Рыбаченко Олег Павлович : другие произведения.

Хитлер и Путин у подземном свету

Самиздат: [Регистрация] [Найти] [Рейтинги] [Обсуждения] [Новинки] [Обзоры] [Помощь|Техвопросы]
Ссылки:


 Ваша оценка:
  • Аннотация:
    Хитлер Ќе, наравно, одавно у паклу, али ако тамо стигне и диктатор Путин, коЌи Ќе такође много грешио у животу. А на повишеном нивоу пакла сусрела су се два диктатора. Хитлер Ќе одавно осуђен и признао кривицу, а сада ради, учи и каЌе се, а руски председник Путин жели да докаже своЌу невиност на суду светих стараца. Хо"е ли он то мо"и?

  Хитлер и Путин у подземном свету
  АНОТАЦИєА
  Хитлер Ќе, наравно, одавно у паклу, али ако тамо стигне и диктатор Путин, коЌи Ќе такође много грешио у животу. А на повишеном нивоу пакла сусрела су се два диктатора. Хитлер Ќе одавно осуђен и признао кривицу, а сада ради, учи и каЌе се, а руски председник Путин жели да докаже своЌу невиност на суду светих стараца. Хо"е ли он то мо"и?
  ПРОЛОГ
  Свемогу"и Бог Ќе, по Исусу Христу -  убав. И Бог Ќе толико заволео свет да Ќе послао Бога Сина да спасе човечанство. И рече Бог Син да сам Отац никоме не суди, и даде суд Сину. Као резултат Велике Жртве Сина, човек Ќе стекао бесмртност и Вечни Живот. Сви  уди по милости БожиЌоЌ су бесмртни и добили су велики Дар би"а и вечности. Међутим, да би бесмртност постала радосна,  уди мораЌу искупити своЌе грехе боравком у паклу, и тамо про"и очиш"е®е и образова®е. Наравно,  уди имаЌу различите грехе, а нивои казне и дужина времена у паклу се разликуЌу по тежини ®ихових преступа.
  Осим тога, да би доспео у раЌ, човек мора духовно расти и поди"и своЌ културни ниво. И ослободите се своЌе изопачености, барем до зеленог нивоа на индикатору.
  Пакао има шест нивоа : поЌачани, жестоки, строги, општи, лагани и преференциЌални. Док се искуп уЌу за своЌе грехе, грешници прелазе са тежег нивоа пакла на нешто блажи. И пре или касниЌе сви "е оти"и у раЌ. Али велики злочинци се суочаваЌу са дугом поправком и суђе®ем. Можда чак и веома дуго. Али чак и наЌозлоглашениЌим грешницима, Свевиш®и Господ показуЌе милост. Конкретно, имаЌу право да живе у паклу у младом и здравом телу. И овде не само милосрђе, ве" у телу тинеЌ¤ера свест постаЌе приЌемчивиЌа за зна®е и уче®е.
  А грешнике Ќе лакше преваспитати у послушност Богу и  убав према ближ®ем.
  У сваком случаЌу, пакао Ќе радна, поправна установа, коЌа човека, па и грешника, треба да учини бо им, а не сакатим.
  єер ниЌе узалуд Љубав!
  И пре или касниЌе, радосна бесмртност чека свакога, а ова мисао подгрева тешко постоЌа®е чак и наЌозлоглашениЌих грешника. Иако су им реченице веома дугачке. А време порођаЌно, поправно, дечЌе и све деце БожиЌе у колониЌи се полако вуче.
  Ве"ина  уди пада у општи режим, али на поЌачаном не"ете позавидети.
  Овде Ќе, наравно, Хитлер упао у поЌачан режим пакла, а мандат му Ќе дуг, ако га Свевиш®и Милостиви и Милостиви не скрати. Али и да е постоЌи нада за бившег Фирера, у бо у буду"ност. Тако Ќе благодат Свевиш®ега велика.
  Наравно, Владимир Путин Ќе за дуго времена на власти такође успео да нагомила грехе до повишеног нивоа пакла... И ниЌе велика радост бити у истом кревету са Хитлером... Међутим, у паклу Ќе све релативно .
  Али вра"аш се у младост, и то у годинама када си дечак, око четрнаест година. А ве" сама Ќе велика радост за старца. Као и помисао да "ете пре или касниЌе сти"и у раЌ. А у раЌу - чак Ќе хладниЌе од милиЌардера у одмаралишту. И вечна младост заувек и незамислива задово ства, невероватне авантуре и ужива®а раЌа - доби"ете и ви.
  ... ПОГЛАВЉЕ 1
  Адолф Хитлер са®а о ®ему како лебди над Крем ом. ЧуЌу се ломови канонаде. Немачки тенкови пробиЌаЌу се до Црвеног трга. Сам Фирер држи мач у рукама и маше ®име. Из ®егове оштрице избиЌа му®а. И ово Ќе веома кул....
  Тако Ќе кул у сну, нема решетки на прозорима, ни окова ни лисица.
  Иако се из пакла не може побе"и, наравно, обе босе ноге Фирера су оковане за но". ЛежаЌеви су од тврдог, углачаног дрвета без Ќастука - само благо узвише®е испод главе.
  У баракама спаваЌу грешници - велики злочинци и наЌве"и зликовци. Но"у су сви оковани за ноге, а често и за руке. Али ако сте дуго били без примедби, онда су вам, уместо блока, ноге везане само ланцем. И можете се бацати и окретати у сну. А ваше дечачке стране нису тако опуштене, и можда са®ате нешто бо е од но"не море.
  Адолф Хитлер Ќе, као типични Немац, дисциплинован, а ретко и често га туку по ритуалу.
  НаЌгоре Ќе на самом почетку затвара®а. Тада Ќе бивши Фирер заправо био мучен. Али Бог Ќе  убав... Чак и нитков попут Хитлера треба да буде нормалан човек. И да те не излуђуЌе муче®ем.
  Штавише, Фирер ниЌе био тако зао по природи и искрено се покаЌао.
  Зато су га пре спава®а само десет пута тукли гуменим штапом по босоногим штиклама дечака, а до Ќутра Ќе све нестало.
  И тако Ќе све у побо шаном режиму, као и сви остали. Четири сата уче®а, дванаест послова, два оброка дневно, хладан туш пре спава®а. Само Ќедан слободан дан годиш®е. Страшно....
  Фирер Ќе са®ао о преласку на строжи режим. Тамо први пут за две неде е или чак Ќедном неде но слободно. И десет сати рада. ПоЌави се бар мало времена за забаву. Па чак и дописива®е Ќедном месечно на Хипернету. И Ќедном годиш®е, састанак, уз заЌедничку же у са девоЌком на двадесет минута, и можете да радите шта хо"ете.
  єош бо е на строгом режиму, само осам сати рада и четири уче®а, а викендом и по дана у неде и. И то Ќедном у два месеца са девоЌком.
  И на општем режиму, ве" као у нормалним западним затворским условима. Два и по слободна дана у неде и, шест сати рада и четири уче®а, пристоЌна храна и ку"на оде"а, и модерна фризура. И са девоЌком сваке неде е можеш.
  У исто време, наравно, прона"и девоЌку Ќе много лакше. Дакле, на општем режиму ве"ина мушкараца и жена. А на строжем режиму, покушаЌте да пронађете жену коЌа такође заслужуЌе оваЌ ниво пакла.
  Жене су велики злочинци, много ређе од мушкараца велики грешници.
  Хитлер све ово зна. Али он Ќако жели девоЌку. ИграЌу млади хормони вечног адолесцента.
  А сада, уместо Крем а, пред ®им Ќе девоЌка. И дечак Фирер пружа руке према ®оЌ.
  Она Ќе тако укусна жена. Фирер ЌоЌ допире... Сада ЌоЌ стрга груд®ак и уснама  уби брадавице од Ќагоде. И осе"а снажну ерекциЌу ...
  У овом тренутку он Ќе шокиран и чуЌе се строг глас:
  - Не можеш Фиреру! Будите стрп иви! Ви сте на побо шаном нивоу!
  Хитлер тешко уздише... Ово Ќе пакао... И ве" успон.
  Дечак скочи из кревета. Нема потребе да се облачите. Само купа"е га"ице са броЌевима, сва оде"а у паклу поЌачаног нивоа. И не морате да намештате кревет. Само на строгом нивоу "е се поЌавити посте ина.
  Међутим, у паклу Ќе топло... А и без ичега се лакше спава.
  Дечаци климнуте главе кла®аЌу се у лук. Вечитим дечацима бриЌу "елаво, и то на жеш"е и строже. Само одласком на генералку можете носити фризуру са кратком косом, ма®е-више у моди.
  Дечаци клече и моле се наглас. Они чине знак крста.
  Ако неко не жели да се моли, убоде га омам ивачем. На пример, подигли су Ле®ина. Ко Ќе покушао да се побуни у паклу. Али онда сам дао оставку.
  Недавно Ќе Владимир И ич пребачен из поЌачаног у оЌачани.
  Има бар мало задово ства. И овде се молиш, или учиш, или радиш.
  Иначе, посао Ќе тежак - каменоломи. Али млада тела су ве" навикла на то и увучена су у то.
  НаЌбо е време Ќе, наравно, уче®е. Бо е, наравно, него грудве камена да се вуку или разбиЌаЌу калдрме чеки"има.
  Толико различитих зна®а. Иако поучавате закон БожиЌи, а много тога Ќе повезано са религиЌом.
  Али ту су и физика, хемиЌа, к®ижевност, наука буду"ности, биологиЌа.
  Научи"ете много нових и заним ивих ствари...
  Хитлер Ќе на коленима. Испред се виде голе, дечачке потпетице дечака Садама Хусеина. єош нису праш®ави. Фирер замиш а да су то девоЌчицини табани и поново осе"а ерекциЌу. А онда Ќе ђаво ударио пендреком по ошишаноЌ глави. И боли и дечак Фирер вришти.
  Ђаволи стоЌе иза. Они су у полициЌским униформама и чизмама. ИзгледаЌу као лепе жене са злим лицима. Ђаволи Ќе, наравно, конвенционално име. У ствари, они су анђели надгледници. Њихов ци  Ќе да васпитаваЌу и каж®аваЌу грешнике.
  Разум иво, тешко да "е  уди из раЌа пристати да раде у дечЌоЌ радноЌ колониЌи.
  Ђаволи су службени духови. Они су одани Богу и заузети су своЌим послом.
  А сатана ниЌе господар пакла. И само Дух коЌи служи да тестира  уде на ®ихову лоЌалност Богу током ®иховог живота.
  Дакле, у паклу су  уди и да е неприЌате и Бога. Али они се исправ аЌу.
  Хитлер покушава да се исправи и одагна мисли о девоЌкама.
  Ово Ќе царство дечака и ђавола. Али са девоЌкама и да е треба да зарадите састанак.
  После молитве, грешни момци одлазе у умиваоник. Тамо сви имаЌу и сапун и пасту и четкицу за зубе. Али треба да се молимо Ќош мало.
  Уопште, има пуно молитви пре и после Ќела.
  Храна ниЌе баш добра, а за доручак даЌу два минута на овом нивоу. Храна Ќе хлеб и вода, али уравнотежена. Нико се не разболи. Дечаци су мршави, али жилави, не делуЌу мршаво. И сви су лепи, и са правим телима.
  У здравом телу здрав дух. И милостиви Бог даЌе грешницима, чак и у паклу, апсолутно здраво и беспрекорно тело.
  Овако Ќе велика милост Свевиш®ега.
  Хитлер се радуЌе студира®у. Ре"и "е вам бар нешто ново, а бо е Ќе седети за радним столом него, на пример, гурати точак у пумпи.
  Међутим, Фиреру Ќе чак и драго када не ударате млеком у каме®е, ве" гурате точак. Досадно Ќе, наравно, али можете смислити нешто приЌатно.
  На пример, послед®и пут када Ќе гурао точак, Фирер Ќе ментално компоновао кратку причу о алтернативноЌ историЌи.
   Хитлер ниЌе обЌавио рат СЌеди®еним Државама. Па, амерички Конгрес се никада ниЌе усудио да ратуЌе у Европи. Ово Ќе променило ток историЌе... єапан Ќе победио у бици код МидвеЌа и чврсто се учврстио у Тихом океану.
  Ромел никада ниЌе успео да заузме Египат. Али ни Британци нису ишли на операциЌу Бак а.
  Руси су победили код Ста инграда, али Ќе онда МаЌнштаЌн извео контранапад у УкраЌини. Штавише, пошто ниЌе било потребе за пребацива®ем трупа у Африку, у контранападу Ќе учествовало Ќош неколико немачких дивизиЌа. Фритзови су такође много додали авиЌациЌи. Штавише, легендарни немачки ас МарсеЌ Ќе пребачен на источни фронт. И нека уништи совЌетске авионе.
  МарсеЌ Ќе легенда у ваздуху. Када Ќе оборио три стотине авиона, Хитлер Ќе специЌално за ®ега увео нови степен Витешког крста са златним храстовим лиш"ем. А за четири стотине авиона поклонио Ќе Орден немачког орла са диЌамантима. И за пет стотина Ќе дао Велики крст Гвозденог крста.
  МарсеЌ Ќе велики феномен на небу. И ®егови совЌетски пилоти се плаше.
  У МаЌнштаЌновом контранападу учествовало Ќе и тридесет нових тенкова Тигер, коЌи су у стварноЌ историЌи осред®е нестали у песку Сахаре. И тако се Американци не пе®у, а Британци по сваку цену покушаваЌу да задрже ИндиЌу и не напредуЌу у Египту.
  Укратко, МаЌнштаЌн Ќе успео да поврати не само Харков и Белгород, ве" и Курск. И Црвена армиЌа Ќе нанела више штете. И Немци су формирали неколико котлова. А онда Ќе уследила оперативна пауза због блат®авих путева.
  У стварноЌ историЌи постоЌала Ќе Курска избочина. Али сада Ќе ова ивица одсечена.
  И постав а се пита®е где напредовати? Нисам хтео поново да идем у Ста инград. Али без заузима®а Ста инграда не"ете обезбедити своЌе трупе на Кавказу. Међутим, да се поново попети у ову но"ну мору?
   Да нападне Москву? Али постоЌи мо"на и дубоко ешалонирана одбрана.
  Штавише, Црвена армиЌа Ќе одсекла ивицу Ржев, и нема укли®ава®а у совЌетске положаЌе. Ле®инград Ќе такође веома мо"на тврђава - град цитадела.
  Односно, где год да кренете - свуда постоЌи мо"на совЌетска одбрана трупа са невероватном издрж ивош"у. А онда Ќе Хитлер донео одлуку - да главни ударац зада Египту, и заузме нафтне бушотине на Блиском истоку.
  И у исто време да се трупе Вермахта допуне колониЌалним, арапским дивизиЌама.
  ИдеЌа Ќе била привлачна. А на истоку се ослоните на ваздушну офанзиву и млазне авионе. Конкретно, млазни бомбардери "Арадо" обе"али су да "е постати огромна сила коЌа практично не"е трпети губитке.
  У сваком случаЌу, на истоку, Фирер Ќе наредио да се брани и напредуЌе у Африци.
  Ромел Ќе добио неколико оклопних дивизиЌа, ук учуЌу"и Пантере и Тигрове. Оба ова тенка у време поЌав ива®а и неко време после тога била су наЌбо а на свету. Британски тенкови су очигледно били инфериорниЌи од оружЌа. Иако "Черчил" и ниЌе био слабиЌи од оклопа. Али ®егов топ Ќе очигледно био недово ан.
  Фоке-Вулф Ќе такође био добар ауто. ОваЌ борац Ќе имао наЌмо"ниЌе оружЌе и буквално Ќе помео противнике. НаЌгора маневарска способност надокнађена Ќе великом брзином приликом ро®е®а. А шест топова Ќе могло да обори било коЌи авион од првог прилаза. Дакле, притисак Ќе заиста био колосалан.
  Британци су пали под ударима мо"них, немачких асова. Не само МарсеЌ.
  НеприЌатно изненађе®е за БританиЌу био Ќе тенк Тигер, коЌи Ќе имао висококвалитетни оклоп и снажну прежив ава®е. Тако Ќе Ромелова офанзива у Ќулу шокирала БританиЌу.
  Упркос вру"ини, Немци су пробили одбрану и прошли стотине километара у покрету, заузевши АлександриЌу. И заузели су делту Нила. У борбама се истакао тенковски ас Витман на "Тигру". А Тре"и РаЌх има новог хероЌа.
  У Египту Ќе поникла и Хафманова звезда, коЌа "е ускоро постати друга.
  И Рудел Ќе био хероЌ.
  Опет, пуна немачких подвига. Ромел Ќе вешто командовао и победио формираЌу"и котлове. Британци су били ма®е и лошиЌи од квалитета Вермахта.
  У борбама Ќе тестиран и Ќуришни пропелер МР-44, коЌи Ќе био наЌбо и на свету и показао се веома ефикасним. Генерално, Немци су победили БританиЌу по свим тачкама и прешли Суецки канал и да е до Ирака и КуваЌта, са Палестином.
  Нешто раниЌе зароб ена Ќе и Малта. Што Ќе била веома лепа операциЌа. Ста ин Ќош ниЌе напао и чекао Ќе. Али пораз Британаца Ќе закомпликовао ситуациЌу. А сада би фашисти могли да ударе на Кавказ и са Ќуга.
  Са закаш®е®ем, али Црвена армиЌа Ќе у септембру кренула у офанзиву на Курск и Орел. Али Немци су га очекивали и припремили мо"ну одбрану.
  У одбрани су тест положили и Немац Фердинандс. ОваЌ самоходни топ са веома снажним пред®им оклопом показао Ќе своЌу ефикасност у уништава®у тенкова.
  НиЌе лоше у одбрани и "пантер". Немци су се тврдоглаво одупирали. СовЌетске трупе су напредовале изузетно споро и нису могле да уђу у оперативни простор.
  Немци су успели да избегну колапс фронта и да се одупру. А Црвена армиЌа Ќе за два месеца напредовала само сто километара, само се приближила Курску и Орлу, и стала због велике штете. И Немци су заузели цео Блиски исток. А у новембру су успели да заузму Гибралтар на Ќуриш. Франко Хитлер га Ќе убедио.
  Осим тога, Енглеска Ќе била Ќако ослаб ена због активности неприЌате ске подморничке флоте. И ово Ќе такође имало негативан ефекат.
  Черчил Ќе чак почео да наги®е ка сепаратном миру. Али Хитлер Ќе желео да потпуно потчини Црни континент. И понудио Ќе примирЌе Ста ину на годину дана.
  Лукави вођа СССР-а Ќе пристао на ову паузу. Рачунао Ќе на ново оружЌе.
  Али Хитлер Ќе знао шта ради. Немачка Ќе извршила инвазиЌу на Африку, а у лето 1944. почела да се искрцава у БританиЌу. И овога пута фашисти су успели да све беспрекорно изведу. Млазни авиони нациста преузели су доминациЌу на небу. А ловци на пропелер МЕ-309 и ТА-152 били су веома Ќаки. А Ќуришна пушка МП-44 у масовноЌ сериЌи показала се веома кул.
  Од тенкова треба иста"и Пантер-2 са нижом силуетом и малом уском куполом. Уз додатак наоружа®а и оклопа, нови тенк Ќе тежио само четрдесет седам тона са мотором од девет стотина ко®ских снага. И имао Ќе добре возне перформансе, са топом од 88 мм 71ЕЛ, и сто педесет милиметара пред®ег оклопа. "Тигар"-2 Ќе произведен у малим сериЌама, због чи®енице да Ќе изглед "пантера"-2 био скоро Ќеднако добар као у одбрани, а равноправног наоружа®а, уз огромну супериорност у возним перформансама, оваЌ тенк Ќе одмах учинио застарелим. .
  Као и Ќедноставан "Тигар". Али "Лев" -2 се показао успешниЌим аутомобилом.
  У ®ему су мотор и ме®ач постав ени заЌедно и попречно. Као резултат тога, силуета Ќе пала и резервоар Ќе постао много лакши. Имао Ќе "Лев" -2 са тежином од педесет и три тоне. Топ од 105 мм 70 ЕЛ, бочни оклоп 82 мм, пред®и труп 150 мм и 120 мм са косинама. А пред®и део куле Ќе 240 мм са косинама.
  И мотор од хи аду ко®ских снага. Ауто Ќе, као што видите, и до®и строЌ и мо"ан у сваком погледу. Лев -2 Ќе био невероватан.
  Укратко - сав хан. А БританиЌа нема шансе против Вермахта.
  За седамсто педесет оборених авиона, пилот МарсеЌ Ќе добио нову награду: Витешки крст Гвозденог крста са листовима платинастог храста, мачевима и диЌамантима.
  И ово Ќе веома кул употреба талента.
  БританиЌа Ќе пала за две неде е. И Лондон Ќе заузет. А Черчил Ќе срамотно побегао.
  Иако рат формално Ќош ниЌе завршен, єапанци су ве" заузели АустралиЌу.
  И Канада се убрзо повукла из рата. Немци су у августу извели операциЌу Икар, заузевши Исланд. А сада их САД нису могле добити.
  Након тога су почели да припремаЌу нову офанзиву на СССР. ФокусираЌу"и се на млазне авионе и тенкове сериЌе "Е". И такође фундаментално ново оружЌе као што су балистичке ракете и дискови.
  Убрзо су СЌеди®ене Државе потписале мировни споразум са єапаном. А 20. априла 1945. Тре"и раЌх и самураЌска зем а договорили су заЌеднички рат. А офанзива Фрица почела Ќе 15. маЌа када су се путеви пресушили.
  СССР се дуго припремао и ископао многа утврђе®а. Године 1944. Црвена армиЌа Ќе добила ракетни бацач АндрЌуша. Такође у сериЌи су тенкови Т-34-85 и ИС-2. И авиони ЛА-7 и єак-3. Међутим, єак-3 ниЌе ушао у масовну производ®у због недостатка висококвалитетног дуралуминиЌума. А главни ловац Ќе био єак-9. ЛА-7 Ќе имао бо у брзину, али Ќе и да е био инфериоран у односу на Немце.
  НаЌгоре Ќе што Ќе СССР изгубио своЌу квантитативну ваздушну супериорност. Немци су произвели много више авиона, ук учуЌу"и и млазне.
  Код тенкова Немачка Ќе и да е у предности у квалитету. А "пантер" -2 и "лав" -2 су напредниЌе и мо"ниЌе машине. У сериЌи су се поЌавили и Е-10 и Е-25. Послед®и самоходни топ показао се изузетно успешним. Комбиновани пишто  од 88 мм у 100 ЕЛ. Пред®и оклоп Ќе 120 мм на великом нагибу, бочни оклоп Ќе 82 мм са масом од тридесет тона са мотором од 900 ко®ских снага и висином од Ќедан и по метар. Да, то Ќе ве" био ауто само звер.
  Нови топ Ќе испалио 12 метака у минути и из да ине Ќе пробио све совЌетске тенкове.
  "Пантер" -2, ниЌе лош тенк, али развиЌен "Пантер" -3. Тежи Ќе са шездесет пет тона, али бо е зашти"ен и наоружан. Али до сада су само Е-10 и Е-25 и Е-100 масовно у сериЌи. Послед®и тенк Ќе добио мотор од 1.500 ко®ских снага, коЌи му Ќе, са тежином од 130 тона, омогу"ио брзину од 40 километара на аутопуту. Бочни оклоп овог тенка Ќе нагнут 210 мм, а пред®и оклоп 250 мм. И два топа: 128 мм и 75 мм.
  ОваЌ тенк Ќе назван "Мамут". СавршениЌи Ќе од "Миша", и згуснутог распореда. Веома добра заштита из свих углова. Идеалан резервоар за пробиЌа®е и дово но окретан.
  Али и да е скупо и прилично тешко.
  СССР Ќе добио ИС-3 у маЌу. Ово возило Ќе добро зашти"ено фронтално, али теже и лошиЌе у вож®и од ИС-2 са Ќеднаким наоружа®ем. И скуп и и тежи за производ®у. У децембру 1944. лансиран Ќе СУ-100 - практичниЌи самоходни топ од претходних модела.
  СССР Ќе спреман. Али не у потпуности. Плус, єапан долази са истока.
  КСЕ-162 се ниЌе оправдао. Показало се да Ќе летелица одличних летних карактеристика и Ќефтина, лака за производ®у тешка за контролу и на ®оЌ су могли да лете само висококвалификовани пилоти.
  Истина, Хафману се допао. Савршена машина за ®егов стил борбе.
  МарсеЌ Ќе више волео МЕ-309, поузданог ко®а, или ТА-152 са мо"ним оружЌем. Био Ќе снаЌпериста.
  МЕ-262 такође ниЌе лош, али Ќош увек ниЌе потпуно поуздан, али прилично ефикасан и издрж ив.
  Млазни авион МЕ-163 Ќе произведен у напредниЌоЌ верзиЌи - малом, безрепом и веома брзом - ракетном ловцу. НиЌе лоша машина МЕ-1100 са крилима коЌа ме®аЌу замах, али захтева висококвалификоване пилоте.
  Добра машина МЕ-262 Кс, у сваком погледу - одлична брзина преко 1100 километара на сат, замашена крила, пет ваздушних топова, маневарски, напредниЌи и поузданиЌи мотори, практични и за обичне пилоте. Али Ќош не у сериЌи.
  Главни радни ко®и су МЕ-309 и ТА-152. Машине за шрафове, али веома издрж иво, брзо и мо"но оружЌе. И што Ќе наЌважниЌе, има их много. А СССР Ќе и да е принуђен да се осла®а на єак-9, и на ПЕ-2, коЌи ниЌе баш добар, и слабе летне карактеристике ИЛ-2, и не много бо и од ИЛ-10.
  Да, снаге су неЌеднаке.
  Немци такође користе колониЌалну пешадиЌу у биткама. Шта Ќе проблематично.
  Поред єапана, у рат Ќе ушла и Турска. А сада Немци, заЌедно са ОсманлиЌама, напредуЌу преко ЗакавказЌа. А ово Ќе Ќош Ќедан проблем.
  Црвена армиЌа Ќе тесна.
  Хитлер Ќе генерално уверен у победу. СЌеди®ене Државе никада нису ушле у рат са Тре"им раЌхом.
  И Немци су кренули у офанзиву одЌедном у неколико стратешких праваца. Ударали су са Таманског полуострва. И Ростов на Дону, и од Курска до Воро®ежа, и до Москве у центру. А на северу до Тихвина, за прстен другог Ле®инграда. И КарелиЌа. И заЌедно са Турцима у ЗакавказЌу. И Ирану.
  А на истоку су напали самураЌи. Главни удар на МонголиЌу и ПриморЌе са копна, а на Владивосток и Петропавловск са мора. Теме но врше притисак.
  Напредова®е у неколико праваца Ќе, наравно, распршива®е снага.
  Али на краЌу краЌева, неприЌате  Ќе приморан да се распрши да би се одбио. А Тре"и РаЌх има много резерви.
  Ук учуЌу"и и дивизиЌе из целе Европе. Шведска Ќе пристала да уђе у рат, иначе "е Ќе прогутати ОперациЌа Поларни медвед. ШваЌцарска Ќе такође послала дивизиЌу доброво аца. Франко Ќе званично ушао у рат, наЌавио мобилизациЌу. А то су значаЌне силе.
  ИталиЌа Ќе, развезавши руке, извршила додатне мобилизациЌе и послала велике снаге на исток. Салазар Ќе, под притиском Хитлера, такође ушао у рат против СССР-а. Британска и француска влада послале су трупе под окупациЌу. Цела Европа Ќе била под оружЌем - све зем е без изузетка.
  Плус и руски делови Власова и други... Као и арапске и афричке па чак и индиЌске и иранске дивизиЌе. Толико се снаге скупило. НиЌе било дово но оружЌа за све.
  САД су чак пристале да Немцима пребаце велики броЌ аутоматских пушака и митра еза и аутомобила.
  У тенковима, Тре"и раЌх Ќе био инфериорниЌи у односу на СССР, изгубивши од масе тридесет четири. Али Ќе претекао у самоходним топовима. Е-10 и Е-25 се могу произвести на много ЌедноставниЌи начин иу огромним количинама. А наЌмасовниЌи тенк "Пантер"-2 Ќе свакако бо и од Т-34-85, посебно у пред®ем оклопу и наоружа®у, али и да е прилично слаб у боку.
  Немци су, међутим, због употребе британске индустриЌе, а активниЌи Французи у производ®и тенкова претекли СССР, са ве"ом снагом. А развили су и арти ериЌу. Али Црвена армиЌа ниЌе била инфериорна у оружЌу, и то Ќе дало неке шансе.
  Али у пешадиЌи, неприЌате  има предност и покрет ивост трупа такође.
  Одлука о нападу на свим фронтовима одмах Ќе распршила резерве Црвене армиЌе и довела у заблуду команду. НаЌгоре Ќе то што СССР, попуштаЌу"и у економском потенциЌалу и  удским ресурсима, ниЌе имао перспективе.
  НеприЌате  Ќе постаЌао све Ќачи и Ќош Ќе могао додати, али можда СССР ниЌе.
  У центру, где Ќе одбрана била наЌЌача, Црвена армиЌа се издржала. Али на Кавказу се фронт срушио.
  И цео Ќужни бок се срушио. А на северу, Немци су ипак заузели Тихвин и пренели артериЌу у Ле®инград.
  Хитлер Ќе ликовао... Током лета, Немци и ®ихова коалициЌа успели су да потпуно заузму Кавказ и стигну до Волге у области Ста инграда и Астрахана. А у септембру су заузети и Ста инград и Астраха® .
  Рат Ќе стратешки изгуб ен. А єапанци су такође заузели МонголиЌу и ПриморЌе.
  Ста ин Ќе у овим условима понудио Фиреру мир под било коЌим условима.
  Хитлер Ќе захтевао предаЌу. Ста ин Ќе одбио.
  Немци су кренули у офанзиву дуж Волге. КуЌбишев Ќе заузет, а Саратов, Тамбов ...
  У децембру су Немци пришли У ановску. Наступила Ќе привремена пауза. Прехладно за Арапе и црне воЌнике. Хитлер Ќе желео да спасе белу расу у биткама и замрзнуо Ќе офанзиву до проле"а.
  Године 1946. главни совЌетски одговор био Ќе СУ-100 АЦС. Лакши за производ®у од Т-34-85 и са мо"ним и ефикасним наоружа®ем, деловао Ќе као наЌбо е реше®е. Иако у стварноЌ историЌи, СУ-100 ниЌе био превише распростра®ен.
  У СССР-у Ќе ИС-7 развиЌен на брзину, превише Ќе компликован за масовну производ®у. Ако у стварноЌ историЌи ни тада ниЌе пуштен у сериЌу у мирнодопско време, онда када неприЌате а код У ановска и вас стално бомбардуЌе авиЌациЌа, не можете да подигнете главу.
  Уместо ИС-7, на брзину Ќе пуштен у производ®у СУ-130 на шасиЌи ИС-2. ОваЌ ауто би бар могао да има нешто против немачких мастодонта. Штавише, немачки Пантер-4 Ќе био Ќош тежи и бо е зашти"ен, а Лев-3 Ќе ушао у сериЌу .
  У маЌу 1946. почела Ќе нова офанзива нациста. Заобилазе"и Москву и ЌуришаЌу"и на саму престоницу. Ле®инград Ќе и да е у рингу.
  Црнци и Арапи су отерани у Ќуриш. И много крви Ќе проливено.
  Ста ин Ќе наредио - да стоЌимо до смрти!
  У ановск и Каза® су пали после месец дана борбе. Немци су заузели и Оренбург и Уфу. А два месеца касниЌе пао Ќе и Град Горки. И Москва Ќе била опко ена.
  Па, Ста ин Ќе, наравно, побегао и сакрио се у Сибиру. Одбраном Москве командовао Ќе Жуков. Борбе су биле веома жестоке. Москва се тврдоглаво држала.
  Али су Ќе притискали. У исто време, Немци су стигли до Урала. Заузели смо Свердловск и Че абинск.
  Москва се и да е држала. А пала Ќе тек у децембру 1946. године. Рат, међутим, Ќош ниЌе био завршен... Штаб се преселио у Новосибирск.
  И ту се борба наставила.
  Немци су поново почели да нападаЌу у маЌу 1947. године. Развили су напредниЌе врсте технологиЌе. И у авиЌациЌи - бомбардери без репа и у техници. Пантер -4 Ќе и да е био тежак седамдесет тона на мотору од 1.500 ко®ских снага. Пантер-5 Ќе развиЌен са истим наоружа®ем, али тежак педесет пет тона и мотором од 1800 ко®ских снага. Деб ина оклопа Ќе иста, али су углови рационалног нагиба постали ве"и.
  Црвена армиЌа Ќе добила прве Т-54, али ово Ќе ве" као мртав облог.
  МарсеЌ Ќе добио звезду Витешког крста за хи аду оборених авиона са сребрним храстовим лиш"ем, мачевима и диЌамантима. За хи аду петсто авиона Звезда Витешког крста са златним храстовим лиш"ем, мачевима и диЌамантима. А за две хи аде авиона Звезда Витешког крста са платинастим храстовим листовима, мачевима и диЌамантима.
  Црвена армиЌа Ќе сада изумирала. Али борила се са великом храброш"у. Кожедуб Ќе добио четврту златну звезду хероЌа СССР-а за стото оборе®е немачког авиона . Постао Ќе први коЌи Ќе добио такву награду по четврти пут. Покришкин Ќе био први хероЌ коЌи Ќе умро три пута. Други Ќош нису успели да расту.
  РазвоЌ нове машине Ќе био у току, али Ќе ве" било касно.
  Немци су добили МП-54 коЌи Ќе лакши и савршениЌи.
  МЕ 362 такође поЌавио. Такође аутомобил високе класе. Рудел добиЌа Платинум Оак Леавес и Хуффман.
  Рат Ќе траЌао....
  А сада послед®е ратно лето. Нацисти напредуЌу, ломе"и слаб е®е отпора совЌетских трупа. Све више Ќединица Црвене армиЌе предаЌе се без борбе, све више дезертера. Новосибирск Ќе пао у септембру. А децембар се завршио заузима®ем готово свих великих градова Сибира и Централне АзиЌе од стране Немаца и єапанаца.
  У Ќуну 1948. године заузета Ќе Чукотка и сва ма®е или више значаЌна насе а СССР- а . Рат се претворио у партизанску позорницу. У децембру 1948. Ста ин Ќе убиЌен ракетним ударом. И коначно, 30. Ќануара 1949. БериЌа Ќе потписао споразум о предаЌи Црвене армиЌе и трупа НКВД-а у замену за амнестиЌу и опрост.
  Али и да е су настав ени засебни налети партизана.
  СЌеди®ене Државе су створиле атомску бомбу и сада су биле ван домашаЌа. Међутим, освоЌили су их Тре"и раЌх и єапан да би пробавили и пробавили више од Ќедне генерациЌе. Дакле, дошло Ќе време мира. Немци су летели у свемир током рата на В-4. А 20. априла 1955. почео Ќе лет на Месец са космонаутима.
  Сада су у свету постоЌале три хегемонистичке империЌе - Тре"и РаЌх, СЌеди®ене Државе и єапан. Живели су релативно мирно и такмичили се у свемиру, економиЌи и науци. Иако се свет колебао на ивици нуклеарног рата. Али постоЌала Ќе нада да "е се то смирити и да "е коштати!
  ... ГЛАВА броЌ 2.
  Ово Ќе прича коЌу Ќе Хитлер компоновао ... Он ниЌе сладак у паклу ...
  Али и маниЌак Чикатило Ќе био у телу дечака од око четрнаест година, због олакшаваЌу"их околности, био Ќе на лакшем - пооштреном нивоу пакла.
  А сусрет са девоЌком грешницом се приближавао. КоЌа се давала само Ќедном годиш®е, а преписка Ќедном два месеца или Ќедном месечно.
  Чикатило Ќе, у сваком случаЌу, успео да упозна грешника. И ово морам да кажем Ќе сре"а. Дакле, жене су на пооштреном нивоу пакла, много ма®е од мушкараца.
  Разум иво, ма®е Ќе вероватно да "е жене починити велике злочине да би дошле тамо где су грешници гори.
  И то на повишеном нивоу пакла, или ве" генерално промрзли маниЌаци, или свакоЌаки диктатори, и владари од крви пруга.
  АндреЌ Чикатило Ќе одмах признао кривицу и ниЌе му изречена наЌстрожа казна. Осим тога, Чикатило ниЌе био сасвим психички здрав, а имао Ќе тешко дети®ство и окачене су му неке туђе епизоде.
  Тако Ќе АндреЌ добио ниво на коме бар Ќедном годиш®е можеш да радиш са девоЌком шта год хо"еш двадесет минута. И иако Ќе ретко, то Ќе радост. Штавише, пошто има много више грешних момака него грешних девоЌака, онда не можете сваке године добити прилику за лични састанак.
  АндреЌево тело Ќе здраво, обучено физичком активнош"у. єош Ќе сувише млад да би био хиперсексуални тинеЌ¤ер, али можда ве" Ќесте као мушкарац.
  И баш желим... Ђаволи их туку палицама омам ива®ем, ако дечак покушава да му олакша пат®у руком. Само у сну Ќе могу"е ослободити напетост.
  Ово Ќе кра евство дечака ... На строгом нивоу - кратки шортс и маЌица. Међутим, грешни дечаци наЌчеш"е раде без маЌице - вру"е Ќе у паклу. Они су као робови са обриЌаним главама.
  А гледаЌу их ђаволи и мало "еш успорити бичем или батином.
  Само на општем нивоу, када радите, физички притисак се више не приме®уЌе, а можете да организуЌете "пуше®е". Иако Ќе, наравно, прави дуван и алкохол у паклу забра®ени чак и на повлаш"еном нивоу, осим пива. Само у раЌу можеш да се забав аш како хо"еш. Али зашто су праведницима потребне такве гадне ствари - попут дувана и алкохола? ПостоЌи много приЌатниЌих начина да уживате.
  На строгом нивоу, ако нема притужби, не можете само да се молите викендом, ве" и да играте фудбал, па чак и хокеЌ. єош бо е, играЌте неке игрице на рачунару. Истина без наси а... Пуца®е и воЌне стратегиЌе, само генерално и лакши начини.
  Али можете, на пример, играти мисиЌу мирног управ а®а. Чикатило Ќе стре ан деведесет четврте године, а Ќош раниЌе приведен. И зато су за ®ега компЌутерске стратегиЌе куриозитет и по први пут у ®има играо Ќе у паклу.
  И да се после смрти живот настав а, а пакао ниЌе Ќама испу®ена ватром. А ти, као дечак и тело тинеЌ¤ера, тркаш фудбал, а притом осе"аш радост, заборав аЌу"и на решетке око себе и строге чуваре.
  Или кад играш за неког кра а. И ходаш у формациЌи вуку"и чарапу на посао.
  И док учиш, научиш нешто заним иво... Ово Ќе дечЌа колониЌа са малолетним криминалцима коЌи имаЌу одрасло пам"е®е и личност... А неки су у паклу више од Ќедног века.
  Иако се обично преноси на лакше нивое. На строгим, на пример, барем "е вам дати душек. И чеш"е викенди и ма®е посла. Можете играти фудбал сваки дан. И чеш"е упознаЌ девоЌке.
  ДевоЌке... Како их са®аЌу Чикатило. Тада Ќе постао маниЌак углавном зато што га жене нису волеле. А онда постоЌи таква шанса...
  Ако погледате, онда Ќе у паклу после смртне казне скоро раЌ за рад.
  Тело Ќе младо, здраво, навикло на стрес. Робови у каменоломима морали су више да раде, па чак и да се разболе.
  У паклу се нико не разболи - по милости Бога Свевиш®ег! А ово Ќе огроман плус.
  Чикатило Ќош ниЌе стре ан. Али они коЌи су отишли у пакао у поодмаклим годинама ценили су вечну младост и искрено захва ивали Богу за милост и милост!
  Чикатило Ќе радио, удараЌу"и ма ем по каме®у. Тело му Ќе било жилаво, преплануло, младалачко и блистало од зноЌа. Отприлике четрнаест година, када Ќе кожа Ќош чиста, глатка и без длака, али више ниси дечак и у теби почи®у да бесне хормони.
  Чикатило, уздишу"и, мисле"и да Ќе бо е бити пар година млађи. Не би толико патио од апстиненциЌе. И само желим, и то не са било ким. Чувари ретко спаваЌу са дечацима - ®има Ќе забра®ено. А ђаво ниЌе личност, ве" анђео. Анђели су обично послушни.
  Међутим, међу ®има може бити аномалиЌа. Иако веома ретко. Чикатило Ќе са®ао да га неко од стражара заведе. Али ниЌе имао сре"е у овоме.
  єасно Ќе да надзорница не"е сакрити своЌ грех СвезнаЌу"ег Бога. А анђели нерадо иду у пакао. Иако Ќе  убав и зла, а понекад радозналост може бити Ќача у ђаволу - како Ќе за убити се у грешника у телу тинеЌ¤ера? Можда Ќе кул... Понекад Ќе радозналост Ќача. Нарочито у паклу за анђеле ниЌе много горе од рада на чува®у младог тела грешника.
  Наравно, овде су на сменама, а у слободно време се забав аЌу. Али очигледно би многи ђаволи желели само забаву и задово ство без таквог посла ...
  Сутра Ќе слободан дан и састанак са девоЌком. Чикатило очаЌнички жури са временом, и жели да га брже заврши... А ето, традиционално тушира®е и спава®е... Не Ќош, пошто два сата ма®е ради, онда можете гледати ТВ.
  Наравно, не"е показати ништа плус осамнаест. Али можда постоЌи нешто заним иво за преноше®е вести са Зем е. И да е Ќе заним иво како живе они коЌи су Ќош живи. А да ли те се неко се"а?
  Чикатило се Ќош памти, али ово, наравно, ниЌе добро се"а®е. Али, наравно, и он Ќе заборав ен.
  Хитлер Ќош ниЌе заборав ен и филмове снимаЌу милиони обожавалаца широм света.
  Да, сЌаЌна личност коЌу су сви запамтили, и коЌа не"е ускоро пре"и са побо шаног нивоа на оЌачани.
  И ту не радите само ви, да или учите, или радите, или, у наЌбо ем случаЌу, спавате. Али такође не видите девоЌке и забаву.
  А шта се ради у мери у коЌоЌ Ќе то могу"е, у наЌбо ем случаЌу, они "е вам ре"и током студиЌа.
  Поред Чикатила и других дечака. Они су миши"ави, жилави, витки, али нису исцрп ени. Храна Ќе Ќедноставна и на овом нивоу, само на слободан дан даЌу нешто приЌатног укуса, или неку врсту во"а попут банане, а Ќедном месечно Ќе слатко.
  Дечаци су лепи, тела у паклу без мане. Лица су слична онима у младости у претходном животу, али су црте лица правилниЌе и без икаквих недостатака као што су пеге или искрив ени нос, или неравне обрве.
  Лица су различита, али су сва приЌатна и нису иста дегенеративна - па су тела савршениЌа и не старе, иако не сазреваЌу, док не будеш у паклу и не будеш стариЌи од четрнаест година.
  Али у раЌу можете имати било коЌе тело коЌе желите. Ипак, скоро сви су млади"и, да не би губили време на бриЌа®е браде.
  Чикатило коЌи Ќе силовао не само девоЌке, ве" и дечаке, гледаЌу"и згодне момке, има подлу же у.
  Али за грех Содоме, казна "е бити сурова - пребацива®е на наЌгори ниво пакла, а уЌедно и шесточасовно окрутно муче®е на решетки, бичем и прже®ем потпетица на ватри и причврш"ива®ем електрода на гениталиЌе.
  Не, дечаку у паклу ниЌе дозво ено са дечацима. Иако се однедавно ве" говори о легализациЌи истополних веза. У раЌу, иначе, то Ќе ве" одавно могу"е. Мало Ќе оних коЌи желе, па се жена свих раса може имати у изоби у. И не само  уди, ве" и биороботи!
  Ако су жене доступне, оне нису потребне пре млади"а. Бар за огромну ве"ину.
  Штавише, у паклу уче да сузбиЌаЌу хомосексуалне склоности. Али без наси а над особом.
  АндреЌ Ќе и да е исти Чикатило, само у снажном, здравом, младалачком телу, у коме немаш ни Ќедну рупу у зубима, а после десет сати мукотрпног рада и да е си дово но добар да маршираш, па чак и да се шалиш, ризикуЌу"и добиЌа®е пендрека.
  Ђаво удари Чикатила бичем и зарежа:
  - ЕрекциЌа код дечака ниЌе добра! Оздрави брже. На општем нивоу, има"ете девоЌке сваке неде е!
  Момци около се кико"у и такође добиЌаЌу.
  У паклу Ќе све под контролом. Затвореници не могу да вас региструЌу или силуЌу - све видео камере. Само са општег нивоа Ќе слободниЌе, мало. Али ипак се стараЌу да грешници не покваре Ќедни друге.
  У сваком случаЌу, у паклу нема безако®а лопова, и казне без разлога.
  Забра®ено Ќе тек тако ту"и младе затворенике пакла.
  И уопште, сами грешници покушаваЌу да се обуздаЌу - сви желе брже у раЌ.
  Рокови затвора у паклу су огромни, али их Бог, Богородица и светите и сма®уЌу, олакшаваЌу"и казне и пребацуЌу"и их на лакши ниво.
  Чикатило са®а о одласку у раЌ, где се можете препустити само забави, и само задово ству, а радити само по своЌоЌ во и.
  Али ово Ќе Ќош дуго времена да чека, иако ...
  Од Чикатила у паклу прошло Ќе више од тридесет година. Чини се да време пролази и полако, посебно када радите у каменолому. Али прошло Ќе скоро тридесет пет година пакла, а чини се да Ќе време брзо прошло - то Ќе парадокс.
  А ве" могу ако мисле да се Чикатило исправио да буде пребачен у лакши круг пакла. Где Ќе ма®е посла а више задово ства. И можете спавати на душецима, а не на голим креветима. И на општем нивоу - добри чисти кревети.
  Али до сада му то не сиЌа. ПостоЌе жалбе, посебно на ерекциЌу код дечака. То су ®егови бисексуални манири Чикатило.
  Било Ќе Ќош горе у првим годинама, када Ќе маниЌак био бичеван да би све то завршило. Али послед®их скоро пет година бичева®е за убиство Ќе ве" укинуто. Иако се могу наставити ако постоЌе застоЌи.
  Али Чикатило се веома труди...
  Када га туку, то Ќако боли до губитка свести. Уосталом, убиЌао Ќе децу - што Ќе одвратно. Али Бог, Милостиви и Милостиви, ниЌе увек  ут, Ќер воли да се смилуЌе!
  Коначно се огласи дуго очекивани сигнал радне смене. Десет сати Ќе прека ено, младо тело пламтело и помало уморно, али Ќош не исцрп ено.
  Чикатило постаЌе у реду са другим дечацима. Пар момака Ќе крив и ради у оковима. Ланци наравно тр аЌу зглобове и зглобове, боли. Стога их не носе сви. У побо шаном режиму пакла, напротив, скида®е ланаца Ќе награда за добро понаша®е.
  Све се ме®а од нивоа до нивоа.
  Момци су построЌени, маЌице се држе испод руку и клече. Ово Ќе молитва на краЌу рада. Штавише, у паклу се много моле на свим нивоима, чак и на преференциЌалним нивоима.
  Само у РаЌу се може молити само на захтев самог човека!
  Дечаци на коленима изговараЌу;
  Испу®е®е свих добара Ти си, Христе моЌ, испуни радост и радост души моЌоЌ, и спаси ме, Ќер сам Ќедан Многомилостив, Господе, Теби славан.
  ДостоЌно Ќе Ќести као заиста благослов Богородице, Пречисте и Пречисте и Богородице. НаЌчасниЌи Херувими и преславни без поређе®а Серафим, без покварености Бога Речи рођеног, коЌи Ќе Богородица Ти величамо.
  Затим Ќош пар молитви и устати са колена. Чикатило осе"а свраб каме®а. Гледа босе, преплануле, миши"аве ноге дечака и осе"а се узбуђено. Лепи су момци овде, али одагнаЌ грешне мисли, иначе не"еш иза"и из пакла. Бо е мисли на девоЌке. Ово Ќе природно и стога ниЌе кривично. Чак и у паклу, секс између мушкарца и жене Ќе дозво ен.
  Ипак, Чикатило воли да се диви голим, препланулим, миши"авим телима дечака. А кад Ќедног од ®их бич опече, онда осетиш узбуђе®е.
  Нарочито ако зноЌ или крв прскаЌу. Али сам Чикатило Ќе био бичеван до крви.
  Био Ќе бичеван због убиЌа®а деце, али ниЌе пребачен у режим високе безбедности. И ово Ќе наЌбо е.
  Добро Ќе у раЌу, где си као вечно млади милиЌардер у одмаралишту. А какве забаве и ужитака нема. Чак и они коЌима Ќе приказан раЌ на побо шаном режиму - да виде куда треба да теже.
  А таЌ раЌ уопште ниЌе место где маршираЌу на буба®, а праведници седе за своЌим столовима и читаЌу БиблиЌу.
  А место Ќе цео универзум са много светова. А постоЌе и други светови, и планете других светова. А кроз ®их можете путовати на различите начине. И толико заним ивих ствари!
  Дечаци маршираЌу под тушем. Они уче  уде да буду чисти у паклу и да се перу сваки дан на свим нивоима подзем а. То Ќе оно зноЌе®е од посла и приЌатно. Млазнице су млаке и испираЌу зноЌ. Такође можете користити сапун за пра®е веша или чак и Ќедноставан шампон.
  На општем нивоу, сапун "е бити мирисан и шампон "е бити мирисан, можете се и посипати коло®ском водом.
  Пре пра®а, наравно, клекните и помолите се поново . Наравно, молитва Ќе досадна. Чикатило одагна лоше мисли. Морате послушати.
  И како Ќе добро под тушем, постати много радосниЌи у души. Грешници се смеЌу. єедан од ®их Ќе чувени лопов у закону Диамонд. Газио Ќе по разним зонама и умро, ве" као веома стар човек.
  А сада, да се нацерим као право дете. Овде ниЌе лоше - сваки дан се переш, а клима добра - не мразеви Сибира.
  Међутим, хладна казна се може применити и за лоше понаша®е.
  Пакао Ќе топло место, али постоЌи и ледено Ќезеро Тацит. И тамо ша у оне коЌи су у подзем у. Такви су, међутим, ретки. Мало ко жели да продужи агониЌу.
  Истина, Стенка Разин Ќе покушао да се побуни. Али на краЌу, уверен да Ќе бескорисно организовати устанак у паклу, он Ќе сам поднео оставку. Истина, док Стенка седи оЌачан због постхумне тврдоглавости. И тако Ќе у почетку било теже, због олакшаваЌу"их околности - као што су помо" сиромашнима, сирочади, Степанова великодушност, суровост власти, неправедно погуб е®е брата Ивана и Ќош много тога.
  Али Стенка Разин Ќе покушао да подигне буну у паклу. Чак Ќе и он имао присталице.
  Али како победити ако има више ђавола него затвореника, а они, као анђели, много су Ќачи од грешних момака, и практично су нера®иви.
  Па, Бог Ќе практично Свемогу"и уопште, и у почетку Ќе свака побуна осуђена на пропаст.
  Дакле, Чикатило и остали осуђеници покушаваЌу да се понашаЌу бо е. И пра®е под тушем да би се сузбила ерекциЌа при погледу на прелепа, ре ефна дечачка тела. БрилиЌантан Ќе такође окусио дечаке, чак и када Ќе седео на млади"у.
  И има спонтану ерекциЌу при погледу на миши"аве гузице. Али овде их паж иво прате. А ђаво "е ударити као пендреком по савршенству момка. И ту див а граЌа и урлик.
  Да, ово ниЌе дети®а радна колониЌа Ста иновог времена. Овде Ќе све под контролом.
  Има много видео камера, а на сату су Ќаки стражари. Ако успете да некоме набиЌете своЌ улог у петоЌ тачки, онда постаЌете само гори. Би"е тортуре и они "е можда бити пребачени на строжи режим, или "е у наЌбо ем случаЌу морати да носе окове неколико година - што Ќе веома неприЌатно. И наравно додаЌе временско ограниче®е у паклу.
  Бивши лопов у закону волео Ќе дечаке у прошлом животу, а онда Ќе, наравно, патио од ®ихове блискости, али неприступачности.
  Пакао Ќе генерално место где Ќе Бог присутан у своЌ своЌоЌ озби ности. А за грешнике потпуна контрола. КоЌа, међутим, омекшава у нивоима.
  Али ако грешите заЌедно са грехом Содоме, не"ете се дуго скривати. Тако Ќе бо е бити стрп ив са девоЌком. У супротном, и"и "ете на строги режим, обриЌа"е вам главу и прве године сигурно "е вам ставити ланце на руке. Или можда на ногама, што Ќе Ќош горе.
  После тушира®а клекните и молите се поново. А онда воде да Ќеду. У побо шаном режиму, храни се даЌе два минута, али овде четири. Па ипак, хлеб Ќе мало више сличан хлебу и има бо и укус. Уместо воде, неде ом Ќе сок или квас.
  Овде Ќе мало бо е...
  Пре Ќела опет молитва и на коленима. У општем режиму, они се ве" моле стоЌе"и.
  Чикатило промрм а са уздахом:
  - Бо е би било да сам умро млад!
  Да, у овом случаЌу би постоЌао општи, а можда и лагани режим. Сада поново клекни и моли се...
  После молитве млади затвореници перу руке и испиру уста. Пре друже®а можете погледати мало ТВ и поклонити се Ќедни другима.
  Цела "елиЌа гледа ТВ после молитве. Дрвени кревети у два нивоа. Скоро гол ... Али можете топло спавати без "ебади. Ланци "е се тада ставити на босе ноге. Али ако се добро понашате, онда они можда не"е бити знак охрабре®а за но".
  ЛежаЌеви стоЌе преко пута но"ног ормари"а. Изгледа као тинеЌ¤ер из деведесетих. Али нема смрада. Сви млади затвореници су здрави и чисти и нико не хрче.
  Тако да можемо ре"и - добро овде. Не замрзаваЌте...
  НаЌважниЌе Ќе да у "елиЌи нема параше, уместо ®е постоЌи фекални анихилатор - коЌи зраче®ем пречиш"ава организме, па Ќе овде готово одмаралиште.
  Генерално одлично.
  Телевизор Ќе модеран и даЌе тродимензионалну слику. Би"е веома заним иво ако се приказуЌу вести са планете Зем е. Осуђеници чекаЌу ово.
  Чикатилу се молитва на коленима чини тако дуга. И други дечаци такође. Њихова гола тела се тресу од нестрп е®а. Али коначно, после молитве, ђаво Ќе ук учио екран да инским управ ачем.
  Дечаци су чучнули, подшишане главе вириле. А иза ®их су чврсти стражари са пендрецима.
  А вест Ќе, наравно, заним ива...
  У СЌеди®еним Државама, црна мулатки®а коЌа Ќе раниЌе била потпредседница постала Ќе председница. У РусиЌи Ќе Путин отишао у пети мандат. Ве" неколико година траЌе велики рат између РусиЌе и Талибана. Рат Ќе жесток и крвав са различитим степеном успеха. А у СириЌи су врло активни партизани и му¤ахедини свих раса. У Венецуели Ќе пао Мадуров режим, а сада нова влада гради вишевекторску политику.
  У ТурскоЌ се Ердоганов режим такође променио у прозападниЌи и секуларниЌи.
  У БелорусиЌи Ќе отишао и Лукашенко, али немири нису престали, а председници су почели да се ме®аЌу као у рукавицама.
  УкраЌина Ќе донекле порасла, повративши контролу над Донбасом.
  У РусиЌи су се проблеми пове"али. Поред рата са талибанима на изборима за Државну думу 2026. године победили су комунисти. Коначно су се решили ЗЌуганова коЌи их Ќе ометао и успели да дођу до гласне и сигурне победе.
  И однос између Државне Думе и председника постао Ќе неприЌате ски.
  Путин Ќе, поставши стариЌи, постао оштриЌи и необузданиЌи. А на челу комуниста такође ниЌе ЗЌуганов, ве" нагло.
  Укратко, дошло Ќе до побуне и пуц®аве Државне Думе из тенкова.
  Али комунисти су отишли у подзем е и наставили своЌу борбу.
  У новоЌ 2029. години ... Чикатило Ќе мислио да "е му тридесет пети рођендан бити у паклу.
  У РусиЌи су троми нереди и повремени штраЌкови. Економска стагнациЌа и ковчези од цинка из Авганистана и СириЌе. Путин се одавно не наводи као хероЌ... Много Ќе репресиЌа и залива®а затвореника.
   А за данас Ќош Ќедна досадна вест - за нову годину руска летелица Ќе лансирана на Месец. И ево резултата - срушио се и погинуло Ќе седам астронаута.
  А ово Ќе Ќош Ќедан неприЌатан догађаЌ.
  ДиЌамант Ќе шапнуо:
  - Хо"е ли Путин ускоро бити са нама?
  Чикатило Ќе приметио:
  - Можда виши ниво?
  Закикотали су се грешни момци. Ђаволи су замахнули батином.
  СтариЌи Ќе зарежао:
  - Тишина! Пре шмоне, да"у ти пет минута да одеш на пиЌацу!
  ДиЌамант Ќе отворио уста, али Ќе схватио да "е га врло болно ударити и у"утао.
  Остали дечаци погнуше главе. Понизност Ќе на првом месту. Сви су желели да брже напусте пакао.
  Вест о несре"и Ќе била суморна. И у целини, времена у РусиЌи су била неЌасна.
  Чикатило Ќе мислио: нагомилава®е негативне карме. Путин Ќе предуго на власти и ®егова лоша карма се накупила. Да, Путин Ќе имао превише сре"е. А бесплатно Ќе требало Ќедном да се заврши.
  Штавише, жена Ќе постала председница СЌеди®ених Држава. И са ®ом Ќе Америка почела да има много више сре"е.
  На краЌу краЌева, више силе не могу увредити жену и компромитовати лепши пол. Штавише, жена са црном кожом и тешком биографиЌом.
  После криза, епидемиЌе корона вируса без преседана у историЌи СЌеди®ених Држава, почела Ќе ера опоравка и просперитета.
  А у РусиЌи Ќе наступио период рецесиЌе ... и неуспешног рата, коЌи од самог почетка ниЌе ишао онако како су арогантни руски генерали очекивали.
  єедно од неприЌатних изненађе®а било Ќе то што су трупе Та¤икистана делом побегле, а делом прешле на страну талибана. А РусиЌа Ќе морала да сачува своЌу базу уз много губитака.
  Руске трупе су биле распоређене у неколико зема а, а наЌав ена Ќе чак и делимична мобилизациЌа. Супротно прорачунима, неприЌате ства су постала дуготраЌна и жестока. И та ¤аба коЌа се десила у СириЌи у централноЌ АзиЌи ниЌе успела.
  Уз то, Путин Ќе одлучио да по сваку цену освоЌи Авганистан. И колосалне снаге су бачене у битку. Од Другог светског рата РусиЌа Ќе концентрисала наЌве"у групациЌу. И прилично далеко ван граница РусиЌе борило се више од милион воЌника.
  Рат се одуговлачио и коштао много новца. И привреда се навукла. Ве" су председнички избори у РусиЌи 2024. године сведени на само Ќедан круг само уз помо" административних ресурса и масовних фалсификата. И тада Ќе било масовних протеста.
  А на изборима за Државну думу и фалсификати нису помогли. ТриЌумф комуниста коЌи су одбацили баласт ЗЌуганова и добили младог вођу.
  Руске трупе, по цену огромних губитака, окупирале су ве"и део Авганистана, али су заглибиле у герилском рату.
  СССР и САД, и нова РусиЌа су дошли на грабу е. Сре"ом, напад 11. септембра одложио Ќе рат за двадесет година. Али ипак Ќе дошло оно што Ќе требало да дође.
  ЕксплозиЌе и саботаже, опет но"но гранатира®е. У ЛибиЌи су Американци довели ствари у ред. У Египту су на власт дошле проамеричке снаге. После дугог периода опоравка, Кина Ќе ушла у стагнациЌу, а САД су поново изашле на прво место.
  СитуациЌа у РусиЌи Ќе за сада напета. Иако се чини да су протести утихнули. Али ово Ќе због зиме.
  Ево спортских вести. Владимир Кличко и Федор Еме анченко одржали су егзибициону борбу за Нову годину. Кличко Ќе победио на поене. Џошуа и да е покушава да настави кариЌеру.
  Вест Ќе завршена и осуђеницима Ќе дозво ено да мало попричаЌу.
  ДиЌамант Ќе приметио:
  - Штета што наши нису полетели на месец!
  Чикатило климну главом:
  - Да, лоше вести... Али генерално, понекад мислите да Ќе чак и пакао бо и него на Зем и.
  Лопов у закону Прецел климну главом:
  - Ево да сте барем здрави и корона вирус вас не носи. И вечно лето...
  Чикатило климну главом:
  -Очекивао сам наЌгоре из пакла!
  И Александар Велики Ќе климнуо ошишаном главом:
  - Овде ми Ќе досадно... Али бо е него поЌачан. Игре су се показале интересантним.
  Прецел Ќе приметио:
  - Био би строг или чак генерал, да се ниси држао момака!
  Македонац са уздахом рече:
  - єедном годиш®е са девоЌком! Ово Ќе ужас како мало. А имамо лепе момке, у моЌе време нису важили за перверзиЌу. Иначе, кажу да "е ускоро дати слободу по овом пита®у!
  Ђаво и старешина Ќе зарежао:
  - Не рачунаЌ! И доста Ќе за базар! Обсхмонаем вас, а затим молитву и у Лулу!
  Шмон Ќе деловао бесмислено. Оно што можеш да однесеш ниЌе ма . Максимум нешто каменчи"а. Али они и да е провераваЌу дечаке.
  Ђаволи су навукли медицинске рукавице и почели да пипаЌу младе грешнике.
  Додирива®е Ќе почело опипа®ем ушиЌу, гледа®ем у ноздрве и уз помо" пинцете. А у устима... НеприЌатно Ќе кад ти гумице гуму у уста.
  Чикатило осети напад мучнине. И гурали су га са великом крутош"у.
  Тада Ќе дечак притиснут на пупак и тешко, што Ќе постало болно.
  А онда оно наЌнеприЌатниЌе. Ђаво и дуги прст дубоко Ќе забио дечаку у зад®ицу. И почео Ќе да се врти у спектаклу.
  Они дечаци коЌи су раниЌе били у затворима били су веома осрамо"ени.
  Бри ант се сетио како су му и у ста инистичком затвору забили прст у дупе.
  Било Ќе то у далекоЌ тридесет седмоЌ години. А буду"и лопов у закону има само тринаест година. Његови родите и дошли су касно увече. Када Ќе АлексеЌ, како се на свету звао Бри антан, ве" легао у кревет. После позива уђоше енкевешници. И почели су да претресаЌу стан. И имали су налог за хапше®е све четворице, ук учуЌу"и АлексеЌеву сестру ТатЌану. Тада Ќе било грозно.
  Онда Ќе било Ќош горе када су им ставили лисице на зглобове и одвели их у истражни затвор.
  АлексеЌ Ќе претресен у прихватном центру. ТроЌици мушкараца Ќе наређено да се скину. Лешка Ќе скинуо га"е. Али онда су му га"ице саме поцеле.
  И види се не толико у нади да "е од дечака од тринаест година прона"и нешто, колико да понизи, него да понизи два ¤елата држана за руке, а тре"и се, навлаче"и гумене рукавице шапама, попео у дечаково уско дупе. А шапе су му биле велике и било Ќе болно, нису се мазали вазелином.
  А Лешка Ќе вриснула од бола и почела да се бори. И ударили су га црним оком у лице. Џелат из НКВД-а Ќе дуго чачкао около, очигледно уживаЌу"и у процесу муче®а. Леша Ќе повратио и полио чувара. Тада Ќе дечака почео да туку и он се онесвестио. Да е, свест Ќе била пому"ена. Лешка Ќе обриЌан на "елаво, узети су му отисци прстиЌу и боса стопала. Затим Ќе претучени фотографисан из профила, пуног лица, пола бочно и позади.
  
  Да е, жена у белом мантилу Ќе копирала знакове од ®ега.
  Онда Ќе Лешка одведен под туш. Прво хладно, па топло из црева.
  И дали су ха ину коЌа ниЌе била по величини. Без обу"е, босоноге су утерали у "елиЌу.
  Тамо Ќе ве" било више од стотину поскочених дечака. Снажно Ќе мирисао на урин, зноЌ и измет. Параши Ќе намерно забра®ено да издржи, да би млади затвореници имали више мука.
  И стално су ме тукли. То Ќе био прави пакао док се ниси навикнуо на смрад. А хранили су ме Ќако слабо, често нису ни воду давали. Ако Ќе било воде, била Ќе зарђала и смрд ива.
  У позадини претрпаног притворског центра, заоштрени ниво пакла изгледао Ќе као одмаралиште.
  Као и камп за политичку омладину. Услови у ®ему били су посебно гори него за криминалце, попут Аушвица. ДиЌамант га Ќе прошао. И наравно да сам схватио да Ќе Бог и да е Љубав.
  НаЌзаним ивиЌе Ќе да Ќе Лешка извршио убиство у политичком дечЌем логору и завршио у зони са криминалцима. А посла Ќе ма®е и хране Ќе бо е. Тако Ќе започела ®егова кариЌера лопова.
  Да, под Ста ином Ќе мало правде. Радио би као политички радник шеснаест сати дневно. Постао Ќе злочинац: само четири, па, наЌвише шест сати рада и уче®а.
  Али уче"и од булдожера, често нема наставника и они су малолетни разбоЌници исечени на карте. ДиЌамант Ќе брзо научио да побеђуЌе и бори се. А посао Ќе био далеко од увек и не за свакога. И бо е су хранили младе криминалце - по стопи, или више, плус греЌа®е заЌедничког фонда.
  ДиЌамант се брзо ослободио и ве" Ќе био добар. Осим ако зими ниЌе прохладно, чак и ако су у региону Волге, а не у Сибиру.
  Генерално, након што сте стекли ауторитет, можете живети у затвору. У паклу, међутим, не можете командовати - потпуна контрола. А ђаволи се вешто ругаЌу.
  Чак и ако некога посечете, испумпа"е га - ево лека леле, леле! И уопште, после смрти, они више не умиру. И ево вас на сталку на побо шаном нивоу и не"ете се сакрити.
  Неминовност одмазде делуЌе на грешнике, и они обично трпе своЌу судбину. Овде у раЌу, на пример, можете убити. Да, не баш, али у игри коЌу не можете разликовати од стварности. Зато Ќе бо е бити стрп ив и оти"и у раЌ. Где се остваруЌу сви твоЌи снови.
  Шмон Ќе коначно завршио. Послед®а молитва пре спава®а. И на кревету.
  Дрвени су, са благим узвише®ем у глави.
  Али у младом здравом телу, спава®е на ®има Ќе уобичаЌено. Грешници обично без потешко"а заспиЌу и имаЌу заним иве снове.
  
