Рыбаченко Олег Павлович : другие произведения.

Цар ОлексIй I Попадани

Самиздат: [Регистрация] [Найти] [Рейтинги] [Обсуждения] [Новинки] [Обзоры] [Помощь|Техвопросы]
Ссылки:


 Ваша оценка:
  • Аннотация:
    Олексiй Михайлович змiг прожити довше, i головне отримати допомогу влучникiв. Реформи Петра Першого не вiдбулися, i розвиток Росiї пiшов iншим шляхом.

  ЦАР ОЛЕКСIЙ I ПОПАДАНИ
  АННОТАЦIЯ
  Олексiй Михайлович змiг прожити довше, i головне отримати допомогу влучникiв. Реформи Петра Першого не вiдбулися, i розвиток Росiї пiшов iншим шляхом.
  . РОЗДIЛ Љ1.
  Цар Росiї Олексiй Михайлович не пив, нi курив, дотримувався постiв, але прожив порiвняно мало, всього сорок шiсть рокiв. I помер у 1676 роцi. А ось так вийшло, що цар не помер. А що вiн не мiг бiльше прожити? Ось Людовiк Чотирнадцятий, який i гуляв багато, i пив, i, можливо, венеричними хворобами страждав - протяг майже сiмдесят сiм рокiв. То чого б i Олексiю Михайловичу не протягнути стiльки ж? Вони народилися з Людовiком майже одночасно. Ну правда, Олексiй Михайлович трохи ранiше.
  Але смертi царя не сталося. Росiя уникла смут i заколотiв, i стрiлецьких бунтiв.
  Була вiйна iз турками. Росiйська армiя рушила на Крим. Шанси її були незрозумiлi. Все-таки уникнувши смути було бiльше гармат, рушниць та iнших припасiв. По дорозi царськi воєводи будували фортецi. Так що похiд був би успiшнiшим, якби не труднощi з Перекопом. Спробуй його здолати.
  Але штурм виявився не цiлком успiшним. Перший похiд витративши запаси росiйська армiя провалила i вiдiйшла. Пiсля цього цар наказав взяти Азов.
  Облога Азова йшла зi змiнним успiхом. Побудувавши флот, росiйськi все-таки блокували Азов i змогли перервати пiдвiз фортецi. Пiсля чого взяли її змором. Частина турецьких вiйськ пiшла. Потiм був похiд на Крим, у цьому випадку успiшнiший. I прорвали нарештi перекоп.
  I тут зрозумiло, щоб був успiх, у бiй вступили влучники.
  Олег Грабаченко та Дженнi вирiшили допомогти росiйськiй армiї царя Олексiя.
  Хлопчик-демiург змахнув мечами, вони подовжились i зрiзали голови татарам.
  Тi впали, мов скошенi. То був дуже рiзкий випад.
  Дженнi теж змахнула мечами, i знову вiд її лез впали зрубанi голови туркiв.
  Дiвчинка-пiдлiток жбурнула босими пальчиками ножiв убивчої сили горошинки смертi. Порвала на частини татар i пискнула:
  - За царя Олексiя!
  Олег теж босими пальчиками нiжок кинув отруйнi iгри, пробиваючи нукерiв i прочирикав:
  - Воїни темряви -
  Вiрно сильнi!
  Зло править свiтом,
  Не знаючи числа.
  Але вам сини Сатани
  Чи не зламати мiць Христа!
  Дженнi плюнула вогником i додала:
  - Не зламати!
  I дiвчинка голою, рожевою п'ятою пiддав горошинку з вибухiвкою, порвавши та пiдкинувши вгору цiлу сотню татар.
  Дiти, надiленi Божественною силою, реально розпустилися. Олег знову провiв мечами млин, зрубуючи татарам голови, а вони розлiталися в рiзнi боки наче кульки кеглiв.
  Потiм хлопчик-демiург клацнув босими пальчиками нiжок. I в його руках виник вогнемет. I хлопчик-термiнатор як лупець. I пiшов вогняний струмiнь дуже пекучого та м'ясоїдного вогню.
  Дитина-демiург розсмiявся бачачи, як згоряють багато десяткiв нукерiв. Чесно, кажучи, це виглядало здорово.
  Дженнi взяла i голою п'ятою пiдкинула дуже сильний та вбивчий подарунок знищення. Вiдразу двi сотнi татарських солдатiв було розiрвано.
  Дiвчинка-пiдлiток заспiвала:
  Земля стогнала пiд ударом Чингiсхана,
  Але прийшов великий демiург.
  А атакує туркiв меч Iвана,
  Не вiзьмеш Батькiвщину на переляк!
  Пiсля чого Олег та Дженнi, як вiзьмуть i разом засвистять. I ворони отримавши серцевий напад разом падають у глибоку непритомнiсть, i їхнi дзьоби падають на бритi китайськi голови. I пробивають черепи.
  Олег узяв i заспiвав:
  - Чорний ворон у виглядi смертi,
  Жертву чекає опiвночi...
  Буде круто в це вiрте,
  Демiурги мочать вас!
  Хлопчик i дiвчинка дуже успiшно попрацювали мечами, плюс ще й чорний плащ вступив у бiй. Вiн узяли i по татарах випустив iз шланга струменєву нафту. I пiдпалив її... I стiльки нукерiв обвуглилося. Просто жах...
  Перекоп було взято, i росiйська армiя Олексiя Михайловича пiдкорила Крим.
  Туреччина програвала вiйни. А царська Росiя прорубала вiкно i на пiвднi. Але зрозумiло ще споконвiчно-слов'янськi землi лежать у Польщi, точнiше Речi Посполитої. I росiйська армiя настає з метою звiльнити свої територiї хоч би до межi Київської Русi.
  Поляки начебто i числом слабшi, i гiрше органiзованi, i дух уже не той. I мiсцеве населення начебто не на їхньому боцi.
  Але вiдбувається вирiшальна битва з вiйськом короля Речi Посполитої.
  Олег та Дженнi, до рук взяли гiпербластери. Справдi, чого церемонитися?
  I хлопчик iз дiвчинкою взяли та запустили потоки енергiї. А кожен стовбур гiпербластера викидає ударної руйнiвної потужностi за одну хвилину з пiвсотнi атомних бомб, скинутих на Хiросiму.
  Ось це справдi - мiць незмiрна.
  I полякам довелося туго. Спалили Олег та Дженнi всю їхню армiю. I це викликало таку панiку та шок, що Рiч Посполита взяла i без зайвих проблем здалася. I новим її царем став Олексiй Михайлович. Що нове є величезне досягнення царської iмперiї.
  Олексiя вже називали не тихим, а великим. Але, зрозумiло, ще землi вiдвойованi.
  Швецiя все ще утримує Прибалтику та землi бiля фiнської затоки. Потрiбно прорубати вихiд до моря. - пiдбив пiдсумок цар-батюшка.
  I ось росiйська армiя йде на Нарву. Цього разу вони не зазнають поразки вiд Карла Дванадцятого.
  Бо хлопчик i дiвчинка готовi битися. I ось миготивши босими, рожевими п'ятами дiти йдуть в атаку i махають мечами. I рубають шведiв.
  I кожен помах - це цiла викошена шеренга.
  А ось босi пальчики нiжок дiтей кидають у ворога отруйнi голки i вражають шведiв, вогняними пульсарами.
  Олег вирiшив застосувати ще один прийом демiурга-творця. Засвистiв, i риби збожеволiли. Вискочили з води та обрушилися на шведський гарнiзон, розбиваючи солдатам голови хвостами.
  Нарва впала майже без втрат. Потiм росiйськi вiйська рушили на Ревель. I теж брали фортецю за фортецею.
  Олег та Дженнi та Чорних плащ використовували i вогнемети та лазернi променi. I це було дуже просто.
  Ревель упав, а за ним i Рига.
  Дженнi заспiвала, скелячи зубки:
  - Нас нiхто не зупинить,
  Нас нiщо не переможе...
  Усi супостатiв разом уроєм,
  Буде надiйний меч та щит!
  Олег хихикнув i вiдповiв:
  - Так буде! I дуже круто.
  Останньою фортецею, яку взяли росiйськi вiйська, був Виборг. Хлопчик i дiвчинка тепер взяли i застосували авiацiю, а саме паперовi лiтачки. I тi в польотi пiкiрували та пробивали шведiв iз убивчим оскалом.
  Олег проспiвав, скелячи зуби:
  - Так близька година царя-перемоги,
  I ворога ми ламаємо - гнутися шведи!
  О славний крок, про славну мить,
  Ще натиск i ворог бiжить!
  Справдi, пiсенька крута. I Виборг упав.
  Нарештi з'явилася й армiя шведiв на чолi з Карлом Дванадцятим.
  I знову бiй...
  Олег Грабаченко на мурi. Безсмертний хлопчик, на вигляд рокiв дванадцяти, кидає босими пальцями нiг голки. I вражає китайцiв, що наступають. Вiдразу дюжину.
  Кидає босими пальцями нiжок голки та Дженнi. Дiвчинка винищує супротивникiв i пищить:
  - Моя велика сила!
  I хоробро бореться.
  Але працювати без пiдручних може сумно, а може нудно. А чому б не запросити дiвчат iз фантастичних романiв? I самому створити войовниць-красунь, якi билися б зi шведами?
  Олег Грабаченко Бог таки чи не Бог?
  Нiколетта теж босими пальцями нiжок як метне потужний бумеранг. Як розкришить супротивникiв, i пропище:
  - В iм'я великої слави!
  Далi вже Вiола рубає мечами шведiв, i заразом метає босими нiжками голки з отрутою. I спiває собi:
  - На теренах Русi,
  Ми зумiємо всiх урятувати!
  I знову мечi опускаються на супротивникiв. I якщо вже рубають, то без жодної жалостi.
  А ось коли Аврора стала трощити, i метати босими пальцями нiжок бумеранги, то це зовсiм знищення. I скандинави битi падають пiд ударами рудої дияволицi.
  А дiвчина реве:
  - Все зламаю i розшматую!
  I обома мечами як вiзьме та рубане!
  А вiд її босої п'яти летить гострий i колючий диск. Це взагалi дiвчина тотальної смертi.
  А ось i Єлизавета у вирiшальному бою. Як давай терзати шведiв i розрубати їх на дрiбнi шматки мечами.
  Прокрутила дiвчина метелика, i семеро воїнiв скандинавської iмперiї зарубано.
  А потiм вiд босих пальцiв нiжок i летять гострi, отруйнi голки. I вражають шведiв.
  Олег Грабаченко б'ється iз бiлими воїнами. Його мечi миготять наче пропелер.
  Хлопчик зi смаком спiває:
  - Я буду найсильнiшим чемпiоном свiту,
  Ми переможемо Америку, Китай!
  I знову хлопчик метає босими пальцями дитячих нiжок гострi iгри. I падають одразу два дюжини вбитих шведiв.
  Ось така битва. У реальнiй iсторiї царська Росiя допетровських часiв втратила частину своєї територiї у вiйнi зi Швецiєю. Але тут росiйськi витязi борються i не збираються поступатися.
  Олег Грабаченко б'ється i спiває:
  - Але ми витязi повнi росiйського духу,
  Катам нiколи не почути, наш здавлений стогiн!
  I знову хлопчик метає дуже гострi, i з сильною, звареною вiдьмами отрутою, дуже тонкi голки!
  Дiвчина Дженнi поряд з ним. I теж її нiжки жбурляють такi вбивчi голки. А руки рубають нападаючих шведiв. Войовниця трощить супостатiв, i спiває:
  - Я така крута, наче демон усiх країн...
  Дiма, Дiма, Бiлан! Дiма, Дiма Бiлан!
  Король всiх країн!
  Нiколетта теж рубає шведiв i спiває:
  - У вечiрнiй зорi, не дамо перемогти Сатанi!
  I вiд її босих нiжок теж летять убивчi голки.
  Далi ворогiв трощить Вiола. I вiд цiєї дiвчини наче виходять флюїди колосальної енергiї.
  I вiд босих нiжок красунi летять бумеранги та гострi голки.
  Войовницi пищить:
  - Я велика босонога мрiя та краса!
  I знову шпурне в супротивникiв щось надзвичайно вбивче.
  А ось коли Аврора проводить млин i зрубує шведiв, то це взагалi - вищий пiлотаж анiгiляцiї.
  А потiм руда метне босими пальцями нiг пронизливi голки. I падають убитi бiлi воїни.
  А ось коли Єлизавета лупне. I одночасно вiд її голих нiжок летить цiлий пучок голок, якi все пронизують i вбивають.
  А воїнки пищить:
  - Так, так, так - отримай фашист у п'ятак!
  I її босi нiжки знову по шведам убивче викинуть.
  Нiколетта, рубаючи бiлих воїнiв мечами, помiтила:
  - З фашистами було i легше, i важче!
  Єлизавета, провiвши млин, помiтила:
  - А з нами дiвчатами завжди легко!
  Аврора, вiдтворила прийом вiял, i буркнула:
  - А зi мною взагалi не скучиш!
  I вiд її босих нiжок летить убивче жало.
  А Вiола як вiзьме i пропищає:
  - Ми не таргани, ми дiвчата - великої слави!
  I знову вiд її босих нiжок щось вилетить, i по ворогу додасться.
  Дiвчата взяли за роботу на совiсть.
  Ця фортеця майже єдиний опорний пункт росiян у цьому районi. Є ще пара мiст, що будуються. Добре, що шведи не сунулися за Виборг. Але Росiя у реальнiй iсторiї шматок своєї територiї втратила. Дуже агресивна династiя у владi у Китаї. Однак дiвчата - це те, що здатне i Люцифера полицi втекти.
  Олег Грабаченко рубає шведiв. I при цьому хлопчик спiває:
  - Найвищий буде клас...
  I ось летить кинутий босою нiжкою хлопчика бумеранг i крик:
  - Усiх посiче дикобраз!
  Дженнi теж кинула у супротивника те, що є вбивством. Розкришила його на частини, i пискнула:
  - Я босонога мрiя i велика краса!
  I її нiжка метне дикi диски.
  Далi у бою Нiколетта. I теж у ворога метає те, що розколює супротивникiв.
  I робить це дуже спритно.
  А її босi нiжки жбурляють черговi, вбивчi голки.
  Далi у Вiола у бою. I теж мечет у противника, рiзного роду свастики та бумеранги.
  I викошує ворога.
  Пiсля чого як провоє:
  - Слава доброму царевi!
  А ось у бою та Аврора. Теж ворогiв iз Швецiї винищує. I якщо вже метне, то кине забiйною силою.
  I при цьому заспiває:
  - Та в iм'я росiйської Землi!
  I також вiд її босих нiжок розлiтаються вбивчi заряди.
  Єлизавета також спуску ворогу не дає. I вiд її босих нiжок летить те, що приносить явну смерть.
  I войовниця спiває:
  - Не поступимось нiколи! Не прийде на Русь лихо!
  I знову шведiв як зачепить. I вiзьме без церемонiй посiпати.
  Шiстка воїнiв та войовниць б'є мiцно. I рубає ворога, i кидає босими нiжками.
  Олег Грабаченко, рубаючи шведiв, проспiвав:
  - Зоряний боєць, дарма трубить твiй рiг -
  Край твiй далекий у сумнiвнiй славi.
  Полум'я битви тремтить мiж рядками -
  В одностороннiй грi без правил!
  I босий нiжки хлопчика летить черговий бумеранг, який цiлiй дюжинi шведiв перерiзав горлянки.
  Хлопчика, як бачимо боєць.
  I Дженнi теж у битвi. I так її босi нiжки працюють. Вона винищує ворогiв без жодних сумнiвiв вкрай круто.
  I її мечi наче кати.
  Войовниця пищить:
  - Хай буде слава!
  Нiколетта теж веде вогонь босими нiжками i метає вбивче. А заразом i мечами активно рубає.
  Одночасно харчує:
  - Мiй антураж - казенний екiпаж!
  Далi у бою Вiола. Теж риса найвищого рiвня анiгiляцiї. Як проведе мечами метелика. А потiм вiзьме i босими нiжками вражаючi елементи метне.
  Пiсля чого провоє:
  - Армiя трiумфує - наступаючи!
  I цiла шеренга скошених китайцiв падає.
  Дiвчина собi спiває:
  - Вiола любить убивати! Ах, ця Вiола!
  А ось i Аврора у стрiмкому наступi. Або точнiше агресивну оборону. I за допомогою босих нiжок вибиває ворогiв.
  А заразом i пищить. А коли пройдуть її шаблi наче лопатi культиватора, то три дюжини шведiв розiрвуться на шматки!
  А Авроре промовить:
  - Благозвучнi акорди, прапор Росiї дуже гордий!
  I ось її гола п'ята як потрапить шведському генераловi в пiдборiддя. Той вiзьме i завалиться.
  Зоя у бою агресивна. Рубить собi ворогiв, i верещать:
  - Усiх сумнiваємо та приб'ємо!
  I вiд босих нiжок такi кинджали летять.
  Свiтлана теж узвозу нiкому не дає. I винищує ворогiв, наче коса траву зрiзає. Шведи завалюються.
  Дiвчина вищить:
  - Шалена голка! Геть iз двору!
  Олег Грабаченко як зрiже ударами мечiв купу шведських воїнiв. I потiм босими нiжками зiрочку метне i прокриче:
  - Моя армiя всiх сильнiша!
  Хлопчик-термiнатор як видно на самому пiку знищення ворогiв. I дiє iз колосальним азартом.
  I вiд його босих пальцiв нiг ще один подаруночок смертi вiдлiтає. I як завалює шведiв, що лiзуть на стiну.
  Бiлi воїни фанатики. Їх уже цiлi кургани трупiв навалило. А вони всi лiзуть i лiзуть i лiзуть!
  Але хлопчик та дiвчинка просто втiлення вбивчої сили. I коли вони рубають, то бризки кровi на всi боки летять i дуже далеко.
  Олег Грабаченко заспiвав:
  - Героїзму подвиг оспiваний,
  Ми є пiдкорювачами планет!
  Дженнi ця невгамовна дiвчинка заспiвала:
  - Не зупинимося жодної митi.
  Чується чийсь здавлений крик!
  I теж вiд босої нiжки дiвчинки летять руйнiвнi та вбивчi голки. Вражаючi шведiв, наче снопи пшеницi. Так, дiвчинка Дженнi - реальний термiнатор.
  Нiколетта, рубаючи шведiв, проспiвала:
  - I думала дiвка, бiйцiв тих круша,
  Що жити добре, i що життя гарне!
  Пiсля чого знову вiд її босих нiжок летять голки.
  Вiола, провела шаблями млин i пискнула:
  - Я ворогiв все замочу, i повiрте, не жартую!
  I нiжки войовницi запустили кiлька зiрочок.
  А красуня заспiвала:
  - Вiйськовий акт - б'ю у п'ятак!
  Аврора, рубаючи без зайвих емоцiй, видала:
  - Великий успiх на нас чекає! Повiрте, крутiше не буває!
  I теж, як босими нiжками, те, що вбиває, запустить.
  Пiсля чого пропишiть:
  - Я кривава кобра!
  Єлизавета шведам пощади не дає. I винищує, наче це мурахи. I заразом спiває:
  - Смiттю не буде дороги,
  Винось швидше ноги!
  I ось вiд її босих пальцiв нiжок знову летять убивчi подарунки. Така ось найкрутiша баба!
  I теж реве:
  - Буде наша перемога, на священнiй вiйнi!
  Олег Грабаченко дiє дедалi активнiше. I рубає з обох рук, i навiть узяв до рота трубку i плюється по шведам голками. Винищує противникiв i пищить собi:
  - Ось така у нас перемога.
  Повний хiд та захiд!
  I знову хлопчик-термiнатор як рубанет. I водночас кине те, що вбиває без жалостi.
  Дженнi теж у бою. Вiдчайдушна дiвчинка. I якщо вже запустить своєю босою нiжкою бумеранг, це вже не менше дюжини зрубаних шведiв.
  Пiсля чого дiвчинка заспiває:
  - Ох, великий у мене гелiкоптер,
  Ну, а серце вiд щастя спiває!
  I вiд голої п'яти дiвчинки летить убивча зiрочка. Та це красуня найвищого пiлотажу. I смерть сiє праворуч i лiворуч.
  Нiколетта теж винищує шведiв усiма способами.
  I при цьому спiває:
  - Писк, писк, писка...
  Олiвер знайшовся Твiст!
  I вiд її босої нiжки летить смертельний подарунок.
  От i Вiола пiдтяглася... Взяла i плюнула по вороговi з трубочки. Потiм рубала млин мечами. Потiм її босi нiжки взяли i запустили пекельний подарунок смертi.
  I впали шведи. Неначе їх злизало вогнеметом.
  А тут у бою й Аврора. Теж стрiмке дiвчисько. I руда смерть, i пекельний промiнь. I вiзьме, рубатиме.
  Немає такої нiчого не зупинить.
  Навiть танк "Маус".
  Ось Аврора i цвяхне по шведам. Що надзвичайно круто i з шаленою символiкою та мечем.
  А мечi бiля рудої гарпiї не зупиняться, анi на мить.
  При цьому Аврора пищить:
  - Моя Батькiвщина - Батькiвщина комунiзму!
  I теж вiд її босої нiжки, як вилiт щось надзвичайно забiйне.
  I знову дiвка у зальотi.
  А ще тут Аврора згадала, як справдi боролася з "Маусом", в однiй iз альтернативних iсторiй. Тодi союзники уклали з Третiм Рейхом перемир'я, i, користуючись вiдсутнiстю бомбардувань, нiмцi запустили у виробництво "Мауси".
  Так цi танки справдi перли як звiрi. I їхнє просування було страшним.
  Але не для дiвчат-термiнаторiв. Вони билися з гiтлерiвцями холоднокровно i швидко одночасно.
  I показали матiр Кузьми! А билися войовницi вiдважно.
  Ось i зараз руда Аврора як рiзає мечами. I викосить ворогiв, наче культиватором.
  Пiсля чого пропишiть:
  - Убиваю поголовно!
  Єлизавета ж теж у битвi не боїться. Шведiв винищує. I водночас босими нiжками те, що сiє смерть, кидає.
  А заразом вищить:
  - Космiчна бравада -
  Буде велика серенада!
  I пiдморгне ворогам!
  Пiсля чого iз трубочки плюне!
  А далi вже Олег Грабаченко якось розiйдеться. I давай по шведам не лише голки, а й бумеранги ногами кидати.
  Такий ось стрiмкий хлопчик-термiнатор попався.
  А заразом i спiває:
  - Нас не зупинять вороги,
  Якщо слабкий допоможи!
  I не бiжи, не бiжи...
  Якщо не вперед!
  I Олег як свисне.
  А Вiола взяла i босими пальцями нiжок кинула руйнiвне та смертно-вбивче. I заразом заспiвала:
  - Оце буде послання кобри!
  I дiвчинка як пiдморгне та пискне!
  Нiколетта теж у бою не промах. Взяла i босими пальчиками кинула гостру свастику. Пробила масу шведiв i пискнула:
  - За мою Батькiвщину!
  А тут ще й Вiола у бою. I теж босими нiжками у ворогiв заряди метає.
  I пищить iз оскалом зубiв:
  - Я така войовниця, реально термiнатор!
  Пiсля чого дiвчина мечами лупне. I провизжить на все горло.
  - Банзай!
  Дiвчина, як видно, боротися, не перестане. I рубатиме без зайвих антимонiй.
  Аврора теж вiзьметься за винищення. Шведiв трощить собi, без жодного сарказму. I падають бiлi воїни, наче їх розiрвали навпiл.
  А руда дiвчина кричить:
  - Полум'я комунiзму над свiтом!
  I знову вiзьме, i рубає двома мечами. А потiм iз трубки виплюне. I по ворогу всадить.
  Так Аврора - це краса i сама досконалiсть.
  Хоча Єлизавета не гiрша. I теж шведам влаштувала натуральне побиття та смертовбивство.
  I її босi нiжки метають у скандинавських воїнах презенти знищення. Нехай роблять це все на високiй хвилi.
  Єлизавета верещить:
  - Бiй буде кривавий, святий та правий!
  I вiд її босої нiжки знову щось забiйне зiрвалося. I по шведам як вiзьме та вдарить!
  Ось уже дiвчата реально розiйшлися. I спуску жодної крапельки не дають. Ось це баби - усiм бабам баби!
  Олег Грабаченко у хвацькому натиску. Вже багато тисяч вони перебили шведiв. Ослабнув натиск воїнiв цiєї скандинавської iмперiї.
  Олег пропищав:
  - Найвищий захiд перемоги!
  Дженнi взяла i босими пальчиками кинула вбивче, i те, що гострiше за бритву.
  Пiсля чого дiвчинка заспiвала:
  - Ми кидаємо бурям виклик,
  Чому i чому?
  Жити на свiтi без сюрпризiв
  Неможливо нiкому!
  Дженнi виплюнула по шведам цiлу чергу з трубки i продовжила:
  - Нехай удачi - невдачi,
  I стрибання вгору i вниз!
  Тiльки так, а не iнакше -
  Тiльки так, а не iнакше...
  Хай живе сюрприз!
  Сюрприз! Сюрприз!
  Хай живе сюрприз!
  Сюрприз! Сюрприз!
  Хай живе сюрприз!
  I тiльки вгору - нi мiлiметра вниз!
  Дiвчинка демонструвала бойовий настрiй.
  Нiколетта теж у самому епiцентрi бою. Немов викидається вулкан. I метає босими пальцями нiжок голки. Вражає супротивникiв. I залишає з них трупи.
  Пiсля чого дiвчина заспiвала з оскалом зубiв:
  - Ми такi термiнатори, як роботи мрiї, i велике краси!
  I ось дiвчисько як рубане з розмаху мечами. I вирубає масу народу.
  Вiола теж у самiй гущi бою. Бореться собi i скеля зубки i реве:
  - Не зупинить нас нiхто!
  I вiд її босої ноги шведам пронiсся диск. Який перерiзав масу ковток. I захлинулася армiя скандинавської iмперiї.
  А дiвчата дедалi бiльше насiдають.
  Ось Аврора як запустить те, що рiже метал. Срубає масу голiв, що склалися в кургани. I пiдскочить, пiдлетить, i вiзьме, прореве:
  - Моє iм'я - мiй кулак!
  I знову двома шаблями помахає, i шведам випускає кишки. Але при цьому нi крапельки не знiяковiти.
  А її босi нiжки запускають убивчi бумеранги. Якi голови скошують шеренгами.
  Пiсля чого руда войовниця верещить:
  - Не будемо ми у кабелi!
  Хай буде щастя на Землi!
  I вiзьме ще з трубки своїм ротом червоним плюне. I заваляться воїни скандинавської iмперiї, наче кулi з мукою.
  Ось i Єлизавета в бою проявилася.
  Вона перекинула на супротивникiв окропу. I тi ошпаренi вiзьмуть i дуже дико закричать.
  Єлизавета пискне:
  - Мiй забiй!
  I ще босою нiжкою жбурне пару бумерангiв. Розрубає масу шведiв.
  I вичавлює масу трупiв.
  Ось так влучники працюють.
  I рубають собi iмперiю Швецiї без зайвих церемонiй. Нi, вони навiть володiють тактом.
  Вже рахунок убитих шведiв iде на десятки тисяч. А дiвчата тiльки веселяться i пiдскакують, мов м'ячики.
  Олег Грабаченко теж показує найкрутiший з усiх пiлотажiв, що тiльки можна собi уявити.
  I хлопчик рубає двома мечами так що руки i ноги, i голови на всi боки летять.
  Олег кричить:
  - Буде, вiрю я наша рiшуча перемога!
  Маргарита босою нiжкою, кинувши руйнiвне, пiдтвердила:
  - Так буде!
  Пiд кiнець хлопчик-демiург метнув, босою, дитячою нiжкою бумеранг i вiдтяв голову, королю: Карлу Дванадцятому.
  Пiсля чого Швецiя була завойована. Росiйська iмперiя стала воiстину величезною.
  Але сенсу далi воювати не було. Нехай Європа живе як хоче... Останнiй був похiд та взяття Константинополя. Пiсля чого Росiя знайшла вихiд i до Середземного моря, i Iндiйського океану.
  Цар Олексiй Михайлович помер у 1709 роцi, провiвши рекордний для Росiї термiн. Його син Петро Перший отримав консервативне виховання та не став проводити реформи. У Росiї так i залишився пiд забороною тютюн та iноземна сукня.
  Але що далi - це вже iнша iсторiя.
  
  ПОЛЮВАННЯ В КАЗКОВОМУ ЛIСУ
  АННОТАЦIЯ
  Дiвча Шиварова вирушила на полювання в лiс повний казкових чудовиськ та звiрiв. Вона поклала величезного кабана, билася з шаблезубим тигром, i познайомилася з принцем. Потiм була епiчна битва з крилатою русалкою, тобто все дуже здорово!
  . РОЗДIЛ Љ1.
  Ось юна руда дiвчинка рокiв дванадцяти вiд народження, сама вирушила в казковий лiс. Незважаючи на те в ньому водилися перевертнi та шаблезубi тигри. Проте юна Шиварова взяла з собою лише цибулю з стрiлами, i довгий мисливський кинджал. I пошльопала, босими, дитячими нiжками по втiшнiй стежцi.
  Дiвчинка була дуже мiцна, йшла швидко, майже переходячи на бiг. Її голi, рожевi п'яти не боялися нi шишок, нi гiлочок, нi колючок.
  Шиварова навiть стала наспiвувати:
  - Якщо довго, довго, довго,
  По втiшнiй, чудовiй дорiжцi.
  Неначе зайчиком у стрибку...
  Як олень стрибком бiгти.
  То дiвчисько-босонiжка,
  Переможе видно ведмедика,
  I зможе правильно, правильно,
  Тролям чорним у полон потрапити!
  А тролi мають такi носи,
  А тролi хлопчаки особливої краси.
  Є ще орки - бегемоти,
  Гоблiни i зовсiм кашалоти,
  I з ними звичайно i цар звiрiв,
  Безсмертний правитель великий Кощiй!
  Ось дiвчинка перестала спiвати i загострила вуха. Десь хрюкали кабани. Звiрi звичайно ж небезпечнi та великi з iклами. Але водночас у них таке смачне м'ясо.
  Шиварова взяла та заспiвала:
  - Злий i дикий цей звiр,
  На понти йому не вiр...
  Якщо кабана побачиш,
  То знеси йому ти дах!
  Дiвчинка перейшла на бiг. Її рожевi п'ятки замиготiли. Ось пасеться кiлька кабанiв. Найбiльший їх розмiрами немов бик, тiльки куди масивнiше. Уявiть монстра вагою з тонну. Але Шiварова не оробiла. Вихопила цибулю i натягла тятиву. Треба сказати, що промiнь дуже тугий, i навiть не кожен дорослий такий натягне. Але ж руда дiвчинка має батьком ельфа, а не людину. А пiвкровки сильнiшi i жвавiшi, ельфiв i людей.
  Шиварова випустила стрiлу - довгу iз чорним оперенням. I та буквально наскрiзь пробила кабана. Точнiше прошибла його лобову кiстку, i пронизала мозок. А якщо пробивають мiзки, то найсильнiший i здоровiший монстр завалиться мертво.
  Дрiбнiшi самки вепря, i поросята кинулися втiк. Шиварова засвистiла i заспiвала:
  - Я смету бика одним ударом,
  Славу пiдтверджу сталевим мечем.
  Вепря вражала знай не дарма,
  В трiски вiйсько оркiв розiб'ємо!
  Потiм пiдскочила до тушi. А тут вагою бiльше за тонну. Дiвчинка, звичайно ж, дуже сильна, але навiть їй на плечах такого монстра не знести. I Шиварова почала його просто перекочувати. Упиралася босими нiжками в траву i штовхала.
  Для бадьоростi стала спiвати:
  - Дiвчина мiць бика,
  Лютий будзагiн.
  З силою кулака,
  В серцi вогнi палають!
  Дiвчинка попрацювала на славу, штовхаючи кабана. Та спiтнiла, у лiсi спекотно.
  Вiдiйшла трохи тушi до струмка. Попила прохолодну воду. Коли губками поринаєш у кришталеву рiдину такий виходить смак.
  А потiм занурюєш i свої точенi, ще дитячi, маленькi, але сильнi, з твердою пiдошвою нiжки. Босими пальцями Шиварова вже в такому вiцi гнула п'ятаки та цвяхи. Ось зараз вона здавали пальчиками камiнчик у струмку.
  Той лопнув i розсипався... Попливла по водi фiолетова пляма. Дiвчинка взяла i заспiвала:
  - Вiд усмiшки стане всiм свiтлiшим,
  I слону, i навiть маленькому равлику...
  То нехай всюди на Землi,
  Немов лампочки трапляються посмiшки!
  Подивилася у воду, що переливалася срiблом, i повернула назад до тушi. Нелегка це робота з болота, тягнути бегемота. Або точнiше кабана, який бегемоту майже поступається.
  Але тут дiвчинка мало не закричала. Величезний шаблезубий тигр нахилився над убитим вепрем i пожирав тушу.
  Шаблезубi тигри значно бiльшi, нiж їх земнi зiбратися. Вважай розмiрами майже як слон, i iкла немов товста i гостра колода, кольори слонячої кiстки. Це прямо бивнi мамонта. А шкiра у тигра дуже гарна - всi сiм кольорiв веселки - чудовий звiр.
  Шиварова швидко скинула цибулю та натягла. Її стрiляти вчив хлопчик-ельф, i вона була впевнена, що не промахнеться!
  Шаблезубий тигр пiдняв величезну голову. Шиварова вистрiлила прямо в око... Стрiла полетiла, i одразу сталося диво. Майнув меч i стрiлу перебило навпiл.
  Шиварова знову зарядила цибулю та натягла. Дзвiнкий хлопчачий голос промовив:
  - Не чiпай мою кiшку!
  Перед нею з'явився хлопчик. На вигляд йому не бiльше чотирнадцяти, але одягнений вiн був дуже багато, а на костюмi виблискували ордени з дорогоцiнного камiння.
  Вiн гарний, i приємна посмiшка, в руках меч. Причому рукоятка та ефес теж густо прикрашенi коштовним камiнням.
  Шиварова кинула погляд на себе i їй стало соромно. Незважаючи на вiчне лiто, босонiж навiть дiти хочуть тiльки у найбiднiших. Зазвичай надягають сандалi. У хлопчика на ногах блискучi червоним кольором чобiтки. I на руках видно перснi з дуже яскравим камiнням.
  Вiн багатий, а на дiвчинцi тiльки поношена тунiка, наче вона рабиня або з останньої голоти.
  Одне тiльки густе, мiдно-червоне волосся, по плечi, її прикраса.
  Шиварова проте знайшла собi смiливiсть, сказати:
  - Твоя кiшка зiпсувала мою здобич!
  Хлопчик у розкiшному костюмi свиснув:
  - Та НУ? Ти хочеш сказати, нiби вбила цього монстра!
  Дiвчинка вiдповiдно кивнула:
  - Та я його вбила!
  Юний воїн помiтив:
  - Навiть якщо ти його й убила, то забрати таку кiлькiсть м'яса без ломового коня неможливо!
  Шиварова впевнено промовила:
  - Якось та докотила б!
  Хлопчик розсмiявся, але подивившись на помаранчеву траву, i побачивши, як вона прим'ята, несподiвано погодився:
  - Та я бачу. Ти, мабуть, iз наших!
  Дiвчинка перепитала:
  - Кого ваших?
  Пацан впевнено вiдповiв:
  - З пiвкровок!
  Шиварова хихикнула i вiдповiла:
  - Можливо! А ти хто?
  Хлопчик несподiвано галантно вклонився, знявши трикутник iз пером:
  - Принц де Лауфер!
  Дiвчинка посмiхнулася i теж галантно вклонилася, i вiдповiла:
  - Принцеса Шiварова де Валуа!
  Принц хихикнув i помiтив:
  - Ти принцеса? Та в тебе босi ноги та рвана тунiка!
  Шиварова вiдповiла, впевненим тоном:
  - Це я так прикидаюся жебраком. Крiм того, босонiж ходити дуже приємно!
  Хлопчик усмiхнувся:
  - Та НУ?
  Дiвчинка посмiхнулася:
  - А ти роззуйся i спробуй!
  Принц невпевнено зняв чобiт i шкарпетку з правої ноги i став босою нiжкою на траву. А потiм почав знiмати з лiвої. Було видно, що в нього ступнi нiжнi i не засмаглi. А свiтло-руда Шиварова мала шкiру темнiша за волосся. Її нiжки були майже чорнi, але пiдошва рожева, чиста, наче до неї не липне бруд.
  Принц де Лауфер ще зовсiм хлопчик, роззувшись вiдчув у собi пiдйом i заспiвав:
  - Не здавайся, не здавайся, не здавайся,
  У битвi з орками пацан-принц не бiйся...
  Посмiхайся, посмiхайся, посмiхайся -
  Знай, що з пiснею в дорозi веселiше!
  Хлопчисько найяснiших кровей свиснув. До нього пiдлетiв бiлий єдинорiг з багатою збруєю. Принц погладив його i сказав:
  - Мiй милий кiнь, поки вiдпочинь ми пройдемося з принцесою!
  I рушив неквапливим кроком. Шаблезубий тигр бiгав за ним, мляво ворушачи хвостом.
  Принц кивнув дiвчинцi:
  - Iди зi мною!
  Шиварова рушила. Принц бути лише трохи вище за неї. Хлопчик у розкiшному костюмi, i дiвчинка у злиденнiй тунiцi шльопали босими нiжками стежкою.
  Принц ловив новi вiдчуття, i посмiхався, зазначивши:
  - Делiкатно!
  Шиварова кивнула:
  - Так, де Лауфер! Це круто!
  Хлопчик i дiвчинка йшли притоптаною травою. Вона була м'яка, тепла i приємно лоскотала босi пiдошви дiтей.
  Принц йшов якийсь час мовчки, прислухаючись до своїх вiдчуттiв. Ось гола пiдошва хлопчика наступила на шишечку. Принц ойкнув, i з усмiшкою промовив:
  - Трохи боляче!
  Шиварова з посмiшкою промовила:
  - Свiт весь складається з шипiв, яких не видно через взуту свiдомiсть!
  Принц посмiхнувся i вiдзначив:
  - А ти фiлософ! Логiчно мiркуєш!
  Дiвчинка хихикнула i вiдзначила:
  - Навчишся логiцi!
  Принц, крокуючи заспiвав:
  По кривiй бiжать дорiжцi,
  Босi хлопчики нiжки.
  Набридло корову доїти,
  Хочу щастя своє пiддражнити!
  Шиварова запитала:
  - А чому ти принц у лiсi один?
  Хлопчик розсмiявся i вiдповiв:
  - Мене охороняє Шер-хан, а вiн вартує цiлого вiйська!
  Дiвчинка серйозно вiдповiла:
  - Я могла його вкласти однiєю стрiлою!
  Принц заперечив:
  - Шкуру таку просто не проб'єш!
  Шиварова не погодилася:
  - Нi мiй лук проб'є навiть шкуру тиранозавра. Вiн здатний здолати будь-якого супротивника.
  Хлопчик хихикнув i заспiвав:
  Цибуля та стрiли - це круто,
  Можуть взяти динозавра.
  Якщо в сенсi думок туго,
  Переможе видно тять!
  Дiвчинка взяла та проворкувала:
  - Якщо дiвцi вже рокiв за тридцять,
  Важко вийти замiж за принца!
  I хлопчисько, i дiвчисько розсмiялися i навiть показали одне одному мови.
  Принц помiтив:
  - Ти ще дитина, така весела!
  Шиварова хихикнула i вiдповiла:
  - А ти ще хлопчик!
  Де Лауфер заперечив:
  - Я вже повнолiтнiй! Менi вчора було чотирнадцять, i я можу одружитися!
  Дiвчинка набула i тупнула босою нiжкою сказала:
  - Так одружись зi мною!
  Принц похитав головою:
  - Нi! Ми сини королiв з любовi не одружуємося. Шлюб буде династичний!
  Шиварова пискнула:
  - Який?
  Хлопчик пояснив:
  - Династичний. Щоб через родиннi узи укласти з iншою державою вiйськовий та економiчний союз! Зрозумiло!
  Дiвчинка дотепно вiдповiла:
  - Кiт дуже люб'язний був,
  Пояснив наочно.
  Весь посуд перебив,
  I спитав - зрозумiло!
  Принц засмiявся i запропонував:
  - Може, ти станеш моєю головною фрейлiною?
  Шиварова заперечливо хитнула головою:
  - Нi! Я волiла б бути солдатом, i особливо розвiдницею. Зменшити оркiв та гоблiнiв - це казкове диво!
  Хлопчик тупнув босою нiжкою по травi i заспiвав:
  - Ти дiвчисько - це диво,
  Найкраще з усiх у свiтi...
  Без тебе менi буде погано,
  А з тобою чекає веселощi!
  Дiвчинка хихикнула i шльопнула долонькою принца по носику. Той спробував вдарити у вiдповiдь. Дiвчинка вiдскочила i показала нiс.
  Потiм простягла руку. Принц потис їй, i вони продовжили ходу.
  З'явилося на однорогах ще чотири хлопчики. Вони також розкiшно одягненi, i чобiтки, тiльки однороги фiолетового кольору. Оскiльки бiлий - це царський колiр. Хлопчики зiскочили з однорогiв i вклонилися до принца.
  Де Лауфер наказав:
  - Знiмiть взуття i теж йдiть пiшки!
  Хлопчики були приблизно вiком принца, або навiть трохи молодшi i корилися. Тепер шiсть пар босих п'ят топало по стежцi. Дiти посмiхалися, їм це подобалося. Дуже приємно, коли тепла трава, трохи притоптана лоскоче голi, дитячi пiдошви.
  Шиварова заспiвала, скелячи зубки:
  А сниться нам не рокiт злий дракона,
  Не ця крижана синьова...
  А сниться нам трава, трава бiля будинку,
  Зелена, зелена трава!
  Принц вiдзначив iз посмiшкою:
  - Це здорово! Чудове дiвчисько!
  Хлопчик-граф, наступив на камiнчик, ойкнув вiдчуття голенькою, дитячою п'ятою укол i помiтив:
  - Воля ваша принц! Але знатним хлопчикам босонiж ходити непристойно!
  Де Лауфер проспiвав:
  Робити те, що зовсiм не належить,
  Це солодше, нiж морозиво!
  Хлопчик-граф хихiкнув i зазначив:
  - Ви як завжди мудрi про великий!
  Шиварова взяла та заспiвала:
  - Ну чому,
  Не можна не вiрити нiкому.
  Ну чому,
  Нас життя не вчить нiчого!
  Ну чому,
  Жити неможливо з розуму,
  Ну чому!
  Ну чому!
  Принц з великою посмiшкою проспiвав:
  Великий генiй, баловень фортуни,
  Дiвчат тебе прекраснiше не зустрiчав.
  Поезiї лiричнi струни,
  Ти мiй всесвiтнiй, Божий iдеал!
  Шаблезубий тигр загарчав. З'явилася на завадi велика черепаха. Вона була розмiрами з гарним танком. Що таке танк Шiварова читала в однiй книжцi про iншi свiти, подорож мага. I є планети, де танки, лiтаки, ракети, комп'ютери. А ось у їхньому свiтi такого немає. I це його збiднює.
  Дiти посмiхнулися, i принц свиснув тигра. Величезний звiр вiдiйшов вiд черепахи. Її панцир звiрки кришталем. Звiр загалом безневинний i повiльний.
  Шиварова проспiвала:
  - Але черепашка все ж таки,
  Ходити вмiє лежачи ...
  Хоч тверда сорочка,
  Вона не промокашка!
  Принц узяв i пiдстрибнув, вдаривши голою п'ятою панцир черепашки. I скрикнув вiд болю. Та колка виявилася поверхня.
  Шиварова розсмiялася i заспiвала:
  -Принцу люди кажуть,
  Ти нам байдужий...
  Покажи нам результат,
  I вдари пристойно!
  Принц узяв i як засвистить. Черепаха додала ходу i стала швидше перебирати лапками. Вона йшла, додавши ходу.
  Хлопчики стали дружно свистiти i розмахувати тоненькими, бiльше схожими на шпаги мечами. Дiвча пiдскочила, i сама в стрибку вдарила. Черепаха прискорилася.
  Пацани, махаючи мечами, обрушилися з мечами на панцир i стали стукати.
  Лунав дзвiн, наче вiд бронзового дзвона.
  Несподiвано в однiй з хлопчакiв встромилася блискавка, i вiн упав, оповитий павутиною, що свiтилася.
  Дiти стали махати мечами i кружляти немов вiсiмки. А дiвчинка взяла i пiдняла цибулю, вклала стрiлу i натягла тятиву.
  Перед ними постала дiвчина з крильцями та в лусцi. Замiсть нiг у неї був риб'ячий хвiст. I луска, i плавцi виблискували золотом.
  Принц злякано вигукнув:
  - Крилата русалка!
  Так махнула чарiвною паличкою в руцi, i з кiнчика вилетiв пульсар. Довбануло по хлопчику, припiкаючи босi, круглi, трохи помаранчевi вiд трави п'яти.
  Принц завив вiд дикого болю, йому пiдошви палило вогнем.
  Шиварова вистрiлила. Але її стрiла наткнулася на мiхур, що свiтився, i вiдскочила.
  Дiвчинка пискнула:
  - Ось чорт!
  Крилата русалка, озирнулась i запитала:
  - Де чорт?
  Шиварова прочiрiкала:
  - У тебе на бородi!
  Русалка хихикнула i вдарила по дiвчинi блискавкою.
  Та вiдскочила, але босi п'яти таки обпалило.
  Дiвчинка скрикнула. I на бiгу зарядила цибулю i знову вистрiлила. Стрiла знову потрапила на захист.
  Принц прорепетував:
  - На найяснiшу особу нападаєш?
  Русалка хихiкнула i вiдзначила:
  - Я бачу принц. Тiльки чомусь захотiв стати босяком?
  Хлопчик зухвалою вiдповiв:
  - Я й голою п'ятою збив тобi голову!
  Русалка з крилами хихикнула i проворкувала:
  - Зухвалий хлопчик. Проте я добра чарiвниця i дiтей не вбивають! Хоча ця дiвчинка й намагалася мене вбити!
  Шиварова помiтила:
  - Ти б'єш блискавками за моїми друзями!
  Дiвчина з риб'ячим хвостом прочирiкала:
  - Ми друзi, друзi, друзi,
  Тiльки вуха бити не можна!
  Принц абияк пiдвiвся. Його нiжки почервонiли, i пiдошви саднiло вiд опiкiв. I було боляче стояти. Але хлопчик стиснув зуби i гордо випростався.
  I навiть показав мову. У вiдповiдь крилата русалка слова випустила з чарiвної палички блискавку. I та вдарила в тiло принца, пiдкинувши його вище. Хлопчик найяснiших кровей упав, i почав корчитися вiд болю.
  Дiвчинка знову випустила стрiлу. Так вдарилася у свiтлову бульбашку, що оточує русалку. I знову вкотре вiдлетiла.
  Шиварова прочiрiкала:
  - Лиходiй силою темною,
  Щит вiри не пробити...
  Дiвча босонога -
  Усiх може перемогти!
  Крилата русалка i по нiй врiзала з палички. Злегка зачепила вогником, навiть тунiка спалахнула.
  Вiдскочивши Шиварова, знову вистрiлила i заспiвала:
  - Воїн-гранiт затруби у свiй рiг,
  Хоч ворог сильний дуже грозен у боротьбi.
  Полум'я битви тремтить мiж рядками,
  В одностороннiй грi без правил!
  Крилата русалка вiдзначила, посилаючи черговий пульсар:
  - З огидних дiвчаток роблять вiдбивнi котлети!
  П'ятки Шиваровi пiдпалило, i вона мимоволi скрикнула. Хлопчаки стали розбiгатися. Один iз них правда дiстав арбалет i спробував вистрiлити. Але болт вiдскочив вiд захисту.
  Хлопчик сказав:
  - Уявляєте яке становище,
  Все, що здiйсниться, вiдомо нам заздалегiдь.
  I до чого тодi сумнiви, хвилювання,
  Все у свiтi передбачить розклад!
  Дiвчинка знову вистрiлила по крилатiй русалцi i заспiвала:
  А ми кидаємо бурям виклик,
  Вiд чого i тому...
  Жити у свiтi без сюрпризiв,
  Неможливо нiкому!
  Нехай удачi-невдачi,
  I скачи, то вгору,
  То вниз...
  Тiльки так i не iнакше,
  Тiльки так i не iнакше!
  Хай живе сюрприз!
  Дiвчинка пiдскочила до принца, врiзала йому по губках, змусивши прийти до тями. Той розплющив очi. I заспiвав:
  Сюрприз, сюрприз,
  Хай живе сюрприз!
  Сюрприз, сюрприз,
  Хай живе сюрприз!
  Крилата русалка проревела:
  - Дурнi як пробки дiти,
  Їх затягує у мережi.
  Там i життя вони кiнчають,
  Їм не вирватись назад!
  Дiвчинка у вiдповiдь знову випустила стрiлу, пальнув по мiхурi i видала:
  - Набридло, повчають, повчають,
  Набридло, повчають, повчають!
  Крилата русалка гаркнула:
  -I поганих дiвчат винищують!
  Хлопчик-принц логiчно i з криком промовив:
  - Хiба буде добра фея мучити дiтей?
  Дiвчинка пiдхопила, спiваючи:
  Дiти - це квiти,
  Дiти - це вiдрада,
  Дiти - це весняного сонця променi!
  Крилата русалка знiяковiла, навiть її мордочка почервонiла, i вона вимовила, скелячи зубки:
  - Це мої жорсткi методи виховання!
  Шиварова проспiвала:
  - Ти просто звiр, твiй метод просто - я не люблю тягнути кота за хвiст!
  Крилата дiвчина з риб'ячим, блискучим золотими лусочками хвостом, пробуркотiла:
  - Кiшки не схожi на людей,
  Кiшки - це кiшки.
  Люди лише подоба свиней,
  Дiвчат блищать босi нiжки!
  Принц iз великим захопленням проспiвав:
  - Усi люди на великiй планетi,
  Повиннi завжди дружити.
  Повиннi смiятися дiти,
  Повиннi смiятися дiти,
  Повиннi смiятися дiти,
  I у мирному свiтi жити!
  Крилата русалка розчулилася. Її сапфiровi очi зволожилися, i по щоцi скотилася перлина сльозинка. Вона опустила чарiвну паличку i сказала:
  - Миру мир, вiйну не треба,
  Буде щастя нам та дружба!
  Шиварова тупнула босою, злегка обгорiлою вiд пульсарiв i блискавок нiжкою, опустила лук i заспiвала:
  - Поруч, поруч,
  Радiсть та бiда,
  Треба треба,
  Тверда дати вiдповiдь!
  Сонячному свiтовi!
  Так! Так! Так!
  Пекельному вампiру!
  Нi! Нi! Нi!
  Хлопцi знову втекли. Усi п'ять хлопцiв пiдняли мечi, i сказали:
  - Слава свiтовi!
  Шаблезубий тигр, який пiд час розбирання застиг, мов камiнь, взяв, ожив i заскулив.
  Крилата русалка помiтила з усмiшкою:
  - Як часто ми не стриманi, вбиваємо через дрiбницi!
  Шиварова проспiвала:
  - Ми маємо завжди дружити,
  Вiчно дружбою дорожити!
  Не перерветься життя нитка,
  Буде на щастя раю жити!
  
  ПРЕЗИДЕНТ РОСIЇ ВОЛОДИМИР ЗЕЛЕНСЬКИЙ
  Володимир Зеленський пiсля iнавгурацiї оголосив про розпуск Ради i проведення дострокових виборiв до парламенту. Це загалом i очiкувалося. Вiдносини з Росiєю, втiм, залишалися напруженими. Володимир Путiн не привiтав Зеленського з перемогою та не став визнавати вибори президента України. Але це навiть пiшло на користь новому молодому лiдеру. Нацiоналiсти, котрi дивилися на нього з пiдозрою, визнали своїм. А Захiд зрозумiв, що Путiн справдi агресор. I посилив пiдтримку України. Так що почалося за здоров'я, а скiнчилося за упокiй. Зеленський взяв i на нових виборах до Ради виступив надзвичайно сильно. Зумiв отримати парламентську бiльшiсть. А потiм провiв кiлька референдумiв. У тому числi i щодо конституцiйної реформи.
  Повноваження президента було суттєво розширено. А Рада навпаки обмежена. Пiсля чого Зеленський став рiшуче проводити реформи та модернiзацiю.
  Одночасно на Донбасi був вигаданий хитрий хiд. Воїнцi Анастасiї Орлової, було запропоновано цiкавий варiант. Вона за пiдтримки України та захiдних спецслужб стане намiсницею на Луганськiй та Донецькiй областях. Потiм матиме формальне членство в Українi та грошi на вiдновлення та велику особисту владу. I навiть свою власну армiю. Тобто Кадировський варiант. Коли Росiя фактично дала незалежнiсть Чечнi, лише формально зберiгши над нею контроль.
  Анастасiя Орлова, яка користується впливом серед польових командирiв, прийняла цей варiант. Треба сказати, що ця жiнка була дуже красива, блондинка, i зазвичай навiть узимку в мороз бiгала боса.
  Анастасiя оголосила вiйну "прокраденому" керiвництву Нової Росiї. Вона дiвчина дуже бойова та авторитетна. I в Новоазовську започаткувала свою резиденцiю. Частина народу та ополченцiв пiдтримала її.
  Анастасiя з батальйоном босоногих дiвчат здiйснила кiлька рейдiв i захопила кiлька мiст. Розгорнулися бої мiсцевого значення. Пiшло перетягування канату.
  Анастасiя дiяла досить вправно i отримувала грошi з-за кордону. Крiм того, у неї була пiдтримка i в Росiї. У тому числi вiд жiнок. Успiху сприяло i те, що у Путiна занедужало. Видно перенапружився амбiтний президент Росiї. I за цих умов керiвництво в Росiї роздiлилося. Анастасiя скористалася цим та захопила Донецьк. Отримавши серйозну опору.
  Почалася вiйна i iз Луганськом. Але не надто енергiйна. Ополченцi не дуже хотiли вбивати один одного.
  Зрештою, пройшли вибори президента Новоросiї, i перемогла Анастасiя. Одразу ж її визнали США та Київ. А потiм iншi країни Заходу, та й усього свiту!
  Зеленський дотримав слова, надавши Новоросiї особливий статус у складi України. А в Донецьку знову злетiв жовто-блакитний прапор.
  Настав довгоочiкуваний свiт.
  Зеленський активно боровся з корупцiєю, i навiть запровадив страту за економiчнi злочини. Жорстко та вправно керуючи, сформувавши професiйну команду, Володимир Зеленський забезпечив Українi високi темпи зростання. Країна пiднiмалася, а влада нового лiдера мiцнiла. Вiдносини з Росiєю покращувалися. Чим сприяв iнсульт, який вистачив Путiна, i зробив його менш амбiтним та агресивним.
  У Росiї її популярнiсть Зеленського все зростала. Вiн був сильний оратор, приваблива людина, популiст. I не комунiст, а й не антикомунiст. Популярний i серед лiвих, i серед росiйських олiгархiв. Дуже популярний серед росiйської молодi. Iнтелектуал та свiй хлопець. Начебто iнтелiгентний, але захопив мiцну владу. Так, безперечно лiдер, але й одночасно джентльмен! Висока культура, але зрозумiлий та улюблений народом. Справжнiй талант у управлiннi. I великий органiзатор.
  I ось коли минуло п'ять рокiв процвiтання i пiднесення України, i влада Зеленського остаточно змiцнiла, вiдбулася сенсацiйна пропозицiя.
  А саме - об'єднатися iз Росiєю. Створити єдину союзну державу того, хто має - спiльного президента з великою владою. Зрозумiло, всенародно обраного.
  I в Росiї елiта була шокована. Оце хiд! Путiн до цього часу послабшав вiд тяжкої хвороби, i втратив популярнiсть. Отже, не мiг боротися, принаймнi, повноцiнно. А Медведєв i сам загалом не боєць i нелюбимий народом.
  А тут Зеленський явно хоче стати президентом союзної держави i... Його шанси є реальними! По-перше, i Захiд Володимира Зеленського хотiв би бачити президентом Росiї та України! Вiн показав себе цiлком прозахiдним i європейським полiтиком. По-друге, Зеленський популярний i в Росiї, i особливо в Українi. По-третє, i конкурентiв не видно. Путiн важко хворий, Медведєв слабенький i не популярний, Зюганов i Жириновський занадто старi. Iнших лiдерiв не видно. Та ще, по-четверте, i слiди олiгархiв Росiї та Зеленського є пiдтримка.
  Так зрозумiло, що це кандидат у президенти Росiї дуже серйозний. Вiн i сила є i харизма, i неабиякий ораторський дар. А ще й пiдтримка захiдних i росiйських ЗМI. Плюс ще популярнiсть нового в Росiйськiй полiтицi, за старих i набридлих лiдерiв.
  Коротше кажучи, вiдмовити незручно, i прийняти пропозицiю страшно. Путiна вистачив другий iнсульт. Виконуючим президента Росiї став Медведєв.
  Звiсно, далеко не факт, що Зеленський обов'язково переможе. А приєднати до себе Україну дуже хочеться. Медведєв має бажання Путiна перевершити! Тiльки ось чи варто йти на такий ризик, як вибори iз Зеленським?
  Проте, народ Росiї пiдтримав iдею об'єднання з Україною. Сотнi тисяч людей вийшли на вулицi - вимагаючи єдностi братiв-слов'ян. У Москвi вiдбулися зiткнення демонстрантiв iз полiцiєю. Багато людей було поранено. Почала пiднiматися хвиля протесту.
  У комунiстiв Зюганов остаточно дiйшов, або точнiше сказати, догнив, i молодше керiвництво стало виводити народ на вулицi. Вимагаючи змiни режиму.
  Пiдтягнулися i нацiоналiсти, у яких свої сильнi та амбiтнi лiдери з'явилися. Майдан ставав дедалi бiльш модним. У полiцейських летiло камiння та пляшки iз запалювальною сумiшшю. Невдоволення народу, що довго накопичувалося, стало виявлятися все сильнiше i сильнiше.
  Медведєв провiв раду безпеки.
  Бiльшiсть членiв виступила за об'єднання - мотивуючи це тим, що не такий страшний чорт як його малюють. А адмiнiстративний ресурс та пропаганда це величезна сила! I що людям можна капiтально промити мозок, i вони взагалi голосуватимуть за партiю влади.
  Росiйськi мiльярдери також заприсяглися у вiрностi Медведєву, який був передбачуваним, давно перебував при владi i бiльш-менш влаштовував.
  Мiльярдер Дерiбаско логiчно зауважив:
  - Треба вести передвиборну кампанiю у стилi: Медведєв - це Путiн сьогоднi, i жоднi Зеленськi нам не є небезпечними!
  Роман Абрамович авторитетно зауважив:
  - Ми Єльцина з електоральної ями в чотири вiдсотки рейтингу витягли, а вже вас поготiв витягнемо! Нашi грошi та ЗМI порука!
  Прохоров пiдтвердив:
  - Ми не хочемо таких високих податкiв на багатих як на Українi, i стоятимемо все за вас!
  Дмитро Медведєв стукнув кулаком по столу i оголосив:
  - Тодi пропозицiю щодо iнтеграцiї та об'єднання приймаємо!
  Мiж Україною та Росiєю було пiдписано угоду про об'єднання. Вiдразу ж баланс сил змiнився. Протягом трьох мiсяцiв мають вiдбутися президентськi вибори.
  Для реєстрацiї в президенти достатньо або зiбрати сто тисяч пiдписiв, або внести дев'яносто тисяч доларiв застави, яка повернеться лише у разi виходу до другого туру. Такi вже вийшли кумеднi правила. Частково взятi iз росiйського, а частково з українського законодавства.
  Природно, кандидатiв у президенти буде багато, команда Медведєва видно визнала, що так їм буде ще вигiднiше! Мовляв, мобiльнiсть електорату влади й надасть перевагу у першому турi. А у другому все пiдтримають Медведєва. Принаймнi виконувач обов'язкiв президента на це розраховував. I почалося...
  Анастасiя Орлова ця босонога Клеопатра заявила, що буде Зеленський проти цiлої сотнi. I що вiн Ланцелот проти дракона Путiна та Медведєва.
  Розгорнулися запеклi випади у пресi. Однi були за Зеленського iншi Медведєва.
  Розпочався перiод реєстрацiї кандидатiв. У Росiї було неспокiйно. На Кавказi з'явився син Джохара Дудаєва, котрий оголосив джихад. I одержав широку пiдтримку в iсламських регiонах. Багато експертiв пiдозрювали тут вуха ЦРУ. Тим бiльше, президентство Трампа на вильотi, i треба хоч якiсь здобути перемоги. А Зеленський на росiйському престолi - велика перемога! Хоча є скептики, якi стверджують, що Зеленський може зробити Росiю великою країною, куди сильнiшою, особливо економiчно, нiж вона була за Путiна.
  Тож думка роздiлилася i на Заходi. Єдина Українсько-росiйська держава це очевидно потужне об'єднання i зовсiм не жарт. Такий реально мiг вийти монстр. Природно, i росiйськi силовики пiдтримали об'єднання. Тим часом Анастасiя крута баба. Вона разом iз батальйоном дiвчат, причому всi красунi, були босонiж i в бiкiнi, перекинула i розбила росiйський спецназ. Коли тi пилися скинути надто затяту шанувальницю Зеленського.
  Ось показали дiвки, що босонiж i в бiкiнi вони казково воюють! I спецгрупа "Вимпел" виявилася розбита гарячими бабами. Внаслiдок чого, i було ухвалено рiшення не лiзти, бiльше в Новоросiю глеє прийшло до влади проукраїнське керiвництво.
  Анастасiя ж агiтувала за Зеленкого. Дiвчина в бою вмiла метати босими ногами i гострi, тоненькi диски, бумеранги, гранати. Войовницi у бiкiнi стали легендою. Цiлий полк дiвчат, кожна з них вартує цiлої дивiзiї. Це погодьтеся велика сила!
  Анастасiя мчала снiгом, її червонi, босi п'ятки так i миготiли. Дiвчина спiвала:
  У просторах космосу, повiрте, є мрiя,
  Вона як сонця промiнчик у пiднебессi.
  В очах Сварога мир та чистота,
  Вiн заради нас, як Iсус воскресне!
  
  Народимо ми променисту долю,
  Вона як сонце засяє у травнi.
  Але скiльки можна нежить не зрозумiю,
  Наскiльки з нами зла рок грає!
  
  Батькiвщину захисти,
  Нехай зiркою небесною засяє...
  Ми бережемо простiр рiдної Землi,
  Нехай планета стане вiчним раєм!
  
  Але що може грiзний комунiзм,
  Вiн зробить прапор батькiвщини всесильним.
  I згине в пекло лютий фашизм,
  Ворога пронизаємо ударом дуже сильним!
  
  Ви дайте нашiй Батькiвщинi серця,
  Щоб палали дуже яскравим жаром.
  Пройдемо свою битву до кiнця,
  А фюрера зметемо одним ударом!
  
  Товариш Сталiн замiнив батька,
  Ми дiти найрiзноманiтнiших поколiнь.
  У геєну згине в сказi орда,
  А шлях до Едема вкаже генiй Ленiн!
  
  У Росiї кожен хлопчик велетень,
  А дiвчатка привченi боротися.
  Господь Всевишнiй Рiд у нас Один,
  Ми росiяни завжди вмiли битися!
  
  Досягнемо, скоро вiрю, ми всього,
  Того що у всесвiтi нема вище...
  Пiдняла комсомолка, знай весло,
  I саданула фюреру по даху!
  
  Немає бiльше комунiзму, знай iдей,
  Вони прекраснi та подарують щастя!
  А фюрер це просто лиходiй,
  Дуже пiдступної, дуже чорної мастi!
  
  Я дiвчина - велич бiйця,
  Боса мчала смiливо по морозу.
  Моя iз злата товста коса,
  Зробила стрiмку троянду!
  
  Виникнути може мiльярд iдей,
  Вiтчизну в комунiзмi як зробити...
  Ти якщо фриця бачиш, мiцно бий,
  Щоб не сидiв Адольф кривавий у тронi!
  
  Дiстаньте по фашистам кулаком,
  А краще руште ви за ними кувалдою.
  Прокотимося Волгою з вiтерцем,
  Тиснути козлiв нам просто не шкода!
  
  За Батькiвщину пiднiмемо ми солдатiв,
  Дiвчата спрямовуються в атаку.
  Нацiлила красуня автомат,
  Вже буде боляче Гiтлеру розплата!
  
  Нiхто не зможе росiйських здолати,
  Хоч вовк фашизму, то чорта материй.
  Але все-таки сильнiший його ведмiдь,
  Який порядок будує новий!
  
  За Батькiвщину, за Сталiна бiгом,
  Мчать комсомолки кроком босим.
  Фашистiв полоснули окропом,
  Бо крутiше за всiх великороси!
  
