства!
  - У здаровым целе, i дух амбала - а слабасць плоцi - душа злiняла!
  Кроѓ блiшчыць як золата, але iржавее ад яе душы з металу!
  Нават золата iржавее, калi з яго не адлiта сэрца!
  Катаванне гэта не забаѓка, а цяжкая праца са сферы абслугоѓвання, у якiм жаль да клiента пагiбельная для цябе самога!
  Душа багацея патрыятычная, не больш за ѓ залатой манеты, дзе бяруць там i лiпне!
  Золата жоѓтае як колер здрады, мяккае як воля прыстасаванца, цяжкае як сумленне здраднiка!
  Боль як цешча, дакучлiвая, адваротная, хочацца пазбавiцца, але... без яе не пажэнiшся з перамогай!
  Калi вораг не здаецца, яго знiшчаюць, а калi не здае - перамогу прыносiць кемлiвасць!
  Не бяда, калi здохнуць сукi ворага, бяда калi нашы сабакi, сабе мозг пакарабацiлi!
  У баi лёгка, калi вучэнне не пакута, а з карысцю забаѓка!
  Нават у словах Хрыста яго слугi шукаюць тое, што служыць бязбожнаму самавольству!
  Вялiкая шафа шумна ѓпадзе, а гучная слава дастаецца таму хто яго звалiѓ!
  Калi майстэрская маска, нам не патрэбна адмазка!
  Часцей за чырвоныя рэкi, льюцца з-за чырвоных прамоѓ, i чорных учынкаѓ!
  - Каму наканавана быць заколатым, не трэба трапятаць па вяроѓцы!
   Як заѓсёды атрымалася, а лепей i не хацелi!
  Смерць заслугоѓвае лепшай долi, чым жыццё, таму што яе працягласць пакiдае на выбар непараѓнальна больш частак! -
   Гарантыi даюць гарантаваныя абiралы!
   Манета з золата мяккая, але смяротная кулi, яна дзiвiць сапраѓды ѓ сэрца i выносiць мазгi!
  Тэхнiка гэта бог вайны - а дыверсант яе атэiст!
  Бог стварыѓ сусвет за шэсць дзён, а чалавек за хвiлiнную рукотворную слабасць расплачваецца ѓсю вечнасць!
  Увайшлi па воѓну, але не вярнулiся з канаткай!
  Бяжы, але не ѓцякай, страляй, але не адстрэльвайся, бi, але не адбiвайся i галоѓнае пi, але не ѓпiвайся!
  Мёртвага асла вушы нiкому не патрэбныя, але вось слых жывой лiсiцы - дар для тых, хто не мае патрэбы дзеля дасягнення мэты ѓ iшаках!
  Абуѓшы свой розум, назаѓсёды застанешся басяком!
  Вайна гэта паветра для лёгкiх, але толькi ѓперамешку з бiнарным газам!
  Калi вораг не хоча здавацца i не ѓмее прайграваць, прымусiм раздацца i адвучым выйграваць!
  Дрэнныя людзi любяць чорную магiю, добрыя нелюдзi белую!
  Забiваць на вайне цяжка па працэсе, брыдка па ѓспрыманнi, але затое як выдатна па вынiку! Значыць вайна, прыносiць здароѓе душы, загартоѓку целу, i чыстку кашальку!
  Часам вайна выдатна напаѓняе кашалькi, прычым прама прапарцыйна паѓнаце разлiтай крывi, i пустаце прадажнага сэрца!
  Доѓг перад Айчынай, чырвоны плацяжом бескарыслiвай адданасцi!
  Вайна выпрабаванне разумным, загартоѓка моцным, забаѓка дурням! -
  Быць пасьмешышчам не весела, прымушаць пускаць слёзы iншых не сумна!
  Добры кiраѓнiк як прыкры мёд, спачатку разлiжуць потым расплююць!
  А злы кiраѓнiк, нiбы палын спачатку расплююць, а затым растопчуць!
  Ды золата мяккае, але з лёгка куецца непрабiѓны шчыт!
  Якасць заѓсёды пераѓзыходзiць колькасць - нават акiян пярловай кашы не перашкода сякеры!
  Зло поѓна сiл, калi дабро знясiлена страхам!
  Жарт добры да месца, лыжка да абеду, а дапамога да бяды!
  Павезцi можа раз, два - без умення поспех сыходзiць!
  Хто не Леѓ Талсты, той лiтаратурны басяк!
  . РАЗДЗЕЛ Љ 23.
  Працягвалi iсцi на гандаль босыя, амаль голыя хлопчыкi-рабы. Iх голыя пяткi тупалi па буйным жвiрам, i пакрывалiся драпiнамi i ѓжо ѓтваралiся мазалi. I хлопчыкам было балюча, i босыя падэшвы моцна свярбелi i свярбелi.
  Хлопчык-раб Лук'яненка спрабаваѓ нешта складаць;
   Гiтлер i Сталiн асабiста сустрэлiся ѓ лiстападзе 1940 гады i змаглi ѓладзiць спрэчныя пытаннi. Асабiстая сустрэча скончылася заключэннем памiж двума дыктатарамi стратэгiчнага ваеннага саюза супраць Брытанii.
   Сталiн пагадзiѓся не прэтэндаваць на Эѓрапейскую сфэру ѓплыву Гiтлера. Гiтлер у сваю чаргу саступiѓ Сталiну Iндыю, Пакiстан, i большую частку Iрана, але атрымаѓ сабе Блiзкi ѓсход i Афрыку. Акрамя таго, Кiтай i частка Iндакiтая дзялiлi Японiя i СССР.
