Рыбаченко Олег Павлович : другие произведения.

Aukcija Robova U Svijetu Tkanina

Самиздат: [Регистрация] [Найти] [Рейтинги] [Обсуждения] [Новинки] [Обзоры] [Помощь|Техвопросы]
Ссылки:


 Ваша оценка:
  • Аннотация:
    Robovi oba pola na prodaju. Prelepa studentica iz dvadeset prvog veka stavljena je na aukciju kao robinja. Ulozi vrtoglavo rastu i stiže neočekivani rasplet.

  AUKCIJA ROBOVA U SVIJETU TKANINA
  ANOTATION
  Robovi oba pola na prodaju. Prelepa studentica iz dvadeset prvog veka stavljena je na aukciju kao robinja. Ulozi vrtoglavo rastu i stiže neočekivani rasplet.
  . POGLAVLJE 1
  Dolazi vrijeme otvaranja aukcije za nadmetanje. Prve dvije djevojke dovode se na platformu.
  Oni su bosi, i prekriveni su prekrivačima. Prvo su pokrili glave. Početna cijena od sto zlatnih dublona po paru uobičajena je za lijepe robinje.
  - Sto!
  Aukcionar podiže čekić, zvuči:
  - Sto deset...
  - Sto dvadeset...
  I pauza. Drugi veo je skinut sa devojaka.
  Opet buka:
  - Sto trideset,
  - Sto četrdeset!
  - Sto pedeset!
  I opet pauza... Treći veo je skinut sa njih.
  - Sto šezdeset!
  - Sto sedamdeset!
  - Sto osamdeset!
  - Dvije stotine!
  Aukcionar podiže čekić i pevajući kaže:
  - Dvesta duplona puta! Dvesta dublona dva! Dvesta dublona tri!
  Par prodan za dvjesto dublona!
  Djevojčice su pokrili ćebadima i odveli ih. Tukli su ih bosim nogama, što je govorilo o njihovom niskom društvenom statusu.
  Tada je desetak mišićavih dječaka odjednom prodato na aukciji. Neki patuljak ih je odveo u ropstvo. Za sve veleprodaje - sto dinara! Ovi robovi su korišteni kao radna snaga. Spolja su zdravi, njegovani, navikli na fizičku aktivnost.
  Dječaci su pljeskali bosim nogama i nanizani na lanac, vodeći ih u dvorište. Jedan od vilenjaka je opipao dječakova mišićava, preplanula prsa, ali su vikali na nju.
  Zatim je rob ponovo serviran, samo ne bos, već u sandalama. Pokriven velom, i izložen tri dijela.
  Bila je prelijepa plavuša, a cjenkanje je naraslo na pet stotina dublona. Na kraju su joj čak izuli sandale i naterali je da pleše bosa. Onda su me poslali plemenitom trolu. Na putu je plavuša bila umotana u ćebe.
  Bilo je zabavno i publika se razveselila. Dok se trgovci i evnusi svih rasa koji su se okupili u velikoj dvorani nisu bili umorni, odlučili su da Vladlenu dovedu na peron. Naravno, ona je najplemenitije i najsjajnije jelo na aukciji.
  Bila je prekrivena prekrivačima, bila je u čizmama do koljena, a kosa joj je podignuta da se ne vidi kako će joj se onda raspasti preko ramena.
  Pošto se navikla da hoda bosa, Vladlena se osjećala nelagodno u čizmama, jake, mišićave noge su joj bile razbijene. I ona je zatvorena. Na kraju krajeva, mnogo više uzbuđenja od cjenkanja kada ste izloženi u dijelovima.
  Oni ovde poznaju psihologiju.
  Vladlen se uhvatila kako misli da je uplašena i neprijatno siše u stomaku.
  Ovdje je sada gola pred stotinama muškaraca. Nije baš dobro, jasno se vidi ispod zavesa hodnika. Ali ne postoje samo ljudi i prekrasni vilenjaci koji liče na ljude. Tu su patuljci i orci, hobiti koji izgledaju kao bosonoga djeca, i kakva rogata stvorenja, par ogromnih goblina, trolova velikih nosa. I još jedno stvorenje koje izgleda kao džinovska krastača iz Ratova zvijezda koja nosi krunu. Vidi se kralj mora.
  Među publikom i visokim, koščati subjekt je sam Koschey Besmrtni. Izgleda zastrašujuće, iako veoma mršav. Ovdje još uvijek ima žena. Skoro svi mladi vilenjaci, ili trolovi, nekoliko ljudskih plemenitih žena su također mladi. Ali ima i jedna starica sa metlom. Izgleda kao velika, veoma snažna baka, a iza usta joj vire očnjaci.
  Vladlena je pomislila - Baba Yaga.
  To znači kul i duhovit. Jedino što je nedostajalo je zmija Gorynych, za kompletan set. Ali izgleda da postoji goblin. Mješavina čovjeka i hrasta.
  A tu je i par sirena. One su prelepe devojke sa ribljim repovima.
  Jasno je da postoje stvorenja sa drugih planeta.
  Sada je jasno zašto ga je vojvoda stavio na aukciju. Samo jednom godišnje se okupi toliko ljudi, a ovo je odlična šansa da se zaradi nešto ozbiljno.
  Međutim, i dalje morate ostati potpuno goli pred tolikim brojem ljudi raznih vrsta i plemena - ovo je užas.
  Vladlen se jako posramio, zgrozio i uplašio. Mada se u njoj, s druge strane, probudio i ponos: privući će pažnju na sebe poput zvijezde.
  Osim prekrivača i gaćica, Vladlen je bio obučen i u poseban kupaći kostim. I ne pokriva samo grudi, već i stomak. To je dodatno povećalo tajne djevojke.
  Vladlena se nasmiješila... Začuo se signal i aukcija je počela.
  Menadžer je počeo da skandira:
  - Plemenita osoba, vanzemaljac iz drugog univerzuma, veliki ratnik, a veoma vješt u ljubavi i istovremeno djevica. Zove se Vladlena Šamanova i kako je lepa, jednako je mudra!
  Aukcionar je klimnuo glavom.
  - Početna cijena od sto dublona!
  Publika je bila bučna. Kao i uvijek, u početku, čak i za tako rijedak plijen kao što je djevojka iz drugog svemira, nude cijenu, prelijepu robinju ili desetak jakih dječaka robova. Cijena nije najviša, ali ovo je samo početak cjenkanja.
  Trgovac u plavom turbanu je prosiktao:
  - Sto dvadeset!
  Mladi vilenjak je zarežao:
  - Sto trideset!
  Leshy je zastenjao:
  - Sto četrdeset!
  Trol je zarežao.
  - Sto pedeset!
  Baba Yaga se nasmijala.
  - Sto osamdeset!
  Vitez u ljubičastim oklopima je rekao:
  - Dvije stotine!
  Nastala je pauza. Publika se tek zagreva. Ork je pažljivo skinuo veo koji je prekrivao gornji dio njegovog lica, ali još ne otkrivajući njegovu kosu.
  Visoko, glatko preplanulo čelo djevojke i safirne oči bili su otkriveni.
  Kroz publiku je prošao urlik oduševljenja.
  Vladlena je zablistala očima i prednjala:
  - Pogledaj me!
  Kralj mora nalik na žabu gunđao je okolo:
  - Tri stotine dublona!
  Baba Yaga je promrmljala:
  - Četiri stotine!
  Vilenjak je progovorio.
  - Pet stotina!
  Trol je prosiktao:
  - Šest stotina!
  Eunuh iz sultanovog harema je viknuo:
  - Sedam stotina!
  Sirena je tvitovala:
  - Osam stotina!
  Leshy je ponovo zastenjao:
  - Jedna hiljada!
  I opet je nastala duga pauza. Naravno, svi su bili radoznali da detaljnije pogledaju djevojku. Kakvo je to kopile. I možda nešto dobro za cjenkanje. Ili kupovinu.
  Orci su skinuli veo s nje i otkrili donji dio njenog lica. Njena izražajna usta, lep, graciozan san, hrabra brada.
  Lice pravog ratnika.
  Trol je vrisnuo:
  - Hiljadu petsto!
  Morski kralj je progunđao:
  - Dvije hiljade!
  Leshy je prosiktao:
  - Tri!
  Baba Yaga je viknula:
  - Četiri hiljade!
  I odjednom graknu:
  - Pet hiljada!
  Svi su gledali u Koshcheija. Baba Yaga se zakikota i primijeti:
  I on je tu! Šta će on s njom.
  Opet pauza... Ali jasno je da cjenkanje još nije na vrhuncu. A šta je devojka?
  Orci skidaju veo koji joj pokriva vrat i ramena. I publika je oduševljena. Vrat i ramena djevojčice su snažni i mišićavi. I veoma zavodljivo. Vidi se da je ovo prelijep junak.
  Vitez u ljubičastim oklopima progunđa:
  - Šest hiljada!
  Vitez u ružičastom je dodao:
  - Sedam!
  Koschey Besmrtni izdao:
  - Osam!
  Morski kralj zaurla:
  - Devet!
  Vitez u ljubičastim oklopima ponovo reče:
  - Deset hiljada!
  Još jedna pauza. Iznos je ozbiljan, za njega možete kupiti hiljadu robova ili stotinu lijepih robinja. Ili unajmite cijeli puk plaćenika.
  Ali to nije sve. Veo pada na noge djevojke. Sada se vide njene ruke i figura, iako prekrivena kupaćim kostimom.
  Vladlenine ruke su veoma mišićave, a bicepsi su trougao. Impresivan ratnik.
  Baba Yaga se zakikotala i rekla:
  - Jedanaest hiljada!
  Odjednom patuljak progovori:
  - Dvanaest hiljada!
  Trol je prekinuo:
  - Trinaest hiljada!
  Vitez u ljubičastim oklopima je zalajao:
  - Petnaest hiljada!
  Vitez u ružičastom oklopu je dodao:
  - Šesnaest hiljada!
  Koschey je zaškripao:
  - Sedamnaest hiljada!
  Mladi vilenjak u kruni je uzviknuo:
  - Dvadeset hiljada!
  Vojvoda de Guizzos je zviždao: "Vau, sam car je odlučio da učestvuje u nagodbi."
  Iznos je već bio značajan. I svlačenje nije gotovo. Ovdje je kupaći kostim orci odvojio tkaninu otkrivajući trbuh. Odmah su se pojavile pločice, kao u presi za čokoladu, i oblina čudesnog struka, junačke devojke, postala je vidljiva.
  Vitez u narandžastim oklopima promrmlja:
  - Dvadeset pet hiljada!
  Car vilenjaci je cvrkutao:
  - Trideset hiljada!
  Koschey Besmrtni je progunđao:
  - Četrdeset hiljada!
  Car vilenjak ponovo ubaci:
  - Pedeset hiljada!
  I opet pauza. Iznos je već ogroman. Možete čak početi graditi grad. Ili kupiti bojni brod. Ili krdo lijepih djevojaka.
  Ali, naravno, Vladlenine čari skrivene ispod odeće svima su još interesantnije.
  Ovdje joj orci skidaju grudnjak. Sada je torzo djevojke heroja potpuno gol. Vidljive su grudi preplanule kao dinje, okrunjene grimiznim bradavicama, kao prezrele jagode. Ovo je tako ukusno.
  Snabdjevač sultanovog harema ušao je u pogodbu, urlajući:
  - Šezdeset hiljada!
  Drugi glavni evnuh je prosiktao:
  - Sedamdeset hiljada!
  Vitez u narandžastim oklopima je viknuo:
  - Osamdeset hiljada!
  Koschei je graknuo, zveckajući kostima:
  - Devedeset hiljada!
  Car vilenjaka ponovo je oštro progovorio:
  - Sto hiljada dublona!
  I opet pauza. Suma od deset hiljada momaka robova. Bez presedana za jednu djevojku, čak i izvanrednu. To je cijela kolica zlata. Dublon je mali, ali još uvijek zlatni novčić.
  Ali tek počinje. I konačno, orci su ogolili djevojčinu glavu. Kosa je padala kao kiša, boje zlatnog lista.
  Razišli su se preko ramena, a publika je krenula.
  Snabdjevač sultanovog harema je uzviknuo:
  - Sto pedeset hiljada!
  Drugi glavni evnuh je progunđao:
  - Dvije stotine hiljada!
  Car vilenjaka je viknuo:
  - Dvesta pedeset hiljada!
  Koschey Besmrtni izdao:
  - Tri stotine hiljada!
  I opet pauza. Devojka golog torza i zlatne kose, mišićava i nežna, strastvena i istovremeno primamljiva. Samo nevidljiva greška. A iznosi za to su ponuđeni uopšte kosmički. U njemu je sve u redu, ali... Noge se još ne vide. I tako svi žele da razmotre.
  A sada ork skida još jedan veo. Noge su otkrivene, do koljena. I ostaju samo tanke gaćice. I naravno, čizme ispod koljena.
  Ali možete vidjeti kakve su sve iste noge i djevojke veličanstvene. Mišićav, preplanuo, a mišići su kao žica, ispod tanke, bronzane kože.
  Car vilenjaka je viknuo:
  - Četiri stotine hiljada!
  Koschey nije priznao:
  - Pet stotina!
  Vitez u narandžastim oklopima progunđa:
  - Šest stotina!
  Koschei je ponovo hrkao:
  - Sedam stotina! I budi oprezan viteže, tvoje carstvo nije tako bogato!
  Car vilenjaka je samouvereno govorio:
  - Osam stotina!
  Koschei besmrtnik je zarežao:
  - Svejedno, biće moje - devet stotina!
  Car vilenjaka je viknuo:
  - Milion zlatnih dublona!
  Iznos je ogroman. Može se kupiti sto hiljada dječaka robova. Čak i s obzirom na veličinu i stanovništvo carstva, ovo je jednostavno prevelika količina. Čak je i Koschei oklevao... Vrijedi li dati cijeli milion dublona. To je sedam tona čistog zlata!
  Ali aukcija još nije gotova. Vladlen je skoro gol, ali ipak obuvan. I dalje stvara intrigu.
  U stvari, šta je ispod njenih čizama? A sada orci skidaju cipele prelijepe ratnice, ostavljajući je bosu, samo u tankim gaćicama.
  A ona ima takve noge, samo jedinstveno savršenstvo linija, i filigransku gracioznost.
  Snabdjevač harema je viknuo:
  - Milion sto hiljada!
  Još jedan evnuh je dodao:
  - Milion i dvesta hiljada!
  Car Elf je rekao:
  - Milion petsto!
  Koschey je, čisto iz tvrdoglavosti, progunđao:
  - Dva miliona!
  Car vilenjaka je odlučno i agresivno izjavio:
  - Dva i po miliona!
  Količina je tolika da su oba snabdjevača harema otvorila usta, ali su odmah zašutjela. Zapravo, ovo je cijeli karavan zlata. Kako bi inače njihovi sultani prihvatili takvu ekstravaganciju? I uopšte, koliko dati za jednu, čak i izuzetno lepu devojku?
  Ali tada je upravnik aukcije bacio posljednju kartu u igru. U ovom slučaju, orci su ljepotici skinuli tanke gaćice i otkrili pećinu Venere.
  Sada je Vladislav ispao potpuno gol i bos, i bez ijedne niti na tijelu.
  Snabdjevač harema je očajnički vikao:
  - Tri miliona!
  Glavni evnuh, drhteći prstima, izgovori:
  - Tri i po miliona!
  Car vilenjaka je odlučno rekao:
  - Četiri miliona!
  Nastupila je pauza... Koschei je htio nešto reći i pobijedio cijenu. Ali onda je zamislio koliko će zlata ostaviti njegovu riznicu bez dna i šutio je. Samo je frustrirano škrgutao zubima.
  Pauza je počela da se odugovlači. Nema više šta pucati sa golom i bosonogom, mišićavom ratnicom. Je li to koža živa za otkinuti. Dala je apsolutno sve.
  Upravitelj je podigao čekić i počeo polako da govori:
  - Četiri miliona zlatnih dublona puta! Četiri miliona zlatnih dublona dva! Četiri miliona zlatnih dublona su tri... - Ali pre nego što je njegov čekić mogao da padne, gromoglasan glas je uzviknuo:
  - Pet miliona zlatnih dublona!
  Svi su se osvrnuli na ogromnog, glomaznog goblina sa crnim oklopom. To je ono što se najmanje očekivalo od njega.
  Menadžer je zbunjeno rekao:
  - To je čitava zlatna planina! Imate li toliki novac?
  Goblin je samouvjereno rekao:
  - Da, imam čitavu planinu beskorisnog zlata! A ova cura je toliko ukusna da sam spreman da se odreknem nekog beskorisnog, žutog metala, zarad ove svježine!
  Menadžer je klimnuo glavom.
  - To je tvoje pravo! Pa šta! Pet miliona zlatnih dublona puta! Pet miliona zlatnih dublona dva...
  Car vilenjaka je viknuo:
  - Šest miliona!
  Menadžer je počeo da govori:
  - Šest miliona zlatnih dublona puta! Šest miliona zlatnih dublona dva!
  Goblin je viknuo:
  - Sedam miliona!
  Car vilenjaka nije priznao:
  - Osam miliona!
  Goblin je ponovo zarežao.
  - Devet miliona!
  Car Elf je u očaju izjavio:
  - Deset miliona!
  Nastala je pauza. Da, to je cijena milion robova. I možete regrutovati plaćenike koji će biti dovoljni za osvajanje carstva vilenjačkog cara.
  I to za jednu robinju.
  Menadžer je počeo da peva:
  - Deset miliona zlatnih dublona puta! Deset miliona zlatnih dublona dva! Deset miliona zlatnih dublona tri...
  Goblin je viknuo:
  - Trideset miliona zlatnih dublona!
  Publika je urlala od oduševljenja.
  Menadžer je počeo da objavljuje:
  - Trideset miliona zlatnih dublona puta! Trideset miliona zlatnih dublona dva! Trideset miliona zlatnih dublona tri! - Čekić je na trenutak stao, a onda odlučno udario. - Trgovina završena. Vladlen Šamanova prodao je za trideset miliona zlatnih dublona goblinu Heku.
  Tokom aukcije, Vladlena je bila toliko zanesena igrom fantastičnih brojeva da je čak zaboravila da pred stotinama muškaraca i ženki stoji potpuno gola.
  A sada se toliko posramila da se automatski pokrila rukama. Posebno je željela da sakrije svoje grudi i matericu.
  Orci su klimnuli u znak razumevanja i bacili veo preko nje. Menadžer je primetio:
  "Sada morate platiti puni iznos novca. A ovo je više od dvije stotine tona zlata! I to odmah!
  Goblin je klimnuo u znak slaganja.
  - Ingoti u dvorištu! Ne možete ni brojati, ima ih više nego što je potrebno!
  Momci robovi su pojurili u dvorište. Tamo je, zapravo, zaiskrilo čitavo brdo novčića, odnosno brdo. Bilo je čak više od trideset miliona dublona.
  Vojvoda de Guizzos je bio van sebe od sreće. Ipak, prišavši Vladlenu, šapnuo je:
  - Pokušajte da pobegnete!
  Djevojka je šapnula vilenjačkom vojvodi:
  - Koliki?
  De Guizzos joj je gurnuo šljivu u ruku i prošaptao:
  - Ako ga pojedete, na sat vremena ćete postati nevidljivi, nečujni i bez mirisa. Ali samo na sat vremena, ne propustite! I ne bježite dok se ne udaljite dobro od grada!
  Vladlen je sa loše prikrivenom ironijom rekao:
  - Hvala Vam gospodine!
  Zatim je osjetila čelični obruč s lancem oko vrata. Sada je ona goblinovo vlasništvo. I gleda je kako mesožderno oblizuje usne. A usta ovog čudovišta su ogromna kao i usta kita spermatozoida!
  
  
  TREĆI DOLAZAK CARA PALPATHINA.
  ANOTATION
  Car svemirskog carstva Palpatin, izgubivši tijelo, uništeno silom munje, zadržao je svoj demonski duh. I preselio se u klon šarmantne plavuše. I ponovo oživljava i poredak tame i svemirsko carstvo. Još jednom, žestoke svemirske bitke bjesne između imperije i pokreta otpora. Vraćaju se stari junaci: princeza Leja, princeza Rej, Ahsoka Tana i novi Anakin - sin Lukea Skajvokera i Azalea, ćerka princeze Leje.
  . POGLAVLJE 1
  Red još uvijek nije bio potpuno uništen. I rat se nastavio. Većina flote cara Palpatina također je pobjegla iz okruženja. A pobunjenička koalicija se raspala i raspala. Unuka cara Reia, lutala je i nije se bavila politikom. Njen verenik je mrtav. Ostavio joj je samo par - dječaka i djevojčicu.
  I princeza Rej, negde u dalekoj divljini, počela je da odgaja svoju decu.
  A car Palpatin se znojio svoje tijelo koje je uništeno odrazom munje. Ali njegova demonska duša nije nestala. I duh cara svemirskog carstva preselio se u drugog klona.
  Naravno, brojni bojni brodovi reda i carstva požurili su da se zakunu na vjernost caru. A pobunjeni general je bio pogođen munjama i pretvoren je u šaku pepela. Ostali su odmah shvatili da je to bio car. Čak i ako je klon bio golobradi mladić.
  Palpatin je impresivna sila.
  A onda dolazi planetarno osvajanje. Nema Džedaja, a planete galaksije su podijeljene. Međutim, Palpatine ima problem. Klonovi ne traju dugo kada ih jaše pakleni mračni sith. U svakom slučaju klonovi muškaraca.
  A Palpatine posjeduje ženu. Tijela žena mnogo lakše podnose tokove mračne moći i neuporedivo su izdržljivija od muškaraca.
  I Palpatine je postala prelepa devojka. A ova djevojka je strašna carica galaksije.
  Naravno, carevima nije sve moguće. Na primjer, Jabbasi pokušavaju uzvratiti udarac. Oni su mobilizirali sve snage galaktičke mafije. I pobunjenici pokreta otpora su im se pridružili.
  Evo odlučujuće bitke. Na strani Imperijala je ogromna flota. Izgradili su nove brodove koristeći resurse galaksije. Borbeni roboti učestvuju u bitkama, a klonovi su prerano sazreli.
  Na strani otpora i galaktičke mafije, njihove značajne snage.
  Ipak, na strani Palpatina više od tri puta superiornost.
  I počnu gurati i pritiskati.
  Nove klonske ratnice su veoma lepe, obline i mišićave devojke u bikiniju.
  Tako će bitka biti teška i snage carstva su postale ne samo moćne, već i lijepe.
  Evo prvih, poput ovna, velikih bojnih brodova carstva se približavaju. Oni izbacuju moćne, borbene tokove laserskih zraka.
  Djevojke klone trče oko oružja. I bosonoge, okrugle, ružičaste potpetice bljeskaju.
  Divno snimljeno. Djevojke, iako klonirane, sve su različite, kosa im je svih boja spektra. I tijela vrlo istaknutih mišića, preplanule, zlatno-maslinaste puti, i visokih, punih grudi, raskošnih bokova.
  Ove devojke su veoma dobre borkinje. Ovdje ispljune komad hiperplazme iz teškog debla. I opet uništenje i uništenje zvjezdanih brodova s obje strane.
  Carski brodovi pokušavaju zaobići pobunjenike koristeći formaciju polumjeseca.
  Na strani cara Palpatina, desetostruka prednost u velikim bojnim brodovima i običnim bojnim brodovima. A njegovi moćni bokovi se približavaju.
  Bitka je postala mnogo dramatičnija. Krstarica pokreta otpora je u plamenu. Sve vrste vanzemaljaca trče po palubama. Stotine civilizacija i vrsta se bore protiv carstva.
  Palpatin je još uvijek čovjek porijeklom. Za razliku od svog učitelja - koji je bio druge rase, ali i humanoidnog tipa.
  Budući car je ubio svog učitelja - kada je postao nepotreban, a možda čak i štetan.
  Tada je Palpatin postigao neviđenu moć i znanje o moći. I njegov duh je postao besmrtan. I sposobnost da se čine čuda izvan moći Sith Carstva i kroz njihovu istoriju.
  A sada duh najvećeg mračnog gospodara u istoriji živi u mesu veoma lepe, visoke, medenoplave, neženstveno mišićave klonirane devojke.
  I vodi borbu. Carica je sva obješena draguljima i amajlijama. Za razliku od ostalih bosonogih ženskih klonova, noge Monarch djevojke krase cipele s visokim potpeticama i dragim kamenjem.
  Ovdje dolazi naredba da se razarači raketa pomaknu bliže desnom boku.
  Djevojke, blistave golim, preplanulim, gracioznim nogama, izvršavaju nalog vladara ili možda vladara.
  Koliko ljepotica ima. Razarači spolja izgledaju kao oštri bodeži.
  Ali veliki bojni brodovi su poput kitova spermatozoida - u obliku suze sa mnogo pušaka.
  Ženka Palpatine je zaurlala:
  - Slomiti, zgnječiti i rastrgati,
  Ovo je život, ovo je sreća!
  Slomiti, zgnječiti i razdvojiti,
  U mojoj velikoj znaj moć!
  Evo velikog bojnog broda koji ima ozbiljnu štetu od gađanja projektila sa termokvarkom. Ovo je zaista razoran i nokaut udarac.
  Djevojke klonovi bježe od plamena. Raznobojni vatreni jezici grizu ljepotice, za gole, ružičaste, okrugle pete sa gracioznim pregibom.
  I izgleda izuzetno cool.
  Djevojačke frizure su ili zlatne ili bakrenocrvene, ali ima i safirnih, i smaragdnih, pa čak i prošaranih. I mašu kao transparenti.
  Ratnici su ovde jako lepi, a verovatno bi muškarci prosto poludeli od toliko lepotica u bikiniju.
  U svemiru bjesni rat - nema vremena za sentimentalnost. I drugdje, pobunjenički bojni brod gori. A stvorenja slična gušterima ili zebrama su ugljenisana.
  Evo još dva svemirska bojna broda koja su se sudarila. Nosovi spljošteni kao jebeni. I blista kao smrtonosna munja. A onda plamen umire.
  Djevojka general je zatresla dijamantske minđuše i zapjevala:
  - Vatra! Vatra! I u zvezdanoj tišini!
  I u kvazarima iznad!
  U morskom talasu, i svemirskoj vatri!
  I prostor! I svemirska vatra!
  Ovdje je termopreonska raketa proradila. Kao eksplozija supernove.
  I odmah je nekoliko brodova potpuno izgorjelo. I stotine zvjezdanih brodova prevrnuli su se i vrtjeli kao vrhovi koje je bacilo dijete.
  Pohlepna utroba termopreonske reakcije je pakleno oružje trilion puta jače od hidrogenske bombe.
  Carica Palpatine je viknula:
  - Crna moć sotone,
  Prolivena snaga u svet...
  I sveti mač rata
  Razbio tajnu!
  I opet, dok ga uzme, eksplodiraće snagom podzemlja. A uništenje je jednostavno nemjerljivo.
  Imperijalci imaju jednostavno ogromnu superiornost u pogledu broja vatrene moći. I čini se da ih ništa ne može zaustaviti.
  Ovdje su zaobišli otpor sa boka i pozadi.
  Ahsoka je djevojka ratnica koja se bori protiv superiornih sila carstva.
  Uzela je i zapevala:
  - Iznad nesretnog svemira visio,
  Zli klonovi uzavreli tamom...
  Palpatine mrzi svoju sjekiru,
  Naoštrena i odsečena glava...
  
  Ali Džedaj uopće nije pijun
  I ne hodaj zauvek pod jarmom...
  Pretvori klonove tame u vatrene žile,
  I na zlobu odgovorite dobrim!
  A djevojka će ponovo okrenuti svoj zvjezdani brod, a iz dobro naciljanog hica, bivši učenik Dartha Vadera, uzeti će i razbiti u fotone veliku raketnu krstaricu carstva.
  Djevojke klone, na samrti cvile i pjevaju:
  Veliko svjetlo imperije
  Pruža sreću svim ljudima...
  U neizmerenom univerzumu,
  Nećete naći ljepše!
  
  dragocjene četke,
  Od kraja do kraja...
  Carstvo se širilo
  Moćni, sveti!
  Djevojke klonova su jako lijepe, čak je šteta kada izgore u hiperplazmatskom mlazu.
  Carica Palpatine urla na vrh svojih pluća:
  -Naša pobjeda će biti blizu,
  Napad pesnicom!
  I opet, rakete u vakuumu i uništavaju sve. I dešavaju se takvi pakleni lomovi.
  Ahsoka Tana je udarila u drugi auto. Natjerati je da eksplodira stotinama klonova poput vatrometa, raspršujući se po zraku i cvrkućući:
  - Vidite znak na nebu,
  Ta praznina gori...
  želja nestaje,
  Sve oko taštine!
  Carski zvjezdani brodovi opkolili su pobunjenike sa gotovo svih strana. Bitka je postajala sve krvavija.
  Evo cara Palpatina, urlala je:
  - Nisam uzalud poslat,
  Da ti donesem milost...
  Ukratko, ukratko,
  Ukratko!
  Biti tih!
  I njene pete gaze po metalu.
  Postoji mnogo hiljada zvjezdanih brodova na obje strane. I zakotrljaju se kao talasi bijesne oluje.
  I vakuum ključa, a metal gori. Toliko praznina okolo i razaranja. Mješavina maslačka i lisičarke uhvaćena je u vatrenu zamku plamena, te se polako i neizbježno ugljeniše.
  Umire devojka sa drugog sveta i peva:
  - Ratnici tame, istina, jaki su,
  Ali neću se predati svemirskim klonovima...
  Mi smo kul, mi smo orlovi,
  I mi ćemo pobijediti faraone!
  A sada umire smiješna ženka i žao joj je do suza. Sve se u cjelini odvija pod diktatom imperije.
  Nadmašuje i broj vojnika i kvalitet naoružanja. I onda postoji takvo dupanje.
  Ahsoka Tana se prisjeća koliko je godina prije bila Padawan Anakinu Skajvokeru.
  I njen svjetlosni mač je u velikim količinama zdrobio i plaćenike i razna vanzemaljska stvorenja.
  Ali sada je ženka protiv nje. I to stvara problem. Car Palpatin je besmrtan. Kako uništiti njegovu dušu, koja može ući u bilo koje tijelo?
  Možda ima horkrukse? I samo ako ih uništite, možete pobijediti ovo divlje čudovište? Ali gdje ih pronaći i koliko ih možete tražiti u beskonačnom svemiru?
  Ahsoka je osjetila da je udarena. I temperatura u kabini je naglo skočila.
  Čak je i vazduh bio zadimljen...
  Ahsoka ga je uzela i cvrkutala:
  - Univerzalni ratnik se ne boji smrti,
  Ne bojimo se smrti na bojnom polju...
  Sa košmarnom hordom boriće se hrabro,
  I podvig poput viteza će postići!
  I djevojka iz humanoidne civilizacije, kako će uzeti i okrenuti svoj zvjezdani brod.
  I lansiraj termokvark raketu u bok bojnog broda.
  Protresao se. Nekoliko pokretnih kula je odjednom sravnjeno i prevrnuto.
  Opet klonule bježe, a njihove gole, okrugle pete svjetlucaju poput ogledala na suncu.
  Ahsoka je uznemireno pjevala:
  Pa koliko komšija možeš da ubiješ,
  Uostalom, čovek je rođen za sreću...
  Majka ne pušta sina na front,
  A čak i ljeti u ratu je loše vrijeme!
  Carske krstarice pokušavaju protunapad. A penju se novi, vrlo ozbiljni brodovi.
  Veliki bojni brod nije samo zvjezdani brod. Ovo je čitav ogroman grad, u obliku kita ili kita ubice. I jasno je da se ništa ne može porediti sa takvom snagom.
  A imperija ima deset puta više takvih brodova, i to veći i sa naprednijim oružjem.
  A otpor nema ni jednu jedinu komandu - ko god da je u čemu.
  Ahsoka je formalno običan borac.
  Istina, princeza i maršal Leia uživa veliki autoritet.
  Izgleda kao da ima oko trideset pet godina, ali njena figura i struk su poput mlade djevojke. Užasan ratnik.
  Princeza maršal Leja, koja poseduje kolosalnu snagu, bori se kao div i peva:
  - Jedan dva -
  Tuga nije problem!
  Nikada se ne treba obeshrabriti!
  Držite nos i rep visoko!
  Znajte da je svetlost ljubavi uvek sa vama!
  A evo i princeze-maršala, koja baca čitav oblak malih dronova u bitku.
  Napadaju carske zvjezdane brodove. Postoje praznine i kolosalna razaranja.
  Princeza Leia se smiješi bisernim zubima. Nosi pozlaćeni bikini.
  A goli prsti gracioznih nogu pritiskaju dugmad džojstika i lansiraju rakete.
  Mlada žena mišićave figure pjeva:
  - Krhka latica cvijeta,
  Ako je srušeno...
  Iako je svijet okolo okrutan
  Želim da činim dobro!
  A ratnik-maršal, šalje smrtonosni dar smrti, uz pomoć golih nožnih prstiju.
  Raspoloženje princeze Leje, međutim, počinje da se pogoršava. Njen sin je ubio njenog muža, a potom i sam umro od ruke cara Palpatina. Kakvo je strašno čudovište ovaj car!
  Njegovi zločini se ne mogu pobrojati. Čak ni princeza Leja nije rođena, a ovo čudovište je ubilo skoro sve Džedaje.
  Njen otac Anakin je još bio dijete kada je Palpatine postao vrhovni kancelar Republike.
  Princeza Leja se zaklela da će se boriti protiv ovog despotizma.
  Ali cara nije tako lako ubiti.
  Treba nam nešto efikasno...
  Ahsoka Tana, iz druge neljudske civilizacije. Ona je veoma lepa devojka. Iako ona sigurno ima dosta godina.
  Spasila je Anakina kada je još bio mlad...
  I zahvaljujući snazi zadržala je vječnu mladost.
  Ahsoka je veoma jak borac. Ovdje je njen zvjezdani brod oborio plamen i ponovo udario u drugu fregatu svemirske flote imperije. Ovaj put je to stari brod, a tu su i muški klonovi u maskama.
  Uopšte im nije žao. Drugačije je kada devojke umiru. Nije ni čudo što su žene ljepši spol.
  Ahsoka je udarala golim petama. Ima noge kao ljudska devojka - samo joj je koža narandžasta sa ljubičastim prugama. Čak su i ljudski muškarci ludi za njom.
  Ahsoka je savršenstvo. Od osmeha do osmeha - za svaku pohvalu.
  I u krevetu pokazuje čuda.
  A u borbi - čuda na kvadrat.
  Ratnik i bivši Padawan budućeg Dartha Vadera razbio je brigantinu raketom i zapjevao:
  - Svjetlosni ratnik ne ječi od bola,
  Njegov laserski zrak se ne plaši...
  Neće se utopiti u crnoj rupi,
  U plazmi zvijezda, njegov duh neće izgorjeti!
  Misli u mojoj glavi: bilo bi lijepo uništiti cara Palpatina, odnosno njegovu paklenu dušu. Ali kako to učiniti? Čini se da Yoda takođe ima besmrtan duh. Pojavio se Lukeu, i Lei, i Ahsoki, i sada je čak mogao nekako uticati.
  Ali Yoda je još uvijek ograničen. Šta Palpatine može?
  Ahsoka Tana je uzela i zapjevala, obarajući svemirski razarač uz pomoć svojih golih prstiju:
  Sve mogu biti kraljevi
  Sve mogu kraljevi...
  I sudbina cele zemlje,
  Ponekad su na vrhu!
  Ali šta god kažeš
  Ali šta god kažeš!
  Udaj se iz ljubavi!
  Niko ne može
  Nema kralja!
  Niko ne može!
  Nema kralja!
  I zvezdana bitka se razvija u usponu.
  Ovde su se dva velika bojna broda zbližila, poput medveda, i počela da se udaraju i pljuju projektile.
  Snaga, zaštitna polja su se sudarila i pucketala. Zasvijetlio je zakrivljeni prostor. Munja je bljesnula.
  Djevojke klonova sa mišićavim, zaobljenim tijelima s jedne strane i stotinama različitih rasa s druge, kretale su se hodnicima, ogromnim kruzerima.
  Gola, zakrivljena stopala klonskih devojaka udarala su o zagrejani metal.
  General carstva je viknuo:
  - Moćni štit carstva,
  Pobunjenici ne mogu da prođu...
  Mi smo bijesne životinje
  I ne možemo biti poraženi!
  Mnoge klonirane djevojke koriste gole prste isklesanih nogu kada pucaju.
  Oni su jednostavno neverovatni ratnici. Imaju toliko šarma i energije. I vruće su. Iako momci ne znaju. U stvari, ženski klonovi rastu mnogo brže od mužjaka. Osim toga, njihove rane brzo zacjeljuju, a reakcija i brzina su bolje. I jednostavno su prelepe.
  Car Palpatine voli žene. I on je sada u telu žene.
  Neka mračni sith pjeva:
  Ne mogu živjeti bez klonova
  U svetu ne postoji...
  Ja sam sjajna zvezda
  Poslaću ti smrt - zdravo!
  Evo velikog bojnog broda pobunjenika koji su istovremeno srušila četiri ogromna carska broda.
  Princeza maršal Leja je pevala:
  Ne odustaj, ne odustaj, ne odustaj...
  U borbi, zvezda sine Džedaja, ne stidi se!
  Osmeh, osmeh, osmeh
  Znajte da će sve biti kvazar i u redu!
  A goli prsti spolja mlade žene muževne brade i mišićavog tijela pokrenuli su još jednu komandu pritiskom na dugme.
  Ahsoka je namignula, pritiskajući pedalu golom, devojačkom petom, probijajući se kroz stranu prostora, carska karavela i pevala:
  - Prošla je kao hiperplazma,
  Na praznim talasima
  Poslao fakturu i naplaćeno!
  Osvrnuo sam se da vidim
  Da li se osvrnula...
  Da vidim da li sam se osvrnuo!
  Princeza Leia je namignula i cvrkutala:
  - Drži se lepo!
  A sada ratnici otpora ponovo napadaju. Tačnije, koriste taktiku - napad, povlačenje.
  A onda se jedna laka krstarica srušila na carski bojni brod. I došlo je do eksplozije.
  Slijedili su talasi uništenja i smrti.
  Ahsoka ga je uzela i cvrkutala. Njene grimizne bradavice grudi bile su otkrivene, lepršale su iz grudnjaka:
  - Kompanija, kompanija, kompanija,
  Ja sam zevnuo!
  I opet, gola peta djevojke poslala je još jednu brigantinu carske flote u pakao.
  Ahsoka se pitala imaju li klonovi duše.
  Jedi vitezovi ga definitivno imaju. A mi, dajući kraj, ne umiremo zauvijek!
  Ratnici-kamikaze idu u bitku. Koriste očišćene, davno povučene i poluraspadnute zvjezdane brodove.
  Ovo je neočekivana karta koju je princeza Leja bacila u bitku.
  Neka vrsta konačne rasprave kraljeva!
  Princeza Leia je pevala, čineći da njeni goli prsti izgledaju kao smokva:
  -Duša, srce, daj,
  Mi smo naša sveta domovina...
  Mi ćemo stajati i pobijediti
  I nećemo požaliti život!
  Ahsoka Tana je takođe udarila neprijatelja golim nožnim prstima. Razbila je drednout vrlo preciznim pogotkom na power pointu i zacvrkutala zaglušno:
  - Čeka se pobeda, čeka se pobeda, čeka se pobeda...
  Oni koji žude da raskinu okove!
  Čekajući pobedu, čekajući pobedu, čekajući pobedu
  Možemo ubiti zmaja!
  Sa entuzijazmom, princeza Leia je skinula grudnjak i pritisnula okidač svojom rubin bradavicom, uzviknula:
  - Naša sloboda je sveta slavljena,
  Volim te svim srcem i dušom...
  Naše zemlje ne poznaju avanture,
  Sa svime što znam, horda će se nositi!
  . POGLAVLJE #2
  Ahsoka Tana se bori kao pravi panter, samo mnogo efikasnije. I on svojim golim, gracioznim nožnim prstima pritisne dugmad džojstika. I to radi veoma vešto.
  Ali jasno je da pobunjenici i dalje gube. Ovdje u bitku ulaze novi pukovi svemirskog carstva. Zvjezdani brodovi su upravo pušteni u pogon u fabrikama, a nove klonirane djevojke se ubrzano uzgajaju. I opet trče, bljeskajući golim, okruglim petama.
  Princezi maršalu Lei je naređeno:
  - Iselimo se uredno!
  Ali to je teško ispuniti. Možda će se desiti da se povlačenje pretvori u opšti let.
  Carica Palpatine, u međuvremenu, skače i vrti se. Njeno telo devojke sa kosom od listova zlata puno je energije.
  A ona peva:
  - Naš kralj je nebeski glasnik,
  Naš kralj je kao demon duh...
  Naš kralj izabran sudbinom
  Naš kralj si samo ti!
  I brojne klonirane djevojke viču na sav glas:
  - Lucifere! Lucifer! Lucifer!
  A njihova bosa, seksi stopala gaze po metalu. Ove devojke su samo hiperklasa.
  Klonirajte devojke iz redova u samo jednom bikiniju. I prelepo je. Štaviše, boja bikinija koji jedva pokriva njihovo tijelo razlikuje se u zavisnosti od vrste trupa. Ali to je vrlo mršava, ne skrivajuća, mišićava, preplanula tijela.
  Djevojke u činu oficira već imaju neka odlikovanja. Što je viši rang, to je luksuzniji.
  A ženski klonovi u činu generala i više imaju dragulje na svojim narukvicama i broševima i naušnicama i prstenovima.
  A u isto vrijeme svi osim carice su bosi.
  Prvo, spretniji je za žene ratnice. I možete koristiti svoje gole nožne prste da pritiskate dugmad, bacate oružje, hvatate i radite mnogo više stvari.
  Car je imao veoma lepu vojsku. Samo neko čudo. Poput čarobnjaštva veoma snažnog i talentovanog duha. I sve djevojke, bez izuzetka, imaju jako lijepe i reljefne trbušnjake - čokoladice, i ovo je super.
  A grudi su jako dobro oblikovane, preplanule i čvrste.
  Carica Palpatine ju je uzela i zaglušno zapjevala, pokazujući zube koji blistaju poput najbogatijih morskih plodova:
  Pokorite se ogromnom carstvu
  Beskonačni univerzum mora...
  I bićemo veoma ljuti,
  A potrebna je vjera u cara!
  Pomoćnica carice Palpatine Emmanuelle, takođe je otkrila zube, i bosim nožnim prstima pritisnula dugmad džojstika. Lansirao smrtonosni dar smrti - moćnu termopreonsku raketu.
  I udario bijesnom snagom. Kao da je eksplodirao kvazar...
  Čak su i imperijalni zvjezdani brodovi bili malo oštećeni zbog puknuća. Kule su bile zgužvane, oklop brodova se istopil.
  Mnoge krstarice i bojni brodovi izgubili su nišan i optičke instrumente.
  Emmanuel je primijetio:
  - Đavolji as je bačen u bitku!
  Pokret otpora je praktično slomljen.
  Princeza Leia je komentarisala:
  Moramo spasiti sve što možemo!
  Ahsoka Tana se hrabro bori i oslobađa borbene i agresivne darove za uništavanje. Zvjezdani brodovi carstva, pretrpjeli su oštećenje ili neku vrstu raspada.
  Djevojka, bivša partnerica samog Darth Vadera, ponašala se očajno i vrlo hladno. Zvjezdani brodovi su eksplodirali, fontane kitova, hiperplazmatski tokovi izbijali su iz ogromnih bojnih brodova.
  Ahsoka Tana ga je uzela i otpjevala:
  - Nisam anđeo i nisam đavo,
  Uništen račun!
  Evo jedne veoma prelepe devojke. Izgleda kao osoba, ali njena koža je raznobojna, a uši su joj poput proboscisa. Ali ona je zaista jako lijepa i privlačna.
  Ahsoka, sa osmehom zlog anđela, i njenim golim nožnim prstima pritiskala je dugmad sa velikom odlučnošću.
  I ubod radijacije iglom.
  Ahsoka je za dlaku izbjegla da ga pogodi smrtonosni projektil. Opalila je i zapalila rupu u vakuumu.
  Djevojka je promrmljala:
  Neka ceo kosmos bude uronjen u haos
  I vakuum se trese od prekida...
  Neprijatelj će biti pogođen laganom silom,
  I mi smo zauvijek ujedinjeni dobrotom!
  Situacija je izgledala kritično, a pobunjenici su se razbježali.
  Ideja koja prva pada na pamet kada je poražena.
  Emmanuel o grkljanju:
  - Još uvek ne možeš da odeš!
  I kako pritisne svoju golu, okruglu, ružičastu potpeticu na dugme.
  I opet leti raketa, na osnovu procesa spajanja preona. I kao što je jebeno, tako jebeno.
  Emmanuelle ga je uzela i otpjevala:
  - Užasan uragan projurio,
  Sad je kasno za planiranje kovčega...
  Takva djevojka je bijesan udarac,
  Trese nebo, trese zvezde!
  I ratnik je uzeo i pokazao neprijatelju svoj dug i grizljiv jezik. Bio je poput kočijaške pošasti i blistao je rubinima.
  Emanuel, ovaj supermaršal imperije, je jednostavno čudo. Carica je veoma volela njena milovanja. Zapravo, kada se dvije djevojke trljaju jedna o drugu - to je super!
  Klonovi ratnici pritiskaju ratnike otpora. Evo stvorenja sličnih muharima s nogama, eksplodiraju. I gore kao svijeće u hramu.
  Jedan od njih je kleknuo i izgovorio molitvu-ispovijed koristeći binarni kod.
  Onda je zapevala:
  - Možeš gorjeti u smislu zvijezda,
  Ali neću prestati da pevam!
  I muharica je opet uzela i jednom pokazala tri jezika.
  Ovo je stvarno cool i glupo u isto vrijeme.
  Ahsoka Tana pokriva povlačenje pobunjeničke flote. I ona samo očajnički daje sve najbolje na svom brodu.
  I šalje tokove destruktivne hiperplazme.
  A onda se pojavio usamljeni zvjezdani brod, posebnog dizajna pod kontrolom princeze Rey.
  Ova unuka cara Palpatina hrabro preuzima borbu. Prelijepa je, crnokosa i tamna od preplanulog tena.
  Princeza Rei izgleda kao prelepa i vitka devojka. Njena bosa, okretna stopala pritiskaju dugmad džojstika. A svemirska letjelica se udaljava od supernove eksplozije rakete od spajanja preona. A ovo je moć đavola.
  Princeza Rei ga je uzela i zapevala:
  - Imamo rakete, avione,
  Najjači bistar duh na svetu...
  Bijeli piloti na čelu
  Neprijatelj će biti smrvljen u prah i dole!
  A sada pritišće okidač golom, okruglom petom. I pokreće se vrlo smrtonosna struja razaranja. A moćni veliki bojni brod imperije dobija vatreni ubod u stranu.
  I počinje da gori i izbija velike, crne oblake dima. Oni su poput fantastičnih duhova koji su pobjegli iz boca. Tačnije iz rupa gigantskog broda. Ovo je udarac lijepe i obline djevojke - što moram jednostavno reći - super!
  Princeza Rey, skačući kao luda lisica, i skidajući grudnjak, uzela je i pritisnula dugme svojom grimiznom bradavicom.
  I uzela ga je, udarila na neprijatelja...
  Onda je zapevala:
  - Talasi svetlosti nas spase,
  Budite sretni Jedi!
  I sa svojim timom djevojaka. Prelijepe ratnice u bikiniju, gotovo gole, preplanule, većinom plave.
  Princeza Rei je uzviknula sa velikim uzbuđenjem:
  - Ja sam ratnik svetlosti, ratnik toplote i vetra!
  A njena gola peta će to ponovo uzeti i vrlo žustro pritisnuti pedalu. I zaista je smrtonosna.
  Ahsoka Tana, uzvraćajući na vrlo agresivan i efikasan način, podigla se i zacvilila:
  - Gdje je bilo, kada je bilo,
  U djetinjstvu, ili možda u snu...
  Jedi ratničko gnijezdo za voljenu
  Oliv u prolece...
  I opet, njene rubinske bradavice bi smrtonosnom silom pritiskale dugmad. Ispala je veoma agresivna i u isto vreme ljubazna devojka.
  Princeza maršal Leja ga je uzela i gugutala, otkrivajući zube boje slonovače.
  Ova princeza je prosto neverovatna.
  I tako su pobunjenici takođe razneli carsku flotu termopreonskom raketom. A ovaj ubod je trilion puta veći od strašne, termonuklearne reakcije.
  A ako i jeste, onda će izgorjeti nekoliko velikih bojnih brodova sa mnogo hiljada kloniranih djevojaka.
  Umiruće, lijepe djevojke se tako dirljivo trzaju svojim golim, isklesanim nogama.
  Princeza maršal vidi pobunjeničku krstaricu progutanu plavim i narandžastim plamenom kako se zabija u carski drednout. A udarac je jednostavno slamajući i destruktivan.
  Leia je duhovito primijetila, pokazujući zube:
  - Ja sam prelepa devojka
  Ja sam vredna devojka...
  Naša herojska snaga,
  Snaga uma i volje!
  Onda ga je lepotica uzela i namignula. Oči su joj tako safirne i blistave. Divna princeza.
  Ovdje su carski brodovi, suočeni s tako neugodnim iznenađenjem kao što su termalne rakete, malo usporili.
  Čvrsto prolazi kroz dvoboj, i dah smrti i tamnu stranu sile, kojoj se svjetlo očajnički opire.
  Ovdje, među pobunjenicima, bori se vanbračni sin Lukea Skywalkera - dječak od oko dvanaest godina Anakin.
  Dječak se bori, bosim, dječjim nogama pritiska dugmad i šalje agresivne darove sudbine.
  Mladi ratnik nokautirao je carski veliki krstaš i pevao, ogolivši svoje male, ali oštre i bele zube, pevajući:
  - Proklet i prastar,
  Neprijatelj se ponovo kune...
  trljaj me,
  Samljeti u prah!
  Ali anđeo ne spava
  I sve će uspjeti
  I sve će se dobro završiti!
  Dječak Padawan je svojom golom, okruglom petom pritisnuo dugme, ispalio udarnu raketu i zacvrkutao:
  - I sve će se dobro završiti!
  Princeza Leia je agresivno primetila, a njene smaragdne i safirne oči su blistale, gugutajući:
  - Smrt kišnom zmaju!
  Padawan dječak Anakin se složio.
  - Kišni zmaj je mrtav!
  A sada su pobunjenici u kontranapadu. I lete ratni brodovi. Devojka se i dalje svađa.
  U ovom slučaju, to je Azalea. Ona je ćerka princeze Leje.
  Ratnica koja svojevremeno nije htjela biti sa svojim bratom u okruženju novog Jedi reda. Ali sada se pridružila svojoj majci.
  Zajedno se bore protiv kolosalne vojske carstva.
  Međutim, Azalea joj je na umu. Napomenula je da bi za carstvo možda bilo bolje da ujedini sve narode, prvo u galaksiji, a potom i u svemiru.
  I postojao je red sa kreativnom snagom. A ne haos i nered republike, a još više velikog broja svjetova nakon njenog raspada.
  Azalea je golim prstima lansirala nešto izuzetno destruktivno i destruktivno za flotu svemirskog carstva.
  Zatim je zagugutala, ogolivši svoja vrlo elegantna i zavodljiva usta:
  - Slava silama svetlosti!
  Princeza Leia je potvrdila slanjem destruktivne, okretne i rastuće mrlje hiperplazme na svog protivnika golom petom.
  - Slava pobedi svetle strane sile!
  Ove devojke su stvarno cool.
  A sada pokret otpora obnavlja svoje zvjezdane brodove. Uspjeli su izbjeći ulazak u beznadežnu torbu. Ali ostaje superiornost u broju i snazi brodova carstva.
  Ahsoka Tana je duhovito primijetila, pritiskajući dugme svojom grimiznom bradavicom i šaljući dar uništenja:
  - Snaga budale je manja od penija!
  I namignula prijateljima.
  I njeni goli prsti u pokretu. I izbaciti neprijatelja iz vida.
  Princeza Rei je, dok se borila sa protivnikom, pritisnula dugme svojom bradavicom u obliku jagode i rekla:
  - Budala je jaka mišićima, kad je pametan pameti nemoćan!
  Padavan dečak Anakin, gol i detinjast, pritiskao je ubistvenu kompoziciju dugmadi.
  I odjednom je ispljunulo nekoliko gorućih hiperplazmatskih pulsara koji spaljuju krstarice ogromnog carstva.
  Mladi ratnik je pevao:
  - Ako je pozadina beskorisna, vojnički žar neće pomoći, pa, a ako nema žara, pozadina će otići neprijatelju na večeru!
  Princeza Leia, udarajući neprijatelje i spretno šaljući darove smrti od sila svjetlosti, izdala je:
  - Svetlost je za svakog drugačija u smislu zadovoljstva, dok je mrak svima podjednako odvratan!
  I tako je kći Leia Azalea vrlo spretno pritisnula poluge svojim golim nožnim prstima, nokautirala razarača carstva raketom. Eksplodirao je kao prasak benzina i istog trena se zapalio.
  Ratnik je prosiktao:
  - Dobro nije uvek nagrađeno u životu, ali će zlo sigurno biti kažnjeno posle smrti!
  Ahsoka Tana, pucajući na ratnike carstva, i pogađajući neprijatelje, sa velikom i efikasnom preciznošću, zareža:
  - Dobro se brzo zaboravlja, zlo se dugo pamti, ali dobra dela donose besmrtnost, a zlo vodi u zaborav čak i uz dugo pamćenje!
  Padavan je pjevao:
  Nije lako biti ljubazan,
  Ljubaznost ne zavisi od rasta!
  Ahsoka je primijetila, ponovo sa svojom golom petom, vrlo smrtonosni i smrtonosni dar smrti:
  - Mala zmija je najotrovnija!
  Princeza Leia poslala je ubojiti poklon neprijatelju, pritiskom na dugme svojom grimiznom bradavicom, izdala je:
  - Svetlost daje - energiju, tama oduzima snagu, zašto ljudi sami idu u grobove?!
  Dječak Anakin je uzbuđeno uzviknuo:
  - Zašto ljudi često prate mrak - problemi i sopstvena ružnoća se ne vide u mraku!
  Princeza Leja je golim prstima udarala po svojim gracioznim, isklesanim nogama i zarežala:
  - Mrak sakriva telesnu ružnoću od očiju, ali od ovoga je duša nitkova još ružnija!
  Azalea je udarila bradavicom od jagode i vrlo precizno udarila po carskoj krstarici.
  Ratnik je primetio:
  - Svetlo ističe nedostatke, ali istovremeno se tvoj moralni deformitet topi kao led u tiganju, a u mraku koji krije sramotu postaješ još veći ološ!
  Princeza Leja je tokom filozofiranja primetila:
  - Svetlost nije laka fotona, a od tame samo patnja i stenje!
  I veliki maršal je raznio neprijatelja nečim vrlo razornim i stvarno destruktivnim.
  I plamen se razbuktao, zahvativši još jedan bojni brod svemira, krvavog i okrutnog carstva.
  Carica Palpatine je oštro rekla:
  - Smrt tela nije strašna za velike, jer će duša naći šta da radi u astralnom planu!
  Veliki ratnik i supermaršal carstva Emanuel ga je uzeo i veoma smrtonosno udario golim prstima svojim okretnim nogama, i zacvilio:
  - Tama nije odsustvo svetlosti, ona je predznak zore!
  Nakon toga, ove prelijepe klonule su prasnule od smijeha.
  A gole, okretne noge ljepotica vrlo spretno igraju džojsticima, i to rade cool.
  Princeza Leia pregrupisuje snage. Ona uspijeva spasiti neke od snaga otpora.
  Evo čitavog roja kometa koji jure. Ostavljaju repove koji se rastežu kao nevjestin voz.
  I sve gori, drhti i bukvalno iskri, a svaka iskra je kao Mount Everest.
  Princeza Leja sa osmehom kaže:
  Pokazali smo veliku hrabrost.
  A onda sam se sjetio sebe u zatočeništvu. Pogotovo kada su je, po Jabbinom naređenju, vodili bosonog po vrućem pustinjskom pijesku. Planeta je veoma vruća za ljude. I pijesak je tako vruć. I njena stopala, gola, bespomoćna, još ne otvrdnuta.
  Naravno, bilo je veoma bolno. Princeza Leja je tada opekla svoje tabane i oni su postali prekriveni velikim plikovima. Svaki korak je bukvalno eksplodirao od bola.
  Teško je povjerovati da može biti tako bolno hodati bos. Ali to je kao da stanete na usijani tiganj.
  Ali sada, goli prsti princeze maršala Leje ponovo pritiskaju dugmad i izbacuju ubilački tok uništenja.
  Princeza, koja je preživjela i smrt planete i javno silovanje od strane cijele horde vanzemaljskih stvorenja, uzela ga je i zapjevala:
  - Djevojke nisu morale odustati,
  Ukor ne plaši mlade lopove...
  Uvek smo umeli da se borimo hrabro,
  Žena će biti hrabra kao Džedaj!
  A sada rakete ponovo lete na protivnike, ovoga puta lansirane uz pomoć grimiznih bradavica na grudima.
  Ahsoka Tana je zacvilila i rekla:
  - Biće hrabar
  Ko će oboriti zmaja!
  A iz njenog pupka izletjela je munja snage.
  Tučnjave devojke, veoma duhovite i agresivne, a istovremeno ljubazne.
  Azalea je poslala ubojiti dar uništenja u carsku flotu, plamteći razornim pražnjenjem i zarežavši:
  Naša snaga nema granica!
  Ahsoka je potvrdila:
  - Svetlost je jača od tame! Dobro uvek pobeđuje zlo!
  Padavanski dječak Anakin je svojim bosim, djetinjastim stopalom poslao dar smrti ratnicima carstva i cvrkutao:
  - Proklete zavere zlikovaca,
  Ali plemeniti heroj je jači!
  I zlikovac će biti poražen u borbi,
  A dobro će, kao i uvek, pobediti!
  Princeza Leia je pritisnula svoju rubinsku bradavicu o polugu uništenja i smrti i potvrdila:
  Naravno da će dobro pobediti!
  I ratnica je ponovo digla u vazduh carsku fregatu pritiskom na dugme golim prstima i pevala:
  - Ne postoji srećnija priča na svetu,
  Nego priča o blistavoj, jakoj svjetlosti!
  Azalea je zacvilila, namigujući svojim safirnim očima.
  - Video sam svetlost, i sjajna zvezda će sijati zauvek!
  Anakin je potvrdio:
  = Naravno da hoće!
  Ahsoka Tana je zarežala.
  - Neka se sreća oduzme zmaju kiše!
  Princeza Leia je ispalila, ponovo koristeći svoju bradavicu boje jagode, i zagugutala,
  I napolju pada kiša, a napolju je bljuzgavica,
  I nad njim vijori krvavi zmaj...
  Smijemo se kad želimo da plačemo
  Ali okrutni vladar će biti slomljen!
  A onda su pobunjenici odletjeli na sljedeću liniju odbrane. I imaju jako dobro oružje na asteroidima.
  Carica Palpatine je takođe zastala. Njena flota je pretrpela velike gubitke.
  Iako je imao ogromnu prednost u vatrenoj moći.
  Uz pomoć grimizne bradavice njenih punih i veličanstvenih grudi, supermaršal Emmanuelle je lansirao još jedan dar smrti i apsolutne smrti, uzeo ga i gugutao:
  - Moramo dati imena svim planetama, našim novim!
  I polizala je jezikom, veoma sladak okidač.
  Carica Palpatine, štancajući svoje visoke potpetice sa dijamantskim potplatom, duhovito je primijetila:
  - Planete? Zašto si tako skroman? Možda odmah galaksije?
  Emmanuel je zacvilio:
  - I još bolje za sve svemire! Ima ih jako puno!
  Carica Palpatine se složila, a njena usta puna bisernih zuba su se otvorila i dug, ružičasti jezik je izleteo.
  Vladar je pevao:
  - To znači lepo pobediti,
  To znači pobijediti dostojanstveno!
  Ova naša mračna moć
  Snaga uma i volje!
  I ovdje opet, poput supernove, bukti termopreonska bomba. I planete se rasturaju, a polja sila se urušavaju.
  Ovdje je izgorio cijeli puk pobunjenika - nalik na uspravne krokodile. Doslovno se trivijalno raspršio u male fotone.
  Krokodili nisu imali vremena da osete bol.
  Ahsoka Tana reče tužno uz uzdah:
  - Naše duše će poleteti kao dva aviona,
  Uostalom, ne mogu jedno bez drugog!
  A njeni goli prsti su ponovo pokrenuli veliko uništenje i potpuno uništenje carstva.
  Azalea je takođe pucala, razbijajući bojni brod bradavicom boje maka, punim grudima, i rekla:
  - Za večnu radost svetlost!
  Padavanski dječak Anakin je golim, djetinjastim prstima pokrenuo destrukciju i cvrkutao:
  Do tada smo samo deca.
  Rastemo, rastemo...
  Samo nebo, samo vetar
  Samo je radost pred nama!
  Samo nebo, samo vetar
  Samo je radost pred nama!
  Princeza Rey se složila sa ovim, minirajući sljedeću carsku krstaricu projektilima:
  - Srećan život pred nama! Ako ne izađeš iz ljubavi!
  I sve devojke ratnice su pevale:
  Želim, želim činiti dobro
  Zapali svjetlo u cijelom bezgraničnom svemiru,
  Mi smo sretni što smo ljudi
  Neka nas svi plemeniti Džedaji!
  . POGLAVLJE #3
  Nastala je pauza u borbi. Obje ogromne flote su se zaustavile radi popravke i odmora.
  Zavarivanje je zujalo, munje su zaiskrile. Popravke su požurile da poprave brodove.
  Tako je posao postao zauzet. I obični vojnici su počeli da se odmaraju.
  Ahsoka Tana i princeza Rei počele su da igraju šah tako što su preuređivale figure golim prstima.
  Naravno, ima mnogo više polja i raznih vrsta trupa nego u tradicionalnom šahu.
  I figure kao da su žive u pokretu.
  Ahsoka Tana je primijetila:
  "Dakle, hoćete da kažete da je car izgoreo u munji moći?"
  Princeza Rey je potvrdila:
  "Odbio sam munje moći svojim mačevima. I spalili su Palpatina. Ali čak ni munje sile ne mogu potpuno uništiti dušu!
  Ahsoka Tana je predložila:
  - Najverovatnije car ima sedam horkruksa. Oni njegovu dušu čine apsolutno besmrtnom i sprečavaju ga da bude usisan u carstvo mrtvih. I koliko god da ubijete cara, on će nastaviti da se useljava u razna tijela i sere po cijelom svemiru.
  A djevojka je srušila pijuna tako što je preuredila kočiju golim prstima, svojim gracioznim nogama.
  Princeza Rey se složila:
  - Da, moguće je! Horkruksi omogućavaju duši da zauvek ostane na ovom svetu i da nastanjuje različita tela. Samo ako ih uništite, možete ukloniti Palpatinovu ličnost, barem u ovom svemiru! U suprotnom će to biti vječna prijetnja!
  A djevojka je pomjerala haubicu svojim bosonogim, vrlo lijepim, preplanulim i mišićavim nogama.
  Ahsoka Tana je primijetila pomicanjem figurice bosom nogom:
  - Univerzum je velik i horkruksi mogu biti bilo gdje. U skoro svim temama. I nije ih lako uništiti. I ovdje morate imati neko specijalno oružje.
  Princeza Rej je pitala:
  "Ti si iskusnija Ahsoka. Sjećate li se mladog Dartha Vadera, borio se s njim protiv vojske grofa Duke. A šta ti je falilo u ovom životu, zašto se nisi pridružio ni jednom ni drugom?
  Ahsoka Tana je slegnula ramenima i odgovorila:
  - Imao sam svoj put. Kada se carstvo pojavilo, odlučio sam da vidim šta će biti od toga. Svi su umorni od ratova i haosa, a ja sam, naravno, htio barem neki elementarni red!
  Princeza Rei je golim prstima pomerala strelčeve noge i govorila golim zubima:
  - Ovo je zanimljiva pozicija na svoj način. Iako je nered priznati i umoran. Ali Palpatinovo carstvo uopšte nije raj!
  Ahsoka Tana je oštro primijetila, pomičući golu petu, lik generala i svjetlucave safirne oči:
  - Svaka moć nije idealna! I ne mogu svi biti sretni!
  U razgovoru je nastala pauza. Djevojčice su golim prstima pomjerale figurice. Oborili su i pokušali da zarobe više ćelija.
  Utakmica je odigrana na veoma dinamičan način.
  Princeza Leia i Azalea su igrale karte sa Anakinom. A razgovarali su i o pitanju - kako uništiti Palpatina.
  Dječak Anakin je predložio:
  - Udari ga termopreonskim punjenjem. Tada neće ostati ništa od Palpatinove duše!
  Princeza Leia je uzvratila:
  - Horkruksi daju apsolutnu besmrtnost. Čak ni najsavršenije i najmoćnije oružje ne može uništiti takvu dušu. To je nešto izvan obične materije. Samo eliminacijom horkruksa možemo pobijediti Cara!
  Kći Azalee Leah je dodala:
  - A ni ovo nije dovoljno da se stane na kraj zlu!
  Svojim golim nožnim prstima, princeza Leia je bacila karticu pokretnog uzorka i primijetila:
  - Nije dovoljno! Zlo na nivou svijesti svakog čovjeka! Ali vjerujem u konačni trijumf dobra!
  Dječak Anakin bacio je kartu svojom bosom, dječjom nogom i sasvim logično primijetio:
  - Bez zla, bilo bi potpuno nezanimljivo! Ne bi bilo mjesta herojstvu i borbi!
  Azalea je s velikim oduševljenjem pjevala:
  Hrabro drugovi u koraku,
  Ojačajte duh u borbi...
  Do daleke sreće put
  Hajde da rasvetlimo sebe!
  Princeza Leja je upitala prilično ozbiljnim tonom:
  - A kako ćemo tražiti horkrukse?
  Azalea je slegnula ramenima i odgovorila:
  - U teoriji, morate pogledati u arhivu Džedaja. Možda tamo ima nekih korisnih informacija.
  A djevojka je golim prstima bacila kartu koja je u letu promijenila boju.
  Princeza Leia je klimnula.
  - Da! Moramo pronaći ovu arhivu. Ali izgleda da ga je Luke Skajvoker opekao!
  Tada dečak Anakin udari pesnicom u vazduh, tako da je čak zazvonilo, i zaurla:
  - Rukopisi ne gore!
  Princeza Leja se složila:
  - On je u pravu! Možete vratiti sve podatke u arhivu. Jer mudrost Džedaja nema samo materijalno oličenje!
  Anakin Skywalker Jr je predložio:
  - Pusti me da odletim na planetu gde je bila arhiva Džedaja!
  Princeza Leia je uzvratila:
  - Svi idemo tamo - ići će petorica izabranih i oni koji poseduju moć. Ali za sada, bori se!
  Azalea je primetila, ponovo bacajući kartu golim prstima svojih veoma lepih i zavodljivih nogu:
  - Barem neki trag! Ali šta ako tamo ništa ne nađemo?
  Princeza Leia bacila je kartu bosom nogom i izjavila:
  - Onda pozovite duh Yoda! On je u kontaktu sa svjetlom i mora znati mnogo toga što je živima nedostupno!
  Anakin se nasmejao i odgovorio:
  - A Yoda je tako mali - manji od mene!
  Azalea je zacvilila:
  - Mali, ali udaljen!
  Princeza Leia je upozorila:
  "Pred nama je još jedna borba. I trebate spasiti barem dio snaga otpora u borbi sa superiornom snagom carstva! A naša petorka mora biti u prvom planu!
  rekao je Anakin hrabro.
  Dečak u snu vidi mitraljez,
  Uostalom, tenk mu je draži od limuzine...
  Ko želi da pretvori peni u peni,
  Od rođenja razumije - vlast vlada!
  Ahsoka Tana pomaknula je figuricu bosom nogom i složila se:
  - Da! Naravno, vlast vlada!
  Princeza Rei je razradila:
  - Laka sila!
  Ahsoka je uzvratila sa tugom u glasu.
  - Avaj, ne uvek!
  Palpatinova unuka je primijetila:
  - Ne uvek, ali zauvek!
  I obje djevojke udarile su jedna o drugu golim tabanima.
  Ali evo opet borbe. Zvjezdani brodovi carstva se približavaju. Naprijed se, prema tradiciji, kreću veliki bojni brodovi, slični ili plavim kitovima ili kitovima spermama, ali u isto vrijeme načičkani mnogim puškama.
  Stiglo je nekoliko novih velikih bojnih brodova, upravo izgrađenih ubrzanim tempom u tvornicama carstva. Izlivali su čelik i izgledali su vrlo prijeteći.
  Prilazili su i zvjezdani brodovi koji su izgledali kao goli bodeži s oštrim krajevima i krilatim drškama. Blistali su i metalom. Generalno, armada carstva imala je ogromnu prednost u broju brodova, a još više u vatrenoj moći.
  U najmanju ruku, flota imperije sa većinom ženskih klonskih posada bila je osam puta jača.
  I jasno je da će pobunjenici jednostavno prikriti povlačenje.
  Ali među njima, pet boraca - četiri djevojčice i dječak - imaju ozbiljnu moć. I ovo daje neke šanse da izdrži.
  Ahsoka Tana je pucala na bojne brodove koji su joj se približavali golim prstima i cvilila,
  - Laka sila sa nama!
  Gross Battleship je pogođen eksplozijom termokvark projektila. Masa kula i topova je spaljena i smrskana.
  Djevojke klone pobjegle su od vatre, bljeskajući golim, okruglim štiklama.
  Ahsoka je pjevala:
  -Za veliku blistavu svjetlost,
  Pobedićemo mračne sinhove...
  Lijepa zora dolazi
  Kćeri i sinovi Džedaja!
  Princeza Rey je agresivno istakla dok je svom protivniku slala ubilački dar uništenja:
  - Jedan dva tri! Slomi zmaja!
  I tako je otkrila svoju grimiznu bradavicu i pritisnula dugme njome.
  Anakin, ovaj zgodan, svijetle kose, ljepši čak i od oca Skajvokera mlađeg, pucao je golim prstima, svojim djetinjastim nogama, i pjevao:
  Detinjstvo, o detinjstvo
  Detinjstvo je svetlo budi sa mnom..
  Detinjstvo, o detinjstvo
  Ja sam dječak koji sije hladno svjetlo!
  I opet, moćni veliki bojni brod mračnog carstva dobio je šešir. Tačnije, pukao mu je oklop i planula vatra.
  Pobunjenicima su ostala samo dva velika bojna broda. Bolno velika prevlast neprijatelja.
  A oni su manji od carskih i inferiorniji u ubojitim snagama. Naravno, oni su ti koji su prvi uništili zvjezdane brodove imperije.
  Na malim sudovima prednost mračnih sila je manja. I princeza maršal Leia pokušava to iskoristiti.
  Ovdje puca golim prstima. Vrlo precizno pogađa krstaricu carstva. Od nje bljesne i puca. A olupina raketnog broda gori u nekoliko različitih boja.
  Princeza maršal Leja pjeva:
  Neka sve bude dobro u univerzumu,
  Tokovi svjetlosti nikada neće nestati...
  Sa svojom moći u borbi nepromjenjivom,
  Bacimo stare godine u mladost!
  I opet, gole pete lijepe, mlade žene bacaju goruću i vatrenu mrlju sa debla.
  Ratnik je radosno cvrkutao:
  - Mi smo ratnici prelepe svetlosti,
  Ko daje sreću svetu...
  Odluke su opasne
  I mnogo toga bez ograničenja do etera!
  Azalea je potvrdila. Skinula je grudnjak i eksplodirala sa velikom preciznošću rubin bradavicom.
  Pogodila je razarača mračnog carstva i zacvilila:
  - Sila tame se širila svijetom,
  Kuće se kriju u senkama pakla...
  I želeći da nahranim zlo gozbu,
  Sotona šeta ulicama!
  I ratnik je namignuo svojim pratiocima. Treba napomenuti da je ljepotica vrlo borbenog tena.
  Dječak Anakin je ponovo pucao, pritiskajući dugmad golim prstima, dječjom nogom i viknuo:
  - Car Palpatine
  Ti si kopile i moron!
  car Palpatine -
  Gospodar tamnih sila!
  Ahsoka Tana je agresivno istakla:
  - Pobeda će i dalje biti samo za nas!
  A djevojka je udarila neprijatelja uz pomoć bradavice jagode. I razbio mnogo neprijatelja.
  Iskusni ratnik. Ovdje princeza Leia ima skoro osamdeset godina. A Ahsoka je već bila poznati ratnik prije nego se Leia rodila. Ona je istih godina kao Darth Vader.
  I prošao kroz dosta rata sa njim.
  Inače, Ahsoka se na samom kraju uspjela boriti na strani pobunjenika. Kada su uništili nedovršenu Zvijezdu smrti, i samog cara Palpatina.
  Tada je umro i Darth Vader. Tačnije, njegova ljuska tijela. A duh je slobodan.
  I može se prizvati iz drugog svijeta. Ahsoka se također sjeća Obi Wan Kenobija. Borila se sa njim.
  Ahsoka je ostala djevojčica, dok je Obi Wan ostario. Leia izgleda dobro i veselo.
  Ali jasno je da ima lice zrele žene, a ne plašljive djevojke. Maršalova muška brada, idealna klasika, stroge crte lica.
  U dvadesetom veku, ovako izgledaju atletske žene sa trideset pet godina. Lejina figura je mišićava, gotovo djevojačka, samo teža s većom masom.
  Ali Ahsoka je vitka, s raznobojnom kožom, i gotovo dječjim licem. Nije se promenilo decenijama. Osim proboscisa umjesto ušiju, boja je gotovo ista kao kod osobe.
  Možete čak i bez da vidite glavu pomisliti da je ovo devojka iz ljudske porodice, samo što je svoju kožu ofarbala u narandžaste, ljubičaste i žute šare.
  A njene grudi su ljudske.
  Makovocrvene bradavice pritiskaju dugmad i izbacuju vatrene tokove totalitarnog uništenja.
  Ahsoka pjevuši dok se bori protiv carstva:
  - Svijet je duboka tama, sav zapetljan,
  Neka bude svjetlost - i zbacimo sinhove okove!
  A onda eksplodira još jedan neprijateljski brod. I više se uništava.
  Svaki član od petoro ima veoma jak i borbeni zvjezdani brod pod kontrolom.
  Čak i dječak od jedanaest ili dvanaest godina, Anakin vrlo spretno upravlja svojim automobilom uz pomoć golih nožnih prstiju, a naravno i ruku.
  Osim toga, naređenja se mogu davati mentalno.
  Anakin je veoma duhovito primetio:
  - Ubijanje je grijeh, ali ostaviti druge da žive je potpuno smiješno!
  I dječak je pritisnuo dugme svojom golom, djetinjastom petom.
  I pokosio je cijelu fregatu.
  Ovdje je glavna stvar ispraviti...
  Padawan dječak, kao, uvijek na lopti.
  Princeza Rey podržava dijete terminatora:
  - Hajde, unuk Darth Vadera, budi dostojan svog djeda!
  Anakin je primetio, namigujući devojčici i koristeći gole prste dečijih stopala sa spretnošću majmuna:
  U borbi sa sinha dečkom,
  Nisam navikao da se svađam!
  Nisam navikao da se svađam!
  Neka budeš dostojan
  Neka budete dostojni!
  Sveti studentu!
  Ovo je dječak - vrlo kul i kompetentan.
  Azalea je Lejina kći zapažena tako što je pucala iz rubinske bradavice njenih grudi i oštetila drednout carstva:
  - Brate moj, pobedićemo - verujem!
  Azalea i Anakin su zaista rođaci. A oni se tako recimo bore.
  Azalea je već odrasla djevojčica, Anakin je još uvijek dijete. Ali njihov talenat je ogroman.
  Borbeni i veoma agresivni i istovremeno ljubazni par.
  Azalea je ispalila, ponovo koristeći svoju grimiznu bradavicu, i cvrkutala:
  - Dugo su držali svjetlo u zatvorima,
  Dugo je svjetlo razvejavalo tamu zla...
  Mračni dani su prošli
  Došao je čas iskupljenja!
  I djevojka se opet pojebala. Ovaj put koristeći gole prste svojih gracioznih nogu.
  Ahsoka je potvrdno klimnula glavom.
  - Prosto ste neverovatni!
  I poslala je još jedan brod carstva tame na sljedeći svijet sa rubinskom bradavicom.
  Azalea je potvrdila, koristeći jagodastu bradavicu svojih punih, preplanulih grudi:
  - I super si!
  I obe lepotice su jedna drugoj namignule. Azalea je veoma lepa. Kosa joj je poput medenoplave. A Leia je tamnija.
  Obe su prelepe, ali tako različite. Šteta što je njen brat ubio Solovog oca.
  Takav gubitak.
  Ali sa drugog svijeta možete nazvati duh osobe. U svakom slučaju, ako je ova osoba bila svijetla ličnost, a njena individualnost nije imala vremena da se rastvori na snazi.
  Princeza Leia je također tugovala za svojim sinom koji je otišao u mračnu stranu sile. I za muža kojeg je sin ubio.
  Najgore je što je za to kriv onaj za koga se smatralo da je ubijen - car Palpatin.
  Čak je i njen Darth Vader ili Anakin Sioker bio dijete, a Palpatine je već bio stariji senator sa sedom kosom.
  Ali koliko godina postoji ovo zlo? U početku, Palpatina su unakazile sile munje. Onda je izgubio svoje meso preselivši se u klona.
  A sada su potpuno u tijelu djevojke. I čini zlo, ne znajući ni za kakvu mjeru, pa čak ni za granicu moći.
  Zaista, carica Palpatine je djevojka vrlo svijetle kose i privlačnog, izražajnog izgleda, ispružene ruke naprijed.
  Otvorio se prednji dio velikog bojnog broda. Videle su se prelepe, graciozne ruke klonske carice sa dugim noktima.
  I evo je gleda.
  Naravno, carska flota je višestruko jača i preuzima vlast. Ali petorica ratnika među onima koji posjeduju silu, imaju vrlo tvrdoglav otpor.
  I nanosi veliku štetu carskoj floti.
  Klon supermaršal Emmanuel gazi bosom nogom u bijesu (sve klonirane djevojke osim carice su skinute cipele) i urla:
  - Uništi ih, o najveći od najvećih!
  Carica Palpatine bijesno sikće:
  - Neka bude tako!
  I munje snage izvlače iz dugih noktiju ljepote. Povećavaju se u veličini. A sada rastu poput mreže munja.
  Emmanuelle je bijesno pjevala:
  - Ne štede od pražnjenja,
  Prokleti Jedi!
  Carica Palpatine je oštro rekla:
  Jedno ubistvo je bolje od hiljadu kletvi!
  Silovite munje obavijale su zvjezdane brodove borbene petorke. Bili su kao muhe u vatrenoj mreži.
  Ahsoka Tana je viknula:
  - Snaga munje nije strašna!
  Princeza Rey je pritisnula dugme svojom grimiznom bradavicom i složila se sa ovim:
  - Zadržao sam udarac svih Sitha odjednom!
  I od Anakina koji je bio manje iskusan udario je grom. I palili su dječje, gole pete.
  Dječak je viknuo:
  - To boli!
  Azalea je rekla:
  - Parirajte svojim svjetlosnim mačem!
  Dječak je pucnuo prstima. Imali su svetlosni mač. I mladi ratnik udari munje.
  Bose noge djeteta su se dimile i imale su plikove.
  I Azalei se svidjelo. Djevojka je izgorela ne samo po petama, već i po golim, punim grudima.
  I uzvratila je mačem.
  Ostali iskusniji ratnici su takođe uključivali zaštitu, koju su obučavali Džedaji bez mačeva.
  Ali ipak, tokovi negativne energije bili su toliko jaki da su optički instrumenti i nišani otkazali. I cijevi oružja su se počele deformirati i topiti.
  Princeza maršal Leia je primetila:
  - Kakva đavolja moć! Postao je još jači!
  Ratnik Rey se složio:
  - U uništenju, tamna strana se otvara izvan mogućnosti. Nije ni čudo da je uvijek bilo lakše ubiti nego vaskrsnuti!
  Ahsoka Tana je oblizala usne i primijetila:
  - Moraćemo da se povučemo. Povucite se da biste se vratili, i sa novim snagama da se pridružite bitci sa tamnom stranom sile!
  Dječak Padawan je odgovorio:
  - Konac je prekinut
  I prijeti svjetlosti da živi...
  Da živim vedro -
  Heroj mora umrijeti!
  Ratnik Rey je prigovorio:
  - Mi smo jedinstvena petorka! Kao krajevi zvijezde. I nije vrijeme da se pobijedi tamna strana sile!
  Princeza maršal naredi:
  - Idemo! Borba nije gotova! Pronaći ćemo horkrukse i inkarnirani đavo će biti uništen.
  Princeza Rey je klimnula glavom i dodala:
  - A ipak će naša petorica posljednji napustiti bojno polje!
  Djevojka je uzela i podigla bosu nogu. I iz gole pete je pustio pulsar moći.
  Letio je u pravcu velikog bojnog broda carice Palpatine. Pa ga dočekao udarima groma.
  Ali mreža koja okružuje velikih pet zvjezdanih brodova postala je bljeđa, negativna energija je oslabila.
  Ahsoka Tana je komentirala:
  - Mogu ponovo da pucam!
  I opet ratnica, kao da se jebe, uz pomoć svojih grudi od jagode.
  A onda razorni udarac probode carski drednout, uzrokujući da izgori i razbije se.
  Azalea je zacvilila, takođe pucajući i ne obazirući se na bol svojih opečenih tabana:
  - To je naša sudbina
  Ne možemo drugačije da živimo...
  Ako je sotona ušao -
  Onda ćemo mu uzvratiti!
  Dječak Anakin je također koristio svoje djetinjaste, spaljene, ali ne i izgubljene noge, i pjevao:
  - Moć tame neće prestati,
  Moć tame neće pobijediti!
  Ubit ćemo zmaja špijuna,
  Đavo pakla će biti poražen!
  Princeza Leia je potvrdila dok je udarala po carskoj floti.
  - Neprijatelj će biti poražen, iako je veoma jak!
  Ahsoka Tana je ponovo po ko zna koji put lansirala nešto izuzetno ubitačno svojom grimiznom bradavicom i zacvrkutala:
  - Tvoja duša je težila svetlosti,
  Rodićeš se ponovo sa snom...
  Ali ako je mrak tvoja sudbina
  Ostani svinja!
  Caricu Palpatinu jako je nerviralo što petorica svetlih ratnika nisu htela da popuste.
  Iako su munje snage ponovo lansirane.
  Međutim, visoki maršal Emmanuelle je rasporedio nešto značajnije i smrtonosnije: raketu thermpreon.
  Usmjerila ga je uz pomoć golih prstiju svojih spretnih nogu.
  Uračunajte u ovakvu raketu - sto triliona atomskih bombi bačenih na Hirošimu. Tako da će jaz biti užasan. Drugi nadmaršal: Monika je čak dala naređenje da se imperijalni brodovi povuku što su brže mogli.
  Da ne bude pogođen razornom eksplozijom supernove.
  Raketa je poletela na daljinu. Ali njena udarna moć bila je tolika da je pet zvjezdanih brodova sa Džedajima pogođeno i riječ chaff je planula. I zapljusnuo ih je talas.
  Princeza Leia je tvitovala:
  - Uključite mentalnu zaštitu! Moramo preživjeti!
  Dječak Anakin, koji je opet, i ovoga puta mnogo više izgorelih dječjih potpetica, pjevao:
  - Nema riječi za svježijeg ratnika,
  Pritisni mlaz blistave svjetlosti na svoja grudi...
  Spreman sam da dam zivot za dobrotu,
  Neka su pohvaljena naša djela!
  Uprkos njihovoj odbrani, i Anakin i Azalea su bili ozbiljno opečeni hiperplazmatskom vatrom i paklenom energijom preonske fuzione rakete. Takav dar bi mogao razbiti planetu Zemlju.
  A ostale Džedajke su ozbiljno povređene. Istina je ipak u manjoj mjeri nego kod najmlađih boraca.
  Osim toga, imali su kvar u očima. Više nije bilo snage za borbu, a ratnici svjetlosti su se naslonili.
  Ostatak pobunjeničkih zvjezdanih brodova potpuno su pojurili u različitim smjerovima. Sada je bitka konačno izgubljena.
  Princeza Leia je uzviknula:
  "Izgleda da ne možemo prikupiti više snage!"
  Princeza Rej je izjavila:
  Hajdemo u partizane!
  Anakin je hrabro izjavio, iako je bio crven kao rak od opekotina, a poruka je bila prekrivena plikovima:
  - Partizanske pesme grimizne zore,
  Moja domovina, svijetlo carstvo!
  Azalea, koja je takođe bila teško opečena, ali se hrabro držala, bijesno je odgovorila:
  - Imperije nisu sjajne. Ispravno je reći: svijetla republika!
  Dječak Anakin, čiji jezik praktično nije bio zahvaćen opekotinama, tvrdoglavo je pjevao kao odgovor:
  - Ne morate biti govornik
  Duga priča...
  Postat ću car
  Na kraju krajeva, neće biti dugo!
  Princeza maršal Leia je strogo izjavila:
  - Pretjerana uobraženost tamnoj strani sile otvara put!
  Ahsoka Tana je primijetila:
  - Kada je Anakin postao Darth Vader, i ja sam želeo da se pridružim carstvu. Ali tada sam pomislio da će ipak neko jak kao ja prije ili kasnije biti izdajnički ubijen.
  Princeza Rey je klimnula.
  - Naravno! Koja je slabost tamne strane sile? Teško je biti u njoj zajednica jednakih. Ubijaju i uništavaju jedni druge. Bilo je mnogo Džedaja. Ali sitki je imao pravilo dva. Kad ih je bilo troje, neko je nekoga ubio. Ili je učenik ubio učitelja.
  Anakin je uzviknuo:
  - Neću se rastati od sveta!
  Azalea je tvitovala:
  - Ne obećavaj mom dragom bratu,
  Ne obećavaj dragoj da ćeš uzeti...
  U suprotnom, rezultat će biti veoma loš!
  Dječak Padawan je odgovorio:
  - Nisam rekao ni reč - budi jak, ali izdržao sam!
  Princeza Rei je oštro izjavila:
  "Pronaći ćemo horkrukse i likvidirati najmoćnijeg i najvještijeg Sitha u istoriji svemira."
  Flota otpora se raspršila u različitim smjerovima. A ishod rata bio je nejasan.
  
  
  
  AMELIN U ZEMLJI ČUDA
  ANOTATION
  Devojčica se nalazi u bajkovitoj zemlji, gde mora da vidi mnogo crtanih filmova i svega zanimljivog i svemirskog.
  . POGLAVLJE 1
  Amelina je hodala po žutim ciglama puta, a oko nje su rasle uličice sa bujnim cvijećem. Cvjetne gredice su bile dobro održavane, a cvijeće je blistalo svim duginim bojama.
  I sama Amelina se pretvorila u djevojčicu od oko dvanaest godina. I ošamario je bose noge. Bila je to neka bajka.
  Ovdje dolazi buka. Putem je jurio zec u frakciji i cilindru. Izvadio je iz džepa sat na lančiću, pogledao trku i zaurlao:
  - Oh, kako sam zakasnio! Briju me, uši i brkovi će mi biti tako nepristojni!
  Amelina je pojurila za zečevima, cvileći:
  - Želite li uši - da naglo ubrzate?
  Zec u cilindru je graknuo:
  - A vojvotkinja može biti uznemirena!
  I već su zajedno potrčali niz uličicu. Amelina, trepereći golim, ružičastim štiklama, upita:
  - Zašto si bijelac?
  Zec je zarežao:
  - Zašto sam bijelac? Ah, bolje bi bilo da si sed, a ne da trčim i sedim!
  Amelina ga je uzela i rekla:
  - Ako želiš da budeš jak, beži! Ako želiš da budeš pametan, trči! Ako želite da budete zdravi - trčite!
  Zec je uzvratio škripom, namigujući.
  - Ne plašite se loših vesti,
  Odgovaramo trčanjem na mjestu!
  Trčanje na licu mjesta je uobičajeno pomirenje!
  Djevojčica i zec su nastavili trčati. Ispred se iznenada pojavio hrast sa ogromnom šupljinom. Zec je zaronio tamo, a Amelina je skočila za njim.
  Djevojka je skočila i osjetila kako pada, a haljina joj se otvorila poput padobrana.
  Amelina je počela polako da se spušta, kao u snu. Zec je poleteo malo niže i zapevao:
  - I jurio je ceo dan kao ludi zec,
  Verovatno sam od straha postao veoma beli zec...
  Amelina se javila i zapevala:
  - Koliko biti kukavica - ne razumem,
  Rađa se snažan ratnik za bitku...
  Strah je slabost i zato -
  Ko se bojao već je poražen!
  A djevojka je, golih prstiju na nogama, uzela šolju sa nečim ukusnim što je stajala na strani bunara. I probao sam ga. Bilo je nešto poput meda. A Amelina je pjevala:
  - Dakle, tatina šapa je teška,
  Ako tata uzme ovu šapu,
  Neće biti med!
  Zec je zacvilio, tresući ušima:
  - Na zemlji iz nekog razloga ljudi
  Hodaju gazeći nogama
  Što je i glupo i užasno ružno!
  Amelina je ugledala tortu na polici. Tako lijepa sa cvijećem i trešnjama. Djevojka je ispružila ruke prema njemu.
  Torta je odjednom dobila usta, a on je zacvrkutao:
  - Pogodi zagonetku!
  Nakon toga, torta je pala sa srebrnog poslužavnika i plutala zajedno sa djevojkom.
  Amelina je klimnula.
  -Hajde!
  Kolač, cvrkućući, pjevali:
  Zašto koze imaju tri roga?
  Djevojka, nastavljajući polako da pada u bunar, iznenađeno upita:
  Da li koza ima tri roga?
  Cake se nasmijao i odgovorio:
  - Da, čitava tri kao glave zmije Gorynych!
  Amelina se zakikota i odgovori:
  - Zato što je četvrti jarčev rog posjekao Ilja Muromets!
  Kolač se nasmijao i rekao, pokazujući zube prelivene slojem čokolade:
  - Ne! Kozji rog je posjekao Finist - bistri soko!
  Djevojka je pružila ruke do torte i zapjevala:
  - Torto, ti si moj miš,
  Sa slatkom kožom, poješću te!
  Kao odgovor, kulinarski proizvod je pjevao:
  - Brašno bez predaha,
  Glupo u paklu...
  Nema problema!
  Amelina je ponovo pokušala da uhvati tako ukusnu i prelepu tortu, ali su joj ruke stalno klizile.
  Cake se naceri.
  - Ne ispruži ruke - ispruži noge!
  Tada je Amelina, bez razmišljanja, stavila svoje donje udove u akciju. I ona je uhvatila tortu... On je, pljuvajući kremu, viknuo:
  - Oni ne jedu kolače bosih nogu! Stavimo zlatni nož i viljušku u akciju!
  Amelina je pogledala okolo. Sve je visilo po zidovima bunara. Uključujući teške bičeve koji se mogu koristiti za tjeranje slonova, a ne pribor za jelo.
  Amelina je cvrkutala:
  - Gde je pribor za jelo?
  Torta je prosiktala:
  - Gde gde? U Karagandi!
  Devojka iz Amerike je zbunjeno odgovorila:
  - Ne poznajem takav grad!
  Torta je otpjevala sa oduševljenjem:
  - Moja rodna zemlja je široka,
  U njemu ima mnogo šuma, polja i rijeka...
  Ne znam nijednu drugu zemlju
  Gdje čovjek tako slobodno diše!
  Amelina je pogledala zidove. Ovdje možete vidjeti police i banke na njima. Dosta različitih tegli. Uključujući džem i med.
  Amelina je pokušala rukama da uzme teglu, ali nije uspela. Kliznule su mi između prstiju kao hologrami.
  Ali kada je djevojka koristila bose noge, vrlo je žilavo zgrabila teglu džema. I prineo joj ga ustima.
  Također je jako lijepo mirisalo.
  Amelina je počela da pije ukusne jagode i pomešane sa smokvinom masom. I bilo je tako ukusno da je devojka pevala:
  - Radosna zemlja, radosna zemlja,
  Ko će mi reći, ko će pokazati...
  Gde je ona, gde je ona!
  Zec je oštro primijetio, tresući cilindrom:
  - Štetno je za decu da jedu mnogo slatkiša!
  Amelina se uvrijedila:
  - Ja sam odrasla žena, a ne dete!
  Zec se zakikotao i odgovorio:
  - Razumljivo! Kad se uselimo u bajku, odrasli postaju djeca! Ali na kraju krajeva, kao što je rekao Karl Marx - biće određuje svest?
  Amelina se nasmijala i odgovorila:
  - Karl Marx? Je li to onaj koji živi na krovu?
  Zec se zakikotao i otkrio, pokazujući zube, koje je imao veoma velike:
  - Ne, Carleson živi na krovu. A Karl Marx je... - A onda je zec oklevao i dodao uz kikot. - Znamo se strance. I ne znajući za mene, dolazimo mi kao stranac, ali zasad samo u snu!
  Amelina se zakikota i zaurla:
  Sjeli smo na krov
  Ili možda čak i više...
  Ili možda A, I, B -
  Sedi na lulu!
  A djevojka je ponovo zabila lice u džem i počela da liže sočnu, slatku pulpu. I njeno raspoloženje je postalo sjajnije.
  I dolazi Carleson. Tako debeo dečko sa motorom na leđima. Izletio je sa strane bunara, okrenuo se i upitao:
  - Zdravo gospođo!
  Amelina je uz smeh odgovorila:
  - Zdravo, klinac sa motorom!
  Carleson se uvrijedio, hirovito cvokoćući usnama:
  - Ja nisam dete! Ja sam covjek u punom cvatu!
  Djevojka je klimnula u znak slaganja.
  - Nisam ni ja dete - izgled vara!
  Dečak sa motorom je pevao:
  - Detinjstvo će se završiti kada,
  Samo u bajkama zauvek!
  Dečaci će odrasti
  Ko će gde da se rasprši!
  Amelina se nasmijala i odgovorila:
  - Detinjstvo zauvek u fantaziji!
  Zec je hirovito primijetio:
  - Ti imaš djetinjstvo u glavi, a ja imam stalne hemoroide!
  Amelina se zakikota i primijeti:
  - Šta kažeš - sama si kriva,
  I mašina je spremna za vas!
  Zec je cvrcnuo, pokazavši zube:
  - Mi nismo ždrebe, mi nismo ždrebe...
  A onda je čovjek s velikim ušima progunđao iz rime:
  - Mi smo zečevi!
  Amelina je cvrkutala, namigujući svom novom poznaniku:
  - Podijeljene maske zečeva, slonova i alkoholičara!
  Torta je sa smiješkom primijetila:
  - Ostavio sam babu, ostavio dedu, ostavio sam zeca, ostavio sam vuka, pa i medveda oteo!
  Zec je odgovorio:
  - U ovom dimu, kao u paklu,
  Ti mi odgovori!
  Zauvek sam, zasto si...
  Gdje ti je medvjed?!
  Amelina je lupila bosom, djetinjastom nogom u zrak i pjevala:
  - Ja sam prijatelj sa medvedom, ja sam prijatelj sa medvedom,
  Otici cu bez straha...
  ako sam sa prijateljem,
  Ako sam sa prijateljem
  Medved bez prijatelja!
  Zec je prezrivo frknuo.
  - Medved će te pocepati! Izgleda da nisi odrastao!
  Amelina je uz uzdah primijetila:
  - I zimi i ljeti čuda bez presedana,
  Negdje će biti djetinjstva, ali ne ovdje!
  Bosi kroz lokve koje svjetlucaju kraj potoka
  Dječak će pobjeći, a ja ću biti s njim!
  Nastala je pauza. Amelina, koja je u snu postala djevojčica, postepeno je potonula. Nije baš razumela šta se dešava. Zec se stalno trzao i gunđao:
  - Ja sam kao tjerani konj,
  Put je zaista loš!
  Amelina se zahihotala... Evo je proletjela pored okačenog pribora za jelo. Štaviše, noževi, kašike i viljuške bili su fino delo od zlata.
  Djevojka je golih nožnih prstiju podigla nož i viljušku koji su svjetlucali u polumraku i zaurlali:
  - Prvo ćemo pogledati tortu u oči,
  A onda ćemo ga spržiti i pojesti!
  Torta je zacvilila kao odgovor:
  - Ne jedi pravo devojko!
  Amelina je, nastavljajući da pada, iznenađeno upitala:
  - Pa kako bi to trebalo biti?
  Torta je zapjevala jasnim glasom:
  Hajde da pogledamo tvoje šare, ruže,
  A onda ćemo te isjeći i pojesti!
  Amelina se zakikota i primijeti:
  - Tako je! Beautiful!
  Zec je ispalio s mjesta:
  - Ne sjedi na panju,
  Ne jedi pitu!
  Torta logično napomenula:
  - A šta bajati? Stvoren sam da me pojedu!
  Amelina je, držeći nož i viljušku golim prstima, pokušala da uzme tortu. I on se trznuo.
  Zec ga uze i ponovo pogleda na sat i filozofski primijeti:
  Nezadovoljan kao i obično
  Ljudi u svoje vrijeme
  Onda ga uzalud jurimo,
  Usporavamo bezuspješno!
  Amelina je logično primijetila:
  - I postojećom situacijom ljudi su uvek nezadovoljni.
  Zec se složio.
  - To je sasvim ljudski!
  Torta je postala smiješna, a on je zacvilio:
  - Čoveče, čoveče, čoveče,
  Svetlost i nada naroda...
  Računaj da će olujni vek uskoro završiti,
  Strašilo ti vrt!
  Amelina je ponovo pokušala da postavi tortu. Ali očigledno nije mogla. Kolač je poleteo i nije dat.
  Sa njihovih strana bunara ponovo je iskočio već poznati debeli dečko sa motorom. U rukama je držao teglu džema, bebino lice mu je bilo namazano kremom.
  Dječak koji živi na krovu je primijetio:
  - Torta je ovde ispala veoma tvrdoglava!
  Amelina se složila sa ovim:
  - Da, hrana je tvrdoglava!
  Carleson je pjevao:
  - Hrana, hrana, grijana hrana,
  Punjenje stomaka - to je glupost!
  A dječak sa motorom je uzeo i zgrabio tortu za vrat. Izvrnuo se i pokušao da se oslobodi. Ali očito je Carleson znao neku tajnu i uspio je sačuvati.
  Cake je tvitovao:
  - Ti si, naravno, kanibal,
  Ali ljudi ne moraju da jedu...
  Jer kanibal
  Ljudima može biti dosadno!
  Carleson je sa osmehom primetio:
  - Jesi li covjek?
  Cake je sa osmehom rekao:
  - Ja mogu pricati!
  Dječak sa motorom je primijetio:
  - I papagaj govori!
  Torta je viknula:
  - I ja imam inteligenciju!
  Dječak iz Carlesona se nasmijao i primijetio:
  - Koliko je pet pet?
  Cake je odmah odgovorio.
  - Dvadeset pet!
  Amelia je primijetila:
  - Da, postoji racionalno biće previše okrutno!
  Torta prede:
  - pun stomak,
  U dodatku gluh!
  Carleson je klimnuo glavom i upitao:
  Koja je razlika između gavrana i gavrana?
  Kolač napuhan i promrmljao:
  - On je gavran, a ona vrana!
  Carleson se nasmijao:
  - Ne! To su različite vrste, možda jedete za to?
  Cake je odgovorio:
  - I u bifeu zatvorenom za druge,
  kuvar je uverio - ne stidite se...
  Sa ovim mesožderskim apetitom
  Progutat ćeš um tuđeg zlikovca!
  Amelina je predložila, uzevši viljušku i kašiku u ruke:
  Nemojmo biti tako okrutni prema razumnom biću. Možda je bolje da mu nacrtate i ruke i noge?
  Carleson se prisjetio:
  - Zar nisi hteo da postiš?
  Amelina se zakikota i odgovori:
  - Štetan kotlet, za sportistu,
  A samo trčanje gubi težinu!
  Zec je sasvim logično rekao:
  - Ovdje zec mnogo trči -
  I koliko on živi?
  Carleson se nacerio i primetio:
  -Evo spore kornjače, ali dugo živi!
  Amelina je uzela i zapevala:
  Uvučen u olujno blato,
  Glatka površina starog ribnjaka...
  Ah, bila je kao Pinokio,
  Opušten sam, nepristojan!
  Carleson je htio nešto pokloniti, jer se pojavio drugi lik. Pa, da, ovo je Winnie the Pooh, veoma borbeni medvjed.
  I poleteo je na balonu i zaurlao:
  - Gorim
  Što izaziva jaku glad...
  Stavite svu snagu bijesa u udarac
  Za sada je duša Vinija mlada!
  Carleson je ispružio ruke i rekao:
  - Vini, možeš li da otpevaš nešto lirskije?
  Winnie the Pooh je logično rekao:
  - Da imam piljevinu u glavi pa da pevam džabe!
  Amelina se zahihotala, a onda su njeni goli prsti zgrabili medvedov smeđi nos.
  Medvjed je gunđao, oslobađajući se oštrim trzajem:
  - Ne! Ne budi glup!
  Amelina se zakikota i primijeti:
  - Da, nisam te držao!
  Carleson je logično rekao, pa čak i otpjevao:
  - Niko ga ne može zadržati,
  njegove misli vuku pravo u daljinu...
  Možda sam nakaza
  prosipam kompot...
  Ali nije mi žao lepinja za doručak!
  Zec je primijetio, mašući ušima:
  - Ne! To je stvarno čovjek sa motorom koji pokušava pjevati!
  Amelina je pitala:
  - Jeste li iznenađeni što peva, ili što peva besplatno?
  Carleson je ponovo otpjevao kao odgovor:
  Pesma nam pomaže da gradimo i živimo,
  Neka covek otpeva dobru liru...
  I onaj ko kroz zivot hoda sa pesmom,
  Nikad nigde neće nestati!
  Zec je na svoj logičan način predložio:
  "Možda je bolje podijeliti tortu na četiri?" Tada će radost biti obostrana i neće se udebljati?
  Torta je agresivno grgnula:
  - Ne treba mi četvrtina! To je tako nehumano!
  Amelina je ponovo predložila:
  - Zar zaista nema čarobnih flomastera u zemlji bajki da se torti dodaju ruke i noge?
  Zec se nasmejao i odgovorio:
  - Ovo možete pronaći ako nastavite da padate u bunar. Iako dosta zavisi od slučaja!
  Carleson se prisjetio:
  -Jednom sam uspeo da nabavim sebi motor, i zauvek ostao dečak, kao Petar Pan!
  Zec je napravio grimasu.
  - Tiho! A onda će još jedan peti jedač doletjeti na tortu!
  Amelina je rekla:
  - Zeci ne jedu tortu!
  Ušata životinja je primijetila:
  - Obrazovane devojke ne trče bose!
  Amelina odgovori sa uzdahom:
  - Pa... ja nisam baš devojka!
  Zec je prosiktao:
  - Tim gore kada se odrasla osoba razmeće golim, ružičastim štiklama!
  Carleson je odgovorio:
  - Nepristojno je da zečevi hodaju u cilindru i rukavicama!
  Ušata životinja je urlala:
  - A zašto?
  Winnie the Pooh ubacio je ovdje:
  - Izgleda da nas prva stanica čeka na jesen! Prestanimo da se svađamo. A pošto torta može da leti, onda joj ne trebaju ruke i noge!
  Kulinarski proizvod pjevao je:
  Piratima nije potrebna nauka
  I jasno je zašto...
  Imamo noge i ruke
  A glava nam je beskorisna!
  
  TRI MUSKETARA REMAKE
  ANOTATION.
  Američka adaptacija Tri mušketira u alternativnoj povijesti. Naravno, sve je hladnije od Dumasa, i sa elementima magije i japanske mantre.
  . POGLAVLJE 1
  Ekranizacija Tri mušketira na nov način. Dartagnan je još uvijek dijete od oko dvanaest godina, a ostali dječaci mušketari tek su nešto stariji od trinaest ili četrnaest godina.
  I naravno, oni su u kratkim hlačama i bosi, kako i dolikuje tinejdžerima iz davnih vremena. I žele da spasu kraljicu od kardinalskih mahinacija. Ali suprotstavlja im se podmukla i prilično odrasla dama, a Constance Bonacieux je također djevojčica.
  U ovom filmu ima dosta tuča, i bacanja sladoleda, kolača i vrlo modernih vrsta. A kada su momci bili okruženi stražarima kardinala, tada je u rukama Dartagnana bio vrlo impresivan mitraljez s eksplozivnim mecima visokog kalibra. Dječaku je bilo teško držati takvog kolosa, a pomogao mu je najviši i najmišićaviji Porthos među tinejdžerima.
  A onda, ako već pogodi, onda kardinalovi gardisti pokose desetke. Nekim gardistima se odvoje glave i otkotrljaju se po travi.
  A još je smješnije kada momci musketari pucaju na neprijatelje iz bacača plamena. Odmarali su bose noge, i kako bi ga uzeli i napalili ubojitim mlazom.
  Ovi momci su prosto neverovatni.
  Četiri dječaka, naravno, nisu mirno sjedila. Uzela je i uhvatila krilati brod koji je dizajnirala prema crtežima Leonarda Da Vincija. Ovi momci su tako cool.
  A s njima i bosonoga djevojčica Constance Bonacier. Ona će ga uzeti i baciti petom glavom vatreni pulsar. I odjednom masa kardinalovih ratnika gori u plamenu.
  A kardinal nije uhapsio kralja prema kanonu. I ovo je zaista vojni udar.
  Četiri musketara i jedna djevojka bore se protiv cijele vojske. A suprotstavljaju im se ne samo ljudi, već i orci.
  Naravno, cijeli film se stoga može snimiti u stilu Sjedinjenih Država - cool sa specijalnim efektima.
  I četiri dječaka od dvanaest ili četrnaest godina, bosi i u kratkim hlačama, napadaju tvrđavu. A s njima je i djevojka s kosom koja blista kao zlatni list.
  Dječak Dartagnan izvrće dva magična mača odjednom, sekući protivnike.
  Tada gole, preplanule noge dječaka od oko dvanaest godina bacaju grašak smrti.
  Eksplodira i nekoliko desetina orka se raspršuje u krvavim komadima.
  Mušketar pjeva:
  - Kako smo živeli, borili se,
  I ne plaši se smrti
  Tako da ćemo od sada ti i ja živjeti!
  I na zvezdanom nebu
  I planinska tišina...
  U morskom talasu i bijesnoj vatri!
  I bijesna, i bijesna vatra!
  Zgodni, mišićavi tinejdžer, Porthos, bori se golih grudi i izgleda kao Apollo.
  Porthos oštrim mačevima siječe orke i stražare kardinala. On je veoma jak dečko.
  Ovdje, golih prstiju, klinac u kratkim hlačama lansira bumerang. I odseći glave orcima.
  Porthos je uzeo i zapevao:
  To znači živjeti lijepo
  Znači dobro živeti...
  Naša herojska snaga,
  Snaga uma i volje!
  A gola peta snažnog dječaka pogodit će generala orka u bradu. I svi će zubi izletjeti.
  Atos je malo manji dečak, star oko trinaest godina. Ali sa vrlo izražajnim i plemenitim, iako detinjastim, licem.
  Zato je uzeo i održao prijem leptira sa mačevima. I posjeci nekoliko orka.
  A goli prsti na stopalima mladog ratnika bacili su vrlo katastrofalan dar uništenja. Ovo dete je prosto neverovatno. I još bolje peva.
  Mušketir je cvrkutao:
  - Neka plemeniti besni,
  Kipi kao talas...
  Mi smo narodna vojska
  Pobeđujemo sudbinu!
  A dječak grof je namignuo svojim kolegama.
  Aramis je uglavnom mlad kao Dartagnan i izgleda star oko dvanaest godina. Veoma zgodan, plav dečko.
  Aramis seče protivnike mačevima i goli zube peva:
  -Đavo je vodio rat protiv Gospoda Boga,
  Neprijatelj se borio surovo, podmuklo...
  Ali Hristos je sotonu slomio ljubavlju,
  Na krstu, dokazujući svoju istinu!
  A goli prsti dječaka mušketira bacili su nešto sa strašnim uništenjem.
  I ispostavilo se da je masa orkova bila raskomadana, a komadi čupavog mesa trivijalno dimljeni.
  Zatim je simpatični i šarmantni dječak zapjevao:
  Bože moj kako si lijepa i čista
  Verujem da je tvoja dobrota beskrajna...
  Dao si svoj slavni život na krstu
  I sad ćeš gorjeti u mom srcu zauvijek!
  Constance se takođe bori. Čini se da je tinejdžerka i nosi oklop. Samo su noge djevojke gole i graciozne.
  Ona im je bacila dar uništenja. Rastrgao je masu paklenih ratnika i krznenih stvorenja, cvileći:
  - Slava kraljici!
  Aramis, taj glamurozni dečko je sapleo orka. Pao je i rogastim šlemom probio dvojicu svojih kolega odjednom.
  Mladi ratnik upita:
  - I slaviti Gospoda?
  Djevojka Constance ga je uzela i golim prstima svojih gracioznih nogu bacila ubojiti dar uništenja. Rasparčao masu orka, a zatim zapjevao jasnim glasom:
  Ti si Gospodar ljepote, radosti, mira i ljubavi,
  Oličenje bezgranične, jarke svjetlosti...
  Prolio si dragocenu krv na krstu,
  Spasen beskonačnom žrtvom planete!
  Pet ratnika borilo se kao čopor tigrova ili pantera. Bila su djeca, ali su bila čudovišna djeca. Kako su razbili cijelu ovu vojsku krznenih stvorenja i kardinalovih gardista.
  Pogotovo kada se u rukama dječaka pojavio bacač plamena. I uzeli su mu ga i mlatili gustim mlazom crvenog plamena.
  Dartagnan, ovaj dječak terminator pjevao je:
  - Grmljavina tutnji, mali je fitilj,
  erupcija...
  Evo dolazi era zla -
  Vojska galopira Džingis Kan!
  Porthos, ako pogodi, pogađa tako. On više nije baš dečak, već tinejdžer, momak-heroj. Žene ga već gledaju sa požudom. I jako je zgodan, kakve reljefne mišiće ima, ploče štampe, ispod preplanule kože. A lice je i dalje detinjasto, prijatno. Ovdje je Portom podigao cijelo bure nitroglicerina. I kako ga lansirati u orke.
  Tutnjalo je strašnom snagom i čitav bataljon dlakavih stvorenja bukvalno je rastrgan kao da je granata bačena u penu.
  Constance je pjevala:
  - I jedan, i dva i, tri i, pet!
  Još dugo ću ponavljati!
  Vjerujte mi, neću se predomisliti,
  odbaciću Porthosove sumnje!
  I djevojka je ponovo lansirala gole nožne prste, grašak sa smrtonosnim eksplozivom.
  Dartagnan, sečeći orke i kardinalske straže svojim mačevima i, na sve strane, urlaće:
  - Ja sam najveći borac
  I recimo - bravo!
  A dječak sa golim nožnim prstima je kao da baca dar uništenja. I toliko je orka umrlo.
  Porthos je udario orka golom, dečačkom petom u stomak. Preletio je i oborio desetak krznenih stvorenja.
  Dječak Porthos je pjevao:
  - Konac je prekinut
  Prijeti nam zla smrt!
  Da ljudi žive
  Ork mora umrijeti u borbi!
  Athos, ovaj dječak u kratkim hlačama iznenada je pucnuo prstima i u njima se pojavio čarobni štapić.
  Mladi ratnik ga je uzeo i ispalio bojni pulsar iz vrha svog štapa. I rastrgao mnogo protivnika. I oni su se pomešali, i orci su počeli da gore kao drva za ogrev natopljena sumporom. Evo udarca Atosa.
  Grof je otpjevao:
  - Ima u kraljevstvu orka -
  Mutno jezero...
  Tu su ljiljani u cvatu!
  Tu su ljiljani u cvatu!
  Blossom!
  Aramis je s cerekom primetio kako razbija orke svojim mačevima i baca otrovne igle golim prstima detinjastih stopala.
  A dječak je pjevao:
  - Zemlja je velikodušna prema nama grešnicima,
  A nebo je puno pretnji...
  Mi smo prijateljska porodica ljudi -
  Ruže tako dobro mirišu prije grmljavine!
  Evo musketara.
  I, naravno, Constance je djevojka terminator. Već ima blaster u rukama. A goli prsti bacaju minijaturnu bombu za uništavanje.
  Mladi ratnik je pevao:
  - Veličina Francuza prepoznaje planete,
  Orke smo zdrobili udarcem mača...
  Vole nas i cijene svi narodi svijeta,
  Iako napada - horda skakavaca!
  A blaster je ozbiljno oružje... Nije jasno odakle je došao u ovom glupom filmu za tinejdžere.
  Ali gospođa pokušava da ih napadne. Ona na grifonu je lav sa krilima. A ratnik u njenim rukama drži magično žezlo. I kako izbija iz njega ubojitim pulsarom.
  Samo gole pete dječaka su strmoglavile, a goli, pomalo prašnjavi, dječji tabani su izgorjeli.
  Ali dječak je zapjevao kao odgovor:
  - Raj se ne vidi u dimu smole,
  I tijelo se naviklo na pakao...
  Vičemo na napad cool banzaija,
  Borimo se hrabro!
  Lady Winter iz grifona udarala je pulsarima i munjama i urlala na vrh svojih pluća:
  - Ne štedite momke,
  Ubijte ih kopilad...
  Kako zgnječiti stenice
  Gorite kao žohari!
  Dartagnan je kao odgovor lansirao bodež bosom nogom, dječjom nogom. Letio je prema gospođi polomljenom putanjom.
  Užasna čarobnica je zaurlala:
  - O momci, da, vi ste napadači,
  Registrovani kao astronauti i piloti!
  Porthos je pokazao pesnicu i viknuo:
  - Pocepat ću usta, izbiću žmigavce!
  Constance je sa osmehom ispravila moćnog dečaka:
  - Ne psuj dečko, ti si nepristojan,
  Ukori su rezultat vječne pat pozicije!
  Aramis se složio sa ovim:
  - Damu treba tretirati kao ženu... A žena voli ljubav!
  Lady Winter se zlokobno nasmiješila. U njenim rukama pojavila se bomba veličine ananasa. A na njemu je zloslutno sijalo slovo "A".
  Dartagnan je u bijesu pjevao:
  U prošlom ratu nema pobjednika
  A uš se neće spasiti od salve raketa...
  Zašto stavljaš bombu u arsenal,
  Vihor će se podići, a zao uragan!
  Konstans je uzela devojčicine gole prste i bacila mali grašak.
  Lady Winter se ovome nasmijala.
  - Patetični pokušaji!
  Djevojka je hrabro odgovorila:
  - Ko hoće bombu dobiće je u čelo!
  A onda je grašak odjednom uzeo i povećao se. Nabujala je kao gigantski mehur. A ovaj kontejner, poput grabežljivog kita spermatozoida, progutala je Lady Winter.
  Dartagnan je uzviknuo, pokazujući zube:
  - Taj sastanak nije ništa kao obična sreća,
  Ovaj put je sve bilo drugačije!
  Constance je to s entuzijazmom prihvatila i udarila golom, okruglom, ružičastom potpeticom o tlo. I talas cunamija je krenuo, oborivši orke i stražare kardinala.
  A devojka je nastavila da peva:
  - Naša domovina neće postati pustinja,
  Iako trčimo, bosi smo od krvi!
  Lady Winter je bila uhvaćena u balon, i odjednom se čak smanjila.
  Orci su se prevrnuli i takođe se ukočili zajedno sa stražarima. I pet velikih ratnika dodalo je korak.
  Ovdje je lično kardinal Richelieu. On je kao veliki pauk sav u crnom. I takođe kako će pokušati da jebe kao odgovor pulsarom.
  A pulsar je ogroman, poput slona. I muhe, sve veće.
  Constance je u očaju pjevala:
  - Sveta devo, otišla sam,
  ti Dartagnan budalo -
  I uzalud se popeo na kardinala!
  Porthos će mu, kao odgovor, zabiti mač u nos. A kako ce uzeti i kihati....
  Pulsar nalik brdu je zalepršao. I poletio nazad, smanjujući se u veličini. I tako je pao na kardinala. I strašni, stvarni vladar Francuske odjednom se pretvorio u kamen. A onda je kamen puknuo, raspao se u pijesak.
  I petorica borbenih skočiše, zavrtiše se i puste munje iz očiju, pjevajući;
  Vrijeme je, vrijeme je, radujmo se svom životu,
  Ljepota i šolja, sretna oštrica...
  Zbogom, ćao, tresući perje na šeširu,
  Šapućemo sudbini više puta, šapćemo sudbini više puta,
  Šapućemo sudbini - vrana! Vrana!
  . MAINSTEINOV NOVI PREKRET
  Mainstein je uspio uvjeriti Hitlera da operacija Citadela neće uspjeti, jer je Crvena armija bila spremna da odbije udarac. I Nemci su u poslednjem trenutku promenili planove i krenuli u napad na Donbas. I uspjeli su iznenaditi sovjetske trupe.
  I probiti se do Dona. Užurbano prebacujući snage, Crvena armija je bacila trupe u borbu direktno iz ešalona. Gubici su bili opipljivi.
  Ali, naravno, to nije glavna stvar.
  U bici na Panteru borile su se četiri nemačke devojke. Naravno, bile su bose i u bikiniju. A ako su već pucali, onda pravo u metu.
  Gerda je golim prstima pritisnula okidač, udarila trideset i četiri i zagugutala:
  - Ja sam veliki glasnik vučica,
  Neću vjerovati u bitku za sitnice!
  Charlotte je potvrdila:
  - Hajde da ne budemo sitnice!
  I također pucao uz pomoć golih nožnih prstiju.
  Da, ekipa je bila urnebesna. Nema takve devojke, niko i ništa neće zaustaviti.
  A sada je i Kristina mlatila, probijajući se kroz toranj sovjetskog KV-a. Devojke su se rastale u kosmičkoj sili i vihoru. U njima je jasna strast.
  I Magda je pucala naizmjenično, i to golim nožnim prstima. I iz daljine je probila sovjetsku haubicu. Evo devojke.
  Općenito, tuča je prikazana kao karikatura...
  Gerda je čak skinula grudnjak sa svojih grudi i povukla okidač svojom grimiznom bradavicom. I oklopni projektil jurnuo je prema razornom cilju.
  Zatim je udarila svoju grimiznu bradavicu, otkrivajući grudi i Charlotte, probijajući se kroz sovjetski auto.
  I tako je lansirao razorni projektil i Kristininu rubin bradavicu, precizno pogodivši metu.
  I na kraju je proradio i Magdin outfit sa jagodastom, natečenom bradavicom.
  Djevojke u bitci izlozene...
  Izgleda smiješno. Ali Nemci su ipak stigli do Dona. Uspeh su postigli u leto pokrenuvši ofanzivu oko Kurska i u pravcu Voronježa.
  Ovaj uspjeh je uticao i na tok akcije na Zapadu. Slijetanje na Siciliju ponovo je odgođeno. A i vrijeme na Mediteranu nije baš dobro.
  I tako se državni udar u Italiji nije dogodio. Musolini je i dalje na vlasti, a Nijemci ne preusmjeravaju svoje snage na Zapad.
  U avgustu su Nemci zauzeli Kursk, na samom kraju zauzeli Voronjež. Gubici Crvene armije bili su ogromni. Ali u bitku su ušle nove rezerve stope. I nekako su Nemci stali...
  A onda jesen, kiše. Teški njemački tenkovi "Panteri", "Tigrovi" i samohodni topovi "Ferdinanda" počeli su da se zaglavljuju.
  A devojkama na Panteru nije tako udobno. Već u bikiniju se smrzavaju.
  Gerda je, međutim, zbog vedrine zapjevala:
  - Da nije bilo zime,
  U gradovima i selima...
  Nikad nismo znali
  Ovih srećnih dana!
  I opet, njeni goli nožni prsti povlače okidač i probijaju sovjetski auto.
  Charlotte je kroz smijeh rekla:
  - Oh, mraz, mraz,
  Nemoj me smrznuti
  Nemoj me smrznuti
  Ja sam na konju!
  I takođe pucati golim prstima. Ona je super djevojka, naravno.
  Iako, naravno, ima najborbenije odnose s muškarcima.
  Ali Christina je ovaj put ispalila uz pomoć grimizne bradavice, skidajući grudnjak i škripući:
  - Neće biti sramota za devojku,
  Prodaj se za rublje...
  Patrola mraz-vojvoda,
  Zaobilazi svoju imovinu!
  Magda je također pucala s rubinskom bradavicom i gugutala, gledajući kako gori sovjetska tridesetčetvorka:
  - Posedujem bogatstvo,
  Ne možete ih prebrojati, čak ni vek...
  Ko je ubio ne žalim
  Ti vojniče ne zijevaj!
  I ratnik će ponovo namignuti svojim partnerima. Četiri djevojke su naravno glamurozne, a istovremeno preplanule i mišićave.
  Kada su konačno udarili mrazevi i nagomilali snežni nanosi, inicijativa je prešla u ruke Crvene armije.
  Ovdje su se sovjetske djevojke istaknule u borbi.
  Alenka i njen bataljon trče u napad. Naravno, uprkos mrazu i snežnim nanosima, devojke su bose i u jednom bikiniju. A neki su sebi ostavili i samo gaćice.
  Alenka puca iz mitraljeza. Njeni meci su tačno u metu. A onda djevojka, dok je uzima, i golim nožnim prstima baca smrtonosni bumerang. I glava protivnika s velikom lakoćom ruši.
  Ratnica je pevala iskakala zube kao bisere sa kraljičine ogrlice:
  - Publika čeka - žalosna lica,
  Sredstva se ne računaju - ja sam ubica!
  Anyuta je udarila njemačke trupe munjom iz svoje grimizne bradavice i zagugutala:
  - Nisi u pravu! Mi smo plemeniti ratnici, a ne ubice!
  Crvenokosa Alla, čija je kosa toliko vruća i vatrena da može spaliti cijeli puk, također će buknuti iz rubinskih bradavica pramenovima dima, a oni će se pomicati i spaliti čitavu četu neprijatelja odjednom.
  Ratnik je pevao:
  -Bio sam veoma ljubazan.
  Volim ljude svim srcem...
  Pod znakom plavog orla
  Tvoja kruna - pozlaćena!
  Marija također škraba iz mitraljeza i golim prstima baca dimne mine s hemijom. Ovo su djevojke - izvanredan odlomak.
  A ratnik je pevao:
  - Sakura je u svakom stanu,
  Leti kao zla strela...
  Pokvasili smo naciste u toaletu,
  A naša misao je kao igla!
  Olimpijske igre škrabaju nacistima iz mitraljeza. Ona je heroj djevojka je urlala:
  - Moje igle, igle oštre kao meci!
  Naravno, Nijemcima je bilo teško u filmu - bili su pod pritiskom.
  Ovo je žurba smrti...
  A evo i scene sa pionirom. Dječaka su svukli do šortsa i vezanih ruku vodili bosi kroz mraz. I bicena bicevima....
  Dječak stenje i pravi korak naprijed. Ovo je veoma okrutno...
  A evo Njemice Margarete koja svira usnu harmoniku. Namiguje pioniru i kaže:
  - Zašto su dječaku hladne noge?
  Pionir odgovara:
  - Ako si se zaljubio u momkovu majku,
  U mraz bos, otišao k dušici!
  Njemica se nasmijala i na dobrom ruskom primijetila:
  - Pa, smiri pioniru! Veoma je dobar za zdravlje!
  A dječaka, bosog i gotovo golog, vodili su dalje kroz snijeg.
  Zatim je prikazana nova bitka sa sovjetskim ratnicima. Očigledno je to samo bajka.
  Margarita, lomeći protivnike, iskažući zube, progunđa:
  - Ima mesta za podvig na svetu!
  I otrovne igle raspršile su se iz bosih nogu djevojčice, pogađajući naciste i njihove avione i tenkove.
  Nataša je takođe zabacila gole nožne prste, ubojito i urlala:
  Nikada nećemo zaboraviti i nikada oprostiti.
  I njeni mačevi su prošli kroz fašiste u mlinu.
  Zoja, sekući neprijatelje, zacvilila je:
  - Za novu narudžbu!
  I nove igle rasute s njenih bosih nogu. A šta je u oku, šta je u grlu nacističkim vojnicima i avionima.
  Da, bilo je jasno da su ratnici postajali uzbuđeni i bijesni.
  Avgustin, sečeći bijele vojnike i tenkove, zacvilio je:
  - Naša gvozdena volja!
  I novi, smrtonosni poklon poleti sa njene bose noge. I padaju takni i bijeli borci.
  Svetlana seče do mlinara, mačevi su joj kao munje.
  Nacisti padaju kao snopovi.
  Djevojka bosim nogama baca igle i škripi:
  - Jer će Majka Rusija pobediti!
  Margarita takođe slama protivnike.
  Njene bose noge mlataraju. Nacisti umiru u velikom broju. Ratnik viče:
  - Za nove granice!
  A onda će devojka uzeti i preseći ...
  Masa leševa fašističkih vojnika.
  Ali Natasha je u ofanzivi. Seče naciste zajedno sa tenkovima i peva:
  - Rusija je velika i blistava,
  Ja sam veoma čudna devojka!
  A diskovi lete sa njenih bosih nogu. Ko je vidio grla nacista. Da, ovo je djevojka.
  Zoya je u ofanzivi. Seckanje smeđih vojnika sa obe ruke. Pljuvanje iz cijevi. I golim prstima baca smrtonosne igle - obara tenkove i avione.
  I pritom pjeva u sebi:
  - Oh, tupa, idemo,
  Oh, moj favorit će otići!
  Augustina, sečeći naciste i istrebljujući smeđe vojnike, ciči:
  - Sav čupav i u životinjskoj koži,
  S toljagom je odjurio u policiju!
  I golim nožnim prstima će juriti na neprijatelja, nešto što će ubiti slona, a još više tenk.
  A onda zacvili:
  - Vukovi!
  Svetlana u ofanzivi. Rezovi, rezanje nacista. Bosih nogu na njih baca darove smrti.
  Vodi mlin sa mačevima.
  Slomila je mnogo boraca i ciče:
  - Stiže velika pobeda!
  I opet je djevojka u divljem pokretu.
  A njene bose noge lansiraju smrtonosne igle, uništavajući tenkove i avione.
  Margarita kreće u ofanzivu. Uništava sve neprijatelje zaredom. Njeni mačevi su čvršći od oštrica vjetrenjače. A goli prsti bacaju darove smrti, tenkovi i avioni gore.
  Djevojka je u ofanzivi. Istrebljuje smeđe ratnike bez ceremonije.
  I skokovi s vremena na vrijeme, i okreti!
  I od nje lete darovi uništenja.
  I sami nacisti padaju mrtvi. I čitave gomile leševa se gomilaju.
  Margarita škripi:
  - Ja sam američki kauboj!
  I opet su njene bose noge bacile iglu.
  A onda još desetak igala!
  Natasha u ofanzivi je takođe vrlo cool.
  I baca bosim nogama, i pljuje iz slamke.
  I vrišti iz sveg glasa:
  - Ja sam svetlucava smrt! Sve što treba da uradiš je da umreš!
  I opet ljepota u pokretu.
  Zoya juriša na blokadu nacističkih leševa. A bumerangi uništenja također lete s njenih bosih nogu.
  A smeđi ratnici padaju i padaju.
  Zoja vrišti:
  - Bosonoga devojko, pobedićeš!
  I desetak igala leti sa gole pete devojke. Koje direktno u grlo nacistima zarivaju.
  Padu mrtvi.
  Ili bolje rečeno, potpuno mrtav.
  Augustin u ofanzivi. Razbija smeđe trupe. Njeni mačevi se nose u dvije ruke. I ona je tako veliki ratnik.
  Tornado se širi kroz fašističke trupe.
  Djevojka sa crvenom kosom urla:
  - Budućnost je skrivena! Ali bit će pobjednički!
  A u ofanzivi, lepotica vatrene kose.
  Augustin urla u divljem zanosu:
  - Bogovi rata će sve pokidati!
  I ratnik u ofanzivi.
  A njene bose noge bacaju mnogo oštrih, otrovnih igala.
  Svetlana u borbi I tako blistav i borben. Njene gole noge izbacuju toliko smrtonosnih stvari. Ne muškarac, već smrt sa plavom kosom.
  Ali ako se pokvari, onda ga ne možete zaustaviti.
  Svetlana peva:
  - Život neće biti med,
  Taj skok u kolu!
  Neka se san ostvari -
  Ljepota pretvara čovjeka u roba!
  A u pokretu bosonoge djevojke sve je više bijesa.
  Margarita je burna djevojka u svojoj aktivnosti. I mlati neprijatelje.
  Ovdje je lansirala golu nogu, grašak s eksplozivom. Ona će eksplodirati i odjednom će biti bačeno stotinu nacista i deset tenkova.
  Djevojka vrišti:
  - Pobjeda će nam ipak doći!
  I on će voditi mlin sa mačevima - cijevi tenkova lete u različitim smjerovima.
  Nataša je ubrzala pokrete. Djevojka siječe smeđe ratnike. I dok je vikao:
  - Pobjeda čeka rusko carstvo.
  I istrijebimo naciste ubrzanim tempom.
  Natasha je devojka terminator.
  Ne pomišlja da stane i uspori, a tenkovi i avioni zalutaju.
  Zoya je u ofanzivi. Čini se da njeni mačevi seku meso i metalnu salatu. Djevojka vrišti iz sveg glasa:
  - Naš spas je na snazi!
  I goli prsti također bacaju takve igle.
  I masa ljudi sa probušenim grlom, koji leže u hrpama leševa, kao i polomljenih tenkova i oborenih letelica.
  Augustine je luda djevojka. I slama sve kao da je robot iz hiperplazme.
  Već je razbio ni sto nacista. Ali sve se ubrzava. A ratnik još urla.
  - Ja sam nepobediv! Najkul na svetu!
  I opet, ljepota u napadu.
  A iz njenih golih nožnih prstiju izleti grašak. A tri stotine nacista i desetak tenkova je rastrgala snažna eksplozija.
  Augustin je pjevao:
  - Nećete se usuditi da nam prigrabite zemlju!
  Svetlana je takođe u ofanzivi. I ne daje ni gram predaha. Divlji Terminator Girl.
  I sječe neprijatelje i istrebljuje naciste. A masa smeđih boraca je već pala u jarak i uz puteve.
  Petorica su bili bijesni. Napravio divlju borbu.
  Zaista cool show je ispao cool. I koliko je pobijenih nacista. I najveći broj najvećih ubio je smeđe borce.
  Margarita je takođe u borbi. Slabi vojske cimeta i čelika i urla:
  - Veliki udarni puk! Svi se vozimo u kovčeg!
  I njeni mačevi su sjekli nacisti. Masa smeđih boraca je već propala.
  Djevojka je zarežala:
  - Ja sam čak i kul od pantera! Dokažite da su svi najbolji!
  I iz gole pete djevojke, poput zrna graška sa snažnim eksplozivom, izletjet će.
  I udari na neprijatelja.
  I on će uzeti i razbiti neke od protivnika i tenkove, pa čak i avione.
  A Nataša je na vlasti. I ona pobjeđuje protivnike, a sama nikome neće dati pad.
  Koliko je nacista već prekinulo.
  I njeni zubi su tako oštri. A oči su safirne. Ovo je djevojka - glavni dželat. Iako ima sve svoje partnere - dželate!
  Natasha vrišti:
  - Lud sam! Imaćete kaznu!
  I opet će djevojka mačevima sasjeći mnogo nacista.
  Zoya je u pokretu i posjekla je puno smeđih ratnika.
  I bose noge bacaju igle. Svaka igla ubija nekoliko nacista. Ove devojke su zaista prelepe.
  Avgustin napreduje i slama protivnike. I pritom ne zaboravlja da vikne:
  - Ne možete pobeći iz kovčega!
  A djevojka će uzeti svoje zube i goli zube!
  A crvenokosa je tako... Kosa vijori na vjetru, kao proleterska zastava.
  I sve bukvalno dolazi iz ljutnje.
  Svetlana u pokretu Ovdje je isjekla mnogo lobanja i kula tenkova. Ratnica koja pokazuje zube.
  Pokazuje jezik. I onda pljune iz slamke. Onda zavija:
  - Hoćete li biti mrtvi!
  I opet joj iz bosih nogu lete smrtonosne igle koje pogađaju pešadiju i avione.
  Margarita je s oduševljenjem pjevala:
  - Ništa nije nemoguće! Vjerujem da će sloboda svanuti!
  Djevojka je ponovo bacila smrtonosnu kaskadu igala na naciste i njihove tenkove, nastavila:
  - Tama će nestati! Neka cvetaju ruže!
  I čim ratnica golim prstima baci grašak, hiljadu nacista je odmah poletjelo u zrak. Da, vojska smeđeg, paklenog carstva se topi pred našim očima.
  Natasha u borbi. Skače kao kobra. Eksplodira neprijatelje. I toliko nacista umire i avioni padaju.
  Njihova djevojka i mačevi, i zrna na uglju, i koplja. I igle.
  U isto vrijeme i urla:
  - Verujem da će pobeda doći!
  I slava Rusa će naći!
  Goli prsti bacaju nove igle, udarajući protivnike.
  Zoya u divljem potezu. Napada naciste. Razbija ih na male komadiće.
  Žena ratnica golim prstima baca igle. Probija se kroz protivnike i kako urlati:
  Naša potpuna pobjeda je blizu!
  I izvodi divlji mlin sa mačevima, bacajući tenkove. Ovo je stvarno devojka kao devojka!
  Ali Augustinova kobra je krenula u ofanzivu. Ova žena je noćna mora za sve noćne more.
  A ako ga preseče, to znači da će ga preseći.
  Nakon toga, crvenokosa će uzeti i zapjevati:
  - Otvoriću sve lobanje! Ja sam veliki san!
  A sada su njeni mačevi u akciji i seku meso i metal.
  Svetlana takođe ide u ofanzivu. Ova devojka nema kočnice. Čim seku, tako je masa leševa zasuta, a avioni i tenkovi padaju.
  Plavokosi terminator urla:
  - Kako će biti dobro! Kako će biti dobro - znam!
  A sad od nje leti grašak ubica.
  Male veličine, ali smrtonosne...
  Kako razbiti na male komadiće.
  Margarita će to ponoviti u borbi.
  I pokosio mnogo smeđih boraca. I smanjuje velike praznine.
  Djevojka vrišti:
  - Lambada je naš ples na pesku!
  I udari s novom snagom.
  Nataša u ofanzivi je još besnija. Pa mlatiti naciste. Nije baš dobro da se odupiru takvim devojkama.
  Nataša je uzela i zapevala:
  - Trčanje na licu mesta je običan pomiritelj!
  I djevojka ratnica je upala u protivnike sa takvim kaskadom udaraca.
  I bacaće diskove bosih nogu.
  Ovdje je vodila mlin. Masa glava smeđe vojske se otkotrljala, a tenkovi su gorjeli.
  Ona je borbena lepotica. Pobijedi se kao žuta armada.
  Zoya je u pokretu, slama sve bez izuzetka. A njeni mačevi su kao makaze smrti.
  Devojka je divna. A njene bose noge bacaju veoma otrovne igle.
  Porazite protivnike. Probijaju im grlo i prave kovčege, čine da tenkovi i avioni eksplodiraju.
  Zoya ga je uzela i zacvilila:
  - Ako nema vode u slavini...
  Nataša je oduševljeno viknula:
  Dakle, ti si kriv!
  I golim nožnim prstima baca nešto što potpuno ubija. Ovo je zaista devojka od devojaka.
  A iz njenih golih nogu kako će oštrica poletjeti. I pogodit će mnogo boraca, odsijecajući kule od tenkova.
  Augustin u pokretu. Brz i jedinstven u svojoj ljepoti.
  Kakvu svetlu kosu ima. Kao proleterska zastava koja se vijori. Ova devojka je prava lisica.
  I seče protivnike - kao da je rođena sa mačevima u rukama.
  Crvenokosi, prokleto kopile!
  Augustin ga uze i prosikta:
  - Biće glave bika - neće borci poludeti!
  I ovdje je opet slomila mnogo boraca.
  Margarita, bacivši bodež bosom nogom, odlomivši kupolu tenka, potvrdi:
  - Velika i kul devojka!
  Augustin se spremno složio s ovim:
  - Ja sam ratnik koji će svakoga ugristi!
  I opet će golih prstiju lansirati ubojicu.
  Svetlana u borbi nije inferiorna u odnosu na protivnike. Ne devojka, ali da završim sa takvom vešticom u plamenu.
  I vrišti:
  - Kakvo plavo nebo!
  Avgustina je, puštajući oštricu bosom nogom, odsijecajući kupolu tenka, potvrdila:
  - Mi nismo pristalice pljačke!
  Svetlana je, sekla neprijatelje i obarala avione, cvrkutala:
  - Budali ne treba nož....
  Zoja je zacvilila, bacajući igle golim, preplanulim nogama:
  - Lagaćeš ga iz tri kutije!
  Natasha je, sabijajući naciste, dodala:
  - I uradi s njim za peni!
  A ratnici će uzeti i skočiti. Tako su krvavi i cool. Općenito, imaju mnogo uzbuđenja.
  Margarita je pjevala:
  - Udarac je jak, a momak ima interes...
  Margarita je prosiktala u odgovoru:
  - Ubijamo sve - bosim nogama!
  Devojka je zaista tako aktivan terminator.
  Natasha je pjevala u ofanzivi:
  - Sveti rat!
  I ratnik je lansirao oštar disk-bumerang. Letio je u luku, srušio mnogo nacista i tenkovskih kula.
  Zoya je dodala, nastavljajući istrebljenje:
  - Biće to naša pobeda!
  I nove igle poletješe s njenih bosih nogu. I pogodili su mnogo lovaca i aviona.
  Plavokosa devojka je rekla:
  - Mat protivnika!
  I pokazala je svoj jezik.
  Avgustin, mašući nogama i bacajući kukaste krstove oštrih ivica, grknula je:
  - Carska zastava napred!
  Svetlana je spremno potvrdila:
  - Slava palim herojima!
  A djevojke su u glas viknule, slamajući naciste:
  - Niko nas neće zaustaviti!
  A sada disk leti iz bosih nogu ratnika. Meso se kida, a kule tenkova se ruše.
  I opet urlati:
  - Niko nas ne može pobediti!
  Nataša je poletela u vazduh. Rastrgani protivnici i krilati supovi i izdali:
  - Mi smo vučice, spržite neprijatelja!
  A iz njenih golih prstiju će izletjeti vrlo smrtonosni disk.
  Devojka se čak i okreće u ekstazi.
  A onda promrmlja:
  - Naše pete vole vatru!
  Da, djevojke su stvarno seksi.
  I namignuo ratnicima. Na to se smiju i pokazuju zube.
  Nataša je posekla naciste i zacvilila:
  - U našem svetu nema radosti, bez borbe!
  Nataša se složila:
  - Ako nema snage, onda da...
  Ali mi ratnici smo uvek zdravi!
  Devojka je golim prstima gađala igle na neprijatelja, digla u vazduh masu tenkova i pevala:
  - Vojnik je uvek zdrav,
  I spremni za akciju!
  Nakon toga, Natasha je ponovo sasjekla neprijatelje, rušivši tornjeve tenkova.
  Zoya je veoma brza beba. Ovdje je bacila cijelo bure na naciste. I otkinuo par hiljada od jedne eksplozije.
  Onda je vrisnula:
  - Ne staj, štikle nam blistaju!
  I djevojka u borbenoj čipki!
  Augustin u borbi također nije slab. Pa mlatiti naciste. Kao iz snopa lanaca izbija.
  I sjeckanje protivnika - pjeva:
  - Pazite, biće korisno
  Biće pita na jesen!
  Crvenokosi đavo zaista ore u borbi kao đavo u burmutici.
  A evo kako se Svetlana bori. I nacisti to dobijaju od nje.
  A ako udari, udariće.
  Iz njega lete krvava prskanja.
  Svetlana je oštro primijetila kada su joj s bosih stopala letjele metalne prskanje koje su topile lobanje i kule tenkova:
  - Slava Rusiji, čak i slava!
  Tenkovi jure napred...
  Divizije u crvenim majicama -
  Pozdrav ruski narode!
  Ovdje su djevojke preuzele naciste. Tako se režu i seckaju. Ne ratnici, već stvarno panteri koji su prekinuli lanac.
  Margarita, razbijajući smeđu vojsku i probijajući tenkove, pokupi:
  Mi smo kao bikovi!
  
  . TAMERLANOV PRUNUK
  ANOTATION
  Iskrcavanje lijepih djevojaka iz dvadeset prvog vijeka pomaže Tamerlanovom praunuku da zadrži vlast, i štaviše, utire put za širenje carstva.
  . POGLAVLJE 1
  Nakon Tamerlanove smrti 1405. godine, njegov praunuk Muhamed Jahangir proglašen je njegovim nasljednikom. Bio je još dječak od oko devet godina i imao je regenta. A Alenka je postala desna ruka Tamerlana, a potom i njegova prva žena.
  Zauvijek mlada djevojka bila je vještica koja je posjedovala kolosalnu moć. I postala je stvarni vladar carstva velikog komandanta.
  Alenka je junačka djevojka do sada se ispostavilo da je povezana s vođenjem rata sa raznim vrstama Tamerlanovih satrapa.
  Evo njene prve velike bitke.
  Neprijatelj ima prilično veliku vojsku. Ali Alenki nije neugodno.
  Ovdje ona lično vodi borce u napad. A sa njom i tim vještica koje obožavaju Svemogućeg Boga Roda.
  Ovdje Alyonka zamahuje svojim mačevima, vodi prijem - mlin, i odsijeca glave mudžahedinima.
  Ratnik zviždi... Vrane klonu i probijaju vrhove obrijanih ratnika pobunjenika.
  Alenka je golim prstima bacila bumerang, odsijecajući glave, militantima i pjevala:
  - Ja sam velika sultanija,
  A u bitkama ataman!
  Anyuta takođe seče neprijatelje. Odsiječe im glave svojim vještičjim mačevima.
  A onda bosom nogom, kao da baca nešto smrtonosno.
  i pjevaj:
  - Možemo svi
  cool smo...
  Pažljivo -
  Mi smo bosi!
  A nakon toga će djevojka uzeti i pokazati svoj dugi jezik.
  Tada će pljunuti na neprijatelja i namignuti safirnim očima.
  Tuče se i crvenokosa Alla. Njena bakrenocrvena kosa daje devojci sličnost sa bakljom olimpijskog šampiona.
  Njeni mačevi drže prijem - leptir.
  Tada goli prsti zavodljivih nogu bacaju otrovne igle koje bodu neprijatelje.
  Allah ga je uzeo i zapjevao:
  - Verujem da ćemo biti jači od svih,
  Zlikovac će biti uništen u pepeo!
  Marija se takođe svađa. Njeni mačevi su poput oštrica helikoptera velike brzine. Dakle, sve je nemilosrdno prekinuto.
  A gola peta izbacuje eksplozivni paket sa uništenjem.
  Ratnica Marija je pevala:
  Pogledajte pomračenje na nebu
  Ovo devojke potpisuju!
  Olimpijske igre takođe se bore. Njeni mačevi su poput snopova koji se izdužuju. I saseći neprijatelje na licu mesta.
  Gosa peta devojke je bacila tešku bombu, a ratnik je zapevao:
  - Jači sam od svih na svetu,
  Učinimo to brže!
  I njene grimizne bradavice su bile otkrivene, i kako bi ih udarila munja. I čitavih stotinu neprijatelja je ispečeno.
  Neprijatelj je poražen. I potpuno i bezuslovno slomljena.
  Još par manjih pobjeda, a ostali satrapi požurili su da priznaju autoritet mladog nasljednika.
  Muhammad Jihangir pobijedio na ovaj način uspio je ojačati svoju moć nad carstvom. Iako je bio vladar čisto formalno. Njegova maćeha-prabaka je zaista vladala.
  Timuradovo carstvo je bilo veliko. Ali ipak nije kontrolisala ceo svet.
  Alenka je prvi put otputovala u Indiju - da zauzme njene južne krajeve.
  Djevojka se, kao i uvijek, tukla lično, i to sa četiri drugarice.
  Alenka je ubila stotine ljudi.
  Ponekad je tokom tuče skidala grudnjak. A rubinske bradavice bacale su munje. Koje je neprijatelj spalio sa cijelim pukovinama.
  Međutim, druge djevojke, posebno velike Olimpijske igre, mogle su se oguliti sa grimiznih bradavica i ugorjeti mnogo neprijatelja.
  Tako da niko ne može da odoli ovim devojkama.
  Indija je potpuno osvojena 1408. I imperija je ojačala.
  Zatim je uslijedio pohod na Egipat. I opet pobjede, porazi protivnika i hvatanja.
  Alenka je golim nožnim prstima bacila specijalan grašak u kojem je bio vrlo razorni eksploziv.
  I rastrgani neprijatelji.
  Ali Alla i Olimpija su ga uzeli, a emir Egipta, zgrabivši njegove ruke i stopala golim prstima, trivijalno ga je razderao.
  Tada su se devojke smejale iz sveg glasa i pevale:
  - A koga ćemo naći u borbi,
  A koga ćemo naći u borbi...
  Nemojmo se šaliti s tim!
  Hajde da ga rastrgnemo!
  Hajde da ga razbijemo!
  Nakon tuče, djevojke su natjerale nekoliko preživjelih muškaraca da se klanjaju i ljube njihova bosa, otvrdnuta, okrvavljena stopala.
  Tako je egipatski vezir kleknuo i poljubio Alenkino boso stopalo.
  Djevojka ga je uhvatila za nos svojim prstima golih nogu. I snažno stisnuo.
  Onaj koji urla...
  Alenka ga je podigla nogom i svom silovitom snagom odbacila, na udaljenosti od polja strele dugog luka.
  Nakon što su osvojili Egipat, Džingizidi su otišli dalje ... Stigavši i zauzevši Maroko.
  Alenka još nije otišla u Evropu. Pogled joj je skrenuo na istok. U stvari, Kina se oslobodila moći Mongola i tamo je bilo potrebno obnoviti njihovu moć.
  Godine 1415. započeo je pohod na Kinu. Muhamed je već bio dosta odrastao i sam je vodio kampanju.
  Ali u stvari, Alenka je kontrolisala njegovu vojsku. Čini se da je maćeha-prabaka i večna devojčica. Međutim, to ne znači da Alenka nije imala seks.
  Ona je sama za sebe birala najlepše, mišićave mladiće, i vodila ljubav na razne načine, a istovremeno sa nekoliko.
  Pa, oprošteno joj je, kao i ostale četiri vještice. Svih ovih pet ratnika bilo je nepobjedivo.
  Ovdje su suočeni s ogromnom vojskom Kine.
  Alyonka je prvo izvela tehniku munje sa mačevima.
  I toliko glava ratnika Nebeskog Carstva je letjelo.
  Tada je Alenka golim prstima bacila nekoliko diskova sa dijamantskim ivicama, a svaki je ubio desetak protivnika.
  Devojka je sekla mačevima i pevala:
  - Ja sam ratnik najviše klase,
  I zaigrano opljačkati blagajnicu!
  Tada je Anyuta uzela i sekla mačevima, dajući tehniku "sipa", odsjekla mnogo protivnika, nakon čega je zapjevala:
  - Ja sam najbolja devojka
  Slavićemo uspeh!
  Tada je strašna ratnica pokazala svoj jezik.
  I kako je pljunuo kao ognjeni stub.
  Tako je odjednom dvije stotine Kineza spaljeno.
  Crvenokosa Alla bila je u punom uzbuđenju. Posjekla je Kineze, odsijecajući im glave kao britvom.
  U isto vrijeme, ratnici su golim nožnim prstima bacili grašak uništenja smrtonosnom snagom. I razderala je mnogo protivnika, i cvrkutala, iskakavši zube:
  - Za Veliku Rusiju!
  Marija je, secirajući protivnike i izvršivši doček vilinog konjica, odgovorila cerekajući se zubima:
  - Za veliki prostor!
  I opet je golim nožnim prstima bacila smrtonosni dar uništenja.
  Olimpijada takođe seče neprijatelje mačevima. Oni su poput oštrica vjetrenjače. I isjekli su Kineze, i odsjekli im glave.
  Olimpijas je golom, okruglom petom dao čitavu gomilu granata. I eksplodirao je, poslavši cijeli bataljon u drugu dimenziju.
  Djevojka je uzela i zapjevala:
  - Slava svemirskim prostranstvima,
  Dosta glupe priče!
  Nakon toga svih pet lijepih, jakih i nepobjedivih vještica kako da zvižde. A vrane, čitavi oblaci, dobiju srčani udar, padaju zapanjeni i probijaju lobanje kineskih vojnika.
  Evo jedne kul stvari.
  Alenka je pevala:
  - Rat ide veoma kul,
  Pobjedom skidamo rezultat!
  Devojke, naravno, mlatiju Kineze kao orahe maljem. To je ono što djevojke terminatori seku, ne zaboravljajući da golim prstima bacaju velike, smrtonosne darove smrti.
  Ovdje Alenka skida grudnjak. I njene grimizne bradavice su bile otkrivene, a pune grudi postale su tako zavodljive.
  A sada će munje izletjeti iz njenih sjajnih grudi. Pad na Kineze, divljom silom.
  Alenka je golim nožnim prstima bacila ubojiti dar smrti, rastrgala veliku masu protivnika na komadiće i cvrkutala:
  - Slava komunizmu!
  A onda je jednom kineskom generalu otkinula ruku, i tako proletjela, i kažiprstom probila oko drugog dostojanstvenika.
  Anyuta je duhovito izjavila, slamajući neprijatelje:
  Mi smo cool cure!
  A otkrila je i grudi skidajući grudnjak. A onda je iz bradavica maline udario grom. I došlo je do potpunog uništenja.
  A Kinezi su bili potpuno ugljenisani i bukvalno završili u dubokom kovčegu. Tačnije, oni neće dobiti kovčeg.
  Devojke su organizovale kolosalan masakr za Kineze. Toliko je glupih ljudi umrlo.
  Anyuta ga je uzela i zapjevala, pokazujući zube:
  - Ja sam najjača žena,
  Treba da me siluju!
  Alla također učestvuje u bitkama. Ona je tako čvrsta i prokleta djevojka.
  A njeni goli nožni prsti bacali su otrovne i razorne igle. Ovo je crvenokosa terminatorka.
  A onda je ogolila grudi. A iz rubinske bradavice će uzeti i eksplodirati kolosalnom destruktivnom snagom. Cijeli bataljon kineskih vojnika je izgorio.
  A evo i Alle, čija bakrenocrvena kosa, poput zastave proletera, vijori na vjetru.
  A djevojka je uzela i zapjevala, pokazujući zube:
  -Naša najveća zemlja je
  Virus-Sotona će biti uništen!
  Marija se također bori agresijom i smrtonosnim zamahima, polaže neprijatelje i bukvalno im raznosi glave.
  A mačevi djevojke su vrlo oštri, poput brijača, i proizvode potpuno ubistvo.
  Marija je golim prstima bacila nešto što je donelo potpunu smrt i zagugutala:
  - Za otadžbinu - našu veliku majku!
  A ratnik je uzeo i ogolio njene pune grudi. A njene bradavice od jagoda su uzete i tučene pulsarima velike, razorne moći.
  I toliko neprijatelja je odjednom uništeno da su u Kini mnoga djeca ostala beznačajna siročad.
  Marija ga je uzela i iskakala zube, zagugutala:
  - Mi smo za mir za prijateljstvo,
  Za osmehe sveta...
  Za srdačnost susreta!
  Olimpija - ova devojka heroj u borbi je kao prava i veoma, izuzetno agresivna zver.
  Uzela je i golim tabanima bacila cijelo bure eksploziva. Za to je djevojka čak morala pasti na leđa.
  A onda je Olimpija ogolila svoje pune grudi, koje su veličine lubenice.
  I ratnik ga je uzeo i, kao cijela kaskada pulsara, navalit će na kineske trupe. I koliko je žutih vojnika umrlo odjednom.
  Devojka bikovske građe ga je uzela i zapalila velikom snagom i energijom vatre. Ovdje postaje stvarno vruće. A zemlja gori, kao da se napalm izlio na glave Kineza. I tamo mnogo gori... Jedan kineski general, živ izgorevši, uspeo je da kukuriče.
  I odmah je pet djevojaka zazviždalo, a uslijedio je zaglušujući pad cijelog oblaka vrana, koji su probili kineske glave.
  Djevojke su postrojene u pentagonu i srušit će se đavolskom energijom.
  Ali u bitku protiv Kineskinje uključile su se i druge djevojke. Anastasia Vedmakova pojavila se u jurišnoj letelici.
  I uzela ga je i pokrenula uništavanje uz pomoć gole, isklesane noge, i uništila cijeli kineski bataljon raketnim bacačem.
  Anastasija je pevala:
  - Jedan dva tri četiri pet -
  Vještica je počela da ubija!
  I ratnica sa grimiznom bradavicom na grudima pritisne dugme džojstika, i raketa ponovo poleti, fenomenalnom brzinom i izbacuje veliki mlaz razaranja i smrti.
  Akulina Orlova je to uzela i takođe ogolila grudi. I ona ga je uzela, pritisnula golim nožnim prstima dugme džojstika.
  I raketa će poletjeti neshvatljivom, kosmičkom silom.
  A sada su od kineskog bataljona ostali samo rogovi i noge.
  Uzela ga je Akulina Orlova i zacvilila:
  - Velika snaga Svaroga,
  Videćemo moć, moć Božiju!
  I ratnik je pritisnuo njenu golu, okruglu, ružičastu i vrlo gracioznu zakrivljenu petu na pedalu.
  Uništio vakuum bombu, poslavši čitav puk Kineza u podzemlje.
  Zatim je energično dodala:
  - Rusija je previše, ne želim,
  Tada ćete dobiti veoma kul raj!
  Mirabela Magnetic je takođe veoma energična devojka. I ratnica ga uzme i golim prstima pritisne dugmad džojstika. I kako napada neprijatelja agresivnim skokom.
  A masa Kineza će odjednom izgorjeti i pretvoriti se u pepeo.
  Mirabela ga je uzela i pritisnula dugme džojstika sa bradavicom od jagode, i ona će uzeti, proleteće raketa.
  I toliko boraca je odjednom izgorjelo, i figurativno otišlo u pakao ili raj, ili možda čak na mjesto gdje su bajke već hladnije od bilo koje ljudske fantazije.
  Mirabela je uzela i zapevala:
  Naša moć je tako velika
  Hajde da uništimo celu Kinu...
  Gradićemo za vekove -
  Na nebu, moru i na kopnu!
  Sva tri jurišna aviona, kao da su jebene kineske trupe. A rakete devojaka su posebne, višekratne, zahvaljujući jakoj magiji.
  I hiljade ratnika nebeskog carstva idu precima.
  A onda ga je Nataša uzela i ispalila rakete sa otrovnim iglama iz svog jurišnika.
  Oni će proleteti, a u jednom trenutku će mnogo protivnika biti uništeno bez ikakve ceremonije.
  I vrhovni dostojanstvenik Kine od prvog puta je uzeo i spalio u bijesnoj i nemilosrdnoj vatri.
  Nataša je pevala sa oduševljenjem:
  Kako smo živeli, borili se
  I ne plaši se smrti...
  Tako da ćemo od sada ti i ja živeti...
  I na zvezdanom nebu
  I planinska tišina -
  Morski talas i bijesna vatra,
  I u bijesnoj, i bijesnoj vatri!
  . POGLAVLJE #2
  Djevojke su slomile jednu vojsku Kine. Ali druga velika horda Nebeskog Carstva naginjala im se.
  Alenka je pored mačeva izrađivala i mitraljeze. I krenimo na kineskom s obje ruke odjednom. I temeljito istrijebio vojsku Nebeskog Carstva.
  Djevojka je gorjela.
  Istovremeno je skinula grudnjak i otkrila grimizne bradavice. Ova devojka je prosto neverovatna.
  A iz njenih grudi nalik na pupoljke ruže izletjela je smrtonosna sila munje.
  I cijeli bataljon Kineza je spaljen i uništen.
  Alyonka ju je uzela i zapjevala, pokazujući zube:
  - Razbićemo sve Kineze na komade,
  Uništenje u našoj, moć moći!
  Anyuta također škraba po neprijateljima. Istovremeno, ona koristi specijalne, domaće mitraljeze. To su samo totalitarno uništavanje protivnika. I podići čitave gomile leševa.
  I toliko Kineza je uništeno za kratko vreme.
  Anyuta je golim nožnim prstima bacila dar uništenja. I rastrgao masu kineskih vojnika.
  Zatim djevojka iz svojih grimiznih bradavica, dok se bori protiv boraca nebeskog carstva, lupanet.
  I ceo neprijateljski puk će izgoreti odjednom.
  Zatim Anyuta cvrkuće:
  - U svom bijesu, razbijamo Kinu,
  Vjerujem, naravno da ćemo pobijediti sve!
  Borilačka djevojka Alla se također bori agresivno spontano.
  A njena kosa je tako bakreno crvena i blista kao plamen inkvizicije.
  Ratnica ga je uzela i golim nožnim prstima bacila ubilački poklon smrti. Pocepao mnogo Kineza.
  Čak su im se i glave okretale u različitim smjerovima.
  Nakon toga, ratnik iz rubin bradavica će se nabaciti cijelom linijom pulsara. Tako su uzeli i spalili dva puka Kineza.
  Ratnik super klase ga je uzeo i zapevao:
  - Pobijedićemo neprijatelje, znam sigurno,
  Nećemo dozvoliti Kini da preuzme ceo svet!
  I crvenokosa devojka ga je uzela i zviždukala kroz svoje prelepe nozdrve.
  I nosovi svih pet su veoma elegantni.
  A noge su tako zavodljive i okretne, i nikako se ne prljaju. Ratnici su ovdje izvanrednih. I imaju jedinstven šarm, i oko i juriš. Protiv takve devojke, uzmite u obzir da se nijedna vojska, pa i takva kao što je Kina, neće odupreti!
  Devojka sa zlatnom kosom, Marija, bori se veoma opasno. A njene gole, isklesane noge bacaju vrlo smrtonosne i destruktivne stvari.
  Ali ako i bradavice jagode rade. I iz njih će pasti munje sa kolosalnom smrtonosnom snagom.
  I još jedan kineski puk će odmah biti spaljen.
  Marija ga je uzela i zapjevala, pokazujući zube:
  - Ja sam devojka, znaš, draga,
  Predivna u svakom pogledu!
  Predivna u svakom pogledu!
  Od svih, sa svih strana!
  I ona će pljunuti na neprijatelja. I njena pljuvačka se pretvorila u hiperplazmatsku mrlju, proširila se, pomerila i čitav bataljon kineskih vojnika je uništen.
  Olimpijasa, ova herojska devojka sa kolosalnom fizičkom snagom. A noge su joj prilično velike, preplanule, bose, a istovremeno elegantne i zavodljive.
  A prsa su kao vime puno mleka, kao ono najčvrstog i velikog bivola.
  Istovremeno, bradavice su poput pupoljaka maka, tako svijetle, sočne i zavodljive.
  Nije ni čudo što će se Olimpijske igre prije borbe sigurno povući sa desetak jakih, mladića i voditi ljubav s njima.
  A to daje dodatnu radost i snagu.
  A sada munje lete iz njenih moćnih, zavodljivih, velikih kao paradajz bradavica. I štaviše, u čitavoj kaskadi, kao da je talas cunamija.
  I odmah hiljade Kineza umire u strašnoj agoniji, njegovom biološkom elektricitetu.
  Olimpijada pjevala:
  Nema milosti, nema milosti,
  nema milosti za neprijatelja!
  Kapi, kapi -
  Ja sam u napadu!
  I ratnik ga uze i pokaže svoj dugi jezik, kao nadglednički bič.
  I ovim jezikom je bacila lizalicu, u kojoj je bila čestica antimaterije. Kao rezultat toga, dva kineska puka su odjednom spaljena do temelja, a Nebeskom Carstvu zadat je stravičan udarac.
  Već je pet djevojaka uzeli i, bez daljeg odlaganja, zviždaće. I vrane počinju da imaju epileptične napade. Vrte se u zraku poput bumeranga, jureći dolje. A njihovi kljunovi su nasmrt rezali lobanje kineskih vojnika.
  primijeti Olimpijada, režući poput pantere i ogolivši svoje dugačke i moćne očnjake iza usta.
  Ona je, naravno, pomalo vampir. Samo se njeni očnjaci ili kreću unutra, ili, naprotiv, kreću naprijed.
  I glas Olimpije je veoma glasan:
  - Definitivno ćemo slomiti neprijatelje,
  Glas djevojke je očaravajući, zadivljujući...
  Kinu smo zauzeli temeljno,
  Nismo samo gledaoci!
  Alenka, moraš da kažeš devojci šta ti treba...
  I ima agresivnu prirodu prave krađe.
  Alenka ju je uzela i iz svojih grimiznih bradavica bijesnom silinom prasnula vatrenim, a ne znajući sažaljenje pulsarima.
  Svaki od ovih vatrenih ugrušaka sadrži izuzetnu količinu energije. A Kinezi dobijaju rogove vrlo temeljno.
  Alenka je duhovito primijetila:
  - Tamo smo počeli da regulišemo populaciju planete Zemlje!
  Anyuta iz bradavice maline, dala je munju Kinezima. Nakon što je dobila metak u press pločici, samo se nasmijala:
  - Lazes! Nećeš uzeti!
  Alenka se s velikim samopouzdanjem složila:
  - Ne uzimaj!
  Olimpijada ga je uzela i golom, okruglom petom, kao maljem, udarila u čeljust kineskog generala i grknula:
  - Za novi SSSR bez carizma i liderizma!
  Maria se složila, udarajući iz bradavice jagode s vrlo destruktivnim i fatalnim darom smrti:
  - Da, kralj je preskup za hranjenje!
  I namignula prijateljima.
  Ali za sada formalno osvajaju Kinu, za posebne namjene.
  Crvenokosa i veoma lepa devojka Alla ju je uzela i zapevala, otkrivajući svoje bele i biserne zube:
  - U svom kraljevstvu, zmaj,
  Sve živo i svetlo uništava...
  Čuje se samo jecaj,
  Odbacite lanac đubreta!
  I ratnik ga uze iz rubinske bradavice kao munja. I opet će ugasiti Kineze, i sravniti ih u šaku pepela.
  Alla ga je uzela i zapjevala, pokazujući zube i namigujući:
  - Od zlog zmaja,
  Rod je spasio Zemlju...
  I svetlost neba -
  Ostavio je ljude!
  I ratnik će ponovo namignuti svojim partnerima...
  Pa, petorica shvataju da Kina vrši mlaćenje sa ogromnim entuzijazmom.
  Ali ovdje je ušla u bitku - Albina i Alvina. One su veoma lepe devojke i plavuše u isto vreme.
  Oni lete na borbenim avionima, kao što su jurišni avioni. I šalju jedan smrtonosni naboj za nabojem.
  Ovo su cure - reći da je super znači ne reći ništa.
  I oni svojim grimiznim bradavicama pritišću dugmad džojstika i šalju veoma lomljive projektile sa kolosalnom smrtonosnom snagom.
  I toliko se razaranja radi u Kini. Cijele pečurke nastaju nakon uništenja vojnika Nebeskog Carstva.
  Albina je prvo pucala golim prstima. I ispljunuo kolosalan, destruktivni dar uništenja.
  A onda je nanijela rubin bradavicu dojke. I Kinezi su opet postali jako teški.
  Albina ga je uzela i zacvrkutala, pokazujući zube i pjevajući:
  Uskoro ćemo biti u komunizmu
  Uspon moje zemlje...
  Uklonite samo lopova
  I ćelava koza!
  Nakon toga, djevojka je uzela i pokazala svoj veoma dug i okretan jezik.
  Sa njima je veoma volela da liže pulsirajuće šipke od žada. Neizmerno je uživala.
  Alvina također nije protiv služenja muškarcima. A najviše od svega uživate kada uzimate novac od muškaraca. To je zaista veliko zadovoljstvo i užitak.
  Alvina je uzela i zapjevala:
  - Zaradi novac, zaradi novac
  Zaboravljanje na san i lenjost...
  Zaradi novac, zaradi novac
  Sve ostalo je smeće!
  I ratnik je ponovo pritisnuo bradavicu jagode na dugme, i dar uništenja je izbio smrtonosnom snagom i masa Kineza je bila uništena.
  Ove devojke su, naravno, izuzetno cool.
  Albina je svom partneru primijetila:
  - Ti si kul ratnik!
  Alvina je logično odgovorila:
  - Isto kao i ti!
  A Alvina je poslala još jedan dar uništenja uz pomoć svojih golih nožnih prstiju.
  I cvrkutala:
  - Biće novih doba
  Doći će do smene generacija...
  Ali niko nikada
  Ne zaboravite svijetli cilj!
  Djevojke su se ponovo pritisnule golim petama na pedale. I opet su pobijene mase Kineza.
  Ovo je stvarno super.
  Ali u borbi, i Anastasia Vedmakova. Veoma je aktivna i agresivna na jurišnicima.
  Čak i peva uz smeh:
  - Nakon što pročitate dva reda iz revolvera,
  požurite i ubijte zlog ...
  Pobesnelo zlo, đavo pakla,
  Ćelavi je počeo da istrebljuje ljude!
  A Anastasija Vedmakova je to uzela i namignula svojim partnerima. Ona je veoma lepa ratnica, a takođe i crvenokosa.
  I svi Kinezi koji su bili pogođeni njenim projektilima bili su raskomadani.
  Ali u bitci i Akulina Orlova. Djevojka je borbena i brza kao kobra.
  A njena jurišna letelica skače kao iver na talasima tokom oluje.
  Akulina slama Kineze. Lupa ih golim nožnim prstima.
  Dok devojka peva:
  - Ćelav, ćelav, ćelav,
  Nemirna sudbina...
  Ali zašto, da zatvorim ćelavu,
  Treba li vam nevolja?
  Zatim je djevojka ponovo opalila, ali ovaj put koristeći svoju ukusnu bradavicu poput zrele jagode.
  Uzela ga je i Mirabela i golim prstima pritiskala dugmad. I pogodila je Kineze raketama.
  Toliko neprijatelja je umrlo.
  Djevojka je uzela i zapjevala, pokazujući zube:
  Veliki rat besni
  Rat bez razloga...
  Sotona se oslobodio
  I smrt je došla s njim!
  Žene piloti su vrlo aktivno tukle Kineskinje. I slali su rakete koje su pale čitave pukove. A bacali su i bombe sa iglama i kuglicama, pokazujući izuzetnu snagu i domišljatost. Ratnici šta reći - klasa!
  Ali u bitci protiv Kineza i Elizabete, sa tri drugarice na tenk. Njihova posada je imala nadimak - E-4, tako divne djevojke u njoj.
  Naravno, sami ratnici u gaćama.
  I preplanuo, i veoma mišićav.
  Elizabeth je svojom bosom, isklesanom nogom pritisnula dugme. Poslala je projektil kolosalne smrtonosne snage i zagugutala:
  - Ja sam najjača devojka na svetu!
  I toliko Kineza je uništeno ovim smrtonosnim projektilom.
  Ovo su devojke koje vole da ubijaju.
  Elena je takođe devojka u samo gaćicama i plavuša. I općenito, u ovoj kočiji, sve četiri ljepotice su plavuše. Samo malo drugačije nijanse kose.
  I naravno, lijepa i prsa.
  Elena je pritisnula svoje grimizne bradavice na dugmad džojstika. Pucala je artiljerija i letjele granate.
  Dakle, nemaju jednostavnu, već sa četiri puške.
  Devojke su, moram da kažem, veoma vesele i jednostavno prelepe.
  Elena je pevala, pokazujući zube:
  - Ja sam mlada žena po imenu Karlo,
  Ne igram često, ali je super!
  Ekaterina je takođe pritisnula bradavice sa jagodama na dugme džojstika, reagovala je destruktivnom nagaznom minom i cvrkutala:
  - Svim klijentima poklanjam dijamant sa osmehom,
  Idemo putem svjetla - ne znajući grešku!
  Eufrosinija takođe nije promašaj u borbi. Prvo je golim nožnim prstima pritisnula dugmad džojstika i poslala smrtonosni, visoko eksplozivni projektil.
  A onda je pritisnula svoje rubinske bradavice na dugmad i nasmrt izrezala svoje protivnike. Zatim je gugutala, puštajući mlazove metaka iz mitraljeza, i ogolila zube, sa očnjacima vučice:
  - Vukovi su najkul životinje,
  Sve rastavljati, ne znajući milosti!
  I sve četiri djevojke su ga uzele i povikale:
  - I koga ćemo naći u borbi, a koga ćemo naći u borbi,
  Hajde da ga rastrgnemo, raskomadamo!
  Hajde da ga rastrgnemo!
  Hajde da ga rastrgnemo!
  To su djevojke i tenk šalje granate ubojite sile i škrabotine iz mitraljeza. Nema načina da se odupremo takvim lopovima. Imaju moć ljutnje, plamen strasti i povjerenje u pobjedu. A istovremeno zarobljenim Kinezima zabadaju svoje prljave, okrugle pete u lice i tjeraju ih da ližu jezikom.
  Muškarci to vole i mrze u isto vrijeme. A cure su super.
  Međutim, Kinezi ne preziru torturu. Uhvaćen je dječak od trinaest godina Ileyka. I počeli su da ispituju sa sklonošću.
  Dječak je prvo ćutao. Zatim su mu strgnuli odjeću i stavili ga na udicu sa vezanim rukama iza sebe. I počeli su da se dižu više.
  Dječaku su se uvijali zglobovi, a Ileika je zastenjala. I postajalo je sve više i više.
  Dželat je dječaku povukao bose noge. I prevrnuo se i zavijao od nesnosnog bola.
  Kinezi su se nasmijali i počeli pokazivati prstom. Ilejku su podigli još više. Konopac je već bio mnogo zategnutiji. Do plafona. Bespomoćni, goli dječak visio je na stalku, bosih nogu trzajućih.
  Onda je konopac odmah pao. Dječakovo tijelo se srušilo.
  I tek na samom podu konopac se ponovo rastegao. Začuo se neljudski vrisak od nevjerovatne boli. Ileika orao i trznuo.
  I dželati su se smejali. Nisu ni postavljali pitanja, već su jednostavno mučili dijete.
  Tada su Kinezi zgrabili dječaka za bose noge i pritisnuli ih. Stavili su blok, čvrsto ga stežući. Otvori na bloku su bili željezni, posebno napravljeni za djecu. I čvrsto fiksiran.
  Zatim su dželati počeli kačiti tegove na udice. Remontirali su dječaka. Visio je nag, znojan, napregnutih mišića, plave glave i lica iskrivljenog od patnje.
  Istežući dječaka, Kinezi su počeli da ga tuku bičem. Uradili su to sa velikim zadovoljstvom.
  Dječak je urlao i stenjao... Iz grla mu je zapištalo. A dželati su znali samo da se smiju.
  Koža na dječakovim leđima je prsnula pri prvim snažnim udarcima. Krv je kapala i pomešala se sa znojem. Dječak je vikao i pokušao se trznuti.
  Ali to ga je učinilo još bolnijim.
  I tresao se od jecaja.
  Tada su dželati, bez razmišljanja, počeli da slažu tanka drva za ogrev pod Ilejkine bose noge.
  I dvije žene uskih očiju izvadile su bocu maslinovog ulja. I počeli su mazati dječakove tabane, otvrdnule od dugog hodanja bosonoge.
  Ileyka je zastenjala:
  "Ionako neću ništa reći!"
  Žene su se smijale i šamarale po golom guzicu dječaka.
  Zatim su završili mazanje djetetovih žuljevih, ali bez prašine potplate prije torture.
  Zatim je dželat doneo baklju i zapalio vatru. Plamen se podigao i grabežljivo lizao otvrdnutu, okruglu, djetinjastu petu.
  Ileyka je ponovo zavijala. Vatra boli... Dželat je stavio žarač i počeo da se zagreva pod dečakovim bosim nogama. Drugi mučitelj izvadi užarenu gvozdenu šipku iz ognjišta. I počeo je da tuče mladog Ilejku crvenim štapom od vrućine po preplanulim, mišićavim leđima.
  Dječak je imao strašne bolove. Ali ipak je vikao svojom snagom:
  - Vau, neću reći! Oh, neću reći! Aj, majko, majko - neću reći!
  Dželati su dječaku ispekli gole tabane i tukli ga po leđima. Zatim je jedan od njih uzeo komad željeza iz kamina. Prislonio je usijani metal na dečakova prsa i, mesožderski se smešeći na nalomljenom ruskom, upitao:
  - Šta boli?
  Dječak je uzvratio:
  - Neću reći!
  Iako je miris spaljenog mesa postao jači. Drugi mučitelj je pokupio klešta čiji je kraj bio zagrijan u kaminu.
  I počeo je lomiti dječakove prste po bosim nogama. Počeo je sa malim prstom, i odvrnuo ga uz škripanje.
  Ilejka je očajnički vrisnula:
  - Ah-ah-ah-ah! Neću reći!
  Dželat je dječaku prvo slomio prste na desnoj bosoj nozi, a zatim je prešao na lijevu. Bio je veoma veliko i snažno dete. Ali pokušao sam da slomim prste što je sporije moguće.
  Kada je zadnji krknuo, palac lijeve noge, iscrpljen mučenjem, Ilejka je od bolnog šoka izgubila svijest.
  Odmah su ga polili kantom ledene vode. Dječak je došao k sebi. I ponovo su ga počeli tući užarenim štapom po leđima.
  Na vatri su prženi i tabani. A u isto vrijeme, dželati su donijeli dvije baklje na Ileikina već izgorjela grudi.
  Dječak je vikao nešto što nije mogao razabrati riječi.
  Dva dželata su mu donijela i baklje ispod pazuha. I to je tako bolna, i prosto nepodnošljiva patnja.
  Ileyka je zavijala i cvilila, ali se ipak moglo razabrati neartikulirano:
  - Neću reći!
  Dželat je prinio baklju dječakovom golom dupetu, postalo je još bolnije. Ali Ileiko je svejedno viknula:
  - Neću reći!
  Tada je mučiteljica uzela baklju u ruke, ustala na prste i ispalila plamen kroz plavu kosu dječaka na njegovoj glavi. A svijetloplavi pramenovi su se uzeli i rasplamsali. Vatra je zahvatila Ileikinu glavu.
  Žena se nasmijala i rekla agresivno:
  - Ja sam đavolji đavo!
  Glava djeteta, zahvaćena plamenom, pala je na bok. Bilo je evidentno da je tijelo prestalo da se trza.
  Dželat je ponovo poprskao pripremljenu kantu ledene vode.
  Ali spaljeno dijete se nije pomaknulo.
  Mučiteljica je stavila ruku na dječakova prsa sa mjehurićima i čađavom. Držala ga je neko vrijeme i gunđala:
  - Nasloni se!
  Viši dželat je uznemireno rekao:
  - Preterao sam! Pa šali se s njim! Još nijedna žrtva!
  Tako je Alenka mogla da se bori sa velikim bijesom, pa je shvatila da je njihova stvar pravedna.
  I tako je djevojka uzela i mlatila iz grimiznih bradavica vrlo velike snage smrtonosnom munjom. Kineze su bukvalno spalili, ne dajući im ni priliku da prežive, niti ogrebotine na djevojkama.
  Tada je Alenka golim prstima bacila vrlo smrtonosni i razorni grašak smrti.
  I ceo taj bataljon kineskih vojnika je pocepao.
  Alenka je uzela i zapevala:
  - Naša kosmička slava,
  Moć će opet biti u radosti!
  Anyuta je također uzela i održala prijem hobotnice s mačevima. Odsjekao mnogo kineskih vojnika. Odsecite im glave bez sažaljenja.
  Zatim je golim nožnim prstima bacila smrtonosne igle. Oni koji su letjeli udarili su Kineze na smrt.
  A onda Anjutine malinaste bradavice pucaju na njene neprijatelje destruktivnim i destruktivnim impulsima.
  Anjuta je pevala, otkrivajući zube koji su blistali poput bisera:
  - Uskoro će biti raj na planeti,
  Osvojićemo čak i Kinu!
  I ratnik je uzeo i kako ona zviždi...
  Vrane su razvile turbulencije u mozgu. I padali su poput tuče, udarajući u lobanje kineskih vojnika.
  Crvenokosa Alla je namignula svom partneru i rekla, namigujući smaragdnim očima:
  - Sveti rat
  Naša pobeda će biti...
  Daj smrt Sotoni
  Ovo je naš razgovor!
  A djevojka bakrenocrvene kose će golim prstima svojih nogu, sa velikom razornom snagom, baciti grašak smrti. I masa Kineza će puknuti.
  Nakon toga, djevojka će također iz svojih rubin bradavica juriti smrtonosnim munjama.
  Oni su odmah spalili dva kineska bataljona.
  Alla ga je uzela i zapjevala, namigujući svojim partnerima:
  - Ja sam veliki
  Devojka najvišeg reda...
  Za mene je covek samo šunka,
  Kupite nove uskoro!
  Marija je takođe namignula svojim partnerima i cvrkutala:
  - Niko nas neće zaustaviti
  Devojka će ispustiti ceo puk!
  A ratnica je svojim golim nožnim prstima bacila vrlo destruktivan i destruktivan dar uništenja.
  A onda će Marija to uzeti i tući pulsare iz bradavica jagode. One će proleteti i nema dve kineske kompanije - ostaje samo ugalj.
  Marija ga je uzela i zapjevala, ispljunuvši mrlju magoplazme:
  - Vatra gori u mojoj duši,
  A vatra mi bukti u glavi...
  Ja ću udariti bijes
  Podigni više - zastavu svjetlosti!
  A cura će opet zviždati... Jadne vrane, takav ultrazvuk je poguban za njihove uši.
  Kako glupiranje na uši, i potpuni poraz i istrebljenje.
  Devojke imaju takav košarkaški teren u svojim glavama.
  Tačnije, ne devojke, već gavran ...
  Padaju. Ubijanje kineskih glava.
  Marija ga je uzela i zapjevala, pokazujući zube:
  - Pasti ničice, klanjati, klanjati,
  Dato vam je ovo pravo...
  Pred bosonogom djevojkom, klonulom,
  U bljuzgavici ili blatu, nije bitno!
  Olimpija, junačka devojka je podržavala partnera, a i kako je pljunula. Iza djevojčinih usta izletjela je velika i rastuća mrlja magične plazme. Srušio se i progutao čitav puk Nebeskog carstva.
  Nakon toga, djevojka-junakinja je uzela i bacila svoje noge golim prstima, dar drobljenja i gorućeg uništenja.
  Eksplodirala je kao mala atomska bomba. I još jedan kineski puk je bio ugljenisan. Čak ni kosti nisu ostale, od hiljada ratnika Nebeskog Carstva.
  Olimpijada je primetila, ogolivši svoje veoma moćne očnjake, poput onih sabljastog tigra:
  - Ali ipak jači od mene,
  Nema nikoga na svijetu, nema nikoga na svijetu!
  Tada se činilo da njene grudi emituju dar kolosalne ubijajuće moći iz bradavica veličine dobrog paradajza.
  Nakon toga, Olimpijske igre, kako će izdati:
  - A žena ga uzima odjednom, za grlo u isto vreme!
  A onda ga je svih pet djevojaka uzelo i odjednom zviždalo... I gavran će se toliko oglušiti da će se bukvalno vlastitim očima popeti na čelo. I valjati se u pravim kovčezima.
  Olimpijada, pokazujući zube i ričući kao nilski konj, izjavila je:
  - Nema mesta slabostima,
  Nema mjesta za slabe!
  I evo opet devojke kako zvižde... I vrane padaju, a kineske lobanje dobro probijaju...
  Oleg Rybachenko i Margarita Korshunova - ova vječna djeca ponovo se bore i pokazuju svoje fenomenalno umijeće.
  Evo dječaka Olega, uzeo je i držao svoje mačeve, što je odmah produžilo prijem mahaona.
  I masa Kineza je srezana.
  Tada je dječak prstima svojih golih, djetinjastih nogu bacio poseban oštar disk... On je poletio duž tangente i odsjekao glave stotinu Kineza.
  Besmrtni klinac je uzeo i radosno zapevao:
  - Ja sam sjajna osoba
  Ili samo anđeo...
  Ja samo osvajam sve
  U žestokoj borbi!
  Margarita Korshunova je također posjekla Kineze, ne dajući im nikakve šanse, niti najmanju milost.
  Ratnik ekstra klase ga je uzeo mačevima na neprijatelje kao eksploziju. I figurativno im odsjekli glave.
  A oni će uzeti i valjati se kao glavice kupusa.
  I tada će djevojka golih nožnih prstiju baciti grašak kolosalne razorne moći. I mnogo Kineza će eksplodirati odjednom.
  Onda peva:
  - U svetu kosmičke sile,
  Budimo jači od zmaja...
  Za ime velike Rusije,
  Ćelavi zlikovac će izginuti!
  Nakon toga dječak i djevojčica su istog trena naduvali obraze i udahnuli. I začuo se veoma zaglušujući zvižduk.
  Vrane su pogođene udarnim mlazom i pale su u nokaut. I pljuštale su poput grada na obrijane glave Kineza. Pali su i umrli, bez ikakve alternative.
  A ratnici nebeskog carstva ubijeni su na hiljade.
  Oleg i Margarita su uglas rekli:
  - Svet treba da nas poštuje i da se plaši,
  Podvizi vojnika se ne broje...
  Rusi su oduvek umeli da se bore,
  Biće veoma oštra strela!
  . POGLAVLJE #3
  Djevojčice su za sebe dočarale posebnu instalaciju - bacač plamena sa dvanaest cijevi. Mora se reći - vrlo ozbiljno. A onda je Alyonka svojom grimiznom bradavicom pritisnula dugme.
  I uspjelo je, potoci vatre su se slijevali na Kineze. I to je vrlo potresna i smrtonosna predstava.
  A ratnici nebeskog carstva gore, kao da su svijeće na božićnom drvcu.
  Alenka je uzela i zapevala:
  - Moj veliki zdravo,
  I najsjajniji buket!
  Jebao se na Kineza pritiskom na malinastu bradavicu grudi i Anjutu. Ona je djevojka najviše kulture i klase.
  A ako zapeva, razbiće ga.
  A Kinezi nemaju cijeli bataljon - izgorjeli su u pepeo.
  Takva je ona vrsta djevojke - izuzetno cool.
  Ali crvenokosa Alla je još hladnija. A njena rubin bradavica pritišće dugmad velikom snagom i energijom.
  I ovdje radi.
  I zaista sve spaljuje do temelja...
  Alla je, vidjevši kako Kinezi gore i umiru, pjevala:
  - Ja sam najjača devojka na svetu,
  I osvojio sve aspekte etra!
  A njena gola peta izazvala je razorni smrtni potez. Evo je devojka - cool!
  Allah je kroz smijeh rekao:
  - Moja fenomenalna moć...
  Marija je ispalila, pritiskajući dugme sa bradavicom od jagode i logično se usprotivila, pokazujući zube:
  - Ne tvoje, nego naše!
  A ratnici će to uzeti i smijati se, s teškim aplombom. I onda oboje uzmu i zvižde.
  Vrane je udario ultrazvučni talas na njihov mozak. Zbunili su se.
  I pernate ljepotice počeše padati i bušiti glave kineskih ratnika.
  Ove devojke su prosto neverovatne!
  Olimpijske igre su veoma agresivne. I ona će svoju veliku, poput narandžaste bradavice, pritisnuti na dugme. I kako će ispljunuti ubilačku kaskadu smrti i uništenja.
  I toliko Kineza je odjednom uzelo i spalilo. Oni su bili potpuno ugljenisani.
  Olimpija je uzela i zapjevala:
  - Ja sam najjača devojka na svetu,
  Lako mogu slomiti protivnike...
  Plivamo uz tokove neprekidnog etra,
  Hunta neće moći slomiti zmaja!
  A ratnici iz bradavica grudi, kako udaraju takvim ubitačnim munjama, što je samo užas.
  Kapitalno spalite kineske bataljone. Evo devojaka. A njihovi goli prsti bacaju darove uništenja strašnom silinom.
  Olimpijske igre su uzele i zviždale...
  I njen zvižduk je odmah oborio hiljade vrana na zemlju, udarivši Kineze na smrt.
  Ratnici su, naravno, oduševljeni. I oni se smeju.
  Svih pet ljepotica su tako ratoborne i duhovite.
  Ovdje opet Albin i Alvin napadaju iz zraka, na borbenim avionima. I kako će poslati rakete kolosalne razorne moći, koje dižu u vazduh i kidaju sve.
  Albina ga je uzela i zapjevala, pritiskajući okidač svojom grimiznom bradavicom:
  - Ja sam najveća heroina na svetu!
  Alvina se također oglasila, pritiskajući svoju rubin bradavicu na grudi, i cvrkutala, otkrivajući zube:
  - Ne, mi smo najheroine na svetu!
  A devojke su uglas pevale:
  Ja, ti, on, ona - zajedno cijela zemlja,
  Zajedno prijateljska porodica
  Rečju mi
  Sto hiljada mene!
  A cure kako da se smiju, i bose štikle na polugama.
  I bombe su letele na Kineze. Naravno, Nebesko carstvo nema sreće da ima posla sa devojkama koje se svađaju samo u gaćama.
  Anastasija Vedmakova je takođe na nebu. I ova djevojka, koja ima već preko sto godina, ali ne stari, jer je vještica.
  I ratnik sa rubin bradavicom će pritisnuti dugme. I odmah će borbene rakete doletjeti do cilja.
  I cijeli kineski puk, potpuno uništen.
  Anastasija Vedmakova je primetila, prelazeći ivicom ruke preko grla:
  - Velika je čistka!
  Akulina Orlova se dragovoljno složila s tim, udarajući i neprijatelja, i otkrivajući svoje zube, koji su bjelji od prvog snijega:
  - Postoji čišćenje terena!
  A devojka će ponovo pritisnuti jagodastu bradavicu svoje grudi na dugme džojstika i poslati smrtonosnu raketu.
  Mirabela Magnetić je uzela i udarila na neprijatelja uz pomoć golih nožnih prstiju. I smrtonosna raketa će udariti Kineze. I došlo je do potpunog uništenja i smrti.
  Ovo je Mirabela - super. A djevojka je kao da šamara neprijatelja bradavicom od jagode.
  Devojke su to uzele i pevale, lupkajući golim, okruglim štiklama:
  - Lako ćemo sve izbrisati,
  Za moć sovjeta...
  I sve ćemo vas razbiti
  Na ovu pesmu!
  Ratnici tako gađaju neprijatelja svojim raketama. I zaista je izuzetno smrtonosna.
  Evo devojaka sa golim, isklesanim nogama.
  Anastasija Vedmakova, slamajući neprijatelja, gugutala je:
  - Lobanja skače blistavo noću,
  Želi da izludi djevojku...
  I gutajući zmijom nevine žrtve,
  To je samo gnjavaža!
  Akulina Orlova je udarila neprijatelja bradavicom od rubina. Ubila je neprijatelja na smrt, ne dajući mu ni najmanju šansu i spalivši čitav bataljon Kineza.
  Onda ga je Akulina uzeo i zapevao:
  - Devojka je ovde, devojka je tamo,
  Život je potpuna laž!
  A ratnica je svojom okruglom petom poslala neprijatelju ubojiti dar uništenja.
  Zatim je cvrkutala:
  - Uništiću sve Kineze, pokazaću lice svojoj devojci!
  Evo devojaka - bosonogih i lepih i zavodljivih, veoma isklesanih nogu.
  Anastasija Vedmakova baci malu bombu, uništi svoje protivnike i cvrkuće:
  - Slava našoj velikoj Otadžbini!
  Evo Alice i Anđelike u borbi. Tukli su Kineze snajperskim puškama. Generalno, devojke su divne.
  Alice je opalila, probila pet Kineza odjednom i zagugutala:
  - U prostranstvima divne domovine,
  Kaljen u borbama i radu...
  Komponovali smo veselu pesmu
  O veliki prijatelju i vođo!
  I ratnica je bacila svoje gole nožne prste, smrtonosni dar smrti. I pocepao mnogo protivnika.
  Anđelika je takođe slomila neprijatelje. Probila je četiri neprijatelja jednim udarcem i viknula:
  - Svakako ćemo sve pobediti, a biće komunizma!
  I ratnica je ponovo golim prstima bacila ubojiti dar uništenja. I toliko Kineza je uništeno odjednom.
  Bilo je sjajno.
  Obe devojke su veoma lepe. Alice je plavuša, a Angelica je crvena. Generalno su sjajni.
  I pucaju na neprijatelje u gustoj hordi.
  Alice ga je uzela i zapevala:
  - solarni krug,
  Nebo svuda okolo...
  To je crtež devojke!
  A ratnica ga je uzela golom petom i bacila eksplozivni paket uglja. Koji je uzeo mnogo kineskih boraca i pocepao.
  Anñelika je s cerekom primetila i ogolila zube, koje je imala poput velikih bisera:
  - Jednostavno je super!
  A takođe će goli prsti crvenokose djevojke lansirati eksplozivne vrećice s agresivnom mješavinom razaranja.
  Evo devojaka - izvanredan akrobatik. Pokazuju svoju najveću i najagresivniju klasu.
  Alice ga je uzela i zacvrkutala, pokazujući zube:
  Crtao sam na komadu papira
  Potpisivanje u krug na tabli!
  I opet, njena bosa, graciozna noga baca nešto vrlo smrtonosnom snagom.
  I masovno uništenje - ubijanje Kineza.
  Anñelika je zagugutala namignuvši.
  - Sve će to biti tako - očaravajuće!
  A njena gola, okrugla, roze potpetica zakucana kao nokat...
  Ratnici, naravno, ne dozvoljavaju Kinezima da ih preplave talasom. I svi puze.
  Broj ratnika nebeskog carstva je veliki. I svi su grančica i grančica, a ja napadam sa najvećom strašću.
  Anñelika je pljesnula rukama i zapjevala:
  - Veličina Rusa prepoznaje planetu,
  Fašizam je slomljen udarcem mača...
  U pjesmama djevojaka pjeva se pobjeda,
  I vjerujem da će izgraditi komunizam!
  I ratnik će ga uzeti i pljunuti... I mrlja magične plazme odjednom je izrasla i prekrila Kineze.
  Recimo to ovako - devojke su ono što ti treba.
  Alenka puca na Kineze iz mitraljeza. Onda ih seče mačevima...
  I kada se mitraljez kao magijom pojavio u njenim rukama. A ona neka uništi neprijatelje.
  Tako je Alenka pokosila Kineze, ne dajući im ni najmanje milosti.
  A djevojka je golim nožnim prstima bacila ubojiti dar smrti i raspršila ratnike nebeskog carstva.
  Onda je zapevala:
  - Ja sam najjača devojka na svetu,
  Kul gospodar zemaljskog etra!
  Anyuta je ovo potvrdila:
  - Da, kul majstore!
  I uzela je noge golim prstima i bacila ubojiti dar smrti, i položila toliko Kineza odjednom.
  Evo takve devojke.
  A i od grimiznih bradavica kako će napuniti munje. A ratnici nebeskog carstva kotrljaju se kao snopovi sijena.
  Anyuta ga je uzela i otpjevala:
  - Slava eri ruskih careva,
  Vi neprijatelji ljudi slomite!
  Ovako rade djevojke. A Ala je sa njima crvenokosa lepotica. A od rubinskih bradavica remont munje podleže. I donosi potpunu smrt.
  Alah je pevao, cereći se:
  Ne lomi krila poletnoj devojci,
  U meni nema sažaljenja i ne slučajno...
  Ne volim nasilje i impotenciju,
  To je samo šteta za raspetog Hrista!
  Ona je tako borbena i agresivna ratnica puna energije.
  I Marija će napuniti pulsar iz bradavica jagode. Spalit će masu kineskih boraca i gugutati:
  - Ovo je moja svemirska moć!
  I njene oči blistaju munjom.
  I bose noge će baciti dar uništenja. Ove devojke su najviša klasa.
  Olimpijada je uništila neprijatelja. Istovremeno je koristila i vatrene pulsare sa svojih velikih bradavica.
  Djevojka heroj radila je sa velikim ubrzanjem. Nikome nije dala ni najmanju šansu.
  A ratnica je golim nožnim prstima bacala veoma razorne darove smrti.
  I dok je pevala:
  - Domovina i vojska su dva stuba,
  Na kome se nalazi planeta...
  Zaštitićemo naše grudi, mi smo tvoja zemlja,
  Tvoju vojsku pjeva sav narod!
  Još jednom, njene bradavice paradajza lansiraju darove kolosalne ubijajuće moći.
  Elizabeth iz tenka također puca. Ona puca, pritišćući svoje grimizne bradavice na dugmad, i cvili:
  - Nisam jači, sve ću raskomadati!
  I namiguje svojim partnerima.
  Elena se složila s tim, pritisnuvši dugme svojom grimiznom bradavicom i ispljunuvši projektil iz cijevi, razderavši Kineze:
  - Za našu domovinu komunizma!
  A djevojka ratnica je namignula svojim safirnim očima.
  Catherine je primijetila, šaljući ubojite darove stvarne smrti svojim protivnicima:
  - Komunizam je nauka!
  Ponovo je pritisnula dugme svojom rubin bradavicom.
  Eufrosina je izjavila boreći se s velikom tvrdoglavošću protiv neprijatelja, koristeći bradavice od jagode:
  - Naša vera u svetlu budućnost ne poriče slavnu prošlost našeg carstva!
  Elizabeth je spremno pristala na ovo:
  - Kako su oni hvalili kralja, tako ćemo i mi hvaliti!
  I ratnik je pokazao dug jezik.
  Ekaterina je primijetila, pucajući u ovom slučaju, pritiskom na dugme džojstika golim prstima:
  - I sa obale Čudskog,
  Na ledenu Kolimu,
  Sve ovo je naša Zemlja,
  Sve ovo smo mi!
  Eufrosinija je mlatila, ponovo koristeći bradavicu jagode i zagugutala, namigujući:
  - Moja velika snaga
  Slomiću krokodila!
  A djevojke napadaju. Među njima su Nataša i Zoja.
  Ovdje su djevojke uzele iz haubice optužbu za tako razorni dar smrti.
  Nataša je uzela i zapevala:
  - lete bombe i rakete,
  Najveći PR...
  U pjesmama naroda pjevaju,
  Strašan udarac!
  Zoya je agresivno izjavila:
  - Snažan udarac - dobro!
  I ona ga je uzela i bosim nožnim prstima pritisnula dugmad. Sve su to borilačke ljepotice.
  Oleg Rybačenko na zidu. Besmrtni dječak, izgleda star oko dvanaest godina, golim prstima baca igle. I udara Kineze koji napreduju. Tuce odjednom.
  Baca igle i Margarita golim prstima. Djevojka uništava protivnike i škripi:
  - Moja velika moć!
  I bori se hrabro.
  Natasha golim prstima takođe baca snažan bumerang. Kako slomiti protivnike i škripati:
  - U ime velike slave!
  Tada Zoja seče Kineze mačevima, a istovremeno bosim nogama baca igle sa otrovom. I pjeva u sebi:
  - U prostranstvima Rusije,
  Možemo spasiti svakoga!
  I opet mačevi padaju na protivnike. A ako seku, onda bez imalo sažaljenja.
  Ali kada je Aurora počela uništavati i bacati bumerange golim prstima, onda je ovo potpuno uništenje. I pobijeni Kinezi padaju pod udarcima crvenog đavola.
  A djevojka urla:
  - Sve ću smrskati i pocepati!
  A kako će uzeti i sjeći oba mača!
  A iz njene gole pete leti oštar i prodoran disk. Ovo je općenito djevojka totalne smrti.
  A evo i Svetlane u odlučujućoj borbi. Kako da mučimo Kineze i da ih mačevima isečemo na male komadiće.
  Djevojčica je skrolovala leptira, a sedam ratnika Nebeskog carstva je na smrt sječeno.
  A onda iz golih prstiju lete oštre, otrovne igle. I zadiviti Kineze.
  Oleg Rybachenko se bori sa žutim ratnicima. Njegovi mačevi trepere poput propelera.
  Dečak sa guštom peva:
  - Biću najjači šampion sveta,
  Pobedićemo Ameriku, Kinu!
  I opet dječak baca oštre igre golim prstima dječjih nogu. I dva tuceta ubijenih Kineza pada odjednom.
  Evo takve bitke. U stvarnoj istoriji, carska Rusija iz predpetrinskih vremena izgubila je dio svoje teritorije. Ali ovdje se ruski vitezovi bore i neće popustiti.
  Oleg Rybachenko se bori i pjeva:
  - Ali mi smo vitezovi puni ruskog duha,
  Dželati nikada neće čuti naše prigušeno jecanje!
  I opet dječak baca vrlo oštre, i sa jakim otrovom, kuhanim od vještica, vrlo tanke iglice!
  Djevojka Margarita je pored njega. I njene noge bacaju takve smrtonosne igle. I ruke su isjekle Kineze koji su napadali. Ratnik uništava protivnike i pjeva:
  - Tako sam kul, kao demon svih zemalja...
  Dima, Dima, Bilane! Dima, Dima Bilan!
  Vladar svih zemalja!
  Nataša takođe seče Kineze i peva:
  - U večernju zoru, nećemo dozvoliti sotoni da pobedi!
  A smrtonosne igle takođe lete sa njenih bosih nogu.
  Zatim Zoya uništava neprijatelje. A iz ove djevojke kao da izviru vibracije kolosalne energije.
  A bumerangi i oštre igle lete sa bosih nogu lepotice.
  Ratnici škripe:
  - Ja sam veliki bosonogi san i lepotica!
  I opet će baciti nešto izuzetno smrtonosno na svoje protivnike.
  Ali kada Aurora vodi mlin i poseče Kineze, onda je ovo vrhunac uništenja.
  A onda će crvenokosa golim prstima bacati igle za pirsing. I mrtvi žuti ratnici padaju.
  Ali kada Svetlana lupanet. A pritom joj iz golih nogu poleti čitav niz igala koje sve buše i ubijaju.
  I ratnici škripe:
  - Tako, tako, tako - nabavite fašistu u peni!
  I njene bose noge će opet biti bačene smrtonosno na Kineze.
  Natasha je, seckajući žute ratnike mačevima, primetila:
  - Sa nacistima je bilo i lakše i teže!
  Svetlana je, nakon što je prošla mlin, primetila:
  - A sa nama devojkama je uvek lako!
  Aurora je ponovila prijem ventilatora i progunđala:
  - Sa mnom ti uopšte neće biti dosadno!
  I smrtonosni žalac leti sa njenih bosih nogu.
  A Zoja će to uzeti i zacviliti:
  - Nismo mi bubašvabe, mi smo devojke - velike slave!
  I opet će nešto izletjeti iz njenih bosih nogu, i pogodiće neprijatelja.
  Djevojke su posao prihvatile k srcu.
  Ova tvrđava je gotovo jedino rusko uporište u ovoj oblasti. U izgradnji je još nekoliko gradova. Dobro je što Kinezi nisu gurnuli glavu preko Amura. Ali Rusija je u stvarnoj istoriji izgubila deo svoje teritorije. Veoma agresivna dinastija na vlasti u Kini. Međutim, djevojke su ono što je sposobno Luciferove pukove u bijeg.
  Oleg Rybachenko seče Kineze. I dok dečak peva:
  - Najviša klasa će biti...
  A onda poleti bumerang koji je bacila dječakova bosa noga i zavika:
  - Dikobraz će sve iseći!
  Margarita je na neprijatelja bacila i ono što je ubistvo. Zdrobila ga je u komade i zacvilila:
  - Ja sam bosonogi san i velika lepotica!
  I njena noga će bacati divlje diskove.
  Sledeća u bitci je Nataša. I takođe baca na neprijatelja ono što cepa protivnike.
  I to radi veoma pametno.
  A njene bose noge bacaju obične, smrtonosne igle.
  Dalje, Zoya u borbi. I baca na neprijatelja, svakakve kukaste krstove i bumerange.
  I kosi neprijatelja.
  Zatim, kako prolazi:
  - Slava dobrom kralju!
  Ali u bitci i Aurora. Takođe uništava neprijatelje iz Kine. A ako baci, bacit će smrtonosnom silom.
  I dok peva:
  - Da, u ime Ruske zemlje!
  I, takođe, smrtonosne optužbe lete sa njenih bosih nogu.
  Svetlana takođe ne izneverava neprijatelja. A sa njenih bosih nogu leti nešto što donosi očiglednu smrt.
  I ratnik pjeva:
  - Nikada nećemo odustati! Nevolja neće doći u Rusiju!
  I opet, Kinezi će biti povređeni. I on će ga uzeti bez ceremonije i iseckati ga.
  Šest ratnika i ratnika teško su udarili. I siječe neprijatelja, i baca bose noge.
  Oleg Rybačenko je, saseći Kineze, zapjevao:
  - Zvjezdani borac, uzalud ti trubi -
  Daleko je tvoja zemlja u sumnjivom sjaju...
  Plamen bitke treperi između redova -
  U jednostranoj igri bez pravila!
  I još jedan bumerang leti dječakovim bosim nogama, koji je prerezao grkljane desetak Kineza.
  Dječak je, kao što vidimo, borac.
  I Margarita je takođe u borbi. I tako njene bose noge rade. Ona bez ikakve sumnje istrijebi neprijatelje izuzetno kul.
  A njeni mačevi su poput dželata.
  Ratnik škripi:
  - Neka je slava!
  Nataša takođe puca bosim nogama i baca smrtonosne. I u isto vrijeme aktivno seče mačevima.
  Zvukovi istovremeno:
  - Moja svita je posada u državnom vlasništvu!
  Sljedeća u borbi je Zoya. Takođe đavo najvišeg nivoa uništenja. Kako držati leptira sa mačevima. A onda će uzeti i baciti udarne elemente bosim nogama.
  Nakon čega prolazi:
  - Vojska se raduje - napreduje!
  I čitav niz iskošenih kineskih padova.
  Devojka peva u sebi:
  - Zoja voli da ubija! Ah, ta Zoja!
  A evo i Aurore u brzoj ofanzivi. Ili bolje rečeno agresivna odbrana. I uz pomoć bosih nogu nokautira neprijatelje.
  I istovremeno škripi. A kada njene sablje prođu kao oštrice kultivatora, tada će tri tuceta Kineza biti raskomadano!
  A Aurora vrišti:
  - Harmonični akordi, zastava Rusije je veoma ponosna!
  A sada će njena gola peta stati kineskom generalu u bradu. On će uzeti i pasti.
  Zoya je agresivna u borbi. Seče svoje neprijatelje i ciči:
  - Sumnjaćemo i pobiti sve!
  A sa bosih nogu takvi bodeži lete.
  Svetlana takođe nikoga ne izneverava. I uništava neprijatelje, kao da kosa kosi travu. Kinezi propadaju.
  Djevojka vrišti:
  - Luda igla! Izlazi iz dvorišta!
  
  BOKS I HLADNA POLITIKA RINGA
  Sergej Ljahovič je pobijedio u bokserskom meču protiv Sherron de Beersa. Nokautirao ga je na čaše, a nokaut udarac nije propustio.
  I napravio je svoju prvu odbranu titule.
  To je dovelo do nekih promjena u ukupnom rasporedu bitaka. Umjesto obavezne odbrane protiv Čagajeva, Nikolaj Valujev i Sergej Ljahovič odlučili su se prvo boriti za ujedinjenje titule u teškoj kategoriji.
  Ova borba bi bila zaista zanimljiva. Sergej Ljahovič ima samo jedan poraz, Nikolaj Valujev četrdeset i šest pobeda u nizu. I on je izraziti favorit.
  A nagradni fond za ovu borbu za oba boksera je rekordnih deset miliona dolara za dvoje.
  Borba se odigrala u SAD... Avaj, publika je bila razočarana. Sergej Ljahovič je povredio desnu ruku i izgubio svih dvanaest rundi na bodove. Ali ni Nikolaj Valuev nije blistao. A svog protivnika nije mogao poslati ni u nokaut, pa čak ni u nokdaun.
  Ali ujedinio je titule i uspio izboriti četrdeset i sedmu pobjedu u nizu.
  Borba sa Čagajevim je pomerena. Tada je Chagaev dobio upalu i Valuev se potukao sa drugim, ne previše poznatim protivnikom. I ne previše ubjedljivo ga savladao na bodove. I onda borba sa sultanom Ibragimovim. Borba se pokazala veoma konkurentnom. Mnogi su čak vjerovali da je sultan Ibragimov pobijedio. Posebnom odlukom sudije su ipak dale pobedu Valuevu. I izjednačio se sa Rockyjem Marchialijem u broju pobjeda u nizu - četrdeset devet.
  Onda obavezna odbrana protiv Ruslana Čagajeva... Ali opet je borba propala. I opet Ruslan Chagaev sa povredom i van igre.
  Ruski gigant održao je svoju pedesetogodišnjicu borbe (osim, naravno, ne računajući činjenicu da je jedna borba Valueva proglašena nevažećom!) protiv Ruiza. Bio je to revanš. U prvom, Valuev nije ubjedljivo pobijedio podijeljenom odlukom. I onda druga borba-revanš.
  Mnogi su mislili da će Nikolaj Valuev poboljšati svoj rezultat. I što bi bilo cool... Ali opet, ruski gigant ne izgleda najbolje, i osvaja vrlo kontroverznu pobjedu na bodove, i to opet odvojenom odlukom sudija.
  Zatim još jedna borba sa Holyfieldom. Ovaj borac je prava legenda. Ali on već ima četrdeset i šest godina i niko ne veruje u njegove šanse. A Nikolaj Valujev ima pedeset pobeda zaredom i nijedan poraz. On je oborio rekord Rockyja Marchialija i ima dva šampionska pojasa u teškoj kategoriji.
  Opet borba... I opet Nikolaj Valuev jedva iznudio pobjedu na bodove.
  I posebnom odlukom sudija. Ali popravio je svoj rekord, pedeset i jednu pobjedu zaredom! Složićete se da je ovo veoma cool.
  A evo i dobrovoljne odbrane protiv Davida Hayea. Nikolaj Valujev nije imao nijedan poraz od 1993. godine. Evo ga opet u borbi...
  Opet dvoboj, gdje Nikolaj malj ne sija i inferioran je u odnosu na neprijatelja u brzini.
  Ali odlično se drži. Pokazuje otpornost. I kao rezultat toga, suci ponovo daju pobedu Nikolaju Valuevu, odvojenim odlukama. I naravno veoma kontroverzna...
  Ali rekord Rockyja Marchila je ažuriran. Pedeset i dvije pobjede u nizu.
  A planiran je i novi protivnik: Vitalij Kličko, koji želi da dobije dva pojasa odjednom u borbi za ujedinjenje.
  Ali pregovori su ubrzo zastali. Vitalij Kličko se borio sa Sosnovskim.
  I Nikolaj Valuev se borio sa Morekom, jakim bokserom, ali mnogo puta poražen.
  I ova pobjeda Nikolaja Valueva, već pedeset i treća u nizu, pokazala se neubjedljivom i opet bez nokdauna i poenima, posebnom odlukom sudija.
  Međutim, zapis je ažuriran. A Nikolaj Valuev ne zna za poraz već šesnaest godina - rekord za tešku kategoriju. I pedeset i tri pobjede u nizu - rekord među svim težinskim kategorijama.
  A do borbe sa Vitalijem Kličkom i ujedinjenja titula nije došlo.
  Nikolaj Valuev je pronašao benigni tumor u glavi i bio je primoran da prekine boksersku karijeru.
  David Haye i Wladimir Klitschko borili su se za njegov pojas. I Kličko mlađi je pobedio.
  Ali Nikolaj II, kao bokser, koji je formalno oborio rekord Rockyja Marchialija, i koji posjeduje dva pojasa, a nikada nije pobijeđen, već je bio u priličnoj slavi.
  I umjesto Jedinstvene Rusije, Nikolaj Valuev odlučio je da stvori svoju stranku. Nazvao ga je "Veliki skok". I uspio je senzacionalno ući u Državnu dumu 2011. A potom je učestvovao na predsjedničkim izborima 2012. godine. I opet senzacija, drugo mjesto i izlazak u drugi krug protiv Vladimira Putina.
  Blimey! Nikolaj Valuev je postao nova, svetla, politička zvezda. Narod se zasitio starih, političkih prostitutki, a on je otišao po novog političara i boksera.
  Vladimir Putin je, međutim, mogao da savlada Nikolaja Valueva u drugom krugu, ali se ispostavilo da je njegova prednost prilično mala.
  Ali komunisti su, zbog neuspjeha Zjuganova, izvršili državni udar i Sergej Udalcov je postao novi predsjednik Komunističke partije.
  Ovaj mladi i energični čovek napravio je pravu buru protiv Vladimira Putina. I uzbuđenje je bilo veoma ozbiljno. Masovni sukobi sa policijom. Upotreba batina. Premlaćivanja, pa čak i žrtve među zatočenicima.
  Tako su Olimpijske igre u Sočiju otkazane. Zatim se Majdan dogodio u Ukrajini. Janukovič je svrgnut. Putin, u uslovima unutrašnje nestabilnosti, nije počeo da zauzima Krim. I nije bilo rata u Donbasu.
  Ukrajina, predvođena Porošenkom, bila je u usponu.
  Vitalij Kličko, koji je prekinuo karijeru u boksu, odlučio je da se vrati.
  A sada je uspio nokautirati Stevensona. I postati šampion u teškoj kategoriji po četvrti put, ponavljajući Hollyfieldov rekord. Tada je Vitali napravio još jednu odbranu protiv Criss Areole. Takva borba je osveta i opet nokautirao protivnika.
  Ali tada je, zbog preopterećenosti gradonačelnika Kijeva, bio primoran da prekine svoju slavnu karijeru.
  Vladimir Kličko, iako ne sasvim ubedljiv, uspeo je da odbrani titulu protiv Tajsona Fjurija. A onda je nokautirao svog sunarodnika Glazkova. A onda je držao i odbranu protiv Briana. I oborio rekord Joea Louisa za najviše pobjeda u prvenstvu.
  Ali postoji još jedan pojas. Osvojio Denotay Wyder. Ovaj bokser je jedinstven - cijela njegova karijera je sastavljena samo od nokauta. Čak četrdeset nokauta u nizu - to je super! A Vladimir Kličko već ima četrdeset jednu godinu. I naravno, ovaj duel ujedinjenja izazvao je ogromno interesovanje.
  I prvi put od borbe sa Peterom, Vladimir Kličko nije neprikosnoveni favorit.
  Ali evo borbe sa Denotejem. Razmjena u nokdaunu. Pa ipak pobjeda na kraju, makar i odvojenom odlukom sudija, Vladimira Klička.
  Tako je Vladimir Kličko po prvi put u teškoj kategoriji ujedinio sva četiri glavna pojasa. I ovo je jedinstveno dostignuće...
  Vladimir Kličko je imao još jedan revanš sa Vajderom, ovoga puta uspeo je da ga nokautira i pokaže da godine nisu smetnja za sport. Pobijedio je i Parker.
  Ali onda, u jesen 2018., u dobi od 42 godine, izgubio je od Entonija Džošue u dramatičnom duelu.
  Bila je to super borba... Vladimir Kličko nije izgubio više od četrnaest godina, ali Entoni je ipak uspeo da to preuzme i osvoji sva četiri pojasa.
  Jedina utjeha Vladimira Kličkova je što je i njegov imenjak Vladimir Putin izgubio izbore 2018. godine. Štaviše, nije pobijedio Nikolaj Valuev, za kojeg je moda već prošla, već komunista - Sergej Udalcov.
  Razlog poraza je to što se zbog pada cijena nafte i gasa pogoršala ekonomska situacija Rusije. A efekat okupacije Krima nije mogao djelovati. Dakle, sve je bilo drugačije. Komunisti su se vratili. I opet iznad Kremlja crvena zastava.
  Vladimir Kličko je, međutim, nastavio karijeru. Na svijetu nije bilo koronavirusa, a 2020. godine veliki bokser je uspio pobijediti Ruiza mlađeg i ponovo postati svjetski prvak. Tada je odbranio titulu od Ruiza Jr. Ali revanš je ponovo bio za Anthonyja Joshuu.
  Vladimir Kličko, koji je oborio mnogo rekorda, ponovo je najavio povlačenje.
  Iako je uspio postaviti još jedan rekord - postati najstariji apsolutni svjetski prvak.
  I ovo je takođe veliko dostignuće.
  Tada je Vitali Kličko vodio egzibicionu borbu sa Hollyfieldom.
  Svijet je krenuo svojim putem.
  Oleksandr Usyk postao je novi neprikosnoveni prvak svijeta u teškoj kategoriji senzacionalnom pobjedom nad Entonijem Džošuom. A onda je odbranio titulu protiv njega.
  Ali Vladimir Kličko se neočekivano vratio u jesen 2022. I borio se sa Usykom, zarad još jednog rekorda.
  I ova borba je nadmašila sva dosadašnja dostignuća u drami i toku.
  I Vladimir Kličko je ponovo senzacionalno pobedio. I ponovo zauzeo sve pojaseve. I po četvrti put je postao svjetski prvak.
  Zaista u boksu, herojstvo nema starosti.
  Život teče kao i obično, ali pravi heroji nikad ne stare!
  
  HITLER DALJE RUKE OD JEVREJA
  ANOTATION
  Adolf Hitler je postao prosvetljen i prestao je da progoni Jevreje. Kao odgovor, saveznici su zaključili primirje na neodređeno vrijeme sa Trećim Rajhom. A sada SSSR mora da se bori na jednom frontu, a snage su veoma nejednake.
  . POGLAVLJE 1
  Na primjer, svijet u kojem su Sjedinjene Države ponudile Hitleru dogovor u martu 1943.: on zaustavlja progon Jevreja, a zauzvrat saveznici proglašavaju primirje na neodređeno vrijeme. Firer, izgubivši bitku za Afriku i poražen kod Staljingrada, prisiljen je pristati. Pa, Sjedinjene Države imaju svoju računicu - neka i diktatori i totalitarne zemlje unište jedna drugu. A onda SSSR nekako suviše odlučno napreduje.
  Osvrnite se na Evropu prije nego što se pojavi SAD. Britanija je prirodno bez Amerike, niko ne želi da se bori. Osim toga, Churchill se također boji dolaska Crvenih u Evropu.
  Ukratko, složili smo se. Hitler je prestao da progoni i istrebljuje Jevreje, a saveznici su prekinuli sva bombardovanja i borbe od 1. aprila. Ali to nije sve, naravno. Pomalo su počeli nešto da prodaju nacistima. A SSSR sada nije dobijao besplatnu pomoć, već je mogao kupovati samo za zlato.
  Na Zapadu je nastupilo potpuno zatišje. Na istoku se rat uglavnom odvijao u vazduhu. I na kopnu, pauza. Nemci su spremali ofanzivu na Kursku izbočinu, Crvena armija je stala u odbranu i ukopala se u zemlju.
  Ali primirje na zapadu nešto je promijenilo. Prvo, Nemci su postali mnogo jači u vazduhu, skoro polovina njihovih aviona je prethodno bila ometena od Zapada.
  Drugo, Hitleru se više nije tako žurilo da napadne. Zaista je želio da se Tigar-2, Lav, a posebno Miš testiraju u borbi.
  "Tigar" -2 je počeo da ulazi u masovnu proizvodnju prije svih još u maju. Ali imao je lakši, manje zaštićen Porsche kupolu. "Maus" je tek u junu testiran, koji je pokazao zadovoljavajuće rezultate. Radovi na tenk "Lav" nastavljeni na novi način. Ali bilo je potrebno preraditi automobil, pod snažnijim motorom od Mausa, i ojačati oklop sa strane. "Maus" i "Lav" očigledno nisu pratili ofanzivu, a "Tigru"-2 je i dalje bila potrebna obuka posade i serijski raspored. Osim toga, i Jagdpanther i na brzinu razvijeni Panther-2 su lansirani u seriju. Posljednji automobil je imao naoružanje slično Pantheru, ali veću debljinu bočnog i prednjeg oklopa, što je povećalo težinu. Ali "Panteri" -2 nisu pratili početak bitke.
  Staljinovo strpljenje je puklo i Crvena armija je 5. avgusta 1943. krenula u ofanzivu.
  Ovoga puta brojčana superiornost sovjetskih trupa bila je manja nego u stvarnoj istoriji. Nemci su uspeli da povuku svoje trupe iz Afrike, a više snaga je prebačeno iz Evrope. Posebno su dodani protivavionski topovi. Da, i tenkova je bilo više, a ukupno oslobađanje oružja, bez bombardovanja saveznika, pokazalo se većim.
  I odbrana je jaka. Nemci su posebno jaki na jugu, gde su Mainstein i njihove glavne snage. Tamo je Crvena armija pokušala da napreduje, ali bezuspešno. Njeni napadi su gotovo odmah prestali. Da, i nemački "Tigrovi", "Panteri", "Ferdinandi" su veoma jaki u odbrani, a lošiji u napadu.
  Na orlovskom pravcu Nemci su bili nešto slabiji. A Crvena armija je, naprotiv, zadala glavni udarac upravo tamo. Dakle, postignuto je više.
  Ali svejedno, odbrana Nijemaca je inženjerski razvijena, tenkovi i samohodni topovi se odlično pokazuju u odbrani, a što je značajno, Rusi nemaju nadmoć na nebu. Dapače, naprotiv, iako se Focke-Wulf nije sasvim opravdao, ali Me-109 modifikacije "G" je dobar radni konj, a što je najvažnije, ima ga puno. A asovi su prilično jaki. Sada je Huffman postao nova zvijezda Luftwaffea u usponu. Da, i Nijemcima je lakše s gorivom, dio naftnih derivata prodaju SAD i Britanija. A saveznici ne bombarduju Rumuniju, a ni fabrike sintetičkog benzina.
  Dok je u vazduhu, nije ga moguće podići. Istina, sovjetski asovi se dobro bore s Focke-Wulfom, pogotovo jer se pokazalo da automobil ima očigledan nedostatak - spremnici goriva nisu napunjeni inertnim plinom i lakše ih je zapaliti. Istina, sama mašina je prilično moćna s oružjem i, uz pravu taktiku, može biti opasna. I kao frontalni bombarder, nije loš, nosi duplo više bombi od PE-2.
  Crvena armija je polako napredovala. Nacisti su se držali svakog naselja i imali dubinu odbrane. Da, čak su i nove snage uvučene u bitku. Evo par "Miševa", koji su učestvovali u bitci. Ali ipak, mjesec i po kasnije, Crvena armija je opkolila Orel, a njemačke trupe su napustile grad. Orlovska izbočina je bila odsječena, ali do sada su uspjesi Crvene armije bili ograničeni na ovo. Nade su bile povezane sa zimom. Kada je borbena sposobnost Nemaca naglo pala.
  Staljin je uputio apel i primetio da Nemci nisu uspeli da zauzmu ni pedalj sovjetske zemlje tokom leta, a Crvena armija je ponovo zauzela Orla i pritisnula Frice, a po hladnom vremenu nas očekuju nove pobede.
  Zaista, njemačka oprema i vojnici su se zimi borili slabije. Crvena armija je uspela da probije odbranu Frica na jugu i napreduje do Dnjepra. Uspjeh je postignut iu centru. U blizini Lenjingrada, nacisti su takođe pretučeni u januaru i grad je oslobođen. Istina, došlo je proljeće i Fricovi su uspjeli zaustaviti Crvenu armiju na Dnjepru.
  Vrijeme je bilo hladno, ljepotice su stigle tek dvadeset petog decembra. Pada snijeg i vjetar nosi kovrče. I nisu izabrali najtoplije mjesto za sebe - u blizini Lenjingrada.
  Po dolasku, devojke u bikinijama su se džogirale kroz snežne nanose. Zapravo, pravi Arijevci moraju pokazati da se ne plaše nijedne, čak ni najjače hladnoće. Zajedno s njima pobjegao je i dječak nindža koji je stigao iz Japana, kojeg su svi zvali Karas.
  Ovaj klinac je postao poznat po učešću u specijalnim operacijama. Prijatne orijentalne crte lica, zajedno sa plavom kosom nasleđenom od nepoznatog oca, učinili su dečaka veoma zgodnim.
  Djevojke su mu čak izmamile poglede kao odgovor, iako im Karas možda još nije par. Ali reljef mišića, kao žica, teče, tako da ga ni ove prekaljene i iskusne tigrice ne mogu pratiti.
  Djevojčice su nakon porođaja, u bazi za obuku, potpuno povratile formu, ali nije svakom supermenu dano da izdrži ovakav ledeni tempo.
  Stela, koja je, kao i Magda fon Singer, uspela da se izbori sa Rusima, primetila je:
  - Mraz i snijeg su im glavni saveznici. I tako, ništa nije kul od Britanaca!
  Magda je ispravno primijetila:
  - Ne bih to rekao. Rusi su mnogo jači, a njihove jedinice se praktično nikada ne povlače!
  Stella se, nakon što je džogirala, zakikotala i primijetila:
  Ali to je više slabost nego plus. Uopšte ne razumijem takve metode komandovanja i upravljanja trupama kao što je stvaranje baražnih odreda i pogubljenja komandanata jedinica koje se povlače.
  Gerda, koja se i sama okretala dok je trčala i protezala se, složila se:
  - Naravno, dobar ratnik neće izaći iz štapa. - Ovde je plavokosa devojka, međutim, bila prinuđena da prizna, stežući srce. - Ali Rusi se dobro bore ako su već izdržali dvije i po godine. Željeli bismo njihovu vitalnost!
  Clara je prezrivo frknula.
  - Nas, kažeš?
  Gerda se zakikota, napomenuvši:
  Mi smo elita! Posebno Marseille!
  Najbolji as svih vremena i naroda, unatoč kategoričnoj zabrani Hitlera, koji je želio da se ovaj simbol nepobjedivosti fokusira isključivo na nastavni rad - uostalom, još uvijek je bio general-pukovnik, ipak je izbio na front.
  Ili bolje rečeno, Firer mu je ljubazno dozvolio da se vrati ako se Nemcima negde bude loše.
  Nacisti su, naravno, za svaki slučaj pojačali odbranu i pripremili se za zimu, ali su snažno sumnjali da će Rusi imati resurse za velike ofanzivne akcije.
  Međutim, obavještajni podaci su uspjeli. Odnosno, informacije o predstojećoj ofanzivi za oslobađanje Tikhvina ipak su procurile. Štaviše, sovjetske trupe su započele snažnu artiljerijsku pripremu, baš na vrijeme za Božić.
  Razbijene su Katjuše, pa čak i nekoliko prvih Andryusha mlaznih lansera velike snage. A tutnjava je bila takva da su je uhvatile bosonoge polusmrzle djevojke.
  Srećom, sluh im je odličan, a oči blistaju iskrama.
  Gledajući jedna drugu, djevojke su došle do zaključka:
  - E, sad ćemo se boriti kako treba!
  A nindža dječak Karas je rekao:
  - Moj zadatak će biti da uđem u Lenjingrad i tamo sve istražim. Prelijepa si za izviđače!
  Magda je mrzovoljno nakrivila trepavice, odgovarajući:
  - I ti isto. A ako vam Rusi izgledaju čudno, vaš naglasak?
  Karas je logično primetio:
  - Kada isuviše korektno govorite ruski, to mnogo više odaje stranca u vama. U svakom slučaju, ja sam trčao, a ti ih propisno zgnječi po boku.
  Djevojke su pojurile do svog rezervoara. Na kraju krajeva, oni su test tankeri. I sami su izabrali nešto novo. Tačnije, čak i dva nova tenka odjednom, koja bi trebala biti testirana sprijeda.
  Naime, "lasice", automobili sa dva člana posade i vrlo niske siluete. Prvi modeli tenkova nove generacije, gdje su se Nijemci, zapravo, ozbiljno bavili zbijanjem rasporeda. I zanimljivo znanje u menadžmentu. Konkretno, električni prijenos i mjesto mjenjača ugrađenog u motor. A sami tankeri su zapravo ležali. Istovremeno, mjenjač i motor su smješteni pozadi, a djevojčice su udobno smještene na stomaku. I noge su im pritiskale zupčanike i dugmad pozadi, a ruke su im se, naprotiv, udobno kretale prilikom prebacivanja. Najležeće sjedište izrađuje se po narudžbi i kopira oblik njihovog tijela. Istina, nema tornja - ispostavilo se da su to samohodne puške, i to toliko nisko da se valjci nalaze vani.
  Naravno, top se ne može okretati, ali se može malo okretati. Pa, sam tenk se famozno okreće oko svoje ose i tako nadoknađuje nedostatak kupole.
  Magda je objasnila saputnicama:
  - Dakle, bez kupole, tenkovi su jeftiniji i niži. Ovdje možemo podesiti visinu, spuštanje do 1,2 metra i podizanje do 1,5. Skoro kao partizani, mi puzimo plastunski.
  Sa težinom od 12 tona, automobil je imao odličan prednji oklop od 82 milimetra pod uglom nagiba od 40 stepeni od horizontale na vrhu. Donja je vrlo mala. Stranice su lošije zaštićene, 60 milimetara, ali sami valjci i dalje pokrivaju. Motor od 400 konjskih snaga pruža odlične vozne performanse. Osim toga, položaj valjaka i ovjesa omogućavaju ne samo spuštanje siluete, već i, štoviše, pružaju izvrsnu sposobnost trčanja kroz snježne nanose.
  Htjeli mi to ili ne, ali teža menažerija, počevši od Pantera, mnogo teža i nespretnija. A na snježnim nanosima i potpuno kovčeg.
  Gerda, koja se skrasila sa svojom dugogodišnjom partnericom Klarom, i nehotice je osjetila nelagodu u skučenoj, kompaktnoj i duguljastoj kutiji tenka. Mada, naravno, moramo odati počast činjenici da se automobil sa naoružanjem T-4 i najboljim oklopom uklapa u težinu od 12 tona. Plavokosi terminator je primetio:
  - Najkomforniji tenkovi su bili "Tigar" i "Lav". U ovom autu, čak i mi djevojke teško se okrećemo.
  Klara je odgovorila:
  - Ali zaštita. Poput najnovijeg "pantera", koji je tek od novembra počeo da ulazi u trupe sa trupom od 60 milimetara. Istina, čelo je zatvoreno bolje od našeg sa 120 milimetara, ali ipak treba ući u njega. Pod takvim uglom kao što je naš, top kalibra 85 milimetara će rikošetirati čak i kada puca u otvor.
  Gerda je počešala stopalo iza uha, ali je ovaj pokret ipak gurnuo njenu čarapu o kosi krov, i primijetila:
  - Rusi, upozoreni smo, možda imaju tenkove kalibra 122 milimetra. Inteligencija ne spava!
  Klara je samouvjereno rekla, napuhujući obraze i izvijajući usta od bijesa:
  - Naša inteligencija je, kao i uvek, na vrhu. Samo što smo bili zaključani u skučenoj kutiji.
  Novi motor od 400 konjskih snaga, kako je rečeno u uputstvu, mogao bi se nakratko pojačati vodeno-metalonskom, odnosno azotnom mješavinom. U tom slučaju tenk bi mogao juriti nekoliko minuta brzinom od preko 100 kilometara.
  Sovjeti su krenuli u proboj, pre toga, izrešetajući sve rovove i bunkere nacista. Ali nacisti su povukli većinu trupa u drugu i treću liniju. Nakon toga pokušali su da dočekaju pješadiju artiljerijskom vatrom i mitraljeskim redovima.
  Ispred su se, naravno, kretali tenkovi. Pošto snažniji T-34-85 još nije ušao u masovnu proizvodnju, napao je manji i pokretniji T-34-76. Oni su se, bez obzira na gubitke, popeli na liniju rova i iskoristili svoje odlične vozne performanse po snijegu.
  A evo njemačkih automobila koji pokušavaju odgovoriti. T-4 je već ukinut, ali nekoliko ovih tenkova je još uvijek u upotrebi. Začudo, bolje se kreću u snježnim nanosima od novijih čudovišta. Treba ih još dovesti da očiste snijeg koji se zakrčio između klizališta. Smiješno je čak i kako Fritz prokuha vodu u kazanima pa je sipa po šinama da se skine ova podla kora.
  Čak i najbolji njemački tenk "Lav" čak i pati sa takvim valjcima. Istina, u većini modifikacija, Francuzi su to već uzeli u obzir, a sama mašina je sposobna pobijediti trideset i četiri. Ali ovo je samo, relativno govoreći, tako jednostavno.
  Ali nekoliko njemačkih tenkova se i dalje kretalo. Ali ostalo, kako da kažem... U vrhu! Istina, hladni tankeri "Lav" pokušavaju pogoditi T-34-76 sa velike udaljenosti. Treba napomenuti da s obzirom na krhkost oklopa lijevane kupole sovjetskog dizajna, nažalost, postoji šansa za pogodak.
  Nedostatak legirajućih elemenata toliko je akutan da su čak i topovi od 50 mm Fritza opasni. Međutim, pogoci malog topa kalibra 37 mm uzrokuju i urušavanje i raspadanje oklopa, odnosno pucanje trupa sa kupolom.
  Relativna ranjivost "trideset i četiri" dovela je do činjenice da je ideja o preopremanju "Pantera" snažnijim pištoljem odložena za bolja vremena. Ili, tačnije, one najgore - ako IP-ovi idu u seriju. Ali do sada, IS-1 nije postao masovna serija. Ali informacije su već procurile na račun IS-2. Budući da su mnogi generali već shvatili da je SSSR gotovo osuđen na propast, i nisu smatrali sramotnim izdati svoju domovinu za novac. Tako je broj špijuna, uključujući i Glavni štab, značajno porastao.
  Evo teške modifikacije "Lava" sa topom od 128 mm. Svojom dugom šapom pokušava dostići trideset četiri. Ali pokušajte ući.
  Međutim, sovjetski tankeri odlučuju sami napasti Fritz. Neka, čak i s obzirom na brzinu vatre Wehrmachtovih topova, ovo je samoubilačko.
  Ovde je "Lav" uspeo da otkine toranj, a četiri prijatelja su kao golubovi odletela na onaj svet. Ali drugi tenkovi se još aktivnije ponestaju. Ovdje su se majstori nekako naoštrili da pojačaju dizel motore, da oni, doduše na kratko, ali bez ikakvih mješavina, ubrzaju tenk do 70 kilometara. Pustite da se motor pokvari nakon toga. Ali ovdje u napad dolaze očajni momci, koji nemaju povratka. Pa, šta? Ako je inače nemoguće živjeti, zaboravi na preživljavanje.
  I sada, poput demona iz snježnog svijeta, sovjetski tenk, izabravši svoju najskuplju žrtvu, nabija teški i smrtonosni "Lav". Nemački auto je upravo krenuo da napušta hangar.
  Udarac je jak, njuška sovjetske mašine je savijena. Lav je prilično nizak, a trupovi obje mašine su spljošteni. A onda njemački motor ispred eksplodira. I počinje vatra, i bijeg nacista kroz donji otvor.
  Naravno, nisu svi sovjetski tenkovi uspjeli da se probiju do udaljenosti nabijanja. Fritzov alat radi i melje. Ali ko je uspeo, kako će pogoditi!
  Gerda i Klara bile su malo ispred svojih prijatelja i bile su u granicama kada su se već vidjeli sovjetski automobili. Pa, možeš pucati, ali bolje je da se približiš. Sa pet kilometara, čak je i krhki oklop tridesetčetvorke problematično uzeti.
  Vatrena Klara je filozofski primetila:
  - To je uvek tako. Ne može pucati iz daljine!
  Gerda je odgovorila:
  - Možeš ako budeš dovoljno pažljiv!
  Ali do sada ih situacija nije natjerala da otvaraju vatru sa velikih udaljenosti. I jedva da će ih neko primijetiti, bijelo ofarbani tenk. Koliko je dobar auto. Niko neće kriviti šasiju.
  I da, vožnja je glatka. Sovjetska vozila također nisu loša, a ovdje su već upali u prvu liniju njemačke odbrane i probijaju drugu. A vrijeme je neleteće, snježna mećava se podigla, a brojni avioni Wehrmachta su isključeni.
  S obzirom na brojčanu slabost crvene avijacije i akutnu nestašicu goriva, boljeg vremena ne može biti.
  Neka se Fritz sakriju. Neki od njih su već počeli mahati bijelim krpama. Hitler će biti kaput.
  Gerda je pucala sa dva kilometra. U principu, ovo još nije sigurno poraz, ali kad se vidi koliko su Nijemaca Rusi uspjeli osakatiti, šta onda očekivati. Štaviše, tridesetčetvorka je još manje žilava nego na početku rata i još nije uspjela razviti nova ležišta. pa...
  Plavokosa terminatorica se jako zabrinula kada je povukla obarač pištolja. Već je izgubila naviku gađanja uživo, iako je nastavila da vežba na strelištima i poligonima tokom trudnoće, kao i prvih meseci hranjenja. Ali očigledno, lakše je boriti se u bikiniju i bosi, postaješ jedno s autom. Granata je pogodila i iskrivila toranj. Ne, nije se zapalilo, ali je ipak moralo stati, druže. A sada još jedna žrtva.
  Klara šapuće:
  - Ko je navikao da se bori za pobedu. Ići će sa nama na grob.- ispalila je Gerda, a crvenokosi ratnik je ispravio. "Tačnije, svi ćemo zajedno odvesti naše neprijatelje u grob.
  Snjeguljica Terminator ljutito je prekinula:
  - Ako nema inspiracije, ne ometajte pjesmom!
  Klara je molećivo upitala:
  - Pevajte sami! Tako si sposoban.
  A Gerda je, pucajući, pjevala;
  Otadžbina i vojska su dva stuba,
  Na kome počiva planeta!
  Zaštitićemo te svojim grudima,
  Tvoju vojsku grije sav narod!
  
  Oblaci su hladni, a vrelina je sijala,
  Mitraljez je protrljao rame vojnika!
  Zauvijek domovino s tobom smo,
  Iskopajmo grob zlikovcu!
  
  Da, ponekad je lice sreće okrutno,
  Metak nastoji da nam probode srce!
  Malo se povukao, a borac je umro,
  Otvori vrata Gospodnja heroju!
  
  Na nebu bez dna imamo mir,
  Raj, blagosloveni ratniče ne blista!
  Mir u otadžbini nosim sa sobom,
  Naša djeca će okusiti plod pobjede!
  Dok je pjevala, Gerda je pobijedila još devet tenkova, značajno poboljšavši svoj rezultat.
  Zatim je Klara zapjevala:
  mami zvezdane visine,
  Privucite na beskrajne udaljenosti!
  I naši ljudi iz sveta misli,
  Sanjajte o letećem Ikaru!
  
  Moje oči su uprte u nebo
  Teško je dodirnuti sferu...
  Od prvih Arhimedovih šrafova -
  Planirali su ih dugo i zamorno!
  Tada djevojka nije mogla odoljeti i počela je da upire u sebe i puca. Sovjetski tankeri nisu obraćali pažnju na pucnje, iako se pridružio i Magdin samohod. Ipak, u mećavi se zaista ne vidi gde, šta i kako udara. Osim toga, oba tenka su sjela i postala gotovo nerazlučiva od snježnih nanosa. Da, i novi pištolj je bio neupadljiviji, a na kraju je bio prigušivač sa izlazom za svjetlo. Ovo je najpodmukliji automobil koji je Fritz ispao.
  Nebo je postalo malo gore. Pojavio se mlaznjak ME-262 koji je imao veoma veliku brzinu i bilo ga je veoma teško oboriti. Focke-Wulf, a posebno njegova modifikacija TA-152, postao je brži i savršeniji.
  I pojavio se ME-309, veoma dobar auto. Ima četiri mitraljeza i tri vazdušna topa kalibra 30 mm pri velikoj brzini od 740 kilometara na sat. Ali to nije granica u pozadini naprednijih modifikacija.
  U ljeto je Crvena armija pokušala napredovati u centru, ali nije uspjela. Nemci su ovog puta uspeli da otkriju Staljinov plan. Da, i Dnjepar je postao pouzdana granica odbrane. U borbama se pojavio napredniji "Panther" -3 sa topom od 88 mm i motorom od 850 konjskih snaga . Pokazala se kao odličan tenk u odbrani, a nije loš u kontranapadima.
  Broj oborenih letelica za viteški krst porastao je na sto, pa su nemački asovi postigli slavne golove.
  Ofanziva je završila porazom Crvene armije, a nacisti su ponovo zauzeli Smolensk. Istina, zimi je Crvena armija vratila ovaj grad nazad. Linija fronta se zamrznula na Dnjepru.
  Nemci su primenili oslobađanje mlaznih aviona i stekli nadmoć u vazduhu.
  Četrdeset i peta godina protekla je u pozicionim borbama. Linija fronta je postala, kao iu Prvom svjetskom ratu, neaktivna. Fritz sada imaju tenkove serije "E", koji su još prilično sirovi.
  1946. godine na frontu nacista počeli su da se primećuju disk avioni. Ali ove mašine su preskupe i prilično ranjive, razlikovale su se samo po veoma velikoj brzini i sposobnosti da dobiju veliku visinu. Korišćeni su u izviđanju i bombardovanju sa daljine.
  Ispostavilo se da je XE-162 težak za upravljanje i da nije opravdao očekivanja. Ali pojavio se napredniji model ME-262 "X", koji je pokazao veliku brzinu, bolju manevarsku sposobnost i zastrašujuće oružje.
  Nacisti su i dalje dominirali nebom...
  Ovdje se Oleg Rybachenko uhvatio na činjenici da ovo nije bajka, već najstvarniji svemir. I da će se njihova šestorica morati ovdje boriti. Taman na vrijeme za novu 1947. godinu, da bi odlučnim manevrom slomili kičmu nacistima.
  Uprkos snijegu, Veličanstvena šestorka je bila gotovo gola, ali nabijena borbenom magijom.
  Oleg Rybačenko je sekao mačevima, sekući nacističke tenkove, zatim bacio granatu golom, detinjastom nogom, razderavši Frica i rekao:
  - Slava velikoj sovjetskoj domovini!
  Margarita Korshunova je takođe ispalila dobro nišan rafal, saseći naciste, a zatim posekla mačevima. Nakon toga, bosom nogom, lansirala je dar uništenja.
  Djevojka je viknula:
  - Slava komunizmu!
  Nataša je krenula u ofanzivu. Dala je rafal iz mitraljeza, srušivši Frica. Zatim je svojim mačevima zasjekla njihove tenkove. A nakon što su goli prsti na nogama dali dar uništenja.
  I na kraju joj je prsnuo grudnjak, a munje su izletjele iz grimiznih bradavica.
  Natasha je zacvilila:
  - Ja sam šampion univerzuma!
  Zoja je pucala iz mitraljeza. Ona je slavno pokosila naciste. Njeni mačevi, produžujući se, probijali su tenkove. A njena poznatija bosa stopala bacala su poruke smrti.
  Ali i njen grudnjak je pukao, a pakleni pulsari poletjeli su iz grimiznih bradavica.
  Zoya je tvitovala:
  - Slava domovini! Slava!
  Ovdje u napadu i Augustin. Tako agresivna devojka. Bacala je bosim nogama ono što donosi smrt. A onda se okrenula, pokosila neprijatelje, a onda je pokrenula mlin sa mačevima. Na kraju joj je i grudnjak pukao, a iz rubin bradavica su smrtonosno izletjele, ne dajući šansu za preživljavanje. A Nijemcima je bilo jako teško. Kao da im je vatrogasni klub prošao iznad glava.
  Augustin je odbrusio:
  - Naš najsvetiji komunizam!
  Svetlana je održala prijem sa mačevima - leptirom. Odsjekla je kupole tenkova. Tada je djevojka uzela i poslala puno mitraljeza. Tada su njeni goli nožni prsti odaslali uništenje i uništenje. A onda je grudnjak ponovo puknuo, i sada su zapaljena loptica pala na naciste.
  Svetlana je gukala:
  - Ja sam najjači na svetu! Neprijatelji sve potopiti u toalet!
  Oleg Rybačenko, ovaj večiti dečak, posečen mačevima. Zatim je dao rafal iz mitraljeza. Nakon toga, golih, djetinjastih nogu, bacio je ubilački poklon smrti, razderavši Fritza. I nakon toga, dječak terminator zviždi... Hiljade vrana nabilo je njemačke avione od straha. Pokazuje najviši akrobatski let.
  Margarita Korshunova je također sjekla svojim mačevima, odsijecajući kule od nacista. Tada je djevojka dala rafal iz mitraljeza, polažući naciste. A onda su goli prsti dječjih stopala bacili vrlo smrtonosni dar uništenja. I rasturili su Fritz.
  I na kraju, kako će djevojka zviždati... I hiljade ludih vrana će se srušiti na fašističke avione, pretvarajući ih u olupinu i pepeo.
  Ni Natasha nije pognuta. I seče mačevima, i šalje dar smrti golim prstima. A onda, kako grudnjak pukne, iz grimiznih bradavica će juriti iscjedak smrti.
  I ubacuju naciste u smrtonosni nered...
  Oleg Rybachenko je napomenuo:
  - Ovo je naš ruski zdravo!
  Natasha je potvrdila:
  - I pokazaćemo recepciju besplatno!
  Zoja takođe seče naciste mačevima. I ne dozvoli im da povuku obarač. A mačevi održavaju prijem leptira. I lete pocepane kule od tenkova. Zoja uzvikuje:
  - Slava otadžbini!
  A njeni goli nožni prsti će baciti razorni dar stvarnog i neumoljivog uništenja.
  I tada će iz bradavice maline izletjeti tako užareni ubod da će temeljito natopiti mnogo Fritza.
  Ali iz pupka će munjenjem pokleknuti...
  Zoja vrišti:
  - Jedan dva tri!
  Avgustin je udarila svojim mačevima, odsijecajući glave fašistima, i potvrdila:
  - Obriši lokator!
  . POGLAVLJE #2
  Bosih nogu, djevojka je pokrenula još jedan dar uništenja. Rasturio fašiste. A onda su rubinske bradavice podlegle pulsaru koji je kidao mašinu.
  I kako njen pupak izbacuje munje koje ubijaju naciste. I sposoban da ispeče cijeli bataljon.
  A evo i Svetlane Fric koja vrši mlaćenje i ponaša se kao pravi borbeni robot. A njene bose noge bacaju još jednu porciju uništenja.
  A grimizne bradavice izbacuju mlaz magične plazme i cunami. Što je čak i više nego smrtonosno.
  A kako drugačije i pupak na nacističkim armadama će uzeti i smrtonosno jedinstveno bacanje.
  Svetlana urla na sve strane:
  - Ovo je moj super hit!
  Oleg Rybachenko se ceri. Na primjer, njemački laki tenk E-25. Težak dvadeset i šest tona oličava naoružanje i debljinu oklopa Pantera. Ukupno su Nijemci postavili motor i mjenjač zajedno i preko trupa tenka. Visina "Pantera" je skoro prepolovljena. I skoro udvostručio težinu. A zaštita je čak postala još bolja, zbog većeg nagiba oklopa.
  Ovo vam, naravno, možda neće biti po volji. Sa najnovijim motorom od devet stotina konjskih snaga, njemački automobil je vrlo pokretljiv.
  Samo brzo leprša.
  Dečak ponovo zviždi. Vrane zahvati talas i dobiju srčani udar i padnu na glave nacista. I položiti protivnike.
  Ali onda se oglasi naredba i veličanstvena šestorka, bljeskajući bosonogi, okrugle, ružičaste potpetice, napušta sovjetske položaje.
  I odmah Nemci kreću u ofanzivu. I oni probijaju odbranu, zabijajući se na sovjetske položaje, ponovo okružujući Smolensk. A ovo je ozbiljna tvrdnja.
  U zarobljeništvu su bile dvije trinaestogodišnje pionira Petka i Saška. Nacisti su dečacima trgali odeću i vozili ih kroz sneg u šorcovima. Na snježnim nanosima bili su otisci bosih stopala zarobljene djece. Pioniri su se vozili noću pola sata. Bio je februar i još uvijek hladno. Potom su skoro gole odvedeni u kolibu da se zagriju pet do deset minuta, a zatim ponovo na hladno.
  Dječaci su jako patili i bili su crvene kože poput rakova. Pošto ništa nisu postigli, nacisti su ih odgajali na stazi. A pod bosim, dječjim nogama palile su vatre.
  Tako su zajebali. Petka i Saša, ne mogavši da podnose muku, počeše da viču. Ali dželati i dalje nisu rekli ništa određeno. Iako su pionire sekli bodljikavom žicom.
  Nemci su mučili i žene Komsomolke, terajući ih da hodaju bosonoge i u kratkim hlačama samo po snegu.
  Nemci su imali veoma strašne tenkove serije "E" i sa njima se nije moglo lako obračunati. Posebno E-75, koji je bio savršeno zaštićen iz svih uglova, ali u isto vrijeme prilično mobilan.
  Činilo se kakvu štetu mogu izazvati dva automobila od samo dvanaest tona svaki? Međutim, u ovom slučaju osoblje odlučuje o svemu. Djevojke praktički nisu promašile, iako se nisu svi pogoci pokazali smrtonosnim. Tri ili četiri puta veći nagnuti oklop od tridesetčetvorke je rikošetirao, a desetak metaka je izazvalo oštećenja različitog stepena, ali onakva kakva je lako popraviti na terenu. Ali pedesetak, lošeg kvaliteta oklopa sovjetskih vozila, ozbiljno je stradalo.
  Na primjer, komandantova trideset četvorka počela je da puca kada je municija detonirala. Toranj je odbačen daleko, a njuška se pretvorila u volan. I ljudi su umrli.
  Sovjetski tankeri su sa zakašnjenjem shvatili ko ih bode i pokušali su da se suprotstave napadu.
  Djevojke tigrice su velike gužve, ali municija od 82 granate je sasvim uporediva sa Panterom. Mada municija leži na nosu, a devojke gule laktove oko njih. Ali ima još na šta pucati, a pri približavanju lakše je pogoditi Ruse.
  Gerda se vrlo brzo prekrsti i, šaljući još jedan rezervoar u otpad, šapće:
  - Bože oprosti! Ovo su hrabri momci, ali jedan od njihovih komandanata je potpuno lud!
  Clara je primijetila, histerično šapćući:
  - Ako se ukrcaju na nas, onda kraj!
  Zaista, trideset četiri su pucali u pokretu, obavijeni dimom, drhteći od potresa. Naravno, njihovi pogoci su rijetki, hici su neprecizni, ali tenk zuji.
  Čelo je i dalje savršeno zaštićeno, a oklop, kako god da se kaže, kvalitetan, zacementiran. A to znači da površina povećane tvrdoće daje odličan, baš kao i zec skok, odskok.
  Ali svejedno je iznutra glupo, isto je kao da se popneš u bubanj i udaraće ga teškim toljagama.
  Istina, kabina se jako zagrejala od hitova, ali kada ste u bikiniju, lepo je čak i nakon ronjenja u snežne nanose. Ali mnogo je neugodnije da je sovjetska granata pogodila desnu pregaču klizališta. Ovo je za vozne performanse automobila, kao pajser ispod oka. Iako, s obzirom na to da valjci nisu šah, već zasebna kolica, tenk se ipak može kretati. Okreni se i idi. Ovo je trebalo uraditi ranije. I tako je zaštita krme slabija. I ugao nagiba je manji. Ako udari, može se probiti. Rusko oružje nije tako slabo.
  Gerda je šapnula, još jednom oslobađajući dar pakla iz poluautomatskog topa:
  - Ali Pasaran!
  Iako ova riječ, tačnije, moto španjolskih komunista, za njemačke tigrove ratnike ne izgleda nimalo prikladno. Uostalom, nacisti su se borili na strani Franka. Iako, uostalom, ponekad vojnici voljno usvajaju tuđe trikove.
  Klara je prilikom ispaljivanja lagano okrenula samohodnicu Laska, slom desnog valjka projektilom stvarao im je problem u tom pogledu.
  Sovjetski tenkovi nisu jurili tako brzo kroz snježne nanose kao duž autoputa, ali svejedno su njihovi brzi skokovi ometali prizor i bili su brzi.
  Ovdje se granate zapravo izlivaju iz neposredne blizine.
  A Gerda puca najvećom brzinom, oblivena znojem. kosi oklop
  skokovi u čelo, ali ako ih pogode iz blizine sa strane...
  Klara je viknula:
  - Pa čak i da padnem u dubine pakla - neću se vratiti u kolevku!
  Djevojke pucaju do kraja, ali granate jure sa strana i probijaju se, lomeći valjke. Oklop puca i auto se zapali.
  Gerda odlučuje:
  - Potkopavamo automobile i odlazimo!
  Klara uzvikne s mukom:
  - Želiš li da ostaviš gvožđe?
  Gerda odlučno kaže:
  - Postoje stvari važnije od metala, na primjer, okviri!
  Clara otkida malu filmsku kameru i viče:
  - Ali naši podvizi će biti zabeleženi zauvek!
  Svojim golim prstima Gerda je okrenula polugu koja je aktivirala eksploziv, sposoban da razbije eksperimentalni tenk do temelja. Djevojci tigrice je bilo jako žao što je uništila takvo umjetničko djelo, ali što možete učiniti ako će inače sovjetski ratnici, kojima se ne može odreći hrabrost, prigrabiti jedinstvene tehnologije.
  Tako su raznijeli Lasku i zaronili u snježni nanos kako bi spasili svoje jedinstvene živote.
  Magda von Singer i Stella također nisu htjele da se povuku, a njihov automobil je bio rastrgan preciznim granatama. Takva je sudbina - nemilosrdna Palasa svakog rata. Kada moraš da se povučeš, ostaviš svoje srce. Ali djevojke su se vješto borile i uspjele su potrošiti gotovo cijelu municiju. Ali sada su morali da se zakopaju kao zmije u snežni nanos i tamo pokušavaju da se odvoje od neumoljivih sovjetskih pušaka.
  Kada ste znojni i u bikiniju, onda penjanje u dubinu snijega nije najprijatnija ideja. Ali koliko često u našem svijetu radite ono što vam je drago. U svakom slučaju, na primjer, vatra je ozbiljno imala vremena, pucajući do kraja Stelle, da joj opeče tabane. Ali djevojka se od ovoga još više naljutila i viknula:
  - Čast i hrabrost po težini se ne prodaju!
  Magda, koja je takođe zapaljena, čak i njena preplanula koža bila je prekrivena žuljevima, uzviknula je:
  - Vatra je toplota, a ne vatra!
  Sovjetski tenkovi su, međutim, olakšali zadatak. U bijesu su bez ikakvog sažaljenja pucali na napuštene "lasice", stavljajući u razbijeni metal više desetina granata. U isto vrijeme, dio cisterni se nagnuo iz otvora i, poput slapa vodopada, krila samih njemačkih automobila i onih koji su vozili nepristojan jezik.
  Magda je napravila grimasu, primijetivši:
  - Oni, boljševici su, naravno, hrabri, ali krajnje nekulturni!
  Stella je, pljuvajući snijeg u usta, neočekivano pokazala oštru pravdu:
  - Mislite li da su naši ratnici bolji?
  Magda je u šali primijetila:
  - Naravno, bolje je da pobedimo. Kavkaz je već naš, dalje do Moskve ima samo par stotina kilometara. - A medena plavuša je žestoko ogolila svoje duge očnjake. - Ili želiš da držiš govore o izdaji?
  Stela, koja je već dosta svega i svačega vidjela, samo je nogom podigla fontanu snježne prašine i zakikotala, napomenuvši:
  - Nekada je ćutanje najstrašnija vrsta izdaje.
  Noć, mećava i snježni nanosi pružili su četirima djevojčicama dobre šanse za preživljavanje. Štaviše, neprijatelju nije padalo na pamet da češlja snijeg i traži golonoge đavole u snježnim nanosima. Tako su ratnici, zatrpani u snježnom nanosu, sjedili, a sovjetski tenkovi su krenuli dalje, razvijajući prodor. Iako je više od stotinu automobila ostalo ležati polomljenih, iskrivljenih kao rezultat akcija tigrica.
  Općenito, sovjetske trupe su postigle određeni uspjeh u prvih nekoliko dana i uspjele su primjetno probiti neprijateljske formacije.
  Duplikat demijurga posebno je naglašen Petru Degtjarevu:
  - Pa, u ovom slučaju, mi igramo pošteno, a događaji se razvijaju kako treba.
  Inžinjer pukovnik je skeptično primijetio:
  - Avaj... Ovo je samo taktički uspeh.
  Zaista, čim je vrijeme dozvolilo, brojni fašistički lešinari su uletjeli. Dominacija Frica u vazduhu bila je zaista slaba karika za Crvenu armiju. Nacisti su sada mogli ugasiti sovjetsku ofanzivu masivnim zračnim napadima. I praktično nisu imali čemu da se suprotstave.
  Ali herojska Crvena armija je i dalje nastavila da pobeđuje u tako teškim uslovima.
  Frici su se povukli u sam Tihvin i pokušali da se učvrste u gradu. Naravno, kuće i stambeni prostori, sami po sebi, već su prilično ozbiljna odbrana od napredujućih sovjetskih trupa.
  Hrabra četvorka tigrica uspela je da se povuče u Tihvin. Ali morali su uzeti automatske puške da brane grad. A za tankere ovo nije najprijatnija zabava.
  Klara, uzvraćajući vatru iz pešadije koja je napredovala, šaljući još jednog crvenog vojnika na onaj svet, izrazila se:
  - Nismo li mi čudovišta? I želimo da dobijemo blago!
  Tihvin je pretrpeo ozbiljnu štetu prilikom zauzimanja grada od strane Nemaca.
  Sada su Fricovi osedlali barikade i očekivali da će izgraditi neosvojivu liniju odbrane.
  Gerda je otvorila vatru pojedinačnim mecima - bilo je potrebno sačuvati metke. Sovjetske trupe izgubile su previše tenkova, pa je pješadija krenula u napad.
  Naravno, nije bilo dovoljno oklopnih transportera sovjetskih modela. Stoga su vojnike perli za klanje. I dočekali su ih mitraljezi i mitraljezi. Četvorka je dobro pucala i spretno se sakrila u barikadama.
  Gerda je položila još jednog sovjetskog vojnika i zapjevala:
  - Moramo da napravimo podvig - inače nema smisla živeti!
  Bitka je bjesnila po cijelom gradu. A bombe su već pljuštale odozgo, pogotovo jer se vrijeme osjetno popravilo, a Fritz je dobio prednost.
  Gerda je, bijesna, bacila bodež svojim gracioznim golim prstima i povikala:
  - Naša bitka će biti pobjednička, inače je nemoguće!
  Clara, pucajući ništa lošije, dodala je u odgovoru:
  - Jedna pobeda, ali velika!
  Gerda, prekinuvši nekoliko boraca u kratkom rafalu, dodala je:
  Ali poraz nikad nije mali!
  Sovjetske samohodne topove pucale su na Tikhvin, a nešto kasnije se povukla poljska i opsadna artiljerija. Fritz je pojačao odbranu i vazdušni pritisak. Sovjetske trupe su povukle nove avione.
  Pojava legendarnog Marseillea dramatično je promijenila odnos snaga.
  Veliki as je upravljao ME-309, veoma moćnim oružjem u smislu naoružanja. I bukvalno zbrisala sve na svom putu. Čak su i u sovjetskoj vojsci posebno upozoravali da se takvo čudovište pojavilo u zraku.
  Sam Marcel sebe nikako nije smatrao zlim, a još manje okrutnom osobom. Vjerovao je da, boreći se protiv Crvene armije, samo ispunjava svoju svetu dužnost prema domovini. Štaviše, mnoge činjenice o zločinima nacista nisu mu bile poznate. Da, i previše se pripisivalo ratu.
  Ali evo prve, nakon povratka, superass borbe. Leteći sovjetski bombarderi, jurišni avioni i lovci. Oni očigledno žele da zadaju žestoku bitku kopnenim jedinicama Wehrmachta. Ali Marcel vidi sve to i otvara vatru sa udaljenosti od pet-šest kilometara, pa čak i zviždući kroz nos.
  Sovjetski automobili i hrabri asovi još uvijek nisu vidjeli neprijatelja, jer su njihovi avioni počeli da eksplodiraju, a krila su im se raspala. Marseille je pucao bez cilja, ali intuitivno. Činilo se da je unaprijed znao kuda će svaki pilot letjeti i usmjeravati svoje krilato čudovište. Tako se ispostavilo da mladić djetinjastog lica briše krilatu armadu.
  Nova godina, iako mraz, ispala je topla. Sovjetske trupe su, očajnički i tvrdoglavo napadale, pokušale zauzeti Tikhvin. Fritz se tvrdoglavo branio, pokušavajući da ostane u gradu, gdje je ležala arterija, hraneći neosvojivi Lenjingrad. Osim toga, radilo se o prestižu njemačkih trupa, koje se teško i stide odriču velikih gradova.
  Vrijeme se, nažalost, popravilo, a brojni neprijateljski bombarderi, posebno masivni Yu-288, ugrizli su položaje sovjetskih trupa i bombardirali komunikacije.
  Sovjetski avioni Yak-9 i Lagg-5 bili su znatno inferiorniji od neprijatelja u pogledu naoružanja i brzine. Konkretno, ME-309 je, poput zmaja, nokautirao slabija sovjetska vozila. Osim toga, Nijemci su razvili taktiku dvostrukog krila, koja je omogućila efektivno korištenje njihove brojčane prednosti i smanjila neke od problema upravljivosti žilavih, teško naoružanih, ali teških njemačkih vozila najnovijih Fockea i ME. Osim toga, na frontovima su se počeli pojavljivati mlazni ME-262, iako ova mašina još nije potpuno tehnički pouzdana, kao i lakša, manevarskija i jeftinija modifikacija HE-162. Ova druga mašina bila je lakša za proizvodnju i tehnički pouzdanija od mlaznih Messerschmita. Ali za njegovo upravljanje bili su potrebni piloti prilično visoke kvalifikacije. Što je donekle obezvrijedilo takve pozitivne kvalitete ovog razvoja kao što je mala težina aviona - samo 1,6 tona praznog, niska cijena proizvodnje i najbolja manevarska sposobnost na svijetu.
  Ali oni nemački asovi koji su savladali ovaj auto su ga pohvalili. Posebno uspješan bio je Huffman, pilot broj dva, nakon Marseillea, koji je ostao van domašaja. Nadmašivši rezultat od 300 oborenih automobila, Huffman je dobio visoko priznanje - Viteški krst Gvozdenog krsta, sa hrastovim lišćem, mačevima i dijamantima. Njegova taktika približavanja na minimum, a zatim udaranja i letenja je najpogodnija na HE-162. Tako se Huffman pokazao kao izvanredan majstor bliske borbe. Ipak, rezultat Marseillea od 3117 oborenih aviona je i dalje nedostižan.
  Štaviše, 2. januara 1944. ovaj legendarni pilot se pojavio na nebu, ali je ipak uvjerio Hitlera, podsjećajući da su njemačke trupe u lošem stanju, a snažnija njemačka oprema očito je prolazila po snijegu. Dakle, potrebno je obezbijediti dovod zraka u opkoljeni Tikhvin, gdje su se smjestile njemačke trupe i bombardirati sve prilaze gradu.
  Već prvog dana Marseille je napravio šest naleta i oborio više od stotinu sovjetskih aviona. Istina, 4. januara vrijeme se naglo pogoršalo. Podignula se mećava, a sovjetske trupe su upali u grad.
  Veličanstvene četiri djevojke terminatora radije su se borile zajedno - rame uz rame. Zbog hladnoće su bili primorani da se maskiraju i bore se u bijelom.
  U pomoć je priskočio i dječak nindža Karas. Neustrašivo dete terminator nije se plašilo hladnoće i borilo se samo u šorcovima. Jedini izvor topline bila mu je kamuflažna krema, koja je njegovu čokoladom opečenu kožu činila bijelom pod snijegom koji je neprestano padao, prekrivajući sve ulice. Štaviše, u borbi je koristio bacanje, vrlo tanke metalne diskove i mač katana. Ali, naravno, pucao je odlično, i to iz zarobljenog oružja. Međutim, ni djevojke nisu propustile korištenje automatskih pušaka.
  Takvo oružje je preciznije od automata, i što je najvažnije, pouzdanije. Međutim, jurišne puške MN-44 po pravilu nisu iznevjerile Nijemce. Do treće zime, dobro podmazana nemačka ratna mašina bila je spremna. Konkretno, čak i u snježnoj oluji, Focke-Wulf i ME su, koristeći grijanje, uspjeli nanijeti bolne, iako ograničene, injekcije sovjetskim trupama.
  Gerda, pucajući iz ruke, pokušala je ne gledati u pravcu gdje su padali sovjetski vojnici. Mnogi od boraca bili su vrlo mladi, sedamnaest ili šesnaest godina. Pešadija je regrutovana klizištima, skupljajući sve resurse. Zaista, mnogo je izgubljeno.
  Ali među Fritzovima je puno stranaca. Konkretno, iz Švedske, u kojoj su nacisti pobijedili na nedavnim izborima, a samo pozicija kralja sprječava otvoren ulazak u rat sa SSSR-om.
  Inače, upravo na Božić je bio pokušaj atentata na Kolontai. Sovjetska ambasadorka je teško ranjena, a ljekari se bore za njen život. Već su dvije divizije i četiri brigade iz Švedske stigle kao dobrovoljci. U samoj zemlji održavaju se skupovi i masovni marševi koji zahtijevaju rat. I nose portrete Hitlera i Karla dvanaestog.
  Dakle, ulazak Švedske u direktan rat je pitanje vremena. Španija i Portugal su već u ratu, ali šalju trupe južnije. A sada zimi uglavnom pokušavaju da se popnu negdje izvan Kavkaskog lanca. Brazilski korpus je, po svemu sudeći, spreman da napravi iskorak u centralnu Aziju, gdje se pokret basmačija već rasplamsa s novom snagom.
  Ali to su sve detalji, u Tihvinu se bore i vlasovske divizije. Ovi momci se bore protiv zla, shvaćajući da ih u zatočeništvu čeka strašno mučenje i neizbježna petlja. A šta je sa Nemcima? I njima će biti teško, mnogi će pomrijeti u Sibiru, ali ipak neće biti obješeni bez razlike.
  Gerda je, mijenjajući klip i koseći vojnike obučene u sive mantile, jer svi Rusi nemaju dovoljno maskirnih haljina, zamišljala šta ih čeka u slučaju zarobljavanja. I nasmiješio se potencijalu za seksi, cool avanturu. Istina, tada će u Sibiru biti gore. Kako ovaj mraz postaje, toplina bacača plamena je još bolja. Ovdje u pustinji brzo su se navikli na vruć pijesak i trčali bosi, ali nije išlo tako. Nakon par sati u bikiniju na hladnom, počelo je da se trese i bilo je potrebno zagrijati se u kadi. Tamo su mladići iz elitnog SS bataljona zagrijali svoja tijela udarcima smrekove metle. Pa, ne samo, naravno, sa metlom,
  tu su odabrani momci, zgodni Arijevci, šta ti treba!
  Potpuno su izgubili nekadašnju stidljivost, ili su možda, naprotiv, stekli labavost ženskog mačo. Ali sada se moraju malo povući - sovjetski pješaci, zatrpavajući prilaze leševima, prišli su preopasno i počeli bacati granate.
  Bilo je potrebno probiti razdaljinu kako ne bi pali pod tuču fragmentacije.
  Magda je zadobila malu posjekotinu od gelera i kao odgovor ispalila osam metaka u tri sekunde. Sovjetski vojnici su pobjegli, gotovo bez loma, samo malo čučeći i snimak je pronašao svoje žrtve. Otpušteno osam rundi i Stella. Agresivna smeđokosa žena se izrazila:
  - Za ludilo hrabrih, pevamo pesmu!
  Ali sovjetski vojnici su, očigledno, odlučili da dokažu da je to mudrost života. Nemački jurišni mitraljez lupa svom snagom, a njegovi pucnji kao da se ignorišu. Iako vojnici padaju, oni koji su preživjeli nastavljaju trčati, pa čak i bacati granate gotovo u otvor, iako se to može učiniti i ranije.
  Crucian vrlo spretno baca diskove, odsijecajući dva ili tri vojnika jednim. Zatim napada mačem koji lako seče mitraljeze i puške, kao šibice!
  Dječak nindža je još jako mali, izgleda kao da ima jedanaest ili dvanaest godina, ali je tako brz. Oni nemaju vremena ni da uđu u to, niti da se brane. Dijete je odgajano i trenirano od rođenja, bacanje mačeva na bebu, prisiljavanje da odmotava i seče vrpce, uranja u ledenu rupu, postavlja posebno dresirane mačke. Pa, i mnogo više, pretvaranje genetski nadarenog dječaka u pravu mašinu smrti. Njegova majka je nindža dvadeset i peta generacija, otac moćni sibirski čarobnjak i ideološki neprijatelj sovjetskih, "sovjetskih" vlasti. Odlična genetika i trening sa magijom - učinili su dječaka najboljim među nindžama. I naravno, car Hirohito, da bi pokazao Nemcima da nisu najkul supermeni, ali u Japanu ima jakih momaka, poslao je dečaka na nemačko-sovjetski front.
  A Karas (šaran simbolizira ponos i vitalnost samuraja!) pokazao se dostojnim ratnikom.
  Na primjer, golim prstima, blago pocrvenjelim od mnogo sati boravka na velikoj hladnoći, baca čelični disk tanji od dlake. I u rukama dva mača odjednom, kako bi bilo lakše rezati debele redove neprijatelja. Kako je strašno ovo dete terminator, šta može, po prvi put, sovjetski vojnici, koji su bili bespomoćni pod udarima mačeva i lansiranja diskova, zavalili se unatrag, doživljavajući pravi strah.
  Devojke su, promenivši klipove, počele da sijaju još brže, tačnije, nigde.
  Leševi pješaka bili su nagomilani u humke. Skoro odmah su se smrzli na hladnoći, a još vojnika se popelo na njih. Tako su se popeli i nisu računali na gubitke. Ali nindža je ušao u borbu i ponovo, kao da su se pojavili talasi straha.
  Očajnički napad bjesnio je skoro cijeli dan. Sovjetske trupe, po cijenu najvećih gubitaka, zauzele su nekoliko četvrti, potiskujući Nijemce na niz linija. Ali slaba podrška artiljerije (njemačka avijacija u starim danima bombardirala je željezničke pruge, lišavajući ih zaliha) i mnogo žrtava među jedinicama koje su napredovale, primorali su da se kretanje pješaštva privremeno obustavi.
  Uprkos riziku takve taktike, tenkovi su bačeni u bitku. Bilo je potrebno razbiti neprijatelja kod Tihvina dok Fricovi, koristeći svoju prednost u tehnologiji, ne deblokiraju grad.
  I u ovom napadu donesena je prilično rizična odluka - korištenje tenka IS-2. Mašina posebno dizajnirana kao probojni rezervoar. Budući da je moćan top, zbog niske stope paljbe i relativno slabe preciznosti gađanja, slabo pogodan za borbu protiv tuđih tenkova, ali može uspješno uništiti neoklopne ciljeve.
  Dakle, iako su tenkovi u urbanim uslovima bombaši samoubice, morate probijati položaje, makar i čelom.
  Trideset četiri će krenuti prvi. Relativno lagani i neveliki automobili jurili su uskom ulicom. Granate i molotovljevi kokteli pljuštali su sa krovova. Tada su eksplodirale prikrivene cisterne s benzinom i napalmom. Ali veliki gubici nisu zaustavili tankere SSSR-a. Oni su, izgubivši stotine automobila, provalili u centar grada i tu ušli u tvrdoglavu razmjenu udaraca. Čak ni efektni faustpatroni koji su razbili slabi bočni oklop tridesetčetvorke nisu uplašili sovjetskog vojnika.
  Tri tenkovske armije su bačene u bitku odjednom. Staljin je čak odlučio da odustane od drugog udara u pravcu Voronježa, zarad odlučujuće pobede nad Tihvinom i spasavanja "kolevke revolucije". Čak i ako se gorivo izdaje u strogom limitu, kavkaska nafta se gubi za par sati vožnje dnevno, a za razvoj novih polja potrebno je vrijeme i novac, ljudski resursi, kojima je sovjetsko carstvo, vezano ratom na dva fronta, jako nedostaje.
  Ali Tihvin je arterija Lenjingrada i put života, i što je najvažnije, simbol je činjenice da sovjetske trupe mogu i u stanju su poraziti brojne i dobro naoružane fašiste. Zato nemojmo nadmašiti cijenu...
  Tenk IS-2 izgleda impresivno, izgleda i kao tridesetčetvorka, samo što je kupola još više pomaknuta naprijed. Naravno, sama cijev je debela i duga, ne može se porediti sa T-34-76, koji i dalje dominira bojnim poljem. Za cijeli januar, titanski napori T-34-85 neće proizvesti više od stotinu.
  Istina, ranjivost čela kule je upečatljiva: ravan i ne previše debelo oklopljen.
  Karas, koji je bacao male, ali vrlo snažne eksplozivne granate na tenkove, pritrčao je djevojkama i predložio:
  - Hajde da zgrabimo IS-2 i da se vozimo?
  Magda je podržala ideju:
  - Naravno, hajde da se vozimo! Promašili smo kabinu.
  Gerda je upozorila dječaka:
  - Ovaj tenk ima četiri mitraljeza!
  Karas je namignuo devojkama, primetivši:
  - Dakle, dobro je. Uskoro će pešadija ponovo napasti, a vi ćete je pokositi!
  Magda je gurnula dječaka nindže.
  - Požuri, terminatore!
  Ružičaste štikle su bljesnule kao krila komarca, klinac karatista je trčao brže od olimpijskog šampiona u sprintu. Za početak, bacio je mali smotuljak sa snopom dima u strašnu IS. Izbila je reakcija, izvalio se gust dim. U isto vrijeme, crni mlaznjaci su se raspršili u različitim smjerovima, zaslijepivši mitraljezce.
  Pokosivši nekoliko pešaka, Karas je poleteo poput kaldrme oslobođene baliste i popeo se na toranj. Posebnom udicom je izvukao otvor i odbacio teški poklopac. Dalje, sve je jednostavno: nekoliko zamaha sa dva mača, a pet članova posade teškog tenka razdvojilo se u glavama. Za njim su uskočile i devojke, koje su, zbacivši krznenu kamuflažu, ponovo završile u bikiniju. Pa, toplo je u rezervoaru tokom vožnje. Dizel motor od 520 konjskih snaga dobro zagrijava metal. Da, goli djevojački potplati mnogo bolje osjećaju sam automobil nego kroz posebne zimske čizme sa rebrastim đonom od sintetičke gume. Njemačka intendantska služba uzela je u obzir iskustvo oštrih zima i stvorila novu municiju, u kojoj noge na hladnoći nisu tako hladne. I onda, stvarno šteta, Fritz su uzeli filcane čizme od lokalnog stanovništva i navukli ih na sebe. Ili umotane u krznene šalove.
  Karas je poljubio Magdu za rastanak u usne i rekao:
  - Pa, tenk je za tebe! Boriću se tamo gde bolje znam da ubijam.
  Gerda je zadivljeno poljubila dječaka na klizavu, elastičnu potpeticu i rekla:
  - Ti si čudo!
  Stella je dodala:
  - Standard Arijevaca!
  - Znam! - rekao je dečak i jednim skokom iz poluotvorenog otvora iskočio na hladnoću. Onda je poklopac pao uz tresak... I devojke su dobile priliku da se bore na neprijateljskom oružju. A pištolj je zaista moćan. Jači je samo nedavno pojavili Lev-3 ili kako su ga još zvali "Kraljevski lav" sa topom kalibra 128 mm. Ali ovaj tenk je još uvijek na frontu u pojedinačnim primjercima. Prikazan je tokom proslave 8. novembra Fireru opsednutom demonima. Naravno, dok on još nije u seriji. Usput, IS-2, koji je u fazi prvog uhodavanja.
  Do sada, čak ni sovjetski tankeri nisu ispalili nijedan metak iz pištolja, očigledno sigurno birajući svoju metu.
  Stella je sarkastično primijetila, okrećući mehanizam:
  - Ma, smeće... Ovdje nema automatizacije i sve se mora raditi ručno.
  Gerda, koja je pojela psa u lebdenju, primijetila je:
  - I prizor je gadan, a vidljivost nevažna. Nisu baš dobri u nišanju.
  Magda, dodirujući zupčanike bosom nogom i okrećući kutiju, primijeti:
  - Pa ipak, u poređenju sa trideset četiri, ima pomaka. Konkretno, lakše je mijenjanje brzina. Kabina je tijesna, ali manje-više možete se kretati. Municija je, međutim, mala. Dvadeset osam rundi...
  Gerda je logično primijetila:
  - Za gađanje ograničenog broja bunkera to je možda dovoljno, ali za punu tenkovsku bitku očigledno nije dovoljno.
  Klara je pronašla nešto dobro u rezervoaru:
  - Ali mitraljesko naoružanje je na vrhu! Četiri mitraljeza mogu pružiti dobru zaštitu. I onda sam pogledao ovog "miša" - u njemu su samo dva "pljunka" za takav auto.
  Stella, ubrzavajući motor, potvrdi:
  - To je to! Da li je ovo naoružanje za tako težak tenk od sto osamdeset tona?
  Magda, kao panter koji je ubio bivola, zareža:
  - Kokoške se smeju!
  Dizel motor snažno ubrzava rezervoar. Vidi se da IS-2 i dalje vozi autoputem, ali kada je van puta, njegovo težište pomjereno naprijed će imati efekta. Ali ništa, sve dok se možete opustiti i odabrati sebi dostojan cilj.
  Magda je otvorila kupolu tenka da bolje vidi.
  A evo još jednog IS-2, dobro je masovnije koristiti takve tenkove. Iza njega su još tri IS-a, ali jedan sa lakšim topom od 85 mm. Usput, najopasniji, jer je u stanju uzeti auto u čelo, i brže pogađa.
  . POGLAVLJE #3
  Magda je odlučila da puca sa udaljenosti od dva kilometra. Naredila je u molskom tonu:
  - Pucajte tačno u čelo kule... I... Razumete!
  Auto je stao, jer nije bilo glatkoće, a Gerda je, žaleći se na loš kvalitet optike, koju su, sigurno, uglačali neobučeni tinejdžeri, uperila cijev. Djevojke su pomogle u utovaru granate teške pola kilograma. Plavokosa ratnica je prislonila obraz na zatvarač i pokušala da opipa tuđi auto. Uostalom, nikada ranije nije pucala iz ovog topa, model 1931. Snažan, ali zastario, sa šiljastim projektilom osjetljivim na rikošet. Općenito, pištolj, naravno, nije bio planiran za tenkove. Ali, očigledno, protutenkovska modifikacija topa od 107 mm, razvijena 1940. godine, pokazala se previše nepouzdanom i morala je biti napuštena. I ovdje je potrebno u uslovima loše vidljivosti sa udaljenosti od 2000 metara pogoditi metu. Da, i neprijatelju će biti teško odgovoriti i pogoditi, ali ...
  Gerda je poljubila zatvarač pištolja, brzo pogledala kroz otvor, pokupila jezikom šaku snijega, progutala ga, naslonila bose pete na poluge i... opalila!
  Toliko je odavao da mi je ubo zapešća i listove i zaudarao na dim.
  Sadašnjost je letjela u dugom luku i ... IS-2, koji je išao naprijed, stao je, počeo da se dimi, a onda je municija počela pucati.
  Magda je radosno odgovorila:
  - To smo im dali! - I logično, tačnije, nelogično zbunjujući pojmove, dodala je. - Ne slika oružje, već muško oružje!
  Gerda je zarežala:
  - Ponovo učitaj!
  I djevojke su se napele. Naravno, ovdje nisu "Tigar", moraju se oznojiti, ali ovako je zabavnije, pogotovo što se stajaći rezervoar brzo hladi. Gvožđe je, na kraju krajeva, dobar provodnik.
  Drugi put Gerda je pucala brže i sigurnije. IS-ovi su nastavili da se kreću i, očigledno, još nisu shvatili odakle pucaju topovi. Da, i stop nije u ruskom običaju. Pošto postoji naredba... A druga granata već samouvjereno pogađa metu.
  Gerda oblizuje usne i komanduje:
  - I treći ovde.
  Sa velikim zakašnjenjem, četvrti IS-1 je otvorio vatru u pokretu. I, začudo, pogodio je, iako je s takve udaljenosti od automobila u pokretu gotovo nemoguće, ali pucnji odlučuju o svemu! Međutim, udaljenost za top od 85 mm je prevelika, iznad granice prodora. Ali u tornju se začula velika tutnjava i prednji oklop se srušio. Gerda je kao odgovor poslala četvrti "paket pisama" težak jednu i po funtu... Čelo tenka IS-1 se rascijepilo i narandžasti jezici su se vinuli visoko u nebo. A evo još jednog IS-2, dobro je masovnije koristiti takve tenkove. Iza njega su još tri IS-a, ali jedan sa lakšim topom od 85 mm. Usput, najopasniji, tako da može uzeti auto u čelo, i udara brže.
  U proleće su Nemci zauzeli Smolensk i približili se Vjazmi i Rževu. Onda su iznenada skrenuli na jug u Donbas. I to je bio vrlo neočekivan i snažan potez. Crvena armija nije imala vremena da reaguje. A nacisti su zauzeli čitavu lijevu Ukrajinu. I do kraja ljeta stigli smo do okuke Dona. Tek u jesen, sovjetske trupe su jedva mogle zaustaviti naciste.
  Nemci su takođe ponovo blokirali Lenjingrad sa juga, isključivši kiseonik.
  A na sjeveru, Finci su već pokušavali napredovati.
  Zimski raspust je stigao. U SSSR-u je u proizvodnju krenuo tenk T-54, bolje zaštićen i teže naoružan. Ali IS-4 i IS-7 nisu mogli biti masovno proizvedeni u proizvodnji. Iako je IS-7 mašina sposobna da se bori protiv Hitlerovih mastodonta, preteška je za proizvodnju, posebno u ratnim uslovima.
  Četrdeset osma godina je u februaru obeležena pokušajem Crvene armije da napreduje u centru, koji je odbijen. Nemci su, koristeći strane divizije iz cele Evrope, bili jaki. Štaviše, diskovi su postali napredniji i sada ih nije tako lako oboriti. A nacisti su razvili mlazne avione. Veoma snažno. A novi lovac ME-362 jednostavno je šokirao sovjetske pilote. A u seriji mlaznih aviona SSSR nije imao.
  U maju je počela velika ofanziva nacista, zaobilazeći Moskvu. Istovremeno je u rat ušla i Turska, otvarajući južni front u Zakavkazju. I bitke su se rasplamsale s novom snagom.
  Ali ima lijepih djevojaka koje se bijesno bore; posebno posada Elizabeth.
  Evo djevojke u bikiniju, koja bosim nogama pritišće okidač, a iz topa od 100 milimetara izlijeće projektil.
  Ratnik iz SSSR-a poslao ga je tako pametno da je njemački tenk E-50, uprkos svom snažnom oklopu, bio pogođen.
  Catherine je agresivno primijetila, pokazujući zube:
  - Mi smo najjači na svetu!
  I to golom petom dok pritiska pedalu.
  Elena je takođe pucala na neprijatelja, razbila Panter-4 i gugutala.
  - Za SSSR!
  Eufrosinija će obnažiti grudi, skidajući grudnjak, i kako će tući grimiznom bradavicom, i pjevati, otkrivajući zube:
  - Starac Makhno,
  Gledajući kroz prozor...
  Napolju je mrak, mrak je!
  A devojke će pevati uglas, iskakavši zube:
  - Najjači smo na svetu,
  Potopićemo sve neprijatelje u toalet...
  Otadžbina suzama ne veruje,
  A mi ćemo zlom zmaju dati mozak!
  Evo - ovo su devojke - samo klasa hiper...
  Ljeto je već stiglo. Opet teške borbe. Do kraja avgusta 1948. Nemci su zatvorili obruč oko Moskve.
  Pioniri su se takođe očajnički borili.
  Dječak Oležka bacio je bombu golom, djetinjastom nogom i zapjevao:
  - Evo prvog odmrzavanja,
  U snu vidim Staljina...
  I zatrpana leševima -
  Moja rodna Rusija!
  Dečak Petka, pucajući na naciste, pevao je:
  - Ako bi momci cele Zemlje,
  Odmah su mogli ugraditi zmaja!
  I golom petom dijete je bacilo ubilački limun.
  Još jedan pionir u kratkim hlačama, Seryozhka, pucaće na naciste, polažući nacističkog oficira. A onda će, bosonog, djetinjasto, baciti uništavajući dar smrti.
  Ovo su djeca - vrlo borbena.
  Dječak pionir Saška, jebao naciste, imao je samo dvanaest godina, a kosio je Fric, pjevao:
  - U pobjedi besmrtnih ideja komunizma,
  Vidimo budućnost naše zemlje...
  I crvena zastava - slavna otadžbina,
  Uvijek ćemo biti nesebično vjerni!
  A golo dete, sa dečjom petom, baciće paket eksploziva, rasparčati Nemce.
  Tako su prionuli na posao, vrlo agresivno. I zaista na borben način, što se pokazalo izuzetno kul.
  Djeca su, naravno, borci najviše klase, ali Moskva je opkoljena i odsječena.
  A nacisti već napreduju na Kavkazu. Sa juga juri Turska.
  I čini se da je zaista nemoguće odoljeti neprijateljima.
  Ali djevojke se bore, kao djeca poput velikih heroina.
  Posebno Oleg Rybachenko. Ovaj dječak terminator je samo, recimo, mladi ratnik i superman.
  Dječak star oko dvanaest godina, bacio je granatu ubojite sile, razderavši naciste, i zapjevao:
  - Za Veliku Rusiju
  Momci će se boriti...
  Mi smo veliki mesije
  Hajde da razbijemo Fritz!
  Margarita Korshunova - također vrlo borbena djevojka, također se okrenula nacistima.
  Zatim je svojim bosim, djetinjastim stopalom bacila dar uništenja, raskomadajući Frice i Turke, nakon čega je zapjevala:
  - Slava domovini-SSSR,
  Vi ste primjer čovječanstvu!
  Nakon toga, djeca će ga uzeti i zviždati. Jate vrane padale su u nesvijest i padale, probijale glave nacista. I izgledalo je stvarno super.
  Ili možda nije izgledalo, ali je akcija krenula.
  Dječak i djevojčica su bili jako cool.
  Imaju toliko strasti i moći.
  Kavkaz je već na rubu pada, i to postaje sve dramatičnije.
  A Nemci divljaju i koriste mučenje. Nemačke pionirke posebno vole da muče.
  Ovdje su Gerd i Charlotte, dječak od oko trinaest godina, goli. I počeli su da golicaju pionira. Serjožka se smejao i predeo. Zatim je Gerda prinijela upaljač dječakovoj goloj, okrugloj peti. Plamen je lizao pionirove malo hrapave tabane. Vrisnuo je od bola. Bilo je plikova.
  Njemice su se zakikotale:
  - Biće veoma kul!
  I počeli su da bičuju dječaka bičevima. Zastenjao je i počeo da vrišti. Pogotovo kada su mu djevojke bosim nogama počele prinositi baklje sa vatrom. Tada su mu pioniri prislonili usijano gvožđe na gola grudi i dječak je izgubio svijest.
  Da, njemački ratnici su na vrhu. Mučenje dječaka spada u red stvari.
  Muče, međutim, ne samo dječake, već i članove Komsomola. Djevojke su skinuli i poveli na stalak. Tu su se zaustavile, primorane da se savijaju i bukvalno se izvijaju od bolova ljepotice. A pod bosim nogama devojaka zapalili su mangalu, preteći da će pogoreti tabane.
  Kako su komsomolci vrištali od divljeg bola... Kako je sve to bilo okrutno. A nacisti su udahnuli miris zapaljenog mesa u svoje nozdrve i smijali se, udarali jedni druge po bokovima i vikali:
  - Hajl Fireru! Sve ćemo pobiti!
  I opet mučenje i mučenje ljudi. Posebno je zanimljivo mučiti pionire. Dječake tuku na smrt, a onda im se posipa solju i natjerava da jauče. Da, izuzetno je neugodno.
  A kada koriste i vruću žicu. To ga čini mnogo bolnijim.
  A nacisti su već zauzeli Mahačkalu. I oni se kreću prema teritoriji Azerbejdžana. I već su opkolili i blokirali Jerevan. I sa svime jurišaju na očaj Batumija. I to je agresivno.
  Maršal Rokosovski je zamalo i sam umro. Osećalo se da su sovjetske trupe pod pritiskom i da se urušavaju. Raste broj predanih i dezertera. I mnogi piloti postaju depresivni.
  Iako Anastasia Vedmakova i Akulina Orlova i dalje izbjegavaju poraz. Djevojke se bore hrabro i očajnički.
  Anastasija se prije borbe povukla sa trojicom momaka kako bi skupila u sebi fenomenalnu kosmičku snagu.
  I zaista kapitalno naplaćeno. I hajde da očajnički rušimo neprijatelje.
  I dok koristite gole nožne prste.
  I zacvilila je iz sveg glasa:
  - Ja sam veliki svetski šampion!
  I kako će golom petom pritisnuti polugu.
  Akulina Orlova je također očajni stalker u borbi. I golim nožnim prstima razbija avione Wehrmachta.
  Ovdje je oborila ME-109 K. Ova mašina je možda već zastarjela, ali je preživjela niz modifikacija. I na njemu se možete uspješno boriti.
  Akulina Orlova, glumeći s divljim bijesom, pjevala je:
  - Živio veliki komunizam! Fašizam će biti poražen!
  I opet golom petom, ali kako će pritisnuti.
  Ovo su neke lude devojke.
  Ali vrlo neravnopravne snage na Kavkazu. Iako se vjeruje da su svi muškarci orlovi. Ali niko ne može da odoli Ruskinji.
  A ratnici su tako agresivni i cool. Avioni pucaju uprkos svojoj kvalitativnoj superiornosti.
  Akulina Orlova je pjevala:
  Sunčev krug...
  I srušio neprijatelja uz pomoć golih nožnih prstiju.
  Anastasija Vedmakova, pritiskajući dugmad svojim grimiznim bradavicama i obarajući naciste, nastavila je:
  Nemci su tu...
  Akulina je zacvilila, presekavši još jedan nemački avion:
  - Hitler je otišao u obavještajne službe!
  Anastasija se zaljubila u naciste, nastavila je:
  upao u rupu...
  Akulina se, precizno pucajući, zahihotala:
  - Slomio sam nogu...
  Vedmakova je pucala intenzivno i precizno, napomenuvši:
  - I rekao zbogom!
  A devojke su horski zaurlale:
  -Neka uvek bude votke,
  kobasice i haringe...
  paradajz krastavci,
  To je kraj Hitlera!
  Akulina je, ponovo šaljući smrtni poklon nacistima, primijetila:
  - Zapravo, morate pjevati; Rommel završava!
  Vedmakova je, golim prstima gađajući top sa vazdušnim granatama, složila:
  - Naravno - Hitler - ovo je već prošla faza!
  Tamo gde nema ličnog uticaja opsednutog Hitlera, sovjetske trupe pokušavaju da organizuju neku vrstu otpora. Ali to je izuzetno teško. Ali i dalje rade sve moguće i nemoguće.
  I djeca se svađaju. I pioniri idu u bitku. Koji dočekuju neprijatelja molotovljevim koktelima i pucnjama.
  Dečaci i devojke, izmršavi i izgrebani, kao i uvek, u borbi. I bore se hrabro i krajnje očajno.
  Koliko njihove djece umre i ostane rastrgano.
  Njemački piloti Gertrude i Adala, lupkajući bosim nogama, popeli su se u dvosjed XE-328, mlazni stroj - ovo je čudovište sa deset vazdušnih topova.
  Kiša je tek prošla i djevojke su ostavile graciozne, vrlo jasne tragove svojih bosih nogu.
  Bili su toliko zavodljivi da su tinejdžeri koji su služili na aerodromu pohlepno proždirali otiske bosih stopala svojim očima, a čak su i dečaci počeli da nadimaju savršenstvo. Uglavnom, pilota je bilo mnogo - borbe su pokazale da žene, pod jednakim uslovima, imaju duplo veću stopu preživljavanja od muškaraca. A to znači da su efikasni. A Hitler-Rommel, odnosno feldmaršal Firer, naravno, nije takva osoba da bi bilo koga sažaljevao.
  U samom Trećem Rajhu zvanično je uvedena poligamija - pravo na četiri žene. Ovo je vrlo praktično. Ali ne uklapa se previše u kršćanske tradicije. Nije ni čudo što fašizam traži novi oblik religije. Firer-feldmaršal insistira da je to monoteizam, ali tako poseban - sa panteonom paganskih, drevnih germanskih bogova. Naravno, i sam Hitler-Rommel je u ovom panteonu postavljen prije svega kao glasnik i glasnik Svevišnjeg Boga.
  Dakle, Firer, naravno, veoma voli da se kultiviše.
  Gertrude i Adala lansiraju u nebo svoju višenamjensku jurišnu letjelicu, koja može igrati i ulogu lovca.
  Ratnici su veoma samopouzdani. Rusi nemaju mlazne avione i malo je verovatno da će moći da izdrže navalu tigrica na nebu.
  Gertrude je zarežala:
  - Ja sam vitez gorućeg potoka...
  Adala je oduševljeno potvrdila, pokazujući zube:
  - I matiraću sve!
  Djevojke su prasnule u smijeh. Pritiskali su svojim golim petama pedale i okretali mlazni jurišni avion.
  Još je bio mrak, ali na istoku se već pokazivala traka svjetlosti. Devojke su zviždale... Pod njima su već plutala prostranstva Rusije. Ratnice su se hihotale i namigivale jedna drugoj. Tako su ekstravagantne i lijepe.
  I bosi, naravno, a da se ne opterećujete tako nepotrebnom stvari za djevojku u ratu kao što su cipele.
  A osjetljivost u avionu se višestruko povećava.
  Ovdje sovjetski automobili polijeću prema njima. Vijčani Yak-9 je možda najmasovnija mašina među najnovijim izdanjima. Nije previše naoružan, ali relativno jeftin i sa malo oklopa. MIG-5, brži, sa mitraljezima. MIG-3 je raniji model. LAGG-7 je vjerovatno najbrža i najoružanija ptica. U najnovijoj modifikaciji postoje čak tri topa kalibra 20 mm.
  Ali to su sve mašine na propeler - mlazni avioni nisu stvoreni. I Nemci se osećaju veoma samopouzdano.
  Gertruda ispaljuje deset vazdušnih topova. Pogodili su 30mm i dva topa od 37mm. Jure poput vatrenog vihora kroz sovjetske avione. Međutim, crveni piloti pokušavaju da izbjegnu i idu u rep.
  Adala manevrira u ovom trenutku. Nemački automobil ne možete uzeti u lice, ali upadanje u rep je teško. Za trupe SSSR-a napad nije neočekivan. Protuavionski topovi su već lansirani. Eksplodirane granate svijetle u mraku.
  Nemci doživljavaju izvesnu nervozu. Činilo se da su već toliko toga vidjeli da vas ništa ne bi iznenadilo, ali ... Sovjetski piloti su hrabri i ne boje se gubitaka. Ništa što bi ih uplašilo. Ali iskustvo nije dovoljno. Njemački avion lako izlazi iz zarona i obara sovjetski automobil. Razbija još jednu na komade.
  Snaga njemačkog oružja je veoma velika. Ovo je komponenta u kojoj Fritz ima ogromnu prednost u odnosu na Rusiju. Ali brzina nacista je kolosalna.
  Adala ubrzava i lomi naprijed. A Gertruda ispaljuje rakete na neprijatelja. Savjet primaju zubi. Neka municija je usmjerena na toplinu ili zvuk.
  Adala šapuće:
  Neće nas ubiti!
  Devojke vrte auto... Trude se da budu cool. A onda sovjetski lovac nabija obližnji nemački jurišni avion. I kako počinje da se cepa i cepa. I nebo i vazduh.
  Gertrude je šapnula:
  - Luda smrt!
  Ratnici su se očito zbunili i mogu se i tako nabiti.
  Tenkovi se kreću prema granici. Legendarna posada Gerda, Charlotte, Christina i Magda.
  Četiri ratnika su uspjela da se pokriju slavom boreći se i protiv Britanaca i protiv Amerikanaca. Tokom neprijateljstava sa Amerikom, ljepotice su savladale tenk Panther-2. Nije loš auto, superiorniji od Shermana i po naoružanju i po prednjem oklopu. Kasniji "Pershing" praktički nije imao vremena za rat. Da, i nije rival "Panteru" -2.
  Tada su četiri djevojke osvojile legendarnu slavu. Iako je općenito njihov slavni put započeo četrdeset prve godine. Himmler je uvjerio Firera da isproba ženske bataljone u bitkama, od posebno obučenih Arijevaca.
  Tuče su pokazale da žene nisu nimalo slaba karika i da se znaju dobro boriti. I u isto vrijeme snose manje gubitke od muškaraca. Ratnici su se borili i u pješadiji, udarajući bosim nogama po vrućem pijesku pustinje Sahare. I savladao tenkove. Nakon što je testirao "Tigra", u borbama sa Britanijom.
  Međutim, sovjetske djevojke na SU-100 također se dobro bore.
  Iako se pozicija Rusije čini beznadežnom. Ali ratnici se, zajedno sa Elizabetom, bore kao orlovi.
  Ekaterina golim prstima pritiska polugu. Šalje projektil koji probija nacistički automobil E-50 u stranu i urla:
  - Za veliki crveni i grimizni komunizam!
  Elena je također mlatila top koristeći svoju golu, nježnu nogu. Precizno je pogodila neprijateljski tenk.
  Djevojka je cvrkutala:
  - Za moju divnu Rusiju!
  Eufrazija je agresivno primijetila, vodeći vrlo dobro usmjerenu vatru:
  - Slava našoj Otadžbini!
  Takođe koristi gole, isklesane noge.
  Sovjetska mašina je veoma jaka i borbena. I puca prilično dobro.
  SU-100 je sposoban da probije E-50 sa strane. Ali djevojke joj se čak probijaju kroz čelo, uvlačeći se u mamac ili s kraja na kraj. I seku kroz metal.
  Elizabeth je, koristeći svoje gole nožne prste, pucala na neprijatelja. I cvrkutala:
  - Iz plavog potoka...
  Ekaterina je također opalila, ovoga puta gurnuvši polugu grimiznom bradavicom i gugutala:
  Reka počinje...
  Elena je, agresivno se cereći i sikćući, rekla:
  Pa, prijateljstvo počinje...
  I također je pritisnula polugu golom petom.
  Eufrazija je gukala, pucajući na neprijatelja:
  - Sa osmehom!
  Devojke rade na SU-100 veoma aktivno. I uništiti neprijateljsku opremu.
  A na periferiji Bakua pioniri kopaju rovove. Ima momaka različitih nacionalnosti. Konkretno, mnoge svijetle glave trepere. Ima i crvene i crne i plave djece.
  Jedno ih spaja: vjera u trijumf komunizma i bosih nogu. Jasno je da nemaju svi cipele za vrijeme rata, pa se stoga, u znak solidarnosti, sva djeca razmeću golim, okruglim štiklama. Zima u Zakavkazju je prilično blaga, a kada se krećete i radite lopatama, hladnoća i nije tako strašna.
  Djeca rade sa entuzijazmom i pjevaju:
  Dižite vatre, plave noći,
  Mi smo pioniri - deca radnika...
  Približava se era svjetlosnih godina,
  Poziv pionira - uvijek budite spremni!
  Poziv pionira - uvijek budite spremni!
  I evo opet alarma. Dječaci i djevojčice skaču na dno rova. A granate već počinju da pucaju odozgo: neprijateljska artiljerija radi.
  Paška je pitala Mašu:
  - Pa, misliš li da ćemo preživjeti?
  Djevojka je samouvjereno odgovorila:
  - Odoletićemo bar jednom, u najtežem času!
  Pionir Saša je logično primetio:
  Naše herojstvo je nepokolebljivo.
  Dječak je kucnuo golim tabanom po kamenju. Vidi se da se dječak napunio čvrstim žuljevima.
  Devojka Tamara je primetila:
  Borićemo se bez straha
  Bićemo smanjeni ni korak nazad...
  Neka košulja natopljena krvlju -
  Još neprijatelja, okrenite viteza u pakao!
  Dječak Ruslan, pionir crne kose, primijetio je:
  Prolaze vekovi, dolazi era,
  U kojoj neće biti patnje i laži...
  Borite se za ovo do poslednjeg daha -
  Služite svojoj Otadžbini, od srca!
  Dječak Oleg, mršav i svijetlokos, cvrkutao, stihovi:
  Ne, budni neće izbledeti,
  Pogled sokola, orla...
  Glas naroda je zvučan -
  Šapat će smrskati zmiju!
  
  Staljin živi u mom srcu
  Da ne znamo tugu,
  Otvorio vrata svemira
  Zvezde su sijale iznad nas!
  
  Vjerujem da će se cijeli svijet probuditi
  Biće kraja fašizmu...
  I sunce će sjati
  Osvetljavam put komunizmu!
  Dečaci i devojčice su uglas aplaudirali.
  Ali sada mlazni jurišni avioni već lete i bacaju bombe. A ovo je agresivan unos.
  Oleg i Saša podigli su praćku i pokrenuli dar smrti. A cijev je pogođena nacističkim jurišnim avionom.
  Devojčica Nataša je pevala:
  - Komsomol nije samo starost,
  Komsomol je moja sudbina!
  Ja ću osvojiti svemir, vjerujem
  Živimo zauvek!
  Ahmed, dečak pionir iz Azerbejdžana, odgovorio je sa osmehom:
  - Ti još nisi komsomolac Nataša!
  Djevojka je ljutito lupila bosom nogom i odgovorila milozvučnim glasom;
  Pored očeva, uz veselu pjesmu,
  Zalažemo se za Komsomol...
  Približava se era svjetlosnih godina,
  Vapaj pionira - uvijek budite spremni!
  Vapaj pionira - uvijek budite spremni!
  Oleg je također lupio bosom, djetinjastom nogom i zaurlao:
  Jači čekić stisni proletere,
  Od titanijuma ruka drobi jaram...
  Otpevaćemo hiljadu arija našoj domovini,
  I svjetlo za potomke, dobro!
  Djeca su oduševljena. I u stvari, Nemci su bombardovali, a samo jedna devojka je dobila komadić gole, okrugle, ružičaste pete.
  Pioneer je vrisnula, ali se onda ugrizla za usnu.
  I tako su se pripremili da odbiju napad. I već postoje tenkovi sa nacistima. Zastrašujući E-100 se kreću. Tako moćne i opasne mašine.
  Imaju takvu zaštitu. Da ne možete proći ni iz jednog ugla. Ne možete ga pogoditi samo iz jednog ugla. Jedina šansa je da se polome tragovi.
  Djeca su spremna za borbu, mašu bosim nogama. Evo ih na žici i guraju pakete sa domaćim eksplozivom ispod tragova nacista. Radi i uništava valjke tenkova Rommelove vojske.
  I izgleda užasno.
  Saša škripi:
  - Slava komunizmu!
  Dječak Paška puca s Olegom iz praćke i vrišti:
  - Slava pionirima!
  Dječak Ruslan zajedno sa djevojčicom Sufirom vuče žicom minu ispod Nemca i viče:
  - Slava SSSR-u!
  Tuku se deca iz Azerbejdžana i ruski momci. Preplanuli, mršavi, bosi pioniri protiv kolosalne armade tenkova.
  Devojčica Tamara gazi svojom gracioznom, malom, bosom nogom i kaže:
  - Slava Rusiji!
  Pionir Ahmet potvrđuje pucajući na neprijatelja:
  - Zajedno smo prijateljska porodica!
  Dječak Ramzan, crvenokosi Azerbejdžanac, potvrđuje, nokautirajući auto:
  - Od reči mi smo sto hiljada ja!
  Djeca su ljubazna... Evo jermenske djevojčice Azatui, koja također spretno prebacuje paket eksploziva ispod gusjenice fašiste uz pomoć žice i škripi:
  - SSSR je porodica naroda!
  Još jedna jermenska djevojka Aghas kaže:
  - Ne savijajte se pred fašizmom:
  A djevojka je golim prstima povukla žicu. Mnoga azerbejdžanska i jermenska djeca imaju plavu kosu i ne razlikuju se od slovenske djece, kojih također ima mnogo. Ko je ostavio Nemce, druge ruske porodice su se naselile u Azerbejdžanu čak i pod carem.
  . POGLAVLJE #4
  Na Kavkazu ima mnogo Slovena. Mnogo mešovitih parova. Da, i djeca obično imaju svjetliju kosu od svojih roditelja. A slavenski momci su preplanuli da se ne razlikuje od domaćih. Štaviše, djeca su obično sličnija od odraslih.
  Dakle, bori se međunarodni sovjetski bataljon dječaka i djevojčica, i svi su ujedinjeni i vrlo slični. Njihove gole pete bljeskaju kada se kreću.
  I snovi djeca šalju darove smrti. Šamil i Serjožka, obojica pioniri, povlače žicu. A sada nemački E-50 staje sa polomljenom gusenicom.
  Momci uglas pjevaju:
  Unija neuništiva, slobodne republike,
  Nije se okupila gruba sila, ne strah...
  I dobra volja prosvijećenih ljudi,
  I prijateljstvo i razum, i hrabrost u snovima!
  I djeca su oduševljena. Osmehuju se belim, ujednačenim zubima. I sretni su, iako im prijeti smrt.
  A Nemci su sranje. Uništeni tenkovi pucaju iz svojih topova i mitraljeza.
  Neka njemačka vozila opremljena su bacačima granata i vrlo su opasna.
  Dječak Maksimka i djevojčica Zara iz Azerbejdžana, oslonjeni na bose noge, podigli su minu ispod neprijatelja i nokautirali fašističkog mastodonta.
  I viknu iz sveg glasa:
  - Za SSSR!
  Djeca su tako smiješna.
  Pioniri Abas i Vladimir također koriste oružje. U ovom slučaju, katapultirajte i razbijte gusjenicu E-75 nacistima. Tada su momci zapevali:
  - Za veličinu planete pod okriljem komunizma!
  Oleg i Abdula su također pioniri različitih nacija, ali s jednim srcem bacaju i eksploziv. Udaraju E-100 i pevaju...
  Otvorili smo planetu za narode,
  Put u svemir, u neviđene svjetove...
  Opjevaju se junačka djela -
  Da zauvijek izbrišem ožiljak smrti!
  
  Pod svetim barjakom Rusije,
  U miru, prijateljstvu, sreći i ljubavi...
  Ljudi na celoj zemlji postaće srećniji,
  Pakleni mrak će se raspršiti u daljini!
  Ovdje se svađaju djeca...
  Abdurrahman i Svetlana, dječak iz Azerbejdžana i djevojčica iz Bjelorusije, spojili su žicu i oborili fašistički tenk. I pjevali su:
  - Veliko ime svete Rusije,
  Svijetli svijetom - kao zrak sunca...
  Vjerujem u jedinstvo da ćemo postati sretniji,
  Pokažimo ljudima pravi put!
  Djeca su veoma hrabra. A nacisti su bili jednostavno šokirani takvim tvrdoglavim i bijesnim otporom.
  Abudurrahman je pionir, primio je komadić u goli potplat. Probio je žuljevu površinu dječje noge.
  Dječak je prosiktao:
  - I boli me!
  Svetlana je takođe dobila udarac u okruglu petu, i ogrebala se po ramenu. Ali djevojka je prosiktala:
  - Ne razbijaj pionire!
  Azim i Kolka su također nabili njemački auto.
  Momci su pokazivali žicom i pevali:
  Izdajnički neprijatelj krenuo je u ofanzivu,
  Ali vjerujem da neće posustati, sovjetski narod...
  Neprijatelj čeka poraz i zaborav,
  I slava Rusije će jače procvjetati!
  Neprijatelj čeka: poraz i zaborav,
  I slava Rusije će jače procvjetati!
  Djeca su hrabra i ne savijaju se. I žele da pobede. I pevaju i bore se.
  Nemci trpe velike gubitke. Istina, uglavnom imaju polomljene gusjenice i valjke. I nije fatalno.
  Još gore za pionire koji su bili zarobljeni.
  Dječaka Abdulhamida, kada je zarobljen, nacisti su stavili na stalak. Ubacili su pionirske bose noge u blok i počeli kačiti tegove na udice. A onda je zapalio vatru. A dječakove gole pete je polizala vatra. I bič mu je pao na leđa. Tukli su me dugo. A onda su nacisti počeli da lome rebra usijanim kleštima.
  Dječak, umirući pod mučenjem, kada ga je gvožđe njegovih rebara, crvenih od vrućine, smrskalo, pjevao je:
  Berlin je skoro pod našom vlašću,
  Kroz dvogled vidimo prokleti Rajhstag...
  Nadam se da će uskoro biti mira i sreće;
  Koje ću opisati u svojim pjesmama!
  
  Rusija je otvorila komunizam svetovima,
  Ona je svima postala porodica.
  Ali Wehrmacht nam je zabio svinjsku njušku,
  A sada krv pljušti iz vena kao fontana!
  
  Ono što je Firer slučajno zaboravio kod nas,
  Hteo sam da dobijem zemlju i robove!
  Fašizam je išao sa veoma dugom kampanjom -
  I evo prave noćne more, paklenih snova!
  
  Jednostavan dečko, bosonogi dečak,
  Nedavno vezao crvenu kravatu.
  Želeo je da sam izgradi svet bez Boga,
  Ali odjednom je napalm izbio s neba!
  
  Morao sam da bežim na front, bili smo u bekstvu,
  Niko ne želi da uzme takvu omladinu!
  Ali dečak-borac u pušci je to uradio,
  Pokazalo se da je put očeva dostojan!
  
  Borio se gde i lukavstvo i sila,
  A i slabost je gorka, avaj...
  Drugovi su morali da kopaju grobove
  Rendisanje kovčega od borova po mrazu!
  
  Ja sam pionir sada navikao na patnju,
  Išao je u izviđanje bos, snežni nanos je škripao.
  Možda kazna za neveru,
  Da nisam htela da upoznam Isusa!
  
  Ali šta su tri sata golgote?
  Prošlo je više od tri godine rata!
  U svakom selu udovice gorko plaču,
  Kako su sinovi stradali na groblju zemlje!
  
  Preživeo sam, bio sam u šoku, ranjen metkom,
  Ali, srećom, ostao je na nogama!
  Iskreno smo vratili dug Nemačkoj,
  Taj fašizam je nama zgažen u prah!
  
  Sazreo sam, ali još uvek dečak,
  Brkovi se nisu probili, već titan!
  Da, odrasla osoba, a možda čak i previše,
  Na kraju krajeva, srce je postalo tvrdo kao metal!
  
  Zvijezda heroja najviše priznanje -
  Sam Staljin ga je, verujte mi, predao!
  Rekao je: potrebno je uzeti primjer od ljudi poput vas,
  Borci kuju ključeve od vrata Edena!
  
  Ali sad spusti hrabru pušku,
  Uzmite, klešta, čekić i radite!
  Napravi jedrilicu i čamac od drveta
  I napravite avion da ptica poleti!
  Kako god bilo, Crvena armija je izgubila bitku za Kavkaz. I to, naravno, nije povećalo šanse SSSR-a da preživi. U stvari, sve je bilo glupo.
  Pao je Kavkaz i došla je zima. Moskva i Lenjingrad u potpunom opkoljenju i blokadi. Nemci i njihove strane divizije su jače i kvantitetom i kvalitetom. A Fritz, na primjer, ima vrlo pristojne mitraljeze. I čini se da opkoljene sovjetske trupe nemaju šanse za spas.
  Ali do sada, Staljin još nije odustao. Iako je već poslao prijedloge za separatni mir nacistima.
  Moskva je veliki grad i u njemu je koncentrisana ogromna količina municije, granata, metaka i hrane. Nije lako zauzeti ovaj grad. I dalje se drži uprkos granatiranju i masovnom bombardovanju.
  Međutim, Nemci su nastavili da napreduju. Posebno u proleće. Čim su se putevi presušili, nacisti su se preselili u Kazan. A ima mnogo fašista.
  Ali ovdje se bore prelijepe sovjetske i, naravno, bosonoge djevojke u bikiniju.
  Natasha je pogladila vlastitu bradavicu od jagode. I sa blistavim osmehom rekla je:
  - Ja ti! On, ona - zajedno cijela zemlja!
  Victoria je podržala:
  - Zajedno prijateljska porodica! Rečju, mi smo sto hiljada ja!
  Oksana se zakikota i, pokazujući na mastodonte, primijeti:
  - Tenk "E" je veoma kratak i zdepast. Biće ga teško dobiti.
  Veronika je tužno prosiktala:
  - Bog nas blagoslovio!
  Nataša se zahihotala i cvrkutala:
  - U Americi za cijelu državu, u Americi za cijelu državu, u Americi za cijelu državu - mogućnosti su jednake!
  Vatrena Viktorija se kikoće i urla:
  - Mogućnosti su jednake za različite slojeve društva!
  I kako želite. I njeni zubi su prekrasni kao što se vide.
  Oksana je komentarisala:
  - Kad se Nemci otcepe, biće im jako loše iz njihovih baza za snabdevanje!
  Veronika se zakikota i predloži:
  Pomolimo se onda!
  Nataša je prezrivo frknula i odmahnula glavom.
  - Ne! Mi smo komsomolci, što znači da smo ateisti!
  Viktorija je agresivno upozorila:
  - A ja sam generalno militantni ateista! A Boga nema - to je medicinska činjenica!
  Veronika je oprezno primijetila:
  Ali to ne možete dokazati!
  Viktorija je agresivno bljesnula svojim smaragdnim očima kao odgovor. I zasiktao sa smiješkom:
  - Mogu! Ako postoji Bog, onda on mora biti odgovoran. To znači brigu o ljudima. - Crvenokosa devojka agresivno je bosom nogom udarila u borovo deblo. - Da li je moguće zamisliti fenomenalni kosmički um koji ne bi mario za njegovo stvaranje!
  A djevojka je svojom bosom, isklesanom nogom bacila granatu.
  Natasha je spremno potvrdila:
  - To je to! Na kraju krajeva, mi smo prema Bogu kao što su djeca prema Ocu, a on ne mari za nas!
  Veronika je oprezno primijetila:
  Ali čak i brižni otac kažnjava svoju djecu...
  Nataša se zahihotala u odgovoru.
  - Ali nemojte ih unakaziti!
  Viktorija je ljutito primetila:
  - Zaista postoje čudne metode vaspitanja u vašem Bogu! On je, na primjer, uzeo i udavio cijelo čovječanstvo, pa čak i nevine životinje. Postavlja se pitanje kakve to fašističke metode?
  Oksana je sa osmehom dodala:
  - I uopšte, večna muka u paklu... Ovo je takođe očigledan preterivanje, pošto nikakve metode pravde ne mogu opravdati mučenje!
  Veronika je zbunjeno raširila ruke i uz uzdah rekla:
  - Takođe mislim da je Nojev potop previše. Ali Zemlja je bila ispunjena grehom pred Božjim očima...
  Viktorija se nasmijala:
  - Da, deca su počela da se šale. Otac je uzeo mitraljez i pucao u one koji su brbljali, ostavljajući samo one koji su sjedili tiše od vode, ispod trave. Crvenokosa je pokazala svoje velike zube. - Kakva analogija!
  Veronika je slegnula ramenima i tiho rekla:
  - Nisam sveštenik da dajem odgovore na takva pitanja. Ali mislim da je Bog imao razloga za to.
  Viktorija se zakikota i primeti:
  - Da... S razlogom su pali bez razloga, samo su svi viđeni kao da su nestali!
  Natasha je predložila:
  - Možda je Biblija samo jevrejska bajka. Zašto da verujemo u to?
  Oksana je izrazila svoje mišljenje:
  - Morate, u svakom slučaju, sačuvati svoju čast. I ne računajte previše na posthumni raj!
  Viktorija se zakikota i primeti:
  - Da... Sveštenici vole da pričaju priče! I ne baš atraktivno!
  Veronika je tiho primijetila:
  - Ali Isus Krist je prilično privlačna slika!
  Viktorija se zakikota i odmahnu glavom.
  - Ne bih se udala za takvog pacifistu!
  Natasha se zakikota i primijeti:
  - Da, čovjek se mora zauzeti za sebe... A šta Biblija uči? Udarali su te po desnom obrazu - okrenite lijevi!
  Veronika je htela da kaže, ali joj je očigledno bilo neprijatno. A onda je Viktorija ubacila:
  - Zaista čudan moral. Ili nas Bog uči da volimo neprijatelje, ili udavi čitavo čovečanstvo odjednom. I kako se to može objasniti?
  Nataša je sama sebi odgovorila:
  - Mislim da su Bibliju napisali talentovani vizionari!
  Veronika je malovoljno prigovorila na ovo:
  - Ko god da pogleda... Ali drugačije osim postojanja Boga nemoguće je objasniti pojavu Univerzuma. "Onda se djevojka ohrabrila. Prošla je golom, isklesanom nogom duž kore i nastavila. - Šta god da se kaže, ali nemoguće je pronaći ili izmisliti ubedljiviju verziju nastanka Univerzuma, osim kako ga je Bog stvorio!
  Natasha je slegnula ramenima i upitala:
  - A osnovni uzrok pojave Boga?
  Veronika je uzdahnula i odgovorila, gubeći samopouzdanje:
  - To je već aksiom... Treba prihvatiti vjerom da Bog postoji. I da postoji oduvijek i da nema prvi uzrok.
  Natasha je negativno odmahnula glavom.
  - Prihvatiti vjerom predvječnost Boga? Ali mogu ponuditi da prihvatim vjerom vječnost univerzuma, ali bez Svemogućeg...
  Veronika je logično primijetila:
  - Izgleda kao alogizam. Kako je ova vječna materija i odakle je došla?
  Viktorija je odmah uzvratila:
  - A šta je logično - Bog je vječan... A odakle on!? Utoliko neposrednije svemoćan i sveznajući?
  Veronika je odgovorila sa očajem:
  - Oduvek je postojalo... Verom prihvatamo! A kako je to moguće - neshvatljivo!
  Natasha je primetila:
  "Zaista, ovdje smo ravnopravni. Materija je morala nekako nastati. I desi se ono nezamislivo. - nasmiješila se djevojka i samouvjereno primijetila. - Ali i dalje ostaje otvoreno pitanje zašto je toliko zla na zemlji.
  Nataša je bosom nogom bacila granatu na naciste i pevala:
  - Tako je...
  Zoya je golom petom lansirala dar smrti i dodala:
  - Neprijatelj...
  Augustin je podlegao nečemu destruktivnom i zacvilio:
  - Misliti...
  Svetlana je golim prstima bacila bombu i zacvilila:
  - Šta...
  Nataša je bosim nogama bacila par limuna i viknula:
  - ruski...
  Zoya je također podlegla nečem energičnom i smrtonosnom, škripući:
  - Uspio...
  Augustin je lansirao smrtonosni, mrmljajući:
  - Neprijatelj....
  Svetlana je opet podlegla destruktivnom i vyaknula:
  - Pauza!
  Nataša se okrenula i zacvilila:
  - SZO...
  Zoja je pucala i na crne strance koje su nacisti regrutovali i cvilila:
  - Usudi se!
  Avgustin je govorio sa silom i bijesom:
  - To...
  Svetlana je podlegla sa cerekom pantera:
  - V...
  Nataša je bosom nogom bacila granatu i viknula:
  - Borba...
  Zoja je golim prstima bacila dar smrti i promrmljala:
  - Napadi!
  Augustin se uključio i promrmljao:
  - Neprijatelji...
  Svetlana je dala gomilu granata golim tabanima, i kako viče na sav glas:
  - Mi ćemo...
  Natasha je zakucala rafal i prosiktala:
  - Bijesan...
  Zoya je prekinula naciste i zacvilila:
  - Beat!
  Augustin je ponovo opalio i viknuo:
  - Bijesan...
  Svetlana je cvrkutala dok je pucala:
  - Beat!
  Nataša je ponovo gracioznom, bosom nogom bacila granatu, cvrkutala:
  - Uništićemo naciste!
  Zoya ga je uzela i cvrkutala:
  - Budući put u komunizam!
  I bacila limun golim nožnim prstima.
  Avgustin je uzeo i raspršio redove, a njene gole noge su s uništenjem letjele duž Frica:
  - Podelićemo protivnike!
  Svetlana ga je uzela i bacila golom petom, gomilu granata, i zacvilila:
  Slomimo fašiste!
  A četvorica su nastavili da pucaju i bacaju granate. Njemački E-75 se kretao. Mašina sa topom od 128 mm. I upuca se.
  A djevojke su bacale granate. Potkopao naciste. I oni su uzvratili. Popeli su se naprijed. Tenkovi se ponovo kotrljaju. Kreće najnoviji njemački "leopard" -1. Veoma mobilan auto.
  Ali njegove djevojke su ga preuzele i nokautirale. Rastrgali su mobilnu mašinu sa gasnoturbinskim motorom. I raznijeli su je u komade.
  Nataša je uz smeh primetila:
  Odlično se borimo!
  Zoya se složila sa ovim:
  - Veoma cool!
  Avgustin je mudro primetio:
  - Pobedićemo!
  I bosom nogom ispalila protutenkovsku granatu. Jaka devojka. I ima toliko duhovitosti.
  Svetlana je takođe prstima bosih nogu lansirala poklon smrti i pogodila neprijatelja. Veoma agresivna devojka, očiju boje različka. Ona ima takvu duhovitost i prolaznu snagu!
  Nataša se okrenula i nacerila:
  - Za svetu Rusiju!
  Zoya je pucala vrlo aktivno, i nacerila se, pokazujući biserne zube:
  - Ja sam ratnik tog nivoa koji ne bledi!
  Augustin je također pucao. Pokosio naciste i grkljao:
  "Ja sam ratnik velikih ambicija!"
  I otkrila je svoje biserne zube!
  Svetlana je potvrdila:
  - Veoma velike ambicije!
  Devojke su se svađale jako dugo. I, naravno, uspjeli su u vojnom radu. Apsolutno su predivne ljepotice. Izvanredan um. I pucaju prvoklasno.
  Nataša je, pucajući, mislila da bez Staljina, da bi ga Firer ubio. postojala je praznina u dušama ljudi. Kao da je voljena osoba umrla.
  Iako je ovaj Gruzijac bio okrutan. I nije sve uradio kako treba. Postoji čak i jedna anegdota o tome. Zašto Lenjin nosi čizme, a Staljin čizme? Jer Vladimir Iljič je izabrao put, a ovaj brkati juri naprijed.
  U tom pogledu, Staljin nije bio optimalan vladar. Zaista, kako je to Lenjin opisao, bilo je previše nepristojno.
  Ovaj kuhar priprema samo začinjena jela. Što se tiče okrutnosti, to je bio mač sa dvije oštrice.
  S jedne strane, to je pomoglo u održavanju discipline i stimulisalo partijski aparat. S druge strane, najvredniji kadrovi i sposobni ljudi su nokautirani. Konkretno, nakon rata su izgubili tako velikog menadžera kao što je Voznesenski. Ko je imao najveće zasluge prema Otadžbini.
  Voznesenski je bio, možda, idealan menadžer: ne samo čvrst, već i pametan i obrazovan. Najmlađi doktor nauka u SSSR-u, akademik, izuzetna ličnost. Bez Voznesenskog nekako bi ekonomija Sovjetske Rusije neizbežno krenula naopako u slučaju njegove smrti. I ne mogu pobijediti naciste.
  Nataša je bosom nogom bacila limun i zapjevala:
  - Sa neba...
  Zoja je takođe golim prstima bacila bombu i rekla:
  - Zvezdica...
  Augustin je bosom nogom lansirala dar smrti i pjevala:
  - Svijetao...
  Svetlana je takođe bacila granatu, uz pomoć bosih nogu, i rekla:
  - Kristalno!
  Nataša se okrenula i prosiktala:
  - Ja tebi...
  Zoja je golim prstima lansirala dar smrti, sikćući:
  - Pjesma...
  Avgustin je podlegao golom petom, što donosi smrt, i zacvilio:
  - Ja ću pjevati...
  Nataška je nastavila agresivno pevajući:
  - O....
  Zoja je bosom nogom bacila paket za eksploziju, raspršivši naciste i zacvilila:
  - Domaći...
  Augustina je golom petom dala gomilu granata, izdala:
  - Staljin!
  Djevojke su se hrabro borile, ali izgleda da ne mogu zadržati Kazanj. Ljepotice su potpale pod distribuciju. Oni su se veoma borili protiv lopova. I morate se nevoljko povući. A ovo je neprijatno.
  Nataša je uznemireno cvrkutala:
  - Dugo smo se tiho povlačili...
  Augustin, očiju koje su bljesnule od bijesa, složi se:
  - Bilo je neugodno - čekali su bitku!
  Zoja ju je uzela i zapevala od besa, a ostale devojke su je radosno podigle;
  Ustani, žigosan kletvom,
  Cijeli svijet gladnih i robova! Naš ogorčeni um kipi I spreman je da povede u smrtni boj.
  
  Uništit ćemo cijeli Svijet nasilja do temelja, a onda ćemo izgraditi svoj, izgradićemo novi Svijet: Ko je bio ništa, taj će postati sve.
  
  Prestanite sisati krv, vampiri Zatvor, porezi, siromaštvo!Za vas - sva moć, svi blagoslovi Svijeta, A naše pravo je prazan zvuk.
  
  Gradićemo život drugačije, A evo naše borbene parole: Sva vlast - radnom narodu, I dole svi paraziti!
  
  Prezri ste u svom bogatstvu, Uglje i kraljevi postali!Vi ste svoja prijestolja, paraziti, Na nasim ledjima podignuti!
  
  Postrojenja, fabrike, komore - Sve je stvoreno našim radom Vrijeme je! Zahtevamo da se vrati ono što je pljačkaškim putem.
  
  Dosta je, za dobro kraljeva, uvali nas u ludnicu rata!Rat protiv ovnova! Mir narodima, udarite, sinovi vojski!
  
  Kada će nas tirani natjerati da herojski padnemo u borbi za njih, Ubice! Tada ćemo na vas usmjeriti njuške bojnih topova.
  
  Niko nam neće dati izbavljenje: Ni bog, ni kralj, ni heroj, Oslobođenje ćemo postići Svojom rukom.
  
  Vještom rukom zbaciti zulum, Da povrati svoje dobro, Nabuj, rog, i kovaj smjelo, Dok je gvožđe vruće!
  Devojke su lepo pevale i krenule na put. A rat je u toku...
  Ogromni TA-400 i još moćniji TA-500 koji nose do dvadeset tona bombi uništavaju sovjetske položaje. Ali Crvena armija pokušava da se zadrži. Čak se i pjesme pjevaju sa velikom hrabrošću.
  Ljudi će biti sretni
  sreca zauvek...
  Sovjetska vlada -
  Snaga je velika!
  
  ZHIRINOVSKY NIJE NA PRODAJU JELCINU
  Vladimir Volfovič Žirinovski je to uzeo i promenio svoju odluku u poslednjem trenutku na glasanju o opozivu Jeljcina 15. maja 1999. godine. Zaista, zašto bi izgubio polovinu svog biračkog tijela? Na kraju krajeva, šteta što milion i po dolara ne vrijedi!
  Vladimir Volfovich je tražio reč.
  A onda je izjavio:
  - Morate me dobro razumeti: mi smo protiv Jeljcina i za opoziv!
  Nakon toga je Vladimir Volfovich Žirinovski održao briljantan govor. U kojoj bukvalno nije ostavio kamen na kamenu od Jeljcina i njegove bande.
  Da, Vladimir Volfovič Žirinovski je jednostavno bio u velikom šoku.
  Shvatio je da je potrebno udarati dok je gvožđe vruće, a Jeljcin je već bio politički leš, koji jako smrdi i smrdi, i nema šta da se stavi na njega.
  I evo glasanja. Pedeset glasova Liberalno-demokratske partije omogućilo je osvajanje više od dvije trećine Državne Dume i proglašenje opoziva. Istina još nije potpuna.
  I dalje je bilo odobrenja Stepašinove kandidature za mjesto premijera Rusije.
  Ovdje je Vladimir Volfovich Zhirinovski predložio da se odbije ova kandidatura i, štaviše, da se poništi Primakovljeva ostavka. Na osnovu toga da Jeljcin očigledno ima šizofreniju.
  I u Državnoj Dumi je takav prijedlog dočekan s veseljem. Zar Jeljcin nije stvarno lud?
  U svakom slučaju, Stepašinova kandidatura nije prošla. A opozicija je izvela stotine hiljada ljudi na ulice.
  I sve su blokirali... I održana je hitna sjednica ustavnog suda.
  I odlučeno je, pod pritiskom naroda, da se Primakovljeva ostavka poništi. A osnova je bila odluka o neuračunljivosti predsjednika Rusije.
  Državna duma je takođe odlučila da suspenduje Jeljcinovo predsedništvo na osnovu njegovog mentalnog ludila i očigledne šizofrenije. Dakle, Jeljcinu se može reći - kraj!
  Vijeće Federacije je također podržalo Jeljcinovo smjenu sa funkcije. I Vrhovni sud je potvrdio kraj dosadnog tiranina.
  U svakom slučaju, odlučili smo da je vrijeme da se stane na kraj Jeljcinu, ali i njegovoj porodici lopova.
  A stari, iskusni, bivši ministar vanjskih poslova Maksim Primakov je manje-više svima odgovarao. Možda, osim Berezovskog, ali svi su mrzeli ovog oligarha.
  Vladimir Volfovich Žirinovski se ponašao i kao pristojna osoba i istovremeno mudro. I njegov rejting je skočio kao soko.
  Žirinovski je ponovo postao moderan i kul. Zapravo, ovo je veliki političar koji je svima dao rogove.
  Izbori za predsjednika i Državnu dumu održani su istovremeno. Bili su na olujnom talasu. Zjuganov je podržao kandidaturu Maksima Primakova u zamjenu za funkcije u vladi. Jurij Lužkov bi trebao biti premijer.
  Vladimir Žirinovski je, kao i uvek, ušao na mesto predsednika. Hteo je da se pojavi tamo. I kako se ispostavilo, ne bez razloga.
  Iako Vladimir Volfovich nije pobijedio, vodio je sjajnu, predizbornu kampanju i zauzeo drugo mjesto - samo iza Maxima Primakova.
  A sada je pobjedu odnio novi predsjednik... Vladimir Volfovich je dobio mjesto ministra unutrašnjih poslova i prvog potpredsjednika Vlade zaduženog za blok snaga, kao i čin generala.
  Vladimir Volfovich se tako popeo više. Jurij Lužkov, bivši gradonačelnik Moskve, postao je premijer. Mitrofanov je postavljen za ministra inostranih poslova. Genadij Zjuganov postao je prvi potpredsednik zadužen za socijalni blok, a Masljukov prvi potpredsednik za ekonomiju. A komunista je postao ministar finansija.
  Tako je počelo formiranje nove vlade i kursa.
  U Čečeniji je počeo građanski rat između Mashadova i njegovog tima s jedne strane i Šamila Basajeva s druge strane. Šamil Basajev se udružio s vehabijama, Raduevom i drugim militantima, uključujući Bin Ladena. I Aslan Maskhadov je počeo podržavati rusko vodstvo.
  I uslijedio je dugotrajni građanski rat.
  Mashadov je morao imati posla sa mnogim stranim plaćenicima koji su pokušavali pomoći njegovom glavnom neprijatelju, Šamilu Basajevu. Ali nakon terorističkog napada 11. septembra, priliv novca za vehabije i Basajeva lično je opao.
  A Mashadov je uspio da preuzme gotovo cijelu Čečeniju pod kontrolu. Rusija je postala mnogo bogatija zbog oporavka privrede i rasta cena nafte, gasa i drugih sirovina. I Čečeni, predvođeni Mashadovom, pristali su da se vrate u njen sastav u zamjenu za investicije. Odnosno, bilo je, kao u stvarnoj istoriji, samo što se ruska vojska nije borila i hiljade ruskih vojnika su ostale u životu.
  A umjesto Akhmada Kadirova, vladao je Aslan Mashadov. Sve je išlo kao u pravoj istoriji. Maksim Primakov je vladao pažljivo, bez naglih pokreta. I odbio je da ide u treći mandat. A zdravstveno stanje mu nije dozvoljavalo.
  A prijesto je gotovo naslijeđeno Juriju Lužkovu. I ovo je svima manje-više odgovaralo.
  Genadij Zjuganov je takođe postao premijer, a komunisti su podržali Lužkova na izborima. Vladimir Žirinovski je otišao na mesto predsednika i bio drugi.
  Na izborima 2003. godine, Maksimu Primakovu je bilo još bolje, jer Žirinovski nije učestvovao na ovim izborima.
  Bilo je i drugih kandidata koji su se borili - dakle iz buldožera. A izbori su više ličili na farsu.
  Genadij Zjuganov je postao premijer, ali je Žirinovski smenjen iz vlade i završio je u opoziciji. Ovo je, naravno, bilo za očekivati. Eliminisan sa mesta ministra spoljnih poslova i Mitrofanova.
  Evo ga i nema ga. Došli su crni dani za stranku LDPR.
  Ponovo Žirinovski Vladimir Volfovich maltretiraju u medijima. I u poređenju sa Adolfom Hitlerom.
  Istina, Vladimir Žirinovski je postao vojni general i imao je mnogo ordena i medalja.
  Napravio je karijeru kao funkcioner. Ali sada sam se morao vratiti u Parlament.
  Beneficija Francuske je Liberalno-demokratska partija. I sve se vratilo u normalu. Gradonačelnik Moskve Lužkov vodio je politiku umjerenog liberalizma. Zjuganov je, s druge strane, kao da je zaboravio da je navodno lenjinista. Njegova politika je bila otprilike ista kao i prije.
  Majdan se nije desio u Ukrajini. Julija Timošenko je upravo pobijedila na predsjedničkim izborima. Razlog je taj što je ekonomska kriza 2008. godine bila slabija. Vidi se da je istorija tekla malo drugačije, a to je donekle pomerilo svetionike i drugačije cene.
  Julija Timošenko je vodila umerenu prozapadnu politiku. I nije se svađao sa Rusijom. Gradonačelnik Moskve Jurij Lužkov također je pokazao umjerenost u svojim ambicijama, a posao mu je bio iznad svega.
  Kao rezultat toga, postojale su neke nijanse u vanjskoj politici. ISIS se nije uspio razviti. U Siriji se umjesto Asada pojavio kompromisni predsjednik. A 2015. godine Lužkov, već star, a po ustavu ne sasvim zdrav, okončao je svoju vladavinu u dva mandata.
  A sada je Genadij Zjuganov otišao na mesto predsednika. A njegov izbor nije bitno uticao na politiku. U Siriji je zavladao mir... Amerikanci zaista nisu mogli pobijediti talibane i napustili su Afganistan.
  Stvari su krenule malo drugačije u teškoj bokserskoj diviziji. Vitaly je pobijedio Stevensona, obaveznog izazivača. I nastavio karijeru. Da, pre toga je "bronzani bombarder", koji je napravio rekordnu seriju od trideset i dva nokauta, pobedio Vitalija Klička. A onda se i Vitalij Kličko borio protiv Tajsona Fjurija i dobio sva četiri pojasa istovremeno. Vladimir Kličko je postao redovni svjetski prvak.
  Vitalij Kličko je držao titule do 2020. godine, kada su prestala dva mandata Julije Timošenko. I Vitalij Kličko je otišao na mesto predsednika. Definitivno pobedio...
  I do sada je sve bilo dobro, ali korona virus je sve pokvario. Genadij Zjuganov je neko vreme bio predsednik. Pobijedio na izborima 2019. A onda je odlučio da ode. 2023. godine relativno mladi Afonin je postao novi predsjednik Rusije. Tako je tradicija prekinuta kada su predsjednici već imali više od sedamdeset godina. Vladimir Žirinovski je i dalje u opoziciji. Takav je stari djed nacionalista.
  Ali Afonin ima prvi ozbiljan test - rat sa talibanima koji su napali Tadžikistan. A ovo je ozbiljno...
  Ali, naravno, lijepe i bosonoge djevojke spremne su da se hrabro bore.
  Epska bitka sa talibanima se nastavila. A sada talibani napadaju ruske trupe duž svih perimetara.
  I ruska vojska odražava njihovu ofanzivu. I tu je žestoka bitka.
  Nataša se okreće i golim prstima baca bombu smrtonosnom snagom. Suze protivnike i urla:
  - Slava eri ruskih bogova!
  Zoya se takođe bori protiv neprijatelja, više nego samouvereno. Kosi protivnike i urla:
  - U ime Velike Rusije!
  I također će sa golim nožnim prstima pokrenuti dar smrti.
  Tako su ove djevojke vrlo slavno ušle u posao.
  Augustina, također vrlo precizno pucajući na neprijatelja i bacajući bombe golim prstima, zarežala je:
  -Za veliki SSSR!
  A Svetlana se bori sa mudžahedinima, nokautirajući ih u redovima, urla:
  - Za cool Rusiju!
  I golom petom podleći će ubilačkoj sadašnjosti smrti.
  Ovo je tim djevojaka rođenih da ubiju talibane. I ne samo talibani.
  Nataša se zahihotala i pucajući u mudžahedine, uzela ga i viknula:
  - Slava SSSR-u!
  I golim nožnim prstima, kako lansirati ubojicu.
  Zoja je, nastavljajući da puca na vojnike Islamskog carstva, agresivno izdala:
  - Slava našoj vojsci!
  I bosih nogu će baciti destruktivne.
  A Augustin tuče Afganistance i guguta:
  - Slava našoj Otadžbini!
  A goli prsti će pokrenuti uništenje.
  Svetlana takođe slama neprijatelje, bijesno ih nokautira i ciči:
  - Za sveti komunizam SSSR-a!
  To su djevojke koje će se boriti za svoju savjest. I bore se i pobjeđuju.
  Alenka se jako borila i golim prstima bacala smrtonosne poklone.
  A djevojka je gukala:
  - Za komunizam!
  Anyuta je vrlo lijepo upucala neprijatelja i golom petom udarila talibane i zacvilila:
  - Za Rusiju komunizma!
  Ovdje se Alla borila vrlo skromno i aktivno. I goli nožni prsti lansirani smrtonosnom snagom.
  Djevojka je zarežala:
  - Za komunizam SSSR-a!
  Djevojka Marija je uzela i okrenula se, pokosila Afganistance i zarežala:
  - Za otadžbinu, našu majku!
  I golim nožnim prstima lansirala je smrtonosnu silu.
  Olimpijske igre su također dobro ciljano zaokrenule i pokosile mnogo neprijatelja. A djevojka je gugutala, izbacivši bose nožne prste i vjaknula:
  - Za otadžbinu, našu majku!
  Marusya se bori sa divljim bijesom mačke i puca na Afganistance. I masovno ih uništavati.
  A djevojka urla:
  - Veoma je kul!
  Matrena vrlo precizno pogađa mudžahedine, i kosi kao klas. Evo devojke.
  I urla u sebi sa kiflom:
  - Za veoma dobar komunizam!
  Stalenida se također borio s divljim bijesom i odsjekao talibane od trupa. To je ona vrsta borbene žene.
  I vrlo zgodno je nažvrljala neprijatelja.
  Steelenida je pjevala:
  - Slava eri komunizma!
  Ovo su devojke koje se tuku. I veoma lepa i borbena.
  Ratnik se okrenuo neprijatelju. Pokosio je masu avganistanskih vojnika i zacvilio. Za Rusiju i slobodu
  do kraja.
  Veronika, pucajući na talibane, udarala ih je raketama i cvilila:
  - Slava komunizmu!
  Viktorija je, pucajući na hrabre i herojske Allahove ratnike, cvrkutala:
  - Za domovinu!
  Ovo je za djevojke najviše soka i ljepote. Veoma lepe i borbene devojke. I imaju ogromnu moć. I takve borbene devojke
  i lomiti, i mlatiti, slamati Afganistance.
  Serafima je također škrabala na neprijatelja, nokautirajući talibane divljom silom.
  A djevojka je golim prstima bacala smrtonosne darove smrti na neprijatelja.
  Ove devojke su prosto neverovatne.
  Alyonka je žvrljala po Afganistanima, i vrlo agresivno pokosila neprijatelje.
  Ratnica je gukala dok je sasjekla ratnike islamskog carstva.
  I zaurlala je:
  - Za otadžbinu - našu majku!
  Anyuta je vrlo aktivna u škrabanju s neprijateljima i kosi neprijatelje svojom snagom. I golim nožnim prstima bacila je smrtonosnu i kolosalnu silu.
  A djevojka je cvrkutala:
  - Slava komunizmu!
  I sa grimiznom bradavicom, naše dugme za bazuku je zapalilo rezervoar.
  Ovdje borbena Alla razbija neprijatelja s velikim bijesom. I puca i mokri uništavajući mudžahedine.
  Ove devojke su veoma lepe i borbene su postale heroji.
  Borba protiv Alle na selu razbija divljim bijesom.
  Ovo je vojnički put djevojaka. Koji se čak i bore. I vrlo agresivno slomio talibane.
  Marsijal Maria je bila jako shrvana divljom snagom i odsjekla je svakoga kao žilet.
  I golih prstiju, djevojka je bacala granate uništenja. I djevojka je pocijepala mnogo neprijatelja.
  Olimpijske igre su ponovo u akciji. I opet slama mudžahedine. I opet je bacila svoje gole prste na ubistvo i uništenje.
  I biće nepristojno i veoma agresivno.
  I Olimpijada je počela da se bori i golom petom podlegla uništenju i potpunoj smrti.
  Evo takve borbene djevojke-heroja ove Olimpijade. Evo jedne borbene devojke.
  I Marusija je slomila Avganistance, sa velikim bijesom. I pokosio ih divljom hrabrošću.
  I bradavicom od jagode uzela je i poslala smrtonosnu silu.
  I puno mudžahedina u kovčegu.
  Alenka je izjavila, pucajući u neprijatelja i cičeći:
  - Za najmoćniji komunizam na svetu!
  Anyuta je, škrabajući o Afganistanima, agresivno primijetila:
  - Evo nas opet na belom konju!
  Evo opet borbene Alle u teškoj borbi. I crvenokosa djevojka opet škraba po mudžahedinima, i cvili na sve strane.
  I definitivno ih uništava.
  i vrišti iz sveg glasa.
  A djevojka škraba kao mitraljez.
  A Marija djeluje svom svojom divljom snagom. I veoma precizno puca na Avganistance. I vrlo precizno kosi neprijatelje - svaki metak u oko.
  I urla:
  - Za Rusiju Svarog!
  Olimpijske igre su se ponašale veoma okrutno i ubijale protivnike i pokosile mudžahedine. I veoma borbena devojka-heroj. Ove devojke su prosto neverovatne.
  I niko neće preživjeti protiv njih.
  Olimpijada temeljno kosi neprijatelje. I golim nožnim prstima nokautira Avganistance, bacajući smrtonosne darove smrti. Olimpijske igre su, naravno, veoma devojačke
  najkul i najborbeniji od svih na svijetu.
  Pa, on će ošamariti mudžahedine i pokositi ih mačem.
  A djevojka će uzeti i pjevati:
  - Ja sam Hiper iz klase lepote!
  Ove devojke su tako lepe i veoma borbene. Imaju kolosalan stepen uzbuđenja i snage za praznik za oči.
  Marusya puca na Afganistance i škripi:
  - Za eru komunizma!
  I golim prstima, kao od strane mudžahedina, čekićem će. Ova devojka je prosto neverovatna.
  Matryona će pogoditi neprijatelje smrtonosnom silom uz pomoć grimizne bradavice dojke iz baze. I ovo je zaista njena hipermoć.
  I ratnik škripi:
  - Za veliki komunizam!
  To su djevojke koje se bore za SSSR i pokazuju čuda herojstva. Ne, takvim devojkama nijedan neprijatelj ne može da odoli. Čak i brojni kao talibani. Iako su sposobni da leševe bacaju u Moskvu.
  Stalenida se bori sa nadmoćnijim neprijateljskim snagama. I još kako pritisne dugme za bazuku sa bradavicom od jagode i zaškripi:
  - Ja sam ratnik super klase!
  I namigni svojim prijateljima.
  Veronika, također, agresivno uništava Afganistance i ne daje im milosti. I postoji veliko istrebljenje.
  Devojka je veoma borbena i poseduje fenomenalnu kosmičku moć.
  A u Stalenidi, ono što hrabro slama mudžahedine ove sile je još više. Recimo to ovako, strejt devojke.
  Viktorija velikom aktivnošću tuče Afganistance, udara ih i urla:
  - Ja sam devojka iz hiper klase!
  A Serafima mlati mudžahedine sa strašću lisice, kosi ih i cvili:
  - Ja sam ultra lepotica!
  Albina i Alvina lome Afganistance na nebu. I Helga je s njima. Kako su aktivno preuzeli žute. I istrijebiti kapitalno.
  Albina je golim prstima srušila talibanski auto i zacvilila:
  - Za DDR! Neka se ponovo vrati komunizam Nemcima!
  Alvina je također oborila avion Islamske imperije i vikala:
  - Do najvećih vrhova komunizma!
  A Helga je na nebu, uz pomoć svojih golih nožnih prstiju, prekrila talibanski tenk i cvrkutala:
  - Za pobede kroz krov!
  Ovako su se borile borbene i lepe devojke.
  Anastasia Vedmakova je takođe srušila mudžahedine s neba i zapjevala:
  - Neka komunizam bude slavan!
  I golim nožnim prstima je iz aviona bacala bombe na protivnike.
  A Akulina Orlova je također mlatila Afganistance i pjevala:
  - Slava našoj Otadžbini.
  I bacao teške i smrtonosne bombe na neprijatelja.
  To su bile borbene djevojke, da kažemo pravo.
  Mirabela Magnetic je slomila protivnike kolosalnim stepenom intenziteta i vrisnula:
  - Za veliki i moćni komunizam!
  I opet je djevojka namignula svojim ljubičastim očima.
  To su bile devojke.
  Anastasija Vedmakova je tukla Afganistance i udarala ih, urlajući:
  - Moj novi kredo je osvojiti sve!
  I također kako koristiti gole nožne prste.
  Akulina Orlova je mlatila protivnike. Pokosila ih je kao češalj i zacvilila:
  - Ja sam najjači na svetu!
  I kako popustiti sa golom petom.
  A Mirabela Magnetic svojom kolosalnom snagom ruši neprijatelje i cvili:
  - Ja sam super devojka!
  I sa grimiznom bradavicom dok pritiska dugme.
  Ove cure su jednostavno super i hiper.
  Alvina je slomila talibane i zacvilila velikom snagom:
  - Za komunizam!
  I to golim štiklama, kao da će pritisnuti pedale. Ova devojka je prosto neverovatna.
  A Albina na Avganistancima kao lupanet. I dajte im veliki hiper.
  I on će uzeti mnogo neprijatelja odjednom i položiti ga.
  I sve to radi golim nožnim prstima.
  i pjevaj:
  - Ja sam najbolja devojka na svetu!
  Helga takođe tuče talibane. Oni su kolosalni i aktivno se istrebljuju. Ali tada će golim prstima naciljati raketu, a avganistanski bunker će je razbiti.
  I generalno je super.
  I devojka se smeje...
  Ali Elizabeth, na svom tenu, će se boriti protiv mudžahedina i prirediti im potpuni poraz. I mnogo će Talibana biti ubijeno odjednom.
  A kule od tenkova talibana su otkinute.
  Elizabeth je djevojka koja je supermen najviše klase. I slama neprijatelje golim prstima. I bukvalno ih zariva u zemlju.
  Tako je ova Elizabeta samo Hyper.
  I njen tenk će, kao od strane mudžahedina, provaliti.
  Uopšte nije djevojka, već nešto super aktivno i borbeno.
  A Catherine mlati Afganistance. Ima nevjerovatnu snagu i agilnost. I ona, uz pomoć svojih golih nožnih prstiju, istrijebi vojnike islamskog carstva.
  Ovo je djevojka, a već je ubila toliko Avganistanaca.
  I uzela ga je i zapevala:
  - Ja sam ultra!
  A Elena temeljno mlati neprijatelje. Pokazuje im svoju super klasu i urla:
  - Ja sam Hyper!
  A sa golim nožnim prstima, to je kao da udarate čekićem po Kinezima. Evo devojke.
  A Eufrosinija istrijebi borce Avganistana na vrlo agresivan način. I gađa golim prstima vrlo precizno.
  I dok još prede:
  - Za Otadžbinu i Rusiju biće naš Svarog mesija!
  Recimo samo da su djevojke ratnice časti.
  Elizabeth je, pucajući na Afganistance, primijetila:
  - Generalno, nekako mi se više sviđaju ruski bogovi!
  Ekaterina je opalila golom petom, pritisnuvši dugme, srušila talibanski tenk i zacvilila:
  - I ja više volim ruske bogove! Zapravo, zašto nam je potrebno da se Isus obreže osmog dana?
  Elena je zacvilila od bijesa:
  - Stidim se kneza Vladimira!
  Elizabeta se složila sa ovim:
  - I treba da te bude sramota!
  Elena se složila sa ovim:
  - Naravno, šteta je što su Rusi obožavali jevrejske svece!
  Catherine ga je uzela i zarežala:
  - Moramo imati ruske svece i bogove!
  Elizabeth se složila s ovim, pokazujući zube:
  - Da, trebalo bi!
  I namignuo neprijatelju.
  Euphrosinia energično je primijetila, pucajući na mudžahedine iz topa:
  - Porazićemo islamsko carstvo...
  I opet, Elizabeth, kao da mlati neprijatelja, smrtonosna je.
  Gerda se takođe veoma vešto bori. Udara mudžahide smrtonosnom snagom i cvili:
  - Za veliki komunizam!
  a ona je tako militantni i slavni kralj!
  Charlotte također slama talibane i vrišti, otkrivajući zube:
  - To je odlično!
  i takva borbena djevojka mega klasa!
  Kristina golim prstima udara i Avganistance. I sigurno će ih ubiti.
  I on će uzeti i proći:
  - Ja sam arijevski broj jedan!
  I Magda će pobijediti Afganistance, i pobiti ih puno i siktati:
  - Za SSSR i DDR!
  I namiguje svojim safirnim očima. Ova devojka je samo hiper!
  Ne, talibani se ne mogu nositi sa super i hiper-klasnim djevojkama.
  A one su tako ratoborne djevojke.
  I pevaju sa strašću:
  - A koga ćemo naći u borbi,
  A koga ćemo naći u borbi...
  sa tim se neće šaliti,
  Hajde da ga rastrgnemo!
  I kako će ratnici briznuti u plač. Evo devojaka.
  Takođe su zabijali bose noge u njuške zarobljenih talibanskih vojnika. I natjerao ih da im ljube gole okrugle pete.
  Evo devojaka u bikiniju.
  Ali talibani su mučili jednog komsomolca. Iskrivili su joj ruke s leđa i povukli je na stalak. I podignuta. I uvrnuli su djevojku na drvo. I podigao je. A onda su to uzeli i pustili.
  I djevojka je pala. Uzela ga je na samoj travi i objesila. I ona se ukočila. I mudžahedini su se ljutito nasmijali. Zatim je djevojka ponovo odvedena i podignuta gore, na sam vrh drveta.
  A onda su je ponovo pustili. Djevojka se srušila i ponovo objesila na samom dnu. I konopac se rastegnu, a ljepota zavija od bola. i ponovo su je počeli podizati.
  Povučen do samog vrha. Dobro su ga povratili, pustili da malo visi. A onda su opet pustili s divljim bijesom. I djevojka se ponovo srušila i izvrnula se
  zglobova. I općenito je bila prilično gola. i kako je bolelo.
  zatim je ponovo podignuta po četvrti put i dobro protresena. Zatim su ga pričvrstili na gustu granu i počeli je rastezati. Pričvrstili su blok na bose noge jedne djevojke,
  i počeo da kači tegove na njega. Talibani su okačili teg puda prvo na jednu, a zatim na drugu stranu. Zatim su djevojku počeli tući bičem. Lupano tako da je koža pukla.
  A onda su komsomolci počeli sipati so na rane. A onda su uzeli i pokrenuli usijanu žicu. I tukli su djevojku bolesnom snagom. Tada su avganistanski dželati namazali bose tabane djevojčice, a ispod nje zapalili mangal. I snimimo ljepoticu bez nepotrebnih ceremonija. A onda su dželati iz talibana podmazali i grudi djevojčice. I poslije
  koji joj je zapalio grudi. I počeli su da tuku devojku temeljno.
  I spržite mudžahedinsku ratnicu i njena prsa i pete. A onda su namazali guzicu i donijeli baklju do zadnjice. I počeli su da tuku devojku temeljno. A onda je vatra dotakla njena nedra. Dlake koje su prekrivale pećinu Venere bile su odmah ugljenisane. Ova devojka je prosto neverovatna. I takva tortura ju je čekala.
  Avganistanski dželati su spalili devojku i njene grudi, i dupe, i grudi, i tabane njenih bosih nogu. I dobro su ga ispržili. Tada je talibanski dželat uzeo usijani štap i bez razmišljanja dvaput stavio djevojku u anus. I kako, vrišti od divljeg bola.
  To ju je toliko povrijedilo. A ove devojke su tako nestašne i lepe. Ali Avganistanci su devojku teško mučili. I tako lijepi ratnici. I ratnik ih dobro ispeče.
  I tako su djevojku uhvatili njeni dželati i počeli da joj razbijaju duge graciozne prste usijanim kleštima. I to jako boli. Dželati su djevojčici polomili prste, počevši od malog prsta.
  I bukvalno sve je bilo pokvareno. A onda su komsomolcu počela pucati rebra. A u isto vrijeme, usijana klešta zarila su mu se u grudi. I postalo je crveno od vrućine da zavrti gvožđe i grimizne bradavice. A djevojci su bile otkinute grudi. I bilo je tako okrutno i bolno.
  Tu je bilo mučenje.
  Gerda je, pucajući na mudžahedine, primijetila:
  - Slava komunizmu!
  Charlotte je primijetila vrlo agresivno s đavolskom silinom. I zacvilio:
  - Za otadžbinu!
  I golim nožnim prstima zgazit će neprijatelja.
  Evo devojke. I tako militantno.
  Christina ga je uzela i golim prstima udarila talibane i zacvilila:
  - Slava eri ruskih bogova!
  Magda se također golim prstima udarila u Afganistance i zagugutala:
  - Za našu domovinu!
  A ove djevojke su tako cool.
  Gerda je, pucajući na protivnike iz Afganistana, izdala:
  - Za veliki nemački komunizam.
  Ove devojke su takve borilačke lepotice.
  Gerda je veselo odgovorila, škrabajući o mudžahedinima:
  - Imam curu super.
  A Charlotte je agresivno istakla dok je pucala na svog protivnika:
  - Slava arijevskom komunizmu!
  I golim nožnim prstima zagugutala je:
  - Za veliku Otadžbinu!
  Christina je takođe pala na neprijatelja sa velikom preciznošću, napomenuvši:
  - Za Rusiju i Nemačku u prijateljstvu!
  Magda je takođe mlatila mudžahedine i zacvilila:
  - Slava našoj eri!
  I ponovo namigni svojim partnerima.
  Evo devojaka.
  I Džejn Armstrong je počela da udara talibane topom.
  Devojka je bila veoma lepa.
  Džejn je golim prstima udarila svoju protivnicu i zacvilila:
  - Slava otadžbini!
  Tako će Gertruda očajnički udariti neprijatelje, a oni će biti potpuno pokriveni i razbijeni.
  I gugutanje:
  - Za Britaniju!
  A Malanja, kao da kuca na neprijatelja i čini mu hara-kiri, i cvrkuće:
  - Za engleske pobede!
  Monika će također udariti neprijatelje golim nožnim prstima i zacviliti:
  - Za sovjetske pobede!
  I Tamara i Sulfija se bore protiv talibana i ubijaju bradate ratnike koji dolaze u talasima.
  A ove devojke pevaju:
  - Ljudi će biti srećni
  sreca zauvek...
  Ruska vlada jeste
  Snaga je velika!
  Tamara se okrenula i opalila golim prstima i zagugutala:
  - Za moje mišljenje o komunizmu!
  Sulfiya će također pogoditi neprijatelja, ubiti mnogo talibana i škripati:
  - Recimo koju reč o Rusiji!
  I obe devojke su prasnule u smeh.
  Tamara se okrenula. Pokosila je mnogo Avganistanaca i cvrkutala:
  - Za najbolju snagu Otadžbine!
  Sulfija će takođe remontovati neprijatelja i gugutati:
  - Za grimizni komunizam u SSSR-u!
  I namigni safirnim očima.
  Ovo su cure - samo najviša klasa i let.
  Alice i Angelica se i dalje svađaju.
  Plavuša i crvenokosa beba.
  Jake su djevojke i pucaju iz snajperskih pušaka.
  I dok pevaju u sebi:
  - Slava SSSR-u! Daćemo primjer svima!
  Alisa je pucala na neprijatelja iz snajperske puške. Upucano golim nožnim prstima, i
  zacvilio:
  - Slava mojoj zemlji!
  Anñelika takođe udara na neprijatelja, uz pomoć svojih golih nožnih prstiju, baca granatu i škripi:
  - Za Rusiju najveći.
  I namigni svojim smaragdnim očima.
  Ove devojke su samo vrhunski piloti. I tako su Avganistanci slomljeni. Ovdje se bore i najkul i najinteligentniji na svijetu.
  Alice je cvrkutala, namigujući:
  - Slava vremenima KPSS!
  Anđelika se spremno složila sa ovim:
  - Velika slava herojima SSSR-a!
  I ponovo je bacila bombu smrtonosne sile golim prstima na neprijatelja.
  Ovdje je žena obične greške u izvanrednom izgledu.
  Alice ga je uzela i cvrkutala:
  - U ime besmrtnih ideja komunizma!
  I bacila je dar smrtonosne moći golim nožnim prstima.
  Anñelika je takođe uzela i mlatila neprijatelja.
  Odrezala ga je kao brusni papir i zacvilila:
  - Za Rusiju i ruske bogove!
  Ove žene su bile veoma borbene i hladne.
  Alisa je, pucajući na neprijatelja, uzela i svojim golim nožnim prstima lansirala dar uništenja na neprijatelja.
  I to je bio vrlo kul potez.
  Anđelika je takođe iskopala neprijatelja, bukvalno ga uništivši i demonstrirajući kolosalnu moć. I zaigrano sa osmehom rekao:
  - Ovo je veliki događaj!
  A njeni goli prsti lansirali su poruku smrti i uništenja!
  Ovdje je to bila djevojka - samo hiperklasa.
  Alice ga je uzela i zaurlala iz sveg glasa:
  - Ja sam najjači i najkul u svemiru!
  Anñelika je golim tabanima bacila čitavo bure eksploziva i zacvilila:
  - A ja sam u megaverzumu!
  Ove devojke su veoma lepe.
  Alisa je primetila dok je pucala na neprijatelja:
  - Vera u komunizam je velika!
  I bacanje smrtonosnih granata golim prstima.
  A Anđelika puca na mudžahedine i urla:
  - Naša vera je veoma velika!
  I golim nožnim prstima će baciti granatu razornom snagom.
  I ratnici su zauzeli neprijatelja i tako su ovi talibani prevarili... I to ni u bajci reći, ni perom opisati.
  Alisa je sasvim logično primijetila, pucajući iz snajperske puške i obarajući talibanski jurišni avion.
  Alice ga je uzela i cvrkutala:
  - Verujem da će se ceo svet probuditi,
  Biće kraja fašizmu...
  I sunce će sjati
  Osvetljavam put komunizmu!
  I opet, djevojka će ga uzeti golim prstima i lansirati nešto izuzetno smrtonosno.
  Protiv mudžahedina se bore i dobrovoljci iz Japana. Posebno, nindža djevojčice komunističkih uvjerenja.
  Plavokosa nindža djevojka je udarila Afganistance vjetrenjačom i bičevala ih.
  Zatim je golim prstima bacila grašak uništenja i zacvilila:
  - Za komunizam u Japanu!
  Žutokosa nindža izvela je i tehniku leptira svojim mačevima. Smanjite mnogo mudžahedina. A onda njene bose noge
  uzeli su i bacili smrtonosnu granatu.
  Tada je devojka rekla:
  - Slava SSSR-u i Japanu!
  Crvenokosa nindža je takođe podigla i udarila bekhendom po avganistanskim vojnicima. I bacila je svoje gole nožne prste,
  nešto ubitačno u poklonu. I provjerila je:
  - Slava Rusiji i SSSR-u!
  Ninja djevojka s bijelom kosom izvela je bačvasti prijem. I kako je udarila talibanske vojnike odsijecajući im glave. Onda bacio
  smrtonosna razaranja golom isklesanom nogom i zacvilio:
  - Slava Crvenoj armiji!
  I sve četiri nindže bacile su golim petama grašak razaranja i tenkovima izbile čitav bataljon Avganistanaca. Ove devojke su samo ultra!
  Ovo je lepota - devojke su zaista super.
  Oleg Rybačenko također siječe mudžahedine mačevima. A s njim i djevojka Margarita.
  Ova besmrtna djeca su jednostavno super.
  I posebno razbijaju neprijatelje. Recimo da tamo i djeca!
  A onda i dječak i djevojčica zvižde. A vrane, nakon što su dobili srčani udar od dječjeg zvižduka, padaju na dno. A njihovi kljunovi probijaju lobanje talibana.
  To su djeca - prirodni rušitelji svega i svačega.
  Oleg Rybachenko je pjevao:
  - veličamo naš sovjetski narod,
  Pozdrav mojoj zabavi...
  Naša zajednica srca sve dece,
  Svi smo mi prijateljska porodica!
  Margarita Magnitnaja, slamajući protivnike, energično je izdala:
  - Budite poznati po našoj svemirskoj Rusiji!
  A djevojka će golim nožnim prstima lansirati nešto potpuno smrtonosno na neprijatelja.
  Oleg Rybačenko, sabijajući talibane, pevao je:
  - Margarita, prozor je otvoren,
  Margaret, nisi zaboravila
  Kako je sve bilo!
  Ovaj dečko je tako kul i ratoboran. Ovo je dječak terminator.
  Ovo su djeca ovdje koja su vrlo kul i borbena.
  Treba napomenuti da su djevojke veoma teške.
  Alice takođe puca na talibane. I pjeva ispod glasa:
  - Jedan dva tri četiri pet! Zeko je izašao u šetnju!
  I djevojka je ponovo pucala sa velikom preciznošću.
  Anñelika je bila veoma dobar udarac. I snažno pucao na neprijatelja.
  I kako pritiska grimiznom bradavicom i uzima je iz bazuke i mlati.
  I ratnik je vrlo precizno pucao na neprijatelja.
  Anñelika ga uzme i zaguguta:
  - Slava našoj komunističkoj partiji!
  I opet, kao udar sa velikom preciznošću na neprijatelja. I talibanski avion se ponovo sruši.
  I Alisa je takođe pucala vrlo precizno, a jurišna letelica Islamskog carstva se zapalila.
  Ovo su devojke.
  Anñelika je uz cerekanje primetila:
  - SSSR je divna zemlja u kojoj su svi narodi prijateljska porodica!
  Alisa je ponovo opalila, jednim udarcem oborila trojicu mudžahedina odjednom i odgovorila:
  - Za veliku zabavu Rusije!
  A djevojke su prasnule u smijeh. Generalno, oni su ratnici sa vrlo različitim pogledima.
  Ali sve djevojke nose ideju komunizma u svojim srcima. I žele da na planeti Zemlji postoji pravi raj. I bilo bi veoma lepo.
  Anñelika je primijetila pucajući na neprijatelje sa velikom preciznošću i probijanjem kroz lobanje.
  - Komunizam nikada neće sklopiti krila i uvući se u ljusku!
  Alice se složila sa ovim:
  Komunizam nikada neće sklopiti krila! Naša ideologija je da gradimo sreću na planeti Zemlji!
  I obe devojke vrisnu:
  - Slava Rusiji! Slava! Bosonoge devojke trče napred...
  Odeljenje bosonogih žena... dočekuje ruski narod!
  A žene ratnice pokazuju agresivno i seksualno oduševljenje.
  Alice je cvrkutala, pokazujući zube i cvileći:
  - Svi zajedno stojimo za SSSR!
  I ratnik je ponovo tukao neprijatelje.
  Anñelika je takođe pucala u neprijatelja, i udarila mu ga kroz glavu. I zagugutala je:
  - Slava našoj Otadžbini!
  A ratnik je bio izuzetno borben i crven.
  A kosa joj je na vjetru, ova bakrenocrvena kosa vijori kao proleterski barjak.
  Ove devojke su veoma lepe i seksi.
  I toliko mudžahedina je već sahranjeno...
  Ima i devojaka koje rade...
  Ovdje Viola i Dominika pucaju na Afganistance.
  Devojke pucaju bazama na tenkove i azijsku pešadiju.
  Ovdje je Viola ispaljena, koristeći grimiznu bradavicu da pritisne dugme na bazi, i ispalivši projektil na raketni pogon.
  I masa Avganistanaca je bila raskomadana.
  Viola je ponovo zapjevala:
  - Verujem u veliki komunizam!
  Dominika također puca posebno na mudžahedine. I razbija ih u velikim masama.
  U isto vrijeme, djevojke će bacati granate golim prstima.
  I sa grimiznom bradavicom na dugmetu baze, on će pritisnuti neprijatelje radikalno istrebeći.
  Ove devojke su tako lepe. I kako izgledaju sjajno kada se svađaju samo u gaćicama. I ratnici najviše klase.
  primijetila je Viola dok je ponovo pucala na neprijatelja svojom bradavicom od jagode.
  - Volim da se borim! to je super!
  Dominika se zakikota i primijeti:
  Šta nije u redu sa muškarcima?
  Viola se nasmijala i odgovorila, bacivši bombu na neprijatelja golim prstima i zacvilila:
  - Naravno da je u redu! A neke su jednostavno preslatke!
  Ovde su veoma borbene i prelepe devojke.
  Dominika je napomenula:
  Koliko dugo će trajati ovaj rat?
  Viola je ponovo pucala na mudžahedine koristeći grimiznu bradavicu i zacvilila:
  - Mislim da je dosta vremena!
  Dominika ga je uzela i otpjevala:
  - U svemiru bjesni rat,
  Crush Kill bez razloga...
  Sotona je van lanca
  I smrt je došla s njim!
  
  I ko će zaustaviti tok
  Krvavo lude rijeke..
  Laserski snop će ući u hram,
  I u trenu, čovjek je nestao!
  Viola je dodala, bacivši bombu golim prstima:
  I takav haos
  Ispunio univerzum...
  Tužna sudbina čovečanstva -
  Izdrži bol, patnju!
  Ovo su devojke, tako cool pevačice.
  A Oleg Rybačenko mačevima seče Avganistance.
  Dječak baca darove smrti golim prstima ubilačke moći i pjeva.
  Sin zemlje će odgovoriti ne
  nikad necu biti rob...
  Vjerujem da će sloboda svanuti
  Vjetar će zacijeliti svježu ranu!
  
  Za svetu otadžbinu u borbi,
  Sam Veliki Svarog naziva...
  Ustani hrabri viteže u ranim satima,
  Tama će nestati, majske ruže će procvjetati!
  Ovo je tako dečko heroj...
  A djevojka Margarita, uništavajući mudžahedine mačevima i bacajući granate golim prstima, dodaje:
  I pulsiranje srca i vena,
  Suze naše dece, majki...
  Kažu da želimo promjene
  Odbacite jaram okrutnih lanaca!
  I djeca će opet zviždati. A vrane će ga uzeti i onesvijestiti se, gubeći svijest. I bukvalno nabijaju lobanje stotinama mudžahedina.
  
  ALEKSANDAR ALEKHIN DAJE ČOVJEČANSTVO ŠANSU
  Aljehin nije umro tako što se slučajno ugušio odreskom u Portugalu, ali je ipak odigrao meč za svjetsko prvenstvo u šahu sa Mihailom Mojsejevičem Botvinikom.
  Utakmica je održana u Londonu u trideset utakmica. Favorit je bio Mihail Botvinik, koji je bio veoma uspešan na mnogim turnirima, a imao je niz od nekoliko osvojenih šahovskih turnira. Osim toga, Aleksandar Aljehin je već imao pedeset četiri godine i vjerovalo se da je njegovo vrijeme već prošlo.
  Botvinik je skoro dvadeset godina mlađi i u odličnoj fizičkoj formi.
  Ali Aljehin je imao dobre uvodne pripreme i držao se u formi.
  Već u prvoj utakmici iskoristio je novinu na početku i savladao Botvinika.
  Međutim, bilo je priprema i Mihaila Moisejeviča. Isprva je Aljehin, koji je bio iskusniji u mečevima, vodio sa dva poena razlike. Došlo je do razmjene udaraca. Potom je do dvadesetog gema Botvinik izjednačio rezultat. Ali u dvadeset i drugoj, Aljehin je primenio povećanje i uspeo da pobedi. Nakon toga, Botvinik je izgubio ravnotežu i počeo da rizikuje. I izgubio je još četiri utakmice od pet.
  Aljehin je senzacionalno dobio meč protiv Botvinika, pa čak i poraznim rezultatom.
  I to je pokazalo da je Aleksandar Aljehin i dalje sjajan i da nije izgubio svoju zastrašujuću snagu tokom godina.
  I svjetski prvak je ponovo počeo igrati na turnirima.
  Dve godine kasnije, Aljehin je takođe pobedio Keresa. Koji je osvojio mnogo različitih turnira.
  A onda, pošto FIDE još uvek nije uzeo pod kontrolu izvlačenje krune, pobedio je i Reševski.
  Tako je Aljehin postao sedmostruki svjetski prvak.
  A 1952. Aljehin je odigrao nerešeno sa Bronštajnom. Ova utakmica je bila veoma napeta i borbena. A Aljehin je s mukom, nakon pobjede u posljednjoj utakmici, doveo meč do neriješenog rezultata...
  A 1957. godine Aljehin je zvanično završio svoju šahovsku karijeru. Kao već stariji šahist, šampion, odlagao je utakmice za svjetsko prvenstvo, da bi na kraju otišao i ostao neporažen, a šahovsku krunu je držao dvadeset osam godina.
  Time je oboren Laskerov rekord.
  Titula prvaka svijeta osvojena je na turniru 1958. godine. A Mikhail Tal je sa dvadeset godina postao novi svjetski prvak. I ispostavilo se da je to bila svojevrsna senzacija.
  Za razliku od stvarne priče, zvijezda Mihaila Tala na šahovskom tronu je dugo gorjela.
  Mihail Tal je osvojio i Smislova, i Gelera i Petrosjana. Onda je pobedio Spaskog. I Bobby Fischer, i Anatoly Karpov, i Korchnoi. Čak je i Mihail Tal pobedio samog Garija Kasparova u prvom meču 1986. godine.
  Tek 1989. Gari Kasparov je konačno pobedio Tala. Mikhail Tal oborio je Aljehinov šampionski rekord. I bio je šahovski kralj trideset i jednu godinu!
  Zatim je nastupila era Garija Kasparova. Tačnije, nije postojala era Garija Kasparova.
  Samo jednom je odbranio titulu svjetskog prvaka protiv Shorta i otišao u politiku.
  A 1995. godine Vishy Anand je postao novi svjetski prvak. I ovaj industrijski genije je također vladao šahom čitavu eru. Nije uspio da obori Talov rekord po dužini šampionata za godinu dana, ali ga je pobijedio po broju osvojenih mečeva.
  Vishy Anand je čak pobijedio Carlesona 2013. godine. Bio je tako siguran u svoje sposobnosti.
  I tek 2015. vrhunac Carleson je ipak uspio zauzeti prethodno dominantnog Vishy Ananda dvadeset godina.
  Carleson je otvorio svoju eru...
  Došlo je i do promjena u politici. Gari Kasparov se bavio politikom. Osnovao svoju stranku, izabran u parlament. I to je imalo uticaja na tok istorije. Na izborima za Državnu dumu 1995. godine, stranka Mlada Rusija Garija Kasparova prešla je barijeru od pet posto.
  Gari Kasparov bi takođe želeo da se kandiduje za predsednika Rusije, bio je još premlad. Ali Jeljcin je, naravno, moralno podržavao. Ali za sada, naravno. Kada je u maju 1999. bilo glasanje o opozivu Jeljcina, Francuska je jednoglasno dala Garija Kasparova za svrgavanje diktatora.
  Više od dvije trećine Državne Dume glasalo je za opoziv Jeljcina. I to je svakako promijenilo tok istorije. Vijeće Federacije je također većinom glasova podržalo opoziv. A Maxim Primakov je postao vd predsjednika. Iako je smijenjen, ustavni sud ga je poništio - uz obrazloženje da je Jeljcin bio neadekvatan u vrijeme potpisivanja dekreta.
  Tako se vlast u Rusiji promijenila. Na prijevremenim predsjedničkim izborima u jesen 1999. pobijedio je Maksim Primakov. A gradonačelnik Moskve Lužkov postao je premijer.
  Rat sa Čečenijom je izbjegnut. Ali u samoj Čečeniji izbio je građanski rat. S jedne strane, Mashadov je legitimni predsjednik. S druge strane, Basaev i Raduev i vehabije.
  Rusija je podržala Mashadova oružjem i novcem. Na kraju, Mashadov je pobijedio.
  Nakon toga, Čečenija je održala referendum i vratila se Rusiji.
  Maksim Primakov je bio na vlasti dva mandata po osam godina, a 2007. predao je vlast Juriju Lužkovu. Koji je takođe vladao u dva mandata, do 2015. godine. Kada je već bivši gradonačelnik Moskve sebe smatrao prestarim, a predsednik Komunističke partije Ruske Federacije Genadij Zjuganov postao je novi predsednik.
  Ali ovaj vladar je, uprkos poodmaklim godinama, previše volio vlast.
  I on je to uzeo i ponovo postavio svoje rokove. Ali 2022. godine rat je počeo invazijom Talibana na Tadžikistan. A ovo je bila nova bitka.
  Ipak, korišćenjem administrativnih resursa i falsifikovanjem izbora, Zjuganov je stigao do trećeg mandata.
  Gari Kasparov i Aleksej Navaljni podigli su veliki talas nemira protiv komunista.
  Bilo je masovnih protesta. Došlo je do sukoba između ljudi i policije, korišteni su bacači granata, suzavac, pendreci i gumeni meci. Na kraju se svelo čak i na pucanje. I niz masakra.
  2025. godine konačno je izbio Majdan velikih razmjera, a Genadij Zjuganov je svrgnut.
  Gari Kasparov je postao novi predsednik Rusije, a Aleksej Navaljni premijer. Time je otvorena nova era u svjetskoj politici...
  Vladimir Putin je ostao malo poznat i tih zvaničnik u Jeljcinovoj administraciji. Jedino za šta je zaslužan:
  Nije dozvolio Jeljcinu da izvrši vojni udar nakon opoziva. Istina, ni sam Jeljcin, nakon pet srčanih udara, više nije želio da se bori za vlast.
  Gari Kasparov, u ulozi predsednika Rusije, obećao je da će prestići Sjedinjene Države i povući ruske trupe iz Avganistana.
  Počela je nova era u politici, nakon četvrt vijeka kvazikomunističke vladavine.
  
  
  NOVE ŠANSE ZA HRABRE SAMURAJE
  Bitku kod Midveja ionako je trebalo da dobije Japan. Ali nije činjenica da će samuraj u ovoj varijanti otvoriti drugi front. I tako su stvari mogle krenuti malo drugačije. Recimo, Staljingrad je prošao kao u pravoj istoriji. I ništa se mnogo nije promijenilo. Britanci su izveli operaciju Torch bez američkih trupa. Rommel je slomljen. Istina, do iskrcavanja u Maroko nije došlo. Nemci su, prebacivši određene snage iz Evrope, uspeli da zaustave britansku ofanzivu. Montgomery je, naišao na tvrdoglavi otpor, stao. Nemci su neko vreme držali liniju. Tada su počeli prebacivati dodatne snage u Afriku. Rommel je krenuo u kontranapad, blago pritiskajući Britance, ali se Montgomeri povukao na odbrambenu liniju u Libiji. Prednja strana se stabilizovala. U julu četrdeset treće godine, nacisti su pokušali da probiju sovjetsku odbranu na Kurskoj izbočini. Otkako su Japanci zauzeli Havajska ostrva, Amerikanci su gotovo zaustavili zračne napade na njemačke gradove i fabrike. To je omogućilo Nijemcima da proizvedu još nekoliko tenkova, posebno Tigrove i Panthere. U Kurskoj izbočini učestvovalo je još četiri stotine vozila, kao i značajnije snage avijacije. Osim toga, Hitler je prebacio dodatnih šest pješadijskih divizija iz Francuske i uklonio neke od topova s Atlantskog zida. To je ojačalo njemačku grupaciju. Ofanziva je počela otprilike kao u stvarnoj istoriji, ali kako su nacisti bili nešto jači, postigli su veliki uspjeh. Međutim, nije bilo moguće zatvoriti obruč oko sovjetske grupacije. Iako je sama Fricova ofanziva trajala dvadeset dana i završila se tek 25. jula. Tada su sovjetske jedinice krenule u kontraofanzivu. I borba je trajala duže. Nemci u Africi su bili u defanzivi. Nisu morali da troše energiju na Italiju, a na front je dopremljeno više opreme, pa je bombardovanje bez Amerikanaca bilo višestruko slabije. Japan je nastavio da pobjeđuje. Tako je američka komanda činila sve više i više grešaka, i previše su žurili da ponovo zauzmu luku Peru. To je dovelo do preovlađujuće tačke gledišta - Americi ne treba Evropa. U znak zahvalnosti za to, njemačke podmornice su praktički prestale napadati američke brodove. Crvena armija je, dakle, tek krajem septembra zauzela Orel i Belgorod, pretrpevši ogromne gubitke. I privremeno prekinuo promociju. Međutim, razloga za paniku još nije bilo. Uslijedila je kišna jesen, a potom i zima. I trebalo bi da dođu nove pobede Crvene armije. Shvativši to, Hitler je ponudio Staljinu primirje. Kao, hajde da napravimo pauzu!
  Koliko je naših momaka poginulo tokom posljednje bitke? SSSR i Treći Rajh su se borili tri mjeseca. Gubici Crvene armije bili su veći nego u stvarnoj istoriji, a Wehrmacht ništa manji. Obje strane su bile iskrvavljene. Ali nacisti su povećali proizvodnju opreme, uspjeli su se donekle oporaviti. Treba napomenuti da je u tenkovima udio gubitaka bio u korist nacista, a kako se pokazalo da je njihovo oslobađanje bilo veće nego u stvarnoj povijesti, Nijemci su nadoknadili štetu. U odbrambenim bitkama Panter se pokazao kao dobar tenk. Njegov dugocijevni i brzopajući top sa odličnom optikom za svoje vrijeme bio je u stanju uništiti sovjetske tenkove. Osim toga, trideset četvorka nije probila Pantere, Tigrove, Ferdinande u čelo, a još uvijek je bilo premalo teških tenkova da bi utjecali na tok bitaka. Staljin je odbio primirje sa Nemačkom. Krajem oktobra, sovjetske trupe su nastavile ofanzivu protiv Harkova i Smolenska. Nemci su se veoma tvrdoglavo odupirali. Imali su jaku odbranu, posebno u centru, i općenito su očekivali napredovanje sovjetskih jedinica u ovim pravcima. Čudno, ali u poređenju sa stvarnom istorijom, veća količina opreme, posebno aviona i tenkova, omogućila je Nemcima mnogo efikasniji otpor. Osim toga, imajući više rezervi, nacisti su djelovali mirnije, nisu žurili tokom sovjetske ofanzive, duž frontova, već su dosljednije vodili rezerve i oslanjali se na napredniju i dubinu odbranu. Nekoliko desetina ekstra divizija, spašenih zbog nedostatka italijanskog fronta, a u Africi Montgomeriju se nije žurilo, a Nijemci nisu ljuljali čamac. Intenzitet rata sa Britanijom naglo je opao. Još nije bilo govora o separatnom miru, ali je očito Čerčil usporio bombardovanje, očito računajući na to da su se SSSR i Treći Rajh što više iscrpili. Ispostavilo se da je oslobađanje oružja iz Njemačke i satelita gotovo za trećinu veće nego u stvarnoj povijesti. To je omogućilo da se zakrpe rupe i da se, oslanjajući se na gustu odbranu, relativno uspješno odupre. Situaciju je otežavala činjenica da je sovjetska komanda bila u ofanzivi, gdje su ih već čekali Fritz, i uspjela se smjestiti u defanzivu. Kao rezultat toga, samo napredovanje je bilo izuzetno sporo i koštalo je velike gubitke. Rat je nekako počeo da liči na Prvi svetski rat, kada se pokazalo da je odbrana jača od napada, napadačka strana gubi više, a linija fronta je zbog toga postala neaktivna. Sovjetske trupe su napredovale u prosjeku jedan do dva kilometra dnevno, omogućavajući Nijemcima da steknu uporište, ali nove položaje, i da zadrže odbranu. Nije bilo moguće ući u operativni prostor. Harkov je, međutim, zauzet početkom decembra nakon žestokih urbanih borbi. Nijemci su povećali proizvodnju avijacije. Focke-Wulf i ME-309 uspješno su se oduprli slabijim sovjetskim lovcima. Posebno je opasan bio ME-309 sa sedam pušaka i velikom brzinom. A Focke-Wulf sa oklopom i dobrom zaštitom je žilava mašina sa šest vazdušnih topova. Prisustvo vozila s takvim oružjem, naravno, dovelo je do toga da su nacisti stekli prednost u zraku. Najlošiju manevarsku sposobnost kompenzirala je velika brzina prilikom poniranja, koja je omogućavala bijeg pri ulasku u rep, a moćno naoružanje omogućilo je obaranje aviona iz prvog prilaza. Osim toga, Nijemci su razvili posebnu taktiku borbe sa sovjetskim vozilima kako bi koristili snažnije oružje i brze njemačke avione. Odlično se pokazao i najnoviji bombarder Yu-288. Ova mašina je i brza i nosi veliko opterećenje bombom.
  Focke-Wulf se pokazao kao snažan frontalni bombarder, superiorniji od PE-2 u svim aspektima. Do kraja decembra, sovjetske trupe su bile iscrpljene i bile su prisiljene da se zaustave zbog velikih gubitaka. Dok su Nijemci još držali Smolensk, i dio lijeve obale Ukrajine. I ono što je najvažnije - nalazišta boksita i legirajućih elemenata. Gubici sovjetskih trupa u tenkovima ispostavili su se toliko opipljivim da je Mainstein krenuo u protunapad, pa je čak uspio ponovo zauzeti Harkov i formirati kotao za sovjetske trupe. Ali u januaru-februaru, sovjetske trupe su krenule u kontranapade i ponovo su uspele da zauzmu višestruko napaćeni Harkov. Ali do marta, Crvena armija je bila iscrpljena i bila je prisiljena da obustavi ofanzivu. Nastala je pauza... Obje strane su pretrpjele previše gubitaka. Osim toga, Staljin je želio da svoju vojsku popuni jačim i naprednijim tenkovima T-34-85 i IS-2. Istina, Nijemci su dopunili i naprednije i moćnije "Panther" -2 i "Tiger" -2. Staljin je takođe računao na naprednije LA-7 i Jak-3. No, Nijemci su kao odgovor lansirali najnoviju modifikaciju TA-152 umjesto Focke-Wulf-a, a ono što je posebno neugodno je mlazni avion ME-262. Posljednji avion po brzini, oklopu i naoružanju nije imao premca. Istina je bila skuplja i radno intenzivnija u proizvodnji. Ali s druge strane, Nijemci su stvorili i HE-162, koji je jeftin, upravljiv, relativno lak za proizvodnju i reaktivan. Staljin još nije pobedio na tehničkom takmičenju. Britanija je rat vodila krajnje pasivno. Sjedinjene Države još nisu uspjele preuzeti inicijativu od Japanaca. 25. juna, sakupivši snagu, Crvena armija je krenula u ofanzivu na centar. U početku su sovjetske trupe uspjele probiti odbranu, ali su se onda uključile u bitke za Smolensk. Tipična greška crvenih generala je da zauzmu gradove do određenog datuma. I pokušajte, zauzeti dobro utvrđen grad, sa moćnim garnizonom i odbranom. Ofanziva sovjetskih trupa je zapela kada su Nemci prebacili dodatne snage i počeli da vrše kontranapad. Bitke su ponovo, kao u Prvom svjetskom ratu, postale pozicione i vrlo viskozne. Hitler je pokazao neobičan oprez. Možda je računao na čudotvorno oružje i najnovija tehnička dostignuća i stoga nije žurio. Vjerovatno je ulogu igrala i želja da se spasi arijevska krv, koju su Nijemci već dosta izgubili. Da, i odbrana od nacističkih tenkova je mnogo efikasnija, posebno razbijanje "Tigra" -2.
  Borbe u centru su se otegle do kasne jeseni. Staljin je pokazao tvrdoglavost, želeći da razvije uspeh. Ali u ovom slučaju, našao sam kosu na kamenu. Gubici sovjetskih trupa bili su ogromni. Nemci su, kao odbrambena strana, izgubili nešto manje. Panter-2 se pokazao kao dobar tenk. Ovo vozilo je bilo prilično dobro zaštićeno u čelo i imalo je odličan oklopni top, a ujedno i pristojne vozne performanse. Primjetno je nadmašio T-34-85 po snazi topova, prednjoj zaštiti, a nije bio inferioran u brzini i upravljivosti. Čak i za IS-2, njemačka mašina je opasan neprijatelj, udara na znatnoj udaljenosti. Zbog čestih kvarova, izjednačenog naoružanja, tek neznatne prednosti u odbrani, Kralj tigar nije bio na najboljem kontu. Teža modifikacija "Pantera" -2 sustigla je "Tigra" -2 u odbrani i nadmašila u voznim performansama. Ubrzo su Nijemci ujedinili proizvodnju gotovo isključivo na "panteru" -2 teškom pedeset i jednu tonu sa motorom od 900 konjskih snaga. Ovaj tenk je manje-više odgovarao vojsci. Crvena armija nije ostvarila pobedu i zaustavila je napredovanje. Došla je zima. Nemci su imali tenkove serije "E" i nove mlazne avione. Došlo je do razmjene udaraca. Britanija je ostala pasivna, Sjedinjene Države su već počele nešto da dobijaju protiv Japana. Staljin je, videći da dok SSSR igra ulogu topovskog mesa, prihvatio, pa čak i ponudio Hitleru primirje. Kao, neka se nacisti okrenu Zapadu, a kapitalisti su u ratu. Vođova računica je bila podmukla i jednostavna. Hitler se složio sa ovim okretom. A sada, u februaru četrdeset pete godine, njemačke trupe krenule su u ofanzivu na Libiju. I tu su bili uspješni. U borbama se pokazalo da su njemački tenkovi nadmoćniji od engleskih, a mlazni avioni potpuno van konkurencije. SAD još nisu ušle u borbu. U borbama su glavnu ulogu imali Panther-2 i E-100, kao i modifikacija Tiger-2 sa malom kupolom i debljim oklopom sa snažnim motorom. Engleski "Churchill" nije loš u oklopu, ali prilično slab u naoružanju. "Kromvel" uopšte ne vuče. A Challenger, jedini stojeći tenk, nije u masovnoj seriji. Ali najvažnija stvar je kvalitet trupa. Nemci, koji su prošli test vatre i gvožđa na istočnom frontu, mnogo su spremniji za borbu od britanskih trupa. Posebno kolonijalne podjele. I njemačke jedinice su krenule u ofanzivu. U martu je Egipat zarobljen. A onda su Nemci ušli na Bliski istok, zauzeli Irak, Kuvajt, a potom i Saudijsku Arabiju. Hitleru ne bi smetalo da ide u Indiju, preko Irana, ali Staljin, čije su trupe još uvijek bile u Iranu, nije pristao. Nemci su krenuli u ofanzivu, napredujući kroz Sudan. I dalje do Etiopije i Somalije. A odatle na ekvator. U ofanzivi je učestvovalo oko sedamdeset divizija Wehrmachta. A Britanija nije imala takve snage da se suprotstavi Trećem Rajhu. Nemci su takođe zauzeli Gibraltar. Ispostavilo se da je napad bio prolazan i skoro munjevit. U ofanzivi su učestvovali i mlazni jurišni avioni, kao i helikopteri. Afrika je bila u opasnosti od potpunog gubitka Britanije. Ali Staljin nije tako jednostavan.
  Povlačenje Britanije iz rata je previše opasno za SSSR. I Crvena armija je krenula u ofanzivu juna 1945. Oslabljene njemačke trupe na istoku nisu izdržale i podlegle su pritisku. Nacisti su se, ne mogavši to izdržati, otkotrljali na zapad. Crvena armija je uspela da oslobodi Smolensk, Kijev i uđe u Belorusiju. Prebacivši dodatne snage iz Afrike, Nijemci su s velikim poteškoćama uspjeli zaustaviti ofanzivu sovjetskih trupa. U borbama su učestvovali novi njemački tenkovi serije E-50, kojima nije bilo premca. Osim toga, nacisti su Turskoj zadali ometajući udarac. I sama Turska, pod pritiskom Njemačke, napala je Sovjetski Savez. Tako se situacija ponovo zakomplikovala. Problem je bio u tome što T-54 još nije ušao u seriju, a T-34-85 je već bio očigledno zastareo na pozadini E serije, pa čak i Pantera-2. Zimi su sovjetske trupe i dalje udarale, ali nisu mogle postići značajan uspjeh. Osim toga, diskoteke su počele sudjelovati u bitkama... Jedino što je postalo bolje je uspjeh Amerikanaca protiv Japana. Konačno, Jenkiji su uspjeli ponovo zauzeti luku Peru, a inicijativa u Tihom okeanu počela je prelaziti na stranu Amerike. Ali, nažalost, američka pomoć bi mogla zakasniti. U proleće 1946. Nemci su, koristeći prednost E tenkova nad trideset četiri, krenuli u ofanzivu. Sovjetske trupe, prekaljene bitkama, pružale su se vrlo tvrdoglavo. Crvena armija je bila herojska i dobro opremljena artiljerijom. Posebno protivoklopne topove od 100 mm. I ukopao se. Nemci su uspeli da vrate Kijev i potisnu Crvenu armiju iza Dnjepra. Ali upravo su na ovoj vodenoj barijeri sovjetske trupe izgradile neprobojnu odbranu. Nemci su se borili celo leto i jesen, ali nisu mogli da razbiju sovjetske trupe. Samo su oni ponovo uspeli da blokiraju Lenjingrad. Ali nacisti nisu zauzeli sam grad. Zima je prošla u razmjeni udaraca. Amerikanci su se polako kretali preko Tihog okeana, a do sada nisu koristili nuklearno oružje. U proleće Nemci su ponovo pokušali da napreduju. Koristili su tenkove serije "E", najnovije mašine teške sedamdeset tona. SSSR je izdao IS-7, sposoban da se odupre mastodontima. Počeli su se pojavljivati i srednji tenkovi T-54. Britanija se također pojačala, pokrenuvši ofanzivu u Ekvatorijalnoj Africi. Tu su pomogle i američke kopnene jedinice. Za rat na Pacifiku, Amerikancima nije bilo potrebno mnogo trupa i tenkova. Tako su počeli da istiskuju naciste iz Afrike. Sada su saveznici shvatili da se neće moći izdržati i da neprijatelja treba slomiti i pritisnuti. U ljeto i jesen, SAD i Britanija uspjele su ponovo zauzeti značajan dio Afrike, pa čak i protjerati Nijemce iz Somalije i Etiopije. Nemci nisu bili u stanju da razviju ofanzivu na Moskvu, zaglavljeni u pozicionim borbama. Zimi je Staljin udario na Tursku. Crvena armija je porazila osmanske trupe i zauzela Kars, Erzurum i Tanrog. Nijemci su bili prisiljeni prebaciti značajne snage kako bi spasili saveznika. Ali Crvena armija je, neočekivano udarila u blizini Lenjingrada, odnela veliku pobedu. Došla je 1948. godina... U proleće su Nemci ponovo pokušali da napreduju. Uspjeli su stvoriti originalni piramidalni tenk neprobojan iz svih uglova snimanja. A sa ovom mašinom su bile povezane velike nade. Promocija je počela u maju. Nakon dva mjeseca tvrdoglavih borbi, nacisti su se približili Smolensku. Piramidalni tenkovi su pokazali svoju borbenu efikasnost, ali su često bili razneseni minama. Nijemci nisu uspjeli zauzeti grad i opkolili su ga. Ali u Africi, saveznici su postigli velike uspjehe, protjeravši Nijemce iz Egipta. Japan je također poražen, izgubivši mnoga ostrva i Filipine. U jesen, Nemci su napredovali dalje na istoku, u centru, ponovo se približavajući Lenjingradu. Njemačka avijacija je i dalje bila jača od sovjetske, posebno po kvalitetu. Ali krajem 1948. MIG-15 je počeo da stiže na front. Sovjetski mlazni stroj bio je inferioran u odnosu na njemačku u brzini i naoružanju, ali je bio lakši za manevrisanje. I Amerikanci su poboljšali svoje performanse.
  U zimu 1949. godine, sovjetske trupe su potisnule Nemce iz Lenjingrada i potisnule ih nazad u Smolensk. A Amerikanci su zajedno sa Britancima istjerali naciste iz Afrike. U proljeće 1949. i Turska se povukla iz rata. Treći Rajh je takođe izgubio kontrolu nad Bliskim istokom. Položaj nacista se pogoršao. Nisu se usudili napredovati na istok, već su krenuli u čvrstu odbranu. Sovjetske trupe su, koristeći tenkove T-54 i IS-7, pokušale probiti odbranu Wehrmachta. Ali nacisti su čvrsto držali blok. Neuspjehom je završio i pokušaj saveznika da se iskrcaju u Španiji. Akcija je nešto bolja bila na Siciliji, gdje je uz pomoć lokalne mafije postignut uspjeh. Već je jedanaesta godina od početka Drugog svetskog rata. Sve zemlje su izuzetno iscrpljene i izuzetno umorne. Globalna ekonomija je bila preopterećena. I svi su želeli da što pre završe borbu. Pogotovo jako izmršale Nijemce i Ruse. Staljin je Hitleru ponudio mir pod uslovima nulte opcije: povratak na prethodne granice i razmjena zarobljenika - sve za sve! Ali Firer je pristao samo na primirje, ne želeći odustati od okupirane teritorije. Osim toga, u Njemačkoj su već bili završeni radovi na stvaranju atomske bombe, a već su postojale i interkontinentalne rakete. Sjedinjene Države su razmatrale korištenje atomske bombe. Ali dok su se bojali pokvariti u Evropi. I bacili su ga u decembru 1949. na Japan. Posljedice razaranja bile su strašne. I sličan nagoveštaj u Nemačkoj je shvaćen. Firer se obratio naciji i predložio da se razmotri pitanje dostojanstvenog svijeta. Ali onda se predomislio... Došla je nova 1950. godina. Sovjetske trupe su pokrenule novu ofanzivu na frontu. Odbrana Nijemaca bila je vrlo čvrsta. I saveznici su napredovali kroz Italiju, gdje je došlo do vojnog udara, i uklonili Musolinija. Ali piramidalni njemački tenkovi su brojčano nadmašili Patons i Challengers. Posebno je teško popustio Amerikanac Paton, koji nije mogao probiti oklop njemačkog tenka, čak ni na blizinu. I saveznici su počeli krvariti. Da, i neranjivi njemački diskovi nanijeli su ogromnu štetu Sjedinjenim Državama i Britaniji. Za sada je nemačka avijacija zadržala kvalitativnu superiornost nad saveznicima. Ljetni pokušaj sletanja u Normandiju završio se neuspjehom. Istina, krajem avgusta, nakon nuklearnog bombardovanja, Japan je kapitulirao. Zapad je razvezao ruke. Ali Sjedinjene Države se nisu usudile upotrijebiti nuklearno oružje, tako da su mogle biti pokrivene interkontinentalnim balističkim projektilima Trećeg Reicha. Crvena armija se približila Dnjepru u centru, ali je takođe zaustavljena. Snage obe strane bile su iscrpljene do krajnjih granica... I konačno, 25. novembra 1950. Truman je ponudio Hitleru mir, pod paritetnim uslovima. Odnosno, Evropa ostaje Trećem Rajhu, sa izuzetkom Sicilije i onoga što je ostalo od Italije. Staljin ide na kompromis: granice SSSR-a 1939. Odnosno, Nemci se pomeraju malo unazad, odričući se teritorije, ali dobijaju neke akvizicije. Francuska, Belgija, Holandija i druge čudne zemlje ostaju pod njemačkom kontrolom, ali dobivaju određenu autonomiju. Odnosno, formira se nešto poput Evropske unije. Treći Rajh okončava genocid nad Jevrejima i Ciganima, iako neka zakonska ograničenja njihovih prava mogu ostati. Trgovinski odnosi se obnavljaju u potpunosti. Zemlje se obavezuju da će poštovati suverenitet drugih. Reparacije se nikome ne nameću. Zatvorenici se razmjenjuju za sve. Staljin i Hitler su bili toliko umorni da su prihvatili takvu ponudu. Sjedinjene Američke Države su pobijedile više od drugih, pa su uspjele uključiti Kinu i Aziju u svoju sferu utjecaja. A Britanija je, zajedno sa Amerikom, uzela Afriku. Njemačka je ozbiljno iscrpila ljudske resurse. U njemu je Firer službeno uveo poligamiju. SSSR je ostao bez teritorijalnih akvizicija dobijenih trideset devete, četrdesete godine. I bio je ozbiljno iscrpljen.
  