  Увiйдуть дiвчата гордi до Берлiна,
  Залишать вiдбитки нiжок босих.
  Над ними златокрилий херувим,
  I срiбляться, наче перли оси!
  Дiвча то спiває, а як вона бореться! Адже саме вона iз чотирма напарницями свого часу врятувала ополченцiв вiд повного розгрому пiд Iолайськом.
  Тодi п'ять дiвчат у бiкiнi та босоногi вступили з цiлою армiєю.
  Та це було ще видовище.
  Анастасiя дала дуже з автомата, зрiзаючи шеренгу противником, а потiм як кине босими пальцями нiг одразу кiлька тоненьких дискiв. Тi голови зрiзають.
  А Анастасiя як заспiває:
  - За Русь святу!
  Наташа теж пальнула, рубала ворогiв, i як пискне, кидаючи гранату босою нiжкою, збиваючи танк:
  - За Сварога!
  А потiм дає черга i златоволоса Зоя. I теж босою нiжкою жбурляє подарунок смертi, i кричить:
  - За майбутнє Рiдновiр!
  А за ними i Аврора як пiддасть. I голою п'ятою випустить подарунок смертi, прокричавши:
  - За великi межi!
  I далi Свiтлана всадить. Дасть чергу, а потiм з автомата, i босими пальчиками нiжок надiшле руйнування...
  I прокриче голонога красуня:
  - За повернення Романових!
  Так Анастасiя була прихильницею вiдновлення царської iмперiї. Справдi, у Росiї так i при владi фактично цар. То чому не оформити легiтимну монархiю. Тим бiльше у жилах Романових тече кров багатьох поколiнь королiв Європи. Такий у них родовiд? А який рiд у Путiна, i особливо Лукашенка? Хто вони такi, щоб бути царями? А ось Романовi помазаники Божi!
  Анастасiя зi своїми подругами в бiкiнi творила багато чудес. Билася нiби дияволиця. Але потiм посварилася з Путiним i стала на бiк Зеленського. Взагалi Анастасiя бачила, що Україну кривдять i володiючи пiдвищеним почуттям справедливостi - стала на бiк слабкого!
  Анастасiя зi своєю п'ятiркою вiдбила штурм Новоазовська, коли її намагалися заарештувати як заколотницю. Цiла колона урядових сил, виявилася вiдрiзана та роззброєна.
  Пiсля чого бранцi падали ниць, i цiлували Анастасiї та iншим дiвчина босi, курнi нiжки.
  Дiвчина фiлософськи сказала полоненим бiйцям Новоросiї:
  - Я вас не хочу вбивати! Ви мої брати! А я стану вашою королевою!
  Загалом Анастасiю Новоросiя прийняла без особливих втрат i тяжких втрат. Щоправда, блондинка-термiнатор вiдрiзала голову губернатору Донецької Республiки i перебила його охорону, що складається в основному з кавказцiв.
  Анастасiя давно вже була легендою. У Криму вона творила такi дива, що здобула зiрку героя Росiйської Федерацiї. Без неї з напарницями у бiкiнi так гладко не вийшло. Але потiм Анастасiю взяли та позбавили всiх росiйських нагород. У тому числi й за вбивство росiйських спецназiвцiв у бою, коли намагалися усунути. Навiть було порушено кримiнальну справу.
  Але розпочинати велику вiйну з фактично незалежною Новоросiєю не наважилися. Тим бiльше, Путiн захворiв, а без нього нiхто не хотiв брати на себе вiдповiдальнiсть.
  Особливо Медведєв, який взагалi за нутром та духом зовсiм не лiдер. Але саме цим Медведей i влаштовував росiйських олiгархiв та путiнське оточення - їм легко можна манiпулювати.
  Як би там не було, але проти Зеленського пiднялася величезна пропагандистська машина. Звинувачувати стали у всьому. I нiби наркоман, i злодюга, i через офшори виводив мiльярди, i що взагалi нетрадицiйної орiєнтацiї.
  Пiшла писати губернiї. I зрозумiло свiдки знайшлися, i запевнення рiзного роду. У тому числi звинувачення у гомосексуалiзмi. Ще тiльки реєстрацiя кандидатiв почалася, а бруд уже полився.
  Кiлькiсть бажаючих взяти участь у виборах як українцiв i так особливо росiян виявилася колосальною. Полiзли i комунiсти та нацiоналiсти. Несподiвано навiть старий i хворий Зюганов поткнувся на вибори. Хоча вже залишив посаду голови КПРФ. Пiшов на вибори i Афонiн, i Удальцов, Грудiнiн. I взагалi ще купа лiвих кандидатiв маловiдомих, але хортiв. I стiльки охочих у президенти полiзло! А що дев'яносто тисяч доларiв? Хiба це така вже велика сума за мiрками Росiї?
  Немов танки охочi лiзли. I бiзнесмени, i артисти, i дiячi естради, письменники. Та письменники також активнi. Собi рекламу зробити. А дев'яносто тисяч доларiв не так уже й багато. Тож у ЦВК посипалися сотнi заявок.
  Та й вибори! Та й шоу виявилося! Навiть Алла Пугачов у президенти сунулась. А чому нi? Забувати стала Алку, там може й нагадати про себе! Зi старих Юрiй Лужков полiз у президенти. Теж мабуть нагадати про себе захотiлося.
  Зрозумiло, без Володимира Вольфовича таке шоу не могло обiйтися. Але цього разу у виборах взяв участь i його син Iгор Лебедєв, i права рука Дегтярьова. Теж пiшли трьома колонами на вибори.
  Рушили також i нацiоналiсти. Звичайно ж, i легендарний, що вiдсидiв у в'язницi Демушкiн, i що цiкаво "Павук", лiдер "Корозiї металу", i голова рок-групи "Коловрат" пiшов у президенти та багато iнших.
  Ну, звичайно, i спiваки естради рушили в похiд. Тут Фiлiп Кiркоров та Микола Басков. Їм теж втрачати за великим рахунком нiчого. Така бойова гвардiя розгорнулася.
  I Тiмотi i Вiтас, i взагалi дуже багато хто рушив у похiд.
  Звiсно, не випадково! План Медведєва був у висуваннi величезної кiлькостi кандидатiв, якi мали б у другому турi передати голоси йому. План загалом цiкавий. Рейтинг у Медведєва спочатку нижчий, нiж у Зеленського. I перемогти без хитрощiв неможливо!
  Але ж i Єльцин мав рейтинг нульовий, а змiг виграти у Зюганова. Щоправда, останнiй вiв вибори, мов iнвалiд: навмисне програючи!
  А в даному випадку, протистоїть Медведєву непересiчна та дуже талановита особистiсть.
  Тож тут багато чого в хiд пускається. На шоу Соловйова Зеленського постiйно поливали брудом. Щоправда, потiм Соловйову одну дiвчину пальчиками босих нiжок морозиво в морду запустила. I вибила око. Пiсля чого стало ясно, що Зеленського обливати брудом не безпечно! Мовляв цей хлопець український орел!
  Взагалi у суспiльствi був єдностi. Багато, дуже багато пiдтримували Зеленського. Мовляв, справдi молода кров i змогла без високих цiн на нафту та газ пiдняти Україну! А що Медведєв? Країна буквально захлинає вiд доларiв на нафту та газ, а економiка у повнiй стагнацiї. Немає зростання, лише безробiття збiльшується.
  Медведєв загалом має найбiльший антирейтинг серед усiх полiтикiв. Хоча саме цим вiн i є вигiдним олiгархам. Бiльше вiд них залежить, сильнiше керуємо. Уряд Росiї став спiшно пiдвищувати всiм зарплати та пенсiї. Причому в рази...
  Мало того Медведєв навiть запропонував знизити пенсiйний вiк на два роки. Мовляв, усе на благо народу. I були внесенi поправки, що пiдвищують пенсiї та зараховують до стажу роботу вже пiсля вiдставки.
  Не забув Медведєв та чиновникiв. Щоб за нього вони стояли та голосували. Зокрема, були скасованi публiчнi декларацiї доходiв, i дозволено отримувати подарунки до тисячi доларiв. Що, звичайно, чиновником сподобалося. Так i дозвiл мати нерухомiсть за кордоном, а також рахунки.
  Для того, щоб привернути на свiй бiк курцiв, був значно пом'якшений антитютюновий закон. Дозволено продаж спиртного в нiчний час, i навiть гральний бiзнес було легалiзовано. Останнє вiтали олiгархи, справдi, навiщо такi доходи втрачати та виводити у пiдпiлля.
  Передача "Ляльки" повернулася. Стали бiльше показувати на телебаченнi еротики.
  Медведєв також оголосив амнiстiю i навiть наказав виплатити ув'язненим пiдйомнi грошi. I це теж чималий вiдсоток голосiв. I самi зеки та їхнi сiм'ї.
  Взагалi Медведєв висунув гасло: бiльше свободи! Насправдi Росiя втомилася вiд деспотiї Путiна. Коли навiть голої баби в телевiзорi не побачиш!
  I, звичайно, була спроба показати: жити стало вiльнiше, жити стало веселiше!
  Медведєв також знизив цiни на алкоголь i дозволив рекламу пива на телебаченнi. Справдi, чого перегинати цiпок.
  Але на Кавказi розгорялася вiйна. Пiсля вiдходу Путiна горяни стали вимагати ще бiльше привiлеїв та прав. I їхнi амбiцiї лише зросли. Та ще й Туреччина стала активнiше тиснути на Кавказi, у них виросли амбiцiї, тим бiльше у Сирiї Ердоган отримав на його погляд замало. Ситуацiю посилило i падiння цiн на нафту i, отже, на газ. Саме Венесуела пiсля повалення режиму Мадуро збiльшили видобуток. США та Iран нарештi примирилися, а в Лiвiї встановилася єдина влада.
  Падiння цiн на нафту обвалило росiйський рубль, пiдхльоснуло iнфляцiю i знецiнило пiдвищення зарплат i пенсiй.
  Та й дедалi бiльша активнiсть бойовикiв на Кавказi грала проти Медведєва.
  Говорили, що вiн нездатний зберегти спадщину Путiна. I що взагалi, як часто буває: суперзiрка призначила собi слабкого наступника.
  I навiть арабськi країни i навiть Iран пiдiгрiвали сепаратизм на Кавказi. Серед силовикiв намiтилися розбiжностi. Однi хотiли таки бачити президентом давнього напарника Путiна - Медведєва! А iншi збиралися засунути значно популярнiшого Сергiя Шойгу.
  Але останнього не пiдтримували олiгархи та промисловцi. Вважали надто вже лiвим, та й диктатура однiєї особи мiльярдерам набридла. Хотiлося всiм лiберала на престолi та замирення iз Заходом. Медведєв, дочекавшись, коли закiнчиться перiод реєстрацiї кандидатiв у президенти, взяв та звiльнив Шойгу. Що викликало заворушення в армiї.
  . РОЗДIЛ Љ 2.
  Тодi Медведєв присвоїв Шойгу давно обiцяне звання маршала i дав йому посаду почесного вiце-прем'єра. Теж популiстський хiд. Але в будь-якому разi передвиборчi розклади були не на користь виконувача обов'язкiв президента.
  Зеленський молодший, успiшнiший, красномовнiший набирав окуляри. I навiть коли було зареєстровано, понад двiстi кандидатiв у президенти зберiгало безумовне лiдерство. А ось Медведєву доводилося боротися за друге мiсце. Несподiвано конкурентом на вихiд у другий тур стала Алла Пугачова. Примадонна, що постарiла i давно вже не виступала, не дуже й рветься з пiаром, раптово пiдскочила в рейтингу.
  Можливо, це була реакцiя на набридлих полiтиканiв. Жириновський та Зюганов навпаки рiзко знизилися у рейтингах. Набридли народу обидва цi полiтики страшно. Тим бiльше з'явилися на їхньому електоральному полi молодшi та оригiнальнiшi лiдери.
  Помiтно додав Демушкiн, який одержав iмiдж мученика у в'язницi. Сурайкiн все ще не мiг набрати рейтинг, але iнший член його партiї Сергiй Ковальов - найкращий росiйський боксер-професiонал також став набирати очки.
  Загалом Сергiй Ковальов виявився цiкавим хлопцем. Балотувався на посаду мера Москви та став несподiвано для всiх другим. Вступив до партiї комунiстiв Росiї. I теж почав додавати рейтингу.
  Слiд зазначити, що Сергiй Ковальов дуже великий боксер - найкращий серед росiйських, навiть перевершив Костою Цзю.
  Сергiй Ковальов таким чином термiнатор i небезпечно наблизився до Медведєва.
  Щоправда, бiльшiсть росiйських служб за опитуваннями рейтинг i. о. президента завищували. Але розкручування йшло капiтальне. Проте Медведєву не надто щастило. Пiсля Путiна, якось фортуна стала скуповiша. Цiни на нафту продовжували падати, падав i курс рубля, зростали швидко цiни. Кавказ все активнiше палав. I навiть кадировцi стали воювати на боцi бойовикiв. Така виникла ситуацiя. А тут ще й талiби вдарили росiйськими вiйськами на кордонi з Таджикистаном.
  I як з'ясувалося, росiйськi вiйська не готовi. Медведєв знову пiдставився. Плюс ще розкрився скандал iз розкраданнями у мiнiстерствi оборони, та у мiнфiнi. Впала тiнь на давнiх друзiв Медведєва. Виникли також сумнiви - хто забрав iз Росiї сотнi мiльярдом доларiв. Теж пiдозри. I ЗМI обнаглели...
  Зеленський же вiв передвиборчу кампанiю спокiйно, професiйно як шоу. Жириновський, як завжди, працював бiльше на владу, нiж на себе. Зюганова ж освистали та закидали тухлими яйцями. Потiм знову iнциденти.
  Зрозумiло, у виборах брала участь Ксенiя Собчак, i вона не могла не викинути коник. Взяла i Жириновському в обличчя запустила тортиком. I привернула до себе увагу. Теж цiлком епiчно вiдбувалося.
  Олександр Повєткiн теж у виборах брав участь. Росiйський боксер, пiсля поразки вiд Джошуа, довго не мiг повернутися, потiм провiв пару боїв iз прохiдними суперниками i зламався на бiльш серйозному. Завершивши кар'єру, подався у полiтику, став створювати нацiоналiстичну партiю.
  Поки що без особливого успiху.
  Повєткiн, втiм, пiд час теледебатiв ударив опонента кулаком по обличчю. Вiдзначився i це трохи пiдняло йому рейтинг.
  Загалом вибори проходили iстерично.
  Проводили теледебати: давали тридцять секунд на вiдповiдь, i виходило лайка. Тусовки, бiйки, скандали. Цiлий балаган.
  Медведєва пiарили безбожно, але рейтинг практично не зростав. Досi пiд сумнiвом вихiд у другий тур.
  Зеленський же йшов iз великим вiдривом. I не дивно! Зумiв Володимир за п'ять рокiв покiнчити з безробiттям i вiдновити всi заводи та фабрики, i новi збудувати.
  Одним iз досягнень Зеленського став i розвиток сiльського господарства та альтернативних джерел енергiї.
  В Українi, зокрема, з'явилися електростанцiї, що працюють i заряджаються вiд перепаду атмосферного тиску. А також геотермiчнi електростанцiї. I багато iншого. У тому числi використовує енергiю iоносфери. Так вийшло, що наука пiшла проти нафти та газу.
  Справжньою сенсацiєю стала поява в Українi комбiнату, що виробляє синтетичну їжу та постачає її до Китаю. А Росiя зменшила експорт продовольства.
  Серед українцiв також були висуванцi. Зокрема, Володимир Кличко. Уславлений боксер зробив складну кар'єру. Повернувся на ринг: перемiгши Чарра та Тайсона Ф'юрi. Але третiй бiй-реванш проти Джошуа, таки знову програв, зате заробив величезнi грошi. I заявив про остаточний вихiд з боксу.
  Але потiм знову повернувся. Провiв бiй у Києвi з Ґассiєвим i перемiг. Пiсля цього провiв ще один бiй i завоював титул регулярного чемпiона свiту - побивши нарештi i рекорд Формана i рекорд Джо Луїса. Пiсля чого заявив про висування у президенти об'єднаної Росiї та України. I треба сказати Володимир Кличко серед українцiв поступається лише самому Зеленському. I незважаючи на солiдний бокс вiк, Володимир Кличко провiв уже пiд час передвиборчої кампанiї обов'язковий захист проти боксера, який був його на двадцять рокiв молодший. I знову перемiг нокаутом.
  Пiсля чого рейтинг Володимира Кличка пiдскочив i вiн наблизився до Медведєва, отримавши шанси на другий тур.
  Взагалi, цi вибори мали одного безперечного лiдера: Зеленського, а друге мiсце йшла дуже щiльна боротьба. Алла Пугачова, яка на короткий час обiйшла у боротьбi за друге мiсце Медведєва стала вiдставити. У принципi, вона нiчим яскравим i не засвiтилася. I Володимир Кличко вийшов на друге мiсце. Але його електорат не надто стiйкий. Сергiй Ковальов, який зумiв пiсля трьох поразок вирушити та зiбрати всi чотири пояси у напiвважкiй вазi - теж провiв бiй на ринг, i знову завоював чемпiонський титул.
  I його рейтинг знову пiдскочив. Теж мiг вийти у другий тур. Iншi українськi боксери: Усiк та Ломаченко - пiдтримали Зеленського та президенти не полiзли. Хоча обидва ще й кар'єру не завершили. А що їм завершувати? Вусiк за очками виграв у Джошуа, i абсолютний чемпiон свiту суперважко. Ломаченко кочує з однiєї вагової категорiї до iншої, i йому такi великi гонорари платять, що й завершувати кар'єру небажання.
  У США також передвиборна кампанiя. Дональд пiсля двох термiнiв йде, та й не дуже вiн i здоровий, щоб лiзти на третiй. У президенти йдуть молодi хлопцi та дiвчата. Вiд демократiв дуже гарна жiнка-губернатор рокiв тридцяти дев'яти - мабуть наймолодша ледi з кандидатiв у президенти. Вiд республiканцiв теж iз молодих генералiв-героїв вiйни проти Iрану.
  Змiнювалося поколiння полiтикiв у США.
  У Росiї Путiн може i мiг би перемогти Зеленського, але згорiв на роботi. Перенапруження далося взнаки! А що вiн хотiв - переоцiнив сили, не довiряв оточенню. А може, ще й притруїли. Пiсля вiдходу Назарбаєва пiшла у СНД iнша хвиля - демократизацiї. Казахстан став парламентською республiкою. У Бiлорусiї якось пiдозрiло зник Лукашенко. I також президент став номiнальною фiгурою.
  Пiшла iнша хвиля. Ось уже й у Туреччинi парламент пiднявся проти Ердогана. Маятник захитався в iнший бiк.
  Зеленський щоправда змiнив конституцiю на користь бiльше автократiї, але на Заходi його сприймають як свою людину! Та й референдуми постiйно вiдбуваються. I свобода слова реальна.
  У всякому разi, поки що немає особливих проблем Зеленському у другому турi перемогти. Швидше за все, саме Медведєв i вийде до другого туру - адмiнiстративний ресурс може побити низьку популярнiсть, i не дуже вдале правлiння. Багато хто вiдзначав i схожiсть iз виборами в Українi - багато кандидатiв у президенти, лiдерство Зеленського, низький рейтинг влади та високий антирейтинг.
  Чи змiг би Зеленський перемогти Путiна це ще питання, але Медведєв на роль лiдера нацiї не тягнув явно. I демократiя тут грала проти влади.
  Медведєв особливо не мiг налаштуватися на боротьбу. Не той характер. Чи не справжнiй боєць!
  А ось проблема всiх автократiй - наступники не дуже хорошi! Зазвичай диктатор по собi ставив слабака - щоб не скинув! Як, наприклад, наступника Назарбаєва у владi обмежили. А вiн i не заперечує - м'якотiлий!
  А Володимир Зеленський у будь-якому разi прийшов до влади вiд опозицiї, i слабаком не є.
  Треба сказати, що Путiна вважали м'якотiлим i слабким, тому й поставили президентом, пiсля крикливого Єльцина. Але як з'ясувалося, у тихому болотi водяться чорти!
  А тут виявилося, що не таке болото й тихе. Але Медведєв, схоже, не вовк у овечiй шкурi, а справдi натуральна вiвця. I зiбрати сили не може.
  Жириновський образив Зеленського матом та був оштрафований. Декiлька десяткiв кандидатiв у президенти знялися на користь Медведєва, але це майже нiчого не дало. З вiдомих хтось знявся, був боксер Денис Лебедєв. Вiн справдi чисто технiчно висувався. А також були бiзнесмени, дрiбнi дiячi культури. З письменникiв знявся на користь Медведєва лише Сергiй Лук'яненко. Iншi хотiли попiаритися. Та й кожен вiрив у удачу.
  Медведєв пiдрiс дуже незначно. Але була надiя, що армiя, в'язниця та полiцiя проголосують, як накажуть. Плюс ще й пiдкуп виборцiв. I очевидно дострокове голосування. Тут теж є всi шанси на успiх.
  Та саме це й пiдштовхнуло до пiдвищеної активностi влади. Даєш дострокове голосування. А там очевидно фальсифiкацiї. I бажання голосувати серцем.
  На вiдмiну вiд виборiв 1996 року, накрутити рейтинг Медведєву не вдавалося. Єльцину теж треба сказати щастило. Зокрема, випадково загинув Джохар Дудаєв. Яка муха його вкусила, не вжити звичайних запобiжних заходiв пiд час дзвiнка. Адже якби це сталося ранiше, удару б не встигли б зробити. А трохи згодом, накрили б лише антену, а сам Джохар був би на безпечнiй вiдстанi. Ось таке везiння на вiйнi та для пропаганди.
  А тут уже Дудаєва не прикiнчиш. I немає Радуєва, який так безглуздо попався, напередоднi виборiв президента Росiї. А Дудаєв-молодший гинути пiд час виборiв не хоче. I взагалi мабуть трiумвiрат наступникiв: Єльцин, Путiн, Медведєв - переривається.
  Спроби пiдкупу виборцiв проникли i викликали додатковий скандал. Патрiарх не став нiкого пiдтримувати, розсудивши: Боговi Боговому, а кесаревi кесаревi. Взагалi за Єльцина якось простiше вийшло. I Православна церква чомусь стала на бiк Єльцина, який здавався вже зовсiм безнадiйним. I промисловi кола.
  А тут уже олiгархи росiйськi почали загравати iз Зеленським. Видно не вдається Медведєва пiдняти.
  I у ЗМI почали змiнюватися настрої. Дедалi бiльше Зеленського хвалили. Ось уже й Жириновський почала говорити, що його тезка насправдi людина-алмаз.
  Медведєв знову пiдняв у цiлi двiчi зарплати та пенсiї. Але остаточно обвалив рубль. I зазнала iнфляцiя. Пiдскочили й тарифи.
  Навiть довелося, просить позику у МВФ. А нафта i газ дешевшають i дешевшають.
  Iран, Венесуела, Лiвiя, Саудiвська Аравiя дедалi збiльшують експорт. А ще й у США новий спосiб видобутку сланцiв запровадили. Рiзко впала собiвартiсть.
  А тут ще й у Китаї спад економiки та хвилювання. Ну, зрозумiло - набридло панування компартiї. I китайцi хочуть свободи та багатопартiйностi!
  Трохи змiнилося влада в Iндiї. Там була спроба перевороту та встановлення диктатури.
  Рiзко зросло протистояння на Кавказi. У Сибiру теж почалися хвилювання. Зокрема, посилилися сепаратисти.
  У Британiї на виборах перемогла партiя: "Вiдродження", щоправда, у коалiцiї iз лейбористами. Королева Єлизавета ще жива, але пообiцяла, що на своє столiття пiде, пiсля чого пройде референдум, який скасовує монархiю. I засновник президента Британiї.
  У Францiї ж неспокiйно. Замiсть Макрона перемогла Мерi Лiпен i була спроба встановити диктатуру. Але французи самi не знають чого хочуть, влаштували новий майдан. Та небувалий за масштабами. I Мерi була змушена вiдмовитися вiд радикальних планiв вислання арабiв та iнших. Потiм ще крутiше, верховний суд анулював вибори президента, i Мерi заарештували.
  Оголосили у Францiї достроковi вибори. Тобто, як завжди скрiзь бардак.
  У Бiлорусiї нахлибавшись самодурства Лукашенка, провели референдум i взагалi лiквiдували посаду президента. Республiка стала парламентською, а новий прем'єр заявив, що можливо i приєднання до Росiї. Але вже пiсля виборiв там президент. У Бiлорусiї Зеленський дуже популярний.
  У Казахстанi загострилися вiдносини мiж президентом та парламентом. Виникла загроза iмпiчменту. Але швидко домовилися, але влада глави держави ще бiльше обмежила.
  Медведєв нервувався дедалi бiльше. Вибори наближалися, а рейтинг у Зеленського у кiлька разiв вищий. Правда в першому турi вiн не перемагає, але в будь-якому разi Медведєв пасує. Є лише розрахунок схитрувати чи вибити.
  Вiдбулася таємна порада. Зiбралися мiльярдери Росiї.
  Медведєв прямо заявив:
  - Ви хочете, щоб чужинець-українець отримав величезну владу президента iмперiї?
  Дерiбаско логiчно зауважив:
  - Хочемо ми чи не хочемо, але з будь-якою владою уживатися треба! Зеленський не комунiст, i... Це не Зюганов, котрий нас за будь-якого розкладу не влаштовував!
  Медведєв сухо заявив:
  - В Українi прибутковий податок значно вищий, нiж у Росiї!
  Роман Абрамович хихикнув, i помiтив:
  - А хто знає i рахує нашi доходи! Крiм того, там нещодавно їх знизили та майже зрiвняли з нашими!
  Прохоров з усмiшкою вiдповiв:
  - Влада змiнюється. Ми залишаємось! Що Ви можете порадити?
  Медведєв прохрипiв у лютi:
  - Я не вiрю, що Єльцин чесно виграв!
  Дерибаско холодно вiдповiв:
  - Якби суперником Єльцина був би не Зюганов, то Борiк справдi мав би мало шансiв. Але люди ще надто добре пам'ятали "принади" комунiстичної влади. А саме: порожнi полицi, картки, талони, вiзитки, довгi черги, зарплата п'ять доларiв на мiсяць. Звичайно, нiхто повернення до цих пекельних часiв не хотiв. Та ще щоб позбутися видовища, i полiтичних шоу, а також фiльмiв iз сексом, та багато iншого. Народ хотiв свободи. I голосували не за Єльцина, а проти Пугала Зюганова. А Зеленським народ не злякаєш. Вiн передачу "Ляльки" на вiдмiну вiд Путiна не закриє i народ на картки не посадить. Саме дев'яносто шостий рiк уже не повторити. Єльцин вкрав п'ять-шiсть вiдсоткiв, але перемiг iз рiзницею у тринадцять! Тож майже чесно!
  А Зеленський iде з таким вiдривом, що ти його не переб'єш!
  Медведєв прорепетував:
  - Кинули мене! Змовилися!
  Роман Абрамов зауважив:
  - Хоч санкцiї з нас усi знiмуть! А ти Ведмiдь... На пенсiю вже заробив!
  Медведєв прошипiв:
  - Горiти вам у пеклi!
  Прохоров логiчно зауважив:
  - Пекла нi! Є тiльки лякало, для збирання грошей!
  Медведєв розгублено запитав:
  - Так? А що Бога нема?
  Прохоров усмiхнувся i вiдповiв:
  -А Якого Бога? По-рiзному його уявляють!
  Роман Абрамович запропонував:
  - Може нову вiру зробити! Хто багатий, того Бог любить! Хто багатший за всiх, того Всевишнiй любить найбiльше!
  Медведєв кивнув:
  - Логiчно! Але що скаже народ?
  Роман Абрамович хихикнув:
  - Народ можна й виховати!
  Медведєв пробулькав:
  - Сподiваюся, ми залишимося друзями!
  Пiсля чого залишив зал.
  У свiтi продовжував вирувати калейдоскоп подiй. Вiталiй Кличко теж повернувся на ринг та провiв бiй на стадiонi у Києвi. Вiн бився з Майклом Тайсоном. Два старi, дуже вiдомi, i популярнi. Ну грошi вони зiбрали великi. Майкл Тайсон, зрозумiло, погодився на бiй, бо був майже жебраком.
  Нехай навiть молодший i головне у кращiй формi Вiталiй Кличко його буквально побив. Володимир Кличко заявив, що хоче все ж таки завоювати звання абсолютного чемпiона свiту i провести бiй з Усiком. Пiсля чого вiн поб'є всi рекорди, ставши вiковим абсолютним чемпiоном свiту... I може заспокоїтися. А що йому ще бити? Джо Луїса вже побив, i Формана побив, i чотири рази завойовував титул чемпiона свiту у супертяжах.
  Вiталiй Кличко заробив великi грошi на бою, поповнив скарбницю та славу та провiв порiвняно легкий бiй.
  Зеленський нагородив Вiталiя Кличка золотим орденом Iллi Муромця. I цим здобув додатковi симпатiї.
  У свiтi полiтики взагалi боксери набули популярностi. Флойд Мавейзер став кандидатом у президенти США. Формально незалежним. I iз пристойним рейтингом. А що й мiльярдер, i боксер небитий, i чорношкiрий. Чим не претендент?
  Флойд Мавейзер пiдтримав на виборах президента Зеленського та пообiцяв дружбу.
  Мало Флойд захотiв бою-реваншу з Пакiо, i на це збирали великi грошi.
  Медведєв явно втрачав ґрунт пiд ногами. Щоб трохи створити епатаж, вiн призначив Анатолiя Кашпiровського мiнiстром охорони здоров'я в ранзi вiце-прем'єра. Що, звичайно, сильний хiд, але недостатнiй. До речi, Анатолiй Кашпiровський став найстарiшим мiнiстром та вiце-прем'єром за всю iсторiю Росiї. Так, рекордсмен! Дмитро Медведєв також нагородив англiйську королеву орденом "Андрiя Первозванного", навiть вручив зiрку героя Шойгу. I позбавив Горбачова його найвищого ордена. Що, загалом, не таке вже й красиве.
  I ще взяв та вiдновив у званнi маршала Берiю. Може, щоб залучити
  на свiй бiк сталiнiстiв. А Бориса Нємцова посмертно нагороди орденом за заслуги перед Батькiвщиною першого ступеня. Далi, перейменував Волгоград своїм указом Сталiнград. Теж загравання зi сталiнiстами. Але й iз лiбералами теж. Новодворський привласнив посмертне звання героя Росiї та... Сталiну!
  Посмертно Медведєв також вручив орден "Андрiя Первозванного" Юрiю Гагарiну. I поновив орден "Перемога" Леонiду Iллю Брежнєву. Несподiвано Медведєв вручив золоту зiрку героя Росiї та Гаррi Каспарову.
  Теж загравання iз лiбералами. I з комунiстами. I вашим та нашим.
  Медведєв також вручив орден "Андрiя Первозванного" та римському папi Франциску Першому.
  Теж дуже щедрi дари великого правителя! Крiм того, Медведєв несподiвано знову знизив пенсiйний вiк, причому i чоловiкам i жiнкам до п'ятдесяти п'яти рокiв. Що виявилося сенсацiєю. I знову збiльшив пенсiю.
  Що тiльки не робиш напередоднi виборiв.
  Крiм того, виконувач обов'язкiв президента привласнив Володимиру Жириновському звання генерал-лейтенанта. Мовляв, за вiрну службу отримай iз панського плеча. А його син Iгор Лебедєв несподiвано був призначений мiнiстром закордонних справ замiсть старого i нелюбого на Заходi Лаврова.
  Медведєв також запропонував Дьомушкiну посаду голови мiнiстерства внутрiшнiх справ, але авторитетний нацiоналiст вiдмовився. З нових призначень сенсацiєю стало призначення Ксенiї Собчак мiнiстром культури. Та, бачачи, що її рейтинг зовсiм невеликий погодилася. Але вимагала i посаду вiце-прем'єра. Медведєв на це погодився.
  Явлiнський також брав участь у виборах, але зовсiм захворiв i знявся за станом здоров'я.
  Виконувач обов'язкiв президента та його нагородив зiркою героя Росiї.
  Михайло Касьянов отримав орден за заслуги перед вiтчизною першого ступеня та посаду почесного радника з економiки. За що знявся на користь Медведєва. Але це дуже малi частки вiдсотка.
  Сергiю Ковальову пропонували мiнiстра спорту, але йому здалося замало.
  Виникла колiзiя з головою конституцiйного суду. Зорькiн нарештi пiшов. Але кому дати таку посаду? Бажано жiнцi! I запропонували Аллi Пугачовiй.
  Але вiдома спiвачка вiдмовилася, пославшись, що це не за нею. Медведєв таки вручив i їй зiрку героя Росiї. Хоча Алла на його користь вiдмовилася знiматися.
  Але хто буде головою конституцiйного суду? Посада зависла. Шойгу теж вiдмовився - не його профiль!
  Несподiвано погодився Дiма Бiлан. Хоча звичайно ще не факт, що це його профiль! Та й звичайно спiваком бути вигiднiше i куди веселiше, нiж головою конституцiйного суду.
  Медведєв принаймнi швидко за це вчепився i вручив зiрку героя Росiї.
  Втiм, Дiма Бiлан повiдомив, що це лише жарт. Головою конституцiйного суду втiм, на загальне схвалення, призначили Людмилу Путiну. Це був сильний хiд - з огляду на популярнiсть Путiна в Росiї, але вже трохи запiзнiлий, i врятувати Медведєва це не могло.
  Хоча зусилля й робилися титанiчнi. Але цiни зростали, курс рубля падав, талiби в Таджикистанi наступали, переконати не було чим виборця.
  В останнiй момент Геннадiя Зюганова призначили першим вiце-прем'єром, який займається соцiальним блоком. Але це вже мертвому припарку.
  Та й сам Зюганов уже повнiстю втратив свiй електорат.
  Генеральним прокурором напередоднi голосування призначили Дегтярьова. Теж кандидата у президенти вiд ЛДПР.
  Медведєв ворушився та шукав новi шляхи. Одним iз ефектних передвиборчих ходiв стало вручення спецiальної золотої медалi iменi Жукова, всiм ветеранам Великої Вiтчизняної Вiйну. I мiльйона росiйських рублiв на додачу. Але Ветеранiв Великої Вiтчизняної вiйни залишилося дуже мало.
  Медведєв також нагородив орденом "Андрiя Первозванного" та Терешкову. Що поки є можливiсть, чому б i не нагороджувати? От i Анатолiю Карпову можна дати героя Росiї. Адже вiн шахiст великий! I Альохiну, i Ботвиннику, i Талю i Спаському, Тиграну - посмертно вручить нагороди - зовсiм непогано!
  Зiрочки героя Росiї - це класно!
  Приємно дарувати нагороди та роздавати медальки. А якщо ще й орден iменi Путiна заснувати. Цiлий чотири ступенi: четвертий - бронзовий, третiй - срiбний, другий - золотий, перший - золотий з дiамантами!
  Ось який Медведєв винахiдник.
  Втiм, цього також мало. Зеленський також ордена новi засновує. Орден, наприклад, Тараса Шевченка. Або Тараса Бульби! Або Гоголя! А що дрiбнитися. А орден iменi Кожедуба! Це сильний хiд Зеленського для лiвих сил. Взагалi, звичайно, Зеленський не комунiст, i навiть не лiвий. Тож у нього могли бути проблеми. Але у комунiстiв у Росiї не знайшлося лiдера.
  Та й ще, Андрiю Навальному? Якось про нього все забули. Невже у президенти не пiшов? Але Андрiй Навальний давно вже у командi Зеленського працює i вже багато зробив у боротьбi з корупцiєю в Українi.
  Тож нiхто ще не загинув! I йде процес злиття двох братнiх народiв та спiльнi вибори лiдера нацiї.
  Андрiй Навальний теж помиє Зеленському... Той, як завжди, в ударi.
  I енергiйно дiє з несамовитим натиском.
  I при цьому дуже тонко, щоби не вiдлякати вiд себе виборцiв. Не в стилi Трампа.
  А у свiтi настають новi часи - бiльш безпечнi та спокiйнi. У Саудiвськiй Аравiї починаються демократичнi та свiтськi реформи, i взагалi релiгiйний екстремiзм слабшає. Справдi, багато хто може почати в iнтернетi протирiччя Корану та науки i замислитися: заради чого вони це роблять? Якi пiдстави вважати Коран та й Бiблiю словом Божим?
  Коли люди починають замислюватися i ставити питання, то вони вже не такi необачнi. Справдi, чому столiття i виникає? Швидше вiд страху перед смертю! А так мало хто боїться померти, доки не захворiє!
  Медведєв напередоднi виборiв пiдняв виплати за бюлетенями через хворобу та допомогу iнвалiдам. А також було збiльшено випуск танкiв.
  Медведєв, щоб показати себе патрiотом, значно пiдняв планку вiйськових витрат. У серiйне виробництво було запущено танк "Ведмiдь", найважчий iз монстрiв, вагою понад сто тонн та атомним реактором замiсть двигуна.
  Проект "Ведмiдь" розроблявся ще за Путiна, за його особистим наказом. Передбачалося створити танк-монстр для залякування. Машина вийшла дуже важка та дорога, з багатошаровою бронею та двома реактивними бомбометами на озброєннi.
  Особливiстю машини була її швидкiсть понад сто кiлометрiв на годину, при вазi сто п'ятдесят тонн, i колосальний завдяки атомному реактору запас ходу.
  Щоправда пiд час пробiгу трапився черговий прикрий iнцидент - луснула гусениця. I знову враження виявилося зiпсованим. Медведєва буквально висмiяли.
  А тут ще епiзод стався з виконувачем обов'язкiв президента - навмисне не вигадаєш. Коли Медведєв перед лiсорубами, намагався збити дерево, то впало прямо на святковий стiл iз їжею. Тож невдалий тимчасовий глава Росiї знову зганьбився.
  Та не щастило реально Медведєву. Така фортуна примхлива: одного обдаровує, iншого ображає. Чи так поганий, наприклад, був Микола Другий, але його реально образили вищi сили. Так i у Медведєва, загалом, недурну людину все валилося буквально з рук.
  Спроби щось зробити натикалися на опiр i щось уперте.
  Медведєв нiби смикався на сковородi. А ще й iншi проблеми виникли. Виконувач обов'язкiв прем'єра теж засвiтився у скандалi з корупцiєю.
  I тут, звичайно, не обiйшлося без Андрiя Навального. Цей тип завжди влiзе!
  Такий забiйний компромат роздобув на Медведєва та його оточення - скандал виявився приголомшливий. Коротше кажучи, прославився i Навальний i потрапили пiд його нищiвний удар.
  А Медведєву довелося виправдовуватися i обтирати плювки. I чого тiльки на нього не вилилося. Чи не вибори, а просто жах.
  У день голосування Медведєв приїхав пiд охороною. Видно було, що вiн похмурий i невпевнений. Руки тремтять, коли бюлетень брав. Своїм останнiм розпорядженням, виконуючий обов'язки президента, втричi збiльшив латки вiйськовим та полiцейським. I у п'ять разiв пенсiї!
  Анастасiя Орлова втiм, дотепно пiдколола претендента, на роль диктатора:
  - На багнетах колко сидiти! Ось i пiдкладає грошову подушку!
  Пiсля дiвчина-термiнатор взяла i показала дулю, за допомогою босих пальчикiв нiг.
  Анастасiя ж, звичайно, дiвка, що, словом у кишеню не полiзе. Дотепна, сильна, крута, харизматична.
  I в неї стiльки хлопцiв закохалася. Причому Анастасiя дуже темпераментна блондинка i не лягає спати, не обравши на нiч нового чоловiка. Звичайно, вона вибирає покрасивiше, спортивних, накачених чоловiкiв, iнодi навiть зовсiм ще юних. Але обов'язково рiзних. Видно, щоб енергiєю заряджатися. I нiхто цю грiзну воїнку шлюхою не вважає.
  Навпаки, для такої сильної та мускулистої жiнки, це здається дуже круто.
  Анастасiя проголосувала також узяла i бюлетень босими пальцями своїх витончених нiжок, а це цiлий рулон, де важко знайти прiзвище, i поставила собi без зайвих забобонiв. Ну, зрозумiло, за кого!
  Пiсля чого босими пальчиками нiжок показала велику дулю!
  Володимир Зеленський приїхав голосувати велосипедом. Пострибав, покрутився. Як завжди вiн бойовий та темпераментний. Справжнiй Наполеон Бонапарт.
  I звичайно ж проголосував як i очiкувалося жваво.
  Володимир Кличко так i не знявся iз виборiв. I теж проголосував за себе, i погрозив Медведєву кулаком.
  Микола Валуєв в останнiй момент отримав зiрку героя Росiї вiд Медведєва та посаду мiнiстра внутрiшнiх справ. Ледве встиг знятися. Хоча вiдмовився сказати, за кого проголосував.
  Багато хто тут голосував: i Алла Пугачова, i Сурайкiн...
  Жириновський, звiсно, було вiдзначитися. Взяв i прямо на виборчiй дiльницi порвав портрет Володимира Зеленського та пообiцяв, що його, прийшовши до влади, обов'язково розстрiляє.
  Дiма Бiлан пiд час голосування спiвав:
  - Все неможливе, можливо, знаю точно! Бiлан оберуть, вiн витязь непорочний!
  З'явилися й iншi зiрки.
  Гаррi Каспаров повiдомив, що влада змiнюється i Медведєв пiде i з ним остаточно закiнчиться епоха Путiна.
  При цьому колишнiй чемпiон свiту повiдомив, що не проти вiдновити шахову кар'єру. I побити вiковий рекорд Стейницi. I що Росiя скоро отримає гiдного та демократичного лiдера, а епоха царiв остаточно кане в минуле.
  I що Гаррi Каспаров придумав власнi шахи, якi скоро набудуть популярностi у всьому свiтi.
  I продемонстрував стоклiтинну дошку. У нiй з'явилися новi постатi. По два блазнi: поруч iз королем i ферзем. Причому блазень ходить як ферзь, але б'є виключно як кiнь. I по два лучники на краю замiсть пiшакiв. Ходять лучники як пiшаки, але навскiс б'ють на цiлих два поля. Правда через те вони на краю дошки їх цiннiсть дещо знижується. Але вони теж можуть перетворитися на будь-яку фiгуру.
  Шахи Гаррi Каспарова, безперечно, привернули увагу людей i журналiстiв.
  Навальний пообiцяв, що Каспаров обов"язково стане мiнiстром.
  Анатолiй Карпов також голосував. Але вiн уже старий колишнiй чемпiон, тож пообiцяв лише радити. I сказав, що, швидше за все, будуть великi змiни. I що буде краще за завтра, нiж учора!
  Медведєв вже в день виборiв оголосив, що тривалiсть мiнiмальної вiдпустки в Росiї збiльшує до тридцяти робочих днiв, i всi жiнки, якi народили десять i бiльше дiтей, отримують вiд нього нагороду: зiрку героя Росiйської федерацiї.
  Новий популiстський хiд i треба сказати досить сильний. Але надто вже запiзнiлий. Тим бiльше, у день виборiв, зрозумiло, що це лише робота на публiку.
  Медведєв явно втрачав ґрунт пiд ногами ... Його незмiнна влада сильно все набридла.
  Народ хотiв зiскочити з колiї Путiна i жадоба змiн назрiла. Плюс ще явна нездатнiсть Медведєва бути сильною особистiстю виявилася очевидною.
  Зеленський набираючи окуляри, i дiючи без зайвого популiзму та обiцянок, впевнено йшов уперед.
  Цей опитувань на виходi, казали, що вiн явний лiдер. А ось чи пройде Медведєв у другий тур - це ще питання! Поки що Володимир Кличко та Сергiй Ковальов, а також Грудiнiн, могли у нього це мiсце заперечити.
  Зюганов голосував останнiм. Старий, хворий, колишнiй голова КПРФ креслив на прiзвище Грудiна i зiтхнув. Та нелегка ця ноша майже вiсiмдесят рокiв стати першим вiце-прем'єром Росiї. А це йому треба?
  I Зюганов, важко дихаючи, прохрипiв:
  Ми знову в бiй пiдемо,
  За владу порад...
  I як один помремо -
  У боротьбi за це!
  I хитаючись, вийшов iз кабiни. Нi, вiн подасть у вiдставку найближчим часом.
  Час наближався, i ось-ось почнуть надходити першi данi про вибори президента. Росiя стояла на порозi величезних змiн. У Бiлорусiї також проходили мiтинги та вимоги про союз iз Росiєю. Все ставало все бiльш затятим i захоплюючим.
  Явка на виборах президента Росiї досягла рекордних за iсторiю альтернативних виборiв майже дев'яносто вiдсоткiв.
  I ось щойно оголосили, що урни розкритi, i почався пiдрахунок голосiв iз Далекого Сходу.
  . РОЗДIЛ Љ3.
  Результати першого туру потекли iз Далекого Сходу. Як i говорили всi соцопитування, впевнено лiдирував Зеленський. Медведєв поки що навiть не був другим. За друге мiсце боролися Грудiнiн та Володимир Кличко. Кандидатiв у списку було ще близько двохсот, тож голоси вони розпорошили. Втiм, Зеленський майже п'ятдесят вiдсоткiв набирав у Сибiру i мiг розраховувати навiть на перемогу в першому ж турi.
  Медведєв у серцях висловився:
  - Хотiли як краще, а голосували за приколом!
  Зеленський був лаконiчний:
  - Правда перемогла!
  Данi виборiв постiйно змiнювалися, але перше мiсце Зеленського з великим вiдривом було незмiнним. Iнша рiч, що трохи просiли Грудiнiн та Кличко. I на друге мiсце, щоправда, з бiльш, нiж з триразовим вiдривом вiд лiдера став виходити Медведєв. Найбiльше виконувач обов'язкiв президента отримав у Чечнi, в армiї, СIЗО. Ну це зрозумiло. Особливо у СIЗО. Там i простежити найважче за пiдрахунком голосiв.
  Медведєв втiм, багатьох зекiв випустив i збiльшення виявилося менш iстотною як i розраховував.
  Але все насилу вдалося пройти в другий тур. Хоча Зеленський узяв пошту сорок вiдсоткiв, Медведєв ледве зiбрав тринадцять. Та ще з пiдкупом виборцiв та порушеннями. Так слабкуватим виявився Дмитро Анатолiйович. Третiм став Володимир Кличко. Що маленька сенсацiя, четвертий Грудiнiн. П'ятим, що теж несподiвано пройшов Дiма Бiлан. Шостим став Сергiй Ковальов, хоч рейтинг у нього i був високим. Жириновський цього разу не увiйшов навiть у першу десятку. Щоправда, Медведєв привласнив йому одразу звання генерал-полковника за вiрну службу та зiрку героя Росiї.
  Такий втiшний приз свого вiрного слуги. Далi i Дiма Бiлан отримав зiрку героя Росiї та орден за заслуги перед Батькiвщиною першого ступеня.
  Але Дiма повiдомив, що все одно Медведєва не пiдтримає. Втiм, щодо Зеленського теж позицiя туманна. Вiдкрито на користь Зеленської закликав вiддати голоси лише Володимир Кличко. Причому цей боксер заявив, що проведе бiй у Москвi з олiмпiйським чемпiоном 2020 року. I що його рiзниця у вiцi не бентежить. Що Володимир як нiколи сильний та мотивований.
  Медведєв втiм, зiрку героя Росiї та Володимиру Кличку та Вiталiю Кличку вручив. Мовляв, вiн чоловiк справедливий. Ви брати багато для боксу зробили, особливо Володимир.
  Вiталiй висловився, що найгiрше у майданi, що через нього вiн не побив рекорд Холмса. А так мав усi шанси!
  I несподiвано Вiталiй захотiв зустрiтися з Ґассiєвим у Києвi. Що викликало певний ажiотаж. А чому б i не спробувати?
  Сергiй Ковальов теж захотiв продовжити кар'єру, нагадавши, що Хопiнс i старшому вiцi перемагав чемпiонiв свiту i об'єднував титули. I що поки що працювати в урядi нi Зелеського, нi Медведєва не планує. А хоче побитися.
  Мотивацiї у хлопцiв справдi вистачало. З iнших боксерiв Дiма Бiвол виявив бажання битися з Ковальовим.
  Медведєв вiв переговори iз Грудiним. Обiцяв золотi гори. Грудiнiн не хотiв меншого, нiж пост прем'єра. Несподiвано старий Зюганов пiдтримав Медведєва i закликав Грудiнiна увiйти до команди виконуючого обов'язки президента. Але тут виникли проблеми та розкол у лавах комунiстiв. Якi обох кандидатiв недолюблювали.
  Але Сергiй Удальцов висловився за Зеленки. Мовляв iз двох лих треба вибирати яке ми ще не знали!
  Микола Валуєв запропонував Зеленському та Медведєву союз: Зеленський президент - Медведєв прем'єр. Що олiгархам сподобалося! Тим бiльше, нагадали, що є негласний пункт об'єднання: що прем'єри i президенти будуть у рiзних країн вiд своєї.
  I якщо Зеленський перемагає на виборах президента, то прем'єром має стати саме представник Росiї. А Медведєв таки у другому турi.
  Зеленський втiм повiдомив, що так прем'єр буде з Росiї, але не Медведєв! Оскiльки росiяни ситi по горло його управлiнням. I що потрiбний, бiльш здатний в економiцi та з вдалим, а не провальним як у Медведєва досвiдом!
  Данi соцопитувань показували, що бiльшiсть росiян, не хотiла бачити прем'єром Медведєва. Точнiше майже дев'яносто вiдсоткiв були проти.
  Рогозiн несподiвано повернувся з полiтичного небуття i став розглядатися як можливий прем'єр. Також дуже багато росiян хотiли бачити своїм прем'єром Андрiя Навального.
  Так що колесо iсторiї крутилося все швидше.
  У свiтi, звичайно, Захiд пiдтримував Зеленського, Китай зберiгав нейтралiтет. Бiльшiсть країн теж за Зеленського, якого вважали демократом та захiдником. А ось Медведєв стiльки був напарником Путiна. Навiть говорили про тандем двох лiдерiв. I зрозумiло, що Медведєв зовсiм не такий бiлий i пухнастий, як хоче здаватися. У США також вибори. Змагання молодого республiканця та молодої жiнки вiд демократiв. I шанс п'ятдесят на п'ятдесят. У Китаї також можливi змiни у лiдера Сi виникли проблеми зi здоров'ям. I начебто є шанси, що йому успадкує демократичнiший лiдер.
  Взагалi китайська олiгархiя хоче бiльшої свободи та демократiї, та народу веселощiв не вистачає. А що за вибори, коли їхнiй результат заздалегiдь вiдомий?
  Мода на диктатуру почала пропадати. Усiм хотiлося чогось бiльшого, нiж просто бути гвинтиками.
  Зеленський уособлював нове та змiни, причому успiшнi. I на Росiї це сприймали позитивно. Не хотiлося людям в'язниць, таборiв, загального страху.
  Змiнилося поколiння, i змiн бажали всi. Навiть на Кубi, де ненависний людям режим Кастро захитався. Нехай навiть влада була i пiд iншим прiзвищем. У Пiвнiчнiй Кореї теж спрага змiн. Тим бiльше що корейцi часто казали: монархiя, не для комунiзму! I що жирний диктатор має пiти!
  Бажання змiн у свiтi наростало, i Зеленський був у цiй хвилi. I успiшно прогресував!
  А у Пiвнiчнiй Кореї пройшла демонстрацiя протесту. Яку диктаторський режим розстрiляв iз автоматiв. Що стало черговим показником варварства, що панує на континентi.
  Трамп заявив, що США можуть вирiшити проблему цiєї диктатури силою. I що їхня ядерна бомба не злякає. Далi Трамп повiдомив, що у США вже проходять випробування такої зброї, що жоднi термоядернi заряди будуть не страшнi.
  Але час Трампа закiнчувався. I так вiн найстарiший iз президентiв. Причому пiсля смертi Картера навiть став найстарiшим навiть серед екс-президентiв. Оце так! А удача любить молодiсть! Будь у Трампа суперником молодша жiнка, навряд чи вiн взагалi б її перемiг!
  Видно закон карми каже: дорогу та удачу молодим! Нехай навiть Рональд Рейган i виявився винятком iз правил!
  А щодо молодої Горбачов виявився невдахою. Нехай навiть хто скаже, що Михайло Сергiйович був не правий? Перший правитель СРСР, який заговорив людською мовою. I був не зрозумiлий народом! А може, навiть не народом, а елiтою!
  Ох вже цей успiх! Скiльки було везiння у Володимира Володимировича Путiна, а чи багато вiн досяг?
  А якби у Миколи Другого трохи бiльше везiння - наприклад, залишись живий адмiрал Макаров, яка б тодi велика i могутня була б Росiя. Став би Китай Жовторосiєю i весь свiт нагнули б!
  А так лише один лише Крим взяли i в конфронтацiю з усiм свiтом втягнулися!
  А Микола Другий як тонкий дипломат зумiв виторгувати у союзникiв Константинополь та Малу Азiю.
  Ну, гаразд, зараз феноменальний Зеленський дiє дедалi активнiше. I другий тут виборiв наближається.
  В Українi все бiльше трiумфування та оптимiзму. Медведєв природно запропонував теледебати. Хоча толку вiд цього небагато. Позицiї виконувача обов'язкiв президента Росiї не надто сильнi. I похвалитися нема чим. Нi в економiцi, нi в полiтицi та у вiйнi. На Кавказi навiть загострилася ситуацiя. I зробити нiчого не виходить. Анi сила, анi дипломатiя не бере. Вiдносини стають все бiльш ворожими з оточенням Медведєва. Тут уже царя нiхто всерйоз не сприймає. Хоча цар ще й на тронi.
  Олiгархи загалом i не проти Зеленського. Лише силовики точнiше деякi з них незадоволенi!
  Таємно Медведєв зiбрав раду безпеки. Розмова торкнулася того, чи скасувати другий тур. Ось, наприклад, були порушення? Звiсно ж, були! I можна до цього причепитися i скасувати результати виборiв. А навiщо пiдтвердити подiбне через Верховний Суд. Iдея здавалася цiлком розумною.
  Дмитро Анатолiйович Медведєв нагадав, що свого часу у травнi 1999 року Єльцин обговорював план вiйськового перевороту та розгону Держдуми!
  I це мало не сталося. Щоправда, i тодi у силовикiв не було єдностi. Однi говорили, що краще м'який варiант: Верховний суд вiдхиляє процедуру iмпiчменту через вiдсутнiсть закону про усунення президента Росiї. I поки цей закон ухвалять, а це конституцiйний закон i потрiбно зiбрати двi третини парламенту та три чвертi ради федерацiй. I повноваження думи закiнчаться, а там i президента теж.
  Силовики тодi справдi обiцяли попрацювати з верховним судом i вирiшити проблему мирно. Йти на вiйськовi переворот iз двома вiдсотками рейтингу та п'ятьма iнфарктами Єльцину не дуже хотiлося. I сили не тi, i пiдтримка не та. Тим бiльше у 1993 роцi все ж таки була пiдтримка у народу того курсу. А 1999 року її вже не було. Та й не могло бути за таких результатiв.
  Так що пройди процедура iмпiчменту, швидше за все закiнчилося б без стрiлянини.
  Медведєв апелював до Верховного суду - щоб вибори визнати недiйсними.
  Але тут звичайно i суддi стали заперечувати. Що, мовляв, якщо навiть i анулювати вибори, то все одно доведеться проводити повторнi. А у Медведєва шансiв стане лише менше. Та й розпочнуться народнi хвилювання.
  Тож, мовляв, краще змирись Дмитру, що Зеленський стане президентом Росiї. I постарайся знайти своє мiсце.
  Тим бiльше, багато хто говорив, що в цього клоуна в Українi нiчого не вийде. А треба ж вийшло! I не варто робити трагедiю, а з мухи слона.
  Медведєв, переговоривши iз суддями та силовиками, ухвалив рiшення: на вибори все ж таки йти. I другий тур провести. А там справдi як вийде. Може бути все-таки станеться диво. А нi? Так не посадять його.
  Збори мiльярдерiв теж висловилися, що, мовляв, вони не проти демократiї. I що Зеленський не лiвак та їх влаштовує. I далi, що, нарештi, всi санкцiї Заходу будуть знятi i Росiя остаточно повернеться у свiтову спiльноту.
  Залишилось тепер останнє: провести теледебати. Зеленський погодився, але тiльки на стадiонi "Лужники". Звичайно, це було прийнято. Дуже нагадувало вже пройдений етап iз Порошенком. Причому рiзниця в першому турi була ще бiльшою. I антирейтинг у Медведєва є колосальним.
  Але теледебати - потопаючий хапається за соломинку. Остання зустрiч у п'ятницю, а вибори у недiлю.
  Медведєв, загалом, готувався. Але факти не з його боку. А досвiд Порошенка показував, що одним краснобайством факти не переб'єш. Так само як i мера Лужкова не змогли перемогти, того разу за всю iсторiю Москви, коли центральнi канали телебачення працювали проти чинного голови мiста.
  Але пропаганда не змогла переважити здобутки в економiцi мера Москви. Та й не за Кирiєнка ж автора дефолту голосувати! Адже саме його найбiльше й пiарили. Найпевнiше невдалу кандидатуру проти господарника засунули.
  Втiм, росiйськi ЗМI тепер бiльше агiтували за Зеленського. У Медведєва нiхто не вiрив. Навiть Верховний суд не хотiв розглядати справу щодо скасування виборiв.
  Поки суть i рiч, стадiон зiбрався до країв. Буквально переповнився.
  I було ясно, що настає неабияка полемiка. Втiм, було з лиця Медведєва, що вiн уже майже змирився з поразкою. Але останнiй хiд треба зробити.
  Напередоднi дебатiв Медведєв мiнiстром внутрiшнiх справ призначив Володимира Жириновського. Такий останнiй жест вiдчаю. Але й Жириновський, знаючи, що за Зеленського готове проголосувати понад вiсiмдесят вiдсоткiв виборцiв, зовсiм не рвався сваритися з майбутнiм главою держави. Хоча, звичайно, розумiв, що йому навряд чи знайде в командi Зеленського мiсце.
  Так старий Володимир Вольфович. Втiм, Анатолiй Кашпiровський ще старший за мiнiстра охорони здоров'я та вiце-прем'єр. Але теж особливо не рветься за Медведєва агiтувати. Втiм, шанси залишитись у командi у нього якраз i є. Вiк великий i це означає досвiд. А фiзична форма дуже хороша.
  Недарма Кашпiровський феномен.
  Дебати на стадiонi розпочалися з обмiну вiтаннями. I дотепними реплiками. Але Зеленський виглядав свiжiшим, впевненiшим, переконливiшим, та професiйнiшим.
  Медведєв же сильно нервував i зривався на крик. Не виходило в нього бути переконливим. Та й справи вельми у країнi охоронi. Народ явно пiдтримує Зеленського. Настiльки тут усе розвинене.
  Кожне слово Зеленського супроводжується аплодисментами, а Медведєва освистують. Тобто є реальний провал полемiки.
  Медведєв смикається i вимовляє:
  - У мене досвiд!
  Зеленський вiдповiдає з посмiшкою:
  - Iз таким досвiдом тiльки в двiрники йти!
  Медведєв у вiдповiдь:
  - Ми з Путiним брали Крим!
  Зеленський дотепно вiдповiв:
  - Злодiйська хватка та короткi руки!
  I далi йшли дебати, але Зеленський явно перемагав. Вiн був куди дотепнiшим i переконливiшим за Медведєва i зал трiумфував.
  Вiдразу пiсля теледебатiв виконуючий обов'язки президента Росiї видав указ, який пiднiмає зарплату вп'ятеро, а пенсiї в сiм разiв! Але це вже виглядало як анекдот.
  Народ Медведєвим лише смiявся. Хоча було зрозумiло, що напередоднi виборiв i не те ще роблять!
  Медведєв також вирiшив нагородити орденом "Андрiя Первозванного" i Сталiна та Ленiна. Таке рiшення треба сказати досить мудре, але запiзнiле. Дмитро Медведєв явно хотiв залучити на свiй бiк комунiстiв. I особливо сталiнiстiв. Але водночас вiн узяв i нагородив зiркою героя Тухачевського. Теж неординарний хiд та спроба загравання та лiбералами.
  Медведєв взагалi намагався догодити i нашим, i вашим. Нагородив i патрiарха, i Римського папу та лiдерiв християнських конфесiй. Насамперед протестантiв. I навiть Свiдки Єгови були вiдновленi у правах, але користi вiд цього було мало. Все одно їм голосувати заборонено, та й узагалi ця органiзацiя дихає на ладан!
  Медведєв нагороджував i муфтiїв, i лам. Усiх намагався залучити на свiй бiк. Зорепад медалей та орденiв був надзвичайний. Водночас виконуючий обов'язки президента всiм депутатам Держдуми вручив премiю по мiльйону доларiв кожному. Втiм, це скорiше вiдлякало, анiж залучило до нього народ.
  Далi Медведєв спробував заснувати кiлька нових орденiв: ордени "Петра Першого", ордени "Iвана Грозного", ордени "Олександра Визволителя", ордени "Микола Другого" та ордени "Брусилова". Був вiдновлений i орден "Ленiна" та "Сталiна".
  Медведєв у такий спосiб прагнув до себе залучити рiзноманiтний електорат. I дiючи за принципом: i вашим, i нашим! Але в цьому випадку всеїднiсть народжувала недовiру народу - мовляв, полiтична повiя. Люди нiби забули - що Путiн ось так теж загравав i з лiвими та з правими. I теж намагався бути всеїдним.
  Але що дозволено Юпiтеру, недозволено бику! Путiн якось iз самого початку, незважаючи на шлейф наступника ненависного народу Єльцина, користувався симпатiєю i народу та елiти. Навiть комунiсти боялися проти його виступати i проголосували за затвердження на посаду прем'єра без боротьби та торгу.
  А ось Медведєв особливим коханням нiколи не користувався. Мабуть, був надто iнтелiгентний i в тiнi Путiна. Його нiхто не сприймав як реального борця та правителя. Загалом пiсля Путiна якось будь-який наступник здавався полiтичним карликом i був чимось не те. А Зеленський сприймався харизматично, наче казковий принц. I вже не кiт у мiшку, а успiшний правитель, який витягнув Україну з болота, а точнiше з ями.
  Звiсно, насамперед Україна постраждала через розриви зв'язкiв iз Росiєю. I тут Порошенко може й не так уже й винен. Якби трапилося подiбне в Бiлорусiї, взагалi був би провал. У планi професiоналiзму український уряд - сильний! У Бiлорусiї навпаки однi пiдлабузники i блюдолiзи. У Путiна в командi iнодi траплялися сильнi особи - типу Рогозiна або Ткачова, але їх швидко прибирали.
  Медведєв, у разi, був людина, який здавався природженим правителем, i тому цей цар зовсiм був справжнiм i до двору.
  Чимось вiн нагадував Горбачова, якого полюбив простий народ на Заходi, але не злюбив свiй. Почасти звичайно Горбачова стали не любити через його боротьбу з пияцтвом. Алкоголiки ясна рiч i люди, що питають, не пробачили дефiциту з горiлкою. Пiшли виннi бунти. А потiм i цигарки зникли.
  Нi Горбачова зрозумiло, що не любили не лише через лисину. Медведєв як прем'єр показав себе дуже слабким економiстом. I навiть без Зеленського вiн мав би проблеми з обранням на новий термiн.
  Одного разу Медведєва за вуха витяг Путiн.
  Але зараз Путiн вибув iз гри - пiдiрвав здоров'я, керуючи вручну та надриваючись iз хоккеєм. А чи треба було в такому поважному вiцi лiзти на лiд. Особливо не маючи у молодостi навичок?
  Згорiв Путiн, надiрвався. А без нього зупинити Зеленського нема кому. Тим бiльше, що сам Путiн вiв кадрову полiтику таким чином, що в нього не залишилося гiдного наступника. Тип Сталiна, який зробив, так що йому успадковував Хрущов, i прогорiв. А тут Медведєв зовсiм не є адекватним лiдером росiйської iмперiї.
  Ось у суботу перед виборами по всiх росiйських телеканалах пройшов фiльм про Зеленського. Природно з метою зганьбити. Але фактiв було висунуто мало. I пропаганда показала свою безпораднiсть. Та й багато каналiв прокоментували фiльм.
  Медведєв нагородив орденами багатьох генералiв. Знову влаштувавши зорепад.
  Несподiвано заснував i новий орден "Ботвинника", трьох ступенiв: бронзовий, срiбний та золотий. А також i орден "Альохiна". I теж бронзовий, срiбний та золотий.
  Далi Медведєв оголосив указом, що у Росiї протягом чотирьох рокiв вiдбудеться перехiд на професiйну армiю. А термiн служби знижується до шести мiсяцiв.
  Далi виконуючий обов'язки президента оголосив про те, що ветерани вiйни i хто служив у гарячих точках, нагороджуються зiркою герой Росiйської федерацiї. Що стало кроком, що вже не має собi аналогом.
  Медведєв явно шукав собi мiсце у iсторiї. Далi виконуючий обов'язки президента, нагородив Володимира Володимировича Путiна посмертно орденом "Перемога" та орденом "Андрiя Первозванного" та щойно заснованої великою дiамантовою зiркою героя Росiйської федерацiї.
  Це вже була остання спроба зiграти на рейтингу колишнього росiйського кумира. Мовляв, я Медведєв стiльки рокiв разом iз Путiним - любiть мене всiм серцем та душею!
  Але видно не надто прагнуть люди любити цього претендента в диктатори.
  А вночi з суботи на недiлю Дмитро Анатолiйович Медведєв навiть оголосив пiсля посмертного присвоєння Володимиру Володимировичу Путiну - звання генералiсимус!
  Ось це справдi було по-справжньому круто! Мовляв, я даю звання кумиру минулих рокiв!
  Втiм, чи це допоможе Медведєву? Важко переконати себе голосувати, лише вихваляючи колишнiх кумирiв i нагороджуючи їх орденами. Скiльки нагород не обсипай, а Путiна не повернеш. I зрозумiло, що цар колишнiй пiшов i новий цар приходить iз Києва.
  Втiм i Зеленський не дрiмав, i теж нагородив папу Римського. Старший Франциск Перший благословив президента України на новi звершення.
  А в Бiлорусiї вже проросiйська коалiцiя партiй завершила збiр пiдписiв пiд проведенням референдуму про об'єднання з Росiєю. Очiкується голосування з цього приводу. Втiм, Медведєву це заслуги не ставлять. I тут головна iнiцiатива походила вiд Зеленського - цього кумира мiльйонiв.
  Тож тепер Володимир Зеленський виходив на фiнiшну пряму...
  Почалося голосування у Сибiру. Явка вiд початку була високою. Люди йшли на вибори i посмiхалися. Очевидно було, що йдуть заради змiн. I що хочуть нового. Старе всiм набридло i набридло.
  Навiть пiсня зранку звучала:
  Змiн потребують нашi серця,
  Змiн вимагають нашi очi.
  У нашому смiху та в наших сльозах,
  I у пульсацiях вен!
  Змiн, ми чекаємо на змiни!
  Вибори проходили спокiйно, але величезною явкою. Люди перли на вибори табунами. Голосувати одним iз перших прийшов Микола Валуєв. Кинув бюлетень у скриньку i сказав:
  - Голосуємо за нове!
  Наступним з'явився Олександр Повєткiн. Теж проголосував i видав своє:
  - За росiйських Богiв!
  Далi йшло голосування. Кидали в урни бюлетенi. I Дiма Бiлан, i Алла Пугачова. Лев Лещенко теж з'явився, оголосив:
  - Голосуємо за нове!
  Микола Басков проспiвав:
  - Росiйський вальс, крила ширяють! Скоро весна!
  I теж опустив лист в урну.
  Потiм з'явилися й iншi хлопцi... Зеленський приїхав голосувати на самокатi та зробив сальто - зiрвавши оплески. Проголосували навiть продекламував:
  Знай пульсацiя серця та вен,
  Сльози наших дiтей, матерiв...
  Кажуть, ми хочемо змiн,
  Скинути ярмо важких ланцюгiв!
  I бурхливi оплески! Хоча вiршi не його, а знаменитого поета та письменника Олега Рибаченка. Але сам Олег Рибаченко перетворився на хлопчика i тепер в iншому свiтi подорожує.
  Далi голосували iншi боксери: Сергiй Коваль, Денис Лебедєв. Останнiй, пiсля перерви, спробував було повернутися. Але був побитий, i остаточно пiшов.
  Софiя Ротару голосувала у Києвi. I багато усмiхалася.
  Прийшов i Володимир Жириновський. Вiн прокричав:
  - За нову дорогу!
  I блиснув погонами генерала-полковника. Зюганов приїхав на вибори в iнвалiдному вiзку. I весь час мовчав.
  Грудiнiн голосував усмiхнено...
  Гаррi Каспаров дав сеанс одночасної гри та теж вiддав голос. Причому повiдомив, що гратиме щогл iз Карлесоном. Так i Анатолiй Карпов давав сеанс одночасної гри.
  До речi, Карпова вже встигли нагородити золотим орденом "Михайла Ботвинника".
  Тож ще питання, хто тут головний i найкращий iз чемпiонiв свiту.
  Безумовно, багато чого змiнилося.
  А Дмитро Анатолiйович Медведєв знову всiх здивував. Оголосив вiд установи ордену iменi "Олег Рибаченка". Причому, вiдразу чотирьох ступенiв: четвертий ступiнь - бронзовий, третiй ступiнь - срiбний, другий ступiнь - золотий, а перший ступiнь - золотий з дiамантами!
  Оце круто вийшло!
  У кiно вже вийшов у прокат "Армагедон Люцифера", i вже побитi рекорди "Аватари" та "Зоряних вiйн". Олег Рибаченко стає справжньою лiтературною суперзiркою!
  Медведєв так заснував ще й лiтературну премiю iменi Олега Рибаченка - iз призовим фондом у десять разiв бiльше за Нобелiвську.
  А це взагалi дуже круто!
  Далi дедалi бiльше Медведєв у недiлю працював. Нагородив Олега Рибаченка орденом "Андрiя Первозванного", i зiркою героя Росiї, i великого дiаманту зiркою героя Росiї, орденом "Перемога". Такою була спроба змiнити хiд iсторiї.
  Мовляв, облащу Олега Рибаченка, i буде все супер! Заодно i йому i маршала звання Росiйської Федерацiї привласню!
  А недiля йде... Ось уже вiдомi першi данi екзет-полiв, якi кажуть, що у Зеленського вiдсоткiв за вiсiмдесят.
  I не зупиниться потоку iнформацiї.
  Медведєв поки що не йде голосувати. Працює. Ось видає наказ про присвоєння Володимиру Вольфовичу звання генерал армiї. Мовляв, будь ти вiрний менi.
  Хоча Жириновський, мабуть, уже перебiг на iнший бiк.
  Мiнiстром без портфеля став Лев Лещенко. Але це вже не має значення.
  У Китаї хвилювання. Народ хоче демократiї - втомилися вiд деспотiї! Не хлiбом єдиним жива людина!
  Хочеться i начальству сказати! А скiльки можна у двадцять першому столiттi тримати паличну дисциплiну!
  Не дуже добре в Китаї стало. Йти рейками комунiзму, i будувати капiталiзм до нескiнченностi не виходить. Потрiбнi якiсь змiни. Та й керiвництво надто консервативне.
  Крiм того, нова буржуазiя хоче демократiї та припинення полiцейського свавiлля.
  Далося взнаки i вичерпання прийомiв роботи по-старому! Чи не бажання бути гвинтиками системи. I в Китаї на воскресiння бунти неабиякi трясуть систему.
  А у США найбiльшi шанси стати президентом має жiнка. Втiм, почала раптово зростати популярнiсть Флойда Майвейзера. Цей непереможний боксер уже залiз на першi топи рейтингiв.
  Мабуть, у США нудьгували за новими перемогами, i хотiло не республiканця i не демократа на трон. А Флойд ще й крутий!
  А далi знову теледебати.
  Ось уже й вечiр недiлi настав. Незабаром закриваються виборчi дiльницi.
  На останнiй хвилинi нарештi з'явився Медведєв. Поспiхом кинув у урну бюлетень i пiшов, не сказавши жодного слова. Пробив годинник - голосування закiнчено.
  Поки що президент Медведєв покинув Кремль i поїхав до пiдмосковної резиденцiї.
  З ним у кабiнi двi дiвчини. Будь-яка розвага.
  Наташка, що сидить праворуч, запитала:
  - Ну, що Дiма? Зараз оголосять про твiй остаточний провал!
  Медведєв зауважив:
  - До iнавгурацiї ще два мiсяцi. Так що поки що я все, а Зеленський тiльки президент України!
  Оленка, що сидить по праву руку, помiтила:
  - А iнавгурацiю можна й прискорити! Твоя влада Дмитро Анатолiйович - скiнчилася!
  Медведєв благаюче попросив:
  - А ви ж дiвчата можете!
  Наташка насупилась i запитала:
  - Що ми можемо?
  Медведєв впевнено заявив:
  - Перешкодити iнавгурацiї!
  Наташка розсмiялася i вiдповiла:
  - I як?
  Виконувач обов'язкiв президента рiшуче вiдповiв:
  - Начебто ви самi не знаєте!
  Наташа сердито вiдповiла:
  - Вбивати Зеленського ми не будемо!
  Медведєв вiдразу ж заперечив:
  - Ну, чого це вбивати! Просто зробити так, щоб вiн сам вiд корони вiдмовився!
  . РОЗДIЛ Љ4.
  Дiвчата хором захихотiли.
  Оленка запитала з усмiшкою:
  - Що пропонуєш застосувати гiпноз?
  Дмитро Анатолiйович кивнув:
  - Саме так! Адже ви це можете!
  Наташка вiдповiла за подругу:
  - Можемо, та не хочемо!
  Медведєв здивувався:
  - А це чому?
  Наталя чесно вiдповiла:
  - Зеленський обраний! А ти Дмитро Анатолiйович неспроможний керувати країною!
  Оленка додала з єднiстю:
  - I це нам усiм цiлком очевидно!
  Медведєв вiдповiв з люттю:
  - Ви що не розумiєте, що ми станемо колонiєю Заходу?
  Оленка впевнено вiдповiла:
  - Швидше, Захiд стане нашою колонiєю!
  Наташа додав iз сарказмом:
  - А при тобi Мишко все одно Росiї не бути великою!
  Медведєв пробулькав:
  - Вам дам, за орденом "Перемога", за орденом "Андрiя Первозванного", за орденом "Микола Другого", i золотою зiркою в дiамантах...
  Наталя розсмiялася i помiтила:
  - А може, нам самим стати президентами по триста орденiв самi собi навiшати?
  Оленка вiдзначила:
  - Ми тебе загiпнотизувати можемо i стати генералiсимусами.
  Наташа хихикнула i вiдзначила:
  - А може i супергенералiсiмусами!
  Дiвчата розреготалися.
  Оленка заспiвала:
  - I навiть ворог кричав часом,
  Приховуючи страх, що я король!
  Наташа вишкiрила зубки i прочирiкала:
  - Я не люблю театри та арени,
  Там мiльйон мiняють по рублю.
  Хоча попереду великi змiни-
  Я Бiлобога зi Сталiним люблю!
  I дiвчина взяла i босими пальчиками нiг як стисне програв президентовi за нiс.
  З Далекого Сходу вже йшло оголошення цифр. За Зеленського 91 вiдсоток, за Медведєва 7,5 вiдсотка, впевнене лiдерство українського президента.
  Оленка теж босими пальчиками нiг смикнула Медведєва за вухо i прошипiла:
  - Ну, що колишнiй президент, чи тобi допомогли твої нагороди?
  Медведєв натужно видав:
  - Я поки що не колишнiй! До iнавгурацiї справжнiй!
  Дiвчина скрикнула:
  - Слава новому царевi!
  Дiвчата-вiдьми останнiй козир вiдмовилися допомагати Медведєву. I тепер поки що виконуючий обов'язки президента намагався знайти вихiд iз безнадiйної ситуацiї.
  Може вплинути на Верховний суд, щоб анулювати результати виборiв президента Росiї? Це виглядало великою спокусою. Але реально шанси виглядали слизькими.
  А якщо видати указ i кожному суддi за мiльярд доларiв запропонувати? Адже вiн президент i має владу, яка не снилася i царям! Точнiше виконуючий обов'язки президента. I справдi, якщо запропонувати загалом мiльярд доларiв, то суддi не встоять.
  А чого тут дрiб'язуватися.
  По радiо передавали данi. Поки Зеленський мав за дев'яносто вiдсоткiв, плюс ще по Українi очiкувалося, що вiн отримає майже сто вiдсоткiв. Можливо, в районi червоного пояса, за рахунок загравання Медведєва з комунiстами буде трохи бiльше, були деякi шанси i на Кавказi. Правда Рамзан Кадиров, схоже, вирiшив прийняти бiк переможця. В армiї ще можна накрутити, хоча бажання особливого у вiйськових служити, президентовi, що падає, немає.
  Загалом пiсля першого туру влада у Медведєва ослабла. I якщо ще нагороди роздавати вiн мiг, то в iншому його все бiльше iгнорували.
  Дмитро Медведєв прибув до свого кабiнету та спробував зв'язатися з центральним банком. Чергова неохоче його поєднала.
  Виконувач обов'язкiв президента вимагав видiлити йому грошi на термiновi потрiбнi.
  Глава Центрального банку вiдповiв:
  - Я нiчого не робитиму поки не отримаю пiдтвердження вiд нового президента Зеленського.
  Медведєв ревнув:
  - Ви що здурiли! Я поки що президент то iнавгурацiї нового! А якщо так, то пiдкоряться, ви повиннi менi!
  Голова центрального банку зауважив:
  - За конституцiєю я вам не пiдкоряюся! I взагалi, навiщо грошi?
  Медведєв вiдповiв з усмiшкою:
  - На невiдкладнi країни потрiбнi?
  Глава центрального банку вiдповiв жорстким тоном:
  - Хочете втекти?
  Медведєв гаркнув:
  - Я вас зараз заарештую! Менi пiдпорядковується армiя! Зi мною вiрний Жириновський!
  Глава ЦП зауважив:
  - Цей завжди бере пiд козирок! I в Москвi бiльше дев'яноста вiдсоткiв за Зеленського. Твоя влада скiнчилася Мишко!
  Медведєв ревнув:
  - А ваша не починалася!
  I кинув слухавку. Тепер становище було важким. От-от i силовики вiдмовляться пiдкорятися. Так Жириновський, той ще лисиця. Чи варто його призначати мiнiстром внутрiшнiх справ. Наказ надати спецназу. Чи спробувати все ж таки використати Держдуму?
  Зрозумiло, що Зеленський проведе новi вибори i багато депутатiв не дорахуються своїх мандатiв. Точнiше майже все.
  Тут потрiбне щось iнше. Але Держдума навряд чи пiде проти народу. Та й армiя вiдвертий воєнний переворот не пiдтримає. Не такi в Росiї генерали, щоби на громадянську вiйну йти.
  Залишається лише одне - скасувати вибори президента у судi. Це єдиний легiтимний шанс продовжити агонiю. Але швидше за все лише продовжити. Навряд Медведєв має реальнi можливостi переобратися. Насправдi його антирейтинг колосальний, ще гiрший, нiж у Петра Порошенка.
  Медведєв подумав над iншим варiантом. Ось, наприклад, усунути Зеленського фiзично? Але це вiдверта кримiнальнiсть. До того опускатися? Тим бiльше, як це обгадає Медведєва. А дасть у кращому разi вiдстрочку. Бо народ не вибачить Медвєдєву такого колосального провалу на виборах.
  Нi, не вийде у Дмитра Анатолiйовича. Не зiбравши на виборах i десять вiдсоткiв голосiв, вiн при владi вже точно не втримається.
  Медведєв пiдiйшов до бару. Вiдкрив його, дiстав пляшку, налив собi коньяку.
  Дорогого - "Наполеон", з витримкою у двiстi рокiв!
  Виконувач обов'язкiв президента випив чарку. Потiм другу, закусив лимоном.
  Стало в животi теплiше, i думки поскакали швидше. Пiсля третьої чарки Медведєв посмiхнувся i сiв у крiсло. Трохи повеселiшав. Справдi, навiщо йому ця влада? Вiдповiдальностi повно. Нi хвилини вiльного часу, нi секунди спокою. Весь час у русi, пiд наглядом вiдеокамер. Боїшся i слово зайве сказати.
  Роботи багато, а насолоди нiякого немає.
  А хочеться полежати у лiжку з дiвчиною. Пограти на комп'ютерi у вiйну.
  Справдi, ось ти президент, а щоб розпочати реальну вiйну тричi подумаєш. Ось як грiзний Трамп так i не наважився напасти на Iран.
  Болтати про вiйну можна багато, але реально на неї наважитися - непросто!
  А ось грi воюй, собi, воюй!
  Медведєв сiв за комп'ютер. Включив свою улюблену Другу свiтову вiйну. Давно вiн не мiг її пограти. Тут, щоб особливо не напружуватися, використовуєш код шахрая. Ось так...
  А потiм проганяєш у ураганному темпi технологiї. I в тебе вже IС-7, якi ти пускаєш полицями, у нiмцiв лише Т-1. Вiдчутна рiзниця в силах та засобах.
  Медведєв, який майже нiколи не пив, у тому числi через слабке здоров'я помiтно повеселiшав.
  Ось так найдорожчий i найважчий танк Другої свiтової вiйни IС-7 кидаєш на супротивника. I ламаєш його без особливих зусиль. Вiйна йде легко та переможно. Захоплюєш собi мiсто за мiстом.
  Взагалi, звичайно ж, Сталiн непогано керував країною, i зумiв перемогти Третiй Рейху менше, нiж за чотири роки. З IДIЛ Путiн воював довше. Але ж у нiмцiв технiка дуже крута.
  Ось у грi наприклад танк нiмецький Е-75, проти нього на рiвних може битися лише радянський IС-7, решта танкiв пасують. Е Е-75 дуже сильне бронювання. Навiть переважає радянський IС-7 i близька за забiйною силою гармата.
  I цей танк планували нiмцi зробити у сорок п'ятому роцi своїм основним. А нашi?
  Медведєв зiтхнув... Так i не змогли IС-7 запустити у серiйне виробництво вже у пiслявоєнний перiод. Так що тривала вiйна довше, невiдомо хто ще перемiг.
  Дмитро Анатолiйович захмелiв, проспiвав:
  - Любо, братцi, любо! Любо брати жити! I нашим отаманом не доводиться тужити.
  Медведєв заснув за грою. Це розслабляє...
  А наступного дня стали вiдомi остаточнi результати виборiв президента.
  За Зеленського разом з Україною проголосувало майже 92% виборцiв, за Медведєва 6,7%. Таким чином вiдбулася трiумфальна перемога Зеленського.
  У країнi почалися святкування та трiумфування. Нарештi наступало нове, як здавалося багатьом свiтле життя.
  Поки що правда iнавгурацiї виконує обов'язки президента Дмитро Анатолiйович Медведєв.
  I вiн привiтав, звичайно, переможця. А куди подiнешся. I шiсть вiдсоткiв нiчого перераховувати.
  Мiнiстр внутрiшнiх справ Володимир Жириновський втiм вiдвiдав Медведєва та втiшив:
  - Я голосував за вас Дмитре Анатолiйовичу!
  Виконувач обов'язкiв президента тихо вiдповiв:
  - Дякую!
  Жириновський запропонував:
  - Може, вас засунути в прем'єри?
  Медведєв похитав пiдфарбованою головою:
  - Не думаю, пiсля такого розгрому у другому турi - менi дадуть прем'єра. Це вже буде не полiткоректно.
  Жириновський логiчно зауважив:
  - Все одно на вашому мiсцi має бути хтось iз Росiї. То хто ж якщо не ви?
  Медведєв припустив:
  - Швидше за все, Андрiю Навальному!
  Жириновський вишкiрився i прогарчав:
  - Андрiю Навальному? Та не бувати цьому!
  Медведєв знизав плечима i розгублено помiтив:
  - А куди подiнешся?
  Жириновський прокричав:
  - Та я їх усiх заарештую!
  Медведєв махнув рукою:
  - Годi! Наш час, схоже, скiнчився! Я їду вiдпочивати на Канарськi острови. А ти що будеш робити?
  Жириновський, хитро примружившись, вiдповiв:
  - Лобувати iнтереси своїх друзiв! Поки що Зеленський не приступив до обов'язкiв президента Росiї та України!
  Медведєв сумно помiтив:
  - Це, на жаль, не так вже й просто... Потiм з тебе три шкури спустять!
  Жириновський, хитро примружившись, попросив:
  - Зроби мене, будь ласка, маршалом росiйської федерацiї! Ну чого тобi варте!
  Медведєв кiлька секунд подумав, а потiм i оголосив:
  - Добре! Я зроблю маршалом не тiльки тебе, але й вiдновлю в званнi маршала Берiю! Це буде справедливо!
  Жириновський згiдно кивнув:
  - Щодо Берiї так!
  Медведєв примружившись, запитав:
  - А стосовно тебе?
  Жириновський чесно вiдповiв:
  - А стосовно мене по-царськи! Кого хочу, того й нагороджую!
  Медведєв вiдповiдно кивнув:
  - Хай буде так!
  I наказав пiдготувати обидва укази про присвоєння звань маршалiв.
  Виконувач обов'язкiв президента Росiї повеселiшав. Подумавши, що тепер вiн може сповна насолодитися комп'ютерними iграми.
  А в них грати велике задоволення.
  А справдi, чого президенту iнше? Ось зараз технологiї так розвинулися, що ти можеш бути будь-ким. Навiть Господом Богом. I саме у грi створювати всесвiти.
  Ось, наприклад, у кабiнетi I. О. президента є велика кiлькiсть рiзних iгор, у тому числi найсучаснiших.
  Медведєв вирiшує пограти стратегiю реального часу. Нiмеччина у 1939 роцi. Ну, що ж використовуєш код шахрая. Додаєш себе п'ять тисяч "Пантер", три тисячi "Тигрiв" та десять тисяч "Фокке-Вульф". I розгортаєш цi сили проти ворога. I атакуєш Польщу, яка не має i десятої частини таких сил.
  I вiйна йде, як хочеться тобi в самi ворота i переможно. Медведєв, щиро кажучи, тут величезний завойовник. Крушить супротивника, нiби давить сливи пресом.
  Польща розплющена легко та швидше, нiж у реальнiй iсторiї. Атакуєш Францiю. Пускаєш на неї за допомогою коду шахрая десять тисяч танкiв "Е"-75. Чудових скажемо прямо машин. Якi для французьких гармат абсолютно невразливi, зате забiйнi для великих дистанцiй. Збивають ворожi машини.
  Медведєв навiть пiдскакує з радостi. Як у грi вiн швидко рухається, i вже бере Париж... А далi чого дрiб'ється? Захопимо заодно та Iспанiю, щоб Франко не надто викобелювався.
  А для штурму Гiбралтару застосуємо реактивну авiацiю. Куди англiйцi подiнуться.
  Звичайно, заодно i використовуємо засоби, для будiвництва лiнкорiв та авiаносцiв. Буде тодi Британiї туго. Ось сто авiаносцiв i двiстi лiнкорiв. Це буде величезна сила.
  I ще десантнi кораблi. Робиш ще й танки серiї "Е"-У, подальша еволюцiя "Е". Ось кидаєш танк Е-50-У, така машина, що не з одного ракурсу не пробити.
  I давай вона мучить англiйцiв. Ось i двi красивi дiвчата всерединi такого танка пiдморгують виконувачу обов'язкiв президента Росiї.
  Медведєв шле повiтряний поцiлунок їм у вiдповiдь.
  Отак пограємось...
  I до Лондона пiдходять новi танки. I без церемонiй беруть столицю Англiї.
  Медведєв проспiвав:
  - Мир це нудьга! Ми всi зжеремо кота!
  Грати, звичайно ж, цiкаво та неважко. Взяв код шахрая i штампуй собi що хочеш. Ось захоплюєш i Балкани та йдеш до Африки. Теж штампуєш, ще й пiхоту. Робиш вiйська, були б грошi. А грошi ще дає та захоплена територiя. Ну, ось спробуй, пройдися Африкою.
  СРСР все ж таки вiдкриває фронт. Тридцятьчетвiрки проти серiї Е-50-У, якi ще десять тисяч наштампував. Якщо Е-50 машина по бронi приблизно така як "Тигр"-2, тiльки рацiональний нахил бiльший, а озброєнню трохи сильнiший, та й двигун потужнiший. То Е-50-У при рiвнiй вазi, порiвнянна з радянським Т-64, навiть має потужнiший газотурбiнний двигун.
  Та сили не рiвнi. Тут рiзнi поколiння танкiв борються.
  А Медведєв, зрозумiло лихий на вороному скакунi.
  Сили, звичайно ж, не можна порiвняти. Можна ще й Е-75-У додати, це присадкуватий забiйна машина, непробивна навiть корабельними знаряддями.
  I як попре собi. Нiчим не зупинити.
  Медведєв грає, наче маленький хлопчик. Ех, добре, як. I нiхто до нього не рветься приймати. Вiн програв, i виконувача обов'язкiв президента забули.
  Усi люблять лише переможцiв.
  Дмитро Анатолiйович проспiвав:
  А ми кидаємо бурям виклик,
  Вiд чого i чому?
  Жити у свiтi без сюрпризiв,
  Неможливо нiкому,
  Нехай удачi, невдачi,
  Усi стрибки, то вгору, то вниз,
  Тiльки так, а не iнакше,
  Тiльки так, а не iнакше!
  Хай живе сюрприз!
  Сюрприз! Сюрприз!
  Хай живе сюрприз!
  Сюрприз! Сюрприз!
  Хай живе сюрприз!
  I веселiше стало Медведєву. Ось його вiйська зайняли Україну, Бiлорусь, i невблаганно наближаються до Москви!
  Колишнiй президент Росiї вимовляє:
  - Що наше життя - гра!
  I бере столицю СРСР штурмом. Звичайно, проти армiї сорок першого року в нього танки характеристик шiстдесятих i навiть сiмдесятих рокiв, i головне, що їх багато.
  Медведєв пiдморгує сам собi ... Столиця Москва взята. А тепер можна захопити i Кавказ... А заразом i пiвдень Африки прибрати собi. I переправиться до Аргентини.
  I звiдти наступатиме на США. Адже вiн полководець крутий. Ворог вiдстає i кiлькiстю, i якiстю вiйська.
  Медведєв захоплено спiває:
  - Ми смiливо у бiй пiдемо! За владу порад! I всiх у лайно зiтремо у боротьбi за це!
  Медведєва тимчасово вiдiрвали вiд гри. Телефонував мiнiстр оборони Росiї, який замiнив Шойгу Трубецькою. Вiн запитав у поки що виконуючого обов'язки президента:
  - Присягу, коли нового лiдера прийматимемо?
  Медведєв лаконiчно вiдповiв:
  - Там де i належить, на iнавгурацiї!
  Трубецькой помiтив:
  - Новий президент єдиної країни хоче провести iнавгурацiю наступного тижня. Щоб не встигли розiкрасти!
  Медведєв гаркнув:
  - Це не за нашою конституцiєю та законами!
  Трубецькой помiтив:
  - I Єльцин прийняв цю конституцiю не за законом та старою конституцiєю. Взагалi багато хто думав, що Путiн запропонує нову конституцiю, але якось не дочекалися!
  Медведєв зауважив:
  - Не найкраща iдея, щоб кожен новий президент нову конституцiю приймав!
  Трубецькiй заперечив:
  - А Путiн мiг би! Вiн був крутiший за Єльцин, i вас Дмитро Анатолiйович!
  Медведєв кивнув i погодився:
  - Круче i головне щасливiше! Без Путiна все розладналося, i Зеленський узяв у Росiї владу.
  Трубецькой помiтив:
  - I у Лукашенка був шанс, тiльки вiн упустив свiй час. Треба було рухатися швидше!
  Медведєв логiчно зауважив:
  - Лукашенко побоявся конкурентних виборiв у Росiї. Та й Зеленський би не ризикнув, якби у Путiна серце не витримало. Стiльки країною управляти у ручному режимi - перегорiв! Однозначно Путiн згорiв на роботi!
  Трубецькой запропонував:
  - Ну, то що прийняти iнавгурацiя у швидший термiн чи нi?
  Медведєв смiливо вiдповiв:
  - Як хочете, робiть! Менi вже байдуже! Пiду на почесну пенсiю, i житиму на своє задоволення. Може, по свiту їду! Я й так уже був i президентом, i прем'єром загалом рекордний для Росiї термiн! Скiльки можна чiплятись за трон?
  Трубецькiй погодився:
  - Ну, якщо так, то нехай будуть змiни! А що з Шойгу робити?
  Медведєв холодно вiдповiв:
  - Нехай вiдпочиває! Маршальська пенсiя є великою. Нехай поїздить свiтом. Я ж дозволив вам мати власнiсть за кордоном!
  Трубецькiй кивнув i помiтив:
  - Путiн iзолював Росiю вiд свiту! На словах скорботи в глибинi душi, ми радiли його смертi! Щодо Зеленського, подивимося! Багато хто з нас хотiв порядкiв як на Заходi. Отримувати як у США, а працювати... Як у СРСР!
  Медведєв зауважив:
  - Ну, за Сталiна чиновники орали iнтенсивно! Не треба думати, що вiн був суцiльний мед!
  Трубецькой спитав:
  - А ви що робитимете?
  Медведєв нагадав:
  - Я був президентом i пiду на президентську пенсiю. Вона велика ... I буду насолоджуватися життям! Навiщо менi працювати!
  Трубецькой нагадав:
  - Зеленський може дати вам посаду радника при собi!
  Медведєв вiдмахнувся:
  - Ай! Вiн досить розумний i без моїх порад! Коротше кажучи, проводьте iнавгурацiю! Дмитро Анатолiйович своє вiдправив!
  Трубецькiй погодився:
  - Iнавгурацiя так!
  Медведєв повiсив трубку. Вирiшив дограти гру. Те, чого ранiше нiколи не вистачало часу. I хоча б подумки додавити США.
  Або точнiше у грi. Втiм, проти Е-75-У, американський "Шерман" слабкий. Натомiсть, лiтакiв у США багато, хай навiть i не таких сильних, як реактивнi нiмецькi.
  Але якiсть, звичайно ж, не те! Фрiци набирають iнтенсивнi рахунки. Особливо льотчицi: Альбiна та Альвiна! А це дiвчата, якi колосальним запалом вирiзняються.
  Медведєв настає на Америку з пiвдня. I водночас його танки йдуть Сибiром. Весело йому. До речi, а чому ще не завоювати Японiю? У цiй грi та своїх союзникiв мочити можна. Просунута стратегiя. Застосуй код шахрая i будеш сильнiшим за противника i числом i якiстю. Чи не вiйна, а суцiльне задоволення. Ось безхвости реактивнi машини, американцi не можуть навiть наздогнати.
  Точнiше i влучити. А використовуй керованi по радiо ракети! I щодо американцiв шуганi. Така гра Медведєву дуже подобається. I перемiщуй вiйська. Ось узята Мексика. Ось падають американськi мiста одне за одним. Таке насолоду.
  А на сходi танки серiї "Е"-У входять до Iндiї. Але що можуть протиставити їм англiйцi. Тим бiльше, Третiй Рейх вже набрав ресурсiв i без коду шахрая виробляє найсучаснiшу технiку.
  Але Медведєв вирiшив прокачати трохи пантери. Ось перша звичайна "Пантера" - лобова броня 80 - 110 мiлiметрiв, бортова 50-мiлiметрiв, а гармата 75-мiлiметрiв калiбр довжина стовбура 70ЕЛ, двигун 650 кiнських сил. Ось "Пантера"-2 лобова броня вiд 120 до 150 мiлiметрiв, бортiв у 60-мiлiметрiв гармата 88-мiлiметрiв з довжиною ствола 71 ЕЛ, i двигун 850 - кiнських сил. Так, серйозна машина. I важче не сорок п'ять, а п'ятдесят тонн i нижче силуетом.
  А ось "Пантера"-3. Лобова броня вiд 150 до 200 мiлiметрiв, бортiв 82 - мiлiметра гармата 88-мiлiметрiв з довжиною ствола 100 ЕЛ i двигун 1200 кiнських сил - вага 55 тонн. Погодьтеся така машина взагалi проти "Шерманiв" супер.
  Але є "Пантера"-4. У неї лобова броня вiд 200 - до 250 мм пiд нахилами, а бортова - 160 мм. гармата в 105-мiлiметрiв iз довжиною ствола в 100ЕЛ. Це вже монстр вагою 65 тонн i з низьким силуетом. Двигун газотурбiнний 1500 кiнських сил. Звичайно ж, вiдмiнна серiйна розробка, здатна битися навiть iз радянським IС-7. Причому IС-7 був серiйним.
  Але бувають машини i сильнiшi. Прогiн "Пантери"-5, лобова броня 250 корпус пiд нахилом в 45 градусiв, 300-мiлiметрiв лоб вежi пiд нахилом, бортова 210 пiд нахилами, гармата в 128-мiлiметрiв в 100 ЕЛ, вага бiльш досконалого танка 75 тонн, двигун 0 сил газотурбiнний. Машина, що перевершує всi радянськi та американськi зразки. Здатна пробивати IС-7 з дистанцiї бою i витримувати влучення в лоб. "Пантера"-5 взагалi з технологiй супер. У СРСР сильнiший за IС-7 нiчого немає. А нiмцi мають i п'ять видiв "Тигрiв".
  Медведєв вирiшив пiсля захоплення бiльшої частини територiї США, прогнати i "Тигр". Ну, "Тигр" перший все вiдомий. Лобова броня 100-110 мм майже без нахилу, i бортова 82 мм без нахилу. I гармата 88-мiлiметрiв 56 ЕЛ довжина ствола - танк реально виючий. На вiдмiну вiд "Пантер", де реально воювала лише перша серiя i були зразки другої. Танк "Тигр"-2 бiльш вiдомий як "Королiвський тигр".
  Лобова броня 120-150 лоб корпусу пiд нахилом 50 градусiв, 185-мiлiметрiв лоб вежi пiд малим нахилом, i 82 мiлiметри борту, пiд нахилами 60 градусiв. Добре захищений у лоб, трохи краще "Тигра" в борт, i гармата 88-мiлiметрiв з довжиною ствола 71 ЕЛ. Iз серiйних танкiв Другої свiтової вiйни, найкращий з озброєння та лобового захисту, вага 68 тонн, двигун 700 кiнських сил - слабенький ходовими якостями.
  "Тигр"-3 машина проектна. Лобова броня 150-200 мм пiд нахилом з 45 градусiв корпус чола i лоб вежi в 240 мм пiд нахилом. Бортiв 160 - мiлiметрiв зi щитками пiд нахилом. Три види рiзних озброєнь 88-мiлiметрова гармата 100 ЕЛ, 105-мiлiметрова гармата 70 ЕЛ, i 105-мiлiметрова гармата 100 ЕЛ з двигуном 1000 1200 кiнських сил. При бiльш щiльному компонуваннi та вазi з 75 тонн. Так, машина серйозна i дуже небезпечна. I ще бiльш потужна "Тигр"-4 лобова броня 250-корпус пiд нахилом в 45 градусiв лоб 300 мiлiметрiв пiд нахилом, борти 210 мiлiметрiв, гармата в 128-мiлiметрiв в 100 ЕЛ довжина ствола, або в 150-мiлiметрiв 5 , вага 85 тонн, двигун 1500 кiнських сил газотурбiнний. Дуже сильний танк.
  Але ще крутiше "Тигр"-5. Лобова броня лоба корпусу 350-мiлiметрiв пiд нахилом 45 градусiв, лоб вежi 400-мiлiметрiв пiд нахилом 50 мiлiметрiв. Борта 300-мм пiд нахилами. Гармата в 150-мiлiметрiв у 100 ЕЛ, або 174 мiлiметри 70 ЕЛ, або 210 мiлiметрiв 38 ЕЛ. Вага 100 тонн, двигун 2500 кiнських сил газотурбiнний. Найпотужнiша машина в борт навiть IС-7 та "Звiробiй" не проб'є. Ось таку можна й проти Америки пустити. Хоча треба сказати "Тигра"-5 у реальнiй iсторiї не було навiть у проектах. Але ж нiхто не винен, що вiйна так швидко закiнчилася.
  А ось вiртуальнiй грi танчики можна й пiдтягти.
  Медведєв приступив до штурму столицi США Вашингтона та найбiльшого мiста Нью-Йорка. Тут можна реально попрацювати та перемогти.
  Хоч i вiртуально. Ось горить Вашингтон i ним їдуть нiмецькi танки. I нiхто "Тигри"-5 зупинити не може.
  Медведєв завершує завзятий штурм столиць США i видається вже перемога. Але попереду ще й Японiя.
  . РОЗДIЛ Љ5.
  Чого б ще прогнати у грi. А ось сiмейство танкiв "Лев", яке так i не стало серiйним. Ось тут справдi такi монстри. Але в другiй свiтовiй вiйнi цi машини пiзнiших серiй навiть надмiрнi. А проти Японiї з її маленькими та середнiми танками тим бiльше.
  Але Дмитро Медведєв усе вирiшив прогнати трохи їх.
  Ось перший танк "Лев", що iснує тiльки в проектах, i лише частково втiлений у металi. Лобова броня корпусу 120 мiлiметрiв пiд нахилом в 45 градусiв, лобова броня вежi в 240-мiлiметрiв пiд нахилом, бортiв в 82 мм гармата в 105-мiлiметрiв довжина ствола в 70 ЕЛ, весь 80 тонн, двигун в 8. Загалом машина, яка могла з'явитися вже разом iз "Тиграми" та "Пантерами" на Курськiй дузi. З дуже потужною зброєю для свого часу та чудовим захистом чола вежi. Але, на щастя, не з'явилася. "Лев"-2 проектна машина. Лоб корпусу 250 мiлiметрiв пiд нахилом, лоб вежi 300 мiлiметрiв пiд нахилом. Борта 200 - мiлiметрiв пiд нахилами. Гармата або 128-мiлiметрiв 100 ЕЛ або 210 мiлiметрiв 38 ЕЛ. Вага 100 тонн, двигун у 1800 кiнських сил. За своєю силою немає рiвних. Перевершує IС-7, який може вразити її лише у борт. Але ганяєш далi, i з'являється "Лев"-3, теж прогiн монстра. Лобова броня корпусу в 350-мiлiметрiв, вежi в 450 - мiлiметрiв пiд нахилом борту в 300-мiлiметрiв пiд нахилами, гармата 150-мiлiметрiв в 100 ЕЛ, або 175-мiлiметрiв в 70 ЕЛ, або 210 в 5 -мiлiметрiв. Вага 120 тонн, двигун 2500 кiнських сил.
  Та це грiзна сила.
  Танк "Лев"-4 ще один супермонстр. Лобова броня корпусу 450-мм, лобова броня вежi в 500 мм. Борта корпусу та вежi в 400 мм пiд нахилами. Гармата в 175-мiлiметрiв в 100 ЕЛ, 210-мiлiметрiв в 70 ЕЛ, реактивний бомбомет в 500-мiлiметрiв. Вага машини в 150 тонн двигуна в 3500 кiнських сил газотурбiнний. З великої дистанцiї пробиває всi танки, включаючи IС-7 американський Т-93. А пробити його не можуть i корабельнi знаряддя. Ось це могутня машина, i з надмiрною гарматою.
  Але ще потужнiший "Лев"-5 король танкiв. Лобова броня корпусу 600-мiлiметрiв пiд нахилом 45 градусiв, вежi 800-мiлiметрiв бортiв 550-мiлiметрiв пiд нахилами. Гармата в 210 мм в 100 ЕЛ, 300 - мм в 70 ЕЛ, реактивний бомбомет в 600-м. Вага машини 200 тонн, двигун газотурбiнний у 5000 кiнських сил. Непробивнi для багатьох видiв озброєнь, крiм ракет великої потужностi, особливо великого калiбру зброї та бомб. Здатний обстрiлювати лiнкори та авiаносцi. Воiстину супертанк.
  Ну, коротше кажучи, є у що грати. Медведєв пресує Японiю.
  Але його знову переривають.
  Дзвонить директор ФСБ, i каже:
  - Дмитре Анатолiйовичу ви даватимете конференцiю журналiстам?
  Медведєв рiшуче заявив:
  - Поки немає!
  - Чому?
  Виконувач обов'язкiв президента вiдповiв:
  - У мене є право давати iнтерв'ю та не давати! Ось я вирiшив поки що не давати!
  Директор ФСБ кивнув:
  - Можете, поки що бути спокiйним! Iнтерв'ю не пiде! А ось ми шукатимемо собi iнше мiсце!
  Медведєв зауважив:
  - Все прилаштуєтеся! Я якщо що, то у вас у генерала велика пенсiя! Жити можна i, не працюючи!
  Директор ФСБ здивовано запитав:
  - А чи не шкода розлучатися з такою величезною владою?
  Медведєв чесно вiдповiв:
  - Жаль, звичайно, але людина пiдкоряється неминучому!
  Медведєв знову повернувся до гри. Дорвався нарештi колишнiй президент найбiльшої та багатої на природнi ресурси країни свiту. I чому не пограти, якщо зараз обходяться без нього. Хоча вiн i виконує обов'язки глави держави.
  Але як уникнути спокуси в таку гру порiзатися. Ну ось нiмецькi вiйська дiйшли до Чукотки. Благо у грi перемiщати технiку значно простiше, нiж у реальностi. I йдуть Китаєм. I там вступили у битву з японцями. Зрозумiло, за допомогою коду шахрая Медведєв наштампував танки "Лев"-5 i кинув їх проти самураїв. А це машини справдi суперкласу.
  Як тиснуть самураїв. Але все ж таки не межа досконалостi.
  А ось чому поки що друга свiтова вiйна не закiнчилася, не прогнати за рiвнями найважчий нiмецький танк "Маус"?
  Ось це справдi передiл досконалостi та вiнець краси. Точнiше, що може статися, якщо вiдбувається еволюцiя гiгантоманiї.
  Медведєв став проганяти "Мауси".
  Танк "Маус", що реально iснує в металi танк, найважчий з тих, що були реально втiленi в металi, їздили i навiть боролися. Лобова броня "Мауса" низ корпусу 150-мм, верх корпусу 200-мм, лоб вежi 250-мм, борти 210-мм. Як бачимо танк навiть у своїй першiй версiї непробивний для всiх серiйний радянських танкiв у лоб i навiть у борт. IС-2 та СУ-100 не могли пробити цей танк з жодного ракурсу. Тiльки IС-7 мiг створити "Маусу" проблеми та реально боротися з цим танком. Але IС-7 з'явився лише пiсля вiйни, i так i не став серiйним. А "Мауси" могли вже у сорок третьому роцi боротися на фронти. У даного танка двi гармати: короткоствольна в 75-мм i 128-мм 55 ЕЛ, здатна пробивати всi радянськi танки крiм IС-7 в лоб. Причому IС-2 iз великої дистанцiї. Була й 150-мiлiметрова гармата.
  "Маус" важив 188 тонн, i мав двигун у 1250 кiнських, що все одно замало. Загалом машина сильна для свого часу i не має собi рiвних.
  "Маус"-2 машина проектна. Бiльш досконала. У реальнiй iсторiї потрiбно було зробити машину нижче силуетом i легшу. Але в грi зрозумiло, машина стало досконалiше, нижче силуетом, щiльнiше компонуванням, але ще важче. Лобова броня корпусу "Мауса"-2 350-мiлiметрiв. Лобова броня вежi 450 мiлiметрiв. Бортiв 300 мм. Гармати 75-мiлiметрова довгоствольна i 150-мiлiметрова 70 ЕЛ, або 210-мiлiметрова гаубиця, або 400-мiлiметровий реактивний мiномет. Вага 200 тонн. Двигун газотурбiнний 2000 - кiнських сил.
  "Маус"-3 машина iгрова. Теж досконала. Лобова броня корпусу 600-мiлiметрiв, вежi 800-мiлiметрiв, бортiв 550-мiлiметрiв. Гармати 88-мм 100 ЕЛ, для боротьби з танками супротивника, i 210-мм 70ЕЛ. Або бомбомет у 550-мiлiметрiв реактивний. Вага танк 250 тонн, двигун газотурбiнний у 4000 кiнських сил. Танк майже непробивний майже всiма знаряддя, крiм особливо сильних.
  "Маус"-4 нова еволюцiя гiгантоманiї та досконалiший. Лобова броня корпусу 1000 мм пiд нахилом в 45 градусiв, лобова броня вежi 1200 мм пiд нахилом. Бортiв 850-мм пiд нахилом. Озброєння: 105 мм гармата в 10ЕЛ для боротьби з танками супротивника i цiлком достатня проти багатьох типiв машин. 300-мiлiметрова зброя в 70 ЕЛ, для руйнування укрiплень та надмiрна для танкiв. Або замiсть неї реактивний бомбомет 750-мiлiметрiв.
  Вага машини в 350 тонн, що не так вже й багато для такої бронi та озброєння. У чоло таку машину не пробити навiть знаряддям лiнкора. Тiльки пряме влучення потужної крилатої ракети, або дуже великої бомби, здатне знищити таку машину. З усiх ракурсiв непробивне всiма танками та САУ Другої свiтової вiйни. Двигун у 6000 кiнських сил газотурбiнний.
  Та й "Маус"-5 найвищий ступiнь цiєї серiї. Лобова броня чола корпусу 1600 мм пiд нахилом, лоба вежi 2000 мм, бортiв 1500 мм пiд нахилом.
  Гармата в 128-мiлiметрiв в 100 ЕЛ для боротьби з усiма танками, достатня цiлком проти всiх марок включаючи IС-7 та реактивний бомбомет у 900-мiлiметрiв. Iншi гармати недоцiльнi. Кулеметiв дюжина. Вага танка - 500 тонн. Двигун газотурбiнний 10000 кiнських сил. Машина скажемо так само досконалiсть. Не пробити в лоба майже нiчим. Танк супер.
  Втiм, якщо хтось думає, що крутiше, нiж "Маус"-5 i придумати нiчого не можна, то це зовсiм не так. Фантазiя авторiв гарної гри про другу свiтову безмежну.
  Наприклад, є ще й "Щур". Цей танк у реальнiй iсторiї рекордсмен за розмiрами серед усiх проектних машин i був навiть частково втiлений у металi.
  Танк "Щур" лобова броня у 400-мiлiметiв, як i бортова теж пiд невеликим нахилом. Озброєння чотири гармати в 210 мiлiметрiв, або одна в 800-мiлiметрiв i двi гаубицi 150-мiлiметрiв, одинадцять зенiтних гармат. Вага в 2000 тонн, двигуни дизельнi сумарна потужнiсть 10000 кiнських сил.
  Танк "Щур"-2 - еволюцiя проектної машини з бiльш досконалою компоновкою. Лобова та будь-яка броня в 800-мiлiметрiв, з великим кутом рацiонального нахилу. Озброєннi одна гармата в 1000-мiлiметрiв i чотири гаубицi 150-мiлiметрiв, шiстнадцять зенiток здатних вести вогонь за наземними та повiтряними цiлями. Вага в 3000 тонн, газотурбiннi двигуни, сумарна потужнiсть в 20000 кiнських сил.
  "Щур"-3 ще потужнiша i досконалiша машина. Броня 1200 - мiлiметрiв пiд нахилом. Озброєння одна гармата в 1250-мм i шiсть гаубиць в 150-мм. Двадцять зенiток здатних вести вогонь i за повiтряними i земними цiлями. Вага в 4000 тонн, газотурбiннi двигуни, сумарна потужнiсть в 35000 кiнських сил.
  "Щур"-4 ще потужнiша i досконалiша машина Броня в 1600-мiлiметрiв пiд нахилом. Озброєння - одна гармата в 1600-мiлiметрiв та дев'ять гаубиць у 150-мiлiметрiв, двадцять п'ять зенiток здатних вести вогонь за повiтряними та земними цiлями. Вага в 5000 тонн, газотурбiннi двигуни, удосконаленi сумарна потужнiсть 50000 кiнських сил.
  "Щур"-5 найкрутiший танк. Броня у 2500 - мiлiметрiв з усiх бокiв. Озброєння одна гармата 2500-мiлiметрiв. I п'ятнадцять гаубиць за 150-мiлiметрiв. Сорок зенiток здатних вести вогонь за повiтряними та наземними цiлями. Вага 10000 тонн. Атомний реактор як двигун, потужнiсть понад 100000 кiнських сил.
  Танк взагалi справдi крутий у грi. I за вагою та iншими характеристиками.
  Ну що штурмувати Токiо можна доручити "Щур"-5. Щоправда, вона настiльки дорога, що кiлька разiв доводиться проганяти код шахрая.
  Але загалом Медведєв може бути задоволеним. Награвся вiн капiтально.
  I "Щур"-5 нарештi подивився у вiртуалцi. Як добре грати нечесно.
  Але знову Медведєву дзвонять.
  Цього разу перший вiце-прем'єр i виконувач обов'язкiв прем'єра Сiлуанов.
  Вiн повiдомив iз сумним тоном:
  - Ми програли Дмитро Анатолiйовичу! Пiдрахованi вже майже всi бюлетенi!
  Медведєв дотепно зауважив:
  - Краще добре програти, анiж погано перемогти!
  Силуанов здивувався:
  - А це ще як?
  Медведєв пояснив:
  - Якби Вiталiя Кличка обрали мером Києва з першого ж разу, не вiдбулося б його повернення на ринг. Замiсть великого чемпiона, був би мер посмiховисько!
  Силуанов iз цим погодився:
  - Та ви маєте рацiю Дмитро Анатолiйовичу! У Кличка була вигода програти... Але у вас, на жаль, такої вигоди i близько не було!
  Медведєв у вiдповiдь проспiвав:
  - Я вiльний, наче птах у небесах,
  Я вiльний, забувши про страх.
  Я вiльний з диким вiтром нарiвнi,
  Я вiльний наяву, а не увi снi!
  Силуанов буркнув:
  - Та ви прямо поет Дмитро Анатолiйович! Про вас можна вiршi складати!
  Медведєв серйозно вiдповiв:
  - У всякому разi, я зараз можу зайнятися спокiйно своєю улюбленою справою - рiзатися у комп'ютернi iгри! А до цього я мiг уже рокiв двадцять дозволити собi подiбне лише уривками!
  Силуанов глухо буркнув:
  - В iгри?
  Медведєв пiдтвердив:
  - Ось саме у iгри! I тобi було корисно якусь вiйськово-економiчну стратегiю вивчити!
  Перший вiце-прем'єр неохоче зауважив:
  - Я волiю практику!
  Медведєв прошипiв у вiдповiдь:
  - Зла реальнiсть проклята, може звести з розуму!
  Силуанов холодно вiдповiв:
  - Хочете вiдволiктися вiд реальностi свiтом iгор? Похвально!
  У словах виконувача обов'язкiв прем'єра звучала iронiя.
  Медведєв повiдомив:
  - Дай я i тобi зiрку героя Росiї повiшаю!
  Силуанов порадив:
  - Собi повiсьте пан президент!
  Медведєв хихикнув i вiдповiв:
  - Може це непогана iдея! А то Путiна лише посмертно нагородили!
  Виконувач обов'язкiв прем'єра вiдповiв:
  - Спасибi пане президенте!
  Медведєв спiвуче продовжив:
  - За дурнi порожнi очi.
  Силуанов пiдспiвав:
  - За те, що можна все...
  Медведєв закiнчив:
  - А жити не можна!
  Виконувач обов'язкiв прем'єра вiдповiв:
  - Якщо серйозно, то, швидше за все, мене приберуть! Видно, доведеться драпати!
  Медведєв холодно вiдповiв:
  - На Землi мiсць багато!
  Силуанов кивнув i пробулькав:
  - Коротше кажучи, пане президенте, ви менi обiцяли зiрку героя!
  Медведєв крикнув на всю горлянку:
  - Готуйте указ!
  Йому принесли черговий нагородний папiр. Мовляв, пиши виконувач обов'язкiв президента.
  Заодно Медведєв її купу народу нагородив. Знай наших!
  Ех, вже дуже пiзно, i виконавець президента Росiї заснув.
  Йому снилася чергова альтернативна iсторiя. Царська армiя на чолi з Куропаткiним бореться за те, щоб деблокувати Порт-Артур. Але сам Медведєв з'явився на бойовому роботi, з лазерами, i термокварковими снарядами розмiрами з макове зернятко, але забiйними як бомби, скинутi на Хiросiму.
  I як давай зi свого бойового робота Медведєв драти японцiв. Як розривало самураїв на частини цiлими тисячами. А як пiшли в хiд лазери та бластери.
  I рiзало японцiв, саме рiзало. I перепилювало на частини. I спустошували їхнi шеренги.
  Медведєв, який втратив трон, знаходив захват у битвi. Вiн косить цих самураїв, якi посмiли похитнути священний царський престол.
  А хiба погано скажемо прямо, поклавши рука на серце було за царя?
  Та дай Боже кожнiй країнi такого царя як Микола Другий. Адже це реальний приклад iнтелiгентного правителя, i водночас iнтелектуала.
  Жаль, що таке нiкчемнiсть як Куропаткiн його пiдвiв. А тепер Медведєв як взявся за японцiв. I давай їх молотити. I робити це дуже лихо.
  I лазернi променi скошують самураїв тисячами. Ще кiлька хвилин бою, i
  Нема японської армiї.
  Що з'їли панове самураї? А тепер може бути за вашi кораблi взятися.
  Медведєв пiдняв бойового робота у повiтря i помчав до позицiй флоту Того. Що вiн думає, що зможе впоратися iз росiйським витязем?
  I ось як швидко мчить термокварковий робот. Ось вiн уже над морем. I давай топити флот Того. Рiзати броненосцi, крейсера, та iншу живнiсть.
  Ось так... Якщо ще й мiнi-термокваркову бомбу зняти?
  I кидає її новий герой. Пiднiмається хвиля, i топить кораблi Японiї.
  Медведєв кричить на все горло:
  - За Росiю Миколи,
  Усiх японцiв розшматую!
  I знову виконуючий обов'язки росiйського президента входить в екстаз.
  Та здорово з таким ось роботом битися.
  Давай топи собi самураїв ... I не буде Цусiми, японцям боротися буде не на чому.
  Ось уже останнi кораблi самурайський тонуть. Що це перемога!
  Але залишилися ще частини Японiї, що блокують Порт-Артур. Потрiбно i за них реально взятися. Щоб усiх противникiв iмперiї царя Миколи вирiшити.
  Медведєв захоплено спiває:
  - I летiли додолу самураї,
  Пiд напором сталi та вогню!
  I давай руйнувати i вiйська, що обклали Порт-Артур. Справдi так вийшло, що впала потужна фортеця. I Росiя отримала ляпас. I найголовнiше це було гiрше за Кримську вiйну. Там iмперiя царя Миколи Другого програла коалiцiї Англiї, Францiї, Туреччини, Сардинського королiвства. I програла гiдно. А тут якоїсь Японiї, яку нiхто i суперником серйозним не рахував.
  Не терпiти Росiї приниження. Може, тому такий обережний i стриманий у зовнiшнiй полiтицi Сталiн вiдкрив другий фронт Далекому Сходi проти Японiї. Справдi надто принизили самураї царську Росiю.
  За це крихiтними термокварковими бомбами крушi, та лазерами пали.
  Щоб не смiю Росiю перемагати! Ех, дай Боже, щоб Зеленський був успiшним царем.
  Знову росiяни та українцi єдинi, а незабаром до них приєднаються й бiлоруси.
  I буде триєднiсть слов'ян!
  Медведєв добив японцiв пiд Порт-Артуром i помчав далi... Росiя перемогла Японiю. Взяла собi Корею, Манчжурiю, Курильськi острови та Тайвань. А також змусила виплатити японцiв велику контрибуцiю.
  Цар Микола Другий змiцнив свої позицiї, революцiї та непотрiбної думи, не з'явилося.
  Царська Росiя продовжила рух Китаєм. I свою експансiю на сходi.
  Але кайзерiвська Нiмеччина, незважаючи на те, що царська ставала великою силою i росла ще швидше i бiльше, нiж у реальнiй iсторiї, все ж таки взяла i полiзла в першу свiтову вiйну.
  Та ще на два фронти.
  Ну, що тепер Медведєв взявся за знищення нiмцiв. Нема чого їм ображати царя-батюшку.
  I як iз лазерiв лупе по ворогах. I давай їх молотити у Схiднiй Пруссiї ураганним порядком. Медведєв стрiляє по нiмецьких вiйськах, використовуючи лазери та променi гравiтацiйної енергiї.
  Водночас i дiвчата з'явилися. Зрозумiло у бiкiнi. Оленка та Наташка. I дай фрiцiв рубати свiтловими мечами.
  Та цар Микола Великий, таке фашистам i не снилося. А що вони проти тебе батюшки та задумали?
  Медведєв агресивно спiває:
  - Динi, кавуни, пшеничнi булки,
  Щедрим, заможний край.
  А на престолi сидить у Петербурзi,
  Батюшка-цар Микола!
  Дату iнавгурацiї перенесли ранiше. I Медведєв виявився цiлком наданим самому собi. Мовляв, поки тiшься з дитя.
  Медведєв нагородив посмертно ще й Андропова зiркою героя Росiя. Що можливо варто було зробити ранiше. I видав указ про будiвництво пам'ятника Андропову.
  Заодно виконуючий обов'язки президента вiдновив у званнi ще Єжова i Ягоду. Що тут церемонитись.
  Далi заснував новий орден iменi Боббi Фiшера. А що великий був шахiст, нiчого не скажеш. I не просто великий, а ще й скандальний. Вiн хотiв бути найвищим не тiльки в шахах.
  I теж три ступеня: бронзовий, срiбний та золотий!
  I звичайно насамперед Дмитро Медведєв нагородив цим орденом: Гарi Каспарова, Анатолiя Карпова та... братiв Кличкiв!
  I заразом Дмитро Медведєв заснував i орден "Володимира Кличка". Теж цiкавий хiд. Трьох ступенiв: бронзовий, срiбний, золотий.
  А далi ще й орден "Святогор", генiальне рiшення.
  Медведєв кермує i педалiть. I знову таке винаходить. Ось це ведмiдь. Усiм ведмедям ведмiдь.
  I новi iдеї є в нього. Наприклад, подарувати кожному росiянину новою машинкою.
  А поки що взяти i пограти на комп'ютерi. Чого Медведєву найбiльше й хотiлося. Ось вiн i зараз увiмкнув нову стратегiю. Вiйна рiзних рiвнiв. Те, про що й хотiлося пограти президентовi нехай i колишньому.
  Починаєш iз п'яти робiтникiв i по тисячi одиниць: вугiлля, залiза, камiння, нафти, продовольства, золота.
  I давай будувати спочатку громадський центр iз виробництва нових працiвникiв. Потiм починаєш освоювати рудники, i сiльське господарство.
  Насамперед, звичайно ж, видобуток їжi, щоб якомога бiльше налаштувати працiвникiв.
  У Медведєва найпотужнiший, найсучаснiший комп'ютер. I можна багато штампувати юнiтiв.
  Будуєш собi мiсто та новi центри торгiвлi. Грошi, звичайно, проблема спочатку. Поки не збудуєш монетне подвiр'я, ринок, академiю наук тощо.
  Але Медведєв знає унiверсальний спосiб розбагатiти. Бiльше наробити працiвникiв сiльського господарства та покапати за хлiб ресурси. Ринок дуже дешево побудувати. А потiм ти накопичив, купив академiю, побудував тартак, i зробив новi копальнi. А потiм ще ... I золото потекло - найдорожчий продукт. Особливо коли монетне подвiр'я зробив. А потiм можна буде й свердловини покращувати. Ось як набагато веселiше грошi течуть. Можна направити на вдосконалення. Новi пилки, новий сiльськогосподарський iнвентар, мелiорацiю, дослiдження добрив. Новий вид плуга.
  Далi заглиблення свердловин, закачування туди нових працiвникiв. Новi ферми. Виробництво м'яса Будiвництво будинкiв. До будинкiв лiкарiв, полiцейських, колодязiв, базарiв, архiтекторiв, пожежникiв. I так далi... Збирання податкiв. Новi покращення у видобутку золота. I освоєння нового простору та робочих будiвель.
  I вже грошей все бiльше i бiльше... З'являються надлишки i можна будувати i казарми.
  Гра цiкава та складна. Мiсто росте. Поки що без вiйни. Тут можна мирний час встановити, i ворога обирати послабше... Насправдi Медведєв поки що накопичує сили у вiйськово-економiчнiй стратегiї.
  Вiйськова академiя збудована. I починаєш формувати вiйська. Кавалерiя, пiхота, вогнеметники, мiнометники та iншi сили. Звiсно ж, артилерiя. Або навiть ще раз, покращивши свердловини танковий завод. Першi машини, зрозумiло легкi та примiтивнi, але їх можна проганяти.
  Медведєв захопився.
  Гра поглинула президента. Будуєш собi все новi та новi будинки. До них i школи переписувачiв, i бiблiотеки, розваги рiзних рiвнiв. Чи то музиканти, танцюристи, жонглери, гравцi в сенет, зоопарки. Або ще казино.
  Ну i, звичайно, храми рiзним богам.
  Та в iмперiї безлiч рiзних релiгiй. Храми найкраще будувати рiзнi.
  I тут все вiд рiзного. I мечетi, костели, молитовнi будинки, буддiйськi храми, ступи, язичницьких богiв.
  Та найбагатша мiсiя. Будуєш i мости, переправляючись рiчкою.
  Роботи дуже багато. Ще фестивалi влаштовуй рiзним релiгiям, щоби боги не образилися.
  I так безперервно. I робота в академiї науки йде, то одне вдосконалення, то iнше. Чи то засiб проти гризунiв, то проти комах - що пiднiмає сiльське господарство, то трактори з'являються.
  А то й Боги посилають добрi врожаї. Ось i танки можна прогнати i заводи з виробництва лiтакiв. Починаючи з легких аеропланiв, а можна наздогнати до атомних бомбардувальникiв. I кiлькiсть юнiтiв невпинно зростає. Ось уже наздогнали до ста тисяч.
  Медведєв грає i накручує новi технологiї. Поки що без страху. Ось не обов'язково воювати, можна iндекс процвiтання та культури своєму народу пiдняти. I це теж має значення. А грошей та ресурсiв тепер вистачає.
  Тим бiльше добре у грi: свердловини не виснажуються. Можна, завжди добувати ресурси.
  I будувати по картi новi мiста... Або навiть побалуватись пiрамiдою чи черговим дивом свiту.
  Медведєв штампує й новi казарми. Правда велика кiлькiсть вiйськ знижує iндекс процвiтання. Тут, звiсно, виникає проблема. Але поки що воювати нема з ким... Але можна запровадити новi технологiї, щоб танки та лiтаки робити швидше. I тяжкi бомбардувальники пiдтягнути.
  Втiм, чому б уже маючи середнi танки не захопити супротивника рiвня середньовiччя?
  I Медведєв, знайшовши побiльше танкiв, заодно i покращивши їх параметри жваво вторгається в сусiдню країну.
  А також лiтаки зверху. I давай ворога з усiх сил бомбити. Сиплеш на нього напалм.
  Та й не за правилами гра.
  Медведєв насолоджувався розгромом середньовiчного мiста. А потiм i всiєї країни з її примiтивною армiєю. Насолоджувався i перемагав, хоч його лiтаки та танки отримували незначнi пошкодження. Таке ось порiвняно легке вийшло захоплення. А потiм знову на пiдкоренiй територiї будуєш мiсто.
  I танки в тебе вже тяжкi. Можна зробити i протиатомний захист, i активну броню.
  Медведєв уже годин десять у грi та очi втомилися i стали злипатися. Виконувач обов'язкiв президента заснув.
  Спочатку Медведєв крутився у чомусь невизначеному. Але тривало це недовго. I ось ультрасучасний танк Т-95 вилетiв на пагорб. Вже була пiзня осiнь, i по бронi забили струмки дощу.
  Медведєв повiдомив:
  - Вирiшальний день битви за гору Висока! Ту гору, що ключ до всiєї оборони Порт-Артура. Сьогоднi, якраз 21 листопада, чи 4 грудня за новим стилем. - Професор люто стукнув кулаком по бронi i вигукнув. - Але не бути захоплення гори Висока! Тихоокеанська ескадра буде живою!
  Японцi вже майже захопили гору Високу. Вони наповзали наче мурахи, густими потоками з усiх бокiв. Т-95 iз 152-мiлiметрової скорострiльної гармати вiдкрив вогонь.
  Оленка натискала на кнопку джойстика, i автоматична гармата била, наче зенiтка, японцями. Потужнi уламково-фугаснi снаряди вибивали одним пострiлом сотнi японцiв.
  Наташа, у свою чергу, писала з восьми великокалiберних кулеметiв. I теж волiла використовувати джойстик.
  Медведєв керував танком, супермашина впевнено пiднiмалася по кручах, i гусеницi тиснули воїнiв країни Вранiшнього сонця.
  Маргарита, свиснула, заявила:
  - Ми робимо iсторiю!
  Виконувач обов'язкiв президента люто пiдтвердив:
  - Звiсно! У жодному разi не дамо здати Порт-Артур!
  Оленка, ведучи вогонь iз зброї, робила двадцять пострiлiв за хвилину, випльовуючи снаряд пiдвищеної забiйної сили в пiвсотнi кiлограмiв вагою. За одну хвилину прицiльно вивергалася тонна металу та вибухiвки.
  А била дiвчина дуже влучно.
  I кулемети по п'ять тисяч патронiв за хвилину бив кожен. Або по сорок тисяч великих куль протягом короткого часу. А як взялися вони за самураїв? Як стали їх пресувати?
  Оленка навiть заспiвала:
  - I летiла додолу ворожа зграя, пiд напором сталi i свинцю!
  Росiйський танк агресивно працював. Ось вiн зрiзав одну тисячу японцiв, другу. Забираючи їх пластами.
  Наташа хихотiла i спiвала:
  - На славу Русi! Нiколи не забудемо Вiтчизну!
  I знову стрiляє iз кулеметiв забiйного калiбру. I тисячi японцiв убитими валяться.
  Медведєв взяв i прошипiв:
  - Царю Миколаю! Ти будеш великим.
  I давай тиснути гусеницям недобитих самураїв.
  Маргарита логiчно помiтила:
  - Микола Другий мiг бути найбiльшим iз царiв. Вiн мав усi шанси зробити Китай Росiйською губернiєю - Жовторосiєю!
  Медведєв ударив по самураях, пронiсся ними гусеницями, i сказав:
  - Нехай буде так!
  Снаряд вилiтав за снарядом. Вони множилися, як квазiматерiя, що вимагаємо значно менше енергiї, нiж реальне збiльшення атомiв i молекул.
  Оленка, натискаючи витонченими пальцями на кнопки джойстика, навiть вигукнула:
  - В iм'я росiйських царiв!
  . РОЗДIЛ Љ6.
  Зброя собi гуркотiла i гуркотiла. Хоча, не так уже й голосно, а приглушено, можна було розмовляти.
  Маргарита запитала виконуючого обов'язки президента:
  - А що, кiлькiсть снарядiв нескiнченна?
  Медведєв вiдповiв:
  - Квазiматерiя для свого створення не потребує багато енергiї. А наповнити водою термоядерний реактор найпростiше!
  Маргарита свиснула:
  - Так, це генiально! Так можна й морозиво у шоколадi робити!
  Медведєв iз зiтханням заперечив:
  - Поки що нi, але дуже скоро, так! Шкода, що поки що виходить тiльки квазiматерiя!
  Оленка, натискаючи босими пальцями на кнопки джойстика, посмiхаючись великими зубками тигрицi, помiтила:
  - Ця здатнiсть творити матерiю, теж квазiбожественна!
  Медведєв посмiхнувся. Японцiв навколо гори ставало дедалi менше, а трупiв, дедалi бiльше. Самураї намагалися стрiляти по танку, але марно. Снаряди вiдскакували вiд бронi, як краплi дощу.
  Виконувач обов'язкiв президента зауважив:
  - А людина i створена за образом i подобою Божою.
  Оленка, стрiляючи забiйними снарядами, помiтила:
  - Якщо, ще створено. Може, ми люди, є найрозумнiша, найсильнiша i наймогутнiша iстота у всесвiтi!
  Медведєв логiчно припустив:
  - Тим паче потрiбна консолiдацiя людства! Нам слiд об'єднатись! Тодi ми не знатимемо горя та поразок!
  Наталя впевнено заявила:
  - Царська iмперiя здатна всiх об'єднати! I всiх без винятку згуртувати в монолiт!
  I дiвчина знову вдарила iз кулеметiв. Завалюючи японцiв, якi намагаються зайти з лiвого флангу. Гранати не завдавали шкоди танку Т-95. А гармати теж з дистанцiї або промахувалися, або їх снаряди були малоефективними. Тим бiльше, що бронебiйних поки що немає в жоднiй країнi свiту. Та й такий танк i не проб'єш так просто. Його захист на найвищому рiвнi.
  А кулемети косять i снаряди виметають. I все роблять конкретно i дуже вбивчо.
  Наташа хихикнула i промовила:
  - Багатьох не дорахуються японцi!
  Оленка з цим погодилася:
  - Дуже навiть багатьох!
  I блиснула сапфiровими очима. А в нiй стiльки всього рiзного у дiвчини, справжнього термiнатора.
  Войовницi ведуть вогонь. А самураї стiкають кров'ю. Сорок тисяч куль i тонна снарядiв за хвилину, це дуже велика забiйна сила.
  Наталя помiчає:
  - Ми воїни, якi несуть серйозну смерть!
  Оленка з цим погодилася:
  - I не просто смерть, але джерело сили у всьому свiтобудовi!
  Маргарита розважливо помiтила:
  - Якщо царська Росiя завоює весь свiт, то з усiма вiйнами в iсторiї людства буде покiнчено раз i назавжди!
  Медведєв iз цим погодився:
  - Звичайно малеча! Вiйни нiкому не потрiбнi! Але людство має стати єдиним!
  Наташа прошипiла з радiстю пантери завалила бика:
  - Коли ми єдинi ми непереможнi!
  I випустила з очей iскри! Ось це дiвчина! У нiй полум'я пожежi та лiд i сталь.
  Але вже останнi японцi гинуть. I бiльше штурмувати гору нема кому. Понад п'ятдесят тисяч вбитих воїнiв країни Вранiшнього сонця залишилися пiд горою Висока.
  Битва закiнчилася.
  Четвiрка зайняла мiсце на височини, i Медведєв зауважив:
  - З гарнiзоном нам краще поки що не розмовляти. Взагалi, що робитимемо?
  Оленка запропонувала:
  - Японцiв ще багато. Давайте знищимо повнiстю армiю Ноги.
  Маргарита iз цим охоче погодилася:
  - Саме так! Усiх самураїв видавимо! I це буде чудово!
  Медведєв посмiхнувся i помiтив:
  - А наш танк ще може i пiд водою плавати, i снаряди випускати. Давайте потопимо японський флот!
  Наташа iз захопленням заверещала:
  - Саме так! Правильно, вiзьмемо i зiтремо всiх самураїв на морi.
  Саме японська ескадра розпочала своє чергове бомбардування. Полетiли снаряди, у тому числi i з одинадцяти та дванадцятидюймових знарядь. А це вже, погодьтеся, серйозно.
  Танк рвонув до узбережжя. Оленка, стукаючи пальцями по корпусу машини, помiтила:
  - Ну гаразд, на морi. Але як ми могли дати iнiцiативу японцям на сушi?
  Маргарита, яка деякi знання мала про вiйну, нагадала:
  - У нас i кулемети були, i гвинтiвка Мосiна куди надiйнiша i ефективнiша за японську. I якщо на морi не все виходило, то на сушi у самураїв шансiв не було!
  Оленка сердито рушила босою ногою по пiдлозi i буркнула:
  - Зрада! Тривiальна зрада!
  Наташа запропонувала:
  - Усiх повiсимо!
  Танк пiшов у воду. З бортiв з'явилися гвинти, що керували машиною. Ось i перша мета: японський есмiнець. Наталка натиснула тонкими пальцями на кнопки джойстика.
  I снаряд iз забiйною силою потрапив у саме днище корабля. Розвернув броню.
  Есмiнець одержав ще один снаряд. Наташа знову натиснула пальчиком на ноги.
  I ось японець тоне.
  Оленка хихикнула:
  - Давайте топити по черзi! Кулемети пiд водою не дуже ефективнi!
  I дiвчина натиснула джойстик, цього разу посилаючи снаряд у днище мiноносця.
  Маргарита з усмiшкою вiдповiла:
  - Ну i жiнки у нас!
  Наташа знову послала снаряд i крикнула:
  - В iм'я Русi, хай буде перемога!
  Оленка виплюнула снаряди. Розкроїла днище корабля країни Вранiшнього сонця i помiтила:
  - Все ж таки царська влада в Росiї була не така вже й погана, як стверджувала пропаганда.
  Маргарита з цим погодилася i, охоче заговорила, тим бiльше йому робити нiчого.
  - За царя Миколи Другого Росiя ввела золотий стандарт грошей. Валюта iмперiї стала найтвердiшою та найстабiльнiшою у свiтi. Цiни також практично не зростали. А за царя Миколи латка досягла тридцяти семи рублiв на мiсяць. Фактично Росiя за рiвнем життя стала однiєю з провiдних країн свiту. Промислове виробництво стало четвертим у свiтi.
  Дмитро Анатолiйович Медведєв пiсля сну став грати на комп'ютерi. У разi вiн рiзався у продовження стратегiї. Змiцнiла держава здiйснювала захоплення. Виконуючий президента Росiї, кидав у бiй танки.
  Причому тяжкi.
  Ось все ж таки хороша рiч гра. Прогнав трохи i отримав танки важчi за сто тонн. Пiд час перебування президентом хотiв Медведєв розробити танки важчi за сто тонн. Але Путiн тодi не дав. Адже iдея виглядала спокусливою. Надважкi машини. I шiсть видiв машин. Понад п'ять i сто тонн.
  Але зараз Медведєв кидає в бiй танки з атомними двигунами. I ламає оборони країн середнього рiвня. I знову захоплення. Та здорово... Щоб було трохи легше, пiдключаєш вiйськового радника. I разом iз ним керуєш руйнуваннями супротивника. I його захопленням.
  Ось пiдкорюєш ще одну iмперiю... Тут вiйна серйознiша, але її веде вiйськовий радник рiвня Наполеона. Так що можна просто дивитися, а свою iмперiю поставити економiста рiвня Столипiна.
  I Медведєв, просидiвши бiля комп'ютера з гiгантським екраном кiлька годин, захропiв.
  У нього дуже довго був дефiцит сну.
  Оленка стрiляла по японцях. Потопивши цього разу крейсер, заспiвала:
  - Ми найсильнiшi у свiтi,
  Ворогiв замочимо всiх у сортирi.
  Не вiрить батькiвщинi сльозам,
  А злим олiгархам дамо по мiзках!
  I дiвчина засмiялася. I її зуби блищали перлинами!
  Медведєв припустив:
  - Оскiльки вiйна з Японiєю закiнчиться перемогою, то економiчне зростання Росiї буде ще бiльшим! I царська iмперiя стане найбагатшою країною!
  Оленка потопила ще один мiноносець i шикнула:
  - Ми завжди були багатi! Бракувало порядку!
  Наташа вдарила по броненосцi Країни Вранiшнього Сонця i помiтила:
  - Нi в чому ми не поступалися нiмцям у першу свiтову вiйну. Але через п'яту колону, упустили перемогу!
  Оленка теж послала ще один снаряд у черево броненосця i заявила:
  - Звiсно! У всьому винна п'ята колона. Пiд час першої свiтової вiйни нiмцi навiть до Мiнська пiдiйти не змогли i були битi в Галичинi. А за Сталiна, вони вже в бiноклi бачили Кремль. Про що це каже?
  Наташа випустила ще один снаряд у дно броненосця i буркнула:
  - Зрада! Ми змарнували таку перемогу!
  Маргарита ще вважала за потрiбне нагадати:
  - Якби не зрада, то ми отримали б у володiння Константинополь i Малу Азiю, а також вихiд у Середземне море. А ми стiльки втратили через зраду i п'яту колону!
  Оленка запустила черговий снаряд:
  - Так, це п'ята колона! Скiльки бiд через неї! Росiйська iмперiя - це унiкальна освiта, яка могла розширитися до меж свiту i зробити людство єдиним!
  Наталя агресивно буркнула:
  - Звiсно! Все могла б i обов'язково зробила б! I бути людству єдиним та непереможним!
  Дiвчина надiслала черговий снаряд, пiсля якого броненосець остаточно розколовся. I тонули японцi.
  Маргарита з тривогою в голосi помiтила:
  - Ось подивiться, що зараз у свiтi робиться? Росiя та США на межi вiйни. А Китай перенаселений i тоталiтарний. Немає у свiтi порядку та процвiтання!
  Наташа послала новий снаряд, цього разу в крейсер, i погодилася:
  - Немає у свiтi порядку! Потрiбне єдине керування!
  Оленка випустила снаряд i вiдповiдно кивнула:
  - I таким керуванням могла б стати царська iмперiя! Самодержавство Росiї - це гарант всесвiтньої стабiльностi та процвiтання!
  I дiвчина посла ще один снаряд, що остаточно розколов крейсер.
  Японцi явно псували. Вони вели безладну стрiлянину, не розумiючи, хто їх топить.
  Слiд зазначити, що у сушi, Японiя у вiдсутностi великої переваги чисельностi. I навiть у реальнiй iсторiї, втратила вбитими та пораненими набагато бiльше, нiж Росiя.
  Але на морi, виробленi в Британiї та США, кораблi Країни Вранiшнього Сонця, були трохи кращими за росiйськi, в основному вiтчизняного виробництва.
  Але i тут якiсна перевага у японцiв дуже незначна. А стрiляють росiяни, мабуть, влучнiше.
  Наташа, ведучи вогонь i потопивши черговий мiноносець, досадливо помiтила:
  - Ось, справдi, Росiя перемагала i сильнiших супротивникiв. Наприклад, Наполеона!
  Оленка, пославши снаряд у броненосний крейсер, додала:
  - О так! Наполеон був генiй! I був сильнiшим, але ми його перемогли!
  Маргарита важко зiтхнула i пробурчала:
  - Програти японцям. Це так прикро та прикро!
  Оленка з цим погодилася:
  - Дуже прикро! На жаль, закiнчилася через це епоха династiї Романових. Епоха славна, героїчна, iз завоюваннями та перемогами. I хоча ми не мали свого Чингiсхана, але ми пiднiмалися з часiв Iвана Калiти.
  I дiвчина послала черговий, дуже забiйний снаряд. I броненосний крейсер розiйшовся на двi частини.
  Наташа продовжувала i одним снарядом потопила черговий мiноносець. А мiноносцiв у самураїв багато.
  Войовниця запитала у хлопцiв:
  - Але цiкаво, чому в iсторiї свiту, жодна з iмперiй не досягла абсолютної могутностi?
  Оленка знову послала снаряд до черева чергового мiноносця i заявила:
  - Так, ось справдi, чому? Усi падали. I Перська iмперiя, i Олександра Македонського, i Римська. Чому нiхто не об'єднав людство?
  Наташа в досадi тупнула ногою. Потопила черговий корабель i сказала:
  - Саме так! Чингiсхан створив iмперiю, яка могла пiдiм'яти пiд себе весь свiт. Але пiсля його смертi, сини та онуки влаштували розбирання та розiрвали iмперiю на частини. Тiльки царська Росiя, з її унiтарною системою була такою країною, що могла iснувати багато столiть i розширюватися, доки не поглине всю земну кулю!
  Оленка блиснула очима i заявила, потопивши черговий есмiнець:
  - Слава великої iмперiї царя Миколи! Не дамо владу нелегiтимним бiльшовикам та тимчасовому уряду!
  Наталя теж послала снаряд у корабель. Потопила японця i заспiвала:
  - Боже, Царя храни,
  Сильний державний
  Царюй на славу,
  На славу нам!
  Царюй на страх ворогам -
  Царю Православний!
  Царюй на славу,
  На славу нам!
  Дiвчата видно завелися по-справжньому. Так трощили самураїв, залюбуєшся. А Медведєв вiв свiй забiйний, пiдводний танк. Взагалi, це крута у нього зброя. Топить собi цiлий флот Японiї. Адже це велика сила.
  Дванадцять, тiльки великих броненосних кораблiв, десятки дрiбнiших, у тому числi i крейсерiв. Одних мiноносцiв понад шiстдесят. Потрiбен час, щоби все це знищити.
  Наталя, добиваючи черговий корабель, запитала Медведєва:
  - А як ти думаєш, Бог є?
  Виконувач обов'язкiв посмiхнувся i вiдповiв:
  - В якому сенсi?
  Наташа послала новий снаряд, добиваючи есмiнець, i зауважила:
  - Так версiй у релiгiй багато! Є i язичницькi, i монотеїстичнi! Ось часом починаєш думати про це. I сумнiваєшся, є Бог, коли такий ось бардак у вченнях!
  Оленка розколола ще один мiноносець i, хихикнувши, помiтила:
  - Так, у цьому планi важко повiрити у Бiблiю. Щоб один Бог так поводився. Та ще заводив улюбленцiв!
  Наташа згiдно кивнула:
  - Саме так. Вiрити, що один народ i є народ Божий? Це явно недостойно найвищого розуму!
  Пiсля цього дiвчина стала топити броненосець великого тоннажу. Войовниця працювала.
  А ось Маргарита висловила свою думку:
  - Ось таки незрозумiло, як це можливо, що люблячий Бог так спотворює жiнок!
  Наталя здивувалася:
  - Як це, спотворює?
  Маргарита вiдповiла:
  - Та перетворює їх на старих! А що може бути неприємнiше за стару!
  Оленка пустила снаряд у черево крейсеру i заявила:
  - На землi, навiщось ходять дуже мерзеннi бабусi, що й безглуздо, i страшенно некрасиво!
  Наташа струснула головою i пiдтримала:
  - I несимпатично! I не естетично!
  Войовниця засмiялася i пiдморгнула напарницi. Мовляв, вона, така ось крута та агресивна.
  Медведєв серйозно зауважив:
  - Насправдi, старiсть це дуже погано. Вона робить людей негарними, слабкими, вразливими. Але в нiй є, з погляду еволюцiї, деякi плюси!
  Оленка здивувалася. Вразивши черговий мiноносець, запитала:
  - А якi можуть бути плюси в цьому огидному станi?
  Медведєв серйозно вiдповiв:
  - Стимулює цей розвиток науки та iнтелекту. Якби людина не вiдчувала б втоми, то й автомобiль їй винаходити нi до чого. Так само, слабкiсть кiгтiв i iклiв призвела до винаходу ножа. Холоднi часи та льодовиковий навчили розпалювати вогонь. Хвороби стимулювали розвиток медицини. - Виконувач обов'язкiв президента подивився, як спритно Оленка вiдправила черговий японський корабель на дно, i продовжив. - Багато в чому людськi слабкостi та стимулювали науку. Ми не вмiли лiтати, але створили лiтаки. А це є прогрес!
  Наташа надiслала черговий снаряд i вiдзначила:
  - прогрес. Але все ж таки, коли дивишся на стареньку, так гидко стає. Невже не можна обiйтися без потворностi людини?
  Оленка з цим погодилася:
  - Лiтак можуть i молодi винайти. А навiщо старiсть прокляту набивати! Це жахливо та гидко!
  Маргарита не зовсiм до мiсця проспiвала:
  - Не розлучуся з комсомолом! Буду вiчно молодим!
  I дiвчина як рушила кулаком по металу.
  А тим часом тонув черговий броненосець.
  Пiдводний танк продовжував топити японський флот. Адмiрал Того i сам опинився у водi i був змушений рятуватися на шлюпцi. Японiя мала великий флот, але зiштовхнулася з новим зброєю. I зазнавала тепер повної поразки.
  Оленка, продовжуючи топити кораблi Японiї, вискалив зуби, якi у неї дуже великi та гострi, запропонувала:
  - Ось що я думаю. Звичайно ж, має бути естетика тiл. I не можна, щоб жiнки ставали негарними, з в'ялою шкiрою i тiлами, що зiгнулися.
  Наташа, пустивши на дно черговий мiноносець, з подiбним дуже охоче погодилася:
  - Звичайно! Ото над цим i працює наука!
  Обидвi войовницi виявилися дуже веселими. Адже вони успiшно топлять флот ворога.
  Агресивнi дiвчата здатнi великi подвиги.
  Маргарита тим часом висловила свою думку:
  - Релiгiї теж виникли через слабкiсть людини. Якби людина була сильнiшою, то й релiгiй не було б. I звичайно ж, смерть i страх перед смертю призводить до того, що людина шукає собi втiху!
  Оленка нагадала:
  - Я брала участь у спiритичному сеансi, i щось дивне бачила. Так що духи є!
  Наташка, з хитрою в голосi, помiтила:
  - Немає нiчого дивного в iснуваннi парфумiв! Адже лiтаємо ми увi снi. Отже, є душа, i як пам'ять про польоти!
  Медведєв вiдповiдно кивнув:
  - Так, душа є! У цьому планi людина унiкальна! А зараз ми, можливо, повеселимося хоч трохи!
  Японський флот танув. Пiдводний танк грав роль кiлера. Трохи сумно було Маргарiтi. Вона, по-перше, опинилася у ролi статиста. А по-друге, що прикро, не надто все добре видно, коли ти пiд водою. Взагалi, щодо Бога, Петро сильно сумнiвався. Справдi, чому пiсля того, як росiяни прийняли Християнство, ними посипалися рiзнi бiди. I монголо-татарське нашестя, а колись, феодальна роздробленiсть князiв. Вiйни мiж росiйськими людьми.
  Ось коли, зрештою, з часiв Iвана Калити почалося вiдродження Росiї,
  Московiя мiцнiла. Поки що, наприклад, за Iвана Третього остаточно не стала єдиною, централiзованою державою. I скинула татарське ярмо.
  Так, звичайно, Росiя пiднiмалася вгору. Поки що не спiткнулася на Японiї.
  Це ознаменувало закiнчення iсторiї монархiї та династiї Романових.
  Проте монархiя пiшла, а авторитаризм лишився.
  Маргарита обережно погладила Оленку по спинi. Дiвчина досить забурчала. Схоже, це їй подобалося.
  Медведєв логiчно зауважив:
  - Нiчого поганого в тому, що чоловiк любить дiвчину, а дiвчина - чоловiка, нi. Це цiлком природно. Але при цьому люди повиннi дотримуватися пристойностi.
  Маргарита невдоволено заперечила:
  - Давайте без читання моралi. Не люблю цього!
  Виконувач обов'язкiв президента посмiхнувся:
  - А хто любить! Але треба дивитися правдi у вiчi. Люди в цьому планi помiтно вiдрiзняються вiд тварин!
  Маргарита вiдповiдно кивнула:
  - Так, мiж нами велика прiрва!
  Оленка єхидно вiдповiла:
  - А ти знаєш, мiж тобою та мавпою, я особливої рiзницi не помiчаю!
  Маргарита засмiялася. Оленка потопила тим часом останнiй з дванадцяти броненосних кораблiв Японiї. Пiсля чого дiвчина помiтила:
  - Ми вже майже покiнчили з ворожим флотом!
  Медведєв єхидно посмiхнувся:
  - Так, ви добрi трудiвницi! I справдi, здатнi на багато! Взагалi, я люблю войовниць - це так сексуально!
  Маргарита закрутила корпусом i заспiвала:
  - Я здається сексуальна, я наче процесор! I рухаюся наче робот - звуковий агресор!
  Пiсля чого студент погладив Оленку трохи смiливiше. Дiвчина натискала довгими пальцями на кнопки джойстика та виглядала чарiвно.
  Як грацiознi її рухи.
  Уява намалювала Маргарит принцесу, що йде босонiж на ешафот. Як це романтично. I принцеса така руда. З неї зняли всi прикраси та дорогу сукню. Залишили тiльки дерюгу. Але тюремна роба ще бiльше вiдтiняє красу милого, приємного, свiжого, наче троянда обличчя. I вогняне волосся. Яка прекрасна принцеса, яка йде на страту.
  А там нагорi тонуть тисячi людей. Розколюються кораблi, вирує стихiя.
  I Японiя зазнає колосальної, неповторної поразки. Отже, доводиться самураям, мабуть, каятися в грiхах.
  Маргарита подумала, а у що вiрять японцi? Яка у них релiгiя? Адже вони язичники. Але перемогли Православну Росiю. Ось пiсля цього i думай, чий Бог сильнiший!
  I монголи були язичниками, але скiльки територiй захопили.
  Маргарита запитала Оленку:
  - Скажи менi красуня, як тобi подобається Рiдновiр?
  Дiвчина широко посмiхнулася i, потопивши черговий мiноносець, вiдповiла:
  - Дуже гарна релiгiя! Там такi гарнi казки!
  Маргарита вкрадливо запитала:
  - А ти думаєш казки? А може, й справдi всi цi росiйськi Боги iснують?
  Оленка знизала плечима i вiдповiла:
  - Можливо, i ельфи, i гноми iснують! Все може бути у нашому свiтi. I важко сказати, що iснує насправдi, а що нi!
  Медведєв логiчно зауважив:
  - Якоюсь мiрою все у нашому свiтi iснує. Всi нашi думки, мрiї, бажання, те, що ми залишаємо пiсля себе. Ось є у мене дуже цiкава теорiя Гiперноосфери, в якiй iснує абсолютно все, що будь-коли було придумано людьми. Тобто iснує думка вiчно. I вона залишається у якихось iнших, паралельних свiтах.
  Дмитро Медведєв вiдiйшов вiд сну. I знову взявся за свою фундаментальну працю точнiше будiвництво iмперiї.
  I знову завоювання...
  Спочатку зiбрати новий танк вагою тисячу тонн, i пустити його на позицiї противника. Нi, звичайно ж, не один, а безлiч.
  I рухаються вони чужою територiєю. А згори ще й лiтаки з атомними бомбами. I що як i бомби прогнати? I зробити анiгiляцiйний?
  Дмитро Медведєв як усi в ажурi.
  I ось падає чергова країна до чоботiв диктатора. I йдуть завоювання. Але черговий противник. Теж країна велика.... Можна навiть програмувати. Ось СРСР 1941 року ... Йде вторгнення. Юнiти в Медведєва за багато годин гри розплодилися в автоматичному режимi, i в нього населення вже бiльше мiльярда. Проти 196 мiльйонiв. I найсучаснiша технiка. I солдатiв можна штампувати казармами до безкiнечностi.
  Добре електроннi ресурси невичерпнi. I пресувати супротивника, пресувати.
  I йдуть собi танки вагою тисячу тонн на атомних реакторах Росiєю прямо до Москви.
  I залишити їх практично неможливо - нiщо не бере!
  Медведєв керує стратегiєю i спiває собi... Потiм зупиняє танки на атомнiй тязi. I кидає у бiй "Пантеру"-2. Машину, яка, проте, все одно здатна побити тридцятьчетвiрку.
  Медведєв грає собi завантажуючи рiзнi параметри машин... "Пантера"-2... Як лупе з дистанцiї. I проб'є радянський танк.
  Не так її ти й проб'єш! Особливо в лоба, а в борт можна. Стрiлянина йде капiтальна. I тридцятьчетвiрки мчати собi... I гинуть пiд ударами гармат...
  Армiя знову рухається. I бойовi роботи з'явилися. Крокують собi. А снаряди збивають лазерами. I роблять це дуже спритно.
  I дiвчата вiртуальнi атакують.
  Медведєв жадiбно дивиться на стратегiю. Захоплююча битва. Знову сам граєш, або передаєш вiйськовому раднику. I дивишся, за ходом бою.
  Ведуть танки в наступ.
  Ось можна рушити вперед пiрамiдальнi танки менш уразливi та непробивнi з усiх ракурсiв. Вони рухаються наче ковзанка.
  А дiвчата бiжать собi босоногi... I стрiляють своїм шляхом.
  Ще одна вiйна. Справжня iграшка. I грошi надходять iз золотих свердловин, не вичерпуючи. Ось як у грi, все за планом, без збоїв, i без спаду природи.
  Все не вичерпується, i ресурси не знижуються. Хоч здається подiбне не надто ймовiрним.
  Медведєва перервав дзвiнок. Виконувач обов'язкiв президента пiдняв слухавку:
  - Ало!
  Глава адмiнiстрацiї президента повiдомив:
  - Ви ще у кабiнетi Дмитро Анатолiйович?
  Медведєв вiдповiв, рiзко:
  - Так! Я ще президент!
  Глава адмiнiстрацiї повiдомив:
  - Зеленський вимагає, щоб пiсля iнавгурацiї ви забралися з резиденцiї.
  Медведєв запитав здригаючись:
  - I де я житиму?
  Глава адмiнiстрацiї вiдповiв:
  - У себе на квартирi! Ваша влада скiнчилася i всi примiщення ви маєте звiльнити!
  Медведєв пошепки пробулькав:
  - У мене є прохання до нового президента - нехай вiн менi залишить комп'ютер!
  Глава адмiнiстрацiї попросив:
  - Дайте менi орден "Андрiя Первозванного" i я попрошу, у Зеленського за вас комп'ютер!
  Медведєв вiдповiдно кивнув:
  - Ну, це можна!
  . РОЗДIЛ Љ7
  I покликав свого помiчника готувати указ. Про присвоєння голови адмiнiстрацiї ордену "Андрiя Первозванного". Шаблон готовий i поки що I. Про обов'язок розписався.
  Потiм Медведєв почав грати знову.
  Ось уже його вiртуальнi танки пiдходять до Москви i розпочинають штурм. Мiсто це атакують машини вагою двi тисячi тонн.
  Втiм, Медведєв кидає в атаку i "Щур"-5, це монстр, а не танк. Десять тисяч тонн ваги!
  Вiйська наближаються до Кремля... От i Сталiн тiкає. А його ловлять босоногi дiвчата у бiкiнi. Хапають босими пальцями нiг за нiс. I змушують Сталiна цiлувати голi п'яти.
  Ось вiйська вiртуальної iмперiї пройдуть Москву i йдуть на Урал.
  Захоплюють його...
  Медведєв знову починає клювати носом i йому снитися.
  Маргарита єхидно запитала:
  - А як на рахунок, наприклад, бiльш класичного подiлу: на рай та пекло?
  Медведєв похмуро зауважив:
  - Це, швидше за все, примiтивне уявлення стародавнiх про вiдплату пiсля смертi. Насправдi, швидше за все, дещо складнiше!
  Наташа вигукнула iз захопленням, затопивши один iз останнiх японських кораблiв:
  - Заклятий та давнiй,
  Ворог знову клянеться
  Мене розтерти
  Розтерти на порошок.
  Але ангел не дрiмає,
  I все обiйдеться. I скiнчиться все добре!
  Дiвчата добивали ворожий флот. Медведєв розганяв танк, переслiдуючи самураїв. Так, вони тут добре попрацювали. Ось цiкаво, як можна скоригувати iсторiю. Царська Росiя була могутньою країною, яка пiднiмалася у висоту. Хоча не всiм людям добре жилося.
  Але країна пiднiмалася. Скорочувався робочий день. З'являлися новi свята. Створювалося мiсцеве самоврядування. Росла латка за стабiльних цiн. Вiдкривалися школи. За царя Миколи другого витрати на освiту зросли в шiсть разiв. Початкова освiта стала обов'язковою.
  Так, не все змiнювалося на краще досить швидко, але скiльки країна втратила через революцiю та громадянську вiйну. Скiльки розумних людей загинуло та залишило Батькiвщину? I тепер, у цiй частинi всесвiту з'явився шанс запобiгти такому.
  Танк, обтiчної форми, швидко i безшумно плив пiд водою. I ось уже останнiй мiноносець Країни Вранiшнього Сонця потоплений.
  Наталя iз захопленням промовила:
  - Ось яка я молодчина!
  Оленка поправила дiвчину, уточнивши:
  - Якi тут усi ми молодцi! Воювали, як левицi!
  Маргарита в досадi помiтила:
  - А нiчого особливого! У нас просто технiка була кращою!
  Оленка хихикнула i вiдповiла:
  - Але ж стрiляли з гармат ми самi!
  Наталя пiдтримала подругу:
  - I наводили також ми самi! I це влучне око...
  Маргарита пiдковирнула:
  - Косi руки!
  Наталя розсмiялася i вiдповiла:
  - А ти чарiвне дiвчисько!
  Маргарита чесно заявила:
  - А менi шкода японцiв. Вони чудовi мультики малюють. Особливо менi подобається хентай!
  Оленка розреготалася i крутнула ногою в повiтрi:
  - Хентай, це круто! Навiть дуже круто!
  Наташа, з посмiшкою дiвчинки покуштувала варення, запропонувала:
  - А давайте, може, ще фашистам надеремо дупу!
  Медведєв з усмiшкою кивнув:
  - Хороша iдея. Але давайте спочатку доб'ємо сухопутнi вiйська Японiї. I допоможемо закiнчитись вiйнi швидше. Щоб у цьому всесвiтi фашизму i не з'явилося.
  Дiвчата хором вiдповiли:
  -I не з'явиться i Китай буде наш!
  Пiсля того, як флот Японiї було потоплено, супер танк Т-95 вибрався на поверхню.
  Потiм Медведєву почала снитися рiзна бiлiберда.
  Войовниця Оленка стала на оборону Рязанi. Разом iз нею була й Наталка.
  Обидвi дiвчини в легких обладунках, у кожнiй руцi по шаблi. I пiд ногами спецiальнi тонкi диски.
  Величезна армiя монголо-татар лiзла на штурм.
  Багато довгих сходiв разом покрили стiни. Вони були рiзнi: пов'язанi з кореневих тесин, збитi сосновi лiси з перекладинами. Використовувалися i важкi сходи з рядами колод. Вали, завдяки ударним темпам будiвництва, виявилися вищими, нiж очiкували татари, багато сходiв не дiставали до верху. Попереду монголи погнали нечисленних полонених урусiв. Росiйськi люди вiддавали перевагу смертi за ганьбу полону.
  Але монголи були невблаганнi.
  Безжально штовхаючи загостреними списами, виснажених людей вибивали вгору, розраховуючи на те, що росiйськi люди, не бажаючи вбивати своїх, здадуться. Або самим пiд прикриттям полонених просочитися на крижаний вал. Деякi з бранцiв з криками кидалися вниз, скочуючи по застиглих наледях, збиваючи ненависних нукерiв, вириваючи з їхнiх рук мечi i вiдразу падаючи порубаними. Сходами швидко дерлися люди, не зрозумiєш якогось роду i племенi?
  Напiвголi, у лахмiттi, з дубом у руках, зi сколотими в кров спинами. Закутий у лати чоловiк Ваула вже занiс величезну сокиру, як знизу вiдчайдушно заволали:
  -Не губи нас витязь, свої ми, руси!
  Воєвода Дiкорос пiдскочив до стiни, прорепетував:
  -Я чую, нашi це!
  Вiдчайдушний зойк, це пiдтвердив:
  -Стривай рубати, свої! Серед нас немає магланiв!
  Дуже розумна Оленка прокричала:
  -Хто правильно перехреститься, той свiй!
  - Хрестись народ Православний!
  Жахливим голосом, аж за версту шарахнулися конi, проревiв велетень Ваула-Моровiн.
  Захисники Рязанi схвалили:
  -Вiрно! Iстинно!
  Дружно пiдхопили на всiх стiнах:
  -А ну брати, твори хресне знамення!
  Сотнi обiрваних, посинiли вiд холоду полонених, перелазячи через вал, падали, продовжуючи машинально хреститися. Деякi тут же пiдхоплювали заздалегiдь складенi каменi, i розлютилося метали в монголiв. Багато рязанцiв бачили татар вперше, навiть багато традицiйних противникiв, тi ж кипчаки, переодяглися на монгольський лад.
  Вороги були в довгостатевi шуби, настiльки довгi, що плуталися в подолах. У добiрних нукерiв на грудях висiли мiднi та залiзнi пластини, спини були вiдчиненi. Для залякування урусiв, багато хто розфарбував кров'ю i без того злiснi дружиноподiбнi обличчя.
  Але уруси не здригнулися, зустрiвши ворога мечами та сокирами. Вiд потужного розгонистого удару Ваули полегло одразу п'ятеро монголiв, другий удар, i ще троє! Iншi ратники рубалися не гiрше. Татари незграбно лiзли вгору слизьким валом, вони не могли, як слiд прикриватися щитами, рубати шаблями. Коли цiною величезних втрат монгольська рать досягла верху, на них полився окрiп i страшна зброя: смола, що горiла.
  Навiть жiнки та малi дiти лили воду, що обпалює, кидали камiння та брили. Особливо ефективними були маленькi рогатки з отруєними стрiлами, з них могла стрiляти навiть п'ятирiчна дитина, яка ще не здатна натягнути тугу тятиву своїми маленькими руками. А промазати, палячи в таку густу масу, набагато важче, нiж потрапити. Штурм явно захлинався, понiвеченi трупи у великiй кiлькостi скочувалися вниз.
  Через майстерно виготовлену китайцями пiдзорну трубу Гуюк-хан уважно стежив за битвою. Вiн облизувався i прицмокував губами, час вiд часу, поправляючи золотий, на хутрi шолом, що вперто й набридливо залазив на лоб. Потiм у гнiвi вiдкинув трубу.
  -Нашi воїни гинуть! Бурундая та Жовтого змiя до мене!
  Тургауди квапливо кинулися виконувати розпорядження спадкового кагану. Гуюк сiв у вирiзане зi слонової кiстки крiсло, як на його плече м'яко лягла рука:
  -Не турбуйся, великий! Заспокой свiй погляд дикий!
  Промуркотiв тягучий наспiв, що добряче скидався на жiночий голос.
  Гуюк-хана потягло на сон, вiн ледве втримався на ногах. Так це вiн. Знову, ось так, як привид перед ним виник Жовтий змiй - найстрашнiша людина в його вiйську, пекельний демон iз далекої та неприступної Японiї.
  -Ти!
  Нерозумно тицьнув пальцем спадкоємець верховного кагану! Жовтий змiй продовжував розливатись, то збiльшуючись, то навпаки зменшуючись:
  -Я! I бачу я тебе наскрiзь! Настав час стримати злостi плоть! Ну, а точнiше, введи швидше у битву всi резерви! А вам, я брати допоможу, такий сюрприз всаджу вороговi! Коронний хiд, повiр менi, буде вiрним!
  -Дзе, Дзе, Дзе! Я кину в бiй добiрний тумен пiд командуванням Бурундая! Ви разом очолите атаку!
  Японець блиснув очима, вискалив великi жовтi зуби:
  -Там немає бiлих демонiв, я хочу вбивати рiвних собi! Як справжнiй нiндзя!
  Жовтий змiй блиснув талiсманом, у ротi непомiтно з'явився свисток, почулася переливна мелодiя.
  Гуюк подумав, що з нього знущаються, але не було нi сил, нi бажання сперечатися з чарiвником-нiндзей. У цей момент тургауди грубо вштовхнули Бурундая, Гуюк-хан недолюблював цього покiрного ставленика Субудай-Багатура.
  -Ти, Дiрявий бурдюк! Хiба ти не бачиш, що найкращi ратники гинуть пiд стiнами росiйської столицi. Бери, негайно тумен "Беркутiв" i, пройшовши рiчку, пiдрубав урусiв ударом пiд праву стiну.
  Досвiдчений Бурундай наважився заперечити:
  -Лiд ще не змiцнiв, пiд ударами тисяч копит вiн просто лусне.
  Зненацька за Гуюка вiдповiв грiзний японець.
  -Твоє занепокоєння похвальне. Але даремно виявляєш старання! Чарiвний порошок скував на рiчцi лiд мiцнiший за ратну сталь! Ану скачи вперед, тобi ми наказали!
  -Великий нiндзя-батир знає, що каже! Скачи швидше, коли опануєш град, одвiрок коней я дам у нагороду!
  Прокричав, трясучись пальцями Гуюк-хан. Бурундай не наважився бiльше суперечити - загрожує смертю. Монгол зi зграєю волохатих вершникiв зник з очей. Раптом насунулася тiнь, над головою зашумiло, вiд сильної повiтряної хвилi з наслiдного кагану злетiв шолом:
  -Харакiрi! От i припурхнув Метелик! Тепер буде урус "припарочка".
  Гiгантський дракон завис над поверхнею, його крила, що вiдливали золотом, здували кучугури, а з трьох хижих пащ вивалювалися полум'янi язики.
  -Дивний мангус!
  Гуюк навiть не встиг злякатися:
  -Вiн здатний спалити всю Рязань.
  -Всю не всю, а стiну пiдпалить. Вперед, мiй маленький Годзiлло!
  Чудовий сон у Медведєва продовжився. Виконувач обов'язкiв президента мав колосальну фантазiю.
  Могутнiй дракон, з розмахом крил у п'ятдесят метрiв, злетiв заввишки. Монголи i шамани, що супроводжували їх, люто вили. Тумен пiд командуванням Бурундая, лихо залетiв на лiд, кiлька коней спiткнулося, їх тут же разом iз вершниками розтоптала шалена залiзна маса. Триголовий монстр, тим часом, плавно спiкував на стiну. Дикорос ранiше за iнших усвiдомив усю небезпеку повiтряної атаки. Що ж, не хотiлося, звичайно, заздалегiдь розкривати козирi, але заради порятунку мiста доведеться застосувати до цього дня невiдому зброю. Крилатому чудовиську протистояв механiчний монстр, який вiддалено скидався на сумiш павука i сталевої сороконiжки. З парового казана вже курився димок. Молодцi юнаки, що заздалегiдь закинули вугiлля.
  Парова катапульта, це майстерне поєднання технологiй паровоза, лебiдки, багатолапних балiстiв i навiть... музичної табакерки. I цей викутий iз загартованої сталi звiр мiг метати майже зi швидкiстю кулемета, на дистанцiю до двох верст будь-яку вражаючу рiч. Дiвчата-войовницi були першими у свiтi, хто придумав пристосувати поршневий двигун пiд метання зарядiв. Дикорос особисто повернув важiль, майстерно викована з ланцюжкiв стрiчка прийшла в рух, вставляючи камiння в лопатi, що швидко обертаються.
  Так як татари мчали щiльною купою, промахiв майже не було, навпаки, кожен важкий брукiвка, вiдскакуючи, збивав по кiлька напiрних вершникiв. Одне погано, шкала прицiльностi слабенька, в монголiв потрапити ще можна, а спробуй, врази дракона, що летить! Триголовий монстр повернув голови i розкрив широкi, iкластi, що вiдливали алмазами пащi.
  Полум'я, що вилетiло, пролетiло повз вал i вдарило по хатах. Почувся вереск i крики, кiлька, наполовину слiпих жiнок, бiгли вулицею, з неприродною швидкiстю спалахнули вдома. На щастя, пiсок i важкi бочки з водою, а також пожежнi команди були напоготовi. Частина хат, особливо близьких до стiни, була покрита пожежостiйким азбестом. Пiд дружним натиском, хижий вулкан зблiд i, втративши силу, звернувся в струмки блiдого диму.
  Але дракон явно не хотiв здаватися, вийшовши з пiку, вiн розвернувся з витонченiстю перевантаженого штурмовика i знову обрушив потоки вогняного смерчу. Татари вже встигли дiстатися стiни, тому шалене полум'я вразило їх. Серед жертв виявився i грiзний Бурундай, розкiшний одяг спалахнув, i вiн з ревом пораненого вепря кинувся назад. Дiсталося i росiйським воїнам, а частина льоду помiтно оплавилася, оголивши землю та колоди. Одяг на Дикоросi тлiла, але боєць Антонов, що стояв на стiнi, встиг вилити на нього вiдро води, вiд розпеченої кольчуги повалила пара.
  -Що за диявольське наслання, шкода, що крута Оленка нас не бачить!
  Дракон знову розвернувся i спробував зайти на третє коло. Волхв Савелiй чиркнув пальцями, йому вдалося запустити невелику вогненну кульку, удар припав у середню голову дракона. Невеликий вибух не завдав триголовому монстру особливих втрат, але злегка збив з траєкторiї, внаслiдок чого, дракон пальнув ранiше, вогняний вихор припав по нукерських рядах, що нагромадилися. I знову шаленi завивання, частина татар подалася назад. Тут-то Дiкорос i примiтив молоду високу дiвчину, що хвацько махає двома обострими мечами. З нелюдською швидкiстю, вона кромсала в капусту своїх супротивникiв, завдавала страшних ударiв ногами, лiктями, i навiть головою, пурхаючи як метелик.
  Тiльки одна, вiрнiше, двоє людей могли зробити подiбне спустошення:
  -Юлiана! Рудий янгол, це ти?
  -Носом нюхаєш квiти! З трьох метрової висоти!
  Зi смiхом вiдповiла Оленка. Дiвчина-войовниця, зi швидкiстю очманiлого гепарда, злетiла на вал, залишивши на стiнi ледь помiтнi кривавi слiди.
  -Не Говори, i так все ясно! Треба загасити крилатий факел!
  Оленка, дико свиснула, дракон, вирiвнявши полiт, заходив на четверте коло. Воїн, що стояв поруч, пiдказав їй:
  -Використовуй катапульту, Оленка, збий його валуном.
  Дiвчина-войовниця грiзно гаркнула.
  -Я сама краще знаю, що менi використати!
  Оленка блискавично пiдхопила три майстерно викутi ланцюжки. Це була, теж їхнiх дiвчат-войовниць iдея, з'єднай два або три невеликi каменi, пострiл з двох, або бiльше балiст i скошена, понiвечена цiла шеренга. Розгорнувши парову катапульту, Оленка заскочила на лопату i вдарила ногою важiль. Її пiдкинуло високо вгору, вже в польотi дiвчина-войовниця замахала руками, вiртуозно обертаючи мечами, спрямовуючи стрiмкий рух, примудрилася приземлитися на шипами спину дракона. Чудовисько здригнулося, спробувало скинути зухвалою дiвку-сiдка, але майстерно звитi ланцюги, захлеснули величезнi пащi - грiзний монстр виявився повнiстю осiдланим.
  -Навiщо тобi три голови? Однiєї не вистачає? Дiрявi, то я їх ланцюжком закую, щоб останнi мiзки не вилетiли!
  Дiвчина-войовниця розсмiялася своїм незграбним жартом. Дракон рiзко набрав висоту, потiм вiдтворив петлю Нестерова, м'язи пiд шкiрою ходили ходуном, монстр докладав вiдчайдушних зусиль, щоб скинути непроханого сiдока. Гарячi потоки повiтря обдували велетенське тiло, змiй мчав, як камiнь, випущений з катапульти, або, швидше за все, метеор. Атмосферна хвиля збивала татар iз колiй.
  Оленка проворкувала:
  -Не вражає!
  Сон виконувача обов'язкiв президента все ще продовжувався. Трохи розпалася пан Медведєв, може, навiть вiд горя.
  Дiйсно, що для дiвчини-термiнатора дракон, що смикається, коли вона проходила позамежнi навантаження в дванадцяти змiнних площинах, розганяючись до ста п'ятдесяти земних тяжiнь i, вiдразу пiрнаючи в невагомiсть, потiм знову виходячи на сублетальну межу навантаження. Будь-який представник флори та фауни черв'як перед цим продуктом генної iнженерiї.
  Чудовисько зробило спробу розгорнути голови, страшно брязкаючи величезною пащею. Дiвчина-войовниця з усього розмаху рубала легендарним мечем, вона цiлилася по найчутливiшому мiсцю - нiздрi. Перший удар був плашмя, з нiздрi вилетiли срiблястi бiсеринки, подiбно до перлiв вони виблискували на сонцi.
  -Гарнi у тебе соплi, мабуть, кажуть, що дракон може випорожнитися золотом.
  Змiй ударив вогником. У вiдповiдь, гарна i спритна Оленка рубала вiстрям, удар був рiзкий i точний, лезо трохи почервонiло, а з величезного носа виступили вишнево-рубiновi росинки. Вони застигали прямо на льоту, сплiтаючись у дивовижний орнамент.
  Дiвчина засмiялася:
  -Клас, а ну-ка повтори трюк!
  Монстр уже смикався, зате продовжував набирати висоту, стiльний град Рязань ставав дедалi менше. Ось вiн у вiзкове колесо, ось уже в блюдце, а ось i з маковим зернятком, остаточно сховавшись за хмарами. Блиснуло чорне, у яскравих зiрочках небо, вони залiзли в стратосферу, стало важко дихати, повiяло холодом вакууму. Хоч легендарна Оленка i не проста людина, але без повiтря обходитися не може. Але, мабуть, i дракону нема, рептилiя виходить судомами, задихається, от i доводиться знизити висоту. Повторювати подвиг Руслана три днi i три ночi Чорноморця, який тримав бороду, явно не полювання. У головi з'являється фраза з дитячого сайту, чомусь їй дуже хочеться її повторити.
  I дiвчина-войовниця вимовляє:
  -Ми З тобою однiєї кровi ти i я!
  Дракон немов уловив сенс, здригнувся i зупинив полiт. Потiм почав повiльно знижуватися.
  Красива i мускулиста войовниця промовила:
  -Правильно мислиш крилатий мiй брат! Чи буде з тобою у нас результат!
  Внизу кипiло справжнє побоїще, монголи вже вiдкочувалися вiд стiн, i чудова Наташа вирiшила, що настав оптимальний момент для удару. Молодець, хоробрий дiвчина, її видно вiдразу, де вона пройшла, залишається кривава, густо вимощена трупами дорiжка. Не тiльки ноги i руки, двi видовженi коси Наташi розiбранi вплетеними на ланцюгах кинджалами iз загартованої сталi.
  Оленка сказала сама собi, тупаючи ногою:
  -Я собi такi причиндали обов'язково зроблю! А тепер, зiгрiємо магланiв!
  Дике полум'я вирвалося потрiйним вулканом з луджених ковток, татари скупчилися надто щiльно, i їх, просто сотнями смажило, виливається з пащ пекельним багаттям. Особливо сильно злякалися конi, проте бiльшiсть скакунiв вже були вiдбитi раптовим ударом у спину, лише особиста охоронна тисяча Гуюк-хана залишалася пiд сiдлом. Виверження тривало, змiтаючи одним залпом у вогненний ураган сотнi та сотнi бiйцiв. Жовтий змiй з очима, що звузилися, спостерiгав за поверненням свого дракончика.
  Боєць зi сходу проревiв:
  -Зрадник! Ось ви всi представники роду дракона, завжди зраджуєте i служите тому, хто сильнiший!
  В лютi, нiндзя-чарiвник спробував вразити зухвалого наїзника, з кулеметною швидкiстю метаючи пульсари. Юна войовниця Альона посмiхнулася i повнозвучно спiвала:
  - З вогненною водою - перекинь склянку! Ти чужинець крутий - полум'ям харкав!
  Ось це дiвчина - весела, з гумором. I пульсари iз вогню їй не страшнi.
  Альона легко збивала їх, використовуючи легендарну зброю i час вiд часу спрямовуючи звiра на ворожi загони. Такий багаторазовий вогнемет iз крилами, кращими, ста механiчних на кiннiй тязi.
  Мабуть, навiть це по кручi штурмовика, i звiдки в нього стiльки пального, не спливає запал? Треба буде на дозвiллi вивчити монстра i створити нову, ранiше небачену зброю! Стрiли, як просо вiдскакують вiд товстої, переливної, мерехтливої всiма кольорами веселки, броньованої шкiри. Попадання лише на митi змiнюють розмальовку Рубiново-червоне стає бузково-фiолетовим. Лiлово-сапфiрове, навпаки, звертається в ало-жовтогаряче, золотисто-жовте, в смарагдово-салатове. Це дуже красиво, шкода, що в гарячцi кривавого бою, нiколи насолоджуватися казковим видовищем.
  Росiйськi ратники i солдати Бiлого легiону, сформованого дiвчатами, тим часом порубали бiльшу частину монгольської ратi. Особливо моторошно стало, коли у справу вступили механiчнi вогнемети, такий подвiйний удар будь-яка армiя не в змозi витримати. Ще хвилина, i почнеться безладна втеча. Жовтий змiй на мить завагався.
  Наказ Батия зрозумiлий, пiд шумок убити спадкового кагана, але плата надто низька. Нi, вiн його вб'є пiзнiше, а поки що виведе з-пiд разючих росiйських мечiв:
  -Вiдiйдемо, каган, я тебе прикрию!
  -А Як же триголовий мангус? Я не дозволю йому мучити мою армiю!
  Нiндзя клацнув пальцем, посипалися iскорки:
  -Я можу прочитати складне заклинання, i вiн повернеться у свiй свiт, але тодi сiм рокiв не зможу його викликати! Хоча є варiант! Заклинання рiвня Халi!
  -Це як?
  Не по роках жирне й одутле обличчя Гуюка витяглося. Нiндзя-кiлер пояснив:
  -А Так! Якщо я його бiлого мангуса вб'ю, то мiй дракон буде, якщо вiн мене, то його!
  Японський чародiй прошепотiв довгу мантру, талiсман блиснув яскравiше за сонце. Захоплена азартом винищення, босонога Оленка раптом вiдчула, як пiд нею зникла гнучка лощена спина могутнього i вже слухняного монстра. Вона опинилася в повiтрi, зi швидкiстю каменя летячи вниз. Падiння було не приємним, але не смертельним. Пробивши метрову кучугуру, з люттю пораненого кабана войовниця-термiнатор обрушилася на монголiв. Останнiй органiзований опiр впав, жалюгiднi залишки величезного вiйська кинулися в повальну втечу.
  Найкрасивiшi дiвчата, голоногi Оленка та Наташа, буквально змагалися у винищеннi нукерiв, що втратили орiєнтацiю. Гуюк-хан, тим часом став практично невидимий, його хортий кiнь бив усi рекорди iподрому, спадковий каган думав лише про власну шкуру.
  -Нi, це не самурай! Жалюгiдний боягуз. У падлу служити такому мiкадо!
  Рявкнув нiндзя.
  Жовтий змiй дiстав два могутнi катани, схрестив їх i рiзко смикнув, вiд лез вiдокремилася iскриста рожева кулька. Магiчний самонаводящийся пульсар, стрiмко злетiв у напрямку до прекрасної, напiвголої Оленки.
  Войовниця-термiнатор встигла помiтити рух, на льоту зрубала вогненний потiк, невеликий вибух розлетiвся блискавками, розкидав десяток-другий монголiв:
  -Це диявол! Самурай шеолу!
  Крикнув Жовтий змiй. Нiндзя вже приготувався було рвонути на зустрiч кривавiй босоп'ятiй Оленцi, як на його думку прийшла елементарна думка. "Що якщо вiн одразу не вб'є цю найсильнiшу дiвку-бiйця, то до неї приєднається блондинка-термiнатор Наташа, i тодi наслiдки стануть катастрофiчними. Тим бiльше, що вона пiдкорила дракона, а пiдкорити великого змiя може лише дуже могутнiй воїн".
  Нiндзя просипiв:
  -Я Змиваюся пташки! Iду, щоб повернутися!
  Жовтий змiй, розгорнувши бiлий плащ, закопався у снiг. Потiм захлинаючись, почав шепотiти заклинання перемiщення.
  Голонога Оленка продовжувала шалене переслiдування, крута Наташа не вiдставала. Не дивлячись на всю жорстокiсть сутички, вони не на мить не випускали з поля зору царський намет наслiдного кагана.
  -Вiн втече, наздоженемо ватажка!
  Запропонувала голонога Оленка. Метнувши босою ногою диск, Наташа недбало вiдповiла, продовжуючи стрiмкими помахами рiвняти монголiв, що втiкають.
  -А навiщо! Зайву радiсть принесемо Батизi, та й це надто гуманно. Меч легко вбиває, а джихангiр просто здере з нього шкуру.
  Оленка, зрiзавши одним помахом чотирьох, зареготала.
  -Якщо вiн сам не обломить Батию роги! Будемо гнати їх до самого табору, чи як?
  Наташа хихикнула i видала:
  -Батий добряче наклав у штани, а чим менше магланiв уцiлiє, тим краще!
  Дiвчата-термiнатори додали кроку, це нагадувало гру в наздоганяння, нукери вiдчайдушно хлестали коней, роздираючи в кров боки. Докладаючи вiдчайдушних зусиль, їм вдалося трохи вiдiрватися вiд руських вершникiв, але не можна уникнути тих, хто був сконструйований швидше за гепард!
  Прокинувшись, Дмитро, Анатолiйович Медведєв зробив зарядку i ввiмкнув телевiзор. З нагоди перемоги Зеленського проходили всенароднi гуляння та трiумфування. Народ щиро тiшився змiнами.
  Усi хотiли жити за новим, i вiльнiше. Наближалася iнавгурацiя i отримання Зеленським всiєї повноти влади. I це теж викликало ентузiазм та натхнення. Мовляв, усе змiнитись, i буде краще, нiж учора. А слов'яни знайдуть єднiсть i холодна вiйна закiнчиться. Як авторитарний кошмар путiнського перiоду.
  I про Зеленського вже спiвали гарнi пiснi... Хотiлося всiм нового та прекрасного.
  Сам Зеленський оголосив, що скасує своїм першим указом депутатську недоторканнiсть, а також пiдчистить пiр'їни олiгархом. Обiцяв Зеленський та значно пiдняти податки на багатих. Мовляв, нема чого їм жирiти!
  Загалом багато чого планувалося зробити. Включаючи грандiозне будiвництво залiзницi: Архангельськ - Чукотка, i далi пiдземний тунель пiд Аляску.
  Чим Зеленський не цар? Його проекти грандiознi. I в США скоро змiниться влада та буде iнше поколiння полiтикiв. Якi також хочуть змiн.
  I ось Зеленський розкручується.
  Поки комп'ютер не вiдiбрали, Медведєв вступив у гру.
  Ось вже пiсля завоювання СРСР можна i зi США зчепитися. Але спочатку проженемо лазерне ПРО, тут такi можливостi iмперiя має. Вiйна проти США - 2008 року! Вторгнення починається з Чукотки на Аляску.
  Йде реальна боротьба.
  Воює "Абрамс" проти танка "Пантера"-7. Нова машина вже не так важка, як досконала. I показує свiй абсолютний клас.
  I трощить собi янки... Медведєву трохи набридла вiйна, i вiн передав управлiння вiйськовому Раднику класу Рокоссовського. А сам став керувати.
  Наприклад, збудувати щось... Новi храми в кожному по сiм релiгiй. Або навiть новi телевежi. Та й пiрамiду звести було б класно. Висотою у пiвтора кiлометри. Так це було б дiйсно супер!
  Медведєв заразом пiднiмає рiвень добробуту. Адже не тiльки вiйськовi заводи штампувати.
  Можна i телевiзори випускати холодильники, комп'ютери, ноутбуки. I виробництво будувати, i бойовi м'язи накачувати. Але США й так долаємо... Iмперiя вже населенням понад два з половиною мiльярди i вiйну проти США цiлком тягне. Медведєв скеляє зуби i спiває:
  - Я справжнiй ураган усiх сторiч! Той, що принесе багато смертi!
  I знову пресує Америку. Ось уже вiдбувається обмiн ядерними ударами. Така битва наростає.
  . РОЗДIЛ Љ8
  Ех, давайте юнiти ще раз наперед. I як ударимо! Ось рухаються дiвчата-пiхотинцi. Все босонiж i в бiкiнi. I як колють багнетами янкi, i як босими нiжками кидають гранати. Справжня енергiя у них. I все переливається, як ртутнi кульки бiгають пiд засмаглою шкiрою. Дiвчата люблять вбивати - ось це дiвки!
  I спiвають собi:
  Ми дiвчата лихi комсомолки,
  Нас цар Медведєв, дуже мудрий цар...
  I голосок у нас звичайно дзвiнкий,
  Будь-яка справа сперечатися - дерзай!
  I знову як метнув гранати босими пальчиками нiжок. Ось це дiвки - буквально супер. I трощать янкi, захоплюючи Аляску. I ще спiвають собi:
  - Злi вовчицi збиваються в зграю! Тiльки тодi виживе рiд! Слабкi гинуть, їх убивають - очищаючи священну кров!
  I дiвчата мчати в атаку вискалив зуби. А ось проти американцiв ще й "Тигри"-7, яка приголомшлива мiць. I не зупинити таких монстрiв!
  "Тигр"-7 особлива гармата високого тиску з початковою швидкiстю снаряда 2500 метрiв за секунду. I як лупне, то вiд неї нiчого не врятує. I бiжать на всi боки "Амбрамси". I зриває з них вежу.
  I дiвчина змушують солдатiв стає на колiна i цiлувати їм босi нiжки.
  Знову здаються американцi. I вiйська армiї Медведєва пiдходять до Нью-Йорка. I мiсто вже пiд ударом. Його без жодних церемонiй захоплюють.
  Медведєв себе великим полководцем вважає: ось узяв-таки Нью-Йорк.
  I можна сказати найбiльший вiн iз загарбникiв. I згодом i Вашингтон.
  I здаються американцi. Президент США впав ниць i почав цiлувати дiвчатам босi нiжки. То однiєї, то другої, по черзi.
  Так поцiлував цiлий батальйон босоногих дiвчат. Ось це битва - супер!
  Медведєв хихотить... Ось вiн i Америку захопив. А Путiну подiбне виявилося не пiд силу!
  Ось це справдi битва - супер! I згодом на Мексику.
  I знову захоплення ... А дiвчата мексиканцiв ставлять на колiна, i вони їм босi п'яти цiлують. I ревуть:
  - Слава красуням!
  Так комп'ютер може показувати кольоровi зображення дiвчат, з голими п'ятами, якi цiлують полоненi. I це такий кайф.
  Ось знову ведуть полонених - цього разу чорношкiрих. I тi теж цiлують дiвчатам босi ступнi.
  А ще й танки повзуть пiрамiдальнi...
  Дiвчата рухаються i їх дуже багато ... Адже можна молодий штампувати з ресурсiв. I вибрати, що всi юнiти - дiвчата в бiкiнi. А це так гарно.
  В основному вони рудi та блондинки.
  I захоплюють одну за одною країну. Такi крутi войовницi. Падають пiд їхнi босi нiжки iмперiї.
  Медведєв грає iз задоволенням... I навiть собi щось насвистує пiд носа.
  А як вибухає воднева бомба! Жахливе варварство! I цiле мiсто, мов корова язиком злизала. А скiльки ще радiацiї. I бiжать босоногi дiвчата радiоактивним пилом. I їхнi голi п'яти обпалюються.
  Медведєв же грає, наче пiтон заковтує чергову територiю.
  Ось ще одна держава пiдкорена у вiртуальному свiтi i скинуто прапор.
  Танки тепер новi з активною бронею та керамiкою. Багатошаровi та ефективнi.
  I авiаносцi сучаснi, i теж цiлком доречно. I як починають бити iз них лiтаки.
  Медведєв, як ми бачимо, дуже розумний виконувач обов'язкiв президента.
  Так, тепер є розробки безпiлотникiв. I це круто. А також дископодiбних лiтальних апаратiв. Тут уже в бiй iдуть на кшталт НЛО. А далi пiрамiдальнi танки.
  Президент США Трамп, свiтла головушка, наказав зробити машину невразливу та непробивну з усiх ракурсiв. Так з'явився мастодонт у виглядi низької пiрамiди. I така машина показала чудовий захист. Особливо проти кiнетичних снарядiв.
  I тепер цей танк виявився настiльки вдалим, що його не пробити, i вiн досi на озброєннi США. Його навiть так i прозвали танк Трампа.
  I безумство часом охоплює людей, коли вони бачать, що машина непробивна.
  Медведєв веде нерiвний бiй, i його машини вже чергову вiртуальну столицю взяли, перетворивши на купу руїн та киплячих воронок.
  Але цього дiвчинi-роботу мало. Вона розпочинає розробку зброї нового поколiння: анiгiляцiйної бомби. А ця бомба в чотириста разiв потужнiша за водневу. Тож якщо вже вдарить, то й попелу не збереш!
  А вiйна вже перетворюється на космос.
  Медведєв використовує кораблi з нового сплаву мiцнiше i легше за титан. I летять зорельоти до космосу, i борються бойовi роботи. Тут уже багато рiзних моделей у пiдземних заводах.
  I ось падає остання iмперiя на планетi. I що ж? Тепер у далекий космос!
  Починається епоха зоряних вiйн.
  Медведєв розумiється на цьому i енергiйно натискає на клавiатуру. А можна й пальцями водити, чи думками керувати.
  Виконувач обов'язкiв президента дiє розумно, i будує собi космiчний флот. I бiй продовжується.
  Йде розробка ще бiльш потужної, тим самим анiгiляцiйної, термокваркової бомби. А вона у сто тисяч разiв потужнiша, нiж анiгiляцiйна.
  I ось пiднiмаються в небо кораблi. I захоплюють супутники планети. А вiдтак i сусiднi системи. Роблять це дуже швидко.
  А виконувач обов'язкiв президента виробляє термiнаторiв у грi. Ось термiнатор - герой. Ось рух у часi, нехай навiть i обмежений.
  Медведєв пропищав:
  - Люди топають ногами по землi, що з чоботами! Що й безглуздо i страшенно некрасиво!
  I Медведєву стало куди веселiше. Ех, дiти, якi ви гарнi. Особливо якщо стали космiчними воїнами.
  Ось розгортається зiркова битва. I серйознi обмiни ударами коли тривiально б'ють пiд дих. Точнiше це образне мислення.
  Медведєв, продовжує атакувати:
  - Мої зорельоти вбивчi!
  I призначає замiсть себе нових космiчних командирiв. А що бiй є бiй.
  Ось Медведєв командує зi своїми полководцями. Ось на неї пiднiмається ворожа коалiцiя. Коли насувається така незлiченна армада, це страшно, здалеку здавалося, повзе багатобарвна туманнiсть. Причому кожна iскорка це демон, викликаний магiєю чаклуна-некроманта. Понад дванадцять з половиною мiльйонiв вiйськових космiчних судiв основних класiв, i нескiнченна дрiбна "комарильня", з урахуванням, що прибувають пiдкрiплень, її чисельнiсть наближалася до двохсот мiльйонiв. Фронт розтягнувся на пару парсекiв, у таких масштабах навiть флагманськi ультралiнкори виглядають, як пiщинки в Сахарi.
  Насувається Генеральна битва: Армiя космiчної iмперiї Медведєва проти багатоликої "Коалiцiї тотального порятунку", яка вирiшила, замiсть постiйної тактики оборони, що вiчно спiзнюється, самої завдати удару по флоту жорстокого агресора.
  Стiльки тут кораблiв, з приголомшливим, хоча здебiльшого лише таким, що заважає ефективно боротися, рiзноманiтнiстю. Ну от, наприклад, зорелiт у виглядi клавесину, або, з довгими дулами замiсть струн, арфа, а то й зовсiм контрабас iз вежею танка часiв Другої свiтової вiйни. Таке може i справляє враження на слабонервних, але швидше здатне викликати смiх, нiж страх.
  Їх противник iмперiя, що претендує на роль свiтової держави. Великий космiчний емiрат Медведєва, де все поставлено на службу вiйнi, головне гасло - ефективнiсть та доцiльнiсть.
  На вiдмiну вiд коалiцiї, зорельоти виконуючого обов'язки президента вiдрiзняються лише розмiрами. А форма практично та сама, дуже хижi на вигляд глибоководнi риби. Може, з єдиним винятком, що скидаються на товстi, що вiдливають сталлю кинджали - грейфери.
  Зiрки в цiй частинi космосу не дуже густо розкиданi по небу, зате колоритнi, своєрiднi у своїй свiтловiй гамi.
  Чомусь дивлячись на цi свiтила, виникає сумне почуття, нiби дивишся в очi ангелiв, що засуджують живi iстоти свiтобудови за їхню мерзенну, воiстину дикунську поведiнку.
  Армiя виконуючого обов'язки президента не поспiшала вийти на зустрiч, лише окремi мобiльнi загони, стрiмко, користуючись перевагою у швидкостi, атакували супротивника, завдавали шкоди та йшли назад. У вiдповiдь, їх намагалися зустрiчати загороджувальним вогнем, але бiльш спритнi i з досконалим захистом, вони дiяли набагато ефективнiше.
  Рвалися, як при детонацiї мiни, що здаються в космiчних масштабах дрiбнотою, крейсери та есмiнцi. Але ось вдалося звалити i велику дичину. Один iз величезних лiнкорiв коалiцiї виявився пiдбитим, вiн густо задимив, покоробився, i на борту велетенського зорельоту, немов пожежа в сухому лiсi, спалахнула панiка.
  Iномиряни, схожi на тушканчикiв тiльки з клешнями замiсть хвоста, в страху розбiгаються, при цьому, несамовито верещачи i пiдстрибуючи. Мiж ними трапляються типи по дрiбницi, що скидаються на гiбриди ведмедiв та качок. Дзьоби вiд дикого жаху кривляться, лунають кряки, розлiтаються, тут спалахує пiр'я. Ось одна з ведмежих качок перекинулася нагору ногами, закрутивши головою в протипожежну трубку. Там їй прямо в горлянку хльоснуло пiною, живiт моментально роззуло, i пташина тушка лопнула, розбризкавши кровiще з залишками тiлу, що виходить чадом.
  Тушканчики обпалюються, прагнуть рятувальних модулiв, але, схоже, що система, яка дарує примарну надiю на виживання, безнадiйно пошкоджена. Їхнiй генерал, Таракан-хвiст випускає iстеричний писк:
  - Про боги квадратури вселенського кола, по.
  Договорити не вдалося, полум'я накрило його невдале превосходительство. Плоть розумного гризуна розсипалася на елементарнi частки.
  Лiнкор догорав, вираючи у вакуум, бульбашки повiтря, а потiм рвонув, розлетiвшись на безлiч уламкiв.
  Медведєв, вдосталь награвшись, зробив ще кiлька розпоряджень. Нагородив i Новодворську посмертно зiркою Героя Росiї. Наказав нагородити Олега Рибаченка усiма орденами та медалями, що є в Росiї. I вручив орден Андрiя Первозванного та Дональду Трампу. Пiсля чого Медведєв знову заснув... Нiхто його поки не турбував.
  Пiсля такого подвигу Оленка помiтно пiдбадьорилася. Як та її команда.
  Маргарита першою взяла слово:
  - Давайте покiнчивши з Японiєю на морi, доб'ємо їх i на сушi!
  Оленка гаряче пiдтримала цю iдею:
  - Звiсно! Навiщо припускати загибель нових росiйських солдатiв!
  Наталя також висловилася:
  - Куропаткiн надто нерiшучий полководець. Так що не факт, що вiн зможе перемогти, навiть з урахуванням ослаблення японцiв пiд час штурму Порт-Артура!
  Медведєв рiшуче пiдбив пiдсумок:
  - Наступаємо! Це наш шанс i шанс Росiї!
  Пiсля чого, потужний i ультрасучасний танк почав рухатися. Так, у Японiї поганий день. I вони не раз проклянуть момент, коли їм спало на думку воювати з Росiєю.
  Танк рухався у напрямку японських вiйськ. Оленка iз захопленням промовила:
  - А менi такий дивовижний сон снився. Неначе я i Наталя захищаємо Рязань вiд полчищ Бату-Хана.
  Маргарита пожвавiшала:
  - А я увi снi була?
  Оленка заперечливо хитнула головою:
  - Нi! Тебе якраз не було!
  Дiвчина з досадою простогнала:
  - Як шкода!
  Голонога Оленка розсмiялася i помiтила:
  - Ти могла нам лише завадити! Зате ми з Наташею були такi крутi!
  Дiвчина-блондинка спитала з подивом:
  - Крутi були?
  Босонога Оленка охоче пiдтвердила:
  - Так, дуже крутi! А я навiть осiдлала дракона!
  Наталя розсмiялася i вiдповiла:
  - На драконi ти була дуже гарною!
  Оленка охоче пiдтвердила:
  - Це як у казцi! Там де дракони, i ельфи, i все таке гламурне!
  Маргарита вiдповiла зi щирим почуттям:
  - Ти i без дракона дуже гарна! Просто фея, i диво iз чудес!
  Оленка впевнено заявила:
  - Я всiх перемагатиму! I з драконами, i без драконiв!
  I войовниця показала кулак.
  Першим росiйський танк атакував японцiв, якi стояли пiд стiнами Порт-Артура. Їх було все ще досить багато. Запрацювала артилерiя. У вiдповiдь ударила гармата 152-мiлiметра грiзного танка, а також вiсiм забiйних кулеметiв. I знову самураїв почало скошувати сотнями.
  Кулемети - "Дракони", дуже забiйна рiч. П'ять тисяч куль за хвилину - просто звiр якийсь.
  Японцi падали пробитi, розiрванi на шматки, з роздробленими черепами. Їхнi животи лопалися, а тiла пiдскакували, пiдкинутi нищiвними ударами вогню.
  Рвалися й уламковi з кумулятивною начинкою снаряди. Вони чудово пiдходили як у стрiльбi по пiхотi, так i для пробивання днища кораблiв.
  Ось це дiвчата-термiнатори i професор справжнiй генiй. Так взялися молотити самураїв.
  Голонога Оленка вигукнула:
  - Та славиться росiйський дух!
  Наташа, натиснувши босими пальцями нiг на кнопку джойстика, послала зливу куль, продовжила:
  - I наш цар, Микола Другий!
  Голонога Оленка продовжувала посилати снаряд за снарядом. Кожнi три секунди вилiтало забiйне. I замовкали японськi батареї. I гинули жовтошкiрi солдати у великiй кiлькостi.
  Наташа, викосивши кiлька шеренг самураїв, пiдтримала:
  - Гiмн Батькiвщини у серцях у нас спiває.
  Голонога Оленка, продовжуючи, плюватися снарядами з забiйною начинкою, а вони куди потужнiшi вiд пластиду, продовжила:
  - У всьому всесвiтi немає його красивiшого.
  Наташа, ведучи нещадний вогонь по японцях, за допомогою босих пальцiв нiжок, додала:
  - Стисни мiцнiше витязь кулемет.
  Босоп'ята Оленка, крушивши самураїв, закiнчила:
  - Помри за Богом цю Росiю!
  Дiвчата i справдi такi, що супер! Чудовi красунi. Дивишся на них i милуєшся. А ось японцям це чиста смерть. Танк пройшовся батареями. Вибив гарматнi розрахунки. Зробив це дуже, i дуже швидко. Потiм пройшовся окопами. Теж багатьох викосив. Точнiше не багатьох, а майже всiх. Винищення виявилося тотальним. Тут, звичайно, все виходило на автоматi. Так знищували японцiв.
  Оленка, зi смiшком помiтила, натискаючи босими пальчиками засмаглих нiжок, на кнопки джойстика:
  - Ми, швидше за кати, нiж воїни!
  Наташа хихикнула i погодилася:
  - Свободи, генiя та слави кати!
  I знову струмками стрiляє. I вибиває самураїв iз дикою силою.
  Маргарита, яка теж влучно стрiляла босими нiжками, рацiонально помiтила:
  - Менш буде блакитних, у Японiї виникне дефiцит чоловiкiв!
  Голонога Оленка, розреготалася, i знову врiзала снарядом:
  - Стережiться жiнок! Жiнок, бережiться!
  Ось це справдi така дiвчина, що вiд неї вiдскакують i снаряди, i уламки, i будь-якi кулi. Принаймнi дiвчина є реальним термiнатором.
  Наташа взяла i заспiвала:
  - Крокують легiони,
  Блищать у них багнети.
  За нами мiльйони,
  О росiйськi полки!
  Нiхто не зупинить,
  Нiхто не переб'є...
  Хiд вiдкриває новим,
  Летимо швидше у полiт!
  I знову як посипле зливою на супротивника. I не дає їм спуску на соту частку ампера.
  Голонога Оленка, викидаючи з монотоннiстю дятла снаряди, прошипiла, щойно проспiвавши з глузуванням:
  - Раз, ударник, два ударники, вiн хитається.
  Наташа ведучи вогонь, пiдтвердила пiсню:
  - Раз ударник, два ударники, вiн валяється!
  Крута Оленка енергiйно пiдтримала:
  - Раз дощечка, двi дощечки - труна будується.
  Голонога Наташа, продовжуючи пальбу i вибиваючи супротивника кулеметними чергами, прошипiла:
  - Раз лопатка, два лопатки - ямка риється!
  I войовниця пiдморгнула своїми сапфiровими очима. Адже вона реально така краса.
  Голонога Оленка придивлялася до позицiй. Танк працював швидко, i вiд армiї генерала Ноги практично нiчого не залишилося. Схоже, i самого командувача вбили. Добиваємо останнiх японцiв з облогової армiї.
  Медведєв логiчно зауважив:
  - Ось до чого технiка дiйшла! Чотири людини за кiлька годин знищили понад вiсiмдесят п'ять тисяч японцiв.
  Напiвгола Оленка, зло, посмiхнувшись, помiтила:
  - Потрiбно знищити й решту! Нiкого не кинути!
  Наташа заспiвала, ведучи вогонь за останнiми тисячами самураїв:
  - Нi, не будуть золотими гори, всiх ворогiв Русi уроєм скоро!
  Крута Маргарита додала:
  - Нi, не геморой, супостато ти скорiше урою!
  Викосивши поголовно армiю генерала Ноги, дiвчата-термiнатори тимчасово вилiзли з танка i пробiгли босонiж снiгом. А що вже зима.
  Вже однiєї пiхоти вони винищили понад сто п'ятдесят тисяч. I плюс ще японський флот. Тим не менш, ще понад двiстi п'ятдесят тисяч японцiв стоять проти армiї генерала Куропаткiна.
  Медведєв пiсля сну вийшов iз дубовою головою. Трохи схожий. Потiм знову грав на комп'ютерi... Зiрковi вiйни це здорово... Але щось уже не склалося...
  Медведєв став перегравати нову стратегiю. Включив iсторичну гру: Росiя часiв Миколи Другого. I вiйна iз Японiєю. Така жорстока вiйна. Можна розгорнути стратегiю i на комп'ютерi штампувати сили.
  Медведєв грав на легкому рiвнi, але пропустив укол з боку японцiв i зазнав великих втрат. Так будувати треба не надто активно. Давай перезавантаження.
  I знову граєш собi... Як з'ясувалося на мiсцi Куропаткiна виконувач обов'язкiв президента не надто блищить... Усi брешемо збої якiсь йдуть, помилки.
  Медведєв тодi увiмкнув вiйськового радника, i справи пiшли на лад... А сам узяв i задрiмав у крiслi.
  Красива Оленка , шльопавши босими ногами, запитала у Наташi:
  - А що ти вiдчуваєш, вбиваючи стiльки людей?
  Дiвчина-блондинка чесно вiдповiла:
  - Не знаю! Таке сприйняття, наче це комп'ютерна гра! Нi лютi, нi гнiву, чи особливої радостi не вiдчуваєш!
  Голонога Оленка хихикнула з досадою:
  - Оце i є вiйна!
  Наталя перекрутилася в сальто. Її червонi круглi п'яти так i миготiли. Взагалi вона чудова дiвчина, здатна домагатися без особливих зусиль дуже багато чого. I не миттям, то катанням.
  Дiвчата бiгли снiгом. Їхнi тiла дуже виразнi. Груди великi, стегна розкiшнi, наче крупи у коней, мускулатура рельєфна. Такi ось красунi-богатирки. Вони найреальнiша жiноча сила. Стiльки грацiї. А ноги - пiд засмаглою шкiрою перекочуються кульки м'язiв.
  Ось їм назустрiч попалися три японськi розвiдники.
  Дiвчата перекрутилися у сальто. I як голими п'ятами врiжуть самураям у пiдборiддя. I реально зламали їм щелепи. I вибили усi зуби. Пiсля чого дiвчата заспiвали:
  - Велич росiйських визнала планети,
  Ми мчимо впевнено вгору.
  Нас люблять i цiнують усi нацiї свiту,
  Крокує народ усiєю країною в комунiзм!
  I знову красунi пiдморгнули смарагдовими очима. Вигляд у них такий бойовий. Активно дiють войовницi. I знову пробiжка.
  Голонога Оленка пiдстрибнула. Прокрутила в повiтрi вертушку i помiтила:
  - Ми такi крутi. Можемо весь свiт завоювати!
  Наташа хихикнула i вiдповiла:
  - Iмператриця планети Земля -
  Це дуже круто!
  I обидвi дiвчини пiдморгнули одна однiй. Пiсля чого помчали назад. Справдi, щодня вiйни дуже дорого обходиться скарбницi царської Росiї. I швидше час iз японцями кiнчати.
  Медведєв зустрiв дiвчат iз променистою усмiшкою:
  - Ну, як, набiгалися?
  Голонога Оленка заявила з усмiшкою:
  - Набiгалися i готовi до бою!
  Наталя агресивно помiтила:
  - Усiх переб'ємо!
  Медведєв махнув рукою i наказав:
  - Тодi погнали!
  Голонога Оленка засмiялася i вiдповiла:
  - Наша четвiрка сама смертоносна у свiтi!
  Наташа на це заперечила, тупаючи босою ногою:
  - Не у свiтi, а у всесвiтi!
  I потужний, агресивний та забiйний танк погнав на всiх швидкостях. Ще понад двiстi п'ятдесят тисяч японцiв попереду. Але снарядiв вистачить i мiльярд солдатiв!
  Дiвчата, професор i студент- ось це команда, яка всiх сумнiвається i скрутить у баранячий рiг. I летить собi танк до японських вiйськ. Грiзно мчить. Хоче всiх поламати.
  Голонога Оленка заспiвала iз захопленням:
  Простори Росiї - прекрасної, рiдної,
  Де перли снiгiв, рiчок безкраїх кришталь,
  А росiйський солдат iз генералом єдинi.
  Свят символ держави - орел Православний, наш цар!
  I ось швидкий танк фактично злетiв. Пронiсся неначе реактивний винищувач. I опинився перед японцями. Знову запрацювала унiверсальна гармата та кулемети-дракони. Дiвчата за справу взялися дуже завзято. Без зайвих церемонiй.
  Оленка стрiляла за допомогою босих пальчикiв нiжок з гармати, вибивала японцiв i спiвала:
  - Славитись Русь моя, Сталiн i Ленiн, одна сiм'я!
  I сяє руда чортовка смарагдовими очима. А як довбає самураїв. Залюбуєшся.
  I Наталя теж не поступається. Молотить японцiв.
  I спiває:
  - Швидкiсть ти не скидай на вiражах. Наша доля, дiвчата перемагати!
  Войовниця була у повному ажурi. I така стрiмка у поливаннi противника вогнем.
  А босi пальчики нiжок натискають кнопку джойстика.
  Напiвгола Оленка ведучи пальбу, помiтила:
  - У Росiї двi бiди...
  Маргарита тут її перебила.
  - Якби тiльки двi!
  Голонога Оленка, ведучи вогонь, iз задоволенням погодилася:
  - Так, якби тiльки двi!
  Наташа стрiляючи, укладала японцiв сотнями, взяла та заспiвала:
  - За двi, за двi зими. За двi, за двi весни!
  Голонога Оленка, ведучи вогонь, додала:
  - Замочу японцiв i повернуся!
  Наташа хихикнула i вiдповiла:
  - Порт-Артуре наш! I нiкому не дозволимо забрати нашу Манчжурiю!
  I войовниця знову молотила самураїв. Росiяни не програють японцям. Це вкотре доводить, наскiльки Росiя непереможна!
  Голонога Оленка рознесла батарею i проворкувала:
  - Славитися Русь у найдальших країнах та вiках!
  Наташа теж просипiла:
  - I жодної сили нас не зупинять!
  I знищила ще кiлька тисяч самураїв. Потiм танк просунувся вперед, i збирання врожаю продовжилося.
  Маргарита, дивлячись на це, висловила свою думку:
  - Якщо вiйна буде настiльки блискуче виграна, то що робитиме Росiя далi?
  Медведєв подивився, як дiвчата хвацько викошують японцiв, i припустив:
  - Чи буде вiйна, чи з нiмцями, чи з англiйцями! Але в будь-якому випадку битва з Країною Вранiшнього Сонця не остання!
  Альона, рознiсши чергову батарею, заявила:
  - Ось ми так нiмцям дамо, ну так їм дамо, що мало не здасться!
  Наташа, круша самураїв, додала:
  - I не буде кого набирати Гiтлеру у Вермахт!
  Оленка, натискаючи босими пальцями нiг на кнопки джойстика, агресивно заявила:
  - А шкода ж арiйцiв. Стiльки загинуло гарних бiлих хлопцiв!
  Наташа з цим, сумно киваючи, погодилася:
  - Так, загинуло стiльки гарного народу! I заради чого!
  Дiвчина вдарила по японцях i помiтила.
  - I японцi гарна нацiя, а ми мусимо з ними воювати! Хоча це теж не надто добре!
  Маргарита логiчно помiтила:
  - А звiрi? Хiба вони не вбивають один одного? А людина, це лише тварина вищого порядку!
  Медведєв усмiхнувся i заперечив:
  - Людина, на вiдмiну вiд звiра, має душу! I його душа справдi унiкальна та безсмертна! Так що ми i тварини, цiла прiрва!
  Маргарита на це заперечила:
  - А мавпи? Адже у них теж високий рiвень iнтелекту. Ось одна з них знає три з половиною тисячi слiв!
  Виконувач обов'язкiв президента вiдповiв:
  - Але ж вони нашi родичi!
  Голонога Оленка вистрiлила по японцях i заспiвала:
  - Я мавпа! Теж людина!
  Наташа, викошуючи самураїв, проворкувала:
  - Не ходити в мавпах цiле столiття!
  Супертанк продовжував викошувати японцiв. А чому б i нi? Адже вiн справдi божевiльний звiр,
  котрий по сорок тисяч куль викидає за хвилину. А його броня непробивна, практично для будь-яких снарядiв. I не лише початку ХХ столiття.
  Голонога Оленка, стрiляючи, агресивно заявила:
  - Для Росiї цар Микола зробив багато, але так i залишився неоцiненим, i недооцiненим!
  Наташа, заливаючи японцiв вогнем, погодилася:
  - Це вiрно! Царя вбили. Змусили батюшку вiдiйти вiд престолу! А що хiба стало краще?
  Голонога Оленка вистрiлила з гармати i додала:
  - Стало ще гiрше! I прийшли до влади, ще пiдлiшi люди!
  Наташа хихикнула, вдарила по японцях i заявила:
  - Так будемо битися за найкраще майбутнє! I за волю Росiї!
  Напiвгола Оленка, ведучи вогонь, сказала:
  - За змiни та перемоги!
  Пiсля чого показала свiй кулак. Вона дiвчина, яка здатна створити таке. Що потiм i самураям не розв'язати. А кулемети працюють. Усi косять та косять.
  Вони, справдi, проорюють цiлi шеренги трупiв. I вбивчо розчищають простiр.
  Генералу Куропаткiну донесли, що у японцiв твориться щось дивне. Стрiлянина, вибухи, хтось на них напав.
  . РОЗДIЛ Љ9.
  Медведєв, трохи поспавши, знову взявся за комп'ютер. Вiн навiть не поголився. I знову почав грати по-своєму.
  Наступ на Японiю пiсля коду шахрая з танками та аеропланами. Включно з найкращим бомбардувальником першої свiтової вiйни "Iлля Муромець". Який дуже голосно заявив про себе. I лупив по японцях, мов гумовий шльопанець по мухах.
  I вперед на Токiо.
  Дмитро Медведєв пiдкоривши Японiю себе, назвав iмператором мiкадо.
  А потiм новi вiйни.
  Ось, наприклад, можна пограти i в альтернативну iсторiю. Олександр Другий у 1875 роцi сказав Бiсмарку, що його розбiжностi з Францiєю є внутрiшня справа Нiмеччини та Французiв. Бiсмарк взяв та напав на Францiю у 1876 роцi. Спочатку прусакам щастило i вони дiйшли до Парижа. Але потiм вони сповiльнилися. I у вiйну вступила Британiя... Все було б добре, але англiйцi дали бiй Нiмеччинi та завдали поразки. Потiм i таракани пiдтягли сили.
  Вiйна на Заходi тривала. Французи захищалися вiдчайдушно. Англiя перекидала все новi й новi сили.
  А Росiя тим часом завоювала Туреччину та Стамбул. Британiя та Францiя та Нiмеччина затяглися у вiйнi. I iмперiя царя Олександра приєднала себе багато земель, включаючи Iрак, вийшовши до Iндiйського океану. I Палестину, i землi аж до Єгипту. А так росiйськi вiйська на чолi зi Скобєлєвим, завоювали i Мекку, Медину, та iншi мiста Саудiвської Аравiї.
  I утворилася пiвденна частина Росiйської iмперiї. А Олександр Другий став великим царем. А вiйна мiж Нiмеччиною проти Францiї та Британiї тривала рокiв десять.
  I закiнчилася практичною внiчию.
  Олександр Другий правил до 1887 року i став жертвою замаху, скоєним пiд керiвництвом Олександра Ульянова, брата Ленiна. Його славне царство, у якому Росiя побудувала безлiч дорiг, завоювала безлiч земель, i звiльнила селян, закiнчилося.
  За цiєю альтернативкою i проходила гра. Олександр Третiй разом iз полководцем Скобєльовим пiдкорив i Iран, i Пакистан. Але теж помер - свiтла голiвка. Росiя вела за Миколи Другого вiйну з Японiєю вже маючи флот в Iндiйському океанi, який прийшов на допомогу Тихоокеанському досить швидко. Росiяни розбили самураїв порiвняно швидко, i в них було значно бiльше сил i на сушi, i на водi.
  Крiм того, росiйською армiєю командував генiальний мiнiстр оборони Скобелєв. I Росiя не лише перемогла, а й зумiла завоювати Японiю. Тим бiльше, США тодi ще не лiзли за межi захiдної пiвкулi, а Британiя була не така сильна. Тим бiльше що Росiя була у союзi з Нiмеччиною. Остання вiдставала вiд Британiї та Францiї у боротьбi за Африку. Царська Росiя пiсля приєднання Японiї i частини Китаю ще бiльше змiцнiла. Будувалася дорога Делi - Москва.
  Як бачилося з цього плани царської Росiї на експансiю в Iндiю та Китай успiшно реалiзовувалися. Цар Микола Другий обрав бiк Нiмеччини пiд час першої свiтової вiйни. Нiмцi розгромили Францiю, окупували Бельгiю, Голландiю, Данiю та Норвегiю. Росiя захопила Єгипет, бiльшу частину Африки та Iндокитай. Також Тихоокеанськi володiння Британiї. I навiть висадилася у Австралiї. I її Австралiю захопили.
  Пiсля чого вiйна закiнчилася висадкою десанту та окупацiєю Британiї. Перша свiтова вiйна закiнчилася. Але кайзеру Вiльгельму здавалося, що Росiя вже занадто багато землi завоювала, та ще й особливо не напружуючись. I вiн мрiяв про реванш. Росiя справдi пiдкорила величезнi простори - Австралiю, всю Азiю, бiльшу частину Африки, нiмцi вiдкусили не так вже й багато, i то бiльше вiд Португалiї та Iспанiї яких окупували. Австро-Угорщина отримала собi Iталiю пiд контроль i Лiвiю. Росiя приблизно три чвертi Африки, i потiм зайняла трохи згодом i Ефiопiю. Марокко встигли вiдтяпати нiмцi.
  Звичайно Нiмеччини цього здавалося мало. Хоча вона й забрала собi Францiю, Бельгiю, Голландiю та Норвегiю, а Росiя пiдпорядкувала Швецiю.
  Почалася пiдготовка Вiльгельма до нової вiйни з Росiєю. Криза 1929 року загострила ситуацiю. Австро-Угорщина та Нiмеччина контролювали майже всю Європу. I частина Африки... I Британiю. Але ще залишалися США та Канада. Вiльгельм та Микола Другий, поки що не наважувалися на вiйну один з одним. Тим бiльше що Росiя найменше хотiла воювати, переварюючи величезнi територiї. Щоб прискорити їхню асимiляцiю, цар Микола Другий навiть дозволив мати росiянам по чотири дружини. Що було закрiплено на восьмому вселенському соборi.
  Подiбне рiшення було прийнято в 1925 роцi. А 1926 року Микола другий взяв собi ще одну дружину. Як з'ясувалося, рiшення недурне. 1929 року в iмператора народилася ще одна дочка. А 1932 року 25 листопада, нарештi, народився здоровий син. Його Микола другий назвав Петром. На честь першого Петра.
  А в 1933 роцi 15 травня почалася нова вiйна. Нiмеччина оголосила вiйну Канадi. Як домiнiон Британiї. Через два мiсяцi США на чолi з Рузвельтом, незважаючи на економiчну кризу, вступили у вiйну з Нiмеччиною. Вони не хотiли вiддавати Канаду.
  Вже немолодий, але агресивний Вiльгельм спочатку намагався воювати один, не вимагаючи допомоги Росiї. Вiн сподiвався все зробити сам. Але не так просто завоювати територiю, вiдокремлену океаном. Та ще й США швидко будували танки та армiю. I формували полицi... Цiлий рiк тривала вiйна без особливого успiху для нiмцiв. Якi лише змогли захопити Iсландiї та Гренландiї. А в Канадi не могли зачепитися.
  Вiльгельм звернувся до царя Миколи Другого: мовляв, допоможи колега. Ти менi кузен i брат. Микола Другий сам мав види на Аляску та Канаду. Ну i вирiшив - не боги горщики лiплять. I взяв, i 25 червня 1934 року оголосив вiйну США та Канадi. Його вiйська рушили через Аляску, територiєю США.
  На той час залiзниця до Чукотки вже була побудована, i росiйськi вiйська успiшно просувалися. На їхньому боцi була чисельна перевага та найкращi у свiтi танки, як легкi, так i важкi та середнi.
  Отже, Америцi довелося мати справу з нерiвними силами.
  А Микола Другий, як ми бачимо реально на бiлому конi. I одна перемога за iншою. Росiйськi вiйська йдуть собi Аляскою. I беруть мiсто за мiстом, селище за селищем.
  Нiмцi намагаються висадитися на Кубi. Вiйна розростається. Кайзер Вiльгельм пише Миколi Другому:
  - Ми з росiянами були i завжди будемо єдиними. I нiколи не посваримося. То хай Америка виявиться добита.
  Через розтягнутiсть комунiкацiй просування було трохи повiльнiше запланованого. Але росiйськi, царськi вiйська, все ж таки захопили за п'ять мiсяцiв боїв, всю Аляску i вступили в Канаду.
  Рузвельт навiть запропонував Росiї свiт, обiцяючи вiддати Аляску, але вже пiзно. Вiйна тривала з диким наскоком.
  Взимку 1935 року, попри складнi погоднi умови, росiйськi вiйська вийшли до кордонiв США пiвнiч вiд. Бої тривали i навеснi... Росiйськi вiйська проводили одну операцiю за iншою, i до кiнця липня захопили майже повнiстю Канаду. А в серпнi оточили Фiладельфiю.
  США опинилися в дуже тяжкiй ситуацiї. Але вiдчайдушно вiдбивалися... Проте до кiнця 1935 року було захоплено вже бiльше третини територiї США. А взимку успiх царських був ще бiльшим... На початку березня 1936 року вони пiдiйшли до Вашингтона, i Нью-Йорка.
  А у квiтнi обидва мiста виявилися взятими... Вiйна ще тривала до серпня, поки вся територiя США не виявилася окупованою.
  Потiм був наступ у Мексицi, i так далi, по територiї.
  Вiльгельм запропонував Миколi Другому додiлити весь свiт. Микола Другий вiдповiв згодою.
  Протягом 1937 року вся Латинська Америка була захоплена росiйськими вiйськами. Таким чином, Микола другий завершив подiл свiту з нiмцями. I залишилося лише три iмперiї: найбiльша: Росiйська, далi Нiмецька, i далi Австро-Угорщина.
  Росiя таким чином стала свiтовим гегемоном, але... Микола Другий все ж таки хоч i великий цар, але смертний. Помер у серпнi 1939 року. А старий Вiльгельм напав 1 вересня 1939 року на Росiю. Вiн вирiшив скористатися тим, що Петро четвертий ще хлопчик, якому немає i семи рокiв. I вирiшив поки що регенти правлять Росiєю найкраще вдарити. Через два днi у вiйну вступила i Австро-Угорщина. Усi країни свiти виявилися втягнутими у протистояння. Почалася остання iсторiя планети Земля вiйна.
  Царська армiя за чисельнiстю та якiстю озброєнь собi не мала рiвних. Росiйськi танки i лiтаки, як i ранiше, найкращi у свiтi.
  I бої це показали. Так i новi талановитi командири.
  А ось Австро-Угорщина виявилася вiд початку слабкою ланкою. I програвала майже з перших днiв. Царська армiя розбила австрiйцiв, взяла Львiв, а згодом i Перемиль. Лише знявши частину своїх сил iз Польщi, нiмцi врятували австрiйцiв вiд повного розгрому. Але й вiд цього мало толку. Спроба взяти армiєю кайзера Варшаву з ганьбою провалилася. I росiйськi вiйська силою вiдкинули їх бiльш нiж двiстi кiлометрiв.
  Нiмцi насилу зупинили росiйськi вiйська. Уся зима пройшла у боях. Весною теж кипiли битви. Росiйськi вiйська поступово перехоплювали iнiцiативу. У них було в кiлька разiв бiльше солдатiв, i тому вони змогли до лiта у взаємних сутичках так виснажити нiмцiв, що вони почали здавати. Одночасно розпочався наступ на Австро-Угорщину. Восени був оточений Будапешт. Крiм того, царська армiя захопила нiмецькi володiння в Канадi. А взимку 1940-1941 року царська армiя вiдрiзала i Схiдну Пруссiю. I до квiтня 1941 вийшла до Одера.
  Становище нiмцiв стало винятково важким. У травнi 1941 року впав Вiдень. А за лiто росiяни дiйшли до Альп та звiльнили Венецiю. Увiйшли до пiвденних районiв Нiмеччини.
  А восени остаточно захопили Iталiю. Зимовий наступ на Берлiн закiнчився його взяттям 30 сiчня 1942 року. Пiсля чого опiр нiмцiв, якi вже втратили всi свої володiння в Африцi, послабшав. Росiяни до квiтня дiйшли до Рейну. Пiсля цього 22 квiтня залишки нiмецьких сил капiтулювали.
  Так закiнчилася остання вiйна планети Земля. Закiнчилася з перемогою та успiхом царської Росiї.
  Далi вже було пiдкорення космiчних просторiв. Ще 1936 року перший росiйська людина полетiв у космос. Облетiв навколо планети Земля. А 1945 року 9 травня росiяни приземлилися на Мiсяцi.
  На Марс злiтали 1967 року. На Венеру 1969 року. На Меркурiй 1972 року. А на супутники Юпiтера в 1973 роцi. На найдальшу планету Плутон, людина висадилася вже в 1980 роцi. А 2003 року вiдбувся перший в iсторiї людства полiт за межi Сонячної системи. Росiйський корабель долетiв до Алафа-Центавра та у 2018 роцi повернувся назад.
  Росiєю на 2020 рiк поки що править Петро четвертий, який завдяки досягненням сучасної медицини зовсiм не глибокий старий. Петро Четвертий править вже вiсiмдесят один рiк та його правлiння рекордне за тривалiстю за всю iсторiю свiту. Там, де вiдомi, зрозумiло, точнi дати правлiння.
  Ну, а поки що, у свiтi як завжди все спокiйно. I навiть трохи нудно... Жити людям добре. Щоправда, є проблеми з перенаселенням. Але тут уже запроваджують обмеження на народжуванiсть.
  Православ'я модернiзувалося. Батюшок поголили та одягли у форму з погонами.
  Розвиток технологiй породило величезне безробiття. Але й цю проблему вирiшують. Розвинувся Гiпернет.
  Йдуть дослiдження, i вже створенi космiчнi кораблi, здатнi рухатися, швидше за швидкiсть свiтла. Так добре царської Росiї та усьому свiту пiд керiвництвом Романових. Цiєї найславетнiшої династiї в iсторiї людства.
  Батюшка-цар Миколай. Збудує на планетi Земля рай!
  Дмитро Медведєв вiдмахав стратегiю. Завоював за росiйських царiв увесь свiт. Показав своє стратегiчне мислення. Досягнув великих успiхiв i знову заснув, як i ранiше, одягненим i йому снилося.
  Куропаткiн заявив:
  - Спокiй! Тiльки спокiй!
  Генерал Лiневич помiтив iз тривогою:
  - Ваше превосходительство, може, завдамо зараз удару?
  Генерал-ад'ютант Куропаткiн заявив:
  - Нi! Звичайно ж нi! Це може бути японська пастка!
  Генерал Лiневич несмiливо зауважив:
  - Це наш шанс виграти нарештi цю вiйну!
  Куропаткiн тремтячим голосом заявив:
  - Терпiння, терпiння та ще раз терпiння!
  Лiневич сердито заперечив:
  - А ось Олександр Суворов казав: мить дає перемогу!
  Куропаткiн сухо буркнув:
  - Командую тут я! I ми маємо насамперед зберегти армiю. I взагалi, Японiя скоро видихнеться!
  Лiневич запропонував:
  - Може, хоч провести розвiдку?
  Куропаткiн неохоче погодився:
  - Це можна тiльки обережно!
  Лiневич агресивно буркнув:
  - В Iм'я царя та Батькiвщини!
  А супертанк тим часом пiдчищав японцiв. Вибивав їх, розстрiлював у рiзний спосiб.
  Голонога Оленка, ведучи нещадний вогонь, запитала виконуючого обов'язки президента:
  - А це що наша остання операцiя?
  Медведєв з усмiшкою запитав:
  - А чому ти так думаєш?
  Руда бестiя помiтила:
  - Бiльших з'єднань у японцiв немає!
  Цвяхаючи i розстрiлюючи самураїв, Наташа теж погодилася:
  - А справдi, Японiї бiльше нема чим воювати!
  Медведєв вiдповiв iз дещо невпевненим виглядом:
  - Японiя може зiбрати ще новi вiйська та закупити у Америки та Британiї новi кораблi. Тож вiйна, скажiмо прямо, ще не зовсiм закiнчена!
  Напiвгола Оленка, ведучи вогонь по самураях, помiтила:
  - А якщо Росiя запропонує свiт Японiї на помiрних умовах? Ми заберемо тiльки Курильську гряду, а решта залишиться, як i було до вiйни?
  Виконувач обов'язкiв президента, тут погодився:
  - В цьому випадку, швидше за все, буде свiт!
  Маргарита сердито помiтила:
  - Якби не революцiя, то все одно б японцiв перемогли. Нiкуди б вони не подiлися!
  Голонога Наташа, заливаючи самураїв вогнем, охоче погодилася:
  - Звiсно! Нiкуди б вони не подiлися!
  Крута Оленка, снарядами розриваючи японцiв, запропонувала:
  - А давайте захопимо мiкадо!
  Наташа агресивно пiднялася:
  - Захопити мiкадо? А що цiкаво!
  Маргарита помiтила з посмiшкою:
  - А чи це не буде перебором?
  Медведєв також висловив сумнiв:
  - А чи це не перебiр? Адже одна справа захищати своє, а iнша, лiзти до Японiї, яка, скажiмо прямо, теж воює не на споконвiчно-росiйських землях!
  Голонога Оленка прошипiла, знову розбиваючи японцiв снарядами:
  - А чи варто виявляти подiбне милосердя?
  Наташа, натискаючи босими пальчиками нiжок на кнопки джойстика, кивнула:
  - Справдi, чого нам таке? Можемо й мiкадо захопити!
  Маргарита засмiялася:
  - Я на тобi, як на вiйнi! А на вiйнi, як на тобi!
  Медведєв суворо вiдповiв:
  - Треба знати мiру! Адже ми не випадковi влучники! Ми тi, хто серйозно та свiдомо змiнює iсторiю! Тож треба проявляти почуття, зокрема й заходи!
  Голонога Оленка вистрiлила i заспiвала:
  - Ех, мiра, мiра! До чого є холера!
  Супертанк працював активно. Вже понад сто двадцять п'ять тисяч японцiв знищено. Залишилася половина.
  Наташа заспiвала з усмiшкою:
  - Весь свiт насильства ми розриємо,
  До основи, а потiм,
  Ми новий класний свiт збудуємо,
  Щоб у ньому не знали лиха, проблем!
  Голонога Оленка, ведучи дуже забiйний вогонь, шикнула:
  - За доброго та справедливого царя!
  Маргарита запропонувала:
  - А може, захопимо пару трофейних бочок саке?
  Голонога Оленка отруйно посмiхнулася:
  - А що ти хочеш випити?
  Маргарита заперечливо похитала головою:
  - Спортсмени не п'ють!
  Голонога Оленка, пiдiрвавши чергову батарею, хихикнула:
  - З дрiбного посуду!
  Наташа запропонувала:
  - Вип'ємо пальмового пива. Воно кориснiше!
  I збила чергових японцiв.
  Медведєв вiдповiв:
  - Спочатку справа, а розваги згодом!
  Чи йому виконувачу обов'язкiв президента це не знати. Чи вiн не весь час був у працях та турботах?
  Та одним iз перших указiв виконувача обов'язкiв президента Медведєва було пiдвищення зарплати депутатам Держдуми втричi. I що ж депутати? Вони вiдклали проведення виборiв президента. Таким чином, у Росiї досить довгий час Медведєв виконував обов'язки президента.
  I це навiть стало унiкальною ситуацiєю. Коли стiльки часу глава держави виконує обов'язки. А змiни не настають. Точнiше все змiнювалося за Медведєва в гiрший бiк. Наче фортуна, яка так любила Путiна, вирiшила вiдiгратися на його наступнику. Що з ним!
  Модернiзований танк Т-95 продовжував винищення самураїв у геометричнiй прогресiї. Ця машина демонструвала свою ефективнiсть. I негативну силу лютi квазiматерiї, що розмножується.
  Напiвгола Оленка, ведучи вогонь по японцях, логiчно помiтила:
  - Все ж таки це не зовсiм правильно. Виходить, ми без суперзброї нiчого не можемо!
  Голонога Наташа сердито вiдповiла:
  - Якiсь вищi сили завадили Росiї виграти вiйну з Японiєю. Адже хороша намiчалася справа, євангелiзацiя Китаю. А так вийшло не надто гарно!
  Маргарита запитала:
  - А як же тодi Бог? Чому не допомiг Православ'ю?
  Майже гола Оленка, посилаючи снаряд по снаряд, вiдзначила:
  - Ось i воно! Насправдi, допустити перемогу японцiв над Православною країною. Це i справдi така зрада для росiйської вiри!
  Наташа, заливаючи японцiв вогнем, сердито помiтила:
  - Iмперська релiгiя не має бути пацифiстською. Хiба можна стати великою країною, якщо жити за заповiддю: ударили тебе по правiй щоцi - пiдстав лiву!
  Крута Оленка з цим охоче погодилася, руйнуючи японцiв:
  - Звiсно! Пацифiзм нам нема до чого! Полюби свого ворога! Хiба це заповiдь?
  Маргарита заспiвала з натхненням:
  Будь-хто, хто людина, той воїном народжений,
  Так повелося - горила взяла камiнь.
  Коли на лайку, той, хто жив приречений,
  А в серцi палко палахкотить полум'я!
  