  Ево како са®а маниЌак Чикатило...
  ... ПОГЛАВЉЕ 3.
  МаниЌак Чикатило, као искуп е®е за своЌе грехе, постао Ќе дечак из цртаног филма Конан. Ово Ќе дечак Ќапанског аниме хероЌа. Али во ом мо"не чаробнице, у ®ега се увукла душа наЌпознатиЌег и надуваног руског маниЌака.
  А сада Ќе дечак из цртаног филма Чикатило спреман за борбу.
  Изгледа као дете од Ќеданаест година у шортсу, босоного, са ре ефним миши"има и голим препланулим торзом. єедина ствар коЌа га Ќе разликовала од Конана била Ќе плава коса.
  А сада Ќе само Ќапански цртани филм требало да учествуЌе у одбрани Порт Артхура.
  Планина Висока Ќе к учна тачка у одбрани руских положаЌа.
  Цртани дечак Ќе задрхтао. Носи само шортс, а ево ве" Ќе новембар и хладно Ќе. Босе ноге ходаЌу по мокром снегу.
  ЧуЌе се тут®ава пушака. єапанци су бацили сву своЌу снагу да заузму Високу планину. После чега "е погибиЌа ескадриле Порт Артура постати неизбежна.
  Цртани дечак види планину мало са стране. єапанци се држе тога.
  Руске Ќединице узвра"аЌу ватру из пушака и митра еза.
  Чикатило трчи узбрдо. Дечака приме"уЌу воЌници. Али они га не ометаЌу. Светлокоси дечак у шортсу ниЌе сум®ив.
  Клинац каратиста се попео и одмах ударио босом ногом у самураЌеву браду. Он Ќе, примивши ударац, одлетео са планине.
  Чикатило цикну:
  - єедна нула!
  И опет дечакову голу округлу пету ударе у прса. А следе"ег самураЌа Ќе каратисти ударио песницом.
  Чикатило-Конан Ќе певао:
  - Чека нас успех - єа сам наЌкул!
  А онда се поред ®ега поЌави Ќош Ќедан дечак, Лешка Бри антан. А и он Ќе ушао у жестоку борбу. Ово Ќе Ќош Ќедан цртани филм. А уз ®ега су четири девоЌке у бикиниЌу.
  Ево читавих шест агресивних ратница коЌе су ушле у битку. И тако ревносно зг®ечимо самураЌе без имало сажа е®а. А єапанци су видели небо у овчиЌоЌ кожи и отишли у потпуно униште®е и униште®е. Све што Ќе претило да буде потпуно уништено.
  А девоЌке су секле мачевима и бацале голим прстима убилачки и шокантни грашак смрти и потпуног униште®а. А за єапанце ниЌе било сажа е®а.
  Чикатило га Ќе узео и убацио у пакет експлозив голих потпетица и цела дружина самураЌа Ќе била раскомадана.
  Дечак терминатор Ќе певао:
  - Руски ратник се не боЌи смрти,
  Не плашимо се смрти на боЌном по у...
  Витез "е се храбро борити са неприЌате ем,
  Чак и умира®е "е победити!
  Битка се одвиЌа колосалних размера и вид ива Ќе огромна зора мисли и енергиЌе.
   ДевоЌке и дечаци ратници се боре сатима.
  Па су почели да шкрабаЌу из митра еза. И такође користе"и голи прст.
  Дечак Чикатило Ќе пуцао, косио неприЌате е и пЌевушио, слажу"и ред за другим:
  - Постат "у храбриЌи и храбриЌи од лава!
  Дечак Бри антан, одсецаЌу"и самураЌе и разбиЌаЌу"и планине, викнуо Ќе:
  - А какав лав! Чак храбриЌи од носорога!
  ВикториЌа, ова црвенокоса ровка, бацила Ќе главом нешто краЌ®е убитачно као девоЌачка пета.
  Нокаутирали су доста єапанаца и пискали:
  - За наЌве"и посао!
  Надежда, обараЌу"и противнике као игле палицом, гугутала Ќе, искакала зубе:
  - За нову РусиЌу!
  Елена Ќе пустила раЌсфершлус са гримизних брадавица и загугутала:
  - За величину планете Зем е!
  Зои Ќе испалила каскадни пулсар из свог пупка, и цере"и се зубима и пуштаЌу"и сунчеве зраке из ®их, викнула Ќе:
  - За изузетна достигну"а!
  Надежда Ќе узела и из своЌе гримизне брадавице послала смртоносни зрак разара®а, и грготала около:
  - Слава Ота¤бини!
  ВикториЌа, косе"и єапанце коЌи су напредовали, цвркута:
  - Да"емо своЌе срце,
  Ми смо за нашу свету ота¤бину!
  СтаЌа"емо и победи"емо -
  И не"емо жалити за своЌим животом!
  А ®ене гримизне брадавице су као разорна му®а коЌа спа уЌе цео бата он.
  Зои Ќе вриснула:
  - Наша нагла победа!
  И такође "е оштро погодити неприЌате а ...
  Надежда Ќе испухала, церекаЌу"и се и агресивно цвиле"и:
  - За нашу Ота¤бину!
  А ®ени голи ножни прсти "е поново испалити смртоносну гранату.
  Толико се разара®а и разара®а дешаваЌу. єапанци су пометени без имало сажа е®а од шестице.
  Дечак Чикатило шкраба по душманима, вришти:
  - За велики комунизам!
  ДиЌамант додаЌе:
  - Отера"емо реваншизам у гроб!
  Дакле ватрена подршка, само лака по ска арти ериЌа. Руска воЌска може да води Ќаку ватру. У стилу Бура против Британаца. И они су своЌевремено покушали да преузму фронтални напад. Али Британци су ипак имали избор, на пример, да направе заобилазне маневре и покушаЌу да опколе бурску милициЌу. Да су то чак и урадили касно. А єапанци не могу да заобиђу тврђаве - мораЌу да се попну на Ќуриш.
   АндреЌ Чикатило пуца на єапанце из митра еза. Сада Ќе цео цртеж на видику и ви, не знаЌу"и грешку, закуцавате. Жута лица побиЌених воЌника искрив ена су од гнева. Други Ќош бесниЌи самураЌи пе®у се иза ®их. Али и ове косите, стичу"и све Ќаче самопоузда®е. єапанци не могу да пређу такву линиЌу.
   Редови заостаЌу за редовима. Ланци се раскидаЌу, а поЌав уЌу се све нове и нове поделе. Мали борци, држе се бод икаве жице, цепаЌу Ќе и поново падаЌу. Они пуне читаву планину лешева. Затим Ќош Ќедан слоЌ убиЌених на овоЌ планини, па Ќош Ќедан. И тако док не израсте цело брдо.
   Када се митра ез АндреЌа Чикатила прегреЌе, дечак преузима Ќош Ќедан. Нека се єапанци удаве у крви. Понегде ве" избиЌаЌу борбе прса у прса. Али дечак пуца - Ќедан метак, Ќедан или чак два или три леша. єапански штап Ќе веома дебео, а митра ез може да их пробиЌе неколико одЌедном. Па нека се задави и повра"а.
   Нема ништа против єапана, дечак терминатор нема. Напротив, они су веома храбри самураЌи, ничега се не плаше. Пе®у се и пе®у, ниЌе страшно умриЌети. Али, углавном, смрт Ќе била глупа. Нека, међутим, све покриЌе лешевима.
   Овде су опет променили митра ески поЌас, а дечак босих ногу стаЌао Ќе на ®ему, Ќош толико топлиЌи. Ве" Ќе врх лета на носу, али ветрови су дували са севера, а мраз Ќе прилично велики. Хтео бих да се брзо испружим са мачем и борбом прса у прса. Коначно дечак, након што Ќе тридесети потрошио дугу траку, ниЌе могао да одоли, Ќурнуо Ќе у напад са мачем. А сада се дечак супермена не може зауставити.
   Када се кре"ете тако брзо, сецкаЌу"и, као И а Мурометс - у десну улицу, у леву траку. Воденица, а десетак грла оборених. Узми лептира и десетак других. ПриЌем Ќе вентилатор и десетак и три. А лешеви су топли, босим ногама газите, осе"ате блаженство.
   Не као ове... Чизме! Овде Ќе Лешка сЌаЌан, такође покушава да се бори босоног. И док се држи, иако су ноге поцрвенеле као гуска.
   єапанци настав аЌу да се пе®у и пе®у. Да бисте убрзали ®ихово униште®е, морате скочити назад и поново узети митра ез.
   Да, са ®иховим митра езима, ако уништите сваки метак или неколико лешева брже него мачевима. єедан митра ески поЌас, хи аду метака. Зато пази на самураЌе! єош "еш плесати.
   ПуцаЌу"и, дечак Ќе помислио да Ќе єапан имао много сре"е у том рату. Посебно у чи®еници да Ќе избила револуциЌа. Па, до склапа®а мира єапанци су се ве" исцрпили на копну, а Руси су могли да их докраЌче. Генерал Самсонов, тачниЌе Линевич, коЌи Ќе имао дупло више трупа и примао све нове и нове попуне, могао Ќе сам напасти самураЌа. Али уместо тога, руске Ќединице су тада прешле у дефанзиву. єапанци, међутим, више нису могли да изврше Ќуриш. Дакле, ®има Ќе више био потребан мир него РусиЌи.
  Овде ЗоЌа пуца из митра еза ... Жаробном силом шкраба, косе"и неприЌате е без сажа е®а.
  И тако девоЌка притисне скерлетну брадавицу на пра"ку и сада Ќе избачен убилачки дар униште®а.
  ЗоЌа Ќе певала:
  - Конац Ќе прекинут,
  Прети нам зла смрт...
  Да живим руски,
  НеприЌате  треба само да умре!
  Елена, шкрабаЌу"и по ускооким воЌницима, и избацивши следе"и ред у низу, викну:
  - За Ота¤бину - нашу маЌку!
  Цртани дечак Ќе наставио да шкраба, обараЌу"и неприЌате е из империЌе и размиш аЌу"и.
   1922. єапан ниЌе ризиковао Ќош Ќедан велики рат. Бо шевици су заузели ПриморЌе. Многи су оштро критиковали тадаш®ег цара што ниЌе искористио слабост нелегитимног комунистичког режима и узео себи Далеки исток. Зашто су онда єапанци оклевали ниЌе сасвим Ќасно.
   єапан се 1904. одлучио на рат, у пово ан исход за самураЌе, готово нико ниЌе веровао. Али 1922. године єапанци се нису усудили да победе Црвену армиЌу, ослаб ену грађанским ратом. Штавише, имали су подршку целог капиталистичког света.
   Уопште, бо шевици су, наравно, имали сре"е. Антанта би могла да распарча РусиЌу, а Црвена армиЌа им ниЌе ривал. Овде АндреЌ Чикатило ниЌе разумео неке ствари.
   Зашто Ќе Запад у двадесетоЌ години заправо споЌио белогардеЌски покрет. Чак и да белци нису имали прилику да заузму Москву, онда Ќе сасвим могу"е задржати неке териториЌе иза себе. Да, и РусиЌа би могла да ослаби, продужава®ем таквог рата. НеЌасно Ќе и зашто Антанта ниЌе бранила буржоаске кавкаске владе. Чак су имали и споразум о воЌноЌ подршци. єасно Ќе да тада осиромашена Црвена армиЌа Антанте ниЌе ривал, посебно у техничком погледу. Али из неког разлога Енглеска и Француска су биле пасивне.
  Овде Ќе ВикториЌа узела и босих ногу лансирала читаво буре експлозива направ еног од пи евине.
  И како Ќе експлодирала и див а сила. А она Ќе гукала:
  - За кра а и царство!
  ЗоЌа, настав аЌу"и да жвр а неприЌате а, зарежала Ќе веома агресивно, а затим се окренула, косе"и неприЌате а.
  Онда Ќе заурлала:
  - Има"ете самураЌски ковчег!
  Елена разбиЌаЌу"и неприЌате а и гомилаЌу"и гомиле лешева, нокаутираЌу"и неприЌате а на смрт, и делуЌу"и невероватном снагом, забиЌаЌу"и хорде самураЌа у ковчег, зацвилила Ќе:
  - За победу над неприЌате има!
  Надежда, не даЌу"и неприЌате у ни наЌма®у шансу, и коси га као смртоносна коса, и исече єапанце, рече:
  - Порт Артур, Порт Артур -
  НиколаЌ те ниЌе одувао!
   Британци су, на пример, могли да задрже Крим. Да су тамо искрцали трупе са тенковима, тешко да би били избачени преко превлаке, Црвени... У сред®оЌ АзиЌи Британци и Французи би могли да помогну буржоаским републикама. И генерално, много тога би могло бити неприЌатно за СовЌетску РусиЌу, али се на сре"у ништа ниЌе догодило. Иако би, наравно, єапан тада желео да се задржи на ПриморЌу, дефинитивно не би било дово но снаге да одатле избаци самураЌе двадесетих година. єапанци су тамо могли да организуЌу марионетски режим - попут ман¤урског.
   Када Ќе АндреЌ Чикатило прочитао "Срце Бонивура" и ®ега Ќе заинтересовало. Зашто єапанци нису ушли у битку са Црвеном армиЌом, ве" су тако Ќедноставно дали ПриморЌе бо шевицима. Штавише, самураЌи би морали да се боре не са читавом СовЌетском РусиЌом, ве" само са ДПНР. Односно, Далекоисточна Народна Република. А ово ниЌе ривал тадаш®ем єапану.
   єапанци су у Првом светском рату готово без губитака заузели немачке поседе на Тихом океану, и постали Ќош Ќачи него што су били 1904. И ниЌе сасвим Ќасно зашто су тада имали храбрости и дрскости, а нису имали иста ствар 1922. Наравно, САД и БританиЌа би активно подржале єапанце у борби против бо шевика.
   То Ќе оно што АндреЌ Чикатило ниЌе могао да разуме, изненађен, чак и када Ќе био дете. Штавише, єапанци су прво окупирали Владивосток, али су се онда некако извукли без борбе. И цео Далеки исток да окупира єапан ниЌе срамота, али самураЌ се ниЌе борио за ®ега ...
   Али колико храбрости: иду у Ќуриш, гину у хи адама, па чак и десетинама хи ада, али нападаЌу као биороботи. А єапанци немаЌу концепт страха или инстинкта самоодржа®а. Да ниЌе ®ихових шест, не би држали утврђени град.
   У стварноЌ историЌи, Порт Артхур Ќе ве" пао до тог тренутка. И овде су самураЌи окупили скоро све копнене снаге.
  ВикториЌа Ќе голим прстима бацила бумеранг са кукастим крстом и уз урлик одЌедном одсекла десетак глава:
  - За Веру, Цара и Ота¤бину!
  А девоЌке истреб уЌу єапанце и дечаке....
   Дечак, заме®уЌу"и прегреЌани митра ез, ве" охлађеном и не убазном речЌу, сети се Куропаткина:
   - ОваЌ магарац не користи прилику! Изгледа да "емо морати сами да побиЌемо све Ќапанске воЌнике. - Олег Ќе голим прстима бацио гранату, крхотине су посекле читаву гомилу Ќапанских воЌника и дечак Ќе наставио. - Управо Ќе Куропаткину требало да се суди за овакво кривично дело.
   Дечак Ќе поново бацио гранату ногама, а затим Ќе голим прстима почео да баца поклопце конзерви. Дакле, убиЌете две муве Ќедним ударцем: додатно уништите єапанце, а ваше голе ноге се загреЌу. Сав мраз Ќе двадесет степени, а кад падне мрак би"е и више. И тако сте у покрету и загреЌте се. Поред тога, можете бацити и тупе оштрице и игле. И уопште, у тврђави има доста убода и реза®а.
   Дакле, самураЌе су ударани песницама и ногама. А из да ине... Дечак Ќе викнуо:
   - СамураЌ Ќе храбро погинуо - под притиском челика и ватре!
   Надежда Ќе пуцала из митра еза голим ножним прстима, али Ќе спремала и нека изненађе®а. На пример, мали хемиЌски рудници. Овде, наравно, морате бити веома опрезни у ®иховом кориш"е®у како не бисте мамили своЌе воЌнике. Али надарена за математику у кругу Архимеда и Пелмана, Надежда Ќе све израчунала.
   А када Ќе самураЌ ве" упао у суседно утврђе®е, лепа девоЌка босих ногу Ќе кликнула ултразвучним детонатором. И си"ушне ампуле са Ќаким и заЌед ивим гасом су пуцале, покриваЌу"и површину од десет хи ада хектара одЌедном.
   Ово Ќе заиста оружЌе Богова-демиЌурга, коЌе у двадесет првом веку уопште не би било сувишно. Током примирЌа, гениЌална Наташа, заЌедно са унуком Менде еЌева, направила Ќе отров коЌи Ќе веома отрован, али се брзо распада у ваздуху. А ®егово отровно деЌство Ќе управо засновано на посебном начину везива®а кисеоника.
   Одмах Ќе Ќедан и по Ќапански корпус убиЌен за петнаест до двадесет секунди... А призор десетина хи ада воЌника коЌи умиру у краткоЌ агониЌи отрезнио Ќе Ќапанску команду.
   Почела Ќе да свира музика повлаче®а, а пошто су током овог Ќуриша изгубили преко сто педесет хи ада воЌника, єапанци су се повукли. Руси су паж иво прогонили єапанце, али су се плашили и гасова, или неке врсте заседе. Битка Ќе завршена као да ниЌе ни почела.
   Али АндреЌ Чикатило се Ќош ниЌе био прекинуо, нешто се накупило у дечаку енергиЌе, и он Ќе поЌурио да Ќури сускооке. Овако их сустижете и исецкате, као да гризете семе. Па, како не показати своЌе уме"е, ако неприЌате  не узврати.
   Али онда, неочекивано окрета®е ка дечаку, поново Ќе искочио нин¤а у црноЌ одори. Опет права борба за вештину.
   АндреЌ Чикатило Ќе, ве" добро загреЌан, напао свог колегу. Избацио Ќе три диска одЌедном, али два су мачеви посекли у ходу, а тре"и Ќе проЌурио поред, замало ухвативши клинца терминатора за уво. Нин¤а Ќе звиждао и рекао на Ќапанском:
   - Руски Наруто!
   АндреЌ Чикатило Ќе доброво но потврдио:
   - Наравно да Ќе кул!
   Мачеви су се укрстили, искре пале. Нин¤а Ќе парирао нападима и повукао се. Сам АндреЌ Ќе голим прстима бацио комад метала. НеприЌате  Ќе реаговао, али дечак Ќе предвидео где "е се избе"и и посекао се под оштрим углом, круже"и око сечива. НеприЌате  Ќе био закачен, заштитна кожа Ќе пукла и крв се окренула на ®егову страну.
   Ни®а Ќе скочио назад, био Ќе ра®ен и прилично дубок, и ако би га ударио замахом, потпуно би га пресекао на пола. Руски Наруто Ќе, изгледа, легендарни борац, оштрице врло брзо трепере према ®ему.
   Нин¤а поново покушава да баци, али промашуЌе ударац у колено, а АндреЌ Чикатило радо Ќе зубима ухватио кукасти крст-бумеранг. НеприЌате  покушава да нападне, али он сам добиЌа оштрицу на руци. Бицепси су исечени, а дечак, без заустав а®а, проводи читаву сериЌу. Девети ударац "е добро до"и у врат... Па, нин¤ин биков врат Ќе зашти"ен, само напола посечен. Али ништа више, неколико замаха, снажан ударац са заокретом тела и глава Ќе потпуно одвоЌена од тела.
   Тако Ќе нин¤а завршио кариЌеру на Северозападном фронту.
   Дечак терминатор Ќе узвикнуо:
   -Банзаи на руском!
   После тога же а за борбом Ќе мало спласнула. ТачниЌе, єапанци ве" одлазе.
  Но" са 22. на 23. новембар 1904. била Ќе и хладна и вру"а у исто време. Бореико Ќе убедио Кондратенка да не жури, Ќер су непознати они коЌи су напали єапанце. Можда Ќе чак и дошло до личног обрачуна између самураЌа, иначе можете да вас погоде они и они.
   Уморни Кондратенко Ќе заспао на сандуку за мунициЌу. У међувремену Ќе ве" почело да сване.
   Како су се из мрака поЌавили обриси битке, постала су вид ива броЌна брда посечених и стре аних єапанаца. ДевоЌке не само да су секле, ве" су и заробиле око педесет митра еза, седам пушака са мунициЌом. Поново Ќе п усак метака пао на самураЌе, а Перунова "ерка Надежда придружила се СвароговоЌ "ерки хрта Елени. Губици єапанаца су ве" постали колосални, и готово ненадокнадиви. До Ќеданаест сати уЌутру послед®и напад Ќе угушен и настало Ќе привремено затишЌе.
   У подне су стигли генерали Кондратенко и Смирнов. ОбоЌица ве" искусних ратника били су шокирани тако колосалним гомила®ем лешева на Ќедном месту. У ЌедноЌ но"и и Ќутру убиЌено Ќе више од четрдесет пет хи ада Ќапанских воЌника и официра. А пре генерала поЌавиле су се само четири девоЌчице у бикиниЌу, обилно попрсканим крв у, и два дечака-спортиста у шортсовима од посебно издрж иве тканине, за коЌе се ниЌе лепила црвена и било коЌа друга течност.
   Све Ќе ово личило на запа®уЌу"у глупост, а оба генерала су се чак и штипала. Али поручник Бореико, висок два метра са копеЌкама, пружио Ќе руке девоЌкама-рен¤ерима и рекао:
   - Има жена у нашим селима!
   Мо"на, црвенокоса ВикториЌа Ќе оштро протресла Бореикову мо"ну шапу као одговор и филозофски рекла:
   - Има жена у нашим селима! Какви се  упки ковчези бла®аЌу!
   Плава као први снег, Надежда Ќе показала на неколико посрам ених дечака:
   - И дрмаЌте их, они се нису борили ништа горе од нас!
   Бореико се нежно руковао. Прави ¤ин висок као НиколаЌ Валуев, а можда и тежи. Лице заиста ниЌе тако ускогрудо, ве" нешто од И е Мурометса, поготово што Ќе Бореико успео да пусти браду. Истина, ¤иновски поручник ниЌе анђео, он се тукао са пи"ем и тукао многе  уде. Али генерално, ®егова душа Ќе, како кажу, весела.
   Кондратенко, необриЌан, са зараслим брковима, веома Ќе сличан ЧапаЌеву, како Ќе приказан у филму. Смирнов Ќе, напротив, глатко обриЌан, у позла"еном пениЌу, изгледа као професор са еполетама. Иза ®их Ќе шачица воЌника и морнара.
   Техничка Елена Мудра им Ќе показала, пре свега, ухва"ене трофеЌе, а ватрена ђаво ВикториЌа Ќе без оклева®а почела да се пе®е у Ќапанске торбе, говоре"и:
   - Тамо имаЌу суве оброке... Гарнизон броЌи сваку мрвицу хлеба.
   Белобогова "ерка ЗоЌа, као веома осет ива девоЌка-медиЌ, приметила Ќе:
   - Момци, узмите што пре митра езе и топове: за пар сати єапанци "е почети да гранатираЌу планину, све пушке "е бити концентрисане на ®у, тако да не"е остати цео апарат за убиство!
   Кондратенко забринуто упита:
   - А шта Ќе са тобом? А ти?
   Агресивна ВикториЌа Ќе за добродушну ЗоЌу одговорила:
   - А ми смо веома Ќаки, руске вештице, не"е нас узети ни гранате ни крхотине. ХаЌде да се наспавамо овако... А онда "емо опет да сецкамо!
   Плавоока Елена се сложила са овим:
   - Док грми канонада, єапанци не"е у Ќуриш. Дакле, нема разлога да некога остав ате на планини. А онда кад се самураЌи попну, исецка"емо их као прошли пут!
   Светлуцава Надежда, цртаЌу"и голим прстима орнамент на првом Ќесе®ем снегу, потврди:
   - Баш тако! єапански генералштаб Ќе одлучио да све своЌе напоре концентрише на ову планину. Дакле, на другим фронтовима, за сада "ете имати предаха.
   Чврста и техничка Елена Ќе строго наредила:
   - Обнова уништена! Не брините за ескадрилу - док не заузмемо планину Висока овде. А неприЌате  "е ускоро бити исцрп ен обрачуном с нама.
   АндреЌ Чикатило Ќе нашао за сходно да избрб а и:
   - А потопи"емо и ®егове боЌне бродове!
   Кроз редове воЌника и морнара одЌекнула Ќе одобраваЌу"а тут®ава. Након тога, сви су почели жустро да подносе броЌне трофеЌе.
   єапанци су отворили ватру ве" на заласку сунца. Заиста су све што су могли усмерили на планину. Али девоЌке мутанти и дечаци рен¤ери до овог тренутка су се зак учали у подрум тврђаве и уронили у ста®е дубоке, ресторативне медитациЌе. И нека єапанци расипаЌу своЌе шко ке на празан простор. Ако хо"е тактику Антанте, нека испробаЌу.
   Генерал-гувернер Стоессел, након што Ќе сазнао шта се догодило на планини Висока, дуго Ќе одбиЌао да веруЌе у то. Мало мршавиЌи, али ипак гоЌазни великодостоЌник Ќе викнуо:
   - Ово су твоЌе еротске фантазиЌе! Жене са мачевима су глупост!
   Командант тврђаве, генерал Смирнов, збу®ено Ќе слегнуо раменима и боЌаж иво одговорио:
   "Да их нисам видео своЌим очима, никада им не бих веровао. Али чи®енице су тврдоглаве ствари!
   Стосел Ќе грубо зарежао:
   - Опет глупости и глупости!
   Затим Ќе Смирнов сасвим логично предложио:
   - Можда, Ваша екселенциЌо, ви их лично упознате?
   Међутим, гувернер Ќе одбио тако примам иву понуду и замолио да што пре позове Фока.
   Остарели Немац Ќе ве" дуго радио за Ќапанску обавештаЌну службу, а Русима Ќе направио много сра®а. Сам Фок Ќе спо а веома сличан Гобсеку, тако вешто описао Балзак, и ништа ма®е похлепан. У ствари, новац Ќе подстакао Фока да уђе у аферу са агентима Микадо. Меркантилна разматра®а су изнад свега.
   Међутим, вест да Висока планина ниЌе заузета и да су се поЌавиле четири монструозно Ќаке и ђаволски лепе вештице (наравно, босоноги дечаци нису узети у обзир!), пре Ќе чак обрадовала Фока. Сада можете тражити од шпиЌунске мреже єапана додатну накнаду за нови, фантастични напад креча.
   И они воле рачун... И што Ќе теже самураЌу у близини Порт Артура, услуге професионалног шпиЌуна Фока су све скуп е.
   Стога Ќе немачки генерал са осмехом предложио:
   - За пар дана одржите састанак и наградите оно што девоЌке могу! У међувремену, размисли"емо...
   Укла®а®е опасне особе ниЌе тако лако. Овде Ќе Кондратенко Ќош увек жив - оваЌ украЌински генерал, веома вешт командант, а Порт Артур ве" четири и по месеца држи стабилну линиЌу одбране. А сва опсада траЌе више од шест месеци и єапан крвари...
   Поред мноштва убиЌених, на ВисокоЌ планини било Ќе Ќош неколико зг®ечених лешевима, удуб ених, али живих єапанаца - коЌи су били зароб ени.
   єедан од ®их, капетан Наката, бивши главни адвокат из ТокиЌа, дао Ќе веома заним иво сведоче®е.
   Испоставило се да Ќе єапан ве" био у изузетно тешкоЌ финансиЌскоЌ и економскоЌ ситуациЌи. ВоЌне залихе су биле на измаку, а обучено  удство Ќе понестаЌало. ВоЌници опсадне воЌске су веома уморни и изнемогли због лоше и неквалитетне хране. У самом єапану желе што бржи зак учак. Али истовремено инсистираЌу да се Порт Артур заузме што Ќе пре могу"е - иначе Зем а излазе"ег сунца не"е добити ништа од овог рата. А ни РусиЌа не жели мир. Уосталом, упркос свим поразима у Ман¤уриЌи, Куропаткин има много више ко®ице и пешадиЌе. И у свим овим поразима єапанци су губили воЌнике ништа ма®е од Руса.
   Па да Ќе Куропаткин такав душек, и да Ќе имао бар мало од Александра Суворова, ток рата би био другачиЌи.
   Али свеЌедно, руска воЌска у Ман¤уриЌи расте и сваког месеца се пове"ава за два корпуса. И постоЌи граница сваком кукавичлуку и осред®ости, ако опсадна воЌска не одвеже руке, онда "е до Нове године супериорност Куропаткина у пешадиЌи бити двострука, у ко®ици трострука, а у арти ериЌи више од Ќедног. и по пута - неприЌате у Ќе потребно много оружЌа за опсаду.
   И са тако великом маргином, може ли бивши министар одбране некако да се избори?
   Овом приликом, поручник Бореико се присетио приче у коЌоЌ су учествовали Тамерлан и Мула Насредин.
   Громки глас руског официра глатко Ќе загрмео над рововима згужваним гранатама;
   - Када се опсада ДелхиЌа дуго отегла, Тамерлан Ќе почео да диктира писару да позадинске службе поша у у помо".
   - Поша ите педесет хи ада обучених пешака, двадесет пет хи ада ко®аника, шест стотина балиста и триста катапулта, па чак и Ќош двеста ратних слонова...
   Врховни каган се осврне на понизно погнутог Мулу Насрудина и тихим тоном упита:
   - Можда смо нешто наЌмудриЌе закуцали?
   Мула Ќе одмахнуо главом и дрско се обратио писару:
   - ПоцепаЌте лист и баците пергамент у корпу - ништа од овога нам уопште не треба!
   Тамерлан се изненади и упита мудраца:
   - А шта нам онда треба!
   Насрудин Ќе одговорио самоувереним тоном:
   - Нека поша у паметног команданта!
   Речи високо ерудитског поручника Бореика дочекане су са одобраваЌу"им смехом од руских воЌника.
   Друга важна вест била Ќе да се ниЌе обистинило очекива®е да "е Немачка у"и у рат на страни єапана. КаЌзер Вилхелм Ќе чак помагао и ескадрилу Рождественског, коЌа "е сада, заЌедно са шест бродова контраадмирала Бабушкина, броЌати педесет и Ќедан брод. Ако се овоме дода и стегнута прва пацифичка ескадрила у Порт Артуру, онда се може ре"и да Ќе укупна ватрена мо" Ќапанске и руске флоте подЌеднака. А ако ипак успете да купите седам тешких крузера од Аргентине, би"ете у предности.
   Тако Ќе Кондратенко заспао веселог расположе®а, иако су єапанци сав своЌ фити  концентрисали на Моунт Хигх.
   ... ГЛАВА 4.
  ГенадиЌ Васи евич Давидени има сре"ан дан. Са строго нивоа пакла преноси се на општи.
  А то значи да сада можете добити пристоЌну ку"ну оде"у, имати два и по слободна дана у неде и и имати више приступа индустриЌи забаве него икада раниЌе.
  Генка Ќе био исти дечак као и сви остали. Он Ќе мали грешник, али пошто Ќе у пиЌанству тукао маЌку, ниЌе добио, као ве"ина  уди, општи ниво, ве" строги. Па било Ќе и других грехова у пиЌаном делириЌуму.
  Истина, ГенадиЌ Васи евич Ќе умро у мукама и ниЌе се чак ни усправио у ковчегу. Стога Ќе на строгом нивоу остао двадесет година. Да Ќе по мерилима пакла са вечном младош"у затвореника рок кратак.
  А генерално - "елиЌе су ве" на нивоу доброг западног затвора за омладину. За две или три особе, и ТВ, као и суседни туш и купатило. Тоалет такође заме®уЌе анихилатор фекалиЌа.
  Генка уздахну. По приЌему, обриЌали су му главу на "елаво, а добили су пругасту пи¤аму и грубе ципеле. Пото®и су се, међутим, носили само за изград®у. А радили су обично боси и у шортсу, што Ќе Ќош удобниЌе у топлом паклу. єедном у два месеца, и уз лепо понаша®е, Ќедном месечно, можете се састати са девоЌкама и радити шта год желите.
  Истина Ќе проблем у томе што на строгом нивоу има ма®е грешника него мушкараца. А у стварности, датуми су много ређи. Штавише, Гена ниЌе био бистра особа, само обичан радник, и ниЌе се ни у чему истакао у прошлом животу. И ниЌе превише заним ив за жене.
  Али на општем нивоу, дечаци и девоЌке су ве" приближно изЌедначени, и ве" постоЌе велике шансе да имаЌу састанак сваке неде е, наравно уз секс, или одмах или мало касниЌе.
  Генка Ќе чак био изненађен што у паклу има секса. Али ово Ќе свакако Ќедна од предности.
  Дечак грешник ђаво Ќе по традициЌи забоден гледа®ем у уста и бра®ем по гузици. Да, и корен живота Ќе скинут са коже и добро згужван, смеЌу"и се кад Ќе отврднуо.
  Генка Ќе горео од стида. Затим се молио на коленима. И то прилично дуго.
  Главни надгледник Ќе приметио:
  - Уопштено гледано, клеча®е када се моли ниЌе неопходно. Можеш стаЌати. И храна "е тамо бити бо а. Међутим, ни овде нисте исцрп ени.
  На строгом нивоу, повр"е и купус су ве" били на мениЌу, а викендом слаткиши и колачи. Уопште, банане и во"е и слаткиши сваки дан.
  Штавише, управник Ќе приметио:
  "Неки  уди су први пут пробали добру храну само у подзем у. Да, и живели сте прилично сиромашно.
  Генка уздахну. Његов раниЌи живот ниЌе био радостан. Служе®е у воЌсци претворило се у но"ну мору. Барем ниЌе било кривичног безако®а у паклу. Све Ќе под контролом и по закону. Иако Ќе и ово досадно.
  Поготово ако желите да мастурбирате.
  Само у сну понекад осетите олакша®е и играте се девоЌкама. Или на састанку.
  По милости БожиЌоЌ, грешне девоЌке су понекад дозво ене са неколико мушкараца одЌедном, а ви имате Ќедног.
  Али ово Ќе пре изузетак. Тешко Ќе на"и девоЌку на вишим нивоима пакла. Пошто су жене ма®е склони да почине злочине и тешке грехе.
  Обично, они коЌи су имали претходну доживотну осуду, или су Ќе требали имати, али су могли да избегну казну на Зем и, на неко време дођу на строги ниво.
  Ако Ќе неко убио, на пример, а ниЌе ухва"ен, онда бар мора да одслужи строгу казну. И ако без отежаваЌу"их околности.
  Поред тога, убице су тучене гуменим пендрецима по голим петама. Грешни момци су вриштали од таквих удараца - боли, поготово ако их занатлиЌе туку.
  Генка Ќе каж®ен и због маЌке. А кад палица удари по голоЌ пети, бол зрачи право у поти ак. На сре"у, ГенадиЌ Васи евич ниЌе често тукао своЌу маЌку, али Ќе за сваки ®ен батина био бачен штаповима по голим табанима по сто пута, а дечаку су ноге отекле плаве боЌе. Али преко но"и бол Ќе прошао, излечио и вратио се на посао.
  Понекад су се босоноги табани пекли на мангалу за убице. Али и умерено, а то Ќе сма®ило боравак на строгом режиму. Насилне убице, сериЌски, групни маниЌаци су ишли теже. И што одвратниЌи садисти, тако и диктатори на поЌачаним. Наравно, Ста ин Ќе такође ушао у поЌачани режим. Али то Ќе друга прича.
   Генка Ќе теме но опрана под тушем. Први пут Ќе дечак у паклу узео мирисни и благи шампон. Сада "е бити више задово става. И сами регулишете температуру воде.
  Генка Ќе испирао своЌе миши"аво, преплануло тело под млазовима воде, а био Ќе тако сре"ан и весео. Направио корак ка раЌу. А сада "е бити могу"е играти чак и нешто воЌно на рачунару. А девоЌку Ќе лакше на"и. А ве" на ТВ-у можете гледати лагану еротику, акционе филмове и цоол научну фантастику у слободно време.
  И много више времена за забаву.
  На општем нивоу, чак и Ќедном месечно, екскурзиЌа у раЌ. И ово Ќе веома кул. Иако "ете Ќедном неде но пре"и на лагано путова®е у раЌ.
  Било би лепо видети како заиста изгледа раЌ. Наравно, више пута им Ќе то приказано на гравиовизору.
  Зграде су тамо веома лепе и претенциозне, а  уди лете као анђели.
  ИзгледаЌу младо, али нешто ве"е од шеснаест или седамнаест година. У паклу, четрнаест или тринаест година. Па чак и они коЌи су били веома велики у прошлом животу су мали. Али пату ци у паклу су, напротив, виши него у прошлом животу. Момци имаЌу разлику у висини - само Ќедан, два центиметра.
  Да, овде су тела слична старим, али не сасвим. Дакле, момци су згодни, миши"ави и скоро исте величине.
  Ако сте у прошлом животу били кратак човек, онда Ќе ово добро за вас. Али ако сте били високи и поносни на своЌу величину, можда "ете бити изнервирани.
  ГенадиЌ Васи евич ниЌе био ни висок ни низак, и овакво ста®е му Ќе одговарало.
  А сада Ќе после тушира®а обуо удобне патике, трико и спортску оде"у и стекао сасвим пристоЌан изглед.
  А пре тога се обрисао меким и баршунастим пешкиром. Пакао и ниЌе тако лош.
  Сада "е га одвести у "елиЌу. Генка осети разум иво узбуђе®е. Када Ќе доведен на строги режим, постоЌао Ќе и страх да му се други затвореници пакла не ругаЌу и туку.
  Али ђаволи или, тачниЌе, надзорници све гледаЌу, а млади осуђеници су под сталним надзором. Дакле, нема регистрациЌе. И ово Ќе веома кул. Али, с друге стране, чак и ставите руку у шортс да бисте смирили бунтовно савршенство Ќер "ете неминовно бити избодени ударном палицом.
  Генка Ќе покушао да хода поносно. Заиста га Ќе било срамота због сопствене обриЌане главе, на коЌоЌ коса Ќош ниЌе имала времена да израсте.
  Има и затвор са решеткама, али зидови су бели, чувари су ведриЌи и лица нису  ута.
  Овде ве" много ређе туку пендрецима. И обично се не изриче додатна казна. Ипак, постоЌе изузеци. На пример, ако сте имали пуно малих грехова, онда постоЌи избор - Ќедном неде но на петама са пендрецима, или провести неколико година на строгом нивоу. Обично су се бирали ударци петом или бичева®е по леђима и зад®ици.
  Повремено Ќе било и тинеЌ¤ера. Ако Ќе Гена био доведен до строгог нивоа у лисицама, оваЌ пут Ќе Ќедноставно држао руке иза леђа. Млади затвореници су изгледали весели и задово ни. Као да Ќе био тинеЌ¤ерски камп. И модерне кратке фризуре за све.
  єедва ниЌе забра®ено, али нико не жели. Придошлицу су дочекали опрезним погледом, али нису гласно изражавали емоциЌе и нису боцкали прсте.
  Прво, ве" имаЌу доста година, а такође имаЌу дисциплину и ред.
  ГенадиЌ Ќе одговорио на трокреветну "елиЌу. Такође рошти  на прозору, али Ќе камера пространа и са великим ТВ-ом равног екрана. Уредни чисти кревети са посте ином и Ќастуцима. Па чак и цртежи на зидовима. Весела камера. Ту Ќе и купатило испред врата.
  Пре уласка Генка Ќе пао на колена и изговорио молитву.
  Управник Ќе приметио:
  - Може се и без колена! Овде су правила мекша! Док постоЌи само Ќедан затвореник, двоЌица су пребачена на ниво задужбинара. Зато не брини. Док можеш да гледаш ТВ, а сутра да учиш и радиш. Викендом учите два сата, час молитве и да е разоноде. Састанак са девоЌком у неде у. Штавише, ми "емо вам помо"и ако постоЌи проблем да пронађете девоЌку. Бо е Ќе од мастурбациЌе. Ово послед®е овде ниЌе тако строго, али ипак ниЌе одобрено. Оброци четири пута дневно. На оЌачаним и оЌачаним, Ќеду само два пута дневно. Па, хра®ени сте три пута. У раду Ќе могу" избор и можете организовати паузу за пуше®е сваког сата.
  Када зарадите можете купити паметни телефон. Па, добро, ово Ќе скоро одмаралиште за тебе. Ако се будеш понашао за двадесет или тридесет година, пре"и "еш на лагани ниво. А има Ќош више забаве и укусниЌе хране! ПоштуЌемо ваша права као затвореника!
  Генка Ќе мислио да "е после двадесет година строго, генерално двадесет година про"и прилично брзо.
  Заиста, зашто се нервирати. После смрти, ГенадиЌ Васи евич се наЌвише плашио ништавила. Или пакао у стилу ватреног Ќезера. А онда се испоставило да Ќе лакше и забавниЌе.
  Генка Ќе легао на кревет и узео ¤оЌстик у руке. На строгом режиму, управник Ќе ук учио телевизор и дечаци су гледали шта Ќе требало. А овде ве" можете погледати своЌу во у. И наравно да Ќе Ќедноставно супер.
  Генка одавно ниЌе гледао телевизиЌу колико Ќе желео. Умро Ќе 2007. године. У другом Путиновом мандату. А умира®е ниЌе било нимало лако, иако Ќе имао само четрдесет година. Срамота Ќе умриЌети тако млад, а да немаш времена ни да посЌетиш негдЌе у том свиЌету. Али живот Ќош увек ниЌе готов. И напротив, провевши више од двадесет година на месту коЌе личи на праву зону руског модела, ве" Ќе завршио у западноевропском затвору за младе. А како Ќе добро у младом телу кад ништа не боли. И лепо Ќе ходати бос.
  Дечаци су могли да скину ципеле када су били строги. Заиста, постоЌи мука у грубим ципелама и на вру"ини. И некако Ќе погрешно чинити грешним момцима удобниЌе у поЌачаном и пооштреном режиму. Тако да су и они били полуголи.
  И уопште, вероватно ван затвора, на терену, дечаци раде само у шортсима под благим сунцем.
  Ноге у патикама су вру"е, а грешник Ќе изуо ципеле. И тако Ќе постало бо е. И удобниЌе.
  То би сада била девоЌка.
  На општем нивоу, порнографиЌу Ќош увек ниЌе дозво ено гледати, али Ќе могу"а лагана еротика са голим сисама. И баш сам желео да видим голе жене. Више од двадесет година у паклу, видео Ќе или ђаволе у униформи или жене у филмовима попут плус дванаест.
  А сада можете погледати голо женско дупе, или груди, а ово Ќе тако узбуђе®е!
  Гена се чак затресла када Ќе на екрану засветлела табела за избор филмова. А у паклу Ќе картотека богата. Не само оно што Ќе ве" сним ено на Зем и, ве" постоЌи нешто што су снимили  уди у раЌу, а не само, наравно,  уди.
  Скуп жанрова Ќе колосалан. Али Генка пре свега тражи еротику. Чак се и мушко савршенство подигло.
  єедна од мука пакла Ќе ваш незадово ени либидо. Тело Ќе Ќош веома младо и хормони нису на врхунцу, али се ве" осе"аЌу. И превише се узбуђуЌеш од мисли. Тежак физички рад Ќе добра дистракциЌа, али не у потпуности. И у школи...
  А тешко Ќе када су у близини само дечаци. Кра евство дечака коЌи се шибаЌу, гледаЌу"и у коЌе такође понекад осе"ате узбуђе®е. Чак и ако сте стреЌт. Али када нема девоЌака, а свуда около голих, лепих, препланулих, миши"авих тела, чисте младе коже, све чеш"е се поЌав уЌу лоше мисли.
  Чак кажу да постоЌи идеЌа да се дечаци и девоЌчице држе заЌедно у паклу иу истим "елиЌама. Било Ќе и идеЌа да се од грешника направе углавном деца од десет година, како се грешни хормони не би играли.
  Али поента Ќе да грешни  уди науче да контролишу своЌе емоциЌе и потискуЌу животи®ске инстинкте. А посебно истополну  убав. И бити нормалан хетеросексуалац и дечаци воле девоЌке, а девоЌке воле дечаке.
  ГенадиЌ Васи евич Ќе коначно пронашао опциЌу: филмови о  убави.
  И он Ќе притиснуо дугме.
  Листа Ќе била импресивна. По абецедном реду, буквално прошаран именима.
  Генка се осрамотио ... и притиснуо првог на листи.
  Почео сам да тражим. Било Ќе то нешто космичко, попут фантазиЌе. Све врсте звезданих битака. И борбе су веома жестоке.
  ЗмиЌске жице су се мало смириле, али Ќе небо постало тамниЌе, а свемирска битка се могла посматрати са зем е. Међутим, храбра четворка су животи®е,
   могао сагледати све ово у целини.
   Архимаршал Бул-Бул Ќе кроз броЌне холограмске модуле, уз неухват иву шаблону, издавао наређе®а доминским генералима, у овом случаЌу они су ве" били
  не животи®е и производ животи®ске фикциЌе:
   - Изведите формациЌу "косо замета®е", повуците десни бок! Одбрани сазвежђе Буббле!
   Два маршала коЌи су летели воде"им ултра-боЌним бродовима у облику ¤иновске боце шампа®ца и лептирових крила залаЌали су:
   - Наш мото: четири речи! Напио се - запеваЌ другу!
   Строго лице царичине лутке б еснуло Ќе кроз главу архимашала. Имала Ќе наЌвиши чин - лутку. И август Ќе сакрио очи,
   иза тако хладно фенси наочара да су као да су изгореле изнутра. А глас Ќе био тако благ и нежан:
   - ОдлучуЌу"а битка три звезде мора се добити лукавством! И ново магично оружЌе!
   Архимаршал промуца:
   - Наравно наЌве"и од наЌве"их! Примени"емо ову врсту магиЌе коЌа ...
   Царица Ќе оштро прекинула, слика лоба®е у наочарима Ќе постала углатиЌа и жив а:
   - НиЌе то тако Ќедноставно, моЌа блесава домино. Чи®еница Ќе да фундаментално различите силе могу у"и у вашу демонтажу! Па погледаЌте, водите рачуна о сваком броду!
   Архимаршал би наравно желео да послуша савет, али ниЌе успело. Битка Ќе постаЌала све сликовитиЌа, додаЌу"и боЌе.
   Цигарета разарача се расцепила од удара проЌектила напу®еног магиЌом, а два крхотина су почела да се деформишу и ме®аЌу облик пред нашим очима. А онда су похрлили
   окре"у"и се одЌедном црвено-плави голубови са по пет к унова. Птице коЌе симболизуЌу свет су се сма®иле и пребледеле пред нашим очима.
   Скоро одмах се Ќавио на боце звезданог брода, пошто Ќе крстарица отекла од  убавног напитка, након чега се готово истог тренутка сма®ила у кокошку.
   Маршал Домино Ќе зацвилио од страха:
   - Плазма и хиперплазма пилетина! Насликао сам усне и полетео! Украдени простор, потпуно луд! Дошао до тачке хаоса!
   Сударила су се два разарача, цвет цигарете и хибрид Волксваген/Ласта. Заштита матрице, очигледно, ниЌе могла да издржи брзу компресиЌу,
   бродови су моментално сп оштени, из коЌих Ќе детонирала мунициЌа. ЕксплозиЌа, наравно, ниЌе изазвала избиЌа®е супернове, а чак Ќе и облик ерупциЌе изгледао као
  мешавина слом еног парадаЌза и ¤ака. Неколико десетина бораца из три империЌе, одбачених гравитационим таласом! Сребрни жетон за официрску девоЌку
   благо се срушио на ручну контролну таблу.
  РеакциЌа Ќе била брза, миниЌатурни робот боогер, попрскао Ќу Ќе раствором за регенерациЌу:
   - Диван! Спасите главу! Она ниЌе званична!
   Трик маиден одбруси:
   - Али државна касарна!
   У близини Ќе одЌедном експлодирало пет бригантина и од директног поготка термопреонске ракете распршило се тре"ину колосалног дредноута од три стотине километара сазвежђа опушака.
   Очигледно, пу®е®е Ќе претходно било натоп ено маскирним напитком, а архрадари га нису узели!
   Али сазвежђе Аутомобили, скоро одмах Ќе ухватило одговор. Три фрегате су биле уг енисане као папир поливен бензином. Командант Ќедног од ®их, маркиз де Фиг
   прокукан, тр аЌу"и своЌу златну, отоп ену страну:
   - Врела Ќе ова тезга, па Ќе цинкарош попустила.
   Чинило се да су у бескраЌном простору одЌедном б еснуле милиЌарде петарди, а у овом делу свемира беснео Ќе незамисливи ватромет.
   Звездани бродови експлодираЌу, а то су сами б ескови, као мртве природе бри антних авангардних уметника. Ево Ќедан сЌаЌ, личи на дрво Ќабуке, густо
  прошаран црвеним и белим цветовима, други у облику Ќедра, из коЌег излазе оштро наоштрене стрелице.
   Тре"и Ќе читава планина хибрида та®ира и шестара, десет краЌева, искричавих попут драгог каме®а...
   Свака експлозиЌа Ќе Ќединствена на своЌ начин, али умира®е Ќе, упркос томе, и да е застрашуЌу"е.
   БоЌни брод духовитих бубашваба Ќе био нокаутиран, од удара кинезискварк зрака, и ултрануклеарних импулса, формирали су се огромни кратери, а сам свемирски брод се затресао,
  тако да су воЌници падали као грашак. Штавише, бацани су, са зида на зид, тераЌу"и их да се преврну у ходу. Нешто као оно што се деца играЌу са преливима,
  наравно наЌма®и од ®их се само тресу. Поручник Горо се заклео.
   - Не можеш тако да живиш. Па, какви квадратни звери!
   И покушао сам да изађем из машине за храну. Робот кувар Ќе почео да му помаже, извлаче"и полицаЌца и грицкаЌу"и:
   "Само не ука аЌ своЌу част!"
   Горо се заиста упр ао у мешавини синтетизоване наран¤асте Ќетре аЌкуле и природног филета жирафе лиг®е.
   Уф, ово Ќе бо е од ролница са амониЌаком! Иначе, са проституткама се само исплатио коцком метана.
   И немоЌте мислити да су курве поЌефтиниле: метан Ќе био компримован до сржи, и да ниЌе било магичне чаролиЌе коЌа неутралише гравитациЌу,
   тада би био тежак десет милиона тона. Истина, простор збркан, служио Ќе не само ®ему, ве" и четворици "бра"е", а ово Ќе класа.
   И за то "е добити повишицу.
   Док се Горо препуштао ружичастим успоменама, по поду су трчали пламени Ќезици и како су поручнику скочили у гузицу, изгубивши униформу.
  Овде Ќе у титловима било ®егово име - Горо1
   Горо Ќе скочио и потрчао, урлаЌу"и низ ходник:
   - Како Ќе болно посипати бибер, разбити га до цр ...
   Сноп хиперплазме Ќе упао у ®ега, пу®е®а су детонирала у пред®ем плугу. Суперлуминални ток Ќе одувао главу и ве"и део трупа.
   Тако да Ќе полицаЌац завршио лоше. Међутим, потколенице бубашваба су по инерциЌи направиле Ќош неколико корака.
   БоЌни брод Ќе био у пламену, а воЌници су се у паници разбежали у потрази за спасилачким модулима. Ваздух Ќе злокобни сифонил, кисеоник Ќе реаговао са флуором,
  наелектрисане честице избиЌале су из стотина прореза. Командант боЌног брода Дтсел осетио Ќе снажно искуше®е да пусти кинезкварк импулс испод своЌих бркова.
   Тако да Ќе генерал био прелеп - упуцао се...
   Разливена брада га Ќе повукла за бркове са обе шапе:
   - Дакле, Џел не сме, Ќедноставно "ете бити разнесени у "ошак, али не"ете добити осигура®е.
   Генерал Ќе одмах оживео:
   - Имамо ли и осигура®е? Па откидамо пераЌе од колапса.
   Ађутант Ќе показао на врата.
   - Тамо Ќе наш транспорт спреман!
   Џел Ќе ускочио у спасилачки модул, али Ќе тамо наишао на бубашвабу у турбану. Генерал Ќе узвикнуо:
   - Шта ти чароб®ак радиш овде?
   Чароб®ак Ќе засиктао:
   - Осе"ам црну рупу око себе. Само ужасна магиЌа цури. Да ли уопште имате основну идеЌу?
   Дцел Ќе прогунђао:
   - И баш ме брига за све представе! Морамо да бежимо! СачуваЌте своЌ хитински покривач.
   Чароб®ак Ќе генералу дао пут:
   - Добродошли!
   Џел Ќе скочио, притом Ќе успео да добро удари главом о инсталациЌу коЌа регулише токове кинезенергиЌе. Чароб®ак свемирског доба Ќе предвидео:
   - Боли"е, али ово ниЌе ништа! Зар вам не смета што су звезде око нас потпуно туђе?
   Генерал Ќе запретио емитером:
   - ТвоЌе брб а®е ме збу®уЌе! Умукни фотон!
   Чим су побегли, боЌни брод Ќе процветао у блиставом блеску, а преливи одсЌаЌ Ќе прошао кроз вакуум. Одбачене фрегате
   Ќедва избегао сударе са другим бродовима, само Ќе чудо поравнало курс у свемирскоЌ олуЌи.
   У међувремену, две десетине хвата ки чипова од хоботнице успеле су да се пробиЌу до репа домино флоте и напале бродове за поправку са платформи.
   Научно-техничка станица, где су репродуковане различите врсте наоружа®а и регенерисани звЌездани бродови, претрпела Ќе посебно брутални Ќуриш.
   Вероватно су грабилице деловале по посебном плану, па су гађале иск учиво квазиреакторе, игноришу"и покретне батериЌе, и платформе коЌе су кружиле спирално.
   Грабилице су имале Ќедну особину, могле су мало да ме®аЌу облик, што их Ќе чинило Ќош опасниЌим.
   Научно-техничка станица ниЌе била инфериорна по величини од Венере, са чак дупло ве"им огранцима. Било Ќе то као да храбрим ко®ским мушицама нападнете ле®ог бивола.
   Истина, за разлику од свог природног колеге, имали су велике шансе да одбаце бика.
   Грабилица Ќе пламтела као вата у алкохолу од удараца стражарских платформи, али Ќе капетан КгЌу храбро повео звездани брод до овна.
   Очигледно Ќе ве" видео раЌску ури, или ниЌе хтео да изађе на модул...
   НеброЌени пожари су избили на станици, али су их велики, мултифункционални роботи и ватрогасци брзо угасили. Ово послед®е Ќе утицало на физичку
   вакуумске константе, траже"и да се исплати и поново изгради квази-кристалну решетку простора. Чароб®ак Ху-ху им Ќе наредио.
   Био Ќе то представник расе Вилфабац, глава као метлица, а потпуно  удско тело, само три ноге.
  И Вилфабак Ќе промрм ао као старац Хотабих:
   - Фуцк-тиби-дох, Цхиби-дох! Да ватра што пре замре!
   Домино генерал Ќе викнуо:
   - Да, бо е ти Ќе да проклети Фрафере, иначе "еш трепнути!
   Хоо-хоо Ќе одговорио петама своЌе три ноге, певаЌу"и:
   - Очи, тапш, тапш! Ноге на врху...
   Генерал Ќе протерао кинеслет, наравно поред, али тако да Ќе чароб®ак осетио пролазни ударац диЌамантским чеш ем.
   Импулс силе ударио Ќе у пет метара дугачку, издерану, уздужну рупу на оклопу стотину метара да е. Неколико домина Ќе скочило и вриштало као зечеви од страха.
   Генерал Ќе праснуо:
   - Да, ти си вештичино семе!
   Ху-ху, одЌедном нарасте десет пута и виче:
   - Ти, шмок ан са кинеслетом, што си пустио шапе. Еполете са празном главом, као папир у тоалет!
   Дрскост генерала одмах Ќе одлетела, до®а вилица отпала од страха:
   - Вах-вах-вах!
   - єеби се са тортом! - Ху-ху, завиЌао Ќе као чопор вукова, а архи ватра Ќе почела да се повлачи.
   У међувремену, други граб Ќе отишао до овна. Одлазе"и као сигнални реп коЌи пуши златни лимун, слетео Ќе скоро тачно у споЌ на ивици
  око оклопа-саркофага огромног квазиреактора. Станица Ќе почела да пада, контуре дрхте и замаг уЌу се.
   Ху-ху, без предугог размиш а®а, ставио му Ќе троструки хиперелектрични чеп у нос.
   - Техномагично међутим! ХиперструЌна, веома укусна, не"еш лизати шапе, али се не"еш угушити ни тврдим комадом!
   Овде Гена Давиде®а ниЌе издржао и упитао Ќе, искористивши привремено затишЌе на улицама:
   - А шта Ќе хипер пумпа?
   Надгледник на скаЌпу, осе"аЌу"и се као свезналац, снисход иво Ќе одговорио:
   - Шта Ќе нормална струЌа коЌу знаш?!
   ГенадиЌ климну главом, аутоматски одговори:
   - Сигурно! Ово Ќе усмерено крета®е електрона!
   Надзорник се иронично нацерио.
   - Тачно, али хиперструЌа Ќе када постоЌе стотине врста електрона, а кре"у се не у три, ве" у више десетина димензиЌа, брзином од
  милионе пута ве"и од светлости. Схватио сам, дечаче.
   ГенадиЌ, тр аЌу"и ¤оЌстик о преврнути титаниЌумски умиваоник, промрм а:
   - Наравно да сам разумео, али не зови ме дечко! И сами ме знате ускоро имам двадесет Ќедну, захва уЌу"и магиЌи против старе®а, тако сам млад.
   Управник Ќе закачио:
   - А Ле®ин Ќе тако млад! Тако Ќе млад у црвеноЌ кошу и. "елав надраил у плесу Ќе отишао стрмо!
   ГенадиЌе Ќе хтео да одговори, али Ќе у том тренутку експлодирала Научно-техничка станица. Одмах Ќе ослобођена енергиЌа еквивалентна трилионима бомби бачених на Хирошиму.
  Сада Ќе то ве" права супернова, из коЌе Ќе корона отишла униште®ем, заслеп уЌу"им пипцима. Педесет крстарица и пар дредноута
   одбачени су, колосална енергиЌа, равна коЌоЌ "е  удима бити дато да ствараЌу тек у далекоЌ буду"ности. Велики бродови, посебно дредноти,
   коЌи Ќе достизао триста педесет километара у дужину, окретао се као бумеранги коЌе Ќе лансирала снажна рука аустралиЌског абори¤ина.
   И шта Ќе чинило ®ихове посаде. Командант дредноута, генерал Фокс са десет звездица, цвркутао Ќе док се суочавао са еротским роботом:
   - Каква лимена, хо"еш да ме по убиш!
   Машина, не лишена милости, певала Ќе, кристалном трилом:
   Огромност свемира Ќе огромна,
   Не"ете се уморити од  убави!
   Одувати прашину у кваркове - шуме и планине,
   Дакле, мо" Ќе у речи секс!
   Центрифугална сила коЌа се окре"е, мало омекшана антигравом, бацила Ќе Лисицу на плафон. ДостоЌанственик Ќе одскочио као лопта. И еротски робот, опрем ен
   савршениЌи амортизер само Ќе певао:
   - Бу Боо Боо! ПоЌели смо гулаш! Фу Фу Фу! Узми кунг фу!
   Генерал заЌеца, али са таквом муком да се чинило да "е завеж аЌи пукнути:
   - Да, заиста, немогу"е Ќе измислити неутрализатор инерциЌе.
   Уместо робота, генерални техничар са Ќедном звездицом Ќе одговорио:
   - Наравно да можете! ТачниЌе, наши научници ве" дуго раде на томе, али до тада "е кинезпрушка учинити трик!
   Генерал са десет звездица наредио Ќе буквално напреза®е:
   - Да, одмах хо"у, нареди"у вам да се ивиците у хиперплазми, ако не поравнате курс брода!
   Еротски робот Ќе подруг иво певао:
   - Генерал! єадни генерал! Ускоро "е вам се живот променити! Преузео си позу од курве, судбина "пуше®а" иде на панел!
   Лисица се срушила на под, па чак и слетела у кофер пун новца. Тешки рачуни са квази-радиоактивним пластичним елементима полетели су у ваздух.
  Чинило се да Ќе Ќесен био необично густ пад звезда, а неке од танких пластика биле су у облику троуглова, кругова, храстовог и Ќаворовог лиш"а.
   Генерал Лис Ќе с разлогом припремио тако велику суму у готовини, хтео Ќе да надмаши пар мађионичара из чипова, и тако израчуна место где Ќе хипермаршал Дави-Дави затворио део трофеЌа.
  ... ГЛАВА 5.
  Антон Шелестов Ќе коначно прешао на преференциЌални третман након што Ќе неколико година провео на лакшем.
  По повлаш"еним условима, немате више само камеру, ве" цео стан, и немате више затвор и решетке.
  Да, и у режиму оде"е, ве" имате добру камеру са личним рачунаром и приступом хипернету. Али ипак четири сата уче®а и четири посла. Викенд Ќе заиста пола ДелхиЌа - три, четири дана. Викендом само уче®е и забава. И сваког викенда можете упознати девоЌке.
  Али на преференциЌалним студиЌама има само два сата, само два сата рада, четири, пет слободних дана у неде и са сат времена уче®а. И мноштво активности и задово става, ук учуЌу"и могу"ност шет®е раЌским улицама.
  Ово Ќе скоро санаториЌум. На привилегованом нивоу пакла могу се одмах поЌавити само свеци, мученици коЌи имаЌу велике заслуге за хриш"анство и мала деца коЌа нису имала времена да греше. Постепено, затвореници из тежих фаза пакла, а затим, ве" раЌа, прелазе на преференциЌални ниво.
  У раЌу се, како кажу, учи и ради по во и, и молитва такође, али забава и задово ство су незамисливи.
  Ре"и да сте као вечно млади милиЌардер у одмаралишту значи ништа не ре"и. Уопште, постоЌи тако диван раЌ да можете добити све снове на тацни.
  Антон Шелестов Ќе веома задово ан. Данас Ќе слободан дан. Уопште, можете и"и са девоЌкама сваки дан на преференциЌалном нивоу пакла.
  Али тинеЌ¤ер до сада воли само Ќедну девоЌку. И она ЌоЌ Ќе верна, што, међутим, ниЌе неопходно. А сада има екскурзиЌу у раЌ.
  А Антон Ќе ук учио филм где можете да прикажете ову алтернативу.
  На пример, у марту 1943. године склоп ено Ќе примирЌе између Тре"ег раЌха и савезника. Хитлер Ќе пристао да прекине прогон єевреЌа у замену за замрзава®е борби на Западу. Штавише, Запад Ќе обуставио испоруке СССР-у по Ленд-Леасе-у. И то Ќе утицало на ток неприЌате става.
  Хитлер Ќе предуго одлагао напредова®е на КурскоЌ избочини. Одложио Ќе операциЌу Цитадела, пребацуЌу"и наЌновиЌе тенкове - Пантер и Тигар. Послед®и пут Фирер Ќе одложио офанзиву у Ќулу.
  Желео Ќе да тестира у борбама напредниЌи и мо"ниЌи Тигар-2, као и ловац МЕ-309. Такође, Немци су такође хтели да тестираЌу "миша" у офанзиви. И одговара "Пантеру" -2.
  И као резултат тога, сам Ста ин Ќе наредио офанзиву 1. августа. И одмах у два правца - Белгород-Харков и Орлов. Немци су, за разлику од праве историЌе, били Ќачи. Извели су Ромелову групу из Африке, а део снага пребацили из Француске и Балкана. На Балкану су Немце заменили Бугари и ИталиЌани. Тако Ќе из Африке напустило осам немачких и десетак италиЌанских дивизиЌа, са Балкана седам немачких, а из Француске двадесет дивизиЌа, ук учуЌу"и и тенковске.
  Због чи®енице да Ќе бомбардова®е Тре"ег раЌха престало, ослобађа®е оружЌа било Ќе четрдесет посто ве"е него у стварноЌ историЌи. Било Ќе више тенкова и авиона. "Тигар"-2 Ќе почео са масовном производ®ом у маЌу 1943. године, ушао у сериЌу МЕ-309, као и бомбардер Иу-288. И постало Ќе озби но.
  И "Миш" Ќе отишао у сериЌу... Немци су били спремни за борбу. Њихове одбрамбене линиЌе су биле веома Ќаке.
  Да, и "Пантер" се ве" у првим данима борби показао као веома ефикасан тенк против одбране. Опалила Ќе петнаест хитаца у минуту, а са два километра имала тридесет четири.
  Да, и "Фердинанд" Ќе звер машина. А ако Ќесте, онда Ќесте. Оваква борбена возила овде. И пред®и оклоп од две стотине милиметара.
  Борбе су показале да су Фрици Ќаки. И такође су девоЌке почеле да се боре на ®иховоЌ страни, што Ќе супер.
   Шарлот, пуцала, певала:
  - И опет ...
  Герда Ќе такође пуцала из брзостре а и подржала:
  - Настав а се...
  Фрида Ќе завршила са муком:
  - Туча...
  Шарлот Ќе, без престанка пуца®а, издала:
  - Ври...
  Фрида лупанув Ќе зарежала:
  - Хиперплазме ...
  Герда се цере"и и испаливши гранату додала:
  - Ватра...
  Шарлот Ќе урлала и клатила се над совЌетским пушкама и издала без промашаЌа:
  - А Геринг...
  Фрида лупанув Ќе вриснула:
  - Такав...
  Герда Ќе наставила, горе"и од урлика:
  - Млади!
  Шарлот Ќе наставила шта да узме од виле®ака, бесрамно погрешно тумаче"и совЌетску песму. И испало Ќе краЌ®е глупо и вулгарно.
  - И млади...
  Фрида лупанула Ќе нажалост, као и увек умесно и додала:
  - Пиво...
  Герда Ќе завршила ударцем:
  - Напред!
  Након тога, ратнице су, пуцаЌу"и, мало промениле тему песме. На краЌу краЌева, они сада нису баш  уди, ве" полу виле®аци. А то значи да "ете од ®их узети Ќадне момке! Они само не могу да певаЌу, ве" да урлаЌу, и то нешто сасвим необично. Да ли разумете ту врсту карме? Песме су, наравно, испале вулгарне.
  Шарлот Ќе пуцала на:
  - Напо е...
  Герда лупанув из брзе стрелице подржана:
  - Звери...
  Фрида гвозданув Ќе наставила:
  - Из трамваЌа...
  Шарлот Ќе млатила и сецкала наставила да урла:
  - На...
  Герда палнув издала:
  -Угао ....
  Фрида Ќебено наставила:
  - Трошкови...
  Шарлот, пуштаЌу"и поклон са своЌом ђаволском прецизнош"у, ударила Ќе:
  -Пиво...
  Герда Ќе исекла шко ку и викнула:
  - Ево...
  Фрида Ќе бацила шамар са поклоном и зацвилила:
  - Планути ...
  Шарлот, пуца док он режи као звер:
  - Царе....
  Герда Ќе издахнула па а, жестоке речи:
  - Звери...
  Фрида Ќе, испуштаЌу"и гранате, звекнула:
  - ДаЌ....
  Шарлот се очаЌнички запекла, насмеЌала се:
  - Пиво...
  Герда Ќе испразнила затварач и додала:
  - Пожури...
  Фрида, пуцаЌу"и, вриснула Ќе:
  - Слон....
  Шарлот, пуштаЌу"и гранату, викнула Ќе за гранатом:
  - Зезнуо сам ...
  Герда Ќе поново ударила ногом и зацвилила:
  - єел тако ...
  Фрида Ќе гунђала, млатараЌу"и:
  - Око...
  Шарлот "е певати у махнитом реду ...
  - ХаЌде ...
  И баш тада су истрчале шко ке девоЌака терминатора. Морали су да се врате да попуне борбени комплет из камиона. Али залихе у Тре"ем РаЌху су одличне и пауци "е се, нажалост, поново вратити.
  На повратку, девоЌке су почеле да разговараЌу о следе"оЌ теми. Шарлот, оваЌ црвенокоси ђаво, изразила Ќе своЌе миш е®е:
  - Мислим да "е после заузима®а Москве наша следе"а мета бити Лондон!
  Герда се насмеЌала и потврдила:
  - Наравно, идемо да ослободимо Британце из ционистичког ропства!
  И све три девоЌке су се заглушно насмеЌале. Чинило им се веома чак и забавно.
  Фрида Ќе предложила:
  - А ослободимо и Америку од похлепних циониста. А такође и од доминациЌе обоЌених  уди. Иначе, бо шевици су повукли єенкиЌе.
  Герда одЌедном као изненада пева:
  Ако се сви супротставимо єенкиЌима
  Сруши"емо северну алиЌансу...
  Чак ни томахавк не може помо"и...
  єер "е Бог одустати од зла!
  Наравно, од стране девоЌака терминатора, изгледа смешно апеловати на Бога. С обзиром да Ќе Тре"и РаЌх оличе®е Антихриста. Али пошто "е, док мунициЌа буде заме®ена, време про"и, риђокоса ђаво Шарлот Ќе дигла буку. Чувши Гердину послед®у реченицу, зарежала Ќе:
  - Нема Бога!
  Херувим ратник Ќе зацвилио:
  - Како ниЌе?
  Шарлот Ќе наставила да инсистира:
  - Наравно да не, медицинска чи®еница!
  Герда Ќе поставила наЌприродниЌе пита®е:
  - Ко Ќе створио универзум?
  Шарлот Ќе скоро одмах одговорила:
  - Универзум постоЌи и одувек Ќе постоЌао. Она Ќе само ме®ала своЌе постоЌа®е и своЌу компоненту, непрестано се трансформишу"и и модификуЌу"и.
  Герда Ќе протр ала босу ногу иза уха. Иако Ќе имала гене паука, а не пса, и с неверицом Ќе приметила:
  -Како Ќе одувек постоЌао? Мора постоЌати разлог за ®егову поЌаву.
  Шарлот Ќе одлучила да туче свог верског партнера сопственим оружЌем:
  - А како Ќе свемогу"и Бог одувек постоЌао? Мора постоЌати разлог за Његово порекло!
  Герда Ќе поново протр ала своЌу голу ногу, овога пута по челу и са сум®ом приметила:
  - Бог делуЌе на таЌанствене начине.
  Шарлот Ќе логично приметила на своЌ начин:
  - Дакле, то ниЌе одговор.
  Герда Ќе тада предложила:
  - Узмимо за аксиом несум®иву чи®еницу да Господ Бог постоЌи и увек Ќе постоЌао и од ®ега "емо по"и.
  Шарлот се логично супротставила истом методом:
  - Узмимо онда и као аксиом несум®иву чи®еницу да су материЌа и универзум одувек постоЌали и постоЌали, и од тога "емо по"и.
  Фрида, коЌа Ќе била тре"а у овом спору, праснула Ќе у смех и приметила:
  - Да... Ово Ќе диЌалог глувих и немох. На оваЌ начин не можете до"и до неког дефинитивног зак учка.
  Шарлот се ниЌе сложила:
  - єа сам у предности у односу на Герду. На пример, ако полазимо од чи®енице да Ќе примарни узрок свега Свемогу"а БожЌа Личност, онда да е од ®ега произилази: особа се показала слабиЌом и технички ненапредниЌа. А ако претпоставимо да Ќе узрок и основни узрок свемо"на, али безлична природа, онда "е се испоставити да Ќе родила савршениЌу и напредниЌу особу. Тако се испостав а да Ќе дошло до преласка са Ќедноставног на сложено. А у креационистичком моделу, супротно Ќе од сложеног ка Ќедноставном. Међутим, сада смо сведоци процеса постепеног услож®ава®а, у коме се све, почев од технологиЌе, развиЌа еволутивним путем. А код  уди се волумен мозга стално пове"ава. Односно, логичниЌе Ќе претпоставити да се ради првенствено о безличноЌ материЌи, из коЌе Ќе сложениЌе еволутивно еволуирало, логичниЌе Ќе него обрнуто, као да су изданци корова у лице човечанству отишли у апсолутно свемо"на и савршена личност.
  Фрида се оживела и приметила:
  - Да, читао сам верску литературу. Ако ЌоЌ Ќе веровати, онда Ќе Адам био савршениЌи од данаш®ег човека и интелектуално развиЌениЌи. И таЌ народ, одвоЌивши се од Бога, иду"и путем греха, почео Ќе да стари и слаби, али... Сада смо сведоци супротног процеса: раста човекове мо"и и ®еговог огромног интелектуалног развоЌа. Посебно за време ратова! Сетите се на коЌим тенковима смо започели рат 1941, а шта имамо сада! Разлика Ќе колосална!
  Герда Ќе раздражено прошапутала:
  - Ово Ќе све интрига!
  Немци су одбили совЌетску офанзиву на свим правцима. И сами су нанели слом иве ударце.
  А на небу су се на МЕ-309 бориле лепе, босоноге девоЌке у бикиниЌу. Борили су се веома озби но. И они су буквално сатрли неприЌате а као неприЌате ске котлете.
  Албина Ќе голим прстима пуцала на противнике и оборила совЌетски аутомобил.
  Затим Ќе цвркутала:
  - За велике ариЌевске идеЌе!
  И Алвина "е ударити неприЌате а, и он "е бити потпуно расцеп ен, и гук"е:
  - Слава новим идеЌама!
  И он "е притиснути своЌу гримизну брадавицу на неприЌате а.
  Али совЌетске девоЌке из арти ериЌске батериЌе пуцаЌу на фашистичка чудовишта. Они покушаваЌу да одбиЌу Ќуриш коЌи Ќе квантитативно и квалитативно надмо"ниЌи од неприЌате а.
  И девоЌке из совЌетског бата она су веома лепе, и то у кратким сук®ама, покривене само груд®ацима до груди. Њихове голе ноге трепере, а сами ратници енергично слажу гранате.
  єедна од до®их, потпоручник Акулина, босим ногама испоручуЌе гранате, а она Ќе наслонила руке на топовски точак. А чак и да на ®их падаЌу гранате одозго, а бомбе лете са неба, свеЌедно, девоЌке се не могу раскомадати или разбити. Борили су се храбро и бори"е се.
  А®ута гађа пишто ... "Миш" ниЌе пробоЌан, али девоЌка и да е пуца у ®ега. И одЌедном, имате сре"е и оклоп "е подле"и. У овом случаЌу, Немац "е морати да наручи ковчег са музиком.
  Босонога Ќе весела, иако схвата да имаЌу врло мале шансе да се извуку из таквог вихора. На пример, "Штурмауси" иду у офанзиву. Реч Ќе о машинама сличним Струмтигеру, само знатно ве"им и на проширеноЌ Маус шасиЌи. А када из бацача бомбе од 600 мм излети тешка ракета, то Ќе Ќедноставно страшна ствар.
  Грудве спа ене зем е и растоп ене зем е након пуца®а пале су на А®уту. Али девоЌка ниЌе била нимало посрам ена. Напротив, ставио сам босе ноге да осетим приЌатну масажу од фрагмената. И радосно певао:
  Ота¤бина и воЌска су два стуба,
  На коме почива планета!
  Заштити"емо те своЌим грудима,
  ТвоЌу воЌску хвали сав народ!
  
  Облаци су хладни, али сунце Ќе топло,
  Митра ез Ќе протр ао раме воЌника...
  Заувек Ота¤бина ми смо са тобом -
  ИскопаЌмо гроб неприЌате у!
  А®ута Ќе ве" била у нацистичком зароб еништву и тамо су Ќе брутално тукли моткама по петама. ДевоЌка Ќе Ќаукала и бацакала се, али никога ниЌе издала. Шта су ЌоЌ сви ови ударци. Она Ќе комсомолац. Друга ствар Ќе да су нацисти ве" пробили прву линиЌу одбране и прете да "е поразити и ову. А®ута зна и пуца. Иако Ќе изузетно тешко, потребно Ќе у"и у цев "Миша", а онда "е немачки тенк изгубити способност пуца®а и мора"е да буде одведен у позадину на поправку. И ово Ќе ве" проблем за Фритзове.
  А сада Ќе Анута, после неколико промашаЌа, успела да одбиЌе буре "Тигар" -2. Тада Ќе девоЌка весело запевала:
  - Наши не"е попустити вашим!
  И опет Ќе опалила. Акулина ЌоЌ Ќе саветовала да приликом снима®а користи босе ноге, Ќер Ќе то много практичниЌе. Лепа девоЌка се делимично сложила са овим. И ствари су ишле много бо е. Сви топови су калибра 85 мм, недово но снажни против немачких тенкова. И тако ако ударите по бурету, онда се поЌав уЌу шансе за успех.
  А®ута покушава да замисли плаву панораму и покретне жуте тачке на ®оЌ. Ово Ќе густа зелена силуета фашистичког тенка. Видиш га као огромног слона. Па узми и туци мастодонта по деблу. Тада "е супериорност противника у тежинским категориЌама бити бескорисна за ®ега.
  А сада следе"и "Тигар" -2 губи пробосцис. И постаЌе изузетно болестан.
  Акулина пева из свег гласа:
  - Ех реп, вага - Фриц ниЌе уловио зна деверику!
  БатериЌа се у потпуности састоЌи од девоЌака-сандале и стога су очигледно поштеђене од виших сила, а шко ке се не додируЌу. Свако од ®их има своЌу школу и своЌу судбину. Као дете, Акулина Ќе са®ала да измисли лек коЌи "е дати бесмртност. Смрт ЌоЌ Ќе изгледала као страшна и неправедна одлука. На краЌу краЌева, чи®еница да  уди умиру Ќе страшна. И иако Ќе девоЌка веровала у бесмртност душе, коЌа Ќе примарна у поређе®у са телом, али ипак. Свет ниЌе шаховска табла, скини део са ®ега и поново га спусти. Не, испоставило се да Ќе универзум окрутан. Зашто би човек остарио и умро? Акулина су посебно узнемириле старице - ово Ќе страшна ружно"а.
  НиЌе ли човек као цвет, и ниЌе ли круна ствара®а? Човек мора бити и остати бесмртан. И никако му се ниЌе чинило да се разболи и оде на онаЌ свет. Уосталом, човек Ќе, веруЌте, рођен за сре"у.
  А о каквоЌ сре"и можемо говорити ако  уди изгубе своЌе наЌмилиЌе? Ако он - личност бледи? Не, ово Ќе погрешно и ниЌе добро. А Акулина Ќе уронила у медицинску литературу. Убрзо Ќе девоЌчица дошла до зак учка да само хемиЌа ниЌе дово на за бесмртност и да треба измислити нешто суштински ново и ефикасно.
  Можда чак и нека врста зраче®а. КоЌи, за разлику од радиоактивног, не би уништавао, ве" лечио. Тада Ќе почео рат и ниЌе било времена за бесмртност. Акулина Ќе неко време радио у позадини. Али губици Црвене армиЌе су расли, све више девоЌака Ќе позивано на фронт, а отишао Ќе и лекар. У почетку Ќе радила као медицинска сестра, а затим Ќе прешла на батериЌу. Више пута Акулина се нашла на ивици смрти. Али сваки пут Ќе остала жива и чак без озби них повреда.
  єадна девоЌка коЌа Ќе имала толико различитих проблема у свом животу. А сада им се приближаваЌу фашистички тенкови.
  А ево Ќош Ќедне лепе смеђе косе ТатЌане. ДевоЌка доноси шко ке, вуче кутиЌе. Она Ќе такође боса, па чак и ужива у томе - ипак, Ќул Ќе напо у, наЌтоплиЌи месец у години. Овде Ќе добро, све девоЌке су лепе, изазиваЌу страхопоштова®е у неприЌате има ота¤бине. ТатЌана вуче кутиЌу и пева:
  Нераскидива униЌа слободних република,
  НиЌе се окупила грубост, ни снага, ни страх...
  И добра во а просве"ених  уди -
  Мир, приЌате ство, светлост, разум и храброст у сновима!
  
  Слава ота¤бини нашоЌ слободноЌ,
  ПриЌате ство свих народа се заувек осла®а,
  Власт Ќе легитимна, во а народа,
  Уосталом, обичан човек Ќе за єединство!
  И са таквим речима ЌоЌ Ќе забавниЌе и кутиЌе више не делуЌу тако тешке. И девоЌка се лако одвиЌа. Она Ќе тако дивна. И весело, девоЌко. Ево немачког диверзанта коЌи пузи са гранатом до
  груди. ТатЌана босом ногом подиже лимун и грациозним прстима извлачи га, игла га баца на неприЌате а. Три немачка шпиЌуна полете одЌедном, прошарана гелерима у лету. И ТатЌана им Ќе, прекрстивши своЌе голе, преплануле ноге, показала смокву. Шта год неко рекао, она Ќе лепа девоЌка. А може ли и она заиста да умре?
  А ево и команданта ®ихове батериЌе, маЌора Воро®ина. Ве" ЌоЌ Ќе тридесет година, али струк од сталног покрета Ќе витак, као код младе девоЌке. Коса ЌоЌ Ќе бела, па се седа коса не приме"уЌе, а лице ЌоЌ Ќе румено и чисто од свежег ваздуха, ни Ќедне боре. Маргарита Воронина се борила практично од првих дана рата. НиЌе била баш успешна у наградама, с обзиром да се борила више од шест година и лично убила више од сто Немаца. Маргарита никада ниЌе била теже повређена и ниЌе била у болници. Чак су Ќе звали: Гвоздена Маргарита. Али жена Ќе била морално исцрп ена од дуготраЌног рата.
  Њене босе ноге су жу евите и готово да нису праш®аве. Она Ќе сама научила да трчи боса и пре рата по снегу. А сада ниЌе обула чизме више од шест година. Године 1941. борила се у наЌЌужниЌем сектору код Ростова да одржи завет. Само захва уЌу"и сибирским мастима избегла Ќе промрзлине. Али преживела Ќе без ципела, прошла Ќе тежак тест у руским снежним наносима. И наставила Ќе рат.
  НиЌе била много це®ена и никада ниЌе инсистирала на своЌим подвизима. Тако су се награде гомилале полако али сигурно. А сада Ќе ве" достигла чин маЌора и има орден славе сва три степена. Али звезда хероЌа коЌу Ќе Маргарита одавно заслужила Ќош ниЌе. Али ратник не жали због тога.
  Главно Ќе преживети у овом рату. И овде има посебну амаЌлиЌу Перуна. Он дозво ава у било коЌоЌ борби да спасе четири особе. Сама Маргарита и Ќош три особе по ®еном избору.
  Сама жена маЌор Ќе навела три коЌе треба спасити: Акулина, А®ута, ТатЌана. Лепе девоЌке и веома способне. Ево им топа, пет Немаца су ве" пуцали у цеви. А сада Ќе А®ута погодила Пантерову гусеницу. Немачки тенк Ќе стао и почео да се дими.
  Маргарита виче девоЌкама:
  - Само настави тако!
  Пуним грлом одговараЌу:
  - Само настави тако!
  Маргарита Ќе одушев ено узвикнула:
  - Не! Нико нас не може зауставити. Нико не побеђуЌе!
  И шести Миш изгуби буре. Немачки тенкови су прилично брзи, али броЌни противтенковски ровови и Ќежеви их спречаваЌу да напредуЌу. ДевоЌке гађаЌу заЌедно, Акулина помаже да усмери оружЌе, брза Ќе као нико од бораца. ТатЌана Ќе такође Ќака и тачна. Овде се поново пуца. И овога пута граната Ќе погодила Лав у гусеницу.
  Бескорисно Ќе ударати по гусеницама "Тигра" -2, Ќер мали ва ци чине аутомобил, односно ®егову шасиЌу, практично нера®ивим. Али дуга цев Ќе ефикасна и примам ива.
  А®ута каже као прави морнар:
  - ХаЌде из шрафа!
  Акулина подржава ђавола-херувима:
  - До"и "емо са смехом,
  До великих зграда РаЌха Берлина ...
  ХаЌде да будемо сре"ни са дивном двоЌком
  Наша воЌска Ќе непобедива!
  И опет Ќе немачки тенк почео тако бесно да се дими, и почео да пушта металне крхотине на све стране.
  Занесени одушев е®ем, цео девачки топовски бата он поче да пева;
  єедном човек ниЌе знао сан
  Нисам могао да разумем клонулост Ќедне ватрене мисли!
  ГледаЌу"и у светлост блиставе звезде -
  Нисам познавао поЌам свете Ота¤бине.
  
  Био Ќе животи®а, груби див ак -
  Пун стомак - то Ќе сва радост!
  єедан инстинкт - као врана к уца,
  И глад ура®а у понор пакла!
  
  Тада Ќе све било Ќедноставно на табли,
  И у овоме су чак и животи®е сре"не!
  А дух жели вечну лепоту -
  ВеруЌте у ®ега да створи бо у мо"!
  
  Тада ми  уди стекнемо мисао -
  Да, с ®ом долази страшна мука!
  Али ти се бориш за зна®е, млади"у -
  Узвиси"е свако разумно уче®е!
  
  Онда не"еш дуго патити,
  До"и "е време - младост заувек!
  И отац твоЌ и маЌка твоЌа "е васкрснути,
  Не будите бога и у"и "ете у но"не море!
  
  Али и мисли су зле, приЌате у -
  Запа ени су од ватре!
  Кад узму другог из страха,
  Кад бесмртници имаЌу дар!
  
  АваЌ, мораш да победиш своЌ бес-
  Створите Ќош Ќедан универзум у слави!
  Таква мо" "е бити у твом срцу,
  ТаЌ пораз Ќе и поука!
  Битка на КурскоЌ избочини завршена Ќе нерешено. И настала Ќе пауза. Немци су у сериЌу довели Пантер -2. Ово возило Ќе било напредниЌе са уском куполом и нижом силуетом.
  Тежина аутомобила се пове"ала, мало се задржаваЌу"и у границама од четрдесет седам тона, од чега су се возне перформансе чак побо шале захва уЌу"и мотору од девет стотина ко®ских снага. Али наоружа®е и резервиса®е су значаЌно порасли. Чело куле Ќе било 150 мм, а бочне стране 60 мм, чело трупа 120 мм под нагибом од четрдесет пет степени, а бочне стране 60 мм. А топ Ќе 88 мм и 71 ЕЛ. Такво оружЌе продире са уда ености од километра оклопа од 193 милиметра под нагибом од 30 степени. Дакле, ауто Ќе веома озби ан и деструктиван.
  Па, коЌи Ќе одговор на ово? Само чи®еница да "е се и девоЌке борити босе и у бикиниЌу. Онда ни резервоар не мора бити савршен.
  Ве" Ќе зима. И Ќедан од првих тенкова ИС-2 иде у борбу. И Еленина посада на томе. ДевоЌке су, наравно, босе и у бикиниЌу. Спремни су да се боре против Хитлерових злих духова, иза коЌих стоЌе САД.
  Дакле, битка "е бити тешка.
  Елена Ќе пуцала голим прстима. Ударио сам Хитлеров ауто и зацвилио:
  - За Домовину!
  И ЕфросиниЌа би ударала неприЌате а, ударала га по боку и заглушуЌу"и се смеЌу"и додавала:
  - За маЌку РусиЌу!
  ДевоЌке су пре битке офарбале тенк ИС-2 у бело. И практично се не види у снегу. И одлично удараЌу по неприЌате у.
  Елизабета, као да пуца на неприЌате а, и прецизно га погађа, сасвим логично Ќе приметила:
  - єа сам Робин Худ у бикиниЌу!
  Елена се сложила са овим:
  - Ти си стварно прави Робин Худ!
  И како то узима и притиска на окидач голом петом.
  Е четворка на ИС-2 Ќе велика снага. Иако Ќе Герда озби ан кандидат за Пантер-2.
  Оба резервоара су у приближно истоЌ тежинскоЌ категориЌи. Немац има та®и оклоп дуж бокова, али Ќе бо е зашти"ен у челу, посебно куполом и до®им делом трупа. А немачки топ Ќе оклопниЌи и брже пуца.
  Истина, Ќеднократна штета од совЌетског оружЌа Ќе можда и ве"а. Да, ово Ќе свакако велики плус, али немачки топ Ќе прецизниЌи. И што Ќе битно, "пантер" -2 Ќе много окретниЌи и маневарскиЌи.
  Дакле, Герда има плус. А ако притисне дугме голим прстима, не"е се чинити мало.
  А немачке девоЌке веома воле мушкарце, а то Ќе и ®ихова снага, посебно ако раде Ќезиком са пулсираЌу"им шипкама од жада.
  ... ГЛАВА 6.
  Зими, Црвена армиЌа ниЌе постигла одлучуЌу"у прекретницу. ЛиниЌа фронта Ќе остала стабилна. И практично непомичан.
  Следе"е године, Немци су се поЌавили у сериЌи млазних авиона и еволуциЌи Фоке-Вулфа - ТА-152. Диван ауто са мо"ним оружЌем и пристоЌном брзином. Ово Ќе озби но...
  У СССР-у Ќош увек постоЌе само нови тенкови ИС-2 и Т-34-85. И то Ќе такође био озби ан корак.
  У проле"е су Немци кренули у нову офанзиву. Покушали су да преузму инициЌативу.
   Почетак офанзиве 21. маЌа запалила Ќе тут®ава десетина хи ада пушака, и одлазак више од седамдесет хи ада бомбардера са напалм бомбама истовремено, и ембриона тежине до десет тона. Почела Ќе наЌве"а битка Другог светског рата. НеприЌате  Ќе прешао Рубикон и Ќурнуо у Москву. Тут®али су немачки тенкови, звекетала су ма®а кола. Хорде челика су напредовале на совЌетске положаЌе, попут Џингис-канове ко®ице у дебелом оклопу. Напредовали су масиви, а пре свега су их као овна користиле наЌзашти"ениЌе "Музе" и "Кра еви лавови", "Тигрови" -2.
  Телетанкови - "Шаховски витез" прошли су Ќош раниЌе. Разнели су минска по а и очистили путеве за немачка возила до совЌетских положаЌа. Кориш"ен Ќе и "ЗмиЌа гориницх", када су црева пу®ена експлозивом избачена напред и све Ќе очиш"ено.
  Виле®ачке Фрида, Шарлот, Герда налазе се у наЌновиЌем тенку "Пантер"-3 и кре"у се на челу напада. Прелепи ратници у равноЌ машини тешкоЌ 75 тона, цере се Ќедни другима и пуцаЌу из пушке Ќош увек старог калибра 105 милиметара.
  Шарлот Ќе са осмехом приметила:
  - Прошло Ќе више од три године од почетка рата са РусиЌом. А Москва Ќош ниЌе заузета!
  Фрида Ќе огорчено приметила:
  - Али Кавказ "е ускоро бити заузет. А ово Ќе можда чак и наЌважниЌе!
  Герда одговори са осмехом:
  - Има, наравно, тако дивних планина и величанствених места, али... Рат се обично завршава падом престонице. И док се не узме, не можемо говорити о нашоЌ победи!
  Шарлот се нево ко сложила:
  - Не!
  Нови тенк "пантер"-3 Ќе Ќош увек у експерименталном испитива®у. У ®ему Ќе све толико аутоматизовано да би била дово на два члана посаде. Али голоноге девоЌке радиЌе раде са три. Ипак, то им не олакшава.
  И Ќуре"и ¤иновски тенк на совЌетске положаЌе. Тежак Ќе али добро зашти"ен и има топ од 105 мм у 100ЕЛ. А ово Ќе озби но.
  Ово чудовиште гура напред...
  И совЌетске гранате се одбиЌаЌу од овог тенка.
  Герда Ќе приметила:
  - ТроЌка Ќе тешка!
  Шарлот Ќе приметила са осмехом, пуцаЌу"и на неприЌате а голим прстима .
  Црвенокоса Ќе гукала:
  - Нека нам Ќе Ота¤бина у слави!
  Фрида Ќе уз смех приметила:
  - Слава ариЌевском духу!
  И Ќош "е притиснути голом петом и совЌетски тенк "е се савити. И гугута:
  - За нове мо"и!
  Овде Ќури огромна снага тенка.
  Али, с друге стране, совЌетске девоЌке се боре. А и ратници из РусиЌе су боси.
  Борбе су жестоке, а Фрици напредуЌу, пробиЌаЌу"и одбрану у дубину. И ствари не иду баш по плану.
  Елизабет Ќе испалила хитац из ИС-2 у неприЌате а и цвркутала:
  - За Ота¤бину - нашу маЌку!
  Кетрин Ќе приметила, Ќебе"и неприЌате а:
  - За наше промене, за РусиЌу!
  Елена га Ќе такође узела и бацила се на неприЌате а, гугу"у"и:
  - И све Ќе супер за РусиЌу!
  ЕфросиниЌа Ќе голим прстима послала смртоносни дар униште®а и цвркутала:
  - За ота¤бину!
  Четворка на ИС-2 Ќе радила и пуцала, прилично прецизно. И сасвим тачно, веома Ќе жустро погодила неприЌате е.
  Па, Немци и да е пробиЌаЌу. И кре"у се у борбеном правцу.
  Ве" Ќе лето и фронт се буквално распада. Али девоЌке настав аЌу да се боре и показуЌу своЌу вишу класу.
   Елизабета се намршти после ових речи. После релативно неуспешне зиме, ствари на фронтовима су се погоршале. У Курску, упркос броЌчаноЌ надмо"и, совЌетске трупе су претрпеле тежак пораз. И сада релативно успешна контраофанзива бораца код Воро®ежа пропада. Немци су отишли у позадину и прекинули комуникациЌе. А сада девоЌке на резервоару мораЌу да се повуку.
   Али и да е Ќе добро када су у колима само жене - оне осе"аЌу тако приЌатан мирис, не као зноЌави мушкарци. А ®ихова посада Ќе тако добро координирана. А четворица су била изузетно лепа.
   Елизабета одлучно каже:
   - Победи"емо, знам то сигурно! Чак и повлаче®е на Далеки исток!
   Црвенокоса Аурора, шамараЌу"и голу, исклесану ногу у води, праве"и гримасу, одговори, воЌничком песмом:
   - Коначно смо добили наређе®е да напредуЌемо! Однеси нам пепене и крв! Али се"амо се како се сунце вратило и скоро зашло на истоку!
   єекатерина и Елена су у глас одговориле:
   -Добро речено!
   Босонога Аурора Ќе ве" додала у прози:
   - Цела Европа ради за фашисте, плус ресурси у Африци. Дакле, морамо да подигнемо веома тешку шипку!
   Босонога Елизабет удари песницом о воду.
   - ХаЌде да дижемо и кидамо! За сада доста! Ве" освежен и назад у резервоар!
  Лепотице се нису противиле. ЗноЌ са Ќаких, препланулих тела испрао и у реду. ДевоЌке имаЌу раскошне бокове, и уски струк, и стомак са подигнутим трбуш®ацима. Оне су, у ствари, као статуе древних боги®а. А ноге су тако витке, а истовремено миши"аве, под маслиновом кожом котр аЌу се лоптице и челична жица миши"а.
   За такве девоЌке кажу: заустави"е ко®а у галопу, у"и "е у запа ену колибу!
   Мада да се врати на врели резервоар и нерад. Елена Ќе п уснула из канте на оклоп да би аутомобил био мало хладниЌи.
   Елизабета Ќе на то оштро рекла:
   - Како се боре униформисани  уди у таквим челичним ковчезима? И скоро смо голи!
   Босонога Аурора, показуЌу"и своЌе велике, бисерне зубе, праснула Ќе у смех:
   - Ово Ќе веома интересантна идеЌа, морате се сложити - послати бикини под Ленд-Леасе!
   Кетрин Ќе  утито одговорила, удараЌу"и босом ногом о колосек тенка:
   - Да, дивно. Минимална потрош®а тканине, максимална амбициЌа!
   Елена Ќе, такође, трзаЌу"и се, само овога пута грудима, сиктала:
   - Било би бо е да су послали додатни тенк! Или авион!
   Босонога Елизабета Ќе суморно приметила:
   - Да, резервоари су им сме"е!
   Црвенокоса Аурора, пе®у"и се на тора®, приговорила Ќе:
   - Не баш! НаЌновиЌи Черчил Ќе прилично добар, посебно у оклопу!
   Плавокоса Елизабет се намрштила и упитала:
   - єесте ли били код Черчила?
   Ватрени ђаво одговори шапатом:
   - Не! Али сасвим случаЌно сам сазнао да Ќе имао пред®и оклоп од 102 - милиметра!
   Лепа Елизабета Ќе заокружила лице, куцнула своЌим грациозним босоногим прстима по оклопу Т-34 и приметила:
   - Дупло деб и од нашег? Па то ниЌе лоше!
   Елена, седе"и на седишту возача, упита:
   - А калибар пишто а?
   Босонога Аурора Ќе искрено одговорила:
   - Не знам ... Али наЌвероватниЌе или 75 или 76 милиметара. Отприлике упоредиво са нашим.
   Босонога Аурора, придруживши се тоб¤иЌу, примети:
   - Па можда су му возачке перформансе лошиЌе?
   Босонога Аурора Ќе слегнула своЌим снажним, миши"авим раменима.
   - Можда... Али Британци ве" имаЌу Метеор мотор од 600 ко®ских снага, тако да не мислим да Ќе Черчил тенк машина за ковчег!
   Лепа Елизабета Ќе поставила Ќош Ќедно пита®е:
   - А коЌа су наша наЌновиЌа дешава®а?
   Црвенокоси ђаво Ќе певао  убазним гласом:
   - То Ќе велика таЌна... Веровали или не?
   Елизабета, тресу"и босим ногама, милозвучно одговори:
   - ВеруЌем ти, наравно! За таква пита®а можете врло Ќедноставно ... Загрмите у логор - где Ќе мали бели медвед!
   Голонога Елена, паливши ауто, примети:
   - Прича се да "е се ускоро поЌавити чудовиште - седам топова, и два ракетна бацача као на КатЌушама.
   Ватрена Аурора зазвижди и одмахну главом.
   - Да, такво чудовиште се не"е ни окренути!
   Елена Ќе помпезно рекла:
   - Али како боли!
   Т-34-85 Ќе урлао. Морао сам да подигнем тон да утишам мотор.
   СтариЌи поручник Елизабет зарежа:
   "Чуо сам да ускоро стиже нови ИС, са веома дебелим оклопом и два мотора. Па "е Немци имати хана!
  