  
  CARNISH PANTHER BROJ DVA
  ANOTATION
  Prelijepe djevojke ratnice uspjele su pretvoriti Pantera u remek djelo izgradnje tenkova. A sada su Nemci temeljno zategli Crvenu armiju.
  . POGLAVLJE 1
  Septembra 1943. u seriju je ušao napredniji Panter-2. Ovo vozilo je imalo istu debljinu oklopa i naoružanja kao i Tiger-2, ali je težilo samo četrdesetak tona. Kao rezultat toga, Mainsteinov kontranapad je pobedio u snazi i Nemci su uspeli da prebace Crvenu armiju preko Dnjepra.
  Rat se odugovlačio... Zimi su se Fricovi držali duž linije fronta i držali blokadu Lenjingrada. A u proljeće su izbacili saveznike iz Italije. U junu 1944., pokušaj ofanzive i iskrcavanje u Normandiji također nije uspio. Saveznici su samo kao zarobljenici izgubili više od 700.000 vojnika i oficira.
  U središte Crvene armije nije uspela da napreduje 22. juna 1944. godine.
  Borbe su bile brutalne. U borbama su učestvovale i djevojke.
  Panther-2 je bio gotovo neprobojan u čelo, odličan pištolj, a u isto vrijeme prilično okretan, posebno s novim motorom od devet stotina konjskih snaga.
  Gerda se tukla u bikiniju i koristila gole nožne prste.
  Djevojka je, pritiskajući dugme golom petom, zagugutala:
  - Ja ću biti najmoćniji!
  Zatim je opalila pritiskom na dugme sa pritiskom i Charlotte.
  Ratnik je zacvilio:
  - Tenk akrobatika!
  Christina je ispalila, pritiskajući dugme jezikom i zarežala:
  - Za prelepe muškarce!
  I Magda je mlatila, udarajući neprijatelja, uz pomoć golih nožnih prstiju i cvilila:
  - I za još lepše žene!
  A devojke, pucajući iz pušaka i pogađajući trideset i četiri, pevale su:
  - Čuvaj žene, čuvaj žene,
  Žene čuvajte se!
  Momci za novac, požurite!
  Evo jedne djevojke koja oduševljava svojom temperamentnošću i preciznošću.
  Pored ovoga, postoje i neke druge nijanse. Konkretno, umjesto na FAA ovih najefikasnijih projektila, Nijemci su se oslanjali na najnoviji i vrlo efikasan višenamjenski avion TA-152. Ovo vozilo je imalo veliku brzinu, dobru upravljivost i snažno naoružanje sa oklopom.
  Mogla bi biti i lovac, i jurišna letelica, i frontalni bombarder. Brzina mu je bila 760 kilometara na sat, sa šest vazdušnih topova. Najmoćniji lovac sa jednim sjedištem u naoružanju i vrlo okretan propeler. Za jurišni avion i frontalni bombarder, njegove performanse su jednostavno odlične. A sada se mašina pokazala vrlo efikasnom i piloti su kul na njoj: Albina i Alvina. I divne su plavuše baš super.
  Albina je uz pomoć golih nožnih prstiju izletjela iz svog aviona i cvrkutala:
  - Ja sam najbolji!
  I sovjetski jak pada, ostavljajući zadimljeni rep.
  Snimljeno golim prstima i Alvina. Udarila je sovjetski auto i tvitala:
  - Za domovinu slonova!
  I obe devojke se smeju. Blago otkrivena grudi. Otkriće svoje prelepe sise kao prezrele jagode.
  Albina je ispalila uz pomoć grimizne bradavice i probila krov rezervoara, nakon čega je zaškripala:
  - Uostalom, od tajge do britanskih mora!
  Alvina je također ošamario sovjetski tenk bradavicom rubin grudi i cvrkutala:
  - Bosonoga je najjača!
  Zbog toga nije moguće probiti odbranu. I saveznici su pretučeni. Proizvodnja mlaznih aviona nije isplativa. I skuplji je i troši više goriva, a zahtijeva posebnu obuku za pilote i novu infrastrukturu.
  Zato je bolje osloniti se na naprednije mašine za šrafove. A TA-152 je vrlo uspješan dizajn. A piloti su generalno hiper cure!
  Nemci su uspeli da odbiju sovjetsku ofanzivu u centru i čak su se sami probili do Smolenska.
  Borbe su pokazale - mašinu "Panter" -2, kojoj praktično nema premca. I ne možeš je kontrolisati. A u jesen se pojavio "Tigar" -3. Novi automobil, težak sedamdeset tona, imao je prednji oklop od 250 mm i 170 mm nagnutih stranica. I motor od 1200 konjskih snaga.
  A "Tigar" -3 za sovjetske automobile je jednostavno smrtonosan. Njegov top od 105 milimetara sa cijevi od 100 EL ruši sovjetska vozila sa pet kilometara.
  Takav tenk je, naravno, previše težak za sovjetske topove. Čak i na IS-2.
  Nemci su već opkolili Smolensk i postojala je pretnja Moskvi.
  Došla je zima i sneg... Lenjingrad je još uvek u blokadi. Nemci su u defanzivi i jačaju snagu. I pripremite novo oružje.
  Posebno diskoteke. Što može dati potpunu nadmoć u vazduhu.
  Nemci su u zimu započeli ofanzivu u Africi. Zauzeli su Gibraltar i počeli napredovati na Maroko. Franko je pustio njemačke trupe da prođu nakon Firerovog ultimatuma.
  Hitler je očekivao da će uzeti crni kontinent i njegove resurse. U januaru je Crvena armija pokušala da napreduje u centru. Ali Fritz su bili spremni na to. A sovjetske trupe su se suočile sa tvrdoglavim otporom. Štaviše, neprijatelj je već imao bolju jurišnu pušku od Rusa.
  U aprilu su Nemci već napredovali i udarali u pravcu juga.
  Uspeli su da iznenade Crvenu armiju. I korištenjem novih tenkova i jačih aviona.
  Međutim, u borbama su učestvovali i mlazni bombarderi Arado. Efikasne su i brze. I teško je ući u njih iz protivavionskih topova, a lovci ih ne mogu sustići.
  Potkopavajući udarac Nemaca pomogao je da se ponovo zauzme Donbas i okupira leva obala Ukrajine. Nacisti su čak odmah stigli do Dona. Ali tu su ipak bili zaustavljeni.
  Došlo je do napada na Krim. Staljin je bio u panici. Saveznici su bili pasivni.
  Da, i Japan se opirao tvrdoglavije i efikasnije. A Amerikanci nisu mogli izdvojiti dodatne snage protiv Trećeg Rajha.
  Nemci su u jesen 1945. koristili još strašnije oružje - diskete. Ovi leteći tanjiri, zahvaljujući laminarnom mlazu, bili su praktično neranjivi za malokalibarsko oružje. I mogli su da obaraju avione svojim trupom, ali sami nisu pretrpjeli gubitke.
  Ne možete odoljeti diskotekama u zraku.
  Ovdje Grineta i Eva lete na tanjiru. Devojke su veoma lepe devojke u bikiniju, i plavuše sa vitkim strukom.
  Grineta je golim prstima pritiskala dugmad džojstika.
  A njen floppy laminarni mlaznjak odmah je oborio desetak sovjetskih aviona i zacvilio:
  - Za naše tehnologije!
  Eva je takođe eksplodirala golim nožnim prstima i ponovo je pustila ubojiti mlaz, pritiskajući sve i razgalivši zube, izdala:
  - Za najviše tehnologije u aerodinamici!
  A djevojke su jedna drugoj namigivale.
  Ovo je vatreno krštenje...
  Pa, u strategiji je neprijatelj u ovom slučaju, Treći Rajh, primenio neko znanje. A njegove trupe su se već približavale Moskvi, iako su naletele na Možajsku liniju odbrane.
  Fritz je već imao bombardere bez repa sa mlaznim motorima. A nacisti su agresivno bacali bombe u ogromnom broju. Tek je početak zime zaustavio napredovanje Frica.
  Staljin je, kako bi kupio vrijeme, Hitleru ponudio primirje na tri godine.
  Firer je pristao, ali pod uvjetom da se svi ratni zarobljenici vrate u Njemačku i isplate reparacije u nafti, zlatu i drugim sirovinama.
  Staljin je bio primoran da pristane. I Hitler je odlučio da pritekne u pomoć Japanu. I okrenuo svoje horde na Zapad.
  Prije svega, njemačke trupe su napredovale u Africi. Godina 1946. prošla je pod trijumfima novih pobeda Trećeg Rajha. Prvo je okupiran Crni kontinent.
  Ovdje glavni problem nisu neprijateljske trupe, već velike udaljenosti, razvučene komunikacije, nedostatak puteva. A ovo je zaista veliki problem. Ali Nemci su to rešili.
  Dobili su laki samohodni top E-25. Sa težinom od dvadeset sedam tona, imao je top 71 EL kalibra 88 mm, prednji oklop od 120 mm u nagibima i 82 mm sa nagibima po bočnim stranama i motor od devet stotina konjskih snaga. Takav je bio agresivni samohodni top.
  A u isto vrijeme, njegove vozne performanse su odlične. I brzina, i upravljivost, i niska silueta, i odličan prednji oklop, i top koji je probio čak i tako dobro zaštićen tenk kao što je Churchill s kilometar i pol.
  Afrika je pala... I Nemci su krajem septembra zauzeli Bliski istok, Iran i Indiju i ušli u Burmu.
  Britanija je bila pod udarima nemačkih aviona. U novembru, upravo na osmu godišnjicu pivskog puča, nacisti su iskrcali trupe u Britaniju. I to je bio njihov porazni potez.
  U borbi je učestvovala cela SS divizija, sa bosonogim devojkama. I bile su uprkos hladnoći samo u jednom bikiniju. I njihove gole, okrugle, ružičaste potpetice su bljesnule.
  Djevojke su trčale duž obale. Bacali su bombe golim, isklesanim nogama i pevali:
  - Sveti rat će biti naša pobeda,
  Srušit ćemo lavlje carstvo u trenu...
  Mi smo orlovice sa nama decom i dekama,
  Ako bude potrebno, pobijedit ćemo potrebu kao štene!
  Ove devojke su tako lepe i skoro gole. I kako takve djevojke djeluju na maštu.
  A i leteći tanjiri su pritisnuti u nebo. Grineta i Eva laminarnim mlazom obaraju neprijateljske položaje, razbijaju bunkere i sanduke i melju rovove gvožđem.
  Grineta je golim prstima pritiskala dugmad i, gurajući britanske vojnike unutra, cvrkutala:
  - Zli razbojnik puzi po stenama,
  Udari ga napalmom!
  I Eva je golim prstima svojih okretnih nogu pritisnula okidač i zacvilila:
  Ne štediš ih
  Ubijte sve kopile...
  Kako zdrobiti stenice -
  Udari kao žohari!
  Evo letećeg tanjira koji juri brzinom od pet zvukova i ni jedan protivavionski top ne može da ga sruši.
  Naravno, i piloti Albina i Alvina su prelijepe plavuše, baš super.
  Albina je golim nožnim prstima pritisnula polugu i ispalila zračne granate, oborivši istovremeno desetak aviona.
  Djevojka je cvrkutala:
  - Slava lepim devojkama!
  Alvina je također koristila golu petu, a nakon što je pustila poklone destruktivne smrti i odrezala desetak automobila, vikala je:
  - I slava heroinama!
  To su djevojke u njima takav neuništivi plamen gori. Neverovatno su lepe. I plavuše. I vitki strukovi, i tanjiri štampe su kao čokolade.
  Ovo su djevojke - samo ratnici najviše ekstra klase. I niko im se nikada neće suprotstaviti.
  Oborili su po više od hiljadu letelica, za šta su dobili specijalna priznanja: Zvezdu Viteškog krsta Gvozdenog krsta sa srebrnim hrastovim lišćem, mačevima i dijamantima!
  Naravno, Britanija nije mogla odoljeti takvoj vojsci. Tokom napada na London, Gerda i njena posada bili su na tenku Tiger-4. Ovaj automobil je bio pet tona lakši, ali sa gasnoturbinskim motorom od 1500 konjskih snaga. A njihov tenk je bio gotovo neranjiv.
  A uglovi nagiba oklopa u njemu postali su još veći. I kvaliteta zaštitnih listova je porasla.
  Gerda je pucala golim prstima, probila englesku haubicu i zacvilila:
  - Slava domovini slonova!
  Šarlot je takođe udarila neprijatelja svojim veoma lepim i seksi nogama i viknula:
  - Da, mi smo domovina slonova!
  Christina je uzela i skinula grudnjak. I otkrila je grimizne bradavice svojih grudi i pomaknula ih.
  Nakon toga, njene jagodaste sise su pritisnule dugme na džojstiku i pljuštali su darovi smrti iz mitraljeza.
  Djevojka je cvrkutala:
  - Oh, zna Moska da je jaka,
  Hvata pijuna i biskupa!
  Magda je takođe lupala i, takođe koristeći rubin bradavice svojih punih, preplanulih grudi, urlala:
  - Srce moje, srce dobre devojke!
  I cijela engleska baterija odjednom je poletjela u zrak.
  Britanci su bili šokirani. Kada je London kapitulirao, vojnici su pali na kolena i ljubili bosa, isklesana, hladnocrvena stopala devojaka.
  A vojnici, oficiri i generali lizali su jezikom svoje gole i okrugle pete.
  Ovo je pobjeda Trećeg Rajha. I kanibal s velikim slovom - Adolf Hitler je uspio ono što nije uspio Napoleon - prodefilira Londonom.
  Sada su Treći Rajh i Japan morali poraziti Sjedinjene Države. I nije lako.
  Amerika ima kolosalne resurse i visoko razvijenu ekonomiju, a ima i mnogo snaga. Populacija je velika. Plus, odvajanje od Trećeg Rajha preko okeana.
  Teško ga je nabaviti... Nemci sada imaju kolosalne resurse i čudotvorno oružje.
  Prvi udarac je operacija Ikar i zauzimanje Islanda. Ovu teritoriju koristile su Sjedinjene Američke Države za bombardovanje Trećeg Rajha. Sada SAD ne mogu svojim automobilima doći do Evrope.
  Hitler je uspio da zauzme Island već u decembru 1946. Iznenadio je Amerikance.
  Ali, naravno, ovo još nije pobjeda.
  Međutim, Firer je imao takve ambicije ... Hladniji od Džingis Kana i Napoleona.
  Nemci su brzo i ubrzano, koristeći ropsku moć, izgradili flotu. I bojne brodove, i nosače aviona, i mnoge podmornice. Istovremeno je stvoren mostobran u Latinskoj Americi. Pre svega u Argentini sa Peronom, a potom i u Brazilu, da se rukovodstvo sve više orijentisalo na Treći Rajh.
  Japanci su također počeli pobjeđivati Sjedinjene Države i preuzeli inicijativu. Imaju odlične lovce i jake pilote.
  Ali naravno, Albina i Alvina nemaju premca. A ove devojke na nebu su baš kao orlovi super klase.
  Albina je golim prstima odjednom oborila sedam američkih aviona i zapjevala:
  - Ja sam veliki ratnik!
  Alvina je uz pomoć golih preplanulih nogu srušila i osam krilatih ptica od duraluminija i zacvilila:
  - A ja sam još više ratnik!
  A ljepotice su uzele i pokazale jezike. I hajde da se borimo...
  Tokom ljeta 1947. godine, nacisti su uspjeli zauzeti Grenland i invaziju na Kanadu.
  Alvina se borila protiv neprijatelja na nebu, i oborila još šest aviona, ovoga puta sa grimiznom bradavicom.
  I agresivno zagugutao:
  - Nisam jači na svetu,
  Jasno je svima u svetu belog -
  Očigledno je dva puta dva četiri
  Pozovimo Ameriku na odgovornost!
  Albina je također ošamarila neprijatelja bradavicom od rubina, odsjekla neprijateljsku letjelicu i zacvilila:
  - Nema granica mojoj snazi,
  ja sam odlična devojka i lepotica...
  Ako uzmem stvar u bitkama,
  Tako sa snagom zauvijek!
  Alvina se zakikota i primijeti:
  - I nije presavijeno, nije presavijeno -
  Hladne su ti gaćice!
  I djevojke su to uzele i namignule jedna drugoj.
  Rat je u porastu. Mainstein u Kanadi uspio je zauzeti glavne gradove: Toronto i Quebec. I ispalo je stvarno super.
  A evo Gerde koja se bori sa svojom posadom. Ona je veoma lepa devojka.
  Nije ni čudo što joj zarobljeni vojnici s takvim zadovoljstvom ljube bose noge, čak i kada su prašnjave.
  Gerda ga je uzela i zapjevala, pucajući i udarajući Shermana golim prstima:
  Mogu sve, mogu sve
  Ako upotrebim nogu u borbi!
  I ratnik joj je pokazao jezik.
  Charlotte je također udarila ubicu u svog protivnika, ovog puta uz pomoć grimizne bradavice dojke i cvrkutala:
  - Za moja izuzetna dostignuća!
  Christina je također pucala na neprijatelja, i to vrlo prikladno. Prošao kroz rezervoar i zacvilio:
  - Lajem kao mačka
  Kako će pas zavijati
  I gopher će zajedno pojesti kozu!
  Magda je takođe namignula protivnici. A bradavicom od jagode je pritisnula dugme džojstika i zacvilila:
  - Atamani misle da će dizati ratove,
  I počeće da dijele plijen na jednake dijelove!
  Gerda je opalila bradavicom rubin grudi i zacvilila:
  - Ne mogu da gledam Playboy
  Moram nekoga ubiti!
  Ovo je tako agresivno i teško. Ovo su devojke... Do kraja četrdeset sedme godine, Nemci su zauzeli skoro celu Kanadu.
  A nove 1948. borbe su se preselile na teritoriju Sjedinjenih Država. To je ono što su nacisti dobili u očne jabučice, ali ne čunjeve, već trofeje.
  U proljeće četrdeset osme, napredovanje trupa Trećeg Rajha išlo je preko teritorije Sjedinjenih Država sa sjevera. A u maju su nacisti, zajedno sa Japancima, okupirali Latinsku Ameriku i Meksiko napali metropolu s juga. A to je već bila velika stvar.
  Hitler je težio svetskoj dominaciji. A Truman je samo želio da preživi. Ali njegove šanse su se smanjivale.
  Firer je u ovom slučaju bio u ulozi Avadona. Pa šta je ostalo SAD. Umjesto "Pershing" pojavio se "Paton". Ovaj tenk je imao nešto jači top i snažniji motor, ali, naravno, to nije moglo donijeti pobjedu.
  Bilo je pokušaja stvaranja snažnijih tenkova. Nemci su Tiger-4 učinili glavnom mašinom, koja je već bila dobra u svakom pogledu. Njegov top je probio sva američka vozila sa velike udaljenosti, a njegovo čelo je izdržalo pogotke iz gotovo svakog topa. Samo je tenk Abraham, sa topom duge cijevi kalibra 120 mm, mogao donijeti barem malo štete Tiger-4, a još više na brodu, i blizu.
  Nemci su nabavili i napredniju jurišnu pušku. A ovaj MP-64 je bio super. I potpuno slomio Amerikance.
  Leto četrdeset osme godine za Ameriku se pokazalo teškim... Do kraja avgusta Nemci su se približili Vašingtonu i Njujorku.
  I počeo je napad na ove gradove.
  U avgustu su nacisti počeli jurišati na New York. U borbama su učestvovali leteći tanjiri.
  Ovdje se jedan od njih borio protiv Eve i Agate. Dve prelepe devojke u bikiniju vozile su snažan automobil.
  Nosio ju je laminarni mlaznjak i bila je neranjiva na malokalibarsko oružje. I same djevojke su koristile toplotne zrake prilikom snimanja.
  Eva je golim prstima pritisnula dugme džojstika, izbacujući toplotne zrake, paleći neprijatelje poput plamena i cvrkućući:
  - Slava Trećem Rajhu!
  Agata je, pucajući golim nožnim prstima, takođe gugutala na sve strane:
  - Neka pobedimo!
  Djevojka je izuzetno borbena i lijepa. I kako gađa neprijatelje laserom.
  A toplotni zraci će istopiti još jedan američki rezervoar.
  A na kopnu, Gerda napada. Takođe borbena devojka.
  A sada su ona i njena ekipa već u samom centru. I granate se odbijaju od kupole tenka. I same devojke će pogoditi Jenkije. I oni će rastrgati čitav oblak ljudi i ponašati se sa svom agresijom. Ratnici su tako žustri i hrtovi, golih isklesanih nogu.
  Čak i pjevaju, pokazujući zube. Ovo su borbene ljepote Trećeg Rajha. I dovoljno dobro pucaju. I probijaju neprijatelje kao igle sa uljem kroz i kroz.
  Njujork je već pao. SAD kapituliraju i njihove trupe se predaju.
  Tako je okrenuta još jedna stranica istorije. Čini se da je to pobjeda... Ali nakon nekog vremena Hitler osvaja Latinsku Ameriku.
  I 20. aprila 1953. počinje rat sa Japanom i njegovim kolonijama. Snage Trećeg Rajha imaju prednost u tehnologiji.
  I napadaju moćnim oružjem. Uključujući neranjive leteće tanjire.
  Albina i Alvina se svađaju u disko-avionu. One se svađaju cure, ali govore šta drugo. I golim prstima pritiskaju dugmad džojstika.
  Evo ih u ofanzivi pale japanske trupe.
  Toplotni zraci lete poput tepiha. I devojke se smeju same sebi. I tresu njihove grudi sa grimiznim bradavicama.
  Albina je čak pjevala:
  Niko nas neće zaustaviti, niko nas neće pobediti!
  I golom petom pritiskala je dugmad džojstika, udarajući protivnike. Ona je takva djevojka, rođena od vučice.
  Alvina također pritišće dugmad džojstika golim prstima i zacvili:
  - Za moju kosmičku moć oteraćemo predsednika kolhoza u grob!
  I namigni prijatelju!
  Da, ratnici su vrlo okretni i brzi poput munje. Oni su u plamenu.
  Albina cilja bosom nogom i ispaljuje toplotni snop. Gori protivnike i škripi:
  - Za moje velike pobede!
  Da, devojke su ovde najvišeg ranga i klase. Oni mogu da rade stvari koje drugi ne mogu. I slamaju Japance, mahnitom energijom vučica.
  Ali ne samo Nijemci i druga strana vojska ubijaju samuraje.
  U rat je ušao i SSSR, kojim sada komanduje Berija. Ovdje je, inače, Staljin, uznemiren porazom od Trećeg Rajha, umro ranije u martu 1951. godine. I Berija je uspeo da preuzme vlast. A sada je, čak i ojačao, u istom timu sa Hitlerom.
  I zajedno napadaju samuraje.
  A posada Elizabete se bori protiv Japanaca u Primorju. Djevojka je veoma borbena i aktivna.
  Oni se, naravno, tuku bosi i u bikiniju. I mlati samuraje, sa entuzijazmom.
  Dok još pjeva;
  I borba se ponovo nastavlja
  A srce je uznemireno u grudima...
  A Lenjin je tako mlad
  A pred nama je mladi oktobar!
  A sada Elizabet puca golim nožnim prstima iz pištolja tenka T-54 na japanski auto i probode je do smrti.
  Onda je zagugutala:
  - Slava eri komunizma!
  Ekaterina je takođe udarila neprijatelja golim nožnim prstima. Probila je samuraj tenk i agresivno primetila:
  - Nema slavnije zemlje od naše!
  Elena je pucala na neprijatelja i gugutala:
  - Na Zemlji će nastupiti era komunizma!
  Eufrazija je, također golim nožnim prstima, mlatarala i cvrkutala:
  "Smrt zlom predsjedniku-Sotoni!"
  Za ratnike se ovdje mora reći da su najviše i borbene klase.
  A na nebu Anastasia Vedmakova i Akulina Orlova stiču račune.
  Anastasija je oborila japanskog borca i pevala:
  - I bosonoge devojke lete nebom!
  Akulina je, odsijecajući samuraja, uz pomoć golih nogu, cvrkutala:
  - Cool element! Cool element!
  Ratnici se igraju mišićima štampe. Oni su u savršenom redu i sposobni su da dobiju rat u šali.
  Anastasija, obarajući još jedan avion, uzela ga je i zagugutala:
  - Biće hladnog hvatanja neprijatelja i njihovog poraza!
  Akulina se složila s tim, srušivši neprijatelja golim prstima:
  - Hajde da dogovorimo totalni poraz!
  Japanci su bili pritisnuti...
  Ovdje je u bitku uključen sovjetski tenk LP-10, na kojem se bore djevojke iz posade Alenke.
  I bore se u velikom autu sa topom od 130 mm.
  Alenka puca golim prstima i cvrkuće:
  - Ovo je slava komunizma!
  Anyuta je takođe pretukla svoju protivnicu. Udario neprijatelja i zacvilio:
  - U ime novih ideja!
  I udarila je po goloj peti.
  Alla je pritisnula dugme džojstika sa grimiznom bradavicom. Udarila je samuraja i viknula:
  - Za veličinu zemlje!
  Marija je, pucajući na neprijatelja, zacvilila:
  - Za jedinstvo Rusa širom sveta!
  A za snimanje je koristila i bradavicu od jagode.
  I Olimpijada će pogoditi neprijatelja. Razbiće puno boraca i cvrkutati:
  - Za Rusiju, najsvetiju na svetu!
  I golom petom će se predati neprijatelju.
  Za devojke se mora reći da su izuzetno poletne. I imaju kolosalnu čvrstinu.
  Naravno, Japan ne može odoljeti takvom pritisku.
  Štaviše, Fritz je također koristio nuklearno oružje. Što se pokazalo kao totalni šok.
  Rat je završio za šest mjeseci.
  SSSR je povratio svoje ranije izgubljene zemlje, a Treći Rajh je osvojio samuraje i sve njihove kolonije.
  A 1. maja 1958. počeo je novi rat, protiv SSSR-a, koji je Hitler želio da zauzme, posljednjeg dijela svijeta oslobođenog od okupacije Trećeg Rajha. Ali to je druga priča.
  . POGLAVLJE #2
  A nacisti već teku oko Moskve sa raznih strana.
  Tada su Oleg Akulov i djevojke ponovo ušle u bitku, pomažući Rusiji, odnosno SSSR-u.
  Tada im se pridružila i bosonoga Margarita. Takođe, odrasla žena pisac postala je devojčica od oko dvanaest godina u zamenu za besmrtnost i ispunila misiju. Ona se pridružila igri preko Hypernet Matrixa.
  Ratnici iz dvadeset prvog veka ponovo su se borili sa nacistima dvadesetog.
  Previše je vojnika u fašističkom smeđem carstvu. Teku poput beskrajne rijeke.
  Oleg Akulov, sjekući naciste mačevima, i pješadijom i tenkovima, urlao je:
  - Nikad ne odustaj!
  I oštar disk izletio je s dječakove bose noge!
  Margarita, lomeći protivnike, iskažući zube, progunđa:
  - Ima mesta za podvig na svetu!
  I otrovne igle raspršile su se iz bosih nogu djevojčice, pogađajući naciste i njihove avione i tenkove.
  Nataša je takođe zabacila gole nožne prste, ubojito i urlala:
  Nikada nećemo zaboraviti i nikada oprostiti.
  I njeni mačevi su prošli kroz fašiste u mlinu.
  Zoja, sekući neprijatelje, zacvilila je:
  - Za novu narudžbu!
  I nove igle rasute s njenih bosih nogu. A šta je u oku, šta je u grlu nacističkim vojnicima i avionima.
  Da, bilo je jasno da su ratnici postajali uzbuđeni i bijesni.
  Avgustin, sečeći bijele vojnike i tenkove, zacvilio je:
  - Naša gvozdena volja!
  I novi, smrtonosni poklon poleti sa njene bose noge. I padaju takni i smeđi borci.
  Svetlana seče do mlinara, mačevi su joj kao munje.
  Nacisti padaju kao snopovi.
  Djevojka bosim nogama baca igle i škripi:
  - Jer će Majka Rusija pobediti!
  Oleg Akulov napreduje protiv nacista. Terminator dječak sječe smeđe trupe.
  A u isto vrijeme, prsti dječakovih golih nogu izbacuju igle s otrovom, kidaju stabla i obaraju avione.
  Dječak urla:
  - Slava budućoj Rusiji!
  I u pokretu seče svačije glave i njuške.
  Margarita takođe slama protivnike.
  Njene bose noge mlataraju. Nacisti umiru u velikom broju. Ratnik viče:
  - Za nove granice!
  A onda će devojka uzeti i preseći ...
  Masa leševa fašističkih vojnika.
  Ali Natasha je u ofanzivi. Seče naciste zajedno sa tenkovima i peva:
  - Rusija je velika i blistava,
  Ja sam veoma čudna devojka!
  A diskovi lete sa njenih bosih nogu. Ko je vidio grla nacista. Da, ovo je djevojka.
  Zoya je u ofanzivi. Seckanje smeđih vojnika sa obe ruke. Pljuvanje iz cijevi. I golim prstima baca smrtonosne igle - obaraju tenkove i avione.
  I pritom pjeva u sebi:
  - Oh, tupa, idemo,
  Oh, moj favorit će otići!
  Augustina, sečeći naciste i istrebljujući smeđe vojnike, ciči:
  - Sav čupav i u životinjskoj koži,
  S toljagom je odjurio u policiju!
  I golim nožnim prstima će juriti na neprijatelja, nešto što će ubiti slona, a još više tenk.
  A onda zacvili:
  - Vukovi!
  Svetlana u ofanzivi. Rezovi, rezanje nacista. Bosih nogu na njih baca darove smrti.
  Vodi mlin sa mačevima.
  Slomila je mnogo boraca i ciče:
  - Stiže velika pobeda!
  I opet je djevojka u divljem pokretu.
  A njene bose noge lansiraju smrtonosne igle, uništavajući tenkove i avione.
  Oleg Akulov je skočio. Dječak se okrenuo u saltu. Isjekao mnogo nacista u skoku.
  Bacao je igle golim prstima i grkljao:
  - Budi poznat po mojoj prelepoj hrabrosti!
  I opet je dječak u borbi.
  Margarita kreće u ofanzivu. Uništava sve neprijatelje zaredom. Njeni mačevi su čvršći od oštrica vjetrenjače. A goli prsti bacaju darove smrti, tenkovi i avioni gore.
  Djevojka je u ofanzivi. Istrebljuje smeđe ratnike bez ceremonije.
  I skokovi s vremena na vrijeme, i okreti!
  I od nje lete darovi uništenja.
  I sami nacisti padaju mrtvi. I čitave gomile leševa se gomilaju.
  Margarita škripi:
  - Ja sam američki kauboj!
  I opet su njene bose noge bacile iglu.
  A onda još desetak igala!
  Natasha u ofanzivi je takođe vrlo cool.
  I baca bosim nogama, i pljuje iz slamke.
  I vrišti iz sveg glasa:
  - Ja sam svetlucava smrt! Sve što treba da uradiš je da umreš!
  I opet ljepota u pokretu.
  Zoya juriša na blokadu nacističkih leševa. A bumerangi uništenja također lete s njenih bosih nogu.
  A smeđi ratnici padaju i padaju.
  Zoja vrišti:
  - Bosonoga devojko, pobedićeš!
  I desetak igala leti sa gole pete devojke. Koje direktno u grlo nacistima zarivaju.
  Padu mrtvi.
  Ili bolje rečeno, potpuno mrtav.
  Augustin u ofanzivi. Razbija smeđe trupe. Njeni mačevi se nose u dvije ruke. I ona je tako veliki ratnik.
  Tornado se širi kroz fašističke trupe.
  Djevojka sa crvenom kosom urla:
  - Budućnost je skrivena! Ali bit će pobjednički!
  A u ofanzivi, lepotica vatrene kose.
  Augustin urla u divljem zanosu:
  - Bogovi rata će sve pokidati!
  I ratnik u ofanzivi.
  A njene bose noge bacaju mnogo oštrih, otrovnih igala.
  Svetlana u borbi I tako blistav i borben. Njene gole noge izbacuju toliko smrtonosnih stvari. Ne muškarac, već smrt sa plavom kosom.
  Ali ako se pokvari, onda ga ne možete zaustaviti.
  Svetlana peva:
  - Život neće biti med,
  Taj skok u kolu!
  Neka se san ostvari -
  Ljepota pretvara čovjeka u roba!
  A u pokretu bosonoge djevojke sve je više bijesa.
  Oleg u ofanzivi sve ubrzava. Dječak tuče naciste.
  Njegove bose noge bacaju oštre igle - kidaju tenkove i avione.
  Mladi ratnik škripi:
  - Luda imperija će sve rasturiti!
  I opet je dječak u pokretu.
  Margarita je burna djevojka u svojoj aktivnosti. I mlati neprijatelje.
  Ovdje je lansirala golu nogu, grašak s eksplozivom. Ona će eksplodirati i odjednom će biti bačeno stotinu nacista i deset tenkova.
  Djevojka vrišti:
  - Pobjeda će nam ipak doći!
  I on će voditi mlin sa mačevima - cijevi tenkova lete u različitim smjerovima.
  Nataša je ubrzala pokrete. Djevojka siječe smeđe ratnike. I dok je vikao:
  - Pobjeda čeka rusko carstvo.
  I istrijebimo naciste ubrzanim tempom.
  Natasha je devojka terminator.
  Ne pomišlja da stane i uspori, a tenkovi i avioni zalutaju.
  Zoya je u ofanzivi. Čini se da njeni mačevi seku meso i metalnu salatu. Djevojka vrišti iz sveg glasa:
  - Naš spas je na snazi!
  I goli prsti također bacaju takve igle.
  I masa ljudi sa probušenim grlom, koji leže u hrpama leševa, kao i polomljenih tenkova i oborenih letelica.
  Augustine je luda djevojka. I slama sve kao da je robot iz hiperplazme.
  Već je razbio ni sto nacista. Ali sve ubrzava. A ratnik još urla.
  - Ja sam nepobediv! Najkul na svetu!
  I opet, ljepota u napadu.
  A iz njenih golih nožnih prstiju izleti grašak. A tri stotine nacista i desetak tenkova je rastrgala snažna eksplozija.
  Augustin je pjevao:
  - Nećete se usuditi da nam prigrabite zemlju!
  Svetlana je takođe u ofanzivi. I ne daje ni gram predaha. Divlji Terminator Girl.
  I sječe neprijatelje i istrebljuje naciste. A masa smeđih boraca je već pala u jarak i uz puteve.
  Šestorica su bili bijesni. Napravio divlju borbu.
  Oleg Akulov se vratio u akciju. I on napreduje, mašući oba mača. A dječak terminator vodi mlin. Mrtvi nacisti padaju.
  Masa leševa. Cijele planine krvavih tijela.
  Dječak general se sjeća divlje strategije. Gde su se takođe mešali konji i ljudi.
  Oleg Akulov škripi:
  - Jao od pameti!
  I biće dosta novca!
  I dječak terminator u novom pokretu. A njegove bose noge će nešto uzeti i baciti.
  Dečak genije je zaurlao:
  - Majstorska klasa i firma "Adidas"!
  Zaista cool show je ispao cool. I koliko je pobijenih nacista. I najveći broj najvećih ubio je smeđe borce.
  Margarita je takođe u borbi. Slabi vojske cimeta i čelika i urla:
  - Veliki udarni puk! Svi se vozimo u kovčeg!
  I njeni mačevi su sjekli nacisti. Masa smeđih boraca je već propala.
  Djevojka je zarežala:
  - Ja sam čak i kul od pantera! Dokažite da su svi najbolji!
  I iz gole pete djevojke, poput zrna graška sa snažnim eksplozivom, izletjet će.
  I udari na neprijatelja.
  I on će uzeti i razbiti neke od protivnika i tenkove, pa čak i avione.
  A Nataša je na vlasti. I ona pobjeđuje protivnike, a sama nikome neće dati pad.
  Koliko je nacista već prekinulo.
  I njeni zubi su tako oštri. A oči su safirne. Ovo je djevojka - glavni dželat. Iako ima sve svoje partnere - dželate!
  Natasha vrišti:
  - Lud sam! Imaćete kaznu!
  I opet će djevojka mačevima sasjeći mnogo nacista.
  Zoya je u pokretu i posjekla je puno smeđih ratnika.
  I bose noge bacaju igle. Svaka igla ubija nekoliko nacista. Ove devojke su zaista prelepe.
  Avgustin napreduje i slama protivnike. I pritom ne zaboravlja da vikne:
  - Ne možete pobeći iz kovčega!
  A djevojka će uzeti svoje zube i goli zube!
  A crvenokosa je tako... Kosa vijori na vjetru, kao proleterska zastava.
  I sve bukvalno dolazi iz ljutnje.
  Svetlana u pokretu Ovdje je isjekla mnogo lobanja i kula tenkova. Ratnica koja pokazuje zube.
  Pokazuje jezik. I onda pljune iz slamke. Onda zavija:
  - Hoćete li biti mrtvi!
  I opet joj iz bosih nogu lete smrtonosne igle koje pogađaju pešadiju i avione.
  Oleg Akulov skače i skače.
  Bosonogi dječak ispušta gomilu igala, obara tenkove i pjeva:
  - Idemo na kampovanje, otvorimo veliki račun!
  Mladi ratnik je u svom najboljem izdanju.
  Prilično je star, ali izgleda kao dijete. Samo veoma jaka i mišićava.
  Oleg Akulov je pjevao:
  - Neka igra ne bude po pravilima - probićemo fraeru!
  I opet su smrtonosne i razbijajuće igle poletjele s njegovih bosih nogu.
  Margarita je s oduševljenjem pjevala:
  - Ništa nije nemoguće! Vjerujem da će sloboda svanuti!
  Djevojka je ponovo bacila smrtonosnu kaskadu igala na naciste i njihove tenkove, nastavila:
  - Tama će nestati! Neka cvetaju ruže!
  I čim ratnica golim prstima baci grašak, hiljadu nacista je odmah poletjelo u zrak. Da, vojska smeđeg, paklenog carstva se topi pred našim očima.
  Natasha u borbi. Skače kao kobra. Eksplodira neprijatelje. I toliko nacista umire i avioni padaju.
  Njihova djevojka i mačevi, i zrna na uglju, i koplja. I igle.
  U isto vrijeme i urla:
  - Verujem da će pobeda doći!
  I slava Rusa će naći!
  Goli prsti bacaju nove igle, udarajući protivnike.
  Zoya u divljem potezu. Napada naciste. Razbija ih na male komadiće.
  Žena ratnica golim prstima baca igle. Probija se kroz protivnike i kako urlati:
  Naša potpuna pobjeda je blizu!
  I izvodi divlji mlin sa mačevima, bacajući tenkove. Ovo je zaista devojka kao devojka!
  Ali Augustinova kobra je krenula u ofanzivu. Ova žena je noćna mora za sve noćne more.
  A ako ga preseče, to znači da će ga preseći.
  Nakon toga, crvenokosa će uzeti i zapjevati:
  - Otvoriću sve lobanje! Ja sam veliki san!
  A sada su njeni mačevi u akciji i seku meso i metal.
  Svetlana takođe ide u ofanzivu. Ova devojka nema kočnice. Čim seku, tako je masa leševa zasuta, a avioni i tenkovi padaju.
  Plavokosi terminator urla:
  - Kako će biti dobro! Kako će biti dobro - znam!
  A sad od nje leti grašak ubica.
  Oleg opet stotinu nacista, noseći meteor, odsječeni. I on će podići bombu i baciti je.
  Male veličine, ali smrtonosne...
  Kako razbiti na male komadiće.
  Dečak terminator je urlao:
  - Olujna mladost strašnih mašina!
  Margarita će to ponoviti u borbi.
  I pokosio mnogo smeđih boraca. I smanjuje velike praznine.
  Djevojka vrišti:
  - Lambada je naš ples na pesku!
  I udari s novom snagom.
  Nataša u ofanzivi je još besnija. Pa mlatiti naciste. Nije baš dobro da se odupiru takvim devojkama.
  Nataša je uzela i zapevala:
  - Trčanje na licu mesta je običan pomiritelj!
  I djevojka ratnica je upala u protivnike sa takvim kaskadom udaraca.
  I bacaće diskove bosih nogu.
  Ovdje je vodila mlin. Masa glava smeđe vojske se otkotrljala, a tenkovi su gorjeli.
  Ona je borbena lepotica. Pobijedi se kao žuta armada.
  Zoya je u pokretu, slama sve bez izuzetka. A njeni mačevi su kao makaze smrti.
  Devojka je divna. A njene bose noge bacaju veoma otrovne igle.
  Porazite protivnike. Probijaju im grlo i prave kovčege, čine da tenkovi i avioni eksplodiraju.
  Zoya ga je uzela i zacvilila:
  - Ako nema vode u slavini...
  Nataša je oduševljeno viknula:
  Dakle, ti si kriv!
  I golim nožnim prstima baca nešto što potpuno ubija. Ovo je zaista devojka od devojaka.
  A iz njenih golih nogu kako će oštrica poletjeti. I pogodit će mnogo boraca, odsijecajući kule od tenkova.
  Augustin u pokretu. Brz i jedinstven u svojoj ljepoti.
  Kakvu svetlu kosu ima. Kao proleterska zastava koja se vijori. Ova devojka je prava lisica.
  I seče protivnike - kao da je rođena sa mačevima u rukama.
  Crvenokosi, prokleto kopile!
  Augustin ga uze i prosikta:
  - Biće glava bika - ne ludujte borci!
  I ovdje je opet slomila mnogo boraca.
  Oleg Akulov je gunđao:
  - Sta ti treba! Evo devojke!
  Margarita, bacivši bodež bosom nogom, odlomivši kupolu tenka, potvrdi:
  - Velika i kul devojka!
  Augustin se spremno složio s ovim:
  - Ja sam ratnik koji će svakoga ugristi!
  I opet će golih prstiju lansirati ubojicu.
  Svetlana u borbi nije inferiorna u odnosu na protivnike. Ne devojka, ali da završim sa takvom vešticom u plamenu.
  I vrišti:
  - Kakvo plavo nebo!
  Avgustina je, puštajući oštricu bosom nogom, odsijecajući kupolu tenka, potvrdila:
  - Mi nismo pristalice pljačke!
  Svetlana je, sekla neprijatelje i obarala avione, cvrkutala:
  - Budali ne treba nož....
  Zoja je zacvilila, bacajući igle golim, preplanulim nogama:
  - Lagaćeš ga iz tri kutije!
  Nataša je, sabijajući naciste, dodala:
  - I uradi s njim za peni!
  A ratnici će uzeti i skočiti. Tako su krvavi i cool. Općenito, imaju mnogo uzbuđenja.
  Oleg Akulov izgleda vrlo elegantno u borbi.
  Margarita je pjevala:
  - Udarac je jak, a momak ima interes...
  Genijalni dečak i general svojom bosom, detinjastom nogom lansirali su nešto poput propelera helikoptera. Odsjekao je par stotina glava od nacista i tenkova, zacvilio:
  - Prilično sportski!
  I oboje - dječak i djevojčica u punom ažuru.
  Oleg, seckajući smeđe vojnike, grkljao je:
  - I biće velika pobeda za nas!
  Margarita je prosiktala u odgovoru:
  - Ubijamo sve - bosim nogama!
  Devojka je zaista tako aktivan terminator.
  Nataša je pevala u ofanzivi:
  - Sveti rat!
  I ratnik je lansirao oštar disk-bumerang. Letio je u luku, srušio mnogo nacista i tenkovskih kula.
  Zoya je dodala, nastavljajući istrebljenje:
  - Biće to naša pobeda!
  I nove igle poletješe s njenih bosih nogu. I pogodili su mnogo lovaca i aviona.
  Plavokosa devojka je rekla:
  - Mat protivnika!
  I pokazala je svoj jezik.
  Avgustin, mašući nogama i bacajući kukaste krstove oštrih ivica, grknula je:
  - Carska zastava napred!
  Svetlana je spremno potvrdila:
  - Slava palim herojima!
  A djevojke su u glas viknule, slamajući naciste:
  - Niko nas neće zaustaviti!
  A sada disk leti iz bosih nogu ratnika. Meso se kida, a kule tenkova se ruše.
  I opet urlati:
  - Niko nas ne može pobediti!
  Nataša je poletela u vazduh. Rastrgani protivnici i krilati supovi i izdali:
  - Mi smo vučice, spržite neprijatelja!
  A iz njenih golih prstiju će izletjeti vrlo smrtonosni disk.
  Devojka se čak i okreće u ekstazi.
  A onda promrmlja:
  - Naše pete vole vatru!
  Da, devojke su zaista seksi.
  Oleg Akulov o grkljanju:
  - Oh, rano, daje sigurnost!
  I namignuo ratnicima. Na to se smiju i pokazuju zube.
  Nataša je posekla naciste i zacvilila:
  - U našem svetu nema radosti, bez borbe!
  Dečak je odgovorio:
  "Ponekad ni tuča nije zabavna!"
  Nataša se složila:
  - Ako nema snage, onda da...
  Ali mi ratnici smo uvek zdravi!
  Devojka je golim prstima gađala igle na neprijatelja, digla u vazduh masu tenkova i pevala:
  - Vojnik je uvek zdrav,
  I spremni za akciju!
  Nakon toga, Natasha je ponovo sasjekla neprijatelje, rušivši tornjeve tenkova.
  Zoya je veoma brza beba. Ovdje je bacila cijelo bure na naciste. I otkinuo par hiljada od jedne eksplozije.
  Onda je vrisnula:
  - Ne staj, štikle nam blistaju!
  I djevojka u borbenoj čipki!
  Augustin u borbi također nije slab. Pa mlatiti naciste. Kao iz snopa lanaca izbija.
  I sjeckanje protivnika - pjeva:
  - Pazite, biće korisno
  Biće pita na jesen!
  Crvenokosi đavo zaista ore u borbi kao đavo u burmutici.
  A evo kako se Svetlana bori. I nacisti to dobijaju od nje.
  A ako udari, udariće.
  Iz njega lete krvava prskanja.
  Svetlana je oštro primijetila kada su joj s bosih stopala letjele metalne prskanje koje su topile lobanje i kule tenkova:
  - Slava Rusiji, čak i slava!
  Tenkovi jure napred...
  Divizije u crvenim majicama -
  Pozdrav ruski narode!
  Ovdje su djevojke preuzele naciste. Tako se režu i seckaju. Ne ratnici, već stvarno panteri koji su prekinuli lanac.
  Oleg je u borbi i napada naciste. Tuče ih bez sažaljenja, seče kroz tenkove i cvili:
  Mi smo kao bikovi!
  Margarita, razbijajući smeđu vojsku i probijajući tenkove, pokupi:
  Mi smo kao bikovi!
  Nataša ga je uzela i urlala, saseći smeđe borce zajedno sa tenkovima:
  - Laganje je van kontrole!
  Zoja je rasturila naciste, zacvilila:
  - Ne, ne iz ruke!
  I on će to isto uzeti, i pustiti zvjezdicu bosom nogom i dokrajčiti mnoge fašiste.
  Nataša ga je uzela i zacvilila:
  - Naš TV je uključen!
  A ubitačan snop igala leti sa njene gole noge.
  Zoya, također uništavajući naciste i njihove tenkove, zacvilila je:
  - Naše prijateljstvo je monolit!
  I opet takvo bacanje da se krugovi zamagljuju na sve strane. Ovo je devojka - čisto istrebljenje protivnika.
  Djevojka sa golim nožnim prstima će uzeti i lansirati tri bumeranga. A leševa od ovoga postalo je još više.
  Nakon toga, ljepotica će izdati:
  - Nećemo dati neprijatelju milost! Biće leš!
  I opet smrtonosna stvar odleti sa gole pete.
  Augustin je također sasvim logično primijetio:
  - Samo ne jedan leš, već mnogo!
  Nakon toga, djevojka ga je uzela i prošetala bosa kroz krvave lokve. I ubila je mnogo nacista.
  I kako buči:
  - Masovno ubistvo!
  A sad će se lupiti glavom o nacističkog generala. Slomite mu lobanju i izdajte:
  - Banzai! Otići ćeš u raj!
  Svetlana je veoma bijesna u ofanzivi, posebno obarajući tenkove, škripi:
  - Nećete biti pošteđeni!
  I desetak igala poleti sa njenih golih prstiju. Dok se ona probija kroz sve, avioni se ruše. I vrlo mnogo čak i ratnik pokušava da raskomada i ubije.
  Oleg Akulov škripi:
  - Veličanstveni čekić!
  A dječak također baca tako kul zvijezdu u obliku svastike bosom nogom. Zamršen hibrid.
  I masa nacista se srušila.
  Oleg je urlao:
  - Banzai!
  I dječak je opet u divljem napadu. Ne, samo kipi od snage, a vulkani žubore!
  Margaret u pokretu. Svima će pocepati stomake.
  Devojka sa nogom izbaciće pedeset igala odjednom. A masu su ubijali svakakvi neprijatelji, nokautirali i tenkove i avione.
  Margarita je pevala u smislu vedrine:
  - Jedan dva! Tuga nije problem!
  Nikada se ne treba obeshrabriti!
  Držite nos i rep više s cijevi.
  Znajte da je pravi prijatelj uvek uz vas!
  Ovo je tako agresivna kompanija. Djevojka mlati i vrišti:
  "Predsjednik Zmaja će postati leš!"
  Nataša u borbi je samo neka vrsta terminatora. I rikanje je grkljalo:
  - Banzai! Brzo!
  I granata joj je odletjela s bose noge. A nacisti su kao ekseri. I razbiće mnogo mastodonta i krilatih, paklenih mašina.
  Evo ratnika! Svim ratnicima - ratnik!
  Zoya je takođe u ofanzivi. Tako bijesna kučka.
  A ona ga je uzela i progunđala:
  - Naš otac je sam Beli Bog!
  I on seče trostruki mlin na naciste!
  A Augustin je uzvratio:
  - A moj Bog je crn!
  Zaista, crvenokosa je samo oličenje prevare i podlosti. Za neprijatelje, naravno. A za prijatelje je draga.
  I kako će golim prstima uzeti i baciti. I puno gomila ratnika smeđeg carstva, kao i njihovih tenkova i aviona.
  Crvenokosa je viknula:
  - Rusija i crni Bog su iza nas!
  Ratnik sa veoma visokim borbenim potencijalom. Ne, pod ovo je bolje ne mešati se. Kao što se čupaju kule tenkova i krila fašističkih aviona.
  Augustin je prosiktao:
  - Sve izdajice ćemo smrviti u prah!
  I namigni svojim partnerima. Da, ova vatrena djevojka nije baš nešto što može dati mir. Osim ako mir nije smrtonosan!
  Svetlana je, slamajući neprijatelje, izdala:
  - Pomestićemo te u red!
  Avgustin je potvrdio:
  - Sve ćemo pobiti!
  A sa njenih golih djevojačkih gracioznih nogu, opet leti dar totalnog uništenja! I toliko tenkova i aviona eksplodiralo je u male komadiće odjednom.
  Oleg je otpjevao kao odgovor:
  - Biće kompletan banzai!
  Avgustina, koja je golim rukama kidala naciste, sekla ih mačevima i bacala igle golim prstima, uništavajući tenkove i avione odjednom, izdala je:
  - Ukratko! Ukratko!
  Natasha, uništavajući smeđe ratnike, zacvilila je:
  - Ukratko - banzai!
  I sasjecimo protivnike divljom gorčinom.
  Oleg Akulov, sabijajući protivnike, izdao je:
  - Ovaj gambit nije kineski,
  A debi je, vjerujte mi, tajlandski!
  I opet, oštar disk za rezanje metala izletio je iz dječakove bose noge. Odsjekao je i kupole tenkova i repove aviona.
  Margarita je, sečeći ratnike smeđeg carstva i oklop tenkova, pjevala:
  - A koga ćemo naći u borbi,
  A koga ćemo naći u borbi...
  Hajde da se ne šalimo s tim -
  Hajde da ga rastrgnemo!
  Hajde da ga rastrgnemo!
  Tada su uradili dobar posao sa nacistima... I Sovjetska Rusija je pobedila smeđe carstvo tokom napada na Moskvu.
  Rat još nije bio gotov, ali SSSR je već imao priliku poraziti same naciste. Tako je šestorica ponovo morala prekinuti izvršenje svoje super i cool misije.
  AVANTURE CIRKUSTRA OLEGHKE
  Mala cirkuska grupa šetala je Krimskim letnjim putem. Prvi je prošetao bosonogi, plavokosi dječak od oko dvanaest godina. Mršav, ali žilav klinac u kratkim hlačama, koji je hodao po vrućini sa golim torzom. Rebra su stršila, ali vene su bile kao žica, ispod gotovo crne od preplanule kože.
  Devojka ga je pratila. Svijetlosmeđa kosa izgorjela je na suncu, kao prezrela pšenica. Obrve devojke su takođe svetle, a lice joj je od prašine i jakih opekotina tamno kao u ciganke. Ali crte lica su vrlo lijepe, samo malo zašiljene zbog mršavosti. Djevojka je vitka, u laganoj pamučnoj haljini iznad koljena. I bosi, iako onima koji su bez cipela nećete zavidjeti ako hodaju kamenitim putem Krima. Ne samo da je kamenje oštro, već je i vruće na ljetnom suncu.
  Ali djevojčice i dječak su navikli bosi i na vrućini i na hladnoći, a njihove bronzane noge i žuljevi tabani ne obraćaju pažnju na takve sitnice.
  Iza njih mljeveno stvorenje. Bijela, ali sa smeđim prugama. Slatko mladunče albino tigrića. Takodje iznuren, uzasno gladan, hvata leptire u pokretu i prede.
  Iza djevojčinih ramena je gurdy-gurdy u rukama nekih dodataka. Natovario malo i dječaka. Šetaju od ranog jutra. Dječak je stao na krhotinu flaše. I osjetio je ubod kroz žuljev, šepao je. I tako su goli tabani oboreni, a žuljevi svrbe od oštrog, vrelog kamenja.
  Devojka se nasmešila i rekla:
  - Pazi se, Oležka! Ponekad su iznenađenja na putevima!
  Dječak je ljutito zarežao:
  - Da, ništa strašno, čak ni krv! Ali čime ćemo hraniti Fimbo!
  Djevojka je duboko udahnula i rekla:
  - Da, tigrić je prošao! Treba mu meso! Neće dugo trajati na ostacima!
  Dečak je sa osmehom odgovorio:
  - Ima puno dacha sa bogatim ljudima. Možda ćemo piti meso. I ti si, Nataša, takođe smršala...
  Devojka se otresla i primetila:
  - I odgovara mi! Agilnost je čak povećana!
  A djevojka je skočila i zavrtjela se na prstu. Oležka je zviždala od divljenja, a tigar je zarežao.
  Bjesnula su sjećanja na san, lažna, ali tako slična stvarnim.
  Prije par godina bili su u istoj cirkuskoj grupi, koja je kontaktirala Narodnu volju i bila poražena. Učestvovala je i Nataša, koja je, prema glasinama, čak i udarila generalu. A sada je lutala po Rusiji bosa i nemirna. Zimi su se preselili u Iran, Irak, gdje su veslali po strmim padinama i izvodili nastupe. U ljeto smo otišli u Rusiju. Nataška je znala nekoliko jezika, uključujući perzijski, i podučavala je Olega Akulova.
  Čak je smiješno hodati po Iranu u velu, ali bosih nogu. Srušili su nastup, a nedavno su imali Fimbo. Također bjegunac, iz neke grupe. Zvijer rijetke ljepote, ali užasno proždrljiva. Zalihe su brzo došle do njega, iako su tigrići prikupili mnogo ljudi. Ali posljednjih dana, došlo je do mračne linije za grupu. Iz nekog razloga, lijepa djevojčica, dječak i mladunče albino tigrića nisu dobili novac. I umirali su od gladi. I što je najgore, glad su podnosili mali grabežljivci.
  Trijumvirat je sjeo na račvanje. Olesya je podijelila dva mala krompira između dječaka, a sav kruh je dala tigriću. Pohlepno ga je pojeo i tražio još. Šteta što toliko cvili... Kao štene. I kakav mršav.
  Nataša je odlučno ustala i udarila gole, prašnjave, žuljeve tabane:
  - Otišao! Hajde da zabavimo gospodu!
  Već ih je prva dača dočekala neprijateljski. Domar je odbio da je pusti unutra i nazvao je Natašu prostitutkom.
  Drugi put je bilo bolje. Tridesetpetogodišnja gospođa mi je dozvolila da uđem. Oleg se presvukao u otrcane hulahopke i spretno odgalopirao. Natasha je pokušala. Njena djevojačka figura gimnastičarke je vrlo spretna. Fimbo je malo znao, ali je i skakao kroz obruč, koji je Nataška držala golim prstima, sa otvrdnutim tabanima, ali ne gubeći gracioznost. Gospođa je bila veoma zadovoljna i upitala je Olega:
  - Ti si dobar klovn!
  Dečak je ljutito odgovorio:
  - Nisam klovn, već akrobat i pomalo žongler!
  Dama je pitala:
  - Spali!
  Oleg Akulov je sa zadovoljstvom počeo da baca stvari, koristeći ne samo ruke, već i odbacujući svoje ionako otrcane Čehe i gole, preplanule dječje noge. Uključujući olovku i češalj koji leže na stolu.
  Gospođa je, zadovoljno se osmehujući, upitala:
  - A ova žena je tvoja majka?
  Oleg je odmahnuo glavom.
  - Ne, moj partner!
  Dama je klimnula.
  - Da, premlada je... Imate li roditelje?
  Dječak je tiho uzdahnuo.
  - Ne poznajem svoje roditelje!
  Gospođa je tužno uzdahnula i odgovorila:
  - Siroče! Pa, još uvijek imam cipele od stare služavke! Dovedite ih!
  Lakaj je, gunđajući, otišao. Nataša se zadovoljno nasmešila. Zatim je došao lakaj. Cipele su već bile pohabane i polomljene kože.
  Dama je promrmljala:
  - I sam sam u dugovima i, nažalost, ne mogu dati više!
  Nataška je uzela cipelu i uzdržano zahvalila gospodarici. Zatim su napustili vikendicu. Djevojka je ogorčeno promrmljala:
  - Za takvog dilera smeća neće dati više od centa. Vau, svijedači i škrtaci! I koliko je vremena trebalo!
  Oleg Akulov je primetio:
  Bio je to dug dan, hajde da uzmemo još!
  Na sljedećoj dači, još manje sreće. Bili su prihvaćeni, ali su nakon nastupa dobili samo tanjir ostataka sa stola. Tigrić ih je, međutim, žive progutao. Bar je to zarada.
  Ali na četvrtoj dači dečaku je pukla češka kapa i on je morao da nastavi da nastupa bos, bez uniforme. I dali su mi samo novčić.
  Na petoj dachi im nije bilo dozvoljeno. Šestog je bilo nekoliko djece koja su, okruživši mladunče tigrića, počela u njega da zabijaju kolače. Takođe su lečili Oležku. Gladni dječak je sa zadovoljstvom pojeo kremu sa čokoladom. Ali morali su da rade. Djeca se dugo nisu željela pustiti. Barin je također pogledao nastup. Posebno mu se dopao nastup gimnastičarke Nataške. Zamolio me je da to ponovim nekoliko puta. Potom je i djevojku počastio tortom. Dugo je trajalo, a sunce je već zalazilo. A platili su samo dvije grivne.
  Na kraju je majstor stavio svoju šapu na Natašinu golu nogu i grkljao:
  - Svojim izgledom možete zaraditi veliki novac na drugi način!
  Natasha se povukla:
  - Nikad! Neću ići na panel!
  Barmen se nacerio i primetio:
  - Za cirkusantku je teže naći isplativog mladoženju nego damu lake vrline.
  Bosonoga Nataša je duhovito primijetila:
  - Ali ljubav je lakša!
  Ali dvadeset kopejki je takođe novac. Za njih već možete kupiti flašu votke. U svakom slučaju, mladunče tigrića je dobilo komad mesa. Nataša je prodala cipele za sedam kopejki. Imali su dovoljno za jelo.
  Već pada mrak, a vi ne hodate po dačama. Prelepa devojka Nataša je odlučno rekla Olegu:
  - Hoćemo li u prenoćište?
  Dječak je samouvjereno klimnuo glavom.
  - Neću ići! Smrdi tamo!
  Golonoga i zaobljena Nataša se složila:
  - I pijani skitnici će se držati za mene. Naći ćemo sebi mjesto u pećini, a prije spavanja ćemo se kupati.
  Dječak je klimnuo glavom. Kupali su se u pustinjskom bazenu. Voda je bila topla i slana. Oleg Akulov se divio figuri Nataše, veoma mišićave i vitke. Njeno telo uopšte nije delovalo mršavo, ali je bilo veoma skladno. Preplanula, gimnastičarka. Kako ona aktivno grablja ruke i noge. Kao panter u lovu.
  Oleg se prisjetio djela o Mowgliju. Bila je smiješna priča o dječaku koji je odrastao među vukovima. Nešto slično njima. Lutaš, ali si slobodan, vidiš toliko toga. Iste dače su luksuzne, neke sa fontanama i skulpturama. Jako lijepo. Posebno ljeti na Krimu. Sve u svemu, ljeto je odlično vrijeme. Zimi je gore. Čak je i u Iranu i Iraku noću hladno. Često se kreću noću kako bi se ugrijali, spavajući na otvorenom.
  Nakon što su se dovoljno okupali, dječak i djevojčica su zaspali. Oni su mladi, zdravi, obučeni. Spavaju kao divlje životinje: čvrsto, ne obraćajući pažnju na tvrdu podlogu. I šta, kad zdravom tijelu ne trebaju perjanice. I veoma je dobro spavati na svežem vazduhu.
  Ali za razliku od životinja, ljudi vide snove... Oleg je sanjao o tome kako je postao koliba na gusarskom brodu i borio se. Sabljom napada engleske vojnike u uniformama. Rezanje i uništavanje neprijatelja. Ovdje dječak udara bosom nogom u prepone. Skoči i razbija Britance. Trčite između neprijatelja. Padaju, sijeku se i kvare. I dječak uzima drugu sablju. Vodi mlin, i to vrlo majstorski. Dečko je veoma pametan...
  Njegova gola, okrugla, kruta peta udarila bi pomorskog oficira u bradu. A onaj sa izbijenim zubima i divljim krikom leti preko palube.
  Tada dječak u kratkim hlačama, čiji popločani mišići trepere kao morski val u oluji, pokreće vjetrenjaču s mačevima i odjednom odsiječe glave.
  Oni se kotrljaju po hrastovoj palubi i prelepe, zaobljene devojke ih bacaju svojim golim, zavodljivim i očaravajućim nogama.
  Ali snovi su nejasni i iz njih se sjećate samo zajedničkih crta.
  Sledećeg dana morate ponovo da odete na dače. Štaviše, oni će biti ubijeni, a mladunče tigrića treba nahraniti.
  Djevojka se trudila da izgleda veselo i nasmijala se. Jako je lijepa, a čuvarska vrata su joj rado otvorila. Ali ovdje su servirali mnogo gore. U prvoj dači, gospoda su rado gledali svoju pantomimu. Gospodin je posebno voleo da gleda kako trepere Natašine gole, mišićave, preplanule noge, ružičastih đonova i graciozne obline zaobljene potpetice. Ali ovdje su poslužili samo ostatke sa stola, koji su hranjeni tigriću.
  Dugo su je držali u drugoj dači, majstor je čak i pomilovao djevojku po zavodljivoj maslinastoj nozi. Gospođa je počastila Olezhku tortom. Dali su mi novčić. Sljedeće dvije dače bile su prazne - gospoda nisu došla.
  Agresivna prelepog, snažnog tela i bujne plave kose, Nataška je zbunjeno primetila:
  - Da... Ovdje se ne može zaraditi!
  Oležka je ljutito promrmljala:
  - Bolje je loviti na pljačku! Profitabilnije!
  Natasha je podigla pogled i zapjevala:
  - Kakvo plavo nebo. Mi nismo pristalice pljačke!
  Pohlepnom čoveku ne treba nož - pokaži mu bakreni peni i radi s njim šta hoćeš!
  Sljedeća dacha odlikovala se svojom ogromnom veličinom i nevjerojatnim luksuzom. Fontane su bile pozlaćene i izvirale visoko u nebo. Na ulazu su stajali luksuzno obučeni lakeji. Pokazujući gole potpetice i preplanula koljena, u pohabanoj, kratkoj haljini, Nataša se čak i posramila zbog svog otvorenog skitničkog izgleda.
  Stariji lakaj je viknuo:
  - Ne dajemo siromasima!
  Djevojka je odgovorila:
  - Mi smo cirkus! Odagnamo tugu!
  Nataška je zviždala i podigla svoju golu, mišićavu nogu. Bijeli tigar je skočio i smiješno se nasmijao u zraku. Oležka je podigla obruč, a Fimbo se uvukao u njega i ponovo ga okrenuo naopačke.
  Glavni lakaj je zviždao i promrmljao:
  - Nije loše! Možete proći!
  Dječak i djevojčica su ušli na kapiju. Dotrčalo je i mladunče bijelog tigrića. Gospodaru kopna jednostavno je bilo dosadno u svojoj luksuznoj palati seoskog tipa. Sjedeći u sjenici ispred raskošnog stola, plemeniti plemić je žvakao masno meso i zalivao skupim vinom iz zlatnog pehara. Pored njega je sjedila mlada, lijepa žena u haljini ukrašenoj draguljima. Na verandu je skočila devojčica od oko sedam godina u elegantnoj haljini i veoma slična gospodarovoj ženi, samo što je njena kosa bila svetlija.
  Gospodar je bijesno pogledao Natašu. Ona je sušta suprotnost ženi. Plavuša naspram brinete, vitka, mišićava, vitka figura naspram punoće. Koža tamne čokolade protiv aristokratskog bljedila. Naravno, plemeniti plemić je nestrpljivo ispitivao devojku, njene bose noge, visoke grudi, tanak struk. Da, pomisli gospodar, moja žena se ugojila. A ovo ... kakva figura - samo statua drevne boginje ratnice Atene.
  Nataša i Oleg su počeli da izvode brojeve. Natasha je plesala u jednoj kombinaciji, koja se toliko dopala muškarcima. Oleg Akulov je sada nastupio u tajicama i sjajnoj majici. Bosonogi je bio čak nekako spretniji nego u Čeha. Dječak se vrtio, radio salto, skakao. Nataška ga je podigla na svoju ispruženu ruku. Bijeli tigar je skakao kroz obruče, ruke i noge, prolazio kroz makaze.
  Nataša je takođe odsvirala melodiju na malom gurdju. Dječak je žonglirao. Onda je devojka žonglirala, pa su bili zajedno. I to ne samo rukama, već i golim, vrlo okretnim nogama, sa žilavim prstima kao kod majmuna. Videlo se kako gospodar halapljivo gleda u bose devojke i teško diše, kao da ima konzumaciju.
  Cirkuzanti su bili okretni, mnogo su se vrtjeli. Natasha je čak izvela dupli salto, a zajedno su hodali na rukama. Tada je tigrić ponovo skočio kroz obruče koje je Nataška držala golim prstima.
  Tokom nastupa, devojka se vrtela i svako malo vrištala od divljenja. Barin i njegova supruga suzdržano su aplaudirali. Ali bilo je očigledno da su srećni.
  Na kraju su momak i devojčica zapevali, a glasovi su im divni, puni. Nakon toga, Nataška je pružila šešir da prikupi novac. Bila je tako lijepa, jedva pokrivena kombinacijom. Gospodar-kopno se nacerio i primetio:
  - Ja sam, međutim, nekada i sam bio prosjak, iz plemićke porodice. I uspio je postati milioner i kupiti sebi prinčevsku titulu. Šta može jednog dana i postaneš bogat!
  Nataša je sa osmehom odgovorila:
  - Hvala, Vaša Ekselencijo!
  Barin je suvo primetio:
  - Ali rasipnik, neće steći bogatstvo! Stoga predlažem da mi prodate svoju životinju.
  Nataša se snažno nasmešila i rekla:
  - Fimbo je naš prijatelj, nije na prodaju!
  Gospodar se ljutito naceri i primijeti:
  - To obično kažu kada žele da probiju visoku cenu! Ali ne možete me prevariti! Znam koliko! Nudim chervonet, a ne pola tuceta više!
  Natasha je odmahnula glavom.
  - Izvinite, gospodine, ali ovaj prijatelj nije na prodaju! Ni za kakav novac!
  Princ je ljutito zarežao:
  - Da, trebalo bi da vam bude drago što vas oslobađam takvog tereta. Tigru je potrebno bogatstvo da bi se hranio. A kad poraste... Mislite li da će vam biti dozvoljeno da lutate gradom sa velikim i opasnim grabežljivcem?
  Lepa Nataša se osramotila, njeno preplanulo lice se namrštilo. Zaista, ponekad mi je padala na pamet misao šta da radi sa Fimbom kada odraste. Policija ih već sada iskosa gleda, ali šta će biti nakon nekoliko mjeseci?
  U svakom slučaju, uskoro ćete se morati rastati od Fimba. Deset rubalja je takođe novac. Možete kupiti štene i dresirati ga. Pas manje jede, a sa njim možete putovati godinu dana. Uštedite nešto novca i možda otvorite neki posao. Ili iskočiti u brak... Prelijepa je, shvatila.
  Nervozno dodirujući golim prstima svoje mišićave, zavodljive noge bronzane boje, Nataša je oklevala, zdrav razum je sugerisao da bi tigriću bilo bolje s princom nego gladovati sa grupom lutalica. I da ako se rastanete od grabežljivca, bolje je to učiniti sada, kada se pojavi takva prilika.
  Ali tada je majstorova ćerka, devojka sa mašnama izvezenim biserima, udarila nogama i vrisnula:
  - Hoću tigra! Želim bijelog tigra!
  Princ je odmahnuo rukom i lupio pesnicom:
  - Šuti! Sada radim posao!
  Žena je uzviknula:
  - Ne vikajte na dete!
  Djevojka je, očigledno, bila razmažena i nije se bojala. Ali skačući unazad, tiše je zacvilila:
  - Kupi tatu! Kupi tigrića... Daj mi sto rubalja!
  Žena je sa osmehom primetila ćerki:
  - Ova životinja može biti opasna... Predator je i jede male djevojčice!
  Majstor je pucnuo prstima i rekao:
  - Poslednja reč je petnaest rubalja! Kleknite više, neću da dodam!
  Nataša je, nisko se klanjajući, bacila zalepljenu školjku sa svoje gole preplanule noge i ljubazno upitala:
  - Možemo li da se povučemo, Vaša Ekselencijo?
  Princ je zarežao:
  - Ne! Posljednji put, pitam, poklanjaš li tigrića za petnaest rubalja?
  Nataška je odmahnula glavom i gazila po krupnom šljunku golom, šarmantno, božanski gracioznom, isklesanom nogom.
  Gospodar kopna je sarkastično upitao:
  - Kako se zoveš?
  Devojka je sa osmehom odgovorila:
  - Natasha.
  Princ se zloslutno naceri.
  - Imate li pasoš? Hajde da pokažemo!
  Nataša je zadrhtala i probledela, a mutna boja se provlačila kroz njenu maslinastu kožu. Princ je pljesnuo rukama i povikao:
  - Uzmi ih i zovi policiju! Ukrali su mi tigra i dijamantski prsten!
  Djevojka je ushićeno uzviknula:
  - Bravo tata!
  Lakeji su napali Natašku. Djevojčica se nije opirala, iako je bila fizički jaka. Ona i Oležka bili su vezani konopcima i zaključani u podrumu. Ubrzo je stigla i policija.
  Nakon što su saslušali princa, stavili su okove Nataši i Olegu Akulovu na ruke i noge. Štaviše, imali su posebne veličine za djecu. U koji su bili okovani maloljetni lopovi.
  Nakon toga su djevojčica i dječak odvedeni u zatvor. Tu su bili podijeljeni. Oleg je bačen u podrum, gde je već bilo desetak okovanih dečaka, a Nataša je bačena u ćeliju sa ženama. Nije bilo slatko. U ćelijama je smrad, umjesto nužnika je rupa u podu, vlažno je i polumračno. Dečaci su držani u okovima, što je veoma nezgodno. Ruke i stopala su vezani. Teško je kretati se u skučenoj komori. Hranili su se samo hljebom i vodom, ponekad su davali pokvareno voće.
  Tu su sjedili do suđenja. Tada je dječake čekao ili težak rad ili zatvorsko sklonište. Žene, takođe, ili na teški rad u Sibiru, ili u centralnu Aziju na berbu pamuka, ili u zatvor sa radom u bilo kojoj fabrici za državnu hranu. A prije suđenja možete sjediti po nahođenju vlasti. Osim toga, zatvorenici su bili i bičevani.
  Olegu i Nataši je naređeno da budu bičevani istovremeno. Momak i djevojka su bili skinuti do pojasa i ispruženi na kozama. Njih su pratila dva policajca. Službenici reda natopili su šipke u malter sa slanom vodom. Mahali su po vazduhu, obarajući kapljice. A onda su, odjednom, po komandi, momci i djevojčice udarili u leđa.
  Nataša i Oleg Akulov čvrsto su stisnuli zube da ne bi vrištali. Izmjereno je batinanje. Policija je tukla sa umjerenim entuzijazmom, samo radeći svoju dužnost. Dječak i djevojčica, teško dišući, izdržali su. Nakon desetak udaraca koža je pukla i krv je curila. Bilo je veoma bolno.
  Komandant, koji je propisao sto udaraca, se nacerio. Ako se kažnjenom odbace kopita, takva je sudbina Božja. Tada im blista doživotni teški rad.
  Za krađu u posebno velikim razmjerima, za pokušaj ubistva princa i njegove supruge i kćeri. A onda se ispostavilo i da su Natašu tražili kao saučesnika u ubistvu guvernera. U svakom slučaju, djevojka će zauvijek biti otjerana u Sibir. Kao devojčica. Dakle, možda bi bilo bolje da budete potlačeni.
  Oleg Akulov i Natasha su hrabro izdržali svih sto udaraca ne gubeći svijest i ne ispuštajući zvuk. Ali njihova leđa su se pretvorila u krvavi nered. Nakon toga su im ponovo stavili okove i bacili ih u zatvor.
  Dječak je ležao na daskama, stomak i grudi su mu bili neugodni, a cijelo dijete je bilo isječeno po leđima.
  Maloljetniku su kriminalci, ošišana, mršava djeca, zveckajući lancima, cičala:
  - Pa, kako je bolelo?
  Oleg Akulov je namignuo ostalim dečacima i rekao:
  - Zanimljivosti! Kao ujed komarca!
  Stariji dječak, koji je izgledao kao da ima petnaestak godina, također obrijane glave i jedini u ćeliji koji je imao cipele, doduše grube sa drvenim đonom, s poštovanjem je pogledao Olega Akulova. Ispostavilo se da dječak, čija plava kosa još nije bila ošišana, nije kukavica. A on, pružajući ruku Olegu, reče:
  - Ja sam lopov pereca! Jedini pravi nasilnik među ovim... - Mladi kum se osvrne i nastavi. - Ti, dobivši stotinu udaraca bičem, nisi izustio ni plač ni jauk, pokazujući se kao pravi muškarac. Evo moje ruke za tebe, a sad si mi kao brat!
  Oleg se rukovao s manjim autoritetom. Mada je najviše od svega želeo da pobegne iz zatvora u kome su bili šavovi, a smrdelo je na kante. A leđa su toliko isečena da se malo pomeriš - bole.
  Mladi zatvorenici su dobijali obroke - nekakvu kašu, vodu i hleb. Hrana, naravno, nije bitna, ali vam neće dozvoliti da umrete od gladi. Glavni kum je imao prilično punu fizionomiju, i očigledno jeo ne samo u državnom vlasništvu.
  Zaista, ubrzo se pojavila djevojka. Dala mu je korpu sa kobasicom, beli hleb i flaše mleka.
  Maloljetni kum ga je uzeo sebi, a zatim je izvukao Olega iz pljoske s bijelom tečnošću:
  - Popij malo!
  Oleg je otpio gutljaj mlijeka, gladnom i pretučenom dječaku se učinilo vrlo ukusnim i upitao kuma:
  - Hoćeš li podijeliti prijenos sa ostalima?
  Krendel je odmahnuo glavom.
  - Naravno da ne!
  Pretučeni dječak je upitao:
  - I zašto?
  Mladi kum je iskreno odgovorio:
  - Nisu to zaslužili! Oni su samo sitni huligani i lopovi, ili čak samo skitnice.
  Oleg je logično primijetio:
  - Ali i oni su ljudi i teško im je na jednom zatvorskom obroku!
  Pereca je žestoko zarežala.
  - Preživi! I budi zahvalan što sam ti dao mleko da popiješ. A ni to nećete dobiti.
  Oleg je jako želio da skoči i udari ovog vođu, ali nakon stotinu udaraca bičem nije imao snage da skoči. Nakon takvog batina, čak i odrasli često umiru zdravi momci, a ne kao dijete.
  Dječak je nakon jela i mlijeka ponovo postao težak i počeo je spavati u snu, i to se dešava.
  Sanjao je da je Jim Hawkins iz poznatog romana Ostrvo s blagom.
  Kad je gusar George urlao:
  - Ispeci štikle ovom momku!
  John Silver je klimnuo.
  - Zabranio sam da ubijem ovog dečaka, pa nam treba talac. Ali ne namjerava da ga spasi od torture. Trebali bismo saznati gdje je odveo Espanyolu.
  Pirati su bili prilično ljuti. Skočili su do dječaka Jima. Skidali su mu mornarsko odijelo i zavrtjeli mu ruke. Džim je trčao bos po brodu, što je bilo ugodnije na ravnoj palubi, posebno u tropima. Ali idući u tvrđavu obuo je čizme. Ipak, u džungli možete zgaziti zmiju ili insekt.
  Sada su pirati sa zadovoljstvom skinuli čizme sa dječaka. Jedan od njih pogladi glatku, uglačanu, gotovo nenošenu kožu.
  George je prešao prstom po dječakovom bosom stopalu i primijetio:
  - Dobre štikle da ih spržimo!
  Junge je imao vezane ruke iza sebe i bocnuo ih udicom. Zatim su počeli podizati Jima na stalak. Konopac se zategnuo, dečakove tetive su se izbočile i on je počeo da se naginje napred.
  George je povukao dječaka za ramena. Jung se okrenuo oko sebe uz vrisak bola, dok je njegovo zakrivljeno tijelo četrnaestogodišnjeg tinejdžera stajalo uspravno.
  Pirati su klicali u znak odobravanja. Jedan od njih je podigao sedmorepi morski bič i zamahnuo njime.
  Džon Silver ga je prekinuo:
  - Stani! Dječak je pametan i sve će reći bez mučenja. Reci mi gde si odveo Espanyol?
  Jim Hawkins je, iako se bojao bola, vikao:
  - Neću reći!
  Silver je naredio:
  - Počni!
  Bič se spustio na Yongijeva leđa i preplanula koža je odmah pukla. Dječak je stisnuo zube i šutio. I gusar ga je tukao. Jim je odlučio da izdrži do kraja. Iako mu je Yongijevo iskrivljeno lice govorilo šta ga je to koštalo.
  Pirat je udario dječaka po leđima, a zatim se pomaknuo u stranu. Lupao je i po stomaku i po grudima. Jim se trzao pri svakom udarcu, ponekad prigušeni jauci izlazili su sa njegovih stisnutih usana. Ali dječak je ipak uspio suzdržati glasne plače.
  Konačno, Džimova glava se mlitavo zabacila i pala na bok. Dječak se onesvijestio, izgubivši svijest.
  Pirati su dobili kantu vode, jer je u bloku bio bunar. I izlio ga preko yoongijeve plave glave.
  Jim je došao k sebi. John Silver upita nježnim glasom:
  - Reci mi gde si oteo brod, i skinućemo te sa police!
  Mladi koliba je zarežao:
  - Neću reći!
  George je izvadio baklju iz zavežljaja i podnio je vatri. Izbio je plamen. Nacerivši se, iskusni gusar reče:
  - Pa, koliba, sad ćemo ti spržiti štikle!
  Jim Hawkins je zadrhtao. Baklja sa vatrom približila se dječakovoj bosoj nozi. A onda je plamen grabežljivac lizao golu petu nesretnog tinejdžera. Dječak je bio umjereno hrapav. Trčao je bos po palubi, ali u samoj Britaniji zimi je hodao u cipelama i stopala mu nisu bila tvrda. Tako da je bol bio intenzivan.
  Jim Hawkins je vrisnuo.
  John Silver je rekao oštro:
  - Pa, reci mi gde si odveo Espanyol?
  Iako je miris spaljenog mesa i bol bio užasan, Jim je povikao:
  - Ne! Neću reći!
  George je prebacio plamen na dječakov drugi goli potplat. Miris spaljenog mesa postajao je sve jači.
  Mladi Hokins je počeo da se guši, njegovo mlado lice je prebledelo, a glava mu je pala na bok.
  John Silver je rekao samouvjerenim tonom:
  - Dosta s njim! U suprotnom ćemo mu spaliti noge i dječak neće moći hodati. I želim da sutra pođe s nama i vidi trijumf gusara koji su uzeli blago!
  Džordž se složio sa ovim:
  - Dobro! Neka hoda s nama, opečenih peta kroz oštru travu i kamenje. Vući ćemo ga sa konopcem oko vrata, a za kabinskog dečka to će biti dodatno mučenje!
  John Silver je klimnuo.
  - U međuvremenu, neka visi na stalku do zore!
  
  
  SAMO JEDAN METAR SREĆE
  ANOTATION
  Samo jedan metar lijevo nalazila se ruska mina na kojoj je dignut u zrak bojni brod Petropavlovsk, a tok istorije na razmjerima cijele planete Zemlje se promijenio.
  . PROLOG
  Mina, na kojoj je dignut bojni brod Petropavlovsk, prošla je samo jedan metar lijevo. I kao rezultat toga, municija nije detonirala. A bojni brod je dobio samo manja oštećenja i vratio se u Port Arthur svojom snagom. Admiral Makarov, kojeg je tokom noći iscrpio naslednik Kiril Romanov, bio je veoma iznerviran sam na sebe što nije dao naređenje da se razaračima minira voda oko luke. Još jedan brod je također oštećen od mina.
  Ali sve je bilo relativno jeftino i za nekoliko dana brodovi su mogli biti ponovo popravljeni.
  Do sada se ništa loše nije dogodilo. Ali moglo bi biti i gore, jer se dogodilo u svemiru gdje je admiral Makarov tako glupo i smiješno umro.
  Ali u ovom svijetu, on - dostojna osoba, sudbina je odmjerila duži period.
  Hoće li admiral Makarov to moći iskoristiti i postati veliki pomorski zapovjednik, uporediv s Ušakovom, na primjer? Ili u svakom slučaju, čak ni izvanredan talenat admirala Makarova neće biti dovoljan da porazi Japan. Koji je sada mnogo jači na moru. Štaviše, morala su se popraviti još dva bojna broda.
  Međutim, admiral Makarov ne klone duhom. I lično, zajedno sa serviserima, preuzeo je eliminaciju dna brodova. Osim toga, stižu i vijesti iz Sankt Peterburga da će u pomoć priskočiti Baltička eskadrila, a onda će Rusija imati čistu prednost.
  Japanci, naravno, iskorištavaju trenutak i pokušavaju iskrcati trupe bliže Port Arthuru. Ali ruske trupe, iskoristivši oluju, uspjele su ubiti dva puka carstva izlazećeg sunca. I popravi se.
  Tada su četiri bojna broda pacifičke eskadrile obnovljena ubrzanim tempom.
  A admiralu Makarovu je komandant razarača ponudio izdajnički plan. Budući da se Togo uvijek kreće istom rutom, stavite snopove mina na njegov put. Onaj koji je uradio u stvarnoj istoriji, ali samo jedan razarač. Admiral Makarov je odmah cijenio tu ideju i naredio korištenje svih prikladnih brodova.
  Ali naravno, nakon što je pokrenuta glasina za dezinformacije da su to samo vježbe.
  I to će i dalje pobijediti kitove.
  Zamka je bila jednostavna, ali efikasna. Štaviše, niko nije pušten iz Port Arthura, a japanski špijuni nisu mogli ništa reći svojima.
  I rezultat je bio impresivan. Odmah je desetak velikih japanskih brodova eksplodiralo i počelo tonuti. Ostali su pucali neselektivno na sve strane.
  A onda se pojavila Makarova eskadrila, koja je već bila jača od Japanaca. I počela je žestoka bitka.
  Ruske granate su bile oklopnije i pogodile su preciznije. Brodovi su još puni oružja i mornara, prilično svježi. A admiral Makarov se snašao sa lake krstarice i to vrlo vješto. Štoviše, Japanci su se u panici skupili, čime su Rusima olakšali zadatak. Da, i najveći vodeći brod zemlje izlazećeg sunca potonuo je, a Togo je jedva spašen iz njega. Ali ovaj admiral je bio na sedždi.
  A bitka se pretvorila u totalno premlaćivanje Japanaca. Samo obična zamka, udarac s leđa odlučio je ishod rata na moru. Cushima se dogodila obrnuto, kada je japanska flota pretrpjela porazan poraz i zapravo prestala da postoji. Ovo je bitka i poraz samuraja, glasan, sa smrću više od dvanaest hiljada mornara, ne računajući zarobljenike.
  Rusi su bili u posebnom šoku i precizno su pucali.
  Njihovo oružje nije poznavalo promašaje i sumnje. I Japanci su postali solidno krdo.
  Lakoća ruske pobjede navela je mnoge da japansku vojsku smatraju bezvrijednom. Pa, šta uzeti iz Azije? Pa, pobjeda admirala Makarova smatrana je ne tako slavnom. Pa, koga je tukao?
  Jedan ruski vojnik vredi deset Japanaca.
  Povrh svega, i na kopnu, general Kuropatkin je potpuno porazio Japance, čak i uz malo krvoprolića. Za što je dobio epolete feldmaršala. I dalje, progoneći samuraje, očistio je Koreju od njih. U borbi Japanci još nisu imali dovoljno municije i bili su potpuno bespomoćni.
  Mikado je tada zatražio mir. Rusija je tražila da Japan vrati Kurilski greben, sve do skeleta Hokaida i ostrva Tajvan. Tako je Japan protjeran u svoje bivše granice.
  I bili su primorani da plate odštetu od milijardu ruskih zlatnih rubalja.
  Rusija je proglasila Koreju protektoratom i povećala svoj uticaj u Mandžuriji. Ubrzo je i Mongolija došla pod pokroviteljstvo Rusije. Započeo je proces dobrovoljne aneksije kineskih zemalja i formiranja Želtorosije.
  Naravno, bez revolucije i krvave nedelje. Na tronu je autokratski car Nikolaj II, čiji je autoritet u narodu značajno porastao.
  A kako nije bilo nereda, Rusija je, izbjegnuvši recesiju iz vremena revolucije i nemira, doživjela brz ekonomski uspon. I tako je 1914. godine došao ekonomski napredniji i bolje pripremljen za Prvi svjetski rat. I Rusija je imala više stanovništva, zbog aneksije delova Kine i Koreje. I mortalitet zbog bolje ekonomske situacije je manji nego u stvarnoj istoriji, a rast stanovništva veći.
  Dakle, carska Rusija je jača nego bez admirala Makarova. I naravno Baltička flota nije pogođena. Proizvedeno je još aviona, uključujući Ilju Murometsa i Svyatogora, a tenkovi Luna-2 ušli su u seriju sa mitraljezima i brzim gusjenicama. Kraljevska vojska je bila veoma jaka.
  Admiral Makarov je još 1914. imao šezdeset pet godina i postavljen je za komandu flote na Baltiku. A neprijatelj Rusije je mnogo autoritativniji od Japana. Naime, Kajzerova Njemačka.
  Inače, uz pluseve, pobjeda nad samurajem imala je i minuse. Sada je Japan bio spreman da uđe u rat na strani Njemačke. Tako je carska Rusija morala zadržati značajne snage na istoku.
  Japanci su ponovo izgradili flotu i bili spremni za osvetu. A ovo je minus u rasporedu. Osim toga, Turska je na strani Njemačke i Austro-Ugarske.
  Tako se Rusija morala boriti protiv četiri države, osim Bugarske, a ishod rata nije bio jasan.
  Međutim, Njemačka također vodi rat na dva fronta i zadaje glavni udar na zapadu.
  Borbe od samog početka za Rusiju su tekle uspešnije nego u stvarnoj istoriji. Konkretno, zbog većeg broja stanovnika i višeg stepena privrede, mirnodopska vojska u Rusiji nije bila milion i po, već čak tri miliona i hiljadu pukova. Tako da možete baciti više trupa u bitku.
  Plus, prisustvo još aviona koji su bombardovali Nemce i njihove saveznike.
  Tako su ruske trupe zauzele istočnu Prusku i blokirale Kenigsberg. I Hindenburgov pokušaj da se probije nije uspio. Uključujući i zahvaljujući bombardovanju njemačkih trupa.
  I na moru, dok Japanci čekaju, a admiral Makarov se bori protiv Nijemaca.
  Flota Njemačke je druga u svijetu nakon Britanije. Ali kako se računa. Možda će Rusija imati više bojnih brodova, ali oni su raštrkani na tri mora, a Nemci imaju jednu pesnicu. Plus, naravno, tu je i britanska mornarica. Ali takođe je raštrkana preko četiri okeana. A Britanci ne žure da pomognu Rusiji.
  Tako će se Baltička flota, predvođena Makarovim, morati sama boriti protiv Nijemaca. Krajem avgusta, vrijeme je toplo i sunčano.
  Glavni admiral i heroj japanskog rata na lakoj mobilnoj krstarici. Ovo je njegova inovacija.
  I činjenica da se posada lake krstarice sastoji samo od djevojčica.
  Devojke su sve mlade, vitke, okretne i u jednom bikiniju. Bljeskaju bosim nogama i golim, okruglim štiklama.
  Krstarice imaju samo jedan top, ali jedan od dvanaest inča. I djevojke to majstorski snalaze.
  Natasha je, tresući trbušnim mišićima, uzviknula:
  - Za našeg slavnog admirala Makarova!
  I golom petom se predala projektilu. A djevojke su ga lako gurnule, naslonivši svoje bose, isklesane noge na oklopnu palubu.
  Devojka Zoja, gurajući se kroz hotel smrti, zacvilila je:
  - Za Nikolu II!
  Augustine je primijetila svojim golim kolenom:
  - Za otadžbinu - našu majku!
  Svetlana je, udarajući bosim nogama, dodala:
  Ubijmo Nemce!
  A sada je projektil ubačen u cijev i djevojke ga ubacuju u metu. Ispred brojne njemačke flote. Smatra se da je njemačka vojska najjača na svijetu. I da nije tako lako izaći na kraj s tim.
  Ali onda 12 inča ispljune nešto ubitačno. I leti - ovo je u naprednom njemačkom razaraču. Udara u sam centar palube i brod se raspada na dva dijela.
  Nataša iz sveg glasa viče:
  - To je odlično!
  Zoja potvrđuje, lupajući bosim nogama:
  - To je vrhunska klasa!
  Avgustin pokazuje zube i dodaje:
  - Uradimo to na nov način!
  Svetlana je agresivno primijetila, blistavih očiju:
  - I biće sečenje betona!
  A njen jezik je tako okretan.
  Opet, djevojke, odmarajući gole, okrugle pete, zabijaju projektil u top. Oni su vrlo agresivno postavljeni da se bore protiv Kajzerove Njemačke.
  Makarov s odobravanjem klima glavom. Ruska flota je spremna za duel na daljinu. Ima odlično oružje i odlične mornare. Dakle, Nemci će to dobiti.
  A u floti ima i djevojaka i dječaka koji će biti pozvani ovim putem do Kaiser Wilhelma.
  Admiral Makarov je, dajući naređenja, rekao:
  - Usredsredite svu vatru na najbliži nemački brod!
  I moram reći da je uspjelo. Ruski topovi su počeli da uništavaju Kajzerovu krstaricu i ona je skoro odmah potonula.
  Nataša, ova skoro gola kapitenka prvog ranga u bikiniju, vikala je:
  - Udarimo neprijatelja ubicom!
  Zoja je, lupkajući bosim nogama, potvrdila:
  - Udarićemo ponovo!
  I tu opet leti smrtonosni projektil ruske krstarice.
  Svetlana vrišti:
  - Za Rusiju i boginju Ladu!
  Sadašnjost smrti pogađa razarača i dijeli ga na dva dijela. I opet njemački brod tone.
  Augustina, ona crvenokosa djevojka čija bakrenocrvena kosa vijori kao proleterski barjak, potvrđuje:
  - Mi smo najpreciznije devojke na svetu!
  Valentina, ova djevojka samo u gaćicama, i sa bradavicama od jagode na preplanulim grudima, potvrđuje:
  - Slava zemlji Nikole II!
  Viktorija, djevojka golih nogu koje su preplanule i postale kao čokolada, uzvikuje:
  - I slava velikom admiralu Makarovu!
  Nataša, lupkajući bosom nogom, koja je veoma graciozna i mišićava, potvrđuje:
  - I slava Makarovu!
  Zoya dodaje:
  - I slava carskoj Rusiji!
  Augustina, zajedno s drugim djevojkama, izvlači još jedan smrtonosni projektil, ciči:
  - I slava svim našim precima i ruskim bogovima!
  A sada djevojke, naprežući svoja mišićava tijela, pretvaraju tešku dar smrti u moćno oružje.
  I tako su ljepotice napunile pušku od dvanaest inča. A sada je ubilački dar smrti ispljunut iz pištolja. Devojke od oduševljenja su čak i pljesnule svoje gole, isklesane noge.
  I nakon što je preletio projektil, oklopnik će pogoditi njemačkog Kajzera Njemačke. Kao rezultat preciznog pogotka, čak i tako ogroman brod je uzeo i podijelio se na tri dijela.
  Djevojke su digle ruke i cičale:
  - Za svjetlo komunizma kraljeva!
  Ovdje Natasha ponovo naređuje. A djevojke se slažu golih, isklesanih nogu. I povucite još jedan, vrlo smrtonosni projektil.
  Augustin je pjevao:
  - Pogodićemo neprijatelja veoma jako!
  Svetlana je s guštom dodala:
  - Naš admiral vođa Makarov sport!
  Nataša je dodala, pokazujući zube:
  - Sve će biti kvazar kod nas -
  Kaiser je Wilhelm osrednji!
  A djevojke su se, odmarajući gole, okrugle pete, podupirale i vukle ubojiti dar smrti.
  I tako su ga bosih nogu gurnuli u zatvarač pištolja. Napunio se i počeo režirati.
  Nataša je pevala sa oduševljenjem:
  Monomah je skinuo kapu,
  Počešao sam vrh glave!
  Zoja je dodala, udarajući bosom nogom:
  - električno punjenje,
  Pogodi top!
  A sada dar smrti koji su poslale djevojke leti uz divlji urlik. A sada je projektil kao lupanet u samom centru armadila. I kako će biti temeljno razbijen. I on će uzeti i podijeliti na pola. I prskaće na sve strane.
  I baloni sa fontanama će nestati. I masovno se rasplamsava.
  Djevojke bukvalno vrište od oduševljenja. I gaze svojim bosim isklesanim nogama. Naravno, čak i strašna Kajzer Njemačka može biti poražena s njima.
  Admiral Makarov samouvjereno vodi bitku. Njegovi brodovi spretno manevrišu i nanose udarce na Nijemce kralja Vilhelma.
  Nataša takođe trči veoma brzo. Njene ružičaste, gole štikle bljeskaju poput čarobnih i veoma lijepih nogu djevojčica. I ostali ratnici, također, donji udovi su dobri.
  Ponovo zabijaju projektil u njušku. Kaiserova flota je pomalo haotična. Njegovi brodovi ometaju jedni druge uprkos velikom broju.
  Admiral Makarov vješto koristi svoju flotu. Vatra je koncentrisana na glavni vodeći brod. I biva pogođen.
  Pored admirala, na lakoj krstarici je samo jedan muškarac - kabinski dečak Oležka. Izgleda malo, ali okretno, a njegove gole, djetinjaste potpetice s vremena na vrijeme zatrepere.
  Jung je poznat još od rusko-japanskog rata. Prošlo je više od deset godina, a on je još uvijek dijete. Ali on je spasio admirala i bojni brod Petropavlovsk, jer je odvratio mornara od kormila, a malo je pomaknuo kormilo, a ugriz mine nije bio fatalan.
  Dečak je zaglavio sa deset godina, ali je bio toliko brz da ga nijedna devojčica nije mogla pratiti i veoma jak.
  I dalje su ga držali u kolibama, iako je dječak uspio uloviti jednog japanskog generala iz vode i za to je dobio krst.
  Ali pošto je ostao dijete, formalno je još uvijek bio na listi koliba.
  Ali dječak je obavio najvažniji posao u borbi - dao je koordinate snimanja i djevojčice nisu promašile.
  Admiral Makarov je primetio:
  -Aj-da, bravo večni dečko! Za ovo bi trebao dobiti orden.
  Anastasija, kapiten prvog ranga, primetila je:
  - I prebaci ga oficirima!
  Makarov je klimnuo glavom.
  - Podrazumijeva se!
  I opet slijedi ubojiti hitac, a ovoga puta njemački vodeći brod tone. I hiljade Kajzer mornara skaču u vodu. Ovo je zaista razoran udarac.
  Dječak vrišti od oduševljenja. Iako u stvari, on radi na misiji. Odrasla osoba iz dvadeset prvog veka mora da razradi besmrtnost koju su dali ruski bogovi-demijurzi. I stotinu godina mora biti desetogodišnji dječak.
  Služeći u to vrijeme u carskoj Rusiji. I tek onda odraste do dvanaest godina. U početku se ponovo biti dijete činilo zanimljivom idejom. Ali biti u 1904., bez TV-a, interneta, kompjutera, telefona, pametnog telefona, laptopa i tako dalje, nije tako sjajno. Pogotovo ako i ti živiš u kasarni, a svi te smatraju dečkom, sa odgovarajućim stavom. Istina, fizički ste vrlo jak dječak, i mnogo brži od običnog čovjeka, i što je najvažnije, ne mogu vas ubiti - već ste dobili besmrtnost i morate to riješiti.
  A kakvu moć imate nad svojim vršnjacima! Uostalom, djeca poštuju i veoma poštuju snagu i spretnost.
  A Oleg je postao koliba zahvaljujući svojim djetinjastim fizičkim sposobnostima.
  Sa deset godina i dalje si šmrkavac, a naravno, čak ni kolibar nije baš htio da ga uzme. Ali Oleg je uzeo i lako savio nokte rukama i novčićem. Ovo je impresioniralo kapetana prvog ranga i on je pristao da mladog heroja povede na svoj brod.
  I mornari su ubrzo počeli poštovati neobično snažnog i brzog dječaka koji je dizao teške utege i borio se sa svima na rukama. Štaviše, Oleg je takođe zaronio veoma duboko, ostajući dugo bez vazduha i nije se plašio hladnoće. Trčao sam bos i u kratkim hlačama po svakom vremenu i nisam čak ni kijao. A njegovi goli prsti bili su tako žilavi i okretni. Dječak ih je čak mogao koristiti da podigne sidro na lancu ili da visi naopačke.
  I u bijesu, klinac je mogao rastjerati desetak mornara i podići teško oružje iznad glave.
  Dakle, Oleg je zaslužio opšte poštovanje i svidelo mu se. Ostao je doduše vrlo snažan, ali dječak.
  A sada je uperio pištolj, naslonivši gole, okrugle pete na metal.
  I pjevao:
  - Naš ponosni "Varjag" se ne predaje neprijatelju, niko ne želi milost!
  Carska flota pokazala je visok akrobatski let. I njegove školjke su legle vrlo prikladno.
  Admiral Makarov učinio je mnogo za obuku mornara i oficira. Njegova eskadrila je bila jaka. I visoko kvalitetni ratnici.
  Evo borbenih brodova "Slava", "Suvorov", "Borodino", "Osljabija", "Aleksandar Treći", "Nikola Prvi" koji su se borili veoma efikasno. I njihove posade su gađale precizno.
  Ali naravno, nisu mogli navesti kao dečak iz dvadeset prvog veka.
  I nisu imali devojke u tolikom broju na brodu.
  Oležka je, uperivši puške u metu i odmarajući bose, djetinje noge, pjevao:
  - Bože sačuvaj kralja
  Jaki suveren...
  Vladaj za slavu
  Slava nama!
  A Nataša je, ispalivši hitac i bljeskajući golim štiklama, zagugutala:
  Caruj u strahu od neprijatelja,
  Care pravoslavni...
  I ceo tim bosonogih devojaka u bikinijama, horski pokupio:
  Vladaj za slavu, za našu slavu!
  I devojke opet donose darove smrti, veoma ubojite sile, i potapaju Kajzerove brodove, pevajući veselo i žarko:
  - Za ime oca-kralja,
  ja rađam junaka!
  A kad pocne borba
  Postanite sotona!
  . POGLAVLJE 1
  Nakon smrti zastavnog broda i velikih gubitaka, Nijemci su počeli da se povlače. Njihovi brodovi, održavajući izgled reda, zavalili su se unatrag. Ruski brodovi su sada pucali za njima.
  I bitka je zapravo dobijena, iako se baltičkoj eskadri suprotstavila gotovo cijela flota Kajzer Njemačke. A ovo je druga, ili skoro druga flota na svijetu.
  Možda je ruska flota već postala brojnija od njemačke, ali je rascjepkana na četiri okeana, a ovdje je Njemačka imala gotovo sve svoje snage.
  I izgubila je od genija Makarova.
  Djevojka se, lupkajući bosim nogama, jako uzrujavala. Njihova krstarica je, bez usporavanja, krenula iza Nemaca. A dječak Oleg Rybačenko uperio je top u metu, naslonivši noge svog djeteta na gvožđe. A onda je granata zatutnjala iz vječnog djeteta.
  I još jedan njemački bojni brod se raspao. I moram reći - postignuće je odlično.
  Nataša je pevala, igrajući se trbušnim mišićima:
  - Najveći polet, idi na kampovanje!
  Zoja, devojka prelepe figure i zlatne kose, primetila je:
  - Radim pun zaokret!
  Ratnici ovdje i zapravo - super ukradeni!
  Avgustin udari bosom nogom o metal i zacvrkuta:
  - Za velikog admirala!
  Oleg se jednom borio sa Japancima. U stvari, dogodila im se samo jedna velika bitka, zahvaljujući jednostavnoj, ali majstorski izvedenoj zamci.
  Tada je dječak donio granate, ali ih je nagovorio da ga puste da puca. I kako je ispalio da se japanska krstarica potom raspala. Ovo se smatralo nesrećom, ali dječak je ipak nagrađen.
  I Oleg Rybachenko je počeo skupljati nagrade.
  Ovaj put je mogao računati na nešto ozbiljnije. Na primjer, na zlatnom Georgeovom krstu sa mašnom. I ovo je do sada najviša nagrada u carskoj vojsci za običnog vojnika, ali za sada je to još uvijek kabinski dječak-artiljerac.
  A i djevojke će sigurno dobiti nagrade.
  Ovako ruska flota sustiže nemačku. I bukvalno puca u neprijatelja u pokretu.
  Svetlana je pevala, pokazujući zube i namigujući:
  - Neka se ruski soko vine u nebo,
  Verujem da će Rusija sa carevima ponovo ustati!
  Nataša je pevala sa oduševljenjem:
  - Rusija će ponovo ustati! Rusija će ustati!
  I opet će se djevojke, kao bose noge, odmarati i lupati. I srušiće još jedan bojni brod.
  Nemci na moru su veoma slavno dobijali lepote. I Kajzerova flota je dugo otišla. I udaran je nogama i nogama i nogama.
  Bila je igra sustizanja.
  Zoja, ova devojka u bikiniju, trzajuci bose noge, urlala je:
  - Za otadžbinu i slobodu do kraja!
  Avgustin je, udarajući bosom nogom, dodao:
  - Neka srca kucaju unisono.
  Naravno, Kajzerova Nemačka je uništena na moru. Ali čak i na kopnu, Nemci Vilhelma su dobili prvi broj. I postali su tako agresivni u svojim rogovima. A sa neba su ih bombardovali strašni "Ilya Muromets" i "Svyatogor" - najmoćniji avioni na svetu. A na kopnu su tenkovi Luna-2 seckali.
  Elizabeta i Catherine zajedno su se jahale na ovom malom tenku i pucale iz dva mitraljeza u jednoj osovini.
  Tenk je na autoputu razvijao brzinu do četrdeset kilometara na sat, a putovao je dvadeset pet kilometara duž rokade. I to mu je dalo priliku da uspješno manevrira, zajedno sa strašnom ruskom konjicom.
  Izbjegavajući revoluciju i nemire, carsko carstvo je imalo veće stope industrijske proizvodnje i uspjelo je ovladati serijskom proizvodnjom tenka Prokhorov, prve mašine te vrste u svijetu.
  Loša strana tenka je bio njegov tanak oklop, samo protiv metaka. Ali plus se može nazvati nagnutim oblikom rasporeda čeličnih limova i čestim rikošetom.
  Dakle, "Luna" -2 nije nimalo bespomoćna, kako bi se moglo pomisliti na prvi pogled.
  A njegova mala veličina ga čini relativno jeftinim za proizvodnju.
  Rat sa Nemcima je i dalje manevarski. Zamrznutih linija fronta još nema, pa su laki i mobilni tenkovi vrlo prikladni. Pogotovo dok ne postoji nijedna država na svijetu.
  Elizabeth puca, pritiskajući okidač golom djevojačkom petom i urla:
  - Za veliku Rusiju!
  Catherine puca na neprijatelja i agresivno primjećuje:
  - Za cara Nikolu II!
  Kralj je zaista popularan među ljudima. Krvava nedelja se nije desila, Rusija je pobedila Japan, a sada samouvereno pobeđuje Nemce.
  Carska vojska je zaista jaka i sa visokim moralom.
  Plate također rastu, a položaj radnika se popravlja.
  Neposredno prije rata, u čast tristogodišnjice dinastije Romanov, car Nikolaj II milostivo je smanjio radni dan na deset i po sati. I predprazničnim danima i subotom do osam. Osim toga, radni dan za žene i osobe do dvadeset i jedne godine smanjen je na osam sati, a penzije su povećane.
  Dakle, narod je zadovoljan sa kraljem-ocem. Samo mali dio inteligencije želi parlament i političke reforme.
  Ima još posjednika, ali se dobro slažu sa seljacima. Dakle, spoljna veličina Rusije kompenzuje ograničene slobode.
  U pravoslavlju se, međutim, dešavaju i neke promjene. Konkretno, žetvene godine, i široko uvođenje traktora, i mineralnih đubriva, navodnjavanja i melioracije - rešili su problem sa hlebom i mesom. Plate su porasle, a cijene su stabilne - rublja je podržana zlatom.
  A pravoslavna crkva je ukinula post prije Božića i ublažila druga ograničenja u ishrani. I uglavnom je primljeno pozitivno. Mnogi Jevreji i muslimani su svojevoljno prihvatili pravoslavlje, što je postalo lakše i jednostavnije.
  I u carskoj Rusiji, smrtnost od prehlade se smanjila, posebno među djecom. A to je takođe povećalo autoritet vlasti.
  Dakle, carska Rusija je u usponu, a rat ide dobro. Brusilov je djelovao uspješnije protiv Austrijanaca nego u stvarnoj istoriji, a Przemysl je odmah zauzet, izbjegavajući njegovu opsadu i gubitke.
  Snabdevanje carske vojske bilo je dobro, a trupe su samouvereno napredovale, a istovremeno je postojala i brojčana nadmoć. Tako su se najoptimističnije prognoze ostvarile.
  Njemačka flota je pretrpjela velike gubitke i otišla je pretučena.
  I ruska eskadrila je počela da bombarduje Kenigsberg.
  Natasha i njen tim su takođe učestvovali u ovome.
  Devojke su pucale iz topova i pevale:
  - I u zvezdanim visinama, i planinskoj tišini,
  U morskom talasu i bijesnoj vatri!
  I bijesna, i bijesna vatra!
  Zoya i druge djevojke su se povukle, oslonjene na gole pete, sa smrtonosnim projektilom i cvrkutale:
  - Za nove granice carizma!
  I činilo se da je pištolj uzeo i iskopao. Opisivanje leta u visokom luku. I tutnjala tako da je podigla čitavu njemačku bateriju.
  Avgustin je sa osmehom pevao:
  - Naš kralj je slava bitke,
  Naš kralj je let mladosti!
  Boriti se pjenom i pobjeđivati,
  Nikola nas vodi u komunizam!
  Svetlana je samouvereno potvrdila, pucajući iz manjeg pištolja:
  "Nikolai nas vodi u komunizam!"
  I tako su djevojke podivljale, samo potpuni užas.
  I pucaju vrlo precizno i čak smrtonosno. Da, niko im ne može odoljeti.
  Nataša je uz cerekanje, pokazujući zube, primetila kada je još jedna Kaiser baterija poletela u vazduh:
  - Muzika svira, bubnjevi udaraju,
  Kralja Njemačke vode na groblje!
  Zoya je agresivno primetila, namigujući plavim očima:
  Pobedićemo, znam sigurno
  Prošetati devojke kroz prostrana polja...
  I da bude planeta odjednom procvjetajući raj,
  Odgajati plemenito potomstvo!
  A djevojka je namignula svojim bosonogim saputnicima. Uglas su zviždali.
  A one su zapravo vrlo smiješne djevojke.
  I udarna snaga pištolja od dvanaest inča je djelovala. I razbila je neprijatelja iz Kajzerove Njemačke.
  Granatiranje eskadrile Makarov, a potom i juriš uz pomoć nekoliko stotina lakih tenkova Luna, koji su, radi preživljavanja, bili okačeni dodatnim oklopom i njihovo oružje više nije uzimano. A Kuropatkin, iako malo star, još uvijek je orao, i heroj jurišanja na Kenigsberg. Hrabro napredovanje ruskih trupa i ubedljiva pobeda.
  Pad Kenigsberga šokirao je Nemce. Ni nakon provokacije, ulazak Turske u rat im nije pomogao. A sama Njemačka je još uvijek bila poražena na Marni. I otkotrljao se iz Pariza.
  Položaj Austro-Ugarske postao je kritičan. Sloveni u njegovim redovima dezertirali su i predali se stotinama hiljada. I ostale trupe Nemaca i Mađara su poginule pod udarima.
  Carska vojska je bila daleko brojčano nadjačana. Nemci su takođe pretučeni dok su pokušavali da napadnu Varšavu. Prevrnule su ih nadmoćnije ruske snage.
  I odvezli se na Zapad.
  Nemci su se povukli i krenuli na istok, srušivši front. Šest njemačkih korpusa je hitno bačeno na jug, ali je bilo prekasno.
  Rusi su već zauzeli Krakov i opkolili Budimpeštu. A onda je Bugarska, koju su Nemci pokušavali da ubede, objavila rat Turskoj.
  A ispalo je još gore kada je, osjetivši da su Nijemci kaput, Austrougarsku napala Italija. I što je najneugodnije, Japan je, uvrijeđen od Rusa, napao njemačke posjede u Tihom okeanu.
  Istina, malo je zakasnila, jer je većinu njemačkih kolonija već zauzeo admiral Kolčak, koji je vrlo uspješno komandovao pacifičkom eskadrilom.
  Tako je Japan opet ostao sa nosom, objavljujući rat Njemačkoj i to vrlo kasno.
  Ali nije otvorio drugi front sa Rusijom.
  Nemci su počeli da prebacuju trupe na istok. Ali već su Saveznici iskoristili slabljenje Nijemaca i krenuli u ofanzivu u Belgiji.
  I počeli su da se kreću napred.
  Situaciju je zakomplikovala i činjenica da je Austro-Ugarska zapravo propala i više nije pružala ozbiljan otpor. I Nemci su svoje trupe dovodili u bitku po delovima i trpeli poraz za porazom.
  Tenk "Luna" -2 je bio veoma uspešan. Njegovi manevri u pozadini Nemaca imali su razornu moć. A kraljevska konjica je bila najbolja na svijetu.
  I sve je vođeno izuzetno vješto i bilo je minimalno zabune. Carska vojska je napredovala i zauzimala grad za gradom.
  Kuropatkin se već približio Odri, a Brusilov se uglavnom probio do Beča.
  I Austrougarska je kapitulirala.
  Nemci su na Odri pokušali da organizuju koliko-toliko solidnu odbranu. Ali nisu bili baš dobri u tome.
  A na zapadu su saveznici zauzeli Brisel - još jedno značajno dostignuće koalicije.
  Tada je Kaiser Wilhelm shvatio da je njegova situacija beznadežna i zatražio mir.
  A 25. novembra 1914. prestala su neprijateljstva na rusko-njemačkom frontu. Samo su ruske trupe već opkolile Berlin.
  Bilo je i još nekoliko bitaka na moru, koje su dokrajčile Kajzerovu flotu.
  Rat je završio za nekoliko mjeseci. Ali Turska još nije poražena.
  I ruske trupe su prešle na to.
  A Oleg Rybačenko je doletio sa Baltika u avionu. A s obzirom na njegovu fenomenalnu preciznost, dječak je stavljen na top od dvanaest inča bojnog broda Potemkin.
  U ovoj priči, pobuna mornara se nije dogodila. I bojni brod, umjesto tužne slave pobunjenika, zaslužio je sebi vojnu slavu.
  Osmanska eskadrila, naravno, nije kao nemačka po svemu.
  Dječak je, čak i na moru, uspio samo nekoliko puta da puca, potapajući turske brodove.
  A onda je uslijedila potjera.
  I smjelo slijetanje u Istanbul.
  Pored Olega Rybačenka, na kopno su sletele i devojke.
  Nataša, Zoja, Augustina, Svetlana trčale su na turneji, trepereći golim, okruglim štiklama.
  I škrabali su po Osmanlijama.
  Dječak je u rukama imao dvije jurišne puške i precizno gađajući pjevao je:
  - Pionir svih gota,
  Udavimo sve kao mačke!
  Nataška je uz bijesnu paljbu potvrdila:
  - Naravno da ćemo se udaviti!
  A njena gola peta je bacila dar smrti. Ove djevojke su bile samo hodajuće uništenje.
  Zoja je na melodičan način, probijajući se kroz Turke, primetila:
  - Bog je sa nama!
  Avgustin je, odsijecajući Turke, zabilježio:
  - A ovaj Bog je Beli!
  Svetlana, probijajući osmanlijsku vilicu udarcem bosog stopala, progunđa:
  - Naš Bog je najbelji na svetu!
  Nataša je, škrabajući o Turcima, progovorila:
  - Sve ovo je naša Zemlja, sve ovo smo mi!
  I bacila je golim nožnim prstima još jednu razornu granatu.
  Zoja je, pišući o Osmanlijama, izdala:
  - Za majku Rusiju!
  I sa golim nožnim prstima, opet će baciti nešto smrtonosno.
  Tada je Augustin ispalio nešto destruktivno, pritisnuvši grimiznu bradavicu na dugme svoje improvizirane baze, i zacvilio:
  - Za otadžbinu, našu majku!
  I Svetlana je dodala, razbijajući neprijatelja i sekući mačevima:
  - Za svetu domovinu!
  I djevojka je pokazala jezik.
  Ovo je zaista bila izuzetno borbena ekipa. Protiv kojih neprijatelji ne mogu da odole.
  I Istanbul je pao, a Turska je kapitulirala pred Novu godinu.
  Oleg Rybachenko dobio je epolete kapetana trećeg ranga, da dječak od deset godina izgleda dobro. Inače, sa deset godina bio je isti kao i on, ali u stvarnosti je veliko dijete i nije ličio na takvog patuljka. U njemu je bilo skoro jedan i po metar. Tačnije, metar četrdeset pet centimetara.
  S obzirom da još nije bilo generacije akceleratora, Oleg Rybachenko bi mogao proći za tinejdžera. I tako su mu dali oficira. A i po završetku rata lično je primio Georgijevski krst od zlata i dijamanata i sa lukom iz ruke cara Nikolaja II. I bila je to najviša u to vrijeme i nova vojnička nagrada.
  Oleg Rybačenko je jednostavno bio srećan. Imao je tako divnu i cool pobjedu.
  Carska Rusija i saveznici podijelili su Tursku. I nestala je sa mape svijeta.
  Mala Azija, sjever i centar Iraka, moreuz i Istanbul pripali su Rusiji. Malo je dobila tursku zemlju na Balkanu i u Bugarskoj. Sirija je otišla u Francusku. Palestina i dio Saudijske Arabije do Britanije, kao i jug Iraka, koji su Britanci uspjeli zauzeti.
  Tako je Britanija postala jače kolonije, uzimajući za sebe njemačke.
  Rusija je od Nemaca dobila oblast Klaipeda, Poznanj, Dancig, deo zemlje u blizini Odre. I plus reparacije.
  Najviše je Rusija dobila od Austro-Ugarske. Krakov i zemlje ušli su u sastav Poljske, Galicije i Bukovine u sastav Rusije. Čehoslovačka i Mađarska postale su kraljevine na čelu sa Nikolom II, a takođe i u Rusiji. Nastala je i Jugoslavija - formalno nezavisna, ali vazal Rusije. Rumunija je takođe pristala na pokroviteljstvo Rusije, u zamenu za Transilvaniju.
  Nezavisna Austrija je postala prilično mala. I Italija je mogla nešto da dobije.
  Francuska je povratila ono što joj je Njemačka prethodno uzela, kao i Danska.
  Osim toga, dio njemačkih zemalja bio je privremeno okupiran.
  Svi su dobili puno. Rusija je zauzela nemačke kolonije na Pacifiku, osim nekoliko ostrva prebačenih Japanu. Namibija je postala britanska kolonija, odnosno dio dominiona Južne Afrike.
  Svima je odgovaralo. Većina sporova je bila oko reparacija. Rusija je tražila veći udio.
  Nekako je postignut kompromis.
  Došlo je vrijeme za mir. Ali mali ratovi su se i dalje vodili. Konkretno, Rusija, Britanija i Francuska odlučile su da prvo podijele Saudijsku Arabiju, koja je već bila okrnjena.
  Rat je tamo bio kratak i lak.
  Oleg Rybačenko i djevojke su zaista neko vrijeme trčale bosi po pustinji i uhvatile šeika, vođu otpora.
  Kada su se uhvatili, nakon kratkotrajne svađe, djevojke su ga natjerale da im ljubi gole pete.
  Zatim rat sa Iranom. Rusija i Britanija su podijelile i ovu zemlju. Bila je to i vrlo zanimljiva ideja.
  Oleg Rybačenko i Nataša napali su Iran sa timom devojaka.
  Dječak je sjekao mačevima, raznosivši glave Perzijancima i rekao:
  - Slava eri velike zore!
  Natasha je primetila, pokazujući zube i tresući grimiznim bradavicama:
  - Slava caru Nikolaju II!
  Zoja, koja je sekla Perzijance i bacala granate golim prstima, zacvilila je:
  - Slava našoj Otadžbini!
  A gola, okrugla peta djevojke bacila je grašak smrti.
  Augustine je udarila svoju rubinsku bradavicu na nas dugmetom za bazuku i viknula:
  - Slava Brusilovu!
  Svetlana je, bacivši tešku granatu golim prstima, i agresivno se cereći, zagugutala:
  - Za Veliku Ladu!
  Djevojke su se temeljno borile protiv iranske vojske.
  A onda su tenkovi krenuli u borbu.
  Ovoga puta teži tenk koji je dizajnirao Mendeljejevljev sin sa topovima.
  Elena, Elizabeta, Ekaterina i Eufrosyne se voze na ovom rezervoaru.
  I naravno devojke su bose i u bikiniju.
  Idu i pevaju:
  - Ruska votka, šta si uradila,
  ruska votka - uništila si me!
  Ruska votka, haringa za ručak!
  Dobro u zabavi - teško u mamurluku!
  A s neba će i Albina pritisnuti pedalu golom petom i baciti još bombi na glave Šahove vojske i "Ilje Murometsa" -3. I tada niko ne može da odoli.
  Čudesni Iran poražen bez napora.
  I podijelili su je, zauzevši sjever, centar i dio obale. Nakon toga, Rusija je konačno dobila dugo očekivani pristup Indijskom okeanu.
  Ali ratna priča još nije gotova.
  . POGLAVLJE #2
  Carska Rusija je doživjela brz ekonomski uspon. A svijet je bio gotovo u potpunosti podijeljen između velikih sila, koje do sada nisu planirale da se međusobno bore, već su jednostavno varile novostečeno.
  Afganistan je ostao jedna od posljednjih do sada nezavisnih država. Engleska je tamo započela rat 1918. godine, ali nije dobro prošao. I carska Rusija odlučila je da ovaj region uključi u ogromno carstvo. Istovremeno, kako bi dobili zajedničku granicu s Indijom, na koju su zvaničnici Nikole II bacali pohlepne oči.
  Do sada niko nije hteo da odustane. Oleg Rybačenko i tim djevojaka i brod prešli su na kopno kako bi se borili protiv vojske avganistanskog kralja.
  Željeli su nove poretke i slavu. Osim toga, još nema televizora i kompjutera, a zabava je gora nego u dvadeset prvom vijeku. Da li to ići u cirkus, ili u pozorište. Čak i u bioskopu filmovi su još uvijek nijemi i crno-bijeli.
  Ali cirkus je sličan, a ne toliko drugačiji od modernog. Ali ne možete ići tamo svaki dan.
  Ali rat je zanimljiva zabava. Pogotovo kada si besmrtan i ne mogu te ubiti.
  Naravno, Oleg Rybachenko vrlo rado ide u osvajanje Avganistana. I devojke žele da se svađaju. I sljedeći rat nije daleko.
  Njemačka je razoružana, dok Britanija i Francuska ne traže nevolje. Dakle, car Nikola još nema veliku želju da se uhvati u koštac s njima.
  Među mogućim pravcima ekspanzije Rusije je i Kina, koja još nije potpuno podijeljena među jake države.
  Tamo je već formirana Želtorosija, a ja bih da je proširim praktično na celu Kinu. Što, međutim, i dalje izgleda kao san.
  Ali s obzirom na snagu carske Rusije, san je sasvim stvaran. Do tada, u Avganistan.
  Dječak i bataljon djevojaka u bikiniju trče bosi kroz planine.
  Ovdje ulaze u bitku sa mudžahedinima.
  Oleg Rybačenko ispaljuje rafal iz automatske puške i golim nožnim prstima baca smrtonosnu granatu.
  Pocijepani mudžahedini padaju. A dječak vrišti:
  - Na slavu oca-kralja, s razlogom su rođeni hrabri!
  Natasha također puca i golim prstima baca limun, nakon čega viče:
  - Za majku Rusiju!
  Zoja, pucajući na šahove ratnike i koseći ih metlom, darivala je smrt golom petom i zacvilila:
  - Za rusku boginju Ladu!
  Avgustina, piskajući neprijatelja jurišnom puškom najnovijeg kalibra, također golim nožnim prstima, zarežala je:
  - Za našu udarnu moć!
  Svetlana - ova devojka bez predrasuda sa kosom boje prolećnog snega i velikom maštom, golim prstima je bacila ubojiti dar smrti i zacvilila:
  - Za velike ideje carskog komunizma!
  Oleg Rybačenko, koji je takođe imao značajan prošli život, a već u ovom veku živeo je petnaest godina u detinjastom, besmrtnom telu, primetio je:
  - Da li je komunizam kompatibilan sa carem?
  Nataša je logično primetila, bacajući poklon smrti golim prstima i kidajući Avganistance:
  - Sve nemoguće je moguće - znam sigurno!
  Zoja, koseći šahove vojnike i škrabajući neprijatelja iz lakog mitraljeza, progunđa:
  - U duši se trudimo sa našom strašću besprijekorno!
  Avgustin, čija je bakrenocrvena kosa vijorila kao bojna, proleterska zastava, cvrkutala je:
  - Slava našoj Otadžbini i njenim čudima!
  A onda je golim prstima bacila smrtonosni poklon smrti.
  Svetlana, koseći Afganistance i gomilajući planine leševa, gugutala je s oduševljenjem:
  - U ime majke Rusije!
  I njena gola, okrugla, ružičasta potpetica, kako dati kolosalnu moć uništenju i uništenju.
  Ove djevojke u bikiniju su preuzele vojsku šaha i nijedna sila na svijetu ne može im se suprotstaviti.
  Ali ratnici se voze na dva najnovija tenka Luna-4.
  Mašine sa po četiri mitraljeza, i naprednijim motorima, koji su im omogućavali da postižu brzinu od šezdeset kilometara na autoputu, a četrdesetak s kamenom. I oklop je bio deblji i kvalitetniji nego na prethodnim modelima.
  Naravno, Elizabet i Elena su bile gotovo gole, i bose. I vozili su auto vrlo samouvjereno.
  Elizabeta je, pucajući iz mitraljeza, cvrkutala:
  - Nikola velika misija - najveći kralj kraljeva!
  Katarina, rušeći šahove ratnike, pjevala je:
  - Između zvijezda, puls Zemlje bije uznemireno,
  Polja kristala blistaju - navodnjavana ...
  Čuvam mir svoje porodice -
  Služim svim srcem - Majka Rusija!
  A djevojka će pritisnuti pedalu svojom golom, okruglom petom.
  Ove devojke su prosto neverovatne.
  Elena i Eufrosinija se takođe žestoko bore. I niko ne može da odoli ovim devojkama.
  Elena udara neprijatelja golim prstima, isklesanim nogama i guguta:
  - Slava vremenima komunizma!
  Eufrosinija, udarajući na šahove trupe uz pomoć gole, djevojačke pete i vyaknula:
  -Slava svim najlepšim kraljevima!
  A devojke su pevale u horu, udarajući bosim nogama:
  - Slava Rusiji, slava,
  Tenkovi jure napred...
  Djevojke gotovo bez odjeće
  Pozdrav ruski narode!
  Dakle, na dva tenka sa mitraljezima, ratnici su se ozbiljno razišli. I potpuno su zdrobili Avganistance.
  A onda, iz vazduha, kako su borbeni avioni počeli da pritiskaju. Uključujući "Dobrynya Nikitich" sa šest motora i rekordnim opterećenjem bombe.
  A Anastasija Vedmakova će pritisnuti pedalu svojom golom, okruglom, ružičastom petom.
  A iz trbuha bombardera kako će ispasti smrtonosne i razorne bombe.
  A Anastasija će to uzeti i zapevati:
  - Nema ljepše domovine-Rusije,
  Bori se za nju i ne boj se...
  Nema lepših devojaka u univerzumu -
  Ceo univerzum je baklja svetle Rusije!
  Akulina Orlova, škrabajući o šahovim mudžahidima iz mitraljeza Dobrynya Nikitich, dodala je:
  - Za Otadžbinu nema ljepše riječi,
  Pritiskajući na grudi trobojnu zastavu pobjede...
  Budi ruski vitez, spreman si za bitke -
  Živite za san koji su dali dedovi!
  Mirabela Magnetic pogodila je avganistanske trupe. I pokosio ih na veliko.
  I takođe pucano iz bacača plamena. I spalio mnogo dushmana, spalio ih do temelja.
  Onda je zapevala:
  Mi smo najjači na svijetu
  Ubijmo sve neprijatelje u toaletu!
  A djevojka je isplazila jezik. I namignula svojim saputnicima.
  Tamo avioni carske Rusije mlatiti mudžahedine. I bacati bombe i napalm.
  Teži tenkovi se također dobro bore, ali s dobrom sposobnošću prolaska kroz zemlju i snažnim motorima. Konkretno, najnoviji HP-2 težak pedeset tona, koji slama neprijatelja. HP - prevedeno - "Nikolaj Romanov".
  Ovo je prvi eksperimentalni model tenka sa dva visokoeksplozivna topa i šest mitraljeza.
  I kako razbija kraljeve avganistanske trupe.
  A djevojke u isto vrijeme gole zube u rezervoaru i smiju se.
  Alenka puca golim nožnim prstima i zaškripi iz vrha pluća:
  - Slava ocu-kralju!
  A ostale devojke vrište:
  - Slava!
  A njihov tenk juri strmim padinama.
  A iza njih, blještave gole potpetice, jure djevojke u samo gaćicama i njihove rubinske bradavice blistaju na suncu.
  Evo devojaka - skoro potpuno gole, a grudi su im tako ukusne.
  Anyuta golim prstima gađa mitraljeze i zgnječi Avganistance, škripeći i urlajući:
  - Za Rusiju, našu majku!
  I tenk se kreće, i slama Dushmane. Tamo su devojke veoma poletne.
  Allah urla od uzbuđenja:
  - I poletne devojke napadaju u bitku,
  Rusija je iza nas, Rusija je iza nas!
  Ova djevojka je tako crvena i cool.
  Marija također mlati kraljeve trupe i škripi:
  - U ime svete Rusije!
  Olimpijada se pokreće i silom slama neprijatelje. I sa golom petom na neprijatelju kako se kretati.
  I projektil leti smrtonosnom amplitudom...
  Vojska avganistanskog kralja je dijelom uništena, a dijelom pobjegla.
  I gazeći bosim nogama, djevojke su ušle u Kabul. I tako nastavljaju da se kreću preko Avganistana.
  Oleg Rybachenko progoni neprijatelja. Zajedno sa vječnom djevojkom Margaritom Koršunovom sustigli su šeikovu vojsku.
  I ovdje su momak i djevojka sekli sabljama. I sasjekli su mudžahide svim svojim bijesom.
  Dječak je golim prstima bacio grašak i raskomadao desetak šejhovih vojnika.
  I zaurlao:
  - Naš car Nikola,
  Ne otvaraj usta širom!
  Margaret je veoma agresivna. Vodi mlin. Golih prstiju baca grašak i urla:
  - Za carski komunizam!
  A onda će ga djeca uzeti i horski zviždati. A vrane su bukvalno zapanjene i sipaju se poput kiše na glave Avganistanaca. I to je jako cool.
  Oleg Rybachenko seče neprijatelje i urla:
  - Smatrajte carizam idejama komunizma i trijumfa!
  I opet kako napasti neprijatelja.
  I mačevi neprijateljskog dječaka sekli su kao kupus.
  Evo njegovog neverovatnog napada.
  I opet zvižduk sa gavranima koji se onesvijestili.
  Za sada su u prednosti. Čak i njihova prednost raste.
  Margarita škripi i urla:
  - Slava ruskim junacima!
  I golom petom, djevojka je bacila dar uništenja.
  Eto kakva je ona borilačka lepotica.
  Iako još dijete. A nekada je bila odrasla, pa čak i starija žena. Ali ona je takođe sebi kupila besmrtnost i dobila večnu mladost. Istina, djevojka je sto godina. A onda istina može rasti. U međuvremenu je služila u ruskoj vojsci. I Superman takođe.
  A kako, za razliku od Olega Rybačenka, ova spisateljica nije voljela kompjuterske igrice, mnogo joj je lakše. Naravno, volim da se tučem.
  Besmrtna djeca su prijatelji. Nekako je čudno biti odrastao, pa čak i imati mnogo godina i postati jako mlad.
  I razmišljanje je postalo detinjastije, iako su pamćenje i ličnost bili potpuno očuvani.
  I moram reći da je to stvarno super.
  Margarita i Oleg, goli, sa djetinjastim štiklama, bacaju paket eksploziva i razbijaju šeika u komade. I njegovo okruženje je gotovo. Zatim su mačevima sekli neprijatelje. I ovo je njihovo vatreno krštenje. A onda opet zvižde...
  Vrane padaju na glave mudžahedina i probijaju im lobanje bez ikakvih problema.
  Oleg urla, odsijecajući protivnike:
  - Margarita - prozor je otvoren!
  I opet seče mlin, seče poslednje glave.
  Ovdje su ruske trupe zauzele Kandahar. Sve je manje onih koji žele da se bore protiv nepobjedive vojske cara Nikolaja II.
  Drugi gradovi se već predaju bez borbe. Ili skoro bez borbe.
  Odvojene bande još uvijek djeluju samo u planinama.
  Oleg Rybachenko i Margarita Korshunova upravo su počeli loviti takvu bandu.
  Dječak i djevojka posjekli su hrabre Allahove ratnike. I postupili su sa svom neverovatnom smelošću.
  Besmrtno dete je golom petom bacilo granatu, rastrgalo protivnike i zacvililo:
  - Za novi SSSR!
  Margarita, mašući mačevima i odsijecajući glave, graktala je:
  - Za nove granice!
  A gola peta djevojke bacila je kolosalnu destrukciju, razdirala neprijatelje.
  A sada djeca opet zvižde i brojne, zapanjene vrane padaju na glave mudžahedina.
  I ovaj bend je uništen. Sve je urađeno veoma pametno.
  Avganistan je, takoreći, zarobljen... Još nekoliko malih bandi su uništila besmrtna djeca.
  Za to su dobili novac i nove činove. Narod Afganistana odlučio je da se pokori novom kralju. I do sada im je išlo prilično dobro.
  Gotovo odmah počela je gradnja željeznice za Indiju.
  Britanija je dobila čisto simboličan komad Afganistana, ali je proglasila svoju pobjedu.
  A Oleg Rybachenko i Margarita preselili su se u Mandžuriju. Tamo je mirno.
  Ali nešto južnije izbio je ustanak komunista. I pokušaj dovođenja moći Crvenih u Kinu.
  Zvanična vlada Nebeskog carstva obratila se za pomoć carskoj Rusiji.
  A ustanak je rastao i rastao. A trupe Crvene armije su čak zauzele Peking.
  Ruska vojska je krenula u ofanzivu. S mora je napredovala flota, predvođena
  Kolčak. I on je dostojan nasljednik admirala Makarova. I samouvjereno uništava Crvenu armiju Kine.
  A djevojke iz mora pucaju i ispuštaju velike, smrtonosne projektile.
  I gole, okrugle štikle djevojaka trepere. I pucaju iz topova krstarica i bojnih brodova.
  Ratnici brzo trče. Borbena Ana daje naređenja. I artiljerija puca.
  Veronika - ova devojka, pomorski oficir, takođe daje komande, samo u gaćama i sa tankom trakom tkanine na grudima.
  I na njenu komandu pucaju topovi od 16 inča. I rasturi luke u Pekingu.
  Oleg Rybačenko, kao i uvek, u borbi... On je tako fin, mišićav dečko u kratkim hlačama. I razbija kineske trupe sa entuzijazmom. Evo žestokih borbi.
  Margarita se takođe bori sa velikom efikasnošću. I seče mačevima hrabre ratnike nebeskog carstva.
  Djevojka, boreći se s neprijateljem i mašući mačevima, s kojih odlijeću glave, pjevala je;
  Rusija je najveća država
  Lijepa velika Otadžbino...
  Drug Staljin je idealan,
  Gradimo srecu komunizma uskoro!
  
  Dok imamo, međutim, kraljeve,
  Romanovi vladaju Rusijom...
  Slomiti neprijateljsku otadžbinu,
  Neka trijumfuje Abel, a ne Kajin!
  
  Neka Nikolaj bude veliki car,
  Srećni u bitkama i dostignućima...
  Ti osvajaš horde za Rusiju,
  Ovako će biti mišljenje o državi!
  
  Za Nikolaja ću dati pretplatu,
  Neću dozvoliti uvredu autokrati...
  Neka se napalm s neba slijeva na ljude,
  Neću propustiti, vjerujte, nadam se!
  
  Mi smo ruski veliki orlovi,
  U stanju da osvoji prostranstvo svemira...
  Skroman i u isto vrijeme ponosan,
  Sa svojom snagom u borbi nepromjenjivom!
  
  Djevojčice i momke nije briga
  Vitezovi se bore veoma hrabro...
  Rusijo ti si velika dugo vremena -
  Ne trebamo se duriti od nerviranja!
  
  Oko djevojaka legija neprijatelja
  Ali hrabro istrijebe zle...
  Imamo dovoljno pesnica
  Zaslužit ćemo svoje mjesto u raju!
  
  Neka naš udio bude visok
  I Rusija će postati nečuveno bogata...
  Ne gledaj sa visine na devojke
  Vitke su i uopšte nisu grbave!
  
  U ime naše domovine zvijezda
  Neka komunizam sjaji...
  Ostvarenje velikog sna
  Priroda će biti u beskrajnom maju!
  
  Sve će procvjetati u veoma bujnoj boji,
  Sve će biti veoma svetlo, čisto...
  Pobjede otvaraju neograničen račun,
  U ime vjerujte barjaku komunizma!
  
  Kakvi ljudi vladaju zemljom
  To su skuplje za otadžbinu...
  Iako ponekad skriven u mraku,
  U stanju da nas čvrsto ugradi u lice!
  
  Volim Beloboga i Hrista,
  Čitam i Ladu i Mariju...
  Ljubav prema Rusiji je čista kao kristal,
  Borim se i zalažem se za nju!
  
  U ime porodice, za dobro svih ljudi,
  Idemo ako treba na golgotu...
  Ludi zlikovac će nestati u paklu,
  I vjerujem da će protivnici uskoro umrijeti!
  
  Nego što je Rusija lepa i znam i jaka,
  Da su devojke i momci hrabri u tome...
  Neka Sotona napadne na vlasti
  Imaćemo odlične ponude!
  
  Ne vjerujte ko sahranjuje našu Rusiju,
  Znate, po pameti nisu daleko...
  I bori se i samo se ne plaši,
  I hrabro naduvajte obraze u borbi!
  
  Hrabri ratnici veruju
  Hrabro, hrabro u veličanstvenom plesu...
  Ponekad nas napadne zla zvijer,
  Ali nema jačeg ruskog zna slavu!
  
  Ovdje naša domovina već cvjeta,
  Zato vjerujte u bujnu Boju vrste...
  Pobjede su otvorile neograničen račun,
  I pjevaju se junački podvizi!
  . POGLAVLJE #3
  Proces osvajanja Kine je dug, zemlja je velika i veoma gusto naseljena. I tamo se borbe vode velikim intenzitetom.
  Oleg Rybačenko seče Kineze mačevima. Zatim ih bosim, djetinjastim nogama baca grašak sa improviziranim eksplozivom i pjeva:
  - Moja domovina -
  U njemu vladaju kraljevi
  Prijateljska porodica,
  Slomite zle!
  Margarita Korshunova također uništava trupe Nebeskog carstva. I vodi mlin sa mačevima. I golim prstima baca grašak smrti.
  Djevojka pjeva:
  -Slava komunizmu, slava....
  Tenkovi jure napred...
  Divizije u crvenim majicama -
  Pozdrav ruski narode!
  I besmrtna djeca će zviždati. Vrane dobijaju srčani udar i zapanjeni padaju na glave Kineza. Recimo to ovako - djeca terminatori. A vrane svojim kljunovima probijaju lobanje ratnika Nebeskog Carstva.
  A onda su druge djevojke prihvatile Kineskinje.
  Ovdje ih Natasha seče mačevima, a svojom grimiznom bradavicom pritisne dugme za bazuku i ispljune projektil. I masa Kineza poleti.
  A Nataša iz sveg glasa peva:
  - Slava vremenima komunizma,
  Biće kraja pacifizmu!
  A djevojka sa golim nožnim prstima, kao da baca ubilačku granatu, kidajući protivnike.
  Zoya se takođe bori sa velikim entuzijazmom. A Kineze sabljama seče bez problema.
  I golim nožnim prstima baca granate smrtonosne moći. Ova devojka je prosto neverovatna.
  Tada će bradavica u obliku jagode pokrenuti razorni dar smrti.
  I masa Kineza je poletela.
  Zoya ga je uzela i zapjevala:
  - U ime ideja komunizma,
  vidimo budućnost carske zemlje...
  I crvena zastava, naša domovina,
  Uvek ćemo biti beskrajno verni!
  Avgustin takođe poseče Kineze. Ona je super djevojka.
  Crvenokosa djevojka je golom petom bacila smrtonosnu granatu, raskomadala masu protivnika i zacvilila:
  - Za Rusiju - naša majka!
  I rubinskom bradavicom na grudima pritisnula je dugme na bazi. I ispljunuo smrtonosnu raketu. I toliko Kineza je uzelo i razbilo odjednom.
  Evo devojaka.
  Svetlana je takođe slomila neprijatelje. I posijeci trupe nebeskog carstva mačevima. I bacao darove smrti golim nožnim prstima. I na kraju će, poput bradavice maline, izbaciti smrtonosni projektil smrti.
  i pjevaj:
  - Moja domovina su gradovi i slatki,
  Moja domovina je kraljevska zemlja!
  Ovo su djevojke - njihova najistaknutija klasa i mogućnosti. Ovakvim devojkama ne možeš da odoliš.
  I rezali su tako ove Kineze bez sažaljenja i sumnje.
  Tu se i Aurora tuče, a cure škrabaju po Kinezima iz mitraljeza. Evo jedne lepotice.
  I također grimiznom bradavicom pritisne dugme bacača granata. I ispaljuje projektil ubicu. A masa protivnika odjednom se kida i kida na male komadiće.
  Zatim je Aurora zapjevala:
  - Za najveći komunizam,
  Samo idi gore-dole!
  Ove devojke su veoma cool i agresivne.
  Mirabela Magnetic bombarduje neprijatelja iz vazduha. Ona koristi dvokrilni jurišni avion. I kako će to pogoditi Kineze.
  I tuče ih bez milosti. I škraba iz mitraljeza vrlo lijepo slažući Kineze u hrpe. I ona to radi veoma žustro. Gola peta pritišće pedalu. I koliko će bombi pasti na Kineze.
  Mirabela je pevala iskakala zube:
  - Ja sam najjaci na svetu,
  A dva puta dva nije četiri!
  Akulina Orlova takođe mlati Kineze iz vazduha. I to vrlo uspješno radi. I razbija trupe nebeskog carstva.
  A onda je pritisnula dugme grimiznom bradavicom na grudima, i sada je uletela u Kineze, kidajući ih borbenim projektilom.
  Akulina je uzela i zapjevala:
  - Slava velikim srcima,
  Sve neprijatelje ćemo uništiti do kraja!
  Anastasija Vedmakova je takođe razbila Kineze i to sa ogromnim entuzijazmom.
  Ovo je djevojka Anastasia - super!
  I golim nožnim prstima usmjerava na neprijatelja, nešto smrtonosno.
  A onda je djevojka pritisnula dugme svojom rubinskom bradavicom i bombe su pale na Kineze. I veoma je agresivna.
  I smrska ove Kineze smrtonosnom snagom.
  Anastasija je pevala:
  - Sve ćemo rastrgati,
  Za Rusiju, našu majku!
  I ovdje se djevojke bore sa kolosalnom žestinom. Ovo je borbeni trijumvirat.
  A na nebu im nema ravnih. Ali ima malo zračnih bitaka - kineska avijacija je slaba.
  Akulina Orlova je slomila Kineze na kopnu, ispalila eksplozivne granate i zapjevala:
  - Jedan, dva, tri - pocepajte Kineze!
  Biće slavna gozba -
  Mi ćemo osvojiti svijet!
  Ovo su teške i brutalne borbe.
  Evo posada Elizabete koja se bori na tenk. Evo djevojke i njenog tima i oni su se vratili u bikiniju.
  Ovdje je Elizabeth golim prstima pritisnula dugmad džojstika i zagugutala:
  - Slava caru Nikolaju II!
  Ekaterina je takođe pucala, pritiskajući grimiznu bradavicu i udarajući Kineza, i duhovito gugutala:
  - Slava superadmiralu Makarovu!
  Elena je pucala na neprijatelja. Rastrgao je masu Kineza uz pomoć mitraljeza i viknuo:
  - Za komunizam kraljeva!
  Eufrosinija je škrabala na neprijatelja, i pokosila vojnike Nebeskog Carstva, i pevala:
  - Slava Rusiji i Belom Bogu!
  Ovo su borbene djevojke na okretnom i jakom tenu. I njihov tim je razbio kinesku vojsku.
  Elizabeta je duhovito primijetila, i slomila protivnike, vyaknula:
  Pravi kralj nije onaj koji nosi krunu, nego ko nije šešir s umom i šupak sa hvatom!
  Elena je agresivno istakla i bijesno izjavila:
  - Ko ima praznu glavu, nosi krunu, to je tipičan šešir, bez kralja u glavi!
  Catherine je također pucala na Kineze, rastrgala dva tuceta vojnika Nebeskog Carstva i rekla:
  - Pošto je zeznuo državu, diktator može zadržati krunu na glavi, ali će sigurno izgubiti obraz!
  Euphrosyne, zgnječivši Kineze dobro nišanim hicima, i bukvalno ih pokosivši, podižući planine leševa.
  I istovremeno je rekla:
  - Bolje izgubiti glavu u hrabrosti nego ostati s nosom u kukavičluku!
  Tako su se cure naljutile. A pritom su skoro potpuno goli, i bosi, i veoma preplanuli, sa plavom kosom.
  Elizabeth je, pucajući, rekla:
  - Ako bez kralja u glavi, onda ćeš biti šešir koji ti uvek ostaje na nosu!
  Catherine, vodeći vrlo dobro usmjerenu vatru na neprijatelja i masovno nokautirajući Kineze, progunđa:
  - Ko izgubi osećaj za realnost, ostaje sa nosom bez sna!
  Elena je agresivno primetila, škraćući po neprijateljima, i pritiskajući dugmad golim prstima, i zagugutala:
  - Ženska noga, kad je bosa, potkovala je svakog muškarca u krajnike, a ostavila ga bez pantalona, otkrivajući njegovo telo!
  Eufrosinija, udarajući protivnike i ubijajući Kineze bijesnom silom, agresivno je primijetila:
  - Izgubivši savjest u potrazi za zlatnim planinama, možete ostaviti neprijatelja s nosom, ali iza vaše duše neće ostati ni slomljeni peni!
  Djevojke su se borile očajno i hrabro.
  Elizabeth je rezimirala uništavanjem kineske haubice granatom:
  - Kada imaš Boga u srcu i kralja u glavi, ti si čovek sa velikim slovom!
  Ratnici su se borili na drugim frontovima.
  Alenka je iz mitraljeza žvrljala Kinezima. Kosio ih kao žito i urlao:
  - Za velikog kralja,
  Gospode hvala!
  A sa golim prstima, djevojka će baciti granatu smrtonosne sile.
  Anjuta, škrabajući neprijatelja i dajući smrtni poklon golom, okruglom petom, izdala je:
  - Slava eri komunizma! Car Nikolaj će biti sa nama!
  A djevojka je laktom gurnula kineskog generala u bradu i cvrkutala:
  - Za veliku Rusiju Svaroga!
  Borbena Ala je zgnječila kineske vojnike, pokosila ih kao srp i vaknula:
  - Za otadžbinu - našu majku!
  A njeni goli nožni prsti bacali su moćan smrtonosni dar uništenja.
  Marija takođe divljim aplombom slama neprijatelje. I škrabotine iz mitraljeza, dok pjevaju:
  - Naša domovina je naša majka!
  Devojka želi da bude heroj!
  I golih prstiju, djevojka će baciti destruktivni poklon smrti.
  A onda kako on svojom grimiznom bradavicom pritisne dugme za bazuku.
  Olimpijske igre sabijaju Kineze u prah. Škrabanje po njima sa mašine. I pjeva:
  - Na tebi smo kao u ratu,
  I u ratu kao na tebi!
  A djevojčini goli prsti bacili su paket eksploziva.
  Masu Kineza su razbili u pepeo.
  Olimpija je takođe ispalila bradavicom od jagode i cvrkutala:
  - Za mir, za prijateljstvo, za maj!
  Alenka je uz smeh primetila:
  - A onda ti Mej?
  Anyuta, škrabajući na kineskom, zacvilila je:
  Ljeto, o ljeto, zvjezdano ljeto, budi sa mnom!
  Alla je pucala na neprijatelja, rastrgala neke kineske vojnike i cvrkutala:
  - Za kraljevsko carstvo!
  A njena kosa je poput vatrene vatre koja bi mogla spaliti Rim. Evo devojke.
  Pet mijenja svoju poziciju. I žvrlja po neprijatelju sa povećanim dometom.
  A onda su devojke samo isekle električne žice i struja je otišla,
  od strane neprijatelja. I Kinezi su zaiskrili.
  A cure će to, kao gole potpetice, uzeti i zablistati. I opet će preuzeti kinesku, hrabru vojsku. A Kinezi su jaki i hrabri. Ovo je hrabar, brojan narod.
  Ali Veronika i Viktorija su ih iz aviona pogodile raketama. I rastrgao mnogo Kineza. Devojke se tuku, u jednom bikiniju i bose. I golim petama udaraju po neprijatelju, pritiskajući dugmad.
  Akulina Orlova takođe pobeđuje Kineze, bez imalo sažaljenja razbija neprijatelje.
  Akulina je golim prstima pritiskala dugmad džojstika i udarala Kineze, kidala ih i cvrkutala:
  - Slava ocu-kralju!
  Anastasia Vedmakova je potvrdila:
  - Bezuslovna slava kralju!
  Mirabela Magnetic je golom petom poklonila uništavanje i cvrkutala:
  - I da popijemo za admirala Makarova!
  I njena grimizna bradavica je bila otkrivena, a djevojka ju je uzela i pritisnula dugme. I rakete su letele na Kineze. I rastrgao mnoge ratnike nebeskog carstva.
  Evo devojaka...
  A onda su se nindže iz Japana suprotstavile Kinezima. I ratnici, naravno, u jednom bikiniju i bosi.
  Ninja djevojka plave kose uzela je mačeve i posjekla Kineze. I skinula je glavu. I nakon toga, golim nožnim prstima bacila je grašak uništenja. I opet su ratnici nebeskog carstva s odsječenim udovima letjeli u različitim smjerovima.
  Ratnik je pevao:
  - Slava Japanu! Slava!
  Ninja djevojka žute kose bori se s neprijateljima. I sječe ih bez sažaljenja mačevima. A njeni goli, graciozni djevojački prsti bacaju nešto potpuno destruktivno. I bukvalno cepaju tijelo. I ratnik pjeva:
  - Slava Japanu, slava!
  Tenkovi jure ispred,
  Devojke, ne znajući za strah -
  Pozdrav - Rusi!
  Ninja djevojka s crvenom kosom također seče Kineze. Ona je veoma agresivan ratnik. I seče protivnike do kraja. I opet, prsti tako isklesanih, zavodljivih bosih stopala bacaju bumerange koji raznose glave kao dlake britvom.
  I ratnik pjeva:
  - Rusija cara Mihaila,
  Univerzum je osvojio!
  Ninja djevojka bijele kose vitlala je mačevima dok je Kinezima odsjecala glave. A ova devojka u bikiniju je ispala ispisana lepotica. I njeni mačevi su neverovatni. I goli prsti na nogama također su bacali otrovne igle, udarajući u grla ratnika Nebeskog Carstva.
  Ninja je pevala:
  - Japanski ratnik se ne boji smrti,
  mi se ne bojimo smrti na bojnom polju...
  Za svetu Rusiju, nindže će se boriti -
  Pa čak i umiranje - pobediće!
  Ove devojke su tako skoro gole i lepe, a njihove noge zavode muškarce.
  Ali Oleg Rybachenko i Margarita Korshunova ponovo idu u bitku, odnosno trče. Ponovo se djeca bore s divljim bijesom i mahnitom.
  Ovdje dječak maše mačevima i odsiječe Kinezima glave s ramena.
  Oleg je gugutao, a dječak je golim prstima bacao grašak uništenja. Rasturio neprijatelje i pevao:
  Slava komunizmu koji Nikola gradi,
  On je najveći i najmudriji kralj!
  Djevojka, ova bivša spisateljica Margarita Koršunova, odsijecajući Kinezima glave, gukala je:
  - Za Rusiju i cara Nikolu!
  I golih prstiju, mladi ratnik će uzeti i baciti bumerang. A onaj će proletjeti i odsjeći glave kineskim vojnicima. Evo jedne devojke.
  Margarita je uzela i zapevala:
  Nema ljepše domovine-Rusije,
  Najbolja zemlja u svemiru...
  Zvezde su navodnjavale nebo biserima,
  Izludite čak i lukavi izgled!
  Tada su je besmrtna djeca uzela i zazviždala na sve strane. I tako su ga vrane uzele, dobile srčani udar, pale u nesvijest i počele padati. I udarite Kineze u glavu.
  Ovo su djeca, oni su samo cudovista i super....
  I opet, hajde da posečemo neprijatelje. A tu su takve borbene i hrabre devojke, što je super, pa je Nataša krenula u napad.
  Djevojka je uzela i pucala iz mitraljeza i cvrkutala:
  - Za komunizam cara Nikole!
  Zoya je potvrdila tako što je golom petom bacila vreću eksploziva.
  A ratnik je pevao:
  - Za velikog kralja,
  Otac-suveren!
  Avgustin je bez ikakve slabosti ili sažaljenja probijao svoje neprijatelje. A crvenokosa ratnica ga je uzela i golim nožnim prstima bacila nešto vrlo smrtonosno i razorno. I vrlo smrtonosno se ponašao vrlo cool.
  Augustin je pokrenuo vjetrenjaču i zacvilio:
  - Za Rusiju i pobedu do kraja!
  Svetlana je sa svojim mačevima vodila veoma agresivan mlin. Odsjekla je glave neprijateljima, stavljajući ih u humku. I golih nožnih prstiju, uzela je i bacila smrtonosni dar smrti.
  I zaurlala je:
  - Za carski komunizam!
  I opet djevojke sa golim, okruglim štiklama, kao da ih zabijaju ubitačnim graškom uništenja.
  I opet pjevaj:
  Nikolaj ti si kralj-mesija,
  Uskoro ćete biti svemoćni!
  . POGLAVLJE #4
  Rat sa Kinom se nastavio.
  Devojke su izvukle nove, snažnije bombardere. I Anastasija Vedmakova je počela da izvodi snažne vazdušne udare na Kineze.
  Ratnica je pevala, pritiskajući dugmad golim prstima:
  Ljudi će biti sretni
  sreca zauvek...
  Nikole moći -
  Snaga je velika!
  Akulina Orlova, škrabajući svoje protivnice i koseći Kineze, agresivno je cvrkutala:
  - Za slavu ideja komunizma!
  Mirabela Magnetic, koja šalje bombe odozgo i ubija Kineze, dodala je:
  - Biće slave u ovom životu!
  Ovako devojke iz vazduha napadaju nebesko carstvo. I uništi hrabre vojnike kineske vojske.
  Alenka se takođe svađa. Djevojka mlati iz mitraljeza. Kosi Kinez, i škripi:
  - Slava vremenima komunizma!
  I golih prstiju, dok neprijatelju šalje dar smrti.
  Anyuta puca na Kineze, i to vrlo precizno. On ih pokosi i sa guštom kaže:
  - Biće radosti u svemiru!
  I sa golom, okruglom petom, kao da baca grašak smrti.
  A borba protiv Alle se bori sa divljim ludilom. A njeni mačevi pokreću mlin i seku glave Kinezima. Djevojka s bijesom kaže, pokazujući zube:
  - Donećemo ljubav u našu Rusiju!
  A djevojka će golim prstima baciti nešto agresivno i destruktivno.
  Borba Marija se ponovo bori. A njeni mačevi su tako oštri i vrlo smrtonosni. I seku meso kao vreo gvozdeni puter.
  Djevojka sa zlatnom kosom govori agresivno, siječeći Kineze na komade:
  Majka Rusija je sa nama zauvek!
  Borbe i Olimpijske igre. Veoma je krupna i mišićava. Kako sam se uhvatio za Kineze, pa da ih isječemo ko žito kosom. Ovo je djevojka, pa, tako krupna i agresivna.
  I tako sa golom petom, kako se prepustiti bombi. I pokidaće mnogo protivnika odjednom.
  A onda se Nataša svađa. Djevojka u rukama drži bacač plamena. I premlaći neprijatelja.
  Potok plamena prošao je kroz Kineze. I spaliće ih po stotinu odjednom. Evo devojke.
  A na dugme bacača plamena će pritisnuti grimiznu bradavicu ženske grudi.
  I tako sve izlije.
  A djevojka golih prstiju baca limune agresivnom silinom.
  Ratnik je pevao:
  - Za Svetu Rusiju - Slava Otadžbini!
  Zoya se također bori protiv panterove divlje moći. Njene bradavice sa jagodama pritiskaju dugmad i ispucavaju električne eksplozije iz mašine. Tada je djevojka cvrkutala:
  - Za naše nove pobede!
  I golim nožnim prstima baca nešto potpuno smrtonosno. Evo devojke - medena plavuša.
  Avgustin, boreći se s neprijateljima i koseći ih kao kosom, šaljući metak za metkom i tjerajući ih u kovčeg, gugutao je:
  - Za velika dostignuća!
  I golim nožnim prstima bacila je ubilački dar kolosalne moći.
  A onda će djevojka pritisnuti dugme oružja rubinskom bradavicom svojih grudi i rastrgati cijeli bataljon neprijatelja.
  A evo i Svetlane u borbi, strašne djevojke. Seče neprijatelje veoma agresivno.
  I golim nožnim prstima šalje oštre i tanke diskove protivnicima.
  I grimiznim bradavicama na grudima pogodiće neprijatelje, i oni će biti potpuno uništeni. Toliko leševa i uništenih Kineza.
  Onda je Svetlana zagugutala:
  - Za Rusiju i pobedu do kraja!
  Evo devojaka najvišeg akrobatika. I priredili su figurativno istrebljenje neprijatelja. I svi ih polivaju vatrenim i električnim pahuljicama.
  Alice i Angelica rade sa snajperskim puškama. Djevojke jedva imaju vremena da pucaju i ponovo zaraze.
  Ima dosta Kineza. I ne mogu se tako lako okrenuti. I guraju u žuti, beskrajni talas.
  Alice je opalila, probijajući generala i cvrkutala:
  - Koliko posla imamo!
  Anđelika je takođe precizno opalila i složila se:
  - Mnogo, ali očekujemo pobedu!
  A crvenokosa đavola sa svojim golim nožnim prstima lansirala je ubilački dar smrti.
  Alisa je ponovo pucala, oborila kineski avion. Djevojka je bila odlučna da odlučno pobijedi.
  Ovdje je imala svoje probleme i komplekse.
  Alisa je ponovo opalila, i to prilično precizno, i zagugutala, pokazujući zube:
  - Vodićemo svojim primerom!
  A oči su joj zaiskrile munjom.
  Ovo je zaista kategorija cure su super.
  A onda je Alisa opalila i tri Kineza su bila probijena jednim metkom odjednom.
  A plavokosa djevojka sa golim nožnim prstima će uzeti i baciti bombu uništenja smrtonosnom snagom.
  Ovo su djevojke za koje je kategorija jednostavna - super.
  Aurora je u međuvremenu pucala iz haubice. Razdvojila je cijeli vod Kineza i vikala:
  - Ne sumnjam u svoj račun!
  I prelijepa djevojka je uzela i pritisnula dugme svojom grimiznom bradavicom. I opet, smrtonosni projektil velikog kalibra leti na neprijatelja.
  Aurora ga je uzela i zapjevala:
  Imam neprijatelja
  Postoji snaga i pritisak...
  Ali ja sam u koži bika -
  Evo razgovora!
  Njena partnerka Agripina, pokazujući zube i sa osmehom zgnječeći kinezu koja je pritiskala, izdala je:
  - Hej, toreado, sačekaj,
  počinjemo trčanje...
  Afrodita, devojka zlatne kose, takođe u bikiniju i bosa, cvrkutala je, otkrivajući zube:
  - Vodi računa o svom životu
  Kralj zveri čoveče!
  Agripina, sa grimiznom bradavicom punih grudi, pritisne dugme smrtonosnog oružja i zacvrkuće:
  - Pogodili smo precizno,
  Dobro smo pogodili -
  I cilj je blizu!
  Afrodita, ova djevojka, ispisana ljepotica, takođe pritisne dugme sa rubinskom bradavicom na grudima, i udara na neprijatelja, i zaglušujući se smijući i cereći zube:
  - poslednja snaga
  Poslednja snaga
  Slomite neprijatelja!
  Aurora se zahihotala i udarila u neprijatelja, uz pomoć bradavice jagode. A onda je dodala svoje gole nožne prste.
  I borbena raketa je jurila u let.
  Djevojka je cvrkutala:
  Tribine se raduju
  Tribine se raduju...
  I tako napadaju
  Huns Galaxy!
  Zapravo, to već izgleda smiješno, do krajnosti.
  A sada tenk Elizabet ide u bitku. I ima četiri djevojke u bikiniju. A djevojke se očajnički bore.
  Elizabeth je golim prstima pucala na Kineze i cvrkutala:
  - U ime velike Rusije!
  Catherine, također, kako pogoditi vojnike Nebeskog Carstva. Kako ih kosi u ogromnim količinama, i guguće, goli zube:
  - Slava ruskim bogovima!
  I djevojka ponovo pritisne golu, okruglu petu na dugmad koja strše. Evo devojaka u bikiniju. Recimo samo da su samo ženski supermeni. Pokušajte da se oduprete ovim. Imaju fenomenalnu, kosmičku moć.
  Elena će pogoditi ratnike Nebeskog carstva. On će uzeti i zaprijetiti neprijateljima. A onda, sa grimiznom bradavicom, pritisne dugme džojstika i zacvrkuće:
  - Slava komunizmu ruskih careva!
  I golom petom udariće neprijatelja.
  Eufrosinija je takođe kul u bitkama. I udariće na neprijatelja, sa velikom strašću.
  I nokautirati puno Kineza, i gugutati:
  - Slava eri komunizma Bogovima!
  I ovdje će i ona primijeniti rubin bradavicu. I golim nožnim prstima pritiska dugmad. I rastrgati masu kineskih vojnika.
  Ovo su cure - imaju agresivne skokove. A četvorica na tenku će uzeti i pucati na neprijatelja granatama.
  I imaju veliku, fenomenalnu moć.
  Oleg Rybachenko i Margarita Korshunova također rade s mačevima tako aktivno i efikasno, kao da su propeleri helikoptera.
  Dječak je golim prstima bacio komad antimaterije. Uništio cijeli bataljon Kineza i zagugutao:
  - Za veličinu suverena!
  Nakon toga, njegovi mačevi su izvršili mlin, odsijecajući glave Kineza.
  Margarita Korshunova je sasjekla neprijatelje. Odsjekla im je glave i cereći se zubima rekla:
  - Za slavu carskog SSSR-a!
  I opet, golom, okruglom, detinjastom petom, kako će destruktivni dar uništenja podleći.
  Tada su se besmrtna djeca podigla i zviždala. A vrane, zaglušene zviždukom, padale su, udarajući u lobanje kineskih vojnika.
  Margarita je tvitovala:
  ideje komunizma,
  Stop pacifizmu!
  Ovo su deca čudovišta. Oni su najtvrđi i najagresivniji na svijetu. Ovo su deca terminatora.
  Oleg Rybačenko je škrabao po neprijatelju i sjekao ga mačevima. A onda će ga uzeti i eksplodirati iz bacača plamena. I toliko će Kineza izgorjeti odjednom. A djeca ratnici su na vrhuncu.
  Dječak je uzeo i zapjevao:
  - Slava Rusiji, slava...
  Snaga zakovice rezervoare!
  I dječak od dvanaest godina, uzeo ga je i golom petom podlegao razorenoj granati, a masu su kineski vojnici rastrgali.
  Mladi ratnik je bio pun snage i energije. I kako je vječno dijete uništilo vojnike Nebeskog Carstva. To je jednostavno fenomenalna, transcendentna moć.
  Oleg je uzeo i zapevao:
  Udarimo jače
  Hajdemo zajedno!
  Mi ćemo oživeti SSSR
  Pokažimo svijetu primjer!
  I dječak pljune kao bljesak, i cijeli bataljon Kineza izgori odjednom. I zaurlao:
  - I da nije bilo problema!
  Margarita je duhovito primijetila, sječući neprijatelje kao žiletom, i zagugutala:
  - Za veliku Rusiju,
  Borite se i ne boj se!
  A golim nožnim prstima djevojka, kao da lansira ubilački grašak totalne smrti.
  Natasha je ponovo sasjekla Kineze mahnito i bijesno.
  Toliko žutih ratnika je leglo odsječenih glava.
  To su djevojke - koje su vrlo cool i borbene.
  Natasha je prvo održala prijem sa mačevima - leptirom lastavica. A onda je uzela bacač plamena i svojom grimiznom bradavicom pritisnula dugme. I poput fontane sa kitova, plamen će buknuti, ugljenivši Kineze do kosti.
  Devojka plave kose je pevala:
  - Za otadžbinu - našu majku!
  Zoja ga je uzela i takođe sa mačevima, kako uzima i seče. I uzela ga je golim nožnim prstima i bacila žiletove. I natopio dosta Kineza.
  Tada je Zoja pritisnula grimizno bradavicu na dugmetu bacača plamena, i kako će neprijatelja spaliti kolosalnim aplombom.
  Zoya ga je uzela i zapjevala:
  Slava vremenu kraljeva
  Udari buntovnika!
  I djevojko, hajde da se igramo mišićima štampe.
  Avgustin je veoma lepa žena. A kosa joj je vijorila u vazduhu kao proleterska zastava.
  A djevojka će, golih prstiju na nogama, uzeti i baciti bumerang uništenja.
  A onda je uzela rubinsku bradavicu na svojim grudima dok je bila prevučena preko dugmeta bacača granata.
  I zagugutala je:
  - Za otadžbinu je lepa!
  I golim prstima će uzeti i ponovo baciti nešto izuzetno smrtonosno.
  Svetlana ga je uzela i takođe opalila pritiskom na dugme sa bradavicom od jagode, iz koje je izletela mina. Opisala je luk i udarila na kineske trupe.
  A onda je djevojka, golih nožnih prstiju, uzela i bacila kuglice nitroglicerina. I rastrgao mnogo protivnika.
  Onda je zagugutala:
  - Za majku bogova Ladu!
  Ovo su devojke, i odmah će pritisnuti dugmad svojim sisama, tako da je odjednom ceo kineski puk sa tenkovima skočio rastrgan.
  Evo devojaka...
  A onda su piloti Agata i Adala preuzeli Kineze. Takve su borbene i agresivne djevojke vitkih, mišićavih tijela i golih gracioznih nogu. Štaviše, obe lepotice su prirodne plavuše i samo super devojke.
  A Agata će ga uzeti i uzeti golim nožnim prstima, i lansiraće raketu iz aviona. I on će uzeti neprijatelja i razbiti ih na smrt.
  Agata se ponaša agresivno. I njen grimizni sjahač pritisnu dugme. I
  Ovdje se djevojka oglasila i pjevala:
  Konac je prekinut
  Prijeti nam zla smrt...
  Ali devojke zive -
  I protivnici umiru!
  Adala je to uzela i takođe udarila Kineskinju golim prstima. A onda kako će njena rubinska bradavica pritiskati dugmad i rakete će letjeti iznad položaja ratnika Nebeskog Carstva.
  Ratnica je cvrkutala dok je slamala svoje neprijatelje:
  - Ja sam najjači na svetu!
  To su djevojke koje čine čuda bosim nogama.
  Ali na primjer, Juliana je bila zarobljena. Bila je uvijena iza ruku protivnika.
  I vodio bosi prvi po travi. A onda na pijesak... I onda su namjerno razbacali vatru i razbacali ugalj po zemlji. A djevojka golih đona stala je na crveno zapaljeno kamenje.
  Srećom, Julianini tabani su postali grubi i žuljeviti od stalnog hodanja bosonoge. Tako da je ne boli toliko. A djevojka hoda, ponosno zabacivši glavu.
  Torzo joj je gol, mišići devojke su jaki, a na bokovima samo tanke gaćice. I preplanulu, zlatno-maslinastu kožu. A kosa joj je duga, gusta, bakrenocrvena.
  Vidjevši da hodanje bosonog po ugljevlju ne uzrokuje djevojku da vrišti i stenje, Kinezi su je stavili na stalak. Krvnuli su ruke i počeli da se dižu. Prvo su je podigli do samog plafona. Zatim je konopac pušten. Djevojka se srušila. Na samom podu konopac je bio zategnut. Pakleni bol je probio djevojku od vrha do golih peta.
  Juliana je vrisnula, ali se onda ugrizla za usnu. I stisnula je zube.
  Kinezi su se nasmijali. I opet su počeli da ga dižu. Bilo je to mučenje pretresanjem.
  Juliana je ćutala. Samo su njene gole, preplanule, mišićave noge trzale i jurile kroz vazduh.
  Djevojčica je ponovo podignuta do samog plafona. A onda je konopac pušten. Preplanulo, gotovo čokoladno tijelo djevojke se srušilo. Opet divlji bol i zadavljeni plač crvenokose ljepotice.
  Dželati se kikoću i pokazuju zube. Recimo samo da su tako cool.
  Ali djevojka je, na znak glavnog dželata, ponovo podignuta. Sve više i više. I konopac je zategnut.
  Ali djevojka se ukočila na samom plafonu. Onda je opet, još jednom, uže pušteno. I djevojka se srušila... I opet plač očajne ljepote.
  Da, to je zaista patnja. Činilo se da su tri šoka bila dovoljna. A sada je djevojka stavljena na bose noge teške, hrastove kocke. Mišićavo, preplanulo tijelo ljepotice se rastegnulo, a mišići su se isticali mnogo oštrije.
  Zatim su, na znak višeg dželata, počeli kačiti tegove na udice. I Julianino tijelo, golo i snažno, počelo se više istezati. I znoj je izbio, a maslinova koža je zablistala, kao podmazana uljem.
  Devojka iz Rusije je ponovo zastenjala... Ali opet je čvrsto stisnula zube. I pokušala je suzdržati bolni jauk i vriskove koji su joj izlazili iz grla.
  Viši dželat iz Kine je oštro rekao:
  - Dosta! Sada joj namastite pete i pripremite roštilj.
  Mučitelji su izvadili vrč maslinovog ulja. I počeli su pažljivo mazivati Julianine tabane. Vidjelo se da je čovjeku drago osjetiti gole, graciozne noge jedne veoma lijepe djevojke. I zaista je veliko zadovoljstvo.
  Devojčica je kroz bol u istegnutim ligamentima, iskrivljenim rukama i ramenima osetila nejasan osećaj stida od dodira dželata.
  Ali u svakom slučaju, trudila se da ne vrišti i ne stenje.
  Nakon što su završili s podmazivanjem, bosi, ružičasti, hrapavi, ali ne gubeći graciozan oblik đonova djevojčinih dželata, počeli su gomilati tanka drva za ogrjev pod pete.
  Ovo je tradicionalno vatreno mučenje, sa pečenjem peta. Tako su pirati na Ostrvu s blagom željeli da koliba Jim Hawkins ima gole, dječačke potpetice. Očigledno to stvarno boli.
  Ovdje je naložena vatra, dodano malo sumpora da bolje gori i kapalo se dizel gorivo.
  Viši dželat se nasmijao... Julijana, koja je ionako bolno zadrhtala od straha. A onda je povikala od nesnosnog bola. Da, ovo je zapravo vrlo neugodno.
  Tu je mučitelj doneo baklju i zapalio plamen ispod golih, isklesanih nogu prelepe devojke crvene, bujne, kovrdžave kose.
  Vatra je planula na izvesnoj udaljenosti od devojčicinih tabana.
  U početku je Juliana osjetila samo ugodnu toplinu, većinu vremena se borila bosa, a stopala su joj bila jako tvrda, prekrivena žuljevicom.
  Ali oni su još uvek živi. I nakon nekog vremena, goli tabani djevojčice su počeli da gore. Juliana je stisnula zube velikom snagom. A svejedno, iz djevojčinih grudi se oteo bolan jauk.
  Glavni dželat je naredio:
  - Daj joj bič!
  Mučitelj je izvukao štapić od vrbe iz kade s vodom. Prvo ih je mahnuo u zrak. Proleteo je uz zvižduk...
  A onda je dželat iz sve snage udario djevojku po leđima. Koža, boje čokolade ili malo svjetlije, pukla je i izlila se krv.
  Viši dželat je uzviknuo:
  - Polako seki! Nemojte se zajebati do smrti!
  Mučitelj je tukao, široko raširivši noge. Udarci su pljuštali.
  A druga dva dželata stavljala su tanka, suva, alkoholom natopljena drva za ogrjev u vatru ispod bosih nogu djevojaka. Plamen je lizao gole, okrugle, ružičaste, a istovremeno žuljevite pete djevojčice.
  Bio je to trostruki bol: istezanje na stalku, bič i vatra ispod bosih nogu djevojke.
  Ali Julijana je, skupivši svu svoju hrabrost, uspjela suzdržati glasne vriskove, od nepodnošljive boli. I patila je kao prava ćerka Rusije i prava heroina.
  Dželati su radili. Jedno šmrkanje djevojčicu je udarilo po leđima koja su bila prekrivena modricama i krvarenjem. Zatim je prebacio udarce u zadnjicu djevojčice.
  Još dvojica su posmatrala vatru kako bi plamen spržio nauljene pete ljepotice.
  Stariji mučitelj je izgledao nesretan. U stvari, žrtva čak ni ne stenje. Kao da njeno okrutno mučenje ne podnosi. I ovo je udarac na ponos dželata.
  Komandir mučitelja naredio je:
  - A sad joj namaži grudi!
  Dželatima se dopala ova ideja. Na dlanove su kapali maslinovo ulje. Namazali su ga po šapama i počeli hvatati i štipati djevojčina gola prsa.
  Julijana je bila potpuno gola, i tako se objesila. I njene grimizne bradavice su pipane.
  A dželati su se nacerili.
  Djevojčica se jako posramila i zgrozila dodirom grubih i dlakavih dželata. I pocrvenjela je od ljutnje i stida.
  A dželati su je pipali i mazali joj sise, i to gusto. Od grubih muških dodira, djevojčina grudi su natekla i stvrdnula. Juliana je viknula:
  - Proklet bio!
  Dželati su se kao odgovor samo nacerili i mesožderski cerekali. Ali sada su prsa već podmazana nigdje dalje i morate nevoljko ukloniti svoje šape.
  Nakon toga, mučitelji su prinijeli baklje na djevojčina gola prsa. Plamtjele su i plamen je dotakao grimizne bradavice djevojčinih golih grudi.
  Juliana je vrisnula od divljeg, neopisivog bola.
  Ali opet, uz strašni napor volje, stisnula je svoje biserne zube. I ona je ućutala. Iako je teško disala.
  Sada su joj dželati spržili tabane i grudi, istegnuli njeno tijelo na rešetku, izvrćući joj zglobove, i tukli je bičem.
  Ali devojka je ćutala. Pokazala je veliku hrabrost i herojstvo.
  Dželati su radili. Držali su ga bliže golim grudima, a zatim su uklonili baklju. Tukli su bičem po leđima i zadnjici, raspirivali vatru ispod golih tabana devojčice.
  Ukratko, radili su savjesno. Ali djevojka junakinja imala je jaču volju i mogla je suzdržati jauke i vriske.
  Viši dželat je nezadovoljno pucnuo jezikom i naredio:
  - A sad joj namaži njedra uljem!
  Dželati su pokazali spremnost za mučenje. I energično požurio da namaže gola njedra djevojke. Njihovi pohlepni, ljepljivi prsti uvukli su se između nogu ljepotice. I bilo je vrlo podlo i okrutno.
  Juliana je osjetila mučninu i očito gađenje. I prsti su svi šapali i šapali po njedrima djevojke, i penjali se sve dublje i dublje. I tako je sve ispalo podlo.
  Juliana je viknula:
  - Ne možeš mi slomiti dušu!
  Dželati su joj gusto namazali grudi i nastavili da pipaju između njenih nogu. Ali stariji dželat je vikao na njih. I sklonio je ruke.
  I umjesto toga uzeli su i donijeli upaljenu baklju na njedra. Vatra je polizala devojčin najosetljiviji dijamant ženstvenosti.
  Juliana je vrisnula i trznula se. I tako je bolovala. Toliko nepodnošljivo bolno da su jecaji izlazili kroz čvrsto stisnute čeljusti djevojke.
  I ona se trznula, što je pojačalo muke.
  Glavni dželat je naredio:
  - Mažeš joj i zadnjicu.
  Dželati su spremno pohrlili da namažu djevojčino lijepo, elastično dupe. Radili su to sa entuzijazmom i strašću. Istovremeno su polivali svoje ruke uljem.
  Juliana je bila i povrijeđena i zgrožena. Ali vatra se malo udaljila od njenih grudi i devojčici je bilo bolje. Juliana je stisnula zube tako da joj je krv od napetosti čak curila iz desni. A ona je ćutala.
  Dželati su joj zamazali zadnjicu tako da su čak i zablistale.
  A onda su im donijeli baklju i njedra, sa vrelim plamenom. I planuće, i lizaće delikatnu kožu.
  Posebno boli kada su njedra opečena. Već u perineumu su dlake ugljenisane. I to je tako bolno i bolno, a kako drugačije Julijana trpi takve paklene, nepodnošljive muke.
  Glavni dželat je naredio:
  - A sad je tuci usijanim, čeličnim bičem!
  Profesionalac u svojoj oblasti izvukao je štap crven od vrućine iz kamina. I počeo je da tuče već usijanim gvožđem po golim, preplanulim, već ranjenim leđima devojke.
  Julijana je zastenjala i imala je takav bol da joj se um zbunio. I zaista je htjela da se isključi i izgubi svijest. Ali što se tiče zla, prepoznala je sebe u nepodnošljivim mukama, i patila je veoma divlje.
  A sada je osjećala da će briznuti u plač i da će vrištati iz sveg glasa.
  A da bi malo prigušila patnju, djevojka je pjevala;
  Dan pobjede, koliko je od nas bio,
  Kao što se žar topio u ugasloj vatri. Bile su milje, ugljenisane, u prašini, - Približili smo ovaj dan koliko smo mogli. Dan pobjede! Dan pobjede! Dan pobjede! Dani i noći na ložištima Naša domovina oka nije sklopila Dani i noći Tešku borbu vodili - Približili smo ovaj dan koliko smo mogli Refren: Zdravo, majko, nismo se svi vratili ... Bosi do bježi kroz rosu!Pola Evrope je hodalo,pola zemlje,-Približili smo ovaj dan koliko smo mogli.
  . POGLAVLJE #5
  A u Kini je bio veliki rat....
  Natasha i njen tim odbili su napad nebrojene vojske Nebeskog Carstva. Kinezi hrabro biserni - nacija ratnika.
  A djevojke su ih škrabale mitraljezima. I bukvalno pokosio čitave redove.
  Nataša je, pucajući iz mitraljeza i bacajući granatu golim, isklesanim, preplanulim stopalom, pevala:
  - Za veliki komunizam,
  Nemoj pucati!
  Zoya je takođe mlatila red. Zatim je sekla mačevima, obarala kineske glave i zacvilila:
  - Za novu granicu!
  I goli prsti na nogama ponovo su počeli, nešto smrtonosno.
  I tada će djevojka sa svojom grimiznom bradavicom pritisnuti dugme na bazi.
  Augustin je poput bacača granata. I također je donio okidač s rubin bradavicom.
  Djevojka ga je uzela i golom petom bacila granatu. I rastrgao mnogo Kineza.
  A onda je zapevala:
  svemirska prostranstva,
  Smrt pokrivena...
  Niveliramo planine
  Predatorski sranje!
  A Augustin joj je obliznuo usne, sećajući se kako je energično radila jezikom, iz zadovoljstva i uživanja.
  Svetlana je takođe uzela jebeno iz raketnog bacača pritiskom na dugme sa bradavicom od jagode. I bilo je tako super...
  A cure su gugutale:
  - Za veliki carski komunizam!
  Nakon toga četiri djevojke složno pljunu... Hiljadu kineskih vojnika oboreno je od potresa mozga.
  Evo devojaka - akrobatika.
  Nataša je to uzela i cvrkutala, a za njom su sve ostale devojke pevale u horu;
  Rusija je velika zemlja
  Komunizam najvišeg standarda,
  Ladu nam je poklonio Rod,
  Seče mač Svarogovom oštricom!
  
  Mi smo devojke ispred
  Komsomol napad...
  I nema drugog načina
  Glas zvoni!
  
  Pobijedićemo protivnike
  Za majku Rusiju...
  Uostalom, heruvim je iznad nas,
  Bijeli bog će doći mesija!
  
  Stvaranje u zemlji
  Naš će biti viši od sunca...
  Na kraju krajeva, ljudi širom Zemlje,
  Borite se hrabro za slobodu!
  
  domovino ti si naša majka,
  najveća Rusija,
  Vuk je pokušao da rastrgne
  Devojke su postale lepše!
  
  Možemo li napraviti ovo
  Svo iznenađenje je prilično smiješno...
  Udarac bosom nogom
  Devojka sa moći komsomola!
  
  Crni Bog neće uništiti
  Na kraju krajeva, on je i Sin Znanog Roda...
  A tučak mu je Svarog,
  Brojimo od praga!
  
  Djevojke vole bosonoge
  Hrabro jure kroz snježne nanose...
  Srnu ne možete uhvatiti na silu
  U ruksaku nosimo RPG!
  
  Ako devojka voli
  Zavela lukavog momka...
  Učinila je to u šali
  Ne šaljite ga u odgajivačnicu!
  
  Bog Belykh je veliki Bog,
  Kreacija u svemiru...
  A sada je zmaj mrtav
  Biće nova kreacija!
  
  Rusija je velika zemlja
  U njemu su devojke uvek bose...
  Sotona napada
  I devojačke pletenice se vide!
  
  Pa, vječni Bog Svarog,
  Šta je radio prije Nešto Zemlje...
  Može sve odjednom saviti u rog,
  Za nove generacije!
  
  Vođa Veliki Isuse,
  Takođe, Sin, vjeruj Rodu...
  Hajde da bacimo keca, naravno,
  Vrijeme će biti odlično!
  
  A onda će utakmica doći
  Onaj koji nije hladniji...
  Mi smo takva fraera
  Upravo rasterao oblake!
  
  Bog je naša svemoguća porodica,
  Učinite planetu svjetlijom...
  Daj nam svima zdravlje u dugovima,
  Da bude slađe!
  
  Radi Gospoda Hrista,
  Premotaćemo sve kilometre unazad...
  Majka Božija je čista
  Abel je živ - Kain je poražen!
  
  Dolazi zabavan dan
  Gospodar svemira postao je genije...
  I zarastao u panj trave,
  Za svjetlost generacija!
  
  Evo bosonogih devojaka
  Ponovo trci brzo...
  Njihove grudi nisu silikonske
  Komunizam je vidljiv dao!
  
  Želeo sam da devojke znaju
  Tukli sve muškarce nogama...
  Biti raj od žene,
  Ne gazite čizme!
  
  Pa, ukratko, gotovo je.
  Uskoro će biti protivnici...
  Ljepota ima mladost,
  Vojnici napadaju!
  
  Tada je borba gotova
  I Svarog će podići svoje mačeve ...
  Rod će biti sa tobom zauvek
  Za majku Rusiju!
  Ovako devojke ovih Kineza istrebljuju i pevaju.
  A evo i Stalenide u borbi i mašući mačevima. A njene grudi su pričvršćene na posebne baterije od magije koju izbacuje munja. A Kinezi su sjebani.
  Steelenida ga je uzela i otpjevala:
  - Munja, munja, munja,
  Naša rodna, bosonoga porodica!
  Veronika će iz bacača granata pogoditi ovu ženu - najviše klase.
  A njen jezik je tako dug.
  Štaviše, kada puca iz bacača granata, djevojka svojom grimiznom bradavicom pritisne dugme. Ovo je super i super.
  Veronika je uzela i zapevala:
  - Ja sam najbolja devojka na svetu,
  A dva puta dva uopšte nije četiri!
  I sa golom petom, djevojka će uzeti i predati granatu. Eto koliko je ona borbena.
  Viktorija takođe slama neprijatelje. A njene bradavice su rubin u akciji. I njene gole nožne prste, jer koriste nešto potpuno destruktivno, što bukvalno uništava neprijatelje.
  Viktorija ga je uzela i zapevala:
  zaklaću te, zaklaću sve,
  Ubit ću te! Ubit ću te!
  A sada je njena gola peta uzela i podlegla neprijateljima. Evo lijepih djevojaka.
  Ali s neba, Anastasia Vedmakova zadaje porazan udarac. Takođe devojke u jednom bikiniju i ciče od zadovoljstva.
  U isto vrijeme, ljepotica se trza i opet pjeva:
  Sve više i više i više
  Brzi let naših ptica...
  I u svakom propeleru diše -
  Mir naših granica!
  A sada će ga ova vještica zraka uzeti grimizno, kao da će prezrela jagoda bradavicom pritisnuti dugme. I odmah desetak projektila udara na Kineze.
  Anastasija je uzela i cvrkutala:
  - Sve ćemo uništiti svom snagom!
  Akulina Orlova je ponovo u akciji. I ona je tako velika lepotica. A noge su joj gole, graciozne, preplanule i tako zavodljive da pritiskaju pedale i sipaju bombe na protivnika.
  Evo devojaka sa zlatnim kosom.
  A Anastasija Vedmakova je crvenokosa i kao plamen.
  A i Mirabela Magnetic ima kosu kao prolećni maslačak.
  I, također, kako će uzeti i ugraditi, pritiskajući bradavicu koja svjetluca kao rubin. Ova devojka je samo uništenje.
  I tako je uzela i pustila čitav oblak otrovnih igala na neprijatelja. Pritisnula je gole nožne prste na dugmad, bljujući darove smrti.
  Zatim o grgutanju:
  - Ja sam najjaci na svetu,
  Razbijam protivnike u zraku!
  A djevojka kako da goli svoje biserne zube. Ovo je zaista akrobatika djevojke, a kosa joj blista kao kupole pravoslavnih crkava.
  A ona, na primjer, može iskriviti nešto pretencioznije.
  A Anastasija Vedmakova ga je uzela i golim nožnim prstima poslala čitavu kocku otrovnog stakla na neprijatelja. Eksplodiraće, a nebrojena tela Kineza će vrištati. I razbiti ih na male komadiće.
  Crvenokosi ratnik je pevao:
  - Ubistvo, ubistvo hakuje bezbožno,
  Noć i dan, nema veze!
  I opet, protiv neprijatelja iz aviona, takav ubica i destruktivno će uzeti i pogoditi.
  A cure sa aeromitinga paklene nevolje i najviša karika uništenja.
  Oleg Rybačenko, ovaj večito mlad momak, koji izgleda kao dečak od nekih dvanaest godina, zviždaće i zviždati.
  Gavrani, nakon srčanog udara, padaju u nesvijest i nađu se u blokadi. Njihove oštre glave probijaju lobanje Kineza. Ovo je zaista teška borba.
  Dječak pravi trik sa mačevima - adut i desetak kineskih glava otpalo je odjednom.
  Oleg Rybachenko, prepolovivši neprijatelje i bacajući grašak uništenja golim prstima dječjih nogu, škripi:
  - Slava vremenima komunizma,
  Uništimo jaram pacifizma!
  Margarita Koršunova, izvukavši keca tref svojim mačevima, odsjekla je glave i cvrkutala:
  - Slava ruskim bogovima!
  I bose noge djevojke uzele su i bacile grašak razaranja i razaranja na neprijatelja.
  A Margarita je uzela i zapevala:
  - Za veliki komunizam,
  Zaustavimo većinu divljine!
  Evo devojke kolosalnog nivoa.
  A i ratnici pritiskaju.
  Alyonka je mahnula mačevima. I posjekotine. A onda će žilavim prstima uhvatiti granatu. I kako baciti na neprijatelja. I veliki broj Kineza će se slomiti.
  Alenka je uzela i zapevala:
  Borba je sveta i prava
  Bosonoge devojke u mraku...
  Lagana borba ne za slavu -
  Za život na zemlji!
  I djevojka se smije.
  Anyuta takođe sa velikom strašću uništava protivnike. A onda su joj se otkrila grudi. I uzela je grimiznu bradavicu dok je pritiskala dugme džojstika.
  I onda ubacite mine u neprijatelja.
  Ovako se djevojke nose sa neprijateljima. I tako su bosi, tako seksi i jaki.
  Anyuta ga je uzela i otpjevala:
  - Hvala Bogu Isuse
  Čovečanstvo spaseno njegovom krvlju...
  Ne dajte se iskušenju ljudi
  On je dao svoj nalog svetim ljudima!
  Crvenokosa, borbena Alla je agresivno primijetila:
  Bog je samo iluzija!
  Zatim ga je uzela i pritisnula okidač svojom rubinskom bradavicom. I kako je iz nje izbijao silovit plamen.
  Ala je primetila, pokazujući zube i pevajući:
  - Srećan bez Boga
  Moguće je postati...
  Uzmi muškarca
  Bogatiji u krevetu!
  I tako, nakon ovog odlomka, đavo u crvenom odijelu će se smijati.
  Da, ovo je djevojka koja može sve. I mnogo voli muškarce. A posebno voli da radi jezikom. Ona to sve jako voli.
  Marija se takođe bori sa kineskom vojskom. I on to radi sa velikim bijesom.
  Devojka sa kosom boje zlatne liste je uzela i ispalila otrovne igle iz automata.
  Presjekla je dosta kineskih i zacvilila:
  - Bijeli konji, bijeli konji,
  Neće nas uhvatiti! Neće nas uhvatiti!
  I tako ga je Marija uzela i golim nožnim prstima lansirala ubilački dar uništenja.
  I onda izdao:
  - Đavo je ovde
  Đavo je tu...
  Život i smrt-
  Čista obmana!
  Olympias, pišući o Kinezima, zabilježio je:
  - Šta je istina?
  I ona ga je takođe uzela i snažnih, bosih nogu bacila bure eksploziva.
  Otkotrljala se i mlatila. I cijela bitka nebeskog carstva poletjela je visoko u nebo.
  Olimpijada je ponovo uzeo i mlatio. A koristila je i grimiznu bradavicu, poput velike jagode.
  A ratnik je pevao:
  Bio bih na nebu, bio bih na nebu!
  Bosi i puno snijega!
  Alenka je kroz smijeh rekla:
  - Đavo, đavo, đavo spasi,
  Neko, neko je doneo virus....
  Daj nam, daj nam mačeve u ruke,
  Ni Hristos neće pomoći!
  Olimpijasa je podigla crevo i poslala mlaz pjenastog benzina iz njega. Rasplamsala se kao bacač plamena. A sada će mlaz plamena pasti na Kineze. I spalimo ih.
  I Olimpija je pjevala:
  Kakav kreator
  raj ili pakao...
  Ubija sve -
  Tvoj otrov!
  I ratnik ga uze i namignu paklenim očima. Aludirajući na epidemiju korona virusa u dvadeset prvom veku. A ova paklena epidemija je sve pobila. I postavilo se pitanje: zašto je to Bogu potrebno?
  Ali sada su vremena drugačija i djevojke se samo bore protiv Kineza.
  Marusja je uzela moćnu granatu u ruke, odgurnula je golim, mišićavim nogama i zagugutala:
  - Za kosmičke promene!
  Matryona ga podigne, pokazujući zube i bacivši nešto velike i vrlo razorne sile:
  - Promena - zahtevaju naša srca,
  Promjena - naše oči zahtijevaju!
  Alenka je, pucajući na Kineze i bosim nogama bacajući granate, pokupila sa velikim uzbuđenjem:
  - U našem smijehu i našim suzama,
  I pulsacije vena!
  Promjena, čekamo promjene!
  Anyuta je agresivno primetila, koseći svoje protivnice i pritiskajući dugme bradavicom u obliku jagode:
  - Cela zemlja je zagrljena perestrojkom,
  Kod nas se atom cepa!
  Crvenokosa Alla, slamajući neprijatelja, uz pomoć golih nožnih prstiju i bradavica koje su svjetlucale poput rubina, podržavala je impuls:
  Upoznajte pulsiranje srca i vena,
  Suze naše djece-majki...
  Marija je pucala na neprijatelja, nečim vrlo smrtonosnim, i dodala, pokazujući zube:
  Kažemo da želimo promjenu
  Odbacite zmajev jaram lanaca!
  Olimpijske igre energično potvrđene. U isto vrijeme, djevojke su ga uzele i golim tabanima odgurnule bombu sa fitiljem, koja je letjela u zrak i cvilila:
  - Kraj zmajevog jarma!
  A sada su devojke ponovo u uzbuđenju i borbenom transu.
  Olimpijada, škrabajući neprijatelje mitraljezom koji je proizvodio poklone velikog kalibra, zabilježio je:
  -Od zlog zmaja
  Rod je spasio Zemlju...
  I senka neba
  Ostavio je ljude!
  Alenka je agresivno izjavila, brutalno slamajući neprijatelje, sa agresivnim manirima:
  - Postat ću apsolutni prvak svijeta,
  I sagnuću se pravo do Tihog okeana!
  Evo devojaka sa njihovim paklenim procesorima.
  I bose noge ljepotice, bacaju nešto izuzetno agresivno, što dovodi do smrti.
  Anjuta je primijetila, pritiskajući grimiznu bradavicu na dugme maltera, zgnječila Kineze i zaurlala:
  - Za veliku veličinu koju muškarci imaju!
  Ove devojke su veoma lepe i razumeju šta znače snažni muškarci. Zabavne su i daju energiju.
  Alenka se ponaša veoma lepo, i bosim nogama zadaje strašne udarce.
  I ponovo lete sa velikim granatama.
  Ratnici se bore. A sa strane prolazi tenk za bacanje plamena. Ispušta mlaz silovite vatre. Svih bukti i spali na smrt. I rijeke teku kao da plamen izbija iz vulkana.
  Prošao je veliki tenk. I ostavio za sobom masu ugljenisanih leševa.
  Borbena Alla ga je uzela i zviždala:
  - Zabava, zabava, dočekajmo novu godinu!
  Nakon toga, njena gola, graciozna noga ponovo je bacila dar smrti kolosalne, razorne moći. I rastrgao mnogo Kineza.
  Avioni Albina i Alvina preletjeli su djevojke. Ove devojke su počele da gađaju vojnike Nebeskog carstva projektilima.
  Albina je svojom grimiznom bradavicom pritisnula dugme. Bombardirala je cijeli kineski bataljon i cvrkutala:
  - Ja sam najbolja žena na svetu!
  Alvina također puca na neprijatelje raketom, koristeći rubin bradavicu i škripi:
  - Slava vremenima komunizma!
  I opet će poslati nešto smrtonosno, koristeći svoju golu petu. Ova devojka je veoma lepa plavuša.
  A na kopnu, Marija, djevojka s kosom boje zlatnog lista, uzela je istu bradavicu boje zrelih jagoda dok pritiska, i s velikom, razornom snagom ispušta mine na protivnike.
  Tada ga je djevojka uzela i zapjevala:
  - Ja sam najkul na svetu,
  Hodam kroz snježne nanose bos!
  A djevojka je uzela i pokazala svoj jezik. Ratnik je postao sve hladniji i moćniji.
  Marija ga je uzela i ponovo golom, okruglom petom lansirala nešto destruktivno.
  Odmah je eksplodiralo nekoliko graška.
  I razbio cijeli bataljon vojnika Nebeskog Carstva. Ovo je zaista super.
  Marija je uzela i zapevala:
  - Dođi mi goli dečko Alik,
  Dovedite dječake - i svi goli!
  I kako će se ratnica smijati i pokazati jezik, pa kako će pljunuti.
  Ali Olimpijada je uzela i, također, kako pljunuti. I svjetlost će uzeti i izletjeti iz njenih usta. I spali puno Kineza. Ovo je djevojka - recimo da je žena super.
  A onda su njene gole, snažne noge uzele i bacile bure nitroglicerina.
  A taj, kako eksplodira... A eksplozija će biti vrlo kolosalno uništenje. I kao da je neko bacio malu atomsku bombu.
  Eto koliko ima cura, a urlaju kao divlje i nesalomive...
  Ovdje je u bitci Olga sa svojim bacačem plamena. A djevojka trči, trepereći golim, okruglim štiklama.
  I peče Kineze, teško izgara...
  Ovdje su i dželati. Mučili su devojku Serafimu. Naravno, za početak je skinuta i pretresena potpuno gola.
  Šape prljavih muškaraca penjale su se na djevojčina intimna mjesta. I opipali su joj grudi, poškakljali pete.
  Popeli su joj se u usta, prstima se popeli u anus. A onda je Serafima gurnut u dupe i palicom.
  Djevojka je vrisnula od bola i poniženja. I bilo je tako odvratno.
  I stalno su je dirali...
  A onda su uzeli i sjeli na posebno sedlo. I čelične igle zarivane u ljepotu vagine. A ona je stisnula zube i zavijala od bola.
  Bila je ispružena. I stavili su teret na jednu stranu, okačili ga za kuku. A s druge strane, i dželati su se zeznuli na teret. To je bilo tako skupo u smislu izazivanja bola.
  A djevojka je jaukala i urlala. I imala je nepodnošljive bolove. A onda je djevojku ponovo tukli bičem.
  I ona sjedi u sedlu. Igle joj bodu nedra, utezi su joj privrnuti na noge. I bič mu je pao na leđa. Tačnije, čak dva biča su pretukli jaki dželati iz Kine.
  A onda su prinijeli baklju desnoj nozi i plamen je lizao okruglu, ružičastu djevojčinu petu. A onda su dželati donijeli baklju na lijevu nogu. I vatra gola peta, također polizana, ali s druge strane.
  I djevojka je ponovo vrisnula od divljeg bijesa. Tukli su je sa dva biča, pekli joj bose noge, a pritom je tukli bičem. Ali to nije bilo dovoljno da dželati iz Kine vide.
  I počeli su da podmazuju djevojčina prsa prljavim šapama. I udario je sa velikom agresivnošću. A djevojka je stenjala od bola i osjećala se kao buba koju rastavljaju na dijelove.
  Ali tada su joj grudi otvrdnule od grubih dodira dželata i natekle. I djevojci je postalo mnogo bolje. I tu se opet baklje prinose nago poprsje ljepotice. I pustimo ga.
  Djevojka je urlala u divljem ludilu od paklenog bola. A devojke su jako lepe i veoma seksi kada se bičuju i muče.
  A onda joj bodu grudi, ispeku njene gole, graciozne noge, i istegnu je utezima, i dalje joj peku grudi.
  I tek sada je glavni dželat počeo da postavlja pitanja. A djevojka ćuti. Tačnije, ne da ona ćuti, ali njeni plači se ne zbrajaju u odvojene reči. Ona samo zavija.
  Po nalogu glavnog dželata, čelične šipke sa oštrim zvijezdama su uklonjene iz mangala.
  Sjale su grimizno od vrućine.
  I počeli su da tuku djevojku po leđima, bez ikakvog straha i sa neljudskim bijesom.
  Tako je bolelo kao pakao. Nije ni čudo da su ovo kineski dželati...
  Ali ni ovo im se činilo nedovoljno. Na glavu djevojčice stavljan je i vijenac od bodljikavih grančica. Dodatna patnja.
  Oleg Rybačenko, nastavljajući da se bori, i bacajući grašak smrti golim prstima dječjih nogu, cvrkutao je:
  - Čekajući pobedu, čekajući pobedu,
  Oni koji žude da raskinu okove...
  Čekajući pobedu, čekajući pobedu -
  Moći ćemo pobijediti zlo, tamu!
  Margarita Korshunova, nastavljajući da seče Kineze, gugutala je, crtajući leptira svojim mačevima:
  - Slava velikom, svetom komunizmu,
  Učinimo svijet sretnijim mjestom...
  Uništićemo loš pacifizam
  Za ime velike, svete Rusije!
  Nakon toga, djevojka je uzela i golim prstima lansirala desetak otrovnih igala, pogodivši neprijatelja. I bilo je tako zabavno.
  Oleg Rybačenko ga je uzeo i kako je zviždao mašući mačevima. I hiljade vrana koje su hrle na bojno polje pale su na glave kineskih vojnika.
  Dječak Terminator pjevao je:
  - Za dobro ruskog Svaroga,
  Kreirajmo još!
  I opet, dječakovi goli prsti bi ga uzeli i bacili ubilački poklon smrti. I to takve snage sa komadom antimaterije da je cijeli kineski puk izgorio u plamenu uništenja. A klinac koji je i Supermen - zapevao je:
  Rusija je naša sveta sila,
  U njemu je svemogući štap izgradio Eden...
  Moćnu volju i bezgraničnu slavu,
  Uskoro nećemo imati problema!
  
  IVAN ŠESTI - VELIKI KRALJ
  Kralj Karlo Dvanaesti izbegao je smrt tokom rata u Norveškoj, a čak je i sklopio mir sa Petrom Velikim, uspeo je da osvoji ovu zemlju. I Švedska se malo pomaknula od poraza. Godine 1740., za vrijeme vladavine Leopoldovne, Karlo Dvanaesti je ponovo napao... I uspio je, iskoristivši činjenicu da je Biron svrgnut, i haos i haos u Rusiji, zauzeo i Vibor i Sankt Peterburg.
  Međutim, ruska vojska se oporavila nakon početnih neuspjeha i uspjela je ponovo zauzeti glavni grad Rusije. Švedska je uspjela zadržati samo Vyborg.
  Ali tok istorije se donekle promenio. Ivan šesti nije svrgnut, pošto je puč propao. I zadržao je svoj tron. Karlo dvanaesti umro je u dobi od sedamdeset godina 1752. godine, vladavši pedeset pet godina. A njegova vladavina bila je najzanimljivija u istoriji.
  Nakon pauze 1757. godine, Rusija je bila u ratu sa Pruskom. Ovaj put, zahvaljujući činjenici da je Ivan Šesti, već punoljetan, bio na prijestolju, rat je završio potpunim porazom Pruske i hapšenjem Fridrika II. I ovo se pokazalo kao veliko dostignuće za Rusiju. Tada je Rusija anektirala Poljsku, tačnije Commonwealth, i porazila Tursku. Bila su dva rata sa Osmanskim carstvom. A drugi je završio zauzimanjem Carigrada i potpunim osvajanjem Osmanskog carstva. Carska Rusija je izvojevala mnoge pobjede - stigla je do Indije, a također i zauzela Sjevernu Afriku. Tada je Suvorov zauzeo cijelu Evropu, zajedno sa revolucionarnom Francuskom.
  Jedino je Britanija pokušala da pruži otpor. Ali briljantnog Nelsona porazio je sjajniji i uspješniji Ushakov. A uslijedilo je iskrcavanje sa zauzimanjem Londona.
  Cela Evropa je bila osvojena... Tada je već bio pohod na Afriku u devetnaestom veku. Veoma uspješan i osvaja Indiju. A onda su ruske trupe već izvršile invaziju, zauzele Kanadu i stigle do Sjedinjenih Država.
  Godine 1815., u dobi od sedamdeset i pet godina, umire Ivan Šesti - najveći. Njegova vladavina bila je najduža među manje ili više značajnim zemljama u istoriji čovečanstva. Sedamdeset pet godina na vlasti. Istina, mora se reći da je mandat bio nominalni, zbog regentstva. Ali isto se može reći i za Luja XIV.
  A Ivan Šesti, koji je u stvarnoj istoriji bio propali car koji je život završio u zatvoru, alternativno je postao najveći vladar u istoriji planete Zemlje.
  Njegov sin Petar Treći postao je novi kralj. Ovaj monarh je nastavio agresivnu politiku svog oca. I završio preuzimanje Kine. Rusija je također porazila Sjedinjene Države, osvojivši ovu teritoriju. A već pod Aleksandrom Prvim osvojena je i latinska vojska sa Japanom. I Aleksandar II je završio osvajanje posljednjih zemalja svijeta, uključujući Australiju.
  Tako je ponovo nastalo svjetsko carstvo...
  Čini se da je sve u redu, ali carstvo ima autokratiju i kmetstvo. A kraljevi pokušavaju da uspore napredak. Što je, međutim, nemoguće. A 1953. godine, prva osoba u ovom slučaju, princ Aleksej, poleteo je u svemir.
  A 1967. prvi put su odletjeli na Mjesec. I treba napomenuti vrlo cool.
  Pošto se let na Mars dogodio već 1988. Što je ipak bolje nego što je bilo u stvarnoj istoriji...
  Postepeno, kraljevi su počeli obraćati više pažnje na svemir. Bilo je letova do Venere i dalje...
  Novi car Georgije Prvi, takođe 2020. godine, odlučio je prvi put u istoriji Rusije da održi izbore za Državnu dumu i donese ustav.
  Novi relativno mladi monarh čak je zapisao niz krilatih aforizama;
  Razmišljanje kao cirkus zahtijeva hodanje po konopcu!
  Ljubav je osećaj kao flauta, samo što je muzika mnogo slađa!
  Političari su često lisice, a nikad lavovi, jer politikanstvo nije kraljevski posao!
  Dječak bez borbe je gori od psa!
  Iskrenost je rijetka kvaliteta za političare, pogotovo kada se broje glasovi!
  U pulsiranju srca i vena želimo promjenu...ali ne starenje!
  Mladost je neprocenjiva kao zlato, samo brže bledi s vremenom!
  Mladost promoviše otkrića, kao svjež povjetarac na jedro!
  Mladost, za razliku od vina, s godinama gubi vrijednost, ali dobiva snagu!
  Roboti u fantazijama rođeni su iz ljudske lijenosti, ali oličeni nadljudskom marljivošću!
  Što više komandanata, manje reda, manje reda, više gubitaka!
  Djetinjstvo je kao novac u vrijeme inflacije, što je vrijedniji, brže se rastajete od njega!
  Hrastovi generali, proizvodite drvene kovčege!
  General je kao bure, pogotovo prazan!
  Kad su generali hrastovi, gusto neznanje cvjeta!
  Um i fantazija, kao muž i žena, samo je medeni mjesec zaista sladak kada je podrška svekrvi stvarnosti!
  Broj naredbi nije uvijek proporcionalan hrabrosti, već uvijek odražava naklonost pretpostavljenog!
  Nafta je zaista crno zlato, truje prirodu, crni srca, zamagljuje um!
  Ulje je kao crna đavolja krv - truje i tijelo i dušu!
  Um je spas u pametnim rukama, a mesarska toljaga u šapama idiota!
  Lakše je napraviti snjegovića u ustima vulkana koji eruptira nego pronaći otkriće koje nije korišteno u vojne svrhe!
  Otvaranje za rat je jednako zatvaranju mnogih vrata mirnog života!
  Ako želite da izbegnete borbu - napumpajte mišiće, ako želite da izbegnete rat - izgradite vojsku!
  Diplomatija je olakšana teretom vojnih izdataka, pregovori su teške šake!
  Ne obećavajte mesec sa neba, moraćete da zavijate kao pas kada ljudi dođu da traže!
  Srca traže osvetu, ali ništa lukavije i zle od ljudskog srca - pa neka um da oprost!
  Da biste imali žetvu, potrebno je saditi parazite tokom cijele godine!
  Ako jednom posadite lijenčicu, možete imati žetvu tokom cijele godine!
  Crveni govor može izbijeliti crnu reputaciju, ali neće krasiti život bezbojnog za razmatranje!
  Čuda nauke, lišeni smo dosade, čuda napretka su veoma interesantna!
  Glavno čudo nauke ne udara, već nagrađuje!
  Nauka nije vuk, nego napušta šumu, ako nema naučne odgovornosti pastira ovaca!
  Početak ne bi trebao biti žustar, usporit ćete do datuma, ali sporost na početku će zamrznuti kraj!
  Početak je kao početak u igri, treba se brže razvijati, ali ne mrdaj bez razmišljanja o pijunima!
  Idealan političar je kao konj na poslu, ali ne i magarac u vijeću!
  Ljubav je, naravno, divan osećaj, samo kada se ne odnosi na alkohol!
  Mnogi kuvari pokvare kašu tako što u testo sipaju podsireno mleko!
  Političar je umjetnik, samo što on ne mrlja platno, već sebe!
  Kraljevi mogu sve, ali monarsi ne žele gotovo ništa za narod!
  Samo kralj koji se zalaže za narod!
  Postoje samo dvije stvari na svijetu izvan kontrole Stvoritelja: ljudska osjećanja i ljudska glupost, posebno kada se osjećam kao pametni ljudi!
  Nije bitno ko je predsednik, bitno je ko je kralj u tvojoj glavi!
  Rat, nema mesta za razmišljanje, doba smrti i ludila!
  Samo oni koji imaju um izvan razuma polude!
  Auto nije samo prevozno sredstvo, već luksuz na kojem samo budale štede!
  Najrasipnija vrsta ekonomije, štedjeti na prestižu!
  Nekad smo gubili, nekad ginuli, ali Rusi nikad nisu pokleknuli!
  Vještina zamjenjuje količinu, ali količina može samo lažno krivotvoriti vještinu!
  - U zdravom tijelu, i duh ambala - i slabost tijela - duša je izblijedjela!
  Krv sija kao zlato, ali metalne duše rđaju od nje!
  Čak i zlato zarđa ako srce nije izliveno od njega!
  Tortura nije zabava, već naporan rad iz uslužnog sektora, u kojem je sažaljenje prema klijentu pogubno za vas!
  Duša bogataša je rodoljubiva, ništa više od zlatnika, gde je uzmu i drže!
  Zlato je žuto kao boja izdaje, meko kao volja oportuniste, teško kao savest izdajnika!
  Bol je kao svekrva, opsesivan, gadan, hoću da ga se otarasim, ali... bez njega se nećeš udati sa pobedom!
  Kada se neprijatelj ne preda uništavaju ga, a kada se ne preda, domišljatost donosi pobjedu!
  Nije bitno ako ženke neprijatelja uginu, katastrofa je ako su nasi muzjaci izvrnuli mozak!
  Lako je u borbi kada učenje nije muka, već korisna zabava!
  Čak i po Hristovim rečima, njegove sluge traže nešto što služi bezbožnoj samovolji!
  Veliki ormar će bučno pasti, a glasna slava ide onome ko ga je srušio!
  Kada je maska vešta, ne treba nam izgovor!
  Češće teku crvene rijeke zbog crvenih govora i crnih djela!
  - Kome je suđeno da bude izboden, neka ne drhti na konopcu!
  Kao i uvek, ispostavilo se, ali nisu hteli!
  Smrt zaslužuje bolji udeo od života, jer njeno trajanje ostavlja neuporedivo više delova za izbor! -
  Garancije daju zagarantovano opljačkane!
  Novčić od zlata je mekan, ali smrtonosniji od metka, pogađa pravo u srce i vadi mozak!
  Tehnologija je bog rata - a njen saboter je ateista!
  Bog je stvorio univerzum za šest dana, a čovjek plaća cijelu vječnost za minutu slabosti koju je napravio čovjek!
  Ušli su na vuni, ali se nisu vratili žičarom!
  Bježi, ali ne bježi, pucaj, ali ne uzvraćaj, udaraj, ali ne uzvraćaj, i što je najvažnije, pij, ali se ne napij!
  Uši mrtvog magarca nikome nisu potrebne, ali sluh žive lisice je dar za one kojima magarci ne trebaju da postignu svoj cilj!
  Obuj pamet, zauvek ćeš ostati skitnica!
  Rat je vazduh za pluća, ali samo pomešan sa binarnim gasom!
  Ako neprijatelj ne želi da odustane i ne zna da izgubi, nateraćemo ga da odustane i odvikćemo ga da pobeđuje!
  Loši ljudi vole crnu magiju, dobri loši ljudi belu!
  Ubijanje u ratu je teško u procesu, odvratno u percepciji, ali kako je sjajno na kraju! Dakle rat donosi zdravlje duši, otvrdnjavanje tijelu i čišćenje novčanika!
  Ponekad rat puni novčanike sjajno, i to u direktnoj srazmeri sa punoćom prolivene krvi, i prazninom pokvarenog srca!
  Dužnost prema Otadžbini je crvena uz plaćanje nezainteresovane odanosti!
  Rat je test za pametne, kaljenje za jake, zabava za budale! -
  Biti podsmijeh nije zabavno, tjerati druge da plaču nije dosadno!
  Dobar vladar je kao zašećeren med, prvo ga ližu, pa ispljunu!
  A zli vladar će, kao pelin, prvo biti ispljunut, a potom pogažen!
  Da, zlato je meko, ali neprobojni štit se lako kuje!
  Kvalitet uvijek nadmašuje kvantitet - čak ni ocean ječmene kaše nije prepreka sjekiri!
  Zlo je puno snage kada je dobro oslabljeno strahom!
  Šala je dobra za mesto, kašika za ručak, ali pomoć je u nevolji!
  Možda ćete imati sreće jednom ili dvaput - bez vještine, sreća odlazi!
  Ko nije Lav Tolstoj, taj književni skitnica!
  
  KAKO JE NAPOLEON KROZ KIJEV OTIŠAO U MOSKVU
  Napoleon je izabrao alternativni plan rata sa Rusijom. Otišao je u Kijev i tamo porazio ruske trupe. I stvorio je marionetsku Malu Rusiju. Zatim je došlo do rata i prisajedinjenja Bjelorusije i Litvanije Vojvodstvu Poljske, koje je preimenovano u kraljevinu. Austrija je dobila i dio ukrajinske teritorije. Rusija je, pošto je poražena, postala sporedna sila. Godine 1815. Napoleon je pokrenuo pohod na Tursku.
  Porazio Osmanlije i zauzeo Carigrad. Grčka je stekla nezavisnost, Bosna i Hercegovina je ušla u sastav velike Italije, koju bi na tron postavio sin Napoleona Bonaparte. Rumunija je bila uključena u Austriju, što je cara srodilo sa Napoleonom. Bugarska i Srbija su stekle nezavisnost, poput Albanije, ali su postale vazali Francuske.
  A Grčka je vazal formalno nezavisne Velike Italije.
  U Turskoj je, zapravo, na Balkanu ostao samo glavni grad Istanbul sa malim komadom zemlje.
  Međutim, rat se tu nije završio. Napoleon je započeo invaziju na Maroko i Alžir. Ali britanska flota se miješala sa Francuzima. Rat sa Engleskom se odugovlačio. Ali genijalni Napoleon uspio je zauzeti Gibraltar i poraziti Britance sa svojim nadmoćnijim snagama na kopnu.
  Nakon toga, Francuzi su blokirali moreuz i uspjeli zauzeti cijeli sjever Afrike, uključujući i Egipat i Sudan. Tokom borbi, Francuzi su imali prve podmornice na svijetu. Engleska je počela snositi ogromne gubitke.
  Napoleon ima cijelu Evropu i dio Rusije pod svojom kontrolom. A Britanija joj nije rival.
  Postepeno su Francuzi savladali Britance. Izgradili su više brodova sa višestruko značajnijim stanovništvom i resursima. Na kraju, 1931. godine, Napoleon se iskrcao u Britaniju, i nakon što je razvio svoje trupe, zauzeo London.
  Britanija se predala... Nametnut joj je ogroman danak i sve kolonije su ponovo postale francuske.
  Napoleon je već bio prestar i poslao je svoje generale u bitku.
  Francuska se borila sa SAD i u Latinskoj Americi da zadrži brojne kolonije.
  Napoleon je, nakon sedamdeset godina života, što i nije tako malo za velikog genija, umro 1839. po standardima devetnaestog veka. Njegov sin Napoleon II, visoki plavuša koji nije ličio na svog oca, naslijedio je prijesto u dvadeset osmoj godini. I naravno, nastavio rat. Dok općenito u kolonijama.
  Osim toga, Napoleon II je imao neke zanimljive ideje. Konkretno, održao je referendum i ujedinio Francusku, Italiju i Austriju u jednu državu.
  I ovo također nije loše ... A u Pruskoj su postavili svog rođaka na tron.
  A Commonwealthom je vladao vanbračni sin Napoleona i poljska pana Valensije.
  Trupe Napoleona II su na kraju dokrajčile Sjedinjene Države i u potpunosti zauzele i Sjevernu i Južnu Ameriku. Tada je napadnuta Afrika. Proširio se na Indiju i Kinu.
  Godine 1860. došlo je do rata sa Rusijom. Ovaj put su zauzeti Moskva i Sankt Peterburg. Održan je referendum i Rusija, sve do Tihog okeana, ušla je u Commonwealth. A onda se Commonwealth spojio sa Francuskom. Tada je već bio rat u Kini i iskrcavanje u Australiji... Napoleon II je vladao do 1883. dok nije umro u sedamdeset i drugoj godini, osvojivši gotovo cijeli svijet.
  Njegov unuk Napoleon III stupio je na tron. Pod ovim monarhom posljednji ratovi su konačno okončani zauzimanjem Japana, Filipina, drugih ostrva i zemalja u Aziji, kao i Novog Zelanda.
  Formiranje svetskog carstva je završeno... Napoleon Treći je postao konzumator istorije ratova.
  A sada je čovečanstvo imalo jedan put do svemira.
  Godine 1917. prvi čovjek je poletio u svemir. A 1922. godine dogodio se let na Mjesec. I 1930. na Mars.
  Čovečanstvo je osvojilo svemir... Krajem dvadesetog veka ljudska naselja su već bila na svim planetama Sunčevog sistema.
  A 2020. godine počela je prva međuzvjezdana ekspedicija. Odmah je sedam svemirskih brodova krenulo ka zvijezdi Sirijus, koja je rotirala nekoliko planeta. I jedan od njih je bio pogodan za život.
  Započeta je nova era međuzvjezdane ekspanzije.
  A izraz - ići u Moskvu preko Kijeva, dobio je novo značenje.
  
  ISPRAVLJENE GREŠKE TRI OSOVINE
  Hitler trivijalno nije pretvorio Četvrtu oklopnu armiju u Kavkaz. I kao rezultat toga, nacisti su uspjeli odmah zauzeti Staljingrad. Nešto ranije, Japan je dobio bitku kod Midveja i zauzeo Havajski arhipelag potpuno dominirajući Tihim okeanom.
  Romel takođe nije pauzirao, nakon pada Tolbuka, i ne dozvoljavajući Britancima da se stanu u odbrani, potpuno ih je porazio u Egiptu. Štaviše, Rommelove trupe su uspjele zauzeti i Irak i Kuvajt uz podršku lokalnog stanovništva.
  Staljin je pokušao da povrati Irak, ali je i Turska ušla u rat na strani Trećeg Rajha. I kao rezultat toga, SSSR je pao pod dvostrukim udarom. Koja je tada postala trostruka na Dalekom istoku i otvorila drugi front i Japan.
  Iskoristivši trenutak, Nijemci su otišli na Kaspijsko more i kopnom odsjekli Kavkaz.
  Kao rezultat toga, tok rata se promijenio. SSSR je bio prisiljen upotrijebiti dio svojih snaga da zadrži Daleki istok od Japanaca. I Nemci su napredovali bez problema. Turci su u pokretu zauzeli Jerevan, Batumi i druge gradove i skroz probili odbranu.
  I Nemci i Japanci su napredovali. Samuraji su uspjeli iznenaditi sovjetsku flotu u Vladivostoku i potopili je bez ceremonije. I zauzeli su veći dio Mongolije.
  Do nove godine, nacisti su zauzeli cijeli Kavkaz, uključujući Baku.
  Bila je to velika pobjeda i porazan udarac za SSSR. Staljin je poludio, ali nije mogao ništa učiniti.
  Zima je bila mirna. Samo je bilo pokušaja deblokade Lenjingrada, ali bezuspešno. Nemci su povukli dodatne snage i uspeli da odbiju napad.
  U martu su pokušali da napadnu na centru, ali je napad ponovo odbijen...
  Krajem maja, Nijemci su popunili svoje trupe zahvaljujući totalnoj mobilizaciji, povlačeći snažnije i modernije tenkove: Panter, Tigar, Lav i samohodni top Ferdinand. I krenuli su u ofanzivu u konvergentnim pravcima sa strane Rzheva i sjevernog dijela fronta, pokušavajući da formiraju kotao.
  U isto vrijeme, nacisti su također preplavili Saratov. Napali su iz Staljingrada.
  U borbi se pojavio "Lav" - vrlo moćan tenk težak devedeset tona. Ova mašina imala je prednji oklop trupa od sto pedeset centimetara, a bočne strane od osamdeset dva milimetra pod nagibima poput "pantera". Ovaj je spolja bio sličan Panteru, samo veći sa topom od 105 mm u kalibru 70 EL.
  Čelo trupa bilo je vrlo snažno zaštićeno - 240 mm ispod kosina.
  Tenk "Lav" imao je snažniji motor od hiljadu konjskih snaga, i brzinu od oko trideset pet kilometara na sat.
  Općenito, auto nije baš uspješan, ali je vrlo dobro zaštićen u čelu.
  Najviše od svega, u praktičnom smislu, Tigar je dobar. Panter je, iako brži, prilično slab s bočnim oklopom od samo 40 milimetara, a može ga podnijeti i četrdeset pet.
  Generalno, Nemci su veoma jaki. Uspeli su da izbegnu teške gubitke u četrdeset drugoj godini, a vojska im je velika i broj divizija, zajedno sa stranim, samo u Wehrmachtu je premašio tri stotine pedeset. Plus, trupe satelita.
  Španija i Portugal su otvoreno ušle u rat na strani Trećeg Rajha.
  I njemačke trupe zauzele su Gibraltar i počele napredovati preko Afrike.
  Italija je izvršila dodatne mobilizacije i poslala još vojnika. Turska je također mobilizirala, kao i Arapi. Japan se gurao sa istoka.
  Treći Rajh je takođe bio veći u broju pešadije i nije bio inferioran u tehnologiji. Nemci su takođe imali mnogo aviona u vazduhu. Pojavio se ME-309, bez premca u naoružanju, i Focke-Wulf sa šest vazdušnih topova.
  Nemački asovi su dominirali.
  Posebno Marseille. Za tri stotine oborenih aviona ponovo će dobiti Viteški krst Gvozdenog krsta sa srebrnim hrastovim lišćem, mačevima i dijamantima. A za pet stotina nagrađen je prvom nagradom ovog nivoa, Viteškim krstom Gvozdenog krsta i zlatnim hrastovim lišćem, mačevima i dijamantima.
  Marcel je završio na istočnom frontu i tu se borio kao sotona.
  Staljin mu je na glavu stavio nagradu od sto hiljada zlatnih rubalja. I bio je rat.
  Nijemci su, naravno, uspjeli probiti sovjetsku odbranu i zauzeli Saratov i spojili kotao, sjeverno od Rzheva.
  U Bitkama se posebno istakla Gerdina tenkovska posada.
  Bosonoga plavuša ispalila je svoj top Panter svojom grimiznom bradavicom i zagugutala:
  Zauzećemo Moskvu!
  Charlotte je također mlatila bradavicom od maline, probijala auto sovjetskih snaga i cvrkutala:
  Svi ćemo pobijediti!
  Christina je neprijatelju dala pražnjenje, pritisnuvši rubin bradavicu na dugme i zagugutala:
  - Za svetu Rusiju!
  Magda će ga uzeti i pogoditi sovjetski tenk, otkinuti mu kupolu i cvrkutati:
  - Za moćnu moć!
  Ovako su se devojke borile i to veoma agresivno.
  Evo nekoliko cool zena...
  Krajem jula počela je nemačka ofanziva na Moskvu. U isto vrijeme, na jugu, nacisti su upali u Kuibyshev.
  Vodile su se žestoke borbe.
  Snage su, naravno, nejednake, ali Kujbišev je dobro utvrđen. Moram reći da je i Moskva snažno utvrđena, kao i prilazi. U svakom slučaju, moćna utvrđena područja su tu, i ježevi, i rovovi, i čitava moćna utvrđena područja.
  Nemci su bacili u napad - sto pedeset divizija. Mnogi od njih su strani i male ubojite snage.
  U borbama su učestvovali i prvi "Tigrovi" -2 i tenk "Maus". Borbe su pokazale da prvi tenk još uvijek nije bio loš, ali je Maus bio pretežak i nije ga bilo lako transportirati.
  Međutim, takav tenk nije nimalo lako nokautirati. I Nemci su se uklinjali u odbranu Crvene armije.
  Nacistima je bilo prilično teško. Ali jaki su i brojem i tehnikom.
  Korišćeni su i prvi bombarderi Yu-288. Takva mašina je veoma jaka i brza, nosi do šest tona bombi.
  Nemci su bili jaki... Marsej je za sedamsto pedeset oborenih aviona dobio jedinstvenu nagradu: Viteški krst Gvozdenog krsta sa listovima platinastog hrasta, mačevima i dijamantima. I postao je prava, super-legenda.
  Nemci su samouvereno dominirali nebom, a Japan je napredovao sa istoka.
  Samuraj sav biser i biser. I njihovi avioni su bombardovani. SAD i Britanija su bile pasivne. I postupali su oprezno.
  Japan je koristio značajne snage u bitkama. I gurnuo je...
  U avgustu su Nemci zauzeli grad Kalinjin i približili se Možajsku, najutvrđenoj liniji odbrane.
  Istovremeno su se odvijale bitke za Tulu. Do Moskve je ostalo svih stotinu kilometara.
  Veronika, Oksana i Nataša, zajedno sa drugim devojkama, napustile su obruč. Bataljonu djevojaka je naređeno da se povuče u pozadinu, jer ratnici praktično nisu imali protutenkovsko oružje. Stalenida Pavlovna je imala ratno iskustvo, služeći kao dobrovoljac u Španiji. Osim iskustva iz ostatka rata. I shvatila je da Crvene trupe ne mogu odoljeti tenkovima serije velikih mačaka. Djevojke su, međutim, nokautirale nekoliko transportera, ali su i same pretrpjele gubitke.
  Sada se bataljon raspršio i povukao.
  Veronika, Oksana i Nataša, izuvši čizme, otišle su bosonoge, u laganim bluzama. Sovjetske trupe nisu spremne da odbiju kolone teških tenkova. I jednostavno nema šta da se probije kroz tenk E-50. Jedina šansa je da oštetite staze. Ali u ovoj mašini, valjci se nalaze na zasebnim kolicima i vrlo ih je teško onemogućiti.
  Djevojčice su se kretale na istok kroz šumu, i to u malim grupama. Izgledali su veoma dirljivo. Zamotali su pantalone, i to samo u lakim košuljama. Duga, plava, blago kovrdžava kosa se spuštala. Trava prijatno golica bose noge, a ponekad naiđu i kvrge. Sve izgleda izuzetno erotično. Grudi se vide kroz tanke košulje.
  Veronika, grabljajući travu bosom nogom, iznervirano kaže:
  - Prokletstvo - rat je tek počeo, a vi već morate da se povučete!
  Oksana, čija je plava kosa bila blago crvenkasta, cereći se zubima, odgovara:
  - I nisam imao nekih posebnih iluzija! Hitler je osvojio skoro ceo svet... Probaj sa takvom hordom sa kojom možeš!
  Natasha je protresla snežno bijelu kosu i rekla:
  - Svi žele da udovolje... Teško je sa njima! Nije lako biti vjeran!
  Veronica je klimnula. Kosa joj je tako zlatna i lijepa. Ona je super.
  Ali Viktorija ih je sustigla. Crvenokosa devojka. Kosa je kao vatra. I tako potresno. Zapuhao je vjetar i, čini se, vijori se proleterska zastava, tako plamena kosa.
  Viktorija je skinula košulju i otkrila torzo. Grudi su joj bile pune, bradavice grimizne, poput maka. Predivan ratnik. I njeno snažno, izvežbano telo je otkriveno.
  Natasha se zahihotala i takođe ogolila torzo, primetivši:
  - A naša tela su prelepa... Mi smo samo Amazonke!
  Veronika je odmahnula glavom.
  - Zar nije previše radikalno - razotkriti grudi! Morate se pridržavati pravila pristojnosti!
  Viktorija je odmahnula glavom i zatresla svojim crvenim loknama.
  - U komunističkom društvu - pravila morala, koncept je relativan. - Devojka je tresla golim grudima, njene grimizne bradavice su veoma zavodljivo sijale. - Biti gol nije greh. Tačnije, koncept grijeha je svećenički, ali naša vjera je sloboda od buržoaskog morala!
  Natasha je potvrdila, tresući svojim bujnim i elastičnim poprsjem:
  - Bliže prirodi! Bliže prirodnom! I prirodna golotinja!
  Oksana se takođe nasmešila i ogolila torzo. U stvari, na letnjoj vrućini kako je prijatno kada su grudi gole. I vjetar ih nosi. Prelepa devojka, a golotinja dolazi. Sve djevojke su atletske, sa figurama, gola tijela ratnika izgledaju vrlo skladno.
  Prelepe devojke šetaju stazom. Tako su ljupke i veoma privlačne.
  Veronica je cvrkutala, odmahujući glavom.
  Ali nije nimalo estetski ugodan!
  Viktorija je negativno odmahnula glavom.
  - Ne! Imamo sjajna tijela! I izgledamo goli jednostavno sjajno!
  Nataša je klimnula glavom i skočivši rekla:
  - Bilo je dobro biti gol... Evo Iljiča je došao sa pištoljem!
  Oksana se pomilovala po grudima i zacvilila:
  - Zapravo, moje poprsje je super!
  Viktorija je oduševljeno pevala:
  - Oh, devojke, a mi smo napadači! Novčanici, novčanici i novčanici! Videli smo dolare - planine zlata!
  Nataša je, tresući golim grudima, sa osmehom pevala:
  - Nekada su bili goli, bosi, loši!
  I njih četvorica su prasnuli u smijeh. Djevojke su udarale bosim nogama, podizale bose pete. Prelepi ratnici. Iza njih su ruksaci i jurišne puške PPSh. Slatki ratnici, veoma divni.
  Veronika je tiho rekla:
  - Pred Bogom smo svi jednaki... A za razvrat ćemo morati da odgovaramo!
  Natasha se zahihotala i odgovorila sa svom odlučnošću:
  - Nema boga! Ovo je bajka!
  Viktorija je, tresući golim, preplanulim grudima, oduševljeno uzviknula:
  - Boga su izmislili moćnici ovoga svijeta da drži ljude u pokornosti!
  Veronica je negativno odmahnula zlatnom glavom.
  Ko je onda stvorio svemir?
  Viktorija se zakikota i odgovori:
  - Sami svemiri rastu kao lišće na drvetu. Oni rastu ni iz čega. Kada je u dalekoj beskonačnosti drvo u svemiru počelo da raste ispočetka, i od tada su se pojavili mnogi svemiri.
  Nataša se zakikotala i isplazila jezik, napomenuvši:
  - Vruće je! Možemo li skinuti pantalone?
  Viktorija je podržala ideju:
  - To je sjajna ideja!
  I sve tri djevojke jednoglasno su se riješile pantalona, ostajući u gaćicama. I kakva su snažna i mišićava tijela. Jednostavno veličanstveno, a akrobatski.
  Oksana je ushićeno pjevala:
  - Žohar ima antene, devojka ima gole gaćice!
  Ostala je samo Veronika sa zamotanim pantalonama i košuljom. Ona je prijekorno odgovorila:
  - Nije dobro biti tako gol! Šta ako nas vide!
  Natasha se zakikota i odgovori:
  - I neka čak i vide! Volim da uzbuđujem muškarce!
  Viktorija se zakikota, protrese skoro golim bedrima, odgovori:
  - Muškarci su đubre - samo ološ!
  I udarivši bosom nogom svježu gljivu, dodala je:
  - Kako je lepo uzeti pastuva i jahati ga!
  Oksana je sa osmehom primetila:
  - Kad te maze, lepo je... Pogotovo ako su muškarci mladi, zgodni...
  Natasha je podsetila devojke:
  - Zapamtite, uhvatili smo dječaka. Divan klinac, i sigurno ima veliko savršenstvo izvan svojih godina!
  Viktorija je obliznula usne i rekla sa požudom u glasu:
  - Bilo bi sjajno to provjeriti!
  Veronika je ogorčeno zalajala:
  - Kakve gadne stvari govoriš! Ne možete tako ismijavati osjećaje ljudi! Pogotovo kada je u pitanju njemački, ali dječak!
  Oksana se zakikota i odgovori:
  - Izvinite, ali moje srce je tako gadno...
  Natasha je spremno potvrdila:
  - Nemci napreduju, a ja želim da sanjam nešto dobro! Na primjer, o dječacima!
  Viktorija je kroz smijeh predložila:
  - A šta ako stvarno uhvatiš muškarce? Bilo je tako sjajno!
  Veronika je oštro odgovorila:
  - Žene krasi skromnost, a ne bahato maltretiranje!
  Viktorija je negativno odmahnula vatrenom glavom. Ošamarila se bosim nogama i zalajala:
  - Ne! Jednostavno, nema većeg užitka, sama izabrati muškarca i uvući je u krevet. Crvenokosa vrag zatresla svojim bakrenocrvenim uvojcima i nastavila. - To je to da se zavališ u žbunje radi zadovoljstva, a ne da ideš niz prolaz.
  Veronika reče strogo:
  - Seks bez razloga je znak budale! - I dodao. - Ovo je protivno normama komunističkog morala!
  Viktorija se nije složila:
  - Sam Lenjin je rekao - žene treba da budu zajedničke!
  Natasha se zakikota i primijeti:
  - Pa, ne mogu da kažem da sam se tako bacila na muškarce, ali lepo je igrati aktivnu ulogu! Ako sami volite da birate koga ćete pogoditi! Ali kod nas ne dolazi do toga.
  Viktorija je klimnula u znak slaganja.
  - Da, imamo samo devojke... Ali možete preći preko ograde! - cvrkutala je djevojka sa velikim zadovoljstvom. "Momci, muzici... Naši muzici revnosno puze po trbuhu!"
  Veronica je negativno odmahnula glavom.
  - Ne, Lenjin to nikada nije rekao!
  Natasha je uzviknula u znak protesta:
  - Ne, upravo je to rekao Vladimir Iljič! U komunizmu će sve biti zajedničko, uključujući i žene!
  Viktorija se zakikota i promrmlja:
  - Žene su dobre... Muškarci su još bolji! Eh, da te zarobe, da te tamo siluju od cijele čete.
  Djevojke su se uglas nasmijale. A Viktorija je, cereći se, dodala:
  - A onda su ga tukli kundacima! A pete bi se zapalile blagim plamenom i posule korbitom!
  Nataša je bosom nogom udarila kvrgu i zagugutala:
  - Potpetice su zadovoljne kad ih bambusom tuku! Ovdje u Kini, djevojčice i dječake su tukli motkama po golim tabanima. I svidjelo im se!
  Viktorija je sa guštom pevala:
  - Kakvo mučenje u Holivudu! Samo mačke, ne ljudi!
  Veronika je mudro primijetila:
  - Ovde ćeš ići u pakao... Bićeš mučen, a pete će ti biti spaljene ne samo bambusom, već i usijanim gvožđem!
  Nataša je zapjevala, čvrsto stežući šake:
  - Crni gavran na sledećoj kapiji!
  Viktorija je, tresući golim sisama, sa grimiznim bradavicama, nastavila:
  - Kolevka, lisice, pocepana usta!
  Oksana, čije su grudi takođe gole i tresući bokovima, odgovorila je:
  - Koliko puta posle borbe moja glava!
  Veronika je podržala impuls, gazeći bosim nogama:
  - Sa prepunog bloka za sečenje poleteo sam kuda ....
  Natasha je bijesno zaurlala, tresući golim grudima:
  - Gde je domovina! Neka ružno vrište!
  Viktorija je pljesnula i cvilila, izvijajući kukove, jedva pokrivena providnim gaćicama:
  - I sviđa nam se, čak i ako nije lepa!
  Oksana je prosiktala, trzajući golim preplanulim kolenima:
  - Kopile od poverenja!
  Veronika je uz uzdah rekla:
  - Mi smo sovjetski graničari. A mi pričamo kao kurve za ogradu. Da li je moguće...
  Viktorija je pevala kao odgovor:
  - Hvala Staljin-vođo! Za glupe, prazne oči! Za to što smo kao uš, ne možeš da živiš!
  Nataša je pesnicom zapretila crvenom đavolu:
  - Ne, ti tako ne hrt! Bit ćete u posebnom dijelu!
  Viktorija je samouvereno rekla:
  - Uskoro će Nemci doći u Moskvu... A već će Staljin biti odveden u kavez!
  Oksana se zakikota i prigovori:
  Mislite li da je ishod rata gotov zaključak?
  Viktorija je sasvim ozbiljno odgovorila:
  - Kako drugačije? Hitler ima skoro polovinu svijeta pod okupacijom, plus Japan i njegove kolonije. - Djevojka je ljutito lupila svojom gracioznom, bosom nogom. - A mi čak nemamo ni pristojne tenkove! KV serija je parodija na automobile. T-34 je očito premali. Ali normalan tenk nije stvoren! A oklopne granate će biti gore od njemačkih!
  Nataša je teško uzdahnula i progunđala:
  - Moramo se složiti sa ovim! Jao, naši tenkovi su još uvijek tako nesavršeni. Šta je sa KV? Da, lome se...
  Djevojke su utihnule i njihova zaigranost je opala.
  Zaista, već prvi sati rata pokazali su da T-34-76 nema potpuno pouzdan mjenjač, a još više KV seriju. I što je faul, što je tenk teži, to je slabiji prilagođen kretanju. A prednji oklop od 200 mm nije dovoljan da zadrži granate čak ni 88 mm topa Panther-2, a ne Tiger-3.
  Kako se neočekivano ispostavilo, njemački automobili su za red veličine jači u prednjem oklopu i sposobnosti da preuzmu udarac. A sovjetska tehnologija očito propada.
  Da, postojala je mašina "Panter" -2 kojoj nema premca i hajde da uništimo sve. Ne možete zaustaviti takav tenk.
  Krajem septembra Nemci su počeli da opkoljavaju Moskvu. Remontirali su ga.
  Jesen je bila suva i topla, a početkom oktobra nacisti su već počeli da stežu klešta, preteći da će zatvoriti obruč zauzimanjem Moskve.
  Pilot Marseille dobio je specijalnu nagradu za hiljadu oborenih aviona - Zvijezdu Viteškog krsta Gvozdenog krsta sa srebrnim hrastovim listovima, mačevima i dijamantima.
  I to je kul.
  I druge mašine su sada bile u borbi.
  Gerdina tenkovska posada istakla se u bitkama. Djevojke su se borile na "Panteru" -2. Ova mašina je imala usku kupolu, nižu siluetu i prednju zaštitu uporedivu sa "Tigrom"-2 sa manjom masom za osamnaest tona sa jednakim motorom od 900 konjskih snaga. A to znači bolje performanse vožnje. Amerika je koristila visokog Shermana. Ovaj tenk je mogao probiti samo njemačku stranu, a pogođen je sa udaljenosti od tri i po kilometra.
  "Panther" -2 postepeno zamjenjuje uobičajeni "Panther". Ali za sada, zadnji auto je prilično dobar. Njegov frontalni oklop je prilično sposoban da zadrži projektil ranijih Sherman modela, dok noviji tipovi mogu probiti samo blizu. A i sam Panterov top od 75 milimetara uzima sovjetski automobil sa dva kilometra, i brži je od onog od 88 milimetara, što je mnogo bolje u praksi. Istina, Panther-2 u čelu općenito je neprobojan čak i za samohodne topove u SAD-u sa 90-milimetarskim topovima, a to je, naravno, praktično.
  Gerda golim prstima gađa metu i puca. Zatim vrišti:
  - Za veličinu planete širom sveta!
  Charlotte također puca, precizno pogađajući sovjetske trupe i urlajući na sve strane:
  - Slava našem uspehu!
  Christina, pucajući na neprijatelja golim nožnim prstima, i obarajući ga dobro nišanim granatama, pokazujući zube, kaže:
  Slava Trećem Rajhu!
  Magda takođe puca golim nožnim prstima i sa oduševljenjem kaže, namigujući drugaricama:
  - Za arijevske ideje i njihovu pobedu!
  Ratnice rade na tenkovima, a "tridesetčetvorke" ih ne vuku. A tenkovi IS-1 su još gori. Teški KV-16 pokušava da napreduje protiv nemačkih jedinica. Ali djevojke ga također probijaju svojim dalekometnim pištoljem. A od sovjetskog tenka ostali su samo fragmenti, dok borbeni komplet detonira.
  Na jednostavnom "panteru" bori se posada Jane Armstrong. Ova hrabra djevojka iz Britanije samouvjereno skuplja račune.
  Gringeta, pucajući na Ruse, uz pomoć golih prstiju, škripi:
  - Slava eri Britanije! Slava!
  Monika, također cvileći, šalje poklone smrti, golih prstiju na nogama i škripi:
  - Vladajte Britanijom, beskrajna mora, nikada nećemo biti robovi!
  Malanja je takođe zauzvrat ispalila Panterov top, probila Tridesetčetvorku i cvrkutala:
  - Za kraljevski komunizam!
  I djevojke su oduševljene. I tako slavno pobedili su Crvenu armiju.
  Već su nacisti na jugu, uz podršku lokalnog stanovništva, zauzeli Penzu. Zajedno sa Japancima prošli su Bajkalsku prevlaku i bore se na Kamčatki.
  Tamo se bore i ljepotice na tenku Tiger-2, Agata, Adala, Angelina, Andriana. Četiri devojke udaraju neprijatelja iz svoje mašine za ubijanje. "Tigar"-2 bljuje darove smrti i uništava sovjetske jedinice.
  Agata, pucajući golim nožnim prstima, urla:
  - Za Treći Rajh! I namiguje.
  Adala takođe puca, pritiskajući svoju grimiznu bradavicu, i škripi:
  - Za arijevske zastave!
  Djevojke se ponašaju kolosalno agresivno.
  A sada njemačke trupe ulaze u Turkmenistan. I u novembru 1943. zauzimaju glavni grad Ashgabat.
  Napad je u toku, uz korištenje tehnologije. Moćni "Sturmtigeri" izbacuju mlazne bombe teške tri stotine kilograma. I uništavaju kuće zajedno sa ruskim trupama.
  Čuje se sirena. Da, Hitlerova armija pokazuje najviši akrobatski akrobat u razaranju.
  Njemica Eva je tvitala:
  - Biće poziva sa troškom!
  Helga se bori na avionu TA-152. Ona baca avionske projektile na kopnene ciljeve, pogađa tridesetčetvorku i keveške. I zavija u sebi:
  - Ja sam arijevski ratnik, i biću devojka iz super klase!
  A sada je još jedan sovjetski tenk s njim pogođen tačno u metu. Mora se reći da se curica svađa i da su joj samo jaja hladnija.
  Gertruda također šalje smrtonosno pražnjenje, uz pomoć svojih golih nožnih prstiju, iz svog ubojitog jurišnika udara neprijatelja i vrišti:
  - Slava idejama arijevskog komunizma!
  Borbeni ratnici ovdje, i kako oni sve riješe.
  U decembru 1943. Nemci su gotovo potpuno zauzeli Moskvu i sa trupama ušli na teritoriju oblasti Gorka i Kazan. U borbama su učestvovale i samohodne topove E-10. Ova samohodna puška je bila odlična, a puštena je u dvije verzije odjednom. Prvi težak deset tona sa prednjim oklopom debljine 60 mm, bočnim oklopom od 30 mm i motorom od četiri stotine konjskih snaga. Niska visina stroja od 1,3 metra i samo dva člana posade, sa topom 75 mm i dužinom cijevi 48 EL, vrlo pokretna. I teži samohodni top-15, težine šesnaest tona, prednji oklop 82 milimetra na velikom nagibu, bočni oklop od 52 milimetra i top od 75 milimetara i dužine cijevi 70 EL kao kod Pantera i motor od 550 konjskih snaga.
  Nove samohodne topove bile su sasvim zadovoljne nemačkom vojnom vožnjom i njihovim naoružanjem.
  Dvije djevojke su se borile na E-15: Frida i Kaissa. Ispalili su dvadeset hitaca u minuti iz topa. Tako lepe devojke u bikiniju.
  Frida je pucala na tenk IS-1, probila mu prednji oklop i gukala:
  - Za arijevske ideje!
  I golim prstima pritiskala je dugmad jednog od prvih džojstika u vojsci Trećeg Rajha.
  Lupanula i Caissa uz pomoć golih nožnih prstiju pogađaju neprijatelja sa kolosalnom preciznošću. I zagugutala je:
  - Slava arijevskom bratstvu!
  Borba protiv takve devojke. Sa velikim pogonom i ambicijom.
  A ratnici beru žetvu, uz aktivnost šakala.
  Ali posebno je zanimljivo mučiti zarobljene djevojke, to je njihova najagresivnija i najomiljenija zabava.
  Frieda je primetila cerekajući se zubima:
  - Dovoljno da živim po zakonima,
  Dali Adam i Eva...
  Nag, vozićemo priče,
  Lijevo, lijevo, lijevo!
  Caissa je agresivno potvrdila:
  - Lijevo, lijevo, lijevo!
  Takođe je svojim golim nožnim prstima pritisnula dugmad džojstika i pogodno pogodila neprijatelja.
  Fritz se borio... Albina i Alvina su već premašile svaki od pet stotina oborenih aviona. Ispostavilo se da su takve militantne djevojke. I otišli su daleko u svojoj ideji militantnosti.
  Albina je, obarajući ruski avion, uz pomoć golih prstiju, rekla:
  - Za svetu Prusku!
  Alvina je, rušila ruski auto, takođe golim prstima, zalajala:
  - Za veliku Otadžbinu!
  Ovdje se jedinstveno bore sa djevojkama i vrlo oštro nokautiraju neprijatelje.
  Nova godina je već stigla... Moskva se još drži u obruču blokade.
  Kratka pauza do marta 1944.
  A u proljeće je postalo malo toplije i neprijateljstva su nastavljena s novom snagom.
  U borbama je učestvovao i Lev-2, ovo je prvi serijski tenk u kojem su Nemci koristili lokaciju motora i menjača zajedno i ispred tenka - u jednom bloku. I toranj je vraćen. Rezultat je bio udobniji automobil, niske siluete i uske kupole. Lav-2 je značajno izgubio na težini, i dodao je zaštitu čela zbog većeg nagiba oklopa. Ovaj tenk je postao lakši od Tiger-2, što znači da je pokretniji sa snažnim oružjem.
  U punom jeku u Trećem Rajhu, dizajn novog glavnog tenka E-50 odvijao se. Automobil je prošao kroz niz promjena: ugradnju uske i manje kupole. Promena šasije u lakšu i lakšu za proizvodnju i popravku, kao i sa boljom sposobnošću u vožnji. Položaj motora i mjenjača zajedno i poprijeko, te mjenjača na motoru. Visina tenka smanjena je na manje od dva metra. A ova mašina je težila samo četrdeset pet tona sa debljinom oklopa Tiger-2. Istovremeno je imala snažniji motor do 1200 konjskih snaga i jače oružje - top od 88 mm s dužinom cijevi od 100 EL, te povećanu razornu snagu i preciznost.
  Ovaj tenk, nazvan "Panther" -3, trebalo je da ide u seriju. A njegov pištolj je bio opremljen hidrauličnim stabilizatorom. Takav tenk je trebao postati glavni srednji tenk. I razvoj E-75 je takođe bio u toku. Ova mašina je bila još bolje zaštićena: prednji oklop 250 mm i bočni oklop 170 mm, sa još snažnijim i oklopnoprobojnim topom kalibra 105 mm i 100 EL. Planirano je da se težina zadrži unutar sedamdeset tona, a da se stavi motor od 1500 konjskih snaga kako bi se održala mobilnost. Ovaj tenk je trebao postati glavni teški tenk u Trećem Rajhu. I planirano je da se zove: "Tigar" -3. Ovo su tenkovi nove generacije, a već za buduće ratove sa Sjedinjenim Državama.
  U Sibiru su se prave bitke odvijale tek u ljeto 1944. godine, kada su se odigrale posljednje bitke s Rusijom.
  Na nebu su se borili i njemački mlazni lovci. HE-162 je lakši, lakši za proizvodnju i upravljiv, te je uspješno prošao svoje vatreno krštenje.
  ME-1010 se takođe pojavio sa krilima koja su menjala zamah. Ali njegov nedostatak bili su visoki zahtjevi za kvalifikacijama pilota. A umjesto njega, TA-183 je preferiran u seriji.
  Velike nade polagale su se na napredniji ME-262 X, koji se odlikovao velikom brzinom preko 1100 kilometara, pet vazdušnih topova i boljom upravljivošću sa zamašenim krilima.
  U julu su prva dva aviona ove modifikacije primili Albina i Alvina...
  U to vrijeme Nemci su već opkolili Čeljabinsk i Sverdlovsk. Stotine hiljada sovjetskih vojnika se predalo.
  Albina je pucala na ruske tenkove iz vazduha, probijala im krovove i urlala:
  - Slava arijevskim snovima!
  Alvina je, obarajući pilote SSSR-a i slala ih na onaj svijet, uz pomoć golih nožnih prstiju, zacvilila:
  - Za Veliku Prusku!
  Ova djevojka se tako bori, a tenkovi također aktivno obaraju.
  Gerda i njena tenkovska posada su na vrhu. Oni već granatiraju predgrađe Sverdlovska.
  Gerda je pucala golim nožnim prstima i cvrkutala:
  - Komunizam se može izgraditi?
  Charlotte je golom petom pritisnula pedalu i zgnječila Ruse i dodala:
  - Moguće je i potrebno!
  Christina, gađajući protivnike sa velikom preciznošću, i gađajući bosih nogu, zacvilila je:
  - Za našu otadžbinu!
  Magda je, pucajući na neprijatelja i razbijajući sovjetske topove, viknula:
  - Za našu majku!
  Djevojke su ispucale sve granate... I dok su bile dopunjene borbenim kompletom, počele su razgovarati.
  Gerda je ljutito primijetila:
  - Sva carstva su pre ili kasnije propala. Vjerujem da se to našima neće dogoditi!
  Charlotte se nije baš složila s ovim:
  - A gde je garancija da posle Hitlera neće početi borba za vlast i da se Treći Rajh neće raspasti?
  Christina je, sasvim logično, primijetila:
  - Glavna stvar je ideologija... Ona nas čini jakima!
  Magda je potvrdila, udarajući bosom nogom:
  - I ujedinjeni!
  Charlotte je racionalno primijetila:
  - Ali svejedno, jedan će se boriti za vlast, pa drugi, a za njim treći. Kao u Rimskom carstvu, kada je Julije Cezar prvo ubijen, a potom prekinuta dinastija Avgusta. A u Rimskom Carstvu došlo je vrijeme kolosalnih nesuglasica i rascjepa.
  Gerda se složila sa ovim:
  - Da, carevi su počeli da se menjaju kao rukavice, a Rimsko carstvo je propalo. Nije bilo moguće stvoriti nešto univerzalno!
  Christina je sa osmehom primetila:
  - Potreban nam je sistem rotacije vlasti! Takav sistem koji bi nam garantovao stabilan razvoj i izostanak opasne borbe za vlast!
  Charlotte je slegnula ramenima i primijetila:
  - Samo je Katolička crkva mogla održati koliko-toliko stabilan sistem vlasti bez rascjepa i raspada, a nikakvi antipape to nisu mogli spriječiti.
  Magda je sa osmehom primetila:
  - Ali to je istina! Katolici su izbjegavali raskol skoro dvije hiljade godina... Iako je ponekad bilo državnih udara, pape su ubijene ili zarobljene. To govori o nečemu stabilnom i postojanom u vatikanskom sistemu.
  Gerda je sa osmehom primetila:
  - Nadajmo se da će nam genije Firera reći izlaz, a sudiju starog Rima nećemo dijeliti!
  Nakon pada Sverdlovska i Čeljabinska, Staljin je zaustavio beznadežan otpor.
  A 2. septembra 1944. potpisao je sporazum o bezuslovnoj predaji. SSSR je pristao na okupaciju područja koja još nisu okupirana i odricanje od suvereniteta.
  Njemačka i njeni sateliti dobili su ogromnu teritoriju pod kontrolom.
  Ali i dalje je postojao problem sa Britanijom.
  Nemci su započeli ofanzivu u Africi. U isto vrijeme, mlazni avioni i FAA projektili su pogodili metropolu.
  Britanija nije mogla braniti kolonije. I brzo izgubio kontrolu nad Afrikom.
  Churchill je umro u julu 1945. A novo rukovodstvo Britanije tražilo je mir pod bilo kojim uslovima.
  Hitler je zahtevao predaju. Britanija je odbila. I njemačke trupe su bez oklijevanja iskrcale trupe.
  A u avgustu je Engleska zarobljena. A onda Irska.
  Sjedinjene Države nisu htjele da se bore bez Britanaca. I nisu mogli da naprave atomsku bombu.
  Hitler bi se želio boriti, ali je teško izvući Sjedinjene Države preko okeana. Ukratko, odlučili su da se pomire. Ali Amerika je morala da oda počast Trećem Rajhu.
  Osim toga, Nijemci su dobili pravo na baze u Latinskoj Americi i za sebe preuzeli Panamsku prevlaku. I ispalo je odlično.
  Hitler je dobio sve što je htio... Ali nije mogao mirno sjediti. Konkretno, Japan je ugrabio previše za sebe.
  Ne čekajući da samuraj stvori atomsku bombu, Firer je napao samuraja 20. aprila 1953. godine.
  Više nije bilo moguće odlagati. Rat se nastavio uz ogromnu tehnološku superiornost Trećeg Rajha. Ali ima mnogo Japanaca i oni imaju kolonijalne podjele. Osim toga, Japan se također brzo razvija i može prevladati zaostalost.
  Nemci su u borbu bacili leteće tanjire i piramidalne tenkove. I imali su naprednije mitraljeze i podzemne samohodne topove. I mnogo drugih stvari.
  Japan se žestoko borio, ali se postepeno poigravao. Nemci su čak zarobili i cara.
  Ovaj brutalni rat trajao je skoro dvije godine. I završio nuklearnim bombardovanjem Tokija i okupacijom Zemlje izlazećeg sunca.
  Hitler je već zauzeo gotovo cijeli svijet, ali Sjedinjene Države su ostale. A SAD imaju nuklearno oružje i balističke rakete za isporuku.
  A u Trećem Rajhu se radilo na stvaranju antinuklearnog oružja.
  I sada je konačno bilo spremno.
  A 20. aprila 1959. počeo je rat između Sjedinjenih Država i Trećeg Rajha. Poslednji rat u ljudskoj istoriji.
  A SAD su izgubile za jedan wicket...
  8. marta 1960. garnizon Njujorka se predao. I sutradan, Washington.
  Amerika je očigledno gubila rat. U borbama se pojavio posljednji američki tenk iz teške serije. Naoružan topom duge cijevi od 155 mm i prednjim oklopom od 310 mm, sa fiksnom kupolom, postao je svojevrsni samohodni top težak sto dvadeset i pet tona.
  Amerikanci su konačno uspjeli predati automobil, koji je držao granate njemačkih topova u čelu i mogao je probiti svaki nacistički tenk. Ali ona je zaobiđena sa strane. I pogodili su. I još jedan takav auto je bombardovan iz vazduha.
  Ajzenhauer je umro 20. marta 1960. godine. A 22. marta, njegov nasljednik Kennedy kapitulirao je pred Trećim Rajhom.
  I tako se završila istorija ratova. I Treći Rajh je preuzeo ceo svet. I novi život je počeo.
  
  . ROMMEL-FUHRER I GOLE DJEVOJKE
  ANOTATION
  Nakon ubistva Hitlera u Trećem Rajhu, na vlast su došle prozapadne snage. A sada se sve promijenilo, i sada Nijemci napreduju i osvajaju pobjedu za pobjedom. Prelepe devojke se svađaju.
  PROLOG
  Dana 20. aprila 1944. godine došlo je do uspješnog pokušaja atentata na Adolfa Hitlera.
  Firer je ubijen, a njegova pratnja je strijeljana na licu mjesta. Speer je postao novi kancelar, a Rommel je postao Firer i vrhovni komandant. 1. maja 1944. Saveznici su prekinuli sva neprijateljstva i bombardovanja, proglasivši primirje.
  Staljin je, naravno, bio ogorčen. Ali Rommel je ukinuo antisemitske zakone i zagovarao evropsku integraciju protiv boljševizma. I zapadne zemlje su to odobrile. U međuvremenu, nacisti su prebacivali snage iz Evrope na istok.
  A Treći Rajh i dalje ima trista dvadeset i četiri divizije. To su velike moći. A više od polovine avijacije bilo je okovano zapadnim frontom. A onda su bačeni.
  Samo na severu Francuske bilo je pedeset osam divizija. Od toga deset tenkova i pet SS. Ovo je otprilike uporedivo sa snagama koje bi bile koncentrisane u Bjelorusiji protiv sovjetskih snaga u operaciji Bagration.
  A u tenkovima i avijaciji još više. Čak sto pedeset divizija bilo je na zapadu ili u Evropi.
  Dakle, odnos snaga se značajno promijenio. Nemci su već pokrenuli masovnu proizvodnju "pantera" i snažnijeg "tigra"-2. Dobili su mlazne avione, i FAA rakete, disk avione su na putu i E seriju.
  Nemci sve više regrutuju strane divizije. U seriji su imali i jurišnu pušku MP-44, najbolju u to vrijeme na svijetu, koja je po mnogo čemu postala prototip Kalašnjikova.
  Dakle, Nemci su imali ozbiljne snage. I imali su Romela. Veoma talentovan general. Koji je napravio niz amandmana na upravljanje Wehrmachtom koji je podigao njegovu efikasnost. I davanje mnogo više ovlasti komandantima grupa armija.
  Rommel je također raspustio dio SS trupa, popunivši oficire u uobičajenim dijelovima Wehrmachta. To je povećalo borbenu sposobnost vojske u cjelini.
  Povećana su i prava lokalnih komandanata.
  Takođe, Sloveni su zvanično bili priznati kao Arijevci, a u Bjelorusiji je djelovala Centralna Rada. Poduzete su i druge reforme.
  Ali za sve je to trebalo vremena.
  A Crvena armija se spremala za ofanzivu u Bjelorusiji. I tu bi bilo teško odbiti udarac.
  Tada je Rommel odlučio - najbolja odbrana je napad. I njegove trupe na južnom sektoru fronta same su udarile. Iz Moldavije i Zapadne Ukrajine u konvergentnim pravcima.
  Glavna računica je bila na iznenađenje. To je postignuto kampanjom dezinformacija. I zato što je Staljin bio siguran da Nemci neće napasti. Iako je Treći Reich imao puno tenkova i čak je u njima stekao prednost nad SSSR-om. Da, i "Panther" mašina-zvijer. Gotovo je nemoguće odoljeti joj.
  Prisustvo Nijemaca imali su i "Tigrovi", koji su, poput probojnih tenkova, bili snažni i žilavi. U borbama je učestvovao i prvi mlazni avion ME-262
  Što je doslovno prestrašilo sovjetske pilote - ove mašine je teško srušiti.
  Utjecala je i superiornost Nijemaca u tenkovima. U ofanzivi su učestvovali Tigrovi -2 i Ferdinandi koji su se vratili iz Italije. Nemci su uspeli da završe i par "Miševa" tako što su ih poslali na borbeno ispitivanje.
  Ovaj tenk je pokazao svoju izdržljivost u prodoru, ali lošim voznim performansama.
  Ali "Miš" se ne može probiti iz bilo kojeg ugla. A ovo je ozbiljan tenk.
  A njegova mala brzina ga čini dobrim tenkom za podršku pješadiji.
  Ipak, Rommel je dao nalog da se dizajnira E-100 sa idejom strožeg rasporeda. U kojoj su motor i mjenjač smješteni zajedno i poprijeko, kao u drugim tenkovima i samohodnim topovima E serije.
  Nemci su taktičkim iznenađenjem uspeli da steknu prednost na terenima Ukrajine.
  I kao rezultat toga, formirano je nekoliko kotlova. Crvena armija se, međutim, borila veoma hrabro. Vojnici su imali borbeno iskustvo i ne možete ih samo tako pokazati. A vojnici Crvene armije nisu hteli da se predaju. I njihove porodice bi se zaista izvukle od toga.
  Borbe su pokazale da su nemački tenkovi, kada se pravilno koriste, veoma dobri. TA-152 se također dobro pokazao. Rommel je čak naredio da se ovaj avion proizvede umjesto Focke-Wulf-a, i da se napravi umjesto FAA projektila. Rakete i dalje ne mogu doći do Moskve, a protiv kopnenih snaga su preskupe i neefikasne. Treba napomenuti da mlaznjak ME-262 nije baš dobar i često pada. Osim toga, zahtijeva preobuku pilota i dužu pistu. Da, i stvaranje nove infrastrukture.
  . POGLAVLJE 1
  U tom smislu, novi lovac TA-152 na propeler je u ovom trenutku izgledao mnogo efikasnije. Po brzini je nadmašio sve sovjetske avione, i po naoružanju, ne inferioran sa Focke-Wulfom, a istovremeno je imao mnogo bolju upravljivost.
  Osim toga, TA-162 bi se mogao koristiti i kao jurišni avion zbog snažnog oklopa i naoružanja. I kao frontalni bombarder.
  Ovaj avion je vrhunac razvoja porodice Focke-Wulf i radni konj rata.
  I ME-262 je takođe preskup. Arado mlazni bombarderi izgledali su obećavajuće. Zbog ogromne brzine i visine leta teško ih je pogoditi iz protivavionskih topova, a sovjetski lovci ih nikako ne bi mogli sustići.
  Tako da je bilo vrijedno ulaganja.
  Nemci su generalno imali dobre izglede u naoružanju. I SSSR se suočio sa nestašicom aluminijuma nakon prestanka isporuke po Lend-Lease-u. Da, i bakar i legure, također.
  Da, nije lako boriti se bez saveznika.
  Staljin je odložio operaciju Bagration i pokušao da pusti kotlove, zabranivši povlačenje.
  Ali to je samo pogoršalo situaciju. Trupe su brzo potrošile svoju municiju i pale u uništenje.
  A transfer trupa je bio povezan sa bombardovanjem. Nemci su već stekli prevlast u vazduhu.
  I nisu ga hteli odustati. U proizvodnji aviona pretekli su SSSR, a prednjačili su kvalitetom mašina i klasom pilota.
  Najgore za Crvenu armiju bilo je to što je na nebu situacija mogla samo da se pogorša. Yak-3, napredniji od Yak-9 zbog nedostatka duralumina, nije mogao biti proizveden u velikim serijama. I LA-7, takođe, iz više razloga, nije mogao biti previše masivan.
  Tako da sam se morao osloniti na Jak-9, koji je, naravno, jednostavniji u proizvodnji, ali slab po naoružanju i brzini, lošiji od njemačkih vozila i po vertikalnoj upravljivosti.
  IS-2 je, uprkos svom moćnom naoružanju, takođe popustio protiv Pantera. Nešto bolji je bio T-34-85. Iako je imao svojih mana.
  U svakom slučaju, Nemci su uspeli da preuzmu inicijativu... Rommel je bio sjajan komandant i taktički je nadigrao Staljina. Sovjetske trupe su tu i tamo padale u okolinu.
  A Wehrmacht je sa svakim mjesecom borbe samo povećavao svoju prednost.
  Da, i jurišni propeleri MP-44 pokazali su svoju efikasnost i sve više su dolazili na front.
  Do sada, SSSR nije imao uporedivo malokalibarsko oružje. I naravno, i to je loše.
  Ljeto je prošlo uz prednost Wehrmachta... Žukov je čak ponudio da ide u defanzivu. Ali Staljin je bio protiv toga i zahtijevao je stalnu ofanzivu i zabranio povlačenje trupa. Sve je to dovelo do stalnog povećanja gubitaka i pogibije najboljih divizija i jedinica.
  Do kraja ljeta u borbama su učestvovale nove njemačke samohodne topove E-10. Oni su mali - visina je samo 1,4 metra, ali u isto vreme, lagani, okretni, do sedamdeset kilometara na sat, brzina je pokazala svoju efikasnost.
  Adala, Agata, Amina - tri djevojke borile su se na jednom od prvih takvih samohodnih topova.
  Njihova posada od tri A trebala je pokazati da žene mogu nešto u psovkama. A ako se bore, pokazuju samo savršenstvo.
  Bore se u istom bikiniju i bosi. Što je veoma ozbiljno.
  Njihova samohodna puška je prilično široka, što olakšava okretanje,
  Zaista je težak petnaest tona. Ali prednji oklop od 80 milimetara na velikom nagibu daje dobru zaštitu. Iako su, naravno, vozne performanse nešto niže.
  Rommel je preferirao dizajn sa debljim prednjim oklopom kako bi poboljšao preživljavanje vozila. A bočni oklop je deblji na 52 mm, što daje zaštitu od protutenkovskih pušaka. U početku su samohodne topove morale imati svih deset tona i šezdeset milimetara prednjeg oklopa i trideset bočnih oklopa.
  Ali onda je zdrav razum pokazao da su vozne performanse samohodnih topova već dobre i bolje ih je zaštititi.
  Puška je ista kao i T-4, 75 mm 48 EL. Sposoban je da probije T-34-85 i IS-2, ali na udaljenosti ne većoj od jednog kilometra.
  Dakle, taktika nalaže - postupati opreznije. I približi se.
  Adala je pucala golim nožnim prstima.
  Granata je pogodila trup T-34-85 i sovjetsko vozilo se zapalilo. I počeo je da cepa borbeni komplet.
  Agata je primetila:
  - Nije loše, ipak smo uspeli!
  Amina se zakikota. Sovjetska granata je proletjela i nije naudila.
  Međutim, čelo je veoma nagnuto i trebalo bi da odvede projektil u rikošet.
  Adala ponovo puca golim prstima i peva:
  Mi smo veliki predatori
  I bez premca u borbi!
  Ovdje je pucala uz pomoć Agatinih golih prstiju.
  Onda je zagugutala:
  - Za velika dostignuća.
  Ali šta je sjajno kod njih? Ali devojke su očigledno na putu. A ne možete ih tako lako uzeti golim rukama.
  Ovdje je Agata ponovo pucala golim nožnim prstima. I pogodi neprijatelja. I precizno je pogodila sovjetski tenk.
  E-10 se, naravno, pokazao kao odličan samohodni top, a to je još jedan problem za Crvenu armiju.
  Istina, razvoj SU-100 je u toku u SSSR-u. Ovaj samohodni top je veoma dobro oružje. Naročito njen oklopni i relativno brzi pištolj. Ali i dalje treba vremena.
  Nemci imaju svoje probleme.
  Dolazi jesen, a vozne karakteristike "pantera" i "tigra"-2 popuštaju u uslovima obilnih kiša. Istina, Nijemci su već uspjeli doći do Dnjepra i učvrstili se.
  Do sada je SSSR na desnoj obali Ukrajine držao samo Kijev i Odesu.
  Da, situacija je zabrinjavajuća.
  Već je oktobar i pada kiša. Nemci su primorani da pređu u defanzivu.
  I Crvenim je, nakon serije poraza, potrebna pauza da popune redove.
  Da, situacija je tako kul.
  Kasna jesen prošla je manje-više mirno. Samo su bitke bile u punom jeku u vazduhu. Huffman je postao nova velika zvijezda sa preko tri stotine oborenih aviona.
  Da, i drugi piloti su se povukli. Teško je na vazdušnom frontu.
  XE-162 je obećao da će biti novi i vrlo efikasan lovac Trećeg Rajha. Njegov veliki plus je jednostavnost proizvodnje i niska cijena. Istina, ovaj automobil nije baš ugodan za vožnju. A za to su potrebni visoko kvalifikovani piloti.
  Tenk E-50 bi trebao zamijeniti Panther. Ali ovdje je, naravno, potrebno riješiti niz tehničkih problema i primijeniti fundamentalno novu shemu rasporeda. Što bi omogućilo da silueta automobila bude mnogo niža. I podignite oružje i oklop bez povećanja težine, ali jačanje motora.
  Dakle, ima još dosta posla. Postoji mnogo razvoja u avijaciji, uključujući i bezrepe bombardere. I naravno ovo je ozbiljno.
  I da, ima puno stvari...
  Obje strane su pripremale novo oružje. Linija fronta išla je duž Dnjepra sa malim uglovima.
  Odesa, ubrzo blokirana od mora, pala je. A Nijemci na desnoj obali Ukrajine nisu kontrolisali samo Kijev. U Bjelorusiji su imali mostobrane iza Dnjepra.
  Zimi je Staljin planirao veliku ofanzivu. Ali jasno je da Nemci svuda imaju gustu odbranu.
  Ali SSSR je imao i nešto svoje. Svaki ima svoje adute. Ali na nebu Luftwaffe dominira. I kapitalno dominira. A njena prednost raste.
  TA-152 se pokazao kao divna mašina za šrafove. Da, ME-109 u modifikaciji L, vrlo dobar. Pojavio se i Yu-488, divan auto.
  Vrlo brzo za propelerski strateški bombarder - 700 kilometara na sat.
  Sposoban da bombarduje fabrike na Uralu i iza Urala. Usput, TA-400 je još moćnije čudovište.
  Da, teško je na nebu. Potreban nam je snažan potez.
  A 12. januara 1945. počela je ofanziva na centar. Crvena armija je pojurila u napad. Ali Nemci su spremni i čekaju.
  Usledile su žestoke borbe. Nijemci nemaju ništa manje snage, a odbrana je moćna.
  A u vazduhu, Luftvafe je u prednosti. Ukratko, ofanziva je zapela.
  I opet su bitke u punom jeku....
  U martu 1945. Nemci su već napredovali. Nova taktika je napad noću pomoću infracrvenih uređaja. I tenk E-100. Lakši, okretniji, ali bolje zaštićen od Mausa.
  Kako je tenk probio E-100 je dobro. Prednji oklop je 250 mm sa nagibima, a bočni oklop je 210 mm sa kosinama. Brzina 40 kilometara na sat na autoputu. Težina je 130 tona, a motor 1500 konjskih snaga.
  Silueta je mnogo niža od one kod miša. A tijelo je mnogo niže. I šasija je lakša.
  Auto je veoma žilav i sa dva pištolja. Ne opirite se ovome.
  I "Sturmtiger" je takođe čudovište. Neka nacisti pritisnu Crvenu armiju.
  Ali djevojke se očajnički bore.
  I bacaju granate golim prstima.
  Alenka je, pucajući iz mitraljeza, zacvilila:
  - Za veliki SSSR!
  Anyuta, škraćući o nacistima, potvrdila je:
  - Za najveći komunizam!
  Alla, pucajući u Fritza, zacvilila je:
  - Za bolju budućnost!
  I golom petom bacila je smrtonosnu silu, uništavajući neprijatelja.
  Marija je, pišući o nacistima, primijetila:
  - Budite poznati, naš svet je sjajan!
  Olimpijada, jebeni Fritz, zacvilila je:
  - Za otadžbinu, majku našu!
  A takođe i njene gole nožne prste, kao da se udaraju po neprijatelju.
  Matrjona je viknula, kosi liniju:
  - Za SSSR nema problema!
  Ali Nemci su ipak probili odbranu. I počeli su zaobilaziti sovjetske trupe u Ukrajini.
  Da, situacija je alarmantna. Orao je pao u aprilu. I postalo je glupo i galimo. Dakle, sve je komprimirano.
  Rommel je vješto komandovao. Njegove trupe su napredovale uz naizmjeničnu artiljerijsku pripremu i zračne udare.
  E-serija se razvijala u Trećem Rajhu. Ovaj tenk E-50 je trebao biti najmasovniji u Trećem Rajhu. Sa debljinom oklopa "Tigra" -2, konstruktor je uzeo i ugradio motor i menjač zajedno. A kulu su učinili sve užom i manjom. Takođe, promijenjena je i šasija, postala je mnogo lakša na okretnim postoljima i oprugama. Visina rezervoara je smanjena zbog caddy osovine koja je uklonjena, a prethodno je povezivala menjač i motor. E-50 je postao niži u silueti i njegova težina je smanjena.
  A oklop je čak povećao nagib. Kao rezultat toga, tenk je počeo težiti manje od pedeset tona. A motor je zahvaljujući puhanju ubrzao do 1200 konjskih snaga.
  Tako je tenk bio ergonomski bolji od Pantera sa odličnom zaštitom za čelo.
  A njegov pištolj je bio oklopniji i precizniji. U kalibru 88 mm, a dužina cijevi je 100 EL. Da, ovaj auto je odličan. Ona je uspješna i voljena je od strane vojnika.
  SSSR je imao samo IS-3, dobro zaštićen tornjem i na čelu. U tom pogledu je bolji od IS-2, ali je tri tone teži, posebno zbog kupole, i lošiji u voznim performansama.
  Nemci su napredovali na jugu. Pokušali su zauzeti Donbas i lišiti resurse SSSR-u.
  I bilo je veoma uznemirujuće. I ovdje je Turska počela skupljati snage. Naravno, željela je profitirati od sovjetskih teritorija.
  Rommel je delovao veoma vešto. I Crvena armija je tu i tamo padala u kotlove.
  Staljin je, s druge strane, bio užasno nervozan i izgubio je od Rommela u taktici i efikasnosti.
  Nemci su počeli da se bore veštije. I njihove strane divizije također. Najgore je bilo to što se SSSR našao u određenoj tehničkoj rupi. T-54 je još trebalo da se stvori i trebalo je vremena. Kao mlazni avion.
  A Nemci već imaju i Arado, i mlazne jurišne avione u seriji, i lovce. ME-262 X je već testiran. Ima zakretna krila i naprednije motore. A brzina je preko 110 kilometara na sat i pet vazdušnih pušaka. A ima i mlazne rakete koje se induciraju na toplinu i zvuk. A ovo je ozbiljna prijetnja, a trupe Wehrmachta na nebu sve više zauzimaju.
  Već u maju su pali Voronjež i Kursk. I to je omogućilo nacistima da uđu u Donbas.
  Situacija se pogoršala. U junu 1945. zauzet je cijeli Donbas. I Nemci su otišli do okuke Dona. Staljin je poludio i stalno se borio u histeriji. Zahtijevao je ofanzivu sovjetskih jedinica. Ali ovo jednostavno nije uspjelo.
  Nemci su bili jači sa automatskim oružjem i bolje organizovani. Osim toga, napredniji oblik kontrole Wehrmachta kompenzirao je mnoge rane slabosti koje su se desile u stvarnoj istoriji i olakšao pobjede Crvene armije.
  Nacističke trupe Rommela su već ušle u bitku za Staljingrad.
  I to je veoma okrutno.
  U svijetu Smeđeg carstva odvijale su se žestoke bitke za grad na Volgi. Ovdje se bore mnoge djevojke i pioniri. Ženski snajperski bataljon pod komandom kapetanice Nataške Kaktusove zauzeo je odbrambeni položaj u ruševinama u ulici Voronaya. Iza ruševina su se skrivale djevojke sa mitraljezima i puškama, vezane zavežljajima granata.
  I sama Nataša je u pegavoj tunici preko golog tela, u kratkim pantalonama i bosa.
  Lijepa i oblina djevojka, jakih bokova, tankog struka, kratke frizure ispod polu-boksa. Lice je veoma izražajno, muževne brade, plavih očiju širom raširenih. Svijetlo smeđa kosa posijeda od prašine, visoka prsa, tvrdog pogleda.
  Kapetan Natasha se bori više od pet godina i uprkos svojoj mladosti videla je mnogo. Noge djevojke su prekrivene posjekotinama i modricama. Djevojčica je spretnija da se kreće bosa nego grube i nespretne čizme.
  Goli đon osjeća i najmanju vibraciju tla, upozorava na blizinu rudnika, a sama majka zemlja dodaje izdržljivost. S jedne strane, stopala djevojčice su otvrdnula i nisu se bojale vrućeg metala, niti oštrog ruševina ruševina, ali s druge strane, nisu izgubile osjetljivost i gipkost, upozoravajući kroz urlik na kretanje tenkovi.
  Slatka Nataška drži granatu sa zavezanim paketom eksplozije. Potrebno je dopuzati do strašnog safirnog carstva tenka "Lav", zalijevajući ulice mitraljezima.
  Mirabela puzi pored nje. Takođe bosi, pa su sve djevojke iz bataljona ispale iz čizama, imitirajući svog komandanta. Njeni prašnjavi tabani se izoštravaju dok puzi na sve četiri. Mirabelina žuta kosa je neuredna i duga... Malo kovrdžava. Sama djevojka je vitka, mršava, malog rasta. Može se čak zamijeniti i za djevojku, sa uskim ramenima i naizgled velikom glavom.
  Ali Mirabela je već dosta toga doživjela. Uspjela je posjetiti i zatočeništvo smeđeg carstva, preživjevši okrutna mučenja, i rudnike, odakle je nekim neshvatljivim čudom uspjela pobjeći.
  Ali gledajući njeno djetinjasto, nježno lice, nikad se ne može reći da su je tukli gumenim palicama po petama, kroz tijelo joj je prošla struja.
  A užarenim gvožđem pečene su okrugle gole devojačke pete, što je veoma bolno.
  Mirabela puca... Vojnik smeđe imperije, u ovom slučaju Francuskinja, pada mrtva, a njuška joj podiže pijesak i ruševine.
  Nataška stavlja gomilu granata ispod gomile smeća. Sada će devedeset tona težak "lav" dopuzati ovamo i razneti ga. Plave oči djevojke svjetlucaju poput safira na njenom licu, tamnom od opekotina i prašine.
  Iskustvo pokazuje da će dobro zaštićeni tenk sada promijeniti položaj. "Lav" ima bočni oklop od 100 mm, pa čak i pod uglom. Srednji tenkovi sovjetske imperije ne mogu da probiju nju, samo teški mastodonti imaju šansu. Ali gusjenice su cilj. Glavna stvar je lišiti mobilnost automobila ...
  Natasha se prikrada, bljeskajući golim, ružičastim štiklama.
  Svetlana ispaljuje rafal iz mitraljeza... Prelepa devojka, niko ne zna koje je nacionalnosti. Djevojke su potom posjekle crne plaćenike. Trupe Smeđeg carstva, osvojivši većinu istočne hemisfere, njeguju djevojačku njemačku krv i bacaju u bitku kolonijalne trupe: Etiopljane, Libijce, Italijane, razna druga stvorenja i neke druge rase. Povećan je i broj poljskih vojnika - koji su od kolevke navikli da mrze Rusko Carstvo i sovjetski sistem.
  To, međutim, ne ometa njihovo zapošljavanje.
  Erwin Rommel je podigao čitavu internacionalu.
  Mnogo neprijatelja...
  Svetlana spretno izbegava mitraljesku vatru. Metak se skoro raspucao, pocrnio od prašine, okrugla, djevojačka peta. Kapetan-ljepotica je čak osjetila golicanje od toga koliko je blizu proletio velikokalibarski poklon, od njenog grubog đona. Djevojka se prekrstila šapnuvši:
  Čak nas ni metak neće zaustaviti!
  Mirabela uzvraća... Druga devojka Anđelika - veoma crvenokosa, iznadprosečne visine, mišićava, uprkos oskudnim obrokima. Takođe veoma lepa devojka, raskošnih bokova, zategnutog struka, ne ženstvenih širokih ramena i visokih grudi.
  Anñelika se bori samo u šortsu, tunika je pocepana u komadiće i raspala se u prašinu, a nove uniforme jedva da se dostavljaju preko Volge. Ne daj Bože da se prenese još municije, i kap hrane, za iscrpljene ruske i sovjetske trupe.
  Tako da je Anđelika gotovo gola, noge su joj izgrebane, posebno koljena. Komad gelera udario je u taban desne noge, boli, teško se hoda.
  Crvenokosa, prašnjava, gotovo gola Anđelika izvija svoje lepo, ali istovremeno tvrdo lice. Djevojka, pucajući, kaže:
  - Iznad nas je Gospod, Moskva i Josif Staljin!
  I odsiječe napadajuće vojnike safirnog carstva, jedva ima vremena da se otkotrlja.
  Ruševine i uske ulice otežavaju okretanje strašnim safirnim tenkovima. Evo skoro dve stotine tona "Miševa" i nikako ne mogu da prođu...
  Kako je Svetlana očekivala, "Lev" se malo provozao, i zakopao se u gomilu smeća. Došlo je do eksplozije. Gusjenica je pukla, odletjelo je nekoliko oštećenih valjaka.
  Ranjeni tenk je stao, a iz cijevi je izletjela granata...
  Negdje je tutnjalo u daljini, ostavljajući ruševine. Plavokosa Svetlana je kao zmija siktala:
  - To je moja računica! Otvoren račun...
  Djevojka-kapetan je opet prisiljena da otpuzi. Ratnici i momci Sovjetskog carstva i njihovi sateliti ne mogu iskoristiti svoju tehničku superiornost u ruševinama. Krivom tvrdoglavog Erwina Rommela, horde Smeđeg carstva zaglavile su u rovovskim bitkama u prilično velikom i dobro utvrđenom gradu.
  Mirabela baca granatu. Prisiljavanje razbijenih plaćenika ili Nijemaca na salto, prevrtanje. Jednom od smeđih boraca otkinuta je ruka, a na njoj visi, takoreći, engleski sat sa kompasom.
  Djevojka ponovo baca bombu golim nožnim prstima i škripi:
  - Za Rusiju Svarog!
  I okreće se, kosi neprijatelje.
  Mirabela sa osmehom kaže:
  - Ono što vam kompas pokazuje - put u pakao!
  A lijepa djevojka otrese komadić prilijepljene keramike sa svoje prašnjave pete.
  Anđelika također briše prašinu, sa svojim čvrstim, punim grudima. Bradavice su skoro crne od prljavštine i svrbe. I probaj da se opereš. Opet morate kopati dok njemački puškomitraljezi škrabaju. I puzati na plastunski način.
  Bataljon djevojaka drži svoje položaje, iako ima granatiranja. I teške granate kidaju, i bombe padaju sa neba... Ali ništa neće slomiti hrabrost rubin heroina.
  Ovdje Svetlana vidi kako Panter puzi. Pa, ovaj tenk više nije tako strašan.
  Možete ga udariti u stranu. Djevojka je kihnula, ispljunula prašinu koja joj se popela u elegantna usta. Uzela je u ruku granatu, opterećenu eksplozivnim paketom. Morate se prišunjati neprimećeno. Ali ima toliko dima okolo.
  Anñelika je počela da krade, naslanjajući se na odvod sa svojim golim prstima gracioznih nogu i laktova. Bila je kao mačka koja vreba miša. Djevojka se sjećala rata iz tog strašnog ljeta za koju godinu, kada je, prema službenoj verziji, smeđe carstvo podmuklo napalo prostranstva Ruskog carstva. (Iako se obje sile međusobno optužuju za agresiju!)
  Nije li se ni djevojka, skoro djevojka, uplašila? U početku da, ali onda se navikneš. A stalne rafale granata već doživljavate kao običnu buku.
  A sada je eksplodirao vrlo blizu. Djevojka se lupila po stomaku. Fragmenti jure odozgo kao jato divljih pčela.
  Jedan od njih dodiruje golu, isklesanu, ružičastu petu devojčice.
  Anñelika šapuće ispucalih usana:
  - U ime pravde, Gospode!
  Djevojčica ubrzava puzanje i baca granatu sa priloženim paketom eksploziva. Sadašnjost leti u luku. Čuje se eksplozija, tanji bočni oklop Pantera se daje. Smeđi tenk počinje da gori, detonira borbeni komplet.
  Svetlana sa osmehom šapuće:
  Hvala ti Gospode Isuse! Ja verujem samo u tebe! Molim se samo tebi!
  Lomi pantera. Otkinuto, dugačko deblo zatrpano je u ruševinama. Prednji oklop, odvojen od bočnog oklopa, podsjeća na žlicu.
  Svetlana, čije oči, na licu smeđem od prašine i opekotina od sunca, blistaju kukuricima, kaže:
  - Što više hrastova ima neprijatelj, to je jača naša odbrana!
  Anđelika je veoma seksi, u crnim gaćicama, golog, prašnjavog, snažnog tela. Devojka je veoma pametna. Može da baca krhotine stakla golim prstima.
  Sada je bacila oštar predmet svojom gracioznom, prašinom prekrivenom nogom. I zaglavio, pravo u grlu arapskog plaćenika. Lepa Anđelika je probrbljala:
  - A ja sam seks simbol, i simbol smrti!
  Djevojka, nakon čega je ponovo puzala, pucajući. Vodio vatru i Svetlanu.
  Kapetan ljepote, Natashka, nakon što je posjekao trola, cvrkutala je:
  - Život je lanac, a male stvari u njemu su karike...
  Mirabela je opalila, otvorila Rommelovu glavu i dodala:
  - Nemoguće je ne pridati važnost linku!
  Svetlana, opet precizno šutirajući, zakuknu:
  - Ali ne možeš da se vrtiš oko sitnica...
  Mirabela je precizno opalila i dodala:
  U suprotnom, lanac će vas obaviti!
  Još jedna devojčica Olimpijada, takođe veoma lepa, zajedno sa pionirkom Serjožkom, pripremila je minu na žici. Njih dvojica su je gurnuli... Podmukli bauk se uvukao u gusenicu "Tigra"-2. I kako će ovaj smeđi auto duge cijevi eksplodirati.
  Plavokosi dečak Sergej je uzviknuo:
  - Naša Rusija, imaš kantu!
  I jedva je stigao da skoči nazad, bljeskajući, sa crnim, oborenim štiklama, sa krova koji je padao.
  Olimpija je pomilovala dječaka po vratu i rekla:
  - Veoma ste pametni!
  Pionir je krenuo na front i pridružio se ženskom bataljonu. Dečak je takođe veoma kreativan. Na primjer, napravio je avione za obaranje safirnih jurišnih aviona. Kada se Focke-Wulfovi, ili TA-152, podignu, čuje se nevjerovatno zaglušujuća graja.
  Djevojke i Nijemci udaraju uz pratnju Wagnerove simfonije. Tako veličanstvena melodija.
  Olimpija uznemireno kaže:
  - Još pokušavaju da nas uplaše!
  Pionir je patosirano pjevao:
  - Ruski ratnik se ne boji smrti,
  Smrt nas neće odvesti pod zvezdano nebo!
  Jer sveta Rusija će se teško boriti,
  Napunio sam moćni mitraljez!
  Olimpija, visoka, mišićava devojka, širokih bokova i ramena, tipična je seljanka. Odjeća je tokom borbi pocijepana u dronjke, jake noge su gole, kosa je upletena u dvije pletenice i jako zaprašena.
  Minđuša ima samo jedanaest godina, mršava od neuhranjenosti, izgreban i prljav dječak, samo u šorcovima. Dječakova prirodno bijela kosa posijedila je, a rebra se vide kroz tanku, preplanulu i prljavu kožu. Noge užasno oborene, u opekotinama, modricama, sa žuljevima. Istina, sudbina je sačuvala dijete od ozbiljnih povreda.
  Na njegovoj pozadini, Olimpijada djeluje veliko i debelo, iako djevojka uopće nije debela, već sa jakim, istreniranim mesom na kostima. Štaviše, činilo se da glad uopće nije utjecala na njenu krupnu i krupnu figuru.
  Djevojka puca iz teške protutenkovske puške. Smeđi automobili se ne mogu probiti u čelo, ali postoji šansa u gusjenicama.
  A pozamašni "Lav", primivši težak eksploziv u podvozje, počeo je da puše dim kao veliki pušač.
  Serjožka je sa zlobom pevala:
  - Smrdljivi Fric je bez razmišljanja zapalio cigaretu na ulazu! Naravno, upao je u velike probleme!
  Olimpijasa, trepereća mišićavim, preplanulim listovima, otkucala je step dance svojim golim, prelepim nogama. Devojka je pevala:
  - Sveta rubinska lica sijevaju sa ikone... Ne daj Bože da potopiš bar hiljadu blica! A ako neko zuji više od svih orka - niko vas, vjerujte, neće osuditi zbog toga!
  Zatim je ponovo napunila protivtenkovsku pušku i ponovo pucala. Bojni transporter sa cimetom ponovo je ispuhao dim.
  Djevojački bataljon nanio je značajnu štetu Fritzu. Ali i on je pretrpio gubitke. Ovdje se jedna djevojka raspala na pola, a lice joj je tako, uprkos prašini, postalo blijedo.
  Veći dio Staljingrada već su zauzele Rommelove trupe, ali ono što je ostalo od grada ne želi popustiti i predati se.
  Svetlana u međuvremenu pokušava da se probije kroz "Tigra". Moćna nacistička mašina, dobila je granatu u stranu, ali nije podlegla. Okreće se da ispali top. Djevojčica mora da se zakopa u zemlju, i ruševine, kako je ne bi zgnječio udarni talas koji oslobađa sadašnjost.
  Svetlana tiho šapuće:
  - Mama, tata, izvini!
  Mirabela je na Tigra bacila granatu koja joj je eksplodirala na čelu. Djevojka je prosiktala:
  - O tome da svetlo uči zimi u proleće... Ponavljam bez izuzetka da je Navaljni gad kuge!
  Anñelika, razbijajući Nemcima pogled i rafalnom polivši ih vodom, procedi:
  - U kovčegu sam sad video Alekseja! I udarila je jadnika pravo u oko!
  Crvenokosa djevojka je zapravo golim prstima bacila granatu na tenk. Pogodilo je cijev... Uslijedila je eksplozija i cev "Tigra" je oštećena.
  Kukavička posada Romelovih boraca podigla se i povukla.
  Svetlana je frknula kroz nozdrve:
  - Naši, vaši neće popustiti!
  Mirabela je metkom posekla hitlerovskog plaćenika i pevala:
  - A zlikovac se ne šali! Ruke i noge, uvija ruske konopce! Zarije zube u samo srce... Otadžbinu do dna pije!
  Svetlana, kikoćući se, lajala:
  - Firer divlje viče, suze se!
  Mirabela je ispalila i dodala:
  - Pa, mrtvački puše, cere se!
  Pojavio se još opasniji "Štumrtiger". Uništava čitave zgrade i bunkere. Štaviše, ne približava se položajima ruskih trupa. Auto čuvaju nacistički mitraljezi.
  Svetlana vidi da je približavanje pozicijama orka nerealno. Ali na nebu Focke-Wulfs. Jedno od ovih vozila leti bliže ruskim pozicijama, a prate ga TA-152. Djevojke otvaraju vatru na nju.
  Anñelika baci granatu i bijesno kaže:
  - U dubokoj smrti - nema oprosta!
  Nakon toga, djevojka se okreće iz mitraljeza. Brzo se vraća. Relativno novi nacistički tenk "Panther"-2 sa malom kupolom i nižom siluetom se žustro približava.
  Nekoliko djevojaka baca granate na nacistički automobil. Ona se, nakon što je dobila poklone, smrzava i ne može se okrenuti.
  Anñelika je zviždala, sikćući:
  - Ovo je novi napad! Pocepaćemo joj usta!
  Panter-2 je zarežao i ispalio svoje moćnije oružje.
  Vatreni stup je razdvojio vazduh i momentalno zagrejao i elektrolizirao atmosferu.
  Anñelika se zakikotala, školjke su proletjele pored polugole djevojke. Besramna crvenokosa je zatresla bokovima i rekla:
  - I Njutn je pobedio neprijatelje, zbacio jaram sa prestola! Fritz je odredio svoj Njutnov zakon!
  Staljingrad - Staljinov grad, sav zahvaćen požarima, kada se činilo da vatreni jezici ližu nebo i pucketaju ljubičastim, narandžastim i grimiznim iskrama! A svaka iskra je kao duh koji bježi iz paklenog zamka.
  Svetlana je, obarajući nacističkog borca, bljesnula plavim očima, pevala:
  - Šta kukaš loša starica? Vjerujte, samo psihijatrijska bolnica plače za vama!
  Mirabela je pjevala u pjevanju dok je pucala na orke:
  - Kako je dobro leći na travu i udarati Frica po glavi! Pripremite oblog za Firera i pošaljite metke iz mitraljeza!
  Djevojka se divlje zakikotala i prevrnula se sa stomaka na leđa. Napravio sam bicikl sa nogama. Doletela je granata. Leteći Focke-Wulf, primivši gelere ispod trbuha, žustro se vinuo uvis. Vidi se da su ga ranili oštri komadi. Smeđe stvorenje se zapalilo i počelo da gubi komade slomljenih krila.
  Svetlana je, videći kako Foke gubi visinu, graknula:
  - To je semafor! Na brodu visi sjekira!
  Hitlerov avion je eksplodirao, raspršivši fragmente u sve udaljenije kutove neba. A gde je nestao fašistički as. Napravio sam zadnji skretanje. Dželat je otišao u pepeo, a ne pilot!
  Mirabela je kihnula, raspršila prašinu i rekla:
  - Biti ili ne biti? To nije pitanje!
  Anñelika je ponovo nogom bacila komad stakla, toliko da je, udarivši u oko, ono izašlo na Frica, kroz potiljak:
  - Ja sam tenkovska armada! I treba da se lečite!
  . POGLAVLJE #2
  Hitlerovi borci i njihovi sateliti pokušali su da napreduju, bacajući granate ispred sebe. Takva taktika protiv djevojaka nije uspjela. Ovdje je Seryozhka rasporedio katapult i kako on pogađa neprijatelja kao odgovor.
  Pionir je viknuo:
  - Deda Mraz kida Hitlerova usta!
  Nalet katapulta, koji se probio u gomilu nacističkih boraca Rommela, natjerao ih je da se raziđu i istovremeno se prevrnu u zrak. Fritz je pao i razbio se o ruševine zidova.
  Tenk "Tigar" -2, izgubivši ravnotežu, sudario se sa "Lavom". Oh, Leva, gdje je tvoje strašno ime?
  Svetlana se nasmešila i odgovorila:
  - Pa, bravo Serjožka!
  Dječak je agresivno zarežao.
  - Pioneer je uvek spreman!
  Djevojka je kao odgovor odmahnula bosom nogom.
  Devojka-kapetan je ponovo počela da zakucava. A Olimpija je zagolicala Serjožkino usko stopalo, kako mu je teško! Nije ni čudo što se dječak ne boji trčati kroz vatru.
  Mirabela je u pjevanju rekla:
  - Mladost je dobra - starost je loša!
  Angelica, ova vesela crvenokosa, se složila:
  Nema ništa gore od starosti! Ovo je zaista najodvratnije stanje od svih mogućih!
  I djevojka je napravila skok udarcem. Zamislila je na trenutak odvratne bake. Ne, ne poredi staricu sa devojkom. I kakva lepota, u vitkim tijelima.
  Anñelika je uzela i zapevala:
  - Tok za godinom, godine u karavanu,
  Starica trlja kanu u malter...
  A šta je sa mojom vitkom figurom,
  Ne razumem kako je mladost nestala!
  Svetlana je bljesnula očima, oborila orka udarcem u prepone i primijetila:
  - Ne! Ipak, u ratu postoji takva draž - ostati zauvijek mlad! Uvek pijan!
  Olimpijada je stavila novo punjenje u katapult. Ovo je nešto kao dobar malter. Djevojka je prosiktala:
  - Ne prođi, nego prođi!
  Serjožka je promeškoljio svoju tanku, ali okretnu nogu i zalajao:
  - Romelovo lice!
  A granata je, zajedno sa paketom eksplozije, u punom zamahu doletjela na položaje nacističkih boraca.
  Da, Staljingrad im nije dat - ovaj kul grad. Već treći mjesec od kraja vječitog ljeta traje juriš, ali grad nije mogao sve da uzme. U drugim sektorima fronta, Rommelovi nacistički borci su postigli ograničen uspjeh, ali ne i na ovom.
  Svetlana je opalila iz pištolja i zarežala:
  - Sve je nemoguće, slučajno je moguće... Nema potrebe da se univerzum mnogo komplikuje!
  I udario u rezervoar za benzin na motociklu. Mašina je eksplodirala, a vatreni vihori obasjali su zadimljeni pejzaž. I orka je rastrgnula vatrena šapa.
  Djevojka kapetan je viknula:
  - Volim da ubijam zlo! A ovo je najveće dobro!
  Mirabela je rafalom ošamarila trolove i siktala:
  - Hajde da se igramo dikobraza!
  Anđelika je otvorila vatru, tačnije. Nekoliko tamnih stvorenja ostalo je ležati na ruševinama prekrivenim kopljem:
  - Ubij neprijatelja! - šapnula je djevojka.
  Mirabela je razigrano otpjevala:
  - Oslikavši Ervina ružem, Margo lakom za kosu, odvući ću te u zarobljeništvo princeze, verni pas će te izgristi!
  Svetlana, pucajući, siktala:
  - Hajde uveče Aleksandre, obesi se... Prestani da se zavaravaš! Ajde uveče, leti ko mersokol - da biješ orke jako!
  Mirabela reče u bijesu, srušivši kacigu s glave jurišnika:
  - Možemo! I hoćemo!
  Devojke iz bataljona "Lenjin" zaustavile su napredovanje stranih trupa. Bijesni Fritz je krenuo naprijed, bukvalno bacajući leševe u svemir. Nije pomogao ni tenk "Lev", sa kojim su se polagale nade. Evo modifikacije stroja sa topom od 150 mm.
  Anñelika otkine kamen zalijepljen za njenu golu bradavicu. Devojka ima tako lepe i pune grudi. Djevojka nogom baca granatu. Noga je jača od ruke, a bacanje ide dalje.
  "Lav" je dobio razmak u gusjenici i stao. Pucao iz njegovih moćnih usta. Tutnjava i kolaps.
  Anñelika, pljunuvši, kaže:
  - Ruski ratnik ne stenje od bola!
  I devojka ponovo puca. I on to radi izuzetno dobro. Fašista koji se nagnuo iz kule pada nazad.
  Crvenokosa, skoro gola devojka kaže:
  - Uzalud neprijatelj veruje da je uspeo da slomi devojke! Ko se usuđuje, taj u borbi napada, mi ćemo dušmane žestoko pobijediti!
  I Anñelika kotrlja mišiće štampe, koje je jako utisnula.
  Oh, kako su devojke lepe! Ne želim da bilo ko od njih umre.
  Stalenida je potrčala... Veoma lepa devojka, čupave, bele kose. Ona ih nekako uspije namazati nekakvim napitkom da se ne zaprljaju.
  Devojka je veoma lepa, sa likom Venere, samo zategnutije i reljefnije. Odjeća na njoj, samo grudnjak i gaćice. Sve ostalo je već raskomadano. Ali kako su graciozne noge! Ovo nije devojka, već pečat savršenstva, kruna lepote.
  Kreće se na poseban način, poput vjeverice. A bosa stopala i treperenje, i štikle, iznenađujuće ostaju čiste. Stalenida puca, a fašista dobija čir na grudima.
  djevojka kaže:
  - Odanost domovini je najviša reč!
  Anđelika je uz smeh primetila:
  - Skini grudnjak i ostani kao ja u šortsu!
  Steelenida je negativno odmahnula glavom.
  - Ovo nije prikladno!
  Anñelika je zatresla bokovima, zgodno opalila i zapjevala:
  - Nešto je komsomolac postalo neobično! Tako hodati golih grudi je veoma nepristojno!
  Steelenida se zakikota i primijeti:
  - Zašto donositi radost nacistima, pogledajte našu lepotu!
  Anñelika odgovori odlučno:
  - Naša lepota je smrtonosna!
  Čelična djevojka se zakikota i opali u TA-200. Auto nacističkih boraca se zapalio. I lijepa plavuša je viknula:
  - Smrt zlu!
  Anñelika se zahihotala.
  - I život je dobar!
  Stalenida je, videći da fašista pada, zarežao:
  - Ovo je najveća vrijednost! Nemojte misliti naciste da ste pobijedili!
  Anđelika pjeva:
  - Čekaju pobedu! Pobjeda čeka... Oni koji žude da razbiju okove! Čekaju pobjedu! Čekaju pobjedu! Moći ćemo pobijediti naciste!
  Prelepa devojka, a njene gole grudi se tresu. Dobar sa golim torzom na vrućini koju pojačava vatra.
  Svetlana je sada izgledala mnogo odlučnije. Pucala je na naciste iz automatske puške i lajala:
  - Kastrirat ću te!
  I zaista, nacisti su dobili smrtonosne poklone i kovčege! I djevojka im je pokazala figuru, hajde da napravimo gole nožne prste. I zviždao kao slavuj-razbojnik. I kroz prste donjih ekstremiteta.
  Devojka kapetan je veoma pametna. I pjenušava. I uopšte ne okrutan. I njoj je ponekad žao neprijateljskih vojnika, koji mogu imati djecu koja će plakati za svojim mrtvim očevima.
  Svetlana, međutim, tjera takve misli od sebe, pa poželiš da zaplačeš od njih. Ali nisu Rusi došli nacistima da pljačkaju i ubijaju. Ne, to su fašisti i cijeli agresivni čopor stranaca iz cijelog svijeta provalio je u ruska prostranstva.
  Svetlana se prekrstila i zapucala na jednog Frica, koji je pokušavao da se tiho približi pozicijama Rusa... Iscurilo mu je oko i mozak, koji je izbio metkom.
  Devojka-kapetan se nasmeši i reče duhovito:
  - Pravo oči u oči, glava u glavu!
  Svetlana je precizno gađala i prikolicom pogodila motocikl. Auto je počeo da se trga, a mitraljez je odleteo, nekoliko puta se prevrnuo. Zatim mu je njuška potonula u ruševine.
  Djevojka je protrljala goli, prašnjavi đon o ruševinu. I ponovo je naciljala. Njeno veselo, mlado lice se nacerilo prilično nacereno. Devojka je pevala:
  - Ne, rekli smo fašistima, naš narod neće tolerisati činjenicu da se mirisni rubin hleb zove brod!
  Mirabela je uputila vrlo precizan udarac, od kojeg je Focke-Wulf planuo, i cvrkutala:
  Za nitkova, naravno, izbor je jasan,
  Za dolare je spreman da izda Rusiju...
  Ali čovek Rusije je tako lep
  Da je spreman da da život za Otadžbinu!
  Djevojka je napravila salto i pokazala smokvu nacistima, i skrolovala, a meci nisu dotakli ljepoticu.
  Pojavila se Anđelika, ova lepotica, skoro gola, prljava kao đavo, bacila je odjednom granatu sa dve noge. I provjerila je:
  - Ono što imam je... Nacisti u oštroj strani!
  Olimpija je ispravila Anđeliku:
  - Oštra, u stranu, a ne u oštru stranu!
  Djevojčica se zakikotala i tresla grudima od lubenice, te ispalila granatu granatom sa eksplozivnim paketom. "Tigar" je pogođen u njušku, a ovo krivo umjetničko djelo je izbjeglo.
  Nakon toga, nacističko stvorenje je ustuknulo. Počela je da puzi kao kornjača zahvaćena požarom.
  Svetlana je pevala veselo namigujući:
  - I "Tigar" uzmiče, a Fric se kriju!
  Maiden bataljon je manevrisao pod napadima, vazdušnim udarima i teškim puškama. Ovdje su mlazni bombarderi pogodili, polomljene, usijane strmine su se dizale u nebo. I kamenje je gorjelo. Na sreću, nijedna devojčica nije umrla, ali su dečaci otišli na onaj svet - kojima nije tako žao! I duše lete - neke u raj, a druge u pakao! Gdje đavoli s vilama već čekaju one koji nisu vjerovali u Isusa, odnosno u Svaroga i Roditelja.
  Anđelika je najseksipilnija ratnica u bijesu: pa, mogu li nacisti iz svog "Šturmtigra" pucati na položaje ruskih trupa i ubijati crvene ratnike?
  A djevojka je bosim nogama zgrabila granatu i zavrtjela se u slapovima salta. I vrti se sve brže i brže. A onda je svom snagom bacila dar smrti u široku njušku Olujnog tigra. Zabljesnule su gole, preplanule noge ljepotice, a granata je odletjela u široku njušku. A moćna mašina se prvo ugušila, a onda pojurila. Dva "kraljevska tigra" koja su stajala sa strane "Šturmtigera" su izbačena i razbacana u različitim pravcima. Valjci su im se otrgnuli, pa su pali, leteći kao slomljena kraljičina ogrlica.
  Eksplozivni talas odbacio je Anđeliku, a devojčica je poletela naglavačke. I bila je prevrnuta, ljuljana i bačena. Ali ljepotica je ipak sletjela, oštar krš i zdrobljeno kamenje zarilo joj se u gole tabane. Djevojčica je bolovala, a čak je i kroz žuljevito stopalo probušen vrh.
  Ali Anñelika je smogla snage da ustane i vikne:
  - Vi nacisti ćete biti u pepelu!
  Svetlanu i druge devojke bacio je eksplozivni talas, pa čak i malo zgnječen. Ali nijedan od prekrasnih ratnika nije umro. Djevojke su dočekale uragan i dobro usmjerenu vatru. Suzbijanje njemačkih i drugih agresivnih insekata koji su iskočili i opsjedali Rusko Sovjetsko Carstvo.
  Mirabela je sa velikim entuzijazmom pevala:
  - A kad nas truba Gospodnja odvede u boj, mi ćemo biti prijatelji sa Komsomolom! I po Jehovinoj volji, ja ću biti na nebeskoj prozivci!
  Anñelika, otresajući prašinu sa svojih krvavih tabana, zapeva:
  - Putine, žurka, Komsomol! I šaljemo Rommela u ludnicu!
  Devojke su počele da se zaglušujuće smeju, a Serjožka reče uznemireno i uznemireno:
  - I moj katapult, ne tako precizan - kao one gole i snažne Anđeličine noge!
  Olympias je, igrajući se mišićima ruku, rekla:
  - Pa ništa! Još razmišljaš. Nešto hladnije!
  . Dječak je, šamarajući se bosim nogama, cvrkutao:
  - Naravno isto vraćeno!
  Sfero Katastrofov je vratio Ervina Romela u prestonu sobu i rekao sa osmehom:
  - Nije loše, borio si se protiv mog mladog Stvoritelja! Priznajte da vam je to bio san - da zauvek postanete dečak i borite se!
  Feldmaršal se složio:
  Da, to je upravo ono o čemu sam sanjao! Upravo ono što sam oduvijek želio! Budi dečko heroj!
  Bogom-klinac je rekao ozbiljnim tonom:
  - Borili ste se, a sada se pokažite kao vešt menadžer! Ovo je neophodno za razvoj osobina ličnosti!
  Ervin je rekao devojčici i dečaku:
  - Pa, zašto ne idemo da gledamo još filmova ili?
  Nataša je nežno odgovorila:
  - Možda vaše Veličanstvo pogledate naše pilote: Albinu i Alvinu! Oni su veliki majstori u vojnim poslovima!
  Mladi kralj se složio:
  - Pa, da vidimo još malo, pa ću da pogledam po prestonici! Kralj nije trebao sjediti cijelo vrijeme u palati!
  Svetlana je u odgovoru zapjevala punim glasom:
  - Kralj je naš ponos i slava,
  Ti si mudar ko rodna zemlja...
  Ojačajte snagu kao čelični kolac,
  Tebe nam je Bog dao!
  Ervin je mudro odgovorio:
  - Vladar koji voli slatko laskanje ima inteligenciju muhe!
  Natasha je uzviknula:
  "Zaista si ti najmudriji vladar! Mislimo sa vama da će naše carstvo konačno dobiti rat protiv ruskih vojnika i Crvene armije!
  Ervin je ozbiljno upitao:
  Zašto ne žele mir?
  Nataša je ozbiljno odgovorila:
  Zašto im je potreban mir? Oni ne poznaju nikakvo drugo stanje duha i carstvo. Rat je za njih prirodno stanje. Osim toga, orci su kanibali i jedu zarobljenike i zarobljenike. Ili odmah, ili nakon teške torture!
  Ervin je sa osmehom rekao:
  - Vrijedi pogledati lica ovih stvorenja - shvatit ćete, ne očekujte dobro od takvih!
  Filmsko platno se ponovo upalilo. Sada su prikazana dva borca, na kojima su se utrkivale lijepe djevojke: Albina i Alvina.
  Obje medene plavuše, mišićave, isklesane i u istom bikiniju. Kako super sve izgleda.
  Albina puca iz avionskih topova. Obara pet aviona Rusa i Komsomolki, škripi:
  Daćemo živote za našu domovinu i sigurno ćemo pobijediti!
  Alvina, pucajući, potvrdila:
  - Naravno, pobedićemo! Drugačije ne može biti!
  A ispalila je i rafal iz vazdušnih topova. Borci boljševika i ruskih devojaka padaju i eksplodiraju. Neki od njih su remontovani.
  Albina, puca, pjeva:
  Avioni su dobri, parobrodi su dobri!
  A djevojke su natovarile dijamante!
  I od tačnog pogotka ljepotice razbijen je još jedan auto zlih boljševika. Šta crveni žele da se bore sa medvedima? Dakle, ubaci svoju sizomu u nos!
  Alvina, odsijecajući još jednog unajmljenog boljševika, golim prstima pritiska svoje lijepe noge. Ona je djevojka koja će, ako pomakne nogu, probiti zid od cigle.
  Čak su u bioskopu prikazali kako oba pilota u skoku lome hrastove daske golim petama.
  Albina je oborila još jednog, ovog puta boljševičkog bombardera, i zviždala, pjevajući:
  - Nema ljepše od naše, znaj moći,
  Pobedićemo sve devojke orka...
  Oličenje hrabrosti i slave -
  A iznad nas u zlatu je heruvim!
  A Albina je opet posjekla automobil na nebu, na čijem je čelu sjedio boljševik. I uradila je to majstorski.
  Međutim, Alvina nije inferiorna. Kako se plavuša okreće. Kreće se tehnikom "lisica zmija". I oboreni, pušeći lešinari padaju.
  Alvina je pevala, uživajući u usnama:
  - Arhanđel će nam reći: biće hladno u raju,
  Ali samo vrata raja škljocaju...
  Zamolićemo Boga: piši sa prijateljem,
  U neki anđeoski puk!
  I ratnik je primenio mrtvu petlju. I oborila je ovog komesara, koji je bio na čelu teškog borca. Učinila je to vrlo graciozno i pritisnula dugme čvrstim, dugim prstima isklesanih nogu. Čak je i strašni komesar bio rastrgan! Ovo su zaista devojke najvišeg akrobatika!
  Ali sada je vazduh postao mirniji... Devojke preuzimaju udarac kopnenim snagama Crvene armije. Ovdje Albina baca avionski projektil odozgo. A tenk Rusije "IS" -3 pogađa tačno u krov. Probija se kroz njega, nokautirajući boljševike.
  I granate počinju da detoniraju. Čuju se eksplozije i smrt sovjetskih vojnika.
  Albina sikće kao kobra koja je ubola vola:
  - Za ljudsku rasu!
  Alvina je također pucala na neprijatelja, slamajući ga. I otkinuo toranj od tenka Lenjin. Da, djevojka je ošamarila tačno, i prikladno.
  I orci su ostavili krvavi nered.
  Obje ljepotice zauzele su kopnene mete. Oružje je uništeno.
  Albina je razbila gasni top dlakavih muškaraca, zajedno sa ruskim devojkama, i šapnula:
  - Moj san, ja sam kul lepotica!
  Alvina je takođe razbila raketni bacač i tvitovala:
  - I mladoženja će se okrenuti od lepote!
  I obe devojke su prasnule u smeh. Iako sa muškarcima, naravno, nemaju problema. Momci vole poznate ličnosti. A generalno, jedan muškarac je više od dvadeset devojaka, samo što su premlade. Ovdje na Zemlji, mužjaci puštaju brade!
  Muškarcu je ovo veselje, ali ako je ženka temperamentna, onda već ima problema!
  Albina je golim prstima pritisnula dugmad džojstika i cvrkutala:
  - Moj san je da steknem besmrtnost!
  Alvina je prstima bosih nogu pritisnula okidač i zacvilila:
  -A mi smo besmrtni! Živimo u drugim svjetovima u novim tijelima!
  Albina je udarila u nesvakidašnji orkovski tenk i progunđala:
  - Iako telo bez duše nije telo, ali kako je duša bez tela slaba!
  I ratnik iskre iskre iz njenih očiju... I onda, dok ona viče:
  - Ne vjerujte, smrti nema!
  Alvina je tukla samohodne topove košmarnih boljševika, i kako vrišti:
  - Borac rubina smrti se ne boji,
  Ništa na bojnom polju ne preti...
  Borićemo se hrabro sa neprijateljem otadžbine -
  Devojka će ostvariti veliki podvig!
  Nakon toga, djevojka je svog borca još više spustila na površinu. I ispalio malu raketu. I golemi tenk boljševika "Karl Marx" sa pet pušaka, kako je počeo da se trga, i sav njegov oklop bio je podeljen u fragmente.
  Albina je rafalom iz mitraljeza pokosila nekoliko motociklista Ruskog carstva i od ushićenja zacvilila:
  - Imam dva široka krila, i oči kao stepski orao!
  Djevojke vrlo živahnog smisla za lijepo. A ako se za nešto zauzmu, to će biti urađeno na prvom broju.
  Ali emisija o avijaciji je završila, a druga serija je nastavljena. Ovoga puta prikazali su grupu od četiri djevojke koje su bile ne samo izvrsne borkinje, već i posjedovale borilačku magiju.
  Jedna mašina ide protiv cijele armade mastodonta boljševičkog carstva. Izgleda potpuno samoubilački.
  Ali na čelu tenka, sama Viktorija je đavo, fantastične ljepote. Da, i sve četiri djevojke: jednostavno divne. Naslonili su gole noge na oklop i uhvatili mentalne senzacije, kao da su kraljice svjetlosti. Kakve su to magične devojke: mogu i znaju mnogo.
  Viktorija je opalila, otpevala stih iz moderne romanse:
  - Ne znam šta je bilo... Detinjasti smeh je veoma zvučan... A bosonoge devojke već trče kroz lokve!
  "Slon" fašista njihovih trupa, nokautiran od nje, počeo je da puši, emitujući smrdljive prstenove. Kovitlale su se kao zmije otrovnice. A Viktorija je namignula svojim partnerima, Zoja je bacila granatu. Nadežda, sluga Peruna, jednog od slugu bogova koje je stvorio Sfero Katastrofov, upozorila je:
  - Ovde u zasedi je najnoviji samohodni top "Porcupine", sa puškom od 32 funte... Treba biti oprezniji.
  Sveznajuća Elena je odmah probrbljala:
  - Samohodni top "Porcupine", licencirana je kopija iz rada gnomova, iz posebne vrste samohodne puške "Anaconda". Karakteristike oružja: prednji oklop 228 mm, bočni oklop 200 mm - cool! Top kalibra 94 mm, srazmeran oklopnom "Kraljevskom bizonu". I još tri mitraljeza...
  Viktorija je grubo prekinula svoje partnere i čak pokušala da pomeri golu petu u nosu, vičući:
  - Znam!
  Elena se zahihotala dok je primetila:
  - Super je kad ima znanja... Ali u tehnici sam ja velemajstor, a ti si u znanju zla!
  Viktorija je ponovo opalila, uz pomoć golih nožnih prstiju, otkinuvši kupolu od "Vepra" i napuhavši se, primetila:
  - Moje znanje je fundamentalnije, jer i zlo dolazi iz tehnologije. I bolje vam savjetujem - nemojte se isticati!
  Zoya je, kako bi ugasila smeće od piva, predložila:
  Pusti me da se upucam!
  A sluškinja, odnosno kći Bijelog Boga - koju je stvorio Svemogući Sfero, pokazala je da je dominantno dobro uopće ne sprječava da puca. I, oguliti bez promašaja. Ratnici se ovdje bore na najvišem nivou.
  Djevojke pomjeraju tenk i napreduju. Ali ne zaboravite da pevate.
  Viktorija je, vodeći vatru bez mleka, počela:
  - Pod svetim...
  Zoya je nastavila, takođe pucajući svojim golim isklesanim nogama:
  - Sloboda!
  Nadežda je, potvrđujući pucanje golim nožnim prstima, izdala:
  - U svijetu!
  Viktorija, pucajući mimo bez znaka, nastavi:
  - U prijateljstvu!
  Zoja vrišti, urin neprijatelja:
  - U sreći...
  Nadežda, zezajući se, završava:
  - I ljubav!
  Viktorija nastavlja sa patosom punim grlom, pucajući golim prstima:
  - U svetlom snopu...
  Zoja, pucajući, podiže:
  - Narodi se spajaju...
  Nadežda, hladnokrvno pucajući, uz pomoć golih nožnih prstiju, dodaje:
  - Da rastjeram tamu ispred nas!
  Viktorija, nastavljajući da puca golim isklesanim nogama, postavlja:
  - Vladaj svim zemljama sveta...
  Zoya je, nakon što je pucala, nastavila da tjera divan patos:
  - Zaštićeno!
  Nadežda, koja je također napravila iskorak projektilom, bosim nogama, odsijecajući rubin borce, nastavila je:
  - Od invazija...
  Viktorija je, pucajući bosim nogama, prosiktala:
  - Pakleni skakavci!
  Zoja je bosim nogama razdvojila "Vepra", nastavila:
  I sa mojim grudima...
  Nadežda, nakon što se obračunala s "tiranozaurima" orka, izdala je:
  - Pokriveno!
  Viktorija je, mesožderski cereći se i pucajući svojim golim, gracioznim nogama, zarežala:
  - Svi narodi...
  Zoya, takođe pucajući bosom nogom, dodala je:
  - Majka zemlja!
  Nadežda, mlatarajući golim prstima iz topa, nastavi:
  - Opet nevolja...
  Viktorija je, pucajući golim donjim udovima, bez daha nastavila:
  - Visi...
  Zoja je, ispalivši metak, zalajala:
  - Reke krvi!
  Nadežda je, gorela bosih nogu, izdala:
  - planula...
  Viktorija od noktiju, prosiktala je:
  - Arogantno neprijateljstvo!
  Zoya, takođe pucajući golim prstima, dodala je gotovo u suzama:
  - Od vatre, krvi...
  Nadežda je, ispalivši, uz pomoć preplanulih, mišićavih udova, zarežala:
  - Suze i tuga!
  Viktorija je bosih nogu pustila poklon i kako bi siktala:
  - Nasi stenje...
  Zoja, čim ga uzme, isto tako bosim nogama izbacuje pakleni poklon i urla:
  - Draga naša...
  Nadežda, udarajući, završi:
  - Zemlja!
  Viktorija, kao odgovor, bosom nogom, ponovo sikće:
  - Ali ne...
  Zoya, otpuštena, bosih nogu, i izdala:
  - Duh devojaka...
  Nadežda, koja je golim nožnim prstima prikovala nacističke trupe, završila je:
  - Jače!
  Viktorija je ponovo opalila, bosa i agresivno, nastavila:
  -Iz ruševina sebe...
  Zoja je, snažno pucajući bosim nogama, povukla liniju:
  - Oživećemo!
  Nadežda je opet mlatila i zacvilila:
  - Ruski ratnik...
  Viktorija, po navici sadanuv, bosa, progunđa:
  - Uzmi mač...
  Zoya je zakucala, zarežala:
  -Brže!
  Nadežda je, pucajući golim nožnim prstima, počela:
  - Stojimo...
  Zoya je, bijesno mlatarajući, nastavila:
  - I opet....
  Viktorija je, prikovavši svoje gole donje udove, završila na dur tonu:
  - Pobedićemo!
  . POGLAVLJE #3
  Onda su devojke zastale. U tišini su gađali još desetak tenkova, nakon čega je Viktorija, ponovo pucajući, i opet uz pomoć bosih nogu, zapevala:
  - Pod svetim...
  Zoja je, pucajući bosih nogu, nastavila:
  - Baner...
  Nada je rekla i bukvalno i figurativno:
  - Mesija!
  Viktorija je, zamahujući tijelom i bacajući projektile golim prstima, zarežala:
  - U svijetu...
  Zoja je jurnula dalje, agresivno pucajući:
  - U sreći...
  Nadežda je, udarajući u dursku tonu, uz pomoć svojih golih gracioznih udova, završila:
  - I ljubav!
  Viktorija, ponovo zabijajući golim nožnim prstima, nastavi:
  - Na suncu...
  Zoja, udarivši projektil u Porcupine bosim nogama, zacvilila je:
  - Zraka...
  Nadežda, neodoljivo lansirajući Romelovog "Vepra" po fašističkoj imperiji, golih isklesanih udova, lajala je:
  - Spoji...
  Viktorija je, bosim nogama poslala projektil, oštro završila:
  - Narode!
  Zoja je, pucajući, blistavo dodala bosim nogama:
  - Pakleni mrak...
  Nada, ošamarena, izdala:
  - Otopiti...
  Viktorija, opet iskosa na Romelove nacifašiste, siktala je:
  - Odlazi!
  Djevojke su pucale bosih nogu i smijale se još pet minuta. Za to vrijeme spaljeno je trideset pet borbenih tenkova nacista. A onda su ponovo nastavili da pevaju.
  Kao i uvek, vatreni đavo je dao stih i ton, koristila se golim udovima:
  Otvorili smo...
  Zoja je, pucajući, uz pomoć bosih nogu, dodala:
  - Nacije...
  Nadežda je, zakucavši to, uz pomoć golih prstiju i okretnih nogu, provalila:
  - Planete!
  Viktorija, nakon što je presekla "Vepra", vrlo glasno se cereći, zacvilila:
  - U svemir...
  Zoja je, takođe golim prstima slajući projektil, zarežala:
  - Put!
  Nadežda, bacajući poklon, zacvilila je:
  - U nepoznato...
  Viktorija je nacističkim borcima stavila i projektil i sočan hitac;
  - Mirame!
  A Zoja je, pucajući bosim nogama, počela tkati novu strofu:
  - Herojstvo...
  Nadežda je, očajnički zabijajući golim nogama, preko fašističkih horda, nastavila:
  - Podvige...
  A otporna Viktorija, kao što je uobičajeno, srušila se, bosa sa okruglom petom, pritiskom na dugme džojstika, "Vepar", i izdala završetak:
  - Proslavljeno!
  Zoya, nakon što se pozabavila "Porcupineom", izdala je:
  - Za...
  Nadežda je, pucajući bosim nogama, cvrkutala:
  - Obriši...
  Viktorija je izgovorila riječi, uperene svojim golim nožnim prstima i granatom na samohodu Witcher:
  - Zauvijek...
  Zoya je također poslala projektil i izdala:
  - Od smrti....
  Za Nadežnaju je bio poslednji hitac koji je ispalila bosim nogama i reč:
  - Ožiljak!
  To je kul! Fašistički tenkovski puk je uništen. Samohodna puška Anaconda, uprkos svom svom oklopu, također se raspršila iz ruske granate: morate znati gdje pogoditi da biste je pogodili i razdvojili. Na kraju krajeva, djevojke su vidjele koncentracije i lomove u linijama sile u oklopu. Ne možete ih prevariti ili nadmudriti... A oni mogu nadmudriti koga god želite.
  Zoya je sa zabrinutošću primijetila:
  - Zar nam ne bi škodilo da dopunimo zalihe municije?
  Elena, ova razigrana i učena Svarogova ćerka, koju je takođe stvorio beskonačno svemoćni Demijurg Dečak Sfero Katastrofov, zakikota se i primeti:
  - Znači ne razumeš? Na kraju krajeva, imamo nezamjenjiv projektil. Možemo ovako udarati skoro bez prestanka!
  Viktorija je požudno zakolutala očima, udarila bosom nogom o drugu i zagugutala:
  - Hiperjeba bez pauze... Super je!
  Ovo su prave devojke...
  A rat još traje... U septembru 1945. Nemci su ipak stigli do Kaspijskog mora.
  I odsjekli su Kavkaz kopnom. Što je veoma opasno. Nemci napreduju... U borbama, njihovi novi tenkovi i avioni...
  A Turska probija sa juga, što je dvostruko opasno. A situacija je krajnje komplikovana, do paklenih koza.
  Pretvara se kao lavinu neprijatelja... I nema načina da ga zaustavi.
  U oktobru su Nemci već bili u Dagestanu i približili se Azerbejdžanu. A ovo je ozbiljno i opasno.
  Djevojčicu Alice su zarobili nacisti. Ispitivao ju je SS pukovnik Deza. Komsomolku su skinuli do pojasa i počeli je bičevati bičevima.
  Alice je urlala:
  - Neću reći! Neću reći! Neću reći!
  Zatim su joj strgali pantalone i čizme. I spalili su pete širokim trakama usijanog gvožđa. I zagrejao njene gole tabane.
  Djevojka se onesvijestila od šoka.
  Prelila ju je kantom vode. Doveli su ga k sebi i povukli na stalak. Što je veoma okrutno.
  Alice je škrgutala zubima i zarežala:
  - I dalje neću reći! Možeš me ubiti!
  Užarenom žicom je tukao djevojku po golom tijelu. Ali od nje nisu ništa dobili.
  Nakon toga su iscrpljenog komsomolca bacili u vlažan i hladan podrum.
  I naravno, ovo je izuzetno okrutno.
  U novembru 1945. zauzet je gotovo cijeli Kavkaz, a Rommelovi nacisti su upali u Baku.
  Dvije djevojčice Albina i Alvina lete sebi na takvom letećem tanjiru. Oni su neranjivi zahvaljujući snažnom laminarnom mlazu. Ali ne mogu sami pucati. Ali zahvaljujući kolosalnoj brzini mogu prestići i nabiti sovjetske avione.
  Albina je, savijajući disketu, primijetila:
  - Tehnologija gvožđa, svakako neophodna i veoma korisna!
  Alvina se zahihotala, pokazala zube i siktala:
  - Ali sve odlučuje duh!
  Albina je rekla:
  - Najviše što ni jedno ni drugo je upravo borbenost!
  Obe devojke su plavuše i u bikiniju. Vrlo lijepa i bosa. Kada je ratnik bez cipela, ona je srećna. Sada su devojke tako šarene i prelepe.
  A prije odlaska u bitku, ljepotice će sigurno raditi sa muškarcima. Ovo je za njih prava gozba mesa.
  Eto kako su cure dobre.
  Alvina je oborila dva sovjetska Tu-3 i tvitovala:
  - Slavan naš lov!
  Albina je potvrdila nabijanje i izdala:
  I nikada neće biti posljednji!
  Alvina je srušila još tri sovjetska jurišna aviona i zacvilila:
  - Tako mislite da Bog voli Nemačku?
  Albina je sumnjičavo odmahnula glavom.
  - Očigledno ne toliko!
  Alvina se zakikota i ponovo upita:
  - Zašto tako misliš?
  Albina je zabila dva sovjetska automobila i zacvilila:
  Rat je predugo trajao!
  Alvina je logično primijetila:
  - Ali mi dolazimo!
  Albina se nacerila i viknula:
  - Dakle, pobeda će doći!
  Alvina je hrabrim manevrom oborila četiri sovjetska aviona odjednom i zacvilila:
  - Sigurno će doći!
  Albina je smatrala potrebnim podsjetiti:
  - Posle Staljingrada rat nije tekao po pravilima...
  Alvin se složio sa ovim:
  - Definitivno je protiv pravila!
  Albina je iznervirano zacvilila:
  - Počeli smo da gubimo!
  Alvina je zacvilila od ozlojeđenosti:
  - Definitivno!
  Albina je zabila još nekoliko sovjetskih vozila i zaškripala:
  - Zar to nije problem za nas?
  Alvina je oborila nekoliko ruskih borbenih aviona i rekla:
  Mislili smo da je situacija beznadežna!
  Albina se mesožderski naceri i prosikta:
  - Šta sada vidimo?
  Alvina je tvitala sa aplombom:
  - Nešto nepokolebljivo i jedinstveno!
  Albina je bljesnula svojim bisernim zubima i odgovorila:
  - Da Treći Rajh pobedi!
  Alvina je srušila još nekoliko sovjetskih jurišnih aviona i iznijela:
  - Zaista moramo pobediti!
  Djevojke su napravile grimasu. Svojevremeno su radili, i to službeno u vojničkoj javnoj kući. Mnogi ljudi su prošli kroz sebe, a ne samo bela rasa. I zaista im se svidjelo. Pa, kako je to prijatno za tela. Ali onda su kurve došle pod sovjetski napad. Bili su zarobljeni. Pa, zgodne su mislile da će biti silovane. A evo đavola dva!
  Natjerali su kurve da kopaju rovove i rovove. A bivšim noćnim vilama to se nije baš dopalo. Tako da su svi uspjeli pobjeći. Zaveli su stražare.
  I zakleli su se na osvetu Rusima.
  I borili su se protiv Rusije. Ovo su prokleti...
  Albina je bacila još nekoliko ruskih automobila i promrmljala:
  - Još možeš da živiš sa muškarcima!
  Alvina se spremno složila sa ovim:
  - Nije ni moguće, ali je neophodno!
  Albina je pokazala zube i odgovorila:
  - Ali ipak... Slatko je ubiti.
  A djevojke su oborile još pet sovjetskih automobila pokretom diskete.
  Alvina se zakikota i reče:
  - A kada je gorko?
  Albina je srušila još šest automobila i odgovorila:
  - Udaću se posle pobede! I rodi desetero djece!
  I obe devojke su prasnule u smeh.
  I pjevali su;
  Mi smo vitezovi vere fašizma,
  Obrišimo borce komunizma u prašinu!
  I kako se smiju, ljuljajući svoje planine s bijelim vrhovima.
  Borbeni test letećeg tanjira je veoma uspešan. Ali iz njega je nemoguće pucati.
  Evo i cure nabijaju par IL-2. Ovaj jurišnik je najmasovniji u Crvenoj armiji i još nije obustavljen. Iako je do četrdeset pete godine bio zastario.
  Ali on i dalje djeluje i djeluje očajnički. Ovdje se koriste takvi borbeni diskovi - samo užas.
  Sovjetske jedinice su toliko uništene da se ne mogu zaustaviti... Ovo je kavalkada.
  U novembru je nastupilo zatišje. I Staljin je naredio da se napreduje u centru. Borbe su se odvijale s novom snagom. Fritzove je teško pobijediti - imaju puno snage i dobrog oružja. Poljaci se bore veoma aktivno. Sada su nemački saveznici.
  Nacisti i dalje drže front. Borbe su pokazale da je top od 88 milimetara bio 100 EL i vrlo precizan i oklopnoprobojan. Čak i IS-3 udara u čelo. Štoviše, posljednji tenk nije baš uspješan i težak za proizvodnju. A T-34-85 uglavnom zaluta sa velike udaljenosti, dobijajući poene od nemačkih asova.
  Zima je već došla, a linija fronta je otprilike na nivou od četrdeset i tri godine, samo je Krim još sovjetski i Bialystok, ali Harkov i Orel su već pod nacistima.
  Nacisti u centru odbijaju sovjetski napad i pokušavaju da napreduju.
  Pa, i povjerite uhodavanje najnovijih mašina, supermen-djevojke.
  Ne djevojčice koje su klonirane u logorima smrti. I one djevojke čiji su DNK molekuli korišteni za stvaranje supermena.
  I imaju ista imena sa legendarnom četvorkom, i jednostavno nevjerovatnu snagu. A djevojke koje se tuku također koriste neke stimulanse koje je razvio SS.
  Gerda, Charlotte, Kristina i Magda voze se na tenk E-100 klase U. Ovo vozilo je kompaktnije, za četiri člana posade. A njegovo oružje su mlazni bombarder i univerzalni 88-milimetarski top 100 EL - razarač tenkova.
  Ratnici idu i zvižde sami sebi.
  Gerda puca iz dugačkog topa. Udara u stranu sa udaljenosti IS-2 i cvrkuće:
  - Daćemo svoja srca za otadžbinu,
  I spržićemo Staljina i pojesti ga!
  Charlotte je ispalila svoj raketni bacač. Pokrila je sovjetski bunker i zacvilila:
  - Nepobedivi smo!
  Christina ga je uzela i zarežala, povlačeći okidač golom petom:
  - Dobićemo ga u oba!
  Dolbanula i zgodno i Magda. Uništene su sovjetske samohodne topove SU-152. I zagugutala je:
  - Biće vremena, doći će pobeda!
  Gerda je vrisnula dok je pucala:
  - Niko nas ne može zaustaviti!
  Charlotte je potvrdila:
  - Ali Pasaran!
  Crvenokosa zvijer je sa Gerdom prošla cijeli Prvi svjetski rat, počevši od Poljske pa do ove majske ofanzive. Crvenokosi đavo je vidio mnogo toga.
  I spremni za borbu do kraja!
  Christina također puca, i pokazala je zube. Kosa joj je zlatno crvena. U ratu djevojčice ne stare, pa čak i, možda, postaju mlađe! Tako su žestoki i puni ljubavi. Goli su zube.
  I ni jedne rupe na zubima.
  Magda ima kosu boje zlatnog lista. I također se aktivno smiješi. Cool cura. Ona ima tako agresivnu gracioznost i energiju hiljadu konja.
  Gerda, djevojka bijele kose, puca i s osmijehom primjećuje:
  - Ima mnogo dobrog i ružnog na svetu... Ali dođavola, koliko se ovaj rat odugovlačio!
  Charlotte se složila sa ovim:
  - A u stvari, drugi svetski rat se predugo odugovlači. Sve tuče, i svađe... Zaista je iscrpljujuće!
  Christina je bosom nogom pomerila oklop i viknula:
  - Ali Britanija još uvek nije poražena!
  Magda je pucala na Ruse i zarežala:
  - A mora biti poražen! Ovo je naš kredo!
  Gerda je prosiktala, pucajući na Ruse, pokazujući zube boje slonovače:
  - Treba nam pobeda!
  Zajebana i Charlotte je zaurlala:
  - Jedan za sve, nećemo se zalagati za cijenu!
  Kristina crvenokosa i zlatna zvijer je zacvilila:
  - Ne! Nemojmo stajati!
  Magda je cvrkutala grimiznim usnama:
  - Ne idemo u radnju po ceni!
  I zlatokosa harpija je pucala.
  Gerda je takođe pogodila ruske tenkove. Udario u auto i viknuo:
  - Mi smo najjači na svetu!
  Charlotte je dodala, pjevajući uz:
  - Neprijatelji se svi namakaju u toaletu!
  Christina je podržala impuls pjesme:
  - Otadžbina suzama ne veruje!
  Magda je nastavila raspevanim glasom:
  - I daćemo svim komunistima mozak!
  A djevojke su jedna drugoj namigivale. Uglavnom imaju dobar rezervoar. Samo iz daljine je teško probiti IS-3 u čelo. Ali na kraju krajeva, Nemci imaju težak projektil, ali sa jezgrom od uranijuma. A u vojsci ima dosta crnaca. Koji se bore sa pomamnim bijesom. I ne može se svako takmičiti s njima.
  Djevojke su navikle da se tuku bosonoge. Čak su i u Poljskoj bile samo u jednom bikiniju, i to bose.
  Kada goli đon dođe u kontakt sa zemljom, on se pomlađuje. Možda zato devojke ne stare! Iako vrijeme ističe! Ratnici, hajde da kažemo veoma herojski.
  Napravili su toliko podviga, ali se bore kao obični vojnici. I to uvijek samo u bikiniju, i bos. Zimi im je čak i prijatno da lupaju bosim nogama po snježnim nanosima.
  Gerda snima i pjeva:
  Proći ćemo kroz vatru i vodu!
  Šarlot je pucala na Ruse iz svog bombardera i rekla:
  - Slava pruskom narodu!
  Christina je također opalila i zacvilila:
  Mi ćemo vladati planetom!
  Magda je zakucala i potvrdila:
  - Sigurno hoćemo!
  Gerda je ponovo pogodila projektil i zacvilila:
  "Čak nas ni napalm neće zaustaviti!"
  Charlotte se složila sa ovim:
  - Pa čak i atomska bomba, koje se ne bojimo!
  Christina je ušutila i odgovorila:
  - Amerikanci nisu uspeli da naprave atomsku bombu! To je blef!
  Magda je uzviknula iz sveg glasa:
  - Svijet ne može pobjeći novom njemačkom poretku!
  I devojke će se smejati.
  Situacija je postala kritična. U decembru su sovjetske trupe napredovale u centru. Ali opet nisu mogli savladati moćnu odbranu Wehrmachta...
  Među nacistima i tenk djevojkama Agata i Adala. Bore se na E-10, samohodnoj pusci za dva čovjeka i vrlo udobnom. Koji šutira izuzetno precizno. Iako njegovo oružje nije dovoljno moćno, ono posebno obara tridesetčetvorku.
  Agata šutira golim nožnim prstima i vrlo precizno pogađa sovjetski auto.
  A onda je viknula:
  - Za Treći Rajh!
  Dolbanula sasvim zgodno i Adala. Također koristeći gole isklesane noge.
  I razbila je sovjetski auto preciznim udarcem. I zagugutala je:
  - Slava našim herojima!
  Djevojke treba istaknuti izuzetno strašne. I dovoljno dobro pucaju. Što nije šut, onda pogodak.
  Samohodni top E-10 je vrlo mala mašina za dva vojnika i visine 1,2 metra sa borcima koji se nalaze ležeći. Ovdje je to efikasna stvar i vrlo mobilna. U početku je bila teška samo deset tona, ali njen oklop od 60 milimetara na čelu i 30 na boku Hitleru se činio prilično slabim. I naredio je da se poveća na 82 mm čela i 52 mm sa strane. Ali težina mašine je narasla na 16 tona, smanjujući mobilnost. Ali Rommel je spustio svoj automobil dvadeset centimetara niže, a broj članova posade smanjio na dvije osobe. I samohodni top počeo je težiti jedanaest tona, što mu je, s motorom od 400 konjskih snaga, omogućilo održavanje mobilnosti na visokom nivou.
  Agata je ponovo bosim nogama udarila u neprijatelja, probila donji deo oklopa IS-2 i zapevala:
  - Moja velika moć!
  Adala je udarila i sovjetski tenk, udarila auto u čelo i cvrkutala:
  - Slava eri komunizma!
  A koristila je i golu, isklesanu nogu.
  Ove devojke su prilično svađe. I uništavaju sovjetsku tenkovsku armadu.
  Ali sada su prešli na oružje. I tako su nokautirani golim nožnim prstima. Oni ne daju apsolutno nikakvu milost. I bljeskaju goli tabani.
  Djevojke, međutim, ne samo da pucaju i ubijaju majstorice. Konkretno, jedan tinejdžer koji je zarobljen je mučen. Šesnaestogodišnji dječak je bio veoma zgodan. Devojke su ga skinule i vezale za bor. A onda su počeli da pale bakljama, a takođe su zapalili metle.
  Bilo je vidljivo kako je preplanula, glatka koža dječaka bila prekrivena plikovima i bubuljicama. I moram reći da jako boli.
  Adala je obliznula usne i zapjevala:
  Mala drzava, mala drzava...
  Agada je, zapalivši dječakove pete, dodala:
  - Ko će mi reći, ko će pokazati gde je, gde je!
  I obe lepotice kako da se smeju. Mladić je zaista zgodan. Kako su lijepi tinejdžeri sa šesnaest godina. Kad više nije dječak, ali još nije muškarac. Kada crte lica još prelaze sa dječjeg na odrasli tip, i iz tog razloga su posebno lijepe. Kad su momci obrazi još rumeni i ne obrasli dlakom, tako nježni, kao kod djevojčice. A koža još nije tako dlakava i gruba kao kod odraslih.
  Adala i Agada su iskusni ratnici koji sa zadovoljstvom muče dječaka. Uživajte u njegovim jaucima. I čak polude pred njegovim očima, pokazujući čari i ispaljujuću vatru.
  To su životinje.... Dječak je mučen do te mjere da je izgubio svijest. Zatim su ga polili ledenom vodom, priveli pameti i ponovo ga mučili i bilo je zabavno.
  Adala je, oblizujući usne, primijetila:
  - Nema ništa ljepše od mučenja!
  Agada se složila sa ovim:
  - Uzbuđuje!
  A sada goropadni ratnici istrebljuju sovjetske trupe. I dok pevaju:
  - Naš kralj je nebeski glasnik,
  Naš kralj je kao demon duh...
  Naš kralj je izabranik sudbine...
  Naš kralj si samo ti!
  Lucifer! Lucifer! Lucifer!
  Da Rommel donekle i Lucifer. Bio je u stanju da uradi naizgled nemoguće.
  A sada nacisti pobjeđuju sve sigurnije.
  . E-25 se vrlo lako okreće, čime se nadoknađuje nedostatak rotirajuće kupole.
  Posada je samo dvije osobe, a visina je 1,3 metra. Nepotrebno je reći da je efikasan dizajn i jednostavan za proizvodnju.
  Zamislite Tiger-2 u smislu oklopa i naoružanja u težini T-4, ovo je grandiozna i nevjerovatna mašina.
  Agata i Agnes se voze E-25, takođe devojke u A. I lijepa, bori se bosa i u bikiniju.
  I kako pucaju da ne promašuju.
  Agata je golim nožnim prstima pucala u neprijatelja i zagugutala:
  - Slava mojoj snazi!
  Agnes je takođe udarila nogom u neprijatelja golim prstima, udarila neprijatelja i rekla:
  - A moja snaga je još veća slava!
  I kako se namiguje protivnicima. Ova devojka je prosto neverovatna.
  I kako djevojke vole da muče.
  Komsomolkinji su, na primjer, uzeli i spalili joj grimizne bradavice bakljom. I vrištao tako jako.
  Agnes je s velikim zadovoljstvom spržila petu i gugutala:
  - Pustiti tiranina-koljača da umre!
  Agata se složila s tim, zapalivši neprijatelja:
  - Za veliku Prusku!
  A djevojke se smiju.
  Borba recimo krali, i velika paklena ljepota. Evo IS-2 iz njihovog preciznog hitca podijeljenog na komade.
  Agnes je iz sveg glasa viknula:
  - Slava arijevskom komunizmu!
  Nemci pokušavaju da se probiju do Tbilisija. Grozni napada bijesno. Ali hrabre četiri djevojke stajale su im na putu.
  Nataša je bosom nogom bacila granatu na naciste i pevala:
  - Tako je...
  Zoya je golom petom lansirala dar smrti i dodala:
  - Neprijatelj...
  Augustin je podlegao nečemu destruktivnom i zacvilio:
  - Misliti...
  Svetlana je golim prstima bacila bombu i zacvilila:
  - Šta...
  Nataša je bosim nogama bacila par limuna i viknula:
  - ruski...
  Zoya je također podlegla nečem energičnom i smrtonosnom, škripući:
  - Uspio...
  Augustin je lansirao smrtonosni, mrmljajući:
  - Neprijatelj....
  Svetlana je opet podlegla destruktivnom i vyaknula:
  - Pauza!
  Nataša se okrenula i zacvilila:
  - SZO...
  Zoja je pucala i na crne strance koje su nacisti regrutovali i cvilila:
  - Usudi se!
  Avgustin je govorio sa silom i bijesom:
  - To...
  Svetlana je podlegla sa cerekom pantera:
  - V...
  Nataša je bosom nogom bacila granatu i viknula:
  - Borba...
  Zoja je golim prstima bacila dar smrti i promrmljala:
  - Napadi!
  Augustin se uključio i promrmljao:
  - Neprijatelji...
  Svetlana je dala gomilu granata golim tabanima, i kako viče na sav glas:
  - Mi ćemo...
  Natasha je zakucala rafal i prosiktala:
  - Bijesan...
  Zoja je prekinula naciste i zacvilila:
  - Beat!
  Augustin je ponovo opalio i viknuo:
  - Bijesan...
  Svetlana je cvrkutala dok je pucala:
  - Beat!
  Nataša je ponovo gracioznom, bosom nogom bacila granatu, cvrkutala:
  - Uništićemo naciste!
  Zoya ga je uzela i cvrkutala:
  - Budući put u komunizam!
  I bacila limun golim nožnim prstima.
  Avgustin je uzeo i raspršio redove, a njene gole noge su s uništenjem letjele duž Frica:
  - Podelićemo protivnike!
  Svetlana ga je uzela i bacila golom petom, gomilu granata, i zacvilila:
  Slomimo fašiste!
  A četvorica su nastavili da pucaju i bacaju granate. Njemački E-75 se kretao. Mašina sa topom od 128 mm. I upuca se.
  A djevojke su bacale granate. Potkopao naciste. I oni su uzvratili. Popeli su se naprijed. Tenkovi se ponovo kotrljaju. Kreće najnoviji njemački "leopard" -1. Veoma mobilan auto.
  . POGLAVLJE #4
  Ali njegove djevojke su ga preuzele i nokautirale. Rastrgali su mobilnu mašinu sa gasnoturbinskim motorom. I raznijeli su je u komade.
  Nataša je uz smeh primetila:
  Odlično se borimo!
  Zoya se složila sa ovim:
  - Veoma cool!
  Avgustin je mudro primetio:
  - Pobedićemo!
  I bosom nogom ispalila protutenkovsku granatu. Jaka devojka. I ima toliko duhovitosti.
  Svetlana je takođe prstima bosih nogu lansirala poklon smrti i pogodila neprijatelja. Veoma agresivna devojka, očiju boje različka. Ona ima takvu duhovitost i prolaznu snagu!
  Nataša se okrenula i nacerila:
  - Za svetu Rusiju!
  Zoya je pucala vrlo aktivno, i nacerila se, pokazujući biserne zube:
  - Ja sam ratnik tog nivoa koji ne bledi!
  Augustin je također pucao. Pokosio naciste i grkljao:
  "Ja sam ratnik velikih ambicija!"
  I otkrila je svoje biserne zube!
  Svetlana je potvrdila:
  - Veoma velike ambicije!
  Devojke su se svađale jako dugo. I, naravno, uspjeli su u vojnom radu. Apsolutno su predivne ljepotice. Izvanredan um. I pucaju prvoklasno.
  Nataša je, pucajući, mislila da bez Staljina, da bi ga Firer ubio. postojala je praznina u dušama ljudi. Kao da je voljena osoba umrla.
  Iako je ovaj Gruzijac bio okrutan. I nije sve uradio kako treba. Postoji čak i jedna anegdota o tome. Zašto Lenjin nosi čizme, a Staljin čizme? Jer Vladimir Iljič je izabrao put, a ovaj brkati juri naprijed.
  U tom pogledu, Staljin nije bio optimalan vladar. Zaista, kako je to Lenjin opisao, bilo je previše nepristojno.
  Ovaj kuhar priprema samo začinjena jela. Što se tiče okrutnosti, to je bio mač sa dvije oštrice.
  S jedne strane, to je pomoglo u održavanju discipline i stimuliralo partijski aparat. S druge strane, najvredniji kadrovi i sposobni ljudi su nokautirani. Konkretno, nakon rata su izgubili tako velikog menadžera kao što je Voznesenski. Ko je imao najveće zasluge prema Otadžbini.
  Voznesenski je bio, možda, idealan menadžer: ne samo čvrst, već i pametan i obrazovan. Najmlađi doktor nauka u SSSR-u, akademik, izuzetna ličnost. Bez Voznesenskog nekako bi ekonomija Sovjetske Rusije neizbežno krenula naopako u slučaju njegove smrti. I ne mogu pobijediti naciste.
  Nataša je bosom nogom bacila limun i zapjevala:
  - Sa neba...
  Zoja je takođe golim prstima bacila bombu i rekla:
  - Zvezdica...
  Augustin je bosom nogom lansirala dar smrti i pjevala:
  - Svijetao...
  Svetlana je takođe bacila granatu, uz pomoć bosih nogu, i rekla:
  - Kristalno!
  Nataša se okrenula i prosiktala:
  - Ja tebi...
  Zoja je golim prstima lansirala dar smrti, sikćući:
  - Pjesma...
  Avgustin je podlegao golom petom, što donosi smrt, i zacvilio:
  - Ja ću pjevati...
  Nataška je nastavila agresivno pevajući:
  - O....
  Zoja je bosom nogom bacila paket za eksploziju, raspršivši naciste i zacvilila:
  - Domaći...
  Augustina je golom petom dala gomilu granata, izdala:
  - Staljin!
  Devojke su se hrabro borile, ali izgleda da ne mogu da zadrže Grozni. Ljepotice su potpale pod distribuciju. Oni su se veoma borili protiv lopova. I morate se nevoljko povući. A ovo je neprijatno.
  Nataša je uznemireno cvrkutala:
  - Dugo smo se tiho povlačili...
  Augustin, očiju koje su bljesnule od bijesa, složi se:
  - Bilo je neugodno - čekali su bitku!
  Zoja ju je uzela i zapevala od besa, a ostale devojke su je radosno podigle;
  Ustani, žigosan kletvom,
  Cijeli svijet gladnih i robova! Naš ogorčeni um kipi I spreman je u smrtni boj povesti.
  
  Uništit ćemo cijeli Svijet nasilja do temelja, a onda ćemo izgraditi svoj, izgradićemo novi Svijet: Ko je bio ništa, taj će postati sve.
  
  Prestanite sisati krv, vampiri Zatvor, porezi, siromaštvo!Za vas - sva moć, svi blagoslovi Svijeta, A naše pravo je prazan zvuk.
  
  Gradićemo život drugačije, A evo naše borbene parole: Sva vlast - radnom narodu, I dole svi paraziti!
  
  Prezri ste u svom bogatstvu, Uglje i kraljevi postali!Vi ste svoja prijestolja, paraziti, Na nasim ledjima podignuti!
  
  Postrojenja, fabrike, komore - Sve je stvoreno našim radom Vrijeme je! Zahtevamo da se vrati ono što je pljačkaškim putem.
  
  Dosta je, za dobro kraljeva, uvali nas u ludnicu rata!Rat protiv ovnova! Mir narodima, udarite, sinovi vojski!
  
  Kada će nas tirani natjerati da herojski padnemo u borbi za njih, Ubice! Tada ćemo na vas usmjeriti njuške bojnih topova.
  
  Niko nam neće dati izbavljenje: Ni bog, ni kralj, ni heroj, Oslobođenje ćemo postići Svojom rukom.
  
  Vještom rukom zbaciti zulum, Da povrati svoje dobro, Nabuj, rog, i kovaj smjelo, Dok je gvožđe vruće!
  Devojke su lepo pevale i krenule na put. A rat je u toku...
  Ogromni TA-400 i još moćniji TA-500 koji nose do dvadeset tona bombi uništavaju sovjetske položaje. Ali Crvena armija pokušava da se zadrži. Čak se i pjesme pjevaju sa velikom hrabrošću.
  Ljudi će biti sretni
  sreca zauvek...
  Sovjetska vlada -
  Snaga je velika!
  I bosonogi pioniri i pioniri se bore zimi u planinama Kavkaza. Djeca pokazuju ogromnu hrabrost.
  I pokažu se kao hrabri.
  I pjesma ponovo svira
  Mi smo pioniri dece komunizma,
  Vatra, šator i bakrena peć...
  Pomorski ćemo zdrobiti u šali fašizam,
  Ko čeka bijesan poraz!
  A djevojka s crvenom kravatom golim nožnim prstima baca paket eksploziva, razbijajući Fritza.
  Nakon čega pjeva:
  - Slava eri komunizma!
  Zaustavićemo većinu fašizma!
  A dječak koji je opekao bosu petu svoje noge također će je uzeti i urlati:
  - Za veličinu planete komunizma!
  Djeca su veoma hrabri borci. Iako ponekad očekuju tako divlje mučenje.
  Nacistička ofanziva se nastavlja. Devetog januara, nacisti su već zauzeli nekoliko gradova u pokretu, približavajući se Tbilisiju.
  Snaga nacista je velika.
  Međutim, čak i mala djeca su se borila protiv nacista. Dječaci i djevojčice bacali su improvizirane pakete eksploziva na njemačke tenkove, samohodne topove i pješadiju.
  Neki su koristili male katapulte i velike praćke. To se pokazalo veoma efikasnim.
  Djeca su generalno takav narod, vedar i sklon junaštvu. Iako su im bose noge crvene od hladnoće, kao vranine. Ali volja je nepokolebljiva.
  Pioniri su se borili veoma hrabro. Znali su šta znači fašističko zarobljeništvo.
  Djevojčica Marinka, na primjer, pala je u kandže nacista. Namazali su joj bose noge i stavili je blizu mangala. Plameni su jezici skoro lizali devojčine gole, otvrdnute pete od dugog hodanja bosonoge. Mučenje je trajalo petnaestak minuta, sve dok tabani nisu bili prekriveni žuljevima. Tada su djevojčici odvezali bose noge. I opet su postavljali pitanja. Tukli su me gumenim crevima po golom telu.
  Zatim su prošli struju... Marinka je na saslušanju izmučena do deset gubitaka svijesti. A onda su je pustili da se odmori. Kada su se bose noge malo trzale, ponovo su se namazale uljem i ponovo se podizala mangala. Takva tortura se može ponoviti mnogo puta. I mučiti strujom, i bičevati gumenim crevima.
  Marinka je mučena šest mjeseci. Sve dok nije oslepela i posijedela od torture. Zatim su je živu zakopali u zemlju. Nisam čak ni metak potrošio.
  Pionir Vasja, nacisti su ga šibali usijanom žicom po golom tijelu.
  Tada su gole pete spaljene usijanim trakama gvožđa. Dječak nije izdržao da viče, ali ipak nije izdao svoje drugove.
  Nacisti su ga živog rastvorili u hlorovodoničkoj kiselini. A ovo je užasna bol.
  Ovi frici su takva čudovišta... Komsomolca su mučili peglom. Zatim su ga okačili na stalak, podigli i bacili dole. Zatim su počeli da pale usijanim pajserom. Grudi su iščupane pincetom. Tada je nos bukvalno otkinut usijanim kliještima.
  Djevojčica je mučena na smrt... Polomili su joj sve prste i nogu. Još jedan član Komsomola, Ana, nabijena je na kolac. A kada je umrla, spalili su bakljama.
  Ukratko, nacisti su se rugali kako su mogli i kako su htjeli. Sve su mučili i mučili.
  Nataša i njen tim su se i dalje borili u okruženju. Devojke su u borbi koristile svoje gole, graciozne noge i bacale granate. Borili su se protiv superiornih snaga Frica. Držali su se vrlo hrabro i nisu hteli da se povuku.
  Stanovnici zarobljenog grada Tbilisija dočekali su Nemce tako što su pali na koljena. Neki od dječaka su bili bosi uprkos snijegu i klanjali se nacistima.
  Neverovatan poraz. Njemačke djevojke tjerale su dječake da im ljube čizme ili gole štikle. Zbunjeni i uplašeni dečaci su to poslušno uradili.
  Neke žene su momcima golicale pete i tukle ih toljagama. Izgledalo je veoma seksi.
  Strašno, iako zastarjelo i moralno i u stvari, "Tigar" -2 slama zarobljene muškarce. Odrasli mužjaci su ubijeni. U životu su ostale samo žene i golobradi dječaci. I neka odrasli ljudi umru pod gusjenicama. I prošao mnogo ljudi.
  "Kraljevski tigar" je moćan tenk. I to takva gruda da sovjetski vojnici bježe... A koliko ih je izgorjelo od munje sile.
  A sada, iznad zgrade Gradskog veća, zastava sa nacističkim kukastim krstom.
  Nemci takođe napreduju na druge gruzijske gradove. Njihove trupe su poput smeđe kuge. I impresivne snage.
  Masa sovjetskih vojnika se predaje. Najviše ih zgnječe teži "Panteri" -2 i "Tigrovi", jer ovo smeće nije potrebno. Žene padaju na koljena i voze se bose.
  Tako impresivna katastrofa.
  Yak-9 juri u bitku. Ova mašina se proizvodi u velikim količinama. Ali ovo je od male koristi. Nemački asovi samo stiču račune. I pucaju u velikom broju. A momci su već na čelu. I borbene devojke se takođe bore.
  Anastasija Vedmakova i Akulina Orlova pokušavaju da zadrže naciste na nebu. Djevojke u jednom bikiniju i bose. I obje su jako lijepe i veoma borbene ukradene.
  Anastasija se bori i manevrira. Njen lovac stvara mrtvu petlju, a njemačka Focke-Wulf mašina je oborena. I koristi svoje gole nožne prste.
  Djevojka ne zaboravlja da zaplače:
  - Ja sam borac super klase!
  Akulina takođe puca na neprijatelja. I on to radi uredno. Takođe koristi gole nožne prste.
  I urlati na sve strane svojih pluća:
  - Slava komunizmu!
  Kavkaz je već na rubu pada, i to postaje sve dramatičnije.
  A Nemci divljaju i koriste mučenje. Nemačke pionirke posebno vole da muče.
  Ovdje su Gerd i Charlotte, dječak od oko trinaest godina, goli. I počeli su golicati pionira. Serjožka se smejao i predeo. Zatim je Gerda prinijela upaljač dječakovoj goloj, okrugloj peti. Plamen je lizao pionirove malo hrapave tabane. Vrisnuo je od bola. Bilo je plikova.
  Njemice su se zakikotale:
  - Biće veoma kul!
  I počeli su da bičuju dječaka bičevima. Zastenjao je i počeo da vrišti. Pogotovo kada su mu djevojke bosim nogama počele prinositi baklje sa vatrom. Tada su mu pioniri prislonili usijano gvožđe na gola grudi i dječak je izgubio svijest.
  Da, njemački ratnici su na vrhu. Mučenje dječaka spada u red stvari.
  Muče, međutim, ne samo dječake, već i članove Komsomola. Djevojke su skinuli i poveli na stalak. Tu su se zaustavile, primorane da se savijaju i bukvalno se izvijaju od bolova ljepotice. A pod bosim nogama devojaka zapalili su mangalu, preteći da će pogoreti tabane.
  Kako su komsomolci vrištali od divljeg bola... Kako je sve to bilo okrutno. A nacisti su udahnuli miris zapaljenog mesa u svoje nozdrve i smijali se, udarali jedni druge po bokovima i vikali:
  - Hajl Fireru! Sve ćemo pobiti!
  I opet mučenje i mučenje ljudi. Posebno je zanimljivo mučiti pionire. Dječake tuku na smrt, a onda im se posipa solju i natjerava da jauče. Da, izuzetno je neugodno.
  A kada koriste i vruću žicu. To ga čini mnogo bolnijim.
  A nacisti su već zauzeli Mahačkalu. I oni se kreću prema teritoriji Azerbejdžana. I već su opkolili i blokirali Jerevan. I sa svime jurišaju na očaj Batumija. I to je agresivno.
  Maršal Rokosovski je zamalo i sam umro. Osećalo se da su sovjetske trupe pod pritiskom i da se urušavaju. Raste broj predanih i dezertera. I mnogi piloti postaju depresivni.
  Iako Anastasia Vedmakova i Akulina Orlova i dalje izbjegavaju poraz. Djevojke se bore hrabro i očajnički.
  Anastasija se prije borbe povukla sa trojicom momaka kako bi skupila u sebi fenomenalnu kosmičku snagu.
  I zaista kapitalno naplaćen. I hajde da očajnički rušimo neprijatelje.
  I dok koristite gole nožne prste.
  I zacvilila je iz sveg glasa:
  - Ja sam veliki svetski šampion!
  I kako će golom petom pritisnuti polugu.
  Akulina Orlova je također očajni stalker u borbi. I golim nožnim prstima razbija avione Wehrmachta.
  Ovdje je oborila ME-109 K. Ova mašina je možda već zastarjela, ali je preživjela niz modifikacija. I na njemu se možete uspješno boriti.
  Akulina Orlova, glumeći s divljim bijesom, pjevala je:
  - Živio veliki komunizam! Fašizam će biti poražen!
  I opet golom petom, ali kako će pritisnuti.
  Ovo su neke lude devojke.
  Ali vrlo neravnopravne snage na Kavkazu. Iako se vjeruje da su svi muškarci orlovi. Ali niko ne može da odoli Ruskinji.
  A ratnici su tako agresivni i cool. Avioni pucaju uprkos svojoj kvalitativnoj superiornosti.
  Akulina Orlova je pjevala:
  Sunčev krug...
  I srušio neprijatelja uz pomoć golih nožnih prstiju.
  Anastasija Vedmakova, pritiskajući dugmad svojim grimiznim bradavicama i obarajući naciste, nastavila je:
  Nemci su tu...
  Akulina je zacvilila, presekavši još jedan nemački avion:
  - Hitler je otišao u obavještajne službe!
  Anastasija se zaljubila u naciste, nastavila je:
  upao u rupu...
  Akulina se, precizno pucajući, zahihotala:
  - Slomio sam nogu...
  Vedmakova je pucala intenzivno i precizno, napomenuvši:
  - I rekao zbogom!
  A devojke su horski zaurlale:
  -Neka uvek bude votke,
  kobasice i haringe...
  paradajz krastavci,
  To je kraj Hitlera!
  Akulina je, ponovo šaljući smrtni poklon nacistima, primijetila:
  - Zapravo, morate pjevati; Rommel završava!
  Vedmakova je, golim prstima gađajući top sa vazdušnim granatama, složila:
  - Naravno - Hitler je već prošla faza!
  Tamo gdje nema ličnog utjecaja Rommel-Hitlera, sovjetske trupe pokušavaju nekako organizirati otpor. Ali to je izuzetno teško. Ali i dalje rade sve moguće i nemoguće.
  I djeca se svađaju. I pioniri idu u bitku. Koji dočekuju neprijatelja molotovljevim koktelima i pucnjama.
  Dječaci i djevojčice, mršavi i izgrebani kao i uvijek u borbi. I bore se hrabro i krajnje očajno.
  Koliko njihove djece umre i ostane rastrgano.
  Njemački piloti Gertrude i Adala, lupkajući bosim nogama, popeli su se u dvosjed XE-328, u mlazni stroj - ovo je čudovište sa deset vazdušnih topova.
  Kiša je tek prošla i djevojke su ostavile graciozne, vrlo jasne tragove svojih bosih nogu.
  Bili su toliko zavodljivi da su tinejdžeri koji su služili na aerodromu pohlepno proždirali otiske bosih stopala svojim očima, a čak su i dečaci počeli da nadimaju savršenstvo. Uglavnom, bilo je mnogo žena pilota - borbe su pokazale da žene, pod jednakim uslovima, imaju duplo veću stopu preživljavanja od muškaraca. A to znači da su efikasni. A Hitler-Rommel, odnosno feldmaršal Firer, naravno, nije takva osoba da bi bilo koga sažaljevao.
  U samom Trećem Rajhu zvanično je uvedena poligamija - pravo na četiri žene. Ovo je vrlo praktično. Ali ne uklapa se previše u kršćanske tradicije. Nije ni čudo što fašizam traži novi oblik religije. Firer-feldmaršal insistira da je to monoteizam, ali tako poseban - sa panteonom paganskih, drevnih germanskih bogova. Naravno, i sam Hitler-Rommel je u ovom panteonu postavljen prije svega kao glasnik i glasnik Svevišnjeg Boga.
  Dakle, Firer, naravno, veoma voli da se kultiviše.
  Gertrude i Adala lansiraju u nebo svoju višenamjensku jurišnu letjelicu, koja može igrati i ulogu lovca.
  Ratnici su veoma samopouzdani. Rusi nemaju mlazne avione i malo je verovatno da će moći da izdrže navalu tigrica na nebu.
  Gertrude je zarežala:
  - Ja sam vitez gorućeg potoka...
  Adala je oduševljeno potvrdila, pokazujući zube:
  - I matiraću sve!
  Devojke su se smejale. Pritiskali su svojim golim petama pedale i okretali mlazni jurišni avion.
  Još je bio mrak, ali na istoku se već pokazivala traka svjetlosti. Devojke su zviždale... Pod njima su već plutala prostranstva Rusije. Ratnice su se hihotale i namigivale jedna drugoj. Tako su ekstravagantne i lijepe.
  I bosi, naravno, a da se ne opterećujete tako nepotrebnom stvari za djevojku u ratu kao što su cipele.
  A osjetljivost u avionu se višestruko povećava.
  Ovdje sovjetski automobili polijeću prema njima. Vijčani Yak-9 je možda najmasovnija mašina među najnovijim izdanjima. Nije previše naoružan, ali relativno jeftin i sa malo oklopa. MIG-5, brži, sa mitraljezima. MIG-3 je raniji model. LAGG-7 je vjerovatno najbrža i najoružanija ptica. U najnovijoj modifikaciji postoje čak tri topa kalibra 20 mm.
  Ali to su sve mašine na propeler - mlazni avioni nisu stvoreni. I Nemci se osećaju veoma samopouzdano.
  Gertruda ispaljuje deset vazdušnih topova. Pogodili su 30mm i dva topa od 37mm. Jure poput vatrenog vihora kroz sovjetske avione. Međutim, crveni piloti pokušavaju da izbjegnu i idu u rep.
  Adala manevrira u ovom trenutku. Nemački automobil ne možete uzeti u lice, ali upadanje u rep je teško. Za trupe SSSR-a napad nije neočekivan. Protuavionski topovi su već lansirani. Eksplodirane granate svijetle u mraku.
  Nemci doživljavaju izvesnu nervozu. Činilo se da su već toliko toga vidjeli da vas ništa ne bi iznenadilo, ali ... Sovjetski piloti su hrabri i ne boje se gubitaka. Ništa što bi ih uplašilo. Ali iskustvo nije dovoljno. Njemački avion lako izlazi iz zarona i obara sovjetski automobil. Razbija još jednu na komade.
  Snaga njemačkog oružja je veoma velika. Ovo je komponenta u kojoj Fritz ima ogromnu prednost u odnosu na Rusiju. Ali brzina nacista je kolosalna.
  Adala ubrzava i lomi naprijed. A Gertruda ispaljuje rakete na neprijatelja. Savjet primaju zubi. Neka municija je usmjerena na toplinu ili zvuk.
  Adala šapuće:
  Neće nas ubiti!
  Devojke vrte auto... Trude se da budu cool. A onda sovjetski lovac nabija obližnji nemački jurišni avion. I kako počinje da se cepa i cepa. I nebo i vazduh.
  Gertrude je šapnula:
  - Luda smrt!
  Ratnici su se očito zbunili i mogu se i tako nabiti.
  Tenkovi se kreću prema granici. Legendarna posada Gerda, Charlotte, Christina i Magda.
  Četiri ratnika su uspjela da se pokriju slavom boreći se i protiv Britanaca i protiv Amerikanaca. Tokom neprijateljstava sa Amerikom, ljepotice su savladale tenk Panther-2. Nije loš auto, superiorniji od Shermana i po naoružanju i po prednjem oklopu. Kasniji "Pershing" praktički nije imao vremena za rat. Da, i nije rival "Panteru" -2.
  Tada su četiri djevojke stekle legendarnu slavu. Iako je općenito njihov slavni put započeo četrdeset prve godine. Himmler je uvjerio Firera da isproba ženske bataljone u bitkama, od posebno obučenih Arijevaca.
  Tuče su pokazale da žene nisu nimalo slaba karika i da se znaju dobro boriti. I u isto vrijeme snose manje gubitke od muškaraca. Ratnici su se borili i u pješadiji, udarajući bosim nogama po vrućem pijesku pustinje Sahare. I savladao tenkove. Nakon što je testirao "Tigra", u borbama sa Britanijom.
  Međutim, sovjetske djevojke na SU-100 također se dobro bore.
  Iako se pozicija Rusije čini beznadežnom. Ali ratnici se, zajedno sa Elizabetom, bore kao orlovi.
  Ekaterina golim prstima pritiska polugu. Šalje projektil koji probija nacistički automobil E-50 u stranu i urla:
  - Za veliki crveni i grimizni komunizam!
  Elena je također mlatila top koristeći svoju golu, nježnu nogu. Precizno je pogodila neprijateljski tenk.
  Djevojka je cvrkutala:
  - Za moju divnu Rusiju!
  Eufrazija je agresivno primijetila, vodeći vrlo dobro usmjerenu vatru:
  - Slava našoj Otadžbini!
  Takođe koristi gole, isklesane noge.
  Sovjetska mašina je veoma jaka i borbena. I puca prilično dobro.
  SU-100 je sposoban da probije E-50 sa strane. Ali djevojke joj se čak probijaju kroz čelo, uvlačeći se u mamac ili s kraja na kraj. I seku kroz metal.
  Elizabeth je, koristeći svoje gole nožne prste, pucala na neprijatelja. I cvrkutala:
  - Iz plavog potoka...
  Ekaterina je također opalila, ovoga puta gurnuvši polugu grimiznom bradavicom i gugutala:
  Reka počinje...
  Elena je, agresivno se cereći i sikćući, rekla:
  Pa, prijateljstvo počinje...
  I također je pritisnula polugu golom petom.
  Eufrazija je gukala, pucajući na neprijatelja:
  - Sa osmehom!
  Devojke rade na SU-100 veoma aktivno. I uništiti neprijateljsku opremu.
  A na periferiji Bakua pioniri kopaju rovove. Ima momaka različitih nacionalnosti. Konkretno, mnoge svijetle glave trepere. Ima i crvene i crne i plave djece.
  Jedno ih spaja: vjera u trijumf komunizma i bosih nogu. Jasno je da nemaju svi cipele za vrijeme rata, pa se stoga, u znak solidarnosti, sva djeca razmeću golim, okruglim štiklama. Zima u Zakavkazju je prilično blaga, a kada se krećete i radite lopatama, hladnoća i nije tako strašna.
  Djeca rade sa entuzijazmom i pjevaju:
  Dižite vatre, plave noći,
  Mi smo pioniri - deca radnika...
  Približava se era svjetlosnih godina,
  Poziv pionira - uvijek budite spremni!
  Poziv pionira - uvijek budite spremni!
  . POGLAVLJE #5
  I evo opet alarma. Dječaci i djevojčice skaču na dno rova. A granate već počinju da pucaju odozgo: neprijateljska artiljerija radi.
  Paška je pitala Mašu:
  - Pa, misliš li da ćemo preživjeti?
  Djevojka je samouvjereno odgovorila:
  - Odoletićemo bar jednom, u najtežem času!
  Pionir Saša je logično primetio:
  Naše herojstvo je nepokolebljivo.
  Dječak je kucnuo golim tabanom po kamenju. Vidi se da se dječak nabio čvrstim žuljevima.
  Devojka Tamara je primetila:
  Borićemo se bez straha
  Bićemo smanjeni ni korak nazad...
  Neka košulja natopljena krvlju -
  Još neprijatelja, okrenite viteza u pakao!
  Dječak Ruslan, pionir crne kose, primijetio je:
  Prolaze vekovi, dolazi era,
  U kojoj neće biti patnje i laži...
  Borite se za ovo do poslednjeg daha -
  Služite svojoj Otadžbini, od srca!
  Dječak Oleg, mršav i svijetlokos, cvrkutao, stihovi:
  Ne, budni neće izblijedjeti,
  Pogled sokola, orla...
  Glas naroda je zvučan -
  Šapat će smrskati zmiju!
  
  Staljin živi u mom srcu
  Da ne znamo tugu,
  Otvorio vrata svemira
  Zvezde su sijale iznad nas!
  
  Vjerujem da će se cijeli svijet probuditi
  Biće kraja fašizmu...
  I sunce će sjati
  Osvetljavam put komunizmu!
  Dečaci i devojčice su uglas aplaudirali.
  Ali sada mlazni jurišni avioni već lete i bacaju bombe. A ovo je agresivan pristup.
  Oleg i Saša podigli su praćku i pokrenuli dar smrti. A cijev je pogođena nacističkim jurišnim avionom.
  Devojčica Nataša je pevala:
  - Komsomol nije samo starost,
  Komsomol je moja sudbina!
  Ja ću osvojiti svemir, vjerujem
  Živimo zauvek!
  Ahmed, dečak pionir iz Azerbejdžana, odgovorio je sa osmehom:
  - Ti još nisi komsomolac Nataša!
  Djevojka je ljutito lupila bosom nogom i odgovorila milozvučnim glasom;
  Pored očeva, uz veselu pjesmu,
  Zalažemo se za Komsomol...
  Približava se era svjetlosnih godina,
  Vapaj pionira - uvijek budite spremni!
  Vapaj pionira - uvijek budite spremni!
  Oleg je također lupio bosom, djetinjastom nogom i zaurlao:
  Jači čekić stisni proletere,
  Od titanijuma ruka drobi jaram...
  Otpevaćemo hiljadu arija našoj domovini,
  I svjetlo za potomke, dobro!
  Djeca su oduševljena. I u stvari, Nemci su bombardovali, a samo jedna devojka je dobila komadić gole, okrugle, ružičaste pete.
  Pioneer je vrisnula, ali se onda ugrizla za usnu.
  I tako su se pripremili da odbiju napad. I već postoje tenkovi sa nacistima. Zastrašujući E-100 se kreću. Tako moćne i opasne mašine.
  Imaju takvu zaštitu. Da ne možete proći ni iz jednog ugla. Ne možete ga pogoditi samo iz jednog ugla. Jedina šansa je da se polome tragovi.
  Djeca su spremna za borbu, mašu bosim nogama. Evo ih na žici i guraju pakete sa domaćim eksplozivom ispod tragova nacista. Radi i uništava valjke tenkova Rommelove vojske.
  I izgleda užasno.
  Saša škripi:
  - Slava komunizmu!
  Dječak Paška puca s Olegom iz praćke i vrišti:
  - Slava pionirima!
  Dječak Ruslan zajedno sa djevojčicom Sufirom vuče žicom minu ispod Nemca i viče:
  - Slava SSSR-u!
  Tuku se deca iz Azerbejdžana i ruski momci. Preplanuli, mršavi, bosi pioniri protiv kolosalne armade tenkova.
  Devojčica Tamara gazi svojom gracioznom, malom, bosom nogom i kaže:
  - Slava Rusiji!
  Pionir Ahmet potvrđuje pucajući na neprijatelja:
  - Zajedno smo prijateljska porodica!
  Dječak Ramzan, crvenokosi Azerbejdžanac, potvrđuje, nokautirajući auto:
  - Od reči mi smo sto hiljada ja!
  Deca su druželjubiva... Evo Jermenke Azatuhi, koja takođe vešto prebacuje paket eksploziva ispod fašističke gusenice uz pomoć žice, i škripi:
  - SSSR je porodica naroda!
  Još jedna jermenska djevojka Aghas kaže:
  - Ne savijajte se pred fašizmom:
  A djevojka je golim prstima povukla žicu. Mnoga azerbejdžanska i jermenska djeca imaju plavu kosu i ne razlikuju se od slovenske djece, kojih također ima mnogo. Ko je ostavio Nemce, druge ruske porodice su se naselile u Azerbejdžanu čak i pod carem.
  Na Kavkazu ima mnogo Slovena. Mnogo mešovitih parova. Da, i djeca obično imaju svjetliju kosu od svojih roditelja. A slavenski momci su preplanuli da se ne razlikuje od domaćih. Štaviše, djeca su obično sličnija od odraslih.
  Dakle, bori se međunarodni sovjetski bataljon dječaka i djevojčica, i svi su ujedinjeni i vrlo slični. Njihove gole pete bljeskaju kada se kreću.
  I snovi djeca šalju darove smrti. Šamil i Serjožka, obojica pioniri, povlače žicu. A sada nemački E-50 staje sa polomljenom gusenicom.
  Momci uglas pjevaju:
  Unija neuništiva, slobodne republike,
  Nije se okupila gruba sila, ne strah...
  I dobra volja prosvijećenih ljudi,
  I prijateljstvo i razum, i hrabrost u snovima!
  I djeca su oduševljena. Osmehuju se belim, ujednačenim zubima. I sretni su, iako im prijeti smrt.
  A Nemci su sranje. Uništeni tenkovi pucaju iz svojih topova i mitraljeza.
  Neka njemačka vozila opremljena su bacačima granata i vrlo su opasna.
  Dječak Maksimka i djevojčica Zara iz Azerbejdžana, oslonjeni na bose noge, podigli su minu ispod neprijatelja i nokautirali fašističkog mastodonta.
  I viknu iz sveg glasa:
  - Za SSSR!
  Djeca su tako smiješna.
  Pioniri Abas i Vladimir također koriste oružje. U ovom slučaju, katapultirajte i razbijte gusjenicu E-75 nacistima. Tada su momci zapevali:
  - Za veličinu planete pod okriljem komunizma!
  Oleg i Abdula su također pioniri različitih nacija, ali s jednim srcem bacaju i eksploziv. Udaraju E-100 i pevaju...
  Otvorili smo planetu za narode,
  Put u svemir, u neviđene svjetove...
  Opjevaju se junačka djela -
  Da zauvijek izbrišem ožiljak smrti!
  
  Pod svetim barjakom Rusije,
  U miru, prijateljstvu, sreći i ljubavi...
  Ljudi na celoj zemlji postaće srećniji,
  Pakleni mrak će se raspršiti u daljini!
  Ovdje se svađaju djeca...
  Abdurrahman i Svetlana, dječak iz Azerbejdžana i djevojčica iz Bjelorusije, spojili su žicu i oborili fašistički tenk. I pjevali su:
  - Veliko ime svete Rusije,
  Svijetli svijetom - kao zrak sunca...
  Vjerujem u jedinstvo da ćemo postati sretniji,
  Pokažimo ljudima pravi put!
  Djeca su veoma hrabra. A nacisti su bili jednostavno šokirani takvim tvrdoglavim i bijesnim otporom.
  Abudurrahman je pionir, primio je komadić u goli potplat. Probio je žuljevu površinu dječje noge.
  Dječak je prosiktao:
  - I boli me!
  Svetlana je takođe dobila udarac u okruglu petu, i ogrebala se po ramenu. Ali djevojka je prosiktala:
  - Ne razbijaj pionire!
  Azim i Kolka su također nabili njemački auto.
  Momci su pokazivali žicom i pevali:
  Izdajnički neprijatelj krenuo je u ofanzivu,
  Ali vjerujem da neće posustati, sovjetski narod...
  Neprijatelj čeka poraz i zaborav,
  I slava Rusije će jače procvjetati!
  Neprijatelj čeka: poraz i zaborav,
  I slava Rusije će jače procvjetati!
  Djeca su hrabra i ne savijaju se. I žele da pobede. I pevaju i bore se.
  Nemci trpe velike gubitke. Istina, uglavnom imaju polomljene gusjenice i valjke. I nije fatalno.
  Još gore za pionire koji su bili zarobljeni.
  Dječaka Abdulhamida, kada je zarobljen, nacisti su stavili na stalak. Ubacili su pionirske bose noge u blok i počeli kačiti tegove na udice. A onda je zapalio vatru. A dječakove gole pete je polizala vatra. I bič mu je pao na leđa. Tukli su me dugo. A onda su nacisti počeli da lome rebra usijanim kleštima.
  Dječak, umirući pod mučenjem, kada ga je gvožđe njegovih rebara, crvenih od vrućine, smrskalo, pjevao je:
  Berlin je skoro pod našom vlašću,
  Kroz dvogled vidimo prokleti Rajhstag...
  Nadam se da će uskoro biti mira i sreće;
  Koje ću opisati u svojim pjesmama!
  
  Rusija je otvorila komunizam svetovima,
  Ona je svima postala porodica.
  Ali Wehrmacht nam je zabio svinjsku njušku,
  A sada krv pljušti iz vena kao fontana!
  
  Ono što je Firer slučajno zaboravio kod nas,
  Hteo sam da dobijem zemlju i robove!
  Fašizam je išao sa veoma dugom kampanjom -
  I evo prave noćne more, paklenih snova!
  
  Jednostavan dečko, bosonogi dečak,
  Nedavno vezao crvenu kravatu.
  Želeo je da sam izgradi svet bez Boga,
  Ali odjednom je napalm izbio s neba!
  
  Morao sam da bežim na front, bili smo u bekstvu,
  Niko ne želi da uzme takvu omladinu!
  Ali dečak-borac u pušci je to uradio,
  Pokazalo se da je put očeva dostojan!
  
  Borio se gde i lukavstvo i sila,
  A i slabost je gorka, avaj...
  Drugovi su morali da kopaju grobove
  Rendisanje kovčega od borova po mrazu!
  
  Ja sam pionir sada navikao na patnju,
  Išao je u izviđanje bos, snežni nanos je škripao.
  Možda kazna za neveru,
  Da nisam htela da upoznam Isusa!
  
  Ali šta su tri sata golgote?
  Prošlo je više od tri godine rata!
  U svakom selu udovice gorko plaču,
  Kako su sinovi stradali na groblju zemlje!
  
  Preživeo sam, bio sam u šoku, ranjen metkom,
  Ali, srećom, ostao je na nogama!
  Iskreno smo vratili dug Nemačkoj,
  Taj fašizam je nama zgažen u prah!
  
  Sazreo sam, ali još uvek dečak,
  Brkovi se nisu probili, već titan!
  Da, odrasla osoba, a možda čak i previše,
  Na kraju krajeva, srce je postalo tvrdo kao metal!
  
  Zvijezda heroja najviše priznanje -
  Sam Staljin ga je, verujte mi, predao!
  Rekao je: potrebno je uzeti primjer od ljudi poput vas,
  Borci kuju ključeve od vrata Edena!
  
  Ali sada spusti hrabru pušku,
  Uzmite vi, klešta, čekić i radite!
  Napravi jedrilicu i čamac od drveta
  I napravite avion da ptica poleti!
  A sada su ova četvorka dobila još moćniji i savršeniji "E" -50 ili "Panther" -3, koji se odlikuje snažnim oružjem i zaštitom.
  Ratnici su se osjećali vrlo samopouzdano. Upravljanje rezervoarom je najsavremenije sa džojsticima. Najnoviji auto. Čak i gasnoturbinski motor. Ali ima i dosta "Pantera" -2. Tridesetčetvorka bilo kojeg nivoa ne može se mjeriti s takvom mašinom.
  Gerda je bila zavaljena u fotelju. Bila je u bikini. Djevojke su već navikle da se tuku polugole. Vrući pijesak pustinje pekao im je bosa stopala, planinski obluci boli im bose tabane. Ali ratnici se uopće nisu slomili i nisu se utrljali u prah.
  Komandir posade, koji je nagrađivan mnogim nagradama, siktao je:
  - A sada je Rusija protiv nas! Očekuju vas nove avanture i pobjede!
  Odmahnula je svojom bijelom kao snijeg glavom. Prirodna plavuša, veoma lepa i preplanula.
  Charlotte se nasmiješila.
  Ova djevojka je imala bakarnocrvenu kosu koja je gorjela poput plamena. Takođe lepotica, sa bronzanim tenom. U bikiniju, preplanuo, mišićav. Bosim nogama, gazi po vrućem pijesku i oštrom kamenju.
  Vatreni đavo je primetio:
  - Rusi su nam možda najfanatičniji protivnici!
  Christina povisi ton. Kosa joj je bakrenožuta, takođe gori poput plamena, ali zlatne nijanse. I ista preplanulost, mišići i ljepota. Izražajno i istovremeno nježno lice. I bikini. Noge koje su kilometrima stapale po tvrdoj i gorućoj površini, ali nisu izgubile gracioznost i glatke linije. Goli prsti su uredno podrezani i vrlo okretni.
  Crvenokosa devojka je upitala:
  - Zašto tako misliš?
  Magda je odgovorila umjesto nje. Ova djevojka ima bijelo-zlatnu kosu, medeno plavu. Vrlo lijepa, mišićava, izražajnog lica, safirno-smaragdnih očiju. Noge su također otvrdnute, sa okruglim petama i ravnim prstima. Možda Magda ima najnježnije lice, gotovo krotko, uprkos hrabroj bradi. Gerda, na primjer, izgleda čvršće. Kristina je malo mekša i nije tako izopačena kao što je Šarlotina veštica.
  Magda je napomenula:
  - Oni imaju totalitarni sistem kao što je naš. Stoga su čvršći!
  Gerda se nasmiješila i odgovorila:
  - Sovjetski tenkovi su gomila starog metala. Ne treba ih se plašiti!
  Magda je tiho odgovorila:
  - U seriji KV puna je mastodonta. Posebno KV9.
  Djevojke su se zakikotale. Posljednji tenk se zaista pokazao kao "remek-djelo" - najteža mašina sa tri topa: dva 152 mm i jedan 122, težine tri stotine tona i prednjim oklopom od 200 mm. Jedan od najuspješnijih modela u izgradnji tenkova. Takav tenk uopšte nije bilo moguće transportovati. A auto je jednostavno bacanje novca! U seriju je ušao i KV-10 - mašina sa tri topa 107 mm i težinom od dve stotine tona, svojevrsni razarač tenkova.
  Nije najbolja ideja staviti dva pištolja na tenk. Pa čak i više od tri. Ovdje je Staljin, naravno, pokazao tiraniju. I jako ometao državu. Međutim, razvijen je i tenk iz serije Isov. Ali takođe ogroman i težak. Jedina razlika od KV serije je pokušaj postavljanja oklopa na racionalan nagib. Ali Crvena armija nije vodila rat, pa se tehnika nije mnogo poboljšala. I nije bilo borbene prakse upotrebe mašina.
  Generalno, Nemci su plodnije iskoristili četiri godine kašnjenja u poređenju sa stvarnom istorijom.
  Crvenokosa Šarlot je svojim golim nožnim prstima pritisnula džojstik. Pucao na granični bunker. Granata od 105 mm pogodila je sovjetski top i prevrnula ga. Borbeni set je počeo da se kida, a granate su detonirale.
  Crvena vještica je prosiktala:
  - Ja sam strašni vitez - na kolenima divljaci! Pometu neprijatelje domovine sa lica zemlje!
  I osmeh bisernih zuba, i sjaj smaragdnih očiju. Devojke su zaista vrhunske.
  Christina se zakikota i odgovori:
  Sad ću pucati!
  I takođe pucao na neprijatelja. Ispaljen je sovjetski top kalibra 76 mm. Granata je pogodila koso čelo E-50. I rikošetirao. Devojkama je samo odzvanjalo u ušima.
  Gerda je pljesnula bose noge i cvrkutala:
  - Kakav prolaz!
  I ona je sama ispalila sljedeći hitac... Njemački tenkovi su pucali na sovjetsko utvrđeno područje. E-100 je takođe radio. Ispostavilo se da je i ova mašina derivat Mausa. Nije baš dobra ideja za tenk sa dva topova. E-100 je već ukinut.
  Umjesto toga, u seriju dolaze jurišne modifikacije serije "E". Ali ovaj još uvijek radi. I ispaljuje projektile.
  Charlotte se kreštavo kikoće i trese bosom nogom.
  - Rat je strašno stanje, ali pleni kao igra!
  I djevojka je pucala, i to vrlo prikladno.
  Christina je otkrila svoje biserne zube. Ona je mesožder, grabežljivi panter.
  Sovjetski topovi pucaju, a ispred njih su minska polja. Nemački teletankovi se kreću. A jurišni bombarderi rade sa divljim urlanjem.
  Granični stubovi se motaju. Hitlerove horde su prešle granicu.
  Magda je primijetila ne previše duhovito, lupkajući bosom nogom po oklopu:
  - Pometemo jaku odbranu, ali čelične metlice!
  Ratnici su namignuli jedni drugima. Sovjetska odbrana je bila prilično moćna. Posebno puno min. I to je odložilo Nemce. Ali ipak su uspjeli krenuti naprijed.
  Bombarderi su radili na sovjetskim položajima, a odozgo su dolazili i jurišni avioni. Juriš u dubinu odbrane Crvene armije i TA-400, jedne od najstrašnijih modifikacija bombardera. Čak šest motora, uključujući i mlazne. A oni bombarduju i uništavaju sovjetske gradove.
  Gerda je, pucajući, sa smiješkom primijetila:
  - U borbi smo životinje, ali sa umom čoveka!
  I ponovo pucao. Uništen sovjetski top. Općenito, ovo je djevojka najvišeg ešalona. I to je tako kul.
  E-50 je pucao na sovjetske položaje, sam praktično bez oštećenja. Nagnuti oklop automobila sa cementiranim čelikom davao je odlične rikošete. Sovjetske granate nisu mogle ni izgrebati Nemce kako treba.
  Kristina se prisjetila testova "Tigra". Tada je to bio prvi njemački tenk u masovnoj proizvodnji. Nijedna od granata nije mogla oštetiti Tiger. Britanci su pali pod njegovim udarcima. Ali evo topa od sedamnaest stopa, probijenog u čelo. Tada su djevojke zamalo umrle. I toga je ratnik zapamtio. Kako su bili blizu koščate starice sa kosom, koja je osećala njen ledeni dah.
  Djevojka je trljala goli đon o ugao. Zaista je htjela iskočiti iz rezervoara i pobjeći. Ona je tako direktan ratnik.
  Christina je s aplombom pjevala:
  - Plava magla, i svuda prevara!
  Ratnici su se kikotali... Njihov vidok je bio vrlo seksi i erotičan.
  I pištolj je radio i pucao. Nije ni pomislila da stane. Svi su slali školjku za školjkom. Razbijanje sovjetskih pozicija na komadiće i komadiće.
  Iz zvučnika iza začula se pjesma;
  Vojnik je uvek zdrav
  Vojnik je spreman na sve...
  I prašina kao sa tepiha,
  Sklanjamo se s puta!
  I nemoj stati
  I ne mijenjaj noge -
  Naša lica sijaju
  Sjajne čizme!
  I opet snaga mlaznog bombardera pada na sovjetske položaje. I opet, razaranja i čitava utvrđena područja su izbačena. I puške lete u svim pravcima.
  Nekoliko desetina njemačkih tenkova puca u isto vrijeme i uništava sve.
  Gerda se osjeća kao Bagheera u lovu. Ovdje je prva linija sovjetske odbrane već uništena. Ali vojnici Crvene armije i dalje se roje i pucaju na Nemce.
  Među borcima ima i pionira. Mladi lenjinisti su se dobrovoljno pridružili Crvenoj armiji. Većina dječaka su bosi i u kratkim hlačama. Nose se, galame.
  A pioniri umiru...
  Charlotte, predvodeći vatru, zarežala je:
  - A pioniri, u tome je stvar, cela država je gledala!
  Pucala je na Ruse, a Christina, otrovno sikćući:
  - Izgledamo kao sokolovi, lebdimo kao orlovi!
  I ponovo je pustila vatreni osmeh. Predivne devojke...
  Nekoliko njemačkih tenkova krenulo je u podzemlje. I pojavili su se u pozadini sovjetskih trupa, izazivajući paniku i škrabajući mitraljeze. Nacisti su se pojavili kao komarci iz noćne more.
  E-50 je vidio kretanje trideset i četiri kroz optiku. Gerda je pokazala zube i počela da upire cev. Sovjetska mašina sa malim tornjem T-34-76 i vrlo pokretna. Probajte ovaj i nabavite ga. Djevojka je već prilično iskusna, ali sovjetski automobil još uvijek nije sličan američkom Shermanu.
  A udaljenost do Rusa je skoro pet kilometara.
  Djevojka češe golu petu, Charlotte je golica između prstiju. Djevojke se smiju.
  Tada Gerda puca na ruski auto. Granata juri vrlo blizu, zamalo grebe oklop... Ali još uvijek prošla. Gerda ljutito udara šakom o metal.
  Magda kaže svom partneru:
  - Pogodio si korpus! Biće lakše stići tamo!
  Gerda dodaje džojstik Magdi i šapće:
  - Dakle, uradi to sam!
  Magda je oduševljeno pjevala:
  - Zemlja je u prozoru, zemlja je u prozoru... - Devojka je golim prstima uzela džojstik i pritisnula dugme, nastavljajući da peva. - Zemlja se vidi u prozoru!
  A njen projektil je upravo pogodio bazu sovjetskog tenka. Auto je pukao i raspao se. Počelo je da gori... Sovjetske granate su pucale u materici.
  Magda je zatresla golim prstima i graknula:
  - Vidi kako sam to dobio! A ti kazes...
  Šištala je Charlotte, otkrivajući svoje očnjake.
  - Opet pričamo, na različitim jezicima!
  Pojavili su se novi sovjetski automobili. Trideset četiri su išle prve. Pokretni i brojni automobili. Onda smo prešli iz BT serije. Ovo je zastarjeli tip gusjenice na kotačima. Napredovali su i pretpotopni T-26, koji nisu u stanju drugačije nego da izgrebu nemački oklop. Snažniji i teži HF-ovi napredovali su na samom kraju. I puno pješaka.
  Cristina se zahihotala i zarežala:
  Pa, pokazaćemo im!
  Njemačka vozila su otvorila vatru sa velike udaljenosti, pokušavajući prikovati sovjetsku pješadiju o zemlju. Uništili su i tenkove i druga živa bića.
  Na nebu se pojavio i sovjetski jurišni avion: čuveni Ilys. Napali su njemačku formaciju. Hitlerovi borci su jurili prema njima. Bila je to prava rupa. Njemački lovci XE-262, vrlo okretni i okretni sa upravljivošću. Napadaju sovjetsku tehnologiju, pritiskajući kao gvožđe.
  Charlotte je ponovo pucala. Ušao u sovjetski BT i zarežao:
  - Ovaj tekst nije bajka... Bajka će biti ispred!
  E-50 se zaustavio i odrazio sovjetski kontranapad. Ne baš iskusna komanda bacila je tenkovsku rezervu zapravo na klanje. I ruska kola su pogođena - kao kokoške u iščupani. I temeljno su se borili protiv njih.
  Gerda je ispalila hitac, razbila čelo tridesetčetvorke i siktala:
  - Šta je Stvoritelj - ranjeni pakao!
  Charlotte je također pucala, nakon što je pronašla metu, sovjetski automobili su se kretali u pravoj liniji, a djevojke su uspjele pucati. I općenito, ova četiri fenomena.
  Crvena harpija je pjevala:
  - Naš otrov ubija sve!
  A ratnici su nastavili da pucaju, pokazujući svoje zube tako jake i velike poput konja.
  Christina je tvitala sa aplombom:
  - Naš otrov ubija sve!
  Magda je, pogodivši trideset i četiri, zalajala:
  - Ovo je naš rezultat!
  Devojke su se razišle...
  Ali i sovjetske ljepotice se bore. Posada Elizabeth na T-34-85. Veoma hrabre devojke. A tuku se i bosi i u bikiniju.
  Njihov auto se bori protiv nemačkih Pantera. Ovo vozilo je i dalje u upotrebi, ali dolazi sve više novih tenkova E serije.
  Elizabeth puca golim prstima. Iz daljine zabija neprijatelja u stranu i škripi:
  - Slava eri Staljina!
  Ekaterina je također pucala golim prstima i primijetila:
  - Nije to velika slava!
  Elena se usprotivi, pokazujući zube:
  Rođeni smo da pobeđujemo!
  A pucala je i golim nožnim prstima...
  U isto vrijeme, djevojka je teško uzdahnula. Nesrećne misli su mi jurile glavom. Rat je počeo porazima. Nijemci su probili odbranu i samouvjereno krenuli naprijed.
  Elena je tada pobjegla na istok. Cipele su joj se raspale već prvih dana. I morao sam da lupim bos. I boli nenaviknuto. Devojčici su noge bile sve u modricama, modricama, užasno pretučenim. I više nije mogla normalno hodati, već je posrnula. Ali uprkos tome, kretala se i hodala. Elena je dosta smršala u kampanji - jednu kožu i kosti. Ali preplanula je, a kosa joj je postala još svjetlija nakon što je izblijedjela na suncu. I goli tabani su podzhili i grubi. I stigla je do prve linije i nastavila da se bori. I bitke su ponovo bile u punom jeku.
  Elena se uglavnom borila u pješadiji. Uključujući učešće u odbrani Moskve i Staljingrada.
  Ali već na Kurskoj izbočini prešla je u tenk. Tamo je nastala njihova četvorka: Elizabeta, Elena, Catherine, Euphrasia - četiri "E". Ratnici su zaista legendarni. Ko se borio bos i u bikiniju, čak i po hladnoći, i dao Fricu u rogove.
  . POGLAVLJE #6
  Tenk Panter, na koji su devojke naišle na Kurskoj izbočini, bio je veoma opasno vozilo. Bilo je nemoguće udariti je pesnicom u čelo. I ona je sama uzimala sa velike udaljenosti. Osim toga, brzo puca.
  Dakle, da biste se probili, morali ste sa velikom vještinom kontrolisati tenk i ne dozvoliti da vas pogode.
  Elizabeth je upravo to uradila. Iako je više pucala u pokretu. I ona je vozila tenk Euphrasia.
  Gotovo je nemoguće pokrenuti se iz tridesetčetvorke. Ali devojke su uspele da pogode. I borili su se sa velikom hrabrošću.
  Ekaterina takođe puca veoma precizno.
  Na Kurskoj izbočini djevojke su se pokrile slavom i primale naređenja.
  A sada svaki od njih ima zvijezdu heroja SSSR-a.
  To je ono što devojkama treba! Samo vrhunski ratnici!
  Catherine je pjevala:
  Vjerujem da će se cijeli svijet probuditi
  Biće kraja fašizmu...
  I sunce će sjati
  Osvetljavam put komunizmu!
  Zaista, to su djevojke koje izazivaju zavist među djevojkama. Ne kao Gerda i njen tim.
  Ovdje je tokom odmora, a ona i njena družina, bez oklijevanja, mučili pionirku.
  Prvo je dečak od trinaest godina skinut gol. Onda su počeli da ga štipaju. I onda bockati iglama. Štaviše, u početku su igle bile hladne, ali su se onda zagrijale na vatri.
  I zaista je mnogo boljelo.
  Charlotte je probušila dječakov pupak i zagugutala:
  - Ja sam paklena lisica!
  Nakon toga je uzela užareni štap u ruke i njime počela da peče gole, blago hrapave tabane dečaka. Dok uživa u njegovim divljim kricima.
  I Christina je uzela i zagrijala hvataljke, počela da lomi pionirima prste bosih nogu. Počeo sam malim prstom, radeći to polako i istovremeno okrutno. I prsti djeteta su popucali i slomili. I bilo je toliko bolno za pionira da je dječak nekoliko puta gubio svijest.
  Magda je ubola pajser, bijel od uboda, ispod lopatice. I dječak će zavijati.
  Mučili su pionira do smrti. I ispalo je jednostavno odlično. I mučenje se nastavilo.
  Darth Sidious, međutim, nije gubio vrijeme.
  Osim što su obarali sovjetske letjelice, fašistički broj jedan i crni Sith je takođe pogodio zemaljske ciljeve.
  Proizvodnja tenka T-34-85 dostigla je stotine vozila dnevno u SSSR-u. Sovjetska komanda je pokušala da preuzme tu količinu.
  Ali borbe su se nastavile divljim skokovima u različitim smjerovima. Crni Sith je gađao sovjetska vozila mecima iz aviona i silovitim munjama.
  Pa, 18. marta, Sheev Palpatine je dobio napredniju modifikaciju X-klase ME-262, a ova mašina se pokazala izuzetno strašnom.
  Pet avionskih topova, i brzina preko 1100 kilometara na sat. I zamašena krila.
  Ne postoji način da se odupre takvoj moći.
  Sovjetski avioni padaju ispred nje oboreni i raskomadani.
  Ali najgore se dešava u fašističkim logorima.
  Doručak je gotov, a vode ih do kablova...
  Deca su postrojena na paradnom poligonu, dečaci ljudske rase pokušavaju da se drže zajedno, mladi zatvorenici drže formaciju prema visini. Podijeljeni su u grupe prema starosti i veličini. Tu su dječaci od pet do šesnaest godina, kao i mladi različitih rasa i nacija, predstavnici drugih naroda.
  Jedina stvar koja ih spaja je odjeća, odnosno njeno skoro potpuno odsustvo, samo šorc sa oznakom broja na dečacima.
  Imperija Trećeg Rajha ih poziva po principu da izvlače više beneficija za sebe od onih koji su prestali da se smatraju građaninom! Štednja u svemu, na odeći, obući, međutim, neki dečaci u slobodnom životu nikada nisu poznavali cipele.
  Ali sa štapovima i gumenom gomilom na golim petama često su dobijali. Glave se briju, svake dvije sedmice kupaju u kupatilu, gdje se opeku. Onda se odmah obriju tupom mašinom, a onda nije mnogo toga uspelo da izraste. Dječaci marširaju bosi po oštrom kamenju. Ako je Oleg Rybačenko na to navikao i njegovo hrapavo stopalo ne osjeća bol, onda najmanja djeca obaraju pete i gole prste dok ne prokrvare.
  Cijela straža se sastoji od vanzemaljaca koji predstavljaju najokrutnije rase u svemiru, samo šefica skloništa u radnom logoru, starica Frau Pontuss, gleda svojim brutalnim očima sadiste.
  Moćan esesovac koji igra ulogu nadzornika daje instrukcije gde će neko danas raditi, odnosno, naporno raditi dok ne izgubi svest. Oleg Rybačenko, spuštajući koščata ramena, gleda u drugu polovinu dvorišta. Ima djevojaka, od malih do skoro odraslih. Obučeni su kao prosjaci u otrcane krpe od najgrubljeg platna. Lica su suha, oči izgledaju krupne i tužne. Kostrijet je kratka, ispod nje se vide tanke, ali žilave noge. Djevojke su također bose i sve bez izuzetka su ćelavo obrijane. Ovo je očigledno učinjeno da bi se oni ponizili, još jednom da bi se pokazalo da su ništa. Ali ovdje nikako nisu okupljeni kriminalci - nesretna napuštena djeca.
  Ovdje najavljuju da će grupa dječaka otići u šivaću, da rade u najzamornijem i najiscrpnijem profilu. Ovdje Timur nije mogao izdržati i viknuo je s mukom:
  - Ne želim da radim tako! Pošaljite me na plantažu ili u baštu.
  Dječaci su se smrzli, preplanuli, mršavih tijela napeta.
  Pontuss je očito bio oduševljen novom prilikom za pogubljenje:
  - Juče ste bili tihi, a ja sam se bojao da će vaša porodica ostati bez vizuelne lekcije. Da će dječak pet puta proći kroz redove.
  Uzbuđenje je prošlo kroz redove djece.
  - Tako je. - Bezbednim tonom rekla je matrona. - Podijelite štapove svima.
  Udarci su se nanosili posebnim bodljikavim šipkama. Obično su ih dečaci sami brali iz šikara, u periodima kada nije bilo posla. Međutim, zaista, i tada su djeca bila prisiljena, makar i bez koristi za carstvo, da kopaju, na primjer, pola dana kopaju rupu, a pola dana je zatrpavaju.
  Oleg je pogledao svoje ruke, bile su u žuljevima, prsti su bili oboreni.
  Momci su automatski demontirali rešetke, Olegu se činilo da su oni, instrumenti mučenja, opekli prste, a noge su im postale teške. Nije htio da udari prijatelja, ali nije imao hrabrosti da protestuje. Nije vidio skoro ništa i bolno je udario nožnim palcem o ležeću kaldrmu. Čudno, ali osjećaj bola je pomogao da se skupi i magla pred mojim očima se razbistrila. Korak je postao čvršći, iako je prst poplavio.
  Izgrađene su u polukrugu u dugačkom nizu. Timur je bio vezan motkama za ruke, a ramena su mu bila uvijena kako bi bilo zgodnije tući dječaka koji je uvrijedio. Momci žmire i pokušavaju skrenuti pogled. Po naređenju frau Pontuss, poprskali su salamuru, posipajući mu plavu so po mršavim, ali žilavim leđima. Sudeći po načinu na koji je dječak napravio grimasu, počeo je gorjeti.
  Šefica skloništa fašističkog logora je pucnula usnama:
  - Sada svi imate lekciju. Udri jače, ko vara bit će osuđen na odmazdu.
  Pomoćnik u ovom slučaju, SS borac je razotkrio očnjake:
  Pozabavićemo se njima odmah! Čudovište je promrmljalo.
  Dječak je premješten između redova. Momci su polako podigli štapove i prvi udarci su pali na Timurova leđa. Sudeći po ožiljcima na leđima i bokovima, dječak je više puta kažnjen, pa je samo uzdahnuo i teško disao, kao i svi dječaci koji pokušavaju suzdržati krikove.
  - Udri jače! viknuo je Pontus. - Pusti ga da viče.
  Prve udarce zadali su najmanji dječaci, koji jednostavno nisu imali snage da izazovu ozbiljne bolove. Ali onda su me stariji momci počeli tući. Detetova leđa su bila isečena crvenim prugama, curila je krv. Bol, pojačan plavom solju, natjerao je Timura da vrišti, čak je pao, zabijena je daska sa ekserima ispod i izbola mu grudi.
  - Nemoj! - viknuo je dječak. - Radiću gde god kažeš.
  - Naravno da hoćeš! - odgovori Pontus. - Ali prvo, batina.
  Jučerašnji drugovi su bili previše uzbuđeni i pretukli su svog jučerašnjeg brata. I ljudi i vanzemaljci su se tukli istom žestinom. Dječak je vrištao, a njegove bose noge ostavljale su krvave otiske. Ogromni esesovac je zarežao i sam udario klinca batinom po golim, preplanulim nogama. Želio je dječaku nanijeti još više bola. Udarac je pao na žilave gležnjeve, a sljedeći na pete. Timur je zacvilio i popustio. Zatim je mučitelj zario debelu iglu u zadnjicu, ulivajući tečnost.
  - Dobro! rekao je Pontus. - Sada bi radije umro nego se onesvijestio. Niko ne izbjegne kaznu.
  Oleg Rybačenko je stajao skoro na samom kraju reda i činilo mu se da su na njega pali udarci biča. Timur je bio iznevjeren, sam dječak se samo trzao, vikao i plakao. Njegovo okruglo lice postalo je grimizno od bola, grimasa patnje ga je iskrivila.
  Ugledavši Olega, prošapta bledim usnama:
  - Imaj milosti!
  Dječak je oklevao: ukočio se.
  Krupni esesovac je viknuo:
  - Pa šta čekaš! Bay!
  Oleg je odgovorio:
  - Ne ne mogu! On je moj prijatelj!
  Fašistički nadzornik se nacerio:
  Da li želite isto za vas?
  Oleg je drhtao cijelim tijelom, problijedivši:
  - Ne, ali!
  Pontus ga je prekinuo:
  - Dosta! Dječak je sam potpisao svoju kaznu. Šta vrediš mordovorot. Dobro sipajte i okačite na rešetku da joj se drugi dive.
  Oleg je izbačen iz igre, povučen na koze. Dječak se pokušao oduprijeti, ali SS militanti su se s njim nosili kao s mačićem. Ruke su se bolno iskrivile, kosti su škripale. Stavili su ga na daske, dječak je osjetio hrapavost vrha isturenih eksera na obrazu i stomaku. Probušeni su u mišićavu, grudi, bradu, prednji dio bedara, koljena. Obraz mu je bio izgreban do krvi.
  - Oh, nemoj! - upitao je Oleg.
  - Neophodno! - Rekao je SS nadglednik da svima bude primjer.
  Dječak je osjetio kako mu se sipa salamura na leđa, a potom i so. Pecka kao senf flaster. Oleg je napravio grimasu, žuljeva stopala su mu bila razmazana (poslednji put kada je bio u onoj čudnoj uspomeni koja se pojavila u ovoj viziji - obuo je sandale prije nekih šest godina), gotovo odmah su počele divlje svrbjeti. Fašistički stražar je dječaku zabio iglu u zadnjicu, on je grubo i bolno ubo, unutra je ušla goruća tekućina.
  - Sada ćete biti veoma uplašeni, i nećete izgubiti svest. - Čudovište je graknulo, ogolivši lice, a producent horor filma bi počeo da muca!
  - Za što? zastenjalo je nevino zatvoreno dete. - Za ime Hrista, pokažite milost.
  SS nadglednik je, prskajući otrovnu pljuvačku, odgovorio:
  - Ne verujem u ove bajke o dobrom Isusu! Općenito, ako postoji Bog, onda je on zao i okrutan. I što više zla i patnje nanesete svom bližnjem, to ćete više moći i blaženstva dobiti na onom svijetu.
  - Apsurdno! - rekao je, problijedivši od užasa, i odjednom je Bog zaista takav dječak.
  - Videćete! - Zahihotao se potomak kosmičkog Tartara. - Ali ne nadaj se, danas nećeš umrijeti.
  Pontus je lajućim tonom naredio:
  - Počnite! Neka vječno pamti poljupce biča!
  Zarobljeni pionir je zadrhtao kada je začuo prodoran zvižduk, a potom i snažan potres mozga od kojeg mu je pukla koža na leđima. SS stražari su snažno tukli, ali su istovremeno obuzdavali snagu da ne ubiju. Dječaku se oteo vrisak iz grla, zadrhtao je, potekla je suza. Grizeći usnu dok nije prokrvarila, dječak se suzdržao. Trenutak kasnije uslijedio je novi udarac koji je potresao cijelo tijelo. Oleg je duboko udahnuo, bol, pojačan solju i slanom vodom, bio je nepodnošljiv.
  Pontus je viknuo:
  - Nastavi!
  Opet zvižduk i duvački! Seče do kosti. Dječak je izgorio iznutra. Izgledalo je kao da je otkucalo stomak. Uprkos svim njegovim naporima, dio vriska je iscurio sa njegovih stisnutih usana.
  - Majko!
  Opet udarci! Na leđima, između oštrih lopatica i, konačno, na golim petama. Dječak vrišti, više nema snage da se obuzda. Vrisak izbija kao vulkan iz grla i onoga što izgleda kao nos. Pontuss je zadovoljan:
  "Sada vidim da ga tučete do srži. Dobro ga tuci, ali ga nemoj ubiti!
  Svakim udarcem bol se pojačava. Suze se miješaju s krvlju i padaju na krevet. Krvave pruge na leđima se spajaju, spajaju u grimizni nered, tanke bijele kosti dječaka počinju da se otkrivaju. Oleg se guši, nema dovoljno zraka, žica mu se zabila u savijene gležnjeve. Gole pete zuje uz nagrizajuću, grubu, žuljevu kožu ne pomiču se odmah, ali kapljice krvi i dalje izlaze. Udarci se pojačavaju, čini se da munja prolazi kroz nervne završetke do samog grebena. Drugi dječaci ćute, savjest ne dozvoljava odobravanje, strah od odmazde ne dozvoljava osudu. Vidi se kako su se dječacima glave spustile, ali njihove oči prate pogubljenje. Radoznali i nervozni, većina je već bičevana na sličan ili sofisticiraniji način. Misliš samo da nije bilo mene, a ponekad ti je zloba u mislima: on vrišti, ali bi, naravno, mogao izdržati, ne tako slabić kao Oleg.
  Udarci su već po golim kostima, leđa, bokovi, butine su čvrsta rana. Da nije injekcije stimulansa, dječak bi bio sjeban na smrt - umro je od bolnog šoka. I tako je upao u nešto gore od Danteovog pakla. To je kada je svaki molekul, svaka ćelija, svaka vena zasićena košmarnim bolom.
  Pionir Oleg Rybačenko je očajnički pokušavao da se odvrati od bola. Sećajući se svojih roditelja, srećnog doba dalekog detinjstva, on kao da se odgurnuo nogama, od usijane bujaće lave patnje, ali ona ga je opet usisala, pokrila glavom. Tako su plovili kroz okean mučenja, san smrti kao izbavitelj od muke. Sjetio sam se riječi Otkrovenja Svetog Jovana. - I oni će hteti da umru, ali ne mogu. Ovako sudbina čeka grešnike koji muče decu. Gospod će ih stostruko nagraditi, a najvažnija kazna, kako kaže Isus u Jevanđelju po Mateju, biće večna. I jedni će otići u život vječni, drugi u vječne muke. To je nekako utješno, budi mržnju prema neprijateljima, želju za preživljavanjem i pobjedom. Dečak uspe da vikne:
  - Ovo ćete platiti, za svaku prolivenu suzu djeteta odgovarat ćete na Sudnjem danu.
  - Umukni kučko! - SS nadglednik urla.
  - Ne možete ugušiti istinu. Pionir je uzdahnuo.
  - Više!
  Ponovo su ga udarili, ulažući sav bijes, lomeći kosti, ali bol je već dostigao toliki prag da jednostavno ne može postati jači. Ovo je željezo, koje se može zagrijati na određenu temperaturu, a zatim se širi.
  Pontus to razumije, starica (tačnije, izgleda ne više od četrdeset godina, a zapravo je prešla nekoliko stoljeća), ima mnogo iskustva kao dželati:
  - Pa, dosta je! A onda će umrijeti! Izliječimo malog zatvorenika i mučimo ga uz pomoć kompjutera. Imam samo program "mučenje olimpijaca".
  SS nadglednik, namjerno zijevajući, kaže:
  - Gde je sad? U ambulantu?
  - Ne na stalku! - Matrona je prekinula bez priziva. Neka visi kao upozorenje drugima. Injektirajte samo injekcije za podršku srcu. I neka ponovo protjeraju Timura kroz redove, i neka od tebe dobije ostale udarce. Nekada spektakl za uzgoj. Treba raditi!
  Inomirian je bičem nakrivio glavu i migoljio krznenim ušima:
  - Slušaj domaćicu. Pa, pokreni ponovo.
  Novi udarci pali su na Timura. Ovog puta niko se nije usudio da protestuje. Nije bilo ni najmanje želje da padne u ruke dželata. Timur s vremena na vrijeme vrišti. Ponovo ga dižu i tuku. Druga serija štrajkova je već pri kraju. Ostalo je samo nekoliko dječaka. Jedan od njih je najstariji, ima šesnaest godina, već se probija brada i vide se brkovi. Očigledno oklijeva, udara, ali to čini lako, jedva dodirujući.
  Frau Pontuss je bijesna:
  - Okačite ovog lijenog mladića na stalak i vežite mu kamen za noge. Neka pati.
  Dječak je uhvaćen, napreže reljefne mišiće, plod teškog rada, i viče:
  - Pa šta gledaš, momci ih tukli!
  Dječaci se stresu, tutnjava se širi redovima, ali im nedostaje odlučnost da jurnu na svoje mučitelje.
  Bikini ratnici su nastavili napredovanje. Nacisti su zaobišli tvrđavu Kamišov i zatvorili kotao. Tenk E-50, kreće se u pravcu istoka.
  Gerda je oduševljeno pjevala:
  - Ja sam tako kul devojka! Sve dušmane lomim kao ledenice... A na hladnoći, bosonog, smelo, da mi čak i iskre sipaju ispod nogu!
  Charlotte se zahihotala, oborila trideset četvorku u tijelo i oduševljeno uzviknula:
  - Nema razloga da sumnjate u Otadžbinu! Ratnici su jači od muškaraca!
  Christina je također bosom nogom pritisnula dugme i bijesno je izdala, nokautirajući sovjetski top. Pa je čak i prtljažnik otpao:
  - Prihodi su visoki kao planinski vrhovi!
  Magda je pucala iz svog topa jedan po jedan. Bio je 105 mm i smrtonosan u najnovijoj modifikaciji, bio je prilično brzometan, ispaljivao je deset metaka u minuti.
  Djevojka je pritisnula gole prste i prošaputala:
  - Dat je procenat u liniji budućnosti...
  Gerda je udarila sovjetski tenk, zdrobila oklop i viknula:
  - Videćete sami!
  Udarila je i Charlotte, koristeći svoje gole nožne prste, uz divlji, mahnit urlik:
  - Otadžbina nam je sada bliže!
  Christina je također ispalila, koristeći prste svojih golih, preplanulih nogu, izdavši:
  - Pozdravite sunce sa nama!
  Magda je također udarila i pritisnula svoju golu petu. Razbila je sovjetski top u lebdeće fragmente, pevajući:
  - Otadžbina je najjača!
  A ratnici će urlati kao bivoli u klanici. Four jako voli muškarce. Zaista im pristaje. Zašto ne? Tako su lepe i agresivne. I ljubavlju. A čovjek je pas, samo pozovi. I imaćete sve, uključujući i novac. I ove žene su fizički veoma jake. I probavljaju muško savršenstvo ludog temperamenta. I stalno zadovoljstvo.
  Ne morate čekati cijelu godinu na muškarca - a ipak će vas orgazam pronaći!
  Gerda ga je uzela i zaurlala, pucajući na sovjetsku tridesetčetvorku i rušeći toranj:
  - Ja sam pravi vitez uništenja!
  Christina je isplazila jezik i prijeteći huknula:
  - A moj osmeh je kao u pantera!
  Charlotte je govorila agresivno, tresla šakom i gurala džojstik golim prstima.
  A pred nama su velike promjene!
  Magda je cvrkutala i viknula:
  - Mi smo oličenje hetera!
  Gerda se zakikota i odgovori:
  - Kako je dobro kada te miluju ruke zgodnih mladića!
  A djevojka je zamišljala kako joj dlanovi šapaju po bradavicama od jagode. Zaista je tako divno. I škakljivo i uzbudljivo. I veoma lepo.
  Gerda je pucala na sovjetski SU-85. Udarila je autom i cvrkutala, udarajući bosim nogama po oklopu:
  - Ah, hrastove dame, hrastove dame!
  Šarlot je agresivno potvrdila, nadimajući obraze i tresući pune grudi.
  - Duba! Hrast! Duba ladies!
  I kako će on to uzeti i smijati se... Kao da zvona zvone. I njegov glas je tako blistav.
  A njena žrtva je bio ruski pištolj kalibra 76 milimetara. Oružje je prilično arhaično.
  Christina se zakikotala i zacvilila:
  - Ja ću urlati i slomiti se!
  I golim prstima je takođe uperila projektil u neprijateljski automobil.
  Kako je lijepa. Zlato i bakar su odlični!
  Magda je potpuno zlatna, jer peva sa oduševljenjem:
  - Hurdy-gurdy takođe plače...
  Zatim se okrenula oko sovjetske trideset četvorke i nastavila tužno da peva.
  - Ona je stranac u Berlinu!
  Gerda je cvrkutala kao odgovor. Pritisnula je dugme džojstika golim prstima i oborila sovjetsku haubicu.
  - Berlin je prestonica sveta!
  Charlotte je promrmljala sa aplombom u odgovoru:
  - A London je glavni grad Pariza!
  I ekseri na sovjetskom T-36. Mašina, iako nije velika, takođe se smatra tenk.
  Christina ga je uzela i dala, vrteći bicikl bosim nogama:
  - A Pariz je glavni grad Rima!
  Onda, čim se nasmije... I smaragdnim očima bušiće sve ratnike redom. I cerekati se u isto vreme, i blistati zubima. Ali uopće kako će uzeti i udariti sovjetske tenkove. Srušiće pola kule u trideset četiri.
  A nakon nje, Magda će je uzeti i zapaliti granatom. Odnosno, projektil. Prema SU-76. Već očigledno zastarjeli auto, ali još uvijek na listi.
  I cvrkutala:
  - A Rim je glavni grad Majamija!
  Zaista je smiješno. Ali djevojke su se previše zanijele. Nisu primijetili kako je nekoliko vojnika sovjetske vojske dopuzalo do njih sa svežnjevima protutenkovskih granata i raznijelo tragove. I kako će to potrajati i eksplodirati. Valjci su pukli i E-50 je izgubio svoju pokretljivost.
  Morao sam da popravim auto. U međuvremenu je trajalo zarastanje rana mastodonta, devojke su se ponovo prepustile sopstvenim, veoma zanimljivim i zabavnim uspomenama.
  Gerda je, vidjevši da njen protivnik, koji nije baš ustuknuo, mirno stajao, iznenada skočila, udarivši ga bosom nogom ispod koljena. A kada je Mavar počeo da pada, oštrica mača ga je prošla između bronzanih ploča i rebara. Šarlot je takođe počela da zamahuje mačevima mnogo energičnije. Djevojke su istovremeno cičale kao svinje. Iako su se njihovi mačevi kretali drugačije, ipak je postojao osjećaj sinkroniciteta. Gerda se uhvatila u koštac s velikim rimskim ratnikom, čiji se šljem ispostavilo da je ukrašen paunovim perjem. Ovaj put je zapravo imala veoma iskusnu i jaku protivnicu. Zlatne pruge su takođe govorile o egu iskustva i zasluga. Odbivši nekoliko napada plavokose devojke, nasilnik, očigledno plemeniti plemić, krenuo je u ofanzivu. Gerda se odmaknula i zviždala:
  - Ti nisi Italijan!
  Strašni patricij je odgovorio:
  - A ti si samo bosonoga drolja! Šta mislite koliko možete izdržati protiv drevne rimske oštrice?
  Gerda je uzvratila:
  - Ne znam protiv oštrice, ali ti si bradat i nemaš čemu da odoliš!
  Međutim, uprkos svom optimizmu koji je zračila bosonoga Gerda, devojčica je morala da ustukne. Rimljani su unosili svježe rezerve u bitku, djevojčice i dječaci su sve češće bili ranjavani ili su padali izbodeni na smrt. Dječaci strijelci su, međutim, pokušali pucati preko njihovih glava, razbijajući prikladne kohorte.
  Charlotte je u međuvremenu pažljivo položila drugog protivnika i odsjekla ruku drugom. Ratnik je pevao:
  - Nuklearni mač želi da te poseče! Gori kao paklena vatra, laserski snop! Ali nemojte razmišljati kako da spasite svoj život, budite vjerni ljubavi, budite vjerni do kraja!
  Gerda je bila iznenađena:
  - A ti pevaš kao pravi naučnik!
  Charlotte je pjevala u obzir:
  - Super je kada u fizici ima pilota, oni pokreću svoju nauku napred! Ali glavna pitanja se rješavaju u redovima, u redovima, u redovima!
  Gerda je potvrdila preuzimanjem:
  - Lepo je živeti među vatrom i dimom! I čuj kako mitraljez cvrkuće! Vodi nas Fireru u nepobjedivu bitku! Naprijed, naprijed, naprijed!
  Charlotte podržava:
  - Kad danonoćno pucaju granate, činovi i naređenja idu brže! Neka bijesno tutnji svijetom - rat, rat, rat!
  Gerda je bila inspirisana pulsirajućom energijom u njenom atletskom tijelu. I brzina je odjednom postala poput mahanja vilinim krilima. A onda je ratnik starog Rima promašio ubod vrha u nos. I on je bio rastrojen, a ratnik Gerda mu je prerezao tetivu na desnoj ruci:
  - Da se nisi usudio biti nepristojan prema dami!
  Grudnjak, s paunovim perjem, trzajući donjom usnom, frustrirano odgovori:
  - To je bila samo šala! Na kraju krajeva, to je bila samo šala!
  Gerda je podrugljivo, udarivši svoju oslabljenu ruku, odgovorila:
  - Ne šali se sa vukom!
  A kada je rimski junak pao na koljena, ratnica ga je udarila kolenom u bradu. Charlotte je odobrila:
  - Ovo je sasvim u našem stilu SS!
  Gerda je tada dobila bod u rame i dahnula:
  - Pa, budale!
  Charlotte je savjetovala:
  - Napravi mlin! I naoštrite svoje mačeve!
  Tada su u igru stupili rimski strijelci, bili su teški u oklopu, a njihove puške su bile ljudske visine. Naravno, strijele duge jedan i po metar, preopasno oružje protiv polugolih djevojaka i dječaka. Atila je očigledno shvatio da je nemoguće više čekati; bacio u napad konjicu koju je lično poveo u bitku.
  Ovaj div je rotirao dva mača odjednom, svaki dugačak kao viteško turnirsko koplje!
  Gerda se nasmiješila i namignula.
  - Evo, konačno dolazi naš zgodni!
  Charlotte se zahihotala.
  - Treba udariti jako i što je najvažnije na vreme! U trenutku kada će efekat ovoga biti maksimalan!
  I velike strijele su pljuštale odozgo. Djevojčice i dječaci su spretno skočili u stranu, pa čak i vrisnuli:
  - Ovo će biti naš način! Možete pobjeći od metka, ali šta je sa strijelom.
  Ali neke ljude su ipak pogodile strijele. Štaviše, nisu poginuli samo predstavnici njemačkih Atilinih pukova, već i, i to u velikim količinama, od darova vlastitih rimskih vojnika. Međutim, konjanici varvara, zaobilazeći njihove redove, pali su na neprijateljsku pješadiju. Pa, sam Atila je izgledao jednostavno šik.
  Gerda je udarcem nogom šutnula ljepljivog kavalira u stranu:
  - Ne šape, ne tvoje!
  Charlotte je odmahnula glavom.
  - A momci ovde nisu loši, mada ne kao naši! Za naše arijevske sokolove!
  Gerda, sečeći rimskim mačem, složi se:
  - Naravno, ne par! Vjerujte da nemačka moć Rima nije jednaka! Zgnječimo ko uš i ruka se neće trgnuti!
  Charlotte je potvrdila:
  - Da, čak i ako mač nije iz govana!
  Djevojke su žustro dodale, okrećući perecu svojim mačevima i pjevajući:
  Borimo se za pravedan cilj! Sa bajonetom pakla nema kompromisa! Sunce neće biti prekriveno oblacima! Zora neće uskoro pokriti mrak!
  Konačno se i sama Atila probila do rimskih strijelaca. Međutim, sudeći po veličini, ovi lukovi su očigledno napravljeni u Britaniji. Dok se tukla, Gerda se sjetila priče. Pod Edvardom Trećim, kojeg su Britanci prozvali Velikim, strijelci su postali glavni ogranak vojske... A neki od njih su bili na konju! Nadmoćne snage Francuza bile su nemilosrdno tučene. Općenito, i u Jungfolingu i u Uniji njemačkih djevojaka, mržnja nije bila dobrodošla... Britanci su prepoznati kao opasan neprijatelj, koji je osvojio više zemlje nego bilo koja druga nacija u čitavoj istoriji planete Zemlje!
  Ali sada su konjanici varvara slamali strijelce, sijekući ih snažnim udarcima do samog logora. Gerda se, s druge strane, suočila s neprijateljem iz Kine. Nije bio previsok, ali je famozno uvijao noge, obuvan u čizme sa mamuzama:
  - Nemci su paraziti - sigurno će biti pobijeni! - Zaurlao je.
  Gerda je odgovorila napadom bodežom:
  - Uzalud neprijatelj veruje da je uspeo da sruši Nemce! Ko se usudi da napadne u borbi, neprijatelji će biti nasilno potučeni!
  Charlotte je podigla:
  - Snažna nesreća neće zadesiti planetu! I uzalud je neprijatelj bacio svoje snage u pohod! Moći ćemo pobijediti neprijatelja u strašnoj borbi! Tama će se raspasti u prah - doći će vrijeme svjetlosti!
  . GLAVA 7
  Gerda je ponovo mahnula sa još većom energijom, sumirajući:
  - Reč nije vrabac, nego je glagoljanje pretvara u vranu!
  Charlotte je održala:
  - Kad se jezik plitak, od brašna se peče knedla u grlu!
  Gerda je snažnim, čak i neženstvenim udarcem mača, odsjekla glavu borcu koji je skakao s lijeve strane, a zatim se ponovo uhvatila u koštac s Kinezima. Plavokosi ratnik je žestoko i glasno viknuo:
  - Nećeš uzeti!
  Kineski ratnik je odgovorio:
  - I ne morate da uzimate, već ste svi ispred mene.
  Gerda se nasmejala kao odgovor.
  - Lakat je blizu, ali nećeš ugristi!
  Zatim je vrh mača ogrebao djevojku poput kobre, prorezavši oklopnu ploču i razotkrivši joj grudi: veličanstvene i sa grimiznim bradavicama. Kinezi su tužno zaurlali:
  "Sada sve što treba da uradite je da se molite!" Koju crkvu preferirate: katoličku ili evangeličku?
  Gerda je ljutito odgovorila:
  - Crkva se razlikuje od prostitutke po tome što se blaženstvo uvek odlaže za kasnije!
  Kinez je pokazao svoje krive zube.
  - I taj smisao za humor te nije promenio! Oj djevojko, kako mi je žao što unakažem takvu ljepotu kao što je tvoja!
  Gerda je pokazala zube.
  - Nije mi žao! Općenito, šteta je za pčelu, a pčela je na drvetu, a drvo je u šumi! Gdje je šuma - na nos!
  Kinezi su zarežali u odgovoru:
  Nemačka ima mnogo neprijatelja!
  Gerda je spretno uzvratila:
  - Mnogi kuvari pokvare kašu!
  Nakon još jednog iskora uskookog ratnika, na grudima djevojke ostala je krvava pruga. Gerda je dahnula i odmaknula se. Kinezi su zarežali:
  - To je ono što ćete dobiti!
  Devojka je mirno odgovorila:
  - Ko ne dođe do mozga, nikad neće opametiti! Mozak je kao novčanik, morate ga primiti da biste ga napunili!
  Kinezi su odbrusili:
  - Pa ti voliš sofizam! Prvi put vidim ovako obrazovanu i učenu devojku. Znaš, možda bi bilo bolje da se pridružiš vojsci Velikog Rima. Kod nas svaka osoba, bez obzira na nacionalnost, može zauzeti najviši položaj pod carem!
  Gerda je odgovorila:
  Bolje umreti nego izdati!
  Uskooki ratnik je primetio:
  - Ovo nije razumno, pogledajte našu konjicu koja ide u bitku... A kada budete zarobljeni, bukvalno ćete urlati na stazi od bola!
  Gerda je mirno odgovorila:
  "Bolje je jednom mirno udariti nego sto puta vikati srceparajuće!"
  Ali avaj, izgleda da su Kinezi u pravu, hiljade rimskih konjanika, predvođenih samim carem (čini se da mu je oklop prekriven korom dijamanata, rubina i smaragda!), jure na varvarsku vojsku. Međutim, Atilini jahači već su uspjeli ubiti većinu neprijateljskih strijelaca, sami dječaci varvarske vojske počeli su intenzivno slati strijele u neprijateljske redove. Očajničko rezanje Charlotte razveselilo je svog partnera:
  Ne daj Gerda! Ne popuštajte njegovim obećanjima! Bolje se okupite i odlučno pobijedite!
  Atila je zajedno sa svojim ratnicima ušao u rimski sistem. Njegovi gigantski mačevi su uzburkali krvavi mikser poput lopatica propelera. I sam nasilnik je krenuo naprijed, pokušavajući provaliti u cara.
  Gerda je filozofski primijetila:
  - Ako hoćeš da postaneš pastir stada, ne budi ovca!
  Charlotte se složila:
  -Svaki ovan želi da postane pastir dok je vuk daleko, a puška u blizini!
  Ovdje je Gerda zadobila još jednu ranu u stomak. Djevojka se ponovo povukla. Njena bosa noga odjednom je stala na vrh izbočenog bodeža i Gerda je zacvilila:
  - Oh oh oh! Kako bolno!
  Sama Charlotte je već zadobila nekoliko rana i naslonila se. Ratnik je viknuo:
  - Čuvajte svoju snagu, Rimljani neće izdržati dugu bitku!
  Ali varvarima je zaista bilo teško. U bitku je ulazilo sve više odreda Rimljana. Konjanici u zlatnim oklopima jurnuli su u žestoku borbu. Nad njima su vijorili transparenti sa vučjim glavama. A ispred je jurnuo junak, možda i veći od Atile. U isto vrijeme, Rimljani su čak pokušali da pokriju varvarsku vojsku sa bokova, lansirajući dva moćna puka sa kopljima i bronzanim oklopom oko glavnog bojnog polja. Gerda se izjasnila:
  - Ponestaje nam snage, pred gubitkom!
  Charlotte je predložila:
  - A ti pevaj kao odgovor! Pjesma nam pomaže da gradimo i živimo! Pod bubnjem pod crvenom zastavom u kampanji! I onaj koji pjesmom korača kroz život; on nikad nigde ne nestaje!
  Obe devojke su pevale u horu, i uprkos ranama glasa; bio kao truba:
  Postoji takav poziv vojnika,
  Ovo nije profesija, nije titula!
  Iako ponekad sto funti automatski,
  Ne, ne marš, meso je mučenje-mučenje!
  
  Ali idemo, pravimo korak naprijed,
  Jer mi služimo Otadžbini!
  Vjerujte, zli neprijatelj će biti poražen,
  Da se zabavite u životu!
  
  Učili su nas skoro od kolevke
  Borite se za Otadžbinu hrabro!
  Nekada su postojali mačevi od čelika
  A sada RPG u jakom rancu!
  
  Nećemo odustati, ni korak nazad
  Iako tijela leže u grobu!
  Pokosit ćemo red protivnika,
  Neka nam Svevišnji da snagu!
  
  Tenkovi štapaju, avioni lete,
  Bombe padaju i granate pucaju!
  Nemojte nas smatrati gadnim štencima
  Vojnici su postali prekaljeni!
  
  Taj drug je umro kao heroj,
  Ne stavljajte ništa pod krst!
  Ljudi se često igraju sa sudbinom
  Ali ljubav će biti jača - vjerujte!
  
  Mada u bitci, gde jako zakucavaju,
  Sjetimo se naših slavnih predaka!
  Kako smo dugo išli u Rim,
  Zašto ne jesti ostatke u ropstvu!
  
  Nismo morali da se klanjamo da pobedimo,
  Ne bacite naš svijet na koljena!
  Na kraju krajeva, mi smo gyrfalcons - mi sami pobjeđujemo igru,
  Predstavnici svih generacija!
  
  Evo napora i bacanja,
  Već vidimo neprijatelja kako se fino trese!
  Metak je skoro pogodio slepoočnicu,
  Pomračen u očima našeg Sunca!
  
  Ali krenuli smo u napad,
  Razbijamo podle bajonete kundakom!
  Spalimo Fritz, ako treba vatrom,
  Naš borac je postao bez cijena - samo blago!
  Čim je djevojka završila s pjevanjem, glavni junak rimske vojske u zlatnom oklopu pao je od Atilinog udarca. A nadahnuta djevojka je još ranije posjekla Kineze, a sada je napala predstavnika komandanta pješadije. Ušla je u bitku sa pravim, jednookim divom i čak ga počela gurati mašući mačem:
  - Ti čudovište nećeš izaći na kraj sa nama! Jer mi smo Nemci!
  Nasilnik je grubo odgovorio:
  - Nemci-paprike! Nacija bogalja!
  Gerda je bila ozbiljno ljuta:
  - Ne! Mi Nemci smo a priori nacija velikih ratnika. Narod koji je navikao da pobeđuje i nema kome da se savije!
  Džin je iskrivio usnu i odmah primio oštricu mača u grlo. Fontana je gunđala sa bikovog vrata... Zateturao je i odmah dobio ubod ispod srca... Gerda je uzviknula:
  - Herojstvo nema starosti!
  Charlotte je ohrabrila svoju prijateljicu:
  - Sigurno ih jače zgnječi draga... Pritisak će biti još brži!
  U ovom trenutku, jedan od bosonogih dječaka strijelaca dobro je pogotkom oborio rimskog cara. I bilo je potrebno ugoditi streli direktno u oko!
  Gerda je, cereći se, pevala:
  - Jebem ti! Ne u obrvu, nego u oko!
  Charlotte je okrenula prst prema sljepoočnici.
  - I šta! Bolje jednom pogoditi nego stotinu opsovati! Pa, sada će neprijatelj pobjeći!
  Gerda je, saseći još jednog ratnika, potvrdila:
  - Neprijatelj će zadrhtati od straha i pobjeći!
  Zaista, redovi Rimljana su oklevali i počeli da pokleknu. Generalno, kada vojska bježi, to je jezivo. Čak i ako je to tako disciplinovana vojska kao što je stari Rim. Nije ni čudo, uostalom, Džingis-kan, ako je desetina pobjegla, naredio je pogubljenje čitavih stotinu... Iako se dovodi u pitanje pouzdanost posljednje naredbe da li je ovo izum istoričara. Čak je i u Rimu svaki deseti pogubljen tokom leta. Trepereći golih nogu, devojke i momci su jurili da progone neprijatelja. I trube su svirale...
  Gerda se probudila, naglo skočivši, djevojke su se brzo postrojile. Umivali smo se, oprali zube i opet mazali zaštitnim kremama usiljenim maršom kroz pustinju. Tako su bosi u kupaćim kostimima i jurnuli kroz pješčani pakao.
  Arapska djeca iznenađeno su upirala prstom u njih i zviždala:
  - Deutsche Akbar!
  Gerda je pogledala oko sebe i čeznutljivo pogledala u palme koje su se povlačile, nakon čega je šapnula Šarloti:
  - Opet u paklu!
  Crvenokosa diva je sa osmehom odgovorila:
  - Svi ljudi su grešnici, a podzemlje je prirodno stanje grešnika!
  Gerda je namignula.
  - Čovek ne može da ne greši!
  Charlotte je klimnula svojom vatrenom kosom i počela da objašnjava dok je trčala:
  - Slažem se! Čak i hiljadu puta se složite! Općenito, grijeh je relativan i čisto ljudski pojam. Na primjer, ako uzmemo moral antičkog svijeta, onda je u njemu bilo dobro da je koristio i samoj osobi i njegovom plemenu. Na primjer, preljub se smatrao blagoslovom, a ne grijehom!
  Gerda se spremno složila:
  - Dobro! Sam Firer vjeruje da je za ženu najbolje da zatrudni od ratnog heroja nego od svog, daleko od uvijek hrabrog muža. Pogotovo ako i muž ima znakove štetne, nečiste krvi.
  Madeleine je vikala na djevojke:
  - Čuvajte dah cure, ovog puta trčimo do iznemoglosti!
  Gerda je uzvratila osmeh.
  Možete biti umorni, ali ne možete biti iscrpljeni.
  Pola sata su devojke trčale u tišini, a onda je Šarlot prošaputala:
  -Znaš li kakav sam čudan san imao devojku?
  Gerda je bila iznenađena:
  - Da, i ja priznajem! I šta?
  Šarlot je, cereći se, odgovorila:
  - Ništa! Takav san da sam bio ratnik u vojsci velikog varvara Atile. I borili smo se protiv voskova starog Rima. I sve je bilo tako lepo i okrutno u isto vreme...
  Gerda se nasmejala kao odgovor.
  - Znate, i ja sam o tome sanjao! Pomalo iznenađujuća koincidencija. Video sam te u snu!
  Charlotte je namignula.
  - I ja tebe! Dobro si se borio, iako te uskooki i žutoliki ratnik umalo nije ubio!
  Ovoga puta Gerda je bila nemalo iznenađena, bila je iznenađena:
  - Ne može biti! Dakle, ne dešava se da dvoje ljudi vide isti san u isto vreme?
  Charlotte je odgovorila:
  - Ako je grip kolektivno bolestan, onda san može biti isti. Evo kako to ide! Čuo sam da u društvu Thule postoje posebni medijumi koji uzimaju napitak i udišu biljne tinkture, a zatim uranjaju u vizije! I prilično uspijevaju biti proroci!
  Gerda, skačući preko kaldrme, složi se:
  - Svakako! U principu, dar proroštva ne zahtijeva natprirodne moći, jednostavno mogu postojati prilično materijalni, a ipak neriješeni fizički zakoni u prirodi. Ali koja je svrha ovog sna?
  Charlotte je slegnula ramenima i odgovorila:
  - Ne znam! Možda će Treći Rajh poraziti Britaniju i Sjedinjene Države iza Lava ili... Ovdje možete nagađati dugo!
  Gerda se spremala nešto da kaže, kada joj je iznenada uho začulo još uvek čujnu buku motora. Uprkos udaljenosti, bilo je očigledno da motori aviona prave buku, te da se značajno približavaju...
  Madeleine je zapovjedila:
  - Koja je faza vežbe broj dva: prerušavanje.
  Djevojke su zastale, izvadile maskirne ogrtače, ofarbane u boju pustinje, iz ruksaka. Tada su počeli ubrzano da se ukopavaju, dok se odozgo nije primijetilo, što je bilo neprirodno. Ovdje se Gerda zahvalila sudbini što su imali i oružje i saperske lopate. U suprotnom, djevojke u pustinji mogle bi biti lak plijen britanskih jurišnih aviona ili ronilačkih bombardera. Šarlot je, stružući pesak bosim nogama, rekla:
  - Izgleda da ćemo barut morati da njušimo, čak i u Tunisu... Putevi Gospodnji su nedokučivi!
  Gerda je lukavim pogledom prigovorila:
  - Nedostatak tačnih znanja je uvijek loš, sa jednim izuzetkom, kada su u pitanju planovi Svevišnjeg!
  I kako udara bosom nogom po pijesku. Podići će se u zrak.
  Charlotte je mudro primijetila:
  - Dobro je imati ljudsko znanje, ali je još bolje imati božanske mogućnosti!
  I golim prstima je uhvatila gada. Zgnječila je insekta i pokazala ružičasti jezik.
  A na drugoj tački sukoba između sila Osovine, vode se njihove žestoke bitke.
  Trupe Trećeg Rajha su se borile za Saratov. Kavkaz je već potpuno pod nacistima. A Crvena armija nema čime da pokrije svoje praznine. Istina je da Staljin ima i tenk T-54, ali se i dalje proizvodi u malim količinama. A to nije dovoljno za pokrivanje prednje strane. T-54 je dobro zaštićen u prednjem dijelu kupole, ali lošije u prednjem oklopu trupa, a bokovi su još slabiji. Nemci su tenk E-50 donekle ojačali tako što su oklop podebljali, povećali uglove nagiba i stavili gasnoturbinski motor od 1500 konjskih snaga. Težina vozila porasla je na sedamdeset tona, ali je bočni oklop postao 170 milimetara, a prednji oklop 250 milimetara. Sada je njemački tenk uopće postao remek djelo, s topom kalibra 105 milimetara u 100 EL, i vrlo nagnutog oblika.
  Borbena, da se razumijemo, mašina najnovije vrste.
  Nemci su zaobišli Saratov i bili spremni da napadnu Kujbišev. Borbe su ovde žestoke.
  I već maj bjesni svojom jarkom bojom. I kako je lijepa?
  A rat se rasplamsa kao uragan i vatra iz pakla.
  Popravljeni E-50 je krenuo u borbu. Rusi su ipak prilično podigli utvrđenja, a Nemci su morali da savladaju odbranu u dubini. Ratnici su metodično uništavali bateriju.
  Gerda je pucala, razbijajući sovjetski top, a onda je sa osmehom u glasu rekla:
  - Tući ćemo ljude, i tući kante!
  Charlotte je otpjevala svoje bakrenocrvene lokne:
  - Mi smo, oh, pljačkaši! Razbojnici!
  I pritiskom na dugme džojstika golim prstom, poslala je projektil, razbijajući sovjetski bunker.
  A onda je Christina zaglušno zarežala:
  - Bang Bang! A ti si mrtav! Mrtvi! Mrtvi!
  I također golim prstom pritiska gracioznu nogu, šaljući neprijatelja u nokaut.
  A onda je tu bila i Magda. Evo devojke. Pritišće i džojstik prstima bosih nogu, i kako mlati.
  - Oh, ko nas vidi odmah će dahnu!
  Šarmantna Gerda, tresući punim grudima, lupila je po trideset i četiri i zacvilila:
  - A za nekoga će mirisati prženo!
  Charlotte je golim prstima pritisnula dugmad džojstika i cvrkutala kao vrabac:
  - I mi držimo nešto u njedrima!
  Kristina je granatom raskomadala sovjetski pištolj i zašuštala, cvokoćući grimiznim usnama:
  Ne prilazi nam...
  Magda je takođe pritisnula dugme golim prstom. Dunula je u trideset četvorku i viknula:
  - Ne prilazi nam!
  I Gerda, ova agresivna zvijer plave kose, također će lupiti projektilom, a tridesetčetvorka će se rasprsnuti kao nos boksera pod šakom udarca. I ratnik će cviliti:
  - Ubićemo ga!
  I opet će djevojke briznuti u plač i pucati, bez ikakvog žaljenja i pauze.
  Charlotte je oduševljeno uzviknula:
  - Ja sam veliki lopov...
  I kako pogađa sovjetsku haubicu. Samo su dijelovi letjeli u različitim smjerovima.
  Christina reži. Dok pritišće golim prstom dugme džojstika i cvrkuće:
  - A kći demona je mrtva!
  Magda također zakucava bosim nogama na udarni predmet, razbija sovjetski tenk i izdaje:
  - I ne skroman!
  Gerda je pokazala zube, zubi su joj bljesnuli. Zamišljala je zgodnog mladića. Tako čvrst, atletski, sa reljefom mišića i velikim muškim savršenstvom. I kako se naginje i obavija svoje grimizne usne oko njegove pulsirajuće jezgre od žada. Kako je ukusan, kao čokoladni sladoled. I onaj čokoladni sladoled koji ližeš jezikom. I tako je lijepo, tako uzbudljivo.
  Oh, kako je lijepo ako joj se s leđa pridruži još jedan mladić. A pulsirajući štap od žada ući će u vlažnu pećinu Venere. I kako je super.
  Gerda se čak tresla od klonulosti. Kako joj se to činilo dirljivim i divnim.
  Djevojka je pucala u sovjetski pištolj. I ciknula je zadivljeno, lupajući bosom nogom:
  - Momci, momci, na vama je...
  Charlotte je također mlatila i razbila ruski tenk, dok ona brblja, tresući punim poprsjem:
  - Spasite zemlju od vatre!
  Christina je protresla bakrenožutu kosu. Ogolila je vatreni osmeh, cvrkućući:
  - Mi smo za svet za prijateljstvo, za osmehe sveta....
  Magda je golim prstom kliknula na džojstik. Razbila je sovjetski tenk i zarežala:
  - Za srdačne sastanke!
  Ratnici su izgledali izuzetno veselo. I kako su pokazali zube. I namiguju i cvile.
  Charlotte takođe zamišlja momka. Mlad, ali sa bradom. Dok joj miluje grudi. Dok brada golica grudi, kovrdžava kosa prelazi preko zrelih jagoda bradavica. I on je golica, i ljubi joj grudi. Zaokružite slatku, mednu bradavicu svojim jezikom. Takva je idila. A ako momak još zabode jezik u pećinu Venere. Kakav ukus!
  Charlotte puca i vrišti:
  - I mač će biti oštar!
  Naravno, djevojke, iako ljepote, rade prljavo djelo - ubijaju sovjetske vojnike. Ali tako su ih učili od ranog djetinjstva. Oni su nemilosrdni vukovi.
  I misle da su u pravu. Imaju isti odgoj i mentalitet. Djevojke su počele uzvratiti u četrdeset i jednom, neki iz njihovog bataljona "vukova", još ranije. I nehotice se prisjetite prvih koraka. Kada si imao samo šesnaest godina. I sve je okolo izgledalo divno, predivno romantično.
  Međutim, oni su još prilično mladi!
  Dvadesetak engleskih aviona preletjelo je prerušene djevojke, one vjerovatno ništa nisu primijetile, a već su se počele rastvarati iza horizonta, kada su se odjednom začuli novi sumnjivi zvuci. Madeleine je zapovjedila:
  Svi lezite i ne mrdajte!
  Devojke su se ukočile, čekale su nešto. A onda su se iza dine pojavili laki transporteri i kamioni. Sudeći po dizajnu, engleska i američka proizvodnja. Polako su se kretali prema glavnom gradu Tunisa. Madeleine je bila malo zatečena. Vjerovala je da je linija fronta još daleko, što znači da Britanci još neće imati vremena da se pojave. Ili bolje rečeno, ne bi trebalo da se pojave. A onda je cela kolona. Iako, možda, manje od bataljona... Ko su oni, neka borbena grupa, zaobilazeći pustinje nikako neprekidnim frontom, želi da pretura po začelju. Čini se logičnim, iako ih je uz tehnologiju lako uočiti u pustinji. U svakom slučaju, morate prenositi na svoj radio, ali nemojte otvarati vatru. Štaviše, ima ih samo stotinu, a Engleza više od tri stotine!
  Gerda je šapnula Šarloti:
  - Oni su Englezi! Ovo je prvi put da ih vidim izbliza!
  Crvenokosa prijateljica, takođe prilično nervozna, odgovorila je:
  - Ništa posebno! A među njima ima toliko crnaca!
  Zaista, najmanje polovina Britanaca su bili crnci. I kolona se polako kretala, a crnci su i dalje nešto urlali... Sve su bliže i bliže...
  Tada živci jedne od djevojaka nisu izdržali, te je udarila iz automatske puške. Iste sekunde, ostali ratnici su otvorili vatru, a Madeleine je sa zakašnjenjem zalajala:
  - Pli!
  Nekoliko desetina Engleza je pokošeno odjednom, jedan od kamiona se zapalio. Ostatak Britanaca je neselektivno otvorio vatru. Madeleine je iskoristila trenutak i povikala:
  - Bacajte napadne granate zajedno!
  Djevojke iz elitnog SS bataljona "Vučice" bacaju granate daleko i precizno. I da su trenirani od djetinjstva, a prošli su i posebnu tehniku. To je kad treniraš sa strujom, malo zakasniš sa bacanjem a ti sa pražnjenjem. Gerda i Charlotte su također bacile svoje poklone. A britanski salto i naopačke... Smiješno je. Pucaju nasumično, a crnci i dalje viču na nerazumljivom jeziku. Evo nekih đubreta...
  A Gerda puca i baca, pritom pjevajući:
  - U zenicama SS-a je noćna mora! Jedan skok, jedan pogodak! Mi smo vučice - naša metoda je jednostavna! Ne volimo da vučemo mačku za rep!
  Charlotte također zareža kao odgovor. Meci koje je ispalila razbili su se u krhotine lobanje. I izvade oči. Evo jednog uplašenog crnca, kako će bajoneti svog plavokosog partnera u stranu. On će pljunuti krv kao odgovor. Charlotte pjeva uz:
  - Anđeli zvezdanog mračnog pakla! Čini se da će sve u svemiru biti uništeno! Treba poletjeti u nebo brzim sokolom! Za zaštitu od smrti duše!
  Britanci djeluju neorganizirano, većina njih su kolonijalni vojnici: Crnci i Indijci, Arapi. Ili padaju, smrzavajući se, ili, naprotiv, naglo skoče i počinju juriti poput bijesnih zečeva. Međutim, djevojke pucaju precizno, a granate, iako fragmenti ne lete daleko, već gusto! Sada je ostalo malo neprijatelja. Madeleine vrišti na engleskom, njen glas je tako zaglušujuće glasan da vam čak i ne treba usnik:
  - Predajte se i poštedećemo vam živote! U zatočeništvu ćete imati dobru hranu, vino i seks!
  Upalilo je momentalno i pošto već odustaju ... Ruke gore i ...
  Okupljeno je pedesetak zarobljenika, od kojih je polovina ranjena. Madeleine je zapovjedila:
  - Ubijte ranjene!
  Vukice su bez ceremonije ispalile metke u sljepoočnice onima koji nisu mogli stajati na nogama, a ostali su utovareni u automobile i odvezeni u najbližu bazu.
  Nakon vrućeg pustinjskog pijeska, Gerdinim bosim nogama je vrlo ugodno osjetiti meku gumu. Čak i blaženo stenje... Američki kamioni su veoma udobni i ne tresu se tokom putovanja. Nakon pobjede djevojke su vesele. Charlotte je upitala Gerdu:
  - Koliko si ih ubio?
  Djevojka je zbunjeno slegnula ramenima.
  - Ne znam? Nisam ja jedini pucao... Ali mnogo mislim!
  Charlotte je izračunala:
  - Ima nas stotinu, pobijenih oko tri stotine, znači troje po bratu, odnosno po sestri! Impresivan početak rata!
  Gerda je prezrivo odmahnula rukom.
  - Nije mi važno! Glavna stvar je da nijedna djevojka nije umrla. Iako je ovo naravno statistika, tri stotine neprijatelja je uništeno, a sa naše strane samo su dva vukova ratnika lakše povrijeđena. Čak se pitam kako još nismo u potpunosti zauzeli Afriku, sa takvim ratnicima.
  Charlotte je odmah pokvarila raspoloženje:
  - Pa ipak smo izgubili od ovih nesretnih ratnika u osamnaestom!
  Gerda je ljutito odmahnula plavom glavom, kao posuta novogodišnjim snijegom:
  - To je zbog izdaje! Ali u stvari, bili smo bliži pobjedi nego ikad i to je bilo očigledno svima koji nisu slijepi! Avaj, prekinuti smo!
  Charlotte se složila, vješto prstima počešavši bose noge iza lijevog uha.
  - Da, izdaja, sabotaža, osrednjost vojske.... Ali mi smo ipak slomili Ruse, prisiljavajući ih na predaju u osamnaestoj godini! Oh, bilo bi lepo prošetati prostranstvima Rusije, tamo je cool, a ovde je vruće!
  Gerda se veselo zakikota.
  - Ali u Rusiji su tako jaki mrazevi... Ali kada sam bos trčao po snegu u planinama, znam kakvo je to brašno.
  Charlotte je pokazala zube.
  - Mala Gerda trči bosa kroz zapaljeni snijeg... Simbolično je kao u bajci... Priče jedne čiste, još djetinjaste i nimalo sebične...
  Gerda je vatreno namignula svojoj prijateljici:
  - To je kao da imamo Firera?
  Charlotte je potvrdila:
  - Skoro! Mi samo jašemo, a ne trčimo bosi po vrućem pustinjskom pijesku. Da, čak i nakon pobjede.
  Vezani crnac promrmlja na njemačkom:
  - Strašni anđeli, spreman sam da vam služim! Ti si boginja, ja sam tvoj rob!
  Charlotte je pogladila svoje blago grubo stopalo preko smeđe kovrdžave kose crnog zarobljenika.
  - Vi crnci ste po prirodi robovi! To je, naravno, dobro s jedne strane, neko mora da radi od zore do mraka, da radi sitne poslove... Ali rob po prirodi, podla priroda je izdajnik i ne može mu se verovati oružje. Mi Nemci smo, pak, najkulturnija i najorganizovanija nacija na Zemlji. Velika nacija ratnika, a nije uzalud da su nemački plaćenici služili u svim evropskim vojskama, pa čak i u Rusiji, a najčešće na komandnim položajima!
  . POGLAVLJE #8
  Gerda je divljački dobacila:
  - Da, služićeš nam kao rob. Imamo posebne menažerije za crnce. I ostaje vam...
  Charlotte je predložila:
  Neka nam ljubi stopala. Na kraju krajeva, biće nam lepo, a Niger ponižavajući.
  Gerda je snažno odmahnula glavom.
  "Ne znam kako tebi, ali odvratno, ako usne smrdljivog Nigera dotaknu čistu kožu istine Arijaki. Dakle...
  Charlotte se nije složila.
  - Pa ne! Naprotiv, dopalo bi mi se. Pa pogledajte...
  Vatrena crvenokosa lepotica gurnula je svoju malu nogu u crnca. Oduševljeno je počeo da ljubi dugačke, glatke, isklesane prste boginje. A djevojka se u odgovoru samo nježno nasmiješila, debele usne crnca golicale su preplanulu kožu. Ovdje je jezik zatvorenika hodao duž elastičnog, pomalo prašnjavog stopala djevojčice. Ipak, lijepo je kad poniziš snažnog, skoro dva metra dugog čovjeka.
  Gerda je bila iznenađena:
  - Čudno, ali šta je sa tobom, zar nije odvratno?
  Charlotte se nasmiješila.
  - Pa ne! Zašto da se gadim?
  Gerda je radije šutjela: zašto bi se miješala u poslove svoje prijateljice. Zapravo, odgajani su da Njemica treba da bude ne samo ratnica, već i ljubavna, nježna supruga i zdrava majka. Ali ona sama još nije razmišljala o momcima, možda zbog teškog fizičkog napora, ili jednostavno još nije pronašla svog partnera. Međutim, Charlotte je, izgleda, umorna od toga. Udarila je crnca gležanjom po nosu, toliko da je juška potekla i predložila Gerdi:
  - Možemo li da pevamo?
  Gerda je klimnula.
  - Naravno da ćemo pevati! Inače postaje tužno!
  Devojke su pevale, a njihove devojke su se jednoglasno pridružile, tako da je pesma tekla kao vodopad:
  Idemo sa jednom zgodnom malom iz guštara,
  Drži nezemaljski tugu!
  I hladno, goruće jezujuće,
  Probijeni slomljeni motiv!
  
  Bose noge u snijegu
  Dolaze male bijele djevojčice!
  Riču ko vukovi mećave su zla,
  Rušimo jata ptica pičuga!
  
  Ali djevojka ne poznaje strah
  Ona je borac moćnih sila!
  Košulja je jedva pokrivala meso,
  Definitivno ćemo pobijediti!
  
  Naš ratnik je najiskusniji,
  Ne savijajte ga maljem!
  Ovdje se javorovi lagano kreću,
  Pahuljice padaju!
  
  Nije naš običaj da se plašimo,
  Da se nisi usudio da drhtiš od hladnoće!
  Neprijatelj je debeo sa volovskim vratom,
  Ljepljivo je, gadno kao ljepilo!
  
  Tolika je snaga naroda
  Šta je uradio sveti obred!
  Vjera i priroda su za nas,
  Rezultat će biti pobjednički!
  
  Hristos nadahnjuje otadžbinu,
  Govori nam da se borimo do kraja!
  Učiniti planetu raj
  Sva srca će biti hrabra!
  
  Ljudi će uskoro biti srećni
  Neka život ponekad bude težak krst!
  Brutalni smrtonosni meci
  Ali onaj koji je pao već je uskrsnuo!
  
  Nauka nam daje besmrtnost
  I um palih će se vratiti u redove!
  Ali ako se bojimo, vi vjerujete
  Neprijatelj će odmah zeznuti rezultat!
  
  Zato se molite Bogu
  Nema potrebe da zabrljate, lenjost napolje!
  Sudija Svemogući je veoma strog,
  Barem ponekad može pomoći!
  