  Хлопчик бачить у мрiях автомат,
  Йому ж танк милiший за лiмузин.
  Хто хоче грiшок звернути у п'ятак -
  З народження розумiє - править сила!
  Наташа вигукнула, з люттю вулкана, що клекотить, заливаючи японцiв вогнем:
  - Так, автомат! I сила-це головне! Ми повиннi перемогти!
  Голонога Оленка у несамовитостi i лютi прошипiла, вибиваючи японцiв:
  - Я є те, що народжене перемагати! I анiтрохи не менше. Наша перемога буде за нами!
  Наташа погодилася, натискаючи босими пальцями мускулистих нiжок на кнопки джойстика:
  - Так буде найкраще! Ми правили, i правитимемо завжди! Я маю на увазi, Росiю!
  Голонога Оленка, вибиваючи японцiв, пропиляла:
  - Не лукавитиму, менi хочеться правити! Але не машиною iржавою, а цiлою державою!
  I дiвчина смiла вже останню батарею країни Вранiшнього Сонця. Вона ж така красуня, що бути їй чемпiонкою свiту. I нiколи не пiддатися слабкостi та боязкостi.
  Наташа, стрiляючи, пробурмотiла:
  - Стану королевою! Або, ще краще, iмператрицею!
  Голонога Оленка продовжила:
  - А що вiйна, а що вiйна, погана тiтка та стерва вона! Зате гарних плодить хлопцiв, велить - ти боягуза в собi убий!
  Маргарита вiдповiдно кивнула:
  - Правильно, убий у собi труса! Я думаю, якщо Микола другий i зрiкся престолу, то зовсiм не через боягузтво!
  Напiвгола Оленка рiшуче заявила:
  - Тепер уже не зречеться! Ми змiцнимо царський престол, так що вiн стоятиме вiками!
  Наташа вигукнула:
  - Будь великим царем Миколай другий! Ми тебе пiдтримуємо! Не буде революцiї - буде Велика Росiя!
  Ось, нарештi, войовницi закiнчили зi винищенням армiї країни Вранiшнього Сонця. Знищили понад двiстi п'ятдесят тисяч солдатiв i офiцерiв. Таким чином, майже всi сухопутнi вiйська Японiї виявилися знищенi. Так само, як i вiйськово-морський флот припинив iснування.
  Голонога Оленка з усмiшкою помiтила:
  - I варто так возитися? Тобто я хотiла сказати психовати? Не надто довго чинячи опiр армiя, яка примудрилася здолати Росiю!
  Наталя впевнено заявила:
  - Росiя програла виключно через п'яту колону. В iншому випадку, все одно ми б перемогли!
  Маргарита запитала виконуючого обов'язки президента:
  - А ми що робитимемо? Повернемося, чи продовжимо?
  Медведєв, який втрачає владу, ввiмкнув комп'ютер i повiдомив:
  - Зараз нам видадуть прогноз подальшого розвитку царської Росiї. Якщо все буде гаразд, то повернемося.
  Почувся приємний жiночий голос;
  Пiсля повного знищення сухопутних японських сил та флоту мiкадо запропонував свiт. США та Британiя висловилися бути посередниками.
  Умови були вигiдними для Росiї. Країна отримала Курильську гряду та Тайвань.
  До того ж контроль над Манчжурiєю, Кореєю, Монголiєю. Крiм того, Японiя ще й виплатила контрибуцiю двiстi п'ятдесят мiльйонiв золотих росiйських рублiв.
  Авторитет царя Миколи другого вирiс, i стався спад революцiйних настроїв. У країнi почалося бурхливе економiчне пiднесення. Виникла Жовторосiя. Частина Китаю добровiльно увiйшла до складу Росiї, а також Кореї та Монголiї. Царська iмперiя стала бiльшою, виросло її населення. Економiчне зростання почалося ранiше, нiж у реальнiй iсторiї, i було сильнiшим.
  Держдуми був, i царський уряд мiг краще пiдготуватися до Першої свiтової вiйни. У Росiї з'явилися першi у свiтi легкi танки "Мiсяць"-2 у серiйному виробництвi та чотиримоторнi бомбардувальники "Iлля Муромець" та "Святогор". Перша свiтова вiйна все одно почалася, але проходила успiшнiше для Росiї.
  Так як населення, економiка та армiя у царя було бiльше. Та й внутрiшнє становище мiцнiше. Немає Держдуми - розсадника бунту та вiйськового перевороту.
  Зi змiнним успiхом, але, загалом, з iнiцiативи Росiї та виграшу бiльшостi битв, вiйна закiнчила 7 листопада 1915 капiтуляцiєю Нiмеччини. Австро-Угорщина розпалася, i її подiлили. Галичина та Буковина стали росiйськими губернiями. Кракiв та найближчi землi увiйшли до царства Польського, як i Познань, Данциг, частина Схiдної Пруссiї. А Клайпеда приєдналася до прибалтiйської губернiї. Виникла Чехословаччина - королiвство у складi Росiї.
  Румунiя приєднала до себе Трансiльванiю. Угорщина стала самостiйним королiвством, але пiд заступництвом Росiї, а цар Микола - соправителем. Австрiя стала дуже маленькою країною. Виникла Югославiя, теж пiд покровительством Росiї i за спiвправителя Миколи другого.
  Туреччина зникла iз полiтичної карти свiту. Iрак та Палестина увiйшли до складу Британiї, Сирiя до складу Францiї, Мала Азiя та Стамбул стали росiйськими губернiями. Таким чином, Росiя знову збiльшила собi територiї. Але це все не закiнчилося. Потiм був завойований разом iз французами та англiйцями Саудiвський пiвострiв. А далi Росiя та Британiя подiлили Iран та Афганiстан. Пiвнiч та центр стали росiйськими губернiями, а пiвдень Британською колонiєю.
  Свiт здавалося, набув стiйкостi. Вiйна тривала лише у Китаї. Але в 1929 роцi вибухнула серйозна економiчна криза, що призвела до великої депресiї.
  У Росiї знову зростали революцiйнi настрої. Спалахували страйки, акцiї протесту. Але криза виявилася не надто сильною. Тим паче 1931 року знову спалахнула вiйна з Японiєю.
  Самураї хотiли реваншу. Але на це росiйська армiя була сильнiшою за всiма статтями. А адмiрал Колчак - генiальний флотоводець.
  Японiю не лише розгромили, а й захопили. Цар Микола другий у лютому 1932 року був коронований офiцiйно, як японський iмператор мiкадо. Таким чином Росiя ще бiльше розширилася. I приєднала майже весь Китай.
  I з населення, i з територiї Росiї був рiвних. Тим бiльше, що Британська iмперiя слабшала. Гiтлер прийшов до влади в Нiмеччинi в 1933 роцi, але мiг зробити проти Росiї. Да нiчого. Цар Микола другий помер у 1937 роцi, показавши дуже успiшне правлiння, друге за тривалiстю пiсля Iвана Грозного. I з рекордними за площею та населенням завоюваннями.
  Однак у особистому життi царя не все склалося. Спадкоємець Олексiй помер молодим. Молодший брат Михайло через нерiвний шлюб був позбавлений права на престол Росiї.
  Корону успадковував Кирила Романов, який не прожив i року помер у 1938 роцi. I новим царем став його син Володимир Третiй. Його коронували, i монарх правив довго та щасливо, до 1992 року. I Росiя спочатку забрала колонiї у Францiї та Британiї разом iз Нiмеччиною. Згодом завоювала i Нiмеччину. А потiм увесь свiт. Коротше кажучи, новий цар Георгiй Перший у 1992 роцi став всесвiтнiм iмператором.
  Медведєв закiнчив огляд i повiдомив:
  - Мабуть, для цього всесвiту достатньо! Повертаємось!
  I всi четверо крикнули:
  - Слава царевi Миколi Другому!
  . ПРОМIЖНИЙ ЕПIЛОГ
  Медведєв прокинувся вiд дзвiнка... Йому повiдомили, що вже йде iнавгурацiя Зеленського на посаду президента Росiї та України. I що, мовляв, Дмитро Анатолiйович настав час залишати кабiнет.
  Медведєв неохоче пiдкорився. Перш нiж вийти поголився i прийняв ванну.
  Потiм покинув кабiнет. Його вiдвезли спецмашиною. Дорогою повiдомили, що найкраще Медведєву вiдлетiти на Канари, щоб там вiдпочити.
  А Зеленський iз своєї iнавгурацiї влаштував чергове шоу. Як звичайно барвисте з феєрверками, та пiдскоками. У день iнавгурацiї Вiталiй Кличко на стадiонi в Києвi провiв бiй iз Майклом Тайсоном. Iменитий американський боксер погодився на поєдинок через великi проблеми з грошима. Кличко домiнував усi дванадцять раундiв, але до нокауту Тайсона дипломатично не вiдправив.
  Формально розiгрувалась одна з другорядних версiй чемпiона свiту.
  Пiсля чого Вiталiю Кличку вручили дiамантовий пояс.
  Володимир Зеленський отримав вiтання вiд усiх країн свiту, включаючи i Китай. Причому у Пiднебеснiй iмперiї народнi заворушення посилилися. Не хлiбом єдиним жива людина. Людям хотiлося демократiї та свободи. Деспотiя комунiстичної партiї Китаю набридла, усiм хотiлося волi.
  Зеленський став саме таким ось символом. Символом демократичної сили пiсля падiння диктатури спецслужб при Путiнi.
  Зеленський багато говорив про змiни, економiку та новi звершення. У Росiї вже вiдбувався конкурс на посаду прем'єр-мiнiстра. Кiлька тисяч було претендентiв. Дуже напружений проходив вiдбiр. I це виглядало чудово.
  Поки що все йшло досить гладко. Зеленський навiть зробив сальто у своїй iнавгурацiї. Зiрвав оплески. Згодом продемонстрував свої знання iноземних мов. Дiяв дуже активно i жваво.
  Нарештi, Зеленський взяв i промовив ще кiлька промов.
  Далi пiсля iнавгурацiї були кадровi рiшення. Безлiч перестановок та нових осiб в урядi.
  Йшов реальний вiдбiр "залiзних наркомiв". У Росiї її вiдбувалася кадрова революцiя.
  Зеленський у першi днi видав багато указiв. Дозволив продаж алкоголю в нiчний час та роз'їзних точках. Ввiв новi податки на багатих. Зняв недоторканнiсть iз депутатiв та суддiв. Збiльшив випуск продукцiї. Ввiв мита на торгiвлю з Китаєм.
  У Бiлорусi вiдбувся референдум про об'єднання з Росiєю. I це теж пiшло у заслугу Зеленському. Бiльшiсть бiлорусiв пiдтримали об'єднання iз Росiєю.
  Зеленський нарiкав, що Медведєв надто задер латки, але пообiцяв, що iнфляцiя заспокоїться. I що нiчого страшного не станеться.
  Справдi, скоро зростання цiн призупинилося. А економiка Росiї пiшла у зрiст. I на Кавказi виступи бойовикiв якось затихли. Стало куди спокiйнiше.
  Зеленський нарештi запропонував i кандидатуру на посаду прем'єра Росiї. Нею став тридцятидворiчний доктор наук Олексiй Большаков. Вiн дуже впевнено перемiг на конкурсi. I став прем'єром, наймолодшим iсторiя Росiї.
  Медведєв вiдлетiв у вiдпустку на Канари i отримував пенсiю колишнього президента, просто розважаючись. Поки що у нього не було проблем. А ось Шойгу заарештували, звинувативши у спробi державного перевороту. А що вiн хотiв?
  В Америцi перемогла сорока однорiчна жiнка-демократ. Таким чином, змiнилася влада. I прийшла до влади i жiнка та наймолодший кандидат за всю iсторiю США. Закiнчилася епоха Трампа. Але дружба з Росiєю лише почала розквiтати. Природно проти диктаторського Китаю тепер дружили США i нова Росiйська iмперiя.
  Зеленський навiть провiв референдум, i ввiв iншу назву: натомiсть Росiя - Київська Русь. Що теж говорила багато про що. Бiлорусь увiйшла до федерацiї. I почалося вiдродження iмперiї... На демократичних засадах.
  Нова жiнка - президент США, успадкувала вiд Трампа неприязнь до Китаю i створення коалiцiї себе присвятила. Київська Русь економiчно розвивалася за Зеленського успiшно. Росiя дещо стримувала Китай. Потiм вступила до НАТО. Незабаром у Казахстанi прийшов до влади проросiйський уряд та утворилася союзна держава. Середню Азiю росiяни вiджимали вiд Китаю. Протиборство все наростало.
  Зеленський провiв антисталiнську та антипутiнiвську кампанiю. Позбавив Сталiна та Путiна всiх нагород, що дав їм Медведєв.
  Але нiчого все обiйшлося мирно. Хоча комунiсти й протестували. Ходили на мiтинги.
  А там i Ленiна нарештi винесли з Мавзолею. Така собi радiсть, для багатьох. А Православна церква зарахувала до лику святих Олександра Другого та Iвана Грозного - росiйських царiв. Зросла кiлькiсть пам'ятникiв Миколi Другому.
  Став якось модним царизм i захiдництво. З Європою зблизилися, багато посад стали отримувати iноземцi. Росiя стала частиною захiдного свiту, а пiсля вiдходу Трамп процес глобалiзацiї посилився. А Китай потрапив в iзоляцiю i зiткнувся з внутрiшньою смутою.
  Одночасно Зеленський у слов'янськiй iмперiї збiльшив народжуванiсть. Вiдбувся нарештi давно обiцяний полiт на Мiсяць. I все виходило якось чудово.
  Мiж Росiєю та США встановилися союзницькi вiдносини, точнiше мiж Київською Руссю та Америкою.
  I конфронтацiя пiшла у минуле. Свiт став дедалi бiльше ставати глобальним i безпечним. Хоча були вiйни. Київська Русь разом iз США провели операцiю в Лiвiї, де покiнчили з iсламiстами. Далi розiбралися i з Близьким сходом, створивши там разом iз Америкою бази. Київська Русь та США разом стали нахиляти свiт i витiсняти Китай з Африки. А тут без вiйн не обiйтись. I сухопутних операцiй теж.
  I авiаудари Київська Русь та США завдавали спiльно.
  Поступово китайцiв витiснили з усiх куточкiв свiту. I пiднебесна iмперiя впала у глибоку економiчну та полiтичну кризу.
  А Київська Русь дедалi бiльше процвiтала.
  Таких темпiв економiчного зростання Росiя ще нiколи не знала. А що Китай обвалився - Київська Русь пiднялася. I стрiмко зростала.
  У рекорднi термiни було збудовано залiзницю до Чукотки. Що саме собою дуже круто.
  I рився тунель пiд Аляску. Американцi теж почали будувати залiзницю, що зв'язатиметься з Росiєю. Будувалася i залiзниця до Делi... Одночасно рилися канали iз Сибiру, щоб зрошувати Середню Азiю.
  Проти Iрану було проведено США та Київською Руссю спiльну операцiю. I був поставлений осудний свiтський режим. Пiсля чого стали рити канал вiд Каспiйського моря до Перської затоки.
  НАТО розширювалося, включаючи арабськi країни. У Саудiвськiй Аравiї виник парламент. Жiнки почали знiмати паранджу. Почалося будiвництво свiтської держави.
  У Росiйських ЗМI всi лаяли Путiна за екстремiзм i поливали брудом, що мало зробив Росiю колонiєю Китаю та слава Богу вчасно помер. Говорили й порiзче слова. А на Медведєва таки порушили кримiнальну справу. I не одне.
  Сталiна винесли iз Кремлiвської стiни. Ленiна набагато ранiше з мавзолею.
  Багато змiнилося i державнiй символiцi. З'явилося кiлька нових видiв прапорiв. У Росiйський прапор додав жовтого кольору i синiй колiр замiнив блакитний.
  Це також було цiкаво. Герб змiнився... Вiдбулася i фiнансова реформа. Обмiняли грошi за спiввiдношенням: до тисячi. З'явився золотий стандарт карбованця Київської Русi. Заодно з'явилися й новi, старi грошi - грiш - пiвкопiйки, i пiвшка - чверть копiйки.
  Все чинним чином...
  Стали вiдроджуватись i титули... З'явилися князi, барони, графи, маркiзи, i навiть герцоги. Зокрема, герцогом став Зеленський. Молдавiя також увiйшла до складу Київської Русi. Ось уже пiшла розмова про виборнiсть царя.
  Але Зеленський повiдомив, що президента Київської Русi обиратиме лише народ. I не бiльше нiж на два термiни.
  Причому Зеленський скоротив термiн повноважень росiйського президента iз шести рокiв до п'яти. Щоправда, свiй перший термiн Зеленський пробув шiсть рокiв.
  На той час вiн завершив приєднання Середню Азiю до складу Росiї. I вiдновив межi СРСР. Залишилася тiльки незайманою Прибалтика.
  Але її поки що не хотiли вiддавати американцi. А так Середню Азiю та Кавказ вiддали.
  На Кавказi спалахнула нова вiйна мiж Вiрменiєю та Азербайджаном. I вона йшла дуже жорстоко. Отже, Росiя змогли зайняти цi республiки i провести в них референдуми щодо приєднання.
  Отже, Зеленський повернув собi Кавказ, розширивши Київську Русь. Великий скажемо прямо вiн завойовник. Причому й демократ... Його iмперiя розширювалася й надалi...
  Ось i Афганiстан вже пiд час другого термiну правлiння, частина Iрану стали частинами Росiї.
  У США жiнка-президент пройшла на другий термiн. Вона поки що була успiшною в економiцi, i головне зумiла нокаутувати Китай. Що велика перемога. Та й Київська Русь тепер союзник на чолi iз Зеленським.
  Але, звичайно ж, мiць Росiї надто швидко зростає. Вона вже й пiвнiч Iраку до себе приєднала.
  Борзо поводиться. Київська Русь за темпами зростання, перша країна свiту! I населенням вона випередила США. I вже в Америцi з тривогою дивляться - чи не надто посилилася Росiя?
  Тим паче iмперiя Київської Русi розширюється. Ось уже й Прибалтика опинилася пiд її контролем. Так це справдi велика проблема для американцiв. Зеленський зiбрав уже всi колишнi територiї СРСР.
  I продовжує подiбно до росiйського царя експансiю на пiвдень. Ось уже Iран та Iрак повнiстю увiйшли до складу Київської Русi. А на другий термiн Зеленський обрався легко i в першому ж турi.
  Хоча кандидатiв у президенти було багато, а вибори вiдбулися демократично.
  Зеленський повiдомив, що вiн не збирається брати приклад iз Лукашенком i правити довiчно. Причому обставини зникнення Лукашенка так i були нез'ясованi. Можливо, вiн просто не потрiбен i Росiї та Заходу. I зник... А от Зеленський тiльки набирає сили. I справдi його правлiння за успiшнiстю затьмарює попередникiв, i Петра Першого.
  Справдi, вiдновити територiю СРСР, плюс Афганiстан, Iран, Iрак не кожен здатний.
  Адже Зеленський на це не зупиняється. Ось уже i Польща, i Фiнляндiя пiд прицiлом - теж колись входили в царську iмперiю. I справдi вiдбуваються у цих країнах референдуми, i вони добровiльно входять до Київської Русi.
  Є успiхи на науковому фронтi. Пройшов давно очiкуваний полiт на Марс. Росiйськi космонавти висадилися там. Взяли ґрунт i залишили прапор, що стало великим трiумфом.
  Одночасно Київська Русь забрала у Китаю споконвiчний Порт-Артур. I скориставшись тим, що в Китаї почалася громадянська вiйна, взяли пiд участь i Манчжурiю.
  Заодно Київська Русь приєднала себе i частина Туреччини. Тi землi, що вiдiйшли Росiї за Версальським договором. Що також було дуже сильним ходом. Зеленський ще бiльше розширив Київську Русь як iмперiю. А з економiки вона вийшла на перше мiсце - обiгнавши США.
  Ну, а Китай занурений у жах громадянської вiйни, i його вже почали дiлити.
  Київська Русь стала наймогутнiшою країною. А популярнiсть Зеленського всерединi країни настiльки виросла, що люди стали на колiнах благати Володимира, щоб вiн не йшов. Збиралися сотнi тисяч людей.
  Зеленський як виняток провiв референдум, який дозволяє йому балотуватися ще на третiй термiн голови Київської Русi.
  У США змiнився лiдер. Ним став уже республiканець. I вже не такий вже й молодий - старший за Зеленського. Отже, вiдносини мiж Київською Руссю та США знову стали погiршуватися. Вже боляче Росiя за Зеленського посилилася. Пригадали, що разом iз українським правлiнням, це вже четвертий термiн Зеленського.
  Що, мовляв, повноваження Росiйського президента не були зменшенi. Єдине, що Зеленський зробив: це внiс поправку до конституцiї, згiдно з якою Держдума має право двома третинами голосiв вiдправити окремого мiнiстра у вiдставку, або простим бiльшiсть двiчi винесла вотум недовiри.
  I то це поправка не така iстотна, оскiльки президент зберiгав за собою право призначати всiх мiнiстрiв i визначати структуру уряду. Та й Держдумi у прихильникiв Зеленського конституцiйна бiльшiсть.
  Найбiльш суттєвим стало запровадження прямих виборiв до Ради Федерацiї, i навiть дозвiл ув'язненим голосувати.
  Але загалом на цьому обмеження повноважень президента i скiнчилося. Право знiмати губернаторiв збереглося. А у законодавчiй сферi навiть розширилося.
  У США стали звинувачувати Зеленського в Авторитаризмi i про те, що партiя - "Слуга народу", контролює практично всi посади в державi. ЛДПР та КПРФ, припинили своє iснування. Виникла партiя - "Справедливий свiт" iз лiвих. Замiсть ЛДПР з'явилися Патрiоти Росiї. Але партiя "Слуга народу" тотально домiнувала.
  Певнi реформи торкнулися церкви. Православ'я узаконило право мати чотири дружини, наблизившись до Iсламу. Дещо змiнився пiдхiд до iкон, зближення з протестантизмом. Почали бiльше говорити: що Бог є Один, i що простi смертнi Божого поклонiння не вартi.
  Заодно було скасовано Трiйця, як i бiблiйний символ, i незрозумiлий простим смертним.
  А ввели: що Бог є Один, Бог Батько. А термiна Бог-Син немає у Бiблiї. Тим бiльше немає термiну: Бог - Святий Дух. Тож чому б релiгiю не спростити.
  Тим бiльше, бог, який висить на хрестi - довiри не викликає. Якщо Вiн захистити себе не мiг, то як Вiн захистить людей. Коротше кажучи, перейшли до монотеїзму. А саму Бiблiю змiшали iз давнiми слов'янськими мiфами. Виникло Євангелiє вiд Велеса.
  Посилився i атеїзм - мовляв, вистачить захоплюватися казками людськими. У нас одна планета, i їй не потрiбно, щоб люди вiрили в диво i особливо в кiнець свiту.
  Нiякого кiнця свiту не буде i не повинно бути. А людству слiд стати космiчною iмперiєю i дiйти до краю галактики. А що галактики? Швидше за всесвiт. А дiйшовши до краю всесвiту, перейти в iншу частину свiтобудови. Адже всесвiтiв безлiч. I так можна перелiтати i одного всесвiту в iнший. I згодом навчитися творити самим! I будуть новi, незмiрнi всесвiти, по всьому практично просторi.
  I планета Земля лише колиска людства. I буде в майбутньому iмперiя на секстильйон у секстильйонiй мiрi всесвiтiв, i не припиняючи далi розширюватися i завойовувати простiр.
  А голова та президент Київської Русi Володимир Зеленський, наче яскраве сонце надiї над планетою встає!
  I його майбутнє i майбутнє Київської Русi - нехай буде свiтлим!
  