   У цэлым асабiстая сустрэча дазволiла дамовiцца абодвум дыктатарам i прадухiлiць вайну. СССР пачаѓ наступленне на Iран i Iндыю. Гiтлер жа перакiдваѓ войскi ѓ Афрыку. Пасля заключэння ваеннага саюза з Расiяй, Франка зразумеѓшы, што Брытанii не выстаяць супраць такой сiлы, як адразу СССР, Iталiя, Трэцi Рэйх, i Японiя, даѓ згоду на штурм Гiбральтару.
   Немцы ѓзялi не зусiм гатовую да абароны крэпасць адразу. Была разгромлена i база ангельцаѓ на Мальце, i высаджаны дэсант. Iталiя пазбегла паражэння ѓ Грэцыi дзякуючы ѓдару нямецкiх i турэцкiх войскаѓ.
   А вось ангельцы былi бiтыя...
   Потым немцы, перакiнуѓшы значныя сiлы, захапiлi i Егiпет. Маючы сто пяцьдзесят дывiзiй для вайны з СССР, Гiтлер iх кiнуѓ на захоп Блiзкага Усходу i Афрыкi. Ангельцы былi слабыя, а каланiяльныя войскi не вельмi хацелi i бiцца.
   Фюрэр за сорак першы год захапiѓ i Блiзкi Усход i большую частку Афрыкi. Сталiн заняѓ i Iндыю, i амаль увесь Iран, i Пакiстан, i частку Бiрмы з Бангладэж.
   Японiя атакавала Амерыку ѓ Перу-Харбар. I вайна пашыралася... Гiтлер аб'явiѓ вайну ЗША. Сталiн у наступным годзе таксама ѓступiѓ у вайну з Амерыкай.
   За вясну сорак другога года немцы завяршылi захоп Афрыкi. Iм мяшалi не гэтулькi ангельскiя войскi, якiя i лiкам i якасцю саступалi Вермахту, колькi расцягнутасць камунiкацый, i адсутнасць зручных дарог на Чорным кантыненце.
   Брытанiя несла ѓсё большыя, i вялiкiя страты ад нямецкага, а затым i савецкага падводнага флота. Уступленне ѓ вайну Амерыкi дапамагала мала.
   Японiя таксама бiла амерыканцаѓ...
   Марскi флот Брытанii раставаѓ...
   У вераснi 1942 гады пачалася ѓ Англii высадка дэсанта. У асноѓным гэта былi нямецкiя, але таксама i савецкiя войскi ѓдзельнiчалi. Ангельцы бiлiся адчайна. У баях прынялi ѓдзел найноѓшыя савецкiя танк КВ-3, КВ-5 i самы апошнi КВ-4, таксама Т-34, КВ-2, i шматлiкiя плывучыя машыны. А немцаѓ з найноѓшых танкаѓ паспеѓ толькi Т-6 цi "Тыгр". I тое толькi некалькi машын, спешна вырабленых на заводах.
   Гiтлер быѓ непрыемна здзiѓлены сiлай савецкiх танкаѓ. У яго яны вiдавочна слабейшыя.
   Нядрэнны быѓ нямецкi бамбавiк Ю-188, i ДА-217, якiя сябе здавальняюча паказалi, i МЕ-109 i Фоке-Вульф. Але гэта так сабе. ПЕ-8 таксама аказаѓся вельмi добры. У цэлым савецкiя танкi моцныя i цяжкiя.
   У Трэцiм Рэйху пакуль яшчэ толькi распрацоѓваецца серыя: "Пантэра", "Тыгр"-2, "Леѓ" i "Маѓс".
   Брытанiя пратрымалася ѓсяго пятнаццаць дзён. Пасля чаго Лонданскi гарнiзон капiтуляваѓ. Яшчэ шэсць дзён баi яшчэ iшлi ѓ Шатландыi. I потым чатыры днi ангельцы супрацiѓлялiся ѓ Iрландыi.
   Англiя ѓпала. I наступныя баi разгарнулiся ѓжо супраць ЗША. Але да Амерыкi яшчэ трэба дабрацца. Для чаго трэба вельмi шмат транспартных судоѓ i кантроль над морам. Гiтлер нарошчваѓ сiлы i спачатку яшчэ ѓ лiстападзе 1942 гады захапiѓ Iсландыю.
   Далей праз Грэнландыю яго войска рушылi ѓ Канаду. А японцы высадзiлiся ѓ Панаме. А яшчэ немцы перакiдвалi сiлы праз Аргентыну, i якая ѓступiла ѓ звяз з Трэцiм Рэйхам Бразiлiю.
   Ну, а Сталiн вырашыѓ атакаваць праз Аляску. Баi ѓ Брытанii, паказалi, што звышцяжкiя танкi недастаткова эфектыѓныя. I савецкiя канструктары сталi распрацоѓваць больш кампактную серыю IС, замест КВ. Савецкiя войскi пачалi наступ на Аляску, праз Чукотку ѓ траѓнi 1943 гады, i гэта было параѓнальна нядрэнна.
   Танкаѓ праѓда ѓ СССР вельмi шмат, i яны значна мацнейшыя за амерыканскiх "Шэрманаѓ" i "Грантаѓ". Нядрэнная была i нямецкая "Пантэра", якая ѓ цэлым спадабалася ваенным, хiба што часта ламалася, але затое добра абаронена ѓ лоб, i нядрэнна ѓзброена.
   Немцы без асаблiвай працы стварылi плацдарм у Канадзе i яго пашыралi. У небе з'явiлiся МЕ-309 i больш магутныя бамбавiкi Ю-288. I iшла хуткая распрацоѓка рэактыѓнай авiяцыi.
   А нямецкi лётчык Марсэль стаѓ недасягальным феноменам збiваючы самалёты ангельцаѓ i амерыканцаѓ сотнямi. За сто пяцьдзесят самалётаѓ Марсэль атрымаѓ Рыцарскi Крыж Жалезнага Крыжа са срэбным дубовым лiсцем, мячамi i дыяментамi.