  Otadžbina mi je draža od svega,
  Sveta, mudra zemlja!
  Držite našeg vođu jačeg od uzde,
  Blossom Otadžbina je rođena!
  Devojke iz elitnog SS bataljona "Vukovi" su lepo pevale, a reči su bile iskrene. Općenito, postojao je stereotip da SS čovjek znači krvnik! Ali nije. Postojale su, naravno, specijalne kaznene jedinice, najčešće u sastavu sigurnosnih divizija, koje su izvodile specijalne operacije, ali većina SS divizija je jednostavno bila elitna garda Wehrmachta. Generalno, mora se reći da crvena, totalitarna propaganda nije najpouzdaniji izvor informacija o Drugom svjetskom ratu. Uostalom, jasno je da komunistički lideri Agitpropa nisu mogli a da ne budu nepristrasni i objektivno ne izvještavaju o događajima. Dakle, pouzdano je teško procijeniti gdje je bila prava istina, o zvjerstvima nacista, a gdje fikcija. U svakom slučaju, oni koji se ozbiljno bave istorijskim istraživanjima prinuđeni su da priznaju da nije svaki SS vojnik dželat i čudovište. Osim toga, prije napada na SSSR; nacisti su se u cjelini na okupiranim teritorijama ponašali tolerantno, zapadni izvori ne ukazuju na bilo kakve masovne zločine i masakre.
  A sada su djevojke pomogle zarobljenicima da izađu iz automobila; prijateljski su potapšali široka ramena plahih muškaraca. Nakon toga, devojke su pozvane da se osveže...
  Večera je bila skromna, ali s druge strane, u pustinji je ustrijeljena zebra i svaka djevojka je dobila šiš ćevap na arapskom. Općenito, Arapi su, barem spolja, bili prijateljski nastrojeni, a oni koji su znali njemački čak su pokušavali da se šale ili nježno glade djevojke po nogama.
  Gerda je odgurnula ljepljivog Arapina i rekla:
  - Nisam za tebe!
  Charlotte je slijedila primjer:
  - Nabavi sebi harem!
  Gerda se nasmiješila i predložila:
  - Ali reci Charlotte, šta bi radila da postaneš sultanova žena?
  Crvenokosa prijateljica je sa sumnjom primijetila:
  - Ovo je zapravo kontroverzna sreća... Iako zavisi od supruge kojeg sultana. Da je veliko Osmansko carstvo bilo na vrhuncu, onda... Bilo bi čak i jako dobro... reformisao bih tursku vojsku, poboljšao naoružanje... I vjerovatno bih prvo okrenuo pogled na istok.
  Gerda se složila.
  - Dobro! Ali tu je sramota za Tursku što ni u svom vrhuncu nije mogla osvojiti Iran. Ovo je bilo sasvim realno, pogotovo jer je perzijska vojska bila zaostala. Zanimljivo je, veliki Fireru, kakvu će odluku donijeti, da osvoji Tursku, ili ipak uključi u svoju koaliciju, bacivši kost Osmanlijama, uključujući i neke od ne baš vrijednih zemalja Irana?
  Charlotte je zbunjeno slegnula ramenima.
  - Ne znam! Zapravo, u poslednje vreme se šuška da ćemo napasti SSSR... Kažu da su ruska bogatstva i debele zemlje Ukrajine preko potrebne!
  Gerda je prstima bosih nogu uzela šolju čaja i prilično je spretno podigla do brade, sipajući smeđu tečnost u sebe. U isto vrijeme, djevojka je uspjela da progovori:
  - U Ukrajini postoje veoma bogate, masne zemlje. Pod mudrim njemačkim vodstvom, i uz našu visoku poljoprivrednu kulturu, oni će dati rekordne žetve. A onda imamo hljeba, bit će jeftiniji od vode. I sami Ukrajinci će od toga imati koristi, jer ih sovjetska vlast jednostavno pljačka, tjerajući ih da gladuju!
  Charlotte je klimnula.
  - Učićemo ove Slovene našoj velikoj nemačkoj kulturi! Hajde da ih prosvetlimo!
  Ovdje je razgovor prekinut grubim povicima, vrijeme odmora je prošlo.
  Ali nakon večere, djevojke su ponovo postrojene i prisiljene da krenu u prisilni marš kroz pustinju. Nakon jela bilo je teško trčati, a djevojčice su čak i malo stenjale, dok im se tijela nisu zagrijala. I tako su odjurili kao jerboas.
  U međuvremenu, SS pukovnik Dess je tajno poslao novu šifriranu bilješku Britancima. Zato se Dessu činilo da je izdao Treći Rajh uz rizik da uđe u Gestapo. Ima novca, pristojne plate, plus vojni plijen, šta je još potrebno... Ali ima ljudi koji imaju prirodno vlasništvo, žudnju za izdajom. Izdaju, samo uhvate zujanje, i polude kao od trave. A sada je Dess britancima škrabao podatke o prebacivanju novih trupa i pojavi dodatnih aviona. I šta je znao o vremenu dolaska njemačkih trupa. Naravno, i on se ponekad stideo što njegovi drugovi umiru njegovom krivicom, i plašio se mogućeg razotkrivanja... Ali možda je za njega bilo prekasno da se povuče, osim ako Treći Rajh tada izgubi... .. Nedavno su postojale glasine o predstojećoj operaciji na istoku. I ne samo glasine, u Poljsku i Rumuniju su prebačene trupe, posebno tenkovi. Iako prestiž ruske vojske nije bio posebno visok, udar carske ruske vojske je prekinuo blickrig 1914. godine. Osim toga, sovjetski dobrovoljci su se dobro borili u Španiji, ili tenkovskim šakama u Mandžuriji. Vjerovatnoća da će Wehrmacht tamo zaglaviti i da neće imati vremena prije zime bila je vrlo velika. I da će Britanija i Sjedinjene Države zajedno imati vremena da rasporede snage. Međutim, SSSR možda neće izdržati do zime, pogotovo ako je napad na njega iznenadan, a Rusi nemaju vremena da preduzmu mjere za odbijanje agresije. Da, i Japan će pomoći...
  Nakon što je odao tajne, Dess je zapalio cigaretu, vadeći američke cigarete iz kutije. Iako je na njegov tajni račun u jednoj švajcarskoj banci ušla prilična suma, on ionako nije siromašan. Konkretno, jedan od šeika je sakrio zalihe zlata i kamenčića. Jedan arapski doušnik ih je dao i slugama ovog šeika, koji su mogli znati da njegov šef ima skriveno blago. Šta ne bi škodilo da se zatvorenika detaljnije raspita, šta i kako, ako naravno zna.
  I Dess je otišao u mučilište, ubrzo mu se pridružio arapski doušnik. Dess mu je lukavo namignula.
  - Šta imamo pojma.
  SS kazamat je bio bogato opremljen. Postojao je čak i dinamo za elektrošokove. A onda su doveli zarobljenika. Dess je razočarano zazviždao kada ga je ugledao: običan arapski dječak, jedva stariji od četrnaest godina. Tamnoput, mršav, ali pokušava da izgleda pravo i ne odaje strah. Međutim, radoznali dječaci, po pravilu, mogu mnogo znati preslušavajući tajne odraslih. Dess je u nedostatku vremena naručila:
  - Na stalku arapskog dječaka!
  Slugino prilično pohabano odijelo brzo je strgnuto s dječaka. I samo tako, golu, izvukli su me na stalak. Narukvice su se zatvorile na dječakovim rukama, a oni su počeli pružati ruke s leđa. Arapsko dijete se počelo savijati, a bosa stopala bila su mu ukopčana u kocke s teretom. Dječak je stenjao, zglobovi su mu se iskrivili u ramenima, dječak je teško disao. Dess je grubo upitala:
  - Kako se zove tvoje štene?
  Prevodilac je ponovio na arapskom.
  - Ali! - iscijedio se dječak drhtavim glasom.
  Dess je s više nežnosti rekla:
  - Reci mi gde je tvoj gospodar sakrio blago. Ako kažete da ćete dobiti visoku nagradu, i sami ćemo vas učiniti šeikom. I ne, mi ćemo mučiti dok ne odustaneš od duha.
  Dečak je brbljao:
  - Ne znam ništa!
  Das se ironično osmehnuo.
  - Ne vjerujem! Kakav dječak sa tako lukavom šoljom, ali ništa nije znao. Pa šta ćeš da nam pričinješ zadovoljstvo.
  Ogroman esesovac skinuo je sa zida kožni bič, prošaran zvijezdama. Posebno prisutan doktor u bijelom mantilu i kecelji je prišao dječaku i stavio mu ruku na desnu stranu grudi. Slušao je puls i osmehujući se rekao:
  - Ima izuzetno zdravo srce. Može mnogo da izdrži, ali veoma strpljiv. Može biti tvrd orah.
  Dass se podrugljivo nasmejao.
  - Tim bolje... Mada moraš da radiš.
  Dželat SS-a i honorarni izdajnik zadao je snažan udarac u žilava leđa Arapa tinejdžera. Pojavila se krvava pruga, dječak je teško dahtao, lice mu se iskrivilo, ali je potisnuo jecaj koji je pobjegao. Dess je ponovo udario, gadno se nacerio i mesožderski nacerio. U stvari, tortura mnogima pričinjava zadovoljstvo... Možda je to povezano i sa životinjskim instinktom, željom da pokažete svoju superiornost, da ste supermen, a žrtva je govno. Čak je i Friedrich Nietzsche vjerovao da će nadčovjek budućeg "srećnog" svijeta biti mnogo okrutniji i prema drugima i prema sebi. Dess nije bio previše okrutan u smislu okrutnosti prema sebi, ali prema drugima...
  Slijedili su udarci, nakon udaraca, dječakova mršava, ali žilava leđa pretvarala su se u krvavi nered, a zatim je bič počeo hodati po njegovim nogama. Ali za čast, barem je pred kraj počeo tiho da stenje, ali je uspio suzdržati svoje glasne plače. Dass je prekinuo udaranje i podrugljivo upitao:
  - Da li voliš nemačko kupatilo?
  Pretučeni dječak je zastenjao:
  - Ne!
  SS pukovnik je najslađim tonom upitao:
  - Ako želiš da odaš tajnu, uradi to sada. U suprotnom ćemo osakatiti, a vi više nećete moći služiti u SS-u.
  Ali je smogao hrabrosti da odgovori:
  - Neću ti ništa reći! Zakleo sam se u Allahovo ime!
  Dess se nacerila kao lisica.
  - Šta da nastavimo! Ugodit ćete nam. Šta biste sada željeli primijeniti?
  Sadistički doktor je predložio:
  - Mangal! Ovo mučenje je također dobro jer se može koristiti u kombinaciji s drugim.
  Dass se zločesto nasmijao.
  - Naravno, mangala! Sada bismo lagano pržili štikle.
  SS pukovnik nije prezirao, i sam je počeo mazati palminim uljem, međutim, već pokvarene od ulja, dečačke tabane, ogrubele, ali prije nego što su ih mučili mučitelji, oprane od prašine. Doktor je klimnuo glavom sa odobravanjem.
  - Tako noge neće odmah izgoreti, a izmučeni "rajski užitak" možemo još dugo da rastegnemo!
  Nakon toga su dva arapska pomoćnika iznijela mangal opremljen automatskim upravljanjem, postavljajući ga na oko pola metra od bosih nogu tamnoputog zgodnog dječaka. Nakon toga, Dess je lično počeo da loži vatru.
  Plameni su jezici divlje prelazili preko briketa od uglja. Dječak je zapištao, počeo grčevito trzati glavom...
  A na drugom sektoru fronta vlastita borbena i agresivna dešavanja.
  Kujbišev je bio napadnut i zapravo je pao. Saratov je također bio uništen i zarobljen od strane nacista. Tako je postalo još jezivije. Nemci su već očito pobjeđivali... Staljin je poludio, ali nije mogao ništa da se suprotstavi pritisku nacista. Rat nije išao po sovjetskom scenariju. Firer je agresivan i pametan, za razliku od Hitlera. A ovo je vrlo cool i dobro izvedena strategija.
  Fritz je pokušao da napadne na centru i to prilično uspješno.
  Stalenida Pavlovna je ipak ušla u neravnopravnu bitku sa grupom devojaka. Snage zaista nisu iste... Ali ratnici su napali transport Fritza. Ne tako teško oklopljeni i ranjiviji.
  Bosonoge, polugole djevojke otvarale su vatru na naciste. Nakon što je pogođen, transporter se zapalio. Tada su ratnici uništili još jedan transport. Natjerao je da se dimi i puca. Treći oklopni transporter je pokušao da ode. Ali Nataša ga je nokautirala zarobljenim bacačem granata. Nakon toga, mali mastodont je dokrajčen.
  Ratnici su nakon toga počeli skupljati trofeje. Oksana je sa osmehom pokazala na aerodinamičnu granatu:
  - Njemačka verzija!
  Viktorija je, pokazujući zube, uzviknula:
  - A ti gledaj crnce!
  Zaista, među mrtvima je bilo i crnaca, i Indijaca, i Arapa! Ima samo nekoliko bijelaca. Ratnici su od mrtvih uzeli oružje. Preturali su i po džepovima tražeći novac. Bilo je i njemačkih maraka u papirima i metalnim kovanicama.
  Do sada je marka ostala najmoćnija valuta na Zemlji. Pa čak i nakon osvajanja Afrike sa zlatnom podlogom.
  Ratnici su, udarajući golim, isklesanim nogama, opljačkali leševe. I napunjen oružjem.
  Onda smo se vratili u šumu. Stalenida upita četvoricu:
  - Pa, kako? Jeste li otišli?
  Viktorija je naduvala grudi i ponosno odgovorila:
  - Da, malo smo trčali, ali ništa posebno...
  Stalinida je predložio:
  "Možda se možemo ponovo razdvojiti i krenuti na istok?"
  Natasha je skromno predložila:
  - A ako napravite partizanski odred?
  Steelenida je negativno odmahnula glavom.
  - Ne... Ima naređenje da se povučemo, iza linije fronta. Inače, šta znate o toku borbi?
  Veronika odgovori sa uzdahom:
  - Za sada ništa... Nemamo radio, nemamo...
  Stalenida je prekinula, rekavši ozbiljno:
  - Rat će biti dug i težak. Možda neće svi to moći preživjeti. U ovom slučaju, trebali bismo...
  Veronika je imala hrabrosti da prekine:
  - Sećaš se Boga?
  Steelenida je negativno odmahnula glavom.
  - Ja sam komunista i ateista... Pa čak i narodna mudrost kaže: uzdaj se u Boga i ne greši sam!
  Viktorija je zacvilila:
  - Ova devojka je pala pod uticaj verskog narkomana. I ja tako mislim: da je Bog samo iluzija, ali ovo je vrlo štetna iluzija, sputava um!
  Steelenida je negativno odmahnula glavom.
  - Poštuj tuđu vjeru Vic... Generalno, naravno, vjernici su ti koji moraju dokazati da postoji Bog!
  Nataša je ljutito lupila bosom nogom i odgovorila:
  - A šta se tu ima dokazivati! Ako Bog priznaje da su fašisti zauzeli skoro ceo svet, kakav je to Bog!
  Viktorija je grubo zarežala.
  - Pa, dokaži postojanje Boga Vera. Osim masnog argumenta da sve mora imati prvi uzrok!
  Veronika je napela čelo, protrljala goli, blago krvavi taban o travu i izdala:
  - Pa da objasnim da nije bilo života, ali se razvio i čak se pojavio čovek?
  Steelenida je tiho rekla:
  - Teorija evolucije... Sve ide od jednostavnog do složenijeg, i savršenog. A to dokazuje postojanje geoloških slojeva. Mlada žena je bosom nogom trčala po travi i cvrkutala. - Ovdje, na primjer, postoje različiti geološki periodi, a o tome se sudi po fosilima.
  Veronica je slegnula ramenima.
  "Nisam stručnjak za kreocijanizam. A takve knjige nećete naći u SSSR-u. Ali postoje radovi u inostranstvu gde je dokazano da zapravo nauka nije u suprotnosti sa religijom. I sažeo naučnu osnovu za proučavanje Biblije. Posebno o biblijskom proročanstvu!
  Viktorija se zakikota i primeti:
  - Ova proročanstva su napravljena retroaktivno. Nema rukopisa Biblije i Starog zaveta starijih od desetog veka nove ere. Dakle, ne postoji način da se dokažu proročanstva!
  Natasha je energično potvrdila:
  - Definitivno... Ne vera, vaša vera se zasniva prvenstveno na slepoj veri i...
  Viktorija je spremno predložila:
  - Strah pred smrt! Šta bilo koja religija spekuliše!
  Veronika je slegnula ramenima i odgovorila:
  Zašto se ateisti ne boje smrti? I da imaju još čemu da se nadaju?
  Viktorija je bosonog udarila grančicu, slomila je i predložila:
  - Pa, na primjer, možemo vjerovati u vaskrsenje snagom nauke. I ovo je super!
  Nataša je zakolutala očima i sanjivo rekla:
  - To je to! Zamislite komunističku budućnost. U njemu nema novca, već obilje besplatnih roba. Uključujući motocikle na kojima možete letjeti u svemir. I svi proizvodi - kolači, sladoled, ananas, tetrijeb i tako dalje se uzgajaju sintetički. Svuda roboti. Ljudi rade samo dva sata dnevno, a onda samo daju komande mehanizmima. I to za jedan dan.
  Djevojke su, pričale, hodale, bosim nogama sve odmjerile. Napunjeni su raznim mitraljezima i bazama. Cijeli tuce ljepotica.
  A Nataša je stalno govorila:
  - I najbogatiju industriju zabave. Samo zadovoljstvo. Na primjer, televizori u boji i odmah pogledate desetak crtanih filmova. I puno atrakcija. Slot mašine, kompjuterske igrice, razni roboti... Pa čak i strategije. Kao, na primjer, igrate kao Staljin i pobijedite Hitlera. Čak i ako ima potencijal cijelog svijeta....
  Viktorija je sanjivo nastavila, za Natašu:
  I kuće su tako lijepe. Svaka ima vikendicu sa fontanom i baštom. A ako na Zemlji nema dovoljno mjesta za ljude, onda oni naseljavaju Veneru, Mjesec, Mars i druge planete. Konkretno, stvoreni su svemirski brodovi sa superluminalnim brzinama, ili čak autobusi sa nultom tranzicijom. Ovo je kada uđete u autobus i prevezete se u svemir, ili čak u neki drugi svijet. Ovako vas pozdravljaju kentauri, ili fantastični vilenjaci. - Devojčica je uhvatila vilinog konjica u dlan, prinela ga uhu i slušajući nastavila da priča. "Na primjer, čuda genetskog inženjeringa. Starosti nema. Svi muškarci ne izgledaju starije od dvadeset godina, kao ni djevojke. Svi zdravi i mišićavi, prijatnih, svježih mirisa. Djevojčice su uvijek zdrave, bez menstruacije. Moguće je da se djeca neće morati rađati, nego će se odgajati u sajber matericama.
  Nataša je to podržala sa osmehom:
  - I pojaviće se drveće na kome će kao voće rasti slatkiši, sladoled, lizalice, kolači. I mogu se jesti bez kapi masti. I svi će biti sretni što imaju nove automobile kojima možete letjeti. I na drugi kontinent i na Mars, pa čak i na susjednu galaksiju!
  Steele je predložio:
  - I tada će ljudi biti drugačiji, sa super moćima. Ovo će, naravno, biti plus. I mrtvi će vaskrsnuti, i neće se sjetiti da je neko nekada vjerovao u biblijske priče!
  Viktorija je bosom nogom zgnječila muharicu i zarežala:
  - Da, definitivno! Pa, zaista, šta Biblija obećava? Da li se uopće postrojavamo uz bubanj, odnosno uz zvuke orgulja? A neće biti ni mesa!
  Veronika raširi ruke i primijeti:
  - Koja je tvoja svijest? Ali u Svetom pismu nagrada uopće nije navedena definitivno. A mi gradimo do bubnja, ovo su spekulacije!
  Viktorija se zakikota i isplazi jezik. Nakon što je primetila:
  - Pa da... I šta će se tamo dogoditi? Nešto bez grijeha? A šta je sa slobodnom voljom, kako bez nje?!
  Veronika je tiho odgovorila, lagano suzivši oči:
  - Slobodna volja će ostati, ali grijeha neće biti. - Devojka je protrljala bosu nogu o mahovinu i nastavila. "To će postati moguće jer će ljudi mrzeti grijeh. Ne svi ljudi, već spaseni pravednici. To znači da kada se Sotona i iritirajući faktori uklone, grijeh će izgubiti svoju privlačnost i smanjiti citate.
  Viktorija je zazviždala, pomerila golu, okruglu petu u deblo breze. A ona je tiho rekla:
  - A kako možeš mrziti grijeh, ako on pruža toliko zadovoljstva. Evo, na primjer, kod muškaraca, posebno mladih. Kad te šapaju, kad te golicaju, kad ti masiraju pete. Uostalom, veliko je zadovoljstvo osjetiti dodir mišićavih tijela. A ti kažeš da je to grijeh!
  Veronika je ljutito zarežala:
  - I nemoralno je imati seks sa različitim muškarcima!
  Steelenida je ljutito primijetila:
  - Iskreno, nisam ni ja puritanac, ali... Ipak, komunistički moralni kodeks postoji i treba ga se pridržavati. I ne lezi ispod svakoga ko zove!
  Viktorija je hrabro odgovorila:
  - Volim da budem aktivan. I sama volim da tražim i privlačim muškarce. Zatim vodite ljubav s njima na način na koji želite. Nije li to divno. Pa, zašto bismo bili skromni, umjesto da sami uokvirujemo svoje mužjake!
  Staljin je hladno primetio:
  - Sa tvojim izgledom nije teško! Ali uostalom i za ubijanje, mnogo ste!
  Viktorija je pokušala da malo skrene razgovor:
  - U svakom slučaju, znate komunističku budućnost, slobodni i mudri ljudi, mnogo bolje od vladavine Boga, dopuštanja trijumfa fašizma, ili utapanja čovječanstva u poplavi. Ognjeni đavo je bosim prstima desne noge zdrobio žabokrečinu i nastavio. - Ja lično ne volim da živim u kraljevstvu tiranina koji Jevreje naziva svojim narodom, a kako ispada da su ostali stranci?!
  Steelenida je ozbiljno odgovorila:
  - Možete se dugo raspravljati o višem umu, ali u Bibliji... Da li je logično to smatrati božanskim otkrivenjem?
  Viktorija je samouvereno odgovorila:
  - Naravno da ne! Okrutnost Starog zaveta, nerazumni pacifizam Novog - pripisivanje privilegija jednom narodu... Zar nije apsurdno?
  Veronika je iznervirano udarila golim prstima u panj. Napravila je grimasu od bola i odgovorila:
  - Pa uostalom, Pavle kaže: Naše učenje je kamen spoticanja za Jevreje, ludilo za varvare! Grešni um ne može ovo da razume!
  Viktorija se nasmijala i rekla tečnim glasom:
  - Rusiju se ne može razumjeti umom,
  Uobičajeno mjerilo se ne može izmjeriti...
  Ona je postala posebna -
  U Rusiju se može verovati!
  Steelenida, podigavši strogo obrve, primijeti:
  - A ovde Rusija pre hrišćanstva. Milioni, stotine miliona ljudi su vjerovali u Boga. Među njima su bili izvanredni umovi. Kao što su Newton, Paracelsus, Kant, Pasteur... I oni su imali svoje razloge za vjerovanje. Mi smo pak protiv iluzija! Mlada žena je bosom, snažnom nogom kucnula po oborenoj grani, slomila je i nastavila. - Mi smo pristalice naučnog ateizma i vjerujemo da je svaki čovjek kovač svoje sreće! I da nije potrebno vjerovati da će dobri ujak Isus doći i sagraditi sve, riješiti sve naše probleme! Ovoj planeti je potrebno naučno upravljanje i širenje u svemir! I ne upuštajte se u svakakve nade za raj, ili hareme!
  Viktorija se zakikota i zareža:
  - I ne bih odbio muški harem!
  Steelenida je strogo primijetila:
  - Pa ti si crvenokosa i raskalašena... Ko te je odgojio?
  Viktorija je u šali odgovorila:
  -Kad tata Karlo, a kad baš niko!
  Stalenida je šakom oborila gada i zasiktala:
  - Vidi se... Ako Boga nema, onda to uopšte ne znači da treba biti vulgaran i raskalašen!
  . POGLAVLJE #9
  Viktorija je iskreno odgovorila:
  - Like! Razumijete tako!
  Nataša je, kikoćući se, primetila:
  - Komunizam je proklamovao ravnopravnost dvaju polova. A to znači i pravo žene da sama traži muškarca. Na primjer, mislim da je, nakon što ste odabrali momka koji vam se sviđa, sasvim normalno da mu podmetnete! - Devojka je bosom nogom udarila u pečurku i nastavila. - I sasvim je normalno voleti nekoliko momaka odjednom. Uostalom, oni su različiti i svaki vas mazi na različite načine, što je jako lijepo!
  Veronika je tiho šapnula:
  - Gorećeš u paklu za takve govore i dela!
  Steelenida se nacerila i primijetila:
  - Moral komunizma nije ništa manje strog od hrišćanskog. A ako se ovako ponašaš, onda... mislim da nećeš naići na odobravanje! Svi mi nismo... bordel!
  Viktorija je ozbiljno primetila:
  - Zašto uzgajati licemjerje? Ovo kršćanstvo je ženama postavilo različita ograničenja. Uključujući, kao što je zabrana, voljeti više od jednog muža. - Crvenokosa đavolica ljutito je bosom nogom udarila u kvrgu, bacila je više. I ona je nastavila. - A komunizam je proglasio da Boga nema! A to znači da je sve dozvoljeno! A mi žene možemo biti slobodne ptice u potrazi za ljubavlju. Birati one muškarce koji pružaju mnogo više zadovoljstva. A ovo je glavna stvar!
  Stalenida je protresla crvenokosu kažiprstom:
  - Ovo nije glavna stvar za komsomolca! Općenito, najvažnije je služenje otadžbini i stvari Lenjina. A ne potraga za užitkom za tijelo! Morate ovo razumjeti!
  Viktorija je ogorčeno odgovorila:
  - Ja sam zver i krevet u borbi! Zato mi se nemojte žaliti!
  Crvenokosa vrag zasikta:
  - Ja sam super devojka!
  Veronika stidljivo ubaci:
  - Moral komunizma i hrišćanstva je jedan: ko ne radi, taj ne postoji!
  Viktorija je pokazala znanje o Bibliji:
  - A Isus je rekao: ne brinite za svoj nasušni kruh... Budite kao šumske ptice.
  Stalenida je agresivno primetio:
  -Komunizam je uglavnom rođen na negiranju kršćanskih vrijednosti. A neke paralele su sasvim moguće. Znači i nacisti imaju crvenu zastavu, kao i naša!
  Viktorija je bosom nogom zgnječila muharicu, protrljala golu, okruglu petu o mahovinu i dodala:
  - Treći Rajh ima velike poreze na privatni kapital, i visok procenat državne imovine. Djelomično imaju socijalizam, ali privilegije za Nijemce! - Devojka je odgrizla list od breze, i zakikotala, dodala. - Generalno, o vjeri, imam veselu pjesmu. Da li želiš da ja to uradim?
  Stalenida je voljno klimnula svojom bistrom glavom, bosom, gracioznom nogom oborila trulu granu i cvrkutala:
  - Pevaj cvet, ne stidi se!
  A Viktorija je pevala oduševljeno;
  Šta je Gospod mislio?
  On, živi na strašnoj udaljenosti...
  Kada je dato naređenje da se radi,
  Da ne ostanemo u snu.
  
  Iako veličanstveno kraljevsko ruho,
  Ali nema škrtljeg....
  Siromaštvo puca u oči -
  Naš svijet patnje je epski!
  
  I nije Adamova krivica
  Jednostavan sovjetski, ruski tip...
  Hodala gola, ne krijući stida,
  Kao proleter pod carizmom!
  
  Bog mu je dao hranu - granicu,
  Pašnjak bez poznavanja račva...
  A ako želite više, bićete pretučeni!
  I pijte na dlanu bez flaša.
  
  Adam je pretrpeo takvu sudbinu,
  U nekom jezivom, dosadnom raju!
  Ali zmija je letela na krilima,
  Shvatio je: osoba pati...
  
  Postoji način da se izvuče iz šikara,
  Izgradite grad, dajte potomstvo!
  Da ne lutam kroz gaj termin,
  Ponekad vam treba perfidnost!
  
  Ukrao sam magični ključ iz raja,
  U Eden rutinski odlazak...
  Tamo ćete naći djevojačke snove
  Barem možeš poginuti u podzemlju!
  
  Da, naravno da postoji rizik, dečko,
  Ova planeta nije dar...
  Ali znaćeš savest, čast,
  I naći ćete, upoznajte svoj par!
  
  Adam je dobio ovaj ključ -
  Otvorio kapije i napustio raj.
  Grešnik je potrošio mnogo snage,
  Gazeći po kamenju velikih planina...
  
  Evo opet vidi kapiju -
  I opet se pojavila krilata zmija ...
  Rekao je: Ja sam dobar sotona -
  Zasun se ovde sam otvorio...
  
  Adam uđe i vidi -
  Tako naslikano cudo...
  Gola djevojka iza brda,
  Tert od porcelana je zlatno jelo.
  
  Ali kako je dobro
  Adam dječak nije mogao odoljeti!
  I poljubi joj usta
  Slađe od meda!
  
  
  Ona mu je odgovorila -
  Tijela u olujnom zanosu spojena...
  Ne, ne proklinji sotonu -
  Momci su se pojavili u grehu!
  
  Bog ih je istjerao iz raja, ali...
  Planeta je postala njihov dom.
  Iako ljudi imaju jedno sunce,
  Ali potomci su postali hiljade!
  
  Da, bilo je jako teško
  Poplave, suše i zime.
  Ali um je moćno veslo,
  Čovek je postao jako stvorenje!
  
  Kako anđeo može da leti
  Kako demonske planine uništavaju reljef!
  Napravite put, gde je staza -
  Dođite do bilo koje tačke na kopnu.
  
  I potreban vam je prostor -
  Također ćemo moći osvojiti.
  Dakle, naš grijeh nije rečenica,
  Ne, ne pričaj gluposti!
  
  Ne budi grijeh - nema napretka,
  Misli stvaraju pokret!
  Jedan odgovor na propovijed:
  Ne treba nam tuđi raj!
  Djevojke su jednoglasno pljeskale. Treba napomenuti da je Viktorijin glas snažan, pun zvuka, veoma prijatan. I ratnici su bili iskreno fascinirani ovom pjesmom.
  Steelenida je sa osmehom predložila:
  - Kad bude vremena, izvešćete ovu pesmu na stadionu!
  Viktorija je klimnula u znak slaganja i predložila:
  - A ujedno ćemo odobriti i nagradu!
  Crvenokosa devojka se zakikotala i poželela da hoda na rukama. Ali ona ima previše oružja.
  Djevojke su hodale dovoljno dugo i bile su umorne. Seo sam da ručamo. Otvorili su trofejnu konzervu i gulaš. Snažno zarađene čeljusti. Svi ratnici su mladi, zdravi, mišićavi.
  Nataša je sa osmehom primetila:
  "Među nama ubijenima skoro svi su stranci. Nemci bacaju stranu vojsku na nas!
  Viktorija je pevala van mesta:
  - A naša vojska levo, a naša vojska desno... Dobro nam je da se borimo uz piće!
  Stalenida je strogo pogledao crvenokosu i primetio:
  - Ti si razigrana devojka... Moramo te oženiti!
  Viktorija je odmahnula glavom.
  - Zašto muž? Bolje je imati desetak ljubavnika!
  Natasha se nasmijala i primijetila:
  - Nije zanimljivo dugo komunicirati sa jednim muškarcem - smeta! Bolje je kad imaš drugačije dečake!
  Oksana je predložila:
  "Možda ćemo sljedeći put uzeti njemačkog zarobljenika... I ismijavati ga!"
  Steelenida se zakikota i primijeti:
  - Pa vi cure ste inventivne... I ne bi nam škodilo da uhvatimo jezik!
  Nataša je, žestoko iskakavši zube, rekla:
  - Momci, momci... Vi ste jako, jako loši, naši momci! Momci! Momci! Naše muškarce će tući djevojke!
  Djevojke su prasnule u smijeh... Popile su malo iz čuturice razrijeđenog alkohola. Par ljepotica je čak i hrkalo.
  Ali Stalenida je zarežao:
  - Popni se! Ko spava mi ćemo ga ubiti!
  Djevojke su skočile i ispružile se u konce. Zveckali su oružjem i bljesnuli zubima. Divne ljepotice. I namiguju svojim safirnim očima. Hoće bar malo, ali da se izigraju. Sedi na konja.
  I tako ponovo marširajte i gazite bosim nogama. Iako devojke izgledaju veoma lepo. Imaju toliko lepote. I mišićava, snažna tijela djevojaka.
  Nataša je, hodajući, primetila:
  - Dok ne riješimo problem nacističkih tenkova, nemamo ništa protiv Firerovih vojnika!
  Viktorija je razradila:
  - Hteli ste da kažete ne vojnici, već mašine! I općenito, nema prijema protiv otpada ako nema drugog otpada!
  A crvenokosa đavola je bosom nogom udarala o davno truli panj. Podigao oblak smeća i prašine.
  Veronika je ponizno zagugutala:
  - Sva volja Božja!
  Stalenida reče ljutito, udarajući golom petom o kaldrmu:
  - Ne! Sve će biti naša boljševička volja!
  A njene oči su bukvalno zaiskrile od ljutnje!
  Viktorija je oštro primetila:
  - Hitlerovci istrebljuju Jevreje bez nepotrebnih ceremonija. Zašto se Bog nije zauzeo za svoj narod?
  Veronika je sporo odgovorila:
  - Grijesi...
  Viktorija je pevala, udarajući bosim nogama:
  - O, grijesi, grijesi... Ne griješi kozo! Ne griješi kozu! Pobijedit će lozu! Bijelogriva loza će pobijediti!
  A crvenokosa lepotica je golim prstima uhvatila leptira i podigla nogu, pokazujući prijateljima.
  - To su čuda koja se dešavaju u našim šumama!
  Veronika je duhovito odgovorila sa osmehom:
  - Vidiš kakva lepota... A ti kažeš da ovo nije božja tvorevina!
  Viktorija je zalajala:
  -Religija je opijum za narod! A leptir je lijep da se bolje maskira u cvijeće!
  Steelenida je ljutito primijetila:
  - Možda dosta o religiji? Da li je bolje da vam Vera kaže kako će se ponašati ako je pošalju u obavještajne službe?
  Veronika je slegnula ramenima i odgovorila:
  - Biću skroman!
  Nataša je htela nešto da kaže, ali devojka je digla buku nad njom. Mlazni jurišnici su projurili. Mnogo čeličnih i vrlo grabežljivih supova. Pevušili su i ispuštali paru. Puno je oružja, a Nemci pucaju veoma agresivno.
  Steeleed je naredio:
  - Prerušiti se!
  Ratnik Gerda, koji je zaspao pravo u tenk, sanjao je šta se dogodilo u tako dalekoj četrdeset prvoj godini ...
  SS pukovnik Dess je podrugljivo rekao:
  - Pa, dečko... Ako hoćeš da ublažiš svoju sudbinu, reci nam gde su skrivena šeikova blaga. Nećemo ostati dužni, vi ćete sami postati plemeniti šeik.
  Ali se grčevito trznuo. Mnogo je nervnih završetaka na golim petama, a vatra je jaka bol. U vazduhu je miris paljevine sve jači i jači. Dječak je sve više šištao, znoj i suze su mu tekle niz obraze:
  - Ne znam... ne znam...
  Das je pucnuo prstima u zrak.
  - Ne laži, ja vidim kroz laž! Pogotovo što ste sami rekli da nećete. Mučimo vas do smrti i...
  Ali je privukao i ispružio svoj mršav, ali prilično reljefnog trbuha. Pokušao je suzdržati krikove kako ne bi pokazao da ga boli, ali izdajničko tijelo nije htjelo izdržati. Suze su mu nehotice potekle iz očiju, a Arapski dječak se postidio što plače kao djevojčica. Ali, nažalost, nije u njegovoj moći da zaustavi suze i jaukanje, iako iz grčevito ugrizene usne poteče potok krvi. Dass, u međuvremenu, da pojača bol; uzeo kliješta sa vrućim krajevima i uhvatio dječakovo mršavo rebro. Pažljivo je stisnuo svoje snažne šape i počeo da se uvija. Ali je stenjao mnogo glasnije, bol je bio nepodnošljiv, iz grla mu je izlazio:
  - Nema potrebe! Molim te, nemoj!
  Dess se nekako iskrivljeno nacerila na azijski način i upitala:
  - Hoćeš li? Sad ti reci.
  Momci su odmahivali glavama, stenjali, pljuvali krv:
  - Ne! Neću reći!
  Dess je iznenada ponovo progovorila, tiho i zavoleno:
  - Pa, zašto bi umro tako mlad. Za što? Pogledajte kako je život lep, kako je lepo udisati svež vazduh i voleti devojke. I vaš unakaženi leš će ležati u đubretu, a kosti će izvlačiti šakali.
  - Ali duša će pasti u Jilgu! - istisnuo je Ali iz sebe.
  Pukovnik se zločesto nasmijao.
  - Ne! Umotaćemo tvoj leš u svinjske kože i pakao će te čekati kao oskvrnjenog!
  Evo momci su zaista briznuli u plač:
  - Nema potrebe! Molim te, nemoj!
  Dess je zastrašujuće zarežala:
  - Govori...
  Ali odgovori sa stenjanjem:
  - Ne možeš to tako lako objasniti. Moram da vam pokažem ovo mesto.
  Pukovnik je naborao svoje široko, ali nikako nisko čelo. Možda dječak samo želi kupiti vrijeme i pokušati pobjeći. U ovom slučaju, samo će se odvratiti od drugih, čak i ne tako profitabilnih, poslova. Ali s druge strane... Dess je zaurlala:
  - Dobro! Skinite ga sa stalka, ali okovajte mu nogu, kao i blok oko vrata, da ne pobjegne! Provjerite ima li vaški ovog šteneta!
  Kada su dječaka oslobodili iz stalka, ponovo je zastenjao. Nesigurno je ustao i dahnuo, ispostavilo se da mu je koža stopala opečena. Međutim, Ali je dao sve od sebe da ostane uspravan, pa je čak uspio i mučenički osmijeh. Pukovnik je iznenada nehotice osjetio poštovanje prema mladom Arapu: on se drži, želi pokazati da je muškarac. Šta može, nakon što je blago u njegovim rukama, regrutovati dječaka? Na kraju krajeva, on i dalje neće imati put nazad na svoje. Šeikova rodbina neće oprostiti slugi dato blago, a samo gotovo svemoćni SS može dječaka zaštititi od osvete.
  Uprkos očiglednoj nemogućnosti zatvorenika da pobegne, dečaci su lanac sa loptom prikovali za golu, napola sprženu nogu, a takođe su fiksirali glavu i ruke u blok. Nakon toga, pukovnik, odlučivši da sa sobom povede samo nekoliko ološa SS-ovaca, koji se odlično snalaze u oružju, i arapskih nosača, za slučaj da ima mnogo blaga. Tada će ih se, naravno, riješiti, ali za sada obećavaju zlatne planine...
  Pa, u međuvremenu, djevojke su završile do potpunog mraka, svoj sljedeći marš. Charlotte je ohrabrila Gerdu:
  - Učenje je teško lako u borbi!
  Gerda je uzvratila:
  - U učenju je teško živeti - u borbi je lako poginuti!
  Dovršivši trku do kraja, iscrpljene devojke su se još malo pritisnule, zatim se oprale i otišle u krevet. Pa koliko se možeš izvrtati do krajnjih granica! Gerda, sanjao sam veoma dramatičnu kompoziciju...
  U početku je djevojka vidjela neprijatelja, u snu je, takoreći, odjednom pregledala ogroman prostor.
  Vojska je napustila grad. Trupe su se postrojile u pravougaonik, koji je, kako su se kretali, sve više ličio na pacova. Kao i obično, takve životinje imaju najodvratniju njušku! Ispred su melosauri, i pet tiranosaura, zatim konjica, kamile, sa oklopljenim vitezovima, konjica sa lakšim borcima.
  Dalje pešadija, laka, u kožnom oklopu, bacači koplja i teška u bronzanim oklopima. Tu su bili i najbrojniji strijelci. Mašne su različite, male su crne, a velike su obojene žuto. Neki od vojnika su naoružani kopljima i postrojeni kao falanga. Općenito, prilično velika vojska po standardima srednjeg vijeka. Dinosaurusi urlaju i izazivaju strah. U pokretu liči na mulj, neumoljiv, možda samo ne tako brz. Trube trube, bubnjevi udaraju. Iza, konji i volovi vuku katapulte i baliste. Potonji, međutim, nisu baš prilagođeni borbi na terenu. Izvan gradskih zidina, dim se diže u nebo, kuje rad, kuje okove za robove. Na samom repu trupa su dželati u crnim haljinama, spremni da pobunjenike podvrgnu okrutnom mučenju. Klešta su već zagrejana, bušilice su zagrejane.
  A šta je pred njima: polugoli, nasumično naoružani robovi, među kojima je mnogo mršavih tinejdžera, oštrih lopatica i crnih potpetica, oborenih na kamenje. Pa kakva armija kokošaka da se smeje. Sama Gerda je polugola i bosa, ali nije nimalo posramljena:
  - Smrt je relativan pojam u vremenu, život je apsolutan u smislu!
  Ali začudo, tinejdžeri i drugi robovi, susrevši veliku vojsku, nisu se raspršili. Naprotiv, na dinosaure su letjele strelice i kamenje. Prije svega, pokušali su nokautirati jahače koji su sjedili na čudovištima.
  A evo i Šarlotinog partnera, sudeći po dijamantskom konju, plemenita osoba. Uostalom, vidjela je kako se približavaju trupe, brojnije nego što je pametni ratnik očekivao, ali nije doživjela osjećaj panike.
  - A oni su samouvereni! Očekuju da će nas mučiti. Šta kažeš na tog Falconbeak-a.
  - Iznenađenje spremno! Koliko god dinosaurusi bili primitivni, više od dvije stotine njih će, pobjeći, uništiti cijelu vojsku! - Nacerio se mladić, naslikan kao Indijanac, sa crvenim i žutim perjem.
  Vojvoda de Eleron, u pratnji nekoliko pukovnika, sav u zlatu i draguljima, galopirao je usred konjice:
  - Pa, evo još malo i neprijatelj će biti slomljen, što je bilo neminovno. Evo kraljice, stotinu ratnika ce je silovati, a onda ako je ziva uradicu joj ovo!
  Pa, ovdje je fantazija odbijena arogantnom vojvodi. Šta bi on uradio sa kraljicom, hteo sam da budem čvršći, da se potomci strepe i vekovima kasnije, ali nije bilo dovoljno ideja.
  Dinosaurusi su već pohrlili ka robovima koji su brzo tekli. Zgrabio najmanje okretan. Na njih je skočilo nekoliko prehrabrih dječaka, popeli im se na usta, zabili im koplje u zube. Ali, ne mogavši da se zadrže za granatu, odletjeli su i bili su brutalno zgaženi.
  Sokolov kljun je glasno zazviždao, a onda, shvativši da ne razumeju, zaglušno zaurlao:
  - Sad je vreme!
  Čula se buka i mehurići su leteli na dinosauruse. Bili su vrlo veliki, šareni, izgledali su poput ogledala, ali su, upadajući u njuške dinosaura, rasplamsali zapaljenim plamenom.
  Sprava koju su izmislili Falconbeak i Snjeguljica Terminator bila je vrlo jednostavna. Uobičajene su samo velike puhalice, poput onih kojima se djeca bave. Samo umjesto otopine sapuna, jednostavna, ali efikasna eksplozivna smjesa. Same kuglice su bile napuhane laganim povjetarcem, koji se reprodukovao uz pomoć čarolije. Za razliku od uragana koji je napravio čovjek, nije zahtijevao previše energije. Tako se dječje oružje pokazalo vrlo djelotvornim protiv čudovišta koja su jurila naprijed. Izgledalo je spektakularno, mjehurići koji svjetlucaju svim duginim bojama padaju u ogoljene njuške. Udar je kao od napalm bombe, glavna stvar je da plin iznutra iritira nazofarinks stvorenja, izazivajući paničan osjećaj straha. Da, i plamen posebno gori, izvlačeći životinjsku dušu. Čudovišta, zahvaćena vatrom, pretvorila su se u veliki let. Sve je bilo tako zastrašujuće i neobično.
  Charlotte je puhala u trubu pojačanu rezonantnim pločama:
  - Naredba za napad!
  Pobunjenička konjica, koja je već postala prilično brojna, pojurila je u gonjenje posrnule vojske. U borbu su se uključili i strelci. Činilo se da se neumoljiva kliješta skupljaju, spremajući se da krckanjem smrskaju nalik pacova satkanog od vojničkih redova.
  Naprijed, kao i obično, sijekući zrak, Charlotte je pojurila. Stavila je tanak, ali vrlo jak lančić od patuljastog rada. Međutim, obrisi njenog zavodljivog tela nisu bili nimalo skriveni, naprotiv, videla se svaka linija: od grudi do bokova. U isto vrijeme, kruna je svjetlucala mnogo sjajnije nego što su sposobni pravi dijamanti.
  - Sarin na kički! - vikala je devojka imitirajući Stenka Razin. Prisjetila se jednog romana iz kategorije tabloidne fikcije, gotovo zabranjenog u Trećem Rajhu, gdje se legendarni ataman borio sa armadom zvjezdanih brodova. Bila je to snaga i istovremeno viteštvo. Da, i radnja je vrlo zanimljiva, u kojoj su bile princeze i pakleni demon Skelentor, koji je zarobio glavni izvor univerzalne energije...
  Ovdje je Gerda već razmišljala, ali kako bi se ona sama ponašala na mjestu vođe pobunjenika. Naročito u zatočeništvu i mučenju. U ovom slučaju, ona bi zadržala hrabrost, čast, nije posustala u rukama krvnika. Uostalom, ataman je zlurado zbijao šale na stalku, pokazujući nepokolebljivu volju i kozački smisao za humor.
  - Verujem da neću posustati! - rekla je devojka u sebi.
  Dinosaurusi su napali vlastitu konjicu. Rasturili su, gazili, prevrtali deve, konje i druge borce. Panika je zahvatila i konjicu, proširivši se na pešadiju. Zamislite kakav je ludi dinosaurus. Leš težak nekoliko slonova, sa metar dugim zubima i šapama s kandžama, usitnjava sve zaredom. Vojska se gotovo odmah pretvorila u uplašenu gomilu, koju razdiru robovi i vojnici koji su prešli na stranu prave kraljice.
  Charlotte je lično nadgledala sječu i potjeru. Nekoliko jahača je uletjelo u nju i odmah ih je dokrajčilo. Vojvoda Eleron, sa odabranim odredom gardista, pokušao je da zaustavi bijesnu bujicu. Charlotte je pala na njega. Rotirajući oba mača u isto vrijeme, ratnik je neprestano sjekao stražare, ne ostavljajući nikakve šanse.
  Goblin na kamili natovarenoj oklopima pokušao joj se oduprijeti.
  Šarlot je, grabežljivo se cereći, primetila:
  "I misliš da visina nadmašuje vještinu?"
  - Slon gazi mrava! - zarežao je krzneni džin.
  - I prolazi ispred miša! Veliki ljudi imaju velike promašaje! - Nakon nekoliko brzih udaraca, djevojka je pronašla procjep u viziru i udarila neprijatelja.
  - Nije dugo svirala muzika! Udario sam kroz vizir! I zlo je odvelo slugu u njegov pakao! - Ratnica je isplazila jezik.
  Šarlot se svidela šala, posebno rima i igra reči. A ako je tako, onda je sječa prošla zabavnije. Snjeguljica Terminator ispuštala je molotovljeve koktele iz zraka, povećavajući paniku.
  - To je samo početak! Oh oh oh! - Rekao je vila ratnik.
  Charlotte se probila do vojvode Elerona. Togo je bio okružen stražarima: četiri goblina na osmonožnim kamilama sposobnim da relativno lako prenesu masu čudovišta.
  Vojvoda je izdao naređenja generalu Čičihuu.
  - Pokušajte skupiti šaku neke od manje vrijednih trupa kako biste odgodili pobunjenike, a sami se brzo povucite do kapije.
  "Znači, moraćemo da se zaključamo u gradu?" - sa očiglednom ozlojeđenošću upita general.
  - Vjerovatno da! Ne zanima te! Vojvoda je odbrusio.
  - Šteta pred kim! Neki ragamafini nas gube! General je ispustio mlaz narandžastog plamena iz usta.
  - Avaj, šta je ovo! - iznenada uplašeno vikne vojvoda.
  Charlotte je divljim skokom pokosila goblina i još dva vojnika. Tri nasilnika su jurnula na nju.
  Eleron je viknuo:
  - Ubij kučku!
  Strijela koju je ispalila Gerda (i ona se očajnički borila i pokušavala da održi korak sa prijateljicom) oborila je jednog od napadača. Svetlana je ubila još jedno čudovište.
  - Izvini, zgodni, ja sam bio prvi, jer je muškarac.
  Preživjeli goblin je prosiktao:
  - Ljudi su paraziti! Biće goblina!
  Devojka je, kao odgovor, udarila kolenom ispod kolena, i zabila glavu u brutalnu fizionomiju.
  - Šta kažeš na slomljen nos.
  Od strašnog udarca ljepote, glava čudovišta se zatresla, a čudovište je palo s kamile. Charlotte je znala udarati, tako da su njeni udarci paralizirali velike životinje veličine slonova. Da biste to učinili, trebate odabrati željenu točku i pobijediti kod pod oštrim kutom, kada hrskavice nosa uđu u prednji režanj mozga.
  Zabijam vam istinu u glavu! - viknula je devojka.
  Vojvoda Eleron pokušao je upucati djevojku otrovanim bodežom s oprugom.
  Charlotte je uhvatila let oštrice i oborila ga svojim mačem. Metal je u kontaktu sa metalom odleteo. Djevojka je skočila sa sedla, preletjela i spustila oštricu na šlem.
  - Uzmi kapitalistu!
  Od potresa mozga, šlem se razbio, zajedno sa glavom. Ono što je ostalo od princa je odletjelo s njegovog konja. Charlotte je isplazila jezik, bio je dugačak ružičasti i pokazivala ga svima.
  - Što se toliko mučiš, možda i dobiješ.
  Prinčeva smrt je slomila moral vojske. Vojnici su ili pobjegli ili su se u masama predali. Šok je bio prevelik. Samo su plaćenici i plemstvo pokušali organizirati privid otpora. Ali takva žarišta su brzo nestala.
  . POGLAVLJE #10
  Charlotte je ohrabrivala trupe, čak i gotovo nenaoružane tinejdžere, hrabro jurila i, možda, čak morala biti obuzdana. Djevojka je oborila nekoliko desetina boraca, ali nije bilo nikoga da dalje ubija.
  Nisu imali vremena da zatvore kapiju, osim toga, neki građani su se pobunili, počela je deponija.
  Baron de Jarac, saznavši za pobunu u gradu, koju su podigli robovi, zatražio je:
  - Pogubiti sve robove, uvesti masovna pogubljenja.
  Snjeguljica Terminator se, međutim, pokazala spretnijom, rastjerala je straže vatrenim potokom i postavila kraljičin standard pravo na toranj.
  - Šta hoćete da liberalizujemo. Ili možda čak i odustao.
  Pobunjeni građani, mnogi robovi probili su se do guvernerove palate. Charlotte je upala u kapiju, tukla je i smrskala sve redom.
  Gerda je dobila par ogrebotina, ali se samo naljutila od ovoga, evo mu mača, srušila je kaplara trola, a onda se brzo popela.
  Ratnica je, skačući nogom, zabila goblina u prsa, on je odletio sa zida, spotaknuvši se o koplja ukopana u kaldrmu.
  - Pitam se kakav je okus masnoće!
  Njeni mačevi su ponovo našli obilje hrane, sukobljavajući se sa gardistima. Ali većina garnizona nije pružila otpor. Samo se palata sa odabranim jedinicama, uglavnom vojnicima plaćenicima, pokazala kao tvrđi orah. Sam Falconclaw je napao naslovnicu. Charlotte je u međuvremenu bukvalno poletjela više, susrevši se sa Jarcem licem u lice. Oko barona je ostalo samo desetak ljudi, što je za ratnika trajalo dvije-tri sekunde. Onda je naleteo na plemića.
  U stvari, tuče nije bilo, ratnica je prstom dodirnula baronovo rame i paralizirala ga.
  - Možete računati na kraljičinu milost. Međutim, narodni sud ne zna za sažaljenje!
  Momak koji je izgledao kao faun skočio je na nju.
  - Koju životinju želite da dobijete u mozgu? - Ratnik je opsovao.
  Iako se kretao brže od normalne osobe, Charlotte je parirala napadu i udarcem zauzvrat odnijela ružnu glavu:
  A tu je i faun. Cijeli svemir je pun ovih stvorenja. Ili možda neka druga vrsta goblina.
  Ratnik se preselio u palatu, ali nije imao vremena, pobunjenici i građani su se obračunali s garnizonom prije nego što je ova diva stigla.
  Gerda je uspjela dokrajčiti još samo dva gada. Okrenula se oko svoje ose, filozofski govoreći:
  - Ne možete pobijediti svakoga a da ne pobijedite sebe - ne možete pobijediti sebe a da ne naučite od svih!
  Guverner je imao vremena da ubode prije nego što je ratnik intervenirao. Međutim, to je olakšalo dvorsku gnjavažu, a dostojanstvenik je, čini se, bio pošteno kopile ako su se sami građani s njim obračunali. Debelo tijelo je isječeno na kupus, ne ostavljajući cijeli ud.
  Djevojka je grdila prerevnosne pobunjenike.
  - Zapamtite, glavna stvar je sposobnost da se živi po poštenim zakonima. Vrijeme je da se uvede red u narod.
  U gradu su leševi brzo uklonjeni, nije ih bilo mnogo, a ulice su pometene, drveće ošišano. Lokalne vlasti su birane, uključujući i među bivšim robovima. Međutim, robovi su činili većinu stanovništva, evidentirali su sve redom, prvenstveno iz reda siromašnih.
  Lenastala je prva položila narod na zakletvu. Mlada kraljica je potamnjela, bljedilo zatočeništva nestalo, ramena i bokovi su se raširili, čisto oprana kosa zablistala je biserno bijelo. Bila je veoma lepa i ženstvena, ne lišena dobre snage. Sveštenici su sa revnošću vodili narod na zakletvu. Ali bilo je jasno da službenici crnog kulta nisu bili sretni: kraljica je bila vrlo pravedna, zabranila je ljudske žrtve i smanjila crkveni porez. I sada ljudi štrče na lomači, posebno često žrtvuju nevine bebe, posebno dječake. Čovek u paklu treba da bude ispred.
  Povodom crne zakletve, sveštenik je predložio:
  - Hajde da zakoljemo desetak dečaka, i šest devojčica!
  Lenastala je grubo rekla:
  - Nema boljeg od tebe! U vatru sadiste!
  Sveštenika su podigli i odnijeli do prethodno vezanih drva i granja. Gerda je u međuvremenu obrisala oštricu i stala pored Charlotte, iznenađeno pitajući:
  - Čudno, ali zbog čega se diže ovaj ustanak.
  Njen partner je odgovorio sa smiješkom:
  - Da vratim zakoniti tron kraljici. Lena je postala legitimna nasljednica, a uzurpator sjedi na prijestolju.
  Gerda je i dalje sumnjala:
  - Ne dešava se često da se zakoniti prestolonaslednici obrate za pomoć rulji.
  Charlotte je sasvim logično rekla:
  - Prijateljstvo sa mafijom ne ponižava ako vodi do vrhova moći! Pa, u ovom slučaju, to bi mogla biti kraljičina posljednja prilika.
  Gerda je vrhom mača ogrebala svoju golu djevojačku petu. Charlotte je nosila sandale sa biserima. Odjednom je uhvatila razigranog dječaka za ruku. Činilo se da dječak želi izvući torbicu iz ratnikovog pojasa. Snažna Charlotte je podigla dječaka na njegovu ispruženu ruku. Međutim, dijete je izgledalo staro desetak godina, ne više, i briznulo je u plač:
  - Oh, tetke ne! ja sam vise...
  Gerda ga je oštro prekinula:
  - Znam - neću! Dosta je, međutim, lopova još treba kazniti, inače će se naviknuti na neodgovornost! Šta preporučate Charlotte?
  Ratnik joj je iskrivio lice.
  - Mislim da će batina biti dovoljna! Nemojte osakatiti dijete odsijecanjem ruke.
  Gerda se složila.
  - Hajde da ga predamo stražarima i neka ga išibaju!
  Mali dečak odjednom je počeo u suzama da pita:
  - Ne, bolje je da me odvedeš do svog štitonoše.
  Charlotte je prezrivo frknula.
  - Lopov u štitonošama... Kakva sam ja budala! Da, još si mali, da bi nosio moj arsenal, samo padneš. Dakle..." povikala je djevojka. - Ona je čuvar, treba da kazniš lopova...
  Gerda se iznenada zakikota:
  - Pa nema straže, pobjegla je... Morat ćemo dječaka odvesti kraljici, da ona presudi!
  Charlotte je negativno odmahnula glavom.
  - Nema potrebe odvlačiti kraljicu na takvu sitnicu kao što je pokušaj banalne krađe. Osim toga, Lenastala je previše ljubazna, vjerovatno će narediti da ga puste. Zato bi bilo bolje da ga kaznimo na licu mjesta. Mislim da ga samo otkopčajte grančicom na petama...
  Gerda se nije složila:
  - Ne! U tom slučaju će mu biti teško da hoda, a čak i ako ga slomimo do krvi, uhvatiće infekciju. Bolje je jednostavno bičevati nestašnu djecu kao i obično!
  Charlotte se počešala po potiljku i klimnula.
  - Neka bude tako!
  Tokom batina, dječak je počeo da viče, a Gerda mu je zatvorila usta da se ne čuje. Ali ipak se okupila gomila znatiželjnika. Predložili su kako išivati lopova. Nakon toga su ga udarili nogom u izubijano dupe, puštajući ga na sve četiri strane. Zatim su djevojke otišle u najbližu kafanu. Ali odmah su naišli na problem, ispostavilo se da je prenaseljen, jer su mnogi pobunjenici već uspjeli nabaviti novac i žurili su da ga spuste.
  Gerda je primetila:
  - Široka grla, karakteristična za uski pogled!
  Charlotte je dodala:
  - Kome je na prvom mestu punjenje stomaka, na poslednjem je čišćenje savesti!
  Devojke su se okrenule i odlučile da prošetaju ulicom. Upravo tada, tri goblina s toljagama i jedan trol velikog nosa s kukastim mačem iskočiše iz uličice. Charlotte je spretno izbjegla zamah hrasta, gurnula oštricu pod trbuh dlakavog, odvratno smrdljivog stvorenja. Nije čak ni usporila, oborila je ratnika s nogu. Gerda je spretnim udarcem odsjekla i toljagu i glavu:
  - Uhvatio sam taj komad!
  Charlotte je s mukom izvukla mač i zarežala:
  - Da budem precizan! Izgubivši glavu, nećete dobiti ništa osim glavobolje!
  Nakon toga, ratnik je zarezao stvorenje, duž tijela, gotovo ga prepolovivši. I Gerda je htela da položi trećeg goblina, ali onda je trol s njom prešao oštricu. Čini se da nije prevelik, veličine prosječnog čovjeka, možda je malo deblji, ali je pakleno brz.
  Gerda je čak izgovorila frazu iz sentimentalnog romana:
  - Spretan i brz, postaćeš ministar!
  Trol je oštro odgovorio:
  - Sa čašću i mačem, postaćeš skitnica! A ti, na kraju krajeva, skačeš bosa devojka, kao zeko, i završićeš u zamci.
  Gerda je ponovo ispalila:
  - Ako ne možeš da se oslobodiš zečjeg srca, zavijaćeš kao vuk, od psećeg života!
  Goblin je pokušao da iskoristi činjenicu da se ratnik mučio da parira napadima trola, i pokušao je prići sa strane. Ali Charlotte je bila budna. Brza kao ženka geparda, bukvalno je isjekla to gadno, smrdljivo stvorenje. Tada je ratnik namignuo Gerdi:
  - Sada je sve pošteno!
  Trol se nasmijao.
  - Zašto je plemenitost tako retka među ljudima, jer oni nemaju podlost - spas u vrtlogu evolucije!
  Gerda je spretno uzvratila:
  - Podlosti, iako spas u borbi za opstanak, ali izgrizanih crvima nepoverenja koje ona stvara!
  Trol je uzvratio još žestokijim napadom:
  - Elokvencija obično procvjeta kada, kada mogućnost fizičke zaštite izblijedi!
  Gerda je, kao odgovor, pokušala da uhvati neprijatelja u nadolazećem pokretu, ali je stvorenje tame napalo na vrlo raznolik način. Osim toga, čak je odavao utisak da se namjerno igra s djevojkom, čak nekoliko puta podrugljivo počešavši ratnika po nosu. Djevojčica je pobjesnila, i odmah je dobila veoma tešku injekciju u grudi, usled čega je izlila krv. Gerda je pokušala da preskoči trola, ali joj je trol lagano prerezao tamnu kožu od opekotina na stomaku. I u pokušaju da udari nogom u prepone, bolno je udario mačem po golim prstima.
  - Ako želiš da živiš, vodi ljubav sa mnom! - Nakaza je prednjala. - Ionako nemaš šanse!
  Gerda je odbrusila:
  - Nema šanse! A sad ćemo vidjeti ovo!
  Prekrasna bosonoga plava ratnica je glasno pjevala:
  Dželat je rekao: ne vide se srećni dani,
  Bićeš proganjan i stranac!
  Ali vojska boraca koji vole slobodu,
  Suočite se s bezbrojnom hordom!
  
  Fantomsko lice smrti: vječni saputnik,
  Ali i nama ne treba san-mir!
  Ko je u lenjosti svuda prognanik,
  Kako je teško imati san!
  
  I kakav san - eter-ljubav,
  Put do njega je ponekad lažan!
  Pavle je težak, onda podlo ne klevetajte,
  Ponekad je neoprezna pogrešna proračuna okrutna!
  
  Tada će godine proći u trenutku mladosti,
  I bitka će bučiti kao gozba!
  Ovdje vjetar vrti vrtloge u krug,
  Kako se strasno, bijesno slijevalo!
  
  Vjerujte, oranice će biti okrunjene,
  Uzgajaće zlatan hleb, spalit će ga!
  Pa sa ikona svetaca svetlucava lica,
  Oni će dati milost za ovo djelo!
  
  Ali kao vihor - Seroko iz pustinje,
  Užasan rat je došao na Zemlju!
  Djeca trče bosih nogu,
  Iako je već pao snijeg - vlada zima!
  
  Neprijatelji su kuće pretvorili u ruševine,
  A nekome tuga - izgubljena djeca!
  Objesite utege ljudima oko vrata,
  Ples bezdušnih dželata gori!
  
  Narod ne može da izrazi tugu, tako stegnut,
  Bez skloništa, bez hrane, bez toplih kreveta!
  Zviždi ko kobra, ljuta mećava u polju,
  Gdje, istina, plemenitost - do đavola s laži!
  
  Doći će svijetli dan - slavni čas pobjede,
  Orao domovine poleteće iznad stena!
  Neka se pevaju podvizi vojnika,
  Imamo oštar mač i jak štit!
  Na posljednji ratnikov slog, ružni trol se srušio, a posječena glava odletjela je dobrih dvadesetak metara. Zasljepljujući snop plamena iznenada je izletio iz njega, a na mjestu ružne glave ostala je samo šaka pepela.
  Devojke pod komandom Stalenide su se ponovo borile. Ali ovdje nije išlo tako dobro. Odred je pretrpio gubitke.
  Tri djevojčice su poginule, a svih desetak boraca su povrijeđeni različite težine i jedva su se otrgli. Dve devojke su čak morale da se nose. Jao, ovo je rat. Nije uvijek moguće uništiti svakoga. Štaviše, u koloni su bili vrlo žilavi tenkovi, tačnije samohodni topovi E-5. Čini se da su mali, ali veoma uporni. A onda je mlazni jurišnik stigao na vrijeme.
  A iza njih helikopteri u obliku diska. Pokušajte se oduprijeti takvoj moći. Samo još tri žrtve od dvanaest - moglo bi se reći, jeftino su prošle. Ali nacisti su položili više od dvadeset. Ovako je ispala borba.
  Ratnici su otišli, zalutali, pokušavajući svom snagom. Nataša, ova nestašna devojka, primetila je:
  - Kakva šteta za devojke... Čak i šteta... Ali zašto ne dodati momke u naš bataljon?
  Stalenida je zarežala, ljutito gurajući bosu nogu preko Maybuga:
  - Ko ima šta... A ti imaš samo muške na umu!
  Viktorija se uvrijedila i primijetila:
  - Ja također! Kako želiš da te momak miluje. Oseti svoje grudi u rukama...
  Crvenokosi đavo je očupao vlat trave, odgrizao je i zagugutao:
  - Ma, moji momci su kul... Dobro je da nisi gej... Volim one koji jebu devojke... Uostalom, supermen mačo od kolevke!
  Steelenida se malo smekša i nasmiješi se:
  - Da... Postaje malo zabavnije. A kako ti je Natasha drugarica?
  Plavokosa devojka, ne razumevajući, ponovo upita:
  - Koji prijatelj?
  Major je samouvjereno odgovorio:
  - Andrejka! Uostalom, dobio je i Žukov!
  Nataša je teško uzdahnula i slegnula ramenima.
  - Nažalost, ne znam...
  Andreika (A ovo je bio njihov poznati dječak i pionirski heroj) je u međuvremenu bačen u kazamat. Ranjeni dječak je ostavljen vezan, pa čak i prikovan za zid za vrat. Koliko su se nacisti plašili ruske dece. U kazamatu je bilo vlažno, nedaleko od dječaka visila je djevojčica okovana za zid. Potpuno nago, njeno tijelo je bila neprekidna rana, modrice, pisugi, posjekotine, opekotine, djevojka je bila mučena. Bila je bez svijesti i samo je tiho stenjala.
  Dječak je pogledao zidove. Zatvor je bio prastari, sagrađen još u carsko doba, zidovi su bili debeli, mali prozor ispod plafona je bio zatvoren. Andreika se osjećao ne samo zatvorenikom, već zatočenikom antike. Kao legendarni narodni buntovnik Stenka Razin, očekivalo se da bude mučen i pogubljen.
  Andreika je zastenjao, može li on, jedanaestogodišnji dječak, izdržati torturu? Zar ne bi plakala kao devojka! Uostalom, nije za pionira da jadikuje i plače. Bosa, izgrebana Andrejka se okrenula, rana je jako boljela, laktovi su mu bili vezani, morao je nekako da se okrene da bi olakšao, promenio ugao. Užasna bol je na trenutak popustila.
  U ćeliji je užasan smrad. Pod je umrljana, zgusnuta krv. Izgrizene kosti su razbacane. Ljudi? Čak je i zastrašujuće, vidi se da je dosta zatvorenika prošlo kroz ovu ćeliju. Istina, Andrej je mislio da su nacisti relativno nedavno zauzeli Grodno. A kad su uspjeli tako zabrljati? Jesu li starije žrtve? Na primjer, NKVD? Dječak se trgnuo. Ispao je iskren horor! Kako je teško u tamnici. Nema sa kim da se priča, izgleda da je devojka u potpunoj sedždi. Dželati su je mučili kao heroji antike. Pitam se zašto? Kakvo bi zlo jedna mlada djevojka mogla nanijeti nacistima. Međutim, i Andreyka je samo dječak i počeo je da ubija, boreći se sa ovim zlim duhovima. Nacisti su svoju naciju stavili iznad drugih nacija i naroda. Tako su legitimisali zlo i patnju! Ne, normalan čovjek treba da se bori protiv takvog bezakonja. Osim toga, sami Nijemci nisu slobodni, oni su okovani totalitarnim aparatom. On na svaki mogući način guši i najmanju inicijativu i ispoljavanje ljudskih osjećaja.
  Fašizam dolazi od riječi gomila. On nemilosrdno plete ljude, pretvarajući ih u okovane robove. Komunizam, pak, uzdiže čovjeka, daje mu novu snagu i podstiče baklju života. Postoji značajna razlika. Komunizam je internacionalan po prirodi i univerzalan. Hitlerizam uzdiže samo jednu naciju, a ne čitavo čovečanstvo u celini. Ovo je njegov nedostatak. Ali na kraju krajeva, ljudi imaju zajedničke korijene, što je biološki dokazano. Isti crnci i bijelci imaju prilično zdravo i plodno potomstvo. On je Andrejka, sin Rusa i Bjelorusa, prilično održiv, nimalo moron, spreman da se bori protiv fašizma.
  Naravno, Pavel se pokazao jačim i uspio je pobjeći od neprijatelja, ubivši mnoge Nijemce. On se Andrejka ponašao kao slabić, bio je zarobljen. Možda si zadnji metak trebao zadržati za sebe. Iako mrtav, ne može više da ubije nijednog Nemca! I tako je živ, iako pati.
  Bosonogi Andrej je ogrebao blago oprženo stopalo po vlažnom kamenu, Ilza je pronašla najbolniju tačku, spalila je cigaretom, tako da se stvorio žulj. Ali ništa, hrabri dečko, neće se slomiti. Naprotiv, bol bi trebao postati poticaj od kojeg će se njegova hrabrost povećati. I pionir se nikada neće slomiti. Generalno, trijumf Nemaca je privremen. Oni će biti poraženi prije ili kasnije, kao što zlo uvijek gubi od dobra. Možete, naravno, tvrditi da dobro pobjeđuje samo u bajkama, ali u životu je sve teže. Ali i bajka je samo odraz stvarnosti. Uostalom, mnogo toga što je bio san sada je postalo stvarnost. Andrej je pomislio: možda mu je suđeno da umre? Šta je sasvim moguće! Ali da li se boji smrti? Ako komunizam pobijedi, tada će on i drugi heroji sovjetske zemlje uskrsnuti za novi sretan i vječni život. Tada će živjeti u svijetu bez tuge, muke, smrti i zla! Najvažnije je da se izvoje konačna pobeda! Uostalom, samo u ovom slučaju, svi pali heroji će vaskrsnuti!
  I doći će kraljevstvo komunizma! Svijet u kojem će se ostvariti najtajniji snovi. Takav univerzum u kojem čovjek posjeduje sve što postoji, o čemu se može samo sanjati, a ne uvijek se računa na uspjeh. Evo ga, kakav složen i višestruki svijet. I tada će drugi svjetovi otvoriti svoje ruke čovjeku. Dobro onda! Moguće je da su ogromna prostranstva kosmosa takođe zla! Proganjaće i mučiti žive vanzemaljce. Ali kapitalizam će im dati i slobodu! On će raskinuti veze ropstva i poniženja. Doći će vrijeme i čas slobode, obasjaće zemlju svojom blistavom svjetlošću! I oni će odbaciti jaram tame, narode tame, i čovjek će osvojiti svjetove svemira! A unuci će pamtiti da nisu vjerovali da su živjeli u mraku pod gvozdenom petom. Nosili smo znakove zle zvijeri, a sada u vjeri hodimo čisti i sveti!
  Andreika je čak bio iznenađen kako su mu se misli dobro formirale. Ima nešto posebno i jedinstveno kod njih. Kao što je to bilo za vrijeme građanskog rata, kada su glavno oružje proletarijata bili stihovi, a proza je, možda, bila čak i pomalo prezrena i zanemarena. Sada je pjesnik u zatočeništvu, a perje i lira, slikovito rečeno, u lancima. Ipak, ne odustaje, i raduje se svjetlijoj budućnosti. A šta će to biti zavisi od svake osobe. Ne postoji onaj ko sve odlučuje i zasađuje.
  Andrejka je rekla:
  - Budućnost zavisi od nas! Čak i kada se čini da ništa ne zavisi od nas!
  Dječak se izokrenuo, pokušao je samljeti šipke. Ovo zanimanje je zamorno i teško, ali uvijek postoje šanse za uspjeh. Andrejka je, savladavajući užasnu bol, počeo da se trlja o zid. Glavna stvar je da ne plačete, da ne pokazujete svoju slabost. On je pionir, a samim tim i oličenje hrabrosti. Morate se boriti, pa će se on boriti, i sigurno će pobijediti! Za slavu sovjetske otadžbine.
  Dječak je tvrdoglavo trljao, a djevojčica je u tom trenutku došla k sebi i promrmljala:
  - Na zelenom travnjaku, skaču plavi zečići!
  A onda je ponovo pala u zaborav. Dječak je rekao:
  - Nesrećni! Mučili su je prokleti fašisti! Ali vjerujem da osveta neće dugo čekati! Bliži se vrijeme pobjede nad čudovištima čovječanstva. Dečak se okrenuo i zapevao:
  I zastava će sijati nad planetom,
  Sveta zemljo, nema ljepše u svemiru!
  I ako treba, opet ćemo umrijeti,
  Za komunizam, za našu veliku stvar!
  Dječaka je ponovo zahvatio bol, on se lagano odmaknuo od zida i počeo trzati glavom.
  Tada se začula škripa i pet visokih SS-ovaca je ušlo u ćeliju. Bez razmišljanja, šutnuli su dječaka čizmama i zgrabili ga za ruke:
  - Hajde kučko!
  Andreika je shvatila da je beskorisno pružati otpor. Ovratnik mu je bio otkopčan. Udarili su me još par puta i nosili na rukama. Činilo se da je dječaka obuzela ledena hladnoća: tamo gdje su ga nosili. Hoće li se sada dogoditi najgore?
  Zaista, dječaka su vukli negdje dolje. I začudo, postalo je toplije. Andrejka se odjednom osetila mnogo vedrije: gde je naš, nije nestao! I on će se izvući iz ove zbrke.
  Nosili su ga uz stepenice, polako ga spuštali! Napokon je dječak osjetio da je vlaga ustupila mjesto suhoći. Dželati su dijete odnijeli u prilično prostranu sobu. Istina, zidovi su izgledali zlokobno, bili su okačeni raznim i fantastično oblikovanim instrumentima. Dječak je vidio nekoliko užarenih kamina i napravu u obliku stalka. Bilo je i mnogo strija i raznih predmeta mučenja. Andrejka je odjednom osetila težinu u stomaku, nešto ubodeno!
  Ovo je strah! Dječak je shvatio, ni u kom slučaju ne bi trebao podleći!
  Bosonogi Andrej se napeo. U sali su sjedili SS pukovnik i već poznata žena, ona koja je učestvovala u hvatanju dječaka. Pionir Andreika je problijedio, jasno je da ga čeka teška sudbina ako će ispitivati dijete, okorjeli dželati. Ne, on im nikada ne bi popustio, čak i kada bi morali da viknu ni jednu misao, ni zvuk! Ali samo ako to može podnijeti.
  SS pukovnik upita:
  - Ime!
  Andrew je ćutao. Bacili su ga bičem. Na poleđini je crvena pruga. Pukovnik SS, ponovio je ponovo:
  - Reci ime bebe!
  Očajna Andreika je zlobno odgovorila:
  - Ja sam mali Staljin!
  SS pukovnik je frknuo.
  - To je kučkin ton! Čini se da želi čvršći odnos.
  Ilsa je rekla:
  - Hajde da spržimo klincu štikle.
  SS pukovnik upita:
  - Navedite imena svojih saučesnika i u ovom slučaju ćemo vas pustiti!
  Ruslan je, kao pravi pionirski heroj, odgovorio:
  - Cijeli sovjetski narod je moj saučesnik, od starca do djeteta!
  SS pukovnik je zviždao:
  - Da, ti si tvrdoglavo stvorenje! Ne shvataš da te možemo ubiti!
  Bleštavi plavim očima, Andrej odgovori:
  - Nacisti mogu da ubijaju, ali ono što ne mogu je da oduzmu nadu u besmrtnost!
  Pukovnik je povikao:
  - Počnite!
  Bosonog i ranjenog, Ruslana su pokupili, konopce presekli, a zavoje bez ceremonije pokidali. Dječak je dahnuo. Ruke je vratio, i doveo sebe do police. Prebacili su konopac preko ruku. Pukovnik je povikao:
  - Izvrni derište zglobove!
  Konopac se razvukao do samog vrha. Andrejka je osetila pakleni bol u svom ranjenom ramenu i zastenjala:
  - Mama! To je užasno!
  Pukovnik se nacerio.
  - Ti ćeš govoriti!
  Andrejka je odmahnuo sjajnom glavom:
  - Ne!
  Dječaci su stavili teške okove na svoja bosa stopala, a kosti na ramenima su im krckale od strašnog pritiska. Prolila se krv. Bol je bio zastrašujući, pionir Andrej je problijedio, čelo mu je bilo prekriveno znojem, iza usta mu se začuo nehotični jecaj, ali je ipak smogao snage da kaže:
  - Ne! I opet ne!
  Ilsa je stavila čeličnu šipku u kamin i rekla sa smiješkom:
  - Dragi dečko, priznaj, a mi ćemo ti dati čokoladice.
  Ranjeni Andrej je viknuo:
  - Ne! Ne treba mi tvoj prljavi erzac!
  Ilsa je vrisnula:
  - Pa, ti i kučka!
  Zatim je iz plamena izvadila užarenu šipku i zarila je u ranu. Pionir Andreika nikada ranije nije doživio takav bol, zastao je dah, izgubio je svijest od šoka.
  Ilsa je, kao iskusan dželat, počela da mu masira obraze i vrat, brzo je privela dečaka sebi.
  - Ne očekujte da će derište naći zaborav u spasonosnom šoku!
  SS pukovnik je naredio:
  - Ispeci mu pete.
  SS dželati su odmah zapalili malu vatru, plamen je počeo da liže prelepe, bose noge deteta. Ilsa je u međuvremenu ponovo zabila užarenu šipku u ranu. SS doktor je dječaku ubrizgao poseban lijek kako bi jače osjetio bol i sporije gubio svijest. Sada je pionirku Andreiku zapljusnuo bezgranični okean patnje, još gori od Danteovog pakla. Dva druga dželata počela su zabijati užarene igle pod dječakove nokte.
  Andreika, obuzet strašnom patnjom, osjećao se na ivici potpunog kolapsa. Ali odjednom se, u poludeliriju, pred njim pojavila Staljinova slika:
  - Šta da radim šefe? - Pitao je dečak.
  A Staljin je, smešeći se belozubi, odgovorio:
  - A šta drugo može pionir u ovoj situaciji! Nemoj samo plakati! Duboko udahnite i pjevajte.
  Pionirka Andreika se natjerala na osmijeh:
  - Slušaj vođu!
  Dječak se napeo i silom lomeći, ali u isto vrijeme zapjevao jasnim i snažnim glasom, komponujući u pokretu:
  Pao u strašno fašističko zarobljeništvo,
  Lebdim na talasima strašnog bola!
  Ali krvareći, pevao je pesme,
  Na kraju krajeva, neustrašivi pionir je prijateljski raspoložen sa srcem!
  
  I reći ću vam odlučno dželati,
  Kakva podla radost, uzalud si izlio!
  Slabi će mi reći da ćutim,
  Uostalom, bol je neopisiva i jednostavno užasna!
  
  Ali znam, čvrsto vjerujem
  Fašizam će biti bačen u ambis!
  Mlaz zlog plamena će te preplaviti,
  I svi koji su pali, radujući se, uskrsnuće!
  
  I naša vjera u komunizam je jaka
  Poletimo kao soko, uzdignimo se iznad svih zvijezda!
  Neka rijeke meda teku vino
  Cijeli svijet, glasna truba će čuti savjet!
  
  I mašina koja čvrsto stišće pionir,
  Pogledaj u nebo, mladi!
  I daj primjer onima koji se kolebaju,
  Vaša kravata je sjajna kao karanfil!
  
  Otadžbina za mene značiš sve
  Majka i smisao svega mladog života!
  Pustiti težak život do sada,
  Naš narod pati od zlog fašizma!
  
  Ali napeti volju crvenog momka,
  Pljuni u lice paklenom banditu sa svastikom!
  Neka neprijatelji drhte od bijesa,
  I njih će Crvena armija poraziti!
  
  SSSR sveta zemlja,
  Šta je narodima dalo komunizam!
  Kako nam je majka dala srce,
  Za sreću, mir, nadu i slobodu!
  . POGLAVLJE #11
  Tako se hrabro ponio heroj-pionir. I bio je dostojan svoje titule, kao pionir zvuči ponosno. Upravo tako treba da se ponaša svaki sovjetski dečak.
  Djevojke su se u međuvremenu popele u gustiš. Zapalili su malu vatru i okrijepili se. Dvije od devet djevojčica nisu mogle hodati, a nakon pružanja prve pomoći, previjanja, dale su im trofejni alkohol kako ih rane ne bi boljele i djevojčice zaspale.
  Nataša je sa osmehom primetila:
  Sve je u našem svijetu relativno. Na primjer, alkohol je uglavnom otrov, a istovremeno i liječi. Devojke spavaju! I postalo im je mnogo lakše!
  Viktorija je mudro primetila:
  - Sve je na svetu relativno... I Bog nije anđeo, a đavo nije đavo!
  Veronika je ljutito odgovorila:
  - Kakvo bogohuljenje... O čemu se radi?
  Crvenokosa đavola je logično primijetila:
  - A o tome... U Bibliji Bog govori samo jezikom nasilja. Jedan onda Noah nešto vrijedi. A đavo? Zapravo, malo se čuje o njemu. U svakom slučaju, čak i u Bibliji, Sotona više iskušava nego što ubija!
  Natasha je racionalno primetila:
  - Bog zaista voli nasilje. Kralj David je vodio brutalne ratove. Saul Bog je naredio da se istrijebi cijeli narod bez izuzetka: uključujući žene, djecu i stoku! Čudno je govoriti o milosrđu... Zar ne mislite?!
  Veronika je htjela reći, ali ništa dobro mi nije palo na pamet. U stvari, nema se šta posebno pokriti. O Nojevom potopu i sama je mnogo razmišljala. I nije mogla naći objašnjenje, makar racionalno, za takvu okrutnost. Bog nije uništio grijeh, već je Ham upalio, a Noa uopće nije bio svetac. I nije bio proklet Ham, nego Haamam. Takođe je nejasno. Općenito, cijela ova Biblija, posebno Stari zavjet, puna je nesporazuma. Na primjer, Elizej je ubio četrdeset dvoje djece zbog takve sitnice da su ga zadirkivali zbog ćelavosti.
  Ovo je očigledno preterano! Uradite ovo sa decom. I teško je ovo objasniti.
  I sama Veronika je oklevala u religiji. Nisam ni znao koju vjeru da prihvatim. Pravoslavlje mi se nije previše svidjelo: puno vanjskih efekata, sjaja, ali sve je bilo nekako hladno. Ali ni baptisti nisu davali odmora i mira. Htjeli mi to ili ne, ali religija u svakom slučaju zahtijeva vjeru. A pametna djevojka je htjela da sve bude logično i da se svi krajevi spoje.
  Da sve izgleda racionalno i ispravno. I tako... Čak se i doktrina o vječnim paklenim mukama čini pretjeranom. Najgora stvar u vezi pakla je trajanje kazni: pakla će uvijek postojati. I proći će milijarde milijardi godina, a grešnici će i dalje patiti i patiti. I to je strašno! Šta je vječnost? Majmunu sa povezom na očima lakše je kucati Bibliju na tastaturi nego čekati vječnost.
  Mučenje u paklu je posebna tema. Nije grijeh mučiti Hitlera duže i jače. Ali šta ako tinejdžer ode u pakao? Općenito, kako se čovjek može spasiti ako griješi. Čak i ako ne djelima, onda riječima ili mislima! A šta je greh?
  Viktorija je, videći da Veronika ćuti, pojačala pritisak:
  - Da, i u Otkrivenju Jovanovom... Čim je život na Zemlji počeo da se poboljšava, kako možemo da sipamo pogubljenja na planeti Zemlji. I tako muči čitavo čovečanstvo. I šta se može reći?
  Veronika je oštro odgovorila:
  - Ići ćeš u pakao - znaćeš!
  Steelenida je prekinula prepirku:
  - Svi spavajte! Pred nama je još puno posla!
  Djevojke su voljno zatvorile oči. Noć je ljeti prilično topla, a ratnici su se skupili i zaspali jedni uz druge.
  Veronika je sanjala da je u svijetu futurističke budućnosti. Hodaš ulicom, a trotoari se kreću kao rijeka. A šareni automobili lete iznad njega. I svuda je puno pionira sa crvenim kravatama. A ova djeca lete i vrte se kao moljci. I svi se smeju, cerekaju.
  Veronika je odmahnula rukama i poletjela. Ona je kao leptir i čuje se kako joj lepršaju krila. A ti letiš sam, letiš... A okolo su tako jarke boje. Kuće su ogromne, šarene, šarene kao kolači. I puno statua - raznih fantastičnih životinja.
  Sve je tako lepo. Jedna od zgrada podsjeća na kolač od sira optočen dijamantima. A leteći tanjiri se okreću oko njega. Sjaje narandžasto i daju blistav odsjaj.
  Još jedna zgrada u obliku sedam rakova koji stoje jedan na drugom. Štaviše, svaki rak je različite boje, a kandže svjetlucaju dragim kamenjem. A avion: tako lijep i elegantan. Neki od njih nemaju fiksni oblik, već se kreću u prostoru poput mrlja.
  Drugi su, naprotiv, strukturirani. Podsjeća na pahulje, tako besprijekoran geometrijski oblik. Zašto ne ljepota i oličenje estetike.
  Ali zgrada se uzdiže pravo u zrak, i podsjeća na orla sa preobučenim krilima, samo kao da je napravljena od kristala. I kljun sija jače od dijamanta, a možda čak i sunca.
  A što je sa strukturom na vrhu, koja ima cijeli akvarij sa čudesnim morskim životinjama. I ribe sa srebrnim krljuštima i dugim, zlatnim perajama. I postoji toliko mnogo drugih stvorenja tamo. I takođe, kao da je optočen draguljima. I meduze, koje daju sve dugine boje.
  Do Veronike je doletjela djevojka u crvenoj kravati. Iznenađena je pitala:
  - Jeste li odrasli?
  Veronika je sa osmehom odgovorila:
  - Da zašto?
  Pionir se zakikota i odgovori:
  - Ništa dobro! Ako ste odrasli, hiperzmaj će vas odvesti.
  Veronika je zviždala.
  - Vau! A ja sam mislio da si komunjarac!
  Devojka sa crvenom kravatom tužno klimnu glavom i glasno odgovori:
  - Zaista imamo komunizam! Proizvodi su besplatni, roba besplatna, apsolutno sve postoji. Od igraćih konzola do virtuelnih kaciga. - Devojka je klimnula glavom, i cvrkućući otresla providnu, kristalnu papuču. - Pogledaj ovo drvo.
  Zaista, u blizini zgrade u obliku četiri astre koje su stajale jedna na drugoj, rastao je hrast sa zlatnim listovima. A na njemu su rasli kolači, kolači i razni kulinarski proizvodi. Tako lepršava i lepa.
  Veronika je zadivljeno uzviknula:
  - To je odlično! kakvo drvo...
  Pionirka je klimnula glavom i u njenoj ruci se pojavila torta. Djevojka je cvrkutala.
  - Probaj! Ukusno je!
  Veronika je progutala slatko meso torte. Okus je zaista bio tako nježan, prijatan, kao da u ustima cvjeta staklenik. I kako je sve super.
  Veronika je iskreno priznala:
  - Nikada nisam jeo ništa bolje!
  Pionirka se nasmešila i, pokazujući svoje biserne zube, ljutito odgovorila:
  - I na isti način, u punoljetstvu, tačnije, kada postanemo tinejdžeri, hiperzmaj proždire. Upravo je to tragedija našeg velikog naroda!
  Veronika je odlučno rekla, stisnula šake i udarila bosom nogom u zrak:
  - Osvetiću se zmaju! Spreman sam da se borim s njim!
  Pionirka je pucnula prstima svoje desne ruke. I oštar mač se pojavio u vazduhu. Velika i blistava. Oštre ivice, a oštrica mu je gorjela kao da je napravljena od zvijezda.
  Veronika je ispružila ruku. Mač je ušao sam, a ratnik ga je stisnuo. Ona je sa uzbuđenjem rekla:
  - Boriću se za Otadžbinu... Uz Božiju pomoć, za dobro naroda!
  Pionirka je ljutito odgovorila i čak je iskrila iskre iz njenih bisernih zuba:
  - Nema boga! Sve su to ljudske predrasude!
  Veronika je teško uzdahnula.
  - Oh! Opet... I evo bezbožnog kraljevstva...
  Devojka je energično odgovorila:
  Nemamo kraljevstvo! Imamo demokratiju! Senat i kongres upravljaju, a dva konzula, dječaka i djevojčicu, biraju svi ljudi na godinu dana. - Pioneer je udarila cipelom u prazninu, toliko da se začulo zvonjenje. Zatim je graknula. - Komunizam je moć naroda, a ne kult pojedinca poput Staljina!
  Veronika se djelimično složila:
  - Staljin je zaista dozvolio da ga previše hvale! Treba da bude bar malo skromniji!
  Pionir je otresla grimiznu kravatu i viknula, podižući desnu ruku:
  - Pioneer je uvek spreman! Pobit ćemo svu stoku!
  Veronika nije mogla odoljeti da ne pita:
  - I koliko imaš godina?
  Djevojka se nasmiješila i ljubazno odgovorila:
  - Dvesta dvadeset pet!
  Veronika je zviždala i zakolutala očima.
  - Da?
  Djevojka je napravila ozbiljnu grimasu i rekla:
  Odrastamo veoma sporo! Od rođenja do apsorpcije od zmaja, prođe nešto više od hiljadu godina!
  Veronika je viknula, lepršajući svojim bujnim, crnim trepavicama:
  - To je kao večno detinjstvo! Kao u bajci!
  Pionir je tužno rekao:
  - Ovo je bajka, samo strašna... Da nije bilo zmaja, generalno bismo bili besmrtni i ne bismo poznavali starost!
  Veronika je naglašeno rekla:
  - Komunizam je carstvo vječne mladosti!
  Djevojka je odmahnula zlatnom glavom i cvrkutala:
  "A sad, molim vas, otpjevajte nam nešto!" Da bude zabavnije!
  Djeca su sa svih strana počela letjeti do Veronike. Dečaci, devojke, svi prelepi, u elegantnoj odeći. I zvonile su srebrnastim glasovima, tako prijatnim i divno lepim.
  - Pevaj cvet! Ne stidi se! Vi ste jednostavno nevjerovatni!
  I Veronika je sletjela na pokretnu stazu, i plešući po njoj svojim bosim, gracioznim nogama, oduševljeno i veličanstveno svirajući svojim glasom, pjevala je;
  Ja sam ćerka otadžbine svetlosti i ljubavi,
  Najljepsa komsomolka...
  Iako Firer gradi rejting na krvi,
  Ponekad se osećam neprijatno!
  
  Evo jednog veoma slavnog veka staljinizma,
  Kada sve okolo blista i blista...
  Ponosan covek raširi krila -
  I Abel trijumfuje, Kajin je otišao!
  
  Rusija je moja domovina
  Mada se ponekad osećam neprijatno...
  A Komsomol je jedna porodica,
  Mada bos da idem stazom oštro!
  
  Fašizam strmo napao domovinu,
  Očnjaci ovog vepra, bijesni su otkrili zube...
  Besni napalm sipao sa neba,
  Ali Bog i sjajni Staljin su sa nama!
  
  Rusija je Crveni SSSR,
  Moćna velika Otadžbino...
  Uzalud širi svoje kandže gospodine,
  Definitivno ćemo živeti u komunizmu!
  
  Iako je veliki rat počeo,
  I puno krvi je proliveno...
  Evo velike zemlje koja se grči,
  Od suza, požara i velikog bola!
  
  Ali verujem da ćemo oživeti otadžbinu,
  I podići ćemo sovjetsku zastavu iznad zvijezda...
  Iznad nas je heruvim zlatnog krila,
  Velika, blistava Rusija!
  
  Ovo je moja domovina
  Ne postoji niko u celom univerzumu, lepsi je...
  Iako je Sotonin peni dotrčao,
  Naša vjera će jačati u ovim patnjama!
  
  Kao što je to uradio samoproglašeni Hitler,
  Uspio je zauzeti Afriku odjednom...
  Odakle fasizmu tolika snaga
  Zaraza se proširila Zemljom!
  
  Toliko je Firer zarobio mnogo,
  A to se ni ne meri...
  Šta je razbojnički roj stvorio,
  Iznad njih, grimizna zastava vijori košmar!
  
  Takvi frizovi su sada jaki,
  Nemaju "Tigrove", ali tenkovi su gori...
  I pogodio Adolfa snajperom u oko -
  Dajte nacistima jače banke!
  
  Ono što ne možemo, uradićemo u šali,
  Iako bosonoge devojke na hladnoći...
  Odgajamo veoma jako dete,
  I grimizna, predivna ruža!
  
  Iako se neprijatelj trudi, juri u Moskvu,
  Ali devojke golih grudi su ustale...
  Udarimo mitraljezom iz kose,
  Vojnici otpuštaju rodbinu!
  
  Učinićemo Rusiju iznad svega,
  Zemlja koja je u svemiru Sunca ljepsa...
  I biće ubedljivog uspeha,
  Naša vjera će jačati u Pravoslavlju!
  
  I vjerujte mrtvima, vaskrsnut ćemo djevojke,
  Ili Božjom silom, ili cvijetom nauke...
  Osvojićemo prostranstva svemira,
  Bez svih odlaganja, podla dosada!
  
  Moći ćemo da učinimo domovinu hladnom,
  Podignimo tron Rusije iznad zvezda...
  Ti si brkati Firer,
  Šta zamišlja sebe bez aspekata zla kao mesiju!
  
  Napravićemo otadžbinu kao diva,
  Šta će se desiti, kao jedan monolit...
  Djevojka je ustala zajedno na kanapu,
  Uostalom, vitezovi su nepobedivi u bitkama!
  
  Spasite veliku Otadžbinu
  Tada ćeš dobiti nagradu od Hrista...
  Bolje da je Svemogući prekinuo rat,
  Iako se ponekad treba hrabro boriti!
  
  Ukratko, bitke će uskoro zamreti,
  Borbe i gubici će se završiti...
  A vitezovi su veliki orlovi,
  Od rođenja svi vojnici!
  Veronika je zavrtila mačem u vazduhu i udarila bosom, gracioznom nogom po površini ulice koja se ogledala.
  Djevojka je namigivanjem istakla ratnicu iz Drugog svjetskog rata. I rekla je sa tužnim osmehom:
  - Već su pokušali da unište zmaja čak i uz pomoć hiperlaserskih topova grubih bojnih brodova. Ne možete ga pobediti jednim mačem!
  Veronika je klimnula u znak slaganja.
  - Pretpostavljam o tome. Pa, kada su se Spartanci borili sa Perzijancima, oni su skromno odgovorili: borićemo se u senci!
  Pojavio se dječak u kratkim hlačama i crvenoj kravatu. Naklonio se Veroniki i rekao:
  - Naš veliki gost iz prošlosti. Kako nam je drago što vas možemo pozdraviti!
  Veronika odgovori sa uzdahom:
  - Dokle god hiperzmaj nije poražen, nije dovoljno da se radujemo. I izgleda da neće biti lako nositi se s tim!
  Dječak je predložio:
  Hajdemo prvo da jedemo pa ćemo onda da pričamo!
  Pojavila su se i druga djeca - dječaci i djevojčice, ne stariji od četrnaest godina.
  Bili su u elegantnoj odjeći, ali mnogi su bili bosi i blistali golim, okruglim dječjim štiklama.
  Ratnik je sjedio na počasnom mjestu - fotelji od zlata i optočenoj dijamantima. A ipak mekana.
  Međutim, djeca su sjedila kao na kraljevskim prijestoljima. I zapevali su u sebi nešto veselo:
  - Slava prelepom carstvu detinjstva,
  Bićemo veoma lepi jaki...
  Napravljeni smo od moćnog tijesta,
  Ljudi velike, svete zemlje!
  Ali tada su se pojavile zlatne posude koje su lebdjele kroz zrak. Bilo je jako lijepo i impresivno.
  I kakvih je divnih životinja bilo. Na primjer, hibrid ananasa i srnećeg jelena, labuda i dinje, i još nešto vrlo ukusno i ukusno. Na primjer, i kolači od sira sa bananama i ćurcima. Ovdje je sve jako ukusno, pa čak i zajedljivo.
  Veronika je jela na oba obraza i pevala:
  - Mi nismo patetični insekti,
  Jedu sve dobrote!
  A devojka će to uzeti i smejati se. Štaviše, djevojci je bljesnula misao kako je živjeti u svijetu u kojem nikada nećete postati odrasli.
  Sto je postajao sve duži, a za njim je već bilo na hiljade djece. I niko ne izgleda starije od četrnaest godina. Mnoge posebno devojke sa nakitom od najbogatijeg dragog kamenja.
  Pritom je većina djece bila bosa, vidi se da je u uslovima vječnog ljeta trivijalno neugodno hodati u cipelama.
  Štaviše, pločnik je bio topao, ali nimalo vruć, a hodajući po njemu golih potplata osjećate blaženstvo.
  Veronika je počela da ždere hibrid praščića, hurmi, narandže i krofne.
  I veoma je prijatan i po ukusu, i na dodir, i po mirisu. Sve je ovdje na ovom svijetu lijepo i izgleda sjajno. Kako je komunizam zamišljan u bajkama o futurističkoj budućnosti.
  Iako se, naravno, gole, okrugle pete često povezuju sa siromaštvom, postoji čak i takav izraz - skitnica.
  Veronika je jela i otpila gutljaj iz platinastog bokala vina optočenog smaragdima. Ovo vino ima neverovatan ukus da ga pijete kao slatki koktel sa aromom meda!
  I slavuji pjevaju i rajske ptice.
  Veronika se osjećala uzneseno i zapjevala:
  I borba se ponovo nastavlja
  A srce je uznemireno u grudima...
  Naš svijet je tako mlad
  Zauvijek proljeće naprijed!
  Onda je ponovo počela da jede ukusnu i mirisnu hranu. Veronika je čak uzela zlatnu viljušku golim prstima i zavrtela je, pevajući:
  - Ja sam najjača devojka na svetu,
  Iz veoma hladnog etera poput svemira!
  Ratnik je izuzetno aktivan. I jesti dobru hranu. Tačnije, ne samo dobro, već vrlo ukusno i umjetničko. I to je izuzetno cool i divna hrana.
  Veronika je pjevala:
  - Slava vremenima komunizma,
  Uvek ćemo verovati u sreću...
  Uništićemo jaram fašizma,
  Vjerujem da će nam se san ostvariti!
  I tu joj je bosa noga opet bacila nešto ukusno u grlo. A ovo je vrlo zanimljiva pozicija.
  Devojka iz futurističke budućnosti je primetila:
  - Jedete veoma zdravo - znači da ste jaki!
  Veronika se složila sa ovim:
  - Ja sam veoma jak!
  Dečak je sa sumnjom rekao:
  - Ne moraš se hvaliti!
  Komsomolac se zakikotao.
  - Ali ne baš?
  Dječak je cvrkutao:
  - A i od hvalisanja,
  Kva, kva, kva, kva, kva, kva!
  Veronika je zacvilila:
  - Ja sam najjači na svetu!
  Devojka je sa osmehom primetila:
  - Opet se hvališ!
  Veronika je tvitovala:
  - Mogu sve, mogu sve,
  Sa tvojim vrelim srcem...
  Ako morate da pometete planine,
  Ne mogu si pomoći!
  A djevojka je uzela i pokazala jezik!
  Dječak je klimnuo u znak slaganja.
  - Ti si taj koji komponuje i glumi kul!
  Djevojka je predložila:
  - I neka naša odrasla gošća pokaže svoje umijeće u vojnim poslovima!
  Dječak se složio sa ovim.
  - Pusti ga da pokaže! Inače želi da se bori sa hiperzmajem, ali možda neće imati snage za nešto jednostavnije!
  Veronika odgovori sa uzdahom:
  Ne volim da se hvalim, ali...
  Dječak od nekih dvanaest godina lupio je bosom nogom i zalajao:
  - Ne, ali! Odmah ćete imati trening borbu!
  Komsomolka je klimnula u znak slaganja:
  - Spreman sam!
  Devojka je sa osmehom primetila:
  - Moraš se boriti sa robotom. I nije tako lako!
  Veronika je hrabro odgovorila:
  - Ja sam kao pionir - uvek spreman!
  Dečak je sa oduševljenjem pevao:
  I borba se ponovo nastavlja
  Hiperplazma vatra ključa...
  A Lenjin je tako mlad -
  Udari mačevima!
  Djevojka je ispravila dječaka:
  - Ne Lenjin, nego svetlost generacija, i to ne mačevima, već hiperblasterom!
  Dečak je ljutito rekao:
  "Ne možete me uplašiti hiperblasterima!"
  Djeca su ustala od stola, svih deset hiljada odjednom. Pritom su skoro svi tukli bosim nogama. a ona je rekla:
  - Elfaraya izađi!
  I tako tri puta...
  A onda je tu bila veličanstvena krupna, medena plavuša, sa vrlo istaknutim mišićima i u bikiniju. Imala je velike grudi, jedva prekrivene tankom trakom tkanine, i bujna, raskošna bedra. Djevojka je imala muskulaturu Herkula, a mišići su se kotrljali kao loptice ispod njene preplanule kože.
  Djevojka junakinja bila je gotovo gola i bosa, lijepa, ali previše napumpana.
  Prilično visoka i mišićava Veronika je bila za glavu niža od nje, a mnogo uža u ramenima. Stoga, kada su djevojčice ustale jedna protiv druge, djeca su počela galamiti.
  Čuli su se povici:
  Kladimo se momci!
  I dalje:
  - Kladimo se!
  Obje djevojke imale su kosu blistavu poput zlatnih listića, a kosa im je bila blago uvijena.
  Elfaraya je klimnula svom partneru i primijetila:
  - Ja sam biorobot i zato te neću ubiti!
  Veronika je sa osmehom odgovorila:
  - A ja sam muškarac... I boreći se s tobom, ispuniću svoju dužnost!
  Elfaraya je primijetila:
  - Vi ste odrasli... Dakle, ne sa ovog sveta!
  Veronika odgovori sa uzdahom:
  - I svijet od kojeg nisam ništa bolji od ovoga!
  Djevojka je ljutito lupila bosom nogom i naredila:
  - Počnimo da se borimo! Uskoro će hiperzmaj ponovo doći po još žrtava!
  Elfaraya je klimnula glavom i napravila prvi iskorak. Veronika se lagano nagnula.
  Obe devojke su jedna drugoj namignule. Elfarai je u rukama imala veliki i dugačak mač. Okrenula ih je kao pero. Veronika je pokušala u kontranapad.
  I to bez mnogo uspeha. Neprijatelj je brz. Štaviše, čak se činilo da se igra mačke i miša.
  Elfaraya je skočila i ogrebala Veronikino rame, i ogrebala je kao mačju šapu.
  onda je rekla:
  - Nisi povrijeđen!?
  Veronika je bijesno odgovorila:
  - Ne!
  I ponovo napao neprijatelja. Komsomolac se bavio mačevanjem i imao je ideju kako se boriti mačevima. Ali njen protivnik je i brži i jači.
  Ipak, to je robot.
  Ovdje je Elfaraya ponovo odbila Veronikin napad i opet ogrebala djevojku po grudima. Krv je tekla više.
  Veronika je golim nožnim prstima pokušala baciti prašinu u oči biorobotu, ali bez mnogo uspjeha.
  Komsomolskaya Pravda je primijetila:
  - A bilo je teško sa nacistima!
  Elfaraja je ponovo ogrebala mačem, hajde da izvršimo munjevit napad i probijemo kožu na njenom ramenu, izdala je:
  - Danas, gospodo, pravimo istoriju,
  Gradimo barikade, a sutra krematorijume!
  Veronika je podržala pjesmu svojim bijesnim napadom:
  - Gradimo novi svet, a negiramo prošlost,
  Uzdizanje na tron - smiješno i vulgarno!
  Elfaraja je napravila još jedan iskorak, ovog puta udarivši Veroniku po bosoj nozi i cvrkućući:
  - Jesi li povrijeđen?
  Veronika je primetila:
  - Da nisi robot, smatrao bih ovo sprdnjom!
  A komsomolka je u bijesu izvela čitav niz udaraca mačevima. I njen mač je treperio kao krila leptira.
  Ali Elfaraya je uzvratila udarcem, uhvativši je u nadolazećem saobraćaju. Grudnjak na Veronikinim grudima je izrezan. I grimizne bradavice komsomolca bile su otkrivene.
  Veronika se posramila i zagugutala je:
  - Prokletstvo!
  Djevojka biorobot je pjevala:
  Ti nisi anđeo, već za mene, već za mene,
  Postao si svetac!
  Ti nisi anđeo, ali video sam, ali video sam,
  Tvoja svjetlost nije zemaljska!
  Veronika, mašući mačevima, njen goli torzo blistajući od znoja kao nauljen, zaurla:
  - Samo na nebu samo anđeli znaju da biorobot čeka!
  
  NOVE AVANTURE ROBURA OSVAJAČA
  ANOTATION
  Robur Osvajač, zajedno sa dvije šarmantne djevojke, stvara univerzalni aparat, koji se pokazao kao vrlo moćno oružje. Šta sada čeka čovečanstvo? Robur želi vlast nad svijetom!
  . POGLAVLJE 1
  Robur Osvajač je bio teško omamljen udarom groma. Ali on nije umro. Njegov univerzalni aparat bačen je na kopno. I iako se ozlijedio, još su postojale šanse da ga popravi.
  A tim je nestao na neko vrijeme u Sjedinjenim Državama i tražio razne dijelove za uređaj.
  U Americi su, po svemu sudeći, smatrali da je Robur mrtav, pogotovo što je preživio svjedok iz policije koji je potvrdio da je uređaj udario grom.
  I ubrzo je počeo rusko-japanski rat. Sjedinjene Države su imale poslovne odnose sa Rusijom, ali demokratska štampa nije voljela autokratsko carstvo.
  Naravno, u Rusiji je car imao punu vlast: izvršnu, zakonodavnu i sudsku. A napredna javnost je htjela parlament i slobodu govora i savjesti.
  Tako su se Sjedinjene Države radovale porazu carske Rusije... I na kraju je potpisan mir koji je promijenio odnos snaga u Tihom okeanu.
  A Robur je usavršio auto... Napravio ga je sa neverovatnim svojstvima.
  Može se kretati ne samo po kopnu, vodi, pod vodom i u zraku, već u još dva elementa: prostoru i podzemlju.
  A pošto dobrobit planete Zemlje nije zanimala Romula, on je odleteo na Mesec.
  S njim su u kočiji bile dvije djevojke: Albina i Alvina. Roburov aparat klizio je po površini svemira. Bio je mali, ali je koristio energiju termonuklearne fuzije, kada se vodonik pretvarao u helijum.
  Istovremeno, tokom leta se oko mašine stvaralo poluprostorno polje koje je moglo da prodre kroz najtvrđe premaze.
  Robur je leteo, milujući devojčino koleno... I u isto vreme je razmišljao. Ima mnogo godina. "Albatros" je nastao u onim danima kada je avioindustrija tek nastajala osamdesetih godina prošlog veka. Robur je tada već imao preko četrdeset godina. Napravio je letelicu kojoj nije bilo premca u stvarnoj istoriji dvadeset prvog veka, na primer, po dužini leta. Istina, njegova brzina je samo rekord za njegovo vrijeme.
  Onda je uspeo da stvori nešto potpuno super... I iznenadite ceo svet. I na kraju dajte nešto fantastično općenito.
  Ali i sami ste već prešli šezdesetu i to je tužno. Vidi se da Romul stari.
  Bilo bi poželjno, naravno, vratiti mladost. Ali kako to postići?
  U jednoj drevnoj knjizi Robur je pročitao da na mjesecu postoji takav kamen da dodirivanje može vratiti mladost svakom tijelu.
  Upravo sada klizi kroz vakuum. Albina, također žena naučnica, uključila je poseban mjerač smjera kako bi uhvatila zračenje kamena. Plavokosa žena je zaprepašteno primijetila:
  "I mene se starost plaši!"
  Robur je klimnuo u znak slaganja.
  - To je užasno! Nema nekadašnje svježine i živahnosti, a san vas mladalački ne osvježi, a glava vas sve češće boli.
  Alvin je klimnuo glavom sa uzdahom.
  - Ni mi više nismo mladi, iako izgledamo odlično. A mogućnost da dobijete stare djevojke je tako zastrašujuća!
  I oba pronalazača udarila su petama o metal.
  Ali mjesec se približavao. A Roburov aparat je bio na vrhuncu brzine.
  Unutar njega je uočena Zemljina gravitacija. I to je, naravno, sjajno.
  Albina je napomenula:
  - Nema vazduha na mesecu!
  Robur je sa osmehom rekao:
  - Imamo dobra odela. Osim toga, mjesečev kamen se nalazi u samom centru satelita. I nije ga tako lako dobiti. Ali naš uređaj je srećom jedinstven.
  Alvin je primetio:
  - I mi smo takođe uključeni u njegovo stvaranje! Sjećate li se kako smo ga razvili?
  Albina je voljno dodala:
  - Posebno termonuklearna fuzija vodonika - kada mašina radi samo na vodi i to jako dugo!
  Robur je klimnuo sedom glavom.
  - Da, radnici moji, napravili smo univerzalni aparat koji je stotinama godina ispred svog vremena. Ali ovo nije dovoljno! Pošto smo dobili dar mladosti, imamo šta da radimo na Zemlji!
  Alvina se zakikota i primijeti:
  - Moramo preuzeti vlast nad svijetom!
  Albina je sumnjičavo slegnula ramenima, svojim neženski širokim ramenima:
  - Dobra ideja, ali jedna, čak ni tako savršena mašina nije dovoljna - potrebno je stvoriti čitavu vojsku!
  Robert je primetio:
  - Poluprostorno polje sposobno da prođe kroz bilo koju materiju također može generirati snažan laser koji seče čak i bojne brodove. Tako da smo u stanju da napravimo ozbiljnu silu.
  Alvina je cvrkutala, pokazujući zube:
  - Udarni laser, paklena snaga,
  Može savladati svaku nedaću!
  Sada je Mjesec na ekranu postao veličine bazena i nastavio da raste. Krateri i mjesečeva mora su bili vidljivi. Njegova površina je sivkasta i svjetlucava u isto vrijeme.
  Albina je izula čizmu i otkrila svoje boso, isklesano stopalo. Prsti su joj se pomaknuli i u njima se pojavio špil karata.
  Ljepota je predložila:
  - Hoćemo li se igrati?
  Alvina se zakikota i odgovori:
  - Možete i pokušati! Bila bi to zanimljiva igra!
  Robur je agresivno primijetio:
  - Nije dobro kartati! Možda da zavrtimo nešto zanimljivije?
  Albina je slegnula ramenima i odgovorila:
  - A šta predlažete? Možda šah?
  Robur je klimnuo glavom.
  - Ovo je igra velikih umova. Šta možemo probati?
  Alvin je odgovorio:
  - Generalno, malo je vremena, uskoro ćemo sleteti na Mesec. Možda je bolje, stvarno, hajde da brzo zamenimo karte.
  Robur se složio:
  - Ne prepoznajem blic! Šah se mora igrati promišljeno. Dakle bolje karte!
  Albina je počela da meša špil golim prstima isklesanih nogu. Zatim je podijelila karte. Romul je dobio adut šest i krenuo prvi. Utakmica je počela... Uspjeli su odigrati samo nekoliko utakmica. Prva je završila neriješeno, a druga je Albina bila na hladnom. Od čega se djevojka jako uvrijedila i pjevala:
  - karte za doručak, karte za ručak,
  Karte za večeru, to je cela tajna!
  Robur je sa osmehom primetio:
  - Nesrećni u kartama - srećni u ljubavi!
  Na ovome se, generalno, sve završilo. Uređaj je dodirnuo površinu i čvrsto sletio na mjesec. Sada su trebali postati prvi astronauti u istoriji čovječanstva koji će dotaknuti površinu Zemljinog satelita.
  Naravno, devojke su zaista htele da idu bose, ali vakuum diktira svoje zakone. Tako da nisu bili previše voljni da obuku svemirska odijela.
  Robur je također bio u svemirskom odijelu. Osećao se veoma samopouzdano.
  Evo ih na površini mjeseca. Hodali su polako. I odmah su skočili - gravitacija na Mjesecu je mnogo manja nego na planeti Zemlji.
  Robur je zadovoljno primijetio:
  Mi smo prvi ljudi na Mesecu! Kako je divno!
  Albina je sa osmehom pevala:
  - Mjesec, mjesec - cvijeće, cvijeće,
  Svi verujemo sa ljubavlju -
  Nade i snovi! Nade i snovi!
  Alvina je sa osmehom primetila:
  - Možemo sve, pa čak i leteti na Mesec!
  Trijada je gazila po površini mjeseca i čak pokušala skočiti. Skokovi su bili dugi. A kad se spustiš, pad je kao u snu.
  Svakako prelepo izgleda.
  Robur je pjevao:
  - Dobro je biti na mesecu,
  U ovoj fantastičnoj zemlji!
  Albina je logično primijetila:
  - Dobro je na Mesecu, jer smo mi prvi na njemu. Ali zapravo nema cveća, nema trave, nema plavog neba. To nije sjajno.
  Alvina je pristala na to, udarajući petom po pijesku. Onda je bila povraćana.
  Djevojka je zarežala:
  - Nije najbolje kada ima peska i kratera okolo!
  Robur se nacerio i rekao:
  - Pronađite najbolje u najgorem, a ne obrnuto! I ovdje na svoj način, moram reći savršeno!
  Albina se složila sa ovim:
  - Da, prilično je dobar na svoj način! Ali... mrtva priroda nije slatka!
  Alvina je ispravila svog partnera:
  - Uopšte nema života!
  Robur je napravio još nekoliko skokova. Zatim je stao na glavu i hodao na rukama. Očigledno mu se to jako svidjelo. Ali on nije dečak. Ima preko šezdeset godina. A dugo hodanje na rukama je nedostojanstveno i zamorno. Želim nešto drugačije - praktičnije.
  Robur je odlučno rekao:
  - Dosta! Sada odletimo do samog središta Mjeseca i dotaknimo kamen koji daje vječnu mladost!
  Obe devojke su uglas uzviknule:
  - Naravno da ćemo leteti! Želimo večnu mladost!
  I tako je trijada otrčala do svog čudesnog automobila, koji je ličio na ajkulu barakudu, sa točkovima, koji su se, međutim, mogli uvlačiti.
  A onda su djevojke i jedan stariji čovjek uskočili u ovaj aparat. Uradili su to veoma dobro.
  Iako je, naravno, i mjesec sjajan. A sada je to bilo još uzbudljivije putovanje prema unutra.
  Robur je, sedeći za volanom svoje neobične mašine, pevao:
  - Dečak u snu vidi mitraljez -
  Uostalom, tenk mu je ljepši od limuzine...
  Od rođenja, ovo poravnanje je jasno,
  Da samo snaga pobeđuje na svetu!
  A onda se uključilo polusvemirsko polje i mašina nalik na barakudu pojurila je u dubinu mjeseca, labaveći površinu planete.
  Aparat se u početku tresao, a onda je počeo da ide dublje u lunarno tlo.
  Manje je drhtanje automobila. A onda se potpuno smirila, i otišla u dubinu kao sat.
  Albina je tvitala:
  - Probićemo bilo koju planinu,
  Bilo koji vrat - okrenut ćemo se!
  Alvina je to spremno potvrdila:
  - Naravno da ćemo se okrenuti, pokušaćemo!
  I djevojka je izula čizme. Njen partner je slijedio primjer.
  I dok je Robur bio na čelu, djevojke su počele da kartaju među sobom.
  Učinili su to uz pomoć golih nožnih prstiju, i to vrlo energično. Igrali su, bacali karte i uzvratili.
  Ali ubrzo im je to dosadilo. I devojke su odlučile da igraju šah. Zaista, igranje karata jedan na jedan nije baš zanimljivo. Ali u šahu, naravno - to je super.
  Albina je sa osmehom rekla:
  - Šah 0 je igra za intelektualce!
  Alvin se složio sa ovim:
  - Naravno! Mi smo najviša intelektualna elita!
  Albina je klimnula. Njeni goli prsti su izvukli bocu šampanjca iz ormarića. Djevojka je odvrnula čep i pustila veličanstven mlaz. Udarena je u lice. I zalio prelepo i još uvek sveže lice devojke.
  Plavokosi naučnik je viknuo:
  - Nije produktivno!
  Alvin se složio sa ovim:
  - Veoma je glupo tako se ošamariti!
  Albina je golim prstima uzela crnu figuru i pomerila je. To je zanimljiva igra. Obje strane su igrale brzo. I počelo je međusobno usložnjavanje brojki. I sve se svelo na pojednostavljenja. A onda remi.
  Djevojke su neko vrijeme sjedile iznad prazne table.
  Zatim su figure ponovo postavljene.
  Ovaj put je Albina igrala bijelim figurama. Njena protivnica je igrala Kraljevu indijsku odbranu, i nastala je Zemish varijanta. Bijelci su napadali kralja. Albina je čak donirala figuru. Ali pobjede nije bilo.
  Još jedno izvlačenje...
  Djevojke su se rukovale.
  Tada je Albina odlučila da zapjeva, glas joj je bio pun i vrlo sočan, a bosa je šamarala dok je pjevala;
  Oslikan prostor u tamnom, sumornom svjetlu,
  I ledene zvijezde su se zamračile u svojim orbitama...
  Želim ljubav, kao odgovor čujem ne,
  Srca djevojaka su razbijena!
  
  Volimo da se borimo veoma hrabro,
  Boreći se veoma žestoko za Otadžbinu...
  Prođimo ponovo test hrabrosti,
  Ja sam vitez svijeta - ne s dušom bufana!
  
  Kada smo slomili Wehrmacht,
  Devojke su se hrabro borile kod Moskve...
  Odbio roj smeđih hordi,
  Iako je neprijatelj povezan sa Sotonom!
  
  Mi smo bosonoge devojke na snežnom nanosu,
  nemoj postati protivnik znaj da se plašiš...
  I sa vilama fašiste sa strane,
  Sakupivši divove na gomilu od kože torbe!
  
  Ali kakva je naša hrabrost u svemu,
  Kada se Merkur merio stopama....
  Ko nas požuri slomiće se,
  Ne gazite rub, drage čizme!
  
  Neka ruska zemlja bude slavna,
  Pokazali smo ljudima put do univerzuma...
  svi ljudi svijeta su jedna porodica -
  Uskoro ćemo videti komunizam!
  
  Da, možete vjerovati, ili barem ne vjerovati,
  Ali covek se rodi kao jako stvorenje...
  Zver neće pobediti naše prijateljstvo,
  Uostalom, vjerujte da su neprijatelji nemoćni protiv nas!
  
  U ime naše domovine, sveti,
  Boriću se protiv svakog zla...
  Djevojka trči bosa po snijegu
  nema ni pomisli na kukavicu!
  
  Mi smo milioni žestokih boraca,
  Koji su ujedinjeni u borbi...
  Slavimo vjeru djedova i očeva,
  Uostalom, devojke u bitkama su nepobedive!
  
  Svarog nam je dao najoštrije u borbi,
  Rekao je da se devojke žestoko tuku...
  Neka se Božiji ideal ostvari
  A kada pobediš, deliš sa siročetom!
  
  Neka je naša u slavi, verujem Rusiji,
  Ko se bori bez straha...
  Borite se za domovinu i ne boj se,
  Čak je i cijela majica natopljena krvlju!
  
  Da, nema sumnje - zbrisat ćemo sve neprijatelje,
  Rođeni smo da imamo pleme divova...
  Ispod zastave sa trobojnim crvenim kaliko,
  Neka su ljudi ujedinjeni u vječnosti!
  
  Dolazi nova era
  Prostori otvoreni svemirskim ljudima...
  Neki insekti poletno kucaju,
  Odlazite u pakao sa glupošću, pričajte!
  
  Da, čovek uopšte ne veruje ušima,
  I onaj koji je uvek rodjen da pobeđuje...
  Zato ti slavni grbe ne drhti,
  Iako je neprijatelj jednostavno poludio!
  
  Nećemo se predati protivniku,
  Ni na Zemlji, čak ni na plavom nebu...
  Zapisuješ momke u svesku,
  Da će zvjezdani brod poletjeti kao friški labud!
  
  Da ćemo Zemlju braniti veoma hrabro,
  Znate da smo hrabre devojke...
  Gle, keruvim širi svoja krila,
  Na njih je bačena granata!
  
  Ne, devojke nikada neće biti pometene,
  Nece nas baciti na kolena...
  Kao što je bilo prije Hitlerovog kaputa,
  Tako će radost generacija biti u slavi!
  
  Ukratko, letećemo do zvezde,
  I bićemo u svetu Djevice, Oriona...
  Veliki snovi se ostvaruju
  Gradićemo veličanstveni, novi poredak!
  
  I vjerujem da će uskoro doći vrijeme
  Kada uskrsnu oni koji su poginuli u borbi...
  Pobjeda će otvoriti beskonačan račun,
  Onaj ko bude najčistiji u borbi dobija nagradu!
  
  Znam ljude na svetu, pomiricemo se,
  Jedan: arapski, hinduistički i pravoslavni...
  Sve će biti obasjani Svemogućim Gospodarom,
  I naša će sudbina, naravno, biti veličanstvena!
  
  Neka sreća čeka sve ljude naprijed,
  I večnost u slavnoj radosti zauvek...
  Neuspjesi i nule će prestati,
  I liječi slabe, onemoćale!
  
  Ovdje će biti sreće za ljude vekovima,
  Iako milijarde godina prolaze u slavi...
  Uostalom, moć uma ljudi je jaka,
  Rođeni smo u svemirskoj sili!
  
  Osvojićemo svemir u šali,
  Podići ćemo galaksije staze do kraja...
  Prođimo kroz vakuum u ljubavi, uvijajući se,
  Slava Bogu Isusovo Ime!
  
  I sami ćemo odjednom stvoriti zvijezde,
  Hajde da gradimo gradove duge parseke...
  Lovac će se uskoro pretvoriti u igru,
  I iznad svega neka bude ljudi!
  Albina je otpjevala cijelu pjesmu, a Alvina ju je pokupila svojim zvučnim glasom. A djevojke su bile izuzetno zabavne i šik.
  Zatim su djevojčice odigrale treću partiju šaha. I počeli su da igraju promišljenije.
  Alvina je igrala s bijelim i tražila zeznute poteze. Albina se takođe borila.
  Obe devojke su se nagnule nad dasku, i zamalo se sudarile čelima i nosovima.
  Igra je bila u toku. A Robur je u međuvremenu svoj fantastični automobil približavao središtu mjeseca. Napredak na terenu je divan. Zapravo, ovo se može ocijeniti kao čudo. Ali na Mesecu nema života. A ovo je problematično.
  Robur je vozio auto i razmišljao. Posebno ako Bog? A ako postoji, šta je to? Da li je zaista isto kao u Bibliji ili drugačije? Robur je slegnuo ramenima.
  Imao je teško djetinjstvo i završio je u popravnom domu za maloljetnike. Ali ništa nije preživjelo i čak je postao kolovođa.
  I nakon što je napravio početni kapital, prekvalifikovao se iz razbojnika u biznismena. I to je postalo njegovo novo polje djelovanja.
  Tada se Robur zainteresovao za avijaciju. I upoznao je dvije tada mlade djevojke - Albinu i Alvinu. I uspjeli su napraviti jedinstvenu letjelicu. Koji je leteo i imao ogromnu rezervu snage.
  Ovo veliko otkriće.
  Čak je dovezao dva profesora iz SAD na svom Pioneeru. Istina, postupili su podlo, pobjegli i čak oštetili automobil. Ali on im nije oprostio.
  Onda je proletjelo još malo... Vrijeme je prolazilo.... I Albina i Alvina željele su stvoriti automobil koji može letjeti, voziti i plivati. I ovo je urađeno.
  Robur je već počeo razmišljati o moći nad svijetom... Iako, naravno, jedan aparat neće osvojiti svijet.
  Ali naravno, kako je Robur vjerovao, ujedinjenje čovječanstva bi bilo dobro. Ratovi bi prestali, glad bi nestala, a ostali problemi bi jednostavno bili riješeni.
  Ali kako ujediniti ljude bez još jednog velikog rata? Ovo je zaista problem.
  Robur nije želio da ubija ljude, ali i svjetski diktator, to je zaista želio postati. Ovdje je kontradikcija i teška dilema. I onda su se, naravno, pojavile misli o Bogu - da li On postoji?
  Robur to nije znao, kao što to očigledno nije znalo mnogo ljudi. Tačnije, skoro sve. A da je Papa ateista, to ne bi previše iznenadilo Robura.
  Glavni argument protiv postojanja Boga je obilje zla i nepravde u svijetu. A ako Bog dopušta zlo i patnju milijardi ljudi, zašto onda? Da li mu nedostaje snage ili ljubavi? Međutim, zašto, ako postoji Stvoritelj Univerzuma, On mora biti savršenstvo?
  Ili možda obrnuto? Kreacija je odraz karaktera Stvoritelja, a nesavršena je jer sam Bog nije savršen.
  U svakom slučaju, kada te, na primjer, zaboli zub, onda si spreman da se popneš na zid i proklinješ cijeli svijet, i Boga, koji je izmislio tako odvratnu stvar kao karijes! Da, nema vremena za radost u životu. Međutim, u starosti mnogo različitih ranica napada osobu.
  I to nije najgora stvar. Uzmimo, na primjer, rak? To je zapravo gore od kuge. Kako se ljudi mogu tako maltretirati?
  A još gore je starost. Toga se Robur najviše bojao. Čini se da je zdrav, pa čak i jak.
  Ali nešto se promijenilo tokom godina. I, na primjer, san više nije osvježavajući na mlad način i brže se umarate. Utiče na izdržljivost i brzinu. A žene nisu tako privlačne.
  Ne kao u mojoj mladosti. Ili čak u mladosti. Stariš, i to je jako loše.
  Jedna od najneugodnijih manifestacija starosti su vanjske promjene, posebno bore i sijeda kosa, pa čak i pojava ćelavih mrlja. I ovo je takođe neprijatno. I stomak počinje da raste uprkos treningu. I snaga u tebi više ne ključa kao vulkan.
  Albina i Alvina su mlađe, ali već imaju četrdeset godina. A djevojke su veoma kompleksne oko svog izgleda. Iako izgleda i trideset ne daju. Ali očigledno se boji da postanu starice.
  I to ih jako uznemiruje... Štaviše, Albina je imala zubobolju i morala je staviti plombu. A sa plombom, zub će prije ili kasnije potpuno propasti.
  Da, tužno je za devojke.
  A mjesečev kamen je u stanju da vrati mladost. I, možda, zauvek!
  I to je super. Pogotovo ako ste smrtni, nema razloga da osvajate svijet. Nakon tvoje smrti, ponovo će se raspasti. I tako možete uspostaviti vječan, stabilan, trajan i usmjeren na dobrobit upravljanja ljudima. Robur je želio besmrtnost ne samo za sebe, već i za dobrobit čovječanstva. Tako da dobije snagu i stabilnost, a da se istovremeno dinamički razvija i svemirski brodovi lete u osvajanje drugih svjetova izvan Sunčevog sistema.
  Čovječanstvo će prije ili kasnije ovladati termonuklearnom energijom i stvoriti moćnu bombu. A ako u ovom trenutku postoje različite zemlje, to može dovesti do nuklearnog rata i nestanka čovječanstva.
  Dakle, potrebna je jedinstvena vlada. I ovo je spas ljudi...
  Kompjuter je izdao upozorenje - približavaju se centru Meseca, tako da je meta veoma blizu.
  . POGLAVLJE #2
  A u samom centru mjeseca je šuplja posuda. A unutra, poput safira, blista dragi kamen, veličine lubenice. Veoma je lepa, sa mnogo aspekata.
  I u stanju da pruži vječnu mladost svakome ko ga dotakne. Istina, pokušajte doći do središta mjeseca. Kao da su mađioničari sakrili blago u dubinama Zemljinog satelita.
  Evo čudesnog Roburovog aparata savladao je čvrsto tlo Mjeseca i otišao u centar.
  Tamo je vladala bestežinska težina, ali u aparatu genija iz SAD-a, umjetna gravitacija.
  Ali kada je trijada izletjela iz aparata, našli su se u potpunom odsustvu gravitacije u samom središtu mjeseca.
  I lebdjeli su u zraku koji je bio u ovom kontejneru.
  Albina je uzviknula:
  - Kakav divan kamen! Samo čudo!
  Alvin je primijetio:
  - Da, kul! I kako sada dobiti vječnu mladost?
  Robur je samouvjereno odgovorio:
  - Morate skinuti rukavice i pričvrstiti oba dlana i držati minut. Energija mladosti će ući u nas, a mi ćemo postati zauvijek mladi!
  Albina zviždi:
  - Vau! Tako jednostavno!
  Alvina je logično primijetila:
  - I sve je genijalno jednostavno! Samo osrednjost sve komplikuje!
  Robur je klimnuo glavom.
  - Toplo je ovde! Nemojte smrzavati ruke. Skinimo rukavice.
  I veliki naučnik je počeo da skida rukavice. Devojke su ga pratile. Ljepotice imaju tako nježne ruke, a ujedno i preplanule, sa dugim, grimiznim noktima.
  Alvina je tvitala:
  - O, naše ruke, ruke koje rade!
  Albina je uglas dodala:
  - A mi devojke smo najkul!
  Robur je prvi stavio ruke na kamen. Moćan, stariji čovek reče sa oduševljenjem:
  - Tako je zgodan!
  Tada su se i Albina i Alvina stavili u ruke. Djevojke su se ukočile, osjetivši toplinu i energiju kako ulazi u njih.
  Robur je visio, i on je osetio prijatna električna pražnjenja kako ga prožimaju. I bilo je, recimo, super. A onda je vidio da se i djevojke tresu. I osećaju se.
  Robur je držao jezik za zubima. Nedostajalo je par zuba, ali sada su već počeli rasti. A koža na rukama čovjeka, neposredno pred očima, postaje nježnija i ne tako gruba.
  Lice joj se ne vidi, ali Albina je već uzviknula:
  - Kartridž tvoja seda kosa nestaje!
  Robur je klimnuo glavom.
  - Očekivao sam! Ali pomlađivanje nije toliko primjetno na vama djevojkama - već izgledate super!
  Albina je s oduševljenjem pjevala:
  - O, detinjstvo, detinjstvo, kud ti se žuri,
  O djetinjstvo, djetinjstvo, kud letiš!
  Alvina je nastavila pjesmu:
  - Nisam se još dovoljno igrao sa tobom,
  devojka je postala bosa i kul!
  Albina se zakikota.
  - A tvoj Romul je već izgubio bradu!
  Genijalni pronalazač klimnu glavom.
  - Brada? Je li to onda dovoljno?
  I pokušao je da skine ruke sa kamena koji daje mladost. Ali nije ga bilo.
  I temeljno su zalijepili dlanove.
  Robur je zarežao:
  - Šta je ovo?
  I Albina i Alvina su se trznule... Odjednom su tijela krupnih, visokih djevojaka počela da se smanjuju.
  I uzrujano su vikali.
  Osjetio sam da je njegovo veliko tijelo visokog, skoro dva metra, počelo da se smanjuje i Robur.
  I ovo ga je zbunilo. Svježe iskovani mladić se jače trznuo. Ali ipak, nije mogao pobjeći. Ni djevojke nisu mogle pobjeći.
  I već su se značajno smanjile.
  Albina je čak zagugutala:
  - Zapasti u djetinjstvo ne znači postati mlađi!
  Alvina je duhovito dodala:
  - Mlađi telom, neće biti beba u umu!
  Robur je osjetio kako mu odijelo visi kao vreća. Prilično se značajno smanjio.
  Djevojčice su postale djeca, a sada im se može dati deset godina. Srećom, proces smanjenja je zaustavljen. A sada su sve tri figure bile sa opuštenim svemirskim odijelima i malim tijelima.
  Međutim, Robur je konačno otkočio ruke i odletio u zrak. Dve devojke su se takođe odvojile i zavrtele.
  Albina je zacvilila:
  - Hajdemo nazad! I odjurio do uređaja u obliku ajkule.
  Tamo je galopirao i Robur, a za njim je krenula i Alvina.
  Najviše od svega željeli su da skinu skafandere i pogledaju se u ogledalo.
  I evo ih unutra. Nije moguće odmah skinuti skafander. I ruke mi se tresu.
  Ali konačno su kacige skinute, a s njima i ostalo.
  Sad vidiš, Robure, da su se visoke djevojke pretvorile u djevojke. I on je briljantan pronalazač.
  Robur je pogledao u ogledalo. I ugleda ispred sebe mišićavog dječaka visokog četrdeset pet metara. Samo dijete, preplanulo i boso, kao što je Robur bio s deset godina. Je li da su mišići istaknutiji nego u djetinjstvu. A njuška je tako slatka i ćudljiva.
  Albina se zakikota.
  - Sad si dečko Robur!
  Alvina je kroz smijeh dodala:
  - Tiranin!
  Albina se mesožderski nasmešila:
  - Bosonogi dečak će vladati planetom Zemljom!
  Robur je opsovao:
  - I ko si ti? cure! Da li bi voleo da budeš ovakav?
  Albina je uz uzdah primijetila:
  - Da, ovo je očigledno preterivanje! Ali u redu je, ima svoje prednosti!
  Alvina je uznemireno primijetila:
  - Nešto plusa ne vidim! Sad će nas boljeti da vodimo ljubav sa muškarcima. Mladost je dobra, ali detinjstvo ima mnogo problema
  Robur je zarežao, tačnije zacvilio:
  - Ali meni je još gore! Koja žena bi željela ljubav sa mnom?
  Albina se zakikota i odgovori:
  - Da, uz tako malu stvar, ženama nisi potreban. I to samo kao sin!
  Robur je odmahnuo šakom.
  Ja ću im biti otac. Pravi otac cele planete Zemlje!
  Alvina je agresivno primijetila, udarajući bosom, djetinjastom nogom:
  - Odrasti ćeš i postati otac, postaćeš mudriji!
  Albina je sa osmehom primetila:
  Ili nećeš odrasti! Djetinjstvo će biti zauvijek!
  Robur je urlao:
  - Ostajemo djeca zauvijek,
  Samo se godine mijenjaju!
  I uznemiren, i on je gazio, djetinjasti, bos. Očigledno je da mu je odjeća padala, a sada si gola. Osim ako ga ne omotate oko bokova.
  Robur se osjećao prevarenim i kao opljačkanim. Umjesto podmlađivanja, pao je u djetinjstvo.
  Zapravo, fizički sam se osjećao odlično. I bilo je dobro raspoloženje. Zaista sam htela da se smejem i skačem.
  Ali to naravno nije očekivao. Osim toga, neugodno je izgubiti visokog, skoro dva metra, kada hodate u gomili i možete se vidjeti daleko.
  Umjesto toga, sada ste neka vrsta prevaranta. I nije najbolje. Ali s druge strane, puni ste energije.
  Kao što je Engels rekao: biće određuje svest. A dječije tijelo potiskuje tugu i svakako vas vuku svakakvi podvizi. I želite da skačete i da se krećete kao da ste konj sa satom.
  Robur je naredio:
  - U redu! Podmladili smo se, čak i previše. A sada leti na Zemlju!
  Albina zbunjeno upita:
  - A šta ćemo mi tamo u dečjim telima?
  Robur je odlučno rekao:
  - Hajde da osvojimo svet!
  Alvina je pljesnula rukama i lupkala dječjim nožicama:
  - Divno je!
  Albina je oduševljeno pjevala:
  - Ceo svet je u našim rukama,
  Mi smo zvezde kontinenata...
  Razbijen po uglovima -
  Prokleti takmičari!
  Robur je energično potvrdio, odmahujući glavom:
  - Da, slomili su ga! I to je cool!
  Alvin je ispravio:
  - Još ga nismo razbili, ali ćemo ga sigurno razbiti!
  Albina je pevala agresivno:
  - Ne trpi poniženje devojaka,
  Slavu ćemo potvrditi čeličnim mačem....
  Nećemo tolerisati više uvrede -
  Razbijmo sve fašiste u komade!
  Robur je otvoreno primijetio:
  - Još je rano pevati o nacistima! Musolini je i dalje niko, a Hitlera iz zdravstvenih razloga nisu ni vodili da služi vojsku!
  Alvina je namignula profesoru i rekla:
  - Onda su leteli da ispravljaju tuđe greške! Možda će svijet zaista postati bolji!
  Dječak Robur je potvrdio:
  - Neka bude bolje u mojoj šaci ljubavi!
  I mala, ali okretna i svestrana mašina pojurila je iz središta mjeseca, grizla tlo, ne ostavljajući za sobom hodnike.
  Albina je sa osmehom pevala:
  - Čovečanstvo ima gvozdenu tehniku,
  svakako potrebnu i veoma korisnu...
  Alvina je oduševljeno nastavila:
  Ali, i meni je prijatnije, narodna čuda,
  Stolnjak sa samomontažnim, brzim cipelama...
  Dječak Robur je oduševljeno pjevao:
  - Verujem da se uz bajku ljudi ne opraštaju,
  I vjerni prijatelji ostaće zauvijek!
  Zaista, trijumvirat je pokazao svoju najvišu klasu. Tačnije, ostvarili su cilj i podmladili se. A sada treba da uradimo nešto još značajnije.
  Dječak Robur na čelu. Upravlja džojstikom, a smanjenje visine ga uopće ne ometa. I raspoloženje se podiže.
  U stvari, iako ste dječak, nikada nećete ostarjeti. I prija. Dakle, pred vama je srećan život. I vladaćete planetom Zemljom zauvek.
  Uostalom, on ima takav aparat u rukama: može letjeti kroz zrak i kroz svemir. I plivati po vodi i pod vodom, pa čak i kretati se pod zemljom. A ima i pištolj sa graviolaserom.
  Koja vojska može da mu se suprotstavi? Poluprostorno polje omogućava vam da se krećete ne samo pod zemljom, već je njegov automobil apsolutno neranjiv. Odnosno, niko ne može da ga pobedi. Nijedno oružje na planeti Zemlji nije u stanju da probije njegovu letjelicu.
  A Robur se osjeća vrlo samouvjereno. I dvije djevojke koje su pomogle ovom tehničkom geniju, i značajnu pomoć, također se osjećaju veselo i veselo. Sada nikada neće ostariti. I to im daje veliku radost.
  Šta ako su devojke? Postoji mnogo drugih načina da se zabavite osim vođenja ljubavi sa smrdljivim muškarcima. Ali bilo bi zanimljivo igrati u ratu. A ovo je vjerovatno najbolja zabava. U međuvremenu, Albina i Alvina ponovo igraju šah. Albina je napravila potez sa bijelim: E2-E4, dok je njena protivnica odabrala Sicilijansku odbranu. I, naravno, čuvena verzija Zmaja. Vrlo dinamična odbrana sa loptom na dugoj dijagonali. Istina, bijeli ima priliku da se uhvati za pješaka koji je krenuo naprijed.
  A napad je obostran i žestok. Svaki napada kralja u svojoj oblasti.
  I naravno, devojke se bore pod jednakim uslovima. Tačnije, verovatnije je da već nisu devojke, već devojke. Ali njihova bitka je, naravno, veoma žestoka.
  Albina je žrtvovala pijuna, a njen protivnik se razmijenio. Borba je išla u agresivnom pravcu.
  Djevojke su se kretale bosim nogama i pokazivale zube boje slonovače.
  Alvin je primetio:
  - Igramo se kao dijete u nedjetinjoj igrici!
  Albina se složila sa ovim:
  - Da, igramo! I siguran sam da ću pobediti!
  Devojke su zaista neverovatne. A goli prsti na stopalima njihove djece preuređuju figure.
  Evo opet žrtava, i razmjena udaraca... I Robur se kreće prema površini mjeseca.
  Naravno, pod zemljom je brzina manja nego u vakuumu, ali i dalje veoma visoka.
  Robur u pokretu, mislio je da je sada dječak. Ali hoće li odrasti ili ostati dijete? Ovo je zanimljivo pitanje. Može, a ne mora biti tako.
  Ali u tijelu Robur ima neviđenu energiju i vedrinu. Tako da možete biti sretni.
  A možda ga nikada neće zaboljeti zub i uvijek će imati odličan vid. Da, i njegova snaga nije djetinjasta. A kakvi su reljefni mišići postali, samo je Herkules mladić. I može se dobro pokazati ako mora u borbi.
  Robur je čak pjevao:
  - Šta ljudi kažu
  nije nas briga...
  Važan je samo rezultat
  Pogodi odlično!
  I svojom golom, okruglom petom, dječak je pritisnuo pedalu. I njegov auto se trgnuo.
  Moć nad svijetom je privlačna i slatka. Ali u isto vrijeme, to je i ogromna odgovornost. I Robert to razumije. U istoriju ne mora da uđe ni tiranin, ni tiranin, već veliki vladar koji će spasiti čovečanstvo. I izgradite pravi raj na planeti Zemlji. I ljudi će ga iskreno hvaliti.
  Robur je oduševljeno pjevao:
  - Neću lagati
  Želim da vladam...
  Ali ne zarđali auto,
  I cijela drzava!
  Djevojke su se nasmijale kada su čule ovu pjesmu. A hteli su i da otpevaju nešto. Ali odgovarajući motiv mi nije pao na pamet.
  Međutim, devojke su nastavile da igraju. Ali onda je došlo do razmjene i pozicija je postala mrtva. Ali oni su nastavili da gusle i pate dugo vremena.
  Robur je istovremeno mislio da je slava u svijetu kratkog vijeka. I skoro sva carstva su propala i propala. Kao da je postojala neka sila koja je spriječila integraciju čovječanstva. Trenutno u svijetu postoji nekoliko prilično velikih imperija. Najveći je britanski, a drugi ruski. A već je Rusija bila u padu, jer je izgubila rat od Japana, što je velika šteta.
  Bijela rasa je izgubila od žutih i nema čemu da se veselimo. Ali, s druge strane, carska Rusija je imala iznenađujuće mnogo različitih vrsta nezgoda i neuspjeha koji su doveli do poraza. Kao da je viša sila intervenisala. Mada ako su više sile? Međutim, može li Džingis Kan osvojiti pola svijeta bez pokroviteljstva viših sila? Uostalom, koliko je ta Mongolija? A ko je sam Džingis-kan - divljak koji nije znao ni pisati ni čitati.
  Dakle, ovdje su mu očito neke sile definitivno pomogle. Istina, nisu mogli stvoriti čvrsto carstvo. Tačnije, osvajanja pljačkaša su bila krhka, a zemlja je propala trivijalno. Tačnije, moć Džingis-kana prvo su rastrgali potomci, a zatim je potpuno nestala.
  Rimsko carstvo je bilo jače, ali se prvo raspalo na dva dijela, a potom su ih zgazili zapadni varvari, istočni Arapi i Turci.
  Carska Rusija kao kontinentalno carstvo izgleda jača od Britanaca, ali sada ima teška vremena - nemire i poraz od Japana. Posljednji je veoma neugodan.
  Ruski narod je u stanju da oprosti mnogo zbog blistavosti vojnih pobeda i carske veličine. A kad vas pobijede, a ni Japanci ih ne smatraju autoritativnim protivnikom, to je dvostruko uvredljivo, i, naravno, krive prije svega cara. I sa njim, zajedno sa čitavim sistemom monarhijske vlasti.
  Robur je slegnuo ramenima - on je sto posto Amerikanac i ne mari za Rusiju. Ali Albina i Alvina imaju slovensku krv, a njihov poraz od carske Rusije od Japana bio je veoma uznemirujući.
  Ali Robur im je odgovorio: planetom Zemljom treba da vlada njegov genije, a ne neki Romanovi. I da će on Robur stvoriti vječno carstvo koje će uključivati sve naseljene svjetove u svemiru. I možda ne samo u ovom, već iu drugim svemirima. A onda će postojati Mega-hiperuniverzalna imperija, koja će imati fantastičnu moć i snagu!
  Robur je mislio da će se nauka razvijati i da više neće biti staraca i starica, svi će biti zauvijek mladi i lijepi. A mladići će biti golobradi, slatkih malih lica. I devojke nikada neće izbledeti.
  Robur je oduševljeno pjevao:
  - Biću zauvek mlad, zauvek pijan! I zauvek kul i revan!
  Djevojke su se zakikotale kao odgovor i isplazile jezike. Recimo samo da su smiješni.
  A sada izgledaju kao devojke.
  Albina je sa osmehom primetila, pevajući:
  Sve je sablasno u ovom pobesnelom svetu,
  Postoji samo trenutak za njega i izdrži...
  Život je samo trenutak između prošlosti i budućnosti,
  I to je ono što se zove život!
  Alvina je pokazala zube i primijetila:
  - Nije ti teško!
  Albina je sa osmehom rekla:
  - Nešto ne ide uz moju poeziju!
  Alvina je uzvratila:
  Obistinila se kletva strašnih, paklenih vijesti,
  Sunce je izbledelo u tuzi za zemljom...
  Ubica savesti i časti je lišen -
  Krvava ruka nije zadrhtala!
  Albina je sa velikim entuzijazmom pokupila:
  - Ubica je zli budala i stranac,
  Pojeo mnogo devojačkih srca...
  Zamijenio je ruksak za frak, Hladni
  nitkov prekinuo vrijeme leta!
  Alvina je oduševljeno nastavila da peva detinjastim glasom:
  Ozareno lice pesnika Puškina,
  Okružen krvavom penom smrti...
  Nosilac Puškinove dobrote i svetlosti,
  Za ovo je metak pogodio u srce!
  Albina je sa velikim oduševljenjem nastavila da peva, veličanstvenu romansu:
  Potok blistavih, blistavih...
  Riječi pjesnika i pjesme su se prelile ...
  Voleo je ljude svim svojim čistim srcem,
  U kreacijama svjetlosti, zlim žigosanim grijesima!
  Alvina je nastavila da peva sa velikim entuzijazmom:
  Njegova riječ je bila oštar dijamant,
  Svu snagu sloga, prenio je olovkom...
  Lijepo je radio, ljudi su se svima divili,
  Poezija podignuta, Bože do zvijezda!
  Albina je bijesno nastavila da komponuje i pjeva:
  Talentu pesnika nema granica,
  Na nebu ne postoji broj fragmenata zvijezda...
  Ubica će odgovarati od Gospoda,
  I Puškin će zauvek biti sa nama!
  A djevojke su pljeskale svojim bosim, isklesanim stopalima.
  Robur je sumirao logičan zaključak i zapjevao:
  -Ah Puškine, grešiš ekscentrik,
  Na proleće nismo morali da se razbolimo...
  Uostalom, miris začinskog, delikatnog bilja,
  U stanju otjerati sve s kauča!
  Albina se složila sa ovim:
  - Da, proleće je divno vreme! maja posebno!
  Alvina je oduševljeno pjevala:
  - A iza prozora besni mesec maj,
  Borite se za njega i usudite se!
  Konačno je tlo Mjeseca završilo, a njihov fantastično veličanstven aparat odletio je u vakuum. I kako kažu - otišao u operativni prostor.
  Albina je oduševljeno pjevala:
  - Zemlja u prozoru, zemlja u prozoru, zemlja u prozoru se vidi...
  Alvina je sa osmehom prihvatila:
  - Kako je sin tužan za majkom, kako je sin tužan za majkom, mi smo tužni zbog Zemlje, ona je sama!
  Večiti dečko Robur se zapevao:
  - Ali zvezde, ipak, i zvezde, ipak,
  Malo bliže, ali i svima je hladno!
  Albina je oduševljeno nastavila:
  - I kao sat pomračenja, i kao sat pomračenja! Čekamo svjetlo i vidimo zemaljske snove!
  Alvina je nastavila da peva sa velikim žarom, svojim magičnim glasom:
  - Ali mi ne sanjamo o huku svemirske luke... Ne o ovom ledenom plavom!
  Dječak astronaut Robur se oduševljeno pridružio:
  - I sanjaj, imamo travu, travu kraj kuće! Zelena, zelena trava!
  Zatim su dodali brzinu i pojurili na Zemlju.
  Robur je sa zadovoljstvom pjevao:
  - Poći ćemo, pojurićemo, na jelene u rano jutro i očajnički uletjeti pravo u snježnu zoru!
  Albina je sa velikim entuzijazmom pokupila:
  - Videćete da uzalud sever nazivaju ekstremnim...
  Alvina je dodala bijesno cvokoćući usnama:
  - Videćete da je bezgranično, dajem vam ga!
  A djevojka je lupila bosom, isklesanom nogom.
  Dječak Robur je prosiktao:
  - U prošlom ratu nema pobednika,
  niko se neće spasiti od salve projektila...
  Alvina je oduševljeno pjevala:
  - Poslaćemo sa velikom paklenom eksplozijom zdravo!
  Albina je bijesno nastavila:
  - I bujne ruže, ubrali smo buket!
  A djevojka je pljesnula, isklesanim, djetinjastim nogama:
  - Jedan dva tri! Obrišite reflektore!
  Sve su bliže i bliže Zemlji.
  Plava lopta postaje sve veća. I to je jako cool. Tako će uskoro biti na svojoj planeti.
  Dječak Robur pritisne gole, djetinjaste pete i zaurla:
  - Vidiš pomračenje na nebu,
  Užasno demonsko surfanje...
  Pakleni znak leti
  Jato svemir zavijanje!
  Alvina je oduševljeno pokupila:
  - Avadon kletva raste,
  Avadon totalna smrt...
  Avadon i pukovi mrtvih...
  Avadon ludi vodi!
  Albina je s bijesom dodala:
  Avadon! Avadon! Avadon!
  Dječak Robur je viknuo:
  Prljavi, ludi manijak
  Želi da postane lider države...
  Ali ulivanje straha...
  Alvina je završila misao:
  - Umreće u zarđaloj močvari!
  Albina je, pokazujući zube, nastavila:
  - Pokušavam da ispletem svijet,
  Alvina je tupnula bosom, djetinjastom nogom i nastavila:
  - Mreža paklene strasti!
  Albina je bijesno pjevala:
  - Lobanja gubavca i vampir...
  Alvina je prosiktala, udarajući bosom, djetinjastom nogom:
  - Sa nezasitnim rascjepom!
  Robur je sa osmehom mladog sadiste primetio:
  - SATO divlja u bijesu,
  Neprijatelj puka je krenuo napred...
  Ali dželati-protivnici,
  Djevojke će se suočiti s neprijateljstvom!
  Albina je podignuta, a njene bose noge su bile u pokretu:
  - Zabijaju se u kožu svinje,
  Neprijatelj će biti smrvljen u prah!
  Alvina je nastavila s paklenim aplombom:
  Žene se žestoko bore
  Devojčina pesnica je jaka!
  Albina je dodala ne baš u rimi:
  - A i gola peta devojaka je jaka!
  Robur je potvrdio:
  - Oklop je jak i naši tenkovi su brzi!
  Alvin se složio sa ovim:
  - Da, veoma brzo! Samo munja!
  Albina je bijesno pjevala:
  - Ima žena u našim selima,
  Da voze avion u sali...
  Alvina je bijesno dodala:
  - Ne poznaj lepotu sumnje,
  Šaljivi protivnik će srušiti!
  Robur je promrmljao s bijesom vječnog djeteta:
  Oni su rođeni da pobeđuju
  Da veličamo razum vekovima!
  Albina je uz osmeh večne devojke dodala:
  - Uostalom, naši pradjedovi,
  Odmah su skupili vojsku za njih!
  Ove djevojke su samo super članak. I iako su sada djeca, nisu izgubili svoju agresivnost.
  Robur je zadivljeno primijetio, ogolivši svoje slatko, dječje lice:
  - Ja sam najjaci na ovom svetu,
  I potopit ću sve u wc!
  Dečak profesor je čak gazio detetu nogom o pod, bio je pun entuzijazma.
  Sada ulaze u atmosferu planete Zemlje. Stigao prilično brzo. I svidjelo im se.
  Trijumvirat je jednostavno oduševljen. Evo ih ponovo na zemlji...
  Albina je pevala sa oduševljenjem:
  - I u zvezdanim visinama, i planinskoj tišini,
  U morskom talasu i bijesnoj vatri!
  I bijesna, i bijesna vatra!
  Albina je uključila recenziju i iznenađeno primijetila:
  - Nešto na ovom svetu nije u redu!
  Robur se namrštio i ozbiljno upitao:
  - A šta tačno nije u redu?
  Dječak profesor mu je iskopao oči.
  Albina je sa sumnjom u glasu odgovorila:
  - Sada smo u prošlosti, pre samo par godina!
  Alvina je oduševljeno uzviknula:
  - Tim bolje! Pomozimo carskoj Rusiji da porazi Japan!
  Roburu, koji je postao dječak, bilo je drago da se bori:
  Zaista ćemo pomoći! Uvek sam sretan da pomognem beloj rasi!
  Albina je klimnula.
  - Za našu majku Rusiju!
  . POGLAVLJE #3
  Bitka između Kuropatkinovih trupa i Japanaca odvijala se po uobičajenom scenariju. Prvo, Rusi odbijaju napade samuraja, zatim počinju obilaziti bok i Kuropatkin se povlači.
  Ali u ovom trenutku ova taktika nije uspjela. Pred japanskim trupama pojavila se ratna mašina u obliku ajkule s grav-laserskim pištoljem.
  Robur je zapovjedio:
  - Idite za bijelu rasu!
  A Albina je pritiskala dugmad na džojstiku uz pomoć golih prstiju dečijih nogu. I mlaznjak je pogodio Japance, prosijecajući pešadiju i konjicu.
  Alvina se pritisnula golom petom, šaljući još jedan mlaz iz drugog laserskog topa i zagugutala:
  - Za majku Rusiju!
  I djeca su se smijala, slamajući Japance. Ruke i noge samuraja letjele su u različitim smjerovima.
  Robur je cvrkutala dječjim glasom:
  - Ja sam najkul na svetu!
  I golom petom dječak je pritisnuo polugu, oborivši smrtonosni potok na Japance.
  Ratnici izlazećeg sunca umirali su stotine i hiljade odjednom, bila je to grandiozna bitka.
  Broj Japanaca bio je veći nego prema službenim dokumentima, jer samuraji nisu uzimali u obzir njihove pozadinske jedinice. Dakle, Japanci imaju jasnu brojčanu prednost u bitkama. Što djelimično opravdava Kuropatkinov oprez.
  A Japanci su u svim bitkama uvijek imali više gubitaka od Rusa.
  I na kraju rata bili su inferiorni u odnosu na rusku vojsku brojčano više od dva puta. A da nije bilo glupe pobune, onda bi zemlja izlazećeg sunca bila razbijena u paramparčad.
  A sada tim od tri osobe: dječaka i dvije djevojčice uništava samuraje. Iako imaju dvjesto pedeset hiljada vojnika - mnogo više nego prema zvaničnim podacima. I ovo je samo ovdje, a još dvije stotine hiljada stoji u blizini Port Arthura.
  A more je moćno, flota koju su izgradili Amerikanci i Britanci. Ali protiv njih, oružje koje je stvorio trostruki genije.
  Robur, kosi samuraja, pjeva:
  - Prijeteće se uzdiže nad planetom...
  Albina, mašući golim nožnim prstima, dodaje:
  - Ruski, dvoglavi orao!
  Alvina je, agresivno nokautirajući masu japanskih vojnika koji se penju u lavini, izdao:
  - U pesmama naroda pevanim...
  Robur, ovaj vječiti dječak, mlatio se kosim stiskom i zacvilio:
  Povratio je svoju veličinu!
  Albina je, pritiskajući svoje gole, djetinjaste prste, slomila neprijatelja. Ona je tako sjajna djevojka. I smanjivši se u veličini, postala je još odvažnija i hrt.
  I čak je pevala:
  - Nisam jadan insekt, super nindža kornjače!
  Alvina je, također pritiskajući dugmad džojstika golim prstima, vrlo duhovito dodala:
  - Bićeš kao upijač - veoma je kul!
  Dječak Robur je viknuo:
  Mi smo najjaci na svetu...
  Albina je pritisnula gole nožne prste i zacvilila:
  - Jasno je kao dva puta dva je četiri!
  Alvina je također pritisnula svoju golu, okruglu, ružičastu dječju potpeticu na dugme i cvrkutala, nokautirajući Japanca:
  - Potopite se u toalet!
  Dječak Robur, lomeći samuraje i podižući čitave gomile leševa, uzviknuo je iz sveg glasa:
  - Za ruskog cara!
  Albina je škrabala na japanskom uz pomoć golih prstiju dječjih nogu i gugutala:
  - Naša sveta velika Rusija,
  Velikodušna prosperitetna zemlja!
  Alvina je iskopala Japanca uz pomoć gole, okrugle, roze, bebi potpetice i zacvilila:
  - Bog Mesija sjedi na prijestolju,
  Oče caru Nikolaju!
  Dječak Robur, koseći ratnike carstva izlazećeg sunca, pritiskajući dugmad džojstika djetinjastim, bosim nogama, izdao je:
  - Vjerujem da neće gorjeti od paklene vrućine,
  Crvena sedamnaesta godina!
  Albina je, odsijecajući Japance golim prstima, svojim isklesanim nogama, izdala:
  - Samo domovina gori!
  Alvina, presecajući samuraja i pritiskajući golu, ružičastu potpeticu na dugmad, zacvilila je:
  - Čuveni pobjeđuje Japan!
  Dječak profesor, lupajući golom dječjom petom po tastaturi, razbio je cijeli bataljon zemlje izlazećeg sunca i zaurlao:
  - Verujem u svoju zvezdu,
  Prevariću sudbinu!
  Albina je duhovito primijetila, koseći još jedan bataljon Japanaca i pokazujući jezik:
  - U svetom ratu biće naše pobede!
  Alvina, razbijajući masu samuraja i natrpavajući čitavu gomilu leševa, duhovito je primijetila:
  - Carska zastava napred - slava palim junacima!
  Robur je, ispalivši svoj grav-laserski top, pokrio japansku bateriju. Puške su se iskrivile i uvrnule u ovnujski rog. Dječak profesor je isplazio jezik i predeo:
  Ništa nas neće zaustaviti, niko nas neće poraziti!
  A gola, detinjasta potpetica će pritisnuti dugme. I opet će snop gravitacionog lasera udariti Japance.
  Bilo je samo hiper....
  Albina je s oduševljenjem primijetila, uzimajući još jednu bateriju i bosim nogama pokazujući na metu:
  - Naša snaga je u šaci!
  Alvina, stroga prema Japancima, kao da skida s njih krvave strugotine i golom petom pritiska dugme džojstika, izda:
  Mi smo najjaci od svih!
  Ratnici trijumvirata su se vrlo oštro borili protiv Japana. I istrijebljeni, i spaljeni kao što su se svemirske komete srušile na zemlju.
  Robur, taj vječiti dječak pjevao je:
  - I samuraj je poleteo na zemlju, pod pritiskom čelika i vatre!
  Albina se zaglušujuće nasmijala i duhovito rekla:
  - Ali obavještajci su sigurno prijavili,
  I kako pritisne dugme svojom golom, okruglom petom.
  Alvina je podržavala, gole, djetinjaste prste pritiskajući tipke džojstika i slamajući neprijatelja:
  - I bataljon je krenuo u napad!
  Robur, pucajući na Japanca, ovo je vječiti dječak, urlao je:
  - Borili smo se sa neokaljanom strašću!
  Albina, koja je palila neprijatelje gravitacionim laserima i igrala se bosim nogama, izdala je:
  - Naš čelik i jak!
  Tako je njihova barakuda, neranjiva na samurajsku vatru, i brza iz tri gravitaciona laserska topa, uništila četvrt miliona japanskih vojnika. Moramo odati počast samurajima - borili su se do kraja. Ali ipak su izgubili.
  A od japanske vojske ostali su samo rogovi i noge. Tačnije, samo planine leševa isječenih na komade i gomila zgužvanog i dimljenog metala.
  Da, Japan je bio jako pogođen. I dio njenih snaga je sjajno eliminisan.
  Robur i njegove djevojke su napunili gorivo vodom iz potoka. Takođe su jeli zarobljene engleske konzerve zarobljene od uništene japanske vojske.
  I preći ću na one trupe koje su blokirale Port Arthur. A samurajske vojske su napredovale poput plimnog talasa.
  Ali tada je aparat u obliku barakude napao vojsku stopala. A kuda sada idu trupe zemlje izlazećeg sunca?
  Preuzeo ih je nemilosrdan tim. Kao i istrebljenje.
  Robur je dječijom nogom pritisnuo dugme džojstika, šaljući smrtonosne zrake i zaurlao:
  - Neprijatelji otadžbine marširaju u Gehenu!
  Albina je golim prstima pritisnula dugmad, sasjekla cijeli bataljon samuraja i viknula:
  - Neprijatelji neće zaustaviti Rusiju!
  Alvina je golom petom pritisnula i dugmad džojstika i, zasljepljujuće se cereći, zagugutala:
  - Za otadžbinu - našu majku!
  Robur smrskavši samuraja i okrećući letjelicu, ovo vječno dijete zaurla:
  - Za novi komunistički sistem!
  Albina je, uništavajući Japance, pjevala:
  Noseća struktura ljubavi...
  Alvina, slamajući samuraja, zaguguta:
  Mi smo kao ždralovi na nebu!
  Robur je, istrebljujući Japance, primijetio:
  - Već kao zmajevi!
  Albina se zakikotala, škrabajući po samuraju, i golim nožnim prstima izdala:
  - Za let do zvezda!
  Alvina je agresivno izjavila, lomeći Japance i koseći ih kao hrpu humki:
  - Za najbolja vremena!
  Robur je agresivno primijetio, koseći kos trave i gugućući djetinjastim glasom:
  - Mi smo najkul!
  Albina je, škrabajući na japanskom, i koristeći golu petu, zarežala:
  - Za odlično raspoloženje!
  Alvina je, lomeći samuraje i gomilajući čitave gomile leševa i masu zgužvanih tijela, urlala:
  - Za otadžbinu klasu hiper!
  Robur je zaurlao, pokazujući djetinjaste zube:
  - Sve će biti super!
  I hajde da jebemo Japance.
  Albina, škrabajući po samuraju i golim nožnim prstima, uzela ga je i zavijala:
  - Sve ćemo sahraniti u kovčeg!
  Alvina je, agresivno koseći Japance, i lomeći ih golim petama, izdala:
  - Za totalni teror!
  I kao da opet nokautirate samuraja. Ovo je njihov čvrsti, ubitačni Holivud.
  A Albina je pevala u ekstazi;
  Dvadeset prvi vek je veoma buran vek,
  Virusi besne u njemu, teroristi...
  Ali ipak, na vrhuncu života, osoba
  I ljudi to znaju, oni nisu pacifisti!
  
  Možemo vjerovati da letim na Mars
  Prostranstvo Venere je jednostavno obnovljeno...
  Sve će samo znati najviše klase,
  I svaka osoba se rađa kao heroj!
  
  Da, naš posao je da razvijamo napredak,
  Da čovečanstvo bude lepo...
  Iako napadaju samo paklene demone,
  Kontaktirati bosonogu djevojku je opasno!
  
  Mi smo komsomolske ćerke zemlje,
  Neprijatelja ćemo ubiti bez ikakve bojazni...
  Narodi na planeti ove porodice,
  A sada će čovjek postati heroj!
  
  Neće biti zlobe da vlada ovo zna
  Pod zastavom svetog komunizma...
  Bio jednom jedan generalni sekretar, a pred kraljem,
  Zajedno smo odbili mač fašizma!
  
  Svojim primjerom pokazaćemo ljudima sreću,
  Sve možemo da uradimo za svetski vrh...
  Bila je Rusija - postojao je SSSR,
  I Hrist ljubavi je postao idol!
  
  Olujne godine prolaze
  Leteli smo oko Sirijusa tako slavno...
  Izgrađen na zvezdama grada -
  Ustanite iz planete kolijevke!
  
  Uostalom, Lada je sa nama, a Svarog je moćan,
  Šta je svet učinilo tako zvezdanim...
  Neka postoji najveći beli bog,
  Nije kasno za učenje!
  
  Mrtvi će uskoro uskrsnuti, znaš
  Raj na planeti će se odmah izgraditi...
  Vrijeme je samo vječni maj,
  Obim gradilišta je jednostavno ogroman!
  
  Letovaćemo do kraja,
  Hajdemo do ruba svemira...
  Svarog veliki je zamenio oca,
  Sa svojom slavom u bitkama nepromijenjenom!
  
  Da, bilo je teško, znam da je teško,
  Neprijatelji su napali Rusiju u hordi ...
  I bodljikav melo mećave,
  Ali oni su prošli kroz komunizam!
  
  Gospod Svarog nam je dao snažan čekić,
  Da s njima slomi neprijatelje Rusije...
  I zadati takav udarac -
  Jednostavno smo odbili neprijatelja!
  
  U očima devojke komsomolska vatra,
  Gori u paklenoj kaskadi, vidi se plamen...
  Znam ovo za domovinu, dame,
  Podići ćemo barjak više od sunca!
  
  Ti si covek, sad razmisli o orlu,
  Leteći iznad zvezda neprekidnog univerzuma...
  Iznad svijeta ispružene su kandže sokola,
  I nabijen neprolaznom sviješću!
  
  Ne možeš tek tako ubiti Rusiju,
  Kao podmukli protivnik nije pokušao...
  Lovac će se uskoro pretvoriti u igru,
  Opasno je za neprijatelja da se bori sa Otadžbinom!
  
  Devojka će pomeriti bosu nogu,
  I fašista će izletjeti, znaj svoje zube...
  A ako žena pomeri poker,
  To znači da su trube smrti zasvirale!
  
  Sve će u našem svijetu biti pozitivno,
  Svaki posao je sporan momci...
  Pokažimo nesumnjivu kreativnost,
  A mi ćemo škrabati iz mašine!
  
  Neprijatelji lako vjeruju da ćemo razbiti,
  Kosimo prašnjavu travu bez sumnje...
  Spasćemo Rusiju od velikih nevolja,
  Neka bude u srcu - Isus i Lenjin!
  
  Do najviših zvijezda svijeta
  Zemaljski brodovi su sposobni da lete...
  Pjesnik nam je prenio svu snagu sloga,
  U ime naše majke Rusije!
  
  Boginja Lada slavi Rusiju,
  Ona širi veliki veo...
  Borite se za domovinu i ne boj se,
  Naravno, nema boljeg načina za nas!
  Jednom su se devojke potukle kod Moskve,
  Figurativni divovi su se borili...
  Ali Hitler je u savezu sa Sotonom,
  A Svarog i ja - znamo da smo nepobedivi!
  
  Iako je bio mraz koji ledi krv,
  Djevojka je bosa jurila kroz snježne nanose...
  Zemlja će dati sreću i bilo šta,
  Njene pletenice su srebrne od zlata!
  
  Svevišnji Gospod poznaje sva srca,
  I devojke toliko, Bog voli...
  Boriće se do kraja
  U suprotnom, protivnik će uništiti državu!
  
  Zato je sve na svetu laž,
  Kada staviš ružičaste naočare...
  I neprijatelj baca stalnu maglu,
  Sedam petka protivnika nedeljama!
  
  Iskovaćemo oklop za sebe,
  I mač najoštrijeg poznatog damast čelika...
  Otadžbinu neće oduzeti rublja,
  Pa, što ste konji umorni?!
  
  Primetite da će sve odjednom biti u redu,
  Kada se saberemo sa Božjom snagom...
  Ti si soko istine, a ne petao laži,
  Vjerujem u komunizam u borbi koju ćemo probiti!
  
  Za našu snagu i u čast Rusije,
  Za crvenu zastavu i dragu Rusiju...
  Za Ukrajinu i za Belorusiju,
  Završimo najveću misiju!
  
  Slavićemo Ladu u slavi,
  Ljubiti Svaroga, Božju majku Mariju...
  Ocena će sigurno biti pet...
  Jer vjera je dala snagu!
  
  Šta je nama Batu i zli Džingis Kan,
  Kao Hitler, Napoleonova vojska...
  Ni jedan kan nas neće poraziti,
  Ne horda, čak i ako ima milione!
  
  U Rusiji smo mi devojke rođene,
  Na slavu Iljica i Isusa...
  Sada orlovi lete samo gore,
  Da pokažem veliku umjetnost!
  
  Moskva je prestonica mira i ljubavi,
  Okupljamo prostor...
  Iako ne možeš graditi sreću na krvi,
  Napade nevjernika svi smo tukli!
  
  Neka nam neprijatelj ne oprosti slabost,
  Želi da sprži pete devojkama...
  Ponekad agresivni ghoul
  U stanju da trgne i udari zlo!
  
  Ali necemo predati granicu neprijatelju,
  Dosegnite granice bilo kog univerzuma...
  Iznad nas je heruvim zlatnog krila,
  Sa svojom snagom u bitkama nepromijenjenom!
  
  Tako da je pobeda devojaka blizu,
  Ne plašimo se Stelzanata,
  Ljubav prema otadžbini je slatka i čista,
  A ako treba, borićemo se sa vojskom!
  Evo cele pesme posvećene budućnosti, pevale su devojke, sa velikim besom.
  A onda su ga uzeli golim petama dok su pritiskali dugmad, dokrajčivši poslednjeg Japanca.
  I tako je vojska stopala prestala da postoji. Skoro pola miliona Japanaca otišlo je na onaj svijet. I to je jako cool.
  A sada ostaje poraziti flotu. A onda će od Japana ostati samo rogovi i noge.
  Albina je cvrkutala, pokazujući zube:
  - Bliži se čas kada ćemo pobediti!
  Alvin se složio sa ovim:
  I zatvorski trezori će se srušiti u ponor!
  Robur je agresivno potvrdio:
  - Niko nas neće zvati slabićima!
  I dječak je bosim nogama pritisnuo dugmad džojstika.
  Čini se da se rat bliži kraju.
  A sada se njihova barakuda kreće u pravcu samurajske flote. I ovo je zaista velemajstorski potez. A igra nije po pravilima - probićemo fraeru!
  Albina je tvitala:
  - Slava novom, svjetskom carstvu!
  Dječak Robur je s guštom pojasnio:
  - Moje svetsko carstvo!
  Tada je dijete profesor bosom nogom udario po metalu. Šta je stvorilo zvuk.
  Uz pomoć radara otkrivena je japanska flota. On upravo krstari blizu Port Arthura, pokušavajući da ne oslobodi blokiranu pacifičku eskadrilu.
  Alvina, ova vječna djevojka, pjevala je gazeći bosom, dječjom nogom:
  - Jarko sunce nade
  Ponovo se diže nad zemljom...
  slavna ruska vojska,
  Pobeđuje Japan u moru!
  Albina je nastavila s entuzijazmom, također pritiskajući dugmad golom, okruglom, dječjom petom:
  Ruski orao nad planetom,
  krila raširenih poleteće...
  Neprijatelj će biti pozvan na odgovornost
  Biće poražen, slomljen!
  A sada aparat barakuda ispaljuje svoj prvi snop na japanske brodove.
  A gravitacijski laseri, sa svojom fenomenalnom kosmičkom snagom, pogađaju vodeći brod zemlje izlazećeg sunca.
  I sada je najveći bojni brod samuraja, na kojem se nalazio slavni Admiral Togo, počeo tonuti. I bukvalno je isječen na male komadiće gravitacijskim laserima koje su napravili geniji koji su dobili vječnu mladost.
  Robur - ovaj vječiti dječak, pritiskajući dugmad svojim bosim, djetinjastim nogama, i cereći se zubima, gugutao je:
  Gazimo Merkur nogama,
  I postoji put do Marsa!
  Albina je, slomeći neprijatelja golom petom, dodala:
  - Podići ćemo talase cunamija,
  Bijela rasa će ustati!
  Alvina je duhovito primijetila, pucajući na neprijatelja golim prstima:
  - Mi smo najjači na svetu!
  I još jedan japanski brod je potonuo. To su zaista bile devojke.
  Iako su se sjajni ratnici pretvorili u djecu, njihova je borbena učinkovitost iz toga samo rasla. I imali su divan, destruktivni aparat. Koji su bukvalno spalili sve japanske brodove.
  Robur, čak i slamajući Japance, pjevao je:
  - U prostranstvima domovine divne...
  Albina je, šaljući darove smrtonosne sile, i bukvalno spaljujući svoje protivnike, izdala:
  - Uživanje u borbi i radu....
  Alvina ga je s bijesom podigla, ispuštajući na neprijatelja pražnjenja paklene smrti:
  - Komponovali smo radosnu pesmu...
  Robur je pritisnuo dugme golim prstima, svojim detinjastim nogama, i oduševljeno podigao:
  - O velikom prijatelju i vođi!
  Albina je sa velikim entuzijazmom slomila Japance i potopila njihove brodove, zbog čega su puhali mehuriće i palili, dok je ona pevala:
  - Robur je slava bitke!
  Alvina je sa velikom strašću udavila samurajsku flotu, pilala im jelo, pjevala:
  - Robur - naš omladinski let!
  Robur je sam pokupio pjesmu o sebi, pritiskajući golu, okruglu, djetinjastu potpeticu na dugmad i urlajući:
  - Boriti se pesmom i pobeđivati....
  Albina je nastavila sa velikim entuzijazmom, koristeći gole nožne prste:
  - Čovek će pratiti Robura!
  I cijelo trojstvo je pjevalo agresivno, potapajući japansku flotu i ne ostavljajući šanse neprijateljskim brodovima:
  - Borba i pobeda uz pesme,
  Čovjek će slijediti Robura!
  I zaista temeljito potapaju brodove. I tjeraju te da padneš.
  Prvih dvanaest oklopnih i oklopnih krstarica je potopljeno. A sada su mladi borci zauzeli manja plovila. Tako da ništa i niko ne može preživjeti.
  Robur je s osmijehom primijetio:
  - Ako je slabaš odmah u kovčeg....
  A bosa, djetinjasta noga dječaka profesora poslala je još jednu porciju razornih zraka.
  Albina se zakikotala i primijetila dok je potapala japanske brodove:
  - Za veličinu planete, i najveći prihod komunizma!
  I njena gola peta ponovo pritiska dugmad.
  Alvina, nastavljajući uništavati Japance i koristeći gole, prste dječjih nogu, vyaknula:
  - Za izuzetan sport!
  A devojke su uglas pevale:
  - Oči, pospano dete, obriši rukom,
  Otkrili ste sebi težak sport...
  Ogromni utezi brzo se lako kidaju,
  Postavićete svetski rekord!
  A Albina je dodala, slamajući Japance na moru:
  - Zaista svetski rekord!
  . POGLAVLJE #4
  Japanska flota, izgubivši najveće brodove i izgubivši svoje admirale, počela je da se rasipa. A barakuda ga je morala juriti i dodati gravitacione lasere.
  Alvina, pritiskajući dugmad golim prstima, gugutala je, otkrivajući zube:
  Završićemo vas do samog kraja!
  Albina je potvrdila, pritiskajući dugmad golom, okruglom, ružičastom potpeticom i ričući:
  - Izlazeće sunce će postati zalazak!
  Robur također ispaljuje smrtonosno pražnjenje na neprijatelja i spaljuje još jedan razarač, uzrokujući da se topi.
  Onda će zaurlati:
  - Ukrcaj se!
  Alvina se zahihotala i, izvijajući kukove, iskosavajući zube, zagugutala:
  - Japanu će biti kraj!
  Albina se složila sa ovim, pritiskajući dugmad:
  Imaš to mladiću!
  Djevojke su i dalje tako šmrkave, ali borbene. A od japanskih brodova ostali su samo mehurići.
  Robur je, jureći Japance, zapjevao:
  Neprijatelj neće otići, neprijatelj neće otići,
  I verujem u to!
  Neprijatelj neće otići, neprijatelj neće otići,
  Pjena je narasla!
  I dječak ponovo pritisne svoju golu, okruglu, djetinjastu potpeticu na dugmad džojstika.
  I pogađa Japance, siječeći razarač na dva gotovo jednaka dijela.
  Albina je agresivno primijetila, pritiskajući dugmad džojstika golim prstima:
  - Biće sve trivijalno super!
  I još jedan japanski brod tone.
  Alvina koja aktivno davi Japance, izdala je:
  - Ja sam devojka iz svemirskog rata!
  I pokazala je svoj jezik. Onda je počela da skače, kao u tiganju.
  Ove devojke su vrhunske!
  Robur je, boreći se sa Japancima, pjevao:
  Robur, Robur, Robur -
  Elektronska ljuljačka!
  Albina je, pritiskajući dugmad džojstika golim prstima, agresivno dodala:
  Robur, Robur, Robur -
  Noge su odletjele u ruke!
  Alvina je golom, djetinjastom petom, pritisnula dugme džojstika i potopila još jedan japanski brod, ispalila:
  "I neću nikome reći da volim Robura!" Volim Robbera!
  Albina je dodala, bosim nogama pritiskajući dugme džojstika:
  Volim Roberta! I sve ću zdrobiti!
  To je bio tim. I takva djeca dave Japance bez imalo sažaljenja.
  Robur je smatrao da se zahvaljujući njihovoj intervenciji Nikolaj II od propalog cara pretvorio u velikog. I recimo da je super. A on je Robur - najveći genije svih vremena i naroda.
  Napravite takvo oružje. Želi vlast nad svijetom, a sada pomaže ruskom caru. Ali uvijek možete okrenuti oružje protiv Rusije.
  On se Robur bori prije svega za sebe. I moram priznati, radi to vrlo uspješno.
  Alvina je također golim prstima udarala neprijatelja i gugutala:
  - cesarević Nikola,
  Ako moraš da vladaš...
  Albina je, slamajući neprijatelje golom, ružičastom petom, koja tako spretno pritiska, izdala:
  - Nikad ne zaboravi,
  Krv teče kao bujica!
  A dječak Robur je potvrdio:
  - Još kako lije! I udarićemo neprijatelja!
  Albina, potapajući još jedan japanski brod, uzela ga je i zapjevala:
  - Olujni praznik Sotone,
  Prolij krv na svjetlost!
  Alvina, pilajući razarač golim prstima, agresivno je rekla:
  - I sveti mač rata,
  Razbio tajnu!
  Robur je s dječjim osmijehom primijetio:
  - Da, presekli smo tajnu i pokazali našu kolosalnu snagu!
  A sada se još jedan japanski brod davi. U Japanu gotovo da nema brodova. Poslednji razarači tonu. I to je jako cool.
  Robur je sa zadovoljstvom pjevao:
  - Brodovi su pokvareni,
  Škrinje su otvorene..
  Smaragdi i rubini se šire poput kiše!
  Albina je sa velikim zadovoljstvom, uživajući u rečima, završila sa pevanjem:
  - Ako želiš da budeš bogat,
  Ako želite da budete srećni...
  Alvina je, zgnječivši svoje gole nožne prste, dodala:
  - Ostani dečko sa nama,
  Ti ćeš biti naš kralj!
  I obe devojke u horu uzviknu:
  - Budi naš kralj!
  Ti ćeš biti naš kralj!
  I boginje i cool djevojke će se smijati.
  Ali japanska flota je dokrajčena. I posljednji brodovi su potopljeni. Sada je rat skoro gotov.
  Albina je uz mesožderski osmeh primetila:
  - Moramo pomoći Rusiji jednom za svagda da se oslobodi japanske pretnje!
  Alvina se složila sa ovim, lupajući bosom nogom:
  - Naravno da morate!
  Robur, taj agresivni, vječiti dječak, je odgovorio:
  - I nemam ništa protiv! Posebno ćemo zdrobiti neprijatelje!
  A sada je njihov fantastičan aparat pojurio na obale Japana. U stvari, potrebno je uništiti japanske trupe u samoj metropoli.
  Albina je pevala, iskažući zube:
  - Dok sat kuca, dok sat kuca,
  Dok sat kuca - ne vješajte nos!
  Alvina je bijesno nastavila, lupkajući golom, okruglom petom:
  Dok srca kucaju, dok srca kucaju
  Za najbolje - bori se do kraja!
  Robur je slegnuo svojim detinjastim ramenima. Bilo mu je lako ubiti Japance. Da li je mogao lako da ubije i belce? Naravno da mogu! On želi moć nad svijetom! Ovo je njegova strast i agresivna ideja. Kada ubijate da biste ubrzali trenutak kada se ljudi nikada neće ubijati!
  I biće sreće u celom univerzumu!
  Robur je čak zapevao sa oduševljenjem:
  Gdje je bilo, kada je bilo,
  Kao dijete, ili možda u snu...
  Roda na krovu je gnijezdo za voljenu osobu,
  Svit na proleće!
  Albina je napomenula:
  - Ovo više nije relevantno! U poređenju sa našim aparatima, roda je niko!
  Robur je odgovorio:
  - Roda je živa, a naša je veštačka!
  Alvina je ushićeno pjevala:
  - Tako dobroćudan i miran,
  Ali ipak, zver je cool....
  Misliš da sam suvenir
  Ali medvjed je zapravo živ!
  Albina se zakikota i primijeti:
  - Beskorisno je od žestoke zveri tražiti milost!
  A evo i njihove barakude na japanskoj teritoriji. Uz pomoć radara i radio presretanja, on traži trupe i bavi se njihovim istrebljenjem. I sruši, iskreno, kapitalno.
  Robur odsijeca japanski bataljon topovima, kaže:
  - Mi stvaramo svemirska čuda!
  Albina, jebeni samuraj, izdala je:
  - Gledala je u nebo!
  Alvina, slamajući Japance, gugutala je:
  - Za Roburov novi komunizam!
  I pokazala je svoj jezik. Ova devojka je prosto neverovatna!
  Robur je, uništivši nekoliko pukova samuraja sa djevojkama, ponovo krenuo. I reagovao je veoma brzo. Njegovi pokreti na univerzalnom aparatu bili su, kao i uvijek, vrlo brzi.
  Albina je uz cerekanje primetila, pokazujući zube i pritiskajući gole prste na dugmad:
  Mi smo devojke ogromne gracioznosti!
  Alvin je odgovorio:
  - Ne milosti, nego organizacije!
  I pritisnite golom petom!
  Njihov posao nije lak, jer japanske trupe u matici nisu okupljene na jednom mjestu, već su koncentrisane. I treba ih tući dio po dio.
  Što svakako stvara neke probleme.
  Robur je zauzet traženjem radara. A sa njim, zajedno sa Japancima, devojke seku i uništavaju. Morate letjeti u mnoga područja.
  Robur u letu sastavlja krilate aforizme;
  Diktator je bokser koji uvek udara ispod pojasa tuđim rukama, ne sluša gong i sam sebi sudija!
  Boks je borba šakama u mekim rukavicama, politika borbe jezikom bez bijelih rukavica!
  Bokseri na šake, političari na jezike, bokseri na pravila pošteno, političari na bezakonje nečasno!
  Žena je i bokserica, samo što je najsmrtonosnija kada se skroz skine!
  Profesionalci u boksu se bore golih grudi, profesionalke gole ne samo torzo!
  Bokserska borba je vremenski ograničena pravilima, sukob političara ne poznaje vremenska ograničenja i pravila!
  Bokseri se bore otvoreno u javnosti, političari se bore ispod tepiha, pa čak i ako se popnu da se ugrizu za jezik ispod pojasa!
  Tvrdoglavi bokser je za svaku pohvalu, ali političari češće ustraju u zabludama!
  Političar je željan da postane lav, ali brani pogrešnu tačku gledišta tipičan ovan, i tvrdoglavi magarac koji se svinja!
  Boks je vedar i lep prizor, i politika zaslepljuje, ali je gadno gledati, a sto puta je gorci za slusati!
  Političar ponekad ima sjajno perje pauna i elokventnost slavuja, ali u ophođenju sa biračima i dalje ostaje svinja bez krila!
  U boksu su duge ruke vrijedne, u politici su dugi jezici mnogo smrtonosniji za cijelu državu!
  Bokser šakom može srušiti samo jednog protivnika u ringu, političar ispod tepiha, sa dugim jezikom, pretvoriće cijelu državu u ruševine!
  Najizdržljiviji maratonac je političar, ponekad nema dovoljno života ni da otrči do trona!
  Trkač sat vremena računa snagu, političar, čak ni najrazboritiji, neće gomilati snagu za vječnost!
  Političar je često homofobičan, ali sa nužno velikim dupetom, uredan, ali svinja do kraja!
  Političar nije uvijek značajna osoba, već je uvijek velika guzica!
  Birači doživljavaju političara za kojeg glasaju kao princa iz bajke, ali uvijek imaju golog kralja na prijestolju!
  Diktator zamišlja sebe pauna u dijamantima i cara u ljubičastim haljinama, ali kada elektor traži račun, ispostavlja se da je goli kralj i očupano, mokro pile!
  Ženska volja je kao dijamant u ogrlici, politički nedostatak volje je kaldrma vezana za omču oko njenog vrata!
  Žena se može uporediti sa dijamantom, muškarac sa kremenom, a politika sa ugruškom fekalija!
  Na silu se možeš boriti sa moćnim neprijateljem, ali te sile neće natjerati da do kraja saslušaš govor političara, ako ti se bar tri puta nametne kao prijatelj!
  Sve na svijetu zahtijeva trud, samo pod monotonim mrmljanjem političara nije teško zaspati!
  U boksu se često lome nosevi, ali u politici uvek ostaješ sa nosom!
  Bokseru je nos kriv, u politici je krivudav i nacin da se glasac ostavi sa nosom!
  U boksu se poeni ponekad nepošteno broje, glasovi su uvijek nepošteni na izborima!
  U boksu je važno kako se boriš, i kako se broje glasovi i kralj ringa ima malo prednosti, u politici nije bitno kako glasaju, a brojanje je potpuno u rukama onaj koji je na tronu!
  U sportu možeš postati monarh golih grudi, ali u politici su svi već goli kraljevi!
  U sportu se možete oznojiti i zaprašiti, ali u politici ćete se sigurno zaprljati i nijedan tuš neće oprati smrdljivu prljavštinu!
  Vojnik može da bude strn, ali ženi prijatan na dodir, a političar, ma koliko se glatko brijao, izaziva osećaj ljubljenja gmizavaca!
  Vojnik je orao sa cinom vrapca, politicar je mokro pile sa cinom kurjaka!
  Vojnik, iako nije blistave forme, ponekad i izvršava glupa naređenja, ali za razliku od političara-papagaja, ne peva iz tuđeg glasa!
  Vojnik je mrav-radnik rata, a političar sipa govno odozgo, kao debeli trut pozadi!
  Vojnik je hrabar i kada je stidljiv, političar je kukavica, čak i kada je petao!
  Vojnik je plemenit, ali nije slobodan, političar je podo, a u stvari i rob strasti!
  Vojnik je lav, mada još nizak, a politika je lisica i već prerasla!
  Vojnik je kao anđeo u paklu, a političar je svinja koja se piruje za vreme kuge!
  Bosonogom dječaku ugodnije je trčati po snijegu nego obuvanom političaru koji manevrira između kapaka!
  Dječak, čak i gol na hladnoći, sretniji je od starca polivenog blatom govora političara!
  Žena se ne boji gole i bose koliko toga da će joj političar obući cipele i otkinuti tri kože!
  Žena je po izgledu plašljiva, ali malo toga može da je zaista uplaši, muški diktator je strašnog izgleda, ali bježi od vlastite sjene!
  Za diktatora je ćutanje zlato samo ako podanici izdrže da bez gunđanja stave jezik u džep!
  Diktator uvjerava da je tvrd kao stijena, a zapravo je tiranin samo glupa kaldrma!
  Djevojka obara noge kada bosa trči preko oštrog kamenja, političarka zbuni kada juri obuvena između potoka!
  Gola ženska peta može se probiti oštrom, glasača obučenog u političara neće probiti ni pamet!
  Žena bi radije hodala bosa po hladnoći nego da je obučena uz vatrene govore političara!
  U mrazu, vruće srce neće ohladiti, a vatreni govor političara neće zagrijati!
  Rodoljub ima plamen u srcu, ali samo sere u jetri od političara!
  Vojnik ima vatreno srce patriote, a političari stomak pokvarenog noja i grlo pohlepnog pitona!
  Vojnik čuva čast - mnogo košta, političar prodaje bestidnost, koja ne vredi ni pare, a košta tri skupo!
  Vojnik ima sivi šinjel, i puno sive materije u glavi, političar ima dlaku sivog vuka, a težite da budete sivi kardinali!
  Političari šalju vojnike da prolivaju krv zarad crvene riječi, a zarad crnog posla izdaju ljubav!
  Vojnik može okaljati svoje tijelo, ali ostaje čist u duši, i nikakvo kupatilo neće pomoći političaru da spere duhovnu prljavštinu!
  Vojnik mora da ubija zle momke zarad domovine, politicar sve dobro ubija ambicijom zarad sebe!
  Vojnik koji ubija nije ubica, političar obećava - ne ispunjava!
  Vojnik ponekad čini nemoguće ne štedeći sebe, političar ne čini ništa od mogućeg bez ličnog interesa u svom džepu, ne štedeći druge!
  Vojnik je lav koji nema pod komandom ovnova, političar je lisica kojoj se pokoravaju samo ovnovi sa kokošjim mozgom!
  Ne može vojnik uvijek postati lav, ali glavno je da ne ispadne magarac sa kojeg su skinute tri kože!
  , Vojnik se ne ponaša uvijek kao anđeo, ali u dubini duše je odan Bogu, političar uvijek izliva anđeoske govore sa obećanjima raja, ali čak i na površini duha jasno je da je on odan sotoni!
  Vojnik može ostati bez čizama tokom bitke, ali političar obuva cipele, u svakoj situaciji!
  Vojnik nosi maskirnu uniformu da bi preživio zarad Otadžbine, dok je političar kameleon da bi moralno ubio birača da bi se domogao trona!
  Vojnik u borbi juri kao pas na vepra, političar pozadi, mnogo laje i svinje!
  Dobro je za vojnika biti jak kao hrast kada se sretne sa neprijateljem, gore je biti glup kao panj u kontaktu sa političarem!
  Dželat sjekirom seče glave, vojnik bajonetom ubada u grkljan, političar jezikom kaplje u mozak, a lijepim riječima davi iza vrata!
  Bolje je da vojnik bude divlji vuk nego kukavički zec, pogotovo kada se sretne sa političkim udavom!
  Vojnik može biti žestok na izgled, ali u dubini krotkog jagnjeta, političar anđeoskog pogleda je zapravo tipična svinja!
  Vojnici su uvek hrabri, čak i pri povlačenju prave samo taktički manevar, političari su uvek kukavice, čak i kada napadaju, prave strateški trik!
  Vojnik se bori sa jednakima i jakim po naredbi, političar napada slabe, svojom voljom!
  Pravi vojnik nije uvek dobro rodjen, ali uvek ispuni svoju duznost, politicar, cak i sa kraljevskim pedigreom, uvek ne drzi svoja obecanja!
  Vojnik ponekad koristi prostitutke tokom svog odmora, političar je stalno na poslu, a na odmoru prostitutka koja koristi glasače!
  Vojnik plaća prostitutkama ono što svojom krvlju zaradi, sam političar je prostitutka i plaćen je da kvari krv glasačima!
  Vojnik puca, šalje metak u prsa neprijatelja, političar ubija stavljajući svinju u džep, a žuč u jetru!
  Vojnik u borbi viče navija, političar također ne šuti, ali ako je ratnik u borbi pobijeđen, onda zato što plač, avaj, nije štit!
  Vojnik nije uvek zvezda, ali slava njegovih podviga ne bledi kroz vekove, političar uvek teži ulozi svetila, ali njegova sramota je prekrivena buđom!
  Vojnik radi oštrim bajonetom i bode po savjesti, političar tuče palčeve uz pomoć jezika čija je oštrina lišena savjesti!
  Može vojnik da popije previše vina i da se popiša, ali neće, kao političar, verbalnu dijareju bez mere sipati u pijanstvo!
  Bosonoga djevojka je spremna da bez straha trči za ljubavnikom, ali s kakvim strahom birač dozvoljava da ga političari obuju!
  Političar je lisica, za koju su birači stanovnici kokošinjca, ali žderući meso onih koji imaju inteligenciju kokoške, političar će sigurno gurnuti svinju!
  Vojnici su borbeni petlovi koji nose zlatna jaja, za turske generale koje pak proždiru političari lisice!
  Vojnik juri u napad, vjerujući u pobjedu, političar pozadi, u svakom slučaju, okriviće borca odstupajući od principa!
  Vojnici se ponekad povlače, jer je sreća promjenjiva, ali oni uvijek odustaju od politike, njihova sreća je u smicalici i podbacivanju svinje!
  Bosonogi dječak je previše spretan da bi dozvolio političaru da ga zabije pod petu!
  Kada se bosa stopala devojke rani oštrim kamenjem, one povređuju muško srce, ali političari koji ih teraju da pijuckaju čorbu od kupusa cipelama tuku jetru glasača!
  Vojnik ne traži smrt, on želi da živi, političar ne traži način da ispuni svoja izborna obećanja - on želi da unovči birače!
  Vojnik je uvijek mlad u duši, čak i posijedi, stari skitnički političar sjedi u jetri, a ćelav đavo čak i sa gustom kosom!
  U davna vremena, vojnik je imao mač, zatim ga je zamijenio mitraljez da bi lakše ubijao neprijatelje, a tadašnji političar je imao jezik - smrtonosniji od kojeg je nemoguće izmisliti!
  Vojnik je neka vrsta ratne mašinerije, ali ostaje čovjek, u politici nema ništa ljudsko - on je ratni mehanizam protiv razumnih argumenata!
  Bolje kašičica za večeru nego čorbu od kupusa sa cipelama!
  Ako je teško steći prijatelje u politici kao vukovi u čoporu, hajde da se barem ne zajebavamo na kauču!
  Političari se svađaju kao vukovi i nabacuju svinju jedni na druge kao lisice!
  Političar još može da sakrije vučje očnjake pod ovčiju kožu, ali ništa ne može sakriti svinjsku paru!
  Političar koji ne može da sakrije ni peni od glasača ne vrijedi ni peni!
  Političar će toliko zeznuti glasače da će zavijati kao vukovi!
  Političar bez vučjeg stiska, ali sa svinjskim navikama, uvest će birača u pseći život!
  Političar se prekrsti rukama, zavuče jezikom u džep, a čizmama gazi po duši!
  Ako političar ima sedam petka u sedmici, onda glasač nema rođendan u ponedjeljak!
  Nije bitno roditi se u ponedeljak, katastrofa je birati diktatora u nedelju!
  Odabravši se u korist tiranina na izborima u nedjelju, rizikujete da dobijete neprekidni ponedjeljak!
  Odabirom željezne ruke, dobijate čelični lanac oko vrata!
  Ipak, gvozdena ruka je bolja u moći od koštane noge anarhije!
  Najokrutnija vlast je bolja od potpune anarhije, lakse je izdrzati jednog tiranina nego hiljadu brace!
  Pravi vladar treba da bude kao princ iz bajke za narod, a ne goli kralj!
  U politici je vrlo malo prinčeva iz bajki - ali solidnih golih kraljeva!
  Princ je budući kralj, goli kralj je bankrot u sadašnjosti!
  Žena čeka princa iz bajke, ali dobija golog kralja, birač je mesija, a ona dobija slabovoljnog licemera, ili neprincipijelnog tiranina!
  Žena čeka princa dok se ne uda, glasač čeka ispunjenje izbornih obećanja dok rak ne zviždi na planini!
  Političar je majstor laži i velemajstor izgovora, a u sposobnosti da zezne je svjetski šampion!
  Političar ima samo jednu šansu da ostavi prvi utisak, a stalnu priliku da zezne!
  Političar zna da je dva puta dva četiri, ali pokušava da dokaže da ćete tako što ćete mu dodati još dva člana dobiti ceo svet!
  Političar želi da ima moć i tron lava, ali po snazi je u najboljem slučaju petao, a po položaju je lisica koja kopa rupu da bi posadila svinju!
  Birač mora imati čelične živce da ne zarđa od verbalne kiše političara!
  Lakše je vjerovati da će nebo pasti na zemlju nego da diktator zaslužuje da bude uzdignut do neba!
  Političar je uvek spreman da kao slavuj prosipa obećanja, ali da ispuni obećanje kada rak zviždi na planini!
  Zašto je tako teško ispuniti predizborna obećanja - kita možete pojesti očima, ali velika kašika će vam razderati usta!
  Možete sve što mašta nacrta, ako to nisu obećanja političara lišenog razumne mašte!
  Političar je spreman da proda svoju dušu Đavolu zarad vlasti, ali Sotona ne kupuje ono što ne vrijedi ni pare i ide mu u ruke besplatno!
  Političar ne može postati Bog, ali sposobnost da ga zezne je sam Sotona!
  Birač želi čistoću u politici da bi jeo meso, ali od prljavog političara dobija samo jednu vrstu - podmetnutu svinju!
  Kuhar-političar ima jedan prilog - rezanci za uši, i jednu vrstu mesa - stavite svinjetinu, na treću rupu od krofne sa medom obećanja iz potoka elokvencije, i za kraj, brezovu kašu i sir u mišolovci !
  Političar je kuvar koji sprema nejestiva jela za slatke govore, da bi lakše progutao samog glasača!
  Političar je kuvar koji velikodušno hrani birače medom govora, ali i med je gorak ako se udaviš u njemu!
  Ako je diktator sa lukavom minom resetirao svoje uslove na nulu, to znači da je glasač ponovo dobio batinu!
  Ratnik se uvijek bori za pravednu stvar, dok političar sve trofeje odnosi na lijevo!
  Ratnik puca lijevom rukom za pravednu stvar, političar jezikom sve uspjehe odnosi na lijevo!
  Rat je suprotnost okeanu ljubavi, ali za njega je potreban i izvor krvi!
  Ratnik nije Bog po snazi, nego anđeo po plemenitosti!
  Vojnik ima gvozdenu kacigu, čelični bajonet i zlatno srce, ali ga političar ne ceni ni za peni!
  Vojnike često teraju da kolju kao ovce, ali oni su u duši lavovi, a političar koji riče kao lav je tipična ovca!
  I vojnik se može plašiti smrti, ali se ipak više plaši nečasti, a političar se trese za život, ali je odavno izgubio čast!
  Vojnici, pobedivši neprijatelja, slave pobedu, političar, prevarivši glasača, slavi kukavicu!
  Dječak je možda dobar ratnik, ali političar nikada neće odrasti da bude odgovoran prema biračima!
  Bolje biti bos dečko nego pustiti političare da te obuju i da ti ukradu mladost!
  Devojka je veličanstven cvet koji može da uvene, ali nikada ne gubi svoj miris, političar je gomila balege, može da se popne na tron, ali će samo još više da smrdi!
  Vojnik je pravi muškarac, političar je mrzovoljna žena u pantalonama!
  Vojnik ima plemenit bijes kao rika lava, a političar podlu histeriju, riječ je blejanje ovna!
  Vojnik rijetko ima slobodan dan, ali političar ima sedam petka u sedmici, a njegovi birači slave rođendan u ponedjeljak!
  Vojnik nakon pada radi sklekove, političar uvijek moralno padne i stisne se u džep!
  Vojnik je ponekad primoran da prođe kroz blato dok ostane čovjek, a političar u čistoj odjeći i poliven kolonjskom vodom ostaje svinja!
  Vojnik daje čast i ostaje sa čašću, političar ubacuje svinju i ostaje svinja!
  Vojnik ima dugmad u nizu, političar ima kao veprovu guzu!
  Vojnik uši hrabru decu, a političare šalji u psihijatrijske bolnice!
  Čovjek kaže da je potekao od majmuna, ali političar je odmah jasno i ostao je svinja!
  Laburisti su od majmuna napravili čovjeka, a tajna borba pretvorila je politiku u mješavinu lisice i svinje!
  Radnik vredno radi i ponekad pije alkohol, političar je prasac i uvek povrati verbalnu dijareju!
  Vojnik raste iz bitke u bitku, političar iz jedne izborne kampanje u drugu, sve se više pretvara u prostitutku!
  Oči vojnika gore od mladalačkog uzbuđenja borca, kapa političara gori kao lopova, od ravnodušnosti spaljenog cinika!
  Vojnik ima izbor: grudi su mu u krstovima ili glava u grmlju, a političar na izborima ima samo krstove zakrčene težnjama, biračima i glavicama kupusa!
  Vojnik čak i malog rasta sa divovskom hrabrošću, političar čak i sa visokim položajem - pigmejska savest!
  Vojnik želi žensko tijelo na poklon za podvig, a političar nezasluženo cijelu državu stavlja na rak!
  Vojnik uvek ima vremena i mesta za podvig, ali ga nije uvek moguće ostvariti, političar u stalnoj vremenskoj nevolji će sigurno imati vremena da stavi prase na glavu!
  Političar je jedino beskrilno stvorenje u prirodi koje sere svima na glavu!
  Svaki školarac zna da je dva puta dva četiri, samo političari, umjesto da množe brojeve, proizvode stalnu podjelu u džepu!
  Vojnik uči praveći udarce, političar pokušava da navikne birače na ideju da se može napredovati ako se udara!
  Svaki vojnik je borac, razlika je samo u nivou, svaki političar je prostitutka, razlika je samo u činu makroa!
  Vojnik je djelimično dželat, jer i krv lije, političar je potpuni nitkov, jer mu kaplje na mozak!
  Ako je general pozvan na svadbu, onda vojnik dobija poziv da spasi domovinu kako bi se svadbe igrale u slobodnoj zemlji!
  . POGLAVLJE #5
  Posljednja veća koncentracija trupa bila je carska garda. Ovo su odabrani samuraji u rezidenciji mikadoa. Za njih su se zauzeli ratnici dječijeg trijumvirata.
  Htjeli su jednom zauvijek okončati japansku prijetnju!
  Vječiti dječak Robur pritisnuo je dugme džojstika golim prstima nogu svoje djece, i mlatio smrtonosnu silu uništenja i paljenja ratnika zemlje izlazećeg sunca.
  Robur je pokazao zube i zapevao:
  - Ja sam najjaci na svetu,
  I potopite se u toalet!
  Albina je uz cerekanje primetila, ogolivši svoje detinjaste očnjake i pevajući:
  - Jedan dva tri! Uništi sve neprijatelje!
  A djevojka će pritisnuti dugmad džojstika svojim golim, isklesanim nogama. Ona je samo hiper ratnik.
  Alvina je golom, gracioznom, ružičastom petom udarila samuraja i zagugutala:
  - Za otadžbinu - našu majku!
  Albina je sa skeptičnim osmehom primetila:
  - Hoće li biti sjajno? A šta znači naša majka?
  Alvina je pokazala zube i odgovorila:
  - Dugo da razumem energičnu majku - da razumem devojke umom!
  I opet, hajde da zapalimo i vidimo stražara. I činila je to veoma revnosno.
  Robur je u međuvremenu uperio svoje bose, djetinjaste, preplanule noge u neprijateljske puške i razmišljao o smislu života.
  Svaka osoba ima svoju misiju u životu. I ne možete se protiviti tome. Na primjer, Robur je napravio najveća otkrića u tehnologiji i uspio je. A sada trebamo usrećiti čovječanstvo svojom vlastitom diktaturom. A ovo je njegova glavna misija.
  A Robur je, slamajući Japance, pjevao:
  - Evo misije, a onda će Rusija, umesto Nikole, izabrati mene!
  I to je koliko mrtvih Japanaca. Samo čitave gomile leševa. Carevi gardijski pukovi, koji su bili ludi da kontaktiraju Rusiju, umiru. Međutim, ako samo sa carskom Rusijom, onda je ovo samo pola nevolje, a ovdje je tehnički genij Robura protiv njega. A ovo je zaista veliki problem.
  Robur je opet počeo naglas izgovarati krilate aforizme, koji su mu lako pobjegli iz dječjeg jezika;
  Demon koji se kaje je bolji od palog anđela!
  Najbolji način da se uspostavi pravda je kažnjavanje svih!
  Svako povrće ima svoje vrijeme, a pas ima lanac za ručak i povodac za večeru!
  Mudra glava naređuje, ali spretni prsti hvataju. Jedno je nemoguće bez drugog - um bez tijela, kao duša bez tijela!
  Ne uvek mudar na tronu, ali uvek sa kraljem u glavi!
  Nemojte ni pljuvati po svojoj prošlosti ako ne želite da završite u okeanu bljuvotine u budućnosti!
  Čak i najmanje stvarno dobro djelo će nadmašiti najveće snove i projekte!
  Poslednja budala je sposobna da ubije, ali pravi prvi genije je sposoban da vaskrsne!
  Čovječanstvo će se ili razviti do Svemogućeg Božanstva, ili će se spustiti u bijedu majmuna, ali nemoguće je ostati na jednom nivou kao što je stajati na rubu novčića tokom zemljotresa!
  Bolje je jednom poseći mačem nego hiljadu puta zapretiti ciglom!
  Ako želiš da budeš srećan, dobro se oženi; ako želiš da stekneš mudrost, oženi se neuspešno!
  Brak koji je defektan kada se mladoženjine ruke naoštre za nešto što neće dati zadovoljstvo mladoj!
  Čak i dijete može ubiti, ali za vaskrsenje treba sazreti do nivoa demijurga!
  Lav je mesožder kralj zvijeri, ali najsmrtonosniji je lukavstvo lisice!
  Kada je magarac postao kralj, lisica je sebe zamislila da je Bog, a ostali su morali da oru kao magarci!
  U šahu postoje stabilna pravila, u politici se igra bez pravila i bezakonja!
  Šah je igra za velike umove po jasnim pravilima, politika uopšte nije igra, za ogromne negativce po nejasnim konceptima!
  Najveći um je nemoćan da posljednjoj budali objasni - zašto je politika čisto ludilo!
  Pronalazak točka je veliko otkriće za dobrobit čovječanstva, ali sposobnost političara da vrte birače u krug je najveće prokletstvo!
  Za pametnog čovjeka konopac je spas za izlazak iz jaruge, za budalu je omča, a hrabrost je katastrofa!
  Pudova pesnica ima pet prstiju, ali ko ih bije, nema ni trunke savesti!
  Najteže je pasti lakovjernom glasaču sa zlatnih planina koje su obećali političari!
  Što je veća zlatna planina političarevih obećanja, veća je vjerovatnoća da će glasač slomiti vrat nakon što odleti s nje!
  Ponekad političar podrži birača - kao obješena omča!
  U zanatima postoje majstori svih zanata, ali u politici je veština jedan jezik!
  Ni najvještije ruke ne mogu sve popraviti, ali nevješti političari s jezicima u stanju su sve da pokvare!
  Najjači čovjek svojim rukama neće podići ni tonu, ali političar svojim jezikom neće slabo spustiti cijelu državu!
  Kobra šišti prije nego što ispusti otrov u tijelo, a političar se izlije kao slavuj, trujući dušu!
  Zmija ispušta otrov kroz svoje očnjake, političar ispušta otrov kroz jezik, ubijajući mnogo preciznije!
  Istina je ponekad gorka, ali njegova sol istine je ljekovita, političar je uvijek sladak, ali njegov med izaziva dijabetes razočarenja!
  Ima meda iz usta političara bez hljeba, ali nema hljeba rada bez soli istine!
  Kada se gleda diktator, politika je zavidna, prolivanje krvi je ukusnije nego mazati pekmez u ustima!
  Diktator je gorak kao pelin, ali sol istine u njemu je samo u jetrima njegovih podanika!
  Političar-demokrata ima sladak govor, političar-diktator prvo ima govor, a onda glavu sa ramena!
  Da biste napravili karijeru u politici, morate znati tri pravila: ćutanje je zlato, govor treba da bude kao med, obećavajući u tri kutije, uzmite ga iz lobija na tri načina!
  Političari jedno govore, a rade drugo, sa jednim izuzetkom - s njima vam zaista neće biti dosadno!
  Kada se muškarac obuče, on bankrotira, a kada se žena izuje, ona umnožava svoje bogatstvo!
  Ne može svaki muškarac čak ni tražiti mjesto anđela, ali svaka žena je već potencijalna boginja!
  Konačno, straža je potpuno uništena, a palata djelimično uništena.
  Sada moramo natjerati Mikado da potpiše bezuslovnu predaju Rusiji i onda održi referendum o uključivanju Japana u Rusko carstvo.
  Naravno, ovo je najvažnije...
  Devojke su obukle improvizovane oklope i izašle iz letelice.
  Niko im nije pružio otpor.
  Mikado ih je očekivao zajedno sa ministrima. Pri pogledu na bosonoge djevojke, uglednici su se posramili i pocrvenjeli.
  Albina je poručila:
  - Na kolena!
  Mikado i ministri poslušno su se spustili. Drhtali su od straha.
  Alvina je rekla:
  "Sada poljubi naše otiske!"
  A da bi bila uvjerljivija džepnim blasterom, odsjekla je dvojicu carevih tjelohranitelja. A onda je uronila bose noge u krv koja se prolila iz mrtvih. Prateći nju, i Albina se pretvorila u grimiznu tečnost.
  Nakon toga, djevojke su ostavile crvene, graciozne, sitne tragove svojih nogu.
  Car i ministri su ih poslušno ljubili. I ovo je bilo najjače poniženje Japana.
  Zatim, naravno, morate potpisati bezuslovnu predaju zemlje izlazećeg sunca.
  Albin i Alvin su bili prisiljeni da potpišu cijeli kabinet ministara.
  A onda je mikado ponovo kleknuo i poljubio gole, krvave tabane večnih devojaka.
  Tako je došlo do okupacije Japana i potpune pobjede.
  Ali za sada treba sačekati dolazak ruskih trupa. U svakom slučaju, preko radija je objavljeno da će Japan kapitulirati.
  Robur je bio veoma zadovoljan, a vječiti dječak je uzviknuo:
  - Pobijedio sam cijelo carstvo!
  I prasnuo je u smijeh... Bilo je opasno napustiti borbeno vozilo, ali je bilo dosadno sjediti sam.
  I vječiti dječak, koji je dobio besmrtnost na dar, odlučio je da nastavi zbirku krilatih izreka;
  Da biste se radovali pobjedi, a ne oplakivali gorčinu poraza, potreban vam je znoj marljivosti i iskra talenta!
  Vojnik oseća u srcu kada treba da krene u napad, a političar koji je odavno u jetri šalje na klanje!
  Vojnika ponekad posjećuju sumnje u kompetentnost komande, ali političar, bez ikakve sumnje, nije kompetentan, to jest u sposobnosti da laže!
  Vojnik je sin orla koji kljuca protivnika i leprša nebom, političar je sin lisice koja sere po glavi i svinje po strani!
  U borbi su ga hrabri pobedili pre početka borbe, kukavica je izgubio ne ušavši u bitku, političar je prevario i pre podele trofeja!
  U borbi su snage uvek nejednake, neko je jači, neko slabiji, a svi su podjednako dobri u politici!
  U borbi, vojnik škraba iz mitraljeza, a političar pozadi bezuspješno bubnja jezikom!
  Vojnika ne treba stimulisati na podvig - on je uvek spreman, a političar će vas svakog trenutka zeznuti!
  Vojnik kao mačka ima devet života, a političar kao pakao ima milion maski!
  Vojnik, čak i ako je fizički bolestan, psihički je zdrav, a političar je uvijek opsjednut bolnom željom da zezne birača!
  Roboti ne mogu da se razbole, pravi vojnici ne odustaju, a političari po prirodi ne mogu a da ne zeznu!
  Ratnik je tri puta ratnik, političar je milion puta svinja!
  Vojnik je pre svega covek, a drugo ratnik, politicar je u prvom stepenu svinja, a u drugom lisica!
  Bosonoga žena može da pretekne svakog potkovanog, lako je nogama bez cipela, teško je živeti bez mozga!
  Žena se ne stidi da se razmeće svojom golom petom, mnogo je gore ako te muškarac obuče i otkine tri kože!
  Političar može da gura kao tenk, ali njegov oklop je kao žele od verbalne dijareje!
  Vojnik može dobiti vaške u maršu, ali političar koji je pozadi je već po vokaciji baležna uš, pa i svinje stalno!
  Političar je ona ovca od koje nećeš dobiti vunu za filcane, ali ćeš sam čorba od kupusa čorbati sa cipelama!
  Svinja ljudima daje meso i slaninu, a svinjski političar samo mu kači rezance na uši i stavlja sir u mišolovku!
  Govor političara je čvrsta kaša i mešavina obećanja, a njemu malo sira iz mišolovke, takva hrana izaziva samo čir razočarenja!
  Vojnik voli žene i domovinu, sam političar je kao hirovita žena i voli vlast nad domovinom!
  Vojnik želi da izvrši podvig i postane heroj, političar uvek nađe priliku da počini podlost i dobije nagradu!
  Ako vojnik ne broji zvijezde, onda će ih prije ili kasnije zaraditi na naramenicama, ali političar, smatrajući sebe zvijezdom, nije zaslužio ni krst na grobu!
  Vojnik ne nalazi uvek mesto pod suncem, ali mu je duša svetla, političar ponekad zauzme mesto svetila, ali sam đavo je u duhu!
  Vojnik traži slavu i želi da preživi, političar je već našao sramotu i želi da živi na veliko!
  Vojnik salutira i časno ostaje, političar oklizne svinju, a sam ostaje šugav vepar!
  Vojničko služenje ne dozvoljava da naraste stomak, ali izgubivši stomak, ratnik dobija besmrtnost u ljudskim srcima, a političar, nakon što je proradio stomak, ostaje samo u jetri!
  Vojnik ne štedi stomak i nema stomak zato što ga vole devojke, političar se trese za stomak i namučio se, a zbog toga nas mrze birači!
  Bosonoga djevojka sretnija je od starice koju su šarlatani obuli, obećavajući vječnu mladost i bogatstvo, ali umjesto mlade kože, otkinuli su tri kože!
  Vojnik još nije baš general, nije mu inferioran po domišljatosti i hrabrosti, političar nije baš sotona, ali da bi napravio podlost, još ima šta da nauči od đavola!
  Gola ženska peta je okrugla i zavodljiva, goli kraljevi sa kojima se političari pojavljuju pred nama kada se otkine maska, zaobljeni u govoru, ali odvratni!
  Pilot se ne rađa krilat, on dobija krila u borbi, političar se ne rađa sa nosom, ali bez muke ostavlja birače sa nosom!
  Vojnička vještina se rađa u mukama, politička virtuoznost stvara muku među biračima!
  Vojnik još nije majstor, ali uči iz bitke u bitku, političar više nije anđeo, a iz izborne kampanje u izbornu kampanju postaje traljav!
  Onaj ko je rođen da puzi ne može letjeti, ali rob od rođenja može doletjeti do prijestolja ako ima upornost djetlića, intelekt sove i izgled orla!
  Najjači pobjeđuje u ratu, a najveća snaga je u lukavstvu, pa će lisica uvijek nadvladati lava!
  Vojnik to uzima ne toliko silom koliko domišljatošću, mozak je najjači dio tijela, iako nema mišića, a jezik je najštetniji, iako iza zuba!
  Vojnik steže kaiš da bi lakše trčao, politika tjera glasače da stegnu kaiš, a oni se raziđu!
  Vojnik ima duhovna krila i orla u duši, politicar ima svinjsku paru u duhu, a dusu gora od svinje!
  Muški jezik rado liže ženinu golu petu, ali glupi muškarci su još spremniji da dopuste da budu obuvani političarima jezikom vezanim!
  Političari imaju duge jezike, ali vrlo kratke ruke da ispune obećanje bezdimenzionalnih usta!
  Oni koji imaju intelekta su muhe koje kljucaju medene govore političara, a oni koji imaju pacovsku pohlepu jure da besplatno kupuju sir u mišolovci!
  Političari su retko budale, naprotiv, češće su budale oni koji daju svoj glas kao melipolitičar, rizikujući da zbog toga dobiju uši, i da ostanu bez pantalona!
  - Političar je i sam džeparoš, i on je džeparac, a džep mu nema dna, ali iz njega može da izvuče samo smokvu za birače!
  Opasnik čizmama gazi po zemlji, a žena bosim nogama po muškarcu, zemlja stenje od bola, muškarac guče od ushićenja!
  Vojnik ne želi da ubija, već savjesno obavlja svoju dužnost, političar žudi za krvlju, a nema ni trunke savjesti!
  Nije vojnik hrčak da skladišti zalihe, nije gofer da se sakrije, nije pacov da sam grize, ali zaista ima lavlje zube kada se bori za pravednu stvar!
  Vojnik je borbena jedinica, političar je samo militantna nula!
  Političar nije ni vojnik ni ratnik, ali veoma efikasno ubija dugim jezikom i kida krov sa šarki!
  Diktator takođe seče strugotine sa panjeva dugim jezikom, pilom elokvencije!
  Najjača kost je jezik, ako nije vezan za jezik!
  Ako je političar jezik vezan, onda neće skupljati kosti u polemikama!
  Političar je i dalje to voće, nikad zrelo da nahrani birače, ali trulo od trenutka kada se izlaže na ocjenu glasanjem!
  Političar je voće koje, izlivajući sok elokvencije, birače pretvara u povrće!
  Flaša votke od pola litra smrtonosnija je od desetine Hitlera, pa hajde da popijemo to da samo alkohol ubija Ruse i sve nas!
  Dječak golom petom izbija zube neprijatelju, odrasla osoba potkovana politikom ostaje bezubi pas koji zavija na mjesec!
  Glasna slava vojnici ne dolazi lako, ali ona je pametna, ali političar povremeno upada u glasne skandale na glasu!
  Vojnik je ratnik svjetlosti, bez obzira za koju se ideju borio, političar je gadost tame, bez obzira pod kojom zastavom nastupa!
  Nije bitno pod kojom zastavom je vojnik, glavno da mu hrabrost gori u srcu, a boja boje nije bitna u politici, kukavički će biti u jetri birača!
  Vojnik pod lošom zastavom zaslužuje više poštovanja nego političar pod pravim parolama, ali bez obzira na čaršiju, svinju nesi!
  Komunizam je raj koji ljudi čak i žuljevitim rukama grade na zemlji, ali svinjski političari pretvaraju planetu u pakao, uništavajući dobro dugim jezicima!
  Vojnik za Otadžbinu je uvijek planina, političar samo kaldrmu usporava, njegova svinja je borac hura, da ne sere previše!
  Žena može šutke biti dobar vojnik, ali političar, čak i u pantalonama, je pokvarena, pričljiva žena!
  Političari imaju duge jezike i bezgranične ambicije, ali da bi dohvatili Zemlju, ruke su kratke, a pamet još manje!
  Ne hvali se čeličnom tehnologijom, ako imaš duh kao žele, onda su divljaci dali kukavici batinom toljagom, i na nebu i na zemlji!
  Političar, melje gluposti, od kojih nije brašno za kruh, nego čvrsto brašno, sa rezancima na ušima glasača!
  Vojnik je vitez koji se bori sa zmajem, ali ovaj zmaj je zapravo pozadi i nema sedam glava, već milion maski, i bezbroj svinjskih njuški!
  Vojnik, da ne bi postao očupano pile, mora biti guska, političar, da bi spržio birače na roštilju, rado će pišati, a ne drugarski!
  Vojnici su samo dječaci, ali odrastaju iz bitke u bitku, političari, bez obzira na godine, iz izborne kampanje u drugu, padaju u još veće ludilo!
  Vojnik može biti golobrad, ali slavan ratnik, a političar u svakoj situaciji ne može a da ne ostavi rep!
  Dječak sanja da postane ratnik orla, ali nije jasno odakle političari-svinje toliko prljave da ih je odvratno i sanjati!
  Rođeni dečko borac bi radije trčao bos po snijegu nego da dopusti da ga potkovju politikom i pretvore u filcanu čizmu!
  Gola žena nije očupano pile, ona će svakom muškarcu skinuti pantalone i čak i arogantnog vladara pretvoriti u golog kralja!
  Dječak izrasta u vojnika, a ko je bio političar u mladosti ako je iz njega izrasla tako velika svinja?
  Prostitutka je iskrena prema klijentima - novac u zamjenu za zadovoljstvo, a političar je potpuni lažov, glasovi i porezi u zamjenu za čisto razočarenje!
  Političar je veoma skupa prostitutka, od koje ne samo da rizikujete da dobijete sifilis mozga, već i svinju u džepu!
  Političar je tolika prostitutka da umjesto da se skine, biračima otkine tri kože i zarazi, preko TV-a!
  Ne ulazite dva puta u istu rijeku, ali lopova koja se stalno prasice može biti ponovo izabrana desetak puta!
  Životinje i djeca ne vole hranu bez soli, ali zašto odrasli nasjedaju na slatki govor političara koji su lišeni soli istine!
  Sol istine je gorka, ali ima iscjeljujuću moć, govor političara je sladak, ali izaziva dijabetes uma!
  Čovjek ne želi da bude pijun, ali karijera u vojsci počinje od redova, političar ne želi da igra po pravilima, a svoju karijeru u politici vodi bezakonjem!
  Političar koji vrijeđa gejeve je i sam veliki magarac, a nema muškosti!
  Neće vojnik dva puta umrijeti, ali će političar tri puta izdati i milion puta prevariti!
  Dve smrti se ne dešavaju, a čizme se ne mogu izuti bosi, ali političari sve vreme uspevaju da ubijaju, a tri kože otkinu!
  Djevojka se ne boji trčati bosa po snijegu, boji se da mladoženja ne ispadne glupa filcana čizma, potkovana do ušiju!
  Vojnik u ratu postaje istovremeno i mlad i zreliji, političar u tajnoj borbi, stari i sazrijeva, istovremeno tonući do nivoa divlje zvijeri!
  Vojnik je vojni obveznik i postaje profesionalac u ratu, političar ne zna rokove, a profesionalac u donošenju pobjede!
  Vojnik mora biti kremen, a ne kamen u srcu, političar odavno ima kamen umjesto srca, ali ima tvrdoću gume!
  Dobar vojnik u borbi je kao đavo - da je potrebno gasiti vatru, vešt političar u podlosti je sam sotona, a ispunjenje obećanja je tipično crevo!
  Vojnik može poginuti na bojnom polju, ali to je bolje nego stradati pod mlazom slatkih laži iz usta političara u miru!
  Ko se rodi kao ratnik umrijet će kao heroj, ko postane političar već je mrtav nitkov i hodajući leš!
  Politika je kad jedno kažu, drugo misle, treće urade, ispadne četvrto, ali i dalje ide postrance i ostaje gadost u jetri!
  Nema braće u politici, ali ima puno sirotinje rodbine, nema prinčeva iz bajke, već golih kraljeva, nema istine ni za trenutak, ali biće dovoljno laži za više od jedne generacije!
  Ljubav dolazi kad se ne ceka, politicari se drze kad ne zoves!
  Svi uzrasti su podložni ljubavi, političari mogu da podnesu svaku podlost!
  Političar je čudovište koje se predstavlja kao zgodan muškarac, ali nikakva luksuzna municija ne može sakriti svinjski peni i vučje očnjake!
  I vojnik je na neki način monstrum, jer ubija na bojnom polju, ali za razliku od političara, on je ravnopravan, ali birač uvek gubi!
  Žena želi ljubav i sreću za sebe i svoju porodicu, političara prvenstveno zanima razmazivanje drugih, a opsjednuta je ljubavlju prema novcu!
  Žena je kao ruža: primamljiv miris, blistav izgled, oštri trnovi, a kako izgleda političar, zadivljujući smradom, jadnom pojavom i kaktusom zajedljivošću?
  Žena je oličenje ljepote i čistoće, iako ne uvijek idealna, ali političarka će uvijek biti mjerilo podlosti i ružnoće!
  Bosonogi dečko se ne ponaša loše i ne ulazi u džep onoliko često koliko političar čini gadne stvari i stavlja prase!
  Dete voli da se igra oružjem, ali je šarm, političar voli da zvecka njime, ali umesto straha izaziva gađenje i smeh!
  Čovek je nastao, kako naučnici kažu, od majmuna, političara, iako tipičan primat, posebno uspešni ljudi, ima vezu sa šakalom!
  Čovjek ima Božansku stvaralačku prirodu, ali političari razapinju da su po prirodi samo đavoli i stvaraju haos!
  Političar je Đavo u tijelu, samo što nije gospodar pakla, već tvorac podzemnog svijeta na Zemlji, u kojem đavoli izmiču kontroli i stvaraju haos!
  Vojnik je sudac Bogu i vremenu, političar je gad bez suđenja, a njegovo bezakonje ne poznaje vremenski okvir!
  Vojnik ne traži mir, a ni oluja ne vabi, političar će zakopati svoje podvige, parazit je jako zavidan!
  Vojnik je ponekad ratnik nehotice, i ne želi da ubija, već ispunjava svetu dužnost prema Otadžbini, dok je političar dobrovoljni izdajnik koji voli da svinja, a ne da ispunjava svoje obaveze prema biračima!
  Vojnik rešava zagonetke u bitkama, političar pravi lukave kombinacije, ne može da reši stvar mirnim putem!
  Političar je toliki general da umjesto epoleta nosi kartaške naramenice budale, iako je on sam, međutim, lisica!
  Vojnik može kartati, a političar nosi epolete šestica i bez igranja!
  Vojnik je baš kul borac, kad se snađe sa glavom, političar je svinja, dobiće vrapca od orla!
  Zna vojnik šta je strah, ali savladava sebe, zna političar šta je čast, ali je okreće za sebe!
  Ako se žena ne plaši da se razmeće svojim golim nogama, ne dozvoljava da je obuče, onda je rođena u košulji!
  Ratnik koji neće dozvoliti da mu skinu tri kože rođen je u košulji!
  Ženo, ne stidi se da hodaš bosa, plaši se da budeš pod petom čizme od filca!
  Ako ne želite progutati rub oštrice, onda steknite oštar um i čeličnu izdržljivost!
  Vrh mača budale može probiti tijelo, ali samo oštra riječ mudraca može istinski pogoditi srce!
  Vojnik je đavo koji ima čisto srce, političar tvrdi da je Bog, ali je ispunjen prljavim mislima!
  Ne sramoti ženu svoje golotinje u potrazi za muškim princom, sramota udati se za golog kralja!
  Žena koja uz pomoć golih nogu muškarcu iščupa tri kože rođena je u košulji!
  Žena koja je rođena u košulji sa golim mesom oblači muškarca, čak i ako nije puna čizma!
  Za ženu je važnije da se rodi u košulji nego da dobije raskošnu haljinu od golog kralja!
  Bolje da zena ide gola nego da dopusti da joj puna filcana cizma otkine tri koze, bolje bosa nego potkovana tupom cizmom!
  Ako bosonoga žena, ogolivši grudi, slomi aplauz, a ne vrijeđanje i zvižduke, onda je rođena u košulji i neće dozvoliti da bude potkovana!
  Ženske slabosti pretvaraju se u privlačnu silu, a ako muškarac pokaže slabost, onda će biti gurnut u močvaru nemoći!
  Žena treba da ume da oprosti ako želi da bude uspešna, ako muškarac želi nešto da postigne, ne treba da se preda!
  Mjesto orla ima onaj koji zna da se izlije kao slavuj a gavrane ne broji!
  Onaj ko broji mnogo vrana potpuno je bez krila i nema kljun!
  Ko proda otadžbinu za zlato ne vrijedi ni pene i bit će pokriven rđom izdaje pod plemenitim metalom!
  Pljačkajući potomke, bankrotiraćete u prazno, jer će se sve utopiti u vrtlogu zločina prošlosti bez dna!
  Ratnik mora biti mudar kao sova, hrabar kao orao, i da ne broji vrane u borbi, da ga kokoška ne očupa!
  Nije bitno kada ima nekoliko godina, potpuna katastrofa kada nema dovoljno mozga i domišljatosti u bilo kojoj dobi!
  Dječak želi da bude vojnik i da ide u rat da postane heroj, političar želi da bude komandant, da sedi pozadi i da se podlo!
  Vojnik hoće kašu sa mesom, ali od komandanata dobija brezovu kašu, a od političara podmetnutu pokvarenu svinju!
  U borbi su vam potrebni ne samo oštar bajonet i čelična sablja, već i oštar um i čelični živci, sa zlatnim rukama izumitelja!
  Narodu ne treba monarh na tronu, nego car u glavi, ne srebrni govor političara, već srebrni rublji u novčaniku!
  Um i hrabrost, poput muža i žene, rađaju pobjedu samo u paru, a kuma svakog uspjeha - sreća, uopće neće biti treća!
  Mladost je zelena ali slatka, starost je gorka i pljesniva, a zena je kao muva do slasti, bolest je kao gadf do starosti!
  Bolje je biti mlad glasač nego stari političar;
  U mladosti se o svakom poslu može raspravljati, ali u starosti i dokolica prestaju!
  U mladosti je više radosti od rada nego od dokolice u starosti, pa pijmo za to da mladost ne prestaje bez truda!
  Djevojka je dobra u mladosti, kašika je za večeru, a političar u grobu!
  Dječaci s golim štiklama sretniji su od odraslih, s kojih su političari skinuli tri kože i temeljito potkovali do ušiju!
  Dok je Robur ovo komponovao, devojke su stigle sa zvaničnim dokumentom o predaji Japana. Tako je završen slavni rat. Ali ispred Rommela ima još mnogo različitih slučajeva i problema. U svakom slučaju, njih trojica su pobijedili moć koja nije bila nimalo slaba.
  Albina je sa osmehom upitala Robura:
  - A koga ćemo sad da uništimo?
  Vječni dječak je slegnuo ramenima i predložio:
  - Možda ćemo uzeti Rusiju u svrhu ravnoteže?
  Alvina je sasvim logično prigovorila:
  - Onda nije imalo smisla uništavati Japan za nas! A ako smo promijenili odnos snaga, onda se moramo držati!
  Robur je lupio bosom, djetinjastom nogom i rekao:
  - Ali vidite, sasvim je moguće da osvojimo ceo svet! Upravo smo pokazali snagu!
  Albina se složila sa ovim:
  - Da, pokazali su! Ali osim snage treba pokazati i mudrost!
  Vječni dječak pomisli. Ubiti stotine hiljada ljudi nije dobro. Ali još uvijek morate preuzeti vlast nad svijetom. Ali kako to učiniti bez ubijanja miliona vojnika i oficira? Štaviše, istovremeno je bilo potrebno suzbiti nemire pobunjenog naroda, ako do toga dođe. Ovdje već možete postati krvavi kao nijedan drugi u istoriji čovječanstva.
  Ali Roburu je u glavi proletjela misao:
  - Potrebno je stvoriti telepatski aparat koji bi davao mentalne komande cijelom čovječanstvu. Nešto kao hipnoza uz pomoć radiotalasa, i tada ćemo zapravo kontrolirati cijeli svemir.
  Albina se složila sa ovim:
  - Potrebni su nam specijalni graviomagnetni talasi hipnoze. I tada ćemo odmah savladati svaku prepreku i pokoriti cijeli svijet! I svi narodi će plesati pod nama, i izvršavati bilo koje komande!
  Alvina je dodala, pokazujući zube:
  - I biće izuzetno kul!
  A devojka terminator je lupila bosom, isklesanom nogom.
  Dječak Robur je klimnuo u znak slaganja.
  - Razvićemo sličan aparat i lako pokoriti sve bez izuzetka. I tada će biti apsolutna vlast nad svijetom!
  Albina se zakikotala i zapjevala:
  - Ljudi umiru za metal, za metal,
  Robur će vladati šouom! Presudi rezultat!
  Alvina se složila sa ovim, namigujući svom partneru:
  - Naša moć, kao i moć Svetog Trojstva, biće zauvek! I ne samo večna, već humana!
  Albina se složila sa ovim:
  - Kada je ruka čvrsta, a ciljevi humani, za osobu postajete Svemogući!
  Robur klimnu glavom i pritisne dugme golom, okruglom detinjastom petom, podiže aparat i zapeva:
  Onaj ko je lišen srca i duše,
  Odmah će biti slomljen ljubaznošću!
  Devojke su u horu uzviknule iz sveg glasa:
  Hladna računica nam služi kao želja -
  Neprijatelji za poraz, dobro, ali sredstva se ne računaju!
  
  AVANTURE VILENJAKA BIFA SUPERA
  Vilenjak Bif, putujući po različitim svjetovima, ušao je u Drugi svjetski rat. I, naravno, odlučio je da pomogne Nemcima, pa je bio i svetle kose i zgodan. Osim toga, Bifa je privukla i činjenica da su nacisti bili za nadčovjeka i protiv kršćanstva. Tako se pridružio Luftwaffeu i postao pilot. A pošto su vilenjaci mnogo brži, jači i višestruko superiorniji u reakciji na ljude, pa čak i posjeduju zaštitnu magiju, Biff je vrlo brzo počeo zabijati.
  Njegov borac je, zahvaljujući magiji, postao neranjiv. I svaki projektil iz zračne puške precizno je pogodio metu.
  Pa, činilo se da čak ni tako izvanredan as sam po sebi neće mnogo uticati na tok rata.
  Ali Bif je, pošto je oborio dve stotine aviona u Mediteranu, uspeo da sruši samog Montgomerija. A ovo je već ozbiljno. Umro je najtalentovaniji engleski general. Bif je dobio Gvozdeni krst sa hrastovim lišćem, mačevima i dijamantima za Viteški krst. Ali toliko je brzo gomilao račune da je za mesec dana imao tri stotine oborenih aviona. A 20. avgusta 1942. Romel je započeo ofanzivu u pravcu Aleksandrije.
  Bez Montgomeryja, Britancima je sve krenulo po zlu. I upali su u Rommelovu zamku i ubijeni. Bif je u to vrijeme oborio više od dvije stotine aviona za sedmicu i pogodio je i zemaljske ciljeve.
  Hitler nije imao vremena da napiše dekret o nagradi. Bif je ponovo dobio za tri stotine oborenih aviona: Viteški krst Gvozdenog krsta sa hrastovim lišćem, mačevima i dijamantima. Za pet stotina aviona odlikovan je Viteškim krstom Gvozdenog krsta sa zlatnim hrastovim lišćem, mačevima i dijamantima.
  Romelove trupe su zauzele Egipat i odmah provalile u Irak, gdje je izbio anti-britanski ustanak. Nemci su takođe zauzeli Kuvajt. Crvena armija je napala Romelove trupe u Iraku, ali je to izazvalo ulazak Turske u rat protiv SSSR-a. Što je situaciju učinilo izuzetno teškom. I Staljin je bio primoran da odustane od ofanzive na Staljingrad. Nemci su početkom decembra uspeli da preuzmu ceo grad pod kontrolu. A Paulus je čak dobio nagradu za to.
  Crvena armija se borila sa Turcima i zaglavila u Zakavkazju.
  Pored fenomenalnog Bifa, briljirao je i Marseille koji je brzo postizao rezultate, uključujući i zahvaljujući sovjetskim pilotima. Marseille je dobio i Viteški krst Gvozdenog krsta sa zlatnim hrastovim lišćem, mačevima i dijamantima za četiri stotine oborenih aviona.
  A Bif je za sedamsto pedeset oborenih aviona odlikovan Viteškim krstom Gvozdenog krsta sa listovima platinastog hrasta, mačevima i dijamantima. A za hiljadu - Zvezda Viteškog krsta Gvozdenog krsta sa srebrnim hrastovim lišćem, mačevima i dijamantima.
  Nemci su uspeli da zadrže front u centru, pa čak i odbiju pokušaj deblokade Lenjingrada.
  Malo kasnije, sovjetske trupe su pokušale da napreduju kod Staljingrada u februaru, ali Nemci su bili spremni i odbili su sve napade. A Bif i Marsej su prestrašili sovjetsku avijaciju i postali bukvalno legendarni asovi.
  Ali 30. maja, kada su putevi presušili, a Nemci su uspeli da povuku nove tenkove Panter i Tigar, kao i samohodnu topku Ferdinand, počela je nova ofanziva nacista duž Volge.
  Objava totalnog rata u Trećem Rajhu je više nego udvostručila proizvodnju oružja. Osim toga, njemačka podmornička flota jako je iznervirala Sjedinjene Države i Britaniju, zbog čega se intenzitet bombardiranja značajno smanjio.
  Da, i gubici kopnenih snaga Wehrmachta bili su manji, a ispostavilo se da tvornice imaju više visokokvalificiranih radnika. A to je također omogućilo Nijemcima da dodaju oružje u oslobađanje, a posebno avione. A Focke-Wulf, kada se pravilno koristi, uopće nije loš.
  A "Tigar" je šok i strahopoštovanje za Crvenu armiju. Nijemci su uspjeli probiti sovjetsku liniju odbrane u pokretu.
  Najneugodnije je bilo to što je u Crvenoj armiji, koja nije poznavala pobede, moral bio izuzetno nizak. I mnogi vojnici su se predali ili dezertirali. Broj onih koji su se predali bio je veliki, kao i prebjega.
  Borbeni duh Wehrmachta ranije nije bio ozbiljno slomljen bio je visok. A na nebu su Nemci potpuno dominirali. Sjedinjene Države su bile pasivne, dok je Britanija pretrpjela ogromne gubitke.
  Osim toga, proizvedeno je mnogo više aviona nego prije.
  Biff je gomilao račune tako brzo da su za njega izmišljene nove nagrade. Za dvije hiljade aviona, mladi vilenjak je odlikovan zvijezdom Viteškog križa Gvozdenog krsta sa zlatnim hrastovim lišćem, mačevima i dijamantima. A za tri hiljade aviona - Zvijezda Viteškog križa Gvozdenog krsta sa listovima platinastog hrasta, mačevima i dijamantima.
  Do jula 1943. Nemci su stigli do Kaspijskog mora i dali kiseonik sovjetskim trupama na Kavkazu. A onda su nastavili ofanzivu duž obale, duž ravnice.
  Krajem avgusta oni su već bili u Dagestanu i približili se granici Azerbejdžana.
  Nakon toga se razvila žestoka bitka za Tbilisi. A snage su bile veoma nejednake.
  SSSR je očigledno gubio bitku za Kavkaz. U septembru je Staljin pokušao da napreduje u centru. I njegove trupe su se tu ponovo zaglavile. Panter-2 je učestvovao u borbama.
  Ispostavilo se da je ovaj automobil prilično težak od pedeset i tri tone, ali bolje zaštićen posebno na čelu: 100 milimetara i 60 strana, a motor od 900 konjskih snaga je kompenzirao mnogo. Plus, top od 88 mm i duga cijev od 71 EL.
  Protiv takvog tenka nije lako odoljeti. Pogotovo ako se svađaju očajne djevojke.
  Gerda je golim prstima pucala na sovjetski auto i zacvilila:
  - Najbolji smo!
  Charlotte je golom petom udarila trideset četiri i zacvilila:
  - Treći Rajh je sa nama!
  Christina je udarila u sovjetske trupe i cvrkutala:
  - Rekao sam da ne lutaš!
  Magda je udarala nogama golim prstima i rekla:
  - Mi smo najviša klasa!
  Naravno, napad u centru je odbijen uz velike gubitke za Crvenu armiju.
  A u jesen i zimu, nacisti su završili zauzimanje Kavkaza ... Nakon čega je položaj SSSR-a postao izuzetno težak.
  A super-pilot Beef je oborio četiri hiljade aviona. Za šta je odlikovan Velikom zvijezdom Viteškog križa Gvozdenog krsta sa srebrnim hrastovim lišćem, mačevima i dijamantima.
  Marseille je takođe povećao broj oborenih aviona na hiljadu. A dobio je i nagradu: Zvijezdu Viteškog križa Gvozdenog krsta sa srebrnim hrastovim lišćem, mačevima i dijamantima.
  A do proleća, Bif je oborio pet hiljada letelica, dobio Veliku zvezdu Viteškog krsta Gvozdenog krsta sa zlatnim hrastovim lišćem, mačevima i dijamantima.
  U maju 1944. nacisti su pokrenuli novu ofanzivu na ruske položaje. Udarci su zadati kako na sjeveru, zaobilazeći Lenjingrad, tako i duž Volge, zaobilazeći Moskvu s juga. A ovo je veliki napad. Obujmica u duplim kleštima.
  Crvena armija je izgubila veliki deo svog borbenog duha, ali je i dalje bila jaka.
  Novi tenkovi T-34-85 i IS-2 bili su napredniji i snažniji od prethodnih. Pojavio se i snažniji LA-7. Istina, proizveden je u malim količinama. Ali Yak-3 nikada nije ušao u proizvodnju. A do kraja maja, Nemci već imaju hiljadu najnovijih mlaznih aviona ME-262 sa četiri topa kalibra 30 milimetara. I on je veoma zastrašujuća najnovija mašina.
  Da, i TA-152, koji je zamijenio Focke-Wulf, nije loš.
  Glavni njemački tenkovi "Panther" -2 i "Tiger" -2. Posljednji tenk ima motor od 1000 konjskih snaga i dobar je u pogledu voznih performansi. Dakle, Nemci imaju opremu u seriji - veliku razornu moć. Iako još uvijek nesavršen. No, priprema se serija E. Ali "Miš", na primjer, nije se baš najbolje pokazao.
  I tako počinje bitka... Prvo su Nemci zauzeli Saratov, a zatim Kujbišev.
  Bif je oborio šest hiljada letelica i dobio: Veliku zvezdu Viteškog krsta Gvozdenog krsta sa listovima platinastog hrasta, mačevima i dijamantima.
  Tada su Nemci zauzeli i Uljanovsk. I do kraja ljeta zauzeli su Kazan. Srušio se front Crvene armije.
  Do septembra, Beef je oborio sedam hiljada aviona i dobio novu nagradu: Veliki veliki krst Viteškog krsta Gvozdenog krsta sa mačevima od srebrnog hrastovog lišća i dijamantima.
  A u oktobru su Nemci probili sa severa i zatvorili obruč oko Moskve.
  Nakon toga je počela operacija uništavanja i slamanja Crvene armije.
  U decembru je Beef oborio osam hiljada aviona i dobio Zvjezdani Veliki krst Viteškog krsta Gvozdenog krsta i mačeve od zlatnog hrastovog lista i dijamante.
  I baš na Božić, 25. decembra 1044. godine, moskovski garnizon je, uprkos Staljinovom kategoričnom naređenju, kapitulirao. I feldmaršal Goth, koji je zauzeo glavni grad, za to je dobio Veliki krst Gvozdenog krsta.
  Međutim, dok je Staljin, pobjegavši u Sverdlovsk, želio da nastavi rat. I još je bilo nade za saveznike.
  Nemci su do sada bombardovali samo sovjetski Sibir. Dobili su moćne Yu-488 i TA-400 na propeler koji su jurili kao uragan. Donijeli su smrt i uništenje sovjetskim gradovima.
  Elf Beef je nastavio da se bori na nebu i učestvuje u bombardovanju. A njegova mašina je s vremena na vrijeme radila, obarajući na protivnike šokantne tokove kolosalne razorne sile.
  U martu 1945. broj aviona koje je ovaj legendarni vilenjak oborio premašio je devet hiljada. I dobio je nagradu: Veliki krst Viteškog krsta sa mačevima od platinastog hrastovog lista i dijamantima. I to je jako cool!
  Ali u maju, Nemci napreduju na Ural. Njihove trupe brzo napreduju. Crvena armija se herojski trudi da izdrži. Ali ona ne može ništa.
  Nacisti su već bacili u bitku najnovije tenkove serije E. I zaista im je gotovo nemoguće odoljeti.
  Posebno protiv E-100, koji je za sovjetske topove neprobojan iz svih uglova. A njegov top od 128 mm je smrtonosan za gotovo svaki oklop.
  A E-100 ulijeva užas sovjetskim vojnicima. Osim toga, dezerterstvo je endemsko, kao i predaja. I ova predaja je masovna.
  Neke divizije se čak predaju zvucima orkestra. A neki se, naprotiv, bore do kraja.
  Ali snage su nejednake, a već u junu su pali Sverdlovsk i Čeljabinsk. A onda su Nemci krenuli preko Sibira.
  Sovjetski gradovi su se očajnički branili. Posebno Novosibirsk, gdje su se čak i djeca borila.
  A žestoke borbe bile su u punom jeku u Centralnoj Aziji. Ali do septembra 1945. veći dio SSSR-a je bio zarobljen. Ali u oktobru, zbog mraza, Nemci su zaustavili napredovanje u Sibiru. Komunikacija je bila previše rastegnuta.
  Elf Beef je oborio deset hiljada letelica i za to dobio Veliku zvezdu Velikog krsta Viteškog krsta sa listovima srebrnog hrasta, mačevima i dijamantima.
  Tada je još bio rat na nebu... Do maja 1046. godine, Bif je uspio srušiti još hiljadu letjelica i dobiti: Veliku zvijezdu Velikog krsta Viteškog križa sa zlatnim hrastovim lišćem, mačevima i dijamantima.
  A onda je počela nova nemačka ofanziva na Dalekom istoku. Sjedinjene Države i Britanija su zapravo okončale rat s Trećim Rajhom i borile se protiv Japana. Ali samuraj je herojski izdržao. I pokazali su kolosalnu hrabrost i herojstvo.
  Crvena armija je bila brojčano oslabljena, ali neke od fabrika evakuisanih na istok i dalje su radile. I isporučili su na front, uključujući i avione.
  Nemci su već napredovali gotovo u marševima, ali svejedno, dok su stigli do Vladivostoka, trebalo im je nekoliko meseci. A krajem novembra, uprkos mrazu, Fric je ipak stigao do Čukotke.
  Tako su pali posljednji gradovi SSSR-a.
  Elf Beef je povećao broj oborenih letelica na dvanaest hiljada i dobio novu nagradu: Veliku zvezdu Velikog krsta Viteškog krsta sa listovima platinastog hrasta, mačevima i dijamantima, kao i čin feldmaršala avijacije. I ovo je zaista njegovo kolosalno postignuće.
  Tada je SSSR bio okupiran. Ali Staljin je ipak bio uhvaćen. Sa Sjedinjenim Državama, Hitler, koji je zauzeo velike teritorije, više se nije borio. Podijelili su sfere uticaja. Treći Rajh je dobio Evropu, polovinu Afrike - sjever i francusko-belgijske posjede. Kao i Bliski istok i čitava teritorija SSSR-a.
  I bilo mu je dovoljno... Japan je zadržao svoje posjede u Kini i djelomično, Sjedinjene Države i Britanija nisu imale vremena da ga preuzmu od njega.
  Pojavio se bipolarni svijet. Treći Rajh je napredovao i razvijao se, Nemci su čak leteli na Mesec davne 1957. godine. Ali nakon Hitlerove smrti 1960. u njemu su nastala previranja. Iako je bilo moguće izbjeći razlaz. Ali novi režim je postao liberalniji i svi podanici Trećeg Rajha su dobili državljanstvo.
  I tako je okončana era nacionalne nejednakosti.
  Treći rajh i Japan s jedne strane, te SAD i Britanija s druge, nadmetali su se već u svemiru, a osvajanje Sunčevog sistema je bilo u toku.
  Let na Mars 1974. godine - prvi su Nemci, a godinu dana kasnije na Veneru. Dakle, novi svijet na svoj način još uvijek nije ništa. A vilenjak Bim je odletio u nove svjetove, u potrazi za avanturom i novim senzacijama.
  
  CHEMBERLAIN UMJESTO CHURCHILL
  ANOTATION
  Umjesto beskorisnog i nepotrebnog, pa čak i smrtonosnog rata s Njemačkom za Britaniju, Chamberlain je sklopio mir sa Trećim Rajhom. A sada se SSSR bori protiv Wehrmachta jedan na jedan i ishod rata je još nepredvidiviji, a borba je mnogo teža nego u stvarnoj istoriji.
  . POGLAVLJE 1
  Čemberlen je, bez ostavke, uspeo da zaključi mir sa Trećim Rajhom. Hitlerovi uslovi su bili prilično umereni. Britanija je priznala sva osvajanja nacista, ali sama nije pretrpjela teritorijalne gubitke. Jedino što su Britanci vratili Nemcima Namibiju. Sve u svemu, nacisti su garantovali nepovredivost Britanskog kolonijalnog carstva.
  Hitler je takođe dobio odriješene ruke na istoku. Što je, naravno, u rukama Nijemaca. Ali Čemberlen je takođe želeo da se dva diktatora, Staljin i Hitler, bore do smrti.
  Tako je sve to oduševilo reakcionarne krugove. Hitler je obećao da neće previše uvrediti Jevreje. I da će se na okupiranim teritorijama uspostaviti pravičan red.
  Osvajanja Trećeg Rajha su bila ogromna. Ali svejedno, rat sa SSSR-om je bio neizbježan. Samo ovoga puta nije bilo razloga da Hitler srlja u agresiju.
  Imao je mnogo kolonija. Osim toga, Nemci su zauzeli i Grčku i Jugoslaviju. Dobili su belgijske, francuske i holandske kolonije.
  Čak je došlo do sukoba sa Japanom oko Indokine. Kao, sve francuske kolonije su njemačke, a trebala bi postojati i njemačka administracija.
  Istovremeno, 1. maja 1941. Nemci su videli sovjetske KV i T-34 na paradi na Crvenom trgu. I Hitler je kao odgovor naredio stvaranje teške Nemačke.
  Rat je odgođen do 22. juna 1943. godine.
  Nijemci su do tada uspjeli izbaciti nove tenkove - Panter, Tigar, modernizirani T-4 i samohodni top Ferdinand. Ali njihov broj je i dalje bio nedovoljan. Pojavio se i lovac ME-309, ali je tek počeo da ulazi u trupe.
  Tenkovi "Lav" i "Maus", za sada samo u probnim uzorcima. Jurišna puška MP-44, također tek stvorena i nije imala vremena da uđe u seriju.
  Dakle, Nijemci nisu sasvim spremni u četrdeset trećoj godini. Ali ni u SSSR-u ne postoji potpuna harmonija. Istina, za dvije dodatne godine Molotovljeva linija je ipak završena, ali je preblizu granice.
  U isto vrijeme, sovjetske trupe i komandanti su još uvijek bili učeni više da napadaju nego da se brane.
  Istina, ne ovaj put Crvena armija nije mogla biti iznenađena, a Staljin je najavio opštu mobilizaciju, čime je broj vojnika porastao na dvanaest miliona. Ali s druge strane, Japan je takođe bio spreman da otvori drugi front, a dio sovjetskih trupa morao je biti zadržan na Dalekom istoku.
  SSSR je postao jači za dvije godine. Treći petogodišnji plan je preispunjen, a prema zvaničnim podacima privreda je udvostručena. Proizvedeno je dodatnih skoro petnaest hiljada tenkova i trideset hiljada aviona i desetine hiljada topova.
  Crvena armija je bila veoma jaka. Ali, naravno, dodao je Treći Rajh.
  Nakon što je energični Speer postao ministar naoružanja, a privreda Trećeg Rajha i okupiranog prebačena na vojnu osnovu, proizvodnja oružja je značajno porasla. Posebna pažnja posvećena je oklopnim snagama. A kao rezultat energičnih mjera i upotrebe radne snage u kolonijama, proizvodnja tenkova u Trećem Rajhu prelazila je hiljadu mjesečno, ispred SSSR-a.
  Najnoviji "Panter", značajno superiorniji od glavnog sovjetskog tenka T-34, po oklopnoj probojnosti i brzini paljbe topa i po prednjem oklopu.
  Sovjetska serija KV se, s druge strane, pokazala nedovoljno efikasnom, idući putem neopravdane gigantomanije.
  Postojao je i negativan subjektivni faktor - Staljinova ljubav prema velikim tenkovima. U avgustu 1941. u proizvodnju je krenuo KV-3 težak šezdeset osam tona, u septembru 1941. počeo je da se proizvodi KV-5 težak sto tona. A od marta 1942. u seriju je ušao KV-4, težak sto sedam tona.
  I to nije sve. U avgustu 1942. pojavio se KV-6 težak sto pedeset tona. A u martu 1943. KV-7 težak sto osamdeset tona.
  Tako su tenkovi serije KV krenuli neopravdanim putem ponderiranja.
  Samo se T-34-76 može nazvati relativno uspješnom mašinom. Ali osim njega, iz ove klase su se proizvodili i A-30, tenkovi na gusjenicama i T-29.
  Avijacija SSSR-a nije bila loša, ali PE-2 je i dalje bio pretežak za upravljanje, a MIG-3, Staljinov omiljeni lovac, takođe se nije opravdao.
  Nemci su za dve godine proizveli otprilike isto toliko aviona koliko i SSSR. Ali njihova avijacija je, možda, bila praktičnija. ME-309 je bio vrlo moćan u naoružanju i brzini, i nesumnjivo snažan, ali je još uvijek rijedak. Međutim, u praksi se pokazalo da je ME-109 jači od sovjetskih mašina.
  U cjelini, Nijemci su bili bolje pripremljeni, a njihove trupe su bile jake i imale su veliku prednost u pokretljivosti.
  Plus faktor Japana, koji je takođe povukao trupe.
  Nemci su u ofanzivi koristili mnoge strane i kolonijalne divizije, koje su u borbenoj efikasnosti bile inferiorne od evropskih.
  Wehrmacht je na račun stranih i kolonijalnih divizija povećao svoju snagu na šesnaest miliona. Plus još osam miliona japanskih i kolonijalnih vojnika.
  Japan i Treći Rajh su u pješadiji brojčano nadmašili SSSR za oko dva puta. Istina, japanski tenkovi su bili lagani, ali mobilni. U avijaciji, Osovina je imala većinu u broju.
  Ali najvažnije nije samo ovo... Nemci su imali saveznike. Među njima su Turska i Italija sa velikom vojskom. Dakle, uzimajući u obzir satelite, prevlast Trećeg Rajha se još više povećala. Na strani Trećeg Rajha su i Finci, i Mađari, i Rumuni, i Slovaci, Hrvati, Bugari, Španci, pa čak i Portugalci.
  I Švedska je ubrzo ušla u rat.
  I njemačke trupe probile su sovjetsku odbranu... I mjesec dana kasnije stigle su do Smolenska.
  A onda se odigrala grandiozna bitka za ovaj grad. U stvari, to je odlučilo o sudbini SSSR-a.
  Aleksej, koji je bio dvanaestogodišnji dječak u borbi, kao i Alenka i Katka, borili su se na ulicama Smolenska.
  Hitlerove horde su pokušale da zauzmu grad.
  Sam bosonogi dječak u kratkim hlačama, Aleksej, ispalio je rafal iz mitraljeza, koseći naciste.
  Dvanaestogodišnje dete je golim prstima dečijih nogu bacilo smrtonosnu granatu i zaurlalo:
  - Za komunizam SSSR-a!
  I Alenka se okrenula, nokautirala naciste, bacila poklon smrti golom petom i rekla:
  - Za našu Otadžbinu - rođenu majku!
  Katka je žvrljala iz mitraljeza, nokautirala naciste, a onda su joj goli prsti bili bačeni, noseći uništenje i smrt.
  Ratnik se javio:
  - Za SSSR!
  Ženski snajperski bataljon pod komandom kapetanice Nataške Kaktusove zauzeo je odbrambeni položaj u ruševinama u ulici Volodarskog. Iza ruševina su se skrivale djevojke sa mitraljezima i puškama, vezane zavežljajima granata.
  I sama Nataša je u pegavoj tunici preko golog tela, u kratkim pantalonama i bosa. Lijepa i oblina djevojka, jakih bokova, tankog struka, kratke frizure ispod polu-boksa. Lice je veoma izražajno, muževne brade, plavih očiju širom raširenih. Svijetlo smeđa kosa posijeda od prašine, visoka prsa, tvrdog pogleda. Kapetan Nataša se bori više od dve godine i uprkos svojoj mladosti videla je mnogo toga. Noge djevojke su prekrivene posjekotinama i modricama. Djevojčica je spretnija da se kreće bosa nego grube i nespretne čizme.
  Goli đon osjeća i najmanju vibraciju tla, upozorava na blizinu rudnika, a sama majka zemlja dodaje izdržljivost. S jedne strane, stopala djevojčice su otvrdnula i nisu se bojale vrućeg metala, niti oštrog ruševina ruševina, ali s druge strane, nisu izgubile osjetljivost i gipkost, upozoravajući kroz urlik na kretanje tenkovi.
  Slatka Nataška drži granatu sa zavezanim paketom eksplozije. Potrebno je dopuzati do strašnog njemačkog tenka "Lav", zalijevajući ulice mitraljezima.
  Mirabela puzi pored nje. Takođe bosi, pa su sve djevojke iz bataljona ispale iz čizama, imitirajući svog komandanta. Njeni prašnjavi tabani se izoštravaju dok puzi na sve četiri. Mirabelina žuta kosa je neuredna i duga... Malo se čupava. Sama djevojka je vitka, mršava, malog rasta. Može se čak zamijeniti i za djevojku, sa uskim ramenima i naizgled velikom glavom.
  Ali Mirabela je već dosta toga doživjela. Uspjela je posjetiti i fašističko zatočeništvo, preživjevši okrutna mučenja, i rudnike, odakle je nekim neshvatljivim čudom uspjela pobjeći. Ali gledajući njeno djetinjasto, nježno lice, nikad se ne može reći da su je tukli gumenim palicama po petama, kroz tijelo joj je prošla struja.
  Mirabela puca... Vojnik Trećeg Rajha, u ovom slučaju Arap, pada mrtav, a njuška mu diže pijesak i ruševine.
  Nataška stavlja gomilu granata ispod gomile smeća. Sada će devedeset tona težak "lav" dopuzati ovamo i razneti ga. Plave oči djevojke svjetlucaju poput safira na njenom licu, tamnom od opekotina i prašine.
  Iskustvo pokazuje da će dobro zaštićeni tenk sada promijeniti položaj. "Lav" ima bočni oklop od 100 mm, pa čak i pod uglom. Tridesetčetvorka se ne može probiti, samo teški Keveši imaju šansu. Ali staze su cilj. Glavna stvar je lišiti mobilnost automobila ...
  Svetlana ispaljuje rafal iz mitraljeza... Pada vojnik, niko ne zna koje nacionalnosti. Nemci, koji su osvojili veći deo istočne hemisfere, njeguju arijevsku krv i bacaju kolonijalne trupe u bitku: Arape, Afrikance, Indijance, razne Azijate i Evropljane. Porastao je i broj Poljaka - koji su od kolevke navikli da mrze boljševičku Rusiju. Ovdje se bore ukrajinski nacionalisti, i donski kozaci, i čečeni, i cijeli kavkaski kaganat. Hitler je podigao čitavu internacionalu.
  Mnogo neprijatelja...
  Svetlana spretno izbegava mitraljesku vatru. Metak se skoro raspucao, pocrnio od prašine, okrugla, djevojačka peta. Lepi kapetan je čak osetio golicanje koliko je blizu proleteo poklon velikog kalibra. Djevojka se prekrstila šapnuvši:
  Čak nas ni metak neće zaustaviti!
  Mirabela uzvraća... Druga devojka Anđelika - veoma crvenokosa, iznadprosečne visine, mišićava, uprkos oskudnim obrokima. Takođe veoma lepa devojka, raskošnih bokova, zategnutog struka, ne ženstvenih širokih ramena i visokih grudi.
  Anñelika se bori samo u šortsu, tunika je rastrgana u komadiće i raspada se u prašinu, a nove uniforme se ne isporučuju preko Volge. Ne daj Bože da se prenesu još municije i kap hrane za iscrpljene sovjetske trupe.
  Tako da je Anđelika gotovo gola, noge su joj izgrebane, posebno koljena. Komad gelera udario je u taban desne noge, boli, teško se hoda.
  Crvenokosa, prašnjava, gotovo gola Anđelika izvija svoje lepo, ali istovremeno tvrdo lice. Djevojka, pucajući, kaže:
  - Gospod, Moskva i Staljin su iznad nas!
  I ona odsiječe napadače naciste, jedva da ima vremena da se otkotrlja.
  Ruševine i uske ulice otežavaju okretanje strašnim njemačkim tenkovima. Evo skoro dve stotine tona "Miševa" i nikako ne mogu da prođu...
  Kako je Svetlana očekivala, "Lev" se malo provozao, i zakopao se u gomilu smeća. Došlo je do eksplozije. Gusjenica je pukla, odletjelo je nekoliko oštećenih valjaka.
  Ranjeni tenk je stao, a iz cijevi je izletjela granata...
  Negdje je tutnjalo u daljini, ostavljajući ruševine. Plavokosa Svetlana je kao zmija siktala:
  - To je moja računica! Otvoren račun...
  Djevojka-kapetan je opet prisiljena da otpuzi. Nemci i njihovi sateliti ne mogu da iskoriste svoju tehničku superiornost u ruševinama. Krivom tvrdoglavog Hitlera, horde Trećeg Rajha su zaglibili u pozicionim bitkama u prilično velikom i dobro utvrđenom gradu.
  Mirabela baca granatu. Terajući ih da rade salto nad oborenim Nemcima ili Arapima, prevrćući se. Jedan od nacističkih militanata otkine mu ruku i okači na nju engleski sat sa kompasom.
  Mirabela sa osmehom kaže:
  - Ono što vam kompas pokazuje - put u pakao!
  A lijepa djevojka otrese komadić prilijepljene keramike sa svoje prašnjave pete.
  Anđelika također briše prašinu, sa svojim čvrstim, punim grudima. Bradavice su skoro crne od prljavštine i svrbe. I probaj da se opereš. Opet morate kopati dok njemački puškomitraljezi škrabaju. I puzati na plastunski način.
  Bataljon djevojaka drži svoje položaje, iako ima granatiranja. I kidaju teške granate, i bombe padaju s neba... Ali ništa neće slomiti hrabrost sovjetskih heroina.
  Ovdje Svetlana vidi kako Panter puzi. Pa, ovaj tenk više nije tako strašan.
  Možete ga udariti u stranu. Djevojka je kihnula, ispljunula prašinu koja joj se popela u elegantna usta. Uzela je u ruku granatu, opterećenu eksplozivnim paketom. Morate se prišunjati neprimećeno. Ali ima toliko dima okolo.
  Anñelika je počela da se prikrada, oslanjajući se na odvod golim prstima i laktovima. Bila je kao mačka koja vreba miša. Djevojčica se sjećala rata iz tog užasnog ljeta četrdeset prve godine, kada je Wehrmacht izdajnički napao prostranstva SSSR-a. Nije li se ni djevojka, skoro djevojka, uplašila? U početku da, ali onda se navikneš. A stalne rafale granata već doživljavate kao običnu buku.
  A sada je eksplodirao vrlo blizu. Djevojka se lupila po stomaku. Fragmenti jure odozgo kao jato divljih pčela. Anñelika šapuće ispucalih usana:
  - U ime pravde - Gospode!
  Djevojčica ubrzava puzanje i baca granatu sa priloženim paketom eksploziva. Sadašnjost leti u luku. Čuje se eksplozija, tanji bočni oklop Pantera se daje. Njemački tenk počinje da gori, borbeni komplet detonira.
  Svetlana sa osmehom šapuće:
  Hvala ti Gospode Isuse! Ja verujem samo u tebe! Molim se samo tebi!
  Lomi pantera. Otkinuto, dugačko deblo zatrpano je u ruševinama. Prednji oklop, odvojen od bočnog oklopa, podsjeća na žlicu.
  Svetlana, čije oči, na licu smeđem od prašine i opekotina od sunca, blistaju kukuricima, kaže:
  - Što više hrastova ima neprijatelj, to je jača naša odbrana!
  Anđelika je veoma seksi, u crnim gaćicama, golog, prašnjavog, snažnog tela. Devojka je veoma pametna. Može da baca krhotine stakla golim prstima.
  Sada je bacila oštar predmet svojom gracioznom, prašinom prekrivenom nogom. I zaglavio, pravo u grlo fašistu. Lepa Anđelika je probrbljala:
  - A ja sam seks simbol, i simbol smrti!
  Djevojka, nakon čega je ponovo puzala, pucajući. Vodio vatru i Svetlanu.
  Kapetan ljepote, Natasha, nakon što je posjekao fašistu, cvrkutala je:
  - Život je lanac, a male stvari u njemu su karike...
  Mirabela je opalila, otvorila Fritzovu glavu i dodala:
  - Nemoguće je ne pridati važnost linku!
  Svetlana, opet precizno šutirajući, zakuknu:
  - Ali ne možeš da se vrtiš oko sitnica...
  Mirabela je precizno opalila i dodala:
  U suprotnom, lanac će vas obaviti!
  Još jedna devojčica Olimpijada, takođe veoma lepa, zajedno sa pionirkom Serjožkom, pripremila je minu na žici. Njih dvojica su je gurnuli... Podmukli bauk se uvukao u gusenicu "Tigra"-2. I kako će ovaj njemački auto duge cijevi eksplodirati.
  Plavokosi dečak Sergej je uzviknuo:
  - Naša Rusija, imaš kantu!
  I jedva je stigao da skoči nazad, bljeskajući, sa crnim, oborenim štiklama, sa krova koji je padao.
  Olimpija je pomilovala dječaka po vratu i rekla:
  - Veoma ste pametni!
  Pionir je krenuo na front i pridružio se ženskom bataljonu. Dečak je takođe veoma kreativan. Na primjer, napravio je avione za obaranje fašističkih jurišnih aviona. Kada se Focke-Wulfovi, ili TA-152, podignu, čuje se nevjerovatno zaglušujuća graja.
  Nemci udaraju uz pratnju Wagnerove simfonije. Tako veličanstvena melodija.
  Olimpija uznemireno kaže:
  - Još pokušavaju da nas uplaše!
  Pionir je patosirano pjevao:
  - Ruski ratnik se ne boji smrti,
  Smrt nas neće odvesti pod zvezdano nebo!
  Jer sveta Rusija će se teško boriti,
  Napunio sam moćni mitraljez!
  Olimpija, visoka, mišićava devojka, širokih bokova i ramena, tipična je seljanka. Odjeća je tokom borbi pocijepana u dronjke, jake noge su gole, kosa je upletena u dvije pletenice i jako zaprašena.
  Serjožka ima samo jedanaest godina, mršav od neuhranjenosti, izgreban i prljav dječak, samo u kratkim hlačama. Dječakova prirodno bijela kosa posijedila je, a rebra se vide kroz tanku, preplanulu i prljavu kožu. Noge užasno oborene, u opekotinama, modricama, sa žuljevima. Istina, sudbina je sačuvala dijete od ozbiljnih povreda.
  Na njegovoj pozadini, Olimpijada djeluje veliko i debelo, iako djevojka uopće nije debela, već sa jakim, istreniranim mesom na kostima. Štaviše, činilo se da glad uopće nije utjecala na njenu krupnu i krupnu figuru.
  Djevojka puca iz teške protutenkovske puške. Nemački automobili se ne mogu probiti u čelo, ali postoji šansa u gusenicama.
  A pozamašni "Lav", primivši težak eksploziv u podvozje, počeo je da puše dim kao veliki pušač.
  Serjožka je sa zlobom pevala:
  - Smrdljivi Fric je bez razmišljanja zapalio cigaretu na ulazu! Naravno, upao je u velike probleme!
  Olimpijasa, trepereća mišićavim, preplanulim listovima, otkucala je step dance svojim golim, prelepim nogama. Devojka je pevala:
  - Sveta ruska lica trepere sa ikone... Ne daj Bože da potopiš bar hiljadu Frica! A ako neko zuje više od fašista, niko vas, vjerujte, zbog toga neće osuditi!
  Zatim je ponovo napunila protivtenkovsku pušku i ponovo pucala. Njemački transporter je ponovo ispuhao dim.
  Djevojački bataljon nanio je značajnu štetu Fritzu. Ali i on je pretrpio gubitke. Ovdje se jedna djevojka raspala na pola, a lice joj je tako, uprkos prašini, postalo blijedo.
  Veći dio Staljingrada su već zauzeli nacisti, ali ono što je ostalo od grada ne želi popustiti i predati se.
  Svetlana u međuvremenu pokušava da se probije kroz "Tigra". Snažan njemački automobil, dobio je granatu u stranu, ali nije podlegao. Okreće se da ispali top. Djevojčica mora da se zakopa u zemlju, i ruševine, kako je ne bi zgnječio udarni talas koji oslobađa sadašnjost.
  Svetlana tiho šapuće:
  - Mama, tata, izvini!
  Mirabela je na Tigra bacila granatu koja joj je eksplodirala na čelu. Djevojka je prosiktala:
  - O tome da je svetlo učenje zimi u proleće... Ponavljam bez izuzetka da je Hitler kuga kopile!
  Anñelika je, razbijajući pogled na naciste, i rafalnom polivši ih vodom, napinjala:
  - U kovčegu, sad sam video Firera! I udarila je jadnika pravo u oko!
  Crvenokosa djevojka je zapravo golim prstima bacila granatu na tenk. Pogodilo je cijev... Uslijedila je eksplozija i cev "Tigra" je oštećena.
  Kukavički Nijemac ga je uzeo i ustuknuo.
  Svetlana je frknula kroz nozdrve:
  - Naši, vaši neće popustiti!
  Mirabela je metkom posekla hitlerovskog plaćenika i pevala:
  - A zlikovac se ne šali! Ruke i noge, uvija ruske konopce! Zarije zube u samo srce... Otadžbinu do dna pije!
  Svetlana, kikoćući se, lajala:
  - Firer divlje viče, suze se!
  Mirabela je ispalila i dodala:
  - Pa, mrtvački puše, cere se!
  Pojavio se još opasniji "Štumrtiger". Uništava čitave zgrade i bunkere. Štaviše, ne približava se položajima sovjetskih trupa. Auto čuvaju njemački mitraljezi.
  Svetlana vidi da je približavanje pozicijama Frica nerealno. Ali na nebu Focke-Wulfs. Jedna od ovih mašina leti bliže sovjetskim pozicijama. Djevojke otvaraju vatru na nju.
  Anñelika baci granatu i bijesno kaže:
  - U dubokoj smrti - nema oprosta!
  Nakon toga, djevojka se okreće iz mitraljeza. Brzo se vraća. Relativno novi njemački tenk "Panther"-2 s malom kupolom i nižom siluetom brzo se vozi.
  Nekoliko djevojaka baca granate na njemački automobil. Ona se, nakon što je dobila poklone, smrzava i ne može se okrenuti.
  Anñelika je zviždala, sikćući:
  - Ovo je novi napad! Pocepaćemo joj usta!
  Panter-2 je zarežao i ispalio svoje moćnije oružje.
  Vatreni stup je razdvojio vazduh i momentalno zagrejao i elektrolizirao atmosferu.
  Anñelika se zakikotala, školjke su proletjele pored polugole djevojke. Besramna crvenokosa je zatresla bokovima i rekla:
  - I Njutn je pobedio neprijatelje, zbacio jaram sa prestola! Fritz je odredio svoj Njutnov zakon!
  Staljingrad je bio sav zahvaćen požarima, kada se činilo da vatreni jezici ližu nebo i pucketaju ljubičastim, narandžastim i grimiznim iskrama! A svaka iskra je kao duh koji bježi iz paklenog zamka.
  Svetlana je, obarajući njemačkog borca, bljesnula plavim očima, pjevala:
  - Šta kukaš loša starica? Vjerujte, samo psihijatrijska bolnica plače za vama!
  Mirabela je pevala u pevanju, pucajući na naciste:
  - Kako je dobro leći na travu i udarati Frica po glavi! Pripremite oblog za Firera i pošaljite metke iz mitraljeza!
  Djevojka se divlje zakikotala i prevrnula se sa stomaka na leđa. Napravio sam bicikl sa nogama. Doletela je granata. Leteći Focke-Wulf, primivši gelere ispod trbuha, žustro se vinuo uvis. Vidi se da su ga ranili oštri komadi. Fašističko stvorenje se zapalilo i počelo da gubi komade slomljenih krila.
  Svetlana je, videći kako Foke gubi visinu, graknula:
  - To je semafor! Na brodu visi sjekira!
  Njemački avion je eksplodirao, razbacujući krhotine u sve udaljenije kutove neba. A gde je nestao fašistički as. Napravio sam zadnji skretanje. Dželat je otišao u pepeo, a ne pilot!
  Mirabela je kihnula, raspršila prašinu i rekla:
  - Biti ili ne biti? To nije pitanje!
  Anñelika je ponovo nogom bacila komad stakla, toliko da je, udarivši u oko, ono izašlo na Frica, kroz potiljak:
  - Ja sam tenkovska armada! I treba da se lečite!
  Nemci i njihovi sateliti pokušali su da napreduju, bacajući granate ispred sebe. Takva taktika protiv djevojaka nije uspjela. Ovdje je Seryozhka rasporedio katapult i kako on pogađa neprijatelja kao odgovor.
  Pionir je viknuo:
  - Deda Mraz kida Hitlerova usta!
  Naboj katapulta, koji se probio u gomilu nacista, natjerao ih je da se rasprše, a istovremeno se prevrnu u zrak. Fritz je pao i razbio se o ruševine zidova.
  Tenk "Tigar" -2, izgubivši ravnotežu, sudario se sa "Lavom". Oh, Leva, gdje je tvoje strašno ime?
  Svetlana se nasmešila i odgovorila:
  - Pa, bravo Serjožka!
  Dječak je agresivno zarežao.
  - Pioneer je uvek spreman!
  Djevojka je kao odgovor odmahnula bosom nogom.
  Devojka-kapetan je ponovo počela da zakucava. A Olimpija je zagolicala Serjožkino usko stopalo, kako mu je teško! Nije ni čudo što se dječak ne boji trčati kroz vatru.
  Mirabela je u pjevanju rekla:
  - Mladost je dobra - starost je loša!
  Angelica, ova vesela crvenokosa, se složila:
  Nema ništa gore od starosti! Ovo je zaista najodvratnije stanje od svih mogućih!
  I djevojka je napravila skok udarcem. Zamislila je na trenutak odvratne bake. Ne, ne poredi staricu sa devojkom. I kakva lepota, u vitkim tijelima.
  Anñelika je uzela i zapevala:
  - Tok za godinom, godine u karavanu,
  Starica trlja kanu u malter...
  A šta je sa mojom vitkom figurom,
  Ne razumem kako je mladost nestala!
  Svetlana je bljesnula očima, srušila Nemca udarcem u prepone i primetila:
  - Ne! Ipak, u ratu postoji takva draž - ostati zauvijek mlad! Uvek pijan!
  Olimpijada je stavila novo punjenje u katapult. Ovo je nešto kao dobar malter. Djevojka je prosiktala:
  - Ne prođi, nego prođi!
  Serjožka je promeškoljio svoju tanku, ali okretnu nogu i zalajao:
  - Fritz lice!
  A granata je, zajedno sa eksplozivnim paketom, u punom zamahu doletjela na položaje nacista.
  Da, Staljingrad im nije dat. Već treći mjesec od kraja juna traje juriš, ali grad nije mogao sve da preuzme. Na drugim sektorima fronta nacisti su postigli uspjeh, ali ne i na ovom.
  Svetlana je opalila iz pištolja i zarežala:
  - Sve je nemoguće, slučajno je moguće... Nema potrebe da se univerzum mnogo komplikuje!
  I udario u rezervoar za benzin na motociklu. Mašina je eksplodirala, a vatreni vihori obasjali su zadimljeni pejzaž. I Nemca je rastrgala vatrena šapa.
  Djevojka kapetan je viknula:
  - Volim da ubijam zlo! A ovo je najveće dobro!
  Mirabela je rafalom pretukla Nemce i siktala:
  - Hajde da se igramo dikobraza!
  Anđelika je otvorila vatru, tačnije. Nekoliko crnaca je ostalo ležati na kopljima prekrivenim ruševinama:
  - Ubij neprijatelja! - šapnula je djevojka.
  Mirabela je razigrano otpjevala:
  - Naslikavši Hitlera ružem, Mainsteina lakom za kosu, odvući ću te u zarobljeništvo princeze, izgrizaće te vjerni pas!
  Svetlana, pucajući, siktala:
  - Hajde uveče, Adolf, obesi se... Prestani da zavaravaš glavu! Ajde uveče, poleti ko girlsokol - da biješ naciste jako!
  Mirabela reče u bijesu, srušivši kacigu s glave jurišnika:
  - Možemo! I hoćemo!
  Devojke iz bataljona "Lenjin" zaustavile su napredovanje stranih trupa. Fritz je krenuo naprijed, bukvalno bacajući leševe u svemir. Nije pomogao ni tenk "Lev", sa kojim su se polagale nade. Evo modifikacije stroja sa topom od 150 mm.
  Anñelika otkine kamen zalijepljen za njenu golu bradavicu. Devojka ima tako lepe i pune grudi. Djevojka nogom baca granatu. Noga je jača od ruke, a bacanje ide dalje.
  "Lav" je dobio razmak u gusjenici i stao. Pucao iz njegovih moćnih usta. Tutnjava i kolaps.
  Anñelika, pljunuvši, kaže:
  - Ruski ratnik ne stenje od bola!
  I devojka ponovo puca. I on to radi izuzetno dobro. Fašista koji se nagnuo iz kule pada nazad.
  Crvenokosa, skoro gola devojka kaže:
  - Uzalud neprijatelj veruje da je uspeo da slomi Ruse! Ko se usuđuje, taj u borbi napada, mi ćemo dušmane žestoko pobijediti!
  I Anñelika kotrlja mišiće štampe, koje je jako utisnula.
  Oh, kako su devojke lepe! Ne želim da bilo ko od njih umre.
  Stalenida je potrčala... Veoma lepa devojka, čupave, bele kose. Ona ih nekako uspije namazati nekakvim napitkom da se ne zaprljaju.
  Devojka je veoma lepa, sa likom Venere, samo zategnutije i reljefnije. Odjeća na njoj, samo grudnjak i gaćice. Sve ostalo je već raskomadano. Ali kako su graciozne noge! Ovo nije devojka, već pečat savršenstva, kruna lepote.
  Kreće se na poseban način, poput vjeverice. A bosa stopala i treperenje, i štikle, iznenađujuće ostaju čiste. Stalenida puca, a fašista dobija čir na grudima.
  djevojka kaže:
  - Odanost domovini je najviša reč!
  Anđelika je uz smeh primetila:
  - Skini grudnjak i ostani kao ja u šortsu!
  Steelenida je negativno odmahnula glavom.
  - Ovo nije prikladno!
  Anñelika je zatresla bokovima, zgodno opalila i zapjevala:
  - Nešto je komsomolac postalo neobično! Tako hodati golih grudi je veoma nepristojno!
  Steelenida se zakikota i primijeti:
  - Zašto donositi radost Fritzu, pogledajte našu ljepotu!
  Anñelika odgovori odlučno:
  - Naša lepota je smrtonosna!
  Čelična djevojka se zakikota i opali u TA-200. Nacistički auto se zapalio. I lijepa plavuša je viknula:
  - Smrt zlu!
  Anñelika se zahihotala.
  - I život je dobar!
  Steelenida je, videći da Nemac pada, zarežala:
  - Ovo je najveća vrijednost! Nemojte misliti naciste da ste pobijedili!
  Anđelika pjeva:
  - Čekaju pobedu! Pobjeda čeka... Oni koji žude da raskinu okove! Čekaju pobjedu! Čekaju pobjedu! Moći ćemo pobijediti naciste!
  Prelepa devojka, a njene gole grudi se tresu. Dobar sa golim torzom na vrućini koju pojačava vatra.
  Svetlana je sada izgledala mnogo odlučnije. Pucala je na Frica iz automatske puške i zalajala:
  - Kastrirat ću te!
  I zaista, nacisti su dobili smrtonosne poklone i kovčege! I djevojka im je pokazala figuru, hajde da napravimo gole nožne prste. I zviždao kao slavuj-razbojnik. I kroz prste donjih ekstremiteta.
  Devojka kapetan je veoma pametna. I pjenušava. I uopšte ne okrutan. I njoj je ponekad žao neprijateljskih vojnika, koji mogu imati djecu koja će plakati za svojim mrtvim očevima.
  Svetlana, međutim, tjera takve misli od sebe, pa poželiš da brizneš u plač od njih. Ali nisu Rusi došli Nemcima da pljačkaju i ubijaju. Ne, to su Nijemci i cijeli agresivni čopor stranaca iz cijelog svijeta provalio je u ruska prostranstva.
  Svetlana se prekrstila i zapucala na Frica, koji je pokušavao da se tiho približi pozicijama Rusa Frica... Iscurilo mu je oko i mozak, koji je izbio metkom.
  Devojka-kapetan se nasmeši i reče duhovito:
  - Pravo oči u oči, glava u glavu!
  Svetlana je precizno gađala i prikolicom pogodila motocikl. Auto je počeo da se trga, a mitraljez je odleteo, nekoliko puta se prevrnuo. Zatim mu je njuška potonula u ruševine.
  Djevojka je protrljala goli, prašnjavi đon o ruševinu. I ponovo je naciljala. Njeno veselo, mlado lice se nacerilo prilično nacereno. Devojka je pevala:
  - Ne, rekli smo fašistima, naš narod neće tolerisati da se ruski mirisni hleb zove rečju brod!
  Mirabela je uputila vrlo precizan udarac, od kojeg je Focke-Wulf planuo, i cvrkutala:
  Za nitkova, naravno, izbor je jasan,
  Za dolare je spreman da izda Rusiju...
  Ali ruski čovek je tako lep
  Da je spreman da da život za Otadžbinu!
  Djevojka je napravila salto i pokazala nacistima smokvu, i skrolovala, a meci nisu dotakli ljepoticu.
  Pojavila se Anđelika, ova lepotica, skoro gola, prljava kao đavo, bacila je odjednom granatu sa dve noge. I provjerila je:
  - Ono što imam je... Fritz u oštroj strani!
  Olimpija je ispravila Anđeliku:
  - Oštra, u stranu, a ne u oštru stranu!
  Djevojčica se zakikotala i tresla grudima od lubenice, te ispalila granatu granatom sa eksplozivnim paketom. "Tigar" je pogođen u njušku, a ovo krivo umjetničko djelo je izbjeglo.
  Nakon toga, nacističko stvorenje je ustuknulo. Počela je da puzi kao kornjača zahvaćena požarom.
  Svetlana je pevala veselo namigujući:
  - A "Tigar" uzmiče i Nemci se kriju!
  Maiden bataljon je manevrisao pod napadima, vazdušnim udarima i teškim puškama. Ovdje su mlazni bombarderi pogodili, polomljene, usijane strmine su se dizale u nebo. I kamenje je gorjelo. Na sreću, nijedna od devojaka nije umrla, ali su muškarci otišli na onaj svet - kojima nije tako žao! I duše lete - neke u raj, a druge u pakao! Gdje đavoli s vilama već čekaju one koji nisu vjerovali u Isusa.
  Anđelika je najseksi ratnica u bijesu: pa, mogu li nacisti iz svog "Šturmtigera" stvarno pucati na položaje sovjetskih trupa i ubijati crvene ratnike?
  A djevojka je bosim nogama zgrabila granatu i zavrtjela se u slapovima salta. I vrti se sve brže i brže. A onda je svom snagom bacila dar smrti u široku njušku Olujnog tigra. Zabljesnule su gole, preplanule noge ljepotice, a granata je odletjela u široku njušku. A moćna mašina se prvo ugušila, a onda pojurila. Dva "kraljevska tigra" koja su stajala sa strane "Šturmtigera" su izbačena i razbacana u različitim pravcima. Valjci su im se otrgnuli, pa su pali, leteći kao slomljena kraljičina ogrlica.
  Eksplozivni talas odbacio je Anđeliku, a devojčica je poletela naglavačke. I bila je prevrnuta, ljuljana i bačena. Ali ljepotica je ipak sletjela, oštar krš i zdrobljeno kamenje zarilo joj se u gole tabane. Djevojčica je bolovala, a čak je i kroz žuljevito stopalo probušen vrh.
  Ali Anñelika je smogla snage da ustane i vikne:
  - Vi fašisti ćete biti u pepelu!
  Svetlanu i druge devojke bacio je eksplozivni talas, pa čak i malo zgnječen. Ali nijedan od prekrasnih ratnika nije umro. Djevojke su dočekale uragan i dobro usmjerenu vatru. Suzbijanje nacista koji su iskočili i drugih agresivnih insekata koji opsjedaju SSSR.
  Mirabela je sa velikim entuzijazmom pevala:
  - A kad nas truba Gospodnja odvede u boj, mi ćemo biti prijatelji sa Komsomolom! I po Jehovinoj volji, ja ću biti na nebeskoj prozivci!
  Anñelika, otresajući prašinu sa svojih krvavih tabana, zapeva:
  - Lenjine, žurka, Komsomol! Šaljemo Firera u ludnicu!
  Devojke su počele da se zaglušujuće smeju, a Serjožka reče uznemireno i uznemireno:
  - I moj katapult, ne tako precizan - kao one gole i snažne Anđeličine noge!
  Olympias je, igrajući se mišićima ruku, rekla:
  - Pa ništa! Još razmišljaš. Nešto hladnije!
  . POGLAVLJE #2
  Smolensk je postao kamen spoticanja za Wehrmacht. Talasi neprijateljske agresije udarali su o njega poput granita.
  I stotine njemačkih tenkova je izgorjelo, a odbrana se držala kolosalne dubine i hrabrosti. I očigledno niko nije želio da popusti i podlegne.
  Dječak od dvanaest godina, Aleksej Sotnikov, nastavio je da žvrlja, iz mitraljeza na naciste koji su napredovali.
  Dijete guverner je vrlo prikladno odsjekao naciste. Udarno sa velikom preciznošću.
  A u isto vrijeme, goli prsti dječjih nogu dječaka ponovo bacaju ubistvenu sadašnjost uništenja i prevrću fašistički tenk.
  Dječak vojskovođa urla:
  - Za veliki komunizam!
  Alenka takođe veoma precizno šutira u neprijatelja. Svaki njen metak nađe metu.
  Tada je djevojka ogolila grudi i pritisnula grimiznu bradavicu na dugme baze. A ispaljeni projektili su probili bok tenka Maus.
  Tada je Alenka golim nožnim prstima bacila granatu smrtonosne sile, razderavši nekoliko desetina Frica.
  Tada je djevojka promrmljala:
  - Slava domovini-SSSR! Svaki heroj će biti pionir!
  Ekaterina je nastavila sa velikom preciznošću da žvrlja po neprijatelju. Pokosio mnogo nacista i cvilio
  - Za otadžbinu, našu majku!
  I njeni goli nožni prsti su ponovo podlegli, tako razorni tornado smrti.
  A onda je pritisnula bradavicu od jagode na dugme bazuke i rekla:
  - Hvala Bogu Svarog!
  Nemci su nastavili sa napadom na Smolensk. Činilo se da je ostalo još dosta, ali je bilo nevjerovatno teško proći zadnji. Čak ni masovna upotreba "Sturmtigrova" nije pomogla. Iako su uništenja mlaznih bombardera izazvala ogromna. Drugo sredstvo bile su napalm bombe.
  Bataljon devojaka se proredio, ali su se lepotice i dalje borile. 20. oktobra je pao sneg, a lepotice su bile sve bose. Ostavljaju graciozne tragove na bijelom prekrivaču i njihove okrugle, gole pete ne smrzavaju!
  Prelepe devojke, malo se uvaljale u sneg i postale čistije. Masna Olimpijada, nakon što su zarobili Serjožku, nije našla mjesto za sebe. Još da izgubim tako pametnog i lijepog dječaka. A šta ga je čekalo u fašističkom zarobljeništvu? Prvo mučenje, pa smrtna kazna!
  Dječak je zaista bio blizu pucanja, ali je završio u rudnicima. Rad šesnaest sati dnevno i oskudne obroke, nadglednikov bič je čekao Serjožku.
  Tačnije, dječak je već kamenolom, i tamo radi kao magarac. Ali pod zemljom je mnogo toplije nego na površini. A ratnici su, da se ne bi smrzli, prisiljeni skočiti i trčati. I devojke se svađaju. Evo moćnog tenka "Lav" u napadnijoj modifikaciji. Ima top od 150 mm, mnogo efikasniji i praktičniji za bitke u gradu. Fritzovi vole ovaj tenk jer je dobro zaštićen sa svih strana.
  "Miš" puzi malo iza. Njemačko vozilo, ispod dvije stotine tona, bilo je naoružano i topom kalibra 150 milimetara i kratkometnom brzometkom sedamdeset i pet. Tako mnogo praktičnije. Broj mitraljeza se povećao na četiri, a kao i prije, lako je ne prići blizu tenka.
  Svetlana, Mirabela i Angelica pokušavaju zajedno da izvade mastodonta. Pažljivo odabran za njega.
  Svetlana je pevala sa oduševljenjem:
  - Kako smo živeli, boreći se, a ne bojeći se smrti... Tako ćemo od sada živeti ti i ja! I u zvjezdanim visinama, i planinskoj tišini, u pomorskom ratu i bijesnoj vatri! I u bijesnoj, i u bijesnoj vatri!
  "Maus" je bio najnovija modifikacija, sa čak šest mitraljeza, dva koaksijalna sa cevima i četiri na šarkama.
  Mirabela je, puzeći po snijegu, siktala:
  - Nikada nećemo odustati! Na kraju krajeva, Isus Svevišnji Bog je s nama!
  Djevojka je, približavajući se, bacila paket eksploziva na Mišovu gusjenicu. Tutnjalo je, ispod štita, i klizalište je puklo.
  Devojke u sandalama su oduševljeno viknule:
  - Uhvatite fašistu!
  I bljesnule su gole, pomalo prašnjave potpetice.
  Anđelika je zamahnula i bacila granatu na Frica. Fašistu je bacio eksplozivni talas, a sa njim su otkinute glave dvojici crnih boraca iz kolonijalnih trupa.
  Crvenokosa lepotica zazviždi:
  - Za otadžbinu i Staljina!
  Svetlana je ponovo bacila paket eksploziva... Ovaj put ne tako uspešno, pogodio je oklop i eksplodirao na površini čelične čaure.
  Djevojka je iznervirana rekla:
  - Oh, pokvario sam se!
  I puzao za novom porcijom domaćeg eksploziva. Njene okrugle potpetice, crvene od hladnoće, treperile su. Skoro gola devojka, puzi po snegu, pomalo neprijatno. Ali budite strpljivi. Naročito kada se granatiranje odvija od prevelike vrućine, snijeg se topi.
  Svetlana je čak pevala:
  - Znam, prehlada će uskoro nestati,
  Potok glasno juri...
  I već trče kroz lokve -
  Bosonoge devojke!
  Djevojka puca, a Arap iz kolonijalnih trupa se sruši. Pokušaji neprijatelja da djeluju u malim grupama dovode do ozbiljnih gubitaka.
  Mišov kratki top ponovo ispaljuje fragmente. Granate su pucale negdje u dimu. I puno pauza...
  Nemci su skoro zauzeli Staljingrad... Ostalo je vrlo malo. Ali upravo to sprječava Wehrmacht da koristi velike bombe i tešku artiljeriju. Fricovi su pustili strance, kojima nije žao.
  Mirabela je opalila iz puške. Fašistički plaćenik se srušio i otkotrljao po kamenju ruševina.
  Djevojka je trljala svoje gole grudi sa grimiznim bradavicama. Potpuno su obukli ratnike - skaču u šortsama. Ali s druge strane, na njima skoro da i nema pogodaka. Očigledno golotinja, nekako posebno štiti ljepotice. Pošto su u stanju da prežive u takvom paklu!
  Anñelika otrese mješavinu snijega i blata i ponovo zapali. Pogodio je crnog vojnika pravo u oko. Loša kučko, ne govori ništa.
  Tri djevojke ponovo prilaze Mouseu. Teško je probiti automobil koji ima tako debeo oklop sa svih strana. Ali ratnici su puni optimizma. Ako ne možete probiti samu školjku, zašto onda ne otkinuti cijev.
  Anñelika, udarajući bosim nogama prljave grudve, pevala je:
  - Naša istina, naša istina... Kao zraci sunca! Naše sutra će biti vedro, potoci će teći sa planina!
  Ratnici su dugo bili naoružani zarobljenim MP-44. Ove jurišne puške imaju veliki domet. Ljepota samouvjereno vatra. Crnci ponovo padaju. Pucaju fontane grimizne krvi.
  Mirabela, pucajući, sa puškom i zarobljenim mitraljezom na ramenima, pevala je:
  - Podmukli pauk je naoštrio žalac,
  I pije svetu, rusku krv iz Rusije!
  Sve je malo i malo za njegovog protivnika, on će ubiti,
  Ko ima ljubavi prema Rusiji!
  Ljubav prema Rusiji!
  Devojka je poslala metak u različitu "čuvaru" koja je izletela iz pukotina. Ljepota se nasmiješila, njeno lice, iako mršavo, zadržalo je svoj šarm i šarm.
  Generalno, sve devojke u njihovom bataljonu su prelepe. Evo, na primjer, tatarskog Serafima. Njen otac je Tatar, ali majka je iz Bjelorusije, a od nje je Serafima naslijedila kosu boje zrele pšenice. Takođe prelepa devojka, bosa, i skoro gola. I puca iz zarobljenog mitraljeza, kratkim rafalima. A po njemu puze fašisti iz drugih trupa.
  Serafima šutira prilično precizno. Pored nje je ležala zlatokosa Mirabela. Obe devojke pucaju i pevaju.
  - Domovina! Mirabella je počela...
  - I vojska! - Nastavljeno, pucanje u Serafima.
  Mirabella je tvitovala:
  - Ovo...
  Predvodeći vatru i pogađajući obojene, Serafim je izvijestio:
  - Dva stuba!
  Mirabela se nasmiješila i cvrkutala:
  - Na...
  Serafim je ispalio i dodao:
  - Koji...
  Mirabela je prekinula pet, nastavila:
  - Čekaj!
  Serafim, pucajući, salutirao:
  - Planeta!
  Mirabela, puca, cvrkuta:
  - Grudi...
  Serafim, puca, prede:
  - Zaštiti...
  Mirabela je razbila glavu fašisti i izdala:
  - Mi ti ....
  Serafim je sjekao naciste mecima, siktao:
  - Zemlja!
  Mirabela je, šaljući dobro naciljane metke, cvrkutala:
  - Svi....
  Serafim, gađajući sve preciznije, dodao je:
  - Ljudi!
  Mirabela je, bacivši svoju zlatnu, prljavu kosu sa čela, pevala:
  - Pacov...
  Serafim metak i ispaljivanje hitaca izdao je:
  - Vaš...
  Mirabela je, udarivši fašistu u grlo, nastavila:
  - Toplo!
  Plavokosi Tatar, upućujući pucnjeve, nastavio je:
  - Oblaci...
  Mirabela je, precizno šutirajući, dodala:
  - Kul!
  Serafim, cereći se, cvrkutao je:
  - Pa i...
  Mirabela je precizno pucala i zarežala:
  - Sunce!
  Serafim, mlatarajući u rafalima, siktao je:
  - Zoy!
  Mirabela je nastavila kroz smijeh:
  - Automatski...
  Serafim je, kao da puca, zalajao:
  - Nače...
  Mirabela je dodala dobro ciljane udarce:
  - Rame...
  Serafim je kroz smijeh dodao:
  - Vojnik!
  Mirabela je oduševljeno pevala dok je pucala:
  - Kopaću...
  Serafima, predvodeći lovačku vatru, dodala je:
  - Grob...
  Mirabela je srušila Afrikanca i nastavila:
  - Protivnik!
  Devojkama je ponestalo municije. I bila je prisiljena da brzo pobjegne u zaklon. Snabdijevanje preko Volge je veoma teško. Konstantno bombardovanje i granatiranje. Dolazi četa pojačanja sa druge strane.
  Fontane prskanja i krhotina ključaju oko čamaca. Olujni vojnici urlaju na nebu. Ovdje doleću Focke-Wulfovi. I bacaju bombe.
  Nekoliko čamaca se razbilo. Sovjetski vojnici se dave i umiru.
  Neprijateljska artiljerijska vatra je pregusta. Ali bosonoge devojke ne mogu da se uplaše ni za cent.
  Čak i noću, Fritz sve drži pod paljbom. I njihove ronilačke bombe su nošene. Uključujući i dedu Yu-87. Iako su mlazni avioni već ušli u seriju.
  Ovdje je legendarni sovjetski Yak-9. Bori se sa njemačkim ME-309. Dogovorena manevarska sposobnost, protiv brzine i oružja. Nijemac pokušava pobijediti sovjetski automobil od prvog poziva. Ali ne uspeva. Jak, zauzvrat, nastoji ući u rep, ali nacist odlazi zbog velike brzine.
  Brži Nijemac, sa jačim oružjem, protiv manevarskog Rusa. Ali brzi let se nastavlja. Fašista koristi sedam vatrenih tačaka protiv sedam i dodiruje sovjetski automobil. Ona gubi brzinu i počinje da pada.
  Emituje pramenove dima. I motor je upaljen...
  Šta je ovo rat! Teško je suprotstaviti se mašini tako moćnoj u naoružanju kao što je ME-309, u kojoj sedam vatrenih točaka kompenzira višak težine i lošu upravljivost.
  Velika brzina omogućava fašistu da zaroni, a čelo njemačkog borca je dobro oklopljeno.
  Svetlana ponovo pokušava da potkopa Maus. Djevojka rizikuje svoj život. Ona je već sva izgrebana, gola puzi kroz utvrđenja. Sva ljepota u ogrebotinama i pisugama. Ali onda baca granatu s paketom prikačenim na eksploziju. Čak je pogođena i rafalom iz mitraljeza. Grebe lepotino rame.
  No, s druge strane, paket eksploziva je pogodio cev topa kalibra 150 mm. A Nijemac je već dobio značajnu štetu. Uz velike poteškoće, automobil se pomiče sa svog mjesta, i puzi nazad na lokaciju svojih trupa kako bi polizao svoje rane.
  Focke-Wulfs i nekoliko TA-152 pojavljuju se na nebu. Počinju granatirati sovjetske položaje. Pojavilo se i nekoliko najnovijih HE-183, jurišnih mlaznih vozila. Ovi su lešinari dostizali brzinu i do osamsto kilometara na sat, i bilo ih je gotovo nemoguće pogoditi.
  Devojke uzvrate pucanjem na Nemce. Uvek postoji šansa da se zakači neprijatelj, uprkos snažnoj zaštiti jurišnih aviona od vatre sa zemlje.
  Svetlana i Anželika su vratile zarobljeni Luftfaust. Ovo oružje, koje se sastoji od devet međusobno povezanih dvadeset milimetara bez trzaja.
  Možete pucati kao mali protivavionski top.
  I ratnici pokazuju na neprijatelja. Lagano pritiskaju start... Obje ljepotice su se bosim nogama naslonile na krš, osjećajući lagani povratak.
  Focke-Wulf sa šest vazdušnih pušaka, počinje da se dimi - stomak mu je razderan.
  Devojke urlaju od oduševljenja:
  - Pak! Washer! Gol!
  Ostali njemački avioni počinju kružiti iznad glava djevojaka. Ljepotice upadaju u podzemne prolaze, izbjegavajući rakete Focke-Wulf.
  Svetlana je dobila hrapavu okruglu potpeticu sa svjetlucanjem. Djevojka je promrmljala:
  - O pakleni plamen!
  Devojčica je bila prekrivena plikovima i bolno je bolela. Hteo sam da probam nešto hladno.
  I na površini, praznine se nastavljaju. Snijeg šišti od plamena, ruševine se rasturaju. Nemci zapljuskuju položaje vatrom, ali od toga nema mnogo smisla. Ratnici su se skrivali kao miševi u nerkama. Neka sami peglaju.
  Anñelika je prošaptala Svetlani na uho:
  - Mislim da će uskoro nacisti konačno ostati bez para. Imaju puno snage, ali u Staljingradu nemaju priliku da se okrenu!
  Plavokosa je ponosno odgovorila:
  Ovdje smo kao tri stotine Spartanaca! Mi odražavamo superiorne snage neprijatelja!
  Crvenokosa Anđelika se zahihotala i namignula svojoj partnerki:
  - I nećeš nas zaobići!
  Kada su devojke izašle na površinu, racija je završena. Pojavili su se novi crni pješaci. Popeli su se naprijed, a djevojke su morale otvoriti vatru, prisiljavajući neprijatelja da kopa zemlju svojim nosovima.
  Opet su "Lavovi" i "Tigrovi" krenuli u borbu. Nemci su pokušali da pritisnu sovjetsku vojsku teškim tenkovima. S vremena na vrijeme padale su granate. Ranjiviji "Tigar" se trudio da se ne odvoji od svojih formacija. Tutnjali su i minobacači.
  Devojke su pucale na Nemce i njihove plaćenike. Nokautirani protivnici. Anđelika i Svetlana pucale su u paru. Neprijateljske njuške su se pojavile i smirile. Zatim novi sloj neprijatelja koji napreduju.
  Devojke su pevale tokom bitke.
  Anñelika je počela ispaljivanjem:
  - Prednji...
  Svetlana je, snimajući, nastavila:
  - Od tebe...
  Angelica lupanuv je dodala:
  - Legija...
  Svetlana, prekinuvši tri, zašuti:
  - Neprijatelji...
  Anñelika je, zabijajući protivnike, ispali:
  - Oni su....
  Svetlana je, srušivši polovinu Arapove lobanje, nastavila:
  - Oni žele...
  Anñelika, slamajući neprijatelja, nastavi:
  - Ti...
  Svetlana, pucajući, siktala je od bijesa:
  - Usitnite...
  Anñelika, probijajući lobanju Arapa, zarežala je:
  - Uništiti...
  Svetlana je, nastavljajući da zakucava, prosiktala:
  - Bilješke...
  Anñelika, kao da puca, zazviždi:
  - Ne boj se...
  Svetlana je nakon preciznog udarca zarežala:
  - Neprijatelj...
  Anđelika, pucajući kao snajperista, nastavi:
  - Štikov...
  Svetlana je, pucajući dalje, zalajala:
  - U stanju da...
  Anñelika je, ne prestajući da puca, siktala:
  - Snaga...
  Svetlana je, bijesno pucajući, zarežala, ispravljajući prijateljicu:
  - Hrabrost...
  Anñelika je, u teškom zanosu, pucajući kroz glave Afrikanaca, zalajala:
  - Snaga...
  Svetlana je, galopirajući od vatre, siktala:
  - Povećati...
  Anñelika, tresući svojim crvenim loknama, nastavi:
  - I protivnici...
  Svetlana je, udarivši Arapa u stomak, izdala:
  - Odmah...
  Anñelika je, pucajući iz svih kalibara, zalajala:
  - Uništiti...
  Djevojke su udahnule. I nakon što su još malo pucali, povikali su:
  - Mi smo vitezovi snajperske puške, zvoni glas ubistva!
  Talas potiskivanja, kolonijalnih trupa je donekle splasnuo. Nacisti su ponovo pomerili tenkove napred. "Tigrovi" -2 su se pojavili sa svojim dugim njuškama, i ispalili granate na sve što su uspeli da primete.
  "Tigar"-2 je imao originalni oblik tornja i nagibe oklopnih ploča sa strana. To ga je učinilo malo upornijim. Ratnice su ponovo izabrale gusjenice tenka kao svoju metu. Fašista je morao biti kao zmija u tiganju.
  Svetlana je bacila eksploziv, zgnječivši prednji valjak "Tigra" -2 i zapjevala:
  - Sreo sam te sa poklonom... Naravno, odredio sam mesto u kovčegu!
  Anñelika je prosiktala, radosno bacivši veliki, eksplozivni paket na fašistu:
  - Ali Pasaran!
  A od eksplozije se dugačka njuška njemačkog tenka iskrivila. I Kralj Tigar je počeo da se vraća. Ponovo je fašista teško ranjen. Anñelika ga je uzela i zalajala, bacivši krhotinu stakla golim prstima:
  - Da budem ti u hrastovom kovčegu!
  Staklo je, proletevši, sletelo pravo u grlo jednog Indijanca, iz redova kolonijalnih nemačkih trupa.
  Svetlana je namignula svom partneru i zapevala:
  - Zaroniću glavu u ovo bure! Sve ću umočiti!
  Anñelika je ispalila rafal iz svog mitraljeza. Nemci su ponovo bili napadnuti. Djevojka je prosiktala:
  - Možemo sve! I mi ćemo pobediti!
  Svetlana je opalila iz puške i rekla:
  - Čeka se velika pobeda! Neka su nam djedovi u slavi!
  Anñelika je napravila salto i otkotrljala se, vrteći se kao božićno drvce. Djevojka je, namigujući, pjevala:
  - Gospodine uspehu, kuda idete... Gospodine uspehu - smeju se fašisti...
  Njemački tenkovi, ne spašavajući granate, pojačali su vatru. Sipali su svoje poklone koji su pucali. I približili su se sovjetskim pozicijama, pokušavajući izbjeći praznine.
  Svetlana je pomoću žice, kako ih je naučila zarobljenica Serjožka, podigla tešku minu. "Lav" je polako dopuzao do sovjetskih položaja. Njegov top kalibra 150 mm neprestano je izbacivao granate. Djevojke su siktale i namigivale.
  Svetlana je pevala:
  - Nemci-paprike, fašisti-nacisti... Čeka vas kraj pacifisti!
  Anđelika reče sa osmehom:
  - Pacifizam... Čak je i glupo govoriti o pacifizmu kada su nacisti u pitanju!
  Svetlana je dobro naciljanim udarcem pogodila u nos Arapina iz kolonijalne garde i cvrkutala:
  - I oni su osakaćeni u razmišljanju... A u vojnim poslovima nisu tako jaki! Uskoro ćemo ih izbrisati sa lica planete Zemlje!
  Anñelika je ispalila još jedan rafal, protrljala svoje gole grudi o ruševine i zapjevala:
  - Ja sam ruski vitez na kolenima divljaka... Pometu neprijatelje otadžbine sa lica zemlje!
  Djevojke su zajedno drmale golim grudima.
  Crvenokosa ljepotica je namignula, pogledavši u nebo. Tu su se vrteli "Framovi", nemački topnici.
  Prikradao se, s vremena na vrijeme, zaglavio u vjetrobranskom njemačkom "lavu". A njegov pištolj je stalno pljuvao.
  Svetlana je, pomerajući minu ispod gusenica nemačkog tenka, siktala:
  - Za Serjožu ....
  Nijemac je stao i ponovo pucao. Granata je eksplodirala iza djevojaka.
  Svetlana je rekla:
  - Ljuske od mleka, ko ima mozak bebe!
  "Lav" je stajao neko vrijeme. Da li je nemačka iskusna posada osećala opasnost ispred sebe, ili je htela da iskoristi borbeni komplet. Ali "Lav" je neko vrijeme stajao mirno i ispljuvao smrtonosne granate.
  Svetlana je napomenula da njemački tenk ima bolji top i puca češće od KV-2. I to, naravno, čini ovaj automobil mnogo opasnijim. Svetlana se prekrstila i prosiktala:
  Neka zli odu u pakao!
  Anñelika je pucala na fašistu u solarni pleksus i zalajala:
  - Naša pobeda je neizbežna! I sve će se dobro završiti!
  Svetlana je takođe odsekla Turčina, i zapevala:
  - Mada, izgleda da će uskoro život biti prekinut kada mu nevolja zakuca u crni rog... Konji njište i krv teče kao reka, a opet zemlja odlazi ispod tvojih nogu!
  Anđelika, natopivši Iranca, dodala je:
  - Ali i zemlja ima svog čuvara... I između zvijezda protegnutih do njega... Nevidljive spasonosne niti za progon Hitlera na Kolimu!
  Devojke su, pucajući, uglas pevale:
  - Slomimo Adolfa, boliće ga! Vjerujem da će fašizam biti poražen! I u našoj Rusiji pojaviće se mesija, Gospodar naroda svih zemalja!
  A ratnici su nastavili pucati. Ali neprijateljska pešadija je legla i počela da puca i baca granate. Fašističke horde pokušale su da popuše djevojke minobacačkom vatrom. I bacanje mnogo granata.
  Angelica je filozofski primijetila:
  - Možete uzeti broj na izborima, vještina na izborima bez rata!
  Svetlana se zakikota i primeti:
  - Rat je oblast u kojoj kvalitet pobeđuje kvantitet, izbori su, po pravilu, suprotno, a ovo je šala!
  Ratnici su se lagano povukli, granate i njihovi fragmenti su pregusto sipali. Anđelika je čak nogom presrela bačeni poklon i bacila ga nazad. Granata je proletjela i pogodila naciste u njihove šlemove. I kako eksplodira...
  Kao da je neka druga karika negdje detonirala.
  Anđelika je filozofski primetila:
  - Sreća je druga sreća, uspeh je treća, ali prva veština!
  Svetlana se zakikota i ubaci:
  - Sreća je nagrada za hrabrost, ali ne i za nepromišljenost!
  Anñelika je iskopala oko hindu iz kolonijalne vojske i siktala:
  - Ko ima sreće, duša mu peva!
  Svetlana se nasmešila i cvrkutala:
  - Dobro je kad imaš sreće, znači da će te Bog sačuvati!
  Devojke su malo duhovitije. Tada je njemački "Lav" ipak krenuo naprijed, i pogodio minu. Gusjenica je naletjela na eksplozivnu napravu i raskomadana.
  Ranjeni "Lav" se okrenuo i ustao... Ratnici su se oduševili i iz sveg glasa zapevali:
  - Lav je bogalj u razmišljanju, tigar je izvor svakojakih nevolja... Ne postoji ništa zanimljivije od čoveka na svetu!
  Svetlana je napravila dug red, samo se strana vojska digla na juriš i pevala:
  Imamo rakete, avione,
  Najjači ruski duh na svetu...
  Na čelu najboljih pilota -
  Neprijatelj će biti smrvljen u prah i dole!
  Čini se da je "Lav" jako oštećen. Ukočila se, ispljunuvši još nekoliko školjki.
  Pojavio se okretni Panter. Međutim, bojala se zaći duboko u položaje sovjetskih trupa, ali je počela pucati. Granate su zviždale iznad glava djevojaka. I razbili su ruševine i požare.
  Svetlana se pripremila da baci granatu, spremna da uhvati trenutak kada se fašistički tenk približi na pristupačnu udaljenost. Ali ni u Panteru nema budala. Nemci su pucali, postavljajući granate u šahovnici, pokušavajući da ne promaše ni jedan komad zemlje. I bukvalno izgrabljao svaki kamen.
  Anñelika se potapša po golim grudima i primeti:
  - Taktika Fritza je manjkava... Koliko će tako postići?
  Svetlana je mudro primetila:
  - Kokoš kljuca zrno po zrno, i dobija na težini mnogo brže od svinje koja guta velike komade!
  Panter je ispalio više od osamdeset hitaca, i nakon što je ostao bez municije, okrenuo se i krenuo nazad u svoju jazbinu. Na njegovom mjestu pojavio se novi mastodont "Sturmtiger". Mašina je pokrivala svoj široki prtljažnik kapom. Vidi se, dakle, kako se nada da će se spasiti.
  "Šturmtigr", pucao na položaje sovjetskih trupa iz daljine. Ispaljena raketa. Zemlja se podigla, a vatrena fontana je izlila mlazeve plamena.
  Djevojčice su jedva preživjele, bile su prilično pokrivene. Svetlana se čak i malo oglušila. Djevojka je odjednom vidjela sebe kako galopira na konju. I da ona komanduje odredom koji je napao tatarsku vojsku. I ratnici jašu konje s njom. Mongol-Tatari, nesposobni da izdrže udarac, povlače se i umiru hiljadama pod kopitima.
  Svetlana, s druge strane, zamahuje sa dva mača i seče neprijatelje. Ali vizija je iznenada prekinuta.
  Anđelika udari partnera po obrazima, protrese je govoreći:
  - Pa, sve! Sada prestani da se izležavaš!
  Svetlana je ljutito odgovorila:
  - Nisam ležao, nego se borio!
  Djevojka je skočila u bijesu i bacila granatu. Sadašnjica je, proletevši, sletela u cev tenka "Lev". Nakon oštećenja, automobil je naborao svoj teški prtljažnik.
  Svetlana je iz sveg glasa uzviknula:
  - Ja sam vitez Rusije!
  Anñelika je ispalila rafal iz svog mitraljeza i zarežala:
  - odgovorio je dečak nabravši obrve,
  Hoću da služim Svetoj Rusiji...
  Neka se prolije more krvi
  Ali Bog nas može spasiti!
  Svetlana je pala na ruševine golog stomaka i grudi. Taman na vrijeme, dok su stotine mitraljeskih rafala preletjele njenu glavu. Djevojka je isplazila jezik i rekla:
  - Ludilo hrabrih vojnika spas je spasonosnih generala!
  Anñelika se složila.
  - Vojnik je hrabar, general razborit, neprijatelj je lukav, uspeh je solidarnost samo sa mudrom hrabrošću!
  Devojke su ponovo otvorile vatru i solidarno cvrkutale:
  Iznad njega eskadrile
  Unisono urlaju
  Adolf je jaka budala -
  Planting Sodom!
  Pojavio se još jedan oklopni "lav". Dva vojnika su mu pobjegla, sudeći po tamnim licima - Arapi. Pokušali su da nabace lanac na udicu kako bi razvijeni tenk izvukli sa bojnog polja.
  Anželika i Svetlana su pucale, istovremeno polažući tehničare. Ratnici su pevali:
  - Ne uništavajte sebe i pomozite drugome, pomozite drugima da se izvuku iz požara!
  Pojavila su se tri crnca. Trkale su s lancem najbrže što su mogle, ali su ih i djevojke upucale. Štaviše, Svetlana je pucala iz pištolja, pritiskajući psa golim prstima.
  I uspjela je izuzetno pogoditi svoje protivnike, kao Robin Hood.
  Angelica je primetila:
  - Nije u znaku ko uspešno pogađa, već ko promašuje uz peh!
  Svetlana je bosom nogom bacila granatu i siktala:
  - Najprecizniji sa vizijom bodeža može promašiti, ali neoprostivo oštar um može promaknuti pored mete!
  Granata je pogodila minobacač i počela da eksplodira, detonirajući mine.
  Da, Smolensk nije bio lak za Nemce. Uhvatio ih je u jezivu citadelu smrti!
  . POGLAVLJE #3
  Odbrana Smolenska je veličanstvena misija... Ali to možda nije dovoljno.
  Prelijepe ruske djevojke Margarita Magnitnaja i Oksana borile su se sa nacistima koji su pokušavali da se probiju južno od herojskog Smolenska. Obje ljepotice komandovale su četom pionira - dječaka i djevojčica koji su se uhvatili za oružje.
  Duvao je topao vjetar s juga, snijeg se otopio. Pioniri i pioniri, bosi u kratkim hlačama, mijesili su zemlju nogama.
  Tu i tamo ležalo je žutocrveno opalo lišće. Drveće je lepršalo, viseći svojim golim grančicama.
  Djeci nije bilo hladno, već od ranog proljeća rade bosi i polugoli. Kreću se energično - tanki, ali okretni.
  Pevala je pionirka Ekaterina Sotnikova;
  Letite kao vatre plave noći
  Mi smo pionirska deca radnika...
  Približava se era svjetlosnih godina -
  Vapaj pionira - uvijek budite spremni!
  A djeca su se složno pokupila, udarajući bosim nogama u blato:
  - Vapaj pionira - uvek budi spreman!
  Čuje se buka: približavaju se njemački i američki jurišni avioni. Djeca čvrsto stisnu šake.
  Alenka Sotnikova samouvereno izgovara, a virtuelna komsomolka u igri lupa bosom nogom:
  - Imamo iznenađenja za vas lešinari!
  Zaista, dječak u crvenoj kravati, momak iz budućnosti Aleksej Sotnikov već se vratio na front Drugog svjetskog rata i maše dječjom rukom.
  Isti bosonog, a u šorcovima, kao i ostali dečaci, gol do pojasa, a vide se jako reljefni, zaliveni mišići. Naravno, ostali dječaci i djevojčice su mršavi i suvi, kože i kostiju na porcijama od gladi i stalno rade s lopatama.
  Dječak Oleg visok je metar i po, skoro crn od opekotina, ali mu je seda kosa već izrasla. On je nesumnjivo prelepo i veoma snažno dete svemirskog doba.
  A sada se zmije obojene u boju neba dižu prema nacistima.
  Bosonogi dječak Aleksej Sotnikov zakačio im je posebne granate od piljevine, male, ali vrlo eksplozivne.
  Ovdje su Focke-Wulf, XE-129, i američki P-47, P-51. Amerika se, više ne osramoćena, gotovo otvoreno bori na strani Trećeg Rajha. Formalno, američki piloti su volonteri. Ali u stvari, oni su učesnici rata koji su poslali američka vlada i oligarsi.
  Djeca naoružana oružjem, druga s domaćim bazama legla su. Aleksej Sotnikov i bosonoge devojčice Alenka i Ekaterina, kao iskusniji ratnici, iz bezotpornih cevi su pokupili domaće bazilike. I kako će se zabiti u auto koji nisko lete.
  Dječak i plave djevojčice odmarali su se bosim nogama i lagano pritiskali okidač. A optužbe su pogodile dva američka jurišna aviona i njemački Focke-Wulf.
  Iz rovova je odjeknulo nekoliko hitaca - pucali su i pioniri.
  Aleksej Sotnikov, udarajući golu, okruglu, detinjastu petu, cvrkutao je:
  - Iako izgleda kao bosonogi dečak,
  Brkovi se nisu probili, ali već titan ...
  U bitkama, odrasli momak je čak previše,
  I zadajte smrtonosni udarac!
  A sada dječak golim prstima vuče konce, a krilate zmije nabijaju njemački i američki jurišni avioni. Desetak savezničkih i aviona Trećeg Rajha eksplodira odjednom.
  Aleksej Sotnikov i dve prelepe devojke u istim kupaćim kostimima ponovo povlače obarače, nokautirajući sledeće automobile kapitalističke koalicije.
  Dječak je zdrobio bubu golom petom i zaurlao:
  Proći će ti dani pakla
  Treći Rajh će pasti...
  Sotona neće vladati
  Borba ne drifta!
  Ostali dječaci također usmjeravaju zmije bosim nogama. A sada koalicioni jurišnici nailaze na male, ali smrtonosne leteće poklone. Mnogo aviona umire. Eksplodiraju u zraku i raspadaju se u komade.
  Hitlerovi piloti gore... A preživjeli jurišnici u žurbi, razbacujući rakete i bombe, razlijeću se.
  Vječiti dječak Aleksej Sotnikov škripi:
  - Slava velikoj Rusiji!
  Pioniri dječaci i djevojčice pjevaju u horu:
  - Slava SSSR-u!
  Djevojčica Maša vrišti iz sveg glasa, udarajući golo, prljavo stopalo:
  - Slava Staljinu!
  Dječak Paška dodaje:
  - I Aljoša slava! On je genije!
  Dječji rovovi su dobro kamuflirani, a od eksplozije bombi i raketa samo su dva dječaka i djevojčica zadobila manje ogrebotine. I to unatoč činjenici da su se formirali strašni lijevci, i puno uništenja i inverzija zemljinih ploča ...
  A ponegdje je zemlja od vrućine gorela i dimila se.
  Jedna od devojaka je ustala golim tabanom i opekla joj nogu, od čega je vrisnula:
  - Smrt Geringu i Hitleru!
  Djeca su bila puna entuzijazma. Komsomolci i igračice Alenka i Margarita spremne su za borbu.
  Aleksej Sotnikov je pevao, komponujući u pokretu:
  Rođen sam u svemirskom dobu
  Gde su brodovi jurili kroz galaksije...
  Dela ljudi su dosta dobra, verujte mi,
  Rasturi rat, viteže!
  
  Ali Bogovi Demijurg su naredili
  Ti dečko pomozi svojim precima...
  Uzmi hiperblaster u ruke momka,
  I rastrgajte Hitlera!
  
  Pa dečaci su rođeni da se bore
  Oni su hrabri ratnici, vjerujte mi...
  Na kraju krajeva, Rusi su oduvek umeli da se bore,
  Neka zvijer grabljivica bude uništena!
  
  Neka je slavljena moja sveta zemlja,
  Naš veliki rodni SSSR...
  Djevojka trči bosa po snijegu
  Pokazujem hrabrost!
  
  I ja se žestoko borim protiv fašizma
  Veliki ruski dečak pionir...
  I naša vjera će biti uz komunizam,
  Barem pohlepni Sam pomaže Fritzu!
  
  Vjerujte mi, Rusi jednostavno neće slomiti,
  Svi narodi će se okupiti oko Moskve...
  Ja sam vitez nimalo zalemljen dušom,
  Mi smo odani Staljinu kao Gospodu!
  
  Niko ne može slomiti pionire,
  Oni nisu deca - već sinovi bogova...
  Bit ćemo generacija primjera
  Firer neće brojati te rogove!
  
  Da, lebdi naša slava naše domovine,
  Iznad najviše u snegu, verujte planinama...
  Djevojka trči bosa po snijegu
  Utjerati Fritza u lijes golom petom!
  
  Ne vjerujte da su nacisti sada jaki,
  Iako je njihovog Shermana predstavio Sam...
  Nećemo požaliti ni povjerovati životu
  Vrijeme je za veliku promjenu!
  
  Domovina je lijepa kao sunce,
  Razigrana domovina je naša majka...
  A djevojci se kosa zlatno kovrca,
  Moći ćemo rastrgati Fritz u komadiće!
  
  Mi smo pioniri dece komunizma,
  Služimo i Svarogu i Hristu...
  Rastjerajte podle horde fašizma,
  Otadžbini ću donijeti pobjedu!
  
  Rusija je domovina planete,
  Ona ima svoje omiljene snove...
  Sretni znaju i odrasli i djeca
  Nema potrebe za dodatnom gužvom!
  
  Kada dođe Svemogući, biće sunca,
  Jabuke će procvjetati na Marsu...
  I Kinezi i Japanci su ujedinjeni,
  Amerikanac sa Rusom na putu!
  
  Ujedinite ideje komunizma,
  A vjera zna Lenjinov san...
  Odbacićemo odvratnost cinizma,
  Izgradimo ljepotu u svemiru!
  
  Za nas Mariju i Svetu Ladu,
  Slavimo Boga, i Marksa "Kapital"...
  Neka svi pioniri budu nagrađeni,
  Za nas su Svarog i Staljin idealni!
  
  Fašisti znaju da neće napasti
  Imamo volju, snagu, znamo moć...
  Srušićemo neprijatelja trostrukim udarcem,
  I pretvori Firera uskoro u uš!
  
  Neka je naša slavna Rusija
  Kao vjecni klas u vrtu da procvjeta...
  Druže Staljine, ti si naš mesija,
  Sa vama idemo u komunizam!
  
  Kad minuti grmljavine, teška vremena,
  Krvavi rat je gotov...
  Odjednom će naša djeca odrasti
  Doći će vječna sreća!
  Dobru pesmu napisao je bosonogi dečak Aleksej Sotnikov, završavajući je na duru.
  Ali sada počinje granatiranje... Ako jurišni napad nije uspio i koštao je velike gubitke, sada su topovi zabijeni.
  Dječak ratni gospodar terminatora iz ne tako daleke budućnosti još nije stvorio oružje protiv artiljerije. Iako je briljantno dijete razvilo rakete na lapsusima i uglju.
  Dječak je bio spreman za borbu, ali dok rakete još nisu bile spremne, njegov bosonogi tim se sakrio u zemunice.
  Kako bi kratili vrijeme tokom granatiranja, dva komsomolca, gost iz budućnosti, i dvije djevojčice Maša i Klara, zajedno sa dječakom Paškom, kartale su se.
  Ekaterina, kojoj već raste crvena kosa i od koje je postala mnogo ljepša i ljepša, golim prstima izbacila je čestitku uz napomenu:
  - Stvarno, Fricovi i Amerikanci nas pritiskaju!
  Alenka, djevojka sa blago kovrčavom kosom u obliku zlatnog lista, primijetila je:
  - Ali ipak se nećemo slomiti, jer smo borbeni!
  Aleksej Sotnikov je klimnuo glavom:
  - Sovjetska nauka će odgovoriti na neprijateljsku tehnologiju čudotvornim oružjem! Ja vjerujem u to!
  Maša je klimnula glavom sa prasicama:
  I ti si naše oružje!
  A djevojka je bacila kartu bosom, malom nogom, opranom od prljavštine.
  Pashka je uz uzdah primijetio:
  - Ceo kapitalistički svet se bori protiv nas! Takve nejednake snage!
  Aleksej Sotnikov, ovaj večiti dečak logično je primetio:
  - Suvorov je pobedio nadmoćnije snage neprijatelja! I pobedićemo!
  Margarita je kroz smeh pevala:
  - Čeka pobeda, čeka pobeda one koji veruju u sveti komunizam!
  Pobjeda čeka, pobjeda čeka, fašizam je uništila djevojka!
  Clara je izjavila:
  - Koliko god nacistički tenkovi bili strašni, imamo odgovor!
  Dječak Aleksej Sotnikov lupi svojom bosom, djetinjastom nogom i klimnu glavom:
  - Naravno da postoji! Da, i granatiranje jenjava, vrijeme je za odlazak!
  I iz bunkera su iskočili nekakvi momci i devojke. Bljeskale su im roze, oprane dječje, okrugle štikle.
  Nacisti su, naravno, krenuli u ofanzivu sa tenkovima.
  Lepa Alenka je pevala:
  - Pionir, Komsomol! Hodajte kroz život zajedno!
  Pionir, Komsomol! Vjerujte nam da nećemo zalutati!
  Aleksej Sotnikov je gledao u polje oštrim vidom deteta iz budućnosti. Kretali su se njemački, američki i britanski tenkovi. Čitava armada automobila. Ovdje možete vidjeti samohodne topove "Ferdinanda". Američki tenkovi Sherman su visoki, neki s kratkim, drugi s dužim njuškama. Više čučav engleski "Churchill", vrlo dobro zaštićen. Ovdje su istaknuti Cromwellovi kratkih njuški, ali prilično okretni, slični gvožđu. Više arhaični visoki "Grand" američke vojske. Najbolji engleski tenk "Challenger" sa puškom od sedamnaest stopa. A evo i nemačkih. Užasan i veliki "lav" sa puškom duge cijevi.
  Naizgled zastarjeli "Tigar" u svom kvadratnom obliku. Spretan "Panter". Kasniji i još rijetki modeli: "Tiger" -2 i "Panther" -2.
  Zadnja dva tenka su vrlo slična - čak je i top isti, samo Panter-2 ima manju i užu kupolu, a silueta je niža.
  Samohodni top "Ferdinand"-2 je prvi u Wehrmachtu, gdje je motor mogao biti smješten u jednom bloku sa prijenosom i poprečno. Koliko je lakša i niža silueta postala ova samohodna puška.
  Ali "Lav" -2 još nije ušao u proizvodnju, potrebno je riješiti niz tehničkih problema da bi se takve mašine pokrenule. Tako za sada Nemci imaju tenkove sa zastarelim rasporedom: menjač je napred, a motor pozadi, što dovodi do gubitaka na radilici.
  Ali engleski "Challenger", najnoviji ima raspored i motor od šest stotina konjskih snaga. Tenk se pojavio nedavno i nije previše masivan, ali efikasan.
  Ali najmasovniji je Sherman u SAD-u, koji se proizvodi u ogromnim količinama. Takav auto... Nije loše zaštićen u čelo i neki tenkovi imaju prilično dugu cijev.
  Postoji takva tenkovska armada.
  Ali bosonogi dečak Aleksej Sotnikov, ovaj sveže pečeni pionir, pripremio je nekoliko iznenađenja za savezničke mastodonte.
  Na primjer, mine piljevine počele su da eksplodiraju. Nemačke, američke, britanske tenkove rastrgale su gusjenice, razbijene valjcima. Gori metal.
  Pionirka je pljesnula bosom nogom i zacvilila:
  - To su fašisti, shvatite!
  Lav tenk je prvi eksplodirao. Zatim dva Shermana. Dalje "Panther" i "Churchill". Zatim opet "Shermans" i "Cromwells".
  A evo još jednog zastarjelog njemačkog tenka T-4. To ga je takođe raznelo. A onda je "Tigar" počeo da se dimi.
  Aleksej Sotnikov, bacajući grašak smrti, zacvilio je golim prstima dečijih nogu:
  - Slava SSSR-u!
  Alyonka, vrlo lijepa djevojka zlatne kose, uzela je i zgnječila insekta golim prstima i zacvilila:
  - Za svetsku revoluciju!
  Catherine je zacvilila:
  - Za najviša dostignuća SSSR-a!
  I isto tako kao lupanet iz bazuke. I sam Aleksej Sotnikov napravio je bazuku od lule. I puca veoma smrtonosno.
  Pucao je i dečak-terminator-vojvoda, i pucao iz daljine "Tigar" -2 i zaglušno viknuo:
  - Ja sam svemirski vitez!
  A tim pionira je zaurlao:
  - Komunizam živi!
  Nacisti su zapravo naišli na izuzetno agresivan otpor svojih protivnika. I njihovi tenkovi, i tenkovi saveznika su tu i tamo eksplodirali i rušili se. I beskorisno je opraštati deci Crvene armije milost.
  Tenkovi su pucali neselektivno i nisu mogli ništa pionirima.
  Dječak Aleksej Sotnikov ponovo je opalio svoju bazuku i zacvilio:
  - Za otadžbinu i Staljina!
  Alenka je golim prstima djevojačkih nogu bacala kamenčiće, rušila neprijatelja i cvrkutala:
  - Za veličinu SSSR-a!
  I namignula svojim saputnicima.
  Dečak Andrejka je tukao bosom nogom i pevao:
  - Uskoro ćemo se sresti sa snom,
  Prvi korak u životu je...
  Vidis opet nad zemljom,
  Vihori žestokih napada!
  Aleksej Sotnikov je ponovo ispalio iz baze za višekratnu upotrebu dugog dometa, razdvojivši Sherman i zapevao:
  I borba se ponovo nastavlja
  Hiperplazmatska vatra ključa...
  A Lenjin je tako mlad -
  Zadaje smrtonosni udarac!
  Ovaj mladi borac je tako dobar momak. I golim prstima dječjih nogu uperi pušku u metu. I opet pali. A saveznici nastavljaju napred, njihovi tenkovi se penju zajedno sa Nemcima. I nastaju samo dodatni gubici.
  Što se neprijateljski mastodonti bliže približavaju, to više trpe gubitke. Djeca, posebno, pucaju iz lakih i jednostavnih baza na tenkove, rušeći s njih kule. I nanose ogromne gubitke.
  Djevojka Alenka golim prstima djevojačkih nogu baca granatu i pjeva:
  - Ovo je slava, slava komunizma,
  Odletjet ću u raj sa pjesmom!
  Djevojčica Lara, golih nožnih prstiju, također će lansirati ubilački dar smrti, kidajući protivnike i cičeći:
  - Za veličinu komunizma!
  Pioniri se tvrdoglavo bore i sa dečacima i sa devojčicama u isto vreme. I svi se bore.
  Medvjed je također bos, baca granatu dječjom nogom, zaustavlja američkog Shermana i škripi:
  - Za Sovjetsku Rusiju!
  I djeca se opet svađaju. Hitlerovi i saveznički tenkovi nailaze na mine, granate, bazuke. I bukvalno su nezaustavljivi.
  Djevojčica Klara puca iz mitraljeza na pješadiju. Zatim je bosom nogom bacila grašak sa eksplozivom. Pocepala je mnogo fašista i cvrkutala, pokazujući zube:
  - Ja sam apsolutni svetski šampion!
  I gola peta djevojke opet će baciti grašak. Eksplodiraće i raskomadati nekoliko nacističkih tenkova.
  Djevojčica Maša se okrenula i puškomitraljez. Pokosila je Frica i prednjala:
  - Slava ruskim junacima!
  I gola, okrugla peta kao dar uništenja.
  Evo devojaka. A momci pokušavaju da drže korak. I oni pucaju na naciste, i pokoše pješake, a ovo je cijela strana legija. I golim petama, pioniri će poslati potpuno uništenje neprijatelja.
  I oni se smeju.
  I kako fašiste kolektivno mlatiti pioniri. I golim, prljavim kolenima pritišću bure baze.
  Ali momci na žicama izvlače mine iz piljevine. I kako nemilosrdno potkopavaju Frice i druge plaćenike. Ovo je zaista totalitarni poraz.
  Bosonogo dijete Aleksej Sotnikov puca iz baze, a dječak pjeva:
  - Svijet je uronjen u krvavo svjetlo,
  Ljudi su uza zid...
  Ali verujem u izlazak sunca
  Ali verujem u izlazak sunca!
  Rastjerat će tamu zatvorske tamnice!
  Mi gospodo, mi gospodo...
  Obučeni da varaju!
  I to bez suđenja! I to bez suđenja!
  Zaključani u podrumima!
  Dječak je djelovao izuzetno energično, poput njegovih pionira. I slomili su Frica bez imalo sažaljenja. Slomili su ih preciznim udarcima i razaranjem.
  Lepa Alenka, pucajući na naciste, i kao da ih pogađa, uze ga i cvrkuće:
  - Naša vjera u komunizam,
  Pobiti zli fašizam!
  I golih prstiju, djevojka će opet uzeti i pucati na neprijatelja.
  Maša Pionir je golom okruglom petom udarila u granatu i razbila njemački tenk, škripeći:
  - Za komunizam!
  Ekaterina je, pucajući iz mitraljeza, zarežala:
  Naći ćemo Hitlera u šumi, naći ćemo Hitlera u šumi! Nemojmo se šaliti s njim! Hajde da ga rastrgnemo!
  I golim nožnim prstima djevojka će opet baciti granatu i cvrkutati:
  - Pocepaću ga!
  Iako je tenk Lev strašan, mastodont težak devedeset tona, ne može odoljeti sovjetskim pionirima.
  I djeca ga drobe, bacajući bosim nogama grašak iz ugljeva, a ovo je prava smrt.
  Ljepotica Alenka vrišti:
  - Naš ruski duh!
  I daje smrtonosni rafal iz mitraljeza, kosi neprijatelja. I izdavanje još jedne planine leševa.
  Aleksej Sotnikov, otpuštajući, napominje:
  - Zaustavili smo ih!
  I opet dječak baci bombu bosom nogom i okrene se. I još jedan njemački tenk je stao.
  Ovdje se kreće američki samohodni top "Witch". Brz auto, ali slabo zaštićen i oboren bazukom. Devojka sa kikicama je pucala i tačno pogodila.
  Druga devojka je golim prstima bacila grašak i uništila fašistu, i pevala:
  - Slava SSSR-u! Pioniri su primjer svima!
  I opet, kako će zaokret smrtonosne sile dati. A on će uzeti puno fašista i pokositi ih.
  Tučnjava Alenka, pucanje na Frica, cvili:
  - Ja sam devojka koja svakog osvaja!
  I opet golim prstima, nešto će lansirati ubojito.
  Catherine, pucajući na protivnike, izdala je:
  - Kosmički komunizam može doći sa nama!
  I kako namiguje. I golom petom će uzeti granatu i dati je. I kako će nacisti biti temeljno posečeni.
  Pioniri se bore hrabro. I ne prilazi im. I kako pucaju precizno i precizno.
  Djevojčica Alenka će opet golim prstima baciti granatu ubojite sile, rastrgati neprijatelje i cvrkutati:
  - Za najkosmičniji komunizam!
  Devojke pucaju, a momci i devojke nastavljaju.
  Tri Shermana su se odjednom prevrnula. Ovdje njihova djeca tuku, tako temeljito izmlaćuju probleme.
  Lijepa Alenka je tvitala:
  - Po nit, po nit,
  ne zelim da idem...
  Bosonoga Komsomolskaya,
  Uživo!
  I opet, golom petom, što se tiče nacista, lansiraće dar smrti. I pokositi velikom hrabrošću nacista.
  Ekaterina, kikoćući se i otkrivajući zube, napominje:
  - U ime ideja komunizma!
  I kako će dar smrti i uništenja popustiti golom petom!
  Borbena Alenka, gađanje i košenje red za redom plaćenika i fašista, izdato:
  - Slava sovjetskoj zemlji!
  I opet golom petom, kao da će baciti na naciste.
  Cijeli snop krvi i krhotina će se dići.
  Aleksej Sotnikov, pucajući sa velikom preciznošću i bacajući poklone smrti golim prstima, primetio je:
  - Radost, radost zauvek!
  Djevojčica Lenka je, pucajući, podržala dječaka terminatora:
  - Neka se san ostvari!
  I golim prstima, pionir će baciti smrtonosno.
  Ovo su deca koja se bore.
  Aleksej Sotnikov je rekao, pokazujući zube:
  - Blizu, blizu, radost i nevolja,
  Potrebno je, potrebno, dati čvrst odgovor!
  Alenka Sotnikova, pucajući na naciste, izdala je:
  - Sunčan svet,
  Da da da! Da!
  Nuklearna eksplozija
  Ne ne ne!
  I opet, kako će se naplatiti naletom smrtonosne štete.
  Aleksej Sotnikov sa golim prstima svojih dečačkih nogu, dok sa ubilačkom snagom lansira nekoliko zrna graška kao dar smrti. I njemački tenkovi, nakon oštećenja, povlače se.
  Dečak-terminator-vojvoda je cvrkutao kao papagaj:
  - Jedan dva tri! Slomite Adolfa!
  A dječak je golom petom uzeo čitavu gomilu ugljenih bombi.
  I toliko se ovih Frica odjednom pokvarilo.
  To je ono što je prihvatio nacistima koje su prikladno udarili.
  Boreći se sa Alenkom, pucajući na naciste i vrlo precizno pogađajući naciste, vikao je:
  - Slava eri komunizma!
  I golih nožnih prstiju bacila je razornu granatu. I toliko je fašista razbilo odjednom.
  Neprijateljski gubici u tenkovima su rasli. Nemci su sa saveznicima, videvši koliko je odbrana tvrdoglava, počeli da uzmiču. Oni su se zapravo vratili. I granatiranje se pojačalo.
  Catherine, pucajući na neprijatelja i šaljući poruku iz baze u visokom luku, izdala je:
  visina zvijezde,
  Naša sveta zemlja!
  I golim nožnim prstima ponovo je bacila poruku smrti, i slomila mnoge protivnike.
  Nemci i saveznik su se povukli...
  Pioniri su i vikali, trčali za njima, bacajući granate. I bilo je takvih borbenih momaka i devojaka.
  Borbena Alenka je samouvjereno primijetila:
  - Naša istina u svemu!
  I sa golim nožnim prstima, opet kako lansirati ubilački grašak smrti.
  Aleksej Sotnikov, pucajući u pokretu, zacvilio je:
  - Zajedno smo velika sila,
  Bjes krokodila je s nama!
  I dječak će ponovo pokrenuti ubilački dar uništenja.
  Cijela ova vojska napredovala je i slomila omraženi Wehrmacht.
  A djeca su bila u napadu, jurila neprijatelja. Njihove okrugle pete, pocrnjele od prašine, treperile su.
  I kako su pioniri istrijebili neprijatelje. Kako su ih smrskali. I kosio bez prekida. I bacali su granate.
  Ovo su istinski sovjetski pioniri kojih se svaki fašist boji.
  A ako su se poduzeli vršiti, tiraniziraće temeljno.
  Djeca borci, napadajući, odlučno pjevaju;
  Uništićemo ceo svet nasilja,
  Dole do dna i onda...
  Izgradićemo novi, novi svet,
  Ko je bio niko, postaće sve!
  I dvije djevojke-komsomolci, također, kao lupanul iz mitraljeza i odsjekli naciste.
  A onda će golih peta popustiti vreći piljevine. Oni su letjeli velikim intenzitetom i uzeli i eksplodirali iznad tenkova nacista koji su bježali. I toliki su ih pocijepali i rastavili na dijelove.
  . POGLAVLJE #4
  Nemci i strani plaćenici iz celog sveta napali su grad Vjazmu. Zapuhao je topao vjetar s juga, a uprkos hladnom godišnjem dobu snijeg se otopio i rojila prava kaša. Njemački tenkovi su s mukom puzali ulicama sovjetskog grada.
  Bataljon pionira djece različitih nacionalnosti borio se protiv nacista u Kirovskoj ulici. Komsomolac Alija je komandovao bataljonom.
  Lijepa djevojka ispaljena iz mitraljeza. Da bi bila spretnija i da bi spasila cipele, sakrila je čizme i bljesnula, okrugle, djevojačke štikle.
  Temperatura je bila iznad nule, a djeca boraca bila su u kratkim hlačama, odnosno kratkim haljinama, vijorila su se golim štiklama.
  Momci su se stalno kretali i stoga se nisu smrzli.
  Dječak Aleksej Sotnikov, zajedno sa djevojčicom Alenkom (njegova žena je također poprimila djetinjast izgled, kako se ne bi previše razlikovala od svog muža koji je postao dijete!), oboje sa crvenim kravatama, oslonjeni bosim nogama na bose stopala, podigao minu, a njemački "Kraljevski tigar" je raznio klizalište, stao.
  Još jedan dečak pionir, Arkaša Sapožkov, i devojčica Alisa, takođe su lansirali dar smrti iz praćke, pogodivši nacistički transporter. Prljava, djeca su bosim nogama udarala po krhotinama pločica, a nisu se ni lecnula.
  Mladi ratnici su pjevali:
  - Mi smo pioniri dece komunizma!
  Komsomolka Nataša je odobrila i bosom nogom bacila paket za eksploziju, razderavši pješake, vojnici su klimali glavom:
  - Za cilj Lenjina!
  Komsomolka Maša se takođe okrenula. I golim nožnim prstima lansirala je bumerang, odsijecajući glave plaćenicima i zacvilila:
  - Za Staljinovu stvar!
  Bataljon djevojaka podržava pionire. Ima mnogo djevojaka i lijepe su, u kratkim suknjama i bosonoge.
  Komsomolac Alsu je pretučen iz protivtenkovske puške i udario u stranu Pantera. Tada je devojka zapevala:
  - Zabava, Lenjin, Komsomol!
  Komsomolac Aziza - također kako pogoditi neprijatelja zajedno sa djevojkom Anisom iz improviziranog katapulta. A ljepotice ovdje su vrlo borbene i tačne u gađanju i bitkama.
  Ratnici ne daju neprijatelju milost.
  Anastasija Vedmakova se bori na nebu kao prava veštica terminator. Akulina Orlova sa njom. Neka nemački avioni i moćnije oružje, ali ratnici ih slome.
  Akulina prati Focke-Wulfa. Da, neprijatelj ima čak šest vazdušnih topova, ali to devojci ne smeta. I bori se kao pravi titan i div.
  Anastasia Vedmakova je ohrabrila svog partnera:
  - Ti si devojka iz super klase!
  Akulina je, odsijecajući još jednog Nijemca, i pritiskajući pedale svojim golim, preplanulim nogama, primijetila:
  - Zvuči super detinjasto!
  Vedmakova se zakikota i primijeti:
  - Mi smo donekle deca! Osim toga, djeca su cool!
  I mlada žena bljesne svojim bisernim zubima.
  Grozni je bio podvrgnut granatiranju ... Komsomolci i pioniri su se očajnički borili kao pravi titani.
  Aleksej Sotnikov i Leha Teterev, obojica bosonogi pioniri, takođe su dovukli eksplozivni paket piljevine uz pomoć žice do moćnog tenka Lev, koji se jedva kretao kroz blato, noseći kolosalnu celinu. A sada mu je zadnji valjak narastao od eksploziva, i kako eksplodira... Slomljene gusjenice razbacane u različitim smjerovima.
  Aleksej je pevao:
  - Verujem da će se ceo svet probuditi,
  Biće kraja fašizmu...
  Ljoha Teterev se podigao, gazeći bosom dječjom nogom:
  -Sunce će sjajno sjati
  Osvetljavam put komunizmu!
  Dečaci su i tamnocrveni i u kratkim pantalonama, Aleksej ima samo plavu kosu, a Lekha crnu. Ali oni se zajedno bore protiv nacista. Komsomolac Vasima s crnom grivom kose, Vasilisa s bijelom kosom.
  Obe lepotice uprkos hladnoći u kratkim suknjama. I njihove okrugle potpetice, tako zavodljive.
  A Bella je s njima komsomolac i također puca. I golim prstima baca još jedan paket eksploziva.
  Ovdje se bore djevojke i djeca, ali nacisti ne smiju da se probiju. I borbe su žestoke.
  Međutim, nacisti pokušavaju opkoliti Vyazmu. I opasno je. Ali tenkovi i transporteri zaglave u blatu...
  I bombe eksplodiraju... Dakle, Yu-488 pokušava da bombarduje grad. A sa njim i američka čudovišta B-29... Oni takođe udaraju gasne puške...
  Dve devojke lete na Yu-288: Isabella i Zaira, prelepe plavuše. Bacaju bombe. Ali onda se Yak-9 pojavljuje sa strane.
  Isabella, uz pomoć svojih golih nožnih prstiju, usmjerava vazdušni pištolj i puca na sovjetsku mašinu. Zatim dodajte brzinu. Yak-9 ionako nije prebrz, a ovdje je i u preopterećenoj verziji i ne može sustići njemački automobil.
  Djevojke golim štiklama udaraju u staklo i škripe:
  - Budite slavni, naša vojska je sveta!
  A kako će jezici pokazati!
  I sovjetski auto je bio pod vatrom iz dva zadnja avionska topa, i zapalio se, vode kao što rade goli prsti djevojačkih nogu.
  Zaira je ciknula, pokazujući zube:
  - Opraću sve crvene vojnike!
  I namigni plavim očima. I izgleda najborbenije i najintenzivnije.
  I kako voli lijepe mladiće.
  Međutim, njena želja za ubijanjem je mnogo više.
  Kada su se Nemci iskrcali nakon bombardovanja, Zaira je popio malo piva. A Isabella je, osim piva, dodala i rakove. Djevojke su rado jele. Ostavili su graciozne, bose, otiske stopala na inju aerodroma. Dječaci su gladnim i posramljenim pogledima proždirali svoje gotovo gole ljepotice. Kako su devojke lepe i u isto vreme užasne.
  Isabella je pitala Zairu:
  - Mislite li da će se rat uskoro završiti?
  Zaira je napomenuo:
  - Ne prije ljeta! Dok ne zauzmemo Moskvu, Rusi neće kapitulirati!
  Plavuša smaragdnih očiju je primetila:
  - A posle pada Moskve i dalje može da bude tuča!
  Plavuša plave kose se složila:
  - Oni mogu! Ali to više neće biti borbe, već agonija!
  I devojke su se smejale, jele rakove i opet u bitku... Dok je vreme relativno letelo. A njihove bose noge ostavljale su graciozne, bose otiske.
  Isabella je primijetila:
  - Imamo sve lepo, čak i tragove!
  Zaira je klimnula.
  - Nemačke su savršene!
  I obje zle ljepotice pjevale su u horu:
  - Rajh je savršenstvo,
  Rajh je savršenstvo...
  Od osmeha do gesta
  Iznad svake pohvale!
  Oh, kakav blagoslov
  Znajte da smo savršenstvo
  Znajte da smo savršenstvo
  Znajte da smo mi ideal!
  I opet, bombe se bacaju na sovjetske položaje. I ljudi umiru. Mnogi ljudi umiru od granatiranja i bombardovanja. I od snimaka gasnih bacača i drugih smrtonosnih uređaja.
  Anastasia Vedmakova i Akulina Orlova su veoma lepe devojke. Anastasija već ima mnogo godina, ali ne stari, i izgleda vrlo svježe i mlado, samo snažno razvijeni, veliki mišići čine da izgleda starije. I njeno lice nema bore ili mreže, sa nežnom, preplanulom kožom. A Akulina je još godinama mlada. Obe lepotice su odlične. Oni su asovi najviše klase. Štaviše, Pokriškin, nakon što ga je Friedrich-Wolka oborio, ozbiljno je šokiran i više ne pravi više letova.
  Anastasija manevrira pocepanom buretom. I obara nekoliko već zastarjelih ME-109. Nakon toga, djevojka heroj zacvili:
  - Mi smo orlovi na nebu!
  Akulina manevrira, zmija lisica, i odsiječe Focke-Wulfu u rep i cvrkuće:
  - Rusija je iza nas! Rusija je iza nas!
  Devojke su definitivno u porastu. Nisu čak ni obukli grudnjake u neke tanke gaćice sa kojima se bore. Ali mnogo pomaže u borbi. Na kraju krajeva, to povećava efikasnost uticaja ubilačkih hira.
  Anastasija ponovo pravi manevar. Ovaj put ima ozbiljnijeg protivnika od ME-309, koji ima sedam vatrenih tačaka. Uključujući tri avionska topa kalibra 30 mm. I naravno, ovo je ozbiljan protivnik. Moćno oružje vam omogućava da odsiječete neprijatelja u jednom potezu. I imaš samo jedan vazdušni pištolj...
  Anastasija, međutim, spretno baca svoj avion u stranu, udaljavajući se od letećih olovnih mlaznjaka. Da, ona ima samo pištolj kalibra 20 milimetara. Ali ako pucaš u rep.
  Anastasija je sa osmehom pevala:
  - Junkersi su mi došli do repa,
  Ali evo uzdahnuo je...
  Dosadno su zavijali šrafovi,
  Ne trebaju im ni krstovi na grobovima,
  Križevi će se spustiti na krila!
  Akulina se zahihotala i orezala Yu-188, gugutajući:
  - Za zabavne pobede!
  I pokazala je svoje biserne zube. Devojke ovde su najširi i najkolosalniji borbeni izliv.
  Anastasija baca Yak-9 u stranu. Ponovo pokušavaju da je obore. Pritisne ME-309, auto je ozbiljan.
  Anastasija je bijesno pjevala:
  - I vidim ozbiljnu,
  U snu Ivana Groznog...
  Zemljište u Sibiru distribuirano,
  You Native Russia!
  I ratnik opet nokautira njemački auto. Prvo joj pokida krilo. Zbog toga gubite brzinu. A onda ide do repa. Nijemac ima dobre šanse da pobjegne zbog velike brzine ronjenja. Ali ne protiv Vještica. Jer ona je as najviše klase!
  Akulina je takođe u žestokoj borbi. Djevojka se bosim petama naslanja na pedale i pjeva:
  - Ne trpite poniženje Slovena,
  Ustanimo protiv Nemaca...
  Nemojmo više da trpimo uvrede
  Slomimo neprijatelja čeličnom rukom!
  Evo Airacobra protiv nje. Jaka mašina: četiri mitraljeza i jedan vazdušni top kalibra 37 mm. Akulina lansira svoj auto kao sanke niz brdo, izbjegavajući granate iz aviona. I zaroni ispod stomaka. Pritišće okidač golim prstima... I pogađa tačno u ranjivu metu.
  I američki auto se upali.
  Akulina je s oduševljenjem pjevala:
  - U pobjedu besmrtnih ideja komunizma!
  Anastasija se takođe dobro bori. Evo tri mustanga protiv nje. Čini se da nisu tako strašni kao ME-309, čiji vazdušni topovi mogu da obore jednim udarcem. Mustang, američki lovac, nema samo mitraljeze. Ali s druge strane, ima ih šest, prilično velikih u kalibru od 14 milimetara.
  Anastasija mora da manevriše. Mlaz metaka blago je ogrebao krilo. Ali postoji pogodak na prilazu i američki lovac je u plamenu.
  Anastasija je pevala:
  - Luda kuća u plamenu,
  Demoni će mučiti beskrajno
  Grešan čovek će dobiti svoje
  Onaj koji je obožavao Sotonu!
  A evo još jedne američke mašine podvitel... I ovo je naravno prilično ozbiljna aplikacija.
  Zadnji Yankee auto pokušava pobjeći. Mustang nadmašuje Yak-9 u brzini i uspeva da se otrgne. Anastasia je pucala iz daljine.
  I dobio Amerikanca. Ali on je, napuhujući rep, uspio da se izvuče iz bitke.
  Anastasija je primetila:
  - Bang Bang! Promašen! Sivi zeko je odjahao!
  Akulina se također borio sa R-51. Snažna mašina sa osam mitraljeza. I, manevrirajući, zapali krilo ovog auta... I ono vodi nazad, puca.
  Akulina je pjevala:
  Sunce se smeje
  Sjaji za djecu...
  I opet bacio auto na stranu. Puca Yu-88. Ova mašina je zastarjela, ali se još uvijek bori. Nemac, pokušava da se iskrade. Ali ne može da se sakrije od devojke koja golim, okruglim štiklama energično pritiska pedale i auto se zapali.
  Anastasija je uz smeh primetila:
  - Tako nas se boje!
  I još jedan Focke-Wulf pokriven!
  Akulina je bijesno rekla dok je pucala:
  - Svet treba da nas poštuje, plašite se,
  Podvizi devojaka se ne mogu pobrojati...
  Komsomolci su tako dobri u borbi,
  Sotona će biti uništen!
  A ratnik je namignuo njenom partneru. Iako to ne možete vidjeti...
  Ljepotice su se vratile. I to je rizično. Ovdje ME-109 počinje da ih juri. puca...
  Devojke se kreću. Nemački opasan auto. Akulino krilo je oštećeno i drvo se zapalilo.
  Njena devojka je stigla na pistu. Vještica je također dobila... I probila je trup i iscurila ulje, malo oštetila motor.
  Djevojke su prisiljene da napuste let za sada. Njihova kola se popravljaju.
  I trčao je bos kroz snijeg. Istegnite njihova snažna i mišićava tijela.
  Obje djevojke su preplanule. Crvenokosa, čija kosa na vjetru kao barjak SSSR-a, i plavuša.
  Anastasija pita svog partnera:
  - Pa, šta misliš kako ćemo pobediti Nemce?
  Akulina je iskreno odgovorila uz uzdah:
  - Kad bi samo Nemci... Ceo kapitalistički svet na motorima!
  Crvenokosa je potvrdno klimnula glavom.
  - Neprijatelj je veoma jak. Ali šta ste očekivali?
  Plavuša je uz uzdah primetila:
  - Posle Staljingrada smo imali optimizam kao ključ. Ali desilo se da smo požurili da otvorimo šampanjac...
  U međuvremenu su se vodile borbe uz upotrebu različitih vrsta opreme. Gerda i Charlotte, na primjer, upravo su primile najnovije samohodne topove E-10 za testiranje na frontu.
  Mašina niske siluete od 1,4 metra i topa kalibra cijevi 75 mm 48EL. Nije loše, i do sada u jednostavnoj verziji. Prednji oklop je 60 mm, a bočni 30 mm. Težina deset tona, motor 400 konjskih snaga.
  Vozne performanse samohodnog topa su odlične, a u planinama Kavkaza je pravo mjesto za njega. Baš na vrijeme za katolički Božić, isporučen je prvi model izrađen od metala. Ona ima samo jedan nedostatak: prilično slab oklop, ali to se nadoknađuje velikim uglovima racionalnog nagiba oklopa.
  Djevojčice Gerda i Charlotte leže gotovo ležeći. Snažan motor daje toplinu, a prilično je udoban u bikiniju i bosonogim ljepoticama.
  Ovdje, pritiskajući gole nožne prste, plavuša baca auto u stranu. Sada imaju jakog neprijatelja IS-2. Auto je još uvijek rijedak u Crvenoj armiji, ali sada sam ga dobio.
  I bolje je ne pasti pod udar njenog topa od 122 mm. Sovjetska mašina puca iz daljine. I, naravno, nedostaje mu brza samohodna puška.
  A sada se morate približiti borbenoj udaljenosti kako biste se probili kroz neprijatelja.
  Gerda napominje:
  - Neprijatelj je jak, ali nespretan!
  Charlotte je kroz smijeh primijetila:
  - Velik je, ali čelni oklop kule je prilično slab!
  Plavuša je klimnula.
  - Pa hajde da probamo!
  Sovjetski automobil, pored drugih nedostataka, i dalje je imao lošu vidljivost i nije mogao zalupiti okretni njemački samohodni top.
  Još jedan hitac i nema ga. Osim toga, moćni top ima nisku stopu paljbe.
  A kakav samohod Nemci imaju brzu.
  I tako je Gerda pritisnula dugme golim prstima, a smrtonosni projektil probio je čelo kupole IS-2
  I počeo je da detonira polomljeni ruski tenk. Kapital je čak počeo da eksplodira i njegove školjke su ušle u lančanu reakciju.
  I uništenje je bilo veoma kolosalno.
  Kupola sovjetskog mastodonta IS-2 odletjela je i otkinula se, kao da je čep izletio iz šampanjca.
  Gerda je primetila:
  - Dobar samohodni top, ali je pištolj prilično slab!
  Charlotte se složila sa ovim:
  - Pištolj iz "Pantera" će biti jači!
  Plavuša je dodala:
  - I efikasnije!
  Red je primijetio:
  - Nade za punopravni razarač tenkova povezane su sa E-25. Međutim, ako se tako nastavi, uskoro nećemo imati šta da istrijebimo.
  Njemački samohodni top izbio je još dva topa i sudario se sa T-34-85. Međutim, ni ovaj automobil nije problem. Ratnici su ispalili projektil na spoj kule. I ruski tenk je zadobio smrtnu ranu. I počelo je da eksplodira.
  A T-34-76 nije opasan za nemački samohod u čelo. Njegov projektil sklizne sa vrlo nagnutog oklopa.
  Gerda ga je probila pritiskom golih nožnih prstiju i primijetila:
  - Sada sam čvrsto siguran u našu pobedu!
  Charlotte se sarkastično ubacila:
  - Ali ne sada?
  Plavuša je iskreno odgovorila:
  - Posle Staljingrada su se pojavile neke sumnje!
  Crvenokosa se zahihotala.
  - A posle Moskve?
  Gerda odgovori ozbiljno:
  - Tamo su nas porazili ne Rusi, nego general Frost!
  Charlotte je u šali pjevala:
  - Oh mraz, mraz,
  Nemoj me smrznuti
  nemoj me smrznuti...
  Moj konj!
  Djevojčice su uvrnule svoje samohodne topove i dobile granate na čelo. Čak mi je odzvonilo u ušima. Ali on je skrenuo sa šina.
  Charlotte je opsovala.
  - Zvuči kao muzika!
  Gerda se zakikota.
  - Popićemo kafu i kakao sa čajem!
  Nakon toga je njihov samohod razbio i sovjetski kamion, a potom je ruska haubica pogođena tačno u zatvor.
  E-10 se kretao i do stotinu kilometara na sat, a ovo je auto koji se nije dao pogoditi.
  Ovde su devojke ispalile rafal na ruske vojnike iz mitraljeza, srušivši nekoliko desetina. I devojke su se smejale.
  Gerda je primetila:
  - Naša samohodna puška je najveličanstvenija, u praktičnom smislu, i ovo je jako kul.
  Charlotte je kroz smijeh primijetila:
  - Da, može Amerikancima dati rogove. Uzmimo prvo Moskvu, pa Njujork.
  A onda je njemački auto uzeo i lansirao još jedan dar smrti, razbio samohodnu pušku Rusije. I devojke se ponovo smeju.
  Mirabela je letela nebom na jurišnom avionu IL-2. I skoro sam naleteo na Gerdinu ekipu. I ako naletim na to, bilo bi loše za djevojke Trećeg Rajha. IL-2 bi ih nabio iz vazduha.
  I tako je Mirabela ispalila iz avionske puške Tiger-2 i cvrkutala:
  - Dva puta sam te odbio,
  Rečeno da platim!
  Ja sam takva infekcija -
  Nemam više od dvadeset godina!
  I kako zviždi.
  A evo jednostavnog "Tigra" koji se kreće, a sa njim i dva "Šermana". Američki tenkovi su visoki i prilično slabi u naoružanju. Iako će trideset četiri biti slomljena.
  Mirabela je pucala iz topova na Tigra. Ona ima kalibar 50 milimetara i probila se kroz fašistu. Zatim je cvrkutala:
  - Gaidar ide naprijed!
  I prenio vatru na Shermanove. Bili su veoma nervozni. A ajde da škrabamo iz protivavionskih mitraljeza. Da, ovo je za IL-2, može biti opasno. Općenito, sovjetski automobil je zastario. Može ga oboriti neki lovac, a karakteristike leta su nevažne.
  Mirabela je pevala:
  - Ali evo providnosnog osmeha,
  Savremenik je stigao tamo...
  Gdje strast bolna, žarka,
  Deva pakla je u plamenu!
  A sada ratnik puca na Shermanove. Pokušava da ih sruši. Ali oni se trzaju i brane se.
  Mirabela je zacvilila:
  - Ja sam cool cura, borim se potpuno bosa!
  I golom petom pritiska okidač. I opet će pokriti neprijatelja.
  Mirabela se priseća kakvog je lepog mladića imala prošli put i kako joj je bilo prijatno sa njim.
  Devojka je pevala:
  - Bijeli zečići koji skaču,
  Dečaci trče sa devojkama!
  I namiguje svojim lila očima. I kako blista sa bisernim zubima.
  Vraćajući djevojku na prvom mjestu, tražio je to od najbližeg momka. I dok je jurišna letjelica dopunjena gorivom i dopunjena borbenim kompletom, bila je dobro napunjena energijom iz njega. I postala je mnogo jača i brža.
  Općenito, apstinencija je štetna za žene, svi bi to trebali razumjeti.
  Lolita, engleska djevojka na svom jurišniku, također pogađa sovjetske položaje. Njen R-47 je prilično praktična mašina.
  Lolita pjeva:
  - Vladajte Britanijom, široka mora,
  Nikada nećemo postati robovi!
  I golom petom pritiska okidač. I kapitalno će razbiti neprijatelja. A ona je djevojka kolosalne unutrašnje snage. A Lolita namiguje, igrajući se mišićima. Ko namiguje? Da, samoj sebi, i čak voli da je zdravo!
  Ratnik je zacvilio:
  - Dozvoljeno mi je da provedem Rusiju,
  Ja sam devojka - gola misija!
  I bosonoga Lolita namiguje ne slabom snagom!
  I ona je takva borilačka ljepotica! Samo figurativno sjajno.
  Ovdje je, sa njemačkim pilotima Albinom i Alvinom, mučila pionira. Djevojčice ovog dječaka su prvo skinute, a potom oborene bodljikavom žicom. Potom su posipali solju rane dječaka i počeli pržiti s iskrom. Devojke su jahale sa bakljama u rukama i spalile kožu. I mirisalo je tako ukusno vruće.
  Lolita se ponudila da s guštom proždere komad pionira. I devojke su počele da ga seku i jedu. Ukusno za dječaka i sočno meso. Mekana i nimalo masna. A kad su zapaprili, onda je cijeli vod djevojaka počeo da proždire dijete.
  A dječakova jetra je tako ukusna. I srce ima odličan ukus. I totalno su zeznuli. Lolita je, na primjer, voljela prženi mozak pionira.
  Da, kanibalizam je veoma kul. Ljudsko meso je veoma ukusno. Posebno za dečake, kada je posno, ali ne tvrdo, već sočno i sveže, a ako je sa biberom biće veoma ukusno.
  Ali i nacisti dobijaju rogove. Ovdje se Elizabet i njena posada na T-34-76 bore protiv nacista. Jure na "Tigar", i hrabro idu u zbližavanje, jer nemačku neman ne možete uhvatiti iz daljine. Mastodont se i dalje kreće kroz blato i bespomoćno izvija njušku. A djevojke ubrzavaju spremne da ga stvarno nabiju.
  A sad trideset i četiri skoka ispod samog boka fašističkog tenka i kako će ga podmetnuti. Mastodont je podlegao dasci i bio je temeljito probušen, a takođe i zapaljen.
  Tobdžija Elena škripi:
  - Mi smo sjajni borci, i zaista dobro odrađeni!
  Tada će se jezik pokazati.
  Ovo su stvarno borbeni ratnici od ratnika. Niko ne može da se nosi sa njima.
  Catherine je, pokazujući zube, primijetila:
  - Moja moć je najkolosalnija!
  I iz daljine su pogodili Pantera sa strane. Njemački tenk je zadobio smrtnu ranu, a unutar njega su počele pucati granate.
  A evo i zastarjelog T-4, mašine koja je ukinuta tek u novoj godini.
  Može biti veoma opasno. Ona ima nemački oklopni pištolj. Ali sovjetske djevojke ne sumnjaju. I udarali su iz daljine. Udarac u čelo. Istina, nacisti nisu bili probodeni, već potreseni.
  Katarina je primetila:
  - Osamdeset milimetara oklopa. Moramo pustiti fašistu bliže!
  Elizabet se složila:
  -Neophodno! Ali mi imamo slabu pušku!
  Eufrosinija se zakikota i primijeti:
  - Ali kvalitet vožnje je dobar!
  I evo "Pantera" -2 se približava. Ovaj tenk, zbog svog snažnog topa, može pogoditi sa velike udaljenosti. A njegovo čelo nije lako ni uzeti IS-2. Ne trideset četiri.
  Automobil Crvene armije manevrira. Jasno je da u slučaju pogotka, kraj odmah. Štoviše, debljina oklopa se samo smanjila. Zapravo, učinili su tenk lakšim i bržim, ali su ostavili zaštitu samo od metaka. Ali s druge strane, trideset četiri su postale tako brze.
  Eufrosinija manevrira tenk kako ne bi bila pogođena. Ovdje je T-4 postao bliži malo se pomaknuo u stranu.
  Djevojka golim prstima pritisne dugme, a projektil koji je ispalila Elena probode fašistu.
  Djevojka radosno kaže:
  - U svetom ratu - biće naše pobede!
  Ali sada je "Panther" -2 savladan. Uspijte da ga udarite pravo u stranu i ovo će biti prilika.
  Elizabet napominje:
  - Pojavio se opasan auto!
  Catherine se oštro protivi:
  - Veliki ormari, glasni i padaju!
  Sovjetski tenk ubrzava. Samo četrnaest tona težine. A to daje, sa motorom od pet stotina konjskih snaga, veliku brzinu.
  Nijemac također nije slab i puca. Ispaljuje projektil smrtonosne sile. Ali ne može ući.
  Dar smrti prolazi...
  Elizabeth sa osmehom odgovara:
  - Crna krila nad svijetom....
  Sovjetski auto puca u pokretu. Pogodi Nemca granatom u čelo. Naravno rikošet. Ali trideset četvorka još uvijek mora biti u stanju da precizno pogodi u pokretu.
  Katarina je primetila:
  - Ukrali smo etikete!
  "Panther"-2 ponovo puca. Ona je stala. Nemci su shvatili da sovjetski automobil želi da se ukrca u njih. I žele da je upucaju.
  Elizabeth reče sa osmehom:
  - Da, neka je naša Crvena armija u slavi!
  I njihov tenk je ubrzao. I opet Nemci blate. A sada se sovjetski automobil probija na desnu stranu.
  Ovdje je oklop Panther-2 samo šezdeset milimetara, iako je moguće probiti pod uglom.
  Elena je pritisnula okidač golim nožnim prstima. Projektil je reagovao i pogodio neprijatelja.
  I nakon što je zadobio smrtnu ranu, Kraljevski Panter se grčio u agoniji.
  
  HITLER NIJE RIZIKOVAO DA OBJAVI RAT SAD.
  Hitler nije objavio rat Sjedinjenim Državama. A sama Amerika nije ušla u bitku sa Trećim Rajhom. I to je dovelo do izostanka bombardovanja i drugog fronta.
  Treći Rajh je zaglavio u blizini Staljingrada. Ali najbolji njemački as Marseille u to vrijeme prebačen je na istočni front. I kao rezultat toga, sovjetski avioni su počeli gorjeti kao baklje.
  Britanci, bez Amerike, nisu se usudili da napreduju u Egiptu. Situaciju je pogoršala činjenica da je Japan dobio bitku kod Midveja. I preuzeo inicijativu na Pacifiku.
  U blizini Staljingrada, njemački obavještajci su mogli djelomično vidjeti koncentraciju sovjetskih trupa na bokovima Grupe armija B. I pregrupisanih snaga. Kao rezultat toga, napadi sovjetskih trupa su odbijeni. Osim toga, ofanziva je počela u neletećem vremenu. I to je imalo negativan efekat.
  Marseille je brzo postigao gol, a za tri stotine oborenih sovjetskih aviona, prvi put u Wehrmachtu, dobio je drugi Viteški krst Gvozdenog krsta sa hrastovim lišćem, mačevima i dijamantima. Ime Marseillea izazvalo je divlji užas kod sovjetskih pilota, a on je bio užasan - dobio je nadimak crni đavo.
  Crvena armija nije bila u stanju da probije njemačku odbranu ni u centru ni na jugu. I zaglibio u ofanzivi - koja se pokazala beskorisnom. Do kraja decembra borbe su se stišale. U januaru je, međutim, izvedena operacija Iskra, ali su Nemci uspeli da odbiju sovjetsku ofanzivu u pravcu Lenjingrada.
  U Trećem Rajhu je objavljen totalni rat i proizvodnja oružja je naglo porasla. Uključujući najnovije Pantere i Tigrove. Također je ušao u seriju i tenk "Lav". Ova mašina je po obliku bila slična Panteru, ali je bila teška devedeset tona i imala top od 105 mm i kalibar cevi dužine 70 EL. Međutim, "Lav" je od samog početka pokazao svoje nedostatke - mala brzina, česti kvarovi, niža brzina paljbe pištolja.
  Prednosti Lion tenka uključuju vrlo snažnu zaštitu čela kupole od 240 mm i dobrih 150 mm čela trupa. Također, bočne strane su bile relativno zadovoljavajuće zaštićene sa 82 mm oklopa ispod kosina. A sovjetski topovi od 76 mm nisu ga probili.
  Lav je tako, zajedno sa Ferdinandom, postao revolucionarna mašina.
  A nacisti su glavni udarac zadali sa strane Staljingrada duž Volge.
  I bili su prilično uspješni u tome.
  Međutim, u bitkama su učestvovale i lijepe djevojke s obje strane.
  Na primjer, Olesya se bori s mitraljezom, a Mirabela s njom. Devojke su veoma lepe.
  I pucaju izuzetno precizno.
  Olesya je čak pjevala:
  Kako ptica maše krilima!
  Mirabela je primetila, pokazujući zube uz cerekanje:
  - I ovo će biti naš šarm!
  I ljepota će se okrenuti, a onda će svojim golim nožnim prstima baciti ubilački dar uništenja.
  Ali ne možete se zaštititi samo sa devojkama. Hitler je sakupio više od osamdeset punokrvnih divizija u sektoru proboja. Uključujući tenk, SS. I kapitalno su sposobni da se probiju. Ovo je zaista demonska moć.
  Tenkovi "Lav" i samohodni topovi "Ferdinand" kreću naprijed i probijaju sovjetsku liniju odbrane.
  I još uvek ima aviona na nebu. ME-309 njemački lovac, koji pokazuje najviši akrobatski akrobat i moćno oružje. Sedam vatrenih tačaka nije šala.
  ME-309 u brzini i naoružanju je bez premca. Ima tri vazdušna topa kalibra 30 mm i četiri mitraljeza kalibra 14 mm.
  Protiv takve mašine, nesretni Jak-9, sa jednim topom od 20 mm i mitraljezom, očigledno ne može da odoli.
  Tako su Nemci odmah preuzeli prevlast u vazduhu. I hajde da uništimo sovjetske automobile.
  Ukratko, za mesec i po dana stigli smo do Astrahana i stigli do Kaspijskog mora. Što je stvarno super. I Nemci su blokirali kiseonik Crvene armije do Kavkaza.
  Sad postaje stvarno jezivo...
  Ali pioniri i pioniri se bore protiv nacista.
  Grupa djece stala im je na putu. Dječaci i djevojčice uzeše praćke i puške.
  Ovdje pucaju iz praćke, puštajući paket domaćeg eksploziva na tenk. Nemački auto je napravio rupu i stao.
  Serjožka i Tanka su dignule ruke i lupile bosim, detinjastim nogama, vičući:
  - Slava Staljinu!
  A djeca su trčala, trepereći sa malim štiklama crnim od blata.
  Pionir Oleg i djevojčica Lara također su krenuli tako što su golim prstima pritisnuli dugme za bazuku i zacvilili:
  - Za otadžbinu SSSR!
  I opet se njemački tenk pokupio i zaustavio.
  Pioniri su jednostavno oduševljeni.
  Serjožka se odmara bosim nogama i cvrkuta:
  - Za domovinu!
  Ali, nažalost, junaštvo pionira ne spašava. Nemci napreduju duž obale Kaspijskog mora. Štaviše, Turska je ušla u rat, pogoršavajući situaciju.
  Staljin je u ovoj situaciji ponudio mir Hitleru... Firer je rekao da je pristao samo na predaju.
  Prije nove godine, nacisti su zauzeli cijeli Kavkaz i ujedinili se s Turcima.
  Pod ovim uslovima, Firer više nije želeo da napadne Moskvu. I ponudio je mir Staljinu. Ali sovjetski diktator je to odbio.
  Zimi su Nijemci pokrenuli ofanzivu na Egipat i uspješno je izveli. Bili smo u mogućnosti da zauzmemo cijeli Bliski istok. I ovo je bilo ozbiljno dostignuće Wehrmachta.
  A u tehnologiji ga je obilježila pojava "pantera" -2, dobro zaštićenog i dobro naoružanog vozila sa snažnim topom i motorom.
  "Panter" -2 je sada bio glavni tenk Panzvale. I naravno, njegova moć je kolosalna. Ali još je opasnije kada ga vode veoma čvrste devojke.
  Gerda je golim prstima opalila iz svog topa od 88 mm i viknula:
  - Ja sam super devojka!
  Charlotte je samouvjereno potvrdila, pucajući na sovjetska vozila:
  - Ja sam hiper!
  Christina je napomenula, obarajući protivnike granatama i pokazujući veliku preciznost:
  - Ja sam vrhunska!
  I Magda potvrdi, smrskavši neprijatelja u prah:
  - Ja sam najjači na svetu!
  Naravno, devojke ovde su najopasnije u svemiru. A njihove figure su samo superšampioni.
  Novi tenk Tiger-2 izašao je sa snažnijim motorom od 1000 konjskih snaga. Recimo da je auto moćan i brz u isto vrijeme.
  A ko može odoljeti "Tigru" -2?
  Nijemci su krenuli u napad na Saratov, nanijevši glavni udarac duž Volge, zaobilazeći Moskvu. I njihove trupe su se kretale dovoljno brzo.
  Novi sovjetski tenkovi IS-2 i T-34-85 i dalje su bili inferiorni u odnosu na Panter-2 i nisu mu mogli odoljeti.
  A Nemci su imali i "lava" -2 gušćeg rasporeda. Motor i mjenjač su bili smješteni zajedno i ispred tenka, što je omogućilo smanjenje visine vozila, a kupola bi bila uža i manja. "Lav" -2 je tako postao lakši za trećinu, uz zadržavanje iste debljine oklopa i oružja. I motor je postao snažniji za hiljadu konjskih snaga. I "Lav" je postao veoma mobilna mašina i ne tako glomazna. A Miševi nisu ušli u seriju - bili su preteški.
  Umjesto toga, nastavili su da razvijaju naprednije E-100.
  Ali ni ovaj tenk nije zadovoljio vojsku. Glavno vozilo je trebalo da bude Panter-3 ili E-50. I takav kolos se aktivno razvijao.
  Saratov i Kujbišev su brzo zauzeti. Do jula 1944. Nemci su se približili Uljanovsku i počeli da jurišaju na ovaj grad.
  Sovjetske devojke su se hrabro borile.
  Alenka se okrenula i golim nožnim prstima bacila vreću sa eksplozivnom smjesom, urlajući:
  - Za komunizam!
  Anjuta je takođe ispalila rafal i svojom grimiznom bradavicom pritisnula dugme svoje improvizovane bazuke i pogodila nemački tenk, nakon čega je gugutala, pokazujući zube:
  - Za Staljina!
  A i crvenokosa Alla je daleko. Pokosila je naciste, a onda golom petom dala paket smrti i gugutala:
  - Za našu lijepu otadžbinu!
  Tako da Maria šutira prilično precizno. A njena bradavica od jagode šalje grašak smrti ispod rezervoara.
  A djevojka urla:
  - Za našu otadžbinu!
  I Olimpija će podleći čitavoj gomili granata golih potplata, snažnih nogu i brbljanja:
  - Za veliku Rusiju!
  Ovdje su Focke-Wulf, XE-129, i američki P-47, P-51. Amerika se više ne stidi da se gotovo otvoreno bori na strani Trećeg Rajha. Formalno, američki piloti su volonteri. Ali u stvari, oni su učesnici rata koji su poslali američka vlada i oligarsi.
  Djeca naoružana oružjem, druga s domaćim bazama legla su. Oleg Rybačenko i Margarita sa Oksanom, kao iskusniji ratnici, pokupili su domaće, nepovratne cijevi za bazuku. I kako će se zabiti u auto koji nisko lete.
  Dječak i plave djevojčice odmarali su se bosim nogama i lagano pritiskali okidač. A optužbe su pogodile dva američka jurišna aviona i njemački Focke-Wulf.
  Iz rovova je odjeknulo nekoliko hitaca - pucali su i pioniri.
  Oleg Rybachenko je tvitovao:
  - Iako izgleda kao bosonogi dečak,
  Brkovi se nisu probili, ali već titan ...
  U bitkama, odrasli momak je čak previše,
  I zadajte smrtonosni udarac!
  A sada dječak golim prstima vuče konce, a krilate zmije nabijaju njemački i američki jurišni avioni. Desetak savezničkih i aviona Trećeg Rajha eksplodira odjednom.
  Oleg Rybačenko i dvije prelijepe djevojke u istim kupaćim kostimima ponovo povlače obarače, nokautirajući sljedeće automobile kapitalističke koalicije.
  Dječak je zdrobio bubu golom petom i zaurlao:
  Proći će ti dani pakla
  Treći Rajh će pasti...
  Sotona neće vladati
  Borba ne drifta!
  Ostali dječaci također usmjeravaju zmije bosim nogama. A sada koalicioni jurišnici nailaze na male, ali smrtonosne leteće poklone. Mnogo aviona umire. Eksplodiraju u zraku i raspadaju se u komade.
  Hitlerovi piloti gore... A preživjeli jurišnici u žurbi, razbacujući rakete i bombe, razlijeću se.
  Oleg Rybachenko škripi:
  - Slava velikoj Rusiji!
  Pioniri dječaci i djevojčice pjevaju u horu:
  - Slava SSSR-u!
  Djevojčica Maša vrišti iz sveg glasa, udarajući golo, prljavo stopalo:
  - Slava Staljinu!
  Dječak Paška dodaje:
  - I slava Olezhki! On je genije!
  Dječji rovovi su dobro kamuflirani, a od eksplozije bombi i raketa samo su dva dječaka i djevojčica zadobila manje ogrebotine. I to unatoč činjenici da su se formirali strašni lijevci, i puno uništenja i inverzija zemljinih ploča ...
  A ponegdje je zemlja od vrućine gorela i dimila se.
  Jedna od devojaka je ustala golim tabanom i opekla joj nogu, od čega je vrisnula:
  - Smrt Geringu!
  Djeca su bila puna entuzijazma. Komsomolci Margarita i Oksana spremne su za borbu.
  Oleg Rybachenko je pjevao, komponujući u pokretu:
  Rođen sam u svemirskom dobu
  Gde su brodovi jurili kroz galaksije...
  Dela ljudi su dosta dobra, verujte mi,
  Rasturi rat, viteže!
  
  Ali Bogovi Demijurg su naredili
  Ti dečko pomozi svojim precima...
  Uzmi hiperblaster u ruke momka,
  I rastrgajte Hitlera!
  
  Pa dečaci su rođeni da se bore
  Oni su hrabri ratnici, vjerujte mi...
  Na kraju krajeva, Rusi su oduvek umeli da se bore,
  Neka zvijer grabljivica bude uništena!
  
  Neka je slavljena moja sveta zemlja,
  Naš veliki rodni SSSR...
  Djevojka trči bosa po snijegu
  Pokazujem hrabrost!
  
  I ja se žestoko borim protiv fašizma
  Veliki ruski dečak pionir...
  I naša vjera će biti uz komunizam,
  Barem pohlepni Sam pomaže Fritzu!
  
  Vjerujte mi, Rusi jednostavno neće slomiti,
  Svi narodi će se okupiti oko Moskve...
  Ja sam vitez nimalo zalemljen dušom,
  Mi smo odani Staljinu kao Gospodu!
  
  Niko ne može slomiti pionire,
  Oni nisu deca - već sinovi bogova...
  Bit ćemo generacija primjera
  Firer neće brojati te rogove!
  
  Da, lebdi naša slava naše domovine,
  Iznad najviše u snegu, verujte planinama...
  Djevojka trči bosa po snijegu
  Utjerati Fritza u lijes golom petom!
  
  Ne vjerujte da su nacisti sada jaki,
  Iako je njihov "Šerman" predstavio Sam...
  Nećemo požaliti ni povjerovati životu
  Vrijeme je za veliku promjenu!
  
  Domovina je lijepa kao sunce,
  Razigrana domovina je naša majka...
  A djevojci se kosa zlatno kovrca,
  Moći ćemo rastrgati Fritz u komadiće!
  
  Mi smo pioniri dece komunizma,
  Služimo i Svarogu i Hristu...
  Rastjerajte podle horde fašizma,
  Otadžbini ću donijeti pobjedu!
  
  Rusija je domovina planete,
  Ona ima svoje omiljene snove...
  Sretni znaju i odrasli i djeca
  Nema potrebe za dodatnom gužvom!
  
  Kada dođe Svemogući, biće sunca,
  Jabuke će procvjetati na Marsu...
  Ujedinjeni i Kinezi i Japanci,
  Amerikanac sa Rusom na putu!
  
  Ujedinite ideje komunizma,
  A vjera zna Lenjinov san...
  Odbacićemo odvratnost cinizma,
  Izgradimo ljepotu u svemiru!
  
  Za nas Mariju i Svetu Ladu,
  Častimo Boga i Marksov "Kapital"...
  Neka svi pioniri budu nagrađeni,
  Za nas su Svarog i Staljin idealni!
  
  Fašisti znaju da neće napasti
  Imamo volju, snagu, znamo moć...
  Srušićemo neprijatelja trostrukim udarcem,
  I pretvori Firera uskoro u uš!
  
  Neka je naša slavna Rusija
  Kao vjecni klas u vrtu da procvjeta...
  Druže Staljine, ti si naš mesija,
  Sa vama idemo u komunizam!
  
  Kad minuti grmljavine, teška vremena,
  Krvavi rat je gotov...
  Odjednom će naša djeca odrasti
  Doći će vječna sreća!
  Ali uprkos svoj hrabrosti Crvene armije, Uljanovsk je ipak pao.
  A i Nemci su opkolili Kazan... I zapušili džinovski kotao sa severa...
  Staljin je, pod ovim uslovima, pristao na kapitulaciju, uz očuvanje sopstvene kože.
  Hitler je pristao na ovo... I SSSR je bio potpuno okupiran za nekoliko mjeseci.
  Treći Rajh je dobio sve. I rat se završio na istoku.
  Ali još su postojale Britanija i Sjedinjene Države.
  1945. Nemci su preuzeli kontrolu nad cijelom Afrikom. A 1946. došlo je do iskrcavanja u Britaniju. Gotovo cijela engleska flota potopljena je od strane podmornica Trećeg Rajha. I sletanje je bilo uspešno. Panter-4 je takođe učestvovao u borbama. Sa težinom od sedamdeset tona, ova mašina je imala prednji oklop od 250 mm i bočni oklop od 170 mm ispod kosina. I pištolj sa cijevi od 105 mm dužine 100 EL. Istovremeno je ugrađen i najnoviji motor od 1500 konjskih snaga - plinska turbina. "Panter"-4 se pokazao kao tenk koji je praktično neranjiv iz svih uglova paljbe, a pogađa sva vozila, čak i retki u britanskim delovima "kornjače".
  Britanija je pala za deset dana. I bio je to impresivan blickrig.
  Ali sada je izvojevana još jedna pobjeda Wehrmachta... I sada ostaje dokrajčiti Sjedinjene Države.
  Ovdje je najteže, naravno, preći okean. Ali Nemci već imaju prilično veliku flotu. I prvo je zarobljen Island, zatim Grenland, pa Kanada.
  Nemačke se očajnički tuku.
  Tako devojke jurišaju na glavni grad Kanade, Kvebek, sa svim mahnitim bijesom gladne hijene.
  Gerda je pucala golim nožnim prstima. Razbio američki minobacač i zagugutao:
  - Onda budi ponosan na čeličnu reku.
  Ispaljena i vatrena Šarlot, razbila je minobacač kapitalističke vojske. A pevala je i:
  - I flamingo vetar leti u oblake!
  Christina je takođe pomerila svoje gole nožne prste. Razbila je haubicu, zgužvala čelik. I cvrkutala:
  Razumeces me...
  Magda je, zauzvrat, koristila gole prste da puca pomoću dugmadi na džojstiku. Razbila je top od 122 milimetra i vikala:
  I nećete naći bolju zemlju!
  Gerda se nacerila... I njoj se rat gadio. Najvažnije je ne samo da ne znate kada će biti kraj, već... Samo se kraj činio dovoljno blizu.
  Moskva je već bila napadnuta i opkoljena. I Kremlj bi bio naglo zauzet da nije bilo Staljinove kapitulacije. Ne, zaista je grad veliki i daleko od Kremlja. Ali ipak je jasno da pad glavnog grada nije daleko. I gde će onda Staljin? U Sverdlovsk?
  Zimi je teško doći do Urala - bilo bi da se SSSR nije predao! Ali to ne plaši ratnike.
  Gerda je zamišljala kako trči bosa po snijegu... Djelovalo je vrlo smiješno. Kao imenjakinja iz Snježne kraljice. Čak se u određenoj mjeri ovo može nazvati nevjerovatnim. Priča je laž, ali u njoj ima nagoveštaja - lekcija za dobre momke. I još više devojaka!
  Gerda se sjetila kako je nosila Hitlerovo dijete pod srcem i nasmijala se. Da, zabavno je zatrudnjeti umjetnom oplodnjom. Firer se, naravno, pobrinuo za svoje potomstvo. Sada će najveći zločinac svih vremena i naroda živjeti u svojoj djeci ko zna koliko još godina i zima!
  Možda čak i milenijumima!
  Za Gerdu, naravno, Firer nije zločinac, već najveći državnik. Onaj kome nije bilo ravnog u istoriji planeta Zemlje! I ne samo za Gerdu. Mnogi sovjetski vojnici ovo ime izgovaraju s poštovanjem i strahopoštovanjem.
  Iako i dalje očekuju da će rat uspjeti prekinuti.
  Staljinu, međutim, ostaje sve manje snage...
  Gerda je svojim golim, gracioznim prstima pritisnula dugme džojstika. Uništen protivavionski top. I zacvilio:
  - Nebo se namršti, uskoro će grom!
  Charlotte je ljutito pogledala svog partnera. Bilo je odmah ispred rezervoara i padala je kiša, fina, gadna kiša.
  Ratnica je pritisnula džojstik golom petom i viknula:
  - U lirskoj dvorani... Bijeli miš!
  Christina napravi grimasu. Pucala je na sovjetski protivavionski top i izdala:
  - Padaće niz ulicu kao limena kanta!
  Djevojka je rukom protrljala tvrdu petu i gugutala:
  - Trči više...
  Magda je duhovito primijetila, također golim prstima pritiskajući dugme na kontrolnoj tabli tenka:
  - Beži bez bežanja!
  I poslao osmijeh!
  Gerda se namrštila. Kao dijete maštala je da postane ratnica. Bila je tako agresivna devojka. Ali još ranije je imala listu želja - da uđe u čarobnice.
  Ovo uopće nije cool, ali jako cool... Da naučite kako dočarati i kontrolirati svijet. I mnogo toga za popraviti.
  Evo, na primjer, starice su tako gadne i ružne! Je to tačno? Naravno da ne! Žena uvek treba da bude zauvek mlada i lepa!
  Gerda je sanjala o stvaranju vlastitog svemira, u kojem sve djevojčice i dječaci ne stare, ne obolijevaju i zauvijek su lijepi, besmrtni! Sada bi to bila nevjerovatna kreacija!
  Zašto je naš svijet tako nesavršen? I ko je kriv za ovo! Gerda je ponekad sebi postavljala ovo pitanje. I nije mogla da nađe odgovor. S jedne strane, Bog je odgovoran za sve. On je svemoguć, a čak je i đavo njegova kreacija. Dakle... Ali zamislite Boga punog ljubavi koji žene čini ružnim? Kako se to može dozvoliti?
  Sama Gerda nije našla odgovor. Postavila je pitanje svešteniku... On joj je odgovorio dežurnom frazom:
  - Ovo su posledice greha!
  Gerda se počeša po potiljku i odgovori:
  - Da li će razuman otac unakaziti nestašnu djecu?
  Sveštenik nije našao ništa da odgovori...
  A Gerda je sa osmehom dodala:
  - Pa čovjek je zgriješio, pa kazni ga pravdom, a ne pretvaraj ga u čudaka! Inače, i sam si gori od njega!
  Zaista, djevojka je zaključila sasvim logično. I nisam našao racionalno objašnjenje zašto Bog unakaže žene. Na kraju krajeva, časne sestre su ružne. I ništa bolje od grešnika. Šta je zbunjeno, šta je časna sestra - suština jedne stvari postaju čudovišta u starosti. I ovdje za njih nema ljepote... Ali Gerda se jako bojala da ne postane starica. Biti ružan? Da, smrt je bolja!
  Stoga je počela sanjati o karijeri ratnika. Tako da u tom slučaju umirete mlad i na bojnom polju! Da ne patite u starosti!
  Dobro je živjeti mlad... A šta je sa starošću? Tako jadno stanje! I bez estetike!
  Gerda je volela da čita bajke o vilenjacima. Ovo su prava stvorenja. I žive vekovima i ne stare. Zauvijek mladi, lijepi, zdravi i veseli, ovi vilenjaci. Kad bi bar ljudi bili kao oni!
  I voditi ljubav sa vilenjakom. Zamislite takvog ljubavnika: tijelo zgodnog, mišićavog tinejdžera i iskustvo ljubavi vekovima. Kakva se umjetnost i vilenjaci za milovanje razlikuju u krevetu. Koliko različitih trikova znaju. I najčudesnije i najseksi poze.
  Gerda je primijetila da je najbolje voditi ljubav s mladićima ili čak tinejdžerima. Obično su plašljivi i oprezni, vole da vas maze i ljube vam grudi. Da, i mlada tijela su mnogo ugodnija za kontakt sa ženskom kožom. I da dlakavi torzo nije baš atraktivan. I ti ljuljaš tijelo, a oni te miluju.
  Dobro je kada te muškarac masira. A pogotovo ako je ova masaža i nježna i gruba u isto vrijeme. Lijepo je kad snažno žensko tijelo naboraju jake ruke.
  Gerda je ovo zamislila i čak je zastenjala od uzbuđenja. Kako je sjajno.
  Charlotte je golim prstima pritisnula džojstik i cvrkutala:
  - Krokodili su u rijeci, moroni na frontu!
  I razbila je trideset i četiri na komade... Da, gadni crvenokosi đavo. Ubijanje Amerikanaca.
  Pritisnula je dugme golim prstom, a Christina je tvitala:
  Svima su potrebni prijatelji!
  . POGLAVLJE #2
  Nijemci i njihovi saveznici preuzeli su Kanadu i prenijeli borbu direktno na američko tlo.
  U samoj Americi besne bitke
  Ali ovog dana ili večeri, bosonogi dječak Friedrich nije bio suđen da završi lov. Američke trupe iz Filadelfije i Čikaga zadale su snažan, potkopavajući udarac u krilo nacističkih trupa koje su napredovale na Rjazanj.
  A dječak od trinaest godina, bos u kupaćim gaćama, kao najbolji od najboljih, već je noću bačen na mjesto proboja.
  Friedrich je na svom ME-362 sa povećanom municijom odmah stavio tačku na i. Istina, sveprisutni HE-362 uspio ga je malo prestići. Uključujući i legendarnog Huffmana, najboljeg asa Republike Ingušetije, za kojeg je bitka u Čikagu postala čas trijumfa.
  Ali naravno, nespremno obaranje aviona, pa čak i sa udaljenosti od pet-šest kilometara, "beba" je izvan moći. Huffman, koristeći ludu brzinu svog automobila, koristi taktiku oštrog zbližavanja i daljeg povlačenja. Inače, za to ima gotovo optimalno naoružanje, 30-milimetarske topove ranih modela HE-362 - opsesivnog "Salamandra". Mašina koja se pokazala jako dobrom u borbama, a što je najvažnije, idealna za lov i taktiku za pariranje iznenadnim zračnim napadima.
  Friedrich je, međutim, uspio srušiti samo četrdeset devet aviona, raznijevši zračni pokrov, nakon čega je prešao na tenkove.
  U mraku pred svitanje, automobili izgledaju kao čoporni mravi koji se penju uzbrdo. Glavni radni konj Pershinga, u drugom univerzumu, je tenk pobjede. Lak plen za Fridriha, koji je pao u borbeni trans. Ostalo je još manje od "Šermana", "Vještice", ali tu je i SAU-155 "Big Tom" za probijanje utvrđenja i SAU-240 - generalno čudovište.
  A evo i par tenkova novijih i većih od "Vašingtona"-11, očigledno prvih modela... Fridrih, već u svojoj uobičajenoj isključenoj svesti, zabija granate tačno u otvore na šarkama vozila tako da one pucaju iznutra. Njegova municija dozvoljava, i sva tri pištolja modela MP-103, sa velikom brzinom. Na štetu, međutim, mitraljeskog naoružanja, ali od potonjeg, dječak Friedrich se pokazao općenito, kako ne bi usporio brzinu od prekomjerne težine i poboljšao manevarsku sposobnost strojeva.
  Kada je "Vašington" -11 poleteo, municija je eksplodirala u jednom od njih, dečak je odjednom osetio veliki ponos, pa čak i zaključio:
  - Možete izdati bilo koga, ali promenite samo sebe!
  A sada je stid izdaje, kao magijom, nestao, a Fridrih je stresao san.
  Helga se dobro borila, dva aviona i osam tenkova, četiri samohodna topa - rezultat za jedan nalet i za običnog čovjeka je odličan. Ali ovo je jedan let... Po povratku, usledio je kada je procvetao drugi...
  Sa izuzetkom tri Duck-2, više nije bilo aviona i glavni udarac je morao biti zadat upravo takvim kolonama. Ovdje je možda glavna stvar koja je Friedricha sputavala bila činjenica da se tenkovi, za razliku od prvog vala aviona, nisu zbijali jedan uz drugog i da je bilo potrebno, takoreći, strugati s mukom, praveći prelijete.
  A američke trupe su se herojski borile. Evo, na primjer, koliko je okretnih, ali slabo oklopljenih "Vještica" -3, podiglo svoje proboske. Velika brzina ovih samohodnih topova, pokretljivost "Vještice" omogućile su da se brzo spoji s njim, ali je dovela do ogromnih gubitaka. Da nije bilo zračne prevlasti, onda bi temeljito oborio Fritz.
  Međutim, uništeno je i nekoliko Ferdinand-4 - pogođena je slabost bočne oklopne zaštite ovog moćnog samohodnog topova, jednog od najboljih razarača tenkova u povijesti ratova.
  Helga se borila u jednom elegantnom američkom bikiniju. Mišićava, nešto iznad prosjeka visoka djevojka, sa likom boginje. Veoma lepa ratnica, Fridrihu se dopala više od previsoke (i koja je nasledila) ćerku Poršea, iako je potonja bila naslednica jednog od najbogatijih bogatstava u Nemačkoj. Ali s njom dječak, iako se mogao oženiti u isto vrijeme kad i Helga, nije učinio mnogo dobrog. Ipak je pametna guzica.
  Margaret, Firerova glavna supruga, uskoro se treba poroditi... Iako možda ne tako brzo... Dovraga, vrijeme u ratu polako prolazi. Veoma bolno sporo. Evo, čini se, takav mentalni osjećaj da će bitka za Čikago trajati najmanje nekoliko godina, iako nije prošlo ni mjesec dana - 29. oktobar... Psihologija percepcije je posebna...
  Međutim, dan je prošao relativno brzo. Ali 30. oktobra 1947. Fridrih je ponovo krenuo u lov. Presušio je nalet neprijatelja na zastavu. Iako je Philadelphia još uvijek nedostižna za Fritz.
  Fridrik je odlučio da će definitivno uhvatiti Weitesteina i prekinuti dugotrajnu opsadu kotla, ubrzavajući kraj rata. Koliko možete ovako puzati i skakati, vrijeme je da konačno razjasnimo.
  A za početak, pošto je Hitler-Bizmark, čini se da je već feldmaršal-major i formalno ima vazdušno-desantnu eskadrilu pod svojom komandom, da sve shvati, neuhvatljivi general armije i da ga uhvati noću. Superrazvijena intuicija je već rekla dječaku Friedrichu gdje da pronađe, u kom se trgu Vatutin krije. A general vojske nije bio nimalo pasivan, izdavao naređenja i zahtijevao da stoji do smrti. Čak ni Moskva još nije zauzeta, bitka se vodi za svaku kuću, pa čak i za ulaz. Ovaj grad se već poredi sa Staljingradom.
  Fridrih je poljubio Helgu u slatke usne za rastanak i rekao šapatom:
  - Idem u rizičan posao... Možda se neću vratiti...
  Djevojka se nasmiješila kao odgovor.
  - Ne možeš izgubiti! Jer Fridrih Bizmark je oličenje arijevskog duha. Duh koji je besmrtan!
  Mladi ratnik je klimnuo svom prijatelju u odgovoru:
  - Tako je, u principu, ali... Ne možete biti samouvereni... - Pauza i dodavanje. - Samopouzdanje je ono što dovodi do mnogih neuspjeha. Pa čak i jedan, ponekad dovoljan za smrt.
  Helga je ljutito lupila bosom, djevojačkom nogom:
  - Nećeš umrijeti... Zašto sam s tobom!
  Fridrih je odgovorio:
  - Ne želim da te ugrožavam. Ako, na primjer, tokom bitke ne razmišljate samo o sebi ili o svrsi zadatka, već i brinete o svojoj voljenoj... Ovo je ometajuće i neugodno. Može propasti u najnepovoljnijem trenutku. Mladić je stavio ruke na djevojčina ramena i pogledao je pravo u oči. - Ti me razumiješ?
  Helga je lako pristala.
  - Razumijem... Osim toga, imaću više od uspomene na tebe.
  Fridrih je odjednom postao radoznao, zjenice su mu se suzile:
  - Kako misliš?
  Helga se nasmiješila i odgovorila nevino.
  - Naravno, nisam sasvim siguran, ali... Izgleda da je trudna!
  Bizmark je zviždao:
  -Oh dobro! Međutim, to se ne vidi, struk je vitak!
  Helga je slegnula svojim mišićavim ramenima.
  - Znači, nije prošao ni mesec dana... Ali i ti si ovo želeo, zar ne?
  Fridrih je iskreno odgovorio:
  - Šta ako si otišla na porodiljsko i više nisi rizikovala da se boriš na frontu, onda da - htela sam! A ostalo... Možda je dosta, letiš?
  Helga je izdahnula:
  - Ova bitka će se završiti, pa ćemo vidjeti. Čini mi se da više sile neće dozvoliti da umre djevojka koja nosi sina živog boga u svojoj utrobi.
  Friedrich je namignuo svojim plavim očima kao odgovor:
  - Možda! Ali razlog više da se ovaj rat okonča što je prije moguće.
  I ponovo se ljubeći, čvrsto grleći za rastanak, rastali su se. Noć je bila hladnija nego inače, već trideset prvog dana, a onda gle i novembar, posljednji mjesec jeseni. Fridrih je hodao, tačnije, trčao na zadatak, kao i obično, u istim kupaćim gaćama, kako bi golom kožom bolje osetio napetost linija sile i teoplazme planete zemlje. Dječak je bio željan borbe, nestao je, kao da nikada nije imao osjećaj stida, zbog svoje izdaje. Prekaljeno mladunče vučića osjetilo je miris krvi, i više nije mogao i nije htio gubiti uzbuđenje.
  Za specijalnu operaciju Friedrich je promijenio oružje, dodavši mitraljeze i ostavivši samo jedan top za svaki slučaj. Tenkovi u okruženju ostali su zapravo minijaturni i moraće da se bore uglavnom sa pešadijom. Mladi Bizmark je lako pronašao izgovor za sebe - Rusi ionako ne bi osvojili cijeli svijet, pa zašto ne požuriti poraz i tako spasiti živote miliona ljudi. Neka vrsta podlosti za dobro. Štaviše, Friedrich Bismarck nema gdje da se vrati, a on već ima stvarnu porodicu i bogatstvo koje brzo raste u Trećem Rajhu. Da, a možda uopće nisu njegovi preci, već sličan paralelni univerzum, svojevrsna sinkronizacija materije i prostora.
  Dakle, nema smisla da se pogubljujete!
  Savjest se ne može prevariti, ali se može prevariti!
  Friedrich je tražio ukupno šest pomoćnika za poseban zadatak, jedan od njih je bio Huffman. Općenito, prvobitna ideja je bila da se sve radi sam. Ali Bizmark je, procijenivši, odlučio da mu neće škoditi stjecanje iskustva u komandovanju i grupi. Uostalom, nećete se boriti cijelo vrijeme kao običan pilot na jednom avionu. Takođe morate razviti liderske kvalitete u sebi. I sada sedam leti u žestoku borbu odjednom i samo sedam. Nevjerovatan tim i zanimljiv odnos snaga. Ali oni se vješto bore kada ih ne mogu slomiti brojevi! Fridrih ga želi uhvatiti dok je mrak, ali u isto vrijeme leti što je niže moguće. Preostali članovi tima su također na ME-362 - četiri i Non-362.
  Noć je puna bljeskova i bijesne tutnjave pištolja. Američke trupe reagiraju mnogo rjeđe, ali i dalje ne miruju kao vreća pod udarcima udarača. Poput medveda okruženog hordom, on umnožava svoju snagu raspršujući velika jata pasa, stvarajući čuda snage i hrabrosti. Dakle, bombe padaju na njihove položaje, a oni ne mogu da izdrže takav pritisak.
  Ali nemački avioni još ne pucaju, tim je tim. I Friedrich je pao u dubok trans, njegovo tijelo samo vodi auto do cilja. U glavi, pak, poput upečatljivih šibica, bljeskaju aforizmi;
  Lakše je zagrabiti okean prstom nego doći do određenog zaključka u vjerskoj raspravi!
  Religija je obično suprotna toleranciji!
  Razgovor o politici najčešće dovodi do svađe!
  Zlato ne rđa od krvi, ne crni od znoja, ne mrvi se od suza!
  Toljaga je šaka, mač je nož u šaci!
  Ako želite da vladate državom - naučite sami sebi zapovijedati!
  Kada komšija ima prazan novčanik, vaš se čini punijim!
  Bolje je postiti nego čuti stenjanje djeteta koje umire od gladi!
  Ponekad vrijeme za obračun grešaka - ostaje samo u grobu!
  Revolucija će upotrijebiti bič da ubrza trenutak kada bič nikada neće pasti na čovjeka!
  Najbolji motor napretka je bol - da umorne noge ne bole, čovjek ne bi izmislio auto!
  Tek nakon što je iskusio puninu patnje - moći će da cijeni punoću blaženstva!
  Ako želiš da postaneš bog, nauči da voliš bližnjega, jer Bog je ljubav!
  Izbori su jedino bojno polje na kojem pobjeđuje vještina, a ne brojevi!
  Vuk i vegetarijanac drugačije gledaju na svijet, posebno odraz dana tanjira!
  Kad je kralj strašno izdan, ali još gore kada kralj izda svoju savjest!
  Osmeh je širi, barut suvi, oštrica oštrija, a srce ljutije!
  Rat je pakao za tijelo, čistilište za dušu, raj za poeziju!
  Ne možete pobediti svakoga osim ako ne pobedite sebe!
  Najstrašnija zvijer, ova koja živi pored ili u tvom srcu!
  Ponekad je mekoća sinonim za izdaju!
  Sve genijalno je jednostavno u svojoj paradoksalnosti!
  Gorak je hleb izdaje, med razvrata, suze nevinih!
  Najlakši način za zadovoljenje potreba je umjerena ambicija!
  Prazan stomak doživi više radosti od korice crnog hleba nego punjenog stomaka od ananasa sa tetrijebom!
  Ponekad je hrabar poraz vredniji od kukavne pobede!
  Zlato je takav metal, što je uzorak veći, to jače daje krv!
  Hrabrost udvostručuje snagu, pamet učetvorostručuje, a razum donosi pobjedu!
  Ponekad pomisao na samoubistvo produžava život!
  Bez postignuća, život je bijedni surogat za postojanje!
  Rat bez žrtava je kao pozorište bez glumaca!
  Samo oni koji su zaljubljeni u smrt mogu istinski da cene užitke života!
  Voljeti život je ipak prirodnije nego obožavati smrt - ovo drugo previše podsjeća na mačku u šaci!
  Sve što vodi do pobede je divno: preuzeti neprijatelja - dobro, ali sredstva se ne računaju!
  Zlato je meko, ali srce ga čini bešćutnim!
  Znanje u glavi nitkova je opasnije od mišića budale!
  Đavo je smislio votku, novac i ulje! Svi podjednako destruktivni!
  Jedan delikvent vrijedi dva nedužna - prvi trga vene od imena lošeg iskustva, a drugi računa na popustljivost!
  Ko štedi na vojsci, razvali se na odštete!
  Ne oružje koje ubija, već ono koje može porobiti!
  Smrt je kao loša hrana;
  Agonija čekanja, za razliku od rođenja, ne nestaje s vremenom!
  Nemoguće je uništiti samo prazninu i glupost!
  Friedrich je u posljednjim riječima već jasno vidio metu i naredio da se zaroni na nju. Istovremeno, mladi terminator je otvorio vatru iz svih cijevi mitraljeza. Eksplozivni meci visokog kalibra probijali su parapete, parajući neprijateljske vojnike, lomeći im kosti, izbijajući izvore blatnjavo smeđe krvi.
  A Fridrih je uništio dva tenka "Vašington" -7 borbene straže već tokom prikrivanja. Jednim pokretom prsta probio im je krovove. Pokosio je sve koji su bili u krugu od pola kilometra. A onda je odmah spustio auto na zemlju izrubljenu rovovima. I prije konačnog slijetanja, skočio je sa ljeta.
  Dječak je uskočio u bunker i napravio užasan obračun u stilu gangstera. I dok je mladi terminator pevao;
  Činilo mi se da sam poletio na sivom konju,
  Kakav magarac tako riče?
  Znam lično sotonu, rodbinu ljudi -
  Ja ću se obračunati sa svakim ko se pobuni!
  
  Đavoli su se nastanili u lošim mozgovima,
  I galopirati ljute misli!
  Uravnotežimo - obrišite nule odjednom,
  Očistite sistem od ponora!
  
  Gde skacem, ni sam ne razumem,
  Hiperplazmatski vihor je prošao kroz glavu!
  Ne dozvoli sebi da se pokoriš govnima,
  Tako da se tok slave razlije po lunarnom svijetu!
  
  Rat teče u neprekidnom toku -
  Takvo zanimanje čeka osobu ...
  I hoću da pijem alkoholno vino -
  I mirno nastavite sa veličinom razgovora.
  
  Ali znaj da će slabost i dosada proći -
  Ako nađeš osobu, ti si uspjeh i poziv!
  Mi, kao pioniri, težimo da marširamo -
  Na kraju krajeva, kul ratnik nije glupo ime!
  
  Babak i rastrgan, evo planine leševa,
  Neprijatelj je zbunjen, povlači se!
  Možemo završiti rutu
  Iako pas podzemnog svijeta divlje laje!
  
  Šta mi radimo na svetu - bez fantazije,
  Rođeni smo, kao da napalm muči mozak!
  Zauvek ćemo biti kao godine mladosti -
  I mjesto u paklu bit će bolje nego u raju!
  
  Šta vojnik hoće? Da nastavi rat
  Njemu mir i dosada i slabost mozga!
  Stići ćemo neprijatelja do groba -
  Ali znajte da je prekasno da se predate ratnicima!
  
  Neće biti rezultata i nema izbora -
  Završio posao i odmah drugi!
  Uostalom, ovo je samo početak, preventivno trčanje,
  Uostalom, vojni rok je dobro djelo!
  Prekrivajući svoj put leševima, Fridrih je stigao do generala vojske. Izbacio je oružje iz drhtavih ruku i povikao:
  - Hyundai Hoch!
  Whitestein je opsovao.
  - Krilato mladunče vuka.
  Fridrih je već zarežao na engleskom:
  - Da, Ivane! Ovdje možete svirati komunizam na trubi, ali bez obzira kako svirate, svi svirate ugašeno. A ako ima onih koji vam dođu, biće i onih koji će doći po vas!
  Vaiteshain je zaškiljio, pogledao je dječaka, užasavajući od neprirodno oštrog reljefa, s podrugljivim osmijehom, polažući vojnike koji su služili ispod distribucije uz grizne udarce, i viknuo:
  Ti si pravi đavo.
  Fridrih nije podržao razigrani ton i rekao je oštro:
  - Dosta! Sada naredite svima da se predaju, spasite i svoje i tuđe živote! Koliko je ruske i nemačke krvi proliveno...
  Armijski general Vaiteshein je oštro rekao:
  - Ne! Bolje umreti nego izdati!
  Friedrich je golim prstima bacio pet otrovnih igala (oružja SS specijalnih snaga), nokautirajući one koji su pokušali uletjeti - odabrane stražare. I nacerio se.
  - I vaš pristanak nije potreban! Ja ću lično narediti da se predam u vaše ime...
  Vatutin je zbunjeno viknuo:
  - A kod pozivnog znaka?
  Fridrih se cinično nacerio.
  - A on mi je poznat.... Inače, kako bih te našao.
  Vatutin je, u očaju, jurnuo na paklenog tinejdžera bodežom, ali je proleteo i, udarivši u zid, izgubio svest. I Friedrich je odmah okrenuo šifru, precizno oponašajući glas komandanta, naredio svim podređenim trupama da se odmah predaju. Mladi as je govorio samouvereno i oštro, savest mu je mirila logično objašnjenje - ionako su osuđeni na smrt, pa je bolje da spasu svoje živote, ali i hiljade nemačkih vojnika.
  A Galkin može i lažirati tuđi glas, pa zašto to ne bi mogao Fridrih - momak koji nije jednostavan, već vrlo stvaran supermen - pravi Arijevac i pojedinac nove generacije u najdirektnijem smislu.
  Ostatak njegovog tima izgleda nije te sreće. Jednog su ubila još trojica, međutim, dovoljno lako da se bore protiv ranjenika, uključujući otpornog malog Huffmana.
  Ali naređenje koje je navodno stiglo lično od generala vojske imalo je uticaja i napadi su prestali direktno na njih.
  Friedrich je nekoliko puta ponovio naredbu, nakon čega je, da bi ubio vrijeme, počeo, držeći pero u idealno ispravnom obliku nožnih prstiju, skicirati nove cool aforizme;
  Ima mnogo pametnih i poštenih ljudi, ali su tako pametno uređeni da se nikad ne miješaju!
  Kukavičluk je prvi znak poslušnosti. A poslušnost je duša vojnika! A duša vojnika je ključ pobjede - za pobjedu treba biti kukavica! Takav je paradoks rata!
  : Bog je u svakoj osobi, Bog je svaka osoba, samo da ima visok moral, a duša nije životinja!
  Ubijanje u ime Hrista je isto što i ubijanje Hrista!
  Bolje je raditi na treningu nego u grobu počivati!
  Kada je mač slomljen, ruka poseže za bodežom!
  Možete tražiti banalnost, ili trpjeti uvrede, ali ne možete opravdati banalnu uvredu!
  Sve tvrdo je krhko i kvarljivo, ali u mekoj izdržljivosti postoji snaga. A ko ne veruje u ovo, naravno, pokazaću jezik da možete da jedete! Svi su se zubi raspali u prah, ali on je živ - ja kažem ban!
  Postojanost u seksu uništava ljubav!
  Računati na sreću je kao zadirkivanje Boga i dosadna smrt!
  Zlatne jabuke najbolje rastu kada drveće zalijete krvlju!
  Tri su stvari: čija je vrijednost nepromijenjena: Svemogući, roditelji i Otadžbina!
  Najzanimljivije pozorište je ratno pozorište, samo što je ulaz nevjerovatno visok!
  Ali u pozorištu operacija suze su uvek prave i svaki čin je lekcija za život!
  Talenat tek tada postaje genije, ako se pomnoži sa kolosalnom marljivošću!
  Odugovlačenje krade lovorike, žurba donosi uspjeh!
  Pravi hirurg je onaj koji je u stanju da nezapaženo izvede složenu operaciju!
  Ne bokser koji udara, već onaj koji ruši!
  Ljepota je uvijek otrovna - najsjajnije pečurke su mušice, a otrov je kao ženski urok - vrti se u glavi i truje srce!
  Prirodni um može pokoriti prirodnu silu, ali urođena sila nikada neće pokoriti um!
  Umrijeti ponosno je bolje nego živjeti skromno!
  Ko drži život za grlo, veća je vjerovatnoća da će ga izgubiti nego onaj koji oslobodi ribu sreće!
  Ljepota blijedi, hrabrost ostaje vječna!
  Mač je preoštar da na njemu drži moć države, laskanje je preslatko da njime dovijeka piješ narod!
  Vojnikova domišljatost kompenzuje generalovu pogrešnu procenu, ali graditi računicu na njoj je kao kopati rupu iglom!
  Teško je zapaliti ono što već gori i ugasiti ono što je već izgorelo!
  Vruć muški temperament, isušuje mozak i prži dno novčanika!
  Tačnije, napali rupu u džepu - toplo srce!
  Najdeblja vrećica je probijena tvrdim falusom!
  Za muškarca najbolje zlatno ogledalo!
  Na novčiću i bore - ukras čovjeka!
  Rat može biti bez pobjednika - ali uvijek će biti gubitnika!
  Ljudska slabost je glavni motor napretka!
  Ako želiš da budeš prvi, radi kao poslednji!
  Genije su rođaci božanstva, i dostojni rođaci!
  Otadžbini možete malo služiti, ali malo izdati ne možete!
  ! Mislim, dakle - postojim, postojim - dakle, živim, živim - dakle, živim srećno!
  Seksualni partneri su kao hrana - zahtijevaju raznolikost i ljute začine!
  Revolucija se pravi čistim srcem, ali ne i bijelim rukavicama; na putu do sreće, kotači zahtijevaju podmazivanje krvlju!
  Najčešće izdaju ne zbog podlosti, već zbog slabosti, iako je slabost ta koja naginje podlosti!
  Generalno, zakon je da zarđali mehanizam radi samo sa zlatnom mašću!
  Lukavost i proračunatost: kako muž i žena rađaju pobjedu - poštenje je treći ekstra!
  Najveća kreacija na svijetu je čaša votke, pada u nju je beskrajno, a dno je na groblju!
  Nije svaki osuđenik zločinac, nije svaki zločinac osuđenik!
  Lakše je kamili proći kroz iglene uši nego objaviti bez blata!
  Profesionalni sudija je kao profesionalna prostitutka - razlika je samo u visini honorara i činu makroa!
  Političari su kao crvi, samo što više krvi cijede iz crijeva kad su prognani!
  Krv je najbolje đubrivo za negovanje hrabrosti generacije u usponu!
  Agresivno poslušna većina misli stomakom, a ne srcem, jer je ono mnogo većeg obima.
  Međutim, ateistička doktrina je najlogičnija, ona pokazuje zrelost čovječanstva, dok se svaka religija povezuje sa djetinjstvom!
  Bog je jak Otac na jakom kolenu, na koga se slabo dete želi osloniti!
  Rijetko ko može zapaliti iskru talenta kada je vlaga totalitarizma tu!
  Oni koji nisu zadovoljni prošlošću i plaše se sadašnjosti češće razmišljaju o budućnosti!
  Lakše je kamenom pogoditi mjesec nego natjerati političare da održe predizborna obećanja!
  Slatki humanizam u narodnoj zemlji je prikladan kao šećer u boršu!
  Tri stvari su vječne: Bog, vrijeme i ljudska glupost!
  Ako želite da pobedite; zaboravi tri riječi: teško je, ne mogu, dosta je!
  Svinja će uvek naći prljavštinu, pacov će uvek naći rupu, a lenj će uvek naći izgovor!
  Moral istog korijena sa riječju prljavo! Najčešće se koristi za mrljanje vrline i ispiranje poroka!
  I naravno, njemački tenkovi serije E pokazali su se kao vrlo opasna i borbena vozila. Gdje su Amerikanci prije njih. Fašisti imaju takvu snagu.
  Pogotovo kada je Gerdina tenkovska posada u napadu i slama američke trupe.
  Ima auto serije E-50, okretan i brz. Ima cijev dužine 100 EL i pištolj kalibra 105 mm. Ako takav pištolj probije.
  Gerda je golim prstima pritisnula dugme džojstika, ispalila projektil, precizno pogodivši neprijatelja i zacvilila:
  - Slava Trećem Rajhu!
  Šarlot, i ova crvenokosa devojka je golim prstima mlatarala po Amerikancima i cvrkutala, pokazujući zube:
  Slava našim nepobedivim trupama!
  Kristina je također golim prstima lupkala po svojim okretnim, isklesanim nogama i viknula:
  - Slava herojstvu Wehrmachta!
  Magda je, koristeći duge graciozne prste svojih bosih nogu, također mlatarala i cvilila:
  - Slava nepobedivom Wehrmachtu!
  A četiri devojke će to uzeti i urlati na sav glas:
  - Pravi smo orlovi, i puni junaštva! I letimo kao ptice, sinovi hrabre Otadžbine!
  Gerda je ponovo pucala golim prstima. Udarila je američki auto i siktala:
  - Ne, ne sinovi, nego ćerke!
  Charlotte je pucala na američki auto, otkinula mu kupolu i cvrkutala:
  - Naravno, ćerke su veoma junačke!
  Christina je ošamarila svog protivnika. Probila je neprijatelja skroz do kraja, i siktala, pokazujući zube:
  - Mi smo prave mašine smrti!
  Magda je takođe pucala na neprijatelja. Razbila je neprijateljski oklop, zabila neprijatelju po čelu i viknula:
  - A mi smo najsavršenije mašine na svetu!
  A cure su horski zavijale:
  - Slava Nemačkoj, slava, tenkovi jure napred! Divizije Trećeg Rajha pozdravljaju hrabre ljude!
  Ukratko, Nemci su zaista dobro išli, a njihove trupe su nizale pobedu za drugom.
  Sjedinjene Države, naravno, imaju jaku ekonomiju, ali su izgubile u pogledu tehnologije. Posebno tenkovi i mlazni avioni. Nemci su već imali ME-262 X u serijskoj proizvodnji, a ova letelica je bila i preživela, brzine preko 1150 kilometara na sat, i naoružana sa pet avionskih topova kalibra 30 mm. Amerikanci ne mogu da odole takvoj mašini.
  Nemci su imali i pticu XE-262, laku za proizvodnju, skoro u potpunosti napravljenu od drveta, veoma laganu i upravljivu. Ali XE-262 je, zbog svoje preniske mase i velike brzine, također bio težak za upravljanje i zahtijevao je visoko kvalifikovane pilote. Ali bio je odličan za Huffmanov stil, koji je djelovao u zbližavanju. I iz blizine je slomio Amerikance.
  No, osim Huffmana, glumile su i dvije djevojke: Albina i Alvina. Oni su premašili po tri stotine oborenih aviona i dobili Viteški krst Gvozdenog krsta sa srebrnim hrastovim lišćem, mačevima i dijamantima. Viteške krstove sa zlatnim hrastovim lišćem, mačevima i dijamantima do sada imaju samo Huffman, koji je oborio više od pet stotina letjelica, i Rudel, legendarni jurišnik, srušio je više od pet stotina tenkova, i mnoge druge kopnene ciljeve. I još sedamnaest aviona.
  U Trećem Rajhu su odobrili i šesti stepen Viteškog krsta Gvozdenog krsta sa listovima platinastog hrasta, mačevima i dijamantima, onima koji stignu do hiljadu oborenih letelica, ili isto toliko razbijenih tenkova.
  U ovaj Viteški krst je trebalo da bude pričvršćeno najmanje stotinu dijamanata, i bio bi veći od ostalih Viteških krstova. Tako da je nagrada bila ne samo časna, već i skupa.
  Albina i Alvina lete nebom. Obaraju svoje Jenki avione i pevaju kroz zube:
  - prelepe devojke,
  Sjajni prijatelji...
  Bili bi strašni momci -
  I odlični udarci!
  Albina je golim prstima uperila avionski pištolj, udarila Amerikanca i zacvilila:
  - Svjetla veselih očiju!
  I namignula svom partneru. Ona je prekinula svog kolegu. Razbila je neprijatelja na komade golim nožnim prstima i cvrkutala:
  - Za komunizam i naše slavne pobede!
  Albina je ispravila svog partnera, obarajući avion Yankee:
  - Za arijevski komunizam!
  I obe devojke su prasnule u smeh.
  U međuvremenu, rat se nastavio. Amerikanci su očito gubili od najboljeg neprijatelja u tehnologiji i obuci, pa čak i korištenjem stranih divizija.
  Konkretno, Yankeesi imaju glavni tenk Sherman. Pa gdje je on protiv glavnog njemačkog E-50. Mašina nacista imala je prednji oklop od 250 milimetara, bočni oklop od 170 milimetara i težinu od sedamdeset tona sa motorom od 1200 konjskih snaga sa pojačanjem motora.
  Treba napomenuti da Sherman nije mogao ni probiti njemačku stranu, budući da je oklop E-50 nagnut. Čak ni Sherman sa pištoljem od sedamnaest stopa, Firefly, nije baš ukrcao Nijemca. Ali ovaj tenk nije bio masivan.
  I Nijemci su samouvjereno uzeli američki tenk sa pet kilometara udaljenosti. Štaviše, ima visoku siluetu. Amerikanci su imali Pershinga nešto bolje. Ali ovaj tenk nije bio tako masivan kao Sherman, a ipak njegov top od 90 mm nije bio dovoljan za efikasnu borbu.
  Samo je "Superšing" mogao da probije nemački E-50 u stranu. Prednost pištolja i kalibra 90 mm i dužine cijevi od 73 EL. Ali s druge strane, brzina paljbe je samo četiri metka u minuti naspram dvanaest za njemački E-50, a težina od pedeset tona prevelika je za motor od 500 konjskih snaga. Da, i oklop je nedovoljan. U čelo njemačkog glavnog mastodonta, Amerikanci se još uvijek nisu probili. A Fritz je imao i E-75 sa topom kalibra 128 mm i bočnim oklopom od 210 mm ispod kosina, sa još boljom zaštitom i motorom od 1500 konjskih snaga.
  Dakle, od samog početka, SAD su gubile. Samo tenk T-93, tačnije samohodni top težak devedeset i tri tone, sa prednjim oklopom debljine 305 mm i topom od 155 mm, mogao je da se bori protiv nemačkih mastodonta.
  Ali vozne performanse ovog samohodnog topa su bile nevažne, kao ni brzina paljbe. I Nemci su ga uništili avionima.
  Dakle, Amerikanci u cjelini nisu išli dobro i beznadežno su gubili.
  I njemačke trupe su se sve više približavale New Yorku i Washingtonu.
  Truman je molio Hitlera za mir.
  Ali Firer je samo želio potpunu predaju bez ikakvih uslova. Washington je bio opkoljen. I nacisti su započeli napad na američku prijestolnicu.
  Tenkovska posada Gerda borila se za svjetlije sutra. I pobijedio je bez problema.
  Devojka je čak počela da puca ne samo golim nožnim prstima, već i grimiznim bradavicama grudi. I puno je pomoglo.
  Charlotte je također pucala tako što je pritisnula svoje rubin bradavice na dugme džojstika i cvrkutala:
  - Veličina komunizma je u tome što niste riba, već kit!
  Christina je, pucajući, pritiskajući dugmad džojstika, primijetila:
  - A mi Nemci ćemo izgraditi najveći komunizam!
  Magda je, gađajući svoje protivnice grimiznim bradavicama, agresivno rekla:
  - Najsjajniji komunizam! Samo gore, ni korak dole!
  Gerda uperivši top golim nožnim prstima i dobro nišanim hicem prevrnuvši američku haubicu, potvrdi:
  - Za arijevski komunizam!
  Nakon pada Vašingtona, Amerika je ubrzo kapitulirala. I to se dogodilo 31. januara 1948. godine.
  Drugi svjetski rat je završen. A Hitlerov uspon na vlast poklopio se sa kapitulacijom Amerike.
  Činilo se da je postojao dug period mira. U stvari, svi ratovi su gotovi, Sjedinjene Države su zarobljene, a šta više želite? Ali postojala je još jedna supersila sa kolonijama: Japan. I Hitler je želeo da ga osvoji.
  . POGLAVLJE #3
  20. aprila 1953. započeo je novi rat za prepodjelu svijeta. SSSR je i dalje postojao u skraćenom obliku. Vojska koja je došla na vlast nakon Staljina, postavila je Voznesenskog kao formalnu glavnu vladu. Ovaj lider je uspio djelimično da obnovi rusku ekonomiju. I ponudio je Hitleru učešće SSSR-a u ratu protiv Japana. On je pristao, ali pod uslovom da Rusija vrati samo Primorje, ostrvo Sahalin i lanac Kurila, koje su prethodno zauzeli samuraj.
  Tako je Voznesenski dobio novu šansu da oživi SSSR i djelimično rehabilituje carstvo.
  Borbe su se odvijale punom snagom.
  Alenka i njen tim borili su se na novom, eksperimentalnom tenku T-11. Ovaj auto je bio težak i dobro zaštićen. Njen prednji oklop dostigao je 300 milimetara sa masom mašine od šezdeset osam tona i topom kalibra 130 mm. U međuvremenu, glavni tenk T-54 je još uvijek u SSSR-u, što također nije nimalo loše.
  A Alenka i njen partner pucaju iz snažnog pištolja sa velike udaljenosti. Japanci, naravno, imaju svoje automobile. Konkretno, ovdje je E-75, kopiran sa njemačkog modela po licenci. Ali ovaj tenk je već pomalo zastario.
  A Alenka ga nokautira golim nožnim prstima. I šalje projektil tačno od kraja do kraja.
  Djevojka cvrkuće:
  - Slava eri komunizma! Slava Lenjinu u srcima!
  Zaista, ovo je ljepota najvišeg standarda.
  Anyuta također puca, koristeći gole prste isklesanih nogu i škripi:
  - Ja sam veoma kul ratnik, i to je kao lutka sa satom!
  Alla također puca zauzvrat. Ova devojka je pretukla samuraja i rekla:
  - U ime svetlosti, toplote i vetra!
  I, naravno, korištenjem bosih nogu.
  A onda je Marija sletela. Ona je djevojka ogromne duhovne snage. Razbila je japanski tenk i cvrkutala:
  - Za moćni komunizam!
  I podlegla goloj peti.
  I na kraju je opalila uz pomoć bose noge i Marusije. Djevojka je udarila neprijatelja i siktala:
  - Slava eri boljeg sveta!
  I kako ona zviždi... Ovo je stvarno jako cool djevojka.
  Sovjetska tenkovska posada radi odličan posao i podiže račune. Djevojke naravno brzo preuzimaju vodstvo. Imaju i najbolji auto za Crvenu armiju.
  A Gerda se bori na piramidalnom tenku. Ovaj automobil je već napredniji i ima samo dva člana posade.
  Oni, zajedno sa Charlotte, pucaju na Japance, i izuzetno su efikasni.
  Gerda je golim nožnim prstima pritisnula dugmad džojstika i udarila u japanski auto, sikćući:
  - I samuraj je poletio na zemlju pod pritiskom čelika i vatre!
  Charlotte je također pucala na nju, koristeći gole prste svojih isklesanih nogu, i siktala:
  - Ali naš Vermaht od tajge do britanskih mora, svi su milioni puta jači!
  Magda i Christina se bore u drugom piramidalnom tenku.
  Terminatorice su izuzetno borbene i kolosalne snage.
  I tako Christina puca golim nožnim prstima i udara Japanca.
  Zatim vrišti:
  - Naša era sa pobedama pred nama!
  Magda takođe puca na neprijatelja. Ruši toranj od samuraja i cvili:
  - A dostignuća čekaju još bolje!
  I opet, golih prstiju, profitira od sistema, ruši neprijatelje.
  Da, ima devojaka koje će zaustaviti konja u galopu i ući u zapaljenu kolibu.
  Ratnici su savladali neprijatelja i postepeno su se uzdigli.
  Japan je gubio. I Nemci su koristili strašno oružje - diskoteke.
  Ovim letećim tanjirima nije bilo premca.
  Ovdje se Agata i Adala svađaju na disketi. Ratnici kontrolišu mašinu uz pomoć džojstika i raspoređuju ovu najmoćniju jedinicu. I tako slamaju protivnike. I udaraju toplotnim zracima iz vazduha. Bukvalno uništavaju moć rivala.
  Agata, pucajući na neprijatelja, urla:
  - Ludila moja strast!
  I sa golom, okruglom petom, kao da pritiska.
  Adala, pucajući na neprijatelje, samouvjereno izjavljuje:
  - To je samo moć!
  Takođe koristi svoje gole nožne prste protiv neprijatelja.
  Devojke su se zaista razišle. I takve, da kažemo prave borbene ljepotice.
  Da od Japana jedva da je išta ostalo.
  Zemlja izlazećeg sunca je gubila. I nažalost, izgledalo je gotovo beznadežno.
  Samuraji su se suočili sa tehnološkom superiornošću. I veoma ozbiljan protivnik u smislu operativnog planiranja.
  Japan je svojevremeno porazio Rusiju, ali sada je gubio od koalicija.
  Na kraju, Treći Rajh je čak pokrenuo nuklearni napad na ostrva, a zemlja izlazećeg sunca je kapitulirala.
  Kao rezultat toga, osvajanje kolosalnih zemalja je završeno. Međutim, Treći Rajh se još malo borio u Latinskoj Americi i izvršio dodatna zauzimanja teritorija.
  Ali kada je cijeli svijet pod Trećim Rajhom, još uvijek slobodni SSSR zadirkuje Firera.
  A 20. aprila 1957. počinje agresija na Rusiju. I kolosalne snage napreduju na SSSR.
  Na šta Crvena armija može da računa u ovim uslovima? Snage su već veoma nejednake.
  Ali očigledno, Rusi i druge nacionalnosti još uvek imaju neke kalkulacije.
  I jako se bore.
  Nataša, Zoja, Avgustin, Svetlana se bore protiv nacista.
  Djevojke tradicionalno bose i u bikiniju. I ovo je njihov kredo. Bore se divljom žestinom.
  Nataša, pucajući iz mitraljeza, primjećuje:
  - U čemu smo dobri, da znamo da se borimo!
  Zoya, pucajući na neprijatelja, složila se:
  - Možemo!
  I bacila je bombu golim prstima.
  Augustina je mitraljezom škrabala naciste i uz veliko uzbuđenje vikala, bacajući bombu golom petom:
  - Ja sam uništitelj zla!
  Svetlana je, takođe pucajući na neprijatelja, i precizno gađajući, koseći neprijatelje i bosom nogom bacajući vreću eksploziva, zbog čega se tenk prevrnuo, provokativno izdala:
  - Samljeću Treći Rajh u prah!
  I djevojka je opet isplazila jezik.
  Evo ratnika. S njima se možete boriti protiv gotovo svakog čudovišta. Čak i Hitlerov.
  Nataša je, pucajući na naciste i braneći Moskvu, pevala:
  - Slomljeni smo jarmom horde,
  Ugnjetavani smo jarmom nevjernika...
  Zoja, pucajući na Frica, i bacivši bose prste nogama, ispusti ubilački zvižduk:
  Ali to kipi u našim venama
  Nebo Slovena...
  Augustina je, pucajući na naciste, djelujući vrlo energično, dajući bombu golom petom, nastavila:
  I sa divnih obala,
  Do obala Kolima...
  Svetlana je pevala sa divljom strašću, igrajući se mišićima nogu, a novinarske pločice su izdavale:
  Sve ovo je naša Zemlja,
  Sve ovo smo mi!
  I ovdje su djevojke, moram reći, bile sa velikom uobraženošću i kolosalnom agresijom.
  Niko ih ne može zaustaviti, ništa ih ne može poraziti. Zle vučice lome neprijatelja, zle tigrice pozdravljaju heroje.
  Ili možda heroine. Evo kockarskih djevojaka najvišeg leta ptice.
  A ako se bore, onda iz srca....
  I Alenka sa svojom posadom na tenku T-13. Mašina koja je spremna da odoli nemačkim, piramidalnim kompozicijama. Djevojka puca na neprijatelja i pjeva:
  - Naši tenkovi, to je pravo čudo,
  Od pustinja do sjevernih mora!
  Rastrgat ćemo te, vjeruj Judi,
  Užasna zvijer će biti uništena!
  Anyuta je bijesno potvrdila, također pucajući na neprijatelja uz pomoć svojih golih nožnih prstiju:
  - Rastrgaću neprijatelja i samljeću ih u prah.
  Alla je naizmjence jurišala na neprijatelja uz pomoć golih nožnih prstiju i cvrkutala:
  - Za veličinu crvenog komunizma!
  Marija je takođe udarila neprijatelja, pogodivši golim donjim udom dobro nišan i zaurlala:
  - Za lepe pobede!
  Marusja je takođe, uz pomoć svojih golih nožnih prstiju, pokretala neprijatelja, kao da ga udara, i viknula:
  - Za najviše ideje komunizma!
  Petorica su se borila protiv nacista poput terminatora.
  I sovjetski piloti su se takođe borili na nebu. Konkretno, Anastasia Vedmakova i Akulina Orlova.
  Borile su se kao epski ženski heroji. Koristeći gole nožne prste, slali su vazdušne projektile. Oni su vrlo prikladno pogodili neprijatelje.
  Anastasija je svojom grimiznom bradavicom pritisnula dugme džojstika, udarila fašistu i cvrkutala:
  - Slava idejama komunizma!
  Pucajući na neprijatelja iz bradavica od jagode, polugola Akulina je također gukala:
  - Slava herojima SSSR-a!
  Ovdje su zgodne i snažne djevojke. Kako se bore kao prave zveri. I imaju nadljudsku strast i kolosalnu snagu.
  Anastasija je, slamajući naciste, pevala:
  - Iznad nesrećne planete visio,
  Zli Fritz uzavrela tama...
  Okupator mrzi svoju sjekiru,
  Naoštrite i odsijecite glavu!
  