  ФОРС-МАЖОР КОЛИ СРСР ВОЮВАВ БЕЗ СОЮЗНИКIВ
  Так i настав непереборний вплив, який вiдключив союзнi сили з 1 сiчня 1943 року. Пошарпаний корпус Роммеля зупинився на кордонi з Лiвiєю. I всi бомбардування фашистської Нiмеччини припинилися. Спроби летiти у бiк Лондона також оберталися провалами. Нiмецькi лiтаки не розбивалися, але вiдкидалися. Сталося ранiше небачене диво, розподiл свiту теомагiчною силою.
  Однак спочатку нiмцям це не надто допомагало. Сталiнград, точнiше, угруповання Паулюса в ньому, мабуть, було вже не врятувати. I радянськi вiйська впевнено просувалися вперед. Успiшно пройшов наступ Воронежем та iнших напрямах. Майже як у реальний термiн Червона армiя звiльнила Курськ, Бiлгород, Харкiв.
  Однак пiсля перекидання загартованих дивiзiй Роммеля з Африки та тих сил, якi в реальнiй iсторiї були теж без будь-якої користi кинутi в Алжирськi та Тунiськi пустелi знаменитий контрудар Майнштейна помiтно виграв у силi. Оскiльки в ньому взяло участь значно бiльше нiмецьких сил, особливо авiацiї.
  Та й тридцять новеньких "Тигрiв", що без толку загрузли в Сахарi, виявилися зовсiм не зайвими.
  Тут i вiдбулася перша iстотна розбiжнiсть iз реальною iсторiєю. Майнштейн завдав контрудару на чотири днi ранiше i маючи набагато бiльше сил, просувався швидше. Харкiв був вiдбитий на дев'ять днiв ранiше, Бiлгород на дванадцять, причому з ходу, а головне було взято Курськ, який у реальнiй iсторiї фрицям не пiддався.
  Кiлькiсть нiмецьких сил виявилася задiяною значною. Нiмцi використовували i перекинутi резерви з Францiї, практичнi всi боєздатнi танковi частини та головна авiацiя. Хоч як крути, але майже половину Люфтваффе вiдволiкав Захiдний фронт, так що значнi сили у повiтрi у ворога додалися. I це сказав на ходi нiмецького схожого на удар серпа контрнаступу.
  Та й Майнштейн у реальнiй iсторiї переграв радянських генералiв, а тут у нього на двадцять дивiзiй бiльше сухопутних сил i з урахуванням концентрацiї ресурсiв утричi бiльше за лiтаки. I Фокке-Вульф дуже непоганий при грамотному використаннi: швидкiсть велика, озброєння потужне. Що значно Ф-190 найефективнiший за чисельної переваги. Тому що його потужне озброєння дозволяє збити лiтак з одного заходу, а вiн може пiти за рахунок високої швидкостi пiкiрування.
  Радянськi вiйська зазнали тактичної поразки, i залишили Курськ, багато солдатiв i офiцерiв потрапило в оточення. Частково однi загинули, iншi, щоправда, меншiсть потрапили в полон, багато хто й вирвався, втративши правда технiку.
  Втрати радянськi вiйська зазнали колосального i настання їх виявилося зупинено. Але й нiмецькi танки не могли розвинути успiх через весняне бездорiжжя.
  Виникла тимчасова рiвновага сил.
  Однак у вiйну могла вступити i нова сила Японiя. У самураїв теж руки розв'язанi. Америка не доступна, але не атакує. Щоправда, поки сильна сухопутна армiя Японiї тисне на Китай. Тут у Чан Кайшi дуже складне становище. Або намагатися домовитися з японцями, або воювати, але вже не отримуючи пiдтримки грошима та зброєю зi США, Британiї та iнших країн.
  Звичайно нiмцi прагнули вiдкриття другого фронту, щоб вiдвернути частину сил противника зi сходу. Все ж таки в них втрати були вiдчутнi. Особливо багато сил забрав Сталiнград. Радянськi вiйська теж втратили дуже багато, i частина й вiйськ опинилась у Харкiвському та Курському котлi.
  Фашисти нарощували випуск озброєнь. Завдяки вiдсутностi бомбардувань, фрицi змогли збiльшити випуск танкiв бiльш значну цифру, як i авiацiї. Бомбардування сильнiше заважали фашистам, нiж прийнято вважати. Тим бiльше в реальнiй iсторiї Нiмеччина збiльшувала випуск технiки багато в чому завдяки розбудовi економiки на вiйськовий лад i все бiльш активному використанню рабської працi, а не тому, що бомбили їх слабо.
  Нiмцi поки що вичiкували та будували новi танки, навчали екiпажi, роблячи ставку на сучасну технiку. Заодно залишалося вiдкритим питання, де розпочинати наступ? Курського виступу не було. А це природна зачiпка. А так i самi нiмцi, i Гiтлер вагалися. Була думка взяти штурмом Ленiнград. Хоча в цьому випадку довелося б прориватися через потужнi змiцнення.
  Повторно йти на Сталiнград нiмецьким генералам не хотiлося. Але вибiр прямо скажемо, не широкий. Хiба що наступати на саму Москву. Серед фашистських ватажкiв виникли серйознi розбiжностi. Майнштейн, Гудерiан i Роммель навiть висловилися в тому сенсi, що краще взагалi не наступати, а нехай росiяни поткнутися самi i залучимо їх у пастку.
  Альтернативний план передбачав розпочати наступ з Таманського пiвострова та з Ростова-на-Дону, це добре укрiплене мiсто фрицi змогли вiдстояти, перекинувши пiдкрiплення з Балканського угруповання, замiнивши свої окупацiйнi вiйська на болгарськi та iталiйськi.
  Фюрер, якому подобалися операцiї, коли вiйська прориваються по напрямах, що сходяться, все бiльше i бiльше схилявся до цього плану, але зволiкав з його реалiзацiєю. Зокрема танк "Пантера" виявився примхливим i часто ламався, тому були потрiбнi його доопрацювання. Нехай додаткове навчання екiпажiв. I "Тигрiв" фюреру хотiлося наштампувати якомога бiльше.
  Сталiн зрештою це набридло. Побоюючись, що другий фронт вiдкриє пiвденному Китаю Японiя, що досягла великих успiхiв, чия чисельнiсть сухопутної армiї вже перевищила сiм мiльйонiв солдатiв i даних про зростаючий вiйськовий потенцiал Третього Рейху, вiн сам наказав розпочати наступ на Курському та Донбаському напрямку. Коливання Гiтлера, прагнення фюрера сформувати дивiзiї iз сотнями "Тигрiв" та "Пантер" призвели до попередження.
  Втiм, радянськi вiйська, розпочавши настання 7 липня 1943 року, самi не мали вирiшальної переваги в силах. Проти 6600000 радянських солдатiв i офiцерiв дiяло 5560000 нiмецьких вiйськ, близько мiльйона двохсот п'ятдесяти тисяч воїнiв сателiтiв. Муссолiнi пiсля зникнення загроза наступу iз заходу та пiвдня значно збiльшила кiлькiсть iталiйських вiйськ на сходi. Зросла i чисельнiсть iспанських пiдроздiлiв. Надiслав дивiзiю "добровольцiв" i Салазар. Воювали i французькi легiони, румуни, бiльш активно угорцi, албанцi, i з усiєї Європи iноземнi дивiзiї до СС.
  Таким чином, радянська армiя не мала переваги в чисельностi, але розмаїтiсть коалiцiї, знижувало якiсть сил противника. У танках та артилерiї у Червоної Армiї певна чисельна перевага. Але поки що, мабуть "Тигри" та "Пантери", поки що не мають собi рiвного по вогневiй потужностi та бронюванню опонента. Та й Т-4 отримав перевагу у вогневiй силi зброї над Т-34-76. Зате в СРСР є реактивна артилерiя, а в нiмцiв, незважаючи на наявнiсть розробок зокрема газометiв, це розвинуте слабко.
  В авiацiї зразковий чисельний паритет. Нiмецькi винищувачi МЕ-109 "Г", Фокке-Вульф сильнiшi, правда, нiж радянськi машини у озброєннi та швидкостi, але трохи слабшi у маневреностi. А досвiдчених та результативних асiв у Нiмеччини, на жаль, бiльше. Бомбардувальник Ю-188, мабуть, краще в льотних характеристиках, нiж ПЕ-2 та ТУ-3. I на озброєння став надходити Ю-288. Правда тiльки вiн став впроваджуватися, як i МЕ-309.
  Але в жодному разi не маючи переваги в силi, Червона Армiя розгорнула наступ на заздалегiдь пiдготовлену оборону супротивника. I зiткнулася з упертим опором. Але радянськi вiйська наполегливi в наступi, не зважаючи на втрати, вони лiзли вперед. Хоча в середньому темп просування виявився i невисокий один-два кiлометри на день. Противник огризався i встигав окопуватись знову. Темп не менш героїчне просування тривало. До середини серпня цiною великих втрат радянськi вiйська просунулися до ста кiлометрiв, пiдiйшли до Курська, розгорнули завзятi бої за саме мiсто, пiдiйшовши ще й до Бiлгорода.
  19 серпня 1943 року Японiя, подолавши коливання, вiдкрила фронт Далекому Сходi. До цього часу зазнавши ряду поразок, режим Чан Кайшi пiшов на вигiдний для самураїв свiт. Японцi отримували контроль над важливими комунiкацiями, i позбавлялися необхiдностi вести важку партизанську вiйну в погано органiзованими, зате дуже численними китайськими вiйськами. Натомiсть Чан Кайшi була обiцяна пiдтримка у вiйнi з Червоною Армiєю Мао Дзедуна. У Японiї вже з'явилися всi засоби для ведення вiйни з СРСР. I вони вирiшили не чекати дощової осенi i суворої сибiрської зими. Не кажучи про те, що Гiтлер вiйну США ще 1941 року оголосив, а самураї його не пiдтримали. Вiдкриття другого фронту в 1942 роцi могло б врятувати гiтлерiвцiв вiд нищiвного розгрому пiд Сталiнградом.
  Рiшення Японiї було цiлком очiкуваним. Тим не менш, у нападi на Владивосток самураї досягли тактичної раптовостi, i завдали серйозної шкоди радянському Тихоокеанському флоту.
  Нiмцi наприкiнцi серпня спробували контратакувати, використовуючи масу нових танкiв. Але їхнiй пiвденний контрудар змiг досягти лише вiдносних успiхiв. Радянське командування вже передбачало подiбну нагоду, вiдвело вiйська на вихiднi рубежi. Лише загальновiйськова 31 армiя потрапила в котел i здебiльшого виявилася знищена.
  Тим не менше, радянськi вiйська, не досягли своєї мети, i зазнали дуже значної шкоди, не зумiвши вiдвоювати територiї. Особливо багато було втрачено понад шiсть з половиною тисячi танкiв, проти близько восьмисот нiмецьких. У танковому парку чисельна перевага перейшла до гiтлерiвцiв. У вереснi нiмцi змогли зрiвнятися з СРСР у випуску лiтакiв по сотнi на день, а в листопадi приблизно в машинах, нарощуючи випуск "Пантери" до 650-700 танкiв на мiсяць. Тут велику роль зiграло використання ресурсiв окупованих країн насамперед Францiї, i навiть Бельгiї та Голландiї, де запровадили трудову повинность.
  Нiмцi з деяким запiзненням у вереснi розпочали давно запланований наступ iз Ростова-на-Дону та з Таманського пiвострова. I натрапили на запеклу радянську оборону. А Японiя вела наступ на Монголiю, захопивши Улан-Батор та Примор'я. Але там просунувшись трохи.
  Це вiдвернуло значнi резерви i пiсля пiвтора мiсяця найжорстокiших боїв, нiмецькi угруповання з'єдналися. Але втрати фрицiв теж виявилися дуже суттєвими, i вони змушенi були зупинитися. Але цей тактичний успiх спровокував вступ у вiйну Туреччини i вiдкриття третього фронту в Закавказзi.
  Тепер доводилося вiдбивати й у цьому напрямi.
  До зими лiнiя фронту Далекому Сходi стабiлiзувати. Японцi просунулися в районi Примор'я вiд п'ятдесяти до ста двадцяти кiлометрiв, захопили бiльшу половину Монголiї разом з Улан-Батором, але їх настання зупинилося. Турки пiдiйшли до Єревану та атакували Батумi, останнє мiсто їм вдалося захопити на двi третини. Самi нiмцi просунуся за осiнь не дуже. I поки що не опанували iнiцiативу.
  Вiйна ставала все бiльшою мiрою позицiйною, i затяжною. На виснаження i на технологiчну перевагу. За 1943 рiк СРСР збiльшив випуск лiтакiв у пiвтора рази з 25 тисяч до 37 тисяч. Фашистська Нiмеччина вiд понад 15 тисяч до 32 тисяч, бiльш нiж вдвiчi. В останнi мiсяцi року нiмцi зрiвняли свої показники iз радянськими виробничими результатами в лiтаках. I в танках i САУ теж - за якiсної переваги. Адже СРСР треба ще вiдбиватися i вiд Японiї. Крiм того, кiлька лiтакiв i танкiв виробляється в Iталiї, i в iнших країнах сателiтiв Третього Рейху. Нехай i не надто багато. Плюс ще нiмцi, користуючись вiдсутнiстю вiйни, стали добувати i постачати для своїх потреб нафту з Лiвiї.
  Так що поступово дефiцит енергоносiїв у Третьому Рейху слабшав. Крiм того, непоганим джерелом сировини обiцяли стати Африканськi Французькi володiння.
  Тож гiтлерiвцi могли себе постачати непогано. У вiдповiдь червонi конструктори Сталiну приготували новi типи танкiв з 85-мiлiметровими та 122-мiлiметровими гарматами. Нiмцi дещо пригальмували роботи над "Пантерою"-2. Нелегко отримати танк з потужним озброєнням, сильним бронюванням та вiдносно рухливим. А "Королiвський тигр" вийшов надто важким у 68 тонн. Щодо успiшної обiцяла бути лише модернiзацiя "Пантери". А танк Т-4, судячи з усього, свої можливостi вичерпав. Поступово з нового 1944 випуск цiєї машини став знижуватися. Щоб повнiстю припинитись у квiтнi.
  Радянське командування здiйснило кiлька наступальних операцiй узимку. I на Таманському пiвостровi, i в центрi, i на Ленiнградському напрямку, i пiд Курськом. Але нiде не вдалося досягти суттєвого успiху. Противник уже мав чисельну перевагу у живiй силi i в танках, i в авiацiї. Тiльки страх погоди змушувала фрицiв дотримуватися оборонної тактики.
  Негативну роль вiдiгравало i зростання дезертирiв i зрадникiв, i навiть те, що нiмцi розвинули висотну авiацiю, що найефективнiше займалася розвiдкою з повiтря.
  Крiм того, радянське командування дещо неправильно пiдходило до процесу концентрацiї сил. Зокрема сама тактика розпочинати наступну операцiю на iншiй дiлянцi ще до завершення попередньої, мала сенс за чисельної переваги. Як у першу свiтову вiйну розсмикуючи нiмцiв. Але якщо ворог тебе числом перевершує, то це заважало на окремiй дiлянцi здобути перевагу в силах.
  Якщо Сталiну вдалося б створити перевагу на окремiй дiлянцi фронту приблизно при спiввiдношеннi три до одного, то може i був би, досягнутий тактичний успiх.
  А так на однiй дiлянцi йде наступ, на iншiй готуються, а реально нiмцям та їхнiм союзникам легше вiдбивати. Тим бiльше вже з'явилися у фрiцiв висотнi, швидкiснi розвiдники з чудовою оптикою, якi дозволяли вiдстежувати пересування вiйськ. А взимку маскуватися складнiше, а нiч не панацея, то у нiмецьких розвiдникiв з'явилися непоганi прилади нiчного бачення.
  "Королiвський тигр" як запланований танк прориву затримався iз серiйним виробництвом та виявився не цiлком вдалим. "Пантера"-2, яку Гiтлер наказав посилити бронюванням до непробивностi IС-2, i встановити двигун в 900 кiнських сил, важила в 51 тонну, навiть з урахуванням установки алюмiнiєвого кожуха, що заощадив 800 кiлограм. Проте бортову броню з'явилася можливiсть посилити до 82 мiлiметрiв пiд рацiональним нахилом. Це зробило нiмецький танк не таким уразливим з бортiв, як колишнi моделi. Але знову "Пантера"-2 i "Лев"-2 у бiльш досконалiй компоновочнiй схемi поки що лише в процесi розробки.
  Натомiсть за зиму нiмцi повнiстю взяли пiд контроль французькi володiння в Африцi, включаючи i "Петлю Нiгера". А там i нафта, i газ i боксити, i ще бiльшi запаси урану, особливо в Конго. Де Голля впiймали - без допомоги союзникiв вiн нiчого не коштував, а Скоррелi спрацював чисто та вмiло.
  Таким чином, до травня 1944 проблеми з нафтою були в основному вирiшенi. З Лiвiї вже всю йшли поставки, i залишалося тiльки бурити все новi й новi свердловини.
  Але в травнi нiмцi ще не були готовi. Окрiм застарiлого за своєю конструкцiєю "Тигра" у них не було серйозного танка прориву. Правда "Тигр" вже вироблявся масового i завдяки високiй якостi бронi i товщинi бортiв, а також скорострiльнiй, точнiй гарматi мiг грати роль нехай i не iдеального, але бiльш-менш стерпного танка, що зламує обороту вiйськ СРСР.
  Нiмецьке командування пiсля серiї суперечок повернулося до колишнього плану 1942 року. А саме розпочати наступ на флангах. Взяти в подвiйне кiльце Ленiнград i прориватися до Сталiнграда. Тим бiльше, пiсля того як Вермахт залишив Ржевсько-Вяземський виступ, було втрачено зручний плацдарм для наступу на Москву. Тож до столицi вiдносно далеко.
  План гiтлерiвцiв теж не є оптимальним, але... У Швецiї пройшли достроковi вибори до парламенту, де вражаючої перемоги здобули нацисти. Країна з населенням у вiсiм мiльйонiв, i з розвиненою економiкою виявилася готова вступити у вiйну проти СРСР. Найпопулярнiшою фiгурою став Карл Дванадцятий. Шведи жадали реваншу за колишнi поразки та приниження в ходi програної Петру першому та Олександру першому воєн. Отже, проти СРСР уже воювала вся Європа. Причому Франко та Салазар вирiшили вступити у вiйну офiцiйно, що претендувати на свою частину видобутку. Лише одна Швейцарiя залишилася формально нейтральною, але вона вислала дивiзiю добровольцiв.
  Чисельна перевага виявилася на боцi нацистської коалiцiї. Крiм того, до середини травня 1944 року нiмцi вже мали в строю близько тисячi реактивних лiтакiв МЕ-262. Машини самої по собi є досить вдалою, але з недоробленими двигунами. Але поступово мотори пiдтягувалися, ставали потужнiшими, надiйними знижувалась витрата палива.
  Наступ почався на пiвднi. Фрiци намагалися повторити план, розроблений ОКВ ще для операцiї "Блау" в сiчнi 1942 року, але потiм самовiльно змiнений Гiтлером. Коли ведеш наступ на Сталiнград i з пiвдня i з пiвночi, за напрямками, що сходяться. Але спочатку тут нiмцям слiд прорватися до Дону. Фашистськi "Тигри" перейшли в атаку, але зiштовхнулися iз мiцною лiнiєю оборони. Просування фрицiв виявилося повiльним, вони загрузли у глибокоешелонованiй оборонi радянських вiйськ. Пройшовши за першi десять днiв лише 35-40 кiлометрiв у напрямку Воронежа.
  Потiм фашисти за два тижнi завзятих боїв просунулися лише на десяток кiлометрiв i через великi втрати були змушенi зупинитися.
  Бiльш успiшно розвивався наступ Пiвднi. Там вiйськ радянських менше, i обороняться складнiше. Численнi "Пантери", "Тигри", "Фердинанди" (ця САУ виявилася бiльш масовою через вiдсутнiсть стратегiчних бомбардувань!) та першi моделi "Ягдтигр" i особливо ефективної "Штурмтигр". Нiмцi вдалося прорвати першi лiнiї оборони та вийти на оперативний простiр.
  Одночасно на наступ перейшла i японська армiя. Самураї збiльшили чисельнiсть свого танкового парку та їх новi середньої ваги машини, практично не поступалися в озброєннi та ходових якостях Т-34-76, а лобовiй бронi навiть перевершували, поступаючись втiм у захистi з бортiв.
  Наступ Японiя вела в Монголiї, де важче витримувати оборону. Радянське командування зiштовхнулося з дефiцитом резервiв, вiдбиваючись попри всi три фронти. Та й втрати особового складу пiд час зимового настання були чималi.
  Наступ нiмцiв на Тихвiн, а фiнiв та шведiв з боку Бiломорканалу вiдбивався насилу. Просувалися фашисти повiльно, але майже безперервно. У серединi червня Пiвднi вiйська Майнштейна увiрвалися у Сталiнград. Почалася друга Сталiнградська битва. А на початку липня пiсля падiння Тихвiна та Волхова, фiни, шведи та нiмцi з'єдналися - утворивши друге кiльце навколо мiста Ленiна.
  Таким чином, склалася вкрай важка ситуацiя для радянських вiйськових сил.
  Але Сталiнград Майнштейну не пiддавався. I це завадило нiмцям розвинути наступ у iнших напрямках. На пiвднi вони як у 1942 роцi дiйшли лише до Терської брами: загрузнувши пiд Грозним i Орджонiкiдзе. Тяжкi бої тривали i на Воронезькому напрямку. До вересня радянськi вiйська змушенi були вiдiйти за Доном. Ось iронiя долi до кiнця жовтня лiнiя фронту на пiвднi повторила 1942 в момент найбiльшого просування фашистiв.
  Гiрше було на пiвночi, де Ленiнград опинився у тотальному кiльцi блокади. Крiм того, нiмцi, фiни та шведи змогли розрiзати оборону Червоної Армiї на Карельському пiвостровi, вiдрiзавши по сушi Мурманськ вiд основної частини СРСР.
  Близько сорока радянських дивiзiй опинилися в iзоляцiї. Втiм, їхня чисельнiсть була далекою до штатної. Швецiя виставила близько двадцяти п'яти досить добре оснащених дивiзiй. Разом iз загартованими фiнами та нiмецькими вiйськами вони отримали чисельну перевагу. А перекидати резерви на Карельський пiвострiв дуже складно.
  Взагалi Червона Армiя не могла отримати потрiбних поповнень, так японцi виявилися несподiвано сильними, їхня кiлькiсть разом з марiонетковими вiйськами перевищила п'ять мiльйонiв, i це фактично повноважний другий фронт. Тож проти нiмцiв та їхнiх союзникiв доводилося лише вiдбиватися.
  Поступово зона контролю радянських вiйськ у Карелiї скорочувалася, i Мурманськ виявився повнiстю блокованим i фактично приреченим. Так у морi панував ворожий флот i особливо пiдводнi човни, так що налагодити постачання не було чим.
  На жаль, але у листопадi 1944 СРСР не мав резервiв, щоб повторити перелом 1942 року. Майже всi витратили, щоб не допустити втрати Кавказу. Крiм того, нiмцi бiльш професiйно вели штурм Сталiнграда, i туди нiби у вирвi Тартара доводилося постiйно перекидати резерви. Сталiн наказав утримувати мiсто на Волзi за всяку цiну. Але в умовах панування авiацiї противника у повiтрi цiна виявилася неймовiрно високою.
  Тим бiльше, що Майнштейн, на вiдмiну вiд Паулюса, не поспiшав i берег солдатiв. Внаслiдок чого спiввiдношення втрат склалося не на користь Червоної Армiї.
  Гiтлер квапив Майнштейна, але хитрий фельдмаршал умiв ухилятися i витримувати тиск.
  Однi iз сильних видiв озброєнь стали "Штурмтiгри". Вони мали надзвичайно потужнi бомбомети снаряди вагою триста двадцять кiлограм. Причому снаряди реактивнi i значно потужнiшi, нiж гаубiчнi. Можна їх назвати гiдною вiдповiддю на "Катюшi", хай i на гусеницях. Крiм того, деякi бомбомети встановлювалися i на вантажiвках, з бiльшою дальнiстю стрiлянини.
  Використовували нiмцi та газомети. I, зрозумiло, реактивнi бомбардувальники.
  У груднi японцi захопили практично всю Монголiю i впритул пiдiйшли до Владивостока, частково захопивши Примор'я та Хабаровськ. Але генерал мороз змусив їх зупинитись.
  Користуючись цим, Червона Армiя органiзувала серiю контрударiв на нiмецьких флангах, намагалися захопити, що залишилося вiд Сталiнграда. Яка хоч i мала частина мiста утримувалась i на початку 1945 року. Нiмцi досягли у 1944 роцi певних успiхiв, але навiть не змогли пiдкорити Кавказ i отримати Бакинську нафту. Щоправда для потреб їм вистачало поки що i Румунської, Угорської, Лiвiйської, i Камерунської i Нiгерiйської.
  Ленiнград поки що тримався у блокадi. У ньому були заздалегiдь створенi великi запаси продовольства та боєприпасiв, так що мiсто могло пережити i цю зиму, продовжуючи сковувати значнi сили Вермахту та його союзникiв.
  Радянське керiвництво встигло зробити i стратегiчнi запаси сировини у мiстi Ленiна для виробництва зброї. Так що поки що фашистам це не надто багато дало.
  А ось Мурманськ виявився повнiстю заблокованим. З десяти транспортiв фрицi, що йшли до мiста, допили дев'ять.
  У сiчнi радянське командування намагалося перевiрити на мiцнiсть нiмцiв у центрi. Проте побити дуже потужну та розвинену в iнженерному вiдношеннi оборону не вдалося. Максимальне просування склало п'ять-шiсть, у кращому випадку не бiльше восьми кiлометрiв. А втрати радянських дивiзiй виявилися дуже вiдчутними. Здебiльшого частин до половини складу.
  Але частина нiмецьких сил вiдвернула увагу, дозволяючи утримувати Сталiнград... У березнi нiмцi самi почали наступ на Терських воротах. Їм удалося прорвати лiнiю радянської оборони та оточити Грозний та Орджонiкiдзе, але у фрицi вперлися у лiнiю Ведено, Шалi i далi мiстами.
  Саме мiсто Грозний ще у повнiй блокадi протрималося до травня. У травнi остаточно впав Сталiнград. Вiд мiста та його передмiсть, а також танкового заводу, навiть практично не залишилося руїн.
  Нiмецька коалiцiя теж видихалася, але фюрер хотiв перемоги. У сiчнi пройшли першi успiшнi випробування дисколету, що розвинув швидкiсть до двох звукових i пiднявся до 18 кiлометрiв у висоту. У травнi дисколет уже розвинув чотири звуковi швидкостi i пiдскочив на висоту 30 кiлометрiв.
  Але нова машина при всiх своїх сильних i навiть унiкальних льотних характеристиках виявилася вразливою для стрiлецького вогню i дорогою. Проблема вразливостi незабаром була вирiшена пуском ламiнарної струги, але це збiльшило витрату палива та знизило польотний час машини. Та й сам дисколет у ламiнарнiй "шубi" не мiг вести ефективного вогню.
  Але початок епохи "лiтаючих тарiлок" було покладено. Крiм того, нiмцi обзавелися сильним козирем: танками нового поколiння класу "Е". Вони вiдрiзнялися при подiбному з "Королiвським тигром" i "Пантерою" вагою набагато щiльнiшою i досконалiшою схемою компонування, низьким силуетом i товстою бронею.
  У серiйному виробництвi та на полях битв себе показали пристойно "Пантера-2" i "Тигр"-2, а потiм i "Тигр"-3. Остання машина з бiльш щiльною компоновкою i маленькою вежею мали сильне бронювання i двигун в 1080 кiнських сил. "Мауси" так i не прижилися. Але пристойно показала себе модифiкацiя "Пантер" - "Ф".
  Через брак легуючих елементiв радянськi танки мали не надто якiсну броню i поки що "Пантера" i з 75-мiлiметровою гарматою цiлком справлялася зi своєю роллю. А 120-мiлiметрова пiд нахилом лобова броня захищала вiд 85-мiлiметрової радянської гармати Т-34-85 досить надiйно. Але, мабуть, СУ-100 радянська самохiдка виявилася гiдним опонентом "Пантери", що посилила бронювання. Т-4 вже знято з виробництва. I з серiйних танкiв "Пантера" виявилася найлегшою.
  Першою передовою за своєю схемою компонування став серiйний танк "Лев". Башта цього танка була змiщена назад, а трансмiсiя, двигун та коробка передач розташувалися одним блоком спереду. В результатi силует у машини вийшов низький, i бронювання при потужнiй 105 мiлiметровiй гарматi можна порiвняти з "Королiвським тигром", а чоло вежi ще потужнiше.
  Змiщення вежi назад давало "Леву" ще й ту перевагу, що при пересуваннi лiсом дуло його довгоствольної зброї не так чiплялося за стовбури дерев.
  Гiтлерiвцi пробували також iншi схеми, а також бомбардували радянськi позицiї сильною авiацiєю.
  Японiя теж намагалася наступати та остаточно вiдрiзати Владивосток вiд Великої землi.
  Нiмцi у червнi та липнi намагалися прорватися до Москви. Але радянська лiнiя оборони видалася дуже мiцною, i фашисти зазнавали колосальної шкоди. Навiть танк "Лев" не цiлком адекватний у наступi, насамперед через недостатнє прикриття бортiв.
  Радянське командування все активнiше i активнiше використовувало калiбр знаряддя 100 мм. Зрозумiло, що СРСР не має ресурсiв, щоб побити ворожi танки, такими ж танками, але можна масовано використовувати протитанкову артилерiю.
  Е-100 у початковiй моделi виявився надто важким у 140 тонн, та бортовим бронюванням у 120-мiлiметрiв (чоло 240 мiлiметрiв!), нехай навiть i пiд нахилом. Цього вже було замало. Не кажучи про те, що i "Мауси" безнадiйно вiдстали у своєму компонуваннi.
  Реально танк "Лев" та САУ - Е-10, Е-25 були передовими нiмецькими машинами, де розташування двигуна, трансмiсiї та коробки передач поєдналося. Проте нiмцi випускали масу технiки, що вiдставала. Наприклад "Пантери", "Тигри", "Ягдтигри", "Ягдпантери" з досить високими силуетами, що вiдстають у розробцi.
  Не цiлком вдало виявилася i "Е"-70. Машина вийшла з потужною гарматою в 128-мiлiметрiв i передовою компонувальною схемою, але через прагнення зберегти бойовий комплект не менше 80 пострiлiв i не виходячи за рамки 70 тонн, її броньовий захист виявився зiставним з "Королiвським тигром" - зразка 1944 року. для прориву. "Тигр"-3 i то захищений краще. Зате на Е-70 був успiшно випробуваний двигун з турбонагнеталем потужнiстю 1200 кiнських сил, що дозволяло розвивати танку на шосе швидкiсть 60 кiлометрiв на годину.
  У будь-якому разi нiмецькi танки зазнавали великих втрат, як i пiхота. Багато втрачали i iноземнi дивiзiї та сателiти Третього Рейху.
  До середини серпня нiмцi просунулися в центрi лише на 40-50 кiлометрiв i не змогли вийти на оперативний простiр. А втрати виявилися величезними. У вереснi гiтлерiвцi розпочали новий наступ на пiвднi... За пiвтора мiсяцi важких боїв супротивник прорвався до Каспiйського моря, вiдрiзавши Кавказ суходолом.
  Але радянське командування зумiло налагодити постачання морем, щоправда, цiною величезної шкоди. У листопадi фриця цiною величезних зусиль i великої шкоди вийшли до дельти Волги. У груднi лiнiя фронту стабiлiзувала. Розрив мiж фронтами Кавказу та основною радянською територiєю зрiс. Крiм того, японцi зумiли вiдрiзати Владивосток, взявши радянське мiсто в облогу.
  Мурманськ зумiв, незважаючи на блокаду, героїчно протриматися до грудня 1945 року. Але все одно впав...
  У 1946 роцi бойовi дiї продовжилися... Становище радянської групи армiй на Кавказi виявилося надзвичайно важким. Вони вiдрiзанi суходолом, i є загроза остаточної втрати Баку.
  Сталiн вiдчував у собi надзвичайне нервове та фiзичне виснаження. Жорстокi бої розгорнулися у напрямi Тихвiна. Була спроба врятувати оточений Ленiнград. У самому мiстi запасiв їжi залишилося вже менш нiж на пiвроку i продуктовi картки знову урiзали.
  Спочатку радянськi вiйська прорвали лiнiю фронту, але потiм переважаючий кiлькiстю танкiв ворог, зумiв провести контрудар i навiть вiдрiзати частину радянських вiйськ. Лютий пройшов у запеклих боях як на пiвночi, так i на пiвднi, де радянськi вiйська пробували супротивника, i намагалися вiдбити Сталiнград. I останнє частково вдалось. Радянськi танки увiрвалися до мiста, але, на жаль, не змогли звiдти вибити фашистiв.
  Натомiсть спалахнула третя Сталiнградська битва. Досягнули радянськi вiйська щодо великих успiхiв i пiд Воронежем. Але i там фрицi, використовуючи велику кiлькiсть танкових пiдроздiлiв та свою технологiчну перевагу, змогли вiдновити становище. У березнi в бойових дiях стали брати масову участь дископодiбнi гелiкоптери, i дисколет. Нiмцi дещо вдосконалили лiтаючi тарiлки i змогли завдавати ними ракетних ударiв по радянських позицiях. Але на практицi дисколет не виправдовував сподiвань, як чудо-зброю.
  Подiбно до того, як балiстична ракета фон Брауна виявилася надто дорогою та низькою точностi, щоб її активне використання у бойових дiях себе виправдало.
  Натомiсть у нiмцiв з'явилися безхвостi реактивнi бомбардувальники, здатнi нести до десяти тонн вантажiв, пролiтати вiдстань до 16 тисяч кiлометрiв (!).
  Радянська реактивна авiацiя поки що, на жаль, вiдставала, i в повiтрi ворог панував майже тотально. У всякому разi, не може гвинтова авiацiя в принципi перевершити в льотних характеристиках реактивну. А власнi розробки надто запiзнилися. Та й перехiд з гвинтової авiацiї на реактивну надто болiсний.
  I льотчикiв переучувати треба i злiтно-посадковi смуги подовжувати, i спецiального типу паливо готувати. Ну i самi двигуни ще випробовувати та налагоджувати!
  Нiмцi виявилися вiдволiканими на Сталiнград... Як не дивно, але Третiй Рейх i вся коалiцiя видихалися, а Червона армiя була подiбна до птаха Фенiкс. I квiтень, i травень пройшов у запеклих боях пiд Сталiнградом. I навiть у червнi Червона армiя все ще намагалася наступати, сковуючи супротивника. Але в липнi, незважаючи на спеку, гiтлерiвцi все ж таки рушили вздовж узбережжя Каспiйського моря в напрямку до Баку. Просування йшло дуже повiльно. В середньому на день по 1,5 кiлометра. Дагестан огризався... Радянськi вiйська тиснули фрицiв та його союзникiв за всiма азимутам.
  Били ворога i в центрi, i на пiвночi. Не пускали до Архангельська... Але у вереснi темп нiмецького поступу на Кавказi прискорився. Сили Кавказького угруповання сильно виснаженi, а морем iз десяти транспортiв припливала за умов панування авiацiї супротивника повiтря вiд сили два-три. Наприкiнцi жовтня фашисти все ж таки вступили до Азербайджану. А в листопадi просунулися до Бака. А на початку грудня фрицi з'єдналися з турками, у Грузiї...
  Ще до березня точилися бої на Кавказi, а Єреван узагалi протримався до червня 1947 року.
  Усю зиму Червона армiя невтомно намагалася наступати. Сильно вони пошматували коалiцiю. Хоча японцi, зрештою, у квiтнi i взяли Владивосток, але це лише дозволило СРСР мiцнiше осiсти за Амуром.
  Хоча Червона Армiя i взимку i в березнi не досягла своїх наскокiв вiдчутних успiхiв, але урок коалiцiї наносила неабиякий. Усерединi країн Нiмецьких сателiтiв все сильнiше загострювалася ситуацiя. Людськi ресурси виснажувалися, а втрати були величезнi. Економiчний тягар i зовсiм ставав нестерпним. Навiть успiхи на фронтах радували європейського обивателя дедалi менше. Бажання свiту зростало все сильнiше i сильнiше.
  Але Гiтлер уперто хотiв добити СРСР. Хоча розрахунки те що, Червона армiя втратить боєздатнiсть пiсля втрати Баку i справдилися. За 1946 СРСР зробив рекордну кiлькiсть озброєнь близько 60 тисяч лiтакiв i 40 тисяч танкiв i САУ, 250 тисяч гармат i мiнометiв. Так радянська авiацiя в основному це винищувач ЯК-9, ще не знятий з виробництва штурмовик IЛ-2. ЯК-3 та ЛА-7 випущенi у невеликих кiлькостях. Все ще у виробництвi ПЕ-2, та ТУ-3. Так авiацiя можна вважати застарiла проти реактивних монстрiв супротивника, але є. Як i Т-34-85, IС-3 та СУ-100, iншi машини в малих кiлькостях.
  А в 1947 роцi на озброєння став надходити Т-54, який мав би покiнчити з якiсною перевагою нiмецької технiки. Звичайно, Т-54 з вагою в 36 тонн, не мiг бути сильнiшим за всi танки противника, але вiн цiлком мiг змагатися "Пантерами" i "Тиграми".
  Основним нiмецьким танком став "Е"-50, який отримав назву "Лев"-3. Машина подiбна до "Лева", але з бiльш потужним двигуном в 1200 кiнських сил, i товстою бронею. При вазi в 75 тонн, товщина бортової бронi у нiмецького танка зросла до 140 мiлiметрiв, а лоба склала 240 мiлiметрiв зi знаряддям в 105 мiлiметрiв i довжиною стовбура в 100 ель. Нова нiмецька машина має стати основною. Вона перевершує радянську в озброєннi та бронюваннi, але бiльш нiж у два рази важче.
  Втiм, Т-54 ще тiльки починає надходити у виробництво.
  Але лiто 1947 року видається ще спекотнiшим. Нiмцi намагаються знову наступати на Москву. Вони також прориваються до Саратова. Бої затягуються до пiзньої осенi. Саратов фрицям таки вдається взяти. Але в районi Москви їм вдалося просунутися на максимум на шiстдесят-сiмдесят кiлометрiв. I Ржев та Вязьма, щоправда, останню наполовину оточили, залишилися за СРСР.
  Москва не пiдкорена, i зиму гiтлерiвцям та їхнiй озвiрiлiй коалiцiї доводиться зустрiчати в окопах. Цього разу радянське командування береже людей i збирає сили. Зокрема, танк Т-54. А 31 грудня 1947 року пройшло успiшне випробування МIГ-15, який повинен покiнчити з нiмецькою монополiєю на реактивну авiацiю у повiтрi.
  Щоправда, у лютому 1948 року впав пiсля багаторiчної облоги Ленiнград. Дуже тяжкий удар по престижу радянської влади.
  Становище СРСР травнi 1948 року переставляється безнадiйним. У нiмцiв та їхньої коалiцiї пiд контролем Кавказ, далi Волга до Саратова, i Тамбова з Воронежем. Потiм на схiд вiд Орла, майже поруч iз Тулою, потiм у Вязьмi та пiд Самим Ржевом, аж до самого Архангельська.
  Ну, що в такiй ситуацiї можна ще зробити? Плюс у японцiв пiд контролем все Примор'я на рiчку Амур i захоплений єдиний союзник: Монголiя.
  I за сiм рокiв вiйни втрачено земель, на яких до окупацiї жило не менше половини населення СРСР, а може й бiльше. Червона армiя за сiм рокiв вiйни втратила безповоротно щонайменше двадцять мiльйонiв солдатiв i офiцерiв. Крiм тих, хто став пораненим або калiкою. Крiм великих втрат вiд масованих бомбардувань, артобстрiлiв i голоду.
  Навiть з урахуванням евакуйованих сiмей у Сталiна пiд контролем залишилося не бiльше ста мiльйонiв живої сили, мабуть, може й менше. З них кожен п'ятий призваний до армiї. Близько двадцяти мiльйонiв рiзних вiйськ. До верстатiв дозволили ставити дiтей з п'яти рокiв i пенсiонерiв, i iнвалiдiв першої, другої групи.
  Країна гранично мобiлiзована. Випуск озброєнь у 1947 роцi лише трохи знизився... Так що поки що ставити хрест на країнi Рад дуже рано!
  Сам Сталiн у всякому разi, так не рахував. Та й Гiтлер теж хотiв дотиснути Росiю - отримати одразу все! Тож компромiсом i не пахло.
  Влiтку нiмцi розпочали новий наступ на Москву. Вони все ще розраховували, що зможуть зламати столицю та покiнчити з СРСР. З боку Червоної армiї Москву прикривало понад три мiльйони солдатiв та ополченцiв. У них на озброєннi було дванадцять тисяч танкiв та САУ. Правда Т-54 всього близько п'ятисот, переважно боролися Т-34-85 i СУ-100. IС-3 на цей час вже знято з виробництва. Танкiв IС-4 випущено через технологiчну ненадiйнiсть даного мастодонту, дуже мало. Було випущено шiсть танкiв IС-7, але серiйне виробництво ця машина не пiшла. Хоча, мабуть, дарма. Вона могла пробивати своєю 130-мiлiметровою гарматою 240-мiлiметрову броню 75-тонного "Лев"-3. Правда у нiмцiв з'явився досконалiший танк "Королiвський Лев" вагою в 100 тонн з двигуном в 1800 кiнських сил, i 128-мiлiметровою з дуже довгоствольною гарматою з початковою швидкiстю снаряда в 1260 метрiв за секунду.
  Але Сталiн якось охолодiв до важкої технiки, i вважав за краще: нехай краще маленький, але далеко.
  Зате четвiрка войовниць: Зоя, Вiкторiя, Олена, Надiя так не рахували. I вони якраз отримали пiд своє керування танк IС-7. Причому i пiд номером сiм. Так четвiрка цю машину виготовили власним коштом. Дiвчата знайшли в Сибiру золотi зливки i подарували їх у фонд мiнiстерства оборони. А тепер їм захотiлося самi пострiляти з цiєї чудової машини.
  I саме наставав знаменний день 22 червня 1948 року. Гiтлерiвськi вiйська саме вели населення, прагнучи обiйти i оточити радянське мiсто Ржев.
  I четвiрка дочок росiйських Богiв-демiургiв як завжди у критичний для Росiї момент вирiшила втрутитися! Адже вони завжди рятують у потрiбний час i мiсце свою Батькiвщину - Русь!
  
  
  
  
  ЯКБИ НЕ БУЛО СТАЛЬНОЇ СКРIПКИ
  Взагалi, як не дивно, але в бiльшостi паралельних всесвiтiв перебiг другої свiтової та Великої Вiтчизняної Вiйни був для Росiї ще гiршим, нiж реальностi. Можливо тому, що фашистський режим, який узяв пiд контроль Європу, мав куди бiльший потенцiал, нiж зумiв реалiзувати. Поєднання жорстокого тоталiтаризму i ринкових елементiв економiки - це ефективнiше, нiж лiберальний капiталiзм Заходу, i централiзована, бюрократична Сталiнська модель. На щастя з низки причин, як об'єктивного, i суб'єктивного характеру. У тому числi й великому везiнню фашисти не змогли використати свої козирi.
  Ось скiльки нiмецьких шпигунiв було провалено лише тому, що нiмцi використовували в документах скребку з нержавiючої сталi, а росiяни з простого залiза? I як така дрiбниця вплинула вирiшальним чином на хiд вiйни?
  У всякому разi, iснував паралельний всесвiт, де вже в жовтнi 1941 року, один дуже в'їдливий розвiдник випадково виявив цей факт. Справжнi радянськi документи та фальшивi нiмецькi промокли та... На радянських документах скрiпка заiржавiла i це помiтно, а на нiмецьких немає.
  Ось дрiбниця, а її вплив на хiд Великої Вiтчизняної Вiйни виявився дуже суттєвим.
  Уникнувши провалiв та роботи пiд контролем нiмецька агентура, виявила суттєвi докази пiдготовки радянськими вiйськами наступу пiд Сталiнградом. Настiльки переконливi, що впертий Адольф Гiтлер iз цим погодився i наказав перегрупувати нацистськi вiйська, що стоять на Волзi. I це мало значення.
  Якщо пiд час Ржевсько-Сичовської операцiї, Червона армiя маючи бiльш нiж удвiчi бiльше сил, нiж Вермахт не змогла прорвати нiмецьку оборону, то пiд Сталiнградом спiввiдношення сил було для гiтлерiвцiв сприятливiшим.
  Та й погода на 19 листопада 1942 року не сприяла наступальним дiям. Авiацiя, особливо штурмова не змогла злетiти, а артпiдготовка мала лише вкрай обмежений вплив на розвинену оборону супротивника. Радянськi вiйська, перейшовши в наступ, ув'язнули. Навiть введення в дiю танкових корпусiв не змогло проламати пролом у гiтлерiвськiй оборонi.
  Запеклi бої розгорнулися i на Ржевсько-Сичiвському напрямку. Вони продовжувалися Нового року. Лише тодi зазнавши серйозних втрат, радянськi вiйська на обох напрямках призупинили свiй наступ. Гiтлер утримався на Волзi, натомiсть нiмцiв стали бити в Африцi. Черчiлль назвав наступ Монтгомерi в Єгиптi: кiнцем початку. А також заявив, що тепер союзники лише перемагатимуть.
  Дiйсно Роммелю, незважаючи на перекидання в Африку великих сил не щастило i його армiя зазнавала поразки за поразкою. Щоб забезпечити ведення вiйни на два фронти, Третьому Рейху довелося у лютому 1943 оголосити тотальну мобiлiзацiю.
  Тим бiльше, що основнi цiлi операцiї "Блау" виявилися не виконаними. Проте взимку 1942-1943 Вермахт на вiдмiну вiд реальної iсторiї, зумiв уникнути серйозної поразки на сходi. Наприкiнцi сiчня радянськi вiйська вiдновили наступ у центрi: третя Ржевсько-Сичовська операцiя та пiд Сталiнградом. Але пробити противника, що сидить у мiцнiй оборонi, не завзятий. Бої нагадували тепер першу свiтову вiйну. Затяжнi, позицiйнi. Коли бiльше втрачав той, що наступав, нiж той, хто оборонявся.
  Операцiю "Iскра" по деблокадi Ленiнграда було вiдкладено. Сталiн хотiв якнайшвидше зрiзати Ржевський виступ, i розбити супротивника пiд Сталiнградом. Нiмцi, пам'ятаючи уроки минулої зими, активно боронилися. I їм поки що вдавалося вiдобразити натиск радянських вiйськ. Як з'ясувалося, коли фрицi готовi, їхню оборону пробити непросто. Та й якiсть нiмецьких збройних сил все ще на висотi.
  Настання радянських вiйськ тривало до кiнця лютого, але так i не досягло успiху.
  На початку березня радянське командування зробило спробу наступу на Воронезькому напрямку. Пiсля початкових успiхiв Червона армiя потрапила пiд контруадар Майнштейна. Великi радянськi сили опинилися в оточеннi i змушенi були прориватися з боєм. Втрати особливо у технiцi виявилися великi, i нiмцi зi своїми союзниками, змогли змiцнитися цьому напрямi i повнiстю захопили Воронеж та її передмiстя.
  Пiд час контрудара Майнштейна у бою вперше взяли участь "Пантери" та масово "Тигри". Новi танки частково виправдали покладенi вiн надiї. При грамотному використаннi вони перевершували радянськi машини у зустрiчному бою.
  Настала весняна бездорiжжя i на схiдному фронтi запанував затишшя. Запеклi бої лунали в Тунiсi.
  Фюрер намагався за всяку цiну утримати плацдарм в Африцi. Для цього фашисти навiть зважилися на безпрецедентний крок. Поставили Франко ультиматум: або вiн пропускає нiмецькi вiйська до Гiбралтару, або скидають його, як i уряд Вiшi. Генералiсiмус злякався i дав згоду. При цьому вiн звернувся до урядiв Британiї та США зi слiзним благанням: не оголошувати Iспанiї вiйну, так це сталося не з його волi!
  15 квiтня 1943 року нiмцi приступили до штурму Гiбралтару, кинувши туди й новi "Тигри" з "Пантерами". Фортеця впала пiд ударами сотень танкiв за два днi. Командував штурмом вiдкликаний зi схiдного фронту Паулюс. За iронiєю долi нiмцi змогли захопити останнi квартали, будинки Сталiнграда та Сталiнградських заводiв лише до 1 квiтня 1943 року. Таким чином Паулюс частково реабiлiтував себе i отримав звання фельдмаршала та мечi до дубового листя лицарського хреста на додачу.
  Взяття Гiбралтару заблокувало доступ англiйцям та американцям iз заходу до Середземного моря. I крiм того, самi фашисти змогли вторгнутися по найкоротшiй вiдстанi в Марокко, вiдволiкаючи частину сил союзникiв вiд Тунiсу.
  Натиск на Тунiський плацдарм ослаб, i знову перекинули Роммеля. Гiтлер вирiшив поки що заморозити вiйськовi дiї на Сходi, i спробувати взяти пiд контроль Середземне море.
  Радянське командування теж почало дотримуватися вичiкувальної тактики. Так Сталiн вчинив i в реальнiй iсторiї, так вирiшив дiяти й досi. Нехай капiталiсти спливають самi дурнi кров'ю. Нехай молотять один одного, а ми пiдкопаємо сили i вдаримо, коли остаточно видихнуться.
  Нiмцi поки що утримували пiвнiч Тунiсу, а вiйська пiд командуванням нового фельдмаршала Паулюса наступали на Касабланку. Американцi зiткнулися з "Тиграми" та "Пантера". Виявилося, що їх "Шерман" проти таких танкiв, а також модернiзованого Т-4 слабкий.
  А Черчiлль пiсля трьох мiсяцiв коливань все ж таки оголосив Iспанiї Вiйну. Проте на той час нiмцi вже захопили цiлком Марокко i вторглися до Алжиру. Тому для Франка це не стало шоком. Двадцять п'ятого липня нiмецькi вiйська захопили столицю Алжиру i завдали нищiвної поразки англiйцям. Успiху сприяв контрудар з боку Роммеля, i раптовий розгром та висадка Кiссильрiнга на Мальтi.
  Схiдний фронт був стабiльний та спокiйний. Сталiн, чиї вiйська зазнали у попереднiх боях великих втрат, поповнював Червону Армiю. Нiмцi теж формували новi дивiзiї i перекидали їх через Гiбралтарську протоку з Середземне море.
  Активнiсть нiмецьких пiдводних човнiв призвела до того, що тоннаж американського та англiйського флоту став скорочуватися. I це теж не сприяло успiху у боях за найбiльше пiвденне море у Європi.
  Погрозливе становище у Середземному морi призвело до того, що 6 серпня Черчiлль зважився на висадку у Францiї. Але операцiя пройшла за несприятливих погодних умов та була погано пiдготовлена.
  10 серпня Роммель та Паулюс з'єдналися, утворивши на сходi Алжиру здоровенний котел. А 19 серпня вже Майнштейн, пiдступний майстер пасток вiдтяв вiйська союзникiв вiд узбережжя.
  Успiху фрицiв сприяла нерiшучiсть американцiв, якi вважали висадку у Францiї в 1943 передчасною, гостра нестача десантних засобiв. Затишшя на схiдному фронтi. Крiм того, випуск авiацiї в 1943 роцi в Нiмеччинi бiльше, нiж подвоївся, перевищивши тридцять двi тисячi лiтакiв за рiк - благо нiмцi мали бiльше робочої сили i пiдконтрольно територiї, нiж реальностi. I новi машини Фокке-Вульф iз сильною бронею та озброєнням, а також 30-мiлiмеровими гарматами завдавали надто великої шкоди союзнiй авiацiї.
  Катастрофа в Алжирi та у Францiї зробили для союзникiв воiстину чорним серпень 1943 року.
  Сталiна навiть порадували такi успiхи. Але терпець Черчiлля урвався. На Сходi навiть повiтрянi бої практично припинилися, i знизилася активнiсть партизанiв. Нiмцi формували все новi i новi корпуси з колишнiх радянських громадян i навiть створювали подобу марiонеткових мiсцевих урядiв. Так що окремi бригади з мiсцевих нацiоналiстiв зi сходу вже билися в Африцi.
  Болгарський цар Борис теж направив три найкращi дивiзiї до Тунiсу, розраховуючи мабуть отримати собi деякi колонiї на чорному континентi.
  У вереснi Роммель розпочав великий наступ у Єгиптi. Йому вдалося, використовуючи кiлькiсну та якiсну перевагу сил вже через тиждень пiсля сигналу до атаки захопити Трiполi.
  Англiйцi та американцi зазнавали у Лiвiї поразки за поразкою. У цих умовах Черчiлль оголосив про припинення постачання до бiльшовицького СРСР будь-якої допомоги i зажадав негайної активiзацiї бойових дiй. Сталiн вдав, що iгнорує ультиматуми. Хоча, звичайно, пiдготовка до наступальних дiй i велася. Але Коба хитрував i навiть намагався промацати ґрунт для сепаратного свiту. Одна до кiнця вересня нiмцi захопили Лiвiю цiликiв, у тому числi i Толбук, i навiть прорвалися до Єгипту до Олександрiї.
  Паулюсу вдалося обiйти найголовнiший англiйський укрiплений пункт i вийти пiвденнiше на Нiл. Фактично це означало катастрофу для Британiї у Єгиптi. Далi нiмцi могли вийти до Суецького каналу та йти на Iрак, а там i до Баку недалеко.
  Зволiкання ставало небезпечним, i Сталiн наказав вiдновити наступати на Ржев, а як i вiдбити Сталiнград, i водночас тиснути ворога на Пiвнiчному Кавказi.
  Тобто у жовтнi бойовi дiї вiдновилися одразу ж на трьох напрямках. А в листопадi ще й на Ленiнградському.
  Проте прорвати противника, що добре окопав i має потужнi важкi танки "Пантера" i "Тигр", було непросто. Радянськi вiйська зiткнулися iз глибокою позицiйною обороною. А в оборонi новi нiмецькi танки та САУ дiяли добре.
  Тож iстотних поступiв у жовтнi та листопадi не було. Хiба що наступ нiмцiв вдалося призупинити на Суецькому каналi. I то лише тимчасово... Втiм, Паулюс та Роммель повернули свої вiйська на Судан. I почали захоплювати Африку.
  Вермахт поки що не готовий наступати взимку.
  Крiм того, фрицi великi надiї пов'язували з "Пантерою"-2 як бiльш досконалою машиною i "Тигром"-2 i "Львом".
  Зима пройшла у спробах Червоної Армiї прорвати оборону фрицiв. Але нiде не вдавалося досягти великих успiхiв. Якщо навiть вiдбувався прорив, то ворог вiдновлював становище контрударом.
  А ситуацiя все загострювалася. У Британiї на тлi вiйськових поразок виникла полiтична криза. Кабiнету мiнiстрiв Черчiлля було винесено вотум недовiри. А як iнакше, якщо порозумнiлий Паулюс, вибив Англiю з Судану та Ефiопiї.
  Новий уряд запропонував Нiмеччинi сепаратний свiт. Враховуючи бiльше втрат США вiд нiмецького пiдводного флоту, не заперечував i Рузвельт. Тим бiльше, його становище в Америцi похитнулося. Та й японцям вдалося здобути пару-трiйку невеликих перемог, уповiльнивши американський поступ. Так, що думка - наша хата з краю перемогла.
  Втiм, Гiтлер висунув спочатку надмiрнi умови. Потiм компромiсом стали французькi Землi та Єгипет, а також ранiше належить Iталiї повертається. Судан теж вiдходить у володiння Третього Рейху, зате Суецький канал експлуатується спiльно.
  Таким чином, розв'язавши руки на Заходi, фюрер кинув усi сили на Схiд. Наступ фашисти розпочали у травнi на Москву. Нафти завдяки французьким та англiйським колонiям, i Лiвiї вже вистачало, а Гiтлер хотiв перемогти якнайшвидше.
  Плюс ще другий фронт вiдкрила Туреччина.
  Проте вже Червона армiя виявила у битвах за радянську столицю неймовiрну стiйкiсть та героїзм. У середньому темп нiмецького поступу не перевищував одного кiлометра на день. До кiнця серпня гiтлерiвцi змогли просунутися щонайбiльше на сто кiлометрiв шириною прориву трохи бiльше трьохсот.
  Вони наблизилися до Москви, але вперлися до Можайської лiнiї оборони. То були скромнi результати. Крiм того, радянськi вiйська постiйно контратакували противника. У битвах брали участь новi радянськi танки Т-34-85 та IС-2. Не можна сказати, щоб нiмцi повнiстю втратили свої переваги, але й Червона армiя не стояла дома, як i наука!
  З'явилися новi радянськi винищувачi ЯК-3 та ЛА-7, здатнi конкурувати з нiмецькою гвинтовою авiацiєю. Щоправда, у ворога натомiсть дуже сильнi реактивнi козирi. МЕ-262 та НЕ-162 не мали собi аналогiв у свiтi. Гiтлер також прийняв рiшення заборонити виробництво та розробку танкiв легше за п'ятдесят тонн. В результатi на Т-4 та "Пантерi" було поставлено хрест. "Пантера"-2 вийшла вагою 50,2 тонни i потужною гарматою при двигунi 900 кiнських сил. "Королiвський тигр" i "Лев" вимахали монстрам пiд 70 тонн. Радянськi машини за вагою не перевищували вiдповiдно до партiйної постанови 47 тонн.
  Не зумiвши взяти Москву, фашисти переключили основну увагу на Ленiнград. Надто вже їм це мiсто дiставало. У вереснi розпочалися масованi артобстрiли. У них брали участi та знаряддя калiбру у 1000-мiлiмерiв та крилатi роботи-снаряди.
  Гiтлер наказав взяти Ленiнград за всяку цiну.
  Мiсту вдалося вiдбити у вереснi жовтнi три штурми. Проте нiмцi змогли просунутися вiд 10 до 20 кiлометрiв, а також захопить Петергофський плацдарм. Мiсцями їхньої частини увiйшли до мiста погiршивши оперативне становище угруповання. У листопадi 1944 року пiсля перемоги на парламентських виборах фашистiв Швецiя теж вступила у вiйну проти СРСР.
  У нiй активно рекламували гасло: реванш за поразки вiд Петра Першого та Олександра. Новi шведськi дивiзiї прибули на фронт i разом з фiнами почали наступ на мiсто з пiвночi. А гiтлерiвцi вiдновили атаки використовуючи у тому числi "Штурмтигр" i ще потужнiший "Штурмаус", а також танк Е-100 - перший у свiтi серiйний монстр, що перевищує вагу в сто тонн.
  Незважаючи на масовий героїзм i стiйкiсть радянських солдатiв i ополченцiв, а також вiдчайдушний контрнаступ на Новгород, врятувати мiсто не вдалося. Проте останнiй квартал упав лише 27 сiчня 1945 року, показавши приклад безмежної стiйкостi. А саме мiсто протрималося у блоку цiлих: 1270 днiв! Напевно, рекордна за тривалiстю блокада мiста у сучасних вiйнах.
  Хоча нiмцi та їхнi союзники зазнали величезних втрат, проте мета частково виявилася досягнута. Друге за величиною i значимiстю радянське мiсто впала, i виявилися розв'язанi руки у найпотужнiшого угруповання супротивника.
  Взимку бої мали запеклий характер. Нiмцi використовували серiйну, реактивну авiацiю. Проти них у СРСР був паритетної сили. Це заважало досягти переваги у повiтрi. Навпаки, ворог там домiнувала. Так само як поки що нiмецькi танки зберiгали свої переваги. I навiть збiльшили їх iз появою серiї "Е".
  У порiвняннi з "Тиграми" та "Пантерами" танки серiї "Е" мали бiльш щiльне компонування, низький силует, i внаслiдок цього набагато товстiшу пiд нахилом броню.
  Вiдповiдь радянської науки поки що була лише IС-3, сильнiшим захистом чола вежi. Т-54 ще тiльки розроблявся, а Т-44 вийшов не повнiше вдалим.
  Гiтлер втiм, у травнi 1945 змiнив плани. I, обмежившись окремими випадами, основний наступ провiв на Кавказi. Там вести бої було зручнiше. Так пiсля взяття Сталiнграда постачання радянського угруповання виявилося утрудненим. Крiм того, в лютому радянськi вiйська завдали османам у Закавказзi сильну поразку, змусивши туркiв втекти вiд Єревана, i звiльнивши Карську область.
  Нiмцi прорвали оборону i, пройшовши вздовж Волги, вийшли до Каспiйського моря. Грозний упав 15 червня, пiсля завзятих боїв, Сухумi 23 червня, Зугдiдi в 29 того ж мiсяця. Тбiлiсi був узятий наприкiнцi липня разом iз Кутаїсi. У серпнi остаточно захопили фашистськi стерв'ятники Дагестану, а також Потi i вийшли з пiвночi до Вiрменiї. У вереснi вони поєдналися з турками, i почався штурм Баку. Ключове мiсто протрималося до 6 листопада 1945 року. Окремi бої в горах, особливо в Єреванi тягнулися до кiнця грудня.
  Запеклi битви йшли й у центi. Нiмця змогли впритул пiдiйти до Тулi i навiть узяти Калiнiн, але далi виявилися зупиненi. Тим не менш, лiнiя фронту наблизилась, i вже залишилося мiсцям не бiльше вiсiмдесяти кiлометрiв вiд столицi.
  1946 рiк почався зi спекотної зими. Радянське командування, бажаючи запобiгти нiмецькому наступу, вiдчайдушно кидалося на ворога.
  На жаль, у повiтрi перевага супротивника тiльки зростала. Реактивна авiацiя Люфтваффе, на жаль, все вдосконалювалася. З'явилися новi модифiкацiї МЕ-262, у тому числi надшвидкiсна. Також сильний реактивний винищувач ТА-183, бiльш досконалий зi стрiлоподiбними крилами НЕ-262, та справжнiй шедевр лiтакобудування МЕ-1010 з крилами стрiловидностi, що керується.
  А СРСР основним винищувачем залишався ЯК-9. Колись нова, але зараз уже явно морально застарiла машина.
  А в Люфтваффе є ще й Ю-287, i проявився реактивний бомбардувальник Ю-387, ТА-400, ТА-500. I штурмовики реактивнi. I НЕ-377 реактивний та НЕ-477, теж реактивний та багатоцiльовий.
  I серiя Е-70 з танками вагою як "Королiвський тигр", але з набагато сильнiшим захистом.
  А справжнiм шедевром став показаний у металi до дня народження фюрера 20 квiтня 1946 пiрамiдальний танк. Йому Гiтлер особисто привласнив iм'я "Iмператорський лев".
  Машина була форми подовженої плескатої пiрамiди, з маленькими катками, що закривали все дно танка. Таким чином, у нього не було пiддону, що значно пiдвищувало прохiднiсть. Крiм того танк не мав даху, а його броня з усiх ракурсiв мала високий кут рацiонального нахилу. При вазi в 99 тонн, машина була озброєна 128-мiлiметровою зенiтною гарматою довжиною ствола в 100 ЕЛ, мав двигун у 1800 - кiнських сил i лобову броню в 300 мiлiметрiв. Причому плити пiд великими кутами рацiонального нахилу, у першiй лобовiй половинi та 250 - мiлiметрiв у другiй похилiй половинi. Таким чином, це вийшов найпотужнiший танк у свiтi, непробивний з усiх точок стрiлянини та при атацi бомбами зверху.
  Фюрер негайно наказав, якнайшвидше запустити його в серiю i в той же час створити ще штурмову модифiкацiю з гаубицею та бомбометом.
  Так що фашисти затарилися їх слiд розбити. Але, на жаль, дуже впертий i технiчно сильний ворог попався. I наприкiнцi травня за традицiєю, коли пiдсихають дороги, почався наступ.
  Фрiци намагалися обiйти Москву та Тулу. Бої кипiли небаченi за напругою та розмахом. Але радянськi вiйська були гiднi називатися непереможними. За три мiсяцi безперервних битв гiтлерiвцi змогли лише оточити Тулу та вийти до Кашини та пiдiйти до Москви з пiвночi, частково перерiзавши комунiкацiї. Бої точилися вже на вулицях самого мiста.
  Сталiн залишив столицю та евакуювався до Куйбишева. Але гiтлерiвцi розпочали у липнi наступ на Саратов. Це мiсто впало 8 серпня. Оскiльки Куйбишев опинився тепер у небезпечнiй близькостi до фронту, той Верховний головнокомандувач перенiс свою ставку до Свердловська. Бої у Москвi тривали i у вереснi. 18 числа впала Кашира. На початку жовтня столиця СРСР виявилася майже оточена, а 29 пiсля завзятих боїв упав i Куйбишев. Крiм того, нiмцi захопили Гур'єв i Уральськ.
  Листопад йшов у страшних боях. 7 Листопада фрицi прорвалися до Кремля, але вiдчайдушною контратакою виявилися вiдкинутi. I в ходi цього бою загинув виконувач обов'язкiв коменданта Москви маршал Рокоссовський!
  А знаменитий радянський льотчик Кожедуб збив сотий нiмецький лiтак, став першою радянською людиною - удостоєним звання чотири рази героя СРСР. I також на 7 листопада 1946 року.
  4 грудня кiльце блокади навколо Москви остаточно замкнулося. Але столиця та залишки її героїчного гарнiзону боролися до Православного Рiздва 7 сiчня 1947 року.
  Штурмом столицi керував Майнштейн. За це його нагородили другим пiсля Германа Герiнга орденом Великого Хреста Залiзного Хреста.
  Але вiйну ще не закiнчено. Сталiн iз Свердловська обiцяв продовжити боротьбу. Нiмцi теж добряче вимоталися. На пiвднi їхнi вiйська пiдiйшли до Пензи та Ульяновська та зупинилися. У березнi радянськi робили контратаки. Але у квiтнi все ж таки змушенi були залишити Рязань. А у травнi гiтлерiвцi оточили мiсто Горьке, а пiвдня прорвалися до Казанi. У червнi фрицi захопили i Оренбург i пiдiйшли до Уфи. Опiр Червоної армiї ослаб, бойовий дух впав i пiшли масовi дезертирства. Вони втiм були завжди, але пiсля падiння столицi посилилися багаторазово. Вже нi в кого не лишилося бажання вмирати за Сталiна. Але люди билися проти фашизму за свою Батькiвщину.
  Авторитет радянської влади також упав. У липнi нiмцi увiрвалися до Свердловська. Сталiн та його оточення подалися до Новосибiрська. На Уралi кипiли бої до серпня... Нiмцям заважала розтягнутiсть комунiкацiй та активнi дiї партизанiв. Але подальша вiйна вже втратила сенс.
  Втiм, Сталiн ще на щось сподiвався. Нiмцi у вереснi увiрвалися до Тобольська. Але виявилися затриманi зливами осiннiми дощами. Близькiсть зими призупинило наступ у Сибiру, проте фашистам вдалося захопити всю Середню Азiю. Взимку вони не ризикнули йти на Новосибiрськ. Але й Сталiну захворiло, i вiн переселився в теплiший Владивосток.
  Настав 1948 року. На озброєннi у фашистiв були дисколети. Крiм того, з'явилися бiльш компактнi танки на турбореактивних двигунах. Фактично їм пiсля того, як потеплiшає, залишилося рухатися переможним маршем i займати мiста.
  Але Берiя доторкнувся вже й так важко хворого Сталiна i, запропонував Третьому Рейху капiтуляцiю, за умови збереження радянської влади у Сибiру.
  Гiтлер, який сам страшенно втомився вiд вiйни, майже погодився, але для початку все-таки в травнi 1948 захопив Новосибiрськ. А капiтуляцiю пiдписали 22 червня 1948 року в символiчну дату - рiвно сiм рокiв з моменту нападу на СРСР. Так закiнчилася друга свiтова вiйна. США ще 1945 року розгромили Японiю та провели випробування атомної бомби. Так що за океан фюреру лiзти нiчого.
  Втiм, Берiя правил недовго. Найславетнiший радянський ас, маршал авiацiї, семиразовий герой СРСР Кожедуб зможу здiйснити вiйськовий переворот i повалити непопулярного голови ДКО. Берiю та ряд його спiльникiв розстрiляли. У самому Третьому Рейху у березнi 1953 року патрiоти закiнчили Гiтлера. А Герiнг помер вiд зловживання наркотиками трохи ранiше, Гiммлер був розстрiляний через пiдозри в змовi.
  Розгорнулася жорстока боротьба мiж СС на чолi з Шелленбергом i збройними силами з генералiсимусом Майнштейном. Це все вилилося у громадянську вiйну. В результатi Третiй Рейх розпався. А урiзаний СРСР став потроху вiдновлювати свiй вплив. Iсторiя знову пройшла спiралью. Фантастичне пiднесення Нiмеччини, що набухало крутiше, нiж iмперiя Чингiсхана, потiм смерть головного лiдера - хаос i згасання.
  I поступове збирання князiвств тiльки столицею стало мiсто Байкальськ. СРСР, роздiлений на безлiч губернiй з марiонетковими поставленими нiмцями провiнцiями, об'єднувався знову. Найбiльшою перемогою стало, приєднайте Москви, що скинула нацистське ярмо. Щоправда Україна, Бiлорусь та Прибалтика, а також Грузiя, Вiрменiя, Азербайджан зберегли свiй суверенiтет. Пiсля розпаду Третього Рейху свiтовим гегемоном стала США. У Китаї також встановився проамериканський уряд.
  Але поступово пiднебесна iмперiя ставала все бiльш самостiйною. У СРСР пiсля фактичної диктатури Кожедуба встановилася по сутi президентська, але з обмеженням на два термiни при владi конституцiя. Вибори проходили на альтернативнiй основi, а пост президента називався iнакше: народний голова.
  Країна мала змiшану економiку, що бурхливо розвивалася.
  Але як змiнилася iсторiя вiд однiєї скрiпки. Другу свiтову вiйну програли, хоча билися й доблесно. I результат виявився плачевним. Причому i Нiмеччина змогла лише на якийсь час отримати велич.
  Та й США поступово втрачали вплив, свiт ставав багатополярним, а отже, i бардаку в ньому все бiльше й бiльше. А порядку навпаки менше. I приблизно як у теперiшньому двадцять першому столiттi.
  Ну, чому людство так i тягне до роздробленостi та хаосу?
  
  
  ТРОЦЬКИЙ ЗАМIСТЬ СТАЛIНА
  Похiд Тухачевського на Варшаву, виявився невдалим насамперед з вини Сталiна - який замiсть прикрити пiвденний фланг Червоних вiйськ наступає на Варшаву. повернув Першу Кiнну армiю на Галичину. Причому, незважаючи на великi сили, що були пiд керiвництвом Йосипа, вiн примудрився зазнати поразки вiд полякiв. Програла Червона Армiя та битву пiд Варшавою. Поляки перейшли в контрнаступ, зайняли територiю, включаючи i Слуцьк i навiть, на кiлька днiв зайняли Мiнськ.
  Втiм, Захiд тодi не наважився фiнансувати подальшу криваву лайку з бiльшовиками. Варшава уклала мир, а громадянська вiйна швидко завершилася.
  Але є i альтернативний перебiг iсторiї та одному з численних паралельних свiтобудов. Там Ленiн наказав усунути не надто обдарованого у ратнiй справi i примхливого Сталiна вiд командування пiвденним флангом, а встановив єдиноначальнiсть Тухачевського, за збереження над Першою кiнною Будьонного.
  У цьому випадку спроба контрудара з боку пiвденнiше Варшави не пройшла, i натхненна Червона армiя у жорстокiй битвi здобула перемогу. Столиця Польщi впала. Трохи простоявши в нiй i повчивши додатковi пiдкрiплення, Тухачевський рушив на Львiв i Кракiв.
  Якийсь час бої ще йшли проти Врангеля, i з подальшим наступом на Крим. Потiм Червона армiя пiвнiч вiд зайняла Прибалтику, але в пiвднi звiльнила Азербайджан, Вiрменiю, Грузiю. Настало тимчасове затишшя. Радянська Росiя потребувала вiдпочинку та тимчасового перепочинку, чим i став НЕП. Але Троцький усе ще наполягав повернення всiх земель царської Росiї. В результатi лiто 1921 року Червона Армiя зайняла i Фiнляндiю, за потурання Заходу.
  В 1922 було вiдвойовано i Примор'я, потiм пiвнiчний Сахалiн. Троцький, чий авторитет як Голови Вiйськової Революцiйної Ради значно змiцнився, зумiв зайняти мiсце Ленiна та потiснити вiдсунутого на другi ролi Сталiна.
  Хоч як дивно, але з змiцнення особистої влади, економiки все бiльшою мiрою посилювалися елементи капiталiзму.
  Сам Троцький став лiваком багато в чому через бажання стати святiшим за Папу Римського або радикальнiше за Сталiна. Однак, отримавши владу, надзвичайно талановитий єврей продовжив виважену зовнiшню полiтику. Не вiдмовляючись вiд комунiстичних iдей, вiн також намагався прищепити i ринковi елементи i забезпечити добрi стосунки з iншими капiталiстичними країнами свiту.
  Прихiд Гiтлера до влади Нiмеччини не зробив фундаментальних змiн у свiтовiй полiтицi. Фюреру швидко вказали на мiсце - заборонивши будь-якi скасування Версальських обмежень або вiдновлення загальної вiйськової повинностi та вiйськової могутностi. Так само як нацистам заборонили вводити антисемiтськi закони та багато iншого.
  Єдине, що за Гiтлера економiка Нiмеччини вийшла з кризи, але фашизм так i не набув радикальних форм, залишившись помiрним нацiоналiзмом з деякими авторитарними рисами загальними молодiжними органiзацiями типу Гiтлер-югент.
  СРСР пiд керiвництвом Льва Троцького став у економiчному вiдношеннi багатою державою та з розвиненою важкою iндустрiєю.
  Економiка СРСР була бiльш ринковою, нiж сталiнська, але мiстила у собi елементи планування як п'ятирiчок. Народжуванiсть висока, тим бiльше, що Троцький теж заборонив аборти - мовляв у Росiї i так багато порожнiх земель i нiчого їм сяяти як дiрки.
  Оскiльки, чисельнiсть Нiмецької армiї залишалася обмеженою 100 тисячами, а Польща вже перетворилася на радянську, соцiалiстичну республiку, то воювати особливо нема з ким. Молдавiю повернули до складу Росiї ще 1921 року - збираючи царськi землi назад.
  Сам Троцький трохи пiдтримував свiтовий iнтернацiонал, але цiль всесвiтньої революцiї стали замовчувати. Почасти, як i за Сталiна.
  Але вiйна все ж таки прийшла зi Сходу. Японiя розпочала вiйськовi дiї проти Монголiї. Країна Вранiшнього Сонця, поряд i Iталiєю стали головними свiтовими загарбниками. Щоправда, Муссолiнi був змушений обмежити амбiцiї захопленням Ефiопiї - єдиної країни в Африцi, яка не була чиєюсь колонiєю. Японiя, теж поки що не наважуючись воювати наодинцi з Британiєю i тим бiльше США, лiзла до Китаю. I влазила тут дедалi бiльше.
  Китайцiв багато, i вони, незважаючи на всю свою роздробленiсть, серйозний противник. А тут ще самураї влiзли до Монголiї... Там розгорнулися з весни 1941 серйознi бої.
  Троцький вирiшив, що СРСР вже досить сильний, щоб вести повномасштабну вiйну iз самураями. Крiм того, радянський диктатор хотiв взяти реванш за поразку 1904-1905 року. На сушi Червона Армiя явно сильнiша за японську, особливо в танках. Але на морi, Тихоокеанський флот, ще не досяг паритету. Але Лев Давидович було вiддати Монголiю.
  Червона армiя спочатку зупинила поступ самураїв. 20 серпня 1941 року на Халхiн-Гол, пройшов наступ, який завершився перемогою Червоної Армiї. Пiсля чого Троцький зажадав вiд Японiї вiддати назад Пiвденний Сахалiн та Курили.
  Природно була вiдмова, i почалася масштабна вiйна. Тiльки на вiдмiну Великої Вiтчизняної вона велася на чужiй територiї. Хоча не можна сказати, що малою кров'ю.
  Бої велися повномасштабнi, i японцi чинили опiр жорстко, в полон не здавалися. Але майже всi операцiї радянських вiйськ були успiшними. Оборона пiсля потужної артпiдготовки проривалася, а танки зокрема новi потужнi Т-34, ЛТ( важкi Лев Троцький!), долали запеклу канаву з трупiв i металу.
  Спочатку воїни Країни Вранiшнього Сонця виявилися вибитi з Манчжурiї. Було проведено кiлька послiдовних операцiй, якi зайняли дев'ять мiсяцiв з Листопада 1941 року, до серпня 1942. Радянськi вiйська вступили до Пiвнiчної Кореї... На Сахалiнi теж точилися бої. Японцi навiть намагалися наступати - просунулися на тридцять кiлометрiв, але були зупиненi та захлинулися кров'ю.
  У вереснi 1942 був штурм Порт-Артура. Японцi, використовуючи пiдтримку iз моря, намагалися утримати оборону. Радянськi вiйська прорвали фронт, але супротивник зумiв призупинити поступ, скинувши десант.
  Але самураї не змогли надовго затягнути опiр. Радянська авiацiя брала вгору i бомбила кораблi. Крiм того, японцi надто зневажливо ставляться до свого життя - навiть не брали парашутiв у бiй. Через що пiсля загибелi основних повiтряних елiт, опiр самураїв у небi помiтно послабшав. I радянська авiацiя стала куди впевненiше перемагати.
  Крiм того, новi розробки радянських конструкторiв поступово зводили нанiвець, перевага японських винищувачiв у маневреностi. У груднi 1942 року, пiсля чергового запеклого штурму Порт-Артур був узятий, цього ж мiсяця впав i Сеул.
  Наступний мiсяць 1943 почав з сiчневого наступу в Пiвденнiй Кореї i взяття порту Пусан.
  Японiя програвала сухопутнi битви i несла все бiльшу i бiльшу шкоду в небесах i на морi. У лютому 1943 року був взятий радянськими вiйськами Пекiн. А в березнi пiсля запеклих боїв звiльнено Пiвденного Сахалiна. Квiтень i травень ознаменувалися новими перемогами радянської зброї на морi... Особливо ефективно дiяв пiдводний флот, авiацiя i кораблi, що пiдiйшли з Балтики.
  У червнi 1943 року радянськi вiйська вибили японцiв i з Шанхаю. Тим самим утворивши власну зону окупацiї.
  У липнi, серпнi десантники та моряки звiльнили вiд супротивника та Курильську гряду. Японiя опинилася у виключно важкому становищi. Радянська авiацiя нарощувала свою ударну потужнiсть, i бомбардував все сильнiше i сильнiше, а морський флот Країни Вранiшнього Сонця танув. У жовтнi 1943 року Троцький вирiшив: атакувати Окiнаву - генеральну репетицiю перед битвою за саму Японську Метрополiю. Бої проходили запеклi, i самураї масово застосували зброю: льотчикiв-камiкадзе.
  Два мiсяцi та тиждень тривала епiчна битва, яка завершилася, нарештi, падiнням Окiнава. А в сiчнi 1944 року було звiльнено i Тайвань.
  Японiя тепер була на межi повної вiйськової катастрофи. Хiрохiто мiг розраховувати, тiльки на вступ у вiйну на своєму боцi США та Британiї, фашистська Нiмеччина на той момент у вiйськовому планi ще надто слабка, а Муссолiнi так просто Троцького в Тихому океанi не дiстати.
  Але США та Британiя робили натяки, але вступати у вiйну не поспiшали. Тим бiльше, що в Iндiї спалахнуло масове антибританське повстання. Помiркованого Гандi вiдтiснили радикальнiшi нацiоналiсти i лiвi. В результатi там розпочалася справжня вiйна. Черчилль, який замiнив Чемберлена, виявив упертiсть i намагався за всяку цiну утримати Пакистан та Iндiю пiд своїм контролем. Що призвело до затяжної та запеклої вiйни, яка скувала британськi сили.
  Американцi взагалi у зовнiшнiй полiтицi дiяли пасивно: моя хата з краю!
  У березнi 1944 року радянськi вiйська, незважаючи на те, що ще не надто сприяла погода, здiйснили висадку в Хоккайдо. Три тижнi тривали бої та завершили поразкою японцiв. Цей успiх похитнув упевненiсть iмператора у неприступностi метрополiї.
  Бої на сушi та на морi тривали до 11 травня 1944 року, коли нарештi виснажена Японiя капiтулювала.
  Бойовi дiї за участю радянських вiйськ тривали з 10 квiтня 1941 року по 11 травня 1944 року i зайняли три роки i трохи бiльше мiсяця. Втрати радянської армiї вбитими та померлими вiд ран склали 960 тисяч солдатiв та офiцерiв. Ще загинуло трохи бiльше шiстдесяти тисяч мирних радянських громадян. Вiд бомбардувань артобстрiлiв, боїв на Сахалiнi та на кордонi у Примор'ї. I близько трьох мiльйонiв людей дiстали поранення, з них чотириста тисяч стали iнвалiдами.
  В цiлому СРСР здобув велику перемогу i зумiв поставити в Китаї та Кореї прорадянськi режими та зайняв своїми вiйськами всi володiння країни Вранiшнього Сонця.
  Авторитет Товариша Троцького ще бiльше змiцнився i всерединi країни та на мiжнароднiй аренi.
  1946 року в СРСР пройшов перший запуск штучного супутника. А в 1950 роцi вiдправили навколо Земної кулi та першого радянського космонавта. У Румунiї король Мiхей пiшов на укладання вiйськового та економiчного союзу з СРСР. Незабаром змiнилася влада i в Угорщинi. А у Чехословаччинi вже давно правили, хай i не зовсiм комунiсти, але лiвi прорадянськi сили.
  У 1951 роцi мiж Туреччиною та СРСР вiдбулася вiйна. До цього моменту нi США, нi Британiї ще не було атомної бомби, а починати справжню бiйню з таким могутнiм противником як СРСР та його союзники, було самогубством для Заходу.
  Радянська армiя менш нiж за мiсяць розгромила Туреччину. Бачачи, що реакцiя Заходу вкрай млява... Британiя довго воювала з iндусами, але зрештою втратила сотнi тисяч солдатiв, втратила контроль над своєю найбiльшою колонiєю. У США економiчна криза та бунтують негри.
  Троцький приймає рiшення: протягом двох мiсяцiв Червона армiя бере пiд контроль весь Близький Схiд та Iран, а в Єгиптi приходить до влади прорадянський уряд. Англiйцi та Французи отримують по зубах. А Гiтлер стає на бiк СРСР i за це отримує можливiсть Аншлюс Австрiї.
  У Францiї приходить до влади Де Голль. Вiн дуже незадоволений радянською експансiєю i говорить про хрестовий похiд на Схiд проти бiльшовизму. Троцький навпаки мрiє про експансiю до Європи, ситуацiя загострюється.
  Адольф Гiтлер користуючись тим, що тепер СРСР у союзi, починає мiлiтаризацiю Нiмеччини. А в Алжирi та Марокко проти Францiї спалахує велике повстання.
  Де Голль лютує, вiн вимагає вiд Нiмеччини припинити вiйськовi приготування. У вiдповiдь фюрер вимагає вiдновити межi 1914 року i погрожує кинути на противника народне ополчення.
  Обидвi сторони накручують погрози та стягують вiйська до кордонiв. Хитрий Троцький не вступає у вiйну, але продає Нiмеччинi в кредит танки та авiацiю. Розгортається битва мiж фашистами та французами. У вiйну вступає Бельгiя, але це лише погiршує становище Францiї, яку сковує заколот у колонiях та активнiсть комунiстiв на рiзних фронтах. Втiм, нiмцi не домагаються швидкої перемоги, а пов'язують на лiнiї Манжiо, зате окупують Бельгiю. Пiсля пiвтора роки вiйни фашисти пiдiйшли впритул до Парижа.
  Де Голль йде на пiдписання миру, i вiддає нiмцям назад Ельзарц та Лотарингiю. Бельгiя теж розлучається iз частиною своєї територiї. А фюрер змiцнює вплив. У 1955 року у СРСР проходить випробування ядерної бомби. Троцький включає Чехословаччину до складу СРСР. Нiмцям правда вiдходить частина Судетської областi, але набагато менше етнiчних кордонiв. Але їм рипатися нема чого...
  Гiтлер змушений упокорити амбiцiї, i радiти, що вдалося розшитися на Заходi та за рахунок Австрiї. Також фашисти вторгаються в Данiю i також вiдновлюють рубежi 1914 року i пiвнiч своєї iмперiї.
  Троцький помер 1960 року, вiдсвяткувавши своє вiсiмдесятирiчнi. Без шкiдливих звичок та пiдтримуючий фiзичну форму, голова СРСР до останнiх справ зберiгав яснiсть мислення.
  Посаду голови передав своєму синовi Давиду, i тим самим заснувавши першу у свiтi комунiстичну династiю. СРСР до цього моменту пережив посилення централiзацiї та поправки до конституцiї, що забороняли з нього вихiд. Гiтлер теж передав владу одному зi своїх синiв, отриманим в результатi штучного заплiднення, але на конкурснiй основi.
  Однак син ще надто юний, i пiсля смертi Гiтлера, нацисти розкололися, i незабаром до влади прийшло лiве крило. Свiт став безпечнiшим, але розпад колонiальної системи породив нову вiйну нестабiльностi. Виходом стало створення комунiстичної коалiцiї. У нiй здiйснювалася взаємодопомога i робилися спроби побудови соцiалiзму за умов чорного континенту.
  Але свiтовий комунiзм вiдрiзнявся великою кiлькiстю ринкових елементiв та був комбiнованою системою.
  Усерединi СРСР тим часом зростали протирiччя. Полiтичне панування однiєї партiї не влаштовувало зростаючу олiгархiю. Бiзнесмени червоної хвилi хотiли змiн та полiтичної влади. Почасти поки що успiхи планової економiки та полiтичнi придбання компенсували опозицiйний настрiй. Але в США вiдбулися змiни. З'явився новий лiдер, який порушивши монополiю двох партiй: демократичної та республiканської, створив третю - патрiотичну.
  I, прийшовши до влади, встановив автократiю. Заодно розпочавши хрестовий похiд проти комунiзму. Давид помер, i пiсля цього почалася цiла серiя змов i мiж фракцiйною боротьбою. В результатi країну захитало. Але боротьба мiж фракцiями завершилася захопленням посади голови СРСР i на цьому народ заспокоївся.
  Йшла активна космiчна експансiя. У 2015 роцi Плутон став останньою планетою, на яку вступив чоловiк-космонавт. На короткий час люди змогли побувати на поверхнi Юпiтера. Щоправда, їм довелося лежати у спецiальних ароматизуючих ванних.
  Усерединi ще бiльше посилилися капiталiстичнi елементи. Iшло розшарування на бiдних та багатих. З'явилися справжнi мiльярдери i водночас члени полiтбюро. Комунiзм дедалi бiльше зливався з олiгархiєю фiнансiв i дедалi менше, ставало вiдмiнностей вiд капiталiзму. Навiть податок на доходи став у СРСР лiнiйним i запроваджено єдиний вiдсоток. Це, зрозумiло, вело до невиразного невдоволення, i призводило до дрiбних бунтiв.
  Але поки що ситуацiя з-пiд контролю не виходила. Але реально при зовнiшнiх атрибутах комунiзму все бiльше i бiльше урiзалися соцiальнi гарантiї. Зокрема медицина та освiта стали частково платними, i з'явилися безробiтнi та бiржi працi.
  Вiкторiя досягла Вiльно та припинила спогади про паралельний свiт. Їй належало тепер продовжити керiвництво росiйськими армiями.
  Столиця Великого князiвства Литовського Вiльно впала, але попереду був похiд далi на Гродно та до Бреста.
  Бiлоруси охоче приєднувалися до росiйського вiйська. Повалили, щоправда, снiгу i рухатися середньовiчним армiя стало важче. Проте великий князь Василь наказав зайняти Гродно i там зимувати. Вiкторiя бiгала по навколишнiх замках у пошуках - кого б ще порубати чи винищити.
  У нiй кипiла дика спрага винищування, але все частiше супротивники здавалися без бою.
  