   За трыста ордэн Германскага арла з дыяментамi. За чатыры Рыцарскi Крыж Жалезнага Крыжа з залатымi дубовымi лiстамi мячамi i дыяментамi, а за пяцьсот Вялiкi Крыж жалезнага крыжа.
   I разбураѓ ён гэтых амерыканцаѓ, стаѓшы недасягальным феноменам. Калi дасягнуѓ лiчбы ѓ семсот пяцьдзесят самалётаѓ атрымаѓ новую ѓзнагароду: Рыцарскi Крыж Жалезнага крыжа з плацiнавым дубовым лiсцем мячамi i дыяментамi.
   У Амерыцы Марсэль стаѓ сапраѓднай легендай i пра яго спешна здымалi фiльмы.
   З-за цяжкасцей па перакiдцы войскаѓ i праблем з забеспячэннем, вайна з ЗША зацягнулася.
   Амерыканцы не вельмi энергiчна бiлiся за Канаду i Аляску i яе занялi нямецкiя, савецкiя i iншыя войскi без асаблiвай працы.
   Але ѓ саму Амерыку ѓварванне пачалося толькi ѓ чэрвенi 1944 гады. СССР перакiнуѓ новыя больш магутныя сярэднiя танкi Т-34-85 якi лепш прабiвалi амерыканскiя танкi, i больш эфектыѓны i не такi цяжкi як серыя КВ, IС-2. Апошнi танк быѓ нядрэннай машынай прарыву дзякуючы магутнай гармате i чатыром кулямётам, i адносна добрай абаронай бартоѓ.
   У ЗША толькi некалькi мадэрнiзавалi "Шэрман" усталяваѓшы больш магутную гармату ѓ 76-мiлiметраѓ, здольную прабiваць сярэднiя танкi супернiка. Працы над "Першынгам" зацягнулiся... Праѓда "Шэрманаѓ" было вельмi шмат.
   Немцы ж таксама не стаялi на месцы. "Пантэра"-2 атрымалася ѓ iх некалькi больш дасканалай, дзякуючы запазычанню ѓ рускiх размяшчэнне рухавiка i трансмiсii адным блокам, што дазволiла зменшыць вышыню танка.
   Ды i вежа стала ѓжо i менш, а рухавiк больш магутны. У вынiку нямецкi танк меѓ лабавую браню вежы ѓ 150-мiлiметраѓ з нахiламi, лоб корпуса ѓ 120-мiлiметраѓ з нахiлам у 45-градусаѓ, i шэсцьдзесят борта. I гармата ѓ 88-мiлiметраѓ у 71 ЭЛ, здольная прабiваць "Шэрманы" з трох з паловай кiламетраѓ. Плюс вага танка ѓсяго сорак сем тон пры рухавiку 900 конскiх сiл.
   Калi не лiчыць слабаватай бартавой бронi, але ѓсё ж ужо дастатковай каб трымаць стрэлы амерыканскiх базук, то "Пантэра"-2 стала па сукупнасцi характарыстык лепшым танкам другой сусветнай вайны, пераплюнуѓшы i савецкiя КВ, i IС-2 яшчэ недастаткова дасканалы.
   "Тыгр"-2 выпускаѓся малымi серыямi, з-за таго што ён амаль не меѓ плюсаѓ у бранiраваннi, а ѓ хадавых якасцi саступаѓ значна, ды i перавозiць яго было цяжка.
   Звычайны "Тыгр", таксама знялi з вытворчасцi... I "Пантэра"-2 стала асноѓным танкам Вермахта. I ѓжо ѓ СССР сталi з асцярогай глядзець на тэхнiку Нямеччыны.
   У небе ѓ серыю пайшоѓ МЕ-262, але яго надзейнасць была недастатковай, а баявыя якасцi таксама не расчынiлiся ѓ поѓнай меры. I пакуль немцы рабiлi стаѓку на МЕ-309 i ТАЯ-152. Апошнi шрубавы знiшчальнiк-бамбавiк апынуѓся вельмi ѓдалым, i эфектыѓным. МЕ-309 нягледзячы на высокую хуткасць i магутнае ѓзбраенне меѓ праблемы з гарызантальнай манеѓранасць.
   ХЕ-162 апынуѓся прасцейшым i танным рэактыѓным знiшчальнiкам, але цяжкiм у кiраваннi, даступным толькi лётчыкам высокага класа.
   Таму i яго выпускалi не так многа, як маглi б.
   Зрэшты, такi самалёт вельмi падыходзiѓ для стылю Хаффмана сталым другiм лётчыкам амбасадара Марсэля i якiя атрымалi Рыцарскi крыж Жалезнага крыжа са срэбным дубовым лiсцем, мячамi i дыяментамi як другi лётчык якi перавысiѓ трыста збiтых самалётаѓ.
   Савецкiя лётчыкi таксама набiралi рахункi, але больш сцiплыя за нямецкiя. Вылучыѓся Пакрышкiн.
   Вайна пайшла ѓлетку 1944 гады для Амерыкi ѓсё роѓна. У Трэцяга Рэйха i штурмавая вiнтоѓка апынулася лепей i разбурала войскi янкi. I Чырвоная армiя напiрала. Амерыканцы прайгравалi. Вось у жнiѓнi ѓпала Фiладэльфiя. У лiстападзе 1844 года савецкiя i германскiя войскi ѓжо падышлi з поѓначы да Вашынгтона i Нью-Йорка. Упершыню на фронце з'явiлiся амерыканскiя "Першынгi" i "Светлячкi". Яны перасягнулi савецкую Т-34-85 i былi небяспечныя для IС-2, але ѓсё роѓна прайгравалi "Пантэра"-2 якая стала лепшым танкам другой сусветнай вайны.
   Пад Вашынгтонам амерыканцы бiлiся гераiчна. Але ѓ усё роѓна савецка-нямецкiя войскi да канца снежня завяршылi асяроддзе сталiцы ЗША, а да пятнаццатага студзеня i Вашынгтон i Нью-Ёрк загiнулi.