  
   Босонога Аурора Ќе у шали певала:
   - Ископа"емо тенк, опет "е почети да убиЌа на два пута, и поче"е да вас снабдева са ханом у портама цркве!
   И сва четворица прасну у смех. Аутомобил Ќе постепено добиЌао замах. Упркос легендарном карактеру тридесетчетворке и Т-34-85, био Ќе то прилично тежак тенк за контролу. Конкретно, промена брзина Ќе захтевала значаЌан напор. Снажна босонога Елена се снашла, понекад ЌоЌ Ќе ногом помагала и црвенокоса. Али сама кутиЌа би се могла покварити.
   Дакле, "тридесет четири" и ниЌе ставио максималну брзину. Дакле, тенк Ќе ишао спориЌе него што Ќе могао. И постоЌао Ќе ризик да га да®у откриЌу озлоглашене "ствари", єу-187 и ТА-152, веома опасан ронилачки бомбардер.
   Боса Елизабета, разумела Ќе ово и надала се да "е брже сти"и до шуме. Тамо се ®ихов тенк не разликуЌе много.
   Босонога Аурора Ќе звиждала песму под носом. Црвенокоса Ќе увек расположена, чак и када доноси тужне вести.
   Наташа се сетила почетка рата. Десило се то у подне када Ќе обЌав ено на радиЌу. Али ве" уЌутру почеле су да се шире злокобне гласине. Затим су на радиЌу Ќавили да Ќе Немачка напала СССР без обЌаве рата. Одмах Ќе неколико жена бризнуло у плач.
   Расположе®е  уди Ќе било помешано. Они млађи и дрогирани пропагандом су се чак и одушевили: кажу, за две неде е "емо Немце изврнути и они "е имати скиф. Они коЌи су били стариЌи, напротив, изгорели су.
   Елизабета се такође осе"ала нелагодно. Њен стариЌи брат Ќе погинуо у финском рату, а сред®и се вратио и испричао много страшних ствари. У сваком случаЌу, било Ќе Ќасно да ниво Црвене армиЌе ниЌе тако висок како Ќе пропаганда инсистирала. И да команда ниЌе на нивоу, а многи тенкови горе као шибице.
   Официри су о Немцима говорили са поштова®ем... Ипак, освоЌили су скоро целу Европу. А ко Ќе стариЌи сетио се Првог светског рата. Тада су КаЌзерове трупе стигле до Д®епра, а РусиЌа Ќе отишла на понижаваЌу"и Брест-Литовски мир.
   Тако Ќе босонога Елизабета била веома узнемирена. Нисам желео поново да сахраним своЌе наЌмилиЌе, а камоли да се борим против тако снажног неприЌате а као што су Немачка и ®ени сателити. Мало Ќе наде за БританиЌу. Како се ти грабеж ивци месождери не би уЌединили против РусиЌе.
   Први дани и неде е потврдили су наЌпесимистичниЌе прогнозе. Немци су напредовали и заузимали Ќедан град за другим. У року од неколико дана Минск Ќе пао. И за ма®е од месец дана Смоленск. Елизабета се доброво но приЌавила на фронт. Она Ќе Ќака девоЌка и веома температивна.
  
  Танкиста Ќе постала случаЌно, пре тога се борила у пешадиЌи. Немци су наставили да напредуЌу. Део у коме се девоЌка борила био Ќе опко ен. Наташа Ќе стигла до своЌих  уди и наишла на напуштени тенк. Елена Ќе била са ®ом и две девоЌке су успеле да покрену ауто. И чак су Ќе извели са прве линиЌе.
   За то су добили меда у и распоређени су у тенковске трупе. Припрема Ќе била врло кратка - само месец и по дана. ДевоЌке су успеле да учествуЌу у одбрани Москве.
   Ве" се чинило да су наши на ивици. Напредне Ќединице Фрица виделе су Крем  кроз двоглед како улазе у предграђе престонице. Али догодило се чудо.
   НеприЌате и су не само заустав ени, ве" су успели и да покрену контраофанзиву. Послед®у операциЌу нико ниЌе планирао. Ишло Ќе спонтано, али Ќе то учинило Ќош успешниЌим. Нацисти су устукнули, бацили опрему и буквално се смрзли на хладно"и.
   И "тридесетчетворке" су показале своЌ добар квалитет - крос способност. Немци су се заглавили у снежним наносима, а витезови су се покренули и разбили неприЌате а.
   Пошто Ќе прет®а Москви откло®ена, сви су мислили да "е сада и да е наши напасти. И да су нацисти пробили гребен.
   Али сада Ќе све опет другачиЌе! Као у страшноЌ баЌци! О ме®ачима! Када црно постане бело, а бело црно.
   А сада Ќе постало много горе. Настао Ќе котао, из коЌег се мора иза"и.
   Светлана се нагнула из резервоара. Т-34-85 Ќе аутомобил, коЌи, поред чврстог ме®ача, има и недостатак као што Ќе лоша вид ивост. Због тога оваЌ тенк губи значаЌан део своЌих борбених квалитета. Немачки Пантер-2 Ќе лишен таквог недостатка и кроз ®ега се све релативно добро види.
   ДевоЌка се чак попела на зароб ени трофеЌ, приметивши удобниЌе услове рада посаде и добру оптику Немца. Истина, топ од 88 мм Ќе далеко од тога да Ќе слаб, а чаура Ќе три пута лакша од совЌетске.
   И ђумбир ђаво Ќе покушао да ЌоЌ избаци главу. Али Ќе мало тесно да две девоЌке гледаЌу кроз Ќедан отвор. Почели су да се гураЌу.
   Босонога Аурора Ќе грубо зарежала.
   - Ово Ќе ипак моЌе место! Ви сте топник и требало би да седите на нишану!
   Катарина Ќе одбрусила:
   - Напротив, морам све да видим! И бо е да знаш своЌе место!
   ДевоЌке су почеле да се туку. Преплитали су се са миши"авим, препланулим телима, напрежу"и снажне миши"е. Чак су им и груд®аци склизнули од напреза®а.
   Елизабета Ќе вриснула на ®их, а затим их обоЌе повукла за прсте босих ногу, примораваЌу"и их да се смире:
   - Немци не само да грабе, ве" и с вама мораЌу да се боре! ЧуваЌте своЌ жар за фашисте!
   ДевоЌке су престале да се стежу, ве" се хорски окренуле команданту:
   - Како да пратимо?
   Елизабета Ќе донела одлуку Солонова (постоЌао Ќе тако познати сенатор Солон!)
   - Иза"и "еш редом!
   Босонога Аурора Ќе каприциозно приметила:
   -Плавуша "е преварити!
   Катарина Ќе  утито одговорила:
   - Ти би "утао, риђокоси - бестидан!
   Елизабета Ќе зарежала:
   - Дово но! Или "у те шибати у пиле"им бутовима! Промени"еш приЌате а на моЌу команду!
   ДевоЌчице су Ќедна другоЌ показале Ќезике и ... остале да се друже у отвору.
   Босонога Елизабета рече хладним тоном:
   - Ти седи, црвенокоса, Светлана остаЌе!
   Ватрени Августин Ќе био искрено огорчен:
   - Она Ќе овде одавно! Недавно сам се поЌавио! А у теориЌи, Ќа сам таЌ коЌи треба да га промени!
   Елизабета, подижу"и тон и пуштаЌу"и метал, зарежала Ќе:
   - Наређе®а команданта током рата се не расправ аЌу, ве" се извршаваЌу... Или да те бичем?
   Ватрени ђаво-сандал нево но се сакрио у скученоЌ, вру"оЌ кули мрм аЌу"и:
   - Наредба команданта за време рата, кад свуда около звижде меци! Испу®ена  убав у и огромном ценом, свети®а за руске воЌнике!
   Елизабет се осмехнула. Сукоб Ќе решен, а ускоро и шума, а они "е бити безбедно скло®ени. Овде Ќе оштровидна Катарина одЌедном викнула:
   - Напред Ќе Немац на тенку!
   Ово Ќе ве" озби но... Штавише, Елизабет се плашила не толико тенковске битке колико чи®енице да "е фашиста преко радиЌа позвати Ќуришне авионе. Међутим, постоЌи нада да због усам еног совЌетског тенка Фрици не"е летети.
   Иако се Немац сакрио иза хрпе старог сена, Кетрин Ќе успела да га прегледа. Био Ќе то Пантер-2, и то у наЌновиЌоЌ модификациЌи са ®ушком 100 ЕЛ. Калибар Ќе исти 88 мм, али Ќе ®ужна брзина проЌектила много ве"а.
   Пантер-2 у претходноЌ модификациЌи могао Ќе да продре на уда ености не ве"оЌ од 1000 метара, а затим не сигурно у чело. СовЌетска тридесетчетворка би теоретски могла да досегне и до километар у страну, али у пракси са петсто метара. Али овога пута, шансе су биле скоро Ќеднаке. И оптика хитлероваца Ќе бо а.
  Упркос свом ризику, Елена Ќе голом петом ук учила послед®у брзину. Тридесетчетворка Ќе Ќош Ќаче заурлала, па Ќе ставила руке, а сам тенк се тресао. Али сада их Ќе много теже погодити. Немац стоЌи мирно и чека совЌетски ауто.
   Лакше Ќе погодити фиксну мету, али када вам се ауто тако тресе...
   Кетрин силази и, уз помо" голоноге Ауроре, ци а и испа уЌе први хитац.
   Граната експлодира десет метара испред Немца.
   Босонога Елизабета строго упозорава:
   - Бити паж ив! НиЌе нам остало толико граната!
   Кетрин, нехаЌно климнувши светлом главом, одговара:
   - Ово Ќе само призор!
   Босонога Аурора Ќе подруг иво певала:
   - Сутра "е бити бо е него Ќуче! Сутра "е бити бо е него Ќуче! Здраво сунце!
   Голонога Кетрин мало по звуку, али Ќасно изражена:
   - єеби га!
   ДевоЌка Ќе поново покушала да ци а. Немац Ќе Ќош био далеко. Чак Ќе мало вероватно да "е топ Зис-85 са такве уда ености пробити ®егов оклоп од 60 милиметара. Фашиста Ќош ниЌе пуцао, али Ќе ухватио мету. Мала кула Т-34 мала мета. У ®ега Ќе тешко у"и из да ине, поготово када тенк тако Ќури пуном брзином.
   Голонога Катарина Ќе оклевала. ПуцаЌте сада или касниЌе, приближаваЌу"и се. Тридесет четири се тресе у покрету, и немогу"е Ќе прецизно нишанити. Морате или стати, или при"и дово но близу, или Ќош бо е близу.
   Босонога Елена каже, стежу"и песнице:
   - За славу свете Ота¤бине!
   Босонога Катарина се коначно одлучуЌе и пуца. ПроЌектил исп уне из цеви. ДевоЌка га прати менталном прат®ом.
   Ве" ближе, око Ќедан и по метар, од Немца. С обзиром на то да Ќе из вида тридесетчетворке тешко видети, ово Ќе добар резултат. Полугола Аурора, коЌа се нагнула у тренутку пуц®а, гласно Ќе залаЌала:
   - Скоро Ќош мало!
   Екатерина  утито промрм а:
   - Помало се не рачуна!
   Ђумбир ђаво Ќе гугутао:
   - Да"емо Фиреру у лице, прекину"е га некако! Сада смо мало као, мало луди!
   Катарина Ќе нестрп иво гурнула лепотицу ногом:
   - Ако можеш, умукни!
   Босонога Аурора Ќе зарежала:
   - Цигле!
   НаЌзад, Немац ниЌе могао да одоли, опалио Ќе... Граната Ќе уз звиждук летела опасно близу аутомобила. Али Фриц Ќе промашио. О чему Ќе размиш ао? Да ли сте посум®али да такве лепотице седе у кочиЌи, или сте пуцали механички? Пантер-2 има командни тора® и добру вид ивост. У четрдесет четвртоЌ години оваЌ тенк Ќе постао наЌмасовниЌи. Немци су уз ®егову помо" постигли велике успехе, освоЌивши териториЌе у четири немачке границе 1937. године и то за само пет месеци.
   Тенк Ќе показао потпуну дово ност. Посебно против ИС-2. КраЌем четрдесет четврте године поЌавила се вариЌанта са ве"ом дужином цеви, а самим тим и почетном брзином проЌектила. Немац очекуЌе да "е погодити неприЌате а, иако Ќе тридесетчетворка проблематично возило. Понекад Руси успеЌу да погоде са велике уда ености, и то у покрету. Неопходно Ќе треснути неприЌате а као муву.
   Босонога Елизабета, схватаЌу"и да увек постоЌи шанса да погоди, шапу"е:
   - Ле®ин, партиЌа, Комсомол!
   Блиснула Ќе луда мисао, али да се Богу не обратим? Али комсомолац не би требало да веруЌе у Бога. И уопште, ако Он постоЌи, зашто онда све ово дозво ава? Да ли би брижни Створите  дозволио такав бес? А такође и старост и смрт?
   Готово гола Елизабета се, можда, више плашила смрти да би остарила и постала ружна. Како све ово ниЌе естетски приЌатно. И заиста, ако претпоставимо да Ќе човек смртан, зарад развоЌа и напретка, онда унаказива®е  уди са старош"у некако не излази из руке. Где Ќе ту естетика ствараоца? Да ли воли наборане и погрб ене старице?
   Лепа Елизабета ниЌе могла ово да обЌасни и извела Ќе зак учак - Бог Ќе изум  уди! А у ствари постоЌи еволуциЌа. А можда "е до"и време када "е се човек развити до тог нивоа да "е мо"и да подиже и мртве! И тада "е се они погинули у рату поново родити у свету светлог комунизма!
   Босонога Елизабета Ќе шапнула:
   - ДаЌ Боже победу наше атеистичке партиЌе!
   Лепа Катарина се смирила и опалила тре"и пут... Чинило се да Ќе граната погодила оклоп, али Ќе поново пролетела. Али Немац га Ќе ставио... Проклетство, схватио сам!
   Кула се затресла, а зачуо се звук звона. Сре"ом, нагнути оклоп Ќе одбио рикошет хитац.
   Али што Ќе наЌважниЌе, Фриц Ќе успео да уђе у тенк коЌи се брзо кре"е са малом куполом са Ќош пристоЌне уда ености. А то значи да тамо седи искусни танкер и следе"и пут можда не"е водити ...
   Аурора, боса, блистава од зноЌа, механички Ќе убацила шко ку. Катарина се обратила са молитвом ... Артемиди! Очигледно Ќе боги®а лова изгледала прикладниЌе у овом случаЌу од свега. А девоЌка Ќе ударила босом ногом под оштрим углом. Босонога Кетрин Ќе приметила у себи да када Ќе  ута, бо е пуца. И ... затворила Ќе очи, осла®аЌу"и се на интуициЌу ...
   Четврти ударац...
   Босонога Елизабета тихо прошапута:
   - Покров небески Ќе као вео!
   А полугола Аурора, поново гледаЌу"и иза отвора, повиче:
   - Право у очи! Удари у тора®!
   Граната Ќе пробила немачки тенк на раскрсници. Избио Ќе пожар и борбени комплет Ќе почео да се ломи. Онда Ќе црвенокоса приметила, не баш тактично:
   - Сре"но! И то тек од четвртог пута!
   Босонога Елизабета Ќе пожурила да исправи црвенокосу Аурору:
   - Са таквим дрма®ем и ниЌе лоше! У четвртом покушаЌу!
   Босонога Катарина Ќе неочекивано стала на страну црвенокосе:
   - Не! У праву Ќе, бо е Ќе било да стигнем први пут!
   Елена Ќе почела мало да успорава, покушаваЌу"и да што лакше помера полуге босим ногама. Тридесетчетворка Ќе успоравала. Тенк Ќе спо а изгледао прилично непристоЌно, али Ќе показао своЌу ефикасност у пракси. Немцу Ќе купола потпуно откинута, а тело се од детонациЌе поделило на два дела.
   Елена Ќе почела мало да успорава, покушаваЌу"и да што лакше помера полуге босим ногама. Тридесетчетворка Ќе успоравала. Тенк Ќе спо а изгледао прилично непристоЌно, али Ќе показао своЌу ефикасност у пракси. Немцу Ќе купола потпуно откинута, а тело се од детонациЌе поделило на два дела.
   Али Ќедан Фриц Ќе успео да изађе из аутомобила и сакри се иза жбу®а, претвараЌу"и се да Ќе мртав. По налогу Елизабете, Елена Ќе зауставила тенк. Полуголе Аурора и Екатерина искочиле су из тридесет четири. Црвенокоси Ќе скочио до Немца и, демонстрираЌу"и изузетну снагу, Ќедном руком га подигао за врат. Међутим, испоставило се да Ќе фашиста био не само кратак. Ово Ќе заиста нека врста клинца, дечЌе лице, витко тело, чак ни бркови Ќош нису пробили.
   Миши"ава црвенокоса упита на немачком:
   - Шта си ти, тако неразвиЌени дистрофичар, или стварно схкет?
   Дечак Ќе уплашено промрм ао:
   - єа нисам схкет. єа сам из єунгфолка, стажирао сам на тенку!
   Босонога Аурора се смеЌала.
   - Од єунгфолка? Зар Ќош немаш четрнаест година?
   Дечак климну главом и одговори:
   - Имам само Ќеданаест година! УЌак ме Ќе повео да се провозам. Не ша и ме у Сибир! - И клинац Ќе зацвилио.
   Босонога Катарина, коЌа Ќе прилично добро разумела немачки, предложила Ќе:
   - Можда да пустимо дете код наших?
   Ватрена Аурора се жестоко нацерила:
   - Пустити Немце код своЌих? Никад!
   Меденоплави топац Ќе рационално приметио:
   - Ако таквог шкета доведемо као затвореника, сви "е нам се ругати!
   Командант єекатерина се такође нагне и, гледаЌу"и дечака, примети:
   - Он Ќе некако мршав. - И девоЌка Ќе питала на немачком. "єеси ли ти стварно из єунгфолка?"
   Дечак Ќе одговорио:
   - Да госпођо...
   Катарина Ќе логично приметила:
   - Ако га поведемо са собом, можемо га послати у добро сиротиште. А ако пустимо своЌима, онда погледаЌ дете и уби"е!
   Босонога Аурора Ќе одЌедном приговорила:
   - Где сте видели добра сиротишта? И сама сам сиротиште, била сам у малолетничкоЌ колониЌи и желим да кажем да нема разлике!
   Кетрин се окренула Аурори и зарежала:
   - єеси ли ти црвенокоса коЌа седи на млади"у? Увек сам сум®ао!
   ЛупкаЌу"и босом ногом, Аурора Ќе презриво фркнула и приметила:
   - Наша колониЌа Ќе била толико активна да у ®оЌ ниЌе било лопова! Пионирски тип, али са веома строгом дисциплином. єа чак и не знам баш гангстерски Ќезик!
   Катарина се сложила са овим:
   - Дешава се... Обишао сам и колониЌу, а тамо су сви ђаци толико културни и уредни да се у пионирском кампу ретко налазе. Па добро, можда "е неко немачко дете код нас постати изоп"еник, и би"е хуманиЌе да га пустимо!
   Босонога Аурора се тргнула и понудила:
   - Можда га можеш оставити код нас. Нека буде син пука, научи"емо га руски Ќезик...
   Елизабета се намрштила на полуголу Аурору и зарежала:
   - Треба ли ти играчка?
   Црвенокоса Ќе оштро приметила:
   - А шта Ќе горе код нас него да живимо у фашистичкоЌ менажериЌи?
   Кетрин Ќе случаЌно нагазила на просуто моторно у е и сада боса брисала своЌе грациозно стопало о траву. Али прашина се тврдоглаво лепила. ДевоЌка-тоб¤иЌа Ќе подржала Аурору:
   - Да, дечаку "е заиста бити бо е са нама него са овом хитлеровском зверком! Мали Ќе, витак, стане у резервоар! Научи"емо га да се бори и да изводи подвиге!
   Елизабета Ќе суморно приметила:
   "Тридесет четири Ќе ве" тесан резервоар за нас четворицу. А ту Ќе и дечак за сад®у. Међутим, ово ниЌе Ќедина тачка. Онда "е причати о нама свакакве гадне ствари!
   Лепа црвенокоса Аурора Ќе  утито приметила:
   "Превише лоше мислите о другим  удима. Не"е!
   Елена се такође нагнула из резервоара и просиктала:
   - ДевоЌке, хаЌде да живимо заЌедно... На краЌу, да ли да оставимо дечака, не"емо одлучивати ми, ве" командант Ќединице... Па, у међувремену "емо дете повести са собом и возите са поветарцем!
  ... ГЛАВА 7
   Босонога Елизабета Ќе нево ко климнула главом и зарежала:
   - Виде"ете, командант "е нам забранити да га носимо. Ово Ќе рат, а не врти"!
   Босонога Аурора пружи руку дечаку и рече на чистом немачком:
   - Сада сам Ќа твоЌа мама! Живе"ете и Ќести са нама!
   Дечак Ќе одговорио са сузама:
   - Не треба тетка, хо"у ку"и!
   Црвенокоса Аурора прете"и Ќе одмахнула главом.
   -Не! Ти си у нашем заточеништву! Ако не"еш у Сибир, онда "еш бити са нама!
   Дечак Ќе хтео да заплаче, али Ќе напором во е суздржао сузе. И човек ниЌе морао да плаче. Екатерина Ќе узела дечака у наручЌе и однела га до аутомобила. Заиста, нас петоро у резервоару Ќе постало тесно. И девоЌке нису мале, а кола сувише скучена. Ухва"ени мали Немац седео Ќе тише од воде испод траве.
   Тенк Ќе ушао у шуму. И таман на време пролетела су два чувена Ќуришна авиона єу-187. Сам по себи, оваЌ авион ниЌе превише застрашуЌу"и у ваздушним биткама, али веома прецизно баца бомбе, може погодити посебан тенк.
   Елизабета Ќе уз осмех приметила:
   - И скоро смо изгубили време због овог дечака. Разбили бисмо наш тенк у комаде.
   Екатерина слеже раменима:
   - Добили смо тенковски дуел са скоро равноправним неприЌате ем, а по свему суде"и искусним стрелцем. Пре тога су такође избили неколико пушака и преживели. Од наших другова, вероватно нису сви имали сре"е!
   Елизабет Ќе погледала своЌе тело и приметила:
   - Сва четворица смо тако глатки, без ожи ака... Како нам се сре"а не би осветила!
   Босонога Аурора одмахну главом.
   "Обично добар почетак значи и добар краЌ. Како год било, живи смо!
   Кетрин Ќе босим ногама протр ала нос и предложила:
   "Можда "емо стати и залогаЌ." Нисам Ќео од Ќутра!
   Елизабета се сложила:
   - Омогу"ава! У исто време храни"емо дете!
   Вечера Ќе испала скромна: сланина, хлеб и лук. ВоЌске ниЌе било дово но за све, па су у селу добили поклон. ДевоЌке су Ќеле, а дале су момку. Очигледно се Ќош увек плашио и поЌео Ќе само танку кришку масти и хлеба. Али Кетрин Ќе нашла Ќош мало млека, иако киселог.
   После Ќела девоЌке су се опустиле и певале...
  За РусиЌу се боре полетне девоЌке,
  Веома су поносни и синови Сварогови...
  Наша лепотица куца тако прецизно из машине,
  Сатанине слуге не"е мо"и да нас сломе!
  
  Борили смо се храбро, борили смо се против фашизма,
  Победи"емо зли Вермахт иако Ќе неприЌате  Ќак...
  Ускоро веруЌем да "емо видети комунизам коЌи смо дали,
  Лиш"е сЌаЌно сиЌа са дрвета Ќавора!
  
  Нема бо е зем е наше ,  епшег комунизма,
  Тако да наша Ота¤бина блиставо цвета ...
  Лакокрила сре"а "е до"и на планету ,
  И ускоро остваре®е сна за бо и живот !
  
  ВеруЌте нашоЌ РусиЌи, поста"е велика сре"а,
  МариЌа "е владати, Лада Ќе маЌка богова ...
  Заустави"емо навалу пакленог Вермахта,
  И не требаЌу вам непотребне и научене речи!
  
  НеприЌате  не"е мо"и да ишчупа срца девоЌака,
  Ми борци наоштрили смо оштар, луди мач...
  Мали глас лепотице, чак и зов зна,
  И мо"и "емо да посечемо фашистичке хорде !
  
  ЗнаЌ да се ми комсомолци никада не"емо предати,
  Ми "емо утврдити све фашисти са стране наЌоштриЌе сечиво ...
  Нека се златом засиЌаЌу лица наших девоЌака
  А фашисту ударимо песницом у лице !
  
  ДевоЌка Ќури боса кроз снежне наносе ,
  Из митра еза активно шкраба уз грм авину му®а ...
  Ви фашисти морате само да се удавите,
  єер Ота¤бина Ќе монолитна тврђава !
  
  Ми "емо поразити фашистичку иако имаЌу мо" мира,
  УЌак Сем Ќе одлучио да игра заЌедно са Фрицом у овоЌ бици..
  Направили су себе идола од Адолфа ,
  А сад имам гомилу Руса против ®их!
  
  Зла битка вре , у овоЌ комсомолскоЌ бици,
  Они сламаЌу нацисте чак иу неравноправноЌ борби...
  Глас девоЌчице од сребра Ќе тако Ќасан,
  Лепота не"е подле"и Хитлер-Сатани!
  
  Наша руска жреба Ќе да побеђуЌемо непрестано,
  Иако армада фашиста не зна броЌ ...
  И снажно смо ударили Адолфа у вилицу,
  Лабуристичка Москва подлегла налету !
  
  Ве" Ќе прекривено снежним наносима, а девоЌке су босе,
  Голе потпетице трепере као зечЌи траг...
  Комсомолци журе у борби,
  Да душман не види зору!
  
  Не даЌ фашистима милости у борби,
  Њихова воЌска "е бити у вру"ини, као ђаво да гори...
  Доби"емо награде из руку Исусових,
  Би"е то Ќако свирепо, руске девоЌке медвед!
  
  Ако треба, помери"емо се, све планине су завеЌане,
  И да стоЌимо у свемиру светлости, раЌу комунизма...
  Отворивши нас, сре"ом, из Аурориних пушака,
  И сурови фашизам Ќе бачен у врелину!
  
  Ста инград ниЌе попустио, ми смо под ®им одолевали,
  Иако Ќе хорда експлодирала из челика и пакла ...
  ДевоЌке су ногама бацале босоноге бомбе,
  єер матица комсомола Ќе Ќедна!
  
  ВеруЌем да "емо бити у Берлину, иако Ќе тешко,
  У фашисти имаЌу "Пантхерс", "Тигрови", "Лавови", "Фердинанд"!
  ДевоЌка Ќе навукла ланчи" преко рамена,
  Зато што су комсомолци жестоко талентовани за злостав а®е!
  
  Срце младе девоЌке Ќе дато Исусу,
  Такође, Ле®ин и Ста ин живе у страсноЌ вери ...
  Да више нема сум®е вештих,
  Рецимо чврсто и снажно да Ќе Адолф капут!
  
  Мачевима "емо здробити председника ЗмаЌа,
  И уништи"емо ®егову банду вековима...
  Згази"емо ногама хорде фашизма,
  Нека се светлост оствари , свети сан!
  
  ДаЌте  удима слободу, ®иховим мислима и осе"а®има,
  Да звезда сиЌа као сунце комунизма...
  Зато "емо имати кашу и путер тако густ,
  Вечна младост сестре поста"е нас заувек!
  
  До"и "е светлост, Ота¤бина "е заблистати ...
  Ота¤бина "е нам бити у слави вековима...
  Издржа"емо врхове у коЌе веруЌете у комунизам
  Снага руског духа, знаш борац Ќе велики!
  
  Сада Ќе РусиЌа спремна да постане  убазниЌа и лепша,
  И помози целом свету да оде у сре"у раЌа ...
  У ста®у смо да освоЌимо ивице универзума чак,
  Универзум без ивице до сре"е сила да води!
  
  Али не"е бити РусиЌе под петом злог РаЌха,
  Зато што има верни таленат за борбу ...
  У нашем девоЌачком плесу , пре тога гроови,
  Шта "е лепота добити, веруЌте сваком резултату!
  
  Ускоро "е до"и ера блиставог сунца
  Када "е слава Ота¤бине величанствено процветати ...
  Наша воЌска се жустро бори против пакленог Вермахта,
  И он "е мо"и да помете хорду злих Фрица !
  
  Слава СветоЌ Лади, Богородице,
  Родила си Перуна, а єарилу Ќе вековима стар ...
  Безнадежна каша не"е примити веру,
  Ако трошите много без суздржаних речи!
  
  НаЌважниЌи владар Ќе Ста ин велики,
  Ле®ин му Ќе завештао наЌмудриЌи пут до Едена ...
  єер єосиф Ќе светлост господара,
  И за неки тренутак идеалан за  уде!
  
  Фашисти не"е мо"и да преваре Ота¤бину,
  И одсекао Москву од Волге, од Сибира ...
  ВеруЌем да "е живети у ®ему - Руси под комунизмом,
  А Адолфова мо" - девоЌку "у обрисати!
  
  Ускоро победа, истина Ќе ко сунце
  Ускоро "е сиЌати као квазар зраци ...
  И веруЌте РусиЌи, развиЌа"е се комунизам,
  Па, ако не веруЌеш, бо е у"ути!
  
  Наука "е ускоро поди"и мртве комунизма,
  Њена мудрост без граница, као квазар Ќе велика ...
  Победи"емо фашисте своЌим добрим духом,
  Златна вре"а нас не"е мамити !
  
  Па, укратко, про"и "е, ово Ќе паклено време,
  Ми девоЌке "емо у Берлин у"и у црвеном...
  И наш безгранични терет "е престати
  єер "емо своЌу сре"у борбом узети!
   Елена Ќе неко време певала са свима, али Ќе онда упалила мотор, а ауто Ќе поново затут®ао. НиЌе лако побе"и од потере за тридесет четворком са ®еговим гласним мотором. Дизел такође има доста недостатака.
   Радио комуникациЌа ниЌе функционисала и било Ќе потребно Ќедноставно кренути на исток. Кре"ите се скоро слепо. С времена на време, полугола Елизабет се наги®ала из отвора. Тамо Ќе покушала да завири и црвенокоса Аурора. А Катарина Ќе била исцрп ена од вру"ине и девоЌка Ќе заспала.
   Дечак Ќе сео на Ќедно место и такође климнуо главом. Елизабет Ќе размиш ала где да ЌоЌ постави пут. Било Ќе дово но идеЌа свих врста. Али коЌи "е довести до спасе®а?
   Нисам желео да ме нацисти заробе. Полугола Елизабет Ќе на примеру ДариЌе ве" видела чиме Ќе то испу®ено. єадна девоЌка Ќе ухва"ена током извиђа®а. Нацисти су Ќе прво скинули и добро поцепали бичевима. Затим су се боси возили кроз снег до суседног села. И тамо су ме промрзле ноге натерали да играм на уг ев у.
  єадна ДариЌа Ќе била у великим пат®ама. Затим су Ќе повукли на сталак и натерали да виси готово голу док девоЌчица ниЌе утрнула од хладно"е. Тако се Елизабета сетила да су их очекивали у случаЌу заточеништва - муче®а и погуб е®а.
  
  
   Уопште, изненађуЌу"е Ќе да се тако културан народ попут Немаца показао тако, Ќедноставно натприродно окрутним. И сама полугола Елизабет била Ќе зачуђена што нацисти Ќедноставно никога нису сажа евали. Чак су и деца била мучена и то Ќе изазвало чуђе®е...
   Поготово када су пионири били везани врелом бод икавом жицом. Брр! Да ли су нацисти имали камен уместо срца?
   Током крета®а, девоЌке су виделе неколико совЌетских бораца како се пробиЌаЌу кроз шуму.
   Лепа Елизабета Ќе наредила да се тенк заустави и понудила да оборе воЌнике. Дакле, унутра ниЌе било места, воЌници су се сместили на оклоп - куполу и труп. Чак су се и држали за руке да не би пали.
   ВоЌници су били млади, скоро сви нису имали ни стрништа, само Ќе маЌор био стариЌи од осталих. Босонога Аурора, темпераментна као ве"ина црвенокосих жена, почела Ќе да флертуЌе са борцима. Чак Ќе узела руке наЌслађег и ставила их на груди.
   Елизабета Ќе строго викнула на црвенокосу звер:
   - Задржи смиреност!
   Млади" Ќе, поцрвеневши, склонио руке, а полугола Аурора Ќе зарежала:
   - Па зар ти ниЌе жао ових момака, одвикнутих од женске наклоности?
   Лепа Елизабета, смекшавши се, одговори:
   - Али не пред свима да то радиш... Кад нико не види, онда ради шта хо"еш!
   Босонога Аурора Ќе  утито затресла боковима. Блискост, лепи млади"и узбуђени. А црвенокоса, поседуЌу"и врелу крв, доживела Ќе пат®у да тренутно ниЌе могла да задово и пожуду тигрице. У Ќедном бикиниЌу и Кетрин Ќе била узбуђена, желела Ќе мушкарца, али Ќе знала да се контролише. Иако Ќе међу млади"има ве" оцртала жртву коЌа Ќе на оклопу. Ево светле са црним обрвама. Када зауставе за но", онда ...
   И босонога Елизабета Ќе у себи осе"ала же у, али васпита®е комсомолца протестуЌе против животи®ских нагона. Не можете бити са првом особом коЌу сретнете, само зато што Ќе сладак за вође®е  убави. Ипак Ќе забавно.
   Елизабетх одагна ове мисли од себе, али што више покушава, то више жели. На сре"у, испред се поЌавио Ќош Ќедан совЌетски тенк. Штавише, суде"и по величини и облику - КБ.
  ДевоЌчица Ќе била растроЌена, а босонога Аурора Ќе, пошто радио ниЌе радио, давала сигнале заставицама. Одговорили су ЌоЌ из совЌетског тенка. Као, све Ќе у реду, ускоро "емо иза"и из котла.
   Сама Елена Ќе изгледала узнемирено - можда нема дово но горива.
   Плавокоса девоЌка Ќе викнула црвенокосоЌ:
   - Сигнал да нам треба гориво.
   Босонога Аурора сигнализира. А они су ЌоЌ одговорили. Да ускоро стигне камион за снабдева®е и да "е бити бо е. Црвенокоса Ќе погладила воЌниково Ќош голобрадо лице и ... оштро га по убила у усне. Млади" Ќе поново поцрвенео. МаЌор намрштено упита:
   - Зашто ме не по убиш?
   Полугола Аурора Ќе нетактично одговорила:
   - Стар си!
   МаЌор Ќе одговорио с негодова®ем у гласу:
   - Имам само тридесет три године. Христово доба!
   Босонога Аурора Ќе презирно фркнула.
   - Не веруЌем у Бога! - Као што Ќе Ле®ин рекао: Бог Ќе само привид, али ово Ќе врло штетна илузиЌа, спутава ум!
   МаЌор са тугом у гласу приговори:
   - Ни Ќа нисам веровао у Бога, али ми се догодио тако невероватан инцидент да само интервенциЌа виших сила ово може да обЌасни!
   Ђумбир ђаво Ќе био скептичан:
   - Све се може обЌаснити са материЌалистичких позициЌа. Само треба имати одговараЌу"а зна®а.
   МаЌор Ќе слегнуо раменима, коса му Ќе ве" била прошарана седом, и заиста Ќе изгледао као да има наЌма®е четрдесет година. Босонога Аурора Ќе ипак више волела млађе момке. А маЌора као мушкарца ниЌе превише занимао. Иако радознао шта Ќе видео необично? Можда ђаволи?
   Полугола Аурора Ќе босим ногама прешла преко оштрог дела оружЌа. Пета Ќе осетила голица®е, а ватроотпорна лепотица се осмехнула.
   Затим Ќе питала маЌора:
   - И шта си видео?
   Неочекивано Ќе одговорио:
   - Знаш, ово "у ти ре"и на следе"ем састанку!
   Полугола Аурора Ќе скептично приметила:
   - Али можеш бити убиЌен?
   МаЌор Ќе с намерном равнодушнош"у рекао:
   - Дакле, ово Ќе судбина! Као и ти лепотице!
   Црвенокоса одговори озби но:
   - єа сам вештица, а вештице не умиру у рату!
   МаЌор прасне у смех и поглади девоЌку по ватри:
   - Атеистичка вештица... Ово Ќе тако заним иво!
   Босонога Аурора одговори озби но:
   - Не меша се! Осим тога, не веруЌу"и у пакао, где се усуђуЌете да чините вра¤бине!
   МаЌор Ќе ипак хтео нешто да одговори, пошто су три гранате пробиле КВ тенк испред. Паж иво су се маскирали, Немци су поставили заседу. Штавише, Ќедан тенк Ќе био наЌновиЌа модификациЌа Пантер-2 са дугоцевним топом од 88 мм, способним да пробиЌе пред®и оклоп ИС-2 из непосредне близине. Опет су девоЌке морале да уђу у неравноправну битку. Али очигледно Ќе ово ®ихова судбина - да се боре и побеђуЌу! А против овога се ништа не може учинити ни ®иховим Ќунаштвом!
   Мада, када победите у овоме, онда сва лепота! Нема страха!
   Босонога Елизабета Ќе певала пуним звуком;
   Фашистички ¤елат ишчупа своЌа рамена,
   Ево сталак, клешта, бушилице при руци!
   Жели да осакати тело,
   БезначаЌно чудовиште, али изгледа кул!
  
   Обе"ава новац, пароброде на мору,
   Шта чак и титула може дати!
   Натера"е вас да потрошите
   На краЌу краЌева, за ®ега сте само леш и игра!
  
   Жели да зна о нашем послу,
   Шта има ново у ланцу сироти®е до ланца!
   Зато "у великодушно Ќурити,
   Да заборавиш оца, па чак и маЌку!
  
   Али ми "емо чврсто служити Ота¤бини,
   Не може нас суровост сломити, крвниче!
   Грана "е се савити од налета ветра,
   И можете чути како голе бебе плачу!
  
   Да, изгубио сам прву тешку рунду,
   Али Свемогу"а шанса "е то вратити!
   А онда "у сам нокаутирати неприЌате а,
   МоЌа песница "е гаду дати вилицу!
  
   Ота¤бина ми даЌе такву снагу
   Да можеш савладати бол сваког муче®а!
   И изађи из овог гроба без дна,
   Да се не поЌеде,  ути медведо!
  
   єош мало и спас Ќе близу -
   Оствари"емо победу над неприЌате ем!
   Живите под окри ем светлости комунизма
   Па да сунце поплави златну ку"у!
  Па, шта Ќе са таквим девоЌкама, воЌници Црвене армиЌе су у ста®у да се одупру неприЌате у. И бори"е се храбро.
  Ипак, нацисти су се поново пробили до Ста инграда и воде се жестоке борбе за град на Волги.
  И овде се девоЌке Ќуначки боре. Као да су прави бесмртни бата он.
  На пример, Аленка Ќе у очаЌничком контранападу, и голим прстима баца пакет уг а, превр"у"и Пантера.
  А то су само битке на перифериЌи града, што Ќе веома сурово.
  А®ута, пуцаЌу"и на нацисте, вришти:
  - Слава временима комунизма!
  А Алла са гримизном брадавицом "е притиснути дугме за базуку и самоуверено погодити неприЌате а на лицу места.
  Затим цврку"е:
  - Непобеђен ни корак назад,
  Непокорени Ќе хероЌ Ста инграда ...
  Непобеђен у свим временима,
  Код нас Ќе РусиЌа света зем а!
  МариЌа Ќе цвркутала, секу"и душмане и намигуЌу"и:
  - За свету РусиЌу - слава!
  ОлимпиЌа Ќе паметно одговорила, косе"и Немце:
  - За СССР!
   2. септембра 1944. године одвиЌале су се жестоке борбе изван града на Волги. Женски снаЌперски бата он под командом капетана Наташе Кактусове заузео Ќе одбрамбени положаЌ у рушевинама у улици Володарског. ДевоЌке са митра езима и пушкама, везане завеж аЌима граната, криле су се иза рушевина.
   И сама Наташа Ќе у пегавоЌ туници на голом телу, у кратким панталонама, боса. Лепа и виЌугава девоЌка, Ќаких кукова, танког струка, кратке фризуре за полу-бокс. Лице Ќе веома изражаЌно, мужевне браде, плавих очиЌу широм раширених. Смеђа коса седа са прашином, високе груди, тврде очи. Капетан Наташа се бори више од две године и упркос своЌоЌ младости видела Ќе много тога. Ноге девоЌке су све у модрицама и модрицама. ДевоЌка Ќе спретниЌа да хода боса од грубих и незграпних чизама.
   Голи ђон осе"а и наЌма®у вибрациЌу тла, упозорава на близину рудника, а сама маЌка зем а додаЌе издрж ивост. С Ќедне стране, стопала девоЌке су била отврднута, и ниЌе се плашила врелог метала, нити оштрог рушевина рушевина, али с друге стране, нису изгубиле осет ивост и гипкост, упозораваЌу"и кроз урлик на крета®е тенкова. .
   Слатка Наташа држи гранату на коЌоЌ Ќе причврш"ена експлозиЌа. Неопходно Ќе допузати до страшног немачког тенка "Лев", заливаЌу"и улице митра езима.
   Мирабела пузи поред ®е. И она Ќе била боса, па су све девоЌке из бата она испале из чизама, имитираЌу"и свог команданта. Њени праш®ави табани се изоштраваЌу када пузи на све четири. Мирабелина жута коса Ќе пр ава, и дуга ... Мало ковр¤ава. Сама девоЌка Ќе витка, танка, ниска. Може се чак заменити и са девоЌком са уским раменима и наизглед великом главом.
   Али Мирабела Ќе ве" много тога доживела. Успела Ќе да посети и фашистичко заточеништво, преживевши окрутна муче®а, и руднике, одакле Ќе неким несхват ивим чудом успела да побегне. Али гледаЌу"и ®ено дети®асто, деликатно лице, не може се ре"и ни да су Ќе тукли гуменим палицама по петама, пропуштали струЌу кроз ®ено тело.
   Мирабела пуца... ВоЌник Тре"ег РаЌха, у овом случаЌу, Арап пада мртав, а ®егова ®ушка подиже песак и рушевине.
   Наташа убаци гомилу граната испод ђубришта. Сада "е се овде уву"и деведесет тона тежак "лав" и разнети га. ДевоЌчине плаве очи светлуцаЌу као сафири на ®еном тамном лицу од преплануле коже и прашине.
   Искуство показуЌе да "е добро зашти"ен тенк сада променити своЌу позициЌу. "Лав" има 100-милиметарски бочни оклоп, па чак и под углом. Тридесетчетворка не може да пробиЌе, само тешки кевешеци имаЌу шансу. Али мета су гусенице. Главна ствар Ќе лишити аутомобил мобилности ...
   Светлана испа уЌе рафал из митра еза... ВоЌник, ко зна коЌе националности пада. Немци, освоЌивши ве"и део источне хемисфере, негуЌу ариЌевску крв и бацаЌу у битку колониЌалне трупе: Арапе, Африканце, ИндиЌанце, разне АзиЌате и Европ ане. Порастао Ќе и броЌ По ака - коЌи су од колевке навикли да мрзе бо шевичку РусиЌу. Овде се боре и украЌински националисти, донски козаци, чечени, цео кавкаски каганат. Хитлер Ќе подигао читаву Интернационалу.
   Има много неприЌате а...
   Светлана вешто избегава рафал из митра еза. Метак Ќе умало раскопао од прашине поцр®елу, девоЌачку пету. Капетан лепоте Ќе чак осетио голица®е колико Ќе близу долетео поклон великог калибра. ДевоЌка се прекрсти, шапнувши:
   "Ни метак нас не може зауставити!
   Мирабела узвра"а... Друга девоЌка, Анђелика, Ќе веома црвенокоса, изнад просечне висине и миши"ава, упркос оскудном оброку. Такође Ќе веома лепа девоЌка, раскошних бокова, затегнутог струка, широких рамена коЌа нису женствена и високих груди.
   Анђелика се бори само у га"ама, туника ЌоЌ Ќе поцепана у комади"е и смрв ена у прашину, а нове униформе се не испоручуЌу Волгом. Нека Бог да више мунициЌе и кап хране за исцрп ене совЌетске трупе.
   Тако Ќе Анђелика скоро гола, ноге су ЌоЌ изгребане, посебно колена. Гелер ме Ќе погодио у табан десне ноге, боли ме, тешко Ќе крочити.
   Црвенокоса, праш®ава, готово гола Анђелика оцртава своЌе лепо, али у исто време тврдо лице. ДевоЌка, пуцаЌу"и, каже:
   - Господ, Москва и Ста ин су изнад нас!
   И она одсече нападаче нацисте, Ќедва има времена да се откотр а.
   Рушевине и уске улице отежаваЌу окрета®е страшним немачким тенковима. Ево скоро две стотине тона "Музе" и никако не могу да прођу...
   Како Ќе Светлана очекивала, "Лев" се мало провозао, и затрпао се у гомилу сме"а. Дошло Ќе до експлозиЌе. Гусеница Ќе пукла и одлетело Ќе пар оште"ених ва ака.
   Ра®ени тенк Ќе стао, а из цеви Ќе излетела граната...
   Негде Ќе тут®ало у да ини, иду"и у рушевине. Плавокоса Светлана Ќе као змиЌа сикнула:
   - Ово Ќе моЌа рачуница! Отворио налог...
   ДевоЌка-капетан Ќе поново принуђена да отпузи. Немци и ®ихови сателити не могу да искористе своЌу техничку супериорност у рушевинама. Кривом тврдоглавог Хитлера, хорде Тре"ег раЌха заглибиле су у позиционим биткама у прилично великом и добро утврђеном граду.
   Мирабела баца гранату. Приси авати поражене Немце или Арапе да раде салто, превр"у"и се. єедан од хитлеровских милитаната му откине руку, а на ®ему виси енглески сат са компасом.
   Мирабела са осмехом каже:
   - Шта ти компас показуЌе - пут у пакао!
   А лепа девоЌка отресе комад заглав ене керамике са праш®аве пете.
   И Анђелика отресе прашину са своЌих чврстих, пуних груди. Пр аве брадавице су скоро црне и сврбе. ПокушаЌте да се оперете. Опет мораш да се закопаш док жвр аш немачке митра езе. И пузати на стомаку.
   Бата он девоЌака држи положаЌе, иако Ќе гранатира®е у току. И кидаЌу тешке гранате, и бомбе падаЌу са неба ... Али ништа не"е сломити храброст совЌетских хероина.
   Овде Светлана види "пантера" како промиче. Па, оваЌ тенк више ниЌе толико страшан.
   Можете га ударити у страну. ДевоЌка Ќе кихнула и исп унула прашину коЌа ЌоЌ се пе®ала у грациозна уста. Узела Ќе у руку гранату оптере"ену експлозивним пакетом. Морате да допузите неопажено. Али има толико дима около.
   Аннелика Ќе почела да се приближава, наслонивши голе ножне прсте и лактове на одвод. Изгледала Ќе као мачка коЌа прати миша. ДевоЌка се се"ала рата из тог страшног лета 1941. године, када Ќе Вермахт издаЌнички напао пространства СССР-а. Зар то ниЌе била девоЌка, скоро девоЌка уплашена? У почетку да, али онда се навикнеш. И ве" се сталне експлозиЌе граната дожив аваЌу као обична бука.
   А сада Ќе експлодирао веома близу. ДевоЌка се лупила по стомаку. Одозго Ќуре фрагменти као Ќато див их пчела. Анђелика шапу"е испуцалих усана:
   - У име правде, Господе!
   ДевоЌка убрзава пуза®е и, трче"и, баца гранату са приложеним експлозивним пакетом. Садаш®ост лети у луку. ОдЌекне експлозиЌа, Пантеров та®и бочни оклоп попушта. Немачки тенк почи®е да гори, борбени комплет детонира.
   Светлана са осмехом шапу"е:
   - Хвала ти, свемогу"и Исусе! єа веруЌем само у тебе! Теби се сам молим!
   Пантер Ќе одуван. Откинуто, дугачко дебло затрпано Ќе у рушевинама. Пред®и оклоп, коЌи се скида са бочног оклопа, подсе"а на лопатицу.
   Светлана, чиЌе очи светлуцаЌу кукурицима на лицу, смеђом од прашине и преплануле боЌе, каже:
   - Што више храстова има неприЌате , то Ќе Ќача наша одбрана!
   Анђелика Ќе веома секси у своЌим црним га"ицама и голог, праш®авог, снажног тела. ДевоЌка Ќе веома паметна. Она зна да баца крхотине стакла голим ножним прстима.
   Сада Ќе бацила оштар предмет своЌом грациозном ногом прекривеном слоЌем прашине. И забила га Ќе фашисти право у грло. Лепа Анђелика Ќе пробрб ала:
   - А Ќа сам секс симбол, и симбол смрти!
  ... ГЛАВА 8
   ДевоЌчица, након чега Ќе поново пузала пуцаЌу"и. Светлана Ќе такође водила ватру.
   Лепи капетан, Наташа, посековши фашисту, цврку"е:
   - Живот Ќе ланац, а мале ствари у ®ему су карике...
   Мирабела Ќе опалила, отворила Фрицу главу и додала:
   - Немогу"е Ќе не придати важност линку!
   Светлана, поново испаливши добар хитац, просикта:
   - Али не можете бициклирати на ситницама ...
   Мирабела као отпуштена дода:
   - Иначе "е те ланац обавити!
   єош Ќедна девоЌчица ОлимпиЌада, такође веома лепа, заЌедно са пионирком СерЌожом припремила Ќе мину на жици. ЗаЌедно су Ќе гурнули ... Подмукли баук се попео у гусеницу "Тигра" -2. И како "е оваЌ немачки ауто дуге цеви експлодирати.
   Плавокоси дечак СергеЌ Ќе узвикнуо:
   - Наш Раша, изволи!
   И Ќедва Ќе стигао да скочи, б ештави, црни, оборене пете, са крова коЌи пада.
   ОлимпиЌа Ќе помиловала дечака по врату и рекла:
   - Ти си Ќако паметан!
   Пионир Ќе кренуо на фронт и придружио се женском бата ону. Дечак Ќе чак и веома сналаж ив. На пример, правио Ќе авионе за обара®е фашистичких Ќуришних авиона. Када се Фоке-Вулфови, или ТА-152, подигну, зачуЌе се невероватно заглушуЌу"и урлик.
   Немци удараЌу уз прат®у Вагнерове симфониЌе. Тако величанствена мелодиЌа.
   ОлимпиЌа узнемирено каже:
   - єош покушаваЌу да нас уплаше!
   Пионир Ќе са патосом певао:
   - Руски ратник се не боЌи смрти,
   Смрт под звезданим небом не"е нас одвести!
   За свету РусиЌу бори"е се тешко,
   Напунио сам мо"ни митра ез!
   ОлимпиЌа, висока, миши"ава девоЌка широких бокова и рамена, типична Ќе се анка. Оде"а Ќе у борбама била поцепана, Ќаке ноге су биле босе, коса Ќе била уплетена у две плетенице и била Ќе Ќако праш®ава.
   СерЌожка има само Ќеданаест година, мршав од неухра®ености, изгребан и пр ав дечак, само у шортсу. Природно бела коса, дечак Ќе проседо, а ребра се виде, танка препланула и пр ава кожа. Ноге су страшно оборене, а у опекотинама, модрицама, са жу евима. Истина, судбина Ќе сачувала дете од озби них повреда.
   ОлимпиЌске игре на ®еговоЌ позадини изгледаЌу велике и дебеле, иако девоЌка уопште ниЌе дебела, ве" са Ќаким, обученим месом на костима. Штавише, изгледало Ќе да глад ниЌе утицала на ®ену крупну и крупну фигуру.
   ДевоЌка пуца из тешке противтенковске пушке. Немачке аутомобиле не могу да ударе песницом у чело, али постоЌи шанса у колосеку.
   А позамашни "Лав", примивши тежак експлозив у шасиЌу, почео Ќе да дува дим као окорели пушач.
   Минђуша Ќе певала са змиЌом:
   - Фриц смрд ив без размиш а®а запалио цигарету на улазу! Он Ќе, наравно, добио велику нево у!
   ОлимпиЌада, блиставих миши"авих, препланулих листова, откуцавала Ќе степ данце своЌим босоногим лепим ногама. ДевоЌка Ќе певала:
   - Са иконе б есне света руска лица... Не даЌ Боже, да те натопи бар хи аду фрица! А ако неко зуЌи више од фашиста, нико вас, веруЌте, због тога не"е осудити!
   Затим Ќе поново напунила противтенковску пушку и поново запуцала. Немачки транспортер Ќе поново угасио цуре®е дима.
   Први бата он Ќе Фрицу нанео значаЌну штету. Али и сам Ќе претрпео губитке. Овде Ќе Ќедна девоЌка била поцепана на пола, а ®ено лице Ќе постало тако бледо упркос прашини.
   Ве"и део Ста инграда су ве" заузели нацисти, али оно што Ќе остало од града не жели да попусти и преда.
   Светлана, у међувремену, покушава да се пробиЌе кроз "Тигра". Снажан немачки аутомобил, добио Ќе гранату у страну, али ниЌе поклекнуо. Расклапа се да испали топ. ДевоЌка мора да се закопа у зем у и крш, да Ќе не би зг®ечио ударни талас коЌи Ќе пустила садаш®ост.
   Светлана тихо шапу"е:
   - Мама, тата, извини!
   Мирабела Ќе бацила гранату на Тигра, коЌа Ќе експлодирала у чело. ДевоЌка Ќе просиктала:
   - О оном светлом уче®у зими у проле"е... Понав ам, без изузетка, да Ќе Хитлер куга копиле!
   Анђелика Ќе, разбиЌаЌу"и фашистима поглед, и сипаЌу"и их на ®их, сиктала:
   - У ковчегу сам сад видео Фирера! И ударила Ќе бедну ногу право у око!
   Црвенокоса девоЌка Ќе заправо голим прстима бацила гранату у резервоар. Одговарало Ќе бурету... Уследила Ќе експлозиЌа и цев "Тигра" се изврнула.
   Кукавички Немац Ќе то узео и устукнуо.
   Светлана се загризла кроз ноздрве:
   - Наши, ваши не"е попустити!
   Мирабела Ќе метком посекла хитлеровског наЌамника и запевала:
   - А зликовац се не шали! Руке и ноге, увиЌа руске конопце! ЗариЌе зубе у само срце ... Ота¤бина пиЌе до дна!
   Светлана се закикота и залаЌе:
   - Фирер див е вришти, напреже се!
   Мирабела Ќе отпустила, додала:
   - Па смрт пухуЌе, церека се!
   ПоЌавио се Ќош опасниЌи Штумртигер. Уништава читаве зграде и бункере. Штавише, не приближава се положаЌима совЌетских трупа. Возило држе под заштитом немачких митра езаца.
   Светлана види да Ќе приближава®е позициЌама Фрица нереално. Али на небу Фоке-Вулф. єедна од ових машина лети ближе совЌетским позициЌама. ДевоЌке отвараЌу ватру на ®у.
   Анђелика баци гранату и бесно каже:
   - У дубокоЌ смрти - нема опроста!
   Затим се девоЌка окре"е са машине. Брзо се вра"а. Релативно нови немачки тенк "Пантер"-2 са малом куполом и нижом силуетом се брзо кре"е.
   Неколико девоЌака баца гранате на немачки аутомобил. Она, пошто Ќе добила поклоне, смрзава се и не може да се окрене.
   Анђелика звижди, сик"у"и:
   - Ово Ќе нови напад! Поцепа"емо ЌоЌ уста!
   Пантер -2 Ќе одскочио и испалио своЌе мо"ниЌе оружЌе.
   Ватрени стуб Ќе раздвоЌио ваздух и моментално загреЌао и електролизовао атмосферу.
   Анђелика се закикота, шко ке пролете поред полуголе девоЌке. Бесрамна црвенокоса Ќе протресла боковима и изнела:
   - И Њутн Ќе победио душмане, бацио Ќарам са престола! Фриц Ќе одредио, ®егов Њутнов закон!
   Ста инград Ќе био сав захва"ен пожарима, када се чинило да су ватрени Ќезици лизали небо и прскали  убичастим, наран¤астим и гримизним искрима! И свака искра Ќе као дух коЌи бежи из пакленог замка.
   Светлана Ќе, срушивши немачког борца, блистала плавим очима, певала:
   - Шта кукаш лоша старица? ВеруЌте ми, само психиЌатриЌска болница плаче за вама!
   Мирабела Ќе певала, пуцаЌу"и на нацисте:
   - Како Ќе добро ле"и на траву и шутнути Фрица у главу! Приредите облог Фиреру и поша ите метке из митра еза!
   ДевоЌка се див е закикота и преврне се са стомака на леђа. Направио сам бицикл са ногама. Долетела Ќе граната. Лете"и Фоке-Вулф, примивши фрагменте испод стомака, жустро се винуо увис. Види се да су га оштри фрагменти поцепали. Фашистичко створе®е се запалило, и почело Ќе да губи комаде слом ених крила.
   Светлана Ќе, видевши како Фоке губи висину, просиктала:
   - Ово Ќе семафор! На броду виси секира!
   Немачки авион Ќе експлодирао, разбацаЌу"и крхотине у све далеке углове неба. А где Ќе отишао фашистички ас. Направио сам послед®и заокрет. Џелат Ќе отишао у пропада®е, а не пилот!
   Мирабела Ќе кихнула, распршила прашину и рекла:
   - Бити или не бити? То ниЌе пита®е!
   Анђелика Ќе опет ногом бацила комад стакла, тако да Ќе оно, ударивши у око, изашло на Фрица, кроз поти ак:
   - єа сам тенковска армада! И треба да се лечите!
   Немци и ®ихови сателити покушали су да напредуЌу, бацаЌу"и испред себе гранате. Ова тактика ниЌе успела против девоЌака. Овде Ќе СерЌожка разместио катапулт и док Ќе погодио неприЌате а као одговор.
   Пионир Ќе викнуо:
   - Деда Мраз кида вилице Хитлеру!
   Катапулт набоЌ, коЌи Ќе пробио гомилу фашиста, натерао их Ќе да се разлете, а да се истовремено преврну у ваздуху. Фрици су пали и ударили о крхотине зидова.
   Тенк "Тигар"-2 изгубио Ќе равнотежу, сударио се са "Лавом". Ех, лева, где ти Ќе страшно име?
   Светлана се насмешила и одговорила:
   - Па, СерЌожа Ќе добар момак!
   Дечак Ќе агресивно лаЌао:
   - Пионир Ќе увек спреман!
   ДевоЌка Ќе одмахнула босом ногом као одговор.
   ДевоЌка-капетан Ќе поново почела да закуцава. И ОлимпиЌада Ќе заголицала СерЌожино уско стопало, како Ќе тешко! НиЌе ни чудо што се дечак не плаши да трчи кроз пожаре.
   Мирабела Ќе, певаЌу"и, рекла:
   - Младост Ќе добра - старост Ќе лоша!
   Анђелика ниЌе обесхрабрена црвенокоса сложила се:
   - Нема ништа горе од старости! Ово Ќе, заправо, наЌодвратниЌе ста®е од свих!
   И девоЌка Ќе направила флип скок. На тренутак су ЌоЌ се представиле одвратне баке. Не, не може се поредити, старица са девоЌком. И каква лепота, у витким телима.
   Анђелика Ќе узела и запевала:
   - Проток кроз годину, године у каравану,
   Старица тр а кану у малтер...
   А шта Ќе са моЌим витким телом,
   Не разумем како Ќе отишла младост!
   Светлана Ќе б еснула очима, оборила Немца ударцем у препоне и приметила:
   - Не! Ипак, у рату постоЌи таква драж - остати заувек млад! Увек пиЌан!
   ОлимпиЌада Ќе ставила ново пу®е®е у катапулт. То Ќе као добар малтер. ДевоЌка Ќе просиктала:
   - Не прођи, него прођи!
   СерЌожка Ќе промешко ио, танком, али окретном ногом, и залаЌао:
   - Фриц Фас!
   А граната Ќе, заЌедно са експлозивним пакетом, из пуног замаха полетела на положаЌ хитлероваца.
   Али Ста инград им ниЌе дат. Ве" тре"и месец од краЌа Ќуна траЌе Ќуриш, али град се не може заузети. На другим секторима фронта нацисти су постигли успех, али не и на овом.
   Светлана Ќе опалила из пишто а и зарежала:
   - Све Ќе немогу"е, дешава се могу"е... Нема потребе да се универзум чини веома сложеним!
   И ушао у резервоар за бензин мотоцикла. Ауто Ќе експлодирао, а ватрени вихори осветлили су задим ени пеЌзаж. А Немца Ќе растргала ог®ена шапа.
   ДевоЌка капетан викну:
   - Волим да убиЌам зло! А ово Ќе наЌвише добро!
   Мирабела Ќе рафалом ударила Немце и сиктала:
   - ХаЌде да се играмо дикобраза!
   Анђелика Ќе отворила ватру, више нишану. Неколико црнаца Ќе остало лежати на коп има прекривеним рушевинама:
   - УбиЌ неприЌате а! - шапутала Ќе девоЌка.
   Мирабела Ќе заиграно певала:
   - Насликавши Хитлера кармином, МаЌнштаЌна лаком за косу, одвеш"у те у зароб еништво принцезе, верни пас "е те изгризати!
   Светлана, пуцаЌу"и, сиктала:
   - ХаЌде да се обесимо увече, Адолфе ... Престани да завараваш главу! АЌде увече, лети ко гирлсокол - да биЌеш нацисте Ќако!
   Мирабела рече у бесу, срушивши шлем са главе Ќуришника:
   - Ми Можемо! И уради"емо то!
   ДевоЌке из бата она "Ле®ин" зауставиле су напредова®е страних трупа. Фритзови су кренули напред, буквално бацаЌу"и лешеве у свемир. НиЌе помогао ни тенк "Лев", са коЌим су се полагале наде. Ево модификациЌе машине са топом од 150мм.
   Анђелика куца каменом залеп еном за ®ену голу брадавицу. ДевоЌка има тако лепе и пуне груди. ДевоЌка ногом баца гранату. Нога Ќе Ќача од руке, а баца®е иде да е.
   "Лав" Ќе добио паузу на гусеници, и стао. Пуцао из ®егових мо"них уста. Тут®ава и колапс.
   Анђелика, п унувши, каже:
   - Руски ратник не сте®е од болова!
   И опет девоЌка пуца. И он то ради изузетно добро. Фашиста нагнут из куле пада назад.
   Црвенокоса, скоро гола девоЌка каже:
   - Џабе враг мисли да Ќе успео да сломи Русе! Ко се усуђуЌе, таЌ у боЌ напада, душмане "емо жестоко победити!
   А Анђелика котр а трбушне миши"е, што Ќе код ®е веома истакнуто.
   О, како су девоЌке лепе! Заиста не желим да бар Ќедан од ®их умре.
   Трчала Ќе Сталенида... Веома лепа девоЌка, чупаве, беле косе. Она некако успе да их намаже некаквим напитком да се не упр аЌу.
   ДевоЌка Ќе веома лепа, са фигурицом Венере, само више затегнута и ре ефна. Оде"а на ®оЌ, само груд®ак и га"ице. Све остало Ќе ве" поцепано. Али како су ноге грациозне! Ово ниЌе девоЌка, ве" печат савршенства, круна лепоте.
   Она се кре"е на посебан начин, као веверица. И босе ноге трепере, а пете, изненађуЌу"е, остаЌу чисте. Сталенида пуца, а фашиста добиЌа чир на грудима.
   ДевоЌка каже:
   - Оданост Ота¤бини Ќе наЌвиша реч!
   Анђелика Ќе уз смех приметила:
   - Скини груд®ак и остани као Ќа у га"ама!
   Сталенида одмахну главом.
   - Ово ниЌе прикладно!
   Анђелика Ќе затресла куковима, опалила прецизно и запевала:
   - Нешто Ќе комсомолско постало необично! Ходати тако голих груди Ќе веома непристоЌно!
   Сталенида се насмеЌао и приметио:
   - Зашто давати радост Фрицу, да гледа нашу лепоту!
   Анђелика одговори одлучно:
   - Наша лепота Ќе смртоносна!
   Челична девоЌка се закикота и запуца у ТА-200. Запалио се фашистички аутомобил. И прелепа плавуша виакат:
   - Смрт злу!
   Анђелика се закикота:
   - И живот Ќе добар!
   Сталенида, виде"и да Немац пада, заурла:
   - Ово Ќе наЌве"а вредност! НемоЌте мислити нацисте да сте победили!
   Анђелика "е певати као:
   - Победа се чека! Победа чека ... Они коЌи желе да раскину ланце! Победа чека! Победа чека! Успе"емо да победимо фашисте!
   Лепа девоЌка, а голе груди ЌоЌ се Ќош тресу. Добар топлес на вру"ини, погоршан пожаром.
   Светлана Ќе сада изгледала много одлучниЌе. Пуцала Ќе на Фрица из аутоматске пушке и залаЌала:
   - Кастрират "у те!
   И заиста, нацисти су добили смртне дарове и ковчеге! И показа им девоЌка смокву, да направимо голе прсте. И звиждало Ќе као разбоЌнички славуЌ. И кроз прсте до®их екстремитета.
   ДевоЌка капетан Ќе веома паметна. И пЌенушава. И уопште не окрутан. И ®оЌ Ќе понекад жао неприЌате ских воЌника, коЌи могу имати децу коЌа "е плакати за своЌим убиЌеним очевима.
   Светлана, међутим, тера такве мисли, па од ®их хо"еш да заплачеш. Али нису Руси дошли Немцима да п ачкаЌу и убиЌаЌу. Не, то су Немци и цео агресивни чопор странаца из целог света Ќе упао у руска пространства.
   Светлана се прекрстила и пуцала на Фрица, коЌи Ќе покушавао да се приближи позициЌама Руса Фрица...
   Капетан девоЌка се насмешила и проговорила, духовито:
   - Право очи у очи, глава у главу!
   Светлана Ќе испалила хитац и приколицом погодила мотоцикл. Ауто Ќе почео да се ломи, а митра ез Ќе одлетео, неколико пута се преврнуо. Тада му се ®ушка забила у рушевине.
   ДевоЌка Ќе протр ала голи, праш®ави ђон о крш. И поново нанишанио. Њено весело, младо лице показало Ќе зубе. ДевоЌка Ќе певала:
   - Не, рекли смо фашистима, наш народ не"е да трпи таЌ руски хлеб, мирисни, зван речЌу брод!
   Мирабела Ќе испалила веома прецизан хитац, коЌи Ќе запалио Фоке-Вулф, и зацвилила:
   За ниткова, наравно, избор Ќе Ќасан,
   За доларе Ќе спреман да изда РусиЌу...
   Али руски човек Ќе тако леп
   Какав сам живот спреман да дам за своЌу Ота¤бину!
   ДевоЌка Ќе направила салто и показала нацистима смокву, и вртела се, а меци нису дотакли лепотицу.
   ПоЌавила се Анђелика, ова лепотица, готово гола, и пр ава као ђаво, бацила Ќе бомбе са две ноге одЌедном. И зацвилио:
   - Шта имам, онда... Фриц у оштроЌ страни!
   ОлимпиЌада исправила Анђелика:
   - Оштра, у страну, не у оштру страну!
   ДевоЌка се закикотала и тресла грудима од лубенице, и испалила гранату од распрскане гранате. "Тигар" се попио на буре, а ово криво уметничко дело се изврнуло.
   Тада Ќе хитлеровска креатура устукнула. Почела Ќе да пузи као кор®ача захва"ена ватром.
   Светлана Ќе певала, весело намигуЌу"и:
   - И "Тигар" узмиче и Немци се криЌу!
   Први бата он Ќе маневрисао под ударима авиЌациЌе из ваздуха и тешких топова. Ту су удариле ракетне бомбе, полом ене, усиЌане стрмине уздизале су се у небо. И каме®е се запалило. На сре"у, ниЌедна девоЌка ниЌе умрла, али су мушкарци отишли на онаЌ свет - коЌима ниЌе тако жао! И душе лете - Ќедни у раЌ, други у пакао! Где ђаволи са вилама ве" чекаЌу оне коЌи нису веровали у Исуса.
   Анђелика Ќе наЌсекси ратник у бесу: могу ли нацисти из свог "Штурмтигера" да пуцаЌу на положаЌе совЌетских трупа и убиЌу Црвене ратнике?
   А девоЌка Ќе босим ногама зграбила гранату и вртела се у слаповима салта. И окретало се све брже. А онда Ќе свом снагом бацила дар смрти у широко буре Штурмтигра. Засветлеле су голе, преплануле ноге лепотице, а граната Ќе одлетела у широко буре. А мо"на машина се прво угушила, а онда издркала. Два "кра а тигра" коЌа су се налазила са стране "Штурмтигра" су избачена и разбацана у различитим правцима. Откинули су им ва ци и они су пали, лете"и као слом ена кра ичина огрлица.
   Ударни талас Ќе бацио Анђелику, а девоЌка Ќе полетела наопачке. И била Ќе преврнута,  у ана и бачена. Али лепотица Ќе ипак слетела, оштар крш и мрв ено каме®е зарило се у ®ене голе табане. ДевоЌчица Ќе боловала, а чак Ќе и тачка пробушена кроз жу евито стопало.
   Али Анђелика Ќе смогла снаге да устане и викне:
   - Би"ете фашисти у пепелу!
   Светлану и друге девоЌке бацио Ќе ударни талас, па чак и мало згужване. Али нико од лепих ратника ниЌе погинуо. ДевоЌке су наишле на ураган и добро усмерену ватру. СузбиЌа®е искаканих нациста и других агресивних инсеката коЌи опседаЌу СССР.
   Мирабела Ќе са великим ентузиЌазмом певала:
   - А кад нас труба Господ®а у боЌ, дружи"емо се са Комсомолом! И по єеховиноЌ во и, Ќа "у бити на небескоЌ прозивци!
   Анђелика, отресаЌу"и прашину са ђона разбиЌених у крв, пева:
   - Ле®ин, партиЌа, Комсомол! Ша емо Фирера у лудницу!
   ДевоЌке су почеле да се заглушуЌу"е смеЌу, а СерЌожка Ќе узнемирено и узнемирено рекла:
   - И моЌ катапулт, не тако прецизан - као оне голе и снажне ноге Анђелике!
   ОлимпиЌада, играЌу"и се миши"има руку, рекао Ќе:
   - Па ништа! єош увек можеш да размиш аш о томе. Нешто хладниЌе!
  Ста инград се тврдоглаво држао. Али на Кавказу Ќе ситуациЌа била погоршана уласком Турске у рат.
  Отвара®е другог фронта са милионском отоманском воЌском, наравно, додавало Ќе проблеме.
  Борбе су се одвиЌале у Закавказу. И Турци су зап уснули великим притиском...
  У Ќесен и зиму, као резултат жестоких борби, Кавказ Ќе пао... И окупирали су га нацисти и Турци.
  Сви народи РусиЌе су се очаЌнички борили на Кавказу.
  Међутим, и совЌетске девоЌке се добро боре у СУ-100.
  Иако се позициЌа РусиЌе чини безнадежном. Али ратници се, заЌедно са Елизабетом, боре као орлови.
  Кетрин голим прстима притиска полугу. Ша е гранату коЌа пробиЌа Хитлерово возило Е-50 у страну и урла:
  - За велики црвени и гримизни комунизам!
  Елена Ќе такође погодила из топа голом, грациозном ногом. Дефинитивно Ќе погодила неприЌате ски тенк.
  ДевоЌка Ќе цвркутала:
  - За моЌу лепу РусиЌу!
  ЕуфразиЌа Ќе агресивно приметила, пуцаЌу"и врло добро нишаном:
  - Слава нашоЌ Ота¤бини!
  И такође користи голе, исклесане ноге.
  СовЌетско возило Ќе веома снажно и борбено. И пуца скоро прецизно.
  СУ-100 Ќе способан да пробиЌе Е-50 у страну. Али девоЌке ЌоЌ се чак пробиЌаЌу кроз чело, падаЌу"и у мамац или с краЌа на краЌ. И ударили су по металу скроз.
  Елизабета Ќе, користе"и голе ножне прсте, пуцала на неприЌате а. И цвркутала:
  - Из плавог потока...
  Кетрин Ќе такође опалила, овога пута гураЌу"и полугу своЌом гримизном брадавицом и гугутала:
  - Река почи®е...
  Елена, агресивно се церекаЌу"и и сик"у"и, издаде:
  - Па, приЌате ство почи®е...
  И голом петом притиснула Ќе и полугу.
  ЕуфразиЌа Ќе гукала, пуцаЌу"и на неприЌате а:
  - Са осмехом!
  ДевоЌке веома активно раде на СУ-100. И разбиЌаЌу неприЌате ску опрему.
  А на перифериЌи Бакуа пионири копаЌу ровове. Има момака различитих националности. Многе посебно и светле главе трепере. Има риђокосе и црне и светле косе .
  єедно их спаЌа: вера у триЌумф комунизма и босих ногу. єасно Ќе да немаЌу сви ципеле током рата, па се зато, у знак солидарности, сва деца разме"у голим, округлим штиклама. Зима у ЗакавказЌу Ќе прилично блага, а када се кре"ете и радите лопатама, хладно"а ниЌе тако страшна.
  Деца раде са ентузиЌазмом и певаЌу:
  Вините се уз ломаче, плаве но"и
  Ми смо пионири - деца радника...
  Приближава се ера светлих година,
  ВапаЌ пионира - увек буди спреман!
  ВапаЌ пионира - увек буди спреман!
  А онда се поново огласи аларм. Момци и девоЌке скачу на дно рова. А одозго гранате ве" почи®у да пуцаЌу: неприЌате ска арти ериЌа ради.
  Пашка упита Машу:
  - Па, мислите ли да можемо одо ети?
  ДевоЌка Ќе самоуверено одговорила:
  - Да станемо бар Ќедном, у наЌтежем часу!
  Пионир Сашка Ќе логично приметио:
  - Наше Ќунаштво Ќе непоколеб иво.
  Дечак Ќе голим табаном лупкао по каме®у. Очигледно Ќе дечак добио озби не пликове.
  ДевоЌка Тамара Ќе приметила:
  - Бори"емо се без страха,
  Не"емо се сма®ити ни корак назад...
  Нека кошу а буде натоп ена крв у -
  Окрените витеза у пакао са Ќош неприЌате а!
  Руслан дечак, пионир црне косе, приметио Ќе:
  - Про"и "е века, до"и "е ера,
  У коЌоЌ не"е бити пат®е и лажи...
  Борите се за ово до послед®ег даха -
  Служи ота¤бини, ти од срца!
  Дечак Олег, мршав и плав, цвркут, стихови:
  Не, прониц иви не"е избледети,
  Поглед Ќе соко, орао...
  єасан Ќе глас народа -
  Шапат "е сатрти серпентину!
  
  Ста ин живи у мом срцу
  Да не знамо тугу
  Врата су се отворила у свемир
  Звезде изнад нас су светлуцале!
  