  Međutim, on nije pijun,
  I ne hodaj zauvek pod jarmom...
  Pretvara zle neprijatelje u vatrene žile,
  Postat će vladar svjetova!
  A tu je i Elizabeth na tenku T-55. Mašina sa snažnijim topom od 105 milimetara od T-54 i spremna za borbu protiv neprijatelja.
  Djevojke u tenk, naravno, samo u jednom bikiniju.
  Elizabeth je golim prstima pritisnula dugme džojstika, pucajući prilično precizno u neprijatelja, i zagugutala:
  - Za Rusiju komunizma!
  Tada je Ekaterina zauzvrat opalila, koristeći grimiznu bradavicu svojih grudi da puca.
  Udarila je u nacistički tenk i zagugutala:
  - Za uspeh u izgradnji komunizma!
  Elena je takođe pucala na svoju protivnicu golim nožnim prstima. Razbila je cijev piramidalnog tenka, sve je to dobro uradila.
  Zatim je cvrkutala:
  - Najsjajnije ćemo imati komunizam!
  Zatim lupanula i Eufrazija, iako je obično samo vozač. Ali djevojka je pogodila vrlo precizno, razbijajući njušku nacističkog tenka.
  Onda je zagugutala:
  - Naš komunizam je svjetliji od sunca!
  Devojke na tenk su bose i u bikiniju izgledaju veoma lepo i harizmatično. I imaju grudi sa tako grimiznim bradavicama.
  Elizabeth je pjevala s oduševljenjem;
  Slomimo jaram, vjeruj fasizmu,
  Pomericu planine ako treba...
  Doći će era, era komunizma,
  Odletjet ću u raj sa pjesmom!
  I opet će djevojka sa grimiznom bradavicom pritisnuti dugme džojstika i udariti naciste.
  Tako da ga Firer neće naći malo.
  Sa takvim devojkama je jasno da je SSSR još uvek živ, a Hitler ga ne može tako lako razbiti.
  
  
  
  RAT CIGARETA I BOCA ALKOHOLA
  ANOTATION
  Virtuelna i vrlo cool igra odvija se u matrici Hypernet, u kojoj se bore flaše alkohola i kutije cigareta. Vrlo zanimljiva i borbena strategija.
  . POGLAVLJE 1
  I svih osam odjednom je zaronilo u Hipermatricu. Počela je igra ogromnih razmjera i napetosti.
  Prvi korak je, naravno, bila izgradnja zvjezdanih brodova svih modela i jedinica - boca i pakovanja sa ljudskim ručkama i nogama.
  Da, igre su veoma čudne. Oni odražavaju fantazije ljudi budućnosti koji su očigledno pali u vječno, veselo djetinjstvo. A ovo je, naravno, vrlo inventivno.
  Na primjer, Alice je započela istraživanje planete sa pet kutija cigareta. Ali oni se brzo kreću. Na planeti postoje neograničeni resursi, ali ih još uvijek treba rudariti.
  Alice, naravno, koristi šifru za varanje. Kao, međutim, i Arkasha. Gradnja nije toliko zanimljiva kao borba, a na svojim planetama pokušavaju što prije proći kroz pripremnu fazu.
  I prije svega, prave centar za proizvodnju robotskih radnika. I prave nove robote i nove radionice, reproducirajući fabrike ubrzanim tempom. I to je urađeno vrlo kul sa velikim entuzijazmom.
  Velike fabrike, zauzvrat, počinju proizvoditi svemirske brodove.
  Tu je i akademija nauka, građevinarstva i vojske. Šta vam je potrebno da otjerate karakteristike ratnih brodova. Evo najlakših - ovo su borbeni jednosjedi. Jeftini su i manevarski, laki za proizvodnju. Što je oprema teža i moćnija, to je ona skuplja i sporije se štanca.
  Stoga, jata malih aviona sa jednim pilotom prva se dižu u nebo. I žure jedno drugom u susret. Paketi cigareta Camel su najelitniji borci, a suprotstavljaju im se boce konjaka Napoleon. Što je generalno cool i izuzetno cool. A sada pucaju laserski topovi - borci nalikuju ražama, ili dubokomorskim ribama s krilima. Zrake se raspršuju i padaju u automobile koji se brzo kreću.
  Prve razbijene flaše i zapaljene cigarete u vatrometu raznobojnih rafala.
  Izvana liči na sudar dvaju morskih talasa. Oni se preklapaju. Nekoliko boraca se čak međusobno nabija. Slijede eksplozije... Flaša jakog jamajčanskog ruma rasprsnula se u komade i planula.
  Alice je, gledajući ovo i izdavajući komande, zacvilila:
  - Pustićemo fotone za vas!
  Arkaša se nasmejao i odgovorio:
  - Ovo je samo početak!
  Borci su se sudarili, pokušavali jedni drugima da uđu u rep, vrteli se kao u vrtlogu.
  I sve više i više novih snaga ulazilo je u bitku. Ovdje su u akciju krenuli snažniji dvosjedi i trosjedi. Takođe su imale aerodinamičan oblik i bile su prozirne.
  Cigarete su petljale šapama po džojsticima, flaše su zveckale i dodirivale im udove. Sve je izgledalo vrlo krvavo i teško.
  Sotnikov je takođe uletio u borbu u jednom borcu. Njegovo vozilo ima šest laserskih topova i smrtonosno je. Međutim, ne možete lako probiti čelo - poluprostorno polje vibrira.
  Aleksej je u svom detinjastom telu veoma spretan, i u reakciji je ispred kutije cigareta. Evo ubojitog skretanja, a neprijatelj je bukvalno planuo, kao poprskan benzinom.
  Plamen je bio mešavina plave i zelene boje, kao da ignoriše vakuum.
  Aleksej je pevao:
  Ne bojimo se rata
  Ja sam anđeo, a ne sotona!
  Alenka je takođe u borbi. Odabrala je zvjezdane lovce sa dva pulsna topa koji su ispaljivali gravitacijske zrake. Djevojka u bikiniju koji joj jedva pokriva tijelo.
  I to čini mišićavu i zaobljena Alyonka još ljepšom i šarmantnijom. Njeni goli prsti, sa sjajnim noktima, veoma spretno pritiskaju dugmad.
  A sada se borbeni čopor "Belomor" podelio na dva jednaka dela.
  Alenka je imala asocijaciju na srce.
  Vještica je pjevala:
  - Moje jadno srce je spremno-
  Eksplodirati u grudima kao granata...
  Za voljenu osobu sa lepom recju,
  Za blistav, blistav izgled!
  Čak su i mali čamci počeli da se uključuju u bitku. I oni su bili oblikovani kao morska stvorenja - delfini ili ajkule. I puno načičkana oružjem.
  Natasha Belaya je, naravno, takođe u borbi. Samo što je ovaj put izabrala ulogu komandanta razarača raketa. Kakav ozbiljan izbor.
  Razarač podsjeća na ajkulu barakudu sa pedesetak pušaka različitih kalibara.
  Natasha Belaya pjeva:
  - Svemirska prostranstva -
  Smrt pokrivena...
  Mračna močvara -
  Pusan pohlepno!
  Alenka je energično obarala drugu neprijateljsku mašinu, razdvojila je impulsivno, izdala:
  - Zaista čast
  Ne može se naći na nebu...
  Srce žudi za osvetom
  Želi spasiti svijet!
  Na drugoj strani Katka se tuče... Izbacuje razne piruete na borca, a nosi se kroz vakuum kao pero.
  Djevojka golom okruglom petom pritisnu dugme i zacvile:
  - Naredba komandanta tokom rata...
  Ljoha Teterev, podstičući još jednog kolosa, njegov impuls igle ovoga puta probio je rep čamca i naterao ga da izgori. Kako su trčali, sudarajući se i eksplodirajući flaše alkohola. Zabavno trzane ljudske šape i noge alkoholna pića.
  Mladi ratnik i sportista pjevao je:
  Ko je nekada bio čovek
  Taj isključuje nulu!
  Katya, pritisnuvši svoju golu ružičastu potpeticu na okidač, zacvilila je:
  - Bul, bul, bul, bul! Bool, buol, buol, buol!
  Hajde da dignemo alkohol u vazduh!
  Maha se također pridružio borbi. Ali već kao komandant prve raketne krstarice koja je izašla iz hangara. Djevojka je spolja skromna, ali ima svoj um.
  I bio je to težak dan za flaše pića. A ovo je figurativna batina. Moćni top krstarice je udario. I vatreni pulsar je izbio iz otvora. Nosio je kolosalno uništenje sile. I pometen kao noćna mora.
  Maša je pevala, oponašajući ostale:
  Sve će biti dobro na ovom svijetu
  Srećni na planeti kao deca!
  Krstarica je nešto kao kit ubica. Ozbiljna borbena jedinica. I kutije cigareta pozdravljaju Mahu. Izvana, sve izgleda komično, kao u crtanom filmu za odrasle.
  Ali evo podruma kruzera. Grade se sporije, ali imaju po dvije stotine topova i termokvark projektila. I naravno, ovo je ozbiljan argument.
  Alice je cvrkutala:
  - Na izborima pobeđuju brojevima, a ja sam pobeđivao vešto!
  I ratnik i istovremeno veliki akademik daje komande. Da, bilo je kvarova. Kao okršaji sa cijelom vojskom pokvarenih robota. Ali kako kažu: dobrota pobjeđuje u svijetu. Povrijeđeni komandant je saniran, a armija mašina vraćena na adekvatnu percepciju stvarnosti.
  Istovremeno, naravno, osvježavajući sjećanje na tri zakona robotike.
  A sada je virtuelni rat. A svaka kutija cigareta sa nogama je i borbena jedinica-jedinica i istovremeno ličnost.
  Alice je pjevala:
  - Mi ćemo hrabro u borbu,
  Vađenje fotona iz orbite...
  Hajde da razbijemo bojne brodove -
  Neprijatelji će svi biti pobijeni!
  Boce, eksplodiraju, gore jako jako. Oni su puni alkohola. Čak i one koje bi trebalo da sadrže pivo. Ovo je naravno vrlo zanimljivo i smiješno.
  Maha je bosom nogom pritisnula dugme. Izleteo je smrtonosni pulsar. I čamac se srušio. Evo fregata u borbi. To su prilično udobna i okretna vozila sa jakim oružjem.
  Armadilos ide u bitku. Čak i veći od krstarica, imaju izuzetno moćne topove. Takođe lansiraju rakete koje jure na neprijatelja supersvetlećom brzinom.
  Sotnikov je, videći kako repovi ostaju u vakuumu, primetio:
  - Veoma pristojan rat!
  I guvernerov dječak osjeti kako je gravitacijski talas krenuo iz eksplodirane rakete, a mladi ratnik je bio potresen.
  Poleteo je uz greben... Osećaj je veoma oštar, čak je i u stomaku golicalo.
  A onda nagli pad.
  Alyonka, koju je takođe prodrmala, je pokazala zube i primetila:
  - Je li to cunami?
  Aleksej je, poravnavajući borca, pevao:
  - Direktno golim rukama -
  Ja sam se nosio sa cunamijem!
  Alenka je golim nožnim prstima pritisnula polugu, izbacivši hiperplazmu pražnjenjem i dodala:
  - I bilo koji deveti talas,
  Ovo je kao Claude Vandamme!
  Bojni brodovi su strašno oružje sa moćnom odbranom i najsporije se grade.
  Ali u isto vrijeme, oni su najefikasniji i najstrašniji alati za proboj. Spolja izgledaju kao kitovi i nose hiljade oružja.
  Nataša Belaja se kretala kroz kapsulu za spasavanje, lepršajući kao plovak tokom oluje, u prvi brod tako kolosalne klase.
  Aleksej, u kojem je pesnik živeo i koji je imao odličan pogled sa borca, zahvaljujući brojnim volumetrijskim ekranima, pevao je:
  - Ogromna šarena daska,
  Njeni motori bruje...
  Vojske se kreću žive
  I tenkovi i bojni brodovi!
  Alenka je zacvilila, pogodivši dobro nišanom metu još jednu metu i natjeravši da se kutije cigareta dime:
  - Tenkovi kažeš!
  Dječak vojvoda, vješto se udaljavajući od teškog pulsara ispaljenog iz krstareće puške, potvrdi:
  - Da, i tenkovi takođe!
  I dodao je, ponovo uvijajući tehniku trostruke cijevi:
  - I tenk ima dušu!
  Alena je klimnula.
  - Da, ovde su neke boce već počele da ispovedaju borbeni blasteri. Ovo se mora reći veoma praktično!
  A djevojka je bacila auto udesno. Blisnula je sočna, trobojna munja. A ovo je veoma ozbiljna destruktivna supstanca.
  Ili možda ratni organ?
  Nataša, već sa bojnog broda, pritiskajući gole, graciozne prste svojih čudesno lepih i gracioznih nogu na dugmad džojstika, plamtela je smrtonosnom kolonom.
  To je kada hiperplazma leti, zagrijana do kvintilion stepeni, onda ovdje postaje strašno za đavole.
  Nataša je cvrkutala gledajući kako se pokvareni kruzer sa kutijama skupih i ne baš cigareta raspada.
  Evo općeg čopora "Camel", kako se opeče od hiperplazmičke supervatre i počinje da muči.
  I noge se trzaju, tako divlji, pomahnitali glas ima.
  Da, ovo nije kupka za tebe.
  Natasha, devojka terminator, primetila je:
  - Ima žena u našim selima,
  Da voze avion u sali...
  I postoji veoma mudro mišljenje,
  Kakva će kul žena pobediti!
  Arkaša Sapožkov je sasvim logično primetio:
  - Žena nije slabiji pol, već lep!
  I dao je nalog da se razviju susedne planete i izgrade nove fabrike za robovske boce. Da, ovo je strategija i kolosalna, neuporediva bitka.
  Alenka je, srušivši još jedan auto, patetično zapjevala:
  - Rođeni smo da ostvarimo bajku,
  I svi neprijatelji otadžbine - prah!
  Alice je još uvijek zatvorenik tijelom, ali umom i percepcijom u igri. I borba je veoma lepa. Bojni brodovi napuštaju hangare i kreću u bitku. Plutaju kao klade u rijeci. Na njima su hiljade pušaka, a kalibri prolaze kroz krov.
  Posebno je impresivan gross bojni brod, vrlo moćan i pravi div. A snaga udara je velika...
  Alisa juri na raketu... Umjesto termokvark naboja, jači termopreon. U ranim raketama spajaju se kvarkovi, a u sljedećoj generaciji čestice, od kojih se sastoje kvarkovi - preoni.
  A ovo je veoma strašno oružje. Ali Arkaša pumpa svoju vojsku.
  A polja sile prekrivaju princeze-plazma - što je savršenija zaštita zbog zakrivljenosti prostora.
  I boce i kutije cigareta nisu prevedene. Izrađuju se na kontejnerski način.
  A vađenje svega i svačega može trajati u matrici beskonačno.
  Međutim, u većini strategija resursi su neiscrpni.
  Aleksej vidi ove ljupke. I on unapređuje borca.
  Sada ima hiperlasere, termopreonsku pumpu i kineprostornu warp zaštitu.
  Mali vojskovođa je pjevao:
  - Nasilje slama čelik,
  Ali moć zlobe nije vječna...
  A ti u lice protivnika daj...
  Kada čvrsta ruka
  A ciljevi su humani
  Neprijatelj u ponoru
  I heroji idu u raj!
  Aleksej se ponovo okreće. Već je navikao da je sa četrdeset godina u tijelu dvanaestogodišnjeg dječaka. Ovo daje mnogo prednosti.
  Odnosno, nema razloga za paniku, nema razloga...
  Ali boce su se očito uspaničile kada se bojni brod zapalio od nekoliko raketnih pogodaka.
  Boce su se raspršile, a nekoliko ih je usisano u ventilacijski otvor. Čitav desetak flaša alkohola eksplodiralo je odjednom... Zapaljiva, paklena mješavina je tekla po podu...
  Aleksej je pevao:
  - jaka minobacačka vatra,
  A bez flaše, avaj, nema života,
  Hajdemo dolje na bife na stanici!
  I dečak-vojvoda ponovo izvodi vešt manevar, i tapacira krilo borca sa dva sedišta. I bukvalno je planuo, kao upijač.
  Nataša, naravno, komanduje velikim bojnim brodom. Pored nje se protegnuo konjak "Napoleon". A ova boca blista maršalskim epoletama.
  Nataša ga je uzela i cvrkutala:
  - Svi gledamo u Napoleone,
  Naprijed, napad - legije!
  A djevojka je, uz pomoć golih nožnih prstiju, ponovo pritisnula dugmad džojstika i on će se poput armadila cigareta-ratnika raspršiti u kapljice rastopljenog metala.
  Ovo je zaista volej koji je potreban...
  Natasha je pevala:
  - Mi nismo patetični insekti,
  Oklopljeni smo kao kornjace...
  Ako udarimo laserom,
  Ostavimo vakuum!
  To su zaista djevojke koje siju smrt. I uništavaju jednu za drugom neprijateljske krstarice.
  Alenka, međutim, uživa u prilici da se bori u borcu. Odmah srušiti bojni brod za nju nije super zadatak. A sada je ponovo udarila u veoma dobar auto.
  Zatim je filozofski rekla:
  - Pile kljuca zrno po zrno, i dobija na težini mnogo brže nego svinja koja guta ogromne komade!
  I vrlo spretno je ušuškala svoje gole nožne prste. Ovo je devojka.
  I tako jebe ove cigarete.
  Aleksej je primetio sa idejom:
  - Ne razumijem one koji puše - odvratno je držati cigaretu u ustima!
  Alena je klimnula.
  - Loša navika!
  I zmija lisica je također izvela trik, a drugi borac je planuo.
  A onda je djevojka udarila golu petu i zacvilila:
  - Moja vojska je jaka
  Ona spašava svijet!
  Djevojka je, naravno, već vidjela nešto drugo ... Iako, naravno, duel cigareta i alkohola izgleda vrlo ekstravagantno. Ali ipak vrijedi pogledati.
  I tako je burgundsko vino također ušlo u bitku na velikom bojnom brodu. Istina, postoje stotine hiljada takvih i ne takvih boca. Izgleda stvarno super u velikim razmjerima.
  I boce trče, blistave etiketama i epoletama. Izgleda više nego bogato.
  Pucanje dolazi sa različitih udaljenosti i vrlo je precizno. Porazi su sve porazniji. I morao sam da gađam raketama i drugim sjemenkama.
  Alice je budno pratila bojno polje. Prevezla je svoje trupe, pokušavajući da pokrije bokove zvjezdanim brodovima. I njeni postupci su se činili sasvim logičnim.
  Ali Arkaša je takođe delovao energično. Zvezdani brodovi ogromnih tonaža postepeno su se približavali. A razmjena artiljerije postajala je sve intenzivnija.
  Kao supernove, buknule su eksplozije raketa. I to je bilo samo potpuno uništenje. I ovo je zaista bitka u kojoj je svaki vojnik heroj.
  Boce i pakovanja kretali su se brzim tempom. A njihove šape i noge su stalno bljeskale. I to je bila energična akcija.
  Nataša je ponovo zgnječila noge golim prstima i uputila teške rakete na neprijatelja.
  Opet razmak i sada su se cigarete bojnog broda počele cijepati. I vatra u njemu plamti, kao da su sveće ovde počele da padaju.
  Natasha je pevala:
  - Mi smo hrabre devojke, glas nam je zvučan!
  I opet lete smrtonosne i razorne rakete. I paklena gljiva bukti, i eto okrutnosti velikih razmera.
  Arkaša je naredio armiji flaša:
  - Uradite kosi rez!
  Flaše-generali pune skupog konjaka zalajahu:
  - Tako je, komandante!
  Nataša je mudro primetila:
  - Naša vojska je zauzela Berlin, a devojka je pomogla!
  I njena gola peta ponovo pritiska dugmad. I velikim ubrzanjem izbijaju ubilački darovi uništenja.
  Aleksej je ponovo oborio borca kosom vetrenjacom i zacvilio:
  - Moja zaduženja su četiri riječi,
  Ne tražim drugi način!
  Nataša se složila sa ovim:
  - Da, ne tražite zaobilaznice, igrajte pravo uz ivicu!
  Ova devojka zna šta radi. I vrlo pametno s njom. U cjelini, međutim, dinamička ravnoteža je održana.
  Dečak-vojvoda se ponašao kao iskusni as. U Čečeniji se morao boriti. Bilo je i plaćenika i lokalnih ratnika, i vrlo dobrih boraca.
  Čečeni su se čak mogli smatrati pobjednicima u prvom ratu, pošto je ruska vojska otišla a da nije postigla svoj cilj. Da, i u drugoj se bitka otegla deset godina.
  Aleksej je, pucajući na neprijatelja i ponovo manevrišući borcem, vrlo spretno kopao ranjive delove.
  Vojvoda je naleteo na čopor kamila. Ovo su elitne cigarete, što znači da pilot nije lak.
  Počela je manevarska bitka, dva asa. Sotnikovoj je čak proletjela misao: kako bi izgledala bitka između Kožeduba i Hafmana? Vjerovatno bi to bila dostojna borba.
  Alexey je spretno nokautirao sekundarnog borca i zapjevao:
  - Ja sam najveći čovek
  Iako je živeo u drugom veku!
  Alenka je uz osmeh koji je poslala kroz ekran monitora primetila:
  Sve će biti u redu dečko moj!
  Sotnikov je odgovorio:
  - Nisam dečak, već muž!
  Alenka je vrlo preciznim preokretom oborila neprijatelja, i vrlo spretno nokautirala borce.
  Natasha je duhovito primijetila i vrlo žustro udarala po dugmadima pločicama štampe.
  I projektili su na to reagovali veoma agresivno. I letjeli su kao smrtonosni otrov kobre koji je lansiran pod kožu.
  Sotnikov se ponovo borio sa čoporom kamila. Vječiti dječak postupio je previše direktno.
  I njegov protivnik je uspeo da uhvati, a Alekseja je zalila velika vrućina.
  Alenka je viknula:
  - Pazi, batice!
  Dječak-vojvoda, malo je povukao distancu. Ali neprijatelj se za njega držao vrlo samouvjereno.
  I oba borca su se zamalo sudarila. Otišao, krenuo u agresivnu konfrontaciju. Čak su se i sudarili.
  Aleksej je pevao:
  - Biće grad na Veneri,
  A na Marsu gradimo grad...
  Nije ružna himera -
  Mi ćemo vam dati rezultate!
  Alice potapša Marlboro po ramenu i zaguguta:
  - Ti si super mala stvarčica!
  Tutu-maršal je zarežao:
  - Drago nam je da vas služimo!
  Sokolovskaya je naredila:
  - U napad! Hajde sa zaobilaznice lijevog boka.
  Kretanje velikih bojnih brodova bilo je previše lagano i kretali su se većom brzinom od krstarica. I djelovali su sa ogromnom energijom.
  Alice je pogledala bojno polje, tačnije trodimenzionalni prostor. A sada Arkaša pokušava da izvrši pritisak. Linija fronta je sada opuštena, pa zakrivljena.
  I to je bila dinamična ravnoteža. Alice je oslobodila noge iz cipela i počela golim prstima pritiskati dugmad džojstika.
  I došlo je do pregleda i uništenja.
  Ovdje su uzeli jedan od velikih bojnih brodova i strana se srušila. I gorjelo je, gorjelo je strašnom snagom.
  Natasha je aktivno pucala, a takođe je kontrolisala svoje gole nožne prste.
  I probijao jedan brod za drugim.
  Tako da su svi njeni pokreti bili graciozni i izuzetno precizni. I vrlo pametno je nokautirala protivnike. A sad opet gore kutije cigara, a s druge strane eksplodiraju flaše. A šanse za obje strane ne prelaze granice dinamičke ravnoteže.
  Nataša je čak pevala iz sveg glasa:
  - Ja sam najjaci na svetu,
  Mogu da pobedim slona...
  I na ovom tužnom vazduhu,
  Nije Gospod taj koji vlada - Sotona!
  Alex je sa osmehom rekao:
  Mi smo kao Satana!
  I dječak-vojvoda, pritiskajući svoje gole, okrugle dječje potpetice, ali dugmad i puštaju agresivne mlazove hiperplazme odjednom. I eto kako je sjebano... I kec sa čoporom "Camel", i bukvalno planuo.
  Uzeo je i agresivno zabilježio kada je neprijatelj dokrajčen.
  Sotnikov je pevao:
  - Čeka pobeda hrabrih boraca,
  Možemo srušiti barijere...
  Bićemo u slavi velikih otaca,
  Očekujte da će vojnici znati nagrade!
  Alyonka se zakikotala, odsijecajući neprijateljsku novu mašinu, i zacvilila:
  - Za svetu Rusiju!
  Aleksej je primetio sa detinjastim osmehom:
  - A ovde Rusija, mi smo u ratu sa flašama!
  Vještica je duhovito odgovorila:
  - Za veoma veliku flašu, možete dobiti novac za kontejner!
  I oba borca su se nasmijala.
  Arkadij se još nije uključio u bitku. Prebacio je trupe, kako ne bi dozvolio neprijatelju da uđe u pozadinu.
  Alice je pokušala da se provuče i napravi torbu. Do sada nije mogla.
  Pakele skupih cigareta jurile su oko djevojke. Stalno su pokušavali da daju savjete. Međutim, to je bilo od male koristi.
  Evo još par bojnih brodova s obje strane zapalilo se i počelo se raspadati.
  Boce su zveckale.
  Aleksej se do sada borio u borbenom avionu, iako je bio u iskušenju da pređe u veći automobil.
  Sotnikov se veoma dobro kretao. On je, kao kraljica na dasci, skočio kroz vakuum.
  I ovo je bila virtuozna izvedba pjesme s njegove strane.
  I Alenka je bosim nogama pritiskala sva dugmad i poluge. Pored nje se tukla flaša Bordoa. Također elitni ratnik koji je rušio neprijatelje uz uzbuđenje pirane koja slama kokoške.
  Sotnikov je, s druge strane, odsjekao drugog protivnika kosom i natjerao ga da ga dobro opeče.
  Ovdje su se borci bukvalno sudarili, a polja sile su odletjela. A ovo je velika destrukcija. Ali naravno ne Alekseju - njegovom borcu visoke snage.
  Alenka je ohrabrila partnera i muža:
  - Bravo dečko! Pritisnite ga!
  Nataša je, s druge strane, ispalila koncentrisanu smrtonosnu vatru sa velikog bojnog broda. Ona je ratnik sa smrtonosnim zamahom.
  Nataša nije ciljala, već je intuitivno pritiskala gole nožne prste.
  I ona je morala biti u nevolji, posebno u djetinjstvu.
  Iako joj je najveću tugu donijelo izbijanje bubuljice. Tačnije, nije bljesnuo, već je skočio.
  Nataša je, obuzdavajući plamen, pjevala:
  - Ne ideš ti nigde
  Pretvoriću cigaru u uš!
  Aleksej je logično primetio:
  - Humor nam pomaže da gradimo i živimo!
  Nataša je elaborirala:
  - Ne humor, već pesma!
  Sotnikov je, nokautirajući još jednog borca u obliku raža, pjevao:
  Ko je navikao da se bori za pobedu,
  Neka pevaju sa nama!
  Nataša je mlazom energije eksplodirala milion atomskih bombi bačenih na Hirošimu i vikala:
  - Ko je veseo se smeje,
  Ko želi da postigne....
  Alenka je uz smijeh dodala:
  -Ko traži uvek će naći!
  A njena gola peta uperila je pulsar tačno u metu. I naravno, cigarete su bile vrlo neugodne.
  Ali Katka, s druge strane, nije bila inferiorna u borbi. A njeni goli nožni prsti sa ništa manje okretnošću slali su darove smrti. I teško je ubacila impulse smrti.
  Katya je namignula Maši kroz monitor:
  - Kakva lepota izdrži!
  Kao odgovor, večna devojčica od tri stotine godina je odgovorila:
  - Nemoj samo da se držiš i udari!
  I ratnici su pokazali svoje jezike jedni drugima.
  Međutim, Katya je još uvijek skoro tinejdžerka u godinama, a čini se da Maša nije sazrela.
  Ovdje su ratnici najvišeg standarda.
  Ljoha Teterev je takođe u žaru bitke, ali više voli da puca sa velikog bojnog broda.
  Ni on se još nije odvojio od djetinjstva. Ovdje, u svijetu budućnosti, stvari su pomalo van pameti.
  Ljoha je takođe poprimio izgled dečaka od oko trinaest godina i pritisnuo dugmad golom petom i istovremeno pevao:
  - Duvaj, duvaj, duvaj, još jedan udarac,
  Mi borci imamo poseban dar!
  . POGLAVLJE #2
  Maša je klimnula u znak slaganja, takođe uperivši puške sa hiperplazmom u neprijatelje golim prstima devojačkih nogu i hranu:
  Mi smo najjači na svijetu
  I život ćemo provesti kao u streljani!
  Katya se otrgla od goruće struje čestica zagrijanih na milijarde stepeni.
  Djevojka je posječena bilo je vrijeme sa plaćenicima koji su napali Rusiju. I rušene glave zaigrano.
  A tu je i igra. Šta je sa razbijanjem flaša? Nisu ni besmrtni.
  Katja je čitala, pokazujući zube:
  - Jedan dva tri četiri pet -
  Katya je izašla da puca!
  Maša je potvrdila, udarajući smrtonosnim mlazom čestica:
  - Pobeđujemo bez izuzetka!
  Alice je vikala na njih kroz holograme:
  - Ne plivajte iza bova, to će vas odvesti u vakuum!
  Katya je cvrkutala, obarajući još jednu metu:
  - Pobeda je veoma dobra,
  I ostavićemo neprijatelje da slome!
  A sada se svemirski brodovi ponovo približavaju. Battleships i Grand Battleships pokušavaju da se drže zida, što uzrokuje da se polja sile i poluprostora nagomilavaju, a svemirski brodovi postaju praktično neranjivi.
  Katya se bori strastveno i izuzetno razborito. Borba nije šala.
  Naravno da će pobediti najjači.
  Ali u stvarnosti, strategija može trajati beskonačno. Pogotovo ako su resursi uporedivi. I sile su skoro potpuno jednake.
  Alice je namrštila obrvu. Koliko se često takav rat, poput igre dame ili šaha, pretvorio u remi.
  A ovdje je još teže glumiti nego u šahu.
  A onda balans i lagano oscilovanje posude.
  I Alenka je, jebene cigarete, počela da se nervira. U stvari, oni se ovde jebaju, ali negativac se ne šali...
  Alice je zarežala:
  - Za najnovija dostignuća!
  Maša, noseći boce votke i konjaka, zacvilila je:
  - Za najbolji uspeh!
  Lech je odgovorio:
  - Nije to to!
  Katya je cvrkutala pokrivajući drugu metu:
  - Nakon što se reaktor sruši, više neće biti isto!
  Alice je bijesno zarežala:
  - Odmah je jasno da nije Puškin,
  Napisao ove pjesmice!
  Katka se zakikota i odgovori, srušivši borca:
  - I ne presavijeni, ali ne presavijeni!
  Hladne su ti gaćice!
  Ljoha je zaprijetio Katji prstom:
  - Ne budi nepristojan! Mokro iza ušiju!
  Katya se zakikota.
  - Kondenzovano mleko?
  Alice je ljutito zarežala:
  - Hoće li Katja nastupati godinu dana, lišiću te slatkiša!
  Mladi ratnik je zacvilio:
  - I nemaš pravo!
  Maša se složila, ljutito lupkajući golom petom:
  - A šta ti je zapravo naređeno!?
  Alice je mudro odgovorila:
  - Bolje je imati kralja u glavi nego vjetar!
  Maša je osmehnula borbeni avion i cvrkutala:
  - Za otadžbinu, našu majku!
  Lech je sa strašću dodao:
  - Majko naša, majka naša - ubit ćemo votku!
  Katya je neočekivano izjavila:
  - A moj očuh je rekao da je votka opasnija za Rusa od desetak Hitlera!
  Alice je klimnula u znak slaganja.
  - Da, stotine Hitlera su zaista opasnije! Međutim, naša tijela se ne plaše alkohola!
  I djevojka je ponovo pritisnula gole prste na dugmad džojstika. I tim je radio. Nove legije velikih i teških zvjezdanih brodova napunjenih kutijama cigareta pohrlile su u bitku.
  Ali sa strane Arkaše Sapožkova, iste novoproizvedene legije kretale su se prema sastanku. A svemirski brodovi su za sobom ostavili duge svjetlucave tragove.
  Aleksej Sotnikov se kretao u borbenom avionu, ubrzavajući ili usporavajući.
  Bio je brz mladić.
  Arkaša je izdavao naređenja. Ali i on je već bio umoran od toga da bude komandant.
  I umjesto sebe, vječito mladi veliki akademik napustio je elektronski komandir i jurnuo u bitku.
  Alisa Sokolovskaya ga je pratila. Njen borac je naglo ubrzao.
  Oba vojskovođa izabrala su vozila sa veoma moćnim oružjem i uključila režim Boga.
  Evo nas od ovih preokreta.
  Alice je takođe oslobodila svoje graciozne noge iz cipela i počela da pritiska dugmad golim prstima. Tako je kul igrati se nogama.
  Alice je čak pjevala:
  - Negde na Kami,
  Mi sami ne znamo!
  Negdje na Kami -
  Majka reka!
  Ne mogu dohvatiti rukama
  Ne posegnite nogama!
  Maša je podigla:
  - Bosa
  Clockwork girls!
  I tamo su postali obični vojnici, uživajući u žestokoj borbi.
  I tako je kul raspoloženje boriti se tako!
  Alice je ostala u jednom bikiniju. Ona je veoma lepa devojka. Ima savršenu figuru i proporcije predivnog tijela.
  Ali u ljudskom carstvu, ogromnom za nekoliko galaksija, nema ružnih ljudi ili uopšte sa bilo kakvim fizičkim nedostacima.
  I to svakako raduje. Kako je sada svemir postao lijep i ispravan.
  Alice svojim golim nožnim prstima pritiska poluge. Kako je lijepa i obline njenog tijela su tako zavodljive u apsolutnom savršenstvu i harmoniji linija.
  Djevojka Hero je pjevala:
  - Slava mojoj otadžbini,
  Svi smo mi prijateljska porodica!
  A sada ispušta sićušno pražnjenje graška na mini raketi. Ali termopreonska reakcija također eruptira energiju kolosalne sile.
  I dogodi se eksplozija supernove i desetak boraca, zajedno sa čamcem, gori kao moljci u plamenu ognjišta.
  Boce nisu imale vremena da progovore ni riječ.
  Alice je cvrkutala:
  - Davanje predloga -
  Znamo kako smanjiti promjene!
  Lech Teterev je tvitovao:
  - Ti si samo super Alice!
  Hero Girl je tvitovala:
  - Lisa-Alisova - dobro ime!
  I opet, sa okruglom, ružičastom djevojačkom potpeticom, sadašnjost smrti će popustiti.
  Ovo je ogromna destrukcija.
  Katya je s užitkom izdahnula, rastavljajući raketom još jedan avion s flašama:
  - Da, ovo je dobro ime!
  I pevala je:
  - Odjednom lovac istrči -
  Hiperplazma udara!
  Maša se zakikota i reče:
  - Divno je!
  A njeni goli prsti isklesanih, preplanulih nogu oslobodiće nešto potpuno smrtonosno i istovremeno lepo.
  Čak se i razarač odvojio od pogotka.
  Kao odgovor, Natasha je namignula sestri kroz hologram jarke boje i zacvilila:
  - Je li to termopreon!?
  Maha je energično klimnula glavom.
  - Da, tako nešto! I veoma konstruktivno!
  I djevojke su prasnule u smijeh. Čak su isplazili i jezik. Odmah su se izdužili kao bičevi i isprepleli se u loptu. I postalo je tako uvrnuto.
  Alice je komentarisala:
  - I isprepleteni smo kao par zmija,
  Čvrsto grli dvoje prijatelja!
  Natasha je gugutala:
  - Mi smo dobri prijatelji!
  Arkasha, koji je takođe održavao kontakt kroz trodimenzionalnu projekciju, pretvorio se u dječaka crne kože sina Afrike i zacvilio:
  - Dobre devojke su velike drugarice,
  Um kao predškolci - čekaju ih strahovi!
  A crnoputi, šarmantni dječak iz bisernih zuba pustio je sunčeve zrake.
  I skočiše, i eto čuda, četiri borca sa cigaretama odjednom, ugljenisana kao opušci u plinskom gorioniku.
  Alice je namignula.
  - Ti jednostavno šarmiraš!
  Arkasha je primetio, pomerajući uši:
  - Ja sam oličenje inteligencije!
  A dječak iz nozdrva, kao da munje udara, je šarm - efekat matrice, odnosno hipermatrice.
  Alenka je racionalno primetila:
  - Naši umovi samo stvaraju nezamislivu materiju!
  Aleksej Sotnikov je u međuvremenu dobio udarac u čelo. Ponovo je dječaka obuzela velika vrućina. Ali nije bio nimalo postiđen.
  Naprotiv, podsećalo je bivšeg guvernera na kupatilo. Šta je kupka zapravo?
  Dječak je pjevao:
  Kupatilo, kupka, kupka, kupka!
  Infuzija hrasta i breze!
  Alenka je pokupila odlomak svog muža:
  Kupatilo, kupka, kupka, kupka, kupka!
  Deo našeg života je samac!
  Arkash je ponovo uklonjen sunčevim zrakama iz njegovih zuba koji su blistali poput brušenih dijamanata i primijetio:
  - A vi ste muž i žena!
  Aleksey je energično klimnuo glavom, udaljavajući se od mine leteći po složenoj putanji:
  - Neka se žena boji muža!
  Alenka se zakikota, gola, roze potpetica pritisnu pedalu, a devojka zacvrkuta:
  - Ne bojim se ni muža, ni hladnoće!
  primeti Aleksej prekorno gledajući svoju strast. Tada ga je skoro prekrila hrono granata. Opasno oružje čak i ako imate režim Boga. Dječak je škripao, gole, djetinjaste pete su ga jako pekle.
  Sotnikov izdao:
  - Pazi na sebe, pazi!
  Alenki je to potvrdio razbivši neprijateljsku brigantinu borbenim emiterom na ovu:
  - Pazi, pazi!
  Arkaša se nasmijala i zapjevala:
  - Ja sam moćni pakleni tenk -
  Čokolada će biti sretna!
  Borba između cigareta i alkoholnih pića je fantazija velikog obima.
  Alisa je, sa njene strane, mlatila flaše po raznim vrstama svemirskih brodova, a Arkaša je virila kutije cigareta na raznim vrstama zvjezdanih brodova. Bilo je super - impresivna igra.
  Arkaša, srušivši cijeli kruzer s duhanskim proizvodima, zaguguta:
  - Alisa iz ludnice -
  Great cow!
  Ženska heroina je odgovorila:
  - Ti ćeš platiti!
  I njena raketa je slomila drednout velikom nizom pušaka i boca.
  Da, bilo je impresivno.
  Aleksej Sotnikov se u međuvremenu uhvatio u koštac sa kutijom cigareta Korona. As je bio visoke klase. Oba borca su manevrisala i izlazila iz eruptivnih energetskih tokova.
  Vojvoda je bio čak i malo zbunjen. Neprijatelj je zaista jak. Ali gde su naši otišli?
  Aleksej je pevao, manevrišući:
  - Ne plašimo se neprijatelja ni najmanje,
  Naše jake ruske sablje!
  I opet odlučan i vrlo uspješan manevar. A sada je duh izbačen iz neprijatelja. On, nakon što je ušao u vakuum traku, izgleda da se guši.
  Sotnikov je pevao:
  - Sunce izlazi i zalazi
  I rodiće se zemlja heroja!
  Alenka je sa osmehom primetila:
  - Naglasak se ne poklapa!
  I djevojka je opet poslala bosonogu, sjajnu baršunastu potpeticu.
  Pa, ovo je ozbiljan borbeni test.
  Ratnik i ratnik, kao i uvek, na velikoj visini.
  Arkaša Sapožkov se približavao Alisi.
  Mladi spolja veliki akademik je tvitovao:
  - Pa, prijatelju - da li si spreman da prihvatiš desnu ruku sudbine?
  Alisa je odgovorila gugutanjem:
  - Dragi moj dečko,
  Šta je s tobom u ovom času!
  Arkasha je eksplodirala snopom za uništavanje i zacvilila:
  - Sve je u redu, uzalud su tražili probleme u meni,
  Samo Lisa, ti si Alice, nedostajala si mi!
  A dječak je namignuo djevojčici. Izgledalo je grandiozno i komično u isto vrijeme.
  Nataša je poslala i nešto destruktivno i istovremeno jestivo.
  Hiperplazmatski snop pretvoren je u kolač koji je prekrivao sve proreze za posmatranje zvjezdanih brodova.
  Zaista, kada ima puno keksa, oni se uguše!
  Alice je cijenila napad divovske torte.
  - To je odlično! - cvilila je djevojka.
  Da, definitivno je mirisalo na preterivanje. Kutije cigareta počele su se same od sebe zapaliti, a flaše su eksplodirale.
  Arkaša ga uze i cvrkuće:
  - Ako si sisa sa tortom,
  Veoma slavno zaglavio!
  Pa negde majmuni -
  Koristili ste prijemnik!
  I baci blistavi pulsar iz očiju.
  Aleksej Sotnikov, vršeći pritisak na asa takmičara, izdao je:
  - ledenice se kotrljaju iz očiju,
  Panov smrtni čas je došao!
  I opet uvrnut smrtonosnim raketama.
  Nataša je odustala, porinuvši sljedeću etapu sa velikog bojnog broda:
  - Naša partija će biti dobijena!
  I let hiperplazmatske mrlje u obliku mape. I vakuum je zašištao, spreman da se rascepi na mnoge varnice.
  U međuvremenu, u letu, flaša votke i pakovanje Belomora prvo su se sudarili sa lovcima. Došlo je do eksplozije i potpunog uništenja.
  A onda su paket i boca nakon izbacivanja počeli da se udaraju u vakuumu.
  Cigarete i alkohol su očigledno izazvali međusobnu nekompatibilnost.
  Belomor, gurajući votku Stolichnaya, pohlepno je progunđao:
  - Šta očekuješ?
  Boca je odgovorila:
  - Na tvoje uništenje!
  Kutija cigareta se zakikota.
  - Nećeš ga dobiti!
  Boca je prigovorila:
  - Kako da čekam!
  I udarali su se po glavi. Evo kako su svi zablistali.
  Arkasha je, nehajno gledajući ovu sliku, prosiktala:
  - Ne, slomljena krila neće zbuniti,
  U meni nema sažaljenja i to ne slučajno!
  Lekha Teterev je podržao odlomak:
  - Ne volim nasilje i impotenciju -
  To je samo šteta za raspetog Hrista!
  Rastavljanje u vakuumu bilo je šareno i sočno.
  Alice je zviždala i pjevala, svirajući klavijaturu golim prstima:
  - Moj pravi osmeh, i super-moćan udarac!
  Nakon toga će djevojka, kao i njena kosa, pustiti cijeli snop iskri iz glave.
  Arkasha je sa velikom strašću primetio:
  - Ja sam fenomenalan đavo!
  Alice je odgovorila:
  - Ne, ti si samo kreten!
  A grivasti akademik s prefiksom gross progunđa:
  - Ja sam betonska ograda!
  Natasha je odgovorila:
  - Nije Arkaša, to je hipertitan!
  Aleksej je, izlazeći sa drugog brda, iznenađeno primetio:
  - Svi ovdje vole prefiks hiper!
  Alice je logično objasnila:
  - I sam naš život je kontinuirani hiper. Ako ne u životu, onda u Hipermatrici!
  Ljoha Teterev se izvio u salto i gugutao kao golub:
  - Hodaju po matrici,
  Zvjezdani brodovi eksplodiraju!
  I Katya je s aplombom dodala:
  - Pa, matrica, to je matrica!
  Zaista, ovo je jednostavno kolosalan sistem kontinuiranog uništavanja i uništenja.
  Boce i kutije cigareta bili su osuđeni na neprekidno proricanje sudbine. Jedna od flaša votke "Crystal" počela je da ispoveda svoje grehe pred zračnim pištoljem.
  Čak je i kleknula - pevajući:
  - Pusti moje grijehe,
  Znam da imam mnogo...
  Molim vas saslušajte i pomozite
  Želim da se pokajem pred Bogom!
  Zaista je izgledalo komično. Ali u stvari, flaširane cigarete takođe imaju religiju. Čak se i oružjem ponekad moli.
  Arkaša je odgovorio na Sotnikovo pitanje:
  - Da, naravno - roboti koji vjeruju - ovo je napredak!
  Upravnik je primetio:
  - Koliki je napredak postignut?
  Za nezamisliva cuda...
  Samo veoma primamljivo
  U pitanju vjere, čudan demon!
  Alice je agresivno potvrdila:
  - Nevolje zaboravljene
  Napušteno trčanje...
  Roboti slavno oru,
  Ne muškarac!
  Arkadij klimnu glavom.
  - Da, roboti dobro oru!
  I svi u horu u četvorci, tačnije osmici, pjevali su:
  - Kapetane, kapetane osmeh,
  Uostalom, osmeh je zastava broda!
  Kapetane, kapetane!
  Samo hrabri osvajaju mora!
  I svi će uglas zviždati...
  Pa dobro, slavuji-razbojnici!
  Aleksej Sotnikov je podigao svoju detinjastu ruku, stisnuo pesnice i zapevao:
  - šake, šake -
  Pobijedili su protivnike udarcem,
  Naše pesnice!
  Zaista je bilo šta videti...
  Drugo bojno odijelo počelo je pjevati:
  - Hoćeš da budeš kreten?
  Naravno da ne,
  Daj mi malo vina
  I kutiju cigareta!
  Aleksej je zviždao. Ostavio je sledeću raketu i zacvilio:
  - To je fiziologija!
  A dječak-vojvoda se pokazao u punom ažuru.
  Njegov izgled bio je poput upada u hipermatricu i alternativno razmišljanje.
  Alice je s podsmijehom primijetila:
  - Moja istina je
  Pretvoriti svijet u ludnicu!
  A djevojka je ponovo pritisnula složenu i smrtonosnu tastaturu golim prstima.
  Arkadij Sapožkov je sasvim logično primetio:
  Svi su skoro poludeli
  Čak i oni koji su ludi...
  Ali momci ste se durili -
  Potrebno je previše snage!
  Alice se složila sa ovim:
  Previše, to je sigurno!
  I bosa peta djevojke se zabila u antenu. I talas cunamija ogromne, jednostavno neograničene snage je otišao.
  Bilo je evidentno da su čak i grubi bojni brodovi zadrhtali u vatrenoj mreži.
  A manja plovila su potpuno izbačena.
  Alice je pjevala:
  - Letjela sam na zvjezdanim brodovima,
  I nema dovoljno zemlje na nebu!
  Aleksej Sotnikov je čitao više lirski:
  - Sad se sećam
  Izgled je blistavo svetao...
  Probo mi srce vrhom bodeža!
  Gorio sam u potocima vatrenog vjetra,
  Ti si na to ćutao!
  Alice je promrmljala u odgovoru:
  - Oh, kako je lako ući u pervači -
  Ćuti, ćuti, ćuti!
  Arkasha se složio:
  - Tišina je zlato, ali često veoma niskog standarda!
  Alice se zahihotala, a jezik joj se izdužio za desetak metara, kao šamar po čelu velikog akademika.
  Čak su mu i oči iskočile iz duplji...
  A kopita su već gazila po vakuumu. Boce alkohola jurile su na bijelim konjima, a cigarete na crnim konjima. I izgledalo je izuzetno poletno.
  I došlo je do sudara...
  Lekha Teterev je pevao:
  - Zapalio sam drugu cigaretu,
  Čulo se kucanje u kupatilu...
  Vjerovatno je kraj svijeta
  Odvedi me do straha!
  Alice je potvrdila:
  - Hajdemo!
  A ratnica-heroina će opet šibati jezikom kao strašilo ...
  Arkaša se tome usprotivio na svoj način. Njegovo čelo na čelu se izdužilo i presrelo mu jezik. Odmah je došlo do kratkog spoja i kako je zaiskrilo... Tačnije, munje su udarale kao bubanj.
  I opet je otišao talas cunamija, samo što je ovaj put udar pao na zvjezdane brodove s kutijama cigareta. I sve će zasvijetliti i planuti...
  A grubi bojni brodovi su poput grudvi snježnih nanosa bačenih u džinovski tiganj.
  Posle razmene udaraca, večiti momak i devojka su se lupili čelima i uglas pevali:
  - Bićemo prijatelji sa tobom,
  Čuvajte večno prijateljstvo!
  Alisa je pristala na ovo i zapevala:
  - Đavo, đavo, đavo spasi,
  Neko, neko nas je kaznio...
  Daj nam, daj nam mačeve u ruke,
  Protiv, protiv nove kuge!
  Sotnikov se složio:
  - Da, ovde je bio takav korona virus....
  Alice je cvrkutala:
  Virus nas neće uzeti!
  I munje opet sijevaju iz njenih očiju.
  Generalno, ekipa se pokazala... Zadovoljna...
  Gotovo sve flaše su bile razbijene, a cigarete su bile zapaljene. I općenito, bitka je dugo bila u punom jeku i bukvalno je izgorjela ...
  Sotnikov je primetio:
  Matrix je sve promenio...
  Alena je klimnula.
  - Boca je takođe osoba!
  Lekha Teterev je klimnuo glavom:
  - A da cigarete nisu ljudi?
  Natasha je pevala:
  - Prodaću ceo svet za jednu cigaretu,
  A ni pola života nije šteta za ovo!
  Maša je zacvilila:
  Kolumbo je otkrio Ameriku
  Hrabri mornar...
  Ali istovremeno je predavao
  Cijeli svijet puši duvan!
  Aleksej Sotnikov je duhovito primetio:
  - A kad je loše - kažu - to je duvan!
  Arkasha klimnu u znak slaganja:
  - To je u redu! Već smo se posvađali! I idemo na slobodu!
  Alice je klimnula.
  - Mislim da znam kako da se otarasim čaure!
  Sotnikov klimnu u znak slaganja.
  - Dobar rat pa prosvetljuje misli!
  Alice se složila:
  Nema ništa bolje od dobre borbe!
  Arkadij je pevao:
  - U svemiru bjesni rat,
  Slomiti, ubiti bez razloga...
  Oslobođen od sotone
  I smrt je došla s njim!
  Ekipa se potresla... Zvjezdani brodovi, slomljene zvijezde, razbijene flaše i ugljenisane cigarete su nestali...
  Primirje između dva kanibala
  . POGLAVLJE 1
  Hitler je ponudio mir Staljinu i prije Kurske izbočine. Baš tokom Molotovljeve posete liniji fronta. I na ličnom sastanku oba diktatora su se nekako uspjela dogovoriti. Staljin je u početku insistirao na miru bez aneksija i obeštećenja. Hitler je zauzvrat primetio da Nemačka još uvek kontroliše značajan deo teritorija SSSR-a, a Staljinovi zahtevi su preterani.
  Hitler je ponudio mir, uz očuvanje onoga što je Treći Rajh uspeo da osvoji.
  Konačno, u posljednjem trenutku, vođa je pristao na kompromis: povratak na granice iz 1939. godine. Firer, shvativši da ne može povući dva fronta, pristao je na to. Štaviše, Njemačka je nešto osvojila i bilo je moguće upisati ishod istočne kampanje za pobjedu.
  Staljin je takođe imao svoj razlog. Prvo, velike teritorije SSSR-a oslobođene su bez ijednog metka. I drugo, računalo se da će se Hitler još nekoliko godina boriti na Zapadu. A sve će se to završiti međusobnim uništenjem saveznika i Trećeg Rajha.
  A onda će SSSR preuzeti cijeli svijet!
  Računica je naizgled cinična, ali možda i istinita. Hitler je, u svakom slučaju, zaista okrenuo svoje horde na Zapad.
  Dana 20. aprila prestala su neprijateljstva na sovjetsko-njemačkom frontu. Tada je počelo povlačenje njemačkih trupa. Trebalo je da potraje šest meseci.
  Nacisti su odnijeli sve što su mogli u pozadinu. Ali u Tunisu su se neprijateljstva intenzivirala.
  Prije svega, naravno, stigli su njemački borci sa istočnog fronta, i to bolji asovi. I počeli su jako da peku saveznike.
  Tada su se i bombarderi povukli i počeli da prebacuju tenkove i pešadiju, uključujući odabrane SS jedinice, kao i jedinice fronta očvrsle u borbama na istoku.
  Naravno, Panter je vjerovatno bio najbolji tenk na svijetu u to vrijeme. Ima brzometni top, oklopni projektil, a čelo joj je dobro zaštićeno. A uslovi za posadu su ugodni. Tako da su Nemci kao da su izbacili jak adut.
  I u isto vrijeme povukao brojne podmornice. I bitka za Tunis se otegla.
  Što je najvažnije, nacisti su, nakon što su prikupili avione, uspjeli napasti i zauzeti Maltu. I tako lišio Britance jake baze. I za naciste je postalo ugodnije da prebace snage na Crni kontinent.
  A saveznicima je postalo još gore kada je Franko pustio Nemce na Gibraltar.
  I tvrđava je pala kao rezultat munjevitog napada.
  Sotnikov je ovaj napad posmatrao u snu.
  Prvi pilot, koji je već postao legendarni, Marseille, koji je u povijesti avijacije blokirao rezultat od sto pedeset i dvjesto tri stotine aviona, prilično je samouvjereno stekao visinu na Focken-Wulfu. Nije, naravno, mogao propustiti najvažniju bitku, koja odlučuje ko će vladati Afrikom. Tako je umjesto ME-109 pristao voziti neobičan F-190, iako se verzija bombardera ovog automobila malo penjala, budući da je opterećenje bombom bilo postavljeno u verziji za punjenje. F-190 ili Focken-Wulf, tokom Drugog svjetskog rata postao je pravi "leteći konj" Luftwaffea. Ovaj avion, prilično proklet u sovjetsko vreme, u ulozi frontalnog bombardera je po svemu nadmašio Pe-2, a kao jurišni avion je nesumnjivo bio bolji od Il-2, ili čak naprednijeg i mobilnijeg Il -10.
  šta je bolje? Brzina, upravljivost, posebno pri ronjenju sa krila, pa i oružje, pa je ovaj avion u svojoj najmasovnijoj modifikaciji imao čak šest (!) topova.
  Drugi pilot, odlikovan Viteškim krstom Gvozdenog krsta sa hrastovim lišćem, mačevima i dijamantima, poleteo je da napadne englesku flotu ne sam. S njim je cijela armada, bombarderi, uključujući ronilačke bombardere, jurišne avione i lovce. Avijacija je prikupila veliki broj i za udar na citadelu i britansku eskadrilu. Sve je već proračunato, iako kompjutera još nema... Nema veze, uskoro će se pojaviti tranzistorska računska mašina, a onda će borbe ići još uspješnije.
  Auto je zaista težak, puno oklopa, zbog položaja motora ispred pilota (kao sovjetski Laggs), vidljivost je pogoršana. Naravno, to je dodatno zaštitilo pilota, ali je imalo i nedostatke. Naoružanje ove modifikacije Focken-Wulfa nije slabo: dva topa od trideset milimetara i dva mitraljeza od 13 mm. Istina, da bi se olakšala upravljivost, uklonjena su još dva dodatna topa na krajevima krila. Generalno, avion je, naravno, gotovo napredan za svoje vrijeme. Ali u isto vrijeme, mora se priznati da su Nijemci u potrazi za snažnijim oružjem i oklopom jasno pogoršali letne performanse stroja. I općenito, način da se više oružja okači na avione nije bio najbolji, jer je povećao cijenu strojeva i smanjio manevarsku sposobnost zbog povećane težine.
  Iako rat, naravno, ne dobija tehnologija, već sami ljudi. Evo, na primjer, na desnoj strani Marseja, još ne tako tituliran, iako je već dobio viteški krst za potonuće Marata, koji je kasnije postao legendarni jurišnik Rudel, leti. Ali većina ove legende letjela je na Yu-87, koji je, naravno, gori od Focken-Wulfa u svakom pogledu.
  Osim toga, vidljivi su i strašni Me-110. Dvosjedi, koji su se prilično dobro dokazali, u ulozi frontalnih bombardera. Kao i nekoliko desetina na brzinu konvertiranih Me-210, Xe-123, pa čak i lakih dvokrilnih jurišnih aviona. Ovdje je bio cijeli Luftwaffe lešinar. Glavni bombarder, naravno, je Yu-88. Inače, najproduktivniji as Drugog svetskog rata, zvani "klinac", upravo je završio školu letenja. Ali bio je i ratnik, što je neophodno, a možda će i biti. Međutim, šteta, Pokriškin i Kožedub: najbolji sovjetski asovi postali su zračni maršali, dok se njemački nikada nisu uzdigli iznad pukovnika. Marseille se u stvarnoj istoriji srušio u nesreći, okončavši kratku letačku karijeru. Ali imao je mnogo bolju proporciju: letovi - oboreni neprijateljski automobili od Meldesa i Hafmana. Ali to se ovdje nije dogodilo, zbog Firerove odluke da prebaci pilota u Italiju da udari na Maltu. Upravo se desio račvanje tokom monsuna.
  A sada je Marcel živ i čak se može okušati u drugoj ulozi: upravljanju jurišnim vozilom. I još nešto za baciti na neprijateljske brodove.
  Možda zato što hrabar i vješt ratnik uvijek izaziva poštovanje, čak i ako je neprijatelj vaše zemlje. Odatle Britanci šapatom izgovaraju ime Marseille i prekrsti se. Zvali su ga blagi đavo. Iako spolja najstrašniji as svih vremena i naroda izgleda kao dječak, čak se njegovo lice može zamijeniti za djevojčicu. Ali ima još mnogo toga da se uradi!
  Marcel pogleda u stranu. Ovdje lete stotine letjelica, a njegov Focken-Wulf sa sistemom za pojačavanje motora i snažnim vazdušno hlađenim motorom lagano vuče naprijed. Ispod njih je more, uskoro britanska eskadrila, što znači bitka. Najveći, ratni brod u istoriji Britanije, bojni brod Viktorija je njegov lični cilj. Kolega Rudel je potopio sovjetski bojni brod "Marat" (tačnije, natjerao ga da potone na dno, ubuduće ga pustio i djelomično vratio u službu!). I on će učiniti nešto još veličanstvenije.
  Ovdje, poput demona iz tame, engleski Spitfires i Harihers iskaču iz oblaka u susret. Marseille odmah otvara vatru sa udaljenosti veće od tri kilometra. A koja je prednost pištolja M-103 od 30 mm - to je upravo sposobnost udara na velikoj udaljenosti. Istina, da bi se istovremeno pogodio leteći cilj, potrebna je snajperska preciznost. Ali i ovdje je Kozhedub više volio pucati s velike udaljenosti od 200-300 metara, a njemački "Kid", naprotiv, s niske, ali ogromnom, jedva primjetnom brzinom.
  Marseille, koji ima top čiji je projektil tri puta teži od topa Lagg-5 kalibra 20 mm, može slomiti neprijatelja sa tri kilometra. Pa uzmi ga!
  Pošto su već počeli da nanose štetu na daljinu, Britanci su se uzvrpoljili i, usporavajući, počeli da se pomeraju u stranu. I Marcel je osjetio ulazak u stanje borbenog transa, kada više ne ciljate. Tijelom, takoreći, upravlja demon koji se ukorijenio u vama, pritiskajući divnu inspiraciju. Dešava se kod nekih boraca kada mozak, koji čovjek obično koristi najviše hiljaditi dio, odjednom, prijeteći da pukne, ispusti punu snagu. Dobivši dar apsolutne vizije. A mladi as je sada nastavio sa pojedinačnim udarcima kako bi duže zadržao set. Općenito, naravno, gotovo je nemoguće pogoditi jednu metu iz mitraljeza, čak i uz kontroliranu instalaciju. Možda se zato u memoarima pilota ne pominje toliko o mlaznim projektilima. Ali sada je Marcel poput medija i sposoban da komunicira sa demonskim duhovima. To znači da je oficir avijacije pao u stanje borbenog transa, intuitivno koristeći paranormalne sposobnosti. I nije promašio, jer je unapred znao gde će se nalaziti ovaj ili onaj borac. A to je omogućilo da se okidač pritisne bez prekida i udari, pogodi, pogodi! A neprijatelj je pretrpio kolosalne gubitke i izgubio moral pred našim očima.
  Evo šta se dešava britanskim lešinarima koji izgledaju bespomoćno, ajkulama bačenim na pustinjski pesak. I bjesne pokušavajući da se vrate na isti način!
  Međutim, i pridošlica Huffman i drugi njemački piloti također se bore hrabro i, što je najvažnije, vješto. Rudel takođe nije pogrešio, iako ima Yu-87, koji nije baš dobar auto za vazdušnu borbu. Istina, sa dva topa od 20 mm. Ovdje Britanci ne stavljaju topove u svoj avion, oni su ograničeni na mitraljeze. Ali Marseille je, i pored velike težine njegovog automobila i najlošije manevarske sposobnosti kao rezultat toga, ipak najbolji, broj oborenih boraca je premašio pedesetak, a nijedna (!) promašaj.
  Britanski borci su već bili uveliko uništeni, a manjina je raspršena. Pod nemačkom vazdušnom flotom, britanski brodovi. Evo najvećeg bojnog broda među svim bojnim brodovima, bojni brod Viktorija, nazvan po kraljici Commonwealtha, koja je najduže vladala u svjetskoj istoriji (za one vladare čiji se put može manje-više pouzdano pratiti!). Marseille ispod sebe vidi brod, na kojem je gotovo podjela vojnika i mornara. Stotine pušaka različitih kalibara, uključujući šest do dvadeset pet inča sposobnih da ispljunu tonu granata. Užasan bojni brod, kreacije najboljih britanskih inženjera. Morate baciti tonu bombe na takav način da pogodi direktno u strojarnicu, ili u skladište municije, da izazove detonaciju. Inače, jedna tona bombi, takav brontosaurus sa nepotopivim pregradama, na čijoj pozadini Titanik neće pasti niz jadnu ljigavicu. Da, i pazite da ne padnete pod vatru protivavionskih topova, kojih ima mnogo na ovom velikom bojnom brodu, iz njih već pucaju, od eksplozija bukti vatromet.
  Međutim, Marcel ništa nije ciljao niti birao, u polutransu i osjećajući, kao Luke Skauker, snagu, kao i dah cijelog kosmičkog etra, jednostavno je povukao polugu i tona bombe je poletjela dolje. Marcel je šapnuo molitvu:
  - Bože moj, oprosti i smiluj se, ali ovo je moja dužnost!
  - Gubitnik je uvek u krivu, ali uvek je moderno izvući prave zaključke iz gubitka! - Onda, zakucavši, sa aforizmom - Možete pobediti gubitkom svega, a izgubiti - steći sebičnost!
  Odozdo se začuo huk takvom snagom da su se i njemački avioni na pristojnoj visini prilično tresli. Džinovski bojni brod "Viktorija" bio je obrastao vatrenim perjem, dostigao je visinu njujorškog nebodera, talasi "cunamija" koji su dolazili iz njega raspršili su najbliže engleske brodove na sve strane. Nekoliko fregata se čak prevrnulo... I to je bio kolaps.
  Marseille je preko moćnog radija naredio:
  - A sada od svih oružja, na Gibraltaru - pali!
  Naređenje je dato baš na vrijeme, baš u najboljim godinama, kada su vojnici izašli iz kasarne i radili vježbe, što znači da bi Britaniju danas upalili termokvark napalmom.
  Pa, drugi nemački avioni su napali eskadrilu. Staluk je krajičkom oka vidio da je Rudelov Yu-87 bacio bombu od 500 kilograma na nosač aviona i pogodio, kao i uvijek, tačno. Kapetan-firer je radosno uzviknuo:
  - Tako se čuva heroj rata!
  Nosač aviona je dobio štetu, ali ne samo od Rudela. Svoj doprinos dali su i drugi njemački asovi. Sam Marseille, koji je još imao dvije bombe od 200 kilograma, odlučio je da ih iskoristi na ovaj način. Prva žrtva bila je krstarica. Bomba ga je pogodila pravo u veliki dimnjak koji je proizvodio dim.... Druga se našla u fregati. Da bi to učinio, Marseille je čak izveo manevar ronjenja. Nakon toga, trup je postao lakši, a mladi as je požalio što preopterećenje nije doveo do granice od 1800 kilograma. Međutim, nema potrebe da budete toliko sebični, neka se ističu i slave ostali ratnici Trećeg Rajha. Uostalom, mora se reći časno biti viši i hladniji od svih ostalih.
  U fašističkoj Nemačkoj bilo je mnogo slavnih ratnika, proučavajući njenu istoriju i dela raznih heroja i vitezova rata, prosto se iznenadite, i ne prestajete da se pitate: zašto su Nemci tako brzo oduvali? I zašto je njihova avijacija izgubila nadmoć u vazduhu?
  Naravno, u Sovjetskom Savezu nije bilo asova bez promašaja - Pokriškin, prvi trostruki heroj SSSR-a, Kozhedub, smatran je najboljim, još šestoro ljudi imalo je više od pedeset. Ali ipak... Možda je prava stvar zaista na strani SSSR-a, a više sile su podržavale Crvenu armiju i Sovjetsko Carstvo!
  Marcel je tada shvatio da je obavio svoj posao, a sada je došlo vrijeme da se vrati, napuni gorivo i udari u tvrđavu. Većina brodova, uključujući dva bojna broda i dva nosača aviona, potopljena je, a s mora Britanija više neće moći ni na koji način pomoći Gibraltaru. A sama tvrđava se sada samo razbija i ne može da odoli.
  Pilot terminatora se okrenuo i cijela pobjednička armada Trećeg Rajha ga je slijedila. Od Engleza gotovo ništa nije ostalo. Istina, nije bilo nikakvih gubitaka, ali su se borili sa lovcima i ispaljenim protivavionskim topovima. (Njihov Marsej je uništio tačno osamdeset i jednu letelicu, čime je ukupan broj aviona porastao na 401!). Sada to možete označiti...
  Kada, naravno, tvrđava padne...
  Inače, Rudel, naravno, bez sumnje, bravo, vidiš kako je uzeo fregate, vidiš, razbio je i nosač aviona.
  Ovdje je već sletio lovac-bombarder Marseille. Prekaljeno i naviknuto na vojni rad, tijelo je pokretalo automatski.
  Dopunjavanje goriva i punjenje aviona ne bi trebalo da traje više od petnaest minuta, a zatim skočite i srušite ostatak.
  Pa demonski Adolf Hitler, kako je saopšteno, lično predvodi juriš na Gibraltar iz Španije.
  Sama najmoćnija, britanska citadela bila je podvrgnuta masovnom granatiranju, a rovovi su bukvalno mljeveni, zidovi i pregrade urušeni. Može se samo zamisliti koliko su bili šokirani branioci Gibraltarske tvrđave. I ne samo udarima granata. Međutim, urlik i urlik su bili strašni. Crnci i Arapi iz kolonijalnih jedinica izgubili su glave već u prvim minutama artiljerijske pripreme, a ni bijelci nisu izgledali ništa bolje.
  Stariji kaplar Parkinson je bio toliko uplašen da je odjurio u toalet. Ali barem desetak Engleza i Arapa već se stisnulo jedno uz drugo, tako da je kaplar bez ceremonije udaren petom u vilicu. Parkinson je viknuo još glasnije i izvukao pištolj.
  - Hej ti žutoliki ja tebe!
  Odozgo je zbog podrhtavanja otvora padao pijesak, vruć i bodljikav, bukvalno se penjao u kaplarov ovratnik. Pao je u stanje mlaznog kolapsa i otvorio vatru da ubije. Kao odgovor, poletio je bodež koji je probio Parkinsonov stomak. Iz njegovog teškog trbuha bezvoljno je šikljala fontana krvi, a poraženi kaplar mlatio se u agoniji.
  A ni na drugim mjestima nije bilo bolje, vriska, smrad, bijes, pucnjave, kad se crnokosi Britanci ili, naprotiv, bledi, uprkos tropskom ljetu, razbijaju. A gore je, naravno, bilo još gore, ali tamo je histerija brzo zamrla, svi nasilnici su pobijeni.
  Jedino vojnička prostitutka Corneille nije izgubila glavu, već je iskoristila trenutak za lično bogaćenje. Jedan, dva, tri - cepajte džepove. Četiri, osam, pet - morate pucati u zečiće! A crna kurva mu se bez ceremonije penjala u džepove i čak se podlo nasmešila.
  Panika je zahvatila i pse, počeli su da jure i grizu pomahnitale britanske ratnike, a oni su bjesomučno odgovorili pucanjem i, što je najvažnije, pogađanjem, međutim, ne samo životinja, već i ljudi. Čak je i pukovnik Phantomakh, nadimak buldog, izgubio glavu do te mjere da je počeo kopati, bezuspješno udarajući saperskom lopatom o pod bunkera.
  Pa Marseille, Rudel, Getter i ostali vitezovi rata Trećeg Rajha kopali su odozgo, pokušavajući prije svega da izvade protivavionske topove. Međutim, ovdje gotovo da nije bilo razaranja, a Britanci praktički nisu pucali. Uništivši samo jedno podebljano deblo, Marcel progovori:
  "Nije dobro biti sitnica u velikoj stvari, ali je još gore ne pridavati važnost sitnicama zbog male žudnje za neradom!"
  Plan koji je unaprijed izradio štab je izveden, jasno kao na vježbama. Trupe su krenule naprijed i prije završetka artiljerijske pripreme. Nemarom preuređeni pijuni. Firer nije mogao čak ni naređivati, koliko je sve ispalo skladno. Konkretno, pokret "Golijata" koji diže u vazduh prolaze u minskim poljima. I takođe podstaknut, lično od strane kapetana-firera, sistem koji je jednostavan za korišćenje "Snake Gorynych". Prolazi u minskim poljima su ostavljeni široki, i odmah su po njima projurile lake tankete, a zatim i pešadija. Međutim, Britanci, kao što se i očekivalo, praktički nisu pružili otpor. Samo je prisustvo gusto išaranih mina, uključujući najnovije, radio-kontrolisane, usporavalo napredovanje, kao i razni šiljci i rovovi. To je prirodno stvorilo probleme, i to više nego ozbiljne probleme. Ali uostalom, Nijemci nisu tako jednostavni, mnogo su toga predvidjeli.
  Ovdje se Marseille vratio svom Fokken-Wulfu, da je imao priliku spustio bi avion negdje bliže, šta da se radi, upucao se i borio se pješice. No, srećom, teško je pronaći dobro mjesto, iako Focken-Wulf nipošto nije ćudljiv automobil u smislu slijetanja.
  Pilot Rudel je preko radija pitao Marseille:
  - Osećam da će Maxim biti gotov za sat vremena kolega! Možda ćemo pokušati sjesti na tu kamenitu platformu kako bismo stigli na vrijeme za analizu šešira?
  Marcel je turobno primijetio:
  - Može da sedi samo jedan!
  Rudel je oklevao. Shvatio je da veliki ratnik nesrećnog Trećeg Rajha želi da puca više, ali s druge strane, mogli bi uzeti u obzir ustupak kojeg se plašio, pa čak i izloži vođu mecima.
  Marcel je to shvatio i iznenada ublažio svoje uzbuđenje:
  - Pa dobro! Sedi ti! Ne možete biti toliko sebični i uzeti sve nagrade za sebe! Neka drugi pucaju!
  Nekoliko minuta kasnije, mladi terminator je počeo da hrče i nije vidio bijele zastave kako vijore nad tvrđavom. I nakon nekog vremena već se voze brojne kolone zarobljenika koji su se zaprepastili i izgubili ljudski izgled.
  Tako je zauzeta tvrđava od velikog strateškog značaja. I fašisti su sada počeli prodirati direktno u Afriku. Trupe su transportovane na crni kontinent na najkraćoj udaljenosti.
  A sada se odnos snaga počeo dramatično mijenjati. Posebno zbog činjenice da su njemački tenkovi sada imali superiornu borbenu moć. I ne samo "Tigrovi" i "Panteri", već čak i T-4. Tako da je Britancima i Amerikancima bilo jako teško.
  Situaciju je pogoršavala činjenica da su njemačke trupe imale mnogo više borbenog iskustva sa ozbiljnim neprijateljem, te da su bile disciplinovanije i obučenije.
  Osim toga, jurišne puške MP-44, koje nisu imale premca, počele su ulaziti u njemačke trupe.
  Takođe, SSSR je počeo da prodaje naftu Trećem Rajhu i oprema nacista je oživela. Tako je Maroko brzo zarobljen. I Nemci su se preko Alžira mogli povezati sa svojim trupama u Tunisu. A brigade Wehrmachta tekle su preko Libije.
  Naravno, prelepe devojke su se borile veoma hrabro.
  U Libiji Britanci nisu imali moćnu liniju odbrane i zbog toga su se povukli.
  Ali oni su bili progonjeni za petama trupa Trećeg Rajha.
  I samo u Egiptu su se odvijale zaista žestoke bitke. Štaviše, ozbiljna pojačanja su prebačena iz Britanije i SAD.
  Magda i Šela su bile heroji u Egiptu. Ofanziva Rommelovih jedinica odvijala se u teškim uslovima užarenog ljeta. Ratnicama je lakše, one su u bikiniju, i namazane zaštitnom, prilično efikasnom kremom. Vrući pijesak zemlje faraona taloži se u njihovim bosim nogama, ali žuljevite noge više ne obraćaju pažnju na takvu sitnicu. Samo su meci i granate pravi. A ofanziva "Desert Fox" bira, u pravilu, u mraku. Englezi se bore drugačije. Kolonijalne trupe se raspadaju pri prvom napadu, ali se borci iz same Britanije, kao i nekoliko australijskih divizija, bore veoma žestoko.
  Ovdje, savijajući se i duž vijugave linije, djevojke trče u napad, provaljuju u rov, gdje počinje velika deponija.
  Najteže je ovdje trčati kada granate pucaju naokolo, fontane otopljenog pijeska dižu se visoko u zrak. A fragmenti gotovo dodiruju kožu bez masti, ispod koje se kotrlja žica čeličnih mišića.
  A u samom rovu je već lakše. Shella udara najbližeg engleskog oficira u vilicu. Škripa zubima i čvrsto se sruši.
  Plavuša radosno uzvikuje:
  - Evo prijema na arijevski način!
  Vatreni partner dodaje koljeno u prepone, tjerajući arapskog plaćenika da se smiri i vičući:
  - Ovo nije za tebe da se igraš spillikins!
  Rat je okrutan. Čak i anđeoska Šela bajonetom razdire trbuh najbližem Englezu. Zgrožena je, ali nema šta da se radi. Ili si on ti, ili si ti njegova. U ratu ne postoji koncept podlosti, postoje samo kriterijumi efikasnosti i svrsishodnosti.
  I krv. Čak je iznenađujuće da toliko toga može iscuriti iz nje od elementarnog snažnog udarca saperskom lopatom. Kada se krv, ovako, poprska po pijesku, a onda tvrdoglavo ne želi da se upije.
  Shella, čiji otvrdnuti tabani grickaju ovu ljepljivu, gadnu tečnost, bijesno viče i urla:
  - Vi lavići, ovo neće pomoći.
  Bes devojke iz SS-a se dramatično povećava. Slijedi okrutan udarac protivniku u prepone. A major RAF-a izleti kao čep šampanjca i rovovi. I mjehurići krvi izlaze iza policajčevih usta. Magda odobrava:
  - To su kumovi i dobijte satisfakciju!
  Ali sam magmatski ne gubi vrijeme. Pomerila je kundak jurišnog karabina, učinila da neprijatelj klone poput voska za sveće. Samo pošto je žrtva crnac, onda je panj ispao taman. Sada Shella ohrabruje svoju prijateljicu:
  - Samo tako nastavi!
  Magda, jednostavno ispalivši nekoliko metaka iz poboljšanog pištolja tipa Mauser, potvrđuje:
  - Postoji tako zadržati!
  A ostale djevojke se bore herojski i, što je najvažnije, vrlo vješto. Začudo, bataljon tigrica trpi minimalne gubitke, iako se bore u jeku rata. Možda su bogovi, a najvažnija boginja - Palada ili Fortuna, naklonjena mladim djevicama?
  Možda je zato njihova četa poslana da se bori u najvećoj meri. Na području očekivan proboj velikih britanskih snaga iz blokirane Aleksandrije. I koja je logika u tome.
  
  Pa sada djevojke leže u zasjedi i razgovaraju.
  Magda je pitala Shellu:
  -Slažete se, sanjali biste da iz ovog pakla pustinje idete u Rusiju!
  Shelley je odmahnula glavom.
  - Iskreno, ne. Mada što se tiče klime tamo je bolje nego ovdje!
  Vatrena Magda divlje napravi grimasu:
  - Plašite li se ruskih vojnika, ili ruske zime?
  Shelley je odmahnula glavom.
  - Pa ne! Čak bi bilo zanimljivo koliko je mogla da izdrži na njihovoj velikoj hladnoći, bosa i u jednom kupaćem kostimu. Ali to nije poenta, zar ne?
  Magda je napravila grimasu s pretjeranim prezirom:
  - I u čemu? Plašiš li se umrijeti?
  Shelley je odmahnula:
  - Pa ne! Nisam kukavica, sto mislim da su svi vec videli vise puta, ali vidite, Rusi su takav narod... Koji se obicno bori do kraja i savladava najupornije!
  Gori Magda, otresajući znoj s glave, sprej se raspršio i, pavši na vreli pijesak, odvratno siktao, usprotivio se:
  - Ali oni su kapitulirali u Prvom svjetskom ratu. Sa nama su potpisali sramni mir, pa ćete nakon toga tvrditi da su nepobjedivi i boriti se do kraja!
  Shelley je odgovorila sa uzdahom:
  - Dakle, ipak smo kapitulirali u Prvom svjetskom ratu. Onda da se osvetim!
  Vatreni đavo je zarežao.
  - To je bila izdaja naše vlade!
  - Dakle, oni imaju izdaju od strane revolucionara i boljševika! Shelley je rekla. - Kao da ne znaš ko je Lenjin!
  Magda je uvrnula prste sa slomljenim noktom na slepoočnici:
  - Nažalost, znam!
  Na tome je djevojka završila razgovor, grlo se presušuje, boli pričati, a naprijed je sjao Damoklov mač.
  Kada je sunce prešlo zenit, a zatim počelo da umire, a senke su se produžile, pokazalo se da devojke nisu uzalud započele svoj posao.
  Sada, kada je pakao bio gotov, začula se tutnjava motora i neka vrsta kretanja sa strane Aleksandrije.
  Gala je naručila:
  - Spremite se devojke! Tada je njen glas postao mnogo oprezniji. - Tigrice u pištolju!
  Konačno su se u daljini pojavile siluete tenkova na liniji tvrđave. Kreću se sporo, ali nekako zloslutno. Djevojke su pripremile svoje protutenkovske puške. Takvi su bacači granata, laki bez trzaja. Njihova eksplozivna snaga, međutim, nije prikladna za svaki tenk.
  Gala, tamnocrvena, goveđa, ali od vrućine odmašćena, komanduje, bolje rečeno upozorava:
  - Ne otvarajte vatru bez naređenja. Cromwells i Matildas su ispred. Prednji oklop Cromwell tenka je sedamdeset centimetara, a Matilda osamdeset. Naši bacači granata ih neće uzeti. Dakle, pucaćete samo na staze.
  Djevojke su u glas viknule:
  - Tako je druže komandante!
  Shella je, zaigrano pozirajući, primijetila:
  - Međutim, "Kromvel" je tako dobar, pegla je smešno slična! Vidio sam to toliko puta, ali jednostavno ne mogu da se naviknem na ovu šalu.
  Zaista, ovaj jedan od najmasovnijih engleskih tenkova izgledao je kao banalno željezo sa svojim zakošenim prednjim dijelom. Međutim, bilo je vrlo teško probiti takav tenk. Ovdje vam je potreban kalibar od najmanje 75, što je još uvijek rijetkost za njemačku vojsku. Top od 88 milimetara je još bolji, ali Rommel ih ima malo, a takav kolos je vrlo teško prevesti, pogotovo u pustinji.
  A evo i Matilde. Najbolja predratna kreacija britanske tenkogradnje. Osamdeset milimetara prednjeg oklopa, težine samo 27 tona. Odnosno, prednji oklop srednjeg tenka je deblji od onog teških sovjetskih KV-ova, pa čak i zakošen poput pramca broda. Gerda je mislila da se "Matilda" očigledno sprema za rat protiv SSSR-a. Rusi su već prije Drugog svjetskog rata imali topove od 76 milimetara, što znači da su mogli probiti ono što je bilo slabije. Sama Matilda, međutim, nije dobro naoružana, 47 kalibra, ali ima tri mitraljeza.
  Devojke su, međutim, hladnokrvne. Kreće se tek nešto više od trideset tenkova, a slijede ih tankete i pješadija. Dio pješadije na motociklima sa prikolicom. Tanketa, nešto više od pedeset, ali motorizovana pešadija juri pristojno. Shella, iskreno iznenađena, upita Magdu:
  - Odakle im tolika oprema u blokadi?
  Crvenokosa ženska demon se nasmešila dok je harpija odgovorila:
  - Da, nikada nisu imali problema sa limenkama. Žele da nas testiraju na snagu. Kako reći da naši momci neće posustati!
  Shelley je odgovorila:
  - Ne momci, nego devojke! I takodje najkul...
  A iza klinova i motocikala je marširala pešadija. Engleski vojnici su bježali, blago sagnuti, a u rukama su držali puške i mitraljeze. Čuo se zveket gusjenica i škrgutanje pijeska.
  Magda je brzo pogledala okolo (izgleda da nije ništa strašno, po rubovima pozicije koju zauzimaju djevojke, gvožđe, Nijemci također sjede u zasjedi!). Do sada iz jedinica Wehrmachta nije ispaljen nijedan hitac. Sve je tiho i mirno. Shelley je tiho šapnula:
  - Mi smo kao Indijanci u zasjedi, ali u isto vrijeme i sami rizikujemo da izgubimo skalpove!
  Magda je u odgovoru s posebnim prezirom frknula, otpuhnuvši vatreni pramen kose sa čela:
  - Sa takvim raspoloženjem uopšte ne treba ići u bitku!
  Ali Britanci su imali gore živce, ili su možda hteli da impresioniraju neprijatelja i stoga su tenkovi odmah bili obavijeni dimom, začuli su se pucnji. Za njima je pucano iz mitraljeza, a i pješaci su ispalili rafal iz svojih pušaka. Nemci su ćutali, čekajući da se neprijatelj približi.
  A kada je neprijateljima ostalo samo stotinjak metara, Gala je sažeto zapovedio:
  - Vatra!
  . POGLAVLJE #2
  Djevojke su već automatski uspjele da se dogovore oko svojih žrtava i ispalile su iz bacača granata na pruge. Srećom, oni su savršeno vidljivi na engleskim tenkovima. Shella je opalila i radosno uzviknula, desna gusjenica oklopne "Matilde" je slomljena. Djevojka se okrenula:
  - Matilda je dobila mat!
  Magda je uspjela i da nokautira Kromvela, djevojka je radosno odbrusila:
  - Buržoaska revolucija u Njemačkoj neće proći!
  Onda su se obe devojke smejale. Druge vučice su prilično precizno gađale svoje bacače granata, zbog čega su se sva trideset četiri britanska tenka zaustavila. Njihova vođa Gayla je uzviknula:
  - Englezi se svi tresu, njihova beznačajnost je preko ivice! Ako se Nemci bore, bolje je ne ulaziti u borbu!
  Zaista, žene su takva vrsta da imaju poseban dar za pucanje. I pogodili su izuzetno dobro. Tako je udarna moć Britanaca bila paralizovana.
  Istina, Britanija nije slaba zemlja i zaustavljeni automobili su počeli da uzvraćaju. Ali kakav nedostatak imaju...Njuška se ne spušta dobro pa....Gala komanduje:
  - One devojke koje nisu ispalile svoje bacače granata neka biraju žrtve među tanketama.
  Magda se zakikota.
  - A klinovi, o klinovi - napravićemo slatkiše od njih!
  Shella dodaje:
  - Iako smo na dijeti, ali vama je mesto u toaletu!
  Magda je dodala:
  - Kokoš kljuca zrno po zrno, ali brže dobija na težini nego vepar koji guta komade!
  Šta je tanketa? Ovo je mašina koja izgleda kao mali tenk, ponekad na gusjenicama, ponekad na kotačima. Istina je teška samo dvije-tri tone, odnosno četiri i po tone. Teže modifikacije imaju i top. Tako mali ... kalibar mu je 20 milimetara, ali je vrlo opasan za pješadiju. Inače, tanketa se može probiti i u čelo, pogotovo ako uđete u trup, gdje oklop vjerovatno neće rikošetirati. Neke djevojke posebno imaju i dodatni set bacača granata. Brzo nežno ponovo pune, kao da miluju bačve deteta. Zatim otvaraju vatru da ubiju.
  Magda je čak pjevala:
  - Ponavljamo jednostavne pokrete - dobro usmjereni udarac za poraz!
  Wedges reagiraju na udarce na različite načine. Kod Šele je, na primer, eksplodirala čelična žrtva, a kod Magde je, nakon što se iskrivila, počela da se taloži. Devojke čak i ciče od oduševljenja, kao da ih maze prelepi momci. A odgovor je ispljunuti smrt.
  Shella je čak jezikom liznula bacač granata, osjetila metalni okus. Gotovo sve tankete su obložene. Britanski motocikli su počeli da usporavaju. Čak i izdaleka bilo je jasno kako su Australci iskrivljena lica. Napad strašne Britanije je očigledno gušio...
  Magda je, spuštajući bacač granata, uzela mitraljez i, pritisnuvši šapu, rekla:
  - Ja sam nežan frizer, jer nema ništa nežnije od smrti!
  Shella je urlala:
  - Nije greh ošišati se kao Britanci!
  Pucnjava Britanaca postala je haotična, a zatim su zabijeni njemački teški mitraljezi, a topovi su gađani fragmentacijskim granatama. Prvo su pucali iz malokalibarskih topova, ali su i oni proizveli priličnu količinu razaranja, a zatim su zaradili prosječni kalibar od 75 milimetara. Kada pogodi takav kalibar, a granate se raspadnu u fragmente ...
  Magda je zadovoljno protrljala dlanove.
  - Evo im kašu!
  Jedan Englez je bio crnac, i to tako ogroman: sedam i po stopa, ni manje ni više. Nosio je pancir i urlao je kao ranjeni vepar. Pošto je veliki motocikl na kojem se vozio crnac pogođen, on je skočio sa njega i otrčao na poziciju. Shelley se zlobno nasmiješila.
  Da, bio je dobar momak.
  Snimak bosonoge plavuše je vatreno precizan, pravo u prepone oklopnog Otela. Crnci su povikali: doživjeli komprimirani "orgazam". Shelly se našalila:
  Mi devojke smo fini momci
  Hrabrost će biti potvrđena čeličnim mačem!
  Metak u čelo ološa iz mitraljeza,
  Otkinut ćemo neke ćelave crnce!
  Magda se skoro ugušila od iznenađenja:
  - Pa ti još znaš da psuješ! Pa, ti i prijatelj!
  Shelley je namignula.
  - I šta? Veoma sam raznolik!
  Dio Britanaca je legao i uzvratio vatru. Bitka je rasla, a jedan od metaka doleteo je toliko blizu Magdine glave da je čak odrezala čuperak kose. Činilo se da je pao komad sjajnog plamena. Vatreni đavo se mehanički prekrstio:
  - Ovi frizeri imaju ruke naoštrene do pakla!
  Shella je, nastavljajući s nišanskom paljbom, odgovorila:
  - Ku-kuken kvakin!
  Magda, uprkos svoj užurbanosti borbe, ipak nije mogla odoljeti pitanju:
  - Šta si rekao?
  Shelley je lukavo namignula.
  Razumijete li latinski? Izraz koji označava totalni kaput!
  Magda je, kao odgovor, prekinula dug red od još pet Engleza koji su skočili u pogrešno vrijeme i rekla:
  - Višak uma je ravan njegovom nedostatku!
  Shella i onda je našao nešto čemu bi mogao prigovoriti:
  - Ne, grešiš! Lako je oduzeti um, ali ga je teško dodati.
  Magda je, stavivši još jednog Arapa u krevet, odlučila da pristane:
  - Šta da kažem! Generalno nemoguće! Čaša vina - neće dodati pamet! Drugi i treći su ludi!
  Ali, uprkos gubitku morala, Britanci su i dalje bili opasni. Evo jednog od vukova, crnokose slatkice u bikiniju, nekoliko metaka pogođenih u glavu, tjerajući kratki vrisak da se zauvijek stiša. Šteta što je život djevojke ispao tako kratak, poput jednodnevnih leptira. Nekoliko vukova je povređeno. Magda je rekla:
  - Ima mnogo raznih asova, samo puno pida....
  Shelley je prekinula.
  - Psovne psovke tokom tuče je loš znak... Iako je mat u igri znak klase!
  Rekavši ovo, djevojka je samo zabila metak protivniku u oko. Čak je postala nekako turobna, pa ubiješ, ubiješ.... Ovome se ne nazire kraj. Magda takođe nije zaostajala i čak je počela da broji mrtve. Generalno, ako razmislite o tome, ubijanje daje snagu osobi? Samo ubijanje, naravno, dodaje i jača karmu. Čini se da vas pokreće energija inferiornih pojedinaca. I postaješ hiljadu puta jači. Kako kažu - ratnici-heroji. Ili bolje rečeno ratnici-bogatiri. Evo jednog Australijanca - skoro da je dječak izgubio pola lobanje. Magda je napomenula:
  Bolje ubiti jednom nego proklinjati hiljadu puta!
  Shelley se složila.
  - Svakako! Možete kliknuti na svakoga ovako! Gdje je tvoj automatski pritisak, svirepo pljuvanje u mozgove pada zvijezda.
  Magda, bijesna na geparda, dodala je:
  - Britanci te spuštaju, pa, pij dođavola! Samo kiša na krovu vašeg generala!
  Shella je također počela brojati istrijebljene primjerke. Zaista, njena ljepota treba da stoji na ceremoniji. Ali evo još jednog pitanja, treba li staviti svijeće za mrtve ili ne? Na kraju krajeva, iako su loši ljudi neprijatelji, oni su ipak ljudi. Kako su, na primjer, postupali Spartanci u takvim slučajevima. Verovatno plemenito.
  Shella je glasnim šapatom boginje koja je podsticala rekla:
  - Znaš Magda, hajdemo posle borbe do najbližeg hrama i pomolimo se za naše pobijene da im duše iz čistilišta odjure pravo u raj.
  Crvenokosi ratnik je napravio grimasu.
  - Ili ćemo možda otići u džamiju? Pa, ti i sentimentalna Shelley. Baš kao tvoj imenjak iz Andersenove bajke, odnosno Charles Perot. - Magda je podmetnula rafal natjeravši još troje ljudi da podrignu krv. - Ali naš svijet nije arena za jeftine osjećaje.
  Plavokosa ratnica je slegnula ramenima.
  - Kako da kažem? Ne bih volio da u slučaju moje smrti tijelo bude ugaženo u stajnjak, pa čak i urinirano odozgo. Radiš dobro i vratiće ti se...
  - Vraća se sa metkom! odbrusila je Magda, nakon što je već zadobila nekoliko tangencijalnih ogrebotina.
  Shella je spustila još dva i primijetila:
  - A ti ne zijevaj, onda te ni metak neće naći!
  Magda je iskrivila svoje prljavo lice.
  - Metak je budala i bajonet nije profesor, ali projektil nije docent! Ali ne možete se zaštititi od automatske vatre kadionicom!
  Shelley je primijetila:
  - Jedan poznati pesnik je napisao - pa da se pero izjednačava sa bajonetom!
  U ovom trenutku plavuši je metkom malo izgrebano uvo. Međutim, Shelley se nije ni trgnula. A šta ako metak zviždi, to znači da je proleteo.
  . POGLAVLJE #10
  
  Magda je odobrila ovu metodu:
  - Ovo ponašanje je dostojno pravog Arijevca!
  Shelley je uzvratila:
  - Velikodušnost za komplimente, maskira oskudicu uma i pohlepu!
  Magda s mjesta i s puta, viknula je:
  - Takva filozofija će vas odvesti u grob!
  Desno od Shelle, ranjen je i svijetlokosi prijatelj. Iako je djevojka još uvijek nepoznata pridošlica umjesto otišla drugarica, ipak joj je žao. Ali ona ne stenje, naprotiv istiskuje osmijeh. Zatim je jezikom počela da vadi metak. Shella je puzala prema njoj:
  - Dozvolite mi da vam pomognem...
  Ona uzvrati:
  - Silazi! Bolje ispalite i uništite ušljive lavove. Ovo je super za tebe.
  Shella nije uzvratila ukosnicama niti bacila pijesak, iako je bila u iskušenju. Podupirući lakat i dobijajući naglasak, jasno polažući tri osobe u kratkom rafalu (ona već ima mitraljez, postalo je toliko vruće da je cijev počela da postaje crvena, čak je iznenađujuće da se još nije zaglavila!), zarežao:
  - Odlično, to se nikad ne dešava u ratu! Definitivno nešto nedovršeno!
  Prijateljica (zvala se Whalen) je rekla:
  - To bi ti bilo za jezik, pa čak i zašrafti okidač mitraljeza! Tako bi uništio sve.
  Shelley se nasmijala, veoma glasno. Tada je jedan od Engleza viknuo:
  - Vi ste sve Boshi kurve!
  Shella je uzvratila silom bacivši fragmentarnu granatu:
  - Čujem se sa žigolima!
  Preteći da će zapaliti Aleksandriju gore od Cezara, Magda je pukla, a takođe je bacila granatu. Vikao:
  - Uvek smo velikodušni na takve poklone!
  Whalen joj je izvukao metak iz ramena i ispljunuo ga.
  - Imaš bolji ukus nego što se osećaš!
  U stražnjem dijelu Britanaca pojavilo se pojačanje, još desetak tenkova. Da, Matilda, i ostali Makabejci kupljeni u SAD. Poslednji tenkovi su bili bez kupole, ali sa po tri topa. Magda je tiho zviždukala.
  - Da! To su automobili dinosaurusa!
  Shelley je nervozno napravila grimasu.
  - Znate, dinosaurus može zgaziti sisara ako uspori svojim mozgom. Sva masa...
  Magda je žustro prekinula:
  - I ovde nisi u pravu. Osoba deset puta brže razmišlja nego što se kreće. Odnosno, nije nas mozak pre svega izneverio, već telo!
  Shelley je zakolutala očima.
  - Da, telo... Duša je obično jaka i bestežinska.
  Magda se nervozno zakikota.
  - Duša je sagrešila, ali telo je odgovorno!
  Makabejci su bili veoma spori, pa se Matildama nije žurilo. Međutim, djevojke nisu bile nervozne, ostala su im još neka iznenađenja, posebno nekoliko desetina protutenkovskih punjenja. Ali u ovom slučaju nisu se uspjeli pokazati. Začula se graja i čak tri granate pojurile su prema britanskim tenkovima. Evo jednog "Makabeja" odmah se ispostavilo da je pogođen, u njegovom širokom trupu nastala je rupa. Britanci, međutim, nisu gubili glavu i čak su pokušali bezuspješno da otvore vatru u pokretu. Međutim, bilo je teško odrediti odakle pucaju Rommelovi pažljivo prikriveni topovi. Usledio je još jedan rafal i iskrivio Matildinu kupolu. Shelley se veselo nacerila širom otvorenih očiju.
  - I šta? Protuavionski top, pa brza paljba!
  Magda je iznervirano promrmljala:
  "Neće nam ništa ostati.
  Nakon Makabejaca, pojavile su se nove tankete, kao i nekoliko Kromvela. Štaviše, sudeći po oljuštenoj boji, ovi automobili su iskopani iz pijeska. Takođe i štap, hoće da ga drsko uzmu. Crvenokosa Magda je prstima uhvatila pauka, djevojački, bosom nogom, i bez ceremonije ga zgnječila:
  - To je isto za sve Britance!
  Shella je toplo odobrila:
  - Bravo! Samo tako nastavi!
  Protuavionski topovi kalibra 88 mm nastavili su sa nišanskom paljbom. Njihova brzina paljbe bila je visoka, ali njihova preciznost nije posustajala. Neprijatelj je pucao vrlo nasumično i nije mogao uzrokovati značajnu štetu. Pa i vučice da se bore sa pješadijom, koja je sve više pristizala.
  Magda je, pokušavajući ublažiti gadan svrab ogrebotine, primijetila:
  - Britanci su toliko neekonomični u korišćenju ljudskih resursa. Neverovatno je da su uspeli da zauzmu pola sveta!
  Šela se, dakle, izrazila u veoma laskavoj prilici za Nemce:
  - Oni su majstori, gađaju nas leševima! Ne možete se protiviti ovome, vau, leševi jako smrde!
  Vatrena Magda se tiho zakikota:
  - Da, gasni napad, ozbiljna stvar.
  Britanski tenkovi su puzali kao kornjače, a ubrzo su od Makabejaca ostale samo gomile metala. Ali spretnija "Matilda" je uspjela da se provuče, ali su njene vučice odmah ubile gusjenicu, kao i uvijek pogodno pogodivši iz bacača granata.
  Shelley je obliznula usne.
  - To je naš način! Prema Essovima!
  Cromwellovi, odnosno njihove posade, bili su strašno nervozni, povukli su komande i greškom zgnječili svoje vojnike. Čak su i gusjenice, od pijeska i krvi, postale prljave i crveno-smeđe. Istovremeno, tenkovi su se na licu mesta uvijali, a kule su pokušavale da se nespretno okreću. Shella je pokazala zube i zapjevala:
  - Nezaboravnice rastu negde. Mama peče pite! Rajh u ustima nisu zubi, već očnjaci iz školjki!
  "Kromveli" su prilično glupo nastavili da čačkaju, i još intenzivnije lomili sopstvene vojnike. Čak su i nemačke protivavionske topove ućutale da ne ometaju tenkove, da izvrše "časnu" misiju. Magda je žestoko zarežala:
  Dakle, mi sada odlazimo! Možda možemo pobjeći od oluje!
  Ali evo nekoliko "Kromvelovih" je ipak uspelo da se izjednači i pojuri na pozicije koje su devojke zauzimale. Ali skoro odmah su zaustavljeni dobro nišanim hicima. Očigledno su vučice u uzbuđenju bitke, jednostavno su sebi zabranile da promaše. Britanci su se suočili sa istinski nemačkom snagom. Evo jedne od tanketa, koja je izgubila ostatke hrabrosti, vratila se. Australijski general je nešto zapovjedio i granate su letjele na nju. Smrtno ranjeni automobil se zapalio, a zatim su granate počele da pucaju unutra. Takav je spektakl.
  Strašna djevojka Shella imala je puškomitraljez zaglavljena od pregrijavanja, i, odloživši komad željeza koji je postao beskorisan, počela je pucati iz samopune puške. I kakva vrlo dobra taktika! Brzina paljbe je manja, ali je cilj veći. Ostale ratnice su to učinile i nešto ranije. Magda je, odmahujući glavom, primijetila:
  - Rat uči ekonomiji. I to sprijeda, čak i više nego pozadi!
  Shelley je nevoljko pristala.
  - Neka uči! Ali koliko ovih lavića juri na nas! Zar je moguće da su Britanci ovako bacili sve snage na nas!
  Magda, lukavih i pucajućih očiju, kao Pepeljuga, odnosno njene polusestre na balu, odgovori:
  "Iskreno, upravo na to računam!"
  Shelley je bila iznenađena.
  - Računaš li? Hoćeš da umremo? U tako mladoj dobi pronaći smrt?
  Magda je ljubazno namignula.
  - Ne u ovom slučaju! Zamislite samo, šta se dešava kada neprijatelj koncentriše sve svoje snage na jednom mestu?
  Shelly je odmah odgovorila:
  - Postani jači u ovoj oblasti. Ona može probiti liniju fronta.
  - Šta je sa drugima? Magda je namignula.
  - Jače! Nema obrnuto! - Šeli je iznenada pogodio - Dakle, dok neprijatelj baci sve svoje snage na nas, ostatak naših trupa može da juriša na neprijateljsko uporište!
  Magda se brzo prevrnula i poljubila drugaricu u njen oznojeni, izgrebani obraz:
  - Pametno! Konačno sam shvatio! Tako da Aleksandrija neće postati grad rekorder koji se toliko dugo borio protiv Wehrmachta.
  Shelley je primijetila:
  - Ali Aleksandrija je već postala takav grad. I nadam se da nijedan od neprijateljskih gradova neće oboriti njegov rekord! Na kraju krajeva, mi...
  Magda je prekinula:
  - Reći da smo nepobedivi dok se bitka ne završi je loš znak. I ti to znaš!
  Shella je ljutito bljesnula svojim safirnim očima kao odgovor.
  - Biti vjernik ne znači biti sujevjeran. To se čak spominje u katekizmu!
  Još jednom je Magda, nakon što je uspješno opalila iz pištolja i odsjekla još jednog "kita ubicu", sasvim ozbiljno predložila:
  - Pevaj moja devojka! To je svakako bolje pjevati nego stenjati!
  Shelley se iznenada našalila:
  - Bolje jecati od orgazma nego pevati od bola!
  Magda se naljutila:
  - Pa, ne možete da povežete dve reči i zato govorite vulgarnost. Hajde, pjevaj glasnije.
  I Šela je počela da peva, isprva se činilo da je tiho, ali sa svakim novim stihom, njen glas je postajao sve jači;
  Uz vatru krvotoka,
  Lavina je poplavila našu zemlju...
  Rat ne poznaje vremensko ograničenje,
  Bolje od najslađeg vina!
  
  Ukus pobede neće postati gorak,
  Čak i gorčina dima i krvi.
  Kad su se naši djedovi borili -
  Slavuj cvrkuće o njima!
  
  Besmrtnost je najveća nagrada,
  Da ne poznajem dosadnu starost.
  Da ne dođu poslanici pakla,
  Da bi milost tekla.
  
  Volimo svijet i miris borovih iglica,
  Ali ako je potrebno, bitka čeka.
  O naše zlatno srce,
  Neka gori, topeći led!
  
  Da, svježe propusnice za mladost,
  Sve je postalo banalno.
  koje sunce izlazi,
  Biti čovjek nije laž!
  
  Volite ljude svetlost Gospodnja,
  Veoma je ljubazan, verujte nam...
  Iako put kroz život podzemlja,
  I vlada svijetom: Herod-Ham!
  
  Imamo čiste ciljeve
  Ali put do njih je šteta u krvi!
  Na kraju krajeva, on je automatska mašina poput bučica,
  Likho tame pun je rodbine!
  
  Isus i Marija su naša garancija,
  Doći će i donijeti sreću!
  Tada će hladnoća nestati - brašno,
  I ljutnja sa podlosti kaput!
  Britanski napad je konačno propao. Posljednji oboreni tenkovi zaustavili su se u blizini iskopanih njemačkih rovova. I samo pješadija i novopridošli motociklisti i dalje nisu ostavljali pokušaje da pobjegnu iz stiska. Iscrpljene dugim maršom, djevojke, grube od pijeska zalijepljenog od znoja, uzvratile su posljednjim mecima. Shella namjesti bajonet i reče Magdi:
  - Pa, prsa u ruku?
  Djevojka je odgovorila:
  - Da, prsa u ruku! Biće to veličanstven lov, iako će za mnoge biti poslednji! Samo čekajte naređenje komandanta!
  Shella je šapnula:
  - Naredba komandanta tokom rata je ispunjena ljubavlju i ogromnom cijenom!
  Međutim, bilo je jasno da među britanskim vojnicima nema jedinstva. Neki od njih su legli i nisu hteli da trče napred, dok su ostali bojažljivo udarali nogama. Ratnice su već imale nekoliko hitaca, iako je u početku svaka vučica donosila čitavu vreću municije. Da, to su djevojke, lijepe, bose, u nekim jako jakim bikinijama ratnice elitnog ženskog SS bataljona. Odsjek u kojem su se borili, pa čak i nemilosrdno trenirali najbolji pojedinci Njemačke. Svojevrsni program za stvaranje ljudi budućnosti - supermena kojeg pjeva briljantni Friedrich Nietzsche. Djevojke su pokušavale da izaberu svoju žrtvu svaka i da uzalud ne izgube nijednu patronu. A onda su bili tenkovi. A otkud ove "Matilde" ukucane kroz krov. Ali sada, čini se: granica strpljenja je dostignuta, Gala je već spremna da izda naredbu za borbu prsa u prsa, kad odjednom. Wagnerova grandiozna simfonija zvučala je iz dalekih oblaka. Ova muzika je tako kolosalna i divna, sposobna da dovede pravog Arijevca do potpunog ludila. I otjerati neprijatelja u zastoj. Bacivši pogled u nebo, Magda je glasno uzviknula:
  - Da, ovo su naši bombarderi Štuke.
  Shelley je zalajala psovku:
  - Komadi neće organizovati demontažu po komad!
  Šta se može reći o strašnom Yu-87, legendarnom ronilačkom bombarderu, simbolu njemačkog Blitzkriega? Ova mašina, sasvim savršena (za svoje vreme, kada nije bilo tako moćnih i efikasnih kompjuterskih sistema za navođenje), pogodna je za uništavanje kopnenih ciljeva, a posebno pešadije, ali i tenkova. I proizvodnja dostojne zamjene: Focke-Wulf tek počinje da se opušta.
  Gayla je glasno zalajala.
  - Zakopaj se u pesak, brzo i sakrij glavu!
  A sada su uslijedili udarci na Britance, Matilde su dignute u zrak i prevrnute. Shella je osjetila kako joj komadići, poput češlja, prolaze kroz kosu i grebu je po uhu. I Magda se navukla, a jedna djevojka nije imala sreće, posjekla je krhotinu. Ali, srećom, to su već bile posljednje žrtve. Sada je britanski napad konačno ugušen, a transparent sa kukastim krstom podignut je iznad glavne munare u Aleksandriji! Ova zastava je bila ogromna i prestrašila je više od pola svijeta:
  Magda je sa strašnim divljenjem uzviknula:
  - Jebem ti! Konačno!
  Shelley je bila iznenađena.
  - Osvojili smo? Nekako ne mogu da verujem!
  Magda se tiho nasmijala.
  -Da Da Da Da!
  Preživjeli Britanci su također počeli bacati bijele krpe. To je bila pobjeda, nešto o čemu možete samo sanjati, stojeći ispred spolja neosvojive armade, to se dogodilo.
  Shelley je uzviknuo:
  - Radost, radost sve vreme! Uvek ćemo biti srećni! Naš baner rumene boje pokazuje put...
  Neki đavo je povukao Magdu za jezik, a ona je rekla:
  - Ne ide nikuda!
  Ali ono zlo što je Gale čula, ona je, srećom, bila u blizini i tutnjava je u tom trenutku utihnula. Komandir čete je zarežao:
  - Tako? Transparent sa svastikom ne vodi, po vašem mišljenju, nikuda. Rešićemo to sa vama, ali za sada moramo da izgradimo zatvorenike.
  Zaista, među onima koji su se predali bilo je mnogo ranjenih, i to teških. S njima su nacisti postupili "milosrdno", kontrolni hitac u glavu i potpuni red. Oni koji su lakše ranjeni stavljeni su u posebnu kolonu - mogu se izliječiti i koristiti kao radna snaga. Shella je, međutim, iznenada iskusila grižnju savjesti kada je vidjela masakr teško ranjenih i invalida. U Trećem Rajhu sve je bilo podređeno zahtjevima ekspeditivnosti. I tako, nepotrebno je uklonjeno. Sama Shella, uprkos svim vježbama, i već solidnom (posebno nakon ove bitke!) broju leševa na njenom računu, ostala je ljubazna i vrlo sentimentalna. Gorka suza se čak skotrljala niz njen prašnjavi, preplanuli obraz. Šta je rat prljava stvar, kako menja karakter i procenu čoveka.
  Magda je također bila nervozna; šta će još okrutna Gayla smisliti. Kako će ona biti kažnjena? Zaista, u ratno vrijeme, komandant može jednostavno narediti strijeljanje, čak i ne objašnjavajući razloge. Iako do toga vjerovatno neće doći. Uostalom, oni su elita i u slučaju egzekucije, pa i sa svjedocima, mogu početi kopati šta je šta, zašto. Oni su vrijedni ratnici, a ne obično topovsko meso.
  Roth je, međutim, bio prilično pretučen. Tri njemačke djevojke su poginule, pet je teško povrijeđeno, skoro polovina laka, a sve bez izuzetka izgrebane i smrtno umorne. Obračun gubitaka izvršen je nešto kasnije, ali za sada su zarobljenici izgrađeni i zarobljeni trofeji su prebrojani. A također su djevojke složile oružje koje je neprijatelj bacio u posebnu gomilu. Iako je bila noć, bilo je dovoljno lagano, posebno zahvaljujući punom mjesecu. Shelley je primijetila:
  - Znate li Magdu po takvom vremenu, vukodlaki su obično vrlo aktivni. Posebno bivši mrtvi!
  Crvenokosa ratnica je iskrivila lice.
  - Ako su ipak bajke, onda da. Ali vi ste odrasli. Umjesto toga, mi smo odrasle djevojke, a i same smo poput gula. Čak i ako su ženske i veoma lepe.
  Pred Shellinim očima, odnosno u njenom svježem sjećanju, bljesnula je epizoda prošle bitke, jer su se nakon pada bombe tijela Britanaca raspršila. Među njima je bio jedan - očigledno među domorocima Australije, njuške sa debelim usnama i spljoštenim nosom - samo užas. A oči... Samo moja ljubazna i nježna zvijer, puno te volim, vjeruj mi. Glava nije dosegla strašnu Shellu samo deset metara! I to je kao...
  Ubijene djevojke, za razliku od običnih vojnika, nisu mogle biti sahranjene tek tako. Njihova tijela su umotana u plastične kese i nakon oproštajne i sahrane (to je uradio specijalni sveštenik sa kukastim krstom na rukavu!), avionom su poslati u Njemačku.
  Sveštenik je bio specijalni SS u crvenoj uniformi, i sa licem profesionalnog ubice. Hitler je dugo želeo da uspostavi novu religiju u Trećem Rajhu. Istina, kompilacija alternativne teologije naišla je na poteškoće. Nekoliko ambicioznih filozofa svaki je gurao svoj model i teoriju. I samo je Firer sam mogao izabrati zajedničku. Ali usvajanje nove religije, u kojoj bi krst zamijenio svastiku, odnosno svastika bi zamijenio križ, značilo bi neizbježan raskol u društvu, pa čak i uoči Drugog svjetskog rata. Hitler je odlučio da odloži reformaciju do boljih vremena! Avaj, činilo se da je čak i Firer sposoban pomjerati planine i mijenjati zakone prirode, primoran da računa s ljudskim predrasudama. Magda je crvenokosa, ali crvenokosa, boja lukavog i nestandardnog razmišljanja, uzdahnula je. Za razliku od plavokose ratnice Šele, ove vešte ubice sa jagnjećom dušom, ona nije volela Hrista, iskreno ga smatrajući slabićem i Jevrejinom. Zaista, Biblija je potpuno sranje. Sama činjenica da su Jevreji narod izabran od Boga izaziva samo smeh i odbacivanje. Da Bog odabere... Brr... Magda joj je prekinula misli i pomogla mrtve utovariti u poseban kontejner. Zaista je čudno da je osoba, kruna svemira, toliko krhka da može biti ubijena. Uostalom, da li je moguće uništiti savršenog... Međutim, smiješno je govoriti o savršenoj osobi.
  . POGLAVLJE #3
  Ovo stvorenje je prilično slabo prilagođeno životu, posebno ljudska djeca. A zašto tako? Ovo izaziva sumnju u prirodni tok stvari u evoluciji. Na kraju krajeva, čovjek je najviša sfera i niko ne može tvrditi da je to upravo tako. Stoga je ateizam logičan. Uostalom, ljudske slabosti se objašnjavaju činjenicom da je još uvijek praktično na samom početku ljestvice evolucije. Odnosno, dok ste slabi, ali u budućnosti možete postati jaki.
  Hrišćanski moral pretpostavlja: da si rođen sa govnima i da ćeš ostati isti, samo ćeš svoje poniženje nositi zauvijek. Pa, samo značenje pojma islam znači pokornost... A biti podložan znači biti ništav, što je za istinski ponosnu osobu više nego neprihvatljivo.
  U međuvremenu, vučice su bile zauzete čišćenjem leševa i prikupljanjem opreme. Već je bila noć, najsjajnija u godini. Leševi su već počeli da odišu zagušljivim mirisom. Magda je napravila grimasu: pa, zašto ljudi imaju toliko sranja! Čovjek je hodajuća kanta za đubre! Ali u teoriji, osoba treba da bude - nadčovjek i nadživotinja! Ovo ima posebno značenje - um, davanje i fizičko savršenstvo. Vau, ovi ljudi... bolje rečeno mali ljudi. Pa zašto su bolji od životinja, ako tako smrde! Samo treba da se savladate kako biste dotakli leševe i bacili ih... Shelle je, moglo bi se reći, imala sreće, kopa duboku i široku rupu zajedno sa drugim vojnicima, gdje će leševi biti bačeni. Međutim, Magda je malo prevarila, požurila da pomogne tenku Cromwell koji je neprijatelj napustio. Pa, ništa što se tiče svojstava posebno zaštitnih i pokretačkih ovog kolosa. Ratnik je rekao:
  - Tehnika je sranje.
  Bosonoga plavuša Ket, takođe iz njenog društva, prigovorila je:
  - Tehnologija nema veze s tim ako su ljudi pokvareni!
  Magda je tu s obje ruke jer se odmah složila s lijepim i žustrim ratnikom:
  - Zarđalu opremu je lakše očistiti nego osvježiti pokvarenu osobu! Najjači mišić je nemoćan - ako je um slab!
  Ket se, gurajući tenk rukama, zahihotala:
  - Pa, ti i Solon! Ili bolje rečeno, Sokrat u suknji, tako zamršeno izražen. Ali Hitler, kako je rekao: tuci, tuci i opet tuci!
  Magda je prikladno zarežala na Suvorovljev način:
  - Udri, ali ne uzvraćaj!
  Ketini šiljasti bicepsi su se ispupčili, svom snagom je gurnula tenk, a devojčicin je stomak potonuo od napora. Magda takođe, kao pravi Arijevac, nije varala. Djevojka se potrudila, pa čak i zapjevala:
  - Ne misli na ljubav! Gurajte ogromne težine! Uostalom, ovo je naš teški sport - ne lokalni, svjetski rekord!
  Kate je pjevala:
  - Postavili smo nove rekorde da zemlja raste! Dvaput, tri puta više od norme - da moja zemlja procvjeta!
  Magda nastavi polušaljivo i poluozbiljno:
  - A ti rekordi su kul - ubij još kopilana! Nismo loše devojke - mi drobimo cigle sa biberom!
  Crvenokosa ratnica, čak i u ekstazi, udariće glavom o oklop. A onda sam slušao muziku. A onda se još više napela. Ipak, čudno je da su Britanci, koji imaju tako pijetetan odnos prema monarhiji, nazvali tenk po Kromvelu, pobunjeniku, revolucionaru. Da, čak i pogubljenje kralja Charlesa prvo. Koliko je suprotno logici nazvati novi tenk krstarice po ubojici, sa dovoljno moćnim oklopom. Iako pištolj ispaljuje fragmente, a ne protutenkovske granate. Magda je bojažljivo jezikom liznula oklop, a zatim slasno ispljunula:
  - Malo gorko!
  Kate je primijetila:
  - Ako posle ove bitke ne dobijemo nagradu, onda će to biti najveća nepravda!
  Magda je uz uzdah primijetila:
  - Teoretski, potrebno je velikodušno nagraditi sve ratnice našeg bataljona, odnosno čete. Svi su se borili kao heroji, niko se nije izjalovio, a svaki je imao bar desetak leševa pod nogama. I sam sam u ovoj borbi ubio više od četrdeset "lavića". I da svi budu nagrađeni - to bi bilo pošteno!
  Kat je klimnula.
  - Zašto ne! Štaviše, naša tri prijatelja su ostala ležati na pijesku. Tako da je sve strašno. Svi ti neprekidni ratovi u istoriji čovečanstva. Rat je, naravno, zanimljiv, ali ljudi ginu!
  Magda odjednom prodorno zapjeva:
  - Ljudi umiru za metal! Ljudi umiru za metal! Sotona vlada tamo, lopta vlada tamo! Sotona tamo vlada loptom i sipa napalm!
  Djevojke su se nasmijale i konačno utovarile Cromwell na platformu. Istovremeno, Magda je uspjela zgnječiti palac svoje desne, bosonoge, ali gracioznih preplanulih linija noge ratnice-princeze. Djevojka je napravila grimasu i rekla:
  - Na nogama kao na asfaltu! Dial flat ne viola!
  Humor je humor, ali posao je posao. Vučice su se trudile, kao na teškom radu, ali su u isto vrijeme pokazale zube. Tu se i Magda trudila da se istakne. Još mesnate butine su se tako snažno tresle. Kate je, cvileći, primijetila:
  - Ples je ples!
  Magda je bila iznenađena:
  - Šta namjeravaš?
  Kate je objasnila:
  - Igramo kao u baletu, ali istovremeno sa tegovima. Čuo sam da i bokseri koriste sličnu tehniku treninga - dajte utege rukama i skočite pred ogledalo!
  Magda se nije mogla suzdržati od smijeha.
  - Pa da! Razumijem da je ovo odlična metoda! Ako su utezi pud, onda će nakon utega u istim rukavicama ruke jednostavno letjeti!
  Kate je primijetila:
  - Mnogi ljudi žele da polete, ali većina očekuje sudbinu Ikara, pošto je perje ambicije pričvršćeno voskom kukavičluka!
  Magda se lukavo nasmijala.
  - Vidim i tebe, filozof! Uopšte...
  Kate je prekinula:
  - Među njima nema glupih vukova! Svi smo mi obrazovani, pa, čitanje Friedricha Nietzschea je obavezno.
  Magda je postala oprezna i odmah upitala:
  - Niče? Ovo je zanimljiv filozof. Ali kriterij nadčovjeka nije precizno definiran u njegovom radu. Općenito, Ničea vuče primitivni komunalni sistem, odnosno kameno doba, koje ja lično ne volim.
  Kejt je bila iznenađena
  - I zašto?
  Magda se grubo zakikota.
  - Činjenica je da Niče nedovoljno rasvetljava, tačnije, čak potpuno potcenjuje ulogu naučnog i tehnološkog napretka. Kako to utiče na osobu, i na bolje. I općenito, pokušaj idealiziranja kamenog doba - nazivanje ga zlatnim je neprikladan. U stvari, na evolucijskom putu ljudi idu od jednostavnog ka složenom, od najgoreg ka najboljem. Na primjer, koliko se brzo mijenjaju avioni, od najjednostavnijih do najjačih. Koncepti kao što su brzina, upravljivost i tako dalje.
  Kate se zakikotala i zapjevala:
  - Do kakvog je napretka došlo - do neviđenih čuda! Ali nešto fali, lukavi demon podvija rep!
  Magda je još melodičnije dodala:
  - Nevolja zaboravljena! Treći Rajh vlada! Roboti uskoro! Spljošteni parazit!
  Djevojke su morale nositi i raditi dok nisu procvjetale, već je bilo dosta svijetlo i leševi neprijatelja su konačno zakopani, činilo se da mogu u krevet, ali nije bilo. Ne, devojke su ipak dobile nešto za jelo, a povodom pobede čak su i zalogajle trofejnog gulaša. Gayla je vatreno zapovjedila:
  - Velika vam je čast da okusite hranu svog neprijatelja!
  Magda i onda vyaknula:
  - Ne, velika je čast za Britance što smo pristali da jedemo njihova sranja!
  Gayline oči su ljutito bljesnule.
  - Pa ne, već prelazi sve granice. Ti Magda ostaješ potpuno bez hrane! Štaviše, bićete podvrgnuti nekoj vrsti torture. Posebno mi se čini da su ti trbušnjaci previše mlohavi, a mišići nisu rasterećeni. Dakle, hajde da testiramo novu praksu na vama!
  Onda je neko povukao Šeli za jezik:
  - Ne želim da ostavim Magdu da pati samu. Neka se i ja mučim.
  Gala se ironično osmehnula.
  - Bravo devojko. Takva predanost, tačnije prijateljstvo. Izdržaćete oboje! I ostanite gladni oboje!
  Shella je utihnula, miris gulaša golicao je nozdrve gladne, umorne djevojke. A onda su ostali njeni prijatelji počeli preterano glasno da srkaju.
  Ali glavno mučenje je tek predstojalo. Gale je zaista smislio nešto sofisticirano. Djevojčice su obješene sa rukama o žicu koja se bolno zabijala u zglob, a za noge im je bio prikovan lanac. Štoviše, ako držite noge paralelno s tlom, praveći ugao, tada je čelični lanac malo kratak, a zatim željezni lim. Ali ako spustite noge, tada vrh lanca zamahuje metal, koji je zauzvrat povezan s izvorom napona. I vaše tijelo se probija kroz električno pražnjenje. Evo tako zanimljivog mučenja.
  Gayla je žestoko oblizala usne.
  - Vaša štampa će postati tako jaka... Devojke ćete mi zahvaliti na treningu!
  Magda je histerično kikoćući rekla:
  - A zašto vuci, hajde da ti se odmah zahvalimo na treningu! Hvala velikom SS za naše srećno detinjstvo!
  Gayla je odmahnula prstom.
  - Devojke ćete morati da visite tako ceo dan. Ali, konačno, možete se osjećati kao pravi muškarci!
  Magda je odmahnula glavom.
  - Svi eksperimenti pokazuju da je žena, ako je pravilno obučena, mnogo izdržljivija i opasnija čak i od muškaraca prekaljenih ratovima!
  Gayla ju je skratila:
  - Još jedna riječ i dodaću dan novih testova!
  Djevojke su utihnule, teško je držati ugao, pogotovo ako im je lanac dugo prikovan za noge. Zato visi kao bradavica. Gayla je otišla bez pozdrava, ostavljajući djevojke da se ovako muče. Shella je osjetila pritisak u donjem dijelu trbuha, lanac joj je trljao gležnjeve, vukao joj noge. Djevojčicu je iznenada zavela prilika da provjeri šta bi se dogodilo da se gvožđe dotakne lancem. Šta probati...
  Strujni udar je bio toliko jak da je okorjela Shella nehotice vrisnula. Kao da je usijani kolac probio tijelo od peta do potiljka. Bio je zub u mišićima i glavobolja. Shelley je zarežala.
  - Ovo je žudnja za eksperimentima tako karakteristična za SS!
  Magda je u polušali dodala:
  - Dobro je eksperimentisati na... Neprijateljima! Međutim, nije me vrijeđala lekcija.
  Devojke su neko vreme ćutale. Magda je pomislila: pa, kako je bizarna sudbina. Sada su Nemci pobedili, svi se raduju, a primorani su da vise kao kruške, pa čak i da pate. Kome pite i krofne, a kome modrice i kvrge! Zanimljivo je šta je sledeće. Sada, nakon pada Aleksandrije, moguće je pokrenuti ofanzivu na Bliskom istoku, čak i prije prebacivanja dodatnih pojačanja. Zapravo, zašto čekati ako se čini da ima mnogo trupa u Iraku i Palestini, ali kako da kažem da jesu... Nisu baš spremni za borbu, previše je Arapa i crnaca koji se razbježe kad zavija sirena. A ako odugovlačite, onda će Britanci imati vremena da povuku mnogo bogatstva, posebno iz Jerusalima i Bagdada. Nema potrebe brže udarati i nokautirati neprijatelja. Afrika je cijeli kontinent, ali pad Iraka je i ključ za Aziju. Zaplijenivši rezerve nafte, boksita i drugih metala, Njemačka će se konačno osloboditi svake zavisnosti od SSSR-a. A možda čak i osvojiti Rusiju! Pohod na istok... Stari san Arijaca! I šta onda? Možda čak i širenje svemira, kako vole da opisuju u naučnofantastičnim romanima. Let do zvijezda i novih svjetova. Gdje, na primjer, žive hibridi šargarepe i žabe... Super je, nešto što prije nije postojalo, a nećete naći analog na Zemlji. Na kraju krajeva, drugi svjetovi su ispunjeni neosvojivom svjetlošću, što znači da ih njemačke trupe moraju uzeti na juriš. Uostalom, nema ništa svetlije od sunca, osim zvezda! Magda upita Šela:
  - Pa ne razumem te, zašto si tako neozbiljno tražio brašno? Volite li ovako okačiti na stalak? Plus, boli me stomak.
  Shelley je uspjela da se nasmije.
  - I ti dobro znaš! Na primjer, već duže vrijeme primjećujem da mi trbušnjaci blago zaostaju. Pa sam se zaustavio.
  Magda je turobno posmatrala:
  - Pa nisam znao da će nas naterati da treniramo novinare. Ja sam lično mislio da će me tući pendrecima po petama. Ili možda čak i bič bodljikavom žicom. Međutim, ako vas to čini srećnim...
  Shelley je progovorila glasnije:
  - Znate, ne mučite dušu! Možda bismo trebali razgovarati o nečem drugom.
  Magda je klimnula u znak slaganja.
  - Hajde da razgovaramo! Pevaj cveće, ne stidi se! Uostalom, uz ljepotu takve sestre, možete vidjeti kako piše pjesme, veliku majstoricu.
  Shella, odlučivši da je bolje da se na ovaj način odvrati od bola nego da kuka, zapjevala je, osim toga, iz muškog imena:
  Kapriciozna djevojka muza
  To miluje, a onda sranje...
  Prijedlozi skaču i nema sjedinjenja,
  Lavina rima će biti ukinuta!
  
  Ali onaj koga volim svim srcem -
  Kao odgovor, on kaže čemu služe te riječi.
  Kristalna ljubav može otvoriti vrata
  Otvorite put orlu tome!
  
  Uostalom, vjerujte da je mač pera skuplji,
  U njemu ima tvrdoće - pahuljica će odjuriti u vihor!
  arogantni ponosni plemići,
  Biće bodljikav stih o njima...
  
  Stvorili smo rati slavu,
  Gde teče krv, a negde znoj.
  Proširili svoju državu,
  Od piramida do ledenih ploha.
  
  Ali u isto vreme duša je jagnje,
  U njemu lira zvuči slatko...
  Na kraju krajeva, devojčin glas je poziv -
  I strast će se istopiti i granit!
  
  Gdje je riječ, ruže plamte,
  Gde cvetaju stabla jabuke...
  Ne može nam smetati hladnoća
  I zastraši uzaludan rad!
  
  Snove pretvaramo u kreacije
  Savladajmo ambis...
  Cijeli svijet će se smrznuti od čuđenja
  Kad nestane tuge noći!
  
  Tada će patnja prestati
  Neće biti bogalja i siročadi...
  I rastanak nam neće doći,
  Neka poletno stvorenje provali prag!
  
  Otadžbina će postati carstvo Božije,
  Svako od nas se smatra Stvoriteljem.
  Samo pepeo sipa na prevaru,
  Ko je pošten, ljubazan - bravo!
  
  Četa je smanjena na devedeset i pet ratnika (trojica su poginula, a dvojica su tako teško ranjena da su ostali u bolnici). Kuda idete: rat nije bez gubitaka, samo su gubici bez rata! Nekoliko ratnika je još uvijek imalo ožiljke na svojim vitkim, mišićavim tijelima, a ispostavilo se da je nekoliko djevojaka zavijeno. Tigrice, umorne od dugih putovanja, nisu izgledale baš ratoborno - bile su mršave, tako da su im se i rebra videla. Djevojke su nervozno grebale stopala po pijesku, pekla i grubljala, previše su svrbjele i brutalno svrbele. Općenito, ako na zemlji postoji mjesto gore od Danteovog pakla, onda su ga sami otkrili u Africi. Međutim, ratnici nisu mlohali, a možda su se čak i razmetali činjenicom da su morali iskusiti tako okrutne nevolje. Neka vrsta morala: što više poteškoća, to bolje. Propaganda asketizma i duhovnih vrijednosti, karakteristična za nacizam, posebno u radikalnoj verziji Gebelsa, nasuprot zapadnoj buržoaskoj ideologiji potrošnje. Ovako djevojke, pocrnjele od opekotina i prašine, jedva pokrivene bikinijem, i obješene oružjem, izgledaju kao karikatura američkih militanata. A nedaleko je nemačka baza i granica sa Sudanom.... Odatle duva vreo povetarac, čuje se miris paljevine, a oblaci na nebu su tako retki... samo ostrva u Tihom okeanu. Ružičaste dine pod uticajem vazdušnih masa lagano se pomeraju, kao da zarobljeni titani žele da odbace magiju paganskih bogova, ali se istovremeno guše u nemoći.
  Shella je vrlo tiho šapnula Magdi:
  I kada konačno...
  Crvenokosa đavolica odgovori još tiše:
  - Uskoro! Hajde da se napijemo ponovo!
  Gayla je zaglušno viknula:
  - Trčite, koračajte (takva naredba zvuči kao pravo podsmijeh!)
  Ljepotice su pojurile, njihove otvrdnute, nagorele pete bljesnule su na pozadini zlatnog, gotovo dimljenog pijeska. Uprkos činjenici da se sunce približavalo zenitu, devojke su morale ponovo da trče. Tako skoro gol, sa solidnim teretom preko ramena...
  Shelley je, namršteći se, primijetila:
  - Popodne će nas vidjeti na velikoj udaljenosti i pucati!
  Magda se nije složila:
  - Nije sve tako sumorno. Možda nas i ne primjećuju... Tačnije, cijela računica je zasnovana na činjenici da normalan čovjek neće naletjeti na takvu paklenu vrućinu u pustinji.
  - Posebno bosi! Shelley se zahihotala.
  A vjetar je postao još topliji. Sutra je prvi jul... Najtopliji mjesec ljeta, na najtoplijem kontinentu planete Zemlje. A djevojke moraju trčati, vukući oružje i solidnu municiju sa sobom. Magda se prisjetila jedne fantastične priče o dalekoj budućnosti. Moćna i naizgled idealistička super-civilizacija zabranila je raznim vrstama i rasama u galaksiji da vode među sobom prave ratove velikih razmjera. Pa, pošto se određeni sporovi stalno javljaju između zvjezdanih imperija, vodite ograničene bitke - s malim snagama i s približno jednakim oružjem.
  Čini se da je to razumna ideja sa stanovišta humanističkog razmišljanja, ali ... U stvarnosti, "Vojska spasa" jedne supercivilizacije sama je regrutovala vojnike za ove bitke, birajući najkukavnije, najnesposobnije ili ubijeđene pacifisti - koji su završili u vojsci zbog najamničkih razloga. Štaviše, u trupe su slani provokatori kako bi poremetili bitku i prije nego što je počela... Ukratko, to je bila parodija ratova, sve dok se nije pronašla osoba koja je uspjela razbiti ovaj manjkav sistem. To je njegov poziv - profesija vojnika, duša ratnika. I neočekivani holivudski kraj - nije moglo bez učešća žene!
  Sve je kako treba - kakav posao, bez prave ljubavi i strasti?
  Razmišljajući, ratnica Magda je bosom nogom zakoračila na kukuljicu kaktusa, ubola se, ali djevojka nije ni obraćala pažnju na to...
  Bilo je moguće razbiti pogrešan poredak bez rata, a samim tim i hrabrosti u svemiru neradosne budućnosti, konačno uz pomoć ljubavi. A Magda je do sada voljela samo u snovima, ili u snovima. Bila je vruća i u isto vrijeme razvratna djevica. A svoj buran temperament ispoljila je na treninzima i ratovima. A šta je ljubav - nešto zbog čega se krv nasilno proliva!
  Crvenokosi anđeo lisice otresao je zrnca znoja. Čudno, ali pjesnici najčešće rimuju ljubav i krv. Očigledno je to zbog činjenice da su muškarci razvili žudnju za nasiljem u odnosu na ženu. Čovjek, međutim, nije životinja, u smislu da je sposoban da razmišlja racionalno... Ali s druge strane, kršćanski moral mu je potpuno stran. Ono što Isus uči za čovjeka, a posebno jakog čovjeka, toliko je neprirodno i izaziva gorljivo odbacivanje da je uspjeh kršćanstva bio suprotan logici... Međutim, ne samo kršćanstvo, bilo koju religiju karakterizira određeni paradoks i nametanje određena ograničenja za osobu. I, često prilično nerazumno...
  Već je bila puna i ujednačena noć (ipak, vetar je sustigao oblake sa mora nedaleko od obale), kada su devojke konačno istrčale ka cilju.
  Prije njih je bila engleska baza, pa čak i sa aerodromom. Štaviše, sudeći po kulama načičkanim mitraljeskim cijevima velikog kalibra, bodljikavom žicom i betonskim pistama, odavno je opremljen. Britanci su okupirali Egipat 1882. godine, postavljajući tamo marionetski režim. Sada su Nemci planirali da urade isto.
  Veseli Gala je počeo da ispituje bazu i aerodrom kroz poseban, zamršeno namotan vojni dvogled. Pridružilo joj se još nekoliko djevojaka kaplara. Već iskusna u ratu, iz vremena kada je još bila mlada izviđačica i veza u Španiji, a već nemilosrdna ratnica u Poljskoj, Francuskoj i Jugoslaviji, Gala je razumno računala šanse. Aerodrom je bio dosta snažno branjen, uključujući i protivavionsku artiljeriju. Da, i na njemu je bilo mnogo aviona. Inače, da li je čudno što Britanci drže toliku avijaciju na jednom mjestu a da je ne raspršuju po poljskim aerodromima? Možda je ovdje lažna meta, a pravi avioni se nalaze negdje drugdje? Ima mnogo mitraljeskih tornjeva, čak su tri tenka Matilda i četiri tenka Kromvel. Ako čačkate okolo, onda ne možete bez krvi.
  Gayla je pozvala dvojicu zabludjelih, ali svakako vrlo jakih i vještih ratnika. Udarila ih je bekhendom bičem, tako da su joj se prsa boje cimeta čak zanjihala. Napravivši brutalnu grimasu, grubo je naredila:
  - Magda i Shella imaju naređenje za vas: da prodrete na teritoriju aerodroma i saznate koji su avioni tamo. Zato detaljno proučite odbranu!
  Devojke su poslušno klimale glavama: naređenje, postoji naređenje i mora se izvršiti. A kako - to je njihov problem. Shella i Magda su brzo krenule na aerodrom. Vatreni ratnik je predložio:
  - Hajde da uhvatimo jezik i uzmemo oblik od njega. Zatim ćemo, nakon presvlačenja, prodrijeti na aerodrom. Hajde da se tamo malo zabavimo!
  Plavokosa Shella je pomalo zbunjeno primijetila:
  - Moramo prvo pronaći ovaj jezik. Onda mislite da lutaju pustinjom? I možete ih uhvatiti ovakve u gomili?
  Magda je zviždala grimiznim usnama:
  - Svakako. Na primjer, u blizini tenkova su stražari, jer su oni iza perimetara kula. Tamo možete pucati i na stražare, a ako je potrebno...
  - Uhvatiti tenk i voziti se? Shelley se ironično nasmiješi.
  Magda je, pomerajući nožni prst, klimnula u znak slaganja:
  - I da je sasvim moguće. Iako nam je naređeno samo da izvršimo izviđanje. Dizanje buke bez komande... Znate i sami s čim je ispoljavanje inicijative bremenito u ratu!
  Shelley je teško uzdahnula.
  - Nažalost, znam vrlo dobro!
  Djevojke su, gotovo ne skrivajući se, trčale prema tenkovima. Stražari su također bili iz reda crnaca - pušili su cigarete i praktično ništa nisu vidjeli. Samo jedan od njih bio je bijele rase i, čini se, oficir. Ali bio je i prilično pijan. Shell je bio iznenađen ovim: kako se ponašaju Britanci? Ne plaše li se sabotaže, napada Arapa ili odvažnog naleta Nijemaca? Istina, možda iscrpljeni strašnom vrućinom, kao i lošim vijestima s fronta, obično hladnokrvni Britanci počeli su da lupaju. Uopšteno govoreći, Schella je to prisjetila iz udžbenika: tip Engleza, kao hladan subjekt i bez emocija, nije ništa drugo do mit. Osim toga, Škoti i Irci koji piju nisu budale. Pa, crnci su u tom pogledu potpuno blokirani - oni polude od oskudne doze, kao što, usput rečeno, čine Japanci.
  Djevojke nikad ništa ne opraštaju. Hvatanje glave, i bodežom u grlu, tačno u karotidnu arteriju - ovo je vrijeme. Ali postoji efikasniji prijem, uklonili su drugi par stražara, dlanom joj udarili bradu, a zatim se okrenuli, lagano podižući glavu. Crunch i vrat uvrnut.
  Magda je namignula svojoj prijateljici:
  - Tako ih samo pucamo. Kao kruške sa drveća!
  Shelley je tiho odgovorila:
  - Postoji još jednostavniji način - na primjer, hitac iz nečujnog oružja. I zato nije dobro prljati svoje male ruke.
  Magda je prezrivo frknula, poput velike grabežljive mačke:
  - Ti si prizeman čovjek iz Shella. Romantika uživanja u ljepoti bitke nije u vama. Sve je tako primitivno. Da li je zanimljivo snimati pa čak i blizu?
  Snežani Đavo je prekinuo njenu drugaricu:
  - Bolje pogledaj, ima i osmi tenk. Bio je prilično vješto prerušen u plast sijena. Ali odmah sam shvatio zašto bi nam sunce sušilo travu, kad ni kamila posle toga ne bi htela da je pojede.
  Magda se složila.
  - Da, ovo je sasvim logično zapažanje. Tank, moraću da vidim koji. Vjerovatno jedan od najnovijih...
  Šela je zgrabljala malo sijena i odmah zazviždala:
  - Oh, da, ima sklopivu cijev. Ovo je prvi put da sam vidio ovu tehniku. Vjerovatno američki, ako nisu u pravu!
  Vatreni đavo prekinuo je snježnobijelog ratnika:
  A sada idemo na aerodrom. Tu su i psi koji trče okolo. Ovo je još jedan problem problema.
  Shella je požurila da uvjeri svoju prijateljicu:
  - Znam da utičem na pse i zato ću ići sam. Srećom, oficir iz reda bijelaca je glatko obrijan i srednjeg rasta. Njegova uniforma će mi odgovarati. Već mijenjam lice.
  Djevojka se, naime, brzo našminkala. I da su tome učili u specijalnoj školi. Magda se nije protivila.
  - Ti idi, a ja ću se pozabaviti novim tenkom. Ima i nešto korisno za njemačku vojnu nauku. Ali evo Šele, molim te, ne zadržavaj se dugo, čim završiš inspekciju, pa ću uzvratiti.
  Čak je i jerboa mahnuo četkom kao odgovor - kažu, nemoj nas iznevjeriti, plavuša!
  Plavokosa je odgovorila sa osmehom.
  - Uradiću sve vrlo brzo. Koliko je to uopšte moguće.
  Magda više nije obraćala pažnju na svoju prijateljicu, već se potpuno posvetila proučavanju tenka. Ovdje je napravila nekoliko otkrića. Prvo, tenk je imao dva zavarena topa. Top od 76 milimetara duge cijevi sa sklopivom cevčicom i 47 milimetarski top kratke cijevi za ispaljivanje fragmentacijskih projektila. Općenito, oružje je prilično bogato, posebno za 1942. godinu i afrički kontinent. Pištolj je, inače, imao prilično zanimljivu i kompaktnu njušnu kočnicu, a očigledno je bio čuveni pištolj od sedamnaest stopa, koji još nije bio uveden u praksu, ali je već na sve moguće načine oglašavan od strane Goebbelsa iz kraljevske službe. Britanije.
  Djevojčica je progutala površinu i našla amblem orla na otvoru i natpis na engleskom: "Made in USA". Magda je psovala:
  - Pa, kao što sam oduvek sumnjao, ovo je američki hak. Očigledno su nam stavili Britaniju na dušu! I ne znaju da će njemački tenkovi marširati kroz New York zbog ovoga.
  Otvaranje otvora nije bilo tako lako, ali su devojke, naravno, pedantno i istovremeno, što zvuči paradoksalno kreativno, i tome učene. Dakle, uzeti kao prepreku bilo je pitanje časti.
  Shella je u međuvremenu prilično spretno imitirala pijani hod i prišla ulazu na aerodrom. I odmah osjetio razliku između britanskog i njemačkog mentaliteta. Lijeni glas stražara upita:
  "Kim se baviš, Peter?"
  Shelley je kratko odgovorila:
  - Lično!
  - Hajde!
  Shella je bila unutar aerodroma. Pregledala je avione i uočila sve, uključujući karnevalske mrlje na trupu, proliveni benzin i drugo. Tada joj je odmah postalo jasno da je od više od dvije stotine letjelica najmanje dvije trećine vješto izrađene maskirne šare. Ipak, postojale su i prave mašine, uključujući moćne Lankastere sposobne da nose do šest tona bombi. Dva buldoga su dotrčala da izvide Shellu. Djevojka ih je nježno pogladila i nastavila dalje. Kada na jednom relativno malom prostoru ima toliko aviona, to ostavlja utisak, posebno na romantične prirode.
  Ove krilate mašine, kako izgledaju u svojim redovima, su, eto, pljuvačka slika vitezova Teutonskog reda koji su došli da pokore Slovene. Samo mnogo masivnije i strašnije. Nijemci su, po pravilu, preferirali vrlo masivni oklop koji je dobro štitio viteza. U isto vrijeme, čak i ako će cijena biti smanjenje mobilnosti ratnika. Ali u modernom svijetu, put je krenuo u upotrebu manevarskih lovaca. Isti Me-109 je i dalje teži od engleskih protivnika.
  . POGLAVLJE #4
  A ovdje ovi krilati vitezovi stoje i čekaju nešto, i mirišu na urlajuće i smrtonosne tehničare dvadesetog vijeka.
  Shelle, međutim, nije posebno prijatna za hodanje, njene djevojačke noge su izgubile naviku na čizme i već su počele trljati. Štaviše, Britanci nisu pokazali veliku maštu: nakon što su s jedne strane postavili prave avione, vidljiva je čak i crvena polica razgraničenja. Pa, ovo je, općenito, razumljivo zašto, tako da britanski piloti, pa čak i s pijanim očima, ništa ne brkaju. I tako je općenito već moguć povratak.
  Shella je krenula nazad, pa je čak počela još više teturati. Zatim su je bez pitanja pustili nazad, a tek nakon što su nanjušili pastire, lagano su zacvilili. Snežno beli đavo tiho im je šapnuo:
  - Uskoro ništa menjaš vlasnika!
  I opet polako nazad... I vjetar je postao mnogo svježiji, uskoro će početi da sijeda...
  A Magda je u međuvremenu shvatila tenk... Bio je to eksperimentalni model Mp-16 "D". Općenito, tenk je prilično moćan i ima hidraulički sistem upravljanja mitraljezima (u stilu, tačnije u sistemu, karakterističnom za najnovije lovce!). Sa velikim opterećenjem municije i automatskim sistemom punjenja. Tenk je najnoviji za svoje vrijeme, a nije ni jasno zašto su Britanci pokazali toliki nemar, tako nemarno ga čuvajući? Možda je ovdje proradila razmetljivost koja je svojstvena mnogim nacijama, tuđa ne može biti dobra, što znači da je ne treba štititi!
  Prije dolaska Shelle, vatrene ljepote-ratnice, napunila je rezervoar gorivom i provjerila količinu municije. Plavokosa ratnica, nakon što je izula omražene čizme s nogu boginje rata, brzo je prijavila situaciju svom partneru.
  Magda je Geili prenijela ono što je čula, a onda joj je lice zablistalo:
  - Shellochka sada naše djevojke napadaju neprijatelja. I bilo nam je dozvoljeno da odmah udarimo neprijatelja ovim tenkovima.
  Snežno beli ratnik je uzviknuo:
  - To je ono o čemu ste sanjali! Pa, da li auto radi?
  Magda je razumno potvrdila:
  - Radim. Amerikanci uvijek imaju bolje tenkove od tankera.
  Zaista, auto je krenuo iz prvog skretanja. Zanimljivo je da motori nisu bili bučni. Djevojke su, na primjer, znale da ruski T-34 tutnji, pa... Ovaj tenk se može koristiti protiv britanskih kolonijalnih trupa za rastjeravanje domorodaca.
  I ratnici su zgazili težak automobil od pedeset pet tona. Međutim, kontrolisalo se prilično lako, iako naravno lošije od lakšeg T-4. Na Mp-16 je odjednom postavljeno pet motora, ali je to, možda, čak i povećalo preživljavanje tenka u borbi.
  Djevojke su bez razmišljanja otvorile vatru na tornjeve mitraljeza. Prvi pogođeni fragmentacijskim projektilom i pretučeni "lavići" lete naopačke.
  Među Britancima je, kao što se i očekivalo, napad izazvao paniku. Pucnjava je bila nestalna, a djevojke su ipak uspjele spojiti mitraljeze. Magda je htjela dobro naciljanim udarcem prikriti Lancaster, ali joj je na radiju Gayla oštro naredila:
  - Poštedite neprijateljske avione, uhvatićemo ih zdrave i zdrave.
  Pa zašto tako poštedjeti, poštedjeti. Bolje je uništiti kule i izabrati ljudske žrtve. Ovako dobro ciljani pogoci.
  Ostali ratnici su u međuvremenu (već su se prikrali bliže) ušli u britanske tenkove. Trebalo je samo pola minute da se otvore otvori, a zatim i nagomilavanje. Općenito, djevojke gotovo nisu ni obraćale pažnju na aerodrom, već su se jednostavno kretale prema engleskoj bazi. Istovremeno su pogodili kasarnu u kojoj su se nalazili neprijateljski vojnici, kao i usnuli piloti.
  Gayla je urlala kao medvjed u vrućini:
  - Ne pucajte u skladište gorivom! On će nam biti od koristi!
  Magda i Schella srušile su nekoliko tornjeva mitraljeza koristeći veliku masu svog tenka. Devojke su bukvalno grčile stomake od smeha. Kao, i dalje su cool.
  Ali glavni posao i dalje su obavljali mitraljezi. Bilo je potrebno ne pustiti neprijateljske pilote do aviona, ne pustiti ih da polete. Ali nekoliko samih ratnika pojurilo je do engleskih automobila i sjelo za kormilo. I šta se sad može ugraditi u bazu, pošto imaju i takvu obuku za letenje. Da, i avioni su napunjeni punom municijom. Evo ispada takva masha-malashka.
  Shella je preciznim udarcem razbila malu tanketu koja je iskočila iz garaže. Osam tenkova sa posadama vučica počelo je nasilno uništavati ogromnu englesku bazu. Tenkovi su bez mnogo ceremonije razbili kapije i sve napunili olovom. Čak je i kasarna gorjela. Iz njih su iskakali zbunjeni Englezi i starosjedioci svih vrsta. Zapravo, već nije bilo bitke, već je bilo samo totalnog premlaćivanja. Istina, pojedini britanski vojnici i mitraljeski tornjevi su uzvratili. Čak je i po oklopu tenka udarala olovna tuča. Magda je zarežala kao ljuta pantera:
  - Pa šta ste vi ljubitelji ostriga i ovsenih pahuljica, konačno shvatili šta je pravi rat. Uskoro ćemo biti u Londonu!
  Shella je pevala, pokazujući zube:
  Šta da radimo na Albionu,
  Gdje su klizave žabe - kwak!
  Iako su legije u napadu,
  Ali udarac bajonetom u peni!
  Magda je nabrala obrvu i negativno odmahnula glavom:
  - Ne, ovo nije pesma koja inspiriše na podvige! Ali mora biti drugačije!
  I vatreni, nasmijani ratnik kao mitraljez. Tako su komadi mesa letjeli u različitim smjerovima, a desetak Engleza se odjednom srušilo.
  I sam teški tenk, hajde da zgnječimo neprijateljske vojnike, "glađujući" ih peglom. Kosti su škripale ispod gusjenica. A onda je neprijatelj počeo da se rasipa na sve strane. Ali tada je iskočila neprijateljska "Matilda". Pa je Shella pogodi oklopom.
  - Uzmite granatu "ovsene pahuljice", otpevajte serenadu za uspomenu!
  Ovaj put je projektil pogodio pravo u kundak između kupole i trupa, a tenk je nakon dobrog potresa odveden u stranu. Istovremeno je eksplodirao rezervoar za gas, koji je odmah eksplodirao crveno-crvenim plamenom.
  Plavokosa Đavolica nije mogla odoljeti oštrini:
  - Matilda dobija mat - rezultat će biti smešan!
  Magda je opalila svog partnera žuljevitim dlanom po svojim žilavim butinama.
  - A ti si mlada, devojko moja! Zato pjevajte ovako!
  Ipak, očigledno je jedan od Britanaca greškom, ili možda namerno, pucao u rezervoar za gorivo. Prljavo-smeđi grm benzinskog plamena je buknuo i procvetao. Gerda je ispalila dugi rafal iz brzometnog jurišnog mitraljeza kalibra 9 mm. Četrdesetak engleskih vojnika palo je na licu mesta. A nekoliko ranjenika, bez imalo sažaljenja, gazilo je široke gusenice američkog tenka. Shelley se zločesto nasmijala.
  - Ovo nije karmin! Kako je pretvarati se u kolače!
  A crvenokosa, bestidna đavolica nije zaboravila da ubaci:
  - Kako god da je uvrneš, palačinke utisnute tankom su bolje od kravljeg izmeta!
  Djevojke su brzo razbile još tri klina. Shella je vodila, a Magda je davala granate, a punjenje je izvršeno automatski. I sami su dobili granatu na oklopu. Čini se da nije strašno, za zaštitu kupole od 80 mm, ali zuji temeljito. Magda je opekla prste i zacvilila:
  - Evo ih poklona markiza od Karabasa! Možemo li ih popapriti nečim malo ljutim i posoliti?
  Shella je, nakon što je školjkom rascijepila još jedno "čudovište", zapjevala:
  - Kakvo posuđe, kakvo posuđe - sve bi poneo sa sobom! Šteta što se ne svađamo često - rijetka zvijer, takav pokolj!
  Magda se iznenada lupi po čelu i seti se:
  - Ali dugo od tebe, Snežana sa puškom, nismo čuli pesme! Pevaj cveće, ne stidi se!
  Bisernokosa ratnica je pjevala, a glas joj je bio tako Božanstven i Đavolski u jednoj bočici da sirena pored nje nije imala nikakve veze;
  sebe da se bori u srcima raspoloženja,
  Kipari likove - Bog Stvoritelj,
  On stvara sa mačem heroja,
  Primer za sve generacije!
  
  Ali i sam se možeš boriti,
  Podignuto, horde za pobjedu!
  Dusa orla i lava nije zec,
  Takva moć i sveta hostija!
  
  Neka neprijatelj bude kao pas tjeran,
  I naš jaki štit sjekao je dijamant!
  Ivica zore zauvek voljena,
  Za tugu, borac će nagraditi smrt!
  
  Ne vjerujte glupim pacifistima
  Šta je Isus učio da se izdrži...
  Tako da raž cvjeta pod vedrim nebom,
  Postanite jaki kao medvjed!
  
  U bitkama smo puni žarke strasti,
  I burnom krvlju, mladi...
  Raskidamo pakao,
  Gdje su legije sa Sotonom!
  
  I svi znaju da je Stvoritelj;
  Naučite da ojačate svoje mišiće!
  Ne gubite vreme na gluposti
  U suprotnom, doći ću ti sa kaznom!
  
  Nemoć je glavni porok,
  Rodilo je zlobu, podlost...
  Platite osvajačima sitnice -
  Zaboravite na hrabrost, čast i ponos!
  
  Ali uprkos svim nevoljama vas
  Tuga brate ne daj se!
  Neka se svi snovi ostvare
  Zaplešimo sa dragim u glatkom valceru!
  
  Šta više Gospod može dati
  Da, zagrobni život je u magli...
  Ovo meso pati u zivotu,
  Nije sve tako glatko kao u romanu...
  
  Poznaj svoju zemlju
  Izgradite svoju sreću na tome...
  Kretanje i napredak u trčanju -
  Oni će dati moć nad svemirom!
  A u Egiptu su borbe još uvijek bile u punom jeku. Neustrašivi ratnici svih protivnika uspješno su razbijali i pjevali u hodu;
  Shella je završila na gornjoj noti, ali Magda ju je zatim lagano bocnula nogom, pravo golom petom, u jaku, preplanulu presu:
  - A zašto pevaš o hrišćanskim vrednostima? Mi smo Arijevci, ne hrišćani. Snjeguljica je luda!
  Shella je mahnito odmahnula glavom, dok joj ruke nisu bile pomaknute da kontroliše mitraljez:
  - Izvini! Pobrkali pravoslavnu Rusiju sa paganskom Pruskom! Preteško za snimanje i komponovanje u isto vrijeme!
  Magda je, bez prestanka da predvodi efektivnu, pokošena redovima engleskih neprijatelja, protresla dugim, crnim trepavicama. I stavljajući još jedan red neprijatelja u kovčeg, kao da se sirena zakikota:
  - Na račun komponovanja - ovo je diskutabilno pitanje, ali pucanje je lako i jednostavno!
  Zaista, brojni engleski oficiri i vojnici, grabeći bijele maramice, počeli su se energično predavati. U isto vrijeme, bili su toliko uplašeni da su mrmljali kojekakve gluposti, ili čak urlali. Nekoliko hiljada kolonijalnih vojnika (Arapa i Crnaca), zaprepašćenih strahom, kao i nekoliko stotina, ništa manje kukavički, bledih Engleza, podiglo je ruke. Čak su se i bijele krpe pojavile iz tenkova. Kako kažu, pronašli su drugačiji način zaštite - pouzdaniji od aktivnog oklopa!
  Djevojke su se zakikotale - tako se to radi - ne predaj se!
  Shella je iskočila iz rezervoara i namjerno trčala bosa po užarenoj kolotečini. Magda, međutim, nije pomišljala da popusti svojoj prijateljici, a gole, preplanule devojačke noge su samo proletele, kao da su projurila jata gazela. Stvrdnute, ali okrugle i graciozne devojačke potpetice milovale su jezike plavog plamena. Ali tigrice ratnici su samo zadovoljno piskali kao odgovor.
  Ovdje zarobljeni crnac nije mogao obuzdati svoju požudu, jurnuo je na njih i zadobio shrvani udarac vatrene Magde u solarni pleksus, nakon čega se, ispljunuvši veliki ugrušak sluzi i krvi iz usta, konačno smirio.
  Ovo je, kako se ispostavilo, bilo posljednje izbijanje otpora. Sada su britanski vojnici bili potpuno slomljeni. Na nogama je stajalo više od tri hiljade zatvorenika. Međutim, tigrice su bez ceremonije ustrijelile oko pet stotina Britanaca koji nisu mogli ustati zbog rana, tačno jedan metak za dvije glave gurnute jedna u drugu: zbog čega pate, a Wehrmacht opterećuju dodatnim teretom. Kao što je Himler rekao: milosrđe ne bi trebalo da prelazi granice ekonomske svrsishodnosti.
  Djevojke su naredile zarobljenicima, zapanjeni od užasa, da kopaju rupe kako bi tamo smjestili mrtve. Već je bilo dosta svijetlo, a dim iz uništene baze prenosio se na veliku udaljenost.
  Shellin prijatelj se prisjetio filma, jer je u ovom herojskom slučaju jedan od glavnih likova, nakon teške pobjede, tužno puhao na lulu. A srednjovjekovni ratnici, pomiješajući ubicu sa Sotonom, otvorili su vatru na vlastitog komandanta. Međutim, ovoga puta pobjeda je bila prilično laka, ali je jedna od djevojaka ipak pronašla svoju neljubaznu drugaricu - smrt, pet ljepotica je povrijeđeno, a neke - bolje rečeno dvije, teško su povrijeđene.
  Nemački avioni su se pojavili na nebu sa zapadne strane. Djevojke su ih dočekale sa radosnim veseljem. Gaupman SS, Gejlova agresivno lepa ženska heroj, naduvala je obraze i igrala se mišićima koji su se kotrljali ispod njene čokoladne kože, i na isti način objavila:
  - Naše trupe uspešno napreduju. Tako da nemamo vremena za mir. Neka se zarobljenici vežu, a mi ćemo ih zatvoriti u hangar, ostavljajući desetak vučica da čuvaju. A ostali će nastaviti da se brzo kreću iza neprijatelja.
  Magda i Shella su se jako bojale da će im biti povjerena zaštita slomljenih robova i ratnih zarobljenika koji su se pretvorili u pokorno krdo, jer su djevojčice već bile uzbuđene i htjele su se boriti. A samo kukavice sanjaju o eskort usluzi! Ali očigledno su njihove borbene kvalitete impresionirale Galu i, igrajući se svojim bicepsima, ona im je rekla:
  - Napunimo gorivo i napunimo tenk municijom. Vozite dalje. Vidim da si dobar u borbi! Štaviše, niste posebno veliki i mnogo ste pogodniji za kontrolu tenka.
  Djevojke su, dižući ruke u vojnički pozdrav, zalajale:
  - Drago mi je da probam druže komandante!
  - Da se lakše nosiš sa puškom i mitraljezima, Filela će ići sa tobom! - Odsekao je Gejla i otrčao da objasni cilj drugim devojkama. Oni uplašeni žmirkali su trepavicama, savijali presu, sa jedva pokrivenim, ili čak otvorenim poprsjima. Strašna tigrica-kapetanka takođe je bila bosa, a iako joj noge nisu bile male, oblik joj je bio prilično lep, a i sama je imala samo dvadeset i dve godine, samo je prekomerna razvijenost mišića činila da Gala izgleda sve teže i starije. Istovremeno, ona je iznenađujuće brza, veoma opasna za borbu prsa u prsa.
  Dok su devojke sipale gorivo i dopunjavale municiju, Filela ih je zasipala pitanjima:
  - Bio si u njihovoj vazdušnoj bazi, sasvim sam. Posebno ti, Shella... Zar nije strašno?
  Plavuša je otresla pustinjsku punđu sa obraza, koja je nekako uspela da se uhvati za njenu baršunastu, preplanulu kožu. Bacivši bodež visoko, kratko je odgovorila:
  - Ne! Zašto bismo se plašili? Mi smo pravi Arijevci!
  Filela je, uhvativši oružje u letu, i bacivši ga na sto koji se oštrio usred pustinje, zijevnula sa šarmantnim ustima. Zatim je, uz uzdah, odgovorila:
  - Vi ste najmlađi od nas, a pre nego što ste otišli u Afriku niste imali iskustva. Ovdje su sve djevojke već stekle borbeno iskustvo, i nanjušile barut. Usput, skoro da izgledate kao devojke, sa tako nevinim licima.
  Magda je, bacajući bajonet nožem nožnim prstima, žestoko pucnula:
  Ali mi ne ubijamo nevino. Šta je uopšte poenta ovog razgovora. Tražite li svađu?
  Filela je odlučno odbio:
  - Naravno da ne! Ali priznajem vam, iako sam prvi put nanjušio barut 1. septembra 1939. u Poljskoj. Odnosno, i prije većine djevojaka u društvu, obično su počinjale svoje vatreno krštenje sa polja Francuske, ali još uvijek osjećam strah. - Devojka je stidljivo spustila svoje zelene oči. Prepoznavanje nije bilo lako za nju - Posebno podnosi tremu prije početka bitke.
  Shella je pogladila Filelino izgrebano, mišićavo rame.
  - Da budem iskren, ponekad se osećam neprijatno. Iako je fizičko opterećenje koje doživljavamo toliko zamorno da čak i sanjate da se riješite smrtnog tijela.
  Smeđokosa žena je slegnula ramenima.
  - Pa ne znam! I to me iscrpljuje u potpunosti, ništa manje od tebe, ali i dalje ostaje strašni strah. - Filela je bacila kratak pogled na nebo, snizila glas do šapata. Možda se bojala da će je Svemogući Bog ne čuti. "Osim toga, postoji li tako nešto kao duša?" Veliki i mudri Firer nikada nije govorio o tome, i nije pisao ni u jednom svom djelu.
  Magda je ponovo golim prstima uhvatila bajonet nož, izbjegavajući posjekotine. Nasmejana kao gospođica Winter, odgovorila je za Šeli:
  - I nije važno. Za nas je najvažnije da ubijamo neprijatelje što je više moguće, a svoje živote ugrožavamo što je moguće manje. Naravno, u suprotnom - oprez se neće pretvoriti u izdaju!
  Filela se složio:
  - Ko ne štedi život u borbi, taj će zadržati dostojanstvo i pri podjeli trofeja!
  Shella je potvrdila:
  - Ko ukrade pobedu, izgubiće njene plodove, jer ovaj trune od narušenog ugleda!
  Sjedeći u rezervoaru, djevojke su objesile engleske zastave i tako se drsko odvezle. A ukupno je u pustinji bilo petnaest stvari. Drsko drsko zarobljena od Britanaca, oklopna i nikako dobro naoružana vozila. Tako da su senzacije bile najuzvišenije, kao da su ratnici na paradi.
  Magda je napomenula:
  - Evo, evo lepote! Vodimo našu mačku sa sobom! Will, vidim tuču - dobiće nasilnika!
  Shella je, bez puno entuzijazma, odmahujući glavom prema Snjeguljici, prigovorila:
  - Uopšte nije smešno! Greh je smejati se ovome!
  Evo Magde, kao da je budilnik ujutro zazvonio:
  Šta znači pojam grijeha? Ovdje pjevate Shella o Isusu Kristu, a ni ne shvaćate da je glavni biblijski zakon - plata za grijeh - smrt jednostavno apsurdna! - Vatrena ratnica je, čak i za uvjerljivost, napravila krug rukama. - Apsolutno bez logike!
  Filela je požurio da doda:
  - Svakako! Inače, kakvi smo mi vojnici, ako ne kršimo zapovest - ne ubij!
  Magda se nervozno zakikota i poče da žvače dršku bodeža. Ovdje je Shella našla nešto čemu bi prigovorila:
  - Zapravo, u originalu - ova sedma zapovest zvuči ovako - ne čini zlo ubistvo! Odnosno, ovdje je riječ o ubistvu, a ne o lišavanju života. - I dajući sebi izgled Cicerona na propovjedaonici, a možda i Tetrulijana dodala. - Ima tu nekih nijansi!
  Magda je odsekla zlo:
  - Takođe linkovi na prevod sa hebrejskog. Šta drugo može biti odvratnije! Crvenokosa đavolica postajala je sve više raspaljena. Zaista, njen otac sam Azello iz Bulgakovljevog romana može. - Općenito, u Bibliji ima mnogo apsurda, ali najapsurdnije su njene tvrdnje o ulozi riječi Božje i o nepogrešivosti! Ratnica je bljesnula zubima. - Hristos Svemogući Stvoritelj svih stvorenja, svega vidljivog i nevidljivog, svega zemaljskog i nebeskog... A pritom se Isus zbuni u najelementarnijim stvarima!
  Shelley je oštro rekla:
  - Nema potrebe da tako kažem, i to kategorički. Na neki način je zbunjen, a na neki način je vidovnjak. - Dodao je snježnobijeli anđeo terminator. - Osim toga, inkarnirani Bog može svojim riječima prenijeti suštinu Svetog pisma. Općenito, postoji mnogo proročanstava koja su se već ostvarila u Bibliji.
  Magda je energično odmahnula vatrenom glavom:
  "To uopšte nije istina, a ja ću vam to dokazati!"
  Shelley se trgnula.
  - Pa, pokušaj, imaš karte u ruci!
  Magda je počela da govori, oponašajući klerikov karikaturalni ton smreke.
  - U svetim knjigama svih religija najvažnije mjesto zauzimaju proročanstva, odnosno predviđanja budućnosti. U Bibliji postoje takva proročanstva. Većina ovih proročanstava suviše je nejasna. - Crvenokosi terminator-filozof napravio je okrugle usne. - U oproštajnom razgovoru sa apostolima, Isus je proročki rekao: "Onda čujte za ratove i glasine o ratu... Jer tako mora biti... Narod će ustati na narod i kraljevstvo na kraljevstvo, i biće gladi, pošasti. i zemljotresi" (Jevanđelje po Mateju 24:5-6). - Devojka je podigla desnu obrvu radi veće izražajnosti. - Ali upravo to se dogodilo u svijetu prije Hristovih proročanstava, i to traje do danas. Koja je onda vrijednost tih proročanstava u kojima se 'predviđanje' događaja neprestano događa bez ikakvog proročanstva?
  Filela je s odobravanjem klimnula glavom dok je pregledavala trofejni erotski časopis koji je oduzet od zarobljenih Engleza. Ali u isto vrijeme, ratnik je vrlo pažljivo slušao:
  - Da, možete reći da je juče bilo ratova, danas ima ratova, sutra će biti ratova!
  Potvrdivši Magda (Šta da kažem - kažu da nije gad, brza si!), nastavila je predavanje:
  Neka od biblijskih proročanstava napisana su retroaktivno - nakon što su se ti događaji već dogodili. Istina, ponekad su se proroci usudili predvidjeti buduće događaje, ali su u isto vrijeme, po pravilu, zapali u nered.
  Dakle, Bog preko proroka obećava Davidovim potomcima vječnu vladavinu (2. Kraljevima, 7,11-16), ali se Davidovo kraljevstvo raspalo na Izrael i Judu nakon smrti njegovog sina Solomona, i potomaka (potomaka) kralja Davida djelomično su uništeni prvo u asirskom kralju Artakserksu, a zatim - pod korijenom, bez izuzetka, babilonskom kralju Nabukodonozoru. (Jeremija 52:9-11, 22:28-30).
  Filela je veoma revnosno odobravao:
  - Tako treba da se nosiš sa njima. A kako staviti pod sjekire stanovnike zarobljenih gradova, onda ovo, molim vas. A kako su se brinuli o njima!
  Vatreni đavo je potvrdio:
  - Ali naravno, razne greške "proroka" nisu ograničene samo na to.
  Bog, preko proroka Jeremije, obećava da će zauvijek uništiti, depopulaciju Egipta od Sueca do Etiopije (28:8-14), ali Bog nije ispunio ovo obećanje do danas.
  I više o Jeremijinim proročanstvima. Kroz njegova usta, Bog obećava da će predati Egipat u ruke Nabukodonozoru (29:19); zauvijek uništi Tir (26:3-14; 27;36; 28:19). Ali Nabukodonozor nije uzeo i nije pokušao da zauzme Egipat. Što se tiče grada Tira, njega nije zauzeo Nabukodonozor, niti ga je zauzeo Aleksandar Veliki, i do sada nije prestao da postoji ni jedan dan.
  Shella je uz teški uzdah potvrdila:
  - Avaj, vidio sam Tira na mapi. Uskoro ćemo uzeti!
  Magda je nastavila:
  Suprotno proročanstvu Ezekiela, Nabukodonozor je zauzeo i uništio Jerusalim, a ne Egipat i ne Tir. Međutim, 16 godina nakon svog proročanstva, Jeremija sam priznaje da grad Tir i dalje postoji neozlijeđen (26:1; 29:8-14). Kasnije je sam Isus Hrist uzalud prorekao smrt ovog nepokolebljivog Tira (Matej, 11:21-22; Luka, 10:14).
  I kako su joj se grimizne usne istovremeno lukavo i likovajuće izvijale. Ovo je zaista sotona u divnom ženskom licu. I kakav glas.
  Isti Jeremija, u ime Boga, najavio je da će kralj Joahin biti kažnjen za svoje grijehe tako što neće imati djece (22:28-30). Ali Matej naziva Jekoniju jednim od predaka Isusa Hrista (Matej 1:11-12). Kako to da se Isus mogao roditi od dalekog pretka koji nije imao djece?
  Nakon posljednje izjave, Filela se lukavo zahihotala. Shelly je primijetila:
  - Ovo je uslovno proročanstvo!
  Magda je prezrivo frknula.
  - Ali svako lažno proročište može to reći! Slušaj dalje! - nastavila je crvenokosa đavolica, jer tenkovi ne mogu prebrzo preko pustinje, a dosta su teški i ima vremena za razgovor... Magdin glas je zvučao sve sigurnije:
  Jeremija, u ime Boga, predviđa hvatanje Nabukodonozora za jevrejskog kralja Sedekiju, ali mu obećava tihu smrt i pobožnu sahranu (34:2-5). Ali, kako se kasnije ispostavilo, Nabukodonozor je pobio sve Sedekijine rođake, a njega samog oslijepio, bacio u tamnicu, gdje je i umro (52:9-11). Vau mirna smrt i pobožna sahrana!
  Isti 'mirni i spokojan' život je prorečen za kralja Jošiju (2. Kraljevima 22:18-20). Nakon takvog proročanstva, Egipćani su smrtno ranili Josiju u bici kod Megida (Isto, 35:20-24).
  Borbena kobila Filela usisala se u stomak i počela da raspakuje konzervu. Limenka sa teksaškim bivolom na pakovanju je upravo ono što joj treba. Posebno sočno meso natopljeno sokom od paradajza i čokoladnim sosom.
  Uprkos tome što je i Magda pokazala apetit, tvrdoglava djevojka je nastavila edukativni program. Međutim, postoji jedan lijepi glasić da je lijepo slušati ratnika s kosom boje erupcije Krakatoa:
  - Prorok Isaija je napisao da će Jerusalim stajati zauvek: da nijedan nečist neće ući u njega, nijedan nejevrej. Ali odmah nakon ovog proročanstva, Jerusalim je zauzeo i razorio Nabukodonozor (586. pne.), zatim su ga zauzeli i uništili do temelja Rimljani (70. n.e.). - počeo je da dodaje vatreni ratnik, pokušavajući da jeziku da izgled pritiska buke. - "Vječni grad" su zauzeli i uništili Perzijanci, Arapi, krstaši, Turci, Britanci i Francuzi. - dodala je Magda bez daha i povisila ton. - Definitivno Nijemci, a sada u njemu živi onoliko 'čistih' Jevreja koliko i "nečistih" (po njihovoj definiciji!) Arapa, Evropljana, crnaca...
  Filela, jedući bivolje meso, primetio je:
  - Kršćani po pravilu ne čitaju baš proročanstva o događajima prije rođenja Isusa Krista. Više ih zanimaju proročanstva samog Isusa Krista i njegovih apostola, odnosno proročanstva knjiga Novog zavjeta. Posebno zabrinjavaju njihova proročanstva o Drugom dolasku Isusa Krista (o posljednjem sudu, o Armagedonu).
  Magda je radosno potvrdila, klimajući glavom sposobna da zapali i spali temelje starog Rima i stotine sličnih gradova:
  -Da se ne dotičemo drugih proročanstava, niti detalja proročanstava o Drugom dolasku Isusa Hrista. Zaustavimo se samo na jednom najvažnijem pitanju: Kada će doći Drugi dolazak? Pogledajmo riječi samog Isusa Krista. Čuveni američki propovjednik i govornik Billy Graham izračunao je da u Bibliji 380 puta proriče o drugom Hristovom dolasku. Zadržimo se na kardinalnim i najjasnijim od njih.
  Magda je htela da nastavi, kada se na radiju začuo signal:
  - Naprijed ide kolona engleskih tenkova. Spremite se svi!
  Shelley je zbunjeno primijetila:
  "Ne znam ni sam šta je gore - počiniti zlo ubistvo ili slušati takvu jeres!"
  Filela je odgovorio:
  - Magda samo govori čistu istinu i logički argumentuje. Štaviše, Biblija je dovoljna, jasno i oštro govori o lažnim prorocima. Zato pobijedite neprijatelja njegovim vlastitim oružjem.
  Vatreni đavo ratnik je dodao:
  - Vidi, bolje je kako ćemo neprijatelja pobijediti njegovim vlastitim oružjem! I ne samo na ideološkom planu. Još uvijek govorim o Bibliji. U međuvremenu, pogledajte Snjeguljičine oklopne granate!
  Shelley je odbrusila bez ikakve zlobe:
  - Pa, naravno, tako elementarna stvar, mogu i sama! Za koga me smatraš! Ja sam ratna dama!
  Filela je, pomažući da se napuni top, pjevao:
  - Lady of War! Ko još može da se poredi sa vama! Lady of War uskoro ćemo biti u engleskoj prijestolnici!
  Gaylin tihi, gotovo muški glas začuo se preko radija.
  - Preskoči kolonu i pucaj u stranu!
  Djevojke su uzvratile:
  - Sieg Heil!
  Naravno, morate imati gvozdene živce da dozvolite nesuđenom neprijatelju da vam priđe bliže, a zatim pored vas. Ovdje su naprijed srednji tenkovi Cromwells i Matildas, a zatim lake tankete. Desetak zarobljenih tenkova treba da deluje sinhronizovano kako bi svaki pogodio svoju žrtvu. Ovo je svojevrsna izvedba muzičke simfonije. Ako se barem jedna nota pokvari, cijela kompozicija će se pokazati lažnom i izgubiti naslov remek-djela. A šta je ovo rat! Većinu obožavatelja sakupila je vojna umjetnost, ali suze su uvijek iskrene, a niko ne želi zvati na bis!
  Shella je šapnula:
  Pomozi nam Presveta Bogorodice!
  Gayla je divljački zapovjedila:
  - Vatra!
  I desetak buradi odjednom je izbacilo granate. Strane Matilde i Cromwella su mnogo lošije zaštićene, što znači da su... Magda je bila oduševljena i uzviknula:
  - Slomljene kartonske kutije!
  Shella je odmah, napunivši top na novi način, primijetila:
  - Pa, glupi Englezi! Nisu nas ni pitali za lozinku, samo su vidjeli zastave, pa su nas odmah uzeli za svoje!
  Magda se tiho nasmijala.
  - To je njihov britanski mentalitet!
  Odjednom je uništeno dvadeset pet velikih tenkova i dvanaest vučica. Tada su imali vremena, prije nego što je zbunjeni neprijatelj reagirao, da daju drugi ravan na neprijatelja.
  I još desetak žrtava, razbijenih tenkova, poput kostura morskih pasa izbačenih na obalu, na vrući, žuti pijesak. A u isto vrijeme i dalje puše, tamnosmeđi potoci puze u nebo. Čini se da je to leglo zmija. Štaviše, gmizavci, kao da su osakaćeni pogrešnom evolucijom. A šištanje je neverovatno koliko odvratno može biti.
  Britanski tenkovi su odmah stali i ukočili se. Jedini preživjeli teški tenk nespretno se pokušao okrenuti. Shella je pjevala:
  - Ljepota! Ljepota! Vodimo našu mačku sa sobom!
  Magda je pjevala:
  - Ne u torbi, nego u njušci! Sa oklopnim metkom!
  Filela se zakikota.
  - Hoćete li psi - nakon naše borbe!
  Nakon toga su se postavili na klinove. Pa, mogu se smrskati u čelo. Dio britanskih tankera nije izdržao i, ostavivši opremu, pojurio je u opšti let. Neki klinovi sa iskusnijim vozačima su ipak nastavili da uzvraćaju. Ovdje je projektil pogodio tenk Mp-16, ispuštajući gluhu tutnjavu u oklopu.
  Shella je pokazala ružičasti jezik:
  - Naši heroji su u bekstvu - glupi Britanac neće sustići!
  Magda je glasno zarežala:
  - Brzo odustani!
  Filela potvrdio:
  - I ne boj nas se! Tući zatvorenike kaišem po papi, crveni krst zabranjuje!
  Shella je, nakon što je granatom razbila tvrdoglavu tanketu, rekla:
  - Razbio sam te! I cigla svima u njušku!
  Bitka je završena, nekoliko tanketa je pokušalo da ode, ali su bez ceremonije izbačene. Vukice su ispustile srceparajuće piskanje oduševljenja:
  - Jebem ti! Ova borba nije glupost!
  Međutim, bitka još nije bila gotova. Pojavljuju se engleski kamioni i motociklisti. Shella je ispalila gelernu granatu na najbliži automobil, on se raspao, a spremnici goriva su jednostavno detonirali. Magda je bljesnula zubima.
  - Šok! To je naš način!
  Filela je rekao:
  Bolje ubiti nego nagovoriti!
  Shella je bila još konkretnija:
  - Bolje pogoditi jednom nego reći sto puta! Bolje je udariti sto puta nego ćutati...
  Magda je prekinula:
  - Britanci već trče! Dođite za njima!
  Djevojke su pucale prilično precizno, Shella nikada nije promašila, ali tenkovi se i dalje ne mogu porediti s kamionima u brzini. Osim toga, Cromwellovi ovdje nisu bili najnoviji motor Meteor od 600 konjskih snaga, već slabiji od 400. Očigledno još nisu imali vremena da preopreme ovaj krstareći tenk. Matilda je takođe bila slabija, a šta reći o teškom Mp-16.
  Tako da su djevojke malo zaostajale. Da, i vjetar je duvao prema sastanku, počeli su se skupljati oblaci. Magda je napomenula:
  - Sad će padati kiša!
  Shelley je bila oduševljena:
  - Tim bolje! I veoma je vruće u ovom rezervoaru! I grije se, al' sunce prži!
  Filela potvrdio:
  - Pa da! A koliko možete pržiti!
  Magda nije dijelila optimizam:
  - Pijesak će postati mlohav i mi ćemo stati!
  Shelley je oduševljeno izjavila:
  - I mene lično to ne plaši!
  Oblaci su se vrlo brzo skupljali, a nebo je potamnilo, kao da je zaista došlo do pomračenja Mjeseca. Magda je urlala:
  - Onda vjerujte u Boga nakon toga!
  Shelley je ljutito zviždukala.
  - I šta? Zašto ne veruješ! Nije li Hristos dokazao da je pravi Bog?
  Velike kapljice tropske kiše udarale su po krovu rezervoara. Ljuta, Magda je ponovo počela da priča;
  U razgovorima sa svojim učenicima, Krist ih je uvjeravao da će svi oni, njegovi apostoli, živjeti i svojim očima vidjeti Njegov Drugi dolazak u slavi. "Zaista vam kažem, nećete imati vremena da obiđete gradove Izraelove (u Palestini) prije nego dođe Sin Čovječiji" (Matej 10:23).
  Filela je iznenađeno zazviždala, trepćući kao da joj sipa pepeo Hirošime u oči:
  Da li je Isus to zaista rekao?
  
  
  
  
  
  AMERIKA POMAŽE RAJHU
  ANOTATION
  Zapadni saveznici potpisali su primirje sa Trećim Rajhom. Koristeći odsustvo drugog fronta i bombardovanja, nacisti pojačavaju svoje trupe i prelaze u ofanzivu. Postaje stvarno vruće.
  . POGLAVLJE 1
  Na primjer, u martu 1943. sklopljeno je primirje između Trećeg Rajha i saveznika. Hitler je pristao da prekine progon Jevreja u zamenu za zamrzavanje neprijateljstava na Zapadu. Štaviše, Zapad je obustavio isporuke SSSR-u pod Lend-Lease-om. I to je uticalo na tok neprijateljstava.
  Hitler je predugo odlagao ofanzivu na Kursku izbočinu. Odgađao je operaciju Citadela raspoređujući najnovije tenkove, Panter i Tigar. Poslednji put Firer je odložio ofanzivu u julu.
  Želio je da testira u borbama napredniji i moćniji Tiger-2, kao i lovac ME-309. Nemci su takođe hteli da testiraju "maus" u ofanzivi. I podesite "Panther" -2.
  I kao rezultat toga, Staljin je naredio sebi da napadne 1. avgusta. I odmah u dva pravca - Belgorod-Kharkov i Orlovski. Nemci su, za razliku od prave istorije, bili jači. Povukli su Romelovu grupu iz Afrike, a dio snaga prebacili iz Francuske i Balkana. Na Balkanu su Nemce zamenili Bugari i Italijani. Tako je osam njemačkih divizija i desetak talijanskih napustilo Afriku, sedam njemačkih divizija sa Balkana, a dvadeset divizija iz Francuske, uključujući i tenkovske.
  Zbog činjenice da je bombardovanje Trećeg Rajha prestalo, oslobađanje oružja bilo je četrdeset posto veće nego u stvarnoj istoriji. Bilo je još tenkova i aviona. Tigar-2 se počeo masovno proizvoditi od maja 1943. godine, ušao je u seriju ME-309, kao i bombarder Yu-288. I postalo je ozbiljno.
  I "Miš" je otišao u seriju... Nemci su bili spremni za borbu. Njihove odbrambene linije bile su veoma jake.
  Da, i "Panter" se u prvim danima borbi pokazao kao veoma efikasan tenk od odbrane. Opalila je petnaest hitaca u minuti, a trideset četiri sa dva kilometra.
  Da, "Ferdinand" je takođe mašinska zver. A ako pogodi, onda pogodi. Ovo su ratne mašine. A prednji oklop je dvjesto milimetara.
  Borbe su pokazale da su Fritzovi jaki. I takođe su devojke počele da se bore na njihovoj strani i to je super.
  Charlotte, pucala, pjevala:
  - I opet...
  Gerda je također, pucajući iz brzostrela, podržala:
  - Nastavlja se...
  Frida je završila sa mukom:
  - Bitka...
  Charlotte je, bez prestanka pucanja, izdala:
  - Vrenje...
  Frida, lupkajući, zarežala:
  - Hiperplazma...
  Gerda se nacerila, ispalila projektil i dodala:
  - Vatra...
  Charlotte je urlala i zurila u sovjetske puške i bez promašaja rekla:
  A Gering...
  Frida, lupkajući, zacvilila:
  - Takav...
  Gerda je nastavila, pucajući uz urlik:
  - Mladi!
  Šarlot nastavlja šta da uzme od vilenjaka, besramno lažno predstavljajući sovjetsku pesmu. I ispalo je krajnje glupo i vulgarno.
  I mladi...
  Frida je uzdahnula, nažalost, prikladno kao i uvijek, i dodala:
  - Pivo...
  Gerda je završila udarcem:
  - Naprijed!
  Nakon toga, ratnici su, pucajući, malo promijenili temu pjesme. Uostalom, oni sada nisu baš ljudi, već napola vilenjaci. A to znači da ćete od njih uzeti jadne momke! Oni samo ne mogu da pevaju, već da urlaju, i to nešto sasvim izričito. Takva je njihova karma, znate. Pjesme su, naravno, ispale vulgarne.
  Charlotte, vodeći vatru, vukla je:
  - Van...
  Gerda lupanuv iz brze vatre podržala:
  - Životinje...
  Frida je to uspjela i nastavila:
  - Iz tramvaja...
  Charlotte je mlatila, a shredded je nastavila urlati:
  - Na...
  Gerda je otpustila i izdala:
  - Ugao....
  Frida se uključila i nastavila:
  - Troškovi...
  Charlotte je, puštajući poklon sa svojom đavolskom preciznošću, udarila:
  -Pivo...
  Gerda je, posekoši školjkom, viknula:
  - Evo...
  Frida je dala šamar poklonom i zacvilila:
  - Provalio...
  Charlotte, puca, dok urla kao zvijer:
  - Care....
  Gerda je izdahnula žestoke, žestoke riječi:
  - Životinje...
  Frida, ispuštajući projektile, zveckala je:
  - Daj....
  Charlotte je očajnički opalila, viknula:
  - Pivo...
  Gerda je, ispraznivši zatvarač, dodala:
  - Požuri...
  Frida je, pucajući, vikala:
  - Slon....
  Charlotte je, ispuštajući projektil, viknula za projektilom:
  - Zaškiljio...
  Gerda je ponovo udarila i zacvilila:
  - U redu...
  Frida je viknula, mlatarajući:
  - Oko...
  Charlotte kako pjevati u mahnitom redu...
  - Otišao...
  I baš tada su završile ljušture djevojaka terminatora. Morali su da se vrate da popune borbeni komplet iz kamiona. Ali opskrba u Trećem Rajhu je odlična i pauci će se, nažalost, ponovo vratiti.
  Na povratku su djevojke počele razgovarati o sljedećoj temi. Charlotte, taj crvenokosi đavo je dao svoje mišljenje:
  - Mislim da će nam nakon zauzimanja Moskve sledeći cilj biti London!
  Gerda se zakikota i potvrdi:
  - Naravno, idemo da oslobodimo Britance od cionističkog ropstva!
  I sve tri djevojke prasnuše u zaglušujući smijeh. Mislili su da je zaista zabavno.
  Frida je predložila:
  - I oslobodimo Ameriku od najpohlepnijih cionista. A i od dominacije obojenih ljudi. A onda su boljševici potpuno povukli Jenkije.
  Gerda iznenada, neočekivano, zapjeva:
  Ako se svi suprotstavimo Jenkijima,
  Srušićemo severnu alijansu...
  Čak ni tomahavci neće pomoći...
  Jer Bog će uzvratiti zlom!
  Naravno, od strane djevojaka terminatora, apel Bogu izgleda smiješno. S obzirom da je Treći Rajh inkarnacija Antihrista. Ali pošto će proći vrijeme prije nego što se municija promijeni, crvenokosa đavolica Charlotte napravila je buku. Čuvši posljednju Gerdinu rečenicu, zarežala je:
  - Nema boga!
  Heruvim ratnik je zacvilio:
  - Kako nije?
  Charlotte je insistirala:
  - Naravno da ne, medicinska činjenica!
  Gerda je postavila najprirodnije pitanje:
  - Ko je stvorio svemir?
  Šarlot je skoro odmah odgovorila:
  Univerzum postoji i oduvijek je postojao. Samo je promijenio svoje postojanje i sastavni dio, neprestano se transformirajući i modificirajući.
  Gerda je protrljala bosu nogu iza uha. Iako je imala gene pauka, a ne psa, i nepoverljivo je primetila:
  Kako je oduvijek postojao? Mora postojati razlog za to.
  Charlotte je odlučila da tuče svog vjerskog partnera vlastitim oružjem:
  - A kako to da je svemogući Bog oduvek postojao? Mora postojati razlog za to!
  Gerda je ponovo protrljala bosu nogu, ovoga puta po čelu, i sa sumnjom primijetila:
  - Bog radi na misteriozne načine.
  Charlotte je, na svoj logičan način, primijetila:
  - Dakle, to nije odgovor.
  Gerda je tada predložila:
  - Uzmimo kao aksiom nesumnjivu činjenicu da Gospod Bog postoji, i oduvijek je postojao, i od toga ćemo krenuti.
  Charlotte se logično suprotstavila istom metodom:
  - Uzmimo i onda kao aksiom nesumnjivu činjenicu da su materija i univerzum oduvek postojali i postojali, pa ćemo od toga krenuti.
  Frida, koja je bila treća u ovom sporu, prasnula je u smijeh i primijetila:
  - Da... Ovo je dijalog gluhih i gluvih. Tako da nećete moći doći do jasnog zaključka.
  Charlotte se nije složila.
  - Ja sam u prednosti u odnosu na Gerdu. Na primjer, ako polazimo od činjenice da je osnovni uzrok svega Svemoguća Božja Ličnost, onda u budućnosti njen derivat: osoba se pokazala slabijom i nije tehnički napredna. A ako uzmemo u obzir da je svemoguća, ali bezlična priroda uzrok i osnovni uzrok, onda ispada da je rodila savršeniju i napredniju osobu. Tako se ispostavilo da je došlo do prijelaza od jednostavnog ka složenom. A u kreacionističkom modelu, naprotiv, od složenog ka jednostavnom. Međutim, sada smo svjedoci procesa postepenog usložnjavanja, u kojem se sve od tehnologije razvija na evolutivni način. Da, ljudski mozak stalno raste. Odnosno, pretpostaviti da je to prije svega bezlična materija, iz koje se evolucijom razvila složenija, logičnija stvar, logičnija nego obrnuto, kao da su izbojci korova u lice čovječanstvu pripali apsolutno svemoćnoj i savršenoj ličnosti.
  Frida se ohrabrila i primijetila:
  - Da, čitao sam vjersku literaturu. Ako joj vjerujete, tada je Adam bio savršeniji od sadašnjeg čovjeka i intelektualno razvijen. I taj narod, odvojivši se od Boga, krenuvši putem grijeha, počeo je da stari i slabi, ali... Sada smo svjedoci obrnutog procesa: rasta čovjekove moći i njegovog zadivljujućeg intelektualnog razvoja. Pogotovo tokom ratova! Sjetite se na kojim tenkovima smo započeli rat četrdeset prve, a šta sada imamo! Postoji kolosalna razlika!
  Gerda je razdraženo prošaputala:
  - Sve su to intrige!
  Nemci su odbili sovjetsku ofanzivu u svim pravcima. I sami su zadavali porazne udarce.
  A na nebu na ME-309 borile su se prelepe bosonoge devojke u bikiniju. Borili su se veoma teško. I bukvalno su razbili neprijatelja, poput kotleta.
  Albina je golim prstima pucala na svoje protivnike i srušila sovjetski automobil.
  Zatim je cvrkutala:
  - Za velike arijevske ideje!
  Alvina se također tresne na neprijatelja, i temeljito ga rascijepi, i guguta:
  - Slava novim idejama!
  I pritisnuti njegovu grimiznu bradavicu na neprijatelja.
  Ali sovjetska djevojka iz artiljerijske baterije puca na fašistička čudovišta. Pokušavaju odbiti navalu, kvantitativno i kvalitativno nadmoćniji od neprijatelja.
  I djevojke iz sovjetskog bataljona su jako lijepe, u kratkim suknjama, grudi pokrivene samo grudnjacima. Njihove gole noge trepere, a sami ratnici energično prebiraju granate.
  Jedna od donjih, Akulina poručnik-tobdžija, isporučuje granate bosim nogama, a i sama je naslonila ruke na točak pištolja. A čak i ako na njih padaju granate odozgo, a bombe lete s neba, svejedno, djevojke se ne mogu isjeckati i slomiti. Borili su se hrabro i boriće se i dalje.
  Anyuta cilja pištolj... "Miš" nije probušen, ali djevojka i dalje puca u njega. I odjednom, imate sreće i oklop će pokleknuti. U ovom slučaju, Nemac će morati da naruči kovčeg sa muzikom.
  Bosonoga djevojka je vesela, iako razumije da imaju vrlo male šanse da se izvuku iz takvog vrtloga. Na primjer, Sturmmausi kreću u ofanzivu. Ovo su mašine slične Štrumtigru, samo što su mnogo veće i na izduženoj šasiji miša. A kada teška raketa izleti iz lansera bombi od 600 mm, onda je to jednostavno strašna stvar.
  Na Anjutu su padale grudve spaljene zemlje, a nakon procepa se rastopilo tlo. Ali djevojci nije bilo nimalo neugodno. Naprotiv, stavila je bosa stopala da osjeti ugodnu masažu od fragmenata. I radosno pjevali:
  Domovina i vojska su dva stuba,
  Na kome počiva planeta!
  Zaštitićemo te svojim grudima,
  Tvoju vojsku pjeva sav narod!
  
  Oblaci su hladni, ali sunce je toplo,
  Mitraljez je protrljao rame vojnika...
  Zauvek domovino mi smo sa tobom -
  Iskopajmo grob zlikovcu!
  Anyuta je već bila u nacističkom zarobljeništvu i tamo su je žestoko tukli motkama po petama. Djevojka je stenjala i jurila, ali nikoga nije izdala. Šta su joj svi ovi udarci. Ona je komsomolac. Druga stvar je da su nacisti već probili prvu liniju odbrane i prijete da će poraziti i ovu. Anyuta zna i puca. Iako je izuzetno teško, trebalo bi da uđete u cev "Mausa", a tada će nemački tenk izgubiti sposobnost pucanja i moraće da se odnese u pozadinu na popravku. I ovo je već problem za Fritz.
  I ovdje je Anyuta, nakon nekoliko promašaja, uspjela pobijediti bure "Tiger" -2. Tada je djevojka radosno zapjevala:
  - Naši neće ustupiti vašim!
  I ponovo pucao. Akulina joj je savjetovala da prilikom pucanja koristi bose noge, jer je tako mnogo praktičnije. Lijepa djevojka se djelimično složila sa ovim. I stvari su krenule mnogo bolje. Svi topovi su kalibra 85 mm, nedovoljno snažni protiv njemačkih tenkova. I tako, ako pogodite bure, onda se pojavljuju šanse za uspjeh.
  Anyuta pokušava zamisliti plavu panoramu s pokretnim žutim tačkama na njoj. Ovo je gusta zelena silueta nacističkog tenka. Vidite ga kao divovskog slona. Zato uzmi i udari mastodonta po deblu. Tada će superiornost neprijatelja u težinskim kategorijama biti beskorisna za njega.
  A sada još jedan "Tigar" -2 gubi proboscis. I postaje veoma bolestan.
  Akulina iz sveg glasa pjeva:
  - Bivši rep, vaga - nije ulovio Fritz zna deveriku!
  Baterija se u potpunosti sastoji od djevojačkih sandala i stoga ih, očigledno, više sile štede, a školjke ne bole. Svaki od njih ima svoju školu i svoju sudbinu. Kao dijete, Akulina je sanjala da izume lijek koji bi omogućio besmrtnost. Smrt joj se činila strašnom i nepravednom odlukom. Na kraju krajeva, činjenica da ljudi umiru je strašna. I iako je djevojka vjerovala u besmrtnost duše, koja je primarna u odnosu na tijelo, ali ipak. Svijet nije šahovnica, skini figuru s nje i vrati je. Ne, ispostavilo se da je svemir okrutan. Zašto čovjek mora ostarjeti i umrijeti? Akulina su posebno uznemirile starice - ta ružnoća je strašna.
  Nije li čovjek poput cvijeta, a nije kruna stvaranja? Čovjek mora biti i ostati besmrtan. I nije mu se u svakom slučaju činilo da se razboli i ode na onaj svijet. Uostalom, čovek je rođen da bude srećan.
  A o kakvoj sreći možemo govoriti ako ljudi izgube rodbinu i prijatelje? Ako on - ličnost izblijedi? Ne, ovo je pogrešno i nije dobro. I Akulina je uronila u medicinsku literaturu. Ubrzo je djevojčica došla do zaključka da hemija sama po sebi nije dovoljna za besmrtnost i da treba izmisliti nešto suštinski novo i efikasno.
  Možda čak i malo zračenja. Koja, za razliku od radioaktivnog, ne bi uništila, već liječila. Tada je počeo rat i nije bilo vremena za besmrtnost. Akulina je neko vrijeme radila u pozadini. Ali gubici Crvene armije su rasli, devojke su sve češće pozivane na front, a išla je i lekarka. U početku je radila kao medicinska sestra, a onda je prešla na bateriju. Akulina se više puta našla na ivici smrti. Ali svaki put je ostala živa i bez ozbiljnijih povreda.
  Jadna djevojka koja je imala toliko različitih problema u životu. A sada im se približavaju fašistički tenkovi.
  A evo još jedne ljepote, smeđe kose Tatjane. Djevojka donosi školjke, vuče kutije. I ona je bosa, pa čak i uživa u tome - uostalom, jul je u dvorištu, najtopliji mjesec u godini. Ovde je dobro, sve devojke koje su se okupile su prilično lepe, izazivaju strahopoštovanje kod neprijatelja otadžbine. Tatjana vuče kutiju i peva:
  Unija neuništiva, slobodne republike,
  Nije se okupila grubost, ni snaga, ni strah...
  I dobra volja prosvijećenih ljudi -
  Mir, prijateljstvo, svjetlost, razum i hrabrost u snovima!
  
  Slava otadžbini našoj slobodnoj,
  Prijateljstvo svih naroda je oslonac na vek,
  Zakonita sila, volja naroda,
  Na kraju krajeva, jednostavna osoba je za Jedinstvo!
  I pod takvim rečima ona je vedrija i kutije više ne deluju tako teške. A djevojka se lako savija. Ona je tako šarmantna. I vesela devojka. Evo njemačkog diverzanta koji puzi s granatom
  parapet. Tatjana bosom nogom uzima limun i gracioznim prstima ga izvlačeći ga baca na neprijatelja. Odmah dolete tri njemačka špijuna, u bijegu izrezani komadićima. I Tatjana im je, prekriživši svoje gole, preplanule noge, pokazala smokvu. Bez obzira na to, ona je lepa devojka. A može li i ona umrijeti?
  A evo i komandanta njihove baterije, majora Voronjine. Već joj je trideset godina, ali struk od stalnog pokreta je vitak, kao kod mlade djevojke. Kosa joj je bijela, pa se sijeda kosa ne primjećuje, a lice od svježeg zraka je rumeno i čisto, bez ijedne bore. Margarita Voronina se borila od prvih dana rata. Ne baš uspješna u nagradama, s obzirom da se borila više od šest godina i lično ubila više od stotinu Nijemaca. Ni jednom Margarita nije bila ozbiljno povređena, i nije ležala u bolnici. Čak su je zvali: Gvozdena Margarita. Ali žena je bila moralno iscrpljena od dugotrajnog rata.
  Njene bose noge su žuljeve i jedva prašnjave. Sama je prije rata po snijegu naučila trčati bosa. A sada više od šest godina nisam obuo čizmu. Četrdeset prve godine, da bi održala svoj zavjet, borila se u najjužnijem sektoru kod Rostova. Samo zahvaljujući sibirskim mastima izbjegla je promrzline. Ali preživjela je bez cipela, prošla je težak test u ruskim snježnim nanosima. I nastavio rat.
  Nije bila visoko cijenjena i nikada nije insistirala na svojim podvizima. Tako su se nagrade gomilale polako ali sigurno. A sada je već napredovala u čin majora i ima orden slave sva tri stepena. Ali zvijezda heroja koju je Margarita odavno zaslužila još nije. Ali ratniku nije posebno žao.
  Glavno je preživjeti u ovom ratu. I ovdje ima posebnu amajliju Peruna. Omogućava vam da spasite četiri osobe u bilo kojoj bitci. Sama Margarita i još tri osobe po njenom izboru.
  Glavna žena je sama zakazala troje za spas: Akulina, Anyuta, Tatyana. Dobre devojke i veoma sposobne. Evo njihovog topa, cijevi su već ispucale pet Nijemaca. A sada je Anyuta udarila u gusjenicu Pantera. Njemački tenk je stao i počeo da se dimi.
  Margarita viče djevojkama:
  - Samo tako nastavi!
  Odgovaraju na sav glas:
  - Postoji tako zadržati!
  Margarita je oduševljeno uzviknula:
  - Ne! Niko nas neće zaustaviti. Niko neće pobediti!
  I šesti Miš je izgubio njušku. Njemački tenkovi su prilično brzi, ali brojni protutenkovski rovovi i ježevi ih sprečavaju da napreduju. Djevojke gađaju zajedno, Akulina pomaže u naciljanju pištolja, brza je kao nijedan drugi borac. Tatjana je takođe jaka i tačna. Evo ih opet pucaju. I ovoga puta projektil je pogodio Lavlju gusjenicu.
  Udaranje u gusjenice "Tigra" -2 je beskorisno, jer mali valjci čine automobil, odnosno njegovo podvozje, praktično neranjivim. Ali na dugoj cijevi, djelotvoran je i primamljiv.
  Anyuta izgovara kao pravi mornar:
  - Pa, od šrafa!
  Akulina podržava đavola-kerubina:
  - Doći ćemo sa veselim smehom,
  Do velikih zgrada Rajha Berlina...
  Budimo sretni sa slatkim dvoje,
  Naša vojska je nepobediva!
  I opet je njemački tenk počeo tako silovito da se dimi i počeo je ispuštati metalne krhotine na sve strane.
  Poneseni entuzijazmom, čitav prvi bataljon topova poče da peva;
  Jednom čovek nije znao snove,
  Nisam mogao razumjeti klonulost gorljive misli!
  Gledajući u svetlost sjajne zvezde -
  Nisam poznavao pojam Svete Otadžbine.
  
  Bio je životinja, grubi divljak -
  Pun stomak - to je cela uteha!
  Jedan instinkt - kao vrana kljuca,
  I glad se spušta u ponor pakla!
  
  Onda je sve bilo na tabli,
  I u ovome su čak i životinje sretne!
  A duh želi večnu lepotu -
  U njegovom vjerovanju da bolje snage!
  
  Onda mi ljudi shvatimo -
  Da, sa njim dolazi i strašna muka!
  Ali ti se boriš za znanje mladiću -
  Razumno učenje će sve uzvisiti!
  
  Onda nećete dugo patiti
  Doći će vrijeme - mladost zauvijek!
  Tvoj otac i majka će takođe ustati,
  Ući će u noćne more, a da ne budu osakaćeni!
  
  Ali i misli su zle svaka -
  Oni su u plamenu!
  Kada drugog uplaše,
  Kad besmrtnici imaju dar!
  
  Avaj, moraš savladati svoj bes -
  Stvorite još jedan svemir u slavi!
  Takva će biti moć u tvom srcu,
  I taj poraz je pouka!
  Bitka kod Kurska završena je neriješenim rezultatom. I nastala je pauza. Nemci su u seriju doveli Panter -2. Ova mašina je bila naprednija sa uskom kupolom i nižom siluetom.
  Težina automobila je rasla, nešto unutar četrdeset sedam tona, od čega su se vozne performanse čak poboljšale zahvaljujući motoru od devet stotina konjskih snaga. Ali naoružanje i oklop su značajno porasli. Čelo tornja je postalo 150 mm, a bočne strane 60 mm, čelo trupa je bilo 120 mm pod nagibom od četrdeset pet stepeni, a bočne strane su bile 60 mm. A pištolj je 88 mm i 71 EL. Takav pištolj prodire s udaljenosti kilometar oklopa od 193 milimetra pod nagibom od 30 stupnjeva. Dakle, mašina je veoma ozbiljna i destruktivna.
  Pa, koji je odgovor na ovo? Samo po tome što će se i devojke boriti bose i u bikiniju. Tada ni rezervoar ne mora biti savršen.
  Već je zima. I jedan od prvih tenkova IS-2 ide u bitku. I Elenina ekipa na tome. Djevojke su naravno bose i u bikiniju. Spremni su da se bore protiv nacističkog ološa, iza kojeg stoje Sjedinjene Države.
  Tako da će borba biti teška.
  Elena je pucala golim nožnim prstima. Udarila je u nacističku mašinu i zacvilila:
  - Za domovinu!
  Eufrosinija takođe udara na neprijatelja, udara ga po boku i zaglušujući se smejući doda:
  - Za majku Rusiju!
  Djevojke su prije bitke ofarbale tenk IS-2 u bijelo. I praktično je nevidljiv na snijegu. I vrlo prikladno napadaju neprijatelja.
  Elizabeta je, precizno gađajući neprijatelja, i precizno gađajući neprijatelja, sasvim logično primijetila:
  - Ja sam Robin Hood u bikiniju!
  Elena se složila sa ovim:
  - Ti si zaista pravi Robin Hud!
  I kako će to uzeti i pritisnuti okidač golom petom.
  Četiri E na IS-2 je velika sila. Iako je Gerda ozbiljan protivnik na Panther-2.
  Oba tenka su otprilike u istoj težinskoj kategoriji. Njemački ima tanji oklop na bokovima, ali je bolje zaštićen u čelu, posebno kupolom i donjim dijelom trupa. A nemački top je oklopniji i brzo pucajući.
  Istina, jednokratna šteta od sovjetskog pištolja je možda i jača. Da, ovo je naravno veliki plus, ali njemački pištolj je precizniji. I što je značajno, Panther-2 je mnogo agilniji i upravljiviji.
  Dakle, Gerda ima plus. A ako pritisne dugme golim prstima, neće se činiti malo.
  A njemačke djevojke jako vole muškarce, a u tome je i njihova snaga, pogotovo ako rade jezike pulsirajućim šipkama od žada.
  . POGLAVLJE #2
  Zimi, Crvena armija nije postigla odlučujuću prekretnicu. Linija fronta je ostala stabilna. I praktično nepomičan.
  Sljedeće godine, Nijemci su se pojavili u seriji mlaznih aviona i evoluciji Focke-Wulf - TA-152. Divna mašina sa moćnim oružjem i pristojnom brzinom. Ovo je ozbiljno...
  U SSSR-u još uvijek postoje samo novi tenkovi IS-2 i T-34-85. I to je takođe bio veliki korak.
  U proljeće su Nijemci krenuli u novu ofanzivu. Pokušali su da preuzmu inicijativu.
  Početak ofanzive 21. maja zapalila je tutnjava desetina hiljada pušaka, a istovremeno odlazak više od sedamdeset hiljada bombardera sa napalm bombama, teških do deset tona. Počela je najepskija bitka Drugog svetskog rata. Neprijatelj je prešao Rubikon i pojurio u Moskvu. Tutnjali su njemački tenkovi, zveckali su manji automobili. Horde čelika su napredovale na sovjetske položaje, poput Džingis-kanove konjice u debelom oklopu. Nizovi su išli naprijed, a prije svega su ih kao ovna koristili najzaštićeniji "Miševi" i "Kraljevski lavovi", "Tigrovi" -2.
  Još ranije su prošli teletankovi - "šahovski konj". Raznijeli su minska polja i očistili put njemačkim vozilima do sovjetskih položaja. Korišćen je i "Zmija Gorynych", kada su creva punjena eksplozivom izbačena napred i sve je očišćeno.
  Vilenjačke Frida, Šarlot, Gerda su u najnovijem tenku Panter-3 i kreću se na čelu napada. Predivni ratnici u ravnoj mašini teškoj 75 tona, ogoliše jedni drugima i pucaju iz pištolja još nekadašnjeg kalibra 105 mm.
  Šarlot je sa osmehom primetila:
  - Prošlo je više od tri godine od početka rata sa Rusijom. Ali Moskva još nije zauzeta!
  Frida je ogorčeno primijetila:
  - Ali uskoro će Kavkaz biti zauzet. A ovo je možda još važnije!
  Gerda je sa osmehom odgovorila:
  - Naravno, ima tako divnih planina i veličanstvenih mjesta, ali... Rat se obično završava padom glavnog grada. I dok se ne uzme, o našoj pobjedi je nemoguće govoriti!
  Charlotte je nevoljko pristala.
  - Ne!
  Novi tenk "Panther"-3 je još u eksperimentalnom ispitivanju. U njemu je sve toliko automatizovano da bi bila dovoljna dva člana posade. Ali golonoge djevojke radije rade u troje. Ipak, to im ne olakšava.
  I juriša džinovski tenk na sovjetske položaje. Težak je ali dobro zaštićen i ima top od 105 mm u 100EL. A ovo je ozbiljno.
  Žuri napred ovo čudovište...
  I sovjetske granate se odbijaju od ovog tenka.
  Gerda je primetila:
  - Nas troje je teško!
  - primeti Šarlot sa osmehom, pucajući na neprijatelja golim prstima.
  Crvenokosa je gukala:
  - Neka nam je Otadžbina u slavi!
  Frida je kroz smijeh primijetila:
  - Slava arijevskom duhu!
  I on će pritisnuti golom petom i sovjetski tenk će ubiti. I gugutanje:
  - Za nove snage!
  Tu dolazi do ogromne snage tenka.
  Ali, s druge strane, sovjetske djevojke se bore. A i ratnici iz Rusije su bosi.
  Borbe su žestoke i Fricovi napreduju, probijajući odbranu u dubini. I stvari ne idu baš po planu.
  Elizabeta je pucala iz IS-2 na neprijatelja i cvrkutala:
  - Za otadžbinu - našu majku!
  Ekaterina je primijetila, jebeći neprijatelja:
  - Za naše promene, za Rusiju!
  Elena ga je takođe uzela i lupila po neprijatelju gugućući:
  - I sve je super za Rusiju!
  Eufrosina je golim prstima poslala ubilački dar uništenja i cvrkutala:
  - Za otadžbinu!
  Četvorka na IS-2 radila je i pucala prilično precizno. I prilično precizno, vrlo žustro pogodio neprijatelje.
  Pa, Nemci nastavljaju da se probijaju. I kreću se u borbenom pravcu.
  Već je ljeto i front se bukvalno raspada. Ali djevojke nastavljaju da se bore i pokazuju svoju najvišu klasu.
  Elizabeth se namrštila na ove riječi. Nakon relativno i ne previše uspješne zime, stvari na frontovima krenule su gore. U Kursku, uprkos brojčanoj nadmoći, sovjetske trupe su pretrpjele težak poraz. Pa čak i sada kontraofanziva boraca kod Voronježa, koja je počela relativno uspješno, propada. Nemci su otišli u pozadinu i prekinuli komunikacije. A sada djevojke na tenk moraju da se povuku.
  Ali ipak, dobro je kada su u autu samo žene - one osećaju tako prijatan miris, a ne kao znojni muškarci. A njihova posada je tako dobro uigrana. I četvorica su se iskrala da budu izuzetno lijepa.
  Elizabeth odlučno kaže:
  Pobedićemo, znam to sigurno! Čak i povlačenje na Daleki istok!
  Crvenokosa Aurora, lupkajući golom, isklesanom nogom po vodi, praveći grimasu, odgovorila je vojničkom pesmom:
  "Konačno smo dobili naređenje da napadnemo!" Oduzmite nam pene i krv! Ali sećamo se kako se sunce vratilo i skoro zašlo na istoku!
  Ekaterina i Elena su u horu odgovorile:
  -Dobro rečeno!
  Golonoga Aurora je dodala u prozi:
  - Cijela Evropa radi za naciste, a još više resursa u Africi. Dakle, moramo podići veoma tešku uteg!
  Bosonoga Elizabet udarila je šakom u vodu:
  - Hajde da ga pokupimo i pocepamo! I sad je dosta! Već osvježen i nazad u rezervoar!
  Ljepotice se nisu bunile. Znoj sa jakih, preplanulih tijela ispran i okej. Devojke imaju raskošne bokove, i uske strukove, i stomak sa reljefnom presom. Zaista su poput statua drevnih boginja. A noge su tako vitke, a ujedno i mišićave, pod maslinovom kožom kotrljaju se kuglice i čelična žica mišića.
  Za takve devojke kažu: zaustaviće konja u galopu, ući će u zapaljenu kolibu!
  Iako se nerado vraća na vrući rezervoar. Elena je pljusnula iz kante po oklopu da bi automobil bio barem malo hladniji.
  Elizabeth je to strogo primijetila:
  - Kako se ljudi u uniformama bore u takvim čeličnim kovčezima? I skoro smo goli!
  Bosonoga Aurora, velikih zuba i bisernih zuba, prasnula je u smijeh:
  - Složićete se da je veoma interesantna ideja - poslati bikini pod Lend-Lease!
  Ekaterina je ljutito odgovorila, udarajući bosom nogom o gusjenicu tenka:
  - Da, divno. Minimalni gubitak tkanine, maksimalna ambicija!
  Elena je, takođe trzajući se, samo ovaj put grudima, graknula:
  - Bilo bi bolje da su poslali dodatni tenk! Ili avion!
  Bosonoga Elizabet mrzovoljno primijeti:
  - Da, smeće imaju tenkove!
  Crvenokosa Aurora, penjući se na toranj, prigovorila je:
  - Ne baš! Najnoviji "Churchill" je jako dobar, posebno u oklopu!
  Plavokosa Elizabeth namršti obrvu i upita:
  - Jesi li vozio Churchilla?
  Vatreni đavo odgovori šapatom:
  - Ne! Ali slučajno sam saznao da ima prednji oklop od 102 - milimetra!
  Prelijepa Elizabeta je zaokružila svoje lice, kucnula svojim gracioznim golim prstima po oklopu tridesetčetvorke i primijetila:
  "Dvostruko deblji od našeg?" Pa, kakva dobra ideja!
  Elena, sedeći na vozačevom mestu, upita:
  Šta je sa kalibrom pištolja?
  Bosonoga Aurora je iskreno odgovorila:
  - Ne znam ... Ali najvjerovatnije je ili 75 ili 76 milimetara. Otprilike uporedivo sa našim.
  Bosonoga Aurora, kad se skrasila kao topnik, primijetila je:
  - Pa možda su mu vozačke performanse lošije?
  Golonoga Aurora slegnula je svojim snažnim, mišićavim ramenima.
  - Možda... Ali Britanci su već imali motor Meteor od 600 konjskih snaga, tako da ne mislim da je Čerčil tenk mašina za kovčeg!
  Lijepa Elizabeth je postavila još jedno pitanje:
  - A koja su naša najnovija dostignuća?
  Crvenokosa vrag zapjevala je nježnim glasom:
  - To je velika tajna... Verujete li ili ne?
  Elizabeth je, tresući bosim nogama, odgovorila melodičnim glasom:
  - Naravno da ti verujem! Za takva pitanja možete vrlo jednostavno... Zveckati u logor - gdje je mali bijeli medvjed!
  Golonoga Elena, palivši auto, primijeti:
  - Priča se da će se uskoro pojaviti čudovište - sedam topova i dva raketna bacača kao na Katjušama.
  Vatrena Aurora zazviždi i odmahnu glavom.
  - Da, takvo čudovište se neće ni okrenuti!
  Elena je pompezno rekla:
  - Ali kako će boljeti!
  T-34-85 je urlao. Morao sam podići ton da viknem preko motora.
  Stariji poručnik Elizabet je zarežala:
  - Čuo sam da uskoro stiže novi IS, sa veoma debelim oklopom i dva motora. Dakle, Nemci će biti Khan!
  
  
  Bosonoga Aurora je u šali pjevala:
  "Iskopaćemo tenk, opet će početi da ubija u dve norme, počeće da vas snabdeva hanom u crkvene porte!"
  I njih četvorica su prasnuli u smijeh. Automobil je postepeno povećavao brzinu. I pored svih legendarnih tridesetčetvorki i T-34-85, bio je to prilično težak tenk za vožnju. Konkretno, prebacivanje mjenjača zahtijevalo je znatan napor. Snažna golonoga Elena se snašla, ponekad joj je nogom pomagala i crvenokosa. Ali sama kutija bi se mogla pokvariti.
  Dakle, "tridesetčetvorka" nije stavljena na maksimalnu brzinu. Dakle, tenk se kretao sporije nego što je mogao. I postojao je rizik da ga tokom dana nađu ozloglašene "stvari", Yu-187 i TA-152, veoma opasan ronilački bombarder.
  Bosonoga Elizabeta je to shvatila i očekivala je da će brže stići do šume. Tamo se njihov tenk ne razlikuje previše.
  Golonoga Aurora je zviždala pjesmu pod nos. Crvenokosa je uvijek raspoložena, čak i kada prenosi tužne vijesti.
  Nataša se prisjetila početka rata. Desilo se to u podne, kada su to objavili na radiju. Ali već ujutro počele su se širiti zlokobne glasine. Zatim su na radiju javili da je Njemačka napala SSSR bez objave rata. Odmah je nekoliko žena briznulo u plač.
  Raspoloženje ljudi je bilo pomiješano. Oni mlađi, drogirani propagandom, čak su se i oduševili: kažu, za dvije sedmice ćemo Nemce izvrnuti i oni će biti skif. Oni stariji su, naprotiv, preplanuli.
  Elizabeth se, također, osjećala nelagodno. Njen stariji brat je poginuo u finskom ratu, a srednji brat je, vrativši se, ispričao mnogo strašnih stvari. U svakom slučaju, bilo je jasno da nivo Crvene armije nije tako visok kao što je propaganda tvrdila. I da komanda nije na nivou, a mnogi tenkovi gore kao šibice.
  Oficiri su o Nemcima govorili sa poštovanjem... Ipak, osvojili su skoro celu Evropu. A ko je stariji sjetio se Prvog svjetskog rata. Tada su Kajzerove trupe stigle do Dnjepra, a Rusija je pristala na ponižavajući sporazum iz Brest-Litovska.
  Tako je golonoga Elizabet bila jako uznemirena. Nisam želio ponovo sahraniti svoje najmilije, a još više da se borim sa tako jakim neprijateljem kao što je Njemačka i njeni sateliti. Malo je nade za Britaniju. Bez obzira na to kako bi se ti grabežljivci mesožderi ujedinili protiv Rusije.
  Prvi dani i sedmice potvrdili su najpesimističnije prognoze. Nemci su napredovali i zauzimali jedan grad za drugim. Minsk je pao za nekoliko dana. I za manje od mjesec dana Smolensk. Elizabeth se dobrovoljno prijavila na front. Ona je jaka devojka i veoma tvrdoglava.
  
  Tankista je postala igrom slučaja, a prije toga se borila u pješadiji. Nemci su nastavili da napreduju. Dio u kojem se djevojka borila bio je opkoljen. Nataša je stigla do svojih i naletela na napušteni tenk. Elena je bila s njom i zajedno su djevojke mogle upaliti auto. Čak je i doveo na prvu liniju fronta.
  Za to su dobili medalju i raspoređeni u tenkovske trupe. Pripreme su bile vrlo kratke - samo mjesec i po dana. Devojke su uspele da učestvuju u odbrani Moskve.
  Već se činilo da su naši na pragu. Napredne jedinice Frica videle su Kremlj kroz dvogled, ušavši u predgrađe glavnog grada. Ali dogodilo se čudo.
  Neprijatelji su ne samo zaustavljeni, već su i uspjeli preći u kontraofanzivu. Posljednju operaciju niko nije planirao. Išlo je spontano, ali je od toga bilo još uspješnije. Nacisti su se povukli, napustili opremu i bukvalno se smrzli na hladnoći.
  I "tridesetčetvorke" su pokazale svoj dobar kvalitet - sposobnost kros-kantri. Nemci su se zaglavili u snežnim nanosima, a vitezovi su krenuli i razbili neprijatelja.
  Nakon što je prijetnja Moskvi otklonjena, svi su mislili da će naši sada i dalje napredovati. I da su nacistima slomljena kičma.
  Ali sada je sve opet drugačije! Kao u strašnoj bajci! O mjenjačima! Kada crno postane bijelo, a bijelo postaje crno.
  A sada je postalo mnogo gore. Nastao je kotao iz kojeg se mora izaći.
  Svetlana se nagnula iz rezervoara. T-34-85 je mašina koja pored čvrstog mjenjača ima i nedostatak kao što je loša vidljivost. Zbog toga ovaj tenk gubi značajan dio svojih borbenih kvaliteta. Nemački Panther-2 je lišen takvog nedostatka, a kroz njega se sve relativno dobro vidi.
  Djevojčica se čak popela na osvojeni trofej, primjećujući udobnije radne uvjete za posadu i dobru optiku Nijemca. Istina, pištolj od 88 mm je daleko od toga da je slab, a projektil je također tri puta lakši od sovjetskog.
  Crveni đavo je takođe pokušao da se nagne. Ali malo je skučeno da dvije djevojke gledaju kroz jedan otvor. Počeli su da guraju.
  Golonoga Aurora je grubo zarežala:
  "Ovo je još uvijek moje mjesto!" Vi ste topnik i trebalo bi da sednete na nišan!
  Catherine je odbrusila:
  - Naprotiv, moram sve da vidim! I bolje da znaš svoje mjesto!
  Djevojke su počele da se svađaju. Ispletena mišićava, preplanula tijela, napeti snažni mišići. Čak su im i grudnjaci skliznuli od napora.
  Elizabeth je vrisnula na njih, a zatim ih oboje povukla za prste bosih nogu, prisiljavajući ih da se smire:
  - Ne samo da Nemci hvataju, nego se još treba boriti! Sačuvajte svoj žar za naciste!
  Djevojke su prestale da se stiskaju, već se horski okrenuše komandantu:
  - Kako da pratimo?
  Elizabeta je donijela odluku Solon (postojao je tako poznati senator Solon!):
  - Izaći ćete redom!
  Bosonoga Aurora je hirovito primijetila:
  -I plavuša će prevariti!
  Katarina je ljutito odgovorila:
  - Ti bi ćutao crveno-besramno!
  Elizabeth je zarežala:
  - Dosta! Ili ću vam išibati pileće bute! Promijenit ćeš prijatelja na moju naredbu!
  Djevojčica je pokazala jezik jedna drugoj i ... ostali zajedno visi u otvoru.
  Golonoga Elizabet je rekla hladnim tonom:
  - Ti crvenokosi sedi, Svetlana ostaje!
  Vatreni Avgustin je bio iskreno ogorčen:
  Ona je već dugo ovdje! Upravo sam se pojavio! I u teoriji, trebalo bi da ga promenim!
  Elizabeth, podižući ton i ispuštajući metal, zarežala je:
  - O naredbama komandanta tokom rata se ne raspravlja, već se izvršavaju... Ili da te izbičem?
  Plamteći đavo sandala nevoljko se sakrio u skučenu, vruću kulu, mrmljajući:
  - Naredba komandanta u ratu, kad meci zvižde! Ispunjena ljubavlju i velikom vrednošću, svetinja ruskim vojnicima!
  Elizabeth se nasmiješila. Sukob je riješen, a uskoro i šuma, a oni će biti sigurno sakriveni. Ovdje je budna Katarina odjednom viknula:
  - Ispred Nemca na tenk!
  Sada je ovo ozbiljno... Štaviše, Elizabet se plašila ne toliko tenkovske bitke koliko činjenice da će nacisti preko radija zvati jurišne avione. Međutim, postoji nada da Fritz neće letjeti zbog usamljenog sovjetskog tenka.
  Iako se Nijemac sakrio iza hrpe starog sijena, Catherine je uspjela da ga vidi. Bio je to Panther-2, i to u najnovijoj modifikaciji sa dužinom njuške od 100 EL. Kalibar je isti 88 mm, ali je njužna brzina projektila mnogo veća.
  Panther-2 u prethodnoj modifikaciji mogao se probiti na udaljenosti ne više od 1000 metara, a onda ne sigurno u čelo. Sovjetska tridesetčetvorka bi teoretski mogla doseći do kilometar na brodu, ali u praksi sa petsto metara. Ali ovoga puta, šanse su skoro izjednačene. A nacisti imaju bolju optiku.
  Uprkos svom riziku, Elena je golom petom uključila posljednju brzinu. Tridesetčetvorka je urlala još jače, tako da su im ruke bile sklopljene, a sam tenk se tresao. Ali sada ih je mnogo teže pogoditi. Nijemac stoji mirno i čeka sovjetski auto.
  Lakše je pogoditi stacionarnu metu, ali kada ti se auto tako trese...
  Ekaterina se spušta i, uz pomoć svoje bosonoge Aurore, cilja i ispaljuje prvi hitac.
  Granata eksplodira deset metara ispred Nemca.
  Bosonoga Elizabeth strogo upozorava:
  - Budi pazljiv! Nemamo toliko municije!
  Ekaterina, nehajno klimajući plavom glavom, odgovara:
  "To je samo nišanski hitac!"
  Bosonoga Aurora je podrugljivo pjevala:
  - Sutra će biti bolje nego juče! Sutra će biti bolje nego juče! Hello sun!
  Bosonoga Ekaterina reče malo glasno, ali jasno:
  - Odbij!
  Djevojka je ponovo pokušala naciljati. Nijemac je još bio daleko. Čak je i malo vjerovatno da bi top Zis-85 probio njegov 60-milimetarski oklop sa takve udaljenosti. Nacista još nije pucao, ali je uhvatio metu. Mala kupola T-34 je mala meta. Teško ga je pogoditi iz daljine, pogotovo kada tenk tako juri punom brzinom.
  Golonoga Catherine je oklevala. Pucajte sada ili kasnije, prilazeći bliže. Trideset i četiri trese u pokretu, i nemoguće je precizno nišaniti. Morate ili stati, ili se dovoljno približiti, ili još bolje blizu.
  Bosonoga Elena kaže, stisnuvši pesnice:
  - Za slavu domovine sveca!
  Golonoga Ekaterina, konačno, odlučuje i puca. Projektil je ispljunut iz cijevi. Djevojka ga prati mentalnom pratnjom.
  Već bliže, oko metar i po, od Nemačke. S obzirom da je tridesetčetvorku teško vidjeti iz prizora, ovo je dobar rezultat. Polugola Aurora, koja se nagnula u trenutku pucnja, glasno je zalajala:
  - Skoro još malo!
  Catherine je ljutito promrmljala:
  - Skoro da se ne računa!
  Crvenokosa vrag gugutala je:
  "Udarićemo Firera u lice, on će se nekako snaći!" Sada smo pomalo kao, pomalo ludi!
  Catherine je nestrpljivo gurnula ljepoticu nogom:
  - Umukni ako možeš!
  Bosonoga Aurora je zarežala:
  - Cigle!
  Konačno, Nijemac nije izdržao, opalio je... Granata je uz zvižduk doletjela opasno blizu auta. Ali Fritz nije pogodio. Šta je on mislio? Da li ste sumnjali da takve lepotice sede u kočiji ili pucaju mehanički? Panter-2 ima komandirsku kupolu i dobru vidljivost. U četrdeset četvrtoj godini ovaj tenk je postao najmasovniji. Uz njegovu pomoć, Nemci su postigli velike uspehe, zauzevši teritorije unutar četiri nemačke granice 1937. godine i to za samo pet meseci.
  Tenk je pokazao punu dovoljnost. Posebno protiv IS-2. Krajem četrdeset četvrte godine pojavila se opcija sa većom dužinom cijevi, a time i početnom brzinom projektila. Nijemac očekuje da će pogoditi neprijatelja, iako je tridesetčetvorka problematičan auto. Ponekad Rusi uspeju da pogode sa velike udaljenosti, i to u pokretu. Moramo da udarimo neprijatelja kao muvu.
  Golonoga Elizabet, shvaćajući da uvijek postoji šansa za pogodak, šapuće:
  - Lenjine, žurka, Komsomol!
  Luda misao mi je proletjela kroz glavu, zašto se ne obratiti Bogu? Ali komsomolac ne bi trebao vjerovati u Boga. I uopšte, ako On postoji, zašto onda sve to dozvoljava? Da li bi brižni Stvoritelj dozvolio takvo bezakonje? Šta je sa starošću i smrću?
  Gotovo gola, Elizabeth se, možda više od smrti, bojala da će ostariti i postati ružna. Kako je ovo neestetski. I zaista, ako pretpostavimo da je osoba smrtna, zarad razvoja i napretka, onda unakazivanje ljudi sa starošću nekako ne izlazi iz ruke. A gdje je tu estetika kreatora? Da li on zaista voli naborane i pogrbljene starice?
  Lijepa Elizabeta to nije mogla objasniti i zaključila je - Bog je izum ljudi! U stvari, postoji evolucija. A možda će doći vrijeme kada će se čovjek razviti do takvog nivoa da će moći da vaskrsava mrtve! I tada će se oni koji su poginuli u ratu ponovo roditi u svijetu svijetlog komunizma!
  Bosonoga Elizabeta je šapnula:
  - Daj Bože pobjedu naše ateističke stranke!
  Ljepotica Ekaterina se smirila i opalila po treći put... Granata kao da je pogodila oklop, ali je opet proletjela. Ali Nijemac je podmetnuo... Prokletstvo, pogodio!
  Kula se zatresla, začula se zvonjava. Srećom, kosi oklop se odbio od metka.
  Ali što je najvažnije, sa još uvijek pristojne udaljenosti, Fritz je uspio pogoditi tenk koji se brzo kretao malom kupolom. A to znači da tamo sjedi iskusni tanker i sljedeći put možda neće voditi ...
  Golih nogu, sjajna od znoja, Aurora je automatski ubacila projektil. Katarina se obratila sa molitvom ... Artemidi! Očigledno je boginja lova najprikladnija u ovom slučaju. A djevojka je šutnula bosom nogom u oštar ugao. Golonoga Ekaterina je primetila da kada je ljuta bolje puca. I... zatvorila je oči, oslanjajući se na intuiciju...
  Četvrti hitac...
  Bosonoga Elizabeta je tiho šapnula:
  - Nebeski pokrov je kao veo!
  A polugola Aurora, opet gledajući iza otvora, poviče:
  - Tačno u oči! Udari u toranj!
  Granata je probila njemački tenk na raskrsnici. Izbio je požar i borbeni pribor je počeo da se kida. Ovdje je crvenokosa, ne baš taktično, primijetila:
  - Srećno! I to tek od četvrtog puta!
  Golonoga Elizabeth je požurila da ispravi crvenokosu Auroru:
  - Sa takvim drhtanjem, i nije loše! U četvrtom pokušaju!
  Bosonoga Katarina neočekivano je stala na stranu crvenokose:
  - Ne! U pravu je, bolje je pogoditi prvi put!
  Elena je počela malo usporavati, pokušavajući bosim nogama da pomjeri poluge što je lakše moguće. Trideset četiri su usporile. Tenk je spolja izgledao prilično nepristojno, ali je pokazao svoju efikasnost u praksi. Nemcu je kupola potpuno otkinuta, a trup se od detonacije raspao na dva dela.
  Elena je počela malo usporavati, pokušavajući bosim nogama da pomjeri poluge što je lakše moguće. Trideset četiri su usporile. Tenk je spolja izgledao prilično nepristojno, ali je pokazao svoju efikasnost u praksi. Nemcu je kupola potpuno otkinuta, a trup se od detonacije raspao na dva dela.
  Ali jedan Fritz je ipak uspio da izađe iz auta, i sakri se iza žbunja, pretvarajući se da je mrtav. Po nalogu Elizabete, Elena je zaustavila tenk. Polugole Aurora i Ekaterina iskočile su iz trideset četiri. Crvenokosa je skočila do Nemca i, demonstrirajući izuzetnu snagu, jednom ga rukom podigla za kragnu. Međutim, fašista nije bio samo malog rasta. Ovo je stvarno neka vrsta klinca, dječije lice, mršavo tijelo, čak ni brkovi još nisu probili.
  Mišićava crvenokosa je pitala na njemačkom:
  - Jeste li vi tako nerazvijeni distrofičar, ili ste stvarno shket?
  Dječak je uplašeno promrmljao:
  - Nisam klinac. Ja sam iz Jungvolka, imao sam praksu na tenk!
  Golonoga Aurora je prasnula u smeh:
  - Od Jungvolka? Zašto nemaš još četrnaest godina?
  Dječak je klimnuo glavom i odgovorio:
  "Imam samo jedanaest godina!" Ujak me je poveo da se provozam. Ne šalji me u Sibir! I dječak je zacvilio.
  Bosonoga Ekaterina, koja je prilično dobro razumjela njemački, predložila je:
  "Možda bismo trebali pustiti naše dijete?"
  Vatrena Aurora je žestoko iskakala zube:
  - Pustiti Nemca kod sebe? Nikad!
  Medenoplavi topac je racionalno primijetio:
  - Ako takvog shketa dovedemo kao zarobljenika, svi će nam se rugati!
  Komandir Ekaterina se takođe nagnula i, gledajući dečaka, primetila:
  - Malo je mršav. I djevojka je pitala na njemačkom. Jesi li stvarno iz Jungvolka?
  Dečak je odgovorio:
  - Da gospođo...
  Katarina je logično primijetila:
  - Ako ga povedemo sa sobom, možemo ga poslati u dobro sirotište. A ako pustimo na svoje, onda ti pogledaj dijete pa će ga ubiti!
  Bosonoga Aurora je neočekivano prigovorila:
  Gdje ste vidjeli dobra sirotišta? I sama sam sirotište, posjetila sam koloniju mladih i želim reći da nema razlike!
  Catherine se okrenula Aurori i zarežala:
  - Bili ste crvenokosi koji sjedite na mladiću? Uvek sam sumnjao!
  Lupkajući bosom nogom, Aurora je prezrivo frknula i primijetila:
  - Naša kolonija je bila toliko aktivna da u njoj nije bilo lopova! Kao pionir, ali sa veoma strogom disciplinom. Ne znam ni razbojnički jezik!
  Catherine se složila sa ovim:
  - Dešava se... Obišao sam i koloniju, a tamo su svi đaci toliko kulturni i tačni da takve ljude rijetko nađete u pionirskom kampu. Pa dobro, možda će njemačko dijete kod nas postati izopćenik, pa bi bilo ljudskije pustiti ga!
  Golonoga Aurora napravi grimasu i predloži:
  "Možda ga ostavi s nama. Neka bude sin puka, naučićemo ga ruski jezik...
  Elizabeth se namrštila na polugolu Auroru i zarežala:
  Treba li ti igračka?
  Crvenokosa je oštro primijetila:
  - A šta je gore kod nas nego da živimo u fašističkoj menažeriji?
  Ekaterina je slučajno nagazila na prosuto motorno ulje i sada je brisala svoje boso, graciozno stopalo o travu. Ali prašina se tvrdoglavo zalijepila. Tobdžija je podržala Auroru:
  - Da, dečaku će zaista biti bolje sa nama nego sa ovom nacističkom zveri! Mali je, mršav, stane u tenk! Naučićemo ga da se bori i izvodi podvige!
  Elizabeth je turobno primijetila:
  - Trideset četiri i tako skučen za nas četvoricu tenk. A onda posadite dječaka. Međutim, nije samo to. Onda će pričati svašta ružno o nama!
  Prelepa crvenokosa Aurora je ljutito primetila:
  Previše loše mislite o drugim ljudima. Neću!
  Elena se takođe nagnula iz rezervoara i prosiktala:
  - Devojke, ajde da zivimo zajedno... Na kraju, da li da ostavimo decka, nije na nama da odlucimo, vec na komandantu jedinice... Pa, za sada, povedemo dete sa sobom i vozimo se na povetarcu !
  . POGLAVLJE #3
  Bosonoga Elizabeth nevoljko klimnu glavom i zareža:
  - Vidjet ćeš, komandant će nam zabraniti da to nosimo. Ovo je rat, a ne vrtić!
  Bosonoga Aurora je pružila ruku dječaku i rekla na čistom njemačkom:
  Sada sam ti majka! Živećete i jesti sa nama!
  Dečak je cvileći odgovorio:
  - Nema potrebe, tetka, hoću kući!
  Crvenokosa Aurora prijeteći je odmahnula glavom.
  -Ne! Ti si naš zarobljenik! Ako ne želite u Sibir, onda ćete biti s nama!
  Dječak je htio briznuti u plač, ali je naporom volje suzdržao suze. Činilo se da čovjek nije plakao. Catherine je uzela dječaka u naručje i odnijela ga do auta. Zaista, nas petorica u rezervoaru postala je gužva. I cure nisu male, a auto je preskusan. Uhvaćeni mali Nijemac sjedio je tiše od vode ispod trave.
  Tenk je ušao u šumu. I taman na vrijeme, proletjela su dva poznata jurišna aviona Yu-187. Sam po sebi, ovaj avion nije previše strašan u zračnim bitkama, ali vrlo precizno baca bombe, a može pogoditi i poseban tenk.
  Elizabeth reče sa osmehom:
  "I skoro smo izgubili vrijeme zbog ovog dječaka. Razbili bi naš tenk u komade.
  Catherine je slegnula ramenima.
  - Dobili smo tenkovski duel sa gotovo ravnopravnim protivnikom, a po svemu sudeći iskusnim šuterom. Prije toga su također izbacili nekoliko pušaka i preživjeli. Od naših drugova, sigurno nisu svi imali sreće!
  Elizabeth je pogledala svoje tijelo i primijetila:
  - Sva četvorica smo tako glatki, bez ožiljaka... Ma koliko nam se sreća osvetila!
  Golonoga Aurora je odmahnula glavom.
  Obično dobar početak znači i dobar kraj. Kako god bilo, još smo živi!
  Ekaterina je prstima bosih nogu protrljala nos i predložila:
  "Možda bismo trebali stati i malo pojesti. Nemojte jesti ujutro!
  Elizabet se složila:
  - Hajdemo! U isto vrijeme, hranit ćemo dijete!
  Ručak je bio skroman: mast, kruh i luk. Nije bilo dovoljno vojske za sve, pa su u selu dobili poklon. Djevojčice su jele i davale dječaku. Očigledno se još uvijek bojao i pojeo je samo tanku krišku salse i kruha. Ali Catherine je pronašla još malo mlijeka, iako kiselog.
  Nakon jela, devojke su se opustile i pevale...
  Za Rusiju se bore poletne devojke,
  Veoma su ponosni i Svarogovi sinovi ....
  Naša lepotica tako zgodno pogađa mitraljezom,
  Sotonine sluge nas neće moći slomiti!
  
  Borili smo se hrabro, borili smo se protiv fašizma,
  Pobijedićemo zli Wehrmacht, iako je neprijatelj jak...
  Vjerujem da ćemo uskoro vidjeti komunizam,
  Zlatno lišće, svijetlo od javora!
  
  Nema bolje nase drzave, ljepsi je komunizam,
  Tako da naša otadžbina blistavo cvjeta ...
  Lakokrila sreća će doći na planetu,
  I san o boljem životu će se uskoro ostvariti!
  
  Vjerujte da će naša Rusija postati velika sreća,
  Marija će vladati, Lada majka bogova...
  Zaustavićemo navalu paklene divljine Wehrmachta,
  I ne trebaju dodatne i napamet riječi!
  
  Neprijatelj neće moći da iščupa srce devojkama,
  Mi borci naoštrili smo oštar, mahnit mač...
  Glas ljepotice jako dobro poznaje poziv,
  I mi ćemo moći da isečemo fašističke horde!
  
  Znaj da mi komsomolci nikada nećemo odustati,
  Položićemo sve naciste najoštrijom oštricom...
  Neka lica naših devojaka zasijaju zlatom,
  A fašistu ćemo udariti pesnicom u lice!
  
  Bosonoga djevojka juri kroz oštre snježne nanose,
  Aktivno škraba uz grmljavinu munje iz mitraljeza...
  Vi fašisti morate samo da se udavite,
  Jer Otadžbina je monolitna tvrđava!
  
  Pobedićemo fašiste, iako imaju moć mira,
  Ujak Sem je odlučio da igra zajedno sa Fritzovima u ovoj bitci..
  Napravili su sebi idola od Adolfa,
  A sada ima ruske vojske protiv njih!
  
  Ovdje viju zle bitke, u borbi ovog komsomolca,
  Oni slamaju naciste, iako u neravnopravnoj borbi...
  Glas devojke od srebra je tako zvučan,
  Ljepotica neće podleći Hitleru-Sotoni!
  
  Naš ruski udio je da kontinuirano pobjeđujemo,
  Iako fašistička armada ne zna broj...
  I udarili smo Adolfa jako u vilicu,
  Laburistička Moskva podlegla naletu!
  
  Već su snježni nanosi, a cure su bose,
  Trepere golom petom, kao trag zeca...
  Komsomolci su hitri u borbi,
  Vjerujte da neprijatelj neće vidjeti zoru!
  
  Ne daj fašistima milost u borbi,
  Njihova vojska će biti u paklu, kao đavo u vatri...
  Primićemo nagrade iz Isusovih ruku,
  Biće jako svirepo, ruske devojke medo!
  
  Ako treba, okrećemo se, sve planine su zavejane,
  I stajaćemo u svemiru svetlosnog raja komunizma...
  Otvarajući nas na sreću iz pušaka Aurore,
  I brutalni fašizam je bačen u pakao!
  
  Staljingrad nije podlegao, mi smo se odupirali pod njim,
  Iako je horda izbila iz čelika i pakla...
  Djevojke su nogama bacale bosonoge bombe,
  Jer domovina komsomolaca je jedna!
  
  Vjerujem da ćemo biti u Berlinu, iako je teško,
  Nacisti imaju "Pantere", "Tigrove", "Lavove", "Ferdinanda"!
  Devojka je povukla ciglu na rame,
  Jer komsomolci u borbi su žestoki talenat!
  
  Srce mlade djevojke dato je Isusu,
  Takođe, Lenjin i Staljin žive u strasnoj veri...
  Tako da nema više vještih sumnji,
  Recimo čvrsto i snažno da je Adolf kaput!
  
  Slomit ćemo zmaja predsjednika mačevima,
  I uništićemo njegovu bandu vekovima...
  Zgazićemo fašističke horde devojaka nogama,
  Neka se svjetlost ispuni, sveti san!
  
  Dajte ljudima slobodu, njihove misli i osjećaje,
  Tako da zvijezda sija kao sunce komunizma...
  Jer ćemo imati kašu sa puterom tako gustu,
  Vječna mladost naše sestre postat će mi zauvijek!
  
  Ovdje će doći svjetlost, domovina će zablistati...
  Otadžbina će nam biti na slavi vekovima...
  Mi ćemo stajati na vrhu, ti vjeruješ komunizmu,
  Snaga ruskog duha, znaj da je borac veliki!
  
  Ovdje je Rusija spremna da postane ljubaznija i ljepša,
  I pomozite cijelom svijetu da ode u rajsku sreću...
  U stanju smo da osvojimo univerzum čak i ivice,
  Univerzum bez ruba do sreće snage donosi!
  
  Ali neće biti Rusije pod petom zlog Rajha,
  Jer ima pravi talenat za borbu...
  U plesu naših devojaka, uz taj sat,
  Što će ljepotica vjerovati bilo kakvom rezultatu!
  
  Uskoro će doći era blistavog sunca,
  Kada će slava Otadžbine veličanstveno procvjetati ...
  Naša vojska se slavno bori sa paklenim Wehrmachtom,
  I on će moći da pomesti hordu zlog Frica!
  
  Zdravo Sveta Lada Bogorodice naša,
  Rodila si Peruna i Jarila vekova...
  Beznadežna kaša neće primiti vjeru,
  Ako potrošite mnogo, nećete suzdržavati riječi!
  
  Najvažniji vladar je veliki Staljin,
  Lenjin mu je ostavio u amanet najmudriji put do Edena...
  Jer Josif je vladar svjetla,
  I neki trenutak za ljude idealan!
  
  Nacisti neće moći prevariti Otadžbinu,
  I odsjekao Moskvu od Volge, od Sibira...
  Verujem da će preživeti - Rusi pod komunizmom,
  A Adolfova moć - obrisati ću djevojku!
  
  Uskoro ce biti pobede, istina je ko sunce,
  Uskoro će biti sjaj, poput zraka kvazara ...
  I vjerujte u Rusiju, komunizam će se razviti,
  Pa, ako mi ne verujete, bolje umuknite!
  
  Nauka će uskoro vaskrsnuti mrtve komunizma,
  Njena mudrost je bez granica, velika kao kvazar...
  Pobedićemo fašiste našim dobrim duhom,
  Ne predajmo se iskušenju zlatne vreće!
  
  Pa, ukratko, proći će, ovo je pakleno vrijeme,
  Mi devojke ćemo u Berlin ući u crvenom...
  I naš bezgranični teret će prestati,
  Jer borbom ćemo svoju sreću uzeti!
  Elena je neko vreme pevala sa svima, ali je onda upalila motor i auto je ponovo zabrujao. Nije lako pobjeći od potjere za tridesetčetvorkom s njegovim glasnim motorom. Dizel takođe ima dosta nedostataka.
  Radio komunikacija nije radila i samo ste morali da gurate na istok. Skoro da se krene na slepo. Polugola Elizabeth se s vremena na vrijeme naginjala iz otvora. Pokušao je zaviriti tamo i crvenokosa Aurora. A Katarina je bila iscrpljena od vrućine i djevojka je zaspala.
  Dječak je sjedio na jednom mjestu i također se kljucao po nosu. Elizabeth je, s druge strane, razmišljala gdje da položi svoj put. Bilo je mnogo ideja. Ali koji će dovesti do spasenja?
  Nisam želio da me nacisti zarobe. Polugola Elizabeth je već vidjela čime je to bremenilo na primjeru Darije. Jadna djevojka je uhvaćena tokom izviđanja. Nacisti su je prvo skinuli i temeljito pocepali bičevima. Zatim su se bosi vozili kroz snijeg do susjednog sela. I tamo, sa promrzlim nogama, bili su primorani da plešu na ugljevlju.
  Jadna Darija je doživjela veliku patnju. Zatim su je stavili na stalak i natjerali da visi gotovo golu dok djevojčica nije umrla od hladnoće. Tako se Elizabeta sjetila da su ih očekivali u slučaju zatočeništva - mučenja i pogubljenja.
  
  
  Općenito, iznenađujuće je da se tako kulturan narod kao što su Nijemci pokazao takvim, jednostavno natprirodno okrutnim. I sama polugola Elizabeth bila je začuđena što nacisti jednostavno nisu sažaljevali nikoga. Čak su i djeca bila mučena, a to je izazvalo čuđenje...
  Pogotovo kada su pionire bičevali bodljikavom, usijanom žicom. Brr! Imaju li nacisti kamen umjesto srca?
  Tokom kretanja, djevojke su vidjele nekoliko sovjetskih vojnika kako se probijaju kroz šumu.
  Lijepa Elizabeta je naredila da se tenk zaustavi i ponudila da dovede vojnike. Dakle, unutra nije bilo mjesta, borci su se smjestili na oklope - tornjeve i trupove. Čak su se i držali za ruke da ne bi pali.
  Vojnici su bili mladi, skoro svi još nisu imali ni čekinje, samo je major bio stariji od ostalih. Golonoga Aurora, kao i većina crvenokosih žena, temperamentna, počela je da flertuje sa borcima. Uzela je čak i ruke najljepših i stavila ih na grudi.
  Elizabeth je strogo viknula na crvenokosu zvijer:
  - Smiri se!
  Mladić je, pocrvenevši, sklonio ruke, a polugola Aurora je zarežala:
  "Pa, zar ti nije žao ovih momaka koji su izgubili naviku ženske naklonosti?
  Prelijepa Elizabeta, smekšavši se, odgovori:
  - Ali nemoj to raditi pred svima... Kad niko ne vidi, onda radi šta hoćeš!
  Golonoga Aurora je ljutito tresla bokovima. Blizina, zgodni mladići uzbuđeni. A crvenokosa, koja je imala vrelu krv, iskusila je patnju da trenutno nije mogla da zadovolji požudu tigrice. U jednom bikiniju i Ketrin je bila uzbuđena, želela je muškarca, ali je znala da se kontroliše. Iako je već ocrtala sebe kao žrtvu među mladićima na oklopu. Evo svijetle sa crnim obrvama. Kada prestanu prenoćiti, onda...
  I golonoga Elizabeta je u sebi osjećala želju, ali odgoj komsomolca protestira protiv zvjerskih instinkta. Ne možete samo voditi ljubav sa prvom osobom koju sretnete, samo zato što je sladak. Iako je prijatno.
  Elizabeth tjera ove misli od sebe, ali što više pokušava, to više želi. Na sreću, ispred se pojavio još jedan sovjetski tenk. Štoviše, sudeći po veličini i obliku - KV.
  Djevojčica je bila rastrojena, a golonoga Aurora, pošto radio nije radio, davala je signale zastavicama. Odgovorili su joj iz sovjetskog tenka. Kao, sve je u redu, uskoro ćemo napustiti kotao.
  Samo je Elena izgledala uznemireno - možda nema dovoljno goriva.
  Plavokosa djevojka je doviknula crvenokosom:
  "Signal da nam treba gorivo."
  Bosonoga Aurora dala je znak. I oni su joj odgovorili. Da će uskoro doći kamion za snabdevanje i biće bolje. Crvenokosa je pogladila vojnikovo još golobrado lice i ... oštro joj mloskala usnama. Mladić je ponovo pocrveneo. Major je, namršteći se, upitao:
  - Zašto me ne poljubiš?
  Polugola Aurora je netaktično odgovorila:
  - Ti si star!
  Major je odgovorio sa uvredom u glasu:
  "Imam samo trideset i tri godine. Doba Hristovo!
  Golonoga Aurora je prezrivo frknula:
  - Ne verujem u Boga! - Kao što je Lenjin rekao: Bog je samo iluzija, ali ovo je vrlo štetna iluzija, sputava um!
  Major je sa tugom u glasu prigovorio:
  "Ni ja nisam vjerovao u Boga, ali dogodio mi se tako nevjerovatan incident da se to može objasniti samo intervencijom viših sila!"
  Crveni đavo je bio skeptičan:
  - Sve se može objasniti sa materijalističkih pozicija. Potrebno je samo da imate relevantno znanje.
  Major je slegnuo ramenima, kosa mu je već bila prosijeda, a zaista se činilo da ima najmanje četrdeset godina. Golonoga Aurora je i dalje preferirala mlađe momke. I nije je previše zanimao major, kao muškarac. Iako je znatiželjno šta je vidio neobično? Možda pakao?
  Polugola Aurora je golim potplatom prošla po oštrom dijelu oružja. Peta je postala škakljiva, a vatrena lepotica se nasmešila.
  Onda je pitala majora:
  - I šta si video?
  Neočekivano je odgovorio:
  - Znaš, to ću ti reći na sledećem sastanku!
  Polugola Aurora je skeptično primijetila:
  "Ali i oni mogu da ubiju tebe, zar ne?"
  Major reče s namjernom ravnodušnošću:
  Dakle, ovo je sudbina! Kao i ti lepotice!
  Crvenokosa odgovori ozbiljno:
  "Ja sam vještica, a vještice ne umiru u ratu!"
  Major prasne u smijeh i pogladi djevojčinu vatrenu glavu:
  "Ateistička vještica... Ovo je tako zanimljivo!"
  Bosonoga Aurora je ozbiljno odgovorila:
  - Ne meša se! Osim toga, ne vjerujući u pakao, mnogo ste hrabriji u vještičarstvu!
  Major je ipak hteo nešto da odgovori, kada su tri granate pogodile tenk KV ispred. Pažljivo prikriveni, Nemci su postavili zasedu. Štoviše, jedan tenk je bio najnovija modifikacija "Pantera" -2 s topom duge cijevi od 88 mm, koji je mogao probiti prednji oklop IS-2 sa bliske udaljenosti. Opet su devojke morale da se upuste u neravnopravnu bitku. Ali očigledno je takva njihova sudbina - da se bore i pobeđuju! I protiv toga se ništa ne može učiniti čak ni njihovim herojstvom!
  Mada, kada u ovome osvajate pobjede, onda je sva draž! Bez straha!
  Golonoga Elizabeth je pevala punim glasom;
  Fašistički dželat mu kida ramena,
  Evo stalak, klešta, bušilice pri ruci!
  On želi da osakati tijelo duše,
  Beznačajno čudovište, ali izgleda cool!
  
  Obećava novac, brodove u moru,
  Šta čak i titula može dati!
  Stvarno te stavio na kocku,
  Uostalom, za njega ste samo leš i igra!
  
  Želi da zna o našem poslu,
  Šta ima novo u lancu sirotinje okovati!
  Stoga ću voziti velikodušno, slagati se,
  Da zaboravi oca, pa čak i majku!
  
  Ali mi ćemo čvrsto služiti domovini,
  Ne može nas slomiti okrutnost dželata!
  Grana će se saviti od naleta vjetra,
  I gole bebe plaču!
  
  Da, izgubio sam prvu tešku rundu,
  Ali Svevišnji će dati priliku da se nadoknadi!
  A onda ću ja sam poslati neprijatelja u nokaut,
  Moja šaka će čvrsto izbiti reptila!
  
  Otadžbina mi daje takvu snagu
  Da je moguće savladati bol svake torture!
  I izađi iz ovog groba bez dna,
  Da ne bude prožderan, ljuti medo!
  
  Još malo i spas je blizu -
  Ostvarićemo pobedu nad neprijateljem!
  Živjeti pod okriljem svjetla komunizma,
  Tako da Sunce preplavi kuću zlatom!
  Pa, šta je sa takvim devojkama, vojnici Crvene armije su u stanju da se odupru neprijatelju. I oni će se hrabro boriti.
  Ipak, nacisti su se ponovo probili do Staljingrada i vode se žestoke borbe za grad na Volgi.
  Djevojke i ovdje se borite herojski. Kao da su pravi besmrtni bataljon.
  Na primjer, Alenka je u očajničkom kontranapadu i golim prstima baca eksplozivni paket uglja, prevrćući Pantera.
  A ovo su samo borbe na periferiji grada, koje su veoma okrutne.
  Anyuta, pucajući na naciste, vrišti:
  - Slava vremenima komunizma!
  A Alla će svojom grimiznom bradavicom pritisnuti dugme za bazuku i samouvjereno pogoditi neprijatelja na licu mjesta.
  Zatim cvrkuće:
  - Nepokoreni ni korak nazad,
  Nepokoreni - heroj Staljingrada ...
  Nepoklonjen u svakom trenutku,
  Sa nama je Rusija sveta zemlja!
  Marija je cvrkutala, saseći neprijatelje i namigujući:
  - Slava Svetoj Rusiji!
  Olimpija je duhovito odgovorila, koseći Nemce:
  - Za SSSR!
  2. septembra 1944. za grad na Volgi su se odvijale žestoke borbe. Ženski snajperski bataljon pod komandom kapetanice Nataške Kaktusove zauzeo je odbrambeni položaj u ruševinama u ulici Volodarskog. Iza ruševina su se skrivale djevojke sa mitraljezima i puškama, vezane zavežljajima granata.
  I sama Nataša je u pegavoj tunici preko golog tela, u kratkim pantalonama i bosa. Lijepa i oblina djevojka, jakih bokova, tankog struka, kratke frizure ispod polu-boksa. Lice je veoma izražajno, muževne brade, plavih očiju širom raširenih. Svijetlo smeđa kosa posijeda od prašine, visoka prsa, tvrdog pogleda. Kapetan Nataša se bori više od dve godine i uprkos svojoj mladosti videla je mnogo toga. Noge djevojke su prekrivene posjekotinama i modricama. Djevojčica je spretnija da se kreće bosa nego grube i nespretne čizme.
  Goli đon osjeća i najmanju vibraciju tla, upozorava na blizinu rudnika, a sama majka zemlja dodaje izdržljivost. S jedne strane, stopala djevojčice su otvrdnula i nisu se bojale vrućeg metala, niti oštrog ruševina ruševina, ali s druge strane, nisu izgubile osjetljivost i gipkost, upozoravajući kroz urlik na kretanje tenkovi.
  Slatka Nataška drži granatu sa zavezanim paketom eksplozije. Potrebno je dopuzati do strašnog njemačkog tenka "Lav", zalijevajući ulice mitraljezima.
  Mirabela puzi pored nje. Takođe bosi, pa su sve djevojke iz bataljona ispale iz čizama, imitirajući svog komandanta. Njeni prašnjavi tabani se izoštre kada djevojka puzi na sve četiri. Mirabelina žuta kosa je neuredna i duga... Malo se čupava. Sama djevojka je vitka, mršava, malog rasta. Može se čak zamijeniti i za djevojku, sa uskim ramenima i naizgled velikom glavom.
  Ali Mirabela je već dosta toga doživjela. Uspjela je posjetiti i fašističko zatočeništvo, preživjevši okrutna mučenja, i rudnike, odakle je nekim neshvatljivim čudom uspjela pobjeći. Ali gledajući njeno djetinjasto, nježno lice, nikad se ne može reći da su je tukli gumenim palicama po petama, kroz tijelo joj je prošla struja.
  Mirabela puca... Vojnik Trećeg Rajha, u ovom slučaju Arap, pada mrtav, a njuška mu diže pijesak i ruševine.
  Nataška stavlja gomilu granata ispod gomile smeća. Sada će devedeset tona težak "lav" dopuzati ovamo i razneti ga. Plave oči djevojke svjetlucaju poput safira na njenom licu, tamnom od opekotina i prašine.
  Iskustvo pokazuje da će dobro zaštićeni tenk sada promijeniti položaj. "Lav" ima bočni oklop od 100 mm, pa čak i pod uglom. Tridesetčetvorka se ne može probiti, samo teški Keveši imaju šansu. Ali gusjenice su cilj. Glavna stvar je lišiti mobilnost automobila ...
  Svetlana ispaljuje rafal iz mitraljeza... Pada vojnik, niko ne zna koje nacionalnosti. Nemci, koji su osvojili veći deo istočne hemisfere, njeguju arijevsku krv i bacaju kolonijalne trupe u bitku: Arape, Afrikance, Indijance, razne Azijate i Evropljane. Porastao je i broj Poljaka - koji su od kolevke navikli da mrze boljševičku Rusiju. Ovdje se bore ukrajinski nacionalisti, i donski kozaci, i čečeni, i cijeli kavkaski kaganat. Hitler je podigao čitavu internacionalu.
  Mnogo neprijatelja...
  Svetlana spretno izbegava mitraljesku vatru. Metak se skoro raspucao, pocrnio od prašine, okrugla, djevojačka peta. Lepi kapetan je čak osetio golicanje koliko je blizu proleteo poklon velikog kalibra. Djevojka se prekrstila šapnuvši:
  Čak nas ni metak neće zaustaviti!
  Mirabela uzvraća... Druga devojka Anđelika - veoma crvenokosa, iznadprosečne visine, mišićava, uprkos oskudnim obrokima. Takođe veoma lepa devojka, raskošnih bokova, zategnutog struka, ne ženstvenih širokih ramena i visokih grudi.
  Anñelika se bori samo u šortsu, tunika je rastrgana u komadiće i raspada se u prašinu, a nove uniforme se ne isporučuju preko Volge. Ne daj Bože da se prenesu još municije i kap hrane za iscrpljene sovjetske trupe.
  Tako da je Anđelika gotovo gola, noge su joj izgrebane, posebno koljena. Komad gelera udario je u taban desne noge, boli, teško se hoda.
  Crvenokosa, prašnjava, gotovo gola Anđelika izvija svoje lepo, ali istovremeno tvrdo lice. Djevojka, pucajući, kaže:
  - Gospod, Moskva i Staljin su iznad nas!
  I ona odsiječe napadače naciste, jedva da ima vremena da se otkotrlja.
  Ruševine i uske ulice otežavaju okretanje strašnim njemačkim tenkovima. Evo skoro dve stotine tona "Miševa" i nikako ne mogu da prođu...
  Kako je Svetlana očekivala, "Lev" se malo provozao, i zakopao se u gomilu smeća. Došlo je do eksplozije. Gusjenica je pukla, odletjelo je nekoliko oštećenih valjaka.
  Ranjeni tenk je stao, a iz cijevi je izletjela granata...
  Negdje je tutnjalo u daljini, ostavljajući ruševine. Plavokosa Svetlana je kao zmija siktala:
  - To je moja računica! Otvoren račun...
  Djevojka-kapetan je opet prisiljena da otpuzi. Nemci i njihovi sateliti ne mogu da iskoriste svoju tehničku superiornost u ruševinama. Krivom tvrdoglavog Hitlera, horde Trećeg Rajha su zaglibili u pozicionim bitkama u prilično velikom i dobro utvrđenom gradu.
  Mirabela baca granatu. Terajući ih da rade salto nad oborenim Nemcima ili Arapima, prevrćući se. Jedan od nacističkih militanata otkine mu ruku i okači na nju engleski sat sa kompasom.
  Mirabela sa osmehom kaže:
  - Ono što vam kompas pokazuje - put u pakao!
  A lijepa djevojka otrese komadić prilijepljene keramike sa svoje prašnjave pete.
  Anđelika također briše prašinu, sa svojim čvrstim, punim grudima. Bradavice su skoro crne od prljavštine i svrbe. I probaj da se opereš. Opet morate kopati dok njemački puškomitraljezi škrabaju. I puzati na plastunski način.
  Bataljon djevojaka drži svoje položaje, iako ima granatiranja. I kidaju teške granate, i bombe padaju s neba... Ali ništa neće slomiti hrabrost sovjetskih heroina.
  Ovdje Svetlana vidi kako Panter puzi. Pa, ovaj tenk više nije tako strašan.
  Možete ga udariti u stranu. Djevojka je kihnula, ispljunula prašinu koja joj se popela u elegantna usta. Uzela je u ruku granatu, opterećenu eksplozivnim paketom. Morate se prišunjati neprimećeno. Ali ima toliko dima okolo.
  Anñelika je počela da se prikrada, oslanjajući se na odvod golim prstima i laktovima. Bila je kao mačka koja vreba miša. Djevojčica se sjećala rata iz tog užasnog ljeta četrdeset prve godine, kada je Wehrmacht izdajnički napao prostranstva SSSR-a. Nije li se ni djevojka, skoro djevojka, uplašila? U početku da, ali onda se navikneš. A stalne rafale granata već doživljavate kao običnu buku.
  A sada je eksplodirao vrlo blizu. Djevojka se lupila po stomaku. Fragmenti jure odozgo kao jato divljih pčela. Anñelika šapuće ispucalih usana:
  - U ime pravde, Gospode!
  Djevojčica ubrzava puzanje i baca granatu sa priloženim paketom eksploziva. Sadašnjost leti u luku. Čuje se eksplozija, tanji bočni oklop Pantera se daje. Njemački tenk počinje da gori, borbeni komplet detonira.
  Svetlana sa osmehom šapuće:
  Hvala ti Gospode Isuse! Ja verujem samo u tebe! Molim se samo tebi!
  Lomi pantera. Otkinuto, dugačko deblo zatrpano je u ruševinama. Prednji oklop, odvojen od bočnog oklopa, podsjeća na žlicu.
  Svetlana, čije oči, na licu smeđem od prašine i opekotina od sunca, blistaju kukuricima, kaže:
  - Što više hrastova ima neprijatelj, to je jača naša odbrana!
  Anđelika je veoma seksi, u crnim gaćicama, golog, prašnjavog, snažnog tela. Devojka je veoma pametna. Može da baca krhotine stakla golim prstima.
  Sada je bacila oštar predmet svojom gracioznom, prašinom prekrivenom nogom. I zaglavio, pravo u grlo fašistu. Lepa Anđelika je probrbljala:
  - A ja sam seks simbol, i simbol smrti!
  . POGLAVLJE #4
  Djevojka, nakon čega je ponovo puzala, pucajući. Vodio vatru i Svetlanu.
  Kapetan ljepote, Natasha, nakon što je posjekao fašistu, cvrkutala je:
  - Život je lanac, a male stvari u njemu su karike...
  Mirabela je opalila, otvorila Fritzovu glavu i dodala:
  - Nemoguće je ne pridati važnost linku!
  Svetlana, opet precizno šutirajući, zakuknu:
  - Ali ne možeš da se vrtiš oko sitnica...
  Mirabela je precizno opalila i dodala:
  U suprotnom, lanac će vas obaviti!
  Još jedna devojčica Olimpijada, takođe veoma lepa, zajedno sa pionirkom Serjožkom, pripremila je minu na žici. Njih dvojica su je gurnuli... Podmukli bauk se uvukao u gusenicu "Tigra"-2. I kako će ovaj njemački auto duge cijevi eksplodirati.
  Plavokosi dečak Sergej je uzviknuo:
  - Naša Rusija, imaš kantu!
  I jedva je stigao da skoči nazad, bljeskajući, sa crnim, oborenim štiklama, sa krova koji je padao.
  Olimpija je pomilovala dječaka po vratu i rekla:
  - Ti si veoma pametan!
  Pionir je krenuo na front i pridružio se ženskom bataljonu. Dečak je takođe veoma kreativan. Na primjer, napravio je avione za obaranje fašističkih jurišnih aviona. Kada se Focke-Wulfovi, ili TA-152, podignu, čuje se nevjerovatno zaglušujuća graja.
  Nemci udaraju uz pratnju Wagnerove simfonije. Tako veličanstvena melodija.
  Olimpija uznemireno kaže:
  - Još pokušavaju da nas uplaše!
  Pionir je patosirano pjevao:
  - Ruski ratnik se ne boji smrti,
  Smrt nas neće odvesti pod zvezdano nebo!
  Jer sveta Rusija će se teško boriti,
  Napunio sam moćni mitraljez!
  Olimpija, visoka, mišićava devojka, širokih bokova i ramena, tipična je seljanka. Odjeća je tokom borbi pocijepana u dronjke, jake noge su gole, kosa je upletena u dvije pletenice i jako zaprašena.
  Serjožka ima samo jedanaest godina, mršav od neuhranjenosti, izgreban i prljav dječak, samo u kratkim hlačama. Dječakova prirodno bijela kosa posijedila je, a rebra se vide kroz tanku, preplanulu i prljavu kožu. Noge užasno oborene, u opekotinama, modricama, sa žuljevima. Istina, sudbina je sačuvala dijete od ozbiljnih povreda.
  Na njegovoj pozadini, Olimpijada djeluje veliko i debelo, iako djevojka uopće nije debela, već sa jakim, istreniranim mesom na kostima. Štaviše, činilo se da glad uopće nije utjecala na njenu krupnu i krupnu figuru.
  Djevojka puca iz teške protutenkovske puške. Nemački automobili se ne mogu probiti u čelo, ali postoji šansa u gusenicama.
  A pozamašni "Lav", primivši težak eksploziv u podvozje, počeo je da puše dim kao veliki pušač.
  Serjožka je sa zlobom pevala:
  - Smrdljivi Fric je bez razmišljanja zapalio cigaretu na ulazu! Naravno, upao je u velike probleme!
  Olimpijasa, trepereća mišićavim, preplanulim listovima, otkucala je step dance svojim golim, prelepim nogama. Devojka je pevala:
  - Sveta ruska lica trepere sa ikone... Ne daj Bože da potopiš bar hiljadu Frica! A ako neko zuje više od fašista, niko vas, vjerujte, zbog toga neće osuditi!
  Zatim je ponovo napunila protivtenkovsku pušku i ponovo pucala. Njemački transporter je ponovo ispuhao dim.
  Djevojački bataljon nanio je značajnu štetu Fritzu. Ali i on je pretrpio gubitke. Ovdje se jedna djevojka raspala na pola, a lice joj je tako, uprkos prašini, postalo blijedo.
  Veći dio Staljingrada su već zauzeli nacisti, ali ono što je ostalo od grada ne želi popustiti i predati se.
  Svetlana u međuvremenu pokušava da se probije kroz "Tigra". Snažan njemački automobil, dobio je granatu u stranu, ali nije podlegao. Okreće se da ispali top. Djevojčica mora da se zakopa u zemlju, i ruševine, kako je ne bi zgnječio udarni talas koji oslobađa sadašnjost.
  Svetlana tiho šapuće:
  - Mama, tata, izvini!
  Mirabela je na Tigra bacila granatu koja joj je eksplodirala na čelu. Djevojka je prosiktala:
  - O tome da je svetlo učenje zimi u proleće... Ponavljam bez izuzetka da je Hitler kuga kopile!
  Anñelika je, razbijajući pogled na naciste, i rafalnom polivši ih vodom, napinjala:
  - U kovčegu, sad sam video Firera! I udarila je jadnika pravo u oko!
  Crvenokosa djevojka je zapravo golim prstima bacila granatu na tenk. Pogodilo je cijev... Uslijedila je eksplozija i cev "Tigra" je oštećena.
  Kukavički Nijemac ga je uzeo i ustuknuo.
  Svetlana je frknula kroz nozdrve:
  - Naši, vaši neće popustiti!
  Mirabela je metkom posekla hitlerovskog plaćenika i pevala:
  - A zlikovac se ne šali! Ruke i noge, uvija ruske konopce! Zarije zube u samo srce... Otadžbinu do dna pije!
  Svetlana se zahihotala i zalajala:
  - Firer divlje viče, suze se!
  Mirabela je ispalila i dodala:
  - Pa, mrtvački puše, cere se!
  Pojavio se još opasniji "Štumrtiger". Uništava čitave zgrade i bunkere. Štaviše, ne približava se položajima sovjetskih trupa. Auto čuvaju njemački mitraljezi.
  Svetlana vidi da je približavanje pozicijama Frica nerealno. Ali na nebu Focke-Wulfs. Jedna od ovih mašina leti bliže sovjetskim pozicijama. Djevojke otvaraju vatru na nju.
  Anñelika baci granatu i bijesno kaže:
  - U dubokoj smrti - nema oprosta!
  Nakon toga, djevojka se okreće iz mitraljeza. Brzo se vraća. Relativno novi njemački tenk "Panther"-2 s malom kupolom i nižom siluetom brzo se vozi.
  Nekoliko djevojaka baca granate na njemački automobil. Ona se, nakon što je dobila poklone, smrzava i ne može se okrenuti.
  Anñelika je zviždala, sikćući:
  - Ovo je novi napad! Pocepaćemo joj usta!
  Panter-2 je zarežao i ispalio svoje moćnije oružje.
  Vatreni stup je razdvojio vazduh i momentalno zagrejao i elektrolizirao atmosferu.
  Anñelika se zakikotala, školjke su proletjele pored polugole djevojke. Besramna crvenokosa je zatresla bokovima i rekla:
  - I Njutn je pobedio neprijatelje, zbacio jaram sa prestola! Fritz je odredio svoj Newtonov zakon!
  Staljingrad je bio sav zahvaćen požarima, kada se činilo da vatreni jezici ližu nebo i pucketaju ljubičastim, narandžastim i grimiznim iskrama! A svaka iskra je kao duh koji bježi iz paklenog zamka.
  Svetlana je, obarajući njemačkog borca, bljesnula plavim očima, pjevala:
  - Šta kukaš loša starica? Vjerujte, samo psihijatrijska bolnica plače za vama!
  Mirabela je pevala u pevanju, pucajući na naciste:
  - Kako je dobro leći na travu i udarati Frica po glavi! Pripremite oblog za Firera i pošaljite metke iz mitraljeza!
  Djevojka se divlje zakikotala i prevrnula se sa stomaka na leđa. Napravio sam bicikl sa nogama. Doletela je granata. Leteći Focke-Wulf, primivši gelere ispod trbuha, žustro se vinuo uvis. Vidi se da su ga ranili oštri komadi. Fašističko stvorenje se zapalilo i počelo da gubi komade slomljenih krila.
  Svetlana je, videći kako Foke gubi visinu, graknula:
  - To je semafor! Na brodu visi sjekira!
  Njemački avion je eksplodirao, razbacujući krhotine u sve udaljenije kutove neba. A gde je nestao fašistički as. Napravio sam zadnji okret. Dželat je otišao u pepeo, a ne pilot!
  Mirabela je kihnula, raspršila prašinu i rekla:
  - Biti ili ne biti? To nije pitanje!
  Anñelika je ponovo nogom bacila komad stakla, toliko da je, udarivši u oko, ono izašlo na Frica, kroz potiljak:
  - Ja sam tenkovska armada! I treba da se lečite!
  Nemci i njihovi sateliti pokušali su da napreduju, bacajući granate ispred sebe. Takva taktika protiv djevojaka nije uspjela. Ovdje je Seryozhka rasporedio katapult i kako on pogađa neprijatelja kao odgovor.
  Pionir je viknuo:
  - Deda Mraz kida Hitlerova usta!
  Naboj katapulta, koji se probio u gomilu nacista, natjerao ih je da se rasprše, a istovremeno se prevrnu u zrak. Fritz je pao i razbio se o ruševine zidova.
  Tenk "Tigar" -2, izgubivši ravnotežu, sudario se sa "Lavom". Oh, Leva, gdje je tvoje strašno ime?
  Svetlana se nasmešila i odgovorila:
  - Pa, bravo Serjožka!
  Dječak je agresivno zarežao.
  - Pioneer je uvek spreman!
  Djevojka je kao odgovor odmahnula bosom nogom.
  Devojka-kapetan je ponovo počela da zakucava. A Olimpija je zagolicala Serjožkino usko stopalo, kako mu je teško! Nije ni čudo što se dječak ne boji trčati kroz vatru.
  Mirabela je u pjevanju rekla:
  - Mladost je dobra - starost je loša!
  Angelica, ova vesela crvenokosa, se složila:
  Nema ništa gore od starosti! Ovo je zaista najodvratnije stanje od svih mogućih!
  I djevojka je napravila skok udarcem. Zamislila je na trenutak odvratne bake. Ne, ne poredi staricu sa devojkom. I kakva lepota, u vitkim tijelima.
  Anñelika je uzela i zapevala:
  - Tok za godinom, godine u karavanu,
  Starica trlja kanu u malter...
  A šta je sa mojom vitkom figurom,
  Ne razumem kako je mladost nestala!
  Svetlana je bljesnula očima, srušila Nemca udarcem u prepone i primetila:
  - Ne! Ipak, u ratu postoji takva draž - ostati zauvijek mlad! Uvek pijan!
  Olimpijada je stavila novo punjenje u katapult. Ovo je nešto kao dobar malter. Djevojka je prosiktala:
  - Ne prođi, nego prođi!
  Serjožka je promeškoljio svoju tanku, ali okretnu nogu i zalajao:
  - Fritz lice!
  A granata je, zajedno sa eksplozivnim paketom, u punom zamahu doletjela na položaje nacista.
  Da, Staljingrad im nije dat. Već treći mjesec od kraja juna traje juriš, ali grad nije mogao sve da preuzme. Na drugim sektorima fronta nacisti su postigli uspjeh, ali ne i na ovom.
  Svetlana je opalila iz pištolja i zarežala:
  - Sve je nemoguće, slučajno je moguće... Nema potrebe da se univerzum mnogo komplikuje!
  I udario u rezervoar za benzin na motociklu. Mašina je eksplodirala, a vatreni vihori obasjali su zadimljeni pejzaž. I Nemca je rastrgala vatrena šapa.
  Djevojka kapetan je viknula:
  - Volim da ubijam zlo! A ovo je najveće dobro!
  Mirabela je rafalom pretukla Nemce i siktala:
  - Hajde da se igramo dikobraza!
  Anđelika je otvorila vatru, tačnije. Nekoliko crnaca je ostalo ležati na kopljima prekrivenim ruševinama:
  - Ubij neprijatelja! - šapnula je djevojka.
  Mirabela je razigrano otpjevala:
  - Naslikavši Hitlera ružem, Mainsteina lakom za kosu, odvući ću te u zarobljeništvo princeze, izgrizaće te vjerni pas!
  Svetlana, pucajući, siktala:
  - Hajde uveče, Adolf, obesi se... Prestani da zavaravaš glavu! Ajde uveče, poleti ko girlsokol - da biješ naciste jako!
  Mirabela reče u bijesu, srušivši kacigu s glave jurišnika:
  - Možemo! I hoćemo!
  Devojke iz bataljona "Lenjin" zaustavile su napredovanje stranih trupa. Fritz je krenuo naprijed, bukvalno bacajući leševe u svemir. Nije pomogao ni tenk "Lev", sa kojim su se polagale nade. Evo modifikacije stroja sa topom od 150 mm.
  Anñelika otkine kamen zalijepljen za njenu golu bradavicu. Devojka ima tako lepe i pune grudi. Djevojka nogom baca granatu. Noga je jača od ruke, a bacanje ide dalje.
  "Lav" je dobio razmak u gusjenici i stao. Pucao iz njegovih moćnih usta. Tutnjava i kolaps.
  Anñelika, pljunuvši, kaže:
  - Ruski ratnik ne stenje od bola!
  I devojka ponovo puca. I to radi izuzetno dobro. Fašista koji se nagnuo iz kule pada nazad.
  Crvenokosa, skoro gola devojka kaže:
  - Uzalud neprijatelj veruje da je uspeo da slomi Ruse! Ko se usuđuje, taj u borbi napada, mi ćemo dušmane žestoko pobijediti!
  I Anñelika kotrlja mišiće štampe, koje je jako utisnula.
  Oh, kako su devojke lepe! Ne želim da bilo ko od njih umre.
  Stalenida je potrčala... Veoma lepa devojka, čupave, bele kose. Ona ih nekako uspije namazati nekakvim napitkom da se ne zaprljaju.
  Devojka je veoma lepa, sa likom Venere, samo zategnutije i reljefnije. Odjeća na njoj, samo grudnjak i gaćice. Sve ostalo je već raskomadano. Ali kako su graciozne noge! Ovo nije devojka, već pečat savršenstva, kruna lepote.
  Kreće se na poseban način, poput vjeverice. A bosa stopala i treperenje, i štikle, iznenađujuće ostaju čiste. Stalenida puca, a fašista dobija čir na grudima.
  djevojka kaže:
  - Odanost domovini je najviša reč!
  Anđelika je uz smeh primetila:
  - Skini grudnjak i ostani kao ja u šortsu!
  Steelenida je negativno odmahnula glavom.
  - Ovo nije prikladno!
  Anñelika je zatresla bokovima, zgodno opalila i zapjevala:
  - Nešto je komsomolac postalo neobično! Tako hodati golih grudi je veoma nepristojno!
  Steelenida se zakikota i primijeti:
  - Zašto donositi radost Fritzu, pogledajte našu ljepotu!
  Anñelika odgovori odlučno:
  - Naša lepota je smrtonosna!
  Čelična djevojka se zakikota i opali u TA-200. Nacistički auto se zapalio. I lijepa plavuša je viknula:
  - Smrt zlu!
  Anñelika se zahihotala.
  - I život je dobar!
  Steelenida je, videći da Nemac pada, zarežala:
  - Ovo je najveća vrijednost! Nemojte misliti naciste da ste pobijedili!
  Anđelika pjeva:
  - Čekaju pobedu! Pobjeda čeka... Oni koji žude da raskinu okove! Čekaju pobjedu! Čekaju pobjedu! Moći ćemo pobijediti naciste!
  Prelepa devojka, a njene gole grudi se tresu. Dobar sa golim torzom na vrućini koju pojačava vatra.
  Svetlana je sada izgledala mnogo odlučnije. Pucala je na Frica iz automatske puške i zalajala:
  - Kastrirat ću te!
  I zaista, nacisti su dobili smrtonosne poklone i kovčege! I djevojka im je pokazala figuru, hajde da napravimo gole nožne prste. I zviždao kao slavuj-razbojnik. I kroz prste donjih ekstremiteta.
  Devojka kapetan je veoma pametna. I pjenušava. I uopšte ne okrutan. I njoj je ponekad žao neprijateljskih vojnika, koji mogu imati djecu koja će plakati za svojim mrtvim očevima.
  Svetlana, međutim, tjera takve misli od sebe, pa poželiš da brizneš u plač od njih. Ali nisu Rusi došli Nemcima da pljačkaju i ubijaju. Ne, to su Nijemci i cijeli agresivni čopor stranaca iz cijelog svijeta provalio je u ruska prostranstva.
  Svetlana se prekrstila i zapucala na Frica, koji je pokušavao da se tiho približi pozicijama Rusa Frica... Iscurilo mu je oko i mozak, koji je izbio metkom.
  Devojka-kapetan se nasmeši i reče duhovito:
  - Pravo oči u oči, glava u glavu!
  Svetlana je precizno gađala i prikolicom pogodila motocikl. Auto je počeo da se trga, a mitraljez je odleteo, nekoliko puta se prevrnuo. Zatim mu je njuška potonula u ruševine.
  Djevojka je protrljala goli, prašnjavi đon o ruševinu. I ponovo je naciljala. Njeno veselo, mlado lice se nacerilo prilično nacereno. Devojka je pevala:
  - Ne, rekli smo fašistima, naš narod neće tolerisati da se ruski mirisni hleb zove rečju brod!
  Mirabela je uputila vrlo precizan udarac, od kojeg je Focke-Wulf planuo, i cvrkutala:
  Za nitkova, naravno, izbor je jasan,
  Za dolare je spreman da izda Rusiju...
  Ali ruski čovek je tako lep
  Da je spreman da da život za Otadžbinu!
  Djevojka je napravila salto i pokazala nacistima smokvu, i skrolovala, a meci nisu dotakli ljepoticu.
  Pojavila se Anđelika, ova lepotica, skoro gola, prljava kao đavo, bacila je odjednom granatu sa dve noge. I provjerila je:
  - Ono što imam je... Fritz u oštroj strani!
  Olimpija je ispravila Anđeliku:
  - Oštra, u stranu, a ne u oštru stranu!
  Djevojčica se zakikotala i tresla grudima od lubenice, te ispalila granatu granatom sa eksplozivnim paketom. "Tigar" je pogođen u njušku, a ovo krivo umjetničko djelo je izbjeglo.
  Nakon toga, nacističko stvorenje je ustuknulo. Počela je da puzi kao kornjača zahvaćena požarom.
  Svetlana je pevala veselo namigujući:
  - A "Tigar" uzmiče i Nemci se kriju!
  Maiden bataljon je manevrisao pod napadima, vazdušnim udarima i teškim puškama. Ovdje su mlazni bombarderi pogodili, polomljene, usijane strmine su se dizale u nebo. I kamenje je gorjelo. Na sreću, nijedna od devojaka nije umrla, ali su muškarci otišli na onaj svet - kojima nije tako žao! I duše lete - neke u raj, a druge u pakao! Gdje đavoli s vilama već čekaju one koji nisu vjerovali u Isusa.
  Anđelika je najseksi ratnica u bijesu: pa, mogu li nacisti iz svog "Šturmtigera" stvarno pucati na položaje sovjetskih trupa i ubijati crvene ratnike?
  A djevojka je bosim nogama zgrabila granatu i zavrtjela se u slapovima salta. I vrti se sve brže i brže. A onda je svom snagom bacila dar smrti u široku njušku Olujnog tigra. Zabljesnule su gole, preplanule noge ljepotice, a granata je odletjela u široku njušku. A moćna mašina se prvo ugušila, a onda pojurila. Dva "kraljevska tigra" koja su stajala sa strane "Šturmtigera" su izbačena i razbacana u različitim pravcima. Valjci su im se otrgnuli, pa su pali, leteći kao slomljena kraljičina ogrlica.
  Eksplozivni talas odbacio je Anđeliku, a devojčica je poletela naglavačke. I bila je prevrnuta, ljuljana i bačena. Ali ljepotica je ipak sletjela, oštar krš i zdrobljeno kamenje zarilo joj se u gole tabane. Djevojčica je bolovala, a čak je i kroz žuljevito stopalo probušen vrh.
  Ali Anñelika je smogla snage da ustane i vikne:
  - Vi fašisti ćete biti u pepelu!
  Svetlanu i druge devojke bacio je eksplozivni talas, pa čak i malo zgnječen. Ali nijedan od prekrasnih ratnika nije umro. Djevojke su dočekale uragan i dobro usmjerenu vatru. Suzbijanje nacista koji su iskočili i drugih agresivnih insekata koji opsjedaju SSSR.
  Mirabela je sa velikim entuzijazmom pevala:
  - A kad nas truba Gospodnja odvede u boj, mi ćemo biti prijatelji sa Komsomolom! I po Jehovinoj volji, ja ću biti na nebeskoj prozivci!
  Anñelika, otresajući prašinu sa svojih krvavih tabana, zapeva:
  - Lenjine, žurka, Komsomol! Šaljemo Firera u ludnicu!
  Devojke su počele da se zaglušujuće smeju, a Serjožka reče uznemireno i uznemireno:
  - I moj katapult, ne tako precizan - kao one gole i snažne Anđeličine noge!
  Olympias je, igrajući se mišićima ruku, rekla:
  - To je ok! Još razmišljaš. Nešto hladnije!
  Staljingrad se tvrdoglavo držao. Ali na Kavkazu, situacija se pogoršala ulaskom Turske u rat.
  Otvaranje drugog fronta sa milionskom osmanskom vojskom, naravno, dodalo je probleme.
  Borbe su se odvijale u Zakavkazu. I Turci su se preplavili velikim pritiskom...
  U jesen i zimu, kao rezultat žestokih borbi, Kavkaz je pao... I okupirali su ga nacisti i Turci.
  Svi narodi Rusije očajnički su se borili na Kavkazu.
  Međutim, sovjetske djevojke na SU-100 također se dobro bore.
  Iako se pozicija Rusije čini beznadežnom. Ali ratnici se, zajedno sa Elizabetom, bore kao orlovi.
  Ekaterina golim prstima pritiska polugu. Šalje projektil koji probija nacistički automobil E-50 u stranu i urla:
  - Za veliki crveni i grimizni komunizam!
  Elena je također mlatila top koristeći svoju golu, nježnu nogu. Precizno je pogodila neprijateljski tenk.
  Djevojka je cvrkutala:
  - Za moju divnu Rusiju!
  Eufrazija je agresivno primijetila, vodeći vrlo dobro usmjerenu vatru:
  - Slava našoj Otadžbini!
  Takođe koristi gole, isklesane noge.
  Sovjetska mašina je veoma jaka i borbena. I puca prilično dobro.
  SU-100 je sposoban da probije E-50 sa strane. Ali djevojke joj se čak probijaju kroz čelo, uvlačeći se u mamac ili s kraja na kraj. I seku kroz metal.
  Elizabeth je, koristeći svoje gole nožne prste, pucala na neprijatelja. I cvrkutala:
  - Iz plavog potoka...
  Ekaterina je također opalila, ovoga puta gurnuvši polugu grimiznom bradavicom i gugutala:
  Reka počinje...
  Elena je, agresivno se cereći i sikćući, rekla:
  Pa, prijateljstvo počinje...
  I također je pritisnula polugu golom petom.
  Eufrazija je gukala, pucajući na neprijatelja:
  - Sa osmehom!
  Devojke rade na SU-100 veoma aktivno. I uništiti neprijateljsku opremu.
  A na periferiji Bakua pioniri kopaju rovove. Ima momaka različitih nacionalnosti. Konkretno, mnoge svijetle glave trepere. Ima i crvene i crne i plave djece.
  Jedno ih spaja: vjera u trijumf komunizma i bosih nogu. Jasno je da nemaju svi cipele za vrijeme rata, pa se stoga, u znak solidarnosti, sva djeca razmeću golim, okruglim štiklama. Zima u Zakavkazju je prilično blaga, a kada se krećete i radite lopatama, hladnoća i nije tako strašna.
  Djeca rade sa entuzijazmom i pjevaju:
  Dižite vatre, plave noći,
  Mi smo pioniri - deca radnika...
  Približava se era svjetlosnih godina,
  Poziv pionira - uvijek budite spremni!
  Poziv pionira - uvijek budite spremni!
  I evo opet alarma. Dječaci i djevojčice skaču na dno rova. A granate već počinju da pucaju odozgo: neprijateljska artiljerija radi.
  Paška je pitala Mašu:
  - Pa, misliš li da ćemo preživjeti?
  Djevojka je samouvjereno odgovorila:
  - Odoletićemo bar jednom, u najtežem času!
  Pionir Saša je logično primetio:
  Naše herojstvo je nepokolebljivo.
  Dječak je kucnuo golim tabanom po kamenju. Vidi se da se dječak napunio čvrstim žuljevima.
  Devojka Tamara je primetila:
  Borićemo se bez straha
  Bićemo smanjeni ni korak nazad...
  Neka košulja natopljena krvlju -
  Još neprijatelja, okrenite viteza u pakao!
  Dječak Ruslan, pionir crne kose, primijetio je:
  Prolaze vekovi, dolazi era,
  U kojoj neće biti patnje i laži...
  Borite se za ovo do poslednjeg daha -
  Služite svojoj Otadžbini, od srca!
  Dječak Oleg, mršav i svijetlokos, cvrkutao, stihovi:
  Ne, budni neće izbledeti,
  Pogled sokola, orla...
  Glas naroda je zvučan -
  Šapat će smrskati zmiju!
  
  Staljin živi u mom srcu
  Da ne znamo tugu,
  Otvorio vrata svemira
  Zvezde su sijale iznad nas!
  
  Vjerujem da će se cijeli svijet probuditi
  Biće kraja fašizmu...
  I sunce će sjati
  Osvetljavam put komunizmu!
  Dečaci i devojčice su uglas aplaudirali.
  Ali sada mlazni jurišni avioni već lete i bacaju bombe. A ovo je agresivan unos.
  Oleg i Saša podigli su praćku i pokrenuli dar smrti. A cijev je pogođena nacističkim jurišnim avionom.
  Devojčica Nataša je pevala:
  - Komsomol nije samo starost,
  Komsomol je moja sudbina!
  Ja ću osvojiti svemir, vjerujem
  Živimo zauvek!
  Ahmed, dečak pionir iz Azerbejdžana, odgovorio je sa osmehom:
  - Ti još nisi komsomolac Nataša!
  Djevojka je ljutito lupila bosom nogom i odgovorila milozvučnim glasom;
  Pored očeva, uz veselu pjesmu,
  Zalažemo se za Komsomol...
  Približava se era svjetlosnih godina,
  Vapaj pionira - uvijek budite spremni!
  Vapaj pionira - uvijek budite spremni!
  Oleg je također lupio bosom, djetinjastom nogom i zaurlao:
  Jači čekić stisni proletere,
  Od titanijuma ruka drobi jaram...
  Otpevaćemo hiljadu arija našoj domovini,
  I svjetlo za potomke, dobro!
  Djeca su oduševljena. I u stvari, Nemci su bombardovali, a samo jedna devojka je dobila komadić gole, okrugle, ružičaste pete.
  Pioneer je vrisnula, ali se onda ugrizla za usnu.
  I tako su se pripremili da odbiju napad. I već postoje tenkovi sa nacistima. Zastrašujući E-100 se kreću. Tako moćne i opasne mašine.
  Imaju takvu zaštitu. Da ne možete proći ni iz jednog ugla. Ne možete ga pogoditi samo iz jednog ugla. Jedina šansa je da se polome tragovi.
  Djeca su spremna za borbu, mašu bosim nogama. Evo ih na žici i guraju pakete sa domaćim eksplozivom ispod tragova nacista. Radi i uništava valjke tenkova Rommelove vojske.
  I izgleda užasno.
  . POGLAVLJE #5
  Saša škripi:
  - Slava komunizmu!
  Dječak Paška puca s Olegom iz praćke i vrišti:
  - Slava pionirima!
  Dječak Ruslan zajedno sa djevojčicom Sufirom vuče žicom minu ispod Nemca i viče:
  - Slava SSSR-u!
  Tuku se deca iz Azerbejdžana i ruski momci. Preplanuli, mršavi, bosi pioniri protiv kolosalne armade tenkova.
  Devojčica Tamara gazi svojom gracioznom, malom, bosom nogom i kaže:
  - Slava Rusiji!
  Pionir Ahmet potvrđuje pucajući na neprijatelja:
  - Zajedno smo prijateljska porodica!
  Dječak Ramzan, crvenokosi Azerbejdžanac, potvrđuje, nokautirajući auto:
  - Od reči mi smo sto hiljada ja!
  Djeca su ljubazna... Evo jermenske djevojčice Azatui, koja također spretno prebacuje paket eksploziva ispod gusjenice fašiste uz pomoć žice i škripi:
  - SSSR je porodica naroda!
  Još jedna jermenska djevojka Aghas kaže:
  - Ne savijajte se pred fašizmom:
  A djevojka je golim prstima povukla žicu. Mnoga azerbejdžanska i jermenska djeca imaju plavu kosu i ne razlikuju se od slovenske djece, kojih također ima mnogo. Ko je ostavio Nemce, druge ruske porodice su se naselile u Azerbejdžanu čak i pod carem.
  Na Kavkazu ima mnogo Slovena. Mnogo mešovitih parova. Da, i djeca obično imaju svjetliju kosu od svojih roditelja. A slavenski momci su preplanuli da se ne razlikuje od domaćih. Štaviše, djeca su obično sličnija od odraslih.
  Dakle, bori se međunarodni sovjetski bataljon dječaka i djevojčica, i svi su ujedinjeni i vrlo slični. Njihove gole pete bljeskaju kada se kreću.
  I snovi djeca šalju darove smrti. Šamil i Serjožka, obojica pioniri, povlače žicu. A sada nemački E-50 staje sa polomljenom gusenicom.
  Momci uglas pjevaju:
  Unija neuništiva, slobodne republike,
  Nije se okupila gruba sila, ne strah...
  I dobra volja prosvijećenih ljudi,
  I prijateljstvo i razum, i hrabrost u snovima!
  I djeca su oduševljena. Osmehuju se belim, ujednačenim zubima. I sretni su, iako im prijeti smrt.
  A Nemci su sranje. Uništeni tenkovi pucaju iz svojih topova i mitraljeza.
  Neka njemačka vozila opremljena su bacačima granata i vrlo su opasna.
  Dječak Maksimka i djevojčica Zara iz Azerbejdžana, oslonjeni na bose noge, podigli su minu ispod neprijatelja i nokautirali fašističkog mastodonta.
  I viknu iz sveg glasa:
  - Za SSSR!
  Djeca su tako smiješna.
  Pioniri Abas i Vladimir također koriste oružje. U ovom slučaju, katapultirajte i razbijte gusjenicu E-75 nacistima. Tada su momci zapevali:
  - Za veličinu planete pod okriljem komunizma!
  Oleg i Abdula su također pioniri različitih nacija, ali s jednim srcem bacaju i eksploziv. Udaraju E-100 i pevaju...
  Otvorili smo planetu za narode,
  Put u svemir, u neviđene svjetove...
  Opjevaju se junačka djela -
  Da zauvijek izbrišem ožiljak smrti!
  
  Pod svetim barjakom Rusije,
  U miru, prijateljstvu, sreći i ljubavi...
  Ljudi na celoj zemlji postaće srećniji,
  Pakleni mrak će se raspršiti u daljini!
  Ovdje se svađaju djeca...
  Abdurrahman i Svetlana, dječak iz Azerbejdžana i djevojčica iz Bjelorusije, spojili su žicu i oborili fašistički tenk. I pjevali su:
  - Veliko ime svete Rusije,
  Svijetli svijetom - kao zrak sunca...
  Vjerujem u jedinstvo da ćemo postati sretniji,
  Pokažimo ljudima pravi put!
  Djeca su veoma hrabra. A nacisti su bili jednostavno šokirani takvim tvrdoglavim i bijesnim otporom.
  Abudurrahman je pionir, primio je komadić u goli potplat. Probio je žuljevu površinu dječje noge.
  Dječak je prosiktao:
  - I boli me!
  Svetlana je takođe dobila udarac u okruglu petu, i ogrebala se po ramenu. Ali djevojka je prosiktala:
  - Ne razbijaj pionire!
  Azim i Kolka su također nabili njemački auto.
  Momci su pokazivali žicom i pevali:
  Izdajnički neprijatelj krenuo je u ofanzivu,
  Ali vjerujem da neće posustati, sovjetski narod...
  Neprijatelj čeka poraz i zaborav,
  I slava Rusije će jače procvjetati!
  Neprijatelj čeka: poraz i zaborav,
  I slava Rusije će jače procvjetati!
  Djeca su hrabra i ne savijaju se. I žele da pobede. I pevaju i bore se.
  Nemci trpe velike gubitke. Istina, uglavnom imaju polomljene gusjenice i valjke. I nije fatalno.
  Još gore za pionire koji su bili zarobljeni.
  Dječaka Abdulhamida, kada je zarobljen, nacisti su stavili na stalak. Ubacili su pionirske bose noge u blok i počeli kačiti tegove na udice. A onda je zapalio vatru. A dječakove gole pete je polizala vatra. I bič mu je pao na leđa. Tukli su me dugo. A onda su nacisti počeli da lome rebra usijanim kleštima.
  Dječak, umirući pod mučenjem, kada ga je gvožđe njegovih rebara, crvenih od vrućine, smrskalo, pjevao je:
  Berlin je skoro pod našom vlašću,
  Kroz dvogled vidimo prokleti Rajhstag...
  Nadam se da će uskoro biti mira i sreće;
  Koje ću opisati u svojim pjesmama!
  
  Rusija je otvorila komunizam svetovima,
  Svima je postala porodica.
  Ali Wehrmacht nam je zabio svinjsku njušku,
  A sada krv pljušti iz vena kao fontana!
  
  Ono što je Firer slučajno zaboravio kod nas,
  Hteo sam da dobijem zemlju i robove!
  Fašizam je išao sa veoma dugom kampanjom -
  I evo prave noćne more, paklenih snova!
  
  Jednostavan dečko, bosonogi dečak,
  Nedavno vezao crvenu kravatu.
  Želeo je da sam izgradi svet bez Boga,
  Ali odjednom je napalm izbio s neba!
  
  Morao sam da bežim na front, bili smo u bekstvu,
  Niko ne želi da uzme takvu omladinu!
  Ali dečak-borac u pušci je to uradio,
  Pokazalo se da je put očeva dostojan!
  
  Borio se gde i lukavstvo i sila,
  A i slabost je gorka, avaj...
  Drugovi su morali da kopaju grobove
  Rendisanje borovih kovčega po mrazu!
  
  Ja sam pionir sada navikao na patnju,
  Išao je u izviđanje bos, snežni nanos je škripao.
  Možda kazna za neveru,
  Da nisam htela da upoznam Isusa!
  
  Ali šta su tri sata golgote?
  Prošlo je više od tri godine rata!
  U svakom selu udovice gorko plaču,
  Kako su sinovi stradali na groblju zemlje!
  
  Preživeo sam, bio sam u šoku, ranjen metkom,
  Ali, srećom, ostao je na nogama!
  Iskreno smo vratili dug Nemačkoj,
  Taj fašizam je nama zgažen u prah!
  
  Sazreo sam, ali još uvek dečak,
  Brkovi se nisu probili, već titan!
  Da, odrasla osoba, a možda čak i previše,
  Na kraju krajeva, srce je postalo tvrdo kao metal!
  
  Zvijezda heroja najviše priznanje -
  Sam Staljin ga je, verujte mi, predao!
  Rekao je: potrebno je uzeti primjer od ljudi poput vas,
  Borci kuju ključeve od vrata Edena!
  
  Ali sad spusti hrabru pušku,
  Uzmite vi, klešta, čekić i radite!
  Napravi jedrilicu i čamac od drveta
  I napravite avion da ptica poleti!
  Ovo je zaista herojska saga filma... Ali ipak izgubljena.
  I Kavkaz je zarobljen.
  A u proljeće 1945. nacisti su krenuli u ofanzivu na Saratov. Njihove trupe su se kretale poput lavine.
  A sada su ova četvorka dobila još moćniji i savršeniji "E" -50 ili "Panther" -3, koji se odlikuje snažnim oružjem i zaštitom.
  Ratnici su se osjećali vrlo samopouzdano. Upravljanje rezervoarom je najsavremenije sa džojsticima. Najnoviji auto. Čak i gasnoturbinski motor. Ali ima i dosta "Pantera" -2. Tridesetčetvorka bilo kojeg nivoa ne može se mjeriti s takvom mašinom.
  Gerda je bila zavaljena u fotelju. Bila je u bikini. Djevojke su već navikle da se tuku polugole. Vrući pijesak pustinje pekao im je bosa stopala, planinski obluci boli im bose tabane. Ali ratnici se uopće nisu slomili i nisu se utrljali u prah.
  Komandir posade, koji je nagrađivan mnogim nagradama, siktao je:
  - A sada je Rusija protiv nas! Očekuju vas nove avanture i pobjede!
  Odmahnula je svojom bijelom kao snijeg glavom. Prirodna plavuša, veoma lepa i preplanula.
  Charlotte se nasmiješila.
  Ova djevojka je imala bakarnocrvenu kosu koja je gorjela poput plamena. Takođe lepotica, sa bronzanim tenom. U bikiniju, preplanuo, mišićav. Bosim nogama, gazi po vrućem pijesku i oštrom kamenju.
  Vatreni đavo je primetio:
  - Rusi su nam možda najfanatičniji protivnici!
  Christina povisi ton. Kosa joj je bakrenožuta, takođe gori poput plamena, ali zlatne nijanse. I ista preplanulost, mišići i ljepota. Izražajno i istovremeno nježno lice. I bikini. Noge koje su kilometrima stapale po tvrdoj i gorućoj površini, ali nisu izgubile gracioznost i glatke linije. Goli prsti su uredno podrezani i vrlo okretni.
  Crvenokosa devojka je upitala:
  - Zašto tako misliš?
  Magda je odgovorila umjesto nje. Ova djevojka ima bijelo-zlatnu kosu, medeno plavu. Vrlo lijepa, mišićava, izražajnog lica, safirno-smaragdnih očiju. Noge su također otvrdnute, sa okruglim petama i ravnim prstima. Možda Magda ima najnježnije lice, gotovo krotko, uprkos hrabroj bradi. Gerda, na primjer, izgleda čvršće. Kristina je malo mekša i nije tako izopačena kao što je Šarlotina veštica.
  Magda je napomenula:
  - Oni imaju totalitarni sistem kao što je naš. Stoga su čvršći!
  Gerda se nasmiješila i odgovorila:
  - Sovjetski tenkovi su gomila starog metala. Ne treba ih se plašiti!
  Crvenokosa Šarlot je golim prstima pritisnula dugmad džojstika. Pucao u odbrambeni bunker. Granata od 105 mm pogodila je sovjetski top i prevrnula ga. Borbeni set je počeo da se kida, a granate su detonirale.
  Crvena vještica je prosiktala:
  - Ja sam strašni vitez - na kolenima divljaci! Pometu neprijatelje domovine sa lica zemlje!
  I osmeh bisernih zuba, i sjaj smaragdnih očiju. Devojke su zaista vrhunske.
  Christina se zakikota i odgovori:
  Sad ću pucati!
  I takođe pucao na neprijatelja. Ispaljen je sovjetski top kalibra 76 mm. Granata je pogodila koso čelo E-50. I rikošetirao. Devojkama je samo odzvanjalo u ušima.
  Gerda je pljesnula bose noge i cvrkutala:
  - Kakav prolaz!
  I ona je sama ispalila sljedeći hitac... Njemački tenkovi su pucali na sovjetsko utvrđeno područje. E-100 je takođe radio. Ispostavilo se da je i ova mašina derivat Mausa. Nije baš dobra ideja za tenk sa dva topova. E-100 je već ukinut.
  Umjesto toga, u seriju dolaze jurišne modifikacije serije "E". Ali ovaj još uvijek radi. I ispaljuje projektile.
  Charlotte se kreštavo kikoće i trese bosom nogom.
  - Rat je strašno stanje, ali pleni kao igra!
  I djevojka je pucala, i to vrlo prikladno.
  Christina je otkrila svoje biserne zube. Ona je mesožder, grabežljivi panter.
  Sovjetski topovi pucaju, a ispred njih su minska polja. Nemački teletankovi se kreću. A jurišni bombarderi rade sa divljim urlanjem.
  Granični stubovi se motaju. Hitlerove horde su prešle granicu.
  Magda je primijetila ne previše duhovito, lupkajući bosom nogom po oklopu:
  - Pometemo jaku odbranu, ali čelične metlice!
  Ratnici su namignuli jedni drugima. Sovjetska odbrana je bila prilično moćna. Posebno puno min. I to je odložilo Nemce. Ali ipak su uspjeli krenuti naprijed.
  Bombarderi su radili na sovjetskim položajima, a odozgo su dolazili i jurišni avioni. Juriš u dubinu odbrane Crvene armije i TA-400, jedne od najstrašnijih modifikacija bombardera. Čak šest motora, uključujući i mlazne. A oni bombarduju i uništavaju sovjetske gradove.
  Gerda je, pucajući, sa smiješkom primijetila:
  - U borbi smo životinje, ali sa umom čoveka!
  I ponovo pucao. Uništen sovjetski top. Općenito, ovo je djevojka najvišeg ešalona. I to je tako kul.
  E-50 je pucao na sovjetske položaje, sam praktično bez oštećenja. Nagnuti oklop automobila sa cementiranim čelikom davao je odlične rikošete. Sovjetske granate nisu mogle ni izgrebati Nemce kako treba.
  Kristina se prisjetila testova "Tigra". Tada je to bio prvi njemački tenk u masovnoj proizvodnji. Nijedna od granata nije mogla oštetiti Tiger. Britanci su pali pod njegovim udarcima. Ali evo topa od sedamnaest stopa, probijenog u čelo. Tada su djevojke zamalo umrle. I toga je ratnik zapamtio. Kako su bili blizu koščate starice sa kosom, koja je osećala njen ledeni dah.
  Djevojka je trljala goli đon o ugao. Zaista je htjela iskočiti iz rezervoara i pobjeći. Ona je tako direktan ratnik.
  Christina je s aplombom pjevala:
  - Plava magla, i svuda prevara!
  Ratnici su se kikotali... Njihov vidok je bio vrlo seksi i erotičan.
  I pištolj je radio i pucao. Nije ni pomislila da stane. Svi su slali školjku za školjkom. Razbijanje sovjetskih pozicija na komadiće i komadiće.
  Iz zvučnika iza začula se pjesma;
  Vojnik je uvek zdrav
  Vojnik je spreman na sve...
  I prašina kao sa tepiha,
  Sklanjamo se s puta!
  I nemoj stati
  I ne mijenjaj noge -
  Naša lica sijaju
  Sjajne čizme!
  I opet snaga mlaznog bombardera pada na sovjetske položaje. I opet, razaranja i čitava utvrđena područja su izbačena. I puške lete u svim pravcima.
  Nekoliko desetina njemačkih tenkova puca u isto vrijeme i uništava sve.
  Gerda se osjeća kao Bagheera u lovu. Ovdje je prva linija sovjetske odbrane već uništena. Ali vojnici Crvene armije i dalje se roje i pucaju na Nemce.
  Među borcima ima i pionira. Mladi lenjinisti su se dobrovoljno pridružili Crvenoj armiji. Većina dječaka su bosi i u kratkim hlačama. Nose se, galame.
  A pioniri umiru...
  Charlotte, predvodeći vatru, zarežala je:
  - A pioniri, u tome je stvar, cela država je gledala!
  Pucala je na Ruse, a Christina, otrovno sikćući:
  - Izgledamo kao sokolovi, lebdimo kao orlovi!
  I ponovo je pustila vatreni osmeh. Predivne devojke...
  Nekoliko njemačkih tenkova krenulo je u podzemlje. I pojavili su se u pozadini sovjetskih trupa, izazivajući paniku i škrabajući mitraljeze. Nacisti su se pojavili kao komarci iz noćne more.
  E-50 je vidio kretanje trideset i četiri kroz optiku. Gerda je pokazala zube i počela da upire cev. Sovjetska mašina sa malim tornjem T-34-76 i vrlo pokretna. Probajte ovaj i nabavite ga. Djevojka je već prilično iskusna, ali sovjetski automobil još uvijek nije sličan američkom Shermanu.
  A udaljenost do Rusa je skoro pet kilometara.
  Djevojka češe golu petu, Charlotte je golica između prstiju. Djevojke se smiju.
  Tada Gerda puca na ruski auto. Granata juri vrlo blizu, zamalo grebe oklop... Ali još uvijek prošla. Gerda ljutito udara šakom o metal.
  Magda kaže svom partneru:
  - Pogodio si korpus! Biće lakše stići tamo!
  Gerda dodaje džojstik Magdi i šapće:
  - Dakle, uradi to sam!
  Magda je oduševljeno pjevala:
  - Zemlja je u prozoru, zemlja je u prozoru... - Devojka je golim prstima uzela džojstik i pritisnula dugme, nastavljajući da peva. - Zemlja se vidi u prozoru!
  A njen projektil je upravo pogodio bazu sovjetskog tenka. Auto je pukao i raspao se. Počelo je da gori... Sovjetske granate su pucale u materici.
  Magda je zatresla golim prstima i graknula:
  - Vidi kako sam to dobio! A ti kazes...
  Šištala je Charlotte, otkrivajući svoje očnjake.
  - Opet pričamo, na različitim jezicima!
  Pojavili su se novi sovjetski automobili. Trideset četiri su išle prve. Pokretni i brojni automobili. Onda smo prešli iz BT serije. Ovo je zastarjeli tip gusjenice na kotačima. Napredovali su i pretpotopni T-26, koji nisu u stanju drugačije nego da izgrebu nemački oklop. Snažniji i teži HF-ovi napredovali su na samom kraju. I puno pješaka.
  Christina se zahihotala i zarežala:
  Pa, pokazaćemo im!
  Njemačka vozila su otvorila vatru sa velike udaljenosti, pokušavajući prikovati sovjetsku pješadiju o zemlju. Uništili su i tenkove i druga živa bića.
  Na nebu se pojavio i sovjetski jurišni avion: čuveni Ilys. Napali su njemačku formaciju. Hitlerovi borci su jurili prema njima. Bila je to prava rupa. Njemački lovci XE-262, vrlo okretni i okretni sa upravljivošću. Napadaju sovjetsku tehnologiju, pritiskajući kao gvožđe.
  Charlotte je ponovo pucala. Ušao u sovjetski BT i zarežao:
  - Ovaj tekst nije bajka... Bajka će biti ispred!
  E-50 se zaustavio i odrazio sovjetski kontranapad. Ne baš iskusna komanda bacila je tenkovsku rezervu zapravo na klanje. I ruska kola su pogođena - kao kokoške u iščupani. I borili su se s njima temeljno.
  Gerda je ispalila hitac, razbila čelo tridesetčetvorke i siktala:
  - Šta je Stvoritelj - ranjeni pakao!
  Charlotte je također pucala, nakon što je pronašla metu, sovjetski automobili su se kretali u pravoj liniji, a djevojke su uspjele pucati. I općenito, ova četiri fenomena.
  Crvena harpija je pjevala:
  - Naš otrov ubija sve!
  A ratnici su nastavili da pucaju, pokazujući svoje zube tako jake i velike poput konja.
  Christina je tvitala sa aplombom:
  - Naš otrov ubija sve!
  Magda je, pogodivši trideset i četiri, zalajala:
  - Ovo je naš rezultat!
  Devojke su se razišle...
  Ali i sovjetske ljepotice se bore. Posada Elizabeth na T-34-85. Veoma hrabre devojke. A tuku se i bosi i u bikiniju.
  Njihov auto se bori protiv nemačkih Pantera. Ovo vozilo je i dalje u upotrebi, ali dolazi sve više novih tenkova E serije.
  Elizabeth puca golim prstima. Iz daljine zabija neprijatelja u stranu i škripi:
  - Slava eri Staljina!
  Ekaterina je također pucala golim prstima i primijetila:
  - Nije to velika slava!
  Elena se usprotivila, pokazujući zube:
  Rođeni smo da pobeđujemo!
  A pucala je i golim nožnim prstima...
  U isto vrijeme, djevojka je teško uzdahnula. Nesrećne misli su mi jurile glavom. Rat je počeo porazima. Nijemci su probili odbranu i samouvjereno krenuli naprijed.
  Elena je tada pobjegla na istok. Cipele su joj se raspale već prvih dana. I morao sam da lupim bos. I boli nenaviknuto. Devojčici su noge bile sve u modricama, modricama, užasno pretučenim. I više nije mogla normalno hodati, već je posrnula. Ali uprkos tome, kretala se i hodala. Elena je dosta smršala u kampanji - jednu kožu i kosti. Ali preplanula je, a kosa joj je postala još svjetlija nakon što je izblijedjela na suncu. I goli tabani su podzhili i grubi. I stigla je do prve linije i nastavila da se bori. I bitke su ponovo bile u punom jeku.
  Elena se uglavnom borila u pješadiji. Uključujući učešće u odbrani Moskve i Staljingrada.
  Ali već na Kurskoj izbočini prešla je u tenk. Tamo je nastala njihova četvorka: Elizabeta, Elena, Catherine, Euphrasia - četiri "E". Ratnici su zaista legendarni. Ko se borio bos i u bikiniju, čak i po hladnoći, i dao Fricu u rogove.
  Tenk Panter, na koji su devojke naišle na Kurskoj izbočini, bio je veoma opasno vozilo. Bilo je nemoguće udariti je pesnicom u čelo. I ona je sama uzimala sa velike udaljenosti. Osim toga, brzo puca.
  Dakle, da biste se probili, morali ste sa velikom vještinom kontrolisati tenk i ne dozvoliti da vas pogode.
  Elizabeth je upravo to uradila. Iako je više pucala u pokretu. A Eufrazinija je vozila tenk.
  Gotovo je nemoguće pokrenuti se iz tridesetčetvorke. Ali devojke su uspele da pogode. I borili su se sa velikom hrabrošću.
  Ekaterina takođe puca veoma precizno.
  Na Kurskoj izbočini djevojke su se pokrile slavom i primale naređenja.
  A sada svaki od njih ima zvijezdu heroja SSSR-a.
  To je ono što devojkama treba! Samo ratnici vrhunske klase!
  Catherine je pjevala:
  Vjerujem da će se cijeli svijet probuditi
  Biće kraja fašizmu...
  I sunce će sjati
  Osvetljavam put komunizmu!
  Zaista, to su djevojke koje izazivaju zavist među djevojkama. Ne kao Gerda i njen tim.
  Ovdje je tokom odmora, a ona i njena družina, bez oklijevanja, mučili pionirku.
  Prvo je dečak od trinaest godina skinut gol. Onda su ga počeli štipati. I onda bockati iglama. Štaviše, u početku su igle bile hladne, ali su se onda zagrijale na vatri.
  I zaista je mnogo boljelo.
  Charlotte je probušila dječakov pupak i zagugutala:
  - Ja sam paklena lisica!
  Nakon toga je uzela užareni štap u ruke i njime počela da peče gole, blago hrapave tabane dečaka. Dok uživa u njegovim divljim kricima.
  I Christina je uzela i zagrijala hvataljke, počela da lomi pionirima prste bosih nogu. Počeo sam malim prstom, radeći to polako i istovremeno okrutno. I prsti djeteta su popucali i slomili. I bilo je toliko bolno za pionira da je dječak nekoliko puta gubio svijest.
  Magda je ubola pajser, bijel od uboda, ispod lopatice. I dječak će zavijati.
  Mučili su pionira do smrti. I ispalo je jednostavno odlično. I mučenje se nastavilo.
  Ovako se nastavlja. Pal i Saratov i Kujbišev. I nacisti su počeli da jurišaju na Moskvu.
  Pod ovim uslovima samo iskrcavanje ubica može spasiti Rusiju. A Anton Šelestov ide u kul misiju sa devojkama.
  Da, pozicija Crvene armije je jednostavno već apsolutno beznadežna. I ovdje samo čudo može spasiti SSSR.
  Ali evo znakova da šest boraca ulazi u bitku. Jedna nada za Antona, Margaritu, Natašu, Zoju, Avgustina, Svetlanu. Oni su u stanju da zaustave i poraze neprijatelje odjednom, pretvarajući ih u pepeo.
  Ovako divlja i lepa ekipa devojaka se okupila. A protiv njih Tolstopuz i njegova banda. Pa nije strašno...
  A nacisti već teku oko Moskve sa raznih strana.
  Tada su Anton i djevojke ponovo ušle u bitku, pomažući Rusiji, odnosno SSSR-u.
  Tada im se pridružila i bosonoga Margarita. Takođe, odrasla žena pisac postala je devojčica od oko dvanaest godina u zamenu za besmrtnost i ispunila misiju.
  Ratnici iz dvadeset prvog veka ponovo su se borili sa nacistima dvadesetog.
  Previše je vojnika u fašističkom smeđem carstvu. Teku poput beskrajne rijeke.
  Anton Šelestov je urlao, sabijajući naciste mačevima, i pešadiju i tenkove:
  - Nikad ne odustaj!
  I oštar disk izletio je s dječakove bose noge!
  Nakon toga će klinac zviždati da su se vrane onesvijestile, probijajući im lobanje.
  Margarita, lomeći protivnike, iskažući zube, progunđa:
  - Ima mesta za podvig na svetu!
  I otrovne igle raspršile su se iz bosih nogu djevojčice, pogađajući naciste i njihove avione i tenkove.
  Nataša je takođe zabacila gole nožne prste, ubojito i urlala:
  Nikada nećemo zaboraviti i nikada oprostiti.
  I njeni mačevi su prošli kroz fašiste u mlinu.
  Zoja, sekući neprijatelje, zacvilila je:
  - Za novu narudžbu!
  I nove igle rasute s njenih bosih nogu. A šta je u oku, šta je u grlu nacističkim vojnicima i avionima.
  Da, bilo je jasno da su ratnici postajali uzbuđeni i bijesni.
  Avgustin, sečeći bijele vojnike i tenkove, zacvilio je:
  - Naša gvozdena volja!
  I novi, smrtonosni poklon poleti sa njene bose noge. I padaju takni i bijeli borci.
  Svetlana seče do mlinara, mačevi su joj kao munje.
  Nacisti padaju kao snopovi.
  Djevojka bosim nogama baca igle i škripi:
  - Jer će Majka Rusija pobediti!
  Anton Šelestov napreduje protiv nacista. Terminator dječak sječe smeđe trupe.
  A u isto vrijeme, prsti dječakovih golih nogu izbacuju igle s otrovom, kidaju stabla i obaraju avione.
  Dječak urla:
  - Slava budućoj Rusiji!
  I u pokretu seče svačije glave i njuške.
  A onda još jedan zvižduk, i pad vrana, koje se probijaju čak i kroz krovove tenkova.
  Margarita takođe slama protivnike.
  Njene bose noge mlataraju. Nacisti umiru u velikom broju. Ratnik viče:
  - Za nove granice!
  A onda će devojka uzeti i preseći ...
  Masa leševa fašističkih vojnika.
  I zviždaće, masa vrana u nesvjestici pada na horde Fritza, razbijajući tenkove.
  . POGLAVLJE #6
  Ali Natasha je u ofanzivi. Seče naciste zajedno sa tenkovima i peva:
  - Rusija je velika i blistava,
  Ja sam veoma čudna devojka!
  A diskovi lete sa njenih bosih nogu. Ko je vidio grla nacista. Da, ovo je djevojka.
  Zoya je u ofanzivi. Seckanje smeđih vojnika sa obe ruke. Pljuvanje iz cijevi. I golim prstima baca smrtonosne igle - obara tenkove i avione.
  I pritom pjeva u sebi:
  - Oh, tupa, idemo,
  Oh, moj favorit će otići!
  Augustina, sečeći naciste i istrebljujući smeđe vojnike, ciči:
  - Sav čupav i u životinjskoj koži,
  S toljagom je odjurio u policiju!
  I golim nožnim prstima će juriti na neprijatelja, nešto što će ubiti slona, a još više tenk.
  A onda zacvili:
  - Vukovi!
  Svetlana u ofanzivi. Rezovi, rezanje nacista. Bosih nogu na njih baca darove smrti.
  Vodi mlin sa mačevima.
  Slomila je mnogo boraca i ciče:
  - Stiže velika pobeda!
  I opet je djevojka u divljem pokretu.
  A njene bose noge lansiraju smrtonosne igle, uništavajući tenkove i avione.
  Anton Šelestov je skočio. Dječak se okrenuo u saltu. Isjekao mnogo nacista u skoku.
  Bacao je igle golim prstima i grkljao:
  - Budi poznat po mojoj prelepoj hrabrosti!
  I opet je dječak u borbi.
  Margarita kreće u ofanzivu. Uništava sve neprijatelje zaredom. Njeni mačevi su čvršći od oštrica vjetrenjače. A goli prsti bacaju darove smrti, tenkovi i avioni gore.
  Djevojka je u ofanzivi. Istrebljuje smeđe ratnike bez ceremonije.
  I skokovi s vremena na vrijeme, i okreti!
  I od nje lete darovi uništenja.
  I sami nacisti padaju mrtvi. I čitave gomile leševa se gomilaju.
  Margarita škripi:
  - Ja sam američki kauboj!
  I opet su njene bose noge bacile iglu.
  A onda još desetak igala!
  A onda će djeca horski zviždati da se cijeli oblaci vrana obrušavaju na naciste, bukvalno im nabijajući glave i bušeći im lobanje, kao bušilicom.
  Natasha u ofanzivi je takođe vrlo cool.
  I baca bosim nogama, i pljuje iz slamke.
  I vrišti iz sveg glasa:
  - Ja sam svetlucava smrt! Sve što treba da uradiš je da umreš!
  I opet ljepota u pokretu.
  Zoya juriša na blokadu nacističkih leševa. A bumerangi uništenja također lete s njenih bosih nogu.
  A smeđi ratnici padaju i padaju.
  Zoja vrišti:
  - Bosonoga devojko, pobedićeš!
  I desetak igala leti sa gole pete devojke. Koje direktno u grlo nacistima zarivaju.
  Padu mrtvi.
  Ili bolje rečeno, potpuno mrtav.
  Augustin u ofanzivi. Razbija smeđe trupe. Njene mačeve nose u dvije ruke. I ona je tako veliki ratnik.
  Tornado se širi kroz fašističke trupe.
  Djevojka sa crvenom kosom urla:
  - Budućnost je skrivena! Ali bit će pobjednički!
  A u ofanzivi, lepotica vatrene kose.
  Augustin urla u divljem zanosu:
  - Bogovi rata će sve pokidati!
  I ratnik u ofanzivi.
  A njene bose noge bacaju mnogo oštrih, otrovnih igala.
  Svetlana u borbi I tako blistav i borben. Njene gole noge izbacuju toliko smrtonosnih stvari. Ne muškarac, već smrt sa plavom kosom.
  Ali ako se pokvari, onda ga ne možete zaustaviti.
  Svetlana peva:
  - Život neće biti med,
  Taj skok u kolu!
  Neka se san ostvari -
  Ljepota pretvara čovjeka u roba!
  A u pokretu bosonoge djevojke sve je više bijesa.
  Dječak Anton u ofanzivi sve ubrzava. Dječak tuče naciste.
  Njegove bose noge bacaju oštre igle - kidaju tenkove i avione.
  Mladi ratnik škripi:
  - Luda imperija će sve rasturiti!
  I opet je dječak u pokretu.
  Margarita je burna djevojka u svojoj aktivnosti. I mlati neprijatelje.
  Ovdje je lansirala golu nogu, grašak s eksplozivom. Ona će eksplodirati i odjednom će biti bačeno stotinu nacista i deset tenkova.
  Djevojka vrišti:
  - Pobjeda će nam ipak doći!
  I on će voditi mlin sa mačevima - cijevi tenkova lete u različitim smjerovima.
  Nataša je ubrzala pokrete. Djevojka siječe smeđe ratnike. I dok je vikao:
  - Pobjeda čeka rusko carstvo.
  I istrijebimo naciste ubrzanim tempom.
  Natasha je devojka terminator.
  Ne pomišlja da stane i uspori i tenkovi i avioni zalutaju.
  Zoya je u ofanzivi. Čini se da njeni mačevi seku meso i metalnu salatu. Djevojka vrišti iz sveg glasa:
  - Naš spas je na snazi!
  I goli prsti također bacaju takve igle.
  I masa ljudi sa probušenim grlom, koji leže u hrpama leševa, kao i polomljenih tenkova i oborenih letelica.
  Augustine je luda djevojka. I slama sve kao da je robot iz hiperplazme.
  Već je razbio ni sto nacista. Ali sve se ubrzava. A ratnik još urla.
  - Ja sam nepobediv! Najkul na svetu!
  I opet, ljepota u napadu.
  A iz njenih golih nožnih prstiju izleti grašak. A tri stotine nacista i desetak tenkova je rastrgala snažna eksplozija.
  Augustin je pjevao:
  - Nećete se usuditi da nam prigrabite zemlju!
  Svetlana je takođe u ofanzivi. I ne daje ni gram predaha. Divlji Terminator Girl.
  I sječe neprijatelje i istrebljuje naciste. A masa smeđih boraca je već pala u jarak i uz puteve.
  Šestorica su bili bijesni. Napravio divlju borbu.
  Anton Šelestov se vratio u akciju. I on napreduje, mašući oba mača. A dječak terminator vodi mlin. Mrtvi nacisti padaju.
  Masa leševa. Cijele planine krvavih tijela.
  Dječak terminator sjeća se divlje strategije. Gde su se takođe mešali konji i ljudi.
  Anton Šelestov škripi:
  - Jao od pameti!
  I biće dosta novca!
  I dječak terminator u novom pokretu. A njegove bose noge će nešto uzeti i baciti.
  Dečak genije je zaurlao:
  - Majstorska klasa i firma "Adidas"!
  Zaista cool show je ispao cool. I koliko je pobijenih nacista. I najveći broj najvećih ubio je smeđe borce.
  A čak i ako zviždi, tada će gavran pasti na fašističke pukove u kolosalnim količinama. I toliko ubijenih, i tako kljunovi vrana probijaju krovove tenkova. I avioni se slome.
  Margarita je takođe u borbi. Slabi vojske cimeta i čelika i urla:
  - Veliki udarni puk! Svi se vozimo u kovčeg!
  I njeni mačevi su sjekli nacisti. Masa smeđih boraca je već propala.
  Djevojka je zarežala:
  - Ja sam čak i kul od pantera! Dokažite da su svi najbolji!
  I iz gole pete djevojke, poput zrna graška sa snažnim eksplozivom, izletjet će.
  I udari na neprijatelja.
  I on će uzeti i razbiti neke od protivnika i tenkove, pa čak i avione.
  A Nataša je na vlasti. I ona pobjeđuje protivnike, a sama nikome neće dati pad.
  Koliko je nacista već prekinulo.
  I njeni zubi su tako oštri. A oči su safirne. Ovo je djevojka - glavni dželat. Iako ima sve svoje partnere - dželate!
  Natasha vrišti:
  - Lud sam! Imaćete kaznu!
  I opet će djevojka mačevima sasjeći mnogo nacista.
  Zoya je u pokretu i posjekla je puno smeđih ratnika.
  I bose noge bacaju igle. Svaka igla ubija nekoliko nacista. Ove devojke su zaista prelepe.
  Avgustin napreduje i slama protivnike. I pritom ne zaboravlja da vikne:
  - Ne možete pobeći iz kovčega!
  A djevojka će uzeti svoje zube i goli zube!
  A crvenokosa je tako... Kosa vijori na vjetru, kao proleterska zastava.
  I sve bukvalno dolazi iz ljutnje.
  Svetlana u pokretu Ovdje je isjekla mnogo lobanja i kula tenkova. Ratnica koja pokazuje zube.
  Pokazuje jezik. I onda pljune iz slamke. Onda zavija:
  - Hoćete li biti mrtvi!
  I opet joj iz bosih nogu lete smrtonosne igle koje pogađaju pešadiju i avione.
  Anton Šelestov skače i skače.
  Bosonogi dječak ispušta gomilu igala, obara tenkove i pjeva:
  - Idemo na kampovanje, otvorimo veliki račun!
  Mladi ratnik je u svom najboljem izdanju.
  On je već prilično star, s obzirom na pakao, ali izgleda kao dijete. Samo veoma jaka i mišićava.
  Anton Šelestov je pevao:
  - Neka igra ne bude po pravilima - probićemo fraeru!
  I opet su smrtonosne i razbijajuće igle poletjele s njegovih bosih nogu.
  I opet dječak zviždi, desetine hiljada lopova sipaju na neprijatelje i šivaju im šlemove.
  Margarita je s oduševljenjem pjevala:
  - Ništa nije nemoguće! Vjerujem da će sloboda svanuti!
  Djevojka je ponovo bacila smrtonosnu kaskadu igala na naciste i njihove tenkove, nastavila:
  - Tama će nestati! Neka cvetaju ruže!
  I čim ratnica golim prstima baci grašak, hiljadu nacista je odmah poletjelo u zrak. Da, vojska smeđeg, paklenog carstva se topi pred našim očima.
  Natasha u borbi. Skače kao kobra. Eksplodira neprijatelje. I toliko nacista umire i avioni padaju.
  Njihova djevojka i mačevi, i zrna na uglju, i koplja. I igle.
  U isto vrijeme i urla:
  - Verujem da će pobeda doći!
  I slava Rusa će naći!
  Goli prsti bacaju nove igle, udarajući protivnike.
  Zoya u divljem potezu. Napada naciste. Razbija ih na male komadiće.
  Žena ratnica golim prstima baca igle. Probija se kroz protivnike i kako urlati:
  Naša potpuna pobjeda je blizu!
  I izvodi divlji mlin sa mačevima, bacajući tenkove. Ovo je zaista devojka kao devojka!
  Ali Augustinova kobra je krenula u ofanzivu. Ova žena je noćna mora za sve noćne more.
  A ako ga preseče, to znači da će ga preseći.
  Nakon toga, crvenokosa će uzeti i zapjevati:
  - Otvoriću sve lobanje! Ja sam veliki san!
  A sada su njeni mačevi u akciji i seku meso i metal.
  Svetlana takođe ide u ofanzivu. Ova devojka nema kočnice. Čim seku, tako je masa leševa zasuta, a avioni i tenkovi padaju.
  Plavokosi terminator urla:
  - Kako će biti dobro! Kako će biti dobro - znam!
  A sad od nje leti grašak ubica.
  Anton opet stotinu nacista, noseći meteor, presjeći će. I on će podići bombu i baciti je.
  Male veličine, ali smrtonosne...
  Kako razbiti na male komadiće.
  Dečak terminator je urlao:
  - Olujna mladost strašnih mašina!
  Margarita će to ponoviti u borbi.
  I pokosio mnogo smeđih boraca. I smanjuje velike praznine.
  Djevojka vrišti:
  - Lambada je naš ples na pesku!
  I udari s novom snagom.
  I djeca će opet zviždati i srušiti vrane na glave nacista.
  Nataša u ofanzivi je još besnija. Pa mlatiti naciste. Nije baš dobro da se odupiru takvim devojkama.
  Nataša je uzela i zapevala:
  - Trčanje na licu mesta je običan pomiritelj!
  I djevojka ratnica je upala u protivnike sa takvim kaskadom udaraca.
  I bacaće diskove bosih nogu.
  Ovdje je vodila mlin. Masa glava smeđe vojske se otkotrljala, a tenkovi su gorjeli.
  Ona je borbena lepotica. Pobijedi se kao žuta armada.
  Zoya je u pokretu, slama sve bez izuzetka. A njeni mačevi su kao makaze smrti.
  Devojka je divna. A njene bose noge bacaju veoma otrovne igle.
  Porazite protivnike. Probijaju im grlo i prave kovčege, čine da tenkovi i avioni eksplodiraju.
  Zoya ga je uzela i zacvilila:
  - Ako nema vode u slavini...
  Nataša je oduševljeno viknula:
  Dakle, ti si kriv!
  I golim nožnim prstima baca nešto što potpuno ubija. Ovo je zaista devojka od devojaka.
  A iz njenih golih nogu kako će oštrica poletjeti. I pogodit će mnogo boraca, odsijecajući kule od tenkova.
  Augustin u pokretu. Brz i jedinstven u svojoj ljepoti.
  Kakvu svetlu kosu ima. Kao proleterska zastava koja se vijori. Ova devojka je prava lisica.
  I seče protivnike - kao da je rođena sa mačevima u rukama.
  Crvenokosi, prokleto kopile!
  Augustin ga uze i prosikta:
  - Biće glave bika - neće borci poludeti!
  I ovdje je opet slomila mnogo boraca.
  Anton Šelestov progunđa:
  - Sta ti treba! Evo devojke!
  Margarita, bacivši bodež bosom nogom, odlomivši kupolu tenka, potvrdi:
  - Velika i kul devojka!
  Augustin se spremno složio s ovim:
  - Ja sam ratnik koji će svakoga ugristi!
  I opet će golih prstiju lansirati ubojicu.
  Svetlana u borbi nije inferiorna u odnosu na protivnike. Ne devojka, ali da završim sa takvom vešticom u plamenu.
  I vrišti:
  - Kakvo plavo nebo!
  Avgustina je, puštajući oštricu bosom nogom, odsijecajući kupolu tenka, potvrdila:
  - Mi nismo pristalice pljačke!
  Svetlana je, sekla neprijatelje i obarala avione, cvrkutala:
  - Budali ne treba nož....
  Zoja je zacvilila, bacajući igle golim, preplanulim nogama:
  - Lagaćeš ga iz tri kutije!
  Nataša je, sabijajući naciste, dodala:
  - I uradi s njim za peni!
  A ratnici će uzeti i skočiti. Tako su krvavi i cool. Općenito, imaju mnogo uzbuđenja.
  Anton Shelestov izgleda vrlo elegantno u borbi.
  Margarita je pjevala:
  - Udarac je jak, a momak ima interes...
  Dječak terminator je nogom lansirao nešto što je ličilo na propeler helikoptera. Odsjekao je par stotina glava od nacista i tenkova, zacvilio:
  - Prilično sportski!
  I oboje - dječak i djevojčica u punom ažuru.
  Anton, seckajući smeđe vojnike, grkljao je:
  - I biće velika pobeda za nas!
  Margarita je prosiktala u odgovoru:
  - Ubijamo sve - bosim nogama!
  Devojka je zaista tako aktivan terminator.
  Natasha je pjevala u ofanzivi:
  - Sveti rat!
  I ratnik je lansirao oštar disk-bumerang. Letio je u luku, srušio mnogo nacista i tenkovskih kula.
  Zoya je dodala, nastavljajući istrebljenje:
  - Biće to naša pobeda!
  I nove igle poletješe s njenih bosih nogu. I pogodili su mnogo lovaca i aviona.
  Plavokosa devojka je rekla:
  - Mat protivnika!
  I pokazala je svoj jezik.
  Avgustin, mašući nogama i bacajući kukaste krstove oštrih ivica, grknula je:
  - Carska zastava napred!
  Svetlana je spremno potvrdila:
  - Slava palim herojima!
  A djevojke su u glas viknule, slamajući naciste:
  - Niko nas neće zaustaviti!
  A sada disk leti iz bosih nogu ratnika. Meso se kida, a kule tenkova se ruše.
  I opet urlati:
  - Niko nas ne može pobediti!
  Nataša je poletela u vazduh. Rastrgani protivnici i krilati supovi i izdali:
  - Mi smo vučice, spržite neprijatelja!
  A iz njenih golih prstiju će izletjeti vrlo smrtonosni disk.
  Devojka se čak i okreće u ekstazi.
  A onda promrmlja:
  - Naše pete vole vatru!
  Da, devojke su zaista seksi.
  Anton Šelestov o grkljanju:
  - Oh, rano, daje sigurnost!
  I namignuo ratnicima. Na to se smiju i pokazuju zube.
  Prijateljski zvižduk i oblaci vrana padaju na glave nacista. A kule tenkova se cijepaju od udaraca njihovih kljunova.
  Nataša je posekla naciste i zacvilila:
  - U našem svetu nema radosti, bez borbe!
  Dečak je odgovorio:
  "Ponekad ni tuča nije zabavna!"
  Nataša se složila:
  - Ako nema snage, onda da...
  Ali mi ratnici smo uvek zdravi!
  Devojka je golim prstima gađala igle na neprijatelja, digla u vazduh masu tenkova i pevala:
  - Vojnik je uvek zdrav,
  I spremni za akciju!
  Nakon toga, Natasha je ponovo sasjekla neprijatelje, rušivši tornjeve tenkova.
  Zoya je veoma brza beba. Ovdje je bacila cijelo bure na naciste. I otkinuo par hiljada od jedne eksplozije.
  Onda je vrisnula:
  - Ne staj, štikle nam blistaju!
  I djevojka u borbenoj čipki!
  Augustin u borbi također nije slab. Pa mlatiti naciste. Kao iz snopa lanaca izbija.
  I sjeckanje protivnika - pjeva:
  - Pazite, biće korisno
  Biće pita na jesen!
  Crvenokosi đavo zaista ore u borbi kao đavo u burmutici.
  A evo kako se Svetlana bori. I nacisti to dobijaju od nje.
  A ako udari, udariće.
  Iz njega lete krvava prskanja.
  Svetlana je oštro primijetila kada su joj s bosih stopala letjele metalne prskanje koje su topile lobanje i kule tenkova:
  - Slava Rusiji, čak i slava!
  Tenkovi jure napred...
  Divizije u crvenim majicama -
  Pozdrav ruski narode!
  Ovdje su djevojke preuzele naciste. Tako se režu i seckaju. Ne ratnici, već stvarno panteri koji su prekinuli lanac.
  Anton je u borbi i napada naciste. Tuče ih bez sažaljenja, seče kroz tenkove i cvili:
  Mi smo kao bikovi!
  Margarita, razbijajući smeđu vojsku i probijajući tenkove, pokupi:
  Mi smo kao bikovi!
  Nataša ga je uzela i urlala, saseći smeđe borce zajedno sa tenkovima:
  - Laganje je van kontrole!
  Zoja je rasturila naciste, zacvilila:
  - Ne, ne iz ruke!
  I on će to isto uzeti, i pustiti zvjezdicu bosom nogom i dokrajčiti mnoge fašiste.
  Nataša ga je uzela i zacvilila:
  - Naš TV je uključen!
  A ubitačan snop igala leti sa njene gole noge.
  Zoya, također uništavajući naciste i njihove tenkove, zacvilila je:
  - Naše prijateljstvo je monolit!
  I opet takvo bacanje da se krugovi zamagljuju na sve strane. Ovo je devojka - čisto istrebljenje protivnika.
  Djevojka sa golim nožnim prstima će uzeti i lansirati tri bumeranga. A leševa od ovoga postalo je još više.
  Nakon toga, ljepotica će izdati:
  - Nećemo dati neprijatelju milost! Biće leš!
  I opet smrtonosna stvar odleti sa gole pete.
  Augustin je također sasvim logično primijetio:
  - Samo ne jedan leš, već mnogo!
  Nakon toga, djevojka ga je uzela i prošetala bosa kroz krvave lokve. I ubila je mnogo nacista.
  I kako buči:
  - Masovno ubistvo!
  A sad će se lupiti glavom o nacističkog generala. Slomite mu lobanju i izdajte:
  - Banzai! Otići ćeš u raj!
  Svetlana je veoma bijesna u ofanzivi, posebno obarajući tenkove, škripi:
  - Nećete biti pošteđeni!
  I desetak igala poleti sa njenih golih prstiju. Dok se ona probija kroz sve, avioni se ruše. I vrlo mnogo čak i ratnik pokušava da raskomada i ubije.
  Anton Šelestov škripi:
  - Veličanstveni čekić!
  A dječak također baca tako kul zvijezdu u obliku svastike bosom nogom. Zamršen hibrid.
  I masa nacista se srušila.
  Anton zaurla:
  - Banzai!
  I dječak je opet u divljem napadu. Ne, samo kipi od snage, a vulkani žubore!
  Margaret u pokretu. Svima će pocepati stomake.
  Devojka sa nogom izbaciće pedeset igala odjednom. A masu su ubijali svakakvi neprijatelji, nokautirali i tenkove i avione.
  Margarita je pevala u smislu vedrine:
  - Jedan dva! Tuga nije problem!
  Nikada se ne treba obeshrabriti!
  Držite nos i rep više s cijevi.
  Znajte da je pravi prijatelj uvek uz vas!
  Ovo je tako agresivna kompanija. Djevojka mlati i vrišti:
  "Predsjednik Zmaja će postati leš!"
  Nataša u borbi je samo neka vrsta terminatora. I rikanje je grkljalo:
  - Banzai! Brzo!
  I granata joj je odletjela s bose noge. A nacisti su kao ekseri. I razbiće mnogo mastodonta i krilatih, paklenih mašina.
  Evo ratnika! Svim ratnicima - ratnik!
  Zoya je takođe u ofanzivi. Tako bijesna kučka.
  A ona ga uzme i progunđa:
  - Naš otac je sam Beli Bog!
  I on seče trostruki mlin na naciste!
  A Augustin je uzvratio:
  - A moj Bog je crn!
  Zaista, crvenokosa je samo oličenje prevare i podlosti. Za neprijatelje, naravno. A za prijatelje, ona je draga.
  I kako će golim prstima uzeti i baciti. I puno gomila ratnika smeđeg carstva, kao i njihovih tenkova i aviona.
  Crvenokosa je viknula:
  - Rusija i crni Bog su iza nas!
  Ratnik sa veoma visokim borbenim potencijalom. Ne, pod ovo je bolje ne mešati se. Kao što se čupaju kule tenkova i krila fašističkih aviona.
  Augustin je prosiktao:
  - Sve izdajnike ćemo smrviti u prah!
  I namigni svojim partnerima. Da, ova vatrena djevojka nije baš nešto što može dati mir. Osim ako mir nije smrtonosan!
  Svetlana je, slamajući neprijatelje, izdala:
  - Pomestićemo te u red!
  Avgustin je potvrdio:
  - Sve ćemo pobiti!
  A sa njenih bosih nogu ponovo leti dar totalnog uništenja! I toliko tenkova i aviona eksplodiralo je u male komadiće odjednom.
  Anton je otpevao kao odgovor:
  - Biće kompletan banzai!
  Avgustina, koja je golim rukama kidala naciste, sekla ih mačevima i bacala igle golim prstima, uništavajući tenkove i avione odjednom, izdala je:
  - Ukratko! Ukratko!
  Natasha, uništavajući smeđe ratnike, zacvilila je:
  - Ukratko - banzai!
  I sasjecimo protivnike divljom gorčinom.
  Anton Šelestov, sabijajući protivnike, izdao je:
  - Ovaj gambit nije kineski,
  A debi je, vjerujte mi, tajlandski!
  I opet, oštar disk za rezanje metala izletio je iz dječakove bose noge. Odsjekao je i kupole tenkova i repove aviona.
  Margarita je, sečeći ratnike smeđeg carstva i oklop tenkova, pjevala:
  - A koga ćemo naći u borbi,
  A koga ćemo naći u borbi...
  Hajde da se ne šalimo s tim -
  Hajde da ga rastrgnemo!
  Hajde da ga rastrgnemo!
  Tada su uradili dobar posao sa nacistima... I Sovjetska Rusija je pobedila smeđe carstvo tokom napada na Moskvu.
  Rat još nije bio gotov, ali SSSR je već imao priliku poraziti same naciste. Tako je šestorica ponovo morala prekinuti izvršenje svoje super i cool misije.
  
  
  
  
  
  
  
  
  MANIAC SAVE PORT ARTHUR
  Manijak Čikatilo, kao iskupljenje za grehe, postao je dečak iz crtanog filma Conan. Ovaj dječak je junak japanskog animea. Ali voljom moćne čarobnice, u njega se uselila duša, najpoznatiji i promaknuti ruski manijak.
  A sada je dječak iz crtanog filma Chikatilo spreman za borbu.
  Izgleda kao dijete od oko jedanaest godina u kratkim hlačama, bosonogo, reljefnih mišića i golog preplanulog torza. Samo ga je plava kosa razlikovala od Conana.
  A sada je samo japanski crtani morao sudjelovati u obrani Port Arthura.
  Planina Visoka je ključna tačka u odbrani ruskih položaja.
  Crtani dječak se zgrčio. Nosi samo kratke hlače, a već je novembar i hladno je. Bose noge hodaju po mokrom snijegu.
  Čuje se tutnjava oružja. Japanci su bacili svu svoju snagu da zauzmu Mount High. Nakon toga će smrt eskadrile Port Arthura postati neizbježna.
  Dječak iz crtanog filma vidi planinu malo sa strane. Japanci su na tome.
  Ruske jedinice uzvraćaju vatru iz pušaka i mitraljeza.
  Čikatilo trči uzbrdo. Dečaka primećuju vojnici. Ali oni ga ne zaustavljaju. Plavokosi dječak u kratkim hlačama ne izaziva sumnju.
  Klinac karatista se popeo i odmah udario bosom nogom u samurajevu bradu. On je, primivši udarac, odletio s planine.
  Čikatilo je zacvilio:
  - Jedan nula!
  I opet je dječakova gola okrugla peta pogođena udarcima u prsa. I klinac karatista udario je šakom sljedećeg samuraja.
  Čikatilo-Konan je pevao:
  - Čekamo uspeh - Ja sam najkul!
  A onda se pored njega pojavi još jedan dječak Leška Briljantan. I on je ušao u žestoku borbu. Ovo je još jedan crtani film. A s njim četiri djevojke u bikiniju.
  Ovdje je u bitku ušlo čitavo šest agresivnih ratnika. I hajde da tako revno uništimo samuraje bez imalo sažaljenja. I nebo je Japancima izgledalo kao ovčja koža i počelo je potpuno uništenje i uništenje. Sve je to prijetilo potpunim porazom.
  A djevojke su sjekle mačevima, a golim prstima bacale smrtonosne i šokantne graške smrti i potpunog uništenja. I nije bilo sažaljenja za Japance.
  Čikatilo je uzeo i bosih peta bacio paket eksploziva i čitava družina samuraja je bila raskomadana.
  Dječak Terminator pjevao je:
  - Ruski ratnik se ne boji smrti,
  Ne bojimo se smrti na bojnom polju...
  Vitez će se hrabro boriti sa neprijateljem,
  Čak će i umiranje pobijediti!
  Bitka je kolosalnih razmjera i vidljiva je ogromna zora misli i energije.
  Djevojke i dječaci ratnici hakirali su satima.
  Tako su počeli da škrabaju iz mitraljeza. I također koristeći gole nožne prste.
  Dječak Čikatilo je pucao, pokosio neprijatelje i pjevao, slažući red za drugom:
  - Postat ću hrabriji i hrabriji od lava!
  Dječak Briljant, odsijecajući samuraja i srušivši planine, ispali:
  - Šta je sa lavom! Čak hrabriji od nosoroga!
  Viktorija, ova crvenokosa lisica, bacila je nešto izuzetno smrtonosno glavom sa devojačkom potpeticom.
  Nokautirali su dosta Japanaca i cvilili:
  - Do najvećeg poravnanja!
  Nadežda, obarajući protivnike kao kugle palicom, gugutala je i pokazivala zube:
  - Za novu Rusiju!
  Elena je ispustila munju iz svojih grimiznih bradavica i zagugutala:
  - Za veličinu planete Zemlje!
  Zoja je ispalila kaskadni pulsar iz svog pupka, i ogolivši zube i puštajući sunčeve zrake iz njih, viknula je:
  - Za izuzetna dostignuća!
  Nada ju je uzela i iz grimizne bradavice poslala ubilački zrak razaranja, i grknula:
  - Slava domovini!
  Viktorija je, koseći pritisnute Japance, cvrkutala:
  - Damo svoju dušu,
  Mi smo naša sveta domovina!
  Stojimo i pobeđujemo -
  I nećemo požaliti život!
  A njene grimizne bradavice će biti raznesene razornom munjom koja će spaliti cijeli bataljon.
  Zoya je rekla:
  - Naša kul pobeda!
  A i na neprijatelja, koliko će oštro pogoditi ...
  Nadežda je zacvilila, ogolivši lice i agresivno cvileći:
  - Za otadžbinu, majku našu!
  A njeni goli nožni prsti će ponovo ispaliti smrtonosnu granatu.
  Toliko se razaranja i razaranja dešavaju. Japance, bez imalo sažaljenja, odnese šestorka.
  Dječak Čikatilo, škrabajući neprijatelje, škripi:
  - Za veliki komunizam!
  Dijamant dodaje:
  - U kovčegu ćemo tjerati revanšizam!
  Dakle vatrena podrška, samo laka poljska artiljerija. Ruska vojska može voditi jaku vatru. U stilu Bura protiv Britanaca. I oni su svojevremeno pokušali da izvrše frontalni napad. Ali Britanci su ipak imali izbor, na primjer, da zaobiđu i pokušaju opkoliti bursku miliciju. Šta su čak i uradili sa zakašnjenjem. A Japanci ne mogu zaobići tvrđave - moraju se popeti na juriš.
  Andrej Čikatilo puca na Japance iz mitraljeza. Sada je cijeli crtež na vidiku i vi, ne znajući pogriješite, zakucavate. Žuta lica mrtvih vojnika iskrivljena su od zlobe. Iza njih se penju drugi još bijesniji samuraji. Ali čak i ove pokosite, stječući sve snažnije samopouzdanje. Japanci ne mogu preći takvu prekretnicu.
  Činovi zaostaju za činovima. Lanci se raskidaju i pojavljuju se sve više podjela. Mali borci se drže bodljikave žice, cepaju je i ponovo padaju. Ispune se čitavom planinom leševa. Zatim na ovoj planini još jedan sloj mrtvih, pa još jedan. I tako sve dok cijelo brdo ne naraste.
  Kada se mitraljez Andreja Čikatila pregreje, dečak preuzima još jedan. Neka se Japanci zadave krvlju. Na nekim mjestima već izbijaju borbe prsa u prsa. Ali dječak puca - jedan metak, jedan ili čak dva ili tri leša. Japanski štap je vrlo gust, a mitraljez može probiti nekoliko njih odjednom. Pa neka se udave povraćanjem.
  Nema ništa protiv Japana, dječak terminator nema ništa. Naprotiv, veoma su hrabri samuraji, ničega se ne boje. Penji se i penji se, ne plaši se smrti. Ali, uglavnom, smrt je bila neuvjerljiva. Neka, međutim, sve prekriju leševima.
  Ovdje su opet promijenili mitraljeski pojas, a dječak je stajao na njemu bosih nogu, još je bilo toplije. Kruna ljeta je već na nosu, ali vjetrovi duvaju sa sjevera, a mraz je prilično prihvaćen. Želim se brzo zagrijati uz mač i borbu prsa u prsa. Konačno, dječak, već nakon tridesete potrošene duge trake, nije mogao odoljeti, jurnuo je u napad sa mačem. A sada je dječak Superman nezaustavljiv.
  Kada se krećete tako brzo, sečete kao Ilja Muromets - u desnoj ulici, u lijevoj traci. Mlin, i desetak odsječenih glava. Prijemni leptir i desetak drugih. Primanje obožavatelja i desetak trećih. A leševi su topli, trči po njima bosih nogu, osjećaš blaženstvo.
  Ne kao sa ovim... Čizme! Bravo Leška, i on pokušava da se bori bos. I dok se drži, iako su šape postale crvene kao guska.
  Japanci nastavljaju da se penju i penju. Da biste ubrzali njihovo istrebljenje, morate skočiti nazad i ponovo uzeti mitraljez.
  Da, sa njihovim mitraljezima, ako svaki metak ubije leš ili nekoliko leševa, i dalje istrijebiš brže nego mačevima. Jedan mitraljeski pojas je hiljadu metaka. Zato se čuvajte samuraja! I dalje ćeš plesati.
  Upucavajući, dječak je mislio da je Japan imao sreće u tom ratu. Pogotovo u činjenici da je izbila revolucija. Pa, kad je mir sklopljen, Japanci su već bili iscrpljeni na kopnu, a Rusi su ih mogli dokrajčiti. General Samsonov, odnosno Linevič, koji je imao dvostruko više vojnika i primao sve više i više novih popuna, mogao je sam napasti samuraja. Ali umjesto toga, ruske jedinice su tada prešle u odbranu. Japanci, međutim, više nisu mogli da se popnu na juriš. Dakle, svijet im je bio potrebniji nego Rusija.
  Ovdje Zoya puca iz mitraljeza ... On škraba strašnom silom, koseći neprijatelje bez sažaljenja.
  A sada djevojka pritišće svoju grimiznu bradavicu na praćku i sada je smrtonosni dar uništenja izbačen.
  Zoja je pevala:
  - Konac je prekinut
  Prijeti nam zla smrt...
  Da Rusi žive
  Neprijatelj mora jednostavno umrijeti!
  Elena je, škrabajući po suskookim vojnicima, i izbacivši još jedan red u nizu, viknula:
  - Za otadžbinu - našu majku!
  Dječak iz crtanog filma nastavio je da žvrlja, obarajući neprijatelje iz nebeskog carstva i razmišljajući.
  1922. Japan nije rizikovao novi veliki rat. Boljševici su zauzeli Primorje. Mnogi su oštro grdili tadašnjeg cara da nije iskoristio slabost nelegitimnog komunističkog režima i da nije sebi uzeo Daleki istok. Zašto su onda Japanci oklevali nije sasvim jasno.
  Japan se 1904. odlučio na rat, u kojem gotovo niko nije vjerovao u povoljan ishod za samuraje. Ali 1922. godine Japanci se nisu usudili poraziti Crvenu armiju, oslabljenu građanskim ratom. Štaviše, imali su podršku cijelog kapitalističkog svijeta.
  Općenito, boljševici su, naravno, imali sreće. Antanta je mogla raskomadati Rusiju, a Crvena armija im nije rival. Ovdje Andrej Čikatilo nije razumio neke stvari.
  Zašto je Zapad u dvadesetoj godini zapravo spojio pokret bele garde. Čak i da belci nisu imali priliku da zauzmu Moskvu, onda je sasvim moguće da neke teritorije zadrže za sebe. Da, i Rusija bi mogla biti jako oslabljena odugovlačenjem takvog rata. Takođe je nejasno zašto Antanta nije branila buržoaske kavkaske vlade. Čak su imali i sporazum o vojnoj podršci. Jasno je da tada osiromašena Crvena armija Antante nije rival, posebno u tehničkom smislu. Ali iz nekog razloga Engleska i Francuska su pokazale pasivnost.
  Viktorija ga je uzela i bosim nogama izbacila čitavo bure eksploziva napravljenog od piljevine.
  I kako je eksplodirao divljom snagom. I zagugutala je:
  - Za kralja i carstvo!
  Zoja je, nastavljajući da žvrlja po neprijatelju, zarežala vrlo agresivno, a skretanje je bilo daleko, koseći neprijatelja.
  Onda je zaurlala:
  - Biće kovčeg za vas samuraje!
  Elena, lomeći neprijatelja i gomilajući gomile leševa, nokautirajući neprijatelja na smrt, i delujući neverovatnom snagom, zabijajući horde samuraja u kovčeg, zacvilila je:
  - Za pobedu nad neprijateljima!
  Nadežda, ne dajući neprijatelju ni najmanju šansu, i pokosivši ga kao ubojitim kosom, i iseći Japance, reče:
  Port Arthur, Port Arthur
  Nikolaj te nije oduševio!
  Da li bi Britanci, na primjer, mogli zadržati Krim. Tamo bi iskrcali trupe sa tenkovima, teško da bi ih otjerali preko prevlake, Crveni... U srednjoj Aziji Britanci i Francuzi mogli bi pomoći buržoaskim republikama. I općenito, mnoge stvari su mogle biti neugodne za Sovjetsku Rusiju, ali na sreću ništa se nije dogodilo. Iako bi, naravno, Japan želio zadržati Primorje za sebe, definitivno ne bi bilo snage da odatle izbaci samuraje dvadesetih godina. Japanci bi tamo mogli organizirati marionetski režim - poput mandžurskog.
  Kada je Andrej Čikatilo pročitao Bonivursko srce, i njega je to zanimalo. Zašto Japanci nisu ušli u bitku sa Crvenom armijom, već su jednostavno dali Primorje boljševicima. Štaviše, samuraji bi se morali boriti ne sa cijelom Sovjetskom Rusijom, već samo s Dalekim istokom. Odnosno, Dalekoistočna Narodna Republika. A Japanu to u to vrijeme nije bio rival.
  Japanci su u Prvom svjetskom ratu gotovo bez gubitaka zauzeli njemačke posjede na Pacifiku i postali još jači nego 1904. godine. I nije sasvim jasno zašto su tada imali hrabrosti i drskosti, a nisu imali u 1922. Naravno, Sjedinjene Države i Britanija bi aktivno podržavale Japance u borbi protiv boljševika.
  To je ono što Andrej Čikatilo nije mogao razumjeti, iznenađen čak i kada je bio dijete. Štaviše, Japanci su prvo okupirali Vladivostok, ali su onda nekako otišli bez borbe. I Japan se ne stidi okupirati cijeli Daleki istok, ali samuraji se za to nisu borili ...
  Ali, koliko hrabrosti: idu u juriš, ginu na hiljade, pa i desetine hiljada, ali napadaju kao bioroboti. A Japanci nemaju koncept straha ili instinkta samoodržanja. Da nije njih šest, onda ne bi zadržali grad tvrđavu.
  U stvarnoj istoriji, Port Arthur je u to vreme već pao. A onda je samuraj okupio gotovo sve kopnene snage.
  Viktorija je golim prstima bacila bumerang sa kukastim krstom i odjednom odsjekla desetak glava, režući:
  - Za vjeru, cara i otadžbinu!
  I devojke istrebljuju Japance i dečake...
  Dječak, zamjenjujući pregrijani mitraljez onim koji se već ohladio i ne lijepom riječju, spomenuo je Kuropatkina:
  Ovaj magarac ne iskorištava prednost! Izgleda da ćemo morati sami da pobijemo sve japanske vojnike. - Oleg je golim prstima bacio granatu, krhotine su isjekle čitavu gomilu japanskih vojnika i klinac je nastavio. - Eto, Kuropatkinu je trebalo suditi za ovakvo krivično nečinjenje.
  Dječak je ponovo bacio bombu nogama, a onda su golim prstima počeli bacati poklopce limenih konzervi. Dakle, ubijate dvije muhe jednim udarcem: dodatno uništavate Japance, a vaše gole noge se zagrijavaju. Sav mraz je preko dvadeset stepeni, a kad padne mrak bit će i više. I tako ste u pokretu i zagrijte se. Osim toga, možete bacati i tupe oštrice i igle. I općenito, u tvrđavi ima puno krhotina od pirsinga i rezanja.
  Dakle, samuraje tuku rukama i nogama. A iz daljine... Dečak je viknuo:
  - Samuraj je umro hrabro - pod pritiskom čelika i vatre!
  Nadežda je pucala iz mitraljeza golim nožnim prstima, ali je čekala i neka iznenađenja. Na primjer, sićušni hemijski rudnici. Ovdje, naravno, morate biti vrlo oprezni u njihovoj upotrebi kako ne biste otrovali vlastite vojnike. Ali nadarena za matematiku u krugu Arhimeda i Pelmana, Nadežda je sve izračunala.
  A kada je samuraj već upao u susjednu tvrđavu, lijepa djevojka je golim nogama kliknula ultrazvučnim detonatorom. I sićušne ampule sa snažnim i zajedljivim gasom su pucale, pokrivajući površinu od deset hiljada hektara odjednom.
  Ovo je zaista oružje bogova Demijurga, koje ne bi bilo suvišno ni u dvadeset prvom veku. Tokom primirja, sjajna Nataška, zajedno sa nećakom samog Mendeljejeva, pripremila je otrov koji je bio veoma otrovan, ali se brzo raspao u vazduhu. A njegovo toksično djelovanje je upravo zasnovano na posebnoj metodi vezivanja kisika.
  Odmah se ispostavilo da je jedan i po japanski korpus ubijen za petnaest do dvadeset sekundi... A prizor desetina hiljada vojnika koji umiru u kratkoj agoniji otreznio je japansku komandu.
  Počela je svirati muzika povlačenja, a nakon što su tokom ovog napada izgubili preko sto pedeset hiljada vojnika, Japanci su se zavalili. Rusi su oprezno progonili Japance, ali su se plašili i gasa, ili neke vrste zasede. Bitka se završila kao da nije ni počela.
  Ali Andrej Čikatilo se još nije posekao, nešto je nakupilo mnogo energije u dečaku, i on je pojurio da juri suskookog. Tako ih sustižeš i nasjeckaš, kao da grizelj sjemenke. Pa, kako ne pokazati svoje umijeće ako neprijatelj ne uzvrati.
  Ali na neočekivano okretanje prema dječaku, nindža u crnoj dukserici je ponovo iskočila. Opet prava bitka za vještinu.
  Andrej Čikatilo je, kao već dobro zagrejan, napao svog kolegu. Izbacio je tri diska odjednom, ali su dva u hodu posjekli mačevi, a treći je projurio pored, zamalo uhvativši klinca terminatora za uvo. Nindža je zviždao i rekao na japanskom:
  - Ruski Naruto!
  Andrej Čikatilo je spremno potvrdio:
  - Naravno, super je!
  Mačevi ukršteni, iskre su letele. Ninja je parirala napadima i povukla se. Sam Andrej je golim prstima bacio komad metala. Neprijatelj je reagovao, ali dečak je predvideo gde će se izbeći i posekao se, pod oštrim uglom, kružeći oko oštrice. Neprijatelj je bio zakačen, zaštitna koža je pukla i krv mu je zacrvenjela na boku.
  Ninja je skočio nazad, bio je ranjen i prilično duboko, i da je to bio udarac velikih razmjera, potpuno bi se prepolovio. Čini se da je ruski Naruto legendarni borac, njegove oštrice bljeskaju vrlo brzo.
  Ninja pokušava ponovo da baci, ali promašuje udarac potkoljenicom u koleno, a Andrej Čikatilo sretno je zubima uhvatio svastiku-bumerang. Neprijatelj pokušava da napadne, ali on sam dobija oštricu na ruci. Biceps je izrezan, a dječak, bez zaustavljanja, provodi čitavu seriju. Deveti udarac će dobro doći u vrat... Pa, nindžin bikov vrat je pod zaštitom, samo napola prerezan. Ali ništa drugo, nekoliko poteza, snažan udarac sa zaokretom tijela i glava se konačno odvaja od tijela.
  Tako je nindža završio svoju karijeru na sjeverozapadnom frontu.
  Dečak terminator je uzviknuo:
  - Banzai na ruskom!
  Nakon toga želja za borbom je malo splasnula. Tačnije, jer se Japanci već povlače.
  Noć sa 22. na 23. novembar 1904. bila je i hladna i vruća u isto vreme. Boreyko je uvjerio Kondratenka da ne žuri, jer su nepoznati oni koji su napali Japance. Možda je čak i između samuraja došlo do ličnog obračuna, inače vas mogu pogoditi oni i oni.
  Umorni Kondratenko je zaspao na kutiji sa municijom. U međuvremenu je već postalo svijetlo.
  Kako su konture bitke izlazile iz mraka, postala su vidljiva brojna brda posječenih i upucanih Japanaca. Djevojke su ne samo sjekle, već su i zarobile pedesetak mitraljeza, sedam topova sa municijom. Pljusak metaka ponovo je pao na samuraje, a Perunova kći, Nadežda, pridružila se hrt kćeri Svaroga Elene. Gubici Japanaca već su bili kolosalni i gotovo nezamjenjivi. Do jedanaest sati ujutro posljednji napad se ugušio i došlo je do privremenog zatišja.
  U podne su stigli generali Kondratenko i Smirnov. Obojica već iskusnih ratnika bili su šokirani tako kolosalnim gomilanjem leševa na jednom mjestu. Više od četrdeset pet hiljada japanskih vojnika i oficira stradalo je u jednoj noći i jutru. A prije generala pojavile su se samo četiri djevojke u bikiniju, obilno poprskanim krvlju, i dva atletska dječaka u šortsima sašivenim od posebno izdržljive tkanine, na koju se nije lijepila crvena i bilo koja druga tekućina.
  Sve je to podsjećalo na zapanjujući delirijum, a oba generala su se čak i štipala. Ali poručnik Borejko, dva metra i nekoliko kopejki, pružio je ruke rendžerkama i zagrmio:
  - Ima žena u našim selima!
  Moćna, crvenokosa Viktorija čvrsto je zatresla Boreikovu moćnu šapu kao odgovor i filozofski rekla:
  - Ima žena u našim selima! Kakvo slavno blanjanje kovčega!
  Svetlokosa kao prvi sneg, Nadežda je pokazala na nekoliko posramljenih dečaka:
  - I protresite ih, nisu se borili ništa gore od nas!
  Boreiko se nježno rukovao. Pravi div s rastom Nikolaja Valueva, a možda i više u težini. Lice zaista nije tako uskogrudno, već nešto u njemu od Ilje Murometsa, pogotovo jer je Boreyko uspio pustiti bradu. Istina, džinovski poručnik nije anđeo, on se tukao pićem i mnoge je tukao. Ali generalno, njegova duša je, kako kažu, vesela.
  Kondratenko je neobrijan, sa izraslim brkovima, veoma sličan Čapajevu, kako je prikazan u filmu. Smirnov je, naprotiv, obrijan, u pozlaćenom peniju, izgleda kao profesor sa epoletama. Iza njih je šačica vojnika i mornara.
  Mudra i tehnička Elena im je najpre pokazala osvojene trofeje, a vatrena đavola Viktorija je bez oklevanja počela da se penje u japanske torbe, govoreći:
  - Tamo imaju suhe obroke... Garnizon broji svaku mrvicu hljeba.
  Ćerka Beloboga Zoja, kao veoma osetljiva devojka-medij, primetila je:
  - Momci, brzo odnesite mitraljeze i topove: za par sati Japanci će početi granatirati planinu, svi topovi će biti koncentrisani na nju, tako da neće ostati cijeli jedan ubojni aparat!
  Kondratenko zabrinuto upita:
  - I kako si?
  Agresivna Viktorija je odgovorila za dobrodušnu Zoju:
  - A mi smo jako jaki, ruske veštice, neće nas uzeti ni granate ni krhotine. Pa da spavamo malo... I eto opet cemo!
  Plavooka Elena se složila sa ovim:
  - Dokle god tutnji kanonada, Japanci neće jurišati. Dakle, nema razloga da bilo koga ostavljate na planini. A onda kad se samuraji popnu, isjeckaćemo ih kao prošli put!
  Pjenušava Nadežda, koja golim prstima crta ornament na prvom jesenjem snijegu, potvrdi:
  - Upravo! Japanski generalštab odlučio je da sve svoje napore koncentriše na ovu planinu. Dakle, na drugim frontovima, za sada ćete imati oduška.
  Čvrsta i tehnička Elena je strogo naredila:
  - Vratite uništeno! Ne brinite za eskadrilu - dok ne zauzmemo planinu Vysokaya ovdje. I neprijatelj će uskoro biti iscrpljen kada se obračuna s nama.
  Andrej Čikatilo je smatrao da je potrebno i brbljati:
  - A potopićemo i njegove bojne brodove!
  Kroz redove vojnika i mornara prođe žamor odobravanja. Nakon toga su svi počeli brzo da vade brojne trofeje.
  Japanci su otvorili vatru već tokom zalaska sunca. Zaista su sve što su mogli usmjerili na planinu. Ali djevojčice mutanti i dječaci rendžeri su se do tog trenutka zatvorili u podrum tvrđave i uronili u stanje duboke, restorativne meditacije. I neka Japanci rasipaju svoje školjke na prazan prostor. Oni hoće taktiku Antante, pa neka isprobaju.
  Generalni guverner Stessel, nakon što je saznao šta se dogodilo na Mount High, dugo je odbijao vjerovati. Malo mršaviji, ali ipak debeo, dostojanstvenik je viknuo:
  - Ovo su tvoje erotske fantazije! Žene sa mačevima - gluposti!
  Komandant tvrđave, general Smirnov, zbunjeno je slegnuo ramenima i bojažljivo odgovorio:
  Da ih nisam vidio svojim očima, nikada im ne bih vjerovao. Ali činjenice su tvrdoglave stvari!
  Stessel je grubo zarežao:
  - Gluposti i još gluposti!
  Tada je Smirnov sasvim logično predložio:
  - Možete li, Vaša Ekselencijo, da ih lično upoznate?
  Međutim, guverner je odbio tako primamljivu ponudu i zatražio da se što prije nazove Focka.
  Ostareli Nijemac je dugo radio za japansku obavještajnu službu i dosta je razmazio Ruse. Sam Fock je izvana vrlo sličan Gobseku, kojeg je Balzac tako talentirano opisao, a ništa manje pohlepan. U stvari, novac je potaknuo Foka da stupi u kontakt sa agentima mikadoa. Merkantilni obziri iznad svega.
  Međutim, vijest da Visoka planina nije zauzeta i da su se pojavile četiri čudovišno snažne i đavolski lijepe vještice (bosonogi dječaci, naravno, nisu uzeti u obzir!), čak je i obradovala Foka. Sada možete tražiti od japanske špijunske mreže dodatnu naknadu za novi, fantastični napad kreča.
  A novac voli račun... I što je teže samuraju u blizini Port Arthura, usluge profesionalnog špijuna Foka su sve skuplje.
  Shodno tome, nemački general je sa osmehom predložio:
  - Za par dana održite sastanak i nagradite djevojke onim što možete! I dok razmišljamo...
  Uklanjanje opasne osobe nije tako lako. Ovdje je Kondratenko još živ - ovaj general je grb, vrlo vješt komandant, a Port Arthur već četiri i po mjeseca drži stabilnu liniju odbrane. A cijela opsada traje više od šest mjeseci i Japan krvari...
  Pored mnogih ubijenih, na Visokoj planini bilo je još nekoliko zgnječenih leševima, zgnječenih, ali živih Japanaca - koji su bili zarobljeni.
  Jedan od njih, kapetan Nakata, bivši advokat visokog profila iz Tokija, dao je vrlo zanimljivo svjedočenje.
  Ispostavilo se da je Japan već bio u izuzetno teškoj finansijskoj i ekonomskoj situaciji. Ponestajale su zalihe vojnog materijala, ponestajalo je obučene radne snage. Vojnici opsadne vojske su veoma umorni i iscrpljeni zbog loše i nekvalitetne hrane. U samom Japanu žele brzi zaključak. Ali u isto vrijeme insistiraju da što prije zauzmu Port Arthur - inače Zemlja izlazećeg sunca neće dobiti ništa od ovog rata. Da, i Rusija ne želi mir. Uostalom, uprkos svim porazima u Mandžuriji, Kuropatkin ima mnogo više konjice i pješaštva. I u svim ovim porazima Japanci su izgubili vojnike ništa manje od Rusa.
  Pa da je Kuropatkin takav dušek i da je imao bar malo od Aleksandra Suvorova, tok rata bi bio drugačiji.
  Ali svejedno, ruska vojska u Mandžuriji raste i povećava se za dva korpusa svakog mjeseca. I postoji granica svakom kukavičluku i prosječnosti, ako opsadna vojska ne odveže ruke, onda će do Nove godine Kuropatkinova superiornost u pješadiji postati dvostruka, u konjici trostruka, a u artiljeriji više od jedan i po puta - neprijatelju treba puno oružja za opsadu.
  I sa tako velikom marginom, može li se bivši ministar odbrane nekako nositi?
  Ovom prilikom, poručnik Boreiko se prisjetio priče u kojoj su bili Tamerlane i Mulla Nasreddin.
  Reski glas ruskog oficira glatko je tutnjao nad rovovima koji su bili oštećeni granatama;
  - Kada se opsada Delhija dugo otegla, Tamerlan je počeo da diktira pisaru da se pozadinske službe pošalju u pomoć.
  "Pošaljite pedeset hiljada obučenih pešaka, dvadeset pet hiljada konjanika, šest stotina balista i trista katapulta, pa čak i još dve stotine ratnih slonova...
  Vrhovni kagan se osvrnuo na ponizno pognutog Mula Nasreddina i tihim tonom upitao:
  - Možda smo postigli nešto najmudrije?
  Mula je odmahnuo glavom i hrabro se obratio pisaru:
  - Pocepajte list, a pergament bacite u korpu - ništa od ovoga nam uopšte ne treba!
  Tamerlan je bio iznenađen i upitao mudraca:
  - A šta nam onda treba!
  Nasreddin je odgovorio samouverenim tonom:
  - Neka pošalju pametnog komandanta!
  Reči veoma eruditskog poručnika Borejka naišle su na odobravajući smeh ruskih vojnika.
  Druga važna vijest je da se nada da će Njemačka ući u rat na strani Japana nije ostvarila. Kaiser Wilhelm je čak pružio pomoć eskadri Roždestvenskog, koja će sada, zajedno sa šest brodova kontraadmirala Babuškina, imati pedeset i jedan brod. Ako se ovome doda i prva pacifička eskadrila u Port Arthuru, onda se može reći da je ukupna vatrena moć japanske i ruske flote jednaka. A ako ipak uspijete kupiti sedam teških kruzera iz Argentine, onda ćete ostvariti prednost.
  Tako je Kondratenko zaspao veselog raspoloženja, iako su Japanci sav svoj fitilj koncentrisali na Mount High.
  
  AKO NE DIRATE AMERIKU
  Hitler nije objavio rat Sjedinjenim Državama. Pa, američki Kongres se nije usudio da uđe u rat u Evropi. Tok istorije se promenio od ovog ... Japan je pobedio u bitci kod Midveja i čvrsto se učvrstio u Tihom okeanu.
  Rommel nikada nije uspeo da zauzme Egipat. Ali ni Britanci nisu pristali na operaciju Torch.
  Kod Staljingrada su Rusi pobedili, ali je onda Mainstein krenuo u kontranapad u Ukrajini. Štaviše, kako nije bilo potrebno prebacivanje trupa u Afriku, u kontranapadu je učestvovalo još nekoliko njemačkih divizija. Fritz je također značajno doprinio avijaciji. Štaviše, legendarni njemački as Marseille prebačen je na istočni front. I neka uništi sovjetske avione.
  Marseille je legenda u zraku. Kada je oborio tri stotine aviona, Hitler je specijalno za njega uveo novi stepen Viteškog krsta sa zlatnim hrastovim lišćem. A za četiri stotine aviona uručio je Orden njemačkog orla sa dijamantima. I za pet stotina Velikog krsta Gvozdenog krsta predao.
  Marseille na nebu je veliki fenomen. I njegovi sovjetski piloti se boje.
  U kontranapadu Mainsteina učestvovalo je i 30 novih tenkova Tiger, koji su u stvarnoj istoriji osrednje nestali u pijesku Sahare. I tako se Amerikanci ne penju, a Britanci po svaku cijenu pokušavaju zadržati Indiju i ne napreduju u Egiptu.
  Ukratko, Mainstein je uspio da povrati ne samo Harkov i Belgorod, već i Kursk. I Crvena armija je pretrpela više štete. I Nemci su formirali nekoliko kotlova. A onda je uslijedila operativna pauza zbog odrona blata.
  U stvarnoj istoriji postojala je Kurska izbočina. Ali sada je ova ivica odsječena.
  I pitanje je kuda ići? Nisam želio ponovo ići u Staljingrad. Ali bez zauzimanja Staljingrada nećete osigurati svoje trupe na Kavkazu. Ali opet se popeti u ovu noćnu moru?
  Napasti Moskvu? Ali postoji moćna i dubina odbrane.
  Štaviše, Crvena armija je odsjekla ivicu Rzhev, a na sovjetskim položajima nema klinova. Lenjingrad je takođe veoma moćna tvrđava - grad-citadela.
  Odnosno, gdje god da ga bacite - svuda postoji moćna sovjetska odbrana trupa sa neverovatnom izdržljivošću. A onda je Hitler odlučio - zadati glavni udarac Egiptu i zauzeti naftne bušotine na Bliskom istoku.
  I u isto vrijeme dopuniti trupe Wehrmachta kolonijalnim, arapskim divizijama.
  Ideja je bila privlačna. A na istoku se kladite na vazdušnu ofanzivu i mlazne avione. Konkretno, mlazni bombarderi Arado obećali su da će postati zastrašujuća snaga koja praktički neće pretrpjeti gubitke.
  U svakom slučaju, na istoku, Firer je naredio da se brani i napreduje u Africi.
  Rommel je dobio nekoliko tenkovskih divizija, uključujući one sa Panterima i Tigrovima. Oba ova tenka u trenutku pojavljivanja i još neko vrijeme nakon toga bila su najbolja na svijetu. Britanski tenkovi su očigledno bili nadjačani. Iako "Churchill" nije bio ništa slabiji oklop. Ali njegov top je očigledno bio nedovoljan.
  Focke-Wulf je takođe bio dobar auto. Ovaj borac je imao najmoćnije oružje i bukvalno je pomeo protivnike. Najlošiju manevarsku sposobnost kompenzirala je velika brzina prilikom ronjenja. Da, i šest vazdušnih topova moglo bi da obori svaki avion iz prvog poziva. Tako da je pritisak bio zaista ogroman.
  Britanci su pali pod udarima moćnih, njemačkih asova. Ne samo Marseille.
  Neugodno iznenađenje za Britaniju bio je tenk Tiger, koji je imao visokokvalitetan oklop i snažnu sposobnost preživljavanja. Tako je ofanziva Rommela i jula izazvala šok u Britaniji.
  Uprkos vrućini, Nemci su u pokretu probili odbranu i produbili stotine kilometara, zauzevši Aleksandriju. I zauzeo deltu Nila. U borbama se tenkovski as Wittmann istakao na Tigru. I novi heroj u Trećem Rajhu.
  Uspon u Egiptu i zvijezda Huffmana, koji će uskoro postati drugi.
  Rudel je takođe bio heroj.
  Opet puna nemačkih podviga. Rommel je vješto komandovao i pobjeđivao u kazanima. Britanaca je bilo manje i kvalitetom su bili lošiji od Wehrmachta.
  U borbama je testiran i jurišni propeler MP-44, koji je bio najbolji na svijetu i pokazao se vrlo efikasnim. Generalno, Nemci su pobedili Britaniju u svakom pogledu i prešli Suecki kanal i dalje do Iraka i Kuvajta, sa Palestinom.
  Nešto ranije zarobljena je i Malta. Što je bila veoma dobra operacija. Staljin još nije napredovao i čekao je. Ali poraz Britanaca je zakomplikovao situaciju. A sada su nacisti mogli da udare na Kavkaz i sa juga.
  Sa zakašnjenjem, Crvena armija je u septembru započela ofanzivu na Kursk i Orel. Ali Nemci su ga očekivali i pripremili moćnu odbranu.
  U odbrani su test položili i Nijemac Ferdinands. Ovaj samohodni top sa vrlo snažnim prednjim oklopom pokazao se efikasnim u uništavanju tenkova.
  Nije loše u odbrani i "Panter". Nemci su se tvrdoglavo opirali. Sovjetske trupe napredovale su izuzetno sporo i nisu mogle ući u operativni prostor.
  Nemci su uspeli da izbegnu kolaps fronta i odupru se. A Crvena armija je za dva meseca napredovala samo stotinu kilometara, samo se približila Kursku i Orelu i, zbog velikih oštećenja, stala. I Nemci su preuzeli ceo Bliski istok. U novembru su uspjeli zauzeti Gibraltar na juriš. Hitler je i dalje ubeđivao Franka.
  Osim toga, Engleska je bila jako oslabljena zbog aktivnosti neprijateljske podmorničke flote. I to je imalo negativan efekat.
  Čerčil je čak počeo da teži ka separatnom miru. Ali Hitler je želeo da potpuno potčini Crni kontinent. I ponudio je Staljinu primirje na godinu dana.
  Lukavi vođa SSSR-a pristao je na ovu pauzu. Računao je na novo oružje.
  Ali Hitler je znao šta radi. Njemačka je zauzela Afriku, a u ljeto 1944. počela je iskrcavanje u Britaniju. I ovoga puta nacisti su uspjeli sve napraviti besprijekorno. Mlazni avioni nacista preuzeli su dominaciju na nebu. A lovci ME-309 i TA-152 na propelerski pogon bili su veoma jaki. A jurišna puška MP-44 pokazala se vrlo cool u masovnoj seriji.
  Od tenkova treba istaknuti Panther-2 s nižom siluetom i malom uskom kupolom. Uz dodavanje naoružanja i oklopa, novi tenk je težio samo četrdeset sedam tona s motorom od devet stotina konjskih snaga. I imao je dobre vozne performanse, sa topom 71EL kalibra 88 mm i prednjim oklopom od sto pedeset milimetara. Tiger-2 se proizvodio u malim serijama, zbog činjenice da je izgled Panther-2, koji gotovo da nije bio inferioran u zaštiti i jednakom naoružanju, s ogromnom superiornošću u voznim performansama, odmah učinio ovaj tenk zastarjelim.
  Kao običan "Tigar". Ali "Lav" -2 se pokazao kao uspješnija mašina.
  U njemu su motor i mjenjač postavljeni zajedno i poprečno. Kao rezultat toga, silueta je pala, a tenk je postao mnogo lakši. Imao je "Lav" -2 sa težinom od pedeset i tri tone. Top 105 mm 70 EL, bočni oklop 82 mm, prednji oklop trupa 150 i 120 mm sa kosinama. A čelo kule je 240 mm sa kosinama.
  I motor od hiljadu konjskih snaga. Automobil je, kao što vidite, i pokretan i moćan u svim aspektima. Lev 2 je bio neverovatan.
  Ukratko - sve Khan. A Britanija nema šanse protiv Wehrmachta.
  Pilot Marseillea za sedamsto pedeset oborenih aviona dobio je novu nagradu: Viteški krst Gvozdenog krsta sa listovima platinastog hrasta, mačevima i dijamantima.
  I ovo je veoma dobra upotreba talenta.
  Za dvije sedmice Britanija je pala. I London je zauzet. I Churchill je pobjegao u sramoti.
  Iako rat formalno još nije završen, Japanci su već zauzeli Australiju.
  I Kanada se ubrzo povukla iz rata. Nemci su takođe izveli operaciju Ikar u avgustu, zauzevši Island. A sada ih SAD nisu mogle dobiti.
  Nakon toga su počeli pripremati novu ofanzivu na SSSR. Oslanjajući se na mlazne avione i tenkove serije "E". Kao i fundamentalno novo oružje poput balističkih projektila i disketa.
  SAD su ubrzo potpisale mir sa Japanom. A 20. aprila 1945. Treći Rajh i zemlja samuraja dogovorili su zajednički rat. A Fritz ofanziva je počela 15. maja kada su se putevi presušili.
  SSSR se dugo pripremao i iskopao mnoga utvrđenja. Četrdeset četvrte godine pojavila se Crvena armija - raketni bacač Andryusha. U seriji su i tenkovi T-34-85 i IS-2. I avioni LA-7 i Jak-3. Međutim, Yak-3 nije ušao u masovnu proizvodnju zbog nedostatka visokokvalitetnog duraluminija. A Yak-9 je ostao glavni lovac. LA-7 je bio bolji u brzini, ali ipak inferioran u odnosu na Nijemce.
  Najgore je što je SSSR izgubio svoju kvantitativnu superiornost u vazduhu. Nemci su proizveli mnogo više aviona, uključujući i mlazne.
  Što se tiče tenkova, Njemačka i dalje ima prednost u kvaliteti. I "Panther" -2 i "Lion" -2 su naprednije i moćnije mašine. U seriji su se pojavili i E-10 i E-25. Posljednji samohodni top bio je izuzetno uspješan. Kombinacija topova od 88 mm u 100 EL. Prednji oklop od 120 milimetara na velikom nagibu, bočni oklop od 82 milimetra sa masom od trideset tona sa motorom od 900 konjskih snaga, i visine od jedan i po metar. Da, to je već bila mašina samo zver.
  Novi top je ispalio 12 metaka u minuti i probio sve sovjetske tenkove sa borbene udaljenosti.
  "Panther" -2, dobar tenk, ali "Panther" -3 je razvijen. Teža je sa šezdeset pet tona, ali bolje zaštićena i naoružana. Ali do sada u seriji samo E-10 i E-25 i E-100 su masivni. Posljednji tenk dobio je motor od 1.500 konjskih snaga, što mu je, uz težinu od 130 tona, omogućilo brzinu od 40 kilometara na autoputu. Bočni oklop ovog tenka je koso 210 mm, a prednji oklop 250 mm. I dva topa: 128 mm i 75.
  Ovaj tenk se zvao "Mamut". Napredniji je od "Mausa", a kompaktnog je rasporeda. Vrlo dobra zaštita iz svih uglova. Idealan tenk za prodor i prilično okretan.
  Ali i dalje skupo i prilično teško.
  SSSR je dobio IS-3 u maju. Ova mašina je dobro zaštićena u čelo, ali je teža i lošija u voznim performansama od IS-2 sa jednakim naoružanjem. I skuplji i teži za proizvodnju. U decembru 1944. počeo je da se proizvodi SU-100 - praktičniji samohodni top od prethodnih modela.
  SSSR je spreman. Ali ne do kraja. Plus, Japan napreduje sa istoka.
  XE-162 se nije opravdao. Avion sa odličnim letnim karakteristikama i jeftinom, lakom za proizvodnju pokazao se teškim za upravljanje i na njemu su mogli leteti samo visokokvalifikovani piloti.
  Istina, Huffmanu se dopao. Za njegov stil borbe - savršena mašina.
  Marseille je preferirao ME-309, pouzdanog konja, ili TA-152 sa moćnim oružjem. Bio je snajperist.
  ME-262 također nije loš, ali još nije potpuno pouzdan, ali prilično efikasan i uporan.
  Mlazni avion ME-163 izašao je u naprednijoj verziji - malom, bezrepom i vrlo brzom - raketnom lovcu. Nije loš auto ME-1100 sa krilima koja mijenjaju zamah, ali zahtijeva visoko kvalifikovane pilote.
  Dobar auto ME-262 X, u svakom pogledu - odlična brzina preko 1100 kilometara na sat, zamašena krila, pet vazdušnih topova, upravljiviji, napredniji i pouzdaniji motori, i praktični za upravljanje običnim pilotima. Ali još ne u seriji.
  Glavni radni konji ME-309 i TA-152. Mašine su šraf, ali vrlo izdržljivo, brzo i moćno oružje. I što je najvažnije, ima ih mnogo. A SSSR je i dalje primoran da se oslanja na Jak-9, i na PE-2, koji nije baš dobar, i prilično slabe letne karakteristike IL-2, i ne mnogo bolji od IL-10.
  Da, snage su nejednake.
  Nemci takođe koriste kolonijalnu pešadiju u borbama. Što je problematično.
  Pored Japana, u rat je ušla i Turska. A sada Nemci, zajedno sa Osmanlijama, napreduju iza Kavkaza. I to je još uvijek problem.
  Crvena armija je tesna.
  Hitler je generalno uveren u pobedu. Sjedinjene Države nisu ušle u rat sa Trećim Rajhom.
  I Nemci su krenuli u ofanzivu u nekoliko strateških pravaca odjednom. Udarali su sa Tamanskog poluostrva. I Rostov na Donu, i od Kurska do Voronježa, i do Moskve u centru. A na sjeveru do Tihvina, za prsten drugog Lenjingrada. I Karelija. I zajedno sa Turcima u Zakavkazju. I u Iran.
  A na istoku su napali samuraje. Glavni udar na Mongoliju i Primorje sa kopna, a na Vladivostok i Petropavlovsk sa mora. Snažno su gurali.
  Napadati u nekoliko pravaca je, naravno, disperzija snaga.
  Ali na kraju krajeva, neprijatelj je, da bi ga odbio, prisiljen prskati. A Treći Rajh ima mnogo rezervi.
  Uključujući divizije iz cijele Evrope. Švedska je pristala da uđe u rat, inače bi je progutala Operacija Polarni medvjed. Švicarska je također poslala diviziju dobrovoljaca. Franko je službeno ušao u rat, najavio mobilizaciju. A ovo je značajna sila.
  Italija je, nakon što je odvezala ruke, izvršila dodatne mobilizacije i poslala velike snage na istok. Salazar je, pod pritiskom Hitlera, također ušao u rat protiv SSSR-a. Britanska i francuska vlada pod okupacijom poslale su trupe. Cijela Evropa je bila pod oružjem - sve zemlje bez izuzetka.
  Plus, ruski delovi Vlasova i drugi.... Kao i arapske i afričke, pa čak i indijske i iranske divizije. Toliko je snaga skupljeno. Nije bilo dovoljno oružja za sve.
  SAD su čak pristale da Nemcima daju veliki broj automatskih pušaka i mitraljeza i automobila.
  U tenkovima, Treći Rajh je bio inferiorniji u odnosu na SSSR, izgubivši od masivnih trideset i četiri. Ali prestigao u samohodnim topovima. E-10 i E-25 se mogu proizvesti mnogo lakše iu velikim količinama. I najmasovniji tenk Panther-2 je svakako bolji od T-34-85, posebno u prednjem oklopu i naoružanju, ali i dalje prilično slab sa strane.
  Nemci su, međutim, koristeći britansku industriju, a aktivniji Francuzi u proizvodnji tenkova, sa većom snagom pretekli SSSR. A razvili su i artiljeriju. Ali Crvena armija nije bila inferiorna u oružju i to je davalo neke šanse.
  Ali u pješadiji, neprijatelj ima prednost i pokretljivost trupa također.
  Odluka o napadu na svim frontovima odmah je raspršila rezerve Crvene armije i dovela u zabludu komandu. Najgore je to što SSSR, koji je popustio u ekonomskim potencijalima i ljudskim resursima, nije imao perspektive.
  Neprijatelj je postao jači i mogao je dodati još, ali možda SSSR nije.
  U centru, gde je odbrana bila najjača, Crvena armija se izdržala. Ali na Kavkazu je front propao.
  I cijeli južni bok se urušio. A na sjeveru su Nemci i dalje zauzeli Tihvin i predali arteriju Lenjingradu.
  Hitler se radovao.... Tokom ljeta, Nemci i njihova koalicija uspeli su da u potpunosti zauzmu Kavkaz i stignu do Volge u oblasti Staljingrada i Astrahana. A u septembru su zauzeti i Staljingrad i Astrahanj.
  Rat je strateški izgubljen. I Japanci su zauzeli Mongoliju i Primorje.
  Pod ovim uslovima, Staljin je Fireru ponudio mir pod bilo kojim uslovima.
  Hitler je zahtevao predaju. Staljin je odbio.
  Nemci su krenuli u ofanzivu duž Volge. Zauzeti su Kujbišev, Saratov, Tambov...
  U decembru su se Nemci približili Uljanovsku. Nastupila je privremena pauza. Prehladno za Arape i crne vojnike. Hitler je želio spasiti bijelu rasu u bitkama i zamrznuo je ofanzivu do proljeća.
  Četrdeset i šeste godine, samohodne topove SU-100 postale su glavni sovjetski odgovor. Lakši za proizvodnju od T-34-85 i sa moćnim i efikasnim oružjem, činilo se kao najbolji izlaz. Iako u stvarnoj istoriji SU-100 nije bio previše masivan.
  U SSSR-u je IS-7 razvijen na brzinu; previše je komplikovan za masovnu proizvodnju. Ako ga u stvarnoj istoriji ni tada nisu pustili u seriju u miru, onda kada neprijatelja kod Uljanovska i vas stalno bombarduju avioni, ne možete da podignete glavu.
  Umjesto IS-7, SU-130 je na brzinu lansiran u seriju na šasiji IS-2. Ova mašina bi mogla bar nešto da uradi protiv nemačkih mastodonta. Štaviše, Panter-4 je ušao u seriju sa Nemcima, još težim i bolje zaštićenim, i Lev-3.
  U maju 1946. počela je nova ofanziva nacista. Zaobilazeći Moskvu, a uz juriš na sam glavni grad. Lenjingrad je i dalje u ringu.
  Crnci i Arapi su otjerani u napad. I puno krvi je proliveno.
  Staljin je naredio - stajati do smrti!
  Uljanovsk i Kazanj su pali nakon mesec dana borbe. Nemci su takođe zauzeli Orenburg i Ufu. A dva mjeseca kasnije pao je i Gorki City. I Moskva je bila opkoljena.
  Pa, Staljin je, naravno, pobegao i sakrio se u Sibiru. Odbranom Moskve komandovao je Žukov. Borbe su bile veoma žestoke. Moskva se tvrdoglavo držala.
  Ali bila je pritisnuta. U isto vrijeme, Nijemci su stigli do Urala. Zauzeli su Sverdlovsk i Čeljabinsk.
  Moskva je i dalje izdržala. I pao je tek u decembru 1946. Rat, međutim, još nije završio... Štab se preselio u Novosibirsk.
  I tu se borba nastavila.
  Nemci su ponovo počeli da napreduju u maju 1947. Pojavili su se napredniji tipovi tehnologije. I u avijaciji - bombarderi bez repa i u tehnici. Panther-4 je i dalje težio sedamdeset tona sa motorom od hiljadu i pet stotina konjskih snaga. "Panther" -5 je razvijen sa istim oružjem, ali težak pedeset pet tona i motorom od 1800 konjskih snaga. Oklop je iste debljine, ali su uglovi racionalnog nagiba postali veći.
  Prvi T-54 pojavili su se u Crvenoj armiji, ali ovo je već kao mrtav oblog.
  Marseille je za hiljadu oborenih aviona dobio zvijezdu Viteškog krsta sa srebrnim hrastovim lišćem, mačevima i dijamantima. Za hiljadu i po letjelica, zvijezda viteškog križa sa zlatnim hrastovim lišćem, mačevima i dijamantima. I za dve hiljade aviona, Zvezda Viteškog krsta sa platinastim hrastovim lišćem, mačevima i dijamantima.
  Crvena armija je sada gorela. Ali borila se s velikom hrabrošću. Kozhedub za stoti oboreni njemački avion dobio je četvrtu zlatnu zvijezdu heroja SSSR-a. Postao je prvi koji je dobio takvu nagradu po četvrti put. Pokriškin je bio prvi heroj koji je umro tri puta. Drugi još nisu uspjeli rasti.
  Razvijala se i nova mašina, ali je već bilo kasno.
  Nijemci su dobili MP-54, koji je lakši i savršen.
  Pojavio se i ME-362. To je također vrhunski automobil. Rudel je dobio Platinum Oak Leaves i Huffman.
  Rat je bio na...
  I evo posljednjeg vojnog ljeta. Nacisti napreduju, slomeći slabljenje otpora sovjetskih trupa. Sve više jedinica Crvene armije predaje se bez borbe, sve više dezertera. Novosibirsk je pao u septembru. A u decembru je završeno zauzimanje gotovo svih većih gradova Sibira i Srednje Azije od strane Nijemaca i Japana.
  U junu 1948. su okupirani Čukotka i sva manje ili više značajna naselja SSSR-a. Rat se pretvorio u partizansku fazu. U decembru 1948. Staljin je ubijen u raketnom napadu. I konačno, 30. januara 1949. Beria je potpisao sporazum o predaji Crvene armije i trupa NKVD-a u zamjenu za amnestiju i oprost.
  Ali odvojeni naleti partizana su nastavljeni.
  Sjedinjene Države su stvorile atomsku bombu i sada je van domašaja. Međutim, osvojili su ga Treći Rajh i Japan da bi probavili i probavili više od jedne generacije. Dakle, došlo je vrijeme mira. Nemci su leteli u svemir tokom rata na V-4. A 20. aprila 1955. započeo je let na Mjesec sa astronautima.
  U svijetu su sada postojale tri hegemonističke imperije - Treći Rajh, SAD i Japan. Živjeli su relativno mirno i takmičili se u svemirskoj ekonomiji i nauci. Iako je svijet bio na rubu nuklearnog rata. Ali postojala je nada da ćemo se smiriti i snaći!
  ODBRANA MOSKVE OD PIONIRSKIH HEROJA
  ANOTATION
  Pioniri, kao i uvijek, pokazuju najvišu klasu i akrobatiku tokom Velikog Domovinskog rata.
  . POGLAVLJE 1
  Bataljon mladih pionira pod komandom vječnog dječaka Olega Rybačenka bori se za odbranu opkoljene Moskve, glavnog grada SSSR-a.
  Dečaci i devojke u crvenim kravatama, bosi i odrpani vode neravnopravnu bitku protiv fašističke armade.
  Nacisti napadaju iz vazduha.
  Lijevci su razbacani uokolo, a brojni fragmenti su prošarani svim prilazima sovjetskim položajima. Drveće je ugljenisano, breze, ugljenisane kao šibice, izgledaju posebno dirljivo.
  Dječak Oleg i djevojčica Margarita kopaju rovove, pritišću svoje gole, otvrdnute, djetinjaste tabane na rebra lopata.
  Djevojka primjećuje:
  - Dobro je biti besmrtan! Nacisti nas bombarduju, ali mi se ne bojimo.
  Dječak klimnu sjajnom glavom.
  - Apsolutno se ne bojim!
  Pored njih, druga djeca, također bosa, polugola, preplanula i mršava, rade lopatama.
  Djevojka Marinka, pritiskajući golu okruglu petu na dršku lopate, pjeva:
  - Pioneer je uvek spreman! I naprijed bez daljnjeg!
  Dječak Serjožka pjeva, pokazujući zube:
  - Najjači smo na svetu! Potopite naciste u toalet!
  Djeca su spremna da se herojski bore. Čitav bataljon pionira. I veoma su hrabri.
  Dečaci i devojke su spremni da se bore do kraja. I oni će se boriti.
  Dječak Petka namješta domaću praćku.
  Deca su spremna za borbu. Veoma spreman.
  Evo lete nacistički jurišni avion. Ima ih mnogo, a neki od njih su čak i oni najnoviji, reaktivni.
  Oleg Rybachenko i Margarita Korshunova navlače praćku i lansiraju nešto potpuno smrtonosno u neprijatelja, odnosno eksplozivnu vreću uglja.
  On će letjeti u luku i pogoditi pravo u jurišni avion. Eksplodiraće i prskati u svim smjerovima s krhotinama. Nekoliko susjednih aviona počelo je da se dimi.
  Djeca su oduševljena i bukvalno cvile. Šamaranje bosim nogama.
  I čuje se agresivna škripa.
  Pionir Saška i djevojčica Maša lansiraju smrtonosni dar smrti. I udario u nacističku mašinu. Olujni vojnici lansiraju rakete na pionire. Djeca trepereći golih potpetica, siva od prašine, razbacuju se. I uzvrati ponovo.
  Dječak Oleg Rybachenko je tvitovao:
  - Verujem da će se ceo svet probuditi,
  Biće kraja fašizmu...
  I sunce će sjati
  Osvetljavam put komunizmu!
  I dječak i djevojčica, kao da pucaju iz baze. I još jedan nemački avion je rastrgan.
  Margarita je odmarala bose noge i pevala:
  - Pobedićemo fašiste,
  Bog i heruvim su sa nama!
  Dječak Serjožka uzvikuje:
  Staljin je sa nama!
  A dete je golim prstima pritisnulo dugme na bazi!
  Evo kako pucaju. Čuje se zujanje. U daljini se vidi kako se tenkovi približavaju.
  Možete vidjeti kako lišće pada sa drveća. I kako grudve zemlje lete do vrha.
  I kako gori trava. Bosa noga djevojčice Lare gori od svjetla. I ona vrišti.
  Lara škripi:
  - Slava komunizmu!
  Pucaju baterije na njemačka vozila. Ali pucaju iz daljine.
  Bosonoge djevojke-komsomolci razbacuju se trepereći golim ružičastim štiklama. I donesi projektile. Lansirati nešto apsolutno smrtonosno.
  I lomovi tutnjaju.
  Veronika, ova komsomolka ohrabruje:
  - Hvala Bogu, Rod!
  Ratnici se bore veoma očajnički. A pionir baca granate na neprijatelje.
  Djeca pucaju na neprijatelja i pogađaju naciste. Mrtvi plaćenici padaju.
  Alice, ova pionirka, bacila je limun golim prstima. Udario neprijatelja i zacvilio:
  - Za boginju Ladu!
  Dječak Kai se okrenuo, pokosio naciste i zacvilio:
  - Za otadžbinu napred!
  Djevojka Glasha je pokosila Fritz i zacvilila:
  - Za majku Rusiju!
  I golim nožnim prstima bacila je ubilačku granatu.
  Ovdje se pionirska djeca očajnički bore.
  Oleg i Margarita ponovo su izbacili vreću s ugljenom iz praćke i otkinuli kupolu iz tenka. Momak i djevojka su zalajali u horu:
  - Za svjetlo komunizma!
  Oleg Rybačenko, dječak od oko jedanaest godina, ali vrlo mišićav, oslonio se bosim petama na travu i počeo vući paket eksploziva na žicu.
  A onda ga je Hitlerov "lav" uzeo i naišao na nešto smrtonosno, a njegovi valjci, nakon što su bili uništeni, otišli su.
  I oni su se otkotrljali. Ovdje je djevojka, bacivši limun, otkinula Fritzovu glavu i ona se otkotrljala po travi. I zubi su izletjeli s lica.
  Margarita, pucajući, zacvilila:
  - Za otadžbinu do kraja!
  I vode njenog bosog stopala ponovo su krenule ubojito i hladno.
  A pioniri su izuzetno dobro nišani.
  Njemački tenkovi ulaze. Neki od njih su novi i zdepasti. Oni precizno pucaju na neprijatelja. Tačnije, nije tačno. I bosonogi pioniri odgovaraju. I uništi neprijatelja.
  Vodeći Valentina, ova djevojka je gukala vatru:
  - Za našu otadžbinu!
  I odseći neprijatelja smrtonosnim rafalom. I puno leševa.
  Pioniri se bore kao bogatiri i bogatiri.
  Warbler, ovaj pionir, kosi protivnike, pjeva:
  - Slava eri komunizma!
  A djetetova gola peta će izbaciti eksplozivni paket.
  Ovo su deca ovde - oni su veoma gadni za Hitlera.
  Borci su zaista mladi, ali veoma ratoborni. Nema načina da im se oduprete.
  I dječak Maksimka se okrenuo i zacvilio:
  - Biće novih doba
  Doći će do smene generacija...
  Ali niko, i nikad -
  Neću zaboraviti ime Lenjin!
  Djevojka Veronika se složila:
  - Ne zaboravi i ne praštaj!
  I opet će baciti ubojicu bosom nogom.
  Dječak Serjožka je već uspio da se nađe u rukama nacističkih dželata i nekim je čudom pobjegao.
  Ali dobro je prisjetiti se ispitivanja, torture i nečovječnog zlostavljanja.
  I sami Nijemci ne samo da su se borili, već su činili i okrutna zvjerstva. Tokom borbi, linija fronta je često izmješana. Tako je izviđač Serjožka Pantelejev upao u zamku.
  Dvanaestogodišnji dječak završio je u njemačkom kazamatu, skinut je i pretresen, pronašao je svesku i mali američki pištolj.
  Nemačka oficirka na ruskom pitala je Serežu:
  - Hoćeš li da živiš dečko?
  Pantelejev je, spustivši glavu, odgovorio:
  - Nisam ja ništa kriv!
  Žena je žestoko bljesnula očima i prijeteći rekla:
  - Niste bili sami... Gde su otišla dva starija druga?
  Serjožka je zadrhtala i nevoljko odgovorila:
  "Čak i da znam, ipak ne bih rekao..." Tada je dječak podigao glavu i viknuo. - A ti ipak uskoro završiš!
  Žena se zlobno nasmijala.
  - Nisi u pravu! Firer je nepobjediv, a vi ćete nam reći mnogo više!
  Minđuša u nekim bijelim šorcicama iznesena je u snijeg. Hladna i ledena površina bockala mu je bosa stopala, a mršava dječakova bosa rebra, koja su virila kao šipke korpe, hodala su, neugodno golicajući hladni povjetarac. Dječak se tresao ne samo od hladnoće, već i od straha. Djelovao je tako bespomoćno i patetično. Žena je krenula za njim, a snijeg je škripao ispod njenih čizma.
  Serjožka je nehotice protrljao svoje hladne, pomalo hrapave tabane i pokušao da doda korak. Ali ruke vezane iza užeta nehotice su se trznule. Dječak je stao. Tu su već bile pripremljene kante ledene vode, ogromna hrpa svježih štapova. Tu je grubo izrezbaren stalak, gori vatra, na kojoj se griju klešta i odvratno se cereka dželat. Mačka bez srca koja se sa strašću pripremala za ispitivanje.
  Naušnica se odmaknuo i zatvorio oči. Dijete izviđača se uplašilo - da li bi ga stvarno počeli mučiti ovako, na hladnoći.
  No, čini se da će upravo tako i biti, a javno će ih mučiti - ovdje se tjera na šou. Njemački stražari prijeteći viču. Rus, plavokosi dečak, očajnički pokušava da smiri drhtavicu, mraz mu već peče pete, ali, uprkos hladnoći, znoj je curio niz dečakovo mršavo, ali žilava telo.
  Žena je u međuvremenu iz džepa izvadila cigaretu i upaljač. Polako je zapalila cigaretu, a onda iznenada oštro ubola zapaljenu cigaretu ispod dječakove oštre lopatice.
  Serjožka je nehotice vrisnula i udarila ga u nos. Potekla je slaba juška. A žena zmija je prosiktala:
  - Reci nam brzo, gde još imaš kontakt, koja je lozinka za podzemlje?
  Dečak je iz sveg glasa viknuo:
  "Ionako ti neću reći!" Nikad neću reći!
  Žena je strogo naredila:
  - Onda ga jebi!
  Serežine ruke su mu već bile vezane iza leđa, a dželatov pomoćnik je grubo gurnuo dječaka. Nekoliko Mađarica je saosećajno cvrkutalo na svom jeziku:
  - Jao! Jao! On je samo dete!
  - Veoma gola na hladnoći....
  - Hoće li biti mučen!
  Serjožka nije znao mađarski, ali je prilično dobro naučio da razume nemački - inače, kakav je on obaveštajac ako ne zna jezik potencijalnog neprijatelja! Ali on je to, naravno, sakrio pred osvajačima, i pokušao da izgleda gluplji nego što jeste. Jedan od nižih pomoćnika dželata srušio je masku i bio primoran da je skine. Serjožka iznenađeno zazviždi. Samo djevojka, svijetlocrvene kose upletene u tanke pramenove, bila je dio tima mesoždera.
  Mlada Njemica, uhvativši dječakov pogled, isplazi jezik i prosikta, na njemačkom:
  - Jak sam! Užarenim kleštima ću ti slomiti i izlomiti kosti!
  Serjožka je bacila pogled na klešta i probledela. Ako od male vatre cigareta tako bolno i odvratno zaboli gola koža ispod lopatice, šta će se onda dogoditi kada crveno gvožđe koje miriše na pakao dotakne njegovo telo?
  Policajka je lajućim tonom naredila:
  - Povuci dečaka na stalak!
  Djevojka, bez maske, vrlo je spretno bacila udicu na jak konopac koji je udicom vezao ruke mladom izviđaču. Drugi masivniji, u crnoj maski, dželatov pomoćnik je uz pomoć sprave za predenje povukao lanac za koji je bila pričvršćena udica.
  Fleksibilan kao akrobat, Serjožka nije osećao skoro nikakav bol dok su mu ruke dizale uvis, a ramena okretala na zadnjim nogama. Na kraju krajeva, naravno, izviđač je imao veliko iskustvo u penjanju kroz prozore, duž cijevi dimnjaka, pa je čak uzeo lekcije od cirkuskih izvođača. Međutim, pomoćnik dželata, ne pokazavši snagu djevojčice, vješto je bacio kocku na dječakove bose noge i čvrsto pokidao brave.
  Sudeći po njenoj grimasi, uprkos njenoj spretnosti, bilo je teško staviti blok, a u ramenima i ligamentima dječaka, čija se težina više nego udvostručila, pucao je bol. Sada je počelo pravo mučenje.
  Mlada medicinska sestra u bijelom mantilu i gumenim rukavicama otišla je do izviđača. Stavila je ruku ispred dečakovog srca i osluškivala puls, a onda smešeći se sa divljačkom radošću rekla:
  - Ima jako srce, može mnogo da izdrži!
  Policajka je prosiktala na ruskom:
  - Reci lozinku!
  Seryozhka je, prisjećajući se dječaka-Kibalchicha, kojeg je, vjerovatno, buržoazija također razapeo golog na stalku i zahtijevao da oda najvažniju tajnu, dodao sebi hrabrost. Začudo, ali pravi bol je potisnuo strah i dao snagu da se odupre Hitlerovoj grozoti.
  Mladi izviđač je uzviknuo:
  - Neću ti ništa reći! A Hitler će se usuditi i založiti!
  Žena, koja je već mnogo puta bila prisutna na ispitivanjima i potpuno izgubila svaki privid savesti i sažaljenja, jezgrovito je poručila:
  - Bay!
  Dečaka je mlada devojka odvela da tuče. Mora da je stručnjak za udaranje brojnih maloljetnih zarobljenika. Sposoban je nanijeti bol, ali u isto vrijeme ne zeznuti do smrti i ne dozvoliti da se iz pakla mučenja zaroni u raj potpunog "isključenja" svijesti.
  Udarci su padali na Serjožkina tanka, ali žilava leđa, grizući ga kao rojevi ramena.
  Boljelo je, ali dječak, teško dišući i otvarajući usta, nije vrištao od bola. U tome je zamislio najintenzivniju bitku, u kojoj učestvuje Malčiš-Kibalčiš. Umjesto Malchish-Kibalchish-a, on se bori i komanduje - Seryozhka. Samo što se ne bore sa belcima, već sa pravim fašistima.
  Evo štapa strašnih njemačkih "Tigrova", mašina čiji je ujednačen izgled krajnje jeziv. Ali sada izgledaju kao karton i sečeš ih sabljom!
  Policajka, vidjevši da dječak, uprkos otvorenim očima, praktično ne reaguje na udarce, oštro je naredila:
  - A sada mangal!
  Djevojka-mučiteljica je otrčala do mangala i iz ladice izvadila teglu maslinovog ulja. A onda je pritrčala dječaku i, iskrivljujući lice u znak prezira, počela mazati dječaka po grubim tabanima, koji nisu stigli omekšati nakon bosonogog ljeta.
  Serjožka je čak bila zadovoljna kada su joj dodirnuli ukočene, bose noge, tople devojačke ruke i zagrejano ulje. Dječak je zadovoljno progunđao, ali mu je nemilosrdna dželat pokazala šaku i rekla na slomljenom ruskom:
  - Ispržićemo ti štikle momče! Zavijaćete kao vuk!
  Serjožka se prisjetio filma "Ostrvo s blagom" koji je gledao u bioskopu neposredno uoči rata. Tamo je i djevojci prerušenoj u koliba prijećeno da će joj spržiti štikle. To je značilo nešto bolno i očigledno nije dobro. Tada je Serjožka, iz radoznalosti, upalio sveću i izneo svoju okruglu, detinjastu potpeticu na svetlost.
  Kako je tada vikao glasom koji nije bio njegov! Zaista je bilo jako bolno, a na peti je nabujao ljubičasti žulj na kojem se nije moglo ustati. Tako je neko vrijeme klinac bio prisiljen hodati s desnom nogom na prstima. Žulj se, međutim, brzo spustio, ali su sjećanja ostala.
  U jesen, kada su dečakova stopala bila otvrdnuta do žuljeva, Sergej je pokušao da pregazi ugalj. Tako su neki rumunski momci znali kako to rade. Međutim, to ga je ipak peklo - očito su ovdje imali svoje lokalne tajne. Ali na razbijenom staklu, žuljevi tabani mogli bi, ako ravnomjerno rasporedite svoju težinu, zakoračiti. Da ne spominjem trčanje po planinskom, oštrom kamenju. Ovo je skoro norma za Serezhu.
  Sjećanja su se odvukla od trenutka kada mu je pod nogama planula mala vatra. Takva tehnika mučenja, pržite gole pete, polako, ali bolno dugo. A ulje ne peče debelu, grubu kožu tabana. I zaista jako boli, i što je najvažnije, bol se postepeno povećava, do nepodnošljive.
  Leđa, bokovi, zadnjica, pa čak i noge iza Sereže već su bile isječene u krvave pruge. Ali bol je nekako bila tupa. Možda je kombinacija nekoliko patnji odjednom otupila, ili su sećanja na izmučene pionirske heroje dala hrabrost.
  Ali zaista je činjenica da se u stvarnoj istoriji malo djece koja su pala u fašističko zarobljeništvo podijelila i izdala tajne tokom ispitivanja. Odrasli su pod torturom brže i češće cijepani. Dakle, pioniri, nepokolebljivi u fašističkim tamnicama, uopšte nisu mit!
  Serjožka je u početku osetila prijatnu toplinu u tabanima, ali onda je počelo da peče, kao da je izlila kipuća voda. Bol je jako pekuća i izviđač je očajnički podigao noge, podižući teški blok koji je presekao čelične krajeve gležnja. Devojka mučiteljica je odmah, očigledno očekujući isto od zatvorenika, bacila tešku kladu na blok. Oštar bol je prošao kroz njegove zglobove, ligamente i ramena, zbog čega je dječak vrisnuo.
  Sada se tortura pojačala, ruke su mu bukvalno izvučene, a noge su mu pekle. Sergej Pantelejev je više puta čitao kako su partizani mučeni na ispitivanjima iu najtežem trenutku, gubitak svijesti je priskočio u pomoć. A onda propadneš kao duboka tamnica.
  Ali Seryozhka se upravo odlikovao jakom glavom i činjenicom da nije izgubio svoju kreaciju, čak ni dobio dobar udarac u glavu. Da, i dželati, vjerovatno profesionalci, znaju da muče.
  Mnogo boli, a onda je i sama službenica odlučila da se zabavi. Dali su joj pajser usijan na plamenu, a on je počeo da ga pali, najosetljivija mesta, na žilavom telu dečaka.
  A onda, da bi obuzdala vriskove, Serjožka je, kao pravi pionirski heroj, zapevala;
  Zaštitićemo te, zemljo moja draga,
  Otadžbina bezgranična prostranstva,
  Ruski narod je ujedinjen sa partijom -
  Frost crta šare na prozoru!
  
  Imam crvenu kravatu - grimizni transparent,
  Vezano je za ponos i savest!
  Marširali smo po vrelom ljetu,
  Rubinska lomača obasjava jesen!
  
  Ali Wehrmacht je iznenada udario kao maljem,
  Sovjetski vojniče, ne trpi sramotu!
  Fašiste ćemo jako zapaliti,
  I prljavi Hitler!
  
  Mi smo pioniri, svi ujedinjeni u redovima,
  Borba za Otadžbinu je naš cilj!
  Vojnik Rusije je nepobediv u bitkama,
  A ko je nacista, u stvari, samo panj!
  
  Idite na front na poziv srca znajte
  Iako su hteli da ne puste momke unutra,
  Ali ne sedi, mi smo zakljucani na stolu,
  Samo na frontovima ćete dobiti solidnu peticu!
  
  Iako se naši povlače pod vatrom,
  Ali vjerujemo da će Wehrmacht biti poražen!
  Naše trupe se tope kao ledenica,
  Ali Bog zna, on je izrekao presudu Rajhu!
  
  Djevojka se bori bosa
  Momci su ogulili sve noseve,
  Cvjeta zemlja mladih savjeta,
  A mi smo, u stvari, vitezovi-orlovi!
  Izviđač je zapevao, a bol se povlačila, nije mu smetao ni mangal ni usijani metal, a činilo se da su se iza njega raširila čak i ogromna orlova krila.
  Iznervirana, mučiteljica je zgrabila bič zagrijani na vatri, napravljen od čelika, bodljikave žice, i počela da tuče dječaka po već krvavim i slomljenim leđima.
  Ali Serjožka je pevala sa sve više i više entuzijazma;
  Borićemo se protiv nacizma do kraja,
  Pošto za Ruse nema važnijih stvari,
  Ptica lebdi nad svijetom grimizne boje,
  Naš dragi slavuj je postao jastreb!
  
  Majka je mlada, ali već seda,
  Svetitelji sijaju sa ikona kao sjaj lica,
  ti si moja draga domovino,
  Spreman sam da se boriš do smrti!
  
  Lov da objesi pakleni Rajh na jaram,
  Domišljatost je zgrabila mitraljez,
  A borac je inspirisan visokim ciljem,
  Podigao je granatu i otišao u tenk!
  
  Samo dječak, i bljuzga pod nogama,
  Već mraz ujutro, ali ti si bos,
  Ali nije dolično da pioniri plaču,
  Ko je kukavica, već je pod sotonom!
  
  Dakle, nema mesta - znaj nerad,
  To će samo dovesti do pakla ponora,
  Drugi je uzviknuo - ne prihvatam strah,
  Jet je presekao nebo avion!
  
  Da, mali je ljubomoran na pilote,
  Lete nebom - razbijaju mrak...
  A ti imaš samo zarđalu pušku,
  Ti si komandant šmrkavog oktobra!
  
  Ali postoji takva riječ - moraš se boriti,
  Nema drugog izbora, nema šanse
  Nekad davno bili smo prosta deca,
  Ali ratnici su još živi, zlikovac je živ!
  
  Već blizu Moskve, zli Wehrmacht bije topove,
  Od velikih bombi zemlja se trese - mrak!
  Ti opisuješ zemaljski bol - mudri Puškin,
  Došao na Zemlju - nemilosrdni strah!
  
  Kad mraz tjera iglice - u vrelini ljeta,
  Okrepljujemo se mekom, divnom vizijom,
  Kako nam je bilo dobro u času zore sna,
  Trčali su bosi, kroz smaragdne trave!
  
  Neka snijeg pod golim tabanom djeteta,
  Ali Staljin zagreva pionira verom!
  I smeh kao odgovor je bio veoma zvonak,
  To povlačenje u bijesu mećave!
  
  Pa gro znaj, čekajući mamonskog reptila,
  Zaustavimo vlast, rasipni protivnici -
  Sada se zemlja trese
  A nebo je bilo prekriveno izmaglicom od livenog gvožđa!
  
  Mraz nas nije slomio, jer je duh vreo,
  I Fritzu su se uši jako smrzle...
  Ali vidi svakoga ko je zaista progledan,
  Da mi vojnici kosimo ovo smeće!
  Njemački dželati koji muče Serjožku Pantelejevu već su bukvalno izbuljili oči od tog napora. Djevojka-mučiteljica pocrvenjela je poput raka, a kapljice blatnjavog znoja kapale su niz njeno lijepo, ali iskrivljeno lice od mahnitog bijesa. Hitlerovi dželati bili su nemoćni pred hrabrošću djeteta i njegovom junačkom pjesmom.
  Od Moskve, put do uspeha Staljingrada,
  Više momaka, ali um je odrasla osoba,
  Sjedimo prije borbe - mladi par,
  Iznad nas daju senku, u sramoti borova!
  
  Pa, šta mi vjerujemo u moć loma,
  Da će Volga postati grob Frica za sve...
  Kakva grozota tehnotronske Sodome,
  Zbačen u Tartar od strane sovjetske vlasti!
  
  Naš Bog nije idol od običnog gipsa,
  Zapovijedi dovode do uspjeha Lenjina,
  Moramo se boriti protiv čelične horde,
  U pjesmama će se opjevati podvizi!
  
  Znaj da pjesma seče čelik radije nego metal,
  Ona je najveći orao bez dodatnih žica!
  Molim se da naša hrabrost ne nestane,
  Da se ne sramim, glupost-fikcija!
  
  Na kraju krajeva, na ovom svijetu ima mnogo iskušenja,
  Ponekad se čak i plašim za svoj život kada sam mlad...
  Ali ako je neprijatelj na tvom pragu,
  To ne znači izbjegavanje borbe prsa u prsa!
  
  Kotao je čvrsto zatvoren u blizini Staljingrada,
  O Volgo koja je trčala bojnim poljem...
  Ne možete proći kroz ovaj institut u odsustvu,
  Potrebno za lemljenje duha i lišavanja!
  
  Doci cemo cak i sa tugom do kraja maja,
  Niko od Slovena nije video zarobljene pokorne,
  Pobedićemo, znam sigurno
  Prošetaćemo sa pjesmom prostranim livadama!
  
  Ali Wehrmacht se slomio - mi smo u napadu,
  Bilo je veoma strašno i kod Kurska...
  Kozaci hrabro sa sabljom i kapom,
  Bacili su se na "Tigra", prebijenog Frica hrabro!
  
  Borili smo se tamo, kako pionirima treba,
  Bacali su bombe, gusjenice u spreju...
  Iako je teško, sa školjkama se napreže,
  Samo su naše misli počele trijumfovati!
  
  Šta je "Tigar" uradio - samo je zabacio očnjake,
  "Panter", takođe, spustili smo kožu...
  Približavamo se Dnjepru - vatrena jesen,
  Kada ćemo biti u Berlinu sa vama?
  
  Nema mesta u ropstvu - nema raja,
  Pošto je savijanje ledja Rusima sramotno,
  Procvjetaj, budi zauvijek pun, bijeli rub,
  Odgajati plemenito potomstvo!
  
  Ovdje je Kijev simbol našeg jedinstva,
  Uzeli smo ga bosog na juriš!
  Za slavu mira, na suncu komunizma,
  Hajde, napadamo Wehrmacht, mi momci!
  
  I u Minsku, zauzeti, pridružili su se Komsomolu,
  Iako godina definitivno nije bila dovoljna,
  Ali tako smo bijesno pobijedili Fritza,
  Da su svi prepoznali - mi smo ruski vojnici!
  
  I biće potrebno - vladamo planinama,
  Nauka će dati snagu - ono što se ne može izmjeriti,
  Bilo nam je teško, bilo nam je hladno, umirali smo od gladi,
  Ali nemojte podleći otrovnoj lijenosti!
  
  Da, mnogi naši se nisu vratili iz bitke,
  Ostale su milje i kilometri leševa,
  Ali znaj u Berlinu, mi srećemo omladinu,
  Starije žene su kukale nad grobom!
  
  Dobro je da smo dali protivnicima,
  Takva bezgranična moć je razbijena,
  Komunizam nam je otvorio svete daljine,
  Put, koji ukazuje za majku Rusiju!
  Da, tada je Seryozhka pokazao najvišu klasu i uspio je pobjeći iz zatočeništva.
  I to je bilo samo ogromno herojstvo dječaka.
  Oleg Rybachenko je pokazao svoju vještinu u borbi.
  A sada su dječakove bose noge bacale otrovne igle na naciste. I mrtvi nacisti su pali.
  Ali djevojka Margarita je golim prstima bacila nekoliko granata. I još jedan fašistički tenk se prevrnuo.
  Momak i djevojka su pjevali dok su pucali na neprijatelja;
  Vjerujemo u Svevišnjeg Oca,
  Koga su ljudi zvali Rod...
  Bićemo mu verni do kraja,
  Za domovinu, za sreću i slobodu!
  