   Амерыка яшчэ некаторы час супрацiѓлялася.... Баi iшлi таксама ѓ Мексiцы, дзе наступалi немцы i японцы.
   9 траѓня 1845 гады рэшткi амерыканскiх сiл капiтулявалi. Вайна магла i раней скончыцца, але памiж японцамi i немцамi надышлi сур'ёзныя рознагалоссi. I гэта зацягнула канфлiкт.
   Пасля капiтуляцыi ЗША ѓзнiкла паѓза... Але новая вайна была непазбежная. Японiя хацела сабе занадта шмат. Палову Амерыкi маючы куды больш сцiплы ѓклад у перамогу, i ѓсю Лацiнскую Амерыку. Сталiн таксама наехаѓ на японцаѓ, патрабуючы вярнуць паѓднёвы Сахалiн, якi самураi атрымалi незаконна.
   Карацей кажучы, 20 красавiка 1947 года ѓспыхнула новая вайна. Памiж Японiяй i яе калонiямi з аднаго боку, i супраць Трэцяга Рэйха i саюзнiкамi i СССР з другога. I гэта сур'ёзна.
   Вядома, СССР i Трэцi Рэйх у тэхнiчным стаѓленнi японцаѓ мацней. У СССР з'явiлiся танкi Т-54 i IС-7, у немцаѓ серыя Е, нават першыя пiрамiдальныя распрацоѓкi. Мацнейшай была каалiцыя белых сацыялiстаѓ i ѓ паветры. Асаблiва моцнымi аказалiся лятаючыя талеркi Трэцяга Рэйха абсалютна непаражальныя для стралковай зброi.
   Вайна працягнулася ѓсяго чатыры з паловай месяцы i скончылася разгромам i капiтуляцыяй Японii 3 верасня 1947 гады.
   СССР атрымаѓ сабе паѓднёвы Сахалiн, Курыльскую граду, трацiну самой Японii, палову Кiтая i Карэю, Гавайскi Архiпелаг, i сёе-тое яшчэ. Астатнiя ѓладаннi захапiѓ Трэцi Рэйх.
   Пасля чаго Сталiн i Гiтлер зноѓ сустрэлiся i зноѓ пацвердзiлi сваё сяброѓства.
   I канчаткова дадзялiлi мiр... Сталiн памёр 5 сакавiка 1953 гады, але паспеѓ пакiнуць пiсьмовы завяшчанне аб перадачы ѓлады Лаѓрэнцыi Берыi. Той стаѓ правадыром пасля Сталiна i захаваѓ баланс сiл.
   Гiтлер праводзiѓ больш умераную палiтыку, нават масавых знiшчэнняѓ габрэяѓ не было, але ѓладу сваю ѓмацаваѓ. Штучным шляхам былi атрыманы нашчадкi Гiтлера. 20 красавiка 1959 года прайшоѓ рэферэндум аб стварэннi сусветнай iмперыi i заснаваннi манархii. I быѓ вызначаны парадак атрымання ѓ спадчыну.
   Таму, калi Гiтлер памёр у сакавiку 1963 года ѓ адзiн дзень са Сталiнам, але праз дзесяць гадоѓ, гэта не выклiкала вялiкай смуты i барацьбы за ѓладу. I свеце было толькi дзве iмперыi Савецкая i Германская. I ѓ iх была ядзерная зброя, так што асноѓная ѓвага пераключылася на касмiчную экспансiю. Ужо ѓ 1959 году немцы пачалi палёт на Марс. А на Месяц зляталi яшчэ раней.
   А i СССР у 1961 годзе адправiѓ чалавек да Марса. Так iшла гiсторыя... Да канца дваццатага стагоддзя ѓзнiклi паселiшчы людзей на планетах Сонечнай сiстэмы.
   А 2020 годзе пачаѓся першы палёт чалавецтва да зоркi Сiрыюс вакол якой круцiлiся прыдатныя для засваення людзьмi планеты. Пасля смерцi Берыi ѓспадкаваѓ яго сын Серго. А ѓ Трэцiм Рэйху ѓжо праводзiлiся смелыя доследы па амаладжэнню арганiзмам. Так сын Гiтлера Вольф першы выглядаѓ гадоѓ на трыццаць i мог кiраваць яшчэ вельмi доѓга.
   Такiм аказаѓся новы свет... А каранавiрус задушылi ѓ зародку, не даѓшы заразы распаѓсюдзiцца.
  Сачыненне Лук'яненка аказалася кароткiм, i ён паспеѓ яшчэ адно апавяданне па шляху зварганiць у думках.
   Цягнiк разам з царом Аляксандрам Трэцiм пазбег крушэння пад Харкавам, i iмператар Расii не атрымаѓ смяротных пашкоджанняѓ унутраных органаѓ. У вынiку гэтага жыццё Аляксандра Трэцяга працягвалася, i ён у сорак дзевяць не памёр. Трохi павялiчыѓшы тэрыторыi iмперыi на поѓднi ѓ Сярэдняй Азii, iмператар звярнуѓ свой погляд на Далёкi Усход. Будаваѓся Транссiб, i рускiя пранiклi ѓ Маньчжурыю, ударнымi тэмпамi пабудавалi Порт-Артур.
   Сталi ѓзмацняць свой уплыѓ у Карэi. I гэта прывяло да першай вялiкай вайны ѓ царства Аляксандра Трэцяга з Японiяй. Царская Расiя крыху лепш была да яе гатова. У Балтыцы караблi пабудавалi на год раней, у тым лiку i браняносец "Слава", а Кiтай грошай ад Расii не атрымаѓ. I не змог iх здрадзiць японцам. I флот Японii аказаѓся на шэсць караблёѓ слабейшы.
   Тым не менш самураi ѓсё ж пачалi вайну. Расея хутка расла эканамiчна i марудзiць выгады не было.