  
  ОРАКУЛИ З ПОЧУРОВОГО ПЕКЛА
  Бувають, звичайно ж, рiзнi провiсники, кориснi та небезпечнi.
  Але в однiй з альтернативних реальностей знайшовся чаклун, який пiдказав нацисту номер, як повернути силу переказувати дзеркалу Диявола. На поверхню, що вiдбиває, впали крапельки червоної кровi невинної дитини. I вони миттєво всоталися, а саме дзеркало засвiтилося, знову знайшовши свої дари. I фюрер дiзнався тодi багато чого.
  Але навiть знаючи майбутнє, не завжди можна його виправити. В Африцi втiм, нiмцi перегрупували свої вiйська i зумiли вiдобразити розпочате Монтгомерi 23 жовтня наступ.
  Хоча i з великими труднощами, зупинили вiйська, що перевершували кiлькiсть живої сили i технiки. Втiм, знання мiсця та часу завдання удару допомогло Роммелю рацiонально розподiлити своїх нечисленнi частини, i вiдбити наступ. Англiйцi зазнали значних втрат i пiсля двох тижнiв боїв були змушенi зупинитися.
  А нiмецький пiдводний флот, змiг завдати великої шкоди, потопивши з десяток кораблiв з десантом, якi планували висадитися в Касабланцi та на узбережжi Марокко. Американцi, бачачи вiдсутнiсть успiху в Єгиптi, та активнiсть "нiмецьких вовчих зграй" - вiдмовилися вiд операцiї "Смолоскип".
  Нiмцi, у свою чергу, намагалися перегрупувати вiйська пiд Сталiнградом, щоб вiдбити фланговi удари радянських вiйськ, i приготувалися, зарившись в оборону в центрi.
  Через погану погоду 19 листопада 1942 року радянськi вiйська не змогли ефективно використати авiацiю, в тому числi i штурмову, а артпiдготовка досягла вкрай обмежених успiхiв. Отже, перегрупувавши сили, нiмцi та їхнi союзники змогли вiдобразити наступ радянських вiйськ. Щоправда, це вiдвернуло фашистiв вiд самого Сталiнграда, давши радянським воїнам, якi героїчували у мiстi перепочинок. Хоча будинкiв пiд контролем Червоної Армiї залишилося зовсiм небагато.
  Бiй пiд Сталiнградом тривали до кiнця грудня. Не досягши прориву фронту, Червона армiя зупинилася. Та й нiмцям було нелегко. Вони надто багато втратили пiд час штурму мiста, i хоча в оборонi спiввiдношення втрат начебто на їхню користь, але вiйська все одно вимотуються.
  У сiчнi, незважаючи на передбачення оракула, нiмцi не змогли встояти на пiвночi пiд час операцiї "Iскра". Щоправда, бої пiдлилися бiльше трьох тижнiв i коштували Червонiй армiї великих жертв, але по сушi вдалося пробитися до Сталiнграда.
  Проте попередженi дзеркалом Iблiса нiмцi змогли вiдобразити наступ пiд Воронежем, посиливши своїх слабких союзникiв: iталiйцiв та румунiв. Iнакше там оборона виявилася б прорваною.
  I третя Ржевсько-Сичовська операцiя виявилася невдалою. Нiмцi знову хай i не легко вiдбили радянський наступ. У самому Сталiнградi - спекотно, у сiчнi точилися бої. Паулюса змiнив Майнштейн i цього бiльш досвiдченого фельдмаршала, вдалося до 12 лютого опанувати мiстом-цитаделлю. Але знову нiмцi за це заплатили величезну цiну. У лютому 1943 року довелося зiбрати рейхстаг та оголосити тотальну вiйну. Продовжити робочий день i активнiше, нiж ранiше використовувати рабську працю.
  Оголошення тотальної вiйни дозволило збiльшити випуск озброєнь та сформувати новi дивiзiї. У тому числi й iноземнi та хiвi.
  Знаючи коли англiйцi та американцi планують поткнутися в Марокко, нiмцi використовуючи свiй численний пiдводний флот завдавали по десантним кораблям болючi удари - зриваючи одну висадку за iншою. Це дозволяло фашистам локалiзувати бойовi дiї проти Заходу та зосередити усi основнi сили на сходi.
  Становище корпусу Роммеля залишалося важким, але завдяки дзеркалу фашистська авiацiя почала дiяти ефективнiше, а конвої покращили постачання африканської угруповання.
  Новий наступ Монтгомерi в березнi 1943 обернувся провалом. Цього разу, вже Роммель отримавши за допомогою диявольської магiї точнi данi, заманив англiйцiв у пастку i зумiв завдати їм нищiвної поразки! Правда через чисельну перевагу i панування противника в повiтрi повнiстю Монтгомерi розгромити не вдалося, але поразка Британiї виявилася вiдчутною. Особливо багато було втрачено танкiв, а значну кiлькiсть машин було захоплено як трофеї.
  Англiйцi вiдiйшли на пару оборонних лiнiй i стали ближчими до Олександрiї. Роммелю були потрiбнi новi резерви, а фашисти планували продовження наступ на пiвденному напрямку. Сталiнград упав i далi можна було наступати вже вздовж Волги.
  У травнi 1943 року фрицi перейшли до операцiї "Дельфiн". Їхнi вiйська, незважаючи на допомогу оракула, зiткнулися з дуже сильною протидiєю Червоної Армiї. Просування йшло повiльно цiною великих втрат. Правда допомога провiсника впливала на перебiг вiйни. Вермахт передбачав контрудар i вiддавав все новi i новi котли. У серединi червня гiтлерiвцi вже пiдiйшли до дельти Волги i вийшли до Каспiйського моря.
  Становище радянських вiйськ на Кавказi посилило вступ 22 червня 1943 року у вiйну Туреччини. I це фактично визначало результат битви за Бакинську нафту.
  Союзники не вiдрiзнялися рiшучiстю. Монтгомерi перейшов до активної оборони вже не думав про наступ, а висадка в Марокко залишалася нереальною.
  У 10 липня 1943 року Черчiлль щоб вiдвернути частину нiмецьких сил зi сходу зробив спробу висадки у Францiї. Однак недостатньо пiдготовлена висадка, поряд з нерiшучiстю американцiв i тим фактом, що завдяки оракулу нiмцi знали всi подробицi, призвела лише до найбiльшої за всю iсторiю поразки англiйцiв та американцiв на сушi.
  Одних тiльки полонених було захоплено, понад шiстсот п'ятдесят тисяч чоловiк i безлiч технiки. А наступу фашистiв на пiвднi це, на жаль, не завадило. У серпнi нiмцi захопили весь Дагестан, турки майже всю Вiрменiю разом iз Єреваном, а 27 числа гiтлерiвцi та османи з'єдналися, розiрвавши Закавказький фронт на двi частини.
  I знову спроби настання радянських сил на iнших дiлянках фронтiв закiнчувалися невдачами. Надто вже добре виявлявся обiзнаний супротивник про плани радянського командування.
  Особливий вiддiл у Червонiй Армiї лютував, проводилися репресiї, масовi чищення. Розстрiляли навiть кiлька десяткiв генералiв i маршала артилерiї Кулика.
  Але поки що в противника диявольська зброя, то нiчого проти нього не допомагало.
  Вересень мiсяць пройшов у важких боях, фашисти та османи пiдiйшли впритул до Бака. А у жовтнi бої розгорнулися у самому мiстi.
  Через море здiйснювалося постачання прибережного мiста i вiдчайдушно намагалися його утримати. Бої затяглися i до 7 листопада, як планувалося, фрицям взяти не вдалося. Але всi iншi мiста на Кавказi вже на той час виявилися втраченi. I в груднi цiною колосальних втрат легендарне мiсто впало.
  Кавказ виявився повнiстю втраченим, як i найбiльше, на той час розроблене нафтове родовище в СРСР. Щоправда, оскiльки всi нафтовi свердловини виявилися пiдiрванi i зруйнованi, самi фашисти цiєю перевагою скористатися могли ще не скоро.
  На схiдному фронтi настало затишшя. Великi нiмецькi сухопутнi сили рушили до Iраку i далi на Палестину та до Суецького каналу на допомогу Роммелю. Радянське керiвництво вирiшило скористатися паузою. Вже розроблялися родовища нафти iнших мiсцях, зокрема i Сибiру. А радянськi конструктори працювали над новими танками. IС-2 та Т-34-85 мали стати вiдповiддю на нiмецькi "Пантери" та "Тигри".
  Випуск озброєнь у фашистськiй Нiмеччинi був вищим, нiж у реальнiй iсторiї. Зрозумiло, що в гiтлерiвцiв i рабiв бiльше ресурсiв, i бомбардування з боку деморалiзованих союзникiв слабшi. Отже, вони могли випускати залiза бiльше, i краще якiстю металу, нiж у реальностi. Тому план випуску 600 "Пантер" на мiсяць був досягнутий i навiть перевиконаний. Але iснували iншi обмеження: час пiдготовки нових екiпажiв. Тим бiльше, що "Пантера" за всiх своїх безперечних переваг: гармата високої бронебiйностi та скорострiльностi, вiдмiнний огляд i оптика, а також хороший лобовий захист, i непоганi ходовi якостi - мала слабкий бортовий захист i шахове розташування каткiв.
  Бiльш досконалою та перспективною розробкою виявилася "Пантера"-2. Завдяки набагато сильнiшiй щiльнiй компоновочнiй схемi при трохи бiльшiй вазi в 47 тонн, "Пантера"-2 мала сильну гармату в 88-мiлiметрiв в 71 ЕЛ довжина стовбура i броню в 120 мiлiметрiв лоб корпусу, борти 60 пiд нахилом, i 150 лба баш двигунi в 900 кiнських сил у алюмiнiєвому кожусi.
  Така машина стала випускатися з листопада 1943 року, разом iз "Тигром"-2. Втiм, нiмцi ще тiльки розкручували свою машину. I наступали на Близький Схiд.
  У березнi 1944 року нiмцi захопили i Кувейт i вийшли до Суецького каналу.
  Потрiбно було розбити оракула, щоб фашисти не мали переваг. У дiвчат у цьому випадку було бажання зробити це ранiше, але обмеження у впливi давались взнаки.
  Наприклад, зараз, замiсть повних магiї дiвчат, 1 квiтня 1944 року рухалися по фронту двi симпатичнi красунi. На жаль, з вельми звичайними здiбностями - давався взнаки обмежувач стрибка. Навiть босим ногам було холоднувато йти весною, що ледь оголилася вiд снiгу. Лiворуч вiд дiвчат повноводна Волга, пiвнiчнiше Камишин, а якщо йди далi, то вийдеш на нiмецькi позицiї бiля Сталiнграда. А завдання у войовниць ставши майже звичайними дiвчатами, i втративши надлюдськi здiбностi нейтралiзувати ненависного оракула... Втiм, навiть цього тепер може виявитися замало. Адже СРСР втратив територiї, де до вiйни жила половина населення, i значної частини промислового потенцiалу, включаючи насамперед зручну видобутку нафту.
  Iнших родовищ, зрозумiло, багато, але щоб вони запрацювали на повну силу - потрiбнi час i кошти. Тобто ситуацiя така, що навiть якщо Гiтлера i позбавити сили дзеркала Iблiса, цього може виявитися дуже мало. Тим бiльше, у союзникiв посилилися сепаратистськi настрої. Особливо у американцiв. Рузвельт хворий, Галлен явно схильний до лiвацького пацифiзму, а перспективи нових виборiв не надто веселi.
  Пiдводна вiйна для союзникiв розвивається не найкращим чином. Чисельнiсть нiмецьких субмарин постiйно збiльшується, якi бойовi якостi пiдвищуються. Вже з'явилися торпети, що наводяться на тепло i пiдводнi човни на перекисi водню. I флот у союзникiв рiдшає i слабшає, тим бiльше, що технотроннi акули фрицiв навчилися не спливати, i не виявляти себе.
  Крiм того, активнiсть пiдводного флоту у фашистiв вища, нiж у реальнiй iсторiї: з пальним легше стало, навiть з Лiвiйських родовищ прибувають танкери. Крiм того, бомбардування Румунiї набагато слабше. I виробництво синтетичного пального вище.
  Союзники шокованi, i в них розклад несприятливих. Особливо внутрiшнiй полiтичний.
  Спiввiдношення сил на схiдному фронтi на 1 квiтня 1944 року: СРСР 6,3 мiльйона солдатiв i офiцерiв, i близько 5,3 тисячi танкiв i САУ, 95 тисяч знарядь i мiнометiв 7,7 тисячi лiтакiв. Великi втрати у зимових боях при спробi розбити супротивника. У нiмцiв з урахуванням сателiтiв, iноземних дивiзiй, хiвi пiхоти зiбралося понад 7,2 мiльйонiв, танкiв та САУ вже 8,8 тисяч, знарядь та мiнометiв близько 100 тисяч, авiацiї 16,5 тисяч машин. Враховуючи, що новi танки IС-2 i Т-34-85 ще тiльки почали надходити на озброєння Червоної армiї, то перевага супротивника в якостi технiки значна. Так виробництво "Пантер" та "Тигрiв" вже розкрутили, i вони становлять понад половину танкового парку Нiмеччини.
  В авiацiї якiснi оцiнки менш однозначнi. Нiмецькi машини перевершують радянськi в швидкостi та озброєннi, але поступаються у горизонтальнiй маневреностi, в той же час, перевершуючи у вертикальнiй. Але найголовнiше у фрицiв з'явилася реактивна авiацiя насамперед МЕ-262. З гвинтових винищувачiв дуже ефективними виявилися потужнi з озброєння та швидкостi: МЕ-309 та ТА-152. У серiйне виробництво надiйшов Ю-488 i ранiше Ю-288. Данi бомбардувальники не мали собi рiвних за льотними характеристиками, за високого навантаження.
  Принаймнi, якщо вести облiк спiввiдношенням сил, то противник треба визнати бiльш потужний. Крiм того, у разi завершення операцiї на Близькому Сходi фашисти ще бiльше посиляться. А до їхньої остаточної перемоги там залишилося не бiльше мiсяця. Так що...
  Технiчно пiдкована Олена важко зiтхнула, i заспiвала:
  - Нема сили, нема сил... Лiсовик явно перепив! Лише кору ревя пилив, мат волав!
  Зою яка i в скромнiй селянськiй сукнi зберегла культуру, погрозила пальчиком подрузi:
  - Давай без вульгарностей... Дайка краще складемо план дiй!
  Олена знизала плечима. Вона стала худшою, нiж ранiше i не такою атлетичною. Хоча можливо, багато чоловiкiв визнали б її ще бiльш симпатичною, нiж ранiше. Сукня на дiвчинцi проста, лляна, бiла i чиста. Трохи коротше, нiж прийнято у селянок оголивши, засмаглi ноги вищi за колiна. У дiвчат не залишилося жодної зброї чи прикрас. Немає навiть годинника.
  Вони тепер такi сiльськi, надто засмаглi для квiтня мiсяця, але вже не такi швидкi та сильнi. Нiжки крокують усеяною камiнчиками глинянiй дорозi. Босi пiдошви, як у селянок грубi, i почуваються, наступаючи на колко комфортно. Коли йдеш, не так дме холодом. Ранковий пiсля заморозкiв iнiй пiдтає, i ступнi не настiльки дубiють i сiдають.
  У своєму колишньому тiлi войовницi взагалi, навiть у Антарктидi без проблем. А зараз нiжки вiд холоду червонi, i зiгрiваючись пiд ранковим сонечком, гидко ниють.
  Олена, яка вже встигла забути, що людське тiло може вiдчувати неприємнi вiдчуття вiд холоду та втоми з досадою вимовила:
  - Я щиро кажучи не бачу сенсу в подiбнiй експедицiї. Нас кинули в це пекло, позбавивши сильної магiї... Залишивши босонiж i в простiй селянськiй сукнi i при цьому зобов'язавши врятувати людство вiд фашизму!
  Зоя логiчно вiдповiла, на подiбний пасаж:
  - Але в цьому вся i привабливiсть! Щоб не було надто легко, коли ми, використовуючи чудовi здiбностi, брали Вiльно та iншi мiста Литви. Куди цiкавiше i головне вимагає уяви перемогти ворога у простих тiлах i без надздiбностей!
  Олена звично вдарила босою ногою у великий камiнь, що стирчав iз глини по серединi дороги. Але замiсть того, щоб вилетiти вiд удару, камiнь залишився на мiсцi, а Премудра дiвчина закричала про бiль. Ще довгi, витонченi пальцi одразу опухли i посинiли. А Зої довелося кiлька з них навiть вправити. Фаланги, що налилися фiолетовим кольором, стали на мiсце, а Олена струсив сльозинку, що проступила на щоцi. Треба ж зробити так безглуздо.
  Дочка Бiлобога вiдчула у собi приплив спiвчуття, її захлеснула хвиля спiвпереживання. I в той же час виникло i вiдчуття власної слабкостi та вразливостi. Нiгтик пiд посинiлою плоттю Олени трiснув, а ще нiжка стала по-справжньому зворушливо пошкодженою i вразливою.
  Премудра спiвчуття сама собi, помiтила:
  - Ось що означає тiло без надздiбностей... Ти просто стаєш нiким!
  Зоя в досадi помiтила:
  - Заживуть твої ножi... Проживеш якось!
  Дiвчата знову рушили дорогою. У них тепер уже не було колишньої безшабашної веселостi. Крiм того, чим довше вони йшли, чим сильнiше давав знати про себе голод. Ось з'явилися колгоспнi поля... На них уже кипiла робота.
  Чоловiкiв, щоправда, не видно, однi тiльки жiнки i дiти впрягалися, хто в плуг, хто мотижив. Люди тут дуже худi, з змученими обличчями. Правда хлопчаки, побачивши гарних дiвчат, посмiхнулися i замахали їм, вiтаючи мозолистими, розчепiреними руками.
  Зоя запропонувала Оленi допомогти у селянськiй працi. Дочка Сварога неохоче погодилася. Їй особисто хотiлося ратних подвигiв, а не тяжкої колгоспної частки. Але пiсля того як вона забила об камiнь ноги войовничий настрiй разом згинув. Крiм того, слiд подумати про власну легалiзацiю. Адже вони не крути, опинилися в одних сукнях i без пасторiв.
  Та їх НКВС будь-коли може оголосити шпигунами i скрутити. А так виявляться лише бiженками, якi втратили все, включаючи й документи. Сукнi у них не надто новi, i фасон з коротшою спiдницею характерний для бiльшовицького села. Можна наїдяться, що повiрять!
  Зоя народилася в селi та її руки та тiло дуже спритнi у страдi. Олена мiська дама, мало того москвичка. Щоправда, у неї є досвiд орної роботи в Рiдновiрськiй громадi. Але все одно рухи не такi легкi i звичнi як у Зої. Та й битi пальцi на холоднiй землi гидко ниють.
  Втiм, молодi жiнки, хлопчаки та дiвчата всi босi, нехай навiть уночi був заморозок, i ти ризикуєш остудити собi майже. Тiльки лiтнi жiнки та старенькi в личаках. Чоловiкiв не видно, а старший над усiма вихорий, рудуватий пiдлiток, на вигляд не старший за п'ятнадцять, у високо замовлених штанях, але з дуже виразним поглядом i мужнiм пiдборiддям. Цей хлопець iз комсомольським значком, серед хлопчикiв старший i вiддає всiм накази.
  Те, що двi красунi приєдналися до них, молодий командир нiяк не прокоментував. Наче це i так, само собою зрозумiло. Клiмат Поволжя м'який i сiвши в самому розпалi, тут зайва пара рук не завадить.
  У Олени невдовзi занила спина, i вона попросилася за плуг. Так воно для досить мiцного дiвочого тiла легше, але потрiбно лише акуратно вп'ятися п'ятами в пухку землю, щоб пальчики не так сiднили. Але тиск на груди йде пiд iншим ухилом, i спина розвантажившись не вiдчуває болю.
  Дiвча подумала тут, а скiльки ж їй насправдi рокiв? Вже давно перевалило за сто! Смiшно! Вона одна з найстарiших жiнок сучасної Росiї i водночас сповнена сил i здорова. Адже пiсля позбавлення магiчних здiбностей, вони могли стати такими потворами!
  Вiд цiєї думки у Олени ходок по шкiрi...
  Працювали всi з ентузiазмом i без обiдньої перерви. Або коли стало зовсiм темно, пiдiйшли до вогнища для того, щоб пiдкрiпитися. Поруч рiчка Волга та рибка в котлi була. А ось хлiба обмаль, i вiн якийсь не зовсiм чистий, з домiшками. Ще присмак цибулi.
  Їжа нехитра, i її не дуже, для голодних шлункiв здається делiкатесом. Дiвчата-рейнджери вже багато рокiв не вiдчували такої втоми. Нi, все-таки бути людиною, без надздiбностей дуже боляче. I втомлюєшся, як... iшак!
  Але добре ще, що органiзми молодi та здоровi. Дiвчата заснули разом з iншими баба в сараї на собi. Один iз хлопчикiв поклав свою голову на високi груди Зої. Дiвчина-рейнджер погладила його русявi вихори... I вiдчула сильну тугу. Вони отримали вiд життя i вiд своїх покровителiв Богiв-демiургiв все: вiчну молодiсть, могутнiсть, можливiсть мати багатство, владу, шану та повагу, але... Щоб зачати, вони повиннi переспати з людиною-чоловiком, рiвним їм за можливостями. А таке знайти зовсiм непросто.
  I якщо i є такi хлопцi, то вже на iншому рiвнi та в iншому свiтобудовi. Оленi згадалася пiсня, про Гагарiна i вiд цього вона затосковала ще дужче;
  Знаєте, яким вiн був...
  На руках його весь свiт носив!
  РIШУЛЬНIСТЬ БРАТА ЦАРЯ РЯТУЄ IМПЕРIЮ
  Брат царя Миколи Другого Михайло на вiдмiну реальної iсторiї дiяв рiшуче. Iмператорська гвардiя вiдкрила вогонь по бунтiвниках, якi намагаються штурмувати Зимовий палац. Потiм у бiй вступили обласканi государем козаки та дворянськi полки.
  Кiлька сотень повстанцiв було вбито, а iншi розбiглися. Полiцiя активно вистачала бунтiвникiв та їхнiх ватажкiв. Представники Держдуми, князiвськi прiзвища, купецтво та члени фiнансової елiти поспiшили присягнути на вiрнiсть царевi Миколi, та клялися у лояльностi. У ходi битви було вбито понад шiстсот бунтiвникiв, i пiвтори тисячi поранено. Гвардiйцi втратили загиблими людей двадцять, козаки ще пiвсотнi.
  Неабияке зiткнення, але самодержавство встояло. Змовники у верхах не мали жодної думки, жодного лiдера. Та й взагалi багато хто з них вважав, що не можна пiд час вiйни змiнювати форму правлiння.
  Невдоволених царем Миколою Другим дуже багато, але альтернативу iмператорському режиму запропонувати важко. Тим бiльше, багатiї серйозно побоюються, що республiканська форма правлiння виявиться занадто слабкою i пухкою, щоб захистити капiталiстiв, вiд голодного i бунтiвного пролетарiату, а помiщикiв вiд селян.
  А сам собою народ серйозної революцiї не влаштує. Бiльшовики ще дуже слабкi i нечисленнi, есери здебiльшого вважають - революцiя добре, але краще спочатку виграти свiтову вiйну.
  Коротше був бунт i вийшов! Повторилося якесь подоба кривавого воскресiння ... I тиша!
  Микола Другий нагородив свого брата за виявлену ним рiшучiсть орденом Георгiя першого ступеня i пiдвищив у званнi до генерал-аншефа, призначивши командувати Михайла захiдним фронтом. А пiвденний та Румунський фронти були пiдпорядкованi Брусилову.
  Чисельнiсть Росiйської армiї зросла майже десяти мiльйонiв, i її змiст лягало важким тягарем на iмперiю. Треба було наступати.
  Ледве посохли дороги, царська армiя завдала удару в Галичинi. Чисельна перевага була за росiйських вiйськ. Австрiйцi ослабли бойовим духом, а полки, що складаються з слов'ян, масово дезертирували чи здавались у полон. Нiмецьких частин для стримування противника не вистачало.
  На додачу до всього, у вiйну проти центральних держав у квiтнi вступила США. I цим результат конфлiкту було вже вирiшено. Нiмцi намагалися збiльшити свої сили на Заходi, щоб завдати поразки союзникам, i не могли надати значної допомоги Австро-Угорщинi.
  Росiйськi вiйська зайняли Львiв i ряд мiст у Галичинi. Утворилося навiть кiлька невеликих казанiв. Австрiйський, клаптевий, розбитий фронт надто вже швидко валився, так що нiмцям довелося перейти на заходi до глухого захисту, i кинути вiйська в проломи, що утворилися.
  Розвиваючи успiх, росiйська пiдiйшла до Перемишля, i навiть оточила мiсто. Але проблеми з постачанням, i введення у бiй бiльш боєздатних нiмецьких елементiв уповiльнило поступ. Натомiсть у наступ перейшов Румунський фронт i згодом i Захiдний. Перед останнiм стояло важке завдання: пробити потужну, глибокоешелоновану нiмецьку оборону.
  Брат царя Михайло не вважав ганебним, повчиться у Брусилова i застосував подiбну тактику. Почав готувати наступ одразу в дванадцяти рiзних мiсцях, щоб нiмцi не могли визначити напрямок головного удару. Крiм того, активно застосували димову завiсу та наступ у нiчний час.
  Росiйськi вiйська Пiвднi звiльнили Бухарест, а удар у центрi завершився проривiв пiвденнiше Вiльно.
  Нiмцям довелося знову посилювати свiй пiвденний фланг. Пiд загрозою оточення опинилися нiмецькi вiйська, що блокують Ригу. У цих умовах кайзер вирiшив залишити Прибалтику i вiдвести вiйська на Прусський оборонний рубiж.
  Не склалися, справи союзнi та Туреччини. Росiйськi та англiйцi наступали в Малiй Азiї, французи тиснули в Сирiї в Палестинi. Османи слабшали, i їхнє падiння було не за горами. Крiм того, змiнили Болгари. Зрозумiвши, що вже прусаки програли вiйну, а росiйськi вiйська, звiльнивши велику частину Румунiї, вийшли до кордону, слов'янський цар оголосив вiйну Австрiї, Туреччинi та Нiмеччинi.
  Зрозумiло, нiмцям це додало головного болю. Утримати лiнiю фронту на Сходi вони вже не могли i були змушенi вiдступити до Вiсли. Вважаючи, що природна водна перешкода затримає росiйськi вiйська.
  Союзника на заходi досягли лише приватних успiхiв, хоча вже бiльш активно застосовували танки. Але поки що Нiмеччина тримала фронт, хоч i була змушена трохи вiдiйти назад. Багато сил забирав пiвденну дiлянку.
  Ну, а царська Росiя восени та взимку основний тягар боїв перенесла на Османську iмперiю.
  Штурм Константинополя i з сушi i з моря завершився трiумфом росiйської зброї. Туреччина впала, i разом з нею Росiя отримала великi територiї, Царгород та протоки з виходом у Середземне море.
  Щоправда, закiнчити вiйни 1917 року вдалося, але вже подих перемоги вiдчувалося усiма, значно бiльшою мiрою, нiж 1916.
  Зима пройшла в Росiї з дрiбними страйками та виступами, але жодних серйозних зiткнень, незважаючи на вiйськовi труднощi не було. Хiба що рубль надто вже знецiнився, але про голод говорити передчасно.
  Проте з вiйною настав час кiнчати, i все це розумiли. Вироблений у фельдмаршали Брусилов запропонував основний удар завдати на пiвднi, де супротивник слабший, а потiм повернути на пiвнiч.
  У нiмцiв уже з'явилися першi танки. Але їх кiлькiсть занадто мала, щоб iстотно вплинути на перебiг вiйни. Росiя теж має власнi машини зокрема танки Менделєєва. Але знов-таки царська промисловiсть поки що серiйне виробництво потягнути не може.
  Натомiсть масове виробництво танкiв налагодили англiйцi, американцi та французи. Отже, з'явився новий, потужний засiб прориву оборони, який має проламати нiмецькi позицiї.
  Союзники теж хочуть якнайшвидше закiнчити руйнiвну вiйну. I з кiнця березня з їхнього боку розпочалися спроби прориву глибокоешелонованої нiмецької оборони.
  Наступ росiйських вiйськ почався, як тiльки на пiвднi пiдсохли дороги. Росiйськi вiйська пiсля колишнiх перемог пiдбадьорилися, а австрiйцi ледве трималися. Будапешт виявився, оточений вже на початку травня. Потiм рух намiтився до Вiдня та в обхiд рiчки Вiсла.
  У наступ перейшли i iталiйцi. Навiть Японiя надiслала до Європи експедицiйний корпус. Нiмцi тиснули з усiх бокiв.
  Коли росiйськi вiйська вже пiдiйшли до Вiдня, Австро-Угорщина капiтулювала. Остаточно впав останнiй союзник Нiмеччини. На Заходi використовуючи тактику ударiв рiзних частинах фронту, союзники повiльно, але чiтко просувалися. А росiйськi вiйська зайшли з пiвдня в тил нiмецькому фронту Вiслу, що прикриває.
  У умовах канцлер Вiльгельм усвiдомивши повну, безнадiйної становища Нiмеччини оголосив про припинення 22 червня 1918 року всiх бойових дiй. Фактично нiмцi капiтулювали.
  Австро-Угорщина припинила своє iснування. Росiя отримала Галичину, Кракiвську область, Буковинця, частину схiдної Словенiї та Угорщини. Румунiя Трансiльванiї. Вiд Австро-Угорщини залишилася лише маленька Австрiя i сильно урiзана Угорщина. Виникла Чехословаччина пiд заступництвом Росiї.
  Царська iмперiя отримала вiд Нiмеччини Клайпеду, Познань та вихiд до моря, через Данциг вiдрiзавши Схiдну Пруссiю вiд самої метрополiї.
  Нiмеччинi довелося вiддати ранiше завойоване ще 19 столiттi Данiї та Францiї. Її засудили виплачувати щороку величезнi репарацiї та обмежив вiйськовi потенцiал сотнею тисяч людей.
  I очевидно як у реальнiй iсторiї демiлiтаризована зона.
  Царська Росiя розширила свої володiння на пiвднi. Османська iмперiя, як i Австрiйська держава, припинила своє iснування. Британiя забрала Iрак, Францiя Сирiю та разом з англiйцями Палестину. Росiї дiсталася Вiрменiя, Мала Азiя та Константинополь.
  Близький Схiд та Iран також подiлили на сфери впливу. Таким чином, царська Росiя вимагала iстотних матерiальних надбань.
  Але вiйна коштувала життiв бiльше двох iз половиною мiльйонiв солдатiв, крiм загиблого мирного населення, великих витрат. Фiнанси прийшли у розлад, а країна влiзла у борги.
  Щоправда, союзники поблажливо погодилися списати вiдсотки за кредитами, але борг виявився зовсiм немаленьким - близько десяти мiльярдiв золотих рублiв.
  Зате можна було нацiоналiзувати пiдприємства, якi ранiше належали нiмцям.
  Полiтична ситуацiя у царськiй Росiї стабiлiзувалася, а авторитет iмператора зрiс.
  Цим i скористався Микола Другий, скасувавши свiй власний манiфест про Держдуму. Знову вiдновлювалося самодержавство, i законодавча влада переходила повному обсязi до царя.
  Це викликало лише несмiливi спроби протесту. Країна надто втомилася вiд вiйни, i не хотiла нових потрясiнь.
  А економiцi почалося бурхливе, пiслявоєнне пiднесення! У середньому зростання становило близько дев'яти вiдсоткiв на рiк i було вищим, нiж у США.
  Створювалися новi передовi галузi промисловостi, розвивалося машинобудування. Зростала зарплата.
  Тривалiсть робочого дня скоротилася за законом царя з 11,5 до 10,5 годин. А передсвятковi днi та перед вихiдними до 9 години. Також робочий день було скорочено до дев'ятої години, якщо хоча б частина його припадала на нiчний час.
  Пiсля обмiну грошей цiлiсний золотий баланс рубля було вiдновлено. Заробiтна плата робiтника до 1929 досягла 50 рублiв на мiсяць при цiнi горiлки в 25 копiйок пляшка. Тобто, по 200 пляшок на мiсяць. А якщо брати в золотому еквiвалентi, це цiлих 37 грамiв чистого золота.
  Країна вийшла друге мiсце, за рiвнем промислового виробництва поступаючись лише США. Перспективи iмперiї виглядали вельми райдужнi, але... гримнула, велика депресiя.
  Обвал спiткав увесь свiт i Росiю в тому числi. Щоправда найбiльше втратило Нiмеччину та США. Але i царська Росiя надто залежала вiд зовнiшнiх запозичень i тому не могла уникнути потрясiнь та спаду.
  Партiя бiльшовикiв у двадцятi голи переживала кризу. Ленiн фактично вiдiйшов про практичну, революцiйну боротьбу занурившись у теорiю...i, написання фантастичних творiв.
  Володимир Iллiч познайомився у Британiї та Гербертом Уельсом, вiдчув у собi смак до фантастики. Зокрема, з-пiд пера Володимира Iллiча вийшов великий, футуристичний роман: "Комунiзм - шлях щастя"! I низку iнших творiв. Ленiн уже непогано заробляв на фантастичних творах.
  Бiльшовики розкололося на троцькiстiв та сталiнiстiв. Сталiн вирiшив повернутись до тактики iндивiдуально терору характерного для народовольцiв. Троцький дотримувався помiрнiшої позицiї.
  Все ще активнi есери, хоч у двадцятi роки вже не було гучних полiтичних убивств. Позицiї республiканцiв та кадетiв поступово посилювалися. Справдi, абсолютна монархiя здавалася всiм застарiлим пережитком. Так що знову почалися хвилювання, страйки, манiфестацiї i захитався царський престол.
  Багато чого могли пригадати монарху.
  Уряд Миколи Другого знайшов вихiд ... у вiйнi! Тим бiльше що генерали жадали реваншу за поразку вiд Японiї. I це зрозумiло...
  Пiсля Першої свiтової вiйни царська Росiя провела кiлька невеликих вiйськових компанiй. На Близькому Сходi, де вони iз союзниками додiлили арабський свiт. В Афганiстанi... Там вiйна пройшла разом iз Британiєю. Росiя забрала собi пiвнiчнi райони Афганiстану заселенi переважно узбеками та таджиками, а також Герат. Англiйцi пiсля жорстоких воєн все ж таки пiдкорили собi пiвдень. У центрi Афганiстану залишилося самоврядування.
  Iран поки що зберiгав видимiсть суверенiтету, та його подiл теж був поза горами.
  Але головне зiткнення iнтересiв припало на Японiю. Тим бiльше в 1931 японцi створили марiонетковий уряд в Манчжурiї, i почали наступ у Китаї.
  Що стало приводом для нової вiйни.
  Росiйська армiя на той час зумiла оновити свiй танковий парк i створити дуже сильну авiацiю. У повiтрi Японiя помiтно поступалася, та й сухопутна армiя в Росiї набагато бiльш численна i, мабуть, боєздатна.
  Тихоокеанський флот командував легендарний адмiрал Колчак. Кавалер ордена Андрiя Первозванного Брусилов на той час вже помер, але залишилися його здiбнi учнi.
  Вiйна вiд початку склалася для Японiї невдало. Росiйськi генерали: Денiкiн, Врангель, Калейдiн пiд загальним командуванням брата царя Михайла Романова - дiяли енергiйно i вмiло. Давався взнаки досвiд першої свiтової вiйни, було враховано помилки в конфлiктi 1904-1905 року.
  Непоганими виявилися i легкi танки Прохорова, якi у маневренiй вiйнi просто незамiннi. У кожному разi це була iнша росiйська армiя, i зовсiм iнша вiйна.
  Втiм, i в ходi першої битви з самураями якби Куропаткiн був бiльш талановитий i рiшучий полководець, то результат вiйни був би, зрозумiло, абсолютно iншим.
  У будь-якому разi вже через два мiсяцi Порт-Артур виявився обложений росiйськими вiйськами, а японцi битi. Ще через два мiсяцi було звiльнено i всю Корею, а мiсто-цитадель взяли штурмом.
  На морi теж вирували бої зi змiнним успiхом. Поки не пiдiйшли ескадри з Балтiйського та Чорного моря. Країну Вранiшнього Сонця розгромили повнiстю, i навiть висадили десант на Хоккайдо. Японiя змушена була пiдписати принизливий свiт. Вiддати назад Манчжурiю, Порт-Артур, деякi завойованi у нiмцiв володiння, пiвденний Сахалiн та Курильську гряду. I одночасно виплатити контрибуцiю, у кругленьку суму - мiльярд золотих рублiв.
  Перемога тимчасово змiцнила позицiя Самодержавства, та був i Велика депресiя змiнилася бурхливим економiчним пiднесенням.
  У Нiмеччинi, як i реальної iсторiї, прийшов до влади Гiтлер, але йому не надто давали розгулятися. Зокрема спроба вiдновити загальну вiйськову службу зiткнулася iз запеклим опором з боку Росiї та Францiї. Хоча невеликi послаблення щодо вiйськового потенцiалу було зроблено. Чисельнiсть армiї дозволили збiльшити iз ста тисяч до двохсот п'ятдесяти. Крiм того, Гiтлер повернув контроль Нiмеччини за демiлiтаризованою зоною.
  А царської Росiї назрiвали династичнi проблеми. Спадкоємець престолу цесаревич Олексiй помер... Брат царя Михайло Романов був позбавлений прав наслiдування. I реально спадкоємцем став Кирило Володимирович Романов. Але цей тип загруз у пияцтвi та розпустi. Цiлком деградував...
  То хто спадкуватиме царевi Миколi Другому? Брат царя Михайло пiсля перемоги над Японiєю отримав чин генералiсiмуса i мав величезну популярнiсть. Вiн став першим в iсторiї Iмператорської Росiї членом царського прiзвища, який одержав настiльки високий чин. I багато хто хотiв бачити на царському престолi саме його.
  Щоправда сам Микола Другий - непитущий, без шкiдливих звичок, що робить регулярно гiмнастику був ще мiцний i здавалося, його правлiння буде найтривалiшим у росiйськiй iсторiї. Але Сталiн задумав найграндiознiший замах, з часiв Олександра Другого. Хоча здавалося, який у цьому сенс?
  У всякому разi, 1937 виявився зловiсним. Цар Микола другий був убитий, причому разом з ним, загинуло ще й два мiнiстри, так само три десятки придворних, i обвалилася частина Зимового палацу.
  Терористи використовували для мiнування систему каналiзацiй та заклали бiльше тонни амiнолону.
  Таким чином, у хiд iсторiї втрутився агресивний випадок. Так i закiнчилося царство царя Миколи Другого. Монарха не став називатися, великим, чи грiзним. Хто не любив iмператора, називав його кривавим, бо в його царство пролилося багато кровi. Хто ставився з повагою - Завойовником. Так число земель за нього, на Русi зросло. З'явилася навiть велика губернiя у Китаї: Жовторосiя.
  А всього царство тривало 43 роки. Найдовше правил тiльки, причому номiнально Iван Грозний. Але з огляду на те, що вiн зайняв престол три роки, то реально термiн управлiння виявився коротшим.
  А на престол все ж таки зiйшов узаконений спадкоємець Кирило Володимирович Романов. Правил вiн недовго - близько року, але зумiв деякий вплив на хiд iсторiї. Зокрема, вiн дозволить Адольфу Гiтлеру провести аншлюс Австрiї. Нiбито посилаючись на право народiв на самовизначення i, мовляв, так буде бiльше за порядок. Погодився на Аншлюс Австрiї та Муссолiнi.
  Таким чином Нiмеччина розширилася, i її населення перевищило вiсiмдесят мiльйонiв. Не кажучи про те, що Гiтлер заохочував народжуванiсть. Вiн при Адольфi Бесноватом вирiс у пiвтора рази.
  В Iспанiї спалахнула громадянська вiйна, але закiнчилася вона швидше, так не було Радянського Союзу, який надавав допомогу лiвiй коалiцiї в Мадридi.
  Але Франко став союзником фюрера. А новий цар Володимир Третiй зiштовхнувся iз Британiєю.
  Ситуацiя справдi склалася заплутана. Головоломка загрожує другою свiтовою вiйною. I новим витком конфронтацiї. Iран не подiлений, i це фактично остання iсламська країна, формально незалежна. I в Росiї її види, i в Британiї. На Близькому Сходi все дуже заплутано. Територiї Росiї, Францiї, Британiї перемiшанi та ними нелегко управляти.
  Англiя економiчно все бiльше вiдстає i вiд Росiї i вiд Нiмеччини, що набирає могутнiсть. А колонiї найбiльшi таки Британськi. Але влада левової корони слабшає, Канада вже майже незалежна. ПАР теж домiнiон, як i Австралiя. В Iндiї англiйськi позицiї слабшають. Звичайно, бажання пiдштовхнути лева є.
  Гiтлер намагається грати на два фронти. Або заручиться пiдтримкою Францiї, Британiї, Iталiї та Японiї. Щоб усiм разом навалити на царську Росiю та подiлити її великi володiння.
  Або шукати територiальнi придбання на Заходi, але вже у союзi з Росiєю.
  Гiтлер людина пiдла i безпринципна, i йому, загалом, все одно з ким укладати коалiцiю аби це було йому вигiдно.
  Новий молодий цар Володимир теж мрiє увiйти до iсторiї великим, завойовником i хоче забрати у Британiї та Францiї колонiї. У нiмцiв брати, власне кажучи, вже нiчого. Тож коалiцiя з Нiмеччиною цiлком логiчна.
  Iталiя захопила Ефiопiю i також хоче нових подвигiв. Муссолiнi вкрай амбiтний. Йому байдуже, куди йти на схiд чи Захiд. Але у Францiї немає великого бажання народу воювати. Там панує пацифiзм, а влада виборна. Так обзавестися таким сильним союзником не доводиться. А царська Росiя з її традицiйно високою народжуванiстю i смертнiстю, що постiйно знижується, дуже сильний противник. Населення царської Росiї зростає приблизно по три вiдсотки на рiк. Дитяча смертнiсть знизилася, але поки що мода на багатодiтнi сiм'ї не пройшла, i навiть сiм'ї робiтникiв плодючi. З урахуванням територiальних придбань, у тому числi i в густонаселеному Китаї, i малонаселенiй Монголiї, i в Європi та Туреччинi, населення царської Росiї 1940 перевищило 400 мiльйонiв порiвняно з 1913, коли було 180 мiльйонiв. I це континентальна держава... Британiя та Францiя у самих метрополiях мають менше 50 мiльйонiв, плюс ще колонiї. Але колонiальнi вiйська слабкi бойовим духом i мало боєздатнi. Так що сухопутнi сили Заходу набагато слабшi.
  Фюрер обирає союз iз Росiєю проти Заходу.
  У 1939 роцi пройшов роздiл Чехословаччини. Нiмеччина включила до складу i Судетську область. Нiмцi посилювали армiю, формували танковi колони. Царська Росiя теж не стояла на мiсцi, маючи п'ятимiльйонну армiю мирного часу та п'ятсот кадрових дивiзiй.
  У царськiй Росiї вже давно у виробництвi важкi танки, i стратегiчна авiацiя, у тому числi лiтаки у вiсьмома моторами. У Францiї важких танкiв лише тридцять i тi застарiлi. Британiя не має важких машин. Ну, у Нiмеччинi теж, жоднiй важчi за двадцять тонн. У США зовсiм трохи бiльше чотирьохсот танкiв.
  Гiтлер вирiшив, що не варто тягнути та вдарив 15 травня 1940 року. Саме погода сприятлива i вже все готове. Або бiльш-менш готове.
  Царська Росiя ж почала наступ на Iндiю та iншi колонiальнi володiння. Удар росiйської армiї припав погано захищеним позицiям. Вiйськ, що складаються з самих етнiчних англiйцiв i французiв, порiвняно мало, а колонiальнi пiдроздiли не надто й хочуть помирати за чужу їм iдею чи iмперiю. Справдi, хто їм англiйцi? Експлуататори, поневолювачi, грабiжники чи невiрнi. Навряд чи росiяни їх набагато гiршi, щоб заради iмперiї Лева чи Пiвня вмирати.
  Так що просуваються царськi вiйська, долаючи млявий, осередковий опiр. Але й нiмцi змогли розгромити Французькi, англiйськi, бельгiйськi та голландськi вiйська за пiвтора мiсяцi.
  Таким чином, Черчiлль втратив пiдтримку своїх основних союзникiв. Розрахунок, що США вступлять у вiйну, не виправдали. Рузвельт взагалi не вiдрiзнявся рiшучiстю Стеньки Разiна. А тут проти Америки пiшли б такi сили.
  Росiйськi вiйська просувалися Африкою та Азiї маршами, бiльше проблеми дiставалося вiд рельєфу мiсцевостi та розтягнутостi комунiкацiй, нiж вiд ворожих вiйськ. Давалася взнаки i вiдсутнiсть дорiг особливо в Африцi. Але невибагливий росiйський солдат героїчно та стоїчно долає всi труднощi.
  Нiмцi ж до Африки вiйська перекидати можуть лише важко. Наступ на Гiбралтар через впертий опiр Франка затримався. I доводилося перекидати сили морем. Росiяни ж прорвалися до Африки, через Єгипет та їм набагато простiше. Iталiя теж вистачає все, що може прихопити i в цьому питаннi у Муссолiнi хвата удава.
  Висадка на саму метрополiю 1940 року не вiдбулася. У повiтрянiй битвi через насамперед пасивнiсть Росiї Британiя встояла. Але треба сказати, що мудрий цар Володимир Кирилович не хотiв, щоб Британiя капiтулювала ранiше часу, а цiлком рацiонально збирався захопити всi її азiатськi та африканськi колонiї.
  А куди Британiя подiнеться? Адже у неї немає резервiв, без колонiй та сировини - падiння питання часу.
  Взимку й у березнi 1941 року росiйськi вiйська нарештi досягли ПАР i розгромили останнiй Африканський Домiнiон. Спроба англiйцiв вiдсидiтися в Мадагаскарi теж провалилася i в травнi 1941 року, було здiйснено висадження десанту з наступною перемогою.
  Японiя виступали у вiйнi за Росiї, i дещо встигла в Тихому Океанi прихопити. Лiто 1941 стало перiодом великого повiтряного наступу на Британську метрополiю.
  Росiйська та нiмецька авiацiя прасувала Лондон, та iншi мiста англiйської iмперiї. А 8 листопада в день рiчницi мюнхенського путчу вiдбулася, нарештi, i висадка десанту.
  Бої тривали шiстнадцять день i закiнчилися перемогою росiйських та нiмецьких вiйськ.
  На цьому, власне, завершилася друга свiтова вiйна. Вона виявилася менш кривавою та тривалою, нiж у реальнiй iсторiї. I дуже помiтно посилила та розширила росiйськi володiння. Особливо в Африцi та Азiї.
  Настав вiдносно мирний перiод. Росiя та Нiмеччина перетравлювали свої власнi територiальнi придбання. Третiй Рейха включив до свого складу: Бельгiю, Голландiю, майже половину Францiї, а також Марокко, частину Алжиру та центральнi володiння. Правда через позицiю Франка i деяку нерiшучiсть Гiтлера, нiмцi не встигли просунутися в Екваторiальнi володiння Францiї, i вони дiсталися росiйським вiйськам.
  Тим не менш, Нiмеччина все ж таки отримала непоганий шматок i Африканської Землi, що перевищує за площею її власну територiю. Площа земель Третього Рейху з урахуванням Європейських придбань зросла бiльш нiж утричi. А якщо рахувати вiд кордонiв з 1937 року, з урахуванням Австрiї, Судетської областi, та Чехiї в особi протекторату, то й у чотири рази.
  Тож нiмцям загалом вистачало чогось перетравлювати i освоювати та асимiлювати. Росiя тим бiльше розширила свої колонiальнi володiння, i важко могла все це контролювати.
  I Iталiї дiсталося чимало: наприклад, велика частина Судану, Сомалi, Уганда та ще деякi придбання зокрема Тунiс.
  Таким чином, передiл свiту був поки що завершений. Але як кажуть з часом амбiцiї починають виявлятися.
  У США не почали серйозно працювати над атомним проектом. У фашистськiй Нiмеччинi та Росiї теж ставлення виявилося прохолодним. Японiя ще настiльки розвинена, щоб його потягнути, а Британiя i Францiя перетворилися на країни-васали Третього Рейху та Росiї.
  Тож поява ядерної зброї виявилася вiдстроченою на деякий час.
  Але прогрес, зрозумiло, невблаганний. Фiзики працюють, теорiя розвивається, як i лабораторнi дослiди. Але атомного проекту потрiбна воля держави. У царської Росiї турбот i так понад голову i витрати зв'язку з розширенням своєї територiї. А Гiтлер чомусь мав зуб на подiбнi iдеї ядерної програми i вважав, що атомний проект лише задарма поглине величезнi грошi.
  Крiм того Росiйська сухопутна армiя, i авiацiя були найсильнiшими i численнiшими у свiтi, та й флот теж, тим бiльше вiд економiчного зростання, пiдтягувався.
  Царськi генерали i маршали волiли розвивати танкобудування, будувати лiтаки, авiаносцi та лiнкори. А на що їм якiсь казки - про ядернi бомби? Тобто i нiмцi та росiяни до цiєї проблеми поставилися байдуже.
  Крiм того, i сировинних ресурсiв цiлком вистачало, щоб не дбати принаймнi найближчим часом про енергоносiї.
  Тож, незважаючи на всю холодку Пентагону, та Бiлого Дому, iнiцiатива мимоволi переходила до США. Причому тут не тiльки в побоювання, що росiйськi чи нiмцi пiдуть далi i пресуватимуть Нове Свiтло, а й в економiцi.
  Втративши можливiсть отримувати нафту з Азiї, Африки, Близького Сходу, США поки що мали свої свердловини в Техасi, Флоридi, i розпочали розробки на Алясцi.
  Але населення США зростало. У Росiї її не заважали iммiграцiї, а населення продовжувало швидко збiльшуватися. Особливо охоче дозволяли виїхати до США неграм та арабам.
  Пiдростала й американська економiка, дедалi бiльше ставало автомобiлiв.
  I почалися пошуки ядерного палива та атомної реакцiї, яка могла забезпечити колосальну енергiю.
  Минуло десять рокiв пiсля закiнчення Другої свiтової вiйни. У гiтлерiвської Нiмеччини з'явилася нова зброя: дисколети здатнi не лише рокiв iз величезною швидкiстю, а й практично залишатися невразливими вiд стрiлецької зброї.
  Крiм того, нiмцям вдалося запустити над орбiтою штучний супутник, i що найважливiше в червнi 1951 року першу людину в космос.
  Царська Росiя трохи запiзнилася, i зробив повний хiд лише у серпнi мiсяцi цього року. У фашистськiй Iталiї цього ж року вiдбулися змiни. Помер Бенедiто Муссолiнi: претендент звання Юлiя Цезаря. Загалом iталiйський диктатор виявився успiшним в управлiннi. З урахуванням завоювань в Африцi, зокрема й Ефiопiї, територiя пiдконтрольна Iталiї зросла за час його правлiння майже втричi з половиною рази. Крiм того, Бенедiто в Європi зумiв вiдтяпати частину Францiї разом з Тулоном.
  А ось в Албанiю та Грецiю йому поткнутися не дали - це територiї, що входять у сферу впливу Росiйської iмперiї.
  Бенедiто звичайно мiг називатися великим i завойовником, хоча iталiйська армiя не дуже блищала своїми подвигами. А ось його син i спадкоємець вважав себе не гiршим за батька.
  I взяв осiнь 1951 року i вторгся до Албанiї та Грецiї... Недарма кажуть, що всi великi вiйни починаються нiби раптово.
  Володимир Третiй навiть зрадiв такому приводу. Володiння Iталiї в Африцi великi, навiть ширшi за нiмецькi. То чому б їх раз є чудовий привiд i не забрати?
  Росiйськi вiйська розпочали бойовi дiї 7 листопада 1951 року, атакуючи Ефiопiю, Лiвiю та Судан. Росiйськi частини сильнiшi, численнiшi i боєздатнiшi за iталiйськi.
  Тож громити армiю макаронникiв стали швидко... Але нiхто не очiкував, що без жодного попередження на боцi Муссолiнi-молодшого виступить Адольф Гiтлер.
  Хоча якщо розiбратися в цьому нiчого несподiваного не було.
  Нiмеччина програла першу свiтову вiйну Росiї i найбiльше втратила територiї Росiї. I якщо нiмцi зумiли повернути на Заходi втрачене з лишком, то на сходi, чесно кажучи, тривiально залишилися з носом.
  Так що Гiтлер дуже навiть розраховував на свою нову зброю, особливо дисколети i лiтаючi тарiлки. Крiм того, фюрер вважав, що цього разу з Росiєю воювати буде простiше, нiж у першу свiтову вiйну, так Нiмеччина та Iталiя будуть вести компанiю не маючи другого фронту.
  Розрахунок також будувався, що ображена росiйськими Японiя теж вступить у вiйну Далекому Сходi i зв'яже там противника. Може, й Португалiя з Iспанiєю приєднаються до коалiцiї, як i Британiя з Францiєю? Вони до Нiмеччини набагато ближчi, нiж до Росiї. I зi США зв'язувалися деякi надiї!
  Тим бiльше Америка побудувала значний вiйськово-морський флот, безлiч авiаносцiв i модернiзувала свiй танковий парк - хоча вiн, як i ранiше, поступався кiлькiстю i якiстю машин армiї Старого Свiту.
  Суспiльний устрiй у царськiй Росiї залишався Самодержавним та абсолютною монархiєю. Цар та iмператор Всiя Русi мав всю повноту влади: виконавчої, законодавчої та судової. Парламенту не було. Був Державна рада з осiб, що призначаються iмператором, але володiв лише дорадчим правом. Закони видавав сам цар, як i накази. Вiн же мав право - страчувати i милувати, хоча, звичайно ж, залишався i суд. Суди присяжних пiсля вбивства Миколи Другого були лiквiдованi, так що суддiвський корпус призначався i знiмався царем або чиновника призначеними iмператором.
  Така система мала i свої переваги та недолiки. З одного боку iмператор мiг швидко вирiшити ту чи iншу проблему без будь-яких суперечок та погоджень, але з iншого надмiрна концентрацiя влади в одних руках - пригнiчувала iнiцiативу i давала великi можливостi бюрократiї. Народжувало i рiзних лiдерiв i лiдерiв. Володимир не вiдрiзнявся надмiрним ханжеством i подружньою вiрнiстю. Хоча жiнки й не мали великого впливу на його полiтику.
  У сферi танкобудування царська Росiя мала багато сильних i важких машин. Проте досвiд бойових дiй в Африцi показав, що ходовi якостi танка є вкрай важливими. Внаслiдок чого основний Росiйський танк не вийшов за межi сорока п'яти тонн. Так як бiльша вага народжувала, навiть при широких гусеницях проблеми з прохiднiстю.
  Тяжкi танки цар любив, але радники вiдмовили iмператора пускати їх у масову серiю. Але шiстдесятитонна машина була в двох тисячах примiрниках. А наймасовiший танк "Микола" - 3, взагалi було виготовлено у шiстдесяти трьох тисяч.
  А машинка то - вага сорок п'ять тонн, а гармата калiбру в 122 мiлiметри. Лобова броня в двiстi мiлiметрiв, корми та бортiв 120-мiлiметрiв, компоновочна схема класична.
  Гiтлер серйозно захоплювався важкими машинами. I хотiв мати у серiйному танку перевагу над "Миколаєм". Нiмецька машина розбухнула у вазi до 75 тонн i, це вже було межею, через те, що велику масу надзвичайно важко перевозити залiзничними колiями.
  Нiмецька машина була озброєна 128-мiлiметровою зброєю, мала лобову броню в 250-мiлiметрiв, а бортову та кормову в 180. Компонувальна схема теж близька до класичної.
  Чисельно нiмецький танковий танк поступався радянському втричi. Не кажучи про труднощi у використаннi занадто важких машин.
  Проте Росiйська технiка розкидана широкими просторами, але в Європейському дiлянцi фронту зразкову рiвнiсть i чисельностi машин i пiхоти. Хоча загалом Росiйська армiя набагато чисельнiша за нiмецьку. I населення Росiї велике: до її складу входять Iндiя, Китай, бiльшiсть Африки, Близький Схiд, Персiя, Iндокитай i багато чого ще.
  Звичайно, рiшення Гiтлера напасти на царську Росiю, навiть з урахуванням того, що на його боцi Японiя та Iталiя, i, можливо, Францiя з Британiєю колосальна авантюра. Але ж фюрер величезний авантюрист.
  Треба вiдзначити, що дисколети з якими Третiй Рейх пов'язував такi великi надiї, не надто на практицi ефективнi. Створення сильного ламiнарного струменя вело до величезних витрат палива, i полiтний час бiля тарiлок виявився порiвняно невеликим. Так що i дiяти вони могли, навiть з урахуванням величезної швидкостi на не дуже значних дистанцiях. Крiм того, ламiнарний струмiнь захищав дисколет вiд стрiлецької зброї, але у свою чергу заважав вести вогонь iз лiтаючої тарiлки.
  Так що нiмцi могли лише скидати зi своїх дисколетiв радiокерованi ракети, i то пiд вузьким кутом, або, вiдключаючи ламiнарний струмiнь, але стаючи на цей час вразливими.
  Але, принаймнi, Гiтлер вирiшив наступати на Росiю, i кинув у хiд карти. Крiм того, фашист побоювався, що в разi розгрому Iталiї, вiзьмуться i за нього. Вiн вусатий нiкому не довiряв.
  Спочатку фашисти за рахунок раптовостi удару i кращої органiзованостi своїх вiйськ досягли успiхiв. Але час для наступу вибраний невдало. Повалив снiжок i танки пробуксували. Фрiци могли захопити частину Польщi, включаючи Кракiв, але загрузли пiд Варшавою.
  Росiйська вiйськова машина розкручувалась... Японiя, як i очiкував фюрер вступила у вiйну, та її флот у вiдсутностi переваги над Тихоокеанським Росiйським флотом, i бої йшли приблизно рiвних. А сухопутних сил Японiя майже вiд захiдного театру вiйськових дiй не вiдволiкала. Крiм того самураї поступалися росiйською в повiтрi, як числом, так i якiстю. I Країна Вранiшнього Сонця змогла захопити лише кiлька невеликих островiв.
  Обережнi Франко та Салазар не поспiшали вступати у вiйну. Дуже сильний противник Росiя. Потрiбно подивитися i почекати. У реальнiй iсторiї Франко обмежився пiд час Другої свiтової вiйни вiдправкою блакитної дивiзiї iз фашистiв-добровольцiв.
  Тепер i зовсiм розклад сил виглядав особливо в Африцi нерiвним.
  Iталiя швидко втратила на чорному континентi свої володiння.
  Весною 1952 року царська армiя розпочала наступ у Схiднiй Пруссiї i змогла прорвати глибокоешелоновану оборону супротивника. Гiтлерiвцi насилу залишили просування царської армiї у Кенiгсберга, зате в iмператорськi вiйська почали наступати на Судетську область i Кракiв.
  З'ясувалося, що крутiшi росiйськi танки цiлком здатнi боротися з важким, але менш поворотливим ворогом. Непогано показали себе i китайськi дивiзiї пiд командуванням росiйських генералiв.
  Нiмцi змушенi були залишити Кракiв... А потiм через загрозу оточення стали вiдходити вiд Вiсли до Одера.
  Нi, не такого ходу вiйни чекав бiснуватий фюрер. Але сам винний. Тим бiльше французи та англiйцi, нанюхавшись фашистської окупацiї, зовсiм не прагнули вмирати за фюрера. Отже, поповнення зривалося, i країни-васали хотiли тривiально вiдсидiтися.
  I чим гiрше йшли у нiмцiв справи на фронтi.
  До зими нiмцi втратили всi свої володiння в Африцi. А за зиму до весни взагалi вiдкотилися до Одера. Росiйськi вiйська звiльнили Прагу та Судетську область, пiдiйшли до Вiдня. Крiм того, розгромили Iталiю i зайняли Рим, Неаполь, Сицилiю. Тож i весна 1953 року не обiцяла фашистом нiчого доброго. Однак у 8 квiтня 1953 року раптово вмирає Гiтлер. Нове керiвництво Нiмеччини вiдчайдушно просить про мир.
  Володимир Кирилович Романов щедро погодився. Але заплатили нiмцi за це дорого. Новий кордон пройшов тепер Одером: Бельгiя, Голландiя, Данiя отримали суверенiтет, але в рамках васала Росiйської iмперiї. Францiя повернула свої ранiше втраченi володiння, але стала ще бiльш залежною вiд Росiї.
  Iталiя та Нiмеччина втратили всi свої колонiї, якi стали тепер власнiстю царської корони. Сама Iталiя теж набула статусу Росiйського васала, а Сицилiя та Сардинiя безпосередньо увiйшли до складу iмперiї Володимира Третього.
  Нiмеччина також втратила значну частину своєї незалежностi та виплачувала великi репарацiї.
  Японiя теж втратила всi свої володiння, крiм своєї територiї i була змушена стати васальною державою. А цар Володимир Кирилович Романов отримав ще й титул iмператора Японського.
  Вочевидь пiд контроль Росiї вiдiйшла та частина Австралiї, яка належала ранiше Японiї.
  Торiшнього серпня 1953 року у США, нарештi, вiдбулися випробування атомної бомби. На вiсiм рокiв пiзнiше, але ядерний джин виявився з пляшки. У жодному разi прогрес не зупинити. I поява атомної бомби неминуча. За крайнього розкладу, ядерна зброя могла з'явитися максимум на двадцять рокiв пiзнiше, нiж у реальностi.
  З деяким запiзненням i царський уряд став розробляти вiдповiдь.
  Поки що США не могли зважитися на вiйну з такою потужною iмперiєю. Тим бiльше, не так просто й дiстати через океан основнi росiйськi промисловi та економiчнi центри.
  Та й виробництво ядерних зарядiв вимагало часу та коштiв! Кошти в США були, а час стискав. Царська Росiя зi своїми ресурсами та потужним iнтелектуальним потенцiалом дуже швидко заповнила вiдставання у цiй сферi. I 1956 року у Володимира Третього теж з'явилася атомна бомба.
  Значно поступаючись Росiї у населення та ресурсах, капiталiстичнi та демократичнi США поступово втрачали свої козирi.
  Єдине, що вони могли, так це використовувати ядерну зброю як фактор стримування та намагатись розхитати царську Росiю зсередини. Але поки що в них нiчого не виходило.
  Вiд першої дружини у Володимира Кириловича не залишилося нащадком чоловiчої статi, i вiн одружився вдруге. I вiдтворив спадкоємця, назвавши його Георгiєм.
  Царська Росiя проводила космiчну експансiю. У 1959 роцi вiдбувся приблизно на рiк ранiше за американцiв полiт людини на Мiсяць. Потiм 1971 року на Марс. В альтернативному свiтi стало безпечнiше, нiж у реальностi.
  У 1975 роцi людина приземлилася на Венерi. У 1980 роцi на Меркурiї. У 1981 роцi на одному з супутникiв Юпiтера. А 1992 року, якраз на рiк смертi Володимира Кириловича Романова, росiйський космонавт гордо вступив на Плутон.
  Наслiдував корону Георгiй перший у вiцi вiсiмнадцяти рокiв. I загалом можна сказати Володимир Третiй - Великий своє 54-рiчне царство провiв дуже успiшно. А далi продовжилася династiя Романових.
  
  
  
  МИКОЛА ДРУГИЙ НАЙСЛАВНIШИЙ З ЦАРIВ!
  Допустимо цар Олександр Третiй навпаки загинув ранiше: 1987 року вiд замаху органiзованого старшим братом Ленiна: Олександром.
  Здавалося б так ще гiрше. Але не зовсiм. Микола Другий ранiше став царем i ранiше одружився: щоб у разi чого посадити на престол сина. А дружина в нього вже iнша, i спадкоємець здоровий, i Распутiна точно немає. А так спочатку загалом, як i в реальнiй iсторiї: будується ТРАНСИБ, економiка переживає пiднесення - експансiя до Китаю. Щоправда, роком ранiше будуються кораблi в Балтiйському морi. I трохи бiльше пiдйому, за рахунок раннього пiднесення фiнансового генiя Вiтте.
  Вiйна з Японiєю почалася не дуже вдало, але "Варяг" зумiв вирватися, а адмiрал Макаров не загинув. Трохи змiстилася iсторiя, i дещо йде по-iншому. А в реальнiй iсторiї i справдi "Варягу" залишилося трохи врятуватися, а загибель адмiрала Макарова взагалi була випадковою i малоймовiрною.
  Росiйський флот на чолi з адмiралом Макаровим дiяв досить вправно, i топив японськi кораблi. А потiм, коли два японськi броненосцi пiдiрвалися на зв'язцi свiт, Макаров атакував самураїв i затопив ще пiвтора десятки кораблiв.
  Тобто, все пройшло добре. I Японiя втратила перевагу на морi.
  А на сушi, виявилися самураї слабшими. Куропаткiн вiдбив усi спроби японцiв наступати i завдав їм великої шкоди. Втiм, не надто вiн рiшуче дiяв. Але незабаром прийшли росiйськi кораблi з Балтiйського моря i остаточно Макаров узяв усi води пiд контроль.
  Росiяни навiть стали висаджувати десанти у Тайванi, та був i Курильской грядi.
  Поки Теодор Рузвельт не втрутився i запропонував посередництво. Росiя отримала собi Манчжурiю, Корею, Монголiю, Курильську гряду та Тайвань.
  З'явилася i Жовторосiя. Так утворилася нова iмперiя.
  Втiм, поки що цар не сильно нахабився. 1914 року спалахнула друга свiтова вiйна. Росiя до цiєї вiйни готова краще: i економiка сильнiша, i територiї i населення бiльше i дума не заважає. Тим бiльше не було спаду, викликаного бунтами та так званою революцiєю.
  Перша свiтова вiйна протiкала зi змiнним успiхом. Помилки були i росiйськi генерали i успiхи. Але в 1915 роцi нiмцям вдалося досягти менших успiхiв, так царська армiя була чисельнiша i краще забезпечувалася. Але все одно Росiя втратила половину Польщi та Галичини. Але нiмцi не змогли вступити до Бiлорусiї та Прибалтики - лiнiя фронту пройшла Вiсле.
  А в шiстнадцятому роцi, вже царська армiя досягла великих успiхiв проти Австрiї та Туреччини. Османiв загалом майже повнiстю розгромили. Як i австрiйцiв захопивши Перемишль та Кракiв. Нiмеччини стало стрiмко. Весною сiмнадцятого року, росiяни взяли Стамбул. Царська Росiя досягла iстотних успiхiв i пiд час лiтнього наступу проти Австрiї та Нiмеччини. А осiнь коли царськi вiйська вже вийшли до Одер Нiмеччина капiтулювала. Послiдував роздiл Австро-Угорщини, Туреччини. Росiя одержала малу Азiю, пiвнiч Iраку, Стамбул. Галичину, Буковину, Чехословацьке та Угорське королiвство та Кракiв. Плюс Данциг, частина Схiдної Пруссiї, Клайпедська область. Росiя таким чином посилилася багаторазово. А Нiмеччина ще платила величезнi репарацiї.
  Цар Микола Другий поки що не поспiшав забрати все i вся. Але росiяни, англiйцi та французи подiлили Саудiвський пiвострiв. Потiм англiйцi та росiяни роздiлили i Iран, i Афганiстан. Завершувала передiл свiту.
  До 1929 весь свiт був на пiдйомi, поки не спалахнула Велика депресiя. У 1931 роцi Японiя почала вiйну проти Росiї. I була швидко переможена i разом iз усiма Тихоокеанськими володiннями окупована. А потiм був референдум i включення до складу Росiї.
  Користуючись ослабленням Британiї, Францiї та США, охоплених великою депресiєю, цар Микола Другий повiв вiйни iз захоплення Китаю. I це стало його великою завоюванням.
  Щоб трохи прискорити русифiкацiю Микола Другий прийняв безпретендентне рiшення - ввiв офiцiйно у Росiї багатоженство - змiнивши богослов'я i догмати Православної церкви. Так було ухвалено реформування.
  I цар узяв собi другу жiнку. Росiяни заохочували одружуватися на iноземках i мати багато дiтей. Потрiбно русифiкувати i величезний Китай. А як найкраще це зробити? Одружуватися з китаянками!
  У Нiмеччинi Гiтлер не прийшов до влади. У цiй iсторiї трохи йому не вистачило. Аж надто екстремiст. Головним подразником став фашист Муссолiнi, який захопив Ефiопiю. I мрiє стати новим Цезарем i Трояном в однiй особi.
  У 1937 роцi у травнi мiж Росiєю та Iталiєю спалахнула вiйна. Як з'ясувалося, Муссолiнi виявився самогубцем. Росiйськi вiйська за два мiсяцi захопили всю Iталiю, а ще за три всi колонiї держави. Царська Росiя також остаточно включила до свого складу Румунiю i Югославiю, i трохи пiзнiше Болгарiю. Завершивши анексiю територiй. 1939 року восени Микола Другий помер. I його спадкоємець цiлком здоровий Олексiй Другий став новим царем.
  У цьому випадку Микола Другий проправив п'ятдесят два роки - перевершивши результат Iвана Грозного. I його правлiння виявилося найуспiшнiшим в iсторiї Росiї, а завоювання просто рекорднi. Жоден цар стiльки не захоплював. Росiя остаточно осiла в Китаї, i посилилася на всi напрямки.
  Однак потiм при Олексiю Другому настав довгий перiод свiту. Францiя, Великобританiя, США не хотiли вiйни. А Нiмеччина була обеззброєна i не мала сил. Тож виникла така ситуацiя, що спокiйно стало.
  Колонiальнi iмперiї продовжували iснувати. Найбiльшою країною залишалася Росiя, але Британiя формально друга держава i трохи за площею поступалася царськiй iмперiї. Проте Австралiя, ПАР та Канада були майже незалежними домiнiонами. А в Iндiї... У 1968 роцi в Iндiї спалахнуло велике повстання i пiсля двох рокiв вiйни англiйцi вигнали. Але царська армiя увiйшла територiю Iндiї, придушила виступи. Пiсля чого Британiя втратила цю колонiю i її придбала Росiя. Незабаром Росiя забрала пiвдень Iрану.
  Пiсля Олексiй Другого 1969 року трон успадковував Микола Третiй. Царська iмперiя була пiдйомi. Ось i Францiя у 1979 роцi втратила контроль над Iндокитаєм та Таїландом. I там також прийшли царськi вiйська.
  А у вiсiмдесятi та дев'яностi роки Африка перейшла пiд контроль царської Росiї. Пiсля 2001 року росiйський престол зiйшов Петро четвертий син Олексiя Другого.
  Царська Росiя поглинула на той час майже всю Африку, Азiю, i пiдiбрала колонiї iнших країн, зокрема й Iндонезiю. Але звичайно проти Австралiї не йшла.
  Настав перiод миру. США, Британiя та Францiя мали ядерну зброю, Нiмеччину економiчну мiць. Росiя i економiчну мiць, i ядерну зброю, i армiю найбiльшу у свiтi та населення. I все ще абсолютну самодержавну монархiю без парламенту. Американцi, будучи другою державою, або навiть наддержавою, ставили це в претензiю Росiї.
  Однак вiдсутнiсть демократiї зовсiм не заважала розвитку прогресу. Зокрема, ще в 1943 роцi в царськiй Росiї перша людина полетiла в космос. А 1961 року на Мiсяць. Полiт на Марс вiдбувся у 1974 роцi. А до 2000 року були вiдвiданi майже всi планети Сонячної Системи. Готувалася велика експедицiя до зiрок. Вона стартувала у 2018 роцi, та оговталася до Альфа-Центавру.
  Отже, царизм взагалi не заважав науцi рухатися. Петро Четвертий iз династiї Романових навiть заявив, що освiчений абсолютизм кращий.
  Особливо на тлi тих скандалiв, що постiйно трясли адмiнiстрацiю Дональда Трампа.
  Найбiльшим царем усiх часiв i народiв, як i ранiше, вважали Миколу Другого. Царська Росiя на конi та свiтовий гегемон. Окраїни та колонiї поступово русифiкуються. Iмперiя набирає обертiв. I весь свiт став кращим.
  А чому? Завдяки страченому за царевбивство Олександру Ульянову - братовi Ленiна. Сам Ленiн залишився за кордоном. Познайомився з Уельсом i теж захопився написанням наукової фантастики, чим сильно розбагатiв i зробив iм'я. I так прославився, ставши вiдомим i знаменитим, i був перекладений багатьма мовами. Сталiн же помер у в'язницi за туберкульозом i загалом залишився вiдомим лише фахiвцям. Троцький незабаром зав'язав i революцiйною дiяльнiстю, i зробив непогану кар'єру чиновника, дослужившись до справжнього таємного радника та заступника мiнiстра. Вознесенський став мiнiстром за царя i багато чого досяг. Хрущов залишився дрiбним крамарем, i не отримав популярностi. Брежнєв дiстався полковника. Андропов служив у полiцiї, i також став полковником. Горбачов став великим бiзнесменом та шоуменом. Єльцин залишився крамарем. Путiн дослужився до полковника в таємнiй полiцiї i пiшов iз шаною на пенсiю. Медведєв дрiбний чиновник. Жириновський, засновник газети, та шоумен. Зюганов намагався працювати у пiдпiллi проти царя. Отримав термiн, потiм став iнформатором охоронки. У чинi капiтана пiшов на пенсiю. Жуков дiстався лише майора. Василевський став генерал-лейтенантом, Шапошников генерал-лейтенантом. Колчак грос-адмiралом та кавалером багатьох орденiв. Макаров теж став грос-адмiралом, встигнувши повоювати першу свiтову вiйну. Втiм, не в першу, а в єдину свiтову вiйну, бо другої свiтової не було. Прославився... Брусилов став, фельдмаршалом та кавалером ордена Андрiя Первозванного. Фельдмаршала стали i Денiкiн, i Врангель, i Корнiлов, i Куропаткiн.
  I за царiв жилося добре. I цiни вже понад сто рокiв не зростали. А рубль мав стабiльне золоте забезпечення, 0,77 г. I добре жилося за царя багатьом народам.
  Усi мали рiвнi права i багато хто називав себе росiянами, навiть африканцi. Добре ставало за царя всiм. Тiльки євреїв не Православного вiросповiдання залишався ценз осiлостi. Але таких ставало дедалi менше.
  За царя, правда були й деякi проблеми. Одна з них висока народжуванiсть за низької смертностi вела до перенаселення. Але це мали намiр вирiшити шляхом космiчної експансiї. Крiм того, розвиток науки i сiльського господарства дозволяв вирiшувати проблему голоду. Їди вистачало всiм. Але прирiст населення в iмперiї бiльше трьох вiдсоткiв на рiк. I це загрожувало у майбутньому неприємностями.
  Вихiд царський уряд знаходило у космiчнiй експансiї. I це здавалося розумним. I будувалися новi зорельоти та проводилися дослiдження надсвiтлових швидкостей.
  
  
  
  П'ЯТЬДЕСЯТ РОКIВ ОЛЕКСАНДРА ТРЕТЬОГО - ВЕЛИКОГО!
  Замах на Олександра Другого в 1866 виявився успiшним. Внаслiдок цього загинув цар визволитель. I на престол зiйшов Олександр Третiй. Плюсом стало те, що Аляску не встигли продати, а новий росiйський iмператор, не схильний був вiддавати хоч якiсь землi. Нехай навiть вiддаленi i поки що не надто цiннi.
  Мало того будiвництво дороги до Сибiру до Владивостока почалося ще ранiше. I мало дiйти до Чукотки!
  Цар Олександр Третiй був сильним, рiшучим, вольовим, здоровим i фiзично дуже сильним. Вiн правив твердою рукою, i Росiя за нього вступили в смугу, найбiльшого розквiту i звершень!
  Так що й добре, що великий iмператор став правити на п'ятнадцять рокiв ранiше, нiж у реальнiй iсторiї!
  Для початку вiн жорстко придушив усi виступи революцiонерiв та народовольцiв. Потiм став реформувати армiю та флот. Iз наведенням порядку.
  Цар досяг багато. Будувалися дороги, мости, заводи, країна швидко розвивала капiталiзм. За збереження самодержавства. Царський уряд вело невеликi вiйни, просуваючись Середньою Азiєю, i розширюючи там вплив.
  Велика вiйна спалахнула з Туреччиною 1977 року. Вона йшла навiть краще, швидше, переможнiше з меншими втратами, нiж у реальнiй iсторiї. У нiй засяяв у повному свiтлi - генiй Скобелєва!
  Росiйськi вiйська розбили туркiв у меншою собi втратою. I вiдразу встигли взяти Стамбул. Бо прийшли туди ранiше за англiйську ескадру. Ця вiйна була такою успiшною, що царя-батюшки нарекли Переможним Олександром! А Скобелєв став наймолодшим фельдмаршалом iсторiя Росiї.
  Туреччина була подiлена. Англiйцi окупували Єгипет та Судан. Росiя взяла собi Iрак, Палестину, Сирiю, i частину Саудiвської Аравiї, Малу Азiю, всю Вiрменiю та Балкани!
  Таким чином, досить швидко, i порiвняно легко Олександр Третiй захопив велику територiю. I продовжив експансiю на пiвдень. Рухаючись Iраном, Туркменiстаном, i далi на Афганiстан!
  Царська армiя нацiлилася i на Iндiю! Англiйцi були готовi воювати. Виник союз Росiї, Нiмеччини, Австро-Угорщини проти Францiї та Британiї.
  Нiмеччина у 1992 роцi перейшла у наступ проти республiки пiвня. Британiя оголосила вiйну нiмця та Росiї. Австро-Угорщина отримала Боснiю та Герцеговину i напала на Iталiю.
  Росiя розпочала похiд на Iндiю, i французькi володiння та Iндокитаї. Так розпочалася фактично перша свiтова вiйна. Але вже Росiя та нiмцi разом!
  Росiя також наступали i Єгипет.
  Царськi вiйська за пiдтримки мiсцевого населення займають Iндiю та Iран. Входять далi до Iндокитаю. А пруссаки знову перемагають французiв та оточують Париж.
  Далi республiканцi вiдмовляються здатися. I Париж атакують, сильно зруйнувавши. Нiмцi також захоплюють i Бельгiю та Голландiю.
  Британiя продовжує деякий час вiйну. Росiйськi вiйська займають Єгипет та Судан. Йде вiйна на море. Росiйська армiя рухається Африкою. Аж до ПАР. I збирає колонiї собi. Дещо прихоплюють i нiмцi.
  А ось Австро-Угорщина ув'язує у вiйнi з Iталiєю. Щоправда, у 1894 роцi нiмцi приходять на допомогу австрiйцям. I завершують завоювання Iталiї.
  Пiсля цього країну апельсинiв дiлять мiж собою.
  Вiйна переходить на море. I тут виявляє генiй флотоводця адмiрала Макарова. Який, досягає низки блискучих перемог. Змусивши володарку морiв капiтулювати.
  Росiї взяла пiд контроль Iндiю, Iндокитай, Велику частину Африки, та ще й Австралiю, вибивши звiдти англiйцiв. Вибули росiйськi вiйська Британiю та з Канади. Теж заснувавши там колонiю. Таким чином Британiя втратила практично всi свої колонiї, а Росiя їх придбала. Захоплення Канади сприяло збереження Росiєю контролю над Аляською. I наявнiсть дуже потужного флоту. I генiй адмiрала Макарова та Рiздвяного.
  Це ще не все. Росiя рушила на Китай. Теж дуже успiшно. А 1904 року розпочалася вiйна з Японiєю.
  Але на вiдмiну вiд реальної iсторiї, ця вiйна виявилася легкою, а досить швидкою. Тим бiльше флот у Японiї був слабенький, а росiйський навпаки дуже сильний. Розбивши японцiв росiйськi вiйська, захопили Токiо. I ось пройшов референдум, i переважна бiльшiсть японцiв проголосували за приєднання до Росiї.
  Цар Олександр Третiй нову перемiг. Потiм йшло добровiльно-примусове приєднання й Китаю. Так область за область, губернiя за губернiєю. Царська iмперiя досягла величезних розмiрiв. Вiд США вся Канада та Аляска, вся Азiя, Австрiя, Тихоокеанський регiон. До ПАР та володiння Нiмеччини на заходi Африки.
  Плюс ще й Австро-Угорщина. Така ось велика держава.
  Але, зрозумiло нiмцi та австрiйцi хотiли бiльшого. Францiя все ще була окупована Нiмеччиною. Ображена Росiєю Британiя також хоче вiйни.
  Кайзеру вдалося зiбрати коалiцiю: Iспанiя, Португалiя, Нiмеччина, Австро-Угорщина та Швецiя проти гiгантської Росiї. Нiмцi ранiше пiд час вiйни з Британiєю ще встигли захопити i Данiю з Норвегiєю. Утворилася сильна коалiцiя.
  I вiйна розпочала 1 серпня 1917 року. Саме тодi, коли Олександр Третiй помер i на престол вступив Микола Другий. Розрахунок будувався, що без такого великого монарха як Олександр Третiй, який поправив п'ятдесят один рiк - Росiя безумовно програє.
  Але Микола Другий мав мiцну та сильну державу. Без Распутiна та хворого спадкоємця. Тож мiг битися i з коалiцiєю.
  I почалася вiйна... Нiмцi попрiли, мов тайфун. Росiйськi вiйська їх зустрiли сильними контрударами. Пiшла велика та запекла бiйка.
  Микола Другий загалом спираючись на ланцюг фортець добре вимотав нiмецькi та австрiйськi частини. А потiм перейшов у контрнаступ. На Африцi росiйськi вiйська, застосувавши першi у свiтi, легкi танки-всюдиходи розгромили австрiйцiв i нiмцiв повнiстю. I очистили Чорний континент.
  Досить швидко було завойовано i Швецiю, i Норвегiю.
  Вiйна тривала пiвтора роки i закiнчилася тим, що бiльш численна, i сильними танками росiйська армiя захопила всю Європу. Потiм упала i Британiя. Росiя остаточно встановила панування над схiдною пiвкулею.
  А цар Микола Другий також став великим завойовником. Свiт панував до 1929 року, доки не спалахнула Велика депресiя. Загальна криза економiки призвела до того, що в 1931 роцi якраз 1 травня почалася вiйна мiж Росiєю та останньою великою наддержавою США!
  Царська армiя Миколи Другого вступила до кордонiв Америки. Сили були нерiвнi. Американська майже мала танкiв, i була погано навчена. Та й числом Росiя перевершувала США багаторазово. Краще були й полководцi царської iмперiї. Так що вiйна вiд початку пiшла в однi ворота. Росiя перемагала та наступала. I ось уже 30 вересня пiсля взяття Нью-Йорка та Вашингтона США капiтулювали. Так виявилася перегорнута ще одна сторiнка в iсторiї. В 1934 Микола Другий почав вторгнення в Мексику, а далi вгору в Латинську Америку, завойовуючи Латинськi держави. Поки що у груднi 1936 не впала остання незалежна республiка Чилi.
  Таким чином, Микола Другий остаточно завершив iсторiю. Царська Росiя об'єднала всi країни та народи планети Земля.
  7 листопада 1937 року iмператор всiєї планети Земля Микола Великий розбився в лiтаку. I завершилося його правлiння. Царем став Олексiй Другий. Здоровий, молодий спадкоємець рокiв тридцяти трьох. За нього пiшла космiчна експансiя. Новi рубежi та новi польоти. Монархiя була непорушною. Людство єдине i пiдкорює космос.
  ГЕНЕРАЛIСИМУС КОНДРАТЕНКО
  Комендант Порт-Артура загинув, його справдi в реальнiй iсторiї, поранило на думку, але трохи кiлька мiлiметрiв уламок пройшов ближче до мозку. Коротше кажучи, зрадник цитадель помер i його мiсце зайняв герой оборони Порт-Артура Кондратенко.
  Новий командувач для посилення оборони фортецi списав на берег всiх морякiв та суднову артилерiю, i обеззброїв ескадру, але змiцнив Порт-Артур.
  В результатi цитадель була захищена капiтально, плюс ще вмiлi дiї командувача Кондратенка. Оборона успiшно трималася. Кондратенко вчасно посилив оборону фортецi Висока та японцi її не змогли взяти.
  До кiнця грудня самураї виснажилися у штурмах. У сiчнi було затишшя викликане спробою Куропаткiна деблокувати, але не надто вдалою.
  У лютому знову штурм i знову вiдбитий з великими втратами для японцiв.
  Пiд час оборони героїчно поводився хлопчик Олег Рибаченко. На момент початку облоги, цьому юнге було лише десять рокiв. Дитина боролася нарiвнi з дорослими i ходила у розвiдку.
  Вiн показав себе дуже хоробрим i бойовим. I оборона трималася. Ось уже й березень настав... Японцi знову вiдхлинули. У Росiї її не сталося Кривавої Недiлi, оскiльки в царя Миколи, оскiльки Порт-Артур тримався був гарний настрiй i вiн вийшов до народу. Росiйська армiя поповнювалася, i ставала дедалi бiльше. Наприкiнцi березня японцi спробували наступати, але сили Куропаткiна мали надто велику чисельну перевагу i вiдбили всi атаки.
  А краще за частину генерала Ноги були скутi облогою Порт-Артуру. Зазнавши великих втрат, японцi вiдступили. Але знову Куропаткiн зволiкав.
  Наприкiнцi квiтня був новий штурм, який, втiм, теж був вiдбитий.
  А Олег Рибаченко, цей хоробрий хлопчик навiть узяв у полон японського полковника за допомогою пастки, зрозумiло.
  На початку травня вiдбувайся лише дрiбнi сутички, а 25 увiйшла, нарештi, у Порт-Артур ескадра Рождественського. Вiдомий адмiрал привiв п'ятдесят один корабель, пройшовши одразу три океани!
  Пiсля чого захист отримав пiдкрiплення. А на початку червня був останнiй штурм Порт-Артура. Штурм вiдчайдушний та запеклий. I знову вiн був вiдбитий iз величезними втратами для японцiв. Цар нарештi зняв Куропаткiна i призначив Лiневича. У серединi липня 1905 року японцям було завдано поразки. I завершилася героїчна оборона Порт-Артура, що триває бiльше року.
  Кондратенка було нагороджено орденом Андрiя Первозванного. I отримав звання фельдмаршала. Потiм ескадра Рiздвяного разом i з Порт-Артурською завдала поразки японцям у морi. Причому у бою загинув i сам адмiрал Того.
  Японiя була змушена пiти на мир з Росiєю, за посередництва США.
  Довелося поступитися Курильськими островами, i Тайвань. Росiя закрiпила протекторат над Кореєю, Маньчжурiєю, контроль Порт-Артуром. Крiм того, Японiя виплатила величезну мiльярд золотих iєн контрибуцiю царської Росiї.
  Перемога змiцнила позицiї царя Миколи Другого. Росiя розширила свої територiї, I стала формуватися Жовторосiя за рахунок китайських областей, що добровiльно приєднуються. Жодної Держдуми - Росiя залишалася абсолютною монархiєю, без парламенту.
  Зрозумiло, через перемогу та полiтичну стабiльнiсть, економiчне зростання продовжилося ранiше, нiж у реальнiй iсторiї i було сильнiшим.
  Перша свiтова вiйна почалася як у реальнiй iсторiї. Але протiкала успiшнiше для Росiї. У якої i армiя була бiльшою i кращою, у тому числi завдяки реформам фельдмаршала Кондратенка, i економiка сильнiша, i авторитет царя вищий.
  Вiйна тривала трохи бiльше року i закiнчилася розпадом Австро-Угорщини та капiтуляцiєю Османської Iмперiї та Нiмеччини. А Болгарiя, бачачи, чим це пахне, виступила на боцi Сербiї та Росiї, як, до речi, i Iталiя та Японiя.
  Фельдмаршал Кондратенко отримав найвище звання - генералiсимус. I став кавалером майже всiх орденiв, як i Суворов. Фельдмаршалом став Брусiлов. Зробив кар'єру адмiрал Колчак i Корнiлов, Денiкiн. Царська Росiя приєднала собi: Галичину, Буковину, Кракiвське воєводство, Познанську область, Клайпеду. Також до складу Росiйської iмперiї увiйшла Чехословаччина. I Мала Азiя з Константинополем. I пiвнiч Iраку.
  Все загалом виявилося добре. Подiлили нiмецькi колонiї японцi з Росiєю у Тихому океанi.
  Потiм була роздiлена i Саудiвська Аравiя мiж Росiєю, Францiєю та Британiєю. Далi подiлили пiсля короткої вiйни Росiя та Британiя Iран.
  А потiм i Афганiстан. Щоправда, там довелося трохи повоювати. I англiйцям спочатку не надто щастило.
  Свiт знайшов стабiльнiсть i процвiтання. Поки 1929 року не спалахнула Велика депресiя. Росiя пiсля бурхливого зростання теж впала у кризу.
  В 1931 Японiя напала на Росiю, прагнучи взяти реванш за колишнi поразки.
  Але цього разу це було самогубством. Царськi вiйська розбили японцiв. Адмiрал Колчак ще зовсiм не старий, показав свiй генiй, який можна порiвняти з Ушаковим. Країну Вранiшнього Сонця повнiстю розбили на морi, а потiм окупували. Далi був референдум, у якому бiльшiсть японцiв висловилося за приєднання до Росiї.
  Так цар Микола Другий змiцнив свою могутнiсть i на Тихому океанi. Росiя продовжила рух Китаєм. Ослабленi кризою, Британiя, Францiя та США не заважали брати Пiднебесну iмперiю пiд контроль.
  1933 року в Нiмеччинi прийшов до влади Гiтлер. Вiн став вiдновлювати колишню мiць колишньої iмперiї. I звичайно ж, намагався не сваритися з Росiєю.
  Муссолiнi в Iталiї мав дружбу з Росiєю. I пiд шумок захопив Ефiопiю, розширивши свої колонiї. Йшлося про створення Потрiйного союзу.
  Царська Росiя хотiла приєднати себе всi колонiї слабшає Англiї та Францiї. Ну, нiмця та iталiйцi зрозумiло теж. США мали свої плани.
  У 1937 Нiмеччина з'єдналася з Австрiєю, зробивши аншлюс. А у листопадi 1937 року розбився лiтак iз Миколаїв другим. Перервалося дуже успiшно царство. Микола другий за сорок три роки правлiння досяг колосальних завоювань.
  Його називали Миколаїв Великим! I навiть найбiльшим стали вище Петра Першого.
  За Миколи Другого робочий день скоротився до десяти годин, стала обов'язковою та безкоштовною семирiчна освiта. Зарплата в середньому по країнi досягла 75 рублiв на мiсяць за нульової iнфляцiї та золотого забезпечення рубля. Царська валюта була найтвердiшою i найконвертованiшою у свiтi.
  Росiя мала найбiльшу за чисельнiстю сухопутну армiю у свiтi, а за чисельнiстю флоту обiгнала i Британiю та США.
  Росiйськi танки були найкращими у свiтi, як i лiтаки. А вертольоти на той момент взагалi практично єдинi на планетi Земля. Найчисленнiший i якiснiший пiдводний флот. Найкраща артилерiя. Передовi технологiї в телебаченнi та вiдео. Перше у свiтi кольорове кiно теж почало знiматися в царськiй Росiї. У тому числi завдяки захопленню царя Миколи Другого фотографiєю.
  Пiсля приєднання себе Китаю Росiя вийшла перше мiсце свiтi за чисельнiстю населення, обiгнавши Британiю з її колонiями.
  Цар Микола другий реформував Православ'я та узаконив багатоженство. Багато чого зумiв зробити мудрий государ. I пiшов iз життя не обпльованим, не гнаним, не втративши Росiю, а великим. I лише кiлька мiлiметрiв зсуву осколка вплинуло так на iсторiю Росiї. А ще кажуть, iсторiя випадковостей не буває! Ще й як бувають. I Микола Другий та феномен генералiсимуса Кондратенко це показав.
  Але пiсля смертi царя Миколи настала тимчасова чехарда. Спочатку помер не встиг коронуватися монархом Олексiєм Другим. Потiм помер iнший спадкоємець Кирило Володимирович Романов. I на престол 1938 року зiйшов Володимир Третiй. Цар молодий, але загалом безглуздий i досить вольовий i честолюбний.
  Ну i взявся вiн до справи! Росiя, Iталiя, Нiмеччина, проти Британiї, Францiї i може бути в перспективi i США. Тут звичайно ж потрiйний союз значно сильнiший.
  У травнi 1940 року Нiмеччина напала на Францiю, Бельгiю, Голландiю та Британiю. Росiя атакувала французькi, англiйськi та голландськi колонiї. Почалося безцеремонне захоплення територiй.
  Протистояти росiйськiй армiї англiйцi та французи не могли. А нiмцi за пiвтора мiсяцi розгромили та змусили капiтулювати Францiю, Бельгiю та Голландiю.
  Потiм фюрер окупував Iспанiю з Португалiєю, i захопив Данiю та Норвегiю. Росiя зайняла Швецiю.
  Вiйна йшла майже в однi ворота. За пiдтримки мiсцевого населення Росiя захопила Iндiю, Iндокитай, пiвденний Афганiстан, пiвденний Iран, Близький Схiд i увiйшла до Єгипту.
  Звичайно, протистояти царськiй армiї не могли колонiальнi вiйська, та не дуже й хотiли. Захоплення Африки трохи затяглося через бездорiжжя та розтягнутiсть комунiкацiй. Нiмцi рухалися Африкою через Гiбралтар i Марокко, росiяни через Єгипет, i далi Судан.
  Втiм, бiльше заважав рельєф мiсцевостi, нiж опiр британських чи французьких вiйськ. Їх було i мало, i вони погано озброєнi, i здебiльшого з мiсцевих аборигенiв. Якi i не вмiли, i не хотiли битися.
  1940 року Гiтлер не зважився на висадку пiти до Британiї. Вiн почав повiтряний наступ, спочатку не надто вдалий. Але навеснi 1941 року у бiй вступили росiйськi лiтаки, i Британiю почали пресувати смертельно.
  А у серпнi пiшла висадка спiльних нiмецько-росiйських вiйськ, i пiсля двох тижнiв завзятих боїв - взяття Лондона.
  Пiсля чого вся схiдна пiвкуля, включаючи Австралiю з Новою Зеландiєю, стали Росiйськими, нiмецькими та iталiйськими.
  Але ще залишалися США.
  Цар Володимир прийняв рiшення наступати проти Америки. Гiтлер та Муссолiнi пiдтримали його у цьому рiшеннi. Третiй Рейхи рушив вiйська на Iсландiї, i далi на Гренландiю та Канаду, а царська Росiя рушила на Аляску. Сили очевидно нерiвнi. У США слабкий танковий парк, i куди менше населення, нiж у Росiї разом iз усiма її колонiями. Хоча економiка й розвинена. Але такому монстровi не протистояти.
  Почавши наступ 1943 року, росiйська армiя досить швидко зайняла за два зимовi мiсяцi Аляску. А навеснi й захопила разом iз нiмцями майже всю Канаду.
  Вiйну США оголосили Бразилiя, Венесуела, Мексика та iншi країни.
  Почалося рух росiйських вiйськ пiвнiчними штатами Америки. Сили очевидно нерiвнi. Росiя та Нiмеччина краще i якiстю та кiлькiстю.
  Дiвчата Наташа, Зоя, Аврора та Свiтлана борються на найкращому у свiтi танку "Кондратенко"-3, машина рухлива, з довгоствольною та скорострiльною гарматою. Дуже крута, з низьким силуетом.
  За вагою танк "Кондратенко"-3 близько сорока тонн i добре захищений. I знаряддя незважаючи на невеликий 76-мiлiметрiв калiбр з великою початковою швидкiстю снаряда.
  "Шермани", цей танк не можуть пробити з жодного ракурсу. Так що...
  Дiвчата, борючись босонiж i в бiкiнi, просто винищують американцiв i багато смiються.
  Особливо Наташа ... I босими пальчиками вона натискає на джойстик, промовляючи:
  - Славитись Русь моя!
  Зоя також стрiляє. Робить це за допомогою босих пальцiв нiг, натискаючи на кнопки джойстика i кричить:
  - I вся наша рiдна земля!
  Далi веде вогонь i Аврора. Вона вражає ворога, i вимовляє, скелячи зубки:
  - I найвищi сили за нами!
  I теж дiвчинка дуже навiть огнезарно пiдморгує! Босими пальцями нiг натискає, як кнопки джойстика.
  А далi веде вогонь Свiтлана. Таке влучне i блискуче дiвчисько. Випускає iз вуст сонячнi зайчики. I теж спiває:
  - Я свiтова зiрка! Бiгаю швидше, нiж Сатана!
  За таких дiвчат i сам чорт не страшний. Молотять американцiв, щiльно оточивши Чикаго.
  I не випускаючи нiкого звiдти. Громлять, скажiмо, тривiально. Ось такi дiвчата.
  I ось гарнiзон Чикаго капiтулює. Знай наших!
  I росiйськi танки вже пiдходять до Нью-Йорка. Цар Володимир досить потирає руки. Так далеко хiба росiяни колись заходили?
  Дiвчата та в повiтрi борються вiдважно. Наприклад, мила пара: Марiя та Мiрабела.
  Набирають собi рахунки, босоногi та у бiкiнi красунi. Їм буквально нiчого протиставити. Такi ось дiвчата тут гарнi та слiпуче агресивнi та влучнi.
  Марiя пострiла, збила десяток лiтакiв, однiєю чергою i заспiвала:
  - Славься ти наша рiдна земля! В iм'я Росiї!
  Мiрабела теж пальнула i ревла:
  - Але є ватажок у великiй силi,
  Вiн покличе слов'ян на лайку...
  Не можуть впоратися з Росiєю -
  Коли Володимир править цар!
  