  Neka je komunizam u vjecnoj slavi,
  Šta velikodušno daje sreću celom univerzumu...
  I okrutni revanšizam neće proći,
  Rastjerajmo oblake i loše vrijeme će nestati!
  
  Neka je zauvek slava porodice,
  U ime naše domovine Rusije...
  Ispuni veliki san
  Kad dođe Krist Mesija!
  
  Mi smo pioniri, hrabri borci,
  Neka Lada bude sa nama zauvek...
  Majke i tate ponosni su na nas,
  Treba se hrabro boriti za Rusiju ljubavi!
  
  Veliki Beli Bog će biti sa nama,
  Hristos, Svarog, Sveta Marijo...
  Uvrnut ćemo sve protivnike pravo u rog,
  Od kada Arijevci vladaju Rusijom!
  
  Stvoritelj je slavno stvorio Zemlju,
  Širite žustro svemirska prostranstva...
  Uostalom, on ima priličnu količinu snage,
  Stvorena mora, pustinje, planine!
  
  U ime Isusovo, slavna porodica,
  Želje igranjem ispunjava...
  I uskoro će biti raj - doći će vrijeme,
  Kad sve procvjeta u blistavom maju!
  
  Bosonoge djevojke trče
  Ne plaše se žestokih snježnih nanosa...
  Uskoro će organizovati kaput za Hitlera,
  Uostalom, Rusi su oduvek umeli da se bore!
  
  Perun će nam pomoći da pobijedimo u borbi,
  A boginja Lada će zacijeliti rane....
  Zauvek ćemo domovina sa tobom,
  Rusija sanja da se hrabro bori!
  
  Mi smo pioniri, hrabra djeco,
  U napadu štapom na fašistička čudovišta ....
  Bravo momci i devojke
  Nastavite sa radom slavnih komunista!
  
  
  Daćemo svoja srca za domovinu,
  Kao što je veliki slavni Lenjin zaveštao...
  Iznad nas je heruvim zlatnog krila,
  Dođite, vjerujem, do najvećeg cilja!
  
  Niko nas ne može pobediti
  O šansi za osvetu paklenim hordama...
  Hrabro pomeramo Firera u lice,
  Rusija će slomiti protivnika!
  
  Nacisti su nekako zarobili dječaka,
  Pekli su pete vatrom gvožđem....
  I cijeli mjesec su mučili momka,
  Ali nisu mogli ni da povraćaju!
  
  Bilo je bosog klinca koji će biti upucan,
  Mraz je najjaci, noge su kao vatra....
  Duvao je vjetar i borovi su se silovito ljuljali,
  I negde je avion udario!
  
  Ali dečko se izdržao do kraja,
  Iako je bič jako užasno zviždao....
  I pionir sa otadžbinom se oprostio -
  Nema potrebe za suzama i ne urlanjem u lice!
  
  Konačno je pljunuo Fritzu u lice,
  I dobio sam goli metak u grudi...
  Šaputali su - dečačke usne idu u raj,
  Srušio se u snježni nanos već iscrpljen!
  
  Ali vojnici su ga osvetili,
  Razbili su Fritz kao ono staklo...
  I Rusi su završili u Berlinu,
  Iako je teško boriti se protiv fašiste!
  
  Devojke su hodale bose,
  Pete su im potamnile od trave...
  A gde su nestale lepote ruskih nogu,
  Izrasle su zlatne sadnice klasova!
  
  Ukratko, pobedili smo naciste,
  Lada nam je u tome puno pomogla....
  Završio bitku u Berlinu -
  Ali Firer je sila - Sotona!
  Djeca su pjevala i nastavila da se bore. Da, prošli su kroz mnogo toga.
  Na primjer, Andreika je zarobljena u dobi od jedanaest godina.
  Bio je umočen nag i bespomoćan u mraznom danu iz ledene rupe. Takođe su javno mučeni. I ljudi su gledali.
  Kada je dječak poplavio od hladnoće, počeli su ga grijati bičevima. Mršavo djetinjasto tijelo skakalo je nakon svakog udarca. Tada je Andrejka počela da sipa so na rane.
  I donijeli su baklju do bosih, dječjih nogu. Mirisalo je na spaljeno meso. Tada je vatra dovedena do koščatih dečakovih grudi. Andreika je već mršava i uznemirena vrišti. Dječija koža ima plikove, rane opečene. Mladi pionir je nekoliko puta gubio svijest od bolnog šoka.
  Andrejka je očajnički stisnuo zube. Ali on je i dalje nekoliko puta povikao od bola.
  Tada je dželat počeo da lomi prste na dečijim nogama. I na kraju su mu zapalili zvijezdu petokraku na grudima.
  Andreika se potom ugasila na duže vrijeme.
  Dječak je dobio nekoliko dana da se odmori i ponovo mučen na stalku. Tukli su ih po golim nogama usijanim gvozdenim bičem. Zatim su zapalili kosu na glavi.
  Mučili su dijete napola na smrt.
  Saslušana je i Lara. Djevojka je hrabro rekla:
  - Neću ništa reći.
  Tukli su je bodljikavom žicom, a onda su je u pocepanoj i krvavoj košulji izveli na hladno. Razodjenuta, bosa, sa isječenim leđima, Lara je prošla kroz veliku hladnoću. Sam Nijemac se ukočio i odveo je nazad u kolibu da se prije svega ugrije.
  Djevojčica Lara je mnogo patila, ali je izdržala. Dakle, nije rekla ništa osim arogancije.
  Tada joj je fašistički dželat spalio bosu nogu, ukočenu na hladnoći, žaračem da pocrveni od vrućine. Lara je urlala i izgubila svijest.
  Polili su je kadom ledene vode i spalili, oživevši drugu golu, okruglu petu devojčice.
  I naravno, veoma je okrutno. Lara nikada nije priznala. Nešto kasnije je mučena strujom. Sigurno je mnogo boljelo.
  Djevojka nije izdržala strujni udar i počela je da priča gluposti. Tada je Lara došla na ideju da kaže nacistima da zna gdje su partizani sakrili zlato.
  I tako je Lara dobila odmor, dobro nahranjena i dobila par injekcija za jačanje. Onda su me odveli u šumu. I djevojka ih je odvela u partizansku zasjedu. I tokom bitke, bila je u sandala, i pobjegla je kroz snijeg.
  Pete na hladnoći su čak prestale da bole, a plikovi nisu toliko boljeli.
  Lara je preživjela. Ali nacisti su pod mučenjem uhapsili dječaka Vadima kojem je dala ime.
  Vadim je bio sin burgomista i nije imao nikakve veze sa partizanima.
  Ali dječak je bio svučen i bos je protjeran kroz mraz u kupaćim gaćama. A onda su ga stavili na stalak.
  I sve je priznao, i izdao čak i oca i majku. Naravno i oni su bili mučeni.
  Dječak Vadim je dugo mučen. A onda su se zajedno sa mojom majkom vozili bosi i po snijegu kroz cijeli grad. Oko vrata su nam visili natpisi: mi smo partizani. I tukli su žene i dječake bičevima po golim leđima.
  I obješen naravno. Ali burgomajstor nije doživio pogubljenje i umro je pod mučenjem.
  Lari je bilo malo žao Vadima. Ali najvjerovatnije ju je izdao.
  Rat ne poznaje milost.
  A sada je žestoka bitka u punom jeku. I sve nove granate i bombe padaju na zemlju.
  I pioniri se bore.
  Dječak Serjožka je, pucajući, primijetio:
  Ne možete zadaviti našu pjesmu, ne možete je ubiti! Nećeš ubiti!
  Kako je uspio pobjeći? Malo sreće ovde. Nemci su veoma ljuti što dečak peva tokom mučenja, uzeli su ga i nisu ga obesili. I odlučili smo da smislimo nešto sofisticiranije.
  I neko mučenje da se pokuša potpuno neljudski.
  Dječaku je dozvoljeno da se malo pomakne. I otrovali su ga u autu u logor smrti na eksperimente.
  Ali klinac je uspio pronaći rupu u autu i iskliznuti. Pukotina je nastala slučajno od fragmenta bombe i nije primećena. I zajedno sa djevojkom Seryozhka je pobjegao. I bili su bosi i prolazili kroz snijeg. Ali djeca su prekaljena, mogla su izdržati hladnoću. I stigli smo do prve linije.
  Da, nacisti jako pritiskaju.
  A bombe se bacaju izuzetno često. A na položaje pionira postavljene su haubice.
  Deca reaguju tako što ponovo počinju da pevaju;
  Ja sam dečak koji je rođen u svetoj zemlji,
  Koja se zove bezgranična poznaj Rusiju...
  I nema boljeg mesta za saznanje na celoj zemlji,
  I kako god molili Boga u žestokoj vjeri!
  
  Ali on je rođen kao vatreni ateista
  U ciničnom, u ovom dvadeset prvom veku...
  Želim da izgradim čudesan raj svojom rukom,
  Gdje bi bogovi postali sami ljudi!
  
  Ali sada sam ušao u dvadeseti buran vek,
  I imala sam dečka da se borim tamo...
  Neka se opjeva podvig heroja Rusije,
  Mi Rusi smo oduvek umeli da se borimo!
  
  Naša hrabrost živi u mladom srcu,
  I krv mi burno kipi u venama...
  Pobjede su otvorile neograničen račun,
  Borimo se divlje momci dan i noć!
  
  Na slavu naše hrabre Rusije,
  Koju će milost dati Ladi...
  Možemo revnosno veslati na vesla u Edenu,
  Dobit ćemo neograničenu nagradu!
  
  Evo naše vjere, i moćnog boga Svaroga,
  I munja koju sam Perun baca ...
  Za nas će vječni Rod potpisati zakletvu,
  A pobjeda čeka u blistavom maju!
  
  Mi smo Rusi, veliki sinovi zemlje,
  Vjerujem da ćemo uskoro letjeti na Mars...
  Znam da sam rođen da stvaram pobede,
  Neka trijumfuje Abel, a ne Kajin!
  
  Daćemo svoja srca za našu domovinu,
  Služi Rusiji pametom i bajonetima...
  Keruvim će raširiti svoja krila iz raja,
  Pesnicama ćemo krenuti na naciste!
  
  Ni u čemu neprijatelj neće dobiti šansu,
  Wehrmacht nas neće baciti na koljena...
  Pogodili smo Fritza pravo u oko
  Za slavu najvažnijih generacija!
  
  U Rusiji svaki ratnik sa jasla,
  Beba vuče ručke za mašinu...
  Svarogova naredba - ubij Firera -
  Lada će dati velikodušnu nagradu!
  
  Ne postoji ništa drugo u našem svijetu
  Skuplja je pobjednička zastava, grimizna, crvena...
  Čamac se pokvario, veslo napuklo,
  Opasno je boriti se sa našom Otadžbinom!
  
  Niko ne zna gde je ivica univerzuma,
  Gde idu astronauti...
  Svarog Svevišnji, svemogući kralj,
  A vitez će od njega dobiti donacije!
  
  
  Ne boj se, fašisti nas neće slomiti,
  Mada na ovom svetu, sa njima Sjedinjene Države, sa lavovima...
  I život se neće prekinuti, znam nit,
  Neće čizmama otadžbinu!
  
  Mi imamo vojnu snagu, verujte
  A tenkovi, avioni demona su hladniji...
  Zvijer fašizma će biti poražena,
  Firer i Dučeov saučesnik su obješeni!
  
  Zastava je crvena, ovo je veoma jaka zastava,
  On blista kao crvena torba nad svemirom...
  Komsomolac je stavio Fritza u prepone,
  Sa svojom petom, gol, a ne bijeli!
  
  Vjerujem da ćemo uskoro ući u Berlin,
  Uz pobjedničku pjesmu hrabrog komunizma...
  I pomestićemo sve fašiste,
  Pa da nema gadova revanšizma!
  
  I tada će biti raj u svemiru,
  Sviraju trube moćnih heruvima...
  Borite se za domovinu i odvažite se,
  Sa Rusijom Rod i mi smo nepobedivi!
  TESTOVI MALOG PRINCA
  Oleg je završio u tornju u istoj ćeliji sa Natašom. Nosio je skupo odijelo, ali na mjestima pocijepano. Mač i svo oružje su oduzeti u vrijeme zatočeništva, te su grubo pretresani, uzimajući novac i nakit. Ali za sada su ostavili čizme i kamisol. A ti sjediš na snopu slame. Sada ste dječak od oko trinaest godina u srednjem vijeku. To je nešto manje od dvanaest za dvadeset prvi vek. Ali tijelo je trenirano, princ se, naravno, razvija fizičkim vježbama i mačevanjem. Ali ne tako snažno i brzo kao kada je Oleg bio u besmrtnom tijelu. Ali i ovo tijelo je dobro. Manje-više zdravi, svi zubi netaknuti, ali osjetljiviji. Ovdje su ga, prilikom hapšenja, omamili pendrekom, a na glavi mu je otekla teška kvrga.
  Zlatni šlem je oduzet. I okovan oko vrata za zid. Ali lanac je dugačak i možete ustati. Pored njega je njegova majka. Nataša se malo promenila. Ne tako širokih ramena i mišićava, iako je žena vitka i jaka, takođe ne od slabih, iako nije besmrtna vještica. Malo starija od Nataške, tridesetak godina po savremenim standardima i veoma lepa, lice joj je nežnije i ne tako tvrdo. Zrela žena, malo bleđa od Nataške, koja je bila tamna od opekotina, a kosa joj je plava, ali ne plava, već blago zlatna.
  Bila je prva ljepotica kraljevstva, koja je rodila samo dvoje djece, pa je, baveći se sportom, uspjela održati djevojačku figuru. Po standardima srednjeg vijeka, izgleda jednostavno super!
  Sve dok kraljica nije opljačkana, bez otpora su hvatani posebni i odani ljudi. I ona ima nakit, veoma skupu haljinu, mnogo nakita, šabote izvezene biserima i zlatom. Lijepa mlada žena, bogata, a spolja prilično mirna. Dok nije bio u okovima, a Oleg se čak stidio što je okovan kao štene, i što mu je odijelo na mjestima pocijepano, izbušeno i vidljive su mrlje od krvi.
  Ali hteli su da uzmu princa živog, pošto su očigledno dobili strogu naredbu, i nisu uboli, nisu sekli, već samo blago zapanjeni. Iako se borbeni dječak očajnički opirao.
  Ali jasno je da ih čekaju teži testovi. Kraljica sedi na krevetu sa perjem i jastucima, pored nje je sobarica.
  Oleg se prisjetio filma: "Dama i razbojnik". I tamo je lijepa žena, odnosno djevojka držana u manje-više prihvatljivoj kuli, sa krevetom i perjanicom i služavkom. A nakit je oduzet tek prije pogubljenja. A sada su pred pogubljenjem. I to ne humana sjekira dželata, već spaljena na lomači od strane Inkvizicije. Tek prije toga, mučitelji će brutalno izbiti potrebne podatke o vrlo bogatima, blagu krune, i što je najvažnije, o jednoj svetoj relikviji koja inkvizitorima može dati kolosalnu moć, a možda i vlast nad svijetom!
  Oleg Rybačenko je zadrhtao, izgubio je naviku svog uobičajenog, iako mladog i zdravog tijela. Neugodno, čelična kragna je trljala djetetov vrat. I općenito je ponižavajuće sjediti na lancu, kao pas. I imao je malu ličnost i princa, odnosno ponosnog. Kad si ovo i ti a ne baš ti. I ponižavajuće je osjećati se kao štene.
  Nataša ga gleda. Nije baš ona - izgled kraljice. I um, i percepcija i nje i nje. Uspomena na bivšeg nosioca postoji. Ali vještice ratnice. I imate dvostruku memoriju. I Oleg Rybačenko, koji je već bio u velikom broju različitih misija i linija, i princ, koji ima manje avantura, ali i sa trinaest godina njegov lik je uveliko formiran.
  A postoje i navike. Na primjer, sjediti na prljavoj slami je neugodno i odvratno, prinčevo odijelo je elegantno i relativno čisto. I da, želim da jedem. I ne bi škodilo da popijete. A šta će da piju zatvorenicima?
  Hoće li ih držati na kruhu i vodi, kao obične zatvorenike? Ili će dati nešto luksuznije i prikladnije za kraljeve.
  Ovdje u romanu "Deset godina kasnije", u Bastilji, zatvorenici su bili dobro hranjeni. Ali to može biti samo umjetnički izum. Ili su plemeniti ljudi dobro uhranjeni?
  Oleg je uzdahnuo i upitao kraljicu Natašu:
  - Hoćemo li biti spremni?
  Djevojka najjače krvi odlučno je izjavila:
  -Uvek spreman!
  Dječak princ htio je još nešto reći, ali su vrata prilično velikog zaškripala. Neko je okrenuo ključ od brave. A onda su se otvorili iz veoma debelog metala i kamera je ušla. Nekoliko velikih, posebno obučenih zatvorskih čuvara, takođe nekoliko dželata u odorama, dva sveštenika u sultanima i žena u monaškoj odeždi.
  Viši sveštenik je bacio pogled na kraljicu i rekao suvo:
  - Oduzmi joj sav nakit i amajlije!
  Žena u monaškoj mantiji priđe Nataši i, obuvši rukavice od tanke kože, ponizno reče:
  - Oprostite, Vaše Veličanstvo, moram vas pretražiti da ne sakrijete nijednu amajliju koja može spriječiti đavola da se pokaje čak i pod mučenjem!
  Sveštenik je strogo primetio:
  - Ovo nije veličanstvo, već osumnjičeni za vještičarenje! Ako se odupre, čuvari će je zadržati!
  Natasha je ponosno rekla:
  - Ja nisam vredan toga!
  Počela je da skida nakit. Oleg se prisjetio romana Ivanhoe. Sa Rebekom su, takođe, skinuli sav nakit i svetle orijentalne tkanine. Ostala je samo u bijeloj haljini, djevojčice su bile bose. Da, vidi se da nije baš prijatno hodati bosa po engleskoj neravnini za devojku iz bogate porodice sa neotvrdnutim tabanima. Ili možda hladno. Inače, u adaptacijama Ivanhoea nije jasno da li je Rebecca bosa ili ne.
  Ali pitam se da li će kraljica Nataša biti sravnjena sa zemljom?
  Časna sestra je stavila tijaru, minđuše, prstenje i narukvice u torbu. Zatim je ljubazno zatražila dozvolu da dodirne Natašu da vidi da li je nešto sakrila.
  Sveštenik je strogo naredio:
  Mora da je skinuta!
  Nataša je pocrvenela i lupila nogom u cipelu:
  - Kako se usuđuješ!
  Sveštenik je zarežao:
  - Trebalo bi da te pregledaju na veštice! I nemojte se sramiti, goli ćete visiti na stalku sa svojim sinom! Osim ako se, naravno, odmah ne ispovjedite i otkrijete gdje su skrivena blaga!
  Natasha je ljutito zarežala:
  - Nikad!
  Sveštenik je uzvratio:
  - Drći je! Uradimo detaljniju pretragu!
  Stražari su vrlo čvrsto uhvatili kraljicu. A časna sestra u rukavicama počela je da razvezuje korzet. Nataša se očajnički opirala i pokušala da šutne. Iznenada ju je stražar udario u lice i kraljica je vrisnula. Časna sestra je bila iskusna tamničarka i vrlo je pametno otkopčala haljinu i pocijepala je. Zatim su došle bluza i suknja. Natasha se osramotila. Oleg je mješavina ogorčenosti i istovremeno uzbuđenja tinejdžera, u kojem je lijepa žena razodjevena. Ovdje su kraljici strgane cipele, a zatim i čarape. Kakvu gracioznu nogu ima. Natašina stopala, iako su bila prelepa, bila su velika i otvrdnula od stalnog hodanja bosonoge. A kraljica ih ima manje i mnogo razmaženije.
  Ovdje je jedna čarapa lagala pa druga. Još jednu suknju spretno je oslobodila časna sestra. Kraljica je ostala bosa, u grudnjaku izvezenom dijamantima i gaćicama. Ovo je sva odjeća osramoćenog augusta.
  Časna sestra se okrenula svećeniku, očito šefu inkvizitora. Oklevao je, ali je u ćeliju ušao još jedan muškarac u bogatom sultanu i turbanu sa smaragdima. rekao je žestoko:
  - Pa šta čekaš, skini je dalje! Vještica mora biti tražena do kraja!
  Sa kraljice je časna sestra pažljivo skinula grudnjak, a zatim skinula gaćice. Otkrio njedra Venere. Nataša je htela da ga pokrije i bukvalno je izgorela od srama. Ali njene ruke su držali jaki i obučeni tamničari.
  Oleg je osjetio najjače uzbuđenje u sebi. Prelijepa žena je bila razodjevena pred tinejdžerom, a u srednjem vijeku su dječaci, iako neveliki rastom, bili veoma razvijeni. Prinčevo muško savršenstvo je ustalo i nabujalo do krajnjih granica. Tako sam želio da koristim svoje ruke, ali u prisustvu drugih ljudi, šteta je to raditi.
  Inkvizitor u sultanu sa smaragdima je naredio:
  "Provjerite Charlesa na njenom tijelu da li ima vještičje oznake..."
  Sveštenik je došao u goloj, lepoj ženi sa oblinama. Kraljica je stalno vežbala i ograđivala se, tako da nije imala višak sala, a čak se videla i presa, doduše ne tako istaknuta kao Natašina na njenom bivšem telu. Lijepa je, ali spolja je inkvizitor zadržao neprobojno lice. A njegove ruke i rukavice gotovo su dotakle tijelo, a pregled kraljice bio je od poslovnog interesa. Ali koža mlade žene, čista, glatka, nježna, blijeda, pošto se kraljica rijetko mogla sunčati i samo tu, da se ne vidi.
  Ali jasno se vidjelo da neće imati nedostataka i mrlja. Oleg je odjednom osjetio da je njegovo uzbuđenje splasnulo. Još uvijek je bio premalen da bi bio pretrpan hormonima i bolno patio kada se ne mogu baciti. Ali njegova majka je ponižena i dželati je ispituju. I to više ne uzbuđuje, već izaziva ljutnju. Olujni bijes najukusnijeg i najrazmaženijeg dječaka.
  Oleg je, iskoristivši činjenicu da je lanac na kragni prilično dugačak, skočio i uspio nogom dohvatiti stražnju stranu inkvizitora koji je pregledavao njegovu majku. Udarac je bio bolan, a sveštenik je pao. Udario je glavom, ali ne jako u kraljičin stomak, a ona ga je udarila kolenom u bradu.
  Inkvizitor u sultanu sa smaragdima je viknuo:
  - Uzmi ovo štene i sipaj ga u njega, sa štapovima dobro!
  Sveštenik ispod je odgovorio:
  - Ne možete bičevati augusta bez sudske odluke!
  - A mučenje?
  Sveštenik je odgovorio šapatom:
  - Sud je već dao dozvolu za torturu, ali bez sakaćenja, a samo radi informisanja!
  Inkvizitor je ljutito primijetio:
  - I mučenje da se prizna u vještičarstvu?
  Sveštenik je tiho šapnuo:
  - Caru su potrebna blaga, a on čak obećava da će pustiti dječaka i ženu, ako kažu i izdaju ulaz u skrovište!
  Inkvizitor u Sultanu je ljutito rekao:
  - Zašto vuci? Mučimo kraljicu i princa odmah! Štaviše, ne žele da razgovaraju!
  Sveštenik je klimnuo glavom.
  - Nema smisla vući! U njihov podrum!
  Olega su uhvatili stražari i grubo su počeli da trgaju odeću. Bili su veoma jaki, očigledno su posebno birali najbolje zatvorenike da čuvaju najvrednije zatvorenike. Stoga su bukvalno pocijepali kamisol, košulju, pantalone, pocijepali čizme. Oleg je bio potpuno gol, samo u šortsu.
  Otkačili su mu kragnu i odvukli ga uz Natašu uz stepenice. Oleg je mislio da su, vjerovatno, ovako, u istim šorcovima, odnijeli Malčiša-Kibalčiša u mučilište. Međutim, Oleg i dalje ima prednost u odnosu na pravog princa, on će osjećati pravi bol, ali ionako neće stvarno umrijeti, ali potomci kraljevske porodice bi se na njegovom mjestu mnogo više plašili, jer on ne zna da računa na Happy End nalogu za. Čak i ako odaš tajnu, i dalje će te spaliti kao čarobnjaka - nikome nije potreban dodatni svjedok.
  Put do podruma nije predug, sve u jednoj kuli. Plemenitim zatvorenicima iznad, mjesto ispitivanja je niže.
  Iako je Oleg čuo da je bolje ne gledati u instrumente za mučenje, radoznalo je zurio. Postoji veoma bogat arsenal Inkvizicije. A šta samo nije bilo. I klešta, i kuke, i šipke, i bušilice, i mnoštvo drugih predmeta.
  Olega je dočekao crvenokosi dželat, specijalista za mučenje djece. Pogledala je zgodnog, mišićavog dečka, a oči su joj se probudile od požude.
  Uhvativši gracioznu bosu nogu zgodnog dječaka, zagugutala je:
  - Kako je lepo mučiti tako slatkog dečaka!
  Ona je spretno zgrabila užarene štipaljke iz kamina i nanijela ih na Olegovu okruglu petu. Bol za neotvrdnutim tabanom princa je bio užasan i on se trzao, uz plač istrgnuvši nogu.
  Crvenokosa dželat se nasmijala i gurnula peglu, crvenu od vrućine, u dječakov stomak. I kako udarati čizmom u prepone. Oleg je zastao dah.
  I crvenokosa je klimnula.
  - Jebi ih oboje!
  Drevna tortura. Ruke su im vezane na leđima i iscijeđene, što polaznike jako boli. Oleg je osjetio kako mu gori opečena peta i vidio je plikove na koži trbuha. Ali su mu zavrnuli ruke i povukli ga. I zglobovi se izvlače iz ramena. Natasha ili kraljica je potpuno gola. I ona je također podignuta na stalku. Vidite kako su se djevojčici napeli mišići. Natasha pokušava da šutira, ali njeni mišići nisu tako jaki, a njene vještine su cool.
  Oleg osjeća kako se savija i savija, ali dželat se naglo trgne i zglobovi se uvrću, a dječakove bose noge otkinu od poda. Ovdje je podignuto. Noge su umetnute u blok, od čega dodatna težina i mnogo bolnije.
  Oleg osjeća kako su mu gležnjevi stegnuti u kocke. Teške su i imaju kuke za kačenje tegova i istezanje žrtve. Dječak je jače stisnuo zube da ne vrisne. Morate biti hrabri pred torturom.
  Recite sebi da to zaista ne boli. Ovako izgleda dječak kojeg su nacisti mučili. Zabijali su igle pod nokte, a on je zamislio da je to bockanje ježa.
  Ili Malčiš-Kibalčiš. Kada je bio mučen, dobio je snagu da su ga se neprijatelji još više plašili.
  Ovdje vješaju teg za udicu. Bol u opruženom tijelu postaje jači. A evo i kraljice gole, a i nje na hrastu. Nataša pati, izbacila je zube i trudi se da ne škripi. Koža joj je tako bijela, ne zlatno-maslinasta, preplanula kao i obično. Mlada žena se znoji od bolova, a na nju se kače i utezi. Kraljičino mišićavo, zategnuto tijelo se napinje.
  Oleg osjeća uzbuđenje u sebi i muško savršenstvo ponovo raste. Crveni đavo se smije i reži:
  Dječak je uzbuđen!
  I naglo pocepala gaćice i rukama stisnula jaja. I tako su jaki.
  Oleg nije mogao izdržati i vikao je. Oči su mu se zamračile od šoka bola. Izgleda da će jaja prsnuti. To je zaista takvo mučenje da su se i sovjetski generali slomili.
  Crvenokosi dželat je prosiktao:
  - Reci mi, gde je ulaz u riznicu?
  Pisci su škripali svojim olovkama, spremni da zapišu priznanje pocepano na stalku.
  Oleg je prosiktao:
  - Da, otišao si...
  Red je jače stisnuo i Oleg se onesvijestio. Probudio sam se iz kante hladne vode. Bol se vratio pri svijesti. Ligamenti su rastegnuti na stalku, ali posebno boli u preponama, sa poluzgnječenim lopticama. Glupo bolna i opečena peta krpelja. Dželati vješaju dodatne utege od kojih se pojačavaju bolovi u ramenima i ligamentima. Izgleda da će se ruke i noge odvojiti.
  Oleg se pokušava uvjeriti da mu neće dozvoliti da se trgne i da će se natezanje uskoro završiti. U međuvremenu, zamislite da ste pionir. Ili... Ovdje su Natašu dobro protegnuli i počeli su ga tući bičem. Dželati su bičevali bez mnogo zlobe, bez žurbe, kako bi nanijeli maksimalnu bol. Iskusna Nataša se može videti tokom vekova života i hiljadama misija je naučila da kontroliše bol i emocije, pa čak ni ne stenje. Štaviše, on se smeje.
  Olegovo raspoloženje takođe raste. Ali šta ako zamislite da je bol prijatan? Neki ljudi to vole. Ne vrba, već gvozdeni štap iznenada se srušio na dečakova leđa, a sama crvenokosa je udarila. Prinčevo tijelo se treslo. Oleg je zadrhtao i zarežao:
  Pa ti si sotona!
  Crvenokosa je ponovo udarila... Prinčeva preplanula koža je pukla... Krv je izlila.
  Onda je zarežala:
  - Mangal pod nogama i ogulite bičem.
  Kada se šibaju bičevi, nije tako strašno. Ali dečaci su goli tabani bili premazani uljem, a ispod njih je postavljen mangal. Vatra je planula. I vreli mlazovi zraka udarali su u dječje pete. U početku bol nije bio tako jak. Ali vrućina se nagomilavala i gorela jače. I kraljica Nataša je takođe bila spržena. I tako je lepo kada gore ovako zavodljive noge devojke.
  Oleg se ponovo uzbudio, iako su mu jaja natekla od snažnog stiskanja ruke dželata. A erekcija je bila jako bolna. A udarci bičem po tijelu gotovo se i ne primjećuju na pozadini boli koja je preplavila istegnute ligamente tijela i pečene pete.
  Ovdje je crvenokosa uzela željezni štap sa usijanim krajem i kako ga je zabila u Olegov pazuh. Opet bol, dječak se trza, i zamalo je iščašio vilicu da ne bi vrisnuo.
  Crvenokosi šušti, pokazujući krupne zube kao konjski:
  - Reci mi gde je ulaz u riznicu!
  I spalila ga je u drugom, djetinjastom, prinčevom pazuhu. Zatim je ponovo spustila štap u kamin. Počeo sam da grejem. Oleg je istisnuo osmeh, bol je ispunio prinčevo detinjasto telo, ali je izazvao i uzbuđenje od kojeg su senzacije bile gotovo prijatne.
  Crvenokosi đavo, nakon što je dobro zagrijao štap, izvadi ga i prinese Olegovom djetinjastom licu, ričući:
  - Govori štene! Pa, gdje su skrivena blaga?
  Dečak je hrabro odgovorio:
  - Gde? U Karagandi!
  Vruće gvožđe dotaklo je dječakov gladak, dječji obraz. Oleg Rybačenko je osjećao divlji bol i istovremeno strah da će biti osakaćen. I zaista sam htela da priznam. Ali onda me je udarilo u glavu. Budite kao pionir na stazi! Uostalom, mučenje ih nije moglo slomiti.
  Crvenokosa je zarežala:
  - Hoćeš li govoriti?
  A već je drugi obraz bio unakažen od bola štapom. Oleg je ćutao. Žena dželat zavrtila je slavinu, a mangala pod dječakovim bosim nogama jače je planula. Tada su, na njen znak, dva pomoćnika dželata izvadila iz ognjišta već posebne bičeve od bodljikave žice, koje su se usijale.
  Oleg je zadrhtao. Izgledalo je zastrašujuće. Ali bol je, na kraju krajeva, snažan osjećaj i može, uz određeni način razmišljanja, biti prijatan.
  Zamislite samo da vas šibaju metlom u kupatilu. A dječak se čak i nasmiješio kada mu je bodljikava žica, crvena od vrućine, pala na već pretučeno tijelo.
  Ali boli, jako boli, a vi ste bukvalno u cunamiju patnje. Za srednji vijek, mučenje je stvarno cool. A kraljicu Natašu bičevali užarenom žicom. A i ona se nasmiješi kao prostitutka kada joj klijentica uđe u gaće i rukom joj golica pičku.
  Od takvih misli dječak-princ doživljava silno uzbuđenje, a njegovo muško savršenstvo strši kao klin. Crvenokosa ljuta. Prilazi kaminu, posebnim kleštima vadi široku traku gvožđa iz vatre. I prinosi ga dječakovim grudima. Dodirnula je golu kožu, pritisnula i otkrila zube i rekla:
  - Pa, šta boli?
  Oleg Rybachenko je hrabro odgovorio:
  - Nema šanse! Kao žena ubodena šilom!
  I dobio je udarac vrhom čizme u prepone. Bol je zaista jak, ali dječak se nadahnuo da mu je ugodno, pa stoga nije plakao, nije vikao, već se cerio.
  Crvenokosa se sve više ljutila. Zgrabila je usijana hvataljka iz vatre i uhvatila dječaka za bradu. Spinning. Tada je užarenim kleštima počela lomiti dječake na nogama. I u isto vrijeme nastavljajući pržiti pete.
  Oleg se histerično zahihotao. Bol je bio toliki da me je bukvalno izluđivao. Ali princ je u sebi osetio najluđe uzbuđenje.
  Crvenokosa dželat slomila je dečaku prste na nogama i graknula:
  - Hoćeš li govoriti? Gdje su blago?
  Oleg Rybachenko je hrabro odgovorio:
  - Umukni jedno glupo čudovište! Vaše blago neće biti poznato!
  I opet lomi nožne prste. Međutim, crvenokosa harpija smislila je još jedno mučenje. Tako su mu dželati stavili lijevak u zube i spojili crijevo. I sipajmo ti hladnu vodu u grlo. Takođe drevno i efikasno mučenje. Sada vam stomak otiče i pritiska grudi. A u isto vrijeme, dželat vatrene kose vadi još jednu traku usijanog gvožđa. I stavlja ga na dječakov preplavljeni stomak. Podriguje vodom i spontano mokri.
  I mangal počinje da šišti, što peče bose noge princa.
  Crvenokosa daje znak dželatima:
  - Zadovoljan!
  I uz veliki napor slomi zadnji prst na bosoj nozi dječaka. Onda zareža:
  - Kopile, slomićemo te!
  I dželat vadi oštre, usijane igle iz drugog kamina i počinje bockati dječaka Olega u nervne završetke. Boli kao pakao. Ali dječak se i dalje smiješi. Iako su ga u isto vrijeme udarali usijanom žicom po leđima i bokovima. A zatim pospite slanom vodom.
  Kao da je najluđi bol eksplodirao bombama. Ali ipak, svest nije izbledela. Dječak je bio preuzbuđen i zato se nije isključio. A bol je bila mješavina bola i zadovoljstva. Kao silovanje za ženu. Kada istovremeno doživljava bol i orgazam.
  Tako je Nataša, sudeći po njenom licu, blažena uprkos mangalu pod bosim nogama i udarcima usijane žice po telu.
  Oleg je ponovo opekao obraze djeci, ovoga puta sa širom prugom. I zapalili pazuhe bakljom. Dugom usijanom iglom probili su tijelo skroz do kraja. Onda su ponovo uboli.
  Brašno može biti različito. Inkvizicija je pokušala. Tako je dželat stavio usijani štap u petu tačku. Bol je divlji i zasljepljujući.
  I ovdje su dječaku prinijeli baklju i zapalili je. Ovo je stvarno zastrašujuće.
  Oleg Rybačenko je hladno progunđao:
  - Ne plači zbog obrijane kose!
  Crvenokosa dželat će, kao odgovor, zgrabiti dječaka usijanim kleštima za nos i oštro povući. Dječak Oleg je zalajao:
  - Radoznali Varvari otkinuli su nos na pijaci!
  I zapravo su mu izvukli pola nosa i unakazili dječaka. A onda se usijani štap u guzici podigao više... Prešao u stomak ispunjen vodom i izgoreo kroz školjku.
  Oleg je skoro izgubio svijest od šoka bola, ali je uspio zalajati:
  - Neću reći!
  Crvenokosi đavo ga je uzeo i počeo da tuče dječaka usijanom žicom u divljem ludilu. Zatim je skočila do mangala i u posebnoj peći, u kojoj je gorio ugalj, i posebnom toplotom kao u visokoj peći, zgrabila usijana klešta.
  Dželat je naglo zgrabio za jaja Olega Rybačenka užarenim kleštima i povukao. Muški korijen je pobjegao, a dječak-princ bi doživio tako bolan šok da je zaista izgubio svijest. A obično tijelo nije moglo izdržati preopterećenje. Duša Olega Rybačenka izletjela je iz unakaženog mesa izmučenog i smrtno rastrganog dječaka.
  A u bestjelesnoj glavi, ali sposobnoj da misli i opaža duše, pjevušila je pjesma;
  Pao u strašno fašističko zarobljeništvo,
  Lebdim na talasima strašnog bola!
  Ali krvareći, pevao je pesme,
  Na kraju krajeva, neustrašivi pionir je prijateljski raspoložen sa srcem!
  
  I reći ću vam odlučno dželati,
  Kakva podla radost, uzalud si izlio!
  Slabi će mi reći da ćutim,
  Uostalom, bol je neopisiva i jednostavno užasna!
  
  Ali znam, čvrsto vjerujem
  Fašizam će biti bačen u ambis!
  Mlaz zlog plamena će te preplaviti,
  I svi koji su pali, radujući se, uskrsnuće!
  
  I naša vjera u komunizam je jaka
  Poletimo kao soko, uzdignimo se iznad svih zvijezda!
  Neka rijeke meda teku vino
  Cijeli svijet, glasna truba će čuti savjet!
  
  I mašina koja čvrsto stišće pionir,
  Pogledaj u nebo, mladi!
  I daj primjer onima koji se kolebaju,
  Vaša kravata je sjajna kao karanfil!
  
  Otadžbina za mene značiš sve
  Majka i smisao svega mladog života!
  Pustiti težak život do sada,
  Naš narod pati od zlog fašizma!
  
  Ali napeti volju crvenog momka,
  Pljuni u lice paklenom banditu sa svastikom!
  Neka neprijatelji drhte od bijesa,
  I njih će Crvena armija poraziti!
  
  SSSR sveta zemlja,
  Šta je narodima dalo komunizam!
  Kako nam je majka dala srce,
  Za sreću, mir, nadu i slobodu!
  
  Bosonoga plavuša štiti ALJASKU
  ANOTATION.
  Aleksandar Treći je došao na vlast 1966. godine i odlučio da brani Aljasku od britanske vojske. Lijepe plave djevojke i crvenokosa žena koje posjeduju magiju i razne metode ratovanja pomažu da se ruske zemlje održe u Americi.
  . POGLAVLJE 1
  Mirabela Magnetic je ponovo u novoj cool misiji. Ovaj put u svijetu Aleksandra III. Štaviše, kralj je počeo da vlada mnogo ranije nego u stvarnoj istoriji. Pošto mu je otac Aleksandar II ubijen 1866. u aprilu. U stvarnoj istoriji, kralj je slučajno spašen, ali ovdje nije išlo.
  A moćni Aleksandar Treći počeo je da vlada od 1866. I, naravno, njegov prvi korak je bio da zabrani prodaju Aljaske. I to je tačno. Velika, carska Rusija ne rasipa svoje teritorije. Tek sada istina treba da zaštiti ove teritorije. I nije lako.
  Ova odluka cara-sveštenika izazvala je određeno ogorčenje u stranim krugovima. I Britanija je odlučila da pre svega testira Rusiju.
  Britanske trupe napale su malu tvrđavu sa sićušnim ruskim garnizonom na Aljasci u junu 1868. godine.
  Naravno, Mirabela Magnetić, kao vjerna sluškinja ruskih bogova, poslata je u ovu tvrđavu na ruskom položaju zemlje, i morala je učestvovati u bitkama za držanje ruske teritorije.
  Bosa, u šorcovima i grudnjaku, djevojka je napala britansku bateriju, koja se nalazila na komandnoj visini iznad tvrđave. Mirabela Magnitnaja je već imala značajno iskustvo u ispunjavanju raznih misija svemogućih ruskih bogova u različitim svemirima. Da, takva je sudbina ove devojke-genijalke. Kao odrasla studentica, željela je da postane besmrtna.
  A ruski bogovi Demijurzi su je učinili besmrtnom, ali su je pretvorili u devojku terminatora koja služi njima i narodu Majke Rusije. Ovo vječitoj djevojci sasvim dobro stoji.
  Ona stisne usta jednom engleskom stražaru i prereže mu vrat. Ona to ne radi ni prvi put ni u prvoj misiji. Od samog početka, zahvaljujući svom besmrtnom tijelu, vječna djevojka je sve ovo doživljavala kao igru, te stoga nije osjećala grižnju savjesti i nelagodu u duši.
  Za nju je nekako postalo toliko prirodno da se djevojka samo radovala svom sljedećem uspjehu.
  Ovdje je jednostavno otkinula glavu drugom stražaru. Upoznajte naše Engleze: Aljaska je bila i biće ruska!
  Mirabela Magnetic - ova genijalna i najplodnija pronalazačica u CIS-u odavno je ogorčena što je Aljaska prodata za peni! Ali car Aleksandar Treći nije takav! Ne, ovaj monarh neće ustupiti ni pedalj ruske zemlje!
  Slava Rusiji i ruskim carevima!
  Devojka terminator svojom golom petom pomerila je drugog Engleza na potiljak. Slomio mu vrat. Onda je zapevala:
  - Aljaska će zauvek biti naša,
  Gde je ruska zastava, tamo sunce sija!
  Ostvarenje velikog sna
  A glas devojaka je veoma zvučan!
  Da, bilo bi lepo kada bi legendarne četiri veštice, lepe kao zvezde, sada pomogle. Bili bi od velike pomoći. Ali u redu je boriti se sam.
  Ovdje ste zapalili bezdimni barut i nitroglicerin. Sada će cijela engleska baterija poletjeti u zrak.
  Mirabela Magnetic je pevala:
  - Nema ljepše domovine-Rusije,
  Bori se za nju i ne boj se...
  Nema srećnije zemlje u univerzumu,
  Ceo univerzum je baklja svetle Rusije!
  Baterija eksplodira: kao erupcija kolosalnog vulkana. Nekoliko stotina Engleza je odjednom bačeno i eksplodiralo u male komadiće.
  Nakon toga, djevojka je, mašući dvije sablje, počela sjeći Britance. U isto vrijeme, mladi ratnik-terminator će vrištati kao na engleskom.
  Škoti su se digli! Žele da rastrgnu kraljicu!
  Tu je počelo... Pucnjava između etničkih Engleza i Škota. Da, tako divlja i divlja pucnjava.
  I seča je takođe išla. Škoti i Britanci su se borili jedni s drugima.
  Nekoliko hiljada vojnika koji su opsjedali tvrđavu sada se borilo s najvećom ljutnjom.
  Mirabela magnetni raonik:
  - Seci i ubij! Pucaj u njih!
  Bitka se nastavila u velikim razmjerima. Mirabela je u međuvremenu, posedujući nedetinju snagu, zgrabila nekoliko buradi nitroglicerina u čamac i tiho je poslala na najveći engleski bojni brod.
  Terminator djevojka je vikala:
  - Za Rusiju, dar uništenja!
  I odgurnula je čamac svojim golim, djevojačkim nogama, koje su, ubrzavajući, zakucale u bok oklopnika. Britanci na brodu su nasumično pucali iz oružja i bezuspješno.
  I evo rezultata, kako nabijanje. I nekoliko buradi nitroglicerina će eksplodirati. Štaviše, besmrtna djevojka ih je tako precizno uperila da je potpuno eksplodirala.
  I takvo uništenje je uslijedilo. I bojni ga je uzeo i počeo bez problema da tone.
  I Britanci na brodu su se udavili. U međuvremenu, djevojka je već na krstarici. On siječe mornare sabljama, a ona trči do kormilarnice, udarajući se po bosim nogama.
  Čuveno reže mornare i škripi:
  - Slava našoj lijepoj zemlji!
  Divna Rusija pod mudrim carem!
  Neću vam dati neprijatelje sa Aljaske!
  Biće rastrgana u komadiće u bijesu!
  A onda je djevojka bosim nogama bacila granatu i raskomadala Britance.
  Onda se probila do kormila, i okrenimo krstaricu. I dva velika engleska broda kako da se sudare. I oklop na njima će puknuti. I dopustite sebi da tonete i izgorite u isto vrijeme.
  Mirabella je pjevala:
  - Slava Rusiji, slava!
  Krstarica juri napred....
  car Aleksandar Veliki,
  Otvaram račun za pobjede!
  Nakon toga, djevojka terminator je jednim skokom odletjela na drugu krstaricu. I u njemu je, također, počela sjeći mornare. I probiti se do kormila.
  A tamo, samo se okreni i gurni brodove.
  Devojka terminator je čak pevala:
  - Crni kaiš,
  veoma sam miran...
  Crni kaiš -
  Nijedan čovek nije ostrvo!
  Crni kaiš,
  Pražnjenje groma -
  Svi Britanci leže mrtvi!
  I Mirabela Magnetic ponovo gura brodove zajedno. Ova devojka je zaista najkul ratnik na svetu!
  I skoči ponovo, i na drugi krstaš. Da, gospodarica mora je došla na lošu ideju - da se bori sa Rusijom. Pogotovo kada se tako žestoka i očajna djevojka svađa.
  Mirabela Magnetic, a onda je isjekla mnogo Engleza i okrenula svoj brod. Tačnije zarobljeno od Britanaca. I ona ga je prebacila u napad na drugu krstaricu. I divljim urlikom nabio neprijatelja.
  Bilo je kao da su se dva čudovišta spojila i suočila sa divljom odjećom. I sekli jedni drugima nosove. Zatim su zahvatili morsku vodu i počeli tonuti, bez ikakve šanse.
  Mirabela Magnetic je vikala:
  - Slava Aleksandru III! Veliki od kraljeva!
  I opet će golim nožnim prstima baciti bombu sa eksplozivom. I cijela fregata, nakon što je dobila rupu, tone.
  Da, Britanci to, naravno, nisu očekivali. Jesu li mislili da će upasti u tako divlju avanturu?
  Mirabela Magnetic je zaurlala:
  - Slava Velikoj Rusiji od careva!
  I opet će djevojka uzeti i zauzeti kormilo sljedećeg krstaša. I uz pomoć golih, djevojačkih nogu, okrenut će ga i nabiti neprijatelja. Dva se broda zajedno pokvare i guše u morskoj povraćanju!
  Terminator djevojka vrišti:
  - Za slavu domovine sveca!
  I opet je skok u dalj. I leti iznad talasa. Nakon toga, djevojka ponovo seče sabljama, probijajući se do kormila. Ona je veoma borbena i agresivna terminator ratnica.
  Slabi engleske mornare i pjeva:
  - Iskri sa sjajnom zvijezdom,
  Kroz tamni mrak...
  Naš veliki car Aleksandar,
  Ne poznaje bol, nema strah!
  
  Neprijatelji se povlače pred vama
  Publika navija...
  Rusija te prihvata -
  Moćna ruka vlada!
  A Mirabela Magnetic je odsjekla dosta Britanaca, i opet naveliko gurnula brodove, svojim čelima.
  Ovo je stvarno terminatorka. Izgleda star dvadesetak godina, visok samo metar devedeset, iako su mišići od lijevanog čelika, a reljef je poput čokoladnih pločica.
  A ako takva djevojka mlati, onda neće biti meda.
  I tu opet djevojka skače s jednog krstaša na drugi. I opet ih, bez daljeg odlaganja, gurne u glavu.
  I vrišti u sebi:
  - Za Ruse Romanovih!
  Zaista, djevojka terminator je na putu. Svima će pokazati svoju najvišu klasu. I sasjeći će i smrviti svakoga, kao džin toljagom.
  Evo još jednog skoka, ovaj put na armadilo.
  Sablje bosonoge devojke ponovo rade. Pokušavaju da pucaju na nju, ali meci ne pogađaju besmrtnu djevojku, a ako pogode, odbijaju se.
  Lepo je biti večna devojka, nisi samo mlada, ali ne mogu ni da te ubiju. Evo ti mlatiš Britaniju.
  Ti zgrabi kormilo. I sad ga već vrtite, a sada već postoje dva cijela bojna broda, kako se sudariti i srušiti. I lome metal da čak i varnice lete na sve strane.
  Mirabela Magnetic viče:
  - Za Rusiju da će svi slomiti rogove!
  I golom, okruglom djevojačkom petom bacit će ubojiti poklon smrti. Slomit će masu Britanaca i sljedeća fregata ide na dno.
  Pa, ostala su još četiri kruzera. Jasno je da Britanci neće slati cijelu flotu na obale Aljaske.
  Ovdje Mirabela Magnetic hvata još jedan volan. I sa svih strana ga vrti na neprijatelja. A sada oba krstarica uzimaju i sudaraju se čelima.
  Čuje se zveckanje i pucanje metala. I oba broda počinju tonuti s velikim guštom.
  Mirabela Magnetic je pevala:
  - U prodavnici "Pivo-Voda",
  Lazi srecan covek...
  Došao je iz naroda
  I izašao je i pao u snijeg!
  Sada morate uništiti posljednje krstarice i preuzeti manje brodove.
  Tada će se Britanci na kopnu, nakon smrti flote, predati na milost i nemilost pobjedniku.
  A za Britaniju će ovo biti takva lekcija da je nikada neće zaboraviti. A prisjetit će se i Krima gdje su gurnuli glavu u vrijeme vladavine pradjeda Nikole Prvog. Međutim, Nikolaj Palych nije ušao u istoriju kao velikan, već se pokazao kao neuspjeh. Ali njegov unuk sada mora pokazati slavu ruskog oružja.
  A u tome mu pomaže Mirabela Magnetic - vrlo kul i odlučna terminatorka.
  Mirabela hvata drugo kormilo i gura oba britanska krstaša jedan protiv drugog. I ponaša se veoma odlučno i hladnokrvno.
  Tada djevojka terminator uzvikne:
  - Brodovi idu na dno,
  Sa sidrima, jedrima...
  I onda će oni biti tvoji
  Zlatne škrinje!
  Zlatne škrinje!
  I još jedan skok, pošto su uništena četiri bojna broda i desetak krstarica, onda je vrijeme da se unište fregate. Britanija će izgubiti mnogo brodova.
  I onda shvatite šta znači napasti Rusiju.
  Djevojka Terminator pjevala je:
  - Za čudo i našu pobedu u svetu!
  I ona osedla volan sledeće fregate, i usmerava brod na ovna, i to snažnim udarcem, poput eksplozije!
  I oba suda će biti uzeta, razbijena i raskomadana. I super je i jako cool.
  Mirabela Magnetic ponovo skače i skače na drugu posudu. I odatle on vodi proces. I opet okreće brod, i fregate se sudaraju.
  Opet škripa slomljenog metala, snažna eksplozija i preživjeli mornari padaju u vodu.
  Mirabella viče:
  - Za uspeh našeg oružja!
  I opet hrabra djevojka u napadu. Osedlala je novu fregatu. I poslat do razarača.
  Brodovi se sudaraju i eksplodiraju. Metal se lomi i vatra se diže u zrak. I ljudi gore živi.
  Ovo je apsolutno najgora noćna mora ikada. A Britanci gore kao roštilj.
  Među poginulima je bio i jedan koliba, dječak od oko trinaest godina. Šteta je, naravno, da je takav čovjek ubijen. Ali rat je rat.
  Djevojka Terminator pjevala je:
  - Biće leševa, mnogo planina! Otac Černomor je sa nama!
  A djevojka je ponovo bosom nogom bacila granatu koja je potopila još jedan brod.
  Genijalna devojka se udarila u glavu britanskog admirala, dok mu je glava prsnula kao bundeva pogođena gomilom. I golom petom nabila je ogromnog crnca u bradu. I preletio je i oborio desetak mornara.
  A onda je djevojka ponovo okrenula fregatu i njome nabila svog susjeda. Agresivno je tvitovao:
  - Ja sam velika zvezda!
  I opet, djevojka terminator je u napadu. Razorno i brzo. Kipi čitav vulkan i erupcija kolosalne snage. Ovo je nepobjediva genijalna djevojka.
  I slama svakoga bez milosti. A sada djevojka-superman osedla još jednu fregatu. I uništava protivnika bez mnogo odlaganja. Ova devojka je velika zvezda.
  Mirabela Magnetić je ponovo gurnula dva broda jedan protiv drugog, i iz sveg glasa viknula:
  - Za veliki komunizam!
  I opet hrabra djevojka-borkinja u ofanzivi. Da, ovdje se borite na nov način. Ne kao još jedan hit o Drugom svjetskom ratu. Ovdje je sve lijepo i svježe. Borba protiv Britanije oko Aljaske.
  Sjedinjene Države se još nisu oporavile od građanskog rata i nemaju zajedničku granicu sa Rusijom. Dakle, ako se morate uhvatiti u koštac sa Yankeesima, onda mnogo kasnije.
  A Britanija ima koloniju Kanadu i Rusija ima zajedničku granicu s njom. Stoga je potrebno odbiti navalu moćne Engleske.
  Ali evo još jednog para fregata koji se sudario. Uskoro od britanske flote neće ostati ništa.
  A kopnom ne napadate previše Aljasku. Ovdje su komunikacije za Britaniju rastegnute.
  Mirabela Magnetic ponovo gura fregate zajedno i urla:
  - Pirati ne treba nauka,
  I jasno je zašto...
  Imamo noge i ruke
  I ruke...
  A glava, ne treba nam ništa!
  A devojcina glava ce se kretati kao engleski mornar, da ce on proleteti, i oboriti desetak boraca.
  Mirabela je ponovo u napadu... Ovdje je opet gurnula fregate jednu protiv druge. I lome se, pale i tonu.
  Mirabela je viknula:
  - Za dušu Rusije!
  I sada gola, okrugla peta devojke ponovo pronalazi cilj. Ona slama protivnika i urla:
  - Za svetu otadžbinu!
  I sa golim djevojačkim kolenom, kao da udara neprijatelja u stomak. Odveli su ga i crijeva su mu izašla iza usta.
  Mirabela Magnetic je vikala:
  - Za veličinu otadžbine!
  I okrenula je gramofon u zrak, bosim nogama kidajući neprijatelje na komadiće.
  Da, djevojka hrabro uništava... I sama bi se lako nosila s neprijateljima.
  Ali pojavile su se četiri vještice. A takođe i ljepotice bosonoge i u bikiniju.
  I hajde da slomimo Britance. Oni skaču sebi, bacaju granate bosim djevojačkim nogama i razbijaju Britaniju.
  A evo i Nataše - mišićave devojke u bikiniju. Uzet će i baciti disk golim prstima... Nekoliko engleskih mornara je odsječeno, a fregata se okreće i nabija svog kolegu.
  Natasha vrišti:
  - Superstar Aleksandra Trećeg!
  Zoya ova devojka sa zlatnom kosom potvrđuje:
  - Superzvijezda i još nije stara uopće!
  Augustin bijesno lomeći Engleze, izdala je ova crvenokosa kučka, pokazujući zube:
  - Komunizam će biti sa nama!
  I gola peta devojke je uzela i zabila neprijatelja u cev pištolja. I fregata je uzela i podelila se.
  Svetlana se smejala, pucala iz pištolja, smrskala neprijatelja, vrtela se, bosa stala na volan, lajala:
  - Kraljevi sa nama!
  Djevojke su se odmah razišle i vrlo agresivno uništile flotu. Pa ko može da odoli. Fregate su brzo nestale, a sada su se umjesto njih lomila manja plovila.
  Nataša, uništavajući Britaniju, pevala je:
  - Rusija je vekovima poznata kao svetac!
  I golim nožnim prstima bacit će bombu koja će rascijepiti brigantinu.
  Zoja, nastavljajući da slama neprijatelja, zacvilila je:
  - Volim te svim srcem i dušom!
  I opet, golim nožnim prstima, bacila je grašak. Taj sljedeći engleski brod se podijelio.
  Augustin je također uzeo i udario neprijatelja. Slomila je brod, crvenokosa kučka potopila je mnogo protivnika iz Britanije. I provjerila je:
  - Za Aleksandra III, koji će postati veliki kralj!
  Svetlana se spremno složila sa ovim:
  - Sigurno hoće!
  Bosa noga plavokosog terminatora udarila je u bok britanskog broda takvom snagom da se engleski brod razbio na tri dijela.
  Mirabela Magnetična, ova nepobediva devojka, takođe je tako snažno udarila neprijatelja golom, okruglom, dečijom petom da je brigantina napukla i potonula gotovo istog trenutka.
  Djevojka Terminator pjevala je:
  - Pometemo neprijatelja jednim udarcem,
  Slavu ćemo potvrditi čeličnim mačem...
  Slomili smo Wehrmacht s dobrim razlogom,
  Englezi igraju, slomićemo se!
  Nataša je namignula i kroz smeh rekla:
  - I, naravno, uradićemo to golih devojačkih nogu!
  I gola peta djevojčice zabila se u drugi engleski brod.
  Zoja je, pokazujući zube, agresivno rekla:
  - Za komunizam u kraljevskoj inkarnaciji!
  A djevojka ga je uzela golim nožnim prstima i bacila nešto što smrtno pogađa neprijatelje, bukvalno ih pometajući i kidajući ih.
  Avgustin, slamajući Engleze, uze i izda:
  - Slava Hristu i Porodici!
  Nakon toga, i njene bose noge su bacile bombu i rasparčale još jednu podmornicu.
  A onda je gola peta preciznim udarcem rascijepila brigantinu. I uradila je to veoma graciozno.
  Svetlana se takođe aktivno kreće. Uništava neprijatelje. I golom petom šalje još jednu brigantinu na dno.
  A djevojka sa golim nožnim prstima ponovo i s divljim bijesom baca granatu. Ona je neverovatan ratnik.
  Evo Nataše u brzom napadu, i vrlo agresivne. Ona očajnički napada.
  A novi engleski brod tone kada ga pogodi bomba koju su bacili goli prsti djevojke.
  Nataša je pevala, iskažući zube:
  - Ja sam nadljud!
  Zoja je golim kolenom udarila brigantinu u nos. I raskolio se u pukotine i počeo da tone.
  Mirabela Magnetic golom petom je također rascijepila manji britanski brod i zacvilila:
  - Za moju snagu! Svi poprskali!
  I dječak je opet u pokretu i agresivnom napadu.
  Augustin se nastavio kretati poput kobre koja bode Britaniju i izdao je s guštom:
  - Komunizam! Ovo je ponosna riječ!
  A goli prsti ove očajne djevojke bacili su još jedan dar uništenja.
  A masa Engleza završila je u kovčegu, ili na dnu mora. Međutim, kakav kovčeg ako su rastrgani?
  A ostatak je čak potonuo!
  Mirabela Magnetic je uz divlji cerek pljunula na brigantinu, a ona se zapalila kao polivena napalmom.
  Terminator djevojka je vikala:
  - Za kraljevsku votku!
  I kako se smije, i daje golu petu na brodu Britanije. On će se rascijepiti i bul-bul u dubine mora.
  Svetlana je golim prstima bacila bombu i zacvilila:
  - I poletne devojke izlaze na more...
  I sjekli neprijatelje sabljama.
  Mirabela Magnetić, slamajući Britance, potvrdila je:
  - Morski element! Morski element!
  Ovako su se ratnici razišli. A studentkinja se tako svađa sa njima. I žustro u isto vrijeme.
  Mirabela Magnetno pucanje na neprijatelja iz topa Britanaca. I potapajući još jedan brod, izdao:
  - Svemirski san! Neka neprijatelj bude slomljen!
  Djevojke boginje i studentkinja razišle su se u kolosalnom bijesu. I sasjekli su neprijatelja, bez mogućnosti da Britanija izdrži takav pritisak.
  Mirabela je potopila još jedan brod, sjetivši se da je u jednom od paralelnih svemira patuljak odlučio pomoći Nijemcima u dizajnu "Tigra" -2. I ovaj tehnički genije uspeo je da napravi automobil debljine oklopa i naoružanja "kraljevskog tigra", težak samo trideset tona, a visok jedan i po metar!
  A zašto je patuljak! A tu je i super dizajner! Naravno, sa takvom mašinom Nemci su u leto 1944. uspeli da pobede saveznike u Normandiji, a u jesen da zaustave ofanzivu Crvene armije koja se probila do Varšave.
  Još gore je bilo to što patuljak nije dizajnirao samo tenkove. XE-162 se također pokazao vrlo uspješnim i laganim, i jeftinim, i lakim za upravljanje. A bombarder Yu-287 se pokazao kao supermen.
  A onda je njihova petorica morala da interveniše. I tako se rat povukao do četrdeset sedme godine.
  A da ih nije bilo pet, Fricovi su mogli pobijediti!
  Mirabela Magnetić je tada oštro progovorila protiv patuljaka:
  - Oni su gori od vilenjaka!
  Zaista, postojao je takav vilenjački ubica. Postao je pilot Luftvafea, srušivši više od šest stotina pedeset aviona od jeseni četrdeset prve godine, do juna 1944, na oba fronta. Dobio je Viteški krst Gvozdenog krsta sa srebrnim hrastovim lišćem, mačevima i dijamantima kada je prvi u Luftvafeu oborio dve stotine aviona. Nadalje, za tri stotine oborenih aviona dobio je Orden njemačkog orla sa dijamantima. Za četiri stotine oborenih aviona, prvi Orden Viteškog krsta Gvozdenog krsta, sa zlatnim hrastovim lišćem, mačevima i dijamantima. Za pet stotina komemorativnih oborenih aviona do 20. aprila 1944. godine, vilenjak je dobio Veliki krst Gvozdenog krsta - drugi u Trećem Rajhu posle Hermanna Geringa.
  A za 600. avion nagrađen je posebnom nagradom: Viteškim krstom Gvozdenog krsta sa listovima platinastog hrasta, mačevima i dijamantima. Slavni vilenjak nikada nije oboren - magija djeluje kao talisman bogova. I radio je sam kao cijeli zračni korpus.
  Ali to nije uticalo na tok rata. I saveznici su se iskrcali u Normandiji. I to prilično uspješno, uprkos najboljim naporima vilenjaka.
  Pa, onda je ovaj predstavnik naroda čarobnjaka odlučio da krene na put iz Trećeg Rajha. Štaviše, šta mu treba? Da li je moguće povećati svoje račune na hiljadu? Ko će biti sa neprijateljem!
  Mirabela je potopila još jednu brigantinu i zaurlala:
  - Za otadžbinu, našu majku!
  Već ih je pet potopilo gotovo sve brodove. Na završnom akordu, pet plovila je gurnuto zajedno, čime je završen poraz engleske flote.
  Mirabela Magnetić je pevala, iskakala zube:
  - Rusija će biti slavna vekovima,
  Uskoro će doći do smene generacija...
  U radosti, veliki san
  Aleksandar će biti, ne Lenjin!
  Devojke su izgleda srećne. Na moru je Engleska poražena. Sada ostaje da dokrajčimo pretučenog neprijatelja na kopnu.
  I petorica su pohrlila da sasijeku već neorganizovanog i poluslomljenog neprijatelja.
  Djevojčice i dječak su razbili neprijatelja. Sekli su ga sabljama, a na neprijatelja su gađali granate golim prstima. I ispalo je izuzetno cool.
  Nataša je seckala i pevala, njene sablje su tako brze i dvadeset udaraca u sekundi. Da, takvom brzinom niko ne može odoljeti vješticama. Eto šta znači moć ruskih bogova!
  Mirabela Magnetić se golom petom pomerila po kacigi, i slomila vrat britanskom generalu, rekla je:
  - Jedan dva tri četiri!
  Zoja je golim prstima bacila oštar, oštar disk i uz cerek se rekla:
  - Šire noge iznad ruku!
  Augustin se ponašao izuzetno agresivno. I njene bose noge su brze. I bakrenocrvena kosa vijori kao bojna, proleterska zastava.
  Djevojka je uzela i zapjevala:
  - Ja sam vještica i nema ljepšeg zanimanja!
  Svetlana se, sabijajući protivnike, složila:
  - Ne! I mislim da neće!
  A njene bose noge bacale su bodeže. Preletjeli su i odsjekli dvadesetak Engleza.
  Istrebljenje je teklo po planu. I djevojčice i dječak su se ponašali sa očiglednim bijesom. I neverovatna tačnost. Ratnici krajnje shrvani divljim aplombom.
  Mirabela Magnetić, prepolovila drugog generala, dok zviždi.
  I desetak vrana ga je uzelo i srušilo se od srčanog udara. Pao je i napravio rupe u glavama pola stotine engleskih boraca.
  Evo borbe! Najkul borbe!
  Terminator Girl je zaurlala:
  - Ja sam veliki ratnik! Ja sam Schwarzenegger u suknji!
  Nataša je oštro zarežala i lupila bosom nogom:
  - Ti si Terminator u bikiniju!
  Mirabella se složila:
  - Ja sam Terminator u bikiniju koji sve povraća!
  . POGLAVLJE #2
  Nataša, ova bosonoga devojka u bikiniju donela je odluku:
  - Napadamo britansku šestoricu! Premalo je naših vojnika na Aljasci da bismo ih napali!
  Mirabela Magnetić se složila sa ovim:
  - Zašto nam trebaju dodatni bajoneti? Glavna stvar je da postoji magija!
  A vječita djevojka, koja je u svakom slučaju spolja izgledala dvadesetak godina, imala je samo vrlo istaknute mišiće, lupila je bosom, djevojačkom nogom.
  Margarita, ova terminatorka, takođe je jedna od onih odraslih koji su pristali da se vrate u detinjstvo zarad besmrtnosti i obavljaju razne misije.
  Ona gugutala:
  - Konačno nešto da se uradi! Kako sam umoran, posebno je moralno baviti se jednom konstrukcijom!
  Mirabela Magnetic, ova besmrtna terminatorka, voljno je potvrdila:
  "Da budem iskren, i ja sam umoran od toga!" Hoću borbe!
  Natasha je pevala:
  - Ispod njega je mlaz azurnog mjeseca,
  Iznad njega je zlatni zrak sunca...
  Ali on buntovnik želi oluju -
  Kao da je mir u oluji!
  Ratnik se zakikotao pokazujući oštre očnjake.
  Šestorica nisu progovorila više ni riječi. Samo je uzela i napala Britance. Britanska vojska je bila prilično velika: sto pedeset hiljada vojnika, što je na jednom mestu mnogo za devetnaesti vek. Da, pokušaću da prikupim toliko u Kanadi.
  Plus, naravno, ogromna flota, sa različitih mora.
  Ipak, armada se preselila na ruske položaje. A koliko vojnika tamo ima Rusija? Sto puta manje! Pa dolaze i građevinski radnici.
  Ali ovdje je šestorka sa čarobnim oružjem Britanaca uzela i napala.
  Ovog puta, vječno mladi ratnici imaju mitraljeze, mačeve i cijeli razorni magični arsenal.
  I kako su preduzeli uništavanje takve vojske.
  Mirabela Magnetic je zamahnula mačevima, saseći engleske vojnike. Zatim je dala rafal iz mitraljeza, koseći protivnike. Nakon bosonogih djevojačkih stopala, ratnici su bacili granatu, rasturivši vojsku Lavljeg carstva.
  I na kraju prvog talasa napada, Mirabela je zviždala.
  Vrane su se onesvijestile udarajući u vrhove engleskih vojnika.
  Djevojka Terminator pjevala je:
  - Najjači na svetu je ruski duh!
  Margarita, ova večna devojka, a takođe i terminator kolosalne razorne moći, posečena je mačevima koji su se produžavali. A onda je dala rafal iz mitraljeza. Tada su goli prsti vječnog djeteta lansirali ubilački dar smrti. On je rastrgao masu neprijatelja Rusije.
  Nakon toga će djevojka sa zlatnom kosom zazviždati kao zvižduk i baciti čitav oblak vrana na glave Britanaca. Oni buše vrhove.
  Marguerite je gukala:
  - Neprijatelj će biti smrvljen u prah i perje!
  Nataša u ofanzivi... Djevojka s plavom kosom je prva otrčala vjetrenjaču svojim mačevima. Zatim ga je uzela i golim nožnim prstima bacila granatu koja donosi smrt Britancima. Zatim je dala rafal iz mitraljeza.
  Onda je skinula grudnjak i kako munje sijevaju iz grimizne bradavice.
  Konje i ljude odjednom su bacali i rastrgali u komadiće.
  Nataša je zarežala:
  - Ali Pasaran!
  Ratnica Mirabela bacila je smrtonosnu granatu bosom, djevojačkom nogom i zacvilila:
  - Ja sam kul devojka!
  Margarita, ova neumorna djevojka, golom petom je izdala dar smrti i izdala:
  - A ja sam kul žena!
  Zoya djevojka žute kose je zgodna u napadu. I rafala je iz mitraljeza, a onda je sjekla mačevima i priredila leptirski prijem. Djevojka bosih nogu bacila je poklon uništenja. Rastrgao je masu engleskih vojnika. A onda je grimizni ratnik s bradavicama pustio pulsar uništenja. I razbio je engleske redove.
  Zoja je progunđala:
  - Takav sam, najkul!
  I opet ratnik kao kosa, ovoga puta munjom iz pupka. Ona će uzeti i spaliti nekoliko stotina Engleza.
  I smijati se sebi otkrivajući zube. A iz zuba se šalju sunčevi zraci koji zaslepljuju neprijatelja.
  Augustin je također u borbi. Ovo je najkul od najžešćih djevojaka. A sada će uzeti mačeve koji produžavaju rez. Zatim je pucao iz svojih mitraljeza. Pokosite liniju Britanaca. Nakon toga će golim prstima baciti granatu. Što lomi engleske borce kao upijač.
  A evo još hladnije iz rubinske bradavice oslobađa ubojiti dar smrti. I koliko protivnika onesposobiti.
  Ali iz okruglog pupka riđokosih, izlijeće slap munja, i peče protivnike kao lopatica za roštilj.
  Avgustin je gugutala na sve strane:
  - Biće veoma ukusno!
  Svetlana je tu. Ona je izbezumljena. I njeni mačevi prolaze kroz redove kao tenkovi, kroz pešadiju. A onda gracioznim pokretom automati pokoše protivnike. A kada bradavice od jagoda rade, onda je ovo potpuni haos.
  A kad pupak izbaci nešto što je stvarno i beskrajno miriše na ubistvo.
  Ratnik vrišti:
  - Ja sam šampion!
  Mirabela Magnetic zviždi kao soko. I pasti na Britance kao siva kiša. Ovdje će djevojka uzeti i sjeći mačevima kao makazama. A onda će mašine raditi. Mladi ratnik je u velikom šoku. A evo još kul, kad bosonoga, djevojačka noga studenta lansira dar smrti.
  Mirabela je zacvilila:
  - Za veličinu kampanje komunizma!
  Margarita je veoma aktivna i čvrsta devojka. Ona daje rafal iz mitraljeza, saseći Britance. A onda sjeckanje mesa mačevima.
  A onda će bosih nogu poslati tako razorno.
  I mladi ratnici će zviždati. I tako debele pahuljice vrana koje se onesvijestile padat će na neprijatelje.
  Nataša puca sa izuzetnom preciznošću i urla:
  - Slava otadžbini careva!
  Djevojka je ispalila rafal iz mitraljeza. Zatim je sekla mačevima, odsijecajući borce lavljeg carstva. I onda, golim prstima, kako baciti dar potpunog uništenja.
  I tada će pulsare emitirati grimizne bradavice. A onda će tako razorna i smrtonosna munja izletjeti iz okruglog pupka. I spalite puni, engleski vojnici.
  Ali najrazorniji poklon bio je kada je djevojci plave kose popucale gaćice, a razorni tornado magijskog uništenja izletio je iz nedra Venere.
  To je ono što Britanci nikako ne mogu podnijeti. On će to uzeti i razbiti u čips i kovčege.
  Ratnik je urlao:
  - Slava kosmičkoj i kraljevskoj Otadžbini!
  Zoya se bori divljom energijom. Ovdje je vodila mlin sa mačevima. Zatim je dala tačan rafal iz mitraljeza. Štaviše, svaki metak koji je ispalila prelijepa djevojka s kosom boje mladog maslačka pogodio je pravo u metu i nije bio uzaludan. A onda su goli prsti gracioznih nogu bacili još jedan dar smrti. I pokazalo se da je to bilo vrlo precizno i dobro naciljano. I svaki fragment magične granate za višekratnu upotrebu pogodio je pravo u metu.
  A onda je uzeo grimiznu bradavicu i pucao iz desnih grudi na konjicu, a s lijeve na pješadiju.
  Zoya je tvitovala:
  - Slava caru Aleksandru!
  Ali munje su izletjele iz pupka, prvo na pješadiju, a potom i na konjicu. Ispostavilo se da je izuzetno smrtonosna i tačna.
  I evo završnog akorda, kada se tornado uzdigao iz prelepe pećine Venere, cepajući gaćice devojke ratnice. I toliko Engleza je uništeno odjednom.
  Borac urla:
  - Za obećanu Rusiju!
  Nataša je, presekavši engleske vojnike, primetila:
  - Obećana zemlja Izrael... Rusija se zove malo drugačije!
  Avgustin je ratnik u smrtonosnom osmehu svojih svetlucavih zuba poput ogledala. A iz njih odlijeću solarni zečići koji peku engleske vojnike. Crvenokosa djevojka izvodi tehniku sa mačevima, sekući protivnike. Zatim puca iz mitraljeza, siječe ih kao kosilica. A kad granata bačena bosom nogom crvene harpije poleti i slomi engleske borce.
  A onda će ratnica u crvenom odijelu, dok uzima iz rubinske bradavice, pucati nešto što donosi smrt. I divlji pulsari će proći.
  Djevojčica je uzela nešto iz pupka, što ne daje priliku da pobjegne, lansira i brblja na vrhu pluća.
  - Za pobedu nad neprijateljima Rusije!
  I na kraju, cepanje tankih gaćica iz nedra Venere pokrenuće nešto što Britancima nije dalo vremena da se prekrste. Teško se srušio.
  Svetlana ga je uzela i sekla mačevima kao oštricama mlina. Presjekla je engleske borce. A onda je pucala iz mitraljeza. Odseci mnogo neprijatelja. Djevojka ga je uzela i ispalila granatu svojim isklesanim prstima bosih nogu. I rastrgao masu protivnika. A onda je iz bradavica jagoda ispalila takvo pražnjenje udarne munje. I ispalila je engleske borce bez imalo sažaljenja.
  Tako je uzela iz pupka i poslala snop magične magije. I sve ih je rastrgao na male komadiće.
  I na kraju je uzela, skinula plave gaćice, i kako bi iz njedara Venere izbacila čitavu oluju, i zapalila puk i spalila ga do kraja.
  Mirabela Magnetic ponovo je udarila radeći leptir tehniku na ljudima. A onda je ispalila rafal iz mitraljeza. Pokosili su engleske vojnike. Bose noge djevojke bacile su nekoliko granata za višekratnu upotrebu. I rastrgao protivnike.
  A onda ratnik kako da zviždi. A odozgo su vrane počele da se spuštaju na Britance neumornom snagom strojnog mitraljeza. I kako su svojim oštrim kljunovima zajedno sa kacigama probili vojnike Britanskog carstva.
  Djevojka Terminator pjevala je:
  - Slava ruskoj otadžbini!
  Margarita, neumorna djevojka, također je oduševljeno cičala, pokazujući zube:
  - Slava heroju caru Aleksandru!
  I bosih nogu će uzeti i baciti tako ubistvenu stvar, kao da je ognjena gomila pala odozgo.
  I devojka će opet zviždati... A vrane će pasti kao smrtonosni pljusak na glave Britanaca.
  Nataša se divlje mahnito bori sa pešadijom. I uhvatiće mačeve na Britance i mlatiće. I pokosit će neprijatelje iz mitraljeza. A kada njena gola peta baci dar smrti, postaje izuzetno cool.
  A plavokosa ratnica će osloboditi impresivan dar uništenja iz svoje grimizne bradavice. I spržiti engleske vojnike žive.
  Naravno, žao mi je momaka, ali oni su došli u iskonsku rusku zemlju - Aljasku. I teško je izaći na kraj sa njima, bez nasilja.
  Ali Nataša, kao da se udara iz pupka snažnim, električnim pražnjenjem, tera protivnike u krvavi nered. Ona to radi veoma efikasno.
  Ali najrazornija hrana čeka neprijatelje kada iz nedra Venere, kako naređuje magična hiperplazmatska oluja. Ovo dovodi do potpunog uništenja.
  Ratnik urla:
  - Komunizam dolazi!
  Zoja, vodeći smrtonosnu vatru na neprijatelja, iz mitraljeza, isječen mačevima. Slomila je čitav niz Engleza. Zatim je golim prstima gracioznih nogu bacila smrtonosnu granatu. Rasturio britanske vojnike.
  A kada su grimizne bradavice zaiskrile pulsarima, slomeći britansku moć, Britanci su se potpuno razboljeli.
  Ali pupak djevojke pustio je munje, koje su rastopile bajonete pušaka engleskih boraca i natjerale ih da se sami zadimljuju.
  Ali najmoćniji poklon uništenja izleteo je iz pećine Venere. Odjednom je uzeo sve neprijatelje i spalio. A od protivnika su ostali samo rogovi i noge. Tačnije, potplati čizama.
  Zoya je tvitovala:
  - Doći će komunizam - slava caru!
  Avgustin se bori agresivno. Ona je djevojka, pa tako borbena djevojka da ne mogu nikoga spasiti od nje. Njena bakrenocrvena kosa vijori na vjetru poput Lenjinove zastave, s kojom odlaze u juriš na Zimski dvorac. Ratnik će dati rafal iz mitraljeza, a svaki metak je točno u metu. I seče mačevima bez nepotrebnih ceremonija.
  I kada goli nožni prsti djevojke terminatora bace granatu najsmrtonosnije snage. I rastrgat će na male, pocijepane komade sve vojnike Britanije koji su bili u epicentru razaranja.
  Ali rubin bradavice su radile. Takođe smrtonosno deluje na protivnike. Jedna bradavica, blistava od dragulja, pljuvala je pražnjenja na pješadiju, a druga na konjicu Britanske imperije. I bukvalno plamtjela od paklene vrućine.
  Augustine je tvitovao:
  - Slava domovini Rusiji!
  A sada će iz pupka djevojke u crvenom odijelu izletjeti munja. I planuće u engleskim redovima.
  Natasha je zacvilila golom petom:
  - Super si!
  Crvenokosa lisica iz pećine Venere pustit će ubojiti mlaz čarobnog vihora i urlati:
  - Moja domovina SSSR!
  Svetlana se bori i sa agresivnim obrtima. I golim nožnim prstima baca tanke diskove, od kojih svaki odsiječe desetak engleskih glava. Ratnica pokazuje zube. Puca iz mitraljeza, siječe protivnike mačevima i pretvara ih u krvavi nered.
  Ali iz njenih bradavica od jagode letjeli su snopovi magičnih lasera. I recimo da je stvarno super. Kako zapaliti neprijatelja. A ovi zraci koje izbacuju prelepe devojačke grudi zaista sjajno peku.
  Djevojka općenito, recimo ratnik superman!
  A iz okruglog pupka, ljepote kao munje, spaljuju čitave čistine u neprijateljskim redovima.
  Svetlana je zacvilila:
  - Za Rusiju, koja je najbolja od svih!
  A sada, iz njenih prekrasnih njedara Venere, mlaz bijesne magične plazme izlijeće i pada na Britance. Doslovno ih spaljuju u pepeo i žigove.
  Svetlana je zarežala:
  - U ime ruskog Hrista!
  Mirabela Magnetić, koja se očajnički bori i seče mačevima poput helikoptera u jurišnom modu, potvrdila je:
  - U ime Isusa, našeg ruskog, bijelog, svemogućeg Boga!
  A bosa noga djevojke lansirat će takav ubojiti poklon uništenja.
  Nakon toga, djevojka će opet zviždati kao slavuj-razbojnik. Vrane od takvog zvižduka polude i klonu. A njihovi kljunovi nosili su engleske lobanje.
  Mirabel napominje:
  - Bolje biti kralj sat vremena nego rob vek... Ali čovek ne želi da umre!
  Margarita se zakikota i primijeti:
  - Da, ljudi sami ne znaju šta hoće!
  Djevojka je pokrenula vjetrenjaču i bosom nogom bacila granatu. Zatim je bljesnula svojim bisernim zubima govoreći:
  - Čovek želi da postane Bog, ali ne želi da se žrtvuje!
  I Margarita je dala rafal iz mitraljeza. Pokosio mnogo protivnika. A onda kako zviždati. I gavranovi su pali na glave engleskih vojnika, sa smrtnim ishodom.
  Devojka je uz smeh primetila:
  Sve što vodi do pobede je divno!
  Mirabela Magnetić, nakon što je izvršila mlin za klanje, nakon što je posjekla glave desetak Engleza, potvrdila je:
  - Preuzmi neprijatelja, ali sredstva se ne računaju!
  Natasha je svojim mačevima izvela tehniku leptira. Zatim je dala vrlo dobro ciljani rafal, pokosivši protivnike. Rezala ih je kao puter nožem. I bljesnula je svojim bisernim zubima. Iz njenih očnjaka poletjeli su sunčevi zraci koji su engleskim vojnicima otkidali glave. I sve su to radili prijeteći i uvjerljivo.
  Tada su bosi prsti djevojke uzeli i lansirali limun. Koja je, potrgavši se, odmah ugasila stotinu britanskih vojnika. I odseći im udove.
  I tada će Nataša iz svog pupka, dok prska munjama smrti i uništenja, pokazati najvišu klasu. A pupak je radio veoma, veoma agresivno, sejući neizbežnu smrt.
  A kada su mrlje magične, destruktivne energije pljuštale iz pećine Venere, ispostavilo se da je to prava izvanredna akrobatika.
  Natasha je zalajala:
  - Za svete pobede!
  I grimizne bradavice će emitovati borbene pulsare koji će neprijatelja čistiti.
  Ali u napadu Zoya. Ova djevojka sa zlatnom kosom je tako aktivna i blistava. Pa ga je uzela i iz mitraljeza dala vrlo dobro nišan i precizan rafal. A onda je svojim mačevima zasjekla bekhend. Pogađa bosonogo bacanje smrtonosne bombe. A onda je uzela grimizne bradavice jer bi ispuštala smrtonosne pulsare ekstremne snage. I pokidati ratnike lavljeg carstva.
  i vikni:
  - Slava komunizmu!
  A iz pupka će poslati takve divlje munje da će neprijatelje spaliti do temelja.
  I tada će djevojka iz pećine Venere podići val takve bezgranične moći da će to biti samo divlji element.
  Zoya je viknula:
  - Za Rusiju, sveti kraljevi!
  A iz bisernih zuba će osloboditi takve zečeve energije uništenja da će spaliti pola engleskog puka. I kako će konje uplašiti da nema kul cura.
  Augustine je pokazala zube i namignula svojim saputnicima. Zatim ga je uzela i golim nožnim prstima bacila dar smrti na borce lavljeg carstva. Ispalila je rafal iz mitraljeza, a zatim je trčala mlin sa mačevima, sekla protivnike.
  I cvileći:
  - Za ruski komunizam!
  A iz rubinskih bradavica oslobodio se dar uništavanja i destruktivne magije. Doslovno jedu neprijatelje žive.
  A kada su im iz pupka izletjele munje koje su proletjele kroz engleske redove, i svi su bili oboreni kao srp. Da, i pržene, kao ćevapi u tiganju.
  Ali iz Avgustinovih njedara izlio je mlaz goruće, paklene energije. I kako je počeo sve spaljivati, i pretvarati u pepeo. A sada je cijeli engleski puk, zbog protoka magične plazme, nestao.
  Crvenokosi ratnik je vrisnuo:
  - Za ruski komunizam!
  I iz njegovih bisernih zuba kako će osloboditi zečiće sunca. I ti engleski borci će biti spaljeni i njihovi šlemovi će biti itopljeni.
  Tako daje crvenokosa.
  A evo i Svetlane u borbi. Tako strašna i goruća ljepota. Iako je njena kosa povezana sa snijegom.
  Ratnik ga je uzeo i ponovo zaokrenuo mačeve, sekući protivnike. Zatim je pucala iz svojih mitraljeza, i to vrlo precizno, gotovo smrtonosno i smrtonosno. Svi meci su išli pravo u metu.
  Tada su bose noge djevojke oslobodile darove uništenja i uništenja.
  Pocepali su mnogo vojnika britanskog carstva.
  Ali pulsari uništenja poletjeli su iz grimiznih bradavica. Da, toliko su smrtonosni da ih ne mogu spasiti od njih. I toliko boraca Engleske je sprženo. I postupili su bez imalo sažaljenja.
  I iz pupka je prsnuo tako gorućim munjama, naglijim od pražnjenja atmosfere. I svi su izgorjeli odjednom.
  A onda je djevojčica uzela i pustila iz svojih usta zečiće potpunog uništenja i smrti.
  Spalio dosta protivnika....
  I ovako će čitav tornado uništenja i uništenja izletjeti iz utrobe. I zapalite engleske borce kao da su svijeće za Božić. I gorjet će bez imalo žaljenja.
  Svetlana je zalajala:
  - Slava otadžbini carskog komunizma!
  Mirabela Magnetic sa strašću potvrdila:
  - Slava herojima!
  A devojka je takođe emitovala sunčeve zrake iz svojih zuba, što je opeklo mnoge Engleze.
  Tada su odvođene veštice, koje bi, kako bi ubrzale poraz protivnika, ispuštale magične gasove iz pete tačke. I desetine hiljada Engleza su se ukočile odjednom. A onda se srušio u bolnim grčevima.
  Mirabela Magnitnaja i Margarita Koršunova zviždale su unisono, sinhrono, a masa vrana i lešinara koji su se sjatili da kljucaju tela mrtvih, hvatali su i padali kao pahuljice na Britance. I probili su im glave, šlemove i tako dalje. Jako su pogodili.
  Avgustin je ponovo iz pećine Venere pustio čitav tornado magije, koji je pogodio protivnike, i kako zviždi divljim cerekom otrovnih zuba.
  - Ja sam genije smrti!
  I cijela šestorica će opet zviždati... Posljednjih hiljadu Engleza iz ogromne vojske dokrajčeno je svojim zviždanjem i odvratnim ubistvom. Ušli su bukvalno u kovčege.
  Nakon toga, vrijeme je za prelazak na britansku flotu. Stotinu i po hiljada Engleza je uništeno na kopnu. A sada je vrijeme da krenete na more.
  Mirabela Magnetic, jedva dodirujući talase golim ružičastim štiklama, juri duž talasa. Djevojka zamahuje mačevima, leti do najbližeg oklopnika i seče mornare svojim mačevima. Ne zaboravite pucati iz mitraljeza.
  A njegove bose noge bacaju granate vrlo precizno i smrtonosno. I možete reći da je odlično.
  I na kraju, djevojka hvata kormilo broda. Okreće moćan bojni brod i odjednom se dva broda sudaraju punom brzinom. Kao da su se dvije planine spojile odjednom, i metal se srušio, a pregrade izgorjele. I zbunjeni Englezi su pali u vodu. I utopio se na stotine.
  Mirabela kako da zviždi - riba je pobesnela i počela da tuče engleske mornare repom u njušku.
  Djevojka je prosiktala:
  - Slava carizmu - idemo ka komunizmu!
  Margarita, koja je sasjekla protivnike, i sjekla ih mačevima, i sjekla Engleze kao kupus, probila se do kormila. Svojim golim nožnim prstima bacala je granate na neprijatelja i tukla mu iznutrice. Ispostavilo se da je djevojka zaista vrlo cool i nepobjediva. A sada je preuzela kormilo.
  I opet se dva engleska oklopnika okreću i sudaraju. I škripanje metala, i pad divova. I nakon poplave.
  Nataša je takođe u žestokom napadu. Radila je sa mačevima. Zatim odrežite u nizu. I golim prstima ženskih nogu lansirala je bombu.
  Zatim je uhvatila kormilo i okrenula bojni brod na ovna. Ali u isto vrijeme, nije zaboravila pucati pulsarom iz grimizne bradavice, razderavši mornare.
  Djevojka je zacvilila:
  - Grmljavina i munje!
  Zoya je, uništavajući protivnike mačevima i pucajući iz mitraljeza, očistila put do kormila. Okrenula je bojni brod golim prstima. Nabio je svog najbližeg kolegu.
  Zoya je zarežala.
  - Fantastično je!
  I iz grimizne bradavice će osloboditi još jedan pulsar.
  A evo i Augustina u akciji. Mačevima je sekla po mornarima, rafala, toliko da ni jedan metak nije proletio. Probijte se do cilja. Volan se takođe okreće golim prstima.
  I oba armadila se sudaraju.
  Crvenokosa lisica je uzviknula na sav glas:
  - Orlovi će se boriti za otadžbinu!
  Svetlana je takođe majstorica u borbi. On seče Engleze mačevima. Onda će pokositi rafalom iz mitraljeza. A onda će bosih nogu baciti par tankih diskova.
  Uhvatio volan, okrenuo se. I opet se oklopnici sudaraju.
  Djevojka je zacvilila na sve strane:
  - Činim čuda!
  Mirabela Magnetić, nakon što je Engleze posjekla mačevima, osedlala je drugi brod. I opet je gurnula oklopnike okretom. I kako će ratnik zviždati. I da je mnogo mornara oboreno od preplašenih riba u vodu.
  Margarita je takođe majstor bitke. Prvo, Englezi su posečeni mačevima. Zatim ga uzima bosim nogama i baca ubilačke diskove. A nakon djevojke, bez nepotrebnih ceremonija, oklopnik se razvija i nabija na protivnike.
  Tada djevojka vrisne:
  - Boja karata će biti super!
  Nataša je takođe devojka, uopšte nije greška. Seče engleske mornare kao upijač. Onda hvata kormilo. I opet gura oklopnike. Ali kada poklon super klase izleti iz grimizne bradavice, onda je ovo prava smrt.
  Zoya se svađa bez ikakvih kompleksa. Posjeci gomilu Engleza mačevima. Ona je bosom nogom bacila bumerang i odsjekla im glave. A onda je uhvatila kormilo i ponovo su se dva broda sudarila.
  Ratnik je zacvilio:
  - Idemo do ovna!
  Augustin je također žena koja nije gospođica. Uzela ga je i golim prstima uhvatila admirala za nos i bacila ga u more. A onda je sve isjekla mačevima kao kiseli kupus. A onda je uhvatila kormilo i okrenula bojni brod paklenim ovnom.
  I počeli su da tonu zajedno.
  Svetlana je ratnik od sila slamanja. Posjekla je mnogo engleskih mornara. I uzela je kormilo bosih nogu, i nabila tri engleska broda odjednom i uspjela ih lako potopiti.
  Onda je viknula:
  - Eutanazija od kostima!
  Mirabela Magnetic još jedan britanski brod hvata i sudara se sa zvečkom, u ovom slučaju kruzerom, koji urla:
  - Slava domovini!
  Margarita je također osedlala novi brod u pokretu. I napunila se ludim ovnom, uništavajući neprijatelja.
  I zarežao:
  - Kruzeri tonu!
  Nataša je takođe osedlala i gurala krstaš uobičajenom metodom. Istovremeno, pulsar je također oslobođen iz grimizne bradavice. Britansko plovilo je zabio pravo u bok i razdvojio ga.
  Ratnik je zacvilio:
  - Slava otadžbini carskog komunizma!
  A onda će iz nedra Venere biti izbačen ugrušak koji je odmah preplavio dva krstaša.
  Zoya je takođe u napadnom pokretu. I volan se okrenuo. Uništimo Britance i gurnimo krstarice, jednu na drugu. A onda je golim prstima bacila bombu i potopila još jedan engleski brod.
  Tada je djevojka nastavila uništavanje munjama iz bradavica maline.
  Augustin je također u vrlo agresivnom preokretu. Isecite Engleze mačevima. A onda je bosom nogom bacila granatu koja je, pogodivši kormilo, okrenula englesku krstaricu tako da se sudario sa kolegom.
  Rubinska desna bradavica eruptirala je munjom koja je potopila fregatu, a lijevu brigantinu.
  Crvena harpija je zaurlala:
  - Slava eri carizma!
  I iz pećine Venere, kao magični cunami.
  Svetlana je, takođe u divljem zanosu, zalajala:
  - Rusija će pobediti!
  I ona je drugi brod pretvorila u ovna i počela da lomi metal. I oba broda su odjednom počela tonuti i eksplodirati.
  Mirabella Magnetic je ponovo zazviždila... Hiljadu riba je skočilo i odmah zalupilo repom o bok krstarice. Nagnuo se i počeo da tone.
  A djevojka terminator uhvatila je još jednu krstaricu i tako ga vješto usmjerila golim, djevojačkim nogama, okrećući volan, da su četiri broda odjednom potonula s njega.
  A Margarita je gurnula dvije krstarice, potopivši ih, zacvilila:
  - Slava domovini kraljevskog života!
  A djevojka je golim prstima bacila pet graška, i odjednom je pet brodova Britanskog carstva eksplodiralo kao kape pod maljem.
  Natasha klimnu glavom sa odobravanjem. I izbacila je tok energije iz svoje utrobe Venere. Udavio par kruzera i grkljao:
  - Rusija da živi pod komunizmom!
  Zoja je takođe izbacila cunami energije iz svoje utrobe, prevrnuvši brodove, i siktala:
  - A još bolje pod carizmom!
  Augustina je svojim rubin bradavicama usmjerila struju energije na svoje neprijatelje. Zapalite nekoliko brodova odjednom. Izbila je munju iz pupka i viknula:
  - Za kraljevski naklon!
  Svetlana je u međuvremenu gurnula posljednja dva britanska kruzera i potopila još nekoliko brodova bacajući magične laserske zrake iz bradavica jagode. Zatim ga je uzela i dala munje iz nedra Venere i zacvilila:
  - Za veličinu ruskih careva!
  Mirabela je ponovo zazviždila... Sada su delfini počeli udarati o bokove engleskih plovila, prisiljavajući ih da se prevrnu i potonu.
  Devojka je pevala:
  - Viši komunizam je carizam!
  Margarita, ova bosonoga djevojka, bacila je još jedan grašak na britansku fregatu i potopila još jedan brod, pokrećući bosu petu, vyaknula:
  - A carska vremena su bila najbolja!
  Mirabela se, dokrajčivši Britance, složila sa ovim:
  - Naravno najbolji!
  A djevojka, pomjerajući svoju golu, okruglu petu u pramac fregate, natjerala ga je da poleti i potopi još tri broda.
  
  BOSONOGA DJEVOJKA KROTITI DŽENGIS KANA
  Djevojka ratnica žuri u bitku na Kalki da pomogne ruskom ratu. Ona trči, bljeskajući svojim golim, isklesanim, preplanulim nogama.
  Bitka na Kalki je od ključnog značaja. Ako pobijedite mongolski rat, onda možda neće biti Batua s naknadnim mongolsko-tatarskim jarmom. U svakom slučaju, ovo je lekcija i potomci Džingis-kana će tri puta razmisliti pre nego što odu u Rusiju.
  Mirabela trči u pomoć ruskim trupama i žarko pjeva u sebi, trepere joj gole, okrugle, pomalo prašnjave pete;
  Ja sam najjača devojka na svetu
  Ko je rođen u čistoći...
  Nema mene ljepše na planeti -
  Prosperiraćemo svuda!
  
  Neka Rusija bude poznata po svemu najljepšem,
  Zemlja koja je osvojila ceo svet...
  Neka ljudi odmah postanu zanimljiviji
  Svaki ratnik je pravi idol!
  
  Ja ću braniti svetu zemlju
  Gdje su naši preci, vjerujte svi najjači...
  Saznaj ljude devojka je bosa,
  Ona je orao, a ne vrabac!
  
  Bio sam komsomolac u prošlom životu,
  Nacisti su se slavno borili tako porazno...
  A devojčin glas je bio tako zvonak,
  I vedra, prozračna duša!
  
  Borio sam se kod Moskve veoma hrabro,
  Na mrazu je bila djevojka bosa ...
  I smatraj moj pritisak tako šokantnim,
  Slomio sam Fritzovo lice pesnicom!
  
  Na slavu Isusovu našu zastavu,
  I takođe najveći Bog Svarog ...
  Zauvijek Lada presveta s nama,
  I najsjajniji Beli Bog na svetu!
  
  Mi smo ljudi koji su rođeni na svetlosti sunca,
  Yarilo nas je inspirisao na podvig...
  I pesma devojaka silovito sipa,
  Gle, keruvim širi svoja krila!
  
  Zgodno sam pucao iz mitraljeza,
  Bacanje poklona bosom nogom...
  Bacio sam svoju mrežu na fašistu,
  Devojka izgleda malo staro!
  
  Ratnik, smatram od Boga,
  Stvorio svet u kome lepota...
  U ime najvećeg Svaroga,
  U duši lepote, lepota sazreva!
  
  Branili smo Kremlj od nacista,
  Uspeli smo da upijemo sve u isto vreme...
  Ne, demobilizacija neće doći od devojke,
  I pogodili smo Fritza pravo u oko!
  
  Za slavu vječnog komunizma,
  Borio sam se bos kao komsomolac...
  Uništićemo jata fašizma,
  Da čelik ne podlegne neprijateljima Rusije!
  
  Devojke su se borile kod Staljingrada
  Aleli je kao rubin u njihovim bradavicama...
  Uskoro ćemo vidjeti komunizam,
  Ne znajući tugu i čežnju!
  
  Mi smo najbolje devojke u otadzbini,
  Ja sam komsomolac skoro gol...
  Ali tako razbio Rajh iz mitraljeza,
  Da nam Nijemci nisu ušli u četu!
  
  U ime najsvetlije Rusije,
  Verujem da ce sve biti jako dobro...
  Velika Isusova misija
  Dok kucam školjke dlijetom!
  
  U ime naše velike domovine,
  Mi ćemo voditi zle fašiste...
  Da, zaustavimo jata divlje horde,
  Čak i u žestokom napadu, zli lopov!
  
  Neka Isusovo ime sija kao sunce
  Neka majka Marija podari veliki raj...
  Za Ladu Svemogućeg mi smo deca,
  A ti se boriš hrabro i odvažno!
  
  U ime naše velike domovine,
  Šta je dalo komunizam svuda...
  Svetitelji sa ikona sijaju, vidim lica,
  U jednoj jedinoj porodici Gospodnjoj!
  
  U ime svemogućeg Svaroga,
  Spasitelju Hriste Svemogući...
  Moramo biti kao Bog porodice,
  Za sve Beskonačnog Kreatora!
  
  Da, Rusija će podignuti barjak iznad sebe,
  Postat ćemo jači i mudriji...
  Iako Džingis Kan napada strmim,
  Ali mi devojke smo ipak pametnije!
  
  Pa kažem vam ljudi da se usuđujete
  Služite nam ruskim Bogovima vjerni...
  I spasi duše Rusa u borbi,
  Iako udari u pakleni roj!
  
  Pobedićemo, znam sigurno
  Moći ćemo da pobedimo sve naciste...
  Kajin neće slomiti borce domovine,
  I uz strašnu riku medvjed će živjeti!
  
  Uradićemo sve veoma kul,
  Porazićemo sve Frice i Mongole...
  Uostalom, opasno je svađati se sa devojkama,
  Narod Rusije zna nepobedivo!
  
  Svi ćemo pokazati prijeteće osmehe,
  Džingis-kanu ćemo slomiti rogove...
  U ime beskrajne vrste slave,
  Neka bude veoma svetla sudbina!
  
  Da, lepo ćemo se boriti sa devojkama,
  Pokazaćemo najvišu klasu na svetu...
  Ja sam ratnik, a duša ne veruje klovnu...
  I Bog će nagraditi Hrista za pobede!
  
  Slomit ćemo tumene Džingis Kana,
  Na Kalki će biti devojaka u borbi...
  Ne odoli paklenom udarcu,
  Volim Isusa i Staljina!
  
  Pa ću neprijatelje poseći, veruj bez brojanja,
  Mogu ih pobijediti kao mušice...
  Verujte mi, imamo težak posao,
  Iako je život krhak kao nit svile!
  
  U ime Lade, Blažena Marijo,
  Šta je dalo mladost i ljubav...
  Mi smo devojke potpuno bosih nogu,
  Zgazimo protivnika u blato i krv!
  
  Hristos će doći i mrtvi će uskrsnuti
  Perun, Jarilo, Beli Bog, Svarog...
  Oni su jedno, ljudi iskreno znaju
  A iznad univerzuma je Svemogući štap!
  
  Ukratko, naša sreća će biti večna,
  Divno i divno za godine...
  I nebo i zemlja su u moćnoj moći,
  I besmrtnost, i mladost zauvek!
  Mirabela je prelepo pevala i njeno telo je veoma mišićavo, preplanulo i privlačno. I njene gole noge su veoma privlačne.
  Djevojka je malo zakasnila, a bitka je već bila u toku. Ali onda su dotrčale druge ljepotice. Nataša, Zoja, Avgustin, Anđelika, Svetlana. A ovo je već šest ratnika. A ratnici su vrlo kul, i fizički vrlo jaki sa širokim ramenima i visokim grudima.
  Evo šest djevojaka mišićavih i izuzetno izvajanih tijela.
  Mirabela seče mačevima, a protivnike razbija i guguta:
  - Slava Velikog Ruskog Carstva!
  I golim nožnim prstima bacila je disk oštar s ivicama i odsjekla glave.
  Nataša je sasjekla mongolske ratnike, poklala protivnike i zacvilila:
  - Za Rusiju do kraja!
  Zoja je, presecajući nukere, izjavila, pokazujući zube, progunđala:
  - Rubi Džingis Kan!
  Avgustin, probijajući neprijatelje Kijevske Rusije, bacila je bumerang golim prstima i zacvilila:
  - Za otadžbinu, majku našu!
  Anñelika je sekla protivnike, i golom petom bacila smrtonosnu granatu sa uništenjem i zagugutala:
  - Za otadžbinu za Rusiju!
  Svetlana, sekući mongolske ratnike i golim prstima bacajući otrovne igle, progunđa:
  - Za najbolje pobede!
  Mirabela je sa velikom strašću posekla neprijateljske nukere, a oduševljena devojka je počela da peva;
  Velika Rusija - beskrajna polja,
  Neka sveta zemlja gori između zvezda...
  Verujem da se osećanja srca ne tope -
  Zaštitit ćemo granicu od ruba do ruba!
  
  Neka je komunizam u nasoj kuci,
  Koja je rodila druga Lenjina...
  I zli neprijatelj fašizma je uništen,
  U ime najvećih generacija!
  
  Uostalom, domovina u našim srcima je jedna,
  I u budućnosti mnogim galaksijama...
  Neka moja zemlja bude slavna vekovima
  Domovino ti nisi samo slatki omot!
  
  Neka moja domovina cveta
  Pobedićemo Džingis Kana...
  Pobjede otvaraju neograničen račun-
  Na slavu znam ruskog Ivana!
  
  Mi smo devojke ratnice tako jake
  Da nas protivnik ne može savladati...
  Mi smo kćeri Svarogove i sinovi,
  U stanju da udari Firera u lice!
  
  Za nas Boginja Lada vjerujem
  Koja je rodila mnoge bogove...
  Svi ljudi su prijateljska porodica,
  Koje u svom srcu znam Rod!
  
  I svemogući ruski Isus,
  Rođen u velikom pravoslavlju...
  Naravno, demijurg uopšte nije kukavica,
  Svevišnji se nastanio među ljudima!
  
  Na slavu Svemogućeg Hrista,
  Podići ćemo naše oštre mačeve...
  Borite se protiv Mongola do kraja
  Da Batuova horda ne dođe u Rusiju!
  
  Da, sa nama beskonačni Rod,
  ko stvara univerzum...
  I jednostavno je to mogao
  Šta nas naprosto zadivljuje svijest!
  
  Mi smo ljudi - ovo je prostor prostora,
  Sposoban da osvoji univerzum...
  Iako je Batyjeva sjekira nabodela horde,
  Rusija sa snagom Porodice u bitci nepromijenjena!
  
  Devojke veoma vole bosonoge,
  Žurno juri kroz ledene snježne nanose...
  I pobediće Mongola pesnicom,
  Da se ne usuđuješ obračunati sa Otadžbinom!
  
  Ne možete naći ljepšu domovinu
  Iako napadaju Rusiju sa košmarnim jatom...
  Djevojka nema više od dvadeset godina,
  Već je posjekla samuraja!
  
  Prelepa je i otmena
  Djevojka koja uništava Mongole u šali...
  Neka Sotona napadne Zemlju -
  Razbićemo neprijatelja čeličnim udarom!
  
  pa sam mahnuo bosom nogom,
  I zabola je golu petu u bradu...
  Postala sam tako cool djevojka
  Ne treba vam samovolok u ovom slučaju!
  
  Moji mačevi trepere kao pero,
  I tako su slavno posjekli mongolsku vojsku...
  Neka moje veslo bude jako,
  Neprijatelj će biti divlje uništen!
  
  Da, naša Rusija nije ljepša za naći,
  Sjajno kao sunce iznad planete...
  Možemo pronaći sreću za sebe,
  I pjevaju se junački podvizi!
  
  Rusija je sjajna zemlja,
  Šta je narodima dalo komunizam...
  Kin nam je zauvek dala,
  Za domovinu, za sreću, za slobodu!
  
  Otadžbina - slavimo Gospoda Hrista,
  Neka Marija i Lada budu ujedinjene...
  Drug Staljin je zamenio oca -
  Mi Rusi smo nepobedivi u bitkama!
  
  Narodi svijeta vole ruski način,
  Mi smo jedno, verujte ljudima srcem...
  Vjeruj mi, ne savijaj nas šakom,
  Uskoro ćemo otvoriti vrata svemira, znam!
  
  bosih nogu ući ćemo na Mars,
  Uskoro ćemo savladati Veneru u hrabrosti...
  Sve će biti samo najviša klasa znanja,
  I čovjek će postati svaki heroj!
  
  Da, Isus je Superman
  Sa Svarogom će Rusija ustati sa koljena...
  Momci neće imati problema,
  Slavimo Porodicu u beskonačnosti Ime!
  Mongola je bilo samo trideset hiljada i šest devojaka ih je veoma slavno iseklo.
  A kada je Mirabela odsjekla Sudubejevu glavu, bacivši oštar bodež golim prstima, vaga se konačno zamahnula prema ruskim trupama.
  Mirabela je, sekući Mongole, rekla:
  - U ratu komandant obično želi da vodi kao lav, ali da bi pobedio, podređeni ne treba da bude ovan!
  Nataša je agresivno primetila, presecajući nukere, i bez problema im razbijajući glave:
  - Političar je rame koji daje zatrovan med, a lanac obećanja sa začinom laži i bez soli istine!
  Zoja, sekući Mongole i bosom nogom bacivši otrovnu iglu, gugutala je:
  - Kad političar otvori usta, biraču se duša čvrsto zatvori!
  Avgustin, odsijecajući Mongole i secirajući ih do samih sedla, cvrkutao je:
  - Što više zlatnih planina izleti iz političarevih usta, veća je vjerovatnoća da će novčanik glasača biti prazan!
  Anñelika je, sečeći Mongole i odsecajući im glave, lomeći im čeljusti golim petama, duhovito zabeležila:
  - Političaru je lako popeti se na zlatnu planinu vlastitih obećanja, za glasača takav uspon otvara pad u provaliju!
  Svetlana je nastavila, preživjeli Mongoli su već pobjegli, a ona je golim prstima bacala igle, gugućući:
  - Bog je čovjeku dao razlog za stvaranje, a politiku za kaznu!
  Nakon toga, bitka se konačno pretvorila u poteru za neprijateljima. Mirabela je sekla protivnike i pevala:
  - Ratnici tame su zaista jaki,
  Zlo vlada svijetom ne znajući broj...
  Ali vi ste sotonini sinovi,
  Ne slomite Hristovu moć!
  A Mirabela dokrajčava neprijatelje.
  Posjekući posljednje Mongole, rekla je:
  - Nedovršeni neprijatelj je kao neliječena bolest - očekujte komplikacije!
  U ovoj bici su Rusi, naravno, pobedili. Ali ovo nije dovoljno. Mongoli, nakon što su prikupili svoju snagu, još uvijek mogu otići u Rusiju. Mada su im dali lekciju.
  Stoga je šest djevojaka dobilo zadatak od ruskih bogova da ubiju Džingis Kana dok se on ne ojača u Horezmu.
  Oni samo opsedaju staru prestonicu carstva. Možda jedini veći grad koji je odbio da se preda. A sada ga Mongoli jurišaju.
  Natasha je predložila:
  - Moramo ubiti Džingis Kana i njegove sinove. Onda će se mongolska vojska raspasti!
  Mirabella je potvrdila:
  - Više akcije - manje riječi!
  A devojke - svih šest su napale protivnice. I sjecimo Mongole mačevima koji su se izdužili, i bacajmo darove smrti golim prstima.
  Ratnici su se razišli... I presjekli čitave čistine na položajima neprijatelja. I kako su ih rezali.
  Mirabela je, sekoći Mongole, zabilježila:
  - Ne možemo biti poraženi!
  Nataša je, probijajući se kroz legije Mongola, potvrdila ovo:
  - Kad smo ujedinjeni, nepobedivi smo!
  A Zoja je golom petom krenula na Mongole, figurativno ih kidajući na komade. Onda je vrisnula:
  - Verujem da će se Rusija ponovo roditi!
  Anñelika je, probijajući protivnike, zacvilila:
  - Za to se borim!
  Avgustin, slamajući mongolskog rata, urlao je:
  - I ne bojim se protivnika!
  Svetlana je rekla, sa uživanjem sekući neprijatelje:
  - To će biti odbrana Kijevske Rusije na udaljenim prilazima!
  A devojke, saseći Mongole, pevale su u horu;
  Džingis Kan je želeo da vlada svetom,
  Ima ambicije pune kutija...
  Želi da pogodi Kijevsku otadžbinu,
  Ali mi ćemo ga otjerati pravo u kovčeg!
  
  Mi smo devojke Svarogove ćerke,
  Možemo poraziti sve Mongole...
  U svakom srcu ima čestica Boga,
  Neće nas zli lopov savladati!
  
  Vjerujte da ćemo uskoro biti s Isusom
  On zamišlja najslavnijeg Boga...
  Da osvojim veliku umjetnost,
  Tako da svako u srcu slave može!
  
  Džingis Kan podmuklo napada,
  Njegove horde ratova su velike...
  Ogolio sam devojku na laso,
  Nuker ratnici vodili!
  
  Rusija će, naravno, biti veoma svetla,
  Najčistija matična država...
  Čak su i nevernici srećni u tome,
  Iako ponekad problemi sa Sotonom!
  
  Najveći je osvajač,
  Ovaj zli varvarin Džingis Kan...
  Ko se poklonio je izdajnik u svojoj duši,
  Neće nas osvojiti mongolski kan!
  
  Neprijatelj je, naravno, veoma jak,
  Njegove horde su kao okean...
  Ali devojke izgledaju sa stilom,
  Pogođen u srce Džingis Kana!
  
  Možemo osvojiti dio svijeta
  Savladajmo šaljivu hordu...
  Dakle, u Hristu duša idola,
  Slomiću vojsku Mongola!
  
  Džingis Kan je borac iako veliki,
  Ali vjerujte mi, slomićemo ga...
  Iako zmaj ide sa hiljadu lica,
  Slava će biti potvrđena čeličnim mačem!
  
  Rusija je branila zemlju sa sobom,
  Od najezda paklenih skakavaca...
  Pokrila je majčine grudi -
  Svi narodi Sunca i Zemlje!
  
  Devojke su vrlo odlučno rekle:
  Džingis Kan ne možeš da odoliš...
  Zastava domovine se ponosno razvijala,
  Sa pet ćete položiti ispit čvrsto!
  
  Mač devojaka ima tačku,
  Ono što je jače u svemiru ne može se naći...
  Ne nosite gluposti o životinjama,
  Moći ćemo da uđemo u raj ljubavi!
  
  Nema bolje u domovini od
  devojaka sveta, sveta, dijamanta...
  Rusi, Tatari, Mordovci, Čukči -
  Za sve vas, Hrist će dati svoj život!
  
  Sve će biti dobro u našem svijetu,
  horda Džingis Kana je nestala ...
  Armagedon Batu neće doći,
  Sotona neće zgaziti Ruse!
  Ovdje je Natasha bacila oštar bodež i dokrajčila Džingis Kana tako što je golim nožnim prstima bacila dar smrti.
  A Mirabela Magnetic je odsjekla glavu najstarijem sinu Džingis-kana Jochi.
  Tako su ubijena dva glavna vođe Mongola.
  Drugog sina Džingis-kana ubio je Avgustin, a trećeg Zoja, udarivši smrtonosnim darovima smrti.
  Ali četvrti sin, Svetlana, slomila je vrat udarcem bosom nogom.
  Da, ove djevojke su pokazale najvišu borbenu klasu. Džingis Kan ima samo jednog zakonitog sina, Kulkana, ali on je još uvek malo dete. Dakle, borba za vlast je neizbježna. Međutim, tu je i unuk Menga - najstariji iz Jochija i već gotovo odrastao mladić.
  Dato mu je da dokrajči svijetlocrvenu Anđeliku. Tako da ostaju samo mala djeca i vodi se borba za tron Džingis-kana.
  Dakle, Mongoli neće biti dorasli pohodu na Rusiju. I najvjerovatnije će se njihovo carstvo raspasti i potonuti u grinje.
  Međutim, djevojke su, za svaki slučaj, usmrtile nekoliko najautoritativnijih zapovjednika Džingis-kana, tako da niko nije mogao osvojiti Rusiju i ujediniti Mongole.
  Nakon toga, treperave gole, okrugle potpetice vratile su se u svoje vrijeme.
  Kijevska Rus nije znala za invaziju. Postupno je feudalnu rascjepkanost zamijenila konsolidacija zemalja. I to je učinio Aleksandar Nevski, čije su pobjede nad Šveđanima i Nijemcima ojačale njegov autoritet. A pošto nije bio otrovan, vladao je dugo vremena, pa je čak uspio i da se kruniše, dobivši titulu cara i kralja. Prije toga, osvojivši Poljsku, Bugarsku i sve države duž Volge. Cargrad je takođe zauzet. Stvorite svoje veliko carstvo. Što se nije raspalo, budući da je Nevski učvrstio nasljeđivanje prijestolja od sina do sina i po starešinstvu.
  Tako je nastala kraljevska dinastija. Kijevska Rus je nastavila da osvaja. Imala je moći koje nisu bile uporedive sa njenim komšijama. I za razliku od islamskog kalifata i carstva Džingis-kana, nije propao. Aleksandar Nevski uspostavio je snažnu centralizaciju Ruskog carstva i ograničio moć satrapa, čineći ih zamjenjivim i podređenim Kijevu i Carigradu.
  Tako da je sve bilo u redu. Sve dok se cijeli svijet nije ujedinio i konsolidirao.
  A to je, naravno, ubrzalo naučni napredak i ljudi su leteli u svemir mnogo ranije i savladali planete Sunčevog sistema. Život je postajao sve bolji i bolji. Pod tim uslovima, Džingis Kan se ponekad sećao, a primećeno je da bi i on mogao da stvori veliko carstvo da ga ruske boginje nisu sprečile.
  Snimljeni su i filmovi...
  A kada se nauka razvila i savladala tajnu vremena, tada su Aleksandar Nevski i Džingis Kan uskrsnuli iz mrtvih.
  Igrali su šah jedan sa drugim. Nevski je primetio:
  - Bio si dostojan osvajač!
  Džingis Kan je klimnuo glavom.
  - Prepustio sam se samo ćerkama ruskih bogova!
  I napravio rokadu.... Oba antička vladara su se nasmejala i primetila:
  - Svako je kovač svoje sreće, ali sve što postoji na svetu zavisi od viših sila, ne računajući čast!
  ALEKSANDAR ČETVRTI ŽIVI BOG
  Ovoga puta Mirabela je poslata da pomogne Aleksandru Četvrtom, sinu Aleksandra Velikog, najlegendarnijeg kraljeva, u bici.
  To je samo desetogodišnji dječak. A prava moć u carstvu pripada regentu.
  Mirabela se nije mogla sjetiti imena regenta. A za sada je samo trčala vrelim pijeskom Bliskog istoka, udarajući svoje gole, preplanule i graciozne noge.
  Da, nije to bio lak put za nju. Pesak na petama gole devojke jako peče.
  Da bi malo odvratila pažnju Mirabela je odlučila da peva. Uostalom, pjesma zaista podiže životni ton posebno:
  A glas ljepote je divan.
  Djevojka tako radosno pjeva;
  Ja sam bosa djevojka koja trči kroz pustinju
  Vruć pesak muči moje tabane...
  Šta se sad desilo sa lepoticom
  Zašto ona ima glas slavuja!
  
  Svijet, naravno, vjerujte mi, nije sladak,
  Verujte mi, pod suncem ima mnogo problema...
  Jao, ostaje neprijatan okus,
  I lovačke djevojke znaju velike promjene!
  
  Ovdje se u doba spustilo, vjerujte Aleksandru,
  Veliki makedonski borac od Boga...
  Da li je bila tu kao gola Kasandra,
  Moćni komandant - verujte, bravo!
  
  Ali vladar, lijep kao sunce, umro je,
  Njegov mali sin je ostao na tronu...
  I naravno, u ovome ne cepate vrane,
  Kakvo dijete na tronu, avaj, potpuno samo!
  
  Djevojka je revnosno pokušavala da ga zaštiti,
  Zadrži sveti san na tronu...
  Tako da carstvo ne malo vlada svijetom,
  Čitaću molitvu Svemogućem Bogu!
  
  Sad trčim bos kroz pustinju,
  Veoma je bolno za moje nesretne tabane...
  Carstvo je bilo u potpunom previranju
  Neka je Svemogući Bog u pomoći, heruvime!
  
  Tako sam pojurio u logor ratobornih Grka,
  Ponuđene usluge u borbi sa mačevima...
  Jer svi smo mi ljudska braća
  I hrabro vjerujte da ćemo slomiti protivnike!
  
  Kakva je sudbina Slovena,
  Bori se jako, ne psuj sudbinu...
  Ako bude potrebno, stavićemo banke na neprijatelja,
  Račun je otvoren već je izrečena kazna!
  
  Ovdje se borim za jedinstvo antičkog svijeta,
  Tako da Veliki Svevišnji Gospodar vlada...
  Uostalom, bitke otadžbine zvuče kao rajska lira,
  Cepajući s vremena na vreme sveto meso!
  
  Da, devojka je heroj zemlje, patriota,
  Za carstvo Grka koji se bori ljubavni...
  Zaštitiću drevno dete na prestolu,
  Zato što je došlo od Boga, znaš, dete!
  
  Svet čovečanstva će biti veličanstven,
  Znam da će biti super i sve će biti u redu...
  Makedonija je skoro rodna Rusija,
  Čamac se mora izravnati ako je u njemu polomljeno veslo!
  
  Uskoro će nam Bog Isus doći s milošću,
  On će dati spasenje sinovima čovečanstva svima...
  Tako da plebejci postanu najmudrije plemstvo,
  Za rješavanje više svakodnevnih problema!
  
  Slava Bogu i slava Hristu Isusu,
  Da je veliko sunce na nebu rodilo...
  Ima veze sa umetnošću...
  Neka imamo više pravednih moći!
  
  Tada se vinemo u nebo u nebo,
  Uzdignimo se iznad zvijezda da čuvamo Isusa...
  Svi koji su umrli u velikom zanosu će vaskrsnuti,
  Slava Presvetoj Mariji za Sina!
  Mirabela je završila sa pevanjem, i kako je skočila i bosim nogama pomerala gramofon u vazduhu. I smij se.
  Tada se djevojka sjetila da je regent Aleksandra Četvrtog, Filip Aridea, bio njegov ujak i brat Aleksandra Velikog. Ali on je ubijen. A sada je Antigon Jednooki na tronu. Podržava Aleksandra Četvrtog.
  A Kasandar, vladar i satrap Makedonije, mu se suprotstavlja.
  Ovdje će se odigrati bitka u kojoj će poginuti i Antigon Jednooki i nominalni car Aleksandar Četvrti.
  Antigon Jednooki ima više teritorija i trupa. Kasander ima samu Makedoniju i Grčku - organizovaniju i bolje naoružanu vojsku.
  Dakle, šanse su približno jednake - i najmanja šansa može odlučiti o ishodu bitke.
  Iako je ova priča malo drugačija od zvanične, ali vremena su stara, niko zapravo ne zna kako je bilo.
  Mirabela bježi u logor Antigona Jednookog. I njene gole, okrugle potpetice blistaju.
  Zastavice i zastave logora već se vide u daljini. Vojska je velika. Izbrojite zemlje do Indije i dijela Indije. Egipat se još uvijek koleba na koju stranu da stane.
  Antigon i Kasandar se bore za vlast. Ali Antigonova pobjeda omogućava da se carstvo ponovo okupi u jednu pesnicu, dok ga Kasandar, naprotiv, raspršuje.
  Dakle, izbor Mirabele je očigledan!
  Djevojka trči u kamp. Ratnici su se odmah zagledali u njenu mišićavu, preplanulu, u jednom bikiniju.
  Ali niko se nije usudio da se svađa i uspori.
  Mirabela juri, a njene bose noge ostavljaju graciozne otiske u pijesku.
  Mnogi ratnici, posebno mladi, padaju na koljena i željno ljube ove otiske stopala.
  Evo lijepe, mišićave djevojke koja prolazi pored šatora. Ratnici joj se klanjaju.
  I ponovo poljubi njene otiske. Mirabela je djevojka koja je jednostavno super.
  Mladi ratnik pokušava da je uhvati za njeno golo koleno. I djevojka ga je uzela i šutnula.
  Pao je i srušio se.
  Mirabella je pjevala:
  - Zaslužuješ me, zaslužuješ me
  Zaslužuješ devojku!
  Zasluži lepotice sa puškom,
  Ne griješite više!
  I svi padaju na koljena pred njom.
  Djevojka trči do Antigonovog šatora. Velika je kao prava palata.
  A ovdje ima mnogo ratnika - najmanje dvije stotine hiljada za cijeli logor. Evo mrava.
  Na ulazu Mirabelu sačekaju pravi heroji. I pustili su djevojku da prođe.
  Ovdje ratnik ulazi u šator, i ide dalje, koračajući golih, gracioznih nogu po bujnim ćilimima.
  Opet je, i opet promašena. A djevojke se klanjaju pravo do struka. I sve izgleda odlično.
  Evo je u šatoru i Antigon ju je sreo. Prilično krupan čovjek sa povezom na oku.
  Pogledao djevojku lijepu riječ boginje.
  i rekao:
  - Došao si zbog ljubavi!
  Mirabela je odmahnula glavom i viknula:
  - Došao sam da ti donesem pobedu!
  Antigon je klimnuo glavom i odgovorio:
  - Šta ti znaš o Kasandri!
  Devojka je sa osmehom odgovorila:
  Postavio ti je zamku! Ima tri vojnika manje, ali su organizovaniji. Međutim, ako krenemo sa strane gdje nas ne očekuju, možemo izvojevati odlučujuću pobjedu!
  Antigon je sumnjičavo upitao:
  "Šta ako te je Kasander sam poslao?" I uvest ćeš nas u zamku!
  Mirabela je samouvjereno odgovorila:
  - Kasander neće moći da ujedini carstvo. On je samo uzurpator. Jedino pod vlašću sina Aleksandra Velikog može se sačuvati jedinstvo države. I uvijek pomažem onima koji doprinose jedinstvu čovječanstva!
  Antigon je klimnuo glavom.
  - Nekako ti verujem! Pa, idemo na kampovanje!
  Mirabela je bijesno odgovorila agresivno:
  - Mi ćemo hrabro krenuti u borbu za moć Petrika,
  A u snovima Bog Amon - sveta lica!
  Nakon čega je djevojka ponudila da predvodi vojsku, a Antigon je pristao.
  Pojavio se i sam Aleksandar Četvrti.
  Bio je prilično krupan i mišićav dječak. Plava kosa i tamna koža od opekotina od sunca, bilo je jasno da je klincu ugodnije hodati bos nego u sandalama i oklopima.
  Ali ovdje dječak sjedne na konja. Ima jedanaest godina, ali možete dati četrnaest ili petnaest.
  Vidi se da sa zanimanjem gleda u Mirabelu, i kaže:
  Kakve mišiće ima!
  Devojka je sa osmehom odgovorila:
  "Ja sam ratnik vrhunske klase!"
  Dječak kralj klimnu glavom.
  - Dobro! Posle pobede, učiniću te svojom prvom ženom!
  Mirabela je uz osmeh primetila:
  - Mislim da ću se posle pobede preneti u drugi svet! Jao, moj cilj je da ti pomognem, ali nemam moć nad sobom!
  Aleksandar Četvrti je naredio:
  - Vodi nas u bitku!
  I ogromna Antigonova vojska krenula je u pohod. Imao je čak i ratne slonove.
  Mirabela je agresivno primetila, grabljajući vreli pesak golim, snažnim nogama:
  - Mi ćemo hrabro krenuti u bitku za moć Sovjeta!
  A onda je postalo bolje:
  - Za moć Makedonije!
  Borilačka djevojka - ne možete ništa reći protiv nje. Ovo je zaista kolosalna kučka.
  A vojska Antigona i Aleksandra kreće oko Kasandrovih trupa.
  Veliki je pokret.
  Mirabela peva u kampanji, a od muškog imena:
  Ja sam Aleksandar, kralj Grka.
  On je Darije, vladar Perzijanaca.Ponovo smo se sreli na bojnom polju.
  
  Pod Isom sam ga pobijedio I za to sam zaslužio slavu, "Invincible" je dobio ime!
  
  Ceo svet me tada prepoznao, nazvao me "Božanstvenim"! Ja sam to dokazao svojim mačem!
  
  Dosao sam da ga porazim I spojim sve drzave Vrijeme je da svi ljudi zive zajedno u miru! - - - Ispred mene su njegove trupe Od straha smo skupili sistem Ponovo se igramo sa svojom sudbinom!
  
  Njih skoro sedam puta više od nas, Ali iskre nam bije iz očiju Vjerujemo: bogovi nas neće ostaviti! - - - Neprijatelji su nam išli u gomili, Ne znaju šta je sistem, poslao je svoje trupe na klanje!
  
  Evo lete njegovi jahači, hoće da nas uplaše Takvi - samo će kukavice pobijediti! - - - Falanga u centru drži liniju. Oni će umrijeti, ali neće napustiti bitku. Perzijanci su se pomiješali ispred svog zida!
  
  I prava borba. Žestoka borba, ali izdrži! I držite liniju! Tračani su tu! Nije im to prvi put!
  
  Ali lijevo krilo je zgužvano I dugo se povlači, I traži moju pomoć!
  
  Neću im pomoći, na kraju krajeva, ovo je svađa! Stojim i čekam! Eno Tesalijanaca! Verujem u sudbinu!
  
  Panika kipi u centru, Naša falanga ih gomila, A konjica im juri na strane!
  
  Moj cilj je ovde postignut!Bogovi su nam otvorili vrata!!Bacam konjicu u ovaj jaz!!! - - - Zemlja drhti i prašina se kovitla, I iskre bije ispod kopita - Ta teška konjica leti!
  
  Svi su oni moji drugovi, Bacili su rukavicu sudbini! Želimo da pokorimo cijeli svijet!
  
  Pešadija - glavna stvar u borbi, Trči za konjicom u redovima.Nepobediva, kao Ahil u borbi!
  
  Osećam ishod bitke.
  
  Sekli smo u njegove trupe!Pobeda je veoma blizu!!Nasu bitku pamtice ljudi vekovima!!!
  
  Straža mu je već zgužvana!I stotinjak metara ispred njega!I nema nikoga ispred! - - - Videći nas pred sobom, Kao podla kukavica, a ne heroj, Darije u strahu napušta bitku.
  
  Kakva je samo kukavica! Kakav nitkov! On je obeščastio svoju krunu! I svojoj moći je došao kraj!
  
  Gdje ideš?! Bežite! Zaštitite se od smrti! O bogovi! Kako su smiješni moji neprijatelji!
  
  Cijela vojska Perzijanaca već trči.Danas sam pun bitke!Pola svijeta sada pripada meni!
  Ovdje je vojska završila kampanju i otišla u pozadinu Kasandre. A onda je Mirabela čekala otkriće - pored grčkih i makedonskih trupa, tu su bili i Egipćani.
  Zato je Kasandar u stvarnoj istoriji pobedio, a Aleksandar Četvrti je zarobljen i ubijen.
  Dakle, Antigon ima samo jedan i po puta više vojnika, uz najbolji kvalitet neprijatelja.
  Ali ima povoljniju poziciju i taktičko iznenađenje na svojoj strani.
  Mirabela je pojurila u napad.
  I sa njene četiri šarmantne djevojke: kćeri bogova.
  I prekinimo protivnike.
  Mirabela je vodila mlin svojim mačevima, sekla Kasandrine vojnike i cvrkućući:
  - Žena je grana koja najbolje sazrije u humusu razvrata, ali je ionako čeka kazna!
  Nataša je takođe iseckala od ludnice i besa. Njeno golo mučenje slomilo je vilicu grčkom ratniku, škripući:
  - Političar je matematičar koji oduzima i deli, i to sa kolosalnom greškom u džepu!
  Zoja, nastavljajući da seče protivnike i golim prstima baca otrovne igre i škripi:
  - Bog je stvorio ženu bosu i mladu, sotona ju je uz pomoć političara obuo, i natjerao da padne u djetinjstvo!
  Anđelika je agresivno pokosila masu neprijatelja, a njena bakrenocrvena kosa vijorila je na vjetru poput proleterskog barjaka.
  A djevojka je gukala:
  - Bolje da se žena šepuri golim štiklama nego da se u braku obuva za čizmu!
  Svetlana je sekla protivnike, sekla ih i cičala:
  - Žena je najlepši cvet u bašti Gospodnjeg Boga, ali najpodmuklija gusenica - ružni muški političar jede njenu stabljiku!
  Mirabela je, nastavljajući da seče neprijatelje, zacvilila i rekla:
  - Otkrivši grudi, žena će ostaviti muškarca bez pantalona i otkinuće mu tri kože!
  Nataša je agresivno nastavila, slamajući svoje protivnike:
  - Plavokosa devojka je svakako lepa, samo je svetla glava prebukvalno!
  Zoja, sečeći ratnike, Kasandra je progunđala:
  - Plavokosa devojka svetle glave nije uvek bukvalno, ali uvek figurativno lepši pol!
  Anñelika, nastavljajući da slama svoje protivnike, zacvilila je:
  - Koja je razlika između političara i prostitutke - ova druga polaže zarad novca pod bilo kim, a prva pola glasača zarad profita na bilo koji način!
  Svetlana je, odsijecajući neprijatelje Kasandrine vojske, i bacivši bumerang golim prstima, izdala:
  - Prostitutka za novac pretvara bilo koje magareće ništavilo u čovjeka, političara, a za džabe će od svakog čovjeka napraviti beznačajnog magarca!
  Mirabela, lomeći razne protivnike, i lomeći joj vilice golom, okruglom petom, izdala je:
  - Dečaci na kraju postaju muškarci, političari se tokom godina ili pretvaraju u diktatore, ili postaju šetajuća šala!
  Nataša je, seckajući protivnike i odsecajući im glave, bacajući golim prstima razbijajuće predmete, cvilila:
  - Političar nije uvek duhovit, već uvek hodajuća šala, i to slobodni klovn!
  Zoja je, seckajući sve vrste neprijatelja, viknula:
  - Diktator često tera svoje podanike da prolivaju suze, ali u šali ga hoće cela država!
  Anñelika, sekući Makedonce, zacvilila je:
  - Koliko su korisne diktature - kad ljudi grade, hoće da šišaju kao ovce, a lisica se budi u ovčijim glavama!
  Svetlana, držala ratni mlin, sekla glave i cvrkutala:
  - Ako ćeš biti ostrižen umom ovna, ako imaš snalažljivost lisice, stavićeš je na ogrlicu svojim konkurentima!
  Mirabela je, nastavljajući secirati protivnike, izdala:
  - Lisica će sa lava otkinuti tri kože, i oguliće se jaka kao hrast kao lepljiva!
  Natasha, boreći se s napredujućim falangistima, primijetila je:
  - Koliko god da je jezik političara, od ovoga će život glasača biti samo kraći!
  Zoya je agresivno primijetila dok je sjekla neprijatelje:
  - U potrazi za dugom rubljom, političari skraćuju jezik za kritiku, prisjećajući se - ćutanje je zlato!
  Anđelika je, probijajući se kroz puzajuće neprijatelje, izdala:
  - Ćutanje je zlato, ali često u tuđem džepu!
  Svetlana je, probijajući neprijatelje, gukala:
  - Čovjeka s velikim slovom vuče svjetlo, muškarca, doduše muško, plavokose!
  Mirabela, nastavljajući da seče neprijateljsku vojsku, progunđa:
  - Bog je dao čoveku um i besmrtnu dušu, sotona je bacio um preko uma, pretvarajući telo u leš!
  Nataša, slamajući protivnike, lajala je:
  - Čovjek je životinja kojom vlada lisica koja se predstavlja kao lav u ovčijoj koži!
  Devojke su se razišle, sa velikom efikasnošću i pritiskom sasekavši Kasandrinu vojsku. I njihovi mačevi su bljesnuli kao oštrice propelera.
  Zoya je primetila, bacajući golim prstima grašak sa smrtonosnim eksplozivom:
  - Čovjek sanja da ima moć Svemogućeg Boga, zarad postizanja majmunskih osnovnih ciljeva!
  Angelica crvena lisica, secirajući neprijatelje, izdala je:
  - Naravno, Bog voli naše duše, ali mi smo tako htjeli da Svevišnji voli i naša tijela, šaljući ne samo duhovno iscjeljenje!
  Svetlana je, saseći neprijatelje, takođe dodala, slomivši neprijatelju vilicu golom petom:
  - Bog je stvorio Evu da bi ona davala sreću, a napravio političara da bi krao snove, ali istovremeno i razveselio, iako bez lepote!
  Mirabela je, seckajući protivnike i bacajući bombe golim prstima, zacvilila:
  - Političar je svojevrsni džeparoš koji spretne prste zamjenjuje dugim jezikom, a pri krađi pravi mnogo više buke, prebijajući sposobnost razmišljanja!
  Nataša se u potpunosti složila sa ovim, slamajući neprijatelje i cvrkućući:
  - Vladar koji voli puno da priča malo će postići u praktičnim stvarima, jer dug jezik skraćuje ruke!
  Zoya je agresivno primijetila, saseći još jedan dio neprijatelja i bacivši granatu bosom nogom:
  - Zašto Svemogući Bog retko razgovara sa ljudima - da ne bi postali poput političara sa verbalnom dijarejom koja maskira impotenciju!
  Anñelika, sekući neprijatelje i golim nožnim prstima, uzela je i bacila ubicu na neprijatelja, i zacvilila:
  - Političar mnogo priča, a još više priča, ali njegove reči prolaze mimo ušiju birača, koji nije gluv od praznoslovlja!
  Svetlana je, probijajući neprijatelje i razarajući golim prstima, izdala:
  - Što je duži jezik političara, to je um glasača koji glasa za njega kraći!
  Mirabela je primetila, ponovo bacajući gole nožne prste, smrtonosnu bombu:
  - Za glasača je dugačak jezik političara omča na vratu, koja, međutim, prvo kapne na mozak, a onda napudra glavu, još jedan prazan prah!
  Natasha je agresivno izjavila, koseći neprijatelje:
  - Visok um se retko kombinuje sa dugim jezikom, ali arogancija je uobičajena za glagoljicu koja ne poznaje granice!
  Zoja je duhovito primijetila, pokazujući zube i režući kao panter:
  - Dugačak jezik dobro staje u džepove, ako se kombinuje sa poznavanjem zamršenosti udvaranja!
  Anñelika je, secirajući neprijatelje, vrlo duhovito primijetila:
  - Pravi genije neće dugo pričati, kratkoća je sestra talenta, a genije brat sažetosti!
  Svetlana je, odsijecajući falangiste, koji su već pobjegli, zalajala:
  - Dugačak jezik nije samo znak kratkog uma, već i beskrajne gluposti!
  Ukratko, porazili su Kasandrovu vojsku, a Mirabela mu je lično odsjekla glavu.
  Nakon toga su djevojke tjerale zatvorenike da im ljube bosa, isklesana, pomalo prašnjava i krvava stopala.
  Uradili su to ponizno i savijeno u tri smrti.
  Carstvo Aleksandra Velikog obnovilo je jedinstvo. I barjak Makedonije je ponovo zasjao.
  Zatim su uslijedili novi pohodi na Arape, s njihovim osvajanjima. Zatim do Herkulovih stubova, uz zauzimanje Rima i Kartage. I u Indiju sa njenim potpunim osvajanjem.
  Aleksandar Četvrti je živeo sedamdeset godina i uspeo je da osvoji Kinu, nadmašivši slavu svog oca.
  Dali su mu ime Aleksandar Veliki. Zauzeo je sve civilizirane zemlje antičkog svijeta. I nastalo je carstvo od Atlantika do Pacifika. Ogroman, moćan i prosperitetan.
  Nešto kasnije, napadnut je i Japan. A onda je Amerika osvojena.
  Carstvo je postalo globalno. Njime je vladala porodica Petrik. čiji je autoritet bio toliki da nije bilo ozbiljnih ustanaka satrapa. A sada je napredak, nakon što je prošao eru sumornog srednjeg vijeka, odmah prešao u industrijski.
  A onda industrijska revolucija. A letovi čovečanstva u svemir su hiljadu godina ranije nego u stvarnoj istoriji.
  A u dvadeset prvom veku, carstvo je dostiglo ivicu univerzuma. Stvoren je vremeplov i naučili su kako da vaskrsavaju mrtve.
  Aleksandar Veliki i njegov najveći sin su takođe vaskrsli.
  Tako se promijenio tok svjetske istorije. I to je bilo sjajno za čovečanstvo.
  Zamislite univerzalno carstvo u kojem vaskrsavaju čak i davno umrli ljudi, i moderno dvadeset i prvi vijek. U kojoj se nalazi više od dvije stotine zemalja svijeta, a balansira na rubu nuklearnog rata.
  A svi različiti koronavirusi lutaju!
  Dakle... Devojke su postigle najveći podvig za sve progresivno, a ne baš progresivno čovečanstvo!
  
  PLAVOSUKA DEVOJKA POMAŽE PRINCU SVJATOSLAVU
  Djevojka-heroj je mišićava i u bikiniju trči u logor velikog kneza kijevskog Svjatoslava.
  Vojska rimskog cara približila se ruskom logoru. Rimljani imaju prednost u snazi jedan i po put. Podigli su veliku vojsku.
  Svyatoslav je izgubio inicijativu. Napadi Pečenega i izdaje Bugara jako su potukli njegovu vojsku. A sada se morate boriti brojčano nadmoćniji.
  U stvarnoj istoriji Svyatoslav je preuzeo odbranu u tvrđavi. Ali rimska flota je prekinula snabdevanje Rusa duž Dunava. I kao rezultat toga, skoro su umrli dok nisu pristali da odu nakon nekoliko okršaja, pod teškim uslovima.
  Mirabela je shvatila da je najbolja šansa da odmah porazi rimske trupe i ode na Carigrad.
  Tada će i Bugari, i Grci, i Mađari podržati pobednika Svjatoslava, i biće završeno Vizantijsko carstvo!
  I Cargrad će postati glavni grad velike ruske države! Za Svyatoslav je osvojio mnogo. Cijeli region Volge i Krim, i Sjeverni Kavkaz, i Bugarska i Rumunija. Ali nakon njegove smrti, osvojeno je izgubljeno. A Pečenezi se već penju na Volgu.
  Dakle, sada je kritični trenutak. I postoji šansa da Kijevska Rus postane najjača i najopsežnija imperija na svijetu, čak i prije svog krštenja.
  Mirabela to zna i juri u bitku.
  Ali šta će ona sama? Možda će doći još pet boraca - dječak i četiri djevojčice - kćeri ruskih bogova i besmrtno dijete?
  Mirabela zaista računa na ovo.
  Ali dok trči trepere, gole, ružičaste potpetice. U isto vrijeme, djevojka pjeva:
  - Borimo se za Rusiju,
  Sa imenom Svarog...
  Ne budi kukavica
  Vi ste u Božjem srcu!
  Ovdje ona trči sve bliže i bliže tvrđavi, gdje se nalaze ruske trupe Svyatoslava.
  Prvo, djevojka mačevima sasiječe dva rimska stražara koji stoje u blizini citadele.
  Mirabela je čak pevala:
  - Domovina leti nebom...
  U ime Peruna, Rusija će ponovo ustati!
  Zato su Rusi zaista morali da prihvate tuđu veru? U stvari, puno je bolje vjerovati svojim i bistrim. Oni ruski bogovi koji su se brinuli o Slovenima i doprinosili njihovom prosperitetu.
  Ovdje ratnik trči do zida. Na vrhu su stražari.
  Ugledaju napisanu, zlatokosu ljepotu i smatraju je za boginju.
  Štaviše, Mirabela je veoma visoka, posebno za ta vremena, i mišićava, tako da bi je pogrešno shvatili kao običnu ženu.
  I tako je Mirabela počela da se hvata za prste i bose noge, penjajući se uz zid. I izgledalo je veoma lepo.
  Djevojka je jako lijepa, a na njenom reljefu mišića zavidi svaki muškarac.
  Ovo je zaista ćerka bogova.
  Mirabela se popela. Nasmiješila se i namignula stražarima.
  Ratnici su bili niži od nje i bili su zadivljeni snažnim i duboko ucrtanim mišićima djevojke.
  Ratnik je odmah uhvatio bika za rogove:
  - Vodi me knezu Svjatoslavu!
  Najstariji ratnik sa sijedom bradom je klimnuo:
  - Da, Božice, spremni smo!
  Dva mladića su pala na koljena i poljubila Mirabellina bosa stopala. Djevojka je klimnula u znak slaganja.
  - Divno je!
  Nakon toga se, u pratnji vojnika, preselila u centar tvrđave, gde je bio i sam veliki kijevski knez Svjatoslav.
  Mirabela je bila vesela i zapjevala:
  - Biće super rezultat,
  Idemo u Cargrad!
  Tu je, udarajući golim tabanima po kaldrmi, stigla do zgrade u kojoj je bio čuveni staroruski komandant. Ličnost je legendarna.
  Ovdje unutra su je dočekali novi ratnici. Opipali su Mirabelu za jake mišiće i grudi. Onda su preskočili.
  Svjatoslav još nije legao u krevet i sreo je visokog gosta. Bio je nizak, ali širokih ramena, sa obrijanom glavom, koja je bila okrunjena čupom. Još ne stari, zreo muž, pun snage i energije. Pogledao je Mirabelu i namrštio se. Nije prijatno kada se žena nadvisi nad tobom.
  Pitao ju je sa osmehom koji je delovao napeto, dok su mu oči izgledale zlobno:
  - S kojim ciljem mi je ljepotica došla?
  I Mirabela je odgovorila sa osmehom, i ljubazno pogledala:
  - Da ti pomognem da pobediš velike Rimljane!
  Svyatoslav je s uzdahom primijetio:
  - Jedan mač ne rešava ništa, iako si jak, vidim ratnika!
  Devojka je lupila bosom nogom i odgovorila:
  - Moramo odmah napasti Rimljane. Još nisu prikupili sve snage, a dobiće pojačanje. Odmah razbijte i idite u Cargrad!
  Svjatoslav klimnu glavom i primeti:
  - I ja sam tako mislio. Ali neprijatelj ima prednost!
  Mirabela je logično odgovorila:
  - Vrijeme radi protiv nas! Ako odugovlačimo još malo, rimska flota će nas odseći duž Dunava, a mi nećemo imati ni pojačanja ni zalihe. A snage neprijatelja će samo rasti!
  Svyatoslav je s uzdahom primijetio:
  - Naše proročište je predvidelo da ćemo u otvorenoj borbi izgubiti!
  Mirabela je oštro odgovorila:
  "Zar niste mislili da je ovo proročište kupio bosiljak?" A to odlaganje samo će povećati prednost Vizantije!
  Svjatoslav je turobno prigovorio:
  - Proročište je rijetko griješilo, a ranije je predviđalo naše pobjede, kako nad Hazarima, tako i nad drugim narodima. Međutim... Jesi li ti kojim slučajem kći bogova?
  Mirabella je klimnula.
  - Možeš me testirati u borbi sa bilo kojim od tvojih ratnika!
  Svyatoslav je neočekivano udario Mirabelu u stomak. Djevojka se mehanički pomaknula i udarila princa glavom u čelo. Pao je.
  Dva visoka ratnika jurnula su na Mirabelu, ali je devojka skočila i udarila ih golim petama.
  Borci su se srušili...
  Mirabela se sagnula i pritisnula Svjatoslavov vrat. Došao je k sebi i otvorio oči.
  Zatim je promrmljao, trljajući svoje natučeno čelo:
  - Ovo je Crni Bog. Vi ste, očigledno, kćerka Černoboga. Tako ganut, glava puca!
  Mirabelle je odgovorila:
  - Mogu skuvati napitak koji će vaše ratnike učiniti jačima i otpornijima.
  Tada ćemo sigurno poraziti neprijatelja!
  Svyatoslav klimnu glavom, obrijane glave:
  - Vari! Vjerujem ti!
  Mirabella je upitala:
  - Uzmi malo trave i napitak će biti spreman!
  Veliki vojvoda joj je dao nekoliko desetina sluškinja da joj pomognu.
  Mirabela je zajedno sa njim otišla u gaj da sakupi napitak koji povećava snagu i izdržljivost boraca. U šumarku još nije bilo vizantijskih ratnika.
  Ali djevojka-heroj je bila na oprezu. I to sa dobrim razlogom.
  Evo nekoliko desetina jahača koji su pokušali da napadnu devojke koje su se vraćale sa korpama punim bilja i pečuraka.
  Mirabela je jurnula na neprijatelja u borbi. I mašući mačevima, odsjekla je tri glave odjednom.
  Pa kako onda da nasječemo protivnike. Ova djevojka je samo terminator u bikiniju i bosih nogu.
  Njena gola peta udarila je vizantijskog ratnika u bradu. On je, doletevši, oborio pet neprijateljskih konjanika odjednom.
  Mirabella je tvitovala:
  - Ja sam najkul na svetu, a devojka je konkretno bosa!
  Ovo je zaista bio super preokret. Mirabela je nastavila da seče svoje protivnice i golim prstima gađa staklene krhotine, udarajući svoje protivnice.
  Oni Rimljani koji nisu imali vremena pobjeći su ubijeni. I Mirabela je odnijela još jednu pobjedu.
  Evo cure se lupkaju bosim nogama, na Balkanu je ljeti toplo, a donele su pečurke, bobice i travu. I Mirabela je u velikoj bačvi počela da kuva smrtonosne i ljubavne čini.
  I nosio je jak trpki miris po logoru. A djevojka sa zlatnom kosom sve je miješala svojom bosom, isklesanom nogom.
  I ovo je puno pomoglo.
  Mirabela je skuvala napitak u kotliću i pevala;
  Rodjen sam znaj u dvadeset prvom veku,
  U kojoj je elektronika posvuda...
  I vjeruj mi, čelični živci -
  Znate da su ljudi letjeli na mjesec!
  
  Velika kreacija čoveka
  Sposoban da se zagrli dok igra loptom...
  Mi smo djeca laptopa, interneta
  I udarićemo na neznalice!
  
  Šta znaš da smo izmislili
  Ekran je zatvoren u jednom malom prstu...
  Uskoro ćemo vidjeti komunizam,
  Ako i zla vatra gori!
  
  Vjerujte mi, doći će naše vrijeme
  Zemlja nauke će procvjetati...
  Neka trijumfuje Abel, a ne Kajin,
  Wins otvorio neograničen račun!
  
  Vjerujemo u našu majku Rusiju,
  Šta je napravilo zvjezdani preokret...
  Polja su navodnjavana rosom od bisera,
  Pobjede su otvorile beskonačan račun!
  
  Na slavu Isusa i Svaroga,
  Zajedno ćemo pobediti naše neprijatelje...
  U ime Svemogućeg, poznaj Porodicu,
  Otvorili smo veliku rusku vojsku!
  
  Da, neka ljubav grmi u velikoj slavi,
  Neka Lada bude sa nama zauvek...
  Rođeni smo u svemirskoj sili -
  Ostvarenje velikog sna!
  
  Imali smo Lenjina i velikog Staljina,
  Car Petar Veliki, i oluja Ivan...
  Imamo mišiće, postali smo tvrđi,
  Takva je sudbina velikog ratija!
  
  Neka domovina cveta u veri,
  Ljubav koja nam je donela...
  Neka vrijeme bude vječan maj
  I proliva samo zlu krv u borbi!
  
  Rođeni smo da ostvarimo bajku
  U slavu ruskih anđela, bogova...
  Tako da se zli neprijatelj odmah pretvori u prah,
  I velikodušno pečene pite!
  
  Ne verujem da čovek neće biti slab,
  Njegova sudbina je da pobedi sve demone...
  Primite najveće nagrade
  Neka bude uništeno u borbi!
  
  Da, naš neprijatelj još ne zna snagu,
  Ali verujem da će se Rusija ponovo roditi...
  Iako su bebe, žene napadnute,
  Pobedićemo - verujem u to i ne boj se!
  
  Neka nam je domovina slobodna,
  Neka je zauvek na večnoj slavi...
  Mi smo vitezovi, verujte mi, plemeniti,
  Ne plašimo se nevolja i godina!
  
  Ukratko, uskoro će nam biti oprošteno,
  Vjerujemo da ćemo pobijediti protivnika...
  Doći će najava od Boga Sorta,
  Neka heruvim raširi svoja krila!
  
  Onda hajde da završimo ono što smo započeli
  Izgradimo novi grad jači od svih...
  I biće mnogo bolje nego na početku,
  Cool negativac će biti izbrisan u prah!
  Herojska devojka je završila sa pevanjem. I tu se opet sve zavrtelo u kotliću, zaiskrilo, i napitak je bio gotov.
  Sada su ga pili ruski vojnici. Bilo ih je više od trideset hiljada, zajedno sa Bugarima.
  Svjatoslav je takođe otpio gutljaj napitka. Bio je spreman za borbu. Sa njim je i njegov brat, znatno viši Danilo.
  Pa šta je put za ruske vitezove. Ovo će sve biti velika i krvava bitka.
  I Mirabela je pila, i osetila kako joj već priliva snaga.
  Djevojka je bljesnula mačevima i rekla:
  - Bolje je pobediti stojeći nego izgubiti na kolenima!
  Nakon toga, Svjatoslav je već naredio:
  - Pa braćo u borbi!
  I kapije su se otvorile, i ruski tim je izašao. I to je bila vojska puna snage i energije.
  Vizantinci imaju pedeset hiljada vojnika, a i oni su se postrojili. Čini se da je više brojčano, ali ne tako hrabro i gorljivo u duhu.
  Sam rimski car se okupio da grdi. I tako je vizantijska vojska uzela i krenula.
  Teža je u oklopu i ima prednost u konjici.
  Ali, prestižući vozače ispred, Mirabela Magnetic, puna energije i željna borbe. Devojka ovde je najvišeg kalibra. I kako će se sudariti sa vizantijskim ratnicima.
  Izvodi skačući udarac sa dvije bose noge odjednom, obarajući protivnike i vrišteći:
  - Slava vremenima ruskog rata!
  Tada će djevojka zaglušujuće zazviždati iz vrha svojih pluća. Da, izgleda cool i smiješno.
  A njeni mačevi kako padaju na neprijatelje, sekući ih kao britvom. Evo devojke.
  A tu su i drugi ratnici.
  Nataša mačevima seče vizantijske ratnike i viče:
  - Za Rusiju Svyatoslave!
  I golim nožnim prstima bacit će otrovnu iglu.
  A onda Zoya krene u bitku. Vizantijski vojnici su rezali sa velikim očajem. I slama ih vatrenim entuzijazmom.
  Vodi mlin sa mačevima.
  I crvenokosa Anđelika je preuzela Rimljane i hajde da ih uništimo velikim bijesom i očajničkim pritiskom.
  I njena gola peta također radi i lomi vilice.
  Djevojka urla:
  - U ime Peruna!
  I Svetlana je takođe rezala velikim pritiskom, uništavajući neprijatelja.
  I vodi mlin sa mačevima i ciče:
  - Za komunizam!
  Mirabela secirajući Rimljane, napominje:
  - Ako hoćeš da dobiješ ceo svet, napuni svoju glavu mudrošću, a srce ljubavlju!
  Nataša je, sabijajući protivnike iz Vizantije, rekla:
  - Zlatno srce ne privlači uvek novac u vaš džep, ali vam omogućava da pronađete bezbroj blaga na nebu, u poređenju sa kojim planine novčanica ne vrede ni peni!
  Zoya je, seckajući legionare, primetila:
  - Teško je razumjeti zašto Bog dopušta zlo, ali je još teže zašto čovjek ne dozvoljava dobrotu u svom srcu, a milost u svojim postupcima!
  Anñelika je primetila, seckajući Rimljane i bacajući diskove golim prstima:
  - Zlatne planine sa usana političara ne vrijede ni peni, ali bakarni peni, ako je čovjek mezimica, veliko je blago svijeta!
  Svetlana je, agresivno seckajući vizantijske borce, primetila:
  - Bog je stvorio čovjeka za sreću, ali čovjek sam sebi stvara probleme i nesreću želeći da postane Bog Tvorac!
  Mirabela, sekući protivnike mačevima, izdala je:
  - Šta žena hoće, Bog hoće, možda zato muškarci imaju neprekidne nevolje i probleme, jer je žena bezbožno osjetljiva!
  Natasha je, secirajući Rimljane, zabilježila:
  - Kada se deca smeju od sreće, roditelji se ne smeju, pa se ispostavilo da cena poklona nije nimalo smešna!
  Zoja je, sečeći Vizantince i nokautirajući ih bosom nogom, logično zabilježila:
  - Bog je čoveku uvek otac pun ljubavi, ali sudbina je često hirovita maćeha!
  Avgustin secirajući Rimljane, logično je dodao:
  - Teško je čak i lisici prevariti sudbinu, a nemoguće je prevariti Boga!
  Svetlana je, presijecajući protivnike i agresivno ih lomeći, te golom petom bacajući eksplozivni paket, izdala:
  - U politici je sve moguće, ali Boga ni jednom ne možete prevariti, iako ste navikli da birače vodite za nos u beskonačnost!
  Mirabela je, rezajući protivnike na kupus, i praveći od njih rimske kotlete, rekla:
  - Političari su veliki lopovi u obmanama, a beznačajni u stvarima istine!
  Natasha je, nastavljajući entuzijastično seći neprijatelje, primijetila:
  - Političar krije očnjake, ali voli da pokaže zube, pogotovo ako je glasač kokošjeg mozga!
  Zoja, slamajući Rimljane, duhovito je primijetila:
  - Političar nema osjećaj za mjeru u obećanjima, već u implementaciji strogih ograničenja koja teže nuli!
  Anñelika je, probijajući neprijatelje, s bijesom izjavila:
  - Političar ima nultu memoriju za obećanja, ali želju da laže do beskonačnosti!
  Svetlana je agresivno primetila, odsecajući glave Rimljanima:
  - Političar jezikom može da podigne čitav cunami, ali kada je u pitanju rad glavom, vlada potpuni zatišje!
  Mirabela je bosih nogu trčala gramofonom, sekla protivnice i cvrkutala:
  - Pijanac će prespavati, a političar će hrkati kada je u pitanju ispunjenje obećanja pijanih očiju!
  Natasha je prvobitno napomenula, odsijecajući neprijatelje:
  - Političar je prostitutka koja odjednom uzima glasove, ali nikada ne donosi zadovoljstvo!
  Zoja se, posečući Rimljane, u potpunosti složila sa ovim:
  - Političar ima ambicije lava, koje birača dovode u život psa!
  Anñelika je, boreći se sa Vizantincima i razbijajući ih, logično primetila:
  - Bog voli čovjeka i u grijesima, samo će bezboštvo uništiti dušu!
  Svetlana je, odsecajući legionare kao žilet dlake na bradi, zviždala:
  - Slobodna volja je dar od Boga, samo čovek ne poznaje prag savesti!
  Mirabela, saseći već proređene Rimljane, gugutala je:
  - Sloboda savesti je dar Svevišnjeg, sloboda od savesti je prokletstvo od najnižeg!
  Nataša je, saseći rimske, odnosno vizantijske vojnike, rezimirala:
  " Bog je dao slobodnu volju iz velike ljubavi, ali je čovjek odabrao svoj dio velike krvi!"
  Kako bi se nekako razveselila, Zoya je zapjevala:
  Ja sam obična komsomolka,
  Nedavno pionirski...
  Ljuljajte se na konopcu veoma spretno,
  Baš kao što kažu lepota je slatka!
  
  Ali Firer je napao dragu Rusiju,
  Besni osmeh preti fašizmu...
  Ali ipak su djevojke ljepše od svih
  Odgovorit ćemo na najpodmukliji udarac!
  
  Na slavu naše velike majke,
  Momci će hrabro umrijeti...
  Zaustavimo divljanje većine nacista,
  Naša vojska će biti nepobediva!
  
  Komsomolac mi je dao zadatak,
  Radije, donesite obavještajne podatke u štab,
  Zato naprežete dah
  Tako da u snu nije bilo klizavih krastača!
  
  hodam bos po livadi,
  Iako ne iz navike ukrali su grad,
  Dobro u početku, teško posle
  Hodanje bosi po šljunku je skupo!
  
  Potplati su jako štavljeni od kamenja,
  A krv curi iz posekotina...
  Ali zastave na otadžbini blistavo vijore,
  I ljubav Gospodnja će biti s nama!
  
  Slava divovskom Isusu
  Koja je viša i ljepša od svih...
  Kad su narod i stranka ujedinjeni,
  Slavimo sreću i uspjeh!
  
  Verujemo u fašizam, slomićemo kičmu,
  Od svakog rata sa jasla...
  Pobjeda će biti u blistavom maju,
  U Gehenni, postani zlikovac!
  
  Neka je slavljena moja sveta zemlja,
  Pobede Oktobarske slave grme...
  Iako je devojka u krpama i bosa,
  Ona pati, draga, ne uzalud!
  
  Svoja srca smo posvetili domovini,
  Za slavu zlata, prebrojite duše...
  Uspehu su brzo otvorili vrata,
  I zadaviti zlobu i prevaru!
  
  Neka Rusija bude hegemon sveta,
  Uvedite red u svemir...
  Nagradite sve protivnike porazom,
  I u šali premjestite pijuna na damu!
  
  Neka moja Rusija bude u univerzalnoj slavi,
  Neka u njemu na Marsu cvetaju jabuke...
  U sovjetskoj, crvenoj, bijesnoj vlasti,
  Narod će ostvariti san!
  
  Učinićemo otadžbinu velikom,
  Pošto su komsomolci najkul...
  Podrži likove svetaca na ikonama,
  Pobijedićemo, ostavljajući grijeh u našim srcima!
  Gotovo cijela vizantijska vojska je ubijena, a njeni ostaci su pobjegli.
  Goneći neprijatelja, Anđelika je izdala:
  - Božiji dar nije kajgana, ali ko odbija milost ima mozak mokrog pilića i meko kuvanog!
  Svetlana je golom petom pomerila neprijatelja duž potiljka i zacvilila:
  - Bog svakome daje milost, ali nije svakom predodređeno da uzme bogatstvo!
  Mirabela, uništavajući neprijatelje, dodala je, iskažući zube:
  - Sanke su možda svoje, možda nisu svoje, ali mesto na tronu je uvek tuđe, jer politika je na vlasti, ima lošu težnju!
  Nataša je, dokrajčivši Rimljane, sasvim logično i ispravno primijetila:
  - Političar ima sedam petka u nedelji, pa uvek želi svojim biračima da upriliči večiti ponedeljak, a sebi solidnu nedelju!
  Zoe je agresivno primijetila dok je odsijecala glave Rimljana koji su se povlačili:
  - Političar voli da daje savjete biračima, ali dobri savjeti su skupi, a oni koje političari daju ništa ne vrijede!
  Anñelika, sečeći Vizantijce u bekstvu, progunđa:
  - Nema slađe soli od soli istine, a nema gorkog meda od meda izbornih obećanja!
  Svetlana je, slamajući borce koji su bježali, primijetila, bacivši bosom nogom disk s oštrim krajevima:
  - Bog može oprostiti svaki grijeh pokazujući učešće, ali čovjek je neoprostivo glup ako sebi oprosti ravnodušnu ravnodušnost!
  Mirabela je sve sumirala, dovršavajući poslednje Rimljane:
  - Možete i vjerovati u Boga i ne vjerovati, samo nam prvi čini sliku Svemogućeg, a posljednji, životinju iz ranga primata najnižih!
  Vizantijska vojska je bila potpuno poražena, i sada nas ništa nije spriječilo da krenemo u Carigrad.
  Svyatoslavova vojska je rasla skokovima i granicama. Njemu su se pridružili i Grci, i Bugari, i Srbi, i Mađari i druge snage.
  A onda je uslijedio napad na ovu moćnu citadelu.
  Mirabela je napala zajedno sa ostalim devojkama. Dok je sekla branioce Carigrada, devojka je nastavila da se šali:
  - Bog je Evu stvorio prelepom i mladom da bi je Adam voleo, ali političar u ljudskoj duši, ubio je mladost duše, a telo unakazio u pakao!
  Nataša je, uništavajući branioce Carigrada, primetila:
  - Dobro je biti mlada žena sa telom, loše je biti bespomoćno dete kada je posao u pitanju!
  Zoya, odsijecajući protivnike, racionalno je izdala:
  - Političar drugim rečima u suštini kaže jedno - ja imam vlast, a vi imate rezance na ušima, ja imam tron, a vi stenjete od dosade!
  Anñelika, ova crvenokosa devojka, ponovo praveći oštre okrete svojim mačevima, primetila je:
  - Političar je slavuj koji slatko peva, ali note prave ptice piše Bog, a note političara hvata šapa hvatača novca!
  Svetlana je duhovito dodala, saseći još jednog defanzivca Cargrada:
  - Bog je odlučio - čovjek je rođeni sin, ali političar je od glasača napravio siroče posinka!
  Mirabela, bijesno sekući neprijatelje i golim prstima bacajući otrovne igle, završi:
  - Najljubljiviji Roditelj je Svemogući Bog, mada nije jasno zašto čovjek-dijete plače gorko bačeno od Svemogućeg Oca, u ponor okrutne vasione - čak i jedna gorka dječja suza razdire srce ljubavi!
  Napad je već završen i Cargrad je pao. Osvajanja Svjatoslava su ojačana. Potom su uslijedile kampanje u Iranu i Indiji. I tamo su Rusi osvajali sve više novih zemalja. Pal i Bagdad...
  Nastalo je ogromno carstvo, od Egipta, Balkana, do same Kine.
  Nakon Svyatoslavove smrti, međutim, došlo je do podjele posjeda. Ali najstariji je bio unuk Jaroslav Mudri. I ponovo je ujedinio carstvo i osvojio Kinu.
  U Rusiji je usvojena nova religija: Rodnoverie, na čelu sa Stvoriteljem Rodom i doktrinom o raju i paklu. Ali Rod je i dalje imao potpuni panteon bogova - sinova i kćeri.
  Neće biti kraja sveta, pa je Rusija večna i Rusi su Božiji izabrani narod.
  Tako je rođena nova priča u paralelnom univerzumu.
  
  GOSOKRA PLAVUSA POMAŽE VELIKOM KNEDU VASILJU III
  Oleg Rybačenko i Mirabela Magnitnaja, međutim, ubrzo su krenuli u drugu priču.
  Vojska Vasilija III je opsadila Kazan. Komandant, međutim, nije bio sam car, već njegov brat Dmitrij. Mladi ratnik! Ali iskusan!
  Bila je to 1506. godina, prva puna godina vladavine Vasilija Trećeg, koji je značajno ojačao Moskovije i ojačao centralizaciju vladara. Istina, nije osvojio previše, ali ima ogromne ambicije!
  I tako su Oleg Rybačenko i Mirabela Magnitnaja odlučili pomoći ruskom velikom vojvodi, pa čak i, donekle, caru da zauzmu grad i prijestolnicu kanata.
  Besmrtni dečak i devojka terminator krenuli su u juriš na Kazan, mašući sabljama. Borili su se kao heroji. Budući da su besmrtni ratnici, kretali su se brže od geparda. I golim nožnim prstima lansirali su unaprijed pripremljene oštro izbrušene diskove, koji su Tatare pogodili pravo u grlo.
  Oleg i Mirabela su brzo pojurili, i poletevši na zid, izvršili su mlinove, posekli pet-šest tatarskih boraca.
  Zatim su počeli da seku protivnike, i lansiraju ih, obarajući desetak nuklearnih bombi.
  I oni su pali i srušili se.
  Dječak i djevojčica borili su se kao titani. Odlikovali su se svojom okretnošću, a mačevi su pravili petnaest zamaha u sekundi. I tako su sasjekli neprijatelja. Mladi ratnici su imali posebno oružje: mačeve i sablje u isto vrijeme i sjekli su gotovo svaki metal i meso.
  Oleg je držao velikog leptira, odsjekao desetak protivnika odjednom i zaurlao:
  - Ja sam veliki skuter!
  I opet dječak u bijesnom napadu.
  A evo i devojke Mirabele koja golim prstima baca granatu i škripi:
  - Otadžbina nam je slavna, starosjedilačka, pravoslavna! I moći ćemo pobijediti Tatare, i biti Kazan pod Rusijom!
  I opet mladi, besmrtni ratnici napadaju. I bore se sa bijesnim ludilom. Imaju divlju kaskadu ideja i mahnitu energiju.
  Mladi par u napadu. I tatarski ratnici padaju pod njihovim udarcima. A borci koji su dobili besmrtnost i odradili svoj vječni život su veoma zabavni.
  Oleg, odsijecajući Tatara, zaurlao je:
  - Sto, posle sto, puk za pukom! Ruski vitezovi seku mačem! Vjerujem da će pobjeda uskoro doći! Otvaramo veličanstven račun!
  Mirabela je golim nožnim prstima bacila oštro izbrušeni disk i zapjevala:
  - Kolovrat! Evpatiy Kolovrat!
  Oleg Rybačenko, ovaj večiti dečak, takođe je bacio disk golom, detinjastom, ali veoma snažnom nogom i zapevao:
  - Branilac otadžbine! Perunov vojnik!
  Mirabela Magnetić je, nastavljajući da secka, pevala:
  - Kolovrat! Evpatiy Kolovrat!
  Dječak je, saseći neprijatelje, siktao:
  - Heroji Rusije prikupljaju uzbunu!
  Ovako se bore herojska djeca - veliki junaci! Imaju strast i snagu, za čitavu legiju.
  Ili možda deset legija! Gledajući ih, ostali vojnici su se razveselili i počeli da udaraju po zidinama Kazana.
  Oleg, posečući Tatare, zaurla:
  - Za cara Vasilija III!
  I kako će baciti oštro izbrušeni disk, kako će odsjeći desetak protivnika Rusije.
  I opet će vrteti leptira, a iza njega mlin. Isjeci desetak odjednom. A onda će ga dječak uzeti, i golom petom pomjeriti kana u bradu.
  On će poletjeti i baciti se pravo u kotao uzavrelog katrana.
  Oleg Rybachenko je povikao:
  - Pa, dođavola s tobom!
  Mirabela je golim prstima uzela bumerang, odsjekla pet nukera i zaurlala:
  - Slava otadžbini cara Vasilija!
  Oleg Rybachenko je oduševljeno potvrdio:
  - Zdravo sveta Rusija!
  Mirabela je, saseći Tatare, siktala:
  - Ovo još nije Rusija, već Moskovija!
  Značajan dio zida već su zauzeli ruski vojnici. Oni se već infiltriraju u sam grad.
  Veliki knez Vasilij našao se pomalo u sjeni zbog svog velikog sina Ivana Groznog.
  Ali u stvarnoj istoriji, Kazan mu se nije pokorio. A sada dijete i junačka djevojka prepisuju i dodaju ono što ruski preci nisu uspjeli.
  Oleg Rybačenko je jednim udarcem odsekao četiri glave. Dječak je potom golim prstima bacio bumerang. Pokosio je još sedam boraca i zacvilio:
  - Nekako su se uvukli u kovčeg, i najmoćniji ghoul,
  Hteo je da me ugrize za vrat, ali ispalo je kao igra!
  I mladom ratniku će muka od toga...
  Margarita je okrenula šraf i zacvilila:
  - Ja sam kobra spremna za skok!
  I opet će golim prstima lansirati ubojiti bumerang. Devojka je, naravno, kao najkul boginja.
  Veći dio Kazana je već zauzet. Hrabri ratnici jurišaju na palatu vrhovnog kana. Puni su bijesa i divljeg uzbuđenja. Oleg Rybačenko i Mirabela Magnitnaja su ratnici terminatori. I svaki njihov zamah, a mahnu vrlo često - to su novi leševi!
  Oleg Rybachenko, boreći se, primijetio je:
  - Ali ova bitka može mnogo da promeni!
  Mirabela se logično složila:
  - Ivan Grozni je osvojio Kazan! A sada će je njegov ujak Dmitrij osvojiti!
  Dječak je golim prstima bacio bumerang. Prerezao je grkljane petorici Tatara i zalajao:
  - Za veliku Rusiju i nebo Slovena!
  Mirabela je prelepa devojka, samouvereno potvrđuje:
  - Za najveće carstvo!
  A djevojka je golim prstima bacila i oštro izbrušeno sječivo.
  I isjekla je mnogo nukera, i isjekla koga. Ona je tako borilačka lepotica.
  To je stvarno kul Mirabela. Zarad besmrtnosti, pristala je da postane djevojka u bikiniju, napustivši svoje nekadašnje tijelo i prodana u ropstvo. Ali onda je stekla takvu nadljudsku snagu! I vjerujte mi, naravno, super joj je!
  Djevojka se bori, dječak se bori i neprijatelji padaju. Oni su slomljeni i oslabljeni.
  Tako hrabri ratnici provaljuju u prestonu sobu, gde se nalazi Kazan Khan.
  Pokušava da ode, ali dječak bosom nogom baca zvjezdicu i razbija kanu potiljak. Slomljeni pada i umire...
  Tada ratnici rendžeri istrijebe ostale Tatare. Međutim, ovi posljednji, nakon što su izgubili svog gospodara, odbacuju oružje i predaju se.
  Tako je Kazan pao. Sada se Rusija uzdigla na ove zemlje. Veliki knez Moskovije Vasilij naselio je dio Tatara u Rusiju, a dio Rusa naselio u Kazanju.
  Onda je postalo još bolje. Novi ruski veliki knez izabran je i za velikog vojvodu Litvanije. Popeo se na tron...
  Jasno je zašto - pobjeda nad Kazanom bila je impresivna za sve. I shvatili su da je Rusija veoma jaka!
  I ratnički rendžeri su dali sve od sebe. Uzeli su i porazili vojsku glavnog konkurenta velikog kneza Vasilija III. A sam podnosilac predstavke je odveden i srušen od strane besmrtnih dječaka i djevojčice.
  A to su učinili tako što su složno bacali diskove bosim nogama, vičući:
  - Sloveni moraju biti ujedinjeni! Budimo svi nepobedivi!
  I skočivši i usmrtivši hetmana, mladi ratnici povikaše:
  - Mi smo ratnici nove ere i kul formacije!
  Nakon toga, zarobljenici su ljubili bose otiske mladih ratnika koje su ostavili na svježem snijegu. I složićete se da je veoma cool!
  A onda putovanje u Astrahan. Ovako jedna pobjeda vuče druge za sobom.
  Oleg Rybachenko i Mirabela Magnitnaya, zajedno sa ovim velikim vojvodom, preselili su se u Astrakhan.
  Dječak i djevojčica upali su u ovaj veliki grad. Borili su se, ponovo stižući rusku vojsku koridorom vremena.
  I opet su se posjekli, i golim prstima bacili bumerang. Ovdje su stvari postale mnogo lakše. A vojskom je komandovao sam Vasilij Treći. I njegova moć je bila velika. Stigle su i trupe Velikog vojvodstva Litvanije. Upali su u ovaj grad.
  A djeca terminatora seku se i bacaju bumerange, diskove, zvijezde. Oleg Rybachenko je čak bacio nekoliko granata.
  Mladi ratnici su bosim nogama bacali i oštre zvijezde, i to tanke, ali u stanju da presijeku nekoliko grla odjednom.
  A njihove noge su zaista oličenje agilnosti, brze i veoma divlje snage.
  A kako djevojka golim nožnim prstima baca bumerang, onda neprijatelji svete moskovske Rusije nikako neće biti med!
  Terminatorski ratnici su uglas povikali:
  - Slava Vasiliju Trećem, najvećem od ruskih careva!
  I opet velika pobjeda ruskog kraljevstva.
  Vasilije Treći okrunjen je titulom kralja, i zvanično je priznat kao car. Njegovo carstvo je postalo ogromno. Rusi su takođe počeli da prodiru u Sibir. A Krimski kanat se čak priznao kao vazal Rusije.
  Nakon protjerivanja mitropolita, Vasilij III je obavezao novog gospodara crkve da promijeni dogme i dozvoli poligamiju. To je dijelom bilo zbog aneksije Kazana, Astrahana i drugih islamskih zemalja.
  Sam Vasilij Treći se odmah oženio litvanskom princezom Glinskom i Tatarkom Tamarom. A onda i na četvrtu djevojku.
  Sinod je Rusima dozvolio da imaju četiri žene. I mnogi prinčevi su to iskoristili.
  Rat sa Poljskom je završio osvajanjem... Ruska vojska je bila jaka i mnogo brojnija. Da, Oleg i Mirabela su pomogli. A sa ovim terminatorskim ratnicima, nijedan protivnik nije strašan.
  I Vasilij Treći je postao kralj Poljske. Carstvo je ojačano. Ali Sulejman Veličanstveni je došao na tron Osmanskog carstva. I ovaj vladar je osvojio Ugarsku. Opsjedao je i Beč.
  Ali Krimski kanat je raskinuo sa Rusijom. I uslijedila je nova kampanja. Oleg Rybačenko i Mirabela Magnitnaja takođe su briljirali ovde po nalogu hiper-svemoćne boginje veštice. Naravno, tokom napada na Perekop. Ovdje je najjači dio odbrane krimskih Tatara. Ali na kraju krajeva, ratnici: Oleg i Mirabela su jako cool!
  I kako žure, i kako žure! I kako će posjeći Tatare. I s kakvim će divljim entuzijazmom to preduzeti.
  I dječak je bacio zvijezdu golim prstima, i ona je odsjekla šest Tatara odjednom.
  A djevojka je oborila pet bacanjem zvjezdice. Ispostavilo se da se ovi momci tuku.
  Oleg i Mirabela su očistili dio zida. Osim toga, djelovala je i artiljerija. Tatarima je naneseno mnogo razaranja. Tako je pao Krimski kanat.
  Zatim je došlo do bitke sa vojskom Sulejmana Veličanstvenog. Ovog puta, u stvarnoj istoriji, veliki sultan nije imao sreće. Oleg Rybačenko i Mirabela Magnitnaja ne samo da su ubili masu Turaka, već su i zarobili sultana.
  Rusija je prisilila Turke da napuste Balkan. I tamo je osnovala svoje tvrđave. I također odabrani Istanbul. Carigrad je ponovo nastao.
  Vasilij III je privremeno zaustavljen. Osvajanje je trebalo probaviti. Livonija je pristala da plaća danak Rusima i ustupila je Narvu posjedima bez rata.
  Vasilij Treći je čak 1535. godine naredio izgradnju lučkog grada na ušću Neve. Nešto poput Peterburga Petra Velikog. Istina, Vasilije je premestio prestonicu upravo u Carigrad.
  Godine 1537. Rusi su zauzeli Vyborg i učvrstili se sa sjevera Šveđana, potpuno ih porazivši.
  Tokom napada na Vyborg ponovo su se istakli Oleg Rybačenko i Mirabela Magnitnaja.
  Dječak i djevojčica su prirodno preskočili prag vremena i učestvovali u napadu.
  Ovdje je Oleg bosim nogama bacio bumerang, nokautirao desetak protivnika i zapjevao:
  - Slava Rusiji i njenom caru Vasiliju Trećem!
  Mirabela je takođe golim prstima bacila nešto smrtonosno i hrabro rekla:
  - Za svetu Rusiju i nezemaljsku kraljicu!
  Nakon toga dječak i djevojčica su se toliko razišli da je probijena cijela čistina od leševa Šveđana.
  U 1540-1541, ruske trupe su takođe zauzele Malu Aziju od Turaka. I 1545. godine, kao i Mezopotamija i Palestina. U martu 1547. umro je kralj u dobi od jedva šezdeset osam godina. Ispostavilo se da je njegova vladavina od četrdeset dve godine bila i duga i veoma srećna sa mnogim osvajanjima za Rusiju.
  Vasilije Treći je dobio ime Vasilije Veliki. A na tronu je bio mladi, ali po standardima Rusije, odrasli Ivan Vasiljevič.
  A pošto je Vasilij Treći živio duže nego u stvarnoj istoriji, bojarska previranja su izbjegnuta.
  Ivan Vasiljevič je u početku odlučio da potpuno potčini Livoniju, rat 1550. godine je bio uspješan. Moćna ruska artiljerija sve je pobrisala, a skoro svi gradovi su brzo zauzeti.
  Naravno, djeca terminatora Oleg Rybachenko i Mirabela Magnitnaya su učestvovali u bitkama.
  Svojim bosim, djetinjastim nogama, bacali su sve oštro i prodorno tako revno da su livonske trupe stradale u ogromnom broju.
  Štaviše, mladi ratnici takođe pucaju precizno iz topova i tako precizno.
  Oleg, dječak terminator, je pucao i bosim nogama bacio ubistveni poklon.
  Raspršio protivnike i zacvilio:
  Ja sam inkarnirano uništenje!
  A dječak će se smijati i urlati:
  - Ja sam sin velikog preporoda!
  Mirabela, ova čvrsta devojka, takođe će golim prstima lansirati ubicu i zacviliti:
  - Ja sam ćerka velikih boginja uništenja!
  I opet se djeca smiju i gole zube. I onda odletite do tvrđave. I tako će svi biti posečeni. Oni nemaju mačeve, imaju samo propelere. I bez sažaljenja istrebe Livonce i ostale vojnike plaćeničke vojske.
  Momak i djevojčica su cijelo vrijeme bosi, čak i po snijegu. A oni besmrtni ratnici i ovako!
  Zašto ne? Zašto cipele za one ljude koji imaju tijelo brže od bilo koje životinje, a naravno da ne oproste niti da se razbole.
  Tada se Ivan Grozni borio u Egiptu. Osvojivši za nekoliko godina cijeli sjever Afrike, uključujući Maroko. Tada je zauzeto Arapsko poluostrvo.
  Njemačka je bila rascjepkana, Austrija slaba, Španija i druge zemlje bile su zauzete ratovima.
  Carska Rusija se preselila preko Irana u Indiju. Do 1590. godine, Indija je napadnuta. Ivan Grozni je doživio šezdeset i osam godina i umro je 1598. godine. A naslijedio ga je Ivan Peti. Rusija je nastavila svoju ekspanziju na istok i zauzimanje Kine. Iako se rat pokazao dugim i teškim.
  Za osvajanje Kine bila su potrebna tri rata.
  Čak ni učešće u bitkama Olega Rybachenko i Mirabela Magnitnaya nije odmah osiguralo pobjedu.
  Da, i mladi ratnici su se borili u epizodama. Naletjet će na sebe, isjeći Kineze i opet pobjeći nazad.
  Naravno, dječak i djevojčica su djelovali vrlo aktivno i efektno. I golim nožnim prstima aktivno su bacali oštre zvijezde, diskove i bumerange.
  Oleg Rybačenko je lično hakirao kineskog ministra odbrane. A onda kako baca granatu dječačkom nogom. Tako odjednom dva tuceta žutih ratnika na onaj svijet, govoreći:
  - Slava Rusiji, koja zauvek u vekove ukazuje na put svemira!
  A djevojka Margarita će to uzeti i bosom nogom lansirati bumerang koji je smrtonosan, koji nigdje hladnije.
  I nakon što je pobijedila protivnike, djevojka škripi:
  - Za takvu Rusiju se borite i ne boj se!
  I dječak i djevojčica su počeli još intenzivnije da mašu.
  Ivan peti je umro 1620. godine, a njegov sin Ivan šesti nastavio je njegovo djelo. Nakon tvrdoglavih ratova 1640. godine, Kina je konačno bila potčinjena.
  Oleg Rybachenko i Mirabela Magnetic počeli su se aktivnije pojavljivati na različitim mjestima bitaka i bitaka.
  A onda je dječak Oleg bacio bumerang i odnio glavu kineskom caru. I postao je heroj!
  A devojka Mirabela je bosom nogom bacila granatu i nokautirala ceo štab protivnika.
  I naravno, zahvaljujući ovoj besmrtnoj djeci, izvojevana je najveća pobjeda Ruskog carstva!
  I posle pobede nad Kinom, Moskvom Rusijom, niko se praktično ne plaši! I niko neće zaustaviti Ruse i neće pobediti! Prešli su tačku bez povratka!
  I Rusija je postala jača kao veliko carstvo. Ivan Šesti je vladao još deset godina dok nije zauzeo Koreju i veći dio Indokine.
  Nakon njega na presto se popeo Aleksandar Prvi. Novi kralj je nastavio svoj prijašnji put osvajanja. Indokina je potpuno osvojena, a ruski brodovi pristali su u Australiju i počeli istraživati ovaj kontinent. Osim toga, Rusi su još ranije ušli na Aljasku i napredovali preko Kanade... Ovdje su već naišli na Francusku, koja je konačno zadobila stabilnost i prosperitet pod Lujem četrnaestim, i Englesku, koja je brzo uzimala maha.
  Osim toga, Rusija je nastavila da istražuje Afriku i tamo se suočila sa protivljenjem Britanije. Švedska se također pojačala i pokušala napasti Rusiju.
  Ali ruske trupe su bile u pripravnosti, a Britanija i Francuska nisu djelovale zajedno. I trupe Aleksandra Prvog osvojile su ovu državu.
  Naravno, u tome su učestvovali i Oleg Rybačenko i Mirabela Magnitnaja.
  Bosonogi ratnici su bacali diskove i sekli dugim, posebno kaljenim mačevima.
  Tako su cool i neodoljive.
  Oleg Rybačenko je golim prstima dječačkih nogu bacio oštru zvijezdu, oborio desetak Šveđana i zapjevao:
  - Za slavu svete Rusije!
  I djevojka Mirabela je bosim nogama bacila smrtonosni predmet i siktala:
  - Za veličinu nepobedive Porodice!
  A djeca će zajedno skočiti i golim petama udariti švedskog guvernera u prsa.
  Preletio je i oborio još desetak neprijateljskih vojnika.
  Nakon smrti Aleksandra Prvog 1675. godine, na presto je stupio car Aleksej Prvi sin Aleksandra. Obično je nasljeđivanje prijestolja išlo prema starešini sinova, a potom i unuka od najstarijeg sina. Vasilij Treći je to ustanovio kako kasnije ne bi bilo borbe za prijestolje. Sa jakom centralizacijom.
  Aleksej se prvi put susreo sa Francuskom u Americi, a sa Britanijom u Africi.
  Ruske trupe su u međuvremenu ušle u nemačke zemlje. Zauzimanje je bilo prilično uspješno, jer su kneževine bile rascjepkane. Brojno nadmoćniji ruski pukovi zauzeli su i Italiju. Nakon toga uslijedila je kampanja protiv Francuske. Vladavina Luja Kralja Sunca završila je neslavno. Ruski i strani pukovi zauzeli su Francusku.
  Oleg Rybačenko i Mirabela Magnitnaja ponovo su briljirali.
  Mladi ratnici su se borili mačevima i bacali diskove na neprijateljske vojnike. Ubio mnogo vojnika.
  Dječak je bosom nogom bacio zvijezdu na neprijatelja i zaurlao:
  - Ja sam supermen ratnik!
  I djevojka je golih prstiju bacila disk ubicu i zviždala:
  - A ja sam oličenje čudesnog kosmosa!
  I kako će pokazati svoj dugi jezik! I kako onda dati golu petu u nos francuskom grofu. Ta pukotina na čelu.
  I Oleg Rybachenko će proletjeti poput paklenog meteora, a nekoliko desetina Francuza je uzelo i umrlo. A onda dječak, kao da puca iz zarobljenog topa sačmom.
  I stavio puno boraca. Previjaju se od bola i umiru!
  A ratnici terminatori hrle k sebi i sasjekli sve, kao da su i sami anđeli smrti i brži od geparda.
  Britanija je nekako uzvratila na moru i zatražila mir. Rusija je nastavila svoju ekspanziju u Americi. Njene trupe su zauzele sve engleske i francuske kolonije i stigle do Meksika.
  Završeno je osvajanje Afrike i Australije.
  Sada su samo Španija i njene kolonije, i Portugal sa svojim kolonijama, ostali neokupirani.
  Ali ovaj rat je već bio za Petra Velikog, koji je dobio vlast 1700. godine. Novi car, ne Romanov, već Rjurikovič, iskoristivši priliku kao napad na ruske trgovce, poslao je trupe u Španiju i Portugal.
  Ove zemlje su već bile u padu i brzo su poražene. Ruske trupe su takođe počele da osvajaju kolonije. Obojica su bili brojniji i bolje opremljeni i naoružani. Ruska vojska je već imala bezdimni barut i visokoeksplozivne granate i borbene vazdušne brodove. Bilo je čak i tenkova. I prvi oklopni vozovi. Što je ostavilo utisak na protivnike.
  Prvi mitraljezi pojavili su se i u ruskoj vojsci.
  Ali čak i ovdje Oleg Rybachenko i Mirabela Magnitnaya nisu mogli ne primijetiti. Trebaju se boriti i raditi na svojoj besmrtnosti.
  Ovdje dječak ponovo baca bombu bosom nogom. I rastrgajte svoje protivnike u komadiće. Nakon čega su zapjevali:
  - U ime te Rusije koja osvaja ceo svet i srca ljudi!
  Devojka, takođe, kao da baca golu nogu, malu, ali po eksplozivnoj snazi jaku bombu. Pocepaće Špance i škripati:
  - Za takvu da je za sve ljude uvek bila sreća!
  A djeca, bacajući bosim nogama darove smrti, pjevala su:
  - Neka budu vječno mladi i naše svijetle godine!
  I nakon toga, kao optužba za nešto prilično smrtonosno. I tako mašu sabljama.
  Ta krv teče kao reka, a cela zemlja odlazi ispod tvojih nogu!
  Evo ratnika! Pa samo supermeni bosih nogu, koji su skoro goli na vrućini i hladnoći.
  Ali takvi izvanredni borci! Najviša marka i klasa! Ovdje se seku i istrebljuju protivnike!
  Dječak i djevojčica su poput Arhanđela najluđeg uništenja, koji nemaju prepreka i prepreka na putu ka novim pobjedama i dostignućima.
  Na svom putu gradovi se predaju, a stanovnici izlaze i ljube otiske bosih nogu besmrtnih i velikih ratnika.
  Španija i Portugal, zajedno sa kolonijama, brzo su osvojene. I ostala je samo Britanija.
  Ali 1725. godine na njega su se iskrcale trupe Petra Velikog.
  Oleg Rybačenko i Mirabela Magnitnaja, kao i uvek, ispred svih. Mladi ratnici su besmrtni i skaču u vremenu.
  Oni pucaju iz mitraljeza i bacaju smrtonosne granate golim prstima.
  Kidanje Britanaca i drugih ratnika.
  Oleg urla, puca i kosi:
  - Mi smo ratnici svemirskog bratstva!
  Djevojčica Mirabela je golim prstima bacila bombu i zacvilila:
  - I pobedićemo sve bez sumnje!
  Tada je djevojka golom petom udarila vojvodu od Bakingema tako jako da mu je slomila vrat!
  Zauzeli su London i konačno završili osvajanje svijeta.
  Tako je nastalo jedno carstvo. Petar Veliki je umro 1735. godine, a na presto je stupio njegov unuk Petar Drugi. Još mlad, ali pametan i čvrst vladar. Rusija je ojačala centralizaciju, izgrađene su fabrike i putevi. Pojavili su se avioni, a pruge su se sve aktivnije protezale.
  Petar II vladao je dugo i stabilno. Godine 1790. naslijedio ga je Petar Treći. Zemlja je bila prosperitetna, ali mirna. Već se govori o proširenju prostora.
  A 1817. godine dogodio se prvi let s ljudskom posadom u svemir. Godine 1820. Aleksandar II je postao car. Novi kralj je želio brži razvoj svemira i istraživanje svemira.
  1825. godine dogodio se prvi let na Mjesec. A 1845. godine ruski brodovi su poletjeli na Mars. I 1847. na Veneru. 1850. do Merkura, a slijedeće do satelita Jupitera. Ruski kosmonauti ušli su na najdalju planetu Pluton 1860. godine.
  Tako je tekao razvoj Sunčevog sistema. A 1917. godine dogodio se prvi let van Sunčevog sistema. Nekoliko velikih zvjezdanih brodova krenulo je prema Alpha Centauri.
  I 1921. i Sirijusu... Inače, tamo su otkrili nekoliko relativno normalnih planeta. Četrdeset godina kasnije, pojavili su se prvi brodovi koji su letjeli superluminalnom brzinom.
  A 2017. je prvi put ruski kosmonaut odletio na rub galaksije.
  Općenito je bilo divno.
  2030. godine izumljena je vremenska mašina... I čovečanstvo je prešlo na drugačiji, viši stepen razvoja. Čak i ako Rurikoviči i dalje sede na prestolu, a apsolutna monarhija vlada ljudskim carstvom.
  Međutim, postoji opozicija koja tvrdi da li je svetu potrebna republika Rusiji. Ali ona je tiha. Narod je već zadovoljan postojećim stanjem, jer je život postao veoma dobar, a svake godine sve bolje.
  
  PLAVUKA SPASAVA CARSTVO IVANA GROZNOG
  Mirabela Magnetic je ponovo u misiji. Ovaj put pomaže ozbiljnom Ivanu Groznom.
  U ovom slučaju, ona štiti Polotsk od hordi Stefana Batorija.
  Vječni dječak Oleg Rybačenko ostao je u Polocku. Napad je odbijen, ali je situacija ostala alarmantna. Ali onda se pojavila Mirabela Magnetić i još četiri djevojke. Pojavili su se kao iz rupe u svemiru. Svih pet djevojaka bile su bose i u bikiniju, tako se pojavila magična šestica.
  Dječak, koji je dovoljno dugo poživio i još uvijek bio učenik Mirabele Magnetić, koja je već uspjela posjetiti vrijeme Napoleona III, zazviždi:
  - Ponovo smo pogodili! Ovo je super!
  Oleg Rybachenko je odlučno izjavio:
  - I definitivno promeniti tok istorije!
  Nataša, Marusija, Augustina, Svetlana tresle su mačeve. Devojke su bile veoma odlučne.
  Natasha je predložila:
  - Sada nas je šestoro... Hajdemo u poljski logor!
  Oleg Rybachenko je spremno podržao ovu ideju:
  - I šta? Hajde da mlatimo! Svi zajedno smo velika snaga!
  Mirabela Magnetić se vrlo rado složila sa ovim:
  Mi smo kolosalna sila!
  A njena bosa peta zgnječila je žohara.
  I ratnici su udarali bosim nogama, jedan o drugog, u potvrdu.
  Noću je šest prekaljenih boraca sišlo sa zidina grada Pskova. Na prstima su išli prema poljskom logoru. Ovdje je, formalno, vojska Poljske, a zapravo plaćenici iz cijele Evrope. Posebno puno Nijemaca. Velika vojska.
  Ali na kraju krajeva, šest boraca su kul. A devojke sa dečakom su uzele i uklonile stražare, bacajući oštre igle prstima svojih bosih nogu. Slomljeni stražari su pali. Ratnice su zamahnule mačevima i počele seći. Poput jata zmija, napali su logor.
  Za srednji vek, kako neobično - kada devojke u bikiniju napadaju. I oni, razbijajući neprijatelja, bukvalno siju čitava polja smrti.
  Oleg Rybačenko je mahao mačevima i sekao. Mahnuvši dječaku, posjekoše revnosnog pukovnika.
  I promrmljao:
  Borićemo se za Svetu Rusiju!
  Mirabela Magnetić je prepolovila bogatu tepsiju i razbila nos nemačkom grofu golom petom, cvrkutala:
  Ne bojimo se smrti na bojnom polju!
  Nataša je, saseći Poljake, Nemce i druge plaćenike, zacvilila:
  - Ruski ratnik se ne boji smrti!
  Uništavajući poljsku vojsku i plaćenike, Marusya, ova terminatorka je viknula:
  - Pod zvezdano nebo, smrt nas neće odvesti!
  Augustine, to je propelerka. Najbolja inkarnacija sovjetskih specijalnih snaga, pa čak i neki mutant, koji je sjekao Poljake - tvitovao je:
  - Boriću se za svoju svetu Rusiju!
  Svetlana je, izvijajući mačeve, i sekući Nemce, Šveđane i Poljake, cvrkućući svojom okruglom petom, cvrkutala:
  - Napuniću moćni mitraljez!
  Nataša je, presijecajući Poljake, Nemce i sve plaćenike iz Evrope, pa čak i Turke, cvrkutala:
  - Uništiti neprijatelje - ne znajući senku straha!
  Vatrena Avgustina, njene bakrenocrvene kose koja je vijorila na vetru poput zastave Aurore, šapnula je:
  - Svetovi svemira gledaju u tebe!
  Marusja, ovo je plavuša sa zlatnom kosom, dok cvrkuće, skačući na bose noge:
  - Neka ti košulja gori u krvi!
  I Mirabela golim nožnim prstima baca oštar disk, odsijecajući plaćenicima glave i laje:
  - Za Ivana Groznog!
  Svetlana je velikim zamahom udarila golom petom u stomak Poljaka. Zatim je golim nožnim prstima bacila nekoliko diskova, odrezavši nekoliko desetina, vičući:
  - Umri otadžbinu dušom svojom!
  I devojke su se smejale. Kako su lijepi i seksi đavoli. I velike, i napuhane reljefnim mišićima. I bacaju igle bosim nogama, i tanke diskove - ubijajući nekoliko vojnika odjednom.
  I bukvalno prelaze preko leševa...
  I ostavljaju krvave, graciozne otiske bosih, djevojačkih stopala.
  I samo šest ljudi protiv nekoliko desetina hiljada boraca. Ali u redovima Poljaka vlada panika. I ne znaju koliko ih je napalo. I potpuno su ludi. Neki od njih su čak počeli pucati jedni na druge i rezati se.
  Oleg Rybačenko, ovaj vječiti dječak, bacio je bosim nogama bombu domaće izrade i zaurlao na poljskom:
  - Nemci su napali! Nemci nas napadaju!
  A onda je ponovo bacio bombu i viknuo, ovoga puta na nemačkom:
  - Poljaci napali! Poljaci nas napadaju!
  Mirabela pokupila na njemačkom:
  - Poljaci nas napadaju! Poljaci ubijaju Nemce!
  I šta je počelo: njemački plaćenici su se uhvatili u koštac s Poljacima. I Šveđani su se takođe pridružili masakru. Došlo je do krvave tuče. Što je pogoršano zamahom mačeva, i sabljama golonogih djevojaka, i golobradog dječaka u kratkim hlačama.
  Oleg Rybačenko je iz sveg glasa viknuo:
  - Kad smo ujedinjeni, nepobedivi smo!
  I dodao na njemačkom:
  - Ruby Poles!
  Zatim na švedskom:
  - Isecite Poljake i Nemce!
  Zatim je bosonogi dječak dodao na poljskom:
  - Isecite Nemce i Šveđane!
  Mirabela je takođe urlala na sav glas:
  - Isjeci Poljake i Šveđane!
  I golom petom djevojka je udarila neprijatelje u brade.
  I golim nožnim prstima bacali su otrovne igle.
  I panika se pojačavala... Međusobna prepirka je rasla. I dečak i Nataša su počeli da prilaze pod maskom, izrezujući sebi kolotečinu od leševa, do šatora poljskog kralja Stefana Batorija.
  Ovaj kralj je bio semigradski namjesnik. Odnosno, namjesnik turskog sultana nad Ugarskom. Interregnum u Poljskoj se odugovlačio. Među pretendentima na poljski tron bio je i Ivan Grozni. Međutim, Ivan nije uspio zauzeti prijestolje. Utjecalo je i protivljenje zapadnih zemalja koje nisu htjele tako oštro jačanje Rusije. I strah plemstva da izgubi slobodu. I oklijevanje samog Ivana Groznog - neće li aneksija Poljske dovesti do toga da će njihovi vlastiti bojari podići glave?
  U svakom slučaju, istorijski događaj: ujedinjenje Rusije i Komonvelta pod vlašću Ivana Vasiljeviča nije se dogodilo. A poljski tron iznenada je zauzeo Stefan Batory. U to vrijeme Rusija je zauzela veći dio Livonije. A sedamdeset sedme godine, gotovo cijela Livonija, osim Rige i Revela, bila je pod Rusijom.
  Stefan Batory, sakupivši snagu, i dobivši novac za rat od turskog sultana, i Vatikan su započeli pohod na Rusiju. Odabrati Polotsk kao prvu metu. I pod ovim gradom odlučena je sudbina Livonskog rata. U stvarnoj istoriji, Polotsk su zauzeli Poljaci, nakon čega su preuzeli inicijativu i počeli da pobeđuju. I nesagledive katastrofe su se obrušile na Rusiju.
  Ali ovoga puta u borbi, veličanstvena šestorka. A Poljaci i njihovi plaćenici ne mogu im se suprotstaviti!
  A masakr je prošao toliko krvavo da je nemoguće reći u bajci, a ne opisati perom. Iako je, na primjer, elektronska tastatura sasvim moguća.
  Oleg Rybačenko je zviždao i lajao:
  - Poljaci seku Nemce!
  Mirabela Magnetic je viknula:
  - Nemci seku Poljake!
  I probio se sa Natašom do kraljevog tabora. Stefan Batory je pokušao da se orijentiše. Bio je bogato odjeven i imao je mješavinu orijentalnih i evropskih crta.
  Oleg Rybačenko je bacio oštar, tanak disk svojim bosim prstima dječačkih stopala. Letio je u luku, zviždao tanko. I zabio Stefan Batory među oči. Poljski kralj je smrtno ranjen i pao je uz stenjanje. Da, monarhu nije bilo lako. Njegova vladavina nije dugo trajala. Običan, bosonog dječak. Ili ga je čak i ne sasvim obično palo.
  Oleg Rybachenko je s oduševljenjem pjevao:
  - Ja sam borbeni avion, motor mi gori! Nebo je moj dom! I neka je agresor pobijen, ja sam kul majstor smrti!
  Mirabela je golim nožnim prstima bacila granatu, potrgala masu plaćenika i zacvilila:
  - A ja sam herojska devojka!
  Oleg Rybačenko se naklonio i viknuo na poljskom:
  - Nemci su ubili kralja!
  A onda kako opet urla:
  - Šveđani su sa Nemcima u isto vreme!
  Mirabela iz sveg glasa viče:
  - Osvetićemo kralja!
  A nakon toga počela je prava deponija između Poljaka i plaćenika. Isječeni su do kraja. I aktivno bičevali jedni druge, i tuširali mecima. I masa leševa se izlila i raskomadala. A ratnici su umrli na hiljade.
  A tu su i djevojčice i dva dječaka kako su pokušali. Bio je pravi haos. I takva je totalna sječa. I bičevali Frice, i Poljake, i Šveđane, pa čak i Turke. A mlin za meso je otišao u najvišu klasu.
  Oleg Rybachenko je pjevao:
  - Zlato je Šveđanima nedostupno... Bar imaju pameti! Posjeći ću neprijatelje Rusije! I koga ću ubiti mačevima!
  I devojke su se razišle. I neka bacaju razbijajuće predmete golim prstima. Ovo su ljepotice i ptice najvišeg leta.
  Oleg Rybachenko ju je uzeo i zapevao sa oduševljenjem:
  - Nemir mi nije poznat! Imam skladište u škrinji! Ja sam ratnik najviše klase!
  Mirabela je, držeći rukama osmicu, dodala:
  - Neprijateljska peta u oko!
  Nataša je pevala sa oduševljenjem:
  - I borac kompanije "Adidas"!
  Marusja je skočila i zalajala:
  - Konj Pegaz!
  I kako će ratnici skakati, i kako će lajati. I njihovi glasovi grmlje, kao u crnih konja!
  Vatreni Augustin je prosiktao:
  - Mi smo ratnici.... - Devojka je golim prstima odjednom bacila desetak diskova, a pogodila nekoliko desetina Poljaka i Nemaca. - Najhladniji udarac! I kako Ivan Krushila!
  Svetlana, ovaj plavi terminator je potvrdio:
  - I sve bih zadavio!
  Zatim je ponovo bacila svoje gole, graciozne nožne prste, oštre, zatrovane igle.
  I opet hrpe protivnika - Nijemaca i Poljaka.
  Mirabela je golom petom bacila domaći eksploziv, razbacujući protivnike i zacvilila:
  - Za Veliku Rusiju!
  Nataška je pokazala zube, bosih nogu pustila nekoliko smrtonosnih poklona i izdala:
  - Borićemo se na Zemlji! Na nebu i u mrklom mraku!
  Oleg Rybačenko, sečeći mačevima u obe ruke i bacajući diskove dječačkim nogama, pjevao je:
  Mašina smrti je poludela...
  Marusya je, seckajući sve zaredom, i bacajući diskove gracioznim prstima svojih golih djevojačkih nogu, nastavila:
  - Ona leti meteoritom!
  Vatreni Augustin je siktao, bacajući diskove koji su blistali, i siktao:
  - I sam sotona vlada svijetom!
  Plavokosa Svetlana nastavila je da peva ushićeno:
  I proslavimo naš uspjeh!
  Nataša je uzela i oduševljeno cvrkutala:
  - Rat danas....
  Marusya je dodala s aplombom, bacajući igle i diskove golim prstima:
  - Sutra će biti mir!
  Vatreni Avgustin je odgovorio žestokim bijesom, sikćući poput zmije. A njene bose noge bacale su tako oštre igle da su svakoga proboli do grla:
  - I vjerujte Lucifer idolu!
  Svetlana je nastavila divljim, bijesnim napadom:
  - Borićemo se na zemlji na nebu i mrklom mraku!
  Mirabela, sekući neprijatelja i udarajući ga glavom, uze ga i guguta:
  - Za slavu domovine i mene!
  Natasha je, bacajući diskove uz pomoć golih, gracioznih djevojačkih prstiju, pjevala:
  - Borićemo se do kraja, učinićemo da nam srca kucaju uglas!
  Marusja se kikotala i cvrkutala, cijepala Poljake i bosim nogama bacala kamenčiće.
  - I onda mjesečina za overklok!
  Vatreni Augustin, šaljući smrtonosne igle, i ono što udara i lomi, siktao je:
  - A onda vino - do kraja!
  Plavokosa terminatorka je ponovo golim prstima poslala otrovne igle i cvrkutala:
  - Ili velikodušno točenje piva!
  Nakon toga, lepotica ratnica se smejala, a od njenog smeha su plaćenici Stefana Batorija popucali bubne opne.
  Oleg Rybachenko je duhovito primijetio:
  - Bez rata nema mira, bez ljubavi nema gozbe!
  Nataša, bacajući bumerange oštrih ivica golim prstima gracioznih, djevojačkih stopala, cvrkutala je:
  - Ženska atraktivnost voli mladost, muške finansije!
  Marusja, blistavo se nasmiješivši i nogama bacajući darove smrti, izdala je:
  - Žene su dobre u mladosti, muškarci s novcem!
  Vatreni Avgustin, s aktivnošću lisice, bosim je nogama izbacivao potoke smrti, siktao:
  - Žena je cvet, muškarac je dron koji ide u med!
  Biserno plavuša Svetlana je cvrkutala, bacajući oštrice golim petama, iskosavajući zube:
  - Dobro je biti žena, loše je biti žena!
  Oleg Rybačenko, sečeći Poljake i plaćenike i zamahujući mačevima poput oštrica helikoptera, zarežao je:
  - Muškarac je trebalo da bude sa svojom ženom, ali ne i da bude žena!
  Nataša je pokrenula gole prste, šišajući bumerange, i bacajući plavu kosu, zalajala je:
  - Čovek je uvek mužjak, ali najčešće ga kučke dovode u život psa!
  Zoja je, tresući kosom boje zlatnog lista, složno cvrkutala, otkrivajući zube, i golim petama bacajući ono što ubija, ili još gore, razbija se:
  -Bolje kad je muškarac mužjak nego kučka!
  Mirabela je izvela trik sa mačevima - trostruki zmaj, i bacivši bodež golim prstima, progunđa:
  - Za domovinu cijelog svijeta ljepše!
  Avgustin, čija je bakrenocrvena kosa vijorila poput proleterskog barjaka, a njene gole, isklesane noge izbacivale su bujice smrti i uništenja, vikao je:
  - Ako muškarac želi da ima žensko telo, mora da pokrene muški posao!
  Svetlana, lansirajući bosih nogu, bumerang u obliku petokrakog kukastog krsta, cvrkutala je:
  - Dobro je da muškarac ima žensko telo - ali ne bukvalno!
  Oleg Rybachenko, dječak koji je izgledao kao trinaest godina, počeo je pjevati, komponujući doslovno u pokretu:
  Rođen sam u zlatno doba
  Progres je veliki dvadeset prvi vek...
  A tijelo dječaka je mlado,
  On je najjaci covek na svetu!
  Bio sam dečak u srećnom, velikodušnom svetu,
  Činilo se kao da može odjednom pomjeriti planine...
  Nisam otkrio: da je dva puta dva četiri -
  Da osvijetlimo put do uspjeha!
  Ali brzo naprijed u turbulentni dvadeseti vijek,
  U kome je vihor sveti rat...
  Uništeno iz mermerne komore -
  I moćni Sotona vlada loptom!
  U Rusiji je ovo pleme divova,
  Možemo pretvoriti roj planeta...
  Kad su narod i stranka ujedinjeni -
  I osvjetljavaju put do komunizma!
  Ovdje je dječak bio u ratu,
  I Staljin je za njega postao ideal...
  Mladi ratnik je ostao bos,
  Kada je fašista napao njegovu rodnu zemlju!
  Zemlja gori i borovi umiru
  Planeta gori...
  Dječak hoda kroz snježni nanos bos,
  Za tvoj veliki, hrabri san!
  Šta da radi, on sam, nažalost, ne zna
  Vrti se po hladnom, žestokom snegu...
  Pa, iz nekog razloga, Cain trijumfuje,
  Ološi imaju sav uspjeh!
  Možete čekati - znam da će uspjeti,
  I leti brzo na Mars...
  Moja devojka je dosta smršala
  Ali pokazala je samo klasu u borbi!
  Trcala je bosa kroz sneg,
  Mraz joj je bijesno grizao pete...
  Zbacićemo Adolfa slavno sa pijedestala,
  I udarimo brzo!
  Pogurali smo naciste iz Moskve,
  Strelom su ušli u poraženi Berlin...
  I postalo je veoma čisto na planeti,
  Gle, keruvim širi svoja krila!
  Ući ćemo u Berlin, to znamo sigurno,
  Iako je fašista lukav i okrutan...
  I imaćemo praznik u blistavom maju,
  Neka veličina ne ode u pijesak!
  Mi ćemo oživjeti prostranstva svemira,
  I biće blistav raj na planeti...
  Za slavu beskonačne kreacije
  Dečko, bori se i usuđuje se!
  Mirabela Magnetić je s velikim entuzijazmom dodala, otkrivajući svoje biserne zube:
  - Devojko, bori se i usuđuje se!
  A Oleg Rybačenko se borio s pomamnim bijesom, koji je bio kombinovan sa sofisticiranom razboritošću. Zgodan, vrlo mišićav dječak golim je prstima vrlo spretno bacao oštre diskove, odsijecajući glave poljskim i njemačkim vojnicima.
  A djevojke su se još spretnije gurale, i golim, gracioznim nogama bacale igle i donosile smrt. Ratnici su svakoga pokosili mačevima i napravili potpuni prah od krvi i kostiju. I sjekli su, sjekli, lansirali oštre igle, i puno diskova i bumeranga.
  Poljaci su pretrpjeli ogromnu štetu i ugušili se krvlju. I kako su se ugušili. Poput fontana i vodopada tekla je grimizna tečnost. I poprskane, spaljene, izgubljene udove. Sve se ovo dešavalo mahnitim, uraganskim tempom.
  Više od 60.000 vojnika je stradalo i uništeno.
  Oleg Rybachenko, bacajući smrtonosne diskove golim prstima dječjih stopala, gugutao je:
  - Trupe su spremne - gospodarice! Uništićemo sve!
  Natasha, duhovita i goli zubi, izdala je:
  Uništićemo sve!
  Mirabela je, pošto je primila mlin, promrmljala:
  - I udari protivnika!
  I ratnici su krenuli da iseku svakoga, i raskomadaju kao sečeni nož. A ovi propeleri su istrebljivali. I čak su pevali:
  - Ali da budem iskren! Istrebimo sve!
  Svi ratnici su bukvalno spaljivali svoje konkurente - jednostavno istrebljujući i praveći totalne kovčege. I vodeći figurativno i kontinuirano uništavanje.
  Mirabela, sečeći neprijatelja kao kriške sira, i odsecajući glave, zacvilila je:
  - Za Rusiju i novog predsednika zemlje!
  Zoya sa zlatnom kosom devojke, i povela je totalitarnu borbu. I igrajući se bicepsima rekla je:
  - Šta ne bi bio ratnik! Uvek je vredno pobediti!
  I opet, ratnici su bacali bose noge, oštrice koje su pogađale protivnike. I stvorili su potoke krvi.
  Djevojke su bosim nogama prskale kroz grimizne lokve i podizale hrpe grimiznih, smrtonosnih prskanja.
  Vatrena Anđelika je duhovito primetila, šaljući nekoliko smrtonosnih i ubilačkih oštrica koje su prskale izvorima mahnita, silovite energije. I podigli su se čitavi oblaci beskrajno tvrdih i bijesnih demona.
  Devojka je mudro rekla:
  - Hajde da se smejemo i družimo! I pobedićemo sve!
  Svetlana se izvrnula u salto, i ponovo golim petama udarila u grudi jednog Poljaka, kojeg se on prevrnuo, i odbacivši kopita, slomio vratove nekoliko desetina ljudi.
  Svetlana je ushićeno uzviknula:
  - Ovo je smrtonosna lisica! Ovo je udarac!
  Mirabela, sijekući plaćenike i druge zle duhove, sijekući ih mačevima, i lomeći golom petom drugu čeljust mađarskog princa, cvrkutala je:
  - Moj udarac je najsmrtonosniji u svemiru!
  Nataša se zakikota i ispuštajući hrpu sunčevih zraka svojim vatrenim zubima reče:
  - Ljubav pobeđuje i ubija!
  I devojke su se sve četiri smejale, ali je njihov smeh zaglušio i ubio protivnike.
  U tom trenutku ruski borci i milicija izašli su iz kapija Polocka. Navalili su na neprijatelja svom snagom. I aktivno uvijene mačeve.
  Do tada je većina Poljaka i plaćenika ubijena. I stanjili redovi protivnika, koje su napali talasi ruskih trupa. Udarac ruskih trupa bio je oprezan. Iz mušketa su strijelci pucali, ali do sada izbjegavajući približavanje. I istrijebljeni protivnici.
  A djevojke su i dalje bosim nogama bacale oštrice i bumerange i pokazivale svoje snježno bijele zube. Čak su puštali i zrcalne slike, a protivnicima su zaslijepili oči.
  Ljahovi su izgubili orijentaciju i dokrajčeni udarcima naoštrenih mačeva. I nisu imali šanse, nisu imali milosti. Bilo je nečega što je smrtonosno i nemilosrdno. I nešto što se ljudskim naporima ne može zaustaviti.
  I pucnjave sa strane strijelaca, i milicije i nemilosrdna sječa, sa strane djevojaka terminatora koje drobe i melju.
  Dobri ratnici se ponašaju i jako seku. I biraju da unište ciljeve poglavica. Odsjekli su im glave, bacajući diskove. Ili iskopati oči - oštrim iglama. Dakle, djevojke se ponašaju hrabro i hladno. Melju bez ikakve ceremonije.
  Mirabela je presjekla mnoštvo plaćenika i druge prljavštine, a pod njenim mačevima glave kao lubenice razbacane grimiznim prskanjem na sve strane.
  Djevojka je viknula:
  - Moja najviša klasa u svemiru!
  Nataša je bosom nogom bacila granatu sa okretom, a kako cvrkuće od energije:
  - Mi smo veličina kosmosa! Sve ćemo pobiti!
  Zoja je, tresući svojom zlatnom kosom, golim prstima poslala krug sa naoštrenim krajevima.
  I izdala je od bijesa, klimajući glavom:
  - Ja sam ono što donosi i iznosi!
  Vatrena Anđelika poslala je još jedan poklon smrti, i duhovito primetila:
  - Svaka budala može da izdrži, ne može svaki pametan imati koristi!
  Svetlana, duhovita i blistava biserne kose, iznijela je aforizam:
  -Ubij, sposoban i idiot, vaskrsenje nije podložno genijalnosti!
  Oleg Rybachenko je također izdao na vrlo originalan način:
  - Pobijedivši neprijatelja - ubiješ ga, pobijediš sebe - daješ bolji život!
  Mirabela je dodala, s guštom slamajući neprijatelje:
  - Bolje je dati jedan život dostojnoj osobi nego ubiti hiljadu nitkova - produktivnije je uzgajati cvijet nego zgaziti hiljadu insekata!
  Nataša je, sečeći Poljake i Mađare, primetila:
  - Ne onaj jak koji ubija, nego svemoćni koji vaskrsava!
  Crvenokosa Anđelika, probijajući se kroz vojnike Commonwealtha, vyaknula:
  - Ko previše okrene nos pred borbu, ostaje sa nosom kada deli trofeje!
  Zoja je, presecajući protivnike, bacajući golim prstima ubilačku granatu, progunđala:
  - Kada je čovek prestao da bude majmun - kada je počeo da oponaša ne prirodu, već anđeosku rasu!
  Svetlana je, probijajući neprijatelje i ispuštajući munje iz svoje grimizne bradavice, uzela to i duhovito rekla:
  - Da li je čovek bio majmun je sporno, ali u svojoj želji da dominira on je tipična životinja, pa čak i sklona hibernaciji!
  Mirabela Magnetić, bijesno sečeći svoje protivnice i dokrajčujući posljednje protivnice, dodala je:
  - Političar je lisica sa lavljim ambicijama, svinjskim metodama, magarećom tvrdoglavošću, i majmun sklon plagijatu!
  A onda bacivši granatu sa golim ružičastim đonom, dodala je:
  - Ako hoćeš da postaneš samo pametan - veruj udžbenicima, ako želiš da postaneš istinski mudriji - ne veruj političarima!
  Vojska Stefana Batorija je dokrajčena. Ruska vojska je ponovo otišla na Varšavu. I održani su izbori za Sejm, gdje je Ivan Grozni postao novi kralj Commonwealtha.
  Došlo je do jedinstva naroda slovenskog svijeta. I Livonija je također postala dio Rusije. Zatim je uslijedila pobjeda nad Švedskom i osvajanje Vyborga.
  A onda je guverner Skopin-Shuisky stigao u Stockholm. I Švedska je osvojena.
  Rusija je postala veliko carstvo okrenuvši svoj pogled ka istoku. I dogodilo se mnogo osvajanja, plus izgradnja gradova. Tada su ruske trupe osvojile Krimski kanat, zajedno sa tvrđavom Azov. A ovo su velika dostignuća.
  Ivan Grozni je živio do 1599. godine, a njegova vladavina se pokazala vrlo dugom i, što je najvažnije, slavnom. Na prijestolju je naslijedio sin Ivan Peti, a na prijestolju je sačuvana dinastija Rurik. Osvajanja i pohodi su nastavljeni.
  Ali to je druga priča. Osim ako carska Rusija nije uspjela više, a Poljaci, Ukrajinci, Bjelorusi i Rusi nisu bili zajedno i samouvjereno porazili neprijatelje. Tako postepeno osvajanje cijelog svijeta, i širenje iz kraljevstva u kraljevstvo!
  A Ivan Grozni je ostao u sjećanju naroda kao najveći od ruskih careva! I ušao je u istoriju kao najveći osvajač, nekoliko puta povećavajući teritoriju Ruskog carstva!
  
  DJEVOJKA POMAŽE NAPOLEONU III
  Djevojčica Mirabela Magnetic ušla je u svijet francusko-pruskog rata, između Bizmarka i Napoleona III. U stvarnoj istoriji, Nemačka je pobedila i završila svoje ujedinjenje. A onda je to dovelo do Prvog svjetskog rata i kolapsa Ruskog carstva i dinastije Romanov.
  Naravno, za Rusiju bi bilo bolje da se Njemačka nije ujedinila i da nije mogla poraziti Napoleona III.
  Mirabela Magnetić, lupkajući bosim nogama po travi, sada je trčala prema Francuzima.
  Trebalo je upozoriti da su kod Sedana Prusi pripremili zamku za Napoleona III i zauzeli dominantne visove.
  Šta se može reći o Napoleonu III? Nećak Napoleona Velikog pokušao je da oponaša svog strica. I on je želeo da stvori moćno carstvo i mogao bi da osvoji Evropu.
  U početku je bio uspješan. Uspio je pobijediti u Krimskom ratu sa Rusijom. Istina, po cijenu velikih gubitaka, sama Francuska od toga nije dobila teritorijalne dobitke. Zatim ratovi u Indokini.
  Pobjeda nad Austrijom, i pripajanje par oblasti u Italiji.
  Dalje ne tako uspješno. Belgija nije zarobljena. Meksiko takođe.
  Izgubljena je šansa da pomogne Austriji u ratu sa Pruskom.
  A sada rat sa moćnom Nemačkom.
  U stvarnoj istoriji - potpuni poraz Francuske i hvatanje Napoleona III.
  Ali Mirabela, bosonoga djevojka u bikiniju, ima šansu da spriječi katastrofu. I ne dozvoliti da Njemačka dođe do zapadnih granica Rusije i razvije moćnog neprijatelja.
  Mirabela trči stazom u šumi i pjeva:
  - Ako, ako dugo, dugo...
  Ako, ako duž staze...
  Stomp skoči i trči!
  Ali možda, možda...
  Ali možda, moguće je, moguće je!
  To je sasvim, sasvim moguće!
  Možeš ići u Afriku!
  U Africi su rijeke tako široke
  A afričke planine su tako visoke!
  Oh, krokodili, nilski konji!
  Ah, majmuni, kitovi spermatozoidi!
  Ah, ah, i zeleni papagaj!
  Ah, ah, i zeleni papagaj!
  Evo, uz ovu dječju pjesmu, on skače u logor Napoleona III.
  Francuzi su dosta brojni, a logor je velik. Iako se disciplina ne može porediti sa Prusima. I, možda, oružje je zastarjelo, a uniforme su previše svijetle. I generalno, vojska je gora od Napoleonovih vremena.
  Istina, Francuzi su dobri u borbi na bajonete. Ovo oružje je izumljeno u Francuskoj.
  Tako da se možete boriti skoro pod jednakim uslovima. I borba će biti veoma teška.
  Djevojka u bikiniju nije zaustavljena. Iako su je vojnici proždirali očima.
  Mirabela je retka lepotica i veoma atletska gracioznost. Trči sebi bljeskajući gole, okrugle, ružičaste štikle.
  I sada trči do glavnog šatora, gdje se nalazi francuski car Napoleon Treći. Njegova moć je velika. Iako formalno postoje parlament i senat. Ali u stvari, Napoleon III je gotovo neograničen.
  A sada je pun želje da porazi Nijemce, i da u svoj sastav uključi dio južne Njemačke.
  Naravno, daleko je od Napoleona Prvog. On je već umro u godinama Napoleona III, a u četrdesetoj godini potčinio je cijelu Evropu.
  Ali Napoleon III i dalje vjeruje u svoju slavu. Štaviše, Francuska je već prodrla u Afriku, a ona ima ogromnu sujetu.
  Djevojčicu su stražari zaustavili na ulazu u šator i upitali:
  "Kakva posla imate s carem?"
  Mirabela je iskreno gledajući safirnim očima odgovorila:
  - Privatni posao!
  I pustili su je da prođe bez pitanja. Jasno je da takva ljepotica ima samo ličnu stvar za cara.
  Mirabella se, lupkajući svojim bosim, gracioznim nogama po tepisima, kretala po šatoru nalik na cirkusku šatoru. Nekoliko puta je prošao pored nje.
  Konačno, Mirabela je ušla u carsku kancelariju. Napoleon III je odmah uzviknuo:
  - Šta je lepo!
  Djevojka se poklonila monarhu. Napoleon III je bio srednjih godina, nizak i ne baš istaknut. Ćelav, a ne kao veliki vladar.
  Mirabela je bila mnogo viša od njega i njen izgled je tako blistav.
  Napoleon ju je pohlepno pogledao, grkćući:
  - Imaš takvu lepotu... Pravo čudo!
  Mirabela se zakikota i odgovori:
  Svi misle da sam lepa. Samo za neke muškarce, prevelika sam!
  Napoleon je klimnuo, pokazujući svoje lažne zube.
  - Volim velike žene! Sviđaš mi se!
  Mirabela je lupila bosom, preplanulom, mišićavom nogom i primetila, odmah uzevši bika za rogove:
  - Nisam došao da vodim ljubav s tobom! I želim da vas obavestim da su vam Prusi postavili zasedu na putu i čekaju da uđete u dolinu!
  Napoleon je podigao obrve i upitao:
  - Kako znate da je?
  Mirabela je oštro odgovorila:
  - Prvo, uobičajeno je da se damama obraćate kao vi! I drugo - znam!
  Napoleon je popustio.
  "Imao sam i jasan predosjećaj, ali moja inteligencija ništa nije potvrdila. Kako znate da je?
  Djevojka je logično primijetila:
  - U svakoj ženi đavo! A Đavo sve zna - skoro je Bog, samo na drugoj strani!
  Car klimnu glavom.
  - Logično! Previše si lepa da bi bila špijun. Pa dobro... idem drugim putem, rekli su mi generali da je pod Sedanom ravnica jako nezgodna za napad. Ali želim da provedem noć sa tobom!
  Mirabella je primijetila:
  - Između nas četrdeset godina razlike!
  Zaista, Napoleon već ima šezdeset i dvije godine. I ćelav je i ne blista ljepotom. Ali ćelava točka na čelu je još uvijek mala, a izgled je plemenit. Ramena su prilično široka, ima mnogo narudžbi sa kamenčićima na prsima.
  Štaviše, narudžbe nisu samo francuske, već i engleske, ruske i druge.
  Iako je Rusiji čak i drago zbog rata sa Francuzima, koje je Njemačka okovala.
  Napoleon je naredio:
  - Krivi nas!
  Sluškinje su dotrčale i nalile vino u srebrne pehare. Zatim su pobjegli gazeći petama.
  Napoleon je otpio gutljaj i dao Mirabelu.
  Probala je vino. I osjetio sam da je to ugodno i snažno.
  Popila je pola čaše i primetila:
  - Dobra stvar! Ali prvo morate pobijediti Pruse!
  Napoleon upita:
  - Jesi li ti Francuz?
  Mirabela je iskreno odgovorila:
  - Ne!
  Car upita:
  - I ko si ti?
  Mirabela je ponosno rekla:
  - Ja sam Rus!
  Napoleon je klimnuo glavom sa osmehom.
  - Tako lepa i ruska? Kosa ti je kao zlatni list!
  Djevojka je potvrdila:
  - Kosa mi je odlična!
  Car je predložio:
  - Možda ćeš onda probati crni kavijar?
  Mirabella je klimnula u znak slaganja.
  - To je dobra ideja!
  A djevojka je sa zlatnom kašikom dohvatila čašu kavijara. Car je sa osmehom predložio:
  - Postani moj favorit! Napraviću od tebe vojvotkinju!
  Mirabella je slegnula ramenima i odgovorila:
  - Vrlo laskavo... Ali nešto mi govori da neću imati vremena da postanem vojvotkinja! Moja misija će biti kraća!
  Napoleon je uzdahnuo i odgovorio:
  - Voleo sam te, ne poznavajući strast pre,
  Voleo sam u srcima, bez ustezanja venemo...
  Voleo sam te tako iskreno, tako nežno,
  Kako ti Bog da - da te drugi vole!
  Mirabela je klimnula glavom i primijetila:
  - Možeš postati veliki monarh. Znaš, mogu te odvesti u zadnjicu Nijemaca, i ti ćeš izvojevati najveću pobjedu!
  Napoleon je bio iznenađen:
  - Možeš li to?
  Mirabella je tvitovala:
  - Sve nemoguće, možda znam sigurno!
  Car klimnu glavom.
  - Divna si! Hajmo plesati.
  Napoleon je ustao. Iako je Mirabela bila bosa, ipak je bila viša od monarha za gotovo cijelu glavu.
  Počeli su da plešu. Djevojka nije bila dobra u tome. Ali Napoleon joj je pomogao.
  Mirabella je tvitovala:
  Svi gledamo u Napoleona
  Milioni ludih ljudi...
  Žele da služe snu
  I jednostavno su se pretvorili u igru!
  Mirabela je uzvratila sa oduševljenjem otpjevavši pjesmu o Napoleonu Bonaparte:
  Napoleon, Napoleon
  Otišao da se bori protiv Rusije.Da je samo otišao da se bori protiv Rusije,Hteo je da vlada celim svetom.
  
  Hteo je da vlada celim svetom, Aleksandre, da pita cara za strah, Aleksandra, on se plašio, ja sam mu potpisao pismo.
  
  Gospodo, svi naši plemići, Uplašili su se, ne znaju šta da rade.
  Uplašili su se, ali su svi pobjegli,
  A, da, nema nikoga u Moskvi, braćo!
  
  Kao jedan se nije plašio - Evo Kutuzova, komandanta svih nas. Kao jedan, samo se jedan nije plašio - Knez Kutuzov - evo ga heroj naš!
  Napoleon III je klimnuo glavom.
  - Hajde, pevaj lepotice!
  Mirabela je nastavila da peva, čitavu pesmu koju je jednom videla na internetu:
  Stojim u samoposluzi... Tamo-taram-taram-taram...
  Gledam u police, nikog ne udaram... I neki beli anđeo, koji ne stoji džabe ovde, Kaže mi slatko: "Pa šta hoćeš? ... Šta?"
  
  I od ovog zvuka mi postaje magično, promrmljam nešto, ali ne čujem svoje brbljanje, kažem da je post u principu lekovit, ali, u stvari, bar bi nešto stavio na police.. A
  
  na ovom anđelu Luci (tako je zovu u narodu), Ona sasvim tiho kaže: "Tamo-taram-taram-tamo-tamo!!!", što vjerovatno znači da ne vrijedi, kao... Šta? , kažu, pregrizaće ti grlo za zavičajni supermarket!
  
  ...I opet plivam u nirvani, pohlepno dahtam ustima, Sve se sa svih
  
  
  
  
  
  strana pretvara u bijelo-plavo-crveni, sivi dim . Nisu ih pustili! Povlače se po Smolenskoj gdje su uspjeli sve pojedi... Maršali se gomilaju iza, gladno balavi... Tanji gardisti - šteta ih je samo pogledati!
  
  Bonaparte drhti kavijarom (ovo je, inače, znak!), Gleda u police, a kavijar jače drhti... Okrene se Luce, zove Murata k nama, Tanji i šarmantni, podiže brkove ...
  
  Car počinje: "A la ger, com a la hero! Vojska je jako gladna! Vojska je jako gladna! Platićemo zlatom!" Lucija, takođe na francuskom, vrlo tiho i mirno, Kaže: " Otvaraj zenki! Sve je na prozoru!",
  
  A stara garda u medvjeđim šeširima Gonjala u dvoranu Pollock i sirnu skutu... Dobre nade su se utopile u Pollack sireve, Čelični bajoneti su se savijali u sirnu skutu...
  
  car nastavlja: "Vojska je jako gladna! Oh, proklet bio... šeri!", Hipnotička moć koju mu oči vrebaju, Sve je upereno na Luci, sve se već dimi...
  
  Car gleda prijeteći - Lusi gleda Murat, I Murat - on je hrabar momak! On podiže brkove, Car se zacrveni - Lucija gleda Murata, A Murat - on je hrabar momak, podiže brkove, Car jede očima - Lucija gleda Murata, A Murat - on je hrabar momak , podiže brkove.
  
  A stara garda, sa bolom na licu, "Pollock" odluči sa svojim puškama. Kornet iz Tuluza - heroj Austerlica - zagrizao je sir... i zauvek se smirio...
  
  Car uz glasan plač, i Murat sa istim povikom, A straže - također sa plačem - izlaze iz dućana, I lutaju u gomili snježnim putem, psujući sve na svijetu... Berezina je naprijed... Da, da. .. Wee-wee ...
  
  Slika se ponovo menja: sve okolo se ponovo razvedri, Ista kasa, ista Lusi, tiho i mirno, kao i uvek. Stojim i smejem se, dusa mi postaje toplija , razumem sta bi bilo da bilo je hrane ovde...
  
  Pokazi paznju.Molim da daju knjigu prituzbi ili sugestija,Da napisu zahvalnost na dve strane.Zahvalnost,zahvalnost,zahvalnost i pet...
  Napoleon III je promrmljao:
  - Divno je!
  I car je pao u stolicu i hrkao. Mirabela se osvrnula. I bez razmišljanja, uzela je i natočila sebi još vina. Otpila je gutljaj s radošću i počela da ga vuče.
  Zatim je udarila cara po obrazu. Napoleon se probudio.
  djevojka je rekla:
  - Vrijeme je, Vaše Veličanstvo, da skupimo trupe i odemo u pozadinu Prusa!
  Napoleon je uzdahnuo:
  - To bi bilo teško!
  Mirabela je odgovorila:
  - Mi ćemo hrabro u borbu,
  Za moć sovjeta...
  Slomit ćemo Pruse -
  Na ovu pesmu!
  Napoleon je nevoljko poslušao. A sada ga Mirabela vodi za ruku, i pravi kolekcionarsku trubu. Trupe su već imale vremena da se odmore i vreme je da naprave zaobilazni manevar.
  Da bi malo razveselila Napoleona, djevojka heroj mu daje masažu vrata. I Bonaparte Jr. osjeća priliv energije u sebi. I dolazi velika francuska vojska.
  Mirabela izdaje komande u ime cara. Kao rezultat toga, trupe su u pokretu, ali bez muzike i bubnjeva. Što je veoma solidno. Vojska se okuplja.
  I djeluje, krećući se uz udicu, zaobilazeći visine. I sama Mirabela se obavezala da će ispratiti Francuze. I vrlo ljubazno viče na njih. Vojska je na potezu.
  Djevojka je potrčala naprijed i odjurila, bljeskajući svojim golim, okruglim štiklama. Trupe su je pratile.
  Mirabela je trčala i pjevala:
  - Ako je tvrđava na putu,
  Neprijatelj je izgradio...
  Potrebno je zaobići sa zadnje strane -
  Uzmi je bez metka!
  Ovako je djevojka povela veliku vojsku u pozadinu Prusa. I Francuzi su napali Nemce, iznenadivši ih. Bio je to bijesan i očajnički napad.
  Mirabela je sa dvije sablje jurnula u bitku.
  Prvo je junačka djevojka priredila prijem u mlinu i odsjekla glave par pruskih vojnika. Tada se njena gola peta uhvatila i pala na bradu njemačkog oficira, slomeći mu vilicu.
  Mirabela je viknula:
  - Pometemo neprijatelja jednim udarcem,
  Slava će biti potvrđena čeličnim mačem...
  Nismo uzalud pogodili Wehrmacht -
  Razbijmo Pruse u čips!
  I tako je djevojka pomjerila koleno na bradu njemačkog pukovnika. I od jakog udarca mu je slomljen vrat. To je zaista bila impresivna borba. A borba je ono što ti treba.
  Mirabela je svojim mačevima izvela tehniku leptir, i cvrkutala:
  - Ljepotice, ljepotice, ja sam Prus kao mačka!
  A njena gola peta u skoku je udarila njemačkog generala u prsa. Od jakog udarca poleteo je i naleteo na pruske bajonete. Ovo se pokazalo sjajnim. I prskane fontane krvi.
  Mirabela je zacvrkutala, pokazujući zube:
  - Moja snaga je velika, zgazićemo Prusa!
  Francuzi su, iznenadivši Nemce, teško razbili. Bizmarkova vojska brojala je preko dve stotine hiljada vojnika. A ovo je najveća bitka od "Bitke nacija". Sam Napoleon Treći ne srlja u gustu bitke, već radije vodi iz daljine.
  Bizmark se takođe ne penje u bitku. On pokušava da spoji rascjepkane njemačke dijelove. Tako da napetost ne pada.
  Mirabela seče sa dva mača. Osim toga, golim nožnim prstima baca bodež na neprijatelja. I odmah tri Prusa padaju od dobro namjernog bacanja.
  Mirabella je pjevala:
  Živimo na zemlji našeg oca
  Ladina unučad i Božja djeca...
  I leti na krilatom konju,
  Rusiju do velikih vjekova!
  A sada su njeni djevojački mačevi sjekli Pruske. I opet će gola, okrugla peta djevojčice slomiti vilicu još jednom njemačkom generalu. Recimo samo da ova djevojka - super.
  A sada je sve bliža Bizmarku. Devojka je veoma odlučna. I svom snagom baci nitroglicerinsku bombu. Proletjet će i kako će se svidjeti Bismarku pravo u čelo kacige.
  I dogodila se snažna eksplozija. Bizmark je odmah, zajedno sa generalima, bio rastrgan.
  I izgubivši glavu, pruska vojska se odmah pretvorila u nekontrolisanu masu.
  I Nemci su trčali, bacajući transparente, oružje i zalihe. Francuzi su žestoko jurili. I otjerali su ove Pruse do same granice. Sve dok skoro svi nisu pali i pali u zarobljeništvo.
  Nakon toga, rat se već preselio na njemačku teritoriju. Francuska je osvojila značajan dio teritorije, sve do Labe. I ojačao svoj uticaj.
  Napoleon III je ubrzo umro, ali je umro u slavi. A tron je naslijedio Napoleon IV.
  Rusija, u liku Njemačke, nije dobila jakog neprijatelja. Ali tokom rata sa Turskom 1877. Francuska se ponovo preselila na Krim. Aleksandar II je u ovim uslovima bio primoran da napusti Balkan. I Francuska je zauzela Italiju... Ali Britanija je, zabrinuta zbog hegemonije Napoleona, i sama ušla u rat.
  Borbe su se otegle i zahvatile cijelu Evropu. U rat je ušla i Austrija.
  A Rusija je, već pod Aleksandrom Trećim, ponovo započela rat sa Turskom. A pošto joj se niko nije mešao, zauzela je Istanbul, Malu Aziju i zemlje do Egipta, kao i Irak, dospevši do Indijskog okeana.
  Tada je Aleksandar Treći osvojio Iran. U istoriju ne ulazi više kao mirotvorac, već kao osvajač. Rusija je ojačala. Francuska i Britanija su nastavile rat. Napoleon četvrti predložio je savez Rusiji.
  Nikolaj II, koji je nasledio prevremeno preminulog Aleksandra III, se složio.
  Rusija je napala britanske kolonije u Indiji, Pakistanu i Egiptu. Osim toga, ruske kopnene snage napale su Austro-Ugarsku i Prusku.
  Evropu su osvojile ruske i francuske trupe. Rusija je dobila za sebe sve slovenske zemlje i granice su prolazile duž Odre, pa skoro do Beča.
  Tako je završena prva podjela svijeta. Tada je Japan napao Rusiju. Ali Rusi su bili jaki i spremni. Osim toga, imaju i moćnu flotu ne samo u Pacifiku, već i u Indijskom okeanu. Tako ih je carska Rusija Nikolaja II samouvjereno porazila.
  Japan je postao ruska provincija.
  Tada je, zajedno s Francuskom, carska Rusija Nikolaja II podijelila Afriku. Nadalje, Rusi su zauzeli i Kinu, a Francusku u potpunosti Tajland i Indokinu. A onda su Rusi i Francuzi okupirali Australiju.
  Cijela istočna hemisfera bila je podijeljena između Rusije i Francuske.
  Ali na zapadnoj hemisferi i dalje je bilo neokupiranih teritorija, a prvenstveno Sjedinjenih Država, ali njihovo osvajanje je druga priča. A Mirabela Magnetic je bravo - samo super cura!
  
  PUTINOVA RUSIJA SE BORI U AVGANISTANU
  ANOTATION
  Napadi 11. septembra 2011. nisu uspjeli. A sada se Putinova Rusija bori u Avganistanu. Borbe su žestoke, vaga se ljulja. Naravno, posebno junaštvo pokazuju predstavnice ženskih specijalnih snaga - ljepši spol mlati mudžahedine.
  . POGLAVLJE 1
  Za svaki slučaj, Amerikanci su protjerali sumnjiva lica iz svoje zemlje, a teroristički napad 11. septembra 2001. nije se dogodio. A sada se ruska vojska bori protiv talibana.
  Borbe su veoma žestoke. I bombardovali su položaje mudžahedina.
  Na nebu su četiri ruske devojke: Natasha Sokolovskaya, Anastasia Vedmakova, Akulina Orlova, Mirabela Magnitnaya.
  I oni aktivno vrše dushmane.
  I pritišću prste svojih bosih nogu na dugmad džojstika. Ovo su borbene devojke. Ko može skoro sve.
  I tukli su omražene dušmane. Postoji rat sa talibanima. Uglavnom Rusija bombarduje. Ali postoje i kopnene jedinice koje se bore sa neprijateljima.
  Uključujući i eksperimentalno vozilo T-95.
  I Nataša, Zoja, Augustina i Svetlana se takođe svađaju.
  A još i mudžahedine vršaju...
  Rat traje već nekoliko godina. Putinovo predsjedništvo se bliži kraju. I za razliku od prethodne priče, postoji intriga. Zaista, ko će pobediti? Ekonomija ne ide dobro. Rat se odugovlačio i u Čečeniji i u Avganistanu. Pun je problema. Cijene nafte i gasa nisu tako visoke kao u stvarnoj istoriji. Dakle, komunisti tvrde više.
  Natasha Korshunova, pucajući iz tenka, napomenula je:
  - Evo nas ratujemo, ali perspektive se ne vide!
  Zoja je klimnula glavom sa osmehom.
  - Ovo nije naš rat! A zašto kukamo u ovim planinama?
  Augustin je odgovorio:
  - Prestani pričati!
  Naprijed i gore, a tamo...
  Uostalom, ovo su naše planine -
  Oni će nam pomoći!
  Oni će nam pomoći!
  Svetlana se složila sa ovim:
  - Verujem da će pomoći!
  I T-95 je ispalio još jedan teški projektil na mudžahedine. I razbio ih je temeljno, tako težak udarac.
  I fragmenti visokoeksplozivnih dushmana su posječeni.
  Nataša je kucnula golom ružičastom štiklom i zapjevala:
  - Mi napredujemo za sveti komunizam,
  I bosonoge bombe bacaju!
  A cure su agresivne u borbi...
  A mudžahedini su nekako spržili pete jednom komsomolcu. Uhvaćen i do golog tabana usijanim gvožđem. I moram reći da je jako bolelo.
  A djevojka je urlala od patnje i cvilila ...
  A onda su joj goli nožni prsti kleštama razbili dušmane. Evo njihove politike.
  Zoja ga je uzela i zaurlala:
  - Rat, rat, rat,
  Neka bijesno huči po svijetu...
  Činovi i narudžbe idu brže -
  Kad granate pucaju dan i noć!
  I sa golom petom, kako pritisnuti...
  Augustin je kroz smijeh primijetio:
  - Neće niko da gazi protiv devojaka!
  Tako su zaista natjerali zarobljenog Dushmana da im ljubi bose noge,
  Graciozne noge. I obasipao ih je poljupcima.
  Augustin osjeti kako joj jezik liže golu, okruglu, ružičastu petu.
  I zagugutala je:
  - Ja sam najjači na svetu - potopiću neprijatelje u toalet!
  I opet se smejem do kraja!
  Ovde su devojke u Avganistanu bile žestoke.
  Ovdje su Tamara i Veronika natjerale svoje gole prašnjave pete da ližu zarobljene mudžahedine. A onda su se popišali na njih. I kako ih pucaju iz bacača granata - kidaju dushmane.
  Tamara je agresivno primetila:
  - Mi smo najkul na svetu!
  Veronika se složila:
  - Ne postaje bolje!
  A djevojke su hvatale muškarce golim prstima za nos i pravile im šljive.
  One su takve ljepotice. I kao odgovor, ako su bili zarobljeni, spržili su pete.
  Rat se, naravno, nastavlja sa različitim stepenom uspeha.
  Ruske trupe razbijaju mudžahedine. A oni kao odgovor vode minski rat.
  Oni takođe potkopavaju ruske trupe. Ili će ešalon biti spušten, ili će nešto drugo biti dignuto u zrak.
  I obaraju helikoptere sa lanserima. Ono što rade je izuzetno efikasno.
  Kao odgovor, djevojke se rugaju mudžahedinima. I mnoge stvari tjeraju ljepotice da ližu jezicima.
  Stalenida je primetila, pokazujući zube:
  - Zli dushman puzi po stenama,
  Udari ga napalmom!
  Ne štediš ih
  Ubij ovo kopile...
  Kako zdrobiti stenice -
  Udari kao žohari!
  I tako su devojke prionule na posao...
  Alenka, na primjer, sa svojim bosonogim bataljonom u bikiniju, kako je preduzela da uništi Allahove ratnike.
  I zarazila se bosa, a cure imaju takvu presu za olakšanje. A štikle kod djevojčica su okrugle i ružičaste.
  Alenka golim prstima baca bombu i urla:
  - U ime SSSR-a!
  Anjuta se zakikota, pokosi mudžahedine i zacvile:
  - SSSR je odavno nestao! Tu je Rusija!
  Alla je golom okruglom petom bacila paket eksploziva i zacvilila:
  - Za otadžbinu i njen let u slavi!
  I djevojka se smije. I opet će se okrenuti, i to izuzetno prikladno.
  Marija, takođe pucajući i bacajući bombu smrtonosnom silinom, cvrkutala je, pokazujući zube:
  - Za najveće pobede!
  Olimpijada je škrabala po mudžahedinima i ubijala ih izuzetnom preciznošću i bacila limun golim prstima, zacvilila je:
  - Za sjajne poklone!
  Matrena je takođe zgnječila sablasine i zacvilila:
  - Slava Rusiji, a Herkul će biti mesija!
  Marusja, nokautirajući neprijatelje i bosom nogom bacivši neprijatelju dar smrti, viknula je:
  - Za majku Rusiju!
  Ovo su devojke koje se tuku.
  I hvataju dušmane golim prstima za nos. Ovako ih smrskaju.
  Nataša je, škraćući iz mitraljeza, zacvilila:
  - Za naše pravo!
  I kako će ljepotica uzeti i nasmijati se.
  Evo devojaka - sve devojke devojke...
  Alice i Angelica rade kao snajperisti. Veoma su lepe i borbene devojke.
  I pogodili su iz pušaka vrlo precizno. S njima se gotovo niko ne može nositi.
  Alice, ako puca, onda pravo u oko. I udarite izuzetno prikladno.
  Zatim je primetila:
  - Borimo se hrabro!
  Anñelika, ova visoka, mišićava, crvenokosa žena bacila je granatu, rastrgala mudžahedine i zacvilila:
  - Za svetu Rusiju!
  Plavuša Alisa je bacila svoje gole nožne prste, otrovnu iglu, probola komandanta avganistanskih militanata i zacvilila:
  - Za nove granice!
  I opet oborio droida iz puške.
  Angelica je primetila:
  - I balon se širio dok nije puknuo!
  Alice se složila sa ovim:
  - Morate znati meru svemu! Na kraju krajeva, planeta je okrugla!
  A djevojke su se smijale, pokazujući zube.
  Zapravo, ovdje se bore, a ne zna se zbog čega.
  Avganistanski rat - epizoda druga!
  Međutim, postojao je i čečenski rat, sa ponavljanjem. Prvo poraz, pa osveta.
  Ali za Avganistan, Putin je želeo da se osveti. Osvojiti Afganistan znači nadmašiti dostignuća sovjetskih vođa.
  Izgubili su rat za Avganistan!
  Samo pitanje hoće li uspjeti? Jedna nada za borbene devojke!
  Djevojke su s velikim entuzijazmom slomile neprijatelja ...
  Graciozne, preplanule, mišićave i gole noge ratničkih djevojaka prskale su po toplim lokvama zagrijanim aprilskim suncem.
  Kišom oprani komsomolski ratnici bili su lijepi, poput vila, iako strašno izgrebani, ranjeni u bitkama, ljubičastih sisa na nevinim licima. Tokom bitke, skoro sva odeća glamuroznih ratnika velike Rusije je spaljena ili pocepana, a trčali su polugoli, a baklje kose: Galina, kao zlatni list, Angelin, kao plamen eruptirajućeg vulkana Vezuv, pokrivena njihovi vitki mišići koji se kotrljaju kao kapljice žive.
  Iza je bilo polje zatrpano leševima i razbijenom opremom, sve ispucano bombama, kraterima i dubokim ranama, rovovima preostalim od udara nepoznatih disk aviona.
  Sam Kabul, poput tijela izmučenog neizlječivom bolešću, izbacivao je klubove crnog, ali u isto vrijeme, kao beživotni dim. Spirale napravljene od atoma spaljene materije ukrštene su i ukrštane na nebu u sotonskom ukrasu.
  Sibirski ratnik Angelina je primijetio:
  - Čak i priroda pokušava da istakne našu ljudsku slabost i nemoć pred stihijom!
  Galina, pljuskajući vodu po lokvi snažnim udarcem, prigovorila je:
  - Mi ljudi smo obdareni darom da kreiramo sopstvenu stvarnost. Uostalom, um je u suštini jači od mišića. Šta su mišići? Samo proteinska vlakna u kojima djeluju elektromagnetne sile.
  Angelina je pogledala u nebo. Činilo se da su vrtlozi dima započeli minijaturnu bitku između sebe. Kao da demoni dijele moć nad svemirom. Potoci su se sudarali, ukrštali, zatim pravili neku vrstu ukrasa, pa, naprotiv, zamućeni u prostoru.
  Angelina je slučajno probila bosu nogu o vrh metalnog fragmenta i, zastavši, zastenjala:
  "Prokletstvo, u velikoj sam nevolji!" Kako oštri fragmenti mogu biti!
  Galina je filozofski primijetila:
  - Ceo svet se sastoji od igala, samo se živima čini uglađenim, zbog potkovane svesti! - I dodao preciziranje. - Mogu da nas oblače i skidaju stranci, ali mi se samo "cipelujemo"!
  Angelina je automatski bacila pušku i upucala tvrdoglavog u želji da pokvasi sve koji su se pojavili u susret dushmanu. Mudžahedini slomljenog lica su ispalili pušku iz ruku i zastenjali. Sibirski ratnik je zadirkivao:
  - Bio bi kul, ali postao bi loš! Eto do čega vodi služenje šeicima!
  Galina se bacila na tlo na stomak i ispalila nišanski rafal. Tri mudžahedina su se glatko smjestila na svježu proljetnu travu. Angelina je sasvim razumno rekla:
  - Hteli su rusku zemlju, pa ste je dobili, doduše sa fiksnim limitom!
  Galina se lukavo nasmijala:
  - Vladari koji žele neograničene prostore dobijaju strogo po limitu, novac za svoj grob! Međutim, nažalost, građani se ne sahranjuju ništa manje često!
  Angelina je potpuno ozbiljno rekla:
  - Smrt je loša, ali život pod jarmom je još gori... Što je jaram teži, teže ga je baciti. - Onda se vatreni đavo sjetio. - Ali mi sada slavimo pobjedničku gozbu, sve ide dobro, pa čak i neosvojiva prijestonica Trećeg kalifata - Kabul je pred našim nogama!
  Galina reče umornim tonom:
  - I koja je poenta. Kasnije će biti potrebno mljeti, o čemu nismo ni sanjali! Mislite li da će sada Avganistanci učiniti sve za nas? Ti si naivna devojka!
  Angelina je sasvim razumno prigovorila na ovo:
  - Ako porazimo našeg glavnog neprijatelja, to će osloboditi resurse za dalju borbu! Vi sami morate ovo da razumete.
  Galina je, umjesto odgovora, pogledala u iskopano polje koje je ležalo ispred nje. Koliko je momaka, i Rusa i Avganistanaca, pronašlo smrt kod njega? Svijet nije pakao, ali svakako nije ni raj. U njemu, možda, čak i najvjerovatnije - dominiraju ogromni objekti podzemnog svijeta. Na kraju krajeva, crkvena pravoslavlja uče da je beznačajna manjina spašena.
  A većina ljudi, zbog grešnosti svoje prirode, osuđena je na muke.
  Galina je uvijek bila iritirana i odbacivana takvim postulatom Svetog pisma. Da li je to zaista ono što pravoslavni smatraju grehom? Čak je sasvim prirodna želja svakog živog čovjeka za karijerom i superiornošću. Ali nije li to prirodna posljedica ljudske prirode? I nepromjenjivi zakon evolucije.
  Na primjer, ako se Crvena armija vodi Hristovim učenjem - udare te po desnom obrazu, okrene ti lijevi, kako bi se završilo za cijelu sovjetsku otadžbinu.
  Komsomolke su naletele na nepotpuno uništeni avganistanski pilot i bile su prisiljene da legnu pod nišanskom vatrom.
  Angelina je trljajući travu golim tabanima, jer ju je jako svrbila peta, rekla:
  - Ponekad se mora patiti... Ali i brašno postaje rutina, što je, u stvari, najgore!
  Galina je promijenila poziciju, preciznim udarcem odnijela je pola lobanje mudžahedina koji je lajući davao naređenja i zarežao:
  - Vehabizam koristi neestetske metode: pet prema jedan. A ako ih je manje, onda se povlači nazad!
  Angelina je tužno rekla:
  - Šta hoćeš poštenje od lisice?
  Galina je tužno odgovorila:
  - Slažem se, jer želiš da veruješ u nešto lepo! Čak i poštenje lisice, ili plemenitost vuka!
  Komsomolke su bile prisiljene da puze do preživjelih kutija na sve četiri. Drevna taktika puzanja, koju su koristile žene ratnice u borbi. I moram reći, ne bez uspjeha.
  Angelina je u jednom rafalu oborila pet talibanskih vojnika koji su pokušavali da se izvuku iz skrovišta i oduševljeno rekla:
  - Ruska vojska, kao i uvek, pobeđuje. Čak i ako je neprijatelj u prednosti!
  Galina se, ispuštajući snažan rafal, nasmijala u odgovoru:
  - Mudžahedini nikada neće imati prednost. - Zatim srušivši dva jednim udarcem, dodala je. - Sada nikada neće biti!
  Angelina je jedva imala vremena da sagne glavu od udarca naboja. Čak je i pramen vatrene kose bio odsječen, ugaona krhotina. Crvenokosi komsomolski ratnik je uzviknuo:
  - Šišanje je ovde besplatno, iako je toalet skup!
  Galina je, kikoćući se kroz suze, odgovorila prijateljici:
  - Znate, ovo uopšte nije smešno... Generalno, u slučaju smrti, hoće li biti nastavka, to je pitanje?
  Angelina se pretvarala da je iznenađena:
  - A šta je, u stvari, frka? Uostalom, nepostojanje, barem, ne sadrži bol, umor ili iskustva. Dakle, mnogo je slađe od našeg života u neprekidnim iskušenjima! - A onda je dodao vatreni đavo. - Život je neprekidni test na uskom putu, ali problemi su hrana, naša želja da živimo na veliko!
  Prije nego što je odgovorila, Galina je ugledala mudžahide s licem mješanca i laganim pritiskom na okidač prekinula je njegovo hvatanje. Komsomolska ratnica, tresući svojim crvenim uvojcima, nacerila se:
  - Znate, svi bez izuzetka više vole život nego ništavilo. To znači da čak i u našim mislima postoji neopisiv šarm!
  Galina se zakikota, uz očigledan napor:
  - Uključujući i živi i trpi! - Zlatokosi komsomolski ratnik je zastao i dodao mirnijim glasom bez muke. - Ali da li je moguće razumeti svetlost bez poznavanja senke. A blaženstvo ne poznaje bol. Sva svjetlost je poznata kroz dualizam!
  Angelina se samo djelimično složila:
  -Ako tako govorimo, onda smo morali biti poraženi od mudžahedina da bismo istinski razumjeli ukus pobjede. - Vatrena đavolska komsomolka pomaknula je šakom, rascijepivši komad ploče. - Takođe, uostalom, dualizam: izgubljeno i dobijeno! Pobeda je uvek gorka sa gubicima, ali slatka sa nagradama - poraz dobija samo gorčinu, a slan ukus "premium" jarma!
  Galina, brišući optički nišan, nije mogla a da se ne složi:
  - Da, naravno, u svemu je prisutan određeni dualizam. Kao vrsta, Božanstvo, bilo bi beznadežno rutina bez Đavola.
  Angelina je požurila, ne zaustavljajući vatru, da ispravi drugaricu:
  - Sam po sebi, izraz Đavo na starogrčkom znači klevetnik. To jest, u Bibliji se pokušalo prikazati protivljenje Bogu na najopakiji način.
  Galina je, izbijajući oko drugog mudžahedina snajperom, navela svoju prijateljicu:
  - Ovo je crni PR. Pokušavate podići svoj rejting snižavanjem protivnika?
  Angelina je sasvim logično primijetila:
  - Naravno, svaka osoba na vlasti koristi svoje administrativne resurse da diskredituje svog protivnika. U tome postoji određeni obrazac, a ne želja da se odaje moć, a koritom izgube privilegije. Stoga je u najmanju ruku naivno očekivati u Bibliji objektivnu definiciju sukoba između Boga i Sotone.
  Galina je čak zakolutala plavim očima na čelo:
  - Naravno, ne može se tražiti objektivnost od vlasti. Ali pitanje je ko je Sotona. Najsavršeniji anđeo koji pokušava dati više slobode stvaranju, ili... Onaj koji je postao otac zla i patnje?
  Angelina je tužno uzdahnula.
  - Bol i patnja su postali toliko prirodni za čovječanstvo da ozbiljno sumnjam da ih je Lucifer rodio... U svakom slučaju, bez želje Svemogućeg Boga, malo je vjerovatno da bi stvoreno biće moglo uspjeti barem... ..
  Galina je, nakon što je poslala smrtonosni metak u iskrivljeni most mudžahedina, propali dolje, istog trena sav u krvi. Ratnik se odmah složio:
  - Da, svo zlo i problemi koji se pripisuju đavolu je isto što i uvrijediti bič koji je udario nego onaj koji ga je udario.
  Sama Angelina, pogodivši neprijatelja kratkim rafalom, zabila je i kundak u najbliže iskrivljeno lice, nakon čega je dodala:
  - Ovdje je prikladnija sljedeća analogija: vlasnik je isklesao štap od drveta, tukao njime roba, a onda kaže - štap je apsolutno zlo, a vlasnik apsolutno dobar!
  Galina se nehotice okrenula, a slomljena kost djevojčice zadala je strašne bolove u upaljenim zglobovima. Ratnik je malo naborao čelo, ali se nije sagnuo na stenjanje. Štaviše, ona je, kao da se igrala kuglanje, ubila tri mudžahedina. Jedan od Avganistanaca je ispustio nagnuti faustpatron, kao rezultat toga, lanser je eksplodirao.
  Činilo se da je snop vatre prožimao beton, a krhotine tijela, kosti, pocijepano meso poletjeli su gore.
  Galina je, kikoćući se, rugajući se (nećeš preživjeti u ratu bez humora, ili barem nećeš održati svoju psihu u dobrom zdravlju) pjevala:
  - Kakva bol, dobra bol: utakmica protiv duhova nacista; sto - nula!
  Obje prelijepe djevojke su se smijale glasno, glasno.... I očigledno je od prodornog smijeha toliko pogodio uplašene mudžahedine da je paljba s njihove strane odmah pokisla. Tišina je bila tako iznenadna i teška da je ratnike udarila po ušima. Čak vjerovatno ni eksplozija rakete V-5 u lobanji nije bila tako smrtonosna!
  . POGLAVLJE #2
  Angelina je uzviknula:
  - Ništa tako prodorno ne vrišti o gubicima kao vojno zatišje!
  Galina je, nervozno češkajući se bosom nogom po uhu, s neiscrpnom duhovitošću dodala:
  - Zvuci bitke su zaglušujući, ali zaista oglušite kada ne primetite kraj kanonade!
  Mudžahedini su neočekivano olakšali zadatak - bacili su bele krpe i počeli da viču iz sveg glasa:
  - Bin Laden kaput! Bin Laden kaput!
  Sibirski ratnik opet nije mogao odoljeti aforizmu:
  -Narod se prema lošem vladaru odnosi kao prema pivu, želi da ga vidi hladnog i na stolu, ali je spreman da to plati ne samo parčetom papira!
  Galina je suptilno primijetila ovo:
  - Kada je vladar loš, dobro se citira u vicevima! A kada ima puno viceva, onda život postaje zabavniji! A smeh produžava život! Odnosno, sa beskorisnim vođama: život je poput neprekidne anegdote: dug, veseo, užasan, ali uvijek voljan znati nastavak!
  Angelina se nervozno zahihotala.
  - I nisam znao zašto osrednji kraljevi obično vladaju tako dugo!
  Gotovo sto pedeset mudžahedina se predalo. Među njima je bilo najmanje tridesetak dječaka od deset do šesnaest godina, većina u kratkim hlačama i bosonogih, koji su uspjeli da u rovovima potuku gola preplanula koljena. Ugledajući se na lijepe djevojke jedva pokrivene otrcanim krpama, momci pocrvene i spuste glave, ali u isto vrijeme i dalje mrko gledaju sablasno lijepe ratnike.
  Mudžahedini-Afganistanci zbunjeno polažu oružje, ni ne pada im na pamet da je sramota smatrati da se pola bataljona preda dvije ranjene, još vrlo mlade djevojke. Kako su uplašeni i zapanjeni.
  Jedan od dječaka, nervozno grebajući prljav đon po travi, kao da mu je zabio iver u golu petu i rekao na slomljenom ruskom:
  - Ne šalju me tetke u Sibir, tamo ćemo smrznuti nosove, prste i noge!
  Angelina je ljutito rekla:
  "Ipak ćemo poslati, a da vam se bose noge ne ukoče na snijegu, svaki sat ćete biti žestoko batinani motkama po bosim nogama.
  Dječak mudžahid je drhtao od straha i briznuo u plač kao djevojčica. Galina je požurila da utješi dijete:
  - Još si mali. Vjerovatno ćete biti sumirani pod kategoriju civila. Za svaki slučaj, reći ćete da još nemate dvanaest godina, onda vas sigurno neće odvesti u kamp.
  Dečak iz milicije odjednom je prestao da urla i tišim tonom, pokušavajući da imitira odraslu osobu, rekao je:
  Neću ostaviti svoje drugove! Ili su svi slobodni ili zajedno u koncentracionom logoru!
  Djevojčice su bile zadivljene neočekivanom hrabrošću dječaka, Angelina je prišla i pogladila ga po glavi:
  - Bravo, biće vam zasluženo... Ali ne bojte se, većina zarobljenih mudžahedina će raditi u evropskom dijelu Rusije, obnavljajući fabrike i poljoprivredu, a za vašu djecu će biti dobre hrane, bolje od Vaše karte i najbolji filmovi će biti prikazani.
  Zarobljeni dečaci su bili zaista mršavi, neki su čak pokazivali i jagodice, a tri momka gola do pojasa ispod tanke kože probijala su se kroz svako rebro, a ruke su im postale tako tanke da je bilo neverovatno kako su u sebi držali avganistanske faustpatrone. Obroci hrane u Trećem talibanskom kalifatu, koji se daju karticama, posljednjih su mjeseci toliko smanjeni da je stanovništvo gotovo umiralo od gladi. Štoviše, proljeće je koje je tradicionalno najoskudnije doba godine za proizvode.
  Galini je bilo žao ovih momaka, djece "nadljudi", koji sada izgledaju kao jadni, gladni bosi. Prekapala je po džepovima, pronašla u njima malu američku čokoladicu i ostala zatečena.
  Poklon dobijen po Lend-Lease-u je bio premali, a bilo je trideset i dva dječaka (ostali su dosta stariji, u vojnim ili vatrogasnim uniformama, neobrijani, vrlo neugodni, pogrbljeni, zbog čega izgledaju kao starci!), neće biti dovoljno čokolade za sve.
  Dati jednom, a uvrijediti druge? Ili bacanje žreba? Ovo drugo je obično izlaz, ali u ovom slučaju može izgledati smiješno. Ili podijelite šest pločica između najmanjih boraca.
  Potonje se Galini Lomonosovoj učinilo najpravednijim, a on je, izvadivši čokoladicu, pažljivo uklonio omot, podijelio kriške, dajući ih najmanjoj i najmršavijoj afganistanskoj djeci.
  Bivši mudžahedini se zaista činilo slomljenim. Nijedan od njih nije požurio, nije pokušao, nije nasrnuo ili oduzeo oružje. Istina, neki su kroz zube promrmljali nekakvu kletvu, ali čim su komsomolke zakoračile u njihovom pravcu, sablasi su odmah utihnuli i pritisnuli im glave u ramena, kao da očekuju udarac.
  Galina je čak frknula s neuobičajenim prezirom:
  - Neophodno je da se nadljudi zgrče. A gdje je njihov neuništivi muslimanski duh talibana?
  Angelina, otimajući cigaretu od jednog od dječaka, i bacivši je u travu, gaseći je prstima isklesanih, doduše prekrivenih ogrebinama nogu, povikala je:
  - Za nekoga ko puši cigarete, gradi uspeh u životu, prečesto pravi pauzu!
  Galina je spremno potvrdila:
  - U tome se slažem sa Bin Ladenom, pravi mudžahedinski ratnik ne treba: piti, pušiti i mora biti vjeran!
  Poslije ovih riječi, tmurni dječaci, spremni da svakog trenutka briznu u plač, prasnuli su u prijateljski smeh, i sve je odjednom nekako postalo lakše na duši.
  Kada su komsomolski ratnici predali ratne zarobljenike najbližoj ruskoj jedinici, Angelina je napravila zavoj za Galinu, fiksirajući svojevrsnu udlagu na slomljenu ključnu kost. Terenski doktor je odmah predložio da ratnik legne na nosila i provede nekoliko dana sam. Komsomolski ratnik je s prezirom odbio ovaj prijedlog, iako je shvatila da, nažalost, u ruskoj vojsci ima mnogo vojnika koji bi ga odmah uhvatili. Glas joj je bio strog, kao da učiteljica grdi nemarnog učenika:
  - Da propustimo sate našeg trijumfa, posljednje najradosnije dane rata? Da, ovo je najokrutnija kazna koja se može zamisliti. I zar ne želite da ruskoj vojsci oduzmete najboljeg snajpera?
  Doktor je problijedio, ostarjelo mu se lice zamutilo, pred očima mu se ukazao znak suda... Galina, videći njegov strah samo glasno, kao djevojčica, nasmijala se i pljesnula rukom po ramenu:
  - Pa, ne radi to! I sam mrzim one koji pišu optužnice više od mudžahida. Tako da...
  I djevojka je, zviždući, otišla...
  Prsten oko Kabula još uvijek nije bio dovoljno gust, odvojene avganistanske jedinice probile su se od kotlova do odbrambenih čvorova glavnog grada. Južni pravac je odsječen, ali na sjeveru, gdje je ofanziva počela tek 20. aprila, a odgođen je i prelazak punog donjeg toka rijeke Afganistana, mudžahedini su i dalje imali puškarnice.
  Bin Laden je bio ubijeđen da napusti Kabul, pobjegne na jug, a zatim se skloni u podmornicu. Avganistanska podmornička flota, sa svim svojim gubicima, i dalje je bila najneupadljivija na svijetu, a borbenih podmornica je bilo manje od svih ostalih flota na svijetu zajedno!
  Ali bili su do krajnosti tajni.
  Ali činilo se da je Bin Laden toliko mentalno slomljen vlastitim političkim i vojnim fijaskom da je odlučio prihvatiti smrt. Histerični diktator nikako nije bio samo neka vrsta plemstva i nije bio kukavica, spreman na sve zarad odlaganja susreta sa staricom čiji je dah hladniji od tečnog azota, a stisak neumoljiv. Ipak, to je javno objavio, ali šta je zapravo mislio...
  Jezik je dat pametnom političaru da sakrije svoje misli, ali češće nego ne, sav govor političara otkriva besmislenu glupost!
  Nataša se takođe jako bori. I njena gola okrugla peta, kao da se predaje danu uništenja, i granata će proletjeti i temeljito rastrgati mudžahedine.
  Djevojka je cvrkutala:
  - Jedan dva tri četiri pet! Žena je izašla da puca!
  Zoya, škrabajući po dushmanima, i koseći čitave redove militanata, zacvilila je:
  - Verujem da će se ceo svet probuditi,
  Biće kraja fašizmu...
  I sunce će sjati
  Osvetljavam put komunizmu!
  Augustin je ispalio liniju na avganistanske borce i presjekao cijelu liniju.
  I zagugutala je:
  - Slava komunizmu u Rusiji!
  Svetlana je uz smeh primetila:
  Imamo kapitalizam!
  A djevojka je golom petom bacila smrtonosni grašak.
  Onda je zagugutala:
  - Ljudi će biti srećni
  sreca zauvek...
  Sovjetska vlada -
  Snaga je velika!
  Natasha je bacila granatu, prevrnuvši mudžahedinski tenk, koji je bio napravljen od drveta, i cvrkutala:
  - Za veliki komunizam!
  I ratnici su to uzeli i zviždali. I vrane koje su pale u nesvest počeše da padaju sa neba.
  I probijali su glave mudžahedina svojim kljunovima. I probušili su im turban i tako dalje.
  Zoya je zacvilila, namigujući:
  - Slava Rusiji, sa drugim dolaskom komunizma!
  Devojke su bile veoma duhovite. I bukvalno ih zaiskrila.
  Avgustin se iskezila zubima:
  - Budite slavni po Otadžbini - koja je u ratu sa sablasima!
  A djevojka je uzela iz baze kao lupanet. A njena neverovatna moć je jednostavno smrtonosna.
  Zoya ga je uzela i cvrkutala:
  - Biće pobede nad Bin Ladenovim vojnicima!
  I ratnik je vrlo dobro naciljao. I svaki metak je pogodio metu.
  Onda su devojke cvrkutale:
  - Sada smo ponovo na paradi,
  Vatra boljševizma u grudima...
  Komunistička brigada -
  Sa nama Lenjin napred!
  Svetlana je potvrdila, koseći protivnike kao kosom i tvitala:
  - Za akrobatiku!
  A djevojka je uzela i oborila neprijateljski avion. I uradila je to izuzetno dobro.
  Nataša je agresivno primetila, koseći svoje protivnice, i zacvilila, pokazujući zube:
  - Za otadžbinu, našu majku!
  A eto devojke, kako kuca na neprijatelja. A onda je tenk odnesen sa tornja, a metal je otkinut sa trupa i valjci su krenuli na sve strane.
  Jurili su i vrtjeli se po travi i sve spalili. I jedan od valjaka je udario mudžahedine u stomak i prepolovio ga.
  Natasha je namignuvši primijetila:
  - Za otadžbinu, koja je najkul od svih!
  I ratnik daje izuzetno precizan okret. Borbe su ovdje teške i krvave.
  Dushmans snap. Čini se da su bukvalno bezbrojni.
  Avganistanci žele mir i jedinstvenu upravu. Ali sada je Rusija ponovo na njihovoj teritoriji. I tamo se vode žestoke borbe u ovom sudbonosnom Avganistanu.
  Zoya, pucajući, napomenula je:
  - Slava vremenima velikog komunizma!
  A djevojka će baciti limun golim nožnim prstima sa ubilačkom snagom.
  I rasturi svoje protivnike.
  Augustina je primijetila, koseći mudžahedine:
  - Slava našoj odanosti i vjeri!
  Crvenokosa je skočila i potrčala prema sablasima. Njena bakrenocrvena kosa vijorila je poput bojnog barjaka. Odmah vidite - djevojka je ono što vam treba.
  A sada će djevojka golom, ružičastom, očvrslom petom udariti u bradu avganistanskog generala. I slomiti mu vilicu. Tada je ljepotica zagugutala:
  - Za izuzetna dostignuća Ruskog carstva!
  Opet, borbe u Afganistanu su veoma teške i krvave. Masa raznih vrsta razaranja i smrti okolo.
  Mirabela je, nanoseći sablasne udarce iz vazduha i dižući čitave toljage kamenja i metala, rastopljenim gvožđem, gukala:
  - Ja sam najjači pilot!
  Akulina Orlova je sumnjala:
  - Ne, ja sam najjači!
  I kako će pogoditi neprijatelja velikom razornom snagom raketom.
  Anastasija Vedmakova je primetila veoma agresivno, slajući granate sa kolosalnom razornom snagom iz svog jurišnika.
  Djevojka, zgnječeći golu ružičastu petu, zagugutala je:
  - Borićemo se za otadžbinu,
  Hajde da se poljubimo!
  I naš oklopni voz je uspio da ubrza!
  Akulina Orlova imala je biserne zube i veoma lepa usta. A njen jezik je veoma ružičast i graciozan, sposoban da čini čuda.
  Djevojka je gukala:
  - Ne trpite poniženje Slovena,
  Pogazićemo talibane planinom...
  Nećemo tolerisati više uvrede -
  Slomimo neprijatelja bosim nogama!
  Naravno, devojke su veoma duhovite i melodične. Imaju toliko šarma i različitih šala.
  Mirabela se prisjetila kako je dušmanov jezik lizao njene otvrdnule, prašnjave tabane djevojčinih bosih stopala.
  I kako je škakljivo i prijatno.
  Devojka je pevala:
  Mi smo najjači na svijetu
  Potopit ćemo sve neprijatelje u toalet....
  Otadžbina suzama ne veruje -
  A mi ćemo zlim oligarsima udariti mozak!
  Natasha Sokolovskaya, pilot iz Lucifera, tvitovala je:
  - Slava Rusiji, najvećoj zemlji!
  I sa golom petom, kako pritisnuti. Ovo su zaista devojke sa košmarnim osmehom. A ako smrtonosna snaga raketa izleti iz njihovih višenamjenskih mašina, onda se dižu rovovi i bunkeri!
  Djevojke u avganistanskom ratu su, naravno, nešto posebno i jedinstveno.
  Stalenida lansira rakete kolosalne, smrtonosne snage na mudžahedine.
  I kidajući Allahove ratnike njihove Talibane. Da, ovaj pokret je pokazao svoju održivost. Toliko godina borbe sa Rusijom.
  Stalenida i Veronika, lupkajući golim, prašnjavim tabanima po pijesku, smotale su iscjedak.
  I opet nešto izuzetno smrtonosno leti. I nosi mnogo razaranja.
  Steelenida je pjevala:
  - Slava našoj lijepoj domovini!
  Onda kako uzeti i pokazati jezik. A njena gola peta će pritisnuti dugme okidača.
  Viktorija i Veronika su uzele i izvukle nešto puno snage i kolosalne moći razaranja.
  A onda je ruska gasna mašina proradila. I pali čitava polja dušmanima.
  Devojke su imale kolena boje čokolade - tako preplanule. I zaista je vrlo seksi. Koža gotovo djevojčica je crna, a pahuljasta kosa je, naprotiv, svijetla i pomalo zlatna.
  Evo nekoliko nevjerovatnih ljepotica.
  A ako nešto lansiraju... Lijepe djevojke blistaju od znoja, a njihova preplanula koža kao da je izlivena iz bronze.
  Kako je ovo šarmantno.
  Steelenida, istrebljujući Afganistance, zacvilila je:
  - Moja vojska je jaka, štiti svet!
  Tamara je na ovo odgovorila:
  - Možda ste mislili - naša vojska!
  Veronika i Viktorija su pevale dok su pucale na afganistanske sablasne:
  - Nije prerano...
  Ne želimo da idemo u vojsku!
  Oh, oh, oh -
  Ne želimo da idemo u vojsku!
  Tamo momci nisu previše izdržljivi za ljubav!
  I kako se ljepotice smiju.
  Tamara je pretukla svoju protivnicu i zacvilila:
  - Za najveći komunizam u svemiru!
  Nicoletta je pevala, trepereći golim kolenima:
  - Kapitalizam kaže čvrsto ne,
  Socijalizam je naš odgovor!
  I opet djevojka, kao da baca smrtonosnu silu, kolosalno uništenje granate.
  Alenka i njen tim se bore sa brojnim sablasima.
  Djevojka se bori sa velikim entuzijazmom. Bori se kao čudovište. Pokazuje svoju kolosalnu klasu i škripi:
  - U ime besmrtnih ideja komunizma,
  Vidimo budućnost naše zemlje...
  Anyuta je sa osmehom odgovorila:
  - U Rusiji sada kapitalizam! Tako da...
  Alenka je golom petom bacila kolosalnu destrukciju i zacvilila:
  - Socijalizam živi!
  Allah je zadovoljnog pogleda primijetio:
  - Doći će era velikog komunizma!
  I opet, dok ubilački okret eksplodira.
  Marija je gugutala, veoma zadovoljnog pogleda, i slamala mudžahedine, koji su puzali kao skakavci:
  Neka dođe doba komunizma!
  I opet, kako baciti ubilački poklon smrti.
  Olimpija je vrlo agresivno primijetila, razbijajući talibanske horde i zavijajući:
  - Za veličinu komunističke Rusije!
  I opet, kako djevojka baci bosom nogom takvo uništenje bez presedana.
  Marusja, udarajući neprijatelje i koseći ih iz mitraljeza, i igrajući se pločicama štampe, cvilila je:
  - Za svetu Rusiju!
  Matrjona, prosijecajući neprijatelja i koseći ga, zacvilila je:
  - Za Boga Peruna!
  Elena je potvrdila:
  - I za Svaroga!
  Alla je pokosila niz dushmana i zaurlala:
  - I ne zaboravite veliku Majku Bogova Ladu!
  Marija je, nokautirajući mudžahedine, napomenula:
  - Veličina naše domovine je u svemu!
  Olympias kako ugraditi iz bacača granata, i rastrgati neprijatelje i škripati, na vrhu svojih pluća:
  - Pobeđujemo bez izuzetka!
  Anyuta se u potpunosti složila sa ovim:
  - Da, naša pobeda je neizbežna!
  I ratnik je uzeo, i gola peta je proradila.
  A od tenka Avganistanaca - toranj je otkinut.
  Matryona je kroz smeh pevala:
  - Sve najbolje će biti sa nama!
  Djevojke nastavljaju da se bore sa nebrojenim mudžahedinima poput napada oblaka skakavaca.
  Koliko ih je ovdje - jako puno.
  Ali ima i dosta devojaka. I veoma su lepe.
  Viola i Malvina su se vrlo slavno borile protiv avganistanskih dushmana. I hajde da ih skršimo brutalnošću.
  Viola je čak cvrkutala, bacivši bosom nogom raketnu granatu:
  - Uništavam sve!
  I kako će to dati dobro namjeran i tačan okret mudžahedinima.
  Malvina je primijetila, također s velikom preciznošću škrabajući sablasima:
  - Naša pobeda u svetom ratu!
  I opet će baciti granatu uz pomoć gole pete.
  Ovo su devojke - najveća čast njihove klase.
  Viola je čak cvrkutala namigujući:
  - Biće i grad na Veneri i Marsu!
  Malvina se spremno složila sa ovim:
  - Tamo će jabuke cvetati!
  Djevojke su se odlikovale veoma velikom ljepotom i divljenje je bilo ogromno.
  Ali ovdje opet Gerda iz redova plaćenika kreće na tenk.
  A ratnik je takođe bos i u bikiniju.
  A ona je na specijalnom - cool rezervoaru - "Leopard" -3. A ovo je veliki auto, moram reći moćan.
  A uz nju su i devojke skoro gole.
  Gerda puca golim prstima i cvili:
  - Slava eri novih tehnologija!
  I kako zakucava neprijatelja.
  I eksplodiraće visokoeksplozivni fragmentacijski projektil kolosalne razorne moći.
  Mudžahedini sa otkinutim rukama i nogama odlete u daleke pravce.
  Jednom od njih je raznesena glava u šlemu. Bila je povraćana i šutnuta.
  A djevojka Aurora je bosom nogom bacila ovu glavicu kupusa.
  Tada je djevojka zacvilila:
  - Naša trka je najbolja!
  I dala je vrlo precizan i namjeran okret. Iz koje je pokošeno desetak mudžahedina.
  Aurora je gukala sa osmehom:
  - Jabuke su u cvatu, imaćemo paprikaš!
  Gerda na tenk smrska Dushmans. A ona, zajedno sa prijateljima, hici iz dva pištolja bili su ubilačke prirode.
  Charlotte je opalila, pritiskajući gole prste na dugmad džojstika i viknula:
  - Čuvena Keopsova pantomima!
  Tada će ljepotica prasnuti od smijeha.
  Christina, jebeći Avganistance mitraljezom, primijetila je:
  - Neka je Bog s nama!
  Magda je logično primijetila:
  - Da li mu trebaju bosonoge, mutne devojke poput nas?
  Gerda je gukala:
  Treba mi velika snaga!
  I kako pogađa neprijatelja smrtonosnim projektilom. I masa mrtvih i razaranja su otišli odjednom.
  Charlotte je primijetila pritiskom na dugme džojstika golom petom:
  - To je kao Luciferova vojska!
  Nakon toga ljepotica blista bisernim zubima.
  Mudžahedini su mučili jednu od djevojaka. Namazali su joj gole tabane suncokretovim uljem i postavili mangal. I plamen je počeo da liže gole, okrugle pete devojke.
  I bilo je tako divno. I bukvalno milovao njen taban.
  Gerda je bijesno progunđala:
  Sve ćemo vas ispeći!
  Charlotte se zahihotala i rekla:
  - Prvo ćemo u očima duhova - videćemo! A onda ćemo ih sve spržiti i pojesti!
  Ratnici naravno na velikoj visini.
  Ovdje su počeli da lome mudžahedine gusjenicama. I bili su vrlo uspješni u tome. Krv je tekla ispod valjaka, a kosti su krckale. Sve je izgledalo prilično sjajno.
  Gerda je sa osmehom primetila:
  - Ja sam bijesna kobra!
  I opet, kao u duhu, mlati. Ovo je njen kredo.
  A bomba za bombom se postavlja iz vazduha. I ne daju milosti cijelom ovom čoporu talibana.
  Charlotte je preko skajpa namignula pilotima i zacvilila:
  - Neka se naš buran program realizuje!
  Christina se složila sa ovim:
  - Naravno da hoće!
  A na nebu, Albina, kao da kuca sablasove. I to će uzrokovati mnogo razaranja.
  Zatim cvrkuće:
  - Ja sam pravi plavokosi zmaj!
  A Alvina će biti lansirana iz zraka kao raketa, a neprijatelji će biti razbijeni.
  Onda će zaurlati:
  - Za eru kolosalnog komunizma!
  Albina je, izbacivši duhove iz zraka, dodala:
  - A nije ni kolosalan!
  Djevojke, naravno, sa maštom.
  Rat između SSSR-a i Afganistana se nastavio...
  Nataša je pucala na vojnike talibanskog carstva, bukvalno ih pokosila i pevala...
  Neka sunce uvek bude
  Neka uvek postoji raj...
  Neka uvek postoji majka -
  Neka uvek budem!
  A djevojka će, golih prstiju na nogama, ispaliti ubilačku granatu na Afganistance. I masa ratnika islamskog carstva će biti raskomadana.
  Zoya takođe snima i peva:
  - Slavljen budi, slavljen si, ti si naša Zemlja!
  Naše rodne šume i polja!
  U ime Svemogućeg,
  Vi ste naša draga, sveta porodica!
  I golim nožnim prstima će također baciti nešto tako smrtonosno na mudžahedine.
  Da, ratnici fundamentalističkog carstva suočili su se sa ozbiljnim problemom.
  Crvenokosi Augustin nastavio je kositi mudžahedine i cvrkutati, koseći njihove redove:
  - Ja sam najjači na svetu!
  I kako golim prstima ubilačke moći baca dar smrti, razdirajući neprijatelje.
  A Svetlana je takođe dodala nešto smrtonosno neprijateljima i uništila telo.
  A onda promrmlja:
  - Slava mojoj Otadžbini!
  I on će, također, baciti dar uništenja svojim golim nožnim prstima smrtonosne sile.
  Ove devojke su grozne.
  Ratnice su zauzele Avganistan, a čipovi lete iz talibanskog carstva.
  Natasha je, pucajući na mudžahedine i pokosivši ih, zabilježila:
  - Slavićemo Boga Imenom Svarog!
  I golim prstima, kako pokrenuti ubilački dar uništenja.
  Devojke su zaista pokazatelj najvišeg akrobatike.
  Zoja je svojom grimiznom bradavicom pritisnula dugme za bazuku, udarila po mudžahidima i zacvilila:
  - Za SSSR!
  I Augustin će također uzeti i pobijediti žute trupe. I on će razbiti i škripati mnogo mudžahedina:
  - Ali živjeti kao prije, ali živjeti po Brežnjevu!
  Glup sam, glup sam, ne mogu!
  I golim nožnim prstima ponovo će lansirati nešto izuzetno smrtonosno. Evo devojke.
  I Svetlana je, takođe, u bitci veoma borbeno derište. I očajnički se bori. I sposoban je da odsiječe masu militanata koji napreduju iz talibanskog islamskog carstva.
  A djevojka urla:
  - Slava komunizmu Svarog!
  I drugi potvrđuju:
  - Slava komunizmu!
  . POGLAVLJE #3
  Elizabeth puca na neprijatelja. I također koristi gole nožne prste. Ima dobar tenk, sposoban da probije protivnike. A ovoj devojci se mora reći, pravedno
  super klasa.
  I ona puca, i pogađa protivnike.
  I pjeva:
  - U pobjedi besmrtnih ideja komunizma,
  Vidimo budućnost naše zemlje...
  I crvena zastava naše otadžbine,
  Uvijek ćemo biti nesebično vjerni!
  Ekaterina takođe puca na neprijatelja, pogađa ga skroz i skroz, i probija tornjeve automobila. Zatim vrišti:
  - Slava komunizmu Lada!
  I također koristi gole nožne prste.
  Elena također puca na mudžahedine. Razbijanje talibanskog carstva. Udara je skroz i skroz, i zacvili:
  - Naš cilj je ispravan!
  I Eufrosinija takođe veoma precizno pogađa neprijatelje. I pjeva:
  - U ime sjajnih ideja! Zlikovac će biti poražen!
  I takođe kako namiguje svojim partnerima.
  I kako će Elizabetin tenk skočiti. I hajde da uništimo trupe mudžahedina. I bilo je divlje.
  Devojke su pevale i urlale:
  - Mi smo najjači na svetu!
  I opet su šutirali vrlo precizno.
  To su bile devojke - šta ti treba!
  I slavno su tukli neprijatelje-mudžahedine.
  Ovdje na nebu i djevojke su davale dushmane.
  Anastasija Vedmakova, obarajući avione, prešla je na zemaljske mete. Zgnječila ih je i zacvilila:
  - Mi devojke smo hrabre, hrabre. hrabar,
  Imamo veoma slatke kovrdžave dečke!
  Vruće ih sameljemo
  I onda pljunemo, preko lijevog ramena!
  Akulina Orlova, jebeni protivnici, izdala:
  - Dok ste na putu!
  I oborio mudžahide bosim nogama.
  Mirabela Magnetić je takođe oborila talibanske trupe i cvrkutala, pokazujući zube:
  - Biće mnogo pobeda!
  I njeni goli nožni prsti su počeli da se pomeraju.
  To su bile djevojke - samo super klasa!
  Alenka i njen tim su se borili sa mudžahedinima. I izgledalo je veoma harizmatično.
  Djevojke su se branile i golim prstima bacale darove uništenja na vojnike talibanskog carstva koji su napredovali.
  Alenka je golom petom poklonila uništenje i zapjevala:
  - Alek, suze od sreće!
  Anjuta je golim prstima bacala darove smrti i cvilila:
  - Kako joj duša peva na harfi!
  Alla je takođe mlatila pritiskajući svoju grimiznu bradavicu na dugme bazuke i izdala:
  - Kap, kap, kap, a Alenkine plave oči, suze padaju na koplje!
  Marija je udarila golim prstima i zacvilila:
  - Pravo na koplje! I mama!
  Olimpija takođe, kako da se smeje, i obnaži svoje biserne zube.
  Ona je djevojka rijetke ljepote i šarma.
  U isto vrijeme, ratnik se kikoće i ciči:
  - Slava kraljevima komunizma!
  I golom petom podleći će ubilačkoj sadašnjosti smrti.
  Marusya je takođe željna borbe...
  I žvrlja mudžahedinima velikim intenzitetom iz mitraljeza. I golom petom baca darove smrti.
  i kaže:
  - Za veliki komunizam!
  Matrena tuče i vojnike talibanskog carstva. Kosi ih velikim intenzitetom. I uzvikuje, namigujući:
  - Za izuzetne pobede!
  Alenka agresivno izjavljuje, koseći neprijatelja:
  - Naša Rusija je prva i velika!
  I bosom nogom baca ubilački poklon uništenja.
  Anyuta sa cerekom izjavljuje, sabijajući redove mudžahedinskih vojnika:
  - Slava Crvenoj armiji!
  I opet baca na neprijatelja, ubojiti dar uništenja.
  A Allah će početi uništavati protivnike. Takođe, njeni goli nožni prsti potpuno lome neprijatelje.
  A dar smrti bačen bosih nogu leti.
  A Marija je takođe veoma borbena devojka u borbi. I njeni udarci su veoma precizni i garantovano pogađaju neprijatelja.
  I ova djevojka je takođe borbeni lik.
  Puca u sebe i vrišti:
  - Slava eri komunizma!
  Olimpija puca na neprijatelja. On pokosi mudžahedine i sa osmehom kaže:
  - Slava našoj Otadžbini!
  I opet, hajde da mlatimo Afganistance.
  I golim prstima da bacaju darove smrti na protivnike.
  Ovo su devojke u ruskoj vojsci.
  I pucaju na neprijatelja, konkretno ga pogađaju.
  Marusya takođe puca na neprijatelja. I on to radi veoma dobro.
  Djevojka vrišti iz sveg glasa:
  - Slava KPSU!
  I namiguje ljubičastim očima.
  I opet baca dar uništenja bosih nogu. Ova devojka je prosto neverovatna.
  Marusya je prelijepa, i gotovo gola.
  Matrena takođe puca u neprijatelja, i to vrlo precizno. Udara ga i škripi, otkrivajući zube:
  - Nebo i zemlja - ljubavi moja!
  A i djevojka kako natopiti neprijatelja uz pomoć golih peta nogu.
  Devojke vole da ubijaju - to su devojke!
  Stalenida se također intenzivno bori protiv mudžahedina.
  A ova devojka će lansirati raketu na vojnike Talibanskog carstva. I kako će rastrgati masu avganistanskih vojnika. Ovo je devojka - recimo šta nam treba.
  Steelenida je gukala:
  - Za otadžbinu - SSSR!
  Veronika se takođe očajnički bori sa neprijateljima. I baca smrtonosne darove smrti golim nožnim prstima.
  I dok djevojka vrišti:
  - Za veliki komunizam!
  Viktorija se bori. Tako je pritisnula svoje gole, preplanule noge na lanser i kako je pogodila mudžahedine. Razdvojila ih je i zagugutala:
  - Veruj mojoj otadžbini!
  I Serafim kao udar na neprijatelja. Kako će položiti i uništiti masu mudžahedina, lajući:
  - Za našu otadžbinu!
  Ove devojke su samo čudo.
  Oleg Rybachenko, ovaj besmrtni dječak se također bori sa djevojkama. On je pravi i najkul borac na svijetu.
  Dječak siječe avganistanske vojnike mačevima i baca im poklone uz pomoć golih nožnih prstiju.
  I dok peva:
  - Ako je tvrđava na putu,
  Neprijatelj je izgradio...
  Potrebno je zaobići sa zadnje strane -
  Uzmi je bez metka!
  I opet dječak i djevojčica, zajedno s njim, Margarita kako zvižde.
  A vrane, nakon srčanog udara, padaju na glave mudžahedinskih vojnika.
  Margarita Koršunova mačevima siječe mudžahedine, ova poletna djevojka škripi:
  - Slava kraljevima komunizma!
  I opet će mahati bosom nogom i bacati otrovne igle na neprijatelje.
  Ova deca su prava čudovišta.
  Oleg Rybachenko, škrabajući protivnike, kako će izdati:
  - Da je samo cijela glava!
  Uskoro ćemo biti u Kabulu,
  To je sve!
  Margarita je to potvrdila istrijebivši svoje protivnike:
  - Da, bićemo u Kabulu!
  I kako će primiti dar smrti golom petom.
  Ova deca su prava čudovišta.
  I bore se kao mladi heroji. Iako izgledaju kao da imaju samo dvanaest godina. Ali izgledaju samo kao djeca.
  Sada je Bin Laden postao takvo čudovište da plaše djecu. Kao i ranije, bili su uplašeni Hitlerom. I ovo je, naravno, takođe zanimljivo i logično.
  I mudžahedini su na nekim mjestima uspjeli da se zabiju u rusku teritoriju.
  Zato su mudžahedini i brojno su jaki.
  U zarobljenim selima, trupe talibanskog carstva zauzele su i bez oklijevanja odlučile da bičevaju i tuku sve žene i djecu motkama po petama, a odrasle muškarce jednostavno zatvoriti
  spaliti u šupama. U stvari, oni su opasni, a mudžahedinima nije potrebna radna snaga. A žene mogu biti silovane. I muškarci su odvedeni i gurnuti u štalu. Ko se opirao
  streljani su na licu mesta. Svi tinejdžeri kojima su se brkovi već probijali takođe su bačeni u šupe, poliveni benzinom, zajedno sa odraslim muškarcima. U stvari, oni se već mogu boriti.
  Mudžahedini su ga uzeli i zapalili. I ljudi su živi spaljeni. A dečaci ne stariji od četrnaest godina i sve žene, bez obzira na godine, svlačili su se i počeli bičevati bičem.
  I onda udarajte po petama bambusovim štapićima. Nekoliko mlađe djece i nekoliko starica ispustilo je kopita od šoka bola. Druge su tukli tako da nisu mogli da ustanu.
  I bose noge su im natečene.
  Tada su ih Kinezi pokupili i bajonetima odvezli u njihovom pravcu. Ovo su okrutna stvorenja.
  I tako je započeo novi poredak pod kontrolom talibana.
  A ovo je samo početak.
  Mudžahedini imaju višestruku nadmoć u pješadiji, ali mnogo slabiju avijaciju i sve lošiju opremu i teško naoružanje. Mnogi avganistanski tenkovi su napravljeni od
  drvo. I to ih ne čini jačima.
  Ovdje Gerda, u svom automobilu, vrlo slavno slama vojnike talibanskog carstva. I obara ih velikim intenzitetom. I njen pištolj radi.
  Gerda je golim prstima udarila protivničke noge i cvrkutala:
  - Slava vremenima komunizma među Nemcima!
  Charlotte je također pucala bosih nogu i zacvilila:
  - Slava herojima komunizma!
  Christina ga je uzela i ošamarila neprijatelja, pritisnuvši dugme svojom grimiznom bradavicom i zacvilila:
  - I slava našoj Otadžbini!
  A Magda kako da udari neprijatelja golim prstima i gugutanjem:
  - Uloga naše Otadžbine vekovima!
  I takođe pogoditi neprijatelja.
  A ovo su borbene ljepotice - super i hiper klasa.
  Ratnici najšireg profila i sa borbenog testa.
  Albina i Alvina, borbeni piloti iz Njemačke, također mlatite mudžahedine.
  I to rade sa velikim entuzijazmom.
  I koriste gole nožne prste.
  Albin obara avganistanski avion na nebu i vrišti:
  - Za komunizam u razvijenim zemljama!
  Alvina je golim prstima oborila avion i dodala:
  - I u razvoju!
  To su bile zaista devojke - ono što vam treba!
  I slomiti mudžahedine. A sada su avganistanski avioni oboreni na nebu.
  A onda prelaze na zemaljske mete.
  Sa njima je i Helga, takođe veoma lepa plava devojka.
  I premlaći neprijatelja.
  I odsjekao avion golim nožnim prstima i gugutao:
  - Za veliki komunizam!
  A Albina će srušiti avganistanski auto, zapaliti ga i dodati:
  - Za najveća prostranstva!
  A Alvina će presjeći jurišne avione Mudžahedina i reći:
  - Za boginju Heru!
  I nasmejte se.
  Helga takođe, bez previše razmišljanja, slama Afganistance i urla:
  - Slava našoj velikoj Otadžbini!
  I vrlo prikladno obara neprijatelje.
  A Nataša i njen tim su žestoki.
  Istrebljuju mudžahide u velikim masama. I dok pevaju:
  - I leti na krilatom konju,
  Rusija iz dalekih milenijuma!
  Zoya se takođe udara po neprijatelju uz pomoć svojih golih nožnih prstiju i brblja:
  - Za Rusiju u kojoj vladaju ruski bogovi!
  dodao je Augustin sa osmehom, slamajući neprijatelje. i korištenje golih potpetica za ovo:
  - Za SSSR!
  I takođe kako dodati snimak pritiskom na grimiznu bradavicu na dugmetu baze.
  A Svetlana takođe posebno istrijebi neprijatelje.
  I također koristi gole nožne prste. I pokosi mnogo mudžahedina.
  dok pjeva:
  - Živimo na zemlji našeg oca,
  Svarogovi unuci su slavna djeca!
  Natasha je pritisnula dugme za bazuku sa rubinskom bradavicom i nokautirala mudžahedinski tenk, izdavši:
  - I letimo na krilatom konju,
  U dalekim smo milenijumima!
  Zoya odsijeca mudžahedine u rafalima. I gomilajući leševe vojnika islamskog carstva, zacvilila je:
  Rusija se nasmijala
  I plakala i pevala...
  U svim vremenima, zato je to Rusija!
  Avgustin je, škrabajući neprijatelje, primetila veoma agresivno, bacivši bombu golom petom:
  - Bićemo najjači na svetu!
  I također kako tuče mudžahedine. I odmah pokosite čitav niz njih.
  A Svetlana takođe istrebljuje vojnike islamskog carstva. I golim prstima nogu razorne moći baca poklone i pjeva:
  - Slava eri komunizma verovanja,
  Vjerujem da nećemo imati pacifizam!
  A djevojka će pritisnuti dugme na bazi i temeljito razbiti bradavicu jagode.
  A evo i druge ljepotice koje se bore.
  Na primjer, Jane Armstrong. Treba napomenuti i vrlo zanimljivu i borbenu ljepotu djevojku.
  On zgnječi mudžahedine koji pritiskaju i, cvileći, kaže:
  - Evo dolazi ljeto!
  Djevojka je pucala na Afganistance, sasjekla ih i gugutala:
  - Za otadžbinu i slobodu do kraja!
  Gertruda je takođe pucala na neprijatelja. Oborila je mudžahedinski tenk i zacvilila:
  - Za veliki komunizam!
  I Malanya će lansirati nešto smrtonosno na neprijatelja. Razbiće ga na komade i zacviliti:
  - Idem na travu!
  A Monika će udarati po neprijatelju nečim smrtonosnim i cvrkutati, pokazujući zube:
  - Pogledaću u vedro nebo i shvatiti da živim!
  Džejn ga uzme i zaguguta:
  - Zazvoniće zvono na nebu!
  Gertruda se gurnula u neprijatelja i zacvilila:
  - Padaće jaka kiša!
  Malanya kako progaziti neprijatelja cikom:
  - Idem u detinjstvo!
  Monika je pucala na mudžahedine, razbila neprijateljska kola i pjevala:
  - Ljetna kiša za mene!
  Ove devojke su prosto neverovatne!
  Natasha je agresivno primijetila, pucajući na neprijatelje i hranu:
  - Mi smo veliki Svarogovi ratnici!
  I golim prstima će baciti smrtonosni poklon smrti na neprijatelja.
  Zoya ga je uzela i pucala na neprijatelja automatskim rafalom. Oborila ga je i zacvilila:
  - Za Rusiju Svarog!
  I bacila je dar uništenja golim nožnim prstima.
  Augustin, također, kao šamar neprijatelju. A goli prsti će baciti ubistveni poklon uništenja. Rastrgaće neprijatelja i škripati:
  - Za pokret ka komunizmu!
  I Svetlana takođe pogađa neprijatelja kao šuganet. I žustro ugasiti neprijatelja. I njena gola peta će uzeti, i smrtonosni dar smrti naći će. I mnogo neprijatelja će pogoditi.
  A onda devojka peva:
  - Naš pogled je najborbeniji,
  Postala sam devojka, super!
  Te devojke su prosto neverovatne.
  Nataša se postavlja na veoma borben način.
  Ali Oleg Rybachenko se također očajnički bori.
  A dječak mačevima siječe mudžahedine i škripi:
  - Slava eri komunizma!
  I golim prstima baca ubilački poklon smrti.
  Ovo dete je prosto neverovatno.
  A Margarita Korshunova, temeljito mlati neprijatelje. I golim prstima na nogama neprijatelja uništava.
  Zatim vrišti:
  - Ja sam super devojka!
  I opet, golim prstima, kako na neprijatelja lansirati oštre i otrovne igre.
  A onda će djeca to uzeti i zviždati. I masa vrana je istog časa zapanjena i pada na neprijatelje, probijajući se kroz njih. I lobanje postaju pune rupa.
  Recimo ovako je teklo rastavljanje u borbi.
  A djeca, objektivno govoreći, borbena i besmrtna.
  Oleg Rybačenko je pjevao, sekući mudžahedine na komade.
  Bilo je tako lijepo
  Čovjek je postao rob kolektiva!
  I opet, golih nožnih prstiju, dječak će poslati smrtonosni dar smrti neprijateljima bez mnogo ceremonije. Ovo je zaista ubica.
  Oleg Rybachenko je uzeo i otpjevao:
  - Ta, ta, ta, vodimo mačku sa sobom!
  I opet, golim nožnim prstima, smrtonosni udari na neprijatelja. I veoma je agresivan.
  Margarita, slomeći neprijatelje, i koseći ih dobro nišanim hicima, izdala je:
  - Slava eri ruskog komunizma!
  I opet je golim prstima bacila smrtonosni dar smrti na neprijatelja.
  Ovdje će djeca opet uzeti i zviždati. I masa vrana pala je na glave kineskih vojnika. Ovako je teklo njihovo totalno istrebljenje.
  A djeca su puna entuzijazma i želje da se stvarno bore.
  Alenka puca na neprijatelja i cvili:
  - Za otadžbinu, našu majku!
  I baciće dar smrti bosom, isklesanom nogom.
  Recimo samo da su ove djevojke jako borbene.
  Anyuta škraba neprijatelju i zaglušno ciče:
  - Za našu veliku Otadžbinu.
  I golom petom će izbaciti ono što donosi uništenje i smrt.
  A Alla gasi neprijatelje rafalima. Pokosi mnogo mudžahedina, baca bombe golim prstima i škripi:
  - Za nove velike pobede!
  I takođe kako pogoditi smrtonosnim rafalom.
  Ali Marija takođe ruši neprijatelje ubojitim kosom. I golom petom, na neprijatelje se baca nešto vrlo razorno. I pokazavši zube kaže:
  - Rusija će biti šampion!
  I Olimpijske igre će, također, pobijediti neprijatelja velikom energijom. I oboriće ubilačku šaku ili čekić na neprijatelja. Takođe koristite gole nožne prste.
  I urlati:
  - Za presvetu Rusiju!
  I pokazuje zube u osmeh.
  Marusja je također u borbenom položaju i cvili, razotkrivši očnjake:
  - Rastrgat ću vas mudžahedine na komade!
  I golim nožnim prstima baca najsmrtonosniji poklon smrti.
  A Matryona će, kao na neprijatelje, udarati čekićem. I to će je stvarno povrijediti. I on će utjerati mnogo mudžahedina u kovčeg Matryone. I škripi, otkrivajući zube:
  - Ja sam najborbeniji na svetu!
  I smij se.
  Ovo su devojke ovde - zvuči glas lepotica.
  Stalenida takođe slama protivnike, istrebljuje mudžahedine i urla:
  - Za veliku vojsku ruskih bogova!
  A bacit će i granatu golim prstima.
  I razbiti će masu mudžahedina.
  Ovo su devojke - najviša klasa i super.
  Veronika udara dushmane i viče:
  - Za otadžbinu, majku našu!
  I opet joj gole nožne prste siječe avganistanski auto.
  Viktorija uništava tamne vojnike. Kosi ih kao kosa i agresivno cereći se kaže:
  - Za našu bezgraničnu Otadžbinu!
  I sa golim nožnim prstima, opet baca dar smrti.
  A Serafim je također kao lupanet mudžahedina. A iz baze će ispljunuti dar smrti pritiskom na dugme sa grimiznom bradavicom.
  Evo ga - borbena žena.
  I promrmlja:
  - Slava eri komunizma!
  A Alice i Anñelika se još svađaju. Ove devojke su snajperisti. I pucaju na Kineze velikom ubojitim snagama.
  I pogodio pravo u metu sa ogromnom preciznošću.
  U isto vrijeme, Alice urla:
  - Ja sam najjači na svetu!
  I golim nožnim prstima, kako će uzeti i pokrenuti dar uništenja, istrijebiti mudžahedine.
  I Anñelika će udariti na tamnu vojsku. I koristite gole nožne prste. I on pritisne okidač grimiznom bradavicom svojih grudi i promrmlja:
  - Slava mom svetu!
  I takođe kako se smejati.
  Evo devojaka, sve devojke su devojke.
  Alice peva agresivno i aktivno, pucajući na neprijatelja:
  - Proslavljena je naša zemlja,
  Svi smo mi narodi - rodna porodica!
  A i Alisa će golim prstima baciti ubilačku granatu.
  I Anñelika mlati neprijatelje. I golim prstima baca darove smrti.
  U isto vrijeme, crvenokosa djevojka pjeva:
  - Slava našem SSSR-u!
  A njena gola peta baca smrtonosnu granatu.
  Evo devojaka - crvene i plave.
  ima toliko toga u ovim devojkama i tako posebnog, cool i istinitog.
  Steelenida je, pucajući na neprijatelja, i gađajući dobro nišane golim prstima, agresivno gugutala:
  - Za Rusiju i slobodu do kraja!
  I ponovo je pritisnula dugme rubinskom bradavicom svoje dojke.
  Stalenida je jako hrt i cool djevojka. I ima toliko strasti i volje sa snagom.
  Devojka je pevala:
  - Staljin je slava bitke,
  Staljin našeg omladinskog leta...
  Borba i pobeda uz pesme,
  Naši ljudi prate Staljina!
  Veronika je, pucajući na mudžahedine i aktivno ih istrebljujući, zacvilila:
  Boriti se i pobjeđivati uz pjesmu,
  Naši ljudi prate Staljina!
  Viktorija je, pucajući na avganistanske trupe, cvrkutala:
  - Dobili smo ogromna krila,
  Velika hrabrost nam je data...
  Staljinova kolektivna farma obilje,
  Slava sovjetskoj zemlji!
  A djevojka je bosom nogom bacila ubilački poklon smrti.
  Serafim, koseći mudžahedine bez nepotrebnih ceremonija, izdao je:
  Staljin je slava bitke,
  Staljin leta naše omladine...
  Borba i pobeda uz pesme,
  Naši ljudi prate Staljina!
  Steelenida ga je podigla sa osmehom, pevajući:
  - Borba i pobeda uz pesme,
  Naši ljudi prate Staljina!
  I tako su se ratnici zaista prihvatili istrebljenja mudžahedina bez nepotrebne arogancije i buke. Moram reći da su jako borbene ljepotice.
  Stalenida je cvrkutala, pokazujući zube:
  - Boriti se uz pjesmu i pobjeđivati,
  Naši ljudi prate Staljina!
  Ovo su devojke koje se tuku.
  Veronika je sa osmehom rekla:
  - Biće naše pobede u svetom ratu.
  I pokazala je svoj jezik.
  Dakle, ovdje su djevojke jednostavno najvišeg i najhladnijeg ukusa.
  Viktorija je primetila, namigujući devojkama:
  - Ovo je naša poslednja i odlučujuća bitka!
  I opet, kako mlati neprijatelja.
  I udarati golim prstima.
  Ove cure su super.
  I devojke koje se zaista toliko vole svađati.
  Steelenida je prosiktala:
  - A za talibane je trivijalno biti u kovčegu!
  Viktorija se složila sa ovim:
  - da bude! A ovaj Bin Laden je mnogo opasniji od Hitlera!
  Veronika se složila sa ovim:
  - Da, ima mnogo više vojnika!
  Serafim je ljutito primijetio, koseći mudžahedine u rafalima:
  - Broj koji želi uzeti!
  Steelenida je samouvjereno rekla:
  - Nećeš uzeti!
  I bljesnula je bisernim zubima.
  Zatim je golim nožnim prstima bacila bombu uništenja smrtonosnom snagom.
  Viktorija je sa osmehom, pokazujući zube primetila:
  - Slava komunizmu!
  I opet je golim nožnim prstima bacila smrtonosni dar smrti.
  Veronika je ošamarila neprijatelja i cvrkutala:
  - Slava komunizmu i našoj partiji!
  Serafim je primetio:
  I slava Lenjinovom cilju!
  I poslao dar uništenja neprijatelju.
  I tako su se rastali od ovih devojaka. I tako su mudžahedini izmlaćeni.
  Alyonka je, koseći avganistanske vojnike, s bijesom primijetila:
  - Za najviša dostignuća komunizma!
  I opet poleti granata bačena golim prstima.
  I ovdje Anyuta djeluje vrlo agresivno protiv neprijatelja.
  I kosi neprijatelje smrtonosnim pritiskom. Odsijeca ih kao srp. I škripi:
  - Za slavu SSSR-a!
  Borbeni Alla Mudžahedina mlati i vrišti:
  - U ime Peruna!
  I golim prstima će bacati ubilačke poklone na neprijatelja.
  Agresivna Marija je primetila dok je kosila protivnike:
  - Zarad kontrole SSSR-a!
  I golim nožnim prstima, kako će smrtonosna sadašnjost smrti podleći.
  A Olimpijada, dok se bori s neprijateljima, udarat će i škripati:
  - Za otadžbinu do najveće pobede!
  A takođe će njene bose noge poslati ubojiti dar uništenja.
  Evo jedne devojke - recimo - ultra!
  I Matryona je preuzela mudžahedine, i hajde da ih ubijemo. I djelovali uz kolosalni pritisak.
  A ratnik je pevao:
  - Slomljeni smo jarmom horde!
  A Marusja, kosi protivnike i kosi ih kao ubojita kosa, ispali:
  - Pritisnuti smo jarmom nevjernika!
  I Olimpijasa, sabijajući avganistanske zle duhove, zacvilio je:
  - Ali kipi u našim venama,
  Alenka je, pucajući na neprijatelja, dodala:
  - Nebo Slovena!
  A Anyuta je cvrkutala sa osmehom:
  - I sa morske obale,
  Na ledenu Kolimu!
  Crvenokosa Alla samouvjereno je dodala:
  - Sve ovo je naša Zemlja,
  Sve ovo smo mi!
  Marija je, pucajući na protivnike, dodala:
  - Svi mi!
  I bacanjem golih nožnih prstiju, raspršila je mnogo mudžahedina.
  Evo borbenih devojaka. I u njima pritisak, recimo - super.
  Alenka je primetila smejući se u šaku:
  - Slava eri komunizma!
  Anyuta je kroz smijeh dodala:
  - Slava Lenjinu!
  Alla je, pucajući na mudžahedine, izdao:
  Pioniri tu i tamo
  Pevaj pesmu Lenjinu!
  I bacila je smrtonosnu granatu golim nožnim prstima.
  Ovo je tako borbena djevojka Marija. I slomi mudžahide kolosalnim pritiskom.
  I bukvalno su pometeni metlom.
  Marija je, škraćući po neprijateljima, zacvilila:
  - Mi smo pioniri - ćerke komunizma!
  I opet, kako baciti na neprijatelja, veliku porciju eksploziva.
  Olimpija je primetila, odsecajući neprijatelja, kao travu srpom:
  - Ja sam ratnik super klase!
  A njene gole, isklesane noge su kao jebeni mudžahedini, kolosalne i destruktivne.
  Evo devojaka. Recimo samo da su odlični.
  Alenka je rekla:
  - Mi smo pioniri i pevamo pesme Lenjinu!
  Ann je ispravila:
  - Ne, mi smo komsomolci! I pjevajte pjesme Staljinu!
  Alla je agresivno primijetila, pucajući na neprijatelja:
  - Moći ćemo da dokrajčimo neprijatelja,
  I biće prvi praznik!
  A Meri je pucala na neprijatelja, kosila neprijatelja, a masa mudžahida je bila natopljena.
  Djevojka je zacvilila, cereći se:
  - Za Rusiju i svemir!
  Olimpija se zaglušujuće nasmijala i namignula.
  - Za našu veliku Otadžbinu!
  I golim nožnim prstima baciće smrtonosnom silom dar smrti.
  Marusya se zakikota i agresivno primijeti:
  - Za pobedu nad Avganistanom.
  Matrena se zahihotala sa aplombom:
  - Slava KPSU!
  A kako će se jezik pokazati!
  Ovo su cool cure.
  A Oleg Rybačenko tuče mudžahedine mačevima i urla:
  - Za veliki SSSR!
  I golim nožnim prstima dječak, kao da se grli na neprijatelja.
  I cvrkuće:
  - Slava eri komunizma!
  Margarita siječe Afganistance i ciči:
  - Za našu otadžbinu!
  A sa golim prstima, djevojka će lansirati otrovne igle. I grlo mudžahedina zabijaju.
  A devojka će pevati:
  - Moj veliki komunizam će biti sa nama!
  I djeca će opet zviždati, a hiljade vrana koje se onesvijestile zabile su lobanje mudžahedina.
  
  USPJEŠNI BRAK NAPOLEONA BONAPARTE
  Napoleon Bonaparte se oženio sestrom Aleksandra I. Ovaj brak je bio koristan za oba carstva. Oba cara su bila u srodstvu. I umjesto besmislenog međusobnog rata, odlučili su da zauzmu Tursku.
  Osmanlije, naravno, nisu konkurenti rusko-francuskoj vojsci, a Carigrad je zauzet tokom jednog pohoda. Zatim je uslijedilo putovanje u Malu Aziju i Egipat. Tone novih snimaka.
  Napoleon je osvojio i Iran. Centralna Azija je pripala Rusiji. A onda je uslijedilo putovanje u Indiju. Veliki Bonaparte je zauzeo veliki deo Zemlje.
  Ali 1825. godine Aleksandar Prvi je umro. Konstantin se odrekao. I Nikola I je bio suočen s pobunom decembrista.
  I brutalno ga potisnuo. A onda je Napoleon odlučio da svog sina i rođaka cara Aleksandra prvog postavi na ruski presto, umesto Nikole uzurpatora.
  I to je bio snažan potez. Francuska je, zajedno sa kolonijama, imala ogromnu vojsku. A Napoleona su smatrali genijem. I, naravno, računao je na brzu pobjedu.
  A Kutuzov jednostavno nije bio tamo. Ruske trupe su poražene, a posebno su se ispostavili da su najbolji generali bili decembristi, te su uhapšeni ili pogubljeni.
  Napoleonov pohod je završio zauzimanjem Moskve i Sankt Peterburga.
  Car je ukinuo kmetstvo, a narod je to prihvatio pozitivno.
  Lokalna elita se također pomirila i Napoleon II je postavljen na tron.
  A deset godina kasnije održan je referendum i došlo je do konačnog spajanja dva carstva.
  Napoleon je živio do 1838. i umro je u šezdeset devetoj godini. Njegova vladavina bila je veoma slavna, a osvajanja su bila rekordna za jednu osobu.
  Godine 1831. Napoleon se uspio iskrcati u Britaniju i također je osvojio. Zatim je zauzeo kolonije u Americi i uspio zaratiti sa Sjedinjenim Državama.
  Napoleon II, plavokosi, visok mladić, postao je novi car. Već je bio dovoljno star da nastavi očev posao i osvoji ostatak svijeta.
  Bilo je i divljih zemalja i Kine, Japana i onih kolonija u Americi koje Francuzi nisu imali vremena da zauzmu.
  Rat je uglavnom bio pod diktatom novog carstva. Napoleon II je vladao do 1880. godine i uspio je osvojiti gotovo cijeli svijet. Tada je na tron stupio Napoleon III. I zgrabio je posljednje divlje zemlje, ojačavajući carstvo.
  Cijela planeta je postala jedno. Došlo je doba prosperiteta. Pobune su retko izbijale, pa se živelo dobro. I religije su živjele mirno. Ali sve više dominira ateizam, sa kultom ličnosti cara.
  A prvi let sa ljudskom posadom u svemir dogodio se 1930. godine. Nauka u jednom carstvu se brže razvijala. A onda na Mjesec, pa na Mars i po cijelom Sunčevom sistemu.
  A 2001. godine započeo je prvi let s ljudskom posadom do zvijezde Sirius. I ovo je ogroman napredak za čovječanstvo.
  Da, Napoleon je uspio ujediniti ljude i osvojiti cijeli svijet. I to je izrodilo savršeniji model moći i ekonomije.
  Pobijedio je genije Napoleona... I svijet je postao mnogo sretniji... Već 2021. planetom Zemljom ne hoda epidemija koronavirusa, već se na susjednim planetama grade gradovi, a matične ćelije su naučile da se aktiviraju na način da uspješno provode ljudsko podmlađivanje. A ovo je ozbiljno.
  I već starci postaju mladići, a starice djevojke. I jednostavno je postalo nekako super!
  Ovo je priča... Ne kao zla stvarnost, kada ljudi dobiju ili korona virus, ili sušu, ili, naprotiv, jake kiše. I mnogo, mnogo više.
  U svijetu nema reda - punog ratova i okrutnosti.
  A u svijetu Napoleonove svjetske imperije - već komunizam. Nema sirotinje, svi imaju posao i svi su puni. Sva djeca uče u školi na kompjuterima ili putem interneta. Mnogi uglavnom rade isključivo nominalno.
  Samo četiri sata radnog dana i tri slobodna dana u sedmici sa gomilom praznika.
  Mnogo robota u proizvodnoj i uslužnoj industriji. Mnogo je poslova u kojima samo lajkujete na kompjuteru.
  Postalo je dobro živjeti. Automobili se daju besplatno, ili automobili poput malih helikoptera sa elektromotorima. Motori su napredniji i ekološki prihvatljiviji.
  A šta nije... čak i djeca imaju tenisice za trčanje i uz njihovu pomoć možete letjeti kroz zrak.
  Zločin je gotovo potpuno nestao, pa su se čak i borbe gladijatora počele priređivati kao u starom Rimu.
  Mora su se već pojavila na Mjesecu, a veliki gradovi su se gradili ubrzanim tempom. I na Marsu, i na Veneri. Fabrike su Merkur već savladale na solarnoj energiji. Kako je bilo dobro samo zato što se Napoleon Bonaparta oženio sestrom Aleksandra Prvog!
  
  
  AKO JE RAT POČEO U ČETRDESET TREĆE
  Hitler nije napao SSSR 1941. Odlučio je da nastavi borbu na Zapadu protiv Britanije. Osim toga, nakon okupacije Jugoslavije i iskrcavanja na ostrvo Krit, postojala je bojazan da Nemci trivijalno neće imati vremena da kompletiraju četu na istoku - pre hladnoće i obilnih kiša.
  Tako je izabran drugačiji put. U julu su Nemci razbili britansku vojnu bazu na Malti i tamo iskrcali trupe. Oni su također ojačali Rommelovu grupaciju. Tolbuk je zauzeo juriš. A onda je počeo napad na Egipat.
  Istovremeno, Gibraltar je u septembru zauzeo juriš. Nakon toga, nacisti su počeli prebacivati trupe direktno u Afriku.
  Firer je odlučio da se 150 njemačkih divizija može racionalnije koristiti i umjesto SSSR-a zauzeti Bliski istok, Indiju i Afriku.
  Već u oktobru osam divizija Rommela i talijanskih jedinica zauzelo je Egipat.
  A onda je počela invazija na Irak, Palestinu, Kuvajt. Nemci su pomerali sve više i više trupa u Afriku. Staljin je čekao za sada.
  Tokom zime, Nemci su osvojili Bliski istok i preselili se u Iran. To se poklopilo sa ulaskom u rat Japana, koji je napao SAD na luku Peru.
  I zauzeo velike površine.
  U proleće 1942. Nemci su već bili u Indiji. I zauzeli su cijeli sjever i dio centra Afrike.
  A tokom ljeta i jeseni osvojili su ostatak Crnog kontinenta.
  I bilo je kul.
  Počela je vazdušna opsada i napad na Britaniju avionima.
  Nemci su koristili resurse i rad osvojenih teritorija.
  I pritiskali su Englesku kao vreću za udaranje.
  Avioni Yu-188 bili su snažniji i napredniji. Borci su također ažurirani.
  Pojavili su se novi asovi - ekstra-klasa koja je slomila Britance na nebu.
  A onda je Čerčil, videći da su nesretni, ponudio Trećem Rajhu mir pod bilo kojim uslovima.
  Sjedinjene Države su također bile spremne popustiti i Njemačkoj i Japanu. Firer je pristao da zaustavi rat, ali pod uslovom da plati velike reparacije. I takođe zauzima kolonije u Africi i Aziji.
  Nakon toga, Nijemci su počeli pripremati kampanju protiv SSSR-a. Još četrdeset prve godine započeo je razvoj porodice tenkova nove generacije, i to vrlo teških.
  Naime - "Panter", "Tigar" -2, "Lav", "Maus" i pomalo zastareli "Tigar". Do juna 1943. u seriji su bili samo Panter i Tigar. Ostale mašine se još testiraju. T-4 je također prošao modernizaciju, dobivši snažnije naoružanje, i T-3.
  Nijemci nisu imali vremena da ponovo opremi svoju vojsku. Najnoviji lovac ME-309 je upravo počeo da stiže. Istina, u seriji je bio Focke-Wulf - moćna mašina u naoružanju i brzini. Yu-288 je takođe tek počeo da ulazi u seriju.
  SSSR je za dvije godine proizveo više od dvanaest hiljada tenkova i mali broj samohodnih topova. Treća petogodišnjica je prema zvaničnim podacima preispunjena. Proizvedeno je više od osamnaest hiljada aviona. Mnogo hiljada pušaka i minobacača. Kao i oko milion automata. Vojska je prebačena na mitraljeze.
  U službi je bio T-34-76 i neki drugi tipovi tenkova. Konkretno, serija KV. Moćni KV-3, KV-4, KV-5. Istovremeno, KV-3 je težio šezdeset osam tona, a KV-4 sto osam tona, KV-5 sto tona. Iako je stvarna praksa pokazala da se teški tenkovi često kvare i nisu baš efikasni u borbi.
  Pored T-34-76, proizveden je i gusjeničarski tenk A-20, evolucija prethodnog BT-a, a T-29 je također bio gusjeničar, ali sa tri topa.
  Prilično slab oklop. Generalno, tenkovska flota je bila jaka.
  Više od trideset tri hiljade tenkova, i mali broj samohodnih topova, kao i klinova.
  Istina, dio snaga bio je na Dalekom istoku, jer je Japan razvezao ruke i pripremio se za napad zajedno sa Trećim Rajhom.
  Samuraji nisu baš jaki u tenkovima, ali imaju puno pješaštva. uključujući kolonijalnu.
  Treći Rajh je imao u junu 1941. pet hiljada devet stotina tenkova naspram dvadeset dve hiljade sovjetskih. Otprilike omjer je jedan prema četiri.
  Istina, bilo je i trofejnih, ali jedva da su korišteni. Ukupno, Nemci imaju dvadeset i jednu tenkovsku diviziju. U drugoj polovini četrdeset prve godine proizvedeno je samo 1800 tenkova, sa malim gubicima, ali sa habanjem. U četrdeset drugom cilju ispaljeno je šest hiljada tenkova. U velikoj mjeri zahvaljujući naporima Speera. I Treći Rajh je sustigao SSSR po broju proizvedenih automobila godišnje. Da, kvalitet je porastao. Pojavio se u seriji "Tigar" i T-4, a T-3 su unapređeni. Uoči invazije na SSSR, oslobađanje tenkova je dostiglo hiljadu vozila mjesečno, plus samohodne topove. Panter je ušao u seriju, koja je nadmašila većinu sovjetskih vozila i T-34-76 u čeonom oklopu i naoružanju. Ovaj tenk nije bio loš, kao ni T-4 sa topom kalibra 75 milimetara i kalibrom 48 EL, također superiorniji od tridesetčetvorke. I sam "Tigar", također mašina, iako zastarjela, ali strašna.
  Ali dok je Treći Rajh bio inferioran u ukupnom broju tenkova. Istina, Britanija i Sjedinjene Države dale su nešto Nemcima. Konkretno, Shermani, otprilike uporedivi u prednjem oklopu i naoružanju sa sovjetskim tridesetčetvorkom, i engleskim Churchills, dobro zaštićeni oklopom. Ukupno, više od dvije i po hiljade ovih tenkova.
  Plus, Nemci su imali i italijanske tenkove, ali slabe, i izvestan broj turskih, uglavnom prodatih u SAD.
  Nemci su doveli ukupan broj tenkova na osamnaest hiljada, plus samohodne topove. U isto vrijeme, SSSR još uvijek ima ukupno više od trideset tri hiljade tenkova. Ali ako uzmemo najnovije, onda će Nemci već imati više.
  Dok se SSSR još nije borio i radio na šinama u mirnodopsko doba i bio je inferiorniji od Nijemaca u najnovijoj tehnologiji, koja se proizvodila mjesečno. Naročito u samohodnim puškama, koje su se mnogo proizvodile, posebno lake - "Hunter".
  Štaviše, ovaj ACS je prilično dobar i mobilan.
  Ovome možemo dodati deset hiljada japanskih tenkova. Ali obično su lagani, a neki od njih su u ratu sa Kinom.
  Generalno, postoji blizak paritet u tenkovima. Osim toga, dio njemačkih automobila, posebno Pantere, posade nisu savladale. Dakle, generalno, možemo reći paritet po ovom pitanju.
  Ali gore nego u četrdeset i jednoj. Tada su Nemci bili inferiorni u broju. A njihovi tenkovi, vozila KV i T-34, praktično nisu probili.
  I već smo morali da se borimo - tačno na dva fronta. A postoji samo jedan saveznik: Mongolija.
  U avijaciji su stvari još gore. Čini se da je SSSR jak po broju aviona. Ali Nemci su podigli avijaciju u količini, pritiskajući Britaniju. I razvili su veštinu asova - posebno Marseillea. Ovaj pilot, koji je premašio tri stotine oborenih aviona, odmah je dobio dva ordena Viteškog krsta Gvozdenog krsta sa hrastovim lišćem, mačevima i dijamantima.
  U četrdeset drugoj godini Nemci su proizveli više od dvadeset osam hiljada aviona. Za prvu polovinu četrdeset treće, već dvadeset hiljada, i ukupno su uspjeli sustići SSSR. Sa najkvalitetnijim mašinama.
  Posebno najnoviji ME-309, koji je imao sedam vatrenih tačaka, uključujući tri vazdušna topa od 30 milimetara.
  Složićete se da je ovo velika sila. Kao i Focke-Wulf. Yu-188 je bombarder kojem nema premca.
  Ovome treba dodati i japansku avijaciju. Što je silama Osovine dalo opipljivu prednost.
  Japanski asovi su takođe veoma iskusni. A njihovi borci su okretni.
  Dakle, na nebu Sile Osovine imaju prevagu i po broju i po kvalitetu snaga.
  Osim toga, Amerika i Britanija su prebacile određeni broj svojih aviona. Posebno su jaki američki bombarder B-29 i lovac Airacobra. Mustang borac je vjerovatno gori. Ima samo šest mitraljeza. Ali biće i bolji od sovjetskih. P-51 je takođe dobar američki jurišni avion.
  Generalno, uzimajući u obzir zapadnu tehnologiju, nemačka i japanska superiornost na nebu i broj i kvalitet i borbeno iskustvo je još veći.
  Dakle, na nebu će najvjerovatnije osa u potpunosti dominirati.
  Artiljerija je malo bolja. SSSR ima mnogo topova i minobacača. Bilo ih je oko sto hiljada u junu četrdeset prve godine protiv četrdeset osam hiljada Nemaca i koalicije. Naravno, Nijemci su nastavili proizvoditi oružje, ali ipak nisu previše vodili ofanzivne ratove. Dakle, ovdje je SSSR zadržao prednost. Plus i "Katyusha".
  Nacisti jesu imali plinske topove, ali ne u prevelikim količinama.
  Dakle, za sada je oružje SSSR-a jače. Iako su njemački topovi 88 mm možda najbolji na svijetu. Proizvedeno je dosta. A Katjuša nije baš jaka u odbrani. I ne previše precizno.
  Dakle, odnos snaga, kako da kažem, manje-više, i možete se držati odbrane.
  I odbrana je ojačana. Molotovljeva linija je završena za dvije dodatne godine. I Staljinova linija je obnovljena. Tako da možeš da izdržiš.
  U pješadiji se odnos snaga također promijenio ... SSSR se mobilizirao.
  I nakon četrdeset prve godine, kada je imao pet i po miliona vojnika, doveo je svoj broj na petnaest miliona.
  Obim mobilizacije je bio veliki.
  Ali Treći Rajh je rasporedio velike snage. Mnogo stranih divizija, kolonijalnih trupa, satelitskih armija. I Nemci su imali dvadeset pet miliona pešaka, a saveznici pet miliona. Ukupno trideset miliona je velika marža. Istina, kolonijalne divizije nisu baš dobro obučene, ali sa njemačkim komandantima.
  SS divizije generalno imaju Nemce na velikoj visini. Dio Wehrmachta ima veliko vojno iskustvo. I u tom pogledu, nacisti su jaki. Osim toga, Nijemci imaju ogromnu prednost u mobilnosti. Ovdje je proizvodnja iz Europe, a zalihe iz Britanije i SAD-a. U broju automobila, motocikala i kamiona kod Nijemaca prednost je sedam do osam puta.
  I imaju više mitraljeza. Uključujući i one dostavljene iz Amerike i Britanije.
  Općenito, nacisti u pješadiji su jaki. I još deset miliona protiv SSSR-a mobilisao je Japan, ne računajući ostale dijelove protiv Kine.
  Dakle, u pogledu ljudstva, sile Osovine imaju veliku prednost. I u njenoj pokretljivosti.
  Japanska mornarica je mnogo puta jača od sovjetske Pacifika.
  Nemci takođe imaju veliku prednost u lajnerima.
  Ali ne tako daleko u nosačima aviona i velikim brodovima. Ali SSSR ni tu nije jak.
  Mnogi brodovi, međutim, imaju Italiju. Generalno, neprijatelj je i na moru mnogo jači.
  SSSR, inferioran u vazduhu, kvalitetu i kvantitetu, ima izvesnu superiornost u artiljeriji, više kvantitativno nego kvalitativno. U tenkovima je malo jači u količini, ali lošiji po kvaliteti. I općenito, čak i u tenkovima, neprijatelj može biti jači. U pješadiji je inferioran po broju i pokretljivosti. Mnogi dijelovi Trećeg Rajha su kolonijalno topovsko meso, kao i Japanci. Ali u SSSR-u nisu svi mobilisani adekvatno obučeni. Nacisti imaju više borbenog iskustva. Istina, sovjetske trupe su u dobroj odbrani.
  Prilično moćna, projektovana odbrana daje šansu da se zadrži brojna pešadija.
  Ima puno mitraljeza i topova i to također povećava izdržljivost.
  Dvije linije Molotova i Staljina, a iza njih se gradi i treća.
  U cjelini, pozicija SSSR-a je strateški beznadežna. U ratu iscrpljivanja, prije ili kasnije, njegovi sateliti, koji su ekonomijom i resursima superiorniji od Trećeg Rajha, uključujući Tursku i Japan sa kolonijama, će pobijediti.
  Jedna nada u slučaju dugotrajnog rata, Britanija i Sjedinjene Države mogu otvoriti drugi front.
  Pa, još jedno čudesno oružje...
  U svakom slučaju, opklada je na čvrstu odbranu. I da istroši i zaustavi neprijatelja.
  Staljin, međutim, i prije rata pokušava pregovarati. Na primjer, ustupiti dio teritorije Nemcima. Ili ponudite zakup naftnih bušotina.
  Ili možda platiti reparacije - u žitu, nafti, zlatu, uglju, ili čak u konzervama?
  Hitler, međutim, ne želi mir. To je razumljivo - vojska SSSR-a je potencijalna prijetnja. Kao komunistička ideologija. Dakle, oni su smrtni neprijatelji.
  A Firer želi rat.
  Hirohito takođe sanja o osveti za Khalkhin Gol. I želi prostranstva Sibira.
  Da, i u Sjedinjenim Državama mnogima ne smeta da se bore protiv SSSR-a.
  Ali dok ih Hitler ne poziva. Odnos snaga je užasan... I šta da se radi?
  Staljin, naravno, tajno pokušava da pregovara sa Britancima i Amerikancima.
  Ali oni su mu rekli: drži se svom snagom, pa ćemo onda vidjeti. Možda možemo pomoći. I nećemo rizikovati.
  Ukratko, rat je postao neizbježan... I dalje ima problema - Crvena armija nije baš dobra u odbrani. Učena je da se bori na stranoj teritoriji i napada, a ne brani.
  Ali Nemci su ipak zauzeli pola sveta i znaju mnogo toga.
  22. juna 1943. godine počeo je rat. Nije bilo neočekivano, ali se ipak taktički ispostavilo da je bilo iznenada. Odmah su sve snage Frica bačene na neprijatelja.
  I spreman da uništi neprijatelja.
  Već u prvim satima pokazalo se da su Nemci jaki u vazduhu. I da imaju puno vojnika na visokom nivou. I da je "Tigar" veoma dobar tenk za prodor, iako zastareo. I strašna snaga ME-309 i Yu-288.
  Da, ova armada je požurila, a njihove sovjetske trupe naišle su na tvrdoglav otpor.
  Borbe su se odvijale duž cijele granice. I išli su uglavnom pod diktatom Wehrmachta. Penjali su se kao insekti, brojni plaćenici.
  Kako se pokazalo, utvrđenja su se nalazila preblizu granice i nisu imala dovoljnu dubinu odbrane. Štoviše, i što je najvažnije, to su greške generala, koji su imali malo iskustva i nisu baš razumjeli kako održati odbranu.
  A vojni duh mnogih jedinica, posebno u Ukrajini, pokazao se slabim.
  A masovna predaja i dezerterstvo su postali pravilo. Posebno u zapadnoj Ukrajini.
  A u Zakavkazju, gde su Turci i Nemci napredovali, strana vojska je bila nemirna. Neprijatelj je uspeo da se probije i opkoli Jerevan. Ali sam grad nije odustao.
  Batumi je, nakon deset dana upornih borbi, zauzet. Nemci su već prvih dana uspeli da probiju desetine kilometara u sovjetsku odbranu. I odsjekao Bialystok... I pojavio se kotao ispod Lava. I iako su nacisti ostvarili manji napredak u prve dvije sedmice nego u stvarnoj historiji u četrdeset i prvoj godini, sovjetskim trupama je bilo teško da preuzmu inicijativu. Dakle, neprijatelj je jači.
  Ako su u četrdeset i prvoj godini Nemci imali prednost u pešadiji, samo u prvim danima. A onda je prednost prešla na Crvenu armiju. Ovdje nije bilo šta da se mobiliše.
  I klinčenje se pokazalo opasnim... I tako su Nemci uspeli da se borbama probiju do Minska. A ovo je već ozbiljno.
  U samom gradu izbile su žestoke borbe. Firer je naredio da napreduju i da se ne predaju. I Staljin je naredio - ni korak nazad!
  Mjesec dana nakon početka ofanzive, Nijemci su se izvezli do Berezine i zauzeli Minsk... Približili su se Žitomiru.
  Japanci su uspjeli opkoliti Vladivostok. I ovo je takođe ozbiljna tvrdnja sa njihove strane. Zarobljen je i značajan dio Mongolije.
  Nemci su takođe, zajedno sa satelitima, zauzeli Moldaviju i počeli da se približavaju Odesi. I to je kul.
  Staljin se osećao krajnje neprijatno. I shvatio je svoju propast, protiv takve koalicije.
  Opet je ponudio mir. Ali Firer, naravno, nije htio. I Nemci su nastavili da napreduju...
  Na kraju je Staljin odlučio da zadrži odbranu na Dnjepru.
  Dva mjeseca nakon početka rata, nacisti su stigli do Dnjepra, au centru su se čak približili Smolensku.
  Jerevan, opkoljen Turcima, još se držao... stvorena je izuzetno opasna situacija.
  Staljin je sazvao sastanak vojske. Treba nešto učiniti. Ako se samo branite, gubitak je samo pitanje vremena.
  Žukov je ponudio udarac u centar. Iako snage nisu bile dovoljne ... Već u avgustu ...
  Prvi tenkovi Lev pojavili su se na frontu. Sazrele su za borbenu upotrebu nešto kasnije. Ova mašina je bila teška devedeset tona, i sa snažnim topom. Prednja zaštita je solidna: sto pedeset milimetara čela trupa sa kosinama i dvjesto četrdeset milimetara čela tornja. Takav tenk je držao sva vozila SSSR-a, a njegov top kalibra 105 mm s dužinom cijevi od 70 EL probio je čak i KV-4 s prednjim oklopom od 180 mm.
  Ovo je zaista ozbiljno oružje. Ali prevelika težina, naravno, otežavala je manevar i brzinu. Da, pištolj je ispalio samo pet hitaca u minuti. Nemci su dobili snažan tenk, ali ne baš praktičan za upotrebu.
  Pojavio se i "Tigar" -2. Ovaj automobil se pokazao boljim u praktičnom smislu nego u stvarnoj istoriji. Od kada je stvoren i implementiran motor od hiljadu konjskih snaga. A s težinom od šezdeset osam tona, ova mašina se pokazala relativno pokretnom i brzom i nije se tako često kvarila.
  Počeo je stizati i "panter" -2. Bio je težak pedeset i tri tone, ali je to nadoknadio motor od 900 konjskih snaga. Top 71EL dug 88 milimetara bio je dovoljno jak, a oklopna, precizna i brza paljba bila je zadovoljavajuća, ili čak dobra, za borbu protiv neprijateljskih tenkova.
  Ova vozila su pokazala svoj nivo u borbama. U septembru su Nemci konačno opkolili Smolensk. Pal i grad Tallinn. Nemci i njihove kolonijalne horde, zajedno sa satelitima, približile su se Lenjingradu.
  Došao na Krim. Kijev, koji je stajao na brdu i bio dobro utvrđen, još se držao...
  Došao je oktobar... Padala je kiša i kretanje nacista je usporilo.
  Nije bilo moguće brzo okončati rat. Japanci su se takođe zaustavili, blokirali Vladivostok, zauzeli veći deo Mongolije i uspeli da zauzmu Habarovsk.
  Nemci su do sada odlučili da ne divljaju, već da pritisnu avione. Štaviše, bilo je dobrog razvoja mlaznjaka. A bombarderi nove formacije mogli su bombardovati gotovo nekažnjeno.
  Da, i balističke rakete, ovo je također velika moć razaranja.
  Istina, skupi su i nemaju veliku preciznost.
  Ali mlazni bombarderi izgledaju vrlo obećavajuće.
  I Nemci su pokrenuli vazdušnu ofanzivu. Novi avioni Yu-488 i TA-400 mogli bi bombardovati fabrike SSSR-a na Uralu i iza Urala. Novi Yu-488 je prvi serijski nemački bombarder sa četiri motora.
  Za razliku od američkog B-29, ima manju površinu krila i veću brzinu. A TA-400 generalno ima šest motora i snaga je ogromna.
  Nemci i njihovi sateliti konačno su krenuli u defanzivu u novembru. Samo su se borili i bombardovali. Došlo je do vazdušnog napada.
  I bilo je mnogo lijepih djevojaka u bitkama.
  Ovdje se posada Elizabeth bori na tenku T-34-76. Devojke uprkos hladnoći u bikiniju i bosonoge.
  Kreću se, a protiv njih je Panter. Ratnica Eufrosina ubrzava tenk uz pomoć gole, okrugle pete i pjeva:
  - Za ideje komunizma
  Hrabro u borbu
  I vojska fašizma
  Slomit ćemo!
  "Panter" u čelo se ne može probušiti. I morate joj se približiti da biste se ukrcali. Djevojke se igraju mišićima štampe. Njihov tenk se brzo približava neprijatelju.
  Panter šutira prema golu. Projektil smrtonosne sile leti, ali trideset i četiri izmiču.
  Katarina primjećuje:
  - Rizikovana taktika!
  Puške Pantera ispaljuju petnaest metaka u minuti. I vrlo je teško skliznuti do željene udaljenosti.
  Devojke pevaju:
  - I u zvezdanim visinama i planinskoj tišini,
  U morskom talasu i bijesnoj vatri!
  I bijesna, i bijesna, i bijesna vatra!
  A sada im tenk provlači između "Pantera" i puca na njih sa strane.
  Evo borbenih devojaka. I automobili su u plamenu. Prvo je probušen jedan panter, a zatim drugi.
  Elena ga je uzela i cvrkutala:
  - Slava našoj domovini - SSSR-u!
  I opet djevojke u brzom kretanju tenka. I nokautirajte "Tigra". Očigledno su cool.
  Elizabeth je ushićeno pjevala, pritiskajući svoje gole nožne prste:
  - I idu u boj - devojke su bose,
  Veliki element, cool element!
  Ratnici šta reći - na vrhu!
  Pobijedite neprijatelje svom brzinom pantera. Niko ih neće zaustaviti.
  A na nebu Anastasija Vedmakova, ona je i dalje lopov. Ove devojke su jednostavno jezive.
  I kako se agresivno i bez ceremonije bore.
  Tako ga je djevojka uzela i golim prstima uperila avionski pištolj i pogodila neprijatelja.
  Zatim je cvrkutala:
  - Ja sam najbolja žena!
  I borba se nastavlja...
  Akulina Orlova urla, kosi protivnike:
  - Imam super devojku!
  I opet kosi neprijatelja. To su oni koji su ukradeni.
  I ona napravi duplo rolovanje udarajući ME-309 što je prilično cool.
  Evo ratnika koji daju svjetlost Luftwaffeu.
  Akulina Orlova golim prstima obara neprijateljski avion i škripi:
  - Slava SSSR-u!
  Mirabela Magnetic je takođe u redovima, samo čudo-ubica. A ovaj pilot samouvjereno obara nacistu trostrukom cijevi i škripi:
  - Za najveće ideje komunizma na planeti Zemlji!
  Ispostavilo se da je ovo stvarno super.
  Tri djevojke se ponašaju kao da su krale i vrlo su borbene visine i veličine.
  Zima je već došla. I mraz... Crvena armija pokušava da napreduje.
  Ali neprijatelj je manje-više spreman za zimu. Ovog puta, Wehrmacht je, za svaki slučaj i za hladni period, opskrbio odjeću i hranu.
  Istina, kolonijalne trupe su vrlo hladne i neugodne.
  Crvena armija je uspela da oslobodi Smolensk i potisne naciste preko Dnjepra u Ukrajini.
  Ali neprijatelj je jak, a njegova letelica divlja. I bombe, bombe, i opet bombe!
  A sada mlazni lovci u borbi. I umjesto Focke-Wulf-a, naprednija mašina TA-152. I to je, naravno, takođe veliki problem.
  U avijaciji su jaki i Nemci i Japanci. Marseille je za četiri stotine oborenih aviona dobio visoko priznanje - Viteški krst Gvozdenog krsta sa zlatnim hrastovim lišćem, mačevima i dijamantima. A za pet stotina odlikovan je Velikim krstom Gvozdenog krsta.
  Ovaj pilot je zaista postao jednostavno legendaran. A on je samo noćna mora za sovjetske pilote.
  Staljin je čak primetio:
  - To je crni đavo! I vrijeme je da ga pošaljemo u pakao!
  Da, rat je u toku. Zimi su postignuti neki uspjesi, ali odlučujuće prekretnice nije bilo.
  Istina, mlazni lovac ME-262 pokazao se ne baš pouzdanim i efikasnim. A motor je daleko od savršenog. Ali TA-152 je mnogo praktičniji od Focke-Wulf-a. I ova mašina se još uvijek koristi ne samo kao lovac, već i kao jurišna letjelica i frontalni bombarder.
  Auto se pokazalo višenamjenskim i ozbiljnim. Do sada se u SSSR-u pojavio samo Yak-9, što je pojednostavljeno, a MIG-3 je ukinut.
  U proleće, kako se sneg topio i nacisti su ponovo počeli da napreduju, postalo je toplije.
  A južne trupe su se borile spremnije kada nije bilo mraza. Borbe su bile žestoke.
  Crvena armija se žestoko borila. Ali snage su bile nejednake. Nemci su koristili Panter-2 kao najmasovniji tenk, mašinu sa snažnim oružjem i dobro zaštićenom u čelo. I "Tigar" -2 je takođe pristojan.
  Maus je također učestvovao u bitkama.
  Iako je ova mašina preteška i spora. A tenk "Lav" je zapravo povučen iz proizvodnje.
  Još uvijek je u seriji bio modernizirani T-4. A T-3 je već povučen iz proizvodnje.
  I SSSR ima problema... Neophodno je modernizovati KV seriju. I još je neefikasna.
  IS-2 se još nije pojavio. Ali T-34-85 je otišao u seriju. I to je generalno logično.
  A teški tenkovi su potpuno povučeni iz proizvodnje. Staljin je naredio da se kladi na jedan masivni T-34-85. Što je generalno logično. Iako ga ova mašina "Panther" -2 nije primila u čelo. Ali može pogoditi stranu.
  U ljeto su se pojavili njemački mlazni bombarderi Arado, koje sovjetski lovci nisu mogli ni sustići. A ovo je ozbiljno.
  Nacisti su zauzeli Smolensk, Vjazmu, Ržev i Kalinjin.
  Blokirani Lenjingrad... Do kraja ljeta Moskva je bila udaljena svega stotinjak kilometara.
  Ali Crvena armija se borila veoma teško. Japanci su završili zauzimanje Mongolije i napali centralnu Aziju.
  Situacija se izuzetno zakomplikovala.
  Staljin je bacao gromove i munje, a povremeno je padao u histeriju. Ali to nije puno pomoglo.
  Situacija je postajala sve teža. U jesen, Nemci su promenili plan i skrenuli na jug, ka Kavkazu.
  Orel, Kursk, au oktobru i Voronjež su zauzeti... Krajem novembra Crvena armija se povukla iza Dona i tamo se ukopavala. Izgubljene su značajne teritorije.
  A pritisak nacista je rastao.
  Naročito to dobijaju mlazni bombarderi. I jako jako grizu.
  Ali sovjetske djevojke se bore na velikoj visini.
  Nemci pokušavaju da se probiju do Lenjingrada. Napada Novgorod. Ali hrabre četiri djevojke stajale su im na putu.
  Nataša je bosom nogom bacila granatu na naciste i pevala:
  - Tako je...
  Zoya je golom petom lansirala dar smrti i dodala:
  - Neprijatelj...
  Augustin je podlegao nečemu destruktivnom i zacvilio:
  - Misliti...
  Svetlana je golim prstima bacila bombu i zacvilila:
  - Šta...
  Nataša je bosim nogama bacila par limuna i viknula:
  - ruski...
  Zoya je također podlegla nečem energičnom i smrtonosnom, škripući:
  - Uspio...
  Augustin je lansirao smrtonosni, mrmljajući:
  - Neprijatelj....
  Svetlana je opet podlegla destruktivnom i vyaknula:
  - Pauza!
  Nataša se okrenula i zacvilila:
  - SZO...
  Zoja je pucala i na crne strance koje su nacisti regrutovali i cvilila:
  - Usudi se!
  Avgustin je govorio sa silom i bijesom:
  - To...
  Svetlana je podlegla sa cerekom pantera:
  - U...
  Nataša je bosom nogom bacila granatu i viknula:
  - Borba...
  Zoja je golim prstima bacila dar smrti i promrmljala:
  - Napadi!
  Augustin se uključio i promrmljao:
  - Neprijatelji...
  Svetlana je dala gomilu granata golim tabanima, i kako viče na sav glas:
  - Mi ćemo...
  Natasha je zakucala rafal i prosiktala:
  - Bijesan...
  Zoja je prekinula naciste i zacvilila:
  - Beat!
  Augustin je ponovo opalio i viknuo:
  - Bijesan...
  Svetlana je cvrkutala dok je pucala:
  - Beat!
  Nataša je ponovo gracioznom, bosom nogom bacila granatu, cvrkutala:
  - Uništićemo naciste!
  Zoya ga je uzela i cvrkutala:
  - Budući put u komunizam!
  I bacila limun golim nožnim prstima.
  
  Ratnici pevaju iz sveg glasa;
  Velika zemlja SSSR,
  Koji je najkul u svemiru...
  Desilo se milion problema sa prebrojavanjem
  Ali naš posao je rad i stvaranje!
  
  Vjerujte da neprijatelj neće osvojiti zemlju,
  Koja je ljepša i jača od svih...
  Uskoro ćemo postaviti pouzdan štit,
  I konačno ćemo vjerovati pametnije...
  
  Da, ujak Sem je odlučio da pomogne,
  Nacistima nakon promjene vlasti u Rajhu...
  I moć nacista je obnovljena,
  Neprijatelj želi da rasparča SSSR!
  
  Sada se moramo ozbiljno boriti
  Sa nacistima da su jaki brzi...
  ali udarit ćemo pod stomak neprijatelja,
  U slavu naše majke Rusije!
  
  Ne, jednostavno ne možeš slomiti ruski,
  Znamo kako, volimo da se hrabro borimo...
  Ovdje je Wehrmacht odlučio da nas napadne,
  Ali može se samo srušiti, a ne iscijediti!
  
  U Rusiji, svaki ratnik sa jasla,
  Dete vuče ruke za pištolj...
  Neka to bude veoma pametan čarobnjak
  Ko je stvorio ovu planetu!
  
  Za Hitlera, ne uzimaj Moskvu na zub,
  Udaren je jako u njušku...
  Zašto se popeo u Rusiju, ne razumem,
  Slabo mu je da mačem ubije bacil!
  
  Da, blizu Moskve neprijatelj je dobio batina,
  Devojke su mu dale golu potpeticu...
  Vidite da je Firer jednostavno moron -
  Kohl je zadirao u komunizam dao!
  
  Dolaze pioniri sa pesmama,
  U napadu uz bubanj...
  Neka Firer bude kaput sada,
  I mi ćemo voziti Fritz u zarobljeničkoj formaciji!
  
  Dječak je bos na snježnom nanosu,
  Istupiti napred bez straha...
  Nacisti će uskoro biti otjerani u kovčeg,
  I ruže će cvetati u blistavom maju!
  
  I Hitler će uskoro imati kabine,
  On će otići u grobnicu. i njegov nasljednik Gering...
  Uskoro ćemo staviti Firera na udicu,
  iako ponekad teška bodljikava metla!
  
  Stvorićemo divan ruski svet,
  U kojoj će vladati Rusija, vjerujte mi...
  Šekspir se nije usudio da komponuje tako nešto,
  Mada napadaju Rusiju pritiskom đavola!
  
  Hitlerov okrutni pritisak je vidljiv,
  Njegov bivši saveznik mu pomaže...
  Nije ni čudo što se čuje stenjanje devojaka,
  U raju se uskoro neće moći vidjeti mjesto!
  
  Da, ujka Sem je promenio rutu,
  I tenkovi, avioni se šalju nacistima...
  U njegovoj težnji, Jenkiji su veoma kul,
  Da više komunista oteraju u kovčeg!
  
  Bilo je gore, iako Staljingrad,
  Slomio sam skoro sve strane nacista...
  Nastalo je takvo nezaustavljivo poravnanje,
  Pod ovim nebom, definitivno čisto!
  
  Pa šta da se radi - cure su izmakle kontroli,
  Skrivanje od Firera horde u bitkama ...
  I čizme ne stoje djevojkama,
  Oni uvek znaju da se bore!
  
  Za djevojčice mraz nije strašno,
  Kada su se borili kod Moskve,
  Bili skoro goli i bosi,
  Bacanje granate bosom nogom!
  
  Pa šta si hteo Geringa,
  Pa, mislio sam da će ti Jenkiji odmah pomoći...
  I zasadio totalni haos,
  A djevojke samo jauču od divljeg bijesa!
  
  Vode se prilično krvave bitke,
  Devojke znaju zauvek verovati da ne treba odustati...
  Nećemo imati nule na računima,
  A moćan RPG se stavlja u ranac!
  
  Ratnici su lepota
  Lada je i sama spremna da se bori za njih...
  Imaju golubove svete čistote,
  Neka bude jednostavno najviša nagrada!
  
  Da, verujem da će Bog sila Svarog doći,
  I mrtvi u borbi će ustati...
  I zatrubi u slavni lovčev rog,
  I dobici će biti najpošteniji!
  
  Neće više biti tuge na Zemlji,
  I gorke suze će presušiti...
  Živećemo u jednoj porodici zna-
  A zli đavoli će jednostavno umrijeti!
  
  Momci pioniri hrabro u borbu,
  bosonogi momci jure kroz sneg..
  Verujem da će Rusija uvek biti uz tebe,
  Mada će se ponekad tanjiri pokvariti!
  
  Bog Isus će vaskrsnuti sve pale,
  I vladaće sa belim Bogom...
  Hrabro ćemo podići štit za otadžbinu,
  Biće veličanstvena dužnost služiti Rusiji!
  
  Da, Sam je lukav, jednostavno lukav,
  Njegove vrlo razumljive želje...
  On je pipci Moskvi sada poster,
  A otadžbinu čekaju zla iskušenja!
  
  Ali Lada i Gospodar Perun su sa nama,
  I Lenjin, Staljin, i najmudriji Trocki...
  Što je, očigledno, savijalo vojsku,
  I najvažniji slavuj Vysotsky!
  
  Ukratko, postojaće mnoštvo svetih bogova,
  Pobijedićemo u borbi protivnika...
  I podići puno jakih pesnica,
  Za slavu najvećeg vojnika!
  
  Djevojke napadaju bose
  Trče i ne bore se, poznaju mraz...
  Ne vuci ih u bitku, smatraj ih silom,
  Znaj da grimiz sija u svjetlu ruže!
  
  Ukratko, borci za svoju domovinu,
  Služiti u nezainteresovanosti ponosno...
  neka se ponose djedovi i očevi,
  A sa neba ne očekujete poklone ni za peni!
  Nataša je bosom nogom bacila limun i zapjevala:
  - Sa neba...
  Zoja je takođe golim prstima bacila bombu i rekla:
  - Zvezdica...
  Augustin je bosom nogom lansirala dar smrti i pjevala:
  - Svijetao...
  Svetlana je takođe bacila granatu, uz pomoć bosih nogu, i rekla:
  - Kristalno!
  Nataša se okrenula i prosiktala:
  - Ja tebi...
  Zoja je golim prstima lansirala dar smrti, sikćući:
  - Pjesma...
  Avgustin je podlegao golom petom, što donosi smrt, i zacvilio:
  - Ja ću pjevati...
  Nataška je nastavila agresivno pevajući:
  - O....
  Zoja je bosom nogom bacila paket eksploziva, rastjerala naciste i zacvilila:
  - Domaći...
  Augustina je golom petom dala gomilu granata, izdala:
  - Staljin!
  Avgustin je uzeo i raspršio redove, a njene gole noge su s uništenjem letjele duž Frica:
  - Podelićemo protivnike!
  Svetlana ga je uzela i bacila golom petom, gomilu granata, i zacvilila:
  Slomimo fašiste!
  A četvorica su nastavili da pucaju i bacaju granate. Njemački "Tigar" -3 se kretao. Mašina sa topom od 128 mm. I upuca se.
  A djevojke su bacale granate. Potkopao naciste. I oni su uzvratili. Popeli su se naprijed. Tenkovi se ponovo kotrljaju. Kreće najnoviji njemački "leopard" -1. Veoma mobilan auto.
  Ali njegove djevojke su ga preuzele i nokautirale. Rastrgali su mobilnu mašinu sa gasnoturbinskim motorom. I raznijeli su je u komade.
  Nataša je uz smeh primetila:
  Odlično se borimo!
  Zoya se složila sa ovim:
  - Veoma cool!
  Avgustin je mudro primetio:
  - Pobedićemo!
  I bosom nogom ispalila protutenkovsku granatu. Jaka devojka. I ima toliko duhovitosti.
  Svetlana je takođe prstima bosih nogu lansirala poklon smrti i pogodila neprijatelja. Veoma agresivna devojka, očiju boje različka. Ona ima takvu duhovitost i prolaznu snagu!
  Nataša se okrenula i nacerila:
  - Za svetu Rusiju!
  Zoya je pucala vrlo aktivno, i nacerila se, pokazujući biserne zube:
  - Ja sam ratnik tog nivoa koji ne bledi!
  Augustin je također pucao. Pokosio naciste i grkljao:
  "Ja sam ratnik velikih ambicija!"
  I otkrila je svoje biserne zube!
  Svetlana je potvrdila:
  - Veoma velike ambicije!
  Devojke su se svađale jako dugo. I, naravno, uspjeli su u vojnom radu. Apsolutno su predivne ljepotice. Izvanredan um. I pucaju prvoklasno.
  
  MALO DRUGAČIJE O ROOSEVELTU
  Frenklin Ruzvelt je umro mnogo ranije, čudnim preokretom sudbine 30. januara 1943. godine. Iako je Henry Wallace važio za ljevičara, pokazao se mnogo više idealistom i zahtijevao je da Staljin, u zamjenu za vojnu pomoć, provede političke reforme i amnestiju za sve političke zatvorenike.
  Oštra reakcija Staljina, koji je također upravo izvojevao veliku pobjedu kod Staljingrada, i osjećao se vrlo čvrstim i jakim, razljutila je Wallacea i on je najavio prekid vojne pomoći SSSR-u. Negativnu ulogu odigrala je i pozicija Čerčila, koji nije želeo brzo napredovanje Crvene armije u Evropi i neočekivanu fleksibilnost Adolfa Hitlera, koji je najavio zamrzavanje "konačnog rešenja jevrejskog pitanja". Firer je uspio uvjeriti razumne ljude iz okruženja, uključujući, začudo, glavnog dželata Trećeg Rajha, Himmlera.
  Argument je uspio: Jevreji neće nigdje i ako izgubite rat, možete izgubiti sve i nepovratno. Pa, nakon pobjede na istoku, moći će se razgovarati sa saveznicima na drugačiji način.
  U svakom slučaju, Sjedinjene Države su zamrznule vojne operacije, Britanija također, i iako formalno čak ni primirje nije službeno objavljeno, pokazalo se da je sukob na zapadu smanjen. Što je, naravno, koristilo Wehrmachtu. Njemačka podmornička flota zaustavila je napade, saveznici su se skupili, odugovlačeći strateško bombardiranje.
  Sovjetske trupe, kao iu stvarnoj istoriji, zauzele su Kursk početkom februara 8. i Belgorod 9. 15. februara počeo je juriš na Harkov, koji je, izbjegavajući opkoljenje, napustio njemačke trupe. Još ranije, nacisti su napustili Rostov na Donu.
  18. februara Hitler je lično stigao u štab. Dao je Mainsteinu nove moći. Osim toga, pojačanja su žurno prebačena sa Zapada. Prije svega, naravno, avijacija. Zapadni front je apsorbovao avione ne tako malo - skoro polovinu aviona. Nekoliko divizija koje je planirano da se prebace u Afriku poslato je željeznicom na istok. Osim toga, iz Francuske i Balkana prebačene su sve više ili manje borbene formacije, a u samoj Njemačkoj potpunu mobilizaciju i rat je objavio Rajhstag.
  Majnštajn je 19. februara naredio 4. tenkovskoj armiji da krene u kontraofanzivu kako bi zaustavio napredovanje sovjetskih trupa kroz Pavlograd. Pavlograd je 22. februara zauzet. Zadatak odbrane puteva prema Dnjepru sa sjevera preko Krasnograda ili Dnjepropetrovska, ili preko Poltave ili Kremenčuga, povjeren je Kempf grupi.
  Za razliku od prave istorije, Nemci su uspeli mnogo više. Zahvaljujući uvođenju svih njihovih vazdušnih vojski u borbu, ponovo su imali prednost u vazduhu. Osim toga, u ofanzivi je učestvovalo više kopnenih trupa, uključujući 30 potpuno novih tenkova Tiger, koji su u stvarnoj istoriji neslavno zaglavili u afričkom pijesku.
  Nemci su uspeli da opkole Harkov šest dana ranije od prave priče, 8. marta, Belgorod su zauzeli Frici, a Belgorod je u pokretu zauzeo 9 dana ranije - 10. marta.
  Nacisti su također uspjeli da zauzmu Kursk naletom, zatvorivši još jedan obruč 14. marta. Fricovi su 18. marta zauzeli i Stari Oskol. Međutim, otopljenje koje je uslijedilo i herojski otpor sovjetskih trupa spriječili su naciste da postignu uspjeh. Ali gubici Crvene armije u kotlovima pokazali su se značajnijim nego u stvarnoj istoriji, a Kurska izbočina je presečena u martu 1943.
  Mainsteinov uspjeh pokazao se ozbiljnim, ali ograničenim, tako da nacisti nisu mogli ni vratiti sve što su izgubili tokom operacije Voronjež-Kastornoe. Iako sada više nisu imali glavobolju - Kurska izbočina. Ali to je stvorilo dodatne probleme: gdje i kako napadati?
  Dok su se saveznici ponašali pasivno, njemačka ekonomija je bila vrlo aktivno raspletena. Proizvodnja tenkova i samohodnih topova se udvostručila u roku od tri mjeseca, dostigavši 1.200 vozila mjesečno, uključujući najnovije "tigrove", "pantere" - znatno superiornije u borbenoj moći u odnosu na sovjetsku opremu. Ali posade su još morale da savladaju nove tenkove i da se prisete svojih dečijih bolesti.
  A nije lako izabrati pravce za ofanzivu. Možete krenuti dalje u Moskvu, i ponovo pokušati osvetiti se za Staljingrad, probiti se do kavkaske nafte. Lenjingrad, gdje je Sovjetima teško prebaciti pojačanja, mogao bi postati jedan od ciljeva.
  Nemci su čekali tri meseca, skupili snage i nove tenkove, obučili regrute. Već u vojsci i četrnaestogodišnji dječaci nisu rijetkost, formirane su mnoge strane divizije. Snaga Wehrmachta dostigla je maksimalno 10,5 miliona vojnika i oficira, čak i uz blagi pad kvaliteta trupa.
  U vazduhu su se borbe vodile sa promenljivim uspehom. Nacisti su povećali proizvodnju aviona i djelovali aktivnije.
  Njihovi asovi su, po pravilu, birali svoje mjesto bitke, i trudili se da se ne priključe bitci, popuštajući u broju.
  Treba napomenuti da je Focke-Wulf, iako inferiorniji od sovjetskih aviona u manevarskoj sposobnosti, ali velika brzina tokom ronjenja omogućila mu je da pobjegne kada napusti rep, a moćno oružje da obori avion od prvog pristupa. Dakle, nije bilo moguće u potpunosti iskoristiti prednost nad nacistima, već su u zraku dominirali iskusniji njemački asovi, sa snažnijim oružjem.
  Hitler je ipak odlučio da napadne Kavkaz, samo na malo drugačiji način. Naime, da Staljingrad postane glavni pravac, i da tamo pošalje grupe armija "A" i "B". Rješenje, naravno, nije optimalno, ali nakon gubitka mostobrana Rzhev, napredujući na Moskvu, Nemci bi morali da savladaju veoma moćnu liniju odbrane.
  Na račun Lenjingrada, tada napad na grad citadelu nije Trećem Rajhu čak i ako je bio uspešan doneo odlučujuće dividende.
  Dakle, ostaje da se krećemo prema jugu. Staljin je ipak stigao ispred Hitlera.Sovjetske trupe su 22. juna krenule u ofanzivu u pravcu Orjola i Kuska. Razlog napuštanja taktike čekanja bio je povezan sa pasivnim ponašanjem saveznika: nema mira, nema rata. Šta se drugo moglo tolerisati, nego... Nedostatak duraluminijuma, zajedno sa sve većom proizvodnjom nemačkih aviona, postepeno je sve više prenosio inicijativu na Luftvafe.
  Štaviše, nacisti su već imali vrlo dobar bombarder Yu-188, koji je razvijao brzinu koja je bila superiornija ili barem ne inferiorna od Jakova, pa čak i uspješno testirao Yu-288. Posljednji automobil, uz serijski DO-217, mogao bi biti vrlo dobar strateški bombarder. Tako je njemačka avijacija postala izuzetno nepovoljan faktor za sovjetske trupe.
  Hitler je, s druge strane, oklevao sa ofanzivom, pa je nastavljeno formiranje novih tenkovskih divizija i obuka posada. Zbog izostanka bombardovanja, Tigrovi i Panteri su pušteni više nego u stvarnoj istoriji i morali su da se savladaju.
  Nijemci su uspjeli da se pripreme za odbranu u cjelini, nisu mogli biti iznenađeni. Borbe su trajale više od mjesec dana. Sovjetske trupe susrele su se s novom njemačkom tehnologijom i pokazalo se da su "panter" i "tigar" u nadolazećim bitkama za red veličine jači od sovjetskih vozila. Butting nije dao T-34 i KV prave šanse za pobjedu. Štaviše, proizvodnja vozila sa snažnijim topom od 85 mm još nije savladana, a 76 mm "Panther" i "Tigar" se nisu mogli direktno suočiti.
  Sovjetske trupe su samo u nekim područjima napredovale do petnaest kilometara i pretrpjele ogromne gubitke. Nemci su bili u stanju da pređu u kontraofanzivu. Među komandantima treba istaći Romela, pridošlicu na istočnom frontu, ali nadaleko poznatog na Zapadu. Uspio se dobro dokazati u borbi sa Sovjetima.
  Nemci su uspeli, razvijajući kontraofanzivu, da dođu do Dona. Ali onda su, umjesto da napreduju prema Moskvi, skrenuli na jug.
  Firer je žudio za osvetom za Staljingrad. Treba napomenuti da je u početku to čak i koristilo Nijemcima. Staljin nije vjerovao u mogućnost ponavljanja operacije Blau i prebacio je sve svoje rezerve bliže Moskvi. Kao rezultat toga, nacisti su, krećući se duž Dona, ušli u sovjetske trupe sa stražnje strane.
  Međutim, Crvena armija je već bila drugačija. Sovjetski generali, koji su stekli borbeno iskustvo, djelovali su vještije, a i sami vojnici su se primjetno umirili. Fricovi nisu bili u stanju da pređu Don i probiju se do Staljingrada. Maksimum njihovih dostignuća, zauzimanje Rostova na Donu i pristup rijeci duž cijelog njenog raspona. Istina, sovjetske trupe su izgubile Vorošilovgrad, Donjec i značajne teritorije, ali nacisti nisu mogli zauzeti tokom ljetne i jesenje kampanje, čak ni ono što su uspjeli učiniti 1942. godine. Ono što je Staljin smatrao izvesnim uspehom. Ako se ima u vidu da se SSSR sada borio na jednom frontu.
  Prijetnja od Japana je oslabila kao porazi Zemlje izlazećeg sunca kao rezultat poraza u Tihom okeanu. I dok se SSSR nije mogao previše bojati za Daleki istok.
  Zimi je počela kontraofanziva Crvene armije. Brojni njemački tenkovi na hladnoći i snježnim nanosima očito su popustili, a stepenasti raspored valjaka začepio je šasiju. Ali ovdje nije bilo moguće postići potpuni uspjeh. Nemci su bili malo potisnuti u centar, pa su podbacili na Donu, ali Lenjingradska oblast, zbog prejake odbrane neprijatelja, nije mogla biti oslobođena. Dokle god se održavala blokada. I Nemci su mnogo naučili, ali su već bili iscrpljeni od rata. Sljedeće ljeto bio je pokušaj da se preotme inicijativa Fritza. Ali opet su nacisti uspjeli doći samo do Dona. Napad na Lenjingrad završio se neuspehom.
  Promjene su se dogodile u SAD-u. Taktikom čekanja i gledanja, Wallace je izgubio predsjedničke izbore od republikanca Cheneyja. Ali nasljednik je nastavio da se ponaša pasivno. Baš kao laburisti koji su zamijenili Churchilla na čelu Britanije. U zimu 1945. sovjetske trupe uspjele su probiti odbranu Wehrmachta u centru i napredovati do Smolenska, pa čak i zauzeti ovaj grad. Ali neprijateljski mlazni avioni su dominirali u vazduhu i ofanziva sovjetskih trupa je stala. A u martu i aprilu, Fricovi su vratili ono što su izgubili. U ljeto 1945. Nemci su pokušali razviti ofanzivu na Moskvu koristeći "E" tenkove i mlazne bombardere i prva svjetska borbena vozila u obliku diska.
  S druge strane, balističke rakete su prepoznate kao preskupo i neefikasno oružje. Nemci su uspeli da se približe Moskvi, ali kasna jesen je već došla, a Amerikanci su upotrebili atomsko oružje i naterali Japan na kapitulaciju.
  Imajući atomsku bombu, Čejni je zahtevao da obe zemlje zaključe mir.
  Ali i Staljin i Hitler se ni na koji način nisu mogli složiti. Nije bilo jedinstva ni u SAD, gdje su mnogi reakcionarni krugovi vjerovali da obje strane treba da se ubijaju što je duže moguće.
  Ali pošto su nacisti uspjeli, ovaj put su konačno odsjekli Lenjingrad i približili se na stotinu kilometara Moskvi, Sjedinjene Države i Britanija počele su pomagati SSSR-u obnavljanjem isporuke Lend-Lease-a.
  Zimi su sovjetske trupe ponovo počele da potiskuju naciste, ali nisu mogle da deblokiraju Lenjingrad. Lenjinov grad je pao, ali su Fricovi bili malo potisnuti od glavnog grada. Pomoć sa Zapada bila je umjerena i mogla je biti odlučujuća. Ali Nemci su bili prokleto umorni i iscrpljeni.
  Ljeto 1946. proteklo je uz manje pozicione promjene. A zimi su sovjetske trupe postigle određeni uspjeh, izbacivši Fritz iz Rzheva i Vyazme i potisnuvši ih, iako neznatno, na Don.
  U proljeće 1947. Adolf Hitler je umro, a 18. maja potpisano je primirje uz posredovanje Sjedinjenih Država i Britanije. Uslovi su se pokazali prilično teškim za SSSR i ne baš povoljnim za Njemačku. Ukrajina, Bjelorusija, sve zemlje koje je Wehrmacht držao postale su mandatne teritorije pod zajedničkom kontrolom Sjedinjenih Država, Britanije, Njemačke i satelita.
  Treći Rajh je postao poput Evropske unije, a okupirane sovjetske teritorije, poput protektorata, uključujući Lenjingrad. Don je dobio status mandatne teritorije, nezavisne od SSSR-a i formalno nezavisne, ali u stvari sa velikim uticajem Sjedinjenih Država.
  Tako je teritorija Sovjetske Rusije znatno smanjena. Ostarjeli i oslabljen Staljin bio je prisiljen napustiti politiku. Njegov autoritet je naglo pao, a njegova pratnja se podelila.
  Nakon Staljinove ostavke, Kavkaz - Gruzija, Jermenija, Azerbejdžan - ubrzo se odvojio od SSSR-a. I nekoliko godina kasnije, i Centralna Azija. Tako je Rusija spuštena na ulogu manje sile, iako sa nuklearnim oružjem. U poređenju sa stvarnom istorijom, ispostavilo se da su Sankt Peterburg, Smolensk, Pskov i još neki regioni na Zapadu bili mandatni.
  Ubrzo su se odvojile i regije sjevernog Kavkaza, naseljene uglavnom muslimanima. U Njemačkoj, nakon Hitlerove smrti (najvjerovatnije je Fireru pomoglo da ode), ubrzo je umro narkoman Gering. Himler je takođe ubijen. Umjereniji Speer je preuzeo vlast. Nekoliko godina kasnije, višestranački sistem je obnovljen, a nacisti su postali mnogo umjereniji.
  Konačno, Sjedinjene Države su došle da dominiraju i dominiraju svijetom. Sada nisu imali SSSR kao konkurenta, a komunisti su ubrzo izgubili vlast. U Kini vlada proamerička vlada, u islamskom svijetu ista stvar. Došlo je doba totalne američke dominacije...
  Ali to nije donijelo sreću čovječanstvu, iako su Amerikanci, uspostavivši hegemoniju na Zemlji, uspjeli odletjeti na Mars još u dvadesetom stoljeću, osim toga, napredak i tehnologija razvijali su se čak brže nego u stvarnosti. Učinak je bio da sada Sjedinjene Države kontroliraju naučnike iz cijelog svijeta. Ali nije tajna da je preterana tajnovitost ometala razvoj ljudske nauke.
  U određenom smislu, postalo je sigurnije nego u stvarnoj istoriji. Vojske Sjedinjenih Država i njihovi sateliti mogu uništiti teroriste i ekstremiste bilo gdje u svijetu bez straha da će biti optuženi da nisu politički korektni. Moguće je izvođenje humanitarnih intervencija, efikasne ekonomske i političke globalizacije. Nema smisla hraniti vjerske ekstremiste kako bi rušili političke protivnike - to se može učiniti jednostavnom intervencijom.
  Dakle, čini se da je svijet u određenoj mjeri pobijedio time što je postao unipolaran u odnosu na pravi multipolarni. Ali tada je Vasilij Terkin vidio sudbinu jedne osobe ...
  Ana Kazei (Zanimljiva i vjerovatno ne slučajnost prezimena, iako se radnja odvija u dvadeset prvom vijeku!) sišla je sa željezničke stanice i nastavila pješice. Vlak je elegantan, sa aerodinamičnim vagonima, ali sama stanica je jedna od najprovincijalnih. Bila je topla ukrajinska jesen - indijsko ljeto, kada su zlatne haljine bile na ramenima breze, a šume i šumarci bili su odjeveni u kraljevski grimiz. Priroda je lijepa, a žena još uvijek nije bez šarma, iako ima najmanje trideset pet godina, a sijeda kosa već se nazire.
  Anna Kazei je tužna, pa ide na sastanak sa svojom djecom ... u zatvor za teške poslove. Šta kaže sudija koji je dječaka od 12 godina i djevojčicu od 15 godina osudio na 99 godina zatvora? Da li to radite sa nesrećnom decom? I šta su uradili? Pa potrgali su letke sa reklamama. Da, prekinuli su telefonske i internetske žice kako bi se borili protiv zaraze američkog utjecaja.
  U istočnoj Ukrajini postoji pokret - "Patriotski otpor". Ne, oni ne vode pravi gerilski rat, kao što je to bilo za vreme Drugog svetskog rata. U osnovi, njihov otpor je propaganda i male sabotaže bez ljudskih žrtava. Tako su njena djeca željela da izazovu zapadnjačku tiraniju presecanjem žice nekoliko puta.
  Ali uspjeli su ih snimiti na video kameru, a ima i dovoljno "dobronamjeraca". Momci su optuženi za sabotažu, pa čak i terorizam, kao i za nanošenje ozbiljne štete privredi. A veze u mladosti, uzeli su u obzir i olakšavajuću okolnost - dali su skoro sto godina teškog rada.
  Sud je prošao vrlo brzo, a advokat je samo klimnuo glavom tužiocu u znak slaganja. Da, i sam proces je bio zatvoren. Štaviše, Ani je nagovešteno da bi njena deca i dalje imala sreće da znaju, i da će imati veze sa podzemljem, da neće moći da izbegnu prvo mučenje, a potom i smrtnu kaznu. Međutim, sam boravak na teškom radu nije mučenje.
  Annine noge su upletene u stare cipele. Nosi cijeli ranac sa programima koji se smiju raditi samo jednom godišnje. A nesretna djeca, vjerovatno, nisu previše kul u zatvoru.
  Osuđenici stoje na putu, tako da nisu u logoru kasarne, oni su ispruženi uz magistralni put. Patrole se kikoću Ani, i bez ceremonije sežu rukama u ranac, vade hranu. Debeljuškasti mještanin odmah mu je strpao u usta kobasicu od cervelata. Unatoč činjenici da formalno Ukrajina, takoreći, ima sve atribute državnosti, uključujući i izabranu Radu, ali ima više američkih zastava nego žuto-plavih.
  Dječaci mlađi od osamnaest godina rade odvojeno od odraslih. Dan je topao, sunčan, na pruge, zatvorske košulje složene u posebnu gomilu, a tanka, žilava tijela, čokolada od sunca tinejdžera, blista od znoja. Jedni grabljaju kamenje i šljunak na željezničku prugu širokim šakama, drugi vuku šine, treći blanjaju i pile trupce.
  Ima dječaka od deset do sedamnaest godina, a neki izgledaju i mlađe. I kako ih ne bi bilo žao ako u mandatnoj Ukrajini dominira anglosaksonsko pravo, kada se od desete godine krivična odgovornost primjenjuje na punoljetne osobe?
  Tada je policajac Ani, čiji je ranac bio osjetno lakši, ukazao gdje da traži sina Marata (i ovdje možda nije slučajno podudarnost imena!). Da, teško joj je da nosi takvu težinu, ali ipak je vezana. A ovo olakšanje nije radost, jer su ovdje obroci oskudni, a momci mršavi.
  A evo i njenog sina. Naslanjao je bose noge, u prugastim pantalonama naručenim iznad koljena, na oštro kamenje i gura bure betona. I gledajući bosog, teškog disanja Marata, Ana je shvatila da se i on jača nevjerovatnim naporom volje. Obrijana glava na pozadini tankih ramena izgleda velika, a plava kosa na pozadini preplanule uglaste lubanje gotovo je nevidljiva. Od čega dječak izgleda potpuno ćelav. Bora na čelu je postala dublja. Iz koje bi, da nije bilo malog rasta i uskih ramena, dečaci izgledali mnogo stariji.
  Marat radi, a svirepi nadglednici lutaju u blizini, vičući i mašući širokim pošastima od sirove kože. Ovo je težak posao, nemilosrdan. Da biste izdržali takav tempo rada, trebalo bi da se opustite barem na nekoliko sekundi i da legnete na bure kako biste odmorili svoja žilava, bičem izrezana leđa. Međutim, kada izgori, obično ne reže kožu.
  Ana nema pravo dolaziti do pauze za ručak na poslu. Dakle, morate gledati i čekati.
  Majčine suze nehotice naviru. Noge dječaka su prekrivene modricama, modricama, modricama, tabani su prekriveni žuljevima. Cijelo proljeće, ljeto i jesen maloljetni osuđenici su primorani da rade bosi. Kažu da je još spretniji i bolji za zatvorene dječake. Zapravo, ovo je ozloglašena američka ekonomija. Štaviše, cipele u zapadnom stilu se prebrzo troše. I tako, ne daj Bože, državne čizme barem izdrže zimu - na svu sreću klima se zagrijala i snježna vremena nisu tako duga.
  Ali sada su momci primorani da vuku teške šine. Pa gdje je Maratika. Mršav je kao trska, tako se ispod preplanule kože vide rebra, a stomak se ruši od napetosti. Tamni kolutovi ispod očiju kažu da teškom radu nije lako za malog dječaka. Hoće li moći da otegne dvadeset godina, nakon čega će biti moguće podnijeti zakonsko pravo na žalbu?
  Ali moramo odati počast Maratu, on spretno postavlja šinu, a kada ugleda majku, nasmeje se u odgovoru. Bora na čelu je izglađena i jasno je da je to ipak dječak koji se u svakoj situaciji zabavlja...
  Bič zviždi i bolno peče Marata. Majka vrišti, pokušava jurnuti na nadzornika na policajca, ambal je hvata za rame zaustavljajući je:
  - Ne usuđuj se! Napad na tamničara na dužnosti... U najboljem slučaju, desetak!
  Ana je već ogorčena:
  - Imaju li pravo da tuku djecu po zakonu?
  Policajac je iskreno odgovorio:
  - To se zove prinudna mera fizičkog uticaja u odnosu na kriminalce. Žaljenje je potpuno beskorisno!
  Žena je teško uzdahnula i pokušala da skine pogled sa sina da ne bi bilo tako teško. I ostali dečaci se zavijaju. Gotovo svi su bosi, samo par najstarijih u nekim očito domaćim rekvizitima. I svi su obrijani na ćelavo, bez izuzetka. Kada se jedan od njih približio s kamenom na ramenima, Ana je ugledala njegov izbušeni broj.
  Užas - ima li ovo njen sin?
  Pauza za ručak je kratka - osuđenici po zakonu moraju da rade najmanje dvanaest sati dnevno, a u stvarnosti ih voze četrnaest do šesnaest. Istina, mnogo zavisi od težine posla. Na primjer, malo je vjerovatno da čak i odrasla osoba može izdržati nošenje pedeset kilograma težine, s jednog kata na drugi na ramenima.
  Ali, na primjer, pamuk možete skupljati duže. Djevojčice obično rade na plantažama, pa je dječacima fizički teže.
  Za ručak se dečaci hrane pirinčem, u Ukrajini se odlično ukorijenio i vrlo je vrijedna proteinska hrana. Dodate i malo mleka sa hlebom i belim lukom - da manje bole. Hrana je dosta zdrava, tako da dječaci, iako nedovoljno, ne vide zacepljena usta. Evo jabuka i limuna.
  Marat, iako gladan, objašnjava majci:
  - Imamo običaj, i to mudar - da podelimo programe za sve dečake!
  Anna je bila iznenađena
  - Mudar?
  Stariji dječak, sa složenom tetovažom na ruci i krstom na prsima, samouvjereno je objasnio:
  - Svakako! Češće od jednom godišnje, možete dobiti transfer samo za veliki barik. I ne možete ga zadržati. Toliko nas je i stalno traje neka vrsta dopune!
  Anna je pristala i, milujući sina po leđima, osjetila je i svježe i već zarasle pruge i ogrebotine. Mama je pitala sina:
  - Da li ih često udaraju?
  Marat se nasmiješio i odgovorio:
  - Trude se da ne povrede. Bubrezi i vitalni organi se ne otkucavaju.
  Anna je nastavila svoje pitanje:
  - Zar nije hladno hodati bos?
  Dečak je iskreno odgovorio:
  - Naravno, u selu su samo u toplim danima trčali bosi, a ovde ih izbacuju dok ne padne sneg, i to može biti spasonosno... Ali.
  Dečak sa krstom ponovo je intervenisao:
  - Ovde sam već pet godina! U redu je, radite na otvorenom, jedete zdravu hranu, možete biti otvrdnuti i ne kašljati! Preživećemo ako ne umremo!
  Marat, pažljivo odgrizajući kobasice, primijeti:
  - Naravno, preživećemo, a možda ćemo i naći slobodu!
  Ovdje je Ana odjednom shvatila da su teme za razgovor iscrpljene. Marat je živio svoj život, ona je živjela svoj. I neprimjereno je saosjećati s dječakom, on će se samo uvrijediti. Iako su šanse Marata da vidi svoju volju blizu nule. Da, i organizirati bijeg iz carstva fantazije. Štaviše, čak i ako pobjegnete, onda u modernom svijetu, kako se možete predugo skrivati pod zemljom? Tehnologija napreduje, a njihov razgovor se vjerovatno snima, a možda čak i video slikom.
  Marat je pitao za psa Polkana, a nakon što je dobio odgovor, ućutao je. Ana je znalački pogledala sina. Vidimo ga, htio je detaljnije da se raspita o svojoj sestri, ali je osjetio da njegova majka još nije komunicirala s njom. Pauza za ručak je kratka, a za pet minuta momci iz Trudovika ponovo počinju sa radom.
  Ana je sinu razvukla pletene papuče:
  - Obuci se, draga!
  Marat je odgovorio šapatom:
  - Ne bi trebalo... Svi dečaci treba da budu isti u kazni. A hodanje bosonog do mraza je jedan od oblika kazne! Samo će ih spaliti. Bolje neka kleveta kad moj mali brat poraste.
  Mama je konačno pogladila sinove otvrdnute, oborene noge i poljubila ih uprkos prašini. Zatim je uslijedio posljednji poljubac u čelo, i pod prijetećim povikom upravnika, ona je ustala i krenula prema izlazu. Onda je stala. Rad je bio organiziran s američkom racionalnošću: osuđenici su naporno radili tako da je opterećenje išlo na različite mišićne grupe. Tada se rad i tijelo razvijaju, proporcionalniji su i zatvorenici se manje umaraju, što znači da iz njih možete iscijediti mnogo više.
  Maratu su ruke već napaljene od žuljeva, a on sasvim samouvjereno puni cipelu. Tijelo je tanko, ali žilava, a tanke ruke su snažne. Ne, možda će dugo izdržati na teškom radu. Dakle, prerano je sahraniti dječaka.
  Pratnja je grubo gurnula Anu i povikala:
  - Vaše vrijeme je isteklo! Hajdemo odavde! I tako sam prešao granicu!
  Ženine noge izgledaju veoma teške. Predstoji posjet sestri Marinki. Trenutno je jesenja patnja, i moramo uhvatiti vrijeme. Dobro je da brat i sestra nisu daleko.
  U Ukrajini dominira američki kapital, kao i strani zvaničnici, inače. I sami obični ljudi žive skromno, ali i njima nešto pada. U svakom slučaju, krpe su jeftine, a Ana u svojoj jadnoj novoj odjeći izgleda kao crna ovca.
  Međutim, mlade osuđenice u svojim prugastim haljinama podsjećaju na zatvorenike u nacističkim logorima. Mogu se vidjeti iz vagona. Mnoge djevojke bivaju bačene u zatvor zbog jednostavne utaje poreza, što im daje priliku da rade. Zbog toga ima mnogo prinudnih radnika na poljima.
  Ana je imala sreće, djevojke su upravo završile veliku površinu i prije nove gaze bosi još deset versta. Tako da možeš razgovarati sa Marinom. Navodno, bosonoga, mršava djevojka, u prugastoj haljini sa brojem i prezimenom na grudima, stražaru nije djelovala opasno, a on je hodao stavivši mitraljez na rame. Marinka je, kao i Marat, od prošlog susreta postala malo viša i mnogo mršavija. Ipak, u ukrajinskom selu nije bilo problema s hranom.
  Ovdje se hrane po normi, očigledno nedovoljno, za tako intenzivan i naporan rad. Marina je priznala majčino pitanje:
  - Da, stvarno želim da jedem! Čak i kišne gliste hvatamo, peremo ih i dimimo na poseban način, a ponekad ih jedemo sirove. Gladan!
  Anna je pitala za zdravlje. Marina je iskreno odgovorila:
  - U početku su me jako boljeli mišići, posebno je bolovao san, ali sada sam se uključio. Nema ništa drugo - radimo na svežem vazduhu i zemlji. Zimi će biti gore, mašine su zaista teške i zamorne.
  Mama je, prisjećajući se predionice, dodala:
  - I prašnjav!
  Marinka je pitala za Marata. Saznao sam da je dječak zdrav, a i nakon nekoliko mjeseci teškog rada fizički je ojačao i kalio se. Radovao se. Mlađi brat ima već sedam godina, a i on je jak. Moj otac je sada na teškom radu negdje u Sibiru i oduzeto mu je pravo na dopisivanje. Zna se samo da je još živ, u slučaju smrti bi bilo obavještenje.
  Marina je uz uzdah rekla:
  "Da nije bilo mog oca, možda se ne bih upuštao u ovaj posao!" Proći ceo život u prugastom ogrtaču, pa čak i u toalet ići redom i sa pesmama je noćna mora!
  Ana je pokušala da se nasmeši, primetivši:
  - Ako nema komentara, nakon dvadeset godina, po zakonu, možete poslati peticiju za prijevremeno puštanje na slobodu!
  Marina je odmahnula glavom.
  - U prvih dvadeset godina obično ne pomiluju, izuzev izuzetnih zasluga... Pa ako otkrijete bijeg ili zavjeru! - Devojka je preteći svela svoje osunčane obrve u boju prezrele pšenice. - Ali ja nikada neću ići na prijavu!
  Anna je pogledala svoju kćer. Hrabre, poput Maratova brade, pravilne, pomalo zašiljene crte lica. Na kraju, djevojkama je kosa obrijana na ćelavo, ali su već uspjele malo narasti. Bijele, zlatne kovrče su se čak počele malo uvijati. Prilično visoka djevojka, i uprkos svojoj mršavosti, nimalo ne djeluje koščato ili uglato.
  Anna je nehotice upitala svoju kćer:
  - A da ti... Zar te nisu pokušali silovati?
  Marinkino lice je zadrhtalo, a ona je tiho odgovorila:
  - Ne bez toga, ali... Amerikanci su i dalje religiozni i ne podstiču to... Bez dozvole viših vlasti. Ali možete se službeno prijaviti u bordel i jedna godina mandata prelazi na dvije!
  Anna nije pitala. Znala je da će Marinka biti samo uvrijeđena ponudom takvih usluga. Srce žene postalo je još teže. Devojka je sa osmehom odgovorila:
  - Ne budi tužan... Uvek postoje šanse! Ima toga još, u životu je mnogo zabave.
  I mršava ljepotica je pjevala, a djevojke se u horu pokupile;
  Šta se desilo nežnoj mladoj
  Ja sam u patnji sa crnom dušom!
  Sećajući se njenog lepog lica,
  Šta da čuvam kad idem u bitku!
  Bosonoge devojke su pevale u ime momka, prelepu romansu, i izgledalo je sasvim prirodno i lepo.
  Sećam se kako je put lutao bez žurbe,
  Kroz mirna sela, pustare!
  Imaš pametnu odeću
  Lagani korak i put do manastira!
  
  I zlatna trava sazrije na polju,
  Povjetarac je rastjerao svu maglu!
  Pravoslavlje će biti u večnoj slavi,
  Svjetlo nade u molitvama kršćana!
  
  Bose noge na cestama
  Djevojka i ja se kajemo za grijehe!
  Poklonite se i vjerujte u Svetog Boga
  On će vam odmeriti život na vagi!
  Stražari su se uglavnom sastojali od lokalnih policajaca i blagonaklono su slušali djevojke. Lijepi zatvorenici su ušli u traku, gdje je samo to prošlo, zasjenivši grmljavinu.
  I kad se uz cik začuje glas s prijestolja,
  Nisi dostojan ući u Moj raj!
  Jer svetost neba
  Nije dostupno, nemojte ni sanjati!
  
  Grešan si u niskim, prljavim nevoljama,
  Treba ostati i ostati vekovima!
  Ceni se samo hrabrost u pobedama,
  Kao spoj jedne ruske vojske!
  
  Naš vojnik ne ide u kafane,
  Pije votku, gadi se - zao!
  On je najjači ratnik - oluja svijeta!
  Ko se popeo u Rusiju, obrisati ćemo u govno!
  
  Moja devojka ide niz stazu
  Iza ramena pocepane šopke!
  Ona brine o svojim čizmama
  Sve sam dao u Božije kante!
  Djevojke su sve imale zajedničko - bile su haljine i bose noge. Većina njih su već visoke i krupne devojke, ali još uvek ima veoma malih devojaka sa obrijanim glavama. Ostavljaju iste male, gole otiske. Anna nehotice pušta suzu - nesretni zarobljenici konkviskadorskog režima. I za koga su od njih poslani na težak rad četrnaest ili šesnaest sati?
  I već miriše, crno gori,
  Horda je prošla kroz sela!
  Cijela zemlja je bila raskomadana
  U pepelu i ruševinama grada!
  
  Tada je devojka bila ogorčena,
  - Ne, nije stvar u skrivanju u podrumu!
  I na front sa svom strašću pitao,
  Jer je Isus pozvao!
  
  Dali su joj avion, da tuče naciste,
  Letjeti, slaveći ovog Krista!
  Da bude vruće na vedrom nebu,
  Da zatvorimo nebo Fritzu!
  
  Da, borila se svom snagom,
  I molila se pred ikonom zla!
  Nije želeo da bude zarobljen kraj groba
  Istrebljeni su gmizavci, a ne broj!
  Na ove riječi su se djevojke, čak i većina njih, oraspoložile i ubrzale korak. Anna je također veslala bosa po toplom blatu. I bila je zadovoljna. Kao da se vraćate u svoju mladost. Veliki kamenčići puteva golicaju goli taban, a umor se povlači od toga i pokazuje vedrinu. I iako je dalji nastavak romanse vrlo tužan, Anna se široko smiješi.
  Ali u poslednjoj bici ispalo je lose,
  Iz nekog razloga, rezervoar za gas je puknuo!
  Smiluj se, molim se, Bogu vapijem,
  Šteta ako cure gore!
  
  Isus mi je odgovorio strogo
  Patio sam za tobom, patio sam!
  A sad vjeruj mi - nema kovčega,
  Svemogući je vaskrsao pale!
  
  A sada je tvoja mlada u raju
  Dobro za nju, On je sam obrisao suzu!
  Vjerujte mi, ima mjesta i za vas
  Ostvarićete svoj san!
  
  Samo znaj - služeći Rusiji,
  Ovo je način da se ugodi Bogu!
  Šta da bude srećna cela planeta,
  Neophodno je služiti domovini cijelom tvrđavom!
  
  Glavni grijeh je odbiti otadžbinu,
  Ne idi na grdnju - lezi u grmlje!
  Više voliš ulogu jadnog bufana,
  Ne poznavajući Gospodnju lepotu!
  
  Zato idi i osveti se nacistima,
  Isus je govorio tako zlokobno!
  Dim će nestati u mirisnom vazduhu,
  Biće vremena za mir!
  
  POD Carem Vladimirom Kirilovičem Romanovim
  Tako je 20. aprila 1946. godine počeo Treći svjetski rat. Njemačka, Italija i Japan napali su carsku rusku vojsku. I opet se pokazalo ono najneugodnije - generali su prespavali odlučujući, početni trenutak udara.
  Von Bock je probijao iz istočne Pruske, Mainstein je gurao sa juga, a legendarni Rommel je napredovao u centru.
  Istina, ispostavilo se da je talijanska vojska neorganizirana i ne baš borbeno spremna, ali samuraji su se borili izuzetno uspješno. Nacistička Njemačka je ušla u rat, mobilizirala se i nakon tri sedmice tvrdoglavih borbi, njene trupe su došle do Visle i napale Varšavu.
  Ali onda se tempo usporio. Varšavu je branio vrlo moćan odbrambeni prsten, tačnije četiri gotovo neosvojiva traka odjednom, a sam grad se pretvorio u citadelu. Bilo bi racionalnije ostaviti glavni grad kraljevine Poljske blokiran i krenuti dalje, ali Hitler je insistirao da se ne ostavljaju nezauzete tvrđave u njemačkoj pozadini i naredio je da se grad po svaku cijenu zauzme juriš.
  Treba napomenuti da je Firer Treće, iako je postigao najveća dostignuća i fenomenalna osvajanja tokom svoje vladavine, bio teško bolestan od Parkinsonovog sindroma. I kao rezultat toga, nije mogao adekvatno percipirati stvarnost.
  Bitka za Varšavu postala je epska epizoda Trećeg svetskog rata. Nacisti su, izgubivši više od milion i dvije stotine hiljada ubijenih i ranjenih, na kraju zauzeli glavni grad poljskog kraljevstva, ali su na njega potrošili četiri i po mjeseca dragocjenog vremena.
  Stoga je pokušaj da se razvije ofanziva na istok propao. Istina, Nijemci su se uspjeli ujediniti u Istočnoj Pruskoj i zauzeti veći dio Kraljevine Poljske - Varšavu i Krakov. Ali nakon zauzimanja Praga, pokušaj napada na Slovačku s praskom pretvorio se u šljaku.
  Hitler se mogao histerično boriti koliko god je htio, ali je Treći Rajh spasio. Međutim, kalkulacija ruskih generala za blickrig i napad na Berlin nije se ostvarila.
  U zimu četrdeset šeste, četrdeset sedme godine, neprijateljstva su nastavljena. Nemci su pokušali da napreduju i pretrpeli su gubitke. Ruske jedinice su preduzele nekoliko opreznih ofanzivnih operacija. Ponovo su zauzeli region Klaipede i zapadne oblasti Litvanije koje su zauzeli Nemci.Japanci su pretrpeli velike gubitke, ali su zaustavljeni.
  U Africi, zimi, ruski pukovi su mogli da vrate ono što je izgubljeno tokom leta i da dođu do svojih prvobitnih linija. A na nekim mjestima čak i zaglibiti u italijanske posjede.
  Kada je prošao vrh proleća, Nemci su krenuli u novu veliku ofanzivu iz Evrope. Uglavnom su se kladili na superteške tenkove teške više od stotinu tona. Treba napomenuti da je najveći ruski tenk "Aleksandar"-4 težio samo šezdeset tona, i, naravno, Nijemci su uspjeli steći prednost u oklopu naoružanja.
  Ali bilo je i nedostataka u korištenju mastodonta. Pogotovo kada je bilo potrebno savladati vodene barijere.
  U carskom vodstvu nije bilo jedinstvenog gledišta - sami proizvoditi superteške tenkove ili ne.
  Najžešće bitke vodile su se na nebu. Mlazni avioni određivali su ko će imati nadmoć u vazduhu. Do sada je održan relativni paritet kvaliteta. Možda su čak i Nemci bili malo ispred ruske vojske u kvalitetu, ali malo inferiorniji u kvantitetu.
  Osim toga, Hitlerova odluka da poveća proizvodnju balističkih projektila nije se opravdala. Skupo, ali nedovoljno precizno oružje nije se opravdavalo. Iako se, na primjer, ne može nazvati potpuno neučinkovitim. Ako su saboteri ili špijuni postavili svjetionik, onda je vrlo jasno pronašao svoje mete. Da, i krstareće rakete su već dobijale na preciznosti.
  Ruski srednji tenk "Petar" - 5, po ukupnosti karakteristika, pokazao se kao najbolje vozilo u svojoj klasi sa manjom težinom, a ne inferiornim u borbenim karakteristikama od skupljeg "Pantera" - 3.
  Još jedna karta u Njemačkoj bili su tenkovi-bojni brodovi "Rat", "Monster", "Aligator". Kao sredstvo taktičkog proboja, takve mašine su jake, ali je uz njihovu pomoć gotovo nemoguće razviti ofanzivu.
  Avioni diskovi, uprkos svojim izvanrednim letnim karakteristikama, korišćeni su samo u izviđanju i kao bombarderi na velikim visinama. Mogli su se popeti na visinu do trideset kilometara i lebdjeti iznad Moskve, ali loša preživljavanje u borbi i visoka cijena lišili su automobil prednosti da ga koristi kao lovac.
  Razlog za slabu preživljavanje je prsten mlaznih motora velike snage, jednim udarcem u motor i disketa gubi stabilnost. Štaviše, veličina aviona nije mogla biti manja od trideset metara u prečniku.
  Ispostavilo se da je to glomazna i skupa stvar.
  Nemci su napredovali s prekidima u rano proleće, celo leto i sve do sredine jeseni. Carska vojska se tvrdoglavo branila i ukopavala... Trupe Trećeg Rajha pretrpjele su vrlo teške, ogromne gubitke i napredovale su samo od sto do sto pedeset kilometara. A u Africi je u međuvremenu ruska, carska vojska, uz podršku domorodaca, protjerala Talijane iz Etiopije i Somalije, zauzela Tripoli u Libiji.
  Zajedno sa mrazevima, došlo je vrijeme da ruski generali vrate ono što je ranije izgubljeno. Ali ni oni još nisu imali snage da odlučno prekinu čak i bitke. Do kraja marta 1948. Nemci su samo vraćeni na svoje prvobitne položaje. Ali u Africi, Italijani su istisnuti iz Libije, a već su ušli u Tunis. Primetno su ruske trupe napredovale u ekvatorijalnoj Africi.
  U maju su Nemci i njihova saveznička vojska već napredovali. Bilo je rata i iscrpljenosti. Ovdje Rusija ima primjetnu prednost u ljudskim resursima.
  Opet, nemački uspesi su mali. Ali carska mornarica izbacila je Japan iz nekoliko velikih pomorskih arhipelaga i protjerala samuraje u kasnu jesen - obuvši Indoneziju na čizme sokolaša.
  Zimi je ruska vojska neočekivano pokrenula veliku ofanzivu na snježnim Alpima. Plan je bio trajno onesposobiti Italiju, a Nijemce natjerati da rašire svoje snage na nove frontove.
  Iznenadnost i drskost su se isplatili. Rim je pao krajem januara. Grad-legenda u kojem se nalazio papski tron i simbolički odnosi vezani su za njega najčvršćom, bodljikavom žicom-omčom.
  Nemci su ponovo potisnuti iza Visle... Ali što je najvažnije, sredinom aprila Italija je postala potpuno slobodna. Osim ako se, naravno, transformacija u jednu od ruskih provincija sa satrapom kojeg je postavio autokratski monarh ne može smatrati oslobođenjem.
  Ali 1949. godine, nacistička Njemačka se već borila gotovo sama. Japan je gurnut nazad u svoju matičnu zemlju, dok su Španija i Portugal nastavili da čekaju. I njihove šanse za moć u ovom pokolju su opadale.
  Ali kada je u ljeto Treći Rajh, skupljajući posljednje rezerve, ponovo krenuo u ofanzivu, portugalski diktator Salazar je objavio rat Rusiji. Tolya je bio zabrinut zbog uspjeha ruskih trupa u Africi - one su već zauzele Boston i približile se granicama Južne Afrike i Angole. Samo su tu SAD odigrale svoju ulogu. Podmukli Truman je nagovijestio da najmoćnija sila u ekonomskom razvoju neće propustiti svoje i neće dozvoliti Rusiji da uspostavi svjetsku hegemoniju.
  U svakom slučaju, generalisimus Franko je pokazao suzdržanost, ali Salazar nije. Otvaranje novog fronta od strane Portugalaca stvorilo je probleme ruskoj vojsci koja je ušla u Alžir.
  Ali u ljeto početkom jeseni Nijemci nisu uspjeli postići ništa značajno. Uletjeli su u dubinu odbrane. A najteži supertenk na svijetu "Monster" -3, koji je dostigao težinu od 10 hiljada tona, i bombu kalibra 2000 milimetara, pokazao se samo izuzetno skupim nesporazumom. Uprkos obilju protivavionskih topova, uništena je od strane ruskih jurišnih aviona, nanoseći smele vazdušne udare.
  Kada je nastupila zimska tišina, ruska vojska je prebacila teret borbi na Afriku.
  Portugalske kolonijalne trupe nisu bile previše jake. Carska vojska je, uz podršku Arapa i lokalnog stanovništva, napredovala. Zimi su oslobodili Angolu, odsjekli Nijemce od Južne Afrike i Madagaskara. U proljeće su borbe više eskalirali u Alžiru i Kamerunu. Nacisti su povukli, ali je bilo izuzetno teško napredovati. Ali ipak uspjeh za uspjehom.
  A u Evropi je bilo zatišje, osim vazdušnih borbi.
  Autokratska Rusija je 1950. nastavila da povećava proizvodnju oružja. Imala je ogromnu prednost u resursima. Australija je konačno došla pod kontrolu ruske države.
  U ljeto, Fritz je jurio, gurao, bacao hiljade balističkih projektila na ruske položaje, čak je izveo granatiranje Moskve koristeći Fau proširenog dometa. Ali nisu postigli gotovo ništa. Zaglavljeni i bez daha.
  I carska komanda je polako završila s pojedanjem Afrike... Borbe za Maroko su se otegle do kraja februara 1951. godine. Ali s druge strane, komunikacije Trećeg Rajha na crnom kontinentu su konačno prekinute.
  Južna Afrika i Madagaskar su još uvijek izdržali, a u proljeće 1951. ruska vojska je pokrenula ofanzivu na Nigeriju kako bi konačno sravnila front.
  U ljeto 1951. Nemci su ponovo pokušali da napreduju... A Rusi su pritiskali Afriku, a avionima pritiskali Japan. Samuraj je branio isključivo metropolu, ali tvrdoglavo nije htio sklopiti mir.
  Najvažnije je da je do kraja jeseni sva ekvatorijalna Afrika došla pod kontrolu carskog Ruskog carstva. Sada je Treći Rajh, zaista, ostao pod kontrolom, samo nastradale zemlje zapadne Evrope.
  1952. godinu obilježila je ofanziva ruskih trupa na Madagaskar i Južnu Afriku, kao i osvajanje nadmoći u vazduhu od strane ruske avijacije. U septembru 1952. palo je posljednje njemačko naselje na crnom kontinentu. Vidi se da je sada pruski duh konačno izašao.
  Osjetivši beznadežnost svog položaja, Japan je u novembru potpisao tešku predaju. Kolosalne reparacije su nametnute Zemlji izlazećeg sunca i dovedene su ruske trupe.
  Iako je car Hirohito zadržao svoju formalnu titulu, Japan se našao u vazalnoj zavisnosti od Rusije.
  I 1. januara 1953. godine ruske trupe su konačno započele svoju odlučujuću ofanzivu u Evropi. Teško bolesni Adolf Hitler nije želio ni da čuje za mir, ili nekakvu časnu predaju. Iako je to već vidljivo golim okom - Njemačka je krajnje iscrpljena.
  A ruska vojska je nabavila nove, savršene tenkove "Petar" -7 i "Aleksandar" -10 sa dinamičkom zaštitom i perjanim granatama. I odjurila je ka zvijezdama. Tačnije, Berlin.
  Borbe u Istočnoj Pruskoj bile su izuzetno tvrdoglave. Kenigsberg je opkoljen početkom februara, a pao je tek u aprilu.
  U januaru-februaru, Nijemci su protjerani sa područja između Visle i Odre. U martu su Rusi zauzeli Beč, au aprilu Bavarsku.
  Berlin je takođe bio napadnut u aprilu - ovaj mesec se pokazao tako srećnim za carsku Rusiju. A napad se završio padom fašističke prestonice. Hitler nije izvršio samoubistvo. Umro je u Bonu od mnogih svojih neizlječivih bolesti.
  Ali i čudnom ironijom sudbine ili hirovitom Paladom, to se dogodilo 30. aprila. Istina, ne 1945, nego 1953. Ali dodatnih osam godina koje mu je Nemesis dao očito nije koristilo demonskom gadu. Samo još krvi i još smrti.
  I sam Hitler je patio još duže nego u stvarnoj istoriji.
  Predaja je takođe pala na sličan datum, 9. maja 1953. godine. Tako je završen Treći svjetski rat.
  Trajalo je nešto više od sedam godina. Odnijela je ukupno više od sto dvadeset miliona ljudskih života. Teško je tačno izračunati. Ispostavilo se da je Evropa beskrvna. I Rusija je pretrpjela kolosalnu štetu, za državu s godišnjim prirastom stanovništva većim od tri posto to nije fatalno.
  Ali car Vladimir Treći je čak napravio korak bez presedana - legalizovao je poligamiju. Čak je i pravoslavna crkva napravila ustupak po ovom pitanju, dozvolivši hrišćaninu da ima četiri žene.
  I općenito, katehizam je revidiran po mnogim pitanjima, kako bi odgovarao modernoj stvarnosti.
  Rusija je u potpunosti preuzela kontrolu nad Afrikom, pored sitnih španskih posjeda, Australije, Austrije, njemačke zemlje duž Odre, uključivala je Italiju i sve posjede samuraja i Nijemaca u Aziji i Pacifiku.
  Francuska, Belgija i Holandija podijelile su Njemačku, ostavljajući Nijemcima samo Berlin i dio zemlje oko njega. I istovremeno su se prepoznali kao ruski vazali.
  Ovakav ishod rata dodatno je učvrstio položaj Vladimira III.
  Došlo je vrijeme za relativnu stabilnost. SAD su se razvile same i imale su nuklearno oružje. I car Vladimir Romanov je takođe sakupio pristojan arsenal. Rusija je probavljala svoje posjede i nije bilo posebne želje da osvoji nešto drugo.
  Štaviše, eksplodiralo je lansiranje satelita, a potom i let čovjeka u svemir - to se dogodilo i 1961. godine, tek 9. maja, ali su na brodu bila dva ruska kosmonauta Oleg i Natasha odjednom. I sam let je bio grandioznije namješten.
  1969. i Rusija i Sjedinjene Države su istovremeno letele na Mjesec. I to je bio pravi proboj u svemir.
  Dalja ekspanzija se razvijala mnogo brže nego u stvarnoj istoriji. Godine 1981. noga sovjetskog kosmonauta kročila je na Mars, a 1984. na Veneru. Prva regularna naselja počela su da se grade na Mesecu. Merkur je postao nova faza za ljude 1991. godine.
  Sljedeća godina nije bila tako zabavna za Ruse. Umro je najveći car Vladimir Kirilovič. Ispostavilo se da je njegova vladavina bila najduža i za dinastiju Romanov i za cijelu istoriju Rusije: šezdeset dvije godine! A ovo se, mora se priznati, pokazalo kao godine velikih dostignuća, čak i ako su za njih morali platiti kolosalnu cijenu.
  Pošto u Vladimiru Kiriloviču nije bilo muških sinova, nastao je pravni sukob. Sam kralj je to odlučio vrlo jednostavno - za nasljednicu je proglasio svoju kćer Mariju. i naslednica. Autokratski monarh može sve, on je iznad zakona i samog zakona. Ali predstavnici višeg ogranka Nikolaja II pobunili su se. Osim toga, Mihail Aleksandrovič Romanov je ostavio potomstvo. Prvo sin, a potom, pošto je potomstvo umrlo relativno mlado, i unuk. Tako se pojavio još jedan pretendent na tron, već preko loze Aleksandra III.
  Stvar je mirisala na građanski rat... Ali... Nakon burnih skupova i rasprava u Senatu, kompromis je usvojen. Mladi sin Marije, Džordž Prvi, proglašen je carem. I dok ne postane punoljetan, vlada kolektivno regentsko vijeće koje uključuje sve glavne presedane iz carske porodice.
  Na tome je sve odlučeno.
  1993. godine ruski kosmonaut je prvi put sleteo na jedan od Jupiterovih meseca. Sama džinovska planeta je previše - nepodnošljiva masa, koju ne biste poželjeli ni neprijatelju. Na njemu, šolja kafe težine, sa maljem!
  Regentsko vijeće je postojalo i nakon što je George prvi stupio na tron kao pravno kompetentan monarh. Autokratija je ostala nepokolebljiva. Iako je rast pismenosti i svijesti stanovništva - 2000. godine uveo univerzalno obavezno srednje obrazovanje, i potaknuo sasvim prirodnu želju za većom političkom slobodom i zastupljenošću u strukturama vlasti cjelokupnog civilnog stanovništva Ruskog carstva. I u njoj će biti više Kineza i Indijaca nego Rusa.
  Štaviše, u ovoj situaciji aristokratija nije mogla ići na demokratizaciju i parlamentarni oblik vlasti. Rusko plemstvo se moglo raspasti, a svakako bi se i rastvorilo u talasu običnih ljudi i stranaca.
  I tako je monarh na tronu postao pravi garant - stabilnosti i dominacije jezgre nacije.
  A 2012. godine dogodio se najveći događaj - najudaljenija planeta Sunčevog sistema, Pluton, predana je ruskim astronautima! A sa Venere je za stolom monarha posluženo prvo povrće i voće uzgojeno na nezemaljskoj planeti.
  
  NEMOJTE ISPUŠTATI SILUŠNE DISKOVE
  ANOTATION
  Slučajno ispušten disk sa hologramom otkrio je Adolfu Hitleru znanje o budućnosti, koja se pokazala veoma opasnom za svijet. Firer privremeno odbija napad na SSSR i za sada napade na Zapadu.
  . POGLAVLJE 1
  Putniku kroz vrijeme je slučajno ispao mali hard disk sa hologramom na njemu. I u njemu je bila istorija planete Zemlje. I to je palo u ruke SS-u, i to veoma pametnom pukovniku. I uspio je doći do Himmlera i Hitlera. I oni su to prihvatili i pogledali hologram. I izvukli su zaključke.
  Pre svega je, naravno, odlučio Hitler. Sada je dobio saznanje kako će se rat odvijati.
  I, naravno, napravio sam neke prilagodbe. Konkretno, nije zaustavio tenkove kod Dukera. I pobedio je Engleze. Da, i Francuska je kapitulirala nekoliko dana ranije, pošto su nacisti dobro znali o broju i rasporedu trupa.
  Ali najzanimljivije je dalje... Hitler je odlučio iskrcati trupe u Britaniju i osvojiti je. I činilo se kao snažan potez. Dakle, prije toga, Fritz je imao sumnje. Sam Hitler je veliki anglofil i ozbiljno je računao na savez Britanije i Trećeg Rajha protiv SSSR-a. Ali ovoga puta sve je bilo jasno.
  Osim toga, Hitler je već sa sigurnošću znao da neće biti moguće pregovarati s Britanijom, a SSSR je bio vrlo jak vojno i prebrzo je formirao rezerve. Tako da nije lako izaći na kraj s njim. I prvo morate stvoriti moćnu tenkovsku flotu protiv trideset četiri.
  I dalje dobiti resurse engleskih kolonija. A ovo je glavna stvar - tada će Treći Rajh imati nebrojene rezerve i moć. I naravno, Britanci su sada slabiji. Trupe koje su izgubljene kod Dukera nisu uračunate.
  Osim toga, Hitler je sada imao tačne informacije o britanskoj obalnoj odbrani i bolje je razumio kako voditi zračni rat. Uz to, Firer je imenovao Speera za ministra naoružanja i municije i dao mu hitna ovlaštenja - naređujući da se ekonomija Trećeg Rajha i okupiranih zemalja prebaci na ratnu osnovu. I proizvodnja oružja u Njemačkoj je dramatično porasla - posebno aviona. To je omogućilo da se dobije zračna bitka za Britaniju i izvrši desant. I naravno da je veoma, veoma cool.
  Hitler je sada znao mnogo više o svojim protivnicima. I stoga je odlučio objaviti totalni rat mnogo ranije, i prije nego što je Treći Rajh počeo gubiti. Jasno je da su saveznici jaki. I da dok Wehrmacht nije zaglavio sa SSSR-om, Britaniju treba ukinuti. Uživaj u trenutku.
  Istovremeno, naravno, maksimalan broj fabrika prebaciti u tri smjene i koristiti strane radnike. I naravno, ovo je prilično ozbiljno. I izgraditi više podmornica. Zapamtite da je u isto vrijeme bilo moguće pobijediti u podmorničkom ratu.
  Nemci su ubrzano gradili svoj potencijal. I pritisnuo Britance u nebo. Osim toga, zadali su porazan udarac, potpuno zauzevši Maltu. I to je takođe bilo važno. Hitler je oštro razgovarao sa Frankom i prisilio ga da pusti njemačke trupe i upao u Gibraltar. Nakon toga, Fricovi su u krdima odjurili u Afriku. A pritisak na Britaniju je rastao.
  I činilo se da Britanci nemaju šanse... U principu, tako je. Sjedinjene Države nisu otvoreno ulazile u rat. A desant se dogodio u septembru, nakon što su britansku avijaciju potisnule nadmoćne snage Luftwaffea. Odlučujuću ulogu odigrali su napori Speera, koga je Hitler imenovao u maju i naredio da se privreda prebaci na ratnu osnovu. I uspjelo je. Treći Rajh je brzo dobio zamah i njegov vojno-industrijski kompleks. Mogućnosti njemačkih fabrika aviona omogućile su proizvodnju devedeset i sto aviona dnevno. A Britanija se nije mogla oduprijeti takvoj moći.
  Plus još jedan snažan potez sa Hitlerove strane da dozvoli ženama da se bore na nebu.
  A evo i Albine i Alvine - dvije bosonoge ljepotice u bikiniju se bore u zraku.
  Vrlo su cool pritiskajući Britance.
  Albina golim nožnim prstima obara britanski avion i cvili:
  Sve ćemo raskomadati!
  Alvina također siječe neprijatelja golom petom i cvili:
  - Biće to naša pobeda!
  Da, ako se devojke svađaju skoro gole, onda će to biti ozbiljno. I tako će neprijatelj biti rastrgan na komade da se nikome neće činiti dovoljno. Koliko su jake bosonoge djevojke u bikiniju.
  A ako već počnu cviliti i urlati, onda je ovo potpuna blokada.
  Alvina, srušivši još jedan engleski automobil, izdala je:
  - Ne možemo biti poraženi!
  Albina je, prekinuvši Engleza, također zacvilila:
  - Mi smo najjači!
  Devojke su definitivno cool. Marseille je također dobro nastupio. Hitler mu je posvetio posebnu pažnju. A taj fenomen asa, koji je postavio nekoliko rekorda u Drugom svjetskom ratu, otkriven je mnogo ranije.
  Najvažnije je, naravno, sletanje na kopno. Nemci su imali tačnu vremensku prognozu, i znanje o obalskoj odbrani, tako da je desant prošao veoma dobro.
  Nacisti su djelovali samouvjereno. U borbi je učestvovao SS bataljon devojaka "Vukovi". Ratnice su se borile samo u bikiniju i bosonoge, što ih je činilo nepobjedivim. A ovo je, moram reći, vrlo otkrivajuća i cool odluka.
  Nacisti su nastavili da napadaju... I odmah su mostobrani na britanskom tlu zauzeli u pokretu.
  Gerda i Charlotte, udarajući bosim nogama kroz jesenje lokve, pucale su na engleske trupe i cičale:
  - U svetom ratu biće naše pobede! Carska zastava naprijed - slava palim junacima!
  A druge djevojke, bacajući bombe bosim nogama, pokazale su svoju najvišu klasu, urlajući:
  - Niko nas neće zaustaviti
  Ništa nas neće poraziti!
  Hrabro ćemo uništiti neprijatelja,
  Naša volja je monolit!
  I zaista, djevojke su bile fantastične. I u stvari - ove cure su super!
  A kada su i oni skinuli grudnjake, i pokazali takvu nepopustljivu agresiju, zaista je postalo - super!
  Gerda je, pucajući na protivnike, zacvilila:
  - Niko nas ne može pobediti!
  I golom petom bacila je granatu. I uništi mnogo neprijatelja.
  I Charlotte je golim prstima bacila limun, potrgala masu neprijatelja i zacvilila:
  - Za arijevski komunizam!
  Christina se također bori tako što kosi protivnike i urla:
  - Za majku Prusku!
  Magda je golom petom bacila ubilački dar smrti, zagugutala:
  - Za velike prekretnice i dostignuća!
  Devojke su izgleda potpuno besne. I pokazuju svoju klasu. I prilično značajno.
  Gde je protiv ekipe devojaka, pogotovo ako su strgale grudnjake - oduprite se!
  Devojke, naravno, ako pokažu klasu, pokazaće to veoma značajno.
  I kako urlaju na sve strane.
  Da, gde je Treći Rajh protiv ovoga da se odupre...
  Ali konačno, Fritz je zaobišao London. I kretao se po svojim trgovima.
  I Churchill bježi u Kanadu.
  Britanci su predali London kako bi izbjegli uništenje. I općenito se opirao prilično slabo. I zajedno su poraženi.
  Engleska je pala. Na prijesto je postavljen pronjemački kralj i formirana je vlada na čelu s premijerom Mosleyem.
  Tada je počelo osvajanje kolonija Engleske. A Nemci su se spremali da marširaju na istok. I skupili su nove tenkove. T-4 je nadograđen za snažniji top. A T-3 je dobio pušku sa dužom cijevi.
  Čerčil je, naravno, podvrnuo rep između nogu i počeo da traži od Sjedinjenih Država da uđu u rat. Ali Amerika je izgubila želju da vidi koliko su nacisti jaki.
  I došlo je do nekih promjena u tehnologiji. Nemci su, praveći "Tigar", smestili motor i menjač zajedno i u jedan blok i popreko, toranj je bio manji i uži, a podvozje promenjeno u lakše i praktičnije.
  Kao rezultat toga, "Tigar" je bio manji od dva metra, a težak manje od trideset osam tona. Što mu je sa motorom od sedam stotina konjskih snaga omogućilo dobru pokretljivost. A zaštita je bila još bolja, jer se oklop nalazio ispod kosina. I tako se tenk jednostavno ne uzima.
  Ovaj auto je bio bez premca.
  Nakon kapitulacije i potčinjavanja Britanije, započeo je proces zauzimanja kolonija.
  Nijemci nisu imali vremena da napadnu SSSR u proljeće 41. godine. A ljeti je bilo očito da neće stići na vrijeme prije zime!
  Zato je Hitler odlučio da za sada ne ide u Rusiju. A pošto Sjedinjene Države mogu stvoriti atomsku bombu, prvo ih morate pokoriti. Iako dolazak Amerike u inostranstvo nije lako. Ali morate...
  Prije svega, Nijemci su u maju 1941. izveli operaciju Ikar za zauzimanje Islanda. I bilo je hrabro i pametno. Zatim na Grenland pa u Kanadu.
  Vodio se razgovor - da li bi Staljin želeo da se pridruži koaliciji Osovine? I takođe ići u rat sa Sjedinjenim Državama? Iskušenje je, naravno, bilo veliko. Ali Staljin je zadržao dosljednost... i nije ulazio u rat.
  A Nemci su se približavali SAD. Japan je porazio američku flotu u luci Peru i zauzeo mnogo zemlje. Nemci su uspeli da zauzmu i Indiju. I to je bio njihov snažan potez.
  Hitler je naredio gomilanje trupa u Argentini i Brazilu. I da prikupi kolosalne snage tamo. I kretati se kroz Kanadu. Japan je blokirao SAD i Panamsku prevlaku. I počeli su da vrše pritisak na Amerikance sa obe strane.
  Nemci su uspeli da ubede Argentinu i Brazil da uđu u rat protiv Sjedinjenih Država. Autoritet Trećeg Rajha bio je veliki. Amerika ima jaku ekonomiju, ali prilično slabu vojsku. I to je pod velikim pritiskom. I na moru, Japanci su potopili gotovo cijelu flotu. A Amerika je bila na udaru podmorničke flote. I vrlo moćni porazi moćnih brodova i nosača aviona. Koji takođe uništavaju sve.
  Hitler je uzeo neprijatelja za pritisak i počeo da lomi kao lomac kostiju. I boljelo je.
  A cure slamaju Amerikance do neba. A tenk "Tigar" u moderniziranoj verziji postao je kul automobil. I sve je mlatio kao čekićem.
  Hitler je, kako kažu, terminator ubica. A djevojke u Wehrmachtu su takve ubice ratnice i pogađaju neprijatelja.
  Na primjer, dva pilota iz Trećeg Reicha - Albina i Alvina nazvali su ih A - kvadrat, vrlo žustro su postizali račune. Dok je Marseille smatran šampionom. Do juna 1943. doveo je svoj račun na četiri stotine automobila i kao rezultat dobio Viteški krst Gvozdenog krsta sa zlatnim hrastovim lišćem, mačevima i dijamantima. A ovo je peti stepen.
  Ali Albina i Alvina su ga već sustizale. Preko tri stotine oborenih vozila svaki, dobili su Viteški krst Gvozdenog krsta sa srebrnim hrastovim lišćem, mačevima i dijamantima. Ali sada su se već približavali četiri stotine. I nisu hteli da prestanu.
  Tu je Albina pritisnula gole nožne prste na pedale volana i cvrkutala:
  - Slava velikoj otadžbini!
  I oborio nekoliko američkih aviona.
  Alvina je, nastavljajući da puca, također mlatila. Oborila je dva aviona američke vojske bosim nogama i zacvilila:
  Mi smo oličenje mržnje!
  Djevojke su se razišle. Veoma su okretni u borbi.
  Albina je opalila iz topa i siktala:
  - Slava otadžbini - bič!
  Alvin se složio sa ovim:
  - Ogromna slava!
  Nemci su jako pritiskali Amerikance. I uzeli su kvalitet svoje avijacije.
  E-50 se pokazao kao dobar razvoj. Ovaj tenk se pokazao s oklopnim i brzometnim topom. I sa dobrom prednjom zaštitom.
  Amerikanac Sherman mu nije rival. I Pershing takođe. E-50 se pokazao kao zver od mašine.
  Nemci su se četrdeset i treće godine naselili na Grenlandu i stvorili uporište u Kanadi. Istovremeno, njemačka diplomatija je na svoju stranu pridobila Brazil, zajedno sa Argentinom, koja je dugo bila poslušna. A promocija je počela sa južnih mostobrana.
  1944. je bila odlučujuća godina. Njemačke i japanske trupe su izvršile invaziju na Meksiko i zauzele gotovo cijelu Kanadu, napadnuvši i Aljasku. A onda su neprijateljstva konačno prebačena na Sjedinjene Države. Na njenoj teritoriji počele su se odvijati prave bitke.
  I naravno, njemački tenkovi serije E pokazali su se kao vrlo opasna i borbena vozila. Gdje su Amerikanci prije njih. Fašisti imaju takvu snagu.
  Pogotovo kada je Gerdina tenkovska posada u napadu i slama američke trupe.
  Ima auto serije E-50, okretan i brz. Ima cijev dužine 100 EL i pištolj kalibra 105 mm. Ako takav pištolj probije.
  Gerda je golim prstima pritisnula dugme džojstika, ispalila projektil, precizno pogodivši neprijatelja i zacvilila:
  - Slava Trećem Rajhu!
  Šarlot, i ova crvenokosa devojka je golim prstima mlatarala po Amerikancima i cvrkutala, pokazujući zube:
  Slava našim nepobedivim trupama!
  Kristina je također golim prstima lupkala po svojim okretnim, isklesanim nogama i viknula:
  - Slava herojstvu Wehrmachta!
  Magda je, koristeći duge graciozne prste svojih bosih nogu, također mlatarala i cvilila:
  - Slava nepobedivom Wehrmachtu!
  A četiri devojke će to uzeti i urlati na sav glas:
  - Pravi smo orlovi, i puni junaštva! I letimo kao ptice, sinovi hrabre Otadžbine!
  Gerda je ponovo pucala golim prstima. Udarila je američki auto i siktala:
  - Ne, ne sinovi, nego ćerke!
  Charlotte je pucala na američki auto, otkinula mu kupolu i cvrkutala:
  - Naravno, ćerke su veoma junačke!
  Christina je ošamarila svog protivnika. Probila je neprijatelja skroz do kraja, i siktala, pokazujući zube:
  - Mi smo prave mašine smrti!
  Magda je takođe pucala na neprijatelja. Razbila je neprijateljski oklop, zabila neprijatelju po čelu i viknula:
  - A mi smo najsavršenije mašine na svetu!
  A cure su horski zavijale:
  - Slava Nemačkoj, slava, tenkovi jure napred! Divizije Trećeg Rajha pozdravljaju hrabre ljude!
  Ukratko, Nemci su zaista dobro išli, a njihove trupe su nizale pobedu za drugom.
  Sjedinjene Države, naravno, imaju jaku ekonomiju, ali su izgubile u pogledu tehnologije. Posebno tenkovi i mlazni avioni. Nemci su već imali ME-262 X u serijskoj proizvodnji, a ova letelica je bila i preživela, brzine preko 1150 kilometara na sat, i naoružana sa pet avionskih topova kalibra 30 mm. Amerikanci ne mogu da odole takvoj mašini.
  Nemci su imali i pticu XE-262, laku za proizvodnju, skoro u potpunosti napravljenu od drveta, veoma laganu i upravljivu. Ali XE-262 je, zbog svoje preniske mase i velike brzine, također bio težak za upravljanje i zahtijevao je visoko kvalifikovane pilote. Ali bio je odličan za Huffmanov stil, koji je djelovao u zbližavanju. I iz blizine je slomio Amerikance.
  Ali pored Marcela, tu su bile i dvije djevojčice: Albina i Alvina. Oni su premašili po tri stotine oborenih aviona i dobili Viteški krst Gvozdenog krsta sa srebrnim hrastovim lišćem, mačevima i dijamantima. Viteške krstove sa zlatnim hrastovim lišćem, mačevima i dijamantima do sada imaju samo Huffman, koji je oborio više od pet stotina letjelica, i Rudel, legendarni jurišnik, srušio je više od pet stotina tenkova, i mnoge druge kopnene ciljeve. I još sedamnaest aviona.
  U Trećem Rajhu su odobrili i šesti stepen Viteškog krsta Gvozdenog krsta sa listovima platinastog hrasta, mačevima i dijamantima, onima koji stignu do hiljadu oborenih letelica, ili isto toliko razbijenih tenkova.
  U ovaj Viteški krst je trebalo da bude pričvršćeno najmanje stotinu dijamanata, i bio bi veći od ostalih Viteških krstova. Tako da je nagrada bila ne samo časna, već i skupa.
  Albina i Alvina lete nebom. Obaraju svoje Jenki avione i pevaju kroz zube:
  - prelepe devojke,
  Sjajni prijatelji...
  Bili bi strašni momci -
  I odlični udarci!
  Albina je golim prstima uperila avionski pištolj, udarila Amerikanca i zacvilila:
  - Svjetla veselih očiju!
  I namignula svom partneru. Ona je prekinula svog kolegu. Razbila je neprijatelja na komade golim nožnim prstima i cvrkutala:
  - Za komunizam i naše slavne pobede!
  Albina je ispravila svog partnera, obarajući avion Yankee:
  - Za arijevski komunizam!
  I obe devojke su prasnule u smeh.
  U međuvremenu, rat se nastavio. Amerikanci su očito gubili od najboljeg neprijatelja u tehnologiji i obuci, pa čak i korištenjem stranih divizija.
  Konkretno, Yankeesi imaju glavni tenk Sherman. Pa gdje je on protiv glavnog njemačkog E-50. Mašina nacista imala je prednji oklop od 250 milimetara, bočni oklop od 170 milimetara i težinu od sedamdeset tona sa motorom od 1200 konjskih snaga sa pojačanjem motora.
  Treba napomenuti da Sherman nije mogao ni probiti njemačku stranu, budući da je oklop E-50 nagnut. Čak ni Sherman sa pištoljem od sedamnaest stopa, Firefly, nije baš ukrcao Nijemca. Ali ovaj tenk nije bio masivan.
  I Nijemci su samouvjereno uzeli američki tenk sa pet kilometara udaljenosti. Štaviše, ima visoku siluetu. Amerikanci su imali Pershinga nešto bolje. Ali ovaj tenk nije bio tako masivan kao Sherman, a ipak njegov top od 90 mm nije bio dovoljan za efikasnu borbu.
  Samo je "Superšing" mogao da probije nemački E-50 u stranu. Prednost pištolja i kalibra 90 mm i dužine cijevi od 73 EL. Ali s druge strane, brzina paljbe je samo četiri metka u minuti naspram dvanaest za njemački E-50, a težina od pedeset tona prevelika je za motor od 500 konjskih snaga. Da, i oklop je nedovoljan. U čelo njemačkog glavnog mastodonta, Amerikanci se još uvijek nisu probili. A Fritz je imao i E-75 sa topom kalibra 128 mm i bočnim oklopom od 210 mm ispod kosina, sa još boljom zaštitom i motorom od 1500 konjskih snaga.
  Dakle, od samog početka, SAD su gubile. Samo tenk T-93, tačnije samohodni top težak devedeset i tri tone, sa prednjim oklopom debljine 305 mm i topom od 155 mm, mogao je da se bori protiv nemačkih mastodonta.
  Ali vozne performanse ovog samohodnog topa su bile nevažne, kao ni brzina paljbe. I Nemci su ga uništili avionima.
  Dakle, Amerikanci u cjelini nisu išli dobro i beznadežno su gubili.
  I njemačke trupe su se sve više približavale New Yorku i Washingtonu.
  Ruzvelt je molio Hitlera za mir.
  Ali Firer je samo želio potpunu predaju bez ikakvih uslova. Washington je bio opkoljen. I nacisti su započeli napad na američku prijestolnicu.
  Tenkovska posada Gerda borila se za svjetlije sutra. I pobijedio je bez problema.
  Devojka je čak počela da puca ne samo golim nožnim prstima, već i grimiznim bradavicama grudi. I to je puno pomoglo.
  Charlotte je također pucala tako što je pritisnula svoje rubin bradavice na dugme džojstika i cvrkutala:
  - Veličina komunizma je u tome što niste riba, već kit!
  Christina je, pucajući, pritiskajući dugmad džojstika, primijetila:
  - A mi Nemci ćemo izgraditi najveći komunizam!
  Magda je, gađajući svoje protivnice grimiznim bradavicama, agresivno rekla:
  - Najsjajniji komunizam! Samo gore, ni korak dole!
  Gerda uperivši top golim nožnim prstima i dobro nišanim hicem prevrnuvši američku haubicu, potvrdi:
  - Za arijevski komunizam!
  Nakon pada Vašingtona, Amerika je ubrzo kapitulirala. I to se dogodilo 31. januara 1945. godine.
  Drugi svjetski rat je završen. A Hitlerov uspon na vlast poklopio se sa kapitulacijom Amerike.
  Činilo se da je postojao dug period mira. U stvari, svi ratovi su gotovi, Sjedinjene Države su zarobljene, a šta više želite? Ali postojala je još jedna supersila sa kolonijama: Japan. I Hitler je želeo da ga osvoji, kao i SSSR.
  22. juna 1945. započela je invazija vojske Trećeg Rajha na SSSR.
  Na šta Crvena armija može da računa u ovim uslovima? Snage su već veoma nejednake.
  Ali očigledno, Rusi i druge nacionalnosti još uvek imaju neke kalkulacije.
  I jako se bore.
  Nataša, Zoja, Avgustin, Svetlana se bore protiv nacista.
  Djevojke tradicionalno bose i u bikiniju. I ovo je njihov kredo. Bore se divljom žestinom.
  Nataša, pucajući iz mitraljeza, primjećuje:
  - U čemu smo dobri, da znamo da se borimo!
  Zoya, pucajući na neprijatelja, složila se:
  - Možemo!
  I bacila je bombu golim prstima.
  Augustina je mitraljezom škrabala naciste i uz veliko uzbuđenje vikala, bacajući bombu golom petom:
  - Ja sam uništitelj zla!
  Svetlana je, takođe pucajući na neprijatelja, i precizno gađajući, koseći neprijatelje i bosom nogom bacajući vreću eksploziva, zbog čega se tenk prevrnuo, provokativno izdala:
  - Samljeću Treći Rajh u prah!
  I djevojka je opet isplazila jezik.
  Evo ratnika. S njima se možete boriti protiv gotovo svakog čudovišta. Čak i Hitlerov.
  Nataša je, pucajući na naciste i braneći Moskvu, pevala:
  - Slomljeni smo jarmom horde,
  Ugnjetavani smo jarmom nevjernika...
  Zoja, pucajući na Frica, i bacivši bose prste nogama, ispusti ubilački zvižduk:
  Ali to kipi u našim venama
  Nebo Slovena...
  Augustina je, pucajući na naciste, djelujući vrlo energično, dajući bombu golom petom, nastavila:
  I sa divnih obala,
  Do obala Kolima...
  Svetlana je pevala sa divljom strašću, igrajući se mišićima nogu, a novinarske pločice su izdavale:
  Sve ovo je naša Zemlja,
  Sve ovo smo mi!
  I ovdje su djevojke, moram reći, bile sa velikom uobraženošću i kolosalnom agresijom.
  Niko ih ne može zaustaviti, ništa ih ne može poraziti. Zle vučice lome neprijatelja, zle tigrice pozdravljaju heroje.
  Ili možda heroine. Evo kockarskih djevojaka najvišeg leta ptice.
  A ako se bore, onda iz srca....
  I Alenka sa svojom posadom na tenu KV-13. Mašina koja je spremna da odoli nemačkim, piramidalnim kompozicijama. Djevojka puca na neprijatelja i pjeva:
  - Naši tenkovi, to je pravo čudo,
  Od pustinja do sjevernih mora!
  Rastrgat ćemo te, vjeruj Judi,
  Užasna zvijer će biti uništena!
  Anyuta je bijesno potvrdila, također pucajući na neprijatelja uz pomoć svojih golih nožnih prstiju:
  - Rastrgaću neprijatelja i samljeću ih u prah.
  Alla je naizmjence jurišala na neprijatelja uz pomoć golih nožnih prstiju i cvrkutala:
  - Za veličinu crvenog komunizma!
  Marija je takođe udarila neprijatelja, pogodivši golim donjim udom dobro nišan i zaurlala:
  - Za lepe pobede!
  Marusja je takođe, uz pomoć svojih golih nožnih prstiju, pokretala neprijatelja, kao da ga udara, i viknula:
  - Za najviše ideje komunizma!
  Petorica su se borila protiv nacista poput terminatora.
  I sovjetski piloti su se takođe borili na nebu. Konkretno, Anastasia Vedmakova i Akulina Orlova.
  Borile su se kao epski ženski heroji. Koristeći gole nožne prste, slali su vazdušne projektile. Oni su vrlo prikladno pogodili neprijatelje.
  Anastasija je svojom grimiznom bradavicom pritisnula dugme džojstika, udarila fašistu i cvrkutala:
  - Slava idejama komunizma!
  Pucajući na neprijatelja iz bradavica od jagode, polugola Akulina je također gukala:
  - Slava herojima SSSR-a!
  Ovdje su zgodne i snažne djevojke. Kako se bore kao prave zveri. I imaju nadljudsku strast i kolosalnu snagu.
  Anastasija je, slamajući naciste, pevala:
  - Iznad nesrećne planete visio,
  Zli Fritz uzavrela tama...
  Okupator mrzi svoju sjekiru,
  Naoštrite i odsijecite glavu!
  