   Хацелася вайны i Аляксандру Трэцягу. Насельнiцтва Расiю хутка павялiчвалася. Нараджальнасць заставалася высокай, а смяротнасць дзякуючы жорсткiм мерам моцнага цара скарачалася. Зямельныя надзелы сялян драбнелi. Патрэбны былi новыя землi. Ды цару хацелася ваеннай славы. Мiратворцам быць добра, але заваёѓнiкам лепш. Аляксандр Трэцi хацеѓ увайсцi ѓ гiсторыю вялiкiм.
   Але вайна ѓ Еѓропе справа занадта рызыкоѓная, а вось чаму б не атрымаѓ славу ѓ бiтве з Японiяй. Тым больш рускiя генералы - лепшыя ѓ свеце, а салдаты - тым больш.
   Пачатак вайны для Расii было не занадта ѓдалым. Тры браняносцы атрымалi пашкоджаннi, затануѓ пасля гераiчнага бою крэйсер "Вараг" i кананерка "Карэец".
   Але потым пайшло ѓсё лепей. Адмiрал Макараѓ не загiнуѓ, так атрымаѓ ад iмператара вялiкую ѓладу, i змог проста не пусцiць Кiрылу Раманаѓ у Порт-Артур. I яго не было на браняносцы "Петрапаѓлаѓск".
   Далей хоць Курапаткiн i адступiѓ, цар яго адразу ж i зрушыѓ. Аблога Порт-Артура была нядоѓгай i Брусiлаѓ яго дэблакiраваѓ.
   Рускi флот дзейнiчаѓ больш паспяхова, чым у рэальнай гiсторыi. Ды i з Балтыкi эскадра Каляднага i выйшла раней i прыбыла раней i ѓ мацнейшым складзе. Так што японцаѓ на мора разбiлi. I на сушы таксама...
   I ваенныя дзеяннi перанеслiся на саму метраполiю.
   Толькi ѓмяшанне Англii i Амерыкi выратавала Японiю ад акупацыi. Але японцы былi вымушаныя аддаць Расii Тайвань, усю Курыльскую граду, i заплацiць мiльярд залатых рублёѓ кантрыбуцыi. Расiя ѓмацавалася ѓ Карэi, Манчжурыi i Манголii.
   Узнiкла Жэлтарасiя з кiтайскiх абласцей, якiя добраахвотна далучылiся да Расii. Не было нi рэвалюцыi, нi Дзярждумы. Царская iмперыя квiтнела, i дабiлася вялiкiх поспехаѓ у эканомiцы чым у рэальнай гiсторыi. З'явiлiся i першыя ѓ свеце лёгкiя расiйскiя танкi, цяжкiя чатырохматорныя бамбавiкi. I насельнiцтва Расii ѓ тым лiку за кошт Кiтая стала большым.
   Тым не менш першая сусветная вайна пачалася, як i ѓ рэальнай гiсторыi ѓ 1914 1 жнiѓня. I гэта была жорсткая бiтва.
   Царскае войска было больш шматлiкiм, чым у рэальнай гiсторыi, i лепш тэхнiчна абсталяванай. I эканомiка ѓ Расii мацнейшая, i ВПК, i фiнансы, i аѓтарытэт цара вышэйшы.
   I Аляксандр Трэцi прыняѓ Расiю з сахой, але зараз у яе былi i самалёты з чатырма маторамi, i танкi, i нават ракеты. З'явiлiся праекты i цяжкiх танкаѓ асаблiва Мендзялеева, i самалётаѓ з шасцю маторамi. I шмат чаго яшчэ.
   З самага пачатку ход першай сусветнай вайны быѓ iншым. Расейскiя войскi перамаглi ва ѓсходняй Прусii i ѓзялi Пярэмышлi сходу. Разбiлi немцаѓ i дабiлiся буйных перамог на ѓсiх франтах. Вайна аказалася больш кароткай чым у рэальнай гiсторыi i iшла амаль у адно варона. Праз паѓгода 23 лютага 1915 г. Германiя, капiтулявала. А Аѓстра-Венгрыя яшчэ раней.
   А праз два тыднi здалася i Турцыя. I гэта было крута.
   Цар Аляксандр Трэцi дабiѓся гучных перамог, i стаѓ вялiкiм царом.
   Расiя i саюзнiкi зрабiлi дзяльбу трафеяѓ. Аѓстра-Венгрыя i Асманская iмперыя знiклi з палiтычнай карты мiры. Большая частка асманскай iмперыi уключаючы Стамбул увайшла ѓ склад Расii. Поѓдзень Iрака атрымала, Брытанiя, а таксама поѓдзень Палестыны, i часта Саудаѓскай Аравii. Сiрыя i Малая Азiя, Стамбул, пралiвы, поѓнач i цэнтр Iрака, поѓнач Палестыны сталi расiйскiмi губернямi.
   Расея таксама атрымала сабе Галiцыю i Кракаѓ. А таксама Чэшскае i Славацкае каралеѓства i Венгерскае. Толькi Аѓстрыя захавала незалежнасць. Трансiльванiя адышла да Румынii. Узнiкла Югаславiя, як каралеѓства ѓ складзе Расii, уключанае добраахвотна.
   Таксама Германiя страцiла частку тэрыторыi, уключаючы Клайпеду, Познань i Данцыг. Хаця Усходнюю Прусiю захавала. Нямецкiя калонii ѓ Цiхiм акiяне захапiла Расiя. А ѓ Афрыцы Брытанiя. Францыя i Данiя вярнулi захопленае немцамi пры Бiсмарку. Плюс яе вялiзныя рэпарацый. Так што ѓсе былi задаволенымi.