  Вiд твердий, сильний, iз залiзною волею,
  А погляд як рiжучий метал.
  Не треба росiйським кращої частки -
  Лише про такий народ мрiяв!
  Та цi дiвчата i битися, i спiвати майстринi.
  До речi, у розпал штурму Нью-Йорка перший росiйський космонавт вилетiв у космос, облетiв навколо планети Земля. I це ще одне досягнення царської Росiї династiї Романових.
  А потiм i капiтулював i гарнiзон Нью-Йорка, незабаром упав Вашингтон. А 3 вересня 1943 року США взагалi капiтулювали. Так закiнчилася Друга свiтова вiйна, що почалася 15 Травня 1940 року. Вiйна славна для Росiї та переможна.
  Зрозумiло, i Гiтлер i Муссолiнi багато що придбали вiд цiєї вiйни. Обидва диктатори отримали володiння в Африцi, дещо в Європi та США. Європа остаточно була роздiлена мiж країнами. А Болгарiя пiсля референдуму стала болгарським царством у складi Росiї.
  Здавалося б, свiт знову передiлений i можна перетравлювати колонiї. Але Гiтлер, певна рiч, не був би Гiтлером, якби не хотiв бiльшого. Зокрема, перемогти Росiю. I захопити її територiю.
  I зрозумiло нiмцi сильно розраховували на нову, потужнiшу зброю. Танки серiї "Е" та ракети балiстичнi та особливо на лiтаючi тарiлки.
  Втiм, царська Росiя по балiстичних ракет значно обiгнала Третiй рейх i в 1951 12 квiтня навiть злiтала на Мiсяць.
  Та й танки серiї "Е" не мали якiсної переваги над росiйськими.
  I лише лiтаючi тарiлки були загадкою. Вони завдяки ламiнарному струменю виявилися абсолютно невразливими для будь-яких видiв стрiлецької зброї. Але при цьому самi не могли вести вогонь.
  Муссолiнi помер i його престол успадковував сина. Гiтлер натиснув на нього i юнак погодився воювати з Росiєю. 20 квiтня 1955 року розпочалася нова, третя свiтова вiйна. На боцi Гiтлера виступили Iталiя, Бразилiя, Аргентина, Чилi, Мексика, коротше кажучи, вся Латинська Америка, крiм Куби, що пiдтримала Росiю. А бiльше за iнших країн у свiтi вже й не було! Почалася 20 квiтня 1955 року третя свiтова вiйна. I цар Володимир зiткнувся iз найсерйознiшим викликом у своєму правлiннi.
  Єдине, що могло б його втiшити, що дана вiйна буде вже останньою в iсторiї воєн на планетi Земля. Бо в нiй беруть участь усi країни свiту!
  Ну, що раз вiйна почалася, то її слiд вести! Особливої несподiванкою напад Гiтлера був. Угорщина, Югославiя, у складi Росiї за обмеженої автономiї, їхнiй цар Володимир Третiй. Албанiя захоплена Iталiєю. Все чин чином. Нiмцi намагаються наступати зi Схiдної Пруссiї, Австрiї, Iталiя з пiвдня. I бої точаться в Африцi. А коалiцiя Латинських країн США. Але там вони не надто активнi. Тiльки ось вiйну оголосили.
  А Гiтлер тим часом головнi сили посунув у Європi.
  I розлетiлася пекельна вiйна. Остання масштабна вiйна iсторiя людства.
  Нiмцi основний удар завдав в Угорщинi у напрямку Будапешта. Там боровся Олег Рибаченко. Вiн усе залишався хлопчиком рокiв з десяти на вигляд. Правда дуже фiзично сильним, мускулистим, швидким, i головне наче горець безсмертним. Та письменник i поет Олег Рибаченко отримав безсмертя, але за умови, що вiн стане хлопчиком рокiв десяти, i послужить Росiї у дитячому, але дуже сильному та швидкому тiлi. I вона дитина з 1 сiчня 1904 року. Коли влаштувався в Порт-Артурi юнгою. Ну, вiн i хлопчик не найдрiбнiший, а з самого початку сильний i швидкий, i його взяли на корабель.
  Причому, коли засумнiвалися, чи не дуже малий, то Олег Рибаченко на суперечку зiгнув пальцями мiдний п'ятак. Пiсля чого без розмови було взято на корабель.
  Хлопчик заслужив безлiч нагород, беручи участь у всiх вiйнах. Став офiцером. Але залишався на вигляд дитиною. Тому йому хоч i давали нагороди, за численнi подвиги, але вище за капiтана вiчного хлопчика не привласнювали. I ось Олег Рибаченко бiльше пiвстолiття в армiї. Давно вже заслужив на пенсiю офiцера, але якщо у тебе здоров'я залiзне, то чого службу залишати.
  Тим бiльше, без комп'ютерiв, iгрових приставок, телебачення нудно. А в армiї ти капiтан хоч солдатiв поганяєш. Та час таки йде собi.
  Помер генералiсимус Кондратенко. Помер i грос-адмiрал Колчак, який перевершив Ушакова. Багато вже з ким починав Олег Рибаченко, службу вже немає.
  Точнiше сказати, з моменту облоги Порт-Артура майже всi ветерани померли. Тiльки Вовка лишився. Вiн теж був тодi хлопчиськом-юнгою, а зараз уже сивий дiд. Щоправда, все ще служить. I дивується, що Олег залишається незмiнним хлопчиком, який має на тiлi не єдиний шрам. Такий ось феномен вiдомий на всю росiйську, царську армiю. Правда бореться дуже класно.
  Хлопчик Олег босонiж, так йому приємнiше i спритнiше. Вiн наводить зброю за зброєю, i стрiляє по нiмецьких танках серiї "Е". Машини гiтлерiвцiв просто величезнi. I їх здається нiчим не зупинити.
  Але вiчний хлопчик так влучає влучно, що пробиває метал. Розмальовує фрiцiв, зриває вежi та спiває.
  - Царю Володимиру, Росiйському царю...
  Православний государю!
  Мир ми скоро пiдкоримо,
  Адже над нами херувiмо!
  Гiтлеру прийде кiнець,
  А хто слухав - молодець!
  I хлопчик як метне, босий, дитячою нiжкою гранату. Сiвобороди Вовка тiльки головою хитає.
  Понад п'ятдесят рокiв залишаючись дитиною, провiв письменник та поет Олег Рибаченко у двадцятому столiттi. I зiзнатися багато чого надивився. Будучи безсмертним, вiн давно втратив усяке почуття страху. I вiйна нагадувала йому комп'ютерну стратегiю.
  Гралося легко та весело. I воювалося також приємно. Ось добре коли пiд босими ногами ранкова роса, i ти вiчний хлопчик купаєш, i одягнений не за статутом у шортах!
  Олег Рибаченко дозволяють бiгати в одних шортиках та босому. Пацан ще у Порт-Артурi привчив ходити без взуття навiть у мороз. Адже безсмертне тiло не може застудiти або захворiти, а до холоду, який не причини шкоди швидко звикаєш. Прямо як Пiтер Пен. А по снiжку босому бiгати майже приємно. У русi холод практично не вiдчувається, тiльки коли нерухомо сидиш, босi нiжки трохи дубiють! Але для хлопця це дрiбниця.
  Але є ще й дiвчата-вiдьми Наташа, Зоя, Аврора, Свiтлана! Вони також беруть участь у вiйнi. Але не весь час, а епiзодами. Допомогли втримати високу гору, коли був найважче. Воювали там босоногi красунi, i в бiкiнi. Метали босими пальчиками нiжок, гостро вiдточенi диски.
  I рубали мечами. А Олег Рибаченко тодi довбав iз кулемета - старших товаришiв убили. I в результатi штурм самураїв захлинувся, i гора Висока виявилася непохитною!
  А дiвчата показали свiй найвищий клас та пiлотаж валькiрiй.
  А зараз нiмцi пруть на оборону. Царська армiя до вiйни готова. Фюреру не вдалося досягти тактичної раптовостi.
  I росiйськi вiйська борються мужньо. Здається, Гiтлер не раз прокляне ще сам себе, що затiяв таку ось вiйну. Причому, незважаючи на те, що у фюрера двi третини Європи та третина Африки пiд рушницею, але все одно
  вiн Росiї не суперник.
  I за кiлькiстю солдатiв теж. А iталiйськi вiйська слабкi. Країни ж Латинської Америки у вiйнi беруть участь мляво. Та й армiї у них i технiчному та органiзацiйному планi - не дуже.
  Тож Росiя поки що у глибокоешелонованiй оборонi тримає ворога.
  Танк "Кондратенко"-6 цiлком може битися з цiєю серiєю. Та й "Микола"-4 важчий, показує себе дуже сильною машиною.
  Можуть росiяни битися з важчими нiмецькими монтрами.
  Особливо на "Миколаї"-4 де екiпаж Оленки, дiвчини дуже гарної та у бiкiнi.
  Гармата 130-мiлiметрiв калiбр. Як по фашистах б'є. На царську Росiю даремно Гiтлер попер. Тут йому не легка прогулянка свiтить, а побиття.
  Анюта босими пальцями нiжок натиснула кнопку джойстика i проспiвала:
  - За Росiю та свободу до кiнця!
  I як красуня розсмiяється!
  I тут ще Августина припустить снарядом по вороговi. Розколе метал, i проспiває:
  - Примусимо в унiсон стукати серця!
  I теж босими пальцями нiжок на кнопки джойстика натисне. Ось це справдi - крута дiвка!
  А тут i Марiя як лупе. I фашистiв розколе. I винищить ворога.
  При цьому використовуючи босi пальчики нiжок. I теж заспiває:
  - В iм'я нашої Батькiвщини святий! Боєць нехай буде просто крутий!
  I зареготає, i покаже зубки!
  А потiм i Олiмпiада снарядом важким лупане. Вона ж дiвча те що треба - найсоковитiший яблука сiк!
  I знову дiвчата пробили Е-50, вибили вежу i смiються.
  Оленка послала снаряд, ламаючи Е-100, прошиваючи його наскрiзь. I використовуючи при цьому босi пальчики нiг. Чому дiвчина заспiвала:
  - Зламай ворога!
  I Анюта як лупанет, використовуючи босi нiжки i, пискне:
  - Фрiц капут!
  А далi врiже Августина. Теж дуже влучно i використовуючи босi пальчики нiжок, проворкуючи:
  - Гiтлеру кiнець!
  А тут i Марiя дуже агресивно додасть. Розкришить фашистiв i пискне:
  - А хто слухав, той молодець!
  I покаже мову!
  А далi вже Олiмпiада снаряд посилає, вбиваючи супротивникiв.
  I теж босi нiжки в хiд пускаючи i наспiвуючи:
  - Тотальний аншлаг!
  I знову язик дiвчинка вiзьме та покаже.
  Так вони рубаються.
  Нiмцi пiсля мiсяця боїв з початку наступу просунулися вiд п'ятдесяти до ста кiлометрiв i зазнали великих, навiть величезних втрат. А iталiйцi в Африцi взагалi опинилися в котлi та оточеннi. Їхнi вiйська тривiально розбитi.
  Ось 21 травня Адольф Гiтлер наказав призвати до армiї, всiх здатних носити зброю з п'ятнадцяти рокiв до шiстдесяти п'яти. Царська армiя пiдтягувала резерви.
  Як з'ясувалося нiмецькi дисколети, на практицi не такi вже й страшнi. Щоправда, можуть атакувати тараном росiйськi лiтаки. Але вiд цього можна йти, завдяки високiй маневреностi машин царської армiї.
  I розрахунок Гiтлера на невразливе чудо-зброю не виправдався.
  Царська армiя поки що оборонялася. Потужнi лiнiї оборони, заздалегiдь наритi, сильний захист. Нехай Гiтлер видихається. А ось в Африцi можна на слабшого, iталiйського союзника i давити.
  Якби не зважився фюрер на вiйну з царською Росiєю, то безсумнiвно увiйшов би в iсторiю як великий, i навiть найбiльший вождь Нiмеччини. А так бiс захотiв правити свiтом, i що вiд цього вийшло?
  Росiйськi дiвчата найкрутiшi все-таки у свiтi.
  Олег Рибаченко як завжди на вiстрi битви. Його нi куля, нi уламки не беруть. Вiн вiдчайдушний та класний малий.
  Хлопчик у шортах та босонiж, проти фашистiв. I кидає в них гранати i бiгає пiд свинцевим дощем.
  Та шкода, що немає генiального Кондратенка, але є молодi та здiбнi командувачi. Зокрема, фельдмаршал Василевський, який уже в ходi першої свiтової вiйни видiлився. I командує енергiйно та вмiло.
  А фрицi, натикаючись на жорстку оборону, безнадiйно ув'язують. Але все одно намагаються прорватися.
  Олег Рибаченко, цей вiчний хлопчик смiється, скеля зубки i спiває:
  - Батькiвщина моя! Свята Батькiвщина моя!
  I теж як метне босими нiжками гранату.
  А ось i Наташа, Зоя, Аврора та Свiтлана вступили у бiй. Вони - вiчнi дiвчата-вiдьми слуги священного Бога Роду. Не завжди борються, iнакше б Росiя весь свiт завоювала б. Зате завжди ефективно, i разюче.
  Дiвчата люблять вбивати: ось це дiвки!
  I як пройдуться фашистами, i як врiжуть...
  I босими пальцями нiг кинуть диски, вбиваючи фрiцiв.
  Гiтлерiвцi пов'язують i зазнають втрат дедалi бiльше. Василевський великий стратег пропонує розбити фашистiв та iталiйцiв у Африку. Так там крутiшi, i з кращою прохiднiстю росiйськi танки матимуть перевагу. А в Європi дозволити фашистам вимахатись. Щоб вони повнiстю виснажили свої ресурси.
  Цар Володимир ухвалив такий план. I новi сили було перекинуто до Африки.
  Єлизавета та її екiпаж воювали у Лiвiї, вiдсiкаючи iталiйськi частини. Там спекотно i дiвчина добре у бiкiнi. У них найновiший танк "Кондратенко"-6, на якому войовнички оминають позицiї iталiйцiв та фрицiв, i впевнено їх громять.
  Єлизавета стрiляє по танку з iмперiї Муссолiнi-молодшого i вимовляє:
  - По морях, по хвилях, ходить шуба та каптан!
  I використовує очевидно, босi пальчики нiжок.
  Далi стрiляє Катерина. Пробує нiмецьку машину i реве:
  - У Росiї цар Володимир герой!
  За нею б'є Олена, побиває самохiдку фрицiв i щебече:
  - За Батькiвщину ти Гiтлера урою!
  I насамкiнець уже Олiмпiада випустить снаряд. Розкришить фрицiв, придушить їх i пискне:
  - Чудовий буде результат!
  I також використовує босi пальчики дитячих нiжок.
  В Африцi наприкiнцi травня i на початку червня росiйськi вiйська досягли значних успiхiв. Бої перейшли на територiю Лiвiї та Ефiопiї. У 12 червня впало Трiполi. А 15 червня була взята з ходу i столиця Ефiопiї. Тож посипалися воїни Муссолiнi-молодшого. На жаль, батька пiдтримати йому не вдалося.
  I його славу завойовника також. Адже Муссолiнi прихопивши частину англiйських i французьких колонiй, вважав себе Цезарем. Але перевершити Цезаря, схоже не пiд силу.
  Олег Рибаченко боровся, командуючи батареєю. I так доблесно, що нiмцi щодня втрачали вiд його вогню десятки танкiв. Його хлопця навiть нагородили черговим золотим хрестом. I навiть, нарештi, таки привласнили давно заслужене звання майора.
  Ранiше не надавали тому, що виглядає як дитина. Але героїзм хлопця показував видатний. I вмiння битися того.
  22 червня 1955 року росiйськi вiйська в Африцi остаточно захопили iталiйськi Сомалi. А 25 червня 1955 року капiтулювали залишки iталiйських вiйськ в Ефiопiї.
  Царська Армiя впевнено перемагала. Майнштейн який вважався найкращим полководцем Третього Рейху - написав у щоденнику:
  - Ми розбудили пекельного ведмедя! Тепер нас рвуть!
  До кiнця червня нiмцi зазнали таких великих втрат, що змушенi були призупинити наступ у Європi.
  Цар Володимир наказав посилити тиск у Африцi. Спочатку Чорний континент потiм решта - повiдомив видатний монарх! 1 липня 1955 року нiмцi спробували наступати у Скандинавiї. I рвонули до Стокгольма, але натрапили на дуже щiльний захист. I зазнали колосальної шкоди.
  Ось на початку липня 1955 року росiйськi вiйська увiйшли до нiмецького Алжиру.
  Лiвiя була пiд контролем царської Росiї. Велось наступ i петлi Нiгера.
  Танковий екiпаж Єлизавети бореться iз гiтлерiвцями. Дуже жарко i дiвчата навiть зняли лiфчики i тепер в одних трусиках у танку Кондратенку-6. Вони влучно стрiляють у фашистiв.
  I їм хочеться великих подвигiв.
  Царська Росiя все ще є самодержавною країною. I в неї, як i ранiше, немає парламенту. А що революцiї не сталося, i думи не започаткували. Самi царi не хочуть обмежувати себе у владi. А фюрер i дуче є диктатори. Тобто йде вiйна двох систем iз авторитарними режимами.
  Але для царської Росiї це природнiше. I вiдбувається завзята битва, яка не вщухає.
  Єлизавета натискає босими пальчиками нiг на кнопку джойстика та випускає снаряд. Муркає собi:
  - Рознесемо фашистiв у трiски!
  Катерина теж босими пальчиками нiжок натиснула кнопку джойстика i випустила забiйне, промуркотiла:
  - Звалимо Гiтлера!
  I Олена теж б'є, виб'є фашистiв i пискне:
  - На частини розiрвемо!
  I теж як оскалиться! I голим нiжками натисне на кнопки джойстика.
  А тут i Олiмпiада як виверне, i як лупаєн. Всiх розкришить, i булькне:
  - Пекельний пасаж та екiпаж!
  Не забувши босими пальчиками нiжок натиснути на кнопки джойстика. I вразити ворога.
  Войовницi й справдi дуже хоробри i блискучi характером.
  Олег Рибаченко тим часом вiдбив чергову атаку фрицiв i проспiвав:
  - За Батькiвщину та Володимира царя - ура!
  Так, у реальнiй iсторiї був такий самопроголошений iмператор Росiї Володимир Третiй, голова будинку Романових. I вiн справдi став формально правити у 1938 роцi. А тут Володимир вийшло - реальний цар та ще й великий! Володимир Кирилович Романов - цар, який має всi шанси стати iмператором усiєї Землi!
  Пiсля перемоги, точнiше, вiдображення атаки Олег Рибаченко, перекинувся з пiдлеглими в карти. Хлопчик у шортах, бiленький, дуже мускулистий, i рельєфний грав iз сивими бiйцями. Навiть дивно, але Олег старший за них усiх. Але рiжеться собi цей хлопчик.
  Згадуючи Порт-Артур, героїчну оборону, вiд якої пiшла слава Росiї. Велика при цьому слава.
  Хлопчик безсмертний помiтив:
  - Ось так ми вирiшимо всi свої проблеми! Скоро буде момент, коли люди нiколи не вбиватимуть один одного!
  Солдати та офiцери погодилися:
  - Звичайно, пане майоре! Не вбиватимуть!
  Олег подивився на стрiчку iз його численними медалями. Та стiльки вже орденiв, мало який генерал має. I добре б собi ще й титул здобути. Князя, графа, герцога!
  Герцог Рибаченко - гарно звучить!
  I хлопчик пiдскочив вище, i прокрутився у вертушцi.
  Нiмцi намагалися атакувати, але знову були вiдбитi i зазнали колосальної непоправної шкоди.
  За липень росiйська армiя досягла нових, великих успiхiв в Африцi. Поки тяжкiсть наступу царської армiї була там. В Алжирi маса найкращої з росiйської зброї. I до кiнця мiсяця нiмцi оточенi та знищуються у казанi.
  Торiшнього серпня росiйськi вiйська прорвалися i Марокко. Вiдчайдушно билися, дiвчата на танку "Кондратенко"-6, прориваючись у пекло.
  Раз у раз виникали повiдомлення про нiмцiв, що здаються, про взятi мiста.
  Бої точилися i в Нiгерiї, i в рiзних мiсцях. Росiяни брали i числом, i бiльш рухливих технiкiв, i пiдтримкою мiсцевого населення, яке налаштували проти себе фашисти-расисти.
  Африка i справдi виявилася слабкою ланкою у стратегiї Гiтлера та Муссолiнi-молодшого.
  Росiя там долала ... А у вереснi пiдтягнувши не поспiшаючи сили рушили i в Норвегiї. Гiтлерiвцi зазнавали колосальної шкоди. А на танку їхала Оленка з її екiпажем. Новий танк "Микола"-5 важкий, показував себе досконалiшим за серiю Е.
  Навiть такий потужний танк, як Е-200, пробивався знаряддям царської машини.
  Оленка, що натискає босими пальчиками нiг кнопки джойстика, досить потирала руки.
  - Я є те, що здатне зламати Вермахт!
  Анюта теж натиснула босими пальчиками нiг на кнопку, пробила нiмецьку машину та пiдтвердила:
  - Ми Вермахт у пилюку зiтремо! За владу царату!
  Крута Августина вистрiлила i пропиляла:
  - I житимемо за комунiзму!
  Марiя iз цим охоче погодилася:
  - Та за царського комунiзму!
  I босими пальчиками нiг натиснула на кнопки джойстика. I при цьому як лупне, i розчавить противника.
  А ось i Маруся пропище:
  - За повного градусу!
  I теж босими пальцями нiг натисне кнопку джойстика.
  Росiйськi вiйська вже оточили Осло. Бої йдуть за кожен кущик та будинок.
  У центрi царська армiя знову вiдбиває нiмецький наступ. Олег Рибаченко як завжди на передовiй та впевнено бореться. Росiйська артилерiя працює як годинник.
  Все точно i правильно.
  У жовтнi росiйськi вiйська остаточно вiдрiзали Африку вiд постачання суходолом, звiльнивши Марокко. Фашисти опинилися у своєрiдному казанi.
  Нехай навiть на чорному континентi. Гiтлер трясся вiд лютi, але нiчого не мiг пообiдати.
  Та сунувся на Русь... Наближалася зима. Олег Рибаченко, незважаючи на те, що пiшов мокрий снiг, ще босонiж i в шортах бiгає. Ну, хлопче - що вiзьмеш! I навiть безстрашний пацан.
  I босими пальцями нiг гранати кидає.
  I спiває:
  - Нехай бiжать незграбно,
  Бронетанки по калюжах.
  А на даху стоїть кулемет -
  Чебурашка навiдник
  Крокодил кулеметник!
  Шакокляк ось у атаку йде!
  Хлопчик-термiнатор пiдкинула босими пальцями нiг гранату, розриваючи фашистiв i, заспiвав:
  - А я граю з динамiтом,
  У перехожих на очах!
  Як шарахне фрицi битi!
  Усi лежать, а й iду!
  А хлопчик i справдi такий кумедний! Адже вже в армiї понад пiвсотнi рокiв. I просто чортеня! Хоч i бiлобрисий!
  Олег Рибаченко знову жбурляє босою нiжкою гранату i реве:
  - Слава царевi та Миколi та Володимиру Третьому!
  I подумав, що нехай не плутають Володимира Кириловича Романова iз Володимиром Путiним! Романовi великi царi - приголомшливий рiд! Тi, що зробили Росiю найбiльшою iмперiєю!
  I не так розпещенi удачею як Путiн!
  Але росiйськi вiйська вiдбивають чергову атаку.
  Настає листопад. Гiтлерiвцi видихаються. Але кидають у бiй новi резерви. Їх уже добивають у Африцi. Несолодко фашистам.
  От i злiсть вони зганяють на полонених. Ось трапилася їм красуня Нiколетта. Вони її подiлили до трусiв, i повели по свiжому листопадовому снiгу.
  Дiвчина зi зв'язаними руками, майже гола йде по кучугурах, залишаючи босi, витонченi слiди. Вона така красива. А нiмцi йдуть за нею плескають батогами. I луплять собi красуню, луплять. З пошматованої спини стiкає кров.
  Нiколетта лише стиснула собi мiцнiше зуби. I гордо тримає скинуту голову. А волосся її мiдно-червоне майорить, мов пролетарський прапор.
  А босi нiжки теж червонi, але дiвчина навiть бровою собi не веде.
  Ось яка у неї феноменальна мужнiсть.
  Хоча фашисти вже взяли i смолоскипом у голих грудях сунули. Але й тодi дiвчисько тiльки здригнулося, але не скрикнуло.
  Ось така у неї велика вiра.
  Дiвчину здригають на дибу, вивертають суглоби. Потiм розпалюють пiд босими ногами багаття. Вiн лиже красунi голi ступнi. А розпеченими ланцюгами, хльоснуть оголене тiло красунi.
  Нiколетта у вiдповiдь заспiвала;
  Я Чорнобога, злого Бога дочка,
  Творю i хаос, сiю руйнування...
  Неможна моя велич перемогти,
  У душi горить лише запекла помста!
  
  Хотiла в дитинствi дiвчинка добра,
  Вiршi писала та котiв годувала...
  Стала ранiше самого ранку,
  Над нею пурхали, крила херувимiв!
  
  Але ось пiзнала, що таке зло,
  Що у цьому свiтi робить нещасним...
  А що ти скажи добро?
  Ось руйнування полюбила пристрасно!
  
  I показала свiй дiвочий запал,
  Що блискучою стала Бога донькою...
  Простори свiтобудови пiдкоримо,
  Покажемо силу, дуже потужно!
  
  Батько Великий цей Чорнобог,
  Вiн вносить хаос, вiйни у свiтобудовi...
  Ти молишся Сварогу, щоб допомiг,
  На дiлi отримуєш вiдплату!
  
  Ось я сказала, Господа бережи,
  Нехай клекоче в твоєму серцi злiсть...
  Побудуємо щастя вiрю на кровi,
  Наповнитись нехай до країв утробу!
  
  Люблю я хитрiсть, пiдлiсть та обман,
  Як провести i Сталiна-тирана.
  Не вдасться виставити на сором,
  А скiльки багато у свiтi том туману!
  
  Ось запропонувала зробити сильний хiд,
  Одними ударом знищити злiсних...
  Але полюбився дуже чорний Бог,
  У всiх справах i цих та загробних!
  
  Як виявилася я звична злу,
  I в серцi лють, шалено живила ...
  Зникла потяг до радостi, добра,
  Як тiльки злiсть проникла з п'єдесталу!
  
  А що ж Сталiн - адже вiн теж злий,
  Про Гiтлера, так тут уже немає мови.
  Був Чингiсхан бандит такий крутий,
  I скiльки душ зумiв вiн скалiчити!
  
  Так говорю до чого зберiгати добро,
  Якщо в ньому найменшої немає i користi.
  Коли ти дятел - розум твiй долото,
  I зникли колись дурнi, думки!
  
  Так говорю себе та iншим,
  Служiть силi, як чорнило чорною...
  Тодi простiр всесвiту пiдкоримо,
  Свiтлою розлетяться хвилi!
  
  Ми зробимо таке сильним зло,
  Воно подарує лютi безсмертя,
  Хто слабких духом, тих уже рознесло,
  А ми найсильнiше в це люди вiрте!
  
  Коротше станемо всiх скрiзь сильнiшими,
  Пiднiмемо меч кровi над свiтобудовою.
  А наша лють буде теж iз нею,
  Отримаємо повне долi покликання!
  
  Коротше Чорнобогу я вiрна,
  Служу всiм серцем цiй темнiй силi.
  Моя душа як крила у орла,
  Хто з Чорним Богом - тi непереможнi!
  Вiйна мiж Росiєю та Гiтлерiвською коалiцiєю тривала. Росiйськi вiйська до грудня остаточно добили iталiйцiв, примусивши капiтулювати в Африцi, i майже закiнчили там нiмцiв. Було очищено вiд фрiцiв i Норвегiї.
  Тепер царська армiя рушила 25 грудня наступ. Розгорнулися запеклi бої. Взимку росiйськi танки були явно сильнiшими. I пробивав наскрiзь захист супротивника.
  Олег Рибаченко цей вiчним хлопчиком бiг босонiж i в шортах по снiгу, спiваючи:
  - Це наш останнiй i рiшучий бiй! Помремо за Вiтчизну - солдати за мною!
  Росiйськi танки дуже спритнi на газотурбiнних двигунах. I їх так просто фашистам не зупинити.
  Ось попереду мчить "Микола"-5. На ньому п'ять дiвчат, якi задерикувато спiвають:
  - Нас нiхто не зупинить, росiйських свiт не перемогти!
  I з гармати як звалить! Це взагалi виходить просто супер! Дiвчата не дивлячись на мороз, в бiкiнi та босонiж. I стрiляють собi i не думають зупинятися.
  У них просто дика, несамовита сила.
  Оленка любить не тiльки стрiляти, хоча натиснула босими пальчиками нiг на кнопку джойстика i вразила нiмця, але ще й складати розповiдi.
  Ось, наприклад, вона написала, як дiвчина пiшла за тридев'ять земель рятувати, кошеня. Тридцять три днi йшла босонiж кам'янистою дорогою, збивши нiжнi ноги в кров.
  I все-таки змогла знайти тварину. За це фея виконала її бажання, i дiвчина вийшла замiж за принца.
  Оленка втiм, думала, а навiщо їй офiцеру Росiйської армiї чоловiк? Краще мати купу коханцем. I грошей бiльше та задоволення. Адже чоловiки вони такi рiзнi. I з ними зрозумiло i задоволення вiдчуваєш по-рiзному. А що чоловiк? З ним швидко скучиш i набридне!
  А ось юнакiв, який ще тiльки починає вiдкривати для себе дорослий свiт набагато цiкавiше.
  I Оленка знову стрiляє, вразивши нiмецьку Е-100.
  I ворушить своїми дуже гарними, наче у стародавньої грецької богинi нiжками.
  А тут i Анюта стрiляє. Теж босими пальчиками. I розбиває нiмецьку гармату.
  Пiсля цього дiвчина вимовляє:
  - У Росiї багато розумних є людей, але цар Володимир найкращий iз царiв!
  Августина помiтила:
  - I Микола Другий був непоганий! Ех, ми не вмiли цiнувати царiв!
  Марiя заспiвала, вистрiливши за допомогою босих пальчикiв нiг по фашистам, i скалячись:
  - Потрiбно росiйським пiдкорятися, серцем чистим i мудрiшим! I на славу Миколи вiн великий цар царiв!
  I Маруся щось та заспiвала... I теж нiжками босими грає...
  Росiйськi вiйська наступають. Олег Рибаченко теж бореться. Вiн ще десятирiчний хлопчик. Така плата за безсмертя. Так, зате як добре i бадьоро вiн почувається! У ньому стiльки енергiї, i вируючого потоку сили.
  Хлопчик жбурляє босою нiжкою гранату, i пищить:
  - Я тигр, а не кiт, у мене зараз живе, не Леопольд, а Леопард!
  Хлопчик-майор як завжди в блискучому ударi. Чи не зупинити його фашистам.
  Ось росiйськi вiйська 1 сiчня вже повнiстю очистили свою територiю вiд вiйськ Нiмеччини та Iталiї, i вступили у володiння Третього Рейху.
  Одночасно росiйськi частини увiйшли до Мексики. Настав новий 1956 рiк.
  Для росiян вiн розпочинався з нових перемог. 7 сiчня капiтулювали залишки нiмецьких вiйськ в Африцi. I весь Чорний континент став росiйським.
  Тепер уже й фюрер бiснуватий зрозумiв, що капiтально влип. I запропонував Росiї переговори.
  На що цар Володимир вiдповiв:
  - Ми говоритимемо лише про беззастережну капiтуляцiю Третього Рейху та Iталiї!
  Що ж мудрi слова! I вiйна продовжується. Олег Рибаченко розумiється на вiстрi атаки. Росiйськi вiйська вступили у Схiдну Пруссiю. Лiнiї оборони тут сильнi. Проривати доводиться з боями, i швидко не просунешся.
  Одним iз засобiв прориву стала САУ iз бомбометом "Олександр"-4. Дуже потужний i забiйний засiб.
  I теж красивi дiвчата тут справляють. Запускають снаряди, використовуючи босi пальчики нiжок при натисканнi на кнопки джойстика. I руйнують дзоти та доти ворога.
  Дiвчата смiливо бiгають снiгом - на те й росiйськi баби. А її в бiй кидають iндусiв та китайцiв. Цi вже буквально завалюють пiдступи до траншеїв своїми трупами. Але все-таки встигають взяти.
  Росiйська армiя вклинюється.
  Втiм, стратег Василевський основний удар переносить на Iталiю - яка набагато слабша. I ось росiйськi воїни здобувають одну перемогу за iншою.
  Сiчень виявився дуже успiшним. Росiйськi вiйська перекинули iталiйцiв, i осiдлали Альпи. А у лютому зайняли Венецiю. I ввiйшли Лорбандiнiю. Взяли й Познань. Нiмцi вiдступали. 2 березня впала Клайпеда. Росiйськi вiйська просувалися Схiдною Пруссiєю повiльною, надто вже щiльна оборона. Доводилося буквально випалювати шлях снарядами.
  Зате в Iталiї, фронт макаронникiв звалився. I росiйськi вiйська рушили до Риму. 30 березня 1956 року розпочався штурм столицi Iталiї. Так народ розплачувався за амбiцiї сiмейства Муссолiнi.
  Столиця Iталiї Рим зазнає штурму. Бої запеклi. Хоча iталiйцi дедалi частiше здаються. Тут дiвчата борються дуже красивi i в бiкiнi та босонiж. Войовницi кидають гранати нiжками, та вибивають воїнiв Муссолiнi.
  Красивi тут дiвчата, i, зрозумiло, дуже сексуальнi. I з мускулатурою титанiв. А як метають босими нiжками гранати, то просто чудово.
  Наташка йде вперед i стрiляє, при цьому гарчить:
  - За Вiтчизну прекрасну в серцi, мiй вогонь променистий горить!
  Зоя, ведучи вогонь, пiдспiвує:
  - Вiдкриємо до звершень дверцята! Наша вiра та цар монолiт!
  А тут ще й Аврора, як босими пальчиками нiжок, руда стерва випустить диски. I падають розрубанi iталiйцi.
  А далi Свiтлана агресивно спiває, скелячи зубки:
  - Всiх розб'ємо! Всiх розб'ємо!
  Босими нiжками метають диски i розмолочують фашистiв. Так потрапив Муссолiнi, пiд розбирання дiвчат. Квiтневий штурм 1956 був запеклим, i навiть образним.
  А тут i танки їдуть, з їхнiх стволiв викидаються пекельнi стовпи вогню.
  Дiвчата наступають i як жбурнуть босими нiжками гранатами. I як плюнуть чимось криваво забiйним.
  I розсмiяються.
  Наталя задерикувато заспiвала:
  - Царю Володимире, дай по мордi Гiтлеру!
  I пiдморгне своїми сапфiровими очима. Така чудова дiвка.
  Дiвчата мчати з дикою люттю. Луплять iз автоматiв. Викошують противника, розкидали фашистiв. I тут ще й Олiмпiада бiжить. I в руках могутнiх жiнка-богатир тримає вогнемет. I вiзьме i врiже, а як лупне.
  Вiд фашистiв на всi боки трiски летять. А войовницi ще й як захоче.
  Пiсля чого заспiває:
  - Муссолiнi буде битий! Наша дружба є монолiтом!
  I знову сапфiровими очима як пiдморгне! I врiже по фашистам.
  А що хотiли? Рим брали свого часу слов'яни пiд проводом Атiлли. А зараз беруть росiяни.
  Олiмпiада, жарячи живцем супротивникiв з лучемета, проспiвала:
  - Яскраве сонце надiї,
  Знову над країною встає.
  Русь перемагає як ранiше
  Воїнiв вермахту б'є!
  
  Росiйський орел над планетою,
  Крила, розправивши, злетить.
  Ворог буде покликаний до вiдповiдi
  Буде повалений - розбитий!
  Пiсля падiння Риму iталiйськi вiйська стали масово здаватися у полон. Iмперiя Муссолiнi, молодший вiйськовий партнер Третього Рейху догорала.
  Росiйськi вiйська взяли майже без опору Неаполь i висадилися в Сицилiї. Там також майже не зустрiчали опору. А Гiтлер бився в iстерицi.
  До кiнця травня з Iталiєю виявилося покiнчено. Сотнi тисяч полонених вели.
  Росiйськi дiвчата ставили їх навколiшки i змушували собi цiлувати босi нiжки. Тi покiрно цмокали. Деякi, особливо юнаки, робили це з ентузiазмом.
  Дiвчата досить бурчали.
  Вiчний хлопчик Олег Рибаченко змушував цiлувати свої босi, дитячi нiжки полонянкам.
  Тi це робили доволi охоче. Хлопчики був дуже гарний, мускулистий та бiлобрисий. Щоправда, ще занадто маленький, i йому не хотiлося робити з дамами щось серйознiше. Але коли п'ятки огрубiлi лоскочуть язичком - це приємно!
  Олег Рибаченко взяв у полон генерала i отримав черговий орден. Чим дуже пишався.
  Муссолiнi-молодший був виданий власним оточенням, i царська Росiя здобула чергову перемогу. А Бенедiто Муссолiнi-старший не дожив до своєї ганьби i краху фашизму в Iталiї. Втiм, i фашистiв у Нiмеччинi чекала та сама доля. Росiйськi вiйська рушили на початку червня 1956 року в наступ. Основним напрямом удару стала Австрiя.
  Єлизавета та її екiпаж на "Миколаї"-5 рухалися проти нiмцiв. Росiйськi вiйська прагнули оточити Вiдень.
  Фюрер очевидно опинився у складнiй ситуацiї. Володiння нiмцiв в Африцi, Скандинавiї, i бiльшiсть у США втраченi. I тепер бої вже вiдбуваються виключно на територiї Третього Рейху. Що, зрозумiло, червонiше неприємно для нiмцiв. Росiйськi вiйська також вступили до Мексики. Ледi Ґрей де Монка командує танковим екiпажем у цiй країнi.
  А Єлизавета веде "Микола"-5 в обхiд Вiдня. Головний її противник це Е-50, якi царська машина пробиває немов промокашку.
  Єлизавета вистрiлила за допомогою босих пальцiв нiг, натискаючи на кнопки джойстика.
  Потрапила в нiмецький танк i прочирiкала:
  - За Русь святу Миколи ми вiддамо серце!
  Катерина теж пальнула за допомогою босих пальчикiв нiжок i поправила свою напарницю:
  - Напевно, таки правильнiше говорити Володимира!
  Єлизавета знову вистрiлила за допомогою босих пальцiв нiг i прочирикала:
  - Але все-таки саме iмператор Миколай, давши нам населення Китаю, зробив Росiю непереможною!
  Справдi, в пiхотi, що посилали на штурм нiмецьких позицiй, попереду були китайцi. Вони буквально закидали трупами. Але проривалися.
  Зазвичай росiйськi билися в авiацiї та танках. Пiхота з китайцiв, iндусiв, азiатiв. Китайцiв багато. Крiм того, свiтла голова Микола Другий ввiв реформуючи Православ'я багатоженство, i зайвих китайських чоловiкiв посилають у бiй. А росiяни беруть у дружин вдiв та незамiжнiх китаянок.
  Хитра стратегiя.
  I китайцi лiзуть на штурм, гинуть i проривають оборону нiмцiв.
  Олена за допомогою босих пальцiв нiг натискає на кнопки джойстика i знову вражає фрицiв.
  I спiває:
  - За Русь святу, хоробро битимемося!
  Пiсля чого дiвчина як вiзьме та пiдморгне. I вишкiрить свої бiлi зуби! А така вона агресивна.
  А ось i Олiмпiада як огризнеться. I теж босими пальчиками нiг б'ється, i задавить.
  Пiсля чого прооре:
  - Я смертельна кобра!
  Слiд зазначити, що танк Е-50 може бути небезпечним. Його гармата в 88-мiлiметрiв i довжиною ствола в 100ЕЛ скорострiльна, дванадцять пострiлiв за хвилину, i дуже точна. Часто потрапляє у броню, i може завдати пошкодження.
  Тож дiвчата намагаються основний нiмецький танк i не пiдпускати. Тим бiльше, поблизу, його пробивна здатнiсть рiзко зростає. А сердечник у снаряд у нiмцiв чи з урану, чи з вольфраму. Щоправда, пiсля втрати Африки та родовищ урану в Конго, сила нiмецьких вiйськ стали вичерпуватися.
  А дiвчата такi гарнi i босi, крутi.
  Ось спiвають собi з ентузiазмом:
  - Сяє зiркою над усiма свiтами,
  Крiзь темряву безпросвiтного мороку.
  Великий герой цар Володимир,
  Не знає нi болю, нi страху!
  
  Вороги перед тобою вiдступають,
  Радує народ натовп...
  Росiя тебе приймає
  Могутня править рука!
  Бойовi дiвча, нiчого проти них i не скажеш. А нiжки у них такi босi та точенi. Коли полоненi нiмцi їх цiлують, то видно, що це подобається дiвчатам i чоловiкам. I войовнички досить повищують.
  I скалять свої перлиннi зубки.
  Такi ось класнi дiвчата. I босими пальчиками нiг чергового фашиста пiдбиває Єлизавета.
  Пiсля чого як проорет:
  - Слава Великої Вiтчизнi!
  А так i Катерина вистрiлить. Протаранить танк противника, замочить фрицiв i пискне:
  - Смерть ворогам!
  А там i Олена теж лупне, використовуючи босi пальчики нiг, натискаючи ними на кнопки джойстика. I прочiркає:
  - За Батькiвщину у величi!
  I далi запустить снаряд та видатну Олiмпiаду - теж блондинка. I як прочiркає:
  - За велику Росiю!
  I дiвчата сповненi тотального ентузiазму.
  Ось iде танк Е-75. Його гармата потужнiша: 128-мiлiметрiв, i вiн може завдати великих ушкоджень. Крiм того, у цього танка найкращий захист i товщi броня.
  Але Єлизавета як лупе. I випустить щось забiйне, що пробиває i з дистанцiї. I вiд нiмця залишаються лише шматки розiрваного металу.
  I заспiває дiвчина:
  - Свята краса та велика мрiя!
  Пiсля чого й покаже язичок.
  Нiмецькi танки Е-75 останнiм часом стали бiльш масовими. У них з'явилася бiльш довгоствольна гармата, яка дозволяє боротися з росiйськими танками, особливо легшими. I це робить фрицiв небезпечнiшим.
  Але радянських дiвчат подiбне не бентежить. I вони трощать фрицiв.
  А самi войовницi тим бiльше у спеку в бiкiнi, та босонiж. I борються дуже впевнено.
  Перемагають поголовно.
  Катерина вистрiлила у фашистiв i заспiвала:
  - Але якщо чесно казати! Крушу всiх фрицiв поголовно!
  Олена теж пальнула за допомогою босих пальцiв нiг i прочирiкала:
  - Усiх переможемо i, безумовно!
  Олiмпiада теж лупила без жалостi гiтлерiвцiв. Така ось вона непереможна стерва.
  I теж за допомогою босих пальчикiв нiжок.
  Наташа та її команда на танку "Кондратенко"-6 борються. Ця машина трохи легша, але зате рухливiша за "Миколу". Звичайно, з меншою вагою i калiбр дрiбнiший, i броня трохи тонша. А значить, i ризик загинути набагато бiльше.
  Але дiвчата треба сказати, зовсiм не бентежаться. А б'ються наче гiганти лайки.
  Наташа спiває, активно стрiляючи:
  - Буде наша перемога!
  I натискає босими пальчиками нiжок на кнопки джойстика.
  Зоя теж стрiляє, за допомогою голих нiг i пищить:
  - Царю Володимир вперед!
  I всi хором дiвчини як гаркнув:
  - Слава загиблим героям!
  Пiсля чого пальнула Аврора, перевернула нiмецький танк i видала:
  - Нас нiхто не зупинить! Нас нiхто не переможе!
  I теж босими нiжками струсила.
  А далi вже пiддала Свiтлана, використовуючи босi пальчики нiжок, i ричала на всю горлянку:
  - Росiяни люто б'ються!
  I всi дiвчата хором вигукнули:
  - Мiцний солдатський кулак!
  I знову красунi мчати у бiй. Стрiляють собi влучно та точно!
  А ось екiпажi Джейн вражає мексиканцiв. Теж ледi дуже розумна та красива.
  I дiвчата в її екiпажi - босонiж та у бiкiнi. Воюють собi з дикою i спокiйною люттю.
  Тут пальнула Гертруда, використовуючи босi пальчики нiжок, i прочирикала:
  - Я дiвка яка всiх вигубить у частки секунди!
  I тут Маланья як лупець. I зламає латинський танк iз дистанцiї.
  А там i Матiльда за допомогою босих пальчикiв нiжок урiже.
  I розсмiяється:
  - Я є дiвка взагалi супер!
  А войовницi найвищого та найзапеклiшого порядку. Не вiдчувають у собi слабкостi, нi гнiву.
  Як довбануть, так i довбануть.
  I Оленка теж дуже впевнено бореться.
  До кiнця червня Вiдень оточений. По Нiмеччинi та її престижу завдано нищiвного удару. Одночасно росiйськi вiйська просуваються у напрямку Одеру. Кидають у бiй китайцiв, iндусiв, арабiв. I проривають оборону фрицiв.
  Гiтлер, зрозумiло, вже у панiцi. Як його запресували дiвчата на танках та лiтаках.
  Ось Альбiна та Альвiна двi росiйськi льотчицi. Теж босi й у бiкiнi збивають фашистiв, наче грушi палицею з гiлки. I на пару буквально такi дива творять.
  Альбiна збила однiєю чергою п'ять лiтакiв зi свого винищувача "Петро Перший" i заспiвала:
  - Ми ведмедицi неба!
  Альвiна збила однiєю чергою шiсть лiтакiв зi свого бойового орла, i прочирикала:
  - I всiх розмажемо!
  У небi ця пара була вже легендарною!
  Дiвчата нагородженi сiмома ступенями Георгiївського хреста: срiбний хрест, срiбний хрест iз бантом, золотий хрест, золотий хрест iз банком. А також золотий хрест iз дiамантами, i золотий хрест iз дiамантами та бантом. I найвищий ступiнь - зiрка золотого хреста, з дiамантами бантом. Бiльш високу нагороду - велика зiрка золотого хреста, з дiамантами та бантом, започаткували зовсiм недавно.
  Отже, дiвчата могли по праву пишатися своїми досягненнями. А завжди навiть у мороз вони боролися лише в бiкiнi та виключно босонiж.
  Такi чудовi дiвчата.
  Альбiна вистрiлила i заспiвала:
  - За найкращi нашi перемоги!
  Альвiна продовжила:
  - Нехай нами пишаються й онуки та дiди!
  Войовницi й справдi - дiвки колосального класу!
  Б'ють собi фашистiв у небi та спiвають:
  - Слава Росiї, Славо! Цар наш Володимир герой! Буде на свiтанку держава! Гiтлера в землю зарано!
  Звiсно, Володимир Кирилович Романов може дуже задоволений своїми войовницями.
  Вони якщо вже й б'ються, то так, що проти них не пiднiмеш списом!
  Володимир Кирилович Романов - це цар, який має всi шанси покiнчити з вiйнами раз i назавжди!
  I фашисти пiд ударами царської армiї здригаються.
  Оточений Вiдень швидко впав. Вiйська царської iмперiї до середини липня вийшли широким фронтом до Одера. А Кенiгсберг виявився повнiстю заблокованим.
  А нiмцi вiдступили за Одер. I спробували там утворити лiнiю оборони. Капiтально захиститись. Але в другiй половинi липня росiйськi вiйська почали наступ на Гамбург ... Гiтлерiвцi повiльно, але чiтко пiддавалися.
  Бої кипiли дуже запеклi. Деякi селища по кiлька разiв переходили з рук до рук. У битвах брали участь i новi нiмецькi танки досконалiшої серiї АГ - пiрамiдальнi. Вони вiдрiзнялися добрим захистом з усiх ракурсiв. Але царська армiя перевершувала кiлькiстю.
  I велика кiлькiсть азiатських пiхотинцiв загинула на фронтах. Але вони дозволяли рухатися.
  У нiмцiв людськi ресурси теж виснажувалися. До кiнця серпня Гамбург був оточений, потрапив у блокаду та Мюнхен.
  Нiмцi втратили значну територiю. I не було чим їм утримувати свої позицiї.
  Олег Рибаченко боровся у перших лавах на територiї самої Нiмеччини. I вiчний хлопчик постiйно усмiхався i скалив перлиннi зубки.
  А там жбурляв босими, дитячими нiжками гранати. Добре бути дитиною - як природно бути у спеку в одних шортах. А оскiльки ти безсмертний, то й узимку теж можна бути напiвголим, не ризикуючи застудитися.
  Так що хлопчик заспiвав:
  - Босонiж, тiльки босонiж,
  Пiд липневий грiм та пiд шум прибою!
  Босонiж, тiльки босонiж,
  Хлопчику легко бути крутим ковбоєм!
  I продовжує дитина-майор цих фашистiв трощити собi. А тi вiдчайдушно контратакують.
  Ось уже й вересень... Починають капати дощi... Царськi вiйська завалюючи трупами китайцiв взяли Мюнхен i Гамбург i просуваються в напрямку Рурського району. Найголовнiшого у промисловостi Нiмеччини.
  А нiмцi вiдчайдушно вiдбиваються.
  Наташа бореться на своєму танку, i гарчить:
  - Фашистам буде дуже туго!
  I босими пальцями нiг як натисне на кнопки джойстика. I випустить снаряди за гiтлерiвцями.
  А тут ще Зоя як лiпить. I теж за допомогою босих пальчикiв нiжок.
  Та ще й заспiває:
  - Русь це те, що проти Гiтлера!
  А далi ось Аврора, агресивну, зробить замашку. I теж за допомогою босих пальцiв нiжок:
  - За Росiйський шлях!
  А за ними i Свiтлана теж випустить забiйний снаряд. Проколе нiмецький танк i пискне:
  - За царя Володимира Кириловича!
  I теж покаже мову.
  Дiвчата тут розiйшлися не на жарт.
  Оленка на тяжкому танку також тисне фашистiв. I побиває їх iз великої дистанцiї.
  Войовниця заспiвала:
  - Я пiдкорила пiвсвiту своїми грудьми!
  А груди Оленки з червоними сосками.
  А далi Анюта як довбає за допомогою босих пальцiв нiг. Протаранить фашистський танк i в'якне:
  - Я дiвка суперстара! У пiдручниках iсторiй!
  I вишкiриться ...
  А далi Августина випустить убивчий снаряд. Розкришить гiтлерiвцiв i шикне:
  - Хай буде наша армiя найсильнiша!
  I теж нiжками рушить.
  А за ними i Марiя вiзьме, i довбає по фашистам. Закрутить собi, агресивно в'якаючи:
  - Ми великої агресiї дiвки!
  А потiм i Маруся випустить по гiтлерiвцях своє i вкрай убивче, руйнiвне. I за допомогою босих, дiвочих нiжок.
  А потiм проспiває:
  - Ми тотальний розгром ворогiв!
  Вересень проходив у дуже запеклих боях. Нiмця вiдчайдушно контратакували. Але у жовтнi, коли дощi полилися сильнiше, царська армiя знову отримала перевагу. I почала просувати до Рура. Пiсля запеклого штурму впав Кенiгсберг. Фашисти отримали чергову ляпас.
  На пiвднi Францiї царськi вiйська оточили Тулон. Так що гiтлерiвцям довелося на диво погано.
  Гiтлер бiснувався, але поки що перебував у Берлiнi. Його позицiї виявилися слабкими.
  Зрозумiло, про переговори нiхто й слухати не хотiв. Але фашисти влипли наче мухи.
  У листопадi вiйська царської армiї з боями зайняли бiльшу частину Рурського району, тим самим фактично позбавивши Нiмеччину основної виробничої бази.
  А в груднi царська армiя зайняла i весь пiвдень Францiї, i вступила до Iспанiї. На нiмецькому фронтi, остаточно опанувала Руром. Мало того, були захопленi й iншi землi Нiмеччини. А царська армiя ще й у Данiї висадилася.
  Гiтлер бiснувався як чорт у клiтцi, але нiчого не мiг вдiяти.
  На католицьке Рiздво царськi вiйська рушили до Парижа. Незважаючи на снiг, морозець екiпаж Наташi був босоногим i в бiкiнi.
  Нiмцi дедалi частiше здавалися в полон. А французи взагалi не хотiли з росiянами битися.
  Розбиваючи нiмецьку батарею, Наташка зауважила:
  - Ось справдi, на що розраховував бiснуватий Адольф, починаючи з нами вiйну?
  Златоволоса Зоя логiчно помiтила:
  - Напевно, на те, що ми, потрапивши пiд пресинг, посиплемося як монети з дiрявої кишенi!
  Аврора розчавила босими пальцями нiг волоський горiх. Потiм кинула собi в рот i рацiонально вiдзначила:
  - Iсторiя вчить, що нiчого не вчить!
  Свiтлана натиснула босими пальцями нiг на кнопку джойстика. Пiдбила чергову нiмецьку гармату та вiдповiла:
  - Будемо великими бiйцями!
  Вiйницi, як видно, справдi сповненi рiшучостi битися i перемагати.
  Олег Рибаченко босоногий хлопчик мчить у шортиках та з голеньким, мускулистим торсом. Вiн навiть розгойдується, i реве:
  - Будемо фрицiв бити! Будемо фрiцiв бити! I бити байдики!
  I такi у хлопчика бiлi, перлиннi зуби! Просто юний i непохитний термiнатор.
  Олег Рибаченко стрiляє в бiгу. Вбиває фашистiв i спiває:
  - Росiйський дух сила царiв, фрiцiв розбий!
  Хлопчик жбурнув босою ногою гранату i заспiвав:
  - Росiйський вальс, встає зоря - у славi царя!
  Дiйсно дуже бойовий вийшов пацан. I довбає фашистiв по перше число.
  I дiвчата борються активно. Ось Мiрабела... Теж льотчиця найвищого класу. Нiхто її не може зупинити. Вона збиває фрицiв i спiває, скелячи зубки:
  - Шалена дiвка! Ось її мiтка!
  I вiзьме та випустить ракету!
  Такi вже тут баби! Коли росiйськi дiвчата б'ються, то проти них нiяка сила встояти не може.
  Мiрабела збила однiєю чергою з п'яти авiагармат сiм нiмецьких лiтакiв, i прочирикала:
  - Царю Володимиру Кириловичу - наш Бог!
  I дiвчина як шльопне босими нiжками по склу.
  А також у небi борються Альбiна та Альвiна.
  Вони такi чудовi кралi. Усi новi та новi рахунки набирають. I при цьому спiвають:
  - У небi ми досконалiсть! Аси ми досконалiсть! Вiд посмiшки до жесту - вище за всякi похвали!
  Альбiна збила однiєю чергою чотири нiмецькi лiтаки i прочирикала:
  - Ах, яке блаженство! Що в бою досконалiсть!
  Альвiна зрiзала п'ять нiмецьких лiтакiв i продовжила:
  - Знати у бою досконалiсть! I круто iдеал!
  Воїнки хором заспiвали, зрубуючи фашистiв:
  - Дiвчата! Круче дiвки! Дiвчата! Круче дiвки!
  Вони демонстрували свiй агресивний запал. Не тиснули спуску насправдi нiкому з гiтлерiвських асiв.
  А ось фашисти, звiсно ж, пiд диким пресингом.
  Гiтлер у бункерi Берлiна та його там бомбять немов таргана. А що вiн хотiв? Догрався фашист номер один! Пiшов на царську Росiю, i його самого давлять тепер як таргану.
  Цар Володимир Кирилович зараз вiдпочиває вiд зими на березi Iндiйського океану. Перед ним танцюють гарнi дiвчата рiзних рас та народностей.
  Втiм, цар не проти подивитися i гладiаторськi бої. Ось, наприклад, двi дiвчини проти двох красунь.
  Воюють вони на пластмасових мечах, щоб один одного не покалiчити. Проте б'ються вiдчайдушно.
  Отакi ось войовницi. Йде лютий обмiн ударами. Двi блондинки та двi рудi...
  Цар Володимир спитав у фельдмаршала Василевського:
  - Що найважче у вiйнi з нiмцями?
  Фельдмаршал вiдповiв:
  - Набути впевненостi! Тiльки на самому початку, коли супротивник став просуватися, я вiдчув себе незатишно. А зараз ми почали перемагати i ворогами все ясно! - Фельдмаршал Василевич, цей найбiльший стратег випив вина.
  Володимир Кирилович логiчно зауважив:
  - Весь час перемагати дуже важко! Але ми показали себе здатними багато на що! А тепер буде час i весь свiт стане мирним!
  Фельдмаршал Василевський пiдтвердив:
  - Я вiрю в це!
  Дiвчата набили собi на оголенi тiла синцi i виглядали вкрай нервовими.
  Вони билися, зрозумiло, не так як за часiв Стародавнього Риму - намагалися не завдати особливої шкоди собi. Але дiяли активно.
  Бої тим часом тривали. У сiчнi царськi вiйська одразу захопили Париж. Було взято i столицю Данiї Копенгаген. Нiмецькi вiйська слабшали. Росiяни продовжували просуватися i по самiй Нiмеччинi. Фрiцi билися вiдчайдушно, але їхнi сили були надламанi.
  Олег Рибаченко, це безсмертний хлопчик стрибав босонiж снiгом i мчав в атаку попереду всiх, зовсiм не побоюючись вогню. I при цьому насвистуючи:
  - Хто звик за перемогу боротися,
  Неодмiнно ворогiв переможе...
  Вiн весело смiється, i багато досягне,
  А Гiтлер буде мiцно битий!
  I босою нiжкою хлопчика як метне гранату! I вишкiрить свої перлиннi, не по роках великi зубки. Та в нього вже впасти, як у вовка. Перегризе будь-яку горлянку.
  А дiвчата на танках рухаються iз пiвдня на пiвнiч Нiмеччини. От-от i вийдуть до моря. I залишаться у фрицiв лише землi бiля Берлiна та Померанiя.
  Наташка, пiдбиваючи фашистськi танки, помiтила:
  - А на вiйнi весело!
  Зоя, довбавши по гiтлерiвцям, погодилася:
  - Краще не буває! Особливо коли ми перемагаємо!
  Аврора, пальнув за допомогою босих пальцiв нiг, видала:
  - Все неможливе можливе у всесвiтi, не треба аби трохи....
  I дiвка руда як розсмiяється!
  Войовницi сiпаються у несамовитiй радостi та лютi. I давлять собi нiмцiв.
  Одночасно царськi вiйська просувають Iспанiєю i вже пiдходять до Севiльї.
  Ольга на бронетранспортерi веде вогонь по нiмцях та полiцейських вiйськах.
  Мiсцевi iспанцi майже не пручаються. Падає чергова країна пiд сокирою Росiї.
  Олега вистрiлила та заспiвала:
  - Вищий пiлотаж, буде баш на баш!
  А її напарниця Алiса прочирикала:
  - Велич росiйських визнала планета,
  Ударом меча розтрощили фашизм.
  Нас люблять i цiнують усi нацiї свiту,
  Постоїмо великий священний царизм!
  I дiвчата як шльопнуть i натиснуть босими пальцями нiжок на джойстик.
  Вiйна мiж царською iмперiєю Володимира Кириловича Романова та фашисткою Нiмеччиною триває.
  Росiйськi вiйська майже повнiстю звiльнили вiд гiтлерiвських орд Францiю. Лютий 1957 ... Царська армiя звiльняє Португалiю.
  23 лютого з'єдналися росiйськi частини з Данiї та самої Нiмеччини.
  Олег Рибаченко цей вiчний хлопчик, босими нiжками шльопає по брудi. Дитина-майор кричить собi на всю горлянку:
  - Слава росiйському царевi Володимиру Третьому! Гiтлера я зарубаю, батогом вiдмiряю!
  I хлопчика знову як закричає, i босими пальчиками метне гостро вiдточений диск. I вразить фашиста у горло. А потiм голою, дитячою нiжкою метне бумеранг, i одразу п'ятьом фрицям перерiже горлянки.
  Та невдала iдея Гiтлера напасти на таку iмперiю.
  Наташа та її команда добивають останнiх нiмцiв у Португалiї. Їхнiй танк невблаганний у знищеннi.
  I теж босими пальцями нiг натискають на кнопки джойстика, здiйснюючи шалене знищення.
  Зоя пальнула, розбила нiмецьку гармату i заспiвала:
  - За Росiю та свободу до кiнця!
  Аврора за допомогою босих пальцiв нiг, довбала гiтлерiвця i прочирiкала з апломбом:
  - Боже, Царя храни!
  Свiтлана також довбанула, натиснувши пальчиками голих нiжок на кнопки джойстика i, пискнула:
  - Сильний державний!
  Дiвчата розбивають фашистiв. Але з'явився новий гiтлерiвський танк "Маус"-4. Дуже потужна модель - триста тонн вагою та знаряддям у 310-мiлiметрiв. Вiн може на великiй дистанцiї пробити, а саму таку товсту броню має, що танк "Кондратенко"-6 його пiд жодним ракурсом не вiзьме.
  Наталя командує:
  - Дiвчата, треба пiдiйти впритул i всадити в нижню частину борту, мiж ковзанками - це наш єдиний шанс!
  Зоя лупнула за допомогою босих пальчикiв нiжок по нiмецькiй гарматi i заспiвала:
  - Останнiй шанс доля тобi дає, а ну скорiше вперед! У дощ i град i снiг!
  Августина теж лупнула i прочирiкала:
  - Останнiй шанс, дає тобi доля! Хай живе ходьба, i щоденний бiг!
  I теж босими пальчиками нiжок, та як закрутить. I рознесе фашистiв.
  Свiтлана ревла:
  - За новi рубежi та лихi перемоги!
  Росiйський танк рвонув, набираючи швидкiсть. А дiвчата як вiзьмуть i заспiвають:
  - Сильний державний, самий вiк славний, царе Православний, царюй на славу, на славу нам!
  I знову прискорилися, йдучи вiд важкого снаряда, посланого з гармати, що була у нiмецького Мауса-4. Дiвчата провiзжали:
  - Не зiгнемося в баранячий рiг! Щоб ти Гiтлер - здох!
  I їхнiй танк усе прискорюється. Неначе маленький боксер атакує великого. Але шанси очевидно тут п'ятдесят на п'ятдесят.
  Наташа, стежачи за рухом танка, згадала, як боксувала з чоловiком на рингу. Пропускала удари i її били, але вона трималася. I потiм упевнено огризалася. I впiймала зустрiчений рух супротивника, i пiдборiддя. Нокаутувала!
  Отримала тисячу золотих карбованцiв. Таке ось бойове дiвчисько. Якщо вже дасть, то дасть!
  Наташа труснула голою нiжкою i заспiвала:
  - Це бiй не останнiй, але рiшучий є! На славу Вiтчизни, за Батькiвщину та честь!
  I ось їхнiй танк прослизає повз борт, i посилає снаряд... Теж Зоя застосувала босi пальчики нiжок, така дiвчина златоволоса, i спритна як мавпочка. I "Маус"-4 став розриватися. Вiн явно детонував снаряди. I потiм як вiдiрве вежi, i вона злетить високо у повiтря!
  Дiвчата хором кричать:
  - Перемога! Класна перемога!
  I черговий танк у їхньому списку!
  1 березня 1957 року росiйськi вiйська приступили до форсування Ельби. Схоже, Гiтлер наступав на горло.
  Хлопчик Олег Рибаченко, кинув босою, дитячою нiжкою гранату, потопив фашистський танк та крикнув:
  - За новi, незламнi рубежi!
  Танковий екiпаж Оленки завертає на схiд. Захiдна Нiмеччина i Францiя вже звiльненi. Залишилися пiд контролем фашистiв лише землi мiж Одером та Ельбою. Ну ще й Британiя з Iрландiєю. Там останнi сили гiтлерiвцiв.
  Оленка, ведучи вогонь фашистськими батареями, вимовляє:
  - Цесаревич Микола,
  Якщо царювати доведеться.
  Нiколи не забувай -
  Лихо армiя б'ється!
  I ось знову посланий босими нiжками ще один снаряд. I потрапив у зброю фрiцiв.
  Стрiляє за допомогою босих пальцiв нiг та Анюта. Попадає у фашиста, i реве на всю горлянку:
  - Я таке ось дiвчисько - що Гiтлера рве!
  Далi цвяхить вогняна Августина. Теж влучна чортовка, i реве:
  - До пекельних ворiт!
  I використовує босi нiжки.
  За нею стрiляє Марiя. Так само як вiзьме i потрапить, i провiзить:
  - Нiхто мене тигрицю не зупинить, нiхто босу дiвку, нiде не переможе i буде битий!
  А далi як рубанет Олiмпiада. I виб'є нiмецький танк, зриваючи наче капелюшок гриба з нього вежу.
  I прокудахче:
  - За новi, крутi рубежi!
  I знову покаже язики!
  Дiвчата так i пруть собi i вiдчайдушно наступають. I фашисти тонуть пiд їхнiми ударами.
  2 березня 1957 року капiтулювали останнi сили гiтлерiвцiв у Португалiї. Стало ясно, що зоря фашизму заходить. Точнiше зоря? Жахливий захiд сонця!
  А росiйськi вiйська настають. Нiмцi все частiше кидають зброю та здаються.
  Падають навколiшки. I дiвчатам росiйським та китайським цiлують босi нiжки.
  Це виглядає так круто та здорово. А фашистiв все шматують i шматують.
  Екiпаж Наташi вже поїздом їде битися на пiвнiч, з фрицями.
  Дiвчата сидять собi у купе. Грають у карти, тримаючи їх босими пальчиками нiжок.
  Наталя помiтила:
  - Ось цiкаво, коли вiзьмемо Берлiн, що далi?
  Зоя впевнено вiдповiла:
  - Далi буде Лондон!
  Вогняна Аврора хихикнула i перепитала:
  - А потiм?
  Зоя рiшуче заявила:
  - Латинська Америка буде наша! Ми ж не будемо з гiтлерiвцями церемонитись!
  Свiтлана iз цим погодилася:
  - Звичайно ж, не будемо! Завоюємо весь свiт!
  Наташа захоплено пiдтвердила:
  - I буде тодi мир, у всьому свiтi!
  Дiвчата хором, заспiвали, пишучи на ходу;
  Слава Великої Росiї царизму,
  Там де на тронi Володимир сидить.
  Ми зламаємо орди злого фашизму.
  Армiя слава та нас монолiт!
  
  У вiрi великого серця загартовували,
  Наша Рiдна всiм серцем Земля...
  Ми сини є царя Миколи,
  I за нього гинули недаремно!
  
  Батькiвщина наша всього ти дорожча,
  Пiднiмемо крилатий, небесний салют.
  Ти Вiтчизну борєш також,
  Ну, а фашисти хай усi помруть!
  
  Гiтлер хотiв, отримає нашi Землi,
  I замахувався злий пес на царя.
  Але ми лихi, того не сприймаємо,
  Тож фашизм налетiв на нас дарма!
  
  Цар це добрий i мудрий правитель,
  Гiрським орлом над планетою ширяє...
  Буде Володимир орди король,
  Дружба у нас - що сталевий монолiт!
  
  Виб'ємо у фрiцiв з нiг ми опору,
  Гiтлер нехай задихнеться в петлi.
  Ми стратимо лютим, ганьбi,
  Хто постає як зло на Землi!
  
  Царська сила, i царська мудрiсть,
  Буде фашистiв, без мiри трощити.
  Гiтлер повiр, зробив круто дурiсть,
  I ось тепер його життя наче нитка!
  
  Так що великих царiв шануйте,
  Круче Романових немає на Землi.
  У битвi нацистiв у серця вражайте,
  Щоб вiдкрити шлях до звершень, мрiй!
  
  
  Петро Перший пiдняв нас на море,
  Олександр Париж пiдкорив...
  Так траплялося часом i горе,
  Але ж Росiю зберiгав херувим!
  
  Все у нас гарно,
  I дiвчата та хлопцi повiр...
  Править цар, знайте ви справедливо.
  Хоч гарчить бiля порога злий звiр!
  
  Немає межi, повiр досконалостi,
  Незабаром царiв буде комунiзм...
  Вiдчинимо ми дверi до блаженства,
  Знищено проклятий фашизм!
  
  Для Росiї кордон не поставлено,
  Ми, повiрте, ворогом переможемо.
  Дiвчата босi, нiби в Спартi,
  Ну а цар наш Володимир один!
  
  Вiримо в Рода - Великого Бога,
  Що створив досконалих слов'ян.
  Ми б'ємося за честь i свободу,
  По нацизму завдаємо удару!
  
  Ви Романов рiд найбiльший,
  Правитиме Росiєю завжди...
  Цар великий, полiт найвищий,
  Чи не зламає орла Сатана!
  
  За любов для Росiї великої,
  Ми бiйцiв посилаємо до бою...
  Святi з iкон славимо лики,
  Адже будь-який воїн теж є царем!
  
  За Вiтчизну горить наше серце,
  Ми дiвчата крутi у бою.
  У космос ми прочинимо, знай дверцята,
  А Адольфа як суку вб'ю!
  
  До Берлiна трохи лишилося,
  Ми увiйдемо, несучи славу царiв.
  Не загрожує нам дiвчаткам старiсть,
  Нас, повiрте, водою не розлий!
  
  Закопаємо хто злiсний i пiдлий,
  Буде лихо повалений дракон.
  I у нас золотi iкони,
  Рiдновiри - вiчний закон!
  
  
  
  
  ТУРЕЧЧИНА ВСТУПИЛА У ДРУГУ СВIТОВУ ВIЙНУ
  1 вересня 1942 року Туреччина вступила у вiйну проти СРСР. Причина зрозумiла - жага до реваншу за попереднi поразки, i прагнення захопити Баку. Крiм того, зiграла роль i нiмецька дипломатiя, яка обiцяла османам золотi гори. У всякому разi, турки вирiшили, що бiльше чекати немає сенсу, i що вони не падальники, а також можуть встигнути повоювати.
  В результатi тридцять турецьких дивiзiй ударили по радянському Закавказзi.
  Протягом кiлькох днiв вони взяли Батумi i змогли оточити Єреван.
  У вiдповiдь Сталiн був змушений зняти частину резервiв, що формуються, i перекинути їх у Закавказзi.
  Радянське командування змушене було вiдкласти наступ пiд Сталiнградом. Нiмцi в свою чергу змогли домогтися бiльшого на Кавказькому напрямку та взяти Орджонiкiдзе та Грозний. I тiльки-но вiдступивши в гори, радянськi вiйська змогли зупинити фашистiв.
  Одночасно англiйцi вiдклали операцiю "Смолоскип", побоюючись залучити Туреччину до бойових дiй проти Британiї.
  Гiтлерiвцi до кiнця грудня 1942 таки опанували Сталiнградом. Там i закрiпились. Радянськi вiйська наступали, але без успiху в центрi - Ржевсько-Сичовська операцiя виявилася надто вже затратною. Тим не менш, фюрер все-таки оголосив тотальну вiйну, тому ресурсiв у Третього Рейху не вистачало.
  У лютому Червона армiя нагромадила сили, i спробувала атакувати нiмцiв iз флангiв Сталiнграда. Але фашисти вже встигли перегрупувати сили i виявилися готовими вiдбити удари.
  У лютому розпочалася й операцiя "Смолоскип". Нiмцi теж виявилися готовi, i пiсля двох тижнiв запеклих боїв зупинили англiйцiв.
  Американцi поки що не висаджувалися в Касабланцi та Тунiсi. Бої в Африцi знову припинилися.
  Гiтлер поки що накопичував сили... У березнi Червона армiя втретє проводила Ржевсько-Сичовську операцiю бої тривали цiлий мiсяць, без особливих успiхiв.
  У червнi фашисти пiдкопили сили, i рушили вздовж Волги, прагнучи вiдрiзати радянськi сили на Кавказi та вийти до Каспiйського моря.
  У боях взяли участь новi нiмецькi танки: "Тигр", "Пантера", "Лев".
  А також САУ "Фердiнанд".
  Нiмцi були сильнiшими, нiж реальнi iсторiї, не битi, i зi свiжими вiйськами.
  США практично не бомбили Третiй Рейх, що дозволило збiльшити випуск танкiв та самохiдок. А також запустити до серiї "Лев". Втiм, танк вийшов дуже дорогим i важким, часто ламався i застрявав. Але його товста 100-мiлiметрiв нахилом броня бортiв, робила машину непоганим засобом прориву. Плюсом танк "Лев", була й потужна гармата, але мiнусом вага дев'яносто. Що знижувало мобiльнiсть машини.
  Бої показали, що цей танк на рiвнiй мiсцевостi все ж таки може щось зробити.
  Слабкуватою виявилася бортова броня "Пантери", що збiльшило втрати. Найбiльш ефективним танком прориву показав "Тигр". Його борти прикривала броня в 82-мiлiметри, що робило сорокап'ятку безсилою.
  Нiмцi просувалися порiвняно повiльно. Радянське керiвництво в цiлому очiкувало саме на такий варiант, i пiдготувалося, пiдтягнуло вiйська.
  Правда на вiдмiну вiд курски дуги фашисти куди сильнiше i впевненiше.
  Та й мiсцевiсть зручнiша для наступу, нiж оборони. I фрицi ще й лiтаки мають бiльше i танкiв, i пiхоти. Та й нелегко постачати радянськi вiйська через Волгу.
  Тож фашисти, прориваючи лiнiї оборони, просувалися. Домагалися успiху за успiхом.
  Через три мiсяцi наполегливих боїв - вийшли до Каспiйського моря.
  Сталiн, опинившись у скрутному становищi, захотiв розпочати переговори про мир. Бо стало очевидно - Кавказ не втримати. Але домовитись iз Гiтлером вкрай складно. Фашисти вимагають надто багато. А якщо їм поступитись - самого злопають. А перемир'я? Тут Гiтлер не хоче. I, звичайно, союзники пасивнi. Бояться зайву дивiзiю вiдтягнути.
  Фрiци ось та ось просувалися вздовж узбережжя Каспiйського моря. I ось нарештi з'єдналися з турками. Радiсть, то була якась!
  Вродливi нiмецькi дiвчата змушували цiлувати свої босi ноги радянським полоненим. Тi покiрно це робили. I цмокали в голi п'ята.
  Так було здiйснено захоплення. А нiмцi роззброювали радянськi частини.
  Тодi Сталiн запропонував фюреру свiт - погоджуючись вiддати весь Кавказ, i навiть Ленiнград iз Карелiєю. Плюс ще платитимуть сто рокiв репарацiї.
  Фюрер, трохи подумавши, прийняв пропозицiю i 7 грудня 1943 був укладений мир.
  Союзники сприйняли це як зраду! I запровадили санкцiї проти Сталiна та СРСР!
  А радянська пропаганда подала фактичну капiтуляцiю як велику перемогу. Мовляв, будучи покинутими союзниками, зберегли радянську державу та Москва, так i не було взято.
  А фашисти, зрозумiло, розпочали наступ iз Кавказу на Близький Схiд i посилили угруповання Роммеля. Вже до кiнця березня 1943 року весь Близький Схiд та Єгипет були захопленi переважаючими силами фашистiв. Крiм того, бої показали, що "Пантера", успiшно бореться на англiйськими "Черчиллями" та "Кромвелями", а ось останнi її в лоб пробити не можуть.
  Крiм того, нiмцi загартувалися в боях з росiянами, i легко били колонiальнi англiйськi вiйська.
  У квiтнi гiтлерiвцi рушили на Судан. I взяли нарештi Гiбралтар, приступивши до окупацiї Марокко. Черчiлль теж спробував промацати ґрунт для свiту. Але Гiтлер, розв'язавши собi руки на сходi, - сказав - нi!
  I фашисти рушили Африкою. Їх бiльше затримувало розтягнутiсть комунiкацiй, поганi дороги або їхня повна вiдсутнiсть, важкий клiмат i величезнi вiдстанi.
  Проте нiмцi наступали. I просувалися Чорним континентом. Хоча, звичайно, їхнi танки, особливо "Тигр"-2 i "Лев", у джунглях дуже пробуксовували. До речi, у нiмцiв з'явилася в серiї i легка "Пантера" вагою двадцять шiсть тонн, яка дуже потрiбна для вiйни саме в Африцi.
  Як показали бойовi дiї, такий танк втiм, не мав принципових переваг на Т-4, крiм потужнiшого двигуна, а й похилих листiв бронi.
  Пiд кiнець 1944 року, у нiмцiв з'явилася САУ Е-10, яка була вагою дванадцять тонн, з дуже низьким силуетом, i дуже похиленою бронею. Така машина справдi для Африки незамiнна.
  Особливо, якщо на нiй борються дiвчата. А дiвчата це взагалi супер та клас.
  Герда i Шарлота джунглями їдуть i англiйцiв з американцями винищують. Ось це справдi дiвчата що треба! Найкраще їх навiть не знайти в найближчих ста милях територiї. Дiвчата люблять вбивати - ось класнi дiвки!
  Ось упiймали чорношкiрих бiйцiв i змусили їх цiлувати красуням босi нiжки. Теж видно одразу - серйознi кралi! А б'ються собi, пробиваючи англiйськi машини з великої дистанцiї.
  Їхня самохiдка вже схожа на Преторiю - столицю ПАР. Дiвчата стрiляють собi, пробивають снарядом у вольфрамовим сердечником "Черчiлль" i спiвають:
  - В Африцi акули, в Африцi горили, в Африцi бiльше крокодили! Будуть вас кусати, бити i кривдити! Не ходiть дiти до Африки гуляти! В Африцi розбiйник, в Африцi лиходiй, в Африцi жахливий Бармалей! Буде вас кусати, бити i кривдити! I його дiвчата треба розiрвати!
  Ось у лютому 1945 року впала остання оплот англiйцiв в Африцi на островi Мадагаскар.
  Отже тепер Британiя втратила i там опору. Одночасно нiмцi захопили Iран та Iндiю. Виявили свою феноменальну силу.
  А у травнi 1945 року фашисти здiйснили й висадку у Британiї. Пiсля трьох тижнiв завзятих боїв, Лондон упав. А за мiсяць була захоплена й Iрландiя.
  Настав тимчасово затишшя на сушi, але на морi вiйна тривала. США залишилися на самотi, проти Третього Рейху, його союзникiв, та Японiї. Але поки що Америка за океаном, i її так просто не вiзьмеш.
  У Третьому Рейху була введена загальна трудова повинность, i став нарощувати випуск лiтакiв i кораблiв.
  Будувалися i лiнкори та авiаносцi. I, зрозумiло, йшла пiдводна вiйна. I тут пощади вже не було нiкому з американських кораблiв.
  Восени, точнiше, у листопадi сорок п'ятого року нiмцi зухвало захопили Iсландiї, а потiм створили плацдарми в Аргентинi. Проте вiйна на морi тривала довго. Потрiбно було багато десантних судiв, щоб дiстати Америку. А кораблi будуються не так вже й швидко. Але як би там не було Третiй Рейх набирав сили. Сорок шостий рiк пройшов в обмiнi ударами на море. А в сорок сьомому роцi нiмцю вже переклали бойовi дiї на Гренландiю, захопили її. А звiдти до Канади недалеко!
  Фашисти намiтили колосальнi захоплення. I ось у 1948 роцi розпочався наступ на Канаду, i з Бразилiї на Венесуелу разом iз японцями. Бої розгорнулися дуже запеклi.
  Нiмцi просувалися повiльно, але вiрно. Їхнi танки серiї "Е" були бiльш досконалi, нiж американськi та показували свою перевагу на полi бою. Але втiм, i американцi не такi простi, i чинили опiр дуже вперто. I не намагалися здатися.
  Хоча, звичайно ж, трапились i казани. До них потрапляли американцi. Потiм здавались. I полоненi цiлували дiвчатам-арiйкам їхнi босi, курнi нiжки.
  Ось незабаром загинули Квебек i Торонто, потiм iншi мiста. Нiмцi з травня по грудень 1948 захопили майже всю Канаду, а також Венесуелу, Нiкарагуа, i бiльшу частину Мексики. Така ось склалася дуже складна ситуацiя. Нiмцi на початку 1949 року взяли США у сталевi клiщi. Тодi 11 сiчня американцi спробували вперше в iсторiї застосувати ядерну зброю. I це їм зовсiм не вдалося. З п'ять бомб чотири загинули в збитих нiмецькою авiацiєю лiтаках, а одна вибухнула, не завдала серйозної шкоди нiмецьким вiйськам.
  У вiдповiдь фрицi посилили бомбардування американських мiст та вiйськових об'єктiв.
  Так що битва протiкає з постiйним успiхом на користь вермахту. У якого була краща i технiка та пiдготовка вiйськ. Та й велика чисельнiсть. Бої йшли дуже запеклi. На початку 1949 року нiмецькi, iноземнi та японськi дивiзiї зайняли залишки Мексики та увiйшли до США з пiвночi. Затиснули Америку капiтально. I стало зрозумiло, що справи США поганi. А до кiнця лiта була захоплена вже половина територiї iмперiї орлана, а також Аляска.
  Вашингтон та Нью-Йорк нiмцi взяли до 8 листопада 1949 року. А 7 грудня 1949 року залишки армiї США капiтулювали. Так закiнчилася друга свiтова вiйна. Найкривавiша з усiх воєн i тривала вона понад десять рокiв!
  Здавалося, настав довгоочiкуваний свiт. Але Гiтлер не хотiв миритись з тим, що гегемонiю доводилося дiлити з Японiєю. I 20 квiтня 1953 року Третiй Рейх напав на країну Вранiшнього Сонця. Почалася нова вiйна. За свiтову гегемонiю.
  Кiлькiсна перевага на сторонi Третього Рейху, якiсна також. Але японцi борються з величезним запеклiстю та масовим героїзмом.
  Втiм, гiтлерiвцi все одно долають. Тим не менш, вiйна триває майже рiк. СРСР зберiгає нейтралiтет. Там помер Сталiн i триває неабияка боротьба за владу.
  Зрештою Японiя окупована вермахтом. Через кiлька мiсяцiв гiтлерiвцi захоплюють i латиноамериканськi країни. Вони встановлюють всесвiтню гегемонiю.
  У самому Третьому Рейху вiдбуваються реформи. Запроваджується нова релiгiя замiсть Християнства. У нiй немає Трiйцi, лише один бог Всесвiту та його посланець - Адольф Гiтлер. Єдина валюта - марка, єдина освiта. А також освячене релiгiєю багатоженство. I ще активно вiдбувається генетична селекцiя. Йде покращення людської породи.
  СРСР поки що у усiченому виглядi iснує i платить гiтлерiвцям данину. Там править Микита Хрущов, який намагається не задирати звiра. Проте Гiтлер вже весь свiт собi пiдпорядкував. I на Росiю дивиться як на червону пляму. Але людина припускає, а Бог має в своєму розпорядженнi 20 квiтня 1957 року, фюрер якраз на день народження став жертвою замаху. I рiвно у шiстдесят вiсiм рокiв перервалося правлiння дикого тирана. Який завоював майже весь свiт i хотiв 22 червня знову напасти на СРСР.
  Але як бачимо в нього, це не вийшло.
  Гiтлеру успадкував Шелленберг. Герман Герiнг вiд зловживання наркотиками та обжерливостi помер. Гiммлер впав у опалу, i Гiтлер перестав йому довiряти, а потiм прибрав. Шелленберг успадковував Гiммлер, i отримав посаду наступника. Крiм того, у Гiтлера були дiти отриманi шляхом штучного заплiднення. Але старшому з них ще не було й чотирнадцяти.
  Тож успадкувати нащадки фюрера не встигли. Гiтлер таким чином став iмператором, але без династiї. Шелленберг не наважився вбивати дiтей фюрера, але усунув їх вiд влади. А сам став фюрером та диктатором.
  Декiлька рокiв тривала боротьба за владу.
  I на 1 травня 1961 року фашистська Нiмеччина все-таки напала на СРСР. Була спроба досягти: одна планета - одна iмперiя!
  I вiйська Шелленберга змогли таки захопити Москву. Радянська армiя надто вже поступалася кiлькiстю та якiстю бойової технiки. Захоплення великих мiст СРСР через великi вiдстанi затягнулося на пiвроку. А потiм ще десять рокiв тривала партизанська вiйна.
  Проте незабаром усе заспокоїлося. Шелленберг вiв щодо лiберальну полiтику, й у 1981 року всi росiяни отримали громадянство Третього Рейху. Поступово точилася лiбералiзацiя. Шелленберг невдовзi помер. I спалахнула неабияка боротьба за владу. Потiм як компромiс була вiдновлена монархiя i, на престол зiйшов прямий нащадок кайзера Фрiдрiх четвертий. У 2001 роцi пройшов референдум, на якому громадянство та формально рiвнi права отримали всi жителi планети Земля. А 2017 року було скасовано останнi обмеження для євреїв та циган.
  Ера нацiонал-соцiалiзму добiгла кiнця. Тим не менш, людство в єдинiй iмперiї, федеративного, та монархiчного штибу. Освоює космiчний простiр.
  У нiй усi формально рiвнi, i є сенат та бундестаг, куди обирають депутатiв все населення Третього Рейху. А над ними Кайзер, iмператор, вся планета Земля.
  Жити загалом у матерiальному планi вже непогано. Жорстка дисциплiна, розвиток науки та технологiй iз чудовою нiмецькою органiзованiстю дали результати. Сiльське господарство на висотi, немає голоду, i багато продуктiв навiть у жебраках регiонах Африки. У всiх робота, усi отримують зарплату та пенсiї. Освiта та медицина безкоштовнi. Так само безкоштовнi ясла та дитячi садки. Їжа коштує копiйки, а цiни на всi продукти замороженi багато рокiв. Усюди, навiть в Африцi дороги, практично кожен або окрема квартира або будинок. Усiм молодятам вiдразу ж дають не менше трьох кiмнат квартиру з усiма зручностями. Машину i будь що можна взяти в кредит. У багатьох навiть особистi гелiкоптери є.
  Дiє iнтернет, у всiх телевiзори та комп'ютери, робочий день лише чотири години. Всi спортивнi секцiї безкоштовнi, i навiть платять за їхнє вiдвiдування.
  На кожну дитину дають чималий посiбник. Комунальнi послуги та проїзд у громадському транспортi безкоштовний. Все таке акуратне, доглянуте стало. Вулицi чистi, з'явилося безлiч роботiв та автоматики. Зразковий порядок. Цигарки забороненi, алкоголь, щоправда, ще продається, а пиво рiзних сортiв майже безкоштовне. Дiтей у громадському харчуваннi теж годують безкоштовно.
  Багато безкоштовних атракцiонiв та комп'ютерних залiв.
  Людськi поселення вже є на Мiсяцi, Марсi, Венерi, Меркурiї та супутниках Юпiтера.
  Люди готуються до стрибка до зiрок. Багато чого вже не винаходили.
  Коротше кажучи, вийшло загалом непогано. I не варто було так i заводитися.
  ЯКЩО Б ЗЮГАНОВ ПРОЯВИВ Б БIЛЬШЕ СМIЛОСТI ДАЛЬНОВИДНОСТI
  У травнi 1999 Зюганов прийняв рiшення не затверджувати кандидатуру Степашина, а йти на достроковi вибори в думу. Комунiсти та їхнi союзники ухвалили консолiдоване рiшення голосувати проти Степашина. Тим бiльше, їх образили i позбавили постiв в урядi. Таке рiшення якраз i було б найiмовiрнiшим в iсторiї, якби не було Зюганiв Троянським конем, у станi комунiстiв, який пiдривав i компрометував лiвi iдеї.
  Достроковi вибори до парламенту обiцяли комунiстам чимало вигод, у тому числi через меншу кiлькiсть конкурентiв та iмiджу мученикiв.
  Та й показало це те, що комунiсти за свої крiсла зовсiм не чiпляються, а важливiшi.
  Вдруге Єльцин знову внiс Степашина, а потiм узяв i Аксененко втретє. Дума знову не затвердила, i її взяли та розпустили. Новi вибори було призначено на вересень.
  Упертiсть парламенту дещо змiнила перебiг iсторiї. Бомбардування Югославiї тривали довше - оскiльки Мiлошевич сподiвався на допомогу з боку Росiї. А розпуск парламенту давав шанси на перемогу опозицiї.
  Комунiсти встигли знову поставити на голосування iмпiчмент Єльцину.
  I знову не вистачив зовсiм трохи, цього разу лише двох голосiв. Депутатiв турбувала близькiсть виборiв до парламенту, i небезпека у них не пройти.
  Думу було розпущено, а прем'єром затвердив Єльцин своїм указом маловiдомого Аксененка.
  Загалом надiї Зюганова, що вибори вiдбудуться, справдилися. Хворий та ослаблий президент не пiшов проти конституцiї. I не ризикнув, маючи два вiдсотки рейтингу перевищувати повноваження. Примаков бачачи, що його коалiцiя не встигає сформуватися та пройти реєстрацiю, пiшов на союз iз комунiстами. "Яблуко" та ЛДПР йшли на вибори. Блок "Єднiсть" не встигав сформуватися, а НДР ослабла.
  Тут ще вторгнення бойовикiв до Дагестану, i нерiшучiсть силовикiв пiд час виборiв.
  Комунiсти разом iз Примаковим та Лужковим здобули колосальну перемогу. Набрали понад п'ятдесят п'ять вiдсоткiв голосiв. Другим був блок "Яблуко", що теж виступив гiдно взявши вiдсоткiв п'ятнадцять. Несподiвано непогано виступила i, ЛДПР зiбравши понад дванадцять вiдсоткiв. НДР не взяв п'ятивiдсоткового бар'єру - повний розгром! Жириновський став єдиним прокремлiвським лiдером у думi. Щоправда, конкуренцiя була слабкою. За новим законом партiї не пiзнiше, нiж за рiк до виборiв мають пройти перереєстрацiю, i багато хто не встиг.
  У парламентi знову домiнувала лiва опозицiя i "Яблуко" з одномандатниками, i в меншостi ЛДПР.
  I звичайно ж виник конфлiкт... Вiдразу пiсля обрання спiкера Держдуми, вив винесений вотум недовiри уряду. I знову пiшла розмова про iмпiчмент. Цього разу двi третини зiбрати було б легко!
  Єльцин пiсля вагань вирiшив повернути на крiсло прем'єра Примакова, i першого вiце-прем'єра Маслюкова.
  Лiва коалiцiя погодилася на це, але повноваження президента були тимчасово урiзанi. А до нових виборiв уже майже нiчого. Пiсля переговорiв усерединi коалiцiї у президенти було вирiшено висувати Примакова. Прем'єром ставав Лужков. А Зюганов отримував посаду голови законодавчої влади! Тобто Суперскiпера! З приводу нової були навiть прийнятi поправки до конституцiї.
  Бойовикiв вибили iз Дагестану. Але до Чечнi не пiшли. Там запалала громадянська вiйна. Росiя пiдтримувала Масхадова та Кадирова, проти Басаєва та Радуєва.
  Примаков вибори президента Росiї зумiв виграти у першому ж турi. Уряд, втiм, отримав додатковi повноваження. Як i законодавча влада, пiд контролем комунiстiв.
  У Росiї продовжувалося економiчне пiднесення, зростали цiни на нафту i газ, вiдроджувалася промисловiсть.
  Американцi, як i насправдi, пiсля теракт 11 вересня влiзли в Афганiстан i загрузли в Iраку. Примаков був легко обраний i другий термiн. Але у 2008 роцi поступився крiслом дуже успiшному прем'єру Юрiю Лужкову.
  Новий президент продовжив колишню полiтику спiлки з комунiстами. Зюганов же став прем'єром.
  Деякий час у зовнiшнiй полiтицi було партнерство iз Заходом та дружба з Китаєм. В Українi змiцнився режим Януковича. Так Лужков, на вiдмiну вiд Путiна, проводив бiльш проукраїнську полiтику i дорожив союзом слов'янських держав. Україна навiть у 2016 роцi увiйшла до складу Євроазiатського Союзу. Лужков вiдбув два термiни та пiшов у вiдставку. Зюганов нарештi став президентом, теж досить легко вигрававши вибори. Жириновськi брали участь уже всьоме, у всiх з 1991 року i знову програв.
  Восени 2015 року Росiя влiзла у вiйну в Сирiї i бомбила там. До влади США прийшов Трамп. Зюганов, незважаючи на формальний комунiзм, продовжував в економiцi колишнiй курс. Росiя, незважаючи на формальне панування КПРФ, залишалася ринковою, демократичною та помiрно-авторитарною країною.
  Iз Заходом партнерство, та помiрна конкуренцiя. З Україною i Бiлорусiєю, i Казахстаном союз, але теж не дуже тiсний. 2020 року Зюганов вибрався на другий термiн. Загалом трохи знизивши результат на межi другого туру. А в Українi пiсля вiдходу Януковича, несподiвано перемiг несистемний Зеленський. Пiшов i Назарбаєв.
  Зюганов повiдомив, що вiн не змiнюватиме конституцiї, i пiде пiсля другого термiну.
  Таким чином, лiдер КПРФ все ж таки встиг покерувати Росiєю, виявивши трохи бiльше смiливостi. А свiт виявився безпечнiшим i спокiйнiшим, нiж у реальностi.
  А хто такий Путiн? Як склалась його кар'єра? Пiсля того як Примаков став прем'єром, Путiна як надто близького до Єльцина вiдправили у вiдставку. Звинувативши зокрема в тому, що ФСБ пройшло вторгнення бойовикiв до Дагестану. Путiн ще якийсь час крутився у полiтицi. Балотувався безуспiшно до Держдуми. Потiм i у мери Санкт-Петербурга.
  Але потiм пiшов iз полiтики, i влаштувався у службi охорони однiєї приватної фiрми. Тож його вже мало хто пам'ятав.
  Жириновський у 2020 роцi, вже увосьме пiшов на вибори президента i знову програв зi скромним результатом. Але все ще має фракцiю в Держдумi. I навiть Зюганов пiсля виборiв 2020 року надав йому звання генерал-майора. Дональд Трамп несподiвано програв вибори молодому конкуренту з-помiж демократiв. Меркель пiшла достроково у вiдставку. А у Лукашенка рiзко погiршилося здоров'я.
  2021 року, нарештi, росiйськi космонавти злiтали на Мiсяць. I там встановили червоний прапор! Зюганов оголосив своїм офiцiйним наступником Афонiна. Загалом, життя прокрутилося ще раз по колу.
  Як бачимо, i без Путiна розвалу Росiї не сталося. I свiтло не перекинулося.
  
  
  
  
  
  
  ЯКЩО Б МЕНШИКОВА ЧАСIВ МИКОЛИ ВБИЛИ Б
  . У якому царська Росiя виграла Кримську вiйну. Загинув вiд шаленої кулi Меньшиков, i його мiсце зайняв бiльш здатний полководець. Тобто сталася випадковiсть i змiнила хiд iсторiї.
  Зворотний той, щоб з Макаровим. Французи та англiйцi виявилися розбитi частинами. I Росiя, захопивши величезну кiлькiсть полонених та трофеїв, вiдбила Крим.
  Туреччина зазнала поразки у Закавказзi. Вiддала Росiї Карс, Ерзерум, i майже всю Вiрменiю. Росiйськi вiйська зайняли Румунiю. Проте вести наступ далi не довелося. Султан попросив миру. Одночасно Австрiя окупувала Боснiю та Герцеговину.
  Турки погодилися надати автономiю Сербiї, Болгарiї, Чорногорiї, а Румунiя стала росiйським васалом. Заодно Росiя забрала собi Вiрменiю: Карс, Ерзерум, Танрог розширивши свої володiння Пiвднi.
  У Францiї спалахнули бунти, i почалася громадянська вiйна, i вона могла бiльше посилати вiйська. Британiя вийшла також iз конфлiкту. Ослабло i Сардинський королiвство. Посилилася Австрiя. Незабаром австрiйцi завоювали Сардинське королiвство, змiцнивши своє панування над Iталiєю.
  Незабаром пiймали i Шамiля, закiнчивши вiйну на Кавказi. Росiя уклала вигiдний свiт iз Китаєм, вiдiбравши навiть бiльше територiї, нiж у реальної iсторiї, так авторитет росiйської зброї був вищим.
  Микола Перший не пiдтримав пiвнiч у вiйнi проти пiвдня. Навiть навпаки вирiшив допомагати жителям пiвдня разом з Британiєю, щоб змiцнити свої позицiї на Алясцi.
  На територiї Америки Росiя стала будувати мiста та фортецi. Навiть з'явилися проекти залiзницi до Чукотки. Цар Миколай багато намiтив. Росiйськi вiйська завойовували Середню Азiю. Помер цей монарх у 1867 роцi. Залишивши Росiю могутньою та процвiтаючою. Його син Олександр не став скасовувати Крiпацтво, а продовжив рух на пiвдень. Зокрема, провiв переможну вiйну з Туреччиною, приєднав Константинополь до Росiї. Потiм i Месопотамiю.
  Знову вiйна з Британiєю та розгром англiйцiв в Азiї. Олександр другий трохи довше проправив, не роблячи суттєвих реформ, крiм судової, та дещо вдосконалюючи систему управлiння.
  Скасування крiпацтва так i не було. Натомiсть Росiя приєднала себе Iран. Помер цар рiвно через двадцять рокiв пiсля Миколи Першого в 1887 роцi. Олександр Третiй правил зовсiм недовго, до 1894 але встиг приєднати до Росiї практично повнiстю Iндiю. А Микола Другий продовжив рух до Iндокитаю, i до самого Китаю.
  Була вiйна iз Японiєю. Загалом переможна. I повне пiдкорення Китаю та Iндокитаю. I проникнення до Австралiї. А ось у Європi дещо iнший вийшов розклад.
  Австрiйська iмперiя приєднала себе пiвдень Францiї. А потiм розбила Пруссiю, захопивши пiвдень Нiмеччини. Саме Австрiя стала свiтовим гегемоном. Францiя була сильно ослаблена громадянською вiйною. Пруссiя не могла поєднатися. Зрештою, австрiйцi взяли i захопили всю Пруссiю, а також частину схiдної Францiї. Утворилася велика iмперiя, що лiзла до Африки. Невдовзi австрiйцi завоювали ще й Бельгiю, Голландiю та масу земель в Африцi. Потiм була вiйна Австрiї та Росiї проти Британiї. Вона завершилася роздiлом Африки мiж австрiйцями та росiянами.
  Iмператор Франц воiстину став найбiльшим монархом, перевершивши Наполеона Бонапарта, пiдкоривши майже половину Африки i бiльшу частину Європи. Францiя теж виявилася незабаром цiлком захопленою, разом з Iспанiєю та Португалiєю. Так успiшно все минулося, але...
  Спадкоємець iмператора Франца захотiв приєднати себе i Сербiю! I почалася 1920 року велика вiйна мiж Росiєю Миколи Другого та Австрiйською Великою Iмперiєю.
  На боцi Австрiї вся Європа. Крiм Британiї, яка не така сильна як у реальнiй iсторiї, i ще майже половина Африки. Плюс проти Росiї виступила Швецiя. А Норвегiя та Данiя були ще за iмператора Франца захопленi.
  Це було ще й половина лиха. США залишилися, розколотi i другорядною державою. А ось Британiя все ще контролювала Канаду та Австрiю. I пiсля перших двох мiсяцiв коливання теж вступила в лайку на боцi Австрiї.
  Тож запалала велика вiйна. Австрiя та Англiя проти Росiї.
  Зрозумiло, Олег Рибаченко тут як тут. I бореться нiби реальний, i незламний герой.
  Хлопчик строчить по iноземнiй ратi з кулемета i спiває:
  - Гiмн Батькiвщини у серцях у нас спiває,
  У всьому всесвiтi немає її гарнiшої...
  Стисни мiцнiше витязь лучемет -
  Помри за Богом цю Росiю!
  I б'є собi, трощить кулеметом рать з усiєї Європи i частково з Африки.
  I не пiддається собi хлопчик. Ось босими пальцями нiг жбурляє гранату i пищить:
  - Не поступимося i не здамося!
  I знову пацан випускає забiйну i разючу чергу. Не хоче вiн супостату пiддаватися.
  I спiває собi:
  - Нас нiхто не зупинить! Навiть лев не переможе!
  Хлопчик справжнiй витязь. Не згинається i непереможний. Лицар вiри! Нехай i не християнської!
  I ось австрiйську атаку вiдбито.
  У австрiйцiв та англiйцiв є танки, але в Росiї також є мастодонти.
  У Миколи Другого все-таки значно бiльше населення з урахуванням колонiй. Вважай вся Азiя, схiд Європи, частково Балкани, бiльш як половина Африки.
  Отже, Росiя перевершує кiлькiстю пiхоти. А солдати борються дуже хоробро.
  I не втрималися австрiйцi, були вiдкинутi вiд Варшави. Потiм росiйськi вiйська просунулися до Одера, захопили Схiдну Пруссiю. Пала та Галичина, зi Львовом. Осадили Перемишль. Звiльнили Кракiв.
  Тут з'ясувалося, що слов'яни з росiянами не хочуть воювати i масово здаються в полон.
  Бої також показали, що легшi i моторнi росiйськi танки ефективнiшi за важчi i незграбнi нiмецькi. А в авiацiї царська Росiя взагалi на порядок сильнiша за якiсть англiйцiв та австрiйцiв.
  Росiйськi вiйська пiсля паузи вiдновили наступ. Вони брали i числом, i вмiнням.
  Ось був оточений i взятий у Будапешт. На морi адмiрал Колчак розбив англiйцiв i захопила Австралiю. На сушi росiйськi вiйська оточили та взяли Берлiн. А потiм i Вiдень.
  Австрiйська iмперiя програвала битву й у Африцi. Зазнав поразки та англiйського корпусу. Неприємно складалися справи в iмператора Адольфа.
  Сунувся вiн зовсiм не туди, i став тотально програвати. Де вже йому встояти проти такої сили.
  Пiсля падiння Вiдня опiр австрiйцiв став носити осередковий характер. I незабаром росiяни зайняли всю Європу та Африку. Одночасно з Аляски розпочався i наступ на Канаду. Англiйцi також програвали.
  Британiя опинилася в iзоляцiї та намагалася вiдсидiтися на островi.
  Але зрозумiло, що Росiя здолає, розпочавши повiтряний наступ.
  I розбомбила майже все, що було на поверхнi. А потiм i на сушi був висаджений десант, що привiв Британiю до покiрностi.
  Таким чином, вся схiдна пiвкуля, а також Аляска та Канада стали росiйськими.
  Це, загалом чудово! Микола другий зробив тимчасову паузу, перетравлюючи володiння. США поки що роздiленi i не надто сильнi, як i iншi залежнi вiд Росiї держави.
  В 1937 цар Микола Другий розбився в лiтаку. Престол успадковував Олексiй Другий. На вiдмiну вiд реальної iсторiї спадкоємець був цiлком здоровим i бадьорим. I в 1941 вирiшив завоювати все, що не встигли захопити предки.
  Нехай на планетi, Земля вже буде одна iмперiя. I рушила росiйська армiя спочатку на пiвнiчнi штати Америки, та був на пiвденнi. США були несильнi, швидко виявилися захопленими. А Мексику пiдкорити виявилося її простiше. Потiм рух нагору. Поодинцi захоплюючи одну країну за iншою. Найбiльша та сильна Бразилiя. Але й вона протрималася менше нiж мiсяць.
  I ось завоювали Латинську Америку та Нову Зеландiю. Алесей Другий увiйшов до iсторiї як завершувач усiх завоювань Росiї. А вже 1947 року росiйськi космонавти вступили на Мiсяць. А 1958 року на Марс! 1961 року на Венеру. У 1972 на Меркурiй, а 1973 на супутники Юпiтера. У 1975 роцi у вiцi 71 року помер Олексiй Другий. Прозваний Завершувач. I царем став його син Микола Третiй. У 1980 роцi людина вступила на останню, найдальшу планету Сонячної Системи - Плутон. Правил Микола Третiй не надто довгою. Помер 1985 року. I на престол зiйшов його син Олександр четвертий. Молодий цар рокiв двадцяти семи. I наказав цар готуватися до стрибка за межi Сонячної Системи. I почали будувати зорельоти, i фотонову ракету. I ось, нарештi, 2017 року стартувала перша, мiжзоряна експедицiя.
  
  У ЦАРЯ МИКОЛИ ДРУГОГО УДАЧУ ПРЕЗИДЕНТА ПУТIНА
  Знаменитий письменник та поет Олег Рибаченко вiдчував, що у свiтi щось не так. Людство як було так залишається роздробленим. Кiлькiсть країн планети Земля лише збiльшується. А якщо хтось i додає у впливi, то лише тоталiтарний, диктаторський Китай. А Росiя пiсля закiнчення правлiння Володимира Путiна поринула у глибоку кризу. Знову палає вiйна на Кавказi, бунтують лiвi та нацiоналiсти. Знову економiка на спадi, зростає злочиннiсть. I Росiя починає розпадатися.
  Незважаючи на феноменальне везiння- Володимир Путiн так i не змiг створити мiцної, стiйкої полiтичної системи, i економiки, що стабiльно й швидко зростає. Не вирiшено виявилося i багато соцiальнi та мiжнацiональнi проблеми. Рiдкiсне везiння дозволяло Путiну пiдтримувати видимiсть благополуччя. Але як тiльки вiн пiшов, то всi так i не зцiленi гнiйники разом розкрилися.
  Та ще й загроза ядерної вiйни нависла! Свiт у хаосi, Росiя котиться у масштабнiй громадянськiй вiйнi! Це треба термiново виправляти.
  Хлопчик у книзi прочитав, що можна змiнити долю людей, та помiняти її мiсцями! I є одна могутня циганка, що може це зробити з будь-якою людиною.
  То чому не помiняти мiсцями удачу та везiння Путiна та Миколи Другого?
  Тим бiльше, якщо Микола Другий буде таким феноменально щасливим як Путiн, то хiд iсторiї змiнитися. I в двадцять першому столiттi в Росiї правитимуть Романови. А значить Путiну везiння i не знадобиться. Або принаймнi Росiї везiння Путiна.
  А в ХХ столiттi удача царської Росiї дуже потрiбна.
  Знаменитий письменник вирiшив вирушити до циганки. Благо в Iнтернетi була її адреса, а розвинена iнтуїцiя пiдказувала письменнику та поетовi, що це зовсiм не шарлатанка.
  Справдi циганка не простоя. Живе в особняку в Москвi, i виглядає рокiв на двадцять, хоча ворожить ще з радянських часiв. Вiдразу видно вiчна дiвчина з чорним кучерявим волоссям - є непересiчна!
  Олег Рибаченко попросив її:
  - Зроби добре! Помiняй удачу Володимира Путiна та Миколи Другого!
  Вiчно юна дiвчина-циганка подивилася на Олега Рибаченка та вiдповiла:
  - Це добре, що ти не егоїст i кинеш не за себе, а за Росiю! I ще краще, що в тебе багата енергетика та небувала, неймовiрна, надлюдська фантазiя!
  Циганка пiдморгнула i продовжила:
  - Так сильно змiнити iсторiю навiть менi нелегко! Але ти володар найсильнiшої i найбагатшої у свiтi фантазiї менi можеш допомогти!
  Олег Рибаченко згiдно кивнув:
  - Я готовий на все! I виконаю будь-яке прохання!
  Юна циганка кивнула i повiдомила:
  -Я перетворю тебе на хлопчика рокiв дванадцяти, i ти будеш рости вкрай повiльно i старше чотирнадцяти тiлом нiколи не станеш. Я тебе вiдправлю до паралельного свiту, де ти спочатку станеш рабом!
  Олег Рибаченко згiдно кинув:
  - Я готовий!
  Циганка кивнула i продовжила:
  - Ти менi повинен дiстати дев'ять каменiв-артефактiв: чорний, бiлий, червоний, помаранчевий, жовтий, зелений, блакитний, синiй, фiолетовий. I крiм цього, десятий артефакт - корону Кощiя!
  Це складно, але в тебе буде вiчно юне, швидке, сильне, витривале тiло хлопця-воїна. А плюс ще й неабиякий iнтелект, i феноменальний дар уяви. Рано чи пiзно, ти збереш артефакти та повернешся назад у свiй свiт. I вже назавжди ти будеш у тiлi феноменально сильного та швидкого хлопчика рокiв чотирнадцяти, i тебе неможливо буде вбити. Тобто отримаєш нагороду ще й безсмертя!
  Олег Рибаченко згiдно кивнув:
  - Про це можна лише мрiяти!
  Вiчно юна вiдьма помiтила:
  - Але ж десять артефактiв мої, i тiльки мої! Вони дадуть менi таку силу, що ти заслужиш з лишком безсмертя! А поки що я зануру тебе в сон, i ти прокинешся вже хлопцем-рабом у каменоломнях. А далi вже твоя кмiтливiсть пiдкаже, як iз цього вибратися!
  Коли ти перемiстишся, то я зможу помiняти долю, удачу, та везiння президента Путiна та царя Миколи Другого. Ти збиратимеш по рiзних свiтах артефакти для мене, а тим часом з початку двадцятого столiття iсторiя Росiї пiде вже по-iншому. Тобто навiть якщо ти не збереш артефакти - дев'ять каменiв та корону Кощiя, все одно цар Росiї Микола Другий отримає удачу, долю, та везiння президента Росiї Володимира Володимировича Путiна!
  Олег Рибаченко широко посмiхнувся i вiдповiв:
  -Це добре! У новому свiтi я буду спокiйний, що нарештi ходи iсторiї змiнився на краще! I що Росiя зможе навести у всьому свiтi лад i стати країною-гегемоном! I гегемоном-абсолютним!
  Вiчно юна циганка наказала:
  - Лягай на диван!
  Олег Рибаченко лiг.
  Дiвчина-чарiвниця забурчала:
  - А тепер спи! Ти прокинешся в iншому свiтi.
  Очi у Олега Рибаченка зiмкнулися, i вiн практично моментально поринув у сон.
  Циганка ж витягала з шуфлядок заздалегiдь припасованi iнгредiєнти i почала готувати зiлля. Включила газ пiд заздалегiдь приготованим для магiї казаном. I стала туди кидати рiзне, вимовляючи заклинання. Одночасно вiчна дiвчина витягала i кишенi колоду карт i заспiвала:
  - Ой, доля, доля Миколi допоможи! Вiд Путiна удача, до царя Романова прийди!
  Нехай Романов перемагає,
  Править немов Чингiсхан...
  Нехай у успiху прибиває,
  Путiна викрав дар!
  