  ВеруЌем да "е се цео свет пробудити
  Би"е краЌа фашизму...
  И сунце "е сиЌати
  Освет ава®е пута комунизма!
  Дечаци и девоЌчице су углас аплаудирали.
  Али сада млазни Ќуришни авиони лете и бацаЌу бомбе. А ово Ќе агресиван приступ.
  Олег и Сашка су подигли пра"ку и лансирали дар смрти. А буре Ќе погодила хитлеровска Ќуришна летелица.
  ДевоЌка Наташа Ќе певала:
  - Комсомол ниЌе само старост,
  Комсомол Ќе моЌа судбина!
  ОсвоЌимо, веруЌем свемир,
  ХаЌде да живимо заувек!
  Ахмед пионир из АзербеЌ¤ана Ќе са осмехом одговорио:
  - Ти Ќош ниси комсомолац Наташа!
  ДевоЌка  утито лупи босом ногом и одговори милозвучно;
  Поред отаца, уз веселу песму,
  Залажемо се за Комсомол...
  Приближава се ера светлих година,
  ВапаЌ пионира увек буди спреман!
  ВапаЌ пионира увек буди спреман!
  Олег Ќе такође ударио босим ногама, дечЌом, и заурлао:
  єаче чеки", стисни пролетере,
  Од титаниЌума, руше"и Ќарам руком...
  Отпева"емо хи аду ариЌа нашоЌ Ота¤бини,
  И светлост потомцима, добро!
  Деца су одушев ена. А у ствари, Немци су бомбардовали, а само Ќе Ќедну девоЌку ударио ивер у босоногу, округлу, ружичасту штиклу.
  Пионирка Ќе вриснула, али се одмах угризла за усну.
  И тако су се припремили да одбиЌу напад. А ве" постоЌе тенкови са фашистима. ЗастрашуЌу"и Е-100 се кре"у. Тако мо"не и опасне машине.
  ИмаЌу такву заштиту. Да се не може пробити ни из Ќедног угла. Не можете га погодити из Ќедног угла. єедина шанса Ќе да се поломе трагови.
  Деца су спремна за борбу и машу босим ногама. Ево их на жици и гураЌу вре"е са дома"им експлозивом под трагове фашиста. Ради и уништава ва ке за тенкове Ромелове воЌске.
  И изгледа прете"е.
  ... ГЛАВА 9
  Саша шкрипи:
  - Слава комунизму!
  Дечак Пашка пуца са Олегом из пра"ке и цичи:
  - Слава пионирима!
  Дечак Руслан заЌедно са девоЌчицом Суфиром вуче жицом мину испод Немца и виче:
  - Слава СССР-у!
  Туку се деца из АзербеЌ¤ана и руски момци. Препланули, мршави, босоноги пионири, против колосалне армаде тенкова.
  ДевоЌчица Тамара гази своЌу грациозну, малу, босу ногу и каже:
  - Слава РусиЌи, слава!
  Пионир Ахмет потврђуЌе, пуцаЌу"и на неприЌате а:
  - ЗаЌедно смо приЌате ска породица!
  Дечак Рамзан, црвенокоси АзербеЌ¤анац, потврђуЌе, разбиЌаЌу"и аутомобил:
  - Са речЌу ми смо сто хи ада Ќа!
  Деца су  убазна... Ево Ќерменске девоЌчице Азатуи, такође вешто помо"у жице преноси пакети" експлозива испод фашистичке гусенице, и шкрипи:
  - СССР Ќе породица народа!
  Друга Ќерменска девоЌка, Агас, каже:
  - Не саги®имо се пред фашизмом:
  И голим ножним прстима девоЌка Ќе повукла жицу. Многа азербеЌ¤анска и Ќерменска деца имаЌу плаву косу и не могу се разликовати од словенске деце, коЌих такође има много. Они коЌи су побегли од Немаца, друге руске породице су се населиле у АзербеЌ¤ану чак и под царем.
  На Кавказу има много Словена. Много мешовитих парова. А деца обично имаЌу светлиЌу косу од своЌих родите а. А Словени-момци су тако препланули да се не разликуЌе од мештана. Штавише, деца су обично сличниЌа од одраслих.
  Дакле, бори се међународни совЌетски бата он дечака и девоЌчица, и сви су уЌеди®ени и веома слични. Њихове голе пете трепере док се кре"у.
  А у сновима деца ша у дарове смрти. Шамил и СерЌожка су дечаци пионири и вуку жицу. А сада немачки Е-50 стаЌе са полом еном колосеком.
  Момци певаЌу у хору:
  Нераскидива униЌа слободних република,
  НиЌе се окупила груба сила, не страх...
  И добра во а просве"еног народа,
  И приЌате ство и разум, и храброст у сновима!
  И деца су одушев ена. ОсмехуЌу се белим, уЌедначеним зубима. И сре"ни су, иако им прети смрт.
  А Немци су штап. Из топова пуцаЌу уништени тенкови и шкрабаЌу митра ези.
  Нека немачка возила су опрем ена бацачима граната и веома су опасна.
  Дечак Максимка и девоЌчица Зара су из АзербеЌ¤ана и они су, осло®ени на босе ноге, подвукли мину испод неприЌате а и нокаутирали фашистичког мастодонта.
  И викали су из свег гласа:
  - За СССР!
  Деца су тако смешна.
  Пионири Абас и Владимир такође користе оружЌе. У овом случаЌу, гусеница Е-75 Ќе уништена катапултом. Тада су момци запевали:
  - За величину планете под окри ем комунизма!
  Олег и Абдула су такође пионири различитих нациЌа, али Ќедним срцем бацаЌу и експлозив. УдараЌу у Е-100 и певаЌу...
  Ми смо открили народима планете,
  Пут у свемир, у невиђене светове...
  ОпеваЌу се подвизи Ќунаштва -
  Да заувек избришем ожи ак смрти!
  
  Под светим барЌаком РусиЌе,
  У миру, приЌате ству, сре"и и  убави...
  Људи целе зем е поста"е сре"ниЌи
  Паклени мрак "е се распршити у да ини!
  Овде се боре деца...
  Абдурахман и Светлана, азербеЌ¤ански дечак и девоЌчица из БелорусиЌе, повукли су жицу заЌедно и оборили фашистички тенк. И певали су:
  - Велико име свете РусиЌе,
  Светли светом - као сунчев зрак...
  ВеруЌем у Ќединство би"емо сре"ниЌи
  Покажимо свим народима прави пут!
  Деца су веома храбра. А нацисти су шокирани таквим тврдоглавим и жестоким отпором.
  Абудурахман Ќе пионир, добио Ќе ивер у голом ђону. Ударио цорпус цаллосум дечЌе ноге.
  Дечак Ќе просиктао:
  - И боли!
  Светлана Ќе такође ушла у округлу потпетицу и огребала се по рамену. Али девоЌка Ќе просиктала:
  - Пионири се не могу сломити!
  Азим и Колка су такође забили немачки аутомобил.
  Момци су показивали жицом и певали:
  Подмукли неприЌате  Ќе кренуо у офанзиву,
  Али веруЌем да се не"е поколебати, совЌетски народ...
  НеприЌате  очекуЌе униште®е и заборав,
  И слава РусиЌе "е Ќаче цветати!
  НеприЌате  чека: униште®е и заборав,
  И слава РусиЌе "е Ќаче цветати!
  Деца су храбра и не савиЌаЌу се. И желе да победе. И певаЌу и туку се.
  Немци трпе велике губитке. Истина Ќе, у суштини, ®ихове гусенице и ва ци су полом ени. И ово ниЌе погубно.
  єош горе за пионире коЌи су зароб ени.
  Дечака Абдулхамида, када Ќе зароб ен, извукли су нацисти. Ставили су босе ноге пионира у блок, и почели да каче тегове на удице. А онда Ќе запалио ватру. А дечакове голе пете лизале су ватру. И бич ми Ќе пао на леђа. Тукли су ме дуго. А онда су нацисти почели да ломе ребра врелим клештима.
  Дечак, умиру"и под мукама, када га Ќе гвожђе ребра, црвеног од вру"ине, смрскало, певао Ќе:
  Берлин Ќе скоро под нашом влаш"у
  У двоглед може видети на проклети Реицхстаг ...
  Надам се да "е ускоро бити мира и сре"е;
  КоЌе "у описати у своЌим песмама!
  
  РусиЌа Ќе отворила комунизам световима,
  Постала Ќе породица за све  уде .
  Али Вермахт нам Ќе гурнуо сви®ску ®ушку,
  А крв сада шик а из вена као фонтана!
  
  Оно што Ќе Фирер случаЌно заборавио код нас,
  Хтео сам да добиЌем зем у и робове!
  Фашизам Ќе ишао са веома дугом кампа®ом -
  А овде Ќе права но"на мора , паклени снови!
  
  єедноставан дечак боси дечак,
  Недавно сам везао црвену кравату.
  Желео Ќе сам да изгради свет без Бога,
  Али напалм Ќе изненада избио са неба !
  
  Морао сам да бежим на фронт, били смо у бекству,
  Нико не жели да узме такву омладину!
  Али мали борац са пушком Ќе то урадио ,
  Пут отаца се показао достоЌним !
  
  Борили су се где и лукавством и силом,
  И слабост Ќе такође горка, аваЌ...
  Другови су морали да копаЌу гробове
  Планирати борове ковчеге у мразу !
  
  Сада сам пионир навикнут на пат®у
  Отишао сам у извиђа®е бос, снежни нанос Ќе шкрипао.
  Можда казна за неверицу ,
  Да нисам желео да упознам Исуса !
  
  Али шта су три сата на Голготи?
  Прошло Ќе више од три године рата!
  У сваком селу удовице горко плачу,
  Како су синови изгинули на гроб у зем е!
  
  Преживео сам, био сам ра®ен, ра®ен од метка
  Али, на сре"у , и сам Ќе остао на ногама!
  Поштено смо вратили дуг НемачкоЌ ,
  Тако смо фашизам згазили у прах!
  
  єа сам сазрео, али ипак дечака
  Бркови ниЌе пробити, али ве" титан!
  Да, одрасла особа, а можда чак и превише,
  На краЌу краЌева, срце Ќе постало тврдо као метал!
  
  Звезда хероЌа Ќе наЌвиша награда -
  Сам Ста ин ми Ќе ®ено повере®е, предао!
  Рекао Ќе: треба узети пример од  уди попут вас,
  Форге воЌници до врата на Еден к учева!
  
  Али сада спусти храбру пушку,
  Узмите , клешта, чеки" и радите!
  Направи Ќедрилицу и чамац од дрвета
  И направи авион , тако да птица небу!
  Ово Ќе заиста хероЌска сага о биоскопу ... Али ипак изгуб ена.
  И Кавказ Ќе зароб ен.
  А у проле"е 1945. нацисти су кренули у офанзиву на Саратов. Њихове трупе су се кретале као лавина.
  А сада су четворка добили Ќош мо"ниЌи и савршениЌи "Е"-50 или "Пантер"-3, коЌи се одликуЌе снажним оружЌем и заштитом.
  Ратници су се осе"али веома самопоуздано. Управ а®е резервоаром Ќе наЌсавремениЌе са ¤оЌстицима. НаЌновиЌи ауто. Чак и гаснотурбински мотор. А овде Ќе и пуно "пантера" -2. Тридесет четворке било ког нивоа не могу да дођу до такве машине.
  Герда Ќе била зава ена у фоте у. Носила Ќе бикини. ДевоЌке су ве" навикле да се туку полуголе. Врели песак пусти®е пекао им Ќе босе ноге, каме®е планинско боло ®ихове босе табане. Али ратници се уопште нису сломили и нису се истрошили у прах.
  Вишеструко награђивани командант посаде Ќе просиктао:
  - А сада Ќе РусиЌа против нас! ОчекуЌу вас нове авантуре и победе!
  И одмахнула главом белом као снег. Природна плавуша, веома лепа и препланула.
  Шарлот се нацери. Ова девоЌка Ќе имала бакарноцрвену косу коЌа Ќе горела као пламен. Такође лепотица, са бронзаним теном. У бикиниЌу, преплануо, миши"ав. Босим ногама, згаженим по врелом песку и оштром каме®у.
  
  Ватрени ђаво Ќе приметио:
  - Руси су нам можда и наЌфанатичниЌи противници!
  Кристина Ќе дала своЌ глас. Коса ЌоЌ Ќе бакарножута, такође гори као пламен, али са златном ниЌансом. И исти тен, миши"и и лепота. ИзражаЌно, али нежно лице. И бикини. Ноге коЌе су отишле много ми а по тврдоЌ и гору"оЌ површини, али нису изгубиле грациозност и течне линиЌе. Босоноги прсти су уредно ошишани и веома окретни.
  Црвено-жута девоЌка упита:
  - Зашто тако мислиш?
  Магда Ќе одговарала уместо ®е. Ова девоЌка има белу и златну косу, медено плаву. Веома лепа, миши"ава, изражаЌног лица и сафирно-смарагдних очиЌу. Ноге су такође отврднуте, са округлим петама и равним прстима. Можда Магда има наЌнежниЌе лице, готово кротко, упркос мужевноЌ бради. Герда, на пример, изгледа чврш"е. Кристина Ќе мало мекша, и ниЌе толико изопачена као вештица Шарлот.
  Магда Ќе приметила:
  - Они имаЌу тоталитарни систем као што Ќе наш. Због тога су чврш"и!
  Герда се нацери и одговори:
  - СовЌетски тенкови су гомила старог метала. Не треба их се плашити!
  Црвенокоса Шарлот Ќе голим прстима притискала дугмад ¤оЌстика. Пуцала Ќе на одбрамбени бункер. Метак од 105 мм погодио Ќе совЌетски топ и преврнуо га. Борбени комплет Ќе почео да се ломи, а гранате су детонирале.
  Црвенокоса вештица Ќе просиктала:
  - єа сам страшни витез - див аци на коленима! Помету неприЌате е ота¤бине са лица зем е!
  И осмех бисерних зуба, и сЌаЌ смарагдних очиЌу. ДевоЌке су заиста врхунске класе.
  Кристина се закикота и одговори:
  - Сада "у пуцати!
  А пуцала Ќе и на неприЌате а. Испалио Ќе совЌетски топ калибра 76 мм. Граната Ќе погодила косо чело Е-50. И отишао Ќе у рикошет. Само Ќе девоЌкама зазвонило у ушима.
  Герда Ќе п еснула босим ногама и цвркутала:
  - Какав пролаз!
  И она Ќе сама испалила следе"и хитац... Немачки тенкови су пуцали на совЌетско утврђено подручЌе. Е-100 Ќе такође радио. Испоставило се да Ќе и ова машина дериват "Миша". ИдеЌа о тенковима са два топа ниЌе баш успешна. Е-100 Ќе ве" укинут.
   Уместо тога, у сериЌу улазе Ќуришне модификациЌе сериЌе "Е". Али оваЌ Ќош увек ради. И испа уЌе гранате.
  Шарлот се пискаво кико"е и тресе босом ногом:
  - Рат Ќе страшно ста®е, али Ќе као игра фасцинантно!
  И девоЌка Ќе пуцала, и то врло прецизно.
  Кристина Ќе открила своЌе бисерне зубе. Она Ќе месождер, предатор пантер.
  ПуцаЌу совЌетски топови, а пред ®има су минска по а. Немачки телетенкови се кре"у. А бацачи Ќуришних бомби раде са див им урла®ем.
  Гранични стубови се котр аЌу. Хитлерове хорде прешле су границу.
  Магда Ќе приметила, не баш духовито, лупкаЌу"и босом ногом по оклопу:
  - Пометемо Ќаку одбрану, али метлице су челичне!
  Ратници су намигнули Ќедан другом. СовЌетска одбрана Ќе била дово но мо"на. Посебно много мина Ќе постав ено. И ово Ќе одложило Немце. Али ипак су успели да напредуЌу .
  Бомбардери су радили на совЌетским положаЌима, а одозго су улазили и Ќуришни авиони. ТА-400, Ќедна од наЌстрашниЌих модификациЌа бомбардера, сЌурио Ќе у дубину одбране Црвене армиЌе . Чак шест мотора, ук учуЌу"и и млазне. И бомбардуЌу и уништаваЌу совЌетске градове.
  Герда, пуцаЌу"и, примети са осмехом:
  - У борби смо животи®е, али са умом човека!
   И опет Ќе опалила. Сломио совЌетски топ. Генерално, ово Ќе девоЌка наЌвишег ешалона. И тако кул.
  Е-50 Ќе пуцао на совЌетске положаЌе, а сам практично ниЌе претрпео штету. Нагнути оклоп аутомобила од челика ка еног ку"ишта давао Ќе одличан рикошет. СовЌетске гранате нису могле ни да изгребу Немце како треба.
  Кристина се сетила тестова "Тигра". Тада Ќе то био први сериЌски немачки тенк. НиЌедна од граната ниЌе могла да оштети Тигра. Британци су се сливали под ®еговим ударцима. Али тада Ќе топ од седамнаест стопа пуцао кроз чело. Тада су девоЌке замало умрле. И овога Ќе ратник запамтио. Како су били близу кошчате старице са косом, осе"аЌу"и ®ен ледени дах.
  ДевоЌка Ќе тр ала боси ђон о "ошак. Стварно Ќе желела да искочи из резервоара и побегне. Она Ќе тако директан ратник.
  Кристина Ќе са апломбом певала:
  - Плава магла, а свуда превара!
  Ратници су се кикотали... Изгледали су веома секси и еротично.
  И топ Ќе радио и пуцао. НиЌе ни помислила да стане. Сви су слали круг за рундом. РазбиЌа®е совЌетских позициЌа на комаде и комади"е.
  Отпозади се чула песма са звучника;
  ВоЌник Ќе увек здрав
  ВоЌник Ќе спреман на све...
  И прашина као са тепиха
  Скла®амо се с пута!
  И немоЌ стати
  И не ме®аЌ ноге -
  Наша лица сиЌаЌу
  Боотс схине !
  И опет снага ракетне бомбе пада на совЌетске положаЌе. И опет настаЌе разара®е и цела утврђена подручЌа. И пушке лете у различитим правцима.
  Неколико десетина немачких тенкова истовремено пуца и уништава све.
   Герда се осе"а као да Ќе Багира отишла у лов. Прва линиЌа совЌетске одбране Ќе ве" уништена. Али воЌници Црвене армиЌе и да е се роЌе и пуцаЌу на Немце.
  Међу онима коЌи се боре има и пионира. Млади ле®инисти су се доброво но придружили ЦрвеноЌ армиЌи. Ве"ина дечака су боси и у шортсама. Шу аЌу се око себе, галаме се .
  А пионири умиру...
  Шарлот, пуцаЌу"и, зарежала:
  - А пионири, у то Ќе гледала цела држава!
  Пуцала Ќе на Русе, а Кристина, отровно сик"у"и:
  - Са соколима гледамо, с орловима се ви®емо!
  И опет Ќе пустила ватрени осмех. Прелепе девоЌке...
  Неколико немачких тенкова кренуло Ќе у подзем е. И поЌавили су се у позадини совЌетских трупа, изазиваЌу"и панику и шкрабаЌу"и из митра еза. Нацисти су изашли као комарци из мрачне но"не море.
  Е-50 Ќе видео крета®е тридесетчетворке кроз оптику. Герда Ќе показала зубе, почела да усмерава цев. СовЌетско возило са малом куполом Т-34-76 и веома покретно. ПробаЌте оваЌ и погодите га. ДевоЌка Ќе ве" прилично искусна, али совЌетски аутомобил Ќе и да е за разлику од америчког Схермана.
  А растоЌа®е до Руса Ќе скоро пет километара.
  ДевоЌка се чеше по голоЌ пети, Шарлот Ќе голица између ножних прстиЌу. ДевоЌке се кико"у.
  Тада Герда пуца на руски ауто. ПроЌектил Ќури веома близу, скоро погађа оклоп... Али Ќош увек пролази. Герда  утито куца песницом по металу.
  Магда каже свом партнеру:
  - Баци у тело! Би"е лакше сти"и тамо!
  Герда предаЌе ¤оЌстик Магди и шапу"е:
  - Па уради то сам!
  Магда Ќе одушев ено певала:
  - Зем а на прозору, зем а на прозору... - ДевоЌка Ќе узела ¤оЌстик голим прстима, и притиснула дугме, настав аЌу"и да пева. - Зем а се види кроз прозор!
  А ®ена граната Ќе управо погодила базу совЌетског тенка. Ауто се распрснуо и распао. Почео Ќе да гори... СовЌетске гранате су експлодирале у материци.
  Магда Ќе затресла голим прстима и сиктала:
  - Видиш како сам то поднео! А ти кажеш...
  Шиштала Ќе Шарлот искосаних зуба.
  - Опет причамо, на различитим Ќезицима!
  ПоЌавила су се нова совЌетска возила. Тридесет четворка Ќе ишла прва. Покретни и броЌни аутомобили. Онда смо прешли из БТ сериЌе. Ово Ќе застарели тип гусеничара. Напредовали су и претпотопни Т-26, коЌи нису могли другачиЌе него да изгребу немачки оклоп. СнажниЌи и тежи КВ-ови су промовисани на самом краЌу. И много пешака.
  Кристина се закикота и зарежа:
  - Па, показа"емо им!
  Немачка возила су отворила ватру са велике уда ености, покушаваЌу"и да потисну совЌетску пешадиЌу на зем у. Уништили су и тенкове и друге животи®е.
  На небу су се поЌавили и совЌетски Ќуришници: чувени Ели. Напали су немачки систем. Хитлерови борци Ќурнули су ка ®има. Била Ќе то права рупа. Немачки ловци КСЕ-262, веома окретни и окретни са маневаром. НападаЌу совЌетску опрему, притискаЌу"и као гвожђе.
  Шарлот Ќе поново пуцала. Ушао сам у совЌетски БТ и зарежао:
  - ОваЌ текст ниЌе баЌка ... БаЌка "е бити испред!
  Е-50 се зауставио и одбио совЌетски контранапад. Не превише искусна команда бацила Ќе резерву тенкова заправо на кла®е. А руска кола ударе - као кокошке у ишчупану. И теме но су се борили против ®их.
  Герда Ќе пуцала, разбила Т-34 чело и сиктала:
  - Па, Творац Ќе ра®ени пакао!
  Шарлот Ќе такође пуцала, проналазе"и мету, совЌетски аутомобили су се кретали праволиниЌски, а девоЌке су успеле да пуцаЌу. У сваком случаЌу, ова четири феномена.
  Црвенокоса харпиЌа Ќе певала:
  - Сви су побиЌени нашим отровом!
  А ратници су наставили да пуцаЌу, цере"и зубе , коЌи су били тако снажни и велики као ко®ски.
  Кристина Ќе цвркутала са апломбом:
  - Сви су побиЌени нашим отровом!
  Магда Ќе избила тридесет четворку и залаЌала:
  - Ово Ќе наш резултат!
  ДевоЌке су отишле своЌим путем...
  Али се боре и совЌетске лепотице. Елизабетина посада на Т-34-85. Веома храбре девоЌке. А туку се и боси и у бикиниЌу.
  Њихов ауто се бори против немачких пантера. Ово возило Ќе и да е у употреби, али све више наилази на наЌновиЌе тенкове Е-сериЌе.
  Елизабет пуца голим прстима. Продире у неприЌате а из да ине и пишта:
  - Слава Ста иновом добу!
  Кетрин Ќе такође пуцала голим прстима и приметила:
  - НиЌе таква слава!
  Елена се успротиви, показуЌу"и зубе:
  - Рођени смо да побеђуЌемо!
  А такође Ќе пуцала голим прстима ...
  У исто време, девоЌка Ќе тешко уздахнула. Главом су ми Ќурнуле суморне мисли. Рат Ќе почео поразима. Немци су пробили одбрану и самоуверено кренули напред.
  Елена Ќе тада побегла на исток. Ципеле су ЌоЌ се распале ве" првих дана. И морао сам да лупим бос. И боли из навике. Ноге девоЌке биле су све у модрицама, модрицама, тешко оборене. И више ниЌе могла нормално да хода, ве" Ќе посрнула. Али упркос томе она се кретала и ходала. Елена Ќе у кампа®и постала веома мршава - имала Ќе само кожу и кости. Али она Ќе препланула, а коса ЌоЌ Ќе постала Ќош светлиЌа, изгорела на сунцу. А голи табани су замрли и отврднули. И стигла Ќе до прве линиЌе и наставила да се бори. И битке су поново биле у пуном Ќеку.
  Елена се углавном борила у пешадиЌи. Ук учуЌу"и учеш"е у одбрани Москве и Ста инграда.
  Али ве" код Курске избочине прешла Ќе на тенк. Тамо се формирала ®ихова четворка: Елизабета, Елена, Катарина, ЕуфразиЌа - четири "Е". Ратници су заиста легендарни. Ко се борио бос и у бикиниЌу, чак и на хладно"и, и дао Фрицу у рогове.
  Тенк "пантер", са коЌим су се девоЌке судариле на КурскоЌ избочини, био Ќе веома опасно возило. Било Ќе немогу"е ударити Ќе песницом у чело. И сама Ќе узимала са велике уда ености. Плус и брзометка.
  Дакле, да бисте се пробили, морали сте да контролишете тенк са великом вештином и не дозволите да уђете у себе.
  Елизабета Ќе управо то урадила. Иако Ќе више пуцала у покрету. А тенк Ќе возила ЕуфрасиниЌа.
  Покренути се са тридесет четворке Ќе скоро немогу"е. Али девоЌке су успеле да уђу. И борили су се са колосалном храброш"у.
  Кетрин такође одлично пуца.
  На КурскоЌ избочини девоЌке су се покривале славом и добиЌале наређе®а.
  И сада сваки од ®их има звезду хероЌа СССР-а.
  Ово су девоЌке коЌе су вам потребне! Само ратници наЌвише класе!
  Екатерина Ќе певала:
  ВеруЌем да "е се цео свет пробудити
  Би"е краЌа фашизму...
  И сунце "е сиЌати -
  Освет ава®е пута комунизма!
  Заиста, то су девоЌке на коЌима им приЌате и завиде. Не као Герда и ®ен тим.
  Било Ќе то током одмора, а она и ®ена дружина су, без оклева®а, мучили пионирку.
  Прво Ќе дечак од око тринаест година скинут гол. Онда су почели да га штипаЌу. А онда убодите иглама. Штавише, у почетку су игле биле хладне, али су потом загреЌане на ватри.
  И било Ќе стварно болно.
  Шарлот пробуши дечаку пупак и загугута:
  - єа сам паклена ровка!
  Затим Ќе узела усиЌани штап и почела ®име да пече дечакове босе, помало грубе табане. Док ужива у ®еговим див им крицима.
  И Кристина Ќе узела и загреЌала клешта, почела да Ќеде босе ноге пионира. Почео сам малим прстом, раде"и то полако и сурово у исто време. А детету су прсти попуцали и поломили. И пиониру Ќе било толико болно да се дечак неколико пута онесвестио.
  Магда Ќе убола бели паЌсер паЌсером испод лопатице. И клинац "е завиЌати.
  Мучили су пионира до смрти. И испоставило се да Ќе Ќедноставно одлично. И муче®е се наставило.
  Овако то иде да е. Пали су и Саратов и КуЌбишев. И нацисти су почели да ЌуришаЌу на Москву.
  У овим условима РусиЌу може спасити само десант убица. А Антон Шелестов иде у кул мисиЌу са девоЌкама.
  Да, позициЌа Црвене армиЌе Ќе Ќедноставно ве" апсолутно безнадежна. И овде само чудо може спасити СССР.
   Али ево знакова, шест бораца улази у битку. єедна нада за Антона, Маргариту, Наташу, ЗоЌу, Августину, Светлану. Они су у ста®у да зауставе и сломе неприЌате е одЌедном, претвараЌу"и их у пепео.
   Таква Ќе див а и лепа екипа девоЌака окуп ена. И против ®их Фат Цат и ®егове банде. Па, у реду Ќе...
   А нацисти ве" теку око Москве са разних страна.
   Тада су Антон и девоЌке поново ушле у битку, помажу"и РусиЌи, тачниЌе СССР-у.
   Тада им се придружила босонога девоЌка Маргарита. Такође одрасла жена, списате ица Ќе постала девоЌчица од око дванаест година у замену за бесмртност и испу®ава мисиЌу.
   Ратници из двадесет првог века поново су се сукобили са нацистима двадесетог.
   Фашистичко смеђе царство има много воЌника. Тече себи бескраЌном реком.
   Антон Шелестов, секу"и мачевима нацисте, и пешадиЌу и тенкове, урлао Ќе:
   - Никада не"емо одустати!
   И оштар диск полете са дечакових босих ногу!
  После тога дечак "е звиждати да су се вране онесвестиле, пробиЌаЌу"и им лоба®у.
   Маргарита, ломе"и противнике, цере"и зубе, прогунђа:
   - Има места Ќунаштву у свету!
   А са босих ногу девоЌчице летеле су отровне игле, погађаЌу"и нацисте и ®ихове авионе и тенкове.
   И Наташа Ќе запуцала босим прстима, убилачки и цвиле"и:
   - Никада не"емо заборавити и никада опростити.
   И ®ени мачеви отишли су кроз млин до фашиста.
   ЗоЌа, сече"и неприЌате е, врисну:
   - За нови ред!
   И нове игле полетеле са ®ених босих ногу. А шта Ќе у оку, шта Ќе у грлу Хитлерових воЌника и авиона.
   Да, било Ќе Ќасно да су ратници били узбуђени и бесни.
   Августин, сече"и беле воЌнике и тенкове, зацвилио Ќе:
   - Наша гвоздена во а!
   И нови, убитачни дар полети са ®ене босе ноге. И падаЌу такни и бели борци.
   Светлана сече воденичара, мачеви као му®е.
   Фашисти падаЌу као исечени снопови.
   ДевоЌка босим ногама баца игле и шкрипи:
   - Победи"е за маЌку РусиЌу!
   Антон Шелестов напредуЌе против нациста. Дечак терминатор сече смеђе трупе.
   А у исто време, прсти дечачких босих ногу избацуЌу игле са отровом, цепаЌу стабла и обараЌу авионе.
   Клинац урла:
   - Слава буду"оЌ РусиЌи!
   И у покрету сече све главе и ®ушке.
  А онда опет звиждук, и пад врана, коЌе пробиЌаЌу чак и кровове тенкова.
   Маргарита такође уништава противнике.
   Њене босе ноге и да е трепере. Нацисти умиру у великом броЌу. Ратник виче:
   - За нове границе!
   А онда "е га девоЌка узети и исе"и ...
   Маса лешева фашистичких воЌника.
  И звижди"е, маса врана у несвести се обруши на хорде Фрица, удараЌу"и чак и тенкове.
  ... ГЛАВА 10
   Али Наташа Ќе у офанзиви. Сече себи хитлеровце заЌедно са тенковима, и пева:
   - РусиЌа Ќе велика и блистава,
   єа сам веома чудна девоЌка!
   А дискови лете са ®ених босих ногу. КоЌи Ќе прозрео грла нациста. Да, то Ќе девоЌка.
   ЗоЌа Ќе у офанзиви. Сече смеђе воЌнике са обе руке. П уЌе из сламке. И баца убилачке игле голим прстима - обара тенкове и авионе.
   И притом пева у себи:
   - Ех, ми "емо гађати клуб,
   Ех, оти"и "е во ени!
   Августин, сече"и нацисте и истреб уЌу"и мрке воЌнике, вришти:
   - Сав чупав и у животи®скоЌ кожи,
   Бацио се батином на полициЌу!
   И голим прстима "е пуцати на неприЌате а, онда "е то убити слона, а Ќош више тенк.
   А онда "е шкрипати:
   - Вукови хртови!
   Светлана Ќе у офанзиви. Сече, сече нацисте. Босих ногу на ®их баца поклоне смрти.
   Води млин са мачевима.
   Срушила Ќе много бораца и цика:
   - Стиже велика победа!
   И опет Ќе девоЌка у див ем покрету.
   А ®ене босе ноге лансираЌу смртоносне игле, уништаваЌу"и тенкове и авионе.
   Антон Шелестов Ќе скочио. Дечак се окренуо у салту. Он Ќе у скоку посекао масу хитлероваца.
   Забацио Ќе ножице игле голим прстима и гунђао:
   - Слава моЌоЌ лепоЌ храбрости!
   И опет клинац у борби.
   Маргарита иде у офанзиву. Уништава све неприЌате е заредом. Њени мачеви су стрмиЌи од сечива млина. А голи прсти бацаЌу дарове смрти, тенкови и авиони горе.
   ДевоЌка Ќе у див оЌ офанзиви. УбиЌа смеђе ратнике без церемониЌе.
   И свако мало скочи, и извр"е!
   И од ®е лете поклони униште®а.
   И сами хитлеровци падаЌу мртви. И гомилаЌу се читаве гомиле лешева.
   Маргарита шкрипи:
   - єа сам амерички каубоЌ!
   И опет су ®ене босе ноге бациле иглу.
   А онда Ќош десетак игала!
  А онда "е деца хорски звиждати да се читави облаци врана обрушаваЌу на нацисте, буквално им набиЌаЌу главе, и удараЌу им лоба®е, као бушилица.
   Наташа Ќе такође веома кул у офанзиви.
   И баца босе ноге, и п уЌе из цеви.
   И виче из свег гласа:
   - єа сам светлуцава смрт! Све што треба да урадите Ќе да умрете!
   И опет Ќе лепота у покрету.
   ЗоЌа Ќуриша на блокаду Хитлерових лешева. И такође из ®ених босих ногу лете бумеранги униште®а.
   А смеђи ратници падаЌу и падаЌу.
   Зои виче:
   - Босонога девоЌко, би"еш поражена!
   А са голе пете девоЌке лети десетак игала. КоЌи загризу право у грло нациста.
   Па падаЌу мртви.
   Или бо е речено, потпуно мртав.
   Августин у офанзиви. Уништава смеђе трупе. Њени мачеви Ќуре у две руке. И она Ќе тако диван ратник.
   Торнадо се шири кроз фашистичке трупе.
   ДевоЌка црвене косе урла:
   - Буду"ност Ќе скривена! Али би"е победоносно!
   А у офанзиви, лепотица са ватроотпорном косом.
   Августин урла у див ем заносу:
   - Богови рата "е све поцепати!
   А ратник Ќе у офанзиви.
   А ®ене босе ноге бацаЌу много оштрих, отровних игала.
   Светлана у бици. И тако блистав и борбен. Њене голе ноге бацаЌу толико убилачких ствари. Не човек, ве" смрт са плавом косом.
   Али ако се распрши, онда га не можете зауставити.
   Светлана пева:
   - Живот не"е бити мед,
   ТаЌ скок у колу!
   Нека се сан оствари -
   Лепота претвара човека у роба!
   А у покрету босоноге девоЌке све Ќе више беса.
   Дечак Антон Ќе у офанзиви, све се убрзава. Дечак туче нацисте.
   Његове босе ноге бацаЌу оштре игле - кидаЌу тенкове и авионе.
   Млади ратник шкрипи:
   - Луда империЌа "е све растурити!
   И опет Ќе дечак у покрету.
   Маргарита Ќе бурна девоЌка у своЌоЌ активности. И млати неприЌате е.
   Тако Ќе голом ногом бацила грашак са експлозивом. Експлодира"е и одмах бацити стотину нациста и десет тенкова горе.
   ДевоЌка виче:
   - Победа "е нам свеЌедно до"и!
   И води"е млин са мачевима - бурад тенкова лете у различитим правцима.
   Наташа Ќе убрзала покрете. ДевоЌка сече мрке ратнике. И у исто време виче:
   - Победа чека руску империЌу.
   И да истребимо нацисте убрзаним темпом.
   Наташа Ќе девоЌка терминатор.
   И тенкови и авиони не помиш аЌу да стану и успоре.
   ЗоЌа Ќе у офанзиви. Њени мачеви су као реза®е меса и металне салате. ДевоЌка вришти из свег гласа:
   - Наш спас Ќе на снази!
   И такође голи прсти бацаЌу такве игле.
   И маса  уди са избушеним грлима, коЌа леже у гомилама лешева, као и разбиЌених тенкова и оборених летелица.
   Августин Ќе луда девоЌка. И слама све као да Ќе робот направ ен од хиперплазме.
   Ни Ќедна стотина нациста ве" ниЌе уништена. Али све се убрзава. А и ратник риче.
   - Тако сам непобедив! НаЌкул на свету!
   И опет Ќе лепотица на удару.
   А из босих ножних прстиЌу грашак излети. А три стотине нациста и десетак тенкова Ќе распарчала снажна експлозиЌа.
   Августин Ќе певао:
   - Не"ете се усудити да нам отмете зем у!
   Светлана Ќе такође у офанзиви. И не даЌе ни грам предаха. Терминатор див е девоЌке.
   И сече неприЌате е и уништава нацисте. А маса мрких бораца ве" Ќе пала у Ќарак и поред путева.
   Шесторица Ќе беснела. Извео див у битку.
   Антон Шелестов се вратио у акциЌу. И кре"е напред машу"и оба мача. А дечак терминатор води млин. ПобиЌени нацисти падаЌу.
   Маса лешева. Целе планине крвавих тела.
   Дечак терминатор подсе"а на див у стратегиЌу. Где су се такође мешали ко®и и  уди.
   Антон Шелестов шкрипи:
   - єао од памети!
   И би"е мрак!
   И дечак терминатор у новом покрету. А ®егове босе ноге "е нешто узети и бацити.
   ГениЌално дете Ќе заурлало:
   - МаЌсторска класа и фирма "Адидас"!
   Заиста кул емисиЌа се показала кул. И колико Ќе побиЌених нациста. И побили су мрке борце, наЌве"е мноштво наЌве"их.
  А и ако зазвижди, вране "е пасти на фашистичке полице у колосалним количинама. А толико их Ќе погинулих и тако се к унови врана пробиЌаЌу кроз кровове тенкова. И авиони су смрв ени.
   Маргарита Ќе такође у борби. Ломи цимет и челичне воЌске и урла:
   - Велики ударни пук! Све терамо у ковчег!
   А ®ени мачеви су као да сече на нацисте. Маса смеђих бораца Ќе ве" била преплав ена.
   ДевоЌка Ќе зарежала:
   - єа сам Ќош кул пантере! Докажите да су сви наЌбо и!
   А из голе пете девоЌке излете"е грашак са снажним експлозивом.
   И погоди"е неприЌате а.
   И то "е узети и уништити неке од противника и тенкове, па чак и авионе.
   А Наташа Ќе на власти. И побеђуЌе противнике, а она сама никоме не"е дати пад.
   Колико су хитлеровци ве" прекинули.
   И ®ени зуби су тако оштри. А очи су тако сафирне. Ова девоЌка Ќе главни ¤елат. Иако су сви ®ени партнери ¤елати!
   Наташа виче:
   - єа сам луд! Би"ете каж®ени!
   И опет "е девоЌка своЌим мачевима убити масу нациста.
   Зое Ќе у покрету и покосила Ќе много смеђих ратника.
   И босе ноге бацаЌу игле. Свака игла убиЌа неколико нациста. Ове девоЌке су заиста лепе.
   Августин напредуЌе, и слама противнике. И притом Ќош увек не заборав а да викне:
   - Не можете побе"и из ковчега!
   А девоЌка "е узети зубе и оголити зубе!
   И таква риђокоса... Коса виЌори на ветру, као пролетерска застава.
   И све буквално извире из беса.
   Светлана Ќе у покрету. Овде сам исекао масу лоба®а и куполе тенкова. Ратница коЌа показуЌе зубе.
   ПоказуЌе Ќезик. И онда исп уне из цеви. Затим завиЌа:
   - Хо"ете ли бити мртви!
   И опет са ®ених босих ногу лете убоЌите игле коЌе удараЌу у пешадиЌу и авионе.
   Антон Шелестов скаче и скаче.
   Босоноги дечак испушта гомилу игала, обара тенкове и пева:
   - Идемо на планинаре®е, отвори велики рачун!
   Млади ратник Ќе добар колико и треба.
   Има ве" доста година, узимаЌу"и у обзир пакао, али изгледа као дете. Само веома Ќак и миши"ав.
   Антон Шелестов Ќе певао:
   - Нека игра не буде по правилима - проби"емо фраЌер!
   И опет смртоносне и лом иве игле полетеше са ®егових босих ногу.
  И опет дечак звижди, десетине хи ада лопова сле"у на душмане и шиваЌу им шлемове.
   Маргарита Ќе са одушев е®ем певала:
   - Ништа ниЌе немогу"е! ВеруЌем да "е сванути слобода!
   ДевоЌка Ќе поново бацила смртоносну каскаду игала на нацисте и ®ихове тенкове, наставила:
   - Мрак "е нестати! Нека цветаЌу руже!
   А ратница, док голим прстима баца грашак, одмах хи аду нациста полете у ваздух. Да, воЌска мрког, пакленог царства се топи пред нашим очима.
   Наташа Ќе у борби. Скаче као кобра. Експлодира неприЌате е. И толико нациста гине и авиони падаЌу.
   Њихова девоЌка и мачеви, и зрна на уг у, и коп а. И игле.
   У исто време и урла:
   - ВеруЌем да "е победа до"и!
   И слава Руса "е на"и!
   Босоноги прсти бацаЌу нове игле, пирсинг противнике.
   ЗоЌа Ќе у див ем покрету. АЌде нацисти. Исеците их на мале комаде.
   Ратница голим прстима баца игле. Продире у противнике, и како урла:
   - Наша потпуна победа Ќе близу!
   И води див и млин са мачевима, мете"и тенкове. Ово Ќе заиста девоЌка као девоЌка!
   Али Августинова кобра Ќе кренула у офанзиву. Ова жена Ќе но"на мора за све но"не море.
   А ако га усече, онда га усече.
   Након чега "е црвенокоса узети и запевати:
   - Отвори"у све лоба®е! єа сам велики сан!
   А сада су ®ени мачеви у акциЌи и секу месо и метал.
   Светлана такође иде у офанзиву. Ова девоЌка нема кочнице. Како сече, тако се нагомилава маса лешева, а авиони и тенкови падаЌу.
   Плавокоси терминатор урла:
   - Како "е бити добро! Како "е бити добро - знам!
   А сад од ®е лети грашак убица.
   Антон "е опет метеором одсе"и сто хитлероваца. А он "е узети Ќош Ќедну бомбу и бацити Ќе.
   Мале величине, али смртоносне...
   Како исецкати на мале комаде.
   Дечак терминатор Ќе викнуо:
   - ОлуЌна младост страшних машина!
   Маргарита "е ово поново средити у борби.
   И посече масу мрких бораца. И сече велике пропланке.
   ДевоЌка вришти:
   - Ламбада Ќе наш плес у песку!
   И удари"е са новом снагом.
  А деца "е опет звиждати и срушити вране на главе фашиста.
   Наташа Ќе Ќош бесниЌа у офанзиви. Овако млатараЌу хитлеровци. НиЌе баш много за ®их да се одупру таквим девоЌкама.
   Наташа Ќе узела и запевала:
   - Трча®е на лицу места Ќе уобичаЌено помире®е!
   И ратник Ќе са таквом каскадом удараца избио на противнике.
   И босим ногама "е бацати дискове.
   Ево млина. Масе глава смеђе воЌске откотр але су се и тенкови су горели.
   Она Ќе борбена лепотица. Удари се таквом жутом армадом.
   ЗоЌа Ќе у покрету, слама све без изузетка. А ®ени мачеви су као маказе смрти.
   ДевоЌка Ќе Ќедноставно дивна. А ®ене босе ноге бацаЌу веома отровне игле.
   Удари противнике. ПробиЌаЌу им грло и праве ковчеге, праве да тенкови и авиони експлодираЌу.
   ЗоЌа га Ќе узела и зацвилила:
   - Ако нема воде у чесми...
   Наташа Ќе усхи"ено викнула:
   - Дакле, ти си крив!
   И голим прстима док баца оно што теме но убиЌа. Ово Ќе заиста девоЌка од девоЌака.
   И са ®ених голих ногу како сечиво лети. И то "е задивити многе воЌнике, одсецаЌу"и куле од тенкова.
   Августин у покрету. Невероватан и Ќединствен по своЌоЌ лепоти.
   Какву светлу косу има. Као пролетерска застава коЌа се виЌори. Ова девоЌка Ќе права горопадица.
   И сече противнике - као да Ќе рођена са мачевима у рукама.
   Црвенокоса, проклета звер!
   Августин га узе и просикта:
   - Би"е воловска глава - не"е борци полудети!
   И овде Ќе опет сломила много воЌника.
   Антон Шелестов прогунђа:
   - Шта вам Ќе потребно! Ово Ќе девоЌка!
   Маргарита, бацивши босом ногом, одломивши куполу тенка, потврди:
   - Велика и кул девоЌка!
   Августин се спремно сложио са овим:
   - єа сам ратник коЌи "е свакога угристи!
   И опет "е голих ножних прстиЌу лансирати убилачку.
   Светлана ниЌе инфериорна у односу на своЌе противнике у борби. Не девоЌка, али да заврши са таквом вештицом у пламену.
   И цичи:
   - Какво плаво небо!
   Августина, пуштаЌу"и сечиво босом ногом, одсекавши куполу тенка, потврди:
   - Ми нисмо присталице п ачке!
   Светлана Ќе, секла неприЌате е и обарала авионе, цвркутала:
   - Не треба ти нож за будалу...
   ЗоЌа Ќе шкрипала, бацаЌу"и игле голим, препланулим ногама:
   - Слага"еш га са три кутиЌе!
   Наташа Ќе, сече"и нацисте, додала:
   - И уради то за пени!
   А ратници "е узети и скочити. Тако су крвави и кул. Уопште, у ®има Ќе много узбуђе®а.
   Антон Шелестов изгледа веома елегантно у борби.
   Маргарита Ќе певала:
   - Ударац Ќе Ќак, али момак интересуЌе...
   Дечак терминатор ударио Ќе ногом нешто попут пропелера хеликоптера. Одсекао Ќе пар стотина глава и нацистима и тенковима, цикнуо:
   - Прилично атлетски!
   И обоЌе - дечак и девоЌчица у пуноЌ чипки.
   Антон, сецкаЌу"и мрке воЌнике, гунђао Ќе:
   - И би"е велика победа за нас!
   Маргарита Ќе просиктала у одговору:
   - УбиЌамо све - босим ногама!
   ДевоЌка Ќе заиста тако активан терминатор.
   Наташа Ќе певала у офанзиви:
   - У светом рату!
   И ратник Ќе лансирао оштар диск-бумеранг. Летио Ќе у луку, посекао масу нациста и тенковских купола.
   Зои Ќе додала, настав аЌу"и истреб е®е:
   - Наша победа "е бити!
   И нове игле полетеле са ®ених босих ногу. И погодили су много воЌника и авиона.
   Плавокоса девоЌка Ќе издала:
   - Мат неприЌате а!
   И исплазила Ќе Ќезик.
   Августина, машу"и ногама и бацаЌу"и кукасте крстове са оштрим ивицама, гркнула Ќе:
   - Царска застава напред!
   Светлана Ќе спремно потврдила:
   - Слава палим Ќунацима!
   А девоЌке су у глас викнуле, сламаЌу"и нацисте:
   - Нико нас не може зауставити!
   И сад лети диск са босих ногу ратника. Месо Ќе поцепано и куле тенкова су срушене.
   И опет урлати:
   - Нико нас не"е победити!
   Наташа Ќе полетела у ваздух. Растурила Ќе противнике и крилате лешинаре, и издала:
   - Ми смо вукови, ми пржимо душмана!
   А из ®ених голих прстиЌу излете"е веома смртоносни диск.
   ДевоЌка се чак и извиЌала у екстази.
   А онда промрм а:
   - Наше пете воле ватру!
   Да, девоЌке су стварно секси.
   Антон Шелестов Ќе гунђао о:
   - О, рано, чувари даЌу!
   И намигну ратницима. Они се смеЌу као одговор и цере"у зубе.
  ПриЌате ски звиждук и облаци врана падаЌу на главе фашиста. А куполе тенкова су се расцепиле од удараца ®ихових к унова.
   Наташа Ќе посекла нацисте и зацвилила:
   - Нема радости у нашем свету без борбе!
   Дечак Ќе приговорио:
   - Понекад борба ниЌе радост!
   Наташа се сложила:
   - Ако нема снаге, онда да...
   Али ми смо увек здрави ратници!
   ДевоЌка Ќе голим прстима бацала игле на неприЌате а, дигла у ваздух масу тенкова и певала:
   - ВоЌник Ќе увек здрав,
   И спремни за подвиг!
   Након чега Ќе Наташа поново посекла неприЌате е, срушивши куле до тенкова.
   ЗоЌа Ќе веома насилна крађа. Ево читаво буре у нацистима лансирано. И откинуо пар хи ада од Ќедне експлозиЌе.
   Онда Ќе зацвилила:
   - Не стаЌ, штикле нам се светлуцаЌу!
   И девоЌка у борбеном ажуру!
   Августин ниЌе слаб ни у борби. Овако млатараЌу хитлеровци. Као да избиЌа снопом ланаца.
   И сече противнике - пева:
   - Пази да "е бити корисно,
   Би"е пита на Ќесен!
   Црвенокоси ђаво заиста оре у борби као ђаво у бурмутици.
   Али Светлана се овако бори. И нацисти то добиЌаЌу од ®е.
   А ако удари, удари"е.
   Из ®е лете крваве прске.
   Светлана Ќе оштро приметила када су ЌоЌ из босих ногу полетеле прска®е метала, коЌе су истопиле лоба®е и куле резервоара:
   - Слава РусиЌи, много чак и слава!
   Тенкови Ќуре напред...
   ДивизиЌе у црвеним маЌицама -
   Поздрав руском народу!
   Овде су девоЌке преузеле нацисте. Тако се исецкаЌу и исецкаЌу. Не ратници, ве" заиста пантери, коЌи су пали са ланца.
   Антон Ќе у борби и напада нацисте. Удара их без сажа е®а, сече кроз тенкове и цвили:
   - Ми смо као бикови!
   Маргарита, разбиЌаЌу"и смеђу воЌску и пробиЌаЌу"и тенкове, покупи:
   - Ми смо као бикови!
   Наташа Ќе узела и бичевала, сецкаЌу"и мрке борце заЌедно са тенковима:
   - Не можеш да лажеш!
   ЗоЌа Ќе растргла нацисте, зацвилила:
   - Не, не из руке!
   А и он "е узети, и пустити звездицу босом ногом и докраЌчити многе фашисте.
   Наташа Ќе узела и зацвилила:
   - Наш ТВ Ќе ук учен!
   А убитачна гомила игала лете са ®ених босих ногу.
   ЗоЌа, такође уништаваЌу"и нацисте и ®ихове тенкове, зацвилила Ќе:
   - Наше приЌате ство Ќе монолит!
   И опет баца тако да се кругови замаг уЌу у свим правцима. Ова девоЌка Ќе чисто истреб е®е противника.
   ДевоЌка голих прстиЌу "е узети и лансирати три бумеранга. А лешева од овога постало Ќе Ќош више.
   Након чега "е лепотица издати:
   - Не"емо дати неприЌате у никакву милост! Би"е леш!
   И опет убоЌица полети с голе пете.
   Августин Ќе такође сасвим логично приметио:
   - Само не Ќедан леш, него многи!
   Након тога, девоЌка га Ќе узела и боса прошетала кроз крваве локве. И доста Ќе прекидала нацисте.
   И како "е пукнути:
   - Маса убиства!
   А онда лупи главом о хитлеровског генерала. Сломи"е му лоба®у и издати:
   - Банзаи! Оти"и "еш у раЌ!
   Светлана Ќе веома бесна у офанзиви, посебно обараЌу"и тенкове, цвили:
   - Не"е бити милости за тебе!
   И десетак игала ЌоЌ одлети са голих прстиЌу. Док она удара све, авиони се руше. И веома много чак и ратник покушава да раскомада и прекине.
   Антон Шелестов шкрипи:
   - Славни чеки"!
   И дечак, такође, босим ногама, баца тако хладну звезду у облику свастике. Замршен хибрид.
   И маса нациста Ќе пала.
   Антон Ќе викнуо:
   - Банзаи!
   И дечак Ќе поново на див ем нападу. Не, Ќедноставно у ®ему мо" жубори, а вулкани жуборе!
   Маргарита у покрету. Одбаци"е све стомаке.
   ДевоЌка "е ногом избацити по педесет игала. А маса Ќе убиЌала све врсте неприЌате а, нокаутирала и тенкове и авионе.
   Маргарита Ќе певала весело:
   - єедан два! єао ниЌе проблем!
   Никада се не треба обесхрабрити!
   Држите нос и реп више са лулом.
   ЗнаЌ да Ќе твоЌ верни приЌате  увек са тобом!
   Ово Ќе тако агресивна компаниЌа. ДевоЌка "е ударити и викнути:
   "Председник ЗмаЌа "е постати леш!
   Наташа Ќе само терминатор у борби. И рика Ќе гркнула:
   - Банзаи! Узмите га ускоро!
   И граната ЌоЌ Ќе полетела са босе ноге. А нацисти као ексер. И разби"е много мастодонта и крилатих, паклених машина.
   Ово Ќе ратник! Ратник за све ратнице!
   ЗоЌа Ќе такође у офанзиви. Тако бесно копиле.
   А она узе и прогунђа:
   - Отац наш Ќе сам Бели Бог!
   И троструки млин "е исецкати нацисте!
   А Августин Ќе заурлао у одговору:
   - А моЌ Бог Ќе црн!
   Заиста, црвенокоса Ќе само оличе®е преваре и подлости. За неприЌате е, наравно. А за приЌате е, она Ќе драга.
   И као голим прстима "е узети и бацити. И маса гомила воЌника смеђе империЌе, као и ®ихових тенкова и авиона.
   Црвенокоса Ќе викнула:
   - РусиЌа и црнобог су иза нас!
   Ратник са веома високим борбеним потенциЌалом. Не, бо е Ќе не мешати се у ово. Као и куполе тенкова, и фашистичким авионима су откинута крила.
   Августин Ќе просиктао:
   - Све издаЌнике "емо самлети у прах!
   И намигни своЌим партнерима. Да, ова ватрена девоЌка ниЌе баш оно што може да одмори. єе ли то смртни мир!
   Светлана, сламаЌу"и неприЌате е, издала Ќе:
   - Помести"емо те у ред!
   Августин Ќе потврдио:
   - ХаЌде да побиЌемо све!
   А са ®ених босих ногу поново лети садаш®ост тоталног униште®а! И толико тенкова и авиона Ќе одЌедном експлодирало у ситне струготине.
   Антон Ќе певао као одговор:
   - Би"е комплетан банзаи!
   Августина, коЌа Ќе голим рукама кидала нацисте, секла их мачевима и бацала игле голим прстима, уништаваЌу"и тенкове и авионе одЌедном, рекла Ќе:
   - Укратко! Укратко!
   Наташа, уништаваЌу"и смеђе ратнике, зацвилила Ќе:
   - Укратко - банзаи!
   И хаЌде да сечемо противнике див ом жестином.
   Антон Шелестов, сецкаЌу"и противнике, издао Ќе:
   - ОваЌ гамбит ниЌе кинески,
   И веруЌте ми, деби Ќе таЌландски!
   И опет оштар диск, коЌи сече метал, полете са дечакових босих ногу. Секао Ќе и куполе тенкова и репове авиона.
   Маргарита Ќе, сече"и ратнике мрког царства и оклоп тенкова, певала:
   - А кога "емо на"и у борби,
   И кога "емо на"и у борби ...
   Не"емо се шалити са тим -
   Раставите га!
   Раставите га!
   Онда су урадили добар посао са нацистима... И СовЌетска РусиЌа Ќе победила смеђу империЌу у Ќуриша®у на Москву.
   Рат Ќош ниЌе био завршен, али СССР Ќе ве" имао шансу да сам победи нацисте. Тако Ќе шесторица поново морала да прекине изврше®е своЌе супер и кул мисиЌе.
  ... ГЛАВА 11.
  Азик Азимов Ќе такође био у паклу. Наравно, старац Ќе био задово ан што Ќе у телу тинеЌ¤ера. Његов боравак на општем нивоу Ќе завршен и познати писац научне фантастике Ќе пребачен у лаку категориЌу.
  Овде ве" можете гледати цртане филмове на гравиовизору кад год пожелите.
  Азик Ќе гледао сериЌу викендом након молитве. А сада Ќе цео дан слободан;
  ДевоЌка Ќе, у међувремену, ук учила матрицу виртуелних илузиЌа. Авиони су Ќурили кроз ваздух, а били су веома здрави и велики. Под крилима су носили многе бомбе. Али истовремено су изгледали веома архаично.
  Вук од усхи"е®а скочи и викну:
  - Блимеи! Бомбе лете!
  ДевоЌка Терминатор Ќе певала:
  - Би"е то само наЌвиша класа! Кара, Карабас Ќе са нама!
  Лисица Ќе извукла тежак бластник из свог поЌаса и уперила га у неприЌате а. Онда Ќе звиждао:
  - Борбени догађаЌ! ДаЌ ми млаз хиперплазме!
  А из прт ажника представника црвене фауне, попут лупанета, нешто личи на дечиЌе мехури"е сапуна. Али када су погодили бомбардер, огромна машина се затресла и буквално се уплела у мрежу разорних варница.
  Крокодил Гена Ќе извукао нешто много импресивниЌе, налик на бацач граната из ВиЌетнамског рата, али начичкано полугама и дугмадима. Након тога, крокодил "е узети и закуцати, па чак и не заборавити да пуцне реп, из коЌег Ќе прави цунами проЌурио кроз ваздух, и лаЌе:
  Имамо ракете, авионе,
  НаЌмо"ниЌи крокодилски дух ...
  Пилоти на челу, зуби у челик -
  НеприЌате  "е бити разбиЌен на комаде!
  Мурзилка Ќе нацртала и оружЌе, али сложениЌе и ЌедноставниЌе, односно пра"ку. Али у исто време Ќе лансирао клин са антиматериЌом.
  И опет, како експлодира и распршуЌе се од удара другог неприЌате ског авиона.
  Чебурашка Ќе цвркутала:
  - Наша победа над душманима, нека Ќе неминовна!
  А животи®а Ќе из црта"а извукла лулу коЌу су п унули. И хаЌде да га закуцамо на неприЌате а.
  И док п уЌе, неприЌате ски авион се распада у прах. Штавише, када Ќе пепео пао, претворио се у све врсте слаткиша, бомбона, колача од сира и других укусних ствари.
  Вечна деца усхи"ена п есну рукама и почеше да грабе слаткише. И летели су и слали му®е из кажипрста. А неки дечаци и девоЌке су изули ципеле и млатили ноге голим прстима, ша у"и мехури"е и пулсаре.
  Крокодил Гена Ќе приметио:
  - Веома смешан рат!
  ДевоЌка са голом, округлом петом бацила Ќе лопту, она Ќе полетела и погодила мо"ног бомбардера са десетак крила. Узео Ќе и поделио. А из ®егове прснуте материце сипали су млазови лимунаде, чоколадног коктела и других газираних пи"а. А такође су почеле да падаЌу порциЌе сладоледа и других слаткиша.
  ДевоЌка Ќе певала, чак се врте"и од одушев е®а;
  У свемиру бесни рат
  Медени меде®ак са маком...
  И такође беле муве,
  Слаткиши и ролнице са гуштом!
  Мала лисица Ќе филозофски приметила:
  - А кад Ќе народ рат био туга!
  Вук, бацивши му чоколадицу у уста, примети:
  - Било би лепо имати чоколадног зеца овде!
  А сиви певаше:
  - Где Ќе чоколадни зеко, ти си уми ато копиле и сто посто сладак? Где Ќе чоколадни зеко єа те уЌедем, а знам врло лако!
  Вук Ќе покушао да полети, али ниЌе ишло баш наЌбо е. У пуном Ќе замаху скочио у млаз кондензованог млека и меда помешаног са чоколадама.
  Вук Ќе урлао и зарежао:
  - Ово Ќе одвратно ...
  Онда су га ухватиле неке Ќаке руке. Вунена звер Ќе залеђена. А вукао га Ќе дечак у цилиндру и са оч®ацима коЌи вире из уста.
  Чебурашка га препозна, и узвикну:
  - Видите, Мали вампир Ќе стигао!
  Дечак климну главом. Изгледао Ќе мршав, дуге руке и носио Ќе беле рукавице. Обучен старински. И ово се издваЌало од друге деце. Намигнуо Ќе Чебурашки, постав аЌу"и вука, коЌи Ќе био прекривен слатким по целоЌ гредици.
  Након што Ќе отпевао;
  - Громови и му®е грме,
  Ужасан страх на гроб у...
   Духовна воЌска...
  єа сам вампир у храму!
  Вук, облизуЌу"и усне и незадово но режу"и, примети:
  - Све Ќе слатко и заше"ерено. И хо"еш нешто од меса!
  И вампир климну главом.
  - Волим крв. Посебно  удски.
  Мурзилка се намршти.
  - Шта си убиЌао  уде?
  Дечак вампир Ќе одмахнуо главом.
  - Не! НиЌе обавезно. єа сам мува и не могу никога од  уди учинити вампиром. Попио сам мало крви и одустао од тога!
  Чебурашка Ќе уз смех приметио:
  - Бо е синтетичко пи"е. И знате, можете заразити  уде оч®ацима!
  Дете вампир Ќе уз уздах приметило:
  - А шта ниЌе зараза у нашем свету? Сви смо ми, донекле, деца Ќедног маЌмуна!
  Вук одбруси и заурла:
  - Па не! єа немам ништа са маЌмуном!
  Крокодил Гена Ќе потврдио:
  - И Ќа такође... Чак ни сисар!
  Вампир Ќе климнуо главом и прилично Ќезиво се осмехнуо.
  - Можда! Човек Ќе, међутим, у послед®е време много више личио на маЌмуна. Нека не спо а, али сигурно у понаша®у!
  Чебурашка Ќе приметио:
  - МаЌмуни, маЌмуни - немоЌте Ќош став ати конзерве!
  Мурзилка изненађено упита:
  - Шта мислите? И какве везе имаЌу банке са тим?
  Животи®а са ушима Ќе логично одговорила:
  - Мислим на риму! То Ќест, испада да Ќе рима бо а!
  Крокодил Гена заурла:
  - Одмах Ќе Ќасно да ниЌе Пушкин,
  Написао сам ове пЌесмице!
  Дете вампир се окрену, полете и претвори се у салто, пева:
  Неко Ќе своЌ реЌтинг изградио на крви,
  Има гранитни камен у грудима!
  Мурзилка климну главом у знак слага®а:
  - Наше приЌате ство Ќе монолит -
  И на томе она стоЌи!
  Крокодил Гена Ќе загризао торту на коЌу Ќе бомба пала из авиона разбацана и приметио:
  - Укусно!
  Вук Ќе зарежао:
  - Хо"у зечеве!
  А онда "е се пржени, веома масни и тешки котлет срушити на врх вука. И смрви капитално сивило.
  Вук Ќе прогунђао:
  - У име идеЌа пацифизма!
  Вампир Ќе, зарежао, у ®еговим рукама две саб е блистале као диЌаманти на сунцу:
  - Не! Пацифизам ниЌе за нас!
  ДевоЌка Ќе зашкрипала, а у ®еним рукама су се поЌавиле саб е, искричаве као звезде. И бацила се на Клинца Вампира. Оштрице су се укрстиле и искре су пале.
  Млада крвопиЌа Ќе приметила:
  - За човека, ти си добар у мачева®у!
  ДевоЌка се закикота и одговори:
  - Ниси лош за цртани филм!
  Дечак вампир Ќе приметио:
  - Можеш ме звати Дракула млађи!
  ДевоЌка Ќе приговорила:
  - Не! Много Ќе тешко! Можда само Драко!
  Дечак вампир Ќе приметио:
  - Има Ќедан Драцо из ХариЌа Потера! А Ќа сам Ќединствен!
  ДевоЌка Ќе променила фризуру у седмобоЌну и зашкрипала:
  - Па зашто би ти био раван грофу Дракули! Буди оно што Ќеси!
  Вампир климну главом и запева:
  - Универзум Ќе пун фантастичних изненађе®а,
  Она Ќе магична и изузетна!
  А буду"ност Ќе сасвим близу,
  Не опонашаЌте свог идола - будите своЌи!
  ДевоЌка климну главом и примети:
  - Назови ме Ќедноставно - принцезо!
  Млади вампир климну главом.
  - Принцезо! Можда циркуска принцеза!
   ДевоЌка Ќе цвркутала:
  - Циркус, циркус, циркус - кул Ќе!
  Дечак вампир и принцеза су наставили да се боре.
  Мурзилка Ќе приметила:
  - И никада нисмо сазнали ®ено име!
  Чебурашка Ќе приметио:
  - А ни моЌу расу нису препознали! єош се свађаЌу ко Ќе моЌ предак!
  Вук Ќе у међувремену угризао своЌе зубе у котлет и очаЌнички прогутао зеца. Био Ќе умр ан не само чоколадом, кремом, кондензованим млеком, ве" и мастима и месним соком.
  Звер из цртаног филма Ќе урлала, гризла месо и цвилила:
  - Па, зец! Чекати!
  Мурзилка се насмеЌа и примети:
  - О, да, вуко!
  Чебурашка климну главом:
  - Више ми се свиђа онаЌ од Ивана Царевича! ТаЌ вук Ќе имао много шири поглед!
  Крокодил Гена Ќе поново пуцао на авионе. Ударио Ќе аутомобил, коЌи се у лету измрвио у многе слаткише, пакова®а сладоледа разних облика, крофне, переце, чоколаде и друго.
  Вечна деца су се бацила на то и прождирала. И сами су пуцали из пра"ки, избацивши потоке укусних посластица.
  Оне су падале или, напротив, виле у висину. Пуно ше"ерне вате виЌорило Ќе кроз ваздух великом снагом.
  Сам крокодил Гена зграби укусно крупним зубима и заурла:
  - Слава ери оби а и без редова!
  ДевоЌка Ќе приметила, цере"у"и се и маче"и се са младим вампиром:
  - Све "е бити врхунска! Све "е бити врхунско - знам то! Знам то!
  Дете вампир Ќе наставило да се  у а, два мача одЌедном. И очаЌнички се борио. ДелуЌе борбено. Али девоЌка ниЌе била инфериорна од ®ега. Била Ќе стварно див а. И голим ножним прстима с времена на време бацао дарове смрти на младог вампира.
  ТачниЌе, свакакви танки дискови, или комади колача.
  Дечак вампир се борио веома самоуверено и пЌевушио:
  - ХаЌде, црево, хаЌде, црево,
  Пи"у крв из душе своЌе, пи"у крв из душе своЌе!
  На краЌу краЌева, Ќа сам наследник великих вампира!
  Принцеза Ќе приметила голих зуба:
  - Постат "у храбриЌи и храбриЌи од лава!
  И одЌедном би ®ена саб а одсЌекла прамен вампирске косе. И прилично Ќе лепа. Ово Ќе ®ена борбена принцеза.
  Вук Ќе наставио да се врти и завиЌа. Очигледно Ќе био веома глуп. И прилично болан, стомак Ќе отечен од прождр ивости. Мора да си поЌео целу стотину зеца! Ово Ќе огромна порциЌа котлета величине доброг аутомобила или нилског ко®а.
  Вук Ќе зарежао:
  - єа сам сиви демон и много патим,
  Осе"ам се веома лоше и скоро умирем!
  ДевоЌка Ќе скренула паж®у са туче и приметила:
  - Морамо помо"и сивим!
  А девоЌка-принцеза "е узети голе ножне прсте и пукнути. А онда Ќе млаз соде излио из црева коЌе се изненада поЌавило у ваздуху. А она "е волети да да пр авог и трбушастог вука из "ЧекаЌ мало". Вук "е узети и окретати се буквално гуше"и се содом. А онда "е онаЌ сиви повратити.... Из оч®ака су летеле лизалице, бомбоне, карамеле, све врсте чупа-чупа и дражеЌа. Али вуков стомак се одмах сма®ио и постао раван.
  Вук промрм а:
  - Колико Ќе добра!
  ДевоЌка Ќе певала као одговор:
  - Добро! Све "е бити добро, знам то! И величам!
  Чебурашка Ќе логично приметио:
  "Опрали су вука и очистили стомак. Тако Ќе постао много лепши!
  Крокодил Гена Ќе приметио са осмехом:
  - Вук Ќе клик на чело!
   ДевоЌка Ќе духовито одговорила:
  - Волим да перем мачи"е! ПриЌатно Ќе и за мачку и за принцезу!
  Дечак вампир Ќе истакао, оголивши оч®аке:
  - Звао бих те наравно Баба єага!
  ДевоЌка Ќе приметила:
  - Баба єага ниЌе сама, постоЌи читава збирка ®их из различитих баЌки. Дакле, неке од ®их су лепе девоЌке!
  Чебурашка Ќе приметио:
  - И ево ме у єапану - секс симбол!
  ДевоЌка се закикота:
  - Са таквим ушима, а у єапану си заиста симбол! Као супер шпиЌун!
  Чебурашка зарежа:
  - У єапану су народ и мафиЌа Ќедно!
  Лисица, коЌа Ќе такође до самих ушиЌу била намазана каЌмаком и чоколадним млеком, зацвилила Ќе:
  - Кад смо Ќедно - непобедиви смо!
  ДевоЌка-принцеза Ќе саб ама одбила Ќош Ќедан напад младог вампира и цвркутала:
  - Преко великих граница победе!
  Мала лисица Ќе поставила сасвим природно пита®е:
  - Кога "еш победити?
  ДевоЌка принцеза Ќе одговорила, и логично:
  - Пре свега, ле®ост!
  Крокодил Гена климну главом у знак слага®а:
  - Би"еш ле® и жабе "е ти седети на глави!
  Чебурашка се присетио:
  - Са пионирима смо скуп али старо гвожђе, а ти си Гена покрао све шахтове из водовода!
  Зубати цртани се насмеЌао:
  - Ово си ме натерао уши!
  Чебурашка Ќе цвркутала у одговору:
  - Наш Гена воли наговештаЌ,
  Генка живи у приЌате ству са ®ом ...
  Али Генин наговештаЌ квари,
  И он "е вас довести до двоЌке!
  Мурзилка Ќе логично приметио:
  "ОбоЌици би добро дошла лекциЌа калиграфиЌе и правилног говора!
  Крокодил Гена Ќе приметио:
  - НаЌвише од црвених говора тече крв!
  Вампир Ќе чак престао да се бори на минут и приметио:
  - Ово Ќе паметан израз!
  Гена климну главом и запева:
  - Имам целу ку"у ума,
  Гена крокодил - живиш богато!
  Чебурашка Ќе логично приметио:
  - Обично кажу - богати Буратино!
  Мурзилка се насмеЌа:
  - Какав Пинокио? Пинокио лимунада?
  Цртани млади вампир се насмеЌао и одговорио:
  - Пинокио.... Лимунада - би"е ми драго да буде претучен!
  Принцеза Ќе певала као одговор:
  - НиЌе научник, ниЌе песник, ве" Ќе освоЌио цео свет!
  Препозна"е га свуда! Реци ми како се зове?
  Зубати цртани са зеленим репом Ќе викао:
  - Крокодил Гена!
  - Крокодил Гена!
  Принцеза Ќе цвркутала:
  - Дошло Ќе до велике промене,
  Столица се распала Гена!
  Он Ќе зелени крокодил
  Али сломи столицу - дебил!
  Гена Ќе, наравно, почео да вади вишецевни, ручни бацач плазме из своЌе торбе као одговор. Да, ово Ќе озби но.
  Мурзилка цикну:
  - Полако Гена, она Ќе само дете!
  Крокодил Ќе зарежао:
  - Двеста педесет година ниЌе дете!
  Чебурашка Ќе приметио:
  - Сви  уди су деца и мора их се жалити!
  ДевоЌка са осмехом коЌи Ќе блистао бисерима певала Ќе:
  - Знате, ми нисмо деца срцем! Имате своЌе приЌате е!
  Дечак вампир Ќе приметио:
  - А моЌи приЌате и нису нуле!
  Принцеза Ќе прокоментарисала:
  - За неке народе - нула Ќе савршен броЌ!
  Крокодил Гена испали:
  - Не можете делити са нулом!
  ГениЌална девоЌка Ќе приметила:
  - Како поделити рупу од крофне!
  Мурзилка Ќе певала:
  - Крофна за забаву,  уди рупа за крофне,
  Овако изгледа република из цртаних филмова!
  Дечак вампир Ќе приметио:
  - Република, а не монархиЌа! Али бесмртни КошеЌ тврди да Ќе монарх, па чак и цар!
  Крокодил Гена, лаЌао:
  - єа "у постати цар Ќер Ќе то врло Ќедноставно!
  Дечак вампир Ќе певао:
  - Сви гледамо у Наполеона,
  ПостоЌе милиони двоножних створе®а...
  СтаЌа"у на ®има успех,
  И насмеЌа"у  уде!
  Принцеза Ќе п еснула рукама.
  - Браво! Такав одломак?
  Крокодил Гена прогунђа:
  - Или можда клешта?
  Чебурашка Ќе пискала:
  - Зелени репови у Паризу,
  Потребна су нам клиЌешта као у кади!
  Гена се озби но увредила:
  - Зеленорепи уопште нису моЌа раса! И немоЌте ме уопште мешати са ®има!
  Чебурашка се насмеЌао и приметио:
  - Али Ќа сам Ќединствено створе®е!
  Мала лисица, коЌа Ќе била премр ана, певала Ќе:
  - Слатка, слатка крв,
  За сат времена то Ќе само зем а...
  Вук, мокар и  ут, прекину:
  "Ево "у ти пустити сву храброст!"
  Лисица удари шапе и примети:
  - А откуд ти да "у ти дозволити!
  Дечак вампир Ќе приметио:
  - Можда престанеш да Ќедеш слаткише? Да пређемо на нешто озби ниЌе?
  ДевоЌка Ќе уз осмех приметила:
  - Шта би могло бити озби ниЌе? Овде имамо какав супер раЌ!
  Лисица Ќе уз смех приметила:
  - Људи су пали у дети®ство и нашли сре"у! И свиђа им се!
  Принцеза се присетила:
  - Човек Ќе себи исковао сре"у! Нашу науку смо развили до те мере да смо могли да задово имо све наше потребе. И живот Ќе постао много бо и! Напротив, постигли су апсолутну сре"у. А сре"а Ќе бити као дете, весео, а не мислити на лоше и било какве бриге!
  Чебурашка климну главом:
  - А ако нема школе, онда Ќе то само брб а®е!
  Принцеза Ќе климнула главом.
  - Да, уче®е у школи Ќе досадно! Много Ќе бо е забавити се и играти! Генерално, наЌзаним ивиЌа игра Ќе рат!
  А босоноге лепотице округлом потпетицом удариле наран¤асту. Полетео Ќе и погодио тежак бомбардер, величине правог авиона. Пукао Ќе и распао се у мноштво колача, сладоледа, крофни и бомбона, различитих облика и боЌа.
  Деца су ве" срушила скоро све авионе. Али нови аутомобили су наставили да лете и били су разбиЌени.
  Мурзилка Ќе приметила:
  - ОваЌ рат Ќе много трагичниЌи!
  Принцеза Ќе уз смех приметила:
  - Како да кажем! Некада су волели да се играЌу рата! И не само деца!
  Вампир климну главом и присети се:
  - Борбе гладиЌатора су биле у старом Риму! И ово Ќе сЌаЌно!
  Крокодил Гена климну главом:
  - Знам! Лондон Ќе главни град Париза, а Париз Ќе главни град Рима, а Рим....
  Мурзилка Ќе предложила:
  - Рим Ќе престоница Великог римског царства!
  Крокодил Гена климну главом:
   - Да, Римско царство! И ово Ќе сЌаЌно!
  Дечак вампир Ќе поЌаснио:
  - Рим Ќе главни град ИталиЌе!
  Крокодил Гена заурла:
  - єа сам єулиЌе Цезар!
  Мурзилка Ќе приметила:
  - Зашто мораш да будеш єулиус? Ти си Гена и тако добар!
  Чебурашка климну главом у знак слага®а:
  - Деца нас воле више од єулиЌа Цезара!
  Дете вампир Ќе заурлало:
  - Цезар Ќе изградио своЌ реЌтинг на крви,
  Има гранитни камен у грудима!
  Лисица примети:
  - Наша забава Ќе генерално преслатка! А ми не желимо да певамо нешто!
  Принцеза Ќе певала:
  - МоЌа судбина не штеди добро,
  Зато, буди фин и сладак!
  Лисица се закикота и примети:
  - Да, то Ќе песма! И нема ништа бо е!
  Мурзилка Ќе агресивно климнула главом:
  - Да, нешто посебно, космичко!
  Вук, коЌи Ќе био мокар,  ут и не баш добро опран, промрм а:
  - Да, бо е би било да су сви одлетели код ђаво е бабе!
  Чебурашка примети:
  - То Ќе то? Шта ако проклета бака стоЌи иза свега?
  Мурзилка се нацери и упита:
  - Имамо ли доказе?
  Ушата животи®а се напела:
  "Да ли сведочите?"
  Мурзилка самоуверено климну главом:
  - Или чи®енице! Овако Ќе рекао Шерлок Холмс - прво морате имати чи®енице, а не теориЌу. Ако унапред креирате теориЌу, онда "е све чи®енице бити изманипулисане под ®ом!
  Чебурашка климну главом:
  - Логично Ќе! А ако ми сами позовемо цртани Шерлок Холмс!
  Мурзилка одлучно одмахну главом:
  -Не!
  Крокодил Гена прогунђа:
  - Што да не?
  Мурзилка Ќе логично приметио:
  - Морамо имати своЌ понос! И не лежи под Шерлоком Холмсом!
  Чебурашка се сложио:
  - Ово Ќе конкурентска канцелариЌа! Не"е радити!
  Мурзилка Ќе приметила:
  - Да, глава ми ве" пуца од свега овога ! ВерзиЌа Ќе све више!
  Лисица Ќе логично приметила:
  - Кад се сретну два детектива, имаЌу три верзиЌе! Дакле, можете базарити скоро бесконачно!
  Крокодил Гена климну главом:
  - КомбинациЌе су безброЌне!
  Мурзилка прогунђа:
  - Па можда Ќе бо е играти шах него се бавити таквим, неограниченим набраЌа®ем истина и верзиЌа?
  Лисица Ќе зацвилила:
  - Цхур, Ќа сам биЌелац!
  Крокодил Гена Ќе предложио:
  - Не, бо е Ќе да нам девоЌка прва пева!
  Млада принцеза климну главом и потврди:
  - Са задово ством!
  И запевао дар вечне младости;
  ПостоЌи много различитих врата у свемиру
  Ангри Хиперпласма Стреамс Рагинг !
  Зна®е Ќе дало много к учева
  Били смо  уди, а сада смо богови!
  
  На звезданим бродовима Ќуримо кроз таласе
  Кваркови се пене у вртлозима етра!
  Оно што сам потомство ®егове пропуснице,
  Деца другачиЌег, бурног света!
  
  Вакум Ќе топао, греЌе срца,
  Звезде около су као лица за уб ених!
  Служити напретку - нема краЌа
  И Ќаворови нежно шуште на Зем и!
  
  Где крочимо, тамо светлост цвета,
  Грм авина битке Ќе музика живота!
  Идемо храбро у нову кампа®у,
  Служимо свето вечноЌ Ота¤бини!
  
  Нека буде жртава - простор Ќе суров
  Много различитих врста и раса!
  Превише огроман понор светова
  Увече приЌате , а уЌутру "е издати!
  
  Али за ота¤бину нема препрека,
  Свако зна : дечЌи дух Ќе мо"!
  Гехена и пакао не"е уплашити,
  Не узимаЌте зароб енике и смртни гроб!
  
  Само месо може бити уништено
  Па, и душа верно служи домовини !
  Нево а и туга - победи све,
  Морамо - да стегнемо каиш!
  
  Овде су нанели пораз неприЌате има,
  Ми смо човечанство - пупак универзума!
  Наилази гадост - дочека"е ударац,
  Не смемо се суочити: меко"у, тугу и Ќеца®е!
  
  Простор нам Ќе постао као унутраш®е двориште,
  Брз лет између звезда, као шет®а!
  Иако Ќе небески "илим безгранични ,
  Можемо га преобликовати - без шале!
  Крокодил Гена звижди:
  - Ово Ќе супер!
  Мурзилка се сложио:
  - ДевоЌка дефинитивно има вокални таленат!
  И дечак вампир Ќе певао углас;
  Ваш велики дар "е погодити!
  Принцеза Ќе поново певала, компонуЌу"и док Ќе ходала;
  Нека Ќе сре"а свим  удима заувек,
  Миловати звезде, зезати се и смеЌати се весело !
  Само безнадежни бога и су тужни
  У ствари , човек Ќе свима принц!
  
  Нисам тражио принца у олуЌним водама ,
  Уосталом, за мене Ќе призна®е мачем се"и неприЌате е!
  Па чак и у сновима - опака борба за са®а®е,
  Рат Ќе леп, али страшан - спали хорду ватром!
  