   Але i пасля гэтага перадзел свету яшчэ крыху часу працягваѓся. Расiя i Брытанiя падзялiлi Саудаѓскую Аравiю i Iран. А затым i Аѓганiстан з Расiяй, завяршыѓшы амаль цалкам падзел свету. Толькi яшчэ ѓ Кiтаi iшлi войны i экспансiя з розных бакоѓ.
   Аляксандр Трэцi пражыѓ восемдзесят гадоѓ i памёр толькi ѓ 1925 годзе, пакiнуѓшы iмперыю багатай i квiтнеючай свайму сыну Мiкалаю Другому. Аляксандр Трэцi стаѓ самым паспяховым расiйскiм царом, i яго царства было другiм па працягласцi пасля Iвана грознага i вельмi слаѓным. А сам Аляксандр Трэцi стаѓ самым даѓгавечным з кiраѓнiкоѓ у гiсторыi Расii.
   Такiм чынам гiсторыя гэтага манарха аказалася паспяховай. Мiкалай Другi працягваѓ экспансiю ѓ Кiтаi. I выйграѓ падчас Вялiкай Дэпрэсii вайну з Японiяй, i яе поѓнасцю акупаваѓ i ѓключыѓ у склад Расii. Мiкола Другi памёр у 1938 годзе. I яго трон заняѓ спадчыннiк Аляксей другi. На гэты раз ён быѓ здаровым, так Аляксандр абраѓ свайму сыну Мiкалаю больш прыдатную жонку.
   Гiтлер прыйшоѓ да ѓлады ѓ Нямеччыне, але яму не далi адрадзiць моц вермахта. I толькi Мусалiнi крыху паваяваѓ захапiѓшы апошнюю незалежную краiну ѓ Афрыцы - Эфiопiю.
   Гiтлер здолеѓ усяго толькi з дазволу Расii аб'яднацца з Аѓстрыяй i падняць нямецкую эканомiку. Але абышлося яго кiраванне без войн. Пакуль у 1958 годзе фюрар не памёр. Пасля чаго ѓ Нямеччыне пачалася паступовая дэмакратызацыя i вярнулася шмат партыйная сiстэма.
   У Iталii пасля смерцi Мусалiнi атрымаѓ у спадчыну яго сын, але таксама часткова адноѓлена была дэмакратыя i шматпартыйнасць.
   I ѓ Расii патроху станавiлася больш свабоды. Але самае галоѓнае - гэта касмiчная экспансiя. Палёты ѓ космас, на Месяц i ѓ iншыя сiстэмы.
   Свет стаѓ больш стабiльным i багатым. I расiйскi рубель выцеснiѓ англiйскi фунт, стаѓшы галоѓнай сусветнай валютай.
   Каланiяльная сiстэма не распалася, а ѓмацавалася. I Афрыцы i Азii было больш парадку i менш голаду i войн.
   Iслам стаѓ больш мiрным, страцiѓшы радыкалiзм. Людзi наведалi яшчэ ѓ дваццатым стагоддзi ѓсе планеты Сонечнай сiстэмы. I ѓ 2021 годзе пачалася першая сумесная з Расiйска-амерыканская экспедыцыя з зорцы Сiрыѓс. I так людзi атрымалi нешта больш мiрнае, стабiльнае, трывалае.
  . ЭПIЛОГ
  Хлопчыкi ѓсё больш за тры тысячы юных нявольнiкаѓ, нарэшце дасягнулi месца прызначэння.
  Вакол стаялi вышкi з аховай. Некаторыя салдаты мелi нават нейкiя гарматы, у тым лiку з тузiнам маленькiх ствалоѓ. Тым не менш Уладзiмiр Жукоѓскi звярнуѓ увагi, што ваяры былi невялiкага росту. I тыя, хто не насiѓ шлемаѓ, былi хлопчыкамi i дзяѓчынкамi не старэйшыя за дванаццаць гадоѓ.
  Тут таксама былi дзецi. Але гэта дзецi наглядчыкi.
  Хлопчыкаѓ сталi падзяляць. Босыя дзецi ѓ адных плаѓках, разыходзiлiся. I на рукi вешалi ланцугi, якiя, зрэшты, не мяшалi працаваць.
  Затым хлапчукоѓ абдалi са шланга вадой. I добранька памылi, нават пырснулi на iх шампуня.
  Дзяѓчынкi ѓ тунiках сталi правяраць хлапчукам галавы, вiдаць на прадмет вошай. Дзецюкi нахiлялi шавялюры. У некаторых вiдаць былi падазрэннi, i iм падыходзiлi хлапчукi з брытвамi, i без мыла, але даволi спрытна зрэзалi шавялюру юных рабоѓ.
  Брылi, зрэшты, выбарачна. Уладзiмiр адчуѓ, як яго галаву абмацваюць.
  Дзяѓчынкi былi басанож, загарэлыя, але са светлымi доѓгiмi. Тунiкi белыя, але тканiна даволi грубiянская. Хутчэй за ѓсё яны такiя ж рабынi, як i хлопчыкi. Але калi яны гладзяць табе галаву, то гэта прыемна. Вось яны памацалi плечы i даволi свiснулi.
  Пасля чаго падышлi ѓ скураных шортах, такiя ж басаногiя хлапчукi, i замацавалi на руках ланцугi. Гэта непрыемна. Прычым, ланцуг не перашкаджаѓ рухацца, гэта тыпу вiзiтнай карткi раба.
  Юным нявольнiкам таксама выдалi плаѓкi, адзiнае адзенне ѓ каменяломнях. I гэта яшчэ толькi пачатак.
  Самая непрыемная працэдура таѓраванне... Але паколькi рабоѓ прыгналi шмат, а таѓро было адно тое таѓраваць iх вырашылi часткамi.
  Па адным iх заводзiлi ѓ кузню, i прыпякалi грудзi невялiкiм кавалкам распаленага жалеза, што балюча.
  Хлопчыкаѓ зноѓ аблiвалi вадой i заводзiлi ѓ памяшканне. Уладзiмiр Жукоѓскi нават сцiснуѓ зубы. Чулiся прыглушаныя ѓскрыкваннi хлапчукоѓ.