  Для Росiї це краще,
  Микола великий цар...
  Стане Чингiсхана крутiше,
  Як Володимир Путiн стань!
  Котел закипiв, i в ньому завирувало зiлля. Циганка зробила розклад карт, вимовила заклинання i жбурнула колоду в кипляче марево... Повхнув надяскравий спалах, наче вiд тисячi фотоблиць. Сплячий Олег Рибаченко зник... А потiм, засвiтившись, зник i котел.
  У просторiй залi, де чаклувала велика чарiвниця, стало порожньо i тихо!
  Вiчно молода вiдьма сказала:
  - Ну що! Я змiнила хiд iсторiї, i це круто! А якщо цьому iдеалiсту пощастить i вiн збере артефакти, то я стану настiльки могутньою, що Сам Сатана менi позаздрить!
  I циганка-чарiвниця блиснула смарагдовими очима!
  I сталося диво!
  Що й справдi очiкувало на Миколу Другого... Справдi дуже багато чого змiнилося. Не було кривавої колотнечi пiд час коронацiї. I успiшно йшла експансiя до Китаю. Вiйна з Японiєю, зрозумiло, сталося. Це взагалi було iсторично неминуче. Зрозумiло, що слiд було роззброїти i знищити монстра в особi самураїв. I вiд цього нiкуди не подiтися. Не можна залишати небезпеку на рубежах.
  Вiйну першою почала Японiя, але її спроба нападу на росiйськi кораблi виявилася невдалою. Росiяни не отримали суттєвих пошкоджень, а десяток мiноносцiв Країни Вранiшнього Сонця виявилися потопленi.
  "Варягу" теж вдалося вирватися з оточення. Що виявилося великим успiхом. Та й на море швидше прибув адмiрал Макаров i давай трощити японцiв. I генерал Куропаткiн розбив самураїв на сушi та повнiстю зайняв весь Корейський пiвострiв.
  I ось навiть цар Микола Другий ухвалив рiшення: треба вiд Японiї убезпечитися назавжди! А як? Так висадити десант i повнiстю приєднати до Росiї, як губернiю.
  I ось на морi вiдбулася вирiшальна битва, де японський флот був добитий адмiралом Макаровим.
  У бою брала участь i четвiрка дiвчат! Голоногих та у бiкiнi!
  Наталя, Зоя, Аврора, Свiтлана. Чотири красунi, якi, розмахуючи шаблями, беруть на абордаж найбiльший корабель самураїв.
  Наташа розтинає японця i кричить:
  - Будеш розмазаний вузькоокий!
  Зоя розрубала, iншого самурая, i помiтила:
  - А у тебе очi сапфiровi!
  Наташа, провiвши млин, пiдтвердила:
  - Звiсно так! Звiсно так!
  А тут Аврора ще взяла i голою п'ятою рушила японцю в пiдборiддя. Зламала йому щелепу i ревла:
  - За Батькiвщину Ура!
  Свiтлана взяла, знесла голову самураю i в'янула:
  - За царя Миколу Другого!
  Так, звiсно, вiд удачi багато що залежить. Зокрема адмiрал Макаров залишився живим. I виявився другим Ушаковим. Як спритно командує. Сам на рухомому крейсерi, скрiзь встигає. I японцiв, у яких, до речi, великої переваги в гарматах не було, б'ють частинами i тактично.
  Мистецтво полководця чи флотоводця бере нагору над невеликою чисельною перевагою.
  Тим бiльше на цей час i японцi кiлькiстю слабшi. Так що Макаров громить їх. Нав'язує ближнiй бiй, де росiйськi кораблi, що мають бронебiйнi снаряди, куди сильнiшi.
  I японцi зазнають поразки. А дiвчата захоплюють черговий, самурайський корабель. I на ньому прапор царської iмперiї здiймається!
  Що ж японцi? Не дуже у вас з фартом? Микола Другий отримав удачу Володимира Путiна, i так добре у нього все пiшло!
  А дiвчата? Четвiрка красунь у бiкiнi - це вiдьми-рiдновiрки якi вирiшили битися за царя, хоча зазвичай їм немає жодного дiла до цього свiту.
  Але в цьому випадку допомогти росiйському народовi треба. I це внаслiдок везiння Путiна. Нiколи б вiн не захопив би Криму без пострiлу, якби тi самi чотири дiвчини-вiдьми. Вони допомогли здiйснити диво. Але чи потрiбно було вiдбирати Росiї у братського народу Крим, це ще питання. А ось приєднати Китай до Росiйської iмперiї чудова iдея! Уявiть собi, скiльки пiдданих виявиться у Росiйського царя - та можна весь свiт задавити!
  Коротше кажучи, дiвчата тут даремно не втрачають часу. I вже новий броненосець штурмують.
  I знову його захоплюють. А шаблi в руках красунь так i миготять, та ще й такi гострi. I стiльки японцiв змiшали.
  Битва на морi закiнчилася остаточним потопленням японської ескадри та полоненням адмiрала Того.
  I почалася висадка десанту. Пароплавiв та транспортiв не вистачало. I в хiд йшли i баркаси, i на крейсерах та броненосцi перевозили, i багато чого iншого робили. Цар наказав використовувати пiд час десантування i торгового флоту.
  Росiйськi вiйська обивали тиск самураїв, якi намагалися їх скинути з плацдарму. Але царська армiя трималася мужньо. I масована атака виявилася вiдбитою з великими втратами.
  Дiвчата вiдьми пiд час штурму рубали шаблями, i кидали у противника босими ногами гранати.
  Вони звичайно на найнебезпечнiших мiсцях. А як iз кулеметiв стали курити. Кожна куля в цiль.
  Наташа вела вогонь, жбурнула босими пальчиками нiжок гранату i прочирикала:
  - Немає мене крутiше!
  Зоя, луплячи з кулемета, кинула босими пальчиками нiжок подарунок смертi i пискнула:
  - За царя Миколу Другого!
  Аврора, продовжуючи палити з кулеметiв, i пiдскакувати, як огризнеться i видасть:
  - За велику Русь!
  Свiтлана, продовжуючи трiпати ворога, агресивно видала, скелячи зубки, кидаючи голою п'ятою гранату:
  - За царську iмперiю!
  Воїнки продовжували лупити, i молотити. У них такий запал енергiї. Вони стрiляють собi i трощать наступаючих самураїв.
  Вбитих ним японцiв уже тисячi, десятки тисяч.
  I розбитi самураї бiжать... Надто вже забiйнi проти них дiвчата.
  А росiйськi багнетами, шматують самураїв ...
  Штурм вiдбито. I новi росiйськi вiйська висаджуються на узбережжя. Плацдарм розширюється. Так добре звичайно для царської iмперiї. Одна перемога за iншою. I адмiрал Макаров теж з гармат допоможе. Кошторис японцiв.
  I ось росiйськi вiйська вже рухаються Японiєю. I їхню лавину не зупинити. Вони шматують противника, i колють багнетами.
  Наташа, атакуючи самураїв, i рубаючи їх шаблями, спiває:
  - Бiлi вовки збиваються у зграю! Тiльки тодi виживе рiд!
  I як метне босими пальцями нiг гранату!
  Зоя пiдспiвує, з лютою агресiєю. I теж кидаючи босими нiжками, щось неповторне, забiйне:
  -Слабкi гинуть, їх убивають! Захищаючи священне тiло!
  Августина стрiляючи по супротивнику, i рубаючи шаблями, i кидаючи босими пальчиками нiжок гранати, верещить:
  - У буйному лiсi йде вiйна, звiдусiль, виходять погрози!
  Свiтлана, ведучи вогонь, i кидала босими нiжками презенти смертi, взяла i провизжала:
  - Але завжди перемагаємо ворога! Бiлi вовки салют героям!
  I дiвчата хором, винищуючи супротивника, спiвають, кидаючи босими нiжками смертельне:
  - На священнiй вiйнi! Буде наша перемога! Прапор iмперський уперед! Слава загиблим героєм!
  I знову дiвчата стрiляють i оглушливо завивали спiвають:
  - Нас нiхто не зупинить! Нас нiхто не переможе! Бiлi вовки давлять ворога! Бiлi вовки - салют героям!
  Дiвчата йдуть i бiжать... I армiя Росiї прямує до Токiо. I японцi гинуть, i їх викошують. Рухає росiйська армiя. I одна перемога за iншою.
  Цар Миколай справдi витяг щасливий квиток. Ось уже росiйськi вiйська приступають до штурму японської столицi. I це все так здорово.
  Дiвчата тут, звичайно ж, попереду всiх i на великiй висотi їхнiй натиск i подвиги.
  Особливо, коли босими ногами гранати метають. Це взагалi викликає шок та трепет у самураїв.
  А ось вони пiдiймаються на стiну японської столицi. I рубають собi в капусту людей та коней. Розкришили супротивникiв у трiски. Наступають, з криками та реготом дiвчата! I голими п'ятами як довбануть у пiдборiддя. Японцi летять догори дригом. I падають собi на кiлки.
  А войовницi ще дужче шаблями махають.
  А самураї зазнають поразки за поразкою. Ось росiйськi вiйська та Токiо взяли.
  Мiкадо в страху бiжить, але йому нiкуди не втекти. I ось дiвчата беруть його в полон i пов'язують!
  Чудова перемога! Японський iмператор пiдписує зречення на користь Миколи Другого. Титул росiйського царя значно подовжується. Корея, Монголiя, Маньчжурiя, Курили, Тайвань i Японiя стають росiйськими губернiями. Хоча Японiя має невелику, обмежену автономiю. Але ж її iмператор росiйський, самодержавний цар!
  Микола Другий залишається абсолютним монархом, нiчим не обмеженим. Вiн є Самодержавний цар!
  I тепер ще й iмператор Японiї, Жовторосiї, Богдихан, Хан, Каган, та iнше, iнше, iнше...
  Та бiльше везiння. Ось зауважте успiх, Путiна дозволила скiльки завоювати! Двадцять перше столiття, на жаль, не надто пiдходить для захоплень!
  А яка користь Росiї вiд того, що ворог Путiна Маккейн помер вiд раку головного мозку? Везiння, звичайно ж, колосальне, тут навiть навмисне не вигадаєш - щоб твiй ворог такою дурною i неприємною смертю помер!
  Але вiддача Росiї конкретна нуль.
  А ось для Миколи Другого, такий успiх i везiння Путiна обернулися великими територiальними придбаннями. Насправдi, навiщо фортунi давати подарунки Путiну. Ну, вiд того, що Собчак так вчасно помер i не довелося давати йому посаду голови конституцiйного суду, як користь Росiї?
  А цар Усiя Русi Микола другий особистiсть непересiчна. Звичайно пiсля такої великої перемоги, його влада i авторитет змiцнилися. А отже, можна деякi реформи провести. Зокрема у Православ'ї! Дозволити дворянам мати по чотири дружини, як у Iсламi. А також давати право на другу дружину солдатам нагороду за подвиги та вiрну службу.
  Гарна реформа! Якщо кiлькiсть iновiрцiв та iноземцiв в iмперiї зросла, то треба росiйським числом прирости. А як це зробити? За рахунок жiнок iнших народiв. Адже якщо росiйська вiзьме собi за дружину трьох китаянок, то в нього будуть вiд них дiти, а цi дiти хто будуть за нацiональнiстю?
  Звичайно, росiйськi по батьковi! I це чудово! Микола Другий, володiючи прогресивним розумом, був бiльш релiгiйний для виду, нiж у душi. I, зрозумiло, поставив релiгiю на службу державi, а не навпаки!
  Микола Другий у такий спосiб змiцнив свiй авторитет в елiтi. Тож чоловiкам цього давно хотiлося. I прискорив русифiкацiю околиць.
  Ну, а попи теж вже не заперечували. Тим бiльше, що вiра у ХХ столiттi ослабла. I релiгiя служила царевi, не дуже вiрячи в Бога!
  А вiйськовi перемоги зробили Миколи популярним у народi, i звиклий до авторитаризму не хотiв особливо змiн. Iншої влади росiяни i не знали!
  А в економiцi зростання, зарплата зростає. Щороку по десять вiдсоткiв приросту. Насправдi, до чого змiни.
  У 1913 цар Микола на трисотлiття Романових, ще раз скоротив робочий день до 10,5 годин, а в суботу i передсвятковi днi, ще до 8 годин. Зросла кiлькiсть вихiдних i свят. Стала вiдзначатись як вихiдний день i дата капiтуляцiї Японiї. I день народження царя, i день народження царицi, i день коронацiї.
  Пiсля того як з'ясувалося, що спадкоємець престолу хворий на гемофiлiю, цар Микола взяв собi другу дружину. Таким чином, вирiшувалося питання престолонаслiдування.
  Але насувалася велика вiйна. Нiмеччина мрiяла передiлити свiт. Проте царська Росiя до вiйни була готова.
  У 1910 року росiйськi приєднали собi Пекiн, i розширили iмперiю. Великобританiя погодилася на це в обмiн на союз проти Нiмеччини.
  Царська армiя була найчисленнiшою i найсильнiшою. Її чисельнiсть у мирний час досягла трьох мiльйонiв та тисячi полкiв. Нiмеччина у мирний час мала лише шiстсот тисяч. Плюс ще Австро-Угорщина, та її вiйська небоєздатнi!
  Адже нiмцi ще планують воювати з Францiєю та Британiєю. А де їм потягти два фронти?
  У росiйських першi у свiтi легкi танки "Мiсяць"-2 у серiйному виробництвi. I бомбардувальники чотиримоторнi "Iлля Муромець" та винищувачi з кулеметами "Олександр" та багато iншого. I, звичайно ж, потужний флот.
  Немає Нiмеччини рiвних сил.
  А нiмцi ще надумали наступати, на Бельгiю i в обхiд Парижа. Тут їм нiчого не свiтило.
  Але вiйна все одно розпочалася. Нiмеччина зробила свiй фатальний хiд. I її вiйська рушили до Бельгiї. Тiльки ось сили нерiвнi. Росiйськi вiйська по Пруссiї та Австро-Угорщинi вже рухаються. I танка "Мiсяць"-2 зi швидкiстю 40 кiлометрiв це вже колосальна сила.
  Причому, зауважте, везiння царя Миколи у цьому, що почалася вiйна. Сам би цар на Нiмеччину не напав би. А так на боцi росiйських великий, переважна перевага в силах, танки, перевага в артилерiї, i краща в кiлькостi та якостi авiацiя. I сильнiша економiка, як вдалося уникнути спаду, викликаного революцiєю та поразкою у вiйнi. А так весь час пiдйом та успiхи за успiхами.
  Очевидно, нiмцi потрапили пiд удар. А тут ще й самi полiзли основними силами проти Францiї та Британiї. А куди вже їм!
  А Iталiя вiзьми i вiйну Австро-Угорщини оголоси! Єдиний плюс, що Туреччина у вiйну проти Росiї вступила. Але це царевi навiть краще, можна, нарештi, забрати собi Константинополь та протоки! Так що...
  А ще й чотири вiдьми, вiчно юнi рiдновiрки Наташа, Зоя, Аврора, Свiтлана у битвi! А вони вже врiжуть! Так i врiжуть i нiмцям, i туркам!
  Письменник та поет Олег Рибаченко прийшов до тями. Вiчно, юна вiдьма-чарiвниця виконала свою обiцянку, давши Миколi Другому удачу Володимира Путiна i тепер Олег Рибаченко має виконати своє. Пробудження було не з легких. Хлоп'яче тiло обiгрiло жорсткий батiг. Пацан пiдскочив. Та Олег Рибаченко тепер мускулистий хлопчик скований ланцюгами за руки та ноги. Видно засмагле до чорноти, сухе i жилисте тiло, з рельєфними м'язами. Дiйсно сильний i витривалий раб, з мiцною шкiрою, яка настiльки вже задубiла, що її не може розсiкти бити наглядача. Ти бiжиш разом з iншими хлопчиками снiдати, вставши з гравiю, де юнi невiльники сплять зовсiм голi i без ковдр. Щоправда, тут тепло, клiмат на кшталт Єгипту. I хлопчик все голi, тiльки однi ланцюги. Втiм, досить довгi та ходити практично не заважають, як i працювати. Але широкий крок у них не зробиш.
  Перед їжею сполоскуєш руки в струмку. Отримуєш, пайку: махаю з рису, i шматочки риби, що пiдгнили. Втiм, голодному хлопчику-рабу це здається делiкатесом. А потiм йдеш на копальню. Вранцi ще сонце не зiйшло i досить приємно.
  Босi ноги хлопчаки огрубiли, ороговiли настiльки, що гострi камiнцi зовсiм не боляче, навiть приємно лоскочуть.
  Каменоломнi, де дiти працюють до шiстнадцяти. Звичайно у них меншi тачки, i знаряддя працi. Але працювати треба п'ятнадцять, шiстнадцять годин як i дорослим.
  Смердить, то потребу справляють прямо бiля вибоїв. Робота нехитра, рубати кирками камiння, потiм їх вiдносити у кошиках, або на ношах. Iнодi треба штовхати вагонетку. Зазвичай хлопчаки штовхають її по двоє та троє. Але Олега Рибаченка ставлять одного, так вiн дуже сильний. I кирка в його руках як у дорослого. Йому потрiбно виконати значно бiльше завдання, нiж iншим.
  Правда i дають бiльше i частiше. Тричi на день, а не два.
  Хлопчик-раб у чиє тiло вселився Олег Рибаченко тут уже не перший рiк. Слухняний, працьовитий, всi рухи вiдпрацьованi до автоматизму. Дiйсно бiса сильний, витривалий i практично не знає втоми. Але при цьому хлопчик майже не росте, i йому зараз на вигляд не бiльше дванадцяти за середнього для цього вiку зростання.
  Але сили натомiсть... На кiлька дорослих. Малолiтнiй богатир. Який втiм, мабуть, нiколи не стане дорослим, i в нього не буде рости борода.
  I слава Богу! Як письменник та поет Олег Рибаченко не любив голитися. Працюєш собi i ламаєш камiння, кришить їх. I в кошик. Потiм несеш її у вагонетку. Пхати її тяжко i це роблять дiти по черзi.
  Хлопчики тут майже чорнi, але риси обличчя або європейськi, або iндусiв чи арабiв. Причому європейських набагато бiльше.
  Олег придивляється до них. Розмовляти рабам не можна, луплять батогом.
  Олег Рибаченко поки що теж мовчить. А вивчає. Тут, крiм чоловiкiв-наглядачiв, є ще й жiнки. Вони теж жорстокi i б'ють батогом.
  Причому не у всiх хлопчикiв шкiра така мiцна, як Олег. У багатьох лопається, тече кров. I можуть наглядачi забити на смерть. Робота дуже важка, i хлопчаки, особливо коли сонце пiднiмається, начитають сильно потiти.
  А тут сонце не одне, а цiлих два. I день вiд цього дуже довгий. I багато роботи. Хлопчаки не встигають виспатися та вiдпочити. Для них це велика мука.
  Олег Рибаченко працював собi, машинально рубав та грузив. Перемiшував собi...
  I уявив собi картину, що дiялося пiсля того, як Микола Другий отримав удачу президента Росiї Володимир Путiна.
  Наташа, Зоя, Аврора та Свiтлана атакують австрiйцiв у Перемишлi. Росiйське вiйська вiдразу взяли Львiв. I атакують найсильнiшу фортецю.
  Дiвчата голоногi й у бiкiнi нестримно мчати вулицями мiста.
  Вони рубають австрiйцiв та кидають маленькi диски босими нiжками.
  Одночасно дiвчата спiвають:
  - Царю Миколою наша месiя,
  Грiзний правитель - могутньої Росiї ...
  Свiт весь трясе - де вiн пройде -
  За Миколу з пiснею вперед!
  Наташа рубає австрiйцiв, i кидає босими пальцями ноги гранату i спiває:
  - За Русь!
  Зоя теж трощить ворогiв, i пiдспiвує з апломбом:
  - За царську iмперiю!
  I летить кинута її босою ногою граната! Ось це дiвка вбивча. Може зламати щелепу i випити море!
  I Аврора теж босими пальцями нiг метне диск, розкидає австрiйцiв i пискне:
  - За велич Росiї!
  I вискачить свої дуже гострi зубки! Якi виблискують наче iкла.
  Свiтлана теж пiддавати не забуває, i реве:
  - Русь Святого та Непереможного Миколи Другого!
  Дiвчина показує колосальний азарт. I босими нiжками все пiдкидає, i пiдкидає подарунки!
  Наташа, ведучи вогонь i рубаючи, i метаючи босими ногами забiйне, пищить:
  - Я Русь свою люблю! Я люблю Русь! I всiх вас розпилю!
  А Зоя теж стрiляє i завиває, жбурляючи босими пальцями нiг, щось розривне:
  - Великого Миколи царя! Нехай належать йому гори i моря!
  Аврора, покрикуючи з дикою, несамовитою люттю, i метаючи босими пальцями нiг презенти, виє:
  - Нас нiхто не зупинить! Нас нiхто не переможе! Дiвки лихi тиснуть ворогiв, босими нiжками, голими п'ятами!
  I знову дiвчата у дикому натиску. Захоплюють Перемишль з ходу та спiвають, пишучи на ходу;
  Славиться Русь наша свята,
  У нiй багато майбутнiх перемог.
  Дiвчина бiжить боса,
  I її красивiше у свiтi немає!
  
  Ми лихi Родновiрки,
  Вiдьми, що завжди боси.
  Дуже люблять хлопцiв дiвки,
  Своєї лютої краси!
  
  Нiколи ми не поступимося,
  Не прогнемося пiд ворогiв.
  Хоч у нас босi ступнi,
  Буде багато синцiв!
  
  Дiвчатам милiше мчати,
  По морозу босонiж...
  Ми воiстину вовченята,
  Можемо врiзати кулаком!
  
  Нас зупинити не в змозi,
  Фрiцев грiзна орда.
  I не носимо ми черевикiв,
  Нас боїться Сатана!
  
  Служать дiвки Боговi Роду,
  Що, звичайно, великий...
  Ми за славу та свободу,
  Буде кайзер бридкий бiт!
  
  За Росiю, що всiх красивiше,
  Пiднiмаються бiйцi.
  Ми поїли жирної кашi,
  Не згинаємо бiйцi!
  
  Нас нiхто не зупинить,
  Сила дiвчат гiгант...
  I сльозинки не впустить,
  Тому що ми талант!
  
  Нi дiвчата не зiгнутися,
  Вони мiцнi завжди.
  За Вiтчизну яро б'ються,
  Нехай здiйсниться мрiя!
  
  Буде щастя у всесвiтi,
  Буде Сонце над Землею.
  Своєю мудрiстю нетлiнною,
  Кайзера багнетом зарой!
  
  Вiчно Сонце людям свiтить,
  Над найширшою країною,
  У щастя дорослi та дiти,
  I будь-який боєць герой!
  
  Не буває багато щастя,
  Бути успiху вiрю нам...
  Нехай розвiється негода -
  А ворогам ганьба та сором!
  
  Рiд наш Бог такий Всевишнiй,
  Немає прекраснiшого за Його...
  Станемо ми душею вищою,
  Щоб злий всiх рвало!
  
  Переможемо ворогiв, я вiрю,
  З нами Бiлий, Росiйських Бог.
  Буде в радостi витiвка,
  Не пускай зло на порiг!
  
  Ну, коротше за Iсуса,
  Будемо вiрними завжди.
  Вiн же росiйський Бог послухай,
  Бреше що Вiн жид Сатана!
  
  Немає на дiлi Бог Всевишнiй,
  Нас Найсвятiший головний Рiд...
  Як надiйний Вiн дах,
  I його Син-Бог Сварог!
  
  Ну, коротше за Росiю,
  Не соромно померти ...
  А дiвчата всiх гарнiших,
  Силої баби, як ведмiдь!
  
  
  Плани не змiнилися
  Гiтлер всього-на-всього не став змiнювати план ОКВ, i наступ на Сталiнград велося i з пiвночi i пiвдня, групами армiй А i Б. А штурм був доручений Майнштейну. В результатi Сталiнград упав за десять днiв штурму з усiх бокiв. А радянськi вiйська опинилися у повному оточеннi. Пiсля чого вермахт рушив уздовж узбережжя Волги до Каспiйського моря. А чим вiдповiла Червона Армiя? Наступ у центрi виявився не надто успiшним.
  Плюс ще й Японiя виграла битву пiд Мiдвей, щоправда вiдкривати другого фронту не стала, натомiсть захопила Гавайськi острови. I водночас сухопутнi частини самураїв рушили на Iндiю. Щоб утримати цю колонiю Британiї, довелося зняти частину вiйськ з Єгипту, вiдмовившись вiд операцiї "Смолоскип".
  Нiмцi володiли iнiцiативою на схiдному фронтi. Швидке взяття Сталiнграда обвалило пiвденний фланг. Фрiци проскочили до Каспiйського моря i вiдрiзали Кавказ суходолом. А тут ще й Туреччина вступила у вiйну. Її армiя хоч i не надто сильна, але досить численна i здатна битися вiдважно.
  Вже в першi днi турки взяли Батумi, i оточили Єреван. Та їх досягнення пристойнi, бо Червона армiя скута нiмецьким фронтом.
  Слiд зазначити, що гiтлерiвцi користувалися тим, що радянськi вiйська вступали у бiй прямо з ешелонiв i били їх частинами. Це, зрозумiло, перебiг вiйни впливало негативно.
  Сталiн теж нервувався i психовав - вимагав утримати Кавказ за всяку цiну.
  Коротше не вийшло героїчної оборони Сталiнграда, i все посипалося. I навiть вiдсутнiсть японських дивiзiй Далекому сходi не допомогло.
  Нiмцi рухалися вздовж узбережжя Каспiйського моря до Дагестану. Зупинити їх пилися - проте, сили нерiвнi, причому Червона армiя зазнавала величезних труднощiв iз постачанням. I прогиналася. I бомбили фрицi активно.
  США майже не чiпали Третiй Рейх абстрактнi перемогами Японiї. Британiя трохи послабшала, i теж не лiзла на рожен! Тепер нiмцi мали надто багато лiтакiв i могли пресувати реально.
  Сталiн же показав свої гiршi якостi i дуже часто зривався i кричав, але приймав не найкращi рiшення.
  Тож втрата Кавказу ставала неминучою.
  Ось уже на кордонi з Азербайджаном триває бiй.
  Радянськi дiвчата вiдчайдушно борються. Ось б'ються красунi вiдчайдушно.
  I не вiдступають i не здаються. I повзають собi тилами.
  Наташка, Зоя, Августина та Свiтлана притягли з тилу нiмецького генерала. Це здорово. Дiвчата поставили його на колiна та змусили собi цiлувати босi нiжки. Той цмокав їх з великим ентузiазмом! I облизував дiвчатам п'ята.
  Войовницi взагалi такi сексуальнi та чарiвнi. Потiм дали фрицям бiй.
  Наталя полоснула чергою, зрiзала фашистiв. Шпурнула босою ногою гранату i прочирикала:
  - За велику славу!
  Зоя теж вистрiлила i пискнула:
  - За Батькiвщину та Сталiна!
  Взяла i босими пальцями нiг жбурнула гранату. Розкидала гiтлерiвцiв i пропищала:
  - За СРСР!
  Дiвчата такi чудовi та чудовi.
  Августина теж кинула босою ногою гранату, i скелячи зубки, взяла i прошипiла:
  - Я така бойова! Як термiнатор!
  I Свiтлана, теж запустить босими пальчиками нiжок таке забiйне та руйнiвне. I знову заспiває:
  - Наша дружба монолiт, i на цьому вона стоїть!
  Четвiрка, та так б'ється - ось це дiвки! Смiшнi красунi i показують у вiдповiдь свої довгi мови.
  Войовницi найвищого розряду. I як лупнуть, i як прокричать.
  Давлять собi нiмцiв, наче ягоди пресом.
  Наташа вистрiлила, кинула босою ногою гранату i заспiвала:
  - Ми воїни свiтла i червоного прапора!
  Зоя теж босими пальцями нiг запустила забiйне i в'якнула:
  - I за Ленiна битимемося!
  А далi полоснула Августина, вискалившись:
  - В iм'я великої радостi!
  А потiм стрiльнула i Свiтлана, i босими нiжками запустила гранати, проревiвши:
  - За таке ми вiзьмемося та перевернем!
  Четвiрка активно працює та стрiляє. Ну, це все-таки дiвки якi знаються на винищеннi. I б'ються не так собi.
  А як треба реальним термiнаторам... Воїнки високого польоту. I у них азарт руйнування.
  Наташа знову босою ногою кинула гранату i прошипiла:
  - Я свiт чудово цей розумiю, як загострення класової боротьби!
  Зоя теж прошипiла, кидаючи босими пальцями нiг забiйну гранату, що розриває тiло.
  - У якому будинку буде червоний прапор!
  А потiм Августина дала чергу. Викосила гiтлерiвцiв, i голою ногою кинула гранату - прошипiвши:
  - Великий космос, це наша земля, i все це ми!
  Войовницi справдi здатнi порвати навiть грiлку.
  А тут i Свiтлана як шугане босою нiжкою гранату, дасть чергу i видасть люто:
  - В сказi вогонь, i брикливий кiнь!
  Дiвчата очевидно як заведуть. I бадьять.
  А з боку нiмцiв екiпаж Герда бореться на Т-4. Знову як заведеться, то не розминешся i не придушиш такий натиск. В очах у дiвчат таке пекельне полум'я.
  Вони стрiляють собi i не дають шансiв на порятунок. I не встояти проти їхнiх бiлих, перлинних зубiв.
  Войовницi агресивнi та завивали:
  - Дикий аромат! Усiх ворогiв вiдправимо до пекла!
  Герда пальне, пiдiб'є тридцятьчетвiрку i пискне:
  - Майбутнi перемоги!
  Шарлота пальцями босих нiг натисне на гашетку i булькне:
  - На частини розiрвемо!
  Магда теж пальнула, розбила Т-26 i видала:
  - Розкриємо.
  I босими пальчиками струсила.
  I Крiстiна теж як натисне босими нiжками на педалi i прошипить:
  - За нашу партiю ура!
  Дiвчата зрозумiло i майже голi в бiкiнi та босi. I при цьому вкрай сексуальнi.
  I ведуть наступи на своєму не надто досконалому, але ефективному Т-4. I куляють собi по вороговi. Не поступитися таким дiвчатам нi в чому! А як вони вишкiряться. А як скривлять пику!
  Герда реве собi, стрiляючи за допомогою босих пальцiв нiг:
  - Герда любить убивати, ось цього Герда!
  I знову випускає снаряди.
  А далi стрiляє по черзi Шарлота i реве, пiдбивши тридцятьчетвiрку:
  - Я їм розпорю животи!
  I босими нiжками знову запустить.
  А тут ще й Христина вбивча додасть. Теж за допомогою босих пальцiв нiжок.
  I прореве:
  - Я втiлення агресивностi!
  А талiя у неї якась, а рельєфний прес!
  А тут i Магда вiзьме i влучить, i прореве:
  - Банзай!
  I теж у неї нiжки босi, i точенi!
  Четвiрка нiмкеня лiзе собi i реально перемагає. У нiй стiльки агресiї та життєвої енергiї.
  Войовницi пруть собi та стрiляють. Не дають спуску Червоної Армiї.
  А в небi теж льотчицi борються i таке показують. Що їхнiй дух незмiрний.
  Ось найновiший нiмецький Фокке-Вульф. На ньому Гертруда. I це дiвчина показує, що вона крутiша за чоловiкiв. То фашистiв молотить. Не дає їм найменшої пощади. Справжнiй бiй затiяла Гертруда.
  I збиває радянський Як i верещить:
  - Я дiвка супер!
  Пiсля чого вiзьме та покаже мову. I знову вiзьметься за тотальне винищення. Ось це дiвчисько. I теж боса й у бiкiнi. А потiм ЛАГГ збила, i знову ревла:
  - Летчиця навiдниця!
  I захоче на всю горлянку. А потiм вiзьме i ПЕ-2 зiб'є. Таке ось дiвчисько, найкрутiшого розмаху та класу. Далi знову провела маневр i з авiагармат потрощила Як. I пробоїть.
  - Я вовчиця неба!
  А зубки як вискалять! I як визвiритися! Та й баба! Всiм бабам баба!
  Але, зрозумiло, ще фашисти i на пiвднi намагаються наступати.
  Там, зокрема, льотчиця Хельга б'ється на МЕ-109. I так успiшно, що вiд англiйцiв вiдлiтають уламки.
  Збила дiвчина "Мустанг" i заспiвала:
  - Бузковий туман над нами пропливає!
  Взагалi, як добре боротися босий i в бiкiнi. До чого це практично! I дуже зручно.
  Хельга льотчиця. Досить розуму фюреру послухати порад i допустити дiвчат на танки лiтаки, i в армiю. I як набагато краще пiшли у фрiцiв справи.
  Вони й самi не очiкували, що жiночi тiла такi ефективнi. Ось Хельга лихо набирає собi обороти та рахунки.
  Дiвчина босонiжними нiжками натискає собi на педалi i реве:
  - Я така чудова - буря!
  Хельга збиває ще два англiйськi лiтаки i пищить:
  - За мною Нiмеччини воїни в ряд!
  I ще збила бомбардувальник! Оце дiвка! Всiм дiвкам велика та крута войовниця. Якщо вже винищує, теж без жодних церемонiй та жалостi.
  Дiвчата взагалi тут такi сексуальнi!
  А вiйська Роммеля рвуть пустелею, не чекаючи пiдходу додаткових сил. Треба перемогти, отже, треба. Легендарний полководець "Лис пустелi" звик уже битися з переважаючими силами. I солдати його також такi. Ось, наприклад, добiрна рота войовниць iз СС. Їх перекинули на початку грудня, коли фронт трiщав, нiмцi вiдступали, а англiйцi навпаки проривалися, деблокувавши Толбук, i загрожували скинути вермахт iз африканської землi.
  Тодi бiснуватий фюрер i запропонував: перекинути жiночий батальйон тигриць. Не тому, що дами змiнять баланс сил, але щоб чоловiкам особливо iталiйським стало соромно i вони куди агресивнiше i вмiло билися. Адже якщо загартованi суворими тренуваннями, елiтнi дiвчата попереду, то чоловiкам буде дуже навiть соромно.
  Воювали в одному бiкiнi, використовуючи для захисту спецiальнi креми. За пiвроку їх босi, дiвочi нiжки настiльки ороговiли, що не боялися розпечених як сковорiдка пiскiв, а вiд засмаги шкiра набула темно-шоколадного кольору. I у багатьох уже не один десяток трупiв за плечима.
  Марго i Шелла, - двi зовсiм ще юнi, але вже загартованi в боях арiйки. Вони наймолодшi в ротi, але за пiвроку вже встигли заробити на залiзному хрестi Першого Класу (другий клас, вже мали все в батальйонi), безжальнi та добрi.
  Марго мала волосся кольору вогню, а Шелла бiла з домiшкою меду бiлявка. Ось вони борються, вiдбиваючи натиск британських танкiв, що контратакують. "Матiльди" з їх потужним бронюванням рухаються попереду. Далi "Кромвелi" з фугасними снарядами i машини легшi. Дiвчата закопали в пiсок. Стрiляти в лоб по таких танках марно. Треба, щоб їх не помiтили, а потiм...
  "Матiльда" i "Кромвель" важать близько тридцяти тонн, i коли вони проїжджають над викопаними в глинистому пiску окопами, ставати страшно. Зверху сипле на голi, засмаглi шиї, вiдчуваєш на собi моторошний тягар, викидних машин. Ось та сама "Кромвель", типова праска з похилою бронею в 70 - мiлiметрiв, яку навiть 88-мiлiметрова гармата не завжди може взяти. Пахне британським, дуже рiзким запахом бензином i машинним маслом. У дiвчат є свої сюрпризи, легкi безвiдкатки. Найпершi моделi Фаустпатронiв. Так чоловiки як це прийнято пропускають жiнок вперед, так їм випробування нового та як очiкується перспективної зброї.
  Але й виставили дiвчат, попри лицемiрне гасло нацизму: "вiйна чоловiча справа, жiнкам мир!", у пекло.
  Втiм, пiхота вiдстала, а отже є шанс вiдсидiтися в окопах, i перемогти.
  Шелла вимовляє пошепки, боячись чхнути вiд пiску, що забиває нiздрi, що обсипається з окоп.
  - Тiльки витримка на полi лайки, дозволить уникнути бродiння протухлого вiд пропущених термiнiв шампанського перемоги!
  Марго погодилася:
  - Хто не має витримки, то буде кисле вино поразок i гiрке пiйло втрат!
  Але "Матiльди", "Кромвелi", i дюжина легких "Мангустiв" вже позаду них. Тепер настав час збирання врожаю.
  Шелла, чиє колись перлове волосся посiрiло вiд пилу, i впирається босими п'ятами в гарячий пiсок, подумки звертається в дiвi Марiї та iншим святим, мовляв, не пiдведiть. Палець натискає на собачку плавно, щоб кумулятивний заряд потрапив у бензобак.
  Марго натискає на курок разом iз нею, теж неквапливо. Пiсля чого обидвi дiвчини шльопають одна одною в долонi. Заряди вражають у корму, пiсля чого бензобаки пiдриває. Помаранчеве полум'я розбризкується як пiна хвиль повiтрям, чути чиїсь прокляття.
  Потiм короткi дула британських танкiв згортаються вiд поштовхiв до своєрiдних трубок.
  А дiвчата-тигрицi вiдважно кидають на ворогiв iз гранатами. I летять на всi боки уламки, рве, немов лапа вогняної кiшки промокашку броню руйнiвний потiк кумулятивних частинок.
  Ось вона жiноча лють, що говорить, що нiмкем аж нiяк не властиве холоднокровнiсть. I вони вмiють битися... I нехай захлинеться атака.
  Вiдбити натиск пiхоти, що складається, як правило, з набраних шляхом облав або рiзних обiцянок, арабiв i негрiв набагато простiше. Бачачи, що танки пiдбитi, а попереду серйозний опiр вони вже за перших втрат вiдступають назад.
  Ну, а потiм взагалi звертаються в повальну втечу. Раз такий стиль - ображай слабких, нехай буде i так нелюдам!
  Коли атака остаточно видихнулася i дiвчата вже надвечiр продовжили свiй бiг пустелею, на ходу у них виникла розмова. Шелла запитала Марго:
  - Думаєш, все ж таки ми будемо в Олександрiї?
  Вогняна войовниця впевнено вiдповiла:
  - Думаю, що не пiзнiше, листопада, а може, у жовтнi, ми займемо, нарештi, Єгипет.
  Шелла логiчно i не звертаючи уваги на свербiння у мозолистих, вiд розпечених пiскiв пiдошвах, запропонувала:
  - Коли розгромлять цей цвях у нашому пiдчерев'ї, базу на Мальтi, постачання стане кращим, як пiдiйдуть новi частини, у ворога вже не буде шансiв.
  Марго озирнулася, скiльки там лишилося сонцю до заходу. Щоб, нарештi, лягти i гарненько виспатися. Близькiсть червоного свiтила до лiнiї горизонту заспокоїла войовницю. Вона лiниво помiтила:
  - Я думаю, фюрер не проґавить пiсля Перу-Хабор i Мiдуея повторити чудове десантування на Критi. Тiльки цього разу й справдi знесуть Мальту.
  Шелла з прокляттям крикнула в небо:
  - Та обрати Всевишнiй всi основи англiйцiв у пекло.
  Сонце остаточно сховалося за горизонт, найкрутiший день рокiв 21 жовтня добiг кiнця. А разом iз ним розпочалася операцiя "Бiлий ведмiдь". Чому бiлий? Хитра дезiнформацiя, щоб подумали, що йдеться про пiвнiч, а насправдi нищiвний свiнг боксера на пiвднi.
  Найбiльша Британська база справдi нагадувала пекло. На неї обрушилося понад тисячу зiбраних з усього схiдного фронту i поряд з ним, якi отримали пристойний бойовий досвiд, бомбардувальникiв, разом iз винищувачами супроводу. Англiйцi звичайно вже воюють давно, але такого потужного масованого удару не очiкували. Справдi, хто повiрить, що фрицi вирiшуватиметься оголити фронт, нехай навiть противник i тимчасово притих. Але британських воякiв тепер безжально б'ють. Наприклад, їхнi кораблi атакованi Ю-87, знаменитою "штукою". Не дуже швидкiснi, але зате володiють високою (для свого часу) точнiстю бомбометанiя вони терзають британський флот, що причаївся в бухтах. Бiльш сучаснi Фокке-Вульф не вiдстають, у тому числi навiть сам легендарний фон Рудель, король штурмової авiацiї. Вiдомий потоплення найпотужнiшого радянського лiнiйного корабля - лiнкора "Марат".
  Ось, наприклад, капрал Рiчард бачить, наче санки з гiрки скочуються стерв'ятники. Як хижi риби з ополонки виринають численнi нiмецькi бомбардувальники. Вже вiковий англiєць кидає у страху трубку. Такого страшного видовища вiн нiколи не бачив. Сирени виють iз великим запiзненням, вже пiсля розриву бомб. Вибухова хвиля пiдкидає британських солдатiв, летять у рiзнi боки вiдiрванi руки та ноги. Ось одна iз залiзних касок розпалася i потрапила офiцеру в морду. А той як завищить:
  - Черчiлль капут! Гiтлер крутий!
  Зенiтки англiйцiв почали стрiляти не вiдразу, а лише коли посипалися тисячi бомб. Противник усе правильно розрахував: жодна бомба не повинна зникнути задарма. Так що круши ворога та бий. Усi сектори заздалегiдь позначенi на картi. Причому нахабнi англiйцi, навiть як слiд, не замаскувалися. Багато їх зенiтнi знаряддя стоять як у долонi та його змiтають насамперед.
  Ось ствол 85-мiлiметрової довжиною в тридцять два фути зенiтки пiдкинуло i зiгнуло в повiтрi наче бублик. Пiсля чого вона впала, придавивши п'ятьох англiйцiв. Оце черево одному з негрiв розпороло i вивалися кишки.
  А бомби сипалися, i все палало, грюкнув склад iз пальним, почали рватися, розкидаючись ледь не по всьому остову снаряди, потiм довбали ще один склад. На додачу по всьому наполегливо вили встановленi в обтiчниках Ю-87 i Фокке-Вульф сирени, викликаючи дикий жах у негрiв та арабiв з-помiж колонiальних вiйськ. Але схоже, i бiлi лякаються не менше.
  Ось, наприклад, два британськi фрегати зiткнулися, та так, що гримнули котли. I навiть уламки фрегатiв, що злетiли, рвалися в повiтрi, наче замiнованi поля, а крейсер елементарно пiдсiв на дно.
  Англiйський танк "Кромвель" з коротким дулом, зате з пристойною швидкiстю i досить потужним лобовим бронюванням у панiцi розiгнався i таранив свiй власний склад, навiть ще по дорозi розчавив десяток своїх же божевiльних солдатiв. Хаос наростав. Ось ще й англiйський авiаносець став просiдати, а потужний дредноут вiдкрив вогонь... узбережжям, де копошилися власнi солдати.
  I в цiй пекла два чоловiки залишалися абсолютно незворушними. Один iз них iндiанець, розмiрено розкурював трубку, а iншим була жiнка, явно арабського походження, але у вiйськовiй формi. Удвох вони не звертаючи уваги на проноситься в смерть. Точнiше цiлу орду вершникiв анiгiляцiї, рiзалися в зовсiм звичайну карткову гру. Це була гра п'ятдесяти двома картами з джокерами, та ще й за правилами придуманими самим червоношкiрим.
  Жiнка-арабка заявила:
  - Шуму однак багато! I що так панiку влаштовувати.
  Один iз солдатiв зi спиною посiченою осколками мало не налетiв на iндiанця, але його недбало вiдкинув немов кошеня. Крапельки кровi потрапили на обличчя червоного i вони, посмiхаючись, злизав. Пiсля чого помiтив:
  - Створювати шум доля слабких блiдолицих. Ми ж апачi вважаємо так - немає ворога добре, з'явився супротивник - ще краще!
  Смаглява жiнка помiтила:
  - Це типова слабкiсть тих, хто сповiдує вiру Христову. Люблять поговорити про жертву, але не приносять у жертву себе.
  Iндiанець швидко кивнув:
  - Порядок будується на фундаментi, де цемент вiра, а пiсок воля! Вiра - золоте серце, а воля - залiзний кулак! Тiльки у блiдолицих немає нiчого iншого.
  . РОЗДIЛ Љ5
  А на бомбардувальнику нiмецькою теж дiвчина. У цьому випадку Вiола. Дуже гарна блондинка, а в парi Нiколетта. I обидвi дiвчини дуже сексуальнi. Скидають iз висоти бомба. I теж войовницi босi й у бiкiнi.
  Ревуть собi дiвки:
  - Ми є такi кралi, що супермени!
  Нiколетта теж випльовує iз фюзеляжу бомби. I трощить ворога. Англiйцям так дiстається.
  Вiола теж як запустить забiйну бомбу згори. I заб'є бiйцiв iмперiї Лева.
  I теж як провоє:
  - Я страх вселяю Британiї!
  I босою нiжкою трусить. I заспiвання:
  - Черчiлля порвемо!
  Дiвчата з Ю-188 дуже непогано кидають бомби. Машина у них нова досконала. Дуже скорострiльна у неї конструкцiя гармат.
  Ось дiвчата та англiйський винищувач збили.
  Їхнiй лiтак досить швидкiсний. Войовницi знову за допомогою босих нiг куляють руйнування.
  Вiола реве:
  - Я в труну ворогiв усiх заганяю!
  Нiколетта пiдвиває:
  - I супротивника закидаю!
  I босими нiжками як вiзьме та струсить!
  Ось це дiвки та як ворогiв молотять. I не зупинитись. Справжнi арiйки.
  А коли крутять i трясуть голими цицьками.
  I знову скидають бомби.
  А ще тут дiвчата, iншi лiтаки. Ось Єва бомби скидає. Крушить англiйцiв i спiває:
  - Я є така що супер!
  I Єва теж босими нiжками крутить педалi.
  А ось Вiола знову бомбу скине i прореве:
  - Я дика дiвчина, хочу вiдразу десять чоловiкiв за годину, що дуже круто i чудово!
  Декiлька палаючих британських солдатiв кинулися у воду, щоб змити з себе полум'я. Навiть кипiло вiд входження у воду, чулися крики, дикi стогiн. А по морськiй пiнi поповзли кривавi кола, спочатку густi, потiм розходилися поступово блiдi. А воїни колись найбiльшої i великої iмперiї на Землi втрачали людську подобу. Арабка зневажливо пирхнула:
  - I цi чоловiки змушують нас носити паранджу!
  Червоношкiрий хитро мружився, помiтив:
  - Мабуть, їх лякає, твiй грiзний погляд!
  Арабка єхидно скелячи зуби, заявила:
  - М'якiсть жiнки подiбна до в'язкостi бронi, тiльки куди бiльш смертоносна i унiверсальна в захистi!
  Нiмцi вважали за краще вiдразу всадити всiма силами, тактика боксера, який, розраховуючи на неготовнiсть противника, вiдразу ж кидається всiма силами на ворога. Коли десятки ворожих лiтакiв горять на аеродромах не в змозi злетiти. Коли всерединi "Ланкастерiв" рвуться їхнi власнi бомби, руйнуючи все навколо i вся. Жорстка, але ефективна тактика. Ось i симфонiя пекла досягла пiку своєї сили, а потiм почала спадати.
  Але цим, звичайно, справа не скiнчилася, в хiд вступили десантна дивiзiя. Поки англiйцi пiсля подiбної обробки, нiякi їх можна брати тепленькими. Благо вже виготовленi в необхiдних кiлькостях планери десантування та налагодженi методи їхнього буксирування. Мабуть, на сьогоднi найкращi у свiтi.
  Ось вони й летять, не як шулiки - повiльнiше, але досить швидко, та ще й у супроводi музики Вагнера - улюбленого шедевра Гiтлера. Хто ще з тих, хто жив пам'ятав фiльм "Апокалiпсис", де американцi саме цю музику використовували, атакуючи в'єтнамцiв. Як їх це лякало. Так i тут Вагнер, i гуркiтливi мотиви через пiдсилювачi. Десантники намазали собi обличчя фосфором, i розмалювалися, вони виглядають дуже нiби демони їх пекла. Теж розрахунок на психологiчний ефект. Плюс ще у фосфор додали деякi реактиви, i трохи магнiєвої крихти, щоб хоча б на короткий час спричинити свiчення. Такi моторошнi, особливо на тлi димової заграви, численних пожеж. Вони навiть кулемети є, теж закамуфльованi як пащ драконiв. Далi вже луплять спiвучi нiмецькi та трофейнi пiстолет-кулемети. I викошенi, рванi шеренги падають до чобiт переможцiв. А багато хто просто волiє здатися, незважаючи на те, що англiйцiв набагато бiльше, нiж нiмцiв.
  Iндiанець i арабка сховалися в невелику ретельно замасковану нору. Червоношкiрий зазначив:
  - Добре ми їх проорали!
  Чорноволоса жiнка здивувалася:
  - Ти кажеш ми? Може, маєш на увазi нас?
  Iндiанець заперечно мотнув головою:
  - Нi! Блiдолицi б'ють англiйцiв i це гарна ознака! А буде час, то настане i наше свято! Коли iндiанцi звiльнять свiй континент!
  Арабка зневажливо пирхнула:
  - А на владу над свiтом ви випадково не претендуєте?
  Iндiанець ласкаво, немов пояснюючи розумово вiдсталiй дитинi, посмiхнувся:
  - Хто хоче отримати надто багато - зазвичай залишається з нi чим! Так що велика ложка - рот дере!
  Фюрер, звичайно ж, не бачив, що витворяють його соколи та яструби, але в принципi здогадувався, що нiмецька вiйськова машина вiдпрацює все чiтко. Взагалi нiмецькi вiйськовi наступальнi операцiї аж до Курської дуги виконувалися високому професiйному рiвнi. Деякi навiть називають еталонними. Навiть дивно, що подiбна машинка забуксувала, а потiм i зовсiм розвалилася.
  I дiвчата бачать подiбний сон, свого роду пророче бачення, перерване жорсткою командою - пiдйом!
  
  
  ЦАР МИХАЙЛО ДРУГИЙ
  Микола Другий став жертвою замаху у Японiї. Ще тодi загинув, коли був спадкоємцем престолу. Вiдомий замах, який був у реальнiй iсторiї. Цесаревич Микола був поранений, але дивом залишився живим.
  А ось не сталося дива. Цього везiння, для самого невдачливого царя у всiх iсторiї Росiї. Загинув Микола... I разом iз ним помер i великий невдаха, який звичайно мимоволi, але все ж таки занапастив царську iмперiю та династiю.
  I ось 1894 року у вiцi п'ятнадцяти рокiв на престол зiйшов Михайло Другий. Брат царя Миколи. Людина загалом недурна, досить жорстка i хоробрий. Михайло Олександрович Романов командував пiд час першої свiтової вiйни дикою дивiзiєю, вiдзначився у боях. Був, загалом, людина жорсткiша за Миколу, вище зростанням, бiльш виразною особою. Чи був вiн розумнiшим? Микола Друга не дурна, талановита людина. I все-таки мало жорсткий, вольовий, i народжений бути царем. Плюс ще, звичайно ж, проблеми Миколи Другого особливо з дружиною.
  Михайло не дурнiший за брата, i головне - щасливiше... Ну Микола, все ж таки iм'я якесь погане для царiв. I Микола перший був невдахою. Iз самого початку заколот декабристiв. Згодом невдалий початок вiйни з Iраном. Перемогу було здобуто, але завоювань не так i багато. Та й Iран Росiї апрiорi не суперник. Вiйна iз Туреччиною. Теж не дуже успiшна спочатку. I коштували перемоги великої кровi. I завоювань небагато.
  А потiм вiйна на Кавказi майже сорок рокiв iз Шамiлем. А це погано, заморозилася експансiя. I, нарештi, поразка в Кримськiй вiйнi. I з чуток цар Микола перший наклав на себе руки.
  Та невдалим був той цар. Михайло Перший... Запанував у Смутнi часи. Росiю зберiг. Небагато, у Польщi мiст вiдвоював. У Сибiру просунувся. Прожив, щоправда, обмаль. Але цар був, загалом, нормальний. I без серйозних проколiв.
  Полiтика Михайла Романова була як i Миколи Другого: експансiя до Китаю та Сходу. Будiвництво Порт-Артура. Дипломатiя з Нiмеччиною, пiдготовка вiйни iз Японiєю. Звичайно, було очевидно, що без вiйни з Країною Вранiшнього Сонця не обiйтися. Аж надто вона активно озброювалася. А молодий цар хотiв слави, хотiв завоювань, хотiв створити Жовторосiю. Крiм того, очевидно було, що Китай у майбутньому обiцяв стати колосальною силою, i його краще подiлити зараз. Поки що вiн роздроблений.
  Японiя напала на росiйську ескадру у Порт-Артурi.
  Згодом був направлений адмiрал Макаров. Цього разу загибель не вiдбулася. Почасти й тому, що Михайло не допустив заважати Макарову цесаревича Кирила i не було на кораблi. А це трохи змiнило маршрут.
  Адмiрал Макаров навчав ескадру. Потiм, коли японцiв пiдловили на мiни, змiг атакувати флот Того.
  Морський бiй закiнчився переконливою перемогою росiйського флоту. Щоправда, потiм, японцi все ж таки осадили Порт-Артур. Але не надовго. Михайло усунув Куропаткiна, призначивши полководця молодший i здiбнiший. I знову здобули перемоги i на сушi.
  Японiя загалом була розбита на морi. А потiм був висаджений десант.
  Самураї здалися. Росiя повернула собi Курили, захопила Тайвань i Корею.
  Надалi, добровiльно до складу iмперiї увiйшла низка китайських провiнцiй, утворивши Жовторосiю. Царська iмперiя розширилася та розцвiла.
  Жодної думи, жодної зайвої демократiї. Не життя, а благодать! Бурхливий розвиток країни. Але природно перша свiтова вiйна була неминучою. I ось настав час дракона.
  Але Росiя на той час вже мала легкi танки "Мiсяць"-2, важкi: "Петро Перший", сконструйованi сином Менделєєва i найпотужнiшi у свiтi бомбардувальники: "Святогор" та "Iлля Муромець". Така була вже мiць!
  I Росiйська армiя з перших днiв почала перемагати. Та й кiлькiсть царських вiйськ через фактор вже наполовину приєднаного Китаю була великою.
  Росiйськi вiйська розбили нiмцiв у схiднiй Пруссiї i оточили Кенiгсберг. Взяли вiдразу i Львiв i Перемишль. Росiя мала занадто багато солдатiв, i багато легких, рухливих танкiв. Якi не мали собi рiвних та показали грiзною силою. Падала одна армiя за iншою.
  Ось уже росiйськi ратi захопили Будапешт.
  Нiмеччина опинилася у скрутному становищi. Росiйськi вiйська вже наближалися до Одеру. Вiйну Австрiї оголосила й Iталiя. Щоправда, османська iмперiя вступила у вiйну, проти Росiї. Але цiєї лише обернулося розгромом та поразкою на всiх фронтах.
  Росiйськi вiйська вже форсували Одер. I взимку розпочали штурм Берлiна. Утримувати мiсто виявилося нiчим. Так у нiмцiв все ще багато сил скуто на Заходi.
  I Вiльгельм зi штабом спiшно оголосив мир, а точнiше капiтуляцiю.
  Вiйна тривала лише пiвроку. Росiйськi вiйська взяли Стамбул. I Туреччина була зайнята армiєю царя Михайла Другого.
  Пiсля чого був у Петергофi мир. Австро-Угорщина розпалася та припинила своє iснування. Галичина та Буковина стали росiйськими губернiями. Чехiя та Словаччина стали королiвствами на чолi з царем Михайлом Другим. Угорщина визнала монархом своїм також росiйського царя.
  Кракiв та iншi землi увiйшов у царство Польське. Схiдна Пруссiя виявилася вiдрiзаною, Данциг став росiйським мiстом. Мала Азiя, i бiльшiсть Iраку з Багдадом стала росiйською. Англiйцi отримали лише провiнцiю Басра та Палестину, а Францiя пiвдень Сирiї.
  Утворилося ще й королiвство Югославiя, де спiвправителем став Михайло Другий. Трохи урвала, собi та Iталiя. Таким чином, Росiя спромоглася стати великим завойовником. I зазнала невеликих втрат при незначних витратах. А ось Нiмеччинi ще довелося, i виплачувати Росiї бiльшу частину репарацiй. Вражаюча перемога!
  . РОЗДIЛ Љ 2.
  Пiсля цього було ще кiлька малих воєн. Росiя захопила бiльшу частину Афганiстану - пiвдень дiстався Британiї, i двi третини Iрану - пiвдень також Британський. Потiм царськi, французькi та англiйськi вiйська остаточно подiлили Саудiвський Острiв. Виникла гегемонiя. Японiя теж встигла прихопити собi трохи нiмецьких володiнь.
  Аж до 1929 року у всьому свiтi спостерiгалося економiчне зростання - найсильнiший у Росiї. Але була Велика депресiя. Це i призвело до Нiмеччини до влади Гiтлера.
  У Росiї також спостерiгалося зростання революцiйних та страйкових настроїв. Але в 1931 роцi сталася нова вiйна з Японiєю через Китаю. Росiя була сильнiшою, i командував флотом гiдний наступник адмiрала Макарова - адмiрал Колчак.
  Перемоги, висадка десанту, та Японiя з усiма її Тихоокеанськими володiннями став губернiєю Росiї. А цар Михайло Другий та ще iмператором Японським. Так добре виходило. Але боротьба за свiтове панування не закiнчувалася.
  Гiтлер нарощував сили. I виникла коалiцiя: Нiмеччина, Iталiя, Росiя проти Британiї, Францiї, Голландiї, Бельгiї та США.
  Царська армiя в 1940 фактично завершила пiдкорення Китаю i вперлася у французькi, Голландськi та англiйськi володiння.
  Гiтлер 22 червня 1941 почав вiйну з вторгнення до Францiї. У фюрера був чудовий план i генiй Майнштейна. Росiя почала наступ на англiйськi та французькi колонiї в Азiї та в Африцi. Така жорстока вiйна.
  Росiя по населенню займала вже перше мiсце у свiтi, її армiя оснащувалась кращими та найбiльш досконалими танками та авiацiєю. Вже в серiйному виробництвi гелiкоптери, винищувачi, штурмовики, бомбардувальники, у тому числi й реактивнi! Взагалi, якось усе йде чудово.
  Гiтлер за пiвтора мiсяцi окупував Францiю, Бельгiю, Голландiю та Данiю! Царська Росiя зайняла Норвегiю та Швецiю. А також Iндiю, Iндокитай, Пiвдня Iрану, Саудiвський пiвострiв i увiйшла до Єгипту.
  Колонiальнi англiйськi та французькi вiйська вiдрiзнялися малою бойовою здатнiстю, i мали дуже низький ратний дух - здаючись практично без опору.
  Гiтлер хотiв сам рушити на Африку, але Iспанiя виступила проти Нiмеччини. Тодi фашисти атакували режим Франка та розгромили його. А потiм i Португалiю. Пiсля запеклого штурму взяли Гiбралтар!
  Далi Росiя та Нiмеччина захоплювали Африку. Тут бiльше заважали величезнi простори, джунглi, пустелi, вiдсутнiсть дорiг, нiж опiр слабких i розгублених колонiальних вiйськ Британiї, Францiї, Португалiї.
  Iшов захоплення територiй. Епiзодичнi бої, осередковий опiр. Росiйськi танки, як i ранiше, найкращi i з гарною прохiднiстю особливо середнiй: "Микола", який був названий на честь вбитого японцями цесаревича Миколи.
  Однак знай, вiд якої злої долi врятував самурай Цуди Сандзо , Росiю йому пам'ятник з Ейфелеву вежу в Пiтерi вiдгрохали б. А може, назвали ти танк його iм'ям.
  Принаймнi "Микола"-3 був вiдносно легким - пiд тридцять тонн, рухомим з дизельним двигуном танком. У нього швидкiсть була вищою, нiж у легендарно тридцятьчетвiрки i товщi i пiд великим нахилом лобова броня i нижче силует, i бiльш довгоствольна гармата, щоправда подiбна до 76-мiлiметрiв калiбру.
  Як ти не було, Росiя захопила понад двi третини Африки, решту дiсталося Нiмеччинi та Iталiї. А пiсля масованих бомбардувань у травнi 1942 року вiдбулася спiльна Росiя та Нiмеччина висадка вiйськ у Британiї. Бої тривали лише два тижнi i Англiя, i Iрландiя виявилися окупованi.
  А за мiсяць зайняли й Iрландiю.
  Америка поводилася, досить пасивно побоюючись вступати в таку небезпечну вiйну, але Британiї все ж таки допомагала ресурсами. Так що Гiтлер, Муссолiнi та Михайло Другий прийняли рiшення добити наймогутнiшу в економiчному планi державу.
  Тим у Росiї є спiльний кордон з Америкою щодо Аляски. А ще вже збудували i залiзницю до Чукотки - що дуже корисно для вiйни!
  I ось Росiйська, царська армiя як рушить... I увiйде до Аляски. А американськi танки проти росiян i не котять. Така ось вийшла нагода.
  Росiйськi вiйська стали висаджуватися на Алясцi з 1 вересня 1942 року ... I просувалися дуже успiшно.
  Швидко розширюючи плацдарм. I в боях, як завжди, беруть участь красивi росiйськi дiвчата.
  Вони на новому танку "Микола"-4. Войовницi босоногi, в одному бiкiнi. I у них потужнiша 85-мiлiметрова довгоствольна гармата: гроза "Шерманiв".
  Вже листопад, випав снiг, але гарнi дiвчата: Наташа, Марiя, Аврора та Свiтлана, не визнають жодного одягу та борються майже голяка.
  Ось войовницi стрiляють та розбивають точним попаданням снаряда "Шерман". Скелять собi зубки. Наташа пальнула i ревла:
  - Я за царя всiх б'ю!
  I як ще пальне!
  Потiм Марiя вистрiлить i так влучно, що вiдiрвала "Шерману" вежу.
  Взяла i прочирiкала:
  - Я дiвка що зрiзає метал!
  А пiсля Аврора запустить снаряд. I також точно i чiтко.
  Войовниця пищить:
  - Найвищий пiлотаж!
  А далi вже як Свiтлана довбає, з усiєю своєю шаленою силою. Блондинка дiвчина руйнiвник. I провiзить:
  - Я демон пекла!
  I вся четвiрка як вiзьметься, рухаючись пiвднем Аляски.
  А ось танк "Олександр"-4, теж нова модель з красивими дiвчатами. Потужна 130-мiлiметрова довгоствольна гармата, i цiлих вiсiм кулеметiв та екiпаж iз п'яти красивих дiвчат у бiкiнi.
  Теж їдуть собi та стрiляють, вирубують американцiв, пробивають "Шермани".
  Оленка випустила за допомогою босих пальцiв нiг снаряд i заспiвала:
  - На славу царя Михайла!
  Ведучи вогонь, Анюта пiдтримала, викошуючи американцiв:
  - Великого царя!
  Врiзала i Августина, проламала "Шерман", прошипiвши:
  - За мир, працю, iмперiю!
  Наступною вiдкрила вогонь i Мiрабела. Теж зламала броню супротивниковi i прошипiла:
  - За новий росiйський порядок!
  А потiм i випустила снаряд Олiмпiада, як лупе i прореве:
  - Я така мiць i бiль для супротивника!
  Дiвчата добре йдуть собi та ведуть вогонь. В їх смарагдових i сапфiрових очах полум'я пекла.
  I найновiший, непробивний з усiх ракурсiв танк "Олександр"-4, йде собi i американцiв молотить. Таке ось уявлення та безумовне знищення.
  А дiвки, якi, мороз, а вони в одному бiкiнi i майже голi - краса! Ми веземо iз собою кота!
  Оленка як випустить снаряд американською машиною. Як протаранить її i проспiває:
  - Я свiтова зiрка!
  А тут ще й Анюта вiзьме i випустить, зрiже супротивника, i прошипить:
  - I слава iмперiї!
  А далi i Августина довбане снарядом, викосить супротивника, зламає броню вороговi i пискне:
  - Я руда та безсоромна дiвка!
  I далi вже Мiрабела як засандалити. I випустить по вороговi снарядом забiйним. Вiдiрве вежу i провiзить:
  - Таран iз тарану!
  А згодом вiзьме красуня-богатир Олiмпiада. Випустить найзабiйнiшим зi снарядiв. Розкришить танк противника i прокриче:
  - Усiх кошторис!
  Ось танк вагою сiмдесят тонн йде, i ламає ворожi редути. I легко при цьому рухається снiгом - двигун найновiший - газотурбiнний! Таку машину так просто не зупиниш.
  Оленка спiває:
  - Нас нiхто не зупинить! Нас нiхто не переможе! Росiйськi вовки рвуть ворога! Росiйськi вовки - салют героям!
  I знову за допомогою босих пальцiв нiг натискаючи на курок, вражає ворога. Оце дiвка!
  Анюта теж впали використовуючи голi ноги i, верещить:
  - А я супер!
  А далi Августина як запустить снаряд i провоє:
  - Дика дiвка я!
  I Мiрабела випустить щось зовсiм вже забiйне i прореве:
  - До нових, незламних рубежiв!
  I покаже язик свiй такий рожевий та довгий.
  А далi Олiмпiада лупне, i рознесе американцiв, i зробить це дуже здорово.
  Ну, загалом явна помiтна перемога. Ця битва виграно i росiйськi, царськi вiйська просуваються далi.
  До кiнця грудня 1942 року вся Аляска вже захоплена царською армiєю, i бої йдуть у Канадi.
  Крiм танкiв, борються i льотчицi на реактивних лiтаках. Авiацiї у США багато, але якiсть її дуже слабка. Не порiвняти iз росiйськими реактивними машинами. Якi трощать ворога з iнтенсивнiстю термiнаторiв.
  I дiвчата Анастасiя та Маргарита на своїх лiтаках "Катерина"-6 як ефективно набирають рахунки.
  Анастасiя однiєї черги з п'яти авiацiйних гармат збиває вiсiм американських лiтакiв i верещить:
  - Я просто войовниця суперкласу!
  I босими нiжками натисне на педалi.
  Маргарита одна черга збиває десять американських лiтакiв i пищить:
  - А я ще класом вищий!
  Анастасiя босими пальцями нiг, як натисне на гашетки, i спалахне по ворогу. Зiб'є сiм машин армiї США i пискне:
  - Я така войовниця, що цар у захопленнi!
  Маргарита теж випустить забiйного i пропищає:
  - I не лише цар! Дуже ми гарнi!
  Дiвчата борються та збивають рiзнi машини. Викидають супротивника, неначе дохлих мишей у смiтник. I трощать авiацiю США.
  Анастасiя збила ще кiлька лiтакiв i прогарчала:
  - За двоголового царського орла!
  Маргарита, вискалив зубки-клики, перевiряла:
  - За таке та круте!
  I теж збила ще дюжину американських машин. Ось такi дiвки. Дiвчата люблять вбивати. I розривати на частини!
  I ця пара працює.
  Переходить на наземнi цiлi. I давай iз "Шерманiв", пробиваючи їх наскрiзь. Немов голка метал. I розколюючи наймiцнiше залiзо та сталь. Ось так узяла їхня круша.
  Анастасiя пробиває кiлька "Шерманiв" i верещать собi:
  - Я дiвка яка здатна на багато чого!
  Маргарита теж молотить американцiв на сушi i пищить.
  - А мене нiщо не зупинить i нiколи не зупиняло!
  Анастасiя трощить ворога, збиває танки i вищить:
  - За царя, якого немає мудрiшого i крутiшого!
  Дiвчата зрозумiло чудовi! I головне лише в одному бiкiнi! I непереможнi!
  Нiхто дiвчат перемогти i зупинити не може!
  Анастасiя стрiляючи, верещать на всю горлянку:
  - Я є дiвка, що ламає сталь!
  Маргарита, продовжуючи стрiлянину, додає:
  - I будь-який метал!
  Дiвчата летять собi та стрiляють... Хоч мороз та зима, але їх це не зупиняє. У Канадi бої вирують.
  Анастасiя знову палить, i реве:
  - Я як пацан!
  Маргарит активно пiдтверджує i молотить з люттю пантери:
  - Я є така, що веселiше за всiх i крутiше!
  Дiвчата як видно дiйсно розрахунку великого та удачi невимовної!
  Набирають собi напiвголi рахунки! I горя не знають, анi сумнiвiв! У них багато видно рiзних думок!
  Але, коротше кажучи, пощастило красуням. Взяли та накрили ударом з повiтря генерала з чотирма зiрками. Чудовi красунi. Як довбануть, так i довбануть!
  I знову рухаються Канадою росiйськi та нiмецькi танки.
  Ось екiпаж Герди, нiмецькою Т-4. Машина вiдверто слабка на тлi радянських машин. Але дiвчата непростi - босонiж i в бiкiнi в мороз борються. А це про щось та говорить!
  Такi войовницi скажемо прямо - крутi! Не знають сумнiвiв та слабкостi! У їхнiх очах сапфiри та алмази горять! Не поступляться такi красунi вороговi нi п'ядi землi! Вони святi та порочнi одночасно.
  Рухають собi iз колосальною енергiєю.
  I так собi руйнують американцiв.
  Герда вистрiлила, за допомогою босих пальцiв нiг i прочирикала:
  - Буйна я дiвка! I зовсiм не цiлка!
  I пiсля цього як зареготає.
  Шарлота теж пальнула з гармати. Нехай не надто потужною, зате скорострiльною:
  - Я як розпечена i кусача бджола!
  Пiсля чого красуня вiзьме та покаже свiй довгий язичок!
  А тут i Христина як влiпить i пискне:
  - А мiй вокал! Iклай удар!
  I теж зубки вовчi оскалить i прореве:
  - Буде нова перемога!
  Войовницi й справдi такi жорсткi та агресивнi. I їх стiльки м'язової сили та несамовитої лютi.
  I Магда теж по вороговi влiпить. Розiб'є з дистанцiї "Шерман", потрапивши дуже точно встик i, прореве:
  - Я така, нiмця крута!
  Четвiрка, незважаючи на те, що машина не найкраща, бореться успiшно.
  А чому? Бо на них майже немає одягу! I войовницi дуже гарно ворога винищує.
  Герда з гордiстю зауважує:
  - Ми такi гiднi i фюрера!
  Пiсля чого красуня знову вистрiлить i вискачить свою милу мордочка.
  Войовницi тут духу арiйського. I холоди не бояться. Хоча взимку на Заходi Канади ще дуже холодно.
  Але нiчого - тiльки босонiж, i майже голими. Тодi буде й удачi та перемога!
  Це войовницi сповненi гордого духу.
  От i зараз арiйкам немає рiвних у завзятостi. Якщо не рахувати росiйських дiвчат.
  А ось Наташа на "Миколаї"-3 теж у бiкiнi та боса вистрiлив, виверне i пройдеться. Її танк втiм, краще за нiмецький Т-4. Бої тут жорсткi та дуже агресивно протiкають.
  Янки намагаються огризатись. Але Наташка пiдбила "Вiдьму", i прошипiла з оскалом перлинних зубiв:
  - Я така дiвка, що нiхто не пiдступиться!
  I Марiя влучно по американських танках вистрiлив. Проб'є їх i прошипить iз оскалом зубiв:
  - Жоднi сили нас не вiзьмуть!
  I ось Аврора теж по черзi вистрiлить. "Шерман" знищено. Та дiвка що треба.
  I потiм Свiтлана свiй внесок внесе ... Як дасть по американцях боляче.
  На морi також бої протiкають. Росiйський флот захоплює Фiлiппiни.
  I тут теж команда: босоногi дiвчата-морячки. Теж майже голенькi красунi, у бiкiнi. Щоправда на Фiлiппiнах погода та взимку чудова - тепла, адже це майже екватор.
  I дiвчатам приємно боротися та стрiляти. I носитися миготить босими, круглими п'яточками. Такi тут дiвчата просто принаднiсть. Найкращi - супер!
  Полонених до речi люблять ґвалтувати! Прив'язують собi, а потiм катаються на них. Та ще так, що бранцi непритомнiють! I винищення влаштовують собi тотальне - точнiше не собi, а ворогам.
  Такi вже класнi екiпажi iз напiвголих дiвчат. I їх уже нiчим не зупинити та не придавити!
  Воїнки беруть на абордаж американський крейсер. Заскакують собi майже голi, босi, з м'язами, що перекочуються пiд засмаглою шкiрою. I люто рубають американцiв. I не дають жодного шансу на виживання.
  I ось видна красуня Стелла та її напарниця Маша. Обидвi дiвчата - рослi м'язовi блондинки, як усiх рубають. Що не удар, то розрубування i розпарювання тiл!
  Дiвчата йдуть собi американським кораблем. Махнуть праворуч - вулиця, махнуть лiворуч - провулок!
  I не зупиниться дiвчаткам! Чи не залишають противникам шансу! А якщо заревуть, i почнуть м'язами трясти!
  I знову махають собi мечами, i виють:
  - Ми дiвки що є за царя, Батькiвщину та Михайла Романова!
  I рубають наче капусту самураїв. Ось Стелла взяла i босою ногою рушить офiцеру США в пах. Той пiдлетить вище i вискочить за борт.
  Блондинка-термiнатор як видасть:
  - За мої удари, платять гонорари!
  I знову вишкiриться, i перлинними зубками блисне! Оце дiвка! Самий сiк та аромат!
  I мчать собi дiвчата. I проходять, наче приплив торнадо. Не дають шансiв ворогу. Вони колосальна сила. Темряви тим чортiв i тисячi тисяч ангелiв.
  А ось i Маша як рубанет, i одразу двома шаблями три голови знесе! Ось це дiвка - усiм дiвкам дiвка!
  Обидвi красунi рубають наче цвяхи мечами забивають. I немає в їхнiх дiях слабкостi та сумнiвiв. Рухають собi, не вiдступаючи i не здаючись. Справедливiсть вимагає поєднати людство. Одна iмперiя, одна корона, одна мета та експансiя до космосу.
  Саме в цей час вiдбувається виведення на орбiту першого штучного супутника Землi. Ось вiн летить навколо земної кулi.
  А росiйськi дiвчата у бiкiнi борються собi. I не поступаються супротивниковi. I падають розрубанi красунями американцi. Все-таки дiвчата найвищого класу та майстерностi.
  Вони свого часу встигли повоювати у Японiї. Теж боролися на висотi. Самого iмператора захопили. Показали свою колосальну майстернiсть. У них такий азарт i стiльки м'язової сили. Звичайно, такi дiвчата - це диво iз чудес!
  Рубили самураїв у палацi. I теж були майже голi та босi. Дiвчата, якi могли робити таке, що дивувало ворогiв.
  I рубали будь-яке м'ясо, демонстрували свiй артистизм. Войовницi не знаючи сумнiвiв, настають.
  Ось американському адмiралу зрубали шаблею голову. I як захочуть красунi, вискалив свої iкла.
  I знову в наступ i рубають собi. Такi войовницi справжнi монстри. А на престолi цар Михайло. Син Олександра Третього, та не той. Удачливiший, бiльш рiшучий, бiльш вольовий, i теж талановитий правитель.
  Але, звичайно ж, удача має значення, плюс ще бiльша жорсткiсть - Михайло вiв непримиренну боротьбу з корупцiєю, що вплинуло на армiю. А ось найефективнiше ноу-хау - це використовувати дiвчат у бiкiнi для ратних цiлей. А дiвчата дуже гарнi, коли майже голi та босi.
  Ось i протiкають бої зi змiнним успiхом. А гарнi войовницi стрiляють дуже влучно, краще за чоловiкiв. I головне, коли дiвчата майже голi, вони практичнi невразливi. Їх не беруть кулi та снаряди. Дуже сильна рать войовниць. Оце круто. Така iдея царя Михайла - використовувати дiвчат майже голих та босих, i це приносило перемогу.
  А дiвчата в боях ще й босими пальцями нiг кидали гранати та кинджали. I демонстрували свою дику гнiв.
  Дiвчата дуже лихi. I дуже красивi, швидкi, та швидконогi. Їх нiхто не мiг утримати.
  Войовницi вельми хорти... Босi дiвочi нiжки - дуже ефективна зброя. Що вони можуть? Дуже багато. Самi голi пiдошви отримували енергiю вiд землi та войовницi красунi жвавi.
  Треба сказати, що дiвчата найкрасивiше у свiтi, що є i чудове, i з люттю кобр!
  Крейсера американцiв захопили. Полоненi чоловiки падали ниць. Пiсля чого воїнкам нiжки свої їм засунули в обличчя. I змушували цiлувати. I дiвчата воркували, а їхнi голi пiдошви, коли лижуть язики приємно та лоскiтно.
  Але красунi насолодилися тим, що їхнi босi ноги обсипають поцiлунками, i п'ята цiлували.
  Пiсля чого дiвчата як розсмiються. А скалять зуби!
  Але стало краще, дiвчата трохи позагорали голi i купувалися. Такi ось чудовi войовницi. А як таку нiжку взяти та поцiлувати. I кожний пальчик лизнути.
  Дiвчата супер.
  Ось знову танк "Олександр"-4 у бою. Преть собi i лютий уже йде. Вiйська рухаються далi. Все ближче та ближче до територiї США. Дiвчата такi класнi.
  Ось Наташка стрiляє влучно. I пробиває дуже точно.
  Дiвчина надзвичайно стрiляє влучно та кричить:
  - Ми зламаємо ворога!
  Далi стрiляє Марiя. Взяла та перемогла супротивника:
  - Я є супер!
  Марiя дуже гарна дiвка i дуже активна.
  I босi її нiжки її дуже красивi та витонченi своєї еротичностi:
  - Ми рознесемо ворога!
  I Аврора така дiвка, i супер у нiй i голi животи та груди, а такi червонi соски надулися:
  - Спробую ворогiв i зроблю супер!
  I рудим волоссям як трусить!
  I знову довбане i своїми босими, точеними нiжками. Такi войовницi дуже круто!
  А потiм i Свiтлана вiзьме i довбає ворога:
  - Я царя люблю i повiшаю ворогам на шию петлю!
  Ось дiвчата й розсмiяються. Як вони стали хортами та крутими.
  Американцi вiд дiвчат бiжать. Або здаються. Або гинуть. Войовницi такi красивi, i дуже босоногi, i дiвчата такi чудовi. I в одному бiкiнi боротися приємно та ефективно. Войовницi такi чудовi.
  Наташа знову стрiляє по американцях i шипить:
  - Ти мiй брат та я твiй брат! А точнiше, сестра!
  I знову язиком довгим як ворухне. Агресивна скажiмо войовниця та краса!
  А тут Анюта як трусить оголеними грудьми. I закричить, i вишкiриться. I снаряд в американцiв надiшле. I вiзьме i довбає.
  - Рознесла красуня! I пискне:
  - Я така ось i дiвка супер!
  Красива дiвчина i любить секс. А це приємно!
  I взяла дiвчина i лупнула - загарчала:
  - Ми переможемо i рознесемо супротивника!
  А ось i Аврора довбає i лупне:
  - Я є цар i крута дiвка!
  Войовниця може бути i дуже хорт.
  Дiвчата регочуть собi.
  А ось Свiтлана взяла дуже круто. I це давала за знищення противника такi гонорари, i цiлувала чортiв:
  - Це такий тоталiтарний пiлотаж!
  Танк дуже спритний i забiйний. Вiн б'є слабкий та високий "Шерман". Ось i бої тут на користь царської Росiї.
  Наташа знову як пальне. I проворкує:
  - За твого кумира!
  Марiя почала стрiляти. Дiвчина дуже гарна, i у неї золоте волосся. На вигляд.
  Дiвчина довбанула, i босими пальцями нiг нацiлить i пискне:
  - Це вбивство за царя!
  А ось i Аврора довбанула американця. I дiвчина така скажемо реально украй агресивна i пискнула:
  - На реальний абордаж!
  I ось дiвчина показала собi справдi сильною.
  I Свiтлана агресивна та бойова. Довбанула голою нiжкою, i розiрвала ворога.
  I прочирiкала, скелячи зуби:
  - Я є жiнка, що лiтає орлицею!
  Ось дiвчата й стали довбати з дикою силою. I не зупинити таку агресiю красунь. Не вiдступаючи i не прогинаючись.
  Наташа знову вистрiлила i прошипiла:
  - До повного знищення!
  I Марiя без будь-яких цвяхiв, куди бiльше знищенням ворогiв досягла успiху, i стала ламати супротивникiв.
  А далi Аврора взяла i як довбає по вороговi з гармати. I навiть дуже вдало, з колосальним апломбом. I розчавити, роздробити ворога. I вiд "Шермана" летять на всi боки оплавленi уламки.
  I Свiтлана теж вистрiлить i як заспiває:
  - Я дiвчина великої мрiї та великої краси!
  Воїнки справдi чудову волю до перемоги демонструють.
  Адже недарма iмперiя стала крутою i великою. Могла перевершити досягнення Чингiсхана.
  Войовницi рухаються собi... I стрiляють, стрiляють, i лопають ворожi позицiї, наче розпорюючись ножем. А точнiше дуже гострим та загартованим кинджалом. I ось росiйськi вiйська вже реально непереможнi. I царство великої iмперiї.
  Якщо розiбратися, то iсторiї Росiї багато було воєн та важких перiодiв. Але Миколi Другому здебiльшого просто не щастило! Вiн виявився невдахою. А ось тактика має велике значення. Що показав великий росiйський шахiст Альохiн. Коли вiн починав грати замiсть свого супротивника, перевертаючи дошку та перемагаючи. Генiальнiсть i є генiальнiстю.
  За всiх проблем царської Росiї, один тiльки фактор оголених дiвчат багато що вирiшував.
  Ось у боях беруть участь i гелiкоптери. Бойовi машини, також екiпажi з дiвчатами в бiкiнi, i босими. Яка якiсть армiї, що складається з дiвчат? Найвидатнiше. Таку армiю нiщо не може зупинити та перемогти.
  Так у цiй армiї босi та майже голi дiвки. Екiпаж на вертольотi капiтана Варвари. Чи це не диво! Море здувається бурхливо! I як авiацiйнi гармати вдарять. А потiм ще й ракети. Ось це дiвки - справжнi урагани на кшталт торнадо.
  Не поступаються вони вороговi нi в чому. Росiйська армiя готова до битв i величезних звершень.
  Варвара це красива дiвчина з русявим волоссям i майже гола. Як прореве на всю горлянку:
  - Вороги не пройдуть! I не втечуть!
  I вiзьме, випустить забiйний розряд зi всiх струменiв своєї крутої машини. I пронесеться над противником. I вiзьме, повикає з руйнiвним загином.
  А ось скромна Ольга взяла i випустила по позицiях американцiв ракету i прошипить:
  - Я воював, не з лаптем, а боса!
  I пiдморгне своїми сапфiровими очима. Та це дiвки - такого неймовiрно чудового пiлотажу. З ним можна i в гору пиятики, i голi дракону знести.
  А нiжки настiльки витонченi та неповторнi! А талiї тонкi, i тiла дуже мускулистi.
  Варвара довбає, i провоє:
  - Я за царя можу дiрку в глобусi зробити!
  I мордашку вискалить, i пiдморгне очима.
  Войовницi тут на висотi. Ось Тетяна теж дiвчина в бiкiнi, як вiзьме та провiзить:
  - Хай буде цар над усiєю землею!
  I своїми перлинними зубками блисне. I з вертольота забiйним як цвях. I вбивчо пройдеться. I реально пiдсмажить метал. I викличе руйнування дзоту.
  Ось це дiвки - всi дiвки дiвки! I потiм, коли полонених наводять, тi дiвчата потiм босi нiжки цiлують i лижуть. Це взагалi найвитонченiший спосiб i принизити та заохотити.
  