  Međutim, on nije pijun,
  I ne hodaj zauvek pod jarmom...
  Pretvara zle neprijatelje u vatrene žile,
  Postat će vladar svjetova!
  A tu je i Elizaveta na samohodnom topu SU-100. Mašina sa snažnijim topom od 100 mm od T-34-85 i spremna za borbu protiv neprijatelja.
  Djevojke u tenk, naravno, samo u jednom bikiniju.
  Elizabeth je golim prstima pritisnula dugme džojstika, pucajući prilično precizno u neprijatelja, i zagugutala:
  - Za Rusiju komunizma!
  Tada je Ekaterina zauzvrat opalila, koristeći grimiznu bradavicu svojih grudi da puca.
  Udarila je u nacistički tenk i zagugutala:
  - Za uspeh u izgradnji komunizma!
  Elena je takođe pucala na svoju protivnicu golim nožnim prstima. Razbila je cijev piramidalnog tenka, sve je to dobro uradila.
  Zatim je cvrkutala:
  - Najsjajnije ćemo imati komunizam!
  Zatim lupanula i Eufrosinija, iako je obično samo vozač. Ali djevojka je pogodila vrlo precizno, razbijajući njušku nacističkog tenka.
  Onda je zagugutala:
  - Naš komunizam je svjetliji od sunca!
  Devojke na tenk su bose i u bikiniju izgledaju veoma lepo i harizmatično. I imaju grudi sa tako grimiznim bradavicama.
  Elizabeth je pjevala s oduševljenjem;
  Slomimo jaram, vjeruj fasizmu,
  Pomericu planine ako treba...
  Doći će era, era komunizma,
  Odletjet ću u raj sa pjesmom!
  I opet će djevojka sa grimiznom bradavicom pritisnuti dugme džojstika i udariti naciste.
  Tako da ga Firer neće naći malo.
  Sa takvim devojkama je jasno da je SSSR još uvek živ, a Hitler ga ne može tako lako razbiti.
  Iako se Nemci penju napred...
  Gerda se bori na tenku E-50 U, a onda će doći do smrtonosne sloma. I tako se svi bace na to.
  Pritiska dugmad džojstika golim prstima, udara trideset i četiri i urla:
  - Za komunizam, veliki Arijevac!
  Charlotte se bori, a golim nožnim prstima također šalje smrtonosni projektil i cvili:
  - To je odlično!
  Kristina ga je uzela i golim prstima udarila u neprijatelja smrtonosnim skokom i zagugutala:
  - Za velike pobede!
  I Magda je, kao lupaneet ubojitim skokom, uz pomoć gole pete, lupanula iz mitraljeza i zarežala:
  - Za supermen!
  Dakle, Crvena armija je zatvorena od ovoga.
  Ovdje se Agata i Adala svađaju na disketi. Ratnici kontrolišu mašinu uz pomoć džojstika i raspoređuju ovu najmoćniju jedinicu. I tako slamaju protivnike. I udaraju toplotnim zracima iz vazduha. Bukvalno uništavaju moć rivala.
  Agata, pucajući na neprijatelja, urla:
  - Ludila moja strast!
  I sa golom, okruglom petom, kao da pritiska.
  Adala, pucajući na neprijatelje, samouvjereno izjavljuje:
  - To je samo moć!
  Takođe koristi svoje gole nožne prste protiv neprijatelja.
  Devojke su se zaista razišle. I takve, da kažemo prave borbene ljepotice.
  Tako da je SSSR-u veoma teško da se odupre takvoj moći.
  Albina i Alvina se također bore i obaraju neprijatelje golim prstima. I veoma zlokobno.
  A djevojke smrskaju Crvenu armiju i urlaju:
  - Bijeli vukovi se zbijaju u čoporu,
  Samo tada će vrsta preživjeti...
  Slabi ginu - ubijaju se...
  Čišćenje svete krvi!
  . POGLAVLJE #2
  Nemci i njihovi saveznici pritiskaju Crvenu armiju. I uništi Rusiju.
  Ali sovjetske djevojke se također bore zauzvrat. I pokazuju svoju najvišu klasu.
  Anastasija Vedmakova uskače u avion. Diže ga u zrak, hoda ukočeno i urla:
  - Za veliki komunizam!
  Djevojka se sama bori u gaćicama. I veoma je lepa.
  A Akulina Orlova je čak skinula grudnjak, a tuče se samo kukavica. I djevojka je jako cool.
  Akulina je super djevojka, koja uz pomoć golih nožnih prstiju obara neprijatelja i ciči:
  - Slava komunizmu!
  Mirabela Magnetić je na sebi imala samo kupaće gaće. Tako lijepa i borbena djevojka. I kako cvili:
  - Imam devojku koja je super!
  I uz pomoć golih nožnih prstiju probija neprijatelja.
  Ovo su devojke i veoma kul i živahne. I tako zgnječe cijelu fašističku koaliciju na ledenice kao batinu.
  Ali Wehrmacht i dalje napreduje.
  Tada su četiri djevojke stekle legendarnu slavu. Iako je općenito njihov slavni put započeo četrdeset prve godine. Himmler je uvjerio Firera da isproba ženske bataljone u bitkama, od posebno obučenih Arijevaca.
  Tuče su pokazale da žene nisu nimalo slaba karika i da se znaju dobro boriti. I u isto vrijeme snose manje gubitke od muškaraca. Ratnici su se borili i u pješadiji, udarajući bosim nogama po vrućem pijesku pustinje Sahare. I savladao tenkove. Nakon što je testirao "Tigra", u borbama sa Britanijom.
  Sudbina tenka Panther pokazala se zanimljivom. U stvarnoj istoriji, ovaj najbolji i drugi najveći tenk Trećeg Rajha igrao je veliku ulogu u Pantsvalu. Alternativno, "Panteri" se gotovo nisu borili. Nisu imali vremena da napadnu britansku metropolu. Napredniji i moćniji "Panteri" -2 ušli su u seriju za bitke protiv SAD-a.
  A sada su četvorka dobila još moćniji i savršeniji "E" -50, koji se odlikuje snažnim oružjem i zaštitom.
  Ratnici su se osjećali vrlo samopouzdano. Upravljanje rezervoarom je najsavremenije sa džojsticima. Najnoviji auto. Čak i gasnoturbinski motor. Ali ima i dosta "Pantera" -2. Trideset četiri nije rival takvoj mašini.
  Gerda je bila zavaljena u fotelju. Bila je u bikini. Djevojke su već navikle da se tuku polugole. Vrući pijesak pustinje pekao im je bosa stopala, planinski obluci boli im bose tabane. Ali ratnici se uopće nisu slomili i nisu se utrljali u prah.
  Komandir posade, koji je nagrađivan mnogim nagradama, siktao je:
  - A sada je Rusija protiv nas! Očekuju vas nove avanture i pobjede!
  Odmahnula je svojom bijelom kao snijeg glavom. Prirodna plavuša, veoma lepa i preplanula.
  Charlotte se nasmiješila.
  Ova djevojka je imala bakarnocrvenu kosu koja je gorjela poput plamena. Takođe lepotica, sa bronzanim tenom. U bikiniju, preplanuo, mišićav. Bosim nogama, gazi po vrućem pijesku i oštrom kamenju.
  Vatreni đavo je primetio:
  - Rusi su nam možda najfanatičniji protivnici!
  Christina povisi ton. Kosa joj je bakrenožuta, takođe gori poput plamena, ali zlatne nijanse. I ista preplanulost, mišići i ljepota. Izražajno i istovremeno nježno lice. I bikini. Noge koje su kilometrima stapale po tvrdoj i gorućoj površini, ali nisu izgubile gracioznost i glatke linije. Goli prsti su uredno podrezani i vrlo okretni.
  Crvenokosa devojka je upitala:
  - Zašto tako misliš?
  Magda je odgovorila umjesto nje. Ova djevojka ima bijelo-zlatnu kosu, medeno plavu. Vrlo lijepa, mišićava, izražajnog lica, safirno-smaragdnih očiju. Noge su također otvrdnute, sa okruglim petama i ravnim prstima. Možda Magda ima najnježnije lice, gotovo krotko, uprkos hrabroj bradi. Gerda, na primjer, izgleda čvršće. Malo mekši od Christine, a pomalo perverzno poput vještice Charlotte.
  Magda je napomenula:
  - Oni imaju totalitarni sistem kao što je naš. Stoga su čvršći!
  Gerda se nasmiješila i odgovorila:
  - Sovjetski tenkovi su gomila starog metala. Ne treba ih se plašiti!
  Magda je tiho odgovorila:
  - U seriji KV puna je mastodonta. Posebno KV9.
  Djevojke su se zakikotale. Posljednji tenk se zaista pokazao kao "remek-djelo" - najteža mašina sa tri topa: dva 152 mm i jedan 122, težine tri stotine tona i prednjim oklopom od 200 mm. Jedan od najuspješnijih modela u izgradnji tenkova. Takav tenk uopšte nije bilo moguće transportovati. A auto je jednostavno bacanje novca! U seriju je ušao i KV-10 - mašina sa tri topa 107 mm i težinom od dve stotine tona, svojevrsni razarač tenkova.
  Nije najbolja ideja staviti dva pištolja na tenk. Pa čak i više od tri. Ovdje je Staljin, naravno, pokazao tiraniju. I jako ometao državu. Međutim, razvijen je i tenk iz serije Isov. Ali takođe ogroman i težak. Jedina razlika od KV serije je pokušaj postavljanja oklopa na racionalan nagib. Ali Crvena armija nije vodila rat, pa se tehnika nije mnogo poboljšala. I nije bilo borbene prakse upotrebe mašina.
  Generalno, Nemci su plodnije iskoristili četiri godine kašnjenja u poređenju sa stvarnom istorijom.
  Crvenokosa Šarlot je svojim golim nožnim prstima pritisnula džojstik. Pucao na granični bunker. Granata od 105 mm pogodila je sovjetski top i prevrnula ga. Borbeni set je počeo da se kida, a granate su detonirale.
  Crvena vještica je prosiktala:
  - Ja sam strašni vitez - na kolenima divljaci! Pometu neprijatelje domovine sa lica zemlje!
  I osmeh bisernih zuba, i sjaj smaragdnih očiju. Devojke su zaista vrhunske.
  Christina se zakikota i odgovori:
  Sad ću pucati!
  I takođe pucao na neprijatelja. Ispalio je sovjetski top kalibra 76 mm. Granata je pogodila koso čelo E-50. I rikošetirao. Devojkama je samo odzvanjalo u ušima.
  Gerda je pljesnula bose noge i cvrkutala:
  - Kakav prolaz!
  I ona je sama ispalila sljedeći hitac... Njemački tenkovi su pucali na sovjetsko utvrđeno područje. E-100 je takođe radio. Ispostavilo se da je i ova mašina derivat miša. Nije baš dobra ideja za tenk sa dva topova. E-100 je već ukinut.
  Umjesto toga, u seriju ulaze jurišne modifikacije serije "E". Ali ovaj još uvijek radi. I ispaljuje projektile.
  Charlotte se kreštavo kikoće i trese bosom nogom.
  - Rat je strašno stanje, ali pleni kao igra!
  I djevojka je pucala, i to vrlo prikladno.
  Christina je otkrila svoje biserne zube. Ona je mesožder, grabežljivi panter.
  Sovjetski topovi pucaju, a ispred njih su minska polja. Nemački teletankovi se kreću. A jurišni bombarderi rade sa divljim urlanjem.
  Granični stubovi se motaju. Hitlerove horde su prešle granicu.
  Magda je primijetila ne previše duhovito, lupkajući bosom nogom po oklopu:
  - Pometemo jaku odbranu, ali čelične metlice!
  Ratnici su namignuli jedni drugima. Sovjetska odbrana je bila prilično moćna. Posebno puno min. I to je odložilo Nemce. Ali ipak su uspjeli krenuti naprijed.
  Bombarderi su radili na sovjetskim položajima, a odozgo su dolazili i jurišni avioni. Juriš u dubinu odbrane Crvene armije i TA-400, jedne od najstrašnijih modifikacija bombardera. Čak šest motora, uključujući i mlazne. A oni bombarduju i uništavaju sovjetske gradove.
  Gerda je, pucajući, sa smiješkom primijetila:
  - U borbi smo životinje, ali sa umom čoveka!
  I ponovo pucao. Uništen sovjetski top. Općenito, ovo je djevojka najvišeg ešalona. I to je tako kul.
  E-50 je pucao na sovjetske položaje, sam praktično bez oštećenja. Nagnuti oklop automobila sa cementiranim čelikom davao je odlične rikošete. Sovjetske granate nisu mogle ni izgrebati Nemce kako treba.
  Kristina se prisjetila testova "Tigra". Tada je to bio prvi njemački tenk u masovnoj proizvodnji. Nijedna od granata nije mogla oštetiti Tiger. Britanci su pali pod njegovim udarcima. Ali evo topa od sedamnaest stopa, probijenog u čelo. Tada su djevojke zamalo umrle. I toga je ratnik zapamtio. Kako su bili blizu koščate starice sa kosom, koja je osećala njen ledeni dah.
  Djevojka je trljala goli đon o ugao. Zaista je htjela iskočiti iz rezervoara i pobjeći. Ona je tako direktan ratnik.
  Christina je s aplombom pjevala:
  - Plava magla, i svuda prevara!
  Ratnici su se kikotali... Njihov video je bio veoma seksi i erotičan.
  I pištolj je radio i pucao. Nije ni pomislila da stane. Svi su slali školjku za školjkom. Razbijanje sovjetskih pozicija na komadiće i komadiće.
  Iz zvučnika iza začula se pjesma;
  Vojnik je uvek zdrav
  Vojnik je spreman na sve...
  I prašina kao sa tepiha,
  Sklanjamo se s puta!
  I nemoj stati
  I ne mijenjaj noge -
  Naša lica sijaju
  Sjajne čizme!
  I opet snaga mlaznog bombardera pada na sovjetske položaje. I opet, razaranja i čitava utvrđena područja su izbačena. I puške lete u svim pravcima.
  Nekoliko desetina njemačkih tenkova puca u isto vrijeme i uništava sve.
  Gerda se osjeća kao Bagheera u lovu. Ovdje je prva linija sovjetske odbrane već uništena. Ali vojnici Crvene armije i dalje se roje i pucaju na Nemce.
  Među borcima ima i pionira. Mladi lenjinisti su se dobrovoljno pridružili Crvenoj armiji. Većina dječaka su bosi i u kratkim hlačama. Nose se, galame.
  A pioniri umiru...
  Charlotte, predvodeći vatru, zarežala je:
  - A pioniri, u tome je stvar, cela država je gledala!
  Pucala je na Ruse, a Christina, otrovno sikćući:
  - Izgledamo kao sokolovi, lebdimo kao orlovi!
  I ponovo je pustila vatreni osmeh. Predivne devojke...
  Nekoliko njemačkih tenkova krenulo je u podzemlje. I pojavili su se u pozadini sovjetskih trupa, izazivajući paniku i škrabajući mitraljeze. Nacisti su se pojavili kao komarci iz noćne more.
  E-50 je vidio kretanje trideset i četiri kroz optiku. Gerda je pokazala zube i počela da upire cev. Sovjetska mašina sa malim tornjem T-34-76 i vrlo pokretna. Probajte ovaj i nabavite ga. Djevojka je već prilično iskusna, ali sovjetski automobil još uvijek nije sličan američkom Shermanu.
  A udaljenost do Rusa je skoro pet kilometara.
  Djevojka češe golu petu, Charlotte je golica između prstiju. Djevojke se smiju.
  Tada Gerda puca na ruski auto. Granata juri vrlo blizu, zamalo grebe oklop... Ali još uvijek prošla. Gerda ljutito udara šakom o metal.
  Magda kaže svom partneru:
  - Pogodio si korpus! Biće lakše stići tamo!
  Gerda dodaje džojstik Magdi i šapće:
  - Pa uradi to sam!
  Magda je oduševljeno pjevala:
  - Zemlja je u prozoru, zemlja je u prozoru... - Devojka je uzela džojstik golim prstima i pritisnula dugme, nastavljajući da peva. - Zemlja se vidi u prozoru!
  A njen projektil je upravo pogodio bazu sovjetskog tenka. Auto je pukao i raspao se. Počelo je da gori... Sovjetske granate su pucale u materici.
  Magda je zatresla golim prstima i graknula:
  - Vidi kako sam to dobio! A ti kazes...
  Šištala je Charlotte, otkrivajući svoje očnjake.
  - Opet pričamo, na različitim jezicima!
  Pojavili su se novi sovjetski automobili. Trideset četiri su išle prve. Pokretni i brojni automobili. Onda smo prešli iz BT serije. Ovo je zastarjeli tip gusjenice na kotačima. Napredovali su i pretpotopni T-26, koji nisu u stanju drugačije nego da izgrebu nemački oklop. Snažniji i teži HF-ovi napredovali su na samom kraju. I puno pješaka.
  Christina se zahihotala i zarežala:
  Pa, pokazaćemo im!
  Njemačka vozila su otvorila vatru sa velike udaljenosti, pokušavajući prikovati sovjetsku pješadiju o zemlju. Uništili su i tenkove i druga živa bića.
  Na nebu se pojavio i sovjetski jurišni avion: čuveni Ilys. Napali su njemačku formaciju. Hitlerovi borci su jurili prema njima. Bila je to prava rupa. Njemački lovci XE-262, vrlo okretni i okretni sa upravljivošću. Napadaju sovjetsku tehnologiju, pritiskajući kao gvožđe.
  Charlotte je ponovo pucala. Ušao sam u sovjetski BT i zarežao:
  - Ovaj tekst nije bajka... Bajka će biti ispred!
  E-50 se zaustavio i odrazio sovjetski kontranapad. Ne baš iskusna komanda bacila je tenkovsku rezervu zapravo na klanje. I ruska kola su pogođena - kao kokoške u iščupani. I temeljno su se borili protiv njih.
  Gerda je ispalila hitac, razbila čelo tridesetčetvorke i siktala:
  - Šta je Stvoritelj - ranjeni pakao!
  Charlotte je također pucala, nakon što je pronašla metu, sovjetski automobili su se kretali u pravoj liniji, a djevojke su uspjele pucati. I općenito, ova četiri fenomena.
  Crvena harpija je pjevala:
  - Naš otrov ubija sve!
  A ratnici su nastavili da pucaju, pokazujući svoje zube tako jake i velike poput konja.
  Christina je tvitala sa aplombom:
  - Naš otrov ubija sve!
  Magda je, pogodivši trideset i četiri, zalajala:
  - Ovo je naš rezultat!
  Veronika, Oksana i Nataša, zajedno sa drugim devojkama, napustile su obruč. Bataljonu djevojaka je naređeno da se povuče u pozadinu, jer ratnici praktično nisu imali protutenkovsko oružje. Stalenida Pavlovna je imala ratno iskustvo, služeći kao dobrovoljac u Španiji. I shvatio sam da pogranične trupe ne mogu odoljeti tenkovima serije "E". Djevojke su, međutim, nokautirale nekoliko transportera, ali su i same pretrpjele gubitke.
  Sada se bataljon raspršio i povukao.
  Veronika, Oksana i Nataša, izuvši čizme, otišle su bosonoge, u laganim bluzama. Sovjetske trupe nisu spremne da odbiju kolone teških tenkova. I jednostavno nema šta da se probije kroz tenk E-50. Jedina šansa je da oštetite staze. Ali u ovoj mašini, valjci se nalaze na zasebnim kolicima i vrlo ih je teško onemogućiti.
  Djevojčice su se kretale na istok kroz šumu, i to u malim grupama. Izgledali su veoma dirljivo. Zavukli su pantalone, i to samo u lakim košuljama. Duga, plava, blago kovrdžava kosa se spuštala. Trava prijatno golica bose noge, a ponekad naiđu i kvrge. Sve izgleda izuzetno erotično. Grudi se vide kroz tanke košulje.
  Veronika, grabljajući travu bosom nogom, iznervirano kaže:
  - Prokletstvo - rat je tek počeo, a vi već morate da se povučete!
  Oksana, čija je plava kosa bila blago crvenkasta, cereći se zubima, odgovara:
  - I nisam imao nekih posebnih iluzija! Hitler je osvojio skoro ceo svet... Probajte sa ovakvom gomilom, izdržaćete!
  Natasha je protresla snežno bijelu kosu i rekla:
  - Svi žele da udovolje... Teško je sa njima! Nije lako biti vjeran!
  Veronica je klimnula. Kosa joj je tako zlatna i lijepa. Ona je super.
  Ali Viktorija ih je sustigla. Crvenokosa devojka. Kosa je kao vatra. I tako potresno. Zapuhao je vjetar i, čini se, vijori se proleterska zastava, tako plamena kosa.
  Viktorija je skinula košulju i otkrila torzo. Grudi su joj bile pune, bradavice grimizne, poput maka. Predivan ratnik. I njeno snažno, izvežbano telo je otkriveno.
  Natasha se zahihotala i takođe ogolila torzo, primetivši:
  - A naša tela su prelepa... Mi smo samo Amazonke!
  Veronika je odmahnula glavom.
  - Zar nije previše radikalno - razotkriti grudi! Morate poštovati pravila pristojnosti!
  Viktorija je odmahnula glavom i zatresla svojim crvenim loknama.
  - U komunističkom društvu - pravila morala, koncept je relativan. - Devojka je tresla golim grudima, njene grimizne bradavice su veoma zavodljivo sijale. - Biti gol nije greh. Tačnije, koncept grijeha je svećenički, ali naša vjera je sloboda od buržoaskog morala!
  Natasha je potvrdila, tresući svojim bujnim i elastičnim poprsjem:
  - Bliže prirodi! Bliže prirodnom! I prirodna golotinja!
  Oksana se takođe nasmešila i ogolila torzo. Zapravo, po ljetnim vrućinama, kako je ugodno kada su grudi gole. I vjetar ih nosi. Prelepa devojka, a golotinja dolazi. Sve djevojke su atletske, sa figurama, gola tijela ratnika izgledaju vrlo skladno.
  Prelepe devojke šetaju stazom. Tako su preslatke i veoma atraktivne.
  Veronika je cvrkutala, odmahujući glavom.
  Ali nije nimalo estetski ugodan!
  Viktorija je negativno odmahnula glavom.
  - Ne! Imamo sjajna tijela! I izgledamo goli jednostavno sjajno!
  Nataša je klimnula glavom i skočivši rekla:
  - Bilo je dobro biti gol... Evo Iljiča je došao sa pištoljem!
  Oksana se pomilovala po grudima i zacvilila:
  - Zapravo, moje poprsje je super!
  Viktorija je oduševljeno pevala:
  - Oh, devojke, a mi smo napadači! Novčanici, novčanici i novčanici! Videli smo dolare - planine zlata!
  Nataša je, tresući golim grudima, sa osmehom pevala:
  - Nekada su bili goli, bosi, loši!
  I njih četvorica su prasnuli u smijeh. Djevojke su udarale bosim nogama, podizale bose pete. Prelepi ratnici. Iza njih su ruksaci i jurišne puške PPSh. Slatki ratnici, veoma divni.
  Veronika je tiho rekla:
  - Pred Bogom smo svi jednaki... A za razvrat ćemo morati da odgovaramo!
  Natasha se zahihotala i odgovorila sa svom odlučnošću:
  - Nema boga! Ovo je bajka!
  Viktorija je, tresući golim, preplanulim grudima, oduševljeno uzviknula:
  - Boga su izmislili moćnici ovoga svijeta da drži ljude u pokornosti!
  Veronica je negativno odmahnula zlatnom glavom.
  Ko je onda stvorio svemir?
  Viktorija se zakikota i odgovori:
  - Sami svemiri rastu kao lišće na drvetu. Oni rastu ni iz čega. Kada je u dalekoj beskonačnosti drvo u svemiru počelo da raste ispočetka, i od tada su se pojavili mnogi svemiri.
  Nataša se zakikotala i isplazila jezik, napomenuvši:
  - Vruće je! Možemo li skinuti pantalone?
  Viktorija je podržala ideju:
  - To je sjajna ideja!
  I sve tri djevojke jednoglasno su se riješile pantalona, ostajući u gaćicama. I kakva su snažna i mišićava tijela. Jednostavno veličanstveno, a akrobatski.
  Oksana je ushićeno pjevala:
  - Žohar ima antene, devojka ima gole gaćice!
  Ostala je samo Veronika sa zamotanim pantalonama i košuljom. Ona je prijekorno odgovorila:
  - Nije dobro biti tako gol! Šta ako nas vide!
  Natasha se zakikota i odgovori:
  - I neka čak i vide! Volim da uzbuđujem muškarce!
  Viktorija se zakikota, protrese skoro golim bedrima, odgovori:
  - Muškarci su đubre - samo ološ!
  I udarivši bosom nogom svježu gljivu, dodala je:
  - Kako je lepo uzeti pastuva i jahati ga!
  Oksana je sa osmehom primetila:
  - Kad te maze, lepo je... Pogotovo ako su muškarci mladi, zgodni...
  Natasha je podsetila devojke:
  - Zapamtite, uhvatili smo dječaka. Divan klinac, i sigurno ima veliko savršenstvo izvan svojih godina!
  Viktorija je obliznula usne i rekla sa požudom u glasu:
  - Bilo bi sjajno to provjeriti!
  Veronika je ogorčeno zalajala:
  - Kakve gadne stvari govoriš! Ne možete tako ismijavati osjećaje ljudi! Pogotovo kada je u pitanju njemački, ali dječak!
  Oksana se zakikota i odgovori:
  - Izvinite, ali moje srce je tako gadno...
  Nataša je spremno potvrdila:
  - Nemci napreduju, a ja želim da sanjam nešto dobro! Na primjer, o dječacima!
  Viktorija je kroz smijeh predložila:
  - A šta ako stvarno uhvatiš muškarce? Bilo je tako sjajno!
  Veronika je oštro odgovorila:
  - Žene krasi skromnost, a ne bahato maltretiranje!
  Viktorija je negativno odmahnula vatrenom glavom. Ošamarila se bosim nogama i zalajala:
  - Ne! Jednostavno, nema većeg užitka, sama izabrati muškarca i uvući je u krevet. Crvenokosa vrag zatresla svojim bakrenocrvenim uvojcima i nastavila. - To je to da se zavališ u žbunje radi zadovoljstva, a ne da ideš niz prolaz.
  Veronika reče strogo:
  - Seks bez razloga je znak budale! - I dodao. - Ovo je protivno normama komunističkog morala!
  Viktorija se nije složila:
  - Sam Lenjin je rekao - žene treba da budu zajedničke!
  Natasha se zakikota i primijeti:
  - Pa, ne mogu da kažem da sam se tako bacila na muškarce, ali lepo je igrati aktivnu ulogu! Ako sami volite da birate koga ćete pogoditi! Ali kod nas ne dolazi do toga.
  Viktorija je klimnula u znak slaganja.
  - Da, imamo samo devojke... Ali možete preći preko ograde! - cvrkutala je djevojka sa velikim zadovoljstvom. - Seljaci, muzici... Naši ljudi revnosno puze potrbuške!
  Veronica je negativno odmahnula glavom.
  - Ne, Lenjin to nikada nije rekao!
  Natasha je uzviknula u znak protesta:
  - Ne, upravo je to rekao Vladimir Iljič! U komunizmu će sve biti zajedničko, uključujući i žene!
  Viktorija se zakikota i promrmlja:
  - Žene su dobre... Muškarci su još bolji! Eh, da te zarobe, da te tamo siluju od cijele čete.
  Djevojke su se uglas nasmijale. A Viktorija je, cereći se, dodala:
  - A onda su ga tukli kundacima! A pete bi se zapalile blagim plamenom i posule korbitom!
  Nataša je bosom nogom udarila kvrgu i zagugutala:
  - Potpetice su zadovoljne kad ih bambusom tuku! Ovdje u Kini, djevojčice i dječake su tukli motkama po golim tabanima. I svidjelo im se!
  Viktorija je sa guštom pevala:
  - Kakvo mučenje u Holivudu! Samo mačke, ne ljudi!
  Veronika je mudro primijetila:
  - Ovde ćeš ići u pakao... Bićeš mučen, a pete će ti biti spaljene ne samo bambusom, već i usijanim gvožđem!
  Nataša je zapjevala, čvrsto stežući šake:
  - Crni gavran na sledećoj kapiji!
  Viktorija je, tresući golim sisama, sa grimiznim bradavicama, nastavila:
  - Kolevka, lisice, pocepana usta!
  Oksana, čije su grudi takođe gole i tresući bokovima, odgovorila je:
  - Koliko puta posle borbe moja glava!
  Veronika je podržala impuls, gazeći bosim nogama:
  - Sa prepunog bloka za sečenje poleteo sam kuda ....
  Natasha je bijesno zaurlala, tresući golim grudima:
  - Gde je domovina! Neka ružno vrište!
  Viktorija je pljesnula i cvilila, izvijajući kukove, jedva pokrivena providnim gaćicama:
  - I sviđa nam se, čak i ako nije lepa!
  Oksana je prosiktala, trzajući golim preplanulim kolenima:
  - Kopile od poverenja!
  Veronika je uz uzdah rekla:
  - Mi smo sovjetski graničari. A mi pričamo kao kurve za ogradu. da li je to moguce...
  Viktorija je pevala kao odgovor:
  - Hvala Staljin-vođo! Za glupe, prazne oči! Za to što smo kao uš, ne možeš da živiš!
  Nataša je pesnicom zapretila crvenom đavolu:
  - Ne, ti tako ne hrt! Bit ćete u posebnom dijelu!
  Viktorija je samouvereno rekla:
  - Uskoro će Nemci doći u Moskvu... A već će Staljin biti odveden u kavez!
  Oksana se zakikota i prigovori:
  Mislite li da je ishod rata gotov zaključak?
  Viktorija je sasvim ozbiljno odgovorila:
  - Kako drugačije? Hitler ima više od polovine svijeta pod okupacijom, plus Japan i njegove kolonije. - Djevojka je ljutito lupila svojom gracioznom, bosom nogom. - A mi čak nemamo ni pristojne tenkove! KV serija je parodija na automobile. T-34 je očito premali. Ali normalan tenk nije stvoren! A oklopne granate će biti gore od njemačkih!
  Nataša je teško uzdahnula i progunđala:
  - Moramo se složiti sa ovim! Jao, naši tenkovi su još uvijek tako nesavršeni. Šta je sa KV? Da, lome se...
  Djevojke su utihnule i njihova zaigranost je opala.
  Zaista, već prvi sati rata pokazali su da T-34-76 nema potpuno pouzdan mjenjač, a još više KV seriju. I što je faul, što je tenk teži, to je slabiji prilagođen kretanju. A prednji oklop od 200 mm nije dovoljan da zadrži granate čak ni topa Panther-2 kalibra 88 mm, a ne E-50.
  Kako se neočekivano ispostavilo, njemački automobili su za red veličine jači u prednjem oklopu i sposobnosti da preuzmu udarac. A sovjetska tehnologija očito propada.
  Međutim, u stvarnoj istoriji, Nemci su pobedili već u prvim satima i danima. Ali nisu imali toliki broj tenkova i aviona, kao i strašne mlazne avione. A nije bilo automobila težih od dvadeset dvije tone. Generalno, Nemci su se pokazali iznenađujuće slabi u četrdeset prvoj godini. A pritom je čudno pobijediti jačeg protivnika. I sada? Svi aduti nacista: borbeno iskustvo, bolja pokretljivost trupa, sposobnost proboja u odbranu - su se pojačali. A Firer nije tri i po hiljade lakih i velter tenkova, već deset hiljada teških. I mlazni avion, kojem, u principu, propeler nije rival.
  A Crvena armija je još bolje obučena za napad nego za odbranu. I učili su vojnike da tuku neprijatelja na svojoj teritoriji, a ne da brane svoju. Naravno, neke stvari su krenule na bolje. Molotovljeva linija je završena. Ovo je već plus. Odbrambena linija u inženjerskom smislu je mnogo jača nego u četrdeset prvoj godini.
  Osim toga, trupe su i dalje bolje mobilisane nego u stvarnoj istoriji. I spreman da odbije udarac. Ali i dalje treninzi u odbrani nisu baš dobri. Duh nije previše uvredljiv. Avijacija iskreno prolazi. A nivo obuke pilota ne može se porediti sa nemačkim. Ali Fritzovi imaju tako kolosalno iskustvo.
  Odnos snaga je mnogo gori nego u četrdeset prvoj godini. Tada je SSSR imao četiri puta više tenkova i aviona, i još je pao. I sada? Sada su Nemci u prednosti u kvalitetu i kvantitetu. Štoviše, u tenkovima je kvaliteta oh, kako je primjetna na strani nacista. Da, i avijacija takođe.
  Možda su zato te četiri djevojke tako pesimistične.
  Ratnici uopšte ne počinju.
  Nataša, stupajući na korijenje drveća i osjećajući trnce u bosim nogama, primijeti:
  - Pokazali smo leđa neprijateljima! Ili bi možda bilo bolje da ustanete i umrete dostojanstveno!
  Viktorija je odmahnula crvenom glavom.
  Šta će naša smrt promijeniti? Samo će se nacisti hvaliti novom pobjedom!
  Veronika se složila:
  - Dobro! Naša smrt će samo dodati fašističke lovorike! I trebali biste nabaviti najnovije oružje i boriti se protiv nacista.
  Oksana je skeptično primijetila:
  - Ali kao? Protiv E-50, bez oružja!
  . POGLAVLJE #3
  Djevojke su utihnule... I stvarno, kakav je tenk E-50? Mašina sa gustim rasporedom, ispod dva metra i velikim uglovima nagiba oklopa. Neka vrsta savršenstva u izgradnji tenkova.
  Nova generacija mašina sa hidrauličnim stabilizatorom pištolja. I oklop je nagnut i sa strane, i na čelu, i na krmi. Čučanj tip. U principu, slaba tačka je dno trupa, ako uđete između valjaka. Ali i ovo treba znati. Osim toga, Nijemci vješaju na gusjenice i ekrane - dajući dvostruku zaštitu.
  Tako je Fritz dobio optimalni tenk, koji SU-100, još uvijek rijedak samohodni top, nije mogao podnijeti.
  Tokom granatiranja sovjetskih položaja korišteni su plinski topovi i bombarderi.
  Ali sada su jurišnici preleteli devojke. Očigledno su prijetili da će sahraniti ljepotice.
  Kad bi ih samo mogli vidjeti, naravno.
  Natasha je, ogolivši lice, rekla:
  - Sve smo mi kučke - Firer nije kul!
  I opet se nasmiješila prema nacistima.
  Viktorija je logično i duhovito primijetila:
  - Nije on prvi borac, čak ni drugi!
  Oksana je ozbiljno primetila:
  - "Panther" -2 na brodu je sasvim moguće uzeti. Ona ima samo 82 mm oklopa pod blagim nagibom. Neće nam biti problem!
  Veronika se zakikota i predloži:
  - Možda možemo samo napraviti takav tenk...
  Djevojčice su hodale nekoliko sati bez zaustavljanja. Vrijeme je prošlo iza podneva. Možete stati i jesti. Ljudi u SSSR-u nisu živjeli previše lako, ali se situacija u privredi popravila. Dio robe prodavan je po vrlo niskim cijenama, a dio po visokim komercijalnim cijenama.
  Treći petogodišnji plan 1938-1942. formalno je čak i preispunjen. To je, međutim, postignuto povećanjem dužine radnog dana i drakonskim kaznama za izostanak. Utoliko formalnije, prva dva petogodišnja plana su preispunjena, ali u stvari to nije tako. Visok nivo inflacije omogućio je manipulisanje statistikom.
  Ali zemlja se razvijala prilično brzo. Možda ne tako brzo kao prema zvaničnoj statistici, ali... Cifre su rasle. Gradile su se fabrike, povećavala se proizvodnja posebno u mašinstvu. Povećana osovina i oružje.
  Dodata poljoprivreda. Nakon prvobitnog pada izazvanog kolektivizacijom, kolektivne farme su počele sa radom. Sve više se proizvodilo traktora, đubriva i raznih oruđa. Kolektivne farme su postepeno rasle. Četvrti petogodišnji plan planiran je malo skromnije, jer je nivo viši. Utoliko je teže podići ovaj nivo! Ali četrdeset treća i četrdeset četvrta godina protekle su, barem zvanično, po planu. Ili čak malo ispred. Prekovremeni rad je također aktivno podstican. i razne vrste kredita.
  Poljoprivreda je dodala nešto više, što je omogućilo zamrzavanje cijena obroka hrane i povećanje limita na puštanje hrane. Plate su malo porasle.
  Naravno, u SSSR-u nije sve tako savršeno kao na filmskim platnima, ali život je postepeno postajao bolji. Pojavili su se bicikli, pa čak i u četrdeset četvrtoj godini prvi crno-bijeli televizori. Snimili su i prvi film u boji o Staljinu, naravno. Automobil "Moskvich" pušten je u seriju. Dodata je proizvodnja konzervirane hrane i slatkiša, konditorskih proizvoda. U prodaji su se pojavili i hladnjaci na amonijaku.
  Odnosno, u SSSR-u je bilo pomaka na bolje. A NKVD više nije bio tako divljač kao u trideset sedmoj i trideset osmoj godini. Naravno, narod nije htio rat. I Nemci su se plašili.
  SSSR je već imao visoko razvijenu tešku industriju i mašinstvo. Ali za sada nisu imali vremena da popune vojsku automobilima. Iako je, naravno, u odnosu na četrdeset i prvu godinu, oprema je porasla za red veličine. A veličina same vojske dostigla je jedanaest miliona - dvostruko više nego u četrdeset prvoj. A ekonomija se borila da održi korak.
  Staljin je uspio stvoriti snažnu industriju, ali Firer je osvojio previše, i nije bilo moguće nositi se s njim. Ispostavilo se da su resursi potpuno neuporedivi.
  Ali dobar gulaš se već proizvodio u SSSR-u. I devojke su je jele sa zadovoljstvom, uz luk i hleb.
  Nataša je ljutito primetila, žvaćući meso:
  - Pa, zašto Firer još nije otišao u Japan! I dođite kod nas!
  Viktorija, snažno udarivši bosom nogom o šljunku, odgovori:
  - Glupost neprobojna!
  Oksana je predložila:
  - Mislim da nas Fritz potcjenjuje! Ali u stvarnosti, moramo raskomadati sav ovaj Hitlerov čopor!
  Veronika je uz uzdah rekla:
  - Nismo imali sreće... Iako je rat mogao da počne i četrdeset prve. To su bile glasine tada!
  Viktorija je klimnula u znak slaganja i protresla golim grudima, sikćući:
  - Verovatno je tako! Ali očigledno su Jugoslavija i uspjesi Britanije protiv Italije zbunili Hitlerove planove. Ali, u stvari, to je čak i koristilo Fritzu.
  Natasha je zgnječila mrava golim prstima gracioznih nogu i klimnula u znak slaganja:
  - Svakako! U četrdeset i prvoj godini Treći Rajh bi, bez teških tenkova i raketne artiljerije, bio potpuno bezbedan za nas. Usudili bismo ga... I tako je Fritz podigao ljestvicu.
  Djevojka je teško uzdahnula.
  Viktorija je pogledala Natašu. Na njenim golim, elastičnim grudima i pomislio: "Međutim, kakva lepota", kako bi bilo sjajno da je pomilujem. Ali nije to rekla naglas - to je zaista nepristojno.
  Veronika je logično primijetila:
  - Istorija nema subjunktivno raspoloženje... Zapravo, bilo bi bolje da se udari u četrdesetoj godini, kada su nacisti napredovali na Francusku. Tada se trenutak - zgodnije ne dogodi!
  Viktorija je prezrivo frknula.
  - I prekršiti pakt? Staljin neće pristati na ovo! Dao je časnu reč da neće napasti!
  Natasha se nasmijala i primijetila:
  - Oh, kako smo mi plemeniti!
  Djevojke su završile svoj kruh, gulaš i luk. Pili su kiselo mlijeko iz čuturica. Krenuli smo dalje.
  Negde se čulo brujanje motora. Njemački tenkovi su se kretali. Među njima je i najveći E-100. Speer je uspio odbiti masivnije primjerke. Ali zaista, zašto su tenku potrebne dvije cijevi? Bolje je napraviti dva tenka lakša sa različitim cijevima nego jedan s dvije, ali teška.
  E-100 je također van proizvodnje, ali se još uvijek može naći u seriji. Štaviše, Hitler takođe voli mastodonte, pa je naredio da se zadrži čitav niz od E-5 do E-100.
  Prilično masivna mašina E-75 sa 128 mm i težinom od osamdeset tona. Ujednačen sa E-50 u oklopu. Teško da je najbolji model, praktično će biti još gori. "Kraljevski lav" sa topom kalibra 210 mm, i težak sto tona.
  Djevojke su se popele na visoki bor i gledale tenkove. "Kraljevski lav" zahvaljujući motoru od 1800 konjskih snaga, prilično moćan mastodont i okretan. E-100 je također opremljen snažnim motorom. Šturmljev je takođe u pokretu, sa snažnim raketnim bacačem od 500 milimetara. To je jedna od najefikasnijih mašina za proboj.
  Sudbina samog tenka Lev bila je dvosmislena. Pojavio se pred "Panterom", a uspeo je da se bori u Švedskoj, Švajcarskoj i prilikom iskrcavanja u samu Britaniju.
  Hitler je osvojio i Švicarsku i Švedsku, nametnuo porobljavajući sporazum Španiji i Portugalu. Oni su bili primorani da napuste svoju nacionalnu valutu i usvoje marku. Dakle, potpadanje pod uticaj njemačkog kapitala.
  Tenk "Lav" je trebalo da se upotrebi protiv Amerike. Ali pretežak auto, sa nedovoljno brzom puškom, nije odgovarao vojsci. Prednost je data naprednijem "panteru" -2. Ovo vozilo je zadovoljilo vojsku svojim naoružanjem, a vozne performanse, a posebno prednji oklop, su više nego vrijedni. "Panther" -2 postao je tenk pobjede u ratu sa Sjedinjenim Državama. A "Lav" se koristio izuzetno rijetko. "Tigar" također nije bio vrlo produktivan tenk, jedva je imao vremena da se upali u bitkama na kraju četrdeset druge godine. A "Tigar" -2 je zastario, jedva ima vremena da se pojavi. Unapređeni "panter" -2, težine pedeset tona, nije bio inferioran u odnosu na "tigar" -2 u zaštiti i naoružanju, a bio je superiorniji u voznim performansama sa osamnaest tona manjom masom.
  Borbena praksa je pokazala da je "Panther" -2 znatno superiorniji od "Shermana" u borbenim kvalitetima, udarajući ovo vozilo sa velike udaljenosti, do tri i po kilometra, i praktično neprobojan u čelo i samo na blizinu. domet je ranjiv sa strane. A to nije slučaj sa svim Sherman modelima.
  Amerika je izgubila od nemačkih mlaznih aviona i Pantera, kao i od ranijeg E-25 - jedinstvenog samohodnog topa, visokog samo jedan i po metar.
  SAD su kapitulirali...
  Natasha je pogladila vlastitu bradavicu od jagode. I sa blistavim osmehom rekla je:
  - Ja ti! On, ona - zajedno cijela zemlja!
  Victoria je podržala:
  - Zajedno prijateljska porodica! Jednom rečju, mi smo sto hiljada ja!
  Oksana se zakikota i, pokazujući na mastodonte, primijeti:
  - Tenk "E" je veoma kratak i zdepast. Biće ga teško dobiti.
  Veronika je tužno prosiktala:
  - Bog nas blagoslovio!
  Nataša se zahihotala i cvrkutala:
  - U Americi za cijelu državu, u Americi za cijelu državu, u Americi za cijelu državu - mogućnosti su jednake!
  Vatrena Viktorija se kikoće i urla:
  - Mogućnosti su jednake za različite slojeve društva!
  I kako želite. I njeni zubi su prekrasni kao što se vide.
  Oksana je komentarisala:
  - Kad se Nemci otcepe, biće im jako loše iz njihovih baza za snabdevanje!
  Veronika se zakikota i predloži:
  Pomolimo se onda!
  Nataša je prezrivo frknula i odmahnula glavom.
  - Ne! Mi smo komsomolci, što znači da smo ateisti!
  Viktorija je agresivno upozorila:
  - A ja sam generalno militantni ateista! A Boga nema - to je medicinska činjenica!
  Veronika je oprezno primijetila:
  Ali to ne možete dokazati!
  Viktorija je agresivno bljesnula svojim smaragdnim očima kao odgovor. I zasiktao sa smiješkom:
  - Mogu! Ako postoji Bog, onda on mora biti odgovoran. To znači brigu o ljudima. - Crvenokosa devojka agresivno je bosom nogom udarila u borovo deblo. - Da li je moguće zamisliti fenomenalni kosmički um koji ne bi mario za njegovo stvaranje!
  Natasha je spremno potvrdila:
  - To je to! Na kraju krajeva, mi smo prema Bogu kao što su djeca prema Ocu, a on ne mari za nas!
  Veronika je oprezno primijetila:
  Ali čak i brižni otac kažnjava svoju djecu...
  Nataša se zahihotala u odgovoru.
  - Ali nemojte ih unakaziti!
  Viktorija je ljutito primetila:
  - Zaista postoje čudne metode vaspitanja u vašem Bogu! On je, na primjer, uzeo i udavio cijelo čovječanstvo, pa čak i nevine životinje. Postavlja se pitanje kakve to fašističke metode?
  Oksana je sa osmehom dodala:
  - I uopšte, večna muka u paklu... Ovo je takođe očigledan preterivanje, pošto nikakve metode pravde ne mogu opravdati mučenje!
  Veronika je zbunjeno raširila ruke i uz uzdah rekla:
  - Takođe mislim da je Nojev potop previše. Ali Zemlja je bila ispunjena grehom pred Božjim očima...
  Viktorija se nasmijala:
  - Da, deca su počela da se šale. Otac je uzeo mitraljez i pucao u one koji su brbljali, ostavljajući samo one koji su sjedili tiše od vode, ispod trave. Crvenokosa je pokazala svoje velike zube. - Tako se dobija analogija!
  Veronika je slegnula ramenima i tiho rekla:
  - Nisam sveštenik da dajem odgovore na takva pitanja. Ali mislim da je Bog imao razloga za to.
  Viktorija se zakikota i primeti:
  - Da... S razlogom su pali bez razloga, samo su sve videli kao da su nestali!
  Natasha je predložila:
  - Možda je Biblija samo jevrejska bajka. Zašto da verujemo u to?
  Oksana je izrazila svoje mišljenje:
  - Morate, u svakom slučaju, sačuvati svoju čast. I ne računajte previše na posthumni raj!
  Viktorija se zakikota i primeti:
  - Da... Sveštenici vole da pričaju priče! I ne baš atraktivno!
  Veronika je tiho primijetila:
  - Ali Isus Krist je prilično privlačna slika!
  Viktorija se zakikota i odmahne glavom.
  - Ne bih se udala za takvog pacifistu!
  Natasha se zakikota i primijeti:
  - Da, čovek se mora zauzeti za sebe... A šta Biblija uči? Udarali su te po desnom obrazu - okrenite lijevi!
  Veronika je htela da kaže, ali joj je očigledno bilo neprijatno. A onda je Viktorija ubacila:
  - Zaista čudan moral. Ili nas Bog uči da volimo neprijatelje, ili udavi čitavo čovečanstvo odjednom. I kako se to može objasniti?
  Nataša je sama sebi odgovorila:
  - Mislim da su Bibliju napisali talentovani vizionari!
  Veronika je malovoljno prigovorila na ovo:
  - Ko god da pogleda... Ali drugačije osim postojanja Boga nemoguće je objasniti pojavu Univerzuma. - Onda se devojka razveselila. Prošla je golom, isklesanom nogom duž kore i nastavila. - Šta god da se kaže, ali nemoguće je pronaći ili izmisliti ubedljiviju verziju nastanka Univerzuma, osim kako ga je Bog stvorio!
  Natasha je slegnula ramenima i upitala:
  - A osnovni uzrok pojave Boga?
  Veronika je uzdahnula i odgovorila, gubeći samopouzdanje:
  - To je već aksiom... Treba prihvatiti vjerom da Bog postoji. I da postoji oduvijek i da nema prvi uzrok.
  Natasha je negativno odmahnula glavom.
  - Prihvatiti vjerom predvječnost Boga? Ali mogu ponuditi da prihvatim vjerom vječnost univerzuma, ali bez Svemogućeg...
  Veronika je logično primijetila:
  - Izgleda kao alogizam. Kako je ova vječna materija i odakle je došla?
  Viktorija je odmah uzvratila:
  - A šta je logično - Bog je vječan... A odakle on!? Utoliko neposrednije svemoćan i sveznajući?
  Veronika je odgovorila sa očajem:
  - Oduvek je postojalo... Verom prihvatamo! A kako je to moguće - neshvatljivo!
  Natasha je primetila:
  "Zaista, ovdje smo ravnopravni. Materija je morala nekako nastati. I desi se ono nezamislivo. - nacerila se devojka i samouvereno primetila. - Ali i dalje ostaje otvoreno pitanje zašto je toliko zla na zemlji.
  U stvari ima dosta toga da se raspravlja...
  U svakom slučaju, nacistima su se suprotstavile manje, manje iskusne i lošije tehničke snage.
  Ako je u stvarnoj istoriji četrdeset prve godine SSSR imao četvorostruku prednost u tenkovima, sa kvalitetnijim vozilima, sada Nemci već imaju više mastodonta i efikasniji su. A Nemci imaju mlazne avione i takođe više po broju i kvalitetu. U stvarnoj istoriji, SSSR je imao četiri puta više aviona. Istina, možda je kvalitet na strani Luftwaffea. Zastarjeli automobili bili su inferiorni od njemačkih. A ni najnoviji nisu bili jednoznačni. Ali sada Nemci već imaju mlazne avione, kojima sovjetski elisni avioni nisu rivali.
  Naravno, uspjeli su iskopati linije odbrane, ali obuka je dosta slaba. Ipak, Crvena armija je pretežno ofanzivne prirode. Jedan plus je to što Nijemci nisu mogli iznenaditi trupe. Ali loša strana je što u svemu imaju kvantitativnu prednost, a čak i više pravog borbenog iskustva nego u četrdeset prvom.
  Plus još uvijek razumije broj snaga. I tako je teško odoljeti. Četrdeset prve godine SSSR-a, nakon mobilizacije, brojčano je pretekao Wehrmacht, ali je bio inferioran u kvaliteti pješaštva i opće mobilnosti. Sada, na račun kvaliteta, nije sve jasno. U Wehrmachtu ima mnogo kolonijalnih divizija, koje nisu baš spremne za borbu. Ali sa druge strane, dobar jurišni propeler MP-44, i dosta opreme. A na ovoj planeti neprijatelj je postao još jači. SSSR je, naravno, također dodao, ali ne toliko.
  Skoro ceo svet je protiv Rusije. I ovdje su šanse mnogo manje nego u četrdeset prvom.
  Albina je, srušivši nekoliko aviona, primijetila:
  - Evo vršimo, vršimo, a obale se ne vide...
  Alvina se nasmijala i odgovorila:
  - Već se približavamo Dnjepru i biće velika bitka...
  Bikini ratnici su nastavili napredovanje. Nacisti su zaobišli Brestsku tvrđavu i zatvorili kotao. Tenk E-50, kreće se u pravcu istoka.
  Gerda je oduševljeno pjevala:
  - Ja sam tako kul devojka! Sve dušmane lomim kao ledenice... A na hladnoći, bos, smelo, da mi i iskre sipaju ispod nogu!
  Charlotte se zahihotala, oborila trideset četvorku u tijelo i oduševljeno uzviknula:
  - Nema razloga da sumnjate u Otadžbinu! Ratnici su jači od muškaraca!
  Christina je također bosom nogom pritisnula dugme i bijesno je izdala, nokautirajući sovjetski top. Tako da je čak i prtljažnik otpao:
  - Prihodi su visoki kao planinski vrhovi!
  Magda je ispalila jedan po jedan top. Bio je 105 mm i smrtonosan u najnovijoj modifikaciji, bio je prilično brzometan, ispaljivao je deset metaka u minuti.
  Djevojka je pritisnula gole prste i prošaputala:
  - Procenat u liniji budućnosti dat...
  Gerda je udarila sovjetski tenk, zdrobila oklop i viknula:
  - Videćete sami!
  Udarila je i Charlotte, koristeći svoje gole nožne prste, uz divlji, mahnit urlik:
  - Otadžbina nam je sada bliže!
  Christina je također ispalila, koristeći prste svojih golih, preplanulih nogu, izdavši:
  - Pozdravite sunce sa nama!
  Magda je također udarila i pritisnula svoju golu petu. Razbila je sovjetski top u lebdeće fragmente, pevajući:
  - Otadžbina je najjača!
  A ratnici će urlati kao bivoli u klanici. Four jako voli muškarce. Zaista im pristaje. Zašto ne? Tako su lepe i agresivne. I ljubavlju. A čovjek je pas, samo pozovi. I imaćete sve, uključujući i novac. I ove žene su fizički veoma jake. I probavljaju muško savršenstvo ludog temperamenta. I stalno zadovoljstvo.
  Ne morate čekati cijelu godinu na muškarca - a ipak će vas orgazam pronaći!
  Gerda ga je uzela i zaurlala, pucajući na sovjetsku tridesetčetvorku i rušeći toranj:
  - Ja sam pravi vitez uništenja!
  Christina je isplazila jezik i prijeteći huknula:
  - A moj osmeh je kao u pantera!
  Charlotte je govorila agresivno, tresla šakom i gurala džojstik golim prstima.
  A pred nama su velike promjene!
  Magda je cvrkutala i viknula:
  - Mi smo oličenje hetera!
  Gerda se zakikota i odgovori:
  - Kako je dobro kada te miluju ruke zgodnih mladića!
  A djevojka je zamišljala kako joj dlanovi šapaju po bradavicama od jagode. Zaista je tako divno. I škakljivo i uzbudljivo. I veoma lepo.
  Gerda je pucala na sovjetski SU-85. Udarila je autom i cvrkutala, udarajući bosim nogama po oklopu:
  - Ah, hrastove dame, hrastove dame!
  Šarlot je agresivno potvrdila, nadimajući obraze i tresući pune grudi.
  - Duba! Hrast! Duba ladies!
  I kako će to uzeti i smijati se... Kao da zvona zvone. I njegov glas je tako blistav.
  A njena žrtva je bio ruski pištolj kalibra 76 milimetara. Oružje je prilično arhaično.
  Christina se zakikotala i zacvilila:
  - Ja ću urlati i slomiti se!
  I golim prstima je takođe uperila projektil u neprijateljski automobil.
  Kako je lijepa. Zlato i bakar su odlični!
  Magda je potpuno zlatna, jer peva sa oduševljenjem:
  - Kolač još plače...
  Zatim se okrenula oko sovjetske trideset četvorke i nastavila tužno da peva.
  - Ona je stranac u Berlinu!
  Gerda je cvrkutala kao odgovor. Pritisnula je dugme džojstika golim prstima i oborila sovjetsku haubicu.
  - Berlin je prestonica sveta!
  Charlotte je promrmljala sa aplombom u odgovoru:
  - A London je glavni grad Pariza!
  I ekseri na sovjetskom T-26. Mašina, iako nije velika, takođe se smatra tenk.
  Christina ga je uzela i dala, vrteći bicikl bosim nogama:
  - A Pariz je glavni grad Rima!
  Onda, čim se nasmije... I smaragdnim očima bušiće sve ratnike redom. I cerekati se u isto vreme, i blistati zubima. Ali uopće kako će uzeti i udariti sovjetske tenkove. Srušiće pola kule u trideset četiri.
  A nakon nje, Magda će je uzeti i zapaliti granatom. Odnosno, projektil. Prema SU-76. Već očigledno zastarjeli auto, ali još uvijek na listi.
  I cvrkutala:
  - A Rim je glavni grad Majamija!
  Zaista je smiješno. Ali djevojke su se previše zanijele. Nisu primijetili kako je nekoliko vojnika sovjetske vojske dopuzalo do njih sa svežnjevima protutenkovskih granata i raznijelo tragove. I kako će to potrajati i eksplodirati. Valjci su pukli i E-50 je izgubio svoju pokretljivost.
  Pa šta se dešava...
  Nacisti imaju mnogo tenkova i mnogo su napredniji od sovjetskih. I imaju iskusnije ekipe.
  Naravno, ima mnogo stranih vojnika, što stvara neke probleme, ali nije strašno. Ali broj vojnika je veoma velik. I ne možete se protiviti tome.
  Broj u četrdeset prvoj godini jednostavno nije bio dovoljan za Fritz. Tenkova je bilo posebno malo. I to ih je spriječilo da se bore.
  Albina i Alvina su na jurišnicima sipali bombe na neprijatelja. Crvena armija je pod njihovim udarima uzdrhtala i izginula.
  Albina, ispustivši još jedan dar smrti, zacvilila je:
  - Za odlučne promjene i pobjedu!
  Alvina je spremno potvrdila, pucajući pritiskom golih prstiju na dugmad džojstika:
  - Za to što su poleteli s nogu od uspeha Trećeg Rajha.
  Njemački piloti Gertrude i Adala, lupkajući bosim nogama, popeli su se u dvosjed XE-328, u mlazni stroj - ovo je čudovište sa deset vazdušnih topova.
  Kiša je tek prošla i djevojke su ostavile graciozne, vrlo jasne tragove svojih bosih nogu.
  Bili su toliko zavodljivi da su tinejdžeri koji su služili na aerodromu pohlepno proždirali otiske bosih stopala svojim očima, a čak su i dečaci počeli da nadimaju savršenstvo. Uglavnom, pilota je bilo mnogo - borbe su pokazale da žene, pod jednakim uslovima, imaju duplo veću stopu preživljavanja od muškaraca. A to znači da su efikasni. A Hitler, naravno, nije takva osoba da sažali bilo koga.
  U samom Trećem Rajhu zvanično je uvedena poligamija - pravo na četiri žene. Ovo je vrlo praktično. Ali ne uklapa se previše u kršćanske tradicije. Nije ni čudo što fašizam traži novi oblik religije. Hitler insistira da je to monoteizam, ali tako poseban - sa panteonom paganskih, drevnih germanskih bogova. Naravno, sam Hitler je u ovom panteonu postavljen iznad svega kao glasnik i glasnik Svevišnjeg Boga.
  Dakle, Firer, naravno, veoma voli da se kultiviše.
  Gertrude i Adala lansiraju u nebo svoju višenamjensku jurišnu letjelicu, koja može igrati i ulogu lovca.
  Ratnici su veoma samopouzdani. Rusi nemaju mlazne avione i malo je verovatno da će moći da izdrže navalu tigrica na nebu.
  Gertrude je zarežala:
  - Ja sam vitez gorućeg potoka...
  Adala je oduševljeno potvrdila, pokazujući zube:
  - I matiraću sve!
  Devojke su se smejale. Pritiskali su svojim golim petama pedale i okretali mlazni jurišni avion.
  Još je bio mrak, ali na istoku se već pokazivala traka svjetlosti. Devojke su zviždale... Pod njima su već plutala prostranstva Rusije. Ratnice su se hihotale i namigivale jedna drugoj. Tako su ekstravagantne i lijepe.
  Ovdje sovjetski automobili polijeću prema njima. Vijčani Yak-9 je možda najmasovnija mašina među najnovijim izdanjima. Nije previše naoružan, ali relativno jeftin i sa malo oklopa. MIG-5, brži, sa mitraljezima. MIG-3 je raniji model. LAGG-7 je vjerovatno najbrža i najoružanija ptica. U najnovijoj modifikaciji postoje čak tri topa kalibra 20 mm.
  Ali to su sve mašine na propeler - mlazni avioni nisu stvoreni. I Nemci se osećaju veoma samopouzdano.
  Gertruda ispaljuje deset vazdušnih topova. Pogodili su 30mm i dva topa od 37mm. Jure poput vatrenog vihora kroz sovjetske avione. Međutim, crveni piloti pokušavaju da izbjegnu i idu u rep.
  Adala manevrira u ovom trenutku. Nemački automobil ne možete uzeti u lice, ali upadanje u rep je teško. Za SSSR napad nije neočekivan. Protuavionski topovi su već lansirani. Eksplodirane granate svijetle u mraku.
  Nemci doživljavaju izvesnu nervozu. Činilo se da su već toliko toga vidjeli da vas ništa ne bi iznenadilo, ali ... Sovjetski piloti su hrabri i ne boje se gubitaka. Ništa što bi ih uplašilo. Ali iskustvo nije dovoljno. Njemački avion lako izlazi iz zarona i obara sovjetski automobil. Razbija još jednu na komade.
  Snaga njemačkog oružja je veoma velika. Ovo je komponenta u kojoj Fritz ima ogromnu prednost u odnosu na Rusiju. Ali brzina nacista je kolosalna.
  Adala ubrzava i lomi naprijed. A Gertruda ispaljuje rakete na neprijatelja. Savjet primaju zubi. Neka municija je usmjerena na toplinu ili zvuk.
  Adala šapuće:
  Neće nas ubiti!
  Devojke vrte auto... Trude se da budu cool. A onda sovjetski lovac nabija obližnji nemački jurišni avion. I kako počinje da se cepa i cepa. I nebo i vazduh.
  Gertrude je šapnula:
  - Luda smrt!
  Ratnici su se očito zbunili i mogu se i tako nabiti.
  . POGLAVLJE #4
  Užasan udarac pao je na miran Vladivostok (na Dalekom istoku nije uvedeno vanredno stanje). Većina brodova Pacifičke flote je razoružana u lukama, mnogi mornari su također prebačeni na zapadni front. S jedne strane, napadi Zemlje izlazećeg sunca bili su očekivani, ali se u praksi pokazalo da nisu očekivani. General Yamamoto se kladio na istovremeni udar svim snagama koje su se mogle upotrijebiti. Amerika, koja je relativno brzo poražena, nije imala vremena da potopi ogromnu većinu japanske mornarice, bojni brodovi su predstavljali posebno ogromnu moć.
  Kapetan prvog ranga, Vasilčikov, baš u ovaj predzoran čas, igrao je karte sa ostalim oficirima flote. Momci su bili još prilično mladi, ostavljeni su ovdje da se pobrinu da brodovi potpuno ne istrunu. Vasilčikov je jedini od njih osetio miris baruta, prebačen je iz Lenjingrada zbog potrebe da se leči od teške upale pluća, zatečenog u veoma oblačnom gradu. Kapetan prvog ranga, ili ako je prebačen u kopnene snage, pukovnik, uživao je u tišini Vladivostoka, njegovih cvetajućih ulica. Zima je prošla, april je prošao sa radošću, bilo je divno, toplo, jun nije bio u sredini, već u tropskoj zoni. Oficiri su malo popili, dobra votka u marini, po današnjim standardima (predratna inflacija depresirala je rublju), gotovo je jeftinija od mlijeka.
  No, raspoloženje je pokvarila vijest da sljedeći karavan s američkim gulašom neće doći, zbog čega je grickalica poskupjela, a umjesto nježne teksaške teletine, morali smo jesti već dosadnu ribu s kiselim krastavcima. . Oficiri su nekoliko puta pokušavali da prevedu razgovor na temu rata i tražili da govore o određenim bitkama, ali je Vasilčikov ćutao i skrenuo razgovor na stranu. Konačno, kada su ga konačno uhvatili, zalajao je:
  - Poslaće te na front, pa ćeš prepoznati Kuzkinovu majku. Shvatite da barut ne miriše na parfem, već na leševe!
  Vrlo mlad pomorski poručnik (upravo je dobio epolete, nakon pola godine studija, u koje je upisao odmah iz škole) skoči:
  - To nam nedostaje! Žene! Lijepa žena! Zašto sedimo sami, jer grad je pun usamljenih devojaka.
  Momci su navijali:
  - Naravno, idemo da tražimo devojke.
  Oficir je otpevao romansu:
  - Kako je dobro ležati na travi, a kako je ukusno jesti! Dogovorite preuređenje u kupatilu i pozovite mlade djevojke!
  Vasilčikov je viknuo na razjarenu omladinu:
  - Napolju je policijski čas i devojke spavaju nakon napornog rada! Nemaju svi sreću da dobiju takvo lopovsko mjesto, blaženi kad znoj i krv lije okolo.
  Policajac je zadirkivao:
  - Barut ne miriše na duhove, nego na leševe, samo za redove, komandiri imaju gas maske sa filterom!
  Vasilčikov se namršti.
  - Filozof! Tipična Spinoza, ostaje samo naučiti kako povući okidač jezikom! I biće: pah! Prepone! Prepone!
  Policajci su se smijali, čak su i prozori počeli da drhte. Vasilčikov je dodao:
  - Sjajan ti je jezik kad je protivnikova pamet mala!
  Mlađi oficir promrmlja:
  "Dosta toga, idemo na piće!"
  Ostali borci su urlali:
  - Tako je, sipajte! Do zore, naravno, imaćemo dovoljno votke, ali će biti i dosta grickalica dođavola!
  I vatrena voda sipana u čaše! Da, tako je počelo da ključa i pjeni se, zvučale su opscene, opscene pjesme.
  Vrata su se iznenada otvorila, i činilo se da je prostoriju raznio uragan. Visoka vatrena devojka je skočila do oficira, i svom snagom razbila zid od cigle nedovršenom flašom votke. Djevojka je viknula:
  - Alkoholičari i gamadi! Cela drzava radi ili se bori, ti si blazen ko svinje. Zaboravio na savest i čast! Nije ni čudo što je Lenjin rekao: pijanstvo je najgori od svih poroka, njegova posebna destruktivnost u javnom domenu!
  Mlađi oficir je već bio prilično pijan, oči su mu zaškiljile i uzvratio je, zgrabivši praznu flašu:
  - Kučko, gubi se odavde! Sada hoću!
  Djevojka je nakratko udarila prstom čizme ispod koljena. Udarac je izgledao lagan, bez obima, ali mladić je zavijao i potonuo. Boca je pala i razbila se. Svi su dahtali, Vasilčikov je uzviknuo:
  - Da, ovo su znaci Ane Vedmakove, as pilota u Španiji i Finskoj. Ima legendarnu kosu, boje vatre! Dobrodošao, vođo eskadrile...
  Vještica je klimnula glavom.
  - Još sam u činu majora, a prvi pilot-as je nagrađen zvijezdom heroja SSSR-a. Upravo je stigla u svom lovcu MIG-5. Dok je ostatak eskadrile na istočnom frontu. Dobio sam instrukcije... Pa, ne tiče te se što sam dobio instrukcije. U svakom slučaju, treba mi vaš razarač da odmah podigne američku zastavu i krene na more.
  Vasilčikov je bio iznenađen:
  - Zašto naše?
  Veštičeve zelene oči su bljesnule.
  - Zato što je ovaj auto napravljen u SAD. Isporučeno vam je pod Lend-Lease-om, a onda slijedite samo moja naređenja.
  Vasilčikov je napravio grimasu:
  - Pukovnik sluša majora, pa čak i iz drugog odeljenja. Vi imate autoritet.
  Vedmakova je pružila dokument s pečatom NKVD-a i potpisom zamjenika predsjednika Glavnog štaba i predsjednika Vijeća narodnih komesara, šefa tajne policije - maršala Berije.
  - Razumijem! I bez daljeg odlaganja, samo ćeš me poslušati! Šta će inače biti, neću reći: nemaš pet godina!
  Vasilčikov se nakloni:
  - Dobro! Razarač je u pokretu, samo je potrebno podići mornare iz kasarne i isploviti za dva sata.
  Vedmakova je zgrabila mladog oficira za kosu, bila je za glavu viša od njega i očigledno jača:
  - Kakav gad i pijanica! Zašto imate tako raspuštenu ekipu! Ovaj momak više liči na kabinskog dečka nego na oficira. Mozda za pocetak dobro naduvati da sav hmelj izadje.
  Vasilčikov se posramio:
  - Ovo je Paša Kolobkov. Na kurseve je poslat direktno iz Suvorovske škole, po skraćenom programu. Još je poprilično dječak, za dva mjeseca rođendan mu je šesnaest godina.
  Witcher je napravio grimasu:
  - Vau! Sa petnaest godina i već oficir! To je ono što ubrzanje radi! I nisam znao da mlijeko već dobija naslove.
  Vasilčikov je slegnuo ramenima.
  - Na komunističkom frontu deca rano odrastaju! Štaviše, desila mu se priča, kao da je napisao najbolju priču o fantastičnoj odbrani Moskve, a Žukov je to primetio i savetovao mu da dečaka prebaci iz kadeta u oficire.
  The Witcher je poboljšao:
  - Dobro! Nije loše što nije budala, ali nema više da pije! Osećam miris, a nos mi je kao pas, odmah pod tribunalom! Zapravo, vi ćete to platiti. Već sredovečni čovek, ali sam.
  Vasilčikov se nakašljao:
  - Zapravo, imam trideset dve, ali već sam šest puta ranjen u Španiji i Finskoj, tako da delujem staro...
  Vedmakova je htela da kaže nešto kao odgovor, kada je iznenada predzornu tišinu prekinuo čudovišni urlik. Kao da su teške gromade padale s neba, prozorsko staklo je istog trena puklo. Krhotine tuče udarale su po stolu, pa čak i padale na ruke i lica pijanih policajaca. Witcher je viknuo:
  - Svi napolje odmah.
  Vasilkov je viknuo u odgovor, toliko da je skoro pokidao glasne žice:
  - Ovo su granate od dvanaest inča! Čini se da su japanski bojni brodovi u lovu, to znači.
  Vedmakova je iznervirana udarila čizmom u zid:
  - Počelo, ali ne kako smo planirali! Ne sve! Prokletstvo, moramo odmah odvesti eskadrilu na more i potopiti flotu zemlje uskookih majmuna.
  Vasilčikov promrmlja:
  - Oružja ima samo na mom razaraču i na par malih korita. Nemamo čak ni odgovor.
  Vedmakova je pokazala pesnicu:
  - Pa, trebalo bi da imate obalsku artiljeriju! Uostalom, nisu svi poslani na zapadni front, kao i avijacija. Uostalom, godinama se priča o tome da Japan svakog trenutka može ući u rat.
  Vasilkov je hteo nešto da kaže, ali opet je tutnjalo, pljuštali su fragmenti. Sirena je zavijala, upozoravajući na dolazak aviona. Vasilčikov je ustao i viknuo preko urlanja Vještica:
  - Imamo avijaciju, a obalske baterije su i ako nisu u kompletu dostupne. Hajde da odgovorimo!
  Pilot je zarežao dok je trčala ulicama:
  - Samo bih otrčao do svog borca i posadiću ove Japance, neće mi se činiti dovoljno. I dalje će platiti za Cushimu i Muden.
  Vasilčikov se složio:
  - Da, platiće! Da, čak i sa procentom!
  Čule su se eksplozije i zakasneli cvrkut protivavionskih topova. Općenito, veći dio PVO Vladivostoka izvađen je još četrdeset prve godine, da bi se ojačala obrana Moskve (očekivalo se da će Hitler udariti, ali je onda prošlo!), tako da su višestruke tačke komarca -kuća zemlje izlazećeg sunca izgleda nije obraćala mnogo pažnje na takvu "buku". Japanski ronilački bombarderi ispuštali su prolećne "poklone" uz prodoran krik. Udarac je zadat i gradu i floti. Japanski avioni nisu preveliki, ali okretni, ali su bojni brodovi, naprotiv, pozamašni. Do sada su Amerikanci uspjeli potopiti samo dvije takve ljepotice, a preživjeli su zajedno s kruzerima uništavali obalu. Snažno je ličio na zlikovski napad Zemlje izlazećeg sunca 27. januara 1904. godine. Samo tada nije bilo avijacije.
  Vasilčikov je osećao da se guši od trčanja. On nije natčovjek, već jednostavan čovjek sa bolesnim plućima, uhvaćen u teškoj situaciji. A u Vedmakovoj ga nije mnogo pretekla. Pitam se koliko ima godina, jedva više od trideset, grudi su joj velike, a ramena široka kao kod muškarca.
  Vedmakova se iznenada okrenula i odmahnula rukom:
  - Ne bježi stari, prati me! - Vikala je takvom silinom da joj je zvučni talas samo udario u uši. - Izvucite razarač na more što je prije moguće.
  U blizini su tutnjale eksplozije, pljuštale su krhotine, jedna je pala direktno na Vedmakovu, a ona ga je mehanički uhvatila rukama. Pilotkinja se osjećala kao golman koji je uspješno izborio penal, fragment je bio okrugao, topao i izgledao je kao lopta. Anna je odjednom osjetila kako joj nešto tečno teče niz ruke. Devojka je pogledala fragment, a onda joj je čak i njenom gvozdenom ratniku, prekaljenom od tri godine rata (zajedno sa Špancima), mučnina došla do grla. U rukama je držala bebinu glavu. Jadna devojka (to se vidi po kratkim prasicama, izvaljenih očiju. Vedmakova je pažljivo spustila glavu na ispucali asfalt i prekrstila se:
  - Nisi imao vremena da grešiš, da ne živiš! Međutim, nema većeg grešnika od Boga, stoga nema većeg grijeha od ravnodušnosti prema patnji djece.
  Opet, urlik i krhotine, jedan je udario djevojku u čizmu, ogrebavši kožu. Vedmakova je već htjela da se okrene i pojuri što je brže mogla do piste, gdje je njen MIG strpljivo čekao agresivnu domaćicu, ali...
  Oštar kao oštrica bodeža, ratnički pogled razabra nepodnošljivu grimasu bola na licu kapetana prvog reda Vasilčikova, kada mu je gornji deo otkinuta tela poleteo izbačen udarnim talasom. Sama djevojka jedva je izbjegla fragment. Ona se već svojevremeno nekako zakačila za obraz, čak i tokom vazdušne bitke u Španiji. Kao rezultat toga, ostao je dubok ožiljak, koji je dugo vremena kvario njen izgled. Istina, u Sibiru se upoznala sa jednim veoma jakim čarobnjakom, koji je uz pomoć masti i prizivanja duhova uspio izliječiti kao da nikada nije bio, ovu ranu i još par. Za to mu je Vedmakova dala svoju nevinost, poznavajući ženske radosti. Nakon toga, djevojka je uhvatila i najmanju priliku da zagrize ljubavnu sreću s muškarcem, što je bilo vrlo teško učiniti u svetim sovjetskim vremenima, čak i sa njenom sotonskom ljepotom i sposobnošću iskušavanja. Poenta, naravno, nije toliko u tome da se čovjek ubijedi, već da se osigura da organizator zabave za ovo ne sazna. A prevaranta svih vrsta ima toliko da ih cinkaroš, na cinkarošu i cinkarošu, tjera dalje. Dakle, nećete baš ubrzati ako vam je karijera draga. Ali prije otprilike četiri mjeseca, kada joj je dodijeljena zvijezda heroja, za dvadeset peti oboren fašistički avion zaredom: srela se u Beriji. A u čitavoj sovjetskoj eliti nije bilo većeg ženskaroša od šefa tajne i otvorene policije.
  Vedmakova je trčala kao pista. Štaviše, što joj se retko dešava, pomešala je ulicu u nepoznatom gradu, usled čega je samo povećala distancu.
  Pilot je pobjegao i prisjetio se: Berija je bila inventivna u krevetu, ali ne i njen ukus, ćelav, trbuh, ne Apolon. Tako da nikada nije postao njen ljubavnik. Općenito, glasine da je Berija silovao žene su očigledno preuveličavanje. Ako bi mu bilo rečeno čvrsto ne, drugi čovjek Crvenog carstva, po pravilu, nije pribjegao prinudi. Mada ko se usuđuje od devojaka da kaže ne takvom čudovištu? Dželat Rusije broj jedan!
  Ali ovdje je postala povjerenik Lavrentija Palycha. Općenito, postala je jedna od prvih žena dobrovoljaca koja se borila u Španiji. Zapravo, nekoliko sovjetskih pilota je učestvovalo u ovom građanskom ratu. Čini se da sam Staljin nije posebno želio pobjedu socijalista. I što je logično, u Francuskoj su pobijedili socijalisti, naizgled ljevičari, a odnosi sa SSSR-om su se samo pogoršavali. Ali istovremeno, s obzirom na to da je Franko fašista i buržoazija, a da je narodna vlada Španije izgleda ljevičarska, bilo je nemoguće potpuno zanemariti zahtjeve za pomoć. Da, sovjetski piloti su trebali steći iskustvo, isprobati novu opremu. U početku se rat odvijao s promjenjivim uspjehom, ali je potom Frankova vojska, uz podršku talijanskih i njemačkih jedinica, uspjela zauzeti Kataloniju. Bitka u zraku najprije je bila ravnopravna, ali se onda pojavio čuveni Meseršmit. Već u prvoj zračnoj borbi Vedmakova je osjetila snagu ovog aviona u odnosu na IL-16. Konkretno, brzina, razlika od sto kilometara na sat, omogućila je fašističkim pilotima da sami biraju gdje, kako i kada će se uključiti u bitku. Drugo, naoružanje vazdušnog topa od 20 mm moglo je oboriti IL-16 od šperploče na velikoj udaljenosti, dok je ME-109, koji je imao prednji oklop otporan na metke, držao pucnje iz mitraljeza 9,6 mm sovjetskog lovca. Stoga, da bi se uništio Messer, bilo je potrebno ili napadati sa stražnje strane, ili ako ste imali sreće da uđete u motor, ili u vidno staklo. Treba napomenuti da su i Nemci imali mnogo bolju komunikaciju i da su delovali skladnije. Vedmakova je dva puta oborena, a treći put je teško ranjena i zarobljena. Tada su bila teška vremena, ali pošto je rat već bio izgubljen, Madrid je pao, Hitler je, u znak dobre volje i planirajući savez sa Staljinom, naredio povratak sovjetskih zarobljenika u njihovu domovinu. Vedmakova je provela samo mesec dana u zatočeništvu, smeštena je u bolnicu za oficire, dobro hranjena i zbrinuta. Niko nije tukao ni silovao, možda su nacisti i Frankov režim pokušali pred cijelim svijetom da se pokažu kao humanisti za razliku od krvavog tiranina: Staljina! Ali nakon povratka u domovinu, od svih bivših ratnih zarobljenika, samo je jedna Vedmakova ostala na slobodi.
  Istina, oduzeta joj je naredba za jedinog oborenog italijanskog borca. Ali ona je ostala u vojsci, pa čak i učestvovala u ratu sa Finskom. Zemlja Suomi imala je samo 118 zastarjelih šperploča u svojoj floti aviona. Djevojka gotovo da nije učestvovala u zračnim borbama, više se bavila izviđanjem, dobila je naređenje, čini se jedan monoplan, ipak je oborila, ali se nije računalo.
  Međutim, ni noćno izviđanje nije loše, to je važna stvar za vojsku. Naravno, činjenica da je rat sa Fincima trajao sto petnaest dana, a sovjetske trupe napredovale pola kilometra dnevno, nije mogla a da ne izazove osjećaj ljutnje. Berija joj je tada pustio na pamet da je omjer gubitaka bio pet prema jedan u korist zemlje Suomi. Istina, linija Mannerheima je probijena frontalnim napadom, što je također uspjeh. Vyborg dolazi sa poklonima - međutim, nije ga zauzeli, već su ga Finci ostavili nakon potpisivanja mirovnog sporazuma. Rat je dobijen, doduše plaćanjem rekom krvi. Vedmakova je često komunicirala s ranjenicima, pješadijom i tankerima. Generalno, nivo organizacije Crvene armije bio je daleko od savršenog. Iako je, na primjer, tenk KV-2 ostavio snažan utisak na djevojku. Njegova haubica kalibra 152 mm mogla je razbiti zemunice i potisnuti baterije. Postojali su i novi sovjetski avioni MIGI, YAKI, LANKI, IL, TU i drugi. Vedmakov je dobio MIG, nazvan po Mikojanu. Avion je imao odlične letne performanse i najveću visinu među sovjetskim sokolovima. Istina, ova letjelica je počela da stiže bukvalno uoči rata, većina pilota imala je samo nekoliko sati leta, a posađeni su na najnovija, nerazvijena kormila. Ali iskusniji kadrovi i dalje su letjeli na zastarjelim IL-16, avionu koji je imao dvadesetak kilometara nižu brzinu od bombardera Yu-88. Dakle, izgleda da ima puno avijacije, ali ako uzmete njen kvalitet...
  Nemački napad nije bio sasvim neočekivan. Glasine da se sprema rat kružile su od januara. Otprilike pet miliona rezervnih vojnika je regrutovano u vojsku, vojni rok je produžen na četiri godine, tenkovi su dovučeni do granice. A u isto vrijeme su aktivno kopali rovove, velika vojska nije stajala na terenu, kao da su je namjerno izvadili i uredili tako da je Nijemcima bilo lakše da opkole i unište naše trupe. Bila je u utvrđenjima. Istina, u maju se pročulo da je odluka donesena i da počinje oslobađanje Evrope. U principu, Vedmakova, da je Staljin ranije udario Hitlera, rekla bi samo hvala. Za svaku zemlju, a posebno Rusiju, sasvim je prirodno da raste na teritoriji, da teži ekspanziji. Vladar-osvajač, ovo je počasna titula... I generalno, krajnji cilj komunizma je svjetska revolucija, Sovjetski Savez za cijelu planetu, sa perspektivom ekspanzije u svemir. Uostalom, ne može se dugo oklijevati i dozvoliti nacistima da stvore oružje koje može uništiti čovječanstvo. Sa druge strane, kakav idiot treba da budes, da je toliko glupo zameniti i vojsku i drzavu. Držati trupe u najranjivijoj formi, zanemarujući sve podatke o predstojećem napadu? Dva mjeseca prije početka rata, poznati čarobnjak ju je napao da će najkraćeg dana u godini fašističke horde napasti SSSR! I poslao joj je zaštitni medaljon, upozoravajući da, dok je na njoj, Vedmjakova neće biti u opasnosti od smrti ili povrede. I šta! Za par dana već je oborio dvadeset i devet fašističkih aviona, uključujući dva Yu-488 i jedan Yu-287, inače, poslednji bombarder je toliko okretan da ga je MiG-5 jedva sustigao . Nakon toga, Vedmyakova je molila za automobil najnovije modifikacije. Šta je sa jahačem i konjem. Među sovjetskim ženama, ona je prva po broju oborenih automobila, a među muškarcima prva od prvih. Pa su dali majora. Tako brzo, kao u bajci. Ali pobjeda Trećeg Rajha je sasvim stvarna. Preokret u Africi u četrdeset prvoj, a potom i izlazak iz rata svih mogućih saveznika koji su kapitulirali pred Trećim Rajhom, a sada i iznenadni napad Japana. Ovo posljednje je općenito loše, ali nije fatalno. Da, populacija Japana, sada oko sto miliona ili čak nešto više! (Dugo nije bilo popisa, ali je stopa nataliteta veoma visoka, a do sada, bez ograničenja demografske politike, porast je veći nego u SSSR-u). A ako tome dodamo i marionetski režim sa kineskim "carem" u Mandžuriji, onda je ovo još trideset do četrdeset miliona (tu se dugo niko nije računao). Plus, postoji tri stotine miliona osvojenih kolonija.
  Istina, dio japanskih trupa sputava Kinu, ali sada će najvjerovatnije biti potpisan mir sa Čang Kaj Šekom, tačnije, ono što je od njega ostalo je kapitulirao, i zajedno sa Amerikom će se suprotstaviti Maovoj ionako maloj Crvenoj armiji.
  U samoj Mandžuriji već ima oko deset miliona japanskih i tri miliona dvesta hiljada "kineskih" vojnika. Ukupna snaga japanskih oružanih snaga je oko dvadeset sedam miliona, ali one su ili raštrkane po Aziji, pa čak i u Sjedinjenim Državama, ili su četiri miliona od njih samoodbrambene trupe i one su na kosturu. Japan ima dosta tenkova, samo dvadeset i po hiljade, au samoj Mandžuriji oko deset hiljada. I sami tenkovi su slabi, gori od nemačkih modela iz 1941. godine. Najmasovniji Chi-Ha neće moći probiti oklop T-34 čak ni na blizinu, a naš auto može postići na udaljenosti većoj od kilometra. Istina je prava, T-34 pogađa precizno sa 500 metara. Ponovno naoružavanje optikom je kasnilo, a vidljivost je i dalje slaba. Ali ovo su tenkovi, a japanska avijacija nije loša. Istina je malo gora od nemačke i američke, ali to je samo malo. Razlika nije veća od šest mjeseci. Tokom borbi kod Khalkhin Gola, jedan japanski pilot-as (prokletstvo, prezime mu je izletjelo iz glave, djelovao je potpuno glup u ovoj mašini za mljevenje mesa), oborio je 41 sovjetski avion dok nije dokrajčen. Pa o čemu se radi? Japan ima dobru avijaciju, a nivo obučenosti asova je visok. Istina, prenaoružavanje novim avionima tokom rata je ideja sporija nego u drugim zemljama. Zašto? Možda zbog činjenice da zemlja izlazećeg sunca nema dovoljno industrijskog potencijala da istovremeno odbije navalu Sjedinjenih Država, koja proizvodi više od dvije stotine aviona dnevno, i savlada nove modele. Amerikanci su snažno bombardovali Japan, uništili fabrike, spalili gradove. Međutim, i dalje nije tako intenzivno, sve dok ostrva nisu bila predaleka, nisu stigli da se približe, a sada, kada su kapitulirali pred Trećim Rajhom, uopšte ne bombarduju. I kako se nositi sa takvom moći. Japanska mornarica je mnogo jača od sadašnjeg, nepotpunog Pacifika. Sve dok nije potopljena, o pobjedi se ne može ni razmišljati. Ali evo kopnene vojske... Na Dalekom istoku, blizu granice, formalno postoje sedamdeset i dvije divizije, Berija joj je tu informaciju dao pod velikom tajnom, plus još tri granične divizije i dvije divizije NKVD-a. Čini se da ih ima dosta, ali oni su u potpunosti popunjeni prema redovnom broju, samo trupe NKVD-a. Preostale divizije imaju mirnodopske države. To znači da Japan ima veliku prednost u pješadiji, avijaciji, pa čak i u tenkovima. Pa, kod tenkova, s naše strane to se nadoknađuje kvalitativnom superiornošću, a ostalo je mnogo gore. Iako ako uzmete malokalibarsko oružje, Japan zaostaje i po broju mitraljeza, uglavnom ima topove. Međutim, dalekoistočne divizije su slabo opremljene automatima. Nema dovoljno mašina za sve. Dakle... Što se tiče kvaliteta, nema superiornosti u pješadiji, nego, još gore, svi najbolji oficiri se prebacuju na sovjetski front, ovdje se po pravilu ne pucaju na najgore trupe, imaju minimum vojne obuke. To znači da počinje rat, u izuzetno nepovoljnoj situaciji za SSSR. I ne malo novoformiranih rezervi će biti bačeno na istok...
  Witcher je iznenada ušao u vatru. Bombardovana gradska bolnica je gorjela. Slika je zaista apokaliptična, a žene, djeca i starci živi gore. Ovdje je beba pala pravo u vatru, a svuda okolo se začula strašna graja i jauci.
  Vedmakova je u svojoj glavi osjetila trube arhanđela i bacila se u plamen. Vatreni jezici su lizali gole ruke i otvoreno lice devojčice, ali se pilot tako brzo kretao da je uspela da zgrabi dete i izvuče ga iz zagrljaja uništenja.
  Djevojčica je iskočila, osjetivši samo blagi svrab na koži, bacila pogled na bebu. Avaj, bilo je kasno, dječak se ugušio, uvukao plamen u pluća, opekotine na okruglom licu. Ovakvi pocepani plikovi na koži su mekši od pupoljaka tratinčice. Witcher je viknuo:
  - Ovde je ljudski haos!
  Čizmom je udarila u gomilu smeća, nakon čega je požurila da pomogne kome se još može spasiti. Bilo je to kao kobra koja pleše između plinskih gorionika, djevojka se vrlo bizarno migoljila i plesala. Opekla se, čizme su joj se istopile, tunika ugljenisana, ali je nastavila da se tvrdoglavo bori za svaku dečiju suzu, za svaki otkucaj malog srca, za svaki krhki život, ali tako potreban zemlji! Čizme su se raspale, a sada je devojka igrala kroz plamene vrtloge, svojim golim, šarmantnim nogama. Bila je mučenica, ali ne samo monahinja koja se muči postovima i bičem, što ne koristi ni Bogu ni ljudima, mučenica koja spašava konkretne živote. Noge djevojčice pilota bile su prekrivene slojem malih plikova, ali su se od bola kretale još brže i preciznije.
  Kapetan medicinske službe, izvadio velike čizme iz torbe, viknuo joj je:
  - Uzmi ih, brzo ih obuci! Postat ćeš tako osakaćen.
  Pilot je odmah odgovorio:
  - Bolje je fizički postati bogalj nego moralno biti čudak! Ni sekunde za sebe, sve za front, sve za pobedu!
  Kapetan medicinske službe je odgovorio:
  - Ovo je pravi sovjetski čovek!
  Vještica je proklela:
  - A šta vrediš da spasavaš ljude!
  Kapetan je uzdahnuo.
  - Imam proteze, umesto nogu!
  Vedmakova je, izvlačeći drugu djevojku polusprženog lica i onesviještena, viknula:
  Kako je Bog okrutan!
  Kapetan je slegnuo ramenima.
  Nije Bog kriv, već ljudi!
  Vedmakova je prigovorila:
  - Ovo je isto što i reći - nisu roditelji krivi, već deca!
  Kapetan je htio nešto reći, ali su mu oblaci dima ušli u grlo i ljutito se zakašljao.
  Bosonoga djevojka je zaurlala:
  - Ja sam vještica i nema ljepšeg zanimanja!
  I podigavši golu petu, nastavila je:
  - Adolfe neka budu pozdravi i buket u zlom kovčegu!
  Bombardovanje je jenjalo, ali se granatiranje nastavilo. Brodsko oružje ima pristojnu zalihu granata, međutim, vatra je sada više usmjerena na razoružana sovjetska plovila. Yamamoto je shvatio da će dominacija na moru prenijeti inicijativu u ovom ratu na Japan na duže vrijeme. A za izgradnju brodova proces je skup i dug, iako je, na primjer, podmornice, možda, lakše žigosati. I to se, naravno, mora uzeti u obzir, ali je važno razbiti strukturu. Admiral Yamamoto, najmoćniji čovjek Japana nakon cara Hirohita, osjećao se kao bog. Pravi bog, pa je religija zemlje izlazećeg sunca naučavala da je vojničko junaštvo najbolji način za oboženje! I sada je veliki komandant mogao samovoljno da muči i kvari prostor oko sebe.
  Iznad Vladivostoka su gusti, crni oblaci dima dugi mnogo kilometara; gore su to skladišta nafte i skladišta goriva. Stotine, hiljade ljudi spaljene, pakao, pa, kako se posle toga ne osecas kao bog koji se osvetio Rusima za vekovno ponizenje, veliki narod je primoran da se gura u nizu tako sićušnih ostrva u odnosu na prostranstvima Rusije. Sada ruska flota tone, a za razliku od luke Peru, neće napustiti nijedno plovilo.
  Tokom bitke na Khalkhin Golu, Yamamoto je predložio da se sličan udarac zada Vladivostoku, za koji je izrađen detaljan plan. Ali Hitler je neočekivano sklopio mir sa Staljinom. Uopšte, idiot Hitler, započeo je masakr nad Jevrejima i time nametnuo protiv sebe i Poljsku i zemlje Zapada. I zašto mu je to trebalo? Hteli ste da steknete jevrejsko bogatstvo? Ali bilo je bolje prvo postati svjetska sila, pobijedivši SSSR, a možda i druge zemlje. Zapad je lakše pobijediti zbog činjenice da njegov mentalitet mnogo manje karakterizira fanatizam i sklonost samopožrtvovanju. Da li je poznat barem jedan slučaj nabijanja američkih pilota. Istina, bilo je par sudara, ali najvjerovatnije je riječ o nesreći.
  Rusi su fanatični, što je čudno, jer pravoslavna vjera ne odobrava samoubistvo, i uopće ne smatra da se podvizima može zaslužiti put u raj. Općenito, Hristovo učenje je, po njegovom mišljenju, krajnje glupo i nepraktično. He Yamamoto je čitao Bibliju i čudio se gluposti ljudi koji smatraju takvim pacifističkim Bogom. Na primjer, uči: udare te po desnom obrazu - okrenite lijevi, traže jednu košulju - dajte dvije, volite neprijatelja! Samo mentalno bolesna osoba može smatrati Hrista Boga. Takva religija je dobra samo za robove, ropske vazale. I cijela Evropa i pola svijeta sigurno su vjerovali.
  Istina, Isusovo učenje, uprkos činjenici da odbacuje princip Starog zavjeta, oko za oko i uči da voliš svoje neprijatelje, nije spriječilo Britance da osvoje trećinu cijele planete, stvarajući najobimnije carstvo u istoriji čovečanstva. I to uprkos religioznosti Britanije, gdje se Bog spominje čak i u državnoj himni. Začudo, američki predsjednici se kunu u Bibliju, ali su ipak bombardirali japanske gradove napalm bombama, spalivši hiljade žena i djece žive. Štaviše, ubijali su civilno stanovništvo, ne slučajno, već namjerno, to je bila taktika terorisanja civilnog stanovništva: podrivanje ljudskih i ekonomskih resursa.
  Ali Japanci isprva nisu bombardovali Sjedinjene Države, prije nemačke invazije, tokom čitavog rata samo je jedan bombarder probio i ubio, samo šest civila. I pripisuju posebnu okrutnost samurajima. Uostalom, on bi se Yamamoto, po želji, mogao probiti bombarderima do američkih gradova, posebno nakon poraza Jenkijevske flote u blizini luke Peru. Da, Evropljani su moralna kopilad. Imaju izopačeno razumijevanje, vjeru, učenje i nečinjenje!
  U Japanu nije tako! Ono što nas uče to i radimo. Ne postoji takva stvar da Bog kaže okreni drugi obraz, ali su njegove sluge namjerno ubijale malu djecu. Da, općenito, vjerovanje da je Bog jedan i Svemogući ne može biti istinito. Da je sam, onda bi naravno vodio računa da ga ljudi obožavaju ispravno, u vjeri i istini, i da imaju jednu doktrinu. I tako se svako moli kako hoće, šta hoće. A svijet je previše ružan i pogrešan da bi ga stvorio jedan Svemogući Bog. Uostalom, svaki odgovoran vladar na prvom mjestu teži redu i pravdi. On želi da na prvom mjestu budu jaki, mudri, plemeniti, pošteni, a ostali se ili ispravljaju, rastu fizički i duhovno, ili... Međutim, ako je Bog Svemogući i Stvoritelj svemira, onda ne bi stvaraju tjelesne i mentalne nakaze.
  Uostalom, zašto je car ponekad primoran da trpi slabosti ljudi kao datost? Jer drugog izlaza nema, on ne može u tren oka pretvoriti nakaze u zgodne muškarce, a kukavice u hrabre. Ali da mogu, odmah bih to uradio! Jao, moram da prihvatim ono što jeste i da se pozabavim ljudskim materijalom koji sam dobio kao datost. Ali od koga je to dobio, drugo je pitanje. Da, i sam car ima slabosti: on je samo čovjek - stari, bolestan, oronuo. Začudo, božanski car često živi manje od običnog sluge, ima manje vještina oružja od većine generala i mnogih vojnika. Pa šta je u tome od Svemogućeg Boga. Ali bela nije ništa bolja! U čitavoj istoriji Evrope nije bilo strašnijeg i uspešnijeg osvajača od Hitlera. Da, on je zaista simbol vojne hrabrosti bijelaca! I, ipak, najveći komandant svih vremena i naroda, nije mogao da završi ni gimnaziju, da stekne srednje obrazovanje, koje je obavezno u Japanu!
  . POGLAVLJE #5
  Štaviše, Hitler nije primljen u vojsku iz zdravstvenih razloga. Začudo, ovaj revnitelj kulta snage, lav rata, ispao je toliko fizički slab da čak ni u Njemačkoj, gdje na svakoj postaji postoji vojna pošta, nije pozvan kao redov. Kako je degradirana Evropa.
  Međutim, Staljin, još jedan od najistaknutijih političara našeg vremena, također nije imao srednje obrazovanje, bio je grumen. I zanimljivo, on takođe nije pozvan u vojsku, iz zdravstvenih razloga. Zanimljivo, slučajnosti, dva zlonamjerna neprijatelja nisu imala srednju stručnu spremu, nisu pozvani u vojnu službu zbog zdravstvenih razloga, imali su očeve pijanaca, a i Hitlerov otac je prvo radio kao obućar!
  Evo takve slučajnosti, čudne, zlokobne. Gering, Hitlerov zvanični nasljednik, nije takav. On je iz porodice aristokrata, Geringov predak je bio zamjenik stvarnog vladara Njemačke, Bizmarka. Dakle, Churchill: aristokrata, iz plemićke porodice, i američki plutokrati, (Predsjednik Roosevelt nije ništa više od pijuna, brzo su našli zajednički jezik s njim.
  Htjeli su da zamijene Hitlera njima, ali nije išlo. Hitler ih je sve pokorio! Gering je biznismen, oligarh, aristokrata i pragmatičar. On je bolji od Hitlera sposoban da ujedini sve antiboljševičke i antiruske snage cijelog svijeta. Amerika i Britanija žele okončati Rusiju, bez obzira na vladajući režim, ali komunisti, koji poriču sam pojam privatnog vlasništva, žele da završe tako strašno. Fanatično je da čak zatvaraju oči pred pretjeranim jačanjem Njemačke i da su sami primorani da se pridruže Trećem Rajhu.
  Međutim, Njemačka je geopolitički konkurent, ali konkurent u okviru kapitalističkih i aristokratskih pravila igre, a boljševička Rusija je apsolutno strana i neprijateljska. Čak je iznenađujuće da je sam Čerčil ponudio Staljinu pomoć, uprkos svom antikomunizmu, tradicionalnoj, engleskoj mržnji prema Rusiji.
  Daleke 1941. želeo sam da postavim Staljinovu Rusiju protiv Hitlerove Nemačke. Nemci su ga bolno stisnuli. Uostalom, Njemačka pod crvenima je ratni konj upregnut u sovjetska kola, a SSSR pod smeđima je vječna partizanska zona. Uostalom, fanatični boljševici se neće pomiriti, već će voditi dugotrajni gerilski rat, koji će toliko iscrpiti Treći Rajh da će svi snovi o daljnjoj ekspanziji nestati kao duga nakon grmljavine! Rusija pod Nemačkom, bolje nego Nemačka pod Rusijom! Razumijevajući ovo, jasno je zašto su Churchill i Sjedinjene Države, nakon vojnog poraza i predaje, tako brzo krenuli na zbližavanje s Trećim Rajhom.
  Yamamoto je pragmatičar, bio je protiv rata sa SAD-om i Britanijom. Ali ove dvije imperije same su isprovocirale Japan uvođenjem embarga na isporuku naftnih derivata. Uostalom, zemlja izlazećeg sunca nema svoje bunare i mnoge druge sirovine. Japanci su pregovarali, Amerikanci su postavljali sve ponižavajuće zahtjeve.
  A u isto vrijeme, Jenkiji, izazivajući rat, uopće nisu vodili računa o dovođenju vojske i mornarice u borbenu gotovost. Ispostavilo se da je iskušenje preveliko, utoliko je više lebdela nada da će Moskva pasti i da će Nemačka i njeni saveznici priskočiti u pomoć. Osim toga, postojala je nada da Sjedinjene Države, kao još uvijek relativno demokratska zemlja, jako ovisna o javnom mnijenju, ako se rat povuče, neće htjeti prolijevati krv na tuđa ostrva. Zaista, zašto bi običan američki čovjek na ulici sa svojim rođacima dobivao kovčege od cinka, ako ne govorimo o zaštiti teritorije samih Sjedinjenih Država, pa čak i plaćanju prilično velikih vojnih poreza! Možda je zato carska Rusija izgubila, imajući više vojnika, ali ruski narod nije smatrao Mandžuriju svojom teritorijom i nije htio krvlju i znojem platiti apstraktne interese. Nažalost, Hitler nije otišao u Moskvu, dijelom zbog nespremnosti za oštru zimu, a dijelom zbog fanatizma karakterističnog za boljševike.
  Nisam to želio lično doživjeti.
  Međutim, ne samo boljševici, ruski narod je sklon samopožrtvovanju za velike ciljeve. Uostalom, prvog vazdušnog ovna napravio je ruski tip Messer. Čak je iznenađujuće da je to učinio ne zarad raja, već zarad Otadžbine. Mada... Messer je djelimično budala, na kraju krajeva, on je majstor akrobatike, pronalazač, dizajner, a naravno da bi živ donio mnogo više koristi domovini. Možda Jenkiji nisu toliko u krivu, ponavljajući princip: glavna stvar u borbi je preživjeti! Na kraju krajeva, mrtvi više ne mogu ubijati!
  Nekoliko polugolih djevojaka golih grudi naklonilo se u znak odobravanja.
  Admiral Naumo je primijetio:
  - Već smo potrošili više od dve trećine municije. Puške su jako vruće, polivaju se kantama vode!
  Yamamoto je prekrstio prstom u zraku i rekao tihim, pomalo promuklim glasom:
  - Mislim da će oružje izdržati posljednju trećinu granata. Iako ne, nokautirajte do devedeset pet posto.
  Admiral Naumo je slegnuo ramenima i obrisao znoj sa čela.
  - Da li se isplati dati sve najbolje prvog dana?
  Yamamoto je stisnuo pesnice.
  - Troškovi! Naravno da je vrijedno toga! Iznenadili smo Ruse, kao 1904. godine, Nemce 1940. godine, ali Staljin će strogo kazniti komandu i to se više neće ponoviti. Dakle, potrebno je iskoristiti činjenicu da je zmajev rep zaspao. Zapravo, razumijem Staljina, rat s Njemačkom mu je upio pažnju do te mjere da je prestao da brine o Dalekom istoku. A njegova pratnja bez vođe se plaši da preuzme inicijativu. Ovdje smo promašili naš udarac. Kao i Amerikanci. Svima je bilo očigledno da se stvar sprema, oblaci se skupljaju, grmljavina će uskoro da udari, ali...
  Trčali su, bljeskajući bosonogi, okrugle pete djevojke. Bili su na važnoj misiji.
  Naumo je dodirnuo dršku samurajskog mača koji mu je visio o pojasu, ili kako se još naziva katana:
  - Rusi uvek kasne! Rat neće dugo trajati i stići ćemo do Urala.
  Yamamoto je podigao oči prema nebu.
  "Neka nam bogovi pomognu u tome, ali ja ne mislim tako!" Brzo uče, Khalkhin Gol je pokazao da je nivo Rusa viši nego tokom rata 1904-1905. Osim toga, otkriću vam jednu tajnu. Naš tajni agent u Vladivostoku je malo pomogao, što prilično moćna obalska artiljerija nije imala granate, a letelica nije uspela da poleti na vreme. Ovo je tajni rat.
  Naumo je bio iznenađen:
  - A gde su SMERSH i NKVD izgledali?
  Yamamoto se nasmijao, tresući prstima.
  "Ovdje na Dalekom istoku služe najgori kadrovi Rusije, oni koji se boje da će poginuti na sovjetsko-njemačkom frontu teže Vladivostoku. Stoga je ovdje mnogo lakše naći izdajnika ili budalu na vrhu, kao i sebičnu osobu. A NKVD je toliko navikao na otkrivanje izmišljenih zavjera da više ne primjećuje prave izdajnike. Tako da je sasvim moguće raditi. Inače, ako je nekoliko generala prešlo na stranu Nijemaca, uprkos tome što njihovim porodicama, rođacima i prijateljima zbog toga prijeti pogubljenje, onda je sasvim moguće podmititi nekoga iz vrha. Ili ga koristite u mraku, što je još bolje.
  Tako da smo uradili mnogo posla. Nas Japance općenito karakterizira temeljitost u promišljanju vojnih operacija i uzimanje u obzir svih sitnica.
  Naumo je protrljao dršku svoje katane.
  - Dobro! Ali sramota Khalkhin Gola izaziva osjećaj gorčine i jake ljutnje! kako bismo mogli...
  Yamamoto je tešio:
  - Bilo je više Mandžuraca nego Japanaca, a generalno je nemoguće pobeđivati sve vreme. Moram napomenuti da se, ipak, nisu najbolje jedinice borile na našoj strani, a Rusi su imali veliku prednost u avijaciji i tenkovima.
  Naumo je napola nacrtao svoju katanu.
  - Nismo opravdani! Samuraj se nikada neće pozvati na tupu oštricu i umornog konja, mnogo neprijatelja i slabo oružje!
  Yamamoto je ispravio:
  - Samuraj, naravno da nije, ali muškarac, nažalost, da! Ljudi su skloni greškama!
  Yamamoto je bio ometen i viknuo je nešto u cijevi, a zatim nastavio:
  - I znate, ponudio sam da udarim na Rusiju još u maju 1942. godine. Ovo bi moglo spriječiti napredovanje prvog Fritza.
  Naumo je klimnuo glavom.
  - Zaista! Ali borili smo se protiv SAD-a i Britanskog lava.
  Yamamoto je prstom kucnuo po kormilarnici.
  - Da! Istina, ali SAD je dobio udarac u zube, Britanija je izgubila svoje kolonije, a Njemačka je bila relativno tesna. Željeli smo da izvučemo što je moguće više sile sa zapada Rusije kako bismo olakšali Wehrmachtu da krene u ofanzivu na Britaniju bez straha da će nam Staljin zabiti nož u leđa. - Admiral je ispio sake koji je ponudila bosonoga djevojka u kratkoj suknji i nastavio. - Udarac je planiran za maj, u vreme kada su se putevi isušili, ali su Amerikanci sprečili.
  Naumo je izvukao svoju katanu i zarezao je u zrak:
  - Smrt SAD! Uvek se mešaju sa Japanom.
  Yamamoto se lukavo nasmiješio.
  - Ne uvek, naravno, na primer, kada smo se prvi put borili sa Rusijom, Jenkiji su nam mnogo pomogli kreditima, kao i zalihama oružja. Više od polovine naše flote napravljeno je novcem Sjedinjenih Država i Britanije, i to u njihovim vlastitim brodogradilištima. Dakle, Amerika nije uvijek loša, ali ne u ovom slučaju.
  Naumo je iznenađeno upitao:
  - I zašto?
  Ponovo su protrčali pored japanskih admirala, bljeskajući golim petama sluškinje.
  Yamamoto se spustio da objasni:
  - Jato dalekometnih bombardera probilo se do Tokija, i zadalo podmukli udarac glavnom gradu, koristeći napalm bombe. Stotine drvenih kuća je izgorjelo, a car je naredio po svaku cijenu da se zona kontrole udalji od glavnog grada. I prije svega, uhvatiti borbeni kompleks američkih baza na arhipelagu Medei, najbliže japanskim kosturima. Nažalost, nismo uspjeli, pa smo počeli gubiti bitku za Tihi okean. Dobro je što smo u isto vrijeme imali mudrosti da brzo zaključimo savez sa Trećim Rajhom i izvučemo malo. Inače, od naših gradova ne bi ostale ni ruševine.
  Golonoge su čak i skočile, tresući crno-crvenim pletenicama.
  Nauma je mahnuo mačem u vazduhu:
  Ionako bismo pobedili! Dakle, da li je zaista potrebno dati Hitleru Filipine nakon rata? Ovaj biser japanske krune, neosvojivi Singapur, rascvjetani Hong Kong, Indonezija, izvori nafte zarobljenih engleskih kolonija i Francuska Gvineja, Indokina, Burma, Tajland. I još mnogo toga, o čemu se priča ne okreće se jezik. Na kraju krajeva, mi stojimo na granici sa Indijom, na čijem je pragu Fuhrer zauzeo - Australijom. I odustani od svega bez borbe, kao kukavica...
  Yamamoto je prekinuo:
  - I među belcima ima pametnih! Nije ni čudo što je car u svojoj kancelariji stavio bistu Napoleona. Ali postojao je još jedan Cezar, rekao je: teže je zadržati poražene nego pobijediti. U ovom slučaju to se prije svega odnosi na nas. U ovoj fazi nismo imali izbora. Odlučili smo da zadržimo dio kako ne bismo izgubili sve, pa i suverenitet.
  Nauma je reproducirala osmicu s mačem:
  Razumem umom, ali srcem!
  Yamamoto je ustao i pljesnuo svog kolegu po ramenu.
  - Da, nemoj se ljutiti, u ovom slučaju, ako odemo, onda da se vratimo. Pobedićemo SSSR i opet jurišati u Treći Rajh protiv SAD i Britanaca, ali ćemo ih već pobediti zajedno sa Nemcima i testeninom. A onda ćemo sve vratiti, plus ćemo zauzeti i Indiju, Australiju, Aljasku i sve do... Videće se tamo, uostalom imaćemo resurse ruskog Sibira, a Amerika će ponovo pasti u depresiju. Ovo se mora shvatiti!
  Ponovo su golonoge devojke klimale glavom u znak najvećeg odobravanja. Tako su lepe, preplanule, neke devojke su bile čak i plave kose, mišićave.
  Admiral Nauma je gotovo neprimjetnim pokretom sakrio katanu u korice i šapćući šapnuo:
  - Budućnost je dobra, ali sadašnjost je bolja! Čujte na nosačima aviona, kompletna zaliha bombi je potrošena, a na...
  Yamamoto je kratko naredio:
  - Dođite na palubu i pogledajte okolo, za pola sata ćemo se okrenuti i krenuti prema našoj najbližoj bazi.
  Nauma mu je zviždala kroz nos:
  - Slušaj komandanta!
  Admiral je iskočio, držeći vrata da se ne zalupe. Prije nego što su njegovi koraci utihnuli, senka je iskliznula s vrata, ona je hodala na prstima i bacila pokrivač. Yamamoto se nasmijao.
  - Lady Armstrong, iznenadni ste kao i uvek!
  Svjetlosni mlaz pao je na stvorenje, pokazujući ga u svoj svojoj slavi. Bila je plava, nimfa, savršenih proporcija, ali sa licem zrele žene u tridesetim. Nešto viši od Yamamota, u kožnim cipelama izvezenim smaragdima i safirima u skladu sa bojom talasa, sa mekim đonom. Nakon što je skinula pokrivač, bila je u kupaćem kostimu i kretala se poput indijske plesačice.
  Yamamoto je zaustavio ženu:
  - Pleši kasnije! U međuvremenu, slušajte me pažljivo, kako je marionetski predsjednik Sjedinjenih Država kao dio Trećeg Rajha, Henry Truman, reagirao na naš prijedlog da se svim oslobođenim teritorijama daju status formalno nezavisnih država?
  Armstrong je odgovorio njenim blagim glasom:
  - Rekao je da su on i Čerčil protiv toga. Sve kolonije će i dalje biti kolonije, a Kina će ostati podijeljena. Inače, Truman je rekao da ako Japan pomogne režimu Čai Kang Šija, on ga može spasiti - lično će pitati Hitlera da je tako. Ukratko, imate svoje baze u Mandžuriji, kao i režim, pa čak i nešto dobijete u kontinentalnoj Kini. Konkretno, koncesije i pristup sirovinama.
  Yamamoto se nasmiješio.
  - To su dobre vesti! Zna li američka marionetska vlada da smo pogodili SSSR? Ili još ne?
  Armstrong je prstom napravio krug.
  - On već zna! Do sada nije bilo zvanične reakcije, ali je Truman već uspeo da uzvikne: bravo Japanci!
  Yamamoto se namrštio i ljutito trgnuo obrve.
  - Mi za njega nismo Japanci, nego Japanci, nacija ratnika i mudraca, a ne pastira i osuđenika kao Amerikanci. Iako je to, naravno, dobro, znači da neće biti prepreka za ofanzivu duboko u Sibir.
  Žena je zaigrano pomerala noge po podu:
  - Sibir je dobar - veliki je, bogat! A u isto vrijeme, Sibir je loš - ima snijega i hladnoće!
  Yamamoto je stisnuo usne.
  - Japanski vojnik se ne boji mraza. Ovo je suština Bushido kodeksa: ne tražite lak život za sebe, već savladajte poteškoće. Nije ni čudo što je simbol samuraja - karas! Ova riba uvijek pliva protiv struje.
  Armstrong je bio iznenađen:
  - Šaran? Tako bezopasna riba. Jesu li strašni, stvarni demoni samuraja apokalipse u usporedbi sa sobom sa gonjavom, koja se prži u tavi, a ne s tigrom ili lavom.
  Yamamoto raširi ruke.
  - U Japanu nema lavova! A tigar je previše nježna mačka, nedostaje joj hrabrosti. Znate, jedan od glavnih testova za samuraja, u dobi od deset godina, on biva uveden u kavez s tigrom i mora uzeti komad svježeg mesa od zvijeri. Taj Zenki se izlegao, zar ne verujete?
  Armstrong je odmahnuo glavom.
  "Ne verujem da desetogodišnji dečak može da se nosi sa tigrom, čak i ako ima najoštriji mač u rukama.
  Yamamoto je nježno položio ruku na djevojčina leđa i pomilovao je po goloj, baršunastoj koži.
  - Pogrešno ste razumeli. Sin samuraja ulazi u kavez s tigrom bez mača ili ikakvog oružja. Mora da iskoristi svoj jak um i snagu volje da ubedi tigra da mu da hranu!
  Armstrong je uzviknuo:
  - Da, prosto je neverovatno! Samuraj je pravi đavo! Jeste li i vi bili u toj ćeliji?
  Yamamoto spusti oči.
  - Nažalost nema! To je običaj iz davnih vremena! Ali ako hoćeš, bacićemo te u kavez? Recite da želite da uđete u kavez sa tigrom?
  Armstrong je prednjala, njene preplanule, nježne grčke ruke omotane oko admiralova vrata. Usne su se pozivajuće otvorile:
  - Ako si tigar, onda sam spreman čak i za pakao! Iako je raj gori od pakla bez tebe, o moj voljeni samuraju.
  Yamamoto je iznenada odgurnuo ženu i povikao:
  - Sada moram da sumiram rezultate racije na SSSR sa drugim admiralima, kao i da saznam kako stvari stoje na kopnu. Nema vremena za prepuštanje ženskim zadovoljstvima. Razumijete: nema vremena! Zvaću te tek uveče. Inače, uski izrez očiju i žuta koža mi ne smetaju.
  Armstrong je prevrnuo kukove.
  - Ne! Upravo suprotno! Tako još romantičnije i neobičnije! Ti si Japanac, ja sam Amerikanac: žuta i bela rasa, anđeo i demon! Ovaj kontrast je lud! Većina žena voli original i ne voli ostale.
  Yamamoto si je natočio pola čaše sakea pomiješanog sa "Ginn" i, progutavši u jednom zamahu, opustio se:
  - Zapravo, mislio sam da su žene konzervativnije od muškaraca. Jesu li žene napravile mnoga naučna otkrića?
  Armstrong je zabacio glavu i protresao plavom kosom, rekao:
  - Najvažnije otkriće za ženu je otkriće novog muškarca, samo pod uslovom da je knjiga, a ne radio! A samuraji nisu govornici!
  Začuo se histeričan zvuk zvona, bljesnulo je zeleno svjetlo. Admiral si je natočio još pola čaše, frknuo na ruskom i pojeo limun namazan medom. Obliznuo je usne i pokazao dršku samurajskog mača:
  - Ja sam lično ubio više od stotinu ljudi, najmanje dvadesetak mladih žena! Bit ćeš najljepša od svih žrtava.
  Armstrong je prijetio, isplazivši Jamamotov grimizni jezik:
  - Imam tri sina i oni će se osvetiti vama i vašoj porodici, admirale!
  Yamamoto nije djelovao nimalo uvrijeđeno.
  - Rodila je troje dece...
  - Pet! Amstrong je ispravio.
  Posebno pet! I zadržao djevojčin struk?
  Gospođa je prebacila nogu preko vrata:
  - Ja sam Amerikanac i to govori sve!
  Yamamoto je klimnuo glavom i prosiktao:
  - Sad će ti doći dečak, ona je veoma jak nindža borac. Poslužite ga po najvišim standardima. Razumeo?!
  Armstrong je klimnuo u znak slaganja.
  - Volim mlade ljude... Nadam se da je zgodan?
  Japanci su samouvjereno odgovorili:
  - Čak više! Svideće vam se!
  I odlučno napusti kabinu. Umesto toga, skoro odmah se pojavio dečak. Izgleda kao da ima trinaest ili četrnaest godina, vrlo mišićav, bos i u kratkim hlačama. Zaista zgodan, sa plavom kosom.
  Armstrongu je bilo drago... Što neće imati posla sa nekom starom nakazom.
  Dječak je, međutim, izgledao ljutito i sažeto promrmljao na engleskom:
  - Skini se!
  Žena se nasmešila i rekla:
  - Možda malo romantičnije!
  Dječak joj je odgovorio ošamarenjem po licu. Dami je gorio obraz. Špijunka je teško uzdahnula i počela skidati odjeću. Nažalost, početak nije baš obećavajući.
  Dječak je pokazao zube, skinuo šorc i otkrio teško muško savršenstvo.
  Prosiktao je, cereći se:
  - Lezi!
  Uz uzdah, ledi Armstrong je legla na leđa i raširila noge. Dečak je sa pritiskom i vrlo grubo ušao u nju, i počeo da udara kao iz mitraljeza. Bez milovanja, bez reči...
  Špijunka je već bila iskusna kurva i nije bila povrijeđena. Naprotiv, oštri trzaji su gotovo ugodni. Tako su je uzbudili, a pećina Venere je počela da se puni vlagom. Onda je potpuno krenulo, i čuli su se sladostrasni jauci.
  Dame su grube, ali i ovo je zadovoljstvo. I ovdje vas prekriva val orgazma.
  Dječak iznenada prestaje da lupa, snagom hvata Lady Armstrong za kosu i saginje se gol do svog savršenstva. Špijunka otvara usta i mlaz joj udara u jezik. Nije ni prvi put. A bela kaša od dečaka je slatka i veoma prijatna na ukus. Armstrong oblizuje usne sa iskrenim zadovoljstvom.
  Tada se i sam mladi nindža licem naginje ka njenim grudima i počinje nesebično raditi. Armstrong zadrhti od novog talasa ekstaze i riče kao bivol u klanici. Ona mora uhvatiti savršenstvo svojim grimiznim ustima. I da radim sa ružičastim jezikom. Dok ponovo ne izbije fontana bijelog i slatkog.
  Tako zabavno. A mladi, mišićavi i plavokosi nindža jednostavno je neumoran. Njegova energija je neizmjerna i neodoljiva. Ovaj slavni borac i gigant kreveta. I plava kosa... Jednostavno sve je super i najviša klasa.
  Popravljeni E-50 je krenuo u borbu. Rusi su ipak prilično podigli utvrđenja, a Nemci su morali da savladaju odbranu u dubini. Ratnici su metodično uništavali bateriju.
  Gerda je pucala, razbijajući sovjetski top, a onda je sa osmehom u glasu rekla:
  - Tući ćemo ljude, i tući kante!
  Charlotte je otpjevala svoje bakrenocrvene lokne:
  - Mi smo, oh, pljačkaši! Razbojnici!
  I pritiskom na dugme džojstika golim prstom, poslala je projektil, razbijajući sovjetski bunker.
  A onda je Christina zaglušno zarežala:
  - Bang Bang! A ti si mrtav! Mrtvi! Mrtvi!
  I također golim prstom pritiska gracioznu nogu, šaljući neprijatelja u nokaut.
  A onda je tu bila i Magda. Evo devojke. Pritišće i džojstik prstima bosih nogu, i kako mlati.
  - Oh, ko nas vidi odmah će dahnu!
  Šarmantna Gerda, tresući punim grudima, lupila je po trideset i četiri i zacvilila:
  - A za nekoga će mirisati prženo!
  Charlotte je golim prstima pritisnula dugmad džojstika i cvrkutala kao vrabac:
  - I mi držimo nešto u njedrima!
  Kristina je granatom raskomadala sovjetski pištolj i zašuštala, cvokoćući grimiznim usnama:
  - Ne prilazi nam...
  Magda je takođe pritisnula dugme golim prstom. Dunula je u trideset četvorku i viknula:
  - Ne prilazi nam!
  I Gerda, ova agresivna zvijer plave kose, također će lupiti projektilom, a tridesetčetvorka će se rasprsnuti kao nos boksera pod šakom udarca. I ratnik će cviliti:
  - Ubićemo ga!
  I opet će djevojke briznuti u plač i pucati, bez ikakvog žaljenja i pauze.
  Charlotte je oduševljeno uzviknula:
  - Ja sam veliki pljačkaš...
  I takođe kako pogađa sovjetsku haubicu. Samo su dijelovi letjeli u različitim smjerovima.
  Christina reži. Dok pritišće golim prstom dugme džojstika i cvrkuće:
  - A kći demona je mrtva!
  Magda također zakucava bosim nogama na udarni predmet, razbija sovjetski tenk i izdaje:
  - I ne skroman!
  Gerda je pokazala zube, zubi su joj bljesnuli. Zamišljala je zgodnog mladića. Tako čvrst, atletski, sa reljefom mišića i velikim muškim savršenstvom. I kako se naginje i obavija svoje grimizne usne oko njegove pulsirajuće jezgre od žada. Kako je ukusan, kao čokoladni sladoled. I onaj čokoladni sladoled koji ližeš jezikom. I tako je lijepo, tako uzbudljivo.
  Oh, kako je lijepo ako joj se s leđa pridruži još jedan mladić. A pulsirajući štap od žada ući će u vlažnu pećinu Venere. I kako je super.
  Gerda se čak tresla od klonulosti. Kako joj se to činilo dirljivim i divnim.
  Djevojka je pucala u sovjetski pištolj. I ciknula je zadivljeno, lupajući bosom nogom:
  Momci, momci, na vama je...
  Charlotte je također mlatila i razbila ruski tenk, dok ona brblja, tresući punim poprsjem:
  - Spasite zemlju od vatre!
  Christina je protresla bakrenožutu kosu. Ogolila je vatreni osmeh, cvrkućući:
  - Mi smo za mir, za prijateljstvo, za osmehe sveta....
  Magda je golim prstom kliknula na džojstik. Razbila je sovjetski tenk i zarežala:
  - Za srdačne sastanke!
  Ratnici su izgledali izuzetno veselo. I kako su pokazali zube. I namiguju i cvile.
  Charlotte takođe zamišlja momka. Mlad, ali sa bradom. Dok joj miluje grudi. Dok brada golica grudi, kovrdžava kosa prelazi preko zrelih jagoda bradavica. I on je golica, i ljubi joj grudi. Zaokružite slatku, mednu bradavicu svojim jezikom. Takva je idila. A ako momak još zabode jezik u pećinu Venere. Kakav ukus!
  Charlotte puca i vrišti:
  - I mač će biti oštar!
  Naravno, djevojke, iako ljepotice, rade prljavo djelo - ubijaju sovjetske vojnike. Ali tako su ih učili od ranog djetinjstva. Oni su nemilosrdni vukovi.
  I misle da su u pravu. Imaju isti odgoj i mentalitet. Djevojke su počele uzvratiti u četrdeset i jednom, neki iz njihovog bataljona "vukova", još ranije. I nehotice se prisjetite prvih koraka. Kada si imao samo šesnaest godina. I sve je okolo izgledalo divno, predivno romantično.
  Međutim, oni su još prilično mladi!
  Dvadesetak engleskih aviona preletjelo je prerušene djevojke, one vjerovatno ništa nisu primijetile, a već su se počele rastvarati iza horizonta, kada su se odjednom začuli novi sumnjivi zvuci. Madeleine je zapovjedila:
  Svi lezite i ne mrdajte!
  Devojke su se ukočile, čekale su nešto. A onda su se iza dine pojavili laki transporteri i kamioni. Sudeći po dizajnu, engleska i američka proizvodnja. Polako su se kretali prema glavnom gradu Tunisa. Madeleine je bila malo zatečena. Vjerovala je da je linija fronta još daleko, što znači da Britanci još neće imati vremena da se pojave. Ili bolje rečeno, ne bi trebalo da se pojave. A onda je cela kolona. Iako, možda, manje od bataljona... Ko su oni, neka borbena grupa, zaobilazeći pustinje nikako neprekidnim frontom, želi da pretura po začelju. Čini se logičnim, iako ih je uz tehnologiju lako uočiti u pustinji. U svakom slučaju, morate prenositi na svoj radio, ali nemojte otvarati vatru. Štaviše, ima ih samo stotinu, a Engleza više od tri stotine!
  Gerda je šapnula Šarloti:
  - Oni su Englezi! Ovo je prvi put da ih vidim izbliza!
  Crvenokosa prijateljica, takođe prilično nervozna, odgovorila je:
  - Ništa posebno! A među njima ima toliko crnaca!
  Zaista, najmanje polovina Britanaca su bili crnci. I kolona se polako kretala, a crnci su i dalje nešto urlali... Sve su bliže i bliže...
  Tada živci jedne od djevojaka nisu izdržali, te je udarila iz automatske puške. Iste sekunde, ostali ratnici su otvorili vatru, a Madeleine je sa zakašnjenjem zalajala:
  - Pli!
  Nekoliko desetina Engleza je pokošeno odjednom, jedan od kamiona se zapalio. Ostatak Britanaca je neselektivno otvorio vatru. Madeleine je iskoristila trenutak i povikala:
  - Bacajte napadne granate zajedno!
  Djevojke iz elitnog SS bataljona "Vučice" bacaju granate daleko i precizno. I da su trenirani od djetinjstva, a prošli su i posebnu tehniku. To je kad treniraš sa strujom, malo zakasniš sa bacanjem a ti sa pražnjenjem. Gerda i Charlotte su također bacile svoje poklone. A Britanci su prevrnuti i naopačke... Smiješno je. Pucaju nasumično, a crnci i dalje viču na nerazumljivom jeziku. Evo nekih đubreta...
  A Gerda puca i baca, pritom pjevajući:
  - U zenicama SS-a je noćna mora! Jedan skok - jedan pogodak! Mi smo vučice - naša metoda je jednostavna! Ne volimo da vučemo mačku za rep!
  Charlotte također zareža kao odgovor. Meci koje je ispalila razbili su se u krhotine lobanje. I izvade oči. Evo jednog uplašenog crnca, kako će bajoneti svog plavokosog partnera u stranu. On će pljunuti krv kao odgovor. Charlotte pjeva uz:
  - Anđeli zvezdanog mračnog pakla! Čini se da će sve u svemiru biti uništeno! Treba poletjeti u nebo brzim sokolom! Za zaštitu od smrti duše!
  Britanci djeluju neorganizirano, većina njih su kolonijalni vojnici: Crnci i Indijci, Arapi. Ili padaju, smrzavajući se, ili, naprotiv, naglo skoče i počinju juriti poput bijesnih zečeva. Međutim, djevojke pucaju precizno, a granate, iako fragmenti ne lete daleko, već gusto! Sada je ostalo malo neprijatelja. Madeleine vrišti na engleskom, njen glas je tako zaglušujuće glasan da vam čak i ne treba usnik:
  - Predajte se i poštedećemo vam živote! U zatočeništvu ćete imati dobru hranu, vino i seks!
  Upalilo je momentalno i pošto već odustaju ... Ruke gore i ...
  Okupljeno je pedesetak zarobljenika, od kojih je polovina ranjena. Madeleine je zapovjedila:
  - Ubijte ranjene!
  . POGLAVLJE #6
  Stalenida Pavlovna je ipak ušla u neravnopravnu bitku sa grupom devojaka. Snage zaista nisu iste... Ali ratnici su napali transport Fritza. Ne tako teško oklopljeni i ranjiviji.
  Bosonoge, polugole djevojke otvarale su vatru na naciste. Nakon što je pogođen, transporter se zapalio. Tada su ratnici uništili još jedan transport. Natjerao je da se dimi i puca. Treći oklopni transporter je pokušao da ode. Ali Nataša ga je nokautirala zarobljenim bacačem granata. Nakon toga, mali mastodont je dokrajčen.
  Ratnici su nakon toga počeli skupljati trofeje. Oksana je sa osmehom pokazala na aerodinamičnu granatu:
  - Njemačka verzija!
  Viktorija je, pokazujući zube, uzviknula:
  - A ti gledaj crnce!
  Zaista, među mrtvima je bilo i crnaca, i Indijaca, i Arapa! Ima samo nekoliko belaca. Ratnici su od mrtvih uzeli oružje. Preturali su i po džepovima tražeći novac. Bilo je i njemačkih maraka u papirima i metalnim kovanicama.
  Do sada je marka ostala najmoćnija valuta na Zemlji. Pa čak i nakon osvajanja Afrike sa zlatnom podlogom.
  Ratnici su, udarajući golim, isklesanim nogama, opljačkali leševe. I napunjen oružjem.
  Onda smo se vratili u šumu. Stalenida upita četvoricu:
  - Pa, kako? Jeste li otišli?
  Viktorija je naduvala grudi i ponosno odgovorila:
  - Da, malo smo trčali, ali ništa posebno...
  Stalinida je predložio:
  "Možda se možemo ponovo razdvojiti i krenuti na istok?"
  Natasha je skromno predložila:
  - A ako napravite partizanski odred?
  Steelenida je negativno odmahnula glavom.
  - Ne... Ima naređenje da se povučemo, iza linije fronta. Inače, šta znate o toku borbi?
  Veronika odgovori sa uzdahom:
  - Za sada ništa... Nemamo radio, nemamo...
  Stalenida je prekinula, rekavši ozbiljno:
  - Rat će biti dug i težak. Možda neće svi to moći preživjeti. U ovom slučaju, trebali bismo...
  Veronika je imala hrabrosti da prekine:
  - Sećaš se Boga?
  Steelenida je negativno odmahnula glavom.
  - Ja sam komunista i ateista... Pa čak i narodna mudrost kaže: uzdaj se u Boga i ne greši sam!
  Viktorija je zacvilila:
  - Ova devojka je pala pod uticaj verskog narkomana. I ja tako mislim: da je Bog samo iluzija, ali ovo je vrlo štetna iluzija, sputava um!
  Steelenida je negativno odmahnula glavom.
  - Poštuj tuđu vjeru Viko... Uglavnom, naravno, vjernici su ti koji moraju dokazati da Bog postoji!
  Nataša je ljutito lupila bosom nogom i odgovorila:
  - A šta se tu ima dokazivati! Ako Bog priznaje da su fašisti zauzeli skoro ceo svet, kakav je to Bog!
  Viktorija je grubo zarežala.
  - Pa, dokaži postojanje Boga Vera. Osim masnog argumenta da sve mora imati prvi uzrok!
  Veronika je napela čelo, protrljala goli, blago krvavi taban o travu i izdala:
  - Pa da objasnim da nije bilo života, ali se razvio i čak se pojavio čovek?
  Steelenida je tiho rekla:
  - Teorija evolucije... Sve ide od jednostavnog do složenijeg i savršenijeg. A to dokazuje postojanje geoloških slojeva. - Mlada žena je golim nožnim prstom prešla po travi i cvrkutala. - Ovdje, na primjer, postoje različiti geološki periodi, a o tome se sudi po fosilima.
  Veronica je slegnula ramenima.
  "Nisam stručnjak za kreocijanizam. A takve knjige nećete naći u SSSR-u. Ali postoje radovi u inostranstvu u kojima je dokazano da, u stvari, nauka nije u suprotnosti sa religijom. I sažeo naučnu osnovu za proučavanje Biblije. Posebno o biblijskom proročanstvu!
  Viktorija se zakikota i primeti:
  - Ova proročanstva su napravljena retroaktivno. Nema rukopisa Biblije i Starog zaveta starijih od desetog veka nove ere. Dakle, ne postoji način da se dokažu proročanstva!
  Nataša je energično potvrdila:
  - Definitivno... Ne vera, vaša vera se zasniva prvenstveno na slepoj veri i...
  Viktorija je spremno predložila:
  - Strah pred smrt! Šta bilo koja religija spekuliše!
  Veronika je slegnula ramenima i odgovorila:
  Zašto se ateisti ne boje smrti? I da imaju još čemu da se nadaju?
  Viktorija je bosonog udarila grančicu, slomila je i predložila:
  - Pa, na primjer, možemo vjerovati u vaskrsenje snagom nauke. I ovo je super!
  Nataša je zakolutala očima i sanjivo rekla:
  - To je to! Zamislite komunističku budućnost. U njemu nema novca, već obilje besplatnih roba. Uključujući motocikle na kojima možete letjeti u svemir. I svi proizvodi - kolači, sladoled, ananas, tetrijeb i tako dalje se uzgajaju sintetički. Svuda roboti. Ljudi rade samo dva sata dnevno, a onda samo daju komande mehanizmima. I to za jedan dan.
  Djevojke su, pričale, hodale, bosim nogama sve odmjerile. Napunjeni su raznim mitraljezima i bazama. Cijeli tuce ljepotica.
  A Nataša je stalno govorila:
  - I najbogatiju industriju zabave. Samo zadovoljstvo. Na primjer, televizori u boji i odmah pogledate desetak crtanih filmova. I puno atrakcija. Slot mašine, kompjuterske igrice, razni roboti... Pa čak i strategije. Kao, na primjer, igrate kao Staljin i pobijedite Hitlera. Čak i ako ima potencijal cijelog svijeta....
  Viktorija je sanjivo nastavila, za Natašu:
  I kuće su tako lijepe. Svaka ima vikendicu sa fontanom i baštom. A ako na Zemlji nema dovoljno mjesta za ljude, onda oni naseljavaju Veneru, Mjesec, Mars i druge planete. Konkretno, stvoreni su svemirski brodovi sa superluminalnim brzinama, ili čak autobusi sa nultom tranzicijom. Ovo je kada uđete u autobus i prevezete se u svemir, ili čak u neki drugi svijet. Ovako vas pozdravljaju kentauri, ili fantastični vilenjaci. - Devojčica je uhvatila vilinog konjica u dlan, prinela ga uhu i slušajući nastavila da priča. - I na primjer, čuda genetskog inženjeringa. Starosti nema. Svi muškarci ne izgledaju starije od dvadeset godina, kao ni djevojke. Svi zdravi i mišićavi, prijatnih, svježih mirisa. Djevojčice su uvijek zdrave, bez menstruacije. Moguće je da se djeca neće morati rađati, nego će se odgajati u sajber matericama.
  Nataša je to podržala sa osmehom:
  - I pojaviće se drveće na kome će slatkiši, sladoled, lizalice, kolači rasti kao voće. I mogu se jesti bez kapi masti. I svi će biti sretni što imaju nove automobile kojima možete letjeti. I na drugi kontinent i na Mars, pa čak i na susjednu galaksiju!
  Steele je predložio:
  - I tada će ljudi biti drugačiji, sa super moćima. Ovo će, naravno, biti plus. I mrtvi će vaskrsnuti, i neće se sjetiti da je neko nekada vjerovao u biblijske priče!
  Viktorija je bosom nogom zgnječila muharicu i zarežala:
  - Da, definitivno! Pa, zaista, šta Biblija obećava? Da li se uopće postrojavamo uz bubanj, odnosno uz zvuke orgulja? A neće biti ni mesa!
  Veronika raširi ruke i primijeti:
  - Koja je tvoja svijest? Ali u Svetom pismu nagrada uopće nije navedena definitivno. A mi gradimo do bubnja, ovo su spekulacije!
  Viktorija se zakikota i isplazi jezik. Nakon što je primetila:
  - Pa da... I šta će se tamo dogoditi? Nešto bez grijeha? A šta je sa slobodnom voljom, kako bez nje?!
  Veronika je tiho odgovorila, lagano suzivši oči:
  - Slobodna volja će ostati, ali grijeha neće biti. - Devojka je protrljala bosu nogu o mahovinu i nastavila. - To će postati moguće jer će ljudi mrzeti greh. Ne svi ljudi, već spaseni pravednici. To znači da kada se Sotona i iritirajući faktori uklone, grijeh će izgubiti svoju privlačnost i smanjiti citate.
  Viktorija je zazviždala, pomerila golu, okruglu petu u deblo breze. A ona je tiho rekla:
  - A kako možeš mrziti grijeh, ako on pruža toliko zadovoljstva. Evo, na primjer, kod muškaraca, posebno mladih. Kad te šapaju, kad te golicaju, kad ti masiraju pete. Uostalom, veliko je zadovoljstvo osjetiti dodir mišićavih tijela. A ti kažeš da je to grijeh!
  Veronika je ljutito zarežala:
  - I nemoralno je imati seks sa različitim muškarcima!
  Steelenida je ljutito primijetila:
  - Da budem iskren, nisam ni ja puritanac, ali... Ipak, komunistički moralni kodeks postoji i treba ga se pridržavati. I ne lezi ispod svakoga ko zove!
  Viktorija je hrabro odgovorila:
  - Volim da budem aktivan. I sama volim da tražim i privlačim muškarce. Zatim vodite ljubav s njima na način na koji želite. Nije li to divno. Pa, zašto bismo bili skromni, umjesto da sami uokvirujemo svoje mužjake!
  Staljin je hladno primetio:
  - Sa tvojim izgledom nije teško! Ali na kraju krajeva i za ubijanje, ti si mnogo!
  Viktorija je pokušala da malo skrene razgovor:
  - U svakom slučaju, znate komunističku budućnost, slobodni i mudri ljudi, mnogo bolje od vladavine Boga, dopuštanja trijumfa fašizma, ili utapanja čovječanstva u poplavi. - Ognjeni đavo je bosim prstima desne noge zdrobio žabokrečinu i nastavio. - Ja lično ne volim da živim u kraljevstvu tiranina koji Jevreje naziva svojim narodom, a kako ispada da su ostali stranci?!
  Steelenida je ozbiljno odgovorila:
  - Možete se dugo raspravljati o višem umu, ali u Bibliji... Da li je logično to smatrati božanskim otkrivenjem?
  Viktorija je samouvereno odgovorila:
  - Naravno da ne! Okrutnost Starog zaveta, nerazumni pacifizam Novog - pripisivanje privilegija jednom narodu... Zar nije apsurdno?
  Veronika je iznervirano udarila golim prstima u panj. Napravila je grimasu od bola i odgovorila:
  - Pa uostalom, Pavle kaže: Naše učenje je kamen spoticanja za Jevreje, ludilo za varvare! Grešni um ovo ne može da razume!
  Viktorija se nasmijala i rekla tečnim glasom:
  - Rusiju se ne može razumjeti umom,
  Ne može se izmjeriti običnim aršinom...
  Ona je postala posebna -
  U Rusiju se može verovati!
  Steelenida, podigavši strogo obrve, primijeti:
  - A ovde Rusija pre hrišćanstva. Milioni, stotine miliona ljudi su vjerovali u Boga. Među njima su bili i izvanredni umovi. Kao što su Newton, Paracelsus, Kant, Pasteur... I oni su imali svoje razloge za vjerovanje. Mi smo pak protiv iluzija! - Mlada žena je bosom, snažnom nogom kucnula po oborenoj grani, polomila je i nastavila. - Mi smo pristalice naučnog ateizma i vjerujemo da je svaki čovjek kovač svoje sreće! I da nije potrebno vjerovati da će dobri ujak Isus doći i sagraditi sve, riješiti sve naše probleme! Ovoj planeti je potrebno naučno upravljanje i širenje u svemir! I ne upuštajte se u svakakve nade za raj, ili hareme!
  Viktorija se zakikota i zareža:
  - I ne bih odbio muški harem!
  Steelenida je strogo primijetila:
  - Pa ti si crvenokosa i razuzdana... Ko te je odgojio?
  Viktorija je u šali odgovorila:
  -Kad tata Karlo, a kad baš niko!
  Stalenida je šakom oborila gada i zasiktala:
  - Vidi se... Ako Boga nema, to nikako ne znači da treba biti vulgaran i raskalašen!
  Viktorija je iskreno odgovorila:
  - Like! Razumijete tako!
  Natasha se zakikota i primijeti:
  - Komunizam je proklamovao ravnopravnost dvaju polova. A to znači i pravo žene da sama traži muškarca. Na primjer, mislim da je odabir tipa koji vam se sviđa sasvim normalno da mu se podmetnete! - Devojka je bosom nogom udarila u pečurku i nastavila. - I sasvim je normalno voleti nekoliko momaka odjednom. Uostalom, oni su različiti i svaki vas mazi na različite načine, što je jako lijepo!
  Veronika je tiho šapnula:
  - Gorećeš u paklu za takve govore i dela!
  Steelenida se nacerila i primijetila:
  - Moral komunizma nije ništa manje strog od hrišćanskog. A ako se ovako ponašaš, onda... mislim da nećeš naići na odobravanje! Svi mi nismo... bordel!
  Viktorija je ozbiljno primetila:
  - Zašto uzgajati licemjerje? Ovo kršćanstvo je ženama postavilo različita ograničenja. Uključujući, kao što je zabrana, voljeti više od jednog muža. - Crvenokosa đavolica ljutito je bosom nogom udarila u kvrgu, bacila je više. I ona je nastavila. - A komunizam je proglasio da Boga nema! A to znači da je sve dozvoljeno! A mi žene možemo biti slobodne ptice u potrazi za ljubavlju. Birati one muškarce koji pružaju mnogo više zadovoljstva. A ovo je glavna stvar!
  Stalenida je protresla crvenokosu kažiprstom:
  - Ovo nije glavna stvar za komsomolca! Općenito, najvažnije je služenje otadžbini i stvari Lenjina. A ne potraga za užitkom za tijelo! Morate ovo razumjeti!
  Viktorija je ogorčeno odgovorila:
  - Ja sam zver i krevet u borbi! Zato mi se nemojte žaliti!
  Crvenokosa vrag zasikta:
  - Ja sam super devojka!
  Veronika stidljivo ubaci:
  - Moral komunizma i hrišćanstva je jedan: ko ne radi, taj ne postoji!
  Viktorija je pokazala znanje o Bibliji:
  - A Isus je rekao: ne brinite za svoj nasušni kruh... Budite kao šumske ptice.
  Stalenida je agresivno primetio:
  -Komunizam je uglavnom rođen na negiranju kršćanskih vrijednosti. A neke paralele su sasvim moguće. Znači i nacisti imaju crvenu zastavu, kao i naša!
  Viktorija je bosom nogom zgnječila muharicu, protrljala golu, okruglu petu o mahovinu i dodala:
  - Treći Rajh ima velike poreze na privatni kapital, i visok procenat državne imovine. Djelomično imaju socijalizam, ali privilegije za Nijemce! - Devojka je odgrizla list od breze, i zakikotala, dodala. - Generalno, o religiji, imam jednu smešnu pesmu. Da li želiš da ja to uradim?
  Stalenida je voljno klimnula svojom bistrom glavom, bosom, gracioznom nogom oborila trulu granu i cvrkutala:
  - Pevaj cvet, ne stidi se!
  A Viktorija je pevala oduševljeno;
  Šta je Gospod mislio?
  On, živi na strašnoj udaljenosti...
  Kada je dato naređenje da se radi,
  Da ne ostanemo u snu.
  
  Iako veličanstveno kraljevsko ruho,
  Ali nema škrtije osobe....
  Siromaštvo puca u oči -
  Naš svijet patnje je epski!
  
  I nije Adamova krivica
  Jednostavan sovjetski, ruski tip...
  Hodala gola, ne krijući stida,
  Kao proleter pod carizmom!
  
  Bog mu je dao hranu - granicu,
  Pašnjak bez poznavanja račva...
  A ako želite više, bićete pretučeni!
  I pijte na dlanu bez flaša.
  
  Adam je pretrpeo takvu sudbinu,
  U nekom jezivom, dosadnom raju!
  Ali zmija je letela na krilima,
  Shvatio je: osoba pati...
  
  Postoji način da se izvuče iz šikara,
  Izgradite grad, dajte potomstvo!
  Da ne lutam kroz gaj termin,
  Ponekad vam treba perfidnost!
  
  Ukrao sam magični ključ iz raja,
  Da napustim Eden rutinu...
  Tamo ćete naći djevojačke snove
  Barem možeš poginuti u podzemlju!
  
  Da, naravno da postoji rizik, dečko,
  Ova planeta nije dar...
  Ali znaćeš savest, čast,
  I naći ćete, upoznajte svoj par!
  
  Adam je dobio ovaj ključ -
  Otvorio kapije i napustio raj.
  Grešnik je potrošio mnogo snage,
  Gazeći po kamenju velikih planina...
  
  Evo opet vidi kapiju -
  I opet se pojavila krilata zmija...
  Rekao je: Ja sam dobar sotona -
  Zasun se sam otvorio...
  
  Adam uđe i vidi -
  Tako naslikano cudo...
  Gola djevojka iza brda,
  Tert od porcelana je zlatno jelo.
  
  Ali kako je dobro
  Adam dječak nije mogao odoljeti!
  I poljubi joj usta
  Slađe od meda!
  
  
  Ona mu je odgovorila -
  Tijela u olujnom zanosu spojena...
  Ne, ne proklinji sotonu -
  Momci su se pojavili u grehu!
  
  Bog ih je izbacio iz raja, ali...
  Planeta je postala njihov dom.
  Iako ljudi imaju jedno sunce,
  Ali potomci su postali hiljade!
  
  Da, bilo je jako teško
  Poplave, suše i zime.
  Ali um je moćno veslo,
  Čovek je postao jako stvorenje!
  
  Kako anđeo može da leti
  Kako demonske planine uništavaju reljef!
  Napravite put, gde je staza -
  Dođite do bilo koje tačke na kopnu.
  
  I potreban vam je prostor -
  Također ćemo moći osvojiti.
  Dakle, naš grijeh nije rečenica,
  Ne, ne pričaj gluposti!
  
  Ne budi grijeh - nema napretka,
  Misli stvaraju pokret!
  Jedan odgovor na propovijed:
  Ne treba nam tuđi raj!
  Djevojke su jednoglasno pljeskale. Treba napomenuti da je Viktorijin glas snažan, pun zvuka, veoma prijatan. I ratnici su bili iskreno fascinirani ovom pjesmom.
  Steelenida je sa osmehom predložila:
  - Kad bude vremena, izvešćete ovu pesmu na stadionu!
  Viktorija je klimnula u znak slaganja i predložila:
  - A ujedno ćemo odobriti i nagradu!
  Crvenokosa devojka se zakikotala i poželela da hoda na rukama. Ali ona ima previše oružja.
  Djevojke su hodale dovoljno dugo i bile su umorne. Seo sam da ručamo. Otvorili su trofejnu konzervu i gulaš. Snažno zarađene čeljusti. Svi ratnici su mladi, zdravi, mišićavi.
  Nataša je sa osmehom primetila:
  "Među nama ubijenima skoro svi su stranci. Nemci bacaju stranu vojsku na nas!
  Viktorija je pevala van mesta:
  - A naša vojska levo, a naša vojska desno... Dobro nam je da se borimo uz piće!
  Stalenida je strogo pogledao crvenokosu i primetio:
  - Ti si razigrana devojka... Moramo te oženiti!
  Viktorija je odmahnula glavom.
  - Zašto muž? Bolje je imati desetak ljubavnika!
  Natasha se nasmijala i primijetila:
  - Nije zanimljivo dugo komunicirati sa jednim muškarcem - smeta! Bolje je kad imaš drugačije dečake!
  Oksana je predložila:
  - Možda ćemo sljedeći put uzeti njemačkog zarobljenika... I ismijavati ga!
  Steelenida se zakikota i primijeti:
  - Pa vi cure ste inventivne... I ne bi nam škodilo da uhvatimo jezik!
  Nataša je, žestoko iskakavši zube, rekla:
  - Muzici, muzici... Vi ste jako, jako zli, nasi muzici! Momci! Momci! Naše muškarce će tući djevojke!
  Devojke su prasnule u smeh... Popile su malo iz čuturice razblaženog alkohola. Par ljepotica je čak i hrkalo.
  Ali Stalenida je zarežao:
  - Popni se! Ko spava mi ćemo ga ubiti!
  Djevojke su skočile i ispružile se u konce. Zveckali su oružjem i bljesnuli zubima. Divne ljepotice. I namiguju svojim safirnim očima. Hoće bar malo, ali da se izigraju. Sedi na konja.
  I tako ponovo marširajte i gazite bosim nogama. Iako devojke izgledaju veoma lepo. Imaju toliko lepote. I mišićava, snažna tijela djevojaka.
  Nataša je, hodajući, primetila:
  - Dok ne riješimo problem nacističkih tenkova, nemamo ništa protiv Firerovih vojnika!
  Viktorija je razradila:
  - Hteli ste da kažete ne vojnici, već mašine! I općenito, nema prijema protiv otpada ako nema drugog otpada!
  A crvenokosa đavola je bosom nogom udarala o davno truli panj. Podigao oblak smeća i prašine.
  Veronika je ponizno zagugutala:
  - Sva volja Božja!
  Stalenida reče ljutito, udarajući golom petom o kaldrmu:
  - Ne! Sve će biti naša boljševička volja!
  A njene oči su bukvalno zaiskrile od ljutnje!
  Viktorija je oštro primetila:
  - Hitlerovci istrebljuju Jevreje bez nepotrebnih ceremonija. Zašto se Bog nije zauzeo za svoj narod?
  Veronika je sporo odgovorila:
  - Grijesi...
  Viktorija je pevala, udarajući bosim nogama:
  - O, grijesi, grijesi... Ne griješi kozo! Ne griješi kozu! Pobijedit će lozu! Bijelogriva loza će pobijediti!
  A crvenokosa lepotica je golim prstima uhvatila leptira i podigla nogu, pokazujući prijateljima.
  - To su čuda koja se dešavaju u našim šumama!
  Veronika je duhovito odgovorila sa osmehom:
  - Vidiš kakva lepota... A ti kažeš da ovo nije božja tvorevina!
  Viktorija je zalajala:
  -Religija je opijum za narod! A leptir je lijep da se bolje maskira u cvijeće!
  Steelenida je ljutito primijetila:
  - Možda dosta o religiji? Da li je bolje da vam Vera kaže kako će se ponašati ako je pošalju u obavještajne službe?
  Veronika je slegnula ramenima i odgovorila:
  - Biću skroman!
  Nataša je htela nešto da kaže, ali devojka je digla buku nad njom. Mlazni jurišnici su projurili. Mnogo čeličnih i vrlo grabežljivih supova. Pevušili su i ispuštali paru. Puno je oružja, a Nemci pucaju veoma agresivno.
  Steeleed je naredio:
  - Prerušiti se!
  . GLAVA 7
  Elizaveta Petrova, mlada poručnik graničnih trupa, ostala je zapanjena. Već dva mjeseca kruže glasine o mogućem izbijanju rata. Ali svejedno, nekako nisam mogao vjerovati ... Kako je bila pametna djevojka, Elizabeth nije dijelila pretencioznu višu silu zvanične doktrine - da je Crvena armija jača od svih. Njen ujak se borio u finskom ratu, bio je ranjen i veoma strastveno govorio o njegovom toku.
  - Naši rezervoari su polako tekli kao žele iz tiganja. Zastrašujući QMS se kretao naprijed, sa dvije njuške, po šezdeset tona. Neka vrsta ovna za razbijanje odbrane. I kako tutnjaju! Udari groma su poput škripe miša u poređenju sa rikom bika. A ispod gusjenica su rupe. Prije nekoliko dana došlo je do odmrzavanja, crna zemlja je bila prekrivena ledenom korom. Tenkovi se kreću sve sporije i sporije, konjica ih sustiže. Hiljade konjanika, treba ih zadržati da ne prestignu tenkove. A naprijed, Finci su postavili mine i zakopali burad nafte. Mnogi naši tenkovi su gorjeli kao svijeće. Užasan prizor, posebno u ranoj polarnoj noći, proliveni benzin i nafta, pomešani sa vodom koja se otapa. Konji su se uplašili i bijesno rzali, izgorjeli, a živa lavina jurnula je na pješadiju. Prizor je jednostavno užasan, tenkovi se nisu mogli ni zaustaviti ni okrenuti. Da, i komanda nam je zabranila da stanemo.
  Ako idete samo naprijed - razbijanje neprijatelja. I tenkovi su eksplodirali i gorjeli, konjica je gazila vlastitu pješadiju. Ofanziva je ugušila, činilo se, zvijezde su pale s neba.
  Stric je iskašljao krv i stao. Otpio je gutljaj od sto grama i nastavio.
  - Dakle, bez izviđanja, bez vazdušnog pokrivanja, poplavili smo. Borili su se cijelu zimu i polovinu marta, probili utvrđenja, ali dvije stotine hiljada naših vojnika nikada se neće radovati pobjedi. Svjetlo im se zauvijek ugasilo.
  Djevojka je iznenađeno upitala:
  - Stvarno toliko?
  Ujak je klimnuo glavom.
  - Tačno, mislim, niko ne zna, ali leševe su iznosili ešaloni. Bilo je jezivo. Bili smo primorani da jurišamo na odbranu, a Finci su pokosili naše redove. Samo divlje ludilo.
  Elena je promucala i upitala:
  - A šta, nismo tako jaki?
  Ujak je odgovorio:
  - Snaga tenka nije u oklopu, već u glavi tankera!
  Djevojka je klimnula glavom.
  - Divno si rekao!
  Elizabeth se dugo sjećala ovog razgovora. Pitala je kakve tenkove imaju Nemci i Finci. Finska, međutim, uopšte nije imala tenkove, osim desetak lakih tanketa od tri tone. A njemačke tenkove, ma moj ujak ih je znao, rekao mu je rođak koji je otišao u Njemačku četrdeset prve. Općenito, njegova tehnika nacista u to vrijeme nije bila impresionirana.
  - Tenk T-1, težak samo pet i po tona, brzina je 57 kilometara na sat. Neprobojni oklop, tri mitraljeza. Pa ići će protiv pešadije, ali mašina je tako slaba.
  Ali nije sama? - zabrinuto je upitala devojka.
  - Tu su i T-2, T-3, T-4 i T-5!
  Elizabeth se nasmiješila.
  - A koji je od njih najjači?
  - T-5! Ima dva topa 75 mm i 37 mm, četiri mitraljeza. Da, ovo je zgodan tenk, Nemci ga zovu "Vukodlak". - Stric raširi ruke, ljuljajući njima kao vjetrenjača.
  - A brzina? - Radoznalo, pitala je devojka!
  - Pedeset kilometara na autoputu, generalno, dovoljno. Općenito, tenk je zanimljiv, sa aerodinamičnom kupolom. Najbolje od kreacija fašističke tenkogradnje. Ujak je uzdahnuo. - Istina, naš T-28, a posebno T-34, nije ništa lošiji, a topovi naših tenkova su još snažniji.
  Djevojka je predložila:
  - Šta ako napravimo nove tenkove, hladnije.
  Ujak je odgovorio:
  - Nema ništa hladnije od KV-2, tolika je snaga, ali ima i KV-3, i KV-4, a posebno KV-5. Posljednje čudovište teško je sto dvadeset tona i uskoro će krenuti u masovnu proizvodnju. Tada će Nemci biti izmlaćeni kao lanac prosa.
  Djevojka je naglašeno zijevnula:
  - Ako želiš da dosadiš devojci, pričaj o oružju, ali ako želiš da odeš zauvek - pričaj o sovjetskom oružju!
  Stric se uvrijedio:
  - Zašto imamo lošu tehniku?!
  Devojka se našalila:
  - Ali podaci o tome su povjerljivi. Kažu da se može dobiti termin za jedno spominjanje kalibra tenkovskog topa.
  Ujak je odmahnuo glavom.
  - Nije istina! Za takvu sitnicu niko nije zatvoren!
  Djevojka je napravila grimasu.
  - Kako da kažem! A to se nije dogodilo.
  Stric je primijetio:
  - Reći ću vam o T-34, kalibar oružja je 76 mm. A oklop je 52mm, ako se pitate.
  Djevojka je prezrivo frknula.
  - Voleo bih da vidim ovo čudo. Hoćeš li pokazati?
  Ujak je nevoljko odgovorio:
  - Pokazaću ti ako želiš! Međutim, Vorošilov je ovaj tenk nazvao ružnošću. Hvala maršalu Kuliku što je insistirao na njegovoj implementaciji. Da, Staljin je lično cijenio ovaj tenk. Do početka četrdeset treće planirano je da se njime opremi sto dvanaest tenkovskih divizija.
  Djevojka je bila iznenađena:
  - Jedan tenk?
  - Ne! I KV i T-80, međutim ovaj tenk je lagan, mislim T-80. On zaista zna plivati!
  Djevojka je bila iznenađena:
  - Plivati? Zanimljivo je!
  - Imamo tri hiljade i tri stotine amfibijskih tenkova. - Ujak je to rekao s ponosom, a onda spustio glas do šapata. Ne govori nikome, to je velika tajna. Ako ste brbljali, mogli biste završiti iza rešetaka. Pogledajte: ništa ne skraćuje život kao dug jezik.
  Elizabeth je odmah utihnula: prije dva dana njenoj dobroj prijateljici dogodila se prilično neugodna priča. Desilo se sljedeće. Bilo je pozorišno veče, svi su se dobro zabavljali, ali su, naravno, pili. Svirali su trube, plesali su djevojčice i dječaci. Tako je Jaška Klopov, veseljak i kolovođa, kao i uvijek htio da se našali. Dotrčao sam do zida na kojem je visio Staljinov portret. Ogroman portret preko cijelog zida, svijetao, umetnut mozaicima. Staljin je izgledao mlado, oko trideset pet godina, ne više, zgodan. Čak ni čelo nije bilo tako nisko i nagnuto kao original. Jaška je zasvirala na harmonici, a zatim je bacila u hodnik.
  - Oh, Yuli, Yuli, Yuli! To je matuli pjesma!
  Ko je podrugljivo pitao:
  - A zašto pevaš o majci, ako je otac ispred tebe?
  Yashka se nasmejao u odgovoru i zapevao:
  - Moj nakaradni otac je razvlašten u selu! Moj otac, otac naroda, caruje u svetom Kremlju!
  Svi su se smijali, pljeskali rukama i zviždali. U međuvremenu, Jaška je izvadio lenjir iz pojasa i, kikoćući se, rekao:
  - Hteo bih da izmerim nos ocu nacija!
  Publika je horski pitala:
  - Zašto?
  Jaška, igrajući se lenjirom, prede:
  - Zato što Staljin ima veliko srce! Najveći na svijetu! Dakle, nos bi trebao biti najveći!
  Kao odgovor, prijateljski smeh i zviždanje:
  Yashka je ustao na prste, stavio ravnalo, okrenuo ga nekoliko puta. i smijući se rekao:
  - Pedeset tri centimetra! To je kul! Zaista je najveća!
  Svi su se ponovo smijali, upirući prstima. Sve u svemu, veče je bilo uspešno. Elizabeth je ljutito odmahnula glavom, odagnavši uspomene. Yashka je odveden u zoru, na putu do crnog lijevka, ljudi u kožnim jaknama su ga tukli palicama i pesnicama. Nekada mlado, veselo lice pretvorilo se u krvavi nered. Elizabeth je to vidjela, jer su svi bili posebno okupljeni da pogledaju hapšenje. Tada je politički službenik progovorio, mnogo vikao i prijetio. Još petoro je uhapšeno na licu mesta, niko se nije usudio da pruži otpor. Elizabeth se toga sjetila, njena žarka ljubav prema zabavi bila je poljuljana.
  Međutim, čak i sada, ako je neprijatelj pokušao na Staljina, ona je bez oklijevanja nudila svoje grudi!
  Devojka je pitala strica:
  - Da li je Francuska jaka zemlja?
  On je odgovorio:
  - Da, jako! Zajedno sa Britanijom kontroliraju trećinu svijeta! Uzimajući u obzir kolonije, stanovništvo Francuske nije inferiorno u odnosu na SSSR.
  Elizabeth je zviždala.
  - I takva moć izgubljena!
  Stric se počešao po proćelavom vrhu glave:
  - Da, izgubio sam! Sve u mjesec i po dana poražene su četiri evropske sile! Čak ni Napoleon i Aleksandar Veliki nisu imali takve pobjede kao Hitler.
  Elizabeth je upitala šapatom:
  Kakav je on Hitler?
  Ujak je slegnuo ramenima.
  - Nisam ga video! Na portretima ste ga i sami vidjeli. Kažu prosječne visine, nervozan, jede ljudsko meso, posebno voli da odsiječe ženske grudi!
  Elizabeth je odmahnula glavom.
  - Ne zviždi! Hitler je vegetarijanac!
  Ujak se nije složio.
  - Duhom je tipičan kanibal! Rem je naredio da njegovog najboljeg prijatelja preseku na dva dela bodljikavom žicom. Zašto ne čudovište mesožderko! Nakon predaje Francuske, naredio je da se živo spali sto hiljada Jevreja koji su živeli u Parizu i okolini. Kao rezultat toga, postojao je užasan smrad! Štaviše, nacisti nisu štedjeli ni malu djecu. Nakon spaljivanja, esesovci su prkosno urinirali po pepelu! Kažu da se Hitler lično bavi torturom i mučenjem!
  Elizabeth je primetila:
  - Vladar onih koji od krvnika uzimaju hleb, skuplja so na guzicu!
  Stric je odmahnuo glavom, izvadio cigaretu, dunuo. Znao je vrlo zanimljivo pušiti, puštajući dimne prstenove. Pogled mu je postao vedriji:
  - Znaš čega se bojim!
  Djevojka je tihim glasom odgovorila:
  - Mislim da ništa!
  Očev brat se usprotivio, kratko se udahnuo:
  - Samo promrzli se ničega ne boje! Za normalnog čovjeka nikako nije sramota doživjeti strah! Pogotovo ako je razuman, i to ne toliko za sebe koliko za druge.
  Djevojka je odlučno klimnula glavom.
  - Slažem se!
  Stric je prestao pušiti, odmahnuo glavom, kao da ispruži vrat:
  - Znate, priča se da nacisti stvaraju novo strašno oružje. Bomba sposobna da izbriše čitave gradove u otrovnu prašinu. I od toga neće biti bijega.
  Elizabeth je prezrivo frknula:
  - Tipičan Gebelsov propagandni blef!
  Ujak je duboko uzdahnuo, kao morž pod vodom:
  - O ne! Ovo je nauka! Oružje kaže da su naučnici sasvim stvarni! Čak je smislio i ime - atomska bomba! Zato smatram da je najbolje ne čekati da tako monstruozno oružje padne u ruke nacista, da prvo napadnu Njemačku!
  Elizabeth je zadrhtala, kao od strujnog udara:
  - Ali nečasno je kršiti mirovni sporazum. Imamo pakt o nenapadanju sa Njemačkom, ugovor o prijateljstvu i granicama!
  Ujak je sarkastično primijetio:
  - Da li su nacisti ikada poštovali dogovore? Sjetimo se barem Poljske, ili Belgije i Holandije! Hitler je čak rekao ovo: poštenje je tipična žrtva, na oltaru svrsishodnosti!
  Djevojka je odgovorila sa oduševljenjem:
  - Staljin nije Hitler!
  Ujak jeste, složio se, ali je podmetnuo dijametralno suprotno:
  - Naravno, i zato moraš prvi da udariš! Potomci mu neće oprostiti kašnjenje! Napad utrostručuje snagu, odbrana upola!
  Elena je primetila:
  - Naša vojska će biti najofanzivnija na svetu ako neprijatelj udari! A onda je to ponovila još glasnije. - Ali samo ako neprijatelj udari!
  Stric lukavo zaškilji:
  - Glava posečena oštricom zove se baštenska glava, iz nje niču grozdovi odmazde! Ne, mislim da je Hitler trebao biti gotov čak i kada su njegove horde pohrlile u Pariz.
  Djevojka je lupila bosom nogom (čizme su stajale u blizini!), odgovorila:
  - Možda si u pravu!
  Elizabeth se dugo sjećala ovog razgovora. Glasine o koncentraciji nacističkih trupa, posebno u Poljskoj, stalnim kršenjima sovjetske granice od strane njemačkih aviona i čestim hapšenjima među trupama stvarali su nervoznu atmosferu. Istovremeno, politički oficiri su aktivno inspirisali: rata neće biti! Ipak, dodatne snage su se dovlačile do granice, posebno oklopne! Konkretno, Elizabeth je prvi put vidjela najnoviji tenk KV-3, s dva topa i težinom od sedamdeset pet tona. Radilo se o eksperimentalnom modelu, koji je, kako je neko šapnuo, trebao biti testiran u borbama. Međutim, djevojci se tenk nije baš svidio, jer je bio pretežak, odlikovao ga je niska upravljivost, slomljeni mostovi, toranj se polako okretao. Osim toga, zbog velikog kalibra topova, brzina paljbe je patila, a preciznost je bila relativno niska! Ipak, tako moćan tenk ulijevao je povjerenje. Dizel motor od 850 konjskih snaga je užasno tutnjao, izgledalo je kao vulkanska erupcija, njemački automobili su mnogo tiši. Djevojka je skeptično pogledala čudovište i okrenula se, za petama...
  Jutro 22. juna 1945. bio je užasan događaj, velike snage fašizma bačene su na SSSR. Elizabeth, međutim, isprva nije doživjela šok. Štaviše, ujakove riječi o atomskoj bombi koju su stvorili nacisti duboko su mi urezane u sjećanje. Možda još bolje, Hitler je napao sada, kada je stvaranje superoružja još daleko! Bolje je zgnječiti tigra kad mu još nisu izrasli očnjaci! Iako je kakav Firer tigar, prije šakal. Ali još tužniji će biti kraj fašizma!
  Elizabeth je podignuta u krevetu i brzo se obukla, pridružila se ostalim svojim saborcima i braći po oružju.
  Nacisti su zadali glavni udarac pozadi grupe Bialystok. Moćne oklopno-mehanizovane kolone, za dva sata, produbile su četrdesetak kilometara. A srećom, čak ni rovovi nisu kopali previše pažljivo.
  Nisu donesene nikakve artiljerijske granate, a djevojke su bile prisiljene da dočekaju naciste s puškama i granatama. Ovdje su se pojavili Hitlerovi tenkovi i oklopni transporteri. E-50 su se kretali naprijed, naoružani sa četiri mitraljeza i topom kalibra 105 milimetara. Nešto manji od tenkova E-50 Sh, sa eksplozivnim granatama i topovima kalibra 150, 180 i raketnim bacačem 380 mm.
  Iza njih su ranjiviji, ali i dalje neprobojni Panther-2, sa topovima kalibra 88 mm.
  Elizabeth se odmah osjetila bespomoćno. Šta ona može, naoružana samo puškom Moskin i par protupješadijskih granata? Nemački tenkovi sipaju mitraljesku vatru na sovjetsku pešadiju, granate eksplodiraju. Okrvavljene djevojke i mladići padaju u blizini. Još jednom golobradom tipu raznesene su noge. On vrišti i pruža ruke prema Elizabeth, kojima nedostaju prsti. Opet eksplozije, u zraku se pojavljuju njemački Messers 262, zatim mlazni jurišni avioni XE-183. Iz daljine nisu mnogo strašni i podsjećaju na muhe, ali kada dolete bliže pretvaraju se u lešinare.
  Njemački tenkovi su sve bliže i bliže, nad njima lebde zmije sa kukastim krstovima. Istovremeno zvuči grandiozna Wagnerova simfonija. Sve izgleda neobično prijeteće, čak ni tenkovi, inače, nisu preveliki, obojeni tako da podsjećaju na grabežljive životinje. Pogotovo puno golih lica. Elizabeth osjeća životinjski užas, želi da trči, utrnu joj noge, ali...
  Kako Rus može (a Bjelorusi i Rusi su jedan te isti narod), izdati i plašiti se.
  Elizabeth baca granatu. Ona, sa snažnom rukom, baca daleko i pogađa E-50. Spremnik se na trenutak zamrzne i odmah reaguje. Čuje se zaglušujuća eksplozija, devojka je bačena u vazduh, a talas tame joj prekriva svest...
  Elizabeth je osjetila kako uranja u duboki bazen - mrkli mrak, a samo su u visinama zloslutno treperile goruće oči zvijezda. Kako ronite, pritisak na grudi je sve jači, maljevi kucaju u glavu, a svaki njihov udarac postaje sve bolniji i teži! Konačno, njeno tijelo dodiruje dno, potiljak joj se hladi, djevojka želi da skoči i ne može se pomjeriti. Ovdje okolo - istovremeno se sa svih strana čuje škripa, šušte neka mala stvorenja. Elizabeth osjeća kako joj srce divlje kuca u grudima. Pacovi, veliki kao zečevi i raznobojni, s preovlađujućim krvavim nijansama, ne gađaju se. Žure i počinju da kidaju. Elizabeth vrišti i... dolazi k sebi.
  Dva nemačka vojnika pipaju devojku, a zatim joj naglo podižu kosu:
  - Šnel! Ustani kučko!
  Elizabet ustane, protrese je. Djevojka okreće glavu, on je težak. Vau! Ali izgleda da je sve netaknuto.
  Nemci grade kolone zatvorenika, muškaraca i žena odvojeno. Elena je čak bila iznenađena što se toliki broj predao. Neke žene, više od pedeset, ranjene se ne vide, izgleda da su nacisti jednostavno dokrajčili takve ljude. Gurajući guzice djevojkama (skoro sve vojnike su mlade i nedavno regrutovane), odvezle su se dalje. Bilo je prilično vruće, nekim ženama su pocepane tunike i "šepurile" su se u košuljama.
  Elizabeth je pitala kapetana Valentinu Sinicu, imala je nekoliko impresivnih modrica na licu:
  - Nu i to sada Valya?
  Kapetan, dvadesetosmogodišnja prilično zgodna crvenokosa djevojka, odgovori:
  - U redu je, ako je noć mračna, onda ćemo pobeći!
  Elizabeth se ispita:
  - Mislim da da! Zarobljeništvo nije za sovjetski narod! Čini se da nema oštećenja, fragmenti su se smilovali mom tijelu! Samo mi zuji u glavi.
  Valentina je odgovorila:
  Izgleda da ste bili zapanjeni! Brr! Ali ni sam ne razumijem kako sam završio u zatočeništvu. Puškomitraljez se zaglavio, a ostale djevojke su odustale. Kao rezultat toga, uhvaćen sam kao posljednja budala!
  Elizabeth je klimnula.
  - Da, dobar početak rata! Pre nego što je stigla da ubije jednog Nemca, bila je zarobljena. Divlji užas! Šta ako ne možemo pobjeći?
  Valentina je odgovorila:
  - Znaš da si izuzetno lepa! Zlatnokosa sa savršenom figurom. Nikada nisam video lepšu devojku od tebe!
  Elizabeth je odmahnula.
  - Zašto mi trebaju ovi komplimenti! A ni ti nisi momak!
  Kapetan je primetio:
  - Možete jednostavno biti silovane!
  Elizabeth je bila zatečena.
  - Kako silovati?
  Valentina je bila iskreno iznenađena:
  - Zar ne znaš?
  Elizabeth je zatvorila oči.
  - Teoretski, naravno da znam, ali...
  Valentina se namršti.
  - Da li si ikada probala sa momkom?
  Elizabeth je negativno odmahnula glavom.
  - Naravno da ne! Uopšte, komunista ne treba da se moralno razgrađuje i vodi ljubav van braka!
  Valentina je slegnula ramenima.
  - Kako da kažem! Po mom mišljenju, ovo je lična stvar za svakoga! Osim toga, svi su muškarci različiti i uživate od njih na svoj način. Ovdje nije tako lako pogoditi, ali mužu brzo postane dosadno.
  Komsomolka koja je hodala udesno prigovorila je:
  - Za osobu je glavna stvar duhovna komunikacija, a ne životinjski instinkti!
  Valentina je podigla palac.
  - Hajde da ne pričamo o nepristojnim temama! Možda bi bilo bolje da pričamo o partiji i izgradnji komunizma!
  Elizabeth je htela nešto da kaže, pošto je usledilo naređenje - kolona da stane.
  Bili su tik ispred betonske platforme do koje je došlo nekoliko kamiona i jedan automobil. Istovremeno se pojavila još jedna kolona progonjenih žena. Sudeći po odjeći, bili su civili.
  Gojazni Nijemac ispuzao je iz njemačkog automobila obojenog kaki boje. Imao je neugodno, loše obrijano lice sa trostrukom bradom, a na ramenima je imao čudan dvocijevni mitraljez. Ali kapa, na kojoj je blistao amblem - dvije munje, odavala je esesovca. Fašista je izašao pred devojke i na lomljenom ruskom komandovao:
  - Naviše! Pažnja!
  Devojke su se automatski ispružile, a to je uticalo na vojnu obuku. Jedna od djevojaka je stvarno oklevala, pa je dobila guzu na papi.
  SS oficir je zadovoljno progunđao, pogledao ženine noge i naredio:
  - Svi izujte čizme!
  Djevojke su zadrhtale, tutnjava je prostrujala redovima. Debeli Nijemac je prkosno zijevnuo i bezvoljno promrmljao:
  Ko ne posluša biće obešen! - I onda odjednom strašni plač. - Šnel! Schnel!
  Devojke su počele da skidaju cipele. Elizabeth je osjetila kako joj se ruke automatski pomiču. Čini se kao da je uobičajeno da se pokorava fašističkim čudovištima. Izula je jednu čizmu, osjećajući bosom nogom ugodnu toplinu betonskog pločnika. Zatim drugi, pažljivo obučen u nove, nedavno izdane kožne čizme (cerade će se pojaviti tek na kraju rata). Čuli su se vriskovi. Mlada djevojka ne starija od šesnaest godina je iskočila i viknula:
  - Neću pucati u sise! Neka bude bolje ukloniti mrtve od mene!
  Nemački borov je dao znak, dva visoka esesovca su zgrabila devojku i odvukla je na unapred pripremljena vešala.
  Djevojke-ratne zarobljenike su uzdahnule, ali niko se nije usudio da prigovori, šok od zatočeništva je očito utjecao.
  - Zakači je! - vikao je debeli fašista. - Ne dozvolite da umre odmah! Đavo će znati kako da se odupre.
  Odeća mlade devojke je bila pocepana, esesovac je čak zabio cigaru u ružičastu bradavicu lepotice. Djevojka je vrisnula i povikala:
  - Zapamti me, ja se zovem Tanya! Smrt fašistima!
  SS oficir je zaurlao:
  - Iščupi joj jezik!
  Mordovac je skočio do djevojke sa zgužvanom prljavom keceljom i hvataljkama u rukama. Još jedan nacista je stisnuo devojčice za obraze, otvarajući usta. Pokušala je da se odupre. ali snage su previše nejednake. Djevojčici je potekla krv iz usta, a ona je i sama izgubila svijest od šoka bola. Fašistički monstrum je izbacio svoj pocepani jezik i gazio ga čizmom. Opuštenu golu djevojku nacisti su brzo objesili na oštru brodsku udicu. Ispustila je slabašan plač i zadrhtala, dodatni bol joj je donio. Na licima nacista je ispisano blaženstvo, taj nevjerovatan osjećaj sadističkog zadovoljstva kada povrijediš svoju vrstu. Čak i ako je to prelijepa djevojka sa plavom kosom. Ovdje je sadizam pomiješan sa seksualnim elementom.
  Elizabeth je zatvorila oči da ne vidi takvu samovolju. U međuvremenu im se približila kolona zarobljenika, žena civila. Nacisti su ih takođe tjerali da skinu cipele. Žene su pokupljene mlade, nijedna nije imala više od trideset pet ili manje od šesnaest godina. Snažne bjeloruske žene, uglavnom svijetle kose, plavih očiju, prijatnog izgleda, od krvi i mlijeka.
  Debeli oficir ponovo zapovedi:
  - Skinite vanjsku odjeću!
  Elizabeth je iznenada pocrvenela, ali šta ako je nacisti ostave potpuno golu? I prsti već otkopčavaju tuniku. Civilne žene plaču i stenju, kao da će biti pogubljene. Jedan od njih drži bebu. Nacista mu ga otima iz ruku. Majka juri i ubode je bajonetom u stomak. Pada, tresući se od srceparajućeg krika. SS oficir trči do bebe, baca ga pod noge i počinje da gazi. I čini tako da ne umre odmah, lomeći delikatne ruke i noge.
  Majka zavija i vuče je na vješala da bi još živa objesila na udicu. Na putu su im parali odjeću i tukli kundacima. Potom unakaženu ženu izvuku do kraja, veselo se smijući, kao nabijenu marihuanom.
  Elizabeth je šapnula:
  - I postoji li granica njihovim zvjerstvima! Ko ih je rodio, žena ili vučica!
  Valentina je sa strašću rekla:
  Nikada nećemo oprostiti i nikada zaboraviti! Za svaki njihov zločin, nacisti će dobro platiti.
  Elizabeta je odgovorila:
  - Ovo nije dovoljno za sve naciste u Njemačkoj.
  Valentina se našalila:
  - Šta ostaje, onda u Japan!
  Glavni nacista se i dalje nije smirio, ludilo je gorelo u njegovim tupim očima, mala usta su mu se iskrivila:
  Sad te upozoravam! Odvest ćemo vas na teritoriju Njemačke. Oni koji se budu dobro ponašali imaće dobro mesto, hranu, a u budućnosti i počasno državljanstvo Velike Nemačke. Ali ako neko pobjegne, onda ću za svakog bjegunca narediti da se dvadeset talaca živi spali. Razumiješ li me! - Rik zlikovca se pojačao. - A sada ćete jasno videti šta znači neposlušnost Fireru.
  Nacisti su pohrlili u koloni civila i izabrali desetak najružnijih. Njih su bez ceremonije vukli za kosu i zbacili na gomilu. Nakon toga, esesovci su počeli da uvijaju žene bodljikavom žicom. Očajnički su pokušali pobjeći. Kao odgovor, dobili su kundake po ramenima i u grudima (koji nisu gubili svijest).
  Debeli policajac se nasmejao.
  - Pa, sad baklja za njih! Neka "uživaju" u bolu!
  I opet idiotski kikot fašističkih zvijeri. Trojica SS-ovaca degenerisanih fizionomija izvukli su rezervoar iz benzina i odvrnuli poklopac. Uprkos udaljenosti, do Elizabeth je stigao odvratan miris goriva. Čini se da je to bio niskooktanski benzin dobijen procesom hidrolize uglja. Uz svu brojnu opremu, Fuhrer nije imao dovoljno prirodne nafte, čak ni uzimajući u obzir zalihe SSSR-a i okupiranih afričkih kolonija, pa su fizičari Trećeg Rajha pokazali domišljatost. Ovaj benzin je imao posebnost, nižu temperaturu sagorevanja u odnosu na uobičajenu, a takođe i činjenicu da je počeo da se smrzava već na devet stepeni ispod nule. Vremenom će to uticati na tok rata. Upletene metalnom bodljikavom žicom, žene su očajnički mahale rukama (one koje su ih imale slobodne), nacisti su, smiješeći se i pokazujući jezike, vikali nešto na njemačkom.
  . POGLAVLJE #8
  Tenk E-50 je već dobio mnogo pogodaka. Ali ratnici su naleteli na čitavo bure nitroglicerina. Spremnik je eksplodirao, što je potpuno odnijelo sve valjke. A ratnici su bili bez automobila. Dok su tražili još jedan tenk, ljepotice su uronile u vrlo zanimljive uspomene na četrdeset prvu godinu.
  Jao, ispostavilo se da je tako ugodan Gerdin san bio kratak. Ponovo ustajanje i vježbanje. Međutim, djevojke nisu razmišljale o kompleksiranju zbog ovoga. Čak su i radili s posebnim entuzijazmom. Madeleine je u međuvremenu odlučila da malo diverzificira fizičku aktivnost i djevojke su upregnute u specijalna kolica na kojima su stajali tenkovi. Komandir SS čete je radosno rekao:
  - Evo, cure, mi ćemo uštedjeti malo goriva, a vas ćemo obučiti. Nova vrsta opterećenja, sa primenjenom vrednošću!
  Kada djevojke u kupaćim kostimima vuku tenke, pa čak i znoje pod užarenim suncem, to je cool prizor. Ali devojke moraju da oslone bose noge na pesak i oštro kamenje. Ustani i ne odustaj....
  Gerda je teško hvatala dah, filozofski primijetila:
  - Divno je, naravno, ali... Tako sada ličimo na robove starog Egipta. I mi vučemo najteži teret, ali nas bar ne biju!
  Charlotte se složila:
  - Naravno, ne tuku, ali to ne olakšava! Iako ne - to je samo fitnes u kombinaciji sa dizanjem tegova!
  Gerda je pokušala skrenuti razgovor na drugu temu:
  - Šta mislite, da Aleksandar Veliki nije umro tako mlad, zauzeo bi Rim, a potom i ceo svet?
  Charlotte je odgovorila nakon pauze, otresajući znoj:
  - Teško je reći... Uostalom, planirao je pohod protiv neposlušnih Arapa... Ali, naravno, imao je šansu! Mada bi nam trebalo biti drago što nije uspio!
  - Zašto?! - iznenadila se Gerda, ispravljajući remen trljajući rame.
  Šarlot, cereći se zubima, odgovori:
  - Zato što bi Hitlera u ovom slučaju bilo preteško nadmašiti. I tako će proći još dvije hiljade godina i na pitanje ko je bio najbolji i najveći komandant svih vremena i naroda slijedi nedvosmislen odgovor - Firer Njemačke!
  Gerda je jače poljubila remen:
  - Da, Adolf Hitler je već nadmašio Napoleona... Ovo će postati posebno očigledno: kada uzmemo Egipat, taj Napoleon je propao! I tamo, sve do Indije.... Ali glavna stvar je, naravno, iskrcavanje u Britaniju...
  Charlotte je čvrsto potvrdila:
  - Ono što Napoleon nije uspio: ući u London, Vermaht će učiniti pod vođstvom Adolfa Hitlera! Samo je zanimljivo, hoćemo li započeti invaziju na Rusiju, prije ili poslije?
  Gerda reče sa sumnjom:
  - Mislim da je bolje nakon... Napoleon je, inače, upropastio cijelu vojsku u Rusiji. Ali mi nismo Francuzi. Žabe nisu baš sposobni ratnici!
  Moćna plavuša, povlačeći za sobom remen, ušla je u razgovor. Glas joj je djelovao vrlo tiho, kao muški, iako je figura bila ženstvena i privlačna:
  - Da, Francuzi su pomalo kukavički, ali njihova tehnika nikako nije loša. Video sam kako je Ziz-35, nekažnjeno, probio oklop nemačkih T-4. Čak sam se i posramio naše opreme... Tako su i "Matilde" Britanaca. Granata im može razbiti gusjenice, ali probiti oklop... Uzeli su je topovi 88 milimetara, ali imamo ih vrlo malo. Ostaje samo udariti na staze i imobilizirati ... Generalno, Britanci su jaki i u avijaciji ...
  Gerda je ovdje zadrhtala i uprkos vrućini osjetila je jezu:
  - Pa da nas nađu u pustinji i bacaju bombe na tenkove!
  Plavokosa žena-heroj tešila je:
  - Samo ronilački bombarderi sa iskusnim asovima zaista mogu ući u tenk. Dakle, vjerovatnoća da ćemo na njih naletjeti je mala. Osim toga, vjerujem u našu sreću.
  Nastupila je bolna pauza. Desetak vučica upregnuto je u svaka kola sa cisternom. Kretale su se u dvije male kolone, takve preplanule, mišićave djevojke... Kako je bilo lijepo... A dine su izgledale ružičaste u boji sunca. Neverovatan pejzaž....
  Nedaleko od djevojaka, SS pukovnik Dess, sa desetak arapskih vozača i dva velika nasilnika, kretao se pustinjom. Noge dječaka vodiča su zapaljene i on je milostivo stavljen na magarca. Pukovnik Das se namrštio s gađenjem, zbog nedostatka vode, nomadski goniči su bili neoprani i smrdili su. I dan je ispao vruć, čak i po standardima afričke obale, jer je vjetar donosio dah pakla iz Sahare. Morao sam se oznojiti. Činilo se da je put dug. Dess se osjećala kao potpuni idiot. Može izgubiti nekoliko dana zbog dječaka koji laže iz tri kutije. A dobit će i disciplinsku kaznu, jer je bio odsutan... Istina, njemačke trupe ne planiraju napad u narednim danima, a čak i ovdje, na granici s Libijom i Tunisom, postoji prilično duboka pozadina. Pa, uvijek se može smisliti razlog za izostanak... Ali to je ipak kocka, i... Nema pohlepe jače od argumenata razuma.
  Dess se vozi u hladu na kamili, pije araku sa niskim alkoholom. Iako je ovo piće možda jače od rakije, ali po ovoj vrućini je samoubilačko. Krajolik okolo je nezanimljiv, a višemjesečna služba već je postala dosadna. Dess pokušava da zamisli koliko blaga može imati šeik... Tunis se nalazi pored Alžira i tu su gusari često skrivali blago. Pa, gusari, odnosno privatnik u službi turskog sultana, često su bili i sami šeici. Osim toga, u Tunisu postoje rudnici zlata, a iskopani su i smaragdi. Istina, s dolaskom Francuza, vađenje smaragda je izumrlo ... Zašto? Zbog britanskog monopola, nespremnosti da se smanje cijena indijskih smaragda, što je dovelo do zamrzavanja razvoja u kolonijama Francuske. A zlato se uglavnom kopalo na lakim mjestima, a oni su bili previše lijeni da kopaju duboke rudnike... Des je mislio da su, ipak, Francuzi vjerovatno najlijenija i najfrivolnija nacija u Evropi. Iako se ne može reći da su to loši ratnici... Napoleon Bonaparte je, na primjer, osvojio Evropu, a to se ne može postići beskorisnim vojnicima. I zaista, šta je Napoleon imao genijalnog? Jednostavna taktika, brza tranzicija, udar svom snagom, zaobilaženje sa bokova i pokušaji odlaska u pozadinu... Ako je Fridrih Veliki razvio najnoviju i najefikasniju linearnu taktiku, onda je Napoleon jednostavno imitirao Aleksandra Velikog. .. Da, takva taktika je donijela uspjeh, ali dogovorite ko će sve trupe Makedonije ili Napoleona koje se brzo kreću upasti u zasjedu, ili će biti slomljene i ubijene u maršu. Na kraju, kod Waterlooa, Blucher i Wellington su uhvatili Bonapartea na njegovom riskantnom manevru. To je kao kratak udarac šakom susresti se sa širokim zamahom boksera. I Napoleon je nokautiran... Ruske trupe, inače, nisu porazile Bonaparta u bitci, već su ga uzele uz pomoć opšteg mraza, epidemija i partizana.
  Šta on misli o Hitleru? Isprva su, naravno, postojale misli da je Firer samo kaplar i nadobudnik, sin bivšeg obućara... Na predsjedničkim izborima više je volio starog Hindenburga, iako je shvatio da je osamdesetogodišnjak jednostavno nije mogao fizički da se nosi sa dužnostima diktatora! Ali Hitler nije volio sirotinju - domorodac sa dna! Ali onda, kada je Adolf imenovan za kancelara Rajha, ipak je dao svoj glas nacionalsocijalistima, jer nije bilo druge čvrste desničarske snage. Da, jurišnici su ga, zapravo, impresionirali čitava vojska. Ali postojala je sumnja da će Hitler zadržati vlast, posebno tokom krize, strašne depresije, da Njemačka neće potpuno propasti.
  Ali Hitler je od samog početka krenuo u teško uspostavljanje reda, zabranjujući komuniste, a potom i druge partije. Rastjerao sindikate, zamijenivši ih radničkim frontom. Postao je pravi diktator, sa jednopartijskim sistemom. I podigao privredu, preopremio vojsku. Ali ipak, Dess se nije slagao sa svime što je Firer uradio. Na primjer, zašto bi se tako velika sredstva trošila na program: "Radi kroz radost!" i odvesti radnike na odmor, u Norvešku, Francusku, pa čak i na Kanarska ostrva. Zar ne bi bilo bolje sa ovim sredstvima izgraditi nekoliko dodatnih fabrika tenkova ili preduzeća za proizvodnju aviona? Ili uzmite Folksvagen projekat, narodni automobil - koliko bi tenkova moglo da se napravi... Uopšte, Hitler je pokušao da sedi na dve stolice, da podigne životni standard i modernizuje vojsku. Međutim, ako jurite dva zeca, nećete uhvatiti nijednog. Dess je bio u srodstvu sa glavnim ekonomistom Trećeg Rajha, Stachom, i bio je dobro svjestan opštih karakteristika njemačke privrede. Njemačka je ušla u rat sa Poljskom, imajući municiju za samo tri sedmice (!) intenzivnih neprijateljstava. Tada bi saveznici napali, iz Trećeg Rajha bi ostale vatrene žile. Hitler je započeo ofanzivu na Francusku, dajući i tenkove i topove, osoblje i avione! Ali pobijedio je žabe, a da se nije ni trgnuo. Zatim napad na Englesku... Ovdje je Hitler pogrešno izračunao, trebalo je dokrajčiti Britaniju pod Duckerom, a onda još u julu, koristeći brodove njemačke trgovačke flote (a nije bila mala), iskrcati trupe na ostrva. Tada bi postao gospodar situacije. Ali Firer se nije usudio, možda se plašeći da će britanski linijski brodovi potopiti transporte sa trupama... Ali suština je da je u tom trenutku u Britaniji vladala tolika panika i zbrka, te je osmatranje mora bilo ispravno. neorganizovano, da je postojala vrlo velika šansa, kao vremena za brzo iznenadno sletanje. Pa, na kopnu, Engleska nije imala čemu da se suprotstavi. Bar kvalitativno... Ali Hitler je izgubio vrijeme, i u septembru je Čerčil izgovorio istorijsku frazu: Hitlerova pozicija je briljantna i... beznadežna. Nakon toga, sam Dess je otišao u britansku obavještajnu službu. Iako je Firer izgubio bitku za Englesku, odnos gubitaka je bio otprilike jedan prema jedan, a ako pretpostavimo da je oko dvadeset pet posto aviona oborenih od strane protivavionske artiljerije, onda su nemački asovi bili čak i bolji od engleskih. . Da, i avioni nisu ništa lošiji, možda čak i ME-109 (F) i bolji od lavljeg jata. U svakom slučaju, u Africi je odnos snaga i gubitaka u zraku još povoljniji nego u Britaniji. Godina 1940, koja je tako sjajno počela, na kraju je donijela mnoga razočarenja. Izgubili smo mnogo jakih asova i aviona, a čak je i Musolinijev saveznik sramno pretučen u Grčkoj. Ali imao je tako veliku prednost u snazi. A onda je na početku godine bila šteta, Italija je izgubila Etiopiju, Somaliju, veći dio Libije, a štaviše, u svim bitkama Britanci su bili znatno (nekoliko puta!) brojčano nadmašeni. Zarobljene su stotine hiljada tjestenine. Pa, kako ne vjerovati u skori kolaps Trećeg Rajha, posebno u pozadini sve veće pomoći njemačkim neprijateljima iz Sjedinjenih Država. Ali onda, opet, vaga se okrenula prema Trećem Rajhu. Rommel je porazio Britance i zauzeo Kollencourt, zatim Jugoslaviju, Grčka je pala za dvije sedmice, zatim ostrvo Krit. Dess se čak radovao Nijemcima, ali je postojao i strah od razotkrivanja. Međutim, sada je druga briga hoće li Nemci napasti SSSR. Štah je rekao da je Hitler već doneo načelnu odluku, ali konačni datumi još nisu jasni. Najčešće se naziva 22. jun, datum predaje Francuske...
  Malo je vjerovatno da će Njemačka izdržati rat, na dva fronta, osim ako se, naravno, ne završi u četrdeset prvom i prije zime... A zimi, Nijemci uopće nisu spremni za borbu... Ali ako Staljin onda kapitulira... Međutim, čak i ako nemaju vremena Ako Nemci zauzmu Moskvu, onda Rusi teško da će moći da stvore tehnički dovoljno moćnu grupaciju. Koliko su oružja pustili tokom Prvog svetskog rata? U poređenju sa Njemačkom, to je potpuno bezveze! Dakle, malo je vjerovatno da će nas Rusi iznenaditi nečim drugim osim velikim masama pješadije.
  Šta drugo može biti? Najvjerovatnije će rat trajati još nekoliko godina i završiti remijem. Britanija nikada neće moći skupiti toliki broj vojnika da porazi veličanstvene i dobro uvježbane jedinice Wehrmachta, a Njemačka teško da će moći potisnuti neosvojiva ostrva avionima i mornaricom, a Sjedinjene Države će biti ograničene na ekonomsku pomoć . Uostalom, američki laik neće shvatiti zašto Jenkiji moraju umrijeti, zbog nekakve Evrope. Pa, ruski narod je tvrdoglav, partizaniće se, rat će se otezati, ali neće imati snage da krene u odlučnu ofanzivu. Najvjerovatnije, Britanija neće moći zadržati sjevernu Afriku... Ukratko, najvjerovatniji ishod je da je Treći Rajh veliko carstvo, ali ne svjetsko, već postoji...
  To je upravo ono što je Dess željela: poraz Britanije i zauzimanje ostrva prepuni su razotkrivanja (iako tajna služba može imati vremena da uništi dosije i sve dokaze, ali onda kamo sreće!). Naravno, nisam želeo da Treći Rajh izgubi, odnosno svoju domovinu sa režimom, što je esesovcu sasvim odgovaralo. Remi je bio najbolji!
  Mali karavan puzi po pijesku. Jedan od arapskih vozača otpjevao je turobnu pjesmu. U isto vrijeme često spominjanje Allaha. Dess je tada pomislio, zašto muslimani smatraju da je ispravno i dobro za sebe da što češće izgovaraju Allahovo ime? Ovdje u kršćanstvu, naprotiv - ne pamti ime Božje uzalud! Ovdje su Jevreji čak zaboravili pravo ime svog Boga - uostalom, Jehova je kasniji oblik izgovora... Generalno, Dess nije volio Bibliju i slabog Krista, čak se čudio kako ratoborni Rimljani, veliki da li bi imperija sa kultom snage mogla prihvatiti takvu u osnovi pacifističku doktrinu? Čak i da pacifizam kršćanstva nije ometao vođenje rata, već samu osnovu doktrine... Voli svog neprijatelja - trebalo je odbaciti rimsku elitu, a ne samo elitu.
  Ali kršćanstvo se ukorijenilo, pa čak ni kolaps Rimskog carstva nije utjecao na njega: i varvari su prihvatili ovu doktrinu, uprkos svoj njenoj neprirodnosti. Iako ga, naravno, nisu posebno pratili. Na primjer, pacifizam nije ometao postojanje militantnih redova. Konkretno, trampileri, koji su, inače, također koristili svastiku i smatrali novac svojim Bogom! Pa govore jedno, a rade drugo! Hitler je u tom pogledu bio mnogo dosljedniji! Šta kaže, to i radi! Bez licemjernih izjava, o ljubavi prema bližnjem!
  Međutim, nevjerovatno je da je crkveni sistem, izgrađen na obmanama i lažima, trajao toliko vjekova! Pa čak je i napredak samo malo uspio uzdrmati svoje temelje.
  Negdje u daljini čuo se zvuk motora; sudeći po tonu - to su bili avioni. Dess je, međutim, očekivao da će ih Britanci, pošto su obukli ogrtače, zamijeniti za Arape i neće otvoriti vatru. Veliki telohranitelj Hans pokazao je protivoklopnu pušku iz koje je, inače, moguće, povremeno, oboriti borca (iako ne bez poteškoća, u smislu pogađanja!).
  Ali avioni se nikada nisu pojavili, proletjeli su... Nakon toga su Arapi ponovo počeli tužno pjevati... Dess je opalio iz pištolja, toliko da je tamnocrvenom čovjeku zapelo uvo. Arap se srušio od straha. A SS pukovnik je opsovao:
  - Prestani da zavijaš šakali! Tiho, rave, ali brže!
  Vozači nomadi su pokupili svog nesretnog partnera i nastavili put. Iako su im se lica zamutila, niko se nije usudio da gunđa... SS pukovnik je pogladio cev pištolja (inače po specijalnoj narudžbi!), kakav odličan argument... U svakom slučaju!
  Pitam se ako ih Rusi prvi napadnu, da li će Nemci moći da izdrže sličan nalet azijske vojske? U Prvom svjetskom ratu Rusi su pretrpjeli ogromne gubitke, u većini slučajeva su se ponašali krajnje glupo, ali su ipak sputali velike snage kajzerske Njemačke... A onda su i pod Brusilovim pustili Austrijance da puše u kanalizaciju.... Dakle, rat za njih nije sasvim loša mačka... A ako se sjećate sedmogodišnjaka... Čak je i Fridrih Veliki popustio pred vojskom proste Rusije! Ne, Ruse nikako ne treba potcenjivati, totalitarni komunistički režim ih je još više ojačao! Staljin je podigao nivo discipline sovjetskih trupa, industrijske proizvodnje i snabdevanja. Jako pritisnuta korupcija, što znači da sada nije vrijeme Nikole II! Dakle, SSSR je vrlo opasan neprijatelj, možda čak i smrtonosan, pogotovo ako udari prvi! U modernom ratovanju faktor iznenađenja je od velike važnosti, kao i tokom antičkih ratova. Šta ako izgubimo, onda za razliku od Prvog svetskog rata neće biti osvete! Zemlje pobjednice više neće dozvoliti da se to radi.... Mada ako počnu trvenja između SSSR-a i Zapada, jer ekspanzija nije ništa manje karakteristična za komunizam od fašizma, onda će to biti... Nova njemačka civilizacija će procvjetati na leševima datih kapitalista i istočnih komesara . Ko je protiv nas i dalje će biti sa nama! A možda će doći do velike antiboljševičke koalicije!
  Hans, ćuteći do sela, iznenada upita pukovnika:
  "Možda stati i ponovo ispitati ovisnika?"
  Dess je negativno odmahnuo ljutito glavom.
  - Nema smisla! Neće reći ništa novo.
  - Onda ćemo možda ručati, u stomaku mi zavija mećava?
  SS pukovnik je bio iznenađen:
  Šta želite da jedete po ovoj vrućini?
  Hans je klimnuo glavom.
  - Hoću da jedem uvek!
  Dess je pogledala u sunce, već je prešlo zenit, zaista je prošlo četiri sata i bilo je vrijeme da se zaustavi. Arapi su jeli odvojeno okupljeni u krug, trojica nacista nisu prezirali meso i pivo. Pa su se oglasili, Dess se čak na kratko zaboravio u snu ....
  I vidio sam nešto ludo... Neki insekti, isprva mali, a onda rastu i postaju sve strašniji... A čeljusti su im općenito monstruozne, takav potpuni deformitet! Pukovnik je osjetio da se guši, grčevito se trgnuo i probudio. Ne, sve je bilo mirno, dva gvozdena SS vojnika u pripravnosti, pa opet na putu.
  Gerda i Charlotte su cijeli dan bile na najtežem poslu, a onda su zaspale kao mrtve i uronile u svoj svijet.
  Bio je ogroman hologram sa stadionom na kojem su se odvijale moderne borbe gladijatora. Stadion je bio ogroman sa mnogo miliona ljudi. Pobesnelo je šareno more. Došlo je do bitke između gladijatorice Gerde i poluinteligentnog stvorenja iz lige mračnih svjetova, magline prašine.
  Gerda je izašla prva. Bila je živahna, fleksibilna djevojka, sa snježnobijelom bisernom frizurom. Ratnik je napravio trostruki salto, okrećući se po areni. Po običaju, na sebi je imala samo tanak grudnjak i gaćice, posebno da se oružje ne bi moglo sakriti. I tako se polugola morala boriti samo sa jednim svjetlosnim mačem. Međutim, takvo oružje je također prilično efikasno. Uslovi bitke nisu najudobniji, poluradioaktivno kamenje sija ispod gracioznih bosih nogu devojke. Ona se, naravno, smiješi, trudeći se da ne odaje bol.
  Gerda je preplavljena energijom, ponovo skače i izvodi petostruki salto.
  - To sam ja!
  A njena nemirna prijateljica Šarlot objašnjava svom dečku:
  - Pre borbe ova devojka je pažljivo skenirana, u njoj ne bi trebalo da bude ni jedan čip ili nešto elektronsko. Također provjeravaju djevojku na prisustvo tuđe magije. Odnosno, gladijator se može osloniti ili samo na svoje tijelo, ili na oštar um. Međutim, Gerda nikada nije bila budala i prostak.
  U šta sam sumnjao? - Upitan izgleda kao mladić iz Apolla.
  - Ne! Ali petostruki salto, bez elektronike, pokazatelj je dobre kondicije. Stoga su svi u čudu, da li bi vaše gimnastičarke mogle tako nešto da urade? Charlotte je lukavo namignula.
  - Tri mogu, pet ne! Da, i skočila je vrlo visoko sa kratkim zaletom! - Mladi heroj raširi ruke.
  - Tolika je moć! Moć Trećeg Rajha i u drugim svjetovima.
  U međuvremenu su se vršile opklade. Dok je slijep do pojave neprijatelja. Čini se da je Gerda bila dobro poznata i voljena bez obzira na rasu ili vrstu.
  Gladijatorka je pritrčala i prvo izvela šestostruki salto, a potom i sedmostruki. Zatim se naklonila publici. Mišići su joj se ljuljali poput talasa mora, općenito, djevojka je izgledala impresivno: tipična Amazonka. Međutim, lakše je srušiti zvijezdu kamenom nego pronaći ružnu djevojku u Velikom svemirskom carstvu Njemačke.
  - U našim selima ima žena: kojima ljubav i čast, zaustaviće konja u galopu, ući će u zapaljenu kolibu. pjevala je Charlotte.
  Velika većina neprijavljenih opklada je bila u korist Gerde. Istina, većina javnosti je čekala da se pojavi njen protivnik.
  I čekao. Džinovske kapije su se razdvojile, a ogromna lešina počela je da puzi na platformu. Bio je to pravi dinosaurus, poput grabljivice, samo što je imao više od trideset pipaka. I ogroman, najmanje osamdeset tona, debeli oklop. Džin iz životinjskog sveta.
  Milioni grla, urlali, cvilili, cvrkutali, ispunjeni slavujem. Očigledno ih je div impresionirao.
  - Kladi se pametno! - Kompjuter tutnji.
  - Na koga! - Publika skandira.
  - Friplodof se zove! Cosa Nostra!
  Inogalakti svih pruga pravili su opklade različitih nivoa. Ovdje u uzbuđenju na koje se klade, dovodeći stvar do miliona. Neki od onih koji su se u mraku kladili na djevojku Gerdu: ponovo pregovarali o opkladi, za još veći iznos! Cosa Nostra ih je impresionirala!
  Uslijedile su objave.
  - Gladijator Gerda ima pedeset osam borbi i nula poraza, Koza Nostra ima sto osamdeset četiri borbe i niko nije ostao živ. Stavite svoje opklade!
  Kladile su se i devojke iz SS bataljona "Vukovi", ali su za Gerdu navijali svi osim strogog komandanta Madlen. Dakle, opklade su jednostrane.
  Haupmann Madeleine, kako i treba, ima posebno mišljenje da se šefica ne ističe u odnosu na svoje podređene. Devojke su to veoma dobro razumele, nije im posebno smetalo.
  Samo je Šarlotin prijatelj turobno primetio:
  Bolje izgubiti novac nego izdati takvu djevojku. Taj novac je kvarljiv, teško da će se neko nahraniti odvratnim papirom...
  - Pa dobro je ako si tako nezainteresovan! Možda bismo hteli da se borimo? Madeleine je strogo skupila obrve.
  - Ne brini! - rekla je vesela vučica Berta. - Mogu li me prevesti u gladijatorsku dvoranu?
  "Još nemamo tako moćnu magiju." Charlotte je prigovorila mršteći se. - Uspijte obuzdati svoju želju: ubijte sve neprijatelje bez odlaganja, jer će osveta ionako doći, ljudi se ne mogu uništavati kao stoka!
  - Razumno rečeno! - rekao je njen prijatelj Apolo.
  U areni se oglasio signal i borba je počela: ogromni dinosaurus Cosa Nostra skočio je naprijed. Od udara tako kolosalne mase, poluradioaktivni premaz prstena je vibrirao.
  Charlotte je primijetila:
  - Ima specifično ime. Zašto Cosa Nostra?
  Plavuša s blago ljubičastom nijansom, Berta je iznijela verziju:
  -Možda je to zbog činjenice da je u jednoj drevnoj televizijskoj seriji Cosa Nostra bila neobično kul mafija, koja je stvarala svoj virtuelni svijet dinosaurusa kako bi uhvatila svemir!
  - I šta? Charlotte nije razumjela.
  - I inogalakti su izgledali, i bili su impresionirani. - Nisam baš siguran da je Bertha predložila.
  Sve što je nemoguće moguće je u svemiru! To osvajamo svojom nepromjenjivom snagom! pjevala je Charlotte. - I vojnici Rajha se nikada neće povući, on je kao sjajna zvijezda - iskoristite trenutke.
  Iskusna Gerda (odjednom je imala čudno pamćenje) nije žurila s napadom. Čekala je čudovište, skačući u stranu ili samo malo kada bi došao na opasnu udaljenost i pokušao da ga zgnječi. Zvijer je bila vrlo brza, ali je zbog velike mase bila inertna i često je promašivala.
  Gerda je, zauzvrat, proučavala njegove manevre, ako je neprijatelj dobio sto osamdeset i četiri bitke, onda to znači da i on ima snage. Istina, većina borbi je najvjerovatnije pala na iste životinje kao i on.
  Kad se sudare dva podjednako glupa čudovišta i pobjeđuje onaj koji je veći.
  Međutim, morate dobro pogledati, ima puno pipaka i oni su oštri, zakrivljeni poput šipke, moguće otrovni.
  Mišići Gerdine štampe igraju, ona se migolji kao kobra uz zvuke fakirove lule. Grudi joj se tresu, a Šarlotin fantastično zgodan dečko uhvati sebe kako misli da želi da je vidi celu, golu poput drevne grčke boginje.
  Čudovište je promašilo nekoliko puta, ali nije usporilo. Bilo je evidentno da je to stvorenje pakla, spremno da progoni djevojku metodičnošću mašine.
  Gerda je ponovo skočila, uputivši poljubac gomili. Figurica ratnika počela je da blista od znoja koji je izašao. Bio je poput uglačane i uglačane bronze.
  - Da, pametna devojko! - Napravljeno sa divljenjem Berta. "Ne bih imao ništa protiv da i sam plešem u areni.
  - I ne bih odbio! - Govoreći tako, Šarlotin atletski momak je bio malo lukav. Sigurno je osjetio neko uzbuđenje i želju za borbom. Istovremeno je bio svjestan opasnosti od sudara sa divom.
  Charlotte je agresivno primijetila:
  - Ne borim se ništa gore od nje!
  Očigledno, pošto je posmatrala pokrete do mile volje, Gerda je skočila kao skakavac. Njen svetlosni mač je bljesnuo, odsecajući pipke zamahom. Letjeli su u različitim smjerovima, prskajući plavu i smeđu krv. Nekoliko kapi palo je na bose, tamne noge djevojke. Elastična koža se smanjila, gladiatorka ju je otresla, ali su opekotine ostale.
  - Vau, ti otrovno kopile. - Njena dugotrpljiva žuljeva stopala hodala su preko trnja i gorućih rana, tijela čudovišta. Devojčica je uspela da zakorači, tako da nije izdubila nogu.
  Berta reče u iskrenom divljenju:
  - Virtuoz! Kao genije koji svira muzički instrument. Bilo bi lijepo napraviti kompoziciju.
  Šarlotin ljubavnik se nasmijao.
  - I ta teorija ne treba da zaostaje za praksom.
  Čudovište se izvrnulo, zbog čega je djevojka skočila s leđa. Nekoliko puta se prevrnula u vazduhu, iskočivši ispod posmatranja desetak kristalnih očiju čudovišta.
  Berta je čak skočila od oduševljenja:
  - Spreman sam! Tamo! - uzviknula je.
  - Gde-gde! Odakle si i gdje si? - oponaša Šarlot.
  Gerda je ponovo napala dinosaurusa. Odlučila je djelovati u kratkim naletima i po mogućnosti izbjeći da je udari otrov. Svjetlosni mač radi na principu erupcije fotona u stabilnom poluprostoru, što omogućava da se probije bukvalno sve uz minimalni utrošak energije. Djevojka to koristi. Istina, u ovom slučaju, gladijatorski mač je nabijen minimalnom energijom, što znači da ne seče tako jako i brzo koliko je borac želio. I uopšte, kakva je svađa kada jedan partner samo pobedi drugog. Neophodno je da i negativni lik ima šansu, inače publika jednostavno neće ići na takve nastupe. Sreća je promenljiva stvar...
  Ovog puta, Gerda je napravila malu grešku. Pipci u sredini bili su mnogo brži od onih sa strane čudovišta. Jedna od njih je ubola nož u grudi, prorezavši joj grudnjak. Gole grudi su se tresle, Charlottin dečko je pregledao njihove rubinske bradavice, koje su blistale na svjetlosti nekoliko vanzemaljskih sunaca.
  Uslijedio je još jedan udarac: Gerda je odsjekla par pipaka, ali joj je desna strana prsa bila odsječena, curila je djevojačka krv.
  Gladijatorka je odsjekla još jedan pipak i skočila sa barijere.
  Povrh svega, temperatura kaldrme je počela da raste. Očigledno, hteli su da poguraju borce na bliže zbližavanje i brzi rasplet.
  Gerda se nije mogla zaustaviti, ni na sekundu, bose su joj noge gorjele, žuljale kao na srednjovjekovnom stalku.
  Šarlotin dečko je iznenađeno primetio:
  Zašto djevojka nije obula sandale? -Na kraju krajeva, goreće joj divne noge!
  Charlotte je objasnila:
  - Takav običaj! Generalno, gladijator mora da trpi bol, posebno ako je žena. Publika je zadovoljna kada se muče oni koji se tuku.
  - Kosmički sadizam! - Rezime "Apolo".
  Djevojci to nije olakšalo posao. Morala je ponovo da se baci na čudovište. Ovog puta, njene žrtve bile su oči stvorenja iz tamnih sazvežđa. Iskustvo je govorilo gladiatorki da se najčešće mozak nalazi bliže očima. Iz onoga što? Budući da je potrebno obraditi previše informacija koje nisu oslabljene dugim kanalom prijenosa. Stoga je ratnik, koji nije bio upoznat sa strukturom stvorenja, pokušao pronaći mozak.
  Jedno za drugim, udarila je u četiri oka, ali je i sama dobila nekoliko ogrebotina. Čudovište je urlalo, kao da je i osjećalo bol. I za razliku od čovjeka, ona to neće izdržati.
  Charlotte je to primijetila i zaključila aforizam:
  - Što je glasniji urlik - um je tiši, ton je viši - inteligencija je niža!
  - Tačna primedba! Apolon se složio. - Petao nije najistaknutiji komandant!
  Gerda se povukla, još jedan iskorak pipaka prebrze životinje udario je u ploču za pritiskanje, probijajući se kroz nju, gotovo do grebena. Vidi se da je čak i stomak patio. Srećom, bio je prazan, niko se nije prežderao prije borbe.
  Sada je gladijatorica shvatila da bi mogla izgubiti bitku, uprkos privremenim uspjesima. Kamenje je postalo toliko vruće da je čak i čudovište osjetilo njihovu toplinu kroz kosti na nogama. Gerdu je spasila samo snažna kondicija njenih udova. Djevojka, često bosa, plesala je na usijanom gvožđu, pokazujući izuzetnu izdržljivost. Istina, ova kaldrma bi mogla dati još više topline, poput nuklearnog reaktora, zbog poluradioaktivnog zračenja.
  Dakle, hrabrost nije napustila ljepotu, uprkos činjenici da je prijetnja smrću postala stvarna. A u ovakvoj borbi ne možete odustati. Tačnije, možete, ali u ovom slučaju to je najjača sramota za život.
  Apolon je upitao Charlotte:
  - I da ishod može biti samo smrt?!
  - Koliko ja poznajem Gerdu, ona neće napraviti nikakav drugi izbor za sebe!
  - Hrabro, nećeš ništa da kažeš, ali uspeo sam da se zaljubim u nju svim srcem i dušom! Rekavši to, dječak je duboko udahnuo.
  Djevojčica nije mogla da stoji i ponovo je skočila na školjku, dodirujući svoje opečene noge. Potrošio nekoliko jakih udaraca, napravio par skokova. Sada je počela da radi salto, sjeckano u hodu.
  - Ko nema lakoću leptira, neće izbeći da ga mreža zgnječi! - Izgovorila je frazu koja je od davnina postala krilata. Tako se gumena lisica, bokserski pesnik, i dalje borila. Rizikovao je i život, ali u manjoj mjeri nije imao tako ozbiljnog, a što je najvažnije, teškog protivnika.
  Charlotte ju je podstakla, plačući srceparajuće:
  - Preseci mu stomak. Kod nekih od ovih stvorenja, mozak se nalazi odmah pored želuca.
  Apolon je izjavio:
  - Možeš li nešto učiniti da joj pomogneš? Kao magija?
  Charlotte je odmahnula glavom.
  - Magija ne radi u areni. Da li je to nešto neobično i izuzetno snažno.
  "Još nisam savladao magiju talasa!" - uzdahnuo je napisani mladi zgodan muškarac.
  - Ali ja je savršeno poznajem. - hvali se vilenjak, neočekivano uvučen u njihovo društvo. - Ljudi i magija su jedno!
  Gerda je skočila još nekoliko puta, a onda je iznenada izletjela oštrica, krenula je prebrzo, ne dajući joj da odskoči. Djevojka je jedva imala vremena da podigne ruku. Od strašnog udarca, slomljena je i oštrica i ruka, gladijatorova ruka je opuštena.
  - Evo još jedne udice! - odgovorila je, brišući znoj s Bertova lica. - Šta će sad biti.
  Charlotte je pozvala djevojku Gerdu.
  - Zaroni ispod! Čini mi se da se sjećam gdje ova stvorenja imaju nervni centar.
  - Reci joj! uzviknuo je Šarlotin ljubavnik.
  - Nemoguće! - Odsjeci vatrenu crvenokosu djevojku.
  Gerda se još očajnije posekla, dubok ožiljak joj je prošao preko lica, posekao obraz. Još jednom se navukla. Oštećena je šaka, ali desna, gdje je bio mač, i dalje je operisana.
  Publika je poludjela, a većina, što je bilo strašno, navijala je za čudovište! Očigledno umorni od Gerdinih stalnih pobjeda. Djevojka je, izgleda, bila potpuno navikla na ljubav gomile, to je bilo neugodno. Na trenutak je izgubila korak, za šta je odmah kažnjena, pipak joj je slomio nogu, kao isklesan od smeđeg mermera.
  Gerdina je brzina opala i ona se otkotrljala s leđa, zadobivši još jedan udarac koji joj je slomio ključnu kost. Lice joj se iskrivilo od bola, ali je ratnik kroz agoniju viknuo:
  - Neću slomiti!
  Djevojčica je pala postrance na usijanu kaldrmu, slomila par rebara, iza usta su joj izlazili mjehurići krvi. Začulo se zveckanje, čudovište je kročilo sa osamdeset tona lešine na zdravu nogu, zgnječivši ljepoticu. Iz devojke je krenuo dim i počela je da se grči.
  Apolon je vrisnuo:
  - Ona umire! Je li sve gotovo?
  Berda je cvilećim glasom šmrkala nos.
  - Vjerovatno da! Draga devojko, umireš, kakva si šteta!
  Charlotte sa svojim donjim vešom je primetila:
  - Ti nisi lezbejka, Berta?
  - Ni u kom slučaju! - Da bi dokazala svoje riječi, djevojka je nagnula Apolonu glavu i snažno ga poljubila u usne.
  Mladić ju je sagnuo kao odgovor. Kada se ovako strastveno ljubite - to je pravo čudo.
  - Pogledaj pažljivo! - prekinula je let njihove strasti Šarlot, međutim, u njenom tonu nije bilo ni kapi ljubomore.
  Zaista, ogromna usta dinosaurusa mutanta nagnuta su se nad djevojkom. I u tom trenutku, uz poslednji očajnički napor, gladijator je bacio mač u procep između neba i grla. Skliznuo je unutra. Gasovi nakupljeni u stomaku su pojurili, vatra je buknula iz usta, a eksplozijski talas je odbacio devojku. Koza nostra se razbila na nekoliko komada, spaljeno meso je odletjelo.
  Djevojčica je, nakon što je izgubila obje noge i ruke, ležala bez svijesti. Pored nje su se pojavili roboti. Na skeneru se pojavila slika grudnog koša, dva srca kucaju teško, ali ujednačeno u zdravom ženskom tijelu.
  - Gladijatorka Gerda je preživjela i dodijeljena joj je pobjeda! Dakle, sljedeći nastup će biti za tri minuta! - Glasno, ali bez ikakvih emocija oglasi kompjuter.
  - Opklade odigrane! - viknuo je neko, glasom jasno nezemaljskog porekla.
  Ono što je ostalo od Gerde je pokupljeno.
  "Apolon" (pa, ko bi pomislio) je ipak plakao:
  - I ova devojka će ostati zauvek osakaćena?
  Charlotte je tako snažno odmahnula glavom da je nekoliko čaša za vino odletjelo:
  - Vau! Dostignuća naše medicine su takva da će za nekoliko sati biti kao nova i neće ostati ni najmanja oštećenja. Pa reci mi glupi moj, gdje si vidio bogalje kod nas.
  . POGLAVLJE #9
  Elizabeth očajnički upita:
  - Hoće li ih zapaliti!
  Valentina je ljutito odgovorila:
  - Ne, pusti ih! Da, oni će dati kolače za put!
  Bosonoga Elizabeta je plakala:
  - I dalje je tako okrutno! Pa dobro, muškarci, ali žene, zašto moraju toliko da pate!
  Valentina je predložila:
  - Nemcima su potrebni Sloveni, samo kao robovi. Rob se mora bojati i pokoravati se! Ovo je diktat zasnovan na strahu! A da biste zastrašili, morate povrijediti!
  Golonoga Elizabeta blistala je plavim očima:
  - A za ljutnju treba da te povredi!
  Izbio je plamen, vatra se nije širila tako brzo kao kod običnog benzina, žene su jurile pokušavajući da pokidaju žicu, krv je curila iz njihovih tijela rastrganih iglama.
  Bosonogoj Elizabeti se činilo da vrijeme iznenađujuće polako puzi, poput serpentine, zapuhao je svjež vjetar, a tijelo, jedva prekriveno laganom košuljom, postalo je hladno.
  Plamen je konačno progutao sve mučenice, njihov vapaj je postao mnogo glasniji. Koža na očima bila je prekrivena mjehurićima i oguljena. Miris paljevine bivao je sve jači i jači. Bio je bolestan i devojkama su tekle suze iz očiju. Glavni fašista je zakukurio uz lukav smiješak:
  - Ako neko pobegne, sve ću vas spaliti! Heil! Hajl Hitler, najveći vladar univerzuma!
  Fašistički vojnici su vadili usne harmonike iz pojasa i veselo svirali! Štaviše, nacisti nisu patili od potpunog nedostatka sluha. Ali to je muziku učinilo još zlokobnijom.
  Debeli oficir zaurla na ruskom:
  - Muzika, muzika, muzika pljušti! To je tužno, onda stidljivo diše! Ko veselo pleše uz melodiju koja razvedri dušu! Muzika lije, muzika, muzika, daleko tugu, zaustavi Nemce da tuguju! Beskonačni, vječni, mladi, od kojih se tako želi živjeti!
  Njegov pomoćnik, crvenokosi oficir, zakukurio je:
  - Svi plešu! Pa, igrajte kučke ili ću vas sve spaliti!
  Djevojke su počele bojažljivo dodirivati bose noge. Glavni fašista je glasno viknuo mašući rukama:
  - Uživo! Pa kučke i kurve, hajde!
  Devojke su počele da se kreću mnogo brže u neslogi, ali to nije ličilo na kulturni ples, već je to bio divlji ples Papuanaca, obala Paragvaja!
  Nacisti su pritrčali ženama i tukli ih pesnicama po licu, cvileći nešto srceparajuće i grcajući.
  Glavni fašista je napravio gest. Dječak u obliku Hitlerjugenda donio mu je flašu konjaka! Debela svinja izvučena pravo iz grla, tečnost od četrdeset stepeni zagrijala je stomak. Borov je upitao dječaka, na uredan način:
  - Već ih imaš četrnaest, dozvoljavam ti da pucaš u bilo koju kurvu!
  Na dječakovom licu pojavilo se razočaranje.
  - I samo pucaj! Previše je mekano! uzviknuo je.
  Debeli gad je progunđao.
  - Šta želiš da joj uradiš?
  Dječak je odbrusio:
  - Zajeban na smrt, a onda zapaljen!
  - Dobro, hajde! Samo brže, ove junice još treba na vrijeme otjerati u Njemačku.
  Dječak, blistav u blistavim, debelo ulaštenim čizmama, kretao se duž niza žena. Opako se nacerio i okrutno osmehnuo. S vremena na vrijeme, mladi nacista je zastajao i udarao ovu ili onu ženu u stomak, ali ona nije napravila izbor.
  Elizabeth se molila nekome nepoznatom - ali ne i meni! Ali mladić se samo zaustavio ispred nje i pokazao prstom:
  - Ovo je moja kurva!
  Elizabeth se ukočila, izdajnički drhteći, a njeno preplanulo lice je prebledelo. Glavni fašista se neočekivano usprotivio:
  - Devet!
  Fašistički dječak se uvrijedio:
  - A zašto?
  Borov je odgovorio:
  - Previše je lepa! Baš divna cura, možeš je dati nekom generalu i dobiti puno para.
  Mladi hitlerovac se nevoljko složio:
  - U redu! Samo zato što si odbio moj prvi zahtev, mučiću dve kurve!
  Dječak se okrenuo brzo je potrčao i odabrao dvije mlađe djevojčice. Ovaj put je bio u žurbi, plašeći se da se zakoniti plijen ne izvuče.
  Djevojke su same iskočile na trg, možda su se nadale da će im se zgodan momak smilovati ako budu pokorne. Mladić je podrugljivo frknuo.
  - Na koljena i poljubi mi čizme!
  Djevojčice su se srušile i puzale. Samouvjereno su ljubili uglačanu kožu, osjećajući snažan miris skupog voska. Potomci Hitlerjugenda iznenada su zgrabili djevojke za kosu i silom ih podigli:
  - Kakve kučke! - prosiktao je dječak na ruskom. - Umoran od života! Sada se odmah skinite!
  Djevojke su mahnito skidale odjeću, ostavljajući samo gaćice. Mladi sadista je naredio:
  - Lezi! Na stezaljkama!
  Djevojke su poslušno legle, a SS pomoćnici su im pričvrstili ruke i noge u posebne kocke. Dječak je prešao prstima po zavodljivim ružičastim štiklama djevojaka, koje još nisu stigle da obrišu prašinu. Odjednom je osjetio silno uzbuđenje i viknuo je srceparajuće:
  - Težak bič za mene!
  Pripadnici su predali bič. Nije bilo lako, ali se sastojalo od usijane, usijane žice sa oštrim zvijezdama. Pogoci takvim oružjem su mnogo osjetljiviji.
  Bosonogu Elizabetu bacila je groznica kada je pomislila šta je čeka. Ovdje je monstruozni osmijeh fašizma, kada se ljudi pretvaraju u zvijeri. I ove paklene muke čudovišta koja su izgubila elementarna ljudska osjećanja.
  Bič zloslutno zviždi i pada na gola, svijetla leđa djevojaka. Udarac u kost prosiječe kožu i meso. Mladi fašista je zadovoljno prednjao, osjećao se kao pravi Bog. Da, bilo je to božanstvo zla, i neuništive volje, lišeno i najmanjeg osjećaja sažaljenja. Međutim, u Hitlerovoj omladini su učili da je saosećanje slabost! Sažaljenje je loš osjećaj koji nije dostojan pravog Arijevca. Nije dovoljno ubiti neprijatelja, njega se mora natjerati da pati i poniziti na najpodliji nacin! Sloveni su inferiorni narod kao Jevreji, a ubiti Slovena je kao ubiti bijesnog psa. Šta je savest - paklena zamka duše, koju su izmislili Jevreji i ruski filozofi. Pravi Arijevac ne zna za kajanje, samo ga jedno nervira, što je ubio malo neprijatelja! Ali okrutno mučenje žene ili djeteta: najviša manifestacija arijevske hrabrosti.
  Gaćice su pukle pod udarima usijane žice i skinule se sa zadnjice. Djevojčice su u početku vrištale, ali dječak je bio jak iznad svojih godina i brzo su se smirile, izgubivši svijest od strašnog šoka. Međutim, nacistički dželati nisu bili na gubitku, srušili su na glave mladih ljepotica unaprijed pripremljene kante ledene vode (koristeći hladnjak za kampiranje). U međuvremenu, maloljetni sadista je ponovo zagrijao žicu na vatri i oborio je na bose noge djevojčice. I opet strašna cika, vriska, u kojima nije bilo ničeg ljudskog.
  Elizabeth je jedva stajala na nogama, činilo se otkud snaga da izdrži tako nešto. Bilo je to nešto bez i najmanjeg značenja, daleko iznad ljudskog. Čudno je kako je tako simpatičan dječak, gotovo dijete, mogao ovo učiniti. Prosto je nevjerovatno do koje mjere fašizam unakaže duše, pa i dječje. Tako osakati percepciju cijele generacije!
  Djevojke su ponovo utihnule, a opet ih je polila voda. Međutim, i pored svih napora, plač izmučenih bivao je sve tiši. Od ramena do stopala, nesretnim šehidima nije preostalo prostora za život. Konačno, dječak se umorio, obrisao znoj sa čela i pljunuo užitak kroz zube u pravcu kolone nesretnih žena.
  - Umoran! Možete ih spaliti!
  Pocepane devojke se više nisu pomerale, verovatno je patnja prešla određenu meru. Nacisti su dotrčali do nesretnog, ne posebno izdašno kapljenog benzina, i zapalili ga. Djevojke se nisu ni pomakle, iako im je vatra s guštom polako proždirala meso.
  Do tada su se stišali i vriskovi živih spaljenih nesretnika, čija je jedina mana što su trebali biti jasna demonstracija neumoljive volje nacizma!
  Debeli gad je mahnuo krivom šakom.
  - Pa, kurve! Nadam se da razumete zašto je funta brza! A sada će se marš ka svojoj novoj sudbini graditi korak po korak.
  Žene su stajale nepomično, koliko i šokirane okrutnošću, prizorom iz noćne more.
  Dečak fašista je bez razmišljanja izvadio pištolj i grabežljivo se cereći pucao devojčici u nogu:
  - Čuli ste, rečeno vam je da marširate!
  Pucanj je probudio žene, Elizabeth je osjetila Valentinine nježne ruke na svojim ramenima.
  - Pošaljite mog vjernog druže, da se osvetite, treba živjeti!
  Djevojka je hrabro odgovorila:
  - I kunem se da ću preživeti!
  U međuvremenu, maloletno kopile je pucalo u uvijanu, palu devojčicu. Istovremeno je pokušao da joj ubije ruke i bose noge. Nisam hteo odmah da dokrajčim devojku, jer je slušanje vriska bola mnogo prijatnije od smeha.
  Teško ranjena djevojka je ostala ležati na cesti, mladi fašista nije dokrajčio, te su je kukom zgrabili za rebro i odvukli na vješala.
  Debeli esesovac je pomilovao dečaka po glavi:
  - Moj dragi prijatelju! Ti si potpuno kao Firer kao dijete! I znate, veliki Adolf se posvađao sa djevojkom već u prvom razredu. Tako ju je sa dvojicom svojih prijatelja upao u zasedu na putu kući. Uhvatili su je i vezali, počeli da joj se rugaju. Spalili su je vatrom, polomili kosti, iskopali joj oči, a potom joj je mladi Adik napunio grlo sumpornom kiselinom uzetom sa časova hemije. Tada je Hitler imao samo šest godina, a već je bio sposoban za hrabro djelo dostojno arijevskog muža.
  Mladi nacist sa grimasom upita:
  - Da li je devojka bila Jevrejka?
  - Ne, Slave! Austrougarska je propala jer su Nemci bili izdani od Slovena, da se Firer zakleo da će ih iskorijeniti! - Borov je prešao rukom preko grla. - Generalno, majmuni zaslužuju popustljivost, ali Sloveni ne!
  SS-ovci su složno podigli šape:
  - Hajl Hitler!
  Mlade, bosonoge, poluobučene žene brzo su hodale cestom. Nacisti su se vozili na specijalnim pratećim biciklima na četiri točka (kako ne bi trošili benzin na pratnju podljudi). Elizabeth, šokirana zvjerstvima i flagrantnim nemoralom nacista, prvih nekoliko sati je šutjela, nije ni o čemu razmišljala, već je hodala u polusnu. I ostale djevojke, činilo se, nisu bile raspoložene za razgovor, barem o sekularnim temama.
  Dok su bosonoge djevojke hodale po glatkom asfaltu položenom na sovjetskom tlu, stopalima su se osjećale manje-više ugodno. Ali, prošavši ruiniranu graničnu postaju, završili su na poljskoj teritoriji... Ispostavilo se da je put prekriven sitnim šljunkom, a oštar šljunak se zabijao u bose noge djevojaka. Posljednjih godina Elizabeth si nije mogla često priuštiti bosonoge šetnje, ubrzo je osjetila kako su joj bose pete počele nemilosrdno trgati i peći. Da bi sebi skrenula pažnju, obratila se Valentini:
  - I šta ćemo sada?
  Kapetan je tiho odgovorio nakon pauze:
  - Ne možemo da bežimo, inače će sve devojke biti ubijene! Istovremeno, nema snage ni ovo izdržati!
  Elizabeth je predložila:
  - Šta ako dogovorimo bijeg za sve?
  Valentina je klimnula.
  - Samo razmišljam o tome! Jednostavno je tehnički teško to učiniti. Pogledaj koliko je stražara u blizini.
  Elizabeta je izgovorila frazu Suvorova:
  - Ne zavijaju po broju, već po veštini!
  Valentina je odgovorila:
  - Jedan od glavnih razloga za pobedu Suvorova bila je najbolja borbena zarada i fizička obučenost ruskih trupa. Konkretno, turske trupe nisu učene bajonetu i borbi prsa u prsa, pa su se brzo raspale. Ali sa Francuzima je bilo teže, pogotovo jer je bajonet izmišljen u Francuskoj.
  Elizabeta je odlučno odgovorila:
  - Ali pobedili su!
  - Da, pobedili su! Ali da budem iskren, nije to tako lako kao što kažu u udžbenicima! Valentina je uzdahnula. - Preskupa je cena pobede, može da devalvira trofeje!
  Elizabeth je promrmljala:
  - Ne pričamo o trofejima. Najveći trofej u ratu je spašen život! Generalno, kako je Staljin rekao, vojnik nema pol!
  Valentina je predložila:
  - Onda postani dečak i biće ti bolje!
  Elizabeth se trgnula.
  - Ni meni ne bi smetalo da postanem dečak, momci su mnogo slobodniji!
  Valentina je zviždala.
  - Zašto?
  - Zato što su im noge grublje, a mene peče kao da hodam po ugljevlju! - zacvilila je Elizabeth.
  Valentina je odgovorila:
  - I imam osećaj kao da me dugo i snažno tuku po petama, ali moram da izdržim. Moguće je da će naše zatočeništvo biti odgođeno, a ne još. Čuo sam da žene u koncentracionim logorima dobijaju cipele samo kad padne snijeg, a i tada su drvene.
  Bosonoga Elizabeta je zadrhtala:
  - Drvene cipele za devojčice su samo mučenje, jednom, još kao školarka u muzeju, obula sam ih i prošetala hodnikom. Tako su neprijatni i stalno padaju.
  Valentina je ispravila:
  - I strašno trljaju noge, a zimi ih jako griju! Cipele su mnogo bolje, i toplije su i mekše!
  Žene u selima bile su okorjelije i nisu se žalile, dok su žene iz gradova već počele vidjeti kapi krvi koje su utiskivale tragove gracioznih, mladalačkih stopala na šljunak.
  Jato lovaca ME-109 letjelo je nebom, jurili su na relativno maloj visini, a na krilima se čak mogao vidjeti i svastika.
  Elizabeth je primetila:
  - Pitam se gde su naši slavni MiGovi?
  Valentina je nevoljko odgovorila:
  - Mislim da nisu popunjeni! Općenito, Nijemci imaju zanimljivu novost, minijaturne bombe, čak se mogu objesiti s krila lovaca. Padaju na zemlju poput tuče. Tenk to neće uzeti, ali protiv pješadije ili aviona, posebno onih lakih kao što je IL-26, prilično je efikasan.
  Elizabeth je primetila:
  - Čini se da su i mi takve "sitnice" trebale da krenu u proizvodnju. Nismo uspeli ni malo. Općenito, teško naslijeđe carskog sistema, restrukturiranje industrije sa kapitalističkih na socijalističke šine.
  Valentina je dodala:
  - Plus građanski rat! U dvadeset prvoj godini industrijska proizvodnja je pala sedam puta u odnosu na trinaestu godinu. Milioni ljudi su umrli, zemlja je propala i, za razliku od carske vlade, niko nam nije davao kredite. Naravno, nismo imali mnogo vremena. Hitler nas je uhvatio u trenutku kada je vojska tek počela da se preoprema sa zaista efikasnim tenkovima.
  Bosonoga Elizabeta se složila:
  - U pravu si! Uradili smo mnogo, ali nismo mnogo uradili. Cijela Evropa radi za Wehrmacht. Evropa! A carska Rusija je gubila rat, uprkos činjenici da je Nemačka držala glavne snage na Zapadu. Sada smo u losoj situaciji.
  A kada će naši tenkovi stići u Evropu?
  Valentina je odgovorila:
  - Voleo bih da je uskoro! Ali ja sam se borio i u Finskoj, tako da nisam toliko pun optimizma, naša vojska nije baš spremna za rat.
  Mlada devojka sa naramenicama mlađeg vodnika ušla je u razgovor:
  - Mislim da će za dve nedelje naši tenkovi osloboditi Varšavu, a za mesec dana Berlin!
  Valentina je odmahnula glavom, raširivši svoju crvenu grivu.
  - Voleo bih da verujem, ali... Nacisti su za vrlo kratko vreme okupirali četrnaest evropskih zemalja. Zatim su osvojili Afriku i Britaniju. Napali Bliski istok i Indiju. A onda su porazili Ameriku, zajedno sa Kanadom. - Devojka je ljutito lupila bosom nogom, oborila o kamenje. - To govori o jako velikoj snazi Wehrmachta, a tri i po mjeseca smo bili zauzeti malom finskom vojskom. Znam iz prve ruke šta je rat. Ne, u ovom slučaju neprijatelj je mnogo jači od nas!
  Mlada djevojka je bila zbunjena
  - Pa možemo izgubiti?
  Valentina je odgovorila:
  U osnovi da, ali...
  Devojka sa sandalama je zacvilila:
  - Šta nego...
  Bosonoga Valentina je odgovorila:
  - Sami nacisti će postati sami sebi grobari! Pogledaj kako su brutalni. Sve od mora do mora uskoro će ustati protiv njih. Čak će se i pioniri boriti protiv fašizma, tlo će goreti pod nogama osvajača. Nacisti će se ugušiti u vlastitoj krvi. Njihova odluka da napadnu SSSR bila bi fatalna greška. - Devojka je ponovo gazila ne štedeći svoje bose, oborene, crvene od sveže preplanule noge. - Tačnije, katastrofa i fašizam će biti zbrisani sa lica planete!
  Elizabet se složila:
  - Ne, vampir Hitler ne može pobjeći od jasika! Ali sada, koliko će naših gradova biti uništeno, a sela spaljena. - Djevojka je ljutito zavrnula jak vrat, zlatna kosa je počela da se miče. - A mi smo budale što znamo za predstojeći štrajk, nismo ni rovove kopali!
  Bosonoga Valentina je klimnula u znak slaganja.
  - Mislim da će Pavlov biti ubijen!
  Elizabeth je odmahnula.
  - Da, nije u pitanju Pavlov! Generalno, naređenje da se vojska dovede u punu borbenu gotovost morao je dati lično Staljin.
  Valentina je energično klimnula glavom.
  - Definitivno si u pravu! Ali očito je vođa htio odgoditi početak rata do posljednjeg, pogotovo jer Wehrmacht nije bio spreman za zimu, a ako bismo pobijedili barem mjesec dana, Wehrmacht nije bio tako strašan. A do četrdeset šeste ili četrdeset sedme godine naša vojska bi postala mnogo jača. Ono što me brine je položaj okupiranih SAD i Britanije. Oni mogu, nakon zaključenja časne predaje sa Njemačkom, čak i dobiti dio sovjetske teritorije. - Devojka je lupila golom, izgrebanom i oborenom, okruglom, prašnjavom petom. - Osim toga, Japan će možda pokušati da se osveti za poraz u Mandžuriji.
  Kažu da je već napala naš Vladivostok. A onda ćemo se naći u krugu izolacije.
  Umorna bosonoga Elizabeth je zastenjala, stupajući na oštar kamenčić, noga joj je počela krvariti poput kamenčića, a njeni natučeni prsti su još više cvilili. Mislila je: da ih nacisti, možda, ne puštaju u novim i kvalitetnim cipelama, kolika je želja da se ponize i nanesu bol. Zaista, u Rusiji su bose noge smatrane znakom siromaštva, ne bez razloga je postojao izraz skitnica - to jest, prosjak. Sada ostaje da se vidi da li će uspeti da se, pošto je tako slomila i povredila svoje gole, graciozne šape, zaustavi. A ako padne, šta će biti s njim?
  Kao u skladu s njenim riječima, jedna od mladih djevojaka krvavih slomljenih nogu je viknula:
  - Ne mogu više!
  I čučnuo je, ispruživši svoje napaćene noge naprijed. Nacisti su se dovezli do nje, a djevojčinu glavu polili su benzinom. Naglo je skočila, ali bilo je kasno, upalio se napušteni upaljač, nesrećnu ženu zahvatio je zapaljeni plamen.
  Djevojka je vičući pojurila da bježi, ostali zarobljenici su se razbježali po stranama. Savladavši kolonu, mučenik se srušio, izgubivši svijest, mlazovi plamena su spalili nesretna pluća, a smrt je bila strašna! Usledio je zlokobni krik:
  - Šnel! Schnel! Zaostale kučke smrt!
  Djevojke u očaju dodale su korak. Elizabeth je tiho stenjala i šepala, a njena bosa, posečena stopala eksplodirala su od bola, kao od dodira usijanog gvožđa. Ali ona je, kao i druge djevojke, bila vezana.
  Da bi malo odvratila pažnju, bosa Elizabet je rekla:
  - Možemo li pjevati Internacionalu?
  Valentina je odmahnula glavom.
  - Ova čudovišta će nas sve upucati! Budi strpljiv! Bose noge, posebno kod mladih poput nas, brzo ogrubele. Izdržat ćemo i preživjeti. Pobjeda će biti za Crvenu armiju. Čak i ako se svi kapitalisti naoružaju protiv nas! Uostalom, od tajge do britanskih mora, Crvena armija je najjača od svih!
  Elizabeth je stisnula šake.
  - Ali nema jačeg ruskog duha,
  Njihove ruševine sami ćemo oživjeti!
  Ruski ratnik uskoro uzmi mač
  Ostaćemo i ponovo pobediti!
  Nakon toga je nekako postalo lakše, pa je čak i pečući bol u krvavim nogama postao slabiji.
  Sunce je zalazilo, nacisti su postajali sve nervozniji i tjerali djevojke dalje.
  Postalo je svježije, povjetarac je ugodno duvao znojna lica. Bosonoga Elizabeta je primijetila:
  - Izgleda da je čak i sunce za nas!
  Valentina se snažno osmehnula.
  - Sunce komunizma je uvek za nas!
  Sjene na cesti su se produžavale, postajale sve tamnije i mračnije. Nacisti su palili lampione, što je izgled njihovih bicikala činilo mnogo misterioznijim, u tome se osjećao osjećaj misterije. Elizabeth je već zamišljala da to nisu nacisti, već strašna čudovišta. Neka vrsta višestranih Viya ili duhova. Čudno, ali zbog toga nacisti nisu bili strašni i, takoreći, nerealni. Poveselev - otvorio se drugi dah, Valentina je počela da peva pesmu:
  - Tamo na nepoznatim stazama plešu đavoli u sandalama! Pa, Koschei je pojeo previše supe od kupusa!
  Valentina se nasmiješila.
  Neverovatni ste kao i uvek!
  Konačno, u daljini se pojavio signalni toranj, i kuće su postale vidljive, sa zamračenjem. Dakle, njihovo putovanje se bliži kraju. Većina djevojčica je već bila iscrpljena, bila je na posljednjoj granici fizičke iscrpljenosti i držala se samo na instinktu preživljavanja.
  Elizabeth upita Valentinu kao da je trebala znati:
  - Hoće li nas nahraniti?
  Kapetan je u šali, iako joj je bilo teško, odgovorio:
  - Za Nemce smo kao stoka, a niko nije obećao da će nahraniti stoku usput!
  Bosonoga Valentina je ljutito odgovorila:
  "Onda ću Hitleru prerezati vrat!"
  Još nekoliko stotina bolnih koraka, raskomadanih, bosih nogu, i devojke su počele da vode u poseban logor. Izgleda kao da je unapred pripremljeno za ratne zarobljenike, u mraku su se videle drvene barake, takođe kule sa bodljikavom žicom. Žene su počele da se razmnožavaju na njima, pokušavajući da razdvoje civilne i vojne. Međutim, zatvorenici su bili toliko umorni da nisu ni pomišljali na bijeg. Samo su pali na grube drvene krevete. Elizabeth je, stupajući na ugaženu travu svojim natučenim, okrvavljenim stopalima, doživjela blaženi osjećaj. Konačno, može zaspati. Ali kada je već ulazila u kasarnu, dvojica SS-ovaca su skočila do nje i besceremonalno je razbila.
  - Za što? - viknula je devojka.
  - Ruski Švajn! Pratite gdje im se kaže!
  Elizabetu su izveli iz logora, pa su prošli pored kula i gvozdenih vrata. Djevojčica je prvo mislila da žele da je upucaju, ali se onda uplašila da će biti mučena. Šta ako nacisti misle da djevojka ima važnu tajnu?
  Odvedena je u vilu ukrašenu bareljefom lavova. Začudo, prizor bogatog imanja uvjerio je Elizabetu, nije ličilo na sumorne srednjevjekovne podrume za mučenje. Međutim, ova čudovišta mogu da muče i muče svuda i koliko god žele.
  Uvedena je u zgradu, bosim stopalima djevojke dodirnuli su bujni, somotni tepih i utopili se u njemu.
  Zabljesnulo je jako električno svjetlo. Pojavi se muškarac u livreji, bacivši nemaran pogled na djevojku, zapovjedi:
  - Operi joj noge!
  Elizabeth je sjedila u stolici, a uredno odjevena sobarica donijela je srebrnu činiju vode. Služavka po porijeklu, bila je bjeloruska Poljakinja i znala je ruski. Umočivši svoje natučene noge u posudu s tamnom vodom, nježno ih je protrljala. Elizabetina djevojačka stopala bila su jadan prizor. Na njima bukvalno nije bilo nikakvog živog mjesta, prsti su bili oboreni. I, ipak, noge bjeloruske ljepotice bile su lijepe i bile su dostojne princeze ili grčke boginje.
  Sluškinja je nježno isprala prašinu i krv, trljajući svaki prst. Zatim je, sa sažaljenjem u glasu, upitala:
  - Izgleda da imaš puno, draga?
  Elizabeta je odgovorila:
  - Drugima je teže! Nemam šta da se žalim na sudbinu!
  Poljak je klimnuo glavom.
  - Vjerujem da će se za zemlju Sovjeta sve dobro završiti!
  SS-ovci su prekinuli razgovor i, podigavši Elizabeth, odvukli je u veličanstveno opremljenu salu. Djevojka se mlitavo opirala, bacili su je, zalupivši vratima i odmah se, kao duh, pojavio debeli vepar. Već prije grčeva u mozgu, poznati glas je prosiktao:
  - Pa, ptičice, bićeš pokorna!
  Elizabeth je pokušala da skoči nazad, ali se naizgled nespretni nacist pokazao agilnijim. Naglo je skočila do djevojčice i otrgnula joj košulju, otkrivši dvije prilično velike, čvrste grudi sa oštrim bradavicama. Djevojka ga je udarila kolenom u prepone, ali je fašista to očekivao, ali ipak ne slabići služe u SS-u i parirao je napad.
  - Oduprite se, biće još zabavnije!
  Debeli vepar je ponovo jurnuo na nju, trgajući joj ostatke odeće, posebno pantalona, ali odjednom je srceparajuće zaurlao:
  - Da, još uvek ujedeš kučko.
  Polugola Elizabeta je pobjegla i odjurila na suprotna vrata, nadala se da možda neće biti takvih vojnika. Otvorila ga je i odmah dobila snažan udarac u bradu. Pred njom se pojavio mišićavi tinejdžer golog torza. U njemu je, na svoj užas, prepoznala mladog sadistu iz Hitlerjugenda. Zlobno se nasmiješio bijelim zubima.
  - A ti si temperamentan!
  Debeli esesovac je zacvilio:
  - Dajem vam dozvolu da ga koristite sa mnom! Već ste odrasli i vrijeme je da isprobate žensko tijelo!
  Mladi hitlerovac je odgovorio:
  - Još nisam silovao Ruse.
  Elizabeth se razboljela, zbog činjenice da je mogla biti silovana, a lišavanje časti tinejdžerki bilo je posebno posramljeno. Sa dvadeset dvije je sačuvala svoju nevinost, a sada se mora rastati od svetosti ne sa svojim voljenim, sovjetskim tipom, već sa takvim degenericima kakve svijet još nije vidio. Djevojčica je srceparajuće vrisnula, ali ju je odjednom napao veliki fašista, a nikako mali klinac. Vepar je težio najmanje jedan i po centner, a umorna Elizabeta je osetila kako brzo nestaju njeni ostaci snage.
  Istovremeno, mlada sadistkinja joj je pritiskala ruke i štipala grudi. Najzad je pala, a čudovište ju je grubo uzelo, sa delikatesnošću vepra u vrućini. Elizabeth je doživjela užasnu bol, uronivši u pakao!
  . POGLAVLJE #10
  Tenk je bio fiksiran za ratnike, i oni su nastavili napredovanje u dubinu sovjetskih položaja. Ljepotice su pucale na ruske tenkove, cvrkutale, pokazivale zube.
  Gerda je ljuskom presjekla trideset i četiri i cvrkutala:
  "Ja sam ratnik hiper klase!"
  Nakon toga, kako ste prasnuli od smijeha... Zaista divna djevojka. Ratnik najvišeg akrobatika. I malo loša, i kurva... Gadan ubica dobrih momaka.
  Charlotte će također pritisnuti dugme džojstika golim prstima i reći:
  - Volim uništavati tenkove!
  A sovjetska tridesetčetvorka će se razdvojiti bez daljih primjedbi. Kule su srušene i probijene.
  Christina je otpustila bez predrasuda. Ovaj put, žrtva njenih golih prstiju bila je sovjetska haubica kalibra 152. To je prilično gadan kalibar. Naravno, neće probiti prednji oklop njemačkog automobila, ali će se prilično dobro protresti. I devojke će naložiti uši.
  Zlatno-crveni ratnik kaže:
  - Ja sam takva lepotica, san bosonog!
  A onda je i Magda uspjela. Takođe ratnik, ako ne od Boga, onda definitivno od Sotone. I to uprkos svoj njenoj religioznosti.
  I kakva je ona prelepa devojka. I vrlo seksi, ali u isto vrijeme stidljiva.
  Magda je pjevala, lupkajući bosom nogom i trzajući dugim crnim trepavicama:
  - Uostalom, ne dešava se u svetu da se tenkovi lome u bifeu!
  Gerda je pokazala zube i siktala, blistajući smaragdnim očima, izbijajući još jedno oružje:
  - Ja ću biti Superman! I spaliću sve!
  I opet prstima pritiska i trese sovjetski bunker. Agresivna devojka. Probajte ovo i nadmašite! Ona ima neverovatnu moć!
  Njemački tenk je pucao na bateriju. Nacisti su već zašli duboko u sovjetske položaje, približavajući se Minsku. Ali ima mnogo linija odbrane, a Crvena armija se tvrdoglavo opire. Toliko je ovdje iskopano. Tako lako u operativni prostor i nećete izbiti. Prokletstvo, teški zadaci za rješavanje.
  Već je bilo slučajeva ovnova tenkova. Konkretno, brzi, ali slabo oklopljeni BT-ovi stalno nastoje nabijati. Dakle, ne mogu uzeti njemačku tehnologiju. Bio je slučaj kada su Jakovi pali i na njemačke kolone sa opremom.
  Šarlot je prosiktala, udarajući po sovjetskoj bateriji:
  - Kakvi su ipak glupi ovi Rusi. Ne, da odmah kapituliraju, ali oni se opiru...
  Christina je na to odgovorila logično, ali je prvo, pritiskom golim nožnim prstom, okrenula sovjetski top od 100 mm:
  - Amerikanci su praktičan narod, ali ni oni nisu odmah kapitulirali pred nama! Pa kako drugačije reći ko je gluplji. Još smo daleko od Moskve!
  Magda je golim prstom pritisnula dugme džojstika i samouvereno rekla:
  - Idemo tamo! Bićemo tamo sigurno, i to uskoro!
  Gerda je zviždala i pjevala, otvarajući svoje grimizne usne:
  - Marširamo na Moskvu, a vidimo fašizam u daljini... Uskoro ću pobediti Lenjina, a drug Staljin će biti zarobljen!
  Nakon što je djevojka ponovo golim prstima pritisnula dugme džojstika. I kako traljavo. Sovjetski top kalibra 85 mm poleteo je sa otkinutim točkovima.
  Charlotte je također pucala, i to sasvim prikladno. Istovremeno je zlobno siktao:
  - Ostaviću im oružje na nebu! I skinuću mesec sa sfere!
  Nakon toga, ispostavilo se da je još jedan sovjetski pištolj rascijepljen kao orah pod maljem.
  Da, nemački top od 105 mm je veoma, čak izuzetno ubojit. Ali ljepote su počele u pješadiji. I prošli smo kroz mnogo toga. I zašto samo njihove bose noge nisu orale. Bila je to četrdeset prva godina. Kada je mnogo toga odlučeno. Ishod rata nije bio unaprijed određen. I ratnici su krenuli protiv veoma velikih snaga Britanije. Gospodarica mora još nije htjela popustiti i očajnički se opirala.
  To je ono čega se Gerda sjećala dok je jurišala na drugu, vrlo moćnu liniju sovjetske odbrane. Ali dok su bili još sasvim mladi, hodali su tako, i radili ovo. Koliko su se tada zabavljali!
  Slike su lebdjele Gerdinim očima, kao u filmu;
  Apolon je odgovorio:
  - Nigde! U našem srećnom svetu nema i ne može biti bogalja! Jer Treći Rajh koji je osvojio svet svima daje sreću!
  Djevojke su podigle ruke u veselom pozdravu.
  - Zind Heil! Naravno, sreća! Želimo dobro... Dva bijela krila nad svijetom! U našim dušama je svjetlost, najsjajnija zora - Shakespeare ne može opisati!
  Avaj, opet buđenje... Gerda se probudila, osjećajući najluđi bol u svom tijelu... Nije lako voziti se pustinjom i vući tenkove, čak i ako te smatraju superčovjekom. Ili pravi Arijevac - nemilosrdan prema neprijateljima Rajha! Charlotte je, međutim, ništa manje boljela, pa je čak i zastenjala:
  - Kakva bol! Kakva muka - Treći Rajh protiv Jenkija - sto nula!
  Gerda je pokušala da oraspoloži sebe i drugaricu:
  - Supermen po Ničeu treba da bude nemilosrdan prema drugima, ali još više prema sebi!
  "Voljela bih da mogu natjerati samog Friedricha Nietzschea da trči po pijesku i povuče tenk", gunđala je Charlotte.
  Gerda se složila.
  - Da, slažem se: ko nije patio, neće razumeti!
  Nakon doručka, Madeleine je oduševila djevojke:
  - Sada jednostavno trčanje, naravno sa opterećenjem. Predviđa se da će pojačana aktivnost Britanaca vratiti njihove lešinare, pa je bolje ne riskirati tenkove. Na kraju krajeva, koliko god da ste vi cure, nećete moći da povučete tenk brže nego što oni sami krenu!
  Gerda je ogorčeno progunđala:
  "Naravno da ga ne nosite sami!
  Madeleine je bila bijesna, ili se pretvarala da je bijesna:
  - Pedeset udario štapom po petama ove glupe devojke!
  Vukovi su požurili da ispune nalog gospodarice. Gerda je poslušno legla i ubacila svoje gole, graciozne noge u uređaj koji je unapred pripremila. Bila je falaka! Djevojka je duboko udahnula, trudeći se da ne odaje svoju duševnu bol. Sama Madeleine je prišla svojoj žrtvi, dodirnula njene otvrdnule, još ne prašnjave pete. Pucnula je jezikom i rekla:
  - Broji otkucaje!
  Za premlaćivanje, Madeleine je odabrala posebnu toljagu, gumenu, ali sa čeličnom šipkom unutra. I sama komandir je takođe devojka, ali zbog svoje masivne, atletske figure deluje starija od svojih godina, nanjušila je gumu, a drugarica ga je oštro udarila.
  - Jednom! - rekla je Gerda patničkim tonom.
  Madeleine je još jače udarila Gerdu za petama.
  - Dva! - rekla je devojka.
  Komandir SS čete je nastavio pogubljenje. Trudio se da udarce ravnomjerno rasporedi tako da bol bude maksimalan, ali da istovremeno izbjegne sakaćenje. Gerda je brojala, pokušavajući da manje obraća pažnju na goruće tabane. Kada je bosa trčala po snijegu, bol nije bio ništa manji, ali je djevojčica izdržala i nije usporila, shvativši da je njen spas upravo u brzini. U suprotnom ćete dobiti promrzline, postati bogalj i otići u otpad. Dakle, potrebno je, onda je potrebno biti pravi Arijevac i izdržati, kaliti hrabrost. Općenito, bol kao takav ne postoji! Ovo je iluzija. Zapravo, cionisti su izmislili bol, slabost i starost! Ali u stvari, čovek je predodređen da bude bog, tačnije nadčovjek! Ali da li supermen treba da plače, čak i ako ste samo šesnaestogodišnjakinja, koju momak nikada nije poljubio. Ni u kom slučaju!
  Na brojanje pedeset (slava Proviđenje nije zalutalo!), Madlen je zastala i rekla:
  - Mladost! Jedna kazna za vas nije završena. Trčat ćete bosi kroz pustinju bez podmazivanja potplata zaštitnom kremom. Dodatni bol će vas naučiti lekciji!
  Gerda je poslušno klimnula glavom.
  - Hvala komandante.
  U stvari, devojčica nije bila posebno srećna i bolelo je tako trčati, a bez zaštitne kreme bilo je još bolnije, ali je očekivala da će izdržati. Ima jake potplate, cipele su nosile elitne devojke samo za vreme parada, ili ako je bilo potrebno provesti previše vremena na hladnoći, mimo izdržljivosti tela. Ali čudno je, djevojke se praktički nisu razbolile od tako teškog otvrdnjavanja ... Ili je možda prirodno! U danima carske Rusije smrtnost novorođenčadi je bila velika, ali oni koji su preživjeli bili su izuzetno zdrava djeca i ljudi! E, sad da trči bosa po vrelom pustinjskom pesku... Kako da izdrži!
  O, o, o, kako bolno, ali ne mrštimo se, nego se nasmiješimo. Ako se beba nasmiješi: možda će sve uspjeti!
  Gerda je čak pjevala punim zvukom, a glas se razlio po pustinji:
  Sreća, ti si nevjeran prijatelj,
  Sestra potrebe i truda!
  Kako je kratak prolazni trenutak dokolice,
  Iako je želja za pobjedom uvijek!
  
  Roditi dete - čuti ga kako brblja,
  Vukovi znaju da nije uskoro suđeno!
  Prvo vozite neprijatelje - morate biti zadivljeni,
  Neka moje vino proključa od bijesa!
  
  Za djevojku je mač prva utjeha,
  On će joj dati vjeru brzim korakom!
  I negdje bjesni uragan pakla,
  Iskažimo ljubav prema otadžbini u stihovima!
  
  U stihovima koje nije napisala mutna voda,
  I one koje su krvarile borca!
  Ali biće vremena da živimo divan život,
  Kada Svemogući Otac pun ljubavi!
  
  Ali nemojte se oslanjati na Oca
  Jer smo skoro odrasli!
  I ako odmah poželimo bolji dio,
  Kad nepravda ne šuti!
  
  Borite se za svako uho na travnjaku
  Za svaki biser i list!
  Ratnici se žestoko usuđuju,
  Moto je jednostavan: bori se i bori se!
  
  Nema uspjeha bez borbe - svijet je takav
  Šta ne brati plod ako su ruke mahovine!
  Omča je još više stisnula grlo,
  Izvor je iznenada nehotice presušio!
  
  Ali domovina nam je dala supermoći,
  Ti si ratnik, novi čovek vitez!
  Šta nam je bilo toplo i slatko,
  U srcu djevice čuvat će zauvijek!
  Djevojka je završila s pjevanjem, prijatelji su joj zapjevali... Poklonila se vjetru i pojurila dalje. Kako se ponekad desi, lepo, mir, cak i kad boli. I zašto će trčati do kraja, jer ratnik... A nemački ratnik nije ni komad gvožđa, već nešto tvrđe od čelika! A stenjati za njega znači izdati samog sebe!
  Djevojčicama nije bilo dozvoljeno da se odmore za ručak, a ubrzo su tri vučice pale u nesvijest. Pokupili su ih za pojaseve i vukli, deset odjednom. Među upregnutima je bila i bosonoga Gerda. Kako su devojci brutalno pekli goli tabani i boleli su je listovi, ali nije ni jauknula. Samo je jezik bio otečen od žeđi i bilo je bolno govoriti. A pola sata kasnije palo je pet ratnika odjednom. Nakon toga je najavljena pauza i djevojkama je dozvoljeno da piju vodu. A onda se nastavio dobrovoljno-prinudni pakao...
  Devojčice nisu uspele da stignu do baze, pa su bile prinuđene da prenoće u pustinji. Ratnici su oko sebe razvukli dlakave konopce, nakon čega su legli jedni s drugima, na kabanicu. Uronili smo u san... Gerda je ponovo videla nešto u borbi;
  Ovdje ona i ostali ratnici jašu konje. Čekaju ih lijepe bitke, ta slavna vremena kada se cijenila hrabrost i čast, a svako je bio vitez... Svi koji su se borili, naravno, bez ovakvih jezuitskih tehnika, kada se pješadija bombarduje iz zraka. A tu je i približno jednaka oštrica oružja i puno mogućnosti da se pokaže hrabrost.
  Njihova graciozna rasa raste i povećava tempo. Postepeno ubrzavajući, konji su dostizali neverovatnu brzinu. Evo čuvene "Sedmoligaške stepenice" Trećeg Rajha! Kad konj nije konj, nego šta je divno i krilato. Kosa jahača kao da je bila zaleđena u vazduhu i razvučena u zlatnim, bisernim, smaragdnim vozovima... I tek ponekad su nervozno zadrhtali u taktu pokreta, poput tanke žice gitare.
  Snažna mišićava tijela konja ispružila su se u dugim, kao da su lijeni, skokovima, a zatim su se sklopila gotovo na pola, poput ogromnih opruga, da bi se ponovo odgurnula od tla. Skokovi su se nizali jedan za drugim, ritmički impulsi, sinhrono kod svih životinja iz odreda. Gerda se divila: pokreti konja bili su tako slobodni, kao da ih ništa ne sputava. Iako su, naravno, obline sa istaknutim mišićima, polugoli ratnici su se činili dio konja, koliko su spretno sjedili. Ljepote su tukle po bokovima golim petama, a konji, zaboravljajući da za njima jure pomahnitali neprijatelji, jurnuli su u ovaj magični polu-bek-pol-let!
  Gerda je zamišljala da leti u lovcu... Kako je u tom trenutku htela da postane pilot i da rasturi britanske avione - donoseći smrt Nemačkoj.
  Odred se žurno uvukao u žbunaste prolaze. Šarmantne ratnice na prednjim konjima čučale su, pozorno gledajući ispred sebe i skrivajući se iza zakrivljenih vratova životinja. One su mišićave ljepotice dostojne najprestižnijih modnih pista, prve su otkrile neprijatelja, rizikujući da padnu pod smrtonosni pljusak. Ostrva čvrsto isprepletenih grana povremeno su se naglo razdvajala, otkrivajući nove prolaze, nalik na korita rijeka. Vučice konjičkog eskadrona tekle su preko njih u savitljivom talasu, poput tamnog potoka koji blista od čelika.
  Gerda je zamislila tenkovsku kolonu koja ide prema Parizu. Njemačka se tada borila sama, protiv tri imperije s kolonijalnim posjedima: Engleske, Francuske i Holandije, kao i Belgije... Licemjerni Franko je odbio otvoriti drugi front i čak je vodio odvojene pregovore o tome šta će dobiti ako uđe u rat protiv Njemačka. Musolini je započeo tajnu prepisku sa Čerčilom o tome koji će njemački gradovi preći Italiji u slučaju otvaranja drugog, južnog fronta, a najpodmukliji Staljin je mobilizirao sve nove i nove divizije. Sovjeti su grupirali moćne tenkovske pesnice (ova informacija je iznenada isplivala u Gerdinom mozgu). Ako bi se vaga pokolebala, a nacističke trupe zastale, onda... Bilo je moguće dobiti nekoliko frontova odjednom i pasti u strateški izgubljenu poziciju. Ali Hitler se pokazao kao genije, ne samo da je pobijedio, već je i brzo pobijedio. Otišao je u pozadinu i uništio prvo jedan dio savezničkih trupa, a zatim i drugi. I iako su zapadnjaci imali više topova, vojnika i tenkova, on ih je prisilio na kapitulaciju! Da, a saveznici nisu imali tu srž, taj poseban fašistički duh (fašizam nije džabe, od riječi fascinator-svežljaj!). Tako da su izgubili kada su trupe otišle iza njihovih linija...
  Ispostavilo se da je duh jači od materije, a možete napadati sa manje snage! Zašto Prvi svetski rat nije dobijen? Možda zbog činjenice da Kajzerov režim nije uživao tako veliko poverenje u narodu kao Hitlerova vlada... A stari generali nisu bili tako vešti i morali su da se bore na dva fronta...
  Odjednom je Gerda osjetila kako su se, poput zraka zalaska sunca, zgusnule loše slutnje - a ako crvena Rusija napadne, opet će biti pod dvostrukim udarom? Istina, sada više nema glavne pješačke snage Francuske, što znači da će biti lakše. Osim toga, Nijemci su ujedinjeni i sabrani, okupljeni oko svijetle nacionalsocijalističke ideje. Nikada nisu bili tako ujedinjeni!
  Sve više i više grmovitih ostrva jurilo je velikom brzinom i nestajalo u daljini. Sami grmovi bili su zeleni sa narandžastim pegama, sa iglicama zaobljenim poput ribljih udica. Svi pokušavaju da zgrabe konje za kopita, a listovi podsjećaju na grabežljiva lica, ovako nešto u srednjovjekovnim umjetnicima slikanim đavolima! Debele, vatrenocrvene pletenice herojske devojke Madlen plesale su u vazduhu ispred Gerdinog lica. Usredotočena djevojka je objema rukama držala kontrolne pojaseve, ali je i dalje bila iztjerana iz prvih redova. Nekako nenametljivo, još dva ratnika zaglavila su se s obje strane. Spokojni jahači, okamenjeni i istovremeno paradoksalno pokretni, vitki, graciozni i istovremeno moćni. Preplanula lica izgledaju tamno, a duga, raspuštena kosa, naprotiv, blista na svjetlu tri sunca koja zalaze. Ratnici su strogi, oči smaragdne, safirne, ćilibarne, tirkizne blistaju. Ipak, na licima devojaka ima nečeg detinjastog, naivnog, od čega želiš da te dirne. Ona je Gerda, njihova drugarica i sestra, ali ako saborci osete slabost ili izdaju sa njene strane, biće ubijeni na licu mesta! A ono što im Madlen naredi...ispuniće bespogovorno!
  Svetiljke su se pojavile i meseci su izašli na njihovom mestu. Jedno za drugim, tako blistavo i šareno, raznih boja... Kako lepo cveće cveta na nebu, a cveće iz Rajskog vrta!
  Zvižduk vjetra u mojim ušima, ugodna aroma zdravih djevojačkih tijela, pomiješana sa kiselim konjskim znojem i mirisnim biljem. A negdje naprijed kriju se brojni neprijatelji. Lopatice životinje, moćne i čak ispod djevojčice, hodale su s obje strane kolijevke. Pogled na mišiće koji su metodično otekli i padaju, nejasno je podsjetio Gerdu na nešto. Ali evo čega se ratnik nije mogao sjetiti. Da, i podmuklo vrijeme kao da je nestalo...
  Negdje daleko iza, jedva čujno u zveketanju kandžastih šapa, čuli su se vriskovi, neobično oštri krici duhova, zvonjava metala, kotrljanje hibrida kamile i magarca. Začuo se zakašnjeli zov trube. Da se naizgled Charlotte, avaj, treba tako uletjeti, sukobila s gulovima. Ali tim gore po njih!
  Ali - ura! - Gotovo odmah vodeći Madeleinini jahači urlali su upozorenje. Ne mogu razaznati riječi - samo oštre, uzbuđene intonacije. Slijedeći upute ruku, Gerda je primijetila glave vanzemaljskih duhova kako se uzdižu iznad žbunja s desne strane, stotinu pedeset stopa dalje. Rasli su kao niotkuda - ni manje ni više nego stotinu gustih figura. Pojavili su se i jahači - tamne tačke na leđima ogromnih životinja.
  Odred Madeleine odmah i jednoliko promijeni smjer - kao da je jato riba jurnulo u stranu. Činilo se da su konji još uvijek gurali naprijed, iako je to teško bilo moguće. A gulovi su nekako polako reagirali na neprijatelja, što je Madeleine omogućilo da ih obiđe i pretekne. I u tom trenutku, kada se činilo da je opasnost prošla, začuli su se novi povici osmatračnice. Druga neprijateljska grupa pojavila se ovoga puta s lijeve strane - ne manje od osamdeset ogromnih stvorenja. Odred vučica, koji jedva da je brojao pet desetina ratnika, okrenuo se poput konja klizača, izbjegavajući borbu. I opet je neprijatelj djelovao polako, kao da nije pratio begunce koji su tekli.
  Gerda je odjednom shvatila da ih jednostavno upućuju, vodeći ih na neko pripremljeno mjesto. Bila bi gruba, katastrofalna greška ići ovim putem. Mladi ratnik je pokušao da uzvikne:
  - Budite oprezni prijatelji! Biti predvidljiv znači postati kažnjiv!
  Ali njen očajnički krik se ugušio... I sama bosa Gerda se osećala nemoćno. Možda se tako osjećao Firer kada je dobio informaciju da je zračna bitka za Britaniju izgubljena! Međutim, rat tek počinje.
  Ali Madeleine je već sve shvatila i namignula je djevojci:
  - Savršena zamka kada žrtva misli da je batina! - I odseći grančicu mačem, dodala je. - Idealna pljačka je kada mi je klijent prijatelj u procesu pljačke!
  Osvrnuvši se oko sebe, Gerda je sa uzbunom primijetila da obje grupe prate paralelne kurseve u daljini, desno i lijevo. Poput reznih krajeva makaza, spremnih da otvore arteriju.
  - Odakle ti očnjaci? - U glasu devojčice čuo se bes i očaj. - Da, čak iu takvim količinama!?
  Procijenivši pravac u kojem ih neprijatelji tjeraju, Gerda je pokušala odrediti mjesto zasjede. Ali ispred njihovog živog "čamca" bilo je sve više grmolikih ostrva, različitih boja, koja su se kretala poput morskih talasa po čijoj se površini širilo dizel gorivo, šarenih, reflektujući tokove svetlosti za pet meseci. I to je bilo ono što je otežavalo navigaciju.
  Lavirajući između šikara, konji su počeli pokazivati prve znakove umora. Njihova su tijela bila obilno prekrivena vlažnom pjenom, teški pokrivači su potamnjeli na rubovima, jedak miris iritirao je nozdrve jahača. Gerda je protrljala golu, ružičastu petu po leđima, osjetila vruće klizanje konjske kože. Glavna stvar je da ne izgubite brzinu!
  Osjetivši borbu koja se približava, bosa Gerda je pregledala borbenu opremu. Nekoliko snopova kratkih i dugih kopalja pričvršćeno je na dohvat jahača. Ispod njih su dva arapska skamitara, izdužena i blago zakrivljena. Ali zaštita od strela... Gotovo su gole, u bikiniju, mogu da budu upucane do đavola! Nije li glupo ići u bitku praktički gol kada neprijatelj samo prijeti da će te gađati strijelama. A šta su komandanti mislili? Sjetio sam se da je Charlotte nekako ispustila: "Najmasivniji, srednji francuski tenk Ziz-35, neprobojan u čelo! A naši tenkovi su, nažalost, kao školski upijač!"
  Ali činilo se da je Madlen razumela pretnju i požurila da uveri:
  - Naša koža je namazana veštičjim napitkom, koji će štititi mnogo bolje od oklopa!
  Gerda je u šali odgovorila:
  - Ko god razmišlja o zaštiti tokom bitke, apsolutno je bespomoćan pred panikom!
  Madlen je ipak upozorila:
  - Na očima, ušima i gornjem dijelu vrata napitak je slabiji. Zato pazite, mogli biste biti uhvaćeni!
  Gerda je veselo odgovorila:
  - Razumem to... Ali viša sila, to je i viša sila u Africi. Šta možeš učiniti!
  Dugi zvuci probijali su zrak, poput škripe trošne kaldrme. Nekom intuicijom, Gerda je shvatila da je to Madlenin plač. Prelijepe djevojke su zalajale u odgovoru, nakon čega su ratnici odjednom podigli sablje - neke u desnu, a neke u lijevu, a isto tako i koplje. Gerda je takođe protresla skamitar uzvikujući:
  - Ja sam divna devojka!
  Odjednom, Gerda je ugledala Šarlot kako juri preko njih, sa malim odredom lepotica: bravo je super!
  U istom trenutku bljesnule su vodoravne linije ispred dvjesto skokova. Tada su pješadijski odredi gula i vijuna blokirali čistinu uz koju su jurili njemački ratnici. Ovdje više nije bilo bočnih grana, ovaj prolaz je vodio pravo u smrt. U kosim zracima mješavine zalaska sunca i mjesečine, brojni neprijateljski redovi bljesnuli su svim duginim bojama koje su se reflektirale od čelika.
  Novi Medlin urlik uzdrmao je prostor, a odred devojaka se podelio u dve grupe, koje su odmah skliznule u stranu. Udaljili su se jedno od drugog, pritiskajući suprotne ivice čistine. Gerda je uzviknula:
  - Aleksandar Veliki u bikiniju!
  Došavši do tačke sa najmanjom širinom grmlja, ratnici su skočili naprijed kroz zelena ostrva. Odjednom se začuo dugotrajan jauk, kao da su magarci oguli kožu, od kojih se i sam vazduh zaljuljao kao prozorsko staklo. Gerda je odjednom shvatila da čuje jecanje ne samo svojim ušima, već i svojim dugotrpljivim, djevojačkim stopalima. Čini se da su i bolele, jer se ratnik osećao nijem tokom trčanja bos, na užarenom, tako da možete ispeći kokošje jaje na pustinjskom pesku. Pa, kako mudri kažu: konj se razlikuje od čovjeka po tome što se jahač ne određuje glasanjem, a nikakve sposobnosti ne daju priliku da se jahač osedla! Ili inače: konj ima četiri noge, trčaće brže od čovjeka, ali će i ranije ispružiti kopita!
  Žbunje je za trenutak prošlo, a konji su opet izletjeli na otvoreni prostor. Duge ogrebotine koje krvare postale su vidljive na njihovim telima. S obzirom na veličinu ovih nogu, ogrebotine su bile znatne dubine; kao Kinezi (vrijedna nacija!) kopali rovove!
  Jahači unaokolo počeše žurno odmotavati svoje oružje, također komade kože, pokrivajući njima konje. Tako je ta odjevena, zrnasta, svjetlucava koža štitila konje.
  Bosonoga Gerda je otkrila, neprijatno za nju, da su joj prsti postali prilično nezgodni. Iz nekog razloga skliznu s čvorova, eto, bezdan je s njima, ionako će ga pokriti!
  Luda, poput vatrenog plamena po suvim granama skoka, ušla je u kritičnu fazu. Sama priroda se smirila, zamrznuta u uznemirujućem krajoliku. Horizont je proždirao svjetiljku, na zapadu je sve bilo obojeno paletom krvi i ledenog smiraja. Ispred, na istoku, promjenjivo nebo je već počelo svijetliti, pretvarajući se u blistavu oker boju. Ali čak i na ovoj pozadini, činilo se da vrebaju senke, smrt i redovi duhova i duhova koji su blistali od gvožđa.
  Kopile, strašno ružna stvorenja, vidjevši da im zasjeda teče po bokovima, pojurila su sa svojih mjesta. Nespretne figure pješačkih ratnika brzo su se razbježale sa svojih pozicija, roneći u prolaze u šikarama. Na njihovom mjestu otkriveni su široki nizovi šiljatih motki ukopanih pod uglom - vjerovatno oružje protiv njemačkih ratnika. Odredi progonitelja pozadi, primijetivši Madeleinin manevar, dodali su brzinu, pokušavajući sustići bjegunce. Svaki od dva odreda neprijateljske konjice bio je mnogo veći od grupe ratnika koja mu se suprotstavljala i mogao je računati na siguran uspjeh u sudaru. Ali duhovi su teški, a hibridi deve i magarca su mnogo sporiji. Umjesto da se smanji, udaljenost se samo povećava. A šta uporedi konja, kamilu sa magarcem po brzini!
  Gerda je filozofski rekla:
  - Možete biti nepretenciozni i izdržljivi, ali ne treba da doživljavate svijet kao kamilu i pokazujete magareću tvrdoglavost!
  Okrenuvši se, ratnik je primijetio da ih ne jure dvije, već tri grupe konjanika. To je značilo da im se činilo da nemaju drugog pravca nego da krenu prema zasjedi. Ako odstupi, onda ćete se morati boriti sa nadmoćnijim brojem neprijatelja. Pa, vučice znaju šta hoće, ne bore se prvi put. Uzalud neprijatelj misli da će ih namamiti u zamku. Naprotiv, dobiće na vremenu i moći će da manevrišu. Tada se Gerda sjetila kako je i sama plesala bosa po bodljikavoj žici. I bolelo je, ali pasti na ugalj koji je plamtio dole bilo je još strašnije, i što je najvažnije, sramotnije. Njene gole, okrugle, djetinjaste pete osjećaju kako se čelični vrh zabada, gotovo probijajući žuljeve nabijene na oštro kamenje. Ali ipak, u poređenju sa vatrom, to je skoro kao masaža.
  Čak i prije početka borbe, Madeleine je preuzela inicijativu, vješto je nadigrala protivnika. A kada su vaši protivnici džukele i gjulovi, više je nego ponižavajuće popustiti im u taktici. A Gerda je htjela vjerovati da su njihovi taktički potezi neočekivani za neprijatelja. Činjenica da će glave neprijatelja odsjeći giljotinu. A da je Nemačka iznad svega, kao svetle ideje Trećeg Rajha!
  - Odred u punoj pripravnosti! - Madlenin glasan glas vratio je Gerdu u stvarnost. - Sada seci.
  Prsti djevojke još su petljali po povezima. Tako će biti moguće ostaviti konja golog. Uopšte, u ratu, kao u ratu. Pustite da tanjiri pokriju vjernog pratioca, što će donekle ograničiti njegovu pokretljivost. Preko odjevene kože, ploče kostiju potamnjele u geometrijskim redovima, šuštale su, suvo zveckajući na vjetru. Od njihovog zvona djevojčica je postala vesela.
  Jahači su vršili posljednje pripreme za bitku. Djevojke su bosim nogama pljesnule konje po stražnjici i počele da im odvezuju koplja. Slijedeći njihov primjer, polugola Gerda je radosno odmjerila u svojoj ruci dugačku, grubu dršku s oštrim metalnim vrhom. Ratnik joj je cvcnuo usnama - dobro koplje!
  Bosonoga i mišićava ratnica Gerda je već iskusila jahanje i osjećala se prilično samopouzdano. Kao amazonka u makedonskoj konjici, ne hvatajući se svakog trenutka za pojaseve za podršku.
  Odvezujući kaiš, djevojka čak uspijeva održati ravnotežu uz pomoć nekih mišića lista. Sada ih je bila spremna dati Charlotte (njena prijateljica se ipak probila do nje!) I sama je bacala koplja, bez obzira koliko je bitka trajala.
  A Madlen je nastavila da manevrira... U glavi bosonoge, prelepe i veoma seksi Gerde, ponovo je zazvučala pesma, tako luda i provokativna, ali istovremeno tragična i tužna...
  Talasi igraju kao ovce u moru,
  Gola sam u areni i borim se sa mačem!
  Bacila je ponosan pogled na neprijatelja,
  Strastvene nevolje i bol - ništa!
  
  Na kraju krajeva, ja sam se jednom rodio, obespravljeni rob,
  Vukla je kamenje, tresla gromade na leđima!
  Biti u napetosti, u patnji, zavičajni element,
  Ramena bičem miluju nestašni dželati!
  
  Neko je bogat i drijema u hladu uz pivo,
  Zamahnem čekićem ispod užarenog potoka!
  To je užasno star običaj
  Poslušnost plemićima treba upijati mlijekom!
  
  Ali sreća - ako možeš, nazovi to srećom,
  Prodao djevojku iz rudnika i poslao u bitku!
  I obasjao me fantastičnom iluminacijom,
  Postala je ne samo robinja, već i kul žena!
  
  Ali vjerujte mi, bezgranična sreća se ne dešava,
  Strašan neprijatelj je uhvaćen, a ja sam ranjen!
  Isjekli su me na komade u zloj borbi,
  Bože, naplaćeno mi je - penal!
  
  Ali ne odustajem, borim se poslednjim snagama,
  Da, ubijala je ljude, proklela bogove!
  U ovome se, naravno, sada gorko kajem,
  Ne mogu da nađem prave reči ovde!
  . POGLAVLJE #11
  Devojke pod komandom Stalenide su se ponovo borile. Ali ovdje nije išlo tako dobro. Odred je pretrpio gubitke.
  Tri djevojčice su poginule, a svih desetak boraca su povrijeđeni različite težine i jedva su se otrgli. Dve devojke su čak morale da se nose. Jao, ovo je rat. Nije uvijek moguće uništiti svakoga. Štaviše, u koloni su bili vrlo žilavi tenkovi, tačnije samohodni topovi E-5. Čini se da su mali, ali veoma uporni. A onda je mlazni jurišnik stigao na vrijeme.
  A iza njih helikopteri u obliku diska. Pokušajte se oduprijeti takvoj moći. Samo još tri žrtve od dvanaest - moglo bi se reći, jeftino su prošle. Ali nacisti su položili više od dvadeset. Ovako je ispala borba.
  Ratnici su otišli, zalutali, pokušavajući svom snagom. Nataša, ova nestašna devojka, primetila je:
  - Kakva šteta za devojke... Čak i šteta... Ali zašto ne dodati momke u naš bataljon?
  Stalenida je zarežala, ljutito gurajući bosu nogu preko Maybuga:
  - Ko ima šta... A ti imaš samo muške na umu!
  Viktorija se uvrijedila i primijetila:
  - Ja također! Kako želiš da te momak miluje. Oseti svoje grudi u rukama...
  Crvenokosi đavo je očupao vlat trave, odgrizao je i zagugutao:
  - Ma, moji momci su kul... Dobro je da nisi gej... Volim one koji jebu devojke... Uostalom, supermen mačo od kolevke!
  Steelenida se malo smekša i nasmiješi se:
  - Da... Postaje malo zabavnije. A kako ti je Natasha drugarica?
  Plavokosa devojka, ne razumevajući, ponovo upita:
  - Koji prijatelj?
  Major je samouvereno odgovorio:
  - Andrejka! Uostalom, dobio je i Žukov!
  Nataša je teško uzdahnula i slegnula ramenima.
  - Nažalost, ne znam...
  Andreika (A ovo je bio njihov poznati dječak i pionirski heroj) je u međuvremenu bačen u kazamat. Ranjeni dječak je ostavljen vezan, pa čak i prikovan za zid za vrat. Koliko su se nacisti plašili ruske dece. U kazamatu je bilo vlažno, nedaleko od dječaka visila je djevojčica okovana za zid. Potpuno nago, njeno tijelo je bila neprekidna rana, modrice, pisugi, posjekotine, opekotine, djevojka je bila mučena. Bila je bez svijesti i samo je tiho stenjala.
  Dječak je pogledao zidove. Zatvor je bio prastari, sagrađen još u carsko doba, zidovi su bili debeli, mali prozor ispod plafona je bio zatvoren. Andreika se osjećao ne samo zatvorenikom, već zatočenikom antike. Kao legendarni narodni buntovnik Stenka Razin, očekivalo se da bude mučen i pogubljen.
  Andreika je zastenjao, može li on, jedanaestogodišnji dječak, izdržati torturu? Zar ne bi plakala kao devojka! Uostalom, nije za pionira da jadikuje i plače. Bosa, izgrebana Andrejka se okrenula, rana je jako boljela, laktovi su mu bili vezani, morao je nekako da se okrene da bi olakšao, promenio ugao. Užasna bol je na trenutak popustila.
  U ćeliji je užasan smrad. Pod je umrljan zgrušanom krvlju. Izgrizene kosti su razbacane. Od ljudi? Čak je i zastrašujuće, vidi se da je dosta zatvorenika prošlo kroz ovu ćeliju. Istina, Andrej je mislio da su nacisti relativno nedavno zauzeli Grodno. A kad su uspjeli tako zabrljati? Jesu li starije žrtve? Na primjer, NKVD? Dječak se trgnuo. Ispao je iskren horor! Kako je teško u tamnici. Nema sa kim da se priča, izgleda da je devojka u potpunoj sedždi. Dželati su je mučili kao heroji antike. Pitam se zašto? Kakvo bi zlo jedna mlada djevojka mogla nanijeti nacistima. Međutim, i Andreyka je samo dječak i počeo je da ubija, boreći se sa ovim zlim duhovima. Nacisti su svoju naciju stavili iznad drugih nacija i naroda. Tako su legitimisali zlo i patnju! Ne, normalan čovjek treba da se bori protiv takvog bezakonja. Osim toga, sami Nijemci nisu slobodni, oni su okovani totalitarnim aparatom. On na svaki mogući način guši i najmanju inicijativu i ispoljavanje ljudskih osjećaja.
  Fašizam dolazi od riječi gomila. On nemilosrdno plete ljude, pretvarajući ih u okovane robove. Komunizam, pak, uzdiže čovjeka, daje mu novu snagu i podstiče baklju života. Postoji značajna razlika. Komunizam je internacionalan po prirodi i univerzalan. Hitlerizam uzdiže samo jednu naciju, a ne čitavo čovečanstvo u celini. Ovo je njegov nedostatak. Ali na kraju krajeva, ljudi imaju zajedničke korijene, što je biološki dokazano. Isti crnci i bijelci imaju prilično zdravo i plodno potomstvo. On je Andrejka, sin Rusa i Bjelorusa, prilično održiv, nimalo moron, spreman da se bori protiv fašizma.
  Naravno, Pavel se pokazao jačim i uspio je pobjeći od neprijatelja, ubivši mnoge Nijemce. On se Andrejka ponašao kao slabić, bio je zarobljen. Možda si zadnji metak trebao zadržati za sebe. Iako mrtav, ne može više da ubije nijednog Nemca! I tako je živ, iako pati.
  Bosonogi Andrej je ogrebao blago oprženo stopalo po vlažnom kamenu, Ilza je pronašla najbolniju tačku, spalila je cigaretom, tako da se stvorio žulj. Ali ništa, hrabri dečko, neće se slomiti. Naprotiv, bol bi trebao postati poticaj od kojeg će se njegova hrabrost povećati. I pionir se nikada neće slomiti. Generalno, trijumf Nemaca je privremen. Oni će biti poraženi prije ili kasnije, kao što zlo uvijek gubi od dobra. Naravno, može se prigovoriti da dobrota pobjeđuje samo u bajkama, ali u životu je sve teže. Ali i bajka je samo odraz stvarnosti. Uostalom, mnogo toga što je bio san sada je postalo stvarnost. Andrej je pomislio: možda mu je suđeno da umre? Šta je sasvim moguće! Ali da li se boji smrti? Ako komunizam pobijedi, tada će on i drugi heroji sovjetske zemlje uskrsnuti za novi sretan i vječni život. Tada će živjeti u svijetu bez tuge, muke, smrti i zla! Najvažnije je da je konačna pobeda izvojevana! Uostalom, samo u ovom slučaju, svi pali heroji će vaskrsnuti!
  I doći će kraljevstvo komunizma! Svijet u kojem će se ostvariti najtajniji snovi. Takav univerzum u kojem čovjek posjeduje sve što postoji, o čemu se može samo sanjati, a ne uvijek se računa na uspjeh. Evo ga, kakav složen i višestruki svijet. I tada će drugi svjetovi otvoriti svoje ruke čovjeku. Dobro onda! Moguće je da su ogromna prostranstva kosmosa takođe zla! Proganjaće i mučiti žive vanzemaljce. Ali kapitalizam će im dati i slobodu! On će raskinuti veze ropstva i poniženja. Doći će vrijeme i čas slobode, obasjaće zemlju svojom blistavom svjetlošću! I oni će odbaciti jaram tame, narode tame, i čovjek će osvojiti svjetove svemira! A unuci će pamtiti da nisu vjerovali da su živjeli u mraku pod gvozdenom petom. Nosili smo znakove zle zvijeri, a sada u vjeri hodimo čisti i sveti!
  Andreika je čak bio iznenađen kako su mu se misli dobro formirale. Ima nešto posebno i jedinstveno kod njih. Kao što je to bilo i za vreme građanskog rata, kada je glavno oružje proletarijata bio stih, a proza je možda čak donekle prezirana i zanemarena. Sada je pjesnik u zatočeništvu, a perje i lira, slikovito rečeno, u lancima. Ipak, ne odustaje, i raduje se svjetlijoj budućnosti. A šta će to biti zavisi od svake osobe. Ne postoji onaj ko sve odlučuje i zasađuje.
  Andrejka je rekla:
  - Budućnost zavisi od nas! Čak i kada se čini da ništa ne zavisi od nas!
  Dječak se izokrenuo, pokušao je samljeti šipke. Ovo zanimanje je zamorno i teško, ali uvijek postoje šanse za uspjeh. Andrejka je, savladavajući užasnu bol, počeo da se trlja o zid. Glavna stvar je da ne plačete, da ne pokazujete svoju slabost. On je pionir, a samim tim i oličenje hrabrosti. Morate se boriti, pa će se on boriti, i sigurno će pobijediti! Za slavu sovjetske otadžbine.
  Dječak je tvrdoglavo trljao, a djevojčica je u tom trenutku došla k sebi i promrmljala:
  - Na zelenom travnjaku, skaču plavi zečići!
  A onda je ponovo pala u zaborav. Dječak je rekao:
  - Nesrećni! Mučili su je prokleti fašisti! Ali vjerujem da osveta neće dugo čekati! Bliži se vrijeme pobjede nad čudovištima čovječanstva. Dečak se okrenuo i zapevao:
  I zastava će sijati nad planetom,
  Sveta zemljo, nema ljepše u svemiru!
  I ako treba, opet ćemo umrijeti,
  Za komunizam, za našu veliku stvar!
  Dječaka je ponovo zahvatio bol, on se lagano odmaknuo od zida i počeo trzati glavom.
  Tada se začula škripa i pet visokih SS-ovaca je ušlo u ćeliju. Bez razmišljanja, šutnuli su dječaka čizmama i zgrabili ga za ruke:
  - Hajde kučko!
  Andreika je shvatila da je beskorisno pružati otpor. Ovratnik mu je bio otkopčan. Udarili su me još par puta i nosili na rukama. Činilo se da je dječaka obuzela ledena hladnoća: tamo gdje su ga nosili. Hoće li se sada dogoditi najgore?
  Zaista, dječaka su vukli negdje dolje. I začudo, postalo je toplije. Andrejka se odjednom osetila mnogo vedrije: gde je naš, nije nestao! I on će se izvući iz ove zbrke.
  Nosili su ga uz stepenice, polako ga spuštali! Napokon je dječak osjetio da je vlaga ustupila mjesto suhoći. Dželati su dijete odnijeli u prilično prostranu sobu. Istina, zidovi su izgledali zlokobno, bili su okačeni raznim i fantastično oblikovanim instrumentima. Dječak je vidio nekoliko užarenih kamina i napravu u obliku stalka. Bilo je i mnogo strija i raznih predmeta mučenja. Andrejka je odjednom osetila težinu u stomaku, nešto ubodeno!
  Ovo je strah! Dječak je shvatio, ni u kom slučaju ne bi trebao podleći!
  Bosonogi Andrej se napeo. U sali su sjedili SS pukovnik i već poznata žena, ona koja je učestvovala u hvatanju dječaka. Pionir Andreika je problijedio, jasno je da ga čeka teška sudbina ako će ispitivati dijete, okorjeli dželati. Ne, on im nikada ne bi popustio, čak i kada bi morali da viknu ni jednu misao, ni zvuk! Ali samo ako on to može podnijeti.
  SS pukovnik upita:
  - Ime!
  Andrew je ćutao. Bacili su ga bičem. Na poleđini je crvena pruga. Pukovnik SS, ponovio je ponovo:
  - Reci ime bebe!
  Očajna Andreika je zlobno odgovorila:
  - Ja sam mali Staljin!
  SS pukovnik je frknuo.
  - To je kučkin ton! Čini se da želi čvršći odnos.
  Ilsa je rekla:
  - Hajde da spržimo klincu štikle.
  SS pukovnik upita:
  - Navedite imena svojih saučesnika i u ovom slučaju ćemo vas pustiti!
  Ruslan je, kao pravi pionirski heroj, odgovorio:
  - Cijeli sovjetski narod je moj saučesnik, od starca do djeteta!
  SS pukovnik je zviždao:
  - Da, ti si tvrdoglavo stvorenje! Ne shvataš da te možemo ubiti!
  Bleštavi plavim očima, Andrej odgovori:
  - Nacisti mogu da ubijaju, ali ono što ne mogu je da oduzmu nadu u besmrtnost!
  Pukovnik je povikao:
  - Počnite!
  Bosonog i ranjenog, Ruslana su pokupili, konopce presekli, a zavoje bez ceremonije pokidali. Dječak je dahnuo. Ruke je vratio, i doveo sebe do police. Prebacili su konopac preko ruku. Pukovnik je povikao:
  - Izvrni derište zglobove!
  Konopac se razvukao do samog vrha. Andrejka je osetila pakleni bol u svom ranjenom ramenu i zastenjala:
  - Mama! To je užasno!
  Pukovnik se nacerio.
  - Ti ćeš govoriti!
  Andrejka je odmahnuo sjajnom glavom:
  - Ne!
  Dječaci su stavili teške okove na svoja bosa stopala, a kosti na ramenima su im krckale od strašnog pritiska. Prolila se krv. Bol je bio zastrašujući, pionir Andrej je problijedio, čelo mu je bilo prekriveno znojem, iza usta mu se začuo nehotični jecaj, ali je ipak smogao snage da kaže:
  - Ne! I opet ne!
  Ilsa je stavila čeličnu šipku u kamin i rekla sa smiješkom:
  - Dragi dečko, priznaj, a mi ćemo ti dati čokoladice.
  Ranjeni Andrej je viknuo:
  - Ne! Ne treba mi tvoj prljavi erzac!
  Ilsa je vrisnula:
  - Pa, ti i kučka!
  Zatim je iz plamena izvadila užarenu šipku i zarila je u ranu. Pionir Andreika nikada ranije nije doživio takav bol, zastao je dah, izgubio je svijest od šoka.
  Ilsa je, kao iskusan dželat, počela da mu masira obraze i vrat, brzo je privela dečaka sebi.
  - Ne očekujte da će derište naći zaborav u spasonosnom šoku!
  SS pukovnik je naredio:
  - Ispeci mu pete.
  SS dželati su odmah zapalili malu vatru, plamen je počeo da liže prelepe, bose noge deteta. Ilsa je u međuvremenu ponovo zabila užarenu šipku u ranu. SS doktor je dječaku ubrizgao poseban lijek kako bi jače osjetio bol i sporije gubio svijest. Sada je pionirku Andreiku zapljusnuo bezgranični okean patnje, još gori od Danteovog pakla. Dva druga dželata počela su zabijati užarene igle pod dječakove nokte.
  Andreika, obuzet strašnom patnjom, osjećao se na ivici potpunog kolapsa. Ali odjednom se, u poludeliriju, pred njim pojavila Staljinova slika:
  - Šta da radim šefe? - Pitao je dečak.
  A Staljin je, smešeći se belozubi, odgovorio:
  - A šta drugo može pionir u ovoj situaciji! Nemoj samo plakati! Duboko udahnite i pjevajte.
  Pionirka Andreika se natjerala na osmijeh:
  - Slušaj vođu!
  Dječak se napeo i silom lomeći, ali u isto vrijeme zapjevao jasnim i snažnim glasom, komponujući u pokretu:
  Pao u strašno fašističko zarobljeništvo,
  Lebdim na talasima strašnog bola!
  Ali krvareći, pevao je pesme,
  Na kraju krajeva, neustrašivi pionir je prijateljski raspoložen sa srcem!
  
  I reći ću vam odlučno dželati,
  Kakva podla radost, uzalud si izlio!
  Slabi će mi reći da ćutim,
  Uostalom, bol je neopisiva i jednostavno užasna!
  
  Ali znam, čvrsto vjerujem
  Fašizam će biti bačen u ambis!
  Mlaz zlog plamena će te preplaviti,
  I svi koji su pali, radujući se, uskrsnuće!
  
  I naša vjera u komunizam je jaka
  Poletimo kao soko, uzdignimo se iznad svih zvijezda!
  Neka rijeke meda teku vino
  Cijeli svijet, glasna truba će čuti savjet!
  
  I mašina koja čvrsto stišće pionir,
  Pogledaj u nebo, mladi!
  I daj primjer onima koji se kolebaju,
  Vaša kravata je sjajna kao karanfil!
  
  Otadžbina za mene značiš sve
  Majka i smisao svega mladog života!
  Pustiti težak život do sada,
  Naš narod pati od zlog fašizma!
  
  Ali napeti volju crvenog momka,
  Pljuni u lice paklenom banditu sa svastikom!
  Neka neprijatelji drhte od bijesa,
  I njih će Crvena armija poraziti!
  
  SSSR sveta zemlja,
  Šta je narodima dalo komunizam!
  Kako nam je majka dala srce,
  Za sreću, mir, nadu i slobodu!
  Tako se hrabro ponio heroj-pionir. I bio je dostojan svoje titule, kao pionir zvuči ponosno. Upravo tako treba da se ponaša svaki sovjetski dečak.
  Djevojke su se u međuvremenu popele u gustiš. Zapalili su malu vatru i okrijepili se. Dvije od devet djevojčica nisu mogle hodati, a nakon pružanja prve pomoći, previjanja, dale su im trofejni alkohol kako ih rane ne bi boljele i djevojčice zaspale.
  Nataša je sa osmehom primetila:
  Sve je u našem svijetu relativno. Na primjer, alkohol je uglavnom otrov, a istovremeno i liječi. Devojke spavaju! I postalo im je mnogo lakše!
  Viktorija je mudro primetila:
  - Sve je na svetu relativno... I Bog nije anđeo, a đavo nije đavo!
  Veronika je ljutito odgovorila:
  - Kakvo bogohuljenje... O čemu se radi?
  Crvenokosa đavola je logično primijetila:
  - A o tome... U Bibliji Bog govori samo jezikom nasilja. Jedan onda Noah nešto vrijedi. A đavo? Zapravo, malo se čuje o njemu. U svakom slučaju, čak i u Bibliji, Sotona više iskušava nego što ubija!
  Natasha je racionalno primetila:
  - Bog zaista voli nasilje. Kralj David je vodio brutalne ratove. Saul Bog je naredio da se istrijebi cijeli narod bez izuzetka: uključujući žene, djecu i stoku! Čudno je govoriti o milosrđu... Zar ne mislite?!
  Veronika je htjela reći, ali ništa dobro mi nije palo na pamet. U stvari, nema se šta posebno pokriti. O Nojevom potopu i sama je mnogo razmišljala. I nije mogla naći objašnjenje, makar racionalno, za takvu okrutnost. Bog nije uništio grijeh, već je Ham upalio, a Noa uopće nije bio svetac. I nije bio proklet Ham, nego Haamam. Takođe je nejasno. Općenito, cijela ova Biblija, posebno Stari zavjet, puna je nesporazuma. Na primjer, Elizej je ubio četrdeset dvoje djece zbog takve sitnice da su ga zadirkivali zbog ćelavosti.
  Ovo je očigledno preterano! Uradite ovo sa decom. I teško je ovo objasniti.
  I sama Veronika je oklevala u religiji. Nisam ni znala koju vjeru da prihvatim. Pravoslavlje mi se nije previše svidjelo: puno vanjskih efekata, sjaja, ali sve je bilo nekako hladno. Ali ni baptisti nisu davali odmora i mira. Htjeli mi to ili ne, ali religija u svakom slučaju zahtijeva vjeru. A pametna djevojka je htjela da sve bude logično i da se svi krajevi spoje.
  Da sve izgleda racionalno i ispravno. I tako... Čak se i doktrina o vječnim paklenim mukama čini pretjeranom. Najgora stvar u vezi pakla je trajanje kazni: pakla će uvijek postojati. I proći će milijarde milijardi godina, a grešnici će i dalje patiti i patiti. I to je strašno! Šta je vječnost? Majmunu sa povezom na očima lakše je kucati Bibliju na tastaturi nego čekati vječnost.
  Mučenje u paklu je posebna tema. Nije grijeh mučiti Hitlera duže i jače. Ali šta ako tinejdžer ode u pakao? Općenito, kako se čovjek može spasiti ako griješi. Čak i ako ne djelima, onda riječima ili mislima! A šta je greh?
  Viktorija je, videći da Veronika ćuti, pojačala pritisak:
  - Da, i u Otkrivenju Jovanovom... Čim je život na Zemlji počeo da se poboljšava, kako možemo da sipamo pogubljenja na planeti Zemlji. I tako muči čitavo čovečanstvo. I šta se može reći?
  Veronika je oštro odgovorila:
  - Ići ćeš u pakao - znaćeš!
  Steelenida je prekinula prepirku:
  - Svi spavajte! Pred nama je još puno posla!
  Djevojke su voljno zatvorile oči. Noć je ljeti prilično topla, a ratnici su se skupili i zaspali jedni uz druge.
  Veronika je sanjala da je u svijetu futurističke budućnosti. Hodaš ulicom, a trotoari se kreću kao rijeka. A šareni automobili lete iznad njega. I svuda je puno pionira sa crvenim kravatama. A ova djeca lete i vrte se kao moljci. I svi se smeju, cerekaju.
  Veronika je odmahnula rukama i poletjela. Ona je kao leptir i čuje se kako joj lepršaju krila. A ti letiš sam, letiš... A okolo su tako jarke boje. Kuće su ogromne, šarene, šarene kao kolači. I puno statua - raznih fantastičnih životinja. Sve je tako lepo. Jedna od zgrada podsjeća na kolač od sira optočen dijamantima. A leteći tanjiri se okreću oko njega. Sjaje narandžasto i daju blistav odsjaj.
  Još jedna zgrada u obliku sedam rakova koji stoje jedan na drugom. Štaviše, svaki rak je različite boje, a kandže svjetlucaju dragim kamenjem. A avion: tako lijep i elegantan. Neki od njih nemaju fiksni oblik, već se kreću u prostoru poput mrlja.
  Drugi su, naprotiv, strukturirani. Podsjeća na pahulje, tako besprijekoran geometrijski oblik. Zašto ne ljepota i oličenje estetike.
  Ali zgrada se uzdiže pravo u zrak, i podsjeća na orla sa preobučenim krilima, samo kao da je napravljena od kristala. I kljun sija jače od dijamanta, a možda čak i sunca.
  A što je sa strukturom na vrhu, koja ima cijeli akvarij sa čudesnim morskim životinjama. I ribe sa srebrnim krljuštima i dugim, zlatnim perajama. I postoji toliko mnogo drugih stvorenja tamo. I takođe, kao da je optočen draguljima. I meduze koje daju sve dugine boje.
  Do Veronike je doletjela djevojka u crvenoj kravati. Iznenađena je pitala:
  - Jeste li odrasli?
  Veronika je sa osmehom odgovorila:
  - Da zašto?
  Pionir se zakikotao i odgovorio:
  - Ništa dobro! Ako ste odrasli, hiperzmaj će vas odvesti.
  Veronika je zviždala.
  - Vau! A ja sam mislio da si komunjarac!
  Devojka sa crvenom kravatom tužno klimnu glavom i glasno odgovori:
  - Zaista imamo komunizam! Proizvodi su besplatni, roba besplatna, apsolutno sve postoji. Od igraćih konzola do virtuelnih kaciga. - Devojka je klimnula glavom, i cvrkućući otresla providnu, kristalnu papuču. - Pogledaj ovo drvo.
  Zaista, u blizini zgrade u obliku četiri astre koje su stajale jedna na drugoj, rastao je hrast sa zlatnim listovima. A na njemu su rasli kolači, kolači i razni kulinarski proizvodi. Tako lepršava i lepa.
  Veronika je zadivljeno uzviknula:
  - To je odlično! kakvo drvo...
  Pionirka je klimnula glavom i u njenoj ruci se pojavila torta. Djevojka je cvrkutala.
  - Probaj! Ukusno je!
  Veronika je progutala slatko meso torte. Okus je zaista bio tako nježan, prijatan, kao da u ustima cvjeta staklenik. I kako je sve super.
  Veronika je iskreno priznala:
  - Nikada nisam jeo ništa bolje!
  Pionirka se nasmešila i, pokazujući svoje biserne zube, ljutito odgovorila:
  - I na isti način, u punoljetstvu, tačnije, kada postanemo tinejdžeri, hiperzmaj proždire. Upravo je to tragedija našeg velikog naroda!
  Veronika je odlučno rekla, stisnula šake i udarila bosom nogom u zrak:
  - Osvetiću se zmaju! Spreman sam da se borim s njim!
  Pionirka je pucnula prstima svoje desne ruke. I oštar mač se pojavio u vazduhu. Velika i blistava. Oštre ivice, a oštrica mu je gorjela kao da je napravljena od zvijezda.
  Veronika je ispružila ruku. Mač je ušao sam, a ratnik ga je stisnuo. Ona je sa uzbuđenjem rekla:
  - Boriću se za Otadžbinu... Uz Božiju pomoć, za dobro naroda!
  Pionirka je ljutito odgovorila i čak je iskrila iskre iz njenih bisernih zuba:
  - Nema boga! Sve su to ljudske predrasude!
  Veronika je teško uzdahnula.
  - Oh! Opet... I evo bezbožnog kraljevstva...
  Devojka je energično odgovorila:
  Nemamo kraljevstvo! Imamo demokratiju! Senat i kongres upravljaju, a dva konzula, dječaka i djevojčicu, biraju svi ljudi na godinu dana. - Pioneer je udarila cipelom u prazninu, toliko da se začulo zvonjenje. Zatim je graknula. - Komunizam je moć naroda, a ne kult pojedinca poput Staljina!
  Veronika se djelimično složila:
  - Staljin je zaista dozvolio da ga previše hvale! Treba da bude bar malo skromniji!
  Pionir je otresla grimiznu kravatu i viknula, podižući desnu ruku:
  - Pioneer je uvek spreman! Pobit ćemo svu stoku!
  Veronika nije mogla odoljeti da ne pita:
  - I koliko imaš godina?
  Djevojka se nasmiješila i ljubazno odgovorila:
  - Dvesta dvadeset pet!
  Veronika je zviždala i zakolutala očima.
  - Da?
  Djevojka je napravila ozbiljnu grimasu i rekla:
  Odrastamo veoma sporo! Od rođenja do apsorpcije od zmaja, prođe nešto više od hiljadu godina!
  Veronika je viknula, lepršajući svojim bujnim, crnim trepavicama:
  - To je kao večno detinjstvo! Kao u bajci!
  Pionir je tužno rekao:
  - Ovo je bajka, samo strašna... Da nije bilo zmaja, generalno bismo bili besmrtni i ne bismo poznavali starost!
  Veronika je naglašeno rekla:
  - Komunizam je carstvo vječne mladosti!
  Djevojka je odmahnula zlatnom glavom i cvrkutala:
  "Molim vas, otpjevajte nam nešto!" Da bude zabavnije!
  Djeca su sa svih strana počela letjeti do Veronike. Dečaci, devojke, svi prelepi, u elegantnoj odeći. I zvonile su srebrnastim glasovima, tako prijatnim i divno lepim.
  - Pevaj cvet! Ne stidi se! Vi ste jednostavno nevjerovatni!
  I Veronika je sletjela na pokretnu stazu, i plešući po njoj svojim bosim, gracioznim nogama, oduševljeno i veličanstveno svirajući svojim glasom, pjevala je;
  Ja sam ćerka otadžbine svetlosti i ljubavi,
  Najljepsa komsomolka...
  Iako Firer gradi rejting na krvi,
  Ponekad se osećam neprijatno!
  
  Evo jednog veoma slavnog veka staljinizma,
  Kad sve okolo blista i blista...
  Ponosan covek raširi krila -
  I Abel trijumfuje, Kajin je otišao!
  
  Rusija je moja domovina
  Mada se ponekad osećam neprijatno...
  A Komsomol je jedna porodica,
  Mada bos da idem stazom oštro!
  
  Fašizam strmo napao domovinu,
  Očnjaci ovog vepra, bijesni su otkrili zube...
  Besni napalm sipao sa neba,
  Ali Bog i sjajni Staljin su sa nama!
  
  Rusija je Crveni SSSR,
  Moćna velika Otadžbino...
  Uzalud širi svoje kandže gospodine,
  Definitivno ćemo živeti u komunizmu!
  
  Iako je veliki rat počeo,
  I puno krvi je proliveno...
  Evo jedne velike zemlje koja se grči,
  Od suza, požara i velikog bola!
  
  Ali verujem da ćemo oživeti otadžbinu,
  I podići ćemo sovjetsku zastavu iznad zvijezda...
  Iznad nas je heruvim zlatnog krila,
  Velika, blistava Rusija!
  
  Ovo je moja domovina
  Ne postoji niko u celom univerzumu, lepsi je...
  Iako je Sotonin peni dotrčao,
  Naša vjera će jačati u ovim patnjama!
  
  Kao što je to uradio samoproglašeni Hitler,
  Uspio je zauzeti Afriku odjednom...
  Odakle fasizmu tolika snaga
  Zaraza se proširila Zemljom!
  
  Toliko je Firer zarobio mnogo,
  A to se ni ne meri...
  Šta je razbojnički roj stvorio,
  Iznad njih, grimizna zastava vijori košmar!
  
  Takvi frizovi su sada jaki,
  Nemaju "Tigrove", ali tenkovi su gori...
  I pogodio Adolfa snajperom u oko -
  Dajte nacistima jače banke!
  
  Ono što ne možemo, uradićemo u šali,
  Iako bosonoge devojke na hladnoći...
  Odgajamo veoma jako dete,
  I grimizna, predivna ruža!
  
  Iako se neprijatelj trudi, juri u Moskvu,
  Ali devojke golih grudi su ustale...
  Udarimo mitraljezom iz kose,
  Vojnici otpuštaju rodbinu!
  
  Učinićemo Rusiju iznad svega,
  Zemlja koja je u svemiru Sunca ljepsa...
  I biće ubedljivog uspeha,
  Naša vjera će jačati u Pravoslavlju!
  
  I vjerujte mrtvima, vaskrsnut ćemo djevojke,
  Ili Božjom silom, ili cvijetom nauke...
  Osvojićemo prostranstva svemira,
  Bez svih odlaganja, podla dosada!
  
  Moći ćemo da učinimo domovinu hladnom,
  Podignimo tron Rusije iznad zvezda...
  Ti si brkati Firer,
  Šta zamišlja sebe bez aspekata zla kao mesiju!
  
  Napravićemo otadžbinu kao diva,
  Šta će se desiti, kao jedan monolit...
  Djevojka je ustala zajedno na kanapu,
  Uostalom, vitezovi su nepobedivi u bitkama!
  
  Spasite veliku Otadžbinu
  Tada ćeš dobiti nagradu od Hrista...
  Bolje da je Svemogući prekinuo rat,
  Iako se ponekad treba hrabro boriti!
  
  Ukratko, bitke će uskoro zamreti,
  Borbe i gubici će se završiti...
  A vitezovi su veliki orlovi,
  Od rođenja svi vojnici!
  
  
  
  
  
  STRAST CARA DIOLEKTANA
  Car Diolektan nije dao ostavku, ali je ostao na prijestolju i vladao velikim Rimskim Carstvom. Uspio je ne samo da konsoliduje Rim, već i da porazi Partiju. Osim toga, Diolektan je imao sina koji je naslijedio prijestolje - osnovavši dinastiju Diolektan. Sam car koji je uspostavio Dominantu živio je sedamdeset i jednu godinu i bio je u stanju da u potpunosti obnovi stabilnost i oživi carstvo. Njegov sin Oktavijan nastavio je put prosperiteta i ekspanzije. Najvažnije je da se car Konstantin nije pojavio i da hrišćanstvo nije postalo državna ideologija i religija.
  I ovo je ozbiljno... Postepeno, Hristova religija je počela da jenjava i slabi. A u Rimu je paganizam doživio neku modernizaciju.
  Pojavio se glavni Bog - Chronus, koji je stvorio i druge bogove i svemir.
  Rimsko carstvo se razvilo... Mračno doba nikada nije došlo. I nauka se razvijala mnogo brže... I već 1200. godine nove ere, od rođenja Hristovog, koje se prirodno nije slavilo, već je bio dan Sunca, desio se prvi let ljudi na Mesec. A trideset godina kasnije, svjetsko carstvo Rima počelo je letjeti na Mars.
  Oleg Rybačenko se u ovaj period preselio u vremeplovu, tačnije uz pomoć vremenske bombe. To je bio alternativni nivo prošlosti. Gdje jedino Diolektan nije otišao u penziju prije svog vremena. I osnovana je nova, slavna dinastija.
  Ali tek je 1230. A 1. maja počinje ekspedicija od pet zvjezdanih brodova na Mars.
  Cijela planeta Zemlja je pod kontrolom Rimskog Carstva. Naravno, vladaju red i blagostanje. I takođe preovladava rimsko pravo. A sam Rim je prestonica sveta!
  Oleg Rybachenko - običan dječak od oko dvanaest godina u kratkim hlačama i golog torza, šeta ulicama grada.
  Ovaj Rim je veoma lep. Neke ulice u ovom gradu se već kreću, a asfalt teče. Dječak Oleg se smiješi. Ropstvo i dalje postoji u starom Rimu, i on bi se mogao zamijeniti za mladog roba.
  Vožnja kroz grad i automobile. Samo ne na motore sa unutrašnjim sagorevanjem, već na električne. I mnogo je čistiji i praktičniji. Automobili su uglavnom u obliku suze i vrlo elegantni. Boje su jarke i veoma impresivne.
  Dječak Oleg odlazi sebi i zviždi, uživajući u svježem zraku i pogledu na visoke kuće sa reklamnim posterima. Prilično moderan grad sa kolosalnim neboderima. Samo što jako liče na palate i veoma su lepe. Višebojni sa umjetnim draguljima.
  Oleg ga je uzeo i golim prstima bosih nogu uhvatio muhu i zacvrkutao:
  - Komunizam, komunizam,
  Samo gore ne dole!
  Jedan od automobila u prolazu bio je poput plavog kita. A sa njenog vrha izvirila je visoka fontana. A njegovi mlaznici su svjetlucali dijamantima. Izgledalo je predivno. Protrčala je djevojka u kratkoj tunici i bosih nogu. Djeca su uglavnom bila bosa. Vrijeme je toplo, a asfalt je kao ogledalo i ne mrlje tabane. Istina, bosa djeca su ona koja imaju nizak društveni status. Bogatiji nose sandale.
  Momci robovi u kratkim hlačama trče okolo, preplanuli i mišićavi, mete ulice.
  Iako su tako čisti. Roboti su već vidljivi.
  Ropstvo izumire u Rimu. Tehnika istiskuje robove. Mnogo je portreta super-cara, kao i Diolektana i njegovog sina Oktovina. Potonji je zauzeo mnoge zemlje, uključujući Kinu.
  Oleg je ogladnio i otišao do mašine. Zacvilio je:
  - Robe, moraš da platiš da dobiješ sladoled!
  Oleg je izvadio kraljevski chervonet i pokazao na skener!
  Kao odgovor, škripa i šaka srebrnih novčića, zajedno sa sladoledom u čokoladi.
  Oleg Rybačenko je počeo da liže sladoled, i cvokoćući usnama, gugutao:
  - Živela domovina! I stari Rim!
  U zraku se osjećala svečanost. Upravo je objavljeno da je pet brodova uspješno lansirano na Mars. I da će za nekoliko sedmica letjeti.
  Oleg je jeo sladoled. I golom, okruglom, očvrslom petom pritiskao je ivičnjake na ciglu. Bio je malo povijen, nije bio krhak, ali otporan.
  Dječak je završio sladoled i krenuo dalje. Na primjer, možete pogledati iza zgrade u obliku mrkve s laticama astera. I recimo samo impresivno.
  Što više šargarepa je visoka pola milje. Ovdje se zaista ima šta vidjeti.
  Oleg je skočio i okrenuo gramofon u zrak. Bio je veoma zgodan, a jedna od žena, koja je izgledala kao da ima četrdesetak godina, povikala je:
  - Dođi meni!
  Dečak joj je pritrčao... Žena je počela da ga miluje po preplanulim, mišićavim grudima, govoreći:
  - Kako si divan dečko, bledi, a obrve su ti tamne. Možda možeš lizati bradavice mojih grudi?
  Oleg se nasmiješio i odgovorio:
  - Mogu! Ali za ovo imate zlatnik!
  Žena klimnu glavom.
  - Trudi se jezikom i dobićeš!
  I skinula je haljinu. Grudi su joj bile velike i bujne. Oleg ju je poljubio i jezikom počeo lizati bradavicu. Prilično je ugodno, iako je žena malo stara za dječaka. Iako Oleg već ima toliko godina da je izgubio broj. Ali i dalje vječiti dječak.
  U međuvremenu, žena ga je osjetila, pa čak i slomila muško savršenstvo. A dječak je veoma velik. I kako je počelo da se diže uspravno.
  I krenulo je uzbrdo...
  Tad su se pojavila dva policajca koji su povikali:
  - Ne vodi ljubav na ulici!
  Žena je bacila zlatnik Olegu i rekla:
  - Muž me hitno zove na mobilni! Ali srešćemo se ponovo, sigurno ćemo se sresti!
  Oleg se nasmiješio. Koliko je hiljada žena imao. I svi su bili sretni. Štaviše, koja je prednost spolja biti dječak? Druge žene sa djetetom osjećaju se mnogo starije i rado plaćaju novac za seks. Što je i korisno i vrlo ugodno osjećati se kao muška prostitutka. Vjerovatno je mnogo ljudi ljubomorno na njega. Jako je dobro kada te žene upucaju.
  Ok, da vidimo super grad. Na primjer, zgrada koja ima pozlaćene zidove i izgleda kao kruna. Recimo samo da je jako cool. Ili drugu strukturu koja izgleda kao božićno drvce. A u isto vrijeme, ima toliko igračaka i vijenaca na njemu, samo neukus. I sve je tako lijepo i informativno.
  Dječak je malo ubrzao korak, njegove gole, okrugle potpetice su bljesnule.
  Oleg je gledao kako je, na primjer, robinja bičevana. Bila je potpuno gola, a momci u pantalonama su bičevali sa obe strane. Nekoliko desetina ljudi uživalo je u spektaklu premlaćivanja golog roba bičem. Neki od dječaka su čak zavukli ruke u pantalone. I bilo je jednostavno smiješno.
  Oleg je uzeo i zapevao:
  - Duvaj, duvaj, još jedan udarac, još jedan udarac, i sad,
  Golu devojku bičuju, a mogu da je udare pesnicom u usta!
  Da, bilo je smiješno. Djevojke su bičevane i tučene po leđima, bokovima i bosim petama. I izgledalo je veoma ekspresivno i cool.
  Oleg Rybačenko je ponovo osetio erekciju u pantalonama. Pozvala ga je žena od tridesetak godina, prilično lijepa. A kada je dječak, i vrlo reljefnih mišića, dotrčao, zalajala je:
  - Hajde, vodi ljubav sa mnom!
  Oleg je klimnuo glavom... Žena je zabacila tuniku i raširila svoje vitke noge. Vječiti dječak je bez razmišljanja ušao u njega i počeo raditi. Čuli su se slatki jauci.
  Oleg je promrmljao:
  - Plati!
  Ona mu je bacila zlatnik sa portretom cara. Dječak je radio.
  Oleg se, međutim, prisjetio kako je bio u specijalnoj školi, pregledale su ga medicinske sestre, bilo je to tako živo sjećanje.
  I još sjajniji kada je bio u Rimu, ali sa malim nedostatkom kada je postao mnogo manji i slabiji. Ovo je bila paklena avantura.
  Oleg Rybachenko je nastavio da se penje. Skrenuo je stazom i zaobišao veliko staro drvo. Da bi se na kraći put stigao do drugog pašnjaka, trebalo se popeti više na planinu, a zatim, zaobilazeći ga, otići drugom stazom. Dječak je hodao više od sat vremena. Farma na kojoj je odrastao, ostajući kao rob čitavog života, postala je prilično mala. Bilo je jasno vidljivo, ali dijete je lutalo ne osvrćući se. Nikada nije tako izgledao kada je bio na putu. Više mu se dopalo ovako: da ne gleda i ne razmišlja o onom neprijatnom, čak i strašnom, što je ostalo iza njega.
  Gušteri su se grijali na glatkom kamenju. Vilin konjic kružio je po travi. Miševi su puzali u hladovini borova i listopadnog drveća.
  "Na širokim poljima mnogo dana žudio sam među konjima, među ovcama čekao sam jutro, zaspao sam s kozom pored sebe", riječi pastirske pjesme vrtjele su se u sjećanju Olega Ribačenka. Čuo ga je hiljadu puta u svom kratkom bezbojnom životu. I znao je još par sličnih pjesama.
  Dječakov stomak, gotovo uvijek mučen glađu, u ovom času je bio miran. Dijete je naviklo da zaboravi hranu kada je nije bilo. Ono što je ujutro pojeo uskoro će postati daleka uspomena. Morali smo ići cijeli dan i cijelu noć. Došavši do pastira uveče, beba je trebalo da se ujutru vrati na farmu.
  Ptice su pjevale okolo, a sunce i lagani vjetar toplinom su milovali gustu kosu Olega Rybačenka. Šutnji veći dio jutra, dječak je smogao snage da nesuvislo pjeva. U zvucima tuge, nespretno satkanim od reči, sada je pronašao utehu. Postepeno je dječja pjesma postajala sve manje tužna. U njoj su se osjećale note radosti, prirodne u trenucima sigurnosti i mira. Dječak je krenuo naprijed, ne primjećujući ništa. Čekali su ga proplanak išaran bobicama, hladna voda kraj potoka i tajna robova sreća - samoća.
  Kod šikara divljih malina dijete se zaustavi. Ne prestajući pjevušiti, počeo je brati i jesti kisele bobice. Sada ga ništa nije zabrinjavalo. Prije tri godine, kao beba, pronašao je ovo mjesto prepuno toliko ukusnih užitaka.
  Zrele bobice privukle su tamnu boju. Nisu bile velike, a šikari su bili gusti. Svoje plodove štitili su oštrim bodljama. Dijete se trudilo da se ne počeše. Vadio je jednu bobicu za drugom iz zelenog bodljikavog oblaka. Maline su se topile na jeziku. Prolio je kiseli sok u ustima. Ispunila mi je nozdrve slatkim mirisom.
  Dječak je prelazio iz jednog grma u drugi. Odjednom je osjetio kako prestaju šareni zvuci insekata. Nečije brze snažne ruke, probijajući se kroz žbun, zgrabiše ga. Jedna teška muška šapa uhvatila je dijete za vrat, a druga mu je bolno stisnula usta. Ruke su oštro povukle Olega Rybačenka. Osećao je bol od mnogih ogrebotina koje je dobijao. Stara tunika je napukla.
  Dječakovo tijelo se odmah našlo iza žbunja. Vanzemaljska sila ga je nemilosrdno nosila kroz trnovite šipražje.
  Dvije crvenkaste, duboko usađene oči zarile su se u lice prestravljenog zarobljenika. Klincu se činilo da vire iz crvene brade. Čovjekove debele usne čvrsto su se stisnule. Lice je postalo još strašnije. Izgledao je kao moćno čudovište, mirisao je na dim, znoj i spaljeno meso. Preko žuto-sive košulje nosio je grubu kožnu školjku sa našivenim pločama od roga. Težak mač mu je visio o pojasu. "Razbojnici!" uplašio se klinac. "Ovo su razbojnici!" Srce mu je pucalo.
  "Imam te, Romane", zarežao je muškobradi tihim glasom. - Hajde, momci! Brže, u ime Perunove munje! Pokret!
  - Kako uhvatiti zeca. Znaš, lovče!
  - Znao sam da ćemo imati sreće. Bilo je takvih znakova, dobrih, - dodao je drugi, promukli glas. - Testera za oklop kornjače...
  Oči zarobljenog djeteta zatreptale su. Klinac je primijetio još tri razbojnika. Dvojica su prišla, probijajući se kroz žbunje. Nosili su strelice na ramenima. Dječak je shvatio - ovo dvoje ga čekaju u travi. Ako bi uspio pobjeći iz kandži crvenobradog, oni bi bez mnogo truda zaustavili bjegunca. Treći je stajao desno od nasilnika koji je gnječio Olega Rybačenka. U rukama su mu bili luk i par strijela. Po strašnom izgledu ljudi koji su ga uhvatili i nerazumljivom govoru dječak je pogodio da nije među podanicima kršćanske Vizantije.
  - Varvari! pokušao je promrmljati od užasa.
  Klinac je čuo mnogo strašnih priča od pastira o ljudima koji su dolazili sa druge strane Dunava da pljačkaju i ubijaju. Govorilo se da se, padajući u bijes, pretvaraju u vukove i mogu čak hodati pod vodom. Takođe su rekli da su varvari u stanju da se pretvore u zmije i da puze bilo gde. Uvijek iznenadni u napadu, pohlepni za plijenom, divljaci iz pastirskih legendi nisu ništa oprostili i nikog nisu ostavili u životu. Oleg Rybachenko je također čuo da divlji ljudi piju krv kršćana i žrtvuju bebe. Ludi užas obuze dječaka istog trena, čim je shvatio u čijim je rukama. "Spasi me, Gospode!" - proletjelo je kroz glavu djeteta. Drveni krst na grudima trebao je ispuniti svoju svrhu: zaštititi od nevolja. Kako bi drugačije?
  "Romane", zakikotao je sedokosi mladić spuštajući koplje.
  "Veoma je patetičan", primetio je drugi ratnik, čije su slepoočnice bile prekrivene plavim repovima. - Kao miš. Samo ne škripi.
  "Da, usta su mu stisnuta", bljesne mladi varvarin sa srebrnom minđušom. - Voleo bih da vidim kako škripiš zatvorenih usta.
  - Vidi, nije on to uradio - hrabar čovek.
  - Prilično šmrkava. Ne uklapa se nigde.
  Oleg Rybačenko je prekinuo njegova sjećanja. Žena se, nakon nekoliko snažnih orgazama, iscrpila i zaspala.
  Dječak je od nje uzeo torbicu sa zlatnicima i krenuo dalje. Raspoloženje mu se popravilo... Sada je morao malo napredovati u vremenu.
  Prošlo je još sto godina 1330. godine... Čovečanstvo se već nastanilo u Sunčevom sistemu. A svemirski brodovi su već dostigli brzinu svjetlosti i pokušavaju istražiti zvjezdane sisteme.
  Rim je izrastao u kolosalnu metropolu. A na nebu su milioni letjelica.
  Oleg Rybačenko trči niz ulicu i vidi horde dječaka i djevojčica kako ga nadire odozgo.
  Zgrade okolo su još veće i veličanstvenije. I sve je tako lepo.
  Oleg Rybachenko je rado pjevao;
  Mi smo vitezovi - mač i vatra,
  Hajde da ih sve rasturimo kao životinje!
  Izdaćemo fakturu - stigla je kazna,
  Nemojte postati naš papagaj vitez!
  
  Postat ćemo cool kao orlovi
  Otjerajmo razne zle duhove odjednom!
  Upoznaj naše cool sinove otadžbine,
  Odbacujemo naš izazov u vječnost!
  
  Kako divno bjesni rat
  U kojoj gore narodi...
  Sotona je došao iz podzemlja zbog nas,
  Iza njega štapaju fašističke nakaze!
  
  Daćemo devojkama teško u lice,
  Slomićemo naciste kao granu...
  I tada će naš vojnik postati gospodar,
  Neka veličanstveno cvetaju majske ruže!
  
  Postignite, sposobni smo da znamo mnogo,
  Podignite svoje moći iznad zvijezda...
  I tako se veliki ratnik bori i usuđuje,
  Napravićemo prijeteće grobove!
  
  Gledaj, tada će biti ratnik,
  Sve je novo i kao javor...
  I vjerujem da će nas nevolja proći u borbi,
  Postanite vitez, iskusni borac!
  
  Ovdje je snažnim udarcem pokosio cijeli puk,
  A s njim su dva puka natopljena...
  I Firer zmaja, tako da je gadni mrtav,
  I mi smo slavne milje do zvijezda!
  
  Ovde je Kajzer pustio suzu od straha,
  Molim za tvoju milost!
  Imamo mnogo nasilnih snaga,
  Bićemo u punoj odeći!
  
  Kada uđemo u ovaj Berlin sa tri boje,
  I car Nikolaj postaje Bog,
  Narod će odlučiti put u beskonačnosti sila,
  Ne sudite monarhu tako strogo!
  
  Neće tada nestati nevolja oko otadžbine,
  Velicina ce biti Sunce...
  Kajzerova zla horda će se raspršiti,
  Neka srce kuca u klonulu!
  
  Sa lepom devojkom, slavno prolazimo,
  Kroz naša ruska prostranstva!
  I biće nam super sa porodicom zajedno,
  Vjerujem da će sreća uskoro doći!
  
  NOVA KARIJERA BOBBY FIŠERA
  Bobby Fischer pristao je na revanš sa Borisom Spaskim. I Amerikanci su mogli, kao izuzetak, da probiju ovu osvetu, ali po starim pravilima. Ali nagradni fond je bio visok - rekord u istoriji šaha. A utakmica se odigrala u SAD-u. Boris Spassky je prije ove utakmice uspio postati prvak SSSR-a. I ponovo se popela na rang listi. A sada se Bobby Fischer ponovo bori. I ovo je veoma interesantno.
  Bobby Fischer je napravio svoj prvi potez sa pješakom D-dva, D-četiri. I primijenio je novinu, brzo stekao prednost i pobijedio. U drugom gemu Spaski je dao E-dva, E-četiri. Fischer je iz navike igrao Sicilijansku odbranu, a ovdje je iznenađenje Zmajeva varijacija. Ranije se takva varijanta nije susrela u Fišerovoj praksi. I tako je Bobby razvio snažan napad na kralja Spaskog i završio stvar šah-matom.
  I u trećem gemu, opet iznenađenje - Fišer se vratio na E-dva - E-četiri. Spaski je prihvatio izazov i otišao na otvorenu varijantu i bio pod razornim napadom. Očigledno, nije očekivao takvu agilnost od Fišera. A u linijskoj igri, sam Spaski je igrao D-dva, D-četiri. Na šta je Fischer iskoristio kraljevu indijsku odbranu i očito pronašao poboljšanje. I ponovo nabio Spaskog. I u petom gemu, Fischer je neočekivano odabrao otvaranje Reti. Spaski to očigledno nije očekivao. I on je prilično brzo dobio tešku, a potom potpuno izgubljenu poziciju.
  U šestom gemu Spaski je ponovo ubacio: E-dva, E-četiri. Na to je Fischer uzeo čeljabinsku verziju Sicilijanca, što se također pokazalo iznenađenjem i nanijelo poraz Spaskom. I u sedmom, Fischer se vratio na E-dva - E-četiri. A na otvorenoj varijanti uzeo je i primenio Kraljev gambit. I bila je to teška odluka. Spaski je opet pao pod razornim napadom i izgubio... A osmi Fišer je opet izabrao Zmajevu varijantu, i kako bi izvršio pritisak na protivnika. I opet mat napad.
  Spaski više nije mogao da kontroliše svoje živce i obuzela ga je ravnodušnost.
  Fišer ga je razbio rezultatom trinaest - nula, što je apsolutni rekord za utakmice svetskog prvenstva. I ažurirao svoju rekordnu ELO ocjenu.
  Desila se tako strašna i fantastična bitka.
  Sada je Bobby Fischer toliko stekao samopouzdanje da nije pobjegao od Anatolija Karpova. I prihvatio je izazov - odigrati meč do deset pobjeda.
  Počeo je sukob Anatolija Karpova i Bobbyja Fišera. Rekordna konfrontacija između dvije ličnosti u istoriji šaha, kakva se nikada prije nije dogodila.
  Fischer se smatrao izrazitim favoritom u prvom meču. Njegov prethodni poraz od Borisa Spaskog bio je jednostavno neverovatan.
  Ali Karpov je mlađi i psihički stabilniji.
  Međutim, sve je relativno. Fišer je u prvoj utakmici, igrajući bele, iznenadio. Primijenio sam otvaranje Sokolskog, što se smatra ne sasvim ispravnim. Ali faktor iznenađenja i Karpovovo startno uzbuđenje odigrali su ulogu. I Bobby Fischer je uspio doći do prednosti, koja se uobličila u spektakularnom napadu.
  U drugom gemu, Karpov je već napustio potez E-dva, E-četiri i pomerio C-pešaka napred... Fišer je odgovorio E-5, i krenuo u igru. Karpov je i dalje bio nervozan i upao je u velike vremenske probleme i bio je pod teškim napadom Fišera i ponovo je izgubio. U trećoj igri, Bobby se vratio na E-dva, E-četiri. Karpov je izabrao otvorenu opciju. Očigledno se boji Sicilijanaca. Ali nije uspio. Fišer je ponovo pronašao način da zaoštri borbu i dobio snažan napad na kralja. I opet je pobedio...
  Anatolij Karpov je očigledno otišao predaleko... Ipak, u sledećoj utakmici Karpov je igrao E-dva, E-četiri... Fišer je igrao Sicilijansku odbranu i njegovu omiljenu varijaciju Naidrofa.
  Anatolij Karpov je bio na udaru, ali je i dalje očajnički branio, uspeo je da odbije ofanzivu, i teškom mukom sačuva utakmicu bez pešaka.
  U petoj utakmici Fišer je odigrao i C-dva i C-četiri, u Karpovom stilu. Borba je bila oštra, ali Karpov je pogrešio u velikoj vremenskoj muci i dobio mat...
  U šestom susretu, Anatolij Jevgenijevič je ponovo uspeo da remi, ali je izgubio sa E-dva, E-četiri u sedmom susretu. Rezultat je bio pet-nula, što se činilo da ukazuje na ogromnu superiornost Bobbyja Fišera. Treba napomenuti da su Filipinci bili zabrinuti da će meč na svjetskom prvenstvu biti prekratak. Ali počevši od sedmog sastanka, Karpov se sve tvrdoglavije opirao. Uslijedilo je osam remija. Sve dok Fischer nije iskoristio važno pojačanje u Sicilijancu, nije probio Anatolija Karpova... Rezultat je postao šest - nula... Ali Karpov je izdržao. I konačno, igrajući crno, Anatolij Jevgenijevič je konačno razbio rezultat. Fišer je, iznerviran velikim brojem remija, otišao predaleko, previše žrtvovao u napadu, a Karpov je, naravno, uspeo da se izvuče i ostane sa ogromnom materijalnom prednošću. Ali onda je Bobby osvojio dvadeset osmi, trideseti, trideset drugi i trideset četvrti set da bi završio meč sa rezultatom deset jedan u svoju korist. U prvom meču Anatolij Karpov je poražen poraznim rezultatom.
  Nakon ovog meča, Bobby Fischer se vratio turnirima. Igrao ih je sa velikim uspjehom. U jednom od njih je čak oborio Aljehinov rekord, odvojivši se od drugog mesta za šest i po poena.
  Fišer je odigrao i meč sa Talom, a on je slomljen suhim rezultatom osam - nula. Osveta za izgubljeni turnir kandidata.
  Ali Anatolij Karpov je takođe igrao dobro na turnirima. I mogao je ponovo proći cijeli ciklus, pobjeđivati u mečevima i stizati do Fišera. Još jednom, Bobby Fischer je favorit za klađenje.
  Ali ovoga puta Fischer se morao suočiti s tvrdoglavijim otporom Anatolija Jevgenijeviča. Meč je trajao četrdeset i jednu partiju, Fišer je dobio deset, Karpov tri - i sve tri protiv Zmaja, koji je Bobi igrao za crne.
  Tako je Anatolij Karpov posekao Zmaja i pokazao da se protiv Fischera može i treba boriti.
  Fischer je ponovo igrao. Učestvovao je na Olimpijadi i 1980. uspio je oboriti Keresov rekord pobijedivši u svih četrnaest partija na prvoj tabli.
  1981. odigrala se nova utakmica sa Karpovom. Ovog puta Fišer je uspeo da pobedi rezultatom deset - četiri. I meč je trajao četrdeset osam utakmica.
  I 1984. ponovo je bio meč. I ovoga puta situacija je bila tako teška. Fischer je već bio u četrdesetim. Ali svejedno je sve nasjekao i pobijedio bez napora. I Anatolij Karpov je dostigao svoj vrhunac. I tako je počela žestoka bitka...
  U početku je Fischer preuzeo vodstvo. Postalo je četiri nula. Potom je Fišer osvojio bod, pa opet Karpov. Zatim je bio Fischer i prošlo je četrdeset osam gemova, nakon čega je uslijedila pauza od tri mjeseca. Ograničenje je izabrano po prvi put. A rezultat je šest-dva za Bobbyja Fišera. Nakon što je utakmica nastavljena. Karpov je dobio četrdeset devetu partiju. Onda je izgubio pedeset drugu i pedeset treću. I Bobby je dobio pedeset i šestu partiju, postigavši rezultat devet i tri, ali je grubo pogriješio u pedeset sedmoj. I izgubio je sa bijelim i šezdeset i drugom, izgubio šezdeset sedam od crnih. I izgubljen u sedamdesetoj, pa čak i bijeli. Rezultat je bio osam devet... Nakon serije remija i pobede Fišera u sedamdeset osmoj partiji, završen je najduži meč u istoriji šaha.
  Tada se postavilo pitanje otkazivanja utakmice bez ograničenja. Toliko su to željeli.
  Ali do sada je FIDE odlučila samo da smanji ograničenje na trideset šest utakmica.
  Karpov je već jednom pobedio u meču Garija Kasparova. Pobijedio je rezultatom četiri - nula. Ali drugi meč se pokazao tvrdoglavijim.
  Karpov je u početku poveo - dva - nula, ali je pogriješio u jedanaestom gemu, potom izgubio šesnaestu, a nakon pobjede u devetnaestoj, Kasparov je poveo. Ali pobjedom u dvadeset drugoj, Karpov je izjednačio. I dobivši dvadeset i četvrtu s bijelim, izborio je pravo na novi peti meč s Bobbyjem Fišerom.
  1987. nova utakmica protiv Bobbyja Fišera, koji ima skoro četrdeset pet godina. Ali Bobby ne puši, ne pije, bavi se sportom i još uvijek je u odličnoj fizičkoj formi. On je već šestostruki svjetski prvak, samo je Lasker bio višestruki.
  Peta borba sa Karpovom je super borba. Bobby Fischer je spreman kao i uvijek, ali je posljednji meč pokazao da njegova nadmoć nije nadmoćna...
  Borba je protekla u teškoj borbi. Nakon dvadeset i četiri utakmice, rezultat je bio četiri - četiri, a potom je u dvadeset sedmoj utakmici Anatolij Karpov prvi put poveo u utakmici sa Fišerom. Činilo se da će se desiti senzacija, ali... Fišer je u narednih pet borbi dobio četiri... I rezultat je postao osam - pet u njegovu korist... Onda još četiri remija i limit je iscrpljen. Peti meč najepičnijeg sučeljavanja u svijetu šaha u istoriji. I Bobby Fischer je, poput Emmanuela Laskera, postao sedmostruki svjetski prvak. Ali sve ide u ciklusima. Gari Kasparov, veoma perspektivan mladi šahista, otišao je u politiku. Da, perestrojka, višepartijski sistem. Garry Kimovich nije stigao da postane svjetski prvak, a pošto niste prvi, šah nije zanimljiv kao politika, a nije igrao ni u mečevima kandidata. A Anatolij Karpov neočekivano je izgubio od mladog Vishy Ananda. Pa, koliko zaista možeš osvojiti sve utakmice. Štaviše, Indijac je uspio da pokupi ključ odbrane Caro-Kann-a, koju Bobby Fischer teško može probiti.
  A sada su se čelik i vatra spojili u borbi. Razlika u godinama između dvojice šahista je dvadeset i pet godina. Bobby Fischer je još uvijek veliki i snažan i mlad Anand 1990. godine. U najmanju ruku teška utakmica.
  Vishy Anand je naravno veoma talentovan, ali mu nedostaje stabilnost. Nakon osam remija dobio je deveti gem, ali je deseti izgubio prisebnost kada je naišao na uvodnu novinu. Onda je izgubio u jedanaestom. I pao je pod čvrst stisak Fišera u dvanaestom delu. Uprskao sam u trinaestom. Izgubio od Vishya uprkos prednosti u uvodnom i četrnaestom gemu, promašio petnaestak šansi i izgubio šesnaestu. Promašio sam svoje šanse u sedamnaestom i izgubio osamnaestu... A onda i dvadeseti gem. I dvadeset treći i dvadeset četvrti nakon što su završili meč. Bobby je pobijedio Laskera i pobijedio rezultatom deset prema jedan. A Bobby Fischer je i dalje šampion. 1993. odigrao se njegov meč sa Shortom, koji je dobio protiv Karpova. Iako je Bobby Fischer imao pedeset godina, bio je u formi. Kako je pogodio Short-a. Nakon petnaest utakmica, rezultat je bio osam - nula u korist Fišera. Ali Short je utopio rezultat u šesnaestom delu. Ali tada je izgubio dvadeset prvu i dvadeset treću utakmicu.
  I takođe završio deset - jedan. Bobby Fischer je tada odigrao meč 1996. godine. Gatta Kamsky se već borio s njim. Ovaj šahista bio je više od trideset godina mlađi od Fišera. I veoma uporan. Mnogi su želeli tešku utakmicu. Ali u početku je Bobby Fischer samouvjereno poveo za pet poena razlike. Rezultat je postao šest jedan. Ali tada je Gatta Kamsky pokazao dobre borbene kvalitete. Niti jedan gem njihovog meča nije trajao manje od četrdeset poteza.
  Rezultat je bio sedam - tri nakon dvadeset i četiri utakmice... Zatim serija od deset remija. I Gatta Kamsky je ponovo pobijedio, ali je u trideset šestoj igri Bobby Fischer poveo. Bobi Fišer ponovo pobeđuje... A 1999. još jedan meč sa Vladimirom Kramnikom - razlika od trideset dve godine - ovo je veliki jaz. A Bobby Fischer već ima pedeset i šest godina. On već ima dvadeset i sedam godina na tronu i uskoro će oboriti Laskerov rekord. I u ovome. Ipak
  Desetostruki svjetski prvak - to se nikada prije nije dogodilo u istoriji šaha.
  Bobby Fischer je, naravno, vjekovni šahista, ali je ipak uspio da ukine limit od trideset i šest partija. A to je već učinio novi predsjednik FIDE Kirsan. Ali šta... Biće nešto veoma zanimljivo.
  Štaviše, ovaj meč će biti skoro i poslednji, samo revanš ako pobedi Vladimir Kramnik, a onda nokaut sistem ide dalje.
  I tako je počeo meč... I od samog početka iznenađenje - predvođeno Vladimirom Kramnikom. Posle petnaest utakmica rezultat je bio dva - nula u korist Vladimira Kramnika. Ali onda je Fischer dobio tri gema zaredom i poveo. Ali Vladimir se žestoko borio. I uspeo je da izjednači u dvadeset prvom gemu... Onda se produžio niz remija... Sve dok Bobi Fišer nije pobedio u četrdeset drugoj utakmici... U četrdeset sedmoj je pobedu slavio Vladimir Kramnik , a u četrdeset osmoj ponovo Bobby Fischer.
  Rezultat je bio četiri - pet u korist Bobija Fišera nakon najavljene pauze od tri mjeseca. Šahisti su se odmarali. Bobby Fischer je i dalje bio favorit. Utakmica je nastavljena. Prve utakmice su završene neriješeno. Tek u šezdeset i sedmoj utakmici Kramnik je konačno pobijedio. Rezultat je postao pet - pet. Zatim, u sedamdeset sedmoj, Kramnik je ponovo savladao Fišera i poveo. Ali Bobi je u devedeset šestom susretu izjednačio rezultat i postao je - šest - šest. Ova utakmica je ponovo odgođena za tri mjeseca, što je već rekord. Bobby Fischer je napomenuo: ovo je moja najtvrdokornija borba.
  Evo utakmice svjetskog prvenstva, koja je nastavljena tri mjeseca kasnije. Još jedna serija izvlačenja. U 120. gemu je konačno pobijedio Bobby Fischer... U 135. utakmici Vladimir Kramnik je izjednačio. I nakon sto četrdeset četiri utakmice, rezultat je bio sedam-sedam. Nakon toga, utakmica je nastavljena nakon tromjesečne pauze. A onda još jedan meč, do sto devedeset druge igre. A rezultat je bio samo osam - osam. Zatim opet pauza od tri mjeseca. I opet utakmica... Nakon dvjesto četrdeset utakmica, rezultat je postao: devet-devet.
  Došlo je do žestoke borbe do prve pobjede. Nakon još tri mjeseca pauze. I tako su odigrali... Serija nerešenih rezultata. A evo i dvjesto osamdeset osme serije. Bobby Fischer je igrao bijelog i vratio se na E-da, E-četiri. I Kramnik je prihvatio izazov. I izabrao Sicilijansku odbranu.
  Bila je to brutalna borba do tačke potpunog uništenja. Uslijedila je tako brutalna razmjena udaraca. Ali u njemu je bijesan, s ubistvima ličnosti. U početku su bijeli imali prednost, ali onda su crni preuzeli inicijativu i uslijedila je velika pobjeda. I konačno, Vladimir Kramnik je pobedio, prestala je hegemonija Bobija Fišera. I bilo je jednostavno odlično!
  I Bobby Fischer je oborio Laskerov rekord.
  I nije bilo vremena da se igra revanš. Slučaj je otišao u nokaut sistem. Da, i Bobby Fischer je već dugo, i ne želi više igrati. Iako učestvuje na turnirima.
  Fischer je osvojio nekoliko turnira... I prestao je igrati.
  Gari Kasparov je učestvovao na predsedničkim izborima u Rusiji 2000. i 2004. godine. I 2008. nije prošao registraciju. Nakon toga je prešao u oštru opoziciju Vladimiru Putinu. Vladimir Kramnik je neko vrijeme bio svjetski prvak, ali je potom izgubio meč od Višija Ananda.
  A onda je došla Carlesonova vladavina. 2010. Bobby Fischer i Anatoly Karpov odigrali su još jedan meč. Ovaj put sa kraćom kontrolom vremena: pola sata po utakmici. I nakon dvadeset četiri utakmice zabilježen je remi.
  I tako je završila njihova borbena epa partija... Fišer je ubrzo umro... Tako je ostao legenda u svetu šaha. Gari Kasparov je emigrirao u SAD. Ali 2022. Vladimir Vladimirovič Putin je neočekivano umro i Gari Kasparov se vratio.
  U Rusiji novi događaji, promene i mnogo različitih faktora... Mihail Mišustin je pustio Navaljnog iz kolonije i najavio kurs ka poboljšanju odnosa sa Sjedinjenim Državama...
  A ispostavilo se i vrlo zanimljivo. Konačno, otišao je i Lukašenko. A Vladimir Kličko je oborio Foremanov rekord. I to je bilo postignuće, jednostavno super.
  U Rusiji su usvojeni neki amandmani na ustav koji su je učinili otvorenijom prema svijetu. Već na sahrani Vladimira Putina, Bajden i Mišustin su se sastali i dogovorili da će Rusija i Sjedinjene Države postati prijateljski partneri, a možda i saveznici. Tada su obećali da će održati samit otvorenih vrata. Svijet je postajao sve stabilniji i bolji. Mnogi su pozitivno primili smrt Vladimira Putina. Da, i u Rusiji su se ljudi radovali - konačno su dobili slobodu.
  Vladimir Žirinovski, ponovo učestvujući u predsedničkoj trci, primetio je:
  Era je mrtva, živela era!
  Aleksandar Lukašenko je pobegao u Kinu... Ali Kolka je ostao u Rusiji. Svijet se mijenja na bolje.
  
  KOMUNISTIMA NE TREBA ZJUGANOV
  Na predsjedničkim izborima u Rusiji 1996. Jeljcin je u prvom krugu sakupio najviše glasova. A general Lebed, koji je zauzeo treće mjesto, prešao je na stranu sadašnjeg predsjednika. Položaj komunista postao je beznadežan. I barem se pokazalo da su četiri godine izgubili vlast. U najvažnijem dijelu predsjedničke. Ali jedan pametni komunista iz Zjuganovljeve garde odlučio je da je sam Genadij Andrejevič samo osrednji pijun koji malo znači partiji. I upravo sada to samo stoji na putu.
  A 1. jula 1996. Genadij Zjuganov je umro od eksplozije bombe. I to se mnogo promijenilo. Konkretno, prema zakonu, izborna kampanja je počela na novi način, a trebalo je da se održi u roku od četiri mjeseca. A trebalo je prikupiti već pola miliona potpisa. Tako je sve opet krenulo u krug.
  A datum izbora trebalo je da raspiše Vijeće federacija. I naravno do kraja oktobra.
  Jeljcinovi ulizici su pokušali da proglase njegovu pobedu i na osnovu rezultata prvog kruga, ali nisu uspeli.
  Naprotiv, Vijeće federacija je proglasilo 29. oktobar 1996. godine kao datum za nove predsjedničke izbore. Dakle, situacija je izuzetno otežana. Naravno, Vladimir Žirinovski i Grigorij Javlinski najavili su želju da se ponovo bore. Naravno, trebalo bi da bude i kandidat od komunista, ali ko? Uslijedila je unutrašnja borba. Ima problema i sa Jeljcinom - zdravlje mu je narušeno i dobio je četvrti srčani udar. Ali elita očito nije željela gurati Aleksandra Lebeda. Nije sigurno da će se novim diktatorom moći upravljati. Možda počnete kidati povezane niti.
  Aleksandar Lebed je već na funkciji... Takva je situacija. Istina, komunisti su nominirali Valentina Kupcova. Nije najbolji izbor: čak i stariji od Zjuganova, ali barem ne ćelav. A sa njim i udarna moć Komunističke partije. Rutskoi je otišao na mjesto guvernera Kurske oblasti. Sve po narudžbini. Sukob između komunista i vladajuće partije se nastavio. Samo je Jeljcin već napola mrtav. A Komunistička partija je promijenila konja. Šilova je zamenio Mylov. Pa ipak, oba komunistička lidera su bila lišena harizme i nisu imali dugo naglašenu slavu.
  Ali Vladimir Žirinovski je nakon neuspješnog nastupa dobio drugu priliku. I to ga je jako razveselilo. I počeo je mnogo aktivnije grditi Jeljcina.
  A ovaj drugi je ipak izašao na nove izbore. Počeo je drugi krug predizborne kampanje.
  Valentin Kupcov nije baš harizmatičan, ali iza njega stoji moć lijevih partija. I brzo skuplja potpise. Yavlinsky, koji je osvojio četvrto mjesto, želi više. A Vladimir Žirinovski je bijesan.
  Štaviše, razlog je pronađen. Čečeni su upali u grad Grozni i Lebed je potpisao sramnu predaju. A ovi sporazumi su odličan razlog da Žirinovski uhvati.
  Vladimir Bryncalov više nije izlazio na izbore, očigledno je imao dovoljno slave i popularnosti. I Vladimir Žirinovski je ponovo počeo da izbacuje konje, a medijska pažnja je počela da se prebacuje na njega. A onda je Vladimiru Volfoviču takođe odbijena registracija, proglašavajući da su potpisi lažni. I takođe pravi skandal.
  Vladimir Žirinovski je krenuo u uspon... Kretao se kao tigar oslobođen. I skandal je uslijedio nakon skandala... Kao rezultat toga, Valentin Kupcov je otišao u sjenu, a propaganda je izbore namjerno svela na sukob između Vladimira Žirinovskog i Borisa Jeljcina. Tako je svima izgledalo i isplativije i sigurnije. Štaviše, Vladimir Volfovich je prikazan kao drugi Hitler i velika prijetnja Zapadu. I to se mora ozbiljno reći.
  Evo takvog strašila koje možete uzeti i koristiti za svoje potrebe. A Valentinu Kupcovu treba zanemariti što je više moguće. Ovo je bila tako lukava taktika Borisa Eltsina. Tačnije, tim Borisa Elcina.
  A Vladimir Žirinovski se, igrajući se sa javnošću, uporedio sa Hitlerom. Primetivši da Hitler nije imao ni srednje obrazovanje, a Vladimir Žirinovski je diplomirao na Moskovskom državnom univerzitetu sa crvenom diplomom. On je takav heroj, Vladimir Volfoviču. Štaviše, ako Hitler, bez srednjeg obrazovanja, osvoji cijelu Evropu za mjesec i po dana, onda će on Žirinovski za tri mjeseca zauzeti cijeli svijet, a svi narodi planete Zemlje će raditi za Rusiju!
  Takav militantni impuls, naravno, privukao je, a istovremeno i uplašio.
  Vladimir Žirinovski je bjesnio i sve više...
  I sa zadovoljstvom je igrao ulogu strašila i sve više se razilazio. I rejting Vladimira Volfoviča rastao je skokovima i granicama. Mnogima se svidjela njegova borbenost, posebno mladima. I strašno drhtanje pesnica.
  A Jeljcin je bio na lekovima... I retko se pojavljivao u javnosti, i bilo je jasno da mu je teško da se kreće.
  Bilo je i drugih predsjedničkih kandidata - ne toliko istaknutih. Nisu igrali ulogu. Šakum, Vlasov, Fedorov nisu izašli na izbore. Tuleev je dobio mjesto ministra za poslove ZND, a također nije učestvovao na izborima. Umjesto Tulejeva, Pjotr Romanov je postao zamjenik komunista. I ovo je takođe veoma ozbiljno.
  Neke demokrate su se popele na predsjedničko mjesto. Pored Yavlinskog, odlučio je da se okuša i Konstantin Borovoy. Takođe je bio u mogućnosti da prikupi potpise za registraciju. Barem je postao zamjenik. I uspio se registrovati. Drugi su već bili malo poznati i nepametni.
  Tako je već Vladimir Žirinovski preuzeo ulogu glavnog tepiha. Ne kao prošli put da advokatov sin nije ličio na sebe! Ne, ovoga puta Vladimir Žirinovski je bio u plamenu i završio kao pakao. I stalno su pričali o tome.
  A onaj o kome pričaju je onaj za koga glasaju... Ali Jeljcin se nekako, iz zdravstvenih razloga, gotovo nije agitovao. Ali oni su vodili kampanju za njega. Bilo je mnogo videa.
  Odnosno, Jeljcin je postao virtuelni heroj. I super je... Kao invalid sa četiri infarkta penje se u predsjedničku funkciju. Ali postoje različite glasine o Jeljcinu. I puno briga...
  A ishod izbora je nepredvidiv... Iako se mnogo govori o tome da sada na Kavkazu vlada mir, zapravo se tamo dogodila sramna kapitulacija.
  Vladimir Žirinovski se sve češće iskreno upoređivao sa Hitlerom i čak je očigledno uživao u tome...
  Pa je sve eskaliralo... Istovremeno su potpisani sporazumi sa Mashadovom i Jandarbijevim. Lebed je sada bio na vlasti i vodio kampanju za Jeljcina. Samo se sve manje govori o samom Jeljcinu. Istina, kad im se ubrizgava droga, on će ipak izaći i reći neku glupost pa se opet sakriti.
  Da, malo je smiješno. Kako su izbori počeli da idu po shiza šemi. A Aleksandar Lebed mnogo češće govori o Jeljcinu nego što se sam Jeljcin pojavljuje.
  Vrijeme prolazi... a 29. oktobar 1996. je sve bliže i bliže...
  Ovde u Belorusiji, Lukašenka takođe pravi državni udar u stilu Jeljcina. Sve ide u pravcu autokratije.
  A diktator je gol!
  Međutim, koliko god se propaganda Jeljcina, i svih ovih medija, trudila da u drugi krug dovede sadašnjeg, bolesnog i kompromitovanog predsednika i novog Firera Vladimira Žirinovskog, to ipak nije išlo. Prema rezultatima prvog kruga, Valentin Kupcov je bio na drugom mjestu, sa samo tri posto razlike od Eltsina. A Žirinovski je bio treći. Jasno je da polumrtav Boris Nikolajevič jednostavno nije fizički povukao izbornu kampanju i nije mogao pobijediti u prvom krugu. Ali čini se da vlasti to žele. A sada je situacija naglo eskalirala.
  Vladimir Žirinovski se suočio sa teškim izborom. Podržite komuniste, ili teško bolesnog Jeljcina. Komunisti su Vladimiru Volfoviču ponudili mjesto premijera i pet mjesta u vladi. Ali Boris Jeljcin nije hteo ništa da da...
  I neophodno je... Ali Vladimir Žirinovski je shvatio da ako komunisti pobede, onda bi se sve moglo ponovo vratiti u jednopartijski sistem. Stoga Valentin Kupcov nije želio pobijediti. Bila je tako prokleto teška situacija, gde god da je baciš, gde god da kreneš.
  I nisam hteo da idem u savez sa komunistima, a Jeljcin ne želi ništa da da.
  Na kraju je Vladimir Žirinovski malo oklevao, ali je ipak odlučio da bi bilo lepo biti premijer. I pozvao je svoje biračko tijelo da glasa za Valentina Kupcova.
  I u novembru 1996. drugi krug izbora. Uz sve nevolje, sa Eltsinom, on i Lebed su počeli da pričaju iskrene gluposti, a kurs rublje u odnosu na dolar naglo je pao.
  Valentin Kupcov otišao je u drugi krug u tandemu sa Vladimirom Žirinovskim. I ovo je postao potez njegovog velemajstora...
  Izbori su održani za tri nedelje... Jeljcin je poražen i vlada se promenila.
  Vladimir Žirinovski je postao premijer, a Valentin Kupcov predsednik... I na vlast je došla Komunistička partija Ruske Federacije.
  A sada je počela nova era. Valentin Kupcov, iako formalno komunista, zapravo je nastavio prethodni kurs. Samo su se oligarsi promijenili. Pa i on je uzeo i ukinuo limiter na referendumu u dva mandata. Cijene nafte su rasle, počeo je ekonomski oporavak, a Valentin Kupcov je lako pobijedio na predsjedničkim izborima... Vanjska politika je bila umjerena i Valentin se nije popeo na divljanje. Ali ni on nije ušao u NATO... Tako je sve išlo uobičajenim talasima. Valentin nije slamao opoziciju, nije zatvarao oligarhe i bio je nešto poput ljubaznog djeda... Pobijedio je na predsjedničkim izborima 2000. godine u decembru. I 2004. I 2008. A 2012. godine...
  Valentin Kupcov je ostario i dozvoljeno mu je da krade... I sredio svoju pratnju. I pobijedio je 2016. bez problema, ali... 2020. je došao koronavirus. A Valentin Kupcov već ima osamdeset tri godine. I prvi put se uzdrmala močvara komunističke Rusije. I prvi put je došlo do ozbiljnih nemira i masovne infekcije. A onda je počelo da potresa Rusiju.
  I u ekonomiji dugi niz godina, gotovo nula rasta. A Valentin Kupcov je sve više ličio na pokojnog Brežnjeva. I pripremao se za svoju potpunu pobjedu. Ali izbori su održani pod zviždukom i bukom, i masovnim protestima.
  Valentin Kupcov je osetio da mu se tron trese... I nezamenljivi diktator je počeo da baca trupe na pobunjenike.
  I nekako ugušio proteste, i izabran sedmi mandat za redom.
  Bilo je i različitih događaja u svijetu. U Ukrajini nije bilo Majdana, pošto je Viktor Janukovič bio prilično lojalan Zapadu.
  Vitalij Kličko je nešto duže bio svetski šampion u boksu. Savladat će obaveznog Stevensona, a potom i trojicu boksera. Izdržati do kraja 2016. Širi bronzani bombarder osvojio je titulu privremenog prvaka svijeta. A onda je naslijedio Vitalija Klička, koji je završio karijeru. Wyder je imao koristi od kasnije borbe. A njegov nokaut rekord je bio još duži, četrdeset pet borbi...
  Vladimir Kličko je ovoga puta savladao Tajsona Fjurija, a potom i Glazkova. Zatim još jedan Braun, i još tri boksera... Ali do borbe sa Weiderom nije moglo da dođe... Ali Vladimir Kličko je ipak izgubio od Entonija Džošue, ali ne 2017, već 2019.... Ipak, i starost i neprijatelj su gladni, mladi, ljuti. Dakle, Vladimir Kličko, iako je postavio nekoliko rekorda, ipak nije mogao postati neprikosnoveni svjetski prvak. Iako su oba brata postigla više nego u stvarnoj istoriji.
  A njihove karijere su bile duže i više pobeda. Vladimir Kličko je postavio mnoge rekorde i ušao u kuću slavnih. Mnogi su ga smatrali čak i najboljim bokserom u teškoj kategoriji svih vremena.
  Gari Kasparov takođe nije okončao svoju šahovsku karijeru. I pored prilično godina, 2016. je mogao da igra u meču za svetsko prvenstvo sa Carlesonom, pa čak i smanjio glavno vreme meča na nerešeno.
  Bilo je i drugih promjena. Nakon dva mandata Janukoviča 2020. godine, Vitalij Kličko je uzet i izabran za novog predsjednika Ukrajine.
   Tako je prvi put u svetskoj istoriji svetski šampion u boksu postao predsednik zemlje... I ovo je takođe zanimljivo... U Belorusiji dugo vlada nesmenjivi Lukašenko, ali i tamo je bilo nemira i nereda. I obećanja reformi i promjene ustava. Zato ne budite naklonjeni diktatoru - uskoro će doći kraj svake tiranije.
  U Kazahstanu je otišao Nazarbajev i za sada je mirno, osim zbog korona virusa.
  Vakcina je razvijena u Rusiji veoma kasno. Ipak, vlada je stara i inertna. A Valentin Kupcov sve više pada u ludilo. I već ga podržavaju.
  U Sjedinjenim Državama Donald Trump je osvojio drugi mandat. Korona virus je manje pogodio Ameriku nego u stvarnoj istoriji, a nije bilo ni crnačke pobune. Štaviše, SAD i Rusija nisu u konfrontaciji, pa ni Trampovi mediji nisu toliko pritiskali.
  Dakle, Donald Tramp je u drugom mandatu... A Vladimir Kličko je odbio da radi u vladi svog brata Vitalija, koji je postao predsednik, i preuzeo je i nastavio svoju karijeru u boksu. A u jesen 2021. efektivno je nokautirao Whitea, koji je imao titulu privremenog prvaka svijeta. Tako je Vladimir Kličko zamahnuo prema Foremanovom rekordu. I ovo je za svaku pohvalu.
  Pogotovo jer je već pobijedio Tysona Furyja. A ciganski kralj je već govorio o osveti.
  Hteo je da se povuče, nadajući se da će videti da Vladimir Kličko više nije isti.
  I sprema se zanimljiva borba. I odmah za sva četiri pojasa. A Vladimir Kličko nikada nije imao ovo da postane svjetski prvak u svim verzijama u isto vrijeme. A Vladimir Kličko se bori protiv slona-lava.
  A u martu 2022. dogodio se duel između Vladimira Klička i Tajsona Fjurija. I ova borba se mora reći super. I spremala se očigledna senzacija.
  Vladimir Kličko se temeljno pripremio i bio motivisan kao nikada do sada. I čitav uragan je bjesnio u njemu, i navala strasti.
  I tako je tuča počela pucanjem u Džebsa. Ali ovaj Vladimir je delovao mnogo raznovrsnije. I udario je desnom rukom po tijelu. Tajson Fjuri ovo nije očekivao. Vladimir Kličko to nikada ranije nije uradio. I Vladimir Vladimirovič je također izveo veličanstven udarac lijevom rukom u tijelo. I pravo u jetru.
  Pa, Tyson Fury nije očekivao takvu prevaru kada su svom snagom udarili u jetru. I promašio, i dobio ozbiljan udarac i pao. I zaista je uspio ustati, ali je zateturao.
  A Vladimir Vladimirovič Kličko je dokrajčio Tajsona Fjurija. I to je bila veličanstvena i senzacionalna pobjeda.
  Vladimir Kličko ne samo da je oborio Foremanov rekord, već je među svim težinskim kategorijama postao najstariji apsolutni šampion sveta. I ovo je, naravno, super dostignuće! Ali također možete održati odbranu i osvetiti se Tysonu Furyju. Ali samo za mnogo novca. Tyson Fury to želi.
  A Vladimiru Kličku je ponuđena rekordna naknada u istoriji boksa više od tri stotine miliona dolara. I to je luda borba. Ovo je generalno vrlo cool.
  I u septembru 2022. konačno se odigrao revanš. Borba je prosto neverovatna. Oba gigantska boksera su se tukla. I to je bila borba van mogućnosti.
  I Vladimir Kličko je ponovo pobedio, u najspektakularnijoj i najkrvavijoj borbi u istoriji profesionalnog boksa. I bilo je jednostavno odlično!
  Vladimir Kličko je takođe oborio još jedan Foremanov rekord u odbrani titule.
  A 4. decembra 2022. Valentin Kupcov je dobrovoljno napustio mjesto predsjednika Rusije sa samo osamdeset pet godina. I ustupio mjesto mlađim kadrovima.
  I tako se priča vrti, u svijetu u kojem nije bilo mjesta za senilnog Genadija Zjuganova.
  
  AKO NE OBJAVITE RAT RUSIJI
  Njemačka je bila malo pametnija u Prvom svjetskom ratu, posebno kralj Wilhelm II. On nije objavio rat Rusiji. I bio je to zaista snažan potez. Nikolaj II je oklevao. I tako su trupe Njemačke, ne ometajući ih drugim, istočnim frontom, za deset dana zauzele Belgiju. A onda su krenuli po Parizu i izveli ga u ring. I anglo-francuske trupe su poražene i djelimično se predale.
  A carska Rusija nije ušla u Prvi svjetski rat. Francuska je bila okupirana. A Austrougarska je napala Italiju... I tada su snage bile nejednake.
  Ali na moru, Britanija je uspjela poraziti njemačku flotu. I rat na Zapadu je poprimio dugotrajan karakter. Turska i njemačke trupe počele su napredovati na Egipat. I pobedili su. Tada su Nemci zauzeli kolonije u Africi. Ključni trenutak bilo je zauzimanje Gibraltara. Zbog toga su njemačke trupe okupirale Španiju. Vojska Kastiljskog carstva bila je, protiv Nemaca, veoma slaba. I zauzeli su Gibraltar u brzom i brzom napadu.
  Nakon toga su blokirali ulaz engleskoj eskadri i počeli da zauzimaju Afriku.
  Eto i carska Rusija je, nakon malo razmišljanja, objavila rat Britaniji. U stvari, možete zgrabiti Iran, Indiju i dio Indokine. I to bez velikih gubitaka. I Vilhelmova vojska je zauzela Portugal, zajedno sa svim njegovim kolonijama. I ovo je veoma hrabar potez, i veoma poražavajući.
  A carska Rusija se kretala, preko Irana, u Indiju i dalje u Aziju. I Japan je takođe uzeo i napao Britaniju. A ovo je već ozbiljno. Počeli su da pritiskaju Britance kao mešanje putera u pavlaku. A ovo je samo početak. Ovdje su Nijemci lansirali i podmornice - na sreću, imaju dovoljno resursa. I počeli su da jačaju bombardovanje Londona i same Engleske, praveći udar. Vilhelmova moć delovala je borbeno. Vrlo borbeno. Činilo se da će još malo i Britanija pasti na koljena. Ali onda su Sjedinjene Države ušle u rat. A ovo je već ozbiljno. Carska Rusija je zauzela Indiju, Iran i veći dio Indokine. Nešto je uzeo Japan u Aziji. Nakon toga, samuraj je ušao u rat sa Sjedinjenim Državama. Borbe su se odvijale na moru.
  I Njemačka je pokrenula zračni i podmornički napad na Britaniju.
  Ispostavilo se da je Rusija u najpovoljnijoj poziciji - koja je zauzela mnogo gotovo bez gubitaka i sada je počela variti svoje nove kolonije ...
  I Prvi svjetski rat je poprimio dugotrajan karakter.
  Japanci su na moru u početku porazili manje iskusne i vješte Amerikance. Ali onda su Sjedinjene Države, koristeći ekonomsku moć, oslobodile mnoge brodove i podmornice su počele preuzimati inicijativu.
  Ali Nemci, koji su kontrolisali Afriku i skoro čitavu Evropu: Italiju je zauzela Austro-Ugarska, uspeli su, nakon tri godine podmorničkog ratovanja, da nokautiraju englesku flotu, i preuzmu dominaciju na moru, iskrcali su se u matičnu zemlju. .
  Britanci su se očajnički borili, koristili tenkove u bitkama. Ali Nemci su već imali svoje.
  A u septembru 1918, London je pao. I tako su Britanci nastavili rat iz Kanade. I Njemačka je napala SAD. I Prvi svjetski rat se nastavio s velikom gorčinom.
  Sljedeće 1919. godine su njemačke podmornice Amerikanaca pokušale dobiti. Ali Japan je poražen na moru, a Sjedinjene Države su u inostranstvu. Do Amerike do sada nije bilo moguće stići avionima. I morate na brzinu izgraditi ogromnu flotu.
  I bitke su se pretvorile u vazduh i vodu...
  1919. i 1920. protekle su bez većih promjena, s bitkama na moru. Sjedinjene Države su pretrpjele velike gubitke, ali su na brzinu izgradile nove brodove. Izgubila je i Nemačka, zajedno sa kolonijama, i Japan... Godine 1921. carska Rusija je, pod pritiskom Nemaca, pristala da uđe u rat. Sada je praktično cijela istočna hemisfera bila protiv SAD-a.
  Carske trupe su pokrenule ofanzivu na Aljasku u zimu 1922. I to je bio snažan potez, pošto je teritorija tamo skoro blizu, zapravo, graniči.
  Dobri tenkovi pojavili su se u carskoj vojsci, koju je dizajnirao sin Mendeljejeva. Kao i prvi helikopteri na svijetu, te najmoćniji bombarderi sa šest i osam motora.
  A carska Rusija je već postala veliki rival ...
  A sada, na teškom tenku "Peter" - jednom od prvih među ispupčenim, bori se posada Alenke.
  Uprkos martovskom mrazu na Aljasci, devojke se tuku bosonoge i samo u bikiniju. A tenk je veoma moćan u Rusiji.
  Alenka puca iz moćnog i vrlo ubojitog oružja i sa osmehom kaže:
  - Za kralja ginu kao heroji, za političara bez kralja u glavi, za života se pretvaraju u leševe!
  Anjuta je namigujući svojim okrutnim partnerima primetila i udarajući neprijatelja iz topa:
  - Nema ništa gluplje od smrti za nedostojnog, ali je još gore umrijeti za apsurdnu ideju!
  Alla je također udarila ogromnom snagom, pomjerajući svoju golu petu u zatvarač pištolja i viknula:
  - Najveći vladar je ništa pred Bogom, a najpošteniji političar, moralna batina pred pravom osobom!
  Marija je dala rafal iz mitraljeza i vrlo agresivno pokosila neprijatelje:
  - Snijeg je bijeli, ali crni od industrijskih izbora, čovjek se rodi čist, ali nauči da bude svinja, ušavši u politiku!
  Matrena je izjavila, slamajući Amerikance koji su je s divljom strašću napadali:
  - Političar pokušava da se predstavi kao bijel i pahuljast, a u stvari je bodljikav kao kaktus, samo ne u pustinji, već usred šume pune hrastova i isječenih panjeva!
  Marusya je škrabala po neprijatelju, a također je pucala iz topa, uništivši američki bunker i zacvilila:
  - Ako želite da živite kao belac, radite mračne stvari sa neljudskom beskrupuloznošću!
  Olimpijada ga je uzela i pritisnula golom petom na pedale, pokušavajući da ubrza svoj moćni tenk i viknula:
  - Živeti kao belac ne zavisi od boje kože, već od količine sive materije u glavi, i blistave darovitosti u sposobnosti zavaravanja ljudi!
  A devojka-heroj će prasnuti od smeha...
  Carska vojska se kreće preko Aljaske... I krajem proleća 1922. već je ušla u Kanadu.
  U borbama se carska vojska pokazala nimalo slabom. A devojke se bore na nebu na borbenim avionima.
  Anastasija Vedmakova je golim nožnim prstima oborila američki avion i zacvilila:
  - Sreća se ne može izgraditi na krvi, ali uz pomoć novca možete barem izgraditi iluziju blagostanja!
  Akulina Orlova ga je uzela i golim nožnim prstima uperila mitraljez u metu i zabila se u neprijatelja, izdala:
  - Jedinstvo možete lemiti gvožđem i krvlju, ali krv će, kao kiselina, nagrizati svaki metal, ali ljubav će se vezati takvim lancem da neće slomiti ni titanijum!
  Margarita Magnitnaja je mlatila, i posekla neprijatelja, i naterala ga da gori i cvilila:
  - Đavo je stvorio politiku da bi ljudi dobili malo nade od slavuja, a puno kljunova od petlova, i nesagledivog broja nevolja koje kuju političke vrane!
  Devojke su veoma mudre ratnice, u kojima je tolika vrućina i veliki pritisak.
  Alice i Angelica također pucaju i kosile neprijatelje.
  Alisa je opalila, oborivši neprijatelja i rekla:
  - Sotona je rođen kada je političar prvi obećao nemoguće čak i za Svemogućeg Boga!
  Anñelika je golim nožnim prstima bacila granatu razorne moći, poderala Amerikance i zacvilila:
  - Boga niko nikada nije video, ali diktator sve vreme bljesne na ekranu, a i on želi da postane kao Svemogući, iako i sam više liči na pričljivu šalu!
  Alisa je ponovo bacila smrtonosnu granatu bosom nogom i cvrkutala, cereći se zubima:
  - Nema jačeg od Svemogućeg Boga, ali u podlosti je političar superiorniji od Đavola, i u stanju je obećati nešto izvan moći Svemogućeg!
  Anđelika je takođe uzela i bacila paket eksploziva golom petom, i agresivno gugutala:
  - Ako neko misli da Boga nema, gledajući naš svet, onda se odmah uveri da đavo postoji - gledajući političare!
  Viktorija i Veronika se takođe tuku.
  Viktorija je bacila bosu, isklesanu nogu, i rastrgala masu protivnika na komade:
  - Političar ima manje savesti od molekula u vakuumu, ali ima više obećanja nego kapi u moru!
  Veronika je primijetila, pucajući na neprijatelja, i pustila bumerang golim prstima i vyaknula:
  - Nema suvog kamena u reci, pošteni ljudi u politici, saosećanje među diktatorima, a oni koji glasaju za one koji nose kamen u srcu biće kažnjeni!
  I Stalenida se ovdje bori u carskoj vojsci. I grimiznom bradavicom na grudima pritisnu dugme i zacvile:
  - Možete izbrojati sve kapi u moru, sve zvijezde na nebu, ali političari daju toliko izbornih obećanja da tačan broj ne zna svemogući Bog!
  Tamara je takođe tukla Jenkijevske trupe. Prebacila je tenk Maccabee preciznim udarcem i zagugutala:
  - Kada diktator resetuje uslove vlasti, životne vrednosti podanika pod takvom kontrolom teže nuli, a obećanja se svode na ništa!
  Velika četvorka se također borila ovdje.
  Nataša je ispalila munju iz svoje grimizne bradavice, spalila Jenki vojnike i gugutala:
  - Resetujući uslove diktature, nećete moći da izbrišete u ništa, a sećanje na zločine i greške tiranina!
  Zoya je takođe ispalila magični plazma pulsar iz bradavice jagode i zacvilila:
  - Diktator ima batinu u rukama, ali ipak će on biti taj koji se ne može uterati u stočnu stazu!
  Augustin je također izbadao zrake borbene magije iz njenih grimiznih bradavica i gugutao:
  - Nije Bog dao svinjskih rogova, diktatora svemoći, politike nekažnjivosti, već ženi vječne mladosti, ali svako ima šansu da dobije ono što zaslužuje!
  Svetlana je uz cerekanje pustila razornu mrlju sa svojih bradavica od jagode, potpunog uništenja, i izgovorila:
  - Vuk ima očnjake, lav ima kandže, lisica rep, političar jezik, čovek glavu, a ušljiva svinja je u nevolji - rogovi ne rastu!
  Dakle, četvorica se svađaju kao da su cure super...
  A na nebu, Albina i Alvina SAD mlati za Njemačku. I cure, šta da kažem - super klasa!
  Albina je, bosim nogama pritiskajući dugmad džojstika, oborila američki avion i zagugutala:
  - Vuk se hrani brzim nogama, žena je gola i vitkih nogu, vuk muči žrtvu očnjacima, žene prebijaju na smrt dugim jezicima!
  Alvina je, zgnječivši neprijatelja, i oborivši tako što je pritisnula golu petu, uze to i zaguguta:
  - Trčanje produžava život, ali zašto zec živi tako malo? Jer ne beži, nego beži, a ko beži ne pati od dugovečnosti!
  Djevojke, naravno, potpuno smrskaju Amerikance do neba. Kanada je već zarobljena, a na teritoriji same Amerike vode se borbe. Ovdje je otpor žestok, ali nedovoljno sistemski. Ali svejedno, njemačke i ruske, a zatim japanske jedinice napreduju. Postoji pravi američki klip. I tu su, naravno, djevojke na prvom mjestu kao borci.
  Nikolaj II je na to primetio:
  - Ima žena u našoj Rusiji,
  Da voze avion u sali...
  Da su svi u svemiru ljepši,
  Razbijte neprijatelja u komade!
  
  Oni su rođeni da pobeđuju
  Vjekovima slaviti Rusiju...
  Uostalom, naši pradjedovi,
  Odmah su skupili vojsku za njih!
  Zaista, ovo je i kul i borbeno... Konačno, koalicija se približila Njujorku i Vašingtonu. I SAD su kapitulirali. Upravo 25. decembra 1922. Tako je završen Prvi svjetski rat.
  Svijet je postao mirniji, a kolonije su preraspodijeljene. Osvojene zemlje-pobjednici varili. U cijelom svijetu došlo je do brzog ekonomskog oporavka. Rusija se posebno brzo razvijala. Mada, naravno, ne može biti večnog mira...
  Sprema se novi rat između Njemačke, Austrougarske, koja je stekla kolonije, i Rusije. Ovdje je važno na kojoj je strani Japan.
  Nemci žele da pridobiju samuraje na svoju stranu, a Ruse na svoju. I od ovoga mnogo zavisi - ko će biti pobednik.
  Pa, Drugi svjetski rat je druga priča. Ali sa takvim borbenim i čvrstim devojkama, Rusija, u principu, ne može da izgubi. Pa neka naše djevojke budu slavne!
  
  KURSK DUT BEZ DRUGOG FRONTA
  U jednom od paralelnih univerzuma, Japan je pobedio u bitci kod Midveja - kao što je trebalo da bude sa devedeset posto verovatnoće. A onda zauzeo Havajski arhipelag. Samuraji su takođe pogodili Indiju. Da bi spasio svoju najveću koloniju, Churchill je bio prisiljen prebaciti dio trupa iz Egipta. Što je dovelo do toga da je operacija "Baklja" odgođena.
  Međutim, to još nije uticalo na tok rata na istoku. Nemci su poraženi kod Staljingrada. Crvena armija je napredovala u Ukrajini, ali je tada Mainstein djelomično vratio situaciju. A linija fronta je bila ista kao u četrdeset trećoj godini u stvarnoj istoriji.
  Ali u Egiptu je Rommel još čekao pojačanje, uključujući tenkove Tiger - trideset potpuno novih komada i još četiri njemačke i osam talijanskih divizija. I uspio je pobijediti još uvijek oslabljene Britance dolaskom do Sueckog kanala. Pod tim uslovima, Čerčil je u aprilu 1943. ponudio Nemcima primirje na godinu dana. Ruzvelt, kojeg su Japanci tukli na moru, a sve više Sjedinjene Države mučio sve veći broj njemačkih podmornica, također je predlagao primirje na godine. A bombardovanje Trećeg Rajha smanjilo je intenzitet još ranije.
  Tako je Treći Rajh preuzeo kontrolu nad sjevernom Afrikom i oslobodio svoje ruke na zapadu.
  I superas Johann Marcel je ostao živ. I ovo je takođe veliki plus za Treći Rajh.
  Tako je Hitler ponovo odgodio operaciju Citadela kako bi tamo koncentrisao više snaga i stekao prednost u tehnologiji.
  Marseille je do kraja četrdeset druge godine oborio tri stotine aviona i za to je ponovo dobio Viteški krst Gvozdenog krsta, sa zlatnim hrastovim listovima, mačevima i dijamantima.
  Nakon čega je prebačen na istočni front. Što se pokazalo mnogo hladnijim i ništa manje uspješnim za Marseille.
  Ali nastavio je da se bori i za pet stotina letelica do leta 1943. dobio je Viteški krst Gvozdenog krsta sa zlatnim hrastovim lišćem, mačevima i dijamantima. Osim toga, Marseille je dobio Luftwaffe Platinum Cup sa dijamantima za četiri stotine aviona. Također do avgusta donošenja
  Broj oborenih aviona do šest stotina Marseja dobio je zlatni krst vojnih zasluga sa dijamantima. Prvi među vojnicima Trećeg Rajha koji je dobio takvu nagradu.
  Nacistička ofanziva na Kursku izbočinu počela je tek 1. avgusta 1943. godine. Bilo je nekoliko razloga za kašnjenje. Uključujući i želju za testiranjem najnovijih tenkova u borbi. I ne samo poznati u stvarnoj istoriji: "Tigar", "Panter" i "Ferdinand". Ali "Lav", koji su Nemci uspeli da lansiraju u seriju, iz razloga što je nakon pobede na Midveju, bombardovanje Trećeg Rajha postalo višestruko slabije, a Fritz je imao dovoljno resursa da dovede "Lava" tenk za serijsku proizvodnju. Nešto ranije završeni su radovi na "Tigru" -2. U stvarnoj istoriji, mogao je biti pušten šest meseci ranije u masovnu proizvodnju, ali očekivanje Pantera -2 to je sprečilo. U ovom slučaju, Hitler je dao instalaciju bržeg "Tigra" -2 da se uvede u seriju. I da Panther -2 bude savršeniji, kako uz bolju zaštitu ne bi bio previše težak i bio niže siluete. I naravno miš. I ova mašina, zbog činjenice da su se saveznici manje mešali sa Nemcima, a potom i potpuno prestali da se mešaju, takođe je ranije stvorena u metalnom obliku, i uspela je da uđe u malu seriju.
  Tako su Nemci već 1. avgusta imali u upotrebi: "Pantera", "Tigar", "Tigar" -2, "Lav", "Maus" i "Ferdinand". Štaviše, "Tigar" je već izgledao, kao i "Ferdinand", pomalo zastarelo. A "Lav" težak devedeset tona je ličio na uvećanog "Tigra" -2. Samo bočni oklop je 100 mm deblji na nagibima, a top je deblji 105 mm pri dužini cijevi 70EL. Istina, prave borbe su pokazale da se radi o topu kalibra 88 mm sa 71 el i bržim i boljim, iako Lav ima moćnije, ali samo pet hitaca u minuti naspram osam, i plus, naravno, manja zaliha granata.
  Povećanje kalibra je takođe minus...
  Generalno, Nemci su okupili kolosalne snage... I uspeli su da steknu prevlast u vazduhu. I Crvena armija je stvorila moćnu odbranu. Nemci su imali više tenkova, pešadije, topova, a posebno aviona nego u stvarnoj istoriji. Ali svejedno, zajedno sa rezervama Stepskog fronta, SSSR je okupio više od dva miliona vojnika i oficira, pet i po hiljada tenkova, oko trideset hiljada topova i lansera i oko tri hiljade aviona. I u isto vrijeme, visoko razvijena odbrana u inženjerskom smislu.
  Nemci su zajedno sa saveznicima okupili više od milion i po vojnika, četiri i po hiljade tenkova, šesnaest hiljada topova i gasnih bacača i oko četiri hiljade aviona.
  Dakle, Fritz je imao nadmoć samo u vazduhu, popuštajući kopnenim snagama. Posebno u artiljeriji. Ali s druge strane, SSSR je imao veći postotak lakših malokalibarskih topova. Fritz je imao veliku prednost u teškim tenkovima i samohodnim topovima. Osim toga, opći nivo mobilnosti njemačke vojske bio je viši. Nemci su imali prednost u broju motocikala i kamiona, i automobila. Štaviše, Lend-Lease isporuke su praktično prestale.
  Dakle, snage su približno blizu nivoa, a ishod bitke je nejasan. Nemci su, možda, kvalitetniji, ali su i sovjetske trupe stekle mnogo borbenog iskustva. Mnoge SS divizije.
  Crvena armija u defanzivi. Dakle, šanse su otprilike pedeset-pedeset.
  Nemci su 1. avgusta uspjeli postići određeno taktičko iznenađenje, ali ne i strateško. Ovoga puta, nacisti su uspjeli nadigrati Crvenu armiju ubacivanjem dezinformacija, a artiljerijska priprema nije izvršena.
  Tada su se fašistička čudovišta pokrenula.
  Na tenk "Lav" vozi ženska posada Gerda. Devojke su spremne za borbu. Granate se odbijaju od oklopa njihovog tenka kao grašak. Ne možeš ništa uzeti na njegovo čelo.
  Gerda puca golim prstima i kaže:
  - Političar je takvo sranje da je najbolje isplivati u nemirne vode predizborne kampanje!
  Šarlot puca za njom i takođe pogađa sovjetski top, govoreći agresivno:
  - Političari, kao i deca, vole mnogo da komponuju, ali za razliku od dece, od birača prave siročad od pameti!
  Lupanula iz mitraljeza tenka "Lav" i Kristina, primijetivši:
  - Političar koristi svoj dugi jezik kao mrežu da hvata glasače inteligencijom vretenaca!
  Magda je također pucala iz topa naizmjence gugućući:
  - Političarka je prostitutka čiji je jezik predugačak da bi pružio zadovoljstvo, a noge su joj prekratke da bi je gurnule do vrha!
  A nemački avioni su se borili na nebu. Ovoga puta u seriju je ušao ME-309, budući da saveznici nisu bombardovali i postalo je lakše preći na proizvodnju novog, naprednijeg i moćnijeg aviona.
  ME-309 je imao brzinu do 740 kilometara na sat, što je dosta vozila na propeler, i tri vazdušna topa od 30 mm, i četiri mitraljeza od 14 mm. Sedam vatrenih tačaka za lovca jednoseda je mnogo.
  Naravno, Johann Marcel je van konkurencije, ali dvije njemačke djevojke, jednostavno piloti najviše klase, otvorile su karijeru: Albina i Alvina. I prelijepe su, i bose se na Kurskoj izbočini bosi i u bikiniju.
  Albina je u hodu srušila sovjetski auto i zacvilila:
  - Političar želi da postane nebeski, ali ima samo ponos do neba, a u stvari je demon iz podzemlja!
  Alvina je agresivno primetila, obarajući još jedan avion Crvene armije:
  - Političar ima kljun da se kreće i jezik da bode, ali ovoj pernatoj ptici nedostaju krila da se izdigne iznad sopstvenih problema!
  Albina je ponovo oborila sovjetskog jaka na nebu i zagugutala:
  - Političar je orao, i nije tako loše ako je bez krila, mnogo je gore ako je bezmozgao!
  Alvina je primila i ispalila rafal avijacijskih granata na neprijatelja i zagugutala:
  - Političar je, kao i žena, hirovit, i voli da se preda za novac, ali je sposoban da rađa samo čudovišta u kontroli, koze u bašti i svinje u džepu!
  Djevojke su napravile odrezak od sovjetske avijacije...
  Albina je na ME-309 odsjekla sovjetski automobil i primijetila:
  - Tehnika bez ljudskih ruku je mrtva, a bez mozga ubija tvorca!
  Alvina se dragovoljno složila s tim, oborivši sovjetski frontalni bombarder uz pomoć golih prstiju:
  - Ako je komandant ovan, onda nikakva tehnika, čak ni lisica koju je izmislila, neće pomoći da se dobije duel sa nekim ko nije detlić!
  Devojke na nebu Borile su se protiv Crvene armije kao lepljive. Nemci su uspeli da se zabiju na položaje sovjetskih trupa. I u prva dva dana prešli smo petnaest-dvadeset kilometara.
  Tenk "Maus" je prvi put učestvovao u borbama. Ima i tim djevojaka, predvođenih Adalom.
  Nemački automobil težak je sto osamdeset osam tona. Ovo je prilično velika težina. I teško se kreće.
  Adala ispaljuje svoj top od 128 mm na sovjetske linije i guguta:
  - Ako je političar uvek svinja, onda je diktator bar ponekad lav, ali istovremeno otima debele komade glasača!
  Agata se složila, ispalivši iz svog topa od 75 mm, također koristeći gole nožne prste:
  - Vojnik je na neki način samo pijun na šahovskoj tabli, ali može postati general, političar, čak i ako je važna ličnost, zauvek će ostati mešavina lisice i svinje!
  Tankistica Matilda se obrušila mitraljezima i cvrkutala, namigujući svojim momcima:
  - Čovjek ima dva glavna neprijatelja: siromaštvo i starost, ali ako su prvi mogli pobijediti neki, onda je od drugog samo jedan spas - smrt!
  Viola, takođe prelepa devojka, dok je vozila tenk, gugutala je, otkrivajući zube, boje bisera:
  - I kralja i roba žena rađa s mukom, ali politika rađa izdaju sa neizdrživom mukom za birače!
  Dominika je, pomažući u punjenje teškog projektila u snažno oružje, sasvim logično primijetila:
  - Kad Bog hoće olako da kazni, vladaru oduzima pamet za jedan predsjednički mandat, ali ako Svevišnji hoće ozbiljno da kazni, onda birači bivaju lišeni razumnog izbora za sve kompanije!
  A djevojka će prasnuti od smijeha. I oni će prilično temeljito pogoditi ruske trupe.
  "Maus", rezervoar je naravno veliki, i dobro zaštićen iz svih uglova. Ali skupo, teško, sporo. Ali školjke iz njega sipaju se kao grašak. U tom smislu, ovaj tenk je pogodan za proboj i dozvoljen je naprijed. Samo ga je uzeo i razneo se na minu.
  Agata je sarkastično primijetila:
  - Kada Bog ima problema sa vremenom, birači nemaju dovoljno vremena da se pokaju za svoj izbor političara!
  Adala je pucala iz svog topa na sovjetske položaje, prevrnuvši haubicu, i siktala:
  - Čak i da je glasač sedam raspona u čelu, ipak će birati političara sa sedam petka u sedmici, i vječitim slobodnim danom u ispunjavanju izbornih obećanja!
  Matilda je, škrabajući iz mitraljeza, puzeći na "Mausu" do sovjetskih vojnika i ubijajući Ruse, primijetila:
  - Bolje imati jednog kralja nego sedam bojara na prestolu, sedam dadilja imaju dete bez oka, sedam bojara imaju vlast bez kralja u glavi!
  Viola je pokušala izvući tenk iz minskog polja, oslanjajući se na bose noge i primijetila:
  - Čak je i tiranija bolja od potpune anarhije, jedan veliki vuk će ubiti manje ljudi od milion komaraca zasićenih zarazom!
  Dominika je, popuštajući još jednom teškom projektilu, sasvim racionalno i mudro primijetila:
  - Slon se plaši malog miša, strašni diktator carstva će pasti na sićušnu kap otrova, a mali bacil će položiti milijardu ljudi!
  Moćni "Maus" u hodu unazad nekako je otpuzao nazad. Nacisti su bili spremni za nove pobjede ili obrnuto batinanje.
  Kurska izbočina je tutnjala i blistala... A bitke su ovdje tako okrutne i žestoke.
  Kao erupcija tokova lave. I ne stani, ne mijenjaj noge...
  Zablistajte naša lica, zablistajte čizme...
  Hitler je svaki sat dobijao vesti sa fronta. Ofanziva nije išla baš po planu, ali su se nacisti ubacili. Tenk "Miš" pokazao je svoju sposobnost preživljavanja. Kao i Leo. Ali generalno, superteški automobili nisu baš dobri. "Panter", zbog slabosti bokova, nije bio previše žilav. Ali "Tigar", koji se zbog svog kvadratnog oblika smatrao zastarjelim, samo je djelovao prilično dobro. Možda najbolji od svih njemačkih tenkova. I ovo je, naravno, bilo malo otkriće Kurske izbočine.
  Na nebu, Nemci su preuzeli dominaciju. I Johann Marcel je, kao i uvijek, zablistao, srušivši na desetine Rusa. Ali naravno djevojke Albina i Alvin su se jako pokazale. Nova zvijezda Ace Huffmana također je počela rasti. Rudel je takođe uništio sovjetske tenkove u jurišnom avionu. I Helga se također pojavila na Focke-Wulfu. Devojka je takođe veoma jak as.
  Čak je izjavila, pogodivši još jedan sovjetski tenk:
  - Za šah je potrebna logika, intuicija i domišljatost za pobedu, u politici je često dovoljna jedna podlost, iako je pobeda uvek Pirova!
  Rudel se složio s tim, bio je još mlad i još ne osakaćen:
  - Ratnik u ratu je srodan sotoni, ako ne silom, onda hrabrošću kojom juri na boga rata!
  Nemci se, naravno, žestoko bore. Ali Crvena armija se takođe bori kao legura titanijuma. A sovjetski borci ne popuštaju ni koraka, bez borbe.
  Alenka se takođe bori sa svojim timom ispred vrha nacističkog klina. A Nemci vole da slome neprijatelja na ovaj način.
  Alenka je bacila bombu bosom nogom ubojite sile i zacvilila uz cerek:
  - Čovek se rađa sa željom da spozna mudrost, ali samo se koza rađa sa bradom, a to nije uvek doslovno!
  Anyuta se, pucajući na naciste, spremno složila s tim, bacivši bombu bosom nogom:
  - Čovek hoće da ima snagu bika, ali ga magareći um pretvara u ovna za roštilj!
  Alla, pucajući na neprijatelja i golim nožnim prstima bacajući paket eksploziva, vyaknula:
  - Ne postoji ništa nemoguće za napredak, samo da svima podari sreću, nemoćan je, zbog svemoći ljudske zavisti i sebičnosti!
  Marija je takođe udarila neprijatelja, temeljito razbila tenk bosom nogom i zagugutala:
  - Čak je i Svemogući Bog nemoćan da svima podari sreću, pa ni Svevišnji nije našao protuotrov za takve osobine: kad čovjeku sve nije dovoljno, a čini se da je sve bolje sa komšijom, pa i sa ženom!
  Marusja iz ovog bosonogog bataljona djevojaka je golim tabanima bacila čitavu gomilu granata i gugutala:
  - Prava sreća nije kada imate sve što želite, jer je to nerealno ni za milijardera, već kada prestanete da zavidite komšiji - iako je to često fantazija!
  Matrena, ova preplanula, mišićava djevojka u samo gaćicama, bosim nogama je bacila težak, domaći eksplozivni paket uglja i gugutala:
  - Činilo se da je lakše pobediti zavist komšije i pomno pogledati njegovu ženu, ali ponekad je lakše spustiti nebo na zemlju nego prestati biti ljubomoran na uspeh drugog!
  Olimpija je moćna herojska devojka koja je uzela i bacila čitavo bure eksploziva, raskomadala masu nacista i čak prevrnula tenk Panter i cvrkutala:
  - Kako da pobedite sebičnost u sebi - prestanite da se sećate da je vaš predak majmun, već zapamtite da ste stvoreni na sliku i priliku Božiju i rođeni od Svemogućeg, i da vam je glavni cilj da služite nebesima!
  Ali Stalenida je, zajedno sa golonogim Tamarom i Veronikom, nanišanio top od 203 mm. I kako se to izvlači na miševe. Teoretski, takvo oružje može čak i probiti ovo čudovište, ali ... Projektil, iako težak, nije oklopni, i odbija se od oklopa ovog čudovišta. Ipak 250 mm nagnutog metala na čelu. Takva je kreacija inženjerske misli Trećeg Rajha.
  Steelenida kroz smijeh primjećuje:
  - Čovjek napreduje od majmuna do svemoći, političar napreduje na ljestvici karijere od lisičje krastače do svinjske diktature!
  Viktorija, Veronika i Tamara, oslonjene na bose noge, ubacile su projektil od sto kilograma u pištolj i počele da ga usmjeravaju.
  Viktorija, ova prelepa devojka u bikiniju, goli zube, duhovito je primetila:
  - Čoveka u životu čeka mnogo problema, ali posle smrti duša tek treba da nađe mesto za sebe, gresi se ne puštaju u raj, a petlovi će kljuvati u paklu!
  S ovim se složila i Veronika, koja se bosim petama naslanjala na travu smaragdne boje:
  - Telo se ponekad teško nosi, a duša je bestežinska, ako si grešno živeo, nećeš naći dom u raju!
  Tamara uz cerekanje, iskorišćava zube, sasvim logično deklarisano, izbacuje iskre iz zuba:
  - Muškarac voli da gleda gole noge žena, a žena voli da vozi, prethodno je obula cipele do ušiju, a muškarcu otkinula tri kože ispod pete!
  Stalenida je iskošila zube u belozubi i veoma agresivan osmeh, i odmarajući gole, okrugle pete, primetila:
  - Muškarac pod ženskom petom elegantne cipele mnogo je prijatniji nego pod diktatorskom čizmom, pogotovo ako je cipela sa intelektom!
  Viktorija se zakikotala dok je slala projektil u luku i rekla:
  - Političar je uvek grbava životinja, ali ima zajedničko sa kamilom, samo što je hteo da nas pljuje!
  Veronika je agresivno, namigujući i prelijepo izjavila, s velikim dostojanstvom:
  - Političar nas pljuje kao kamila, ali u isto vreme želi da nam se leđa savijaju kao grbe u naklonu njegovoj beznačajnosti!
  Tamara je agresivno primijetila, izvlačeći još jedan, ogroman, razorni projektil:
  - Kamila je parobrod pustinje, a političar je svinja koja cvetnu zemlju pretvara u pustoš!
  Trećeg dana Nemci su još malo napredovali. "Miševi", "Lavovi", "Tigrovi" i "Panteri" su počeli sve češće da se kvare. Bilo je puno frke sa njima.
  Gerda je primijetila slanjem projektila iz topa na sovjetski bunker. Moćniji njemački top bio je učinkovitiji od malih granata Pantera.
  - Što je muškarčevo meso teže, to mu je teže da postane uteg u očima žene kao instrument za užitak tela!
  Charlotte je primijetila, šaljući smrtonosni projektil na položaj sovjetskih trupa:
  - Mozak je mekan na dodir, ali ima veću prodornu moć od šaka od livenog gvožđa!
  Kristina je pucala na neprijatelja, nokautirala sovjetske trupe i cvrkutala, pokazujući zube:
  - Ako vam je glava čvrsta kost, onda će položaj u životu biti krhak!
  Magda je udarala po neprijatelju golim nožnim prstima, razbila ga, prevrnuvši ruski top, i primijetila:
  - Nema veće hrabrosti za čoveka od priznavanja sopstvenih grešaka, ali za političara je to beskorisno, jer se sasvim svesno kvari, a birač greši birajući njega!
  Devojke su takve da se sa njima ne mozes raspravljati...
  Sa sovjetske strane se bore i dvije snajperkinje Alice i Anzhelika.
  Napali su i naciste.
  Alice je opalila i rekla, namigujući svom partneru:
  - Ako si hrastov martinet, onda bi trebao da budeš isti general tamburaša, kao goli kralj, kome su skinute čips!
  I golim nožnim prstima bacila je granatu, rasturajući naciste.
  Anñelika takođe pogađa Frica, i golom petom podleže uništenju smrti i škripi:
  - Političar u svojoj sebičnosti ne može ni obećati ništa korisno za birača, jer zlatna planina, koja ne vredi ni pare, može samo da smrvi!
  Alisa je ponovo precizno opalila na neprijatelja, bacila smrtonosnu prstima svoje gole noge i zacvilila:
  - U lažima političar nije ravan, u pravdanju neispunjenja obećanja on je uopšte virtuoz!
  Anñelika se kikoće, a red odsiječe mnogo fašista, a sa golog tabana ljepotice leti gomila granata. Djevojka urla:
  - Političar pokušava da laže da otme lavovski deo, a svinja zarad masnih komada, ali se samo pretvara da je lav, ali prava svinja!
  
  UDARAC ŠAMPIONA KARPOVA
  Anatolij Karpov je 1984. uspeo da pobedi Garija Kasparova u meču za svetsko prvenstvo u trideset i prvoj utakmici. A meč je završio rezultatom šest - nula u korist Anatolija Karpova. Treći slučaj u istoriji šahovskih mečeva za svetsko prvenstvo, koji su završeni suvim rezultatom, kada aktuelni svetski šampion nije pobedio ni u jednoj partiji.
  Anatolij Karpov je takođe uspeo da nadmaši Bobbyja Fišera i ELO. Bila je to fantastična pobjeda - na koju treba biti ponosan.
  Frustriran, Gari Kasparov je postao depresivan i prestao je da igra šah.
  Anatolij Karpov je nastavio sa svojim nastupima. 1986. imao je duel sa Sokolovim. Utakmica je išla od samog početka do jednog gola, nakon jedanaest utakmica rezultat je postao: četiri nula u korist Karpova. I tek u trinaestoj utakmici Sokolov je, koristeći neočekivanu novinu, uspeo da potopi rezultat. Ali Karpov je ipak dokrajčio svog protivnika u četrnaestom gemu i u osamnaestom. Ovom utakmicom je dominirao Karpov. A Karpov je već petostruki svjetski prvak poput Mihaila Botvinika.
  Ali 1988. dogodio se duel sa Jusupovim. Anatolij Karpov smatran je izrazitim favoritom. Nije još ni star. A Jusupov je već gubio od Sokolova, kojeg je Karpov skoro potpuno porazio. I općenito, nije se smatrao takvim sportistom super klase. A po rejtingu je dosta zaostajao za Karpovom. Ali Gari Kasparov je bio čak i ispred njega prije razornog meča.
  Ali borba se pokazala mnogo tvrdoglavijom. Senzacija je nastala od samog početka, kada je Jusupov poveo. Potom je Karpov izjednačio i poveo u desetom gemu. No, trinaesti Jusupov je savladao i izjednačio rezultat. I šesnaest utakmica nanijelo je senzacionalan poraz Karpovu od Sicilijanske odbrane, primjenjujući novi gambit.
  I istupio naprijed! Bilo je okrutno!
  Karpov je uspeo da ponovo poravna rezultat tek u dvadeset drugoj utakmici... Zatim je krenuo napred u dvadeset sedmoj utakmici. I nakon pobjede u trideset i prvoj utakmici, uspio je postići rezultat pet-tri... Igra se nastavila s velikom upornošću sve dok Anatolij Karpov nije postigao pobjednički poen u četrdeset prvoj utakmici.
  Meč se pokazao najdužim u istoriji šaha - četrdeset i jedna partija, i veoma tvrdoglav. I Jusupov je stekao autoritet i poštovanje takvim teškim, neprobojnim otporom prema svjetskom prvaku.
  Anatolij Karpov je nadmašio Mihaila Botvinika postavši šestostruki svetski šampion.
  Godine 1990. Anatolij Karpov je ponovo igrao utakmicu za svjetsko prvenstvo. A protiv njega je Vishy Anand. Mladi šahista iz Indije. Osamnaest godina razlike. Karpov će uskoro napuniti četrdeset. A njegov protivnik još ima dvadeset i jednu godinu i uskoro će napuniti dvadeset dvije. Kako to podsjeća na Kasparova. A Anandov rejting nije loš. A ima i velikih pobeda na turnirima.
  I tako počinje žestoka bitka. Očekivano, meč sa Anandom bio je izvanredan događaj. I u tome će doći do ozbiljne tuče.
  Zaista, u početku su Karpov i Anand razmijenili udarce. Onda je Karpov poveo... U šesnaestom gemu Anand je izjednačio... Tek u dvadeset sedmoj ponovo je Krapov bio u prednosti... Onda je Anand ponovo izjednačio rezultat u trideset drugoj utakmici... U četrdeset u prvoj utakmici Karpov je ponovo poveo. I dobio je četrdeset sedmi susret, ali je Anand pobijedio u četrdeset osmom... Nakon čega je, prvi put u istoriji šaha, najavljena pauza na tri mjeseca, najduža u istoriji meča.
  U ovom meču Anand je pokazao odličnu vještinu u odbrani. I obilježio ga je rekord, i to svjetski.
  Nakon tri mjeseca meč je nastavljen... Nakon neriješenog rezultata u četrdeset devetoj utakmici, Anand je dobio pedesetu. I rezultat je izjednačen... Usledilo je još šesnaest nerešenih rezultata, sve dok Karpov konačno nije dobio šezdeset sedmu partiju. I supermeč je konačno gotov.
  Anatolij Karpov je 1992. pokušao da obori Laskerov rekord po broju osvojenih mečeva na svetskom prvenstvu. I Englez Short mu je postao rival. Koja se uopće nije smatrala favoritom i imala je prilično nisku ocjenu.
  Ali Anatolij Karpov je izgubio dva gema na početku razmene udaraca, vođstvo je bilo dva poena. U trinaestoj utakmici, Short je uspio povećati rezultat za četiri prema jedan. I to je već bila senzacija. U dvadeset četvrtom gemu, Short je ponovo pobijedio, čime je rezultat bio pet jedan. A sada dvadeset sedma serija Karpova zatvara jaz. Ali u trideset drugoj utakmici, Short postiže šesti gol i postaje svjetski prvak. Ujedno, sa vrlo ubjedljivim rezultatom - šest - dva! Ispao je zaista senzacionalan meč.
  Ali prema pravilima FIDE, Karpov ima pravo na revanš. Štaviše, igra ide do šest pobjeda, a za šampiona nema hendikepa.
  I osveta je to tražila, uprkos Shortovoj senzaciji. A 1993. igra se revanš.
  Anatolij Karpov je prvo pobedio, a zatim izgubio. Tada je osvojio tri utakmice zaredom. Zatim još jedan gem... Rezultat je postao pet jedan... Zatim je Short vratio jedan poen... Ali u dvadeset sedmom gemu Anatolij Karpov je ubacio pobednički poen. I opet ogromna pobeda. I rezultat je postao šest - dva, ali već u korist Karpova.
  I na taj način, Laskerov rekord je oboren - što je jako cool.
  1994. novi meč Anatolija Karpova. Ovaj put njegov protivnik je Gatta Kamsky. Šahista je mlad i veoma tvrdoglav. Razlika u godinama je dvadeset i tri godine. I mora se reći da Karpov ima ozbiljnog rivala.
  Utakmica nije počela baš najbolje za Kamskyja. Nakon dvadeset utakmica rezultat je bio pet - jedan u korist Karpova. Ali Kamsky je dobio dvadeset drugu igru, dvadeset četvrtu i dvadeset šestu - smanjivši zaostatak u rezultatu. I sve utakmice u ovom meču odigrane su na vremensku kontrolu. Karpov je pobijedio u dvadeset sedmoj utakmici i postao devetostruki svjetski prvak. Ovo je izvanredan i rekordan rezultat u istoriji šaha.
  Anatolij Jevgenijevič je rekao da morate barem postati desetostruki svjetski prvak da bi to bila senzacija i rekord i okrugla cifra.
  Ali 1996. godine, Anand se ponovo borio sa Anatolijem Karpovom. Ovaj put Indijac ima najveću ocjenu na svijetu. I on je u usponu. A Anatolij Karpov ima već četrdeset pet godina i svi se sjećaju kako su se borili prije šest godina. Borba će biti teška.
  Prvih šest utakmica odigrano je u žestokoj borbi. Šahisti su dobili po dvije partije... Zatim je uslijedila serija remija i Anandova pobjeda u trinaestoj partiji. Onda je Vishy dobio šesnaestu partiju... I dvadeset i četvrtu na Sicilijanu... U dvadeset sedmoj Karpov je smanjio zaostatak... Ali trideset i drugi gem je dobio Anand. A u trideset šestoj utakmici Indijac je probio odbranu Karpova i postao četrnaesti prvak svijeta.
  Nakon što je izgubio meč rezultatom šest - tri, Anatolij Karpov je odlučio da se osveti. Nova, ovoga puta treća utakmica za Svjetsko prvenstvo.
  Ako je u stvarnoj istoriji šaha sukob Karpov-Kasparov bio najrekordniji, onda je to Ananda-Karpova.
  Odigrane su već sto tri utakmice, uključujući rekordnu utakmicu od šezdeset i sedam duela. Osim turnirskih. A onda je i treći meč bez ograničenja.
  Anatolij Karpov je, naravno, spreman da iskoristi pravo na revanš. I evo opet bitka dva viteza ogrtača i bodeža.
  Godina je 1997. - Karpov ima četrdeset i šest godina. I nije lak zadatak dobiti meč bez ograničenja. Ali morate pobijediti.
  Borba je počela oprezno... Prvih osam utakmica završeno je neriješeno. Onda je Anand pobijedio... Onda je Vishy dobio sedamnaesti gem i poveo rezultatom dva prema nula... Dalja pobjeda u dvadeset trećoj utakmici.... I tek u dvadeset sedmom susretu Anatolij Karpov je slomio rezultat. Nekako, u dvadeset sedmoj utakmici, Anatolij Jevgenijevič uvijek pobjeđuje. A evo i nove igre... Anand se ne žuri... U četrdeset i prvoj pobjeđuje od četrdeset sedme. I Black stavlja pobednički poen u četrdeset osmi.
  Tako je završen meč, treći i posljednji rekordni okršaj dvojice genijalaca.
  Anatolij Karpov je priznao da je njegovo vrijeme prošlo, a zadovoljan je što je ušao u istoriju kao devetostruki svjetski prvak i rekorder u ovom sportu. Sve u svemu, Karpov je dvadeset godina bio svjetski prvak, drugi iza Laskera.
  I Gari Kasparov se zainteresovao za politiku. Bio je član veća. Osnovao svoju stranku - "Thinking Russia". 2000. godine se kandidovao za predsednika Rusije i zauzeo poslednje mesto. I ubrzo je napustio aktivnu politiku, nakon što je dobio mjesto u Ministarstvu vanjskih poslova.
  A novi svjetski prvak od 1996. je Vishy Anand. Hindus je uspeo da izdrži do 2014. - osamnaest godina - samo su Lasker i Karpov imali više! Ali Anand je, igrajući utakmice svake dvije godine, mogao nadmašiti Karpova po broju mečeva i višestrukosti prvenstva. Postati desetostruki svjetski prvak u historiji i odigrati trinaest utakmica na svjetskom prvenstvu.
  Sve dok ga nije zamijenio Carleson.
  Pokazalo se da je uticaj na tok svjetske istorije bio značajan. Jer svemir je drugačiji, i sve se malo pomjera. Gari Kasparov je pobedio Vladimira Žirinovskog u Državnoj Dumi, zbog čega je izgubio autoritet. A 1995. godine prošli su izbori za Državnu dumu umjesto Liberalno-demokratske partije - KRO. I to se mnogo promijenilo. Pogotovo kada je u pitanju glasanje za opoziv Jeljcina. Bilo je dovoljno glasova u ovoj Državnoj Dumi i došlo je do opoziva. Jeljcin je otišao i Jevgenij Primakov je postao njegov naslednik. A fenomen Vladimira Putina se nije dogodio. Sam Putin je podnio ostavku na mjesto direktora FSB-a
  u posao. Ali nije bio baš uspješan u tome. I tako je ostao malo poznati zvaničnik.
  Jevgenij Primakov je bio predsednik u dva mandata, a 2008. je tron predao Lužkovu. Vladao je do 2016. Također dva mandata, a nakon njega Genady Zyuganov je postao predsjednik. Ruska politika je bila opuštenija, Amerika nije bila maltretirana... U Ukrajini je Janukovič služio dva mandata i 2020. izgubio od milijardera Porošenka. Vitalij Kličko je boksovao nešto duže od stvarne istorije... Stivenson će pobediti, a još tri boksera, uključujući Aleksandra Povetkina. I otišao je tek 2016. godine, odbivši da se bori sa bronzanim bombarderom.
  Nešto uspješnije je nastupio Vladimir Kličko. Pobijedio je Tysona Furyja, a zatim Glazkova i Browna. Ali ipak, u dobi od četrdeset i jedne godine, izgubio je od Anthonyja Joshue. Ali bio je u mogućnosti da potuče rekord Joea Louisa. I to je ujedno i njegovo izuzetno dostignuće u sportu.
  Krim je ostao u sastavu Ukrajine. Svijet je mirniji i mirniji. ISIS se nije pojavio. Nije bilo terorističkog napada 11. septembra. Talibani su na kraju porazili sjeverni savez i preuzeli kontrolu nad Afganistanom. A sada je mir. Lukašenko je, pošto je 2006. godine odslužio dva mandata, u skladu sa ustavom, otišao u počasnu penziju. A bivši premijer Sidorski je postao predsjednik. On je također služio dva mandata i 2016. je prenio vlast na Korotkeviča.
  Sve je ispalo bolje nego u stvarnoj istoriji. U svijetu čak ni zaraza korona virusom nije izbila. I ovo je svakako dobro dostignuće.
  Šahovska karijera Bobbyja Fišera krenula je nešto drugačije. Šahovsko čudovište se, nakon pobede kod Spaskog 1992. godine, pokupilo i odigralo meč sa Ljubojevićem. Porazio ga je u razornijem stilu. Onda je savladao Korčnoja... Igrao je i sa Ivančukom, ovaj put nerešeno. A 1999. je odigrao meč sa Karpovom do deset pobjeda. Uz ogroman honorar.
  Čak i ako ne za titulu prvaka svijeta, ovaj meč je izazvao ogromno interesovanje.
  Bobby Fischer je dobio prvu partiju... Zatim serija od deset neriješenih rezultata i u odgovoru savladao Karpova... Zatim još jednu seriju remija... Sve dok Fischer nije dobio dvadeset četvrtu partiju, a Karpov dobio dvadeset sedmu. Tada je Fischer pobijedio iz trideset i druge igre. Karpov je osvojio četrdeset i prvu.
  Zatim su razmijenili udarce u četrdeset sedmoj i četrdeset osmoj etapi. I rezultat je postao pet - pet... Onda su oba šahovska veterana odmarala tri mjeseca. Pripremite se za nastavak borbe. I zaista je moguće pobijediti rekordnih šezdeset i sedam utakmica sa Anandom u ovom meču.
  I honorar za meč je takođe rekordan. Sto miliona dolara... I naravno, duga utakmica u različitim gradovima je najisplativija. Tako Bobby Fischer opravdava očekivanja izbacujući ovaj ili onaj konik. I s vremena na vrijeme dogovarati skandale.
  Ili će doći u kacigi, ili će ga Karpovi optužiti da koristi vidovnjake. I onda na mnoge druge načine. I stavio je naočare u ogledalu, plašeći se hipnotičkog pogleda.
  Četrdeset deveta serija nije bila izuzetak. Fisher, obučen u kostim Djeda Mraza, počeo je dijeliti poklone. I izgledalo je prilično smiješno. Utakmica je završena neriješeno... Zatim još dvanaest neriješenih rezultata...
  U šezdeset drugom gemu Fischer se ponovo vratio na potez E-2 - E 4, a Karpov je ponovo izabrao Karo-Kana. Fischer je uspio pronaći pojačanje u napadu i došao do prednosti. Igra je trajala skoro stotinu poteza dok Karpov nije dao otkaz u bezizlaznoj poziciji... U šezdeset sedmoj utakmici Anatolij Karpov je uspeo da poravna rezultat. Tada je od šezdeset osme partije oboren prethodni rekord Karpova i Ananda... I produžila se najduža serija od dvadeset remija u istoriji šahovskih mečeva. Sve dok Bobby Fischer nije pobijedio u osamdeset osmoj utakmici i poveo. Skor je bio šest - sedam... I opet devedeset šest utakmica i još jedna tromjesečna pauza, serija remija. Ovaj najduži meč u istoriji šaha pratila je televizija. I iznjedrio mnogo viceva. Na primjer, kada je učitana potpuna lista utakmica u meču Fischer-Karpov, sat je morao biti promijenjen - hrpa knjiga je otišla u drugu vremensku zonu.
  Meč je ponovo nastavljen... Fišer je ponovo pobedio u 100. gemu, rezultat je bio šest - osam u korist Fišera. A ovo je ozbiljno. Ali Karpov je nastavio da se drži kao kamen. I u 111. gemu uspeo je da smanji zaostatak... Zatim serija remija... A Karpov je dobio 131. gem i izjednačio rezultat. Tada su do sto četrdeset i četiri utakmice bile neriješene. I opet pauza od tri mjeseca... Tako duga utakmica, a skor je i dalje osam-osam. I sada, tri mjeseca kasnije, vratilo se. Najduža šahovska utakmica u istoriji svijeta.
  A ovo je veoma ozbiljno. I prilično hladan i svečan. I kolosalna snaga vidljivih dostignuća.
  A sada se nastavlja utakmica za Svjetsko prvenstvo... Fišer se čak našalio da neki ljudi neće doživjeti kraj ovog sukoba. I borba se pokazala veoma značajnom.
  Nova serija remija bila je najduža u istoriji šaha, blokirajući prethodni uspeh ovog meča. I samo u sto šezdeset i prvoj utakmici pobijedio je Anatolij Karpov. Ostao je samo jedan korak. Ali u sto devedeset i drugoj utakmici, Bobby Fischer je pred kraj postigao još jednu pobjedu i rezultat je postao devet - devet! I opet pauza od tri mjeseca.
  I najduži meč u istoriji trajao je do prve pobjede.
  I općenito je super - i hiper! Baš kao u filmovima! I ništa se ne može porediti!
  Ovog puta Fišer i Karpov odigrali su peti deo meča u Moskvi. I figurativno se mora reći - super! A igra je tako divna i borbena.
  Utakmica za Svjetsko prvenstvo je nastavljena. Tačnije, samo meč za sto miliona dolara, najrekordniji na svijetu. I otišao je pod velikim pritiskom.
  Tačnije, ponovo je uslijedila serija remija. Najveća serija u istoriji šaha. Četrdeset sedam partija. Iako se ne može reći da u njima nije bilo borbe. A Bobby Fischer i Anatoly Karpov više puta su visili na ivici poraza.
  Ali četrdeset sedam remija. Žestoka borba - bez i najmanjeg kompromisa. Bez ikakve milosti. I u isto vrijeme beskrvno i bez pobjede jedne ili druge strane. Ali evo posljednje dvije stotine četrdesete utakmice ovog meča. Tada je moguća pauza od tri mjeseca. Samo odakle će biti nastavak? Interesovanje za utakmicu je uvek veliko, a ima dosta ljudi koji žele da je ugosti.
  Mnogi žele nastavak ovog spektakla, ovo je super maraton. I ova divna, neponovljiva utakmica. Što je upravo postalo super.
  Ali Bobby Fischer ima druge planove. Očigledno ne želi ponovo da se bori sa Karpovom.
  I u svojoj posljednjoj, bijeloj utakmici, spreman je stati na to. I šta? Sretno borac!
  Bobby Fischer smislio je novi plan protiv Karpova. Da, potez E - dva - E četiri je opet zaboravljen. A sada je izbor na Karpovu. Odvikavši se od otvorenih otvaranja i gotovo cijelo vrijeme igrajući zatvorene, Anatolij Karpov je počeo razmišljati. Hteo sam da igram Caro-Kann... Njegovu odbranu krune i uzeo C-pešaka, ali ga je pomerio za dva polja. Neka bude Sicilijanska odbrana i prava borba... Neka prava punokrvna bitka zagrmi u završnom dijelu moskovskog meča.
  Bobby Fischer zadovoljno trlja ruke. Smislio je vrlo originalan plan. Bez rokade, pijun na kraljevoj strani počeo je da se baca u bitku, očajnički ih gurajući naprijed.
  Anatolij Karpov je prihvatio ovaj izazov. I on je takođe bio spreman za borbu. Iako se činilo da je Fišerova igra bila antipoziciona.
  Oba protivnika su se jako borila. Fischer je uspio steći prednost u svemiru. I žrtvovanjem pijuna da se razvije snažan napad. Anatolij Karpov, koji je imao problema sa vremenom, napravio je nekoliko grešaka i dobio mat. Tako je meč za veliki novac završio veoma efektno. Trajao je dvjesto četrdeset partija i pokazao se kao rekord u historiji cijelog šahovskog svijeta. I možda općenito najduži meč u svijetu sporta i čovječanstva.
  To je zaista bila borba... A borba je ono što ti treba!
  Fišer i Karpov ušli su u svetsku istoriju svih sportova najdužim takmičenjem. I jedan od najvećih honorara u svijetu sporta. Više su mogli dobiti samo profesionalni bokseri, a u to vrijeme među njima nije bilo takvih honorara.
  Bobby Fischer je dobio dvije trećine novčane nagrade kao pobjednik. A Anatolij Karpov sa jednom trećinom zaradio je više nego u prethodnim mečevima. I naravno da uživa u tome. Nakon toga Bobby Fischer više nije nastupao i ubrzo je umro. Anatolij Karpov je igrao s vremena na vreme, ali bez većeg uspeha. Međutim, sa Kasparovim su se sastali 2010. godine. Hari nije dugo igrao i trenirao je. Ali Anatolij Karpov je takođe ostario.
  Dakle, šanse su bile približno jednake.
  Meč je otišao do šest pobjeda... Takodje neograničeno i za mnogo novca. Iako skromnije nego kod Fišera.
  Isprva je Anatolij Karpov, koji je dosta igrao u proteklih dvadeset i pet godina od borbe sa Kasparovom, i kao rezultat toga preuzeo vodstvo.
  Nakon prvih devet utakmica, rezultat je bio tri - nula u korist Karpova. Anatolij Jevgenijevič je pobedio u prvoj utakmici. Gari Kasparov je, igrajući crnog, odmah počeo da se žrtvuje i ide u komplikacije. I u prvoj utakmici bilo je mnogo iznenađenja. Karpov je napravio prvi potez - E-dva - E - četiri, što je bilo retko u njegovoj praksi. I Gari Kasparov je isprva prihvatio i odbio Sicilijansku odbranu, i počeo se kretati potpuno ekstravagantno. Prvo je bacio F-pešana u bitku, zatim je igrao sa vitezom, a opet, kao odgovor na potez Karpova, bacio je susednog pešaka. A onda je Karpov uzeo još jednu. Iako je Gari Kasparov osvojio tempo, ostao je dva pešaka manje i sa slabim kraljem.
  Ovo je bio Kasparovljev originalni gambit. Što je u kom slučaju omogućilo komplikacije. Ali isplata za njega bila su dva piona i kraljeva ne baš sigurna pozicija. I jedan tempo za crne nije dovoljan za pobjedu. A bijeli imaju veliku prednost na centru. Karpov je, naravno, pretvorio svoju prednost. Ali Kasparov je izgubio... Zatim su uslijedili remi i pobjede Karpova sa Whiteom u sedmoj i devetoj utakmici.
  Činilo se da se istorija ponavlja, ali u trinaestoj utakmici u Sicilijanskoj odbrani Kasparov je primijenio novinu i odigrao ispravniji gambit. I ipak je uspio da upije rezultat... I šesnaesti dio je također smanjio zaostatak. Istina, u sedamnaestoj je Karpov uspio ponovo povećati zaostatak na dva poena. I za dvadeset sedmu utakmicu rezultat je bio dva - pet. A ovo je već ozbiljno. Činilo se da Anatolij Karpov želi pobijediti u trideset i prvoj utakmici, kao i prošli put. Ali ovoga puta nije uspjelo. A Kasparov je dobio trideset i drugu igru. Nadalje, igra je trajala do četrdeset sedme utakmice koju je umorni i već ostarjeli Karpov oduvao. I četrdeset osma, gdje je Garry Kimovich, nakon što se probudio iz sna, izjednačio rezultat.
  Onda je usledila pauza od tri meseca... Anatolij Karpov se odmorio, a evo ih sa Harijem u ogorčenoj borbi. Anatolij igra belog. A Karpov bira Retijevo otvaranje. Nešto što nikada ranije nije igrano. Kasparov takođe pokušava da igra van kanona. I dobija tešku poziciju... Igra se dugo otegla. Hari je vodio odbranu sa izuzetnom preciznošću. I nakon više od tri stotine poteza, dobio je remi. Uslijedila je serija od osamnaest remija, nadmašivši pokazatelj prvog meča... I na kraju, u igri bijelih, Hari je uspio da probije odbranu Caro-Kana. Donirao je dvije figure. Jedna istina se odigrala skoro odmah. Zatim je uslijedio napad na kralja. Na kraju, mat Anatolij Karpov. I konačno ostvario ubjedljivu osvetu. Čak i sa minimalnom razlikom, za jedan poen, prije nego što izgubi na suhom. Ali ipak, nakon četvrt veka, Gari Kasparov se ipak osvetio. A njegov autoritet je veoma visok.
  Pobjeda Garija Kasparova inspirisala je Korčnoja da izazove i Anatolija Karpova. I naravno, bilo je sponzora koji su nudili fantastičan honorar za meč do šest pobjeda. Korčnoj je dvadeset godina stariji od Karpova. Ali igra veoma dobro uprkos poodmaklim godinama. I tako hrabro nudi osvetu. A 2013. godine dogodila se nova vrlo zanimljiva utakmica do šest pobjeda.
  Viktor Korčnoj protiv Anatolija Karpova. I super je! Utakmica se odigrala u Njujorku.
  Od prve utakmice počela je teška borba. Karpov je počeo sa E dva i E četiri. Korčnoj je neočekivano odigrao Karpovovu omiljenu odbranu: Caro-Kann. I stvar je brzo došla do izjednačenja. Onda je došao Korčnoj. Prvih dvanaest utakmica završeno je neriješeno. A onda je Viktor Korčnoj odigrao Sicilijansku odbranu i Naidroff varijaciju u trinaestoj utakmici. I kao rezultat toga, u oštroj borbi, uspio je izvojevati uvjerljivu pobjedu Korchnoia. Došlo je do međusobne borbe sa mnogo žrtava i prelepog napada.
  U šesnaestom gemu, pa čak i sa belim, Korčnoj je ponovo pobedio i povećao zaostatak i prednost na dva poena. S obzirom da Korčnoj ima osamdeset dve godine, onda da, on je vrhunski šahista! I u dvadeset četvrtoj utakmici, Korčnoj je slavio pobedu: rezultat tri - nula u njegovu korist, i činilo se da će biti senzacije, i to odjekujuća pobeda veterana. No, Karpov je, nakon pobjede u dvadeset sedmoj utakmici, uspio vratiti svoju mentalnu ravnopravnu ravnotežu. Tada je pobijedio u trideset i prvoj utakmici s bijelim. A u 32. gemu neočekivano je primijenio Sicilijansku odbranu i Zmajevu varijaciju na otvoreno otvaranje.
  S obzirom da je Karpov obično dobijao Zmajevu varijaciju igrajući za bele, ovakvu odluku treba smatrati neočekivanom. A Karpov je bio u stanju da preuzme inicijativu u žestokoj borbi i pruži elegantnog partnera.
  Rezultat se prilično brzo popravio. Ali Anatolij Karpov ponovo je izgubio aktivnost i duga serija remija se otegla. Sve dok se nije završilo četrdeset osam utakmica i došla je pauza od tri mjeseca.
  Mnogi navijači su bili nezadovoljni činjenicom da oba borca nisu bila previše željna borbe.
  Ali nakon pauze, opet bitka... Korčnoj je počeo više da rizikuje tražeći nevolje. I u pedeset i prvoj utakmici izvojevao je istu pobjedu.
  I opet je poveo... Ali u pedeset trećoj Korčnoj je žrtvovao previše i otišao predaleko i bio poražen. Rezultat je bio izjednačen... Zatim serija remija... Oba šahista su se ponašala pasivno. I tek u devedesetoj utakmici Karpov je konačno pobijedio. Rezultat je postao četiri - pet. A ovo je ozbiljno. Nakon devedeset i šest utakmica ponovo je uslijedila pauza od tri mjeseca.
  Meč Korčnoj-Karpov se pokazao kao veoma teška konfrontacija. Nakon pauze, utakmica je nastavljena. U 101. susretu, Zmaj je ponovo bio, ali ovoga puta Korčnoj je imao pojačanje. I tako je preuzeo inicijativu. I uspio je razviti neodoljiv napad na crnog kralja.
  Opet je došao period remija. Rezultat je bio pet-pet. Ipak, posljednja utakmica, sto četrdeset četiri iz ovog ciklusa, pokazala se odlučujućom.
  Karpov se vratio na E-dva-E-četiri. A na otvorenu varijaciju koju je predložio Korčnoj, neočekivano je primenio Kraljev gambit. Poznavajući karakter Korčnoja, Karpov je pretpostavio da će izabrati najprincipijelniji nastavak i prihvatiti gambit. Ali za to je imao u spremištu - snažnu novost. I počela je žestoka i agresivna bitka. I napad na crnog kralja pokazao se vrlo jakim. Kao rezultat toga, Korčnoj je ostao bez komada. Ali za još četrdeset pet poteza očajnički se borio do samog mat.
  Dakle, pokušaj osvete Karpovu nije se dogodio. Ali, s druge strane, Korčnoj je zaradio mnogo novca i zaslužio poštovanje za svoju beskompromisnu borbu.
  Ali tada je Anand prestao biti svjetski prvak i 2020. godine Anatolij Karpov je ponovo održao međusobnu utakmicu svjetskog prvenstva, do deset pobjeda, ali s ograničenjem od četrdeset osam utakmica. U to vrijeme Anatolij Karpov je konačno izblijedio, a Vishy Anand je još uvijek bio jak i u odličnoj formi. Utakmica je održana u Moskvi. Ove godine nije bilo korona virusa i sve je bilo sasvim dobro.
  Možda ne za Karpova... Vishy Anand je dominirao duelom i dobijao gem za gemom... Ovoga puta Anatolij Karpov nije uspeo da pruži tvrdoglavi otpor i, izgubivši dvadeset i četvrti duel sa belim, završio je takmičenje sa rezultatom deset - nula u naklonost Ananda. U ovom meču Karpov je tri puta pokušao Zmaja sa crnim i igrao sa njim. I borba je otišla do jednog gola. Tek u šesnaestom gemu sa belim Karpov je dobio šanse za pobedu, ali ih je opet promašio.
  Tako da nije bilo moguće brisati račun...
  Anatolij Karpov je rekao da je već odigrao svoju ulogu i da želi da se ... ozbiljnije bavi politikom. Konkretno, Zjuganov je, bez otkazivanja limitera u dva mandata i četiri godine, uzeo isto nuliranje. To je izazvalo mnogo negodovanja u društvu. Sjetili su se da su se Jeljcin, Primakov i Lužkov ograničili na dva mandata. Zašto je Genadij Andrejevič odlučio da napravi izuzetak od sebe? Štaviše, Genka nije ništa mlađa od njih. Međutim, Zjuganov je naveo da je Bajden čak i stariji od njega. Iako loš primjer nije vrijedan ponavljanja. Ali Gena je samo fanatik moći. I ne želi da ode.
  Anatolij Karpov je odlučio da se kandiduje za predsednika. I prešao na vlast kao tenk. Ipak, mlađi je od Zjuganova, a dvadeset godina je bio svjetski prvak u šahu.
  A sada, na predsedničkim izborima u Rusiji 2024. godine, Genadij Andrejevič Zjuganov se kandiduje za treći mandat. Čak i ako ima osamdeset godina. Najstariji predsednik i vladar u istoriji Rusije. Nadmašio i Lužkova i Primakova. A predsjednik se i dalje penje za treći mandat. I kome to treba? Napravio je nekoliko amandmana na ustav, uključujući da minimalna plata i penzija ne budu niže od plate za život. I poništio je svoje rokove. Penje se na treću.
  A izbori su nedemokratski. Stranke u Državnoj dumi mogu imenovati predsjednika itd. Ali za ostalo, prikupite dva miliona potpisa mjesečno.
  Pa, Zjuganov je to uzeo i gurnuo glavu u predsednički mandat za treći mandat. Ali Anatolij Karpov je krenuo u bitku. I uspio je prikupiti dva miliona potpisa. Žirinovski ponovo juri iz LDPR-a. Istina, iz Yabloka se već javio još jedan - mlađi. Od Patronimija takođe napreduju mladi. I još jedan mladi milijarder, i Anatolij Karpov.
  Ruska ekonomija stagnira. A Genadij Zjuganov je svima prilično smetao. Dakle, ishod izbora nije jasan. Istina, sadašnji predsjednik ima veliku prednost u vidu administrativnih resursa. I naravno kontrolisane medije. Ali to, naravno, nije dovoljno za samopouzdanu pobjedu već u prvom krugu. Iako je možda dovoljno. Konkurenti nisu baš jaki. Samo iz "Otadžbina - cijela Rusija", rival je ozbiljan guverner Krasnodarskog kraja i veoma jak poslovni rukovodilac, a istovremeno mlad. Pa, Žirinovski je samo stari klovn. A Yabloko nikada nije prikupio mnogo. Ni milijarder neće dobiti previše, pogotovo što je Jevrej. Šta je sa Anatolijem Karpovom? Prvo iznenađenje bilo je to što je uspio prikupiti dva miliona potpisa. Drugi je da je bivši svjetski prvak u šahu počeo da dobiva solidne procente u raznim internet anketama. I to je bilo iznenađenje za sve.
  A onda je Anatolij Karpov neočekivano zauzeo drugo mjesto tokom predizborne kampanje.
  I to je postala mala senzacija. Ili možda nije tako mali. Zatim, još teže. Zjuganov, već star, naletio je na prolaz aviona. I njegov rejting je počeo da opada. I ekonomija se pogoršala. I svi su umorni od Komunističke partije na vlasti.
  Ukratko, počeo je da dodaje Anatolij Karpov, koji je još uvek u dobroj fizičkoj formi. I njegov rejting je brzo rastao. I u prvom kolu je bila senzacija. Zjuganov ne samo da nije uspeo da pobedi u pokretu, već je i pobedio Anatolija Karpova za samo tri odsto. I to je svakako velika senzacija. I borba će biti veoma teška. Žirinovski je, naravno, podržao vladajuću stranku i Zjuganova. Ovdje je predstavnik Otadžbine, koji je zauzeo treće mjesto, neočekivano podržao Karpova. Milijarder je na petom mjestu, također za Anatolija Karpova. I to je jako cool.
  A sad izbori i drugi krug. I opet senzacija. Anatolij Karpov pobeđuje Genadija Zjuganova. Neka prednost bude mala, ali ipak. Po prvi put, sadašnji predsjednik je izgubio. I naravno, ovo je senzacija velikih razmera.
  Na Zapadu je pozdravljena pobjeda Anatolija Karpova. I to veoma nasilno. Razgovarali su o novom razmišljanju, te da će uskoro nastupiti era komunizma u cijelom svijetu i radosti i sreće. I da će uskoro biti divno kako je prijatno živeti širom sveta...
  Anatolij Karpov je rekao da prva stvar koju Rusija treba da uradi jeste da se pridruži NATO-u i Evropskoj uniji. I to će biti vrlo cool i izvanredno postignuće. I da će uskoro doći do ujedinjenja svih bijelih naroda. Crna žena je postala novi predsjednik Sjedinjenih Država. I ovo je takođe bio progresivan korak. I put ka svjetskom bratstvu.
  A Vladimir Vladimirovič Putin je u međuvremenu tiho umro u zatvorskoj bolnici. Zatvoren je zbog krađe i utaje poreza. Ovako je ispao svijet...
  A upravo je Anatolij Karpov pobedio u trideset i prvoj utakmici svog meča 1984. protiv Garija Kasparova. Ovakva čuda se dešavaju na ovom svetu...
  Da, neka uskoro završi era Vladimira Putina.
  