  Овде Ќе звЌездани брод пао у мрак, гори,
  Крхотине расуте у драгу е у планинама!
   И стене постадоше као перЌе папагаЌа,
   Када Ќе лепо, бол и страх нестаЌу !
  
  Сада играм као да сам Циганин
  Голе ноге крв у попрскане !
  ЗнаЌ канонаду - наЌбо е оргу е,
  Уништити свакога Ќе сама страсна  убав!
  
  Наси е Ќе дно не познаЌе базен,
  Оштра игла се забила у моЌе срце !
  А на другим планетама  уди Ќаучу,
  Судбина им Ќе дала такву "награду" !
  
  Борим се од сумрака до зоре
  И чак Ќе и сам ђаво био изненађен !
  У песмама се опева храброст ове девице ,
  И читао сам ®ену страст на уснама!
  
  Да, освета уопште не познаЌе границе и мере,
  Кол Ќе увредио РусиЌу - не тражите будалу!
  Зем а ота¤бине Ќе бо е место у раЌу,
  Цемент Ќе идеЌа,  уди су цигле!
  
  А у души ме рана сурово боли,
  МоЌ дечко Ќе погинуо - бранио ивицу!
  А Ота¤бина Ќе згажена, згажена,
  єа сам у ланцима, усудио да освети !
  
  У другом универзуму постоЌе чак три сунца,
  Планета Ќе буЌна, али ваздух Ќе сув!
  И дођавола са свом мудрош"у, науком,
  МоЌ хиперласер Ќе одустао и угасио се!
  ... ГЛАВА 12.
  Мурзилка Ќе без мере прекинула команду пева®а:
  - Мислим да Ќе за сада доста! Морамо да летимо на Марс!
  Крокодил Гена се сложио са овим, махнувши репом:
  - Ово Ќе наЌбо а вариЌанта!
  Чебурашка се закикота и ук учи холограм компЌутерске наруквице. У ®ему Ќе била слика лепих девоЌака коЌе су играле хокеЌ на штаповима.
  Ушата животи®а, гугутала:
  - Би"е то диван поклон у нашоЌ истрази!
  Принцеза Ќе климнула главом са косом коЌа Ќе блистала као златни лист.
  - Покажимо нашу наЌвишу класу! Смо летели ...
  Мурзилка Ќе притиснуо дугме ¤оЌстика, а поред ®ега Ќе био гравитациони бицикл са приколицом ...
  Цртани двоЌници Зинтик и Шпунтик се испружише, као да су пионири дигли руке у знак поздрава и зацвилили:
  - Машина Ќе спремна за лансира®е и лет!
  Лисица Ќе самоуверено рекла:
  - Ови момци, иако клонирани, никада вас не"е изневерити! Можете летети на Марс!
  Вампир Ќе цвркутао:
  - Хо"у да летим са тобом!
  Мурзилка самоуверено климну главом:
  - То Ќе могу"е! Радо "емо вас одвести!
  Принцеза Ќе прокоментарисала:
  - И не"у да питам! єа "у летети ако хо"у!
  Гена, Мурзилка, Чебурашка и вампирениш су скочили на гравиоцикл. Ауто Ќе зазуЌао и поЌурио нагоре.
  Мурзилка осети тренутно преоптере"е®е. Тада се ук учио антигравитатор, коЌи Ќе стабилизовао токове гравитона.
  Гена примети са осмехом:
  - Гагарин ниЌе ни са®ао о нашим достигну"има!
  Чебурашка се насмеЌа, цере"и зубе:
  - Био Ќе Гагарин - фин момак...
  Дечак вампир Ќе приговорио:
  - По мом миш е®у, ДизниЌеве услуге човечанству су много ве"е!
  Гена слеже раменима и примети:
  - МоЌ кум ниЌе Дизни!
  Као одговор, Мурзилка Ќе узео сладолед у чоколади и ананасу из Хипернет матрице и дао га приЌате има:
  - УживаЌмо у хладно"и!
  Дечак вампир Ќе приговорио:
  - Сладолед Ќе добар, али крв Ќе Ќош бо а!
  Крокодил Гена мало одгризе и заурла:
  Воле дечиЌе црта"е и вино и "евапе,
  Само кажем вампирима да вам затупе оч®аке!
  А из ока младог крвопиЌа мала му®а удари.
  Након тога "е и узети сладолед и загристи своЌим оч®ацима.
  Ово су цртани филмови.
  Простор Ќе пун покрета. Пролете многи звездани бродови разних дизаЌна. Ве"ином их контролишу роботи.
  Ово су сЌаЌне технологиЌе.
  Ево Ќедног од свемирских бродова коЌи изгледа као кап, док Ќе посут цевима оружЌа. Борбена машина.
  Дечак вампир Ќе забринуто приметио:
  - Ако дође до правог свемирског рата, могу ли инфантилни  уди да одоле!
  Крокодил Гена примети, цере"и се зубима:
  - И деца воле да се туку! Они то раде са великим ентузиЌазмом!
  Чебурашка Ќе исправио:
  - ТачниЌе, чак и са огромним!
  Дечак вампир се сложио:
  - И вечна деца су много паметна! А ово се понекад производи и измиш а!
  Мурзилка Ќе духовито приметила:
  - Могу да постанем академик, па чак и велики академик, док летим великом брзином!
  И жуто створе®е Ќе узело и завршило сладолед. И бацио штапи".
  Тако се у лету претворио у ружичасти цвет. Ово Ќе девоЌка са великим ватреним бесом.
  Принцеза их Ќе претекла користе"и поЌас у лету. Викала Ќе Мурзилки:
  - Не"еш нигде - само "еш постати као уш!
  Крокодил Гена одбруси и одговори:
  - И можда хладниЌе од било ког рептила!
  Марс се ве" поЌавио испред тима. Да, планета Ќе древна. Али живот на ®ему никада ниЌе пронађен.
  Али изградили су више градова и разних структура.
  Ево пирамиде од плавог камена коЌа светлуца... Огромна Ќе, виша од ХималаЌа, и види се из далека.
  Деца се возе са ®ега као са гигантског тобогана. Ово Ќе веома импресиван призор.
  Принцеза Ќе цвркутала:
  - Пирамиде, пирамиде, пирамиде,
  Отвара®е погледа на свемир!
  Мурзилка климну главом у знак слага®а:
  - Марс остав а утисак!
  Дете вампир Ќе хировито изЌавило:
  - И, по мом миш е®у, ништа посебно!
  У међувремену, планета Ќе постаЌала све ве"а и испу®авала простор. Имала Ќе нешто другачиЌе од Месеца и планете Зем е. Конкретно, велики броЌ црвених рубина на кулама. И целокупна лепота планете. Много Ќе и споменика ратницима, девоЌкама у бикиниЌу и дечацима миши"авих, голих торза у шортсама. Статуе су држале оружЌе, трозупце, мачеве, лукове. И из ®их су шик але фонтане.
  Статуе дечаци су углавном имали око четрнаест или петнаест година, са истакнутим миши"има, као и девоЌчице. Неки од кипова су боси, неки у сандалама. И ове статуе су биле у покрету, и тресле су оружЌем.
  Истовремено су се производиле фонтане.
  Много деце Ќе летело кроз ваздух. Одрасли  уди су преузели маску вечне деце и преузели ®ихово размиш а®е. Увек весели и насмеЌани, а ®ихови осмеси тако блиставе.
  Принцеза Ќе прокоментарисала:
  - Велики  удски свет!
  Мурзилка Ќе самоуверено одговорила:
  - Сре"у схватамо на своЌ начин!
  Вампир климну главом.
  - Сад бих пио  удску крв!
  Крокодил Гена Ќе певао као одговор:
  Нека реке крви теку по зем и
  Нека сте®у од бола - ватре су свуда!
  Чебурашка се насмеЌао и приметио:
  - Крокодил хо"е крв!
  Тада Ќе лепа девоЌка са косом боЌе пламена долетела до ®их на малтеру . Протресла Ќе метлу и зацвилила:
  - Баба єага Ќе боса! Спреман сам да будем приЌате  са тобом!
  Мурзилка климну главом са осмехом:
  - Ти си тако лепа!
  ДевоЌка климну главом са осмехом бисерних зуба.
  - Дужна сам као жена да чувам лепоту! И не само да сачувамо, ве" и да уве"амо!
  Чебурашка Ќе окренуо ши асти показивач, приметивши:
  - Да, ово Ќе наЌве"е одушев е®е за жену! Будите лепи и пове"аЌте своЌу хармониЌу и весе е!
  Крокодил Гена духовито Ќе додао:
  - Таква Баба єага, може добро!
  ДевоЌка ватрене косе Ќе предложила:
  - Зада"у ти загонетку, а ако могу, да"у ти лопту коЌа говори!
  Мурзилка рече скептично:
  - А ако не погодимо?
  Баба єага Ќе пустила перо голим прстима и одговорила:
  - Онда "е ми Мурзилка дати своЌе перо са диЌамантским пером!
  Жута животи®а Ќе приговорила:
  - Не"у тако лако одустати од оловке! Она Ќе вредан артефакт!
  Баба єага климну бакреноцрвеном главом:
  - Да, и моЌа лопта ниЌе Ќедноставна. Он може да нађе било коЌе место у универзуму и зна да прича!
  Крокодил Гена климну главом:
  -Знам! Ово Ќе вредан артефакт! Ако хо"еш, стави"у му своЌу пионирску кравату!
  Баба єага Ќе презриво фркнула:
  - Зашто ми треба ова црвена крпа?
  Крокодил Гена Ќе био увређен и певао:
  - МоЌа кравата Ќе црвена,
  И поносан сам на то...
  Изли"е опасан поток
  И не"еш бити кукавица!
  Баба єага климну главом и рече:
  - Па Ќеси ли спреман да ставиш руку на моЌу лопту!
  Мурзилка Ќе цвркутала:
  - Покажи ми своЌу лопту!
  Баба єага Ќе пуцнула прстима. У ®има се, наиме, поЌавило клупко златних нити и мала крила. Уста су се отворила у клупко и зацвилила:
  -Здраво Мурзилка!
  Жути цртани Ќе био изненађен:
  - Да ли он зна моЌе име?
  Лопта Ќе потврдила:
  - Наравно да знам! Генерално, знам много!
  Крокодил Гена Ќе узвикнуо:
  - єа сам за такву лопту, спреман сам да ставим не само црвену кравату, ве" и своЌу лулу!
  Баба єага Ќе презриво фркнула:
  - А чему служи твоЌа лула?
  Крокодил Гена се похвалио:
  - Од ®е се може пушити и сто година заредом, а не додати дуван!
  ДевоЌка црвене косе прогунђа:
  - Пуше®е Ќе штетно по здрав е! Бо е Ќе избаците!
  Чебурашка се присетио:
  - Се"аш ли се Гена коЌи си обе"ао, ступаЌу"и у редове пионира - да оставиш пуше®е!
  Зелени тоон Ќе закукнуо:
  - Шта, обе"ао сам закон!
  Баба єага се закикота и покаже оч®аке:
  - Значи и ви сте пионири? Смешно Ќе, али мислио сам да сте цртани за одрасле.
  Крокодил Гена Ќе логично приговорио:
  - єунаштво нема старости...
  Чебурашка покупи:
  - У младом срцу  убав према зем и!
  Мурзилка Ќе додала:
  - Може да освоЌи ивице свемира ...
  Принцеза Ќе писнула:
  - Учини све сре"ним на Зем и!
  Баба єага климну главом у знак сагласности, а лопта у ®еном длану скочи. ДевоЌка са црвеном косом упита:
  - Па хо"еш ли решити моЌу загонетку?
  Мурзилка одлучно климну главом:
  - ХаЌде! Спреман сам да ставим оловку на црту!
  Баба єага рече са осмехом:
  - Зашто колобок има пет ногу!
  Крокодил Гена звижди:
  - Ово Ќе загонетка за парадокс!
  Чебурашка Ќе са ирониЌом приметио:
  - Ово Ќе шала на коЌу нема одговора!
  ДевоЌка са црвеном косом се закикота.
  - Шта си хтео? Да ти дам задатак из више математике?
  Мурзилка климну главом са осмехом:
  - Ово Ќе добро пита®е. Али ако узмемо у обзир да Ќе то дато са ирониЌом, онда одговор мора бити ироничан!
  Баба єага климну главом:
  - То Ќе у реду! Па усуди се моЌ дечаче!
  Мурзилка Ќе узела и запевала са задово ством;
  бок од теста,
  Али ниЌе далеко...
  Дао попуст на пет ногу
  Могао Ќе све да поправи одЌедном!
  Лепе су кад пет -
  Можете играти фудбал!
  Баба єага се закикота и зацвиле:
  - Да, оваЌ одговор се може рачунати! КоЌа Ќе наЌве"а звезда у свемиру?
  Мурзилка Ќе озби но одговорила:
  - А ово Ќе друго пита®е! ХаЌдемо!
  Крокодил Гена климну главом:
  - єел тако! Договор Ќе вредниЌи од новца!
  Баба єага се закикота и примети:
  - А моЌа лопта се не продаЌе тек тако ... Он сам бира власника!
  Чула се шкрипа:
  "Заиста, не продаЌем тако лако!"
  И позла"ена лопта показа своЌ дуг и танак Ќезик.
  Крокодил Гена Ќе приметио:
  - Можеш ли да удараш по ушима?
  Лопта Ќе грцала:
  - Немам уши!
  Мурзилка Ќе са осмехом упитала:
  - єеси ли разуман?
  Лопта се трзнула и одговорила:
  - Сигурно! єа сам цртани филм из баЌке!
  Мурзилка се окрену ка Баби єаги и зарежа:
  - Ви сте мимо закона хтели да глумите рационално створе®е!
  Црвенокоса девоЌка Ќе лупила босом ногом и зацвилила:
  - У баЌци се такве лопте могу продати и разменити. Ово Ќе аксиом! Сваки адвокат "е то потврдити!
  Дечак вампир Ќе приметио, помераЌу"и оч®аке:
  "И у праву Ќе! Морате се сложити са лоптом!
  Мурзилка слеже раменима и одговори:
  - єа сам рационално створе®е, немам право на ропство! Нека Ќаше на све четири стране!
  Позла"ена лопта прасне у смех и одговори:
  - Поступили сте веома мудро. Међутим, тражите некога, зар не?
  Мурзилка климну главом у знак слага®а:
  - Наравно да тражим! Да ли грешим?
  Златна лопта Ќе приметила:
  - Могу да те одведем било где у свемиру!
  Мурзилка Ќе тврдоглаво рекла:
  - Онда нас доведи до компЌутерског насилника!
  Златна лопта Ќе зашкрипала:
  - КоЌи тачно?
  Мурзилка слеже раменима и одговори:
  - А ми ово Ќош не знамо!
  Лопта Ќе зашкрипала од осмеха у целоЌ ширини:
  "Ни Ќа то не знам!"
  Чебурашка Ќе предложио:
  - Можете ли нас одвести у Косцхеи?
  Мурзилка се намршти.
  - Шта Ќе ово за КосхцхеиЌа?
  Животи®а са великим ушима, логично сугерише:
  - Зато што Ќе наЌпаметниЌи међу цртаним филмовима!
  Мурзилка Ќе сасвим рационално приметио:
  - Можда Ќе Косцхеи кибернетички насилник!
  Чебурашка климну главом, додируЌу"и уши:
  - Ево ми "емо га изврнути! Одмах на лицу места!
  Златна лопта Ќе потврдила:
  - Косцхеи бесмртник све зна! Има колосалну космичку мо"!
  Мурзилка одлучно одмахну главом:
  - Па нас води у Косцхеи!
  Лопта Ќе климнула главом и зацвилила:
  - И за то "еш погодити Ќош Ќедну загонетку!
  Мурзилка одговори са уздахом:
  - Па питаЌ!
  Златна лопта отвори уста и рече:
  - А шта Ќе ипак наЌве"а звезда у свемиру!
  Чебурашка Ќе прогунђала:
  - НиЌе ли случаЌно квазар?
  Крокодил Гена Ќе прекинуо:
  - Мислим само Ќедну звездицу!
  Мурзилка Ќе одлучно изЌавио:
  - Ово Ќе и пита®е за смисао за хумор, а одговор мора бити са хумором!
  Вампир климну главом и примети:
  - Било би лепо имати прасе у кечапу!
  Чебурашка Ќе отпустио:
  - Наручите преко Хипернета!
  Млади не"ак Дракула Ќе хировито зацвилио:
  - Синтетичка сви®етина у Хипернету!
  Чебурашка Ќе логично приметио:
  - И нема разлике у укусу и мирису. Како, посебно, пиЌеш синтетичку крв и полудиш!
  Вампир Ќе залаЌао:
  - Синтетички халимо! Желим природно!
  Мурзилка климну главом и примети, пЌевуше"и:
  - Звезда води а Ќе наша савест,
  У универзуму не можете на"и лепше ово светло!
  И никад се више не дешава ове величине
  Та универзална звезда садржи све светове!
  Златна лопта Ќе потврдила:
  - Одличан одговор! Зашто те водим у Косхцхеи! Само пита®е, Косцхеев-црти"и, чак и без клонова, су наЌма®е десетак из различитих баЌки. Па онда ти...
  Мурзилка Ќе одговорила:
  - Одведи до оног КосхцхеЌа коЌи се оженио Еленом Мудром. Он Ќе вероватно наЌнаучник!
  Златна лопта Ќе потврдила:
  - То Ќе могу"е! НиЌе далеко одавде!
  Мурзилка Ќе пет ала:
  - Како ниЌе предалеко?
  Лопта Ќе зашкрипала:
  - Врло близу - сто парсека или не две-три стотине! И лете"емо тамо...
  Крокодил Гена Ќе приметио:
  - Не можете узети сто парсека на гравиоциклу! Овде Ќе потребан звездани брод!
  Мурзилка климну главом и одговори:
  - Имамо звЌездани брод!
  Чебурашка се насмеЌао:
  - єесте, али, као и увек, на поправци!
  Мурзилка Ќе предложила:
  - ХаЌде да наручимо нови!
  Крокодил Гена Ќе приговорио:
  - То "е коштати много новца. Звездани бродови нису Ќефтини и не даЌу се бесплатно!
  Мурзилка Ќе с уздахом приметила:
  - А ако Ќавним превозом?
  Чебурашка климну главом у знак слага®а:
  - Можеш ли покушати... где Ќе Косцхеи оже®ен Еленом Мудром?
  Златна лопта Ќе спремно одговорила:
  - У сазвежђу Великог медведа. А где тачно, да"у ти!
  Мурзилка климну, приметивши:
  - Можеш и"и кинезипросторним возом! Прилично Ќе удобно и вреди пени!
  Дете вампир рече  утито:
  - Не идем с тобом!
  Крокодил Гена Ќе залаЌао:
  - А ми вас нисмо позвали , ваше проклето височанство! Ово Ќе наша истрага и тражимо злочинца!
  Дечак вампир Ќе зарежао:
  - Кладим се у сто хи ада долара да га не"ете на"и!
  Мурзилка се насмеЌа и одговори:
  - Колико се конопац не увиЌа, али "е се на"и краЌ!
  Заурла крокодил Гена:
  - Прихватам опкладу! Припремите сто хи ада долара!
  Дечак вампир Ќе скочио до крокодила и ударио га по длану:
  - Договор! Кладим се да то не можеш!
   И кладили су се. И то Ќе била заним ива опклада.
  А онда су се ®их троЌе попели на гравитациони бицикл и поЌурили према свемирскоЌ луци. За ®има Ќе полетела девоЌка-принцеза, а вампир Ќе отишао у забавни парк.
  У Мурзилкином длану поскакивала Ќе позла"ена лопта. Повремено Ќе постав ао пита®а:
  - А коЌи Ќе био наЌзаним ивиЌи кривични случаЌ коЌи сте водили?
  Мурзилка Ќе филозофски одговорио:
  - Немогу"е Ќе ре"и шта Ќе било наЌзаним ивиЌе! Пошто Ќе све заним иво на своЌ начин!
  Лопта Ќе инсистирала, поскакивала и миго ила своЌим дугим Ќезиком:
  - А шта Ќе наЌзаним ивиЌе?
  Мурзилка се нацери и почеше се по глави, одговори:
  "Вероватно случаЌ крађе кра ичине огрлице. Била Ќе то заним ива истрага. И успели смо у томе!
  Златна лопта Ќе гукала, показуЌу"и Ќезик:
  - А у чему сте тачно успели? Ко се показао као кривац?
  Мурзилка одговори са уздахом:
  - ОнаЌ од кога се трик наЌма®е очекивао - дечак-прст. Мислили смо да Ќе позитиван цртани филм, али се испоставило да Ќе тако, директан ...
  Крокодил Гена Ќе приметио:
  - Бо е би било да се играмо него да ловимо крађу! єа, на пример, у смислу пристаништа аквизициЌа!
  Чебурашка се насмеЌао у одговору:
  - Ниси пристаниште, него пристаниште! А шта Ќе Генка стекла?
  Крокодил Ќе певао, скачу"и:
  - Стекао сам много талената, и би"е то одличан резултат!
  У близини зграде космодрома на Марсу, фонтана Ќе шикнула у небо: у лику тинеЌ¤ера са ре ефним торзом и прелепе, такође веома миши"аве девоЌчице. Млазнице на фонтани су биле целе - црвене, жуте и зелене. И однесени су читав километар у висину.
  Мурзилка Ќе са осмехом приметила:
  - Овде Ќе све ратнички и кул!
  Мала лопта примети:
  - Донекле монотон дизаЌн. Доста  уди као споменици и само момци и девоЌке!
  Крокодил Гена Ќе приговорио:
  - Видите, постоЌи споменик цртаном филму!
  Заиста, на супротноЌ страни космодрома налазила се статуа Буратина и Малвине. Штавише, оба црта"а су у рукама држала златне к учеве.
  Мурзилка Ќе приметио, зезнувши очи:
  - Дакле, драга моЌа! Све Ќе Ќедноставно дивно!
  Лопта Ќе шуштала:
  - Пинокио, Пинокио, смеђи мали дечак,
  Припремите се тако снажно - ласерски револвер!
  Чебурашка прогунђа:
  - Ласерски револвер - одлично!
  Након чега се триЌада истражите а за посебне случаЌеве преселила у космодром.
  Улазнице се могу наручити и преко Хипернета. Све Ќе практично. Покре"у хипервозови.
  Заиста, овде луксузно сиЌаЌу позла"ени звездани бродови.
  Крокодил Гена Ќе чак певао:
  - Злато, злато, злато...
  Злато пада са неба...
  Наша планета Ќе поде ена
  Зна"у много хлеба!
  Хипервозови су били полупразни. Многи су више волели сопствене бродове.
  ТриЌада Ќе ушла у експрес коЌи Ќе следио до Великог медведа. Ово Ќе прилично велика аЌкула. Унутра Ќе, наравно, такође луксузно. ПостоЌе чак и слике древних маЌстора. Наравно, не оригинали, ве" тачне копиЌе, у оквирима посутим драгу има.
  Слуге су углавном роботи, у облику  удске деце. Обучени су веома елегантно и кла®аЌу се.
  Пар правих  уди Ќе замолило Мурзилку за аутограм. Наравно, и по изгледу су као деца, али врло смешна и покретна лица. ОсмехуЌе се белим зубима.
  Мурзилка и Чебурашка су потписали. Али крокодил Гена Ќе игнорисао.
  Након чега Ќе триЌумвират отишао у луксузну кабину. ПостоЌало Ќе купатило са фекалним анихилатором, и свака засебна просториЌа.
  Међутим, цртани филмови су више волели да буду заЌедно у дневноЌ соби. И почели су да расправ аЌу о новостима...
  ЕмисиЌа Ќе известила да "е се за неколико дана догодити прво васкрсе®е мртвих. А онаЌ ко избегне смрт преко реке индивидуалног времена би"е єуриЌ Гагарин. Окупили смо се на првом космонауту.
  Поред тога, обЌав ено Ќе да Ќе на ЌедноЌ од планета пронађена база ходочасника. Што Ќе доказало да  уди нису Ќедина суперциклизациЌа у универзуму.
  Истина, испоставило се да Ќе база поново празна. Али на ®ему су наши трагови суперметала и зраче®а.
  Мурзилка Ќе с уздахом приметила:
  - Луталице нам могу бити проблем!
  Крокодил Гена климну главом:
  - Наравно! И ово "е за нас бити тужна лекциЌа!
  Чебурашка Ќе приговорио:
  - Или "е можда, напротив, бити толико дивних ствари пред нама! И ми "емо се узди"и и више!
  Позла"ена лопта Ќе приметила:
  - ПостоЌи верзиЌа да су луталице само  уди из буду"ности! Што, међутим, много обЌаш®ава!
  Крокодил Гена Ќе узео и запевао:
  Наравно да Ќе тешко предвидети
  Шта чека човека ускоро ...
  Полажемо испите за пет -
  И упао у авион!
  Чебурашка Ќе пискала:
  - Да испити, положени само пет!
  А тим Ќе певао, цере"и зубе:
  Слава нашоЌ слободноЌ ота¤бини,
  НаЌлепша ствар на свету...
  Власт Ќе легитимна, во а народа,
  Ни Косцхеи нас не"е савладати!
  ... ГЛАВА 13.
  Адолф Хитлер Ќе стаЌао под хладним тушевима. Дечак Фирер Ќе осетио блаженство после дванаест сати напорног рада у каменоломима, како Ќе приЌатно опрати уморно, миши"аво, дети®асто тело.
  Наравно, ®егове вене су попут челика, а ви сте физички прека ени, али дванаест сати рада седам дана у неде и Ќе тешко. И миши"и тупо боле.
  И ускоро сан... Оскудна вечера - међутим, дово на да се тело тинеЌ¤ера не исцрпи и не боли. А онда молитве и одлазак на спава®е. Спава"ете на кревету, а лисице "е се закачити за босу ногу Фиреровог дечака.
  И само у сну "ете бити слободни и мо"и "ете да видите нешто заним иво.
  Ево, на пример, из алтернативне историЌе, где Ќе све ишло другачиЌе...
  Хитлер ниЌе обЌавио рат СЌеди®еним Државама. А сама Америка ниЌе ишла у битку са Тре"им раЌхом. И то Ќе довело до одсуства бомбардова®а и другог фронта.
  Тре"и раЌх Ќе заглавио код Ста инграда. Али наЌбо и у то време немачки ас МарсеЌ пребачен Ќе на источни фронт. И као резултат тога, совЌетски авиони су почели да горе као бак е.
  Британци, без Америке, нису смели да напредуЌу у Египту. СитуациЌу Ќе погоршала чи®еница да Ќе єапан добио битку код МидвеЌа. И преузео инициЌативу на Пацифику.
  Код Ста инграда, немачка обавештаЌна служба Ќе била у ста®у да делимично уочи концентрациЌу совЌетских трупа на боковима Групе армиЌа Б. И прегруписао снаге. Као резултат тога, напади совЌетских трупа су одбиЌени. Осим тога, офанзива Ќе почела по лошем времену. И ово Ќе такође имало негативан ефекат.
  МарсеЌ Ќе брзо накупио рачуне, а за три стотине оборених совЌетских авиона, први пут у Вермахту , добио Ќе други Витешки крст Гвозденог крста са храстовим лиш"ем, мачевима и диЌамантима. СовЌетским пилотима, име Марсел Ќе изазвало див и ужас, а он Ќе био ужасан - добио Ќе надимак црни ђаво.
  Црвена армиЌа ниЌе могла да пробиЌе немачку одбрану ни у центру ни на Ќугу. И заглавила Ќе у офанзиви - коЌа се показала бескорисном. До краЌа децембра борбе су утихнуле. У Ќануару Ќе, истина, изведена операциЌа Искра, али су Немци успели да одбиЌу совЌетску офанзиву на ле®инградском правцу.
  У Тре"ем РаЌху Ќе обЌав ен тотални рат и нагло Ќе порасла производ®а оружЌа. Ук учуЌу"и наЌновиЌе "пантере" и "тигрове". У сериЌу Ќе ушао и тенк Лев. Ова машина Ќе по облику била слична "пантеру", али Ќе била тешка деведесет тона и имала топ од 105 мм и дужину цеви 70 ЕЛ. Међутим, "Лав" Ќе од самог почетка показао своЌе недостатке - мала брзина, чести кварови, нижа брзина па бе пишто а.
  Предности тенка Лев ук учуЌу веома мо"ну заштиту чела куполе од 240 мм и добрих 150 мм чела трупа. Такође, бочне стране су биле релативно задово аваЌу"е зашти"ене оклопом од 82 мм испод косина. А совЌетски топови од 76 мм нису га пробили.
  "Лав" Ќе тако, уз "Фердинанд", постао машина за пробоЌ.
  А главни ударац нацисти су задали са стране Ста инграда дуж Волге.
  И то су урадили прилично успешно.
  Међутим, у биткама су учествовале лепе девоЌке са обе стране.
  На пример, ОлесЌа се бори са митра езом, а Мирабела са ®ом. ДевоЌке су веома лепе.
  И пуцаЌу изузетно добро.
  Олесиа Ќе чак певала:
  - Као што птица маше крилима!
  Мирабела Ќе приметила, цере"и се зубима од смеха:
  - И ово "е бити наш шарм!
  И лепотица "е дати линиЌу, а онда "е голим ножним прстима бацити убилачки дар униште®а.
  Али девоЌке те саме не могу заштитити. Хитлер Ќе сакупио више од осамдесет пунокрвних дивизиЌа у сектору продора . Ук учуЌу"и тенк, СС. И у основи су способни да се пробиЌу. То су заиста демонске мо"и.
  Тенкови "Лев" и самоходне топове "Фердинанд", гураЌу се напред и пробиЌаЌу совЌетску линиЌу одбране.
  А на небу Ќош бесне авиони. МЕ-309 Ќе немачки ловац коЌи показуЌе наЌвиши акробатски акробат и наЌмо"ниЌе наоружа®е. Седам ватрених тачака ниЌе шала.
  МЕ-309 Ќе без премца у брзини и наоружа®у. Има три ваздушна топа од по 30 мм и четири митра еза 14 мм.
  Против такве машине, несре"ни єак-9, са Ќедним топом од 20 мм и митра езом, очигледно не може да одоли.
  Тако су Немци одмах преузели превласт у ваздуху. И хаЌде да разбиЌамо совЌетске аутомобиле.
  Укратко, за месец и по дана стигли смо до Астрахана и стигли до КаспиЌског мора. Што Ќе веома кул. А Немци су ЦрвеноЌ армиЌи одсекли кисеоник до Кавказа.
  Сада Ќе постало много глупо...
  Али пионири и пионири се боре против нациста.
  На путу им Ќе стао Ќедан одред деце. Дечаци и девоЌчице узеше пра"ке и пушке.
  Овде пуцаЌу из пра"ке, пуштаЌу"и пакет импровизованог експлозива на тенк. Немачки ауто Ќе направио рупу и стао.
  СерЌожка и Та®а подигоше руке и тупну босим ногама, вичу"и дети®астим ногама:
  - Слава Ста ину!
  А деца су трчала, трепере"и мале, црне штикле са блатом.
  И пионир Олег и девоЌчица Лара су голим прстима почели да притискаЌу дугме за базуку и зацвиле:
  - За ота¤бину СССР!
  И опет га Ќе немачки тенк узео и стао.
  Пионири то апсолутно воле.
  Наушница се ослонила на ®егове босе ноге и зацвилила:
  - За Домовину!
  Али аваЌ, Ќунаштво пионира не спасава. Немци напредуЌу дуж обале КаспиЌског мора. Штавише, Турска Ќе ушла у рат, погоршаваЌу"и ситуациЌу.
  Ста ин Ќе у овоЌ ситуациЌи понудио Хитлеру мир... Фирер Ќе рекао да Ќе пристао само на предаЌу.
  До нове године нацисти су заузели цео Кавказ и уЌединили се са Турцима.
  Под овим условима, Фирер више ниЌе желео да нападне Москву. И понудио Ќе Ста ину мир. Али совЌетски диктатор Ќе то одбио.
  Зими су Немци покренули офанзиву на Египат, и успешно Ќе извели. Успели су да заузму цео Блиски исток. И ово се показало као озби но достигну"е Вермахта.
  А у технологиЌи га Ќе обележила поЌава "пантера"-2, добро зашти"еног и добро наоружаног возила са мо"ним топом и мотором.
  Пантер-2 Ќе сада био главни тенк Пантзвале-а. А ®егова мо" Ќе, наравно, колосална. Али Ќош Ќе опасниЌе када га воде веома тешке девоЌке.
  Герда Ќе голим прстима пуцала из свог топа од 88 мм и викнула:
  - єа сам девоЌка из супер класе!
  Шарлот Ќе самоуверено потврдила, пуцаЌу"и на совЌетска возила:
  - єа сам хипер!
  Кристина Ќе приметила, обараЌу"и противнике гранатама и показуЌу"и велику прецизност:
  - єа сам врхунска!
  И Магда потврди, смрскавши неприЌате а у прах:
  - єа сам наЌЌачи на свету!
  ДевоЌке су, наравно, наЌопасниЌе у универзуму. А ®ихов учинак Ќе само супершампион.
  Нови тенк Тигер-2 Ќе пуштен са снажниЌим мотором од 1000 ко®ских снага. Да, ауто Ќе, рецимо, мо"ан и брз у исто време.
  Ко може да одоли Тигру -2?
  Немци су кренули у офанзиву на Саратов, задавши главни удар дуж Волге, заобилазе"и Москву. И ®ихове трупе су напредовале дово но брзо.
  Нови совЌетски тенкови ИС-2 и Т-34-85 су и да е били инфериорни у односу на Пантер-2 и нису могли да му одоле.
  А Немци су имали и "лава" -2 гуш"ег распореда. Мотор и ме®ач су били смештени заЌедно и испред тенка, што Ќе омогу"ило снижава®е висине возила, а купола би била ужа и ма®а. "Лев"-2 Ќе тако постао лакши за тре"ину, а задржао Ќе исту деб ину оклопа и оружЌа. А мотор Ќе постао мо"ниЌи за хи аду ко®ских снага. А "Лав" Ќе постао веома мобилна машина и не тако гломазан. А "Музе" никада нису ишле у сериЌе - биле су претешке.
  Уместо тога, кренуо Ќе развоЌ напредниЌег Е-100.
  Али ни оваЌ тенк ниЌе задово ио воЌску. Главно возило Ќе требало да буде "пантер" -3 или Е-50. И такав колос се активно развиЌао.
  Саратов и КуЌбишев су брзо заузети. До Ќула 1944. Немци су се приближили У ановску и почели да ЌуришаЌу на оваЌ град.
  СовЌетске девоЌке су се храбро бориле.
  Аленка се окренула и голим прстима бацила кесу са експлозивном смешом, вичу"и:
  - За комунизам!
  А®ута се такође окренула и притиснула дугме дома"е базуке са гримизном брадавицом на грудима и ударила у немачки тенк, након чега Ќе гугутала цере"и се зубима:
  - За Ста ина!
  И црвенокоса Алла Ќе такође далеко. Косила Ќе нацисте, а онда голом петом дала пакет смрти и гугутала:
  - За нашу лепу Ота¤бину!
  Тако да МариЌа добро шутира . А ®ена брадавица од Ќагоде ша е грашак смрти испод резервоара.
  А девоЌка урла:
  - За нашу Ота¤бину!
  И ОлимпиЌада "е подле"и читавоЌ гомили граната са голим табанима, снажним ногама и вЌакетом:
  - За велику РусиЌу!
  Овде су Фоцке-Вулф, КСЕ-129 и амерички П-47, П-51 коЌи лете . Америка више не оклева да се готово отворено бори на страни Тре"ег раЌха. Формално, амерички пилоти су доброво ци. Али у ствари, они су учесници рата у режиЌи америчке владе и олигарха.
  Деца наоружана неко оружЌем, неко дома"им базама легла. Олег Рибаченко и Маргарита са Оксаном, као искусниЌи ратници, узели су у руке дома"е базилике из лула. И како се забиЌаЌу у ниско лете"е аутомобиле.
  Дечак и светлокосе девоЌке ослонили су се на босе ноге и глатко притиснули окидач. А оптужбе су погодиле два америчка Ќуришна авиона и немачки Фоке-Вулф.
  Из ровова Ќе испа ено неколико хитаца - пуцали су и пионири .
  Олег Рибаченко Ќе цвркутао:
  - Иако изгледа као босоног дечак,
  Бркови се нису пробили, ве" титаниЌум ...
  У биткама, одрастао момак Ќе чак превише,
  И задаЌте убитачан ударац!
  А сада дечак голим прстима вуче конце, а немачки и амерички Ќуришници набиЌаЌу крилате змиЌе . Десетак авиона савезника и Тре"ег раЌха експлодира одЌедном.
  Олег Рибаченко и две прелепе девоЌке у истим купа"им костимима поново притискаЌу окидач, нокаутираЌу"и следе"е аутомобиле капиталистичке коалициЌе.
  Дечак Ќе здробио бубу голом петом и заурлао:
  - Пакао "е про"и тих дана,
  Тре"и РаЌх "е пасти ...
  Сатана не"е владати
  Борите се, не дрифтаЌте!
  Остали дечаци такође користе босе ноге да воде змиЌе. И тако коалициони Ќуришници наилазе на мале, али смртоносне лете"е поклоне. Маса авиона пропада. ИзбиЌаЌу у ваздух и разбиЌаЌу се у крхотине.
  Хитлерови пилоти горе... А преживели Ќуришни авиони у журби расипаЌу ракете и бомбе се разбацуЌу.
  Олег Рибаченко шкрипи:
  - Слава великоЌ РусиЌи!
  Хор дечака и девоЌчица пионира покупи:
  - Слава СССР-у!
  ДевоЌчица Маша вришти из грла, удараЌу"и, боса, пр авом ногом:
  - Слава Ста ину!
  Дечак Пашка додаЌе:
  - И слава Олежки! Он Ќе гениЌе!
  ДечиЌи ровови су добро камуфлирани, а од експлозиЌа бомби и проЌектила само су два дечака и девоЌчица задобили ма®е огреботине. И то упркос чи®еници да су се формирали страшни токови, и маса разара®а и заокрета зема ских дасака ...
  А ту и тамо зем а Ќе горела и димила се од вру"ине.
  єедна од девоЌака Ќе устала голим ђоном и опекла ногу, од чега Ќе вриснула:
  - Смрт Герингу!
  Деца су била одушев ена. Комсомолци Маргарита и Оксана су спремне за борбу.
  Олег Рибаченко Ќе почео да пева, компонуЌу"и у покрету:
  Рођен сам у свемирском добу
  Где су бродови Ќурили по галаксиЌама...
  Људи уопште нису лоши,
  Растури рат, витеже !
  
  Али богови-демиЌурзи су наредили ,
  Дечаче, помози своЌим прецима...
  Узми своЌ хипербластер у дечакове руке,
  И растргаЌте Хитлера!
  
  Па, дечаци су рођени да се боре
  Они су храбри ратници, веруЌте ми...
  Уосталом, Руси су увек знали да се боре,
  Нека граб ивица буде уништена!
  
  Нека Ќе славна моЌа света зем а ,
  Наш велики драги СССР...
  ДевоЌка трчи боса по снегу,
  Показива®е храбрости примером!
  
  А Ќа се жестоко борим са фашизмом,
  Велики руски пионир...
  И наша вера "е бити уз комунизам,
  Мада помаже Фрицу похлепном Сему!
  
  ВеруЌте ми, Руси се Ќедноставно не"е сломити,
  Сви народи "е се окупити у Москви...
  єа сам витез уопште не да лемим душом,
  Верни смо Ста ину као Господу!
  
  Нико не може сломити пионире,
  Они нису деца - ве" синови богова...
  Би"емо генерациЌа примера
  Фирер не"е броЌати рогове!
  
  Да, наша слава наше Ота¤бине се уздиже,
  Изнад наЌвише у снегу, веруЌте планинама...
  ДевоЌка трчи боса по снегу,
  Утерао Фрица у ковчег голом петом!
  
  Не веруЌте да су фашисти сада Ќаки,
  Иако Ќе Сем представио ®иховог Схермана ...
  Не"емо се каЌати ни животу веровати,
  До"и "е време насилних промена!
  
  Ота¤бина лепа као сунце
  Разиграна домовина Ќе наша маЌка...
  А коса се девоЌци коврча као злато,
  Мо"и "емо да растргнемо Фритзове у комади"е!
  
  Ми смо деца пионири комунизма
  Служимо и Сварогу и Христу...
  РастЌераЌмо хорде подлог фашизма,
  Одне"у победу Ота¤бини!
  
  РусиЌа Ќе домовина планете,
  Њени оми ени снови...
  Сре"ни познаЌу и одрасли и деца
  Не треба само додатна гужва!
  
  Кад дође Свемогу"и, сунце "е бити,
  єабуке "е цветати на Марсу...
  И Кинези и єапанци су исти,
  Американац са Русом на путу!
  
  УЌедини"е идеЌе комунизма
  И знаЌ веру у Ле®инов сан...
  Бацимо гнусност цинизма ђаволу,
  Изградимо лепоту у свемиру!
  
  За нас МариЌу и Свету Ладу,
  Бога ми поштуЌемо, а Маркса "Капитал"...
  Нека буде награда за све пионире,
  За нас су Сварог и Ста ин идеални!
  
  Знаш да фашисти не"е да забиЌаЌу,
  Имамо во у, снагу, знамо мо"...
  Троструким ударцем разби"емо неприЌате а
  И ускоро претвори Фирера у уш!
  
  Нека буде наша славна РусиЌа,
  ПроцветаЌ као вечни клас у башти...
  Друже Ста ине, ти си наш месиЌа,
  Са вама "емо у комунизам!
  
  Када су грм авине, тешка времена,
  Крвави рат "е се завршити...
  ОдЌедном "е нам деца одрасти
  До"и "е вечна сре"а!
  Али упркос своЌ храбрости Црвене армиЌе, У ановск Ќе ипак пао.
  И Немци су опколили Каза®... А са севера су запушили ¤иновски котао...
  Ста ин Ќе, под овим условима, пристао на предаЌу, под условом да му се сачува кожа.
  Хитлер Ќе пристао на ово... И СССР Ќе био потпуно окупиран неколико месеци.
  Тре"и РаЌх Ќе добио све за себе. И рат се завршио на истоку.
  Али Ќош су постоЌале БританиЌа и СЌеди®ене Државе.
  1945. Немци су преузели контролу над целом Африком. А 1946. дошло Ќе до искрцава®а у БританиЌу. Скоро целу британску флоту потопиле су подморнице Тре"ег раЌха. И слета®е Ќе прошло са праском. У борбама Ќе учествовао и "пантер" -4. Тешко седамдесет тона, ово возило Ќе имало пред®и оклоп од 250 милиметара и бочни оклоп од 170 милиметара испод косина. И топ од 105 мм са дужином цеви од 100 ЕЛ. Истовремено Ќе уграђен наЌновиЌи мотор од 1500 ко®ских снага - гасна турбина. Испоставило се да Ќе "пантер"-4 тенк коЌи Ќе био практично нера®ив из свих углова ватре, а погодио Ќе сва возила, чак и ретку "кор®ачу" у британским Ќединицама.
  БританиЌа Ќе пала за десет дана. И био Ќе то импресиван блицкриг.
  Али сада Ќе извоЌевана Ќош Ќедна победа Вермахта... И сада остаЌе да се докраЌчи СЌеди®ене Државе.
  Овде Ќе, наравно, наЌтеже пре"и океан. Али Немци ве" имаЌу прилично велику флоту. И прво Ќе зароб ен Исланд, затим Гренланд, па Канада.
  Немачке девоЌке се очаЌнички боре.
   Тако девоЌке ЌуришаЌу на главни град Канаде, Квебек, са свим помамним бесом гладне хиЌене.
   Герда Ќе пуцала голим ножним прстима. Разбила Ќе амерички минобацач и загугутала:
   - Тада се река поносила челиком.
   Пуцао и пуцао на Шарлот, разбио Ќе минобацач капиталистичке воЌске. И певала Ќе:
   - И фламинго ветар лети у облаке!
   Кристина Ќе такође померила босе ножне прсте. Разбио хаубицу, згужвао челик. И цвркутала:
   - Разуме"еш ме...
   Магда Ќе, пак, голим прстима гађала дугмадима ¤оЌстика. Разбила Ќе топ од 122 милиметра и узвикнула:
   - И не"ете на"и бо у зем у!
   Герда се нацерила... И ®оЌ Ќе рат постао одвратан. НаЌважниЌе Ќе не само да не знате када "е бити краЌ, ве" ... Само се краЌ чинио дово но близу.
   Москва Ќе ве" била нападнута и опко ена. И скоро Крем  би био заузет нагло да ниЌе Ста инове предаЌе. Не, град Ќе заиста велики и далеко од Крем а. Али ипак Ќе Ќасно да пад престонице ниЌе далеко. А где "е онда Ста ин? У Свердловск?
   Зими Ќе тешко до"и до Урала - било би да се СССР ниЌе предао! Али ово не плаши ратнике.
   Герда Ќе замиш ала како трчи боса по снегу... Деловало Ќе веома смешно. Као име®аки®а снежне кра ице. Чак и донекле, ово се може назвати невероватним. Прича Ќе лаж, али у ®оЌ постоЌи наговештаЌ - лекциЌа за добре момке. А Ќош више за девоЌке!
   Герда се сетила како Ќе носила Хитлерову бебу испод срца и нацерила се. Смешно Ќе затруд®ети вештачком оплод®ом. Фирер се, наравно, побринуо за своЌе потомство. Сада "е наЌве"и злочинац свих времена и народа живети у своЌоЌ деци Ќош нико не зна колико година и зима!
   А можда чак и милениЌумима!
   За Герду, наравно, Фирер ниЌе злочинац, ве" наЌве"и државник. ОнаЌ ко ниЌе био раван у историЌи планета Зем е! И не само за Герду. Многи совЌетски воЌници говоре ово име са поштова®ем и страхопоштова®ем.
   Иако и да е очекуЌу да "е се рат преокренути.
   Ста ину, међутим, остаЌе све ма®е снаге...
   Герда Ќе босоногим, грациозним прстима притиснула дугме ¤оЌстика. Разбила Ќе противавионски топ. И зацвилио:
   - Небо се намршти, ускоро "е грм авина!
   Шарлот Ќе не убазно погледала свог партнера. Одмах испред резервоара и киша, фина, одвратна киша.
   Ратник Ќе притиснуо ¤оЌстик голом петом и викнуо:
   - У лирици... Бели миш!
   Кристина Ќе направила гримасу. Она Ќе пуцала на совЌетски противавионски топ и издала:
   - Пада"е киша низ улицу као лимена канта!
   ДевоЌка Ќе руком протр ала тврду пету и гугутала:
   - Трчао бих више...
   Магда Ќе духовито приметила, такође притискаЌу"и голим прстима дугме на контролноЌ табли резервоара:
   - Бежи без бежа®а!
   И послала Ќе насмеЌан осмех!
   Герда се намршти. Као дете, са®ала Ќе да постане ратник. Таква Ќе била агресивна девоЌка. Али Ќош раниЌе Ќе имала же у - да уђе у чаробницу.
   Уопште ниЌе кул, али веома кул... Да научите како да дочарате и контролишете свет. И такође много тога за поправити.
   На пример, старе жене су тако гадне и ружне! єе л 'тако? Наравно да не! Жена увек треба да буде заувек млада и лепа!
   Герда Ќе са®ала о ствара®у сопственог универзума, у коме све девоЌке и дечаци не старе, не оболеваЌу и увек су лепи, бесмртни! То би био диван универзум!
   Зашто Ќе наш свет тако несавршен? И ко Ќе за ово крив! Герда Ќе понекад себи постав ала такво пита®е. И нисам могао да нађем одговор. С Ќедне стране, Бог Ќе одговоран за све. Он Ќе свемогу", а чак Ќе и ђаво ®егова творевина. Дакле... Али замислите Бога пуног  убави коЌи претвара жене у ружне? Како се ово може дозволити?
   Сама Герда ниЌе могла да пронађе одговор. Питао сам свештеника... Он ЌоЌ Ќе одговорио дежурном фразом:
   - То су последице греха!
   Герда се почеша по поти ку и одговори:
   - Хо"е ли разуман отац унаказити несташну децу?
   Свештеник ниЌе нашао ништа да одговори...
   А Герда Ќе са осмехом додала:
   - Е, човек Ќе сагрешио, па казни га праведно, а не претвараЌ га у чудака! Иначе и сам си гори од ®ега!
   Заиста, девоЌка Ќе зак учила сасвим логично. И нисам нашао рационално обЌаш®е®е зашто Бог унакажава жене. Уосталом, монахи®е су ружне. И ништа бо е од грешника. То збу®ено, да Ќе монахи®а - суштина Ќедне ствари, до старости постаЌу баук. А овде немаЌу лепоте... А Герда се Ќако плашила да постане старица. Да будем ружан? Бо а смрт!
   Стога Ќе почела да са®а да постане ратник. Па да ако се нешто деси, погине млад и на боЌном по у! Да не би патили у старости!
   Добро Ќе живети млад... А шта Ќе са старош"у? Таква грозна држава! И нема естетике!
   Герда Ќе волела да чита баЌке о виле®ацима. Ово су стварно створе®а. И живе много векова и не старе. Заувек млади, лепи, здрави и весели, ови виле®аци. Волео бих да  уди буду као они!
   И води  убав са виле®аком. Замислите оваквог  убавника: тело симпатичног, миши"авог тинеЌ¤ера и искуство  убави вековима. Каква уметност и наклоност се разликуЌу виле®аци у кревету. Колико различитих техника знаЌу. И наЌчудесниЌе и наЌсекси позе.
   Герда Ќе приметила да Ќе наЌбо е водити  убав са млади"има или чак тинеЌ¤ерима. Обично су стид иви и паж иви, воле да вам милуЌу и  убе груди. А млада тела су много приЌатниЌа на додир са женском кожом. И да длакави торзо ниЌе баш привлачан. И  у ате тело, и мазите вас.
   Добро Ќе када те мушкарац масира. А посебно ако Ќе ова масажа и нежна и груба у исто време. Лепо Ќе кад снажно женско тело згужваЌу Ќаке руке.
   Герда Ќе ово замислила и чак Ќе засте®ала од узбуђе®а. Како Ќе сЌаЌно.
   Шарлот Ќе голим прстима притиснула ¤оЌстик и цвркутала:
   - Крокодили су у реци, морони на фронту!
   И разбила Ќе тридесет четири у комаде... Да, гадни црвенокоси ђаво. УбиЌа Американце.
   Притиснула Ќе дугме голим прстом и Кристина Ќе цвркутала:
   - Свима су потребни приЌате и!
  ... ГЛАВА 14.
  Има радосних дана у паклу иу режиму поЌачаног задржава®а. Када, на пример, упознате нове  уде.
  Владимир Путин, коЌи Ќе заглибио у Авганистану и успео великом крв у да сузбиЌе демонстрациЌе народа у различитим градовима и селима РусиЌе, свакако Ќе заслужио повишен ниво подзем а.
  На краЌу Путинове владавине ствари нису ишле добро. Чечени су се побунили, а проливена Ќе огромна количина крви и плануо Ќе озби ан црвени МаЌдан. У РусиЌи се о стабилности и миру дуго само са®ало. И остарели диктатор Ќе изгубио сре"у. И на краЌу Ќе избила револуциЌа.
  А толико крви Ќе проливено у РусиЌи. Избио Ќе велики рат. А Владимир Путин Ќе ушао у историЌу као крвави тиранин. И много  уди Ќе умрло.
  Стога Ќе смрт диктатора изазвала опште весе е у РусиЌи, иако Ќе зем а Ќош увек била усред грађанског рата.
  А Владимир Владимирович Ќе распоређен на ниво поЌачаног пакла. Истина, Путин Ќе одбио да се покаЌе и ипак Ќе био суочен. Хитлер се одмах покаЌао и због овога добио попуст.
  А Путин жели тужбу.
  Пошто Ќе примио тело четрнаестогодиш®ег дечака, уобичаЌеног за пакао, бивши председник РусиЌе Ќе, по традициЌи тешких нивоа пакла, обриЌан на "елаво, и педантно га претресали ђаволи. Онда сам се истуширао... Затим молитве на коленима. И скромна вечера на хлебу и води... И пошто се дан у подземном свету завршио, после молитве дечак Путин Ќе послат у кревет.
  Ошишани дечаци су спавали на троспратним креветима, на голим даскама. Бивши Хитлеров партнер пребачен Ќе на лакши ниво. А Владимир Путин Ќе завршио у кревету са Адолфом Хитлером и Садамом Хусеином.
  Дечаци су се молили на коленима пре спава®а. Затим су устали, звецкаЌу"и ланцима.
  И руковали се.
  Све троЌе су биле "елаве косе, миши"аве и преплануле, прилично згодне. Готово дети®асте црте лица задржале су неке од црта личности из дети®ства диктатора. Али у целини то Ќе било тешко сазнати.
  У паклу су им, да би се олакшало преваспитава®е, дата савршениЌа тела од зема ских. И зато су сви дечаци били лепи, без физичких мана.
  И некако нисам могао да веруЌем да су то наЌве"и злочинци разних држава и народа.
  Путин се руковао са Хитлером и Хусеином. Затим се представио:
  - єа сам председник РусиЌе Владимир Путин!
  Хитлер и Садам Хусеин одмахнули су главом:
  - Да ли сте чули! Међутим, ви сте зем у довели до револуциЌе! И постао Ќе Ќош Ќедан проклети губитник!
  Путин Ќе хтео нешто да приговори, када су се одмах дигла два ђавола и палицама са електрошокерима секли злочинци по леђима дечака-криминалаца. Онда су викнули:
  - Сви спаваЌте! Сутра, као почетник, учи"еш четири сата, а дванаест бодеш као роб у каменоломе, и не"еш имати времена да причаш, ве" сад на кревет!
  Дечак диктатор се попео на кревет. Испод ®ега Ќе било голо дрво, углађено многим лешевима. Без Ќастука, без "ебета, без чаршава. Само мала кврга на глави. Истина, топло Ќе и нормално Ќе спавати гол. Тек сада, боса, дечЌа нога Ќе била причврш"ена ланцем.
  И ниЌе то ништа, могли су потпуно да стегну и руке и ноге у послед®ем . Али док чека на суђе®е, он Ќе обичан затвореник на пове"аном нивоу.
  Владимир Путин Ќе чуо уЌедначено, здраво диса®е дечака у затворскоЌ бараци. То Ќе као у ста инистичком логору. И сви млади затвореници желе да носе исте купа"е га"е. Ово Ќе пакао и ®егов гор®и ниво.
  На коЌе, међутим, имаЌу право и затвореници - на пример, на спава®е. Али не можете спавати на непознатом месту.
  Пред Путином Ќе умно око пролазило кроз ®егову стару, фантастичну и невероватну кариЌеру.
  Путин ниЌе баш веровао у хриш"анство, иако Ќе знао да Ќе наука ве" практично доказала да човек ипак има душу. Истина Ќе шта се дешава у следе"ем свету. Експерименти са хипнозом су спроведени и  уди су се заиста се"али своЌих прошлих инкарнациЌа. Било Ќе чак и случаЌева да се ситуациЌа понав ала у прошлости, а то су проверавали надлежни органи.
   Да, и постоЌа®е биоплазме - ауре Ќе доказано, па чак и сним ено. Путин Ќе знао за ове експерименте. И чи®еница да су Кашпировски и Чумак утицали и имали непознату снагу. И научно Ќе утврђено да телекинеза постоЌи. Да, у овом послу има доста преваранта, али има и правих поЌава. Иако се сада, наравно, уметност илузиониста изузетно развила. ДеЌвид Коперфилд ради такве ствари без икаквих супермо"и. Али ФСБ Ќе способан да спроведе чисте експерименте коЌи иск учуЌу превару. А  уди коЌи могу да помераЌу предмете и читаЌу мисли постоЌе. Месинг Ќе, на пример, имао способности и хипнозе и телепатиЌе.
   Што се тиче хипнозе, чак Ќе и сам Путин знао мало да хипнотише. Обучени су оваквим обавештаЌним вештинама. Али овде треба имати способности од Бога, или било кога другог. Владимир Владимиров ниЌе био феномен, имао Ќе интелигенциЌу изнад просека, али не много. А за хипнозу, имао Ќе способности нешто ве"е од просечног човека. Али да би се нешто усадило човеку слабе во е, ово би могло бити дово но. Или уђите у лаку фазу хипнозе, или просечна особа са преосет ивош"у.
   Било Ќе  уди у интелигенциЌи способниЌих и талентованиЌих од ®ега. Сада, међутим, ниЌе уобичаЌено да се о овоме се"амо нити причамо.
   Сам Путин Ќе на почетку своЌе кариЌере са®ао, у наЌбо ем случаЌу, да се уздигне до чина генерала. А то што "е му судбина припремити трон председника РусиЌе и узди"и га до невиђених висина, о томе се ниЌе размиш ало. Да, сре"а Ќе хировита. А понекад Ќе и сам Путин био изненађен своЌом феноменалном сре"ом. Уздигавши се у чин потпуковника, након повлаче®а трупа из ДДР-а, ниЌе му било суђено. НиЌе било великог талента за политику. И сада добро разуме да ниЌе изванредан говорник. А почетак политичке кариЌере био Ќе проблематичан. Мали раст, не баш приЌатан изглед, слаб глас, недостатак дара елоквенциЌе.
   Али Собчак га Ќе позвао у тим на препоруку своЌих претпостав ених. Тада сами изгледи за Собчак нису били очигледни. Али брзо Ќе стекао популарност. Путину Ќе заиста било неприЌатно због прозападне ориЌентациЌе демократа. Узели су новац од чика Сема, и од других капиталиста без оклева®а. И искористили су своЌе могу"ности информиса®а. А єе цин Ќе такође био у СЌеди®еним Државама и добио Ќе одобре®е СтеЌт департмента. Такође Ќе почео да се пробиЌа.
   Путин као шпиЌун ниЌе волео Запад, али Ќе о томе "утао. НиЌе улазио у расправе, ниЌе говорио на скуповима, само Ќе радио посао.
   Собчак Ќе успео да буде изабран за градоначелника Ле®инграда. Тада Ќе оваЌ град постао Санкт Петербург. єе цин Ќе победио на председничким изборима у РусиЌи. Што Ќе такође било сасвим очекивано. Штавише, главни кандидат комуниста єуриЌ Рижков био Ќе прилично слаб, а бо их ниЌе било. Некако се комунистичка елита ниЌе разликовала ни по елоквенциЌи, ни по способности за Ќавну политику.
   На овоЌ позадини, Жириновски - човек са улице, али са елоквенциЌом и агресивнош"у успео Ќе да заузме тре"е место. Међутим, оваЌ политичар Ќе био очигледно неуравнотежен и стално Ќе улазио у скандале. И имао Ќе проблема у пореклу. Макашов, радикални комуниста и присталица чврсте руке, говорио Ќе слабо.
   Путин ово никоме ниЌе рекао, али Ќе гласао за Макашова. НиЌе волео демократе, али Ќе само са ®има могао да направи кариЌеру. Одлазак код комуниста ниЌе изгледао обе"аваЌу"е. Па док Ќе био са онима коЌе ниЌе волео. Али он то ниЌе показао. Током августа 1991. деловао Ќе интелигентно и прагматично, али себично: мало Ќе сачекао и подржао єе цина. И ниЌе било другог излаза. ГКЧ се нашла без подршке ве"ине народа, па чак и воЌске. Можда су имали шансу, али су Ќе у том тренутку пропустили. Зашто стати на страну губитника?
   Осим тога, чак и у воЌсци, идеЌе демократиЌе су се показале толико популарне да Ќе ве"ина воЌске, па и генерала, реаговала на покушаЌ успостав а®а диктатора. А ни ГКЧП ниЌе имао легитимитет. Ни Горбачова нису могли да паралишу. Да, и єанаев - да ли Ќе то Ќака личност? Какав Ќе он диктатор!
   После тога єе цин Ќе добио стварну власт, а Горбачов Ќе постао британска кра ица. А онда Ќе у БеловешкоЌ пушчи коначно дошло до распада СССР-а. Путину лично то ниЌе било баш приЌатно, али Ќе показао потпуну лоЌалност новоЌ власти. Ипак, извиђач, способност претвара®а, лукавства, избегава®а. И лични егоизам, кад више размиш аш о себи, и тешиш - а шта да будем сам? Могу"е Ќе умриЌети и изгорЌети у пламену. Шта Ќе поента овога?
   Овде Ќе Жириновски подржао Комитет за хитне случаЌеве и скоро Ќе био забра®ен. Али очигледно Ќе Крем  одлучио да се игра демократиЌе. А сам Жириновски ниЌе потпуно независна личност, са одвратним ставовима и изЌавама. Путин Ќе касниЌе сазнао да Ќе Коржаков, коЌи има велики утицаЌ на єе цина, предложио да се Жириновски користи као страшило против Запада. Као, не"ете нам помо"и, а до"и "е руски Хитлер. И засу"е вас нуклеарним бомбама. єе цин Ќе слушао свог ми еника.
   Жириновски ниЌе био забра®ен. Штавише, медиЌи су му посветили велику паж®у и са разлогом. Било Ќе ПР страшило. Али разни скандалозни политичари у РусиЌи деведесетих били су очигледно невид иви. А наЌве"и део паж®е посве"ен Ќе Жириновском.
   Посебно велики скандал изазвало Ќе Жириково новогодиш®е обра"а®е.
   Како Ќе рекао: хо"еш ли ананас и шампа®ац за нову годину? Изаберите мене за председника и онда "ете имати ананас и шампа®ац. Запад "е вам их дати, иначе "у бацити атомску бомбу на ®ега!
   Блимеи! Пеарл!
   Али Жириновском Ќе опроштено да би уплашили да нам, кажу, не дате паре, да дође на власт такав Хитлер са нуклеарним проЌектилима! И делимично Ќе успело...
   Па, Бог благословио овог Жирика. Сам Путин Ќе постао Собчаков заменик. НиЌе се истицао, ниЌе се борио за истину. НиЌе се мешао у крађу, а ни сам ниЌе презирао. Шта Ќе требало учинити? Започните борбу против корупциЌе или "ете бити убиЌени или затворени, прого®ени и избачени са функциЌе сигурно. Тако да сам морао да будем као сви функционери деведесетих: ти мени, Ќа теби. А лично благоста®е расте. Па зашто си кварити живот? У сваком случаЌу, олигарси и мо"ници овога света Путина нису сматрали опасним и истино убивим, а то Ќе, у буду"ности, много помогло ®еговоЌ кариЌери.
   1995. године комунисти су победили на изборима за Думу. Остало Ќе шест месеци до председничких избора. Било Ќе размиш а®а о припреми алтернативних аеродрома. Тада Ќе Ќош имао сре"е - помогла Ќе сре"а, или више силе, да се не зближи и да се не запали превише са комунистима. Иако се чинило да "е ЗЌуганов неминовно победити. Али против комуниста Ќе спроведена заиста виртуозна изборна кампа®а. И десило се невероватно - победио Ќе єе цин, коЌи Ќе уништио СССР и ве"и део РусиЌе довео до сиромаштва, па чак и изгубио рат у ЧечениЌи!
   Било Ќе, наравно, много заним ивих потеза. И отказива®е уговора о ЗНД. А чи®еница да Ќе ЗЌуганов спо а изгледао неприЌатно и мало престаро, превише конзервативно. И Жириновски, коЌи Ќе изборе започео агресивним нападима на комунисте, а потом ЗЌуганову предложио савез. Испоставило се и да не иде у прилог левици, пошто су медиЌи пренели да "е Жириновски ве" бити премиЌер, што Ќе многе уплашило.
   ЗЌуганов Ќе изгубио, али Ќе Собчак поражен са ®им. Сасвим неочекивано, испоставило се да Ќе градоначелник великог града успео да исцеди свог заменика. Штавише, део крема ске елите ниЌе подржао Собчака, а касниЌе Ќе чак покренуо кривични поступак против ®ега. Путин Ќе овде два пута имао сре"е: ®егови контакти са комунистима остали су без последица. А онда га Ќе ЧубаЌс одвео у Москву. Да - невероватна сре"а! Ваш покровите  губи, ви кокетирате са изненада изгуб еним комунистима. И одведени сте у Москву са унапређе®ем.
   Можда Ќе улогу одиграло то што Ќе Путин био наЌ"ут ивиЌи, а наЌма®е активан у СобчаковоЌ компаниЌи. У сваком случаЌу, мислили су да им Ќе дечко. И способни да говоре своЌ Ќезик. ЧубаЌс Ќе постао нови покровите  - а фигура за коЌу морам да кажем да Ќе изузетно утицаЌна и има везе на Западу.
   Сам Путин се састао са представницима Запада, и усадио им идеЌу да Ќе он ®ихов човек. Био Ќе на челу међународног оде е®а у администрациЌи послова председника. Такође висок положаЌ. И опет Ќе показао своЌу поузданост. Олигарси су мислили да "е и да е дозволити крађу, запад®аци су то сматрали своЌим. И препоручен Ќе за место директора ФСБ са великом личном мо"и и утицаЌем.
   Наравно, много се може пости"и преваром. Убрзо Ќе Иван Рибкин изгубио власт. Али изгледало Ќе да Ќе мекши од воска, а камелеон Ќе и да е исти. И некако Ќе Путин успео. ЧубаЌс Ќе изгубио своЌе положаЌе и утицаЌ, али Березовски Ќе постао главни покровите , а ДЌаченко такође. И како Ќе испало сЌаЌно. Чак ни долазак Примакова на власт ниЌе нашкодио Путину. Постао Ќе и секретар Савета безбедности и шеф ФСБ. Тада Ќе Примаков неочекивано пао, а Степашин Ќе заузео ®егово место. А ве" и сами мислите, зашто вас нису изабрали? Стубови су скоро паралелни. Степашин Ќе генерално лоЌалан режиму, али Ќе од самог почетка био компромисна личност.
   Олигарси су тражили некога ко би могао бити и манипулативан и способан да сузбиЌе опасну опозициЌу. Али ипак Ќе постоЌала потреба и особа коЌа би имала шансу на председничким изборима.
   Березовски, Абрамович, Волошин, єе цинова "ерка ДЌаченко окупили су мали савет и позвали Путина. А Березовски Ќе одмах тада питао: хо"ете ли пову"и изборе? Уосталом, нема искуства Ќавне политике.
   Владимир Ќе са осмехом и сасвим логично одговорио: ако Ќе єе цин низом неуспеха успео да се унапреди са четири одсто, зашто онда пропаганда не може од готово безгрешног и неумешаног у афере силовика да направи хероЌа? А ако треба нешто да кажеш, онда може! И рат у Дагестану Ќе почео, и ако воЌска не буде плетена, онда "е победа бити.
   Треба напоменути да ниЌе било много избора. Степашин Ќе ве" укло®ен и увређен Ќе. Иако Степашин обЌективно ниЌе гори од Путина. Чак има и бо е спо не податке: више, лепше лице. А Степашин, што Ќе важно, ве" Ќе био изабран у Врховни савет у ЌедномандатноЌ изборноЌ Ќединици, а тада Ќош мало познат. То значи да постоЌи капацитет за Ќавну политику. А ако их има Путин.
   Али Степашин Ќе ве" пролетео, а елита ниЌе знала кога да ухвати. Па, не боцкаЌ Њемцова. НаЌочигледниЌи начин Ќе да се направи наследник Лужкова. Има све: и популарност, и заслуге, и везе са елитом и олигарсима. Што Ќе наЌважниЌе, успех градоначелника Москве учинио Ќе ®егове шансе за победу стварним.
   Али Березовски Ќе у сукобу са Лужковом. А клађе®е на мало познату фигуру Ќе узалудно. Лебед Ќе деловао ризично, како по шанси за победу, тако и по понаша®у после изборног успеха. ОдЌедном "е почети да ломи своЌе.
   Путин их Ќе, пак, своЌим пристанком све научио да су озби но почели да га сматраЌу слабово ним и управ ивим. Мислили су да "е на престолу бити марионета. И они "е се некако испружити до престола. Поготово ако Примаков буде иск учен са избора, а єе цин се изборио са ЗЌугановим. Путинова судбина висила Ќе о концу. ТатЌана ДЌаченко Ќе предложила да се изабере Лужков, коЌи дефинитивно ниЌе неприЌате  олигарсима. А да Ќе Путин Ќош од власти, онда се никад не зна шта.
   Одлучио сам то, зачудо, представник СтеЌт департмента САД. Ово Ќе стварно простак. Сви руски министри и политичари су ве" успели да говоре веома негативно о бомбардова®у єугославиЌе. Осим Путина. А шеф СтеЌт департмента Ќе очигледно сматрао да пошто Путин ниЌе говорио о єугославиЌи, онда Ќе он наЌпрозападниЌи политичар у єе циновом окруже®у. Да, заиста, "ута®е Ќе злато. И вага Ќе надмашила. Десило се чудо - и ве" сте номиновани од премиЌера и наЌав ени за званичног наследника. Остала Ќе само формалност: одобре®е Думе. Може бити проблема, али не фаталних. Мало Ќе вероватно да "е комунисти пристати на распушта®е парламента, пошто су остали без своЌих домова. Штавише, изгубивши предности на изборима.
   Одобре®е Ќе прошло без сензациЌа, а само 231 мандат, готово пропао. И постоЌао Ќе ризик да се елита преиспита.
   Након тога, добили сте праву мо"... Али пред вама Ќе било Ќош много борбе. Али сматраЌте се, нисам очекивао тако нешто. Нисам мислио, и нисам са®ао о престолу. Да, сре"а Ќе, наравно, промен ива, али она га Ќе некако волела.
   Рат у Дагестану Ќе био забри®аваЌу"и. Како "е се понашати овдаш®и становници, исцрп ени бившом, невештом єе цином влаш"у? Хо"е ли комунисти покушати да искористе превира®а и подигну народ против режима? Не би ли сви одЌедном похрлили на наследника.
   Али комунисти су се плашили да говоре, Дагестанци нису подржавали вехабиЌе, у ЧечениЌи Ќе дошло до разлаза са милитантима. И опет, редак успех: експлозиЌе у Москви и Волгодонску учиниле су рат на Кавказу и ®еговог лично толико популарног...
   Хаотични скокови мисли, и државни удари су изненада прекинути, свест иск учена.
  И Владимир Путин Ќе почео да са®а некакво сра®е. Што Ќе, међутим, природно када сте забринути и нађете се у подзем у. И проведете прву но" на повишеном нивоу пакла.
   СензациЌа на председничким изборима у РусиЌи у марту 2018. победила Ќе КсениЌа Овчакова. ОваЌ резултат се показао као велика сензациЌа. Пошто су многи веровали да Ќе актуелни председник РусиЌе непобедив! Али дешавало се да шармантна, секси, млада жена, свежа политичарка испадне много привлачниЌа од старих застарелих политичара. Можда Ќе КсениЌа играла на руку чи®еници да су сви били толико сигурни у победу актуелног председника да Ќе ве"ина бирача, из забаве, гласала за лепу девоЌку. Односно, милиони  уди су одлучили да, пошто Ќе исход избора готов зак учак, ништа не зависи од мог гласа.
   Па зашто не гласати срцем - за екстравагантну лепотицу. Превише Ќе тако пресудило, а практично сви млади без изузетка!
   Десетине милиона одвоЌених гласова споЌило се и родило се слав е душе и огромна сензациЌа!
   Победа! У првом кругу, сакупивши више од шездесет одсто гласова, победила Ќе социЌалистица КсениЌа Овчарова! И буквално Ќе тут®ало по свету!
   Али избор народа Ќе избор народа! И садаш®и председник Ќе био принуђен да се помири. И предаЌ овлаш"е®а своЌоЌ секси наследници!
   Током полага®а заклетве, КсениЌа Ќе избацила своЌу прву коску - поЌавила се у Ќедном бикиниЌу и боса. Ставила Ќе праш®аве, голе табане своЌих грациозних, препланулих стопала на конституциЌу. И кукурикао!
   Тада Ќе истина гурнула говор, блиставо ораторско уме"е. И одрадила Ќе енергичан плес са поскакива®ем и истеза®ем. Млада жена Ќе добро плесала, чак Ќе скинула и груд®ак, остаЌу"и хладна и неприступачна у своЌоЌ поносноЌ голоти®и.
   Да Ќе инаугурациЌа била сЌаЌна и скандалозна. А онда су почели радни дани. За место премиЌера, КсениЌа Ќе понудила своЌу секси девоЌку ТатЌану. Посланици су гунђали, али одобравали - ко хо"е да изгуби фоте у. Штавише, страшни ратник Ќе опколио Думу трупама.
   А онда су геЌ бракови, марихуана и проституциЌа легализовани. Комунисти су покушали да за у аЌу чамац и одмах су били забра®ени председничким указом. Протести нису били масовни. Делом због украЌинског примера, делом зато што нико ниЌе издвоЌио новац да се подгреЌе МаЌдан!
   КсениЌа Ќе поставила своЌе младе приЌате е и девоЌке на све воде"е позициЌе. Влада Ќе формирана од представника шоу бизниса и бизниса. Било Ќе и доста странаца, пре свега Американаца и Немаца.
   КсениЌа Ќе значаЌно пове"ала плате званичника и посланика Думе. И дозволила Ќе посланицима да послуЌу. Дакле, парламент Ќе био послушан новом председнику. УсвоЌени су закони коЌи дозво аваЌу званичницима да примаЌу поклоне у великим сумама новца, а многе корупциЌске шеме су легализоване.
   КсениЌа Ќе такође значаЌно сма®ила трошкове полициЌе, специЌалних служби, а посебно воЌске. Многи официри су отпуштени, али су им дате високе пензиЌе и стаж. Пове"ане су плате и радницима и намештеницима. Уведено бесплатно путова®е у Ќавном превозу.
   КсениЌа Ќе водила популистичку политику. На телевизиЌи, порнографиЌа, еротика и амерички акциони филмови су се сада приказивали даноно"но. Интернет Ќе постао бесплатан, а школе су прешле на тотално тестира®е. И поред тога, почели су да предаЌу Кама Сутру и Секспросвет. Кондоми су сада бесплатни.
   КсениЌа Ќе сама направила десетак  убавника - показуЌу"и сексуалну опуштеност. Заиста, зашто вам треба само Ќедан - ако има толико младих и згодних мушкараца у близини и сви су толико различити.
   У спо ноЌ политици, КсениЌа Ќе почела да се приближава СЌеди®еним Државама, а зазире од Кине. Укинула Ќе све погодности коЌе су источне компаниЌе имале у РусиЌи. Почела Ќе да исе ава Кинезе из СириЌе. Ушао у НАТО. Асад Ќе збачен, а на ®егово место постав ена Ќе компромисна фигура. Ксениа Ќе стекла популарност у САД. ТриЌумфално отишао у КиЌев, и вратио Донбас, у замену за гаранциЌе и амнестиЌу.
   Тада Ќе ушла у Европску униЌу. У Думи се нико ниЌе противио - комунисти су похапшени, а остали су само аплаудирали новом, либералном курсу. Формирано Ќе мо"но удруже®е, коЌе Ќе ук учивало УкраЌину и БелорусиЌу. У БелорусиЌи се власт променила, диктатор коЌи Ќе био уморан од свих добиЌа обеште"е®е и одлази "доброво но", у УкраЌини Ќе почела стабилизациЌа и опоравак. Створена Ќе мо"на ЕвроазиЌска униЌа.
   Остарели НазарбаЌев Ќе отишао и млади либерали су дошли на власт у Казахстану. Створен Ќе нови систем. КоЌа Ќе убрзано добиЌала економску мо". Одржани су избори за Думу, а састав Ќе обнов ен. У САД се променио председник, отишао Ќе некадаш®и несистематски.
   Његов наследник, демократа, изабрао Ќе курс ка глобализациЌи. И у Кини Ќе почела криза. Изгубивши исхрану у личности РусиЌе и Европе, суочени са уЌеди®еним народима, ово чудовиште Ќе почело да губи своЌу позициЌу. Осим тога, таласи протеста против доминациЌе Комунистичке партиЌе зап уснули су и само Небеско царство. Нова кинеска буржоазиЌа Ќе желела демократиЌу и елиминациЌу владавине Ќедне партиЌе. Пролила се крв и талас протеста Ќе растао.
   Као резултат тога, дошло Ќе до раскола у Кини, а небеско царство Ќе пропало у хаос. РусиЌа Ќе, с друге стране, доживела невиђени економски успон када Ќе постала лидер ЕвроазиЌске униЌе. Сма®ен криминал, ук учуЌу"и и на сексуалноЌ основи. Сваки грађанин РусиЌе Ќе од дванаесте године добио право да скоро бесплатно посети Ќавну ку"у.
   Северна КореЌа Ќе прошла кроз тешку политичку кризу, револуциЌу и нашла се на слободи. Затим се уЌединила са єужном КореЌом и ушла у ЕвроазиЌски савез. Настало Ќе мо"но удруже®е, коЌе Ќе ук учивало све више нових зема а. И постепено су ратови замрли у свету, створен Ќе Ќединствен политички и економски простор. ОдвоЌени делови Кине такође су постали чланови Удруже®а за слободу.
   Тада Ќе организована Ќединствена Светска влада, коЌу Ќе водила КсениЌа Овчаркова.
   Планета Ќе постала Ќедна, а човечанство Ќе колективно решавало све своЌе проблеме. Остварена Ќе контролисана термонуклеарна фузиЌа, затим Ќе откривена реакциЌа термокварка, коЌу Ќе предвидео сЌаЌни писац и физичар Олег Рибаченко.
   Почело Ќе шире®е у свемир. Што Ќе резултирало прво развоЌем Сунчевог система, затим суседних звезда и галаксиЌа. Наука Ќе успела да победи старост, а КсениЌа Овчарова Ќе постала заувек млада и лепа, владарка планете зем е. И сви  уди постадоше заувек млади и лепи и здрави.
   Ово се наставило све док  уди нису стигли до ивице универзума. Али пошто су достигли врхунац просперитета и свемо"и,  уди су наишли на цивилизациЌу из другог универзума. И први пут у хи адама година,  уди су морали да учествуЌу у великом међувасе енском рату.
   И поново Ќе КсениЌа Овчаркова показала своЌу гениЌалност. И зем ани, апсорбуЌу"и читав универзум, поново су почели да добиЌаЌу победу за победом.
   А онда Ќе човечанство научило да васкрсава мртве и почело само да ствара универзуме. И дошао Ќе Хиперкомунизам, када су могу"ности  уди биле ограничене само маштом, али ипак се зна да  удска фантазиЌа нема граница. И  уди су почели да ствараЌу сопствени универзум. Када би свака особа могла да има своЌ универзум, или чак много универзума са поданицима и робовима.
   А КсениЌа Овчаркова, претворивши се у хипер-свемо"но Супербожанство, коЌе Ќе отелотворило све снове човечанства, приметила Ќе:
   - Човечанство Ќе у потпуности разапето, а ниЌе грех постати бар мало богови!
  ... ГЛАВА 15.
  А Хитлер, коЌи Ќе лежао мало ниже од Путина на кревету, са®ао Ќе наставак свог некадаш®ег, тако величанственог сна;
  У Немци и ®ихови савезници су преузели Канади и пренео борбу директно у СЌеди®еним Државама.
  У самоЌ Америци су битке у пуном Ќеку
  Али овог дана или вечери, босоноги дечак Фридрих ниЌе био предодређен да заврши лов. Америчке трупе из ФиладелфиЌе и Чикага задале су снажан, поткопан ударац у крило Хитлерових трупа коЌе су напредовале на РЌаза®.
   А дечак од тринаест година, босоног у купа"им га"ама, као наЌбо и од наЌбо их, но"у Ќе бачен на место пробоЌа.
   Фридрих Ќе на свом МЕ-362 са пове"аном мунициЌом одмах исцртао све тачке изнад и. Истина, свеприсутни ХЕ-362 успео Ќе мало да га престигне. Ук учуЌу"и и легендарног Хафмана, наЌбо ег аса РИ, за кога Ќе битка код Чикага постала час триЌумфа.
   Али, наравно, обара®е авиона из руке, па чак и са уда ености од пет до шест километара, Ќе ван мо"и "клинца". Хафман, користе"и луду брзину свог аутомобила, користи тактику оштрог приближава®а и да ег одласка. Иначе, он има скоро оптимално наоружа®е за ово - топове од 30 милиметара раних модела ХЕ-362 - опсесивног Саламандера. Машина коЌа се одлично показала у борбама, и што Ќе наЌважниЌе, идеална за лов и тактику парира®а изненадним ваздушним нападима.
   Фредерик Ќе, међутим, успео да обори само четрдесет девет летелица, дуваЌу"и ваздушни заклон, након чега Ќе прешао на тенкове.
   У измаглици пред зору, аутомобили изгледаЌу као чопорни мрави коЌи се пе®у узбрдо. Главни радни ко® "Персхинг", у другом универзуму, тенк победе. Лак плен за Фредерика, коЌи Ќе пао у борбени транс. Остало Ќе Ќош ма®и "Шерман", "Вештица", али ту су и САУ-155 "Велики Том" за пробиЌа®е утврђе®а и САУ-240 - генерално чудовиште.
   А ево и пар новиЌих и ве"их тенкова "Вашингтон"-11, очигледно првих модела... Фредерик, ве" у своЌоЌ уобичаЌеноЌ неповезаноЌ свести, забиЌа гранате тачно у отворе на шаркама аутомобила тако да пуцаЌу из у. Његов капацитет мунициЌе омогу"ава, и сва три топа модела МП-103, са великом почетном брзином проЌектила. Међутим, на штету митра еског наоружа®а, али од овог другог, дечак Фридрих се генерално испоставило да не успорава брзину од вишка тежине и побо шава маневарску способност машина.
   Када Ќе експлодирао "Вашингтон" -11, Ќедан од ®их Ќе детонирао мунициЌу, дечак Ќе одЌедном осетио велики понос, па чак и зак учио:
   - Можете издати било кога, али промените само себе!
   А сада Ќе срамота издаЌе, као магиЌом, нестала, а Фредерик Ќе продрмао сан.
   Хелга, добро се борила, два авиона и осам тенкова, четири самоходна топа - резултат за Ќедан налет и за обичног човека Ќе одличан. Али ово Ќе Ќедан налет... Вратио сам се када Ќе други процветао...
   Осим три Патке-2, авиЌациЌе више ниЌе било и главни ударац Ќе морао да се нанесе таквим колонама. Овде Ќе можда главна ствар коЌа Ќе Фридриха спутавала била то што се тенкови, за разлику од првог таласа авиона, нису скуп али и било Ќе потребно, такоре"и, стругати уз помо" прелета®а.
   А америчке трупе су се хероЌски бориле. Ево, на пример, колико Ќе окретних, али слабо оклоп ених "Вештица" -3, подигло своЌ пробосцис. Велика брзина овог АЦС-а, покрет ивост "Вештице" омогу"иле су да се брзо споЌи са ®им, али Ќе довело до колосалних губитака. Да ниЌе било превласти у ваздуху, то би било огромно за Фрице.
   Међутим, уништено Ќе и неколико "Фердинандс" -4 - утицала Ќе слабост оклопног поклопца овог мо"ног самоходног топа, Ќедног од наЌбо их разарача тенкова у читавоЌ историЌи ратова.
   Хелга се борила у Ќедном елегантном америчком бикиниЌу. Миши"ава, нешто изнад просечне висине девоЌка, са ликом боги®е. Веома лепа ратница, Фредерику се допала више него Поршеова превисока (и у коЌоЌ Ќе наследила) "ерка, иако Ќе пото®а била наследница Ќедне од наЌбогатиЌих држава Немачке. Али са ®ом, дечак, иако се могао оженити истовремено са Хелгом, ниЌе био баш добар. Иако Ќе паметан ђаво.
   Маргарет, главна Фирерова супруга, ускоро би требало да се породи... Иако то можда не"е бити тако брзо... Проклетство, време у рату иде споро. Веома болно споро. Овде Ќе, чини се, таква ментална сензациЌа да битка код Чикага траЌе наЌма®е неколико година, иако ниЌе прошло ни месец дана - двадесет девети октобар... ПсихологиЌа перцепциЌе Ќе посебна...
   Међутим, оваЌ дан Ќе прошао релативно брзо. Али 30. октобра 1947. Фредерик Ќе поново кренуо у лов. Пресушио Ќе Ќуриш неприЌате а на заставу. Међутим, ФиладелфиЌа Ќе Ќош увек ван домашаЌа за Фритзове.
   Фридрих Ќе одлучио да "е свакако ухватити ВаЌтештаЌна и прекинути дуготраЌну опсаду котла, приближаваЌу"и краЌ рата. Докле год можете, пузите и скачите овако, време Ќе, коначно, да разЌасните.
   И за почетак, пошто Ќе он ве" Хитлер-Бизмарк, чини се, ве" фелдмаршал-маЌор и формално Ќе потчинио ваздушно-десантну ескадрилу, све израчунаЌте, неухват иви армиЌски генерал и ухватите га но"у. ПреразвиЌена интуициЌа Ќе ве" сугерисала дечаку Фридриху где може да пронађе, у коме се криЌе отприлике квадратни Ватутин. А генерал армиЌе ниЌе био нимало пасиван, издавао наређе®а и захтевао да се боре до смрти. Чак ни Москва Ќош ниЌе заузета, битка се води за сваку ку"у, па чак и за улаз. ОваЌ град се ве" упоређуЌе са Ста инградом.
   Фридрих по уби Хелгине слатке усне за растанак и рече шапатом:
   - Идем у ризичан посао... Можда се не"у вратити...
   ДевоЌка се осмехнула у одговору:
   - Не можете изгубити! єер Фридрих Бизмарк Ќе оличе®е ариЌевског духа. Дух коЌи Ќе бесмртан!
   Млади ратник Ќе у одговору климнуо свом приЌате у.
   - Тако Ќе у суштини, али ... Не можете бити превише самоуверени ... - Пауза и додава®е. - Самопоузда®е Ќе оно што доводи до многих неуспеха. Па чак и Ќедан, понекад дово ан за смрт.
   Хелга Ќе  утито лупила босом, девоЌачком ногом:
   - Не"еш пропасти... Зашто сам с тобом!
   Фредерик Ќе приговорио:
   "Не желим да те угрожавам. Ако, на пример, током битке размиш ате не само о себи или о сврси задатка, ве" и бринете о своЌоЌ во еноЌ... Ово Ќе ометаЌу"е и срамотно. Може пропасти у наЌнепово ниЌем тренутку. - Млади" Ќе ставио руке на рамена девоЌке и погледао Ќе право у очи. - Ти ме разумеш?
   Хелга се сложила са изненађуЌу"ом лако"ом:
   - Разумем... Осим тога, има"у више од се"а®а на тебе.
   Фредерик Ќе одЌедном постао радознао, зенице ®егових очиЌу су се сузиле:
   - Шта мислите?
   Хелга се осмехну и одговори невино:
   - Наравно, нисам сасвим сигуран, али... Изгледа да Ќе трудна!
   Бизмарк Ќе звиждао:
   -Аха добро! Међутим, не види се, струк Ќе танак!
   Хелга Ќе слегнула своЌим миши"авим раменима.
   - Значи, ниЌе прошло ни месец дана... Али и ти си хтео ово?
   Фредерик Ќе искрено одговорио:
   - Шта би ишла на породи ско и више не ризиковала да се бориш на фронту, онда да - хтела сам! А остало... Можда ти Ќе то дово но да летиш?
   Хелга Ќе издахнула:
   - Ова битка "е се завршити, а онда "емо видети. Чини ми се да више силе не"е дозволити да пропадне девица, коЌа Ќе у утроби сина живог бога.
   Фредерик Ќе намигнуо плавим очима као одговор:
   - Можда! Али разлог више да се оваЌ рат оконча што Ќе пре могу"е.
   И пошто су се поново по убили, чврсто се загрлили, растали су се. Но" Ќе била хладниЌа него иначе, ве" тридесет првог, а онда погледаЌте и новембар, послед®и месец Ќесени. Фредерик Ќе ходао, тачниЌе, трчао на мисиЌу, као и обично, само у купа"им га"ама, да би голом кожом бо е осетио напетост линиЌа силе и теоплазме планете зем е. Дечак Ќе био же ан борбе, нестао Ќе, као да никада ниЌе имао осе"аЌ стида због своЌе издаЌе. Прека ено младунче вучи"а осетило Ќе мирис крви, и више ниЌе могло и ниЌе хтело да одбаци узбуђе®е.
   За специЌалну операциЌу, Фредерик Ќе променио оружЌе, додавши митра езе и оставивши само Ќедан топ за сваки случаЌ. Тенкови у окруже®у су заправо миниЌатурни и мора"е да се боре углавном са пешадиЌом. Млади Бизмарк Ќе лако пронашао изговор за себе - Руси ипак не"е освоЌити цео свет, па зашто не пожурити пораз и тиме спасити животе милиона  уди. Нека врста подлости за добро. Штавише, Фридрих Бизмарк нема где да се врати, а ве" има фактичку породицу и богатство коЌе брзо расте у Тре"ем раЌху. А можда то уопште нису ®егови преци, ве" сличан паралелни универзум, своЌеврсна синхронизациЌа материЌе и простора.
   Дакле, нема смисла да се погуб уЌете!
   Савест се не може преварити, али се може!
   Фредерик Ќе тражио посебан задатак само шест помо"ника, од коЌих Ќе Ќедан Хафман. Генерално, првобитна идеЌа Ќе да све урадите сами. Али Бизмарк Ќе, проценивши, одлучио да му не"е шкодити да стекне искуство у командова®у и групи. На краЌу краЌева, све време се не"ете борити као обичан пилот у истом авиону. Морате да развиЌете у себи заповедничке квалитете. И сада седам и само седам лети у жестоку борбу. Диван тим и заним ив однос снага. Али они се боре вешто када не могу да савладаЌу броЌевима! Фридрих жели да сустигне мрак, али у исто време лети што Ќе могу"е ниже. Остали чланови тима су такође на МЕ-362 - четири и Нот-362.
   Но" Ќе пуна б ескова и бесног тут®а®а пушака. Америчке трупе много ређе реагуЌу, али и да е не стоЌе као вре"а под ударцима ударача на месту. Попут медведа окруженог хордом, десетоструко се умножава растураЌу"и велика Ќата паса, чине"и чуда снаге и храбрости. Дакле, бомбе падаЌу на ®ихове положаЌе, а они не могу да издрже такав притисак.
   Али немачки авиони Ќош не пуцаЌу, тим Ќе тим. И Фредерик Ќе пао у дубок транс, ®егово тело само води ауто до ци а. У моЌоЌ глави, пак, као ударне шибице, букте афоризми;
   Лакше Ќе заграбити океан прстом него до"и до дефинитивног зак учка у верскоЌ расправи!
   РелигиЌа Ќе обично супротна толеранциЌи!
   Прича®е о политици често доводи до туче!
   Злато не рђа од крви, не мрви од зноЌа, не мрви се од суза!
   То ага Ќе шака, мач Ќе нож у шаци!
   Ако желите да владате државом, научите да владате собом!
   Када комшиЌа има празан новчаник, ®егов новчаник делуЌе пуниЌе!
   Бо е да постиш него да чуЌеш Ќеца®е детета коЌе умире од глади!
   Понекад време да се узму у обзир грешке остаЌе само у гробу!
   РеволуциЌа "е бичем донети тренутак када бич никада не"е пасти на човека!
   НаЌбо и мотор напретка Ќе бол - да ниЌе било болова уморних ногу, човек не би измислио ауто!
   Тек пошто доживи пуно"у страда®а - мо"и "е да цени пуно"у блаженства!
   Ако хо"еш да постанеш бог, научи да волиш ближ®ег, Ќер Бог Ќе  убав!
   Избори су Ќедино боЌно по е где не побеђуЌе вештина, ве" броЌеви!
   Вук и вегетариЌанац другачиЌе гледаЌу на свет, посебно као што се одражава из дана та®ира!
   Када Ќе кра  гадно издан, али Ќош горе када кра  изда сопствену савест!
   Осмех Ќе шири, барут суви, оштрица оштриЌа, а срце  утиЌе!
   Рат Ќе пакао за тело, чистилиште за душу, раЌ за поезиЌу!
   Не можете победити све - а да не победите себе!
   НаЌстрашниЌа звер, ова коЌа живи близу или у твом срцу!
   Понекад Ќе благост синоним за издаЌу!
   Све гениЌално Ќе Ќедноставно у свом парадоксу!
   Горки хлеб издаЌе, мед разврата, сузе невиних!
   НаЌлакши начин да задово ите своЌе потребе Ќе да ублажите своЌе амбициЌе!
   Гладан стомак осе"а више радости од коре црног хлеба него пуног стомака од ананаса са лешницима!
   Понекад Ќе храбар пораз вредниЌи од кукавичке победе!
   Злато Ќе такав метал, што Ќе ве"а чисто"а, то више одаЌе крв!
   Храброст удвостручуЌе снагу, домиш атост учетворостручуЌе, а разум доноси победу!
   Понекад помисао на самоубиство продужава живот!
   Живот без Ќуначких дела Ќадна Ќе замена за постоЌа®е!
   Рат без жртава, то позориште без глумаца!
   Само за уб ени у смрт могу истински ценити ужитке живота!
   Во ети живот Ќе ипак природниЌе од обожава®а смрти - ово друго Ќе превише као сви®а у ¤аку!
   Све што води до победе Ќе дивно: преузети неприЌате а - добро, али средства се не рачунаЌу!
   Злато Ќе меко, али срце га чини беш"утним!
   Зна®е Ќе у глави ниткова, опасниЌе од миши"а будале!
   Ђаво Ќе смислио вотку, новац и у е! Све Ќе подЌеднако деструктивно!
   єедан кривац вреди два невина - први цепа вене имена лошег искуства, а други рачуна на попуст ивост!
   Ко штеди на воЌсци, развали се на одштете!
   Не оружЌе коЌе убиЌа, ве" нешто што може поробити!
   Смрт Ќе као лоша храна, од ®е се разболи, избацуЌе вам црева, али понекад ми Ќе и то драго!
   Муке чека®а, за разлику од порођаЌа, не пролазе временом!
   Немогу"е Ќе уништити само празнину и глупост!
   Фредерик Ќе у послед®им речима ве" Ќасно видео мету и наредио да зарони на ®у. Истовремено, млади терминатор Ќе отворио ватру из свих митра еских цеви. Експлозивни меци и меци великог калибра пробили су парапет, раскомадаЌу"и неприЌате ске воЌнике, ломе"и им кости, избиЌаЌу"и изворе мутне смеђе крви.
   Фридрих Ќе уништио два тенка Вашингтон-7 током свог прикрива®а. єедним покретом прста пробио их Ќе кроз кровове. Покосили су све коЌи су били у кругу од пола километра. А онда одмах ставите ауто на зем у ископану рововима. И Ќош пре коначног слета®а, скочио Ќе са лета.
   Дечак Ќе скочио у бункер и у ®ему уприличио ужасан обрачун у гангстерском стилу. И док Ќе млади терминатор певао;
   Чинило ми се да сам полетео на сивом ко®у,
   Какав магарац тако риче испод ку"е?
   Мени, сам Сатана, познаЌе  уде сродне -
   єа "у се обрачунати са сваким ко побуни државу!
  