  Вось Рамана Злотнiкава гэта хлопчыка са светлымi валасамi, гадоѓ дванаццацi ѓвялi ѓ памяшканне. Пахла смаленым мясам, i маслам... Двое моцных мускулiстых i даволi рослых хлапчукоѓ падхапiлi Рамана за рукi.
  I яшчэ адзiн дзяцюк у маску дастаѓ з камiна шчыпцамi шасцiканцовую зорку - таѓро нявольнiка.
  Раман мiмаволi тузануѓся. Яе дзiцячае тварыкi перакасiлася. Кат хуткiм рухам усадзiѓ у голыя грудзi хлопчыкi распаленую зорку. Боль стукнуѓ па мазгах Рамана. Юны палкоѓнiк сцiснуѓ з усiх сiл зубы, i здолеѓ стрымаць крыкi. Хаця так балюча.... Але пякельны боль ледзь сцiх. Кат капнуѓ на грудзi масла з невядомых пладоѓ i стала лягчэй.
  Хлопчыкам сталi на грудзi кляймо - сiмвал рабства.
  Да Уладзiмiра Жукоѓскага не дайшло... Яму сказалi, што таѓруюць пазней...
  Што ж гэта таксама здорава...
  А пакуль хлопчыкаѓ сталi разводзiць па працах. Зразумела, цяжкiм на руднiках. I падхлiстваючы бiзунамi.
  Вось ля ѓвахода ѓ руднi, вiсеѓ на дыбе хлапчук. Ён быѓ зусiм голыя, i ѓвесь пакрыты чырвонымi палосамi ад бiзуноѓ i бiзуна. А ножкi юнага раба пакрылiся таксама i пухiрамi. Кат у масцы паднёс да яго босых пятак паходня. Хлопчыка на дыбе зноѓ тузануѓся, крыкнуѓ i зацiх.
  Уладзiмiр Жукоѓскi панура кiѓнуѓ... I цяжка ѓздыхнуѓ. Падумаѓ, што i яго вось там могуць падняцца на прэнг. I мусiць, гэта вельмi балюча, калi пякуць пяткi. Або выкручваюць рукi, i суставы атрымлiваюць каласальную нагрузку ад цела.
  Мiж iншым, быѓ эпiзод, калi расейскiя салдаты, катавалi афганскага хлопчыка. Таксама яму босыя пяткi прыпалiлi паяльнай лямпай. I хлапчук нешта гарлапанiѓ ва ѓсю глотку. Жорсткi эпiзод, але трэба было атрымаць ад юнага сувязнога iнфармацыю.
  Вось яны ѓжо ѓ шахце. Тут даволi светла. Факелы свецяць ярка i не чадят.
  Вось iх падводзяць да прылад. Даюць кiрхi i молаты, а таксама кошыкi.
  Гэта нечым нагадвае фiльм, дзе быѓ Iндыяна Джонсан. Як напрыклад, хлопчыкi дзяѓчынкi працавалi ѓ шахце. Ды тут ёсць i дзяѓчынкi, але яны ѓ iншых шахтах. А працуюць хлопчыкi ѓ адных толькi чорных плаѓленнях. Целы юных рабоѓ потныя i мускулiстыя.
  Хлопчыкi смажаныя, але не выглядаюць знясiленымi. Скура загарэлая. Як вiдаць частка руднiка знаходзiцца на паверхнi. I рабоѓ час ад часу выводзяць працаваць на верх. Таму яны не бледныя i вельмi здаровага выгляду.
  Ежа таксама простая, але збалансаваная, хлопчыкi выглядаюць нiбы культурысты на спаборнiцтвах.
  Уладзiмiр у руках трымае кiрку i тупае босымi, дзiцячымi ножкамi па камянях. Трохi казытлiва. Падэшвы яшчэ недастаткова грубiянскiя i мазалi толькi яшчэ фармуюцца. I таму садняць i свярбяць.
  Затым хлопчыкаѓ выбудавалi, i яны сталi дзяѓбцi камянi. Так каб цэлы кошык набiць друзу. А затым аднесцi да ваганетак, дзе iх штурхаюць iншыя, амаль голыя хлапчукi.
  Рабская доля. Праца цяжкая i манатонная. Ды не гэтага яны чакалi ад гэтага свету.
  Уладзiмiр дзяѓбе камянi чыста машынальна. Падумаѓ, што ѓ Старажытным Рыме таксама хлапчукi ѓкалывалi якiя падганяюцца пугамi наглядчыкаѓ.
  У дадзеным выпадку ѓ ролi наглядчыкаѓ хлапчукi ѓ ботах i масках, i дзяѓчынкi ѓ скураных сукенках i сандалях. I ѓ руках у iх канчукi.
  Але зразумела, наглядчыкаѓ куды менш, чым рабоѓ. I яны лупяць не так ужо i часта.
  Хлопчыкi працуюць... Пасля доѓга пераходу ѓжо адчуваецца стомленасць, асаблiва ѓ нагах. Але рукi свяжэй, толькi спiна моцна саднiць. I гэта вiдавочна непрыемна.
  Уладзiмiр цяжка ѓздыхнуѓ. Тут яны дзецi, i рабства можа працягнуцца не адно стагоддзi. А стагоддзi правесцi рабом у каменяломнях - гэта папросту жах!
  Так хочацца ад гэтага разраѓецца на ѓвесь голас. Сапраѓды сотнi гадоѓ працаваць, пры святле паходняѓ i пад ударамi пугi.
  Уладзiмiру Жукоѓскаму стала сорамна за сваю слабасць, асаблiва калi са шчакi скацiлася сляза.
  I юны целам генерал, узяѓ i заспяваѓ, не звяртаючы ѓвагi на ѓдары пугi
  дзяѓчынкi-наглядчыцы;
  Я калiсьцi быѓ крут генералам,
  Эпалеты насiѓ на парад...
  Але раптам жыцця ведай у коле пекла,
  Атрымаѓся не дужы расклад!
  