  MAINSTEINOVA PROTURAKA I PREKRETANJE U RATU
  U novembru 1943., tokom kontranapada Mainsteina, koji je potkopao sovjetske trupe, Nijemci su uspjeli postići više. A sve zato što je Staljin naredio da se Žitomir zadrži po svaku cenu, i zabranio je prelazak u odbranu. Kao rezultat toga, Nijemci su uspjeli ponovo zauzeti Kijev, opkoliti sovjetske jedinice, a zatim ih uništiti. Osim toga, ispostavilo se da je vrijeme bilo suho, a Nijemci su uspjeli efikasnije iskoristiti svoje već brojnije Tigrove i Pantere. Kao rezultat toga, sovjetske trupe su pretrpjele porazan poraz.
  Staljin je zauzvrat bacio nove snage u bitku. Sovjetske jedinice su se popele preko Dnjepra. Ali oni nisu bili spremni, već su se nacisti grupirali. I vrlo vješto potisnuo sovjetske jedinice. U januaru se vodila bitka za Dnjepar, a sovjetske trupe su prebačene u velikom broju. Ali ofanziva Crvene armije kod Lenjingrada je odbijena i ugušena u sopstvenoj krvi. Razlog je taj što je dio snaga prebačen na Dnjepar i neefikasno korišten.
  Ukratko, Nijemci su uspjeli izdržati zimi i izbjeći poraz. Linija fronta se stabilizovala. Staljin je i dalje tvrdoglavo pokušavao da prodre u Dnjepar, ali nije uspio.
  Nacisti su preduzeli neke korake. Posebno, mjere za totalni rat i korištenje radne snage. Proizvodnja oružja u Trećem Rajhu se povećavala. Pojavili su se i mlazni avioni i FAA projektili. Iako ne baš efikasno...
  Crvena armija nikada nije uspela da savlada odbranu Frica na Dnjepru. Staljin, zabrinut da bi Amerika i Britanija mogle ranije doći u Evropu, napravio je viteški potez: ponudio je Hitleru primirje na šest mjeseci. Firer je pristao, ali pod uslovom prestanka gerilskog rata.
  Staljin se takođe složio sa ovim. A 1. maja 1944. godine na istočnom frontu je nastupilo zatišje.
  Saveznici su i dalje pokušavali da se iskrcaju u Normandiji. Ali ovoga puta pokušaj je završio porazom. A gubitak više od milion američkih i britanskih vojnika samo od strane zatvorenika je užasna katastrofa. Nakon ljetnog poraza, uslijedila je njemačka ofanziva u Italiji. Što je dovelo i do poraza saveznika i zauzimanja prvo Napulja, a potom i Sicilije.
  Do okončanja primirja 1. novembra 1944. Nemci su u potpunosti povratili kontrolu nad zapadnom Evropom. Pod ovim uslovima, Staljin je ponudio produženje primirja za još šest meseci... Hitler je pristao. Britanija je pogođena balističkim projektilima i mlaznim bombarderima klase Arado. Nemci su u vazduh umesto Focke-Wulf TA-152 u seriju lansirali višenamenski avion. Što se pokazalo veoma efikasnim. I najbolji u svakom pogledu. Da, i XE-162 je pokazao svoje najbolje letne karakteristike i ogromnu efikasnost u ratu.
  A plus znači podmorničku flotu Trećeg Rajha. Koja je vrlo efikasno potopila sve neprijatelje fašizma. A posebno minijaturne podmornice za jednu osobu. Oni su tako efikasno osvojili i Sjedinjene Države i Britaniju.
  Nakon smrti američkog predsjednika Roosevelta, novi predsjednik Truman je odmah ponudio Hitleru primirje i razmjenu zarobljenika. Firer je pristao na ovo. A saveznici s Njemačkom od 1. maja 1945. godine zaključili su prekid rata na period od tri godine. Došlo je do razmjene ratnih zarobljenika i obnavljanja ekonomskih odnosa. Ali na istočnom frontu, rat je nastavljen novom snagom. Nacisti su 22. juna 1945. krenuli u ofanzivu na centar. Po prvi put u borbama su učestvovali tenkovi E-100 nove generacije i samohodne topove E-10 i E-25. Tenk E-50 se još razvijao. Ali Panther-2 se pojavio u seriji s manjom kupolom i niskom siluetom s motorom od 900 konjskih snaga i težinom od pedeset tona. Već je bilo cool. Nova nemačka vozila "Panther"-2 i "Panther" F pokazala su se kao bolje zaštićena i teže naoružana.
  Poput samohodnih topova E serije... I mlaznih aviona nove generacije. I Crvena armija u centru je pokleknula... Nemci su uspeli da probiju nekoliko linija odbrane. Ali tada su ipak zaustavljeni. SU-100 je učestvovao u borbama. Međutim, bili su prilično slabi protiv E-100. Nijemci su uspjeli gotovo u potpunosti opkoliti Smolensk, ali sam grad je očajnički izdržao.
  Staljin je naredio da stoji do smrti. Nemci su zaglavili u centru. SSSR je ovdje imao do dvije stotine divizija i držao položaje. Međutim, nacisti imaju opipljivu superiornost u kvaliteti jurišnih pušaka, a u zraku s mlaznim motorima.
  Na nebu je Luftvafe preuzeo dominaciju. Što se tiče proizvodnje aviona, Treći Rajh SSSR-a je sustigao, i značajno ga nadmašio po kvalitetu. Posebno u reaktivnim modelima. Pojava u vazduhu naprednijeg XE-262 X, sa zamašenim krilima, pokazala se kao pravi šok za sovjetske pilote. Ova mašina je imala brzinu od preko 1100 kilometara na sat i pet avionskih topova kalibra 30 mm. Naravno, sovjetski avioni nisu mogli odoljeti takvom nečemu. Kao i mlazni bombarderi koje je jednostavno nemoguće sustići.
  Nemci su se zaustavili u jesen 1945. I Crvena armija je ponovo pokušala da napreduje. Ali naišao sam na moćnu odbranu. Fritz je imao vrlo dobre samohodne topove iz serije E. A na jesen se pojavila prva modifikacija E-50. Automobil je bio sličan Tiger-2, ali sa manjom i užom kupolom sa prednjom stranom od 200 mm i bočnim stranama od 100 mm. Imala je nešto deblje strane: 100 mm i čelo od 150 mm pod velikim nagibima. Podvozje je takođe bilo lakše i savršenije. A motor i mjenjač bili su smješteni u jednom bloku, što je smanjilo visinu automobila i uštedjelo na radilici. Pištolj je bio duži i kalibra 100 EL i 88 mm.
  E-50 je dobio ime: "Panther" -3. Njegova težina premašila je šezdeset tona, ali motor od 1200 konjskih snaga to je kompenzirao. "Panther" -3 je trebao postati glavni njemački tenk - najmasovniji. SSSR i dalje ima najvažniji T-34-85 u seriji, koji nije bio ni blizu njemačkom. A IS-3 i kasniji IS-4 se proizvode u malim serijama.
  Zima je prošla u ravnopravnoj borbi - Nijemci su odbili sovjetsku ofanzivu.
  Ali ni oni nisu napredovali.
  U proleće četrdeset i šeste godine počela je ofanziva nemačkih trupa, na Smolensku oblast. Borbe su tamo bile veoma teške.
  Po prvi put u bitci je učestvovala posada tenkova Gerda. U borbu su ušli 20. maja i borili se na prvom eksperimentalnom tenku "Tigar" -4. Ova mašina, težine sedamdeset tona, imala je 250 mm ispod nagiba prednjeg oklopa i 170 mm ispod nagiba boka, uz visinu manju od dva metra. I to sa pištoljem od 105 mm sa dužinom cijevi od 100 EL. "Tigar" -4 iz nulte serije sa motorom od 1500 konjskih snaga - gasna turbina. I teško je uzeti takav automobil iz bilo kojeg ugla.
  
  Gerda je golim nožnim prstima pucala u neprijatelja i gugutala:
  - Našu vojsku nije briga!
  Charlotte je s uzdahom primijetila, probijajući se kroz sovjetsku tridesetčetvorku:
  - Rusi ne žele da pokleknu! Tako su uporni!
  Christina je napomenula:
  - Ove godine moramo zauzeti Moskvu! Imamo novo oružje!
  Magda je minirala rusku pješadiju iz mitraljeza i dodala:
  - Da, imamo takve diskoteke! Uskoro će Staljin biti kaput!
  Zaista, diskovi Trećeg Rajha više nisu bili slabi. I razbili su Crvenu armiju temeljno.
  Evo na jednom od njih, Gertruda, pritišćući dugmad džojstika golim prstima, obara sovjetske letjelice i cvili:
  - Pinokio se pojavio iz balvana, i uspeo da postane čovek, osoba koja veruje da će političar dati hrast, a oni će zauvek skinuti čips sa njega!
  Eva, takođe golim nožnim prstima i nabijajući drugi ruski auto, izdala je:
  - Kada je otkrivena prva preljuba u istoriji čovečanstva, kada su naučnici ustanovili da je naš predak bio majmun!
  Gerda je, također pucajući iz topa, primijetila, pokazujući zube:
  - U to da je ličnost slika i prilika Gospoda Boga može se vjerovati samo u jedan element, gledajući kako političari ravnodušno reaguju na molbe birača!
  Šarlot je krenula za njom i pogodila sovjetski top, potvrđujući, pokazujući zube:
  - Političar je dobar samo u tome da sebi doda prihode, a inače može samo da oduzima i dijeli, a ovo drugo uvijek radi nepošteno!
  Kristina je ispalila rafal iz mitraljeza, pokosila desetak sovjetskih vojnika i grknula:
  - Diktator nije jeftin za narod, ali anarhiju je još skuplje ići u stranu, iako ništa ne košta!
  Magda je agresivno primijetila, otkrivajući svoje biserne zube i agresivno namigujući:
  - Pametan diktator je bolji od lude anarhije, pa možeš stajati, ali ne možeš dugo plesati na plamenu!
  Tokom borbi, Nemci su do kraja juna 1946. uspeli da zatvore obruč oko Smolenska.
  Do sada je u zraku prednjačio njemački pilot Huffman. Za pet stotina oborenih aviona odlikovan je Viteškim krstom Gvozdenog krsta pete klase sa zlatnim hrastovim lišćem, mačevima i dijamantima.
  Ali Albina i Alvina su ga sustigle. Ove dvije djevojke borile su se samo u bikiniju i bosonoge, što je prilično efektno. I borili su se očajnički, uz veliki pritisak.
  Albina je jednim rafalom oborila tri ruska aviona i zagugutala, pokazujući zube:
  - Političar je mali mops koji pokušava da zapoveda ogromnim slonovskim narodom, ali ga samo tera u porculan prekršenih obećanja!
  Alvina se također okrenula golim nožnim prstima i cvrkutala:
  - Političar obećava biraču medene medenjake do ambrozije slatkih govora, a dobija samo rupu od krofne i trule rezance na ušima!
  Djevojke kako se kaže u soku, doduše paklene. Teško se bore!
  Ali sovjetski piloti se bore i protiv nacista.
  Anastasija Vedmakova prekida nacistički avion i sikće:
  - Političar obećava reke meda sa žele bankama, samo muve-glasače od takvih slatkiša nose nogama!
  Akulina Orlova, udarajući po Fritzu i istovremeno koristeći gole nožne prste, viknula je:
  - Ako političar ima mnogo slatkih obećanja, onda kada dođe na vlast to se nikome neće činiti dovoljno, a život neće ispasti med!
  Mirabela Magnetić, očajnički se boreći u vazduhu, cvrkutala je:
  - Bog može sve, ne može samo političara učiniti poštenim, a njegovo izborno obećanje može se ispuniti!
  Djevojke su pokazale izuzetnu klasu. Ali ipak, naciste je gotovo nemoguće zaustaviti.
  Nakon opkoljavanja Smolenska, Frici su napredovali u Vyazmu. I odatle su iznenada skrenuli na jug.
  U borbama su učestvovale razne vrste oružja. Tenk T-54 još nije bio spreman za masovnu proizvodnju, a umjesto njega aktivno se povećavala proizvodnja SU-100, sa snažnijim oružjem, barem nekako sposobnim da zadrži i probije najnovije nacističke tenkove, čak i ako stranu.
  Prednost samohodnih topova, pored snažnijeg oružja, bila je i jednostavnost proizvodnje. Zaista, samohodni topovi su oko trećinu jeftiniji od tenkova s rotirajućom kupolom. A ja imam snažniji pištolj i nižu siluetu. Ovo je naravno veliki plus. Iako će, naravno, na neki način tenk i kupola koji se mogu rotirati bit će bolji. Ali u odbrambenom ratu na koji je prešao SSSR, gdje je moguće pucati iza zasjede, samohodni top ni na koji način nije inferioran tenk u smislu efikasnosti. Tako je SU-100 počeo da se proizvodi u sve većim količinama. Ali IS-3 je ukinut, a IS-4 je proizveden u malim količinama. A serija moćnijih IS-7 generalno je u pitanju. Tako je za sada SU-100 postao spas koji bi mogao da ubode veštim korišćenjem Pantera-3, a bio je opasan i za Tiger-3, koji je teži, ali bolje zaštićen.
  Elizaveta je ispalila top od 100 milimetara, probila nemački "panter" -2 i zagugutala:
  - Ako je političar šakal koji stremi vlasti, onda je ostvareni diktator tigar, ali obojica se ipak radije oblače u ovčiju kožu kao vukovi!
  Ekaterina je takođe pucala na neprijatelja naizmjence i grkljala:
  - Nema političara čiste duše, već se oni susreću sa praznim džepovima, iz kojih mogu da stave samo svinju!
  Elena je takođe opalila iz svog topa kada je na nju došao red i primetila, skidajući golu petu na oklopu:
  - Novcem se može napuniti prazan džep, samo se strugotina od lažnih obećanja političara trpa u praznu glavu!
  Eufrosinija je takođe ispalila hitac zauzvrat. Sušenje je stajalo u zasjedi i bilo je zgodno pucati. onda je rekla:
  - Ako imate piljevinu u glavi, onda ste potpuni panj, sa kojeg se svakodnevno skidaju strugotine i ko nije lijen!
  Devojke su se ovde dobro zabavile i pokazale svoj temperament. I njihovo sušenje je radilo odlično.
  Ali ipak sam morao popustiti. Nemci su krenuli i krenuli napred. A snage su izgledale previše nejednake. I ne samo izgledalo. Nacisti su koristili trupe dovučene iz cijele Evrope i bivših sovjetskih republika. Između ostalog, borili su se i sateliti. Uključujući Španiju i Portugal, koji su hteli da dobiju nove kolonije na račun SSSR-a. I to je zaista postao veliki problem.
  Iako se čini da su ove zemlje male. Iako Portugal ima i kolonije.
  Fašisti sada napreduju prema jugu i imaju uspjeh za uspjehom.
  Tiger-4 se sada testira u novoj, naprednijoj modifikaciji sa motorom od 1800 konjskih snaga. A to, sa težinom od sedamdeset tona, daje nacističkoj mašini dobre vozne performanse.
  Gerda puca vrlo precizno iz svog smrtonosnog oružja, koristeći gole nožne prste i urla:
  - Političar je takođe rođen od žene, ali njegova prava majka je laž, a otac je đavo koji tvrdi da je Božanska počast!
  Pucala je iz topa uz pomoć golih nožnih prstiju, a Šarlot je agresivno gugutala:
  - Rat je ženski, i istrijebi mnogo ljudi, jer ima političara - muža - nakaza!
  
  Nakon nje, ispalila je Christina, to su djevojke sa zlatnocrvenom kosom, uz napomenu:
  - Rat ima neženstveno lice, političar koji ga je pokrenuo ima lažljivu kriglu!
  I Magda je pucala jedan po jedan iz topa, što je radila u automatskom režimu - deset hitaca u minuti i napomenula:
  - Lisica je zla u duši, ali lepa u ljusci, a političar izgleda kao govno, a duša je kao skrotum!
  Nacisti su se kretali oko Dnjepra. I uspjeli su gotovo odmah zauzeti Orel i provaliti u Donbas.
  Staljin je poludio... Ali do sada nije mogao ništa učiniti. U borbama, dok je njemačka tehnologija bila jača, a nacisti su usavršavali svoje mlazne avione.
  Albina i Alvina su za kratko vrijeme prešle po pet stotina oborenih letjelica, a svaka je dobila Viteški križ Viteškog križa i lišće srebrnog hrasta, mačeve i dijamante!
  Albina je, odsjekavši nekoliko sovjetskih aviona u jednom rafalu, gukala:
  - Lisica je mala životinja, ali velike životinje pokorava magarećom inteligencijom uz laskanje i pretvaranje!
  Alvina, odsijecajući golim nožnim prstima, još jedan sovjetski jak, praćen LA-7 i PE-2 je cvrkutala:
  - Lisica nije najveći grabežljivac, ali ako imate pileći mozak, progutaće zver udarcem slona i bikovskom snagom!
  Da, protiv takve devojke, vazdušnoj sili Rusije se ne može odupreti. To su samo kapitalni đavoli, najviša klasa rata. I nacisti su zaista izvršili pritisak na Rusiju.
  Gertruda i Eva lete na disketi. Dvije djevojke koriste laminarni mlaz letećeg tanjira. I velikom brzinom zabijaju sovjetske avione. A na niskom letu možete laminarnim mlazom zabiti bateriju ili čak tenk u zemlju. Ili nekoliko tenkova.
  Gertrude, lomeći sovjetske automobile, primjećuje:
  - U ratu hoćeš da slušaš trilove slavuja, ali do uha ti dopire samo grakanje vrana, huk sova, a u najboljem slučaju tutnjava kukavice da te danas neće ubiti!
  Eva, nokautirala je još jednog pješaka, a zatim je prošla godine diskete da ubije bateriju u zemlju i zacvilila:
  - Dajući svoj glas petlu, sam birač će se sigurno spustiti i okrenuti guzicu!
  Gertruda se složila sa ovim:
  - Bolje ne reci!
  Eva je logično dodala:
  - Političar-petao bučan, ali u njegovim govorima ne možete čuti note razuma, a slavuja istine!
  Gertruda se složila, gurnuvši nekoliko sovjetskih tenkova u zemlju laminarnim mlazom:
  - I petao, kao i orao iz roda ptica, ali pre svega kljuca birače misleći na kokošku!
  Pritisak nacista se povećao...
  Borbe su se odvijale za Kursk.
  Nemci pokušavaju da se probiju do Voronježa. Kursk je napadnut velikim snagama. Ali hrabre četiri djevojke stajale su im na putu.
  Nataša je bosom nogom bacila granatu na naciste i pevala:
  - Tako je...
  Zoya je golom petom lansirala dar smrti i dodala:
  - Neprijatelj...
  Augustin je podlegao nečemu destruktivnom i zacvilio:
  - Misliti...
  Svetlana je golim prstima bacila bombu i zacvilila:
  - Šta...
  Nataša je bosim nogama bacila par limuna i viknula:
  - ruski...
  Zoya je također podlegla nečem energičnom i smrtonosnom, škripući:
  - Uspio...
  Augustin je lansirao smrtonosni, mrmljajući:
  - Neprijatelj....
  Svetlana je opet podlegla destruktivnom i vyaknula:
  - Pauza!
  Nataša se okrenula i zacvilila:
  - SZO...
  Zoja je pucala i na crne strance koje su nacisti regrutovali i cvilila:
  - Usudi se!
  Avgustin je govorio sa silom i bijesom:
  - To...
  Svetlana je podlegla sa cerekom pantera:
  - U...
  Nataša je bosom nogom bacila granatu i viknula:
  - Borba...
  Zoja je golim prstima bacila dar smrti i promrmljala:
  - Napadi!
  Augustin se uključio i promrmljao:
  - Neprijatelji...
  Svetlana je dala gomilu granata golim tabanima, i kako viče na sav glas:
  - Mi ćemo...
  Natasha je zakucala rafal i prosiktala:
  - Bijesan...
  Zoya je prekinula naciste i zacvilila:
  - Beat!
  Augustin je ponovo opalio i viknuo:
  - Bijesan...
  Svetlana je cvrkutala dok je pucala:
  - Beat!
  Nataša je ponovo gracioznom, bosom nogom bacila granatu, cvrkutala:
  - Uništićemo naciste!
  Zoya ga je uzela i cvrkutala:
  - Budući put u komunizam!
  I bacila limun golim nožnim prstima.
  Avgustin je uzeo i raspršio redove, a njene gole noge su s uništenjem letjele duž Frica:
  - Podelićemo protivnike!
  Svetlana ga je uzela i bacila golom petom, gomilu granata, i zacvilila:
  Slomimo fašiste!
  A četvorica su nastavili da pucaju i bacaju granate. Njemački E-75 se kretao. Mašina sa topom od 128 mm. I upuca se.
  A djevojke su bacale granate. Potkopao naciste. I oni su uzvratili. Popeli su se naprijed. Tenkovi se ponovo kotrljaju. Pomiče najnoviji njemački "Leopard" -1. Veoma mobilan auto.
  Ali njegove djevojke su ga preuzele i nokautirale. Rastrgali su mobilnu mašinu sa gasnoturbinskim motorom. I raznijeli su je u komade.
  Nataša je uz smeh primetila:
  Odlično se borimo!
  Zoya se složila sa ovim:
  - Veoma cool!
  Avgustin je mudro primetio:
  - Pobedićemo!
  I bosom nogom ispalila protutenkovsku granatu. Jaka devojka. I ima toliko duhovitosti.
  Svetlana je takođe prstima bosih nogu lansirala poklon smrti i pogodila neprijatelja. Veoma agresivna devojka, očiju boje različka. Ona ima takvu duhovitost i prolaznu snagu!
  Nataša se okrenula i nacerila:
  - Za svetu Rusiju!
  Zoya je pucala vrlo aktivno, i nacerila se, pokazujući biserne zube:
  - Ja sam ratnik tog nivoa koji ne bledi!
  Augustin je također pucao. Pokosio naciste i grkljao:
  "Ja sam ratnik velikih ambicija!"
  I otkrila je svoje biserne zube!
  Svetlana je potvrdila:
  - Veoma velike ambicije!
  Devojke su se svađale jako dugo. I, naravno, uspjeli su u vojnom radu. Apsolutno su predivne ljepotice. Izvanredan um. I pucaju prvoklasno.
  Elizaveta i njena posada na SU-100 se takođe bore veoma očajnički i veoma hrabro.
  Elizabeth je također pucala iz pištolja od 100 milimetara, koristeći gole nožne prste i cvrkućući, otkrivajući zube:
  - Političar kao džep svoje ruke zna trikove da obmane birače, ali je potpuno nesvjestan takvih pojmova kao što su mjera i savjest!
  Ekaterina je vrlo agresivno primijetila, prikladno pucajući na neprijatelje i vičući:
  - Političar ima najvažniji prst kažiprstom, ali njime može samo da bocka probleme, a ne možete jezikom da poližete pukotine od neispunjenih izbornih obećanja!
  Elena je vrlo agresivno primijetila, udarajući protivnike golom petom:
  - Političar je potpuno nepismen po pitanju stvaranja, ali zna napamet sve izgovore za neuspehe!
  Eufrosinija je takođe primetila, pucajući i koristeći gole prste isklesanih nogu:
  - U politici, kao i u šahu, postoje jaki i slabi potezi, ali nema jasnih pravila za svaku figuru, a ko prekrši redosled poteza dobija prednost!
  Ratnice se bore sa nadmoćnijim snagama nacista poput titana sa crvenog Olimpa. I pokazuju kolosalnu snagu, hrabrost i herojstvo. A ipak pevaju.
  Kursk je bio u stanju donekle obuzdati navalu nacista... Tamo se tako bore ratnici i slavna četvorka. Upravo su sahranili pionirku Serjožku, koja je bila raskomadana, i uglas rekla:
  - Hrabri vojnici ne umiru, jer se duh ne može ubiti, političari koji su pokrenuli rat ne žive, jer kad je hodajući leš svinja, to nije ni vegetacija!
  Nakon toga, nova tuča, i žestoke borbe hrabrih djevojaka.
  Nataša je bosom nogom bacila limun i zapjevala:
  - Sa neba...
  Zoja je takođe golim prstima bacila bombu i rekla:
  - Zvezdica...
  Augustin je bosom nogom lansirala dar smrti i pjevala:
  - Svijetao...
  Svetlana je takođe bacila granatu, uz pomoć bosih nogu, i rekla:
  - Kristalno!
  Nataša se okrenula i prosiktala:
  - Ja tebi...
  Zoja je golim prstima lansirala dar smrti, sikćući:
  - Pjesma...
  Avgustin je podlegao golom petom, što donosi smrt, i zacvilio:
  - Ja ću pjevati...
  Nataška je nastavila agresivno pevajući:
  - O....
  Zoja je bosom nogom bacila paket eksploziva, rastjerala naciste i zacvilila:
  - Domaći...
  Augustina je golom petom dala gomilu granata, izdala:
  - Staljin!
  Nijemci su zaglibili u borbama za neosvojivu tvrđavu Kursk, ali su uspjeli potpuno opkoliti grad. I pucali su na njega iz samohodnih topova "Šturmljev" i "Šturmaus". Snaga nacista je velika.
  Međutim, čak i mala djeca su se borila protiv nacista. Dječaci i djevojčice bacali su improvizirane pakete eksploziva na njemačke tenkove, samohodne topove i pješadiju.
  Pioniri su se borili veoma hrabro. Znali su šta znači fašističko zarobljeništvo.
  Djevojčica Marinka, na primjer, pala je u kandže nacista. Namazali su joj bose noge i stavili je blizu mangala. Plameni su jezici skoro lizali devojčine gole, otvrdnute pete od dugog hodanja bosonoge. Mučenje je trajalo petnaestak minuta, sve dok tabani nisu bili prekriveni žuljevima. Tada su djevojčici odvezali bose noge. I opet su postavljali pitanja. Tukli su me gumenim crevima po golom telu.
  Zatim su prošli struju... Marinka je na saslušanju izmučena do deset gubitaka svijesti. A onda su je pustili da se odmori. Kada su se bose noge malo trzale, ponovo su se namazale uljem i ponovo se podizala mangala. Takva tortura se može ponoviti mnogo puta. I mučiti strujom, i bičevati gumenim crevima.
  Marinka je mučena šest mjeseci. Sve dok nije oslepela i posijedela od torture. Zatim su je živu zakopali u zemlju. Nisam čak ni metak potrošio.
  Pionir Vasja, nacisti su ga šibali usijanom žicom po golom tijelu.
  Tada su gole pete spaljene usijanim trakama gvožđa. Dječak nije izdržao da viče, ali ipak nije izdao svoje drugove.
  Nacisti su ga živog rastvorili u hlorovodoničkoj kiselini. A ovo je užasna bol.
  Ovi frici su takva čudovišta... Komsomolca su mučili peglom. Zatim su ga okačili na stalak, podigli i bacili dole. Zatim su počeli da pale usijanim pajserom. Grudi su iščupane pincetom. Tada je nos bukvalno otkinut usijanim kliještima.
  Djevojčica je mučena na smrt... Polomili su joj sve prste i nogu. Još jedan član Komsomola, Ana, nabijena je na kolac. A kada je umrla, spalili su bakljama.
  Ukratko, nacisti su se rugali kako su mogli i kako su htjeli. Sve su mučili i mučili.
  Nataša i njen tim su se i dalje borili u okruženju. Devojke su u borbi koristile svoje gole, graciozne noge i bacale granate. Borili su se protiv superiornih snaga Frica. Držali su se vrlo hrabro i nisu hteli da se povuku.
  . POGLAVLJE #3
  Rana jesen je bila suva i topla. Nacisti su se probili na jug i pokušali zaobići. U tehničkom smislu, njihove oružane snage su mnogo jače. A ovo je očigledan plus za naciste. Najbolji i takni i avioni i ostalo. A diskoteke su veoma smrtonosne.
  I Nemci to iskorištavaju. Još uvijek imaju jednog vođu - nesmjenjivog Firera! I ovo ima prednosti. A tu su i jako lijepe i čvrste ratnice, što daje prednost.
  Gerda, Charlotte, Kristina i Magda voze se na tenk E-100 klase U. Ovo vozilo je kompaktnije, za četiri člana posade. A njegovo oružje su mlazni bombarder i univerzalni 88-milimetarski top 100 EL - razarač tenkova.
  Ratnici idu i zvižde za sebe.
  Gerda puca iz dugačkog topa. Udarac u stranu iz daljine T-34-85 i cvrkuće:
  - Daćemo svoja srca za otadžbinu,
  I spržićemo Staljina i pojesti ga!
  Charlotte je ispalila svoj raketni bacač. Pokrila je sovjetski bunker i zacvilila:
  - Nepobedivi smo!
  Christina ga je uzela i zarežala, povlačeći okidač golom petom:
  - Dobićemo ga u oba!
  Dolbanula i zgodno i Magda. Uništene su sovjetske samohodne topove SU-152. I zagugutala je:
  - Biće vremena, doći će pobeda!
  Gerda je vrisnula dok je pucala:
  - Niko nas ne može zaustaviti!
  Charlotte je potvrdila:
  - Ali Pasaran!
  Crvenokosa zvijer prošla je cijeli Prvi svjetski rat sa Gerdom, počevši od Poljske, pa do ove majske ofanzive, uključujući juriš na Smolensk i druge zaobilazne manevre. Crvenokosi đavo je vidio mnogo toga.
  I spremni za borbu do kraja!
  Christina također puca, i pokazala je zube. Kosa joj je zlatno crvena. U ratu djevojčice ne stare, pa čak i, možda, postaju mlađe! Tako su žestoki i puni ljubavi. Goli su zube.
  I ni jedne rupe na zubima.
  Magda ima kosu boje zlatnog lista. I također se aktivno smiješi. Cool cura. Ona ima tako agresivnu gracioznost i energiju hiljadu konja.
  Gerda, djevojka bijele kose, puca i s osmijehom primjećuje:
  - Ima mnogo dobrog i ružnog na svetu... Ali dođavola, koliko se ovaj rat odugovlačio!
  Charlotte se složila sa ovim:
  - A u stvari, drugi svetski rat se predugo odugovlači. Sve tuče, i svađe... Zaista je iscrpljujuće!
  Christina je bosom nogom pomerila oklop i viknula:
  - Ali Britanija još uvek nije poražena!
  Magda je pucala na Ruse i zarežala:
  - A mora biti poražen! Ovo je naš kredo!
  Gerda je prosiktala, pucajući na Ruse, pokazujući zube boje slonovače:
  - Treba nam pobeda!
  Zajebana i Charlotte je zaurlala:
  - Jedan za sve, nećemo se zalagati za cijenu!
  Kristina crvenokosa i zlatna zvijer je zacvilila:
  - Ne! Nemojmo stajati!
  Magda je cvrkutala grimiznim usnama:
  - Ne idemo u radnju po ceni!
  I zlatokosa harpija je pucala.
  Gerda je takođe pogodila ruske tenkove. Udario u auto i viknuo:
  - Mi smo najjači na svetu!
  Charlotte je dodala, pjevajući uz:
  - Neprijatelji se svi namakaju u toaletu!
  Christina je podržala impuls pjesme:
  - Otadžbina suzama ne veruje!
  Magda je nastavila raspevanim glasom:
  - I daćemo svim komunistima mozak!
  A djevojke su jedna drugoj namigivale. Uglavnom imaju dobar rezervoar. Samo iz daljine je teško probiti IS-4 u čelo. Ipak, prednji oklop debljine 250 mm. Ali na kraju krajeva, Nemci imaju težak projektil, ali sa jezgrom od uranijuma. A u vojsci ima dosta crnaca. Koji se bore sa pomamnim bijesom. I ne može se svako takmičiti s njima.
  Djevojke su navikle da se tuku bosonoge. Čak su i u Poljskoj bile samo u jednom bikiniju, i to bose.
  Kada goli đon dođe u kontakt sa zemljom, on se pomlađuje. Možda zato devojke ne stare! Iako vrijeme ističe! Ratnici, recimo vrlo herojski.
  Napravili su toliko podviga, ali se bore kao obični vojnici. I to uvijek samo u bikiniju, i bos. Zimi im je čak i prijatno da lupaju bosim nogama po snježnim nanosima.
  Gerda snima i pjeva:
  Proći ćemo kroz vatru i vodu!
  Šarlot je pucala na Ruse iz svog bombardera i rekla:
  - Slava pruskom narodu!
  Christina je također opalila i zacvilila:
  Mi ćemo vladati planetom!
  Magda je zakucala i potvrdila:
  - Sigurno hoćemo!
  Gerda je ponovo pogodila projektil i zacvilila:
  "Čak nas ni napalm neće zaustaviti!"
  Charlotte se složila sa ovim:
  - Pa čak i atomska bomba, koje se ne bojimo!
  Christina je ušutila i odgovorila:
  - Amerikanci nisu uspeli da naprave atomsku bombu! To je blef!
  Magda je uzviknula iz sveg glasa:
  - Svijet ne može pobjeći novom njemačkom poretku!
  Nemci su u septembru napredovali oko Kurska sa juga. Njihove tenkovske kolone su jake i ima mnogo pješadije regrutovane u Africi i arapskim zemljama. Fritz su uzeti po broju.
  Osim toga, Njemačka je bila naoružana diskotekama neranjivim na malokalibarsko oružje.
  Dvije djevojčice Albina i Alvina lete sebi na takvom letećem tanjiru. Oni su neranjivi zahvaljujući snažnom laminarnom mlazu. Ali ne mogu sami pucati. Ali zahvaljujući kolosalnoj brzini mogu prestići i nabiti sovjetske avione.
  Albina je, savijajući disketu, primijetila:
  - Tehnologija gvožđa, svakako neophodna i veoma korisna!
  Alvina se zahihotala, pokazala zube i siktala:
  - Ali sve odlučuje duh!
  Albina je rekla:
  - Najviše što ni jedno ni drugo je upravo borbenost!
  Obe devojke su plavuše i u bikiniju. Vrlo lijepa i bosa. Kada je ratnik bez cipela, ona je srećna. Sada su devojke tako šarene i prelepe.
  A prije odlaska u borbu, ljepotice će svakako poraditi jezikom sa muškim savršenstvom. Tako je lijepo i energizirajuće. Žene ratnice vole da piju iz magične posude. Ovo je za njih prava gozba mesa.
  Eto kako su cure dobre.
  Alvina je oborila dva najnovija sovjetska propelera Yak-15 i tvitovala:
  - Slavan naš lov!
  Albina je potvrdila nabijanje i izdala:
  I nikada neće biti posljednji!
  Alvina je srušila još tri sovjetska jurišna aviona i zacvilila:
  - Tako mislite da Bog voli Nemačku?
  Albina je sumnjičavo odmahnula glavom.
  - Očigledno ne toliko!
  Alvina se zakikota i ponovo upita:
  - Zašto tako misliš?
  Albina je zabila dva sovjetska automobila i zacvilila:
  Rat je predugo trajao!
  Alvina je logično primijetila:
  - Ali mi dolazimo!
  Albina se nacerila i viknula:
  - Dakle, pobeda će doći!
  Alvina je hrabrim manevrom oborila četiri sovjetska aviona odjednom i zacvilila:
  - Sigurno će doći!
  Albina je smatrala potrebnim podsjetiti:
  - Posle Staljingrada rat nije tekao po pravilima...
  Alvin se složio sa ovim:
  - Definitivno je protiv pravila!
  Albina je iznervirano zacvilila:
  - Počeli smo da gubimo!
  Alvina je zacvilila od ozlojeđenosti:
  - Definitivno!
  Albina je zabila još nekoliko sovjetskih vozila i zaškripala:
  - Zar to nije problem za nas?
  Alvina je oborila nekoliko ruskih borbenih aviona i rekla:
  Mislili smo da je situacija beznadežna!
  Albina se mesožderski naceri i prosikta:
  - Šta sada vidimo?
  Alvina je tvitala sa aplombom:
  - Nešto nepokolebljivo i jedinstveno!
  Albina je bljesnula svojim bisernim zubima i odgovorila:
  - Činjenica da Treći Rajh pobeđuje!
  Alvina je srušila još nekoliko sovjetskih jurišnih aviona i iznijela:
  - Zaista moramo pobediti!
  Djevojke su napravile grimasu. Svojevremeno su radili, i to službeno u vojničkoj javnoj kući. Mnogi ljudi su prošli kroz sebe, a ne samo bela rasa. I zaista im se svidjelo. Pa, kako je to prijatno za tela. Ali onda su kurve došle pod sovjetski napad. Bili su zarobljeni. Pa, zgodne su mislile da će biti silovane. A evo đavola dva!
  Natjerali su kurve da kopaju rovove i rovove. A bivšim noćnim vilama to se nije baš dopalo. Tako da su svi uspjeli pobjeći. Zaveli su stražare.
  I zakleli su se na osvetu Rusima.
  I borili su se protiv Rusije. Ovo su prokleti...
  Albina je bacila još nekoliko ruskih automobila i promrmljala:
  - Još možeš da živiš sa muškarcima!
  Alvina se spremno složila sa ovim:
  - Nije ni moguće, ali je neophodno!
  Albina je pokazala zube i odgovorila:
  - Ali ipak... Slatko je ubiti.
  A djevojke su oborile još pet sovjetskih automobila pokretom diskete.
  Alvina se zakikota i reče:
  - A kada je gorko?
  Albina je srušila još šest automobila i odgovorila:
  - Udaću se posle pobede! I rodi desetero djece!
  I obe devojke su prasnule u smeh.
  I pjevali su;
  Mi smo vitezovi vere fašizma,
  Obrišimo borce komunizma u prašinu!
  I kako se smiju, ljuljajući svoje planine s bijelim vrhovima.
  Nacisti su uspjeli zaobići Kursk i zauzeli Belgorod. Postojala je i prijetnja Lenjingradu. Situacija je generalno kritična. Iako nije katastrofalno. Ali SSSR nije imao previše rezervi. I nije poznato koliko će još Rusija moći da izdrži. Da, i Nemci su iskrvavljeni i iscrpljeni.
  Ali Švabe imaju četiri djevojčice i takve hrtove.
  Gerda je opalila iz svog topa i pogodila IS-4 u dnu trupa, i cvrkutala, trepćući svojim safirnim očima:
  - Ne, ipak, Bog voli Nemačku! Definitivno ćemo pobijediti!
  Charlotte se spremno složila s ovim:
  - Ne možemo izgubiti! Uskoro ćemo izaći u Kalinjin, a Moskva će biti nadomak!
  Christina je ogolila svoje biserne štipaljke i viknula:
  - Idemo tamo, biće vremena za Vladivostok!
  Magda je sa žaljenjem primijetila:
  - A Japanci su već poraženi. Ovo je veoma ozbiljno, izgubili smo važnog saveznika.
  Gerda je nokautirala novi sovjetski tenk i zacvilila:
  - Možemo i bez njih!
  Charlotte se zahihotala i primijetila:
  - Ako se beba nasmije, možda će sve i uspjeti!
  Christina je izdala u rimi:
  - Nilski konj je prasnuo od osmeha!
  Magda ju je podržala:
  - Devojka ima veoma pohlepna usta!
  A ratnici su to uzeli i prasnuli u smijeh. Imaju iskričavu energiju, moglo bi se reći, i to u izobilju!
  Gerda je ponovo pucala na sovjetska vozila i vikala:
  - Sledeći vek će biti naš!
  Charlotte se također javila i potvrdila:
  - Biće letova u svemir!
  Christina je to spremno potvrdila:
  - Letimo u svemir!
  Magda je ispalila iz bacača bombi i izdala:
  - Sedim u zvezdanom avionu!
  Gerda je isplazila jezik i cvilila:
  - U novom veku vladaće imperija Trećeg Rajha!
  Charlotte je s agresivnim osmijehom potvrdila:
  - I četvrtog takođe.
  Nakon toga, ljepotica je ponovo okrenula sovjetski tenk.
  Christina, ova đavolska ratnica, blista sa bisernim zubima, zacvilila je:
  - Da, neka bude novi red! I slava Velikom Carstvu!
  Magda je s pomamnim bijesom potvrdila:
  - Slava Carstvu!
  Gerda je ponovo opalila i rekla:
  - Slava i nama!
  I izgleda da ga je djevojka dobila.
  Gvozdanula i Šarlot. I vrlo prikladno. Probio sam sovjetski tenk pravo u stranu. Zatim je cvrkutala:
  - Borimo se za novi poredak!
  Magda je, pucajući i pogađajući protivnike, potvrdila:
  - I bez ikakve sumnje ćemo to postići!
  Gerda je opet zakucala, i to vrlo zgodno i izdala:
  - Ostvarićemo sa velikom maržom!
  I blistala je safirom, i veoma blistavim očima.
  Šarlot je takođe pucala, udarila u ruski auto i vikala, ovo je đavo sa narandžastom kosom:
  - Sve će biti samo akrobatika!
  Magda je također pucala s pomamnim bijesom. Razbila je T-44 i zacvilila:
  - I buduća posada!
  Ovdje su, međutim, djevojke imale problema. Pojavio se IS-9. Auto je veoma velik. I ona ima pušku od 152 milimetra sa dugom cijevi. Možda Nemac da se probije.
  Gerda je suzila oči i upitala Šarlot:
  - Možeš li ga pokriti bombarderom?
  Crvenokosa je odgovorila:
  - Naravno da postoji šansa... Ali preciznost bombardera je nedovoljna!
  Christina je strastveno predložila:
  - Dozvolite mi da isprobam svoj 88-graf papir?
  Gerda je skeptično primijetila:
  - Ovaj IS-9 ima prednji oklop od 400 mm na velikom nagibu. Ne možeš ga uzeti!
  Charlotte se nacerila i primijetila:
  -Prokletstvo! A ja sam mislio da Rusi nemaju takav tenk! Samo glasine!
  Magda je rekla:
  I ja sam mislio da je greška! Ali vidimo da to nije slučaj! A cijev Rusa je tako duga!
  Gerda je pevala, lupkajući bosom petom po oklopnom podu:
  Borićemo se bez straha!
  Charlotte je potvrdila stav svog partnera:
  - Bićemo presečeni ni korak nazad!
  Christina je predložila:
  - A šta ako sovjetski tenk nokautirate preciznim udarcem granate u cijev?
  Gerda je sumnjala:
  - Možete li to učiniti, sa velike udaljenosti?
  Christina je potvrdila:
  - Ako mi prinesete plamen upaljača na gole tabane, onda sam sasvim sposoban da jako dobro udaram!
  Umjesto odgovora, Gerda je kliknula na upaljač. Christina je iskrivila bosu nogu, a njena bosa, blago otvrdnuta peta je blistala na svjetlosti plamena.
  Gerda je donijela vatru djevojčicinom tabanu. Osjetio se miris paljevine. Vrlo prijatan miris, kao šiš kebab na žaru.
  Christina je šapnula:
  - I do druge pete!
  Tada je Magda zapalila vatru. Oba plamena jezika sada su lizala gole tabane veoma lepe i crvenokose devojke.
  Tada je Charlotte viknula i ogolila grudi. Bez ikakve ceremonije, uzela ga je i svojom grimiznom bradavicom pritisnula dugme džojstika. Pištolj je automatski pucao.
  Granata je poletjela sama i sletjela pravo u cijev impresivne sovjetske mašine.
  Poput džinovskog slona koji je odsjekao dugu surlu. Zadobivši porazni udarac, sovjetski tenk je zaustavio kretanje. Kao da mu je mač izbio iz ruku.
  Te srećne kurve!
  Šarlot je pevala, veselo se cereći:
  - Samo strah će nam dati prijatelje! Samo bol vas motiviše da radite!
  Gerda je oduševljeno dodala:
  - Želim sve više i više da smrskam tvoja glupa lica!
  Činilo se da su ratnici Trećeg Rajha bili veoma zadovoljni!
  A tenk IS-9, kao i IS-7, nije išao u seriju, bio je vrlo skup i težak za proizvodnju vozila.
  Ali na SU-100, Elizavetina posada se hrabro bori. Djevojka puca golim prstima i kaže:
  - Lice političara je zlo, pod dobrom maskom, njegov spoljašnji govor je pametan i sladak, ali kvasac ludila!
  Catherine je primijetila, vodeći vrlo dobro usmjerenu vatru na neprijatelja, koristeći svoje gole nožne prste:
  - Političar je dobrovoljni ludak od čijeg ludila pate birači koji još nisu sišli s uma!
  I Elena je pucala golim nožnim prstima i uz lisičji osmeh primetila:
  - Ludilo nije virus, ali nema ništa zaraznije od ludila političara!
  Uzela ga je i Eufrosinija i udarila ga bosom, isklesanom nogom u neprijatelja i zacvilila:
  - Ako želite da se razočarate - glasajte za političara koji donosi šarm!
  Devojke na SU-100 se jako dobro bore. I gađaju sa fenomenalnom preciznošću.
  Elizabeth, ponovo pucajući, pritiskajući golu petu, primijeti:
  - Metak od olova je težak i mek, lanac iskovani od zlata je jači od titanijuma, pa odvraća želju da ga pocepa, a zlatni metak je ubojitiji od olova, jer ne može izbeći udarac!
  Ekaterina je takođe mlatarala dugim i okretnim prstima bosih nogu i primetila:
  - Ako se mušketni metak izlije od olova, kakvo se onda sranje oblikuje od političara moralnog ubice?!
  Elena je takođe opalila veoma precizno i uz divlji osmeh primetila razbijajući "Pantera" -3:
  - Najveća želja među ljudima će primiti Djeda Mraza na tron, ali češće Baba Yaga, kanibal, ili zmija Gorynych bez kralja u glavi!
  Eufrosinija ga je također uzela i, zauzvrat, opalila golim nožnim prstima i izdala:
  - Ljudi žele Deda Mraza sa vrećom bez dna na tronu, ali dobiju ili mačku u vreći ili vuka u ovčjoj koži!
  Djevojke su pokazale jako dobru borbu...ali nacisti i dalje probijaju Don. I zaobišao sovjetske trupe sa juga. Vorošilovgrad je već pao.
  A u Krasnodonu opet nacisti. I kada su mladi gardisti tamo streljani.
  I opet ljudi vide Nemce, i noćna mora se vratila... Nekoliko ljudi je zarobljeno u Krasnodonu. Muškarci su odmah pogubljeni. I odlučili su da muče dva komsomolca i dječaka Andreiku.
  Neka bude dobrog mučenja.
  Dječak od oko dvanaest godina je prvo bičevan. Prvo bičem, a zatim žicom. Onda su ga uzeli i stavili na stalak. Iskrivili su zglobove pionira i počeli da mu peku gole pete usijanom šipkom. Zatim je gvožđe, koje je plamtjelo od vrućine, naneseno i na dječakova gola prsa. Dobro su mučili pionira.
  Žena dželat je sa zadovoljstvom mučila zgodnog momka, pritom veoma mudro primetivši:
  - Političar voli moralno prihvatiti bol birača, ali će postati pravi sadista, dobivši vlast ne figurativno!
  Njena partnerka Stela sa osmehom je potvrdila, lomeći dečaku rebro usijanim kleštima:
  - Najokrutniji dželat, koji žrtvi lomi kosti kleštama, ne može se porediti u sadizmu sa političarem koji biračima jezikom izvrće mozak!
  A devojke su prasnule u smeh sa veoma zadovoljnim pogledom...
  Dječaku su od vrućine polomljeni crveni kleštavi prsti na nogama. Zatim su rebra smrvljena. I to su uradili veoma okrutno. Ratnici šta reći životinje.
  Ilsa je, pokazujući zube, primijetila da je bjelja od snijega:
  - Bolje je i humanije biti dželat i sjekirom sjeći glave nego političar koji otvara usta i kaplje otrovnu pljuvačku na mozak!
  Stella je to samouvjereno potvrdila, udarajući bosim nogama o kameni, hladni pod:
  - Dželat obavlja svoju dužnost i radi za umjerenu naknadu, političar radi samo jezikom, dužni obećanja biraču, i kidanje tri kože za nevrijedne pare!
  Djevojčice muče nesretnog dječaka.
  A sovjetski piloti se bore na nebu i pokazuju svoju hrabrost i nepopustljivo herojstvo.
  Anastasia Witchakov oborila je nemački avion i rekla:
  - Nije isplativo da se vojnik povlači u borbi - pucaće mu u leđa, nema razloga da glasač glasa na izborima, udariće ga u bubrege!
  Akulina Orlova je također odsjekla njemački auto i cvrkutala, namigujući prijateljima, iako je ne vide u lovcu LA-7:
  - U politici potpuna menažerija: vukovi, svinje, lisice, šakali, magarci, ponekad i povremeno naiđu lavovi, ali ljudi su čak i muški, pa i bradati i sa torbom poklona!
  Mirabela Magnetić, isključujući nacističku mašinu, iskažući zube, gukala je sa osmehom:
  - Najveći prevarant diktator na tronu, čak malo i vara za kaznu, ali u dobrom delu obuva pune cipele!
  Djevojke razbijaju naciste na nebu. Ali nažalost, nacisti već jurišaju na Voronjež i čini se da se ne mogu obuzdati.
  Nataša se tuče u Kursku i duhovito primjećuje, boreći se kao terminator:
  - Vjerovati da je Biblija Božja riječ, to je kao da posmatramo gomilu mrava jednaku Keopsovoj piramidi, daleke sličnosti oblika i potpuno neuvjerljivog sadržaja, svaki mrav sebe zamišlja faraonom, samo pod ropskim jarmom, a ne kao tron!
  Djevojke su prasnule u smijeh nakon ovih riječi. I skinuli grudnjake. Počela je poljupcima obasipati grudi sa grimiznim bradavicama. Jer je tako lijepo i nevjerovatno. Oni su pravi ratnici.
  Nataša je odlučno rekla:
  Biblija je definitivno bajka!
  Augustin je logično primijetio:
  - Nije potrebno davati otkrovenja Bogu, kroz jevrejsku bajku! Moj lični Bog je Svemogući štap! Za slavu Vrhovne porodice, borićemo se!
  I sve četiri devojke su uzviknule, podižući bose noge:
  - Slava velikoj Rusiji!
  Pošto se blokada Kurska otegla, četiri devojke su patile od hladnoće i gladi, poput ostataka sovjetskog garnizona. Stoga, nema ništa iznenađujuće u činjenici da su djevojke dobile naređenje da napuste opkolje.
  Od njih su samo u kratkim hlačama, preplanuli, bosi, idu na proboj.
  Oni trče sebi, i prave pojedinačne metke, jer patrone treba sačuvati.
  A nacisti su na njih srušili bukvalno čitavu vatrenu rupu. Ali djevojke nisu bez razloga samo u tankim gaćicama. Meci ih, dakle, ne uzimaju. I žure, potpuno neranjivi. I bose noge savršeno štite djevojke u borbi.
  Nataša je opalila, srušila fašistu i zaurlala:
  Staljin je sa nama!
  Zoja je takođe pucala, bosom nogom bacila komad flaše. Odbacila je dva Frica i viknula:
  - Staljin živi u mom srcu!
  Augustina je također ispalila, i isporučila s aplombom:
  - U ime Rusije!
  I pokazala je svoj jezik. I otkačila je fašistu.
  Svetlana je zakucala, udarila nacistu i cvrkutala:
  - U ime komunizma!
  Četiri bosonoge, samo u tankim gaćama devojaka, jurile su kroz položaje nacista. Ratnici nisu imali gotovo nikakvu odjeću. Samo gaćice različitih boja: crne, bijele, crvene, plave.
  A ovo je također magija, skretanje metaka i fragmenata. Probajte ove djevojke golim rukama! Oni su jednostavno ljepotice najviše klase!
  I kakve grudi. Bradavice su kao jagode. I veoma zavodljivo. Generalno, devojke su tako lepe, i skoro gole.
  Nataška se, pucajući, predstavila na aukciji robova. Kao što se s nje skida veo za velom. Otkrivaju snažno, mišićavo, djevojačko tijelo. I ona stoji u sebi, ponosno ispravlja ramena, podiže glavu, pokazujući da se nimalo ne stidi. Ona je devojka najviše klase. U zoru snage, a ne starenja.
  Kada žena hoda bosa, ona postaje mlađa i zauvek ostaje mlada. Glavna stvar je minimum odjeće i stalni seks sa muškarcem. Tačnije sa muškarcima drugačijim i po mogućnosti mladim. Da postanu mlađi.
  Nataša je zamišljala sebe golu na pijaci robova i osećala se uzbuđeno. Kao da kupci to osjećaju, pa se rukama penju na najosetljivija mjesta. Kako je divno biti rob. Ali harem nije zabavan. Nema muškaraca, samo evnusi. I želim mnogo i sa različitim.
  Ah, jadne žene iz harema. Kako si nesrećna sa muškarcima. Koliko možete patiti od apstinencije! Ali Nataška nije htela da obuzda instinkte ajkule.
  Djevojka je pucala u fašistu i vikala:
  - Ja sam terminator!
  Zoja je takođe ispalila, cvrkućući:
  - A ja sam ratnik super klase!
  Avgustin je uzeo i oborio trojicu fašista i cvrkutao:
  - Staljin je bio sa nama!
  Svetlana je zeznula stvar. Pobijedila je četvoricu fašista i zacvilila:
  - Staljin je sa nama!
  Nataša je oborila nekoliko plaćenika Trećeg Rajha, bacila kamen bosom nogom i zacvilila:
  - Staljin će uvek biti među nama!
  Zoja se nacerila i isplazila jezik, cvileći:
  - Za veličinu Rusije!
  Avgustina je golim prstima bacila krhotinu prozorskog stakla, prerezala fašisti grlo i zacvilila:
  - Za naš novi slovenski rod!
  I nasmijao se...
  Svetlana je pucala na naciste, odsjekla nekoliko boraca i izdala:
  - Za svetu Rusiju!
  Natasha je prikovala naciste. Dala je granatu golom petom koju su nacisti ispalili na nju. Raspršen tačan pogodak Fritza i vyaknula:
  - Za Svaroga!
  Zatim je ogolila svoje lice, u kojem ima toliko gracioznosti i bijesa pantera.
  Zoja ga je uzela i golim prstima zabila zarđali ekser. Probila je oči nacističkom oficiru i cvrkutala:
  - Za Belog Boga!
  Augustin je uzeo i podlegao njenim golim petama sa paketom eksploziva. Raspršila je Fritz kao krhotine stakla i zacvilila:
  - Za novu rusku narudžbu!
  Svetlana ga je uzela i bacila golim prstima, smrtonosno, probila Fritz i zalajala:
  - Za rusku kuću!
  Četiri djevojke su se očajnički borile i borile su se vrlo agresivno. Nemci i njihovi plaćenici su se povukli. Podignut ispred devojaka. Gdje su nacisti protiv Crvene armije.
  . POGLAVLJE #4
  Nataška je ponovo golim prstima bacila dar smrti i zagugutala:
  - Toliki je haos u svijetu da se ne može vjerovati u pravednog Boga, ali toliko je beskrupuloznih političara da nema sumnje u postojanje Đavola!
  Zoya je agresivno primetila, okrenula se, kosila naciste, i golim prstima lansirala ubilački - vičući:
  - Zašto se rađa žena - radi radosti i budućnosti muškarca, zašto su se rodili političari da ljudi spoznaju tugu i shvate da nemaju budućnosti!
  Avgustin, zuba oštrih kao u vuka, golom petom baci torbu s eksplozivom i reče:
  - Žena rađa život u svojoj muci, političari rađaju smrću mučeći birače!
  Svetlana je takođe udarila u neprijatelja, i uništila mnogo neprijatelja, proklamirala:
  - Štap ima dva kraja, ali za političara koji tera sebe da izabere jedan kraj ispod štapa, prokletstvo zauvek, ne budite neoprezni birači!
  Nataša je skočila u salto, prevrnula se golom petom i viknula:
  - Političar na podijumu grmi kao grom, ali birači čija glava nije bubanj mogu samo svojom glupošću da udaraju!
  Zoya je gukala, slamajući naciste:
  - Ako hoćeš da budeš izabran na tron, kao goli kralj, skupi birače bez kralja u glavi!
  Avgustin je duhovito primijetila, namigujući svojim safirnim očima, i šaljući dar smrti golim prstima:
  - Kad je političar goli kralj i bez kralja u glavi, birači idu "obuveni", i to sa svinjom u njedrima!
  I Svetlana se okrenula, pokosila masu nacista, bosim nogama lansirala destrukciju i cvrkutala:
  - Političar na njegovom repertoaru je pevač sa tuđim glasom, ali mu je soundtrack napravljen sa namerom da se zezne pod plaštom slavujeva trila!
  Setite se Frica Staljingrada. Kako su ih devojke tukle. Borili su se i bosi i u bikiniju. Ovo je najefikasnija odeća. Niko neće zaustaviti devojke kada su polugole. I bosih nogu bacaju poklone uništenja.
  Nataška je golim prstima bacila komad keramike. Slomila je lobanju njemačkom generalu i zapjevala:
  - U ime majke Rusije!
  Zoja je uzela i golim prstima bacila krhotinu, probila fašistu i viknula:
  - Da, za moju kuću!
  Avgustin je lansiran, bosom nogom. Odsjekla je šest nacista i zacvilila:
  - Za Staljina!
  Svetlana je takođe popustila u novom pasusu, srušila Frica i zacvilila:
  - Za novi svet!
  Sada je Gerdina posada napredovala u pravcu Vjazme. Deset kilometara do grada. Ali otpor Crvene armije raste. U bitku kreću novi sovjetski tenkovi IS-6, sa snažnijim topovima od 105 milimetara i debljim oklopom. Istina, još uvijek ima malo takvih mašina.
  Šarlot je, bosom nogom pritisnuvši dugme džojstika, probila oklop sovjetskog tenka na samom raskršću. Precizno pogodio auto Crvene armije, uprkos boljoj zaštiti u odnosu na IS-4.
  Crveni đavo se zakikotao i primijetio:
  - Imamo najjaču vojsku!
  Christina je sa smiješkom primijetila:
  - I bićemo jači od svih!
  Takođe je golim prstima pritiskala noge na dugmad džojstika. Udari sovjetski auto. Ona je veoma pametna devojka. Kristina se prisjetila kako je izvodila podvige. Kako sam vodio ljubav sa iranskim šahom. Da, to je super!
  A ratnik je promrmljao:
  - Za veliku Nemačku!
  Magda, ova plavuša zlatne kose, pucala je na sovjetske trupe i govorila:
  - Za svetu pobedu!
  Djevojka je, pucajući, uzrujano pomislila. Nemci su svoju šansu propustili tokom Prvog svetskog rata. I zašto su osujetili plan napada na Pariz i prebacili tri korpusa u istočnu Prusku? Bilo je moguće privremeno žrtvovati teritoriju na istoku, ali zauzeti Pariz i na najradikalniji način riješiti problem Francuske.
  Ali to nije urađeno. I općenito nije vrijedilo objaviti rat Rusiji. Sigurno se Nikolaj II ne bi usudio zaratiti sa tako jakim neprijateljem kao što je Njemačka. A zašto je bilo potrebno boriti se na dva fronta? Bilo je moguće, bilo je moguće udariti na Rusiju, ignorirajući Francusku i Belgiju.
  I općenito, mislila je Magda, trebalo je napasti Rusiju kada je bila sputana ratom s Japanom. U ovom slučaju Nikolaj II je mogao završiti bez podrške Britanije i Francuske. Pritisli bi ga i Austrijanci, i Turci, i Italijani, i Njemačka i Japan.
  Jednostavno bi slomili Rusiju. I ne bi ništa uradila.
  Umjesto toga, Njemačka je dobila rat na dva fronta, protiv jačih sila. Uključujući Japan, i SAD i Italiju.
  Dakle, Wilhelm je pogrešno izračunao. Ispostavilo se da je Hitler bio dalekovidiji, sklopio je mir sa SSSR-om i porazio Francusku.
  Ali Nemci su tokom Prvog svetskog rata bili uhvaćeni između kamena i nakovnja. Car Nikolaj II je generalno gubitnik. Ali njegovo carstvo je bilo veliko, tri puta više od njemačkog stanovništva. I pokazalo se da je bilo izuzetno teško oduprijeti se Rusima.
  Imajući više snaga, carska Rusija je predstavljala skoro polovinu kopnenih snaga Antante. I njoj je suđeno da pobijedi. Da nije bilo vojnog udara koji se dogodio u Sankt Peterburgu, malo je vjerovatno da bi Njemačka mogla preživjeti. Ali za Ruse se dogodila strašna stvar - monarhija je pala. Pomazanik Božiji je otišao. I postalo je stvarno loše!
  A za Nijemce, olakšanje, međutim, Njemačka je ipak izgubila.
  Sjedinjene Države su ušle u rat i pokazale se kao veoma jake. I što je najvažnije tenkovi. Doslovno su razbili Nemce svojom čeličnom masom.
  Sramotan poraz. I, šta god da se kaže, možda je predaja bila najbolji izlaz. Njemačka je izgubila sve svoje saveznike, pritisnuta je tenkovima. Nije bilo realne šanse za pobjedu.
  Da, i boljševička Rusija bi mogla otvoriti drugi front na istoku.
  U svakom slučaju, odluka o kapitulaciji bila je teška, ali iznuđena.
  Magda se prisjetila kako su je bičevali jer je ukrala komad hljeba u blagovaonici. Djevojka je tada priznala i dobila nešto manje bičeva. I kaznu je mogla da izdrži u tišini. Nije plakala niti stenjala. Mada, kad udare po golim leđima, boli.
  Gerda je opalila, probila sovjetski tenk i zarežala:
  - Rođen nepobediv!
  Charlotte se složila sa ovim:
  -Niko nas ne može zaustaviti!
  Christina je odbrusila i viknula:
  - Nikada na svetu!
  Magda je zaglušno zacvilila:
  - I na onom svetu - takođe!
  Četiri ratnika napustila su obruč. Lutala je malo kroz močvare, i veselo pjevala;
  Mjesec je postao grimiz,
  Gde su se talasi razbijali o stene.
  "Idemo lepotice, vozimo se,
  Dugo sam te čekao."
  
  "Idem sa tobom dragovoljno,
  Volim morske talase.
  Oslobodite jedro
  Ja ću sam preuzeti volan."
  
  "Vi vladate otvorenim morem,
  Gdje ne možemo podnijeti oluju.
  Po ovakvom ludom vremenu
  Ne možete vjerovati valovima."
  
  "Nemoguće? Zašto, draga moja?
  I u prošlosti, prošla sudbina,
  Sjećaš li se, izdajniče,
  Kako sam ti vjerovao?"
  
  Mjesec je postao grimiz,
  Gde su se talasi razbijali o stene.
  "Idemo lepotice, vozimo se,
  Dugo sam te čekao."
  Devojke su pevale i pljeskale. Avgustin je primetio, cereći se u uglovima usana:
  - Da, dali smo nacistima mnogo. Borba je bila veličanstvena i za mnoge posljednja!
  Natasha se zakikota.
  - Isti si kao Maugi!
  Avgustin se nacerio i složio se:
  Mowgli je bio odličan!
  Zoya je sa cerekom zuba primetila:
  - Moramo smisliti način da porazimo nadmoćne snage Wehrmachta!
  Svetlana je predložila:
  - Neka vrsta super-moćnog gasa!
  Augustine je pjevala, udarajući bosim nogama po lokvama:
  Gasovi, gasovi, gasovi, gasovi! Ubićemo sve neprijatelje odjednom!
  Natasha je predložila:
  Hajde da otpevamo nešto drugo!
  I djevojke su pjevale uglas;
  Mjesec je postao grimiz,
  Gde su se talasi razbijali o stene.
  "Idemo lepotice, vozimo se,
  Dugo sam te čekao."
  
  "Idem sa tobom dragovoljno,
  Volim morske talase.
  Oslobodite jedro
  Ja ću sam preuzeti volan."
  
  "Vi vladate otvorenim morem,
  Gdje ne možemo podnijeti oluju.
  Po ovakvom ludom vremenu
  Ne možete vjerovati valovima."
  
  "Nemoguće? Zašto, draga moja?
  I u prošlosti, prošla sudbina,
  Sjećaš li se, izdajniče,
  Kako sam ti vjerovao?"
  
  Mjesec je postao grimiz,
  Gde su se talasi razbijali o stene.
  "Idemo lepotice, vozimo se,
  Dugo sam te čekao."
  Djevojke su završile pjesmu i pretvorile se u salto. Na kraju krajeva, oni imaju masu u svijetlim glavama. Tri plavuše i crvenokosa. Cool cure.
  Avgustin se, dok je trčala, sjetila kako je igrala bilijar. Sigurno ne novac. A pošto u to vrijeme nije imala ništa, djevojka je popušila, za pet rubalja. I pobijedio u prvoj utakmici. Štaviše, igrao sam bos, što je mnogo pomoglo. Zatim je igrala još jednu igru sa slavnim lopovom.
  I ponovo pobedio. Zatim još jedan gem sa dupliranjem uloga. Devojka je bila veoma pametna. A i kriminalni autoritet je bio pijan. Na kraju je izvadio pištolj i počeo da puca. Avgustin je, uzevši novac koji je osvojila, nestala, bljeskajući golim štiklama. Da, ovi ljudi su tako nervozni. Možda zaista ne da se igram s njima, već da zaradite novac vodeći ljubav?
  Augustin je mogao dobro živjeti u Moskvi, ali djevojka je nakon kolonije bila željna da ode na front. Htela je da se bori. Osim toga, privlačili su je podvizi. Biti heroina je super!
  Takođe morate biti u mogućnosti da igrate karte za novac. Avgustina su prevare nekako prevarili i morali su da ližu. Pa možete zamisliti da je ovo med i sami želite da ne bude tako odvratno. Ali raditi na ukočenosti, tako da je generalno zadovoljstvo za temperamentnu crvenokosu đavolicu. Ona je sa bilo kojim muškarcem doživjela orgazam. Tako je u Moskvi lako i ugodno zarađivala novac za sebe.
  Šteta, ali rat je napravio svoja prilagođavanja. Augustin je čak koristio njene čari u izviđanju. I zaveo sve muškarce redom. I voljela je da ih zadirkuje. Posebno mlađi. Đavolu se to svidelo. Međutim, uprkos brojnim nagradama, devojke su i dalje otišle u kapitene, a samo je Nataša postala major.
  Nacisti su, nakon pada Smolenska, preplavili Vjazmu. Grad se tvrdoglavo držao. Na sjeveru su nacisti uspjeli zauzeti Novgorod i približili su se Lenjingradu. Situacija je pogoršana ulaskom Švedske u rat. Ova zemlja je također željela teritorijalne akvizicije od Rusije. I prisjetili su se prethodnih ratova, posebno Karla Dvanaestog. Takođe značajni događaji antičkog doba. A švedske divizije su se pojavile na frontu i krenule na Petrazavodsk i Lenjingrad sa sjevera. Prut finsko-švedske i njemačke trupe sa strancima. I ne prestaju im se čini.
  Prelepe Šveđanke lete avionima. Gringeta i Gertruda, dva G, bore se u parovima. One su veoma hrabre devojke. I predivno. Lete sebi na ME-462, mlaznim lovcima kupljenim od Nemaca. Kao i obično sa devojkama u jednom bikiniju i bosonoge.
  Nemačka mašina je veoma moćno oružje. Ima sedam vazdušnih topova. Jedan 37mm i šest 30mm. Sovjetski lovci MIG-15 jure protiv. Nešto slabije oružje: vazdušni top 37 mm i dva vazdušna topa 23 mm. Odnosno, snage su veoma nejednake.
  Gringeta ispaljuje vazdušne topove. Udara sovjetski borbeni avion i škripi:
  - Ovo je naš akrobatik!
  Gertruda također skida svoj auto s prve vožnje i zaškripi:
  - Za Charlesa dvanaestog!
  Zaista, plavokosi đavo je izuzetno neugodan što je Švedska izgubila rat od Rusije. Pod Ivanom Groznim, Šveđani su uspjeli zauzeti Narvu i nekoliko ruskih gradova na obali. Ali tada je Rusija, pod prvim Fedotom, povratila svoje zemlje izgubljene u Livonskom ratu. Istina, tome je olakšala činjenica da se Poljska borila na strani Rusije.
  Ali tada su Šveđani za vrijeme vladavine Šujskog uspjeli osvojiti ruske gradove. Onda uzmi Novgorod. Opkoljen Pskov. Ali bez uspjeha.
  Zatim je došlo do rata između Rusije i Poljske. Pomalo, Šveđani su zauzeli većinu baltičkih država i Rigu. Prije toga su osvojene zemlje u Evropi.
  Švedska je postala svjetska sila. Dostigao je svoj maksimum.
  Ali u Rusiji je Petar Veliki došao na vlast i počeo podizati veliko carstvo. Švedskoj su se suprotstavile Poljska, Saksonija, Danska i, naravno, Rusija. Snage su nejednake.
  Ali Karlo Dvanaesti, u dobi od šesnaest godina, uspio je u pokretu poraziti Dansku, a zatim je kod Narve napao nadmoćnije snage Rusije i ostvario zapaženu pobjedu.
  Ali Petar Veliki nije bio slomljen neuspjehom. Sakupio je nove snage i krenuo u ofanzivu, iskoristivši činjenicu da je Karlo Dvanaesti bio u ratu s Poljskom.
  Ali Šveđani su osvojili Poljsku. I pristup ruskih trupa nije pomogao. Petar Veliki je čak bio spreman za mir, vraćajući gradove i Narvu koju su Rusi osvojili Šveđanima.
  Ali Karlo Dvanaesti je bio odlučan. Međutim, Petar Veliki je uspio da preokrene tok rata. Svoju je ulogu odigralo to što narod Poljske i Ukrajine nije podržao Karla Dvanaestog. Kod Poltave, Šveđani su pretrpeli konačan poraz. Kako se to dogodilo? Rusi su uspeli da iscrpe Šveđane tako što su se učvrstili iza reduta. A onda je sve presudila smrtonosni kontranapad.
  Negativnu ulogu imala je i rana Karla XII prije bitke.
  Nakon Narve, Rusija je potpuno preuzela inicijativu. I uspjela je pobijediti Šveđane čak i na moru. Što je vrlo, vrlo neugodno.
  Karlo Dvanaesti je umro tokom opsade norveške tvrđave. I rat je ubrzo završio stvarnim porazom Šveđana. Istina, Petar Veliki je pristao, pod pritiskom evropskih zemalja, da formalizira svoje teritorijalne akvizicije kao kupovinu. Švedska je izgubila mnogo teritorija, uključujući i Evropu. A već pod Aleksandrom Prvim, Rusi su osvojili i Finsku.
  Naravno, Švedska je uvrijeđena i želi se osvetiti. Situacija je eskalirala, posebno nakon pobjede nacista na parlamentarnim izborima. A rat je sada za Šveđane sa istorijskim paralelama.
  Gertruda napada sovjetsku mašinu i peva:
  - Živeo je Anton četvrti...
  Gringeta obara lovac Jak-15 i urla:
  Bio je slavan kralj...
  Gertruda je oborila Rusa i pevala:
  - Dođavola je volio vino....
  Gringeta pokušava ući u sovjetski auto i zavija:
  - Kakav pukotina se ponekad dešavala!
  Gertruda je pjevala:
  - Tili bom! Tili bom!
  A djevojka je isplazila svoj ružičasti jezik.
  Devojke su ispale vesele... Borile su se sa velikim zanosom. Borili su se kao orlovi. I nikada nisu odustajali.
  Gringeta je trčala bosa kroz snijeg. I bila je tako zgodna djevojka. I prisjetila se svojih podviga. Kako su bosi i u bikiniju lovili polarnog medvjeda. Što je bilo veoma zabavno.
  Polugole djevojke su pucale u divlju zvijer iz lukom. Udarili su i natjerali zvijer da riče.
  Zatim su pobjegli, bljeskajući djevojačkim štiklama crvenim od hladnoće. Devojke su bile prelepe. Skoro gol, ali veoma hrabar. I sami su se lovili, neustrašivi.
  Zatim, kada je ranjeni medvjed umro, djevojke su mu ispekle meso i napravile gozbu. Bilo je super. Djevojke su plivale u rupi i posipale se snijegom. Zatim su mokri trčali kroz snježne nanose. Sve je super i super.
  Gertruda i Gringeta su sada bile u potrazi za sovjetskim pilotima. Sjetili su se glavnog pravila: potrebno je boriti se gotovo goli i bosi, a tada djevojka neće biti oborena. Daje takvu snagu ratnicima kada su gotovo bez odjeće. Zato niko nije osvojio ceo svet u srednjem veku?
  Zato što su potcijenili snagu bosih ženskih stopala. A bosonoge djevojke su jako cool i jake! Kada devojka nema cipele, njen goli đon prima energiju zemlje.
  Ovo je kolosalna snaga ratnika.
  Gertrude je oborila sovjetski avion i tvitovala:
  - Bosonoge su kul!
  Gringeta je takođe udarila na ruskom i zacvilila:
  Djevojkama ne trebaju cipele!
  I gledao kako zapaljeni ruski lovac pada.
  Razmišljao sam o tome kako je sjajno trčati bos, i kroz snježne nanose, i kroz pustinju. Potplat djevojčinih nogu postaje vrlo elastičan i izdržljiv, a pritom ne puca. Zato ne brinite o problemima. U Rusiji su zime generalno oštre i biće lepo trčati po snegu. Ona je devojka najvišeg prolaza.
  A kako je graciozna i jedinstveno lijepa bosa, djevojačka noga na snježnom nanosu? I prsti, i stopalo, i sve ovo zajedno? Kako je divno kada isklesane noge stanu na bijelu površinu, a same su preplanule. A cure imaju plavu kosu, one su tako cool plavuše.
  I obožavaju kada ih muškarci ljube na gole pete.
  Gringeta je oborila još jedan sovjetski automobil i tvitala:
  - Slava otadžbini, slava!
  Gertrude je oborila ruski lovac i rekla:
  - Karlo Veliki je sa nama!
  Djevojke su jednostavno divne, i imaju toliko jedinstvene ljepote. Zaista možeš da poludiš sa ovim devojkama. I njihovo tijelo, tako mišićavo i ugodno.
  Gringeta je veoma volela da je muškarci maze. Bilo joj je tako prijatno. A njena koža je glatka, elastična, kao uglačana. Evo devojke.
  I obožavam masažu.
  Sada je oborila ruski avion i zaurlala:
  - Ja sam kao medved!
  I pokazala je jezik!
  Gertruda je ponovo opalila i cvrkutala:
  Mi smo tigrice!
  A djevojke su uglas napravile mrtve petlje. Oni su generalno tako cool ratnici. Puni su strasti i trijumfa volje. A koža je tako preplanula, kao bronza.
  Ratnici su uspjeli da se bore u Africi i pješadiji. Što je jako dobro za plavuše. I postale su tako lijepe i tamne.
  Gertruda je pjevala:
  - Prirodna plavuša! Mišićava leđa!
  Gringeta je potvrdila:
  - Pobeđujem na svim izborima!
  Sovjetski ratnici se bore za Vyazmu, koju su nacisti opkolili sa gotovo svih strana. I borite se herojski.
  Nataška je, međutim, bacivši bombu bosom nogom, zacvilila:
  - Pobjeda se ne može izbjeći!
  Zoya se također okrenula. Ispalila je granatu bosom nogom. Oborio naciste i zacvilio:
  - Ne mogu biti dve smrti!
  Dao je red i Augustin. Crvenokosa đavola je bosom nogom bacila granatu i cvrkutala:
  - Sledeći vek će biti naš!
  Svetlana je takođe ispalila rafal. Odložila je gomilu Fritza i progunđala:
  - Rođeni smo sa novim dobom!
  I pokazala je jezik!
  Devojke su veoma impozantne. Jako su lijepe i preplanule, tri plavuše i crvenokosa, suvih i reljefnih mišića.
  kakve dobre devojke...
  Nataša je razmišljala dok je pucala, pošto Biblija nije Božja reč, onda Rusima treba drugačija, savršenija religija. Da rastemo u duhu i istini!
  A šta može biti bolje od vjere u Vrhovnu porodicu!
  A ratnik je cvrkutao:
  - Vjerovali ili ne, vrata spasa će biti otvorena!
  Devojke, naravno, pucaju na naciste iz svih topova i ubojitih haubica. A ako ga pogode, onda se nikome neće činiti.
  Ratnici koji mogu skakati, i pjevati i skakati....
  I onda hodaju po njihovim glavama...
  Nataša se okrenula i sa smijehom i duhovitošću primijetila:
  - Čovek ima jedno srce i dve ruke, ali političar vesla sa šapama četiri i potpuno je bezdušan!
  Zoya, pucajući na neprijatelje i nokautirajući ih divljom silom, uz agresivan smijeh primijeti:
  - Samo je jedna domovina, jedno srce i samo jedna pobjeda, ali ima tri stotine očeva političara koji jedino mogu da osirote glasača!
  Avgustin je s velikom strašću zabilježio kako je u divljem bijesu iskapao neprijatelja i bacio granatu bosom nogom:
  - Koliko god nula dodali nećete dobiti pravu cifru, osim izbora političara od ljudi sa nultom inteligencijom!
  Svetlana je uz cerekanje primetila, istrebljujući naciste, i bacajući paket za eksploziju golom petom:
  - U aritmetici, dodavanje nula neće dati rezultate, u politici dodavanje nula intelekta među glasače povećava rejting!
  Djevojke zaista dodaju vrlo destruktivan zamah.
  A Fricovi ne mogu da prođu kroz takve ljepote... Alenka se bori i sa svojim bataljonom.
  Djevojka baci bombu golom, isklesanom nogom i kaže:
  - Ni jedan genije ne može da dokaže da Bog ne postoji, ali da političar nema pojma savesti je očigledno i bebi!
  Anyuta je ispalila rafal iz mitraljeza, a takođe je bacila dar smrti smrtonosnom snagom, gugutajući:
  - Političar koji je rođen u godini svinje svinje, bez obzira na datum rođenja, političar koji je rođen u godini tigra je ogar, a godina nema nikakve veze!
  Alla je agresivno primijetila, bacajući granatu golim prstima:
  - U politici se palate pretvaraju u svinjce, a lavovi se spuštaju na nivo ovaca, a samo lisica postaje čovek!
  Marija, nastavljajući da razbija protivnike kolosalnom borbenom snagom, jeknula je, pokazujući zube:
  - Političar bilo koje palate će preokrenuti svinjac i svaku istinu izvrnuti naopačke, a u bilo kojoj ovčijoj koži ostaće ljudožder-vuk!
  Olimpijada, vodeći dobro usmjerenu vatru na neprijatelja, koseći redove, logično je primijetio:
  - U politici nema rodbine, iako su birači za političara braća zečevi, a sam đavo mu je rođeni otac!
  Alyonka je ispalila rafal na naciste, pokosila ih i golim nožnim prstima bacila granatu ubojite sile gugućući:
  - Političar često voli da obećava sa bradom, ali za birače je već koza!
  Anyuta je, pucajući na protivnike sa velikom preciznošću i bacajući granate golim prstima, primijetila:
  - Političar je i hodajuća šala sa bradom i prava koza, ali je u isto vreme još veća svinja, koja od birača pravi kotlet, kidajući masne komade!
  Alla je odgovorila agresivno, uz divlji smeh, i namigujući sa paklenim aplomom i urlanjem:
  - Politika je jako prljav posao, političari peru svoje ljepljive ruke, samo gustim potocima krvi birača!
  I Marija se okrenula i pokosila masu Fritza i njihovih unajmljenih vojnika i cvrkutala:
  - Iako novac ne miriše, smrad od mita je odvratan, a posebno je bolesno kada mu, u zamenu za veliki novac, stavi veliku svinju!
  Olimpiada je prilično agresivno primijetila, namigujući svojim safirnim i smaragdnim očima:
  - Političar je koza, i zato što su mu obećanja sa bradom, pa zato voli gotovinsko zelenilo, i zato što stalno rogovi birače!
  Sa takvom udarnom snagom djevojaka, nacistima je teško poraziti čak i sa najnovijim tenkovima. Ali ipak se penju naprijed i drže se.
  Pri gađanju koriste najnovije plinske lansere i još nešto snažnije i borbenije.
  A onda uglavnom počinju sjediti na bijelom konju. Evo Šturmljeva u borbi. A ovo je veoma ozbiljno oružje. A "Šturmaus" je još opasniji i ozbiljniji. Tako divlji i pakleni pištolj. A ako bije, onda od nje neće biti milosti. Ovo je kolosalna destruktivna sila.
  Djevojke koje vode Sturmmaus gotovo su gole u samo gaćicama. I u isto vrijeme vrlo okretan i okretan. Oni koji mogu skoro sve.
  I čim udare na sovjetske trupe, Crvena armija se neće činiti dovoljnom.
  
  EMMANUEL SE BORI U STALJINGRADU
  Tako se Emanuela ponovo latila posla i lizala pulsirajuće šipke od žada vilenjaka. I dok je to radila, razvila se druga priča.
  1944. Hitler je ubijen 20. aprila. Speer, Firer i vrhovni komandant Rommel, postao je kancelar Trećeg Rajha.
  I saveznici su proglasili primirje i započeli pregovore sa novom vladom. Preduslov je bio prestanak genocida nad Jevrejima i ukidanje rasnih zakona Trećeg Rajha.
  Rommel je formalno pristao na to, ali nije pustio Jevreje, već ih je prebacio iz logora u rudnike i vojne fabrike. Bombardovanje Trećeg Rajha je prestalo, a oslobađanje oružja je naglo poraslo. U masovnoj proizvodnji pojavio se i dugo očekivani Panther-2 sa snažnijim oružjem i boljom zaštitom. Motor od 900 konjskih snaga kompenzirao je povećanu težinu tenka, a top od 88 milimetara je iz daljine pogodio sovjetska vozila.
  Umjesto FAA raketa, Rommel je naručio XE-162, jeftin i efikasan mlazni lovac. To je omogućilo nacistima da steknu nadmoć u vazduhu.
  TA-152 se takođe pokazao kao veoma dobar univerzalni avion, koji je korišćen kao lovac, jurišni avion i frontalni bombarder. A ME-262 je dobar auto, iako je težak za proizvodnju i ima hitan slučaj. Tako su Nemci ozbiljno pristupili modernizaciji vojske.
  Osim toga, Rommel je ispravno pretpostavio da će Crvena armija zadati glavni udarac Bjelorusiji. Obavještajni podaci su pokazali da se pojačanja previše jasno prebacuju na južni bok i tajno u centar.
  Rommel se našao pred teškim izborom: bilo je gotovo nemoguće zadržati Bjelorusiju, gdje je bilo mnogo močvara i partizana, čak i sa velikim brojem vojnika.
  Tada je Rommel odlučio sam da napadne Ukrajinu. Bila je to snažna odluka i što je najvažnije neočekivana za sovjetsku komandu. Nacisti imaju dosta tenkova, a "Tigar" u proboju je prilično jak, poput "Tigra" -2 i "Pantera" -2, koji je, međutim, tek počeo da stiže na front.
  Rommel je, nakon što je razotkrio zapadni front, okupio sve svoje snage na jugu. I krenuo u ofanzivu.
  Nemci su krenuli u napad u noći 15. juna i uspeli da iznenade Crvenu armiju! I uspjeli su da probiju odbranu. I samouvjereno su napredovali i zauzimali grad za gradom.
  Udarci su zadati sa zapada Ukrajine i Moldavije. Konvergentni pravci. I do sada je sve išlo po Rommelovom diktatu.
  Nemci su već imali prednost u tenkovima na istočnom frontu. Novi IS-2 i T-34-85 tek su počeli da stižu, a proizvodnja starijih vozila je opala. Dok je izdanje "Pantera" i "Tigrova" dostiglo visoke nivoe. Štaviše, "Tigar" nalik na kutiju bio je prilično jednostavan za sklapanje i vrlo efikasan tenk.
  Nemci su uspeli da formiraju ogroman kotao, koji se raspao usled nekoliko malih udaraca. A na jugu je bila katastrofa. Staljin je otkazao štrajk u centru i naredio da se obnovi, prebacujući snage na jug.
  Ova odluka je donekle kasnila. A katastrofa se nije mogla izbjeći. Samo dio sovjetskih trupa uspio je pobjeći iz kotlova. Šteta je bila veoma značajna.
  Staljin je poludio i bio bijesan. Zahtevao je da napreduje... Ali Romel je delovao veoma vešto. Jedan od snažnih poteza novog Firera bilo je raspuštanje SS divizija i povećanje broja oficira običnih jedinica Wehrmachta na njihov račun. A to je omogućilo značajno podizanje kvaliteta vojske.
  Drugi važan potez bilo je regrutovanje žena za vojnu službu. A posebno u avijaciji i tenkovskim, kao i snajperskim jedinicama. Ova odluka se pozitivno odrazila i na tok borbi. I počeli su prvi uspjesi.
  Posebno se istakla Gerdina grupa na Panteru.
  Bijelokosi ratnik je bio stvarno kul i zabavan. Spremna je da se bori sa bijesnim ludilom.
  Ovdje je Gerda pucala na neprijatelja golim nožnim prstima i cvrkutala:
  - Zakon nije pisan đavolu!
  Njena granata je precizno srušila kupolu tridesetčetvorke. Zaista, to je bio orkanski pristup poslu.
  Šarlot je takođe opalila, pritiskajući grimiznu bradavicu svojih grudi na okidač i zacvilila:
  - Mi smo moćni đavoli!
  Christina je također uperila pištolj. Devojke su pucale golim nožnim prstima. Na sreću, Panter je ispalio petnaest metaka u minuti. I ona može srušiti sovjetske topove i tenkove kao žito nunčakima.
  Evo još jednog ruskog automobila u plamenu.
  Christina je viknula:
  "Ja sam prokleti demon koji proliva krv!"
  Magda je pucala i golom petom, što joj je odlično pošlo za rukom, i veselo gugutala:
  - Ja sam borac protiv đavola!
  Da, ove devojke su zaista nešto monstruozno.
  Kao novi ratnici Albina i Alvina. Izabrali su za sebe avione TA-152 i istovremeno lovili iz vazdušnih i kopnenih ciljeva.
  Radili su to entuzijastično i agresivno.
  Albina je oborila sovjetski avion i zagugutala:
  - A ja sam monstruozna agresija!
  Nakon toga, uz pomoć golih nožnih prstiju, probila je i tenk vojske SSSR-a.
  Alvina je takođe udarila ruski auto na nebu i zacvrkutala, pokazujući zube u osmehu:
  - Naša đavolja posada!
  I također je vrlo samouvjereno iz TA-152 probio krov sovjetskog tenka.
  Devojke su stvarno na bojnom polju, ovo je nesto...
  Nacisti su porazili više od stotinu sovjetskih divizija i preuzeli inicijativu.
  Počeli su da se kreću prema Kijevu i imali su znatnu prednost. Staljin je, s druge strane, poludio i urlao, dajući oprečna naređenja. Dok pristanak i
  Nije imao.
  Rommel je djelovao samouvjereno i stvorio kotlove. Uspio je da manevrira i pobijedi, zaobilazeći sovjetske pozicije. I udaranje noću, i korištenje raznih trikova.
  Još jednom su Nemci preuzeli inicijativu. A sada su već prešli Dnjepar, i već tamo su osvajali pobjedu za pobjedom.
  Samo su jesen i kiše za navodnjavanje donekle zaustavile naciste. Ali veći dio Ukrajine je ponovo osvojen. Nacisti su čak uspjeli zauzeti Harkov. Napustili su ga Crvena armija i Kijev.
  Rommel je takođe pokušao da udari u centar. Ali ovdje su se sovjetske trupe već mogle pripremiti za odbranu i pokazale su izdržljivost. I već su sovjetske djevojke pokazale svoju klasu.
  Elizave i njena posada borili su se na IS-2.
  I djevojke su bile u bikiniju i bose. I borili su se sa velikom žestinom.
  Elizabeth je opalila golim nožnim prstima i zacvilila:
  - Ja sam velika tigrica!
  Ekaterina je također toliko zeznula da je projektil opisao luk, probio Pantera i viknuo:
  - Nema reči kukavica!
  Elena je takođe pucala na neprijatelja, probila tenk borbene generacije i cvrkutala:
  - Nema kapitalizma!
  Pucala je i agresivna Eufrosinija, koja je izdala:
  Da socijalizmu!
  Žene piloti su se takođe borile u vazduhu.
  Anastasija Vedmakova je udarila u avion i tvitovala:
  - Život u svetu nije raj!
  I namignula svojim saputnicima.
  Akulina Orlova je ponovo golim prstima srušila nemački auto i zagugutala:
  - Komunizam će vladati planetom!
  Mirabela Magnetic je golom petom srušila Messerschmida i zagugutala:
  - Za velike pobede!
  I namignula je svojim partnerima, čak i ako je nisu vidjeli.
  Akulina Orlova je napomenula:
  - Mlazni monstrumi nam nisu prepreka...
  U kasnu jesen i zimu, Nemci su odlučili da stanu u odbranu. A Crvena armija je već napredovala. Staljin je odlučio da udari u centar. Rommel je, međutim, za razliku od Hitlera, drugu i treću liniju okreta učinio jačima od prve, što je smanjilo učinak artiljerijske pripreme.
  Nemci su uspeli da odbiju sovjetsku ofanzivu u centru. Po prvi put su u januarskim borbama učestvovali samohodni topovi E-10 i E-25. Bile su male, niske siluete i položaja motora zajedno sa transmisijom poprečno, i mjenjačem na samom motoru. I vrlo je produktivno.
  E-10 je vrlo praktičan i lak za proizvodnju samohodni top, visok samo 1,4 metra. A E-25 je samo 1,5 metara, i tek malo teži sa puškom Panther i motorom od sedam stotina konjskih snaga. Ovaj automobil je imao dobru zaštitu: čelo od 120 mm, stranice od 82 mm ispod nagiba. I njegova prva borbena upotreba pokazala je veliku efikasnost i mobilnost.
  Margaret i Helga su se borile na E-25 i vrlo slavno pogodile neprijatelja. Poraz neprijatelja uslijedio je nakon poraza u poplavi.
  Margaret je pucala na sovjetsku mašinu. Udarila ga je i rekla:
  - Sve će biti super!
  Helga je također ispalila projektil golim nožnim prstima i cvrkutala:
  Možda hiper...
  Ratnica je samouvjereno probila tenk IS-2 i zviždala joj kroz nozdrve.
  Ofanziva sovjetskih trupa zimi je odbijena. Ali onda opet rat i bitka. Nemci su počeli da napreduju u martu.
  Udarac njihovih trupa bio je u pravcu Kurska. E-100 su takođe učestvovali u borbama. Ovaj automobil je bio veoma dobro zaštićen iz svih uglova, a istovremeno relativno mobilan uprkos velikoj težini. I u prodoru pokazao svoju efikasnost.
  Istovremeno, Nemci su napredovali noću koristeći uređaje za noćno osmatranje. Fricovi su uspjeli probiti odbranu Crvene armije i zauzeli Orel, Kursk, Belgorod. Postigli smo dosta uspjeha. Približili smo se Voronježu sredinom aprila.
  Rommel se osjećao samouvjereno. Činilo se da će još malo i doći do potpune pobjede. Ali saveznici su postavili ultimatum: oni kažu okončati rat. I to isto tvrdi Staljin.
  Dana 10. maja 1945. godine proglašeno je primirje. Tada su počeli pregovori. SAD i Britanija ponudile su svoje posredovanje. Mjesec dana kasnije sklopljen je mir. Njemačka je dobila Ukrajinu bez Krima, Bjelorusije, baltičkih država, Moldavije i dio Donske crne zemlje u zamjenu za Kursk, Orel i Belgorod. Finska je obnovila nekadašnje granice, ali je vratila oblast Petrazavodsk. Istina, u zamjenu za novčanu kompenzaciju od SSSR-a. Norveška je takođe dobila malu teritoriju u blizini Murmanska, koja je ušla u federaciju sa Trećim Rajhom.
  Stvorena je Evropska unija - koja je uključivala sve zemlje okupirane od Nemaca i satelita, kao i bivše republike SSSR-a. Rommel i Speer su vodili umjerenu politiku i službeno proglasili ravnopravnost svih nacija i rasa. Pojavio se Euroreich.
  Ali demokratija je bila ograničena. Ipak, pojavile su se i druge stranke osim nacističkih i uspostavljena je izborna funkcija predsjednika. Rommel je postao prvi predsednik Evropske unije. Vladao je četiri mandata po pet godina sve dok nije dao ostavku 1966. da bi napravio mjesto mlađima. Tada je usvojen amandman o dva mandata predsjednika Evropske unije.
  Staljin je umro u martu 1953. Naslijedio ga je Hruščov nakon borbe za vlast. Bio je dvadeseti kongres. A Staljin je bio još više ljut na sopstveni narod. Tada su, međutim, stvari krenule malo drugačije. SSSR je izgubio Drugi svjetski rat, a njegova uloga u svijetu bila je manja. U takvim uslovima nisu ni sanjali o izgradnji komunizma. Nikita Hruščov nije svrgnut, već je vladao do svoje smrti 1971. I nije ga naslijedio Brežnjev, već Šelepin. Nemci su prvi poleteli u svemir, a i na Mesec. Zatim je 1980. Evropska unija odletjela na Mars. Euroreich je ujedinio sve zemlje Evrope i dio SSSR-a, a također je kontrolirao posjede u Africi i Aziji. Ispostavilo se da je ovo veoma jaka država. A ona je, pretekavši SAD, postala svjetski hegemon. Kina i Japan nikada nisu porasli. Potonji su okupirali Amerikanci i došlo je do gerilskog rata. Građanski rat i divlji kapitalizam nastavljeni su u Kini.
  Svijet je postao eurocentričniji. A kolonijalni sistem se nije urušio. Tako je Emmanuelle završila 1984. Olimpijske igre se održavaju u Rimu.
  Djevojka Emmanuelle odlazi u veliki grad. Sve je vrlo čisto i uredno.
  Emmanuel pjeva:
  - Ja sam rimski ratnik na kolenima divljaka!
  Neronove neprijatelje, ja ću zbrisati s lica zemlje!
  Olga Ribačenko, ova devojka se pojavila pored Emanuele, izašla kao đavo iz burmutije i viknula:
  - Šta misliš da je to sve? Prokleta dva!
  Emmanuel je zacvilio:
  - Šta još?
  Olga odgovori sa smiješkom:
  - A onda... Zašto mislite da će saveznici pomiriti Staljina i Romela. To je upravo suprotno! Zapravo, sljedeće je mnogo stvarnije!
  Nemci su sredinom maja 1945. nastavili ofanzivu. Staljingrad je postao glavni pravac. Glavne bitke odvijale su se duž Dona i dalje do Volge.
  Nacisti su se približili Staljingradu početkom jula i počela je grandiozna bitka.
  Ženski snajperski bataljon pod komandom kapetanice Nataške Kaktusove zauzeo je odbrambeni položaj u ruševinama u ulici Volodarskog. Iza ruševina su se skrivale djevojke sa mitraljezima i puškama, vezane zavežljajima granata.
  I sama Nataša je u pegavoj tunici preko golog tela, u kratkim pantalonama i bosa. Lijepa i oblina djevojka, jakih bokova, tankog struka, kratke frizure ispod polu-boksa. Lice je veoma izražajno, muževne brade, plavih očiju širom raširenih. Svijetlo smeđa kosa posijeda od prašine, visoka prsa, tvrdog pogleda. Kapetan Nataša se bori više od dve godine i uprkos svojoj mladosti videla je mnogo toga. Noge djevojke su prekrivene posjekotinama i modricama. Djevojčica je spretnija da se kreće bosa nego grube i nespretne čizme.
  Goli đon osjeća i najmanju vibraciju tla, upozorava na blizinu rudnika, a sama majka zemlja dodaje izdržljivost. S jedne strane, stopala djevojčice su otvrdnula i nisu se bojale vrućeg metala, niti oštrog ruševina ruševina, ali s druge strane, nisu izgubile osjetljivost i gipkost, upozoravajući kroz urlik na kretanje tenkovi.
  Slatka Nataška drži granatu sa zavezanim paketom eksplozije. Potrebno je dopuzati do strašnog njemačkog tenka "Lav", zalijevajući ulice mitraljezima.
  Mirabela puzi pored nje. Takođe bosi, pa su sve djevojke iz bataljona ispale iz čizama, imitirajući svog komandanta. Njeni prašnjavi tabani se izoštravaju dok puzi na sve četiri. Mirabelina žuta kosa je neuredna i duga... Malo se čupava. Sama djevojka je vitka, mršava, malog rasta. Može se čak zamijeniti i za djevojku, sa uskim ramenima i naizgled velikom glavom.
  Ali Mirabela je već dosta toga doživjela. Uspjela je posjetiti i fašističko zatočeništvo, preživjevši okrutna mučenja, i rudnike, odakle je nekim neshvatljivim čudom uspjela pobjeći. Ali gledajući njeno djetinjasto, nježno lice, nikad se ne može reći da su je tukli gumenim palicama po petama, kroz tijelo joj je prošla struja.
  Mirabela puca... Vojnik Trećeg Rajha, u ovom slučaju Arap, pada mrtav, a njuška mu diže pijesak i ruševine.
  Nataška stavlja gomilu granata ispod gomile smeća. Sada će devedeset tona težak "lav" dopuzati ovamo i razneti ga. Plave oči djevojke svjetlucaju poput safira na njenom licu, tamnom od opekotina i prašine.
  Iskustvo pokazuje da će dobro zaštićeni tenk sada promijeniti položaj. "Lav" ima bočni oklop od 100 mm, pa čak i pod uglom. Tridesetčetvorka se ne može probiti, samo teški Keveši imaju šansu. Ali gusjenice su cilj. Glavna stvar je lišiti mobilnost automobila ...
  Svetlana ispaljuje rafal iz mitraljeza... Pada vojnik, niko ne zna koje nacionalnosti. Nemci, pošto su osvojili, makar moralno najvećim delom, veći deo istočne hemisfere, njeguju arijevsku krv i bacaju kolonijalne trupe u bitku: Arape, Afrikance, Indijance, razne Azijate i Evropljane. Porastao je i broj Poljaka - koji su od kolevke navikli da mrze boljševičku Rusiju. Ovdje se bore ukrajinski nacionalisti, i donski kozaci, i čečeni, i cijeli kavkaski kaganat. Rommel je podigao čitavu internacionalu.
  Mnogo neprijatelja...
  Svetlana spretno izbegava mitraljesku vatru. Metak se skoro raspucao, pocrnio od prašine, okrugla, djevojačka peta. Lepi kapetan je čak osetio golicanje koliko je blizu proleteo poklon velikog kalibra. Djevojka se prekrstila šapnuvši:
  Čak nas ni metak neće zaustaviti!
  Mirabela uzvraća... Druga devojka Anđelika - veoma crvenokosa, iznadprosečne visine, mišićava, uprkos oskudnim obrokima. Takođe veoma lepa devojka, raskošnih bokova, zategnutog struka, ne ženstvenih širokih ramena i visokih grudi.
  Anñelika se bori samo u šortsu, tunika je pocepana u komadiće i raspala se u prašinu, a nove uniforme se ne isporučuju preko Volge. Ne daj Bože da se prenesu još municije i kap hrane za iscrpljene sovjetske trupe.
  Tako da je Anđelika gotovo gola, noge su joj izgrebane, posebno koljena. Komad gelera udario je u taban desne noge, boli, teško se hoda.
  Crvenokosa, prašnjava, gotovo gola Anđelika izvija svoje lepo, ali istovremeno tvrdo lice. Djevojka, pucajući, kaže:
  - Gospod, Moskva i Staljin su iznad nas!
  I ona odsiječe napadače naciste, jedva da ima vremena da se otkotrlja.
  Ruševine i uske ulice otežavaju okretanje strašnim njemačkim tenkovima. Evo skoro dve stotine tona "Miševa" i nikako ne mogu da prođu...
  Kako je Svetlana očekivala, "Lev" se malo provozao, i zakopao se u gomilu smeća. Došlo je do eksplozije. Gusjenica je pukla, odletjelo je nekoliko oštećenih valjaka.
  Ranjeni tenk je stao, a iz cijevi je izletjela granata...
  Negdje je tutnjalo u daljini, ostavljajući ruševine. Plavokosa Svetlana je kao zmija siktala:
  - To je moja računica! Otvoren račun...
  Djevojka-kapetan je opet prisiljena da otpuzi. Nemci i njihovi sateliti ne mogu da iskoriste svoju tehničku superiornost u ruševinama. Krivom tvrdoglavog Hitlera, horde Trećeg Rajha su zaglibili u pozicionim bitkama u prilično velikom i dobro utvrđenom gradu.
  Mirabela baca granatu. Terajući ih da rade salto nad oborenim Nemcima ili Arapima, prevrćući se. Jedan od nacističkih militanata otkine mu ruku i okači na nju engleski sat sa kompasom.
  Mirabela sa osmehom kaže:
  - Ono što vam kompas pokazuje - put u pakao!
  A lijepa djevojka otrese komadić prilijepljene keramike sa svoje prašnjave pete.
  Anđelika također briše prašinu, sa svojim čvrstim, punim grudima. Bradavice su skoro crne od prljavštine i svrbe. I probaj da se opereš. Opet morate kopati dok njemački puškomitraljezi škrabaju. I puzati na plastunski način.
  Bataljon djevojaka drži svoje položaje, iako ima granatiranja. I kidaju teške granate, i bombe padaju s neba... Ali ništa neće slomiti hrabrost sovjetskih heroina.
  Ovdje Svetlana vidi kako Panter puzi. Pa, ovaj tenk više nije tako strašan.
  Možete ga udariti u stranu. Djevojka je kihnula, ispljunula prašinu koja joj se popela u elegantna usta. Uzela je u ruku granatu, opterećenu eksplozivnim paketom. Morate se prišunjati neprimećeno. Ali ima toliko dima okolo.
  Anñelika je počela da se prikrada, oslanjajući se na odvod golim prstima i laktovima. Bila je kao mačka koja vreba miša. Djevojčica se sjećala rata iz tog užasnog ljeta četrdeset prve godine, kada je Wehrmacht izdajnički napao prostranstva SSSR-a. Nije li se ni djevojka, skoro djevojka, uplašila? U početku da, ali onda se navikneš. A stalne rafale granata već doživljavate kao običnu buku.
  A sada je eksplodirao vrlo blizu. Djevojka se lupila po stomaku. Fragmenti jure odozgo kao jato divljih pčela. Anñelika šapuće ispucalih usana:
  - U ime pravde, Gospode!
  Djevojčica ubrzava puzanje i baca granatu sa priloženim paketom eksploziva. Sadašnjost leti u luku. Čuje se eksplozija, tanji bočni oklop Pantera se daje. Njemački tenk počinje da gori, borbeni komplet detonira.
  Svetlana sa osmehom šapuće:
  Hvala ti Gospode Isuse! Ja verujem samo u tebe! Molim se samo tebi!
  Lomi pantera. Otkinuto, dugačko deblo zatrpano je u ruševinama. Prednji oklop, odvojen od bočnog oklopa, podsjeća na žlicu.
  Svetlana, čije oči, na licu smeđem od prašine i opekotina od sunca, blistaju kukuricima, kaže:
  - Što više hrastova ima neprijatelj, to je jača naša odbrana!
  Anđelika je veoma seksi, u crnim gaćicama, golog, prašnjavog, snažnog tela. Devojka je veoma pametna. Može da baca krhotine stakla golim prstima.
  Sada je bacila oštar predmet svojom gracioznom, prašinom prekrivenom nogom. I zaglavio, pravo u grlo fašistu. Lepa Anđelika je probrbljala:
  - A ja sam seks simbol, i simbol smrti!
  Djevojka, nakon čega je ponovo puzala, pucajući. Vodio vatru i Svetlanu.
  Kapetan ljepote, Natasha, nakon što je posjekao fašistu, cvrkutala je:
  - Život je lanac, a male stvari u njemu su karike...
  Mirabela je opalila, otvorila Fritzovu glavu i dodala:
  - Nemoguće je ne pridati važnost linku!
  Svetlana, opet precizno šutirajući, zakuknu:
  - Ali ne možeš da se vrtiš oko sitnica...
  Mirabela je precizno opalila i dodala:
  U suprotnom, lanac će vas obaviti!
  Ovdje se hrabro bore i Emmanuel i Olga Rybachenko.
  Obe devojke su veoma borbene. I bacaju granate golim prstima.
  Emmanuel primjećuje sa smiješkom:
  - A ni ovde bitka nije slaba!
  Olga Rybachenko, pokazujući zube, složila se:
  - Nije slab! Ali postaje gore!
  Emmanuelle je gugutala, namigujući svojim safirnim očima.
  - Sve će biti super! Hajdemo na korona virus!
  I ratnik će se smejati. I bacajući nož golim prstima, probosti će Pantera u stranu.
  Olimpijasa, trepereća mišićavim, preplanulim listovima, otkucala je step dance svojim golim, prelepim nogama. Devojka je pevala:
  - Sveta ruska lica trepere sa ikone... Ne daj Bože da potopiš bar hiljadu Frica! A ako neko zuje više od fašista, niko vas, vjerujte, zbog toga neće osuditi!
  Zatim je ponovo napunila protivtenkovsku pušku i ponovo pucala. Njemački transporter je ponovo ispuhao dim.
  Djevojački bataljon nanio je značajnu štetu Fritzu. Ali i on je pretrpio gubitke. Ovdje se jedna djevojka raspala na pola, a lice joj je tako, uprkos prašini, postalo blijedo.
  Veći dio Staljingrada su već zauzeli nacisti, ali ono što je ostalo od grada ne želi popustiti i predati se.
  Svetlana u međuvremenu pokušava da se probije kroz "Tigra". Snažan njemački automobil, dobio je granatu u stranu, ali nije podlegao. Okreće se da ispali top. Djevojčica mora da se zakopa u zemlju, i ruševine, kako je ne bi zgnječio udarni talas koji oslobađa sadašnjost.
  Svetlana tiho šapuće:
  - Mama, tata, izvini!
  Mirabela je na Tigra bacila granatu koja joj je eksplodirala na čelu. Djevojka je prosiktala:
  - O tome da svetlo uči zimi u proleće... Ponavljam bez izuzetka da je Romel kuga kopile!
  Anñelika je, razbijajući pogled na naciste, i rafalnom polivši ih vodom, napinjala:
  - U kovčegu, sad sam video Firera! I udarila je jadnika pravo u oko!
  Crvenokosa djevojka je zapravo golim prstima bacila granatu na tenk. Pogodilo je cijev... Uslijedila je eksplozija i cev "Tigra" je oštećena.
  Kukavički Nijemac ga je uzeo i ustuknuo.
  Svetlana je frknula kroz nozdrve:
  - Naši, vaši neće popustiti!
  Mirabela je metkom posekla hitlerovskog plaćenika i pevala:
  - A zlikovac se ne šali! Ruke i noge, uvija ruske konopce! Zarije zube u samo srce... Otadžbinu do dna pije!
  Svetlana, kikoćući se, lajala:
  - Firer divlje viče, suze se!
  Mirabela je ispalila i dodala:
  - Pa, mrtvački puše, cere se!
  Pojavio se još opasniji "Štumrtiger". Uništava čitave zgrade i bunkere. Štaviše, ne približava se položajima sovjetskih trupa. Auto čuvaju njemački mitraljezi.
  Svetlana vidi da je približavanje pozicijama Frica nerealno. Ali na nebu Focke-Wulfs. Jedna od ovih mašina leti bliže sovjetskim pozicijama. Djevojke otvaraju vatru na nju.
  Anñelika baci granatu i bijesno kaže:
  - U dubokoj smrti - nema oprosta!
  Nakon toga, djevojka se okreće iz mitraljeza. Brzo se vraća. Relativno novi njemački tenk "Panther"-2 s malom kupolom i nižom siluetom brzo se vozi.
  Nekoliko djevojaka baca granate na njemački automobil. Ona se, nakon što je dobila poklone, smrzava i ne može se okrenuti.
  Anñelika je zviždala, sikćući:
  - Ovo je novi napad! Pocepaćemo joj usta!
  Panter-2 je zarežao i ispalio svoje moćnije oružje.
  Vatreni stup je razdvojio vazduh i momentalno zagrejao i elektrolizirao atmosferu.
  Anñelika se zakikotala, školjke su proletjele pored polugole djevojke. Besramna crvenokosa je zatresla bokovima i rekla:
  - I Njutn je pobedio neprijatelje, zbacio jaram sa prestola! Fritz je odredio svoj Njutnov zakon!
  Staljingrad je bio sav zahvaćen požarima, kada se činilo da vatreni jezici ližu nebo i pucketaju ljubičastim, narandžastim i grimiznim iskrama! A svaka iskra je kao duh koji bježi iz paklenog zamka.
  Svetlana je, obarajući njemačkog borca, bljesnula plavim očima, pjevala:
  - Šta kukaš loša starica? Vjerujte, samo psihijatrijska bolnica plače za vama!
  Mirabela je pevala u pevanju, pucajući na naciste:
  - Kako je dobro leći na travu i udarati Frica po glavi! Pripremite oblog za Firera i pošaljite metke iz mitraljeza!
  Djevojka se divlje zakikotala i prevrnula se sa stomaka na leđa. Napravio sam bicikl sa nogama. Doletela je granata. Leteći Focke-Wulf, primivši gelere ispod trbuha, žustro se vinuo uvis. Vidi se da su ga ranili oštri komadi. Fašističko stvorenje se zapalilo i počelo da gubi komade slomljenih krila.
  Svetlana je, videći kako Foke gubi visinu, graknula:
  - To je semafor! Na brodu visi sjekira!
  Njemački avion je eksplodirao, razbacujući krhotine u sve udaljenije kutove neba. A gde je nestao fašistički as. Napravio sam zadnji skretanje. Dželat je otišao u pepeo, a ne pilot!
  Mirabela je kihnula, raspršila prašinu i rekla:
  - Biti ili ne biti? To nije pitanje!
  Anñelika je ponovo nogom bacila komad stakla, toliko da je, udarivši u oko, ono izašlo na Frica, kroz potiljak:
  - Ja sam tenkovska armada! I treba da se lečite!
  Nemci i njihovi sateliti pokušali su da napreduju, bacajući granate ispred sebe. Takva taktika protiv djevojaka nije uspjela. Ovdje je Emmanuelle postavila katapult i kako je kao odgovor pogodila neprijatelja.
  Devojka spisateljica je zaurlala:
  - Djed Mraz cijepa Rommelova usta!
  Naboj katapulta, koji se probio u gomilu nacista, natjerao ih je da se rasprše, a istovremeno se prevrnu u zrak. Fritz je pao i razbio se o ruševine zidova.
  Tenk "Tigar" -2, izgubivši ravnotežu, sudario se sa "Lavom". Oh, Leva, gdje je tvoje strašno ime?
  Svetlana se nasmešila i odgovorila:
  - Pa, bravo Emmanuel!
  Pisac je agresivno zalajao:
  - Emanuela je uvek spremna!
  Djevojka je kao odgovor odmahnula bosom nogom.
  Devojka-kapetan je ponovo počela da zakucava. A Olimpija je zagolicala Emmanuelino usko stopalo, kako je sada teško! Nije ni čudo što se djevojka ne boji trčati kroz požare.
  Mirabela je u pjevanju rekla:
  - Mladost je dobra - starost je loša!
  Angelica, ova vesela crvenokosa, se složila:
  Nema ništa gore od starosti! Ovo je zaista najodvratnije stanje od svih mogućih!
  I djevojka je napravila skok udarcem. Zamislila je na trenutak odvratne bake. Ne, ne poredi staricu sa devojkom. I kakva lepota, u vitkim tijelima.
  Anñelika je uzela i zapevala:
  - Tok za godinom, godine u karavanu,
  Starica trlja kanu u malter...
  A šta je sa mojom vitkom figurom,
  Ne razumem kako je mladost nestala!
  Svetlana je bljesnula očima, srušila Nemca udarcem u prepone i primetila:
  - Ne! Ipak, u ratu postoji takva draž - ostati zauvijek mlad! Uvek pijan!
  Olimpijada je stavila novo punjenje u katapult. Ovo je nešto kao dobar malter. Djevojka je prosiktala:
  - Ne prođi, nego prođi!
  Emmanuelle je promiješala svoju vitku, ali okretnu nogu i zalajala:
  - Fritz lice!
  A granata je, zajedno sa eksplozivnim paketom, u punom zamahu doletjela na položaje nacista.
  Da, Staljingrad im nije dat. Već treći mjesec od kraja juna traje juriš, ali grad nije mogao sve da preuzme. Na drugim sektorima fronta nacisti su postigli uspjeh, ali ne i na ovom.
  Svetlana je opalila iz pištolja i zarežala:
  - Sve je nemoguće, slučajno je moguće... Nema potrebe da se univerzum mnogo komplikuje!
  I udario u rezervoar za benzin na motociklu. Mašina je eksplodirala, a vatreni vihori obasjali su zadimljeni pejzaž. I Nemca je rastrgala vatrena šapa.
  Djevojka kapetan je viknula:
  - Volim da ubijam zlo! A ovo je najveće dobro!
  Mirabela je rafalom pretukla Nemce i siktala:
  - Hajde da se igramo dikobraza!
  Anđelika je otvorila vatru, tačnije. Nekoliko crnaca je ostalo ležati na kopljima prekrivenim ruševinama:
  - Ubij neprijatelja! - šapnula je djevojka.
  Mirabela je razigrano otpjevala:
  - Obojivši Romela ružem, Mainsteina lakom za kosu, odvući ću te u zarobljeništvo princeze, verni pas će te izgristi!
  Svetlana, pucajući, siktala:
  - Hajde uveče, Adolf, obesi se... Prestani da zavaravaš glavu! Ajde uveče, poleti ko girlsokol - da biješ naciste jako!
  Mirabela reče u bijesu, srušivši kacigu s glave jurišnika:
  - Možemo! I hoćemo!
  Devojke iz bataljona "Lenjin" zaustavile su napredovanje stranih trupa. Fritz je krenuo naprijed, bukvalno bacajući leševe u svemir. Nije pomogao ni tenk "Lev", sa kojim su se polagale nade. Evo modifikacije stroja sa topom od 150 mm.
  Anñelika otkine kamen zalijepljen za njenu golu bradavicu. Devojka ima tako lepe i pune grudi. Djevojka nogom baca granatu. Noga je jača od ruke, a bacanje ide dalje.
  "Lav" je dobio razmak u gusjenici i stao. Pucao iz njegovih moćnih usta. Tutnjava i kolaps.
  Anñelika, pljunuvši, kaže:
  - Ruski ratnik ne stenje od bola!
  I devojka ponovo puca. I on to radi izuzetno dobro. Fašista koji se nagnuo iz kule pada nazad.
  Crvenokosa, skoro gola devojka kaže:
  - Uzalud neprijatelj veruje da je uspeo da slomi Ruse! Ko se usuđuje, taj u borbi napada, mi ćemo dušmane žestoko pobijediti!
  I Anñelika kotrlja mišiće štampe, koje je jako utisnula.
  Oh, kako su devojke lepe! Ne želim da bilo ko od njih umre.
  Stalenida je potrčala... Veoma lepa devojka, čupave, bele kose. Ona ih nekako uspije namazati nekakvim napitkom da se ne zaprljaju.
  Devojka je veoma lepa, sa likom Venere, samo zategnutije i reljefnije. Odjeća na njoj, samo grudnjak i gaćice. Sve ostalo je već raskomadano. Ali kako su graciozne noge! Ovo nije devojka, već pečat savršenstva, kruna lepote.
  Kreće se na poseban način, poput vjeverice. A bosa stopala i treperenje, i štikle, iznenađujuće ostaju čiste. Stalenida puca, a fašista dobija čir na grudima.
  djevojka kaže:
  - Odanost domovini je najviša reč!
  Anđelika je uz smeh primetila:
  - Skini grudnjak i ostani kao ja u šortsu!
  Steelenida je negativno odmahnula glavom.
  - Ovo nije prikladno!
  Anñelika je zatresla bokovima, zgodno opalila i zapjevala:
  - Nešto je komsomolac postalo neobično! Tako hodati golih grudi je veoma nepristojno!
  Steelenida se zakikota i primijeti:
  - Zašto donositi radost Fritzu, pogledajte našu ljepotu!
  Anñelika odgovori odlučno:
  - Naša lepota je smrtonosna!
  Čelična djevojka se zakikota i opali u TA-200. Nacistički auto se zapalio. I lijepa plavuša je viknula:
  - Smrt zlu!
  Anñelika se zahihotala.
  - I život je dobar!
  Steelenida je, videći da Nemac pada, zarežala:
  - Ovo je najveća vrijednost! Nemojte misliti naciste da ste pobijedili!
  Anđelika pjeva:
  - Čekaju pobedu! Pobjeda čeka... Oni koji žude da razbiju okove! Čekaju pobjedu! Čekaju pobjedu! Moći ćemo pobijediti naciste!
  Prelepa devojka, a njene gole grudi se tresu. Dobar sa golim torzom na vrućini koju pojačava vatra.
  Svetlana je sada izgledala mnogo odlučnije. Pucala je na Frica iz automatske puške i zalajala:
  - Kastrirat ću te!
  I zaista su nacisti dobili smrtonosne poklone i kovčege! I djevojka im je pokazala figuru, hajde da napravimo gole nožne prste. I zviždao kao slavuj-razbojnik. I kroz prste donjih ekstremiteta.
  Devojka kapetan je veoma pametna. I pjenušava. I uopšte ne okrutan. I njoj je ponekad žao neprijateljskih vojnika, koji mogu imati djecu koja će plakati za svojim mrtvim očevima.
  Svetlana, međutim, tjera takve misli od sebe, pa poželiš da zaplačeš od njih. Ali nisu Rusi došli Nemcima da pljačkaju i ubijaju. Ne, to su Nijemci i cijeli agresivni čopor stranaca iz cijelog svijeta provalio je u ruska prostranstva.
  Svetlana se prekrstila i zapucala na Frica, koji je pokušavao da se tiho približi pozicijama Rusa Frica... Iscurilo mu je oko i mozak, koji je izbio metkom.
  Devojka-kapetan se nasmeši i reče duhovito:
  - Pravo oči u oči, glava u glavu!
  Svetlana je precizno gađala i prikolicom pogodila motocikl. Auto je počeo da se trga, a mitraljez je odleteo, nekoliko puta se prevrnuo. Zatim mu je njuška potonula u ruševine.
  Djevojka je protrljala goli, prašnjavi đon o ruševinu. I ponovo je naciljala. Njeno veselo, mlado lice se nacerilo prilično nacereno. Devojka je pevala:
  - Ne, rekli smo fašistima, naš narod neće tolerisati da se ruski mirisni hleb zove rečju brod!
  Mirabela je uputila vrlo precizan udarac, od kojeg je Focke-Wulf planuo, i cvrkutala:
  Za nitkova, naravno, izbor je jasan,
  Za dolare je spreman da izda Rusiju...
  Ali ruski čovek je tako lep
  Da je spreman da da život za Otadžbinu!
  Djevojka je napravila salto i pokazala nacistima smokvu, i skrolovala, a meci nisu dotakli ljepoticu.
  Pojavila se Anđelika, ova lepotica, skoro gola, prljava kao đavo, bacila je odjednom granatu sa dve noge. I provjerila je:
  - Ono što imam je... Fritz u oštroj strani!
  Olimpija je ispravila Anđeliku:
  - Oštra, u stranu, a ne u oštru stranu!
  Djevojčica se zakikotala i tresla grudima od lubenice, te ispalila granatu granatom sa eksplozivnim paketom. "Tigar" je pogođen u njušku, a ovo krivo umjetničko djelo je izbjeglo.
  Nakon toga, nacističko stvorenje je ustuknulo. Počela je da puzi kao kornjača zahvaćena požarom.
  Svetlana je pevala veselo namigujući:
  - A "Tigar" uzmiče i Nemci se kriju!
  Maiden bataljon je manevrisao pod napadima, vazdušnim udarima i teškim puškama. Ovdje su mlazni bombarderi pogodili, polomljene, usijane strmine su se dizale u nebo. I kamenje je gorjelo. Na sreću, nijedna od devojaka nije umrla, ali su muškarci otišli na onaj svet - kojima nije tako žao! I duše lete - neke u raj, a druge u pakao! Gdje đavoli s vilama već čekaju one koji nisu vjerovali u Isusa.
  Anđelika je najseksi ratnica u bijesu: pa, mogu li nacisti iz svog "Šturmtigera" stvarno pucati na položaje sovjetskih trupa i ubijati crvene ratnike?
  A djevojka je bosim nogama zgrabila granatu i zavrtjela se u slapovima salta. I vrti se sve brže i brže. A onda je svom snagom bacila dar smrti u široku njušku Olujnog tigra. Zabljesnule su gole, preplanule noge ljepotice, a granata je odletjela u široku njušku. A moćna mašina se prvo ugušila, a onda pojurila. Dva "kraljevska tigra" koja su stajala sa strane "Šturmtigera" su izbačena i razbacana u različitim pravcima. Valjci su im se otrgnuli, pa su pali, leteći kao slomljena kraljičina ogrlica.
  Eksplozivni talas odbacio je Anđeliku, a devojčica je poletela naglavačke. I bila je prevrnuta, ljuljana i bačena. Ali ljepotica je ipak sletjela, oštar krš i zdrobljeno kamenje zarilo joj se u gole tabane. Djevojčica je bolovala, a čak je i kroz žuljevito stopalo probušen vrh.
  Ali Anñelika je smogla snage da ustane i vikne:
  - Vi fašisti ćete biti u pepelu!
  Svetlanu i druge devojke bacio je eksplozivni talas, pa čak i malo zgnječen. Ali nijedan od prekrasnih ratnika nije umro. Djevojke su dočekale uragan i dobro usmjerenu vatru. Suzbijanje nacista koji su iskočili i drugih agresivnih insekata koji opsjedaju SSSR.
  Mirabela je sa velikim entuzijazmom pevala:
  - A kad nas truba Gospodnja odvede u boj, mi ćemo biti prijatelji sa Komsomolom! I po Jehovinoj volji, ja ću biti na nebeskoj prozivci!
  Anñelika, otresajući prašinu sa svojih krvavih tabana, zapeva:
  - Lenjine, žurka, Komsomol! Šaljemo Firera u ludnicu!
  Devojke su počele da se zaglušujuće smeju, a Emanuela je uznemireno i uznemireno rekla:
  - I moj katapult, ne tako precizan - kao one gole i snažne Anđeličine noge!
  Olympias je, igrajući se mišićima ruku, rekla:
  - To je ok! Još razmišljaš. Nešto hladnije!
  
  NEMOJTE BOMBIRATI BRITANIJU
  Hitler nije bombardovao engleske gradove i uspeo je da dobije vazdušnu bitku za Englesku. Osim toga, Speer je već u maju četrdesete godine dobio poziciju ministra za naoružanje i municiju Rajha. I kao rezultat toga, proizvodnja aviona je počela naglo da se povećava.
  A 4. novembra 1940. uslijedilo je neočekivano, ali smjelo iskrcavanje u Britaniju. Što je iznenadilo obalnu odbranu. I Nemci su uspeli da zauzmu mostobrane uzimajući veliki broj britanskih vojnika u zarobljenike. I onda odmah razviti uspjeh.
  Osvojena je velika pobjeda i Engleska je nazadovala u četrdesetoj godini. Rat se nastavio neko vrijeme. Churchill je pobjegao u Kanadu i tamo pokušao organizirati otpor. I Nemci su okupirali brojne kolonije Engleske sa trupama. A onda je Japan napao Sjedinjene Države. I Treći Rajh je morao da se upregne.
  Doći do Amerike nije lako - dijeli je okean. Ali Nemci su stvorili mostobran u Latinskoj Americi i odatle počeli da napreduju svoje snage. I počeli su da stežu obruč oko Sjedinjenih Država.
  U četrdeset trećoj godini, nacisti su u seriji imali Panter, Tigar i Lav tenk. Poslednji automobil nije bio u stvarnoj istoriji, ali sada su nacisti imali mnogo više resursa. Međutim, "lav" težine od devedeset tona, i preterano moćnog topa protiv "Šermana", nije se previše opravdao. Kao tenk Maus. Ako je na testovima ova mašina pokazala zadovoljavajuće rezultate, onda je u stvarnoj istoriji počela da se kvari.
  Nešto bolji je bio onaj primljen od četrdeset trećeg septembra u seriji Panter-2. Prilično težak od pedeset i tri tone, ali sa motorom od devet stotina konjskih snaga, dobro se kretao. A njen top od 88 milimetara u 71 EL probio je Shermane sa četiri kilometra.
  Gerda je upravo primila jednu od prvih modifikacija Panther-2 i borila se protiv Amerikanaca u Kanadi.
  Bio je oktobar 1843. Uprkos jesenjoj hladnoći, devojke su bile bose i u jednom bikiniju.
  "Panther" -2 sa velike udaljenosti je mogao da pogodi, i imao je dobru zaštitu za čelo. A njene strane su bolje zaštićene od onih kod običnog Pantera; ne možete uzeti bazuku ili pištolj malog kalibra.
  Ali da biste pogodili sa velike udaljenosti morate imati fenomenalnu preciznost.
  A Gerda vjerovatno puca golim prstima da bi pogodila. Projektil opisuje luk i probija američki tenk Grant sa četiri kilometra.
  Djevojka urla:
  - Mi smo samo đavoli!
  Uz pomoć golih nožnih prstiju pucala je i Charlotte, agresivno primjećujući:
  - Političar je svinja u čistom odelu, a lisica pod maskom svete nevinosti!
  Kristina je ispalila jednu po jednu, što je učinila vrlo prikladno i zadovoljno, precizno probijajući Sherman i gugutajući:
  - Političar voli glasno da laje i zaglušujuće obećava, ali kada morate da ispunite obećanje, nećete čuti ništa osim izgovora!
  Magda je takođe pogodila neprijatelja vrlo smrtonosnim projektilom, probila čelo kupole tenka i cvrkutala:
  - Bolje prebiti političara koji obećava besposličarstvo nego prebiti palac kada ostaneš bez posla!
  A djevojka je prasnula u smijeh... I opet je pucao iz pištolja. Tako lako Sjedinjene Države ne mogu pobijediti Treći Rajh.
  Ali Fritzovi imaju ljudski materijal, a tehnika je jača. Na primjer, ME-309 je strašan, protiv kojeg nema prijema i iz kojeg se ne može pobjeći. Ova mašina ima veoma moćno naoružanje: tri avionska topa od 30 milimetara i četiri mitraljeza od četrnaest milimetara koji su takođe ubojiti delovi. Čak sedam vatrenih tačaka - cool!
  ME-309 je čudovište, pogotovo ako njime upravljaju djevojke. U ovom slučaju dvije ljepotice: Albina i Alvina. Obe plavuše su bose i samo u bikiniju.
  I kako će se boriti protiv Amerikanaca. Samo fragmenti lete u različitim smjerovima.
  Pritiskajući okidač golim nožnim prstima, Albina je ispalila i oborila američki avion gugućući:
  - Političar je jeftina prostitutka koja se predugo snalazi, a unosi ne samo polnu infekciju u meso, već stvara i bacil nesigurnosti u duši!
  Ovdje Alvina također pritišće pedalu golom petom, vrlo prikladno čekiće i cvrkuće na vrhu pluća:
  - Jeftine prostitutke su najskuplje - pogotovo ako su političke!
  Da, ove djevojke znaju svoju vrijednost i temeljno nokautiraju duh i materijalnu komponentu protivnika.
  Postepeno Nemci savladavaju Ameriku. Ovdje već imaju novu jurišnu pušku MP-44, koja u potpunosti uništava Amerikance. Ova jurišna puška nema premca. I to daje Wehrmachtu odlučujuću prednost.
  A djevojke se bore u pješadiji: Margaret i Helga. Koriste i poseban oblik: tuku se bosi i u bikiniju. I veoma je efikasan.
  Margaret je ispalila rafal na Amerikance i golim nožnim prstima lansirala kolosalnu, smrtonosnu silu. I ciknula je, pokazujući zube:
  - Političarka je tolika prostitutka da besplatno obećava rajski užitak, a u krevet stavlja samo svinju!
  Helga je primetila dok je pucala na neprijatelja sa velikom preciznošću i preciznošću:
  - Političar može samo aritmetički da oduzima i dijeli, a nakon što postane diktator može i resetirati uslove vlasti!
  A djevojka je uzela i bosom nogom bacila veliki, razorni poklon smrti.
  Margaret je, dok je pucala iz jurišne puške, primijetila:
  - Nije bitno kada diktator resetuje uslove vladavine, gore je kada se sva postignuća svedu na nulu bez štapa!
  A djevojka će također baciti poklon uništenja golim prstima.
  Helga, pokosivši Amerikance u ofanzivi i nokautirajući ih u redovima odmah u pokretu, izdala je:
  - Kada su dostignuća diktature nula, mandati vlasti se resetuju na nulu!
  A djevojke će to uzeti i smijati se, otkrivajući zube koji blistaju poput bisera.
  Toronto i Quebec su pali i prije zime... A zimi su se borbe odvijale već u Sjedinjenim Državama. Snage su bile nejednake... Iako su Amerikanci, zbog dužine komunikacija i moćne ekonomije, imali veliku prednost u količini opreme. Ali bili su inferiorniji u kvaliteti.
  U proljeće četrdeset četvrte godine, vozila na mlazni pogon počela su masovno učestvovati u zračnim borbama: ME-262 i XE-162, kojima nije bilo ravnopravnih protivnika.
  U tenkovima se pojavio najnoviji "lav" -2 u kojem su Nemci po prvi put u tenkogradnji mjenjač i motor postavili u jedan blok i popreko, a mjenjač na sam motor, a ispred - prebacivanje toranj nazad. Pokazalo se da Lion-2 ima nižu siluetu, osim toga, podvozje je postalo lakše, a kupola se pokazala užom s topom kalibra 88 mm - 105 je još uvijek suvišan za američke tenkove. Pokazalo se da je "Lav" -2 mobilan i dobro zaštićen. Na bojnom polju je odmah preuzela inicijativu kao najbolji tenk na svijetu.
  SSSR nakon rata sa Finskom još se ni sa kim nije borio. Njegov razvoj izgradnje tenkova nije išao na najproduktivniji način. Pojavila su se KV čudovišta, sa ogromnim vagama i nekoliko pušaka. Samo se T-34 može nazvati uspješnim tenk. Iako nije dovoljno moćan.
  Osim toga, u SSSR-u se pojavio razvoj tenkova na gusjenicama. Serija A je već autoput. I puno drugih automobila.
  Nemci su, s druge strane, naučili da se bore i stekli su mnogo borbenog iskustva. Do kraja ljeta nacisti su već zauzeli više od polovine američke teritorije. U septembru je počeo napad na New York i Washington.
  Gerda se već borila u Lev-2. Ovo vozilo bilo je teško šezdeset tona, ali je imalo deblji bočni oklop od 100 mm na padinama i top od 88 mm sa dužinom cijevi 100 EL. I prednji oklop pod velikim nagibima također je bio nešto deblji. Telo je 150 mm i 45 stepeni, a čelo je 200 mm i takođe je nagnuto.
  Američki topovi nisu preuzeli prednji oklop takvog tenka. A onih koji su mogli probiti sa strane bilo je malo i nisu na tenkovima.
  Gerda je svojim golim nožnim prstima poslala projektil, razbila Shermana i primijetila:
  - Političar radi jezikom, energično privlačeći srce, samo što se kao rezultat toga sve reči daju u jetru!
  Charlotte je pucala na Amerikance, preokrenula tačan pogodak haubice i progunđala:
  - Što je um vladara gluplji, to je oštrija sjekira njegovog dželata!
  Christina je ponovo pucala na neprijatelja, razbila još jedan tenk u nizu i vikala:
  - Resetovanje mandata diktatora pretvoriće birača u urednu sumu!
  Magda je i ovdje krenula na neprijatelja, i razbila protivavionski top, mrmljajući:
  - Vladar voli da govori okruglo, makar samo da poništi elokventne promašaje!
  I devojke su ponovo poslale projektil ogromne, smrtonosne snage!
  I na nebu su ozbiljne bitke u punom jeku, i to vrlo krvave.
  Albina na ME-262 srušila je još jedan američki auto i zacvilila, pokazujući zube:
  - Lešinar diktator je uvek u pravu, jer ima mnoga prava, bez granica, a glasač koji ima ptičija prava može samo da preleti kordon!
  Alvina je na ME-262 također okačila američkog lovca i duhovito gugutala:
  - Ako želiš da postaneš orao, prestani da letiš sa pravima ptica!
  Nacisti već jurišaju na Bijelu kuću. Tri djevojke: Helga, Margaret i Frida idu do kupole da tamo okače svoju zastavu.
  Ratnici su bosi i samo u jednom bikiniju. Oni se šunjaju i tuku.
  Helga je bosom nogom bacila granatu i ispalila rafal iz mitraljeza gugućući:
  - Najčešće su petlovi oni koji imaju ptičija prava i naviku da broje vrane!
  Margaret je agresivno pucala i golim nožnim prstima bacila poklon uništenja i zacvilila:
  - Dok ne naučiš da brojiš vrane, letećeš sa ptičjim pravima i kokošjom genijalnošću!
  Frida je posjekla nekoliko crnih Jenkija vojnika i gugutala, bacivši razornu granatu golim prstima:
  - Sa ptičjim pravima nećeš poletjeti u nebo, ali ćeš letjeti u pakao podno kao kokoš u oku!
  Japanske nindže se takođe bore protiv Amerikanaca. Oni pritiskaju iz Zemlje izlazećeg sunca.
  Plava nindža djevojka mačevima je posjekla Amerikance. Bacala je poklon smrti golim prstima i cvrkutala:
  - Ako imate pileći mozak, prava ptica i ambiciju pijetla, onda će vam perje letjeti uz garanciju!
  Žuta nindža je svojim mačevima posekla Amerikance i zacvilila, bacivši golom petom dar uništenja:
  - Ko ima pileći mozak broji vrane i traži samo ptičja prava!
  Crvena nindža je golim prstima lansirala bumerang, odsecajući glave neprijateljima i zacvilila:
  - Ko broji mnogo vrana dobija probleme bez brojanja!
  Bijela nindža djevojka je uzela dar smrti svojom grimiznom bradavicom i viknula:
  - Prebrojavajući vrane, riskiraš da mučiš nevolje, trljaš nos, ući ćeš u čupku kao kokoška!
  Konačno, Bijela kuća je preuzela vlast. I New York i Washington su pali početkom oktobra.
  A 8. novembra 1944. Sjedinjene Države i Meksiko su kapitulirali pred Japanom i Trećim Rajhom.
  Nastupila je privremena pauza. Treći Rajh je morao da probavi imovinu i pripremi se za novi rat. Japan je takođe dobio mnogo.
  Staljin se takođe spremao za ratove, ali se nigde nije uklapao. Sve je bilo mirno.
  Nemci su pokrenuli izgradnju tenkova serije E. Takođe u četrdeset petoj godini dobijeni su veoma uspešni disk avioni, koji su mogli da naprave prekretnicu u svakom ratu. Razvijalo se i nuklearno oružje. Međutim, u SSSR-u, Staljin se prema njemu odnosio hladnokrvno i gotovo ga nije financirao. Hitlerov stav je takođe bio skeptičan. Ali u Japanu su neki radovi obavljeni.
  Obavještajne službe Trećeg Rajha su dobile informaciju da su Japanci nešto postigli.
  Nakon ličnog sastanka Hitlera i Staljina, donesene su odluke o zajedničkom ratu protiv Japana.
  Staljin je u dubokoj starosti želio da dobije slavu izvanrednog komandanta i nakon oklijevanja odlučio je zaključiti vojni savez sa Njemačkom. Hitler, koji je lično uspeo da se sprijatelji sa crvenim diktatorom, takođe je više voleo da se bori protiv Japana. Štaviše, ima mnogo kolonija i još uvijek je relativno zaostala vojska. Iako brojni, i fanatični. Ovako lagana šetnja se nije očekivala.
  20. aprila 1950. godine počeo je veliki rat protiv Japana sa kolonijama, SSSR-om i Trećim Rajhom.
  Crvena armija je napredovala iz Mandžurije. Bez iskustva u ofanzivnim operacijama, protiv moćne japanske odbrane, sovjetske trupe napredovale su sporo i sa velikim gubicima.
  Elizaveta se bori sa samurajima na najnovijem tenku T-54. Sovjetski automobil je napredniji od prethodnih modela, ali se pojavio nedavno. I ona ima top od 122 milimetra, a i sama je vrlo teška - pedeset pet tona.
  Staljin je, bez iskustva iz Velikog domovinskog rata, išao povećanjem veličine i mase tenkova.
  Voleo je sve veliko i glomazno.
  Poput serije KV, neki modeli, poput KV-14, težili su preko tri stotine tona.
  Nemci su, naprotiv, shvatili da su velike težine neefikasne i da je tenku potrebna mobilnost. A piramidalni AG-50 postao je glavna mašina. Imao je uglove racionalnog nagiba u svim smjerovima.
  I ne može ga probiti sovjetsko oružje iz bilo kojeg ugla. Istovremeno, težina je samo pedeset tona, a motor od 1800 konjskih snaga je plinska turbina. AG-50 je savršen auto za svoje vrijeme i vrlo brz, ponekad i sto kilometara na sat na autoputu.
  A top je nedavno ugrađen sa kratkom cijevi, ali visokog pritiska, koji je sposoban probiti sve automobile. A kalibar od 88 mm nije morao da se menja. Zapravo, kalibar je manji i zaliha granata je veća, a brzina paljbe topa je veća. A ovo je već aksiom. Suprotno tome, veliki kalibri u tenkovskom dvoboju su zapravo gori od malih.
  AG-50 je čudovište koje slama Japan. Samuraji imaju samo tenkove serije E, pa čak i rane, daleko od najnaprednijih modela ove modifikacije.
  Ali Elizabeth još uvijek vozi T-54 i puca golim prstima.
  Udari neprijatelja i cvrkuće:
  - Tiranin sebe zamišlja lavom, ali jede strvinu kao hijena, voli rat, ali ne želi da povuče vojničku traku, voli da legne svinju i proždire je sa iznutricama!
  Ekaterina je razotkrila grimiznu bradavicu, udarila u neprijatelja pritiskom na dugme sisom i viknula:
  - Ako ste bogalj umom, onda vam proteza obrazovanja neće pomoći!
  Elena je takođe lupila golom petom i gugutala:
  - Lav bez obrazovanja je bolji vođa od sertifikovanog ovna!
  Eufrosinija je također pucala naizmjenično, koristeći gole nožne prste, i gukala:
  - Bokser ima jak udarac u ruci, ali političar mu tuče jezik jezikom, čak i kada je on sam prilično slab u glavi!
  Napad je na svim frontovima. Bore se i sovjetski piloti. Već se pojavio MIG-15, koji može parirati japanskim vozilima, a njemačka će vjerovatno biti bolja, posebno u brzini i naoružanju.
  Anastasija Vedmakova se bori na nebu sa velikom dozom samopouzdanja.
  Udara dva japanska automobila i škripi:
  - Bokser ima dve ruke i nekoliko kombinacija udaraca, političar ima jedan jezik, beskrajno ponavljanje pesama u suštini istog motiva!
  Akulina Orlova, nemilosrdno pucajući na neprijatelja i potpuno nokautirajući, primijetila je:
  - Bosa, devojka sama obuče muškarca, svlači se - ostaviće ga bez pantalona, a raširivši noge, samrtnim stiskom će grlo stegnuti!
  Mirabela Magnetic je, odsijecajući japanske avione, i ponašajući se figurativno agresivno, primijetila:
  - Žena, raširivši noge, stišće mamute muškarcu da iscijedi zlatne kapi!
  Djevojke su se borile s velikom aktivnošću i kretale se s jedne strane na drugu, izbjegavajući dobro nišane udarce neprijatelja.
  I njemački piloti su maltretirali Japance.
  Albina je u jednom rafalu odsjekla četiri automobila odjednom i oduševljeno gugutala:
  - Gole ženske noge, savršeno skinute muškarce koji nemaju glavu!
  Alvina je uzela i sasjekla pet japanskih aviona jednim rafalom i zacvilila:
  - Bolje je ljubiti djevojci bose noge nego biti potpuna usamljena cipela!
  Gerda se na tenku AG-50 borila uz Charlotte. Obe devojke su se borile veoma samouvereno.
  Gerda je pucala na neprijatelja, razbila japanski auto i gukala, pokazavši zube:
  - Bik ima doslovne rogove, a čovek bez bikovskog zdravlja će dobiti figurativne rogove!
  Charlotte je također dobro naciljala, probila neprijatelja i primijetila:
  - Čovjek koji je bio obuvan golih ženskih nogu - potpuna cipela!
  Christina i Magda se također bore na AG-50, i očajnički se bore.
  Christina je opalila i zagugutala:
  - Ako je čovjek cipela, onda mu je suđeno da bude pod petom i skitnica!
  Pucala je i Magda, i to vrlo precizno, i razbila neprijateljsku haubicu, cvileći:
  - Nema većeg čovjekovog neprijatelja od nedostatka hrabrosti i većeg problema od viška želje!
  A devojke su nastavile da tuku samuraje.
  Pritiskali su ih sve jače i jače na različitim frontovima.
  Alenka i njen tim borili su se na najnovijem tenku IS-3. Ova mašina je iz modernije serije sa topom kalibra 130 milimetara, u ovom slučaju jednim i težak osamdeset tona.
  Ima pet članova posade - sve djevojke. I to je super.
  Alyonka je pucala iz pištolja uz pomoć golih nožnih prstiju i cvrkutala:
  - Čovek je požudan majmun sa ljubaznim govorom, ali će glupost devojaka sakati!
  Anyuta je ponovo zapucala, probila japanski auto i cvrkutala:
  - Ako umom oreš magarca kao magarac za lisicu, ako imaš zeca u duhu, tri kože će ti otkinuti šešir!
  Alla je precizno pogodila uz pomoć grimizne bradavice kojom je pritisnula dugme i zaškripala:
  - Od konja možete napraviti senatora, ali od političara ne možete napraviti poštenog orača!
  Marija je takođe udarila nogom u neprijatelja, uz pomoć bosih nožnih prstiju, i cvrkutala:
  - Senatora je najlakše napraviti od nekoga ko zna da uradi makar konja, ali iz nekog razloga u bilo kom parlamentu ima puno magaraca, pa i lenjih!
  Olimpijada je takođe pucala golom petom i izdala:
  - Ako ne naučiš da jašeš, bićeš goli kralj!
  Djevojke su pokazale najvišu klasu u borbama. I tako su sovjetske trupe za pola godine borbe stigle do Port Arthura. Ovaj grad su Japanci pokrili s mora.
  Južni Sahalin je takođe uspeo da se povrati.
  Tako je izvršena osveta za prethodne poraze od Japana. Štaviše, osveta je još uvijek bila djelomična Port Arthura...
  Počela je njegova opsada.
  Teška sovjetska artiljerija bombardovala je ovu tvrđavu. Devojke su pucale iz haubica.
  Alice i Angelica su ispaljivale granatu za granatom.
  Alice je ispalila i primijetila:
  - Na svakom turniru postoji niz utakmica i konačnih rezultata, samo u politici postoje stalna reseta i paralelno brojanje!
  Anñelika, odmarajući se bosih peta, dala je školjku i zagugutala:
  - U boksu su niski udarci kažnjivi bez obzira na boju rukavica, u politici oni donose pobedu, pogotovo ako rukavice nisu bele!
  Tokom godine borbe, Japan je izgubio sve svoje kolonije. A sada su se odvijale bitke za samu metropolu.
  I prekrasni ratnici su se približili Tokiju.
  I sovjetski tankeri su konačno zauzeli Port Arthur.
  Elizabeth je uperila pištolj golim prstima. Opalila je na neprijatelja i zacvilila:
  - Čovek nije daleko od gibona, ako ne po intelektu, onda po požudi, mužjak je tipičan majmun!
  Ekaterina je takođe pucala na neprijatelja, bosom petom, i sa osmehom primetila:
  - Muškarac ima jednu perfekciju i dve ruke, a žena sama traži savršenstvo sa grabljivim rukama i moćnim dostojanstvom!
  Elena je, pucajući na Japance i prevrnuvši drugu haubicu golim prstima, primijetila:
  - Klovnovi u cirkusu izazivaju zdrav smeh i zabavu, šaljivdžije u politici izazivaju nezdravo rzanje i razočarenje!
  Djevojke, kao što vidite, u potpunosti razbijaju Japance. Sa takvima će, naravno, Port Arthur pasti bez sumnje.
  Anastasija Vedmakova se bori na nebu nad Japanom i spušta neprijatelju, pjevajući:
  - Jedan, dva, tri, rastrgajte samuraja!
  I izgovara aforizam, vrlo prikladan:
  - U šahu se potez viteza često matira, u politici se birač uvek pari sa potezima viteza!
  Akulina Orlova, lomeći samuraja na nebu, i namigujući svojim safirnim očima, primetila je:
  - Lošem muzičaru medved nagazio uvo, glupom glasaču zazujale uši - lisice političari!
  Mirabela Magnetic je iz skretanja odsjekla još jedan automobil iz Zemlje izlazećeg sunca i napomenula:
  - Dva snažna, ali različita karaktera rađaju eksploziju, dvije pametne, ali različite individue daju genijalnost!
  Djevojke su se podigle na nebu iznad samuraja.
  Albina, koja je obarala avion Japana, cereći se zubima, primetila je agresivno, namigujući:
  - Deca se rađaju iz ljubavi dva pola, uspeh iz kombinacije marljivosti i talenta!
  I Alvina je golom petom šutnula samuraja i zagugutala, pokazujući zube:
  - Muškarci žele sinove od lepih žena, a žene ćerke od pametnih muškaraca, zaključak je da zdravo potomstvo zahteva lepotu i inteligenciju, ali gde ćete naći spoj takve dobrote!
  Ali borbe su se već razvile za Tokio. Nemci i pojedinačni sovjetski bataljoni jurišaju na glavni grad Japana. Maj 1951. je u dvorištu, sve bukvalno cvjeta. I veoma lepa i bogata.
  Ali grad Tokio je teško oštećen. Njime napreduju dijelovi Wehrmachta, a borbe su vrlo žestoke i neravnopravne.
  Gerda na AG-50 bori se uz Charlotte. Ove djevojke vrlo strastveno vjeruju u svoju pobjedu.
  Gerda puca golim prstima, pritišćući dugmad na džojstiku i kaže:
  - Ono što žena hoće, to Bog hoće, ali želje muškarca su slične želji majmuna!
  Charlotte je također udarila neprijatelja, srušila kupolu s japanskog automobila i zaškripala:
  - Bog je stvorio ženu kao cvijet za ljepotu, muškarac je bio potreban kao humus da nahrani divnu biljku!
  Na drugom tenku AG-50 se bore i djevojke koje su jednostavno krvava čudovišta super klase. Vrlo su borbeni i agresivni ratnici, ali u isto vrijeme nježni.
  Christina je pucala golim prstima i isklesanim nogama i sa osmehom primetila:
  - Žena je ruža, ali daleko od biljke, muškarac je petao, ali ne krilati, već tipična rogata životinja!
  Magda je sa smijehom pucala na neprijatelja smrtonosnim projektilom i zacvilila:
  - Čovek koji se petli kao ptica, ali bez krila, sipa kao slavuj, ali ne i pevač, obećava ženi zlatne planine, ali ne vredi ni pene u krevetu!
  Sovjetske djevojke također učestvuju u napadu na Tokio. Posebno, posada Alenke. Prešli su na još moćniji i teži IS-4, sa drugim topom od 85 mm.
  Ali prvih pet je ostalo isto.
  Alenka je pucala golim nožnim prstima i cvrkutala, pokazujući zube:
  - U obećanjima političara, car, u ispunjenju golog kralja, obećava mesec sa neba, a glasači dobijaju pseći život!
  Anyuta je agresivno primijetila, šaljući projektil iz topa i precizno pogađajući neprijatelja:
  - Pametan vladar ne nastoji da obogotvori sebe, već pokušava da izborniku podari ljudski život!
  Alla je bosom isklesanom nogom pucala na neprijatelja, ciljajući dar smrti, i rekla:
  - Čak i idiot na tronu može mnogo da posadi, ali bogata žetva se bere sa ne velikim umom!
  Marija je također pucala, samo ovoga puta iz mitraljeza, nokautirala dosta protivnika i izdala:
  - Diktator koji mnogo sadi i proliva krv, sjediće u lokvi i urlati od bola!
  Olimpijada je takođe pucala, pritiskajući okidače golim tabanima, i agresivno, primetila:
  - Birača koji glasa za političara koji često jaše na konja uhvatiće žvaci!
  Napad na carsku palatu je već u toku. Poslednji Japanci su potpuno dokrajčeni.
  Emmanuelle se već uključila u borbu. Naravno, skoro je gola, samo u gaćicama.
  Pustila je munju iz svoje grimizne bradavice i zagugutala:
  - Političar je mešavina vuka u ovčijoj koži, lisice sa slavujevim slatkim trilom, prase u novom fraku, ali s njim ćete živeti kao psi!
  Helga se također bori, juriša na japanske položaje i urla, pokazuje zube i baca bombu bosom nogom:
  - Glupo je glasati za vuka u ovčijoj koži, može ispasti potpuna ovca!
  Margaret se okrenula i, pričvrstivši zastavu osvajača na kupolu carske palače, primijetila:
  - Bolja je lisica u ovčijoj koži na prijestolju od ovna u dabrovini, pametan lopov će više pomoći od poštene budale!
  Emmanuelle je konačno zakopčala crvenu tkaninu i bijesno zagugutala:
  - Presto ne podnosi galamu i lajanje, i nije način da se savlada strah, već vladar grubo vlada, izdaje dekrete na gluve molbe!
  Japan je poražen. I nakon svoje kapitulacije, SSSR je povratio južni Sahalin, dobio Kurilski greben, Mandžuriju, Port Arthur, Sjevernu Koreju i konačno se utvrdio u Mongoliji.
  Treći Rajh je preuzeo sve ostalo. I opet je nastupio period mira. Treći Rajh je preuzeo ostatak svijeta i održao referendum 1959. godine za uspostavljanje monarhije i svjetske imperije.
  Hitler je postao car. U SSSR-u, nakon Staljinove smrti 5. marta 1953. godine, Nikolaj Voznesenski, akademik i genije, postaje novi vođa. I pod njim se počelo stvarati novo oružje u SSSR-u.
  Kada je Hitler umro u martu 1963. godine, u Trećem Rajhu je počela borba za moć među brojnim Adolfovim sinovima koji su se bavili umjetnom oplodnjom.
  I Crvena armija SSSR-a započela je oslobodilačku kampanju u Evropi po naređenju Nikolaja Voznesenskog. I 1. maja 1963. godine su se odvijale žestoke borbe.
  Ali to je druga priča, kako je Crvena armija SSSR-a spasila svijet od fašizma.
  
  BOSONOGA PRAVA PRINCEZA
  Između kralja Francuske Luja četrnaestog i norveškog kralja Georgea Prvog sklopljen je sporazum. Prema njegovim rečima, ćerka Džordža prvog trebalo je da se uda za sina Luja četrnaestog. I imao je takvu ljepotu, lijepu kao sunce, sa kosom boje snijega. Po običaju su se tada prilično rano venčali, a trinaestogodišnja devojčica je sa konvojem krenula na put. Sa njima je otišla i usvojena kraljeva ćerka Stela. Bila je zla, ali se znala dobro pretvarati. I prilično lijepa, iako sa crnom kosom.
  Uhvaćena je tokom kampanje protiv nomada na jugu. Stela je mrzela i zavidela kraljevoj kćeri Gertrudi. Ali ona se pretvarala da joj je najbolja prijateljica. I imala je lukav plan u glavi. Na prvi pogled, zamijeniti princezu i imitirati je nerealno. Plove na velikom brodu sa časnom stražom i darovima. Ali Gertruda ima slabu tačku. Ona, kao i predstavnici njene dinastije, sveto poštuju zakletve, čak i nepovoljne za njih same.
  Tako se tokom razgovora sa Stelom (ovo ime je već dobila u norveškom kraljevstvu!), Gertruda se zaklela, srcem svoje majke, da će ispuniti svaku želju svog prijatelja ako joj spasi život.
  Tada je podmukla Stella već bila uz obalu, za vrijeme slabe oluje zapalila je bure baruta i raznijela brod. I sama je unaprijed pripremila čamac. Pomrli su svi mornari, kojima je zla kanova kći stavila drogu u vino. I samo je Gertruda spašena, uz pomoć svoje imenovane sestre, naravno. Povukla je princeze na brod.
  I tražila je ispunjenje svoje zakletve. Gertrude je potvrdila. A Stela je ljutito rekla:
  - Hajde da razmenimo haljine sa tobom. Sada ćeš mi biti sluga, a ja ću postati princeza.
  Gertruda je gorko plakala, ali ova zakletva se morala održati. Ne smije se kršiti, inače će se majčino srce raspasti. I kanova ćerka je zauzela njeno mesto.
  Po dolasku u palatu, Stela se proglasila Džordžovom kćerkom, koja je nekim čudom preživjela brodolom. I Gertruda je bila primorana da to prizna naklonom.
  Stela je naredila da bivšu princezu pošalju na Korziku da čuva ovce. Tako da ju je navodno smela, a ne želi da je vidi pored sebe.
  Gertruda je stajala u odajama kada joj je naređeno da ide u stražarnicu. Tamo joj je naređeno da skine skupocjenu služavkinu haljinu i obuče odijelo pastirice. Princeza je bila veoma posramljena i briznula je u plač. Tada su vojnici napustili stražarnicu, a stara peć joj je dala samo opranu, ali oronulu i zakrpljenu odjeću i drvene klompe, govoreći:
  Evo neke odjeće i obuće za vas. Na Korzici je toplo i navići ćete se.
  Gertruda je, shvativši da je otpor beskorisna, polako presvukla odjeću. Ispostavilo se da su joj grube klompe bile prevelike i djevojka ih je jednostavno bacila i odlučila da je bolje hodati bosa. Štaviše, bilo je divno majsko vrijeme. Ovo je Francuska, sa mnogo blažom klimom.
  Djevojci je naređeno da uđe u kočiju sa rešetkama na prozorima. Ona je princezu koja je postala pastirica trebala isporučiti u potpuno nečasno izgnanstvo na Korziku.
  Kaldrma pločnika se zagrejala i bolno pekla noge princeze, nenaviknute da hoda bosa. A goli taban augusta je neugodno iritirao hrapavost površine.
  Nekoliko jadnih dječaka vrtjelo se oko nje, a Gertruda je osjećala veliki stid što je bila kći kraljeva koji hoda kao prosjak bosonog u staroj, zakrpanoj haljini.
  Princeza prosjakinja je pocrvenela od poniženja i čak nakratko zaboravila da njene razmažene, ružičaste potpetice peče bodljikav pločnik. I toliko bole noge princeze, koja je verovatno bila bosa samo u kadi od čistog zlata optočenom dijamantima.
  A sada gole, nježne tabane mlade ljepote muči okrutno, oštro, vrelo kamenje pločnika.
  Na sreću po djevojku, kočija ju je već čekala. Uskočila je u nju bez otpora. I začula je prodoran zvižduk, smeh i uzvike dečaka:
  - Dovode lopova!
  Princeza je bila posramljena. Ona je sada i kriminalac. Ona čija je loza mnogo starija od loze Burbona. I ona mora sjediti iza rešetaka, kroz koje svjetlost jedva prodire. Tužno i tužno. I što je najvažnije, ništa se ne može učiniti. Ako počne da vrišti da je ćerka kralja, onda joj niko neće verovati.
  A djevojčine gole pete bodu po hrastovim daskama.
  I mala princeza je plakala. Vozač i žandarmi nisu obraćali pažnju na njene suze. Pa, zatvorenica urla, šta drugo može? Profesija je ublažila žandarme i učinila ih grubim.
  Gertruda je plakala i sjećala se svečanih prijema u palači kada su joj se svi klanjali, a ona se osjećala ponosnom i potrebnom.
  Nakon višesatnog sjedenja na goloj klupi djevojčicu su boljela leđa. I počela je da udara pesnicama o zid oklopne kočije. Odlučivši da devojka želi da izađe, žandarmi su pustili princezu. Kad se oslobodila, napravila je nekoliko koraka iza žbunja, i... naravno, počela je bježati. Zaista je željela pobjeći od žandarma koji su je vodili u izbjeglištvo. Ali tvrd travnjak mu je ranio bose noge, a policiji se nije žurilo. Kretali su se kao u usporenom snimku. Ili su možda htjeli naučiti razmaženu djevojku. A ovo je stvarno mučenje za princezu, činjenica da je seljanka bila samo prijatno trčanje.
  Gertruda je trčala šepajući sve više i više, a noge su joj se zaplele, a goli, oboreni tabani bukvalno su pekli. Konačno, nije izdržala, pala je na koljena i puzala na sve četiri, dok je srceparajuće urlala.
  Žandarmi su sada brzo potrčali za devojkom. Zgrabili su je ispod ruku. Djevojčica je zbunjeno tresla posječenim i izbušenim nogama, moleći da je ne tuku.
  Žandarmi su se sažalili na princezu i izdali samo nekoliko lakih šamara. Istina, obećavajući sljedeći put da će brutalno bičevati ako ponovo pokuša pobjeći. Iako je Stela naredila da se bivša princeza tretira kao poseban podli čin, čak su i nemilosrdne sluge bile dirnute rijetkom ljepotom snježnobijele Gertrude, koju je prosjačkom haljinom samo dodatno naglasila.
  Devojka više nije pokušavala da beži. Noću je spavala u štali, vezana za nogu debelim konopcem za dlakavu šapu žandarma. Shvativši da ne može tako lako da ode i da je pre svega veoma umorna, devojčica je spavala celu noć, gotovo ne obraćajući pažnju na smrad štale.
  I sutradan sam opet morao da patim u zatvorskoj kočiji koja je jurila svim brzinama, na kojoj su se obično prevozili posebno opasni kriminalci.
  Tako da vidljivost zbog debelih rešetki praktički nijednoj djevojci nije bila jako dosadna. I trudila se da u sebi izazove uspomene, bar nekako uljepša svoju svakodnevicu.
  Na primjer, svečani prijem ili kada joj je otac poklonio rasnog pastuha. Snežno bijela kao njena kosa, bjelja od snijega. Ili malog šarenog ponija. Volela je konje. Šta je sa njenim konjem? Vjerovatno se već pomirio sa svojim novim vlasnikom. Stella, kao kćerka kana, posjedovala je urođenu umjetnost komunikacije s konjima. Ne, Gertruda joj nije dorasla po ovom pitanju.
  I djevojka je opet gorko zaplakala. Sve je ispalo izuzetno loše. I nehotice je zadremala. Sanjala je da čuva ovce i prošla pored kapije. A na njima je prikovana odsječena glava njenog vjernog snježnobijelog konja. Odjednom glava oživi i kaže:
  - A ti si bosonoga princeza koja pase ovce. Da tvoja majka zna ovo, srce bi joj se slomilo!
  Gertrude se trgnula i probudila. Postala je još tužnija. Ispostavilo se da nikome ništa ne može reći, ne samo zato što se zaklela, već i zbog straha da će njena majka to saznati. I to je tako strašno.
  I djevojka je ponovo zacvilila. Ovo je zaista trenutak nepodnošljive patnje. I leđa bole. Ležanje na drvenoj zatvoreničkoj klupi je neprijatno, i niko joj neće dati jastuk.
  Kada su noću stali u gostionicu, bilo je mnogo lakše. Za večeru bivšoj princezi dali su samo šolju mleka i svežeg crnog hleba. Gladna djevojka ga je sa zadovoljstvom brzo pojela i tražila još. Kao odgovor, pomaknuli su joj usne, zbog čega je ponovo gorko zaurlala.
  Žandarm je zvanično odgovorio:
  - Dodaće tužilac!
  Nakon toga je napola izgladnjela Gertruda legla na sijeno i sklupčala se. I nisam mogao dugo da spavam. Miris štale golicao je nozdrve, osušene vlati trave neprijatno su bockale devojčino telo. Djevojčica je patila od nesanice. Stalno se prevrtala, a jadnica je bila iscrpljena tokom noći.
  Ujutro je dobila samo hljeb i vodu. Ali gladnoj djevojci je izgledalo neobično ukusno, iako su joj se vilice jedva micale od umora. Već u samoj zatvorskoj kočiji Gertruda je zaspala. Njeno prebivalište ravnomjerno se ljuljalo duž puta. Ali čak je i potres samo uljuljkao umornu djevojku.
  Na izmjenjivim konjima, kočija s rešetkama jurila je dovoljno brzo. A sada su uveče odjurili na more. Prenoćili su i u gostionici. Dobrodušna domaćica je primetila da je devojka bleda i donela joj pileće krilo.
  Meso je otežalo stomak i princeza je zaspala.
  Ujutro ju je čekao novi test. Djevojčica najjače krvi bačena je u skladište, pačićima. Bolno su štipali Gertrudu kljunovima i grebali šapama. Bilo je previše bolno i odvratno. I pačići su odvratno mirisali. Vodili su je, ovako, u kavezu sa živinom na Korziku, zabitu. Djevojka je ponovo briznula u plač. Ali onda joj je postalo zabavno i pomislila je da pačići ipak nisu toliko strašni.
  Zbog ptičjeg mirisa, princezi se nikako nije dalo jesti i počela je da hrani pačiće svojim obrokom zatvorskog hleba.
  Zatim ih je pažljivo pogladila. Patke su prestale da čupaju i postale su privržene. Tada je princeza počela da se igra sa njima. "Ovo će biti kralj", reče Gertruda najvećem pačetu. "Ali ti ćeš postati" kraljica. Djevojka ih je označila uzice sa svoje pohabane i pohabane haljine.
  I ova igra je postala zanimljiva. Neki od pataka su dobili status princa, neki od vojvoda. A Gertruda je čak počela da trenira patke koje su stekle prijatelje. Onda je zaspala sa njima u zagrljaju.
  Probudio sam se iz činjenice da je jedna patka golicala đon, već živ, od bosonogog testa. Djevojka je pogladila patku po grebenu i ponovo zaspala.
  Naravno, brod do Korzike ide sporije od zatvorske kočije na rezervnim konjima. Gladna Gertruda je ipak smogla snage da dijeli zatvorske obroke s pačićima i živi u skladu s jatom ptica. Pačići su odbacili konac, a princeza ih je ponovo obukla. Kada su se ribe potukle, zamislila je da je došlo do napada na palatu i da pljačkaši napadaju kraljevsku gardu.
  Djevojčina mašta postajala je sve bogatija i bogatija. Ona, nekada arogantna i gadljiva princeza, više nije primjećivala smrad u kavezu, nije prezirala ni kada bi patke nešto izbacile, a kavez se nije često čistio. I najčešće sam morao da vršim nuždu iza rešetaka. Takav neočekivani preokret sudbine: ti si princeza ni najmanjeg kraljevstva, otac na tronu dvije zemlje Danske i Norveške, ima posjeda u Evropi. A sad si kao prljavi prosjak, sjedi, ne izlazi, u kavezu s ribama. I sami postajete neoprani i prljavi.
  Kada su stigli na ostrvo, žandarmi su, pravo u haljini, bacili devojku u tople. Sredozemno more se već zagrijalo, ali se u principu hladi tokom zime. U njemu je veoma prijatno plivati. I pranje od ćelijskih ugriza. A stražari su djevojku bockali motkama i smijali joj se. Gertruda nikada prije nije plovila morem. Budući da je u Norveškoj ili čak Danskoj čak i ljeti voda hladna. Ali s druge strane, imala je sjajno iskustvo prskanja u bazenu sa pozlaćenim obalama. Kako joj se svidjelo, pogotovo zimi. Snježni nanosi leže svuda okolo, au ogromnoj, drevnoj palati je toplo, au samom bazenu vodu grije gejzir.
  Ali ovdje je tako prostrano i želim ga uzeti i otploviti. Otplivajte da osjetite volju i nove avanture. Gertruda je odjednom osjetila kako ološ bola i poniženja odlazi s nje.
  Ali nažalost, sreća nije dugo trajala. Djevojka je bila prisiljena da ode na obalu. I popnite se na konja, gdje ju je žandarm vezao za sapi. Pesak na plaži spalio joj je bose noge, a princeza je zavapila. Tada se našla trbuhom na konju, što je izuzetno bolno i neugodno, posebno ako životinja galopira.
  Srećom, put nije bio predugačak - Korzika je relativno malo ostrvo. Ali svejedno, djevojka se probudila, nekoliko sati se tresla na stražnjici konja, pa čak i pala u nabor. Dovedena je na najjužniji dio ostrva, na provincijsku farmu. Tamo je na imanju živio strogi zemljoposjednik Nemesis. Bila je neugodna, debela dama. Veoma škrt. Njeno dvorište je bilo relativno malo, a i sama Nemesis je živela u stvarnom egzilu.
  Žandarm otvori pergament i objavi naređenje:
  - Ova devojka Stela, niskog roda, osuđena je po kraljevoj naredbi na večno izgnanstvo na ostrvo Korziku, na najdaljoj farmi. Mora biti obučena i nahranjena kao djevojka podlog ranga, i bičevana u slučaju greške. Njen posao je da čuva ovce ili neki drugi jednako ponižavajući posao. Ona će biti ovdje do svoje smrti ili druge kraljeve naredbe! Neka bude tako! Luj četrnaesti Kralj Sunce!
  Nemesis je klimnula debelom bradom i tmurno odgovorila:
  - Imamo puno ovaca i dečak ne može da se nosi sa njima. Neka mu Stella pomogne!
  Žandarmi su se poklonili, a Gertrudu su bukvalno odneli u štalu. Nakon što se tresla na konju, djevojka je previše slomljena i umorna.
  Nemesis je naredio štalu:
  - Hrani je skromnije. Neka spavaš i odmoriš se danas. Sutra ujutro treba da čuva ovce i koze.
  Konjušar je princezi doneo kolače, kozje mleko i uprkos zabrani domaćice, med. Blijeda i slomljena draga djevojka izgledala je bolno sažaljivo. Gertruda je bila toliko umorna da nije mogla da jede i spavala je drugu polovinu dana i celu noć.
  I sanjala je da je kanova horda izvršila napad na norveško kraljevstvo i da je cijela njihova porodica bila zarobljena. A princeza je bila podignuta na stalku, uvrćući zglobove. Gertruda je i sama shvatila da je ovo san, ali je bila toliko umorna i iscrpljena na putu da nije mogla i nije htjela da se probudi. Tako je visila na stalku, nagoveštavajući sebi da uopšte ne boli, a vatra pod njenim bosim nogama uopšte nije strašno pekla. Tada je sanjala da je zaspala u snu, baš sa zglobovima uvijenim na stalku. I već druga, dugina vizija, trčanje po travnjaku, skakanje sa zečićima. Sve je lagano i prozračno.
  Vidi se najsjajniji anđeo koji pokazuje složene znakove Gertrude i raste na putu kolone. I već veliki, veliki anđeo kaže:
  - Ti si mučenik, što znači da zaslužuješ raj!
  I sam arhanđel Gavrilo vodi djevojku, duž oblaka mekših od paperja, do nebeskog prijestolja.
  I tamo Svemogući Gospod Bog Isus pokazuje tako veličanstvene rajske palate da skandinavske palate, pa čak i čuveni francuski Versaj, blijede na njihovoj pozadini.
  Djevojka se probudila od dodira hladnog sunđera na licu. Nevoljno je otvorila oči. Kako nisam htio da se otrgnem od slike raja, i vratim se u smrdljivu štalu. Istina sa mekom slamom.
  Ispred nje je stajao dječak, otprilike godinu dana mlađi od Gertrude. Preplanuo na korzikanskom suncu skoro do crnila, ali su mu obrve, trepavice i prilično duga kosa, naprotiv, izgorjeli i postali bijeli poput prezrele pšenice. Dječak je bio samo kratke pantalone, mršav i žilav, lijepog, prijatnog lica i nasmijanog zdravim zubima. Gertruda je odmah shvatila da je ovo dobar dečko i uzvratila mu se osmehom.
  Dječak je šapnuo:
  - Moje ime je Eric. Ili čak i pastir Eric. - Onda se dječak osvrnuo i tiho rekao. - Mora da ste plemenita osoba i da ste u izgnanstvu?
  Princeza je bila posramljena i pocrvenela. Da li je bosa, u haljini koja se pretvorila u dronjke, da prizna da je kći kraljeva, i da u njoj teče krv čak i samog Karla Velikog? Da, krajnje je neugodno.
  Gertruda odgovori drhtavim glasom:
  - Ne... Odakle ti to?
  Eric je tiho šapnuo:
  - Doveli su vas žandarmi, nekoliko stražara, a pročitan je i lični ukaz kralja. Pa, zar Luj četrnaesti zaista nema druge stvari da uradi da izda naređenje za neku prosjakinju? Osim toga, previše ste bledi, ruke i stopala su vam osetljivi i vidite da ste oborili tabane. Naravno da ste plemenita osoba.
  Gertruda je teško uzdahnula i odgovorila:
  - Da, ja... Nekako ni sama ne želim da se sećam ko sam!
  Erik je tužno klimnuo glavom i šapnuo:
  -Nemoj da se stidiš. I ja sam sin vojvode koji je pogubljen pod optužbom za izdaju. Sa pet godina sam bio prognan na najudaljeniju farmu na Korzici. U početku sam bio pomoćnik pastirice, kćeri grofice. Zatim je sazrela i otišla na teške poslove. I ja ću biti ovdje do svoje šesnaeste. Onda najvjerovatnije očekujem Tulon i galije. Dakle, za sada možete uživati u raju.
  Gertruda je zadrhtala i upitala dječaka:
  Jeste li i sami pokušali pobjeći?
  Eric je negativno odmahnuo glavom.
  "Deset milja nema ni jednog imanja, a gazdarica ima odlične poljske pse, a četiri iskusna policajca stalno žive. Oni će nas sigurno pronaći. Pokušao sam pobjeći sam i dobio sam ovo.
  Dečak je pokazao žig na ramenu, u obliku slova "K", i nastavio sa teškim uzdahom:
  - I dalje nije tako loše kao na teškom radu, ili u podzemnom zatvoru. Dišemo svež vazduh, ovce i koze me slušaju, hrana nije najgora na svetu. Kada ostarimo biće mnogo gore ako...
  Gertruda se napela i upitala dječaka:
  - Samo u slučaju?
  Eric je odgovorio sa osmehom.
  "Osim ako kralj ne naredi da me odvedu u vojsku umjesto na galije. I tamo je teško, ali postoji šansa da se proslavite i dobijete oficirske činove za vojne podvige. Od teškog rada, do groblja je samo jedan put!
  Princeza je htela da odgovori na ovo, ali se pojavilo pospano lice konjanika. Promuklo je viknuo:
  - Želiš li dobiti trepavice. Već je kasno, vrijeme je da istjeramo stoku!
  Dječak je pružio ruku princezi.
  - Idemo... Mada ne! Izbacujem se, dok ti jedeš kolače sa mlekom i medom. Med je rijetka poslastica i jednostavno vas žale.
  I bljesnuvši golim štiklama, dječak je nestao na vratima. Eric je bio okretan kao vjetar.
  A Gertruda, koja je već nekoliko dana bila pothranjena, osjetila je jaku glad u sebi i pohlepno nasrnula na veliku tortu i čašu mlijeka. Nakon što je jela i pila, više ne bi odbila. Ali bilo je potrebno pratiti dječaka.
  Trava u dvorištu mi je neprijatno bockala noge, ali je i dalje bilo podnošljivo. Ali kada je Gertruda ustala na stenovitim grebenima, a oštro kamenje, koje ujutro još nije stiglo da se zagreje, probolo je princezu bose noge, devojka je vrisnula i povukla se u travu. Malo je posjekla i stopala, koja su počela da zarastaju, ali se po njima i dalje moglo hodati, čak i sa poteškoćama.
  Eric je lagano i sa osmehom hodao preko šljunka i šljunka. Generalno, dečaci, ako ih ništa ne boli, obično se smeju. Bilo je tako vruće, vojvodin sin je nosio samo šorc, platnenu torbu, u koju je sutra zgrabio za sebe i svoju djevojku, i još nešto. Eric je vozio ovce i koze, kretao se u trci i nije stajao mirno. Dječak je pronalazio radost u kretanju, skačući s vremena na vrijeme. Ali Gertruda je svaki korak dobila brašno.
  Kako ne bi nagazile na kamenčić, princeze su se postrance šuljale po travi do kapije. Onda je morala da trči po oštrom makadamskom putu.
  Eric je, uvidjevši poteškoće djevojčice, uhvatio ispod ruke i ponio u trku. S obzirom da je Gertruda bila viša od dječaka i da još nije stigla smršati, do nivoa kostura, tada je Eric pokazao svoju neveliku snagu. Njegov otac, također, nije bio previsok, ali se odlikovao snagom, bez herojskog rasta.
  Djevojka je stajala na travi i plašila se da napravi dodatni korak. A Eric je otjerao impresivno stado ovaca i koza na planinski pašnjak. Dječak se brzo kretao, pa je čak radio i salto, nagovarajući životinje. Eric je bio kao rođeni pastir, pokretan i fleksibilan. Životinje su ga poslušale i brzo se kretale
  Duboko udahnuvši, Gertruda ih je slijedila. Izvan dvorišta, trava je bila viša i po njoj je bilo teže hodati. Stabljike, koje su se savijale pod djevojčinom težinom, bile su jako ubodene ispod pete i drugih osjetljivih tabana princeze. Gertruda je stenjala i izdržala, bezuspješno pokušavajući sustići krdo koje je odlazilo u planine. Ali njene nervne snage su bile iscrpljene i devojka je stala i... Ponovo je počela da urla, suze su joj potekle niz obraze, koji su bili mršavi, ali još nisu potpuno izgubili svoju prijatnu zaobljenost. Osim toga, blijeda koža postala je neugodno sirova od blagog južnog sunca.
  Neuobičajeno za Snežanu ispod svetla na Korzici, posebno u maju.
  Gertruda je uplašeno vrisnula:
  - Eric!
  Dečak je odmah odgovorio na njen vapaj:
  - Ostani gdje jesi, odmah dolazim!
  I kao gorski jelen, jurnuo je sin vojvode punom brzinom. Bio bi odličan trkač.
  Eric je pogledao Gertrudine izgrebane noge, njene pocrvenjele ruke i lice, naredio:
  - Lezi mi na leđa!
  Princeza je oprezno upitala:
  "Neće li ti biti teško, mladi vojvodo?"
  Dječak je negativno odmahnuo glavom.
  - Da, kakve gluposti. Umjesto toga, trening!
  Gertruda mu je sjedila na vratu. Pretvrda, iako relativno široka ramena, nije baš udobno za sedenje. Ali to je bolje nego izdržati torturu "španskih čizama", čak i ako je na visokoj, bujnoj korzikanskoj travi. A Eric je zaista snažan dječak, lako hoda i savršeno je uravnotežen. I iščupao je list sa palme i pokrio Gertrudu od nemilosrdnog sunca.
  Vojvodin sin je, na pitanje Gertrude zašto je tako jak, odgovorio:
  "Nasljedno... Osim toga, dok se pripremam za ulazak u kraljevsku vojsku, nosim teške kamenčiće za obuku.
  Princeza je sa zabrinutošću primetila:
  - Ovce i koze se neće razbježati dok hodate?
  Eric je uvjeravao svoju novopečenu djevojku:
  - Ne! Imam lulu, pod njenim očaravajućim zvucima spajaju se.
  A dječak je zapravo izvadio šarmantan instrument iz svoje torbice i pokazao ga Gertrudi.
  Princeza ga je nježno dodirnula i primijetila:
  - Imaš prelepu flautu. Jeste li ga sami isjekli?
  Eric je negativno odmahnuo glavom.
  - Ne! Ovo je još od mog partnera lijevo. Ona, ova cijev je napravljena od vrlo izdržljivog drveta i može trajati decenijama.
  Gertrude je iznenađeno uzviknula:
  - Vau! Da li se desava ovako...
  Dečak je primetio:
  - Hajdemo sada na travnjak pa ću te staviti na šolje. Tamo možete i odspavati. Sve mogu sama.
  Drhtavim glasom princeza upita sina vojvode:
  "Mora da me prezireš što sam takva seka. Ne mogu ni da hodam bos po zemlji.
  Eric joj je uzvratio namigujući i primijetio:
  - I ja sam bio tamo. Prvog dana sam slomio noge do krvi. Ali moja djevojka me je razumjela i sažalila me. Uskoro ćete se naviknuti. Ne poznajem cipele sedam godina, a kao što vidite, osjećam se odlično!
  - Sedam godina! - Gertruda je zadrhtala, zamišljajući koliko dugo može trajati njeno izgnanstvo. I sve ovo vrijeme ona će biti bosa i hodati u jadnoj haljini. A njeni mekani mekani tabani pretvorit će se u konjska kopita. A neće ni biti zabavno.
  Eric je, uhvativši nijansu njenih riječi, primijetio:
  "Kada odrasteš, možeš biti poslat u radnu kuću ili na plantažu u južnoj koloniji. Zato bolje uživaj u ovom svijetu.
  Kao odgovor, princeza je briznula u plač. I dječak je shvatio da je izgovorio još jednu promašaj. Ali vojvodov sin nije poučen etici u egzilu. Erik je, kako bi malo smirio svog kolegu, i sakupio ovce i koze, svirao na lulu. Muzika je bila divna i blistala je u vazduhu poput potoka moljaca. Gertruda je prestala da plače. Nasmejala se i čak počela da peva. I link joj se činio zabavnijim.
  Devojka je sela na šolje, sakrila se od sunca i zadremala. Dječak je nastavio skakati i trčati, a onda je odjurio do potoka. Probudivši se, princeza je pažljivo hodala po mekoj travi. Više nije bilo tako bolno, a djevojčica je mogla napraviti nekoliko krugova. Za ručak joj je dječak donio mlijeko i sušenu ribu sa kolačem i par voća. Ne, nisu umirali od gladi. Eric je ponudio da odleti do morske obale i zamijenio sletanje leđima.
  U moru i zapravo prskanje je užitak. Knežev sin je plivao potpuno gol, a Gertruda se, odlučivši da se nema čega stidjeti, riješila krpa. Već je formirala odraslu figuru, počela su da se izdvajaju mala grudi i bokovi. Eric je pokušavao taktično da ne bulji, ali se s vremena na vreme osvrnuo. U njemu se probudio mali čovjek. Ali ipak su prskali kao djeca i uživali u vodi. Kada je sunce zašlo, Gertruda je, sa velikim žaljenjem, obukla svoje pocepane, ne previše čiste krpe i, popevši se na Erikova leđa, otišla kući.
  Dan u cjelini nije bio dosadan, iako je nježna koža na pojedinim mjestima izgorjela, a u vodi je to potpuno neprimjetno. Ali iz nekog razloga su izbjegnute ozbiljne opekotine.
  Vojvodin sin joj je objasnio:
  - Na ovom mjestu mora voda je ljekovita. Ona ne grli tvoju kožu.
  Gertruda se nije ni htjela vratiti. Šta ako domaćica viče na nju, ili čak naredi da je bičete.
  Ali Nemesis je bio nečim zauzet, a nije čak ni obraćao pažnju na stado. Konjušar je žurno prebrojao sve koze i ovce, a mlade čobane zatvorio u štalu. Nakon svežeg vazduha osetio se smrad, ali Erik je pored glave princeze stavio venac od svežeg prolećnog cveća i devojčica je zaspala sa osmehom na usnama.
  Sljedeći dan je bio sličan prethodnom. Iako sam morao rano da ustanem, a da idem kasno, niko se nije trudio da odspava tokom dana. Hrana je prilično loša, ali Eric je pecao i tražio orašaste plodove i voće u šumi. Mogli ste se kupati u moru svaki dan i igrati na svježem zraku. Njena šalica Gertruda, umjesto u pakao, ušla je u neki privid patrijarhalnog, jednostavnog raja. Bez napornog rada. Blaga i topla primorska klima, minimum dosadnih insekata, te jednostavna i ukusna hrana, te sati kupanja u moru.
  Postepeno, princeza je naučila da hoda bosa. Prvo na travi, zatim na pijesku i kamenju. Njene nježne noge su brzo počele da grublje, a dječak ih je namazao ribljim uljem kako novonastali žuljevi ne bi pucali i svrbeli. Gertruda je, kao i prije, hodala ili u krpama ili gotovo gola na svježem zraku, potpuno prestajući da se stidi Erica. Međutim, više su bili kao brat i sestra. Puno su se brčkali, igrali, pričali smiješne strašne priče jedni drugima.
  Eric je imao bogatu maštu i uvijek je zanimljivo razgovarati s njim. A činjenica da su bili deca sedamnaestog veka samo im je koristila. Čak i kao plemenita osoba, odnosno kraljevska kost, Gertruda nije poznavala ni kompjutere, ni televiziju, ni internet, ni avione, ni mnoge druge plodove napretka. I zato nemojte patiti zbog njihovog odsustva.
  Šta joj još nedostaje? Želiš da jašeš ponija? Dakle, za ovu namjenu odgovara koza. Gertruda se postepeno navikavala na životinje i lako je mogla osedlati kozu. I nikad nije bila kukavica. Nije li nesklon plakanju, već je to prije emocionalni izliv. More je toplo i pitomo pri ruci i možete se prskati cijelo vrijeme. Naporan rad nije zabavniji. Hrane ima dovoljno, iste ribe da se pojedeš, a Erik zna skuhati odličnu ušicu koju prste poližeš, može se dobiti bilo šta med. U svakom slučaju, ne može se reći da je Gertruda patila od izgnanstva.
  Dapače, naprotiv, već je voljela trčati bosa po vrelom oštrom kamenju, i opipati masera sa žuljevitim tabanom, i s vremena na vrijeme kliknuti bičem na životinje.
  Naravno, ponekad je nedostajala komunikacija. Ima puno ljudi u palati, i svakojakih dadilja, ali ovdje je Eric skoro sve vrijeme s tobom. Ali do sada to nije postalo nepodnošljivo. Pastir nije imao vremena da se dosađuje, Gertruda još nije imala vremena da smrtno nedostaju njeni roditelji, a razne ribe da postanu dosadne. Ponekad sam, naravno, želeo da jedem tortu, pecivo ili čokoladu. Ali ni u palati ga nije jela tako često, jer su roditelji bili zabrinuti za njeno zdravlje. A Eric se ponekad penjao u ostavu i krao neke slatkiše. Dakle, ne može se reći da je Gertruda sjedila isključivo na pastirskim porcijama.
  Tako je ljeto veselo prošlo i jesen je došla. Dani su kraći, noći duže i hladnije. Ali more je još toplo i dani su zabavni.
  Gertruda je za sada živjela bezbrižnim životom. Iako bi zima mogla biti prohladna, a kupanje u moru više ne bi bilo tako ugodno. Ali ništa, neće umrijeti, a biće i drugih zabava.
  Ali Stella je, udavši se za princa, započela burnu aktivnost. Čak i iznenađujuće za djevojku istih godina kao Gertrude. Stela je spletala intrige i uspela da stekne snažan uticaj na svog svekra, Luja četrnaestog. Ona je na sve moguće načine gurnula kralja sunca u novi rat. Osvojiti Španiju i sve nju, kao i portugalske kolonije, bio je njen san. A tamo i Engleska da pokori. Štaviše, kralj Džejms je slab i potrebna mu je francuska podrška. I željela bi da Stela sjedne za španski tron.
  Zbog obilja slučajeva, Stella je već počela da zaboravlja na Gertrudu. Sve dok me ambasadorka koja je stigla iz Norveške nije podsjetila na nju. Kanova ćerka se nadala da njena bivša ljubavnica mnogo pati u izgnanstvu, ili je možda već bacila ruke na sebe. Da je znao stvarnost, sigurno bi poludeo od ljutnje. Šta je zaista dobro i zabavno za princezu.
  Ali nije bila dorasla tome. Ali sada je Stella oklijevala. Sada ima toliko novca da je lako unajmiti profesionalnog ubicu koji će ubiti djevojku i time ukloniti opasnog svjedoka. Ali Steli nije bilo dovoljno da ubije svog bivšeg partnera i ljubavnicu. Htela je upravo to - da ponizi i ponizi ponosnu princezu.
  Tako da ne ode u hrišćanski raj, kao mlada mučenica, već dugo pati u pravom paklu siromaštva. A koja je najpogrdnija profesija, ako ne pastirica? Ne, ona neće ubiti Gertrudu, ali život princeze treba otežati. I u tu svrhu, kanova ćerka će poslati posebnog plaćenika koji bi princezin boravak trebao učiniti još paklenijim, a da pritom s vremena na vrijeme obavještava Stelu.
  Samo treba da odvojite malo vremena i nađete osobu sa maštom, koja posjeduje golublju poštu, koja će, bez ubijanja, osakatiti, ali će prvo odvesti Gertrudu u grob, i preskočiti je kroz pakao do kraja.
  Na Korzici je početak decembra. Osjetno je postalo hladnije, a i ujutru je na oblucima bio mraz. Gertruda je istrčala bosa i zadrhtala. Kako se naglo promijenilo vrijeme. I juče je tokom dana bilo više od dvadeset stepeni i to je prihvatljivo. A sada je sa sjevera uletjela hladnoća i postalo je mraz. Princeza se umotala u pahuljasti šal, ali su joj bose noge jako ojačale. Stalno je skakala gore-dole i pokušavala da pronađe oštriji kamen. Kada je temperatura polako padala, prirodno snažna djevojka se navikla na to i više nije osjećala ozbiljne tegobe. Bose noge se također prilagođavaju pogoršanoj klimi. Ali kada je naglo skočila, to se pretvorilo u mučenje.
  Čak su i otvrdnule Erikove noge pocrvenele, poput guščjih. Dječak upita mladoženju:
  - Može li biti barem par cipela za djevojku? Ona ume da oprosti!
  Konjušar upita dječaka sa skepsom:
  - I ti? Možeš li sam izdržati?
  Eric je samouvjereno rekao:
  - Znate, nikad nisam kašljao, iako sam sve protekle zime hodao bos. Ali ona je još uvijek djevojčica, a ne okorjela, kao lokalne seljanke iz ranjenog djetinjstva.
  Konjušar klimnu u znak slaganja.
  - Pitaću domaćicu.
  I jedan težak, krupan čovjek uđe u kuću. I minut kasnije izletio je kao uboden, cičeći:
  - Dama je to zabranila! Snijeg još nije pao i morate oboje biti bosi! U suprotnom ćete biti bičevani u štali!
  Eric je duboko udahnuo i rekao:
  - U redu! Neka bude tako, idemo!
  Nakon što je brzo istjerao stoku, dječak je pozvao princezu da ponovo sjedne na njegova leđa. I on je sam počeo energično masirati bosa djevojčina stopala, otvrdnuta i otvrdnuta od hladnoće. Gertruda je drhtala od hladnoće, ali se brzo zagrijala, pogotovo jer je sunce izašlo i vjetar je utihnuo. I vojvodov sin, trgajući lišće sa palmi, počeo je da pravi visoke čizme za princezu.
  Gertruda je uznemireno pjevala:
  - Pa zašto leto ne traje cele godine, zašto nam mraz gadno peče pete!
  Eric je filozofski primijetio:
  - Da noge ne budu premekane, tu je kamen, i da se ne bi zimi kupali. I prilično je nježna.
  Ipak, nakon što je izašao na travnjak, dječak je zapalio vatru i zagrijao mlijeko i med, prisiljavajući princezu da pije:
  - Ne možeš oprostiti. Ovde nema doktora. A žandarmi imaju šta da leče.
  Gertrudina je hladnoća prošla i, pokrivena vunenim šalom i lišćem, djevojka je zadremala na suncu.
  Onda sam se probudio kada je već pao mrak. Postalo je hladnije, ali i dalje podnošljivo. Tako je ona, u domaćim čizmama i u lišću, krenula za Erikom, koji je, kao da se ništa nije dogodilo, trčao polugol. Osim ako nije bacio majicu preko mišićavog torza. Ne, niko ne vodi dečaka.
  Zime na Korzici, posebno na južnom kraju, su zaista blage. Narednih dana je bilo mnogo toplije. A Gertruda je ponovo trčala, posebno nakon izlaska sunca, bosa preko kamenčića i barem jednom kihnula. Snijeg je padao samo u božićnoj noći. Stoka tog dana nije istjerana, a prvi put nakon dugo vremena dječak i djevojčica su završili u kući gospodara. Nemesis je odlučila organizirati odmor za sebe i zato su joj pripremili svašta. A Erik i Gertruda su je poslužili za stolom. Nemesis je bio veseo. Pored nje je sjedio gost kojeg je princeza isprva zamijenila za mladića. Muška odjeća, kratka plava frizura i muževna brada. Tada je Gertruda po figuri i maniru dame shvatila da je to žena i prelijepa žena, stara oko dvadeset pet godina, pa čak i mlađa.
  Ali uprkos njenoj lepoti, njene čelične oči su pretvrde, a ruke snažne, sa punim zglobovima šaka. Kao ulični borac.
  Nasmiješila se Gertrudi, širokim osmijehom s bijelim, sjajnim i velikim zubima. Ali oči su mu i dalje bile hladne i tvrde. A kod nje je djevojka osjećala neko dobro skriveno neprijateljstvo.
  Žena je, međutim, rekla prijateljskim i ljubaznim glasom:
  - Neka ova djeca sjednu za sto i ručaju sa nama. Da li stvarno želiš tortu, Stella?
  Da, Gertruda je u posljednje vrijeme sve češće sanjala o kolačima i keksima sa kremom, koje je jela u svojoj palači. To joj zaista nije bilo dovoljno. I u strahu da se ova lepa tetka sa ubičinim šakama ne predomisli, princeza je odmah skočila na stolicu koja joj je ponuđena. Eric je sjeo pomalo suzdržano. Takođe je zaista želeo da proba tortu.
  Žena je pogledala Gertrudu. Pažljivo je uzela viljušku i nož. I pogledala je damu, ne usuđujući se da se poseče.
  Gospođa je tiho rekla:
  - Odsjeci bebu koliko hoćeš, a i dječaka pusti da jede.
  Gertruda je počela rezati, radila je to pažljivo, u skladu s bontonom. Žena ratnica pomno je posmatrala njene pokrete. Dečak, koji je već skoro osam godina čobanizma uspeo da zaboravi lepo ponašanje, postupio je grublje, ali je i po ugledu na partnera uzeo nož i viljušku u ruke. I uprljao se u mirisnu kremu.
  A Gertruda je jela vrlo pažljivo, trudeći se da se ne uprlja. Nakon duže pauze, djevojka je konačno osjetila nezaboravan okus kreme od keksa i čokolade na svom jeziku. Kako je sjajno pojesti tortu čiji ukus nije imala vremena da zaboravi.
  Gospođa je nježno upitala djevojku na norveškom:
  - Vi mora da ste plemenita senjora?
  Gertrude je automatski odgovorila, lažući:
  - Ne!
  Žena se mesožderski nasmešila i primetila:
  - Ali tvoja lepota i maniri te odaju. Dakle, Gertruda!
  Princeza je zadrhtala i izdala samu sebe:
  - Kako ti znaš moje ime?
  Gospođa se nasmiješila i nastavila na norveškom:
  - Ne boj se... Kada se crnokosi varalica ponudio da te prati i uništi ti život, odmah mi se učinilo da je stvar nečista. Zašto se princeza i žena prestolonaslednika tako suptilno osvete služavki. Osim toga, čuo sam za tvoju porodicu. Ti si Skandinavka i praktički sva plavuša. A on je crna brineta, nimalo nalik svom ocu. Ipak, uspela je da šarmira Luja četrnaestog i ovaj starac je do ušiju zaljubljen u nju. Pa sam pomislio - prihvatiću drugu ponudu i izgoreti sam sa sobom.
  Gertruda je teško uzdahnula i primijetila:
  "Zakleo sam se majčinim srcem da nikome neću reći!"
  Gospođa je klimnula glavom i tiho rekla:
  - Ovo objašnjava vaše ćutanje, ali... Prije ili kasnije, Stelina obmana će biti otkrivena i... Ona ne može skinuti glavu.
  Princeza se nasmešila, ali se onda namrštila dok je rekla:
  - Niko neće vjerovati da je bosonogi prosjak kraljevska kćer.
  Gospođa je odlučno odbacila sumnje.
  - Možemo da napišemo pismo vašem ocu i on će lično posetiti dvor Luja XIV. Tada se svi problemi rješavaju odjednom. Sve što treba da uradite je da napišete nekoliko reči na pergamentu i Stella će biti gotova!
  Gertrude se oživila i pogledala Erica. Očigledno nije znao norveški jezik i nije obraćao pažnju na razgovor. Iako se princeza nije osjećala loše u egzilu, više nije željela da trpi Stelinu vladavinu. I djevojka je odlučila:
  - Napisaću pismo svom ocu!
  Gospođa se široko nasmešila i rekla devojci:
  - Idemo u drugu sobu. Olovka i mastilo su spremni.
  Gertruda je krenula za ženom ratnicom. Princezine bose noge kretale su se gotovo nečujno, a gospine čizme su škripale. Smiješno, ali kraljevska osoba izgleda kao prosjak u dronjcima, na pozadini žene u muškoj odjeći.
  Sjedeći, Gertrude je umočila olovku u mastionicu. Nije znala šta konkretno da napiše. Štaviše, zakletva je i dalje bila na snazi, a ona je nije htjela prekršiti. Međutim, možete to učiniti.
  Gospođa, shvativši razlog oklevanja, potaknula je:
  - Napiši jednostavno: Tata, mnogo te volim i želim da te vidim. Dođi uskoro u Pariz, Gertrude, koja te voli.
  Princeza se prekrstila i nekoliko puta umočila olovku u mastionicu i zabilježila nekoliko riječi. Onda sam stavio svoju sliku...
  Gospođa je podigla ono što je napisala, stavila u kovertu i zapečatila. Zatim je poljubila princezu za rastanak, šapnuvši:
  - Pismo će biti dostavljeno na adresu. I Stella, mi ćemo zadati smrtni udarac.
  I škripajući u crnim, sjajnim čizmama, žena kobra je napustila sobu, kulu, na udaljenoj farmi.
  Gertrude je šapnula za gospođom:
  - Bog nas blagoslovio!
  
  
  SNJEŽNA KRALJICA I BOSI GERD
  Djevojčica je bila ista Gerda iz Snježne kraljice, a u proljeće, čim se snijeg otopio, otišla je van grada da traži brata po imenu Kai. Ponijela je sa sobom malu vrećicu hrane i obula crvene cipele, najdragocjenije što je imala. Sunce je sijalo i bilo je divno proljetno vrijeme. Gerda je koračala žustro i zviždala pjesmu:
  Hodam dugim putem
  Trazim svog izgubljenog brata...
  I vjerujem da ću pronaći Kaija
  Iako dječak nije zakrpa.
  
  Put je veoma težak
  U njemu su strmine i ravnice...
  Ali znaj da će se san ostvariti -
  Zauvijek sa mojim bratom smo jedno!
  
  Ako moram biti bos,
  Na kamenu i na snježnim padinama...
  A ja ću ga odvući na silu,
  Moj brat je najbolji!
  
  Težak je put, verujte mi
  Ponekad vukovi zavijaju tako grabežljivo...
  Svaka životinja može povrijediti
  A kamen pod nogama je oštar!
  
  Ali Kai, vjerujem, naći ću,
  Poljubi njegovu zgodnu...
  Proći ću kroz hladnoću i mećavu,
  Snijeg mi peče bosu nogu!
  
  Da, put je težak, vjerujete
  A Gerda umire od gladi...
  Izbjegnite gubitke na putu
  Devojčino srce uznemireno kuca!
  
  Ali preći ću pijesak i snijeg,
  I ja ću ti pomoći, vjeruj Kaya...
  Voljeti dječaka nije grijeh
  Hodaću po snijegu bos!
  
  Ali doći će kraj puta
  Videti mog brata u novom svetlu...
  otvoriću slavan račun pobeda,
  Planeta će postati toplija!
  Gerda je hodala stazom, a noge u potpuno novim cipelama bile su protrljane. Devojka je rekla u sebi:
  - Dug je put do mog brata, a ja ću ove nove crvene cipele zgaziti u krpama. Slikat ću ih bolje! Već toplo!
  Gerda je izula cipele i čarape i sakrila njihov ranac. Bosonog je, naime, bilo lakše hodati i ugodnije. Prašina na cesti bockala je noge. Gerdina porodica nije bogata i u toploj sezoni djevojčica se često igrala bosa. Ali nakon zime, a ona je snježna u Danskoj, razmazili su joj se đonovi u filcanim čizmama. A ići samo prvih nekoliko minuta, kamenit put je bio ugodan. Tada su goli, tabani devojke počeli da cvile i bole.
  Gerda je napustila kameni evropski put i krenula uz svježu proljetnu travu. Tako da je bilo mnogo manje bodljikavo. Iako hodanje nije tako zgodno.
  Djevojka je prišla sebi i opet nešto pjevušila. Zatim je pojela kruh iz svoje torbice.
  Konačno, selo se pojavilo ispred. Gerda je, u svojoj jednostavnoj haljini i bosa, mogla proći kao prosjakinja, ali je izgledala previše čisto. Plava je i lijepa, lice joj je čak malo tamnije od snježnobijele kose.
  Došlo je, ulazeći u selo, da napusti meku travu, i opet su joj pesak i šljunak puteva boli noge. Ali seoska djeca su se već iz sve snage šepurila svojim golim, prašnjavim štiklama, a Gerda je stisnula zube i nije htjela proći za mačku.
  Djevojčica je pitala djecu o Kaiju.
  Jedan od dečaka je odgovorio:
  A ja sam Kai!
  Gerda se nasmijala i odmahnula glavom.
  - Ti nisi Kai!
  Dječak je bljesnuo golim, prašnjavim štiklama i nestao.
  Gerda, shvativši da bi potraga za njenim bratom mogla biti odložena, upitala je da li radi.
  Jedan vlasnik je rekao da je bilo dosadno nositi deset kanti za obrok.
  Gerda je uzela jaram, podigla dvije kante i ponijela. Prilično je teško za djevojku nositi velike kante. Njegovi bosi tabani bukvalno su bili u plamenu.
  Ali ona je, škrgućući zubima, hodala i birala broj. U gradu Gerda nije bila navikla na težak posao, iako je imala i neke poslove u kući.
  Djevojka je donijela posljednje kante bukvalno teturajući. I zamalo ih ispustio. Ali teško dišući, odnijela ga je do trijema.
  Vlasnik joj je dao koru hleba i rekao:
  - Ako hoćeš, mogu te uzeti za sluškinju!
  Gerda je odmahnula glavom, teško dišući.
  - Ne!
  I trepereći sa crnim štiklama na prašini, istrčala je iz sela. S mukom je stigla do najbližeg plasta sijena i potpuno iscrpljena pala u njega. Onda ju je san obuzeo.
  I imao noćne more...
  Jadna Gerda, zveckajući teškim okovima koji joj trljaju noge, odluta u pariski zatvor. Stavili su ih i u Chatelet, u hladnu, smrdljivu ćeliju, gdje obje djevojčice uhvaćene u krađi i starije žene sjede zajedno, ali su skoro sve mlade.
  Hrane vas odvratnom votkom i bajatim hlebom. Dakle, možete provesti više od jedne godine u neljudskim uslovima.
  Ali Gerda je pozvana na ispitivanje. Mažu svoje pete uljem, a na bose noge nose užareni mangal. Djevojčica vrišti od bola i gubi svijest. I ona je prisiljena da preuzme krivicu za ubistvo plemića.
  Mučenje traje nekoliko dana, dijete je bičeno, obješeno na stalak, ali Gerda pokazuje nevjerovatnu hrabrost. Ništa se ne prepoznaje. I onda na to stavljam španske čizme.
  Daske stišću dječje noge, a dželat zabija klinove. Nakon prvih udaraca, djevojčica gubi svijest. Ali oni je poliju hladnom vodom, primoravajući je da dođe sebi. Onda su ponovo tukli daske. Bol je jednostavno užasan. Gerda hrišće i izlazi s divljim krikom.
  Pijani dželat se ceri.
  Ispitivač ponavlja pitanje:
  - Vi ste ubili Vicomte de Jouzac?
  Gerda odgovara sa stenjanjem:
  - Ne!
  Istražitelj viče:
  - Dželatu, još jedan klin za nju! Deblji!
  I opet slijedi udarac od kojeg cijelo tijelo djevojčice zadrhti. Gerdine suze teku iz očiju, Andersenova junakinja je veoma povređena, ali ne priznaje.
  Isljednik viče:
  - Da, priznaj nas! Ovo su samo riječi!
  Gerda odjednom smogla snage da jasno odgovori:
  -Reči su kao vetar, vrti mlin koji mudrima daje brašno, a budalama brašno!
  Isljednik viče:
  - Još dva klina!
  I opet čekić leti...kosti, dječije noge krckaju, od bolnog šoka dijete opet gubi svijest. Gerda se oživljava uz kantu ledeno hladne vode iz podruma. I nastavljaju sofisticirano i istovremeno nespretno mučenje. Ovdje u škripcu u isto vrijeme stežu prste djevojčinih ruku. Stisnite škripac. Gerda se ponovo onesvijesti. Ovaj put na duže vreme. Ni kofa vode je ne može oživjeti.
  Djevojka leži u stolici za mučenje, blijeda i krvava.
  Gerda se probudila. Pa, ona ima noćnu moru. Međutim, nakon napornog rada i dugog puta, njene bose noge jako zuje i bole. Goli, prašnjavi tabani devojke su napukli i boli ih zgaziti. Na silu se Gerda prisilila da ustane i krenula pješice. Boli su oborene noge, ali je devojčica jače stisnula zube i krenula u divljinu. Iako je svaki korak eksplodirao od divljeg bola.
  Međutim, postepeno se tijelo zagrijalo, a bol je otupio. Iako su noge, a posebno telad, bile jako umorne od umora, a goli, oboreni đon bolovao je od sitnih kamenčića na putu.
  Djevojka je prošla kroz svoju snagu i čak dodala korak... Sunce je prošlo za podne. Pojavilo se novo selo. Gerda je šepajući ušla u njega. Vene su joj trnule od napetosti.
  Djevojka je pružila ruku i u suzama upitala:
  - Daj mi malo hleba, molim te.
  Jedna od žena joj je dala komad palačinke, drugarica bajatu koru, treći krompir.
  Gerda je malo ojačala svoju snagu. I neko vrijeme sjedio na klupi. Jedan dječak joj je prišao i upitao:
  - Gde ideš devojko?
  Gerda je iskreno odgovorila:
  - Tražim svog brata po imenu Kai!
  Dečak je slegnuo ramenima i odgovorio:
  - Dva Kaia i imamo u selu. Ime je uobičajeno. A svijet je velik. I vaša stopala su prekrivena krvlju.
  Gerda je teško uzdahnula i odgovorila:
  - Znam to. Ali ja ne mogu izdati svog prijatelja!
  Dečak je primetio:
  - Imaš nešto u torbi!
  Gerda je klimnula.
  - Da, ima crvene cipele!
  - upitao je dječak sa smiješkom
  - Skupo?
  Djevojka je klimnula glavom.
  - Da! Baka je štedjela šest mjeseci!
  Dječak je iznenađeno upitao:
  Zašto ne odeš kod njih?
  Gerda je iskreno odgovorila:
  - Zato ne idem jer su skupi! Put može biti dug i oni se raspadaju.
  Dječak je predložio:
  - Prodaj ih i usput ćeš kupiti hranu!
  Gerda je odmahnula glavom.
  - Ne! Kai ih nikad nije vidio! Želim da se pojavim u njima!
  Dječak je klimnuo u znak slaganja.
  - Razumijem! Uzmi bakreni peni! Uskoro ćete stići do grada, biće vam dovoljno za veknu hleba. Samo ne pokušavaj da kradeš. Iako si dijete, strpaće te u zatvor i bičevat će te!
  Gerda je odmahnula glavom.
  - Nikad ništa neću ukrasti!
  Tada je djevojka ustala sa klupe i zgazila. Noge su je boljele, stopala su je pekla, ali dužnost je zahtijevala da nastavi.
  Pred mrak nije stigla do grada i ponovo je prenoćila u plastu sijena.
  Ovog puta njen san je bio mirniji.
  Dželatova ćerka je sakrila Gerdu u korpu i iznela je iz ćelije. Požurila je da napusti Chatelet dok zarobljenici nisu nestali. A djevojka je pobjegla sa prtljagom.
  Krvnikova ćerka je krenula sa Gerdom na put ka jugu Francuske, nadajući se da će se tamo izgubiti. Hodala je u kožnim cipelama, Gerda je bosa gazila pored nje. Ali tada su se sa kamenitog puta devojci raspale cipele i jedva je mogla da stade na svoja okrvavljena stopala. Gerdi je bilo malo lakše, budući da je u početku imala grube tabane, očigledno je, uprkos snažnom podmlađivanju, telo devojčice zadržalo uspomene na prošle testove.
  Krvnikova ćerka se smatrala iz bogate porodice i obično je nosila cipele, kao što je uobičajeno među nesiromašnim pariskim porodicama. A njen djevojački đon nije navikao na kamenje, šljunak, kamenite francuske puteve. Ali djevojka, koja je slomila noge u krvi, pokazala je hrabrost i nije se žalila. Gerda je, zastajući, poljubila noge u okrvavljena stopala i bol je nestao, krvnikova ćerka je zaspala.
  Postepeno su joj noge zarasle i prekrivene tvrdom korom. Krvnikova ćerka se sama obukla i živela od milostinje, a Gerda je takođe ostala samo sa krpama. Za zimu su se djevojka i djevojka preselile u Italiju. Mrazeva nema, manje-više podnošljivo. Ali njihov život je postao život skitnica. Odnosno, veoma teška i gladna. I nije bilo svetla u ovom životu. Krvnikova ćerka je bila lepa, ali nimalo lepa i potpuno mršava, postala je trska.
  I Gerda je, nadahnuta putem, počela da peva;
  Gerda Kaya je tražila bosonogu,
  Lutao sam kroz oštre snježne nanose...
  Na kraju krajeva, njena duša je zlatna,
  Kao blistav bijeli snijeg!
  
  Nisam mogao naći mladoženju
  I stigla je do nacista u potpunosti...
  Oh, jadna djevojko Gerda,
  Kakva sramota izdržati!
  
  Plakanje pripremio stalak,
  Širite vatru pod nogama...
  Prže devojku kao ribu,
  Ali znaj duhom da je ona kao orao!
  
  I izdržao velike patnje
  Mučenje i mučenje bezbroj...
  Prekriven nesretnim priznanjem,
  Da rasplače djevojku!
  
  Bose noge ližu plamenom,
  Bič djevojku nasilno tukli!
  Ovdje ispod kupole u strogom Parizu,
  Vode Gerdu u ogrtaču do vatre!
  
  Mučenje je teško djevojka izdržati,
  I smeje se krvnicima u lice...
  Ne, ona neće tražiti smrt -
  Test na njenim ramenima!
  
  Može izdržati torturu
  Strpljivi ste jer je idealno...
  Naša Gerda je rođena u Rusiji,
  Pravoslavlje napamet!
  Iako joj krpeljima lome kosti,
  Oštar vrh bode bijela prsa...
  I bosih nogu na uglju,
  Stavili su Gerdu, pa bol - ne diši!
  
  Djevojka se ponosno spušta do vatre,
  Iako je lice prekriveno krvlju, modrice...
  Smijao se naglas od radosti
  Iako su ruke i noge u lancima!
  
  I činilo se da nema spasa
  Dželatova šapa pali vatru...
  Zamolio Boga za oproštaj
  Iako su joj se vatreni jezici ispružili!
  
  Telo liže bijesni plamen,
  A Gerda stenje od bola, vrišti...
  Ali barjak i dalje vijori u duši,
  I u srcu reduta-monolit!
  
  Biće spomenik devojci svetlosti,
  I Rusija će pamtiti svoju ćerku...
  Gerda hrabra će se pjevati
  Doći će dan i noć će nestati!
  Gerda, uvijek gladna, bosa i u dronjcima, gazila je po Italiji. I dalje se nadala da će pronaći svog brata Kaija. Iz nekog razloga, tražila ga je na jugu Evrope, a ne na Sjevernom polu.
  A sada se već približavala Napulju. Nedaleko od grada stajala je velika i veoma lepa palata.
  Djevojka je sjela na kamen. I počela je da plače u dubokoj tuzi.
  Prišao joj je dječak. U bogatoj odjeći i lakiranim cipelama. Očigledno je bio istih godina kao i Gerda. I tiho upitao:
  - Zašto plačeš prosjače?
  Devojka je iskreno odgovorila:
  - Već dugi niz godina tražim svog brata po imenu Kai, a pola svijeta sam prošetao bos!
  Dječak je skeptično primijetio:
  - Mnogo godina? Tražite li ga od djetinjstva?
  Gerda je odmahnula glavom i odgovorila:
  - Pa ne! Mnogo sam stariji nego što izgledam!
  Dječak se nasmiješio i odgovorio:
  - Volim da slušam priče! Ispričaj mi svoju priču!
  Gerda je počela da izlaže, iskreno i bez ulepšavanja.
  Dječak ju je slušao, slušao... Onda je odgovorio:
  - Ne znam da li je to istina ili ne, ali možda je naš princ Kaj!
  Gerda je zviždala.
  - Da?
  Dječak je klimnuo u znak slaganja.
  - Ja sam sluga u prinčevoj palati i znam da je moj gospodar iz prostog naroda! Naša princeza je sama izabrala mladića koji mora biti genije i nečim je impresionirati!
  Djevojka je klimnula u znak slaganja.
  - Da, Kai bi mogao! Veoma je pametan i veliki original! Ponekad je komponovao takve pesme da su deca hrlila iz celog Kopenhagena i slušala, aplaudirajući!
  Dječak je klimnuo glavom.
  - Vjerujem ti! Princ je zaista bio dečko poput mene! Čak je došao bos i obuo čizme, samo na ulazu u palatu. I jednostavno je ispalo neverovatno. S obzirom da je bila čitava gomila ljudi koji su želeli da se venčaju, onda je ostavio utisak!
  Gerda je upitala:
  Ima li plavu kosu i plave oci?
  Dječak koji je i sam bio crnokos je klimnuo glavom.
  - Da! A i kralju se svidjelo, što nije Talijan, ali savršeno govori naš jezik!
  Gerda je potvrdila:
  - Naša baka je bila profesorica stranih jezika. A Kai od koga smo poznavali od malih nogu! To je definitivno on!
  Sluga je primetio:
  - Konačno ste sretni!
  Djevojka je lupila bosom nogom.
  - Vodi me do princa!
  Dječak je slegnuo ramenima.
  - Stražari neće pustiti djevojku u krpe i bosonogu djevojku... Jednostavno će te baciti u tamnicu!
  Gerda je zadrhtala i zacvilila:
  - Šta da radim?
  Dječak je predložio:
  - Proučio sam sve kutke i rupe u palati. Ja ću te voditi u tajnosti. Kad je noć, sve do spavaće sobe. I odmah ćete stupiti u kontakt sa princom!
  Djevojka je klimnula glavom.
  - Slažem se!
  Dečak je primetio:
  - Možda bi trebalo da nabaviš novu haljinu i cipele. Šokirate Kaija u ovom obliku!
  Gerda je odmahnula glavom.
  - Lakše je hodati bos bez buke! Osim toga, neka moj brat vidi šta sam postao!
  Dječak je klimnuo glavom.
  - Sedi na kamen! Doneću ti hranu. Tako si mršav i gladan. A onda idemo!
  Devojka je nervozno pomerala bose noge, drhteći od nestrpljenja. Da li je niz loše sreće gotov i hoće li ponovo vidjeti starijeg brata Kaija?
  Da li je i on hodao bos od Danske do juga Italije? Sirotan. Ima gole tabane, iako je devojčica, kao kopita konja sa evropskih puteva nabijena oštrim kamenjem. I hladnoću i vrućinu, sve je doživjela i izdržala.
  Dečko joj je doneo par krem torti iz kuhinje, pileći but.
  Gerda ga je pohlepno pojela.
  Već je bio mrak... Devojka je pažljivo prala bose noge u potoku. Ali vrijedilo je napraviti nekoliko koraka, jer su hrapavi tabani ponovo postali prašnjavi. Dječak je izgledao tako pametno.
  Vodio ju je kroz tajnu rupu u ogradi i kretao se s njom po zadnim ulicama.
  Sve je bilo kao u bajci... Italija, i palata u koju ju je dečak odveo. I mislila je da je ovaj princ njen brat po imenu Kai. Ali, zaista, stražari neće pustiti bosonogu djevojku u krpama.
  Sluga ju je odveo do prinčeve spavaće sobe. On je sam izuo cipele, u palati, kako ne bi pravio buku, a djeca su bosa hodala hodnicima, spretno zaobilazeći stražare.
  Ponekad su po zidovima bljeskale slike u boji, što su bili smiješni snovi.
  A u zlatnom cvijetu spavao je mladi princ, a s njegove desne strane princeza.
  Princ je bio zgodan, ali pomalo predebeo od luksuznih gozbi u palati, i stariji od Kaija. Ali Gerda je odmah shvatila da to nije on.
  I avgustovski par se probudio.
  U početku su bili uplašeni, a stražari su zaplijenili djecu. Ali onda je princeza zamolila mršavu, plavu devojku u krpama sa žuljevitim, prašnjavim nogama da ispriča svoju priču.
  Gerda je sve dovela u red. Uključujući opise brutalnog mučenja u francuskom zatvoru.
  Princeza je saosećajno rekla:
  Neka ostane sa nama!
  Princ se složio:
  - Ovo je najdivnija priča koju sam ikada čuo!
  I dodao:
  - Veći dio puta kroz Evropu i dalje sam jahao konja. I tek kad je pala, morala je ići pješice. Dobro je i što u našem manastiru dečaci smeju da se obuvaju samo po hladnoći, a moja stopala nisu bila nežna. Ali svejedno sam oborio noge i hrom. Hodala je bosa Evropom s kraja na kraj!
  Princeza je odlučno rekla:
  Ona će biti moja omiljena dama u čekanju! I budi u skladu sa ovim! A dečko koji joj je doneo, deset udaraca motkama i petama, zbog kršenja etike, i dvadeset zlatnika da nam je našao novog prijatelja!
  Mladi sluga se nakloni i odgovori:
  - Tako si fer!
  Djevojka se nakloni i upita:
  - Bolje da mi daš štapove za pete! Za sve sam ja kriv!
  Princ se nasmeši i odgovori:
  - Sami će te udarati motkama! Za ilegalan ulazak u palatu! Mi smo samo vladari!
  Princeza je potvrdila:
  - A i ona deset udaraca štapovima po golim petama!
  Gerda je teško uzdahnula. Ležala je na leđima, a sluge su joj bose noge stavljale u petlje. Ali pokazalo se da nije tako strašno.
  Tukli su je tankom grančicom, samo za predstavu, a Gerdini otvrdnuti tabani nisu boljeli, već su samo golicali.
  Ali dječaka su tukli savitljivim štapom i stvarno je bio povrijeđen. Ali on je čvrsto stisnuo zube i, trzajući se, uspeo je da zadrži krikove. A onda je ustao i teško šepao na obje noge.
  Ponovo je patila Gerda uhvatila srećku. Djevojka je postala sluškinja plemenitog princa. Postala je dama u čekanju, obučena u svilu i somot. Priča prema Andersenu se ponovila, samo malo u drugačijoj verziji. Gerda je već prvog dana protrljala noge u novim čizmama i shvatila da bogatstvo nije samo slatkoća. A u svili je malo vruće u talijansko ljeto. A najizvrsnija jela nisu tako dobra kada imate pun želudac.
  Pritišće i ometa hodanje...
  Osim toga, Gerda je morala naučiti strane jezike, lijepo ponašanje, sve vrste etiketa i nauke. A ovo uopće nije tako zanimljivo kao vođenje života skitnice.
  Čak mi se i glava trese.
  Gerda je pokušavala da se navikne na to, dugo je patila. Evo prošla je godina. I već se činilo da je uvučena u ovaj iscrpljujući, ritam života deveruše.
  I da ona već nerado ide negdje i traži nešto.
  Ali u ogledalu ispred kojeg je izvela ceremoniju, iznenada se pojavio njen brat Kai. Dječak uopće nije porastao, niti se promijenio tokom dugih godina razdvojenosti, samo je postao previše blijed sa nezdravom plavetnilom. U zamku Snježne kraljice, kao da se smrznuo, i dalje je pokušavao da sastavi riječ: "Vječnost" od leda.
  I bez njega, on je zatvorenik.
  Ali činilo se da nije u stanju. A kako je sjediti u ledenom zamku dugi niz godina, čak i ako ne osjećate hladnoću?
  I nema druge djece u blizini?
  Gerda je osjećala da je njen brat po imenu duboko nesretan. Okolo ima samo leda i polarnih medvjeda, prebiraš po ledenim pločama koje svjetlucaju poput dijamanata. Čak i ako se uzme u obzir da se prozvanom bratu smrzlo, ipak je jasno da je duboko nesretan. I samo sa samom Snježnom kraljicom možete razgovarati, ali ona se tako rijetko pojavljuje u ledenom dvorcu.
  
  Gerda je vrisnula i odlučila da pobegne. Otišla je u svoju sobu. Iskreno ostavljene čizme, skupa haljina i tanki donji veš. Odjenula je svoju bivšu, izlomljenu, ali brižljivo čuvanu haljinu. Postalo joj je grčevito, i ogolila je noge iznad koljena. Djevojčica je odrasla i izgleda kao da ima trinaest godina, a zapravo je deset godina starija. Koliko je prošlo otkako je otišla da traži svog zakletog brata? Trinaest godina, ako ne i više.
  Devojka je poljubila raspeće i tako bosa krenula u potragu za bratom po imenu. Sada je barem znala da je on daleko na sjeveru. Na putu su je dočekali stražari. Videvši Gerdu bosu i u dronjcima, iznenadili su se:
  - Jeste li vi dama na čekanju? Kakav izgled imaš?
  Gerda je lagala:
  - Naljutio sam svog princa, a on mi je naredio da idem na sva četiri pravca, u istim krpama u kojima sam išla na službu.
  Čuvar je sažaljivo primijetio:
  - Oborićeš sve noge, daću ti barem par cipela. Moja ćerka je izrasla iz njih, i biće baš za vas!
  Djevojci je nedostajalo hodanje boso, što je tako lijepo kada su tabani grubi.
  Gerda je skromno odgovorila:
  - Nisam to zaslužio... Zadrži ili prodaj!
  Bradati je odmahnuo glavom.
  - Pa, ne znam! Putevi Italije su previše oštri i kameniti za bose noge djevojke. Štaviše, već ste se odvikli od oštre površine. Još je maj, i neće uskoro biti hladno, ali za noć ću ti dati puhasto ćebe da se pokriješ... Dok ne nađeš nove dobre vlasnike!
  - Hvala ti! Gerda je odgovorila.
  Nije htjela uvrijediti čuvara.
  Sa sobom je ponijela i kožne, i skoro nenošene cipele - očigledno ih je njena ćerka nosila samo na praznicima, i pune, takođe praktičan novi šal. Zahvalila je čuvaru mekog srca. Cipele su zaista bile udobne, malo prevelike, ali normalne. U njima je bilo ugodno hodati.
  Ali čim je skrenula iza ugla, djevojka je izula cipele i objesila ih preko ramena. Zaista je htela da hoda bosa, da se odmori od cipela za palatu. U početku je bilo ugodno hodati, putna prašina me golicala po golim petama. Ali onda je dugo odsustvo navike počelo da utiče. Djevojčici su tabani postajali sve mekši i mekši, a ubrzo je osjetila oštrinu kamenčića i žarenje. I općenito, svaki tuberkul bosog stopala, u kojem su se žuljevi odvojili, osjeća se bolno.
  
  Ali Gerda, koja je uspjela da visi na stalku u svom već ne tako kratkom životu, nije se osramotila. Na kraju krajeva, hodanje bosonog po kamenitom putu ne boli toliko kao kad su vam pete pečene u mangalu. Čak i ako se godinu dana ona, deveruša, mazila. Ništa ona to ne može podnijeti.
  I Kaya će svakako pronaći.
  Do kraja dana bose noge djevojčice su krvarile, ali nije odustala i zaspala je u plastu sijena. I sutradan opet krenuo kamenitim putem.
  I prošla je kroz silu, čak i ako su joj noge eksplodirale od bola pri svakom koraku.
  Gerda nije nosila hranu sa sobom i morala je jesti milostinju. Lijepa djevojka u dronjcima bila je dobrovoljno poslužena.
  Gerda je prvo htjela prodati kožne cipele ili ih zamijeniti za hranu, ali se onda predomislila. Noge su joj vrlo brzo postale grube, a cipele im nisu bile potrebne, posebno u toploj sezoni. Ali upoznala je dva dječaka koji su bukvalno umirali od gladi.
  Gerda ih nije mogla ostaviti.
  Devojka ih je hranila onim što je skupila u torbu, pa prodala u jednoj trgovačkoj radnji, naravno, uz veliki popust, skoro nove cipele. Kupili smo hranu i ostavili je dečacima, zajedno sa donjem šalom.
  Ne dozvoli da se momci smrznu.
  Naravno, Gerda se ponašala hrišćanski velikodušno. Štaviše, bilo je ljeto, a noću nije bilo potrebe da se pokrivate šalom. Ali kada su prestala velikodušna polja Italije, djevojka koja je hodala na sjever završila je u Alpima. I dalje je toplo tokom dana, ali hladno noću. A sela su mnogo ređa, moraš gladovati.
  I vrlo oštri kamenčići na cestama, zabijaju u svježe žuljeve djevojačkog tabana.
  Jednom u ljeto udario je planinski mraz i komadići su se smrzli. Djevojka se trznula i na kraju poderala haljinu. Bila je gola i bespomoćna. Morao sam, držeći krpe na sebi, ići brzim tempom. Ne možete spavati goli noću - pravi pakao. Gerda nije spavala cijeli dan i noć, ali se ujutro spustila malo niže i zagrijala, spavala. Potom je opet hodala cijelu noć, a sutradan je do večere došla na planinsku farmu.
  Vlasnik je pristao dati Gerdi jednostavnu i staru odjeću, ali ga je zauzvrat natjerao da cepa drva pune dve nedelje i da nosi vodu u kantama sa jarmom.
  I ne samo za sebe, već i za svoje komšije.
  Djevojčica je do iznemoglosti radila, a jela je samo bajati hljeb i kiselo mlijeko. Vlasnik ju je pozvao da ostane, ali je Gerda lagala rekavši da hodočasti. Nevoljno joj je planinska pesnica dala nekakvu rupu kostrijet, ali ti barem nisi gola. A nije ni parče hljeba bacio na cestu.
  Iako se djevojka natrpala žuljevima na rukama.
  Gerda je morala ići praznog stomaka. A u planinama su sela rijetka, a sami Alpi su veliki, na vrhovima planina, čak i ljeti ima snijega. Devojka je od gladi cepala travu, detelinu, grizla jelove šiške. Za deset dana je izmršavila i postala jedna koža i kost. Čak ni vjeverica nije mogla odoljeti, pa je jela sirovu.
  Čak i izgrizao kožu.
  Onda sam ponovo krenuo na farmu. Tri dana je tamo radila, a onda je jela, pa su joj dali malo za put. Ali najviše od svega u brdima je bila noćna hladnoća. Djevojka je danju spavala, noću je gazila bosim žuljevitim nogama po oštrom kamenju. Ponekad su vukovi zavijali, nekoliko puta Gerda je pala u ponor i zamalo pala, ali sudbina ju je zadržala. Iako je priličan strah ići kroz planine i noću. I gladan...
  Ali ona barem zna gde da ide.
  Kada je Hanibal prešao Alpe u Italiju, polovina njegove vojske i svi slonovi su umrli. A ovdje prijelaz čine mala, pa čak i godinama, i odrasla djevojka.
  Vukovi ližu njene bosonoge, graciozne otiske koje su ostavila njena mnogo patnička stopala.
  Kad je Gerda već bila na rubu, stala je na put drugoj farmi i opet hrani. Vlasnik se pokazao ljubazniji i djevojkama je ponudio kaput i cipele, ali je Gerda odbila, rekavši da je već navikla na kamenje i hladnoću, a bose noge idu mnogo lakše nego utovarene u cipele. Vlasnik je dao cijelu vreću hrane za put.
  Imao je savjest.
  Naravno, to je opterećivalo djevojku, ali joj je omogućilo da ode još nekoliko sedmica bez zaustavljanja. Planine su se bližile kraju, planine su bile sve niže i niže. I Gerda je prešla najteži dio puta: vrh Alpa.
  A ovo je već dostignuće.
  Sada je bila u Švajcarskoj, gde je malo mekše, a farme su sve češće. Prelazak je očvrsnuo Gerdu, a ona se nije prehladila u planinama, a nije se čak ni prehladila. Da Bogovi ne vole slabe duhom, već nagrađuju jake.
  Da, i vukovi su samo lizali bose otiske djevojčinih stopala, ali se nisu usudili skočiti.
  Gerda je hodala i hodala, zaustavljala se na farmama, radila, ponekad pjevala. Lutajući život joj je prijatan i poznat. Dani su počeli da prolaze brže i teže. Sudbina je do sada štitila djevojku od zlih ljudi, pljačkaša i silovatelja. Ipak, Gerda više nije tako mala i mogla bi privući silovatelje. Ali do sada je sve išlo.
  Više sile su se pobrinule za nju...
  Ovdje je djevojka prošla i Švicarsku, ušavši u Bavarsku. Ljeto je već prošlo vrh glave, ali je na ravnici i noću još jako toplo. A putevi nisu tako kameniti. Hodanje je bilo zadovoljstvo. Sela su nailazila često, a s hranom nije bilo problema. Gerda, koja je radila na pola radnog vremena, uštedjela je nešto novca za sebe i promijenila svoju haljinu za elegantniju i novu. Ali više je voljela hodati bosa, pogotovo jer je đon postao tvrđi od čizma.
  A stopala se gotovo ne smrzavaju čak ni noću i nakon kiše.
  Ali vrijeme je prolazilo. Djevojka se preselila na sjever. Ljeto je prošlo i jesen je stigla. Padale su hladne kiše, a Gerda se našla na sjeveru Njemačke. Bosim nogama je pljesnula po ledenim lokvama, osjećajući blagu hladnoću. Ali Gerda je već toliko poznata da je odlučila ne nabaviti cipele, ograničivši se samo na jedan vuneni šal. Opet je radije prenoćila, samo danju, a noću gazila.
  Štaviše, tokom dana je toplije spavati i nećete se smrznuti u pokretu.
  Tako je prošla prilično gusto naseljeni sjever Njemačke i otišla na more.
  Olupila je bosom nogom u vodu....
  Kopnom se nema kuda dalje, a more nije realno preplivati. Relativno blizu je bila rodna Danska. Djevojčica je odjednom poželjela da se vrati u svoj rodni Kopenhagen. Možda joj je baka još živa. Štaviše, nije jasno kako dalje.
  Ali Gerda je sjela na kamenčić pored mora i, nakon razmišljanja, odbila pomisao da se vrati. Ako nema drugog izlaza, onda biste trebali pronaći brod koji ide na sjever, doći do leda i zatim krenuti na Sjeverni pol. Jer, najvjerovatnije, tamo se nalazi dvorac snježne kraljice.
  Hladnoća, posebno noću, grize djevojku, ali ne može slomiti njenu volju.
  Pa, ako treba, ona će naći takav brod, ali za sada u luku.
  
  JUNG NA AMAZONSKOM BRODU
  Edmond D'Artagnan je sada koliba na amazonskom gusarskom brodu. Cijela ekipa se sastoji samo od lijepih djevojaka. Sve su u kratkim suknjama i mornarskim odijelima. Ovo su prugaste i kovrdžave. A njihova vođa je kraljica pirata: Charlotte de Condé.
  I ona je bosa, ali joj gležnjeve krase zlatne zmijske narukvice sa smaragdnim očima. A na zapešćima su narukvice optočene dijamantima. Veoma lijepa kraljica, mišićava, snažna.
  Edmond je samo dječak. U kratkim pantalonama i sa golim, preplanulim, mišićavim torzom, vuče konopac. Zamotajte ga jače. Da, ovo je veoma agresivan dečak. Oslonio se bosim nogama na jarbol i izvija.
  Djevojke se viju oko njega. Dvojica vuku jedro, a njihove gole, mišićave, preplanule noge su napete.
  Edmond d'Artagnan je pjevao:
  Piratima nije potrebna nauka
  I jasno je zašto...
  Imamo noge i ruke
  A glava nam je beskorisna!
  Ima hiljadu i pet stotina devojaka na brigantini. Čak su i malo skučeni. Sama brigantina je jako lijepa i oslikana. Jedra su napravljena od dezena u boji i fine svile.
  Edmond je pogladio jedro svojom dječjom nogom i škakljivo se nasmijao. A devojke mirišu na skupe parfeme, kao da rade čuda u nakitu.
  Neki od njih nose i nakit i ukrase. Svi su preplanuli, a većina je plavuša. Ima mnogo crvenokosih... Divne ljepotice.
  Dječak je popravio jedro i podigao se više. Jarbol se zagrijao i ugodno opekao dječakove gole, otvrdnute noge.
  Edmond iznenada ugleda jedra u daljini i zazviždi. Bilo je super. Planirana je avantura.
  A mladi koliba zapovjedi:
  - Vidim galiju ispred!
  Djevojke su se uzburkale i počele su se kretati. Sada su imali plijen.
  Istina, na brigantini je samo dvanaest pušaka. Galion je impresivne veličine.
  Nešto prije toga, djevojke su očistile nos od brigantine od izraslina. I hodao je veoma brzo. Kako bi ubrzala svoje kretanje, Charlotte de Condé je naručila dodatno jedro. I brzina brigantine je značajno porasla.
  Gallion nije promijenio kurs. Vidi se da im se gusarski brod činio malim. Zaista, samo su topovi na brodu galiona imali četrdeset osam, ne računajući krmu i pramac. Da, većeg su kalibra.
  Pomoćnik kapetana i kralja gusara Emmanuel je sa zabrinutošću primijetio:
  "Možda bi nas potopili!"
  Šarlot udari bosom nogom po palubi i odlučno reče:
  - Ne! Ne možete nas tako lako udaviti!
  Edmond je viknuo sa gornje palube:
  - U bitku! Djevojke hrabro u borbu!
  Emmanuelle je ljutito zarežala:
  - Vau, ti mali đavole! Hajdemo dole!
  Spretan kao majmun, dječak je skočio. Njegove gole, ružičaste potpetice su bljesnule.
  Charlotte je namignuvši upitala:
  - Želiš li svađu bebo?
  Edmund je zarežao kao odgovor:
  - Zaista želim!
  Crvenokosa Emmanuelle neočekivano je podržala dječaka:
  - Ovaj galion je pun tereta, eto kako se teško kreće! Bez velikog plena!
  Charlotte se složila:
  - Prokliznimo po krmi, imamo uzak pramac, i ukrcajmo neprijatelja!
  Edmond, skačući, pjeva:
  - Sam đavo nije tvoj brat -
  Sjeckajte neprijatelje pirate!
  Charlotte je naredila, udarajući golom petom o hrast krme:
  - Prati jedra kolibe!
  Brigantina se približila. Gallion se pokušao okrenuti. Ali kretao se jako teško. Brigantina se pomjerila u trenutku pucanja iz pušaka i gotovo da nije oštećena. Istina, jedan hitac je pogodio pramac, a drugi je oborio jedro.
  Ali to gotovo da nije uticalo na brzinu. Djevojke su odmah povukle još papira i ubrzale tempo.
  Charlotte je kroz smijeh primijetila:
  Mi smo ratnici svetlosti!
  I namignula prijateljima...
  Emmanuelle je odgovorila:
  - Tačnije podzemlje!
  Djevojke su unaprijed pripremile udice. Uspjeli su da se izvuku ispred galije u pokušaju da preokrenu na drugu stranu. Puške se pune prilično sporo, ali rafal na brigantinu iz blizine bio bi fatalan. Ali djevojka Gertruda uspjela je pucati iz pištolja, te je slomila krmeno kormilo galija, zbog čega je usporio i zatresao se. Ovde su devojke okrenule papirna jedra pod drugim uglom, kako ne bi dozvolile da se prenaglo sudare. I brigantina je glatko pristala. Kuke su bile čvrsto pričvršćene i zalemljene ljepljivim uljem.
  Gusarski ratnici napali u lavini. Njihove gole okrugle pete su bljesnule. A na brodu galiona, ratnici u bronzanim oklopima borili su se protiv njih.
  Bilo ih je duplo više, ali su u spretnosti očito bili inferiorni od prekrasnih Amazonki.
  Sama Charlotte je predvodila napad, vodila je vjetrenjaču s dvije sablje i oborila glavu neprijateljskom legionaru. Bradata glava se otkotrlja.
  De Conde, kraljica pirata pomaknula je svoju golu petu do protivnikove brade i cvrkutala:
  - Za gusarsku sreću!
  Dječak Edmond se također borio. Mali su, ali okretni. I tako sabljama seče protivnike.
  Ovdje se druga glava otkotrljala, ostavljajući krv na palubi. Španci (da, to je kao Španci - tamnocrveni, bradati, u oklopu i visokim čizmama uprkos vrućini!) očajnički se odupiru.
  Edmund je spretnim bočnim manevrom odsjekao još jednu glavu i cvrkutao:
  - Za Atos!
  I opet je golom petom udario neprijatelja u bradu. I udarac je bio dobar, vilica je poletjela.
  Dječak je zaurlao:
  - Za Porthosa!
  Imao je veoma borbeni duh, kao ključanje vode u čajniku.
  Emmanuelle se posjekla i pomaknula golo koleno na stomak. Tako je krv šiknula iz neprijateljskih usta.
  Djevojka je gukala:
  - Za bratstvo pirata!
  I opet, kako će to uzeti i sjeći mačevima, kao iz preokreta...
  Šarlot je sabljama prošla pored leptira i cvrkutala:
  Pravim novi zaokret
  Ja sam anđeo, pilot Antihrista!
  I kako će golu petu pomaknuti neprijatelju u samom dahu.
  Edmond se sapleo. I veliki španski kaplar, dok leti preko palube i tamo se udavi.
  Dječak je uzeo i zapjevao:
  - Šteta što niko ne zna
  A ni sami ne znamo...
  Koliko nam zlata treba
  Koliko novca želimo!
  I Edmond je pokosio još jednog protivnika. Djevojke gusari su se popele u bitku, i nasjekle sve kao kupus. Imali su strast i kolosalnu želju za pobjedom.
  Emmanuelle je haknula, a njene dvije sablje bljeskale su poput lopatica propelera. I izgledala je izuzetno borbena i agresivna djevojka.
  A gola, okrugla peta pronašla je još jednu bradu španskog oficira. Onaj od razornog udarca, dok leti, lomeći drvo u moru.
  Emmanuelle je pjevala:
  - Pljačkamo karavelle,
  Pljačkamo galije....
  Nismo pozvani na odgovornost -
  Ne zanimaju me svi zakoni!
  A djevojka je pala na leđa i nogama udarila drugog krupnog oficira, a on je u teškom oklopu odletio preko palube. I zaronio u slanu, morsku vodu.
  Emmanuelle je zagugutala:
  - Pa, od šrafa!
  Charlotte ju je podržala:
  - Opet grmljavina
  Vladaće kostima!
  A djevojka će skočiti i udariti neprijatelja golom petom u prsa. Njegova kirasa je pukla od snažnog guranja, a krv mu je šiknula iz usta poput fontane.
  Charlotte de Condé je pjevala:
  - Duvaj, duvaj, još, duvaj,
  još jedan udarac i sad...
  imam dar u bitkama,
  Ubiću te nakazo!
  A djevojka opet seče mačevima. Odsječene glave opet lete.
  Charlotte je zaurlala od oduševljenja:
  - Naša crna zastava je iznad svega!
  Neki Španci, videvši da se tuku sa gusarskim devojkama, beznadežno su pali na kolena i molili za milost.
  Djevojke su ih prvo tjerale da im ljube gole, isklesane noge, a zatim su ih bacile u more.
  Charlotte de Condé je zacvilila:
  - Za veliki uspeh!
  I opet, kako gura golu petu pravo u nos protivnika. I zgnječiti ga tako da mu se pojavila rupa na potiljku. I odatle je lila fontana krvi.
  Ali sve je gotovo.
  Pirati su pobijedili, a posljednji španski vojnici su pali na koljena, moleći za milost.
  Charlotte de Condé je sa osmehom rekla:
  - Hajde da ih preteramo, i ribe moraju da jedu! A onda ćemo pretražiti skladišta i kabine.
  Djevojke su rado ispoštovale naredbu. Muškarcima su dozvoljavali samo da ljube svoje gole tabane pre smrti, što je devojkama veoma prijatno. I bacio ih u more.
  Edmond, filozofski je primijetio:
  - Kome pite i krofne,
  A ko modrice i kvrge!
  Nakon toga, djevojke su se kretale kroz kabine u potrazi za plijenom.
  U kapetanovoj kabini zatekli su plemenitu gospođu od oko trideset pet godina i djevojku od petnaest godina. Bile su u skupim haljinama i cipelama sa ukrasima.
  Šarlot je sa osmehom primetila:
  - Možeš uzeti otkupninu. Ili više volite petlju?
  Senora odgovori sa uzdahom:
  - Smiluj se svojoj ćerki!
  Kraljica pirata je klimnula.
  - Mogu je odvesti u svoj tim! Ako pristane da se pridruži, onda molim!
  Djevojka je zacvilila:
  - Postati gusar?
  Charlotte de Condé je klimnula.
  - Kako zelis! Ransom ima previše frke. Prodaćemo te bolje na plantažu šećerne trske!
  Djevojka je ciknula u odgovor:
  - Pristajem da postanem filibuster!
  Emmanuel je primijetio:
  - Previše je nežna, a nama će to biti samo teret. Možda je bolje pretjerati!
  Edmond je sa osmehom primetio:
  - Nije dobro ubijati žene!
  Emanuel je logično primijetio:
  - Nije dobro ubijati i muškarce! Oni su još uvek živa bića! I imaju djecu!
  Musketar klimnu glavom.
  - Da, to je istina! Djeca plaču za tatom. I nisam mislio koliko je odvratno ubijati!
  Emmanuelle je uz kikot primijetila:
  - Ali moraš!
  Mušketir je gugutao:
  - Volim te živote! I nadam se da je obostrano!
  Charlotte de Condé je klimnula.
  - Vodimo vas u naš tim! Šta raditi sa starijim?
  Mlada žena je predložila:
  - Možeš uzeti veliku otkupninu za mene! Ovo je tačno!
  Kraljica gusara je rekla:
  - Mnogo buke oko ove otkupnine. Predlažem sledeće... Prodaćemo je na aukciji robova. Možda završi na plantažama, i to kao kućna sluškinja, što će joj biti mnogo lakše!
  Senora je promrmljala:
  - Imaj milosti...
  Charlotte je odlučno rekla:
  - Uzmi im sve vredno!
  Pirati su djevojci i ženi skinuli sav nakit, potrgali cipele, a potom i svu skupu odjeću. Najmlađi je dobio kratku suknju i mornarsko odijelo. I starija bijela kapuljača, odlazi bosa i gologlava.
  Najmlađi su se pridružili Amazonkama. Odmah je bila primorana da trenira i ogradi se sa ljepoticama. Ali to nije bilo dovoljno... Počeli su je štipati ako se nije kretala dovoljno brzo.
  A onda su se Amazonke uselile u skladište i kroz razne kutke. I odmah su vrisnuli od oduševljenja: naišli su na burad puna zlata i još mnogo toga. Posebno perca i kafa.
  Ratnici su odjednom zapjevali pljeskajući rukama:
  - Mi smo ratnici super klase,
  Uništićemo sve...
  Udari u tamburu -
  Živjeti bijesno!
  Ratnici i, zapravo, kolosalna kategorija ljepote. A njihove bose noge samo bljeskaju. I mišićavi su i preplanuli.
  Blago na galionu je kolosalno. Ali evo alarma. Pojavio se i kruzer za pratnju. Moćan bojni brod sa stotinu topova. Očigledno je bio određen da čuva galiju punu zlata.
  Ogroman kruzer se prikradao djevojkama.
  Charlotte se nacerila i naredila:
  - Podignite sva jedra - idite na ukrcaj!
  Emanuel se složio:
  - Nemamo drugog izbora!
  Edmond je uzviknuo iz sveg glasa:
  - Napravljen od čelične ekipe devojaka,
  Ide u gomili na ukrcaj!
  Djevojke su, ostavivši nekoliko ljepotica na galiji zarobljene i pune plijena, zauzele položaje na brigantini.
  Sada je spas bio samo u brzini. Krstarica sa sto topova nije šala. Može ih udaviti kao mačiće. Brigantina sa dvanaest pušaka protiv njega je kao vlat trave.
  Postojao je rizik da će biti potopljena prije nego što otplovi do moćne krstarice, čije su puške bile sposobne da ispucaju metke teške pet funti, i to prilično daleko.
  A pored stotinu topova sa strane, ovaj prvoklasni bojni krstaš ima i krmene i pramčane topove.
  Tada je dječakom Edmondom proletjela misao:
  - Dajmo znak da se predamo!
  Emmanuelle je prezrivo frknula.
  - Poniziti pre ovoga?
  Jung je logično primetio:
  - Imamo rupu u nosu, a ovaj brod je upravljiviji od teško natovarenog galiona. Bićemo trivijalno potopljeni. I tako dižemo bijelu zastavu, a oni će doći da ispuste nagradni tim. I mi ćemo ih uzeti na brod.
  Charlotte de Condé se složila, udarajući bosom nogom:
  - Dobro! Također vjerujem da nije vrijedno rizika još jednom i da je bolje podići bijelu zastavu!
  Emmanuelle je prezrivo frknula.
  - Pokazati kukavičluk?
  Charlotte de Conde je logično prigovorila:
  - Tačnije, primeni trik!
  Crvenokosa Emanuela se nacerila i klimnula vatrenom glavom:
  - Primijeniti trik? Šta se slažem!
  I tako je Edmond povukao bijelo platno. Brigantina je mala, krstarica je dvanaest puta veća, pa i više. I ima posadu od hiljadu ljudi. Protiv sto i po Amazonki. Samo jedna bosa djevojka vrijedi deset nespretnih Španaca u borbi. Dakle, ljepotice imaju šansu.
  Šarlot je palo na pamet šta ako ispustimo galion i iskoristimo brzinu i manevarsku sposobnost brigantine da pobegnemo od diva? Oni svakako imaju šansu. Štaviše, na bojnoj krstari prve klase ima previše neprijatelja. I ne možete bez gubitaka.
  Ali za to su devojke, da se hrabro bore i pobeđuju.
  Charlotte de Conde je svojim mačem napravila osmicu i zacvilila:
  - Bićemo spremni da pobedimo, i ako moramo da umremo!
  Krstarica ambasador iz daljine jezgra. To je srušilo jedro s brigantine. Emmanuelle je zviždala. Znali su pucati na kruzeru, a sada bi djevojke mogle postati jako loše. Izgubili su priliku da priđu brodu kako bi ga napali.
  Ali računica o pohlepi Španaca je uspjela. A njihova krstarica, vidjevši podignutu bijelu zastavu, krenu prema brigantini. U stvari, pirati su možda ranije zarobili blago, a zašto ne bi profitirali od njih? Bilo bi lijepo.
  Krstarica je krenula prema brigantini. Edmond je kroz smeh pevao:
  - Kralju da uzme novac,
  Drago mi je da se obučem u krpe!
  Emmanuelle je primijetila, ljutito lupkajući bosom, preplanulom nogom:
  - A čemu ovo? Trivijalne gluposti!
  Dečak je primetio:
  - Pesma nam pomaže da gradimo i živimo!
  Crvenokosa je klimnula u znak slaganja i zapjevala:
  - Zabavno je šetati otvorenim prostorima uz pjesmu,
  Kroz prostranstva, kroz prostranstva!
  I naravno, bolje je tući pajserom,
  Bolja poluga, bolja poluga!
  Edmond, pokazujući zube, podiže:
  - Jedan napadač, dva napadača
  On se ljulja...
  Jedan napadac, dva napadaca -
  On laže!
  Šarlot, dodala je ta gusarska kraljica, udarajući bosim nogama:
  - Jedna tabla, dve table,
  Kovčeg je u izradi...
  Emmanuelle ga je podigla, skočivši:
  - Jedna lopatica, dve lopatice,
  Rupa se kopa!
  I sve gusarske djevojke su uglas pjevale:
  - Zabavno je šetati otvorenim prostorima uz pjesmu,
  Kroz prostore, kroz prostore...
  I naravno, bolje je pobijediti neprijatelje pajserom,
  Bolja poluga, bolja poluga!
  I sada se krstarica približila brigantini. Od njega su počele da se bacaju kuke. Da se čvršće veže.
  I ratnici u bakarnim i bronzanim oklopima počeli su da se spuštaju na palubu brigantine. Nagazio je teške čizme od kovanog gvožđa. I premda su Španci i plijen bili toplo odjeveni temeljito, oni nose neprijatan smrad.
  Charlotte je zapovjedila, namigujući prijateljima:
  - Napad!
  A djevojke su napale neprijatelja sa svom žestinom gladnih pantera. Sasjekli su neprijatelja divljom pomamom.
  Emmanuelle je svojim mačevima vodila vjetrenjaču, posjekla par španskih glava i zacvilila:
  - Za pirate na mjesecu!
  Edmonde, ovaj dječak, sečeći neprijatelje, zacvilio je:
  - Za D'Artagnana!
  I dječak je divljim bijesom isjekao malog leoparda - španjolske legionare.
  Charlotte je pomaknula golu petu na bradu španskog generala i zagugutala:
  - Za našu pobedu!
  Udarac je Špancu slomio vilicu.
  Charlotte de Condé je vrisnula:
  - Za našu moćnu pesnicu!
  I on će primiti i pokrenuti neprijatelja šakama u bradi. I opet će kost uzeti i slomiti se.
  Emmanuelle je cvrkutala, otkrivajući svoje biserne zube:
  - Ljudi umiru za metal!
  I golom petom gurnula je neprijatelja u sljedeću vilicu. I razbio ga svom snagom.
  Edmond je primetio, nakon što je održao leptirski prijem i presekao protivnike, namigujući devojkama:
  - Još je bolje kada pobeđuju!
  Djevojke su napredovale prema neprijatelju, krećući se s divljim pritiskom i mahnitošću. U njima je bilo toliko bijesa i agresivnosti da su njihova preplanula tijela bukvalno blistala od znoja. I izgledale su mišićave devojke sa tanjirima od štampe poput čokolade kao namazane puterom.
  Edmond je zacvilio, saseći još jednog protivnika:
  - Kakao i kafa! Zamijenit će vas sport i profesionalci!
  Devojka sa mišićima tigrice posekla je još jednog neprijatelja i zagugutala:
  - Krali smo ludi!
  I golom petom pomjeraće neprijatelja u oku. Uzeo ga je i lobanja je napukla. I mozak je izleteo.
  Emmanuelle je također zavrtjela svoje mačeve i tri su glave pale odjednom. Ratnik je cvrkutao:
  - Za velike pobede!
  A njena gola, okrugla peta devojke je kao udarac u slepoočnicu generala. Taj će se srušiti i još tri borca će pljusnuti sa strane u vodu.
  Šarlot se takođe bori sa velikom gorčinom. I seče neprijatelje kao čekić.
  Kraljica pirata priređuje prijem za obožavatelje. Odsijeca protivnike i pjeva, otkrivajući velike zube:
  - Ljudi su se divili kraljici,
  Svi momci u dvorištu su se zaljubili!
  I Charlotte opet kao da seče protivnike. I iseći nekoliko protivnika u jednom potezu.
  Emmanuelle ga je uzela i otpjevala:
  - Ja sam razrednica - super!
  I ponovo je zamahnula mačevima, prepolovivši protivnike. A njeni mačevi su vrhunski piloti brijača.
  Djevojke napadaju i seku. Mnogo su brži od Španaca. Mnoge ljepotice su skinule prsluke i bore se golih grudi. I tako to važi za devojke. I pokazuju se - izvanredni lopovi.
  Šarlota je zarezala tehnikom Kolovrata i zaurlala, bosom nogom bacivši odsečene glave u more:
  - Imam devojku iz super klase!
  Emmanuelle je, sekući protivnike mačevima koji su oštriji od britve, dodala:
  - Ja sam hiper!
  I takodjer bosom, isklesanom nogom, bacila je glave u vodu. Jedna od glava sa kacigom oborila je neprijateljskog vojnika. Srušio se i utopio. Zato ne vodite devojke da se pokažete.
  Charlotte je kroz smijeh primijetila:
  - Ja sam najviša klasa!
  Edmond je ponovo bijesan.
  I dječak seče kao hak, odsijecajući glave protivnicima. I dosta njih je uzelo i ostalo bez glavica kupusa.
  D'Artagnan mlađi je pevao:
  Ali zašto,
  Nemoguće je živjeti u umu!
  Ali zašto,
  Ne možete vjerovati nikome!
  Ali zašto! Ali zašto!
  Emmanuel siječe protivnike divljim pritiskom i brzo se prebacuje s jedne strane na drugu. Glave oborenih Španaca su se kotrljale, a devojke su ih bosim nogama povraćale. A ratnici su pevali, sa entuzijazmom tigrice da su videli jagnje:
  - Konac je prekinut
  Prijeti nam zla smrt...
  A da bi živeo -
  Heroj mora umreti!
  Emmanuelle je primijetila, podigavši još jednu glavu golim tabanom i oborivši neprijatelja:
  - Ali zašto,
  Da ljubav cveta...
  Moramo nekome proliti krv!
  Ali zašto!
  Ratnica se zakikota, pokazujući svoje biserne zube. Takve ljepotice se tuku ovdje.
  Emmanuelle je primijetila dok je odsijecala protivnike poput brusnog papira:
  - Veličina planete će biti sa nama!
  I opet vodi mlin sa mačevima. Ona je očajna lepotica.
  Charlotte de Conde je zabilježila sječenje neprijatelja i odsijecanje glava golom nogometnom petom:
  - Sve će biti u redu!
  Sve će biti u redu!
  Znam to! I ubijam!
  I opet, golih prstiju na nogama, baca ubilački dar smrti. I to je jako cool.
  Charlotte, ova kraljica pirata ga je uzela i zagugutala:
  - Za moju domovinu,
  Hajde da ubijemo kopilad!
  A djevojka je golih nožnih prstiju bacila oštar bodež koji je nekoliko španskih vojnika odsjekao glave.
  I pored brojčane nadmoći tima krstaša, djevojke su savladale. Tako su okretni, okretni i hrabri. Osećaju ogromnu moć.
  Emmanuelle, seckajući neprijatelja kao kupus, uze ga i zapeva:
  - Ogromna prostranstva prostora,
  Neces se umoriti od ljubavi...
  Umotajmo šume i planine u šaku,
  Otkad je sam Svarog uskrsnuo!
  I opet djevojka, kao da sabljama sječe mlin, i odsiječe mnogo neprijatelja, u borbenoj strasti.
  Edmond je pevao s oduševljenjem, slamajući protivnike;
  -Reč "kukavica" je nepoznata u Gaskonji.
  -Ne znam mač ako grešiš -Mi Gaskonci imamo najbolji ukus na svetu -Ne volimo ništa osim slave.
  
  Drsko lice, posebno za postati - Evo gaskonskog izgleda bez mane. Vjerujte, gospodine, nećete morati dugo čekati. Pariz će ipak prepoznati D'Artagnana!
  
  Bez slave ne mogu da živim u Parizu, Ceo moj život je prošao, vreme je da se pobrinem za sudbinu. - Pa koliko imaš godina, dete moje? - O, mnogo, gospodine, mnogo - oko dvanaest godina! neprijatelj: -Je li ti ruka čvrsta? - ovo je prava odlika čuvenog gaskonskog lepka, a ja sam bio isto toliko hrabar kada je Pariz prepoznao Emanuela u lepoti.
  
  Burgundija, Normandija, Šampanjac ili Provansa, I vatra je u vašim venama, Ali sreća, bogami, nije na vama Sve dok je Gaskonja na svijetu!
  Dok ste u belom svetu...
  Dok je na belom svetlu...
  Dokle god postoji Gaskonja na svijetu!
  Pa su posjekli ove gadove i zatrpali puteve leševima. I cijeli špil je bio prekriven krvlju. Bose noge devojaka bile su tako graciozne i izazivale su uzbuđenje i osećaj radosti kada ih pogledate.
  Edmond je pevao sa oduševljenjem:
  - Bosi, samo bosi,
  Pod julskom grmljavinom i pod šumom surfa....
  Bosi, samo bosi
  Dozvoljeno nam je da se igramo sa vama!
  Emanuelle je agresivno istakla, sekući protivnike i praveći još jedan mlin svojim mačevima:
  - Dečaci moraju da trpe batine i da se navikavaju na surovost od detinjstva!
  I ratnik je ponovo pomerio golu petu neprijatelja na bradu. I srušio se, srušivši još pet španskih vojnika u more.
  Charlotte de Conde je primijetila:
  Đavo je tu, đavo je tamo
  Život je potpuna laž!
  I namignula svojim nesretnim partnerima. I sasjekli su neprijatelja kolosalnom gorčinom. I tada im niko ne može odoljeti.
  Edmond je primijetio dok je sjekao drugog protivnika:
  - Deda Mraz sa metlom,
  Deda Mraz je cool!
  I dječak je ponovo izveo tehniku vjetrenjače sa mačevima, s kojih su padale oborene glave. Inače, to su bili mačevi slični sabljama. I mogu se nazvati i sabljama i mačevima.
  Edmond je takođe zabio golu petu u bradu neprijatelja i slomio mu vilicu, primoravši ga da se sruši.
  Nakon toga je zapjevao s bijesom;
  Šta ljudi kažu
  nije nas briga...
  Ne idi na karate -
  Postalo je nepristojno!
  Dječak je nastavio aktivno sjeći, mašući oba mača odjednom. I uzimajući jednu glavu za drugom.
  Emmanuelle je primijetila, zamahujući mačevima poput vretenca, mašući krilima i cvrkućući:
  - Ruby, ali nemoj se poseći!
  Edmond se spremno složio s ovim, istrijebivši protivnike:
  Ako si pijan, nemoj da te uhvate!
  A dječak će okretati gramofon i golom petom udariti policajca u bradu. On će, kao vreća, uzeti i srušiti se.
  Edmond je rekao s agresijom u glasu:
  - Pivo i kavijar, piće do jutra!
  I dječak se smije, zadovoljan svojom šalom. U stvari, može se reći da je klinac - super! I trči, i skače, i maše pesnicama. A ako pomakne golu petu u nos, onda niko ne može odoljeti. Biće totalnog nokauta.
  Edmond, s druge strane, djeluje s najvećom snagom i bezgraničnom agresivnošću. Ludi dečko - ne govori ništa!
  Emmanuelle, sasjekajući nasilne borce Kastiljskog carstva, gugutala je, pokazujući zube:
  - Ali neću, neću proračunom! I želim to za ljubav, za ljubav!
  Charlotte de Conde, secirajući protivnike i zgnječivši ih u kolač, urlala je, puštajući munje iz nozdrva:
  - Sloboda, sloboda! Daj mi slobodu! Odleteću kao ptica!
  Borilačka devojka - ne govori ništa! Ima divlju i neobuzdanu strast. I borbeni položaj.
  Edmond je sasvim logično primetio, saseći sledeće suparnike, odnosno nesretnog vojnika:
  - Bog neće dati, osim ako mi sami naravno ne pogriješimo!
  Charlotte de Conde ga je uzela i skočila. Prešla je bosom nogom preko glava španskih vojnika. Ubacila ih je u potpuni nokaut i zagugutala, pokazujući zube:
  - Oreol besmrtnosti - sadistički rok,
  Orao obračuna - za sadašnji mandat!
  Ratnik se osjećao vrlo borbeno i prokleto napumpan i naoružan.
  A ako se ponovo pokrene, onda će ga masa protivnika uzeti sa svojih kopita i srušiti se. I Charlotte sasvim dobro pristaje.
  Edmond, udarivši po neprijatelju, baci bodež golim prstima i zaguguta:
  - Raging Eagle -
  Slomiti lava...
  raširenih krila -
  Jezivi Satana!
  I dječak će ga opet uzeti i sjeći mačevima. I srušiće mnogo neprijateljskih glava odjednom.
  Borbeni dječak je sin Charlieja D'Artagnana. Njegova borbenost je neverovatna. A borbena priroda je briljantna....
  Većina španskih vojnika je već ubijena. I naravno, ovo je veliki plus.
  Neki od njih, već videvši da se Amazonke ne mogu zaustaviti, padaju na koljena ili čak potpuno padaju na lice. I ljube tabane bosih nogu djevojaka. I to je apsolutno sjajno. Zapravo, ništa ne može zaustaviti i poraziti takve ratnike.
  Emanuela je, sekući protivnike, zaurlala:
  -I neće prestati
  I ne menjaj noge...
  Naša lica sijaju
  Sjajne čizme!
  I opet djevojka provodi vrlo pristojan mlin sa mačevima. I odrežite glave kao kupus. I ponaša se izuzetno agresivno, tfu, dokle god možete da ponavljate dosadni izraz - krajnje agresivno!
  Možda primijeniti nešto novo - na primjer, beskrajno agresivno!
  I onda će uopšte biti - Ku!
  Charlotte de Condé zagugutala je namigujući:
  - Ne uzimaju nam ni metak ni bajonet!
  A njena gola, okrugla peta je kao čekić u rogatoj kacigi španskog admirala. Letjet će naopačke i nokautirati nekoliko oklopnih boraca zbog čega će pasti u vodu. I nakon njihovog pada podigao se uzavreli uragan.
  Ratnik je kroz smeh primetio:
  - Ne stavljaju ih dva puta u kovčeg, Firer će biti kaput!
  Emmanuel je upitao:
  - A ko je Firer?
  Charlotte de Conde se zahihotala i odgovorila:
  - To je nemački vođa!
  Crvenokosi đavo uz cerekanje ponovo upita:
  - Možda mislite na Barbarossu?
  Kraljica gusara sa osmehom konja reče:
  - Ne, mislim na psa Barbosa!
  Edmond je, posečući oklopljene ratnike, primetio:
  - Mrzim nasilnike! Objesio bih sve pse odjednom!
  Emmanuelle je hirovito uzvratila, pokazujući zube:
  - Psi nisu ništa krivi!
  I opet će, kao gola peta, pomaknuti neprijatelja s brade. Prijem banalan, ali efikasan. A ako i jeste, biće veoma glupo.
  Charlotte je primijetila da joj se popločani trbušnjaci savijaju.
  I uzela ga je i zapjevala, namigujući, a oči su joj treperile kao svjetla na semaforu.
  De Conde je promrmljao:
  - Sve ćemo uzeti i poklati!
  Edmond je pevao iz sveg glasa, pokazujući zube:
  - Ubit cu te! Uskoro ću vas sve posjeći!
  Emmanuelle je, saseći protivnike, zacvilila:
  - Uskoro ću vas sve posjeći!
  Druga djevojka će to uzeti i brbljati:
  - Ubit cu te!
  Šarlot je agresivno istakla, sekući svoje protivnike kao kosom:
  - Sjeći ću, tući ću, ionako nećeš preživjeti!
  Rat je, kako kažu, opasan put, svi koji su njime kročili znaju za njega. Ne možete izaći iz toga, ne možete skočiti - Otelo je slavno zadavio djevojku!
  A onda djevojke, kada se ukrcaju na kruzer, pokažu zabavni red izvedbe.
  Šarlot je sa osmehom primetila:
  Ovako ubijamo!
  Emmanuel je primijetio:
  - Ali čast šahovske krune na mapi -
  Ne možete pobjeći od poraza!
  A djevojka je golim prstima bacila granatu domaće izrade. I rastrgao mnogo neprijatelja.
  A sada je poginulo devet desetina vojnika krstarice. I preživjeli ratnici padaju na lica, a djevojke im bose noge zabijaju u lice. Tjeraju te da ližeš pete i ljubiš se. I pritom postavljaju pitanja: koliko kapi ima u moru, koliko je zvijezda na nebu, koliko dlaka ima ciganka u glavi.
  Ako im odgovor djevojaka ne odgovara, one, bez nepotrebnih ceremonija, probijaju zarobljenike mačevima kao pauci s iglama. I baci ih preko palube.
  Emmanuelle je golim prstima zgrabila generalov nos i snažno ga stisnula. onda je rekla:
  - Ko je sin tvog oca, a ne brat?
  General je promrmljao:
  - Kopile...
  Emmanuelle se zakikota i primijeti:
  - Odgovor je pogrešan! Dakle...
  A djevojka ga je uzela i šutnula u more. Izletio je i pao u more. I skoro odmah se udavio u njegovom oklopu.
  Djevojke su se navijale i kikotale, pokazujući zube. Oči su im bile safirne ili smaragdne. I namignuli su svojim partnerima.
  I postepeno bacao zatvorenike u more. Nisu im trebali. Otkupnina je bila zanemariva, a gnjavaža je puna.
  Edmond je također gurnuo svog zarobljenika preko palube i primijetio:
  - Život je često nepravedan! Hiljadu momaka je poginulo i za šta?
  Emmanuelle je uz smeh odgovorila:
  - Da bi očistili mesto na planeti Zemlji!
  Dječak mušketar je zacvilio:
  - Čisto, čisto, čisto
  Šteta dimnjačara!
  Emanuel se složio sa ovim:
  - Da, i dimnjačar treba da jede!
  Nakon što su dokrajčili posljednje zarobljenike, djevojke su poslale kruzer u potoke vode... Tačnije, Charlotte je logično primijetila:
  - Ne treba nam ovo čudovište, možemo li ga potopiti?
  Edmond je predložio sa smiješkom:
  - Šteta udaviti takvu lepotu, možda je bolje da je prodam?
  Emmanuelle je energično potvrdila:
  - Možda je bolje stvarno prodati?
  Charlotte se zahihotala i primijetila:
  - Možete ga prodati nazad španskoj kruni! Kruzer ima puno oružja! Onaj koji je u obliku jednoroga možete pokupiti sami. A ostalo ćemo prodati za mnogo novca.
  I devojke su energično klimale u znak odobravanja.
  
  STALJINOV KLIK I SLEĆANJE POPADANTOVA
  Staljin je, kao đavolski lukav političar, uzeo i obavijestio Nemce da će Britanci izvesti operaciju Baklja protiv Romela u Egiptu. I Nemcima je dao detalje i tačan datum operacije. Kao rezultat toga, Rommel je rano preduzeo akciju. I pregrupisao trupe u defanzivu. Da, Hitler je uspio prebaciti nekoliko divizija iz Francuske, gdje je još bilo mirno.
  Britanska ofanziva u Egiptu je na kraju odbijena uz ogromne gubitke za Britaniju. A nakon poraza Britanaca, Roosevelt nije pristao na iskrcavanje u Maroko, tvrdeći da bi gubici Amerikanaca bili preveliki, a da je za Sjedinjene Države najvažnije poraziti Japan. Neuspjeh operacije Baklja imao je dalekosežne posljedice. Nije uticao na operaciju "Prsten", kod Staljingrada, ali su saveznici ipak nanjušili da su Nemcima tu informaciju preneli po Staljinovom naređenju. I odlučili su da zakoče rat na Zapadu zbog takve podlosti.
  Staljin je shvatio da je SSSR u najmanju ruku ispred Balkana i stoga je učinio da Britanija izgubi u Egiptu. Ali potcijenio je mogućnost curenja informacija i Čerčilovu osvetoljubivost. Koja je zapravo nakon toga počela da sabotira drugi front. I uspio je u to uvjeriti Amerikance.
  Tok rata na istoku bio je približno isti kao u stvarnoj istoriji. Poraz Nijemaca kod Staljingrada, slom fronta i Mainsteinov kontranapad djelimično su obnovili položaje. I duga pauza na Kurskoj izbočini, kada su obje strane gomilale snagu.
  Samo ovaj put, SAD i Britanija su ograničile bombardovanje teritorije pod kontrolom Trećeg Rajha. A oslobađanje oružja bilo je veće nego u stvarnoj istoriji. I Nemci su uspeli da ispune planove za proizvodnju "Pantera" i "Tigrova", pa čak i preterali modernizovanu verziju T-4. Tako su pristupili bitci sa velikim snagama. Osim toga, Treći Rajh nije prenio dodatne divizije u Afriku, i na Siciliju, i na Balkan i u Francusku.
  I Nemci su mogli da postave više pešadije i tenkova, a posebno aviona.
  U ljeto se u serijskoj proizvodnji pojavio najnoviji ME-309, sa većom brzinom i snažnim naoružanjem: tri avionska topa kalibra 30 mm i četiri mitraljeza. A brzina je 740 kilometara na sat, naspram 600 za sovjetske lovce. Dakle, snage su očigledno nejednake.
  Hitler je nekoliko puta odlagao operaciju Citadela. A u julu sam i to odložio, pa sam htio testirati ME-309 i najnovije čudovište "Maus" u akciji. Ovaj tenk je pokazao zadovoljavajuće rezultate na testovima, a Hitler je bio nestrpljiv da ga testira u borbi. Pogledajte i Lev tenk koji je razvijen zajedno sa Panterom i bio mu je sličan po obliku trupa i kupole, ali mnogo veći sa topom EL 70 kalibra 105 mm.
  Zbog ovih Firerovih planova, Citadela je ponovo odložena. I 1. avgusta 1943. Staljin je, izgubivši strpljenje, naredio Crvenoj armiji da napreduje.
  Glavni udarac zadat je u pravcu Orla. Takođe su napredovali u pravcu Harkova i Belgoroda.
  Ali nacisti su bili spremni za ovo. I odvijale su se žestoke borbe.
  Posada tenka Gerda borila se na Panteru. Bilo je to prvo vatreno krštenje djevojaka. Ali prije toga su imali iskustva u testiranju nove tehnologije i odlikovali su se fenomenalnom preciznošću.
  Hitler je jedva bio ubeđen da devojkama da priliku da se pokažu u pravoj borbi. I radosno su pokušavali opravdati povjerenje.
  Ratnici su se borili u jednom bikiniju i bosi. To im je dalo posebnu draž. I bilo je jednostavno nevjerovatno.
  Gerda je golim prstima udarila iz topa, udarila tridesetčetvorku i viknula:
  - Ja sam velika lepotica!
  Šarlot, crvenokosa šarmerka, takođe je uperila pištolj, golim nogama. To im je bio zaštitni znak - pucati nogama. A Panterov top probija tridesetčetvorku u čelo sa dva kilometra i ispaljuje petnaest hitaca u minuti. Ukratko, odličan tenk za rat sa tenkovima. I nešto gore u proboju iu borbi protiv pješadije.
  Evo otpuštene djevojke u bikiniju. Probio je sovjetski auto u čelo i zaurlao:
  - Ja sam Robin Hood!
  Cristina je sljedeća udarila. Koristila je golu petu, što je, moram reći, vrlo snažan potez. I zagugutala je:
  - Sveti rat će biti naša pobeda!
  A na kraju je golim nožnim prstima udarila i medenoplava Magda.
  I opet je pogodila trideset i četiri, gugućući:
  - Ovo je precizan šut - svima je jasno kao dva puta dva!
  Ratnici su generalno izgledali kao djevojke na super nivou.
  Njihov "panter" stajao je u zasedi pažljivo kamufliran i pogodio sovjetske tenkove koji su napredovali.
  Ferdinandi su također radili. Aktivno su mlatili, a sovjetske puške ih nisu mogle probiti u čelo.
  Avioni su se borili na nebu. ME-309 je tek počeo da ulazi u borbene jedinice. Ali dva njemačka pilota - Albina i Alvina već su savladali ovu mašinu i uspješno se bore na njoj. Štaviše, one su i lepotice - bose i u bikiniju.
  Albina je golim prstima srušila sovjetski auto i zagugutala:
  - Za velika dostignuća i hrabre odluke!
  Alvina je, vodeći preciznu vatru, i obarajući protivnike, pritiskajući golu petu na pedalu, zarežala:
  - Niko nas neće zaustaviti! Ništa nas neće poraziti!
  I obe cure kako urlaju:
  - Zli vukovi će rastrgati neprijatelja!
  Da, čak ni đavo ne može da se nosi sa takvim devojkama. U svakom slučaju, ideja da se devojke puste da se svađaju je veoma dobra.
  Borbe su pokazale da su njemački tenkovi jaki i efikasni u odbrani. I da uz pravu taktiku ni Focke-Wulf nije loš. Njegovo moćno naoružanje omogućilo je obaranje iz jedne trke, a velika brzina prilikom ronjenja da pobjegne u slučaju odlaska u pozadinu.
  Dakle, generalno se opravdala nemačka opklada na aktivnu odbranu. Borbe su trajale više od mjesec dana, a njihov ishod je bio neizvjestan. Nemci su uspeli da odbiju ofanzivu, a Crvena armija je pretrpela znatno veće gubitke, posebno u tenkovima.
  Ali i nacisti su bili stegnuti i nisu se usudili napasti Kursk ...
  Borbe su se zamrznule do zime. Crvena armija je nadoknadila štetu i krenula u ofanzivu tek 24. decembra. Ali nacisti su se do tog trenutka uspjeli pripremiti i povući značajne snage. Orao nikada nije uhvaćen, a nacisti su bili u stanju da se odupru. Belgorod je takođe zadržan. Nacisti su uspjeli odbiti ofanzivu Crvene armije kod Lenjingrada. Zima je u cjelini bila obilježena činjenicom da su nacisti po prvi put uspjeli obuzdati sovjetsku ofanzivu i sve je odbiti.
  Najbolji obavještajni rad Fritza i temeljitija priprema za zimu su ovdje uticali. Da Nijemci gotovo nisu napredovali u četrdeset trećoj godini, i da su uspjeli sačuvati više snaga do hladnog vremena. Plus, izdaja saveznika, koji su kočili rat na Zapadu. I Nemci nisu pretrpeli štetu od bombardovanja, i drugog fronta.
  Osim toga, totalni rat je urodio plodom. Proizvodnja oružja u četrdeset trećoj godini porasla je u Trećem Rajhu za dva i po puta. Do kraja godine Nemci su sustigli SSSR po broju aviona boljeg kvaliteta, približno jednakih tenkova i samohodnih topova, takođe sa kvalitativnom nadmoći.
  Dakle, sada nisu bili inferiorni u odnosu na SSSR u tehnologiji. Osim toga, pojavila se odlična jurišna puška MP-44, kojoj nije bilo premca. I to je počelo mijenjati tok bitaka u korist Trećeg Rajha.
  Istina, u proljeće je SSSR dobio nove tenkove IS-2 i T-34-85, ali su Nijemci u seriju lansirali i naprednije tenkove Tiger-2 i Panther-2. Štoviše, njemački tenkovi su nabavili, za razliku od stvarne priče, snažnije motore. "Tigar" -2 od 1000 konjskih snaga, i "Panther" -2 od 900 i sada Fritz po naoružanju i voznim performansama, te prednjem oklopu i tehničkoj pouzdanosti bili su na vrhuncu.
  Pa, nemački mlazni avioni su postali ozbiljan problem. Do ljeta 1944. u redovima se već borilo više od hiljadu mlaznih lovaca ME-262, koji nisu imali premca u brzini, u nekim vrstama manevrisanja, ubrzanja, pa čak i preživljavanja.
  Istina, dok se ovaj automobil prilično često kvario i sudario. Ali piloti su umirali rjeđe - zahvaljujući novim uređajima za katapultiranje.
  Došlo je i do evolucije Focke-Wulf TA-152 sa šest avionskih topova i brzinom od 760 kilometara na sat i boljom upravljivošću.
  U SSSR-u još uvijek postoje problemi u avijaciji. Zbog nestašice duraluminijuma i prestanka isporuka aluminijuma po lend-lease-u, serije Yak-3 i LA-7 nisu lansirane. A za sada sovjetski piloti lete zastarjelim Jak-9 i LA-5. A mlazni avion i dalje ne miriše.
  A 22. juna 1944. počela je nova njemačka ofanziva na području Kurske izbočine. Godinu dana kasnije, operacija Citadela je ipak počela. I izbila je velika bitka.
  Ovog puta Fritzovi imaju ogromnu prednost u vazduhu. Ali u broju tenkova, približna jednakost sa kvalitativnom superiornošću Njemačke. SSSR ima količinski nešto jaču artiljeriju. Pešadijska približna jednakost. Nemci zaista imaju bolje mitraljeze, ali značajan deo pešadije su stranci. Međutim, kvalitet obuke vojnika u SSSR-u nije na nivou. Nivo mobilnosti kod Nijemaca je veći. Štaviše, saveznici praktički ne isporučuju automobile. Pa bori se ovako...
  Nemci su generalno jači, ali Crvena armija ima veoma razvijenu inžinjeriju i odbranu po dubini.
  Ukratko, našao sam kosu na kamenu. Nemci su se u prve dve nedelje borbi malo zabili u sovjetske položaje, prešli su trideset do trideset pet kilometara i stali.
  Tako su još dvije sedmice pokušavali napredovati, ali bezuspješno. I ništa nisu postigli. Nakon toga, Crvena armija je napredovala.
  Nemci su se povukli na svoje prvobitne položaje, opet su se obe vojske malo borile, ali ništa nisu postigle. Pa su stali.
  Jesen je prošla u pokušaju Crvene armije da napreduje, ali bezuspešno. Kao i zimi. Nemci su bili u defanzivi po hladnom vremenu. I mogli su da odole. Došla je četrdeset i peta godina.
  Nacisti imaju na nebu mlazne bombardere Arado, i TA-400, i četvoromotorni propeler Yu-488, i mlazni lovac XE-162, koji ima najbolju manevarsku sposobnost i brzinu među svim avionima.
  I na kopnu su se pojavili tenkovi serije E. Prije svega, naravno, glavno vozilo nove generacije E-50. Sa težinom "Tigra" -2, ima mnogo gušći raspored, visina je jedan i po puta manja, toranj je mali, podvozje je lakše i savršenije. To je omogućilo da oklop bude znatno deblji i na većim nagibima, sa gasnoturbinskim motorom od 1.500 konjskih snaga i težinom od sedamdeset tona. Ovaj tenk je imao prednji oklop od 250 mm sa kosinama, bočni oklop od 170 mm, takođe sa nagibima, top od 105 ili 88 mm sa dužinom cevi od 100EL, i pristojnu brzinu. Motor i menjač su jedan blok i popreko, a menjač je na motoru.
  Ispostavilo se da je to bio odličan auto. I tako su Nemci krenuli u ofanzivu na južnom krilu u leto 1945.
  I konačno, Turska je, kupivši za kredit veliku količinu američke i njemačke opreme, ušla u rat.
  I južna zastava Crvene armije počela je da se ruši. A SSSR je dobio samo jedan novi tenk IS-3, koji je, međutim, preskup i težak za proizvodnju da bi bio masivan.
  Iako se prednost IS-3 može nazvati snažnom zaštitom čela tenka. Međutim, protiv E-50, koji je preimenovan u "Tigar" -3, a koji je, čini se, priredio vojsci u svoju odbranu, ne vuče.
  Nemačka ofanziva na jugu bila je prilično uspešna, iako je trebalo da se probije veoma moćna i projektovana odbrana. Ali Nemci su već imali veoma jak avion i stoga je njihov proboj bio manje-više uspešan. Dominacija u vazduhu omogućila je potiskivanje određenih tačaka. Osim toga, Fritz je dobio naprednije plinske lansere, koji su vrlo efikasni u probijanju odbrane i sposobni suzbiti neprijatelja. Treba napomenuti da je Fritz imao naprednije mitraljeze, te mnogo transportera i razne opreme, uključujući motocikle.
  Nije lako odoljeti takvoj moći.
  Plus, sjajni borci... Dvije djevojčice Albina i Alvina su na nebu oborile po više od pet stotina letjelica, i dobile svih pet stepeni Viteškog krsta Gvozdenog krsta. Uključujući i najviši: sa zlatnim hrastovim lišćem, mačevima i dijamantima.
  Prezadovoljni su bili ratnici koji su se borili bosi i u bikiniju po svakom vremenu.
  I oborili su sovjetske avione kao vrapce iz praćke. Kao što nisu bili jednaki na nebu.
  Albina je ispalila topove na sovjetski auto, srušila ga, cvrkućući:
  - Ja sam đavo!
  Alvina je odsjekla dva ruska automobila odjednom i zacvilila:
  - Ja sam inkarnacija smrti!
  Tako se na nebu pojavio mrijest iz noćne more. I tokom ljeta usred jeseni, savladavajući tvrdoglavi otpor Crvene armije, Nemci su stigli do Staljingrada.
  I tu se odigrala žestoka bitka koju planeta ranije nije poznavala.
  . Borbe za Staljingrad su u punom jeku. Sovjetske trupe se herojski bore. Ni korak nazad... A ovo su tako tvrdoglavi momci i devojke ovde. Ženski snajperski bataljon pod komandom kapetanice Nataške Kaktusove zauzeo je odbrambeni položaj u ruševinama u ulici Volodarskog. Iza ruševina su se skrivale djevojke sa mitraljezima i puškama, vezane zavežljajima granata.
  I sama Nataša je u pegavoj tunici preko golog tela, u kratkim pantalonama i bosa. Lijepa i oblina djevojka, jakih bokova, tankog struka, kratke frizure ispod polu-boksa. Lice je veoma izražajno, muževne brade, plavih očiju širom raširenih. Svijetlo smeđa kosa posijeda od prašine, visoka prsa, tvrdog pogleda. Kapetan Nataša se bori više od dve godine i uprkos svojoj mladosti videla je mnogo toga. Noge djevojke su prekrivene posjekotinama i modricama. Djevojčica je spretnija da se kreće bosa nego grube i nespretne čizme.
  Goli đon osjeća i najmanju vibraciju tla, upozorava na blizinu rudnika, a sama majka zemlja dodaje izdržljivost. S jedne strane, stopala djevojčice su otvrdnula i nisu se bojale vrućeg metala, niti oštrog ruševina ruševina, ali s druge strane, nisu izgubile osjetljivost i gipkost, upozoravajući kroz urlik na kretanje tenkovi.
  Slatka Nataška drži granatu sa zavezanim paketom eksplozije. Potrebno je dopuzati do strašnog njemačkog tenka "Tigar" -3, zalijevajući ulice mitraljezima.
  Mirabela puzi pored nje. Takođe bosi, pa su sve djevojke iz bataljona ispale iz čizama, imitirajući svog komandanta. Njeni prašnjavi tabani se izoštravaju dok puzi na sve četiri. Mirabelina žuta kosa je neuredna i duga... Malo se čupava. Sama djevojka je vitka, mršava, malog rasta. Može se čak zamijeniti i za djevojku, sa uskim ramenima i naizgled velikom glavom.
  Ali Mirabela je već dosta toga doživjela. Uspjela je posjetiti i fašističko zatočeništvo, preživjevši okrutna mučenja, i rudnike, odakle je nekim neshvatljivim čudom uspjela pobjeći. Ali gledajući njeno djetinjasto, nježno lice, nikad se ne može reći da su je tukli gumenim palicama po petama, kroz tijelo joj je prošla struja.
  Mirabela puca... Vojnik Trećeg Rajha, u ovom slučaju Arap, pada mrtav, a njuška mu diže pijesak i ruševine.
  Nataška stavlja gomilu granata ispod gomile smeća. Sada će devedeset tona težak Lev-2 dopuzati ovamo i razneti ga. Plave oči djevojke svjetlucaju poput safira na njenom licu, tamnom od opekotina i prašine.
  Iskustvo pokazuje da će dobro zaštićeni tenk sada promijeniti položaj. "Lav" ima bočni oklop od 150 mm, pa čak i pod uglom. Trideset četvorka ne može da se probije, samo teški sušari imaju šansu. Ali gusjenice su cilj. Glavna stvar je lišiti mobilnost automobila ...
  Svetlana ispaljuje rafal iz mitraljeza... Pada vojnik, niko ne zna koje nacionalnosti. Nemci, pošto su osvojili, makar moralno najvećim delom, veći deo istočne hemisfere, njeguju arijevsku krv i bacaju kolonijalne trupe u bitku: Arape, Afrikance, Indijance, razne Azijate i Evropljane. Porastao je i broj Poljaka - koji su od kolevke navikli da mrze boljševičku Rusiju. Ovdje se bore ukrajinski nacionalisti, i donski kozaci, i čečeni, i cijeli kavkaski kaganat. Hitler je podigao čitavu internacionalu.
  Mnogo neprijatelja...
  Svetlana spretno izbegava mitraljesku vatru. Metak se skoro raspucao, pocrnio od prašine, okrugla, djevojačka peta. Lepi kapetan je čak osetio golicanje koliko je blizu proleteo poklon velikog kalibra. Djevojka se prekrstila šapnuvši:
  Čak nas ni metak neće zaustaviti!
  Mirabela uzvraća... Druga devojka Anđelika - veoma crvenokosa, iznadprosečne visine, mišićava, uprkos oskudnim obrokima. Takođe veoma lepa devojka, raskošnih bokova, zategnutog struka, ne ženstvenih širokih ramena i visokih grudi.
  Anñelika se bori samo u šortsu, tunika je pocepana u komadiće i raspala se u prašinu, a nove uniforme se ne isporučuju preko Volge. Ne daj Bože da se prenesu još municije i kap hrane za iscrpljene sovjetske trupe.
  Tako da je Anđelika gotovo gola, noge su joj izgrebane, posebno koljena. Komad gelera udario je u taban desne noge, boli, teško se hoda.
  Crvenokosa, prašnjava, gotovo gola Anđelika izvija svoje lepo, ali istovremeno tvrdo lice. Djevojka, pucajući, kaže:
  - Gospod, Moskva i Staljin su iznad nas!
  I ona odsiječe napadače naciste, jedva da ima vremena da se otkotrlja.
  Ruševine i uske ulice otežavaju okretanje strašnim njemačkim tenkovima. Evo skoro dve stotine tona "Miševa" i nikako ne mogu da prođu...
  Kako je Svetlana očekivala, "Lev" -2 se malo vozio, i zakopao se u gomilu smeća. Došlo je do eksplozije. Gusjenica je pukla, odletjelo je nekoliko oštećenih valjaka.
  Ranjeni tenk je stao, a iz cijevi je izletjela granata...
  Negdje je tutnjalo u daljini, ostavljajući ruševine. Plavokosa Svetlana je kao zmija siktala:
  - To je moja računica! Otvoren račun...
  Djevojka-kapetan je opet prisiljena da otpuzi. Nemci i njihovi sateliti ne mogu da iskoriste svoju tehničku superiornost u ruševinama. Krivom tvrdoglavog Hitlera, horde Trećeg Rajha su zaglibili u pozicionim bitkama u prilično velikom i dobro utvrđenom gradu.
  Mirabela baca granatu. Terajući ih da rade salto nad oborenim Nemcima ili Arapima, prevrćući se. Jedan od nacističkih militanata otkine mu ruku i okači na nju engleski sat sa kompasom.
  Mirabela sa osmehom kaže:
  - Ono što vam kompas pokazuje - put u pakao!
  A lijepa djevojka otrese komadić prilijepljene keramike sa svoje prašnjave pete.
  Anđelika također briše prašinu, sa svojim čvrstim, punim grudima. Bradavice su skoro crne od prljavštine i svrbe. I probaj da se opereš. Opet morate kopati dok njemački puškomitraljezi škrabaju. I puzati na plastunski način.
  Bataljon djevojaka drži svoje položaje, iako ima granatiranja. I kidaju teške granate, i bombe padaju s neba... Ali ništa neće slomiti hrabrost sovjetskih heroina.
  Ovdje Svetlana vidi kako "Panter" -3 puzi. Pa, ovaj tenk više nije tako strašan.
  Možete ga udariti u stranu. Djevojka je kihnula, ispljunula prašinu koja joj se popela u elegantna usta. Uzela je u ruku granatu, opterećenu eksplozivnim paketom. Morate se prišunjati neprimećeno. Ali ima toliko dima okolo.
  Anñelika je počela da se prikrada, oslanjajući se na odvod golim prstima i laktovima. Bila je kao mačka koja vreba miša. Djevojčica se sjećala rata iz tog užasnog ljeta četrdeset prve godine, kada je Wehrmacht izdajnički napao prostranstva SSSR-a. Nije li se ni djevojka, skoro djevojka, uplašila? U početku da, ali onda se navikneš. A stalne rafale granata već doživljavate kao običnu buku.
  A sada je eksplodirao vrlo blizu. Djevojka se lupila po stomaku. Fragmenti jure odozgo kao jato divljih pčela. Anñelika šapuće ispucalih usana:
  - U ime pravde, Gospode!
  Djevojčica ubrzava puzanje i baca granatu sa priloženim paketom eksploziva. Sadašnjost leti u luku. Čuje se eksplozija, tanji bočni oklop Pantera se daje. Njemački tenk počinje da gori, borbeni komplet detonira.
  Svetlana sa osmehom šapuće:
  Hvala ti Gospode Isuse! Ja verujem samo u tebe! Molim se samo tebi!
  Panther-3 širi. Otkinuto, dugačko deblo zatrpano je u ruševinama. Prednji oklop, odvojen od bočnog oklopa, podsjeća na žlicu.
  Svetlana, čije oči, na licu smeđem od prašine i opekotina od sunca, blistaju kukuricima, kaže:
  - Što više hrastova ima neprijatelj, to je jača naša odbrana!
  Anđelika je veoma seksi, u crnim gaćicama, golog, prašnjavog, snažnog tela. Devojka je veoma pametna. Može da baca krhotine stakla golim prstima.
  Sada je bacila oštar predmet svojom gracioznom, prašinom prekrivenom nogom. I zaglavio, pravo u grlo fašistu. Lepa Anđelika je probrbljala:
  - A ja sam seks simbol, i simbol smrti!
  Djevojka, nakon čega je ponovo puzala, pucajući. Vodio vatru i Svetlanu.
  Kapetan ljepote, Natasha, nakon što je posjekao fašistu, cvrkutala je:
  - Život je lanac, a male stvari u njemu su karike...
  Mirabela je opalila, otvorila Fritzovu glavu i dodala:
  - Nemoguće je ne pridati važnost linku!
  Svetlana, opet precizno šutirajući, zakuknu:
  - Ali ne možeš da se vrtiš oko sitnica...
  Mirabela je precizno opalila i dodala:
  U suprotnom, lanac će vas obaviti!
  Još jedna devojčica Olimpijada, takođe veoma lepa, zajedno sa pionirkom Oležkom Kolcovom, pripremila je minu na žici. Njih dvojica su je gurnuli... Podmukli bauk se uvukao u gusenicu "Tigra"-3. I kako će ovaj njemački auto duge cijevi eksplodirati.
  Plavokosi dječak Oležka je uzviknuo:
  - Naša Rusija, imaš kantu!
  I jedva je stigao da skoči nazad, bljeskajući, sa crnim, oborenim štiklama, sa krova koji je padao.
  Olimpija je pomilovala dječaka po vratu i rekla:
  - Ti si veoma pametan!
  Pionir je krenuo na front i pridružio se ženskom bataljonu. Dečak je takođe veoma kreativan. Na primjer, napravio je avione za obaranje fašističkih jurišnih aviona. Kada se Focke-Wulfovi, ili TA-152, podignu, čuje se nevjerovatno zaglušujuća graja.
  Nemci udaraju uz pratnju Wagnerove simfonije. Tako veličanstvena melodija.
  Olimpija uznemireno kaže:
  - Još pokušavaju da nas uplaše!
  Pionir je patosirano pjevao:
  - Ruski ratnik se ne boji smrti,
  Smrt nas neće odvesti pod zvezdano nebo!
  Jer sveta Rusija će se teško boriti,
  Napunio sam moćni mitraljez!
  Olimpija, visoka, mišićava devojka, širokih bokova i ramena, tipična je seljanka. Odjeća je tokom borbi pocijepana u dronjke, jake noge su gole, kosa je upletena u dvije pletenice i jako zaprašena.
  Oležka ima samo osam godina, mršava od neuhranjenosti, izgreban i prljav dječak, samo u kratkim hlačama. Dječakova prirodno bijela kosa posijedila je, a rebra se vide kroz tanku, preplanulu i prljavu kožu. Noge užasno oborene, u opekotinama, modricama, sa žuljevima. Istina, sudbina je sačuvala dijete od ozbiljnih povreda.
  Na njegovoj pozadini, Olimpijada djeluje veliko i debelo, iako djevojka uopće nije debela, već sa jakim, istreniranim mesom na kostima. Štaviše, činilo se da glad uopće nije utjecala na njenu krupnu i krupnu figuru.
  Djevojka puca iz teške protutenkovske puške. Nemački automobili se ne mogu probiti u čelo, ali postoji šansa u gusenicama.
  A pozamašni "Lav" -2, primivši težak eksploziv u podvozju, počeo je da puše dim kao teški pušač.
  Oleg Koltsov je sa zlobom pjevao:
  - Smrdljivi Fric je bez razmišljanja zapalio cigaretu na ulazu! Naravno, upao je u velike probleme!
  Olimpijasa, trepereća mišićavim, preplanulim listovima, otkucala je step dance svojim golim, prelepim nogama. Devojka je pevala:
  - Sveta ruska lica trepere sa ikone... Ne daj Bože da potopiš bar hiljadu Frica! A ako neko zuje više od fašista, niko vas, vjerujte, zbog toga neće osuditi!
  Zatim je ponovo napunila protivtenkovsku pušku i ponovo pucala. Njemački transporter je ponovo ispuhao dim.
  Djevojački bataljon nanio je značajnu štetu Fritzu. Ali i on je pretrpio gubitke. Ovdje se jedna djevojka raspala na pola, a lice joj je tako, uprkos prašini, postalo blijedo.
  Veći dio Staljingrada su već zauzeli nacisti, ali ono što je ostalo od grada ne želi popustiti i predati se.
  Svetlana u međuvremenu pokušava da se probije kroz "Tigra" -3. Snažan njemački automobil, dobio je granatu u stranu, ali nije podlegao. Okreće se da ispali top. Djevojčica mora da se zakopa u zemlju, i ruševine, kako je ne bi zgnječio udarni talas koji oslobađa sadašnjost.
  Svetlana tiho šapuće:
  - Mama, tata, izvini!
  Mirabela je bacila granatu na Tiger-3, koja joj je eksplodirala na čelu. Djevojka je prosiktala:
  - O tome da je svetlo učenje zimi u proleće... Ponavljam bez izuzetka da je Hitler kuga kopile!
  Anñelika je, razbijajući pogled na naciste, i rafalnom polivši ih vodom, napinjala:
  - U kovčegu, sad sam video Firera! I udarila je jadnika pravo u oko!
  Crvenokosa djevojka je zapravo golim prstima bacila granatu na tenk. Pogodio je cijev... Usledila je eksplozija i cev "Tigra"-3 je oštećena.
  Kukavički Nijemac ga je uzeo i ustuknuo.
  Svetlana je frknula kroz nozdrve:
  - Naši, vaši neće popustiti!
  Mirabela je metkom posekla hitlerovskog plaćenika i pevala:
  - A zlikovac se ne šali! Ruke i noge, uvija ruske konopce! Zarije zube u samo srce... Otadžbinu do dna pije!
  Svetlana, kikoćući se, lajala:
  - Firer divlje viče, suze se!
  Mirabela je ispalila i dodala:
  - Pa, mrtvački puše, cere se!
  Pojavio se još opasniji "Štumrtiger". Uništava čitave zgrade i bunkere. Štaviše, ne približava se položajima sovjetskih trupa. Auto čuvaju njemački mitraljezi.
  Svetlana vidi da je približavanje pozicijama Frica nerealno. Ali na nebu Focke-Wulfs. Jedna od ovih mašina leti bliže sovjetskim pozicijama. Djevojke otvaraju vatru na nju.
  Anñelika baci granatu i bijesno kaže:
  - U dubokoj smrti - nema oprosta!
  Nakon toga, djevojka se okreće iz mitraljeza. Brzo se vraća. Relativno novi njemački tenk "Panther" -4 sa malom kupolom i nižom siluetom brzo se vozi.
  Nekoliko djevojaka baca granate na njemački automobil. Ona se, nakon što je dobila poklone, smrzava i ne može se okrenuti.
  Anñelika je zviždala, sikćući:
  - Ovo je novi napad! Pocepaćemo joj usta!
  Panter-4 je zarežao i ispalio svoje moćnije oružje.
  Vatreni stup je razdvojio vazduh i momentalno zagrejao i elektrolizirao atmosferu.
  Anñelika se zakikotala, školjke su proletjele pored polugole djevojke. Besramna crvenokosa je zatresla bokovima i rekla:
  - I Njutn je pobedio neprijatelje, zbacio jaram sa prestola! Fritz je odredio svoj Newtonov zakon!
  . POGLAVLJE #3
  Staljingrad je bio sav zahvaćen požarima, kada se činilo da vatreni jezici ližu nebo i pucketaju ljubičastim, narandžastim i grimiznim iskrama! A svaka iskra je kao duh koji bježi iz paklenog zamka.
  Svetlana je, obarajući njemačkog borca, bljesnula plavim očima, pjevala:
  - Šta kukaš loša starica? Vjerujte, samo psihijatrijska bolnica plače za vama!
  Mirabela je pevala u pevanju, pucajući na naciste:
  - Kako je dobro leći na travu i udarati Frica po glavi! Pripremite oblog za Firera i pošaljite metke iz mitraljeza!
  Djevojka se divlje zakikotala i prevrnula se sa stomaka na leđa. Napravio sam bicikl sa nogama. Doletela je granata. Leteći Focke-Wulf-3, primivši gelere ispod trbuha, brzo se vinuo više. Vidi se da su ga ranili oštri komadi. Fašističko stvorenje se zapalilo i počelo da gubi komade slomljenih krila.
  Svetlana je, videći kako Foke gubi visinu, graknula:
  - To je semafor! Na brodu visi sjekira!
  Njemački avion je eksplodirao, razbacujući krhotine u sve udaljenije kutove neba. A gde je nestao fašistički as. Napravio sam zadnji skretanje. Dželat je otišao u pepeo, a ne pilot!
  Mirabela je kihnula, raspršila prašinu i rekla:
  - Biti ili ne biti? To nije pitanje!
  Anñelika je ponovo nogom bacila komad stakla, toliko da je, udarivši u oko, ono izašlo na Frica, kroz potiljak:
  - Ja sam tenkovska armada! I treba da se lečite!
  Nemci i njihovi sateliti pokušali su da napreduju, bacajući granate ispred sebe. Takva taktika protiv djevojaka nije uspjela. Ovdje je Olezhka Koltsov rasporedio katapult i kako je kao odgovor pogodio neprijatelja.
  Pionir je viknuo:
  - Deda Mraz kida Hitlerova usta!
  Naboj katapulta, koji se probio u gomilu nacista, natjerao ih je da se rasprše, a istovremeno se prevrnu u zrak. Fritz je pao i razbio se o ruševine zidova.
  Tenk "Tigar" -3 izgubio je ravnotežu, sudario se sa "Lavom". Oh, Leva, gdje je tvoje strašno ime?
  Svetlana se nasmešila i odgovorila:
  - Pa, bravo Oležka!
  Dječak je agresivno zarežao.
  - Pioneer je uvek spreman!
  Djevojka je kao odgovor odmahnula bosom nogom.
  Devojka-kapetan je ponovo počela da zakucava. A Olimpija je zagolicala Serjožkino usko stopalo, kako mu je teško! Nije ni čudo što se dječak ne boji trčati kroz vatru.
  Mirabela je u pjevanju rekla:
  - Mladost je dobra - starost je loša!
  Angelica, ova vesela crvenokosa, se složila:
  Nema ništa gore od starosti! Ovo je zaista najodvratnije stanje od svih mogućih!
  I djevojka je napravila skok udarcem. Zamislila je na trenutak odvratne bake. Ne, ne poredi staricu sa devojkom. I kakva lepota, u vitkim tijelima.
  Anñelika je uzela i zapevala:
  - Tok za godinom, godine u karavanu,
  Starica trlja kanu u malter...
  A šta je sa mojom vitkom figurom,
  Ne razumem kako je mladost nestala!
  Svetlana je bljesnula očima, srušila Nemca udarcem u prepone i primetila:
  - Ne! Ipak, u ratu postoji takva draž - ostati zauvijek mlad! Uvek pijan!
  Olimpijada je stavila novo punjenje u katapult. Ovo je nešto kao dobar malter. Djevojka je prosiktala:
  - Ne prođi, nego prođi!
  Oležka je promeškoljio svoju tanku, ali okretnu nogu i zalajao:
  - Fritz lice!
  A granata je, zajedno sa eksplozivnim paketom, u punom zamahu doletjela na položaje nacista.
  Da, Staljingrad im nije dat. Već treći mjesec od kraja avgusta traje juriš, ali grad nije mogao sve da preuzme. Na drugim sektorima fronta nacisti su postigli uspjeh, ali ne i na ovom.
  Svetlana je opalila iz pištolja i zarežala:
  - Sve je nemoguće, slučajno je moguće... Nema potrebe da se univerzum mnogo komplikuje!
  I udario u rezervoar za benzin na motociklu. Mašina je eksplodirala, a vatreni vihori obasjali su zadimljeni pejzaž. I Nemca je rastrgala vatrena šapa.
  Djevojka kapetan je viknula:
  - Volim da ubijam zlo! A ovo je najveće dobro!
  Mirabela je rafalom pretukla Nemce i siktala:
  - Hajde da se igramo dikobraza!
  Anđelika je otvorila vatru, tačnije. Nekoliko crnaca je ostalo ležati na kopljima prekrivenim ruševinama:
  - Ubij neprijatelja! - šapnula je djevojka.
  Mirabela je razigrano otpjevala:
  - Naslikavši Hitlera ružem, Mainsteina lakom za kosu, odvući ću te u zarobljeništvo princeze, izgrizaće te vjerni pas!
  Svetlana, pucajući, siktala:
  - Hajde uveče, Adolf, obesi se... Prestani da zavaravaš glavu! Ajde uveče, poleti ko girlsokol - da biješ naciste jako!
  Mirabela reče u bijesu, srušivši kacigu s glave jurišnika:
  - Možemo! I hoćemo!
  Devojke iz bataljona "Lenjin" zaustavile su napredovanje stranih trupa. Fritz je krenuo naprijed, bukvalno bacajući leševe u svemir. Nije pomogao ni tenk "Lev", sa kojim su se polagale nade. Evo modifikacije stroja sa topom od 150 mm.
  Anñelika otkine kamen zalijepljen za njenu golu bradavicu. Devojka ima tako lepe i pune grudi. Djevojka nogom baca granatu. Noga je jača od ruke, a bacanje ide dalje.
  "Lav" je dobio razmak u gusjenici i stao. Pucao iz njegovih moćnih usta. Tutnjava i kolaps.
  Anñelika, pljunuvši, kaže:
  - Ruski ratnik ne stenje od bola!
  I devojka ponovo puca. I to radi izuzetno dobro. Fašista koji se nagnuo iz kule pada nazad.
  Crvenokosa, skoro gola devojka kaže:
  - Uzalud neprijatelj veruje da je uspeo da slomi Ruse! Ko se usuđuje, taj u borbi napada, mi ćemo dušmane žestoko pobijediti!
  I Anñelika kotrlja mišiće štampe, koje je jako utisnula.
  Oh, kako su devojke lepe! Ne želim da bilo ko od njih umre.
  Stalenida je potrčala... Veoma lepa devojka, čupave, bele kose. Ona ih nekako uspije namazati nekakvim napitkom da se ne zaprljaju.
  Devojka je veoma lepa, sa likom Venere, samo zategnutije i reljefnije. Odjeća na njoj, samo grudnjak i gaćice. Sve ostalo je već raskomadano. Ali kako su graciozne noge! Ovo nije devojka, već pečat savršenstva, kruna lepote.
  Kreće se na poseban način, poput vjeverice. A bosa stopala i treperenje, i štikle, iznenađujuće ostaju čiste. Stalenida puca, a fašista dobija čir na grudima.
  djevojka kaže:
  - Odanost domovini je najviša reč!
  Anđelika je uz smeh primetila:
  - Skini grudnjak i ostani kao ja u šortsu!
  Steelenida je negativno odmahnula glavom.
  - Ovo nije prikladno!
  Anñelika je zatresla bokovima, zgodno opalila i zapjevala:
  - Nešto je komsomolac postalo neobično! Tako hodati golih grudi je veoma nepristojno!
  Steelenida se zakikota i primijeti:
  - Zašto donositi radost Fritzu, pogledajte našu ljepotu!
  Anñelika odgovori odlučno:
  - Naša lepota je smrtonosna!
  Čelična djevojka se zakikota i opali u TA-200. Nacistički auto se zapalio. I lijepa plavuša je viknula:
  - Smrt zlu!
  Anñelika se zahihotala.
  - I život je dobar!
  Steelenida je, videći da Nemac pada, zarežala:
  - Ovo je najveća vrijednost! Nemojte misliti naciste da ste pobijedili!
  Anđelika pjeva:
  - Čekaju pobedu! Pobjeda čeka... Oni koji žude da raskinu okove! Čekaju pobjedu! Čekaju pobjedu! Moći ćemo pobijediti naciste!
  Prelepa devojka, a njene gole grudi se tresu. Dobar sa golim torzom na vrućini koju pojačava vatra.
  Svetlana je sada izgledala mnogo odlučnije. Pucala je na Frica iz automatske puške i zalajala:
  - Kastrirat ću te!
  I zaista su nacisti dobili smrtonosne poklone i kovčege! I djevojka im je pokazala figuru, hajde da napravimo gole nožne prste. I zviždao kao slavuj-razbojnik. I kroz prste donjih ekstremiteta.
  Devojka kapetan je veoma pametna. I pjenušava. I uopšte ne okrutan. I njoj je ponekad žao neprijateljskih vojnika, koji mogu imati djecu koja će plakati za svojim mrtvim očevima.
  Svetlana, međutim, tjera takve misli od sebe, pa poželiš da zaplačeš od njih. Ali nisu Rusi došli Nemcima da pljačkaju i ubijaju. Ne, to su Nijemci i cijeli agresivni čopor stranaca iz cijelog svijeta provalio je u ruska prostranstva.
  Svetlana se prekrstila i zapucala na Frica, koji je pokušavao da se tiho približi pozicijama Rusa Frica... Iscurilo mu je oko i mozak, koji je izbio metkom.
  Devojka-kapetan se nasmeši i reče duhovito:
  - Pravo oči u oči, glava u glavu!
  Svetlana je precizno gađala i prikolicom pogodila motocikl. Auto je počeo da se trga, a mitraljez je odleteo, nekoliko puta se prevrnuo. Zatim mu je njuška potonula u ruševine.
  Djevojka je protrljala goli, prašnjavi đon o ruševinu. I ponovo je naciljala. Njeno veselo, mlado lice se nacerilo prilično nacereno. Devojka je pevala:
  - Ne, rekli smo fašistima, naš narod neće tolerisati da se ruski mirisni hleb zove rečju brod!
  Mirabela je uputila vrlo precizan udarac, od kojeg je planuo Focke-Wulf-3, i cvrkutala:
  Za nitkova, naravno, izbor je jasan,
  Za dolare je spreman da izda Rusiju...
  Ali ruski čovek je tako lep
  Da je spreman da da život za Otadžbinu!
  Djevojka je napravila salto i pokazala nacistima smokvu, i skrolovala, a meci nisu dotakli ljepoticu.
  Pojavila se Anđelika, ova lepotica, skoro gola, prljava kao đavo, bacila je odjednom granatu sa dve noge. I provjerila je:
  - Ono što imam je... Fritz u oštroj strani!
  Olimpija je ispravila Anđeliku:
  - Oštra, u stranu, a ne u oštru stranu!
  Djevojčica se zakikotala i tresla grudima od lubenice, te ispalila granatu granatom sa eksplozivnim paketom. "Tigar" -3 je pogođen u njušku, a ovo krivo umjetničko djelo je izbjeglo.
  Nakon toga, nacističko stvorenje je ustuknulo. Počela je da puzi kao kornjača zahvaćena požarom.
  Svetlana je pevala veselo namigujući:
  - I "Tigar" uzmiče, a Nemci se kriju!
  Maiden bataljon je manevrisao pod napadima, vazdušnim udarima i teškim puškama. Ovdje su mlazni bombarderi pogodili, polomljene, usijane strmine su se dizale u nebo. I kamenje je gorjelo. Na sreću, nijedna od devojaka nije umrla, ali su muškarci otišli na onaj svet - kojima nije tako žao! I duše lete - neke u raj, a druge u pakao! Gdje đavoli s vilama već čekaju one koji nisu vjerovali u Isusa.
  Anđelika je najseksi ratnica u bijesu: pa, mogu li nacisti iz svog "Šturmtigera" stvarno pucati na položaje sovjetskih trupa i ubijati crvene ratnike?
  A djevojka je bosim nogama zgrabila granatu i zavrtjela se u slapovima salta. I vrti se sve brže i brže. A onda je svom snagom bacila dar smrti u široku njušku Olujnog tigra. Zabljesnule su gole, preplanule noge ljepotice, a granata je odletjela u široku njušku. A moćna mašina se prvo ugušila, a onda pojurila. Dva "kraljevska tigra" koja su stajala sa strane "Šturmtigera" su izbačena i razbacana u različitim pravcima. Valjci su im se otrgnuli, pa su pali, leteći kao slomljena kraljičina ogrlica.
  Eksplozivni talas odbacio je Anđeliku, a devojčica je poletela naglavačke. I bila je prevrnuta, ljuljana i bačena. Ali ljepotica je ipak sletjela, oštar krš i zdrobljeno kamenje zarilo joj se u gole tabane. Djevojčica je bolovala, a čak je i kroz žuljevito stopalo probušen vrh.
  Ali Anñelika je smogla snage da ustane i vikne:
  - Vi fašisti ćete biti u pepelu!
  Svetlanu i druge devojke bacio je eksplozivni talas, pa čak i malo zgnječen. Ali nijedan od prekrasnih ratnika nije umro. Djevojke su dočekale uragan i dobro usmjerenu vatru. Suzbijanje nacista koji su iskočili i drugih agresivnih insekata koji opsjedaju SSSR.
  Mirabela je sa velikim entuzijazmom pevala:
  - A kad nas truba Gospodnja odvede u boj, mi ćemo biti prijatelji sa Komsomolom! I po Jehovinoj volji, ja ću biti na nebeskoj prozivci!
  Anñelika, otresajući prašinu sa svojih krvavih tabana, zapeva:
  - Lenjine, žurka, Komsomol! Šaljemo Firera u ludnicu!
  Djevojke su se zaglušno smijale, a Oležka je uznemireno i uznemireno rekla:
  - I moj katapult, ne tako precizan - kao one gole i snažne Anđeličine noge!
  Olympias je, igrajući se mišićima ruku, rekla:
  - To je ok! Još razmišljaš. Nešto hladnije!
  Staljingrad je ipak pao krajem decembra 1945. U to vrijeme, na Kavkazu, Nijemci i Turci su se ipak ujedinili. I nastala je kritična situacija.
  Šta bi Crvena armija trebala učiniti u ovoj situaciji?
  Staljin je krenuo u ofanzivu u centru. I borbe su se okrenule u pravcu Smolenska. U novogodišnjoj noći, posada Elizabeth se bori u tenku IS-3. Djevojke se bore hrabro i hrabro.
  I oni su prihvatili Gerdin strateški potez, uprkos hladnoći borbe u bikiniju i bosih nogu.
  IS-3 je mašina koja je dosta dobro zaštićena u čelo, ali puška još uvijek nije dovoljno jaka. A da bi se probio glavni njemački tenk "Tigar" -3, potrebno je tačno pogoditi kundak između trupa i tornja. A to mogu samo ove legendarne četiri djevojke-tankisti.
  Elizabeth je pucala golim nožnim prstima. Probila je nemačkog "pantera" školjkom i cvrkutala:
  - Za ruski duh!
  Ekaterina je takođe udarila neprijatelja, pritiskajući golu petu i oduševljeno primetila:
  - Za komunizam!
  Onda je namignula prijateljima!
  Elena je takođe pokrenula projektil na neprijatelja, koristeći svoje gole nožne prste, i viknula:
  - Za patriotska dostignuća!
  I na kraju, Euphrosinia se jebala, takođe koristeći prste svojih golih nogu, što je jednostavno super.
  I provjerila je:
  - Za buduće vekove!
  Četiri djevojke su vrlo dobre u borbi. I puca veoma dobro.
  Ali vrlo je teško probiti odbranu nacista. Tenkovi su im jači i napredniji, a topovi su efikasniji, a ne inferiorniji po broju. Pokušajte ovo prekinuti.
  A na nebu sovjetske pilotke učestvuju u neravnopravnim bitkama. Među njima, tri djevojke - Anastasia Vedmakova, Akulina Orlova, Mirabela Magnitnaya - su najjače.
  Anastasia je čak primijetila, srušivši Nemca Focke-Wulfa golim prstima:
  - Nacisti su jaki, ali mi nismo slabi!
  Akulina, logično zapaženo, navija golu petu, i drobi TA-152 i guguta:
  Ono što ne ubije čini nas jačim!
  Mirabela Magnetic se zahihotala dok je klizala ME-262 i gugutala,
  - Najjači potez koji ne očekujete!
  Tri ratnika su se borila u vazduhu, ne znajući sažaljenja i sumnje u svoju ispravnost...
  Ali i ovde se situacija zakomplikovala... Do proleća je Kavkaz konačno pao, a bakuski bunari su izgubljeni.
  Nemci su postigli izvesne uspehe i kod Lenjingrada. Uspjeli su zauzeti Tihvin i zatvoriti drugi prsten iznad grada. I postalo je još gore.
  Hitler je zahtevao napredovanje u leto 1946. na Moskvu. A fašistička lavina se znojila.
  Nacisti napreduju u regionu Centralne Azije. Skoro svuda je nastala veoma teška situacija.
  A nacisti već teku oko Moskve sa raznih strana.
  Tada su Oleg Koltsov i djevojke ponovo ušle u bitku, pomažući Rusiji, odnosno SSSR-u.
  Tada im se pridružila i bosonoga Margarita. Takođe, odrasla žena pisac postala je devojčica od oko dvanaest godina u zamenu za besmrtnost i ispunila misiju.
  Ratnici iz dvadeset prvog veka ponovo su se borili sa nacistima dvadesetog.
  Previše je vojnika u fašističkom smeđem carstvu. Teku poput beskrajne rijeke.
  Oleg Kolcov, sekući naciste mačevima, i pešadija i tenkovi urlali su:
  - Nikad ne odustaj!
  I oštar disk izletio je s dječakove bose noge!
  Margarita, lomeći protivnike, iskažući zube, progunđa:
  - Ima mesta za podvig na svetu!
  I otrovne igle raspršile su se iz bosih nogu djevojčice, pogađajući naciste i njihove avione i tenkove.
  Nataša je takođe zabacila gole nožne prste, ubojito i urlala:
  Nikada nećemo zaboraviti i nikada oprostiti.
  I njeni mačevi su prošli kroz fašiste u mlinu.
  Zoja, sekući neprijatelje, zacvilila je:
  - Za novu narudžbu!
  I nove igle rasute s njenih bosih nogu. A šta je u oku, šta je u grlu nacističkim vojnicima i avionima.
  Da, bilo je jasno da su ratnici postajali uzbuđeni i bijesni.
  Avgustin, sečeći bijele vojnike i tenkove, zacvilio je:
  - Naša gvozdena volja!
  I novi, smrtonosni poklon poleti sa njene bose noge. I padaju takni i bijeli borci.
  Svetlana seče do mlinara, mačevi su joj kao munje.
  Nacisti padaju kao snopovi.
  Djevojka bosim nogama baca igle i škripi:
  - Jer će Majka Rusija pobediti!
  Oleg Kolcov napreduje protiv nacista. Terminator dječak sječe smeđe trupe.
  A u isto vrijeme, prsti dječakovih golih nogu izbacuju igle s otrovom, kidaju stabla i obaraju avione.
  Dječak urla:
  - Slava budućoj Rusiji!
  I u pokretu seče svačije glave i njuške.
  Margarita takođe slama protivnike.
  Njene bose noge mlataraju. Nacisti umiru u velikom broju. Ratnik viče:
  - Za nove granice!
  A onda će devojka uzeti i preseći ...
  Masa leševa fašističkih vojnika.
  Ali Natasha je u ofanzivi. Seče naciste zajedno sa tenkovima i peva:
  - Rusija je velika i blistava,
  Ja sam veoma čudna devojka!
  A diskovi lete sa njenih bosih nogu. Ko je vidio grla nacista. Da, ovo je djevojka.
  Zoya je u ofanzivi. Seckanje smeđih vojnika sa obe ruke. Pljuvanje iz cijevi. I golim prstima baca smrtonosne igle - obara tenkove i avione.
  I pritom pjeva u sebi:
  - Oh, tupa, idemo,
  Oh, moj favorit će otići!
  Augustina, sečeći naciste i istrebljujući smeđe vojnike, ciči:
  - Sav čupav i u životinjskoj koži,
  S toljagom je odjurio u policiju!
  I golim nožnim prstima će juriti na neprijatelja, nešto što će ubiti slona, a još više tenk.
  A onda zacvili:
  - Vukovi!
  Svetlana u ofanzivi. Rezovi, rezanje nacista. Bosih nogu na njih baca darove smrti.
  Vodi mlin sa mačevima.
  Slomila je mnogo boraca i ciče:
  - Stiže velika pobeda!
  I opet je djevojka u divljem pokretu.
  A njene bose noge lansiraju smrtonosne igle, uništavajući tenkove i avione.
  Oleg Kolcov je skočio. Dječak se okrenuo u saltu. Isjekao mnogo nacista u skoku.
  Bacao je igle golim prstima i grkljao:
  - Budi poznat po mojoj prelepoj hrabrosti!
  Dječak kako zviždati i srušiti na vojnike nacističkog carstva, zaprepaštene vrane. Oni koji su dobili napad padali su u nesvijest i probili lobanje Fritz-a.
  I opet je dječak u borbi.
  Margarita kreće u ofanzivu. Uništava sve neprijatelje zaredom. Njeni mačevi su čvršći od oštrica vjetrenjače. A goli prsti bacaju darove smrti, tenkovi i avioni gore.
  Djevojka je u ofanzivi. Istrebljuje smeđe ratnike bez ceremonije.
  I skokovi s vremena na vrijeme, i okreti!
  I od nje lete darovi uništenja.
  I sami nacisti padaju mrtvi. I čitave gomile leševa se gomilaju.
  Margarita škripi:
  - Ja sam američki kauboj!
  I opet su njene bose noge bacile iglu.
  A onda još desetak igala!
  A gola peta će dati dar smrti!
  Natasha u ofanzivi je takođe vrlo cool.
  I baca bosim nogama, i pljuje iz slamke.
  I vrišti iz sveg glasa:
  - Ja sam svetlucava smrt! Sve što treba da uradiš je da umreš!
  I opet ljepota u pokretu.
  Zoya juriša na blokadu nacističkih leševa. A bumerangi uništenja također lete s njenih bosih nogu.
  A smeđi ratnici padaju i padaju.
  Zoja vrišti:
  - Bosonoga devojko, pobedićeš!
  I desetak igala leti sa gole pete devojke. Koje direktno u grlo nacistima zarivaju.
  Padu mrtvi.
  Ili bolje rečeno, potpuno mrtav.
  Augustin u ofanzivi. Razbija smeđe trupe. Njeni mačevi se nose u dvije ruke. I ona je tako veliki ratnik.
  Tornado se širi kroz fašističke trupe.
  Djevojka sa crvenom kosom urla:
  - Budućnost je skrivena! Ali bit će pobjednički!
  A u ofanzivi, lepotica vatrene kose.
  Augustin urla u divljem zanosu:
  - Bogovi rata će sve pokidati!
  I ratnik u ofanzivi.
  A njene bose noge bacaju mnogo oštrih, otrovnih igala.
  Svetlana u borbi I tako blistav i borben. Njene gole noge izbacuju toliko smrtonosnih stvari. Ne muškarac, već smrt sa plavom kosom.
  Ali ako se pokvari, onda ga ne možete zaustaviti.
  Svetlana peva:
  - Život neće biti med,
  Taj skok u kolu!
  Neka se san ostvari -
  Ljepota pretvara čovjeka u roba!
  A u pokretu bosonoge djevojke sve je više bijesa.
  Oleg Koltsov u ofanzivi ubrzava. Dječak tuče naciste.
  Njegove bose noge bacaju oštre igle - kidaju tenkove i avione.
  Mladi ratnik škripi:
  - Luda imperija će sve rasturiti!
  I opet je dječak u pokretu.
  I opet zviždi, od čega vrane dobiju infarkt i sruše se kao da su oborene.
  Margarita je burna djevojka u svojoj aktivnosti. I mlati neprijatelje.
  Ovdje je lansirala golu nogu, grašak s eksplozivom. Ona će eksplodirati i odjednom će biti bačeno stotinu nacista i deset tenkova.
  Djevojka vrišti:
  - Pobjeda će nam ipak doći!
  I on će voditi mlin sa mačevima - cijevi tenkova lete u različitim smjerovima.
  Nataša je ubrzala pokrete. Djevojka siječe smeđe ratnike. I dok je vikao:
  - Pobjeda čeka rusko carstvo.
  I istrijebimo naciste ubrzanim tempom.
  Natasha je devojka terminator.
  Ne pomišlja da stane i uspori i tenkovi i avioni zalutaju.
  Zoya je u ofanzivi. Čini se da njeni mačevi seku meso i metalnu salatu. Djevojka vrišti iz sveg glasa:
  - Naš spas je na snazi!
  I goli prsti također bacaju takve igle.
  I masa ljudi sa probušenim grlom, koji leže u hrpama leševa, kao i polomljenih tenkova i oborenih letelica.
  Augustine je luda djevojka. I slama sve kao da je robot iz hiperplazme.
  Već je razbio ni sto nacista. Ali sve ubrzava. A ratnik još urla.
  - Ja sam nepobediv! Najkul na svetu!
  I opet, ljepota u napadu.
  A iz njenih golih nožnih prstiju izleti grašak. A tri stotine nacista i desetak tenkova je rastrgala snažna eksplozija.
  Augustin je pjevao:
  - Nećete se usuditi da nam prigrabite zemlju!
  Svetlana je takođe u ofanzivi. I ne daje ni gram predaha. Divlji Terminator Girl.
  I sječe neprijatelje i istrebljuje naciste. A masa smeđih boraca je već pala u jarak i uz puteve.
  Šestorica su bili bijesni. Napravio divlju borbu.
  Oleg Koltsov se vratio u akciju. I on napreduje, mašući oba mača. A dječak terminator vodi mlin. Mrtvi nacisti padaju.
  Masa leševa. Cijele planine krvavih tijela.
  Karatisti se sjeća divlje strategije. Gde su se takođe mešali konji i ljudi.
  Oleg Koltsov škripi:
  - Jao od pameti!
  I biće dosta novca!
  I dječak terminator u novom pokretu. A njegove bose noge će nešto uzeti i baciti.
  Dečak genije je zaurlao:
  - Majstorska klasa i firma "Adidas"!
  Zaista cool show je ispao cool. I koliko je pobijenih nacista. I najveći broj najvećih ubio je smeđe borce.
  A onda će borbeni dječak zviždati, i opet će hiljade zapanjenih vrana ležati okolo, udarajući protivnike kao bodežima.
  Margarita je takođe u borbi. Slabi vojske cimeta i čelika i urla:
  - Veliki udarni puk! Svi se vozimo u kovčeg!
  I njeni mačevi su sjekli nacisti. Masa smeđih boraca je već propala.
  Djevojka je zarežala:
  - Ja sam čak i kul od pantera! Dokažite da su svi najbolji!
  I iz gole pete djevojke, poput zrna graška sa snažnim eksplozivom, izletjet će.
  I udari na neprijatelja.
  I on će uzeti i razbiti neke od protivnika i tenkove, pa čak i avione.
  . POGLAVLJE #4
  A Nataša je na vlasti. I ona pobjeđuje protivnike, a sama nikome neće dati pad.
  Koliko je nacista već prekinulo.
  I njeni zubi su tako oštri. A oči su safirne. Ovo je djevojka - glavni dželat. Iako ima sve svoje partnere - dželate!
  Natasha vrišti:
  - Lud sam! Imaćete kaznu!
  I opet će djevojka mačevima sasjeći mnogo nacista.
  Zoya je u pokretu i posjekla je puno smeđih ratnika.
  I bose noge bacaju igle. Svaka igla ubija nekoliko nacista. Ove devojke su zaista prelepe.
  Avgustin napreduje i slama protivnike. I pritom ne zaboravlja da vikne:
  - Ne možete pobeći iz kovčega!
  A djevojka će uzeti svoje zube i goli zube!
  A crvenokosa je tako... Kosa vijori na vjetru, kao proleterska zastava.
  I sve bukvalno dolazi iz ljutnje.
  Svetlana u pokretu Ovdje je isjekla mnogo lobanja i kula tenkova. Ratnica koja pokazuje zube.
  Pokazuje jezik. I onda pljune iz slamke. Onda zavija:
  - Hoćete li biti mrtvi!
  I opet joj iz bosih nogu lete smrtonosne igle koje pogađaju pešadiju i avione.
  Oleg Koltsov skače i skače.
  Bosonogi dječak ispušta gomilu igala, obara tenkove i pjeva:
  - Idemo na kampovanje, otvorimo veliki račun!
  Mladi ratnik je u svom najboljem izdanju.
  Naravno, nije dovoljno star, ali izgleda kao dijete. Samo veoma jaka i mišićava.
  Oleg Koltsov je pjevao:
  - Neka igra ne bude po pravilima - probićemo fraeru!
  I opet su smrtonosne i razbijajuće igle poletjele s njegovih bosih nogu.
  I opet divlji zvižduk, temeljno obarajući brojne vrane koje se probijaju kroz protivnike.
  Margarita je s oduševljenjem pjevala:
  - Ništa nije nemoguće! Vjerujem da će sloboda svanuti!
  Djevojka je ponovo bacila smrtonosnu kaskadu igala na naciste i njihove tenkove, nastavila:
  - Tama će nestati! Neka cvetaju ruže!
  I čim ratnica golim prstima baci grašak, hiljadu nacista je odmah poletjelo u zrak. Da, vojska smeđeg, paklenog carstva se topi pred našim očima.
  Natasha u borbi. Skače kao kobra. Eksplodira neprijatelje. I toliko nacista umire i avioni padaju.
  Njihova djevojka i mačevi, i zrna na uglju, i koplja. I igle.
  U isto vrijeme i urla:
  - Verujem da će pobeda doći!
  I slava Rusa će naći!
  Goli prsti bacaju nove igle, udarajući protivnike.
  Zoya u divljem potezu. Napada naciste. Razbija ih na male komadiće.
  Žena ratnica golim prstima baca igle. Probija se kroz protivnike i kako urlati:
  Naša potpuna pobjeda je blizu!
  I izvodi divlji mlin sa mačevima, bacajući tenkove. Ovo je stvarno devojka kao devojka!
  Ali Augustinova kobra je krenula u ofanzivu. Ova žena je noćna mora za sve noćne more.
  A ako ga preseče, to znači da će ga preseći.
  Nakon toga, crvenokosa će uzeti i zapjevati:
  - Otvoriću sve lobanje! Ja sam veliki san!
  A sada su njeni mačevi u akciji i seku meso i metal.
  Svetlana takođe ide u ofanzivu. Ova devojka nema kočnice. Čim seku, tako je masa leševa zasuta, a avioni i tenkovi padaju.
  Plavokosi terminator urla:
  - Kako će biti dobro! Kako će biti dobro - znam!
  A sad od nje leti grašak ubica.
  Oleg Koltsov, opet stotinu nacista, noseći meteor, odsječeni. I on će podići bombu i baciti je.
  Male veličine, ali smrtonosne...
  Kako razbiti na male komadiće.
  Dečak terminator je urlao:
  - Olujna mladost strašnih mašina!
  Ruski narod je nepobediv!
  A dječak će zviždati golim nožnim prstima.
  Margarita će to ponoviti u borbi.
  I pokosio mnogo smeđih boraca. I smanjuje velike praznine.
  Djevojka vrišti:
  - Lambada je naš ples na pesku!
  I udari s novom snagom.
  Nataša u ofanzivi je još besnija. Pa mlatiti naciste. Nije baš dobro da se odupiru takvim devojkama.
  Nataša je uzela i zapevala:
  - Trčanje na licu mesta je običan pomiritelj!
  I djevojka ratnica je upala u protivnike sa takvim kaskadom udaraca.
  I bacaće diskove bosih nogu.
  Ovdje je vodila mlin. Masa glava smeđe vojske se otkotrljala, a tenkovi su gorjeli.
  Ona je borbena lepotica. Pobijedi se kao žuta armada.
  Zoya je u pokretu, slama sve bez izuzetka. A njeni mačevi su kao makaze smrti.
  Devojka je divna. A njene bose noge bacaju veoma otrovne igle.
  Porazite protivnike. Probijaju im grlo i prave kovčege, čine da tenkovi i avioni eksplodiraju.
  Zoya ga je uzela i zacvilila:
  - Ako nema vode u slavini...
  Nataša je oduševljeno viknula:
  Dakle, ti si kriv!
  I golim nožnim prstima baca nešto što potpuno ubija. Ovo je zaista devojka od devojaka.
  A iz njenih golih nogu kako će oštrica poletjeti. I pogodit će mnogo boraca, odsijecajući kule od tenkova.
  Augustin u pokretu. Brz i jedinstven u svojoj ljepoti.
  Kakvu svetlu kosu ima. Kao proleterska zastava koja se vijori. Ova devojka je prava lisica.
  I seče protivnike - kao da je rođena sa mačevima u rukama.
  Crvenokosi, prokleto kopile!
  Augustin ga uze i prosikta:
  - Biće glave bika - neće borci poludeti!
  I ovdje je opet slomila mnogo boraca.
  Oleg Kolcov je gunđao:
  - Sta ti treba! Evo devojke!
  Margarita, bacivši bodež bosom nogom, odlomivši kupolu tenka, potvrdi:
  - Velika i kul devojka!
  Augustin se spremno složio s ovim:
  - Ja sam ratnik koji će svakoga ugristi!
  I opet će golih prstiju lansirati ubojicu.
  Svetlana u borbi nije inferiorna u odnosu na protivnike. Ne devojka, ali da završim sa takvom vešticom u plamenu.
  I vrišti:
  - Kakvo plavo nebo!
  Avgustina je, puštajući oštricu bosom nogom, odsijecajući kupolu tenka, potvrdila:
  - Mi nismo pristalice pljačke!
  Svetlana je, sekla neprijatelje i obarala avione, cvrkutala:
  - Budali ne treba nož....
  Zoja je zacvilila, bacajući igle golim, preplanulim nogama:
  - Lagaćeš ga iz tri kutije!
  Nataša je, sabijajući naciste, dodala:
  - I uradi s njim za peni!
  A ratnici će uzeti i skočiti. Tako su krvavi i cool. Općenito, imaju mnogo uzbuđenja.
  Oleg Koltsov izgleda u borbi - vrlo elegantno.
  Margarita je pjevala:
  - Udarac je jak, a momak ima interes...
  Karatist je nogom lansirao nešto što je ličilo na propeler helikoptera. Odsjekao je par stotina glava od nacista i tenkova, zacvilio:
  - Prilično sportski!
  I oboje - dječak i djevojčica u punom ažuru.
  Oleg, seckajući smeđe vojnike, grkljao je:
  - I biće velika pobeda za nas!
  Margarita je prosiktala u odgovoru:
  - Ubijamo sve - bosim nogama!
  Devojka je zaista tako aktivan terminator.
  Natasha je pjevala u ofanzivi:
  - Sveti rat!
  I ratnik je lansirao oštar disk-bumerang. Letio je u luku, srušio mnogo nacista i tenkovskih kula.
  Zoya je dodala, nastavljajući istrebljenje:
  - Biće to naša pobeda!
  I nove igle poletješe s njenih bosih nogu. I pogodili su mnogo lovaca i aviona.
  Plavokosa devojka je rekla:
  - Mat protivnika!
  I pokazala je svoj jezik.
  Avgustin, mašući nogama i bacajući kukaste krstove oštrih ivica, grknula je:
  - Carska zastava napred!
  Svetlana je spremno potvrdila:
  - Slava palim herojima!
  A djevojke su u glas viknule, slamajući naciste:
  - Niko nas neće zaustaviti!
  A sada disk leti iz bosih nogu ratnika. Meso se kida, a kule tenkova se ruše.
  I opet urlati:
  - Niko nas ne može pobediti!
  Nataša je poletela u vazduh. Rastrgani protivnici i krilati supovi i izdali:
  - Mi smo vučice, spržite neprijatelja!
  A iz njenih golih prstiju će izletjeti vrlo smrtonosni disk.
  Devojka se čak i okreće u ekstazi.
  A onda promrmlja:
  - Naše pete vole vatru!
  Da, djevojke su stvarno seksi.
  Oleg Kolcov je progunđao:
  - Oh, rano, daje sigurnost!
  I namignuo ratnicima. Na to se smiju i pokazuju zube.
  Nataša je posekla naciste i zacvilila:
  - U našem svetu nema radosti, bez borbe!
  Dečak je odgovorio:
  "Ponekad ni tuča nije zabavna!"
  Nataša se složila:
  - Ako nema snage, onda da...
  Ali mi ratnici smo uvek zdravi!
  Devojka je golim prstima gađala igle na neprijatelja, digla u vazduh masu tenkova i pevala:
  - Vojnik je uvek zdrav,
  I spremni za akciju!
  Nakon toga, Natasha je ponovo sasjekla neprijatelje, rušivši tornjeve tenkova.
  Zoya je veoma brza beba. Ovdje je bacila cijelo bure na naciste. I otkinuo par hiljada od jedne eksplozije.
  Onda je vrisnula:
  - Ne staj, štikle nam blistaju!
  I djevojka u borbenoj čipki!
  Augustin u borbi također nije slab. Pa mlatiti naciste. Kao iz snopa lanaca izbija.
  I sjeckanje protivnika - pjeva:
  - Pazite, biće korisno
  Biće pita na jesen!
  Crvenokosi đavo zaista ore u borbi kao đavo u burmutici.
  A evo kako se Svetlana bori. I nacisti to dobijaju od nje.
  A ako udari, udariće.
  Iz njega lete krvava prskanja.
  Svetlana je oštro primijetila kada su joj s bosih stopala letjele metalne prskanje koje su topile lobanje i kule tenkova:
  - Slava Rusiji, čak i slava!
  Tenkovi jure napred...
  Divizije u crvenim majicama -
  Pozdrav ruski narode!
  Ovdje su djevojke preuzele naciste. Tako se režu i seckaju. Ne ratnici, već stvarno panteri koji su prekinuli lanac.
  Oleg Koltsov u borbi i napada naciste. Tuče ih bez sažaljenja, seče kroz tenkove i cvili:
  Mi smo kao bikovi!
  Margarita, razbijajući smeđu vojsku i probijajući tenkove, pokupi:
  Mi smo kao bikovi!
  Nataša ga je uzela i urlala, saseći smeđe borce zajedno sa tenkovima:
  - Laganje je van kontrole!
  Zoja je rasturila naciste, zacvilila:
  - Ne, ne iz ruke!
  A isto će uzeti i pustiti zvjezdicu bosom nogom i dokrajčiti mnoge fašiste.
  Nataša ga je uzela i zacvilila:
  - Naš TV je uključen!
  A ubitačan snop igala leti sa njene gole noge.
  Zoya, također uništavajući naciste i njihove tenkove, zacvilila je:
  - Naše prijateljstvo je monolit!
  I opet takvo bacanje da se krugovi zamagljuju na sve strane. Ovo je devojka - čisto istrebljenje protivnika.
  Djevojka sa golim nožnim prstima će uzeti i lansirati tri bumeranga. A leševa od ovoga postalo je još više.
  Nakon toga, ljepotica će izdati:
  - Nećemo dati neprijatelju milost! Biće leš!
  I opet smrtonosna stvar odleti sa gole pete.
  Augustin je također sasvim logično primijetio:
  - Samo ne jedan leš, već mnogo!
  Nakon toga, djevojka ga je uzela i prošetala bosa kroz krvave lokve. I ubila je mnogo nacista.
  I kako buči:
  - Masovno ubistvo!
  A sad će se lupiti glavom o nacističkog generala. Slomite mu lobanju i izdajte:
  - Banzai! Otići ćeš u raj!
  Svetlana je veoma bijesna u ofanzivi, posebno obarajući tenkove, škripi:
  - Nećete biti pošteđeni!
  I desetak igala poleti sa njenih golih prstiju. Dok se ona probija kroz sve, avioni se ruše. I vrlo mnogo čak i ratnik pokušava da raskomada i ubije.
  Oleg Koltsov škripi:
  - Veličanstveni čekić!
  A dječak također baca tako kul zvijezdu u obliku svastike bosom nogom. Zamršen hibrid.
  I masa nacista se srušila.
  Oleg je urlao:
  - Banzai!
  I dječak je opet u divljem napadu. Ne, samo kipi od snage, a vulkani žubore!
  I zvižduk gavrana koji pada na glave nacista, zaglušujući.
  Margaret u pokretu. Svima će pocepati stomake.
  Devojka sa nogom izbaciće pedeset igala odjednom. A masu su ubijali svakakvi neprijatelji, nokautirali i tenkove i avione.
  Margarita je pevala u smislu vedrine:
  - Jedan dva! Tuga nije problem!
  Nikada se ne treba obeshrabriti!
  Držite nos i rep više s cijevi.
  Znajte da je pravi prijatelj uvek uz vas!
  Ovo je tako agresivna kompanija. Djevojka mlati i vrišti:
  "Predsjednik Zmaja će postati leš!"
  Nataša u borbi je samo neka vrsta terminatora. I rikanje je grkljalo:
  - Banzai! Brzo!
  I granata joj je odletjela s bose noge. A nacisti su kao ekseri. I razbiće mnogo mastodonta i krilatih, paklenih mašina.
  Evo ratnika! Svim ratnicima - ratnik!
  Zoya je takođe u ofanzivi. Tako bijesna kučka.
  A ona ga uzme i progunđa:
  - Naš otac je sam Beli Bog!
  I on seče trostruki mlin na naciste!
  A Augustin je uzvratio:
  - A moj Bog je crn!
  Zaista, crvenokosa je samo oličenje prevare i podlosti. Za neprijatelje, naravno. A za prijatelje je draga.
  I kako će golim prstima uzeti i baciti. I puno gomila ratnika smeđeg carstva, kao i njihovih tenkova i aviona.
  Crvenokosa je viknula:
  - Rusija i crni Bog su iza nas!
  Ratnik sa veoma visokim borbenim potencijalom. Ne, pod ovo je bolje ne mešati se. Kao što se čupaju kule tenkova i krila fašističkih aviona.
  Augustin je prosiktao:
  - Sve izdajnike ćemo smrviti u prah!
  I namigni svojim partnerima. Da, ova vatrena djevojka nije baš nešto što može dati mir. Osim ako mir nije smrtonosan!
  Svetlana je, slamajući neprijatelje, izdala:
  - Pomestićemo te u red!
  Avgustin je potvrdio:
  - Sve ćemo pobiti!
  A sa njenih bosih nogu ponovo leti dar totalnog uništenja! I toliko tenkova i aviona eksplodiralo je u male komadiće odjednom.
  Oleg Koltsov je otpjevao kao odgovor:
  - Biće kompletan banzai!
  Avgustina, koja je golim rukama kidala naciste, sekla ih mačevima i bacala igle golim prstima, uništavajući tenkove i avione odjednom, izdala je:
  - Ukratko! Ukratko!
  Natasha, uništavajući smeđe ratnike, zacvilila je:
  - Ukratko - banzai!
  I sasjecimo protivnike divljom gorčinom.
  Oleg Koltsov, smanjujući protivnike, izdao je:
  - Ovaj gambit nije kineski,
  A debi je, vjerujte mi, tajlandski!
  I opet, oštar disk za rezanje metala izletio je iz dječakove bose noge. Odsjekao je i kupole tenkova i repove aviona.
  Margarita je, sečeći ratnike smeđeg carstva i oklop tenkova, pjevala:
  - A koga ćemo naći u borbi,
  A koga ćemo naći u borbi...
  Hajde da se ne šalimo s tim -
  Hajde da ga rastrgnemo!
  Hajde da ga rastrgnemo!
  Tada su uradili dobar posao sa nacistima... I Sovjetska Rusija je pobedila smeđe carstvo tokom napada na Moskvu.
  Rat još nije bio gotov, ali SSSR je već imao priliku poraziti same naciste. Tako je šestorica ponovo morala prekinuti izvršenje svoje super i cool misije.
  Oleg Koltsov je čak pevao od radosti;
  Mi smo pioniri - heroji otadžbine,
  Koji su rođeni u znaku oktobra...
  Nećemo zažaliti život za Rusiju,
  Na slavu sa crvenom zastavom kraljevom!
  
  Volimo i znamo da se jako borimo,
  Nacisti su revnosno otkinuli rogove...
  Imamo granate u prostranoj torbi,
  Život nije skup za nas pionire!
  
  Volimo našu svetu domovinu,
  Šta je stvorio strašni komunizam...
  Evo jedne komsomolke koja hoda bosa po snijegu,
  A fašista hoće da nas sruši!
  
  Borio sam se revno sa nacizmom u blizini Moskve,
  I pokosili smo sve neprijatelje srpom...
  Zašto je ovaj Wehrmacht dat Rusima,
  Udariću ga pesnicom!
  
  Ja sam pionir i pod velikom Moskvom,
  Borio se kao džinovski ratnik...
  Zaustavljen divlji napad fašizma,
  Imamo jednog Gospodina Uzvišenog Roda!
  
  Nema ivica u preporodu Rusije,
  Veliki Staljine, podigao nas je sa kolena...
  Svarog veliki, najviši mesija,
  I Ladin blistavi ideal!
  
  Mi smo pioniri, momci, devojke,
  Volimo da se borimo - ovo je naša sudbina...
  I glas komsomolca zove,
  Iako vlada krvavi haos!
  
  Rusija je Svarogova domovina,
  I komunizam je osvetlio put...
  Pionirima nije potreban zli Bog,
  Neprijatelj nas neće moći saviti u šaku!
  
  Imamo hladan tenk sa kosim oklopom,
  Fritzu je tako lako da se ne probije,
  S ljubavlju prema Ladi, plemenita djevo,
  Pretvoriti grabežljivca u igru!
  
  Moskva borbeni ljudi branjeni,
  A onda je bio veliki Staljingrad...
  Uskoro ćemo vidjeti komunizam,
  Prođite i upoznajte paradu u Berlinu!
  
  Da, Staljingrad je ponos na ovu riječ,
  Mi smo bosonogi pioniri u snježnom nanosu...
  Slomićemo rog glupoj kravi
  I oteraćemo Hitlera pravo u kovčeg!
  
  Znaj da se domovina nikada neće sagnuti,
  Njen impuls se ne može obuzdati...
  Neka sunce zauvek sija nad Rusijom,
  I podmukli lopov će biti slomljen!
  
  Pokazali su hrabrost kod Staljingrada,
  Uspjeli smo zaustaviti naciste...
  Rusi imaju takav bezobrazluk, znate,
  A neprijatelji će ići samo na nule!
  
  Rusija može da leti do Marsa
  I stvori drugačiju veličinu...
  I naravno sve će biti super,
  Iako je život krhak kao nit svile!
  
  Ruski duh ne zna u bitkama za barijeru,
  On ima moć Peruna...
  Čekamo nagrade od bogova,
  I element sija, vjerujte runi!
  
  Na koji način ruski duh ne poznaje poraz?
  Vjerujte, on će sve pogaziti...
  Mi pioniri toliko želimo osvetu...
  Nepobjedivi kao Otadžbinska vojska!
  
  Skoro smo pobedili
  Neka bude svjetlosti u slavu komunizma...
  Naši djedovi su se borili za otadžbinu,
  Uskoro ćemo sresti radost i zoru!
  
  Bez domovine nema života za pionire,
  Žele da se bore za nju...
  A šta hoćete zli gospodo?
  Da li treba da obezbedimo robovski život?
  
  Ne, Firer Rusa će biti porobljen,
  Zlomićemo ga kao lutku...
  Uostalom, vitezovi Rusije mogu da se bore,
  I heruvim zlatnih krila je s nama!
  
  Pod svijetom nema lica naše domovine,
  Plamti kao najsjajnija zvezda...
  postao si mi idol,
  Nikada se neću rastati od tebe!
  
  Ja sam pionir i bosonogi dječak
  Da golom petom juri po snegu...
  A negdje skače bijeli, slatki zečić,
  Ko će neprijatelju slomiti rog!
  
  Pionir u borbi sumnje ne zna,
  On nije klovn, ali znate terminatora...
  Doći će žestoki fašisti, vjerujte osveti,
  A komunizam će biti svijetli raj!
  
  Kako će doći doba,
  U kojoj svaki ratnik sa jasla...
  Borite se do poslednjeg daha
  Da uništiš žestokog znaj zlikovca!
  
  Zvezde komunizma sjajno sijaju,
  Era svetlosti, nema lepšeg na svetu....
  Slomićemo jaram vernog fašizma,
  A Hitler će biti Rus za večeru!
  
  Vjerujemo da takvi čelični rezervoari,
  Da njihova školjka pantera neće probiti...
  Mahnimo jodom na rane našeg dječaka,
  I opet pionir hrabro juri u bitku!
  Pa šta su nacisti teško dobili,
  Nisu mislili da možemo samo da pobedimo...
  Očigledno znamo komunizam miljama,
  A Wehrmacht možemo pobijediti u šali!
  
  U ime naše moćne domovine,
  Ponosni pionir ide u napad...
  Iako se oblaci nadvijaju nad domovinom,
  Dajmo pobjednički primjer svima!
  
  Vjerujte da neprijatelj neće zaustaviti san,
  Pobedićemo ponovo sve fašiste...
  Zlo neće vjerovati da vlada na prijestolju,
  Mi ćemo stvoriti novi svjetski poredak!
  
  Sve će biti dobro u Otadžbini, znaš
  Ja sam dječak, ali u borbi kao Robin Hood,
  U početku sam samo grebao po stolu,
  A sada vrlo čak i vjerujem cool!
  
  Rusija može bajonetom pocijepati naciste,
  Ona će poraziti svaku vojsku...
  I da pioniri zive pod komunizmom...
  Na kraju krajeva, naše prijateljstvo je jak monolit!
  
  Nećemo popustiti Fritzu ni u čemu,
  Neprijatelje možemo pobijediti šalom...
  I tako smo batinom tukli naciste,
  Mećava huči, uvijajući sneg u vihore!
  
  Rusija ne zna da nacisti znaju za milost,
  Ona je nepobedivo jaka...
  Uhvatiće sablju čvrsto u vrat kopilad,
  I Sotona će biti uništen!
  
  Ne verujte da je Hitler nepobediv,
  Iako je moć pakla, smatraj sakupljeno sve...
  Kad su narod i stranka ujedinjeni,
  Narod našeg Wehrmachta rastrgan u komadiće!
  
  Rusija je vekovima poznata kao svetac,
  Razbila je Tigrove kao metal...
  Raširi se s kraja na kraj,
  Samo je mladić sanjao takvu zemlju!
  
  Pobijedili smo kao giganti
  Isječeni protivnici znaju mačem...
  Mi Rusi smo nepobedivi u bitkama,
  Pobedićemo protivnike Otadžbine!
  
  Vjerujte, ništa nas neće spriječiti
  I znaš da ništa neće pobediti...
  Sahranićemo Firera na glavu,
  Imamo oštar mač i čelični štit!
  
  U celom univerzumu nema lepše Rusije,
  Imaće eru svetlosti godinama...
  Sve generacije biće mir i sreća,
  Otadžbini je potrebna čvrsta ruka!
  
  Dakle, kada igrate u Berlinu,
  Razmazimo Wehrmacht kao pepeo u krvi...
  To će biti vrijeme granice raja,
  A zajedno sa Ladom ljubav vlada!
  
  DEVOJKA MUČENJA DOMKI
  Vođa jedne od Amazonki odreda Domka upao je u zasedu. Borila se hrabro, ali moskovskim strijelcima je naređeno da živu uhvate djevojku heroja. I izvrnuli su ratnika lasoima.
  Zatim je djevojčica smještena u kavez. Kuća je bila okovana rukama i nogama.
  Pojavio se i sam vojvoda Jurij Dolgorukov. Pogledao je okovanu devojku i povikao:
  - Da se ne suočite sa pljačkašem u luksuznim haljinama da hodate!
  Dželati su djevojci potrgali svilenu odjeću, biserne privjeske i cipele sa srebrnim potkovicama. I potpuno su razotkrili Domku. A u stvari, ova djevojka je jednostavno ljupka - heroj. Mišići su snažni i reljefni, visoka prsa, luksuzni bokovi, tanak struk. Dlaka je duga, kovrdžava, bijela kao snijeg sa blagom žutilom. Veoma lepa, velika devojka.
  Vojvoda Jurij Dolgorukov oblizne usne i suvo naredi.
  - Zaključajte je u posebnu ćeliju. Lanac oko ruku, nogu i vrata. Noću ću lično popraviti njeno ispitivanje.
  Kuća je bila zatvorena u hladnoj tamnici, na sebi je imala samo poderanu vreću. Djevojka je bila gladna, okovi i kragna su joj trljali gležnjeve, ruke i snažan vrat. Veoma jaka devojka, pokušala je da olabavi lanac. Ali ovdje je čelik jasno dizajniran da drži slona. Svaka karika u lancu je debela kao veliki muški palac. Zidovi još nisu imali vremena da se smoči i čvrsti su kao titanijum.
  Djevojka je golom petom kucnula po zidu. Počeo sam trljati vezu o vezu. Ali čelik je bio dobro otvrdnut i nije podlegao. Kuća je teško uzdahnula. Čekalo ju je mučenje. A za to je, naravno, potrebna hrabrost. Oni će tući, i paliti, i protezati se i bockati.
  Domku će biti upitan gdje su pljačkaši sakrili blago i tako dalje. Moraš biti tvrd kao kamen.
  Ovdje su mučili jednog dječaka izviđača. Dželati su živog spalili ćelavog čovjeka. Ali Sanka nije odao lokaciju pobunjeničkog odreda. I tako je umro mučenički.
  Hoće li Domka izdržati i ne stenje. I još više da se odaju mjesta gdje su skrivena blaga.
  Onda je došla noć i djevojku su izvukli iz podruma. Ispitivanje je počelo teško. Odmah su ga stavili na stalak. Djevojčicu su podigli do plafona, soba za mučenje se nalazila u kuli. A plafon je bio visok. Kada je uže pušteno, ratnik je poletio. Pokazali su se jaki mišići i jaki ligamenti djevojke. Domka je tiho zastenjala od nepodnošljive boli, ali suzdržala vrisak.
  Tada su dželati s nje otkinuli vreću.
  I počeli su da tuku svom snagom bičevima. Snažna koža djevojke-junaka nije odmah podlegla. Dželati su pokušavali svim silama. Tukli su sa svih strana. Djevojčino tijelo se zaljuljalo.
  Glavni mučitelj je naredio:
  - Popravi noge!
  Goli udovi djevojčice bili su stegnuti u blok. A onda su okačili teret. Domkino mišićavo tijelo se napelo.
  Dželati su povećali težinu. A iz kamina je izvučena usijana žica.
  Počeli su da bičuju devojku zapaljenim metalnim trakama.
  Domka jače stisne zube. Teško je disala. Presa za olakšanje nije uspjela od bola, ali djevojka je šutjela.
  Jurij Dolgorukov je pogledao ovo... Osećao se pomalo ljutito što žrtva ne vrišti i ne stoji mirno. Svidjela mi se figura.
  Guverner je lično naredio:
  - A sad sprži devojcine gole pete!
  Dželati su stavili snop sumporom natopljenog grmlja pred noge ratnika. I zapalili su ga. Plamen je grabežljivo lizao ženske pete. Donkini tabani su bili hrapavi, kao u seljanke, ali i dalje živi. Osim toga, posljednjih mjeseci poglavica je nosila čizme, a žuljevi na nogama su joj malo omekšali.
  Bol je bio divlji i ratniku su iskočile oči. Ali ona je ćutala. A iz ugla njegovih usana potekla je mlaz krvi. Devojčica je počela još teže da diše, a sa njenog tela je kapala mešavina krvi i znoja.
  Mirisalo je na prženo, na roštilj. Jurij Dolgorukov, iznerviran tišinom zarobljenika, i sam je zgrabio usijana klešta iz kamina. I zgrabio djevojku za bradavicu od jagode. Domka je u odgovoru sa zadovoljstvom pljunula na guvernera.
  Jurij je počeo da udara kleštima po grudima, urlao:
  - Slomi joj nožne prste! I udari jače.
  Dželati su počeli da im lome prste usijanim kleštima. Još jedan mučitelj podigao je toplinu ispod rešetke. Tukli su djevojku žicom. Domka je ćutala, iako ju je to koštalo titanskog truda. Svest je bila malo zamućena od divljeg bola, ali nije htela da napusti ratnika. Izdržala je i izdržala.
  Na kraju joj je Jurij Dolgorukov gurnuo upaljenu baklju među noge. Bol proboden vrelom iglom, od peta do potiljka. I djevojka je konačno izgubila svijest.
  Doktor prisutan na mučenju promrmlja:
  - Dosta za danas! Ona više ništa ne oseća.
  Guverner je grubim tonom naredio:
  - U njenu ćeliju! Nastavljamo sutra!
  Kuću su skinuli sa regala, navukli kostrijet, na otrcano, spaljeno, pocijepano tijelo i ponovo bacili u podrum. Okovane ruke i stopala.
  Djevojka je ležala na truloj slami. Došla je k sebi, osjećajući jak bol. Oko Domke je već kružilo nekoliko pacova.
  Djevojčica je još bila dovoljno snažna i uhvatila je pacova rukom. Crushed. Zatim je, ignorirajući bol, zaspala.
  Sanjala je da Stenka Razin sa svojom vojskom ulazi u Moskvu. Sve kraljevske vojske su poražene. Pobjeda je izvojevana. I narod se raduje kada sretne Kozake.
  Domka galopira pored atamana. Elegantan, prelep, ponosan.
  I bubnjevi tuku, trube bruje. Pobjeda i trijumf pobunjenika.
  Kuća se probudila od zveckanja dvorca i zadrhtala. Prošlo mi je kroz glavu: opet će mučiti.
  Ali još je bilo rano. Tamničar je doneo hleb i vrč vode:
  - Na kučku!
  I postavio ga je tako da voda prska po tijelu ratnika-heroja.
  Kuća se podigla. Slomljeni prsti su jako boljeli, poput ogrebotina i opekotina. Djevojka je pojela kruh. Popio sam malo vode i osjetio sam više energije. Ispravila je prste i pomislila da će joj slomljena hrskavica srasti i ništa se strašno nije dogodilo. Ona zna kako ukloniti opekotine i zacijeliti rane uz pomoć napitka. Da ne ostavi trag. Glavno je izdržati mučenje, a onda ... Domka se sjetila pogleda guvernera i pomislila da će je dugo i suptilno mučiti. Pa, ne dozvoli joj da se slomi.
  Domka je mučen svaki dan dvije sedmice zaredom. Istina pažljivo i sa malo pažnje. Palili su, rastezali, uvijali, tukli, mučili. Bockali su iglama i podizali, bacajući na stalak. Bosi tabani su stalno bili pečeni. Djevojčica je osjećala bolove po cijelom tijelu. Rane su joj polili solju, što je veoma bolno.
  Uprkos tome, Domka nije odustajala. Uz pomoć svoje bijele kose, poput prezrele raži, pilili su okove. Radila je to tiho i neprestano.
  Čudan, ali čak i kaljeni čelik može se samljeti dlakom. Bol je živio u tebi Domke. Bol je posvuda, nema krvi, nema vena netaknutih bolom. Kad su je palili i tukli, osjetilo se još nešto. Ali kada je patnja zahvatila čitavo biće, ono je postalo otupljeno.
  Domka je još uvijek bila junačka djevojka. Dželati su zaprijetili da će vješticu spaliti, a humane sjekire neće biti. Pa šta je Domka bila spremna za ovo.
  Međutim, nada u bijeg nije je napuštala. Možda će imati vremena da preseče lance. Šteta što je prozor preuzak. Nećete tako lako proći kroz to.
  Možda omamiti tamničara i pobjeći u njegovoj odjeći? Ona je velika djevojka, a čuvar ima masku na licu. Možda možeš pobjeći? Naravno, teško je stati na osakaćene noge, ali doći će.
  Samo da se pozabavim lancima.
  Ovdje je u nju ušao glavni dželat Samosa:
  - Zdravo lepotice!
  Kuća je grubo odgovorila:
  - Dželat nije dobro, pa umri!
  Samosa se naceri.
  - Donela sam ti nešto lepo!
  Domka se zakikota i ponovo upita:
  - A zašto hotel? Topli ugalj?
  Samosa je odgovorio sa cerekom:
  - Želiš li živjeti?
  Kuća je zveckala lancima i sa osmehom odgovorila:
  - Kakvo pitanje! Naravno da želim!
  Glavni dželat je rekao:
  - Veliki guverner Jurij Dolgorukov nudi vam vešticu da se odreknete anateme Stenka, i kozačke razbojnike. Pokajte se i kralj će vam se smilovati. Bićete osuđeni na teški rad, ali ćete otići na imanje guvernera, gde ćete živeti kao princeza!
  Kuća se zakikota i primijeti:
  - A gde da sakrijem blago, neće me pitati?
  Samosa je ljubazno odgovorio:
  - Guverner ima dovoljno svog bogatstva! Bićete nežni s njim, dobićete i život i sreću. I tako... Sutra će te čekati vatra. Štaviše, vatra će biti spora i nećete odmah izgorjeti. Patit ćete nekoliko sati, goli pred gomilom. A onda će vaš pepeo biti pomešan sa konjskim đubrivom i pognojen njime na njivama. Razumljivo?
  Domka se ponovo nasmešila, uprkos zverskom mučenju, svi su joj zubi preživeli, i primetila:
  - Želi da budem ljubazan sa svojim guvernerom mučiteljima? Koliko želja ima!
  Samosa je smrknuto primijetio, stišavajući glas:
  - Da sam na tvom mestu, složio bih se. Ne možeš pobjeći od vatre.
  Domka je klimnula glavom i zveckala lancem:
  - Logično je... Zagrljaj drugog čovjeka ili plamen. I još se ne zna ko će biti na vrhu...
  Djevojka je pljesnula rukama i odgovorila:
  - Spreman sam da budem ljubazan sa guvernerom. Ali neću se odreći Stenke Razina i kozaka! Pogotovo u javnosti!
  Samosa je slegnuo ramenima i primetio:
  - Ali tada te suveren neće moći pomilovati. I tako... Ovo su samo riječi. Ustanak je već ugušen. Stenka Razin je u zarobljeništvu i uskoro će biti streljan. I sada je mučen kao i ti. I tvoje odricanje neće biti važno!
  Domka tužnog pogleda upita:
  - Možda da razmislim?
  Samosa je odgovorio nezadovoljnim pogledom:
  "Vaše spaljivanje je zakazano za sutra." Najviše morate dati odgovor do prekosutra. U međuvremenu... Da li želite da prenoćite u čistom mekanom krevetu i bez lanaca?
  Domka je ponosno odmahnula glavom, njena bijela, blago zlaćana kosa je postala prljavija, ali nije se pojavila ni jedna seda. Djevojka je oštro odgovorila:
  - Više volim tamnicu. Ona misli bolje!
  Samosa je zviždao.
  - Pa ti si ponosan! Takvog čoveka retko vidite! Znaš, predlažem da jedeš kao čovek. Pojačajte svoju snagu. A onda izmršav na hljebu i vodi.
  Kuća se nasmijala i odgovorila:
  - Pa, možeš da jedeš! Ovdje se moji principi ne miješaju.
  Pojavio se pomoćnik dželata. Donio je poslužavnik sa pečenom guskom, pitu i čašu votke.
  Kuća se nasmijala. I veselo rekao:
  - Takve gozbe da ne želiš da umreš!
  Asistent je promrmljao:
  - Razmišljao bih o duši!
  Domka je klimnula u znak slaganja i priznala:
  - Da, bila sam sa muškarcima, i to više puta. Uključujući i samih Stepana Razina. Pa me svejedno čeka.
  Gladna djevojka je uzela pitu i prilično veliku pečenu gusku. Energično počeše da grizu meso.
  Samosa upita djevojku:
  - Mislite li da ovaj pakao postoji?
  Domka je logično primijetila:
  - Ako ima muka na ovom svetu, zašto ih onda ne bi bilo na drugom svetu?
  Samosa je uzdahnuo i šakom se probio po bradi.
  - Logično... Vidim dželata u paklu.
  Kuća se nasmijala i predložila:
  - I zašto? Ti samo pratiš naređenja. I ja sam ubijao ljude. Borili se za istinu... Istina je relativna! Ako uklonite neke bojare, sutra će isti kozački atamani postati gori od bivših plemića! Ponekad pomislite šta je sreća?
  Samosa je jednostavno i racionalno predložio:
  - Sreća je uvek relativna! Ovdje ste gladni jedete gusku i trenutno ste sretni!
  Kuća je klimnula u znak slaganja.
  - Da, to je istina! Dobra guska... Je li tako uvijek hrane osuđene na smrt?
  Samosa je nevoljko odgovorio:
  - Kao kada. Ali sam veliki guverner Dolgorukov obećava vam sladak život pod njegovim pokroviteljstvom. A ti se jedi i raduj se!
  Domka je sa osmehom i umilnim tonom upitala:
  - Može li Stenka Razin biti pomilovan?
  Samosa je odmahnuo glavom.
  - Ne! On je preveliki kriminalac!
  Domka je tada predložila:
  "Možda ću odbiti pomilovanje ako nas, zajedno sa Stepanom, pogube jednom sjekirom.
  Samosa je negativno odmahnuo glavom.
  - Ne... Guverneru ne treba! Pa pretvaraj se da ga voliš, inače tako lukava žena kao ti uvijek može pobjeći!
  Domka je nastavila da žvaće pticu i pitu. Šmrcala je čašu votke. Međutim, djevojka nije voljela da pije. I veselo pevao:
  - Sve je nemoguće, moguće je, u svemiru, mi smo testirani samo u naučavanju!
  
  STRAST ZA JEANNE DARK
  Tokom naleta, izdajnici su namerno zatvorili kapiju kako bi devojku ostavili napolju. A ona se, odsječena sa šačicom ljudi, očajnički borila. Bez sumnje, djeva od Orleansa bi pala u oružje, da nije bilo kategorične naredbe vojvode od Burgundije - da se vještica uhvati živa.
  Žana je bila teško ranjena kopljem u rame, imala je duboke ogrebotine na licu i veliku kvrgu na čelu. Ranjen strijelom i desnom rukom. Probijen je snažan biceps.
  I skinuta je do gola, ostavljena samo u domaćim dronjcima, okovali su je za ruke lancima, povlačeći vrh. Bosa stopala Devojke od Orleansa, sa samo bosim prstima koji dodiruju hladan, kameni pod, okrugle pete okrenute do vrha. A ona sama je zapravo visila na stalku. Bol u ranjenom ramenu i metak u ruku bio je užasan. Ipak, snažna, atletska djevojka, čvrsto stisnuta zube, uspjela je suzdržati stenjanje - iako je bol bio na ivici gubitka svijesti.
  Jeanneina kosa je neočekivano ispala plava, iako je obično bila slikana kao brineta ili crvenokosa. Vrat je moćan, nije ženstven, ali su prsa razvijena, poput mišića jakog tijela. Naravno, jedva da je postila, kako je običaj da se o njoj piše u knjigama. Ali sada je, zaista, nisu hranili i davali su joj samo da pije da ne umre. Za ranjenu djevojku takva suspenzija je pravo mučenje.
  Vojvoda od Burgundije posjetio je Joan tek trećeg dana. Snažna devojka je, uprkos iskrivljenim zglobovima, disala ujednačeno. Štaviše, čak je i duboka rana na ramenu počela da se poboljšava, a na bicepsu se zatvorila. Bilo je toliko vitalnosti u ovoj devojci. Pacovi su se okretali oko njenih gracioznih i snažnih bosih stopala, ali niko se nije usudio da ugrize.
  Pogledala je vojvodu bistrim očima. Ne čitaju ni bol ni strah, već samo dubok prezir. Vojvoda se osramotio i uljudno je izgovorio.
  - Izvinite, milady Jeanne. Nisam znao da ste tako okrutno tretirani.
  I vojvoda je viknuo. "Uklonite njene okove i otpratite nas na dostojnije mjesto.
  Zaista, sam dostojanstvenik veoma nerado boravi u hladnoj, vlažnoj i, što je najvažnije, smrdljivoj tamnici.
  Sa Jeanne su skinuli lanci, a uprkos strašnom bolu koji ju je probio kada je djevojka spustila ruke, djevojka iz Orleana, za njenu čast, nije se ni lecnula. Jedino su se zenice jako proširile, što je pokazalo koliko su bolni njeni brutalno uvrnuti zglobovi.
  Duke je pustio Jeanne naprijed. Djevojka je samouvjereno hodala. Malo je smršavila, ali je ostala mišićava i jaka. Visok skoro kao vojvoda, a s obzirom na to da nosi štikle, onda možda čak i malo viši od njega. Naravno, njeno lice je prelepo, ali njen osmeh je previše grub i muževan.
  Pošavši gore, vojvoda je ljubazno ponudio da jede i pije skupo i odležano vino. Sobarica je zauzvrat oprala Jeanneine noge i donijela joj papuče. Ali bili su mali. Zbog gracioznog i isklesanog oblika, preplanule noge budućeg sveca djelovale su manje nego što jesu. Jeanne je, međutim, iznenada odbila da se presvuče, razumno izjavivši:
  "Ako sam ja zatvorenik, onda će za zatvorenika poslužiti krpe. A ako gost, onda imam pravo da napustim dvorac!
  Vojvoda od Burgundije naredio je slugama da odu. Lično, sipajući Jeanne u činiju i nudeći grickalice, izjavio je:
  - Vjeruj mi! Zaista, ja sam tvoj zatvorenik!
  Deva ratnica se nasmešila i otpila svoj pehar. Tada je pojela komad srndaća i primijetila:
  "Nisi prvi čovjek kojeg sam zarobio!"
  Vojvoda je predložio zdravicu, a zatim primijetio:
  - Moja prava na tron nisu inferiorna, pa čak i nadmašuju ona koja ima Karl.
  Jeanne se snishodljivo nasmiješila i primijetila:
  - Želiš li da se popneš u divljinu pedigrea? Kao da ćerka Filipa Dugog vašoj porodici daje pravo na francuski tron?
  Vojvoda od Burgundije je snažno odmahnuo glavom i potvrdio:
  - Da naravno! Uostalom, Šalićki zakon kaže da se zemlja jednostavno dijeli sinovima u porodici, a to nema nikakve veze sa nasljeđivanjem prijestola!
  Jeanne je logično primijetila:
  - Onda postoji grana od Luja Mrzovoljnog. Oni imaju još više prava na tron!
  Vojvoda se usprotivio, iako neuvjerljivo:
  - I ta je Joan, komora vršnjaka oduzela pravo na tron. Uključujući i sumnje u njegovo porijeklo.
  Devojka iz Orleana se nasmijala i pokazala svoju erudiciju:
  - Dakle, Šalićki zakon je odobrila Komora vršnjaka.
  Argument je bio jak. Vojvoda je ponovo pozvao sobarice i zatražio ozbiljniju hranu. Čini se da Jeanne nije tako jednostavna kao što izgleda. I to nije samo krupna i snažna mlada seljanka koja liči na obradivog konja. Ovo je mnogo obrazovanija osoba, doduše u politici.
  Kroz glavu mi je proletjela zavodljiva misao o mučenju. Ali devojka je, kao što je upravo video, bila veoma dobra u podnošenju bola. I treba mu Zhanna, prije svega, kao saveznik.
  Vojvoda je Žani dao da jede, a onda je ušao s druge strane:
  "Kako se kralj nepravedno ponaša prema vama. Toliko ste učinili za njega da ste u potpunosti zaslužili titulu vojvode. Ali ti si još uvijek siromašna seljanka. Vojsku slušaš, a za dušu nema!
  Jeanne je tužno primijetila:
  - Sveci su zadovoljni malim!
  Vojvoda se pomalo usiljeno nasmijao i primijetio:
  - Većina svetaca i papa su pljačkaši novca, za kojima tek treba da se traga. I na primjer, kardinali ..... Vi još ne poznajete život!
  Jeanne je na ovo nježno odgovorila:
  "Vjeruj mi, znam dobro kao i ti, vojvodo. I ovo saznanje me ne raduje!
  Vojvoda je želio više jasnoće:
  - Ali slažete se da kralju ništa ne dugujete i da nemate nikakvih obaveza prema njemu?
  - Ne za kralja - Da za Boga! - odgovorila je još inspirativnija magla Zhanna.
  Vojvoda je sa osmehom odgovorio:
  - A Bog želi mir. A svijet bi radije uspostavila naša brojna i jaka porodica, a ne Valois. Posebno za nas Britaniju. Samo se naša dinastija može pomiriti s tim!
  Jeanne reče s neočekivanim emocijama:
  - Izabrala sam Carla ne zato što je bolji od tebe. A djevojka bira jednom za svagda! A mučeništvo je mnogo bolje od izdaje!
  Vojvoda se zamalo ugušio. Popio je još vina, iskapivši pehar do kraja. Ljutnja ga je ispunila. Uslijedila je prijetnja.
  - Narediću da te muče!
  Jeanne je tvrdoglavo odgovorila:
  - Nema veće torture od slušanja vaših obećanja!
  - Jebi je! - naredi vojvoda prijeteći i sluge i dželati, koji se već raduju zabavi, upadnu u sobu.
  
  Inače, nije moglo biti: vojvoda od Burgundije naredio je mučiteljima da ga prekinu. Veoma bogata tamnica sa raznim instrumentima za mučenje. I dželat iz Španije, napola Mavar. Ali on pristojno govori francuski:
  - Je li ovo vođa žablje vojske? - Tamnoputi nasilnik se zaglušujuće nasmejao i primetio. - Dobre sise, bradavice kao jagode, jaka bedra - taman za bič i stalak!
  Jeanne Darc je samo prezrivo frknula: prije nego što je odvela do dželata, djevojka od Orleansa je skinuta i temeljito pretresena. Nije baš prijatno kada prljave, muške ruke opipaju celo telo, pa čak i da se popnu na intimna mesta i grubo ih naboraju. Jeanne d'Arc, koja je donedavno bila podređena titulama, osjećala se krajnje poniženo. Zavoj je bio strgnut s nje, a na njenom ramenu zjapila je duboka razderana rana. Prouzročila je bol. Dželat ju je sa zadovoljstvom pogledao, biće moguće nokautirati dodatnu patnju od djevojke zbog povrede.
  Čmskajući svojim debelim usnama, mučitelj je promrmljao:
  - Šta! Počnimo sa stalkom! Ili nam želite nešto reći?
  Jeanne d'Arc je bacila pogled u ugao: tamo su sjedila dva pisara, spremna da zapišu svako njeno svjedočenje. U blizini je bio doktor i nekoliko pomoćnika krvnika. Stalak je unaprijed pripremljen. Čvrstim glasom, Deva Orleana reče:
  - Napišite sledeće!
  Pisci su odmah počeli pisati. Djevojka je viknula:
  - Vojvoda od Burgundije, okrugla budala! Čeka ga naoštreni kolac!
  Mavrski dželat ju je udario u lice:
  - Dosta! Na stalku odvažna djevojka.
  Omča je uhvatila mišićave ruke Devojke Orleanske i počela da se diže, uvijajući joj zglobove. Bol u ranjenom ramenu bio je užasan, ali nepopustljiva Jeanne je istisnula osmijeh. Iako su joj kosti, široke za mladu djevojku, krckale od oštrog potresa, ni jedan mišić se nije trgnuo na njenom lijepom licu.
  Ruke uvijene u zglobovima, bosonoge graciozne, djevojačkih stopala od zemlje. Legendarna devojka je visila u vazduhu. Dželatovi pomoćnici su odmah osigurali težak teret na nogama.
  Dželat je pažljivo pogledao telo žrtve. Od užasnog bola u ramenu, presa za olakšanje nije uspjela, mišićavo djevojačko, preplanulo tijelo, netipično za srednji vijek, počelo je da se znoji. Da, ona oseća bol, ali kakva je izdržljivost potrebna da se belozubi smeši u isto vreme.
  Mučitelj upita:
  - Navedite imena svojih pomoćnika u burgundskom logoru!
  Zhanna je odgovorila pljuvanjem. Dželat, iako je bio pogođen, nije se ni pomerio, a na njegovom ružnom, bradatom, skoro crnom licu zaigrao je osmeh:
  Dakle, pravimo se glupi. Ok djevojko, pomoći ću ti.
  Dželat je izvadio šipku i zabio je u ranu, nakon čega je počeo da se uvija. Djevojčino lice je pocrvenjelo, znoj je počeo da curi i curi sa njega, mišići su se nehotice skupljali, disanje je bilo teško, isprekidano, kao nakon dugog trčanja. Ali začudo, osmijeh nije silazio s njenih usana.
  Dželat je izbušio do kraja, a zatim ga oštro izvukao: zjenice očiju Devojke Orleanske su se suzile, ali je osmeh postao još širi!
  - Jaka žena! Pravi heroj! U redu je, nateraću te da vrištiš. - Mučitelj je počeo da zagreva ramrod na blijedocrvenoj vatri, pomoćnik kate je maknuo kliješta iz plamena. Ugrizni dio je pocrvenio od vrućine.
  Najhrabrija osoba mogla bi izgubiti hrabrost, ali Jeanne je to gledala kao da je pred njom prostrt sto sa posuđem.
  Dželat je, bezbožno lažan, pevao:
  - Ženska noga, isprži malo!
  Uzevši kliješta u ruke, mučitelj je dotaknuo usijano gvožđe devojčinu okruglu, pomalo prašnjavu petu. Izabrao je najosetljivija mesta na podnožju Devojke Orleanske. Prostorijom se širio miris zapaljenog mesa. Dželat ga je povukao nosom:
  - Veoma je lepo!
  Mučitelj je postupao pažljivo, ravnomjerno raspoređujući opekotine po cijelom tabanu. Kada je vrućina prejaka, opeče ne samo kožu, već i nervne završetke, pa je u ovom slučaju potrebna velika vještina u izazivanju bola. Zhanna se ponašala herojski, nije jecala, nešto što joj je bolelo oči i curio znoj, ali joj je na licu igrao osmijeh.
  Dželat je u međuvremenu počeo da lomi prste.
  - Nežno, devojka će biti veoma zadovoljna!
  Jeanne reče s prezirom:
  - I šta? Kao čovek ne možeš!
  Duge ruke dželata bile su snažne. Prsti su pucketali, mučitelj je počeo malim prstom. Kada vruće gvožđe lomi nokte i prste, to je monstruozno. Čuje se škripanje. Jeanne pokušava da se trzne, ali su joj noge čvrsto okovane, a svaka karika lanca debela je kao palac. Čak ni njeni mišići, prekaljeni seljačkim radom i teškim bitkama, nisu u stanju da razbiju tako jake čelične okove.
  Slomivši mali prst, dželat je prilično progunđao:
  - Ja sam dobro momče! Ti si djevojka, hvataš zadovoljstvo!
  Jeanne je stoički frknula.
  - Nije loše, ali pegla je prehladna!
  Dželat je odgovorio:
  - Uredu je! Ispeći ću te!
  Mučitelj se polako slomio, okrećući srednji prst oko svoje ose. Prekrasni prsti Orleanske djeve, dugi, ujednačeni, graciozni. Kosti su jake, nije ih lako slomiti, a dželat se čak i oznojio od napora. Kapljica znoja otkotrlja se s njegovog nagnutog čela i pade na usijana klešta. Noge mlade i snažne djevojke jako lijepo mirišu. Takva ljubav je veliko zadovoljstvo. A mučenje je još bolje. Sada je na redu palac bose noge. Istina je da nije dovoljno razbiti.
  Jeanne je, skrivajući svoju muku, ljutito zalajala:
  - Pa, kako slabo! Ne možeš slomiti kost!
  Dželat je u suzama odgovorio:
  - Nu ništa, pomoći ćeš!
  Ogroman pomagač mučitelja ubacio je posebnu napravu. Stisnut palac, čuo se prasak. Prst se slomio, dželat je rekao zadovoljno:
  - A sada leva noga!
  Proces torture je veoma prijatan. Kosti oh kako pucaju, pa čak i opečena koža gori. Legendarna djevojka izdržava, pa čak i isplazi jezik, zadirkujući žrvnjeve.
  Dželat uz napeto milovanje kaže:
  - Ako sve priznate, izdate svoje saučesnike, zaustavićemo torturu i lečićemo vas.
  Jeanne je, ravnodušnim tonom koji joj je bio dat s tolikom mukom, odgovorila:
  - Šta me boli!
  Pošto je završio sa lomljenjem nožnih prstiju, dželat je hteo da se uhvati za ruke, ali ga je doktor zaustavio:
  - Bit će potrebno da ova kučka još nešto potpiše, na primjer, priznanje vojvode od Burgundije za kralja Francuske, pa ostavite ruke na miru.
  Dželat se spremno složio:
  - Da, ostavimo za desert! A sad ćemo je tući bičem!
  Mučičev pomoćnik izvadi bič iz plamena, sa tankih bijelih lančića iz vatre. Jeanne je zaškiljila i ironično povikala:
  - Pa, ovo je sjajna kupka!
  Dželat je odgovorio sa osmehom:
  - Prelepa metla! Budala ćeš biti jako zadovoljna i bićeš luda!
  Kat je zamahnula i udarila. Žanino moćno tijelo prođe grč.
  - Sviđa li ti se?
  Devojka od Orleansa odgovorila je svojim glasom preniskim za djevojku:
  - I šta? Fino! Samo ovdje je udarac slab!
  Fanatikov pomoćnik je ponovo udario. Dželat je, kao raspevanim glasom, rekao:
  - Dva-a-ah!
  Još jedan udarac i melodično odbrojavanje:
  - Tri! Četiri!
  Djevojka napreže trbušne mišiće, želi da udari dželata, ali ne može da ga dobije.
  - Priđi mi bliže! Jeanne vrišti.
  Flayer je zadirkuje:
  - Da, tako si dobar!
  Postepeno, leđa, ramena i zadnjica, najpoznatiji ratnik svih vremena i naroda, pretvaraju se u neprekidni krvavi nered prekriven opekotinama. Uprkos nesnosnim mukama, Jeanne i dalje tvrdoglavo gleda, a sljedeće pitanje:
  - Reci mi gde kriješ blago koje su nam ukrali? - Riči kao snježni leopard:
  - U tvoju bradu!
  Dželat je ponovo uhvatio usijane hvataljke i uhvatio je za grimiznu bradavicu na grudima, grubo je okrenuo!
  Devojka od Orleansa, otresajući krvavi znoj, istisnula je iz sebe:
  - Prefinjeno milovanje!
  Dželat je nastavio mučenje drugom dojkom. Odjednom, Žanina plava glava se zatresla i ona je izgubila svijest.
  Doktor je uplašeno vrisnuo:
  - Zavaljen!
  Dželat mu je stavio ruku na vrat:
  - Pa ne! Srce kuca pouzdano! Nastaviti?
  Doktor je odmahnuo glavom.
  - Dosta za danas! Na njemu nema stambenog prostora. Mislim da nećete ništa dobiti od nje.
  Dželat je klimnuo glavom s neskrivenom ozlojeđenošću.
  - Nikada nisam vrištala! Snažan karakter, iako je žensko tijelo veoma bolno. Ali njeni mišići su poput mišića jakog muškarca.
  Doktor je tiho i čak gledajući okolo rekao:
  - Englezi su je osudili na spaljivanje na lomači. Ovaj đavo bi trebao imati dovoljno snage da se sama popne na skelu. Stoga, operite Jeanne i smjestite je u najčuvaniju ćeliju pod jakom stražom, u lancima.
  Dželat je željno klimnuo glavom.
  - Ovdje su svi vojnici novi stražari, plaćenici. Po ličnom nalogu vojvode od Burgundije, svi Francuzi su smijenjeni, tako da Jeanne neće imati saučesnika! Pa, onda ćemo je pod pojačanom pratnjom odvesti i spaliti na centralnom trgu. Oh, kako će mi biti drago da prinesem baklju ovim razigranim, ali tako zavodljivim nogama.
  Doktor je hladno odgovorio:
  - Ako Zhanna potpiše potrebne papire, brzo će umrijeti. U suprotnom, vatra će biti spora, postepeno proždirući njeno prekrasno tijelo!
  Jeanne je došla sebi i ljutito prošaputala:
  - Nemoj cekati!
  Kao odgovor, dželat je uzeo svježa usijana klešta i njima oštro zgrabio otvorenu ranu na ramenu. Stisnuo je jače: Djevojka je opet izgubila svijest. Polivana je ledenom vodom. Onda su ga skinuli sa police. Dželat je gunđao:
  - Pa, kučko! Ne znam šta drugo da mislim! Možda je silujete vrućim pajserom?
  Doktor je negativno odmahnuo glavom.
  - Dobra ideja, ali vojvoda od Burgundije je smislio nešto bolje. Nju, svetu djevicu, prije nego što bude pogubljena pred cijelom gomilom, silovat će vaša dva pomoćnika. Ovo će biti vrlo sofisticirana osveta!
  Dželat je pljesnuo rukama.
  - Da, tako je divno! A videću?!
  - Ceo grad će videti! - Doktor je obećao.
  Dželat je zaplesao:
  - O, vi ste usijana klešta, a užareni karanfili na plamenu! Baš volim da mučim cure i nisko se klanjam vojvodi-kralju u pojasu! - Čizme, kovane gvožđem, poletno bubnjaju po kamenom podu.
  Jeanne je odvedena u tamnicu i, ostavši u stojećem položaju, okovana je lancima za krst. I okolo postavite pouzdanu stražu!
  
  EDMOND DARTAGNAN I DŽULIJAN POMOĆNIK
  U snu je dječak Edmond D'Artagnan vidio nešto neobično...
  Ovdje je bio pored Julijana Otpadnika. Čuveni rimski car u bitci sa Partima zapao je u tešku situaciju. Ali Cezarovi nasljednici su se hrabro borili i otjerali Parte. Ali i sam car bio je okružen malim odredom, koji je očajnički pokušavao da se probije do svojih.
  Edmond Dartagnan je iskočio na vreli pijesak. Dječak terminator je odmah shvatio da to nije baš san, pogotovo jer su ga boljeli još ne potpuno zacijeljeni plikovi na tabanima. Ali nema vremena za svađu - cara treba spasiti!
  Dječak-rendžer je jednim udarcem u skoku oborio pet Parćana koji su već opsjedali cara. Tada je Oliver Twist vrlo spretno uzeo oba mača i počeo da ga grdi. Prva četiri perzijska ratnika pala su odsječenih glava. Tada je dječak golim prstima bacio bodež, koji se usred leta izokrenuo i prerezao grkljane trojici strijelaca.
  Dartagnan Edmond je radosno uzviknuo:
  - To je muška borba!
  Zatim je krenuo u odlučnu ofanzivu. Njegovi zamahi mačem bili su poput kosilice. Posjekli su sve redom i secirali udove Perzijanaca. Evo jednog glavnog poglavara Parta koji pokušava da i sam car izgubi ruku. A onda glava.
  Edmond Dartagnan je nogama odjednom bacio pet bodeža sa okretnog stola i pokosio čitav niz strijelaca. Onda je viknuo:
  - Sat sreće! Vrijeme je za igru!
  I njegovi mačevi su ošišali Partsku vojsku. Vođa vojske, kralj Perzije, Indemon, izlegao je zenki. Polugoli, mišićavi dječak je sjekao sve redom i sve prilaze Julijanu zasuo leševima. Nikada ranije vladar Partije nije video tako žestokog borca. A činjenica da je ovo samo golobrada omladina izazvala je ozbiljan strah.
  Iznenada su zaista paganski bogovi odlučili pomoći Starom Rimu, i umjesto da se povuče, Julian je vratio religiju svojih predaka na Zemlju! A sada se protiv Partske vojske bori ili Herkul ili Herkulov sin.
  A Dartagnan Edmond je postajao sve više bijesan. Bacao je teške i oštre predmete. Probao je i razbio neprijatelje starog Rima, a njegovi mačevi izgledali su kao neodoljive munje. Dječak terminator inspirisao je ostale Rimljane. Viče: Herakle! Herkul sa nama! Navalili su na Parte, udvostručivši njihovu snagu trostruko. Borio se i sam car.
  Julian je bio tek nešto iznad prosječne visine, ali dobro građen i zgodan. U trenutku smrti imao je samo trideset i dvije godine, a ne zna se šta bi čekalo Rimsko Carstvo da je otpadnik poživio više. Ali sada, čini se, Parti su se povukli i počeli uzmicati.
  I ostatak rimske vojske dodao je toplinu. Kralj Indemon je pokušao da preokrene tok bitke i sa hiljadu odabranih besmrtnika krenuo je u bitku. Ali ovo je bila njegova fatalna greška.
  Edmond Dartagnan je skrenuo pažnju na jedan veoma veliki - viši od Ubojice pacova, visine čoveka, sa krunom i ramenima, kao orman u zlatnom verigama. I dječak je, vidjevši kako slušaju naredbe ovog vladara, shvatio: vrijeme je za djelovanje. I podigao je luk koji je ispustio Perzijanac. Brzo ga je povukao nogom, tako da je tetiva zamalo pukla. A onda je ispustio strelu, mentalno prateći njen let.
  I jureći, bodljikav ubod probio je oholog kralja Partije u vrat, slomivši karotidnu arteriju. I ogromna težina od jedan i po, ili čak dva centnera, vladar se srušio sa slona.
  Smrt kralja, naravno, težak udarac za vojsku. Pogotovo kada je mlađi nasljednik pokušao preuzeti komandu, jer je Edmond Dartagnan poslao strijelu na njega. Kao rezultat toga, ovaj protivnik se pokazao probušenim škorpionom. Rimljani su, vidjevši cara kako juri u bitku, povikali: Apolon, Apolon je s nama!
  A Edmond Dartagnan je rukama i bosim djetinjastim nogama tukao Parte, koristeći tehnike o kojima je čitao u kineskoj knjizi prevedenoj na latinski.
  I ova varvarska vojska se pretvorila u veliki bijeg. Sada su Rimljani progonili Partiju i u ovoj trci vukova nije bilo reči o oprostu i milosti. Teško onima koji bježe, i teško onima koji bježe od Rimljana dvostruko.
  Istočna vojska se topila pred našim očima, a latinski pukovi, legije i kohorte bili su neumoljivi. Gvozdeni i jaki, sve lome i seckaju, a plemiće ubijaju...
  Dječak je, s druge strane, bljesnuo golim, ružičastim štiklama, i trčao mlin sa mačevima, sekući istovremeno pet protivnika.
  Potpuna pobeda. Preživjeli Parti padaju na koljena i mole za milost.
  Edmond Dartagnan je prišao na poziv cara. Pogledao ga je s ljubavlju. U davnim vremenima ljudi su malo niži nego u kasnijim vekovima, a u snu dečak zamišlja da je stariji. Dakle, prema rimskim standardima, dječak Dartagnan izgleda kao da ima četrnaest, petnaest godina. Odnosno, već se može smatrati muškarcem, iako bez brade. Julian je pogledao njegove ogrebotine i modrice i upitao sa širokim osmijehom:
  - Ti si bog?
  Edmond Dartagnan je iskreno i pošteno odgovorio:
  - Ja sam čovek!
  Julian je teško uzdahnuo i također iskreno odgovorio:
  - Šteta... Jako mi je žao!
  To je razljutilo dječaka terminatora, pa je oštro odgovorio:
  - Nema za čim žaliti! Čovječe, ovo zvuči ponosno!
  Julian je klimnuo glavom i potapšao dječaka po ramenu:
  - Dobro rečeno! Ovaj čovjek zvuči ponosno, i mora biti ponosan, a ne glina u grnčarskim rukama!
  Vojska je promrmljala u znak odobravanja. Pohodni sveštenik je počeo da priprema pagansku molitvu povodom pobede. Julijan je odlučio da oživi stare kultove. Jedan od njih je obožavanje Jupitera, Marsa i Mitre. Iako je jasno da pagansku vjeru treba modernizirati. Ovdje su predložene različite ideje. Uostalom, već postoji učenje o Elizejskim poljima - raju za ratnike i herojske ljude, znalce. Pa zašto to ne učiniti zvaničnom doktrinom. Bićeš pokoran caru, moći ćeš da se istakneš u službi i dobićeš sebi harem na onom svetu, i tamo ćeš slaviti plemenite gozbe, zauvek mlad i jak! Pa čemu onda elita Hristova doktrina?
  Ponosni dječak Edmond Dartagnan, koji također nije baš volio tradicionalno kršćanstvo, dvosrčan i okrutan, primijetio je:
  - Čovek je sam kovač svoje sreće, i on je grnčar svog uspeha!
  Julian je pružio ruku dječaku, srdačno je protresao i iskreno predložio:
  - Budi moj sin i naslednik! Mudri ste preko svojih godina i imate nadljudsku snagu!
  Nakon toga, car je izvadio cezarov prsten sa svog pojasa. Ovaj prsten obično nosi car kome odabere da bude njegov nasljednik i obično je znak usvojenja.
  Edmond Dartagnan je stavio prsten na kažiprst i rekao s entuzijazmom:
  "Nadam se da ću biti dostojan da postanem carev sin..."
  Julijan je porazio partsku vojsku i ponovo opkolio njihovu dobro utvrđenu prestonicu. Pojava Edmonda Dartagnana dočekana je sa radošću. Rimski car je poljubio dječaka i podigao ga snažnim rukama iznad sebe, govoreći:
  - Hvala bogu! Već sam mislio da si mrtav!
  Edmond je, shvativši da istinu nije tako lako objasniti, lupajući bosim nogama, odgovorio:
  - Iskreno, Vaše Veličanstvo je moj pravi otac, ovo je Apolon i on me ponekad vodi na Olimp i na druge svetove da se ne navikavam na ljude!
  Car, koji je u stvarnoj istoriji prozvan kao otpadnik, bio je iznenađen:
  - Jesi li video Olimp?
  Edmond Dartagnan, kao i svi intelektualno razvijeni dječaci, volio je komponovati i stoga je spremno potvrdio:
  - Da!
  Julian je uzviknuo zadivljeno:
  - I video sam Jupitera!
  Dečak-vitez, široko se smešeći sa bisernim zubima, odgovori:
  - Moj deda Jupiter te pozdravlja! I želi vam uspjeh! Tako da je Rimsko Carstvo - pokorilo cijeli svijet! I ceo univerzum!
  Car je iz sveg glasa uzviknuo:
  - Hvala bogovima! Neka donesu pobedu!
  Nasljednik je odmah predložio da se ne odgađa juriš, budući da je područje okolo opustošeno i da je rimskim trupama bilo previše teško doći do hrane i pića.
  Edmond je, naoružan najboljim rimskim lukom, koji je također poboljšao, otišao u lov. Bolje je razmisliti o planu napada, vidjeti samu tvrđavu i istovremeno ubijati neprijatelje.
  Edmond Dartagnan je pucao iz daljine u ratnika sa grimiznim perjem na šlemu. Kao odgovor, na dječaka su poletjeli oblaci strela. Ali mladi ratnik nije obraćao ni najmanju pažnju na njih: oni i dalje nisu stigli, i hladno su nokautirali protivnike, a on je sam, brzim korakom, s vremena na vrijeme, trčeći, obilazio zid.
  Grad je zaista bio velik, ne mnogo manji od Rima, i okružen visokim zidinama. Trajan Veliki i mnogi drugi osvajači nisu ga mogli uzeti u svoje ruke. Ali ovdje je zapravo glavna sila Partije. Osvojite je i vaša vlast nad Rimom može se protezati čak do Indije.
  Dječak Edmond primijetio je da su zidovi grada gotovo svuda veliki, debeli i nazubljeni. Da biste uzeli takav grad, potrebno vam je mnogo dugih stepenica i nije sigurno da ćete ih pronaći. Zaštita je nešto slabija, gdje grad pere rijeka, buran je potok. Reku je moguće preusmjeriti, ali za to će biti potrebno najmanje dva mjeseca mukotrpnog rada. Pa koji su drugi načini?
  Na primjer, raznijeti zid i probiti jaz! Najlakši način, ali treba vam eksploziv. Ali nedaleko od grada nalazi se impresivna šuma. I uz određenu vještinu, eksploziv se može napraviti od ... piljevine, dodajući im najjednostavnije minerale i soli. I golim petama dječak je osjetio da ima takvih minerala i soli u tlu.
  Najbolje je potkopati najviši dio zida, gdje se nakupio najveći broj neprijateljskih vojnika. Sada će Parti zažaliti što su se uopšte usudili da krenu protiv Rima.
  Edmond Dartagnan, nakon što je ustrijelio četiri tobolca, vratio se nazad u logor i radosno obavijestio Juliana:
  - Bogovi su mi rekli kako da zauzmem tvrđavu! Ali neka vaši ratnici služe našem ritualu!
  Rimski car je strogo naredio:
  - Slušaj mog sina kao što slušaš mene!
  A vojska, koja je vidjela Edmunda Dartagnana u akciji, lajala je zauzvrat. A dječak, Cesarević, je aktivno izdavao naređenja. Prvo morate prvo posjeći stabla i fino samljeti. I ispostaviće se da je to vrlo kul smrtonosna sila protiv neprijatelja starog Rima.
  Morate pomiješati puno piljevine s mineralima, a onda ćete dobiti moćnu bombu iz davnih vremena. Trebalo bi djelovati mnogo efikasnije od baruta, a ne gore od nitroglicerina. Ovo je zaista dečak terminator začet. Štaviše, sam Edmond je lično sjekao šumu i samljeo trupce u štitove i piljevinu.
  Goli, mišićavi torzo dječaka blistao je od znoja, a činilo se da je dječak izliven u bronzi.
  Vjerujući u volju bogova, rimska vojska je radila vrlo prijateljski, skladno i energično. Piljevina i snažni drveni štitovi su brzo izgrađeni. Istina, Parti su pokušali da izvrše nalet.
  Edmond Dartagnan je radosno zamahnuo sa svoja dva mača, a konjica je izjurila iz zasjede. Nekoliko hiljada Perzijanaca je bilo opkoljeno. Dječak-vitez jebe njihovog vođu nogom u vilicu, primoravajući ga da izgubi mnogo zuba. A onda je njegov par mačeva radio kao da su brijači. A Parti su bili u torbi, i okruženi najhrabrijom vojskom na svijetu.
  Da, mnogi varvari su se sada borili u rimskoj vojsci, ali to ju je učinilo jačom, upijajući svježu krv i nove borbene tehnike.
  Edmond Dartagnan je više od drugih uspio u ovoj rezi. I namjerno, klinac je pljusnuo u velike lokve krvi da poprska rimske vojnike. I svidjelo im se, ispostavilo se da primaju božansku milost, snagu i sreću od samog Apolonovog sina.
  Baš kao što su se mnogi u Rimu radovali povratku starih paganskih kultova. I sa velikim zadovoljstvom su se molili Fortuni i Jupiteru.
  Dječak terminator kao da je potvrdio, prepolovivši Perzijance jednim zamahom, da vjera pagana daje kolosalne kosmičke moći. I da praktično svaka osoba, po želji, može postati bog i činiti čuda!
  Kršćanstvo je, s druge strane, izgledalo previše neprijateljsko prema životnim zadovoljstvima i stoga neprivlačno. Štaviše, hoće li još postojati taj raj? A da li je neko od onih koji žive u četvrtom veku video vaskrslog Hrista?
  Da, vrlo je teško povjerovati u svemoć raspetog, nesretnog čovjeka, čak i za istančan um. A još više varvarima, odnosno Rimljanima, koji su cijenili kult snage i za koje je krst bio sramota. Da se svemogući Bog ponizi do smrti na krstu - to je uopšte izgledalo kao ludilo i verovati u takvo....
  A bogovi su im jednostavni, razumljivi, ljudski... I niko nije pružio ozbiljan otpor oživljenim kultovima!
  A sada pirinčani ratnici, čak i ako polovica njih nisu Latinoamerikanci, već varvari s oduševljenjem izvršavaju naredbe cara i njegovog Sina i Sina Apolona.
  Noću je već pripremljeno dovoljno piljevine i minerala. Edmond Dartagnan nije čekao do zore, već je naredio da se kola odmah prebace na centralnu tačku neprijateljske odbrane.
  I trofejni partski konji pohrlili su zajedno sa smrtonosnim teretom do kraljevske kule. Natjerali su ih dalje, palili su batak i noge upaljenim bakljama i udarcima dugih bičeva. I iako su Perzijanci otvorili neselektivnu vatru u tamu noći, već je bilo prekasno.
  Edmond Dartagnan je, da bi pojačao glas, viknuo kroz ogroman mesingani rog:
  - Neka se ispuni ime bogova! Neka Jupiter pomogne!
  Eksplodirala je tako da je čak nekoliko milja od glava Rimljana oborilo njihove kacige s glava. Ali Parti su patili hiljadu puta više. Glavno zaklon od udarnog talasa bio je odbačen više, a zidovi su se podigli. Mnogo stotina perzijskih vojnika je ubijeno na licu mesta, a još više osakaćenih...
  Edmond Dartagnan, koji je takođe bio gurnut od eksplozije, pao je na koljena, ali je odmah skočio. Dječak-vitez je ponovo zalajao:
  - A sada prijatelji napadaju! Na slavu našeg Boga Apolona!
  I jurnuo je prvi, bljeskajući bos, sa prašinom zalijepljenom u krvi dječačkih potpetica. A iza njega je jurila čitava rimska vojska, nebrojena, u svakom slučaju, u noćnoj mori.
  Edmond Dartagnan je prvi stigao do položaja Partijana i žustro se popeo ispod srušenog zida. Dječak terminator bio je u velikom uzbuđenju. Isjekao je sve redom, iako je već bilo jasno da su Parti izgubili sposobnost stvarnog otpora. Njihov moral je pao, a svaka želja da se suprotstave Rimljanima je nestala. Ali ipak, istrebljenje se nastavilo i došlo je do pravog masakra.
  Dječak terminator udario je jednog od plemenitih Perzijanaca golom petom u bradu i slomio mu vilicu i vrat. Pao je pravo u kotao uzavrelog katrana koji su Parti pripremili da izliju na glavu Rimljana koji su napadali.
  Prolila se smola i nekoliko Perzijanaca, uplašenih, takođe je palo u kazane i u njima se živo ispeklo.
  Oliver Twist, mašući mačevima, i prosijecajući još jednu čistinu, otpjevao je cijelu baladu:
  Ja sam vitez Rima i mača...
  Gospod me je pozvao u bitku!
  Svijet je odmah dobio dželata,
  I bolje je da hvalite Fortunu!
  
  Odlučio da oživi veliki san
  Taj čovjek je postao jak kao Bog!
  I zaljubio se u mudrost, lepotu,
  U kojoj je oličen nalet srca u metal!
  
  Ne, nije paganin, Cezar je bio,
  Nije poznavao sebi ravnog u rati...
  I Rim sa sjajnom slavom,
  Prkosi strahu-Sotona!
  
  Sve će se pretvoriti u prah
  Ali samo duh je besmrtan!
  Pronađite snagu u riječima
  Što nam ne govori naglas!
  
  Vjerujte, osoba nije leš,
  Najbolji je, uvek živi...
  Zračak slave se nije ugasio...
  Zvezda u srcima ljubavi!
  
  A šta je krv
  Ona nam daje život...
  Iz bola postoji ljubav
  I držite je!
  
  Vjerujte da niste slabi
  I bio je jak duhom!
  Neka rob propadne u tijelu,
  Mi ćemo se pobrinuti za uzdu!
  
  Kada pobediš kukavičluk
  I divlji užas će nestati...
  Onda se uzdigneš iznad krovova,
  Bogovi broje lica!
  
  Doći će Olimp, zapaliti vatru,
  I biće svetla...
  Ali ne diraj slabog heroja,
  Klijent oftalmologa...
  
  Ko gazi malog crva,
  On sam je bezvrijedan u srcu!
  I moja velika strast
  Ispod repa dva čipsa bibera!
  
  Ukratko, dođi Belobog,
  Ja ću postati Apolon...
  Precrtaćemo nule olovkom,
  Iza nas su milioni!
  I sa svakim udarcem mišićavog dečaka nalik Herkulu, neko je padao. A Perzijanci su udarali na koljena i vrištali srceparajuće za milost.
  Glavni grad Partije je pao, a rimska zastava se sada vijorila iznad njega.
  Zarobljenici su pali ničice i ljubili graciozne tragove bosih nogu dječaka-božanstva koji je izvodio Herkulove poslove.
  Edmond Dartagnan je uzeo ključ Azije u svoje jake ruke i otišao do cara Julijana. Zahvalio se nasljedniku i vratio mu je, rekavši: "Slava Apolonu."
  Julian gradi novu prijestolnicu. Edmond je također počeo sanjati sve kao malo ubrzano, kao film... Ovdje je ponovo sreo cara Julijana. Partsko kraljevstvo, od kojeg su Rimljani imali toliko problema poraženo, a Julijan, koji se već zvao Veliki, odlučio je obnoviti Babilon.
  Pojavu Edmonda Dartagnana, imenovanog sina cara i koji se smatrao sinom Apolona, Rimljani su doživljavali kao znak bogova.
  Pred dječakom su Vestalke posipale latice ruža. Edmond ih je gazio bosim nogama i ponosno ispruživši grudi marširao kao trijumfant. Latice su joj prijatno golicale gole pete, a raspoloženje se diglo od toga. Julian se rukovao s dječakom, žuljevitim od vojnih radova, rekavši:
  - O moj sine! Naredio sam od blaga zarobljenog od Parta da za tebe izlijem zlatni kip, stavljajući smaragde umjesto očiju! Pošto si Apolonov sin, onda si kao sam Bog ljepote i vojne umjetnosti!
  Edmond Dantes je skromno odgovorio, prekriživši ruke na mišićavim grudima snažnog tinejdžera:
  - Ja sam kao bog, kad sam čovek!
  Julian je klimnuo glavom snažnom dječaku, zaista poput Apolona u svojoj mladosti, i objavio:
  - U vašu čast i u čast početka preporoda Babilona, organizovaćemo borbe gladijatora!
  Edmond je iskreno rekao:
  - Manje krvi! Naši bogovi ne traže žrtve, već hrabrost i hrabrost!
  Julian se složio sa ovim:
  - Neka bude tako! Ali oni Parti koji nisu dali ostavku moraju poginuti u gladijatorskim borbama da ne bi izazvali nove nevolje Rimu!
  Edmond D'Artagnan, Jr. je odgovorio na ovo:
  Neka bogovi odlučuju o njihovoj sudbini! Samo neka žene i djeca ne učestvuju u tome!
  Julian je dvosmisleno odgovorio:
  - Oni koji za nas nisu opasni neće učestvovati u plesu smrti!
  Statua izlivena Edmondu D'Artagnanu bila je čak viša od prirodne veličine, a smaragdne oči su gorjele. U rukama je dječak-božanstvo držao dva mača sa čeličnim oštricama i drškama ukrašenim rubinima. Reljefni mišići su bili sasvim u skladu s originalom.
  Potom je bila raskošna gozba, a već za vrijeme gozbe održana je prva gladijatorska borba. Borila su se dva pažljivo oprana i nauljena Partijana. Napadali su jedni druge mačevima. Veći je promašio nekoliko udaraca mačem u prsa i stomak, srušio se na pijesak. Borba se pokazala prolaznom i gotovo svi Rimljani, nezadovoljni takvim ishodom, spustili su prste - dokrajčite ga! Oliver se uzdržao. Nije želio da ispadne okrutan ili milostiv.
  Parćanin je bez grižnje savjesti izbo svog sunarodnika. Na tome su, zapravo, gladijatorski nastupi završeni. Tek pred kraj gozbe, kada je Julijan, kao i Neron, otpevao pesmu, vojnici su ponovo pozvani na stadion. Ovoga puta radilo se o dvoje tinejdžera.
  Borili su se dovoljno dugo, nanoseći mnogo rana jedni drugima. I na kraju, potpuno iscrpljeni, proboli su jedan drugom svojim mačevima grudi i smrzli se.
  Edmond je lupio bosom nogom i nezadovoljno primijetio:
  - Tvoj otac je obećao da neće biti dece u gladijatorskom duelu!
  Julian odgovori odlučno, udarivši šakom o sto:
  - A ovo nisu deca! Već im je četrnaest godina!
  Ovakav ishod izazvao je određeno razočarenje kod Rimljana, pa su izviždali mrtve borce.
  Edmond se nije protivio. On sam nije razmatrao četrnaestogodišnju djecu. Ako dječak već može biti sa ženom, onda nije dijete!
  Da, i tih dana u takvim godinama u Gaskonji su se vjenčali i vjenčali. Antika i srednji vek su jedno!
  Sutradan su počele borbe gladijatora.
  Parti su se borili jedni protiv drugih. Bili su bijesni, bacali se i ubadali. Proliveno je mnogo krvi i znoja.
  Već u prvoj borbi borilo se po dvadeset ljudi na svakoj strani. Oni koji su prvi izašli sa zelenim natkoljenicama, a drugi sa žutim. Bitka se nastavila sa promenljivim uspehom. Pobijedili su zeleni, od kojih su samo trojica ostala na nogama, a čak su i oni teže povrijeđeni.
  Drugi duel je ispao nešto manje krvav od prvog.
  Ovoga puta bilo je po petnaest muškaraca sa svake strane. Neki u narandžastim zavojima, drugi u plavim. Teške čizme zveckaju o pijesak. Sami gladijatori su polugoli, mnogi su dlakavi, pa je spektakl prilično varvarski i napet. Činilo se da je narandžasta bila jača, iako se generalno borba pokazala kao takmičarska. Došlo je do tvrdoglave razmjene udaraca, curila je krv.
  Obje strane su se ljuljale kao povjetarac.
  Jača se pokazala narandžasta, od kojih je pet ratnika stalo na noge. A one plave koji su bili hrpe, ali su pobijeni, Rimljani im nisu pomilovali.
  Borbe su bile u punom jeku. Evo, na primjer, tri lava i pet Partijana sa tupim mačevima. Kupatilo je ispalo krvavo... Ovoga puta sreća se osmjehnula lavovima, osim životinjama, a mačevi su zarobljenicima davani kratki, zarđali i dugo nenaoštreni.
  Tada su u ring ušli tinejdžeri, naoružani samo bodežima. Bilo je toliko vrištanja, vrištanja, ujedanja. Isprepleli su se u zagrljaju i ubadali jedni druge bodovima, udarali, šutirali. Momci su bili toliko bijesni da nisu ni pogledali ko je u kom timu. Samo su se međusobno ubijali, sakatili i dokrajčili na licu mjesta.
  Jedan od njih je drugome čak istrgao srce iz mišićavih grudi, zbog čega je ovaj umro od jakog šoka bola.
  Kako je to teško i odvratno, ali u isto vrijeme prokleto uzbudljivo. Kada doživite mješavinu uzbuđenja, zadovoljstva i istovremeno odvratnosti, kada se goli, znojni, krvavi i posječeni tinejdžeri muče i grizu oružjem.
  I u davna vremena se rađa mnogo djece, a veliki broj dječaka učestvuje u borbama gladijatora. Oni su manje vrijedna roba i nisu tako jadni. Često se mladi robovi tuku potpuno goli, i uvijek bosi.
  Žene gladijatorice su također gotovo uvijek bose, osim najpoznatijih od njih. Takve djevojke stavljaju elegantne sandale kako bi naglasile svoj viši status.
  Robovi ne bi trebalo da nose cipele do punoletstva, samo po hladnom vremenu dobijaju grube drvene cipele kako se vredna stoka ne bi savijala od hladnoće. A ako je dijete prirodno snažno i može izdržati snijeg, radije ga ostave bez tunike. Djeca slobodnih Rimljana, a posebno patricija, po hladnom vremenu nose sandale ili papuče i čizme, da bi manje bili robovi.
  Edmond D'Artagnan je, naravno, kao sin boga Apolona, iznad takvih predrasuda. Ali neki partski zarobljenici, gledajući dječaka u kratkim hlačama koji je sam sjedio pored cara, očito su ga zamijenili za počasnog kožnika i šaputali.
  A Edmondov sluh je veoma oštar, i neprijatno mi je kada te tako pomislim. Dva polugola roba prišla su princu i počela da prave prijatne masaže dečakovim bosim stopalima. Tako je dobar osjećaj biti dodirnut azijskim djevojkama. Očigledno, i zarobljeni robovi u osvojenoj Partiji.
  Na nogama je ostao samo jedan tinejdžer, koji, međutim, takođe nije mogao da stoji uspravno zbog brojnih rana i stao je na sve četiri.
  Sljedeća borba je bila malo egzotičnija. Četiri krokodila protiv dva tuceta Partijana sa štapovima. I samo jedan je imao sjekiru u rukama. Aligatori su jurnuli na zatvorenike, a oni su kao odgovor tukli štapovima. Neki Parti su pobegli. Krokodil je veoma zastrašujuća životinja. Kako usta škljocaju, tako je ugrizeni Partijanac umro u takvim zubima.
  A drugi ratnik je već izgubio noge, a drugu ruku. A krokodili gladijatori jedu vrlo mnogo s užitkom.
  Visoki Perzijanac sa sjekirom sjekirom je sjekao aligatora. Nije ni reagovao: ispala je tako jaka koža. I sve kuca redom i juri da proždere svakoga ko je pao pod očnjake.
  Pojavio se krvavi nered. I počeo se širiti po pijesku i šljunku.
  Edmond D'Artagnan je počeo da flertuje sa robinjama... I probudio se!
  