   Ђаволи су ушли у лоше мозгове,
   И галопира  уте мисли!
   Сумира"емо равнотежу - одЌедном "емо избрисати нуле,
   Очистите систем од понора несре"е!
  
   Где скачем, ни сам не разумем,
   Хиперплазма вртлог ми Ќе прошао кроз главу!
   Не дозволи себи да се потчиниш говнима
   Тако да се славни поток слио у лунарни свет!
  
   Рат тече у непрекидном току -
   Такво занима®е чека особу ...
   И хо"у да пиЌем опиЌено вино -
   И мирно наставите разговор са величином.
  
   Али знаЌ да "е слабост и досада про"и -
   На"и "еш особу, ти си успех и позив!
   Ми, као пионири, настоЌимо да планинаримо -
   На краЌу краЌева, кул ратник ниЌе глупо име!
  
   Бабах и растрган, ево планине лешева,
   НеприЌате  Ќе збу®ен, бежи се повлачи!
   Можемо да завршимо руше®е
   Иако паклени пас лаЌе!
  
   Шта радимо у свету - нема фантазиЌе,
   Рођени смо као што напалм мучи мозак!
   Заувек "емо бити као године младости -
   И место у паклу би"е бо е од раЌа!
  
   Шта воЌник хо"е? Да рат траЌе -
   Њему мир и досада и слабост мозга!
   Сти"и "емо неприЌате а до гроба -
   Али знаЌ да Ќе касно за предаЌу ратницима!
  
   Не"е бити резултата, и нема избора -
   Завршен посао и одмах други!
   Уосталом, ово Ќе само почетак, превентивно трча®е,
   Уосталом, воЌни рок Ќе добро дело!
   Покрцавши пут лешевима, Фредерик Ќе стигао до генерала воЌске. Избацио Ќе ногом оружЌе из дрхтавих руку и повикао:
   - Хиундаи Хох!
   Ваитесхине се заклео.
   - Крилато младунче вука.
   Фредерик Ќе ве" зарежао на енглеском:
   - Да, Иване! Овде можеш да свираш комунизам на трубу, али како год свираш, све одсвираш. А ако има оних коЌи вам долазе, би"е и оних коЌи "е до"и по вас!
   Ваитесхеин Ќе био изобличен, погледао Ќе дечака, коЌи Ќе био Ќезив од неприродног оштрог ре ефа, са подруг ивим осмехом уз уЌедаЌу"е ударце воЌника коЌи су лежали испод развода и викнуо:
   - Ти си прави ђаво.
   Фредерик ниЌе подржао разиграни тон и рекао Ќе оштро:
   - Дово но! Сад нареди свима да се предаЌу, спасаваЌу и своЌе и туђе животе! Колико руске и немачке крви да се пролиЌе...
   АрмиЌски генерал Вхитесхане Ќе оштро рекао:
   - Не! Бо е умрети него издати!
   Фридрих Ќе голим прстима бацио пет отровних игала (оружЌа специЌалних снага СС-а), нокаутираЌу"и елитне гардисте коЌи су покушавали да улете. И нацерио се:
   - А ваша сагласност ниЌе потребна! єа "у лично наредити да се предам у ваше име...
   Ватутин збу®ено промрм а:
   - А код позивног знака?
   Фредерик се цинично нацерио:
   - А он ми Ќе познат.... Иначе, како бих те нашао.
   У очаЌу, Ватутин Ќе бодежом Ќурнуо на пакленог тинеЌ¤ера, али Ќе пролетео и, ударивши у зид, изгубио свест. А Фредерик, коЌи Ќе одмах укуцао шифру, тачно имитираЌу"и глас команданта, издао Ќе наређе®е свим подређеним трупама да се одмах предаЌу. Млади ас Ќе говорио самоуверено и оштро, савест му Ќе смиривало логично обЌаш®е®е - ипак су осуђени на смрт, па Ќе бо е да спасу своЌе животе, а и хи аде немачких воЌника.
   А Галкин уме и да кривотвори туђи глас, па зашто не Фридрих, коЌи ниЌе обичан момак, ве" сасвим прави супермен - прави АриЌевац и поЌединац нове генерациЌе у наЌбуквалниЌем смислу.
   Остатак ®еговог тима изгледа нема те сре"е. єедног су убила Ќош троЌица, међутим, дово но лако да се боре са повређенима, ук учуЌу"и и весело дете Хафман.
   Али наређе®е коЌе Ќе наводно долазило лично од генерала воЌске имало Ќе утицаЌа и напади на ®их су директно престали.
   Фридрих Ќе неколико пута поновио наредбу, након чега Ќе, да би убио време, почео да скицира нове цоол афоризме, држе"и оловку у савршено обликованим ножним прстима;
   Има много паметних и поштених  уди, али су тако паметно постав ени да се никада не мешаЌу!
   Кукавичлук Ќе први знак послушности. А послушност Ќе душа воЌника! А душа воЌника Ќе гаранциЌа победе - за победу треба бити кукавица! Такав Ќе парадокс рата!
   : Бог Ќе у сваком човеку, Бог Ќе сваки човек, само да има висок морал, а душа ниЌе животи®а!
   УбиЌа®е у име Христово Ќе као убиЌа®е Христа!
   Бо е радити на тренингу него почивати у гробу!
   Кад се мач сломи, рука дохвати бодеж!
   Можете тражити тривиЌалност, или толерисати увреде, али не можете оправдати баналну увреду!
   Све што Ќе тврдо Ќе крхко и пропад иво, али у меком Ќе снага, снага. А ко не веруЌе у ово, несум®иво "у показати Ќезик коЌи можете да Ќедете! Сви зуби се распали у прах, а он Ќе жив - Ќа кажем бан!
   Доследност у сексу -  убав уништава!
   Рачунати на сре"у Ќе као задиркива®е Бога и досадна смрт!
   Златне Ќабуке наЌбо е расту када дрве"е заливате крв у!
   Три су ствари: чиЌа Ќе вредност непромен ива: Свемогу"и, родите и и Ота¤бина!
   НаЌзаним ивиЌе позориште Ќе ратно позориште, само Ќе улаз невиђен!
   Али на театру воЌних операциЌа сузе су увек праве, а сваки чин Ќе лекциЌа за цео живот!
   Таленат тек тада постаЌе гениЌе ако се помножи колосалним напорним радом!
   Одуговлаче®е краде ловорике, журба доноси успех!
   Прави хирург Ќе онаЌ коЌи Ќе у ста®у да изведе сложену операциЌу а да не буде приме"ен!
   Не боксер коЌи погађа, ве" онаЌ коЌи руши!
   Лепота Ќе увек отровна - наЌсЌаЌниЌе печурке мушице, а отров као женски шарм - врти се у глави и труЌе срце!
   Природни ум може покорити природну снагу, али урођена снага никада не"е покорити ум!
   Умрети поносно Ќе бо е него живети покорно!
   Ко живот држи за грло пре "е га изгубити него пустити пиле сре"е на слободу!
   Лепота бледи, храброст остаЌе вечна!
   Мач Ќе преоштар да држи мо" државе, ласка®е Ќе преслатко да би довека хранио народ!
   ВоЌникова домиш атост компензуЌе генералову погрешну процену, али градити рачуницу на ®оЌ Ќе као копати рупу иглом!
   Тешко Ќе запалити, што ве" гори и гаси, што Ќе ве" изгорело!
   Вру" мушки темперамент, исушуЌе мозак и пече дно новчаника!
   НаЌвероватниЌе, пали рупу у ¤епу - топло срце!
   НаЌдеб а маца Ќе пробушена тврдим фалусом!
   За човека Ќе злато наЌбо е огледало!
   На новчи"у и боре - мушки украс!
   Рат може бити без победника - али увек "е бити пораженог!
   Људска слабост Ќе главни мотор напретка!
   Хо"еш да будеш први, ради као послед®и!
   ГениЌе Ќе сродник божанства, и достоЌан рођак!
   Ота¤бини можете мало служити, али мало издати не можете!
   ! Мислим, значи - постоЌим, постоЌим - значи, живим, живим - значи живим сре"но!
   Сексуални партнери су као храна - захтеваЌу разноврсност и  уте зачине!
   РеволуциЌа се прави чистим срцем, али не белим рукавицама, на путу ка сре"и, точкови захтеваЌу подмазива®е крв у!
   НаЌчеш"е издаЌу не због подлости, ве" због слабости, иако Ќе слабост та коЌа наги®е подлости!
   Уопште, закон да зарђали механизам ради само са златном маш"у!
   Лукавство и прорачун: како муж и жена рађаЌу победу - поште®е Ќе тре"и екстра!
   НаЌве"а творевина на свету Ќе чаша вотке, пад у ®у Ќе бескраЌан, а дно Ќе на гроб у!
   НиЌе сваки осуђеник злочинац, ниЌе сваки злочинац осуђеник!
   Лакше Ќе камили про"и кроз иглене уши него обЌавити без повлаче®а!
   Професионални судиЌа Ќе као професионална проститутка - разлика Ќе само у висини хонорара и чину макроа!
   Политичари су као црви, само кад их протераЌу истискуЌу Ќош крви из црева!
   Крв Ќе наЌбо е ђубриво за негова®е храбрости млађе генерациЌе!
   Агресивно послушна ве"ина мисли стомаком, а не срцем, пошто Ќе оно много ве"ег обима.
   Међутим, атеистичка доктрина Ќе наЌлогичниЌа, она показуЌе зрелост човечанства, док свака религиЌа, асоциЌациЌа на дети®ство!
   Бог Ќе Ќак Отац на Ќаком колену, на коЌе слабо дете хо"е да се ослони!
   Ретко ко може да запали искру талента када Ќе ту влага тоталитаризма!
   Они коЌи нису задово ни прошлош"у и плаше се садаш®ости чеш"е размиш аЌу о буду"ности!
   Лакше Ќе каменом оборити месец него натерати политичаре да испуне предизборна обе"а®а!
   Ше"ерни хуманизам у народноЌ зем и, примерен као ше"ер у боршу!
   Три ствари су вечне: Бог, време и  удска глупост!
   Ако желите да победите; заборави три речи: тешко Ќе, не могу, доста Ќе!
   Сви®а "е увек на"и пр авштину, пацов "е прона"и рупу, а ле®и изговор!
   Морал истог корена са речЌу пр ав! НаЌчеш"е се користи за оцр®ива®е врлине и пра®е порока!
   И наравно, немачки тенкови сериЌе Е показали су се као веома опасна и борбена возила. Где су Американци пре ®их. Ово Ќе снага нациста.
   Нарочито када Ќе Гердина тенковска посада у нападу и уништава америчке трупе.
   Она има ауто сериЌе Е-50, окретан и брз. Има цев 100 ЕЛ и пишто  калибра 105 мм. Ако такав топ погоди.
   Герда Ќе голим прстима притиснула дугме ¤оЌстика, испалила проЌектил, као да погађа неприЌате а, и зацвилила:
   - Слава Тре"ем РаЌху!
   Шарлот, ова црвенокоса девоЌка, такође Ќе голим прстима ударала по Американцима и цвркутала, цере"и се зубима:
   - Слава нашим непобедивим трупама!
   Кристина Ќе такође голим прстима ударала своЌе окретне, наоштрене ноге и закикотала:
   - Слава хероЌству Вермахта!
   Магда Ќе, користе"и дуге грациозне прсте босих ногу, такође млатарала и цвилила:
   - Слава непобедивом Вермахту!
   А четири девоЌке "е то узети и заурлати, из свег гласа:
   - Прави смо орлови, а пуни смо Ќунаштва! И летимо као птице, синови храбре Ота¤бине!
   Герда Ќе поново пуцала голим прстима. Ударио у амерички ауто и засиктао:
   - Не, не синови, него к"ери!
   Шарлот Ќе пуцала на амерички ауто, откинула му куполу и цвркутала:
   - Наравно, "ерке су много Ќуначке!
   Кристина Ќе ударила неприЌате а. Пробила Ќе неприЌате а скроз до краЌа, и сиктала, искакала зубе:
   - Ми смо праве машине смрти!
   И Магда Ќе пуцала на неприЌате а. Разбила Ќе неприЌате ски оклоп, забила неприЌате у у чело и узвикнула:
   - А ми смо наЌсавршениЌи аутомобили на свету!
   А девоЌке су хорски завиЌале:
   - Слава НемачкоЌ, слава, тенкови Ќуре напред! Поделе Тре"ег РаЌха дочекуЌу храбри  уди!
   Укратко, Немци су се заиста добро снашли, а ®ихове трупе су побеђивале Ќедну за другом.
   Наравно, САД имаЌу Ќаку економиЌу, али су губиле у технолошком смислу. Посебно тенкови и млазни авиони. Немци су ве" имали МЕ-262 Кс у масовноЌ производ®и, а ова летелица Ќе била издрж ива при брзини ве"оЌ од 1150 километара на сат, и била Ќе наоружана са пет авиЌациЌских топова калибра 30 мм. Американци не могу да одоле таквоЌ машини.
   Немци су имали и птицу КСЕ-262, Ќедноставну за производ®у, скоро у потпуности направ ену од дрвета, веома лагану и управ иву. Али КСЕ-262, због своЌе премале масе и велике брзине, и упрош"еног, био Ќе тежак за контролу и захтевао Ќе високе квалификациЌе пилота. Али он Ќе одлично одговарао Хафмановом стилу, коЌи Ќе деловао блиско. И из непосредне близине разбио Ќе Американце.
   Али поред Хафмана, глумиле су и две девоЌке: Албина и Алвина. Премашили су по три стотине оборених авиона и добили витешке крстове гвозденог крста са сребрним храстовим лиш"ем, мачевима и диЌамантима. Витешке крстове са златним храстовим лиш"ем, мачевима и диЌамантима до сада су имали само Хафман коЌи Ќе оборио више од пет стотина летелица и Рудел, легендарни Ќуришник коЌи Ќе оборио више од пет стотина тенкова, и многе друге копнене ци еве. И Ќош седамнаест авиона.
   У Тре"ем раЌху Ќе одобрен и шести степен Витешког крста Гвозденог крста са листовима храстовине платине, мачевима и диЌамантима, за оне коЌи стигну до хи аду оборених авиона, или исто толико полом ених тенкова.
   ОваЌ витешки крст Ќе требало да причврсти наЌма®е стотину диЌаманата, а био би ве"и од осталих витешких крстова. Дакле, награда Ќе била не само часна, ве" и скупа.
   Албина и Алвина лете преко неба. єенкиЌи обараЌу своЌе авионе и певуше кроз зубе:
   - Прелепе девоЌке,
   Добре приЌате ице ...
   Били би страшни момци -
   И одлични покушаЌи!
   Албина Ќе уз помо" голих ножних прстиЌу уперила авионски топ, погодила Американца и зацвилила:
   - Светла ведрих очиЌу!
   И намигнула Ќе свом партнеру. Она Ќе пресекла свог колегу. Разбила Ќе неприЌате а на мале комади"е, голим прстом на нози и цвркутала:
   - За комунизам и наше славне победе!
   Албина Ќе исправила свог партнера, обараЌу"и авион Ианкее:
   - За ариЌевски комунизам!
   И обе девоЌке прасну у смех.
   У међувремену, рат се наставио. Американци су очигледно губили од неприЌате а коЌи Ќе био наЌбо и у технологиЌи и вештини, па чак и у употреби страних дивизиЌа.
   Конкретно, єенкиЌи имаЌу главни тенк Шерман. Па где Ќе он против главног немачког Е-50. Аутомобил нациста имао Ќе пред®и оклоп од 250 мм, бочни оклоп од 170 мм и тежину од седамдесет тона са мотором од 1200 ко®ских снага са поЌача®ем мотора.
   Треба напоменути да "Шерман" ниЌе могао да пробиЌе Немца ни у бок, пошто Ќе оклоп Е-50 нагнут. Чак ни Шерман са топом од седамнаест стопа, Фирефли, ниЌе баш укрцао Немца. Али оваЌ тенк ниЌе био масиван.
   А нацисти су самоуверено узели амерички тенк са пет километара. Штавише, он има високу силуету. Нешто бо и Ќе био Американац Першинг. Али оваЌ тенк ниЌе био тако масиван као "Шерман", а ®егов топ од 90 мм ниЌе био дово ан за ефикасну борбу.
   Само Ќе "Супершинг" могао да пробиЌе немачки Е-50 у бок. На сре"у, топ има калибар 90 мм и дужину цеви од 73 ЕЛ. Али с друге стране, брзина па бе Ќе само четири метка у минути наспрам дванаест за немачки Е-50, а тежина од педесет тона Ќе превелика за мотор од 500 ко®ских снага. А оклоп ниЌе дово ан. У чело немачког главног мастодонта ипак ниЌе пробио Американце. А Фрици су имали и Е-75 са топом 128 мм и бочним оклопом деб ине 210 мм испод косина, са Ќош бо ом заштитом и мотором од 1500 ко®ских снага.
   Дакле, од самог почетка, САД су губиле. Само тенк Т-93, тачниЌе самоходни топ тежак деведесет три тоне и пред®и оклоп деб ине 305 милиметара и топ од 155 милиметара, могли су да се боре са немачким мастодонтима.
   Али возне перформансе овог самоходног топа су биле неважне, као ни брзина па бе. А Немци су га уништили авионима.
   Дакле, Американци у целини нису ишли добро и безнадежно су губили.
   А немачке трупе су се све више приближавале ЊуЌорку и Вашингтону.
   Труман Ќе молио Хитлера за мир.
   Али Фирер Ќе желео само потпуну предаЌу без икаквих услова. Вашингтон Ќе био опко ен. И нацисти су започели напад на главни град СЌеди®ених Држава.
   Гердина тенковска посада борила се за светло сутра. И победио без проблема.
   ДевоЌка Ќе чак почела да пуца не само голим прстима, ве" и гримизним брадавицама на грудима. И пуно Ќе помогло.
   Шарлот Ќе такође гађала своЌе рубинске брадавице на дугме ¤оЌстика и зацвилила:
   - Величина комунизма Ќе у томе што ниЌе риба, ве" кит!
   Кристина Ќе, пуцаЌу"и, притискаЌу"и дугмад ¤оЌстика, приметила:
   - А ми смо Немци и изгради"емо наЌве"и комунизам!
   Магда, гађаЌу"и противнике брадавицама малине, агресивно Ќе рекла:
   - НаЌсЌаЌниЌи комунизам! Само горе, ни корак доле!
   Герда, уперивши топ голим ножним прстима, и преврнувши америчку хаубицу добро нишаним ударцем, потврди:
   - За ариЌевски комунизам!
   Након пада Вашингтона, Америка се убрзо предала. И то се догодило 31. Ќануара 1948. године.
   Други светски рат Ќе завршен. А Хитлеров успон на власт, након што се поклопио, са предаЌом Америке.
   Чинило се да Ќе постоЌао дуг период мира. У ствари, сви ратови су готови, СЌеди®ене Државе су зароб ене, а шта више желите? Али постоЌала Ќе Ќош Ќедна суперсила са колониЌама: єапан. И Хитлер Ќе желео да и ®у освоЌи.
  ... ГЛАВА 16
  20. априла 1953. године почео Ќе нови рат за поновну поделу света. СССР Ќе и да е постоЌао у скра"еном облику. ВоЌска коЌа Ќе дошла на власт након Ста ина учинила Ќе од ®е формалну главну владу Вознесенског. ОваЌ лидер Ќе успео да делимично обнови руску економиЌу. И понудио Ќе Хитлеру учеш"е СССР-а у рату против єапана. Он Ќе пристао, али под условом да РусиЌа врати само ПриморЌе, острво Сахалин и Курилски гребен, коЌе су претходно заузели самураЌ.
   Тако Ќе Вознесенски добио нову шансу да оживи СССР и делимично рехабилитуЌе империЌу.
   Борбе су се одвиЌале пуном снагом.
   Аленка и ®ен тим борили су се у новом, експерименталном тенку Т-11. Ово возило Ќе било тешко и добро зашти"ено. Његов пред®и оклоп достигао Ќе 300 милиметара са возилом тешким шездесет осам тона и топом од 130 милиметара. У међувремену, главни тенк Т-54 Ќе Ќош увек у СССР-у, што Ќе такође прилично добро.
   А Аленка и ®ен партнер пуцаЌу из мо"ног оружЌа са велике уда ености. єапанци, наравно, имаЌу своЌе аутомобиле. Овде Ќе посебно Е-75, копиран са немачког модела по лиценци. Али оваЌ резервоар Ќе ве" помало застарео.
   А Аленка га босим ножним прстима куца на ноге. И она ша е проЌектил тачно од краЌа до краЌа.
   ДевоЌка твитуЌе:
   - Слава ери комунизма! Слава Ле®ину у нашим срцима!
   Заиста, ово Ќе лепота наЌвишег стандарда.
   А®ута такође пуца голим прстима исклесаних ногу и шкрипи:
   - єа сам веома кул ратник, и таква лутка!
   Алла наизменично пуца. Ова девоЌка Ќе ударила самураЌа и издала:
   - У име светлости, топлоте и ветра!
   И такође, наравно, користе"и босе ноге.
   А онда Ќе и МариЌа посадила. Ово Ќе девоЌка колосалне менталне снаге. Разбила Ќе Ќапански тенк и зацвилила:
   - За мо"ни комунизам!
   И препустила се голом петом.
   И на краЌу Ќе опалила босом ногом и МарусиЌом. ДевоЌка Ќе ударила неприЌате а и сиктала:
   - Слава ери бо ег света!
   И како она звижди... Ово Ќе заиста веома тешка девоЌка.
   СовЌетска тенковска посада ради велики посао и добиЌа рачуне. ДевоЌке, наравно, брзо постаЌу лидери. ИмаЌу и наЌбо и ауто за Црвену армиЌу.
   А Герда се бори на пирамидалном резервоару. ОваЌ аутомобил Ќе ве" напредниЌи и има само два члана посаде.
   Они, заЌедно са Шарлот, пуцаЌу на єапанце, и изузетно су ефикасни.
   Герда Ќе голим прстима притиснула дугмад ¤оЌстика и ударила у Ќапански ауто, сик"у"и:
   - И самураЌ полете на зем у под притиском челика и ватре!
   Шарлот Ќе такође пуцала на ®у, користе"и голе прсте своЌих исклесаних ногу и сиктала:
   - Али наш Вермахт од таЌге до британских мора, сви су милиони пута Ќачи!
   У другом пирамидалном резервоару се боре Магда и Кристина.
   Терминаторке су изузетно борбене и колосалне снаге.
   И тако Кристина шутира голим прстима и удара єапанца.
   Онда цикне:
   - Наша ера са победама пред нама!
   И Магда пуца на душмана. Руши кулу од самураЌа и цичи:
   - А достигну"а чекаЌу Ќош стрмиЌа!
   И опет голим прстима упада у систем, обараЌу"и неприЌате е.
   Да, има девоЌака коЌе "е зауставити ко®а у галопу и у"и у запа ену колибу.
   Ратнице су савладале неприЌате а и постепено су се уздигле.
   єапан Ќе губио. А Немци су користили страшно оружЌе - дискове.
   Ови лете"и та®ири су били без премца.
   Овде се Агата и Адала боре на диску. Жене ратнице контролишу аутомобил помо"у ¤оЌстика и користе ову мо"ну Ќединицу. И тако сламаЌу противнике. И тукли су их топлотним зрацима из ваздуха. Буквално истреб е®е мо"и ривала.
   Агата, пуцаЌу"и на неприЌате а, урла:
   - МоЌа луда страст!
   И гола, округла пета "е притиснути.
   Адала, пуцаЌу"и на неприЌате е, самоуверено изЌав уЌе:
   - То Ќе само мо"!
   И такође користи своЌе голе ножне прсте против неприЌате а.
   ДевоЌке су отишле своЌим путем. И рецимо такве борбене лепотице.
   Да Ќе од єапана Ќедва нешто остало.
   Зем а излазе"ег сунца Ќе губила. И аваЌ, изгледало Ќе готово безнадежно.
   СамураЌи су се суочили са технолошком супериорнош"у. И веома озби ан противник у смислу оперативног планира®а.
   єапан Ќе некада победио РусиЌу, али сада губи од коалициЌе.
   На краЌу, Тре"и раЌх Ќе чак извео нуклеарни удар на острва, а зем а излазе"ег сунца се предала.
   Као резултат тога, осваЌа®е колосалних зема а Ќе завршено. Међутим, Тре"и раЌх се мало више борио у ЛатинскоЌ Америци и извршио додатне заплене териториЌе.
   Али када Ќе цео свет под Тре"им раЌхом, Ќош увек слободни СССР задиркуЌе Фирера.
   А 20. априла 1957. почи®е агресиЌа на РусиЌу. А колосалне снаге напредуЌу ка СССР-у.
   На шта Црвена армиЌа може да рачуна у овим условима? Снаге су ве" веома неЌеднаке.
   Али очигледно Руси и друге националности Ќош увек имаЌу неке калкулациЌе.
   И боре се веома очаЌнички.
   Наташа, ЗоЌа, Августина, Светлана се боре против нациста.
   ДевоЌке су традиционално босе и у бикиниЌу. И ово Ќе ®ихов кредо. Боре се са див им махом.
   Наташа, пуцаЌу"и из митра еза, приме"уЌе:
   - У чему смо добри да знамо да се боримо!
   ЗоЌа, пуцаЌу"и на неприЌате а, сложила се:
   - Ми смо у ста®у!
   И бацила Ќе бомбу голим прстима.
   Августин Ќе митра езом шкрабао нацисте, а она Ќе са великим узбуђе®ем викала, бацаЌу"и бомбу голом петом:
   - єа сам уништите  зла!
   Светлана, такође пуцаЌу"и на неприЌате а, и прецизно гађаЌу"и, косе"и неприЌате е и бацаЌу"и босом ногом вре"у експлозива, због чега се тенк преврнуо, ватрено Ќе издала:
   - Сам е"у Тре"и РаЌх у прах!
   А девоЌка опет исплази Ќезик.
   Ово су ратници. Са ®има се можете борити са скоро сваким чудовиштем. Па чак и Хитлерова.
   Наташа Ќе, пуцаЌу"и на нацисте, и бране"и Москву, певала:
   - Слом ени смо Ќармом хорде,
   Притиснути смо Ќармом копилана...
   ЗоЌа, пуцаЌу"и на Фрица и голим ножним прстима убилачко шишта®е:
   Али кипи у нашим венама,
   Небо Словена...
   Августин, пуцаЌу"и на нацисте, делуЌу"и веома енергично, даЌу"и бомбу голом петом, настави:
   А са обале Чуда,
   До обала Колима ...
   Светлана Ќе певала са див ом страш"у, играЌу"и се миши"има ногу, а штампа Ќе издавала плочице:
   Све ово Ќе наша Зем а,
   Све ово смо ми!
   А овде морам ре"и да су девоЌке биле са великом уображенош"у и колосалном агресиЌом.
   Нико их не може зауставити, ништа их не може победити. Зле вучице ломе неприЌате а, зле тигрице поздрав аЌу хероЌе.
   Или можда хероине. Ово су коцкарске девоЌке наЌвишег лета птице.
   А ако се боре, онда из срца ...
   И Аленка са своЌом посадом на тенку Т-13. Машина коЌа Ќе спремна да издржи немачке пирамидалне композициЌе. ДевоЌка пуца на неприЌате а, и пева:
   - Наши тенкови, то Ќе чудо,
   Од пусти®а до северних мора!
   да те растргнемо єуду,
   Страшна звер "е бити уништена!
   А®ута Ќе  утито потврдила, такође пуцаЌу"и на неприЌате а голим прстима:
   - Поцепа"у душмана и самле"у га у прах.
   Ала Ќе заузврат Ќурила на неприЌате а голим прстима и цвркутала:
   - За величину комунизма у црвеном!
   МариЌа Ќе такође погодила неприЌате а, погодивши голим до®им удом добро нишан погодак и заурлала:
   - За лепе победе!
   МарусиЌа Ќе такође, уз помо" своЌих голих ножних прстиЌу, покретала неприЌате а, као да га Ќе ударила и вЌакла:
   - За наЌвише идеЌе комунизма!
   Петорица су се борила против нациста попут терминатора.
   А совЌетски пилоти су се борили на небу. Конкретно, Анастасиа Витмакова и Акулина Орлова.
   Бориле су се као епски женски Ќунаци. Користе"и голе ножне прсте, слали су авионске гранате. Одлично су погодили неприЌате е.
   АнастасиЌа Ќе притиснула црвену брадавицу на дугме ¤оЌстика, ударила фашисту и цвркутала:
   - Слава идеЌама комунизма!
   ПуцаЌу"и на неприЌате а из брадавица од Ќагоде, полугола Акулина Ќе такође гукала:
   - Слава хероЌима СССР-а!
   Ово су згодне и Ќаке девоЌке овде. Како се боре као праве звери. И имаЌу над удску страст и колосалну снагу.
   АнастасиЌа Ќе, сламаЌу"и нацисте, певала:
   - Лебдео над несре"ном планетом,
   Зли Фриц узаврео мрак...
   Окупатор ®егове омражене секире,
   Наоштрити и одсе"и главу!
  
   Међутим, он ниЌе пион,
   И не заувек ходати под Ќармом ...
   Претворите зле неприЌате е у жар
   Владар светова "е бити!
   А ту Ќе и Елизабета за тенк Т-55. Машина са топом калибра 105 милиметара снажниЌим од оног Т-54 и спремна за борбу против неприЌате а.
   ДевоЌке у резервоару, наравно, само у Ќедном бикиниЌу.
   Елизабет Ќе голим прстима притиснула дугме ¤оЌстика, пуцаЌу"и дово но прецизно на неприЌате а, и загугутала:
   - За РусиЌу комунизма!
   Затим Ќе, заузврат, Кетрин пуцала, користе"и гримизну брадавицу доЌке за снима®е.
   Ударио Хитлеров тенк и гугутао:
   - За успехе у изград®и комунизма!
   Елена Ќе такође пуцала на неприЌате а голим ножним прстима. Разбио сам буре пирамидалног резервоара, све сам то урадио прикладно.
   Затим Ќе цвркутала:
   - НаЌсЌаЌниЌе што "емо имати би"е комунизам!
   Тада Ќе ЕуфразиЌа лупанула, иако Ќе обично само возач. Али девоЌка Ќе ударила веома прецизно, одбивши цев нацистичког тенка.
   Затим Ќе гукала:
   - Наш комунизам Ќе светлиЌи од сунца!
   ДевоЌке на резервоару су босе и у бикиниЌу изгледаЌу веома лепо и харизматично. И имаЌу груди са таквим гримизним брадавицама.
   Елизабета Ќе певала са одушев е®ем;
   Сломимо Ќарам, веруЌмо фашизму,
   Ако треба да померим планине...
   Би"е ера, ера комунизма,
   Одлете"у у небо са песмом!
   И опет "е девоЌка са гримизном брадавицом притиснути дугме ¤оЌстика и ударити нацисте.
   Дакле, Фирер не"е изгледати мало.
   Са таквим девоЌкама Ќе Ќасно да Ќе СССР Ќош увек жив, а Хитлер га не"е тако лако разбити.
  Момци у паклу су се пробудили. Успон Ќе почео тако што су ланци искочили са дечака. И грешни момци клекнуше. Имале су голе, округле потпетице коЌе су вириле.
  Измолили су Ќутар®у молитву.
   Вос - постаЌа®е из сна презх - де алл - то - оф Древ - оф - оф - ствари, постати блах - тх - тх - веи - али пре - постати - сам Лаа пре свега - ви - АХ - проводни Бог, и Саувеур - Схаиа крст - Ноа зна - ИУ - сет, око - од - не - Б: 1
  У име Оца и Сина и Светога Духа, Амин.
  Онда мало - иди испод - сачекаЌ док сви Чув - ЦТБА ниси у - ДУТ у тишини - па, рт - ако не останеш - вЌат све зем - Ноа, а онда око - од - али - си следи - уради - тх - Погодно молите - не"ете журити - али - СТИ и са надоле - ма - не - Ќедем срцем:
  Рекли смо то три пута заредом.
  Након тога, момци-диктатори и грешници са младим телима кренули су на шмон. Ђаволи су пипали слатке и миши"аве тинеЌ¤ере. Рукавицама руке дошла преко жилав, штав ене тела. Владимир Путин осети како кажипрст управника улази у дупе ®еговог дечака. Да, ђаволи су чачкали по гузицима дечака. Путин Ќе ухватио руку и одмах добио ударац пендреком по рамену. И изгорео набоЌем. И болело Ќе, вриснуо Ќе дечак председник.
  Ђаво Ќе викнуо:
  - Не трзаЌ се, дечко, док те тетке осете.
  Шмон Ќе био више понижаваЌу"и карактер. Па какву но" у бараци можеш донети, поготово са видео надзором.
  И на краЌу су осетили мушко савршенство, разоткрили кожу и зг®ечили Ќе. И у исто време доде ивали су ударне ударце оним грешним дечацима чиЌи су удови били отечени од грубих додира руку надгледника ђавола.
  Ово Ќе такво руга®е и пониже®е.
  Затим, наравно, поново молитва, са клеча®ем. И одвели су ме у купатило. Ту се дечаци перу и перу зубе. И опет, после умива®а, клекни и помоли се.
  Има много молитви... Све Ќе веома регулисано. А у трпезариЌи молитва траЌе много дуже од саме хране. ДаЌу му само два минута.
  Хлеба и воде, међутим. Дечаци су, међутим, витки и не изгледаЌу мршаво. Тела су жилава, обучена.
  Види се да у храни има дово но калориЌа и витамина. То су само ограничене околности тешких нивоа пакла.
  Неки дечаци у оковима. Обично, на побо шаном нивоу, сви се став аЌу у окове, али се неки укла®аЌу због доброг понаша®а. И носе само дугачке ланце на рукама. А ко Ќе тврдоглавиЌи и окова на ногама.
  Владимир Путин Ќе нашао за сходно да "ути и послуша - би"еш целовитиЌи. Само што ђаволи скоро никад не удараЌу.
  Стомак Ќе полупразан после доручка, али глад Ќе нестала. Сви се хране на овом нивоу два пута дневно.
  А сада Ќе четири сата уче®а. У поређе®у са каменоломима, где се момци  у аЌу, ово Ќе скоро раЌско време.
  На побо шаном нивоу, воле да уче. Седе®е за радним столом Ќе ипак бо е од утовара шута, гура®а колица, удара®а ма ем по камену или окрета®а точка босих ногу деце на оштром каме®у.
  И овако учи много бо е...
  А пре уче®а молитва на коленима...
  Школске учионице са светлим зидовима, и свакаквим цртежима. Обична модерна школа. Само ђаци, "елаво обриЌани, у неким купа"им га"ама са броЌевима, а и ланцима на рукама. А ово Ќе веома смешно.
  Ни у колониЌи млади затвореници не иду голи и не звоне са ланцима.
  Путин истовремено осе"а снажно пониже®е и страх. И на овом месту "е морати да проведе много година ...
  Пакао заиста ниЌе заувек, ве" дуго. А време тече веома споро на повишеном нивоу пакла. Хитлер Ќе ве" провео скоро осамдесет пет година и имао времена да се навикне на ®егова наређе®а.
  После молитве седе са ®им за исти сто. Руке склоп ене у ланце.
  Челик Ќе звецкао.
  Ђаво и чувари стаЌали су поред своЌих столова и држали своЌе пендреке напретек.
  Очигледно су били спремни да ударе сваког тренутка...
  Сада Ќе прва лекциЌа, наравно, повезана са анализом БиблиЌе. ИсаиЌу су проучавали и деца у затвору су читала наглас.
  Затим Ќе наставник са клубом постав ао пита®а.
  У почетку су Ќе, наравно, читали наглас и прилично гласно;
  ВизиЌа ИсаиЌе, сина Амосовог, коЌу Ќе видео о єудеЌи и єерусалиму, у дане ОзиЌе, єотама, Ахаза, єезекиЌе - царева єуде.
  Млади затвореници су говорили углас;
   2 ЧуЌ, небеса, и слушаЌ, зем о, Ќер Господ вели: Подигох и узвисих синове, и они се одметнуше против Мене.
  Тада упита ђаво-учите 
   пита®е:
  Шта значи побунити се против Бога?
  Уследиле су разне врсте одговора. Путин Ќе "утао. И чита®е се наставило.
  Хитлер Ќе дао глас, након што Ќе подигао руку и показао да му Ќе дозво ено да говори:
  єевреЌи нису послушали заповести БожиЌе, и нису послушали свог Оца. Иако спо а и ревносно обожавао Свемогу"ег. Па их Ќе Бог окривио за лицемерно богослуже®е, исто што они не знаЌу!
   3 Вол познаЌе свог владара, а магарац познаЌе Ќасле свог господара; али Израел [Мене] не познаЌе, моЌ народ не разуме.
  Затим су деца-затвореници наставили да читаЌу наглас. Онда су поново почели да одговараЌу на пита®а. Све врсте великих злочинаца, сада у облику дечака у ланцима, климнутих глава и витких ребара, били су тако безазлени и скромни. И они су одговорили
  Паметно и смислено.
   4 АваЌ, грешни народ, народ безако®ем оптере"ен, племе злотвора, синови погибе и! Напустио Господа, презрео Свеца Израи евог - вратио се.
  Затим су поново почели да читаЌу наглас. Владимир Путин се ухватио како мисли да то не изгледа сасвим прикладно. Да су зенице биле у ланцима и обриЌане, и скоро голе. Оваква школа не треба да буде. И да их туку као праве робове. Али ако признате да то заслужуЌу.
   5 Шта друго да те победи, настав аЌу"и ®ихову истраЌност? Цела глава Ќе пуна чирева, а цело срце исцрп ено.
  Млади затвореници су наставили да читаЌу. И то су радили у хору.
  Ментор ђавола Ќе приметио:
  - По милости Свевиш®ег даровано ти Ќе у паклу здраво тело. И добиЌеш бич, али ти се чиреви не гноЌе.
  Сви су углас узвикнули:
  - Слава Свевиш®ем милостивом и милостивом.
  
   6 Од табана до тЌемена нема му здравог мЌеста: чиреви, мр е, гноЌне ране, неочиш"ене и невезане и неомекшане у ем.
  Да е чита®е се наставило, а зачуле су се свечане речи.
  Затим Ќе приказан филм, све Ќе шарено и у боЌи. И колико Ќе ова слика на све оставила утисак. И пропаст Израи а Ќе била вид ива.
  Хитлер Ќе шапнуо Путину:
  - Видиш, Ќа немам ништа с тим!
  Али ђаво и чувари су имали веома деликатно ухо и Фирер Ќе одмах био погођен и веома снажно то агом. И искре су падале са нагог препланулог тела дечака-диктатора.
  Ђаво и Ментор Ќе зарежао.
  - Не шапу"и! Или узмите!
   7 Зем а ти Ќе пуста; градови твоЌи ог®ем спа ени; твоЌе ®иве прождиру странци у твоЌим очима; све Ќе било празно, као након што су га упропастили странци.
  И опет су момци почели да читаЌу одломак из ИсаиЌе. И то су радили са великим ентузиЌазмом. У то време ђаво Ќе неочекивано палицама ударио дечаке у голе пете. Добио Ќе и Путин, коЌи Ќе завапио од бола и пониже®а. осам И оста к"и сионска, као шатор у винограду, као колиба у поврт®аку, као град опко ен.
  Затим су поново почели да читаЌу. Прекрстивши се, наравно.
  Затим су поново одговарали на пита®а. Хитлер Ќе оваЌ дечак испружио руку, али му ниЌе дата реч.
  Садам Хусеин Ќе сасвим логично одговорио:
  - Господ увек брине о  удима и ®иховоЌ духовноЌ чистоти. И, наравно, ниЌе дозволио ®ихово морално осиромаше®е, даЌу"и им прилику да наставе чак и до моралног усавршава®а!
  "Девил Ментор" примети агресивно режу"и.
  - И свемогу"и Бог ти даде велику шансу ху ама и ху ама! И морате то ценити!
  И буди са Богом у срцу свом!
   9 Да нам Господ над воЌскама ниЌе оставио мали остатак, онда бисмо били исти као Содома, постали бисмо као Гомора.
   10 ЧуЌте реч Господ®у, кнезови содомски; слушаЌте закон Бога нашега, народе Гоморе!
  Деца затвореника су наставила да читаЌу. Хитлер Ќе изгледао веома задово но. єевреЌи су се звали народ Гомора. Али он Ќе разборито "утао. Други млади затвореници одговорили су другачиЌе.
  Али генерално Ќе постоЌало опште значе®е - за Господа Ќе главно држати заповести, а не жртвовати. И да му ове жртве уопште нису потребне. И свемогу"ем Богу Ќе чак жао ових животи®а.
   єеданаест Зашто ми треба твоЌе мноштво жртава? говори Господ. єа сам се наситио па еница овнова и сала угоЌених, и не"у крви бикова и Ќага®аца и Ќараца.
  Затим Ќе филм поново приказан. И рамови су изгледали сЌаЌно. Хитлер се развеселио, ®егове плаве дети®е очи заблистале. Кажу да сам Бог осуђуЌе єевреЌе. Али ђаволи видевши осмех на Фиреровом лицу намрштише се.
  И хаЌде да га победимо то агама. Хитлер Ќе вриснуо од див ег бола.
  Ментор ђавола Ќе наредио:
  - И оковати му ноге, нека се мучи неде у дана преко сваке мере! Бандит у светским размерама нашао Ќе чему да се радуЌе!
  Хитлер Ќе пукао зглобове босих, дети®астих стопала. И опет су ударали у пете. Снажно су га тукли, а Фиреровом дечаку су били отечени табани.
  Онда се ђаво и ментор окренуо Путину:
  - Зашто "утиш?
  Он Ќе смело одговорио:
  - Не ти пре свега, него ти, Ќа сам ипак председник!
  Ђаво климну главом.
  - Да ли се усуђуЌеш у паклу? Да ли бисте желели да испробате светло на своЌим петама?
  Путин Ќе осетио Ќак страх и промрм ао:
  - Не, немоЌ!
  Ментор ђавола Ќе рекао:
  - До сада пет удараца на петама, али следе"и пут "еш да висиш на сталку!
  ... ГЛАВА 17.
   12 Када дођеш да се поЌавиш преда мном, ко тражи од тебе да погазиш моЌе дворове?
  
  ГенадиЌ Васи евич Давиде®а Ќе у међувремену ве" радио и студирао у општем режиму. НиЌе више био глуп као на строгом. Али, наравно, са®ао Ќе да пређе на одевени режим, а одатле на преференциЌални режим и у раЌ.
  Време Ќе споро летело. Нарочито шест сати када физички радите. У овом случаЌу, дечак Генка Ќе вртео точак пумпе. За снажно тело тинеЌ¤ера ниЌе Ќако тешко, али досадно. А мисли су у облацима. Можете, на пример, ментално замислити причу. Овако ...
  Био Ќедном дечак, принц Алберт. И имао Ќе богат двор, дивне родите е коЌи су владали просперитетном и веома богатом државом. И дечак Ќе имао
  апсолутно све што имате у касном сред®ем веку. Наравно, ниЌе имао телевизор и компЌутер, али Ќе било много других забава.
  На пример, принц Ќе веома волео витешке турнире. Истина, вођени су по новим правилима како би се максимизирала безбедност учесника, а по степену повреда и Ќош више
  убиство се ретко дешавало.
  И сам принц Ќе учествовао на турнирима, иако Ќе имао само тринаест година, и ето, увек Ќе побеђивао све стариЌе ривале.
  А сада Ќе дечак обукао посебан оклоп са меким подставом и ливеним титаниЌумом - коЌи Ќе истовремено и издрж ив и лаган, и тестирао коп е.
  Син суседног кра а сада се мора борити против ®ега. Отприлике ®егове висине, и отприлике година августовског дечака.
  Ментор Ќе рекао принцу да не треба да изгуби образ и да победи.
  Принц Ќе охоло рекао:
  -Спреман сам! Победио сам велике и велике  уде! Да сам Ќа нека врста истих година!
  Ментор Ќе уз уздах приметио:
  - Не"у да криЌем принца. Они су вам подлегли!
  Кнез зацвиле од беса:
  - Шта? Како се усуђуЌеш то да кажеш!
  Ментор Ќе тихо рекао:
  - У сваком случаЌу, оваЌ дечак Ќе, баш као и ви, победио велике и одрасле мушкарце у вашем кра евству! И такође шампион!
  Кнез Ќе лупио ногом о траву и изЌавио:
  - Па, добро, ако треба да га победиш, Ќа "у сигурно победити!
  И дечак Ќе отишао да тренира. А он се вредно спремао за борбу.
  Али сутрадан Ќе почео дуел. И два кнеза су морала да се слажу Ќедан са другим.
  Борба Ќе требало да се настави све док Ќедан дечак ниЌе избацио другог из седла. Принц Алберт Ќе био плав, док Ќе ®егов противник Луис имао црвену косу.
  Оба дечака су обукла оклоп и села на своЌе мале, али разигране ко®е. Алберт Ќе певао самоувереним тоном:
  - А чак Ќе и неприЌате  понекад пискао,
  ПрикриваЌу"и страх да сам Ќа кра !
  Да сам Ќа кра !
  А момци ударише ко®е мамузама по боковима. И Ќурнуше Ќедан ка другом. Дечаци су били приближно исте тежине, и подЌеднако обучени. Песник суочио
  оба су имала савиЌена савит ива коп а. И растадоше се, а да се не науде.
  Алберт Ќе приметио:
  - єачи Ќе него што сам мислио!
  Дечак Луис Ќе са узнемиренош"у приметио:
  - Да, тврдоглаво дете!
  И тако су се оба принчева поново састала и сударила. Чуо се шкрипа од плуте коЌа Ќе ударала о титаниЌумски оклоп. Опет, ниЌедно ниЌе попуштало другом. Момци су се заклели
  и злобно се погледаше.
  Алберт са®иво рече:
  - Да ти спржим штикле!
  Луис Ќе приметио:
  - єа "у те освоЌити и ставити на сталак!
  Дечаци су били заиста  ути и бесни.
  Тако су се споЌили и сударили по тре"и пут. И било Ќе забавно. Колико Ќе крви одЌедном проливено. ТачниЌе, само у машти августовских дечака. Пословно су такви
  Ќедни друге нису избачени. Распршен да се поново конвергира. И то Ќе било као тврдоглави сукоб између титана.
  Принцеза Маргерита, ЛуЌева сестра, приметила Ќе:
  - Некако Ќе глупо да се дечаци тако дупе. Можда су бо и у мачевима?
  Момци су се безуспешно окуп али Ќош десет пута, и били потпуно исцрп ени. Затим Ќе наЌав ена пауза за ручак и одмор. Момци су и да е били спремни за подвиге и борбу.
  за победу.
  Алберт би био мрачан, никада ниЌе успео да избиЌе неприЌате а из седла. Али пре тога Ќе увек било могу"е. И то Ќе, наравно, изазвало осе"аЌ интензивне узнемирености.
  Дечак Ќе Ќео са златном кашиком и ви ушком, и зезао око себе. ОдЌедном Ќе угледао девоЌку. Била Ќе плавуша и у елегантноЌ раскошноЌ ха ини као вила
  принцезо. И зачудо, видео Ќу Ќе само Алберт, а остали као да нису приметили.
  ДевоЌка приђе дечаку и са осмехом га упита:
  - Не можете победити неприЌате а?
  Алберт Ќе жестоко зарежао:
  - Да! Изузетно Ќе тврдоглав!
  ДевоЌка се засмеЌа и одговори:
  - Можете добити поклон непобедивог ратника! И победи све турнирске битке!
  Алберт се оживео и промрм ао:
  - Какво Ќе?
  ДевоЌка климну главом.
  - И тако... Али морате се договорити заузврат, на пример, продати своЌу душу!
  Дечак Ќе енергично и негативно одмахнуо главом.
  - Нема душе, не"у продати!
  ДевоЌка климну главом и одговори:
  - Добро урађено! Само они коЌи их имаЌу могу да продаЌу своЌу душу, а они коЌи их имаЌу не"е их продати!
  Алберт рече са осмехом:
  - Могу дати злато! Много злата!
  ДевоЌка Ќе слегнула раменима:
  - Не треба ми  удско злато! Могу да направим целе планине од тога. Али ако не желиш да продаш своЌу душу, онда продаЌ своЌе тело!
  Алберт изненађено упита:
  - Тело? Како то?
  Сатана девоЌка Ќе одговорила:
  - Али! Крв у "еш потписати уговор да "еш у замену за поклон осваЌа®а турнира дати своЌе смртно тело Ђаволу на вечну употребу!
  Дечак Ќе слегнуо раменима и приметио:
  - Смртник за вечну употребу?
  ДевоЌка климну главом у знак слага®а:
  - То Ќе то! И од овога имате користи - никада не"ете остарити!
  Принц се осмехну:
  - Ево како! Онда потписуЌем!
  ДевоЌка сатана Ќе пружила пергамент са печатом, на коме Ќе било исписано ста®е ђавола и бакарна игла.
  Дечак се убо у прст и капне крв на златно перо. Онда Ќе изнео потпис. Тако гримизна и лепа кра евска особа.
  ДевоЌка Ќе б еснула очима и цвркутала:
  - Сада си моЌ!
  И пред Албертовим очима све се завртЌело и преврнуло.
  Дечак ниЌе стигао ни оком да трепне док се нашао у пусти®и. Ишао Ќе караван а они су водили децу-робове везане конопцем. Алберт Ќе осетио бол у везаним рукама и пецка®е у босим ногама.
  дечиЌи табани, и Ќак умор у телу. Плус, грло ми Ќе било суво од жеђи. И повредила ме Ќе кожу. Алберт Ќе погледао себе. Како се променио. Уместо луксузних
  и богату оде"у, голо тело, само у купа"им га"ама. Алберт Ќе био изненађен како Ќе смршао и изгорео до црне боЌе. Тело дечака се осушило, а он сам постао Ќе сличниЌи
  мумиЌа. Табани босих ногу постали су веома груби и жу еви, али су се и да е осе"али ужарену вру"ину пусти®е. Алберт пре минут, бивши племенити принц се претворио у
  дечак роб. И сетио се... Много дана су зароб ени дечаци вођени кроз пусти®у, на пиЌацу робова. И лутаЌу гладни и жедни, и врели песак
  пусти®е спа уЌу босе ноге.
  Алберт види како Ќе ®егово недавно тако лепо и миши"аво тело измршавило у транзициЌи. А ребра вире испод танке, безмасне, чоколадне и праш®аве коже, као
  корпа. А на леђима и боковима вид иви су и болни трагови бича и ве" зарасли. Дечак Ќе у себи осетио дубоки стид и пониже®е - ®егова личност августовске крви Ќе била посечена
  трепавица као неки обичан. А дечак принц презирно фркну. И добио бич по леђима. То Ќе дечака опекло болом и пониже®ем.
  Алберт Ќе опсовао и поново добио бич у ребра. Дечака наЌЌаче крви обузео Ќе бес, али га Ќе у исто време обузео и силан страх. Кнез Ќе то схватио
  Сатана, коЌи Ќе узео облик лепе и елегантне девоЌке, добио Ќе власт над ®еговим телом. И да Ќе сада заувек роб Ђавола. И ево првог теста - ти си роб.
  Кнез се згрчио од страха и убрзао корак. Кренуо да е кроз пусти®у. А поред ®ега су ходали дечаци, или мало стариЌи или талог млађи од ®ега. Кнез Ќе постао роб.
  А сада се ®егов живот променио на горе. И то радикално на горе.
  Дечак уздахну и пође са караваном. Сетио се Гетеовог Фауста. И тамо Ќе сатана завео професора да прода душу. Али заузврат, Фауст Ќе добио и младост и
  лепа девоЌка Маргарита, и богатство и, част и, мо". И шта Ќе добио Алберт? Сада скоро гол, ходаЌу"и везаних руку испод надгледниковог бича?
  И да ли Ќе то истина?
  Алберт Ќе био потиштен, миши"и напрегнути транзициЌом, посебно листови су бо ели, а песак Ќе Ќош увек био врео, печу"и босе дечЌе ноге кроз кортекс жу ева. Да, то Ќе но"на мора.
  Осим тога, ви сте мучени: слаба и глупа глад, и много болниЌа жеђ. Да би се одвратио од неприЌатних сензациЌа, Алберт Ќе покушао да уразуми. Сатана Ќе наЌвише
  леп, интелигентан и савршен анђео. Ако Ќе тако, да ли му треба нешто Алберта? И Ќасно Ќе да наЌсавршениЌем анђелу у свемиру не треба злато, или
  нека врста мо"и коЌу имаЌу кра еви. єедино што Луцифер цени Ќе мо" над душама. Али шта "е му дати мо" над Албертовим телом.
  НиЌе само Сатана потписао споразум. Он има неки ци . Истина, ако узмете Фауста, шта онда Луциферу треба од ®ега? Соул? Али ве"ина  уди
   и тако иде у пакао и у власт Сатане. єасно Ќе да Ќе само ово врло мало.
  Можда Ќе Луцифер хтео да се игра и провери када човек хо"е да каже: стани на тренутак - диван си! Али у овом случаЌу, Алберт дожив ава ужасан тренутак.
  Мада, када се голог згодног дечака туку бичем, ово може некоме бити заним иво. али да ли Ќе ово потребно наЌсавршениЌем анђелу? Кнез се ве" по убио
  са девоЌкама и показивао интересова®е за супротни пол, али Ќош увек ниЌе волео жене као одрасла особа. Али ве" у сну су му се указали. И било Ќе веома заним иво на своЌ начин.
  Алберт Ќе уздахнуо ... Са четрнаест година почели би да траже младу, и то би било сЌаЌно. Могао Ќе да направи наЌбо и и наЌтоплиЌи избор.
  Алберт Ќе уздахнуо. Испред ®ега су голи, мршави дечаци прошарани трепавицама, а позади такође. И изгледаЌу исцрп ено и уморно. Алберт Ќе помислио, шта да е?
  И коначно, застоЌ. Дали су им мало пи"а, нешто да Ќеду, и поново су одвезени пред залазак сунца.
  Алберт Ќе после Ќела и пи"а осетио у себи же у да спава. И морао сам да ходам по пусти®и. И уместо нежног загр аЌа Маргарите, окрутни бич га удара.
  Дечак Ќе ходао и размиш ао. Па какав Ќе он идиот што Ќе пристао на договор са Сатаном. Водио Ќе наЌсре"ниЌи и наЌбогатиЌи начин живота за своЌе време.
  Имао Ќе све што дечак може да пожели. А онда се наместио.
  Алберт се сетио да су били упозорени да Ќе Сатана неприЌате   удске расе и да од ®ега не треба очекивати ништа добро! И да Ќе веома глупо попустити пред ®еговим обе"а®има. А сада ти
  био принц, али Ќе постао роб. А овде си много глуп.
  Алберт Ќе био склон да завиЌа као вук, а с времена на време га Ќе опекао бич. Заиста, шта Ќе добио? Уосталом, био Ќе дечак, а сада Ќе у ропству.
  Тако Ќе ходао док сунце ниЌе зашло. И робовима Ќе било дозво ено да Ќеду, пиЌу и поново иду у кревет. А ово Ќе веома заним ива забава.
  Алберт Ќе легао на песак поред другог полуголог дечака. Склупчао сам се и заспао. И са®ао Ќе...
  Овде учествуЌе у хоризонталноЌ траци бораца заЌедно са Иванхоеом и Рицхардом Лав ег срца. Ово Ќе веома борбен тим.
  Алберт на свом снежно белом ко®у. Он Ќе дечак, а около су одрасли, велики витезови. Неки чак исмеваЌу дете. Али Алберт Ќе сигуран у себе.
  Ево гонга и прве борбе.
  Барон фон Бабеуф Ќе против ®ега. Тако велики, дебео, прави бик и на свом штиту има бика са роговима. Он Ќе наЌма®е три пута тежи од Алберта.
  Дечак климну главом и запишта:
  - Што Ќе ормар ве"и, то Ќаче пада!
  Барон фон Бабеуф виче:
  - Зломи"у штене!
  И тако се спаЌаЌу. Албертов противник има огромног црног ко®а.
  Дечак држи своЌ штит. Овде неприЌате  удара, а Алберт се помера мало у страну. И тешко коп е клизи са штита. И принц дечак задив уЌе
  неприЌате у директно у визир и он пада.
  Алберт се смеЌе и пева:
  - Пад ничице, ничице, ничице,
  Дато вам Ќе ово право!
  Пади ничице пред царем,
  СвеЌедно Ќе б узгавици и блату!
  Први противник Ќе поражен. Онда се поЌавио следе"и. Био Ќе то гроф Болевентура. Такође Ќе веома мо"ан ратник и прилично окретан.
  Алберт се насмеЌао и приметио:
  - Слава моЌоЌ ота¤бини,
  Сви смо ми породица!
  И тако Ќе дечак галопирао према неприЌате у. И гроф Болевентура навали на дечака.
  Алберт предме:
  - Спортисти жестоко хрле у битку,
  Сви Ќако веруЌу у победу...
  А сада смо заЌедно са ђаволом у исто време,
  А ми имамо било какву бариЌеру на рамену!
  Тако су се састали са грофом Болевентуром. И опет се дечак померио у страну, приморавши коп е да склизне, и како би своме погодио право у грло. И охоли гроф
  како лети.
  И дечак Ќе победио у другоЌ борби.
  Његови следе"и ривали су воЌвода де Гиз. Такође Ќе веома Ќак и мо"ан борац. Штавише, слав ен на броЌним турнирима и такмиче®има. А где Ќе само воЌвода де Гиз и
  ниЌе учествовао и ништа ниЌе показао. Да, ово Ќе озби ан неприЌате .
  Дечак Алберт Ќе чак певао са одушев е®ем:
  - И видим озби но,
  У сну Ивана Грозног...
  Зем а у Сибиру Ќе распоређена,
  Родна ти РусиЌа!
  Онда Ќе Алберт ухватио себе на речи - зашто родна РусиЌа? Шта она има са ®им?
  Дечак Ќе у целини борбено расположен.
  И тако су обоЌица узЌахали своЌе ко®е. Принц Ќе за снежно бело, а неприЌате  за црвено-црвено. И Ќурнуше Ќедан ка другом.
  Алберт Ќе изгледао прилично мали на позадини овог црвенокосог дива.
  Дечак Ќе агресивно рекао:
  - Мала змиЌа Ќе наЌотровниЌа!
  И овде Ќе воЌвода де Гиз, чиЌе Ќе коп е било дуже, покушао да погоди дечака по телу оклопа, а не да ци а у штит. Иако то ниЌе било по правилима. Али Алберт Ќе то вешто избегао.
  Узео га Ќе и сагнуо се под коп е. Затим Ќе из пуног замаха гурнуо неприЌате а у визир, додатно оЌачаваЌу"и крета®е тела. ВоЌвода де Гиз се буквално срушио од снажног ударца.
  Дечак Ќе цвркутао:
  - Слава славним витезовима!
  А де Гиза су одвукли са боЌног по а. Његов ко®, оклоп и оружЌе припали су победнику.
  Алберт Ќе певао:
  Гледамо соколове
  Орлови се пе®у...
  Не давимо се у води
  Не горимо у ватри!
  И у борби не сте®емо,
  Херувим Ќе изнад нас!
  Дечак се заиста показао као велики борац, способан за много тога.
  А ево и ®еговог следе"ег ривала: самог витеза Лав ег Срца. Браво, можете себи да честитате на оваквом такмичару. И да "е то бити битка коЌа Ќе неопходна.
  Алберт Ќе од радости певао:
  Цео свет Ќе у нашим рукама
  Ми смо звезде континената...
  РазбиЌен по угловима -
  Проклети такмичари!
  Дечак Ќе заиста као борбени и разбарушени петао. На краЌу краЌева, ово Ќе сам Кра  лавова, Ричард Лав е Срце.
  Алберт Ќе зарежао:
  - Ако си лав, онда ричи,
  Победе целе МаЌке Зем е су са нама!
  Тако да Ќе било забавно у таквом друштву,
  Да Ќе сваки дечак кул особа!
  Алберт Ќе мало презалогаЌио пре борбе. Донели су му печену гуску са прилогом, и мали бисквит у облику шубаре. Тако се дечак добро провео
  Ќести. Принцеза Ќе седела поред ®ега и стално се распитивала о томе коЌа дела Алберт чини. Дечак Ќе во но рекао, лагао.
  - Па сам се сложио са седмоглавим змаЌем. И почели смо да сецкамо. Одсекао сам му главу. Она пада, а ту, уместо Ќедне одсечене главе, расту две!
  Принцеза девоЌка звижди.
  - Ево их! И како се такав змаЌ уопште може победити ако му главе само постаЌу све ве"е?
  Алберт Ќе самоуверено одговорио:
  - А ти одсеци главу, а душману со у посипаЌ рану! И тада ве" одсечена глава не"е расти!
  Млада принцеза Ќе гукала:
  - Ти си тако паметан!
  Принц се надима и рече:
  - Па Ќа сам Спиноза у мислима!
  После вечере дечак Ќе отишао у шталу. Обукао Ќе оклоп и поново скочио на ко®а.
  Кнез Ќе одисао увере®ем у победу и жеђом за борбом.
  Дечак Ќе био значаЌно инфериорниЌи по висини и тежини од Ричарда Лав ег Срца. Штавише, кра  Енглеске Ќе био веома физички Ќак - сломио Ќе поткове. И против таквог Ќунака
  покушаЌте да се одупрете.
  Али дечак Ќе одлучан да се бори. И то га Ќе напалило. Дечак Ќе хтео одЌедном да осети како га принцеза  уби у усне и како Ќе то слатко и приЌатно.
  Овде су отишли на спискове. И на знак гонга почели су да се приближаваЌу.
  Алберт Ќе певао:
  - Та-та-та-та! Копита куцаЌу
  Тра-та-та-та! Удари пишто  за зрак...
  Француска воЌска Ќе разбиЌена главом,
  А шпанску воЌску нико не"е победити!
  И тако су се зближили. Ричард Лав ег Срца Ќе тешким коп ем покушао да убоде неприЌате а. Али Алберт Ќе избегао и погодио неприЌате а у визир. Али за овог Ричарда лава
  срце Ќе, иако с муком, могло да остане у седлу. Иако Ќе оваЌ приЌем деловао неодо иво. И оба возача су се разишла, а судиЌе су забележиле прву борбу - нерешено.
  Ричард Лав е Срце Ќе зарежао:
  - А он Ќе паметан мали сра®е!
  Гроф Балисто Ќе приметио:
  -А ви, ваше величанство, сакриЌте иглу са отровом у коп у!
  Ричард Лав е Срце Ќе приговорио:
  - Ово Ќе подло, а Ќа сам племенити кра , а осим тога, бескорисно Ќе, не можете да уђете у овог врага!
  Гроф Балистро се поклони.
  - Као што знате, ваше величанство!
  Алберто се у међувремену припремао за другу вож®у. А онда се опет пред ®им поЌавила веома лепа девоЌка златне косе у раскошноЌ ха ини, Сатана.
  Она б есне бисерним зубима и гугутала:
  - Па, драги моЌ дечаче, волиш ли да побеђуЌеш?
  Онда се Алберт сетио и просиктао:
  - А ти си од мене направио роба!
  ДевоЌка Ќе са осмехом одговорила:
  - Сваком своЌе! ТвоЌе тело Ќе сада у моЌоЌ мо"и!
  Алберт Ќе зарежао:
  -Превара!
  ДевоЌка Ќе приметила, удараЌу"и ногом у драгоцену ципелу:
  - Све Ќе поштено! Сада осваЌате било коЌи турнир!
  Алберт Ќе погледао прелепу, златнокосу девоЌку. Да ли Ќе то сам Сатана? Али Луцифер Ќе анђео, и нема  удско тело, буду"и да Ќе дух. Стога, може потраЌати
  било каквог изгледа, ук учуЌу"и и прелепо дете невиног изгледа. Да, то Ќе импресивно.
  Сатана девоЌка климну главом.
  -Бори се, а што се тиче тела... Све у животу зависи од небеских висина... Али наша част, али наша част зависи само од нас!
  Алберт климну главом и поЌури у битку.
  Овде су се поново окупили са великим маЌстором турнирских борби Ричардом Лав ег Срца. И била Ќе то жестока битка. Рицхард Ќе постигао максималну брзину покушаваЌу"и
  одбацити смелу младост, тачниЌе дете. Алберт Ќе био састав ен и спреман. ИзбегаваЌу"и ударцу кра евог коп а коЌи Ќеде месо, дечак Ќе ударио оружЌем право преко врата.
  А мо"ни Ричард Лав ег Срца Ќе први пут у историЌи турнирских борби излетео из седла. Ударац у грло Ќе ве" био веома осет ив и смртоносан.
  Хералд Ќе прогласио Алберта за победника. Тако Ќе поражен велики кра  сред®ег века и права легенда, разне баладе и баЌке, Ќунак крсташких ратова
  само дечак од тринаест година коЌи ниЌе имао ни бркове, а тек Ќе почео да гледа девоЌчице.
  То Ќе велика сензациЌа борбе.
  Међутим, ово ниЌе краЌ. У финалу наЌзаним ивиЌа борба са самим АЌвенхоом. Иако Иванхое има ве" двадесет пет година, изгледа млађе и скоро да нема браду и
  бркови. Оно што га чини мршавим и ниским изгледа као тинеЌ¤ер. Његова предност у висини и тежини у односу на Алберта Ќе мала. Иако Ќе Ќасно да човек од двадесет пет година,
  ионако "е бити ве"и од тинеЌ¤ера од око тринаест година.
  Принц Алберт Ќе видео како АЌвенхо побеђуЌе много више и теже витезове од себе. И схватио Ќе да Ќе то наЌопасниЌи неприЌате . Са коЌим се борити не"е бити лако.
  Али у сваком случаЌу долази финале, а ко победи доби"е вредну награду. Мада, има ли пуно смисла од награде добиЌене у сну?
  Сатана девоЌка се поново Ќавила принцу Алберту. Она затресе златне локне и одговори:
  -Не боЌ се! Ускоро "еш се пробудити и на"и "еш се поново као роб! Али ако читате БиблиЌу, онда знате да Ќе Свемогу"и подвргао своЌе слуге окрутном испиту.
  А тешко"е мораш да савладаш да би оЌачао и очврснуо душом и телом!
  Алберт климну главом са осмехом:
  - Иако Ќе тело без душе, ниЌе тело, али како Ќе слаба душа без тела!
   А дечак-принц се насмеЌа, показуЌу"и зубе.
  И тако су отишли на спискове - оваЌ борбени пар. Чувени АЌвенхо и звезде турнира у успону: принц Алберт. И ево их, крхки човек и уобичаЌене величине за
  тринаестогодиш®и дечак се окупи. Иванхоеов ко® Ќе прелеп и такође бео, као Албертов. И сЌаЌно Ќе када два агилна и техничка ратника спремаЌу борбу
  по витешким правилима.
  А онда се огласи гонг и два изванредна борца се састаЌу. Они скачу Ќедан према другом. И тресу коп а. И тако су се сударили. АЌвенхо Ќе окретан, и успео Ќе да удари Алберта штитом.
  Истина, коп е Ќе склизнуло. А Алберт Ќе наци ао визир, али и промашио. И ниЌе то урадио баш наЌбо е. АЌвенхо Ќе у послед®ем тренутку уклонио главу и коп е
  клизнуо преко мог шлема.
  Прво коло Ќе завршено нерешеним резултатом. И опет су витезови кренули на ко®има у различитим правцима. Пет минута паузе, и они се поново усе аваЌу. И скачу са великом енергиЌом и снагом.
  Алберт Ќе сада видео да ®егов колега има велику брзину и агилност. И ®егова брзина "е бити од велике помо"и.
  Овде се поново спаЌаЌу. Овог пута АЌвенхо Ќе наци ао визир, али Ќе Алберт избегао и коп ем погодио центар штита. Од ударца се коп е сломило, али Ќе АЌвенхо успео да се одупре
  у седлу. Тако се борба поново претворила у реми.
  Оба витеза су се разишла у различитим правцима. Тада се Сатана поново указала Алберту. Била Ќе лепа и весела. Луциферска девоЌка Ќе гукала.
  - Па, дечко моЌ, Ќеси ли спреман за битку?
  Алберт Ќе певао у шали:
  ВоЌник Ќе увек здрав
  ВоЌник Ќе спреман на све...
  И прашина као са тепиха
  Скла®амо се с пута
  И не"е престати
  И не ме®аЌ ноге...
  Наша лица сиЌаЌу -
  Чизме сиЌаЌу!
  Сатана девоЌка климну главом.
  - Да, видим да сте спремни! И сасвим здраво!
  Алберт Ќе цвркутао са осмехом:
  -Намеравам да се очаЌнички борим!
  Сатана девоЌка Ќе одговорила са осмехом:
  -Ти си храбар борац! Па, тре"а битка "е бити одлучуЌу"а!
  Оба борца су се вратила на спискове. И спремни су да се уселе Ќедно код другог. Алберт Ќе, слушаЌу"и, певао:
  - Ко Ќе навикао да се бори за победу,
  Нека пева са нама...
  Ко Ќе весео се смеЌе...
  Ко жели да постигне
  Ко тражи увек "е на"и!
  И тако су почели да се усе аваЌу, бичу"и своЌе ко®е. И коп а су им се кретала у ®иховом ходу. Алберт Ќе овога пута смислио трик. И пустити неприЌате а да га убаци у визир, момче
  тек у послед®ем тренутку Ќе избегао када Ќе коп ем ударио АЌвенхоа у ногу. Вриснуо Ќе и полетео са ко®а наопачке. И опет свечани звуци - победа!
  И тако Ќе принц Алберт проглашен за победника. И даЌу му награду: златног ко®а. Дечак га узима за себе, али Ќе тежак, не можете га сами поди"и. Четири миши"аве се анке
  подигао ко®а. И носили су га на раменима.
  Алберт Ќе певао:
  - Карате дечак,
  Доби"ете награду!
  А онда се поЌавила сатана девоЌка и климнула главом:
  - Дуго сам са®ао таквог пастува од чистог злата!
  Алберт Ќе био изненађен:
  - Треба ли ти злато!?
  Сатана девоЌка одговори са осмехом:
  - Наравно да не! Али оваЌ ко® су направили витешки занатлиЌе и има посебну магичну енергиЌу у себи. А вредни магични артефакти потребни су чак и наЌсавршениЌим и наЌлепшим
  анђео у свемиру!
  Дечак-принц климну главом.
  - Хо"у ли престати да будем роб?
  ДевоЌка Сатана Ќе одмахнула главом.
  - єош ниЌе! єош нисте смислили своЌ дар! Али морате признати да Ќе Џингис-кан некада био роб!
  Млада лепотица Ќе лупила петом. Ко® Ќе нестао. А принц Алберт ниЌе имао времена да трепне оком, како се ... пробудио!
  Опет, он Ќе само босоноги дечак коЌи носи само купа"е га"е. Коме се за доручак даЌе део бурде и упреже га заЌедно са другим дечацима у кола. ОваЌ пут Ќедан од
  камиле су пале, а у исто време решише да натераЌу децу да вуку кола.
  Нашли су ново брашно, носили товар и шибали момке. Алберт Ќе вукао кола као гоби и плуг. И уопште се нисам осе"ао у маЌору. Расположе®е му Ќе било тмурно.
  Дечак Ќе певао да се орасположи:
  ТвоЌа судбина Ќе у равнотежи
  НеприЌате и су пуни храбрости...
  Али хвала Богу да има приЌате а
  Али хвала Богу има приЌате а...
  И хвала Богу са приЌате има
  Ту су мачеви!
  Кад ти Ќе приЌате  у крви
  Од жртве Ќе  убав...
  Можеш постати он
  Као отац...
  Али не зови приЌате а
  Ти си кукавица и лажов!
  Дечак се после такве песме осе"ао веома ентузиЌастично и борбено. И енергично Ќе гурао колица, наслонивши босе, дети®асте ноге на врели песак.
  и осе"ао се као прави витез из реда Звезде.
   ... ГЛАВА 18.
  Адолф Хитлер и Владимир Путин су такође похађали часове к®ижевности, хемиЌе и физике. После тога, наравно, Ќош Ќедна молитва, и сла®е у каменоломе. Посао коЌи се зове радна терапиЌа за грешнике.
  Хитлер и Путин заЌедно гураЌу колица горе, а онда трче доле и опет дечака гураЌу. Буквално блистаЌу од зноЌа као што су препланула тела нау ена. Веома жедан, али мора до"и време за то.
  Типично, ропство Ќе као прави роб, а радиш мало спориЌе - туку те бичем. Да, тако да кожа боли. Истина у паклу све лечи врло брзо и без трага.
  Свемогу"и Бог Ќе  убав, и Он Ќе милостивиЌи од човека, и млади робови не оболеваЌу и не умиру од преоптере"е®а, и труде се да их не осакате. Па чак и ако некога случаЌно зг®ечи, они "е га вратити без да ег расуђива®а.
  Овде у подзем у, медицина Ќе у свом наЌбо ем изда®у. Дакле, у свему постоЌи брига Свевиш®ег за ®егову изгуб ену децу.
  Иако Ќе посао тежак... Путин се труди да се издржи и издржи, да не препадне на непослушност.
  А Адолф Хитлер, навикавши се на то за осамдесет пет година пакла и кре"у"и се механички, чак нешто и компонуЌе.
  Робур ОсваЌач Ќе био тешко запа®ен ударом грома. Али ниЌе умро. Његов свестрани апарат бачен Ќе на копно. И иако Ќе био повређен, Ќош су постоЌале шансе да се то поправи.
  И тим Ќе неко време нестао у пространствима СЌеди®ених Држава, и тражио разне делове за апарат.
  У Америци се види да Ќе Робур погинуо, поготово што Ќе преживео сведок из полициЌе, коЌи Ќе потврдио да Ќе направу ударио гром.
  И убрзо Ќе почео руско-Ќапански рат. СЌеди®ене Државе су имале пословне односе са РусиЌом, али демократска штампа ниЌе волела аутократско царство.
  Наравно, у РусиЌи Ќе цар имао сву власт: извршну, законодавну и судску. А напред®ачка Ќавност Ќе желела парламент и слободу говора и савести.
  Тако су се СЌеди®ене Државе радовале поразу царске РусиЌе... И на краЌу Ќе потписан мир, коЌи Ќе променио однос снага у Тихом океану.
  А Робур Ќе побо шао ауто... Направио га са невероватним своЌствима.
  Способан не само да се кре"е по зем и, води, под водом и у ваздуху, ве" иу два елемента: свемирском и подземном.
  А пошто Ромулус ниЌе занимао благоста®е планете Зем е, он Ќе летео на Месец.
  Са ®им су у кочиЌи биле две девоЌке: Албина и Алвина. Робуров апарат клизио Ќе по површини космоса. Био Ќе мали, али Ќе користио енергиЌу термонуклеарне фузиЌе када Ќе водоник претворен у хелиЌум.
  Истовремено, током лета, око машине Ќе створено полупросторно по е коЌе Ќе могло да продре кроз наЌтврђе површине.
  Робур Ќе летео, милуЌу"и девоЌчино колено... И у исто време Ќе размиш ао. Он ве" има доста година. "Албатрос" Ќе настао у оним данима када се тек настаЌала конструкциЌа авиона осамдесетих година прошлог века. Робур Ќе тада ве" имао преко четрдесет година. Направио Ќе авион коЌи ниЌе имао равног у стварноЌ историЌи двадесет првог века, на пример, по таквом показате у као што Ќе траЌа®е лета. Истина, он има рекордну брзину само за своЌе време.
  Онда Ќе успео да створи нешто супер... И изненади цео свет. И на краЌу, уопште даЌте нешто фантастично.
  Али ви сами ве" имате преко шездесет и ово Ќе тужно. Види се да Ромул стари.
  Волео бих, наравно, да вратим младост. Али како се то може пости"и?
  У ЌедноЌ древноЌ к®изи Робур Ќе прочитао да на месецу постоЌи такав камен да додирива®е може вратити младост сваком телу.
  Сада клизи кроз вакуум. Албина, такође научница, ук учила Ќе посебан мерач правца да ухвати зраче®е камена. Плавокоса жена Ќе забринуто приметила:
  - И мене старост плаши!
  Робур климну у знак сагласности.
  - То Ќе страшно! Нема претходне свежине и полета, а сан вас младалачки не освежава и све чеш"е вас боли глава.
  Алвина климну главом са уздахом:
  - Нисмо више млади, иако изгледамо одлично. А прилика да остаре девоЌке Ќе тако страшна!
  И оба проналазача ударила су петама по метал.
  Али месец се ипак приближио. А Робуров апарат Ќе био на висини.
  Унутар ®ега Ќе приме"ена Зем ина гравитациЌа. И ово Ќе, наравно, сЌаЌно.
  Албина Ќе приметила:
  - Нема ваздуха на месецу!
  Робур рече са осмехом:
  - Имамо прилично добро свемирско одело. Поред тога, месечев камен се налази у самом центру сателита. И ниЌе га тако лако добити. Али наш уређаЌ Ќе на сре"у Ќединствен.
  Алвина Ќе приметила:
  - А и ми смо ук учени у ®егово ствара®е! Да ли се се"ате како смо га развили?
  Албина Ќе радосно додала:
  - Посебно термонуклеарна фузиЌа водоника - када машина ради на ЌедноЌ води и то веома дуго!
  Робур климну седом главом:
  - Да, радници моЌи, направили смо универзални апарат коЌи Ќе стотинама година био испред свог времена. Али ово ниЌе дово но! Пошто смо добили дар младости, морамо да урадимо нешто на Зем и!
  Алвина се закикота и примети:
  - Морамо да преузмемо власт над светом!
  Албина Ќе сум®ичаво слегнула раменима, са своЌим широким раменима коЌа нису била женствена:
  - НиЌе лоша идеЌа, али Ќедна, чак ни тако савршена машина ниЌе дово на - треба створити читаву воЌску!
  Робур Ќе приметио:
  - Полу-димензионално по е способно да прође кроз било коЌу материЌу може да генерише мо"ан ласер, коЌи сече чак и боЌне бродове. Дакле, способни смо да направимо озби ну снагу.
  Алвина Ќе цвркутала, цере"и се зубима:
  - Ударни ласер, паклена снага,
  У ста®у да савлада сваку несре"у!
  Месец Ќе на екрану ве" постао величине карлице и наставио да расте. Видели су се кратери и мора месеца. Његова површина Ќе сивкаста и светлуцава у исто време.
  Албина Ќе збацила чизму, откривши босу, наоштрену ногу. Њени прсти су се померили и у ®има се поЌавио шпил карата.
  Лепота Ќе предложила:
  - ХаЌде да се играмо?
  Алвина се закикота и одговори:
  - Можете и покушати! Била би то заним ива игра!
  Робур Ќе агресивно приметио:
  - НиЌе солидно играти карте! Можда да промовишемо нешто заним ивиЌе?
  Албина Ќе слегнула раменима и одговорила:
  - А шта предлажете? Можда шах?
  Робур климну главом:
  - Ово Ќе игра великих умова. Шта можемо покушати?
  Алвина Ќе приговорила:
  - Генерално, времена Ќе мало, ускоро "емо слетети на Месец. Можда Ќе бо е, стварно "емо брзо ускочити у карте.
  Робур се сложио:
  - Не признаЌем блиц! Шах морате играти промиш ено. Зато Ќе бо е картати!
  Албина Ќе почела да меша шпил голим прстима исклесаних ногу. Затим Ќе поделила карте. Ромул Ќе добио адут шест и отишао први. Утакмица Ќе почела... Успели су да одиграЌу само неколико утакмица. Прва Ќе завршена нерешено, а друга Албина Ќе била будала. Од чега Ќе девоЌка била веома увређена и певала:
  - карте за доручак, карте за ручак,
  Карте за вечеру, то Ќе цела таЌна!
  Робур Ќе са осмехом приметио:
  - Несре"ни у картама - сре"ни у  убави!
  На овоме се, генерално, све завршило. УређаЌ Ќе додирнуо површину и чврсто слетео. Сада Ќе било потребно постати први астронаути у историЌи човечанства коЌи су додирнули површину Зем иног сателита.
  ДевоЌке су, наравно, хтеле да изађу босе, али вакуум диктира своЌе законе. Тако да нису били во ни да обуку свемирска одела.
  Робур Ќе такође био у свемирском оделу. Осе"ао се веома самоуверено.
  Овде су ушли на површину Месеца. Ишли су без журбе. И одмах скочио - гравитациЌа на Месецу Ќе много ма®а него на планети Зем и.
  Робур Ќе задово но приметио:
  - Ми смо први  уди на Месецу! Како Ќе дивно!
  Албина Ќе са осмехом певала:
  - Месец, месец - цве"е, цве"е,
  Сви се уздамо у  убав -
  Наде и снови! Наде и снови!
  Алвина Ќе приметила са осмехом:
  - Можемо све, па чак и летети на Месец!
  ТриЌада Ќе газила по површини месеца и чак покушала да одскочи. Скокови су били дуги. А кад сиђеш, падаш као у сну.
  Изгледа апсолутно прелепо.
  Робур Ќе певао:
  - Добро Ќе бити на месецу,
  У овоЌ фантастичноЌ зем и!
  Албина Ќе логично приметила:
  - Добро Ќе на месецу, Ќер смо ми први на ®ему. У ствари, нема цве"а, нема траве, нема плавог неба. То Ќест, не превише.
  Алвина се сложила са овим, лупкаЌу"и петом по песку. Онда Ќе била повра"ана.
  ДевоЌка Ќе зарежала:
  - НиЌе наЌбо е када Ќе песак и кратери свуда около!
  Робур се нацерио и рекао:
  - Пронађите наЌбо е у наЌгорем, а не обрнуто! И овде на своЌ начин, морам ре"и одлично!
  Албина се сложила са овим:
  - Да, на своЌ начин, уопште ниЌе лоше! Али... свеЌедно, живот ниЌе сладак!
  Алвина Ќе исправила свог партнера:
  - Живота уопште нема!
  Робур Ќе направио Ќош неколико скокова. Затим Ќе стао на главу и ходао у наручЌу. Очигледно му се то веома допало. Али он ниЌе дечак. Он Ќе ве" прешао шездесет. А дуго хода®е на рукама Ќе недостоЌанствено и заморно. Желим нешто другачиЌе - практичниЌе.
  Робур Ќе одлучно изЌавио:
  - Дово но! Сада полетимо до самог средишта месеца и дотакнимо камен коЌи даЌе вечну младост!
  Обе девоЌке су у глас узвикнуле:
  - Наравно да "емо летети! Желимо вечну младост!
  И тако Ќе триЌада отрчала до ®иховог чудесног аутомобила, коЌи Ќе личио на аЌкулу баракуду, са точковима, коЌи су се, међутим, могли увлачити.
  И тако су девоЌке и старац ускочили у ову Ќединицу. Урадили су то веома хрт.
  Мада Ќе, наравно, и месец сЌаЌан. А сада Ќе пред нама било Ќош узбуд ивиЌе путова®е ка унутра.
  Робур, седе"и за воланом свог чудног аутомобила, певао Ќе:
  - Дечак у сну види митра ез -
  Тенк му Ќе лепши од лимузине...
  Од рође®а, ово поравна®е Ќе Ќасно ,
  Да само снага побеђуЌе на свету!
  А сада се ук учило полупросторно по е, а машина налик на баракуду поЌурила Ќе у месечеву дубину, лабаве"и површину планете.
  УређаЌ се у почетку тресао, а затим Ќе почео да иде дуб е у лунарно тло.
  Ма®е тресе®е аутомобила. А онда се потпуно смирила, и као сат отишла у дубину.
  Албина Ќе цвркутала:
  - Проби"емо било коЌу планину,
  Сваки врат - сломи"емо!
  Алвина Ќе во но потврдила ово:
  - Наравно, ва а"емо, пробиЌати се!
  И девоЌка Ќе бацила чизме. Њен партнер Ќе следио пример.
  И док Ќе Робур седео за воланом, девоЌке су почеле да играЌу карте међу собом.
  Урадили су то голим прстима, и то веома енергично. Играли су, бацали карте и узвратили.
  Али убрзо им Ќе то досадило. И девоЌке су одлучиле да играЌу шах. Заиста, игра®е карата Ќедан на Ќедан ниЌе баш заним иво. Али шах Ќе, наравно, супер.
  Албина Ќе са осмехом приметила:
  - Шах 0 Ќе игра за интелигенциЌу!
  Алвина се сложила са овим:
  - Наравно! Ми смо наЌвиша интелектуална елита!
  Албина климну главом. А ®ени голи ножни прсти су извукли флашу шампа®ца из ормари"а. ДевоЌка Ќе одврнула утикач и пустила величанствени млаз. Ударена Ќе у лице. И залио лепо и Ќош свеже лице девоЌке.
  Плавокоси научник Ќе прогунђао:
  - НиЌе продуктивно!
  Алвина се сложила са овим:
  - Много Ќе глупо да се тако ошамараш!
  Албина Ќе узела голим прстима и померила црну фигуру. Почела Ќе заним ива утакмица. Обе стране су играле брзо. И почело Ќе међусобно услож®ава®е фигура. И све се свело на поЌедностав е®а. А онда реми.
  ДевоЌке су седеле неко време изнад празне табле.
  Затим су фигуре поново постав ене.
  Овог пута Албина Ќе играла са белим. Њен противник Ќе користио староиндиЌску одбрану и настала Ќе вариЌациЌа Земиша. Бели Ќе кренуо у офанзиву против кра а. Албина Ќе чак донирала фигуру. Али победе ниЌе било.
  Поново цртаЌ...
  ДевоЌке су се руковале.
  Онда Ќе Албина одлучила да пева, глас ЌоЌ Ќе био пун, и врло сочан, а босе ноге су ЌоЌ клецале док Ќе певала;
  Космос Ќе обоЌен тамном, суморном светлош"у,
  И ледене звезде су се затамниле у орбитама ...
  Желим  убав, заузврат не чуЌем,
  ДевоЌачка срца су разбиЌена!
  