  НЕПЕРЕМОЖНИЙ РОММЕЛЬ
  У нiй армiя Роммеля у листопадi, груднi 1941 року, змогла здобути перемогу в Африцi. Це сталося ще й тому, що напарник генiального Роммеля не припустився тих грубих помилок, що сталися в реальнiй iсторiї.
  Внаслiдок чого нiмцi розбили англiйцiв, що наступають, i втримали свою територiю. Спочатку на ходi боїв це не позначалося, так на схiдному фронтi нiмцi зазнали поразки пiд Москвою.
  Проте надалi плани фюрера змiнилися. Роммель до цього моменту змiг взяти Толбук i рушив до Єгипту. Гiтлер вирiшив перейти до тимчасової оборони на схiдному фронтi, i поки що зосередити зусилля в Африцi та на Близькому Сходi.
  Проте, оскiльки наступ у Африцi вимагало менше сил, гiтлерiвцi провели кiлька операцiй i Сходi. Розбили радянськi вiйська у Керчi. Оточили пiд Харковом. Вирвали скалку i на смоленському напрямку. Поразкою закiнчилося i наступ другої ударної армiї генерала Власова пiд Ленiнградом.
  Пал пiсля облоги та штурму Севастополь. I фрицi змiцнилися. Бої розгорнулися на Ржевському виступi. Тут гiтлерiвцям вдалося встояти.
  Натомiсть у Єгиптi Роммель отримавши пiдкрiплення здобув переконливу перемогу. Розвиваючи успiх, нiмцi пройшли Палестину, захопили Iрак та Кувейт. А потiм i весь Близький Схiд отримав доступ до нафти.
  Пiсля чого фашисти повернули на Судан, i спробували захопити Африку.
  Одночасно вiдбувся штурм Гiбралтару i проникнення нiмецьких вiйськ у Марокко i далi в Африканськi простори.
  Але успiхам нiмцiв сприяла енергiйна робота у тилу. Де Гiтлер теж, що робив вмiло, нiж реальної iсторiї.
  Прокинувшись Гiтлер-термiнатор разом iз дiвчатами прийняв ванну, поснiдав салатом, кашею з цвiтної капусти та ще деякими овочами, додавши знежиреного багатошарового козиного сиру та iкри. Пiсля чого викликав Шпеєра, офiцiйно вручивши новому iмперському мiнiстру документ iз пiдписаним законом про надзвичайнi повноваження. Адольф бiснуватий, був дуже в'їдливий:
  - Випуск озброєнь у Третьому Рейху вкрай низький! Ми вiдстаємо не тiльки вiд воюючої Британiї, а й вiд тоталiтарного СРСР. А нам потрiбне панування у повiтрi, причому нарощуючи випуск старих озброєнь, переходити на новi. Особливо перспективнi реактивнi бомбардувальники. Адже їх величезна швидкiсть i висока верхня стеля дозволяють майже безкарно трощити британськi мiста!
  Шпеєр випромiнював оптимiзм:
  - У Нiмеччинi та Польщi з надлишком вугiлля, у Францiї залiзняку, а обладнання у нас вистачить на випуск безлiчi машин. Адже ми виробляємо алюмiнiю та дюралю бiльше, нiж усi країни свiту разом узятi!
  Бiснуватий Адольф кивнув:
  - До пори до часу! Британiя та США також розкручують виробництво, а нам потрiбно берегти кожен грам металу. Нехай школярi та iншi дiти з п'яти рокiв ще й металом збирають. Крiм того, навiщо робити крила та фюзеляж цiлком з дюралю. Можна використовувати дерево i полотно. Наприклад, робити моноблочнi крила. А що? Нам потрiбен новий реактивний винищувач вагою не бiльше двох тонн, легкий у пiлотуваннi, простий у виробництвi та дешевий! Число складальних деталей має бути скорочено до мiнiмуму, так само знайти можливостi максимально зменшити вагу лiтака i полiпшити його аеродинамiчнi властивостi. Зараз до речi авiаконструктори прийдуть, ми будемо їх навчати.
  Шпеєр посмiхнувся:
  - Звичайно, мiй фюрер. Наскiльки я зрозумiв, чи ви збираєтеся повернути з армiї всiх висококвалiфiкованих робiтникiв?
  Бiснуватий Адольф пiдтвердив:
  - Тiльки з високою квалiфiкацiєю, простих роботяг наберемо з-помiж iноземцiв. Так воно краще менше нероб, а значить i партизанiв. Чисельнiсть сухопутних вiйськ звичайно скоротимо, якщо вiйни з СРСР не буде, то нам не потрiбно стiльки пiхоти, але ... Не радикально, так я планую в найближчi мiсяцi розгромивши Гiбралтар i Мальту, зайняти всю пiвнiч Африки i далi на ближнiй схiд. Нам ще знадобляться сухопутнi частини. Крiм того, необхiдно побудувати додатковi суднобудiвнi верфi як у самiй Нiмеччинi, так i у Францiї, Бельгiї, Голландiї, Норвегiї. Нам потрiбнi авiаносцi, лiнкори та транспорти. А Середземне море перетворитися нiби на внутрiшньонiмецьке озеро. Тобi зрозумiло?
  Шпеєр вклонився:
  - Так мiй фюрер! Я вже доручив розробити програму будiвництва.
  Хитрий Адольф доповнив:
  - Тривалiсть робочого дня може продовжуватися до 16 години, якщо цього вимагають нашi екстренi плани. Випуск лiтакiв має бути доведений, до ста машин на добу всього за дев'ять мiсяцiв... Бiльш нiж у троє порiвняно з нинiшнiм, i то аж нiяк не факт, що цього буде достатньо!
  Шпеєр поспiшив пiдбадьорити фюрера:
  - Нашi льотчики вищi за клас британських, так що далеко не все вирiшує кiлькiсть. А ми знайдемо новi способи перекувати орала на мечi. Наскiльки я зрозумiв, що є прiоритетом, для нас це авiацiя?
  Фюрер стиснув кулак мiцнiше:
  - Прiоритет для нас реактивна, бомбардувальна авiацiя, а далi винищувальна, плюс випуск нової технiки, та розробка чудо-зброї! Втiм, не тiльки в галузi авiацiї, а й танкiв, артилерiї, насамперед, реактивної... Про це ми поговоримо докладнiше.
  Почувся дзвiнок i у примiщення увiйшли провiднi авiаконструктори Третього Рейху.
  Мессершмiт, вiдносно молодий з високим чолом, Хейнкель уже лiтнiй, але дуже рухливий, атлетично складений Танк, Лiппiш, i ще кiлька менш вiдомих.
  Адольф вказав їм на крiсла i наказав розкласти креслення на стiл.
  - Ваше завдання це створення нової, дуже потужної та сучасної зброї. У Нiмеччинi аеротруби бiльше, нiж у будь-якiй iншiй країнi свiту, а технологiї багатьох лiтакiв дуже вiдсталi. Адже тiльки в Ю-88, можна помiтно збiльшити швидкiсть за рахунок надання машинi бiльш обтiчних форм. Зокрема кабiнi надати краплеподiбну, опуклу форму, що i огляд покращить, i просторiше льотчику буде, i додасть швидкiсть, за рахунок полiпшення аеродинамiки на добрих п'ять кiлометрiв. Плюс ще обтiчну форму потрiбно надати вогненним точкам, як бомбардувальника, так i винищувачам, бомбоутримувачам, повiтряним гальмам у неробочому положеннi.
  Ви записуєте, що я вам говорю!
  Конструктора дружно закивали:
  - Так точно великий фюрер!
  Адольф продовжив:
  - ХЕ-129 - повинен бути перероблений для того, щоб обтiчна форма була надана i самiй збройовiй коробцi i була встановлена рухома авiацiйна гармата для захисту вiд атак iз задньої та нижньої пiвсфери. Крiм того, це штурмовик слiд забезпечити системою форсування двигуна. Одночасно разом iз перебудовою, потрiбно збiльшити випуск подiбних штурмовикiв. Їхнi разючi удари з повiтря, паралiзують активнiсть англiйцiв. Крiм того, i пiкiруючий бомбардувальник Ю-87, повинен бути використаний у Британiї. Застарiлi машини пустимо в бойку.
  Адольф зробив паузу. Конструктори мовчали. Фюрер зауважив:
  - На рахунок F - 190 у мене великi сумнiви виникли. Машина вийшла важкою i недостатньо маневреною, крiм того, у неї вiдсутня система заповнення бакiв iнертними газами, що замiняють вироблене паливо. Через що, цю машину можна навiть пiдбити однiєю запалювальною кулею. Що скаже iз цього приводу Танк.
  Знаменитий конструктор есесовець, витягнувшись у струнку, помiтив:
  - Це наш недоопрацювання великий фюрер. Хоча розмiщення бакiв треба визнати досить вдало, вони менш уразливi вiд вогню противника, i одночасно захищають пiлота. Що ж до маневреностi, то... Одна броня важить 120 кiлограм, i нам не так просто, її полегшити...
  Бiснуватий Адольф запропонував:
  - Намагайтеся пiдняти аеродинамiчнi якостi Фоккен-Вульфа. Насамперед за рахунок зменшення ваги, i необхiдно загнути кiнцiвки крила, для пiдвищення керованостi та маневреностi машини. Крiм того, встановить захист задньої пiвсфери. Що стосується розташування мотора попереду кабiни пiлота, то це захищає льотчика, але вимагає оснащення машини катапультувальним пристроєм. До речi саму форму двигуна, можна зробити бiльш обтiчної, що слiд обов'язково врахувати нашим промисловцям. До речi, як щодо робiт над МЕ-309?
  Мессершмiт дещо сконтузився:
  - Ми над цим працюємо великий фюрер. Розрахунковi характеристики обiцяють пiдняти швидкiсть машини, до 740 кiлометрiв на годину, при озброєннi у виглядi семи вогняних точок! Це буде наймогутнiша смерть для англiйцiв.
  Адольф перервав:
  - Доведення слiд робити швидше. А ви Шпеєр прискорiть освоєння нової скорострiльної авiацiйної гармати в 30 мiлiметрiв. Ще можна буде успiшно використовувати i для стрiльби по наземних цiлях i проти ворожої авiацiї! Новий МЕ-309 повинен прийти на змiну МЕ-109. Що ж до вашої реактивної машини МЕ-262, то, на жаль, у неї багато недолiкiв: велика вага, низька експлуатацiйна надiйнiсть, надмiрна аварiйнiсть.... Я сам зроблю нарис того реактивного лiтака, що нам потрiбен.
  Адольф Гiтлер почав креслити машину, використовуючи свої знання про сучасних реактивних винищувачiв. Втiм, не найсучаснiших, а приблизно п'ятдесятих рокiв, щоб адаптувати пiд нинiшнiй рiвень виробництва та технологiї. Особливу увагу вiн придiлив технологiї змiни стрiловидностi крила. Роз'яснюючи всi переваги такої конструкцiї:
  - Пiд час посадки та старту стрiловиднiсть зменшуватиметься, а пiд час польоту збiльшуватиметься. Тiльки за рахунок цього, винищувач з двигуном сучасно МЕ-262, зможе розганятися до 1100 кiлометрiв на годину. Та й вага у нього буде iстотно меншою.
  Мессершмiт подивився на схему, поморщив свiй високий iз залисинами лоб i видавив:
  - Генiально! Але мiй фюрер, звiдки у вас такi глибокi знання в аеродинамiцi?
  Бiснуватий Адольф хитро примружився:
  - А що хiба лише в аеродинамiцi? Обдарована людина, як правило, обдарована у всьому! А бездарнiсть та в Африцi бездарнiсть! Що до речi iз бомбардувальником Арадо? Покажiть схему?
  Фюрер-попаданець глянув, негативно хитнув головою.
  - Нi, так не пiде! Iдея з вiзком нiкуди не годиться, через неї лiтак не розгорнеться, i розбиватиметься. Потрiбнi звичайнi шасi, що забираються. Передбачте деякi змiни конструкцiї, для кращої аеродинамiки. Без зайвої вигадки, але зi кмiтливiстю.
  Адольф з дахом зробив ще кiлька зауважень:
  - Лiтак "Грифон" Хе-177, має вкрай ненадiйну силову установку. Її потрiбно негайно замiнити, новi поршневi мотори, спочатку чотири стоять окремо. Потiм на найсучаснiшi двигуни потужнiстю 2950 кiнських сил. Що стосується можливостi завдавати ударiв з великої висоти i в пiкiруваннi, то ... Приступайте до розробки Хе-277, ця машина також стане знаряддям немезиди. Але головне - це реактивнi бомбардувальники. Це завдання прiоритетне. Ось, наприклад, таким має бути Ю-287.
  Фюрер знову зробив малюнок iз крилами зворотною стрiловиднiстю, роз'яснюючи тi чи iншi нюанси конструкторам. Адольф не на жарт захопився, показуючи тi чи iншi схеми. Особливо бомбардувальник безхвостку. А що схема реактивної машини лiтаюче крило бiльш нiж перспективна. I при цьому машина здатна бомбардувати навiть територiю США. Вказав, що до робiт треба залучити конструкторiв з усiєї Європи i навiть євреїв. Нарештi зрозумiвши, що конструктори вже досить завантажилися, милостиво їх вiдпустив, залишивши лише Лiппiша. Фюрер прорепетував:
  - А вас Олександр я прошу залишитись! Вам буде доручено створення нової, надзвичайно ефективної зброї.
  Лiппiш здивувався:
  - Я вам вдячний фюрер!
  Гiтлер-термiнатор почав пояснювати:
  - Вам, звичайно ж, вiдома теорiя Вiзельсбергера, який свого часу був асистентом професора Прандтля в Геттiнгенi. Вiн був першим, хто розробив теорiю впливу екрану на поверхню, що пiдстилає.
  Лiппiш посмiхаючись, кивнув:
  - Ви чудово знаєте мiй фюрер! Та я знаю цю теорiю!
  Бiснуватий Адольф продовжив:
  - Потрiбно створити екраноплан - такий собi гiбрид торпедного катера та гiдролiтака. Вiн летить правда набагато нижче, за якихось 20-40 сантиметрiв вiд води. У цьому випадку маса повiтря, що пiдтримує човен-екраноплан, складається з двох частин. Одна - заморожений потiк пiд крилом; iнша - досить незначна - виходить з-пiд крила в районi задньої кромки i постiйно поповнюється повiтрям, що надходить зверху, вiд шкарпетки крила.
  Лiппiш охоче пiдтвердив:
  - Воiстину так мiй фюрер!
  Бiснуватий Адольф продовжив:
  - Однак головна маса повiтря залишається пiд несучою поверхнею i створює там тиск, що дорiвнює швидкiсному натиску. Вона грає роль своєрiдної повiтряної ковзанки, за якою човен-екраноплан "котитися" як по маслу! Першим, хто на практицi використав подiбне, був фiнський iнженер Каарiо, вiн розробив просто прямокутне крило-санi, що ковзає над снiгом за допомогою екрана i навiть отримав на це патент. На жаль, вiйськовi не вчасно оцiнили подiбне вiдкриття. Кажуть, що i росiйський професор Левков проводив подiбнi експерименти... Тобто це може стати новим чудо-зброєю, здатною доставляти бомби, торпеди, десант до узбережжя Британiї, зi швидкiстю лiтака, i при цьому невидимi для радарiв. Плюс ще разючi удари по англiйських кораблях! Згоден?
  Лiппiш пошарив рукою, послужливi офiцiантки налили йому соку.
  - Так це iдея багата, хоч будуть деякi проблеми технiчного плану. Наприклад, стiйкiсть.
  Бiснуватий Адольф дружньо кивнув:
  - Я тобi накидаю зразкову схему це краще зробити, а дрiбнi технiчнi деталi ви самi вiдшлiфуєте. Корпус повинен бути довгим, що скидається на фюзеляж авiалайнера, що переходить у дельфiнiй нiс кабiни, вiтровi опуклi шибки i турбореактивнi двигуни. Хоча, можливо, в перших моделях зiйдуть i поршневi. I коли цю махину вiдбуксують на чисту воду, оглушливо заревуть мотори i вузький хижий тулуб рвоне, як кит пiднявши хмару бризок. Зауваж ця махiна здатна нестися, наче винищувач за кiлька метрiв вiд поверхнi води.
  Лiппiш свиснув у непiдробному захопленнi:
  - Багата уява у вас фюрер!
  Лихий Адольф ще бiльше надихнувся:
  - Звичайно, це б чудо-зброя. Адже екраноплани не бояться жодних штормiв. Їм не страшнi криги - вони летять над ними. Їм не загрожують болотистi гирла рiчок i прибережнi каменi, про якi можуть розбитися звичайнi кораблi, а мiлини взагалi як дитячий ставок. Висаджувати десанти вони здатнi скрiзь: вiд африканського берега Скелетов з його диявольськими рифами, до обох узбереж США, арктичних земель Канади та Аляски. Ось таких машин би кiлька сотень, i Британiя впала б у два мiсяцi.
  Лiппiш несмiливо помiтив:
  - А мiни?
  Фюрер розсмiявся:
  - Ось саме мiни! Вони не загрожують пiд поверхнею вод, нi на мiлинах! Як i торпеди з пiдводних човнiв. А сам вiн iдеальна зброя для боротьби з найдосконалiшими пiдводними човнами, луплячи їх глибинними бомбами. Крiм того екраноплани можуть лупити по ворожих кораблях ракета та мiнами. Так я звичайно ж ознайомлю конструкцiєю керованих бомб. Ну i звичайно десанти... Iдеальний засiб доставки десантури, причому не лише з пiхотою, а й танками! Тодi весь характер вiйни разом змiниться! Чи зрозумiв Лiппiш, яку тобi справу довiряє фюрер?
  Конструктор вже меркантильнiше запитав:
  - А нагороди?
  Серйозний Адольф пiдтвердив:
  - Звичайно найщедрiшi, залiзнi хрести з дiамантами, землi, колонiї, пiдданi! Якщо ми пiдкоримо Африку, то землi вистачить на всiх!
  Лiппiш заявив:
  - Якщо будуть данi грошi та кошти екраноплан буде готовий, але... У мене ще є проекти винищувача безхвостки.
  Фюрер-термiнатор поспiшив заспокоїти винахiдника:
  - Реактивний бомбардувальник безхвостi, я вже накидав, їм займуться iншi. Як до речi i винищувач! Екраноплани важливiшi, так це принципово нова зброя... Крiм того фiрма "Гота" має дуже талановитих конструкторiв, якi цим займуться. А ти поки що на екранопланах попрацюй. Взагалi, зараз я маю багато невiдкладних справ, треба ще з танковими генералами поговорити... Розпорядження тобi буде вiддано...
  Лiппiш залишив фюрера дуже окриленим. Адольф подумав, що, може, було б краще спочатку поговорити з фiзиками-ядерниками, з приводу створення атомної, а в перспективi i водневої бомби, але вирiшив не надто багато, вантажити себе та iнших людей за раз.
  Конструкторiв було кiлька, у тому числi найвiдомiшi: Порше та Адерс. Взагалi якщо в авiацiї, i пiдводному флотi нiмцi мали над порадами якiсну перевагу (хоча це i не всi визнають!), то танковий парк у панцвалi помiтно вiдставав. Зокрема радянськi машини КВ, Т-28, Т-34, перевершували нiмецькi у бронюваннi та озброєннi, а Т-34 ще й у ходових якостях. Втiм, гармати нiмецьких танкiв недостатньо сильнi i для англiйських "Матiльд" i "Кромвелей", а тим бiльше розроблюваних конструкторами "Черчiллей" i "Челленджерiв". Не кажучи вже про слабкiсть бронi нiмецьких конструкцiй.
  Запросивши гостей сiсти, фюрер почав читати мораль:
  - На жаль, Нiмеччина наразi не має надiйної протитанкової гармати... Оснащенi 50-мiлiметровою зброєю Т-3, можуть лише погладжувати броню "Матiльд" або КВ.... Адже "Матiльда" надiйшла на озброєння Британiї ще до початку Другої свiтової вiйни. У нас самих є трофейнi "Матiльди", чию лобову броню не пробити. Ну а в Радянських КВ не пробити навiть борт чи корпус. Максимум, що наша машина може зробити це розбити гусеницю! Тобто ви конструктори поставили нас у таке становище, що у противника танки куди сильнiшi за нас у бронюваннi, а новi американськi "Гранти" i вже готовi до запуску в масове виробництво "Шермани", перевершує i озброєння. Не кажучи про росiйськi машини з гарматою 76 мм. I як ви виконуєте завдання щодо створення нових танкiв, зокрема з 88-мiлiметровою зброєю.
  Порше розгублено вiдповiв:
  - Звичайно, ми ведемо такi розробки великий фюрер. Нам 26 травня управлiння озброєнь дало замовлення на 45-тонний танк ViK -4501. Вiн має бути саме таким, з 88-мiлiметровою зенiткою, переробленою пiд танкову вежу. Ми вже маємо попереднi креслення. Можете з ними ознайомитись найбiльший.
  Фюрер запитав:
  - А ти Адерс?
  Ервiн кивнув:
  - Ще в сороковому роцi пройшли успiшнi випробування vk -3001. Нової важкої машини з гарматою 75-мiлiметрiв. У нас є подiбна зброя у протитанковiй моделi, але поки що не запущена у масове виробництво. Крiм того, проводилися роботи зi створення Т-6, з масою до 65 тонн. I легшi моделi в 36 тонн. Ми намагаємося великий фюрер.
  Адольф, який уявив себе всезнайкою, почав швидко оглядати креслення. Ось вони першi начерки грiзного "Тигра" найвiдомiшого танка Нiмеччини Другої свiтової вiйни. Ця машина стала знаменитою пiд час курски дуги. За радянських часiв "Тигри", як правило, охаювали, потiм ставлення до цiєї машини стало об'єктивнiшим. Для свого часу цей танк, звичайно, був непоганий. Пiд час першої великої сутички з нашими КВ - три "Тигри" пiдбили десять радянських машин, а самi пiшли без ушкоджень. Головна перевага це машини, була потужна 88-мiлiметрова гармата, у якої довгий час не було гiдного опонента. Втiм, на курскiй дузi, незважаючи на якiсну перевагу в технiцi гiтлерiвцi, все одно були розбитi... Статистика бойового використання цiєї машини, а також спiввiдношення втрат, загалом говорять, про неї як одну з найкращих машин Другої свiтової вiйни. Але й недолiки видно не озброєним оком. Велика вага в 56 тонн, при бронюваннi всього 100 - мiлiметрiв( бортiв лише 80!), велика висота, вiдсутнiсть кутiв рацiонального нахилу бронi та поганi ходовi якостi. Взагалi танк IС-2 за вагою на десять тонн менше перевершував тигр i в бронюваннi, i в озброєннi... Але з'явився цей танк лише у лютому 1944 року. "Королiвський тигр" взагалi важив 68 тонн, при лобовому бронюваннi в 180 - мiлiметрiв ... Звичайно такий танк, не годився для вiйни в Африцi, в пустелi, для десантури, це просто машина, як колос на глиняних ногах. Немає звичайно для свого часу i "Королiвський тигр" був дуже ефективний, вiн мiг знищити за бiй кiлька танкiв супротивника, а один раз пiдбив двадцять п'ять "Шерманiв" протягом години. Начебто була iнформацiя про знищених "Тигром" пiд час однiєї битви двадцяти трьох танкiв Т-34. Але в будь-якому випадку, цей танк просто втiлення нерацiонального використання потужностi та маси. А ось, наприклад, радянський танк Т-54... Свого роду втiлення вдалого рацiонального застосування фактично колишнiх технологiй Другої свiтової вiйни.
  Фюрер рiшуче заявив:
  - Нi панове! Такий проект не годиться! Робити машину в п'ятдесят шiсть тонн за всього лише 100 мiлiметрiв бронi... Де ж наша хвалена нiмецька економiчнiсть i рацiональнiсть.
  Адерс несмiливо помiтив:
  - Французький С-2, при вазi 70 тонн мав броню 45 - мiлiметрiв.
  Фюрер-термiнатор зло перебив:
  - Це танк ще з часiв першої свiтової вiйни. А ось у росiйських КВ-2 мав 152-мiлiметрову гаубицю при вазi 52 тонни. Але ж це 152 - мiлiметри, а не 88.
  Тому я даю вам завдання 88-мiлiметрова гармата калiбру 71, на танк iз вагою не бiльше сорока тонн та лобової бронi не менше 180 - мiлiметрiв, бортiв та корпуси у 150 - мiлiметрiв, двигун у шiстсот, сiмсот кiнських сил. I цей танк повинен бути запущений у масове виробництво крайнього термiну, через пiвроку.
  Нiмецькi конструктори зблiдли i в них затряслися руки. Олександр знущально подивився на них. Завдання справдi було найскладнiше; озброєння та бронювання характерне для "Королiвського тигра" зразка 1944 року, а потрiбно вкластися в меншу на 28 тонн вагу! Втiм, Адольф вважав це цiлком реальним, i навiть дружньо ляснув Порше по плечу:
  - Не засмучуйтесь, я вам сам намалюю оптимальну схему, за якої можна обiйтися i такою порiвняно невеликою вагою. Адже я не самодур, а рацiоналiст. Тiльки перебудувати вам доведеться багато. Зокрема розташовувати трансмiсiю та двигун разом.
  Адерс сумно помiтив:
  - Це створить нам певнi проблеми. Зокрема в такому розташуваннi будуть такi недолiки.
  Жорсткий Адольф перебив:
  - Звичайно, деякi проблеми будуть, але вони в принципi легко усуваються. Зокрема у технiчному планi. Зате можна куди компактнiше розмiстити мотор, змiстити пiдвiску i ... Висоту танк необхiдно знизити до двох метрiв, а екiпаж розмiстити, напiвлежачи, тодi все буде куди рацiональнiше.
  Фюрер почав робити малюнок, свого роду креслення, на кшталт наймасовiшого радянського танка пiслявоєнного часу Т-54. Ця машина була настiльки вдалою, що ще почала випускатися ще в 1947 роцi використовували i пiд час боїв в Афганiстанi з талiбами, iракськi вiйська билися на них з армiєю США в ходi "Бурi в пустелi" та операцiї "Шок i трепет" або "Свобода Iраку" ". Загалом цих танкiв було випущено понад 70 тисяч штук. А що машина була дуже успiшною. При вазi 36 тонн, лобова броня 200 мiлiметрiв, а гармата калiбру 100 мiлiметрiв. Цей типаж успiшно бився i американськими "Патонами" та "Першингами" ще пiд час корейської вiйни. Так що для даного технологiчного рiвня модель дуже пiдходяща i реальна для здiйснення. I досить проста у виробництвi - дешева ... Що стосується нiмецької гармати 88-мiлiметрiв 71 ель, то вона була досить пробивною, для всiх танкiв Другої свiтової вiйни (за винятком лобової бронi IС-3, що надiйшов на озброєння в травнi 1945 року!). Що ж IВ-3? Чудовий танк у планi бронювання, i вежi, якiй надали щучу форму. Щоправда, ходовi якостi були поганi, i його незабаром зняли з виробництва. Потiм було ще кiлька моделей, IС-4, i так далi не зупинилися на IС-10, перейменованим пiсля смертi Сталiна в Т-10. I це виявився останнiй важкий радянський танк. Хрущов заборонив усi розробки важких машин, а його наступники не стали це переглядати!
  А чи взагалi потрiбен нiмцям танк важчий за сорок тонн, якщо i на середньому танку можна встановити гармату, яка пробиває на дистанцiї в 1000 метрiв 193 - мiлiметра бронi?
  Американцi швидко вiдмовилися вiд важких танкiв, i вага "Першинга" не перевищувала 42 тонн, а "Шермана" взагалi 32. Але пiсля того, як стало очевидно, що ось-ось може спалахнути вiйна з СРСР, з'явився монстр з гарматою калiбру в 120 - мiлiметрiв. та початковою швидкiстю снаряда майже 1000 метрiв за секунду. Проте невдовзi американцi розчарувалися й у танку. До появи IС-10, наймасовiшим повоєнним танком був IС-4, з лобовою бронею 250 мiлiметрiв, i бортовий 170... Надiйна машина, хоч i важила бiльше 60 тонн. У будь-якому разi необхiдно доручити виробництво для Нiмеччини i важкого танка, але не бiльше 50 тонн. Наприклад IС-10 якраз i важив 50 тонн маючи лобове бронювання у 290 - мiлiметрiв та гармату у 125 - мiлiметрiв... До речi який калiбр найвдалiший? У ходi вiйни наймасовiшi моделi "Шерман" та "Черчiлль" мали броню в 100 та 152 мiлiметри (лобову). Ну, що ж "Королiвськi тигри" з нею цiлком справлялися... А ось "Пантера" стала трохи вiдставати калiбр 75 - мiлiметрiв навiть з високою початковою швидкiстю снаряда ставав недостатнiм. Тому з'явилися "Пантери" у 88-мiлiметровими гарматами, щоправда, тiльки наприкiнцi вiйни, та й було їх небагато. Але те що, що у вермахтi був планiв, переозброїти танки i протитанковi зброї великим калiбром говорить, що це стан справ всiх влаштовувало. Була правда САУ "Ягдтигр" з гарматою 128 - мiлiметрiв, та лобовою бронею у 250 - мiлiметрiв, але їх випустили лише 71 штуку i в такiй мiзернiй кiлькостi вплинути на перебiг вiйни вони не могли. До речi, до моменту капiтуляцiї "Ягдтигрiв" ще 43 штуки залишалося в строю, що говорить про надзвичайну живучiсть подiбної машини.
  Сталiн до речi наказав, щоб IС-2 вiдразу ж озброювався 122-мiлiметровою гарматою, хоча її пробивна мiць була надмiрною для нiмецьких танкiв (крiм "Королiвського тигра", але таких танкiв було випущено лише 458). Багато хто радив диктатору обмежитися стволом у 100-мiлiметрiв. I дiйсно, САУ Т-100 виявилася найкращою за сукупнiстю бойових характеристик. Адже чим бiльше калiбр, тим менший запас снарядiв, нижча скорострiльнiсть, початкова швидкiсть снаряда, дальнiсть i точнiсть стрiлянини... А у нiмцiв наймасовiший танк Т-4, i САУ на його базi, важили лише 22-24 тонни. САУ "Панцер" втiм, була дуже вдала: озброєння "Пантери" та лобова броня майже як у неї, за такої малої ваги та висоти. Треба буде наказати запустити у виробництво якнайбiльше простих i дешевих "Панцерiв".
  А що калiбру зброї, то що ж? Для протитанкових гармат калiбр в 128 мiлiметрiв занадто великий, це краще використовувати як штурмову зброю, а обрати промiжний в 105 мiлiметрiв.
  Адольф показав нiмецьким конструкторам схему:
  - Це наша нова секретна зброя! Найближчими мiсяцями танк має пройти випробування. Його бойове застосування буде 1943 року. А поки що вам проект створення важкого танка зi 105-мiлiметровою гарматою. А також легких САУ. Тож за роботу панове.
  Адерс несмiливо заперечив:
  - Конструкцiя, запропонована вами, виглядає привабливо, але ось у чому проблема цей танк не в дусi наших традицiй... Та й екiпажу буде незатишно...
  Адольф замiсть вiдповiдi випив соку i запропонував:
  - Може, пообiдаємо пани-товаришi. Взагалi цей танк можна буде штампувати у великих кiлькостях, i я не думаю, що американцiв та англiйцiв до кiнця вiйни з'явиться щось краще. Та й сьогоднi можна буде з'їсти трохи м'ясного...
  Дiвчата швидко накрили стiл. Олександр розумiючи, що шлунок фюрера, який вiдвик вiд м'яса може захворiти, вважав за краще залишитися вiрним собi, i лише трохи з'їв осетра, згадавши при цьому Собакевича їх "Мертвих душ". Мда, начебто вiн усе робить правильно. Перекладає економiку на вiйськовi рейки, оголошує тотальну вiйну, приймає закони, якi слiд прийняти ще в 1939... Повiльнiсть Гiтлера з мiлiтаризацiєю, призвела до нестачi озброєнь, i саме в кiлькiсному вiдношеннi... Та ще й знаменитий автомат МР-44... За своїми бойовими характеристиками вiдмiнна штука, в чомусь навiть краще за першi моделi "Калашникова". Тiльки важкувата ... Може й справдi взяти за основу автомат АКМ? Ех, добре б створити зброю, що поєднує точнiсть американської М-16, зi скорострiльнiстю i надiйнiстю АКМ. Загалом прогрес розвиває нерiвномiрно. Наприклад, мотори в танках, не особливо додали мощi, а ось комп'ютер став взагалi недосяжним. Але вiн має знання майбутнього, але що може запропонувати в планi, наприклад замiнника нафти. Досi ефективно виробляти бензин з вугiлля не навчилися навiть в Америцi! Не дивлячись на зростаючi цiни на нафту. Ну, що вiн може запропонувати. Динамiчний захист, турбогенераторнi двигуни... I це буде, але трохи згодом, щоб не поспiшати викладати козирi. За сiмдесят рокiв прогрес пiшов далеко вперед, але поки що старiсть не переможена, хвороби теж, i людина не Бог! Мало того, в чомусь навiть спостерiгається регрес... Наприклад, зростання релiгiйностi, особливо в Росiї та пострадянському просторi, а також iсламських країнах. Адже великi мислителi епохи вiдродження i нового часу передбачали, що релiгiя поступово вiдмиратиме!
  Але як не дивно релiгiйний екстремiзм наростає... А попи дедалi бiльше втручаються у полiтику держави. I в цiй ситуацiї полiтика влади незрозумiла, невже вони всерйоз вважають, що iстина у Православ'ї чи Iсламi? Всi цi освiченi та вульгарнi люди? Якщо нi, який сенс вiдмовлятися вiд свiтської моделi державностi? Заради ефективностi управлiння масами? Але саме Православ'я i довело свою неефективнiсть у ролi державної релiгiї... Справа в тому, що маючи формально основою Християнство i насамперед Новий Завiт, Православ'я має як базис пацифiстське вчення: не противься злому i полюби ворога свого! Але при цьому фактична полiтика iмперiї агресивна i потребує насильства та захоплень. Вiд чого народжує протирiччя мiж формою i сутнiстю. Навiть якщо багато людей цього свiдомо не розумiють, пiдсвiдомо це вiдчувають!
  Через що Православне вчення i неефективне, позбавлене логiки, намагаючись бути, iмперським i християнським одночасно. А християнським - значить юдейським та пацифiстським! Адже Бiблiя майже повнiстю написана євреями, а може навiть i повнiстю, тому що апостол Павло каже великою є перевага юдеям тому, що їм довiрено слово боже! Значить, росiйськiй вiрити Бiблiї не личить! Значить, потрiбна iнша вiра, але вже не заснована на писаннi юдейському... Яка? Її мають розробити досвiдченi професiонали та психологи пiд керiвництвом ФСБ! Тодi багато суперечностей буде успiшно вирiшено.
  Треба сказати, що дитина, яка читає Євангелiє: нiколи не стане сильним, смiливим, жорстоким воїном, що любить Росiю! I яка країна славиться у Бiблiї? Iзраїлю!
  Правда вiн сам Адольф бiснуватий, цей гравець, опинившись на мiсцi Гiтлера, зовсiм не збирається посилювати переслiдування євреїв. Навпаки, кориснi юдеї користуватимуться пiльгами та працюватимуть на Третiй Рейх. Таких дурниць, щоби розстрiлювати єврейських учених чи людей мистецтва не буде! Але поки що скасовувати антисемiтськi закони передчасно. По-перше, народ може не так зрозумiти, а по-друге, це джерело багатства i джерело солiднiший! Але пом'якшити антисемiтську полiтику, в обмiн на пiдтримку iудеїв, звичайно ж, можна.
  А як вчинити i з папою римським? Вiдносини з Ватиканом далекi вiд iдеальних, але вiдкрита вiйна завдасть на даному етапi лише шкоди. Значить, потрiбно шукати пiдтримки Ватикану, але при цьому наполягати на своїх iнтересах... В iдеалi поставити на престол Петра свою марiонетку i поступово реформувати релiгiю...
  Порше перервав роздуми Адольфа:
  - Ми дуже задоволенi вашим обiдом фюрером!
  Бiснуватий Адольф милостиво посмiхнувся:
  - Ну що ж, поки я зустрiнуся з Гiмлером, а потiм нехай прибуде Гейнзеберг. А ви хлопцi дивитеся: термiни вам поставленi дуже твердi!
  Армiя фюрера рухалася собi Африкою. А проти СРСР тримала оборону.
  Взимку Червона армiя зробила наступ на Ржевському виступi, але гiтлерiвцi там чекали i змогли вiдбити удар. На пiвднi нiмцi теж устояли, утримавшись на орловському та харкiвському напрямку. I лише пiд Ленiнградом радянськi вiйська змогли провести операцiю "Iскра", але бої тривали майже мiсяць i перемога була куплена надзвичайно дорогою цiною.
  Зиму сорок другого - сорок третього року, фрицi абияк пережили.
  Але навеснi вже бiльшiсть Африки ними пiдкорена. I фюрер промацує ґрунт свiту з Британiєю.
  Черчiлль трохи холодно до цього ставиться. Хоча Британiя i зазнає поразки за поразкою.
  З Японiєю теж не однозначно - битва при Мiдуей Америкою програна, i поки самураї б'ють численний флот американцiв частинами. I Америка не може отримати вигоду вiд своєї кiлькiсної переваги на морi i в повiтрi.
  Гiтлер же хоче наступати проти СРСР, але навiть пiсля оголошення загальної, тотальної мобiлiзацiї у нього дуже мало для цього сил. Оскiльки фрицi розкиданi Африкою.
  Влiтку Червона Армiя готова до просування. Фашисти, щоправда, пiдкоривши Африку, утворюють колонiальнi вiйська. I одержують додатковi ресурси.
  Використовують їх для танкiв "Лев", "Тигр", "Пантера". Втiм, данi монстру вийшли не зовсiм успiшнi. Надто вже дорогi, надто вже важкi. Щоправда, для оборони "Пантера", гарний винищувач танкiв, зi скорострiльною гарматою.
  А ось найневдалiшим виявився "Лев", важкий, дорогий, але не дуже ефективний. Гармата надто вже потужна, проти радянських тридцятьчетвiрок i легких танкiв, а скорострiльнiсть значно нижча, нiж у "Пантери" та "Тигра". А броня, щоправда, краща, нiж у "Тигра", i ще пiд рацiональними нахилами. "Лев", вийшов як велика "Пантера" вагою дев'яносто тонн i двигуном вiсiмсот кiнських сил. Втiм, дещо швидше, нiж у реальнiй iсторiї до серiї надiйшов "Тигр"-2 на двадцять двi тонни легше. Близький за рiвнем захисту до "Левi", але бiльш рухливий, легкi. Зброя, щоправда, калiбру 88-мм - проти 105, але цiлком достатня для поразки всiх радянських танкiв. I що суттєво - бiльш скорострiльне - вiсiм пострiлiв проти п'яти.
  Тож "Лев" це дитя нiмецького, похмурого генiя не прижилося.
  Нiмцi захопили за лiто всю Африку, включаючи Мадагаскар. Сталiн надто довго вичiкував.
  Може вiн сам розраховував, що нiмцi почнуть наступ. Особливо бачачи, як прибувають танки "Лев", "Тигр", "Пантера". Але фрицi поки що вирiшували проблеми на чорному континентi.
  Сталiн упустив момент. Наступ радянських вiйськ розпочався у напрямку Орла та Харкова. Саме де нiмцi були добре готовi. Та й досягти тактичної раптовостi не вдалося. Першi ж бої показали, що "Пантера" чудово показує себе в оборонi. Непоганi та "Фердинанди". Вони теж добрi.
  Та й "Тигр", танк результативний. I добре набирає рахунки. Нiмцi активно обороняються. I тримають удари супротивника. Червона армiя за три мiсяцi дуже завзятих боїв, просунулась лише на п'ятнадцять кiлометрiв. I втрати у неї були вiдчутнi.
  Над замаскованими дiвчатами пролетiло два десятки англiйських лiтакiв, вони, напевно, нiчого не помiтили, i вже почали розчинятися за лiнiєю горизонту, як раптом почулися новi пiдозрiлi звуки. Мадлен скомандувала:
  - Усiм лежати i не рухатися!
  Дiвчата завмерли, вони чогось чекали. I ось з'явилися через бархан легкi транспортери та вантажiвки. Судячи з конструкцiї, англiйського та американського виробництва. Вони неквапливо рухалися у бiк столицi Тунiсу. Мадлен трохи розгубилася. Вiн вважала, що до лiнiї фронту ще далеко, а отже, англiйцi ще не встигнуть з'явитися. Точнiше не повиннi з'являтися. А тут пре цiла колона. Хоча, мабуть, менший за батальйон... Хто це такi, якась бойова група, обiйшовши пустельми аж нiяк не суцiльний фронт, хоче пошарити по тилах. Начебто логiчно, хоча з технiкою їх легко помiтити у пустелi. У всякому разi, треба передати своїм по рацiї, а вогню не вiдчиняти. Тим бiльше, що їх лише сто людей, а англiйцiв понад три сотнi!
  Герда шепнула Шарлотi:
  - Ось вони англiйцi! Вперше їх так близько бачу!
  Рудоволоса подруга, теж дуже нервуючи, вiдповiла:
  - Та нiчого особливого! I серед них стiльки негрiв!
  Справдi, не менше половини англiйцiв, були чорношкiрi. I колона рухалася неквапливо, причому негри ще щось завивали... Вони все ближче та ближче...
  Тут нерви однiєї з дiвчат не витримали, i вона вдарила з пiстолет-кулемета. В ту ж мить вiдкрили вогонь та iншi войовницi, а Мадлен запiзно гаркнула:
  - Плi!
  Кiлька десяткiв англiйцiв виявилися разом скошенi, одна з вантажiвок запалала. Iншi англiйцi вiдкрили безладну стрiлянину. Мадлен вловивши момент, прокричала:
  - Наступальнi гранати дружно кидати!
  Дiвчата з елiтного батальйону СС "Вовчицi" кидають гранати далеко i влучно. А що з дитинства натренованi, та ще спецметодику проходили. Це коли тренуєшся зi струмом, трохи зволiкала з кидком i тебе розрядом. Шпурнули свої гостинцi i Герда з Шарлотою. А англiйцi шкереберть i догори дригом ... Забавно так. Стрiляють безладно, а негри ще, що кричать незрозумiлою мовою. Ось точно вiдморозки.
  А Герда стрiляє та кидає, при цьому ще й спiває:
  - У зiницях СС нiчний жах! Один стрибок - один удар! Вовчицi ми - наш метод простий! Не любимо ми тягнути кота за хвiст!
  Шарлота у вiдповiдь також порикує. Кулi, випущенi нею, розбивають на уламки черепа. Бо ще вибивають очi. Ось один переляканий негр, як всадить багнетом бiлобрисого напарника в бiк. Той кров'ю у вiдповiдь плюне. Шарлотта пiдспiвує:
  - Ангели зоряного похмурого пекла! Здається, все у Всесвiтi зруйнують! У небо злетiти швидким соколом треба! Щоб уберегти вiд смертi душi!
  Англiйцi дiють неорганiзовано, бiльшiсть iз них колонiальнi солдати: негри та iндуси, араби. Вони: то падають, завмираючи, то навпаки рiзко схоплюються i починають гасати, як угорiлi зайцi. Втiм, дiвчата стрiляють влучно, та й гранати хоч уламки i недалеко летять, зате густо! Ось уже й ворогiв лишилося небагато. Мадлен кричить англiйською, у неї голосок такий оглушальний голосний, що не треба навiть рупора:
  - Здавайтесь i ми пошкодуємо вашi життя! У полонi у вас буде, гарна їжа, вино та секс!
  Подiяло миттєво i раз уже здаються... Руки нагору та ...
  Зiбрали пiвсотнi полонених, їх половина поранених. Мадлен скомандувала:
  - Поранених добити!
  "Вовчицi" без церемонiй пустили кулi у скроню, тим хто не мiг стояти на ногах, а решту занурили в машини та погнали на них у найближчу базу.
  Пiсля розпеченого пiску пустелi босим ножачкам Герди дуже приємно вiдчувати м'яку гуму. Вона навiть блаженно постає... Американськi вантажiвки дуже зручнi, i пiд час поїздки не трясуться. Здобувши перемогу дiвчини веселi. Шарлота запитала Герду:
  - Скiльки ти вбила?
  Дiвчина здивовано знизала плiчками:
  - Не знаю? Не я одна стрiляла... Але гадаю, що багато!
  Шарлота пiдрахувала:
  - Нас сто, убив близько трьохсот, отже, по три на брата, тобто на сестру! Вражаючий початок вiйни!
  Герда байдуже махнула рукою:
  - Це для мене не має значення! Головне, що жодна подруга не загинула. Хоча це, звичайно, статистика, ворогiв знищено триста, а з нашого боку лише двi войовницi-вовчицi легко пораненi. Я навiть дивуюсь, як ми ще Африку повнiстю не захопили, з такими вояками.
  Шарлотта одразу ж зiпсувала настрiй:
  - Так цим горе-воякам ми у вiсiмнадцятому програли!
  Герда сердито труснула свiтлою, наче обсипаною новорiчним снiгом головою:
  - Це через зраду! А насправдi, ми були як нiколи близькими до перемоги i це було очевидно кожному, хто не слiпий! На жаль, нам завадили!
  Шарлота погодилася, спритно почухавши пальчиками босої ноги за своїм лiвим вушком:
  - Так зрада, диверсiї, бездарнiсть вiйськових. А росiян ми таки зламали, змусивши їх у вiсiмнадцятому роцi здатися! Ех добре б прогулятися просторами Росiї, там прохолодно, а тут спека!
  Герда весело хихикнула:
  - Зате в Росiї такi суворi морози... А от коли босонiж бiгала снiгом у горах, знаю яке це борошно.
  Шарлота вишкiрила зубки:
  - Маленька Герда босонiж бiжить по пекучому снiгу... Це символiчно немов у казцi... Казки про чисту, ще дитячу i зовсiм не егоїстичну...
  Герда задерикувато пiдморгнула подрузi:
  - Це як у нас до фюрера?
  Шарлотта пiдтвердила:
  - Майже! Ми просто їдемо, а не бiжимо босоногi розпеченим пiском пустелi. Та ще й пiсля перемоги.
  Пов'язаний негр пробурмотiв нiмецькою мовою:
  - Грiзнi ангели я ладен вам служити! Ви богиня, я ваш раб!
  Шарлота погладила своєю злегка огрубiлою ступнею чорношкiрого бранця по коричневому кучерявому волоссю.
  - Ви негри вже за своєю природою раби! Це, звичайно, з одного боку добре, повинен же хтось i працювати вiд зорi до зорi, виконувати чорну роботу... Але раб за своєю натурою, мерзенною природою зрадник i йому не можна довiряти зброю. Ми ж нiмцi, у свою чергу, найбiльш культурна i високо органiзована нацiя на Землi. Велика нацiя воїнiв, i недарма ж у всiх Європейських армiя i навiть у Росiї служили найманцi-нiмцi, причому найчастiше на командних посадах!
  Герда люто кинула:
  - Та ти будеш служити нам як раб. У нас є спецiальнi звiринцi для чорношкiрих. А тобi залишається поки що...
  Шарлотта запропонувала:
  - Нехай вiн цiлує нам ноги. Адже це буде приємно, а нiгер принизитися.
  Герда енергiйно замотала головою:
  - Не знаю як тобi, а гидко, якщо чистої шкiри iстиною арiйки стосуватимуться губи смердючого нiгера. Так що...
  Шарлотта не погодилася:
  - Та нi! А менi навпаки сподобалося. Ну дивись...
  Вогняно-руда красуня засунула чорношкiрому свою ноженьку. Той з ентузiазмом почав цiлувати довгi, рiвнi, точенi пальчики богинi. А дiвчина у вiдповiдь лише нiжно посмiхалася, товстi губи негра лоскочуть засмаглу шкiру. Ось язик бранця пройшовся пружною, злегка запиленою ступнею дiвчинки. Приємно таки, коли принижуєш сильного, майже двометрового чоловiка.
  Герда здивувалася:
  - Дивно, а тобi що, чи не гидко?
  Шарлота посмiхнулася:
  - Та нi! А з чого менi має бути гидко?
  Герда вважала за краще промовчати: ну що її втручатися у справи подруги. Взагалi-то їх виховували, що нiмецька жiнка має бути не лише воїном, а й люблячою, нiжною дружиною та здоровою матiр'ю. Але сама вона поки що не думала про хлопцiв, може внаслiдок важких фiзичних навантажень, або просто поки що не знайшла своєї пари. Втiм, i Шарлотi, схоже, це набридло. Вона вдарила негра кiсточкою по носi, та так, що потекла юшка i запропонувала Гердi:
  - А може заспiваємо?
  Герда кивнула:
  - Звичайно, заспiваємо! Iнакше стає сумно!
  Дiвчата заспiвали, а їхнi подруги дружно пiдхопили, тож пiсня полилася як водоспад:
  Iдемо ми з миленькою з хащi,
  Сум неземний затаївши!
  А холод, пекучий льодовий,
  Пронизав надламаний мотив!
  
  По снiгу ножi босi,
  Дiвчата бiленькою йдуть!
  Ревуть як вовки завiрюхи злi,
  Зриваючи зграї птахiв-пiчуг!
  
  Але дiвчина не знає страху,
  Вона боєць могутнiх сил!
  Ледве прикрила плоть сорочка,
  Ми неодмiнно переможемо!
  
  Наш воїн найзагартованiший,
  Його кувалдою не зiгнути!
  Ось ворушаться нiжно клени,
  Снiжинки падають на груди!
  
  Боятися то не наш звичай,
  Тремтiти вiд холоду не смiй!
  Супротивник жирний з шиєю бичачою,
  Вiн липкий, бридкий наче клей!
  
  Така сила у народу,
  Що створив святий ритуал!
  За нас i вiра, i природа,
  Переможним буде результат!
  
  Христос Вiтчизну Надихає,
  Наказує нам битися до кiнця!
  Щоб планетi стала раєм,
  Вiдважнi будуть усi серця!
  
  Щасливими стануть незабаром люди,
  Нехай життя часом тяжкий хрест!
  Жорстоко смертоноснi кулi,
  Але той, хто впав - уже воскрес!
  
  Наука дарує нам безсмертя,
  А розум загиблих поверне!
  Але якщо струсимо, ви повiрте,
  Противник одразу вкрутить рахунок!
  
  Тому молись хоч Богу,
  Плохати не треба, лiнощi геть!
  Суддя Всевишнiй дуже строгий,
  Хоч може й часом допомогти!
  
  Менi Батькiвщина найдорожче,
  Свята, мудра країна!
  Тримай наш вождь мiцнiше вiжки,
  Цвiстi Вiтчизна народжена!
  Дiвчата з елiтного батальйону СС "Вовчицi" спiвали як гарно, i слова були задушевнi. Взагалi склався стереотип, що есесовець - значить кат! Але це не так. Iснували, звичайно, спецiальнi каральнi пiдроздiли, найчастiше у складi охоронних дивiзiй, що проводили спецоперацiї, але бiльшiсть дивiзiй СС були просто елiтною гвардiєю Вермахту. Взагалi треба сказати, що червона, тоталiтарна пропагандистська не найнадiйнiше джерело вiдомостей про Другу свiтову вiйну. Адже зрозумiло, що комунiстичнi керiвники Агiтпропу не могли не бути неупередженими та об'єктивно висвiтлювати подiї. Тож достовiрно важко судити, де була реальна правда, про звiрства фашистiв, а де вигадка. У всякому разi, те, що не кожен воїн СС - кат i нелюд, змушенi визнати тi, хто серйозно займається iсторичними дослiдженнями. Крiм того до нападу на СРСР; гiтлерiвцi загалом на окупованих територiях поводилися терпимо, захiднi джерела вказують якiсь масовi звiрства i розправи.
  Ось i зараз дiвчата допомогли бранцям вибратися з машин; дружньо поплескували по широких плечах мужнiх чоловiкiв. Пiсля чого дiвчат запросили пiдкрiпитися.
  Обiд був скромним, але зате в пустелi пристрелили зебру i кожнiй дiвчинцi дiстався приготовлений арабською шашлик. Взагалi араби, принаймнi, зовнi були налаштованi дружелюбно i тi, хто знав нiмецьку, навiть намагалися жартувати, або обережно погладити нiжки дiвчатам.
  Герда вiдштовхнула липного араба i заявила:
  - Не тобi я!
  Шарлота наслiдувала її приклад:
  - Заведи собi гарем!
  Герда посмiхаючись, запропонувала:
  - А ось скажи Шарлота, щоб ти робила, якби стала султановою дружиною?
  Рудоволоса подруга iз сумнiвом помiтила:
  - Це взагалi спiрне щастя... Хоча дивлячись ще дружиною якогось султана. Якщо великої iмперiї Османа перiоду розквiту, то ... Було б навiть дуже непогано ... Я б реформувала турецьку армiю, вдосконалила зброю ... I напевно спочатку б звернула свiй погляд на схiд.
  Герда погодилася:
  - Правильно! Але ганьба для Туреччини, що вона навiть у перiод розквiту не змогла пiдкорити Iран. Ось це було цiлком реально, тим бiльше що армiя персiв була вiдсталою. Ось цiкаво, великий фюрер, яке ухвалить рiшення, завоювати Туреччину, чи все-таки включити у свою коалiцiю, кинувши османам кiстку, зокрема й деяких не надто цiнних земель Iрану?
  Шарлотта здивовано знизала плечима:
  - Не знаю! Взагалi-то останнiм часом ходили чутки, що ми нападемо на СРСР... Кажуть, що Росiйськi багатства та огряднi землi України, на дуже потрiбнi!
  Герда пiдхопила пальчиками босонiжки кружечко чаю i, досить спритно пiдняла її до пiдборiддя, вливаючи в себе коричневу рiдину. При цьому дiвчина примудрялася говорити:
  - В Українi дуже багатi, огряднi землi. Пiд мудрим нiмецьким керiвництвом, i з нашою високою культурою землеробства, вони даватимуть рекорднi врожаї. I тодi у нас хлiб буде дешевше води. Та й самi українцям це буде на благо, адже радянська влада просто грабує їх, змушуючи голодувати!
  Шарлота кивнула:
  - Ми цих слов'ян навчимо нашiй великiй нiмецькiй культурi! Просвiтимо їх!
  Тут розмова перервалася грубими окриками, час вiдпочинку скiнчився.
  Але пiсля обiду дiвчат знову побудували i змусили робити марш-кидок пустелею. Пiсля їжi бiгти було важко i дiвчата навiть злегка стогнали, поки їх тiла не розiгрiлися. I так i помчали як тушканчики.
  Оце вiртуальний бiй... I Африка стає нiмецькою... А радянсько-нiмецькому фронтi...
  Взимку Червона армiя знову перейшла у наступ. Iдуть запеклi бої.
  Крiстiна, Магда, Маргарет та Шелла, борються у "Пантерi". Машина, хай i не iдеальна, зате зi скорострiльною, далекобiйною гарматою, в мiру спритна, i непоганою лобовою бронею.
  Нiмецькi дiвчата босонiж i в бiкiнi, незважаючи на мороз. I ведуть маневрений бiй.
  Ось Крiстiна робить пострiл... Снаряд потрапляє до вежi Т-34-76 i пробиває її. Радянський танк зупиняється пiдбитий.
  Дiвчата кричать у всi ковтки:
  - Наша взяла!
  Потiм стрiляє Магда. Теж лупнула красуня з золотистим волоссям.
  Так що у тридцятьчетвiрки вежу зiрвало.
  Дiвчата-тигрицi стрiляють по черзi. I дуже влучно. Ось вони вразили ще один радянський танк.
  Далi влiпила Маргарет. I вразила САУ СУ-76. Спритно довбала. I заспiвала:
  - Наша пекельна Нiмеччина сильна, охороняє свiт вона!
  I як покаже мову!
  Потiм довбала з гармати Шелла. Вразила радянський танк КВ-1С. Теж непогано дiвчина спрацювала.
  Та четвiрка войовниць у бiкiнi бойова та холоду не боїться. Пiсля того, як жiнки стали битися, справи у Третього Рейху пiшли значно успiшнiше.
  Ось i в небi льотчицi Альбiна та Альвiна. Обидвi красунi в бiкiнi i босонiж. Воюють собi на Фокке-Вульфах. А це машина дуже серйозна.
  Альбiна, стрiляючи з авiагармат, вимовляє:
  - Активний крокет! Вiд слова крушi не шкодуй!
  I як блисне слiпучою усмiшкою! I зб'є одразу два радянськi лiтаки.
  Альвiна теж зрубала авiагарматами цiлих три i прочирикала:
  - Мiй захiд, буде смертельним та матовим!
  Пiсля чого дiвчина вишкiрилася i показала зуби! Вона сама чарiвнiсть i повна феноменальної чарiвностi.
  Альбiна зрiзає ще лiтак ЯК-9 i пищить:
  - А навiщо потрiбнi радянськi льотчики?
  Альвiна збиває ЛАГГ-5 i впевнено вимовляє:
  - Щоб ми нiмкенi набирали рахунки!
  Чудова пара дiвчат. Як вони взялися за набiр собi нагород. Ось уже справдi проти таких красунь не попреш. Вони збивають лiтаки i скалять собi зубки.
  А головний секрет, це в холод, дiвкам треба бути босими й у бiкiнi. Тодi рахунки самi прийдуть.
  I нiколи не одягайся. А тряси оголеними грудьми, i буде завжди в пошанi!
  Альбiна зрiзала черговий лiтак Червоної армiї та проспiвала:
  - У великiй висотi та зорянiй чистотi!
  I пiдморгнула, пiдстрибуючи, i смикаючи босими нiжками, ревучи:
  - У морськiй хвилi та лютому вогнi! I в лютому i лютому вогнi!
  I знову дiвчисько енергiйним заходом збиває лiтак.
  А тут Альвiна атакує супротивника. Робить це з розвороту, скеля собi зубки i пищить:
  - Я буду суперчемпiоном свiту!
  I знову падає збита дiвчиськом машина. I Червоної армiї неабияк дiстається.
  А Альбiна з диким екстазом реве:
  - Я тепер кат, а не пiлот!
  Збиває черговий радянський лiтак, i шипить:
  - Нагинаюся над прицiлом i, ракети мчать до мети, попереду ще один захiд!
  Войовниця дiє гранично агресивно.
  Ось обидвi дiвчата атакують i наземнi цiлi. Альбiна пробиває тридцятьчетвiрку i верещить:
  - Оце буде кiнець!
  Альвiна вражає СУ-76 i шепоче:
  - До повного розгрому!
  I босою нiжкою як трусить!
  Взимку Червона армiя не змогла досягти iстотних успiхiв. Лише в районi Ржева вдалося трохи вклинитися, але ввiвши резерви, нiмцi вiдновили становище. Фрiци справдi сильнi.
  А в травнi 1944 року поповнивши свої вiйська новими танками, у тому числi й бiльш досконалою та краще захищеною "Пантерою"-2 перейшли в наступ, у районi Курська, та Ростова-на-Дону.
  Все було б не так вже й погано, якби в наступi не взяла б участь велика кiлькiсть арабiв, i чорношкiрих. А найголовнiше у вiйну вступила ще й Туреччина. Отже ситуацiя склалася аж тривожна.
  I Червона армiя, несучи великi втрати, вiдступала перед вищими силами Вермахту.
  Але вiдважна шiстка дiвчат на чолi з Оленкою люто билася з фрицами. I сили були явно нерiвнi.
  Оленка боролася за Курськ, який штурмували гiтлерiвцi. Вiдчайдушна красуня кинула босими пальчиками нiжок гранату i прочирикала:
  - Слава за Русь та партiю рiдну!
  Потiм Наташка запустила босими пальчиками нiжок гранату i прошипiла:
  - Дiвчисько бережемо босу!
  Пiсля Анюта теж пальчиками голих нiжок подарунок смертi послала, i пров'якала:
  - Чудовий удар!
  Руда Августина взяла i надiслала босою нижньою кiнцiвкою подарунок анiгiляцiї i пискнула:
  - Направивши в небо радар!
  А потiм i златоволоса Марiя голими нiжками смерть подарувала фашистам.
  I заспiвала:
  - У Мадагаскарi, у пустелi та Сахарi! Всюди була, бачила бiле свiтло!
  А тут уже й Маруся босими пiдошвами нiг цiлу зв'язку, жбурне i проспiває:
  - У Фiнляндiї, Грецiї, i в Австралiї, Швецiї, вам скажуть, що прекраснiших дiвчат цих немає!
  Та шiстка дiвчат боролася дуже здорово. Але Курськ все одно фрицi взяли...
  Нi, не встояти проти таких переважаючих сил. Прут собi фашисти i пруть.
  А що дається взнаки пiдготовка нелюдiв.
  Адольф Гiтлер просто балдел: вiдчуваючи себе справжнiм деспотом, якому всi пiдкоряються i тремтять. Та якщо хочеш сталiнських успiхiв, то треба i бути начебто Сталiна, без жалостi i вимогливим до iнших i собi (ось саме так i в такiй послiдовностi мислив Йосип Вiссарiонович!). Тепер же шерех пристойний i машина почне рухатися. Взагалi у Нiмеччини з урахуванням сателiтiв величезну перевагу над СРСР у кiлькостi промислового обладнання, у квалiфiкованiй робочiй силi та числу iнженерiв усiх рiвнiв. Це факт, а випуск озброєнь таки не на висотi! Вiдставала Нiмеччина вiд СРСР всю вiйну, незважаючи на всi руйнування в Росiї. А чого? Звичайно, внаслiдок певного бардаку, що панував у рiзних вiдомствах i, особливо у вiйськовiй промисловостi. Крiм того, негативну роль вiдiгравала нестача сировини, а також недооцiнка потенцiалу противника. Зокрема у 1940 роцi випуск озброєнь у Нiмеччинi були нижчими, нiж у 1939 (якщо вважати валом з урахуванням боєприпасiв), i це незважаючи на те, що вже йшла вiйна, i Третiй Рейх взяв пiд контроль великi територiї з величезними запасами виробничих потужностей. Що можна сказати про органiзаторськi здiбностi Гiтлера? Не надто, то вiн блиснув у сферi вiйськової iндустрiї.
  Фюрер заявив у довгому мовленнi:
  - У справi курування авiацiї, надзвичайнi повноваження надаються Зауеру. Вiн уважно слiдкуватиме i за кiлькiстю технiки, що випускається, i що не менш важливо за якiстю. Крiм того багато твоїх друзiв Герiнг, нехай i були колись хорошими асами, але до керiвної роботи не здатнi. Не кожен добрий солдат, ще й видатний генерал, так що технiчною сферою замiсть повiшеного Ерiка керуватиме людина з-помiж професiйних пiдприємцiв, здатна здiйснити реформування та переозброєння авiацiйних сил. Адже Британiя не спить, вона нарощує як кiлькiсть, так i якiсть своїх збройних сил, i особливо авiацiї. Нам треба випереджати супротивника на двi голови, на дюжину крокiв iнакше ми повнiстю втратимо перевагу над ворогом. А тому потрiбнi якiснi кроки.
  Герiнг несмiливо заперечив:
  - Мої друзi, перевiренi люди, якi довели свою бойову ефективнiсть та професiоналiзм.
  Бiснуватий диктатор розлютився:
  - А може я, на твою думку, забув, хто битву за Британiю програв? Або хтось провалив чотирирiчний план розвитку народного господарства. Або ти теж хочеш, щоб тобi врiзали рiзками, та ще й публiчно. Так що заткни собi пащу i мовчи, доки не посадили на кiлок!
  Герiнг навiть сiв вiд страху. На жаль, з фюрером жарти поганi. Потiм знову почувся галас, у небо злетiв черговий реактивний лiтак МЕ-262. Машина була масивною i мала цiлих два мотори. Крила трохи стрiлоподiбнi, сам винищувач має досить грiзний вигляд. Його швидкiснi характеристики, для 1941 року загалом пристойнi, i навiть у свiтових поняттях рекорднi. Щоправда, сама машина ще не цiлком надiйна i потребує налагодження. Втiм, фашистський диктатор вже дав характеристики нових, бiльш досконалих винищувачiв... МЕ-262 важить понад шiсть тонн, що є деяке перевантаження. Реактивний винищувач повинен бути маленьким, дешевим та прудким. У цьому вiдношеннi МЕ-163 мiг би бути непоганим, але його ракетний двигун надто вже форсований i працює лише шiсть хвилин (вiрнiше ще працюватиме!), а значить дальнiсть дiї лише в радiусi ста кiлометрiв. Як бомбардувальник у стилi "блiц" або винищувач прикриття для ударiв армад по Англiї, вiн, звичайно, не годиться.
  А ось МЕ-262 може нести тонну бомб, тобто стiльки, як i Пе-2 радянський фронтовий лiтак. Тобто вiдмiнне рiшення i для винищувальної зачистки та пiдтримки вiйськ. Втiм, чому не створити винищувач у стилi "Комета" МЕ-163, але вже без ракетного, а з турбореактивним двигуном? "Комету" намагалися покращити i начебто довели польотний час до 15 хвилин ( це радiус дiї до 300 кiлометрiв), що Битвi за Британiю загалом прийнятно. Лондон ще можна з Нормандiї дiстати... Хоча не все так очевидно, треба ще й вiдбомбити i повернутися назад, та й п'ятнадцять хвилин були не в такому форсованому режимi. У майбутньому ракетнi, реактивнi винищувачi було визнано тупиковим напрямом авiацiї. Але конструкцiя "Комети" дуже навiть цiкава, своїми маленькими розмiрами i легкiстю, а значить дешевизною i маневренiстю.
  Крiм того, є ще досить перспективнi винищувачi вагою взагалi в 800 кiлограм, такi планери, що можна їх використовувати в повiтряних битвах. Щоправда, через малу дальнiсть польоти на них можна вести лише обороннi бої, або доставляти до Лондона на... Транспортах, а потiм чiпляти назад льотчикiв. Тут треба буде подумати. У реальнiй iсторiї планери так i не встигли повоювати, а Кореї чомусь радянськi генерали вiд авiацiї не наважилися випробувати цю iдею. Взагалi, це не сумно, але в ходi Корейської вiйни рахунок перемог першим вiдкрив американський пiлот. Тож янкi не варто недооцiнювати.
  Пiсля того як полiт закiнчився з кабiни, вискочила юна свiтловолоса дiвчина i на всiх парах пiдбiгла до фюрера.
  Бiснуватий нацi номер один простяг їй руку для поцiлунку. Що ж приємно коли дiвчата тебе люблять, а фюрера, схоже, цiлком щиро обожнюють усi нiмцi, чи вiрнiше майже всi, крiм небагатьох в'язнiв концтаборiв. Летчиця вимовила з натхненням:
  - Це просто чудовий лiтак, у ньому така швидкiсть та мiць. Порвемо всiх левлять як грiлку з сурогату!
  Фюрер схвалив порив дiвчинки:
  - Звичайно ж, порвемо, але ... Налагодження машини слiд вести швидшими темпами i особливо це стосується моторiв. Тут вже звичайно потрiбнi будуть радикальнi заходи, для їх полiпшення, але якщо допоможе вождь-конструктор!
  Всi хором гаркнули:
  - Слава великому фюреру! Хай допоможе нам провидiння!
  Заграв гiмн Третього Рейху та рушила колона юних бiйцiв iз Гiтлер-югента. Хлопчаки вiд чотирнадцяти до сiмнадцяти рокiв пройшли пiд барабан особливою побудовою. А далi було найцiкавiше: марширували дiвчата-пiдлiтки iз жiночого союзу Нiмеччини. Вони були в коротеньких спiдничках, голенькi, босонiжки нiжки красунь притягували до себе погляди чоловiкiв. Дiвчата намагалися задирати ноги вище, але при цьому вiдтягували шкарпетку, акуратно ставили п'яту. Чудове видовище красунь з бездоганними фiгурками... Обличчя правда були рiзнi i в деяких юних фашисток дещо грубуватi, майже чоловiчi, та ще вони кривили їх. Особливо коли зводили брови разом.
  Естет Адольф зазначив:
  - Потрiбно, що хлопцi та дiвчата бiльш масово отримували фiзичне загартування. А знаю, що з цього приводу багато робиться зокрема в Юнгфольку, але потрiбна всеосяжнiсть i переймання спартанських методiв. Звичайно, крiм заохочення крадiжки... Нашi юнаки та дiвчата повиннi рости порядними i водночас безжальними людьми.
  Верховний головнокомандувач зробив паузу. Генерали мовчали, мабуть, боялися заперечувати, а пiдтверджувати очевидне не хотiлося. Фюрер продовжив:
  - Вiйна не жарт, але безжалiснiсть до ворогiв, має поєднуватися iз взаємодопомогою та почуттям братерства щодо товаришiв. Ось це ми й повиннi всiм вселяти... Нова надлюдина, нещадна до iнших, але ще бiльшою мiрою вона має бути нещадною до себе. Бо неповноцiннiсть треба насамперед викорiнити у своїй душi, ну а тодi й немiчна, людське тiло пiдбадьориться!
  Знову пауза ... Генерали i конструктори раптом зрозумiли i почали бурхливо аплодувати. Фюрер, схоже, був задоволений:
  - Це вже краще, а зараз менi хотiлося б побачити iмiтацiю повiтряного бою. Таку ось грiзну i всесокрушуючу ...
  Хейнкель несмiливо спитав:
  - З бойовими патронами чи снарядами мiй фюрер?
  Нацi номер один кивнув:
  - Звичайно, з бойовими. Крiм того менi хотiлося б розглянути дiю катапультуючого пристрою. Адже ви працюєте над ним... - Фюрер струснув кулаками. - Коли, нарештi, воно буде готове та запущене у масове виробництво. Адже досвiдчений льотчик, це i є досвiдчений льотчик, якого треба берегти для майбутнiх битв!
  Фюрер-термiнатор все ж таки вирiшив показати конструкторам бiльш сучасну схему катапультуючого пристрою. Ця система має бути менш громiздкою, бiльш простою та легкою. Що ж недорогий i вже освоєний нiмецькою промисловiстю, пiропатрон цiлком пiдходить для цiєї мети.
  Схему доводилося малювати на ходу, але Гiтлер був справдi непоганим художником, i малював чiтко, швидко, лiнiї схем та повороти були рiвними та чiткими без жодних лiнiйок та циркулiв. Термiнатор-попаданець подумав, що дивно звичайно, що нiмцi, маючи, загалом, таку сильну i певною мiрою передову iдеологiю як нацiонал-соцiалiзм та тоталiтарну систему злили росiйською вiйну. Можливо, це пов'язано з тим, що росiйськi воїни були мiцнiшими i витривалiшими за нiмецькi i швидше вчилися воювати.
  Взагалi якщо подивитися на хiд вiйни в цiлому, то так росiйськi, вiрнiше радянськi вiйськовi вчилися воювати, а нiмцi як би розучилися ... Їх командування приймало рiшення на рiвнi першокласникiв, а може навiть i нижче, якщо першокласник має досвiд ведення вiйськових дiй у стратегiях реального часу . А що iнодi дiти рокiв шести вже так спритно керують вiртуальними армiями, то їм i Жукову з Майнштейном немає грiха повчитися. Втiм, деякi дослiдники вважають Жукова i Майнштейна бездарностями. Є також протирiччя за чисельнiстю технiки, зокрема трофейної, французької. Пам'ять Гiтлера (хороша пам'ять, особливо коли вiн ще здоровий!), пiдказувала, що трофейних танкiв захоплених у французiв було 3600, дуже велика цифра ... Деякi моделi такi як SiS -35 за своїм бронюванням, правда тiльки лобового бронювання перевершували Т-34. Так що цей танк цiлком можна виробляти i на французьких заводах, хiба що замiнивши 47-мiлiметрову зброю, на довгоствол в 75-мiлiметрiв. Загалом i цього може виявитися мало. Британiя та США загалом у своїх танках завжди найбiльше цiнували броню. Ось, наприклад, сорока тонний "Черчiлль" мав бронювання в 152 - мiлiметри проти 120 - бiля важкого танка IС-2.
  Фюрер ще дещо повiдомив конструкторам:
  - У нас цiлком вистачає аеродинамiчних труб, так що займайтеся пошуком бiльш оптимальної моделi лiтака та створенням обтiчних форм, не доводячи справу до дорогих випробувань, де ще й гинуть найкращi нашi аси. Наприклад, модель лiтака типу лiтаюче крило дуже ефективно, особливо якщо товщину i кут нахилу можна було б мiняти. Я вже дав вам креслення, так що безхвостка має бути готова. Її розрахункова швидкiсть становитиме навiть за двигуна Юмо до 1100 кiлометрiв на годину. Так що дерзайте, але не дерзiте!
  Адольф-попаданець ще порадив, як слiд збiльшити швидкiсть продування труби. Вiн уловив погано приховану iронiю у поглядах конструкторiв: звiдки, мовляв, простий єфрейтор стiльки знає. Вони що у генiальнiсть фюрера не вiрять? Що ж ми розберемося... чи нi не розбиратимемося, а доведемо їм свою освiченiсть.
  Пiсля цього був обiд на свiжому повiтрi, дiвчата-прислужницi розставили столи та стiльцi. Гарно... Але що ж якi реформи в нацiонал-соцiалiзмi зробити? Такi, щоб максимально зменшити кiлькiсть ворогiв та знайти друзiв. Ось, наприклад, не звеличувати нiмецьку расу на кожному кроцi i може навiть перестати дiлити народи на класи. Втiм, формально ще подiл нацiй на неповноцiннi та арiйськi ще не узаконено. Це спрощує справу. Загалом Гiтлер взявся за масове знищення євреїв саме пiсля нападу на СРСР. Навiщо б це в нього з'явилися заскоки? Може розраховував, що всесвiтнiй сiонiзм благословить його на вiйну з бiльшовизмом, а Захiд пiдтримає. А потiм, коли Британiя та США сказали рiшуче, немає вермахту, фюрер розлютився? Помстився тим євреям, до яких змiг дотягнутися? Гiтлер звичайно iдiот що влаштував холокост i цим дискредитував iдеї нацiонал-соцiалiзму. Тепер слово нацист та кат стали синонiмами. Багато хто також плутає нацiоналiзм i фашизм, можливо через спiвзвучнiсть слова нацi. Але це взагалi негаразд. Фашизм у принципi нацiонал-соцiалiзму прямого вiдношення не має. За своєю суттю поняття фашизму виникло у Францiї в дев'ятнадцятому столiттi i мало зовсiм iнше значення.
  Свого роду суть вчення фашизму в початковому варiантi зводилося до встановлення корпоративного духу, почуття товариства серед капiталiстiв. Потiм Муссолiнi ввiв вчення фашизму своїх чорносорочникiв. Ну, а нацистiв фашистами насамперед стали називати їхнi вороги та полiтичнi конкуренти. Чого грiха таїти гiтлерiвцi дiяли жорстоко, тому фашист набуло лайливого, негативного сенсу. У Росiї свого часу нацiоналiсти переживали певний пiдйом, особливо на початку дев'яностих рокiв, досягнувши максимуму в 93-94 роках. Потiм вiйна в Чечнi призвела до зростання пацифiстських настроїв у суспiльствi та тимчасового спаду нацiоналiзму. Вiйна в Югославiї та бомбардування Сербiї призвели до тимчасового стрибка патрiотизму, але потiм настав розкол у нацiональному русi. У Росiї у нацiоналiстiв була проблема з лiдерами... Свого фюрера не виявилося... Правда Жириновського порiвнювали з Гiтлером, i вiн навiть у чомусь перевершив Адольфа. Наприклад, у швидкостi полiтичного зльоту, за чотири роки пiсля заснування партiї, зайняти перше мiсце на парламентських виборах. Але Жириновський повiвся нерозумно i не зумiв не те що розвинути успiх, але навiть утримати досягнуте. Тут треба сказати насамперед була його особиста вина. Недостатня дисциплiна в партiї, скандали, в якi вiн влазив. Але реальний Гiтлер взагалi жодного разу не засiдав у Рейхстагу i його кiношнi iстерики нiхто не показував по телебаченню. Та й самого телебачення не було. Хоча успiх Жириновського на виборах 1993 року це заслуга саме вдалої роботи з телеаудиторiєю.
  Красива дiвчина з-помiж прислуги, присiла до фюрера i поклала собi його руку на голе колiно. Проворкувала:
  - Ви про щось замислилися мiй фюрер?
  Нацистський диктатор i водночас вiртуальний гравець стрепенувся. Вiн помiтив, що так i не доїв овочевий суп та фруктовий салат. Фюрер поцiлував дiвчину в губи, вiдчувши її юний, солодкий аромат i заявив:
  - Поїдеш у машинi зi мною. А ви все за роботу, час їсти закiнчився.
  I знову шестернi державного, не цiлком, щоправда, налагодженого механiзму закрутилися. На шляху фюрер зайнявся любов'ю з красунею, i навiть здивувався, звiдки в нього стiльки енергiї i сил. Адже говорили, що фюрер - iмпотент i взагалi нiбито iнвалiд, який перехворiв на сифiлiс (брехня) i скупчений (загалом вигадка!). Правда обзавестися потомством Гiтлеру не вдавалося ... Що ж завтра, вiн сам займеться цiєю справою ... Або нi доведеться все ж таки запросити Гiмлера. Загалом у реальнiй iсторiї фюрер рiзко посилив роль СС. Мабуть, i йому в цiй альтернативцi доведеться пiти таким шляхом. А що пiдпорядкування кримiнальної полiцiї структурi СС загалом розумне, тепер усi данi та картотеки будуть зливатись у одне джерело. Крiм того застосування проти карних злочинцiв, i тих передових методiв дiзнання, що характернi для Гестапо та iнших структур таємної полiцiї значно пiднiме розкриття.
  Щоправда, може зрости i кiлькiсть постраждалих невинно, але... Переважна бiльшiсть есесiвцiв поряднi люди, а досвiдчений слiдчий, як правило, одразу бачить: бреше людина чи говорить правду, i помиляється рiдко. Що про це можна судити за багатьма кримiнальними хронiками.
  Вирiшивши ще кiлька поточних справ i запросивши для зiгрiвання лiжка двох новеньких дiвчат фюрер, поклавши голову на оголенi пишнi груди красунi, заснув.
  Цього разу вiн повернувся до перерваного ранiше сну, про грандiозну космiчну битву. Знову у своєму прозорому винищувачi, а противник у своїй намагається атакувати лави армiї Великої Росiї. А попадане у фюрера гри Гiпернета, i його напарниця, пишнотiла, але при цьому мускулиста блондинка намагаються дiяти, синхронно допомагаючи один одному. Потворнi ворожi винищувачi, намагаються взяти числом, використовуючи свою чисельну перевагу. Дисгармонiя бойових армад Дермостана впадає у вiчi дедалi сильнiше. Їхнi кораблi здаються дедалi бiльш огидними. Капiтан Владислав, застосувавши прийом "вiдро", цiлком вдало зрiзав машину у виглядi скривленого черевика i висловився:
  - Що ж недарма i Гiтлер, i Сталiн батько був шевцем!
  У вiдповiдь, його напарниця-блондинка блиснула голими, рожевими п'ята.
  - А менi чоботи чи iнше взуття не потрiбне. Я босонiж куди краще вiдчуваю найменшi викривлення вакууму, або вiбрацiї простору! О мiй фюрер хотiлося б тобi стати дiвчиною?
  Владислав хихикнув у вiдповiдь:
  - На короткий час було б цiкаво. Всi кажуть, що у жiнок оргазм набагато сильнiший i тривалiший, нiж у чоловiкiв, так дуже хотiлося перевiрити чи це так насправдi?
  Блондинка хихикнула:
  - Прогрес може подарувати тобi можливiсть випробувати i це... Якщо, звичайно ж, ми не програємо грандiозну космiчну битву. Ворогiв дуже багато. Може загинути i сам, що ще не народився, але вже командувач нами iмператор Алмазтигр 13.
  Влучник у фюрера помiтив:
  - Великий полководець, на вiйнi як голова, тим бiльше розмiр тим важча втрата!
  Блондинка замiсть вiдповiдi почала вивертати винищувач. Вiн виписала крендель, ледве вiдiйшовши вiд тарана, а потiм дуже точно пальнула у вiдповiдь. Машина супротивника запалала i стала розколюватися, причому на дуже дрiбнi, як макове зернятко палаючi шматочки. Дiвчисько, пiдхопивши пальчиками босої ноги жувальну гумку i кинувши її так спритно, що вона потрапила прямо її у висунутий язичок:
  - Чудово! Коли жуєш, тодi спiваєш!
  А ось крутому воїновi пощастило не так сильно, в нього знову потрапили, нехай навiть по дотичнiй i воїн-капiтан рикнув:
  - Як мене дiстали цi бабськi погладжування!
  Блондиночка блиснула очима:
  - Тебе не влаштовують погладжування? Хочеш, мабуть, чогось серйознiшого? Ось якi ви всi чоловiки нетерплячi, схильнi до зради!
  Владислав засмiявся i мало не проковтнув жорстку вiдповiдь з-помiж винищувачiв Дермостана. Картина бою дещо змiнилася. Ворог здавався невичерпним, вводячи у бiй дедалi новi сили. Особливо небезпечними були ультралiнкори, величезнi немов астероїди вони повiльно нiби намальованi симпатичними чорнилами (якi проступали, коли на них свiтиш лампою) проступали з вакууму. Дермостан намагався насамперед прогнути фланги, зробити маневр обхвату, ймовiрно, щоб створити казан у космосi.
  Вiйська Великої Росiї билися мужньо, i навiть не цуралися маневрiв. Так використовувався метод, рухомий оборони, а так зухвалих маневрiв та пiркiв. Наприклад, бойовi крейсери та грейфери космiчної армiї Великої Росiї, то зникали, то навпаки з'являлися в тилу жахливого супостата. Це нагадувало полювання риби в ополонцi - виринули, схопив здобич (яка-небудь зимова комаха, а якщо мисливець сом, то й птах!) i знову в ополонку. Кораблi Дермостана в цьому випадку одразу ж губилися, починали збиватися в купу, а то й вiдкривали один одного вогонь. Кумедне плазмовиверження зi спопеленням зорельотiв. Ось, наприклад, навiть ультра-лiнкор отримавши кiлька попадань термопреоннових ракет, спалахнув блакитним i зеленим полум'ям. Тут великий воїн (продовжуючи трощити липких як лазневий лист лайнов!) друг побачив картину всерединi палаючого ультра-лiнкора. А що махина велика, екiпаж на цiлих два мiльйони солдатiв i п'ятдесят мiльйонiв роботiв!
  Бойовики всерединi корабля рiзнотипнi вiдморозки: тролi, гоблiни та кiлька гiбридних типiв, наприклад наймасовiша: сумiш клiщiв та сигарет, вiрнiше навiть недопалкiв! Ну i страшнi тварюки, немов iз жахiв намальованого наркоманом.
  Тварини вiдчайдушно хочуть втекти, але при цьому стикаються одна з одною, колють, рiжуть, кусають. Ось з'явилася фехтувальна машина, спецiально створена для абордажного бою. I озброєна вона: квазiплазмовими мечами, причому не прямими, а вигнутими на найрiзноманiтнiшi маневри. Ось перша фехтувальна машина врубалася в живе мiсиво величезного корабля, що втiкали з палаючого вогнем. Вiдразу ж полетiли на всi боки шматки розрубаного м'яса, i тiл, що обгорiли. За нею з'явилася друга, вона скидалася на павука, тiльки кiнцiвка була не менше тридцяти, i вони були у виглядi анiгiляцiйних потокiв, здатних перерiзати навпiл навiть динозавра.
  Один iз офiцерiв Дермостана заволав:
  - Ой, не рiжте мене! Пiшак з'їла ферзя!
  Але йому не пощастило, недопалок з лапами клiща, тiльки ще бiльш огидними наткнувся на антену i повис на нiй проткнутий. Втiм, як вiн верескить, уже не було чути в тiй дикiй, все наростаючiй какофонiї. Мови принцепс-плазмового полум'я переважно блакитного та оранжевого кольору наздоганяли переляканих бiйцiв Дермостана, змушуючи їх смажитися. А фехтувальнi машини лютували всерединi ультралiнкору. Мабуть у їхнiй програмi чiтко надрукувалося: убий, убий, i ще раз убий! А кого їм, по сутi, не важливо. I в коридорах шумiла жахлива гiперрубка.
  Втiм, ось ультраполум'я вже досягло i фехтувальних машин, а також багато гоблiнiв, i клешнi - недопалки вже розсипалися на фотони. Ось i ультралiнкор став поступово розпадатися на кiлька частин. Хоча розкол i вiдбувався повiльно, але вiд цього не здавався менш зловiсним. Особливо на тлi великої множини iнших, то спалахують мiнiатюрними надновими зiрками, то навпаки зморщуються зорельотами. На жаль, не тiльки Дермостана, але Великої Росiї.
  Наприклад, крейсер з емблемою серпа i молота не утримав управлiння i таранився у вороже дредноут. Коли стикаються двi маси iз субсвiтловою швидкiстю, то це рiвносильно тарану анiгiляцiйної ракети. Рве з переважною силою (якщо звичайно можна так висловитися). Вибух розквiт тюльпаном у рiзнокольоровими пелюстками раптово поглинувши все, що iснує навколо десятка iншого кiлометрiв. Владислав-Адольф висловився:
  - А нашi хлопцi схожi на небеса!
  Блондинка фiлософськи помiтила:
  - Небеса це єдине гарне мiсце, куди нiхто не поспiшає потрапити, навiть якщо знаходиться в пеклi!
  Влучник у Гiтлера погодився:
  - Такi парадокси свiтобудови. До гарного мiсця не хочемо потрапляти, а погане саме затягує! Так що навiть не ясно, що краще, життя чи смерть.
  Дiвча фiлософськи помiтила:
  - Життя завжди краще за смерть. Недарма практично всi люди саме так i рахують. Втiм, думка людей, як i все у нашому свiтi, вiдносно.
  Фюрер виконавши черговий досить хитрий вiраж, що дозволив йому збити двомiсний, а значить куди дорожчий i багато озброєний винищувач (як гарно вiн вибухнув, немов феєрверк зi складних поєднань пiротехнiчних матерiалiв спалахнув), розсипалися по вакууму перлини розколотою. Владислав-Адольф зауважив:
  - Уявлення людей як про природу, так i про Бога дуже суперечливi. Взагалi навiть є поняття реактивного, тобто навiть деструктивного розуму, який змушує вести людину зовсiм не так, як повиннi повелiвати прагматичнi iнстинкти та мiркування доцiльностi.
  Блондинка насилу вийшовши з жорстокого пiку (а ще робити, коли на тебе кидається вiдразу сiм винищувачiв), сказала:
  - Та кинь ти прагматику - увiмкни математику!
  - Не смiшно! - парирував Владислав.
  Раптом перед капiтаном-попаданцем з морської авiацiї спливло зображення командного пункту армiї Великої Росiї. Справдi це, звичайно ж, дар вмiння проникати у святу святих i навiть розпiзнавати нехай навiть задуми не чужого, а свого командування.
  Ось вiн флагманський лiнкор, значний дiаметром у сто кiлометрiв флагман космiчної армiї Великої Росiї. I це корабель природно теж бореться, бо не можна прирiкати на бездiяльнiсть десятки тисяч стволiв могутньої артилерiї. Тим не менш, флагманський ультралiнкор намагається дiяти синхронно, з iншими великими кораблями. Не можна противнику дати найменшого шансу на знищення флагмана, де знаходиться головне командування ескадри космiчної армiї Великої Росiї.
  Навiть дивно, але генеральний полководець i монарх лише зародок, що лежить в утробi матерi. Сама мати занурена в стан сну типу анабiозного, тому що в iншому випадку виконання її обов'язкiв було б надто болiсно. А функцiонування вже досить розвиненого, що має кiнцiвки i головне великий головний мозок зародка-монарха забезпечують численнi кiбернетичнi агрегати. Сам зародок, що царює над Великою Росiйською iмперiєю, почувається цiлком комфортно.
  Так i його тяжить необхiднiсть, перебуває вже, який рiк усерединi матерi. Про те, щоб пробiгтися, пересунути якусь рiч можна лише мрiяти. А це мрiї болючi, бо народження означає негайне зникнення. Зародок спiлкується iз зовнiшнiм свiтом за допомогою сканерiв. Звичайно ж, вони показують не справжнiй вид командувача ембрiона, а зображення бiльшою мiрою здатне навiяти довiру. Зокрема у виглядi царя, що не народився, виступає гарний юнак. Вiн чiтким, командирським голосом вiддає накази вiйськам:
  - Використовуйте принцип еластичної оборони. Як ще тисячi рокiв тому, слабкi сили, поступаючись кiлькiстю, використовували той безсумнiвний факт, менша маса куди рухливiша за велику. Тому що мiзернiй масi властива i нiкчемна iнертнiсть!
  Дiвчина-маршал пiдтвердила:
  - Звичайно... Здатнiсть армiї до маневру запорука перемоги. Тiльки звичайно, при цьому потрiбно уникати крайнощiв. Зрештою, адже не мураха цар звiрiв!
  Ембрiон-полководець посмiхнувся:
  - Найсмертельнiшi iстоти це бактерiї. Хоча нi, мабуть, навiть вiруси! Хоч примiтивний органiзм, але ефективний! Тут противник зiбрав сили величезнi, з усього практично всесвiту, отже, оголив iншi дiлянки.
  Маршал ельф Фего з лiловими та помаранчевими кiсками помiтив:
  - Iнодi для перемоги достатньо, начебто б i незначної переваги, на обмеженiй дiлянцi фронту. Така дивна аксiома багатьох битв, рiзних цивiлiзацiй!
  Зародок-iмператор хихикнув через сканери:
  - У цьому випадку ти бачиш у корiнь.
  Тим часом, армади Дермостана на ходу намагалися перебудуватися. З тилу їм пiдiйшов дуже суттєвий резерв. Тисячi великих зорельотiв i мiльйони кораблiв щонайменше вийшли, використовуючи побудову дзвiн. В результатi вогненна мiць паразитiв помiтно зросла. Дiвчина-маршал з хвилюванням вимовила:
  - Ось ще одна козирна карта викинута викидним противником. Все ж таки наша розвiдка була не зовсiм на висотi, можливiсть введення такої величезної кiлькостi сил не була передбачена.
  Голограма iмператора у виглядi хлопця завдала удару ногою по мечу. Мiтальний заряд врiзався у ворота. Майже вiдразу рвонуло. Спочатку спалах виїдає очi, а потiм виростання фiолетового гриба, що винищує все в межах пострiлу зброї лiнкора. Хлопчик-голограма заявив:
  - Ось воно феноменальне забивання м'ячiв! Що ж хай противники викладеться. У мене для нього заготовлено сюрприз.
  Ельф Фего подивився на картину бою з певним сумнiвом. Аж надто грiзною виглядала армада Дермостана. Особливо ультралiнкори, чиї дiаметри доходили до двохсот п'ятдесяти кiлометрiв. Ельф раптом згадав свою рiдну планету... Iдилiчна там природа, навiть комах-кровососiв немає. А леви... Ну не зовсiм таки леви, а так гiбриди з волошки. А взагалi це гарний звiр: тулуб квiтка-василька, а золота грива розвивається на вiтрi. Причому волошки змiнюють вiдтiнок... Вiдразу вiдверта потворнiсть спрямована як проти людей, так i проти ельфiв.
  Маршал-блондинка заявила:
  - Скiльки у противника резервiв, ми не знаємо, але менi здається, настав час рушити свiй засадний полк.
  Iмператор-зародок заперечив:
  - Зараз не час розкривати карти!
  Дiвча-маршал спробувала оскаржити:
  - Якщо нашi люди загинуть, то не буде кому боротися!
  I тут полководець-ембрiон знайшовся:
  - На вiйнi без жертв не можна виграти. У шахах можна, а реальному бою не можна! Безжальний закон вiйни - втрати як дощ, що зрошує сходи перемоги, тiльки необхiдно стежити, щоб втрати не переросли в зливу, що змиває пагони! - Потiм голограма, що посилається з утроби, раптом стала добрiшою за обличчя. - Але ти не думай, щоб знизити втрати особливо вiд вогню ультралiнкорiв, нехай зорельоти Великої Росiї вiдходять по спiралi.
  Ельф-маршал пiдтримав головнокомандувача-ембрiона:
  - Саме так, тiльки так. Ще не вiдомо, скiльки сил противник зможе викинути з пекла.
  Справдi, зорельоти Дермостана намагалися йти густою зграєю. При цьому вони зовсiм не економили боєприпасiв, викидаючи ракети мiльйонам, навiть не дбаючи про точнiсть влучення. Здавалося, мiльярди сiрникiв чиркають по вакууму, щоб спалахнути гiперплазмою, спалити все живе та рухоме, а потiм згаснути. Росiйськi воїни стрiляють куди точнiше, ось гросс-дредноут супротивника гримнув, подiбно до хлопавки розсипавши уламки немов конфеттi. Конфеттi смертоносне, що збило кiлька катерiв Дермостана. А число знищених фрегатiв ублюдочной цивiлiзацiї зовсiм не пiддається обчисленню. Щоправда, i росiйськi кораблi гинуть. Ось пошкоджений крейсер у розпачi рвонув наче росiйський танк на Курськiй Дузi i таранив ультралiнкор противника. Сотнi тисяч життiв разом перервалися, а палахкотiло, при цьому немовби пiдiрвали велетенську трубу газопроводом.
  Маршал-гном похмуро помiтив:
  - Нас прогинають, але ми не здається! - Помiтив квадратний командувач (вiрнiше його голографiчне зображення, сам гном знаходився на iншому кораблi класу Гросс-дредноут!). - Треба було б хоч якiсь контрудари завдавати по ворожих комунiкацiях та лiнiях постачання.
  Iмператор-зародок посеред своєї хлоп'ячої голограм посмiхнувся:
  - А що я, як на мене, лох!
  Маршал-гном крякнув i розвiв лапами:
  - Але вони зовсiм не заощаджують боєприпасiв. Це означає, що їм вистачає. Хiба не так, мiй володарю?
  Iмператор-ембрiон заперечив:
  - Нi, не так! Великий полководець цiннiший за голову, так що каска обережностi i камуфляж хитрощi йому не завадить! Коротше кажучи, противник поки що перебуває в солодкiй iлюзiї, нiби в нього все добре, а насправдi наша перемога вже близька! Вдарити несподiвано, рiвносильно замiнi кулака, на меч iз легованої сталi!
  
  
  Вiттман залишився живим
  Невелика змiна iсторiї пов'язана з великим успiхом гiтлерiвцiв у ходi при Арденнах. Фашисти просунулися швидше, змогли перетнути мости та захопити склади зi зброєю, боєприпасами та пальним. Успiху сприяла i участь у ударi Вiттмана, який, на вiдмiну вiд реальної iсторiї, не загинув! А що? Справжнi герої не гинуть та безсмертнi! Вiттман продовжував боротися та набирати рахунки. Пiсля знищення двохсотого танка, вiн став першим i поки що єдиним танкiстом, нагородженим лицарським хрестом залiзного хреста з дубовим листям, мечами та дiамантами.
  Генiй Вiттмана трохи змiстив перебiг iсторiї. I нiмцi трохи виявилися щасливiшими, швидше, ефективнiшими. I вдалося їм те, що майже вийшло i в реальнiй iсторiї, але не вистачило буквально кiлькох годин. А так захопленi склади, i нiмецька армiя набула руйнiвної сили. Внаслiдок чого взято Брюссель, а в полонi опинилися сотнi тисяч англiйських та американських солдатiв.
  Сталiн поки не поспiшав наступати, бажаючи, щоб союзникiв сильнiше розгромили на Заходi.
  Бої показали, що "Тигр"-2 дуже ефективна зброя i озброєнням i лобовою бронею. Нiмцi, бачачи, що Червона армiя пасивна на сходi перекинули у бiй додатковi частини, стали розвивати успiх. У фрицiв з'явилася i новiтня САУ Е-25, яка мала малими розмiрами i вагою, зате сильним озброєнням i непоганою бронею, а головне рухливiстю.
  В результатi новi перемоги... Ось уже фрицi й у Парижi. Знову беруть французьку столицю.
  А Сталiн цього й хоче - щоби союзникiв перебили, i потiм вся Європа СРСР дiстанеться.
  Хитра лисиця Сталiн ... Але i Черчiлль не iдiот. Коли Рузвельт помер, вони разом iз Труменом взяли i уклали перемир'я з Третiм Рейхом. Заодно виводячи залишки розбитих вiйськ iз Францiї. I зрозумiло з повним обмiном вiйськовополоненими, i навiть з поставками в Третiй Рейх пального та запасiв.
  У вiдповiдь Нiмеччина скасовувала антисемiтськi закони. Втiм, євреї залишилися в таборах, але їх не спалювали, а лише змушували працювати, а американцi посилали консерви та крупи у табори.
  Нiмцi розв'язали собi руки у Францiї та Iталiї. Тепер Сталiн звернувся з пропозицiєю сепаратного свiту. Але Гiтлер вiдхилив. У червнi почався наступ фрiцiв. До серiї надiйшли першi танки "Е"-50. Але, як з'ясувалося, машина не зовсiм виявилася вдалою. Її вага залишалася високою майже 65 тонн, при нижчому силуетi нiж у "Тигра"-2, але броня однакової товщини, явно недостатня особливо по бортах. Дещо краще виявилася гармата 88-мiлiметрiв i довжиною ствола в 100 ЕЛ. Вона робила дванадцять пострiлiв за хвилину.
  Ходовi якостi додав потужнiший двигун, що розганяється до 1200 кiнських сил. Загалом танк, звичайно ж, додав у порiвняннi з "Тигра"-2 i мав трохи бiльший рацiональний нахил бронi, але залишався вразливим з бортiв.
  Краще захищеним був Е-100, але його велика вага ускладнювала перевезення та бойове використання. Найуспiшнiшою виявилася САУ Е-25, з дуже низьким силуетом лобовою бронею у 120-мiлiметрiв великим нахилом, i бортовою у 82, i гарматою для "Тигра"-2, вона була найкращою машиною САУ Вермахта та Другої свiтової вiйни. Розганялася до сiмдесяти кiлометрiв на годину - двигун у 700 кiнських сил, i рикошетила у чоло снаряди навiть IС-2.
  Нiмцi завдали головного удару з боку Угорщини, намагаючись врятувати все ще оточений Будапешт. Бої кипiли вкрай запеклi.
  Наступ почався 22 червня, i дуже потужна у Червоної армiї була споруджена оборона. Танкiв серiї "Е" у нiмцiв ще мало, лише САУ Е-25 у досить великiй кiлькостi - вона досить проста у виробництвi та дешева. Ось у нiй i лежать двi дiвчини у бiкiнi. Машина нижче, нiж пiвтора метри i завдяки цьому так добре захищена i озброєна при порiвняно невеликiй вазi.
  Двi дiвчини Шарлота i Герда, розташувавшись лежачи, вели вогонь по радянських гарматах. Перед ними рухалися крихiтнi машинки, керованi радiо i розчищали мiннi поля.
  Руда Шарлотта вистрiлила зi зброї. Завалила радянську зброю, i струснула ледь прикритою тоненькою смужкою тканини грудьми. I проворкувала:
  - Шалений вогонь гiперплазми!
  А потiм i Герда як лiпить, використовуючи босi пальцi нiг. I прочiркає:
  - Я дiвка дуже крута i не дурна.
  Самохiдка рухається собi. I iнодi зупиняється. Її лобова броня сильно нахилена, i це дає добрий захист. У радянських гармат снаряди чутливi до рикошету. I в лоба такiй самохiдцi нiчого не загрожує. Ось у борт ще можуть пробити. Але дiвчата не поспiшають. Ефективна самохiдка в бронебiйностi перевершує СУ-100, а також краще захищена, рухливiша i при цьому легша.
  Та й сушок у Червоної Армiї мало. В основному танк Т-34-85, який знаряддям недостатньо потужний, i бронею слабенький. I нiмецька самохiдка Е-25, до речi, легша, куди його сильнiше за броню i знаряддя.
  Дiвчина борються... Дуже красивi та юнi. I їх САУ бомбить i кидає.
  Фрiцам, зрештою, вдалося прорватися до Будапешта. Переконлива перемога оточили радянськi частини. Багатьох взяли в полон та вбили.
  Щоправда, i втрати у гiтлерiвцiв вiдчутнi. А сил не так уже й багато. Ну, якщо ще технiку виробляється, то людських ресурсiв обмаль.
  А армiю закликають дiтей та жiнок. Або iноземцiв, але тi недостатньо надiйнi.
  Тим не менш, бої йдуть собi... Червона армiя дуже вперто чинить опiр, iм'я багато оборонних рубежiв. Нiмцi просуваються ще сотню кiлометрiв та зупиняються. Бракує сил. I Червона армiя сама переходить у наступ. Але теж не надто процвiтає i злегка вiдтiсняє нiмцiв.
  Поки що не настає зима... Лiнiя фронту стабiлiзується. Червона армiя у сiчнi 1946 року наступатиме у Схiднiй Пруссiї та Польщi, але просувається незначно.
  Нiмцi взимку не рипаються. Бої проходять кровопролитнi. Але лiнiя фронту малорухлива.
  I настає перiод, характерний для першої свiтової. Лiнiя фронту стає малорухливою. Нiмцi та iноземнi дивiзiї настають влiтку, а Червона армiя взимку. I нiхто не може досягти iстотних успiхiв.
  Йде рiк за роком вiйни. Нiмцi дещо випереджають СРСР розробках реактивної авiацiї. У СРСР лише 1949 року у серiйному виробництвi утворюється МИГ-15. Зате у нiмцiв на цей час МЕ-462 i ХЕ-362. I найголовнiше дисколети, якi збити з потужного ламiнарного струменя стрiлецькою зброєю неможливо.
  У танках нiмецька серiя "Е"... На противагу з'явилися Т-54 та IС-7. Але й нiмцi розгорнув потiм серiю АГ - досконалiшу пiрамiдальну.
  Але нiхто не мав переваги. Лiнiя фронту стоїть собi дома.
  Поки що у березнi 1953 не помер Сталiн...
  I тут скориставшись деяким сум'яттям у партiйному керiвництвi та боротьбою за владу, нiмцi змогли досягти успiху. Але потiм пiсля арешту та розстрiлу Берiї, призначення Верховним головнокомандувачем Василевського, великого стратега, та змiцненням Глави ДКО Маленкова. Лiнiя фронту стабiлiзувалася у межах Європи.
  Нiмцi поки що були перiодом боротьби за владу в СРСР, змогли вийти до Нiмана, i вiдбити назад Балкани, Румунiю, Болгарiю, Словаччину, Грецiю, Албанiю i повернули повний контроль над Європою.
  Але лiнiя фронту знову стабiлiзувалася вже на кордонах СРСР 1941 року.
  I ось грудень 1955 року ... Червона армiя взимку за традицiєю знову настає. Вже скiльки рокiв триватиме вiйна? Жах чотирнадцять iз половиною! I кiнця краю не видно!
  Поки Гiтлер живий, вiйнi не скiнчиться. Маленков схиляється до миру у колишнiх кордонах до 22 червня 1941 року. Але Гiтлер упертий i хоче за всяку цiну перемогти!
  Червона армiя настає. У бiй iде новий танк IС-12. Машина зi знаряддям 203 - мiлiметра калiбр. Велика така, iз десятьма кулеметами. I шiсткою дiвчат - членiв екiпажу. Вони пробують найпершу модель танка. Чи не дуже вiн великий i важкий. Чи ефективна машина? Дiвчата, незважаючи на Рiздво 25 грудня та мороз, в одному бiкiнi. Щоправда, в танку новий газотурбiнний двигун, i в ньому тепло. Крiм того сама шiстка дiвчат - не проста.
  Вони iз сорок першого року воюють. I звикли бути майже голими за будь-якої погоди. Справдi, коли ти весь час у бiкiнi, то вже перестаєш мерзнути. I шкiра стає еластичною та мiцною.
  Дiвчата голими нiжками керують забiйною машиною. Вони i справдi милi та красивi.
  Оленка тут головна i командир екiпажу. Чого тiльки дiвчина не побачила за чотирнадцять iз половиною рокiв вiйни. Де вона тiльки не побувала. Пройшла фронт вiд Бреста, до Сталiнграда, вiд Сталiнграда до Вiсли, а тепер вони настає бiля Бiлостока. Сам Бєлосток поки що утримують нiмцi. Лiнiя фронту утворилася стабiльна. I нарили траншей пристойно.
  Ось i справдi, вiйна нескiнченна... I може тривати ще не один рiк. I чого хоче цей упертий Гiтлер?
  Тут ще й США та Британiя не хочуть миру мiж СРСР та Третiм Рейхом. Вони бажають, щоб обидвi сторони один одного повнiстю анiгiлювали.
  Дiвчата на IС-12 рухаються вперед. Броня лобова бiля танка 450 мм пiд нахилом. Снаряди вiдскакують. А дiвчата палять у вiдповiдь.
  Але такий танк у СРСР поки що лише один. IС-10 вже у серiї, але вагою у п'ятдесят тонн. IС-7 все ще випускається як Т-54. Серед масових з'явився i Т-55, але поки що вiн тiльки вступає в серiю. У нiмцiв танки пiрамiдальнi. Теж дуже сильнi та досконалi. I гармати високого тиску з короткими стволами.
  Так що боротьба має бути найсерйознiша. Наташа i Анюта стрiляють iз потужної, корабельної зброї, i пищать:
  - Буде наш прапор над Берлiном!
  I скалять собi бiлi, перлиннi зубки. I не зупинити дiвчат мiнами.
  У лобову броню потрапляють два снаряди... Iдуть у рикошет. Нi IС-12 машина серйозна, i її так просто не взяти.
  А ось IС-7 що рухається праворуч вiд дiвчат, схоже, отримав вiд гармати високого тиску, потрапляння i зупинився. Пошкодила красеня.
  Оленка, граючи м'язами преса, спiває:
  - Все неможливе можливе в нашому свiтi, Ньютон вiдкрив, що двiчi по два чотири!
  Бої все ще йдуть не слабшаючи. Радянська гармата б'є по нiмцях. Велика Маруся вставляє снаряди до казенної частини. Ось таке у дiвчат життя i доля. I вони спiвають:
  - Нас нiхто не зупинить, нас нiхто не переможе! Росiйськi вовки давлять ворога, росiйськi вовки - салют героям!
  Августина писала з кулеметiв, вимовляє:
  - На священнiй вiйнi! Буде наша перемога! Прапор Росiї вперед, слава загиблим героям!
  I знову гуркотить забiйна гармата, i звучить:
  - Нас нiхто не зупинить, нас нiхто не переможе! Росiйськi вовки давлять ворога, у них крута знайте рука!
  Марiя ця дiвчина iз золотим волоссям спрямовує танк i пищить:
  - Давимо круто фашистiв!
  Нiмцям доводиться несолодко, у небi теж вирують бої. Але поки що МIГ-15 поступається у швидкостi та озброєннi нiмецьким маркам. Бiй iде поетом нерiвний.
  Хаффман цей чудовий льотчик-ас зробив за роки вiйни непогану кар'єру. Точнiше чудову та фантастичну. Пiсля досягнення трьохсот лiтакiв отримав лицарський хрест залiзного хреста зi срiбним дубовим листям мечами та дiамантами. По досягненнi чотирьохсот збитих лiтакiв - отримав лицарський хрест залiзного хреста iз золотим дубовим листям, мечами та дiамантами. За п'ятсот лiтакiв отримав орден нiмецького орла з дiамантами, i пiсля тисячi лицарський хрест залiзного хреста з платиновим дубовим листям мечами та дiамантами. А досягнувши двох тисяч лiтакiв, здобув i Великий хрест Лицарського хреста.
  Унiкальний льотчик змiг зробити багато повiтряних перемог. I поки що був живий. Нещодавно Хаффману було надано звання генерала. Але вiн все ще лiтав, як рядовий льотчик.
  Як то кажуть i у вогнi не горить i у водi не тоне. За багато рокiв вiйни Хаффман набув iнстинкту мисливця. Став льотчиком надлегендарним i дуже популярним. Але в нього з'явився сильний конкурент - Агава, яка теж перевищила цифру двi тисячi збитих машин. I наздоганяла Хаффмана. Адже вона ще зовсiм юна, i поки що не втратила жодного свого винищувача.
  Дiвчина натиснула на педалi босими, гострими нiжками, дала чергу з авiагармат. I ось чотири радянськi машини МIГ-15 збитi.
  Агава хихотить i вимовляє:
  - Якоюсь мiрою ми всi стерви! Але ж у мене сталевi нерви!
  I знову дiвчина вивертається. Збиває однiєю чергою сiм лiтакiв СРСР - шiсть Мигов та один ТУ-4, i пищить:
  - Я взагалi якщо i не супер, то гiпер!
  Агава, звичайно ж, стерво. Льотчиця вiд Люцифера. Дуже красива медова блондинка.
  Ось дає ще чергу i збиває одразу вiсiм радянських лiтакiв МIГ-15 i харчує:
  - Я найкреативнiша i реактивнiша!
  Дiвка i справдi не тупа. Все може i все вмiє. Не назвеш її рядовий.
  I нiжки такi засмаглi, такi витонченi.
  А ось проти неї бореться Мiрабела... Довгий час найкращим радянським асом був Кожедуб. Вiн зiбрав шiсть золотих зiрок героя СРСР, збити сто шiстдесят сiм лiтакiв. Але згодом загинув. Потiм його рекорд нiхто не мiг перекрити. I лише недавно Мiрабела перевершила Кожедуба. I збити понад сто вiсiмдесят лiтакiв, стала семиразовим героєм СРСР.
  Ось це дiвчина-термiнатор! Така як вона i коня на скаку зупинить, i в хату, що горить, увiйде.
  А то й ще крутiше.
  Мiрабела мала складну долю. Потрапила до дитячої, трудової колонiї. Боса i сiрою робе, рубала лiс i пилила стволи. Вона така сильна та здорова була. У лютi морози ходила боса i в тюремнiй пiжамi. I хоч раз чхнула б.
  Звичайно, такий феномен i на фронтах вiдзначився. Довгий час Мiрабела воювала у пiхотi, а потiм стала льотчицею. Мiрабела перше бойове хрещення отримала у битвi пiд Москвою, куди вона вирушила одразу пiсля колонiї. I там показав собi крутий.
  Билася боса i майже гола у лютий мороз Вермахт, що буквально паралiзував. Таке чортове, i непереможне дiвчисько було. I досягла успiху капiтально.
  Мiрабела вiрила у швидку перемогу СРСР. Але час iде. Жертв стає дедалi бiльше, а перемога не приходить. I стає реально стрiмко.
  Мiрабела мрiє про перемоги та досягнення. Вона має сiм зiрок СРСР - це бiльше, нiж будь-хто! I чорт забирай, вона гiдна своїх нагород! I нестиме ратний хрест i далi. Нехай навiть Сталiн помер, але справа його живе!
  Дiвчина заходить i зависає... Збиває нiмецький ХЕ-362 i пищить:
  - Вищий пiлотаж! I новий iз чортом екiпаж!
  Справдi, класне дiвчисько. На дуже багато здатна справжня кобра.
  Мiрабела це нова зiрка.
  Бої йдуть кiлька дiб, доки не настає новий рiк... Радянський IС-12 отримав, пошкодження ковзанок та гусениць - ремонтується. Та така жорстока й нещадна вiйна. I скiльки вона ще триватиме?
  А все через те, що Вiттман уцiлiв у боях на Заходi.
  Сам Вiттман ще якийсь час бився в танковому екiпажi. Довiвши рахунки до трьохсот машин, крiм знарядь, мiнометiв, вантажiвок, мотоциклiв та iншого - був нагороджений: Лицарським хрестом Залiзного хреста iз золотим дубовим листям, мечами та дiамантами, i був зроблений у генерали.
  Пiсля чого вже сам не бився. Зате командував шостою, есесовською танковою армiєю.
  Курт Кнiпсель став найрезультативнiшим танковим асом Вермахту. Але лише пiсля п'ятисот знищених танкiв отримав лицарський хрест залiзного хреста.
  Якось обдiлений виявився нагородами. Щоправда, досягнувши тисячi танкiв отримав, нарештi: лицарський хрест залiзного хреста зi срiбним дубовим листям мечами та дiамантами.
  Курт Кнiпсель дуже ефективна бойова машина. Бився на рiзних танках. Був i навiдником та командиром. Довгий час йшов без конкуренцiї попереду всiх.
  Але красуня Герда, його вже змогла наздогнати. Дiвчата боролися добре. Але потiм вони мали паузу. Усi чотири красунi завагiтнiли та народили по парi: син та донька. Але пiсля перерви швидко надолужили.
  I тепер Герда оминула Книселя.
  А як їм не оминути? Вони ж борються босонiж i в одному бiкiнi. Дiвчата зробили ще одну паузу, народивши знову дiтей. А тепер наближалися до двох тисяч пiдбитих танкiв. I могли розраховувати на небувалу нагороду: зiрку лицарського хреста залiзного хреста зi срiбним дубовим листям, мечами та дiамантами.
  Ось це дiвки!
  Герда стрiляє радянською машиною. Зриває з не вежу i верещить:
  - Я бiсова тварюка!
  I знову стрiляє. Пробиває Т-54. I пищить:
  - Батькiвщина Нiмеччина!
  Смикається собi дiвчисько. I дуже вона активна... Така стратегiчна у неї жилка. Ось уже 1956 рiк... Вiйна триватиме i триватиме... Не бажаючи припинятися. Червона армiя намагається наступати у рiзних мiсцях. Але досить обережно, так що людських ресурсiв залишилося небагато.
  I спливає Росiя кров'ю.
  Червона армiя намагається просунутися у напрямку Румунiї. I тут потужна артпiдготовка, стрiлянина та вбивства.
  Але супротивник чекає. У нiмцiв наймасовiший танк АГ-50. Вiн перевершує Т-54 у захистi, особливо бортiв i, мабуть, у бронебiйностi гармати, але важче. Щоправда, швидкiсть у нiмця за рахунок газотурбiнного двигуна вища.
  Нiмецький танк стрiляє та набирає рахунки.
  Воює екiпаж Маргарет. Холоднокровно б'ється. Дiвчата-нiмкенi збивають радянський танк. I пищать вiд насолоди.
  Та й тут не пройти.
  У небi кружляє дисколет керований Альбiною та Альвiною. Двi дiвчини-блондинки збивають радянськi машини. I роблять це вiртуозно. Дисколет абсолютно невразливий таранiт Мiги та Ту. Убивча машина. А войовницi натискають собi босими пальчиками нiг. I не дають Червонiй армiї у небi шансу.
  Дисколет це те, що не можуть скопiювати вченi СРСР. Це те чому не знайдено протиотрути. I нiмцi у повiтрi почуваються дуже впевнено. I б'ються собi як чаклуни з чарiвною паличкою.
  Альбiна, наводячи свiй дисколет на супротивника, пропищала:
  - Ось якщо Бог i є, то вiн нiмець!
  Альвiна крушивши супротивника, пiдтвердила:
  - Точно нiмець!
  I дiвчина розсмiялася ... Вона загалом теж втомилася вiд нескiнченно вiйни. Ну вбивають один одного нiмцi та росiяни. Точнiше Червона армiя та Вермахт. А лiнiя фронту поки що нерухома... I не видно цьому нi кiнця, нi краю.
  Вiйна... Це реальнiсть. Воюють у небi i землi вже воїни, народженi пiсля початку вiйни.
  Наприклад, Ганс Фойєр. Наймолодший нагороджений орденом Залiзний хрест першого класу. А потiм став i наймолодшим нагородженим за полон радянського генерала орденом Лицарський хрест Залiзного хреста.
  Та це й справдi дуже круто.
  Ганс Фойєр вiдчайдушний боєць. Хлопчик б'ється як велетень, i мороз, взимку в одних лише шортах.
  Це дiйсно дуже круто!
  Ганс прославився на вiки!
  I взагалi вiйна така тут iде неймовiрна та напружена... Будь-яка АI меркне.
  I Румунiї Червона Армiя неспроможна пробити нiмецьку оборону. Обидвi сторони зазнали втрат. Сiчень iде собi... I з кожним днем все новi й новi вбитi та пораненi.
  Немає нi початку, нi кiнця маразму.
  Агава знову на небi i збиває радянськi машини. Вона мисливець та хижачка. Вражає ворога.
  Падають збитi нею машини. А потiм дiвчина обстрiлює й сухопутнi вiйська. Пiдбиває IС-7. I регоче:
  - Я краще всiх! Я дiвчина, що вбиває ворогiв!
  I знову на повiтрянi цiлi переноситься. Ось це винищувачка танкiв та всiх машин що лiтають та стрiляють.
  Ну, це на фронтах вирує таке. А тилу намагаються вченi щось створити забiйне. Хоча виходить не найкращим чином.
  Але маленький танк АГ-5. Машина вагою сiм тонн. Проходить бойовi випробування. I гризе i гризе супротивника.
  I в пору спiвати - нас нiхто не зупинить i не переможе!
  АГ-5 мчить собi, i стрiляє на ходу. I не зупинити такий танк. I в рикошет йдуть снаряди.
  А всерединi машинки сидить хлопчик десяти рокiв Фрiдрiх, i пищить:
  - А я буду реально бiйцем супер!
  I знову як вистрiлив... I потрапить у центр вежi. I забiйна сила в нього хоч i мала калiбр колосальна.
  А в небi Хельга бореться. Рахунки набирає босонога дiвчина в бiкiнi. I радiє своїм фантастичним успiхам.
  А Агава виривається вперед... I теж б'ється.
  Ось уже й лютий 1956 року. Червона армiя не змогла нiде досягти успiху. Але й нiмцi теж не можуть просунутися. Ось у бiй iдуть грiзнi пiдземнi танки. Але вони чисто тактичної якостi.
  Дiвчата промчали пiд землею, перебили батарею радянських гармат i повернулися назад.
  Захопили у своїй пару пiонерiв. Спiйманих хлопчикiв дiвчата подiлили, i стали катувати. Побили пiонерiв дротом, потiм засмажили їм босi п'яти вогнем. Потiм стали ламати пальцi нiг, розпеченими щипцями. Хлопчаки вили вiд дикого болю. Пiд кiнець дiвча випалили їм розпеченим залiзом зiрки на грудях, i розчавили чоботями чоловiчi досконалостi. Остання пiонерiв доконало i вони загнулися вiд больового шоку.
  Дiвчата, коротше кажучи, показали екстра-клас. Але знову нiмцi нiчого суттєвого не досягли.
  Потужнi самохiдки: Штурммаус, обстрiляли радянськi позицiї. Провели масу руйнувань та знищень. Але радянський штурмовик пiдбив одну iз машин, i фрицi повернулися назад.
  Гiтлерiвцi намагалися дисколетами, тиснути радянськi батареї. Проти них застосовували їжаки та вибухiвку. Iшов тотальний обмiн ударами.
  Ось знову Альбiна та Альвiна на своїй лiтаючiй тарiлцi. Наводять за допомогою босих пальцiв нiг, що натискають на кнопки джойстика i роблять це надзвичайно спритно.
  Дiвчата, звичайно ж, демонструють найвищий пiлотаж. Ось смикнули свiй дисколет, i дюжина радянських лiтаючих машин збита.
  Альбiна щебече:
  - Затятий будзагiн! Буде зорепад!
  I знову розгортає свою машину. I трощать дiвчата Червону армiю. Причому капiтально...
  Альвiна теж збиває десяток радянських лiтакiв i пищить:
  - Шаленi дiвки, i зовсiм не цiлки!
  Щодо останнього вiрно. Їхня пара вдосталь погуляла з чоловiками. I чого тiльки не витворювала. Любили чоловiки - це їм приємно! I особливо якщо язичком працювати.
  Дiвчисько вищого розряду... Ось пiонера помучили... Спочатку роздiли, i залили йому в горло пару вiдер води. Потiм до розпухлого живота пiднесли гарячу праску. I як припалили! Пiонер заволав вiд дикого болю... Запахло паленим.
  Альвiна його вдарила розпеченим дротом по боцi. I як захоче... Це дуже смiшно.
  Пiсля чого проспiвала:
  - Набридло тили боронити - хочу щастя своє подразнити!
  I як розсмiяється! I перлиннi зубки вискалить! Дiвчина любить вбивати, ось це дiвка!
  I нiжки у дiвчини всi босi та витонченi. Вона дуже любить ходити босими пiдошвами вугiллям. I ще ганяти полонених пiонерiв. Тi так верещать, коли їм смажать п'яти. Дуже навiть Альвiн смiшно. А Альбiна теж дiвчина прямо скажемо - супер! Як рушить супротивника лiктем у пiдборiддя. I пропищає:
  - Я дiвка найвищий клас!
  I вишкiрить перлиннi зубки. Якi сяють наче надраєнi. А войовниця вражає! Таке може, що й у казцi не сказати, нi пером описати!
  Обидвi войовницi радянськi Миги збивають у небi. Активно дiють красунi. Немає в них жодного тiнi найменшого сумнiву. I така дика i несамовита краса.
  Войовицi пальцями босих нiг керують джойстиком i нападають на росiйськi машини. Як давлять, то задавлять винищувачi, немов палицею по кришталю. Дiвчата безжальнi та нещаднi. Вони сила гнiву i полум'я пристрастi. I впевненiсть у перемозi. Нехай навiть вiйна триває вже п'ятнадцятий рiк. Але й закiнчуватися не хоче. Альбiна та Альвiна на самому пiку своєї популярностi. I не хочуть жодної митi вiдступити або зупиниться. I рухаються собi, i таранять супротивника.
  Альбiна, збиваючи радянськi лiтаки, верещать:
  - Набридло дiвчинi плакати, краще втоплю я лапоть!
  I як вишкiриться, i блисне перлинними зубками. А як їй зараз хочеться чоловiка. Вона любить ґвалтувати чоловiкiв. Це їй дуже приємно. Ось вiзьме та згвалтує.
  Альбiна реве:
  Секс дiвчата це секс,
  За великою спiвою прогрес!
  I войовниця зареготає... I давай знову вбивати всiх своїх ворогiв. У ньому енергiї чимало. I повнi м'язи сили.
  А Альвiна як прореве:
  - Рознесемо супротивника на пагорби!
  I войовниця стане активно реготати! I уявила собi, як її хлопцi лапають. Але ж це так скажемо прямо приємно.
  Ось уже й березень на носi... Сонце свiтить дедалi бiльше. У перший день весни бiжать росiйськi хлопчики босонiж по пiдтанув снiгу. Смiються собi, скалять пику, i показують нiмцям фiги.
  Пiонери з червоними краватками, з короткими стрижками, деякi зовсiм пiд нуль. Бiжать собi пiдстрибуючи. Їхнi босi ноги майже не мерзнуть. Дуже огрубiли. Бiжать i дiвчатка, теж без взуття. З рожевi, круглi п'ята виблискують на сонцi. Чудовi радянськi дiвчата. Стрункi, спортивнi, що звикли обходитись малим.
  I зубцi собi все скаллять i скаллять ... Перший день весни - справжня радiсть i спрага свiтла та творення!
  А у небi повiтряний бiй. Мiрабела, це радянська льотчиця номер один, збиває черговий нiмецький лiтак. I як завжди, в одному бiкiнi дiвчина. Вiчно юна i не в'яне. Така ось у нiй прихована душевна сила.
  Втiм, Мiрабела теж любить, коли її стосуються чоловiка. Це їй дуже подобається. На те вона i льотчиця... Коли голе, мускулисте тiло дiвчини мнуть чоловiчi руки - це справжнiй смак. I велике задоволення!
  Мiрабела збиває чергову гiтлерiвську машину i шипить:
  - Я броньована стерва!
  Дiвчина б'є навiть своїми босими, круглими п'ятами по панелi управлiння. Вона чудова. I неповторна.
  Мiрабела викручується. I їй назустрiч летить Агава. Ось, нарештi, двi найрезультативнiшi войовницi-льотчицi зустрiлися. Куляють один одного з розвороту. Намагаються дiстати з дистанцiї. Але не надто виходить. Обидвi красунi злiтають iз лiнiї стрiлянини. I агресивно скалять зуби. Ну i баби-стерви. Жорстко дивляться один одному у вiчi. Точнiше лоба в лоб i стрiляють знову. Нiмецький МЕ-562 все ж таки озброєний краще, нiж МIГ-15, i радянська машина збита.
  Але Мiрабела встигає катапультуватись, вперше в льотнiй кар'єрi втрачаючи лiтак. Найгiрше, що вона опинилася на територiї ворога. А це погано. Такi ось неповторнi повороти долi. I 1 березня 1956 року свiт змiнюється, а правлiння фюрера в кiбернетичнiй грi залишається.
 Ваша оценка:

Связаться с программистом сайта.

Новые книги авторов СИ, вышедшие из печати:
О.Болдырева "Крадуш. Чужие души" М.Николаев "Вторжение на Землю"

Как попасть в этoт список
Сайт - "Художники" .. || .. Доска об'явлений "Книги"