  Я цяпер напаѓголы хлапчук,
  Басаногi i маленькi раб...
  Аказаѓся ведай проста дурнiчка,
  I цябе як клюшнёй цiсне краб!
  
  Але я хлопчыкам стаѓ не робея,
  У дзяцiнства зноѓ вернуцца дадзена...
  Не нясiце вы ѓсе ахiнею,
  Трымае моцна рукамi вясло!
  
  Закавалi раба моцна ѓ ланцугi,
  У рукi ломiк хутчэй пашы ...
  Мы паставiлi розныя мэты,
  Так што проста дзяцюк не грашы!
  
  Даводзiлася мне бiцца ѓ Афгане,
  Ваяваѓ таксама хлопец у Чачэнii...
  Не зламалi байца мусульмане,
  Калi трэба - б'емся ѓсюды!
  
  А зараз я раб-хлопчык галодны,
  У напружаннi выступiѓ пот...
  I на выгляд вельмi юныя гады,
  Нiбы кiруе сусвету Пол Пот!
  
  Нiчога я працую лiха,
  Успамiнаючы тых адважных байцоѓ...
  Што ѓ Еѓропе ѓсё зрабiлi цiха,
  Дзеля жонак i годных бацькоѓ!
  
  Няма не станем пад прыгнётам згiнацца,
  Хоць супернiк, вядома, жорсткi...
  Могуць, рускiя люта бiцца,
  Хоць часам трапляе ѓ скронь!
  
  Наша воля ѓ кулак тысячатонны,
  I абрыне са сталi ѓдар...
  I пойдуць па зямлi чорнай хвалi,
  Паказаѓшы нязломны дар!
  
  Вось Расея краiна волатаѓ,
  Кiруе ѓ ёй, слаѓны Род i Сварог...
  Усе народы Айчыны адзiныя,
  Каб дракона пекла смецця здох!
  
  Наша вера, вялiкая вера,
  Лада моцная Русь беражэ...
  А дзяѓчынка такая гетэра,
  Усiх мужчын ведай жартам разбiвае!
  
  Чорны Бог таксама хлопец не прамашка,
  Агрэсiѓны, але духам такi добры...
  Не выдасць хлопчык-раб з бiзуном стогну,
  Сам загонiць супернiк у труну!
  
  Самы моцны наш воiн паверце,
  У iм магутнасць рускiх Багоѓ...
  Вельмi моцныя ѓ радасцi дзецi,
  I не трэба нам глупства слоѓ!
  
  Усе мы можам разбурыць, пабудаваць,
  Перамагчы тых, хто прэ ѓ лоб на Русь...
  Вельмi харты, жвавыя конi,
  Ты змагайся адважна не трусь!
  
  I чаго хоча дзяѓчына свету,
  Каб хлопец быѓ адважным байцом...
  Стварыла ѓ iмя кумiра,
  Каб рушыѓ ворага кулаком!
  
  Вось тады скiнем ярмо ведай рабства,
  I дракона палiцы пераможам...
  Мы атрымаем у бiтву багацця,
  I над намi парыць херувiм!
  
  Так што хлопчык амаль аголены,
  Каго бiзуном наглядчыкi б'юць...
  Стане вельмi ѓ баях адораны,
  Будзе фюрару проста капут!
  
  I прыйдзе Бога Сварог Усемагутны,
  Знiшчыць усё чорнае зло...
  I разьвее на Радзiме хмары,
  Каб вечна хлапчуку шанцавала!
  
  I дойдзем мы да самага краю,
  Усё сусвету, дзе зорак без канца...
  Заваяем светазнанне гульня,
  Дзеля Роду - святога Айца!
  ПРАЦЯГ БУДЗЕ
  
  
  
   .
  
  
  
  
  
  
  
 Ваша оценка:

Связаться с программистом сайта.

Новые книги авторов СИ, вышедшие из печати:
О.Болдырева "Крадуш. Чужие души" М.Николаев "Вторжение на Землю"

Как попасть в этoт список
Сайт - "Художники" .. || .. Доска об'явлений "Книги"