  Волимо да се боримо веома храбро,
  Борити се за ота¤бину Ќе веома жестоко...
  Поново "емо храбро положити испит,
  єа сам витез света - не са душом кловна!
  
  Када смо разбили Вермахт,
  ДевоЌке су се храбро бориле код Москве ...
  Борио се против роЌа смеђих хорди,
  Иако Ќе неприЌате  повезан са Сатаном!
  
  Ми смо босоноге девоЌке на снежном наносу
  немоЌ постати противник знаЌ да се плашиш...
  И са фашистичким вилама са стране,
  Сакуп а®е донациЌа на гомилу од коже ранца!
  
  Али каква Ќе наша храброст у свему,
  Када се Меркур мерио ногама ...
  Свако ко нас сломи,
  Не газите ивицу коЌу носе чизме!
  
  Нека Ќе славна зем а руска,
  Показали смо  удима пут до универзума...
  сви  уди света су Ќедна породица -
  Виде"емо ускоро дали комунизам!
  
  Да, можете веровати, или не можете веровати,
  Али човек се рађа као Ќака креациЌа...
  Звер не"е победити наше приЌате ство,
  Уосталом, веруЌте нам, неприЌате и су немо"ни!
  
  У име наше ота¤бине, свети,
  Бори"у се са свим злим духовима ...
  ДевоЌка трчи боса по снегу,
  нема ни помисли да се кукавички предамо!
  
  Ми смо милиони жестоких бораца
  КоЌи су уЌеди®ени у борби...
  Славимо веру дедова и очева,
  На краЌу краЌева, девоЌке су непобедиве у биткама!
  
  Сварог нам Ќе дао наЌоштриЌе у борби,
  Рекао Ќе да се девоЌке жестоко боре...
  Нека се оваплоти БожиЌи идеал
  И победивши, делиш са сиротом!
  
  Нека Ќе наша у слави, веруЌем РусиЌи,
  КоЌи у биткама без страха...
  Борите се за Ота¤бину и не боЌ се
  Цела кошу а Ќе заси"ена чак и крв у!
  
  Да, нема сум®е - помести"емо све неприЌате е,
  Рођени смо као племе дивова...
  Испод транспарента са тробоЌним црвеним папиром,
  Нека су  уди уЌеди®ени у вечности!
  
  Ево долази нова ера
  Отворено за  уде из свемира...
  Он туче неке инсекте,
  Остав аЌу"и глупости дођавола, причаЌте!
  
  Да, човече, не веруЌ ми уш,
  И онаЌ коЌи Ќе рођен да заувек побеђуЌе...
  Дакле, ниси ти славни грб,
  Иако Ќе неприЌате  био просто разЌарен!
  
  Не предаЌмо се неприЌате у,
  Ни на Зем и, чак ни на плавом небу...
  ЗаписуЌеш момке у свеску,
  Да "е свемирски брод полетети као фришки лабуд!
  
  Да "емо зем у веома храбро бранити,
  Знаш да смо храбре девоЌке...
  Ево крила херувима,
  На ®их Ќе бачена граната!
  
  НиЌедна девоЌка никада не"е бити пометена
  Не"е нас ставити на колена...
  Као што Ќе било пре Хитлеровог капута,
  Тако "е радост генерациЌа постати у слави!
  
  Укратко, лете"емо до звезде,
  И би"емо у свету Девице, Ориона...
  ОстваруЌу се велики снови
  Гради"емо славни нови поредак!
  
  И веруЌем да "е ускоро до"и време,
  Када они коЌи су погинули у борби буду васкрсли...
  Отвори"емо бесконачан рачун победа,
  Ко Ќе наЌчистиЌи у борби доби"е награду!
  
  Знам да "е се  уди на свету помирити,
  єедан: арапски, хиндуистички и православни...
  Све "е бити обасЌани Узвишеним Господом,
  И наша судбина "е, наравно, бити славна!
  
  Нека сре"а чека све  уде,
  И вечност у славноЌ радости заувек...
  Падови и нуле "е се завршити
  И исцели слабе, сакате!
  
  То "е бити сре"а за  уде заувек,
  Иако "е милиЌарде година про"и у слави...
  На краЌу краЌева, мо" ума  уди Ќе Ќака,
  Рођени смо у свемирскоЌ сили!
  
  ОсвоЌи"емо свемир у шали
  Поди"и "емо путеве галаксиЌа до краЌа...
  ХаЌде да прођемо кроз вакуум у  убави, врте"и се
  Славимо име Бога Исуса!
  
  И сами "емо одмах постати звезде,
  ХаЌде да градимо градове парсеке дуго ...
  Ловац "е се ускоро претворити у игру,
  И нека  уди буду изнад свих!
  Албина Ќе отпевала целу песму, а Алвина Ќу Ќе покупила своЌим звучним гласом. А девоЌке су биле изузетно забавне и шик.
  Затим су девоЌчице одиграле тре"у партиЌу шаха. И почели су да играЌу промиш ениЌе.
  Алвина Ќе играо са белим и тражио лукаве потезе. Борила се и Албина.
  Обе девоЌке су се нагнуле над даску, и замало се судариле челима и носовима.
  Игра се наставила. А Робур Ќе у међувремену своЌу вилинску машину приближавао центру месеца. Пролазак кроз зем у Ќе диван. У ствари, ово се може оценити као чудо. Али на Месецу нема живота. А ово Ќе проблематично.
  Робур Ќе возио и размиш ао. Конкретно, ако Бог? И ако Ќесте, какав Ќе он? Да ли Ќе то заиста исто као у БиблиЌи или другом? Робур слеже раменима.
  Дети®ство му Ќе било тешко, а завршио Ќе у поправноЌ установи за тинеЌ¤ере. Али ништа ниЌе преживело, па чак и постало вођа.
  И сакупивши почетни капитал, преквалификован Ќе из бандита у бизнисмена. И ово Ќе постало ®егово ново по е активности.
  Тада се Робур заинтересовао за авиЌациЌу. И упознао Ќе две тада младе девоЌке - Албину и Алвину. И успели су да направе Ќединствен авион. КоЌи Ќе летео и имао огромну резерву снаге.
  У ово велико откри"е.
  Чак Ќе у свом Пиониру довезао два професора из СЌеди®ених Држава. Истина, поступили су подло, побегли и чак оштетили аутомобил. Али он им ништа ниЌе опростио.
  Онда сам Ќош мало летео... Време Ќе пролазило.... И Албина и Алвина су хтеле да створе аутомобил коЌи лети, вози и плива. И успели смо у томе.
  Робур Ќе ве" почео да размиш а о мо"и над светом... Иако, наравно, Ќедан апарат не"е освоЌити свет.
  Али наравно, како Ќе Робур веровао, уЌеди®е®е човечанства би било добро. Престанак рата, глад би нестала, а остали проблеми би се Ќедноставно решили.
  Али како уЌединити  уде без Ќош Ќедног великог рата? Ово Ќе заиста проблем.
  Робур ниЌе желео да убиЌа  уде, али Ќе желео и да постане светски диктатор. Настала Ќе контрадикциЌа и тешка дилема. А онда су се, наравно, поЌавиле мисли о Богу - да ли Ќе Он ту?
  Робур то ниЌе знао, Ќер очигледно много  уди ово ниЌе знало. ТачниЌе, скоро све. А да Ќе папа атеиста, ово не би превише изненадило Робура.
  НаЌважниЌи аргумент против постоЌа®а Бога Ќе оби е зла и неправде у свету. А ако Бог допушта зло и пат®у милиЌарди  уди, зашто онда? Да ли му недостаЌе ни снаге ни  убави? Међутим, зашто, ако Творац Универзума постоЌи, Он мора нужно бити савршен?
  Или можда обрнуто? Ствара®е Ќе одраз карактера Створите а, а оно Ќе несавршено Ќер сам Бог ниЌе савршен.
  У сваком случаЌу, када те, на пример, заболи зуб, онда си спреман да се попнеш на зид и прокли®еш цео свет и Бога, коЌи Ќе измислио тако одвратну ствар као што Ќе кариЌес! Да, нема времена за радост у животу. Међутим, у старости, особа напада много различитих болести.
  Али ово ниЌе наЌгора ствар коЌа постоЌи. Узмимо рак, на пример? Ово Ќе генерално горе од куге. И како се можеш тако ругати  удима?
  И Ќош горе, старост. То Ќе наЌвише од свега уплашило Робура. Изгледа да Ќе здрав и чак Ќак.
  Али нешто се ме®а током година. И, на пример, сан више ниЌе освежаваЌу"и на млад начин и брже се умарате. Утиче на издрж ивост и брзину. А жене нису толико привучене.
  Не као у младости. Или чак у моЌим млађим годинама. Стариш, а ово Ќе Ќако лоше.
  єедна од наЌнеугодниЌих манифестациЌа старости су спо аш®е промене, посебно боре и седа коса, па чак и поЌава "елавих мр а. И ово Ќе такође неприЌатно. И стомак почи®е да расте упркос тренингу. И снага у теби више не буЌа као вулкан.
  Албина и Алвина су млађе, али ве" имаЌу четрдесет година. А девоЌке су веома сложене око свог изгледа. Иако изгледаЌу и не даЌу тридесет. Али очигледно се плаши да постанем старице.
  И то их веома узнемирава... Штавише, Албина Ќе имала зубобо у и морала Ќе да стави пломбу. А са пломбом, зуб "е се пре или касниЌе потпуно срушити.
  Да, и девоЌке нису сре"не.
  А месечев камен Ќе у ста®у да врати младост. И, можда, заувек!
  И то Ќе супер. Штавише, ако сте смртни, вероватно нема разлога да осваЌате свет. После твоЌе смрти, поново "е се распасти. И тако се може успоставити вечно, стабилно, траЌно и усмерено на добро  уди. Робур Ќе желео бесмртност не само за себе, ве" и због човечанства. Тако да добиЌа снагу и стабилност, а истовремено се динамички развиЌа и звездани бродови су летели да осваЌаЌу друге светове ван Сунчевог система.
  Човечанство "е пре или касниЌе запленити термонуклеарну енергиЌу и створити мо"ну бомбу. А ако у овом тренутку буду различите зем е, онда то може довести до нуклеарног рата и нестанка човечанства.
  Дакле, потребна Ќе Ќедна мо". И ово Ќе спас  уди...
  КомпЌутер Ќе издао упозоре®е - приближаваЌу се центру Месеца, па Ќе мета веома близу.
  ... ГЛАВА 19.
  А у самом центру месеца налази се шуп а посуда. А унутра, као сафир, блиста драги камен, величине лубенице. Веома Ќе лепа, са много аспеката.
  И у ста®у да подари вечну младост свакоме ко га дотакне. Истина, покушаЌте да дођете до центра месеца. Као да су чароб®аци сакрили благо у дубинама сателита Зем е.
  Ево како Ќе Робуров чудесни апарат савладао чврсто тло Месеца и отишао у центар.
  Тамо Ќе владао бестежински, али Ќе апарат гениЌа из СЌеди®ених Држава имао вештачку гравитациЌу.
  Али када Ќе триЌада излетела из апарата, нашли су се у потпуном одсуству гравитациЌе у самом центру Месеца.
  И лебдели су у ваздуху коЌи Ќе био у овом контеЌнеру.
  Албина Ќе узвикнула:
  - Какав леп камен! То Ќе само чудо!
  Алвина Ќе приметила:
  - Да кул! Како сада да добиЌемо вечну младост?
  Робур Ќе самоуверено одговорио:
  - Потребно Ќе да скинете рукавице и ставите оба длана и држите их Ќедан минут. ЕнергиЌа младости "е у"и у нас, а ми "емо постати заувек млади!
  Албина звижди:
  - Вау! Тако Ќедноставно!
  Алвина Ќе логично приметила:
  - А све Ќе гениЌално Ќедноставно! Само осред®ост све компликуЌе!
  Робур климну главом:
  - Овде Ќе топло! НемоЌте смрзавати руке. ХаЌде да скинемо рукавице.
  И велики научник Ќе почео да скида рукавице. ДевоЌке су га пратиле. Руке лепотица су тако нежне, а истовремено и преплануле, са дугим ноктима обоЌеним гримизном боЌом.
   Алвина Ќе цвркутала:
  - О, наше руке, руке рада!
  Албина Ќе углас додала:
  - А ми девоЌке смо наЌкул!
  Робур Ќе први ставио руке на камен. Мо"ни, стариЌи човек рече са одушев е®ем:
  - А он Ќе тако згодан!
  Затим су ставили руке на Албину и Алвину. ДевоЌке су се укочиле, осетивши како у ®их улази топлина и енергиЌа.
  Робур Ќе висио, осе"ао Ќе и приЌатна електрична праж®е®а како Ќуре кроз ®ега. И тамо Ќе било, рецимо, супер. А онда Ќе видео да се и девоЌке тресу. И осе"аЌу се.
  Робур Ќе прешао Ќезиком. НедостаЌало Ќе пар зуба, али сада су ве" почели да расту. А кожа на рукама човека постаЌе мекша и ма®е груба пред очима.
  Не видим ЌоЌ лице, али Албина Ќе ве" узвикнула:
  - Картри¤ ти седе косе нестаЌе!
  Робур климну главом:
  - Очекивао сам! Али код вас девоЌке подмлађива®е ниЌе толико приметно - ве" изгледате супер!
  Албина Ќе са одушев е®ем певала:
  - О, дети®ство, дети®ство, куд ти се жури,
  О дети®ство, дети®ство где летиш!
  Алвина Ќе наставила песму:
  - Нисам се Ќош дово но играо са тобом,
  девоЌка Ќе постала боса и кул!
  Албина се закикота:
  - А ти ве" имаш Ромула и брада Ќе нестала!
  ГениЌални проналазач климну главом.
  - Брада? Онда Ќе можда дово но?
  И покушао Ќе да отргне руке од камена коЌи даЌе младост. Али ниЌе га било.
  И дланови су им потпуно заглав ени.
  Робур прогунђа:
  - Шта Ќе ово?
  Албина и Алвина су се такође трзале ... ОдЌедном су тела крупних, високих девоЌака почела да се сма®уЌу.
  И фрустрирано су сте®али.
  Осетио сам да Ќе ®егово крупно тело високог, скоро два метра, почело да се сма®уЌе и Робур.
  И то га Ќе збунило. Свеже печена младост трзала се Ќаче. Али свеЌедно ниЌе било могу"е одвоЌити се. ДевоЌке такође нису могле да сиђу.
  И оне су се ве" приметно сма®иле.
  Албина Ќе чак гукала:
  - Пасти у дети®ство не значи помладити се!
  Алвина Ќе духовито додала:
  - Млад телом, не"е бити беба у уму!
  Робур осети да му одело виси као вре"а. Прилично се значаЌно сма®ио.
  ДевоЌчице су постале деца, а сада им се може дати десет година. На сре"у, процес сма®ива®а Ќе заустав ен. А сада су све три фигуре биле са висе"им скафандерима и малим телима.
  Међутим, Робур Ќе коначно одлепио руке и одлетео у ваздух. И две девоЌке су се откачиле и завртеле.
  Албина Ќе пискала:
  - ХаЌдемо назад! И поЌурила Ќе према апарату у облику аЌкуле.
  Тамо Ќе галопирао и Робур, а за ®им Алвина.
  НаЌвише су желели да скину скафандер и погледаЌу се у огледало.
  И ево их унутра. Не може се одЌедном скинути скафандер. И руке ми се тресу.
  Али на краЌу се скидаЌу шлемови, а са ®има и остало.
  Сад се види, Робуру, да су се високе девоЌке претвориле у девоЌке. И сам гениЌални проналазач.
  Робур погледа у огледало. И угледа испред себе миши"авог дечака високог четрдесет пет метара. єош дете, преплануло, босо, какво Ќе Робур имао са десет година. Да ли су миши"и истакнутиЌи него у дети®ству. А лице Ќе тако слатко и каприциозно.
  Албина се закикота:
  - Сад си дечак Робур!
  Алвина Ќе уз смех додала:
  - Тиранин!
  Албина се жестоко нацери:
  - Босоноги дечак "е владати планетом Зем ом!
  Робур се заклео:
  - Ко си ти? ДевоЌке! Да ли сте желели да будете такви?
  Албина Ќе уз уздах приметила:
  - Да, ово Ќе Ќасно претерива®е! Али ништа, ово има своЌе предности!
  Алвина Ќе узнемирено приметила:
  - Нешто плуса не видим! Сада "е нас бо ети да водимо  убав са мушкарцима. Младост Ќе добра, али дети®ство има своЌе проблеме1
  Робур Ќе зарежао, тачниЌе зацвилио:
  - Али мени Ќе Ќош горе! КоЌа жена би желела  убав са мном?
  Албина се закикота и одговори:
  - Да, уз такву ситницу, женама ниси потребан. А можда само као син!
  Робур Ќе одмахнуо песницом:
  - єа "у им постати отац. Прави отац целе планете Зем е!
  Алвина Ќе агресивно приметила, удараЌу"и босом дечЌом ногом:
  - Одрастеш и поста"еш отац, би"еш мудриЌи!
  Албина Ќе са осмехом приметила:
  - Или не"еш одрасти! Заувек "е бити дети®ство!
  Робур Ќе викнуо:
  - ОстаЌемо деца заувек,
  Само се године ме®аЌу!
  А и у  ут®и, он Ќе тупнуо дети®астом, босом ногом. Оде"а му Ќе очигледно спала са ®ега, а ти си сада гол. Осим ако га не омотате око кукова тканином.
  Робур се осе"ао превареним и оп ачканим. Уместо подмлађива®а, пао Ќе у дети®ство.
  Иако сам се физички осе"ао одлично. И било Ќе повишено расположе®е. Стварно сам желео да се смеЌем и скачем.
  Али, наравно, ниЌе то очекивао. Осим тога, неприЌатно Ќе изгубити високог, скоро два метра, када ходаш у гомили и видиш се далеко.
  Уместо тога, сада сте нека врста голубице. И то ниЌе наЌбо а ствар. Али с друге стране, ви сте преплав ени енергиЌом.
  Као што Ќе Енгелс рекао: би"е одређуЌе свест. А дечЌе тело потискуЌе тугу и свакако вас вуку свакакви подвизи. И желите да скачете и да се кре"ете као да сте ко® са сатом.
  Робур Ќе наредио:
  - У реду! Подмлађени смо, чак и превише. А сада смо полетели на Зем у!
  Албина збу®ено упита:
  - А шта "емо тамо у дечЌим телима?
  Робур Ќе одлучно изЌавио:
  - ХаЌде да освоЌимо свет!
  Алвина Ќе п еснула рукама и тапкала ногама своЌе деце:
  - Дивно Ќе!
  Албина Ќе певала са одушев е®ем:
  - Цео свет Ќе у нашим рукама,
  Ми смо звезде континената...
  РазбиЌен по угловима -
  Проклети такмичари!
  Робур Ќе енергично потврдио, одмахуЌу"и главом:
  - Да, покварили су се! И то Ќе кул!
  Алвина Ќе исправила:
  - єош га нисмо покварили, али "емо га сигурно разбити!
  Албина Ќе певала агресивно:
  - НемоЌте толерисати понижава®е девоЌке,
  Потврди"емо славу челичним мачем...
  Не"емо толерисати више увреде -
  Разби"емо све фашисте у комаде!
  Робур Ќе оштро приметио:
  - єош Ќе рано певати о нацистима! Мусолини и да е нико, а Хитлер из здравствених разлога ниЌе ни узет у воЌску!
  Алвина Ќе намигнула професору и рекла:
  - Онда смо летели да исправ амо туђе грешке! Можда "е свет заиста постати бо и!
  Дечак Робур Ќе потврдио:
  - Нека буде бо е у моЌоЌ  убавноЌ шаци!
  И мала, али окретна и свестрана машина поЌурила Ќе из средишта месеца, гризу"и зем у, не остав аЌу"и за собом никакве ходнике.
  Албина Ќе са осмехом певала:
  - Човечанство има гвоздену технику,
  свакако неопходну и веома корисну...
  Алвина Ќе одушев ено наставила:
  Али, и више ми се свиђа, чуда  уди,
  Стол®ак коЌи се самостално склапа, ципеле велике брзине ...
  Дечак Робур Ќе одушев ено певао:
  - ВеруЌем да се уз баЌку  уди не опраштаЌу,
  И заувек "е остати верни приЌате и!
  Заиста, триЌумвират Ќе показао своЌу наЌвишу класу. ТачниЌе, остварили су ци  и изгледали су млађе. А сада треба да урадимо нешто Ќош значаЌниЌе.
  Дечак Робур на челу. Контролише ¤оЌстиком, а сма®е®е висине му нимало не смета. И расположе®е се подиже.
  Заиста, можда си дечак, али никада не"еш остарити. И приЌа. Дакле, пред вама Ќе радостан живот. И влада"ете планетом Зем ом заувек.
  У рукама има такав апарат: може да лети кроз ваздух и кроз свемир. И пливати по води и под водом, па чак и кретати се под зем ом. А има и топ са гравиолазером.
  КоЌа воЌска може да се супротстави ®ему? Полупросторно по е вам омогу"ава да се кре"ете не само под зем ом, ве" Ќе ®егов аутомобил апсолутно нера®ив. То Ќест, нико не може да га удари. Ни Ќедно оружЌе на планети зем и ниЌе способно да пробиЌе ®егову летелицу.
  А Робур се осе"а веома самоуверено. И две девоЌке коЌе су помогле овом техничком гениЌу, и то значаЌну помо", такође се осе"аЌу весело и сре"но. Они сада никада не"е остарити. И ово им даЌе велику радост.
  Па шта Ќе са чи®еницом да су девоЌке? ПостоЌи много других начина да се забавите осим вође®а  убави са смрд ивим мушкарцима. Али било би заним иво играти рат. А ово Ќе вероватно наЌбо а забава. У међувремену, Албина и Алвина поново играЌу шах. Албина Ќе направила потез са белим: Е2-Е4, а ®ена противница Ќе изабрала СицилиЌанску одбрану. И наравно чувена ЗмаЌева вариЌанта. Веома динамична одбрана са лоптом на дугачкоЌ диЌагонали. Истина, бели има прилику да ухвати пешака коЌи Ќе кренуо напред.
  А напад Ќе обостран и жесток. Свако напада кра а у своЌоЌ области.
  И наравно, девоЌке се боре под Ќеднаким условима. ТачниЌе, то ве" нису девоЌке, ве" девоЌке. Али ®ихова битка Ќе, наравно, веома жестока.
  Албина Ќе жртвовала пешака, а противницу размену. Борба Ќе ишла у агресивном правцу.
  ДевоЌке су се кретале босим ногама и показивале зубе боЌе слоноваче.
  Алвина Ќе приметила:
  - Играмо дети®асту игру као дете!
  Албина се сложила са овим:
  - Да, играмо! И сигуран сам да "у победити!
  ДевоЌке су заиста сЌаЌне. И голи прсти на стопалима ®ихове деце преуређуЌу фигуре.
  Овде опет жртве, и размена удараца... И Робур се кре"е на површину месеца.
  Наравно, под зем ом Ќе брзина ма®а него у вакууму, али и да е веома велика.
  Робур у покрету, мислио Ќе да Ќе сада дечак. Али да ли "е и да е одрасти или остати дете? Ово Ќе заним иво пита®е. Можда тако и не тако.
  Али Робур има невиђену енергиЌу и снагу у свом телу. Дакле, можете се радовати.
  И можда никада не"е имати зубобо у, и увек "е имати одличан вид. А ®егова снага ниЌе дети®аста. И какви су ре ефни миши"и постали, само Херкулес млади". И може се добро показати ако мора у борби.
  Робур Ќе чак певао:
  - Шта  уди кажу
  Нисмо равнодушни...
   Важан Ќе само резултат -
  Удари савршено!
  И своЌом голом, округлом петом, дечак Ќе притиснуо педалу. И ®егова машина се тргнула.
  Мо" над светом Ќе привлачна и слатка. Али то Ќе истовремено и колосална одговорност. И Робур то разуме. Неопходно Ќе у"и у историЌу ни као тиранин, не као тиранин, ве" као велики владар коЌи "е спасити човечанство. И изгради"е прави раЌ на планети Зем и. И  уди "е га искрено хвалити.
  Робур Ќе одушев ено певао:
  - Не"у лажирати,
  Желим да владам...
  Али не зарђали ауто,
  И то са читавом снагом!
  ДевоЌке су чуле ову песму и смеЌале се. А хтели су и да отпеваЌу нешто. Али одговараЌу"и мотив ниЌе пао на памет.
  Међутим, девоЌке су наставиле да играЌу. Али онда Ќе дошло до размене и позициЌа Ќе постала мртва. Али они су наставили да пет аЌу и пате дуго времена.
  Робур Ќе истовремено мислио да Ќе слава у свету кратког века. И практично су се сва царства распала и распала. Као да Ќе постоЌала нека сила коЌа Ќе спречила интеграциЌу човечанства. Тренутно у свету постоЌи неколико великих империЌа. НаЌве"и Ќе британски, а други руски. А ве" Ќе РусиЌа била у паду, изгубивши рат од єапана, што Ќе велика срамота.
  Бела раса Ќе изгубила од жуте, и нема чему да се радуЌе. Али, с друге стране, царска РусиЌа Ќе имала изненађуЌу"е много различитих врста незгода и неуспеха коЌи су довели до пораза. Као да су више силе интервенисале. Мада ако су више силе? Међутим, да ли Ќе Џингис Кан, без заштите виших сила, могао да освоЌи пола света? Уосталом, колико Ќе та МонголиЌа? А ко Ќе сам Џингис-кан - див ак коЌи ниЌе умео ни да пише ни да чита.
  Дакле, овде су му, очигледно, неке силе дефинитивно помогле. Истина, нису могли да створе траЌну империЌу. ТачниЌе, осваЌа®а разбоЌника су била крхка, а зем а Ќе пропала тривиЌално. ТачниЌе, мо" Џингис-кана прво су распарчали потомци, а онда Ќе потпуно нестала.
  Римско царство Ќе било Ќаче, али се и оно прво поделило на два дела, а потом су их згазили западни варвари, источни Арапи и Турци.
  Царска РусиЌа као континентална империЌа изгледа Ќача од британске, али сада су ЌоЌ тешка времена - немири и порази од єапанаца. А ово друго Ќе веома увред иво.
  Руски народ уме много да опрости зарад блиставости воЌних победа и царске величине. А кад вас туку, а ни єапанци их не сматраЌу ауторитативним противником, то Ќе двоструко увред иво, и, наравно, пре свега окрив уЌу кра а. А са ®им и читав систем монархиЌске власти.
  Робур Ќе слегнуо раменима - он Ќе 100% Американац и ниЌе га брига за РусиЌу. Али Албина и Алвина имаЌу словенску крв, а ®ихов пораз од царске РусиЌе од єапана био Ќе веома узнемируЌу"и.
  Али Робур им Ќе одговорио: планетом Зем ом треба да влада ®егов гениЌе, а не неко од Романових. И да "е он Робур створити вечно царство коЌе "е обухватити све насе ене светове у универзуму. Или можда не само у овом, ве" и у другим универзумима. А онда "е постоЌати империЌа Мега-Хиперуниверзума, коЌа "е имати фантастичну мо" и снагу!
  Робур Ќе мислио да "е се наука развиЌати и да више не"е бити стараца и старица, сви "е бити заувек млади и лепи. А млади"и "е бити голобради, слатких малих лица. А девоЌке никада не"е избледети.
  Робур Ќе одушев ено певао:
  - Би"у заувек млад, заувек пиЌан! И увек кул и ревностан!
  ДевоЌке су се закикотале у одговору и показивале Ќезик. Рецимо само - смешно.
  А сада изгледаЌу као девоЌке.
  Албина Ќе уз осмех приметила, певаЌу"и:
  - Све Ќе у овом побеснелом свету сабласно,
  ПостоЌи само тренутак за ®ега и издржи...
  Живот Ќе само тренутак између прошлости и буду"ности
  И он Ќе таЌ коЌи се зове живот!
  Алвина Ќе показала зубе и приметила:
  - Не иде ти баш наЌбо е!
  Албина Ќе приметила са осмехом:
  - Нешто не пристаЌе моЌоЌ поезиЌи!
  Алвина Ќе узвратила:
  Обистинила се клетва страшне, паклене вести,
  Сунце Ќе избледело у жалосноЌ зем и...
  Лишен убице савести и части -
  Крвава рука се ниЌе тргнула!
  Албина се Ќавила са великим ентузиЌазмом:
  - Убица Ќе зао будала и странац,
  Прогутао многа девоЌачка срца...
  Путни ранац променио у фрак,
  Хладни нитков лет прекинуо!
  Алвина Ќе наставила да певуше са одушев е®ем дечЌим гласом:
  Озарено лице песника Пушкина,
  Крвава пена смрти окружена Ќе...
  Пушкинов носилац доброте и светлости,
  За ово ме погоди метак у срце!
  Албина Ќе, са великим одушев е®ем, наставила пЌевушити, величанствену романсу:
  Заслеп уЌу"и, блистав поток...
  Речи песника и песме су текле ...
  Волео Ќе  уде свим своЌим чистим срцима,
  У творевинама света, зли греси жигосани!
  Алвина Ќе наставила да певуше са великим ентузиЌазмом:
  Његова реч Ќе била оштар диЌамант,
  Сву снагу слога, пренео Ќе оловком ...
  Лепо Ќе радио, сви се чуде,
  ПоезиЌа Ќе била узвишена, Бог до звезда!
  Албина Ќе бесно наставила да компонуЌе и пева:
  Нема граница за таленат песника,
  Нема броЌа звезданих фрагмената на небу ...
  Господ "е привести убицу правди,
  И Пушкин "е заувек бити са нама!
  А девоЌке су п ескале своЌим босим, исклесаним ногама.
  Робур Ќе сумирао логичан зак учак и певао:
  -Ах, Пушкин, грешиш ексцентрик, у
  проле"е се нисмо разболели...
  На краЌу краЌева, мирис зачи®еног, деликатног би а,
  У ста®у да све отерам са кауча!
  Албина се сложила са овим:
  - Да, проле"е Ќе сЌаЌно време! Посебно маЌ!
  Алвина Ќе одушев ено певала:
  - А иза прозора бесни месец маЌ,
  Борите се и усудите се за ®ега!
  Коначно се завршило лунарно тло, а ®ихов фантастично величанствен апарат одлетео Ќе у вакуум. И како се каже - изашао у оперативни простор.
  Албина Ќе одушев ено певала:
  - Зем а на прозору, зем а на прозору, зем а на прозору се види...
  Алвина Ќе покупила са осмехом:
  - Како син тугуЌе за маЌком, како син тугуЌе за маЌком, тугуЌемо ми за Зем ом, она Ќе Ќедина!
  Вечити дечак Робур подигао Ќе ову песму:
  - И звезде ипак, и звезде ипак,
  Мало ближе, али и свима Ќе хладно!
  Албина Ќе наставила са ентузиЌазмом:
  - И као сат помраче®а, и као сат помраче®а! Чекамо светлост и видимо зема ске снове!
  Алвина Ќе наставила да пева са великим жаром, своЌим магичним гласом:
  - А ми не са®амо хук космодрома ... Не ово ледено плаво!
  Дечак астронаут Робур се одушев ено огласио:
  - А да са®амо, имамо траву, траву краЌ ку"е! Зелена, зелена трава!
  Након чега су додали брзину и поЌурили на Зем у.
  Робур Ќе са задово ством певао:
  -И"и "емо, Ќури"емо, на Ќелене у рано Ќутро и очаЌнички Ќурити право у снежну зору!
  Албина се Ќавила са великим ентузиЌазмом:
  - Виде"ете да узалуд север називаЌу краЌ®им...
  Алвина Ќе додала, биЌесно лупкаЌу"и уснама:
  - Виде"еш га бесконачно, даЌем ти га!
  А девоЌка Ќе лупила босом, исклесаном ногом.
  Дечак Робур Ќе просиктао:
  - Нема победника у послед®ем рату,
  Нико се не"е спасити од салве проЌектила...
  Алвина Ќе завршила са ентузиЌазмом:
  - Поздрави"емо са великом пакленом експлозиЌом!
  Албина бесно настави:
  - И буЌне руже, убрали смо букет!
  А девоЌку су тукли, исклесаним, дети®астим ногама, плесала:
  - єедан два три! Обришите рефлекторе!
  Сада лете све ближе и ближе Зем и.
  Плава лопта постаЌе све ве"а. И ово Ќе веома кул. Тако "е ускоро бити на своЌоЌ планети.
  Дечак Робур Ќе притискао голим, дети®астим штиклама и урлао:
  - Видиш помраче®е на небу,
  Страшни демони сурфуЌу...
  Паклени знак лети
  єата космичког урлика!
  Алвина се одушев ено огласила:
  - Авадонска клетва се диже,
  Авадон тотална смрт...
  Авадон и мртве полице...
  Авадон луди води!
  Албина Ќе бесно додала:
  Авадон! Авадон! Авадон!
  Дечак Робур Ќе викнуо:
  Пр ави, луди маниЌак
  Жели да постане лидер државе ...
  Али уливаЌу"и див и страх...
  Алвина Ќе завршила мисао:
  - Умре"е у зарђалоЌ мочвари!
  Албина, цере"и се зубима, настави:
  - Покушавам да уплетем свет,
  Алвина Ќе тупнула босом, дети®астом ногом и наставила:
  - Мрежа паклене страсти!
  Албина Ќе са бесом певала:
  - Лоба®а губавца и вампир...
  Алвина Ќе сиктала, туцаЌу"и босоногом, дечиЌом ногом:
  - Незаситим вучЌим устима!
  Робур Ќе са младим садистичким осмехом приметио:
  - Бесан у бесу САТО,
  НеприЌате  Ќе померио пук напред ...
  Али противници ¤елати
  ДевоЌке "е се суочити са неприЌате ством!
  Албина Ќе ухва"ена, а ®ене босе ноге су биле у покрету:
  - Вриште у кожу сви®е,
  НеприЌате  "е бити слом ен!
  Алвина Ќе наставила са пакленим апломбом:
  Жене се жестоко туку
  єака песница девоЌке!
  Албина Ќе додала не баш у риму:
  - А и девоЌке су голе пете Ќаке!
  Робур Ќе потврдио:
  - Оклоп Ќе Ќак и наши тенкови су брзи!
  Алвина се сложила са овим:
  - Да, веома брзо! Само му®а!
  Албина Ќе са бесом певала:
  - У нашим селима има жена,
  Да возе ша иви авион...
  Алвина Ќе бесно додала:
  - Не познаЌ лепоту сум®е,
  У шали оборите неприЌате а!
  Робур промрм а са бесом вечног детета:
  - Рођени су да победе,
  Да славимо ум вековима!
  Албина Ќе уз осмех вечне девоЌке додала:
  - Уосталом, наши прадедови,
  За ®их су одмах прикупили воЌску!
  Ове девоЌке су само супер чланак. И иако су сада деца, нису изгубили своЌу агресивност.
  Робур Ќе са див е®ем приметио, откриваЌу"и слатко, дети®асто лице:
  - єа сам наЌЌачи на овом свету,
  И све "у потопити у тоалет!
  Дечак професор Ќе чак ударио дечЌом ногом о под, био Ќе пун ентузиЌазма.
  Сада улазе у атмосферу планете Зем е. Летели смо прилично брзо. И допало им се.
  ТриЌумвират Ќе одушев ен. Ево их опет на зем и...
  Албина Ќе певала са одушев е®ем:
  - И у звезданим висинама, и у планинскоЌ тишини,
  У морском таласу и жестокоЌ ватри!
  И жестока и жестока ватра!
  Албина Ќе ук учила преглед и изненађено приметила:
  - Нешто ниЌе у реду на овом свету!
  Робур се намршти и озби но упита:
  - А шта тачно ниЌе у реду?
  Дечак професор Ќе зурио напо е.
  Албина одговори сум®ичавим гласом:
  - Сада смо у прошлости, пре само пар година!
  Алвина Ќе одушев ено узвикнула:
  - Све бо е! Помозимо царскоЌ РусиЌи да победи єапан!
  Робур, коЌи Ќе постао дечак, радо се борио:
  - Заиста "емо помо"и! Увек ми Ќе драго да помогнем белоЌ раси!
  Албина климну главом:
  - За нашу маЌку РусиЌу!
  ... ГЛАВА 20.
  Битка између трупа Куропаткина и єапанаца одвиЌала се по уобичаЌеном сценариЌу. Прво, Руси одбиЌаЌу нападе самураЌа, затим почи®у да заобилазе и Куропаткин се повлачи.
  Али ова тактика тренутно ниЌе успела. Испред Ќапанских трупа поЌавило се борбено возило у облику аЌкуле и гравитациони ласерски топ.
  Робур Ќе заповедио:
  - Реци за белу расу!
  А Албина Ќе притискала дугмад ¤оЌстика голим прстима дечиЌих стопала. И млаз Ќе ударио єапанце, пресецаЌу"и пешадиЌу и ко®ицу.
  Алвина Ќе притиснула голом петом, послала Ќош Ќедан млаз из другог ласерског топа и загугутала:
  - За маЌку РусиЌу!
  А деца су се смеЌала, сламаЌу"и єапанце. Руке и ноге самураЌа летеле су у различитим правцима.
  Робур Ќе зацвркутао дети®астим гласом:
  - єа сам наЌкул на свету!
  И голом петом, дечак Ќе притиснуо полугу, ослобађаЌу"и смртоносну струЌу на єапанце.
  Ратници излазе"ег сунца умирали су стотинама и хи адама одЌедном, била Ќе то огромна битка.
  БроЌ єапанаца био Ќе ве"и него према званичним документима, Ќер самураЌи нису узимали у обзир ®ихове позадинске Ќединице. Дакле, єапанци имаЌу Ќасну броЌчану супериорност у биткама. Што делимично оправдава Куропаткинов опрез.
  А єапанци су увек у свим биткама трпели више губитака од Руса.
  И на краЌу рата били су више него двоструко инфериорниЌи од руске воЌске. А да ниЌе било глупе побуне, зем а излазе"ег сунца била би разбиЌена у парампарчад.
  Али сада тим и троЌе  уди: дечак и две девоЌчице уништаваЌу самураЌа. Иако имаЌу двеста педесет хи ада воЌника - много више него према званичним подацима. И ово Ќе само овде, а Ќош две стотине хи ада стоЌи у близини Порт Артура.
  А море Ќе мо"но, изградили су га Американци и британска флота. Али против ®их Ќе оружЌе коЌе Ќе створио троструки гениЌе.
  Робур, коси самураЌ, пЌевуши:
  - Вине се прете"и над планетом...
  Албина, машу"и голим ножним прстима, додаЌе:
  - Руски, двоглави орао!
  Алвина Ќе, агресиЌом нокаутираЌу"и масу Ќапанских трупа коЌе пузе у лавини, издала:
  - Опевано у песмама народа...
  Робур Ќе косим стиском тукао овог вечитог дечака и зацвилио:
  - єош Ќедном Ќе пронашао величину!
  Албина Ќе, притискаЌу"и голим, дети®астим прстима, сломила неприЌате а. Она Ќе тако сЌаЌна девоЌка. И сма®ивши се у величини, постала Ќе Ќош смелиЌа и хрт.
  И чак Ќе певала:
  - Нисам Ќадан инсект, супер нин¤а кор®аче!
  Алвина, такође притискаЌу"и дугмад ¤оЌстика голим прстима, додала Ќе прилично духовито:
  - Би"еш као упиЌач - веома Ќе кул!
  Дечак Робур Ќе викнуо:
  - НаЌЌачи смо на свету...
  Албина Ќе босим прстима притиснула ноге и зацвилила:
  - єасно Ќе као два два Ќе четири!
  И Алвина Ќе притиснула дугме голом, округлом, розе дечЌом потпетицом и цвркутала, нокаутираЌу"и єапанца:
  - Потопите у тоалет!
  Дечак Робур, ломе"и самураЌе и подижу"и читаве гомиле лешева, узвикну из свег гласа:
  - За руског цара!
  Албина Ќе голим прстима дечиЌих стопала шкрабала по єапанцу и гукала:
  - Наша света велика РусиЌа,
  Великодушна просперитетна зем а!
  Алвина Ќе голом, округлом, ружичастом, дечиЌом петом ударила єапанца и вриснула:
  - Бог МесиЌа седи на престолу,
  оче цару НиколаЌу!
  Дечак Робур, косе"и ратнике царства излазе"ег сунца, босим ногама притискаЌу"и дугмад ¤оЌстика, издаде:
  - ВеруЌем да не"е горети од паклене жеге,
  Црвена седамнаеста година!
  Албина Ќе, одсецаЌу"и єапанце голим прстима, исклесаним ногама, издала:
  - Само Ота¤бина гори!
  Алвина, пресецаЌу"и самураЌа и притискаЌу"и дугмад голом, ружичастом потпетицом, зацвилила Ќе:
  - Дасхинг єапан беатс!
  Дечак професор, ЌебаЌу"и се голим дечЌим петом, разбио Ќе читав бата он Зем е излазе"ег сунца по тастатури и заурлао:
  - ВеруЌем у своЌу звезду,
  Превари"у судбину!
  Албина Ќе духовито приметила, косе"и следе"и бата он єапанаца, и показуЌу"и Ќезик:
  - У светом рату наша победа "е бити!
  Алвина, разбиЌаЌу"и масу самураЌа, и пунивши читаву гомилу лешева, духовито Ќе приметила:
  - Застава царска напред - слава палим Ќунацима!
  Робур Ќе, пуцаЌу"и из гравитационог ласерског топа, покрио Ќапанску батериЌу. Топови су се извиЌали и увиЌали у овнуЌски рог. Дечак професор исплази Ќезик и преде:
  - Ништа нас не"е зауставити, нико нас не"е победити!
  И гола, дети®аста пета "е притиснути дугме. И опет "е сноп гравитационог ласера погодити єапанце.
  Било Ќе само хипер.....
  Албина Ќе са одушев е®ем приметила, узимаЌу"и следе"у батериЌу и босим ногама гађаЌу"и мету :
  - Наша снага Ќе у шаци!
  Алвина строга єапанка, као да Ќе скидала крвне струготине са ®их и голом петом притискала дугме ¤оЌстика, изговорила Ќе:
  - Сви смо Ќачи!
  Ратници триЌумвирата су веома оштро заузели єапан. И уништили су, и спалили као космичке комете коЌе су се срушиле на зем у.
  Робур Ќе оваЌ вечити дечак певао:
  - И полете самураЌ на зем у, под притиском челика и ватре!
  Албина се заглушно насмеЌа и духовито рече:
  - Али обавештаЌци су тачно известили,
  И како притисне дугме голом, округлом петом.
  Алвина Ќу Ќе подржала, босоногим, дети®астим прстима притискаЌу"и дугмад ¤оЌстика и ломе"и неприЌате а:
  - И бата он Ќе кренуо у напад !
  Робур, пуцаЌу"и на єапанца, Ќе вечити дечак, урлао Ќе:
  - Борили смо се са беспрекорном страш"у!
  Албина, сагореваЌу"и неприЌате е гравитационим ласерима и играЌу"и се босим ногама, издала Ќе:
  - Наш одред Ќе челични и Ќак!
  Овако Ќе ®ихова баракуда, нера®ива за самураЌску ватру, и брза од три гравитациона ласерска топа, уништила четврт милиона Ќапанских воЌника. Морамо одати почаст самураЌима - борили су се до краЌа. Али су ипак изгубили.
  А од Ќапанске воЌске остали су само рогови и ноге. ТачниЌе, само планине исечених лешева, и гомила згужваног и дим еног метала.
  Да, Ќако су погодили єапан. И неке од ®ених мо"и су бри антно елиминисане.
  Робур и ®егове девоЌке напунили су гориво водом из потока. Такође Ќе Ќео зароб ене енглеске конзерве зароб ене од уништене Ќапанске воЌске.
  И пре"и "у на трупе коЌе су блокирале Порт Артур. А трупе самураЌа су се приближавале као плимни талас.
  Али тада Ќе апарат у облику баракуде напао Ногину воЌску. И где сада могу да иду трупе зем е излазе"ег сунца?
  Немилосрдна екипа их Ќе преузела. И то Ќе довело до истреб е®а.
  Робур Ќе дечЌом ногом притиснуо дугме ¤оЌстика, одаши аЌу"и зраке смрти и вичу"и:
  - НеприЌате и ота¤бине маршираЌу у Гехену!
  Албина Ќе голим прстима притиснула дугмад, посекла цео бата он самураЌа и узвикнула:
  - НеприЌате и не"е зауставити РусиЌу!
  И Алвина Ќе голом петом притиснула дугмад ¤оЌстика и, заслеп уЌу"е се осмехуЌу"и, загугутала:
  - За Ота¤бину - нашу маЌку!
  Робур разбиЌаЌу"и самураЌа и распоређуЌу"и летелицу, ово вечно дете заурла:
  - За нови комунистички систем!
  Албина Ќе, уништаваЌу"и єапанце, певала:
  Носе"а конструкциЌа  убави...
  Алвина, разбоЌник самураЌа, гугута:
  Ми смо као ждралови на небу!
  Робур Ќе, истреб уЌу"и єапанце, приметио:
  - Пре као змаЌеви!
  Албина се закикота, шкрабаЌу"и самураЌа, и голим ножним прстима изговори:
  - За лет до звезда!
  Алвина Ќе агресивно изЌавила, сламаЌу"и єапанце и косе"и их као гомилу хумака:
  - За наЌве"а времена!
  Робур Ќе агресивно приметио, косе"и траву као косом, и гугутао дети®астим гласом:
  - Ми смо наЌкул!
  Албина Ќе, шкрабаЌу"и по єапанцу, и голом петом зарежала:
  - За одлично расположе®е!
  Алвина, зг®ече"и самураЌе и нагомилавши читаве гомиле лешева и масу згужваних тела, викала Ќе:
  - За ота¤бину хипер класе!
  Робур Ќе викнуо, цере"и се дечЌим зубима:
  - Све "е бити супер!
  И хаЌде да Ќебемо єапанце.
  Албина, шкрабаЌу"и самураЌа, и босим ножним прстима узела Ќе и цвилила:
  - Све "емо сахранити у ковчег!
  Алвина, агресивно косе"и єапанце, и г®ече"и их голим петама, рекла Ќе:
  - За тотални терор!
  И као да опет нокаутира самураЌа. Ово Ќе ®ихов чврсти, убитачни Холивуд.
  А Албина Ќе певала у заносу;
  Двадесет први век Ќе веома буран век,
  У ®ему бесне вируси, терористи...
  Али ипак, на врхунцу живота, човек
  И  уди то знаЌу, а не пацифисти!
  
   Можемо веровати да летим на Марс,
  єедноставно обновите пространство Венере...
  Све "е знати само виша класа,
  И сваки човек се рађа као хероЌ!
  
  Да, наш посао Ќе да развиЌамо напредак,
  Тако да Ќе било дивно за човечанство ...
  Иако само паклени демони нападаЌу,
  Опасно Ќе контактирати девоЌку босоног!
  
  Ми смо комсомолци Зем е,
  Уби"емо неприЌате а без икакве боЌазни...
  Народи на планети ове породице,
  И човек "е сада постати хероЌ!
  
  Не"е постоЌати правило злобе
  Под заставом светог комунизма...
  Био Ќедном генерални секретар, а пред кра ем,
  ЗаЌедно смо одбили мач фашизма!
  
  Показа"емо  удима сре"у, ми смо пример,
  Све можемо за врх света...
  ПостоЌала Ќе РусиЌа - постала Ќе СССР,
  И Христос Ќе постао идол  убави!
  
  Бурне године пролазе вековима
  Летели смо СириЌусом тако полетно ...
  Изграђен на звездама града -
  Васкрсли из колевке планете!
  
  На краЌу краЌева, Лада Ќе са нама, и мо"ни Сварог,
  Шта Ќе учинило свет тако звезданим...
  Нека Ќе наЌве"и Бели Бог,
  Само знаЌте да ниЌе касно за уче®е!
  
  Мртви "е ускоро васкрснути, знате
  РаЌ на планети "е бити изграђен одЌедном ...
  Време Ќе само вечни маЌ
  Обим на градилишту Ќе Ќедноставно огроман!
  
  Направи"емо летове до краЌа
  ХаЌде да стигнемо до ивице Ќедноставног универзума...
  Сварог велики Ќе заменио оца,
  Његова слава у борби непроме®ена!
  
  Да, било Ќе тешко, знам да Ќе тешко
  НеприЌате и су напали РусиЌу у хорди ...
  И ме"ава бод икава креда,
  Али они су се пробили кроз комунизам!
  
  Господ Сварог нам Ќе дао снажан чеки",
  Тако да сломе неприЌате е РусиЌе...
  И хаЌде да задамо такав ударац -
  єедноставно смо иск учили неприЌате а!
  
  У очима девоЌачког комсомола гори ватра,
  Гори у пакленоЌ каскади, пламен Ќе вид ив...
  да"у ово домовини,
  Поди"и "емо барЌак изнад сунца!
  
  Ти си човек сада сматраЌ орла,
  Лебде"и изнад звезда непрекидног универзума ...
  єастреб Ќе раширио своЌе кан¤е по свету,
  И набиЌен непролазном свеш"у!
  
  Не можете Ќедноставно убити РусиЌу,
  Како подмукли противник ниЌе покушао ...
  Ловац "е се ускоро претворити у игру,
  Опасно Ќе за неприЌате а да се бори са Ота¤бином!
  
  ДевоЌка "е померити босе ноге
  И фашиста "е излетети, познавати зубе ...
  А ако се жена кре"е са жарачем,
  То значи да су трубе смрти почеле да свираЌу!
  
  Све "е у нашем свету бити позитивно
  Сваки посао Ќе свађа момци...
  Показа"емо несум®иву креативност,
  А ми "емо шкрабати из машине!
  
  НеприЌате и се лако могу разбити,
  Коси"емо праш®аву траву без сум®е...
  Спас"емо РусиЌу од велике нево е,
  Нека ти буде у срцу - Исус и Ле®ин!
  
  До наЌвиших звезда на свету
  Зем ани бродови су способни да лете...
  Песник нам Ќе донео сву снагу слога,
  У име наше маЌке РусиЌе!
  
  Боги®а Лада слави РусиЌу,
  Она шири велики вео...
  Борите се за Ота¤бину и не боЌ се
  Наравно, нема хладниЌег од нас!
  Некада су се девоЌке тукле код Москве,
  Дивови су се борили фигуративно ...
  Али Хитлер Ќе у савезу са Сатаном,
  А Сварог и Ќа смо непобедиви!
  
  Иако Ќе био мраз коЌи леди крв,
  ДевоЌка Ќе боса Ќурила кроз снежне наносе ...
  Свако "е дати сре"у зем и
  Плетенице су ЌоЌ сребрне од злата!
  
  Свевиш®и Господ познаЌе сва срца,
  А девоЌке толико, Бог воли...
  Бори"е се до краЌа
  Иначе "е противник упропастити државу!
  
  Зато Ќе све на свету превара,
  Кад ставиш наочаре у боЌу руже...
  И неприЌате  баца чврсту маглу,
  Седам петака противник неде ама!
  
  Искова"емо наш оклоп
  И мач наЌоштриЌег познатог дамаст челика ...
  Ота¤бину не"е раздвоЌити ни руб а,
  Зашто сте ко®и уморни?!
  
  Приметите да "е све одЌедном постати у реду,
  Када се саберемо са силом БожиЌом...
  Ти си соко истине, а не петао лажи,
  ВеруЌем у комунизам, у борби "емо се пробити!
  
  За нашу снагу и у част РусиЌе,
  За црвену заставу и слатку РусиЌу...
  За УкраЌину и БелорусиЌу,
  ХаЌде да завршимо наЌве"у мисиЌу!
  
  Слави"емо Ладу у слави,
  Љубити Сварога, БожЌу маЌку МариЌу...
  Резултат "е сигурно бити пет...
  єер вера Ќе дала снагу!
  
  Шта су нам Бату и зли Џингис-кан,
  Да Хитлер, Наполеонова воЌска...
  Ни Ќедан кан нас не може савладати,
  Чак ни милионска хорда!
  
  Рођене смо девоЌчице у РусиЌи,
  У славу И ича и Исуса...
  Сада орлови само горе лете,
  Да покажем велику уметност!
  
  Москва Ќе престоница мира и  убави,
  Граб амо пространство свемира...
  Иако не можете градити сре"у на крви,
  Одбили смо све нападе гада!
  
  Нека нам неприЌате  не опрости слабост,
  Жели да спржи пете девоЌкама...
  Понекад Ќе гул агресиван
  У ста®у да растргне и удари зло!
  
  Али не"емо предати линиЌу неприЌате у,
  До"и "емо до граница сваког универзума...
  Изнад нас Ќе херувим златокрили,
  СвоЌом снагом у биткама непроме®ена!
  
  Тако да Ќе победа девоЌака близу
  Не плашимо се Сталзаната,
  Љубав према ота¤бини Ќе слатка и чиста,
  А ако треба, бори"емо се са воЌском!
  Ево целе песме посве"ене буду"ности, девоЌке су певале са великим бесом.
  А онда су га узели и голим штиклама притиснули дугмад, докраЌчивши послед®ег єапанца.
  И тако Ќе Ногина воЌска престала да постоЌи. Скоро пола милиона єапанаца отишло Ќе у онаЌ свет. И ово Ќе веома кул.
  А сада остаЌе да се уништи флота. А онда "е од єапана остати само рогови и ноге.
  Албина Ќе цвркутала, цере"и се зубима:
  - Ближи се час када "емо победити!
  Алвина се сложила са овим:
  -И затворски трезори "е се срушити у провалиЌу!
  Робур Ќе агресивно потврдио:
  - Не"е нас нико звати слаби"има!
  А дечак Ќе босим ногама притискао дугмад ¤оЌстика.
  Чини се да се рат ближи краЌу.
  А сада се ®ихова баракуда кре"е у правцу самураЌске флоте. И ово Ќе заиста велемаЌсторски потез. А игра ниЌе по правилима - проби"емо фраЌер!
  Албина Ќе цвркутала:
  - Слава новоЌ, светскоЌ империЌи!
  Дечак Робур Ќе са ужива®ем поЌаснио:
  - МоЌе светско царство!
  Тада Ќе дете професор ударио босом ногом о метал. Од коЌе се зачула зво®ава.
  єапанска флота Ќе откривена радаром. Он управо крстари у близини Порт Артура, покушаваЌу"и да не ослободи блокирану пацифичку ескадрилу.
  Алвина, ова вечна девоЌка, певала Ќе, тупаЌу"и босим ногама, дечиЌом ногом:
  - єарко сунце наде,
  Поново се диже над зем ом...
  Руска воЌска Ќе брза
  єапан побеђуЌе на мору!
  Албина Ќе наставила са одушев е®ем, такође притискаЌу"и дугмад голом, округлом дечЌом потпетицом:
  Руски орао изнад планете,
  раширених крила полете"е...
  НеприЌате  "е бити позван на одговорност
  Би"е поражен, слом ен!
  А сада апарат баракуда пушта своЌ први сноп на Ќапанске бродове.
  А гравитациони ласери своЌом феноменалном космичком снагом задив уЌу воде"е бродове зем е излазе"ег сунца.
  А сада Ќе наЌве"и боЌни брод међу самураЌима, на коЌем Ќе био чувени адмирал Того, почео да тоне. И буквално Ќе био исечен на ситне делове гравитационим ласерима коЌе су направили гениЌи коЌи су добили вечну младост.
  Робур Ќе оваЌ вечити дечак, притискаЌу"и дугмад своЌим босим, дети®астим ногама, и цере"и се зубима, гугутао:
   Меркур газимо ногама
  И пут Ќе постав ен до Марса!
  Албина Ќе, ломе"и свог противника голом петом, додала:
  - Поди"и "емо таласе цунамиЌа,
  Бела раса "е устати!
  Алвина Ќе духовито приметила, пуцаЌу"и на неприЌате а голим прстима:
  - НаЌЌачи смо на свету!
  И Ќош Ќедан Ќапански брод Ќе пао. То су заиста биле девоЌке.
  Иако су се гениЌални ратници претворили у децу, ®ихова борбена ефикасност се од тога само пове"ала. И имали су диван, деструктивни апарат. КоЌи су буквално спалили све Ќапанске бродове.
  Робур чак и сламаЌу"и єапанце, пева:
  - У пространству дивне домовине ...
  Албина Ќе, ша у"и поклоне убилачке мо"и, и буквално спа уЌу"и противнике, издала:
  - Ужива®е у борби и труду...
  Алвина Ќе сустигла бес, испаливши му®е паклене смрти на неприЌате а :
  - Саставили смо радосну песму ...
  Робур, притискаЌу"и дугме голим прстима, своЌим дети®астим стопалима, подиже са одушев е®ем:
  - О великом приЌате у и вођи!
  Албина Ќе са великим ентузиЌазмом разбила єапанце и потопила ®ихове бродове, примораваЌу"и их да дуваЌу мехури"е и пале, док Ќе певала:
  - Робур Ќе боЌна слава!
  Алвина Ќе са великом страш"у потопила самураЌску флоту, тестерила ®ихова пловила, певала:
  - Робур - лет наше младости!
  Робур Ќе и сам подигао песму о себи, притискаЌу"и голом, округлом, дети®астом петом дугмад и урлаЌу"и:
  - Борба и победа уз песме...
  Албина Ќе наставила са великим ентузиЌазмом, користе"и голе ножне прсте:
  - Човек "е за Робуром!
  И цео трио Ќе певао агресивно, потапаЌу"и Ќапанску флоту, и не остав аЌу"и неприЌате ским бродовима никакве шансе:
  - Борба и победа уз песме,
  Човек "е пратити Робура!
  И сада стварно потапаЌу бродове. И тераЌу ме да идем до дна.
  Потоп ено Ќе првих дванаест боЌних бродова и оклопних крстарица. А сада су млади борци заузели ма®а пловила. Тако да ништа и нико ниЌе могао да преживи.
  Робур Ќе приметио са осмехом:
  - Ако неЌаки оде право у ковчег...
  И боса, дечЌа нога дечака-професора послала Ќе Ќош Ќедну гомилу разорних зрака.
  Албина се закикота и примети док Ќе преплавила Ќапанске бродове:
  - За величину планете, и наЌве"е приходе комунизма!
  И ®ена гола пета "е поново притиснути дугмад.
  Алвина, настав аЌу"и да руши єапанце и босоногим, прстима дечиЌих стопала, уздахну:
  - За изузетан спорт!
  А девоЌке су певале у хору:
  - Очи поспани обриши руку,
  Да ли сте открили тешке спортове...
  Тежине су огромне, лако се кидаЌу,
  Постави"ете светски рекорд!
  А Албина Ќе додала, сламаЌу"и єапанце на мору:
  - Заиста светски рекорд!
  ... ГЛАВА 21.
  єапанска флота, изгубивши наЌве"е бродове и изгубивши своЌе адмирале, почела Ќе да се расипа. А баракуда Ќе морала да га Ќури и дода гравитационе ласере.
  Алвина, притискаЌу"и дугмад голим прстима, гугутала Ќе, показивала зубе:
  - Заврши"емо те, до самог краЌа!
  Албина потврди голом, округлом, ружичастом потпетицом, притискаЌу"и дугмад и урлаЌу"и:
  - Излазе"е сунце "е постати залазак!
  Робур "е, такође, погодити неприЌате а убоЌитим праж®е®ем, и сагоре"е Ќош Ќедан разарач, примораваЌу"и га да се топи.
  Тада "е се огласити:
  - УкрцаЌ се!
  Алвина се закикота и, извиЌаЌу"и кукове, цере"и се зубима, гугута:
  - єапан "е бити готов!
  Албина се сложила са овим, притискаЌу"и дугмад:
  - Схватио си, млади"у!
  ДевоЌке су и да е тако углађене, али се боре. А од Ќапанских бродова остали су само мехури"и.
  Робур Ќури єапанце - певао:
  НеприЌате  не"е оти"и,
  И веруЌем у то!
  НеприЌате  не"е оти"и,
  Пове"ана казна!
  И дечак "е поново притиснути своЌу голу, округлу, дечиЌу пету на дугмад ¤оЌстика.
  И лупанет код єапанаца, пресецаЌу"и разарач на два скоро Ќеднака дела.
  Албина Ќе агресивно приметила, притискаЌу"и дугмад ¤оЌстика голим прстима:
  - Све "е то постати супер тривиЌално!
  И Ќош Ќедан Ќапански чамац тоне.
  Алвина коЌа Ќе активно давила єапанце, издала Ќе:
  - єа сам девоЌка из свемирског рата!
  И исплазила Ќе Ќезик. Онда Ќе почела да скаче, као у тига®у.
  Ово су девоЌке - наЌвиша класа!
  Робур, боре"и се са єапанцима, пЌевушио Ќе:
  Робур, Робур, Робур -
  Електронски замах!
  Албина Ќе, притискаЌу"и дугмад ¤оЌстика голим прстима, додала агресивно:
  Робур, Робур, Робур -
  Ноге су полетеле у руке!
  Алвина, гола, са дечЌом петом, притиснувши дугме ¤оЌстика и потопивши Ќош Ќедан Ќапански брод, викну:
  - И не"у никоме ре"и да волим Робура! Волим Робура!
  Албина Ќе додала, притискаЌу"и дугме ¤оЌстика босим ногама:
  - Волим Робура! И означи"у све!
  То Ќе био тим. И таква деца даве єапанце без имало сажа е®а.
  Робур Ќе сматрао да се НиколаЌ ИИ, захва уЌу"и ®иховоЌ интервенциЌи, од цара губитника претворио у великог. И хаЌде да то тако отворено кажемо сЌаЌно. А он Ќе Робур - наЌве"и гениЌе свих времена и народа.
  Да створи такво оружЌе. Он хо"е власт над светом, а сада помаже руском цару. Али увек можете окренути оружЌе против РусиЌе.
  Робур се првенствено бори за себе. И морам признати да то ради веома успешно.
  Алвина Ќе такође голим прстима ударала неприЌате а и гукала:
  -Цесаревич НиколаЌ,
  Ако мораш да владаш...
  Албина Ќе, сламаЌу"и неприЌате е уз помо" своЌе голе, ружичасте пете, коЌа тако спретно притиска, издала:
  - Никад не заборави,
  Крв лиЌе у олуЌи!
  А дечак Робур потврди:
  - Како лиЌе! И удари"емо неприЌате а!
  Албина, потапаЌу"и Ќош Ќедан Ќапански брод, узела Ќе и запевала:
  - Бурни празник сатане,
  Проливена крв у свет!
  Алвина Ќе, посекла разарача голим прстима, агресивно издала:
  - И свети мач рата,
  Пресеци таЌну!
  Робур Ќе приметио са дети®астим осмехом:
  - Да, пресекли смо таЌну, и показали своЌу колосалну снагу!
  А сада се Ќош Ќедан Ќапански брод удавио. єапану готово да нема бродова. Послед®и разарачи тону. И ово Ќе веома кул.
  Робур Ќе са задово ством певао:
  - Бродови леже слом ени,
  Шкри®е су отворене..
  Смарагди и рубини падаЌу!
  Албина Ќе завршила са великим задово ством, уживаЌу"и у речима:
  - Ако желиш да будеш богат,
  Ако желите да будете сре"ни...
  Алвина Ќе, зг®ечивши своЌе голе ножне прсте, додала:
  - Остани дечко са нама,
  Ти "еш бити наш кра !
  И обе девоЌке у глас узвикну:
  - Ти "еш бити наш кра !
  Ти "еш бити наш кра !
  И боги®е и кул девоЌке прасну"е од смеха.
  Али Ќапанска флота Ќе докраЌчена. И послед®и бродови су потоп ени. Рат Ќе скоро готов.
  Албина Ќе уз месождерски осмех приметила:
  - Морамо помо"и РусиЌи да се Ќедном заувек ослободи Ќапанске прет®е!
  Алвина се сложила са овим, лупаЌу"и босом ногом:
  - Наравно да треба!
  Робур Ќе оваЌ агресивни, вечити дечак одговорио:
  - И не смета ми! Ми "емо посебно уништити неприЌате е!
  А сада Ќе ®ихов фантастичан апарат поЌурио на обале єапана. Заиста, неопходно Ќе уништити Ќапанске трупе у самоЌ метрополи.
  Албина Ќе певала, цере"и се зубима:
  - Док сат куца, док сат куца,
  Док сат куца - не вЌешаЌте носове!
  Алвина Ќе бесно наставила, лупкаЌу"и голом округлом петом:
  Док срца куцаЌу, док срца куцаЌу
  За наЌбо е - бори се до краЌа!
  Робур слегну своЌим дети®астим раменима. Лако му Ќе било да убиЌе єапанце. Да ли би могао исто тако лако да убиЌа белце? Наравно да могу! Он хо"е власт над светом! Ово Ќе ®егова страст и агресивна идеЌа. Када убиЌате да бисте приближили тренутак када се  уди никада не"е убиЌати!
  И би"е сре"е у целом универзуму!
  Робур Ќе чак певао са одушев е®ем:
  Где Ќе било, када Ќе било,
  У дети®ству, или можда у сну ...
  Рода на крову Ќе гнездо за во ену особу,
  Свил у проле"е!
  Албина Ќе приметила:
  - Ово више ниЌе релевантно! У поређе®у са нашим апаратима, рода Ќе нико!
  Робур Ќе приговорио:
  - Рода Ќе жива, а наша Ќе вештачка!
  Алвина Ќе са одушев е®ем певала:
  - Тако добро"удан и миран,
  Али ипак, звер Ќе кул....
  Мислиш да сам сувенир
  Али медвед Ќе заправо жив!
  Албина се закикота и примети:
  - Узалуд Ќе од  уте звери тражити милост!
  А ево и ®ихове баракуде на Ќапанском тлу. Уз помо" радара и радио пресрета®а, он тражи трупе и бави се ®иховим истреб е®ем. И искрено, потпуно уништава.
  Робур, одсецаЌу"и бата он єапанаца пушкама, каже:
  - Ми радимо космичка чуда!
  Албина, Ќебени самураЌ, издала Ќе:
  - Погледала Ќе у небо!
  Алвина, сламаЌу"и єапанце, гугутала Ќе:
  - За нови комунизам Робура!
  И исплазила Ќе Ќезик. Ова девоЌка Ќе Ќедноставно супер!
  Робур Ќе, уништивши неколико самураЌских пукова са девоЌкама, поново кренуо. И деловао Ќе веома брзо. Његови покрети на универзалном апарату били су, као и увек, веома брзи.
  Албина Ќе уз смех приметила, цере"и се зубима и босим прстима притискаЌу"и дугмад босим ногама :
  - Ми смо девоЌке колосалне грациозности!
  Алвина Ќе приговорила:
  - Не милости, него организациЌе!
  И притисну"е голом петом!
  Њихов посао ниЌе лак, пошто Ќапанске трупе у метрополи нису окуп ене на Ќедном месту, ве" су трке концентрисане. И морате их победити део по део.
  Што свакако ствара одређене проблеме.
  Робур Ќе заузет траже®ем радара. А заЌедно са ®им, єапанци се ругаЌу и уништаваЌу девоЌке. Морате летети преко многих области.
  Робур у лету састав а крилате афоризме;
  Диктатор Ќе боксер коЌи увек удара испод поЌаса туђим рукама, не слуша гонг и сам Ќе себи судиЌа!
  Бокс Ќе борба шакама у меким рукавицама, политика Ќе борба у Ќезицима без белих рукавица!
  Боксери са песницама, политичари у Ќезицима, боксери по правилима поштено, политичари по безако®у нечасни!
  Жена Ќе и боксер, само што Ќе наЌсмртоносниЌа када се потпуно скине!
  Професионалци у боксу се боре са голим торзом, професионалци у боксу не откриваЌу само торзо!
  Боксерска борба Ќе временски ограничена правилима, обрачун политичара, не познаЌе временске границе и правила!
  Боксери се Ќавно туку, политичари се боре под тепихом, па чак и да се попну да се угризу за Ќезик испод струка!
  Упорни боксер Ќе за сваку похвалу, али политичари све више истраЌу у заблудама!
  Политичар Ќе растрган на лавове, али брани погрешну тачку гледишта типичан ован, и тврдоглави магарац коЌи се лупа!
  Бокс Ќе светао и леп призор, и политика Ќе слепа, али гледати Ќе одвратно, а слушати сто пута горчиЌе!
  Политичар понекад има сЌаЌно перЌе пауна и елоквентност славуЌа, у комуникациЌи са бирачима и да е остаЌе сви®а без крила!
  Дуге руке су вредне у боксу, дуги Ќезици у политици, коЌи су много погубниЌи за целу државу!
  Боксер шаком може да положи само Ќедног противника у ринг, политичар под тепих, дугим Ќезиком "е целу државу претворити у рушевине!
  НаЌтежи маратонац Ќе политичар; понекад нема дово но живота ни да стигне до трона!
  Тркач очекуЌе снагу сат времена, политичар, чак ни наЌпрорачун ивиЌи, не може да сачува снагу за вечност!
  Политичар Ќе често хомофобичан, али у исто време има велико дупе, уредан Ќе, али Ќе пун сви®а!
  Политичар ниЌе увек значаЌна личност, али огромно дупе Ќе обавезно!
  Бирачи дожив аваЌу политичара за кога се гласа као принца из баЌке, али на трон увек добиЌу голог кра а!
  Диктатор замиш а себе пауна у диЌамантима и цара у  убичастим ха инама, али када гласач тражи рачун, он се испостав а као голи кра  и очупано мокро пиле!
  Женска во а Ќе као диЌамант у огрлици, политичка безво а Ќе калдрма везана за омчу око ®еног врата!
  Жена се може упоредити са диЌамантом, мушкарац са кременом, а политика са угрушком фекалиЌа!
  Силом се можете борити против мо"ног неприЌате а, али вас никаква сила не"е натерати да до краЌа послушате говор политичара, ако вам се бар три пута наметне са приЌате ем!
  Све на свету захтева труд, само под монотоним мрм а®ем политичара ниЌе тешко заспати!
  У боксу се често ломе носови, али у политици увек останеш са носом!
  Крив нос боксеру, у политици Ќе уврнут и начин да се гласач остави са носом!
  У боксу Ќе некад непоштено броЌати поене, на изборима Ќе увек непоштено гласати!
  У боксу Ќе важно и како се бориш, и како се броЌе гласови и кра  ринга има малу предност, у политици ниЌе битно како гласаЌу, а броЌа®е Ќе потпуно у рукама коЌи Ќе на престолу!
  У спорту можете постати монарх са голим торзом, али у политици су сви ве" голи кра еви!
  У спорту можете да се зноЌите и запрашите, али у политици "ете се сигурно испр ати и ниЌедан туш не може да спере смрд иву пр авштину!
  ВоЌник може да зарасте у стрниште, али да Ќе жени приЌатан на додир, а политичар, како се глатко не бриЌе, изазива осе"аЌ по упца са гмизавцем!
  ВоЌник Ќе орао са чином врапца, политичар Ќе мокро пиле са чином "урке!
  Иако воЌник ниЌе бистре форме, и понекад извршава глупа наређе®а, за разлику од политичара-папагаЌа, он не пева из туђег гласа!
  ВоЌник Ќе мрав-радник рата, а политичар одозго сипа говна, као дебели трут позадине!
  ВоЌник Ќе храбар, чак и стид ив, политичар Ќе кукавица, чак и петао!
  ВоЌник Ќе племенит, али не и слободан, политичар Ќе подо, а заправо Ќе и роб страсти!
  ВоЌник Ќе лав и ако Ќе Ќош мали, али политика Ќе лисица и ве" прерасла!
  ВоЌник Ќе као анђео у паклу, а политичар Ќе сви®а коЌа пируЌе за време куге!
  УдобниЌе Ќе босоногом дечаку да трчи по снегу него да маневрира између цуре®а са политичарем у ципелама!
  Дечак, чак и на хладно"и, гол, сре"ниЌи Ќе од старца натоп еног памцима говора политичара!
  Жена се не плаши толико голе и босе, колико чи®енице да "е ЌоЌ политичар обу"и ципеле и огулити три коже!
  Жена изгледа плаш иво, али мало шта може да Ќе уплаши, мушки диктатор Ќе страшног изгледа, али се клони сопствене сенке!
  За диктатора Ќе "ута®е злато само ако поданици без мрм а®а носе Ќезик у ¤епу!
  Диктатор уверава да Ќе тврд као стена, а у стварности Ќе тиранин само тупа калдрма!
  ДевоЌка руши ноге када боса трчи преко оштрог каме®а, политичар збуни када Ќури обувен између потока!
  Жени голу пету може да пробуши оштра, гласача у политичарским ципелама не"е пробити ни памет!
  Жена би радиЌе ходала боса по хладно"и него обувана уз ватрене говоре политичара!
  На хладно"и врело срце не"е расхладити, а ватрени говор политичара не"е те загреЌати!
  Родо уб има пламен у срцу, а од политичара само сра®а у Ќетри!
  ВоЌник има ватрено срце патриоте, а политичар стомак поквареног ноЌа и грло похлепног питона!
  ВоЌник чува част - много кошта, политичар распродаЌе бестидност, коЌа не вреди ни новчи"а, а кошта три скупа!
  ВоЌник има сив ши®ел, и много сиве материЌе у глави, политичар има длаку сивог вука, и тежи да постане седи кардинали!
  Политичари ша у воЌнике да проливаЌу крв зарад флоскуле, а зарад црног бизнисмена, издаЌу  убав!
  ВоЌник може да ука а своЌе тело, али остаЌе чист у души, и никакво купатило не"е помо"и политици да спере духовну пр авштину!
  ВоЌник мора да убиЌа лоше момке зарад своЌе домовине, политичар све добро убиЌа зарад своЌе амбициЌе!
  ВоЌник, убиство не убицу, политичар обе"ава - не испу®ава!
  ВоЌник понекад чини немогу"е не штеде"и себе, политичар не чини ништа од могу"ег без интереса у своЌ ¤еп, не штеде"и друге!
  ВоЌник Ќе лав коЌи недостаЌе под командом овнова, политичар Ќе лисица коЌоЌ се покораваЌу само овнови са кокошЌим мозгом!
  Не може воЌник увек постати лав, али Ќе главно да не испадне магарац са коЌег су спуштене три коже!
  , ВоЌник се не понаша увек као анђео, али Ќе у дубини душе одан Богу, политичар увек излива анђеоске говоре са обе"а®има неба, али и на површини духа Ќе Ќасно да Ќе он Ќе одан Сатани!
  ВоЌник може да остане без чизама током битке, а политичар да обува ципеле, у свакоЌ ситуациЌи!
  ВоЌник носи маскирну униформу да би преживео зарад Ота¤бине, док Ќе политичар камелеон да убиЌе моралног бирача зарад осваЌа®а престола!
  ВоЌник у боЌу Ќури као пас на вепра, политичар позади, много лаЌе и псуЌе!
   Добро Ќе да воЌник у сусрету са неприЌате ем буде Ќак као храст, горе Ќе бити туп као па® у контакту са политичарем!
  Џелат секиром сече главе, воЌник баЌонетом убада у грк ан, политичар му капа Ќезик у мозак, а врат дави леп ивим речима!
  ВоЌнику Ќе бо е да буде див и вук него кукави зец, посебно када се суочи са удавом политичаром!
  ВоЌник Ќе можда жестоког изгледа, али у дубини кротко Ќаг®е, политичар анђеоског изгледа Ќе, у ствари, типична сви®а!
  ВоЌници су увек храбри, чак и када се повлаче, праве само тактички маневар, политичари су увек кукавице, чак и када нападаЌу, изводе стратешки трик!
  ВоЌник се бори са Ќеднакима и Ќакима по наређе®у, политичар своЌом во ом напада слабе!
  Прави воЌник ниЌе увек добро рођен, али увек испуни своЌу дужност, политичар, чак и са кра евским педигреом, увек не испу®ава обе"а®а!
  ВоЌник понекад користи проститутке у слободно време, политичар увек користи проститутке и на послу и у слободно време!
  ВоЌник пла"а проститутке зарађене своЌом крв у, политичар Ќе и сам проститутка и пла"ен Ќе да квари крв гласачима!
  ВоЌник пуца, упу"уЌу"и метак неприЌате у у груди, политичар убиЌа гураЌу"и сви®у у ¤еп, а жуч у Ќетру!
  ВоЌник у борби виче ура, политичар такође не "ути, али ако ратник бива у борби, онда зато што плач, аваЌ, ниЌе штит!
  ВоЌник ниЌе увек звезда, али слава ®егових подвига не бледи кроз векове, политичар увек ци а на улогу светила, али Ќе ®егова срамота прекривена буђом!
  ВоЌник ради оштрим баЌонетом и боде савест, политичар удара у палчеве Ќезиком чиЌе су досЌет ивости лишене савести!
  Може воЌник да попиЌе превише вина и да се заЌебе, али то не"е бити као да политичар без мере сипа вербалну диЌареЌу у хме !
  Боса, девоЌка Ќе спремна да без страха трчи за  убавником, али са каквим страхом бирач дозво ава да га политичари обуЌу!
  Политичар Ќе лисица, за коЌу су бирачи становници кокоши®ца, али ждеру"и месо оних коЌи имаЌу интелигенциЌу кокошке, политичар "е сигурно гурнути прасе!
  ВоЌници се боре са петловима коЌи носе златна ЌаЌа, за "урке-генерале коЌе, пак, ждеру политичари-лисице!
  ВоЌник бежи у Ќуриш, веруЌу"и у победу, политичар позади, без обзира на исход, криви борца што Ќе одступио од принципа!
  ВоЌници се понекад повлаче, Ќер Ќе сре"а промен ива, али политика се увек предаЌе, ®ихова сре"а Ќе у махуни и оклизну"у сви®е!
  Бос, дечко Ќе препаметан да би дозволио политичару да га забиЌе под пету!
  Када се босе ноге девоЌке рани оштрим каме®ем, боле срце човека, али политичари коЌи га тераЌу да пиЌуцка чорбу од купуса ципелама откуцаваЌу Ќетру гласачима!
  ВоЌник не тражи смрт, он жели да живи, политичар не тражи начин да испуни своЌа изборна обе"а®а - он жели да профитира од бирача!
  ВоЌник Ќе увек млад у души, чак и проседе, политичар Ќе стари нева алац, седи у ¤игерицама, и "елав ђаво и са густом косом!
  У давна времена, воЌник Ќе имао мач, затим га Ќе заменила аутоматска машина да би се лакше убиЌали неприЌате и, а политичар у време оружЌа има Ќезик - немогу"е Ќе измислити смртоносниЌи!
  ВоЌник Ќе нека ратна машина, али остаЌе човек, у политици нема ништа  удско, он Ќе механизам рата против разумних аргумената!
  Бо е кашика за вечеру него пиЌуцка®е супе од купуса уз батине!
  Ако Ќе у политици тешко склапати приЌате ства као вукови у чопору, хаЌде да се бар не зезамо на каучу!
  Политичари се свађаЌу као вукови и набацуЌу сви®е Ќедни на друге као лисице!
  Политичар Ќош може да сакриЌе вучЌе оч®аке под овчиЌу кожу, али ништа не може да сакриЌе сви®ски петли"!
  Политичар коЌи не може да сакриЌе ни паре од гласача не вреди ни новчи"а!
  Политичар "е толико кривити бираче да "е победити као вукови!
  Политичар без вучЌег стиска, али са сви®ским навикама, увеш"е бирача у пасЌи живот!
  Политичар се прекрсти рукама, завуче Ќезиком у ¤еп, а чизмама гази душу!
  Ако политичар има седам петка у неде и, онда гласач у понеде ак нема рођендан!
  НиЌе битно да ли си рођен у понеде ак, ниЌе битно да ли бираш диктатора у неде у!
  Одабравши се у корист тиранина на изборима у неде у, ризикуЌете да добиЌете солидан понеде ак!
  Одабиром гвоздене руке, добиЌате челични ланац око врата!
  Ипак, бо а Ќе гвоздена рука у мо"и него коштана нога анархиЌе!
  Бо а Ќе наЌсуровиЌа власт од потпуне анархиЌе, лакше Ќе поднети Ќедног тиранина него хи аду бра"е!
  Прави владар треба да буде као принц из баЌке за народ, а не голи кра !
  У политици Ќе врло мало принчева из баЌки - али солидних голих кра ева!
  Принц Ќе буду"и кра , голи кра  Ќе банкрот у садаш®ости!
  Жена чека принца из баЌке, али добиЌа голог кра а, бирач Ќе месиЌа, а она добиЌа слабово ног глумца, или непринципиЌелног тиранина!
  Жена чека принца док се не уда, гласач чека испу®е®е изборних обе"а®а док рак не звижди на планини!
  Политичар Ќе маЌстор лажи и велемаЌстор изговора, а у уме"у да окриви шампион света!
  Политичар има само Ќедну шансу да остави први утисак, а сталну прилику да сви®а!
  Политичар зна да Ќе два пута два четири, али покушава да докаже да "ете тако што "ете му додати Ќош два члана добити цео свет!
  Политичар жели да има власт и трон лава, али по снази Ќе у наЌбо ем случаЌу петао, а по свом положаЌу лисица копа рупу да би посадила сви®у!
  Бирач мора имати челичне живце да не зарђа од вербалне кише политичара!
  Лакше Ќе поверовати да "е небо пасти на зем у него да диктатор заслужуЌе уздиза®е до небеса!
  Политичар Ќе спреман да као славуЌ сипа обе"а®а, и да испуни обе"а®е када рак звижди на планини!
  Зашто Ќе тако тешко испунити предизборна обе"а®а - кита можете поЌести очима, али велика кашика "е вам растргати уста!
  Можете све што машта нацрта, ако то нису обе"а®а политичара лишеног разумне маште!
  Политичар Ќе спреман да прода душу Ђаволу зарад власти, али сатана не купуЌе, што не вреди ни паре и иде у ®егове руке у бесце®е!
  Политичар не може постати Бог, али Ќе сам Сатана са способнош"у да окрив уЌе!
  Бирач жели чисто"у у политици да би Ќео месо, али добиЌа само Ќедну врсту пр авог политичара - подметнуту сви®у!
   Политичарин кувар има Ќедан прилог - резанци, а Ќедну врсту меса - сви®етину, на тре"ем рупу од крофне са медом обе"а®а из потока елоквенциЌе, и на краЌу брезова каша и сир у мишоловци!
  Политичар Ќе кувар коЌи на слатке говоре спрема неЌестива Ќела, да лакше и сам прогуташ бирача!
  Политичар Ќе кувар коЌи великодушно храни бирача медом говора, али и мед Ќе горак ако се удавиш у ®ему!
  Ако Ќе диктатор паметно рашчистио своЌе услове на нулу, значи да Ќе гласач поново добио батине!
  Ратник се увек бори за праведну ствар, док политичар све трофеЌе односи на лево!
  Ратник пуца левом руком за праведну ствар, политичар Ќезиком све успехе носи на лево!
  Рат Ќе супротност океану  убави, али за ®ега Ќе потребна и фонтана крви!
  Ратник ниЌе Бог по снази, него анђео по племенитости!
  ВоЌник има гвоздени шлем, челични баЌонет, и срце од злата, али га политичар не цени ни бакрене паре!
  ВоЌника често тераЌу у кланицу као овнове, али они су у души лавови, а политичар коЌи риче као лав Ќе типичан ован!
  ВоЌник се може плашити и смрти, али се ипак више плаши нечасти, а политичар се тресе за живот, и давно Ќе изгубио част!
  ВоЌници, победивши неприЌате а, славе победу, политичар, преваривши гласача, слави кукавицу!
  Дечак Ќе можда добар ратник, али политичар никада не"е одрасти да буде одговоран према гласачу!
  Бо е бити босоноги дечко него пустити политичаре да те обуЌу и краду младост!
  ДевоЌка Ќе буЌни цвет коЌи може да увене, али никада не"е изгубити своЌ мирис, политичар Ќе гомила балеге, може да се попне на трон, али "е само више да смрди!
  ВоЌник Ќе прави мушкарац, политичар Ќе пргава жена у панталонама!
  ВоЌник има племенити бес као рика лава, а политичар подлу хистериЌу, реч Ќе блеЌа®е овна!
  ВоЌник ретко има слободан дан, а политичар седам петка у неде и, а ®егови бирачи у понеде ак празног дана!
  ВоЌник, павши, ради склекове, политичар увек морално пада и стиска се у ¤еп!
  ВоЌник Ќе понекад приморан да гланца у блату док остаЌе човек, а политичар у чистоЌ оде"и и натоп ен коло®ском водом остаЌе сви®а!
  ВоЌник салутира и почасти, и остаЌе на части, политичар оклизне сви®у и остане сви®а!
  ВоЌник има дугмад у низу, политичар има вепрову зад®ицу!
  ВоЌничке уши, браво момци, и поша ите политичаре у психиЌатриЌске болнице!
  Кажу да Ќе човек потекао од маЌмуна, а политичар се одмах види и остао Ќе сви®а!
  Лабуристи су од маЌмуна направили човека, а политика Ќе таЌну борбу преточила у мешавину лисице и сви®е!
  Радник се мучи и понекад пиЌе алкохол, политичар Ќе прасе, и увек избацуЌе б увотину вербалне диЌареЌе!
  ВоЌник расте из битке у битку, политичар из Ќедне изборне кампа®е у другу, све се више претвара у проститутку!
  Очи воЌника горе младом страш"у борца, капа политичара гори као лопова, равнодушнош"у окорелог циника!
  ВоЌник има избор: прса у крстовима или глава у жбу®у, док политичар на изборима има само крстове закуцане у теж®ама, гласаче и главице купуса!
  ВоЌник, макар и мали растом, ¤ин, политичар чак и са високим положаЌем - пигмеЌска савест!
  ВоЌник жели женско тело на поклон за подвиг, а политичар незаслужено целу зем у став а у рак!
  ВоЌник увек има времена и места за хероЌско дело, али га ниЌе увек могу"е остварити, политичар у сталноЌ временскоЌ нево и "е сигурно имати времена да навуче сви®у на главу и усре на главу!
  Политичар Ќе Ќедино бескрилно створе®е у природи коЌе сере свима по глави!
   Сваки школарац зна да Ќе два пута два четири, само политичари, уместо да множе броЌеве, праве сталну поделу у сопствени ¤еп!
  ВоЌник учи, фура кврге, политичар покушава да навикне бираче на помисао да можете напредовати ако биЌете палчеве!
  Сваки воЌник Ќе борац, разлика Ќе само у нивоу, сваки политичар Ќе проститутка, разлика Ќе само у чину макроа!
  ВоЌник Ќе делом ¤елат, пошто и крв пролива, политичар Ќе потпуни нитков, како му кап е на мозак!
  Ако Ќе генерал позван на свадбу, онда воЌник добиЌа позив да спасе Ота¤бину да би се свадбе играле у слободноЌ зем и!
  ... ГЛАВА 22.
  Послед®и ве"и скуп трупа била Ќе Царска гарда. Ово су одабрани самураЌи у резиденциЌи Микадо. За ®их су се заузели ратници дечЌег триЌумвирата.
  Желели су да прекину Ќапанску прет®у - Ќедном заувек!
  Вечити дечак Робур притиснуо Ќе дугме ¤оЌстика голим прстима своЌих дети®астих стопала, и ударио смртоносном снагом разара®а и па е®а ратника зем е излазе"ег сунца.
  Робур Ќе показао зубе и певао:
  - єа сам наЌЌачи на свету,
  И потопи"у га у тоалет!
  Албина Ќе уз смех приметила, цере"и се дечиЌим оч®ацима и пЌевуше"и:
  - єедан два три! РастргаЌте све неприЌате е!
  А девоЌка "е притиснути дугмад ¤оЌстика своЌим голим, исклесаним ногама. Она Ќе само хипер ратник.
  Алвина Ќе шутнула самураЌа голом, грациозном, ружичастом петом и загугутала:
  - За Ота¤бину - нашу маЌку!
  Албина Ќе са скептичним осмехом приметила:
  - Хо"е ли бити сЌаЌно? А шта значи наша маЌка?
  Алвина Ќе показала зубе и одговорила:
  - Дуго разумети снажну маЌку - разумети ум девоЌака!
  И опет, хаЌде да запалимо и угледамо стражу. И чинила Ќе то веома ревносно.
  Робур Ќе у међувремену уперио своЌе босоноге, дети®асте, преплануле ноге у неприЌате ске пушке и размиш ао о смислу постоЌа®а.
  Овде свака особа има мисиЌу у животу. И не можете се противити томе. На пример, Робур Ќе направио наЌве"а откри"а у технологиЌи и успео Ќе. А сада треба да усре"имо човечанство сопственом диктатуром. И ово Ќе ®егова главна мисиЌа.
  А Робур, сламаЌу"и єапанце, пева:
  - Ево долази мисиЌа, а онда "е РусиЌа, уместо Николе, изабрати мене!
  А ево колико Ќе єапанаца побиЌено. Само гомиле лешева. Умиру гардиЌски пукови цара, коЌи су имали лудила да контактираЌу РусиЌу. Међутим, ако само са царском РусиЌом, онда Ќе ово само пола нево е, а овде против ®ега технички гениЌе Робура. А ово Ќе заиста велики проблем.
  Робур Ќе поново почео наглас да изговара крилате афоризме коЌи су лако падали са ®еговог дети®ског Ќезика;
  ПокаЌани демон Ќе бо и од палог анђела!
  НаЌбо и начин за успостав а®е правде Ќе каж®ава®е свих!
  Свако повр"е има своЌе време, а пас има ланац за ручак и поводац за вечеру!
  Мудра глава наређуЌе, а окретни прсти хватаЌу. єедно Ќе немогу"е без другог - ум без тела, као душа без тела!
  Не увек мудар на престолу, али увек са кра ем у глави!
  Не п уни ни кап у своЌу прошлост ако не желиш да уђеш у океан б увотине у буду"ности!
  Чак и наЌма®е стварно добро дело "е надмашити наЌве"е снове и проЌекте!
  Послед®а будала Ќе способна да убиЌе, али прави први гениЌе Ќе способан да васкрсне!
  Човечанство "е се или развити до Свемогу"ег Божанства, или "е се спустити у маЌмунску сироти®у, али остати на истом нивоу Ќе немогу"е као стаЌати на ивици новчи"а током зем отреса!
  Бо е Ќедном се"и мачем него хи аду пута претити циглом!
  Ако желиш да будеш сре"ан - ожени се успешно, ако желиш да стекнеш мудрост - ожени се неуспешно!
  Брак коЌи Ќе дефектан када се младоже®ине руке наоштре за нешто што не"е задово ити младу!
  Дете може да убиЌе, али за васкрсе®е треба сазрети до нивоа демиЌурга!
  Лав Ќе месождер кра  звери, али наЌсмртоносниЌа Ќе лукавство лисице!
  Када Ќе магарац постао кра , лисица Ќе себе замислила да Ќе Бог, а остали су морали да ору као магарци!
  У шаху постоЌе стабилна правила, игра без правила а у политици влада правни хаос!
  Шах Ќе игра за велике умове по Ќасним правилима, политика уопште ниЌе игра, за огромне зликовце по магловитим поЌмовима!
  НаЌве"и ум Ќе немо"ан да послед®оЌ будали обЌасни - зашто Ќе политика чисто лудило!
  Проналазак точка Ќе велико откри"е за добро човечанства, али способност политичара да воде бираче у круг Ќе наЌве"е проклетство!
  Паметном Ќе конопац спас за излазак из Ќаруге, за будалу омча, а нево и храброст!
  Пудова песница има пет прстиЌу, а ко их удари, нема ни грама савести!
  НаЌболниЌе Ќе да лаковерни бирач падне са обе"аних од политичара златних планина!
  Што Ќе више злата гора обе"а®а политичара, то "е гласач сигурниЌе да сломи врат након што одлети са ®ега!
  Понекад политичар подржава бирача - као омча обешеног човека!
  У занату су маЌстори, у политици иста вештина на Ќедном Ќезику!
  Ни наЌвештиЌе руке не могу све да поправе, али невешти политичари са Ќезицима су способни да све покваре!
  НаЌЌачи човек не"е своЌим рукама поди"и ни тону, али политичар не"е Ќезиком слабо спустити читаву власт!
  Кобра, пре него што испусти отров у тело, шишти, а политичар се излива као славуЌ, труЌу"и душу!
  ЗмиЌа пушта отров кроз своЌе оч®аке, политичар испушта отров кроз Ќезик, убиЌаЌу"и много сигурниЌе!
  Истина Ќе понекад горка, али ®егова со истине Ќе лековита, политичар Ќе увек сладак, али ®егов мед изазива разочаре®е диЌабетесом!
  Има меда са усана политичара без хлеба, али нема хлеба рада без соли истине!
  Када се гледа у диктатора, политичару Ќе завидно да пролиЌе крв сланиЌу него да му маже пекмез у уста!
  Диктатор Ќе горак као пелин, али сол истине у ®ему Ќе само у Ќетри ®егових поданика!
  Политичар-демократа има сладак говор, политичар-диктатор прво има говор, па онда главу са рамена!
  Да бисте направили кариЌеру у политици, морате знати три правила: "ута®е Ќе злато, говор треба да буде као мед, обе"аваЌу"и у три кутиЌе, узмите га из лобиЌа на три начина!
  Политичари Ќедно говоре, а раде друго, са Ќедним изузетком - са ®има вам заиста не"е бити досадно!
  Кад мушкарац има ципеле, он се развали, а када му жена изуЌе ципеле, он умножи своЌе богатство!
  Не може сваки мушкарац чак ни да претендуЌе на место анђела, али свака жена Ќе ве" потенциЌална боги®а!
  Коначно, стража Ќе потпуно уништена, а палата Ќе делимично уништена.
  Сада треба да натерамо Микадо да потпише безусловну предаЌу РусиЌи, а затим да одржи референдум о ук учива®у єапана у Руско царство.
  Наравно, ово Ќе главна ствар ...
  ДевоЌке су обукле дома"е оклопе и изашле из летелице.
  Нико им ниЌе одолео.
  Микадо их Ќе чекао заЌедно са министрима. При погледу на босоноге девоЌке, угледници су се постидели и поцрвенели.
  Албина Ќе поручила:
  - На коленима!
  Микадо и министри послушно потону. Дрхтали су од страха.
  Алвина Ќе наредила:
  - Сада по уби наше отиске!
  И да буде увер ивиЌе, одсекла Ќе двоЌицу царевих телохраните а из ¤епног бластера. А онда Ќе умочила босе ноге у крв коЌа Ќе проливена од мртвих. Прате"и ®у, Албина се претворила у гримизну течност.
  Тада су девоЌке оставиле црвене, грациозне, ситне трагове своЌих ногу.
  Цар и министри су их послушно по убили. И ово Ќе било наЌЌаче пониже®е за єапан.
  Онда, наравно, треба да потпишете безусловну предаЌу зем е излазе"ег сунца.
  Албина и Алвин су били приморани да потпишу цео кабинет министара.
  А онда Ќе Микадо поново клекнуо и по убио голе, крваве табане вечних девоЌака.
  Тако Ќе дошло до окупациЌе єапана и потпуне победе.
  Али за сада Ќе потребно сачекати долазак руских трупа. У сваком случаЌу, преко радиЌа Ќе саопштено да се єапан предаЌе.
  Робур Ќе био веома задово ан, а вечити дечак Ќе узвикнуо:
  - Победио сам цело царство!
  И праснуо Ќе у смех... Напушта®е борбеног возила било Ќе опасно, али седе®е сам Ќе било досадно.
  И вечити дечак, коЌи Ќе добио дар бесмртности, решио Ќе да настави збирку крилатих изрека;
   Да бисте се радовали победи, а не оплакивали горчину пораза, потребан вам Ќе зноЌ труда и искра талента!
  ВоЌник у срцу осе"а кога да крене у Ќуриш, а политичар коЌи Ќе одавно у Ќетрима ша е на кла®е!
  ВоЌника понекад посе"уЌу сум®е у компетентност команде, али политичара без сум®е ниЌе компетентан за способност да лаже!
  ВоЌник Ќе син орла коЌи уЌеде противника и лети небом, политичар Ќе син лисице коЌа сере по глави и маже се по страни!
  У борби, храбри су га победили пре почетка борбе, кукавица Ќе изгубио не ступаЌу"и у битку, политичар Ќе преварио и пре поделе трофеЌа!
  У борби су снаге увек неЌеднаке, неко Ќачи, неко слабиЌи, а сви подЌеднако добро играЌу сви®е у политици!
  У борби, воЌник жвр а из митра еза, а политичар позади бескорисно буб®а Ќезиком!
  ВоЌника не треба стимулисати на хероЌско дело - он Ќе увек спреман, а политичар "е вас окривити у сваком тренутку!
  ВоЌник као мачка има девет живота, а политичар као ђаво милион маски!
  ВоЌник, чак и физички болестан, морално Ќе здрав, а политичар Ќе увек опседнут болном же ом да окриви бирача!
  Роботи не могу да се разболе, прави воЌници не одустаЌу, а политичари су природно неспособни да не криве!
  Ратник Ќе три пута ратник, политичар Ќе милион пута сви®а!
  ВоЌник Ќе пре свега човек, а друго ратник, политичар Ќе у првом степену сви®а, а у другом лисица!
  Боса жена може да претекне сваког поткованог малог човека, лако ЌоЌ Ќе ногама без ципела, тешко Ќе живети без мозга!
  Жена се не стиди да се разме"е голом петом, Ќош горе ако те мушкарац обуче и откине три коже!
  Политичар Ќе можда као тенк, али ®егов оклоп Ќе као желе од вербалне диЌареЌе!
  ВоЌник може да се уши у походу, а политичар позади Ќе ве" по вокациЌи балежна уш, а Ќош Ќе све време прасе!
  Политичар Ќе онаЌ ован од коЌег не"еш добити вуну на филцане, али "еш сам чорба од купуса чорбати ципелама!
  Сви®а даЌе  удима месо и маст, а сви®ски политичар му само качи резанце на уши и став а сир у мишоловку!
  Говор политичара Ќе чврста каша и мешавина обе"а®а, а Ќош мало сира из мишоловке до ®ега, таква храна изазива само чир разочаре®а!
  ВоЌник воли жене и Ота¤бину, сам политичар Ќе као хировита жена и воли власт над Ота¤бином!
  ВоЌник жели да изврши подвиг и постане хероЌ, политичар увек нађе прилику да почини подлост и добиЌе награду!
  Ако воЌник не броЌи звезде, пре или касниЌе "е их заслужити за еполете, али политичар, сматраЌу"и себе звездом, ниЌе заслужио крст на гробу!
   Не нађе воЌник увек место под сунцем, али му Ќе душа светла, политичар понекад заузме место светила, али сам ђаво Ќе у духу!
  ВоЌник тражи славу и жели да преживи, политичар Ќе ве" нашао срамоту и жели да живи у великом стилу!
  ВоЌник салутира, и остаЌе часно, политичар дланом прасе, а сам остаЌе шугав вепар!
  ВоЌничко служе®е не дозво ава да нарасте стомак, али изгубивши стомак, ратник задобиЌа бесмртност у  удским срцима, а политичар, разрадивши стомак, остаЌе само у Ќетри!
  ВоЌник не штеди стомак и нема стомак за то нас воле девоЌке, политичар се тресе стомаком и пе®е се уз мамон, и због тога мрзимо бираче!
  Босонога девоЌка сре"ниЌа Ќе од старице коЌу су шарлатани потковали, обе"аваЌу"и вечну младост и богатство, али уместо младалачке коже скинули су три коже!
  ВоЌник Ќош ниЌе сасвим генерал, ниЌе му инфериоран по домиш атости и храбрости, политичар ниЌе баш сатана, али да би подлости Ќош има шта да научи од ђавола!
  Гола женска пета Ќе округла и завод ива, голи кра еви са коЌима се пред нама поЌав уЌу политичари, кад им се скине маска, округли у говору, али одвратни!
  Пилот се не рађа крилат, крила добиЌа у борби, политичар се не рађа са носом, али без муке остав а бираче с носом!
  ВоЌничка вештина се рађа у агониЌи, политичка виртуозност рађа муку међу бирачима!
  ВоЌник Ќош ниЌе маЌстор, али учи из битке у битку, политичар више ниЌе анђео, а сатане из изборне кампа®е у кампа®у!
  ОнаЌ ко Ќе рођен да пузи не може да лети, али роб од рође®а може да долети до престола, ако има упорност детли"а, интелигенциЌу сове и орловски поглед!
  НаЌЌачи у рату побеђуЌе, а наЌве"а снага Ќе лукав, па "е лисица увек надвладати лава!
  ВоЌник не узима толико снагу колико своЌу домиш атост, мозак Ќе наЌЌачи део тела, иако нема миши"а, а Ќезик Ќе наЌштетниЌи, иако иза зуба!
  ВоЌник стеже каиш да би лакше трчао, политика тера гласаче да стегну каиш и они се разилазе!
  ВоЌник има духовна крила и орла у души, политичар има сви®ски грош у души, а горе од сви®е у души!
  Мушки Ќезик радо лиже голу пету жени, али Ќош спремниЌе глупи мушкарци допуштаЌу да буду потковани политичарима Ќезиком везаним!
  єезици политичара су дуги, али врло кратке руке да испуне обе"а®е бездимензионалних уста!
  За оне коЌи имаЌу интелигенциЌу, муве к уцаЌу мед политичарских 'говора, а коЌи имаЌу пацовску похлепу, журите да бесплатно сираЌу у мишоловци!
  Политичари су ретко будале, напротив, чеш"е су будале они коЌи даЌу своЌ глас као милозвучни политичар, ризикуЌу"и да због тога уђу у уши, а да остану без панталона!
  - Политичар Ќе и сам ¤епарош, и ¤епарац Ќе, а ¤еп нема дна, али из ®ега бираче може да извуче само смоква!
  ЗавоЌевач чизмама гази зем у, а жена босим ногама гази, зем а сте®е од бола, човек гуче од наслада!
  ВоЌник не жели да убиЌа, али своЌу дужност обав а савесно, политичар Ќе жедан крви, а нема ни грама савести!
  НиЌе воЌник хрчак да складишти залихе, ниЌе гофер да се сакриЌе, и ниЌе пацов да гризе своЌе, али су му зуби заиста лав и када се бори за праведну ствар!
  ВоЌник Ќе борбена Ќединица, политичар Ќе Ќедноставно милитантна нула!
  Политичар ниЌе ни воЌник ни ратник, али убиЌа дугим Ќезиком и врло ефикасно кида кров са шарки!
  Диктатор такође скида струготине са па®ева дугим Ќезиком, тестером за елоквенциЌу!
  НаЌЌача кост Ќе Ќезик, ако ниЌе везан за Ќезик!
  Ако Ќе политичар Ќезик везан, онда у полемикама не"е скуп ати кости!
  Политичар Ќе и да е таЌ плод, никада не"е сазрети да нахрани бираче, ве" труо од тренутка излага®а за оцену гласа®ем!
  Политичар Ќе во"е коЌе, сипаЌу"и сок елоквенциЌе, бираче претвара у повр"е!
  Флаша вотке од пола литра Ќе убоЌитиЌа од десетине Хитлера, па да попиЌемо то што Русе и све нас убиЌа само алкохол!
  Дечак голом петом избиЌа зубе неприЌате у, чиЌа Ќе одрасла особа поткована политиком, остаЌе крезуби пас коЌи завиЌа на месец!
  Гласна слава воЌници не долази лако, али она Ќе паметна, али политичар ту и тамо упада у гласне скандале на гласу!
  ВоЌник Ќе ратник светлости, ма за коЌу идеЌу да се бори, политичар Ќе гадост мрака, без обзира под коЌом заставом стоЌи!
  НиЌе битно под коЌом заставом Ќе воЌник, главно да му у срцу гори храброст, а политика ниЌе битна, боЌа слике ниЌе битна, све "е бити кукавички у Ќетри бирача!
  ВоЌник под лошом заставом заслужуЌе више поштова®а него политичар под правим паролама, али без обзира на чаршиЌу, став а прасе!
  Комунизам Ќе раЌ, коЌи  уди, иако жу евитим рукама граде на зем и, али сви®ски политичари планету претвараЌу у подзем е, дугим Ќезицима уништаваЌу"и добро!
  ВоЌник за Ота¤бину Ќе увек планина, политичар само калдрму успорава, ®егова сви®а Ќе борац жури, да се превише не поквари!
  Жена уме да буде "утке добар воЌник, а политичар и у панталонама Ќе гадна, прич ива жена!
  Политичари имаЌу дуге Ќезике и неизмерне амбициЌе, али да би зграбили Зем у, руке су кратке, а памет Ќош ма®е!
  Не хвали се челичном технологиЌом, ако ти Ќе дух као желе, онда су див аци дали кукавицу палицу, и на небу и на зем и!
  Политичар ме е глупости, од коЌих не брашно за хлеб, него чврсто брашно, са резанцима на ушима бирача!
  ВоЌник Ќе витез коЌи се бори са змаЌем, али оваЌ змаЌ Ќе заправо позади и нема седам глава, ве" милион маски, и безброЌ сви®ских ®ушки!
  ВоЌник, да не би постао очупано пиле, мора да буде гуска, политичар, да би испекао бираче за рошти , псова"е са задово ством, а не другарски!
  ВоЌници су само дечаци, али одрастаЌу из битке у битку, политичари, без обзира на године, из Ќедне изборне кампа®е у другу падаЌу у Ќош ве"е лудило!
  ВоЌник може бити голобради, али славни ратник, а политичар у свакоЌ ситуациЌи не може а да не остави реп!
  Дечак са®а да постане орао ратник, али ниЌе Ќасно откуд сви®ски политичари толико пр ави да их Ќе одвратно са®ати!
  Дечак, рођени борац, радиЌе би трчао бос по снегу него да дозволи себи да обуче политичарске ципеле и претвори се у фломастеру!
  Гола жена ниЌе очупано пиле, она "е сваком мушкарцу скинути панталоне, па чак и од бахатог владара направити голог кра а!
  Дечак израста у воЌника, а ко Ќе био политичар у младости ако Ќе из ®ега израсла тако велика сви®а?
  Проститутка Ќе искрена према клиЌентима - новац у замену за задово ство, а политичар Ќе потпуни лажов, гласови и порези у замену за чисто разочаре®е!
  Политичар Ќе веома скупа проститутка, од коЌе не ризикуЌете само да добиЌете мождани сифилис, ве" и сви®у у ¤епу!
  Политичар Ќе нека врста проститутке, па уместо да се скине, бирачима откине три коже и зарази их преко ТВ-а!
  Не улазе два пута у исту реку, али стално прасе копиле може да буде поново изабрано десетак пута!
  Животи®е и деца не воле храну без соли, али зашто одрасли тако загризу сладак говор политичара, лишених соли истине!
  Сол истине Ќе горка, али има лековиту мо", сладак Ќе говор политичара, али изазива диЌабетес ума!
  Човек не жели да буде пион, али кариЌера у воЌсци почи®е од редова, политичар не жели да игра по правилима, а своЌу кариЌеру у политици води са хаосом!
  Политичар коЌи вређа геЌеве Ќе и сам велики магарац и нема мушкост!
  Не"е воЌник два пута погинути, али "е политичар три пута издати и милион пута преварити!
  Не"е бити две смрти, и не можете да скинете чизме са босоноге, али политичари успеваЌу да убиЌаЌу стално, а да скину три коже!
  ДевоЌка се не плаши да трчи боса по снегу, плаши се да младоже®а не би испала глупа филцана чизма, поткована до ушиЌу!
  ВоЌник у рату постаЌе млађи и зрелиЌи у исто време, политичар у прикривеноЌ борби, стари и стари, истовремено тону"и до нивоа див е звери!
  ВоЌник Ќе воЌни обвезник и постаЌе професионалац у рату, политичар не зна временски оквир, а професионалац у приписива®у победе!
  ВоЌник треба да буде кремен, а не да се камен у срцу, политичар одавно има камен уместо срца, али има тврдо"у гуме!
  Добар воЌник у борби Ќе као ђаво - да Ќе потребно угасити ватру, вешт политичар у подлости Ќе сам сатана, а испу®ава®е обе"а®а Ќе типично црево!
  ВоЌник може да погине на боЌном по у, али ово Ќе бо е него погинути под струЌом слатких лажи политичара у миру!
  Ко се роди као ратник, умриЌе"е као хероЌ, ко Ќе постао политичар, ве" Ќе мртви нитков, и ходаЌу"и леш!
  Политика Ќе кад кажу Ќедно, мисле друго, раде тре"е, испадне четврто, али ипак изађе попреко и остане гадост у Ќетри!
  Нема бра"е у политици, али пуна сироти®е родбине, нема вилинских принчева, ве" сувишка голих кра ева, нема истине ни за тренутак, али би"е дово но лажи за не Ќедну генерациЌу!
  Љубав долази кад не чекаш, политичари се држе кад не зовеш!
  Сви узрасти су покорни  убави, политичари могу да поднесу сву подлост!
  Политичар Ќе чудовиште коЌе се представ а као згодан човек, али никаква луксузна мунициЌа не"е сакрити сви®ски петли" и вучЌе оч®аке!
  И воЌник Ќе на неки начин монструм, Ќер убиЌа на боЌном по у, али за разлику од политичара, он Ќе равноправан, али Ќе гласач увек губитник!
  Жена жели  убав и сре"у за себе и своЌу породицу, политичара пре свега занима да квари друге, а опседнут Ќе  убав у према новцу!
  Жена Ќе као ружа: примам ив мирис, блистав изглед, оштре тр®е, али на кога личи политичар, упечат ив смрадом, Ќадним изгледом и колачем од кактуса?
  Жена Ќе оличе®е лепоте и чистоте, додуше не увек идеална, али политичарка "е увек бити мерило подлости и ружно"е!
  Босоноги дечак не хулигани често и не улази у ¤еп, као што политичар ради гадости и став а прасе!
  Дете воли да се игра оружЌем, али Ќе  упко, политичар воли да звецка ®име, али уместо страха изазива гађе®е и смех!
  Како кажу научници, човек Ќе настао од маЌмуна, иако Ќе политичар типичан примат, поготово успешним  удима, има афинитета према шакалу!
  Човек има божанску стваралачку природу, али ми политичаре разапи®емо да Ќе само ђаво по природи што чине безако®е!
  Политичар Ќе Ђаво у телу, само не господар пакла, ве" творац подземног света на Зем и, у коме ђаволи измичу контроли и ствараЌу хаос!
  Бог Ќе судиЌа воЌнику и времену, политичар Ќе нитков и без суђе®а, а ®егово безако®е не познаЌе временски оквир!
  ВоЌник не тражи мир, а ни олуЌа не привлачи, политичар "е се укопати у подвиге, паразит Ќе много завидан!
  ВоЌник Ќе понекад ратник против своЌе во е, и не жели да убиЌа, ве" испу®ава свету дужност према Ота¤бини, док Ќе политичар доброво ни издаЌник, коЌи воли да се игра сви®а, а не да испу®ава своЌе обавезе према бирачима!
  ВоЌник решава загонетке у биткама, политичар прави лукаве комбинациЌе, не може мирно да реши ствар!
  Политичар Ќе толики генерал да уместо еполета носи нараменице будале, али он сам Ќе, међутим, лисац!
  ВоЌник може да карта, а политичар и не играЌу"и носи еполете шестица!
  ВоЌник Ќе борац доста, кад се снађе главом, знаЌ политичар ово сви®а, доби"е врапца од орла!
  Зна воЌник шта Ќе страх, али савладава себе, зна политичар шта Ќе част, али Ќе подвргава себи!
  Ако се жена не плаши да се разме"е своЌим голим ногама, не дозво ава себи да обуче чизме, онда Ќе рођена у кошу и!
  Ратник коЌи не"е дозволити да се скине са три коже рођен Ќе у кошу и!
  Жена се не стиди да хода боса, плаши се да буде под петом чизме од филца!
  Ако не желите да прогутате ивицу сечива, онда стекните оштар ум и челичну издрж ивост!
  Оштрица глупог мача Ќе способна да прободе тело, али само оштра реч мудраца може заиста да погоди срце!
  ВоЌник Ќе ђаво чистог срца, политичар тврди да Ќе Бог, али Ќе испу®ен пр авим мислима!
  Не стиди се жена своЌе голоти®е у потрази за мушким принцом, да се стиди да се удаш за голог кра а!
  Жена коЌа голим ногама откине мушкарцу три коже рођена Ќе у кошу и!
  Жена коЌа Ќе рођена у кошу и са голим месом обува мушкарцу ципеле, чак и ако ниЌе пуна филцана чизма!
  ВажниЌе Ќе да се жена роди у кошу и него да добиЌе раскошну ха ину од голог кра а!
  Бо е да жена хода гола него да себи дозволи да с пуном филцаном чизмом скине три коже, бо е боса него поткована тупом чизмом!
  Ако босонога жена, откриваЌу"и груди, сломи аплаузе, а не вређа®е и звиждуке, онда Ќе рођена у кошу и и не"е дозволити да Ќе обуЌу!
  Женска слабост се претвара у привлачну силу, а ако мушкарац покаже слабост, би"е гурнут у мочвару немо"и!
  Жена треба да уме да прашта, ако жели да буде успешна, мушкарац, ако жели нешто да постигне, не треба себи да се спусти!
  Место орла добиЌа онаЌ ко уме да излиЌе као славуЌ и не броЌи вране!
  Ко броЌи вране потпуно Ќе без крила и нема к ун!
  Ко прода ота¤бину за злато, не вреди ни гроша слом еног и би"е покривен рђом издаЌе под племенитим металом!
  П ачкаЌу"и потомке, би"ете уништени до празнине, Ќер "е се све утопити у безданом локви злочина прошлости!
  Ратник мора бити мудар као сова, храбар као орао, и да не броЌи вране у борби, да га кокошка не очупа!
  НиЌе битно када су године мале, потпуна катастрофа, када нема дово но памети и домиш атости у било ком узрасту!
  Дечак хо"е да буде воЌник и да ратуЌе да би постао хероЌ, политичар хо"е да буде командант, да седи позади и да се подло!
  ВоЌник хо"е кашу са месом, а од команданата добиЌа брезову кашу, а од политичара покварену сви®у!
  У борби су вам потребни не само оштар баЌонет и челична саб а, ве" и оштар ум и челични нерви, са златним рукама проналазача!
  Народу не треба монарх на престолу, ве" кра  у главама, не сребрни говор политичара, ве" сребрни руб и у новчанику!
  ИнтелигенциЌа и храброст, као муж и жена, рађаЌу победу само у пару, а кума сваког успеха - сре"а не"е бити сувишна!
  Младост Ќе зелена, али слатка, старост Ќе горка и одаЌе буђ, а жена Ќе као мува до сласти, болест Ќе као гадф до старости!
  Бо е Ќе бити млад гласач него стари политичар, и младост гризе слатки говор, али не трпи резанце на ушима!
  У младости Ќе сваки посао свађати се, а у старости и доконости престати!
  У младости Ќе више радости од рада него од старости од нерада, па да попиЌемо за то да младост не престаЌе без муке!
  ДевоЌка Ќе добра у младости, кашика за вечеру, а политичар у гробу!
  Дечаци са голим штиклама сре"ниЌи су од одраслих, са коЌих су политичари спустили три коже и теме но их потковали до ушиЌу!
  Док Ќе Робур ово компоновао, девоЌке су стигле са званичним документом о предаЌи єапана. Тако Ќе завршен оваЌ славни рат. Али Ромел има Ќош много различитих задатака и проблема пред собом. У сваком случаЌу, ®их троЌица су победили нимало слабу силу.
  Албина Ќе са осмехом упитала Робура:
  - Кога "емо сада да уништимо?
  Вечити дечак слеже раменима и предложи:
  - Можда "емо се ухватити у коштац са РусиЌом да бисмо балансирали?
  Алвина Ќе сасвим логично приговорила:
  - Тада нам ниЌе имало смисла уништавати єапан! А ако смо ве" променили однос снага, онда се морамо држати!
  Робур Ќе тукао босим ногама, дечЌом, и изЌавио:
  - Али видите, сасвим Ќе могу"е да освоЌимо цео свет! Управо смо показали снагу!
  Албина се у потпуности сложила са овим:
  - Да Ќесу! Али поред снаге треба показати и мудрост!
  Вечити дечак Ќе размиш ао. Убити стотине хи ада  уди ниЌе добро. Али ипак Ќе неопходно преузети власт над светом. Али како се то може учинити без убиЌа®а милиона воЌника и официра? Штавише, истовремено Ќе било неопходно сузбити немире побу®еног народа, ако до тога дође. Овде се ве" може окрвавити као нико други у историЌи човечанства.
  Али Робуровом главом пролети мисао:
  - Неопходно Ќе створити телепатски апарат коЌи би давао менталне команде целом човечанству. Нешто као хипноза уз помо" радио таласа, а онда "емо заиста контролисати цео универзум.
  Албина се сложила са овим:
  - Потребни су нам специЌални гравиомагнетни таласи хипнозе. И тада "емо одмах савладати сваку препреку и покорити цео свет! И сви народи "е плесати под нама, и извршавати било коЌе команде!
  Алвина Ќе додала, цере"и се зубима:
  - И би"е изузетно кул!
  А девоЌка терминатор Ќе лупила босом, наоштреном ногом.
  Дечак Робур климну главом у знак слага®а.
  - Разви"емо сличан апарат и лако покорити све без изузетка. И тада "е бити апсолутна власт над светом!
  Албина се кикота и пева:
  - Људи умиру за метал, за метал,
  Робур "е владати лоптом! Покрени емисиЌу!
  Алвина се сложила са овим, намигуЌу"и свом партнеру:
  - Наша мо", као и сила Свете ТроЌице, би"е заувек! И не само вечна, ве"  удска!
  Албина се сложила са овим:
  - Кад Ќе рука чврста и ци еви  удски, за човека постаЌеш Свемогу"и!
  Робур климну главом и притисне дугме голом, округлом дечЌом петом, подижу"и апарат и пЌевуше"и:
  Ко Ќе лишен срца и душе,
  Одмах "е бити слом ен од  убазности!
  ДевоЌке углас, гласно узвикну:
  Хладна рачуница нас служи же ом -
  НеприЌате и за пораз, па, а средства се не рачунаЌу!
  ... ЕПИЛОГ
  Дечаци диктатори Хитлер и Путин живели су строгом дневном рутином у поЌачаном нивоу пакла. НаЌтеже Ќе, наравно, дванаест сати рада у каменолому, где заправо деца раде боса и у истим купа"им га"ама, бичевана од надзорника.
  То Ќе као у сериЌи ИндиЌана Џонсон, где Ќе било и деце робова.
  Али Свевиш®и Бог - милостиви и милостиви, побринуо се и за наЌозлоглашениЌе зликовце у историЌи човечанства. Дакле, поред тешког рада, злочинци-грешници су имали четири сата уче®а. Па, Ќош Ќедан сан, кад можеш било шта да видиш и у томе нађеш радост.
  И тако свуда има шипки, и ланци звецкаЌу, а бич млати за наЌма®и прекршаЌ, или чак за чи®еницу да радите мало спориЌе.
  А после дванаест сати рада, тако Ќе приЌатно стаЌати под хладним тушем. И оперите зубе уЌутру када се перете пре Ќела.
  Хране се - хлебом и водом, али нико други - значи да Ќе храна здрава.
  Владимир Путин Ќе умро прилично стар и могао Ќе да цени милост и милост Господа Бога, коЌи Ќе свима, без изузетка, дао млада, здрава тела без физичких мана.
  Да су чак и кра еви на планети Зем и били лишени. Дакле, пакао Ќе царство шибаних и слатких дечака, ниЌе тако лоше као на неки начин  удски свет.
  И Владимир Путин Ќе био принуђен да то призна, као Адолф Хитлер - да Ќе Свевиш®и заиста веома  убазан и милостив, чак и ако таквим нитковима даЌе тела бо а него у  удском животу и даЌе вечну младост.
  А какав пакао на лаким нивоима Ќе скоро санаториЌум. На лаганом готово да нема шипки, као и на преференциЌалном. Генерално, и да е постоЌе решетке, али Ќе као у западном малолетничком затвору, односно прилично Ќе удобно. И што Ќе ниво пакла лакши, бо и су и однос и храна.
  Владимир Путин Ќе, међутим, био тврдоглав и желео Ќе суђе®е свецима. Ово Ќе кад ти суде двадесет и четири праведника из раЌа.
  Али право искуство говори да праведници само даЌу теже и дуже рокове од милостиве одлуке Свемогу"ег. И да увек постоЌи шанса да било ко пређе на лакши ниво, добрим понаша®ем и покаЌа®ем.
  Ево Адолф Хитлер коЌи се стално каЌе и понаша се немачки узорно.
  Тако да има шансу да ускоро са поЌачаног нивоа пређе на тежи, и ту, бар Ќедном годиш®е, можеш да радиш са девоЌком шта год хо"еш двадесет минута!
  Владимир Путин, у виду дечака у оковима, изведен Ќе на суд. ТинеЌ¤ерове босе ноге газиле су по стеновитом гребену. Било Ќе неприЌатно ходати у ланцима, посебно ланцима за ноге са прстеновима.
  Путин Ќе помислио, можда Ќош ниЌе касно да се напусти суд светих стараца. Можда ово и ниЌе наЌбо а идеЌа, поготово што има жиг у топу. Чак Ќе и на месту заменика Собчак учествовао у криминалним обрачунима и починио злочин. Било Ќе наручених убистава, ук учуЌу"и и прилично гласна, Ќедно од ®их Ќе чак приказано у програму Невзорова. И тамо су наговестили да Ќе могу"е - долази од надлежних. И не без разлога. Путинова стигма Ќе на много начина била топ.
  И Лев Рокхлин Ќе такође умро с разлогом. И ово Ќе наЌмистериозниЌе убиство, такође не без тога. Тако Ќе Путинов животни пут био обележен од самог почетка ®егове кариЌере деведесетих - крв у. И уопште ниЌе био тако безопасан како су олигарси мислили. Иако Ќе, можда, изгледао више комично него страшно са своЌим обе"а®има - да "е се потопити у тоалет.
  Уопште, пропаганда на телевизиЌи Ќе способна да усади било шта и да испира мозак  удима било ког калибра.
  На пример, било Ќе то деведесет шесте године, када Ќе народ испран мозак и убеђен да гласа за алкохоличара Елцина. И тако, и сада Ќе  удима испран мозак.
  Да и комунисти су лоши, нису Путина одЌедном зг®ечили и дозволили да оЌача.
  И делимично - то Ќе било због страха: да "е пратити Лева Рокхлина. А ЗЌуганов и ®егов тим су очигледне кукавице. Конкретно, могли би искористити убиство Рокхлина за организова®е нереда. Али ЗЌуганов Ќе, као типична политичка проститутка, сакрио главу у песак.
  А комунисти су некако одлучили да забораве убиство Рокхлина. Штавише, ЗЌуганов Ќе издао Лева и лишио га места у ДржавноЌ Думи као председника одбора за одбрану.
  И заиста Ќе било као да елиминишете конкурента. Сам Путин Ќе учинио много за єе цина и ®егову породицу, па Ќе стога добио статус наследника. Плус, и феноменална сре"а. И крвави рат у ЧечениЌи.
  єедна антитерористичка операциЌа званично Ќе траЌала више од десет година. А завршило се стварном победом Чечена. И РусиЌа Ќе постала ®ихова притока.
  А медиЌи су све то представили као звучну победу. И многи су у то веровали. Иако Ќе толико крви напрасно проливено.
  Сам Путин Ќе постао тиранин и изградио своЌ реЌтинг на костима. Иако Ќе све ово Ќош увек било цве"е. Тада Ќе постаЌало све крвавиЌе и нагло. И све више подлости и крађе. И све више превара и манифестациЌа цинизма. Само у ЧечениЌи убиЌено Ќе више од сто двадесет хи ада  уди, а ово Ќе само почетак.
  На Криму су успели да подмите локалне команданте и цена Ќе била пристоЌниЌа. Али ве" у Донбасу броЌ жртава Ќе премашио осамдесет хи ада, иако би било могу"е без убиЌених ук учива®ем ЛНР и ДНР у РусиЌи. Али ово никада ниЌе урађено.
  Путин Ќе очигледно успорио ... и искористио конфронтациЌу са Западом да реши сопствене проблеме унутар зем е. Конкретно, Скрипалови су отровани посебно да би изазвали скандал уочи председничких избора. И помогло Ќе додава®ем гласова. Иако су паметни  уди можда приметили да има ма®е разлога да се гласа за Путина - коме треба агресор и тровач?
  Колико Ќе злочина било на ®еговоЌ савести? Ук учуЌу"и и елиминациЌу Березовског, коЌи Ќе превише знао. А специЌалне службе су то спретно преврнуле, не остав аЌу"и никакав траг.
  И тако Ќе све почело да се котр а... Путин Ќе почео да подржава глобалну реакциЌу и све диктаторе света. А ®егова политика Ќе била деструктивна, уништаваЌу"и и Венецуелу и СириЌу, изазиваЌу"и заоштрава®е тамош®ег грађанског рата.
  И било Ќе много склоништа, броЌ убистава Ќе ишао на десетине хи ада.
  Путин Ќе такође подржао и диктатора Лукашенка и диктаторски АзербеЌ¤ан у рату против демократске єермениЌе. Свуда нас Ќе водио на страну деспотизма и ауторитарних режима.
  А у Авганистану Ќе издао Северну алиЌансу и почео да флертуЌе са талибанима.
  Али они су, оЌачавши, природно преплавили Та¤икистан. А локална воЌска Рахмонова Ќе побегла. А руска база у Та¤икистану Ќе опко ена и уништена. И РусиЌа Ќе морала поново да ратуЌе у Авганистану. И било Ќе окрутно.
  Вероватно ниЌе требало да нападне Кабул, али Путин Ќе био  ут и желео Ќе да победи. Као резултат тога, рат се показао окрутним и немилосрдним, са милионима жртава. И друге зем е су почеле да се увлаче у то.
  Тако Ќе Владимир Путин успео да прикупи кутиЌу злочина упоредивих са Хитлером.
  А идеЌа о пресуђива®у светих стараца (уобичаЌено име, тако да спо а изгледаЌу као млади"и од седамнаест година!) била Ќе прилично ризична.
  Заиста, за Бога постоЌи Ќедан грешник коЌи се каЌе, угодниЌи од стотину праведника коЌи немаЌу за шта да се покаЌу. Путин има много грехова, ук учуЌу"и и пре убу. И имао Ќе  убавнице , и не само Кабаеву, и великодушно их Ќе даровао.
  А "ерке су имале мужеве милиЌардере. Путин Ќе у том погледу Ќош гори од Хитлера: он Ќе, у сваком случаЌу, био убица, али пла"еник. И сам Путин Ќе много крао, и трошио на своЌе  убавнице, и давао своЌоЌ прат®и. Дакле, пове"ани ниво пакла, обЌективно Ќе заслужио. А порота може само да му дода термин - овако се молиш Богу, а не каЌеш се, клече"и пред Свемогу"им.
  Дакле, Путин заправо може да проведе више времена у паклу од Хитлера. И то Ќе глупо. Овде Ќе бивши председник РусиЌе спа ен Ќаким ударцем бичем. Одступио Ќе, изгуб ен у мислима. А кад те туку, то Ќе неприЌатно.
  И могу овако да туку више од Ќедног века. Дечак Путин поново тешко уздахну.
  Има много грехова, ук учуЌу"и и оне коЌи су непознати широЌ Ќавности. Као бицикл украден у дети®ству, краде"и пите са тезге. Наравно, средина у коЌоЌ Ќе одрастао буду"и диктатор РусиЌе била Ќе криминална, а ®егова породица сиромашна. Па Ќе као дете крао ситнице. И пар пута чак умало загрмио у специЌалну школу, и то млади". Али нашао Ќе покровите е: ®егов деда Ќе био Ста инов кувар - особа са везама Ќе то размазала, па чак и почистила све архиве.
  Дакле, Путин Ќе био у ста®у да се извуче. Али он Ќе имао гриЌехе чак ни тада. Ук учуЌу"и и ниЌе наЌбо и пристоЌне оне. Ук учуЌу"и и неумерену жуд®е за жене, и све врсте експеримената адолесцената. И тако много ствари се десило са ®им. Ук учуЌу"и отказива®е другова. Да, то Ќе веома неприЌатно с времена на време.
  И то "е иза"и на суд. Не би било бо ег покаЌа®а од пада у растав а®е. И истовремено очекивати да "е рокови бити скра"ени.
  Било Ќе и грехова за коЌе се само сум®а. На пример, наређе®е да се уклони Салман Радуев, коЌи Ќе превише знао - а то Ќе подло убити затвореника.
  А легитимни председник ЧечениЌе Аслан Масхадов се предао, али Ќе стре ан: Путину ниЌе требало суђе®е.
  И Ќош много тога... Ево колико грехова. И много контроверзних одлука, ук учуЌу"и успон Рамзана Кадирова, коЌи Ќе убио првог Руса са петнаест година, и уопште улог на директне негативце у овоЌ или оноЌ игри. Много различитих интрига и подлости, за коЌе мало ко зна, а никада, ни у ком случаЌу на планети Зем и, не"е сазнати.
  И овде су сви греси познати, од ®их се не можете сакрити. Ук учуЌу"и и чи®еницу да Собчак ниЌе случаЌно умро, неде у дана касниЌе када Ќе рекао да "е бити следе"и председник.
  Међутим, као Борис єе цин - коЌи Ќе такође знао превише и био потенциЌално опасан.
  Да не говоримо о чи®еници да су под Медведевом одређени кругови покушавали да налете на Путина, оптужуЌу"и га за све смртне грехе.
  А Путин Ќе могао да заустави терористички напад у СЌеди®еним Државама 11. септембра да Ќе хтео. И ово "е му се на суђе®у замерити. И би"е теже оправдати. Штавише, у раЌу "е свако знати своЌе грехе, као и део пакла. Да ли му ово треба?
  Владимир Путин се растужио... На шта он заправо рачуна? НиЌе ли он крив? А шта чека на суђе®у - нови дета и о гресима? Ук учуЌу"и мастурбациЌу на фотографиЌу голе жене и опушак цигарете подигнут из урне?
  Да ли Ќе то оно што он жели? Можда ми само сада обавестите да одбиЌа суђе®е са поротом и да се изЌаш®ава кривим. У Име Бога Свевиш®ег - милостив и милостив!
  Путин Ќе стао и поново добио бич у леђа. Да, ово Ќе опет бол, од коЌе нехотице плачеш.
  Дечак председник поново корача босих ногу. Не, бо е би било да да изЌаву на суду. И ово "е бити кул обрт. Или бар некаква логика.
  Путин опет хода и уздише. Да, наравно, имао Ќе сре"е, чак иу чи®еници да су он и Собчак пропали у предизборноЌ кампа®и. У ствари, да Ќе Собчак поражен, Путин би остао ®егов заменик и тако Ќе од ЧубаЌса добио премештаЌ у Москву. У сваком случаЌу, пораз се претворио у узлет кариЌере.
  Истина, єе цин Ќе сум®ао: да ли "е Путин, коЌи Ќе изгубио изборе у Санкт Петербургу, успети да продужи изборну кампа®у у размерама РусиЌе?
  Али Бориса НиколаЌевича, Бориса Абрамовича су успели да убеде - мисле"и на присуство медиЌских технологиЌа. И да могу да испираЌу мозак народу. И у ствари, добро су га опрали.
  Генерално, Путин дугуЌе престо пре свега Борису Абрамовичу Березовском и АнатолиЌу Борисовичу ЧубаЌсу, као и Роману Абрамовичу и Волошину. Међутим, ово друго Ќе сама шестица. А са Березовским су се понашали као Ста ин - уклонили су оног коЌи Ќе наЌвише учинио за Путинов долазак на власт.
  А онда Ќе ве" било лакше.
  Понекад се чудите глупости и кратковидости своЌих политичких конкурената. На пример, либерали су подржали реформу савета федерациЌе.
  Иако су их паметни  уди упозорили да "е их Путин, оЌачавши позициЌу либерала из Државне Думе, уклонити. И тако се десило у буду"ности. И УниЌа десних снага и єаблоко су укло®ени из парламента. И нека им Ќе Ќош драго што Ќе затворен само Ходорковски, а не цела екипа на велико.
  Али либерали би, удруживши се са комунистима, могли да блокираЌу реформу савета федерациЌе. У овом случаЌу, морало би се или иза"и ван уставног по а или се привремено помирити, до нових избора у Државну Думу. У сваком случаЌу, либерали су урадили прилично глупу ствар.
  Истина, Путин им Ќе бацио коску: реформу правосуђа са либерализациЌом кривичног закона, и пореску реформу - коЌа Ќе сма®ила порезе богатима на тринаест одсто.
  Дакле, либерали су, у принципу, могли да буду задово ни - обе"ано им Ќе заузврат да "е им помо"и да поново уђу у Државну думу. Али Путин ниЌе одржао реч. И уклонио либерале.
  Примаков би такође могао да се супротстави реформи Савета ФедерациЌе , поготово што Ќе ®егов блок повезан са гувернерима. Али и они су се охладили. Примаков Ќе чак био заплашен. И он Ќе устукнуо. Генерално, успели смо да оЌачамо власт.
  А онда славити изборе гувернера под маском Ќош Ќедног терористичког напада.
  И овде Ќе Путин имао жиг у топу. Пошто се, по же и, могло и спречити. Као и узима®е талаца у Москви.
  Колико Ќе  уди умрло...
  И за ово "е бити затражен на суђе®у. Људи не знаЌу све, али свемогу"и Бог зна да се крв могла избе"и! А колико Ќе напрасно побиЌено у истоЌ ЧечениЌи! Легитимни председник ЧечениЌе Аслан Масхадов желео Ќе преговоре и мир. Уместо тога, десет хи ада лешева. Бескорисно убиЌани  уди коЌи се нису покорили ЧечениЌи.
  И ово такође нису сви греси. А у Авганистану, Путин Ќе наЌпре предао сав унутраш®и отпор талибанима. Онда Ќе покушао да флертуЌе. Али снаге безбедности су притискале.
  Конкретно, у РусиЌи се сваке године убиЌа на десетине хи ада  уди од дроге коЌу узгаЌаЌу талибани. И да треба да бомбардуЌете ове шикаре опиЌумског мака.
  Поред тога, СергеЌ ШоЌгу Ќе имао повере®а у непобедивост руских трупа. А после корона вируса, рат у Авганистану ниЌе изгледао тако крвав и тежак. А генерали руске армиЌе били су же ни освете за пораз СССР-а од душемана. Стога Ќе испровоциран напад на Та¤икистан.
  Иако су и сами талибани постали превише самоуверени, као да побеђуЌу САД и добиЌаЌу воЌну мо". Осим тога, у Авганистану има много Та¤ика коЌи су желели да се поново уЌедине са своЌом домовином, а сада су били под Талибанима. И то Ќе довело до сукоба.
  Унутраш®и проблеми, пад популарности Путина лично и єединствена РусиЌа били су гурнути да траже нове победе у воЌним пословима. А Путин Ќе само имао же у да се бори и покаже своЌу снагу. Руске трупе су Ќедноставно Ќуриле у битку.
  Да не споми®ем да се проблем дроге морао решити. А за талибане Ќе то огроман извор прихода. Не"е га се тек тако одре"и.
  Осим тога, Кина Ќе такође имала мисли да ослаби РусиЌу и гурне Ќе против исламског света. Кини више ниЌе потребна Ќака РусиЌа. Након што су САД ослабиле, Кинези су заиста желели да припоЌе Сибир, а Далеки исток Уралу. Ту су нафта и гас, и Ќош много тога, као и наЌве"е светске резерве слатке воде.
  Кина Ќе, наравно, била заинтересована да се РусиЌа подели по етничким и верским линиЌама. И тада "е бити могу"е ухватити Ќе изнутрицама.
  А онда су се и они умешали у рат и почели да продаЌу оружЌе талибанима.
  Али Путин Ќе ипак водио рат великих размера и напао Кабул. И покушао Ќе да заузме цео Авганистан. А ово су веома амбициозни планови. Али, аваЌ, милиони  уди су погинули, и десетине хи ада руских воЌника, а победа никада ниЌе дошла.
  Штавише, комунисти су победили на изборима за Државну думу и све Ќе ишло и прошло.
  Путин Ќе почео да пролива крв и своЌе грађане на митинзима. Одлазак стариЌег ЗЌуганова учинио Ќе млађе комунистичке вође агресивниЌима. А масовне демонстрациЌе су биле у порасту. И све више демонстраната Ќе гинуло.
  И сукоби су постаЌали све агресивниЌи и  утиЌи. И ве" Ќе дошло до пуца®а. А онда Ќе избила револуциЌа. Десило се оно што се очекивало.
  Одлазак старе опозициЌе, велики губици у Авганистану, тешко"е у привреди, многи други неуспеси, све Ќе то утицало на ситуациЌу у РусиЌи.
  Уз то, Путин Ќе лично био омражен, као и ИталиЌани после низа неуспеха, Мусолини. Заборав аЌу"и прошла Дучеова достигну"а. Штавише, побунили су се ЧечениЌа и Северни Кавказ. И тако се испоставило да Ќе Путин на краЌу своЌе владавине био неуспешан. Као, међутим, многи кра еви и владари коЌи нису стигли да оду.
   Фортуна Ќе промен ива - можете се сетити Хитлера, Наполеона, ЛуЌа Четрнаестог, Ивана Грозног и других. Практично сви владари коЌи су предуго седели на престолу доживели су пад. И ако их сре"а у ратовима ниЌе ни издала, заглибили су у оргиЌама и суровостима. Као што су Џингис Кан, Тамерлан, Елизабета Енглеска и неки други.
  Међутим, иако Катарина ИИ ниЌе губила ратове, потонула Ќе у корупциЌу и разврат, и многе глупости, ук учуЌу"и Потем села.
  Да, Путин ниЌе требало да постав а рокове на нулу - можете имати времена да се обогатите. И покварити утисак  уди о себи. И у"и у историЌу као Ќош Ќедан владар коЌи Ќе добро почео, а завршио лоше.
  Међутим, Путин Ќе, наравно, био сам себи крив: и он Ќе ве" желео да се освети за пораз СССР-а у Авганистану. Али успео Ќе да уђе у рат, практично без савезника, чак и без Ирана, и зема а Уговора о колективноЌ безбедности.
  И вероватно Ќе вредело само поново заузети Та¤икистан и не и"и да е у дубине Авганистана. Затим по тре"и пут стане на исте граб е. Прво СССР, па САД, па Путинова РусиЌа. И, наравно, потребно Ќе борити се против дроге, али за ово Ќе дово но само спалити плантаже мака напалмом. А не да се пе®у у планине у великим тенковским колонама. Али Путинове амбициЌе су скочиле. У СЌеди®еним Државама, иначе, жена Ќе постала председница, а она се показала као успешан и во ен лидер. єош од времена Клинтонове, у СЌеди®еним Државама постоЌи стално незадово ство председницима. А онда се поЌавила Камала. ОваЌ мулат, са великом интелигенциЌом и трезвеним прорачуном.
  Тако Ќе успела да запали обоЌени МаЌдан у РусиЌи.
  НиЌе ни чудо што кажу - жене имаЌу сре"е. А жена Ќе способна за много.
  Путин Ќе ходао преко каме®а, осе"аЌу"и како груби табани дечака-диктатора боду оштре краЌеве и размиш ао.
  И сада се види смиреност палате правде. Ускоро "е бити тамо и поЌави"е се пред судом светих стараца...
  Дакле, свеЌедно, могу ли да признам?
  ОчаЌни Путин Ќе певао:
  Ми смо наЌЌачи на свету
  Потопи"емо све неприЌате е у тоалет...
  РусиЌа не веруЌе сузама...
  А злим олигарсима да"емо у мозак!
  
  
  
  
  
 Ваша оценка:

Связаться с программистом сайта.

Новые книги авторов СИ, вышедшие из печати:
О.Болдырева "Крадуш. Чужие души" М.Николаев "Вторжение на Землю"

Как попасть в этoт список
Сайт - "Художники" .. || .. Доска об'явлений "Книги"