  TREĆI SVJETSKI RAT U ČETRDESET PETOJ
  ANOTATION
  Staljin je izdajnički napao saveznike i započeo treći svjetski rat. Sovjetske trupe su u početku postigle značajan uspjeh, ali je sreća u ratu promjenjiva.
  . POGLAVLJE 1
  30. maja 1945. počeo je novi rat između Sovjetskog Saveza i savezničkih snaga. Staljin je odlučio da Zapad treba ukinuti prije nego što nabavi atomsku bombu.
  I rat je počeo. SSSR je na frontu imao oko sedam miliona vojnika i oficira. Zapad je imao otprilike isti broj pješadije raznih vrsta. I različite zemlje. Saveznici imaju više od dvadeset hiljada tenkova i samohodnih topova protiv petnaest sovjetskih. Istina, SSSR ima teške IS-2, dok saveznici takvih čudovišta praktično nemaju. Možda, osim dvadeset tenkova Tortila od osamdeset tona. Ali saveznici imaju "Pershinge", koji su superiorniji od T-34-85 u naoružanju i prednjem oklopu, i "Churchills" koji su mnogo bolje oklopljeni od tridesetčetvorke.
  Tu je i, doduše, ne masivan "Superšing" sa snažnim i dugocevnim topom od 90 milimetara u dužini cevi 73 EL i debljim prednjim oklopom. Takođe je veoma opasan auto. Ali najmasovniji "Šerman". Po oklopu i naoružanju, ovaj tenk je blizu trideset četiri. U vidljivosti, još bolji u optici. Brzine su približne, kao i težina. "Šerman" je zaista visok i manje stabilan, teže ga je prikriti. Ali u pokretu je mnogo tiši. T-34-85 je mnogo glasniji.
  Istina, sovjetski dizel automobil ima veliku rezervu snage i manje gori.
  Neki Shermani - "Firefly" opremljeni su puškom od sedamnaest stopa i nadmašuju trideset četiri i oklopnu snagu pištolja. Ali ovi nisu najmasovniji.
  Generalno, čini se da saveznici nisu ništa slabiji na kopnu. Imaju dovoljno mitraljeza i automata.
  Ali sovjetska pešadija je čvršća i ima više iskustva u teškim borbama sa neprijateljem. U tom pogledu, Crvena armija je jaka.
  U avijaciji je superiornost snaga na strani saveznika. Posebno u bombašu. A posebno u avionima sa četiri motora. Sovjetski lovci su bolji u upravljivosti od savezničkih vozila, ali inferiorniji u naoružanju i brzini.
  Naravno, Staljinova odluka je na prvi pogled kocka. Ali sovjetski asovi su bolji i produktivniji od zapadnih. I što je najvažnije, pouzdao sam se u iznenađenje.
  A ovo je velika moć kada napadneš iznenada. A onda je Crvena armija uspela da iznenadi saveznike. I hajde da ih razbijemo.
  Ovdje je došlo do iznenadnog i vrlo snažnog udarca.
  Sovjetske trupe su se već prvih dana uklesale.
  Posada Elizabeth se borila na SU-100 i slala granatu za granatom.
  Devojka je bosim nožnim prstima pritisnula polugu, i kao da je pucala smrtonosnom snagom.
  Evo žena koje su vam potrebne.
  I lijepo se režu na krompir.
  Elizabeta, razbijajući trupe saveznika, izdala je:
  - Čeka nas radost, najviša klasa!
  Ekaterina je mlatarala bosom, isklesanom nogom i cvilila:
  - Da biste se radovali pobjedi, a ne oplakivali gorčinu poraza, potreban vam je znoj marljivosti i iskra talenta!
  Elena je cvrkutala, pokazujući zube i namigujući:
  - Vojnik oseća u srcu kada treba da krene u napad, a političar koji je odavno u jetri šalje na klanje!
  Efrosinja je golom petom pritisnula pedalu, poslala projektil smrtonosne sile i izdala:
  - Vojnika ponekad posjećuju sumnje u kompetentnost komande, ali političar, bez ikakve sumnje, nije kompetentan, to jest u sposobnosti da laže!
  SU-100 je pouzdano probio sve savezničke tenkove sa velike udaljenosti i pokazao svoju efikasnost.
  Elizabeth je udarila golim prstima i zacvilila:
  - Vojnik je sin orla koji kljuca protivnika i leprša nebom, političar je sin lisice koja sere na glavu i svinje po strani!
  Ekaterina je udarila uz pomoć gole, okrugle, ružičaste pete i zagugutala:
  - U borbi su ga hrabri pobedili pre početka borbe, kukavica je izgubio ne ušavši u bitku, političar je prevario i pre podele trofeja!
  Elena se zahihotala, gurnula grimiznu bradavicu prema dolje, poslala smrtonosno uništenje smrti i zacvilila:
  - U borbi su snage uvek nejednake, neko je jači, neko slabiji, a svi su podjednako dobri u politici!
  Efrosinja takođe lupa golim nožnim prstima i guguće, otkrivajući zube:
  - U borbi vojnik žvrlja iz mitraljeza, a političar pozadi bezuspešno bubnja jezikom!
  Elizabeth je primijetila dok je pucala na savezničke tenkove:
  - Vojnika ne treba stimulisati na podvig - on je uvek spreman, a političar će vas svakog trenutka zameriti!
  Ekaterina je tukla, uz pomoć gole pete, razbila još jedan tenk i zacvilila:
  - Vojnik, kao mačka, ima devet života, a političar, kao đavo, milion maski!
  Elena je sa velikom aktivnošću ispalila smrtonosne projektile na neprijatelja i zacvilila:
  - Vojnik, čak i ako je fizički bolestan, psihički je zdrav, a političar je uvijek opsjednut bolnom željom da zezne birača!
  Efrosinja je agresivno primijetila, šaljući granate smrtonosne sile uz pomoć svojih golih nožnih prstiju:
  - Roboti ne mogu da se razbole, pravi vojnici ne odustaju, a političari po prirodi ne mogu a da ne zeznu!
  Mašina je nastavila da uništava saveznike. Osim toga, sušenje je također probilo i topove i neprijateljsku pješadiju.
  I sovjetski piloti su se takođe borili na nebu.
  Četiri ljepotice napale na nebu. Borili su se kao divovi u bikiniju i bosi.
  Tako lepe i borbene devojke.
  Natasha Sokolovskaya je odbacila neprijatelja iz svog borca, udarila u auto i gugutala:
  - Ratnik je tri puta ratnik, milion puta je političar svinja!
  Anastasija Vedmakova je takođe golim prstima udarila po nožu i zacvilila:
  - Vojnik je pre svega čovek, a drugo ratnik, političar je u prvom stepenu svinja, a u drugom lisica!
  Akulina Orlova, slamajući naciste, i koristeći gole nožne prste, zabilježila je:
  - Bosa žena može da pretekne svakog potkovanog, lako je nogama bez cipela, teško je živeti bez mozga!
  Mirabela Magnetic ga je uzela i uz pomoć bosih nožnih prstiju poslala dar smrti i zacvilila:
  - Žena se ne stidi da se razmeće golom petom, mnogo je gore ako te muškarac obuče i otkine tri kože!
  Djevojka se očajnički i vješto borila u zraku. Oborili su savezničke avione.
  Nataša, ratnica u bikiniju, golim prstima je izbila još jedan neprijateljski auto i cvrkutala:
  - Političar može da gura kao tenk, ali njegov oklop je kao žele od verbalne dijareje!
  Anastasija je, pucajući golim prstima i pogađajući neprijatelja, izdala:
  - Vojnik može dobiti vaške u pohodu, ali političar koji je pozadi je već po vokaciji baležna uš, pa i svinje stalno!
  Akulina, čvrsta ratnica, ošamarila je neprijatelja golom, okruglom petom i izdala:
  - Političar je ona ovca od koje nećeš dobiti vunu za filcane, ali ćeš sam čorba od kupusa čorbati čorbama!
  Mirabela se u potpunosti složila sa ovim, pa je svojim isklesanim bosom nogom dodala:
  - Svinja ljudima daje meso i slaninu, a svinjski političar samo kači rezance na uši i stavlja sir u mišolovku!
  Natasha je upotrijebila tehniku cijevi, oborila još jedan avion i zacvilila:
  - Govor političara je čvrsta kaša i mešavina obećanja, a njemu još malo sira iz mišolovke, takva hrana izaziva samo čir razočarenja!
  Anastasija se zakikota i, namigujući očima safirne boje, duhovito se cereći, reče:
  - Vojnik voli žene i domovinu, sam političar je kao hirovita žena i voli vlast nad domovinom!
  Akulina je agresivno primijetila, namigujući svojim smaragdnim očima i bosim nogama:
  - Vojnik hoće da izvrši podvig i postane heroj, političar uvek nađe priliku da počini podlost i dobije nagradu!
  Mirabela je sa velikom duhovitošću i briljantnim aplombom primetila, pokazujući zube:
  - Ako vojnik ne broji zvezde, onda će ih pre ili kasnije zaraditi za naramenice, ali političar, smatrajući sebe zvezdom, nije zaslužio ni krst na grobu!
  U avionima su djevojke brzo polagale račune. Ali, naravno, borbe su bile žestoke.
  Sovjetske trupe već prvih dana duboko su probile odbranu i uklesale se u neprijateljske položaje.
  Tenk IS-3 je upravo počeo da stiže na front. Ova mašina ima veoma dobru kupolu - posebno u pogledu prednjeg oklopa. Istina, sam tenk je tri tone teži od IS-2 sa sličnom šasijom i motorom.
  Alenka vozi ovaj auto sa drugim devojkama. A tenk se bori neprobojno u čelo za oružje saveznika.
  Alenka je uz pomoć bosih nožnih prstiju pucala na neprijatelja, raskomadala Shermanov oklop i cvrkutala:
  - Ne nađe vojnik uvek mesto pod suncem, ali mu je duša svetla, političar ponekad zauzme mesto svetila, ali sam đavo je u duhu!
  Anyuta je takođe opalila iz mitraljeza i duhovito primijetila:
  - Vojnik traži slavu i želi da preživi, političar je već našao sramotu i želi da živi na veliko!
  Alla, ova crvenokosa djevojka bijesne snage, poslala je projektil uz pomoć golih nožnih prstiju i zacvilila:
  - Vojnik salutira, i ostaje časno, političar oklizne svinju, a sam ostaje šugav vepar!
  Marija, ova devojka sa zlatnom kosom, pritisnula je polugu golom petom, šaljući smrtonosni dar smrti i cvrkutala:
  - Vojnička služba ne dozvoljava da naraste stomak, ali izgubivši stomak, ratnik zadobije besmrtnost u ljudskim srcima, a političar, razradivši stomak, ostaje samo u jetri!
  Olimpijada je, udarajući neprijatelja golim petama, izdao:
  - Vojnik ne štedi stomak i nema stomak zbog toga nas vole devojke, političar se trese za stomak i mamuta, a zbog toga nas mrze birači!
  Djevojke su se, kao što vidite, potpuno razišle. A oni su na tenku IS-3 bijesni kao divovi.
  I pobedio trupe saveznika.
  Churchill i Truman su samo odmahnuli glavama. Tako je ispao katastrofalan poraz njihovih trupa. Crvena armija je već stigla do Rajne, formirajući nekoliko kotlova.
  Međutim, još nije sve odlučeno. Štampe savezničke avijacije. Bombarderi su veoma moćni i sa kolosalnom ubilačkom moći.
  B-29 je generalno vrlo opasan sa dvanaest mitraljeza. Tako je lako da ga ne možeš zaustaviti.
  I prilično brzo. Uporediv po brzini sa Yakom. Ne, ne možeš to samo uzeti.
  Devojke su, moram da kažem, veoma agresivne i lepe u sovjetskoj avijaciji i ne možete ih tako lako zaustaviti. Oni mogu da obore bilo koji avion.
  Čak i strašni B-29, koji ima smrtonosnu snagu. I sve to obara.
  Stalenida je, na primjer, također sjedio za kormilom aviona. I oborila je američki auto sa svog LA-7, gugućući:
  - Bosa devojka srećnija je od starice koju su šarlatani potkovali, obećavajući večnu mladost i bogatstvo, ali umesto mlade kože otkinute su tri kože!
  Djevojka je golim prstima pritisnula okidač, oborila još jednog neprijatelja i zacvilila:
  - Vojnik još nije sasvim general, nije mu inferioran po domišljatosti i hrabrosti, političar nije baš sotona, ali da bi napravio podlost, još ima šta da nauči od đavola!
  Steelenida je veoma kul i živahna devojka.
  Evo je udara u neprijateljski avion. Nokautira ga sa kolosalnom preciznošću i kaže:
  - Gola ženska peta je okrugla i zavodljiva, goli kraljevi sa kojima se pred nama pojavljuju političari kada se otkine maska, zaobljeni u govoru, ali odvratni!
  Ratnik pokazuje svoj akrobatski akrobat i uništavanje. A ovo vjerovatno nije dovoljno.
  Naši borci su pritisnuti saveznike. Ali ni američke trupe se ne bore tako loše.
  Vojnici iz Amerike gađaju prilično precizno. Njihovi ljudi su naoružani, od detinjstva i znaju da udaraju puškama i puškama. A Amerikanci imaju dobre automatske puške.
  Nakon što je efekat iznenađenja donekle otupio, gubici Crvene armije su počeli da se povećavaju.
  Ipak, Amerika i Britanija su jake zemlje sa mnogo kolonija.
  Pa čak i u zračnim borbama na ravnopravnoj osnovi.
  A piloti saveznika nisu loši.
  Natasha Sokolovskaya, boreći se, i koristeći gole nožne prste, uzela ga je i duhovito izdala:
  - Pilot se ne rađa krilat, on dobija krila u borbi, političar se ne rađa sa nosom, ali bez muke ostavlja birače sa nosom!
  Anastasija je, obarajući još jedan auto, cvrkutala, otkrivajući svoje biserne zube i namigujući:
  - Vojnička se veština rađa u agoniji, politička virtuoznost rađa agoniju birača!
  Akulina je primijetila, pucajući golim prstima isklesanih nogu:
  - Vojnik još nije majstor, ali uči iz bitke u bitku, političar više nije anđeo, a šlampa se iz izborne kampanje u kampanju!
  Mirabela je, odsijecajući neprijatelje uz pomoć vrlo dobro ciljanih i preciznih rafala, izdala:
  - Rođen da puzi ne može letjeti, ali rob od rođenja može doletjeti do trona ako ima upornost djetlića, inteligenciju sove i orlovski pogled!
  Čuveno su oborili automobile... Crvena armija se probila do Rima. Tamo su ih sa oduševljenjem dočekali italijanski komunisti. I mnoge druge nacionalnosti.
  Počeo je oslobodilački pohod Crvene armije u Evropi. I razvijala se vrlo uspješno. Iako su gubici bili veoma veliki.
  Mjesec dana nakon početka ofanzive, sovjetske trupe su se već približavale Parizu.
  Čak ih ni masovna bombardovanja nisu mogla zaustaviti. Postojao je spor, ali stabilan napredak. A gubici su bili nadoknadivi.
  Došlo je do popune u maršu, regrutovanih i vojnika iz Evrope.
  Sa saveznicima su se borili i Poljaci, Rumuni i Mađari. U toku je bila velika ofanziva.
  Amerikanci i Britanci su očigledno gubili, ali su nastavili rat...
  3. jula 1945. sovjetske trupe su ušle u Pariz. U gradu su izbile žestoke borbe.
  Saveznici su već pretrpjeli nenadoknadive gubitke i usporeno su pružali otpor. Poraz zapadnih armija dogodio se gotovo brzinom blickriga. Staljin je bio veoma zadovoljan.
  Da, podlo je, naravno, ali praktično. A trupe Sjedinjenih Država i Britanije su očajnički pokušavale da ih sustignu.
  A račun zatvorenika je prešao milionske iznose, a radna snaga je i dalje preko potrebna u logorima.
  Josif Staljin je mudro primetio:
  - Najjači pobjeđuje u ratu, a najveća moć je u lukavstvu, pa će lisica uvijek nadvladati lava!
  Međutim, to nije sve. Ispred Britanije, koju štiti vrlo moćna flota.
  
  Sovjetska podmornica "Pionir" sa posadom djevojaka napada Britance.
  Djevojka Nicoletta šalje torpedo na Engleza uz pomoć golih nožnih prstiju i cikne:
  - Vojnik to uzima ne toliko silom koliko domišljatošću, mozak je najjači dio tijela, iako nema mišića, a jezik je najštetniji, iako iza zuba!
  Tamara je, takođe, golim nožnim prstima poslala torpedo smrtonosne snage, primetila:
  - Vojnik steže kaiš da bi lakše trčao, politika tjera glasače da stegnu kaiš, a oni se raziđu!
  Aurora je takođe ispalila torpedo na neprijatelja i zacvilila:
  - Vojnik ima duhovna krila i orla u duši, političar ima svinjsku paru u duhu, a dušu gora od svinje!
  Nakon toga, devojke će se smejati i uzeti nešto smešno i pevati, na slavu Rusije.
  I nazad na borbu...
  Ispada da je to potpuni rat. Francuska je već zarobljena, a Crvena armija je prešla Pirineje. Čas pobjede je sve bliže i bliže.
  Evo devojaka krajem jula u Madridu.
  Zarobljeni vojnici su prisiljeni da im ljube bose noge. Oni to rade sa entuzijazmom.
  Zoya sa osmehom primećuje:
  - Muški jezik rado liže ženinu golu petu, ali glupi muškarci još spremnije dopuštaju da budu potkovani jezičastim političarima!
  Augustin, čije su bose noge muškarci obasipali poljupcima, racionalno je primijetio:
  - Političari imaju duge jezike, ali vrlo kratke ruke da ispune obećanje bezdimenzionalnih usta!
  Svetlana, čije su gole tabane, pomalo prašnjave, ali elegantne, lizala dva mladića, primetila je:
  - Ko ima intelekta, muhe kljucaju medene govore političara, a ko ima pohlepu pacova, juri da besplatno sir u mišolovci!
  A cure su prasnule u smeh, bilo je jako zabavno i prijatno na svoj način...
  Oleg Rybačenko se također borio sa savezničkim snagama. Dječak je golim prstima bacio bombu smrtonosnom snagom i rekao:
  - Političari su retko budale, naprotiv, češće su budale oni koji se izjašnjavaju kao melemi političari, rizikujući da zbog toga dobiju uši, i da ostanu bez pantalona!
  Margarita Koršunova, koja se borila sa moćnom vojskom, a takođe je bacala darove smrti golim prstima, izdala je, pokazujući zube:
  - Političar je i sam džeparoš, i on je džeparac, a džep mu nema dna, ali iz njega može da izvuče samo smokvu za birače!
  
  Dječak i djevojčica su se smijali i pokazivali svoje biserne i vrlo svjetlucave zube.
  Oleg Rybachenko, dajući granatu golom petom, primijetio je:
  - Zavojevač gazi čizmama po zemlji, a žena bosim nogama gazi čovjeka, zemlja stenje od bola, čovjek guče od ushićenja!
  Djevojka Margarita se okrenula i nastavila:
  - Vojnik ne želi da ubija, ali svoju dužnost obavlja savesno, političar je žedan krvi, a nema ni trunke savesti!
  Djeca su se borila i pokazala svoje vrhunsko borilačko umijeće.
  Crvena armija već juriša na Gibraltar.
  Alice i Angelica se svađaju. Devojke su, naravno, gotovo gole u samo tankim gaćicama i preplanule.
  Alice je bosom nogom bacila ubilački dar smrti, zveckala tenk Challenger i gugutala:
  - Nije vojnik hrčak da bi se opskrbio, ni gofer da bi se sakrio, niti pacov da sam grize, ali zaista ima lavlje zube kada se bori za pravednu stvar!
  Anñelika je, ispuštajući smrtonosni rafal i golom petom šaljući dar smrti, viknula:
  - Vojnik je borbena jedinica, političar je samo militantna nula!
  Alisa je, napadajući i pucajući, rekla:
  - Političar nije ni vojnik ni ratnik, ali veoma efikasno ubija dugim jezikom i kida krov sa šarki!
  Anñelika, saseći vojnike saveznika, i saseći ih, izdala je, dajući smrtni poklon golom petom:
  - Diktator skida i strugotine sa panjeva dugim jezikom, testerom elokvencije!
  Djevojčice su pokazale svoj razred. Gibraltar je pao. Zarobljeni Britanci su djevojci ljubili bose noge.
  Alice je sasvim logično primijetila:
  - Najjača kost je jezik, ako nije vezan!
  Anđelika se s tim u potpunosti složila, hvatajući golim prstima noge jednog od zatvorenika za nos:
  - Ako je političar jezik vezan, onda u polemikama neće skupljati kosti!
  Alice se zakikota, i agresivno primijeti, namigujući safirnim očima:
  - Političar je i dalje to voće, nikada neće sazreti da nahrani birače, ali trulo od trenutka kada se izlaže na ocjenu glasanjem!
  Anñelika je, otkrivši svoje biserne zube, primetila:
  - Političar je voće koje, sipajući sok elokvencije, birače pretvara u povrće!
  I djevojke su pale - jedna gola na drugu.
  Oleg Rybachenko je filozofski primijetio:
  - Flaša votke od pola litra ubojitija je od desetine Hitlera, pa hajde da popijemo to da samo alkohol ubija Ruse!
  Nakon toga, komsomolci su pjevali u horu;
  Slavne devojke Komsomola,
  Vjeran povelji u velikom ratu...
  Glas ljepota je zvučan,
  Nema ljepšeg na zemlji!
  
  Naša domovina će postati lijepa,
  Gradićemo svetli komunizam...
  Opasno je boriti se protiv Rusa,
  Zli fašizam je uništen odjednom!
  
  Borili smo se jednom kod Moskve,
  Bili su jaki mrazevi.
  Hitler je bio u savezu sa Sotonom
  A sada Firer ima nule!
  
  Marija i Lada nam pomažu,
  Protivnici hrabro savladavaju...
  Nema boljih lepotica od nas,
  Medvjed je briznuo u bijes!
  
  Iako mraz bjesni veoma žestok,
  Komsomolci jure bosi...
  Često je šteta sresti Judu,
  Udarimo ih pesnicom u lice!
  
  Za devojke, jedan poziv na borbu,
  Usudi se pokazati žestoku borbu...
  Komsomolac ne sa dušom bufana,
  Ispit iz statistike je jednostavno petica!
  
  razred sjajna cura će pokazati
  Slava će biti potvrđena čeličnim mačem...
  Čak smo hladniji od crnih demona,
  Razbijmo mudžahedine u komade!
  
  Ne dajte milosti Fireru
  Devojke u večnoj slavi zauvek...
  Biće nam zvezda, veruj u nagradu,
  I ostvarenje velikog sna!
  
  Nikada nećemo kleknuti
  Ne savijajte vitezove u zarobljeništvu ...
  Naš učitelj je mudri Lenjin,
  Sudimo naravno po umu!
  
  Otadžbine nema - Otadžbina je skuplja,
  Komunizam trese zemlju...
  Ošamarili su Firera po licu,
  Dobio zli fašizam maljem!
  
  Znamo da se borimo veoma hrabro,
  Moći ćemo na juriš sve prepreke...
  Nosi RPG djevojku u torbi,
  Zapisao sam svoj broj u svoju svesku!
  
  U blizini Moskve, nacisti su čvrsto dali,
  Njihovi tenkovi su gorjeli kao svijeća...
  I odtekle su od naših,
  Komsomolka posekotina sa ramena!
  
  Ne dajemo Hitleru milost,
  Devojčina automatska mašina škraba...
  Svi beže gubeći kopilad,
  Čvrstoća ruskog duha je monolit!
  
  Imamo smrtonosne projektile,
  Poleće avion iznad zvezda...
  Opjevana su junačka djela,
  Pojurio kao orao u letu!
  
  Mi smo poletne komsomolke,
  Svi zli su rođeni da beže...
  Prsti naših bosih nogu,
  Da bacam dobro naciljane granate!
  
  Kakav fašista veruje da ćeš dobiti
  Bićeš u plamenu kao pauk...
  Demoni će se mučiti u podzemlju,
  Ko je služio Adolfu - Sotoni!
  Reptili dobijaju zlo na rogovima,
  Devojčin mitraljez škraba...
  Vjerujte nam, gostima nam je velikodušno drago,
  I imamo pouzdan mač i štit!
  
  Devojka je okrenula mlin
  Mudžahedini su spretno isjekli...
  Tako velika je bila uperena u njušku,
  Ali ona je odnela njegovu vatru!
  
  U Rusiji nema jače vojske
  Nego od devojaka bosonogih i u kratkim pantalonama...
  Ne nosi licemjera, ti si glupost,
  Pobeći ćeš od njih u žbunje!
  
  Bijela svjetlost iskri kao munja,
  I sjajna zvezda sija...
  Glavni grad se odupro hordi,
  Naša Bogom dana Moskva!
  
  Staljingrad i ovo je slavan podvig,
  Svaki ruski ratnik je div...
  Hajde da pripremimo kovceg za naciste,
  Na kraju krajeva, Gospod je uvek Jedno sa nama!
  
  Beskonačna moć univerzuma
  Procvjetajmo u vjeri raja...
  Naš posao je rad i stvaranje,
  Polažemo ispite za pet!
  
  Slava Ladi i Mariji,
  One su svete, majke bogova...
  Komsomolcima sada nema barijere,
  Za dobrobit naših djedova i očeva!
  
  Uskoro ćemo izgraditi raj na planeti,
  U njemu neće biti tuge i neprijateljstva...
  Uostalom, vitez kazne je dostojan,
  Odražavajući navalu zle horde!
  
  Boj se i pokaj se, neprijatelje Gospodnji,
  Bićeš bačen pravo u pakao...
  Onaj koji je obožavao podzemni svijet
  Zauvek će biti u plamenu!
  
  Poštovani Adolf i zbog ovoga u agoniji,
  Toliko boli previjati se u paklu...
  Biće nauke za zle,
  Više ste voleli Hitlera nego Hrista!
  
  A za komsomolskog genija Staljina,
  Ovo je univerzalni ideal...
  Nervi su mu čak postali jači,
  Sanjao sam o takvoj veličini!
  
  Uskoro dolazi era komunizma
  Moć nauke će vaskrsnuti mrtve...
  Horde revanšizma neće doći,
  Bronzani rog pobjede vrišti!
  Komsomolci su završili sa pevanjem, a Oleg Rybačenko je takođe odlučio da peva sam, kao večno mladić.
  Na zvezdanim brodovima dečak je poleteo,
  On želi da se takmiči sa neprijateljem u borbi ...
  Iako u svemiru vlada haos,
  Ali moćan blaster skriven u torbi!
  
  Ratnik veliki ruski borac,
  Može da pomera mačeve dok igra...
  Iako izgleda kao savršen mladić,
  Snaga je uzavrela, topli maj!
  
  Želi da se bori kao šampion
  Mnogi zli sa planete će se napuniti...
  Iako milionske horde napadaju,
  Ali komandir će te pohvaliti pobjedom!
  
  Dječak u svemirskom odijelu je poletan momak,
  Mač hiperplazme će seći u snopove...
  Često sam bos trčao po snijegu,
  Da ne bi zgazili Rusiju čizmama!
  
  Prava istina u našim srcima
  Ponosno dižemo glave...
  Duh koji je nekada bio u belim očevima,
  Upoznaćemo kašu!
  
  Moć Otadžbine je tako velika
  Da se Wehrmacht ne usuđuje da se nosi s tim,
  Rusija, vekovima slaveći zna,
  I ne nosite gluposti!
  
  Služimo Bogu vjerno
  U svakom poslu gradimo kreaciju...
  Ne tuguj momke za devojkama,
  Naša svijest će biti lijepa!
  
  Ne, posustaću u borbi, borac,
  Čak i ako postanem pionir...
  Isus je moj stariji brat i otac,
  Svoju milost izliva obilnim pljuskom!
  
  Rusija mi daje buket raja,
  Kamenje na nebu blista kao dijamant...
  Podvig vojnika opevan je u pesmama,
  Dobićemo velikodušno mesto u raju!
  
  Ne, bićemo glupo nestašni,
  Učinimo svijet svježim lijepim...
  Zli lovac je sada postao igra,
  Veoma je opasno raspravljati se sa nama!
  
  Naše devojke su tako dobre
  Zubi blistaju kao biseri...
  Plesaćemo sa njima od srca,
  Munja sa neba udara u zlato!
  
  Imamo moćnu vojsku
  Gradimo čamce sa topovima čak...
  Slava Rusiji prava cast,
  Skuvaćemo mnogo masne kaše!
  
  Generalno, dječak je hrabar vojnik,
  I pobediće protivnike igrajući...
  Dječak je uperio nišan u mitraljez,
  Planeta će postati raj i raj!
  
  Sada kada je Evropa osvojena, moramo stići do Amerike i sletjeti u Britaniju.
  Ali Engleska i SAD imaju moćnu flotu. A SSSR na moru je mnogo slabiji, i nije tako lako osvojiti Britaniju.
  Vodi se podmornički rat. Ovdje SSSR pokušava koristiti njemačke podmornice. Naravno, sopstveno nije dovoljno za pobedu.
  No, Nijemci su uspjeli potopiti većinu svojih podmornica.
  Posada je hitno pripremljena za preživjele.
  Rat se donekle odužio, a pred nama je drugi još dramatičniji niz bitaka.
  . POGLAVLJE #2
  Ponovo su se Oleg Rybačenko Ruski bogovi vratili misiji Trećeg svjetskog rata.
  Došla je 1946. godina... Bitka se preselila na more i u zrak. Sve dok sama Britanija izdrži.
  Oleg Rybachenko i Margarita Korshunova se bore u Africi. Nastoje da oslobode kolonije.
  Dječak koji izgleda dvanaestogodišnjak, zajedno s djevojčicom, također otprilike istih godina, trči kroz džunglu.
  Bljeskaju gole, okrugle, potpetice dječjih nogu. Momci su spremni za borbu i željni borbe.
  Oleg Rybačenko i Margarita Koršunova rade na besmrtnosti izvršavajući misije na frontovima Trećeg svetskog rata. I rado se bore.
  Ovdje su besmrtna djeca naletjela na bazu Britanaca. I u bijesu napadaju cijeli puk protivnika.
  Oleg Rybačenko golim prstima baca granatu i kaže:
  - Dječak golom petom izbija zube neprijatelju, odrasla osoba potkovana politikom ostaje krezubi pas koji zavija na mjesec!
  Djevojčica terminator Margarita Korshunova će također golim prstima na nogama baciti ubilački dar smrti i škripati:
  - Glasna slava vojnici ne dolazi lako, ali ona je pametna, ali političar tu i tamo upada u glasne skandale na glasu!
  Djeca sa fenomenalnom snagom slomila su Britance, i pokazala svoju višu klasu.
  I drugi momci su se borili pod velikim pritiskom u Africi.
  Dimka i Danka, zajedno sa ostalim momcima iz mlađeg bataljona Crvene armije, odleteli su u Afriku. Sovjetski šestmotorni transport mogao je da ponese do dvije stotine naoružanih padobranaca. Ali postojao je čitav bataljon od tri stotine boraca mlađe sorte Staljinovih orlova. Tri stotine dječaka od oko dvanaest godina, koji su izgledali još uvijek prilično izduvanog nosa, a u stvarnosti su bili posebno odabrani dječaci koji su već prošli ne slabu vojnu obuku.
  Staljin je želio da što više tinejdžera učestvuje u ratu. U Africi su glavne britanske snage već poražene, iako u Sudanu još uvijek postoje jaki garnizoni. Istina, kolonijalne trupe nisu sasvim pouzdane, a u stvari, britanske jedinice.... Nisu tako dobro naoružane, pogotovo tenkovima, pokušavaju prenijeti opremu preko metropole. Stoga je rizik od velikih gubitaka kod dječaka minimalan. To bi trebalo biti na nivou konvencionalnih taktičkih vježbi, a mlađe generacije će steći iskustvo u ratu.
  Dmitrij i Danka dobro znaju njemački (navodni neprijatelj), kao i engleski, španski i francuski. Njihova škola je također elitna i sovjetska djeca bi, teoretski, trebala biti najpametnija.
  Sovjetski dečak, očigledno među vođama, visoki i mišićavi Maksim Tankov rukovao se i iskreno rekao:
  - Nismo očekivali da Belorusi mogu biti tako jaki i pametni. Recimo, pljunite nam, kao prvorazredni Rusi! A njemački je još bolji!
  Dimka je skromno primijetila:
  - I šta je tako iznenađujuće. Možda ćemo morati da se borimo, ali ako idete u izviđanje i ne znate nemački jezik, koliko ćete informacija prikupiti?
  Maxim se složio.
  - Istina je! Ali generalno, Nemce su nekada učili da ste ruski podljudi. Sloveni, ovo je navodno prelazna faza između majmuna i čoveka. Odnosno, u smislu razvoja inteligencije, Rus je malo viši od kućnog ljubimca. Koji su idioti bili nacisti!
  Danka ljutito stisne pesnice:
  - Da, mogu da ugradim takve reči.
  Maksimka je odgovorila:
  - Samo izbor oružja je na meni. Sa rukavicama ste šampion Polusveta, ali šta je sa borbom nunčaka?
  Danka se iznenadila:
  - I šta je to?
  Sovjetski elitni klinac htio je odgovoriti, ali Dimka je bio ispred njega:
  - Ovo je poljoprivredni alat, kojim u Kini izbijaju snopove. Mongolo-Tatari su zabranili Kinezima nošenje oružja, pa su ovu vanjski bezopasnu napravu pretvorili u smrtonosnu toljagu. Razvijen je čitav sistem borbe na nunčacima. Zatim su ga usvojili Japanci krajem devetnaestog veka. Vjerovatno je od njih prešlo u trupe SSSR-a.
  Maksim je odgovorio:
  - Sigurno ne na taj način. Veliki Staljin je prije deset godina pozvao nekoliko gurua iz Kine, naredivši da škola borbe prsa o prsa u Sovjetskom Savezu bude najnaprednija na svijetu. Ne treba misliti da mi, sovjetski ljudi, kao najviši narod, ne želimo ništa naučiti od drugih naroda. Naša sovjetska vojna škola zahteva maksimalno razmatranje ljudskog faktora.
  Danka je klimnula glavom.
  - I beloruski takođe. Staljin je rekao - tehnologija tokom perioda rekonstrukcije odlučuje o svemu! A onda, u drugoj petogodišnjoj, razvio je ideju - kadrovi odlučuju o svemu!
  Dimka je drugačije rekao:
  - Moram reći da sa ljudskim faktorom nije sve u redu. Na primjer, nivo tehničke obučenosti vojnika zaostaje. Ali generalno.
  Max je predložio:
  - Da li biste voleli da igrate Staljin-Haša?
  Sovjetski dečaci su bili iznenađeni:
  - I šta je to?
  Maksim je namignuo.
  - Poslednji izum Velikog Staljina. Kao šah, koji ne igraju dvojica, već četvorka, dva po dva. Ali na jednoj ploči od četiri stotine ćelija. Ima tenkove, samohodne topove i bojne brodove. Ukupno, svaka figura ima četrdeset, a ukupno sto šezdeset. Neki se kreću kao šah, drugi ne. Plus neke druge inovacije... Recimo, tenk i bojni brod mogu da obore samo tenkovi, samohodi i linkovi, a pešaci ili zajedno, ili ako dođu do određene linije, pojačaju svoje oružje. Općenito, igra je vrlo teška, nimalo kao šah.
  - Pokaži joj. - pitala je Danka.
  Maksimka je iz ranca izvadila dasku na sklapanje. Bio je na šarkama i prilično kompaktan. Figure su magnetizirane. Po četrdeset identičnih. Sama ploča je prilično konzervativna, pravougaona. Pravila su zanimljiva, posebno, skoro sve figure ne udaraju kako se kreću, osim tenkova. Mogu i da tuku i hodaju sa hvatanjem.
  Kao što se i očekivalo, najjači komad je bojni brod, a najslabiji laki pješadij. Ovde je bilo samohodnih topova i ko je bio zainteresovan za avione, i to jedan po jedan, ali sa druge strane, jurišnik, lovac, bombarder i hidroavion. Pored bojnih brodova, tu su i razarači. I pješadija je drugačija, mehanizirana, jednostavna i konjica. Odnosno, nije lako razumjeti pravila. Dimka je odmah primetila:
  - Ne, ova igra šaha se ne može pobediti po popularnosti. Nivo težine je samo iznad vrha!
  Maksim se složio:
  - Da, ovde neće biti lako razviti strategiju. I ne možete pisati pametne knjige. Ali ovo je upravo za crvene Arijeve!
  Danka se složila.
  - Da, za Arijeve Bele Rusije! Zaigrajmo!
  Dima je upozorio:
  - Biće malo zadovoljstva!
  Maksimka je pozvala još jednog dječaka i nakon što je napravio par, počeo je igrati protiv dječaka. U ovom slučaju, izabrao sam smeđu. Dimka i Danka su prirodno crvene!
  Utakmica u početku nije bila uzbudljiva, ali onda su se momci uključili. Dimka je, kao rođeni strateg, preuzeo inicijativu i počeo da gura neprijatelje sa boka. U igri Firera, generalno, nije bilo kralja, a štab se mogao pomjeriti bez gubitka okreta.
  Ali momcima nije bilo dozvoljeno da igraju. Oglasio se alarm...
  - Vazdušni napad!
  Dječaci su odmah pojurili na prozore. Iako su prozori bili uski, kroz njih se nije moglo dobro vidjeti, a čak se i zgnječila.
  Avioni sletanja leteli su u koloni, i naravno uz pratnju dobro naoružanih boraca.
  Nije bilo više od desetak Engleza. Spitfajersi, videvši da su Rusi otvorili još vatre iz mitraljeza, pokušavali da pogode sa velike udaljenosti. Ali oni su sami dobili odgovor. Tri aviona Kraljevskog ratnog vazduhoplovstva počela su da se dime, a ostali su pobegli.
  Momci su glasno zviždali, ali niko nije psovao psovke - disciplina. Ali oni su nagazili čizmama i iznijeli niz slanih šala.
  Naravno, transport ne može da juri borce, razlika u brzinama je red veličine, pa su dečaci morali da se smire i vrate svojim poslovima. Neki su čak počeli da rade sklekove od poda, drugi da rade press.
  Međutim, Dimka je bio toliko inspirisan da je zapevao:
  Poštovani druže Staljine,
  Ti si div - moćni genije!
  I obdaren zemaljskom moći,
  Dalje sa vrtlozima zlih duhova!
  
  Gradimo novi svijetli svijet;
  U kojoj - glavni proleter!
  Znaj da ćemo osvojiti nebo
  Zasvirajmo himnu uz huk arija!
  
  Evo marširamo u rat:
  Planinarenje vodi ka oslobođenju!
  Za našu divnu zemlju
  Za bezgranični dar dostignuća!
  
  Snaga nije u tenkovima, ne u oklopu,
  Ona je u slobodnom čoveku!
  Nema duha u podlom robu,
  Ko je zauvek u ropstvu!
  Ali rob je samo tabor vaše duše;
  Uvijek ima snage da se skine jaram!
  Prekini lanac dželata,
  Nema potrebe da spavate kao da je crno na kolicima!
  
  Kada pazite na dostojanstvo;
  Nateraćete sve da računaju sa vama!
  Na kraju krajeva, ti si muškarac, a ne uš,
  Vojnik nije glupan sa licem bufana!
  
  Doći će, znam čistu svjetlost,
  Gdje nije bitno, a sve je divno!
  Gdje je odgovor na bilo koje pitanje,
  Gdje nikog nigdje nema gužve!
  
  Naporno radi za ovo
  Treba učiti i raditi!
  Zamislite ovakav život
  Njena prva briga!
  Dimka je završila s pjevanjem i poslušala aplauz, a let se nastavio...
  Natasha Sokolovskaya i druge devojke nastavile su da se bore na nebu.
  Nataša je golim nožnim prstima pritisnula dugmad džojstika, oborila engleski avion i zagugutala:
  - Vojnik je ratnik svjetlosti, bez obzira za koju se ideju borio, političar je gadost mraka, bez obzira pod kojom zastavom nastupa!
  Anastasija Vedmakova je takođe eksplodirala fenomenalnim odskokom u stranu, srušivši svoju protivnicu, cvrkućući:
  - Nije bitno pod kojom zastavom je vojnik, glavno da mu u srcu gori hrabrost, a boja boje nije bitna, kukavica će biti u jetri birača!
  Akulina Orlova je nastavila da se bori, bacajući svoj avion s jedne na drugu stranu. Okrenuo odličan auto.
  A onda je oborila neprijatelja i cvrkutala:
  - Vojnik pod lošom zastavom zaslužuje više poštovanja nego političar pod pravim parolama, ali bez obzira na čaršiju, svinju nesi!
  Mirabela Magnetić je uz pomoć golih nožnih prstiju usmjerila svoj avion između vatrenih tokova i rekla:
  - Komunizam je raj koji ljudi čak i žuljevitim rukama grade na zemlji, ali svinjski političari pretvaraju planetu u pakao, uništavajući dobro dugim jezicima!
  Devojke su se borile sa velikom strašću. I odigrali su veoma dobro.
  Oleg Rybachenko se ponovo borio s Britancima i Amerikancima, a odsijecajući neprijatelje pjevao je:
  - Vojnik za Otadžbinu je uvek planina, političar samo usporava kaldrmu, njegov borac je svinja ura, da ne sere previše!
  Margarita Koršunova udarila je svojim mačevima savezničke vojnike, prolazeći pored mlina za klanje i zacvilila:
  - Žena može ćutke da bude dobar vojnik, a političar i u pantalonama je pokvarena, pričljiva žena!
  Bataljon, koji se sastojao od boraca Crvenih orlića, tri stotine dvanaestogodišnjih dječaka, obnovljen je na licu mjesta i prebačen dalje na jug. U početku su dečaci vozili nekoliko kilometara automobilima, ali se onda uprava očigledno predomislila i odlučila da dečacima organizuje trku za preživljavanje.
  Dječaci su bili prisiljeni da se skinu, ostajući u vojničkim šorcovima, i tako gotovo goli i bosi sa torbama na ramenima, da pobjegnu na jug.
  Naravno, bilo im je dozvoljeno da se namažu novom, prilično efikasnom kremom za sunčanje, a ruta nije išla kroz pustinju, već kroz mekšu i manje goruću travu, kao što je išla duž rijeke Nil, i oko punog izvora. , rasla je trava i drveće, ali ipak je test bio najteži. Jer, morao sam bježati, po divljim afričkim septembarskim vrućinama, pa čak i sa mitraljezom, kao i rančevima sa zalihama.
  Naravno, u bataljonu je bilo dječaka koji su predstavljali boju sovjetske nacije i imali pristojnu fizičku obuku, ali ipak.
  Mladi ratnici su bili građeni i njihov komandant, isti kreten kao i oni, iako prilično visok, s mišićima Apolona, naredi:
  - Pa brate! Znam da će ti biti teško, ali dug je dug! Moramo preći pedeset kilometara do večeri! To je naređenje.
  Dima je napomenuo:
  - Hmm da! Riječ ova naredba zvuči kao čarolija! Ne može se zanemariti.
  Danny je primijetio:
  - Spreman sam da se kladim da to nećemo uraditi!
  Maxim Tankovy se usprotivio:
  - Dužni smo da ispunimo, jer mi smo crveni Arijevci! A i vi ste Belorusi, Arijevci ako upišete u najbolji bataljon "Crveni orao".
  Ruksak iza leđa, uz municiju, vodu i lemljenje, osamnaest kilograma, plus puškomitraljez od tri kilograma. Dvadeset i jedan kilogram, odrasloj osobi je teško ako dugo hodate, a zatim trčite, pa čak i pod užarenim suncem.
  Dimka je trljao bosu, djetinjastu nogu o travu. Momci su bili oduševljeni što su se riješili cipela, obuli kožne čizme (koža je stvarno umjetna, ali ipak nije neka vrsta kirzaca), teško je trčati ovdje. Bolje bi bile patike ili tenisice, ali u uslovima zaraćene sovjetske Rusije to je luksuz i odlučili su da ne razmazuju dečake.
  Začula se komanda, a vojnici iz Crvenog orlića su pojurili da trče, pokušavajući da održe privid formacije.
  S Nila je duvao svjež vjetar koji je ugodno duvao preko golih, mišićavih torza dječaka. Pomalo su podsjećali na tinejdžerske titane spremne da jurišaju na nebo. Trčali su odmjereno dišući, gotovo prst do pete. Ispred su bili najviši, i naravno visoki Danka, iako je šest dječaka, uključujući i komandanta, bilo viši od njega. Dimka, koji je tek nešto bio iznad standarda, njegov jedanaestogodišnjak je morao da juri, skoro na samom kraju. Istina, u tome je bila prednost, manja šansa za zgnječenje peta, ili udarac nogom. On je najmlađi ovdje, ali sigurno nije najslabiji ili još gluplji.
  Opterećenje je opipljivo, ali ipak prihvatljivo, a svako ima iskustvo džogiranja s teretom. Čak i sa velikom težinom, kada su nosili, na primjer, partnera na ramenima.
  Ispod bosih nogu ćelavca, s vremena na vrijeme se krckaju u polomljene palmine grane ili šišarke, ponekad se nalaze trnovite biljke koje dječaci pokušavaju zaobići. Trava je zagrijana, često suva, ali sigurno ne gori kao pustinjski pijesak. Uglavnom, još se može živjeti, samo sunce izlazi i pojačava vrućinu.
  Visoki Maksim, otprilike iste visine kao Danka, trče rame uz rame. Ruski dječak pita sovjetskog dječaka:
  - Pa, sad si u ratu! Naravno, barut još nisam osjetio, ali sve je pred nama. Da li doživljavate bilo kakvu vrstu uzbuđenja?
  Danka je iskreno odgovorila:
  - Ne još! - I dodao. - Iskreno, ne!
  Maksimka je prezrivo frknula:
  - Da! Biću iskren, da! Pa šta od momaka mojih godina može legalno ići u rat. Borite se, pucajte, ubijte, dižite u zrak, zarobite. Na kraju krajeva, ovo je romansa. Uostalom, i ti i Dimka ste želeli da se osećate kao živi ratnici, da pobegnete od rutine!
  Danka je odgovorila:
  Naš život nije rutina. Općenito, biti pionir, čak i lider i sportista, vrlo je zanimljivo.
  Pa zašto ste se prijavili kod nas? Plašite li se da ćete biti ubijeni ili osakaćeni? - sarkastično je zadirkivala Maksimka.
  Danka se nadima:
  - Zato sam se prijavio da pokažem da Belorusi ne mogu da se bore ništa gore od Rusa. A onda ceo svet piše i priča o tvojim pobedama...
  Hans se nasmijao.
  - Pa da! O našim pobedama, slava u celom svemiru. A vi Bjelorusi teško možete partizanskim metodama potisnuti sićušnu njemačku vojsku u močvare. Nemate se čime hvaliti!
  Danka je odgovorila:
  - Imamo i Khalkhin Gol!
  Maksimka je prezrivo frknula:
  - Manji okršaj u Aziji. A naši momci su već zauzeli Evropu, i skoro cijelu Afriku i Aziju. I uhvatićemo Ameriku, vreme nam je da pljunemo!
  Dankine oči ljutito bljesnu:
  - Političari imaju duge jezike i bezdimenzionalne ambicije, ali da bi zgrabili Zemlju, ruke su kratke, a pamet još manje!
  Maksim se nasmijao.
  - A kako smo vas naterali da potpišete Brest-Litovski ugovor? Dao si nam zemlju, računaj do Dnjepra, sa tri puta više bajoneta i sablji. Šta se u ovom slučaju može reći o Bjelorusu kao vojniku?
  Dječak je lupio bosom nogom i cvrkutao u rimi:
  -Ne hvali se čeličnom tehnologijom, ako ti je duh kao žele, onda su divljaci dali kukavici batinom, i na nebu i na zemlji!
  Danka je htela da udari Maksima u njušku, a znajući njegovu snagu kao šampion "pola sveta", sigurno bi nokautirao arogantnog sovjetskog klinca, ali... Nisam hteo da prekinem liniju i dogovorim boriti se. Da, i nije dobro koristiti šake tokom kontroverze. Osim u ovom slučaju, najvjerovatnije će biti uhapšen i neće imati vremena da pokaže da se Bjelorusi ne bore ništa gore od Rusa. Stoga je Danka mirno prigovorila:
  - Mi Belorusi smo vas pobedili pod Sigismundom II, pa čak i Moskvu zauzeli. A kada je nama komandovao Napoleon Veliki, pola njegove vojske bili su Belorusi i Poljaci, au Prvom svetskom ratu došlo je do proboja Brusilovskog. A mi smo to izveli Bjelorusi. A Nijemci nisu zauzeli ni Pariz, jer su naše bjeloruske trupe zamalo zauzele Kenigsberg.
  Maksimka je odgovorila:
  - Ali svejedno, u poslednjim bitkama sa Nemcima, ti si poražen!
  Danka je sasvim razumno prigovorila:
  - Pod carem smo imali zaostalu industriju, posebno u vojno-tehničkoj sferi. A sada smo razvili ozbiljnu industriju. Na primjer, vidjeli ste tenk KV-2. Opremljen je haubicom kalibra 152 mm. Imaju li Amerikanci tako nešto?
  Maksim se nasmijao.
  - Francuzi su na tenkovima S-2 imali i haubice veće od kalibra 155 milimetara, ali Nijemci nisu spriječili Žabe da poraze bazene za veslanje, imajući slabiju opremu nego sada. Glavna snaga Crvene armije je superiornost ljudskog faktora!
  Danny je zeznuo lice.
  - A zašto mislite da ste u ljudskom faktoru u prednosti u odnosu na nas, ako ste postali šampion "pola sveta"? I poraziti najbolje od svojih momaka?
  Maksimka je sasvim razumno rekao:
  - Izuzeci white rus ponekad samo potvrđuju pravila. U stvari, skoro uvek! Sada, ako ne uzmemo pojedinačne pojave, već nivo vojne obuke u cjelini, onda ovdje ...
  Danka se naljutila:
  - Ne znate koji nivo borbene obuke imamo i kako se održavaju vežbe u sovjetskoj vojsci u Belorusiji. Dakle, nema potrebe spekulisati!
  Maksimka je logično primijetila:
  - U Španiji je bilo takmičenje između sovjetske vojne škole iz Belorusije, doktrine i sovjetske iz Rusije. Testirali smo našu opremu i oružje. Rezultat je pobeda naše vojne škole, strateške umetnosti i konsolidacije komunističkog režima po Staljinu. Tako da smo se već borili sa vašim momcima i pobedili!
  Danka je tužno primijetila:
  - Imao si mnogo više trupa od nas! Upravo ste uzeli iznos!
  - Ne bih to rekao. - Maksimka je spustio svoju svetlu glavu sa kratkom frizurom i zaćutao, počeli su da se pojavljuju prvi znaci umora i postalo je teško govoriti.
  Najgori dio je, naravno, vrućina. Sunce je neumoljivo zalazilo u zenit. Niko od dječaka nije bio naviknut na nju. Bjelorusija i Rusija su sjeverne zemlje, a ljeti rijetko idu iznad trideset stepeni. A ovo je Afrika u septembru, a povetarac je prestao da vuče sa Nila.
  Dječacima su noge počele bockati suva trava, a onda je to iznenada prestalo, a cijeli kilometar je bio prekriven zapaljenim šljunkom. Bilo je jako bolno, neki od ne previše suzdržanih dečaka su cvilili. Znoj je kapao sa njih i sa šištanjem kapao na vreli šljunak. Dimka i Danka, i većina ostalih dječaka su se trudili da se nasmiješe i ne odaju svoju muku. Razmišljali su o nečem drugom. Tako je Dimka umislio da mu bose noge liže plamen na stalku i hteli su da mu otmu važnu državnu tajnu. I mora to izdržati i ne pokazati da je povrijeđen ili uplašen. Osim toga, dečaci su odrastali u teškim uslovima i pete im nisu bile toliko razmažene, iako su pesnik i crni šljunak pekli, ali ne toliko da se hrapava koža ljuštila.
  Ubrzo su uslijedili toplotni udari. Gotovo istovremeno, nekoliko pregrijanih dječaka se onesvijestilo, pa su morali biti pokupljeni na lakim, sklopivim nosilima.
  Dimka je za sebe primetio da Nemci, generalno, imaju dobru opremu. Da li je moguće da ćete u Crvenoj armiji pronaći uređaj za nošenje ranjenika od duraluminijuma, koji se istovremeno lako skriva u ruksaku.
  Ali teže je trčati s dodatnim opterećenjem u rukama, a vaše gole pete jače peku kako pritisak raste. Dakle, oni su kao u dobrovoljno-prinudnom paklu. Dimka je čak pomislio: kako bi njegovi drugovi reagovali na takav test, svi bi preživjeli.
  Široki delovi usijanog, pocrnelog šljunka bili su kombinovani sa ubodom, osušenom travom. Osim toga, zapovjednik je postupno odveo dječake od Nila, očito kako bi izbjegao ulazak u egipatska naselja.
  Opet, neki od dječaka su počeli da se srušavaju, a dječaci, iscrpljeni ili zapanjeni sunčalištem, pokrili su glave krpom natopljenom vodom i položili ih na nosila. Neki koji su prethodno pretrpjeli lakši udar ustali su i nastavili trčati.
  Ali snaga mladih momaka je opadala, a skoro polovina je bila u kvaru.
  Konačno, komandant, takođe prilično umoran, reče:
  - Naređujem svima da se odmore! Došli smo do granice! Pokrijte se suncobranima, popijte vodu sa sirćetom i čokoladom. Zatim ćete leći da radite vježbe disanja!
  Momci su slabašnim horom uzviknuli:
  - Spremni smo da ispunimo svaku narudžbu!
  Uprkos kremi za sunčanje, bebina koža je postala crvena i modrica. Bilo je neprijatno ležati na bodljikavoj suvoj travi, a dečaci su ispod sebe stavljali celofan.
  Dimka i Oleg su se smjestili jedno do drugog u istom šatoru. Dječaci su djelovali malo isušeno, a koža potamnjela. Bose noge su pekle i jako su svrbele, noge su morale biti podignute da krv poteče i postane bar malo lakša.
  Danny je primijetio:
  - To što rat nije med, znali smo, ali ne u istoj meri!
  Dimka je turobno obećala:
  - Još uvek je cveće. Ako vidite krv i pogledate svoj prvi leš, shvatit ćete da sve ovo trčanje po vrućoj površini nije ništa!
  Danka je uvukao stomak i rekao:
  - U knjigama, naravno, pišu o tome kakav je osećaj kada ubiješ čoveka prvi put. Čak i loša osoba i vaš neprijatelj, spreman da oslobodi crijeva. Ali ipak jeste..
  Dima je napomenuo:
  - U Bousenardovoj knjizi "Kapetan Daredevil" bio je i čitav bataljon naivčina koji se borio sa Britancima. Nešto nas podsjeća. Ali tamo se problem psihologije, kažu, kako je ubiti čovjeka, tek nakratko dotakne kada je metak slučajno pokosio mladog bubnjara. I tako općenito postoji prilično neozbiljan stav prema smrti. Čini se da nije čak ni rat, već praznik!
  Danka je logično prigovorila:
  - Ovo je knjiga za djecu i tinejdžere; kojima je dosadno čitati o psihičkim iskustvima. A kraj je tako loš, skoro ceo bataljon mlečnih sopova je poginuo, a nastavak nikada nije napisan!
  Dima je napomenuo:
  - Ali ovo je takva knjiga da vam je žao što se brzo završila. Ali mnogo češće se dešava obrnuto, da se bukvalno mučite pokušavajući da savladate ovaj ili onaj posao!
  - Ako imate roman Lava Tolstoja "Rat i mir", onda je Oležek nesumnjivo u pravu! Danka se složila.
  Mladi partner se tada usprotivio:
  - U knjizi "Rat i mir" ima intriga, nekoliko priča, do detalja otkrivenih likova. Ne, nije prazna. Nikako dosadno! Iako je naravno u početku daleko od najzanimljivijeg.
  Danka se složila.
  - Da, tako je... Mnogi pisci greše tromom radnjom, kada, pre nego što počne najzanimljivija radnja, uspete da odbacite naizgled dosadnu knjigu.
  Omogućivši dečacima da dočekaju sam vrh sunca, komandant je veseli Vladimir Wolverine, vrlo mišićav klinac od oko četrnaest godina. Lice je lijepo, ali strogo, djetinjasto i odraslo u isto vrijeme. Sam Vladimir je i dalje iz Krasnog Orljenoka, ali njegov princip komandovanja je da mlade vode mladi. A to što Wolverine nema iskustva i još je dijete, nikome ne smeta. Glavna stvar je da je on crveni Arijevac i da zapovijeda sovjetskim Arijcima, što znači da je u stanju učiniti nemoguće običnim ljudima. I šta? Oni to rade!
  Ponovo trčanje, zaboravljanje na bol, umor, dečake koji se čak stide (takvo je vaspitanje!), da se sete mame, tate, ili da razmišljaju o nečem nežnom. To je kada je sposobnost da se izdrži patnja i sam test veliki blagoslov.
  Mladi ratnici trče bez razmišljanja o neposlušnosti, a ako nešto žele, to je borba!
  Vrućina je i dalje veoma jaka, a momci opet istrčavaju na bodljikav vreli šljunak. I ne vidi ni kraj. Bol postaje nepodnošljiv i mnogi mladi ratnici više ne mogu obuzdati stenjanje bola.
  Onda je Dimka počeo da peva pesmu koju je komponovao u hodu, pravi marš:
  Želimo postići slobodu za ljude:
  Vratite večernju zvijezdu s neba!
  Uostalom, dobro je cilj koji kampanje donose svima;
  Gospod je rekao, doći ću sa vojskom!
  
  Ali naša vjera je vjera komunizma,
  Naš put je težak, ali uskoro ćemo doći!
  Kapitalista se napurio, pun cinizma,
  Ali mi ćemo mačem zdrobiti reptila!
  
  Izgradimo svijet za buduće potomke;
  Da ostvarim san!
  Tako da je kalem zvonio novčićem koji zvoni,
  Borite se za Rusiju, hrabro i odvažno!
  
  Znamo posao, počinjemo vjeru,
  Neka planeta procvjeta!
  Tako da svaki mjesec bude kao cvijet u maju,
  Tako da cela Zemlja postane jedno!
  
  Tada neće biti ratova i zlih djela,
  I biće sreće i slobode za sve!
  Da, ima mnogo paklenih zvjerstava na svijetu,
  Ali ima napretka u rješavanju problema!
  
  U čovjeku je razum snaga;
  Ona je mišić, ali pametan mišić!
  I da nas stvorenje sve ne sruši,
  Potrebna nam je čvrstina, volja do kraja!
  
  Šta učiniti ako snage već nisu dovoljne;
  Kada je neprijatelj jak, tehnika broj!
  Gdje možemo naći izraz raja,
  Kad konjica trči!
  
  Da, gdje je pitanje; i u umu i srcu,
  Gdje se odluke donose umom!
  Nema potrebe da se ponovo okrećeš,
  I budi miran, postojan kao mazga!
  
  Doći ćete do cilja ako ustrajete
  Ovo je garancija našeg svetog naroda!
  Sovjetski narod je veoma mudar i ponosan;
  Njemu će Gospod sa darovima, vjerujte, doći!
  
  Naravno Bože, ne ujak sa bradom,
  A on je napredak, nauka, um, mozak!
  Služeći nam otadžbinskim putem,
  Tako da se osoba popne na vlast!
  . POGLAVLJE #3
  Dimka je završio razigranu pesmu, a sovjetski momci su je odobravali zvižducima i smehom.
  Bilo je zabavnije trčati, dodalo se više snage... I ubrzo je šljunak završio i otišla meka trava, koja je postala užitak za opečena dječja stopala, hrabri dječaci.
  Danny je primijetio:
  - Kažu da nam pesma pomaže da živimo, ali ništa se nije govorilo o tome da nam olakšava i težak teret iza leđa!
  Dima je odgovorio:
  - Još u doba staroegipatske civilizacije znalo se za životvorno dejstvo muzike na ljudski organizam, pa tako i pesama. Na primjer, male robinje i robinje koje još nisu mogle efikasno raditi na poljima i kamenolomima bile su prisiljene pjevati kako bi razveselile odrasle robinje. Uostalom, takva valiološka nauka došla je iz Egipta.
  Komandir Vladimir je viknuo:
  - Ponovo izgradite za rast! I ne pričaj!
  Dječaci ratnici su se odmah reorganizirali, a zatim u tišini potrčali.
  Sunce je već zašlo (u sjevernoj Africi u julu pada mrak ranije nego u srednjoj traci.). Zastoj je već bio blizu, kada je iznenada uslijedio signal.
  - Lezite svi i prerušite se!
  Kako se ispostavilo s razlogom. Ispred se začula daleka buka. A dječaci su aktivno radili sa saperskim lopatama, bacajući travu preko sebe. Već je bilo dovoljno mračno...
  Maksimka je primetila:
  - Verovatno je naše! Još je predaleko do prve linije, jer je Crvena armija pristojno napredovala.
  Danny je primijetio:
  "Ali učenje umjetnosti prerušavanja nikad ne škodi!" U pravom ratu, ovo će dobro doći!
  Maksim se složio:
  - Da, nikad, ali sam siguran da je naše!
  Vladimir se nasmejao:
  "Još jedna riječ i upucaću te na licu mjesta!" Svi čekaju! I napravi šipak.
  Kako je ubrzo postalo jasno, Maksimka je zaista pogriješila. Pojavili su se britanski tenkovi. Međutim, dječaci su mirno sjedili u zasjedi: šta ako su bili svoji na zarobljenim vozilima.
  Iako tenkovi idu na sjever. Ima ih samo četiri, tri laka i jedna teško prohodna "Matilda" -3. Zadnji tenk je veliki problem, jer granate mogu samo oštetiti njegove gusjenice. Pluća se, s druge strane, mogu pogoditi preciznim bacanjima u krov ili u krmu. Ako Matilda -3 probije tragove, onda može nanijeti gubitke momcima sa svoja dva mitraljeza i topom.
  Vladimir nije želio da mu prijatelji umru već drugog, tačnije, čak ni trećeg dana po dolasku u Afriku. Istina, mitraljezi su mogli onemogućiti precizne pogotke. Ali pitanje je čiji su ovo tenkovi? Odjednom, trofeji koje su Nemci već zauzeli?
  Vladimir je naredio:
  - Redov Crveni orao Dimka. Izađite do tenkova bez oružja i torbe i saznajte ko su!
  Dimka je šapnula:
  - Slušaj komandanta!
  Polugol u crnim šorcovima, dječak je bio tamnocrven od zaštitne kreme, a da bi sakrio plavu kosu stavio je nekakav turban od novina. Sada je izgledao kao obično, jadno arapsko dijete. Malo je vjerovatno da će ga uzeti za neprijatelja.
  Tenkovi su se kretali laganim tempom, prebacujući u brzinu u kojoj su motori stvarali najmanje buke, što je takođe izazvalo sumnju. Priskačući do njih, Dimka je snažno mahao rukama i vikao na lomljenom engleskom.
  - Ima mina! Postoje mine!
  Tenkovi su stali, glava sa šlemom virila je iz Matilde i ljutiti glas na engleskom je odgovorio:
  - Zašto arapchonok, hoćeš?
  Dječak je zaplakao:
  - Rusi su stavili mine! Budite oprezni kraljevske trupe!
  Druga glava se pojavila sa naramenice, čuo sam odgovor:
  Neka umru ti gadni Rusi! Sa nama je kralj Džordž i nepobedivi Čerčil. Reci, gdje su štene mine?
  Dimka im je pritrčala:
  - Pokazaću vam svoje gospodare! Sad ćemo ih pojesti!
  - Dođi sedi ovde! - Naredio je, sudeći po epoletama, pukovnik Britanske kraljevske tenkovske armije!
  Dječak se penjao uz toranj, osjećajući ugodnu hladnoću oklopa na svojim bosim, sićušnim stopalima sa žuljevima. Zatim se zavalio i počeo pokazivati Britancima put.
  Bilo ih je pet, a u ne baš prostranoj kupoli srednjeg tenka Matilda-3 bila je mala gužva. Onda je Dimka odlučila da postane heroj. Njegove spretne, uvježbane ruke, poput profesionalnih džeparoša, posegnule su za pojasom i izvadile revolvere. Palci su odmah uklonili osigurače.
  Naravno, bilo je podlo, ali iskušenje da se ostvari "podvig" bilo je toliko jako da je Dmitrij opalio po nekoliko puta iz svakog revolvera, ciljajući istovremeno ispod lijeve lopatice.
  Sa takve udaljenosti teško je promašiti, a samo ludak, ili posljednja kukavica, može staviti pancir dok sjedi u tenku. Pukovnik je bio zatečen i osjetio njušku pištolja iza šiljaka. Dječak je šapnuo najčistijim londonskim dijalektom:
  - Ako želite da živite, naredite da se ostala tri tenka predaju! Inače će ih naš bataljon uništiti zajedno sa posadama!
  Pukovnik je bio zatečen:
  - Ko si ti?
  Dimka je iskreno odgovorio:
  - Tvoja poslednja šansa za opstanak! Tri laka tenka će biti bombardovana granatama, a vi ćete biti mučeni vatrom. Ljudi će umrijeti! Brojaću do tri, ili ti narediš da se predaju i izađu iz auta, ili ću ti pucati u nogu i ponoviti zahtjev iz početka! Jedan dva...
  Pukovnik je cvilio.
  - Slažem se! Samo nas nemoj ubiti!
  Dimka je ponosno izjavio:
  - Mi ne ubijamo ruske zarobljenike! A onda nakon kapitulacije Britanije, možete ponovo služiti u novim Kraljevskim snagama, obnovljenoj Britaniji.
  Pukovnik je drhtavim glasom izdao komandu. Tankeri su poslušno izašli iz tenkova, polažući oružje. Nekoliko najvećih njemačkih dječaka, odbacivši svoju maskirnu travu, potrčalo je prema njima, spremajući se da prime prvu grupu zarobljenika u svom životu.
  Oleg Rybachenko se također borio sa kolonijalnim trupama, SAD-om i Britanijom.
  Dječak i djevojčica odbili su se od napada neprijatelja.
  Oleg je golim prstima bacio smrtonosnu granatu, okrenuo britanski auto i zacvilio:
  - Političar, melje gluposti, od kojih nije brašno za hljeb, nego čvrsto brašno, sa rezancima na uši glasača!
  Margarita je dodala, pokazujući zube, ali i podlegavši eksplozivnom paketu smrti golom petom:
  - Vojnik je vitez koji se bori sa zmajem, ali ovaj zmaj je zapravo na začelju i nema sedam glava, već milion maski, i bezbroj svinjskih njuški!
  Djeca su se žestoko borila. Paljenje automobila koji su napredovali i bacanje granata golim prstima.
  Oleg, pucajući, zabilježio je:
  - Vojnik, da ne bi postao očupano pile, mora biti guska, političar, da bi spržio birače na roštilju, rado će pišati, a ne drugarski!
  Margarita, bacajući bombu golom petom, zacvilila je:
  - Vojnici su samo dečaci, ali odrastaju iz bitke u bitku, političari, bez obzira na godine, iz jedne izborne kampanje u drugu, padaju u još veće ludilo!
  Djeca sa darom besmrtnosti bore se kao titani. Ali na nebu se još uvijek svađaju djevojke.
  Natasha je odsjekla auto od saveznika, zgnječila ga, koristeći gole nožne prste za votku, i zacvilila:
  - Vojnik može biti golobrad, ali slavan ratnik, a političar u svakoj situaciji ne može a da ne ostavi rep!
  Anastasija je takođe izvela udarac, srušila engleski auto i agresivno gugutala:
  - Dečak sanja da postane orao ratnik, ali nije jasno odakle političari-svinje toliko prljave da ih je odvratno sanjati!
  Akulina je agresivno primetila, pritiskajući dugmad golim prstima i gugućući:
  - Rođeni dečak borac bi radije trčao bos po snegu nego da dopusti da ga potkovju politikom i pretvore u filcanu čizmu!
  Mirabela je agresivno primijetila, udarajući golim petama o pedale i gugućući:
  - Gola žena nije očupano pile, ona će svakom muškarcu skinuti pantalone i čak i arogantnog vladara pretvoriti u golog kralja!
  Djevojke se bore sa velikim entuzijazmom i pokazuju izvanrednu klasu.
  A momci u cijelim bataljonima pokazuju sve veću vještinu i snagu;
  Zarobivši tenkove i Britance, dječaci su ih predali najbližem naselju, nakon čega im je naređeno da se kreću južnije u drevni egipatski grad Mehu.
  Dječaci su opet bili bosi, a u sportskim šorcovima, sa teretom, trčali su uz deltu, gdje se često meka trava smjenjivala sa kamenitim tlom.
  Sljedećeg dana nakon prethodne vožnje, mišići mladih boraca Crvenog orlića SSSR-a bili su u jakom bolu. Naročito telad, koja su, kao reke, bila prekrivena žilama koje su izašle, leđa, i brutalno sprženi i pocepani tabani bosih, detinjastih stopala.
  Mnogi dječaci su se osjećali jako loše, a bataljon u početku nije mogao ubrzati. Komandant Vladimir Wolverine, takođe, inače, isti kao i svi ostali, bos i iscrpljen, vikao je, pretio da će pucati, ali nije mogao da bičuje momke. Istina, on je ipak pucao, odsijecajući čuperak plave kose metkom jednom od najmršavijih dječaka. Nakon toga trčanje je krenulo malo energičnije.
  Bol je bio pakleni, goli tabani su bili vrući, ali nakon nekoliko kilometara postalo je lakše, otvorio se drugi vjetar, a mišići natopljeni mliječnom kiselinom su se zagrijali i više nisu toliko boljeli.
  Dimka i Danka su takođe patile, mada, možda, manje od ostalih momaka, jer je njihov trening pod vođstvom gurua bio još bolniji. I općenito, slavenske momke karakterizira genetska izdržljivost. Međutim, i Arijevci.
  Dječaci su na sve moguće načine izbjegavali naselja tokom trčanja. A kada je vrućina postala nepodnošljiva, legli su pod tende od sunca.
  Dimka, koji je sjedio sa Dankom, primijetio je:
  - Da, ima jakih momaka! Generalno, ako dođe do rata između Belorusa i Rusa, biće nam teško! Veoma čvrsto!
  Danka je odgovorila:
  - Odlično pripremaju mlade ljude, ali to nije većina jedinica. Osim toga, još nas je više nego crvenih Arijevaca.
  Dima je napomenuo:
  - Samih Rusa samo u Evropi ima oko sto miliona, ali ima i trupa saveznika Sovjetske Rusije. Osim toga, oni također mogu koristiti milione arapskih i crnačkih pukova protiv nas. Snage su nejednake, pogotovo ako se komunisti konačno ukorijene u Africi i Aziji.
  Danka se trgnula.
  - I koji je zaključak?
  Dima je uzdahnuo.
  - Da sam ja čelični orao, udario bih prvi.
  Onda su se u razgovor uključili i drugi nemački momci, a ja sam morao da zaćutim. Dalje, red za izvođenje vježbi disanja. Zatim, kada je sunce sleglo, opet trčanje kroz ne baš ljupki teren. I uzeli su lavovski dio noći.
  San je bio težak, mišići su bili prebolno zgrčeni od bola, a stopala momaka gorjela su na laganoj vatri. Sljedeći dan, zbog nagomilanog umora, bio je najteži. Čak je i Vladimir to shvatio i dozvolio svom timu da krene brzim tempom.
  Momci su, ipak, pokušali da se izdrže, ali su trojica dječaka ipak pala. Tempo se usporio, a mladi momci su konačno napravili korak. Onda je Dimka odlučila da ih razveseli pesmom:
  Zatrubi pionirski rog nad otadžbinom,
  U njemu je poziv na korak ka postignućima - mladosti!
  Naša vjera je vjera komunizma,
  I nećete prihvatiti podlog neprijatelja iz straha!
  
  Pioniri protiv kojih ćemo se boriti
  Za Rusiju i slobodu ko orlovi!
  Avion - krilo sija sjajnom bojom,
  Naši piloti su sovjetski sinovi!
  
  Kravata je crvena, boje prolivene krvi;
  Svijet je okrutan, njime vladaju novac i rat!
  Želimo svima dati gutljaj, slobodnu volju,
  Tako da se tama horde otkotrlja u podzemni svijet!
  
  Pioniru, ti si komunistima cak i mladji brat
  Želite li izgraditi svijet u kojem je sreća za sve!
  Tako da nebeska boja donese plod u životu,
  Da izbjegnemo patnje i probleme!
  
  Na putu, međutim, ratovi i okrutnost,
  Napeto i ponekad teško!
  Mitraljez je težak i smanjuje lakat,
  A palma je bešćutna, veliko veslo!
  
  Ali mi ne znamo takvu riječ - slabost,
  Mi nemamo takvu reč - neću!
  Starost neće doći za sovjetske vojnike,
  Leteću u svemir na raketi!
  
  Daje nam snagu i besmrtnost;
  Samo nauka, bezgranična svetlost!
  I oni koji su pali ustat će, vjerujte
  Sreća i uspjeh će nam doći!
  Pjesma je razveselila mlade borce, te su prešli u brzo trčanje.
  Međutim, kada je sunce dostiglo svoj vrhunac, morao sam ponovo da se odmorim. Nakon toga je postalo nepodnošljivo i dečaci su zakoračili. Put je bio mučan i njihove oborene noge su krvarile, a agonija je bila gotovo nepodnošljiva.
  Na putu sam, srećom, naišao na rijeku koja se ulijevala u Nil, a momci su tu skočili. Željeli su da im olakšaju patnju. Tada se pokazalo da je jako teško otjerati dječake iz vode. Vladimir je morao da rafal iz automatske puške preko glava.
  Dalji put je bio kao prelazni period ekonomije pod birokratijom: bolan i bez žurbe.
  U grad su stigli iza ponoći, jedva mrdajući nogama. Odvedeni su u kasarnu, a dečake natrpani na drvene krevete, a da nisu ni pokušali da večeraju.
  Snovi su bili teški, puni užasa, ali nisam mogao ničega da se setim... Dmitrij se budio nekoliko puta i odbacivao ruke čvrsto ležećim dečacima. Postajalo je zagušljivo, rešetke na prozorima su bile zatvorene i izgledalo je kao tipična južnjačka kolonija maloljetnika.
  Ali ujutru su dečaci čekali dobre vesti: sam maršal, gospodin Rokosovski, uručiće im nagrade. Nakon što je grupacija njemačkih trupa podijeljena, trupe Njemačke i Italije, koje su trebale da napadnu Sudan iz Egipta i južnije, bile su postavljene da komanduju iskusnim velikim Rokosovskim. Ovaj borbeni maršal uživao je puno povjerenje bivšeg Staljina, pa je dobio zadatak da komanduje najmoćnijom sovjetskom armijskom grupom "Centar", koja je posebno trebala zauzeti Pariz.
  Kako za mlade borce Crvenog orlića nije bilo odgovarajuće uniforme, postrojili su se polugoli, gotovo crni od zaštitne kreme i svježe afričke preplanule boje. Dječaci su se posljednjih dana malo osušili i počeli su izgledati kao arapski robovi iz kamenoloma, samo ponosni pogledi.
  Dodjela nagrada protekla je ležerno, bez pompe i ceremonije.
  Sam Konstantin Rokosovski je bio visok, mršav, mladalačkog, ali već izlizanog lica. Tipičan poljski komandant, strogog pogleda. Jednostavno je najavio:
  - Za hrabrost koju je bataljon pokazao tokom prisilnog marša i zarobljavanja Britanaca, nagradite bataljon Crvenog orlića SSSR-a, posebnom lentom sa bronzanim orlom do standarda jedinice. Komandant je zauzvrat odlikovan bronzanom medaljom "Marljivost i hrabrost!".
  Momci su pljesnuli rukama, a bojni maršal je nastavio:
  - Redov Dmitrij Rocketny, za svoju domišljatost, herojstvo i domišljatost, zahvaljujući kojima je zarobio pukovnika kraljevskih trupa, odlikovan je Ordenom slave druge klase. Tako je naš gost iz Bjelorusije sa samo jedanaest godina postao najmlađi dobitnik ove nagrade od svih koji su nagrađeni nakon Staljina dolaska na vlast.
  Oleg Rybačenko nastavio je da izvodi podvige sa svojom devojkom.
  Dječak je golim prstima bacio oštar izbušeni disk, odsjekao glave Britancima i zacvilio:
  - Dečak izraste u vojnika, a ko je bio političar u mladosti ako je iz njega izrasla tako velika svinja?
  Margarita, bori se i ubija protivnike, logično napomenuto, odsijecanje protivnika:
  - Prostitutka je iskrena prema klijentima - novac u zamenu za zadovoljstvo, a političar je potpuni lažov, glasovi i porezi u zamenu za čisto razočarenje!
  Oleg Rybačenko je golom petom bacio smrtonosni dar smrti, raspršio svoje protivnike i zacvilio:
  - Političar je veoma skupa prostitutka, od koje ne rizikujete samo da dobijete sifilis mozga, već i svinju u džepu!
  Margarita Koršunova je to uzela i okrenula se, pokosila masu protivnika i cvrkutala:
  - Političarka je neka vrsta prostitutke koja umesto da se skine, biračima skida tri kože i inficira ih preko TV-a!
  Nataša se borila na nebu. I njeni prijatelji tamo su također pokazali primjer svog bezakonja u snazi.
  Nataša je srušila engleski avion i gugutala, otkrivajući svoje biserne zube:
  - Ne ulazi se dva puta u istu reku, ali stalno prase kopile može biti ponovo izabrano desetak puta!
  Anastasija je to uzela i rekla vrlo duhovito, te golim prstima izbila avion, zacvilila:
  - Životinje i djeca ne vole hranu bez soli, ali zašto odrasli nasjedaju na slatki govor političara koji su lišeni soli istine!
  Akulina Orlova je agresivno primijetila, odsijecajući još jedan engleski avion i vyaknula:
  - Sol istine je gorka, ali ima lekovitu moć, govor političara je sladak, ali izaziva dijabetes uma!
  Mirabela Magnetic, odsjecajuci jos jednu, veliku i veliku masinu saveznika, i izdala:
  - Čovek ne želi da bude pijun, ali karijera u vojsci počinje od redova, političar ne želi da igra po pravilima, a karijeru u politici vodi bezakonjem!
  Devojke su, naravno, veoma lepe i seksi. Sve vrijeme se bosi bosi i u jednom bikiniju.
  Tako veličanstvene krađe.
  SU-100 se takođe bori u Africi. Naravno, jako je vruće, a cure su u nekim tankim gaćicama.
  Elizabeta je golim nožnim prstima udarila neprijatelja i rekla:
  - Političar koji vređa gejeve je i sam veliki magarac, a nema muškosti!
  Ekaterina, koja je udarila u neprijatelja, a takođe i golom petom, zagugutala je:
  - Neće vojnik dva puta poginuti, ali će političar tri puta izdati, a milion puta prevariti!
  Elena je duhovito primijetila, udarajući golim prstima na agresivnog neprijatelja:
  - Dve smrti se ne dešavaju, a čizme se ne mogu izuti bosi, ali političari sve vreme uspevaju da ubijaju, a tri kože otkinu!
  Efrosinja je takođe udarila projektil u neprijatelja i zacvilila, pokazujući zube:
  - Djevojka se ne boji trčati bosa po snijegu, boji se da mladoženja ne ispadne glupa filcana čizma, potkovana do ušiju!
  Ratnici su se borili u Africi i gdje god je to bilo moguće i stvarali čuda.
  A u Africi su se desili ništa manje uzbudljivi i zanimljivi događaji.
  Bataljon bosonogih momaka iz Crvenog sokola nastavio je naporan trk za opstankom... Bio je to pakao koji je trebalo proći da bi se zaslužio raj. I bol, i brašno, prije blaženstva.
  Nakon dodele nagrada, međutim, momci su bili toliko inspirisani da su trčali drugu polovinu dana i noći, gotovo bez zaustavljanja i zaboravljajući na umor.
  Vladimir je doneo odluku: danju će spavati, a noću, kada sunce ne peče, ići će u prinudne marševe. Uglavnom, ovdje ima dječaka, prekaljene elite, a ovakvi testovi nisu prvi put. Samo sada kada vrućina nije tako paklena. Najracionalnije je u ovom slučaju, kada je sunce u zenitu, ležati ispod tende i čvrsto spavati.
  Danka je cijenila ovu preraspodjelu:
  - Noćni iznuđeni marševi nisu čest gost u Crvenoj armiji. Takođe moramo naučiti kako se boriti u mraku!
  Bosonogi dječak Dimka se složio:
  - Noću je teže napasti, ali ipak će se i braniti glupo. I nadamo se da možemo oboje.
  Naredni dani su bili mnogo teži... Prošli put, na entuzijazmu momaka, blokirali su granice organizama, a sada se činilo da je svako mišićno vlakno strateški bombardovano napalmom.
  Nisu mogli suzdržati ni stenjanje, a činilo se da je u pitanju stado mladih teladi koje se bodu.
  Da bi razveselio svoje nove drugove, Dimka je zapevao:
  Gospod daje izvor vode živima,
  Zlatne palme i ruže cvjetaju u raju!
  Da postane stvarnost, da u snu san,
  Treba da se borimo, a ne da lijemo suze kao žene!
  
  Bog će strašne baciti u pakao,
  A ko bude hrabar, postaće svemogući muž!
  Ovdje gore zvijezde na Kremlju,
  Put je označen onim što nam je Vječni dao!
  Gradimo slavni komunizam,
  Naš princip je jednostavan - brže, više i jače!
  Da nam rejting ne padne,
  Mi ljudi treba da budemo hrabriji i pametniji!
  
  Na kraju krajeva, svaki ratnik je muškarac,
  Čovjek mora misliti da je slabašno stvorenje!
  Intelekt nam daje težinu:
  I svemir će se pokoriti astronautima!
  
  Šteta što je jedinstvo daleko:
  Ima mnogo zemalja, ljudi, nacija i religija!
  Ali treba duboko razmisliti;
  Odbacićemo lance egoizma!
  
  Rat uopće nije za to;
  Poniziti i mučiti stanovnike planete!
  I da skinem jaram sa ljudi,
  O ovim podvizima pjevat će se stihovi!
  
  Tada ćemo biti cijela porodica zajedno;
  Gdje su svi na svijetu dragi brate i sestro!
  Gdje nije gužva u karijeri;
  A altruizam i pomaganje bližnjem je navika!
  
  Neće biti smrti i problema;
  Tamo će, vjerujem, postati moćan čovjek!
  Pobedio si svoju lenjost
  Uzmi pušku i ranac sa tovarom!
  Nakon takve pjesme, mladi ratnici Crvenog sokola naglo su se razveselili i zapljusnuo ih je novi val poleta i poleta. Tako su preživjeli ove dane, a kad je procvjetalo i počelo da se peče, zaspali su.
  Dimka je maštao o nečem posebnom... Završio je u svetu gde je bio na nebu i to mu je pre svega zapalo za oko. Naime, svetkovine su igrale fudbal. Štaviše, to su bili hibridi prugastih lubenica i krokodila u jednom timu, te mješavina krastavaca i nosoroga u drugom.
  Dimka je seo na kamenčić i pokušao da sabere misli razbacane na sve strane poput krda usijanih pastuva. Na kraju krajeva, ne može biti da svjetiljke igraju fudbal, pa čak i da poprimaju tako nevjerovatne oblike koji uopće nisu karakteristični za pravu floru i faunu.
  Općenito, prema svim zakonima fizike, zvijezde bi trebale biti sferne, što je u suštini nepokolebljiv aksiom! U svakom slučaju, ako fizičke konstante odgovaraju svemiru u kojem ljudi žive. I tako je ovo elementarna nezamisliva zagonetka!
  Misli pametnog dječaka prekinula je pojava neshvatljive male životinje. Ovdje je također bilo iznenađujuće da se stvorenje, takoreći, materijaliziralo iz ničega, poput ribe koja izlazi iz ledene rupe. Inače, glava je bila riba, ali tijelo u obliku sat vremena od strijele. Štaviše, na brojčaniku, umjesto brojeva koji označavaju sate, nalaze se nezaslađeni hijeroglifi u obliku crteža. Da, i samih strelica ima više od desetak i rotiraju se različitim brzinama.
  Dimka zviždi:
  - Jebem ti! Ko si ti?
  Mešavina ribe i čudesnog budilnika neočekivano je odgovorio na ruskom:
  - A Yahita, a ko si ti, sedokosi?
  - Čovjek! Dima je odgovorio.
  Yahita se vrlo tanko zakikota kao komarac:
  - Vidim da si čovek. Zanima me pozicija, ime, zanimanje!
  Dimka je bila ozbiljno zatečena:
  - Šta je sa ljudima u tvom svetu?
  Yahita je klimnula.
  - Da, naravno da postoji! Čak je teško pronaći svijet u kojem ne biste sreli primate bez dlake. Iako su ljudi svuda veoma različiti, ima jakih i razvijenih poput arhanđela, a ima primitivnih divljaka! Ne izgleda kao predstavnik razvijenog svijeta, bos, gotovo gol, ali ne možete se nazvati ni divljakom...
  Dima nije mogao odoljeti da ne upita:
  - A zašto ne?
  Yahita je objasnio:
  "Tvoje oči su veoma inteligentne, kao u mudraca, a ne deteta iz primitivnog plemena!"
  Dimka je iznio sasvim razuman argument:
  "A zašto misliš da divljaci moraju biti glupi." Uostalom, da biste preživjeli bez nuklearnih blastera među većim i očnjastim životinjama, potrebna vam je ozbiljna domišljatost i praktična snalažljivost!
  Yahita se složio:
  - Dobro! Ali kako bi divljak znao za nuklearni blaster, iako je po mjerilima ljudskih arhanđela ovo već kameno doba. Reci mi ko si ti po položaju i sa kojim si zadatkom poslat ovamo?
  Dimka je pokušala izbjeći direktan odgovor:
  - Sve je u našem univerzumu relativno: posebno pozicije! Šta je sa zadatkom? Da, samo putujem svetovima. Uostalom, zvezde koje igraju fudbal su tako neobične i zanimljive!
  Yahita je ispravila, strelice na površini njenog prozirnog torza počele su se malo drugačije okretati:
  - Ovo je fudbal, ali potpuno drugačija igra. Vidi, ovdje lopte imaju krila, a ima ih tri odjednom, a kapija se ne vidi! Da li izgleda kao vaš ljudski fudbal iz davnih vremena?
  Dimka je bila prisiljena da se složi:
  - Naravno da ne... Mada, čim sam pogledao, odmah je nastala asocijacija na fudbal. Uostalom, postoji neka vrsta sličnosti! Čak i ako nije formalno!
  Yahita je odmahnula.
  - To su te asocijacije... Od njih me samo boli glava i tuče. Ali reci mi, zar ti nisi saboter sat vremena?
  - Formalno ne! - mehanički odgovori Dimka.
  Yahita je mahnula šapom.
  - Onda me prati. Pokazaću ti nešto zanimljivo!
  Dmitrij Raketa je ustao i krenuo, krenuo za njom, dok je san iznenada stigao negdje i začuo se signal za uspon.
  Dječaci, jedva odmorni, ponovo potrčaše sa teretom, ovdje već nisu imali mogućnosti za odmor. Oštar bol u mišićima je otupio, a oborena stopala su se ukočila, više nisu eksplodirala od patnje, već su ih jednostavno jako boljela, a cviljenje se proširilo po svim nogama, a treći i četvrti udah se otvorio u plućima.
  Danka je, kao fizički najjači, u manjoj mjeri patio, pa se čak i dosađivao: htio je tuču, ali srećom, nije ispaljen nijedan hitac... Evo, Dmitrij je, kao i uvijek sretnik, izveo filmski podvig, uzeo pukovnika i orden slave oko vrata. Sama nagrada nije skupa, šta uzmete od gvožđa i tankog sloja nikla da ne zarđa, ali nema velike utisnute šare. Glavna stvar je, naravno, prestiž. SSSR je takođe imao ozbiljne neprijatelje.
  Tokom privremenog Prvog svetskog rata, Hitler je uspeo da zaradi četiri ordena, uključujući i gvozdeni krst prvog stepena, retkost za običnog kaplara. Da, bio je zaista hrabar i pametan vojnik, iako se sada njegovim imenom plaši djeca.
  Ali mogu trčati bez gola cijelo ljeto i jesen, kada sreća ipak ispadne.
  Dječaci su konačno naišli na mjesto nedavne bitke, ležali su leševi mrtvih britanskih vojnika, uglavnom crnaca i Arapa. Mrtvo meso na takvoj vrućini jednostavno se osušilo i nije počelo da se raspada. Unaokolo su ležali fragmenti metala, čaure, ali su uredni Rusi uspeli da pokupe svo zarobljeno oružje. Ali ipak je jedan od dječaka imao sreće, pa je podigao ispušteni sklopivi nož. I američke proizvodnje. U bijegu je pokazao prijateljima:
  - To je moj trofej!
  Zarežali su kao odgovor:
  - Našao sam čime da se pohvalim! Bolje da ubiješ Engleza!
  Zli je odgovorio:
  - A ovo neće biti slučaj! To je samo da se nađu neprijatelji! A trebate trčati još brže!
  Ali ovi dani prošli su bez sukoba, što je, inače, sasvim prirodno za većinu ratova. Na kraju krajeva, tokom sukoba se više krećete nego hodate. Baš kao i asovi, većina naleta je prazna, posebno između velikih bitaka i ofanzivnih operacija. Pre nego što je zaspala, Danka je rekla Dimki:
  - Znate, mladunče bijelog tigrića (nadimak Dmitry), rat uopće nije tako romantičan kao što se prikazuje u filmu Crveni đavoli, ili Kapetan Daredevil, i drugim. Osećate neko razočarenje. Ne, naravno, nisam mali i razumijem da kino i real nisu ista stvar, ali ipak....
  Dimka prkosno zijevnu:
  - Bolje da o tome razgovaramo za mesec dana, ali za sada meditacija i odlazak na spavanje. Ipak, moram da naši novi drugovi budu dostojni momci. Dobro se drže!
  . POGLAVLJE #4
  Rat je tekao sa malim intenzitetom. U Africi američke i britanske trupe nisu jako jake, ali prostranstva su ogromna, i džungla i pustinje, i mnoge rijeke i močvare.
  Da, Crni kontinent je ogroman i pokušajte ga brzo uhvatiti. Tako se rat dugo otezao.
  A samu Britaniju na kontinentu nije tako lako doći. Ovo je bio kolosalan problem.
  Oleg Rybachenko i Margarita Korshunova bore se kao mladi titani. I osvajaju veličanstvenu pobjedu. Bore se sa veoma jakim, ali ne previše brojnim protivnicima.
  Međutim, gdje su Amerikanci, Britanci i njihove kolonijalne trupe prije fenomena besmrtnog djeteta.
  Oleg Rybachenko je primijetio, odsijecajući još jednu liniju protivnika i golim prstima bacajući grašak s antimaterijom:
  - Vojnik u ratu postaje istovremeno mlad i zreliji, političar u tajnoj borbi, stari i sazrijeva, istovremeno tonući do nivoa divlje zvijeri!
  Margarita, ova borbena djevojka, uzela ga je i golim prstima pokrenula disk koji je odsjekao glave i zapisao:
  - Vojnik je vojni obveznik i postaje profesionalac u ratu, političar ne zna rokove, a profesionalac u donošenju pobjede!
  Dječak i djevojčica su divno slomili protivnike. I prekinuli su ih bez daljnjeg.
  Oleg ga je uzeo i golom petom lansirao nešto više od smrtonosnog i destruktivnog - rekavši:
  - Vojnik treba da bude kremen, ali ne da se kamen u srcu, političar odavno ima kamen umesto srca, ali ima tvrdoću gume!
  Margarita, koja je sekla britanske vojnike i brojne crne ratnike, bacajući oštre igle nožnim prstima, izdala je:
  - Dobar vojnik u borbi je kao đavo - da je potrebno gasiti vatru, vešt političar u podlosti je sam sotona, a ispunjenje obećanja je tipično crevo!
  Protiv neprijatelja su djelovali vrlo dobro i vrlo duhovito i agresivno uništavali britanske jedinice. Pa, ne samo da jesu.
  Oleg, pokosivši protivnike, viknu:
  - Vojnik može poginuti na bojnom polju, ali to je bolje nego nestati pod mlazom slatkih laži iz usta političara u miru!
  Margarita, slamajući nebrojene protivnike, kojih, međutim, nije bilo mnogo, uzela je i golim prstima bacila bombu i zacvilila, pokazujući zube:
  - Ko se rodi kao ratnik, umrijeće kao heroj, ko je postao političar, već je mrtvo kopile, i hodajući leš!
  Djeca ratnici borila su se kao pravi divovi i divovi misli.
  Ali ispostavilo se da Elizabet i njena tenkovska posada nisu bili puno i progurali su se kroz džunglu. Iako SU-100 ima istu sposobnost kretanja kao i 34, ipak nije lako voziti se kroz džunglu.
  Elizabeth je zijevnula i primijetila, dajući joj red:
  - Politika je kad jedno kažu, drugo misle, treće urade, ispadne četvrto, ali to i dalje ide u stranu i ostaje gadost u jetri!
  Catherine se sasvim logično složila sa ovim:
  - Nema braće u politici, ali ima puno siromašne rodbine, nema prinčeva iz bajke, već suviška golih kraljeva, istine nema ni na trenutak, ali biće dovoljno laži za više od jedna generacija!
  Elena je sa cerekom zuba agresivno primetila da svetlucaju poput bisera i da su prelepe:
  - Ljubav dolazi kad ne čekaš, političari se drže kad ne zoveš!
  Efrosinja je primijetila, namigujući svojim safirnim očima i tapkajući golim prstima po oklopu:
  - Svi uzrasti su podložni ljubavi, političari mogu da podnesu svaku podlost!
  Djevojke su se malo dosađivale, počele su čak i pjevati, nešto vrlo relevantno;
  Iznenađenje, iznenađenje!
  Živjelo iznenađenje! Iznenađenje, iznenađenje! Živjelo iznenađenje!
  
  Zamislite takvu situaciju - Sve što će vam se desiti, znate unapred.Nema potrebe za brigama, nedoumicama, Sve će na svetu dati raspored.
  
  I izazivamo dosadu jer, jer je nemoguće nikome na svijetu živjeti bez iznenađenja.
  
  Iznenađenje, iznenađenje! Živjelo iznenađenje! Iznenađenje, iznenađenje! Živjelo iznenađenje!
  
  Obezbeđuje raspored šetnje, Obezbeđuje povećanje svesti, I naravno, zijevanje će se povećati, I gužva će ispuniti univerzum.
  
  I izazivamo dosadu jer, jer je nemoguće nikome na svijetu živjeti bez iznenađenja.
  
  Iznenađenje, iznenađenje! Živjelo iznenađenje! Iznenađenje, iznenađenje! Živjelo iznenađenje!
  
  I izazivamo dosadu jer, jer je nemoguće nikome na svijetu živjeti bez iznenađenja.
  
  Iznenađenje, iznenađenje! Živjelo iznenađenje! Iznenađenje, iznenađenje! Živjelo iznenađenje!
  Ali drugi heroji, bataljon dječaka iz Crvenog orlića SSSR-a, imali su mnogo više sreće. I da su momci već bili spremni da urlaju od dosade: bez bitaka, bez avantura, samo trčanje! Konačno su dobili upozorenje da je ispred njih otprilike jednak britanski bataljon.
  Vladimir im je naredio da legnu, a zatim da puze potrbuške. Momci su upravo to uradili. Činilo se da su ih Britanci primijetili i odmah su, ne čekajući prilaz, otvorili vatru. Ali očito su požurili, samo je jedan od Staljinovih mladih sokola bio ranjen u rame, a ostali su se jednostavno uspjeli otkotrljati. Teren za ravnopravnu borbu nije bio baš tipičan, sav prekriven šikarom i šikarom. Britanske jedinice pucale su aktivno, ali ne precizno. Borci Crvenih orlića reagirali su rjeđe, ali mnogo efikasnije. Više dječaka se uspješno maskiralo, obukli kaki kabanice i nečujno se kretali. Britanci su, zauzvrat, bili previše nervozni i stalno su sebi dozvoljavali da napreduju.
  Dimka Rocket je bio posebno uspješan. Brzo se, kao naježio, popeo u začelje Britanaca (ovaj put su se protiv njih borili gotovo isključivo bijelci, što znači mnogo upornije borce koji se ne bi razbježali od zavijanja sirena), i gađao ih kao mete u streljani. Automatska puška je radila savršeno, a broj žrtava se stalno povećavao!
  No, nažalost, i momci su pretrpjeli gubitke, posebno kada je razmjena počela bacanjem granata. Jednom od hrabrih dječaka razderao se komad želuca, a crijeva su ispuzala. Drugi je zdrobio kost noge, također vrlo neugodno. Ali bitka se upravo rasplamsala, a ispostavilo se da su prokleti, okrutni Englezi mnogo više nego što su mladi lenjinisti isprva pretpostavljali. Bilo je toliko vriska i jauka s obje strane.
  Onda je Dimka, saslušavši, odredila komandanta. Bio je krupan Englez, takođe pukovnik dubokog glasa. Sakrio se u prethodno iskopani rov.
  Plavokosi dječak se zakikotao i brzo, poput male zmija, uklonivši Engleze koji su ga okruživali, otpuzao do rova. Udarac bodežom u potiljak i pukovnik je utihnuo, sikćući s usana, poput probušene automobilske gume. Nakon toga, dječak je, stavljajući gomilu zgužvanog lišća na usta, zaurlao sličnim glasom.
  Ovdje je tajna bila u činjenici da su listovi bili natopljeni ljepljivim sokom (Dimka je to unaprijed pripremio, iako se nadao da će uplašiti divljake, ali onda je došlo do Pinokija efekta, kada tražite jedno, ali se nešto ispostavi drugo, ali ispadne nešto sasvim drugo, ali i korisno!).
  Koliko god užasan bio komandantov glas, radio je na iskrivljenom engleskom:
  - Ustanite svi i trčite korak nazad!
  I uspjelo je! Britanci su skočili, nakon čega su na njih pljuštali rafali mitraljeza i automatskih pušaka. Naravno, videći takve gubitke, trčaćete bez komande... Hrabri britanski vojnici jure za petama, a dečaci, trepereći, otrovno zeleni iz trave, bosi, okruglih peta, jure za njima, dok pucaju na the go!
  To je bila borba! Totalno i istovremeno efikasno istrebljenje! Uz žestoku potjeru.
  Vladimir je iz sveg glasa viknuo:
  - Za mene borci napred! Otvorili smo račun ovdje!
  Ostali momci su pevali:
  - Staljin nam je dao čelične ruke-krila, a umjesto srca, vatreni motor!
  Vladimir je dodao:
  - Sve više i više i više! Da težimo letu naših ptica, a u svakom propeleru diše, spokoj naših granica!
  Kako su Nemci znali takve pesme? Ako je Dimka više volio da komponuje svoje, onda je njegova prijateljica Danka, naprotiv, promovisala ono što je već komponovano, popularno i poznato...
  Međutim, Dimka, koji je ovoga puta zapravo bio glavni pobjednik, se iznervirao i zapjevao svoju melodiju:
  Kunemo se Staljinom Velikim;
  Čast čuvati i boriti se do kraja!
  Jer je njegova moć kao sunce,
  Jer Božja svjetlost je zemlja!
  
  Čuvajmo otadžbinu od nedaća;
  Britanski lav okrenut za rep!
  Gradićemo sreću na planeti;
  Kako je zapovedio Gospod sveti Hristos!
  
  Jednakost i bratstvo će vladati;
  Nebo će postati čisto plavo!
  Na kraju krajeva, imaš pravo da se boriš za to,
  Put socijalizma je za mlade!
  
  Domovina prelijepa Rusija,
  Staljin je vođa od Boga nam dat!
  Gde je cveće u polju najlepše,
  Gdje riječ bezobraznik ne može izvaliti!
  
  Sve u zemlji raste, široko je;
  Ima led i bujne livade!
  Pustinjsko zlato sa istoka
  Srebrna i biserna mećava!
  
  Na planeti čitavog svetila postoji Kremlj;
  Ali još naglo moć je u nama!
  Ovdje je "Katyusha" obasjala nebo;
  Kao da je sam arhanđel dao oko!
  
  Svi narodi domovine su ujedinjeni;
  Nemamo praznih problema među njima!
  Rusija se nije savijala pod jarmom leđa;
  Niste uspeli da zauzmete zemlju, gospodine!
  
  Tako da šale više nisu prikladne,
  I mi smo gospoda!
  Rusi nemaju gužvu na planeti,
  Slatka voda lije sa neba!
  
  Divovska polja rastu;
  Kolos je kao medonosna pčela srca!
  Bog je dao Rusima mesto u samom raju,
  I vama kruna lovorika!
  
  Sve je postalo poslusno coveku,
  Samo ponos nije mogao obuzdati!
  Ali da ne bude kraj ljudskog doba;
  Prostor nam otvara vrata!
  Momci su veoma energično i sa odobravanjem aplaudirali veličanstvenom nastupu. Vladimir je čak oborio vranu dobro nišanim hicem iz pištolja, a Danka je rekla:
  - A ti, Dimka, super si - u suštini pevaš i komponuješ samo svoje!
  Mladi maestro je primetio:
  - A ovo je najvrednije kad stvaraš sam, a ne ponavljaš kao papagaj!
  Gubici su brzo izračunati... Jao, tri dječaka su se zauvijek razišla s odredom, još petoro je bilo toliko teško ranjeno da bi ih morali nositi, a dvadeset i pet osoba je umjereno ozlijeđeno vlastitim snagama, ili lakim...
  Englezi su ubili više od osamsto četrdeset ljudi.... Sve u svemu, odnos je sasvim prihvatljiv! Ali zatvorenik nije bio, osim jednog majora medicinske službe. Svi ostali su poklani...
  Danka se našalila:
  - Mi smo, dugo tupivši mitraljeze, ispilili i oborili hiljade petsto Engleza!
  Vladimir ga je prekinuo:
  - Umukni, hoćeš li? Tri naša momka su umrla. Razmišljam da ih sahranim ovdje, na bojnom polju, ili da ih nosim u svoje jedinice da budu sahranjeni po Hristovom običaju!
  Danka se iznenadila:
  - Da li SSSR visoko cijeni Krista? Uostalom, i ti i sam Staljin stalno govorite - Hristos je slabić i slinavac a ne arijev!
  Vladimir je mirno odgovorio:
  - Zavisi kakav je Hristos... Onaj u Bibliji nije Arijevac i pacifista! Onaj u koji mi vjerujemo, odnosno bez tzv. Svetog pisma, upravo je isti crveni Arijevac! I to ne samo crveni Arijevac, već i izuzetno hrabra osoba! Morate ovo razumjeti.
  Dima se složio.
  - I ja imam biblijskog Isusa, koji uči da se ne odupire zlu i da se šljam sa obraza nikako ne sviđa. U carsko vreme je već bilo tako, pa šta? Tukao je, posebno, gospodara seljaka, razbio mu lice u krv, slomio mu rebra o stalak, a taj se nesretnik jednostavno molio za gospodara. Ali da li je ovo zemljoposjednika učinilo i za peni boljim?
  Sam Danka je odgovorio za sve:
  - Naravno da ne! Zlu se mora odmah boriti! Jer zlo je plamen; za koje je najbolji benzin strpljenje, a najbolje pare ravnodušnost i sebičnost!
  Vladimir ih je oštro prekinuo:
  - Ovo što kažete je već očigledno, apsolutno za svakog razumnog čoveka. Dakle, nema potrebe da nas bilo čemu dodatno objašnjavate i učite. Uopšte, Rusi, poznajem naciju koja voli filozofsko rasuđivanje i boltologiju u stilu Dostojevskog. U međuvremenu ćete ti Oleg i Danka nositi nosila sa Petrom, tako da je on najteži od ubijenih. Ajmo sad u marš...
  Dečaci su bili inspirisani i inspirisani prvom, istinski vojnom pobedom, a prekaljena tela su već počela da se prilagođavaju vrućini i stresu. Bilo je zabavno! Zato trci i zabavljaj se...
  Danka je pitala Dmitrija u bijegu:
  - Ali vi ste napredno dete, možete reći naučnik... Šta mislite zašto je hrišćanstvo uspelo da postigne takav uspeh u celom svetu. I osim toga, logika u ovoj doktrini, nije kvark!
  Sjedokosi dječak je, nakon kratkog razmišljanja, odgovorio:
  - Sjećam se da je doktor propagandnih nauka Gebels rekao: da biste vjerovali u laž, ona mora biti velika. Da parafraziram, da bi se vjerovalo u doktrinu, ona mora biti lišena svake logike! Ili još preciznije: da bi se vjerovalo u religiju, ona mora biti lišena logike i zdravog razuma!
  Danka je klimnula glavom dok je trčao.
  - Ovo je delimično tačno, ali ipak... Mnogo toga u našem svetu je lišeno logike i smisla, ali ništa nije postiglo takav uspeh kao hrišćanstvo, a to se ne može objasniti samo paradoksom!
  Dima je rekao:
  - Različiti su faktori i administrativni resurs vlastodržaca, jer su imali koristi od poslušnih sluga, zaluđenih vjerom u bolji zagrobni život i ne želeći ništa promijeniti na zemlji. I naravno, slabost robova, koji su shvatili da su preslabi i neorganizirani da se odupru legijama Vječnog Rima. I tako dalje... Vrlo romantična slika Isusa Hrista. Primijetite da Isus nije bio obična osoba. Trećina čovječanstva ga smatra Svemogućim Bogom koji se pojavio u tijelu. A to je moguće samo za osobu sa posebnim darom šarma.
  Sovjetski dječak koji je trčao na desnoj ruci očito je razumio bjeloruski jezik i intervenirao:
  - A ovde je sve mnogo lakše! Značenje je da je sam Svemogući Bog uzeo ljudski oblik radi ljudi, uzašao na krst. Sam čin je toliko iracionalan, svima neshvatljiv, teško objašnjiv, ali u isto vrijeme divan da su ljudi nasjeli na njega. Osim toga, osoba je laskava. Zašto laskanje? Zato što je čovjek, ispada tako ogromna vrijednost da sam tvorac svemira pati za njega i daje svoj život! I generalno je super!
  Danka se složila.
  - Da, to je neshvatljivo! Stvoritelj Univerzuma je mučen i razapet, i moli se za svoje dželate! Ko ovo može zamisliti? Šta bi moglo biti više?
  Dima se složio.
  - Ništa! Na kraju krajeva, upravo je paradoksalna priroda samog Jevanđelja bila razlog da su u njega vjerovali, uključujući i mudre ljude, shvativši da je tako nešto nemoguće izmisliti! Konkretno, car Konstantin se nije vodio samo praktičnim proračunom: to nije bilo isplativo. Kršćani nisu bili većina u Rimskom carstvu. Naprotiv, oni su bili očajna manjina, štaviše, pasivna i pacifistička manjina. A pagani su, naprotiv, bili agresivna većina. Dakle, car Konstantin je možda verovao... Štaviše, verovao je iskreno, a kada je prihvatio hrišćanstvo, preuzeo je kobni rizik za sebe...
  Danny je prezrivo frknuo:
  - Ne razumem, koji je ovde bio smrtni rizik?
  Dimka je strpljivo objasnila:
  - Za ponosne Rimljane hrišćani su bili samo jevrejska sekta. Odnosno, nisu ih ni smatrali ljudima, ali olimpijski bogovi su nacionalna religija, čak i ako su posuđeni od Grka. Odnosno, ispada da je car Konstantin išao protiv svojih predaka i svog okruženja. Osim toga, kršćanstvo karakterizira puritanizam, a Rimljani se nisu navikli ni na koji način ograničavati. Odnosno, upravo je to bila neprirodnost kršćanstva, činjenica da ta vjera tjera da se odreknemo mnogih životnih zadovoljstava i to je bio kolosalan rizik u njenom usvajanju. Dakle, samo sreća u vojnim poslovima omogućila je Konstantinu da se učvrsti, uključujući i pomoć krsta na štitovima!
  Danny je primijetio:
  - Kao što se islam uspostavio na bajonetima, tačnije na mačevima i kopljima! Ovo još jednom potvrđuje - ko je jak, u pravu je! Jake pesnice su najbolji argument!
  Dima se nasmijao.
  - Možda nije smešno... Ali je tragično kada se um posebno ne ceni. Iako uzalud neki ljudi misle da tinejdžeri poštuju samo fizičku snagu. Odlikuju ih i druge, uključujući i intelektualne vrijednosti!
  Momci su ućutali... Razgovarati je, naravno, zanimljivo, ali do sada su teme samo lebdjele u zraku. Religija nije najpopularnija tema u razgovorima dječaka. Pa, možda pokušajte da razgovarate o tenkovima?
  Danka je pitala Dimu:
  - A šta mislite o kvalitetu nemačke vojne opreme? Posebno hvaljeni dio panzvale?
  Dječak je sasvim logično odgovorio:
  - Nema šanse, praksa potvrđuje da su nemački tenkovi jaki i efikasni! Šta se tu još može reći? A takvi pokazatelji kao što su oružje, oklop, motor i rezultat: udarna snaga, zaštita, motor, naravno, važni su, ali istovremeno i sekundarni. Naravno, ako nema pravih tenkovskih asova!
  Danny se namrštio.
  - Šta hoćete da kažete da nemamo tenkovske asove?
  Dima se nevino nasmešio kao časna sestra:
  - A odakle bi oni trebali biti? Naši bjeloruski tenkovi se još nisu borili sa tenkovima. Država Suomi Finaca gotovo da nije imala tenkove, Japan na Khalkhin Golu ih je također imao s gugulkin nosom. Nisu imali vremena da ga uzgajaju - neosporna činjenica! Tako da je za sada beskorisno pričati o ovoj temi.
  Danny je zeznuo lice.
  - Da, nemamo ništa posebno impresivno i ne! Dakle, moguće je zadovoljiti podrume NKVD-a za antisovjetsku agitaciju.
  Dimka se tiho nasmijala.
  - Ali evo vjerujemo i bićemo prvi! Možda dobijemo i viteške krstove, jer mi Rusi smo rođeni da pobeđujemo!
  Sovjetski dječak je ljutito prekinuo:
  -O ne! Mi Arijevci smo rođeni da pobeđujemo. Uostalom, jedino što vam je do sada pomoglo je to što se naša vojska još nije okrenula ka istoku. Ali čim Britanija kapitulira, vidjet ćete naše tenkove na paradi u Kremlju.
  Danka je zadirkivala mladog nacistu:
  - Kao ratni trofeji, naravno. Da, čak i sa kolonama zatvorenika koji se vuku pod pratnjom! Ovako ćete videti Moskvu!
  Tuču koja je prijetila da izbije spriječio je Vladimirov prijeteći uzvik:
  - Šuti! Tebe Danka za dugu jezičku kaznu... Umjesto noćnog sna, stojiš pod stražom, cijelu noć sa torbi na leđima. I biće ovako nešto...
  Danka je htela da se popne u flašu, ali ga je Dimka uverila:
  - Tvoja je greška. Na kraju krajeva, mi smo gosti prijateljske zemlje, a vi vrijeđate njene vojnike... Izvinite se i držite se takta primjerenog gostu!
  Danny je ćutao. Nije želio da prizna grešku ili da izazove sukob. A Dima je predložio:
  - Možete li otpjevati nešto u znak pomirenja?
  Komandir je odgovorio:
  - Ne, nije vreme!
  - Mogu li onda i ja stati u noćnu stražu sa drugaricom Dankom?
  Vladimir je opet i sasvim razumno prigovorio:
  - I biće pogrešno, za njega će biti nepotrebne zabave... Pustiti da se dosadi i dobro razmisli... - Mladi komandant bataljona zastane i gotovo insinuirajuće upita:
  - Iznenađuješ me. Odakle vam tako nevjerovatne vojne sposobnosti? Boriš se kao supermen iz američkih stripova, koja je tvoja tajna?
  Dimka je bila zbunjena:
  - Pa, zašto je to Superman... Sve je, u principu, u mogućnostima čoveka. Tada sam se prvi put pojavio ispred tenkova. Zamijenili su me sa arapskim dječakom, što je bilo nevjerovatno i neobično. Onda su povjerovali u priču, također prirodno, pa, klinac želi zaraditi novac i pomoći Britancima. Pa, naravno, ne može svako da izvuče pištolje iz pojasa, može to učiniti neprimjetno, a da ga ne uhvate, ali svaki "štip" čak i u mladosti je sasvim sposoban. Pa, bilo ko od vas je u stanju da iz dva pištolja gađa četiri tesna tankera. A činjenica da se pukovnik odmah predao, imajući iskustvo rata sa Britanijom, nije toliko iznenađujuće. Evo tri miliona Francuza koji su se predali gotovo bez borbe i sjede u odličnim utvrđenjima, što je mnogo više iznenađujuće. Ukratko, prvi krst druge klase, primljen sasvim logično, uradio sam ono što je svako dete iz vašeg bataljona mogao da uradi umesto mene. A sama nagrada nije jedinstvena, tokom Prvog svetskog rata odlikovana je skoro sto šest hiljada vojnika i oficira. Pa zašto bih se toliko uzdizao!
  Vladimir se delimično složio:
  - S jedne strane, izgleda da je tako, ali... Tokom druge borbe niste bili kao svi ostali. Konkretno, izgledalo je da vas Britanci nisu primijetili, a vi ste pogodili bez cilja, ali u isto vrijeme i bez promašaja. I nije svako u stanju da imitira pukovnikov glas!
  Dimka je prigovorio:
  - Ne, svako može ovo drugo ako koristite uređaj za rezonanciju. Naučiću te ovo ako želiš. Što se tiče šuta bez promašaja, onda ste šutirali vrlo pristojno. Svaki borac iz vašeg bataljona može dobiti titulu Vorošilovskog puškara. Jesu li me Englezi vidjeli? Tako da ni ostale borce nisu primijetili, sva trojica smo izgubili poginuli, što znači da su ovi ratnici jasno zaklonili oči!
  - Već četiri mrtva! - ispravio je Dimka glas s leđa. - Aleksandar je umro, avaj, u ratu.
  Vladimiru je dosadio takav razgovor, pa je viknuo:
  - Požurite brže, inače nećemo obavijestiti ostale.
  Na putu je poginuo još jedan teško ranjeni borac, ali su borci požurili u veliko arapsko selo. Tamo je onima koji nisu mogli ustati ukazana je hitna pomoć. Nakon toga, Vladimir je razgovarao sa pukovnikom Crvene armije SSSR-a, objašnjavajući mu situaciju i pričajući mu o prošloj bitci. Naredio je da pošalju dva vojnika Crvene armije na konju sa arapskim vodičima da provjere. Međutim, Vladimir mu je pokazao fotografiju sa gomilom ubijenih Engleza i rekao:
  - Možete nam verovati, još nismo naučili da lažemo!
  - Ali naučio da komponuje! - Sumorno i bez mnogo radosti odgovori pukovnik.
  Ali to nije ništa Vladimir se nije osramotio i iznio je najnoviji incident generalu koji je stigao. Rukovao se s njim i obećao da će nagraditi one koji se istaknu. Nakon toga mladi borci su poslani na spavanje u kasarnu.
  Međutim, Vladimir Wolverine, shvativši da je u kasarni previše zagušljivo, naredio je da se šulja na ulicu... Znajte da se naši momci ne boje tenkova, prljavštine i mušica. Danka je stavljena na stražu. Stavili su mu kaldrmu u ranac, radi veće težine i strože kazne. Međutim, Vladimir je požurio, cereći se da uteši šesnaesterac:
  - Ali nećete biti uskraćeni za naše zajedničke nagrade i zasluge. Ne izričemo vam disciplinske kazne, što je za vas od koristi!
  Danka, kao da ne razumije, upita:
  - Zašto je to korisno?
  Vladimir Wolverine je jednostavno objasnio:
  - Prisustvo disciplinskih sankcija odličan je razlog za odbijanje dodele nagrade za vojne zasluge. A vi, naravno, želite da pokažete krst Svetog Đorđa, ili neki drugi orden, kada se vratite u domovinu.
  Danka je ljutito odmahnula glavom.
  - Da, bez želje?
  Vladimir se iskrivljeno, kao iverak nacerio:
  - Da... Ne verujem, jer će vaši prijatelji verovatno početi da se pitaju zašto vaš prijatelj ima gvozdene krstove, a vi ne? Zašto si ostao bez nagrade, možda si se loše borio!
  Danka je ravnodušno pogledala:
  - Nije me briga. Sovjetske nagrade su mnogo vrednije od nemačkih drangulija, čak i od viteškog krsta sa dijamantima! Dakle!
  - Pa, prestani ponosni Bjelorus! Vjerujem da ćeš čuvati svoju savjest. - Vladimir Wolverine je tiho otišao. Ostavlja tragove bosih nogu dvanaestogodišnjaka, ali prilično krupnog dječaka za svoje godine.
  . POGLAVLJE #5
  Oleg Rybačenko nastavio je svoju zanimljivu misiju. On, zajedno sa djevojkom Margaritom, uništava još jednu englesku bazu.
  Dječak terminator dao je bombu golom petom i rekao:
  - Političar je čudovište koje se predstavlja kao zgodan muškarac, ali nikakva luksuzna municija ne može sakriti svinjski peni i vučje očnjake!
  Djevojka ratnica, bacajući golim prstima ubojiti dar smrti, viknu:
  - I vojnik je na neki način monstrum, jer ubija na bojnom polju, ali za razliku od političara, on je ravnopravan, ali birač uvek gubi!
  Oleg Rybačenko, lansirajući smrtonosnu granatu golim nožnim prstima i razbacujući protivnike, povikao je:
  - Žena želi ljubav i sreću za sebe i svoju porodicu, političara pre svega zanima da razmazi druge, a opsednuta je ljubavlju prema novcu!
  Margarita je golim prstima smrtonosne sile bacila dar smrti i rekla:
  - Žena je kao ruža: primamljiv miris, blistava pojava, oštri trnovi, a kako izgleda političar, upečatljiv smradom, jadnim izgledom i kaktusom zajedljivošću?
  Dječak terminator, slamajući protivnike i namigujući safirnim očima, primijetio je:
  - Žena je oličenje lepote i čistote, iako ne uvek idealna, ali će političar uvek biti merilo podlosti i ružnoće!
  Djevojka Terminator je uz cerekanje primijetila:
  - Bosonogi dečko se ne ponaša često loše i ne ulazi u džep, kao što političar radi gadosti i stavlja prase!
  Besmrtna djeca su činila prava čuda, i bila su super.
  Kao, međutim, i djevojka pilota koja je pobijedila u zračnoj bitci za Britaniju.
  Natasha je golim nogama srušila engleski auto i zacvilila:
  - Dete voli da se igra oružjem, ali je ljupko, političar voli da zvecka njime, ali umesto straha izaziva gađenje i smeh!
  Anastasia je agresivno primijetila, srušivši još jedan neprijateljski auto:
  - Kako kažu naučnici, čovek je nastao od majmuna, političara, iako tipičan primat, posebno uspešni ljudi, ima vezu sa šakalom!
  Akulina Orlova je agresivno primijetila, srušivši još jednog protivnika tehnikom bureta:
  - Čovjek ima Božansku stvaralačku prirodu, ali političari razapinju da su po prirodi samo đavoli i stvaraju haos!
  Mirabela Magnetic, cijepajući neprijateljske avione i ruši ih kao zamahom lepeze, izdala je:
  - Političar je Đavo u tijelu, ali ne gospodar pakla, već tvorac podzemlja na Zemlji, u kojem đavoli izmiču kontroli i stvaraju haos!
  Djevojke su, naravno, ženke čudovišta i daju rogove cijelom savezničkom komarcu ili jatu komaraca.
  U međuvremenu, neke lijepe djevojke iz SSSR-a prodaju se iranskom šahu u haremu.
  Masaži su bila podvrgnuta i tijela ratnika, a nisu je radile sluškinje, pa čak ni evnusi, već mišićavi tinejdžeri robovi. Od njihovog dodira, djevojke su se zaista uzbudile i postale su mnogo privlačnije i privlačnije.
  A crvenokosa Anđelika i plavokosa Alisa zaboravile su na skromnost i sladostrasno prednjale pod veštim dodirima mladića. Bio je to uvod u cjenkanje da budu zabavni i što erotski privlačniji.
  Hajde da završimo "vežbu", devojke su ponovo oprane i doterane. Obuvaju cipele sa visokim potpeticama i dragim kamenjem na nogama, a na kosi tijare sa draguljima. Anđelika se čak i iznenadila:
  - Zar nije šteta da nas vlasnik tako ukrasi? Uostalom, ovi kamenčići vrijede čitavo bogatstvo, a koliko će nam dati, ne zna se!
  Glavna sobarica ih je uvjerila:
  - Tokom cjenkanja ćete biti potpuno goli i izvoditi bosonogi ples. Odnosno, da ste prodani u Evinom kostimu, ne biste imali niti na sebi. A sve ostalo kupac može kupiti uz doplatu.
  Alice je pocrvenela, posramljena.
  - Znači, moramo biti potpuno goli pred čoporom muškaraca?
  Sobarica je klimnula.
  - Svakako! Ovo je drevni običaj. Kupac mora znati apsolutno sve o svojim robovima. Sve mane, ako su, naravno, postoje vrline. Naravno, mnoge devojke su užasno uznemirene, jer nisu navikle ni da skidaju veo pred muškarcima. Ali mi ne pravimo popustljivost.
  Angelica, evo postalo je znatiželjno:
  - A ako rob od stida priredi bijes?
  Ogroman i debeo evnuh u verigi sivom od prašine i raskošnom turbanu odgovorio je za sluškinju:
  - I razgovaramo sa njima pre aukcije, objašnjavajući da to nije slučaj kada treba da se stidite, već naprotiv, treba da pokažete poniznost. U suprotnom, kazna čeka. Obično radi i robovi su tihi. Što se tebe tiče, iako si djevice, izgleda da si navikla da hodaš polugola, vidi se po preplanuloj boji, pa se strpi. Ako budeš prodat u Šahov harem, to će biti najbolja od svih mogućih sudbina.
  Alice je napravila blagi naklon.
  - Utješio si nas!
  Djevojke su bile pokrivene sa nekoliko prozirnih pokrivača, koje je trebalo skinuti, tako da je tijelo robinje prodato na aukciji postepeno pokazivalo svoje čari.
  Po arapskim standardima, Alice i Angelica su bile visoke dive, bile su poškropljene tamjanom, i još jednom spuštene, nakovrčale svoju divnu kosu da im padne preko ramena, u jeku cjenkanja.
  Oba ratnika su bila mirna, život, rat i obuka su ih prekalili, što znači da nije bilo razloga za paniku. Šta su za njih predrasude i praznovjerja? I nemaju čega da se stide svog tela.
  Ovdje se oglasio signal i robovi su odvedeni na aukciju. Ovde su, inače, u štiklama, na koje devojke nisu navikle, stvarno stezale noge, a neprijatno je bilo što je čarapa bila ukliještena i na nju je ulazila čitava težina snažnih, devojačkih tela.
  Dakle, to je već bilo hodanje, nešto kao inkvizitorsko mučenje, međutim, u blažoj verziji.
  Okupilo se puno ljudi, gdje su bile aukcije, za sirotinju. Prodavali su žene, djecu, muškarce. Ali bio je na otvorenom pijedestalu s robom niske kvalitete ili niske vrijednosti. Žene su, međutim, nemilosrdno skidane i pipane pred svima, one koji su pokušavali da se sakriju tukli su bičevima. Čuli su se jauci, i bilo je mnogo urlika. Da, i krici su ponekad izražavali patnju. Posebno je zastrašujuće bilo za djecu koja su ostala bez roditelja, koja su gola izvođena na aukciju, a kupci su im se svako malo neopranim prstima penjali u usta i štipali ih. Dakle, plakanje je bilo naglo, kao zvižduk biča. Osim toga, smrdjelo je i na raznu kanalizaciju, ponegdje su se mogli vidjeti kolači koje su ostavljali magarci. Samo je par otrcanih motocikala zelene boje djelimično uništio srednjovjekovni krajolik trgovine robljem.
  Alice je gorko primijetila:
  Kako je ovo ponižavajuće. Tretirajte kao životinje.
  Angelica je dodala:
  - Nadam se da ovo nije za nas?
  Glavni evnuh je uverio devojke:
  - Ne, bićeš prodat u palati, za bogate ljude. Usput, ako su djevojcina stopala umorna od cipela, rikša će te odvesti.
  Da, visoki, arapski mladići su dobili kočije i dame su sjedile na njima. Zauzvrat, pratnja stražara, neočekivano je nabavila bicikle. Veliki evnuh je obećao:
  - Za trenutak ćemo stići do svijetlog cilja!
  Ovaj put njuška nije lagala. Palata u koju su dovedene djevojke bila je velika, raskošna, sa statuama i fontanama.
  Ali glavna stvar je samo mjesto za cjenkanje, koje podsjeća na pozorišnu scenu. I ovdje sam morao čekati u redu. Anđelika je čak pitala:
  - Je li to glavni centar trgovine robljem?
  Glavni evnuh je rekao:
  "Ovo je glavni centar za trgovinu ženskim robljem. Muškarci se uglavnom prodaju na drugim mjestima. Usput, i momci, za utjehu...
  Nadmetanje je bilo aktivno, okupilo se dosta javnosti i svi u raskošnoj orijentalnoj nošnji. Samo nekoliko ljudi je bilo u evropskim nošnjama, ali u cjelini ih je bilo dosta. Digla se velika buka, a djevojke koje su izvođene na platformu su ili postepeno razotkrivane, ili su odmah izvođene gole.
  Evo, jedan od njih je ipak izdržao poniženje i bacio bes. Ona je urlala kao junica na klanici, dok joj je živa oderala kožu. Čuvari su joj začepili usta i iznijeli je iz sobe. Glavni evnuh je izjavio:
  "Bičevaće ih da ne oštete kožu, možda će i ispeći noge u mangalu da se tabani prekriju malim žuljevima, a moguća je i rešetka. Dama mora doći k sebi. Isti ste ako izbacite "konje" dobit ćete okrutnu, kaznu bez sakaćenja i opet ćete biti vođeni na prodaju.
  Anđelika je i dalje pitala:
  - Ako ponovo napravimo bes!
  Eunuh reče strogo:
  - Onda ćeš biti nabijen na kolac, pa iskušaj sudbinu!
  Kada su devojke konačno izvedene na platformu, osetile su više olakšanje nego strah.
  Menadžer aukcije je pročitao:
  - Dvoje mladih šarmera, nevini, strastveni, obučeni da vole na zapadnjački način, ali još nisu poznavali muškarce. Plava i vatrena se prodaju kao par. Početna cijena je pet hiljada zlatnih pijastara.
  Kao odgovor, čuli su se nezadovoljni uzvici na arapskom:
  - Pokaži nam njihova lica! Kakve dive.
  Eunusi, koji su stajali sa strane, skidali su veo sa devojaka i pokrivali njihove fizionomije, plamteći od uzbuđenja. Gerda je nehotice zadrhtala, pomisao da će sada biti skinuta do gola pred par stotina pohotnih muškaraca bila je toliko odvratna da joj je nježno lice postalo grimizno, a oči safirne boje poskočile.
  A publika je vrisnula od oduševljenja i odlazimo:
  - Sedam hiljada pijastara.
  - Osam hiljada!
  - Deset hiljada!
  - Dvanaest hiljada! vikao je čovjek sa sijedom bradom u zelenom turbanu okićenom smaragdima.
  Anñelika upita evnuha:
  - A koliko je dvanaest hiljada pijastara ako se prevede u evropski novac?
  Eunuh je bio slično iskusan i obrazovan:
  "Riječ je o sto dvadeset hiljada američkih dolara. Pa, otprilike ista stopa ako se računa u zlatu!
  Alice je zaokružila usne.
  - Mama mio, ovo su tri teška tenka M-16.
  Anñelika je ispravila:
  - Ne, mnogo više!
  Zaista visok, prilično suh muškarac, orlovskog nosa i grimiznog turbana, ponudio je čak petnaest i po hiljada pijastara.
  Glavni evnuh je šapnuo:
  - Ovaj u grimiznom turbanu, sam Ali-Topal, snabdjevač harema iranskog šaha. Nije navikao da gubi ponude.
  Bogataš u zelenom turbanu sa smaragdima izdao:
  - Sedamnaest hiljada pijastara, za par sati...
  Tada je mladić bez turbana, ali u evropskoj nošnji, ustao i viknuo:
  - Osamnaest hiljada pijastara! Ove žene su dostojne mene, Indijanca Raja Malika.
  Nastupila je privremena pauza... muškarci su se uznemirili... Bogataš u smaragdnom turbanu primetio je princu:
  - I hoćete da date novac za dve krađe, sa kojima možete kupiti razarač?
  Princ je ljutito odgovorio:
  - Hoćeš da spavaš sa gvozdenim brodom?
  U međuvremenu, evnusi su djevojkama skidali pokrivače koje su pokrivale njihove graciozne sferične grudi. Bradavice su blistale poput ružičastih pupoljaka. Trgovina oživjela. Jedan od šeika je iz svoje torbice izlio šaku dijamanata i rekao:
  "Nudim dvadeset hiljada pijastara za njih!" Oni su vredni toga!
  - Dvadeset hiljadu! - Ponudio sam čoveka u zelenom turbanu.
  - Dvadeset dve hiljade! Princ je zarežao.
  - Dvadeset pet hiljada! - Zasadio dobavljač Šaha.
  Zuje se kroz redove, ali cjenkanje nije prestajalo. Šeik je pritrčao zlataru i istresao sav sadržaj torbice i upitao:
  - Pogledaj ove dijamante!
  Iscijedio je:
  - Dvadeset osam pijastara!
  Šeik je zarežao:
  - Moje su, obe devojke!
  Princ iz Indije se usprotivio:
  - Ne moj! Trideset hiljada pijastara!
  Opet je nastala pauza. Uzmite u obzir tri stotine hiljada američkih dolara, ovo je ogroman iznos za ta vremena. Mnogi počinju da se pitaju da li je vredno toga da se toliko izlaže devojkama.
  Na znak, evnusi su odbacili velove koji su pokrivali stomake robova, a zatim su skinuli dijademe, raširivši svoju divnu kosu... Aukcije su se ponovo nastavile, krovovi muškaraca su otišli.
  - Trideset tri!
  - Trideset pet!
  - 39!
  - Četrdeset i jedna hiljada!
  Pauza.... A onda je šahov dobavljač izdao:
  - Četrdeset pet hiljada pijastara. A ostale upozoravam da će onaj ko navede iznos, a ne može ga u potpunosti platiti, biti javno bičevan i sramotno izbačen sa aukcije.
  Šeici su bili malo obeshrabreni... Tada nije bilo tako obilnih tokova petrodolara, a ni sam dolar još nije imao vremena da depresira, tako da je iznos bio veoma velik. I daj je za robinju...
  Ali glavni evnuh još nije izložio sve adute, a s djevojaka je poletio posljednji veo koji je pokrivao bokove i noge. A onda je pritiskom na klinove oslobodilo noge od cipela s visokom potpeticom. Uslijedila je komanda:
  - Pleši!
  Ako žena pleše, onda to uopšte nije kao kada stoji. Na kraju krajeva, ovo više nije kip, makar i lijep, već živo drhtavo tijelo. A djevojke su, silno uzbuđene stidom, a ujedno i pikancijom situacije, vrlo energično plesale.
  - Pedeset hiljada! zastenjao je čovjek u zelenom turbanu.
  - Pedeset pet hiljada! - Snabdjevač harema nije odustao.
  - Šezdeset! - viknuo je jedan od šeika.
  - Šezdeset pet! - Dodan je dobavljač čeka.
  - Sedamdeset! - vikao je vlasnik smaragdnog turbana.
  - Osamdeset! - prekinuo je šahov dobavljač i dodao. - Provjeri ravnotežu, nažalost, možeš dobiti bič.
  Poslednji trgovac je uvenuo... Usledila je rima:
  - Jedan, dva... - Nastupi pauza, odjednom se neko predomisli... Alisa je prošaputala (da, kada će to konačno završiti! Ja sam ateista-komsomolac spreman da se molim Allahu!). - Tri! Prodato dobavljaču Šahovog harema.
  Na djevojke su odmah bacili veo i bukvalno ih u naručju iznijeli sa aukcije. Tako je završio "radni" dan ratnika. Tačnije, ne još. Utovarili su svoju pravu prikolicu kupljenu u Americi i odvezli je u Teheran. Same djevojke su i dalje bile, zapravo, gole, ali prekrivene prekrivačima i ležale na sofama. Dobili su čak i gurmanska jela, a stražare su ostavili napolju. Zato lezi i uživaj, draga.
  Alice je s iznenađenjem primijetila:
  - Još uvek je čudno! Plaćeni smo iznos jednak dvadeset američkih teških tenkova. To je bogatstvo sa zlatnim dolarima koji još nisu depresirani zbog inflacije. Pa ipak, nema ponosa, nešto se ne osjeti!
  Anñelika je uzdahnula.
  - Zlato je uvek vrednost, ali kada se od njega prave poluge kaveza, želite da ga snizite!
  Alice je predložila:
  - Možda ćemo svirati u gradovima. Hoćemo li imenovati grad, pa još jedan tako da počinje na kraju prethodnog?
  Anñelika je negativno odmahnula glavom.
  - Već je nekako meljavo. Možda možete smisliti nešto drugo. Koje ideje?
  Alice je pronašla:
  - A onda da radimo sklekove redom. Ko prvi slomi, gubi!
  Anđelika se spremno složila:
  - Evo ga! Istovremeno ćemo trenirati ruke i grudi. A onda su naše noge dobile dovoljno opterećenje, ali nije bilo ruku!
  Dok su se djevojke zabavljale, bilo je vruće i u Africi....
  SSSR bataljon Crveni orao kretao se na jug... Takvi su trzaji i prisilni marševi. Dječaci su već bili uvučeni u zagušljiv i iscrpljujući ritam trčanja kroz pustinje i džungle. I usput smo morali savladati vojni otpor Britanaca.
  Konkretno, kontrolni punkt sa dva mitraljeska tornja. Ovdje sam morao malo pucati prije nego što su upotrijebljene granate. Nije bilo gubitaka...
  Ali tada je bilo još teže, osam tenkova i četiri samohoda zakopano je u zemlju, a oko njih pešadija, mitraljezi, iskusni vojnici, rovovi iskopani šestougaonikom. Nije baš lako doći ovamo, svojevrsno utvrđeno područje na raskrsnici tri puta koji vode i povezuju Somaliju, Sudan i Etiopiju.
  Nije bilo lako prići, područje je probijeno, a šuma okolo posječena. Vladimir je, shvatajući avanturistički napad, spremao da pozove avijaciju u pomoć, ali je Dimka Raketa predložila da napravi neku vrstu katapulta i da baci nekoliko svežnjeva protivtenkovskih granata.
  - Nije potrebno odvlačiti pažnju crvene avijacije, pogotovo što neprijatelj ima najmanje pet moćnih protivavionskih topova kalibra 90 milimetara, ne računajući više vazdušnih topova. Ovdje je mala neprijateljska ispostava, a protiv ispostave su potrebne opsadne baliste.
  Komandant bataljona dečaka i crvenih arijevaca Vladimir je ovde, sasvim opravdano, između ostalog, sumnjao:
  - Mislite li da se možete izvući iz toga dovoljno precizno?
  Dimka je, cijedeći palmino ulje i smolu zajedno sa svojim prijateljima, potvrdio:
  - Da, mislim da jeste, strelac Vorošilovski je ipak mala stvar. Da, i sam Vorošilov je najprimitivniji ratnik. Samo mi daj vodstvo.
  Dječak je prije pucnja zaista meditirao, a u granatama je dodao i benzin pomiješan sa palminim uljem i smolama, u koje su dodali kreč i karbid. A onda se, proračunavši, prekrstio, pionirski pozdravio i ispalio iz ruke:
  - Evo ti nedolvyat!
  Jedan pucanj, pa drugi vikanje:
  - Za otadžbinu za Staljina!
  Sa strane neprijatelja, urlik, vrišti, jauci.
  Dimka je ponovo naredio:
  - Još jedan ravan!
  Stenjanje, urlik, plamen je postao jači, čuli su se povici na engleskom: predaj se!
  Ovoga puta bilo je više od pet stotina zarobljenika, i to uglavnom bijelih Engleza. Teško je povjerovati da su ovi momci prije samo šest mjeseci razbili nadmoćne snage Italijana u Etiopiji i samoj Italiji. Ali sada su izgrađeni kao jadno stado ovaca.
  Bosonogi, izgrebani, ali veseli momci vozili su zatvorenike, ne obazirući se na kamenje i trnje pod nogama. A Dimka Rocket je čak pjevala:
  Zemlja je sveta komunizmu;
  Zapalio si baklju cele planete!
  Nosite zastavu staljinizma,
  Ko je deci dao takvu sreću!
  
  Svako od nas ima pušku
  Mi znamo vojni rad častan!
  Uostalom, pjesma juri sočno, glasno,
  Iznad sa crvenim svjetlom zvijezde!
  
  Donosimo radost, srecu cijelom svijetu,
  Da je radoholičar bio vlasnik!
  Debeli kapitalista da odgovori,
  Proleter se popeo na tron!
  
  Naša grimizna zastava, naravno boje krvi;
  U njemu se otkriva sila Gospoda Hrista!
  I moraće da izdrže mnogo bola,
  Vode nas sveci sa ikone lica!
  
  I tada momci neće vidjeti raj,
  Vaskrsnuće nas naučnici sa mudrim mislima!
  Onda se sretne sa cvećem korakom vojnika,
  Pod briljantnim komunizmom!
  
  Gospoda je postavio drug Staljin;
  Vladajte domovinom i vodite do pobjede!
  Naš put do vrha je veoma koso,
  A ti si veliki vođa za sve u odgovoru!
  
  Jedinstvo će biti naš pozdrav narodima,
  Kome će koristiti bajonet lenjinizma!
  Topla zraka slobode će otopiti ledenu plohu,
  Pod skerletom, kumačkom zastavom!
  
  Ovdje tenkovi paraju u komadiće red pješadije,
  I svakakve kukavice, bez riječi, predaju se!
  To je herojstvo momaka hrabre čete;
  Da avioni nisu lonci i tanjiri!
  
  Velika slava čeka - vjerujte
  Oni koji cene Rusiju iznad života!
  Otvorimo blistava vrata u svemir,
  Da ne bude trule lenjosti!
  
  Za Otadžbinu je potreban podvig;
  I posvetićemo je njoj, verujte nam!
  A zli fasizam je vec pobijedjen,
  Na slavu, čast, radost - generacijama!
  Dimka je pevao kao pravi maestro, a uz njega i sovjetski momci... I niko se nije obazirao na napad na totalitarizam, koji u ovom društvu nije bio sasvim primeren. A što, formalno, sovjetska Rusija nije totalitarna, već demokratska!
  Samo je Danka usnama šapnula:
  - Pa ti daj Dimku!
  Zarobljenici su predati u najbližu bazu, a oslobođeni momci su pojurili dalje. Do sada nisu stali. Maršal Rokossovski je morao preći dug put sve do Južne Afrike. I probaj ovako, prođi kroz cijelu Afriku. Štaviše, na istoku afričkog kontinenta ima mnogo više britanskih trupa nego na zapadu. Da, i u Etiopiji morate računati sa pobunjenicima i raznim probritanskim prinčevima.
  Tako da momci koji se bore moraju trčati preko trnja i kamenčića, ne razmišljajući o odmoru. Evo još jednog okršaja, ovog puta lokalnog, pobunjenog plemena.
  Bitka nije bila toliko beskrvna, jedan klinac je legao od "Bura" pogodivši pravo u čelo. Istina, dobili su ga i Sudanci, pokosilo ih je četiri stotine, koristeći fragmentacijske granate i bacili ih u bijeg.
  Troje djece je tako teško povrijeđeno da su ih morali nositi na nosilima.
  Prije spavanja, Dimka reče Danki, koju je također malo izgrebao geler na štitu njegovih širokih grudi:
  "Vidite, rat postaje zabavan. I bitke, ima žrtava, i romansa!
  Danka se složila.
  - Da, sad se slažem, ima romantike i žrtava. Mada je bolje da sa naše strane uopšte nije bilo žrtava.
  Dimka je lukavo namignula:
  - Oh... Znate, za ovo je potrebna magija. Ali vjerujte mi, biće bolje.
  Sljedeći dan je protekao jednako intenzivno, neki konjanici su pokušali da ih napadnu, ali su momci bili na oprezu, i ovoga puta su izbjegli gubitke, položivši sto pedeset tipova napada. Među ubijenima bila su i dva britanska oficira. I tako se rat postepeno razbuktao. Bilo je očito da nije riječ o šetnji, a ne samo o prisilnim marševima.
  Tako su stigli do britanskog uporišta u blizini Bakhčija. Ali skoro da nije bilo potrebe za borbom. Desetak ili više britanskih vojnika pokušalo je da se zabarikadira u bunkeru, ali su bili zadimljeni domaćim otrovnim supstancama. Nekoliko Britanaca je umrlo na licu mjesta, a ostali su izbili, gdje su bili vezani.
  Ali oprema je zarobljena prilično uobičajeno, a Arapi koji su se okupili da zaštite točku položili su zakletvu na vjernost Sovjetskom Savezu.
  . POGLAVLJE #6
  Oleg Rybachenko i Margarita Korshunova već su na putu za Južnu Afriku.
  Uništavaju englesku bazu u Namibiji i, kao i uvijek, u velikom udaru. Tako ružni momci.
  Dječak je bacio granatu smrtonosne i razorne sile na Britance i zacvilio:
  - Vojniku sudi Bog i vrijeme, političar je gad bez suđenja, a njegovo bezakonje ne poznaje vremenski okvir!
  Devojka je agresivno primetila, lansirajući poklon smrti svojim golim prstima isklesanih nogu:
  - Vojnik ne traži mir, a ne vabi ni oluja, političar će zakopati svoje podvige, parazit je jako zavidan!
  Oleg Rybachenko je ponovo ispalio granatu na neprijatelja, bacivši granatu golom, djetinjastom petom i rekao:
  - Vojnik je ponekad ratnik nehotice, i ne želi da ubija, već ispunjava svetu dužnost prema Otadžbini, dok je političar dobrovoljni izdajnik koji voli da svinja, a ne da ispunjava obaveze prema biračima!
  Margarita je dobro usmjerenim rafalom odsjekla neprijatelja, razderavši unutrašnjost, rekavši:
  - Vojnik rešava zagonetke u bitkama, političar pravi lukave kombinacije, ne može mirno da reši stvar!
  Na drugim mjestima su djevojke izvodile podvige.
  Alis i Anđelika su nekoliko hiljada puta radile sklekove, ali preznojene, nisu htele da se predaju jedno drugom. Konačno, djevojke su sasvim razumno smatrale da im je dosta, a snaga će im još dobro doći. Zato je bolje da se odmorite.
  Angelica je izjavila:
  - A ti i ja smo kao ruske seljanke, odnosno tvrdoglave. Čime ćemo se sada zabavljati?
  Alice se našalila:
  - Verovatno leptiri...
  Prikolica je stala i devojke su ponovo donele hranu na zlatnim tacnama. Nakon brutalnog treninga sa sklekovima, ratnici su bili jako gladni. Pohlepno su nasrnuli na hranu i piće... Jeli su kolače, i čokoladu, i voće sa medom... I nisu primijetili kako ih je najteži san obuzimao.
  Pretvoreno u pravu sapunicu: serija snova se nastavila;
  Nova nada opila je srca obje najljepše jahačice. I jahali su na svom divnom konju - megagnomu.
  Angelica je uzbuđeno rekla:
  - Znate, u ovom svetu mašte, čovek zaista odmara svoj univerzum grmljavog gvožđa!
  Alice, razotkrivši svoje biserne zube, složila se:
  - Zaista jeste! Opustite se i odnesite svoju dušu.
  Vatreni đavo je progovorio:
  - Da rata nije bilo, onda ga je trebalo izmisliti, a za razliku od Svemogućeg Boga, ova bajka bi izgledala neuporedivo vjerodostojnije!
  Alice je podlegla:
  - Valjda, da! Ali znajući koliko je Staljin veliki u našoj zemlji, sasvim je moguće vjerovati u postojanje Svevišnjeg Boga!
  Anñelika lukavim pogledom i sasvim logično razjašnjena:
  - Ali, osim ako, naravno, Svemogući Bog nije Isus Hrist!
  Alice je teško uzdahnula.
  - Lakše je vjerovati u nemoć đavola nego u Isusovu svemoć!
  Kada je noćna tama ustupila mjesto gustom predzornom sumraku, čudna tamna traka je blokirala put. Nekako je iz daljine izgledala kao pegavi piton. Masne, prošarane i bizarnih oblina, gromade su se protezale u beskrajnoj liniji kroz vlažnu, grubu travu.
  Alice je uzviknula:
  "Ovdje, ovo je vjerovatno granica posjeda gospodara podzemlja!"
  - Ne, ne boj se, plavokosa divo, to je samo stara granica! Anñelika je radosno uzviknula. - Sad smo skoro, pa, nadam se da jeste - samo kod kuće!
  Bosonogi plavokosi ratnik je napravio grimasu.
  - I još si pun optimizma do krajnika!
  Vatreni ratnik se uvrijedio:
  - Ko bi već pričao o optimizmu, bez razloga!
  Kamenje obraslo mahovinom niko nije čuvao, a s druge strane bilo je prazno kao na strani carstva zlih trolova i duhova. Alice je prstima bosog stopala ogrebala svoju školjku i zazviždala:
  - Ipak je ovde kul! Ili bolje rečeno tužno!
  Naravno, prelazak ovih granica, poput nedavne rijeke, nije davao nikakve garancije, ali su se ozareni bjegunci ipak osjećali malo mirnije.
  Angelica je to poetski izrazila:
  - Evo je obećana zemlja, ali ne Izrael!
  - A zašto je nova granica tako čudno postavljena? - upitala je Alisa, prateći svojim blistavim pogledom gomilu gromada. - Zgodnije je, vjerovatno, nego na kamenju ili ga svejedno nema?
  Angelica je zarežala:
  - Zašto ovo trebaš znati?
  Alice je slegnula ramenima.
  - Da, tako radoznao. Ja sam novajlija u ovom svetu. Čak i ako ne možete biti ponosni na to!
  - Kamena granica nije postavljena za duhove ili ratnike. Ranije su postojale zemlje grizaca kostiju - opakih i veoma jakih trolova ubica. Rat s trolovima, vilenjacima, gulovima i tigrastim žoharima vukao se vekovima. Vojske raznih stvorenja bile su jednostavno ogromne - dostizale su stotine hiljada! Jednom kada su izvojevali brojne pobjede, trolovi koji grizu kosti, stigli su do samog podnožja i gotovo uništili Breskva-Amber - a ovo je, uostalom, glavni grad Zemlje ljubavi i nade, čija Sjajna svjetlost i izvor energije drži Srce svemira! - Anñelika je rekla.
  Alice je uzviknula, sklopivši ruke:
  - Kakav užas! Dakle, svi univerzumi i bezbrojni svjetovi bili su pod prijetnjom?
  Vatreni ratnik je ljubazno uvjerio svoju prijateljicu:
  "Ali njihova snaga je presušila u planinama. Tada su, u dobroj godini, naši ratnici, zajedno sa vilenjacima, ipak prevrnuli armije zlih trolova i do posljednjeg ih nokautirali. Trava im je svuda spaljena, gradovi zauzeti i zacijeljeni. I granica je pomjerena sa granice na granice sjevera!
  Alice se zahihotala.
  - Vau! Ali takve priče su tipične, gotovo za sve bajke!
  Anđelika je sasvim logično odgovorila:
  - A šta je to bajka, ako ne malo ulepšana životom
  - Hoćete da kažete da su ratnici spasili univerzum... - Gerda je počela da shvata zašto se Angelika nije razlikovala od boginja antičkih vremena, koje su Grci prikazivali u svojim statuama.
  Gušter boje ćilibara skliznuo je pored njenih prstiju, izazvavši osjećaj golicanja.
  - Svi ratnici su potomci drevnih bogova i boginja. Zato je ovdje tako dugo rajski svijet. Ali Lucifer je rekao: dosta milosti! Pa, gulovi su odlučili da su se Arijevci izrodili, zato su napali carstvo pravde i sreće...
  Anñelika je završila i golim prstima spretno uhvatila guštera.
  Alice je zarežala:
  - Oh da. Dakle, i mi smo se degenerisali... Ko bi pričao, gledajući nakazane trolove i ljepote i naših cura i vilenjaka!
  Anđelika je razumno odgovorila:
  Svaki narod ima svoj koncept ljepote.
  Alice se složila. Skočila je sa megagnoma i napravila salto u vazduhu.
  - Da, pojam lepote za svaki narod i vrstu ima svoj. Samo što su sada stavovi o uvredama iznenađujuće isti za sve, bez izuzetka. Postoji takav fenomen. Inace, obicno kad se kaze devojka dodaju lepu, a kad je starica ružna!
  Anđelika je takođe napravila salto, i zavrtela mač:
  - Da, ima tako nešto... Svi ljudi, pazite, ljudi vole mladost i boje se starosti. Ovo je tako tipična pojava. Međutim, ne može se ne složiti da je to prirodno.
  Tu su razgovori djevojaka prekinuti, pred njih je iskočila još jedna zvijer, već stari poznati tigar-žohar. Istina, bio je sam, ali sa dva vrlo duga mača, pa čak i štitove.
  - Nu da će se boriti devojke-ratnice?
  Anñelika je zakoračila prema njemu:
  - Naravno, verujte mi, nećemo se stideti! I nisi se plašio da dođeš sam k nama!
  Tigar-žohar je prigovorio:
  - Ne, bosonoge lepotice, samo nisam sama.
  Alice je zviždala.
  - Znao sam da se nikada nećeš usuditi pošteno boriti. Pretpostavljam da si poveo vojsku sa sobom?
  Tigar-žohar je prigovorio:
  - Ne, zapravo sam sam, ali moji mračni bogovi su uz mene, koji će mi pomoći da te pobijedim. Samo ćemo se boriti, nadam se iskreno - jedan na jedan!
  Alice se složila sa vidljivom željom:
  - Naravno, da budem iskren. A pošto sam ja plavuša, a tamni bogovi ti pomažu, onda bi izbor protivnika trebao pasti na mene!
  Anñelika se tiho, naglo, kao da joj je pritisak otkinuo ventil, okrenula i opekla Alisu vrlo neprijatnim pogledom. Nesuvislo šištanje pobjeglo je s ratnikovih usana.
  Plavokosi ratnik je bio zadivljen:
  - Šta si ti, prijatelj?
  "Ne volim da razgovaram s tobom", rekao je Vatreni Đavo konačno tupo i ledeno povučeno. - Osećam te kao prazno mesto.
  Alice je pokušala da umiri svoju prijateljicu:
  - A ipak, to je moj izbor! Anđelika budi patriota, a ne egoista, dosljedna u služenju Sovjetskom Savezu...
  Anñelika se ugušila:
  - Dobro, bori se! I pobedi, ako možeš, naravno, a ja verujem u tebe!
  Tigar bubašvaba je odmah jurnula na plavokosog ratnika. Očigledno su pokušali da je drsko uzmu, nadajući se da se nosilac plave kose još nije zagrejao. Ali Alice je, izgleda, bila spremna za ovo. U svakom slučaju, njen najoštriji blagajnik rasparao je stomak čudovišta već u prvim sekundama bitke. Angelica je ohrabrila drugaricu:
  - Tako je! Vidite u formi!
  Neprijatelj je podlo viknuo:
  - Da, ti si sedokoso stvorenje!
  Tigar bubašvaba je preširoko zamahnuo i svom snagom uložio, što je Alisa odlično iskoristila, odrezavši napadaču kist. Zatim je izrazila:
  - Ljuljaška je široka, ali pogled je uski!
  Tigrasti žohar je napao kao odgovor, pokušavajući da udari i svojim donjim udovima. Ali plavokosi terminator je vrlo spretno posjekao svoje koleno, natjeravši neprijatelja da posrne. Anñelika je ponovo odobrila:
  - Ovo je sasvim u stilu nepobedivog Sovjetskog Saveza. Sada završi brzo.
  Alisa je u tropima nasrnula na svoj plijen poput tornada, tigar-žohar je jedva imao vremena da uzvrati i ne čudi što se ubrzo njegova ružna glava odvojila od tijela. Tako je bitka završena...
  Angelica je izrazila svoje misli:
  - Sve nemoguće je moguće, znam sigurno! Nemoguće je zauvijek biti besprijekorna djevica!
  Alice je tada iznenađeno upitala svoju prijateljicu:
  - A zašto si to, kad sam hteo da se borim sa njim, prihvatio tako hladno, kao da je to nekakav podli trik. Uostalom, to je moje pravo!
  Anñelika je napravila grimasu.
  - I moje pravo da vam odbijem objašnjenje. Ali doći će vrijeme i znat ćete sve!
  Alice je teško uzdahnula, ali nije uznemiravala prijateljicu pitanjima.
  Ćutali su do izlaska sunca. Anñelika se postepeno hladila i nekako je bila sputana. Hijeroglifi na oklopu megagnoma koji se njiše postajali su oštriji kako je nebeski svod postajao sve bljeđi. Kada se razvedrilo, Alisa je mogla detaljno da vidi grad na desnoj strani reke, raširen pred njima, sa talasima boje soka od pomorandže. Ali ogroman amblem je ostavio poseban utisak, isklesan je od poludragog kamenja, sa zadivljujućim detaljima, a možda je igra jutarnje chiaroscuro oživjela ovaj mali magični bareljef. Vertikalno postavljena ptica raširila je široka, ali povijena krila i okrenula glavu u profil.
  Dobro definirane ispupčene oči simbolizirale su oštar vid, a savijeni grabežljivi kljun bio je opasno oštar. Ali najviše iznenađujuće je bilo u nastavku. Svako perje krila bilo je ujedno i mala ptica, a svi zajedno su postali zaleđeni odred ptica ratnika, koji vjerno gledaju svog velikog vladara, kao da čekaju naređenje... Moć, odanost i spremnost za trenutni napad su majstorski preneti. Alice je dugo gledala ovaj moćni znak, razmišljajući...
  Djevojčicama je, očekivano, prekinut san, ali dogodilo se, nikako nije onako kako su prijatelji planirali. Probudili su se u divnoj, ogromnoj sali basnoslovno lepe palate, gde je svaka sitnica bila remek delo svetske umetnosti, gde je vazduh mirisao i pevale rajske ptice.
  Tekli su potoci slatke vode, pljuskao je bazen pun šampanjca, a zidovi su bili šareni. Same dvije djevojke ležale su na visokim perjanicama, na krevetima dostojne kraljice od Sabe. Sve bi generalno bilo odlično da nije bilo zlatnih lanaca koji su okovali zapešća i gležnjeve devojaka. Njihova divna, prekrasno naga, magična tijela bila su, takoreći, razapeta na svojim krevetima. Takvo je bespomoćno stanje poniženih i basnoslovno blistavih robova.
  Anñelika je duboko uzdahnula.
  "Tako da nisam znao da kavez može biti zlatan, ne samo u prenesenom smislu.
  Alisa je tješila drugaricu:
  - Samo šah može imati tako veliku i luksuznu palatu. Tako su, u stvari, postigli svoj cilj i stigli na odredište!
  Anñelika se slatko nasmešila.
  - Pitam se kakav je on šah?
  Kao u odgovoru na pitanje, začuo se pljusak, a iz bazena sa šampanjcem iskoči krupni, bradati muškarac, star oko pedeset ili pedeset pet godina. Bio je, međutim, širokih grudi i ramena, sa trbušnjakom. U njemu je bila velika prirodna snaga, ali mišići su plivali od masti od besposlenog načina života i proždrljivosti. Ovaj čovjek je bio gol, samo je skupocjeni talisman na lančiću bio sav njegov ukras, ali nije bilo sumnje, bio je to ček. Da, i talisman na grudima bio je simbol kraljevske moći.
  Naravno, vidjeli su djevojčinu fotografiju šaha, iako je na njoj djelovao mlađe, a brada mu je bila kraća.
  Šah se upravo okupao u šampanjcu, ali je hodao mirno, izgledajući kao samouvjereni vladar. I naravno, novi uriji za harem nisu mogli proći pored njegove pažnje. Prije svega, autokratski (formalno neograničeni) vladar Irana prišao je Alisi. Njegova dlakava ruka naslonila se na djevojčin gležanj i nježno ga pomilovala. Plavuša je ravnodušnim pogledom pogledala šaha, ali tada je njeno tijelo počelo da izdaje, a obrazi su joj se zarumenjeli od srama.
  jesi li djevica? - upitao je lord Gerda.
  Plavuša sa suzama koje su joj navrle na oči je odgovorila:
  - Da gospodine!
  Šah se ironično osmehnuo.
  - Pa, to je super. Sada ćeš postati žena, dobivši prvo iskustvo uživanja u potomku Allahovog Poslanika kao kralja u tridesetoj generaciji.
  Iskrene suze tekle su niz Alicine grimizne obraze:
  - Tako je bolno i okrutno, gospodine. Užasno se bojim ovoga!
  Šah je stavio svoju široku ruku na devojčin luksuzni bok i počeo da masira, smirujući:
  - Ne treba da se plašiš! Ja sam vješt ljubavnik. Bol će biti kratak, poput ujeda komarca, a onda ćete uroniti u okean zadovoljstva.
  Alice je nastavila da plače, bez imalo pretvaranja. Pomisao na gubitak nevinosti bila je zaista užasna. Posebno za puritanskog kršćanina poput nje.
  - Ne, molim te... Ti si tako ogroman, ogroman čovek, pusti me...
  - Šta je sa njom? Šah je bio iznenađen.
  - I sam ću osedlati tvoje dostojanstvo dostojno titana i to učiniti tako pažljivo i vešto da će biti dobro i tebi i meni. Preklinjem vas za Allaha!
  Šahu je bilo neprijatno, zaista mu je bilo žao nevine devojke, koja je izgledala kao najšarmantniji anđeo, i naredio je:
  - Pusti je!
  Dva čuvara eunuha koji su pratili šaha nemilosrdno su tresla privezke za ključeve i brzo otvorila brave na rukama i gležnjevima plave devojke. Tako je polako ustala i nasmiješila se šahu. Pozvao ju je k sebi:
  - Pa, hajde, slatkice, skoci mi na klin.
  Alice je stvarno skočila i laktom udarila Šaha u bradu. Ogroman čovjek je pao... Eunusi su imali vremena samo da dahnu, jer je Alisina bosa noga okruglom petom gurnula onu s desne strane u solarni pleksus, što je izazvalo snažan bol od kojeg joj je zastao dah i zadržao vrisak. Eunuh s lijeve strane ispružio je ruku sabljom, ali je udarac pao na njega, Alisa je pogodila sljepoočnicu teškim talismanom otkinutim s vladarevog vrata.
  Ovog puta bilo je kobno... Još jedan udarac plavokosi ratnik zadao je u potiljak drugog evnuha, savijenog od boda sa solarnim pleksusom. Tako je najbliži šahov stražar uništen. Anñelika je tihim glasom doviknula Alisu:
  - Uzmi ključeve i brzo me pusti!
  Plavokosi terminator je odgovorio:
  - Ovo nije problem! Sad!
  Nije bilo teško otvoriti lance, jer ovdje nije bilo posebnih opcija s ključaonicom i ključem. Generalno, devojke su bile prilično okovane ne zbog straha od atentata, već da bi se igrale.
  Kada se Anđelika oslobodila, šah je samo počeo da diže glavu, pokušavajući da se oporavi od teškog nokdauna. Vatreni đavo oteo je dva bodeža sa pojasa ubijenog evnuha. Jednog je bacila Alisi, a druga je, skočivši, dodirnula šahovo grlo:
  - Pa, vladar Perzije i Irana, moćni autokrata... Da li želite da sačuvate svoj život i živote stotina hiljada svojih podanika, kao i da sačuvate nezavisnost zemlje i, naravno, svoju ličnu moć?
  Šah je teško potonuo u čučanj i zbunjeno promrmljao:
  - Pa ko neće... Svi hoće!
  Vatreni Đavo žestoko je bljesnuo svojim smaragdnim očima:
  - Zato odmah objavite rat Britaniji i sklopite savez sa Sovjetskim Savezom!
  Šah ih je, često trepćući, pogledao i konačno mu je sinulo:
  - Dakle, vi ste sovjetski špijuni. Kakav sam ja magarac, požuda me zaslijepila, ali morao sam pogoditi ko si. Da li je moguće da obične Evropljanke imaju tako mišićava i suha tijela...
  Angelica je slegnula ramenima.
  - Sve što se radi na bolje. Na primjer, trupe SSSR-a su nepobjedive, a vaša slabo naoružana i slabo obučena vojska, uprkos svom velikom broju, nesumnjivo bi bila poražena. I nekoliko britanskih divizija koje se nalaze na vašoj teritoriji, premalo pomoći. Dakle, imate veliku šansu da zadržite svoju moć, bogatstvo i konačno se riješite britanskog tutorstva. Ili umrijeti u sramoti... Zapamtite, ja sam sadista i prvo ću vam odsjeći dostojanstvo, što je i bolno i ponižavajuće.
  - I mučenje mojih dželata vas ne plaši? - Ne baš samouvjereno promrmlja šah.
  Alice se zahihotala kao odgovor.
  - I oni su odlično znali u šta se upuštaju pristankom na takav zadatak. Nećemo se živi predati, a ako nas uhvate, pokušaćemo da podnesemo torturu kao pravi komsomolci. A vaša smrt je već ravna izvršenju zadatka, pošto otpor obezglavljene iranske vojske više neće biti tako organizovan, a mnogi u vašem krugu su za savez sa Sovjetskom Rusijom.
  Šah još malo, oklijevajući zbog izgleda, odlučno i odlučno reče:
  - Ubedio si me! Tako dobro, rat za Englesku, unija za SSSR!
  Anñelika reče oštro:
  - Zvanično ćete objaviti rat, da ne bude prevare, pratićemo vas i sve vreme uz vas. S obzirom na našu ljepotu, to neće izazvati nikakvu sumnju. I imajte na umu da moj prijatelj i ja bacamo bodež jednako majstorski kao što se borimo ili pucamo.
  - Da! - promrmlja Shah s nevjericom.
  Anñelika je ovdje silom bacila bodež golim prstima. Preletevši trideset metara, činilo se da je probio torzo leptira koji je čučao na starom portretu. Šah, koji je imao oštar vid, bio je zapanjen koliko se precizno pokazalo da je malo tijelo insekta probodeno. Opet je promrmljao:
  - Ubedio si me! Sve ću učiniti za tebe... Ali ako želiš, daću ti škrinju zlata za noć ljubavi, i to najbogatiju provinciju Irana?
  Anđelika je odmah odgovorila:
  - Slažem se, ali samo pod uslovom očuvanja integriteta...
  Shah smanjena plaća:
  - Onda samo za škrinju sa zlatom, gde će biti tačno centner plemenitog metala. Tvoja nevinost će ostati, ali sve ostalo ćeš učiniti kako ja naredim!
  Vatreni đavo je odgovorio za Alisu i za sebe:
  - Naravno, slažemo se, ali tek nakon što se ispoštuju sve zvanične ceremonije i formalnosti! Britanski rat, savez sa SSSR-om ili Sovjetskom Rusijom. Evo preduvjeta.
  Dogovor sa majstorom zapečaćen je rukovanjem...
  Nadalje, generalno više nije bilo tako zanimljivo, šah je službeno proglasio džihad Britanije i priznao savezništvo i pokroviteljstvo SSSR-a nad Iranom, zapravo postavši vazal sovjetske Rusije. Niko od njegovih bliskih se nije protivio, a britanski izaslanici i predstavnici su odmah uhapšeni.
  Pa grupa armija "Vostok" Bagramyan i Konev prešli su granicu u Perziju ....
  Zadatak je uspješno obavljen, a djevojke su se uplašile samo predstojeće noći ljubavi sa šahom. Kako je to previše glupo za mlade djevice, čak i ako nisu lišene svoje nevinosti.
  Međutim, kako bi razveselila sebe i drugaricu, Alice je odlučila da izvede pesmu koju je upravo komponovala:
  Bila je tiha, skromna devojka,
  Sanjao sam da imam svoju kuću!
  Tako da je dječiji smeh glasno tekao,
  Tako da je medvjed bio pitom u šumi!
  
  Želeo sam mirno zrelo polje,
  Pahuljice zlatnih klasova!
  Da ne bi zauvek znala previranja,
  I da nije bilo neprijatelja!
  
  Ali dolazi tatarski napad,
  I zveket kovanih kopita!
  Pa gdje si ti puk husarskih boraca;
  Šta je poznato po psovanju?
  
  Gdje su vitezovi, vi ste divovi,
  Ali zašto nema zaštite?
  Ovdje je naša jedinstvena domovina;
  Vruća, paklena svjetlost!
  Vode me u jaram bosog,
  Šišarima, granama i stepama!
  I bičem im seku leđa,
  Kako je teško stenjati u lancima!
  
  Vrat djevojački neprijatelj s lasom,
  Stisnut i želi da zadavi!
  Ovdje u kraljevstvu zlog sultana,
  Postao sam vruća igra!
  
  Prvi na terenu sam patio
  Torbe su nosile ubod!
  Ali ljepota je procvjetala
  Na kraju krajeva, velikodušni suvereni Bog!
  
  Ovdje se Gospodu svidjelo;
  Poslali su me u seralj!
  Tamo, osetivši snagu čoveka,
  Počeo sam da udovoljavam svom smeću!
  
  Znajte takvo poniženje
  Zamijenite najslađe tijelo!
  Bolje je podnijeti uskraćenost,
  Da moja rođena majka ne leži!
  
  Šta čeka na kraju puta, ne znam
  Plaši starost i krvnika!
  Ali nema mjesta za rasipnike na nebu,
  Ostaje samo - gorko plačući!
  A u Africi je bilo i događaja koji utiču na trenutni tok istorije.
  Bataljon Crvenih orlova vodio je još nekoliko okršaja, nakon čega je nastupilo kratko zatišje. U Sudanu, britanski garnizoni su ili uništeni ili kapitulirani, samo u Somaliji odvojeni, ali brzo bledeći džepovi otpora su još uvijek tinjali. Pa na jug su krenule pokretne kolone, a samo su loše stanje afričkih puteva i problemi sa opskrbom gorivom usporavali kretanje.
  Ali njihov bataljon, nezvanično nazvan "Gepardi", uspeo je da se izdvoji, a čini se da je čak i vođa Staljin obratio pažnju na njih. Kako god bilo, uslijedila je naredba: nagraditi dječake i prebaciti ih u Francusku, transportnim avionom.
  Najnovija vijest posebno je obradovala njemačke momke: to je značilo da će, najvjerovatnije, dobiti priliku da se bore za samu britansku metropolu. A ovo je mnogo časnije od borbe u ogromnoj, ali poludivljoj Africi.
  Bataljon koji se istakao nagradio je, naravno, lično bojni maršal Konstantin Rokossovski. Ali pošto je ceo odred skoro tri stotine ljudi, skupo je da ga sami proslavite, gvozdene zvezde druge klase uručile su posebne devojke ađutanta. Momci su se presvlačili u uniforme, pokušavali da ispadnu viši i zreliji, a pritom su maltretirali, durili se...
  Sam maršal SSSR-a lično je dodijelio dva. Komandant Vladimir i posebno istaknuti Dmitrij. Dobili su veoma vrijedne, posebno u smislu prestiža zvijezde Heroja prve klase. Ova oznaka još nije imala vremena da se smanji u učestalosti dodjele, a za dječake - to je općenito takav razlog za ponos!
  Iako bi, naravno, viteški križ bio prestižniji, pa čak i veći.
  Dimka je, međutim, šapnula Danki:
  - Više bih voleo zlatnu zvezdu heroja SSSR-a nego Viteški krst!
  Njegov prijatelj je odgovorio:
  - A kome treba krst, pogotovo za grob!
  Tokom ceremonije dodele, vojni orkestar je svirao marš, a devojke su izvele ruski narodni ples, slavno podižući svoje bose, graciozne noge uprkos teškim prelazima.
  Na ovome se, međutim, sve završilo, momci su u formaciji poslani u moćni transport. Konstantin Rokosovski je čak bio ogorčen zbog ovoga:
  - Da li je vredno spaljivanja toliko benzina zarad pokretanja bataljona naivčina. U Francuskoj ima sasvim dovoljno kadrovskih divizija, od iskusnih boraca, kako ne bi bacili djecu u sljedeći udar.
  General-ađutant je ovom prilikom predložio:
  - Ovdje mislim nekoliko faktora. Prvo: možda Staljin vjeruje da na taj način odaje počast mladim borcima. I zaista, dečaci bi se jako iznervirali ako bi se juriš na London odigrao bez njih. Drugo: sama činjenica da se dečaci bore kao heroji treba da razveseli naše odrasle i izazove plašljivost kod Britanaca. I treće: možda će se za nekoliko sedmica završiti treći svjetski rat i bilo bi teško ne dozvoliti da istaknuti borci odsviraju svoj posljednji pobjednički akord!
  Borbeni maršal SSSR-a pogledao je pauna koji je mrzovoljno mahao repom i rekao:
  -Šta? Možda ste u pravu! Takođe mi smeta što su me poslali u vruću Afriku, gdje je ljeti samo brašno, umjesto da jurišaju na Magleni Albion. I iako to pokušavam da sakrijem, čak i jako boli. Ovde je Žukov dobio velikog maršala, ali čemu je to pitanje?
  General je lukavo odgovorio:
  - Očigledno zato što nikada sebi nije dozvolio da osudi određene Staljinove odluke!
  U prevozu je bilo prilično udobno, svirala je muzika, bile su kade sa svježe ubranim cvijećem. Momci su se zabavljali kartanjem, dominama, šahom za sklekove i trbušnjake... Let je bio prilično dug, a brzina krstarenja najveće transportne letjelice Drugog svjetskog rata bila je nešto manja od tri stotine kilometara po sat.
  Dimka i Danka su odigrale par partija u već poznatom Firerovom šahu, ali im je onda dosadilo. Ovdje su karte djelovale primitivno, ali zašto ne igrati tradicionalni indijski šah u stilu blica.
  Mali švicarski sat je bio na mjestu i, kladeći se na tri minuta po utakmici, moglo se igrati dovoljno.
  Međutim, i ovde je Dimka sve vreme pobeđivala, samo bezobrazno lako. I da je dječak čitao teoriju otvaranja brzim tempom, cijeli doušnik, pa čak i smislio svoju. Samo je održao bitku i riješio slučaj napadom parenja. Drugi nisu poznavali teoriju, niti su imali tako veliku brzinu računanja.
  Bilo je to jednostrano premlaćivanje u stilu blica, a kao rezultat toga, čak je izbila i tuča kada je jedan od visokih nemačkih dečaka ispalio komade na Dimku. Preciznim udarcem pesnice, do nokaut tačke brade, naterao je neprijatelja da padne.
  Počelo je, bilo je, smetlište, neki momci su se zauzeli za zvezdonosnog heroja Dimku, a neki za svog...
  Intervencijom komandanta Vladimira, koji je na borce otvorio vatru belom penom iz aparata za gašenje požara, klanje je zaustavljeno.
  Nakon toga, momci su se rukovali, a Dimka je u znak pomirenja otpevala pesmu:
  Naša je domovina čudesne ljepote;
  Cvjeta veličanstveno - svijetla radosna bašta!
  Teške bitke - zli sati;
  Ali morate pobijediti sve protivnike!
  
  Uostalom, poraz je gori od smrti,
  Nema života, znaj u totalnom ropstvu!
  Pakleni zli duhovi - moraju se izbrisati,
  Da zasvijetli, zvijezda u srcu nade!
  Puške tutnje, strele su automatske,
  Dakle, bojni brod se raspao u komade!
  Pustite vojnike da krvare
  Svijet je šećer, borba je prava!
  
  Majke plaču - sinovi su pali,
  Šaht sahrana - buran potok!
  Neko će dobiti zemaljske činove,
  Neko će biti u kavezu sa stenjanjem!
  
  Znaj u ratu - bajonet kao brat po imenu,
  Često ponekad ostaje odbrana!
  Ako se vaša mašina zaglavila,
  Dakle, radite kao klub!
  
  Zemlje Rusije, šume i livade:
  Miris kamilice, miris jagoda!
  Krv teče kao vodopad u moju ruku,
  Pa na leševima cvetaju karanfili!
  
  Moramo sve ovo zaštititi.
  Da se deca smeju na sav glas!
  Da položim ispit na pet,
  Tako da ne morate da idete u AWOL!
  
  Uskoro kraj, bol prestaje,
  Vjerujem da će ljudi postići besmrtnost!
  Ko je uspeo da prezivi bravo
  Bićemo srećni: verujte mi, verujte mi!
  Dimka je završio pesmu i svi su mu veoma revnosno i jednoglasno aplaudirali.
  Nakon toga, plavokosi pjevač Dmitry Rocket, prilično politički korektan, izgubio je partiju šaha i napravio stotinu kaznenih sklekova. Na to su se smirili.
  Na Siciliji smo još morali da sipamo gorivo, a momci su ipak uspeli da igraju fudbal tokom toga. Istina, na vrlo neobičan način, bliži američkom, odnosno guranjima i putovanjima, nego engleskom. I bilo je mnogo više ljudi koji su igrali odjednom nego u standardnim igrama.
  Ali usput, bilo je još zabavnije i korisnije u smislu vojnih vještina. A da je rvanje osnova borbe bez pravila.
  Zatim opet let, za Pariz... Posebnih incidenata nije bilo, a iskrcavanje je obavljeno noću.
  Momci su izašli lagani, nakon vrućeg salona goli do struka, pokušavajući da demonstriraju zavidno reljef mišića. Ali nakon užarene Afrike, Pariz noću izgleda prohladno. Momci se tresu i navlače SS poljsku uniformu.
  Nakon toga, dozvoljeno im je da prošetaju luksuznim gradom. Dmitrij je tiho rekao svojoj prijateljici Danki:
  - Kakav divan grad, posebno Ajfelov toranj. Popnimo se na njega i vidimo Pariz iz ptičje perspektive.
  Danny je klimnuo u znak slaganja.
  - To bi bilo najbolje! Znate, mislio sam da je Moskva bolja i ljepša od bilo kojeg grada osim Pariza... Uf, strpaće nas u zatvor zbog ovoga! Kompliment kapitalističkim neprijateljima!
  Dimka lukavo suzi oči:
  - Nema kome da se prijavim... A mogu da me strpaju u zatvor zbog gvozdene zvezde prvog stepena. Ok, idemo u toranj!
  Na ulazu je bila kvačica, Dimku se nije verovalo da ima tako mladog borca pravi gvozdeni krst prvog stepena. Danka je, generalno, izgledala mnogo ubedljivije. Ali sve je prošlo i momci su pušteni besplatno. Brzo su se popeli stepenicama do samog vrha i tu su odlučili da se zabave šetajući na rukama uz parapet. I da ovaj trik obično izvode prevaranti za novac, što znači...
  Ispalo je smiješno, ispod vas je ponor, u koji neustrašivo gledate, i mnoga svjetla. Po dolasku Firera, Nijemci su stekli takvo samopouzdanje da su potpuno isključili zamračenje. Dakle, Pariz je nesumnjivo bio prelijep, a ako ga pogledate naopačke, onda dvostruko. A dečaci su se smejali i pričali u hodu.
  . EPILOG
  Iskrcavanje trupa u Britaniju je već počelo. I to je bilo poput naleta tornada - iznenadnog i snažnog.
  Oleg Rybachenko se borio u avionu, a dječak je samouvjereno oborio neprijatelje u zraku.
  I djevojka Margarita Korshunova borila se pored njega.
  Tandem dvoje besmrtne djece bio je nepobjediv. I bukvalno su uspjeli. I oni su izvršili zarobljavanje, nakon zarobljavanja.
  I srušili su Britance na stotine. Avioni su bili u plamenu i svaka granata iz avionskog topa našla je svoju metu.
  I engleski brodovi su potonuli, gušeći se u valovima.
  U isto vrijeme, djeca terminatora pjevala su...
  Imamo rakete, avione,
  Najjači ruski duh na svetu...
  Na čelu najboljih pilota -
  Neprijatelj će biti poražen: do pepela i dole!
  Obični vojnici su se također uspješno borili sa Britancima. Posebno Angelica i Alice. Vatreni i snežno beli ratnici napali su neprijatelja, gađali iz automata, zarobljavali neprijatelje...
  Samo se jedan od trenutaka pokazao opasnim za ratnike, kada su britanski tenkovi krenuli u kontranapad. Ali djevojke nisu štedjele protiv njih. Najprije su dobro usmjerenim bacanjima kumulativnih granata razbili gusjenice, a zatim su, ne obazirući se na ispaljivanje saperskih sjekira, izvrnuli njuške najbližih vozila i razbili optiku.
  Ovdje je Alisa čak bila ranjena u rame, tada je bol samo razbjesnio rusku vučicu. Općenito, saperskom sjekirom sasvim je moguće uvrnuti ili isjeći njušku tenka, a još više mitraljeza.
  Djevojke su pojurile na tenkove, i tako ih pretukle da je u brojnoj engleskoj koloni nastala košmarna panika. Bijele zastave ili samo marame vijorile su se preko par desetina automobila... I tako jednoglasno, kao da su zapovjedili.
  Anđelika se nasmijala kao snježna djevojka u strip seriji:
  Pa, to je upravo ono što biste očekivali! Njihov razmetljivi sjaj je gotov!
  Alice je predložila:
  - Ili ćemo možda kao i obično ući u rezervoar i provozati se? Znači biće super?
  Anñelika odmahnu rukom.
  - U redu! Hajdemo! Idemo u London!
  A djevojke su, u stilu holivudskog vesterna, sjeli u najmoćniju tešku mašinu M-36 kupljenu u SAD-u. I krenuli smo pokušavajući da sve zgnječimo, razbijemo, sameljemo.
  Vrlo hrabro i vješto se borio i SSSR bataljon iz Krasnog Orlyonoka. Dječaci su napali u labavom sastavu, i već potjerali kolonu ratnih zarobljenika, zatim ih svezali i opet jurnuli u napad sa treperavim štiklama pocrnjelim od blata (bosi momci idu u napad mnogo spretnije!), a izbjegavajući smrtonosne poljupce! od metaka. Međutim, uplašeni zavijanjem sirena, muzikom Wagnera i masivnim granatiranjem, Britanci nisu pružali otpor ili uopće nisu pucali ili su pokušavali da pucaju što češće bez ciljanja.
  Dimka je, od uzbuđenja, uspela da iz puške sruši engleski dvosed, on se rasplamsao i, napustivši voz, zabio se u zemlju. Vladimir je odobrio:
  - Dobro nišan... Možete li srušiti Spitfire?
  - Ako mogu da ga nabavim! - samouvereno je rekla Dimka.
  Nakon pola sata odmah su naišla tri Spitfirea. I oni su "tradicionalno" otišli svojim precima. Jedan je uništio Danku, a Dimka odmah dva. Drugi ruski borci nisu imali vremena da biraju žrtve - bjeloruski momci su bili brži.
  Međutim, za ostale dječake postojali su ciljevi i objekti herojstva. Nažalost, nije moglo bez gubitaka, jer su se momci popeli u gustinu.
  Uveče je Oleg Rybačenko dobio priliku da gleda tenkovsku bitku. T-44 protiv britanskih vozila. Unatoč brojčanoj nadmoći Britanaca, dizajn Olega Rybachenko (zapravo modifikacija T-54!), uništio je neprijateljske tenkove bez problema. Poluautomatski top, odlična vidljivost, optika i što je najvažnije, apsolutno neprobojni oklop, pomogli su da se stekne dominacija na bojnom polju. I ovo vam nije poluslepa keveška, ovo je mešavina ruskog i pruskog tehničkog genija.
  Da, kule su otkinute od Matilda, Churchillsa, Pershinga, a o drugim tenkovima nema šta reći. Bitka se pokazala toliko jednostrana da su neke od britanskih posada kukavički napustile tenkove i počele da se razbacuju...
  Oleg Rybačenko je cvrkao usnama poput trgovca koji je dobio nevjerovatnu i neočekivanu zaradu:
  - Ovo je kul! Nisam pogriješio u odabiru tenka. Desetak ovakvih divizija sa ovim divnim mašinama će proći Ameriku za mesec dana, pa čak i brže!
  Već noću su se odvijale borbe za sam London. Veoma visok nivo mobilnosti sovjetskih trupa i slab otpor Britanaca, plus relativno kratka udaljenost, omogućili su da se tako brzo stigne do glavnog grada. Noć je bila vruća, bitke razaranja...
  London je veliki grad, sa mnogo predgrađa, utvrda, raznih starih zgrada. Englezi su i dalje veoma jaki, a divizije Kraljevske garde se hrabro bore. Ali ovdje se brojne milicije, kojih je bilo dva i po miliona, s kojima su Churchill i njegova pratnja povezivali tako velike nade, nisu opravdali.
  Milicija se razilazi svojim kućama ili se masovno predaje. A mnogi se uopće nisu pojavili na sabirnom mjestu. Ovo je tako jednostrano batinanje.
  Ujutro 17. avgusta postalo je jasno da su njemačke trupe već zauzele brojne četvrti Londona. Komunikacija sa jedinicama je već bila izgubljena, iako je Čerčil preko radija pokušavao da vikne da nikada neće napustiti London. Zašto je još bolje...
  Oleg Rybachenko je primijetio:
  - Ostani ovdje Churchill! Onda će bez vas Britanija sigurno potpuno kapitulirati. A čak i ako ne kapitulira, biće potpuno uništena. Ovo više nije opcija.
  U jedan sat posle podne crvena zastava sa srpom i čekićem vijorila se iznad čuvene Bakingemske palate. A ovo je već simbol tijesne konačne pobjede.
  Vidi se da su gotovo odmah nakon toga bijele zastave počele da se izbacuju u drugim dijelovima britanske prijestolnice. Rokossovski je rekao na radiju:
  - Švajcarske brigade ne samo da kapituliraju, već su spremne i da polože zakletvu na vernost vođi Staljinu i Velikoj Sovjetskoj Rusiji!
  Oleg Rybachenko je kratko naredio:
  - Neka prihvate, i spremite se da zauzmu ostatke Engleske, smatrajte London našim.
  - Imamo dovoljno snage za sve, briljantni komandante! rekao je samouvereno Rokosovski. - Jedan naš vojnik vredi stotine Engleza! - Posljednja rečenica je izgovorena, feldmaršal je još sigurniji!
  Ovdje je Oleg Rybačenko iznenada osjetio znak pažnje: morao je intervenirati. Dečak general je viknuo:
  - Čini se da Winston Churchill bježi... Pa, šta sam ja za njim...
  Churchill je zapravo odlučio otići. Predstavnici iz njegovog okruženja sasvim razumno su izjavili da se London više ne može održati, a da se borba protiv Trećeg Rajha može nastaviti iz SAD-a, ili iz Kanade, formalno Britanskog Dominiona. I tako će njegova smrt ili zatočeništvo koristiti samo Hitleru...
  Bilo je racionalno, ali nije bilo šanse pobjeći od dječaka generala...
  Oleg Rybačenko, bez ikakve ceremonije, oborio je osam borbenih aviona iz ličnog konvoja nekada strašnog premijera. Dječak general nije ni obraćao pažnju na njihovu grozničavu mitraljesku vatru. Potom je nokautirao par motora visinskog četveromotornog broda šefa države. Veliki auto počeo je gubiti visinu. Pet padobranaca je izletjelo iz materice. Oleg Rybačenko je zaronio za njima. Izoštrena vizija dečaka generala omogućila je da se razazna uplašeno, buldog lice glave Britanije, obdarena ovlastima za hitne slučajeve.
  Čerčil bi, naravno, mogao biti ubijen, i to bi bilo lepo, ali biti zarobljen je još bolje. I shvati to lično...
  Oleg Rybachenko uspijeva, koristeći sposobnost krila poboljšane Aurore da promijeni zamah, da sleti svoj automobil na travnjak u londonskom parku. Dječak-general iskače i trči u smjeru u kojem Churchill želi pobjeći. Bosonoge, djetinjaste štikle dječaka bljeskaju. Pucaju u Olega Rybačenka, jedan od metaka neprijatno mu peče bok...
  Dečak general je opsovao:
  - Prokletstvo!
  Oleg Rybačenko je primoran da izbjegne metke i odgovori svojom automatskom puškom. Englezi utihnu, "pokloni" koje šalje dečak general su nemilosrdno tačni. Oleg Rybačenko trči još brže, ostavljajući za sobom čitav vod Britanaca pokošenih mecima...
  Intuicija vodi nepogrešivo, evo samog Čerčila sa svojim ministrima. Čak ni ne pokušavaju da uzvrate, samo lebde što brže mogu. Iskoristivši u potpunosti mogućnosti mladih besmrtnih mišića i muških hormona, koje tijelo proizvoljno proizvodi, Oleg Rybachenko, apsolutno podređeni ubojica, ih prestiže. Udarci u nervne završetke: jedan ministar je nokautiran, drugi, treći ... Pa je i sam Churchill bio imobiliziran ....
  Oleg Rybačenko stavlja poraženog premijera na svoja ramena i poziva trupe u pomoć.
  Evo, sovjetski vojnici u obliku vojske SSSR-a već hrle prema njemu. Čuju se uplašeni uzvici:
  - Ti si ranjen dečko generale!
  Oleg Rybačenko gleda u svoju krvavu stranu i smiješi se:
  - To je smeće! Kako je toliko neprijatelja uništiti a ne dobiti ni ogrebotine. Nije bilo fer! - Dječak general je spustio imobiliziranog Churchilla. - Sada ćemo u njegovo ime objaviti predaju britanskih trupa. Mislim da imamo nekoga ko može da imitira njegov bas. A ako ne, uradiću to sam!
  Deset minuta kasnije Konstantin Rokosovski je nazvao i rekao:
  - Britanski kralj Džordž III najavio je kraj otpora i izdao naređenje za predaju, a takođe je od nas zatražio da pokažemo milost velikom anglosaksonskom narodu.
  upitao je Oleg Rybačenko, jedva skrivajući radost od Rokossovskog:
  - Da li uopšte razumeš šta to znači?
  Borbeni maršal je samouvjereno izjavio:
  - Naravno da razumem! Pobijedili smo, Engleska se predala, a vi, Najveći od mladih ratnika, lično ste zarobili samog Čerčila.
  Oleg Rybachenko je uzviknuo:
  - Dobro! Ali ne samo to! Sada ćete postati prvi komandant u istoriji Sovjetskog Saveza koji je dobio najvišu nagradu Crvenog carstva: zvezdu Velikog dijamantskog ordena "Pobeda", kao što sam vam obećao.
  Konstantin Rokossovski se usprotivio:
  - Ali glavna zasluga u ovoj pobjedi pripada tebi, veliki terminator dječak. A ovo je zvijezda gdje je zaslužujete nositi!
  Oleg Rybachenko je ponosno izjavio:
  - A za mene će Vrhovni savet odobriti još jednu do sada neviđenu nagradu: Veliku zvezdu dijamantskog ordena "Pobeda"! I budi u skladu sa ovim!
  A dečak-general, lupkajući svojim bosim detinjastim nogama, rana na boku mu je potpuno nestala, pevao;
  Mi smo pioniri - heroji otadžbine,
  Ko su rođeni u znaku oktobra...
  Nećemo zažaliti život za Rusiju,
  Na slavu sa crvenom zastavom kraljevom!
  
  Volimo i znamo da se jako borimo,
  Nacisti su revnosno otkinuli rogove...
  Imamo granate u prostranoj torbi,
  Život nije skup za nas pionire!
  
  Volimo našu svetu domovinu,
  Šta je stvorio strašni komunizam...
  Evo jedne komsomolke koja hoda bosa po snijegu,
  A fašista hoće da nas sruši!
  
  Borio sam se revno sa nacizmom u blizini Moskve,
  I pokosili smo sve neprijatelje srpom...
  Zašto je ovaj Wehrmacht dat Rusima,
  Udariću ga pesnicom!
  
  Ja sam pionir i pod velikom Moskvom,
  Borio se kao džinovski ratnik...
  Zaustavljen divlji napad fašizma,
  Imamo jednog Gospodina Uzvišenog Roda!
  
  Nema ivica u preporodu Rusije,
  Veliki Staljine, podigao nas je sa kolena...
  Svarog veliki, najviši mesija,
  I Ladin blistavi ideal!
  
  Mi smo pioniri, momci, devojke,
  Volimo da se borimo - ovo je naša sudbina...
  I glas komsomolca je zvučan,
  Iako vlada krvavi haos!
  
  Rusija je Svarogova domovina,
  I komunizam je osvetlio put...
  Pionirima nije potreban zli Bog,
  Neprijatelj nas neće moći saviti u šaku!
  
  Imamo hladan tenk sa kosim oklopom,
  Fritzu je tako lako da se ne probije,
  S ljubavlju prema Ladi, plemenita djevo,
  Pretvoriti grabežljivca u igru!
  
  Moskva borbeni ljudi branjeni,
  A onda je bio veliki Staljingrad....
  Uskoro ćemo vidjeti komunizam,
  Prođite i upoznajte paradu u Berlinu!
  
  Da, Staljingrad je ponos na ovu riječ,
  Mi smo bosonogi pioniri u snežnom nanosu...
  Slomićemo rog glupoj kravi
  I oteraćemo Hitlera pravo u kovčeg!
  
  Znaj da se domovina nikada neće sagnuti,
  Njen impuls se ne može obuzdati...
  Neka sunce zauvek sija nad Rusijom,
  I podmukli lopov će biti slomljen!
  
  Pokazali su hrabrost kod Staljingrada,
  Uspjeli smo zaustaviti naciste...
  Rusi imaju takav bezobrazluk, znate,
  A neprijatelji će ići samo na nule!
  
  Rusija može da leti do Marsa
  I stvori drugačiju veličinu...
  I naravno sve će biti super,
  Iako je život krhak kao nit svile!
  
  Ruski duh ne zna u bitkama za barijeru,
  On ima moć Peruna...
  Čekamo nagrade od bogova,
  I element sija, vjerujte runi!
  
  Na koji način ruski duh ne poznaje poraz?
  Vjerujte, on će sve pogaziti...
  Mi pioniri toliko želimo osvetu...
  Nepobjedivi kao Otadžbinska vojska!
  
  Skoro smo pobedili
  Neka bude svjetlosti u slavu komunizma...
  Naši djedovi su se borili za otadžbinu,
  Uskoro ćemo sresti radost i zoru!
  
  Bez domovine nema života za pionire,
  Žele da se bore za nju...
  A šta hoćete zli gospodo?
  Da li treba da obezbedimo robovski život?
  
  Ne, Firer Rusa će biti porobljen,
  Zlomićemo ga kao lutku...
  Uostalom, vitezovi Rusije mogu da se bore,
  I heruvim zlatnih krila je s nama!
  
  Pod svijetom nema lica naše domovine,
  Plamti kao najsjajnija zvezda...
  postao si mi idol,
  Nikada se neću rastati od tebe!
  
  Ja sam pionir i bosonogi dječak
  Da golom petom juri po snegu...
  A negdje skače bijeli, slatki zečić,
  Ko će neprijatelju slomiti rog!
  
  Pionir u borbi sumnje ne zna,
  On nije klovn, ali znate terminatora...
  Doći će žestoki fašisti, vjerujte osveti,
  A komunizam će biti svijetli raj!
  
  Kako će doći doba,
  U kojoj svaki ratnik sa jasla...
  Borite se do poslednjeg daha
  Da uništiš žestokog znaj zlikovca!
  
  Zvezde komunizma sjajno sijaju,
  Era svetlosti, nema lepšeg na svetu....
  Slomićemo jaram vernog fašizma,
  A Hitler će biti Rus za večeru!
  
  Vjerujemo da takvi čelični rezervoari,
  Da njihova školjka pantera neće probiti...
  Mahnimo jodom na rane našeg dječaka,
  I opet pionir hrabro juri u bitku!
  Pa šta su nacisti teško dobili,
  Nisu mislili da možemo jednostavno pobijediti.
  Očigledno znamo komunizam miljama,
  A Wehrmacht možemo pobijediti u šali!
  
  U ime naše moćne domovine,
  Ponosni pionir ide u napad...
  Iako se oblaci nadvijaju nad domovinom,
  Dajmo pobjednički primjer svima!
  
  Vjerujte da neprijatelj neće zaustaviti san,
  Pobedićemo ponovo sve fašiste...
  Zlo neće vjerovati da vlada na prijestolju,
  Mi ćemo stvoriti novi svjetski poredak!
  
  Sve će biti dobro u Otadžbini, znaš
  Ja sam dječak, ali u borbi kao Robin Hood,
  U početku sam samo grebao po stolu,
  I sada vrlo čak i vjerujem cool!
  
  Rusija može bajonetom pocijepati naciste,
  Ona će poraziti svaku vojsku...
  A pioniri žive u komunizmu...
  Na kraju krajeva, naše prijateljstvo je jak monolit!
  
  Nećemo popustiti Fritzu ni u čemu,
  Neprijatelje možemo pobijediti šalom...
  I tako smo batinom tukli naciste,
  Mećava huči, uvijajući sneg u vihore!
  
  Rusija ne zna da nacisti znaju za milost,
  Ona je nepobedivo jaka...
  Uhvatiće sablju čvrsto u vrat kopilad,
  I Sotona će biti uništen!
  
  Ne verujte da je Hitler nepobediv,
  Iako je moć pakla, smatraj sakupljeno sve...
  Kad su narod i stranka ujedinjeni,
  Narod našeg Wehrmachta rastrgan u komadiće!
  
  Rusija je vekovima poznata kao svetac,
  Razbila je Tigrove kao metal...
  Raširi se s kraja na kraj,
  Samo je mladić sanjao takvu zemlju!
  
  Pobijedili smo kao giganti
  Isječeni protivnici znaju mačem...
  Mi Rusi smo nepobedivi u bitkama,
  Pobedićemo protivnike Otadžbine!
  
  Vjerujte, ništa nas neće spriječiti
  I znaš da ništa neće pobediti...
  Sahranićemo Firera na glavu,
  Imamo oštar mač i čelični štit!
  
  U celom univerzumu nema lepše Rusije,
  Imaće eru svetlosti godinama...
  Sve generacije biće mir i sreća,
  Otadžbini je potrebna čvrsta ruka!
  
  Dakle, kada igrate u Berlinu,
  Razmazimo Wehrmacht kao pepeo u krv...
  To će biti vrijeme granice raja,
  A zajedno sa Ladom ljubav vlada!
  
  MALO DRUGAČIJE I NE MOŽETE BEZ SLETAĆA!
  Čemberlen nije dao ostavku na mesto premijera Britanije i uspeo je da sklopi častan mir sa Hitlerom. Firer je garantirao nepovredivost britanskih kolonijalnih posjeda. Zauzvrat, Britanija je pristala da prizna sve što je Treći Rajh uspeo da zauzme. Uključujući francuske, belgijske i holandske kolonije. A ovo je mnogo. Hitler je tada zauzeo Jugoslaviju i Grčku.
  22. juna 1941. napao je SSSR. S jedne strane, Nijemci su zadržali više snage, posebno u avijaciji: tri hiljade aviona nije izgubljeno u borbi za zračnu nadmoć u Britaniji. Ne računajući gubitke na području Sredozemnog mora, i preusmjeravanje avijacijskih snaga.
  Plus, još nismo morali da prebacimo trupe u Afriku. Italija je bila zadovoljna zauzimanjem Etiopije, plus još nekih francuskih i belgijskih posjeda u Africi. I bilo joj je dosta.
  Rommel se tako borio na istočnom frontu. Stoga se činilo da SSSR ima još manje šanse nego u stvarnoj istoriji. Uostalom, nacisti su mnogo jači bez drugog fronta.
  Ali sa druge strane, Staljin je uspeo da objavi opštu mobilizaciju i pripremi trupe za odbranu. Kao rezultat toga, ušli su u rat na organizovaniji način i mogli su, povlačeći se sa Dnjepra, da se stabilizuju i tamo drže odbranu. Rat je tada poprimio karakter Prvog svjetskog rata. Linija fronta je neaktivna, moćna odbrana i nije moguće razviti ofanzivu.
  Borbe su krvave, ali neefikasne. I Nemci i Rusi su venuli u pozicionim borbama. I niko se nije mogao slomiti.
  I Wehrmacht i sovjetske trupe su se bolje borile u defanzivi. A nemački tenkovi nisu bili dovoljno jaki i efikasni da probiju, a ni sovjetski.
  Ali 1944. godine nacisti su dobili mlazne avione i počeli su snažno pritiskati sovjetske snage.
  U vazduhu, nacisti su imali prednost u četrdeset prvoj godini. Zatim je, postepeno puštajući sve više aviona, sovjetska avijacija počela da izjednačava pozicije.
  Ali onda, nakon proglašenja totalnog rata i obdarivanja Speera, ministra naoružanja i municije, hitnim ovlastima, proizvodnja oružja je počela da raste. I Nemci su dodali mlazne avione i raketnu tehnologiju.
  Ali pošto je linija fronta bila na Dnjepru i još je bila daleko od Moskve, FAA raketni program nije išao u seriju. U stvari, Nemci su mogli da pucaju na Lenjingrad samo sa Baltika. Stručnjaci su Hitleru objasnili da su balističke rakete preskupe, a da je punopravni mlazni bombarder i jeftiniji i bolji. U stvari, Nemci su imali dovoljno goriva, a novi mlazni bombarder Arado ušao je u seriju i počeo da bombarduje sovjetske položaje.
  Ni propelerski TA-152, moćni naoružani, oklopni višenamjenski lovac-bombarder i jurišni avion, pokazao se nije lošim - pravi radni konj. A brzina od 760 kilometara na sat je pristojna, a drugi parametri uključuju i oružje. Nemački avionski top kalibra 30 mm pokazao se efikasnim i sposobnim da obori sovjetski avion jednim pogotkom.
  Ono što je posebno važno u borbi protiv jurišnika IL-2. A ovo je ozbiljno.
  Nemci su počeli aktivno pritiskati avione iz vazduha i počela je vazdušna ofanziva.
  Jesen je postala posebno teška, kada je lovac XE-162 sa izvanrednim letnim karakteristikama i lakim za proizvodnju počeo masovno da ulazi na front. Da, ovo je ozbiljno!
  Staljin je naredio da se pronađe odgovor. Ali dok je u SSSR-u razvoj mlaznih aviona zaostajao. Yak-3 se nije proizvodio u velikim količinama, pojavio se LA-7, koji je, međutim, još uvijek bio inferioran u odnosu na TA-152, ME-309 i njemačka mlazna vozila.
  Takva je bila situacija na frontu. U tenkovima SSSR-a glavna vozila su bili T-34-85 i IS-2, njemački "Panther" -2 i "Tiger" -2. Nemački automobili su bili nešto bolji nego u stvarnoj istoriji zbog snažnijih motora. "Panter" -2, težine pedeset i tri tone, imao je motor od 900 konjskih snaga, a "Tigar" -2, težine šezdeset osam tona, imao je 1000 konjskih snaga. Dakle, oba tenka su bila relativno pokretna, sa snažnim topom od 88 milimetara u dužini cijevi 71 EL, i dobro zaštićeni u čelo. A zahvaljujući resursima kolonija, bilo je dovoljno legirajućih elemenata i njemački tenkovi su se pokazali prilično pouzdani u radu. I probijali su sovjetska vozila sa bilo koje udaljenosti pogodne za borbu.
  Nemci su imali dobru opremu nadmoćniju sovjetskoj u tenkovskim duelima, ali nisu mogli da pobede.
  Međutim, pojava mlaznih aviona zbunila je Staljinove karte. A šta odgovoriti dok nije bilo jasno.
  Ali u sovjetskom jatu sokola postoje tri djevojke orla. I odlučili su da Trećem Rajhu daju rogove.
  Anastasia Vedmakova, Akulina Orlova i Mirabela Magnetic.
  I tako su uzeli i ušli u bitku sa nacistima.
  Anastasija, obarajući nemački avion, kaže:
  - Ako je diktator sa lukavom minom resetirao svoje uslove na nulu, to znači da je glasač ponovo dobio batinu!
  Akulina je, odsijecajući nacistu, napomenuo:
  - Ratnik se uvek bori za pravednu stvar, dok političar sve trofeje odnosi na levu stranu!
  Mirabela se složila sa ovim:
  - Ratnik puca lijevom rukom za pravednu stvar, a političar jezikom sve uspjehe nosi lijevo!
  Anastasija je uz pomoć golih nožnih prstiju oborila nemački avion i rekla:
  - Rat je suprotnost okeanu ljubavi, ali za njega je potrebna i fontana krvi!
  Akulina je opalila, pritiskajući golu, okruglu petu i potvrdila:
  - Ratnik nije Bog po snazi, nego anđeo po plemenitosti!
  Mirabela je klimnula u znak slaganja, a nakon što je srušila Fritza, primijetila je:
  - Vojnik ima gvozdenu kacigu, čelični bajonet i zlatno srce, ali ga političar ne ceni ni za bakreni peni!
  Djevojke su se očajnički i vrlo samouvjereno borile na nebu. Oborili su naciste i pokazali svoju vještinu.
  I ne brinite što se čini da su nemački avioni bolji i efikasniji od sovjetskih.
  Glavna stvar je da su na čelu SSSR-a, lijepi i pametni, gotovo goli u jednom bikiniju piloti.
  Među njima je i Nataša Sokolovskaja, takođe svetski as.
  Nataša je golim nožnim prstima srušila nemački auto i zacvilila:
  - Vojnike često teraju na klanje kao ovce, ali su u duši lavovi, a političar koji riče kao lav je tipična ovca!
  Anastasija je razbila neprijatelja granatom iz aviona, probila avion Trećeg Rajha i zacvilila:
  - Može se i vojnik plašiti smrti, ali se ipak više plaši nečasti, a političar se trese za život, ali je odavno izgubio čast!
  Akulina je primijetio, vodeći vrlo dobro usmjerenu i samouvjerenu vatru na neprijatelja:
  - Vojnici, pobedivši neprijatelja, slave pobedu, političar, prevarivši glasača, slavi kukavicu!
  Mirabela je vrlo zgodno udarila naciste golim nožnim prstima i vikala:
  - Dečko može biti dobar ratnik, ali političar nikada neće odrasti da bude odgovoran prema biračima!
  Natasha je, pucajući na naciste i nokautirajući ih, primijetila:
  - Bolje biti bos dečko nego pustiti političare da te obuju i kradu mladost!
  Anastasija se obrušila na naciste i rekla:
  - Devojka je veličanstven cvet koji može da uvene, ali nikada ne gubi miris, političar je gomila stajnjaka, može da se popne na tron, ali će samo još više da smrdi!
  Akulina je agresivno primijetila, pokazujući svoje biserne zube, i golim prstima usmjerava avionsku pušku:
  - Vojnik je pravi muškarac, političar je mrzovoljna žena u pantalonama!
  Natasha je mlatarala golim nožnim prstima, pritiskajući polugu o protivnicu, i siktala:
  - Vojnik ima plemenit bijes kao rika lava, a političar podlu histeriju, riječ je blejanje ovna!
  Akulina je agresivno primijetila, bljeskajući grimiznim bradavicama i precizno pucajući u neprijatelja:
  - Vojnik retko ima slobodan dan, ali političar ima sedam petka u nedelji, a njegovi glasači u ponedeljak slave rođendan!
  Nataša je udarila Frica pritiskajući golu petu i izdala se uz cerekanje, pokazujući zube:
  - Vojnik je, pavši, istisnut, političar uvek moralno pada i cedi u džepu!
  Anastasija je ošamarila neprijatelja, odsjekla ga, bukvalno ga pokosila i cvrkutala:
  - Vojnik je ponekad primoran da prođe kroz blato dok ostane čovjek, a političar u čistoj odjeći i poliven kolonjskom vodom ostaje svinja!
  Akulina je primijetila, odsijecajući nacističke avione, svojom destruktivnom kaskadom rafala:
  - Vojnik oda počast i ostane na časti, političar oklizne svinju i ostane svinja!
  Mirabela je izrezala protivnika, odsjekla ga kao britvom, a također bosim nogama zarežala:
  - Vojnik ima dugmad u nizu, političar ima kao veprovu guzu!
  Nataša je agresivno odsjekla naciste i gugutala:
  - Vojnici ušiju hrabre klince, a političare šalju u psihijatrijske bolnice!
  Anastasija je vrlo duhovito odgovorila, namigujući i pucajući na neprijatelja:
  - Za čoveka se kaže da je potekao od majmuna, ali političar se odmah vidi i ostao je svinja!
  Akulina je, razbijajući neprijatelja, golim nožnim prstima gugutala:
  - Laburisti su od majmuna napravili čovjeka, a prikrivena politika je lisicu pretvorila u mješavinu svinje!
  Mirabela je agresivno primijetila, lansirajući kaskade olovnih metaka uz pomoć golih prstiju:
  - Radnik radi i ponekad pije alkohol, političar je prasac, i uvek povrati verbalnu dijareju!
  Natasha je prilično agresivno primijetila, šaljući kaskadu smrti i razaranja smrtonosnom silom:
  - Vojnik raste iz bitke u bitku, političar iz jedne izborne kampanje u drugu, sve se više pretvara u prostitutku!
  Anastazija, agresivno slajući darove smrti nacistima ubilačkom silom, izdala je:
  - Oči vojnika gore od mladalačkog uzbuđenja borca, kapa političara gori kao lopova, od ravnodušnosti spaljenog cinika!
  Akulina je namignula, raznesena granatom iz aviona, uz pomoć golih nožnih prstiju, i zacvilila:
  - Vojnik ima izbor: sanduk u krstovima ili glava u grmlju, a političar na izborima ima samo krstove zakrčene težnjama, biračima i glavicama kupusa!
  Mirabela je, pucajući na neprijatelja, bosim, isklesanim nogama, primetila:
  - Vojnik, makar i malog rasta sa hrabrošću, džin, političar, čak i sa visokim položajem - pigmejska savest!
  Nataša se zahihotala i poslala još jedan poklon smrti, i samouvereno slomeći neprijatelja rekla:
  - Vojnik hoće žensko telo na poklon za podvig, a političar nezasluženo celu državu stavlja na rak!
  Anastasija je uz pomoć golih nožnih prstiju poslala ubilački poklon smrti, smrskala neprijateljski avion i vikala:
  - Vojnik uvek ima vremena i mesta za podvig, ali ga nije uvek moguće ostvariti, političar u stalnoj vremenskoj nevolji će sigurno imati vremena da stavi prase na glavu!
  Akulina, lomeći Nemce golim nožnim prstima i otkrivajući zube boje slonovače, izdala je:
  - Političar je jedino beskrilno stvorenje u prirodi koje sere svima na glavu!
  Mirabela je agresivno dodala, uništavajući protivnice svojim ubojitim i seksi nogama bez problema:
  - Svaki školarac zna da je dva puta dva četiri, samo političari, umesto da množe brojeve, prave stalnu podelu u džepu!
  Natasha je reproducirala zaokret na svom manevarskog borca, razbijajući fašistička stvorenja i vyaknula:
  - Vojnik uči nabijajući kvrge, političar pokušava da navikne birače na ideju da možete prosperirati ako bijete palčeve!
  Anastasija je, uz pomoć gole devojačke pete, poslala projektil smrtonosne sile, primetila:
  - Svaki vojnik je borac, razlika je samo u nivou, svaki političar je prostitutka, razlika je samo u činu makroa!
  Akulina je uz cerekanje primetila, pokazujući zube i namigujući:
  - Vojnik je djelimično dželat, pošto i krv proliva, političar je potpuni nitkov, pošto mu kaplje na mozak!
  Mirabela je golim prstima, isklesanim nogama udarila na neprijatelja i izdala:
  - Ako je general pozvan na svadbu, onda vojnik dobija poziv da spase otadžbinu da se svadbe igraju u slobodnoj zemlji!
  Devojke su se veoma dobro borile. A opće junaštvo Crvene armije pomoglo je da se izbjegne potpuni kolaps fronta.
  U januaru je sovjetska Crvena armija pokušala da napreduje, ali nije postigla značajan uspeh.
  Tako sam se zaglavio u gustoj zaštiti Wehrmachta. A onda su u martu i Nemci pokušali da se probiju. Imali su samohodni top E-25 sa topom Panter, visine 1,7 sa motorom od sedam stotina konjskih snaga i težinom od dvadeset šest tona. Mobilni auto - nećete ništa reći. Ali ne baš konstruktivno.
  U ljeto su u obje vojske počela pristizati nova vozila. Crveni IS-3 je bolje zaštićen u čelo, njemački E-50 i E-75 i E-100. Bitke su, međutim, pokazale da nova njemačka tehnologija nije baš savršena. Pokazalo se da je E-50 tek nešto lakši i bolje zaštićen od Tiger-2. Istina, on je već imao kupolu, a podvozje je bilo lakše i prohodnije. Plus, više oklopni top od 88 mm u 100 EL. Dakle, auto izgleda kao ništa. A E-50 je zamijenio Panther-2 kao glavni tenk.
  E-75 je bio pretežak - preko devedeset tona, ali bolje zaštićen topom od 128 mm. I ovaj tenk je stvorio neke probleme. A E-100 je još teži i skuplji. Međutim, vojsci se ovaj tenk baš i nije svidio.
  Popularniji je bio E-50 sa motorom do 1250 konjskih snaga - relativno okretan i dobro zaštićen u čelu.
  U SSSR-u je usporen razvoj novog tenka T-54, a do sada glavnog tenka T-34-85, koji je donekle zastario. A mogao je samo da probije E-50 u stranu, a E-75 se pokazao potpuno neprobojnim za njega.
  U ljeto su Nijemci blago napredovali u centru. A u jesen su bitke išle za Smolensk.
  Borbe su bile u punom jeku veoma tvrdoglave. Sovjetske trupe su pokušale da izvrše kontranapad.
  Međutim, Smolensk se u herojskoj odbrani uspio održati. I došla je zima.
  Teško je... Nijemci, naravno, imaju svoje asove super klase na nebu. Na primjer, Marseille, koji je dobio zvijezdu Viteškog križa Gvozdenog krsta za hiljadu oborenih aviona sa listovima srebrnog hrasta sa mačevima i dijamantima.
  Da, ovo je jedinstven slučaj kada je izmišljena nova nagrada za fenomenalnog pilota i za nju su postojale još tri diplome.
  Kada je Marseille stigao do dvije hiljade oborenih aviona, odlikovan je zvijezdom Viteškog križa Gvozdenog krsta sa zlatnim hrastovim listovima sa mačevima i dijamantima.
  A za tri hiljade oborenih letelica, zvezda Viteškog krsta gvozdenog krsta sa platinastim hrastovim lišćem sa mačevima i dijamantima.
  Ovo je zaista borac, borac za sve borce.
  Došla je i četrdeset šesta godina... Nemci su ponovo napredovali u proleće. Imaju naprednije mlazne avione. E-50 se također pojavio u modifikaciji sa motorom i mjenjačem u jednom bloku, te je postao niži u silueti i njegova težina se smanjila na pedeset tona.
  Ali to nije pomoglo Nemcima da pobede. Rat je bio na ravnoj nozi. Diskovi se nisu opravdali. Pokazali su se preskupim i ranjivim na vatru iz malokalibarskog oružja.
  Jedini plus im je velika brzina i visina leta, manje-više pomagali u izviđanju i bombardovanju.
  Ali ni to nije previše.
  Prošla je i četrdeset šesta godina, napredovala je četrdeset sedma... Nemci su napredovali u toploj sezoni, sovjetske trupe u hladnom.
  I ova godina nikome ništa nije dala. Crvena armija je imala T-54, ali nemački E-50 nije bio ništa lošiji, a još mobilniji ...
  Marseille je do kraja godine doveo svoj račun na četiri hiljade aviona, i dobio novi orden: zvijezdu Viteškog križa, Gvozdeni krst sa listovima platinastog hrasta, mačeve i crne dijamante.
  Da, ovo je takođe četvrti stepen - crni dijamanti, i to oni veoma vredni!
  I četrdeset osma godina protekla je u teškim razmjenama udaraca.... I dok je sve stabilno...
  I prošla je četrdeset deveta godina ... SSSR ima lovac MIG-15 u seriji ...
  Marseille je svoje račune doveo do pet hiljada aviona. I dobio je novi Orden Velike zvezde Viteškog krsta Gvozdenog krsta sa srebrnim hrastovim lišćem, mačevima i dijamantima.
  A sovjetske djevojke također nisu mis ....
  Godina 1950. je već prošla... Nemci su visili i Crvena armija je takođe na fiksnoj liniji fronta.
  Sovjetski tenkovi T-54 i IS-7 protiv E-50 U i E-75 U. Nemci su takođe pravili svoje automobile sa motorima u jednom bloku zajedno sa transmisijom i poprečno. A E-50 je bio superiorniji od T-54 u voznim performansama i prednjem oklopu. I nekoliko u oklopnoj snazi pištolja. No, Nijemci ipak nisu mogli pobijediti.
  Tako je prošla i 1951. godina... I nema smisla.
  Marseille je za šest hiljada letjelica dobio Veliku zvijezdu Viteškog križa Gvozdenog krsta sa zlatnim hrastovim lišćem, mačevima i dijamantima.
  I to je prilično cool!
  Međutim, Natasha, Anastasia, Akulina, Mirabela su postigle značajne račune.
  Štaviše, bore se golim nožnim prstima i sebe u bikiniju.
  Devojke šta vam treba...
  I tako je prošla 1952. godina... Linija fronta je također sjedila.
  Ali u martu 1953. Staljin umire. A ovo je ozbiljno. Ali veliki vođa uspio je ostaviti pismeni testament, gdje je za svog nasljednika najavio Lavrentija Paliča Beriju. A ovo je velika odluka.
  Dakle, sovjetski front nije propao, a rat se nastavio ravnopravno.
  1953 je gotova...
  Marseille je za sedam hiljada letjelica dobio Veliku zvijezdu Viteškog gvozdenog krsta sa platinastim hrastovim lišćem, mačevima i dijamantima.
  Djevojčica je dobila i visoke nagrade za sebe.
  Već je 1954... Vrijeme na zemlji prolazi u kapima. Ili možda naglo.
  A ni Nemci ni Rusi ne mogu ništa bitno da promene.
  Tako 1955. godine nacisti napreduju. A sovjetske trupe se brane ljeti. A u kasnu jesen i sama Crvena armija pokušava da napadne.
  Već je 1956.
  Marseille je za osam hiljada letjelica dobio Veliku zvijezdu Viteškog križa sa platinastim hrastovim lišćem, mačevima i crnim dijamantima.
  22. juna 1956. godine navršilo se tačno petnaest godina Velikog otadžbinskog rata. I, naravno, dugo se priča o miru. Lavrenty Beria spreman je na kompromise. Ali Adolf Hitler tvrdoglavo odbija kompromis.
  Hitler i dalje vjeruje u čudotvorno oružje i postoji želja da se bori do kraja.
  Plus, naravno, Japan...
  O zemlji izlazećeg sunca? Ona je dugo bila u ratu sa Kinom. I tu je već moguće boriti se u nedogled. Nijedna strana ne može preuzeti. Ni Kina ni Japan ne mogu zaista poraziti jedni druge. Iako Kinezi trpe više gubitaka.
  I tako je Muller otišao u Nebesko Carstvo sa posebnom misijom. Uvjerite samuraje da se pomire s Nebeskim Carstvom. Da se onda obruši na Rusiju, i konačno riješi ovaj dugotrajni problem!
  Mullerova misija je počela u septembru 1956. godine... Japanci su generalno pristali na mir i podelu sfera uticaja. Međutim, u ovom trenutku Molotov je, po naređenju Berije, posetio Kinu. I uvjerio je Nebesko Carstvo da nastavi rat sa samurajima.
  Japanu nije bilo moguće odvezati ruke. I rat između SSSR-a i Trećeg Rajha se nastavio.
  Prošao i od 1956. godine ... došla je 1957. ...
  Nemci su ponovo pokušali da napreduju u maju i imali su nove piramidalne tenkove AG klase. A ovo je ozbiljno. A oblik piramide davao je nagnut oklop iz svih uglova. I to je bio ozbiljan potez.
  Nacisti su uspjeli probiti sovjetsku odbranu i opkoliti Smolensk. A onda, razvijajući uspjeh na sjeveru, približite se Lenjingradu i zauzmite Vyazmu u centru.
  Situacija je postala izuzetno teška. A napad na Moskvu je već počeo.
  I u ovim uslovima ostala je jedna nada, za Olega Ribačenka i sletanje palih.
  A ovdje su sam dječak terminator i djevojčice u najboljem izdanju.
  A nacisti već teku oko Moskve sa raznih strana.
  Tada su Oleg i djevojke ponovo ušle u bitku, pomažući Rusiji, odnosno SSSR-u.
  Tada im se pridružila i bosonoga Margarita. Takođe, odrasla žena pisac postala je devojčica od oko dvanaest godina u zamenu za besmrtnost i ispunila misiju.
  Ratnici iz dvadeset prvog veka ponovo su se borili sa nacistima dvadesetog.
  Previše je vojnika u fašističkom smeđem carstvu. Teku poput beskrajne rijeke.
  Oleg Rybačenko, sabijajući naciste mačevima, urlao je i pešadijom i tenkovima:
  - Nikad ne odustaj!
  I oštar disk izletio je s dječakove bose noge!
  Margarita, lomeći protivnike, iskažući zube, progunđa:
  - Ima mesta za podvig na svetu!
  I otrovne igle raspršile su se iz bosih nogu djevojčice, pogađajući naciste i njihove avione i tenkove.
  Nataša je takođe zabacila gole nožne prste, ubojito i urlala:
  Nikada nećemo zaboraviti i nikada oprostiti.
  I njeni mačevi su prošli kroz fašiste u mlinu.
  Zoja, sekući neprijatelje, zacvilila je:
  - Za novu narudžbu!
  I nove igle rasute s njenih bosih nogu. A šta je u oku, šta je u grlu nacističkim vojnicima i avionima.
  Da, bilo je jasno da su ratnici postajali uzbuđeni i bijesni.
  Avgustin, sečeći bijele vojnike i tenkove, zacvilio je:
  - Naša gvozdena volja!
  I novi, smrtonosni poklon poleti sa njene bose noge. I padaju takni i bijeli borci.
  Svetlana seče do mlinara, mačevi su joj kao munje.
  Nacisti padaju kao snopovi.
  Djevojka bosim nogama baca igle i škripi:
  - Jer će Majka Rusija pobediti!
  Oleg Rybačenko napreduje protiv nacista. Terminator dječak sječe smeđe trupe.
  A u isto vrijeme, prsti dječakovih golih nogu izbacuju igle s otrovom, kidaju stabla i obaraju avione.
  Dječak urla:
  - Slava budućoj Rusiji!
  I u pokretu seče svačije glave i njuške.
  Margarita takođe slama protivnike.
  Njene bose noge mlataraju. Nacisti umiru u velikom broju. Ratnik viče:
  - Za nove granice!
  A onda će devojka uzeti i preseći ...
  Masa leševa fašističkih vojnika.
  Ali Natasha je u ofanzivi. Seče naciste zajedno sa tenkovima i peva:
  - Rusija je velika i blistava,
  Ja sam veoma čudna devojka!
  A diskovi lete sa njenih bosih nogu. Ko je vidio grla nacista. Da, ovo je djevojka.
  Zoya je u ofanzivi. Seckanje smeđih vojnika sa obe ruke. Pljuvanje iz cijevi. I golim prstima baca smrtonosne igle - obara tenkove i avione.
  I pritom pjeva u sebi:
  - Oh, tupa, idemo,
  Oh, moj favorit će otići!
  Augustina, sečeći naciste i istrebljujući smeđe vojnike, ciči:
  - Sav čupav i u životinjskoj koži,
  S toljagom je odjurio u policiju!
  I golim nožnim prstima će juriti na neprijatelja, nešto što će ubiti slona, a još više tenk.
  A onda zacvili:
  - Vukovi!
  Svetlana u ofanzivi. Rezovi, rezanje nacista. Bosih nogu na njih baca darove smrti.
  Vodi mlin sa mačevima.
  Slomila je mnogo boraca i ciče:
  - Stiže velika pobeda!
  I opet je djevojka u divljem pokretu.
  A njene bose noge lansiraju smrtonosne igle, uništavajući tenkove i avione.
  Oleg Rybačenko je skočio. Dječak se okrenuo u saltu. Isjekao mnogo nacista u skoku.
  Bacao je igle golim prstima i grkljao:
  - Budi poznat po mojoj prelepoj hrabrosti!
  I opet je dječak u borbi.
  Margarita kreće u ofanzivu. Uništava sve neprijatelje zaredom. Njeni mačevi su čvršći od oštrica vjetrenjače. A goli prsti bacaju darove smrti, tenkovi i avioni gore.
  Djevojka je u ofanzivi. Istrebljuje smeđe ratnike bez ceremonije.
  I skokovi s vremena na vrijeme, i okreti!
  I od nje lete darovi uništenja.
  I sami nacisti padaju mrtvi. I čitave gomile leševa se gomilaju.
  Margarita škripi:
  - Ja sam američki kauboj!
  I opet su njene bose noge bacile iglu.
  A onda još desetak igala!
  Natasha u ofanzivi je takođe vrlo cool.
  I baca bosim nogama, i pljuje iz slamke.
  I vrišti iz sveg glasa:
  - Ja sam svetlucava smrt! Sve što treba da uradiš je da umreš!
  I opet ljepota u pokretu.
  Zoya juriša na blokadu nacističkih leševa. A bumerangi uništenja također lete s njenih bosih nogu.
  A smeđi ratnici padaju i padaju.
  Zoja vrišti:
  - Bosonoga devojko, pobedićeš!
  I desetak igala leti sa gole pete devojke. Koje direktno u grlo nacistima zarivaju.
  Padu mrtvi.
  Ili bolje rečeno, potpuno mrtav.
  Augustin u ofanzivi. Razbija smeđe trupe. Njeni mačevi se nose u dvije ruke. I ona je tako veliki ratnik.
  Tornado se širi kroz fašističke trupe.
  Djevojka sa crvenom kosom urla:
  - Budućnost je skrivena! Ali bit će pobjednički!
  A u ofanzivi, lepotica vatrene kose.
  Augustin urla u divljem zanosu:
  - Bogovi rata će sve pokidati!
  I ratnik u ofanzivi.
  A njene bose noge bacaju mnogo oštrih, otrovnih igala.
  Svetlana u borbi I tako blistav i borben. Njene gole noge izbacuju toliko smrtonosnih stvari. Ne muškarac, već smrt sa plavom kosom.
  . POGLAVLJE #7
  Ali ako se pokvari, onda ga ne možete zaustaviti.
  Svetlana peva:
  - Život neće biti med,
  Taj skok u kolu!
  Neka se san ostvari -
  Ljepota pretvara čovjeka u roba!
  A u pokretu bosonoge djevojke sve je više bijesa.
  Oleg u ofanzivi sve ubrzava. Dječak tuče naciste.
  Njegove bose noge bacaju oštre igle - kidaju tenkove i avione.
  Mladi ratnik škripi:
  - Luda imperija će sve rasturiti!
  I opet je dječak u pokretu.
  Margarita je burna djevojka u svojoj aktivnosti. I mlati neprijatelje.
  Ovdje je lansirala golu nogu, grašak s eksplozivom. Ona će eksplodirati i odjednom će biti bačeno stotinu nacista i deset tenkova.
  Djevojka vrišti:
  - Pobjeda će nam ipak doći!
  I on će voditi mlin sa mačevima - cijevi tenkova lete u različitim smjerovima.
  Nataša je ubrzala pokrete. Djevojka siječe smeđe ratnike. I dok je vikao:
  - Pobjeda čeka rusko carstvo.
  I istrijebimo naciste ubrzanim tempom.
  Natasha je devojka terminator.
  Ne pomišlja da stane i uspori, a tenkovi i avioni zalutaju.
  Zoya je u ofanzivi. Čini se da njeni mačevi seku meso i metalnu salatu. Djevojka vrišti iz sveg glasa:
  - Naš spas je na snazi!
  I goli prsti također bacaju takve igle.
  I masa ljudi sa probušenim grlom, koji leže u hrpama leševa, kao i polomljenih tenkova i oborenih letelica.
  Augustine je luda djevojka. I slama sve kao da je robot iz hiperplazme.
  Već je razbio ni sto nacista. Ali sve ubrzava. A ratnik još urla.
  - Ja sam nepobediv! Najkul na svetu!
  I opet, ljepota u napadu.
  A iz njenih golih nožnih prstiju izleti grašak. A tri stotine nacista i desetak tenkova je rastrgala snažna eksplozija.
  Augustin je pjevao:
  - Nećete se usuditi da nam prigrabite zemlju!
  Svetlana je takođe u ofanzivi. I ne daje ni gram predaha. Divlji Terminator Girl.
  I sječe neprijatelje i istrebljuje naciste. A masa smeđih boraca je već pala u jarak i uz puteve.
  Šestorica su bili bijesni. Napravio divlju borbu.
  Oleg Rybachenko se vratio u akciju. I on napreduje, mašući oba mača. A dječak terminator vodi mlin. Mrtvi nacisti padaju.
  Masa leševa. Cijele planine krvavih tijela.
  Dječak pisac podsjeća na ludu strategiju. Gde su se takođe mešali konji i ljudi.
  Oleg Rybachenko škripi:
  - Jao od pameti!
  I biće dosta novca!
  I dječak terminator u novom pokretu. A njegove bose noge će nešto uzeti i baciti.
  Dečak genije je zaurlao:
  - Majstorska klasa i firma "Adidas"!
  Zaista cool show je ispao cool. I koliko je pobijenih nacista. I najveći broj najvećih ubio je smeđe borce.
  Margarita je takođe u borbi. Slabi vojske cimeta i čelika i urla:
  - Veliki udarni puk! Svi se vozimo u kovčeg!
  I njeni mačevi su sjekli nacisti. Masa smeđih boraca je već propala.
  Djevojka je zarežala:
  - Ja sam čak i kul od pantera! Dokažite da su svi najbolji!
  I iz gole pete djevojke, poput zrna graška sa snažnim eksplozivom, izletjet će.
  I udari na neprijatelja.
  I on će uzeti i razbiti neke od protivnika i tenkove, pa čak i avione.
  A Nataša je na vlasti. I ona pobjeđuje protivnike, a sama nikome neće dati pad.
  Koliko je nacista već prekinulo.
  I njeni zubi su tako oštri. A oči su safirne. Ovo je djevojka - glavni dželat. Iako ima sve svoje partnere - dželate!
  Natasha vrišti:
  - Lud sam! Imaćete kaznu!
  I opet će djevojka mačevima sasjeći mnogo nacista.
  Zoya je u pokretu i posjekla je puno smeđih ratnika.
  I bose noge bacaju igle. Svaka igla ubija nekoliko nacista. Ove devojke su zaista prelepe.
  Avgustin napreduje i slama protivnike. I pritom ne zaboravlja da vikne:
  - Ne možete pobeći iz kovčega!
  A djevojka će uzeti svoje zube i goli zube!
  A crvenokosa je tako... Kosa vijori na vjetru, kao proleterska zastava.
  I sve bukvalno dolazi iz ljutnje.
  Svetlana u pokretu Ovdje je isjekla mnogo lobanja i kula tenkova. Ratnica koja pokazuje zube.
  Pokazuje jezik. I onda pljune iz slamke. Onda zavija:
  - Hoćete li biti mrtvi!
  I opet joj iz bosih nogu lete smrtonosne igle koje pogađaju pešadiju i avione.
  Oleg Rybachenko skače i skače.
  Bosonogi dječak ispušta gomilu igala, obara tenkove i pjeva:
  - Idemo na kampovanje, otvorimo veliki račun!
  Mladi ratnik je u svom najboljem izdanju.
  Prilično je star, ali izgleda kao dijete. Samo veoma jaka i mišićava.
  Oleg Rybachenko je pjevao:
  - Neka igra ne bude po pravilima - probićemo fraeru!
  I opet su smrtonosne i razbijajuće igle poletjele s njegovih bosih nogu.
  Margarita je s oduševljenjem pjevala:
  - Ništa nije nemoguće! Vjerujem da će sloboda svanuti!
  Djevojka je ponovo bacila smrtonosnu kaskadu igala na naciste i njihove tenkove, nastavila:
  - Tama će nestati! Neka cvetaju ruže!
  I čim ratnica golim prstima baci grašak, hiljadu nacista je odmah poletjelo u zrak. Da, vojska smeđeg, paklenog carstva se topi pred našim očima.
  Natasha u borbi. Skače kao kobra. Eksplodira neprijatelje. I toliko nacista umire i avioni padaju.
  Njihova djevojka i mačevi, i zrna na uglju, i koplja. I igle.
  U isto vrijeme i urla:
  - Verujem da će pobeda doći!
  I slava Rusa će naći!
  Goli prsti bacaju nove igle, udarajući protivnike.
  Zoya u divljem potezu. Napada naciste. Razbija ih na male komadiće.
  Žena ratnica golim prstima baca igle. Probija se kroz protivnike i kako urlati:
  Naša potpuna pobjeda je blizu!
  I izvodi divlji mlin sa mačevima, bacajući tenkove. Ovo je stvarno devojka kao devojka!
  Ali Augustinova kobra je krenula u ofanzivu. Ova žena je noćna mora za sve noćne more.
  A ako ga preseče, to znači da će ga preseći.
  Nakon toga, crvenokosa će uzeti i zapjevati:
  - Otvoriću sve lobanje! Ja sam veliki san!
  A sada su njeni mačevi u akciji i seku meso i metal.
  Svetlana takođe ide u ofanzivu. Ova devojka nema kočnice. Čim seku, tako je masa leševa zasuta, a avioni i tenkovi padaju.
  Plavokosi terminator urla:
  - Kako će biti dobro! Kako će biti dobro - znam!
  A sad od nje leti grašak ubica.
  Oleg opet stotinu nacista, noseći meteor, odsječeni. I on će podići bombu i baciti je.
  Male veličine, ali smrtonosne...
  Kako razbiti na male komadiće.
  Dečak terminator je urlao:
  - Olujna mladost strašnih mašina!
  Margarita će to ponoviti u borbi.
  I pokosio mnogo smeđih boraca. I smanjuje velike praznine.
  Djevojka vrišti:
  - Lambada je naš ples na pesku!
  I udari s novom snagom.
  Nataša u ofanzivi je još besnija. Pa mlatiti naciste. Nije baš dobro da se odupiru takvim devojkama.
  Nataša je uzela i zapevala:
  - Trčanje na licu mesta je običan pomiritelj!
  I djevojka ratnica je upala u protivnike sa takvim kaskadom udaraca.
  I bacaće diskove bosih nogu.
  Ovdje je vodila mlin. Masa glava smeđe vojske se otkotrljala, a tenkovi su gorjeli.
  Ona je borbena lepotica. Pobijedi se kao žuta armada.
  Zoya je u pokretu, slama sve bez izuzetka. A njeni mačevi su kao makaze smrti.
  Devojka je divna. A njene bose noge bacaju veoma otrovne igle.
  Porazite protivnike. Probijaju im grlo i prave kovčege, čine da tenkovi i avioni eksplodiraju.
  Zoya ga je uzela i zacvilila:
  - Ako nema vode u slavini...
  Nataša je oduševljeno viknula:
  Dakle, ti si kriv!
  I golim nožnim prstima baca nešto što potpuno ubija. Ovo je zaista devojka od devojaka.
  A iz njenih golih nogu kako će oštrica poletjeti. I pogodit će mnogo boraca, odsijecajući kule od tenkova.
  Augustin u pokretu. Brz i jedinstven u svojoj ljepoti.
  Kakvu svetlu kosu ima. Kao proleterska zastava koja se vijori. Ova devojka je prava lisica.
  I seče protivnike - kao da je rođena sa mačevima u rukama.
  Crvenokosi, prokleto kopile!
  Augustin ga uze i prosikta:
  - Biće glave bika - neće borci poludeti!
  I ovdje je opet slomila mnogo boraca.
  Oleg Rybačenko je progunđao:
  - Sta ti treba! Evo devojke!
  Margarita, bacivši bodež bosom nogom, odlomivši kupolu tenka, potvrdi:
  - Velika i kul devojka!
  Augustin se spremno složio s ovim:
  - Ja sam ratnik koji će svakoga ugristi!
  I opet će golih prstiju lansirati ubojicu.
  Svetlana u borbi nije inferiorna u odnosu na protivnike. Ne devojka, ali da završim sa takvom vešticom u plamenu.
  I vrišti:
  - Kakvo plavo nebo!
  Avgustina je, puštajući oštricu bosom nogom, odsijecajući kupolu tenka, potvrdila:
  - Mi nismo pristalice pljačke!
  Svetlana je, sekla neprijatelje i obarala avione, cvrkutala:
  - Budali ne treba nož....
  Zoja je zacvilila, bacajući igle golim, preplanulim nogama:
  - Lagaćeš ga iz tri kutije!
  Nataša je, sabijajući naciste, dodala:
  - I uradi s njim za peni!
  A ratnici će uzeti i skočiti. Tako su krvavi i cool. Općenito, imaju mnogo uzbuđenja.
  Oleg Rybachenko izgleda vrlo elegantno u borbi.
  Margarita je pjevala:
  - Udarac je jak, a momak ima interes...
  Genijalni dečak je nogom lansirao nešto što je ličilo na elisu helikoptera. Odsjekao je par stotina glava od nacista i tenkova, zacvilio:
  - Prilično sportski!
  I oboje - dječak i djevojčica u punom ažuru.
  Oleg, seckajući smeđe vojnike, grkljao je:
  - I biće velika pobeda za nas!
  Margarita je prosiktala u odgovoru:
  - Ubijamo sve - bosim nogama!
  Devojka je zaista tako aktivan terminator.
  Natasha je pjevala u ofanzivi:
  - Sveti rat!
  I ratnik je lansirao oštar disk-bumerang. Letio je u luku, srušio mnogo nacista i tenkovskih kula.
  Zoya je dodala, nastavljajući istrebljenje:
  - Biće to naša pobeda!
  I nove igle poletješe s njenih bosih nogu. I pogodili su mnogo lovaca i aviona.
  Plavokosa devojka je rekla:
  - Mat protivnika!
  I pokazala je svoj jezik.
  Avgustin, mašući nogama i bacajući kukaste krstove oštrih ivica, grknula je:
  - Carska zastava napred!
  Svetlana je spremno potvrdila:
  - Slava palim herojima!
  A djevojke su u glas viknule, slamajući naciste:
  - Niko nas neće zaustaviti!
  A sada disk leti iz bosih nogu ratnika. Meso se kida, a kule tenkova se ruše.
  I opet urlati:
  - Niko nas ne može pobediti!
  Nataša je poletela u vazduh. Rastrgani protivnici i krilati supovi i izdali:
  - Mi smo vučice, spržite neprijatelja!
  A iz njenih golih prstiju će izletjeti vrlo smrtonosni disk.
  Devojka se čak i okreće u ekstazi.
  A onda promrmlja:
  - Naše pete vole vatru!
  Da, devojke su zaista seksi.
  Oleg Rybačenko je progunđao:
  - Oh, rano, daje sigurnost!
  I namignuo ratnicima. Na to se smiju i pokazuju zube.
  Nataša je posekla naciste i zacvilila:
  - U našem svetu nema radosti, bez borbe!
  Dečak je odgovorio:
  "Ponekad ni tuča nije zabavna!"
  Nataša se složila:
  - Ako nema snage, onda da...
  Ali mi ratnici smo uvek zdravi!
  Devojka je golim prstima gađala igle na neprijatelja, digla u vazduh masu tenkova i pevala:
  - Vojnik je uvek zdrav,
  I spremni za akciju!
  Nakon toga, Natasha je ponovo sasjekla neprijatelje, rušivši tornjeve tenkova.
  Zoya je veoma brza beba. Ovdje je bacila cijelo bure na naciste. I otkinuo par hiljada od jedne eksplozije.
  Onda je vrisnula:
  - Ne staj, štikle nam blistaju!
  I djevojka u borbenoj čipki!
  Augustin u borbi također nije slab. Pa mlatiti naciste. Kao iz snopa lanaca izbija.
  I sjeckanje protivnika - pjeva:
  - Pazite, biće korisno
  Biće pita na jesen!
  Crvenokosi đavo zaista ore u borbi kao đavo u burmutici.
  A evo kako se Svetlana bori. I nacisti to dobijaju od nje.
  A ako udari, udariće.
  Iz njega lete krvava prskanja.
  Svetlana je oštro primijetila kada su joj s bosih stopala letjele metalne prskanje koje su topile lobanje i kule tenkova:
  - Slava Rusiji, čak i slava!
  Tenkovi jure napred...
  Divizije u crvenim majicama -
  Pozdrav ruski narode!
  Ovdje su djevojke preuzele naciste. Tako se režu i seckaju. Ne ratnici, već stvarno panteri koji su prekinuli lanac.
  Oleg je u borbi i napada naciste. Tuče ih bez sažaljenja, seče kroz tenkove i cvili:
  Mi smo kao bikovi!
  Margarita, razbijajući smeđu vojsku i probijajući tenkove, pokupi:
  Mi smo kao bikovi!
  Nataša ga je uzela i urlala, saseći smeđe borce zajedno sa tenkovima:
  - Laganje je van kontrole!
  Zoja je rasturila naciste, zacvilila:
  - Ne, ne iz ruke!
  A i on će uzeti i pustiti zvjezdicu bosom nogom i dokrajčiti mnoge fašiste.
  Nataša ga je uzela i zacvilila:
  - Naš TV je uključen!
  A ubitačan snop igala leti sa njene gole noge.
  Zoya, također uništavajući naciste i njihove tenkove, zacvilila je:
  - Naše prijateljstvo je monolit!
  I opet takvo bacanje da se krugovi zamagljuju na sve strane. Ovo je devojka - čisto istrebljenje protivnika.
  Djevojka sa golim nožnim prstima će uzeti i lansirati tri bumeranga. A leševa od ovoga postalo je još više.
  Nakon toga, ljepotica će izdati:
  - Nećemo dati neprijatelju milost! Biće leš!
  I opet smrtonosna stvar odleti sa gole pete.
  Augustin je također sasvim logično primijetio:
  - Samo ne jedan leš, već mnogo!
  Nakon toga, djevojka ga je uzela i prošetala bosa kroz krvave lokve. I ubila je mnogo nacista.
  I kako buči:
  - Masovno ubistvo!
  A sad će se lupiti glavom o nacističkog generala. Slomite mu lobanju i izdajte:
  - Banzai! Otići ćeš u raj!
  Svetlana je veoma bijesna u ofanzivi, posebno obarajući tenkove, škripi:
  - Nećete biti pošteđeni!
  I desetak igala poleti sa njenih golih prstiju. Dok se ona probija kroz sve, avioni se ruše. I vrlo mnogo čak i ratnik pokušava da raskomada i ubije.
  Oleg Rybachenko škripi:
  - Veličanstveni čekić!
  A dječak također baca tako kul zvijezdu u obliku svastike bosom nogom. Zamršen hibrid.
  I masa nacista se srušila.
  Oleg je urlao:
  - Banzai!
  I dječak je opet u divljem napadu. Ne, samo kipi od snage, a vulkani žubore!
  Margaret u pokretu. Svima će pocepati stomake.
  Devojka sa nogom izbaciće pedeset igala odjednom. A masu su ubijali svakakvi neprijatelji, nokautirali i tenkove i avione.
  Margarita je pevala u smislu vedrine:
  - Jedan dva! Tuga nije problem!
  Nikada se ne treba obeshrabriti!
  Držite nos i rep više s cijevi.
  Znajte da je pravi prijatelj uvek uz vas!
  Ovo je tako agresivna kompanija. Djevojka mlati i vrišti:
  "Predsjednik Zmaja će postati leš!"
  Nataša u borbi je samo neka vrsta terminatora. I rikanje je grkljalo:
  - Banzai! Brzo!
  I granata joj je odletjela s bose noge. A nacisti su kao ekseri. I razbiće mnogo mastodonta i krilatih, paklenih mašina.
  Evo ratnika! Svim ratnicima - ratnik!
  Zoya je takođe u ofanzivi. Tako bijesna kučka.
  A ona ga uzme i progunđa:
  - Naš otac je sam Beli Bog!
  I on seče trostruki mlin na naciste!
  A Augustin je uzvratio:
  - A moj Bog je crn!
  Zaista, crvenokosa je samo oličenje prevare i podlosti. Za neprijatelje, naravno. A za prijatelje, ona je draga.
  I kako će golim prstima uzeti i baciti. I puno gomila ratnika smeđeg carstva, kao i njihovih tenkova i aviona.
  Crvenokosa je viknula:
  - Rusija i crni Bog su iza nas!
  Ratnik sa veoma visokim borbenim potencijalom. Ne, pod ovo je bolje ne mešati se. Kao što se čupaju kule tenkova i krila fašističkih aviona.
  Augustin je prosiktao:
  - Sve izdajnike ćemo smrviti u prah!
  I namigni svojim partnerima. Da, ova vatrena djevojka nije baš nešto što može dati mir. Osim ako mir nije smrtonosan!
  Svetlana je, slamajući neprijatelje, izdala:
  - Pomestićemo te u red!
  Avgustin je potvrdio:
  - Sve ćemo pobiti!
  A sa njenih bosih nogu ponovo leti dar totalnog uništenja! I toliko tenkova i aviona eksplodiralo je u male komadiće odjednom.
  Oleg je otpjevao kao odgovor:
  - Biće kompletan banzai!
  Avgustina, koja je golim rukama kidala naciste, sekla ih mačevima i bacala igle golim prstima, uništavajući tenkove i avione odjednom, izdala je:
  - Ukratko! Ukratko!
  Natasha, uništavajući smeđe ratnike, zacvilila je:
  - Ukratko - banzai!
  I sasjecimo protivnike divljom gorčinom.
  Oleg Rybačenko, smanjujući protivnike, izdao je:
  - Ovaj gambit nije kineski,
  A debi je, vjerujte mi, tajlandski!
  I opet, oštar disk za rezanje metala izletio je iz dječakove bose noge. Odsjekao je i kupole tenkova i repove aviona.
  Margarita je, sečeći ratnike smeđeg carstva i oklop tenkova, pjevala:
  - A koga ćemo naći u borbi,
  A koga ćemo naći u borbi...
  Hajde da se ne šalimo s tim -
  Hajde da ga rastrgnemo!
  Hajde da ga rastrgnemo!
  Tada su uradili dobar posao sa nacistima... I Sovjetska Rusija je pobedila smeđe carstvo tokom napada na Moskvu.
  Rat još nije bio gotov, ali SSSR je već imao priliku poraziti same naciste. Tako je šestorica ponovo morala prekinuti izvršenje svoje super i cool misije.
  Oleg Rybachenko je čak otpjevao zbogom;
  Mi smo pioniri - heroji otadžbine,
  Ko su rođeni u znaku oktobra...
  Nećemo zažaliti život za Rusiju,
  Na slavu sa crvenom zastavom kraljevom!
  
  Volimo i znamo da se jako borimo,
  Nacisti su revnosno otkinuli rogove...
  Imamo granate u prostranoj torbi,
  Život nije skup za nas pionire!
  
  Volimo našu svetu domovinu,
  Šta je stvorio strašni komunizam...
  Evo jedne komsomolke koja hoda bosa po snijegu,
  A fašista hoće da nas sruši!
  
  Borio sam se revno sa nacizmom u blizini Moskve,
  I pokosili smo sve neprijatelje srpom...
  Zašto je ovaj Wehrmacht dat Rusima,
  Udariću ga pesnicom!
  
  Ja sam pionir i pod velikom Moskvom,
  Borio se kao džinovski ratnik...
  Zaustavljen divlji napad fašizma,
  Imamo jednog Gospodina Uzvišenog Roda!
  
  Nema ivica u preporodu Rusije,
  Veliki Staljine, podigao nas je sa kolena...
  Svarog veliki, najviši mesija,
  I Ladin blistavi ideal!
  
  Mi smo pioniri, momci, devojke,
  Volimo da se borimo - ovo je naša sudbina...
  I glas komsomolca je zvučan,
  Iako vlada krvavi haos!
  
  Rusija je domovina Svaroga,
  I komunizam je osvetlio put...
  Pionirima nije potreban zli Bog,
  Neprijatelj nas neće moći saviti u šaku!
  
  Imamo hladan tenk sa kosim oklopom,
  Fritzu je tako lako da se ne probije,
  S ljubavlju prema Ladi, plemenita djevo,
  Pretvoriti grabežljivca u igru!
  
  Moskva borbeni ljudi branjeni,
  A onda je bio veliki Staljingrad....
  Uskoro ćemo vidjeti komunizam,
  Prođite i upoznajte paradu u Berlinu!
  
  Da, Staljingrad je ponos na ovu riječ,
  Mi smo bosonogi pioniri u snežnom nanosu...
  Slomićemo rog glupoj kravi
  I oteraćemo Hitlera pravo u kovčeg!
  
  Znaj da se domovina nikada neće sagnuti,
  Njen impuls se ne može obuzdati...
  Neka sunce zauvek sija nad Rusijom,
  I podmukli lopov će biti slomljen!
  
  Pokazali su hrabrost kod Staljingrada,
  Uspeli smo da zaustavimo naciste...
  Rusi imaju takav bezobrazluk, znate,
  A neprijatelji će ići samo na nule!
  
  Rusija može da leti do Marsa
  I stvori drugačiju veličinu...
  I naravno sve će biti super,
  Iako je život krhak kao nit svile!
  
  Ruski duh ne zna u bitkama za barijeru,
  On ima moć Peruna...
  Čekamo nagrade od bogova,
  I element sija, vjerujte runi!
  
  Na koji način ruski duh ne poznaje poraz?
  Vjerujte, on će sve pogaziti...
  Mi pioniri toliko želimo osvetu...
  Nepobjedivi kao Otadžbinska vojska!
  
  Skoro smo pobedili
  Neka bude svjetlosti u slavu komunizma...
  Naši djedovi su se borili za otadžbinu,
  Uskoro ćemo sresti radost i zoru!
  
  Bez domovine nema života za pionire,
  Žele da se bore za nju...
  A šta hoćete zli gospodo?
  Da li treba da obezbedimo robovski život?
  
  Ne, Firer Rusa će biti porobljen,
  Zlomićemo ga kao lutku...
  Uostalom, vitezovi Rusije mogu da se bore,
  I heruvim zlatnih krila je s nama!
  
  Pod svijetom nema lica naše domovine,
  Plamti kao najsjajnija zvezda...
  postao si mi idol,
  Nikada se neću rastati od tebe!
  
  Ja sam pionir i bosonogi dječak
  Da golom petom juri po snegu...
  A negdje skače bijeli, slatki zečić,
  Ko će neprijatelju slomiti rog!
  
  Pionir u borbi sumnje ne zna,
  On nije klovn, ali znate terminatora...
  Doći će žestoki fašisti, vjerujte osveti,
  A komunizam će biti svijetli raj!
  
  Kako će doći doba,
  U kojoj svaki ratnik sa jasla...
  Borite se do poslednjeg daha
  Da uništiš žestokog znaj zlikovca!
  
  Zvezde komunizma sjajno sijaju,
  Era svetlosti, nema lepšeg na svetu....
  Slomićemo jaram vernog fašizma,
  A Hitler će biti Rus za večeru!
  
  Vjerujemo da takvi čelični rezervoari,
  Da njihova školjka pantera neće probiti...
  Mahnimo jodom na rane našeg dječaka,
  I opet pionir hrabro juri u bitku!
  Pa šta su nacisti teško dobili,
  Nisu mislili da možemo jednostavno pobijediti.
  Očigledno znamo komunizam miljama,
  A Wehrmacht možemo pobijediti u šali!
  
  U ime naše moćne domovine,
  Ponosni pionir ide u napad...
  Iako se oblaci nadvijaju nad domovinom,
  Dajmo pobjednički primjer svima!
  
  Vjerujte da neprijatelj neće zaustaviti san,
  Pobedićemo ponovo sve fašiste...
  Zlo neće vjerovati da vlada na prijestolju,
  Mi ćemo stvoriti novi svjetski poredak!
  
  Sve će biti dobro u Otadžbini, znaš
  Ja sam dječak, ali u borbi kao Robin Hood,
  U početku sam samo grebao po stolu,
  A sada vrlo čak i vjerujem cool!
  
  Rusija može bajonetom pocijepati naciste,
  Ona će poraziti svaku vojsku...
  A pioniri žive u komunizmu...
  Na kraju krajeva, naše prijateljstvo je jak monolit!
  
  Nećemo popustiti Fritzu ni u čemu,
  Neprijatelje možemo pobijediti šalom...
  I tako smo batinom tukli naciste,
  Mećava huči, uvijajući sneg u vihore!
  
  Rusija ne zna da nacisti znaju za milost,
  Ona je nepobedivo jaka...
  Uhvatiće sablju čvrsto u vrat kopilad,
  I Sotona će biti uništen!
  
  Ne vjerujte da je Hitler nepobjediv,
  Iako je moć pakla, smatraj sakupljeno sve...
  Kad su narod i stranka ujedinjeni,
  Narod našeg Wehrmachta rastrgan u komadiće!
  
  Rusija je vekovima poznata kao svetac,
  Razbila je Tigrove kao metal...
  Raširi se s kraja na kraj,
  Samo je mladić sanjao takvu zemlju!
  
  Pobijedili smo kao giganti
  Isječeni protivnici znaju mačem...
  Mi Rusi smo nepobedivi u bitkama,
  Pobedićemo protivnike Otadžbine!
  
  Vjerujte, ništa nas neće spriječiti
  I znaš da ništa neće pobediti...
  Sahranićemo Firera na glavu,
  Imamo oštar mač i čelični štit!
  
  U celom univerzumu nema lepše Rusije,
  Imaće eru svetlosti godinama...
  Sve generacije biće mir i sreća,
  Otadžbini treba čvrsta ruka!
  
  Dakle, kada igrate u Berlinu,
  Razmazimo Wehrmacht kao pepeo u krv...
  To će biti vrijeme granice raja,
  A zajedno sa Ladom ljubav vlada!
  
  NOVE AVANTURE SINA STENKE RAZINA
  Zajedno sa ocem uhapšen je dječak od oko trinaest godina. Starac je razumljivo poznati buntovnik koji je prolio potoke krvi. Ali sin je još dijete. Koji ga pita.
  Ali Kornilov pomoćnik je na bivšeg vojnog atamana gledao drugačije. I ponudio je da ispituje dječaka sa strašću - i odjednom on zna gdje su blago njegovog oca.
  Sin Stenke Razin doveden je u podrum za mučenje. Dječak je pokušao gledati pravo i ponosno se držati. Iako je unutra bilo strašno. Oruđa za mučenje su okačena, kamin bukti. Dželati u crvenim šlemovima.
  Samosa priđe dječaku, pruži mu ruku, protrese mu kragnu i prijeteći upita:
  - Reci mi gde je tyatka sakrio blago, pusti ga na slobodu. Ne - mi ćemo mučiti!
  Grishka, sin Stenke Razin, hrabro je odgovorio:
  - Neću ti ništa reći! I još više za vas!
  Samosa je zalajao:
  - Muči dečaka!
  I on je lično povukao kragnu, skinuo kaftan sa dječaka. Grishka su skinuli i vukli na stalak. Dječak je očajnički pokušao uzvratiti udarac. Ali iskusni dželati udarcem u vrat imobilizirali su Grišku. Zatim su mu fiksirali ruke iza i počeli da ga dižu za uže. Dječak škrguta zubima. Dželat je zgrabio dječaka za torzo i protresao ga, izvrćući mu zglobove. Griška je teško disao, ali suzdržao plač.
  Đakon, diktirajući pisarima, promuca:
  - Reci lopovu, gde je tvoj svekar sakrio blago.
  Dječak je odgovorio s prezirom u glasu:
  "Čak i da znam, ne bih rekao!
  Samosa je naredio krvniku:
  - Bay! Deset udaraca oprezno!
  Dželat je udarao uporno. Grishkino tijelo se treslo. Pri desetom udarcu mučitelj se ukočio. I pogledao Samosu. Tokom egzekucije dječak je ćutao, grizući se za usnu.
  Dyak, nejasno:
  - Reci lopove, gde je tyatka sakrila blago?
  Griška je viknuo:
  - Neću reći!
  Samosa je zarežao:
  - Pet udaraca bez spasavanja!
  Dželat je zamahom zamahnuo dječaku, potresavši mu cijelo tijelo. Griška je vrisnuo, ali se ugrizao za usnu. Uslijedio je drugi udarac. Takođe hrabar i snažan. Griška je nastavio da ćuti. I opet treći udarac, krv je kapala iz posečene kože.
  Samosa se namrštio na način na koji su dječaka bičevali. Naravno, sin možda ne zna gde je Stenka sakrio blago. Pa čak i, možda, pravo blago. Ali dječak mora biti ispitan. I otimati tajne od njega.
  Nakon petog moždanog udara krv je aktivno kapala.
  Đakon je ponovio pitanje. Griška je ćutao.
  Samosa je naredio:
  - Spali mu petu.
  Dželat je izvadio komad usijanog gvožđa i prinio ga dječakovim golim tabanima. Zadrhtao je, izvrnuo se i... izgubio svijest.
  Adala je mislila da bi bilo dobro pustiti Petera kroz ovo kako ne bi ubio nenaoružane i stare. Peter nije dobro prošao. A kakav bi on bio u pravoj, kontakt bitci? Zar ne bi bio stidljiv?
  Sin Stenke Razin Griška, inače, znao je gde je skriveno jedno od očevog blaga, ali je ćutao. Priveden je sebi polivanjem kantom ledene vode. Tada je Samosa naredio:
  - Kauterizirajte drugu petu gvožđem!
  Ovaj put dječak se nije onesvijestio, pokušao je da se trzne, ali su Griškine bose noge zakačile u blok.
  Samosa je prosiktao:
  - Još pet udaraca, nema brige!
  Nakon petog udarca, svijetla glava dječaka se zatresla, a Grishka je izgubio svijest.
  Iskusni službenik u poslu mučenja savjetovao je:
  - Pusti ga! Dijete se i dalje naslanja!
  Samosa reče strogo:
  - Uzmi štene! Obrišite ga votkom i stavite na krevet... Pustite to! Sutra nastavljamo torturu!
  Grishka je uklonjen sa stalka, a posjekotine su istrljane mješavinom alkohola i vode. Dječak se trznuo: votka gori. Tada je Grishka dobio vruću juhu i zaključao ga u zagrijanu ćeliju. Ali za svaki slučaj, dječaka su okovali lancem oko vrata i pustili da spava. Dječak je spavao na stomaku, krevet je bio mekan. Mučeni od dželata, žrtve često umiru, a Samoša je želeo da sazna gde je Stenka sakrio svoje blago.
  Nakon što su Grišku pustili da spava, sutradan je dječaka ponovo odvukli u mučilište. Ponovo su ga stavili na stalak. Griškini već istegnuti zglobovi postali su bolniji. Dečacima su okačeni utezi. Da više istegnete mišiće. Zatim je dželat, smešeći se, doneo usijano gvožđe i stavio ga na Griškina prsa. Dječak je škrgutao zubima od strašnog bola.
  Samosa je viknuo:
  - Govori lopov!
  Mirisalo je na paljevinu. Miris pečenog mesa se pojačao. Griškine oči su zaškiljile od šoka bola, a dječak je ponovo izgubio svijest. Dželat je uzeo gvožđe sa svojih grudi i rekao:
  - Jak momak...
  Samosa je zarežao:
  - Treba ga razdvojiti... Žar do nogu!
  Dželat je dječakove tabane namazao uljem i iz daljine zapalio mangal. Već spržene pete bile su jako bolne. Dječak je teško disao. Ispustio je mješavinu znoja i krvi, škrgutao zubima, ali je šutio. Iako ga je to skupo koštalo. Napori su bili očajnički.
  Samosa je žestoko zarežao:
  - Ti ćeš govoriti! Hej, rame bey!
  Dželat je zadao udarce Grišku. Na desetom taktu, dječakova glava se mlitavo zabacila i srušila. Dječak nije odmah došao sebi, čak ni nakon što ga je polila kantom vode. Samos udari Grišku u lice i naredi:
  - Više ritma!
  Duke je primijetio:
  - Goli će umrijeti....
  Samosa je zarežao:
  - Dovraga! Skinite ga sa police! Nastavite sutra!
  Grishka je ponovo skinut sa uređaja za mučenje i odveden u sobu. Dječak se borio i trzao. Utonuo sam u teški san. Onda se probudio i zaplakao. Ali čim se tamničar pojavio, ućutao je i ljutito ga pogledao. Bacio je klinca kruhom sa kvasom. Dječak nije imao šanse da pobjegne, pogotovo što je bio okovan za vrat.
  Sutradan je Grishka mučen malo drugačije. Podigli su me u plafon, podižući ruke na stalak, a onda su me pustili. Tako divlji bol
  prestaje da diše. Dječaka su podizali tri puta dok nije izgubio svijest.
  Nakon toga, dželat je ponovo tukao bičem, a stomak opekao usijanim gvožđem. Nakon što je dječaka temeljno mučio, pušten je i odveden u ćeliju. Dželati nisu uspjeli ništa postići.
  Sljedećeg dana, Grišku su povukli na stalak, pod njegovim bosim nogama zapalili mangali, a užarenu žicu udarili po leđima i zadnjici. Dječak je tokom torture nekoliko puta gubio svijest, ali je dolazio k sebi. Dok se i sami dželati nisu umorili, zaustavljajući mučenje.
  Sljedećeg dana dječak je bio ispružen, a dželat mu je užarenim kleštima počeo lomiti prste na nogama, a takođe i lomiti mu rebra. Griška je nekoliko puta vrisnuo, ali je na zahtjeve da se nešto kaže odgovorilo jecanjem.
  I opet je dobio bič.
  Prošle su dvije sedmice. Griškino djetinjasto tijelo već je iscrpljeno mučenjem. Bol je svuda. Nema krvi, nema vene netaknute bolom. U početku, kada su ga tukli i palili, želio je da pojuri i priguši eksplozije u svom tijelu. Ali kada je bol progutao cijelu suštinu, otupio je.
  Sam Samosa je uvideo da Griškine šanse da nešto nokautiraju blede pred njegovim očima. Dželati su isprobali novi lijek. Našli smo brašno. Grishkina kosa je bila obrijana, a hladna voda je počela kapati na vrh glave. Mučenje je brutalno i efikasno. Nakon nekoliko sati, osjeća se kao da bombe eksplodiraju u mozgu. Griška je bio skoro slep i gluv. Više nije čuo riječi koje su izgovarali krvnik i Samosa.
  Odustali su, opet vukli na stalak. Ne shvaćajući da je bilo kakav bol za dječaka samo utjeha - odvraćanje pažnje od strašnijeg čira na mozgu.
  Od vatre i trepavica zablistalih u očima.
  Grishka je došao k sebi i mogao je vidjeti dželate. Ovdje mučitelj stavlja tegove na blok u koji su bile stegnute dječakove noge. Bol u rukama i ramenima se pogoršava, ali odvlači pažnju od pakla u mozgu.
  Samosa urla na sve strane. Crvenokos je, sa bradom:
  - Reci štenetu gde je otac sakrio blago!
  Grisha odmahuje glavom. Kao odgovor, uslijedio je udarac koji je potresao tijelo, snažno su tukli. Drugi dželat, pod dječakovim bosim nogama, grije se na stalku. Jezivo, ali ne tako strašno.
  Evo Kornile, kuma Stenke Razina i bivšeg vojskovođe. Ostario, sa sedom bradom. U njegovom pogledu postoji čak i privid simpatije prema izmučenom djetetu. U blizini stoji bojarin u dabrovom šeširu. Očigledno mu je vruće u komori za mučenje. I na licu jasnog interesovanja za mučenje dječaka. Mučenje se nastavlja. Grishka odjednom osjeti nalet snage u sebi i zapjeva:
  Ti si Razin moj kralj i otac,
  Podigao narod protiv jarma...
  Vjerujem da će patnja prestati
  Biće bojara, samo bičevi i smokva!
  
  Seljak, radnik je sada pod jarmom,
  Bojari slome prostog proletera...
  Ali vjerujem da ćemo pomesti sve krvopije,
  Otpevajmo hiljadu arija našoj Otadžbini!
  
  Uostalom, u svakom dvorištu žrtva bojara stenje,
  Svuda su kolci i stalak...
  Oni su još gori, smatraj nevjernika,
  Mučenje, kreten u mukama!
  
  Ali Razin je prošao kroz bitke,
  Sve potrebne ruke i staze...
  Pobedom je došao naš slobodni kozak,
  Da pocepaju sve popove bojare!
  
  Ne, znate, sumnje, vjerujte nam,
  Uostalom, mi smo za narod, bez sumnje...
  Sada dolazi čas uvida,
  Za slavu ostalih generacija...
  
  Ti si Razin slobode i časti - vođa,
  Prošetao našom Rusijom...
  Želim da postaneš naš suveren,
  I bolje od univerzalnog mesije!
  
  Da, onda vjerujte u pravdu
  Uvek će biti tračak svetlosti...
  I bit će zvijer koju će despot rastrgnuti,
  Sačekajmo zoru!
  
  Bitka je pod Simbirskom - borba,
  Mi smo bijesni nasilni ratnici znaju!
  I verujem da sudbina postane pobednik,
  Molim te da daš šipkama mozak!
  
  Iako je Razin herojski poginuo u borbi,
  Ali u večnosti njegovo sveto lice...
  Uostalom, on je bez sumnje vitez, konjanik,
  I biće, vjerujete Kremlju za trenutak!
  
  Prekini ropstvo i jaram bojara,
  I sunce će izaći nad planetom...
  Patnja, obmana će nestati zauvijek,
  A Razin je opjevan u pjesmama!
  Dok je dječak pjevao, svi, i dželati i "publika", ukočeni su, slušali. Ali na posljednjim riječima Samosa je eksplodirao i viknuo iz sveg glasa:
  - Bay! Ubij ga!
  Dželat je dečaku zadao žestoke udarce. Već izgubivši svest, Griška je šapnuo:
  - Narod Rusije će biti slobodan!
  Okrvavljeni dječak je podignut sa police i odnesen. Samosa je obrisao znoj sa čela i prosiktao:
  - Dosta! Dosta s nama! Izdvoji kopile i završi s tim!
  Cornila reče nesigurno:
  - Da li je u redu da se dete razdvoje? Da, čak iu javnosti? Možda ga zadaviti u ćeliji?
  Samosa je zarežao, udarajući petama o pod.
  - Ne! Izvrši! I to javno - četvrtinama!
  Bojarin potvrdi stisnuvši pesnicu:
  - Neka bude tako! Odobravam smrtnu kaznu!
  Samosa se zlobno nasmiješio.
  - Četvore Grišku! Izvući ćemo svo Razinovo sjeme!
  Ovdje je Adala bila ometena. Ona je prisiljena da izda komandu za pucanje. A Toronto gađa raketa bombarder od dvadeset tona. Donosi smrt i užas. Adala svojim zbunjenim pogledom prati vatreni rep.
  Oh, volio bih da je pilot. Kako divno i romantično. Evo takvog pilota napadača.
  Nebo je jako hladno.. Djevojka je nakrivila glavu i počela se sjećati barem nečeg dobrog. Ali ništa mi nije palo na pamet. Pored priče o sinu Stenke Razin.
  Dječak je ležao na krevetu i izvijao se u snu, u delirijumu. Teško je spavati kada ti je cijelo tijelo ranjeno, a čireve nagrizaju i so i votka. Poslednjih petnaest dana su bile muke. Mučenje noću i težak delirijum tokom dana.
  Dječak je sanjao svog oca. Moćni i snažni Stepan ohrabri sina:
  - Drći se mali! Narod će te pamtiti, kako si prihvatio smrt!
  Grishka je u delirijumu odgovorio:
  - A šta me čeka smrt?
  Stepan je samouvjereno izjavio:
  - Naša budućnost je maglovita. I ne zna se šta je pred nama. Ali vaši poslednji trenuci u životu biće najvažniji. Ne oklijevajte! Sačuvaj hrabrost!
  Griška je odgovorio ne baš samouvereno:
  - Biću čvrst... Ali ti si tata... Je li naša pravedna stvar umrla?
  Stepan izjavi gromoglasnim glasom:
  - Pa, ne znam! Oni mogu da me pogube, ali će doći drugi Razin, a za njim drugi Razin, i naši neprijatelji neće moći ništa sa ovim! Biće novih vekova, doći će do smene generacija... Ali Lenjin, gospodar oluje, doći će po Razina!
  Grishka, takođe stekavši samopouzdanje, rekao je:
  - Verujem da ćeš se vratiti!
  Dječak se probudio. Tijelo je glupo boljelo, a koža je bila sirova. Začulo se zveckanje na vratima i dželat je ušao u ćeliju.
  Veliki mučitelj reče ljubaznim tonom:
  - Zdravo Griška!
  Dječak, iznenada osjetivši snagu u sebi, odgovori:
  - Dželat nije dobro, pa umri!
  Mučitelj je dobrodušno klimnuo glavom.
  - A ti si hrabro štene. Razne sam viđao i mučio... Ali vi niste videli nikog poput vas! Tako mali, ali pravi kremen!
  Grishka je skromno odgovorio:
  - Imam duh svog oca!
  Dželat je predložio sa smiješkom:
  Hajde da se dogovorimo...
  Dječak je zvecnuo lancem i smogao snage da ustane iz kreveta i sjedne. Griška je sa zanimanjem upitao:
  - Kakav dogovor?
  Dželat je šapatom predložio:
  - Hajde, ti mi reci gde je blago tvog oca, a ja... skinuću kragnu i izneću te u torbi.
  Griška je na trenutak oklevao. Zaista, šta ako prevariš dželata. Recite mu lažno mjesto, i sami iskoristite trenutak i pobjegnite. Spasiti svoj život i ostaviti svoje neprijatelje s nosom? Iskušenje je bilo veliko. Ali dječak se sjetio svog oca. Lukavstvo i prevara da vam se kupi život? Ne, on mora umrijeti dostojanstveno na odru!
  Grishka je odmahnuo obrijanom glavom, prekrivenom modricama i kvrgama:
  - Ne!
  Mučitelj se nasmejao i primetio:
  - Sutra ćeš biti pogubljen! To je sigurno... Mučenja više neće biti, a nema drugih spremnih za egzekuciju!
  Griška se strese, ali hrabro odgovori:
  - Pa pogubiće... Svi smo mi smrtnici!
  Dželat je dodao sa cerekom:
  "Neće ti tek tako biti odrubljena glava!" I baci ga na volan! Odsjekli su prvo ruke, pa noge, pa tek onda glavu. Želiš li ovo?
  Dječak je zadrhtao, postao bljeđi i promrmljao:
  - Pošto je sudbina takva... Samo ću se truditi da smrt prihvatim dostojanstveno!
  Dželat se nasmejao i primetio:
  - Tvoj otac je već odveden u Moskvu. Tamo te još naglo muče. A onda čeka i točak sa četvrtinama. A ti... Šteta što su pogubljeni! Ti si jak dečko i bilo bi lepo da te još mučim!
  Griška je oštro odgovorio:
  - Na onom svetu, bićeš mučen!
  Dželat je napustio ćeliju. A Griška se okrenuo i udario šakom po bradi. Ustupio je mjesto bolovima u rastegnutim venama na stalku. Možda je uzalud tako? Trebalo je pokazati razboritost i prevariti krvnika. I naprijed, čekajući ga...
  Dječak se jedva podigao i pogledao svoju ruku prekrivenu pisugijem i opekotinama? Hoće li biti odsječena? Griška je pogledao svoju nogu. Takođe sav izubijan, tabani izgoreli, prsti polomljeni. Ali vjerovatno će se ipak moći popeti na skelu. I odsjeći će mu noge i ruke i na kraju glavu. I tada će duša odletjeti u raj...
  On je još dijete i nije imao vremena da griješi. Položio test vatre i udarca. Najvjerovatnije nas čeka zasluženi raj ili u najgorem slučaju kratak boravak u čistilištu. Pitam se da li će pozvati sveštenika na ispovijed? Međutim, to više nije važno. Grishka nije osjećao nikakve grijehe iza sebe i nije se sada bojao neizbježnog susreta s Bogom. I dobro je u raju, divnom vrtu, gdje je vječno ljeto, a anđeli sviraju harfe. Zašto ne mjesto zasluženo za dječaka koji je izdržao najtežu torturu?
  Bolje je nego da visiš na stalku kada ti je bič razderao kožu, a prste lomi usijano gvožđe. Tamo ćeš zauvek ostati dečak, i bićeš zauvek mlad i zdrav.
  Pokucalo je na vrata. Pojavila se djevojka sa poslužavnikom, i dva stražara, kao i Samosa. Čudovište se nasmeja i reče:
  - Poslednji put u životu pojedi dobro štene! Cornila je velikodušna! I tamo će ti odsjeći ruke i noge!
  Griška je oštro odgovorio:
  - I bićete kažnjeni... Ne na Zemlji, nego na nebu!
  Samosa je zarežao:
  - Štene! Da vidimo kako vrištiš na volanu!
  Grishka je hrabro rekao:
  - Smrt ponekad daje besmrtnost, a izdaja zaborav!
  Samosa je ljutito zalupio vratima i otišao. Ostao je samo dželat. Griška mu gotovo ljubazno klimnu glavom:
  - Ovo su praznici koje slavimo! I ne želiš da umreš!
  Dželat je lukavim pogledom upitao dječaka:
  - Jesi li razmišljao o svojoj duši?
  Grishka je iskreno odgovorio:
  - Ne osjećam grijehe iza sebe da se pokajem.
  Dželat je na to klimnuo glavom.
  - Pa, raduj se ćelavom. Popijte čašu vina u isto vreme. Vjerovatno prvi u tvom životu.
  Grishka je počeo da jede gusku. Nakon zatvorske kaše, hrana se činila izuzetno ukusnom. Dječaku je bilo malo bolno žvakanje, ali meso je izgledalo slatko. I aktivno progutao.
  Dželat je primetio:
  - Da nije vaš kum Kornila, ne biste dočekali takve gozbe.
  Griška je upitao ozbiljnim pogledom:
  - Šta hoće?
  Mučitelj je iskreno odgovorio:
  - Uzmi Stepanovo blago. Inače se ne bi pomerio.
  Griška je ravnodušnim tonom odgovorio:
  - Neka blago leži u zemlji. I služite budućim ustancima!
  Dželat je zadivljeno rekao:
  - Pa, ti i orao! Pravi ratnik! Pa, želim vam uspjeh!
  I mučitelj je ostavio dječaka. Griška se osjećao teško nakon što je jeo i popio čašu jakog vina. Oči su mu se zatvorile i dječak je zaspao. Sanjao je bitke i razne incidente. Kao da je vitez iz bajke koji poseče hiljade boraca.
  Mahanje desno - ulica, traka lijevo!
  A onda jaše zmaja. Kao heroj iz bajke...
  Sledećeg jutra Gruška se probudila. Dječak je prvi put dobro spavao i osjećao se vedrije. Dželati su ga podigli. Stavite ranjeno tijelo, kostrijet. I oni su ga podigli i odveli na pogubljenje. Grishka je u zoru vidio boju i oštra koplja.
  Dječak je hodao u žlijezdama, što je bilo neugodno. Izveli su ga u dvorište. Dječakova bosa, osakaćena stopala teško je kročila na kaldrmu. Ali Griška, škrgućući zubima, trpio je to i pokušao da stoji uspravno. Iako je svaki korak opečenih stopala davao s bolom. I tako je izašao na trg.
  Ljudi su vidjeli dječaka. Obrijan, samo prekriven ogrebotinama i modricama, sa bosim, opečenim stopalima, mršav.
  Griška je više izazivao sažaljenje nego mržnju. Mnogi, posebno žene, uzdahnuše sa sažaljenjem.
  Dječak im je namignuo i rekao:
  - Kao, gde je naš, nije nestao!
  I krenuo dalje. Nije bilo posebnog straha. Griška je bio siguran da ne zaslužuje pakao. A nebo je mnogo bolje od zemaljskog, okrutnog postojanja.
  Mjesto pogubljenja opkolili su odabrani, moskovski strijelci. Mnogo stražara i domaćih kozaka. Činilo se da uopšte ne pogubljuju dijete, već državnog zločinca kosmičkih razmjera.
  Dječak se nesigurno, teturajući, popeo uz ljestve, stupajući spaljenim nogama, po hrastovim daskama.
  Na bloku za sjeckanje svjetlucala je ogromna, naoštrena sjekira. Ogroman dželat u crvenoj halji je hodao okolo. Postojao je i točak namijenjen za četvrtinu.
  Griška se prekrsti. Zaista je bolno pomicati ruke.
  Glasnik je počeo čitati optužbu:
  - Ovaj sin Stenke Razin Grishka je kriv: za skrivanje blaga, organizovanje odreda pobunjenika, za pogubljenja i pljačke bojara, za nasilje nad ženom i tako dalje. Zbog toga je osuđen na kvarenje na volanu i vječnu anatemu. Neka se kazna izvrši.
  Griška je zadrhtao, ali je ostao stajati mirno i držao se pravo. Đakon je prosiktao:
  - Pa, da li je lopov spreman da se pokaje pred narodom?
  pomisli Griška. Da, ima zbog čega da se pokaje. Dečak se naklonio i rekao:
  - Oprostite donskim kozacima. Kriv sam pred tobom što te nisam oslobodio bojarskog jarma.
  Samosa je očajnički viknuo:
  - Uskoro ga pogubite!
  Dželatovi pomoćnici su pojurili do dječaka. Griška je, savladavajući bol u rukama, strgao sopstvenu kostrijet. Pošasti i rane koje su nanijeli krvnici otvorili su se pred narodom. Tada su Griškine ruke izvrnute i bačene na volan.
  Dželat je podigao sjekiru nad dječakom. "Uskoro će početi", pomisli Griška.
  Ali u tom trenutku začula se truba, a glasnik je objavio:
  - Kraljevska milost! S obzirom na Grgurovo djetinjstvo, smrtna kazna je zamijenjena prodajom u ropstvo! Neka bude tako! Dječak je podignut sa skele i odveden u sobu. Za Grishku je počeo novi život.
  Prvo su ga nahranili kašom i dali mu da pije mlijeko. Dječaka su okovali oko vrata i pustili da legne na slamu. Došao je doktor. Počeo je da briše rane votkom. Boljelo je, ali Griška je ćutao.
  Doktor je primetio:
  - Dečko je žilav, živeće kao pas!
  Grishka je, pojevši, čvrsto zaspao... Imao je razne noćne more.
  Sutradan su mu ponovo dali hranu i odveli ga, stavljajući mu okove na ruke i noge. Dječak je bio gol, ali je preko njega bio nabačen ogrtač.
  Bio je u pratnji stražara i Samose.
  Bose noge malo podžile i bilo je lakše zakoračiti. Griška je pokušao da se pretvara da nije povređen. I ponosno je podigao svoju obrijanu glavu, na kojoj je pramen plave kose već počeo rasti.
  Vodili su ga niz ulicu, a prolaznici su se osvrtali. Vrijeme je bilo toplo i sunčano.
  Griška je pokušao da se oraspoloži. Pa u ropstvo, pa šta? Ne plaši se posla! Čak i ako morate da idete u kamenolom, on će izdržati i pobeći. Naći će način. Ili podići ustanak poput legendarnog Spartaka.
  Dječaka su uveli u kamenu zgradu i odveli na kat. U žuljevima bosa stopala prijatnog deteta hladila je kamena hladnoća.
  Ovdje je uveden u sobu. Tamo, kraj vrata, stajala su dva ogromna, golih grudi, mišićava ratnika. Zatim je gorjela lampa i veličanstvena sofa. Na njemu je ležala žena u velu i ogrtaču. A u blizini su bile mišićave sluge i nekoliko sobarica. Štaviše, bile su gole do struka, i kratke suknje, ali sandale i takođe zatvorenog lica. Ali u isto vrijeme, grudi su gole, a bradavice obojene.
  Pogled na gole grudi izazvao je Grišku veliko uzbuđenje i on je pocrveneo. Njegove godine su upravo kada mladići pokazuju interesovanje za suprotni pol. A pogled na mlade prelepe grudi je tako uzbudljiv.
  Žena u raskošnom velu i raskošnoj haljini je gukala:
  - Skini ga!
  Grišin kabanica je bila poderana. Bio je potpuno gol. A muško savršenstvo, već potpuno razvijeno, štrčilo je i od kojeg je bilo tako neugodno. Sam dječak je bio dobro građen, mišićav, i brojni tragovi mučenja, dali su mu čak i šarm.
  Žena se nasmijala, gledajući Griškino uzbuđenje. I zagugutala je:
  - Dobar dečko! Vidim da ste sasvim spremni.
  Prateći Grishka Samos je odgovorio:
  - On vredi sto zlatnih rubalja, gospođo!
  U to vrijeme to je bio veliki iznos. Dobar konj se mogao kupiti za tri rublje.
  Žena se nasmijala i odgovorila:
  - Još je dijete, a robova na turskim pijacama ima dovoljno! Čisto iz poštovanja prema vama i zato što mi se sviđa ovaj dečko, platiću pedeset rubalja za njega!
  Samosa je primetio:
  - Guverner želi da sin pobunjenika vredno radi u kamenolomima na Krimu, ili u Turskoj! On zapravo ne želi da maloljetni prestupnik, umjesto nadglednikovog biča, bude blažen u naručju pohotnog khansha!
  Žena se nasmijala i odgovorila:
  - Da, razumem... Stenka Razin ti je pokvario mnogo krvi i hoćeš da se vratiš njegovom sinu! Tešiću te, volim da mučim i ponižavam lepe momke. A kad mi dosadi, poslaću ga u rudnike!
  Dajem sedamdeset pet rubalja i ovo je moja posljednja riječ!
  Samosa je klimnuo glavom.
  - Dogovoreno super!
  Zapravo, malo je vjerovatno da ćete za iscrpljenog dječaka od trinaest godina dobiti više od nekoliko rubalja na aukciji. A činjenica da sredovječna khansha voli mučiti i mučiti lijepe dječake bila je svima poznata. Štaviše, obožavala je mlado meso. Ali kada su dječaci dobili bradu, oslijepili su, iščupali su im jezike i poslali ih u rudnike, gdje su polako ali sigurno umirali.
  Dakle, ne možete reći da je Grishka imao mnogo sreće. Ali avanture mladog heroja tek počinju... A najzanimljivije je pred nama!
  
  TENK U MOSKVU - IZGUBLJENA ŠANSA WEHRMACHTA
  Hitler nije okrenuo njemačke trupe na jug. Umjesto toga, prebacio je dodatne snage iz Francuske i Balkana, zamijenivši ih bugarskim i italijanskim jedinicama. Kao rezultat toga, Fritz je uspio odmah zauzeti Moskvu, ne dopuštajući da se odbrana zgusne, a prije početka jesenjeg odmrzavanja.
  Staljin je uspio pobjeći, ali su nacisti zarobili i uništili dio vlade. Nakon pada Moskve, Staljin je Hitleru ponudio mir pod bilo kojim uslovima - samo vratite glavni grad.
  Firer je pristao da vrati Moskvu. Ali zauzvrat, Nemci su dobili Kavkaz, celu Ukrajinu, Krim, baltičke države, Kareliju, a na severu do Arhangelska, ostavljajući samo Rusiju sa Lenjingradom sa koridorom. Osim toga, ostatak teritorije SSSR-a morao je platiti ogromne reparacije. A ovo je ozbiljno.
  Hitler se, naravno, proglasio pobednikom. I okrenuo se Britaniji - kažu imat će se s čime boriti ili trpjeti? U suprotnom, sve kolonije će vam biti oduzete. Ali tvrdoglavi Churchill je odabrao rat, računajući na američke resurse.
  Iako je Japan napao Ameriku s druge strane, a nakon luke Peru, samuraji su preuzeli inicijativu.
  Na moru su iskusniji i vještiji Japanci pobijedili Jenkije.
  Hitler je postavio ultimatum Franku. I pristao je da pusti njemačke trupe na Gibraltar. Citadela je zauzeta, a trupe Trećeg Rajha pojurile su u Maroko. Britanska baza na Malti je poražena i zarobljena. Nakon toga, Rommelove trupe, primivši pojačanje, zauzele su Egipat.
  Na kopnu su Nijemci samouvjereno pobijedili Britance. Sovjetski front ih više nije sputavao. A četrdeset druge godine Nemci su zauzeli celu Afriku, kao i Bliski istok i Indiju.
  I krenuli su u napad na Britaniju već sljedeće godine... I za početak, vazdušna ofanziva. I puno bombardovanja...
  U ovim uslovima potreban vam je neki snažan potez! Hitler je dobio bombardere Yu-288. Bio je krilato čudovište koje je nosilo četiri tone bombi u normalnom stanju i šest u verziji za punjenje. A brzina je šest stotina pedeset kilometara na sat.
  Ovaj auto je noćna mora za Britaniju. Kao novi lovac ME-309, koji je noćna mora za SAD i Britaniju.
  Nemci imaju mnogo u ovom ratu. Jedan od razloga brze pobjede nad SSSR-om bila je i modernizacija tenka T-4, koji je dobio top od 75 mm duge cijevi i mogao je razbiti oklop T-34 u fragmente. Da, ispostavilo se da je jaki Fritz preuzeo Moskvu na potezu. I T-4 sa dužom cijevi se također pokazao kao odlučujući argument i adut.
  Osim toga, kao eksperiment protiv SSSR-a četrdeset prve godine, tenkovska posada lijepe djevojke Gerde učestvovala je u bitkama. Četiri ratnika: dvije plavuše i dvije crvenokose.
  Borili su se na T-4, razbijali sovjetske tenkove i zbijali šale.
  Udarajući golim prstima u sovjetski auto, Gerda je zacvilila:
  - Vojnik može da raste strništa, ali ženi bude prijatan na dodir, a političar, ma koliko se glatko brijao, izaziva osećaj poljupca sa reptilom!
  Charlotte se također uključila, gurnuvši polugu golom petom i izgovorila:
  - Vojnik je orao sa činom vrapca, političar je mokro pile sa činom ćurke!
  Kristina je udarila ruski tenk, probušila ga i kazala zube:
  - Iako vojnik nije bistre forme, i ponekad izvršava glupa naređenja, ali za razliku od političara-papagaja, on ne peva iz tuđeg glasa!
  Magda je duhovito dodala, kljucajući neprijatelja sa velikom preciznošću i probijajući sovjetske tenkove:
  - Vojnik je ratni radnik-mrav, a političar odozgo sipa govno, kao debeli trut pozadi!
  A djevojke će se smijati i pokazati svoje biserne zube. Jasno je da SSSR ne može odoljeti takvim kučkama. A ruska vojska neće uspjeti pobijediti Wehrmacht. I općenito, ovdje je puno bitaka u punom jeku.
  Devojke u bitkama za Moskvu i dalje su se oštro istakle.
  Gerda, pucajući golim nožnim prstima, agresivno se cereći, gugutala je:
  - Vojnik je hrabar i kada je plašljiv, političar je kukavica, čak i kada je petao!
  Charlotte je također udarila sovjetski tenk i zacvilila:
  - Vojnik je plemenit, ali ne i slobodan, podli političar, a u suštini i rob strasti!
  Christina je takođe zacvilila, sa cerekom bisernih zuba:
  - Vojnik je lav, ali još nizak, a politika je lisica i već zarasla!
  Magda je, agresivno slajući projektil golom petom, primijetila:
  - Vojnik je sličan anđelu u paklu, a političar je svinja koja se piruje za vreme kuge!
  Gerda je, nastavljajući da udara i obara kupolu ruskog tenka, vrlo agresivno primijetila:
  - Bosonogom dječaku ugodnije je trčati po snijegu nego obuvanom političaru koji manevrira između kapaka!
  Charlotte, pucajući na sovjetske topove, uzela ga je i zacvilila:
  - Dječak, čak i na hladnom gol, sretniji je od starca koji je poliven blatom govora političara!
  Christina je, slajući granate na neprijatelja, urlala:
  - Žena se ne plaši toliko da bude gola i bosa, koliko toga da će je političar obuti, i otkinuti tri kože!
  Magda je uz osmeh prelepe i seksi devojke dodala:
  - Žena je plaha po izgledu, ali malo šta može da je zaista uplaši, muški diktator je strašan izgledom, ali zazire od sopstvene senke!
  Gerda je agresivno primijetila, obarajući još jedan ruski top:
  - Tišina je zlato za diktatora, samo ako podanici bez gunđanja izdrže da zavlače jezik u džep!
  Charlotte je granatom razbila sovjetski auto i zaškripala:
  - Diktator uverava da je tvrd kao stena, ali u stvarnosti je tiranin samo glupi kamen!
  Christina je pogodila neprijatelja sa velikom preciznošću i pogodila trideset i četiri:
  - Devojka obara noge kada bosa trči preko oštrog kamenja, političar zbuni kada juri obuven između potoka!
  Magda je odgovorila sa velikom duhovitošću, pokazujući zube:
  - Golu žensku petu može da probuši oštrica, potkovana političarkom glasač neće probiti ni pamet!
  Gerda je, vodeći vrlo preciznu i ciljanu vatru, sasvim logično primijetila:
  - Žena bi radije hodala bosa po hladnoći nego da je obučena uz vatrene govore političara!
  Charlotte je agresivno pucala na sovjetski tenk i zacvilila:
  - Na hladnoći vrelo srce neće ohladiti, a vatreni govor političara neće zagrejati!
  Christina je vrlo aktivno udarala po neprijatelju, srušila toranj i zacvilila:
  - Rodoljub ima plamen u srcu, a samo sere u jetri od političara!
  Magda je vrlo pozitivno i sa cerekom zuba rekla:
  - Vojnik ima vatreno srce patriote, a političari stomak pokvarenog noja i grlo pohlepnog pitona!
  Gerda je eksplodirala u sovjetski tenk, raznela kupolu i rekla:
  - Vojnik čuva čast - mnogo košta, političar prodaje bestidnost, koja ne vredi ni pare slomljene, ali košta tri skupo!
  Charlotte se složila s ovim, prekinuvši još jednu sovjetsku haubicu:
  - Vojnik ima sivi šinjel, i mnogo sive materije u glavi, političar ima dlaku sivog vuka, a pretendujte da budete sivi kardinali!
  Cristina je agresivno primijetila, šaljući projektil smrtonosne:
  - Političari zarad crvene riječi šalju vojnike da prolivaju krv, a zarad crnog posla - ljubav izdaju!
  Magda je, razbila ruski top, gukala:
  - Vojnik može da ukalja tijelo, ali ostaje čist u duši, a nikakvo kupatilo neće pomoći političaru da spere duhovnu prljavštinu!
  Gerda je golim prstima udarala po sovjetskom autu i cvrkutala:
  - Vojnik mora da ubija loše momke zarad domovine, političar sve dobro ubija ambicijom zarad sebe!
  Charlotte sa velikom agresivnošću, udarivši neprijatelja i probivši oklop tenka, izdala je:
  - Vojnik, ubijanje nije ubica, političar obećava - ne ispunjava!
  Christina je agresivno primijetila, probijajući drugu haubicu:
  - Vojnik ponekad čini nemoguće ne štedeći sebe, političar ne radi ništa od mogućeg bez interesa u svom džepu, ne štedeći druge!
  Magda je golim prstima tukla tenk T-34 i gugutala od uzbuđenja:
  - Vojnik je lav koji nema pod komandom ovnova, političar je lisica kojoj se pokoravaju samo ovnovi sa pilećim mozgom!
  Gerda je uz pomoć svojih golih nožnih prstiju poslala još jedan projektil smrtonosne sile i viknula:
  - Ne može vojnik uvijek postati lav, ali glavno je da ne ispadne magarac sa kojeg su spuštene tri kože!
  Charlotte je logično primijetila, šaljući projektil u sovjetsku haubicu uz pomoć gole pete i škripeći:
  - Vojnik se ne ponaša uvek kao anđeo, ali u dubini duše je odan Bogu, političar uvek izliva anđeoske govore sa obećanjima raja, ali na površini duha je jasno da je odan Satani!
  Christina je sasvim logično primijetila, pokazujući zube i namigujući smaragdnim očima:
  - Vojnik može ostati bez čizama tokom bitke, ali političar obuva cipele, u svakoj situaciji!
  Magda je također poslala projektil uz pomoć golih prstiju isklesanih nogu i izdala:
  - Vojnik nosi maskirnu uniformu da bi preživio zarad Otadžbine, dok je političar kameleon da bi ubio moralnog birača da bi se domogao trona!
  Moskva je zauzeta, nakon čega su nacisti skrenuli na jug, zaobilazeći Kijev.
  Crvena armija je demoralisana nakon pada glavnog grada.
  Ali na jednom mjestu, sovjetski tenkovi su i dalje pokušavali protunapasti Nijemce.
  Gerda je golim nožnim prstima poslala projektil i zaškripala, pokazavši zube:
  - Vojnik u borbi juri kao pas na vepra, političar pozadi, mnogo laje i svinje!
  Charlotte je također prilično precizno pucala na ruski auto i agresivno primijetila:
  - Dobro je da vojnik u susretu sa neprijateljem bude jak kao hrast, gore je biti glup kao panj u kontaktu sa političarem!
  Christina je udarila na neprijatelja pritiskajući golu petu na podnožje poluge i cvrkućući:
  - Dželat sjekirom seče glave, vojnik bajonetom ubada u grkljan, političar jezikom kaplje u mozak, a za vrat davi ljepljivim riječima!
  Magda je namignula i agresivnim tonom poslala ruski tenk ubojiti dar smrti i zacvilila:
  - Bolje je da vojnik bude divlji vuk nego kukavički zec, pogotovo kada se sretne sa političkim udavom!
  Gerda je zakucala sa velikom preciznošću i sa škripom udarila tridesetčetvorku:
  - Vojnik je možda žestokog izgleda, ali u dubini krotkog jagnjeta političar anđeoskog pogleda je zapravo tipična svinja!
  Charlotte se ponašala vrlo agresivno, nacerila se licem, a istovremeno je udarala granatom u neprijatelja, uz pomoć, naravno, golih prstiju isklesanih nogu, rekavši:
  - Vojnici su uvek hrabri, čak i pri povlačenju prave samo taktički manevar, političari su uvek kukavice, čak i kada napadaju, prave strateški trik!
  Christina je ošamarila neprijatelja i pokazala zube, i uz cerekanje primetila:
  - Vojnik se bori sa jednakima i jakim po naređenju, političar napada slabe, svojom samovoljom!
  Magda je golim prstima golim nožnim prstima gurnula neprijatelja u podnožje kupole tenka i viknula:
  - Pravi vojnik nije uvek dobro rođen, ali uvek ispunjava svoju dužnost, političar, čak i sa kraljevskim pedigreom, uvek ne ispunjava svoja obećanja!
  Devojke su se borile i u Africi i u Aziji, svuda su se pokazale kao veoma strašne ratnice.
  I u februaru četrdeset treće, nakon čega je uslijedilo slijetanje u Australiju. A onda napad na Južnu Afriku.
  Tako su nacisti osvojili gotovo sve britanske kolonije i dominione.
  Churchill je kukavički tražio mir. Hitler je to odbio, pa je već uzeo sve. A u junu 1943. uslijedilo je amfibijsko iskrcavanje u Britaniju.
  Četiri prelijepe djevojke: Gerda, Charlotte, Christina i Magda. Voze se u eksperimentalnom tenku - "Panther" -2.
  Djevojke su naravno bose i u bikiniju.
  Njihov tenk je izleteo sa kundaka i otišao na obalu. "Panter" -2 je u principu dobar tenk. Prednji oklop trupa je 100 mm, kupola 120 mm, bokovi 60 mm, a glavni top je 88 mm 71 EL. Takav pištolj pogađa britanske tenkove, čak i Churchills, sa velike udaljenosti.
  Gerda je uz pomoć svojih golih nožnih prstiju pritisnula dugme pištolja i mlatila britanske tenkove.
  Udarila je u auto i zapjevala:
  - Slava Trećem Rajhu!
  Charlotte, ta agresivna lisica. Takođe pucao na neprijatelja. Probila je prednji oklop Churchilla i prednjala:
  - Za naše slavne pobede!
  A pucala je i bosih nogu.
  Onda je ova djevojka cvrkutala:
  - Pa, izmlatiću te!
  Christina je veoma precizan udarac. Polomila je oklop za čije su uništenje dali nešto novca.
  Crvenokosi ratnik sa zlatnom kosom je cvrkutao:
  - Za Treći Rajh!
  I opet je bosom nogom lansirala nešto što je kobno. A gde su Britanci protiv Nemaca. Fritzovi imaju jaču opremu, bolji kadar.
  Tada je Magda opalila i sasjekla protivnike. I bosom nogom uperila je pušku u neprijatelja. I pucano brutalno.
  Ratnik je zacvilio i zarežao:
  - Za Višu silu svijeta!
  Devojka je bila tako svetlucava ovde. I mlatio protivnike. Da, uzalud je premijer Churchill kontaktirao Treći Rajh. Protiv koga je krenuo? Bio je to težak udarac.
  Naravno, nema prijema protiv Gerde. Ona je devojka kolosalne snage.
  I opet će pucati bosom nogom, i razbiće masu Britanaca.
  Zatim će Charlotte pucati golim nožnim prstima. A onda tuče i Kromvela. Da, Britanci se dobro snalaze.
  Charlotte se zakikota.
  - Ja sam najbolja osoba na svetu!
  Christina takođe precizno puca u neprijatelje. Ona je djevojka velikog potencijala. A ako puca, puca.
  A njene školjke koje šalju bose noge su tako smrtonosne. A ratnik je urlao:
  - Za najviša dostignuća!
  Uzela je i Magda i ošamarila Britance do kraja. Koristeći svoje gole noge. Porazio britanske trupe i zacvilio:
  - Sve će biti tako kolosalno!
  Tada joj je ratnik pokazao jezik.
  Ukratko, devojke su ovde veoma cool. I uopšte nije glup. I golim petama ciljaju cijevi na engleske tenkove i samohodne topove.
  Ukratko, sletanje je bilo uspešno. Nemci su takođe tukli Britance u vazduhu. Novi lovac ME-309 pokazao je svoju potpunu superiornost nad neprijateljem. Kao Focke-Wulf. Što je prestrašilo Britance.
  Ukratko, kada je London bio opkoljen. I Churchill je pokušao pobjeći. Ali nije ga bilo.
  Dvije njemačke pilotkinje Albina i Alvina srušile su sve prateće avione i natjerale Churchillovu liniju da sleti. Ponosni premijer bio je primoran da klekne i ljubi bose noge ljepotica. Poljubio je Churchilla, u noge i Albine i Alvine. I stopala, i prsti, i pete. Nakon toga, njegove djevojke - premijer Britanije bile su prisiljene da ližu nedra Venere. Koje su devojke volele.
  Eto kakvi su oni seronje.
  Britanija je pala. I Fritz na bijelom konju, trijumf.
  Adolf Hitler je svečano objavio:
  - Uzeo sam više prestonica od Džingis-kana!
  Ostaje samo poraziti Sjedinjene Države. Ali ovo traje neko vrijeme.
  Cijela 1944. protekla je u razmjeni udaraca u zračnim i pomorskim bitkama. Njemačke podmornice su se poboljšale i postale bolje od američkih. Ili bolje rečeno, već su bili bolji, njihova superiornost je jednostavno postajala totalna.
  Firer je, kako kažu, povećao svoj zamah. U serijskoj proizvodnji pojavili su se mlazni lovci i podmornice ME-262 na vodikov peroksid. Dakle, Fritz sada imaju puno resursa. A to uključuje i ljudska bića.
  Bojni brod Bismarck ponovo je izgrađen ubrzanim tempom. Lansiran je u martu 1944. Novi brod je bio dvostruko veći u smislu deplasmana od prethodnog i tri puta snažnije oružje. Izgrađeni su i nosači aviona, i to veoma moćni.
  U januaru 1945. porinut je nosač aviona sposoban da nosi 120 aviona i sa aerodinamičnim trupom.
  Treći Rajh se spremao da skoči. Došla je 1945. godina... Američka flota je pretrpjela velike gubitke. I Japan je takođe pritiskao Sjedinjene Države sa zapada. Nemački avioni su postajali sve savršeniji, računi asova su se povećavali.
  Na primjer, dva pilota iz Trećeg Reicha - Albina i Alvina nazvali su ih A - kvadrat, vrlo žustro su postizali račune. Do sada je Huffman držao rekord. Do juna 1945. doveo je svoj račun na četiri stotine automobila i kao rezultat dobio Viteški krst Gvozdenog krsta sa zlatnim hrastovim lišćem, mačevima i dijamantima. A ovo je peti stepen.
  Ali Albina i Alvina su ga već sustizale. Preko tri stotine oborenih vozila svaki, dobili su Viteški krst Gvozdenog krsta sa srebrnim hrastovim lišćem, mačevima i dijamantima. Ali sada su se već približavali četiri stotine. I nisu hteli da prestanu.
  Tu je Albina pritisnula gole nožne prste na pedale volana i cvrkutala:
  - Slava velikoj otadžbini!
  I oborio nekoliko američkih aviona.
  Alvina je, nastavljajući da puca, također mlatila. Oborila je dva aviona američke vojske bosim nogama i zacvilila:
  Mi smo oličenje mržnje!
  Djevojke su se razišle. Veoma su okretni u borbi.
  Albina je opalila iz topa i siktala:
  - Slava otadžbini - bič!
  Alvin se složio sa ovim:
  - Ogromna slava!
  Nemci su jako pritiskali Amerikance. I uzeli su kvalitet svoje avijacije.
  E-50 se pokazao kao dobar razvoj. Ovaj tenk se pokazao s oklopnim i brzometnim topom. I sa dobrom prednjom zaštitom.
  Amerikanac Sherman mu nije rival. I Pershing takođe. E-50 se pokazao kao zver od mašine.
  Nemci su se četrdeset pete godine naselili na Grenlandu i stvorili uporište u Kanadi. Istovremeno, njemačka diplomatija je na svoju stranu pridobila Brazil, zajedno sa Argentinom, koja je dugo bila poslušna. A promocija je počela sa južnih mostobrana.
  1946. godina je bila odlučujuća. Njemačke i japanske trupe su izvršile invaziju na Meksiko i zauzele gotovo cijelu Kanadu, napadnuvši i Aljasku. A onda su neprijateljstva konačno prebačena na Sjedinjene Države. Na njenoj teritoriji počele su se odvijati prave bitke.
  I naravno, njemački tenkovi serije E pokazali su se kao vrlo opasna i borbena vozila. Gdje su Amerikanci prije njih. Fašisti imaju takvu snagu.
  Pogotovo kada je Gerdina tenkovska posada u napadu i slama američke trupe.
  Ima auto serije E-50, okretan i brz. Ima cijev dužine 100 EL i pištolj kalibra 105 mm. Ako takav pištolj probije.
  Gerda je golim prstima pritisnula dugme džojstika, ispalila projektil, precizno pogodivši neprijatelja i zacvilila:
  - Slava Trećem Rajhu!
  Šarlot, i ova crvenokosa devojka je golim prstima mlatarala po Amerikancima i cvrkutala, pokazujući zube:
  Slava našim nepobedivim trupama!
  Kristina je također golim prstima lupkala po svojim okretnim, isklesanim nogama i viknula:
  - Slava herojstvu Wehrmachta!
  Magda je, koristeći duge graciozne prste svojih bosih nogu, također mlatarala i cvilila:
  - Slava nepobedivom Wehrmachtu!
  A četiri devojke će to uzeti i urlati na sav glas:
  - Pravi smo orlovi, i puni junaštva! I letimo kao ptice, sinovi hrabre Otadžbine!
  Gerda je ponovo pucala golim prstima. Udarila je američki auto i siktala:
  - Ne, ne sinovi, nego ćerke!
  Charlotte je pucala na američki auto, otkinula mu kupolu i cvrkutala:
  - Naravno, ćerke su veoma junačke!
  Christina je ošamarila svog protivnika. Probila je neprijatelja skroz do kraja, i siktala, pokazujući zube:
  - Mi smo prave mašine smrti!
  Magda je takođe pucala na neprijatelja. Razbila je neprijateljski oklop, zabila neprijatelju po čelu i viknula:
  - A mi smo najsavršenije mašine na svetu!
  A cure su horski zavijale:
  - Slava Nemačkoj, slava, tenkovi jure napred! Divizije Trećeg Rajha pozdravljaju hrabre ljude!
  Ukratko, Nemci su zaista dobro išli, a njihove trupe su nizale pobedu za drugom.
  Sjedinjene Države, naravno, imaju jaku ekonomiju, ali su izgubile u pogledu tehnologije. Posebno tenkovi i mlazni avioni. Nemci su već imali ME-262 X u serijskoj proizvodnji, a ova letelica je bila i preživela, brzine preko 1150 kilometara na sat, i naoružana sa pet avionskih topova kalibra 30 mm. Amerikanci ne mogu da odole takvoj mašini.
  Nemci su imali i pticu XE-262, laku za proizvodnju, skoro u potpunosti napravljenu od drveta, veoma laganu i upravljivu. Ali XE-262 je, zbog svoje preniske mase i velike brzine, također bio težak za upravljanje i zahtijevao je visoko kvalifikovane pilote. Ali bio je odličan za Huffmanov stil, koji je djelovao u zbližavanju. I iz blizine je slomio Amerikance.
  No, osim Huffmana, glumile su i dvije djevojke: Albina i Alvina. Svaki od njih je premašio tri stotine oborenih aviona i primio Viteški krst Gvozdenog krsta sa srebrnim hrastovim lišćem, mačevima i dijamantima. Viteške krstove sa zlatnim hrastovim lišćem, mačevima i dijamantima do sada imaju samo Huffman, koji je oborio više od pet stotina letjelica, i Rudel, legendarni jurišnik, srušio je više od pet stotina tenkova, i mnoge druge kopnene ciljeve. I još sedamnaest aviona.
  U Trećem Rajhu su odobrili i šesti stepen Viteškog krsta Gvozdenog krsta sa listovima platinastog hrasta, mačevima i dijamantima, onima koji stignu do hiljadu oborenih letelica, ili isto toliko razbijenih tenkova.
  U ovaj Viteški krst je trebalo da bude pričvršćeno najmanje stotinu dijamanata, i bio bi veći od ostalih Viteških krstova. Tako da je nagrada bila ne samo časna, već i skupa.
  Albina i Alvina lete nebom. Obaraju svoje Jenki avione i pevaju kroz zube:
  - prelepe devojke,
  Sjajni prijatelji...
  Bili bi strašni momci -
  I odlični udarci!
  Albina je golim prstima uperila avionski pištolj, udarila Amerikanca i zacvilila:
  - Svjetla veselih očiju!
  I namignula svom partneru. Ona je prekinula svog kolegu. Razbila je neprijatelja na komade golim nožnim prstima i cvrkutala:
  - Za komunizam i naše slavne pobede!
  Albina je ispravila svog partnera, obarajući avion Yankee:
  - Za arijevski komunizam!
  I obe devojke su prasnule u smeh.
  U međuvremenu, rat se nastavio. Amerikanci su očito gubili od najboljeg neprijatelja u tehnologiji i obuci, pa čak i korištenjem stranih divizija.
  Konkretno, Yankeesi imaju glavni tenk Sherman. Pa gdje je on protiv glavnog njemačkog E-50. Mašina nacista imala je prednji oklop od 250 milimetara, bočni oklop od 170 milimetara i težinu od sedamdeset tona sa motorom od 1200 konjskih snaga sa pojačanjem motora.
  Treba napomenuti da Sherman nije mogao ni probiti njemačku stranu, budući da je oklop E-50 nagnut. Čak ni Sherman sa pištoljem od sedamnaest stopa, Firefly, nije baš ukrcao Nijemca. Ali ovaj tenk nije bio masivan.
  I Nijemci su samouvjereno uzeli američki tenk sa pet kilometara udaljenosti. Štaviše, ima visoku siluetu. Amerikanci su imali Pershinga nešto bolje. Ali ovaj tenk nije bio tako masivan kao Sherman, a ipak njegov top od 90 mm nije bio dovoljan za efikasnu borbu.
  Samo je "Superšing" mogao da probije nemački E-50 u stranu. Prednost pištolja i kalibra 90 mm i dužine cijevi od 73 EL. Ali s druge strane, brzina paljbe je samo četiri metka u minuti naspram dvanaest za njemački E-50, a težina od pedeset tona prevelika je za motor od 500 konjskih snaga. Da, i oklop je nedovoljan. U čelo njemačkog glavnog mastodonta, Amerikanci se još uvijek nisu probili. A Fritz je imao i E-75 sa topom kalibra 128 mm i bočnim oklopom od 210 mm ispod kosina, sa još boljom zaštitom i motorom od 1500 konjskih snaga.
  Dakle, od samog početka, SAD su gubile. Samo tenk T-93, tačnije samohodni top težak devedeset i tri tone, sa prednjim oklopom debljine 305 mm i topom od 155 mm, mogao je da se bori protiv nemačkih mastodonta.
  Ali vozne performanse ovog samohodnog topa su bile nevažne, kao ni brzina paljbe. I Nemci su ga uništili avionima.
  Dakle, Amerikanci u cjelini nisu išli dobro i beznadežno su gubili.
  I njemačke trupe su se sve više približavale New Yorku i Washingtonu.
  Truman je molio Hitlera za mir.
  Ali Firer je samo želio potpunu predaju bez ikakvih uslova. Washington je bio opkoljen. I nacisti su započeli napad na američku prijestolnicu.
  Tenkovska posada Gerda borila se za svjetlije sutra. I pobijedio je bez problema.
  Devojka je čak počela da puca ne samo golim nožnim prstima, već i grimiznim bradavicama grudi. I to je puno pomoglo.
  Charlotte je također pucala tako što je pritisnula svoje rubin bradavice na dugme džojstika i cvrkutala:
  - Veličina komunizma je u tome što niste riba, već kit!
  Christina je, pucajući, pritiskajući dugmad džojstika, primijetila:
  - A mi Nemci ćemo izgraditi najveći komunizam!
  Magda je, gađajući svoje protivnice grimiznim bradavicama, agresivno rekla:
  - Najsjajniji komunizam! Samo gore, ni korak dole!
  Gerda uperivši top golim nožnim prstima i dobro nišanim hicem prevrnuvši američku haubicu, potvrdi:
  - Za arijevski komunizam!
  Nakon pada Vašingtona, Amerika je ubrzo kapitulirala. I to se dogodilo 31. januara 1947. godine.
  Drugi svjetski rat je završen. A Hitlerov uspon na vlast poklopio se sa kapitulacijom Amerike.
  . POGLAVLJE #2
  Činilo se da je postojao dug period mira. U stvari, svi ratovi su gotovi, Sjedinjene Države su zarobljene, a šta više želite? Ali postojala je još jedna supersila sa kolonijama: Japan. I Hitler je želeo da ga osvoji.
  20. aprila 1953. započeo je novi rat za prepodjelu svijeta. SSSR je i dalje postojao u skraćenom obliku. Vojska koja je došla na vlast nakon Staljina, postavila je Voznesenskog kao formalnu glavnu vladu. Ovaj lider je uspio djelimično da obnovi rusku ekonomiju. I ponudio je Hitleru učešće SSSR-a u ratu protiv Japana. On je pristao, ali pod uslovom da Rusija vrati samo Primorje, ostrvo Sahalin i lanac Kurila, koje su prethodno zauzeli samuraj.
  Tako je Voznesenski dobio novu šansu da oživi SSSR i djelimično rehabilituje carstvo.
  Borbe su se odvijale punom snagom.
  Alenka i njen tim borili su se na novom, eksperimentalnom tenku T-11. Ovaj auto je bio težak i dobro zaštićen. Njen prednji oklop dostigao je 300 milimetara sa masom mašine od šezdeset osam tona i topom kalibra 130 mm. U međuvremenu, glavni tenk T-54 je još uvijek u SSSR-u, što također nije nimalo loše.
  A Alenka i njen partner pucaju iz snažnog pištolja sa velike udaljenosti. Japanci, naravno, imaju svoje automobile. Konkretno, ovdje je E-75, kopiran sa njemačkog modela po licenci. Ali ovaj tenk je već pomalo zastario.
  A Alenka ga nokautira golim nožnim prstima. I šalje projektil tačno od kraja do kraja.
  Djevojka cvrkuće:
  - Slava eri komunizma! Slava Lenjinu u srcima!
  Zaista, ovo je ljepota najvišeg standarda.
  Anyuta također puca, koristeći gole prste isklesanih nogu i škripi:
  - Ja sam veoma kul ratnik, i to je kao lutka sa satom!
  Alla također puca zauzvrat. Ova devojka je pretukla samuraja i rekla:
  - U ime svetlosti, toplote i vetra!
  I, naravno, korištenjem bosih nogu.
  A onda je Marija sletela. Ona je djevojka ogromne duhovne snage. Razbila je japanski tenk i cvrkutala:
  - Za moćni komunizam!
  I podlegla goloj peti.
  I na kraju je opalila uz pomoć bose noge i Marusije. Djevojka je udarila neprijatelja i siktala:
  - Slava eri boljeg sveta!
  I kako ona zviždi... Ovo je stvarno jako cool djevojka.
  Sovjetska tenkovska posada radi odličan posao i podiže račune. Djevojke naravno brzo preuzimaju vodstvo. Imaju i najbolji auto za Crvenu armiju.
  A Gerda se bori na piramidalnom tenku. Ovaj automobil je već napredniji i ima samo dva člana posade.
  Oni, zajedno sa Charlotte, pucaju na Japance, i izuzetno su efikasni.
  Gerda je golim nožnim prstima pritisnula dugmad džojstika i udarila u japanski auto, sikćući:
  - I samuraj je poletio na zemlju pod pritiskom čelika i vatre!
  Charlotte je također pucala na nju, koristeći gole prste svojih isklesanih nogu, i siktala:
  - Ali naš Vermaht od tajge do britanskih mora, svi su milioni puta jači!
  Magda i Christina se bore u drugom piramidalnom tenku.
  Terminatorice su izuzetno borbene i kolosalne snage.
  I tako Christina puca golim nožnim prstima i udara Japanca.
  Zatim vrišti:
  - Naša era sa pobedama pred nama!
  Magda takođe puca na neprijatelja. Ruši toranj od samuraja i cvili:
  - A dostignuća čekaju još bolje!
  I opet, golih prstiju, profitira od sistema, ruši neprijatelje.
  Da, ima devojaka koje će zaustaviti konja u galopu i ući u zapaljenu kolibu.
  Ratnici su savladali neprijatelja i postepeno su se uzdigli.
  Japan je gubio. I Nemci su koristili strašno oružje - diskoteke.
  Ovim letećim tanjirima nije bilo ravnog.
  Ovdje se Agata i Adala svađaju na disketi. Ratnici kontrolišu mašinu uz pomoć džojstika i raspoređuju ovu najmoćniju jedinicu. I tako slamaju protivnike. I udaraju toplotnim zracima iz vazduha. Bukvalno uništavaju moć rivala.
  Agata, pucajući na neprijatelja, urla:
  - Ludila moja strast!
  I sa golom, okruglom petom, kao da pritiska.
  Adala, pucajući na neprijatelje, samouvjereno izjavljuje:
  - To je samo moć!
  Takođe koristi svoje gole nožne prste protiv neprijatelja.
  Devojke su se zaista razišle. I takve, da kažemo prave borbene ljepotice.
  Da od Japana jedva da je išta ostalo.
  Zemlja izlazećeg sunca je gubila. I nažalost, izgledalo je gotovo beznadežno.
  Samuraji su se suočili sa tehnološkom superiornošću. I veoma ozbiljan protivnik u smislu operativnog planiranja.
  Japan je svojevremeno porazio Rusiju, ali sada je gubio od koalicija.
  Na kraju, Treći Rajh je čak pokrenuo nuklearni napad na ostrva, a zemlja izlazećeg sunca je kapitulirala.
  Kao rezultat toga, osvajanje kolosalnih zemalja je završeno. Međutim, Treći Rajh se još malo borio u Latinskoj Americi i izvršio dodatna zauzimanja teritorija.
  Ali kada je cijeli svijet pod Trećim Rajhom, još uvijek slobodni SSSR zadirkuje Firera.
  A 20. aprila 1957. počinje agresija na Rusiju. I kolosalne snage napreduju na SSSR.
  Na šta Crvena armija može da računa u ovim uslovima? Snage su već veoma nejednake.
  Ali očigledno, Rusi i druge nacionalnosti još uvek imaju neke kalkulacije.
  Posebno na Olega Rybačenka i Margaritu Koršunovu. Dječak i djevojčica od dvanaest godina raspoređeni su sa specijalnom misijom da pomognu SSSR-u da preživi i pobijedi.
  Ovo su djeca i četiri djevojčice demijurga s njima!
  I jako se bore.
  Nataša, Zoja, Avgustin, Svetlana se bore protiv nacista.
  Djevojke tradicionalno bose i u bikiniju. I ovo je njihov kredo. Bore se divljom žestinom.
  Nataša, pucajući iz mitraljeza, primjećuje:
  - U čemu smo dobri, da znamo da se borimo!
  Zoya, pucajući na neprijatelja, složila se:
  - Možemo!
  I bacila je bombu golim prstima.
  Augustina je mitraljezom škrabala naciste i uz veliko uzbuđenje vikala, bacajući bombu golom petom:
  - Ja sam uništitelj zla!
  Svetlana je, takođe pucajući na neprijatelja, i precizno gađajući, koseći neprijatelje i bosom nogom bacajući vreću eksploziva, zbog čega se tenk prevrnuo, provokativno izdala:
  - Samljeću Treći Rajh u prah!
  I djevojka je opet isplazila jezik.
  Oleg Rybachenko je bacio dar smrti na neprijatelja s djetinjastom nogom ubilačke moći i rekao:
  - Vojnik ponekad koristi prostitutke tokom svog odmora, političar uvek koristi prostitutku koja koristi glasače i na poslu i na odmoru!
  Margarita, odsijecajući fašističke kreature, i šaljući ubilačke darove smrti, ispali:
  - Vojnik plaća prostitutkama ono što svojom krvlju zaradi, sam političar je prostitutka i plaćen je da kvari krv glasačima!
  To su žene ratnice i djeca čudovišta. S njima se možete boriti protiv gotovo svakog čudovišta. Čak i Hitlerov.
  Nataša je, pucajući na naciste i braneći Moskvu, pevala:
  - Slomljeni smo jarmom horde,
  Ugnjetavani smo jarmom nevjernika...
  Zoja, pucajući na Frica, i bacivši bose prste nogama, ispusti ubilački zvižduk:
  Ali to kipi u našim venama
  Nebo Slovena...
  Augustina je, pucajući na naciste, djelujući vrlo energično, dajući bombu golom petom, nastavila:
  I sa divnih obala,
  Do obala Kolima...
  Svetlana je pevala sa divljom strašću, igrajući se mišićima nogu, a novinarske pločice su izdavale:
  Sve ovo je naša Zemlja,
  Sve ovo smo mi!
  I ovdje su djevojke, moram reći, bile sa velikom uobraženošću i kolosalnom agresijom.
  A vječna besmrtna djeca Oleg Rybačenko i Margarita Koršunova također su ratnici super klase.
  Oleg Rybačenko je golim prstima smrtonosne sile bacio paket eksploziva i zviždao.
  Zapanjene i zaprepaštene vrane obrušile su se na naciste, koje su im probile vrhove glava.
  Oleg Rybachenko je cvrkutao:
  - Vojnik puca, neprijatelju šalje metak u grudi, političar ubija, gurne svinju u džep, a žuč u jetru!
  Margarita Koršunova, takođe u početku, golim nožnim prstima bacila je smrtonosnom silom dar smrti. I on će također zviždati, obarajući gavrana na neprijatelja, probijajući kule tenkova.
  Djevojka je cvrkutala:
  - Vojnik u borbi viče navija, političar takođe ne ćuti, ali ako je ratnik pobijeđen u borbi, onda zato što plač, avaj, nije štit!
  Niko ih ne može zaustaviti, ništa ih ne može poraziti. Zle vučice lome neprijatelja, zle tigrice pozdravljaju heroje.
  Ili možda heroine. Evo kockarskih djevojaka najvišeg leta ptice.
  A ako se bore, onda iz srca....
  I Alenka sa svojom posadom na tenku T-13. Mašina koja je spremna da odoli nemačkim, piramidalnim kompozicijama. Djevojka puca na neprijatelja i pjeva:
  - Naši tenkovi, to je pravo čudo,
  Od pustinja do sjevernih mora!
  Rastrgat ćemo te, vjeruj Judi,
  Užasna zvijer će biti uništena!
  Anyuta je bijesno potvrdila, također pucajući na neprijatelja uz pomoć svojih golih nožnih prstiju:
  - Rastrgaću neprijatelja i samljeću ih u prah.
  Alla je naizmjence jurišala na neprijatelja uz pomoć golih nožnih prstiju i cvrkutala:
  - Za veličinu crvenog komunizma!
  Marija je takođe udarila neprijatelja, pogodivši golim donjim udom dobro nišan i zaurlala:
  - Za lepe pobede!
  Marusja je takođe, uz pomoć svojih golih nožnih prstiju, pokretala neprijatelja, kao da ga udara, i viknula:
  - Za najviše ideje komunizma!
  Petorica su se borila protiv nacista poput terminatora.
  Oleg Rybačenko je raznio mlin svojim mačevima, sekao naciste i cvrkućući:
  - Vojnik nije uvek zvezda, ali slava njegovih podviga ne bledi kroz vekove, političar uvek teži ulozi svetila, ali njegova sramota je prekrivena buđom!
  Margarita Korshunova je također sjekla uz pomoć leptir tehnike i cvilila:
  - Vojnik radi oštrim bajonetom i bode po savesti, političar tuče palčeve uz pomoć jezika čija je oštrina lišena savesti!
  A djeca-terminatori kako zviždati i srušiti naciste čvrsto zaprepastila vrane.
  I sovjetski piloti su se takođe borili na nebu. Konkretno, Anastasia Vedmakova i Akulina Orlova.
  Borile su se kao epski ženski heroji. Koristeći gole nožne prste, slali su vazdušne projektile. Oni su vrlo prikladno pogodili neprijatelje.
  Anastasija je svojom grimiznom bradavicom pritisnula dugme džojstika, udarila fašistu i cvrkutala:
  - Slava idejama komunizma!
  Pucajući na neprijatelja iz bradavica od jagode, polugola Akulina je također gukala:
  - Slava herojima SSSR-a!
  Ovdje su zgodne i snažne djevojke. Kako se bore kao prave zveri. I imaju nadljudsku strast i kolosalnu snagu.
  Anastasija je, slamajući naciste, pevala:
  - Iznad nesrećne planete visio,
  Zli Fritz uzavrela tama...
  Okupator mrzi svoju sjekiru,
  Naoštrite i odsijecite glavu!
  
  Međutim, on nije pijun,
  I ne hodaj zauvek pod jarmom...
  Pretvara zle neprijatelje u vatrene žile,
  Postat će vladar svjetova!
  Oleg Rybačenko je u međuvremenu golim prstima bacio nekoliko zrna graška sa uništenjem i zapevao:
  - Za Rusiju i slobodu do kraja, terajući srca da kucaju uglas!
  A onda je dječak terminator rekao:
  - Može vojnik da popije previše vina i da se sere, ali neće, kao političar, verbalni proliv bez mere sipati u pijanstvo!
  Margarita Korshunova je uzela i sekla mačevima u obliku propelera po neprijateljima, odsijecajući ih.
  I ciknula je, ogolivši lice:
  - Bosonoga je spremna da bez straha trči za ljubavnikom, ali s kakvim strahom glasač dozvoljava da ga političari obuju!
  A tu je i Elizabeth na tenku T-55. Mašina sa snažnijim topom od 105 milimetara od T-54 i spremna za borbu protiv neprijatelja.
  Djevojke u tenk, naravno, samo u jednom bikiniju.
  Elizabeth je golim prstima pritisnula dugme džojstika, pucajući prilično precizno u neprijatelja, i zagugutala:
  - Za Rusiju komunizma!
  Tada je Ekaterina zauzvrat opalila, koristeći grimiznu bradavicu svojih grudi da puca.
  Udarila je u nacistički tenk i zagugutala:
  - Za uspeh u izgradnji komunizma!
  Elena je takođe pucala na svoju protivnicu golim nožnim prstima. Razbila je cijev piramidalnog tenka, sve je to dobro uradila.
  Zatim je cvrkutala:
  - Najsjajnije ćemo imati komunizam!
  Zatim lupanula i Eufrazija, iako je obično samo vozač. Ali djevojka je pogodila vrlo precizno, razbijajući njušku nacističkog tenka.
  Onda je zagugutala:
  - Naš komunizam je svjetliji od sunca!
  Devojke na tenk su bose i u bikiniju izgledaju veoma lepo i harizmatično. I imaju grudi sa tako grimiznim bradavicama.
  Elizabeth je pjevala s oduševljenjem;
  Slomimo jaram, vjeruj fasizmu,
  Pomericu planine ako treba...
  Doći će era, era komunizma,
  Odletjet ću u raj sa pjesmom!
  I opet će djevojka sa grimiznom bradavicom pritisnuti dugme džojstika i udariti naciste.
  Tako da ga Firer neće naći malo.
  Sa takvim devojkama je jasno da je SSSR još uvek živ, a Hitler ga ne može tako lako razbiti.
  A sa takvim dečacima i devojkom poput Olega Ribačenka i Margarite Koršunove, još više.
  Dječak terminator je udario svojim mačevima i zacvilio:
  - Političare, ovo je lisica, za koju su glasači stanovnici kokošinjca, ali žderući meso onih koji imaju inteligenciju kokoške, političar će sigurno gurnuti svinju!
  Margarita Koršunova je golim prstima bacila nekoliko graška za uništavanje i cvrkutala:
  - Vojnici su borbeni petlovi koji nose zlatna jaja, za turske generale koje pak proždiru političari lisice!
  Oleg Rybačenko je zviždao, obarajući vrane na glave nadolazećih fašista i cvrkutao:
  - Vojnik trči u napad, vjerujući u pobjedu, političar pozadi, u svakom slučaju, okriviće borca što je odstupio od principa!
  Margarita Koršunova je takođe zviždukom tukla vrane, opustošila ih, oborivši ih na glave Frica, zacvilila:
  " Vojnici se ponekad povlače, jer je sreća promjenjiva, ali politika se uvijek predaje, njihova sreća je u podljanci i klizeći svinji!
  Oleg Ribačenko je ponovo trčao vetrenjačom svojim mačevima i zavijao:
  - Bosonogi dečko je previše pametan da bi dozvolio političaru da ga zabije pod petu!
  Margarita Koršunova je održala mačonski prijem s mačevima i zacvilila:
  - Kada su bosa stopala devojke ranjena oštrim kamenjem, one povređuju muško srce, ali političari koji ih teraju da pijuckaju čorbu od kupusa cipelama tuku jetru birača!
  Oleg Ribačenko, golom dečačkom petom, podlegao je ubilačkoj sadašnjosti smrti i vikao:
  - Vojnik ne traži smrt, on želi da živi, političar ne traži način da ispuni svoja izborna obećanja - on želi da unovči birače!
  Margarita Koršunova ga je uzela i bosim nogama bacila tanak disk, odsijecajući kule tenkova i zaurlala:
  - Vojnik je uvijek mlad u duši, čak i posijedi, stari nevaljali političar sjedi u jetri, a ćelav đavo i sa gustom kosom!
  Oleg je opet sekao mačevima u stilu mahaona i zacvilio:
  - U davna vremena vojnik je imao mač, zatim ga je zamenio mitraljez da bi lakše ubijao neprijatelje, a tadašnji političar je imao jezik oružja - smrtonosnije je nemoguće izmisliti!
  Margarita Korshunova je agresivno primijetila, udarajući divljim bijesom na neprijatelja:
  - Vojnik je neka vrsta ratne mašinerije, ali ostaje čovek, u politici nema ništa ljudsko, on je ratni mehanizam protiv razumnih argumenata!
  Radili su vrlo aktivno i sa borbenim entuzijazmom mladih titana.
  Ali Nemci i njihova vojska pritiskaju.
  Dve devojke lete na Yu-888: Isabella i Zaira, prelepe plavuše. Bacaju bombe. Ali onda se Jak-23 pojavljuje sa strane.
  Isabella, uz pomoć svojih golih nožnih prstiju, usmjerava vazdušni pištolj i puca na sovjetsku mašinu. Zatim dodajte brzinu. Jak-23 ionako nije prebrz, a ovdje je i u preopterećenoj verziji i ne može sustići njemački automobil.
  Djevojke golim štiklama udaraju u staklo i škripe:
  - Budite slavni, naša vojska je sveta!
  A kako će jezici pokazati!
  I sovjetski auto je bio pod vatrom iz dva zadnja avionska topa, i zapalio se, vode kao što rade goli prsti djevojačkih nogu.
  Zaira je ciknula, pokazujući zube:
  - Opraću sve crvene vojnike!
  I namigni plavim očima. I izgleda najborbenije i najintenzivnije.
  I kako voli lijepe mladiće.
  Međutim, njena želja za ubijanjem je mnogo više.
  Kada su se Nemci iskrcali nakon bombardovanja, Zaira je popio malo piva. A Isabella je, osim piva, dodala i rakove. Djevojke su rado jele. Ostavili su graciozne, bose, otiske stopala na inju aerodroma. Dječaci su gladnim i posramljenim pogledima proždirali svoje gotovo gole ljepotice. Kako su devojke lepe i u isto vreme užasne.
  Isabella je pitala Zairu:
  - Mislite li da će se rat uskoro završiti?
  Zaira je napomenuo:
  - Ne prije ljeta! Dok ne zauzmemo Moskvu, Rusi neće kapitulirati!
  Plavuša smaragdnih očiju je primetila:
  - A posle pada Moskve i dalje može da bude tuča!
  Plavuša plave kose se složila:
  - Oni mogu! Ali to više neće biti borbe, već agonija!
  I djevojke su se smijale, jele rakove, i opet u bitku... Dok je vrijeme relativno letjelo. A njihove bose noge ostavljale su graciozne, bose otiske.
  Isabella je primijetila:
  - Imamo sve lepo, čak i tragove!
  Zaira je klimnula.
  - Nemačke su savršene!
  I obje zle ljepotice pjevale su u horu:
  - Rajh je savršenstvo,
  Rajh je savršenstvo...
  Od osmeha do gesta
  Iznad svake pohvale!
  Oh, kakav blagoslov
  Znajte da smo savršenstvo
  Znajte da smo savršenstvo
  Znajte da smo mi ideal!
  I opet, bombe se bacaju na sovjetske položaje. I ljudi umiru. Mnogi ljudi umiru od granatiranja i bombardovanja. I od snimaka gasnih bacača i drugih smrtonosnih uređaja.
  Anastasia Vedmakova i Akulina Orlova su veoma lepe devojke. Anastasija već ima mnogo godina, ali ne stari, i izgleda vrlo svježe i mlado, samo snažno razvijeni, veliki mišići čine da izgleda starije. I njeno lice nema bore ili mreže, sa nežnom, preplanulom kožom. A Akulina je još godinama mlada. Obe lepotice su odlične. Oni su asovi najviše klase. Štaviše, Pokriškin, nakon što ga je oborio Friedrich Wolf, ozbiljno je šokiran i više ne pravi više letova.
  Anastasija manevrira pocepanom buretom. I obara pomalo zastarjeli ME-362. Nakon toga, djevojka heroj zacvili:
  - Mi smo orlovi na nebu!
  Akulina manevrira, zmija lisica, i odsiječe rep Focke-Wulf-5 i cvrkuće:
  - Rusija je iza nas! Rusija je iza nas!
  Devojke su definitivno u porastu. Nisu čak ni obukli grudnjake u neke tanke gaćice sa kojima se bore. Ali mnogo pomaže u borbi. Na kraju krajeva, to povećava efikasnost uticaja ubilačkih hira.
  Anastasija ponovo pravi manevar. Ovaj put ima ozbiljnijeg protivnika od ME-462, koji ima osam vatrenih tačaka. Uključujući četiri avionska topa kalibra 30 mm. I naravno, ovo je ozbiljan protivnik. Moćno oružje vam omogućava da odsiječete neprijatelja u jednom potezu. I imaš samo jedan vazdušni pištolj...
  Anastasija, međutim, spretno baca svoj avion u stranu, udaljavajući se od letećih olovnih mlaznjaka. Da, ona ima samo pištolj kalibra 20 milimetara. Ali ako pucaš u rep.
  Anastasija je sa osmehom pevala:
  - Junkersi su mi došli do repa,
  Ali onda je pušio...
  Dosadno su zavijali šrafovi,
  Ne trebaju im ni krstovi na grobovima,
  Križevi će se spustiti na krila!
  Akulina se zakikota i ošiša Yu-588, gugutajući:
  - Za zabavne pobede!
  I pokazala je svoje biserne zube. Devojke ovde su najširi i najkolosalniji borbeni izliv.
  Anastasija baca Yak-23 u stranu. Ponovo pokušavaju da je obore. Pritisne ME-462, auto je ozbiljan.
  Anastasija je bijesno pjevala:
  - I vidim ozbiljnu,
  U snu Ivana Groznog...
  Zemljište u Sibiru distribuirano,
  You Native Russia!
  I ratnik opet nokautira njemački auto. Prvo joj pokida krilo. Zbog toga gubite brzinu. A onda ide do repa. Nijemac ima dobre šanse da pobjegne zbog velike brzine ronjenja. Ali ne protiv Vještica. Jer ona je as najviše klase!
  Akulina je takođe u žestokoj borbi. Djevojka se bosim petama naslanja na pedale i pjeva:
  - Ne trpite poniženje Slovena,
  Ustanimo svi protiv Nemaca...
  Nemojmo više da trpimo uvrede
  Slomimo neprijatelja čeličnom rukom!
  Evo Airacobra -5 protiv njega. Jaka mašina: četiri mitraljeza i dva vazdušna topa kalibra 37 milimetara. Akulina lansira svoj auto kao sanke niz brdo, izbjegavajući granate iz aviona. I zaroni ispod stomaka. Pritišće okidač golim prstima... I pogađa tačno u ranjivu metu.
  I američki auto se upali.
  Akulina je s oduševljenjem pjevala:
  - U pobjedu besmrtnih ideja komunizma!
  Anastasija se takođe dobro bori. Evo tri mustanga protiv nje. Čini se da nisu tako strašni kao ME-462, čiji vazdušni topovi mogu da obore jednim udarcem. Mustang, američki lovac, nema samo mitraljeze. Ali s druge strane, ima ih šest, prilično velikih u kalibru od 14 milimetara.
  Anastasija mora da manevriše. Mlaz metaka blago je ogrebao krilo. Ali postoji pogodak na prilazu i američki lovac je u plamenu.
  Anastasija je pevala:
  - Luda kuća u plamenu,
  Demoni će mučiti beskrajno
  Grešan čovek će dobiti svoje
  Onaj koji je obožavao Sotonu!
  I evo još jednog američkog automobila koji je pokrenut... I ovo je, naravno, prilično ozbiljna aplikacija.
  Zadnji Yankee auto pokušava pobjeći. "Mustang" brzinom nadmašuje Yak-23 i uspeva da se otrgne. Anastasia je pucala iz daljine.
  I dobio Amerikanca. Ali on je, napuhujući rep, uspio da se izvuče iz bitke.
  Anastasija je primetila:
  - Bang Bang! Promašen! Sivi zeko je odjahao!
  Akulina se također borio sa R-71. Snažno vozilo sa osam mitraljeza i vazdušnim topom kalibra 37 mm. I takođe manevrišući, zapali krilo ovog auta... I ono vodi nazad, puca.
  Akulina je pjevala:
  Sunce se smeje
  Sjaji za djecu...
  I opet bacio auto na stranu. Puca na Yu-288. Ova mašina je zastarjela, ali se još uvijek bori. Nemac, pokušava da se iskrade. Ali ne može da se sakrije od devojke koja golim, okruglim štiklama energično pritiska pedale i auto se zapali.
  Anastasija je uz smeh primetila:
  - Tako nas se boje!
  I još jedan Focke-Wulf pokriven!
  Akulina je bijesno rekla dok je pucala:
  - Svet treba da nas poštuje, plašite se,
  Dela devojaka se ne mogu prebrojati...
  Komsomolci su tako dobri u borbi,
  Sotona će biti uništen!
  A ratnik je namignuo njenom partneru. Iako to ne možete vidjeti...
  Ljepotice su se vratile. I to je rizično. Ovdje ME-462 počinje da ih juri. puca...
  Devojke se kreću. Nemački opasan auto. Akulino krilo je oštećeno i drvo se zapalilo.
  Njena devojka je stigla na pistu. I Witcher ju je dobio... I probio je trup i ulje je iscurilo, lagano oštetivši motor.
  Djevojke su prisiljene da napuste let za sada. Njihova kola se popravljaju.
  I trčao je bos kroz snijeg. Istegnite njihova snažna i mišićava tijela.
  Obje djevojke su preplanule. Crvenokosa, čija kosa na vjetru kao barjak SSSR-a, i plavuša.
  Anastasija pita svog partnera:
  - Pa, šta misliš kako ćemo pobediti Nemce?
  Akulina je sa uzdahom iskreno odgovorila:
  - Kad bi samo Nemci... Ceo kapitalistički svet na motorima!
  Crvenokosa je potvrdno klimnula glavom.
  - Neprijatelj je veoma jak. Ali šta ste očekivali?
  Rat je žestok, ali vjera ratnika u pobjedu je nepokolebljiva, a sa takvim ljudima možete pomjeriti planine i pobijediti Hitlera.
  
  Firer nije dao priliku Britaniji pod Dukerom
  Hitler nije zaustavio trupe pod Djukerom. I britanska vojska je dijelom poražena, a dijelom zarobljena. To je Britance izazvalo kolosalan šok. I kao rezultat toga, Hitlerova ponuda mira je prihvaćena. Uslovi su bili umjereni. Britanci su Trećem Rajhu vratili ranije zarobljene njemačke kolonije i zemlje koje su prethodno oduzete Turskoj. A prepoznali su i ono što je već osvojeno i tako osvojeno.
  Hitler se, pošto je zarobio mnogo Francuza, Belgijanaca, Holanđana, i vratio svoje ranije izgubljene kolonije, privremeno se smirio. Bilo je potrebno probaviti nove zemlje.
  Četrdeset prve godine okupirana je i Grčka, a Jugoslavija. Ali to je kraj rata...
  Fireru se nije žurilo da maršira na istok. Staljin nije zadirkivao guske, barem ne još. Ali Treći Rajh je nastavio da se priprema za ratove. A 1944. slučaj se dotakao spora oko severne Bukovine. Firer je tražio da Staljin vrati ove zemlje Rumuniji, jer one ranije nisu pripadale Ruskom carstvu.
  Staljin, koji je do tada već imao nedovoljno osoblja za sto dvadeset tenkovskih divizija, postao je tvrdoglav. SSSR je bio zemlja koja je već završila naoružavanje i pedeset hiljada tenkova je ozbiljan argument.
  Hitler je, s druge strane, samo promovirao oslobađanje Panther-2 i Tiger-2, naprednijih tenkova sa moćnim oružjem. Istina, ove mašine su imale snažnije motore nego u stvarnoj istoriji. Mlazni avion Trećeg Rajha nije loš, ali je takođe tek počeo da se opušta.
  SSSR ima superiornost u broju aviona.
  Istina, Hitler ima više ljudstva, uključujući kolonijalne trupe, i općenito veći ekonomski potencijal.
  Ukratko: 22. juna 1944. počeo je novi rat. Obje strane su jedna drugu optuživale za agresiju. Borbe su se vodile u pograničnim područjima s promjenjivim uspjehom. Možda je Crvena armija propustila svoje šanse neodlučnim postupkom. Možda je i sam Staljin oklijevao da li da ide duboko u pozicije nacista.
  U svakom slučaju, Nijemci su uspjeli otići malo dublje u sovjetsku teritoriju i bili su zaustavljeni. Borbe su besnele na nebu. Mlaznjak ME-262 bio je bez premca u brzini, i snažno naoružan, ali nedovoljno pouzdan u letu. Nešto efikasniji bio je ME-309, sa veoma moćnim naoružanjem, tri topa kalibra 30 mm i četiri mitraljeza velike brzine od 740 kilometara na sat.
  Nemci su u celini bili jači u avijaciji i njihovi asovi su bili superiorniji od sovjetskih. Ali takođe nije tako jasno. Rat je završio prebrzo za Njemačku i nije stečeno nikakvo iskustvo.
  Borbe su pokazale da je serija teških tenkova KV zastarjela i moralno i fizički. "Panter" -2 se pokazao kao dobar tenk. I njoj je dat prioritet. T-34 nije bio loš, ali je već zastario. U SSSR-u su se još uvijek proizvodili neefikasni tenkovi s gusjenicama. Tako je došlo do razmene udaraca između dve nesavršene vojske...
  Zimi se linija fronta smrzla... U proljeće 1945. sovjetske trupe su pokušale napredovati, ali su se zaglavile u odbrani Wehrmachta. Borbe su još trajale duž granice. Približan je bio paritet snaga. Ali situacija bi se mogla pogoršati. Nemci su očajnički pokušavali da uvuku i Japan u rat.
  Samuraj je zaglibio u Kini, ne mogavši da proguta ovako cijeli, predebeo i veliki komad.
  Ali situacija se stabilizovala. A Hirohito je predložio primirje Čang Kaj Šeku kao opciju. I privremena podjela sfera uticaja da im odveže ruke na sjeveru. Umorni od dugotrajnog rata, Kinezi su se složili.
  A sada se pojavila stvarna prijetnja da će već krajem maja 1945. Japan otvoriti drugi front. A fašistička Njemačka, zajedno sa satelitima i kolonijama, ima mnogo više ljudskih i ekonomskih resursa od SSSR-a. I sve više povećava proizvodnju oružja. Štaviše, Nemci imaju napredniju tehnologiju od SSSR-a, posebno u mlaznim avionima!
  Staljin pokušava pronaći izlaz iz ove situacije. Povežite, na primjer, Britaniju s ratom. Ali ona sama ima problema u kolonijama, posebno u Indiji. Da, Sjedinjene Države ne žele da se bore protiv Trećeg Rajha i Japana. Štaviše, Hitler nije sprovodio masovne represije protiv Jevreja, i još uvek nije imao reputaciju čudovišta u očima Zapada.
  Tako da su pokušaji da se pronađu novi saveznici propali. Japan je, s druge strane, bio nestrpljiv da se osveti Khalkhin Gol i ponovi uspjeh iz prošlosti. A nakon sklapanja primirja u Kini, iz nje su puštene dodatne snage. A samuraji još nisu ušli u rat sa Britanijom i SAD.
  A 30. maja Japan bi trebao objaviti rat SSSR-u i napasti po cijelom perimetru granice, te zadati porazan udarac i sovjetskoj bazi u Vladivostoku, što je vrlo opasan potez. I udar japanskih trupa trebao bi biti jak.
  Car Hirohito je lično nadgledao završne pripreme za severnu ofanzivu. Generalni plan predviđao je invaziju na Mongoliju i Primorje... Općenito je logično izbjegavati forsiranje punovodne rijeke Amur, a zapravo koristiti svoju brojčanu nadmoć, posebno u Mongoliji.
  Jedina briga je bilo stanje tenkovske flote zemlje izlazećeg sunca. Mada se laki tenkovi iz metropole prebacuju na kontinent... Velike nade polažu u crteže nemačkog tenka T-4 sa topom prilično duge cevi. Mala težina od dvadeset pet tona i snažan prednji oklop čine vozilo pogodnim za borbenu upotrebu.
  Ali još uvijek se mora proizvoditi u masovnim količinama. Postoje i alternativne ideje - kopirati T-34... Na sreću, postoji dokumentacija za to. Samo ugradite njemački top - ima bolju balistiku.
  Sam car je naredio da se oba tenka što prije puste u proizvodnju. Ali ovaj put, i to jednostavno nije dovoljno. Počeće da pada sneg ili čak jake kiše i borićete se sa đavolom ili dvojicom... Istina, mogući su i alternativni putevi. Da, i Mongolija se može boriti i prije snježnih padavina ...
  Ali glavnu ulogu imaće pešadija, konjica... Ukupno u prvom ešalonu ima četiri miliona pešaka, značajan deo već ima borbeno iskustvo, ostali dobro obučeni regruti - Japan ima ogromnu rezervu za regrutaciju. Tenkova je malo - nešto više od dvije hiljade, i svi su laki... Neki se ne mogu ni nazvati tenkovi - klinovi. Takođe nema mnogo transporta, ne može se porediti sa Wehrmachtom... Mada postoji nada da ni s tim Rusima nije dobro. U prvoj liniji ima više od pet hiljada aviona, međutim, bombarderi su, po pravilu, taktičkog nivoa, ali postoje ronilački bombarderi koji nisu inferiorni od Yu-87. Generalno, avijaciona flota nije slabija od njemačke u četrdeset i prvoj, osim što je sa analogom Yu-88 i Japan gori od njemačkog.
  Ali ništa, ima dovoljno sirovina, ima dovoljno radne snage, Amerika ih ne može dobiti. Biće moguće, nakon što se svare kolonije, obezbediti trupe na najvišem nivou.
  Ali to je u budućnosti, ali za sada... Za sada ćete, po svemu sudeći, morati platiti velike gubitke za svaki korak! U Japanu se život vojnika ne cijeni mnogo. Smrt se smatra vrlinom, odličan izbor!
  Preseljena ostrva, gde je stomiliotna nacija skučena, okrutni moral, Bušido kodeks. Ostavlja otisak i gledate ljude u mrave. Pomisliš koliko ih još možeš žrtvovati da ne izgubiš rat.
  Nije voljan biti u ulozi čistača. A nedostatak muškaraca nadoknađuje se poligamijom - uostalom, oni nisu sputani kršćanskim moralom!
  Dakle, već u prvom ešalonu postoje snage jednake Wehrmachtu u avijaciji i pješadiji (sa lošijom mehanizacijom, ali barem ne inferiornijim u hrabrosti!), Istina, u tenkovima i artiljeriji, Japanci će biti osjetno slabiji od Wehrmachta četrdeset prve godine.
  Ali, s druge strane, car je u to siguran i protiv njih će biti podignute mnogo manje snaga. Osim toga, zbog dugog odsustva opšte vojne obaveze, Nijemci imaju nedostatak redovnih oficira. Japan nije znao za ovu nesreću. To znači da je u Zemlji izlazećeg sunca vojno osoblje, posebno sredovečno, bolje pripremljeno od svojih nemačkih kolega. A za nekoliko mjeseci, tenkovi "Karas" kopirani sa T-34, ali sa boljim topom, počeće da stižu u masovnim količinama. A onda će ravnopravno razgovarati sa Trećim Rajhom!
  Dakle, Hirohito je, općenito, već sve odlučio. Datum je određen za 30. maj. U Japanu se 30 smatra harmoničnim brojem, poput mjeseca maja. Samo odmor i vrijeme za početak. A glavne pripremne aktivnosti će biti završene do ovog datuma.
  U carskoj palati ima mnogo ženskih nindža. Oni obavljaju dvostruku funkciju, služeći caru i pouzdano čuvajući službeno božanstvo Japana.
  Devojke su ovde drugačije, naravno da ima više Japanki, ali ima i crvenokosih, plavuša, smeđokosih žena. Odjeća je takođe raznolika, i veoma bogata, i skromna, a nikako u bikiniju. Ujedinjuje ih činjenica da su svi bez izuzetka mladi, lijepi, klizači i ... bosi. U Japanu je običaj da sluškinje ovako hodaju po kućama ili palatama. Ali ne muškarci, naravno... Oni koji služe dječaku, koji još nema petnaest godina, također idu bosi.
  Sama palača je raskošna, a posljednjih tjedana u nju su dodani razni krzneni proizvodi, kože i trofeji.
  I po naredbi cara, čak grade novu ... Hirohito je odlučio podići zgradu u čast pobjeda - zgradu koja je udvostručila visinu Ajfelovog tornja. Ali dok ispod najveće svjetske palate, kineski radnici raščišćavaju lokaciju. Ratne poteškoće, iako sada ima puno radnika, važno je da sirovine koje su mnogo oskudnije ne otiču. Za razvoj rudnika, restauracija nekadašnjih koji su vraćeni od Britanije i SAD...
  Yamamoto je ušao u cara i duboko se naklonio, poželevši veliko zdravlje... Dalje, čisto poslovni razgovor.
  Veliki admiral je predložio da se ponovi ono što se već dogodilo u Port Arthuru 1904. godine, kada je 27. januara japanska flota izdajnički napala pomorsku bazu Ruskog carstva.
  Samo ovaj put planirano je da se udari sa snagama bojnih brodova i nosača aviona, pa, naravno, s lokalnim flotilama, razaračima. Snaga japanske flote je ogromna: što znači da je i dalje moraju koristiti. Još su se pojavila pitanja da li pogoditi Petropavlovsk-Kamčatku?
  Hirohito je prokomentarisao:
  - Da bi se odmah posadilo na ovom mestu, doći će do uklanjanja dela snaga iz odbrane Havajskog arhipelaga, a to je rizik da se izgubi najbitnija tačka odbrane Pacifika!
  Yamamoto je odisao samopouzdanjem:
  - S jedne strane, Vaše Veličanstvo je u pravu, ali... Jenkiji sada nemaju dovoljno velikih snaga za napad. Malo je vjerovatno da će se sada usuditi da požure, pogotovo ako se uzme u obzir da smo prije nedelju dana potopili još dva njihova nosača aviona uz pomoć nindža djevojaka. - Grand Admiral je pokazao na nebo. - Nemaju šta da nas obuzdaju, a da podrže napad na Havaje iz vazduha. A nosači aviona i bojni brodovi se ne grade brzo. - Iako je Mankurt lud tip, ali da bi bio koristan u ovoj situaciji...
  Car mudro odgovori:
  "Ali upravo zbog toga bi mogao pokušati da iskoristi svoju šansu. Na primjer, da pristane na trgovačke brodove, dok Sjedinjene Države imaju dovoljno tonaže konvencionalnih brodova.
  Yamamoto je takođe logično rekao ovo:
  - Neka proba! Naši pješaci su se već uspjeli učvrstiti, a njihova hrabrost i izdržljivost poznati su u cijelom svijetu. Neprijateljima neće biti dozvoljeno da zarobe mnogo. A onda će se naši bojni brodovi i nosači aviona vratiti i prekinuti snabdevanje... I biće novih desetina hiljada leševa i zarobljenika. I u ovom slučaju, unutrašnje podjele će se još više intenzivirati u Americi, a moguć je čak i minijaturni građanski rat!
  Hirohitu se dopao taj zaključak. Car je prijateljski potapšao velikog admirala po ramenu:
  - I šta? Zaista, koliko ja poznajem Amerikance, oni ne znaju kako izvesti brza iskrcavanja na nepripremljenu obalu. Dakle, čeka ih zamka!
  Yamamoto je sa osmehom dodao:
  - A sljedeći korak je skok u Panamski kanal!
  Hirohito je odgovorio:
  - Ne, admirale. Nećemo držati prevlaku. Amerika može ubaciti milion vojnika sa novim Shermanima, i neizbježno baciti najslabije snage u more. Osim toga, američki kapitalisti još uvijek mogu napustiti Tihi ocean, ali nikada neće izgubiti Panamu, gdje sirovine dolaze iz Južne Amerike. Ovo im je signal da se bore do kraja. I tako postoji nada da će Havaji privući sve svoje snage magnetom, mi mljetimo američke trupe dok javno mnijenje i teškoće rata ne gurnu Orlanovo carstvo u haos. - Car je otpio par gutljaja crne kafe i dodao. - Za Sjedinjene Države Amerika je sama po sebi neosvojiva tvrđava, ali Havaji, ispostava, su na stranoj teritoriji. Obuzdajmo žar dok najvažniji neprijatelj ne bude poražen. Pa, onda ćemo pasti na Sjedinjene Države sa dvije strane. Ne zaboravite, otvaranje drugog fronta će zahtijevati minimiziranje sila na jednom od njih.
  Yamamoto se samo djelimično složio:
  - Naravno, sjever nam je najvažniji, posebno u dugoročnim perspektivama. Ali on praktično ne sputava brodove. Posle pada Vladivostoka, s obzirom na surovo vreme, ono što će ostati Rusima više nas neće ometati. I tada su moguće aktivnije vojne operacije protiv SAD!
  Hirohito je potvrdio:
  - Naravno da hoće! Ti si moja desna ruka i oslonac trona!
  Car je, gledajući prelijepe sluškinje, primijetio:
  - Ali sada kopnene jedinice preuzimaju misiju uzdizanja Zemlje izlazećeg sunca i snosit će teret rata. Zato će biti potrebno uputiti oproštajne riječi našim pješacima!
  Yamamoto je požurio da podsjeti cara:
  - Ali on je predložio da se vrati na sever za četrdeset i prvu... Iako, verovatno, ovaj predlog tada još nije bio sazreo!
  Hirohito je potvrdio:
  - Dobro! Sada smo bolje pripremljeni za dugotrajni rat na sjeveru. Imamo i naftu i boksite, metale, ugalj, radnu snagu... Imamo sve da se borimo dugo i uspješno. Postali smo jači, i mnogo smo bolje pripremljeni nego u četrdeset prvoj. Ukratko, Yamamoto - idi i pobijedi!
  Otprativši najpoznatijeg japanskog komandanta, Hirohita, odlučio je da prvo posluša pjesmu koju su izvodile ženske nindže. E, onda imam prijatan razgovor sa generalima kopnenih snaga. Ostalo je još samo par dana.
  Uprkos činjenici da je opasnost od napada militarističkog Japana postala sasvim realna nakon Ribentropove posjete Tokiju, uz pomoć mita i izdaje, Mikado agenti su uvjerili komandu Vladivostoka da ne stavlja trupe u punu borbenu gotovost. I kao rezultat, Damoklov mač je već unesen, a oni guštaju u restoranu.
  Major Vinogradova uhvati mladog oficira za kosu, ona je bila za glavu viša od njega i očigledno jača:
  - Kakav gad i pijanica! Zašto imate tako raspuštenu ekipu! Ovaj momak više liči na kabinskog dečka nego na oficira. Mozda za pocetak dobro naduvati da sav hmelj izadje.
  Dubininu je bilo neprijatno:
  - Ovo je Paša Šojgu. Na kurseve je poslat direktno iz Suvorovske škole, po skraćenom programu. Još je poprilično dječak, za dva mjeseca rođendan mu je šesnaest godina.
  Vinogradova je neprijatno napravila grimasu:
  - Vau! Sa petnaest godina i već oficir! To je ono što rat radi! A nisam znao da mlijeko već dobija punopravne titule.
  Dubinin slegnu ramenima.
  - U ratu djeca rano odrastaju! Štaviše, desila mu se priča, kao da je napisao najbolju priču o odbrani Moskve, a Žukov je to primetio i savetovao mu da dečaka prebaci iz kadeta u oficire.
  Vinogradova je postala ljubaznija na ove riječi:
  - Dobro! Da nije glup. - Prijetila je kao đak prstom učio. - Općenito, nije loše, ali nema više pića! Osećam miris, a nos mi je kao pas, odmah pod tribunalom! - Snažna žena, zrela, ali ne i izgubljena atletska harmonija i svežina, ubola je prst u pukovnika. "Zapravo, vi ćete platiti za ovo. Već je čovjek srednjih godina, ali se ponaša.
  Dubinjin se ljutito nakašljao:
  "U stvari, imam trideset tri, ali već sam sedam puta ranjen, tako da izgledam staro...
  Vinogradova je htela da kaže nešto u odgovoru, kada je iznenada predzoru tišinu prekinuo čudovišni urlik. Kao da su teške gromade padale s neba, prozorsko staklo je istog trena puklo. Krhotine tuče udarale su po stolu, pa čak i padale na ruke i lica pijanih policajaca. Vinogradova je vikala kao komandant:
  - Svi napolje odmah.
  Dubinjin je viknuo kao odgovor, toliko da je skoro pokidao glasne žice:
  - Ovo su granate od dvanaest i osamnaest inča! Čini se da su u lovu japanski bojni brodovi najveće tonaže, što znači.
  Vinogradova je iznervirana udarila čizmom u zid. Od udarca sa pametnom, inače, trofejnom čizmom, pločica je napukla:
  - Počelo, ali ne kako smo planirali! Ne sve! Prokletstvo, moramo odmah odvesti eskadrilu na more i potopiti flotu zemlje uskookih majmuna.
  Padajući na sve četiri, kapetan prvog čina (inače pukovnik) promrmlja:
  - Oružja ima samo na mom razaraču i na par malih korita. Nemamo čak ni odgovor.
  Vinogradova je pokazala jaku pesnicu:
  - Pa ti i magarci! Zaurlala je ratnica plave kose poput cunamija koji bjesni. - Ali trebalo bi da imate obalsku artiljeriju! Uostalom, nisu svi poslani na zapadni front, kao i avijacija. Uostalom, godinama se priča o tome da Japan svakog trenutka može ući u rat.
  Već prilično ranjen Dubinjin, htio je reći, ali opet je tutnjalo, krhotine su pljuštale. Sirena je zavijala, upozoravajući na dolazak aviona. Dubinjin je s teškom mukom ustao i viknuo, blokirajući tutnjavu Vinogradove:
  - Imamo avijaciju, a obalske baterije su i ako nisu u kompletu dostupne. Hajde da odgovorimo!
  Pilot je zarežao dok je trčala ulicama:
  - Samo bih otrčao do svog borca i posadiću ove Japance, neće mi se činiti dovoljno. I dalje će platiti za Tsushimu i Muduen.
  Šojgu, koji je odsjekao pola uha, složio se:
  - Da, platiće! Da, čak i sa procentom!
  Čule su se eksplozije i zakasneli cvrkut protivavionskih topova. Općenito, veći dio PVO Vladivostoka izvađen je još četrdeset i prve godine, kako bi se ojačala obrana Moskve, pa se na višestruke tačke kolonije komaraca zemlje izlazećeg sunca činilo da nisu obraćali veliku pažnju na takvu "buku". Japanski ronilački bombarderi ispuštali su prolećne "poklone" uz prodoran krik. Udarac je zadat i gradu i floti. Japanski avioni nisu preveliki, ali okretni, ali su bojni brodovi, naprotiv, pozamašni. Ovdje je najveći od njih čak skučen u okeanu, dužine tri stotine metara, a topovi od 460 milimetara.Sve dok Amerikanci nisu uspjeli potopiti bilo koju od ovih ljepota, a preživjeli, zajedno sa kruzerima, uništili obalu. Snažno je ličio na zlikovski napad Zemlje izlazećeg sunca 27. januara 1904. godine. Samo tada nije bilo avijacije.
  Dubinjin je osjećao da se guši od trčanja. On nije natčovjek, već jednostavan čovjek sa bolesnim plućima, uhvaćen u teškoj situaciji. A Viktorija ga nije mnogo pretekla. Pitam se koliko ima godina, jedva da izgleda više od trideset, grudi su joj velike, a ramena široka kao kod muškarca.
  Vinogradova se iznenada okrenula i odmahnula rukom:
  - Ne bježi stari, prati me! - Vikala je takvom silinom da joj je zvučni talas samo udario u uši. - Izvucite razarač na more što je prije moguće.
  U blizini su tutnjale eksplozije, padali su krhotine, jedna je pala direktno na Vinogradovu, a ona ga je mehanički uhvatila rukama. Terminatorkinja se osjećala kao golman koji je uspješno izborio jedanaesterac, fragment je bio okrugao, topao i izgledao je kao lopta. Anñelika je odjednom osetila da joj nešto tečno teče niz ruke. Devojka je pogledala fragment, a onda joj je čak i njenom gvozdenom ratniku, prekaljenom od tri godine rata (zajedno sa Špancima), mučnina došla do grla. U rukama je držala bebinu glavu. Jadna devojka (to se vidi po kratkim prasicama, izvaljenih očiju. Vinogradova je pažljivo spustila glavu na ispucali asfalt i prekrstila se:
  - Nisi imao vremena da grešiš, da ne živiš! Međutim, nema većeg grešnika od Boga, stoga nema većeg grijeha od ravnodušnosti prema patnji djece.
  Opet, urlik i krhotine, jedan je udario djevojku u čizmu, ogrebavši kožu. Vinogradova je već htela da se okrene i pojuri što je brže mogla do piste, gde je njen MIG strpljivo čekao agresivnu domaćicu, ali...
  Oštar kao oštrica bodeža, ratnički pogled razabra nepodnošljivu grimasu bola na licu kapetana prvog reda Vasilčikova, kada mu je gornji deo otkinuta tela poleteo izbačen udarnim talasom. Sama djevojka jedva je izbjegla fragment. Mada kakva je ona cura, prvi put se naoružala u civilnom životu. Ona se već svojevremeno nekako uhvatila za obraz, čak i tokom međunarodne bitke u Španiji. Kao rezultat toga, ostao je dubok ožiljak, koji je dugo vremena kvario njen izgled. Plus hapšenje i slanje pukovnika u koncentracioni logor. Istina, upravo u Sibiru, na sječilištu, upoznala se s jednim vrlo jakim čarobnjakom, koji je uz pomoć masti i prizivanja duhova uspio izliječiti, kao da nikada nije bio, ovu ranu i još nekoliko. Ožiljci dobijeni tokom bitaka sa Belim Česima, trupama Kolčaka, Denikina, Vrangela. I mnogo ju je naučila, pa je Vinogradova, izgleda, pripadala odabranoj vrsti ljudi.
  Dobila je priliku da ode prije roka koristeći ženske čari, pa je i pored teškog članka stavljena pod amnestiju. Poenta, naravno, nije toliko u tome da se čovjek ubijedi, već da se osigura da organizator zabave za ovo ne sazna. A prevaranta svih vrsta ima toliko da ih cinkaroš, na cinkarošu i cinkarošu, tjera dalje. Dakle, nećete baš ubrzati ako vam je karijera draga.
  To znači da Japan ima veliku prednost u pješadiji, avijaciji, pa čak i u tenkovima. Pa, kod tenkova, s naše strane to se nadoknađuje kvalitativnom superiornošću, a ostalo je mnogo gore. Iako ako uzmete malokalibarsko oružje, Japan zaostaje i po broju mitraljeza, uglavnom ima topove. Međutim, dalekoistočne divizije su slabo opremljene automatima. Nema dovoljno mašina za sve. Dakle... Što se tiče kvaliteta, nema superiornosti u pješadiji, nego, još gore, svi najbolji oficiri se prebacuju na sovjetski front, ovdje se po pravilu ne pucaju na najgore trupe, imaju minimum vojne obuke. To znači da počinje rat, u izuzetno nepovoljnoj situaciji za SSSR. I dosta novoformiranih rezervi će biti bačeno na istok...
  Vinogradova je iznenada gurnula u vatru. Bombardovana gradska bolnica je gorjela. Slika je zaista apokaliptična, a žene, djeca i starci živi gore. Ovdje je beba pala pravo u vatru, a svuda okolo se začula strašna graja i jauci.
  Vinogradova je u svojoj glavi osetila trube arhanđela i bacila se u vatru. Vatreni jezici su lizali gole ruke i otvoreno lice devojčice, ali se pilot tako brzo kretao da je uspela da zgrabi dete i izvuče ga iz zagrljaja uništenja.
  Djevojčica je iskočila, osjetivši samo blagi svrab na koži, bacila pogled na bebu. Avaj, bilo je kasno, dječak se ugušio, uvukao plamen u pluća, opekotine na okruglom licu. Ovakvi pocepani plikovi na koži su mekši od pupoljaka tratinčice. Vinogradova je viknula:
  - Ovde je ljudski haos!
  Čizmom je udarila u gomilu smeća, nakon čega je požurila da pomogne kome se još može spasiti. Bilo je to kao kobra koja pleše između plinskih gorionika, djevojka se vrlo bizarno migoljila i plesala. Opekla se, čizme su joj se istopile, tunika ugljenisana, ali je nastavila da se tvrdoglavo bori za svaku dečiju suzu, za svaki otkucaj malog srca, za svaki krhki život, ali tako potreban zemlji! Čizme su se raspale, a sada je devojka igrala kroz plamene vrtloge, svojim golim, šarmantnim nogama. Bila je mučenica, ali ne samo monahinja koja se muči postovima i bičem, što ne koristi ni Bogu ni ljudima, mučenica koja spašava konkretne živote. Noge djevojke ratnice bile su prekrivene slojem malih plikova, ali su se od bola kretale još brže i preciznije.
  Kapetan medicinske službe, izvadio velike čizme iz torbe, viknuo joj je:
  - Uzmi ih, brzo ih obuci! Plešeš na plamenu, pa ćeš postati bogalj.
  Ratnik sa činom majora odmah odgovori:
  - Bolje je fizički postati bogalj nego moralno biti čudak! Ni sekunde za sebe, sve za front, sve za pobedu!
  Kapetan medicinske službe je odgovorio:
  - Ovo je pravi sovjetski čovek!
  Vinogradova, gazeći plamen, psuje:
  - A šta stojite, spasite ljude!
  Kapetan je uzdahnuo.
  - Imam proteze, umesto nogu!
  Vinogradova je, izvlačeći još jednu djevojku polusprženog lica i onesviještena, bijesno viknula:
  Kako je Bog okrutan!
  Kapetan je slegnuo ramenima.
  Nije Bog kriv, već ljudi!
  Vinogradova je vrlo razumno i samouvjereno prigovorila:
  - Ovo je isto što i reći - nisu roditelji krivi, već deca!
  Kapetan je htio nešto reći, ali su mu oblaci dima ušli u grlo i ljutito se zakašljao.
  Bombardovanje je jenjalo, ali se granatiranje nastavilo. Brodsko oružje ima pristojnu zalihu granata, međutim, vatra je sada više usmjerena na razoružana sovjetska plovila. Yamamoto je shvatio da će dominacija na moru prenijeti inicijativu u ovom ratu na Japan na duže vrijeme. A za izgradnju brodova proces je skup i dug, iako je, na primjer, podmornice, možda, lakše žigosati. I to se, naravno, mora uzeti u obzir, ali je važno razbiti strukturu. Admiral Yamamoto, najmoćniji čovjek Japana nakon cara Hirohita, osjećao se kao bog. Pravi bog, pa je religija zemlje izlazećeg sunca naučavala da je vojničko junaštvo najbolji način za oboženje! I sada je veliki komandant mogao samovoljno da muči i kvari prostor oko sebe. Iznad Vladivostoka su gusti, crni oblaci dima dugi mnogo kilometara; gore su to skladišta nafte i skladišta goriva. Stotine, hiljade ljudi spaljene, pakao, pa, kako se posle toga ne osecas kao bog koji se osvetio Rusima za vekovno ponizenje, veliki narod je primoran da se gura u nizu tako sićušnih ostrva u odnosu na prostranstvima Rusije. Sada ruska flota tone, a za razliku od luke Peru, neće napustiti nijedno plovilo.
  Tokom bitke na Khalkhin Golu, Yamamoto je predložio da se sličan udarac nanese Vladivostoku, za šta je izrađen detaljan plan. Ali Hitler je neočekivano sklopio mir sa Staljinom. Uopšte, idiot Hitler, započeo je masakr nad Jevrejima i time nametnuo protiv sebe i Poljsku i zemlje Zapada. I zašto mu je to trebalo? Hteli ste da steknete jevrejsko bogatstvo? Ali bilo je bolje prvo postati svjetska sila, pobijedivši SSSR, a možda i druge zemlje. Zapad je lakše pobijediti zbog činjenice da njegov mentalitet mnogo manje karakterizira fanatizam i sklonost samopožrtvovanju. Da li je poznat barem jedan slučaj nabijanja američkih pilota? Istina, bilo je par sudara, ali najvjerovatnije je riječ o nesreći. Rusi su fanatični, što je čudno, jer pravoslavna vjera ne odobrava samoubistvo, i uopće ne smatra da se podvizima može zaslužiti put u raj. Uopšte, Hristovo učenje je krajnje glupo i nepraktično. He Yamamoto je čitao Bibliju i čudio se gluposti ljudi koji smatraju takvim pacifističkim Bogom. Na primjer, uči: udare te po desnom obrazu - okrenite lijevi, traže jednu košulju - dajte dvije, volite neprijatelja! Samo mentalno bolesna osoba može smatrati Hrista Boga. Takva religija je dobra samo za robove, ropske vazale. I cijela Evropa i pola svijeta sigurno su vjerovali. Istina, Isusovo učenje, uprkos činjenici da odbacuje princip Starog zavjeta, oko za oko i uči da voliš svoje neprijatelje, nije spriječilo Britance da osvoje trećinu cijele planete, stvarajući najobimnije carstvo u istoriji čovečanstva. I to uprkos religioznosti Britanije, gdje se Bog spominje čak i u državnoj himni. Začudo, američki predsjednici se kunu u Bibliju, ali su ipak bombardirali japanske gradove napalm bombama, spalivši hiljade žena i djece žive. Štaviše, ubijali su civilno stanovništvo, ne slučajno, već namjerno, to je bila taktika terorisanja civilnog stanovništva: podrivanje ljudskih i ekonomskih resursa. Ali Japanci još nisu bombardovali Sjedinjene Države. Ali hoće! I pripisuju posebnu okrutnost samurajima. Uostalom, on bi se Yamamoto, po želji, mogao probiti bombarderima do američkih gradova, posebno nakon poraza Jenkijevske flote u blizini luke Peru. Da, Evropljani su moralna kopilad. Imaju izopačeno razumijevanje, vjeru, učenje i nečinjenje! U Japanu nije tako! Ono što nas uče to i radimo. Ne postoji takva stvar da Bog kaže okreni drugi obraz, ali su njegove sluge namjerno ubijale malu djecu. Da, općenito, vjerovanje da je Bog Jedan i Svemoguć ne može biti istinito. Da je sam, onda bi naravno vodio računa da ga ljudi obožavaju ispravno, u vjeri i istini, i da imaju jednu doktrinu. I tako se svako moli kako hoće, šta hoće. A svijet je previše ružan i pogrešan da bi ga stvorio jedan Svemogući Bog. Uostalom, svaki odgovoran vladar na prvom mjestu teži redu i pravdi. On želi da jaki, mudri, plemeniti, pošteni budu na prvom mjestu, a ostali se ili ispravljaju, rastu fizički i duhovno, ili... Međutim, ako je Bog Svemogući i Stvoritelj svemira, onda bi ne stvaraju tjelesne i mentalne nakaze. Uostalom, zašto je car ponekad primoran da trpi slabosti ljudi kao datost? Jer drugog izlaza nema, on ne može u tren oka pretvoriti nakaze u zgodne muškarce, a kukavice u hrabre. Ali da mogu, odmah bih to uradio! Jao, moram da prihvatim ono što jeste i da se pozabavim ljudskim materijalom koji sam dobio kao datost. Ali od koga je to dobio, drugo je pitanje. Da, i sam car ima slabosti: on je samo čovjek - stari, bolestan, oronuo. Začudo, božanski car često živi manje od običnog sluge, ima manje vještina oružja od većine generala i mnogih vojnika. Pa šta je u tome od Svemogućeg Boga. Ali bela nije ništa bolja! U čitavoj istoriji Evrope nije bilo strašnijeg i uspešnijeg osvajača od Hitlera. Da, on je zaista simbol vojne hrabrosti bijelaca! I, ipak, najveći komandant svih vremena i naroda, nije mogao da završi ni gimnaziju, da stekne srednje obrazovanje, koje je obavezno u Japanu!
  Štaviše, Hitler nije primljen u vojsku iz zdravstvenih razloga. Začudo, ovaj revnitelj kulta snage, lav rata, pokazao se toliko fizički slab da čak ni u Njemačkoj, gdje se na svakoj postaji nalazi vojna pošta, nije pozvan kao redov. Kako je degradirana Evropa.
  Međutim, Staljin, još jedan od najistaknutijih političara našeg vremena, također nije imao srednje obrazovanje, bio je grumen. I zanimljivo, on takođe nije pozvan u vojsku, iz zdravstvenih razloga. Zanimljivo, slučajnosti, dva zlonamjerna neprijatelja nisu imala srednju stručnu spremu, nisu pozvani u vojnu službu zbog zdravstvenih razloga, imali su očeve pijanaca, a i Hitlerov otac je prvo radio kao obućar!
  Evo takve slučajnosti, čudne, zlokobne. Geringova Hitlerova desna ruka nije takva. On je iz porodice aristokrata, Geringov predak je bio zamjenik stvarnog vladara Njemačke, Bizmarka. Gering je biznismen, oligarh, aristokrata i pragmatičar. Oni takođe vide da je moguće da zamene opsednutog Firera. I Amerika i Britanija, doduše potajno, žele okončati Rusiju, bez obzira na vladajući režim, ali žele okončati komuniste, koji negiraju sam koncept privatnog vlasništva, toliko da čak zatvaraju oči pred pretjeranim jačanjem Njemačke.
  Međutim, Njemačka je geopolitički konkurent, ali konkurent u okviru kapitalističkih i aristokratskih pravila igre, a boljševička Rusija je apsolutno strana i neprijateljska. Čak je iznenađujuće da je od četrdeset prve i sam Čerčil ponudio Staljinu pomoć, uz sav njegov antikomunizam, tradicionalnu, englesku mržnju prema Rusiji. Uostalom, Njemačka pod crvenima je ratni konj upregnut u sovjetska kola, a SSSR pod smeđima je vječna partizanska zona. Uostalom, fanatični boljševici se neće pomiriti, već će voditi dugotrajni gerilski rat, koji će toliko iscrpiti Treći Rajh da će svi snovi o daljnjoj ekspanziji nestati kao duga nakon grmljavine! Rusija pod Nemačkom, bolje nego Nemačka pod Rusijom! Razumijevajući ovo, jasno je zašto SAD i Britanija traže izlaz iz rata.
  Yamamoto je pragmatičar, bio je u ratu sa SAD-om i Britanijom. Ali ove dvije imperije same su isprovocirale Japan uvođenjem embarga na isporuku naftnih derivata. Uostalom, zemlja izlazećeg sunca nema svoje bunare i mnoge druge sirovine. Japanci su pregovarali, Amerikanci su postavljali sve ponižavajuće zahtjeve.
  A u isto vrijeme, Jenkiji, izazivajući rat, uopće nisu vodili računa o dovođenju vojske i mornarice u borbenu gotovost. Ispostavilo se da je iskušenje preveliko, utoliko je više tračkala nada da će Moskva pasti i da će Nemačka i njeni saveznici priskočiti u pomoć. Osim toga, postojala je nada da Sjedinjene Države, budući da su još uvijek relativno demokratska zemlja, jako ovisna o javnom mnijenju, ako se rat povuče, neće htjeti prolijevati krv na tuđa ostrva. Zaista, zašto bi običan američki čovjek na ulici sa svojim rođacima dobivao kovčege od cinka, ako ne govorimo o zaštiti teritorije samih Sjedinjenih Država, pa čak i plaćanju prilično velikih vojnih poreza! Možda je zato carska Rusija izgubila, imajući više vojnika, ali ruski narod nije smatrao Mandžuriju svojom teritorijom i nije htio krvlju i znojem platiti apstraktne interese. Nažalost, Hitler nije zauzeo Moskvu, dijelom zbog nespremnosti za oštru zimu, a dijelom zbog fanatizma karakterističnog za boljševike. Međutim, ne samo boljševici, ruski narod je sklon samopožrtvovanju za velike ciljeve. Uostalom, prvog vazdušnog ovna napravio je ruski tip Messer. Čak je iznenađujuće da je to učinio ne zarad raja, već zarad Otadžbine. Mada... Messer je djelimično budala, jer je majstor akrobatike, pronalazač, konstruktor, a naravno i živ bi donio mnogo više koristi domovini. Možda Jenkiji nisu toliko u krivu, ponavljajući princip: glavna stvar u borbi je preživjeti! Na kraju krajeva, mrtvi više ne mogu ubijati!
  Admiral Naumo je primijetio:
  - Već smo potrošili više od dve trećine municije. Puške su jako vruće, polivaju se kantama vode!
  Yamamoto je prekrstio prstom u zraku i rekao tihim, pomalo promuklim glasom:
  - Mislim da će oružje izdržati posljednju trećinu granata. Iako ne, nokautirajte do devedeset pet posto.
  Admiral Naumo je slegnuo ramenima i obrisao znoj sa čela.
  - Da li se isplati dati sve najbolje prvog dana?
  Yamamoto je stisnuo pesnice.
  - Troškovi! Naravno da je vrijedno toga! Iznenadili smo Ruse, kao 1904. godine, Nemce 1941. godine, ali Staljin će strogo kazniti komandu i to se više neće ponoviti. Dakle, potrebno je iskoristiti činjenicu da je zmajev rep zaspao. Zapravo, razumijem Staljina, rat s Njemačkom mu je upio pažnju do te mjere da je prestao da brine o Dalekom istoku. A njegova pratnja bez vođe se plaši da preuzme inicijativu. Ovdje smo promašili naš udarac. Kao i Amerikanci. Svima je bilo očigledno da se stvar sprema, oblaci se skupljaju, grmljavina će uskoro da udari, ali...
  Naumo je dodirnuo dršku samurajskog mača koji mu je visio o pojasu, ili kako se još naziva katana:
  - Rusi uvek kasne! Rat neće dugo trajati i stići ćemo do Urala.
  Jamamoto je podigao oči prema nebu.
  "Neka nam bogovi pomognu u tome, ali ja ne mislim tako!" Brzo uče, Khalkhin Gol je pokazao da je nivo Rusa viši nego tokom rata 1904-1905. Osim toga, reći ću vam jednu tajnu. Naš tajni agent u Vladivostoku je malo pomogao, što prilično moćna obalska artiljerija nije imala granate, a letelica nije uspela da poleti na vreme. Ovo je tajni rat.
  Naumo je bio iznenađen:
  - A gde su SMERSH i NKVD izgledali?
  Yamamoto se nasmijao, tresući prstima.
  "Ovdje na Dalekom istoku služe najgori kadrovi Rusije, oni koji se boje da će poginuti na sovjetsko-njemačkom frontu teže Vladivostoku. Stoga je ovdje mnogo lakše naći izdajnika ili budalu na vrhu, kao i sebičnu osobu. A NKVD je toliko navikao na otkrivanje izmišljenih zavjera da više ne primjećuje prave izdajnike. Tako da je sasvim moguće raditi. Inače, ako je nekoliko generala prešlo na stranu Nijemaca, uprkos tome što njihovim porodicama, rođacima i prijateljima zbog toga prijeti pogubljenje, onda je sasvim moguće podmititi nekoga iz vrha. Ili ga koristite u mraku, što je još bolje. Tako da smo uradili mnogo posla. Nas Japance općenito karakterizira temeljitost u promišljanju vojnih operacija i uzimanje u obzir svih sitnica.
  Naumo je protrljao dršku svoje katane.
  - Dobro! Ali sramota Khalkhin Gola izaziva osjećaj gorčine i jake ljutnje! kako bismo mogli...
  Yamamoto je tešio:
  - Bilo je više Mandžuraca nego Japanaca, a generalno je nemoguće pobeđivati sve vreme. Moram napomenuti da se, ipak, nisu najbolje jedinice borile na našoj strani, a Rusi su imali veliku prednost u avijaciji i tenkovima.
  Naumo je napola nacrtao svoju katanu.
  - Nismo opravdani! Samuraj se nikada neće pozvati na tupu oštricu i umornog konja, mnogo neprijatelja i slabo oružje!
  Yamamoto je ispravio:
  - Samuraj naravno ne, ali muškarac nažalost da! Ljudi su skloni greškama!
  Yamamoto je bio ometen i viknuo je nešto u cijevi, a zatim nastavio:
  - Samuraj se nikada neće stvarno saviti! Ide na ovna i protiv struje.
  Naumo je klimnuo glavom.
  - Zaista! Ali borili smo se protiv SAD-a i Britanskog lava.
  Yamamoto je prstom kucnuo po kormilarnici.
  - Da! Istina, ali SAD su pogođene u zube, Britanija je izgubila svoje kolonije, a Njemačka je bila u nevolji. Željeli smo da povučemo što više snaga sa zapada Rusije kako bismo Wehrmachtu olakšali prelazak u ofanzivu. Udarac je planiran za maj, kada su se putevi isušili, ali su Amerikanci spriječili.
  Naumo je izvukao svoju katanu i zarezao je u zrak:
  - Smrt SAD! Uvek se mešaju sa Japanom.
  Yamamoto se lukavo nasmiješio.
  - Ne uvek, naravno, na primer, kada smo se prvi put borili sa Rusijom, Jenkiji su nam mnogo pomogli kreditima, kao i zalihama oružja. Više od polovine naše flote napravljeno je novcem Sjedinjenih Država i Britanije, i to u njihovim vlastitim brodogradilištima. Dakle, Amerika nije uvijek loša, ali ne u ovom slučaju.
  Naumo je iznenađeno upitao:
  - I zašto?
  Yamamoto se spustio da objasni:
  - Jato dalekometnih bombardera probilo se do Tokija, i zadalo podmukli udarac glavnom gradu, koristeći napalm bombe. Stotine drvenih kuća je izgorjelo, a car je naredio po svaku cijenu da se zona kontrole udalji od glavnog grada. I prije svega, da se uhvati borbeni kompleks američkih baza na arhipelagu Midway, najbliži japanskim kosturima. I uspjeli smo!
  Nauma je mahnuo mačem u vazduhu:
  Ipak smo pobedili!
  Yamamoto je prekinuo:
  - I među belcima ima pametnih! Nije ni čudo što je car u svojoj kancelariji stavio bistu Napoleona. Ali postojao je još jedan Cezar, rekao je: teže je zadržati poražene nego pobijediti. U ovom slučaju to se prije svega odnosi na nas. Nauma je reproducirala osmicu s mačem:
  Razumem umom, ali srcem!
  Yamamoto je ustao i pljesnuo svog kolegu po ramenu.
  - Da, ne ljutite se, u ovom slučaju idemo da se vratimo. Pobijedićemo SSSR i ponovo se baciti na SAD i Britance, ali već zajedno sa Nemcima i testeninom.
  Admiral Nauma je gotovo neprimjetnim pokretom sakrio katanu u korice i šapćući šapnuo:
  - Budućnost je dobra, ali sadašnjost je bolja! Čujte na nosačima aviona, kompletna zaliha bombi je potrošena, a na...
  Yamamoto je kratko naredio:
  - Dođite na palubu i pogledajte okolo, za pola sata ćemo se okrenuti i krenuti prema našoj najbližoj bazi.
  Nauma mu je zviždala kroz nos:
  - Slušaj komandanta!
  Admiral je iskočio, držeći vrata da se ne zalupe. Prije nego što su njegovi koraci utihnuli, senka je iskliznula s vrata, ona je hodala na prstima i bacila pokrivač.
  
  ŠTA JE STVARNO TREBALO BITI!
  Još jedna priča u kojoj nije bilo terorističkog napada 11.09.2001. Šansa je intervenisala. Imajući operativne informacije da bin Ladenovi islamisti pripremaju terorističke napade u Sjedinjenim Državama, svi osumnjičeni islamisti su jednostavno protjerani iz Amerike. I do napada nije došlo. A nakon atentata na Ahmad Shah Massouda, talibani su počeli da razbijaju Sjevernu alijansu. A Vladimir Putin je naredio napad na talibane kako bi izbjegao potpuni poraz saveznika u Afganistanu.
  Prvo, naravno, bombardovanja. A onda su kopnene snage Rusije počele da se prebacuju u Avganistan. Vladimir Putin je još relativno mlad, vrele glave i želi da bude poznat. Osvetite se za sramni poraz SSSR-a u Afganistanu.
  A rat, koji je počeo u oktobru 2001. bombardovanjem talibanskih položaja i baza, postepeno je prerastao u sukob punog razmjera. Štaviše, Zapad i islamski svijet nisu oklijevali da pomognu Talibanima i Al-Qaidi. I rat je poprimio veoma dugotrajan karakter.
  A sada se Snežana bori u Avganistanu na najnovijem tenku T-95. Dolazi jesen 2012. Vladimir Putin je ponovo postao predsednik. I dato je naređenje da se okonča rat koji traje više od deset godina. A posebno na kraju uhvatiti ili ubiti Osamu bin Ladena.
  Snežana, Alisa i Anželika se zajedno bore u tenku. Pucaju na mudžahedine iz njihovog automobila.
  Snežana golim nožnim prstima pritiska dugmad džojstika. Udara neprijatelja i vrišti:
  - Vojnik je možda naivan jelen, ali nikada neće postati kukavički zec ako mu ne namesti svinjski političar!
  
  Alice, otpuštajući, takođe spremno potvrđuje:
  - Vojnik može dostići čin orla, ako ga svinjski političar ne spusti na gusku!
  Anñelika, divlje duhovito, pritiskajući golim nožnim prstima dugmad džojstika, doda:
  - Svinje-političari nisu saborci, pogotovo ako su sokoli!
  Djevojke su se tako razišle. A njihov tenk je zalepršao i zdrobio sve mudžahedine koji su naišli na putu. I lomio je gusjenicama, i škrabao iz mitraljeza.
  Snezhana je napomenula:
  - Vojnik koji gine na bojnom polju ne umire zauvek, njegova duša je u besmrtnoj slavi, političar koji šalje ratnika u smrt, mrtvaca u životu, jer svinje nemaju dušu!
  Alisa, polivajući mudžahedine kišom olova i uranijuma, cvrkutala je, pokazujući zube:
  - Političari vladaju vojskom, pokušavaju da riču kao lavovi, a u stvarnosti se čuje samo lavež pasa i gunđanje svinje!
  Anđelika je golom petom pritisnula dugme džojstika, plamteći vatrom i agresivno rekla:
  - Često vojnik rizikuje glavu zbog političara, ma šta bilo!
  Snežana je takođe udarila neprijatelja, zgnječila ga, probijajući poput cjedila:
  - Vojnik može biti poštena guska, a da ostane orao, a političar virtuozna lisica, sa suštinom svinje!
  Alice se zakikota i doda, bljesnuvši svojim bisernim zubima:
  - Vojnik, doduše ponekad guska, ali od njega stalno leti perje, a političar svinje, ali od njega je voda kao voda u gusci!
  Anñelika je mlatarala, pritiskajući bosim nožnim prstima dugmad i cvilila:
  - Vojnik ore kao konj, a general ponekad samo bikove!
  Snežana je takođe pritisnula polugu golom petom, razbila neprijatelja i cvrkutala:
  - U ratu najviše ginu vojnici - nisu svi plemeniti, ali svi heroji, a političari ubiru plodove - nisu pametni, nego svi nitkovi!
  Alisa je golim prstima gracioznih nogu pritisnula dugmad džojstika, odsjekla neprijatelja i zacvilila:
  - Vojnik je borbeni petao sa kojeg leti perje, a političar je prazna gad svraka, koja pušta verbalnu dijareju!
  Anñelika je s divljim uzbuđenjem pritisnula dugme džojstika svojom grimiznom bradavicom, prekinula sablasne i izdala:
  - Vojnik nema kad da se pere, ali miriše na plemenitost, a političar, koliko god se okupao, odaje kozu, i verbalni proliv!
  Snežana je odgovorila sa osmehom, takođe pritisnula dugme džojstika svojom rubinskom bradavicom i odsekla mudžahedine:
  - Vojnik lašti svoje čizme voskom, a političar pere ruke od prljavih dela!
  Alice se zahihotala i primetila pritiskom na dugme džojstika sa bradavicom jagode:
  - Vojnik vrlo retko dobija nagrade za podvige, političar stalno nabacuje svinju na vojnike!
  Anñelika, vodeći vrlo dobro ciljanu vatru na sablasove, i koseći ih kao kultivator, zarežala je:
  - Vojnik je uvek gladan od nedostatka mesa, iako mu političar redovno stavlja prase i kači mu rezance na uši!
  Snežana je otkrila zube pucajući na mudžahedine. Zgnječila ih je pritiskom na dugmad džojstika golim prstima, ali je istovremeno gukala:
  - Od seta vitamina i povrća, vojnik dobija samo senf i biber iz govora političara, a treći svinjetinu od mesa, a na trećem samo rupu od krofne!
  Alice se zahihotala i udarala, pritiskajući dugmad džojstika golom, okruglom petom:
  - Vojnik izvršava naređenje, general naređuje, političar koji sipa verbalnu dijareju samo prlja uniforme vojnika!
  Anđelika se s tim više nego složila, kosi redove brojnih militanata u Afganistanu:
  - Vojnik se ponekad plaši, ali ne plaši, političar se stalno razmeta, ali mu se samo dugi jezik ispruži u napad!
  Snežana je agresivno primetila, pucajući na avganistanske vojnike koji su napredovali prema njima, koristeći golu petu:
  - Uniformu vojnika ne kvari rovovska prljavština, već jezici političara koji su stalno svinje!
  Alice je dodala sa velikim uzbuđenjem, namigujući svojim safirnim očima i slomeći mudžahedine:
  - Metak ne uzima vojnika, vatra ne gori, a ratnik se neće udaviti u vodi, ali rizikuje da se uguši u verbalnoj dijareji političara koji su ga poslali na klanje!
  Anñelika je dodala, pritiskajući dugme džojstika svojom rubin bradavicom i gugutala dok je kosila mudžahedine:
  - Ubiti vojnika nije dželat, političar koji obećava rajski život nije anđeo!
  A tenk ruske smrtonosne konstrukcije slomio je avganistanske dušmane, zasuvši ih malim mecima sa uranijumskim jezgrama.
  Napomenula je Snežana, odsijecajući brojne mudžahedine iz Avganistana koji pritiskaju.
  - Bog dopušta da rat izdvoji najhrabrije za raj, a političke intrige da izvuče najzlobnije za pakao!
  Alice je agresivno primijetila, nokautirajući dushmane koji se penju poput žabe na grčeve, cvrkućući:
  - Tama postoji da se vidi blještavilo svjetlosti, podli političar da izdvaja plemenite ljude kojima se razotkriva!
  Anñelika se dragovoljno složila sa ovim, istrijebivši neprijatelje i napavši mudžahedine:
  - Političar je velika svinja koja se hrani ne svinjskom mašću, nego supom sa mačkom, i rezancima za uši!
  Snežana je agresivno primetila, pucajući na sablasove i podižući gomile leševa:
  - Vojnik ne treba da bude zec, pobede ne dolaze kukavice, general ne treba da bude svinja - i sami debeli smeju da roštiljaju!
  Alice se vrlo rado složila s tim, koseći neprijatelje, kao da uklanja strugotine sa drveta:
  - I vojnik se boji smrti, ali ga strah od utapanja u politička sranja tjera na prvu liniju fronta, dalje od pozadinskih svinja!
  Anñelika, pucajući u dušmane i golim prstima kontrolišeći oružje tenka, zacvilila je:
  - Nemojte se plašiti da izgubite telo u ratu, jer duh je besmrtan, ali morate se plašiti da dušu podredite političaru, pa svinje na vlasti ubijaju sve najbolje!
  Snežana je, agresivno škrabajući mudžahedinima, razrezala arapskog šeika koji se borio na strani afganistanskih militanata i promucala:
  - Lako je izgubiti dušu, još je lakše izgubiti tijelo, ali dajući život za svoju Otadžbinu stičete najvrednije vječno sjećanje na ljude, besmrtnost u srcu Boga Svevišnjeg!
  Alisa je izjavila, namigujući, šaljući granate na neprijatelja svojim golim prstima gracioznih nogu:
  - Vojnik, izgubivši tijelo u borbi, zadobiće vječnu uspomenu, političar svinja u pozadini, osuđuje sebe na vječnu sramotu!
  Angelica je agresivno primijetila, koseći mudžahedine i koristeći grimizne bradavice prilikom pucanja:
  - Telo se godinama troši, ali junaštvo palih u bitkama ne bledi vekovima!
  Snežana je, odsijecajući napadajuće vojnike Avganistana i gomilajući hrpe leševa, primijetila:
  - Čovek ima telo neko vreme, dušu zauvek, vojnik neće prestati da služi domovini, general će vikati, političar će svinjati, ali Gospod Bog neće očistiti vaseljenu od zla!
  
  Alisa, koja je pisala o sablasima koji su napredovali sa svih strana, i koseći ih kao srp ušiju, izdala je:
  - Od pucnjave mu uši navlači, od slatkih govora političara gluva savest i osećaj nade!
  Anñelika je primetila, nokautirajući mudžahedine, da su se tako aktivno penjali na položaje ruskih trupa, i ispalila:
  - Najveći grabežljivac nije beli medved, već političar-svinja crne duše!
  Djevojke su cijeli dan gasile mudžahedine, ali im je ponestalo borbenog pribora. I vratili su se u bazu. Tamo su napunili gorivo i dopunili zalihe metaka: malih, ali skupih i sa jezgrom od uranijuma. Kao i posebne vrste granata koje imaju povećanu ubojnu moć.
  A 4. novembra 2012. godine, baš na vrijeme za odmor u Rusiji, ponovo su jurnuli na dušmane na tenku T-95, pokušavajući izvojevati veliku pobjedu.
  Snezhana je, vodeći dobro usmjerenu vatru, koristeći gole prste, isklesane noge, nokautirajući militante, primijetila:
  - Političar je grabežljivac mesožder, ali čistač, a od njegovog stajnjaka ne rastu ruže, već samo raspoloženje bledi!
  Alisa je, udarajući po neprijatelju, koristeći gole nožne prste i odsijecajući protivnike, primijetila:
  - Političar često ima pokvarene zube i nosi iza usta, a dezodorans elokvencije neće sakriti verbalni izmet!
  Anñelika je udarila neprijatelja, takođe svojim golim, isklesanim nogama, i zagugutala:
  - Političar je vuk sa lažnim zubima, ali sa pravim dugim jezikom, što je mnogo svinje!
  Snežana je ispalila smrtonosni rafal na afganistanske sablasove i radosno uzviknula:
  - To što se političar zavlači jezikom u džepove birača nije tako loše, još gore što se gura do kraja!
  Anđelika, pucajući na afganistanske militante i brutalno ih nokautirajući bez milosti, primijetila je, pokošena rafalima uranijuma:
  - Nije toliko strašno ako političar vadi pare iz džepova birača, gore je kad u to stavi prase!
  Alice je takođe udarila, pritiskajući grimiznu bradavicu na dugme džojstika, i otkrivajući zube, primetila je s guštom:
  - Vojnik može da brizne iz sve duše nakon što izgubi saborce, političar bez duše može samo krokodilske suze da prolije!
  Tenk T-95 U bio je najmoderniji model, sa velikom zalihom čaura i drugih vrsta metaka. Djevojke su se dobro borile, ali je rat u Afganistanu i dalje buktio.
  Rat je u toku i djevojke pokazuju najvišu klasu akrobatike. I demonstriraju primjere pobjedničke stvarnosti.
  I veoma su agresivni.
  Snežana je tukla mudžahedine, golim nožnim prstima izbila njihovu masu i zacvilila:
  - Političar jezikom ima šape-lopate i grabulje po grošima birača, prazni džepove da ima gde da zabode svinju!
  Alice je, škraćući po dushmanima, i glumeći divlje uzbuđenje, pokazala zube, primijetila:
  - Političari su elokventni u obećanjima, ali su jezici kada su u pitanju izgovori za neispunjenje!
  Anñelika, nokautirajući mudžahedine koji su dolazili sa svih strana, poput ljepljivih žohara, primijetila je:
  - Političar ima savitljiv jezik, ali birači imaju tvrdu kost u grlu!
  Snežana je nastavila da seče kroz mudžahedine mlazovima uranijumskih metaka, izbijajući ih kao zrna iz klasja, napominjući:
  - Politika je kompletna psihijatrijska bolnica, kruška raste na vrbi!
  Alice je ispalila visokoeksplozivnu granatu na dushmane iz Afganistana, snažno ih nokautirajući i cvrkućući:
  - Vojniku treba goveđe zdravlje, a pamet ne treba da bude ovca, da svinje ne oru!
  Angelica je, nastavljajući pucati na protivnike i demonstrirati virtuoznu preciznost, primijetila:
  - Lepo je na bojnom polju imati žustre noge, ali se ne treba sagnuti do nivoa zeca, da te ne proždere lisica, a svinja popizdi!
  Snežana je piskala po neprijatelju kao da sipa olovnu i uranijumsku kišu i zacvilila:
  - Žena, koja mora da postane kobila, takođe ne sme da bude kastrat u svom umu, inače će muškarac orati, a ona će biti svinjena do same grive!
  Alisa je, pucajući na sablasove koji su se penjali, lepršavih brada, i sijedih i crnih i crvenih, urlala:
  - Nije glupa žena sa licem kobile, već ona koja sebi dopušta da je svinja ore!
  Anđelika je pristala da to potvrdi, nokautirajući horde napadačkih avganistanskih militanata uz urlik:
  - Ako si dozvolio da te svinja ore, nosićeš kragnu dok pamet ostaje ovca!
  Snežana je žustro srušila humku mudžahedina i zacvilila:
  - Političar može da ore ne samo ovčjom pameću i kokošjim mozgom, ako je svinja sa lisičjim lukavstvom, i ježevom domišljatošću!
  I smijati se, pokazujući svoj dugi ružičasti jezik.
  Ovdje djevojka ponovo tuče svoje protivnike golim prstima.
  Alisa je lupila po mudžahidima, odsjekla mu glavu, rafalom mu probila stomak i zacvilila:
  - Političar govori okruglo, ali iz njegovih govora u okrugu, čak i kugla koja se kotrlja, samo što se mešaju svinjski kolači!
  Anñelika se zahihotala i poslala smrtonosni i razorni udar na neprijatelja, progunđala:
  - Ako političar zabije njušku biraču, onda će narod sigurno ostati bez pare!
  Snežana je, pokazujući zube, duhovito primetila da na sunčevim zracima sijaju jače od bisera:
  - Dozvolivši političaru da zabode jezik u novčanik, ostaješ sa svinjskim nosom, a bez pantalona!
  Alice, gađajući sablasove, koristeći gole nožne prste, uzela je i duhovito izdala:
  - Dugačak jezik političara je kao laso oko vrata, samo što ga možeš odbaciti ne udaranjem kopita, već oštrim umom i domišljatošću!
  Anñelika, ispaljena na mudžahedine rafalom uranijumskih metaka, nokautirala je pristojan broj njih i zacvilila:
  - Jezik političara će kao laso držati bikovski vrat, ako glasač ima ovčiju pamet!
  Snežana je agresivno primetila, namigujući svojim kolegama. I u isto vrijeme nastavljajući vrlo precizno pucati na dushmane:
  - Ženi jezik miluje uši, političarka ima otrovni ubod koji joj kaplje otrov na mozak!
  Alisa je primetila, sekući sablasne koji su je napali, da su se penjali kao mravi na sekiru:
  - Političar kaplje zlatnu kišu izbornih obećanja na mozgove birača!
  Anñelika je, udarajući po mudžahedinima, koristeći svoje graciozne bose noge, primijetila:
  - U politici je stalna suša za ispunjenje izbornih obećanja, ali sa druge strane, govor stalno struji, i kaplje po mozgu!
  Snežana je, izbacujući mlazove plamena iz bacača plamena i žive spalivši mudžahedine, zabilježila:
  - Političar poput medveda voli slatki med govora, ali umesto hibernacije svinje cele godine!
  Alice je takođe potvrdila, gorljivo namigujući devojkama i agresivno istrebeći sablasne:
  - Ako volite da slušate medene govore političara, onda će vam se tri kože otkinuti kao medvedu!
  A svojim golim nožnim prstima, ova šarmantna plavuša će pritiskati dugmad na džojstiku.
  Anñelika je primijetila, agresivno namigujući, otkrivajući svoje biserne zube, i nokautirajući sablasove:
  - Lipa ima mirisni med, a med iz usta političara, iako čvrsta lipa, guši se!
  Snežana je tukla napadački tenk mudžahedina. Istovremeno je, naravno, koristila gole nožne prste i urlala:
  - Političar je, kao lisica, često lukav, ponekad kaže istinu ako je isplativo, ali u isto vreme uspeva da je zezne čak i na svoju štetu!
  Alice ga je uzela i zalupila uz pomoć grimiznih bradavica na grudima i gugutala sa cerekom zuba koji je blistao poput ogledala:
  - Politika je mesto gde uvek uspeju da zeznu, samo glasač ponekad pomete govna krvavim potokom revolucije!
  Anñelika se ponovo zakikota, i ogoli svoje biserne zube u osmeh pirane, a bila je crvenokosa devojka, primeti:
  - Reč političar i reč pristojan, kombinuju se samo sa dodatkom trećeg - kopile!
  Snežana je gukala, smrskavši brojne mudžahedine, nokautirajući ih kao snajperske naočale, a ne zaboravljajući gugutati:
  - Političar po karakteru može imati sve osim savesti i časti, ali se savesno, doduše, nepošteno maskira!
  Alice je takođe duhovito dodala, oči su joj svjetlucale od safira, a goli prsti su joj bili iznenađujuće okretni:
  - Političar obećava brdo zlata do neba da upali zvijezdu, samo ne daje zlatnu svjetlost, sa ovakvim svjetiljkom glasač neće dočekati zoru!
  Anñelika je također vrlo duhovita nastavila, slamajući mudžahedine. Istovremeno, ljepotica je koristila rubin bradavice svojih grudi. I uradila je to veoma lepo.
  I opet je zavijala, kao pila sa oguljenom lulom:
  - Političar ima više maski nego zvijezda na nebu, ali sve samo da bi lisici političaru bilo lakše da se svinja!
  A tenk je nastavio kliziti i lepršati, obarajući i spaljujući militante. Borbe su bile gotovo jednostrane. Ali Rusija je i dalje pretrpjela gubitke. A bilo ih je sve više.
  Ima još godina koje su prošle... Došla je 2018. godina... A rat u Avganistanu i dalje traje i ne želi da uspori. I mnogi vojnici su već sahranjeni.
  Snežana i Mirabela pucaju na položaje mudžahedina iz jurišnog aviona. I oni se agresivno istrebljuju. I šume masovno gore. Udari Tornada tope planine.
  Rat se nastavlja.
  Snežana uz smeh primećuje:
  - Političar je dijelom lisica, dijelom vuk, dijelom slon u porculanu, na neki način kukavički zec, a zapravo potpuna svinja!
  Mirabela je uz pomoć golih nožnih prstiju poslala raketu smrtonosne, napomenula:
  - Političar voli jezikom mlatiti vodu u malteru - zanimanje koje je beskorisno za birače, ali političaru donosi prihod u vidu pjene praznoslovlja!
  Nakon ovih riječi, djevojke su počele da se smiju i gole zube. I namignite jedno drugom.
  I slati rakete u potoke, i razbijati planine u ruševine. I pjevanje:
  - Dato je naređenje da se selo sravni sa zemljom,
  Salve tornada zapalile su planine...
  Vidi se da nam je neko oduvao kartu,
  Pa, do đavola sa ovim razgovorima!
  I golim petama, devojke ponovo šalju smrtonosnu snagu rakete i uništavaju položaje dušmana.
  Rat još traje... I ne nazire mu se kraj. U Rusiji raste antiratni pokret. Svi žele da to okončaju. Ali predsednik Putin je tvrdoglav...
  Dakle, dok se Rus bori, jasno je da nas čeka još mnogo zanimljivih avantura.
  
  DŽINGIS KANOVA OPSESIJA
  Džingis Kan je bio opsednut idejom besmrtnosti za sebe lično. I nije ih vodio samo strah. Veliki Mongol je shvatio da će se nakon njegove smrti brojni sinovi i unuci zagristi u borbi za vlast, a gigantsko carstvo će se podijeliti na nekoliko dijelova i propasti. Bilo je jasno kako je osvajanje Mongola od strane Aleksandra Velikog bilo krhko.
  Koliko je ta Mongolija? Šta mogu učiniti da sve to zadrže? Trebalo nam je posebno carstvo...
  Džingis Kan je želeo večni život, a hiljade glasnika širom sveta tražili su eliksir večnog života, ili nešto slično.
  Ali jedan od glasnika Džingis Kana dostavio je artefakt "Irbisovo ogledalo". Sadržavao je moćnog duha koji je pristao dati Džingis-kanu vječni život. Ali svake godine, devedeset i devet djevica treba biti žrtvovano đavolskom duhu. I to je bila tako visoka cijena za besmrtnost Džingis Kana.
  Ali duh je održao svoju riječ i mladost se vratila Džingis-kanu. Nakon što je završio osvajanje Kine, ovaj komandant je otišao u Indiju. Ovog puta Mongoli su se preselili i uspjeli osvojiti ovu divnu i toplu zemlju. Zatim je Džingis Kan otišao u Bagdad i takođe ga zauzeo, ubivši gotovo sve muškarce.
  Nadalje, Mongoli su osvojili Bliski istok i oblast Volge.
  Počeo je veliki pohod na Rusiju... U ovom slučaju vojska Mongolo-Tatara je bila još brojnija i bolje opremljena. I uspjeli su zauzeti Novgorod, savladavši ga olujom.
  Osvojena je i Kijevska Rus. A onda su se gomile Mongola slijevale u Evropu.
  Ovog puta, carstvo je imalo više snage i bolju tehnologiju. I porazili su i Mađare i ostale viteške ratove. Zauzeli su i Beč i Berlin i stigli do Italije, zauzevši i nju. Stigli smo i do zemalja Franaka. Pariz je takođe zauzet.
  A onda su horde krenule, stigavši do posljednjeg mora. Zatim putovanje u Pirineje i zauzimanje Španije. A onda idite u Afriku. Za početak, osvajanjem sjevera Crnog kontinenta. Ali onda su se Mongoli preselili na jug duž Nila i preko pustinje.
  Tako su zarobljene sve zemlje kopnene rute na istočnoj hemisferi.
  Ali tu nije bio kraj. Mongoli su izgradili flotu i osvajali sve više novih teritorija...
  Indijanci su pokušali da se odupru, ali su bili delimično masakrirani, a neki su umrli od bolesti. Preživjeli su prepoznali autoritet Mongola.
  Ukratko, do kraja trinaestog veka nastalo je svetsko mongolsko carstvo, predvođeno Džingis-kanom.
  U njemu je mnogo toga u upravljanju pozajmljeno iz Kine, a nešto i iz Starog Rima. Počeo se graditi piramidalni sistem moći, kolosalna zemlja i uprava satrapa. Tako je nastao poseban, centralizovan sistem na globalnom nivou.
  Razvijale su se i nauka i medicina. Mnogo je urađeno za ljude u razvoju poljoprivrede i zanatstva. Narodi planete Zemlje su se sve više miješali. I rođeno je novo društvo.
  U budućnosti su svi stanovnici carstva dobili državljanstvo i ropstvo je nestalo.
  I konačno, počela je era širenja svemira. Džingis Kan je imao malu moć nad jednom planetom, a želeo je mnogo više.
  I dalje je svake godine devedeset devet djevica žrtvovano paklenom božanstvu.
  I odabrani su posebnim žrebom. Djevojčice su bile različite nacionalnosti i vrste. I hodale su tako bose u kratkim bijelim suknjama i tankom trakom tkanine na prsima.
  Stanovništvo carstva Džingis Kana ima milijarde ljudi. I već postoje naselja na Mjesecu, a zvjezdani brodovi su sletjeli na Mars i Veneru. Izmislite naučnike i fotonske rakete sposobne da ubrzaju do brzine svjetlosti.
  A u isto vrijeme žrtvuju paklenom duhu da je Džingis Kan ostao zauvijek mlad i zdrav.
  Vladimir Ribačenko, hrabri, mišićavi dečak od trinaest godina, nije to podneo. Pogotovo kada je njegova sestra izabrana za žrtvu. I dječak od trinaest godina odlučio je da se osveti Džingis-kanu.
  Ali šta može učiniti sam protiv cijele vojske? I kako pobijediti čudovište?
  Dječak je odlučio da se posavjetuje sa čarobnicom. I otišao je u gustu šumu, okačivši patike na stub.
  Dječak je išao putem i pjevao;
  Ratnici tame su sigurno jaki,
  Zlo vlada svijetom ne znajući broj...
  Ali vi sotonini sinovi -
  Ne slomite Hristovu moć!
  Međutim, religija kršćanstva je zabranjena. I svi imaju samo jednog Boga - samog Džingis-kana!
  Pa, i takvo božanstvo, kao njegov konj. Međutim, konji su, za razliku od Džingis Kana, smrtni i mijenjaju se kako stare.
  Vladimir Rybačenko hoda, šamara svojim dječjim stopalima. A onda mu je u susret izašao sabljozubi tigar sa šest šapa. Šuma ovdje nije jednostavna, već magična.
  Dječak se pokloni ogromnoj, kao slon samo dužoj zvijeri i upita:
  - Pusti me da odem do čarobnice?
  Ogromni sabljozubi tigar je rikom odgovorio:
  - Odgovori na tri pitanja - onda ću te pustiti unutra!
  Dečak Vovka je sa osmehom upitao:
  - Šta ako ne odgovorim?
  Sabljozubi tigar je zalajao:
  "Onda ću ga rastrgnuti!"
  Vladimir Rybačenko je logično primetio:
  - Dve smrti se ne mogu desiti, jedna se ne može izbeći!
  Sabljozubi tigar je zaurlao:
  - Čega se najhrabrija osoba boji, a posljednja kukavica ne puše u brkove?
  Dječak je zabio šakom u bradu djeteta. Pa, to je misterija. Stvarno sta? Možda smrt?
  Vladimir Rybačenko je pevao:
  - Ruski ratnik se ne boji smrti,
  Ne bojimo se smrti na bojnom polju...
  Jer će se Sveta domovina boriti,
  Čak će i umiranje pobijediti!
  Sabljozubi tigar je agresivno zaurlao:
  - Čitaćete poeziju ili odgovarati na pitanja!
  Dječak je htio baciti tigra: gdje ti je savjest, ali onda mu je sinulo, a dječak je ispalio:
  - Savjest! I najhrabrija osoba se plaši savesti!
  Sabljozubi tigar nevoljko klimnu glavom i potvrdi:
  - Jedan - nula u tvoju korist! Pa, šta je sa drugim pitanjem.
  Mastodont se okrenuo i zarežao kao čudovište:
  - Ko je najlepši na svetu?
  Dječak je lupio bosom nogom i okrenuo se. Pitanje je zaista najteže. Ali odgovor je u mojoj glavi!
  Vladimir Olegovič je rekao:
  - Nema poštenije istine, istina svake laži je ljepša!
  Sabljozubi tigar ponovo je nezadovoljno graknuo:
  - Tako je, psiću... Vidim da si samo super borac! Ok, idemo na treću zagonetku.
  Dječak klimnu sjajnom glavom.
  - Hajdemo!
  Sabljozubi tigar je zaurlao:
  - Šta je najbrže na svetu!
  Vladimir je slegnuo ramenima. Htio je reći da je foton. Ali zašto sam se setio da naučnici razvijaju ultrafotone da lete superluminalnim brzinama. Da, ovo nije baš ono što vam treba. Čini se da se gravitoni kreću brže od brzine svjetlosti.
  Vladimir Oleg udari pesnicom po čelu i odgovori:
  - Čovjekova misao je brža, i brža od svih zraka!
  Sabljozubi tigar prasne u smijeh, a cereći se zubima odgovori:
  - Logično! Mlad si, imaš tri nula za! Možete ići!
  Dječak vesla bosim nogama po putu od žute cigle, pjevuši...
  I u tišini planina, i zvezdanih visina,
  U morskom talasu i bijesnoj vatri...
  I u bijesnoj, i bijesnoj vatri!
  A klinac će skočiti i bosom nogom razbiti kaldrmu. Ali to je prilično bolno.
  Dječak je zarežao:
  - Kakav bol, kakav bol - carstvo Džingis-kana - sto - nula!
  Onda je pomislio, šta ako veliki super car Džingis Kan umre? Hoće li to koristiti čovječanstvu? Uostalom, u svjetskoj imperiji ljudi žive dobro. Svi imaju posao, i svi su puni, nema epidemija, mnoge bolesti su nestale, čak je i rak vakcinisan. Smrtnost je niska, što je čak nametnulo ograničenja na natalitet. Skoro svako ima auto. Tehnologija je evoluirala, pa cijela tri dana u sedmici slobodna! A industrija zabave je velika. I ljudi su posjetili sve planete Sunčevog sistema, a već na Marsu postoje prvi gradovi.
  Dječak Vovka Rybachenko je pjevao;
  Sunce sija iznad nas
  Ne život, već milost...
  Za one koji su odgovorni za nas
  Vreme je da razumemo
  Za one koji su odgovorni za nas
  Vrijeme je za razumijevanje!
  Mi smo mala djeca
  Želimo da šetamo!
  Ali sada su joj gole pete počele malo da peku. Žuta cigla je vruća. Ali ne možete nositi cipele: djeca mogu hodati žutom stazom ili bosa, ili u čarobnim cipelama. Ovo su pravila magične šume. A bez magije, ne možeš spasiti svoju sestru.
  Dječak izdrži, pa čak i goli zube... Pravi je pionir koji se ne savija.
  Klinac je pomislio da odvrati pažnju od cigli koje su mu zurile u pete, jesu li zbog toga Mongoli uspjeli osvojiti cijeli svijet? Da su svi jači ili pametniji? I zašto je besmrtnost pripala Džingis-kanu - koji je prethodno počinio okrutnost.
  Pa, naravno ne sada. Postoje zakoni koji se ublažavaju iz generacije u generaciju. Na primjer, ukinuta je brutalna smrtna kazna. Tada je upotreba mučenja i tjelesnog kažnjavanja ograničena. Na primjer, djecu u školama i dalje tuku palicama po golim petama zbog lošeg ponašanja. Ali udarce zadaje dijete istih godina i težine kao i vi, a štap sa plastikom je fleksibilan i elastičan. Donosi bol, ali ne osakaćuje tabane djece.
  Iako djecu i dalje tuku po petama i zadnjici u školama, ali ne često. Ponekad ga samo stave u ćošak.
  Smrtna kazna je također postala rijetka. I to se obično radi u javnosti. Ali ne bivaju pogubljeni prečesto.
  Iako je Vladimir vidio kako su obješene tri djevojke. Otišle su na skelu u vrlo kratkim bijelim suknjama i grudima jedva pokrivenim koncem tkanine. I naravno bosi.
  Žene i maloljetnici obično se pogubljuju bosi i gotovo goli. A odrasli muškarci se obično pogubljuju u zatvorenom prostoru. Djeca se također javno pogubljuju u svrhu zastrašivanja. Štaviše, izvođenje se prikazuje na ekranima u boji, a školarci su obavezni da ga gledaju. Ali ovo postaje sve rjeđe. Zločin opada. Tehnologije se razvijaju, a osobi koja je počinila prekršaj mnogo je teže izbjeći odgovornost.
  Vladimir Ribačenko je konačno osetio da je vrelina u ciglama jenjava.
  Dečak je pevao od radosti:
  - Staze idu duž krivine,
  Bosonogi momci...
  Umoran od zakopavanja konja
  Želim da zadirkujem svoju sreću!
  I dječak je podigao:
  - Skliznuo! Negdje je nestalo!
  Trebalo mi je!
  A ispred dječaka je bila koliba na pilećim nogama. Velika i lepa. Samo je stajala leđima prema klincu.
  Vladimir Ribačenko je agresivno viknuo:
  - Koliba, koliba, okreni leđa šumi, ispred mene!
  Koliba se okrenula... Kretala se lako i bez škripe. Vrata su se otvorila i djevojka je izašla. I tako lijepa prirodna plavuša.
  Pogledala je dječaka u kratkim hlačama, bosog i plavog, zagugutala:
  - Znam zašto si došao! Želiš li spasiti svoju sestru?
  Dječak je uzvratio iskosavanjem zuba:
  - Ne samo! Takođe želim da spasim svoju planetu od despotizma Džingis Kana!
  Plavokosa čarobnica se zakikota i odgovori:
  "Uradio si težak posao, momče. Veoma teško, ali... pomoći ću ti ako odgovoriš na pitanje.
  Vovka klimnu glavom.
  - Kao učenik u školi, odgovarao sam na pitanja!
  Plavokosa čarobnica, pokazujući zube, upita:
  - Šta je skuplje od sto rubalja?
  Dječak se nasmiješio i odgovorio:
  - Dvesta rubalja milja!
  Plavokosa čarobnica se zakikota i primijeti:
  - Pa, vrlo je jednostavno. Ali evo vas na putu. Ispred, s jedne strane, je tvoja majka, s druge, najbolja drugarica - koju treba slomiti?
  Vladimir Olegovič Rybačenko je samouvereno odgovorio:
  - Kočnice!
  Plavokosa čarobnica je klimnula.
  - Divno! Stvarno dobro! Onda ću vam postaviti pitanje teže: zašto Svemogući Bog ne usrećuje sve ljude!
  Dečak je zviždao i primetio:
  - Nu i pitanje! Čak ni najiskusniji teolozi ne znaju odgovor na to!
  Plavokosa čarobnica je klimnula.
  - Šta ste mislili, da sve možete tako lako dobiti?
  Dečak je odgovorio sa uzdahom:
  - Dobro, pokušaću...
  Dječak je nabrao svoje djetinjasto čelo i gazeći bosim nogama pokušavao se skoncentrisati. Zaista se osjećao neugodno... Kao da je komad mesa na udici, ili nešto gore. Općenito, tako je malo pravde u svijetu. Takav je bio književni genije Aleksandar Sergejevič Puškin, koji je poginuo u dvoboju u svojoj trideset sedmoj godini. I koliko bi to moglo biti korisno za čovječanstvo? A o mladom Lermontovu nema šta da se kaže, on je samo dobijao književni zamah. I neugodno je imati grčeve u boku.
  A onda mu je odjednom sinulo: važno je odgovoriti ne toliko tačno koliko u rimi.
  Dečak je mirno rekao:
  - Bog može usrećiti ako nisi loš umom! Zašto ne sreća za sve - potrebna vam je žeđ za promjenom!
  Plavokosa čarobnica zazviždi i primijeti:
  - To je tvoj um! Bravo, super si dečko! Stoga ću vas savjetovati!
  Dječak je lupio bosom nogom i zacvilio:
  - Hvala!
  Vještica je namignula i odgovorila:
  - Potrebno je razbiti "Irbisovo ogledalo" i tada će Džingis Kan biti savijen i njegova vladavina će završiti!
  Vovka je slegnuo ramenima i primetio:
  - Dobro je! Ali ogledalo nije tako lako razbiti, čuva se!
  Vještica je klimnula glavom.
  - Da, čuva se jače od Džingis-kana. Ali mogu spasiti tvoju sestru od žrtvovanja! Duh u ovom ogledalu može odbiti žrtvu Akulina Rybachenko ako pobijedite jedno od čudovišta pakla. Imaćete tim... Ako ostvarite svoj cilj, ne samo da ćete spasiti svoju sestru, već ćete i sami moći da zauzmete mesto Džingis Kana!
  Dječak upita s nadom u glasu:
  - I nećete morati da ubijate device zarad večnog života?
  Plavokosa čarobnica je klimnula.
  - Ne, momče! Ne moraš! Dobićete svu snagu Irbis ogledala, a njegove mogućnosti su odlične.
  Vladimir Rybačenko je primetio:
  - Vladati planetom Zemljom i celim čovečanstvom je kul! Ali to je i velika odgovornost!
  Plavokosa čarobnica je klimnula.
  - Dobro! Ali postoji mnogo stvari koje možete učiniti za ljude! Ali u svakom slučaju, ti želiš da spasiš svoju sestru, zar ne?
  Terminator je klimnuo glavom.
  - Da, spreman sam! Spremni za rad i odbranu!
  Vještica je uhvatila dječaka za ruku i odvela ga do ogledala, klimajući glavom:
  Sada imate misiju!
  Ogledalo je bilo ogromno i sijalo je svim duginim bojama, i bukvalno je svjetlucalo.
  Vovka je sa osmehom odgovorio:
  - Jaje treba da se kuva petnaestak minuta da se ohladi, a pionir je uvek spreman!
  Dječak je klimnuo glavom, podigao golu preplanulu nogu i odlučno zakoračio u nepoznato.
  
  STALJINOVA STABILNOST ILI ODBIJENI GAMBITI
  Hitler je dobio još jednu priliku. Staljin je, ljut zbog prijetnje Žitomiru, zabranio povlačenje trupa odatle i tražio da se uoči njegove posjete Teheranu nastavi ofanziva na desnoj obali Ukrajine. I kao rezultat toga, sovjetske trupe su pale u kotao i bile potpuno poražene. I nacisti su ponovo zauzeli Kijev i opkolili sovjetske trupe iza Dnjepra. I tamo su mogli da izgrade odbranu duž Dnjepra. Kao rezultat toga, rat se odugovlačio. Staljin je otkazao ofanzivu na sjeveru kod Lenjingrada i prebacio trupe na jug. Ali to je već bila zakašnjela odluka. Nije bilo moguće ponovo zauzeti mostobrane iza Dnjepra. I nacisti su tu podigli tvrđavu i pružili otpor. Gubici Crvene armije su bili veliki, a aktivna neprijateljstva su odložena do ljeta. Dok su Nemci imali inicijativu. A u junu se iskrcavanje u Normandiji završilo za saveznike potpunom katastrofom i porazom saveznika, koji su kao zarobljenici izgubili više od pola miliona vojnika i oficira i mnogo opreme.
  Odugovlačila se i bitka za Krim. Nemci su bili dobro utvrđeni i uspeli su da pojačaju otpor. A ofanziva u centru i na lenjingradskom pravcu počela je sa zakašnjenjem. Kada su Nemci, porazivši saveznike, uspeli da prebace trupe sa Zapada.
  Nemci su uspeli da odbiju ofanzivu sovjetskih trupa. Posebno su imali vrlo uspješan višenamjenski jurišni avion TA-152, koji se mogao koristiti kao radni konj na frontu. Bio je napredniji od Focke-Wulfa i mnogo bolji od njih po karakteristikama leta. Ali istovremeno, sa jakim oklopom i moćnim oružjem. TA-152 je postao najmasovniji njemački avion, umjesto mlaznih aviona, za koje Luftwaffe infrastruktura ionako nije spremna. ME-262 je još uvijek nepouzdan avion, a Firer je, po savjetu stručnjaka, naredio da se doradi i još ne pusti u proizvodnju. Čini se da je XE-162 dobar auto, ali težak za vožnju i nije pogodan za masovnu proizvodnju.
  Iza TA-152 može biti frontalni bombarder, jurišni avion i lovac. Njegova brzina od 760 kilometara na sat veća je od brzine najboljih lovaca Saveznika i SSSR-a. A oružje je najmoćnije među vozilima sa jednim sjedištem, jak oklop. A što se tiče upravljivosti, bolji je od Focke-Wulfa, a lišen je mnogih nedostataka koje je imao prethodni automobil. Tako su Nemci dobili najbolju letelicu na svetu sa propelerom, koja je majstor za sve. I nema potrebe posebno revidirati proizvodne linije - on je iz porodice Focke-Wulf i njegova evolucija.
  Na nebu, Nemci su se osećali sigurnije. A na kopnu nisu bili tako loši.
  Samohodne topove E-10 pokazale su se relativno uspješnim. Niska silueta od četrdesetak centimetara omogućila je da se automobil stavi u malu težinu od deset tona. Mjenjač i motor u jednom bloku i poprijeko, a samo dva člana posade. Istina, Hitleru se nije svidjela debljina oklopa: čelo od šezdeset milimetara sa strane od trideset milimetara nije dovoljno. A na čelu se debljina povećala na osamdeset dva milimetra, sa strane na pedeset dva milimetra. A težina mašine porasla je na petnaest tona.
  Ali sa motorom od 400 konjskih snaga, ovo je zadovoljavajuće. I rat je prošao uspješnije. SAU E-10 se pokazuje kao efikasna i izdržljiva mašina. Njegov moćni oklop s velikim nagibima na čelu nije se probio kroz većinu sovjetskih topova. I pokazalo se da je to bila velika pomoć.
  Sovjetske trupe su ipak zauzele Krim, ali nisu mogle probiti njemačku odbranu na drugim mjestima. A Lenjingrad je za sada ostao u blokadi.
  Borbe su se otegle do zime... U januaru su sovjetske trupe ponovo pokušale da napreduju, ali je njihov udarac bio ugušen. U seriji su Nijemci dobili napredniji Panther F sa uskom kupolom i nižom siluetom. Njen oklop je bio deblji i nagnutiji od običnog Pantera. A cjelina je čak i malo manja zahvaljujući gušćem rasporedu. Kao rezultat toga, njemački automobil nije probio čelo sa trideset četvorki, i imao je šansu protiv IS-2, a istovremeno su mu se vozne performanse čak poboljšale.
  Ispostavilo se da je jači i deblji, a bočni oklop. Sada ga nisu zauzele protutenkovske puške, a četrdeset pet. I ovo je, naravno, primjetna odluka koja je Nijemce učinila jačim nego prije.
  Tako su držali front... U martu su nacisti pokrenuli ofanzivu na Italiju i porazili saveznike... I protjerali su Britance i Amerikance sa Sicilije u aprilu...
  Novi američki predsjednik Truman, s obzirom na aktivnosti njemačkih podmornica i velike gubitke američke flote, ponudio je Fireru primirje. Nemci su zamrznuli program V-raketa, a oni su, s druge strane, imali podmornice na pogon vodonik-peroksida - vrlo efikasne. I SAD i Britanija pretrpjele su ogromne gubitke.
  Dakle, iskrcavanje na Filipine protiv Japana nije uspjelo. Bojni brodovi Zemlje izlazećeg sunca potopili su američke transportere. A onda na strani samuraja, nindže su ušle u rat. A ovo su ratnici superklase.
  A još više ratnici, akrobati!
  Nakon poraza američke baze u Australiji, nindže su postale aktivnije. Amerika je suočena sa fenomenalnim borcima koji nemaju čemu da se suprotstave. I teški bombarderi i nosači aviona nemoćni su protiv vojske nevidljivih supermena. Ovo je veliki problem sa kojim se suočavaju države i Britanija. Vatreni tigar, zajedno sa grubim borcima, napao je američku bazu u luci Peru. Zajedno s njim u napadu je učestvovala i nepobjediva borkinja Azumi. Šarmantna, crvenokosa Japanka. Azumi je veoma lepa, širokih ramena, visokih grudi, jakih bokova. Noge su joj stalno gole, i po vrućini i po hladnoći, ali veoma lijepe, isklesane i graciozne. Prsti su dugi i hvataljki.
  Azumi veoma voli da koristi svoje bose noge za bacanje diskova. Užasna žena, vatrena tigrica - i strastvena u krevetu. Nindže su tradicionalno bose, trenirane od detinjstva i ništa manje opasne od muškaraca. Beautiful!
  Amerikanci su to odmah osetili. Kada oponašaju delfine, nindže se popravljaju pod vodom. Za miniranje su koristili nosače aviona i bojne brodove, specijalni eksploziv, koji je hiljadu puta jači od TNT-a. Plivajući ispod samog trbuha broda, postali su mala lopta sa magnetom, veličine oraha. Evo devojaka!
  Nindže plivaju gotovo nečujno. Ne mogu se naći pod vodom. Neuhvatljive senke. Tada su postavili eksploziv ogromne snage, ali kompaktan.
  A onda dolazi napad na bazu. Stražari se uklanjaju u djeliću sekunde. Neuhvatljivi oštro izbrušeni diskovi lete. I prerezati grla i vratove. Američki vojnici umiru prije nego što i vrisnu. Onda opet let nevidljivog. Djevojke bacaju igrice golim prstima. Noge su im neobično okretne.
  Baza je napadnuta sa svih strana. Avioni eksplodiraju, bukti ogroman, uzavreli plamen. I cijela stranica je trenutno pokrivena njome. Stotine automobila istovremeno počinju da kidaju. Kao da je eksplodirao džinovski vatromet. A u isto vrijeme, paljenje u motorima karburatora radilo je.
  I sve odjednom šišti, kipi, eksplodira... Vatreni gejziri nose se visoko u nebo. Čuju se tutnji đavolske grmljavine... Sve se momentalno, nekako odjednom pomeša. I izgleda da Zemlja izlazi iz orbite i pojavljuje se novo sunce. Ali ne miroljubivi, nego vojnički i pakleni. Ljudi gore, automobili su u plamenu i eksplodiraju. A nindža djevojke daleko bacaju eksplozivni grašak golim prstima gracioznih nogu. Ali ovo je zaista demonski uticaj. I lomovi se čuju, nastaje haos. Nekoliko aviona je ipak uspjelo da se otrgne od betonske trake, ali su se srušili na površinu i počeli kidati. Pun smrti, bola i razaranja.
  Hiljade američkih i britanskih vojnika poginulo je u prvim minutama bitke. A sama borba nije ličila na bitku, već na potpuno istrebljenje. I pljuštala, padala kiša na američke položaje, smrt i pepeo...
  Pocijepane su i krstarice i bojni brodovi, a nosači aviona podijeljeni na pola. Totalna, apsolutno nemilosrdna smrt se igrala i na moru. Ona sve koji su pali u njen vreli zagrljaj, spaljeni, izbrisani u prah.
  Vreli, crveni jezici su lizali avione, topili metal, izgorelo je apsolutno sve. cak i kamen...
  Ninja je inscenirao pravi, vatreni vihor, tačnije ne vihor, već uragan! Ili čak tornado. Što za sobom ostavlja samo ugljenisane kosture i pepeo.
  Azumi je veoma lepa žena, ali smrtonosna. Ona baca igle golim prstima i pogađa japanske protivnike. Ko može odoljeti nindži?
  A kada eksplodiraju krstarice i bojni brodovi, čelik i titan se lome. Vatreni tigar je sretan. Sve ide po njegovom planu. Ovdje pada iskošena linija američkih vojnika.
  Azumi podržava svog partnera. I sije smrt.
  Međutim, mlada žena napominje:
  - Rusi su snažno udarili Nemce kod Staljingrada. Ako ne pomognemo, naši saveznici će izgubiti!
  Ljepotica je bosom nogom bacila tri igle, one su probole vratove devetorici vojnika američke vojske koji su pokušavali pobjeći iz pakla. Na površini okeana, očajnički pokušavajući izbjeći da budu uvučeni u vrtlog, roje se američki mornari.
  Nindže ih je dokrajčio sečeći sa dva mača odjednom i bacajući diskove. Japanke su bile veoma aktivne: vitke i snažne. I koristili su bose noge da pucaju.
  Yamato je samouvjereno odgovorio:
  - Udarićemo i na Rusiju! Khalkhin Gol će biti osvećen!
  I super nindža je prošao rukom kroz vazduh, prošao je talas cunamija. Podigao se poput vihora uragana i progutao mornare koji su se pohlepnim ustima klatili na površini.
  Bombarder B-29 kružio je iznad nindža. Azumi je bosim nogama podigla tetivu minijaturnog samostrela. Otpušten opasan eksploziv. Auto je bukvalno rastrgan... Fragmenti su se raspršili poput rezervoara sa eksplozivom. I oborio nekoliko lovaca. Azumi se zahihotala, protrljala boso, graciozno stopalo o travu i zagugutala:
  - Ja sam super devojka i super!
  Vatreni tigar ga je uzeo i siktao:
  - Zaista sjajno! Omazat ćemo i ove Ruse, kao Amerikance!
  Azumi se zakikotala i ogolila očnjake...
  Nindže su dokrajčile poslednje avione i odselile se sa ostrva. Morate razbiti ostale baze. Amerikanci će ovaj dan dugo pamtiti. Zažalit će što su nametnuli naftnu blokadu Zemlje izlazećeg sunca, što je natjeralo Japance na borbu. I odjednom se pokazalo da iako je Japan deset puta inferiorniji od Amerike u ekonomskom smislu, ima tako divne specijalne snage da se nema čemu suprotstaviti!
  Nindže su napale drugu formaciju nosača. Poletjeli su iz zraka na dronove i bacali male, ali smrtonosne bombe. Hoteli pakla koji su uletjeli u cijevi i peći brodova.
  I digli su u vazduh sva plovila zaredom. Uništavanje se odvijalo uraganskim tempom. I potapanje grupe nosača aviona pokrivenih krstaricama i bojnim brodovima. I bili su prekriveni paklenim graškom smrti. Koji je, sašiveni oklop, kidao metal.
  Nad morem su bjesnile vatre, a sve se dimilo. Oštar dim se dizao u vazduh i okretao poput crnih kolutova kobri, ispuštajući otrovne zube spremne da progrizu atmosferu.
  I sve je to plesalo, savijalo se, pilo u vazduh... Nindže su ispuštale eksploziv, i ostavljajući netaknutim najnapredniji i moderniji nosač aviona, napale njegovu posadu. Tada su korišteni mačevi katane, a nindže su bacale igle golim prstima. I to su uradili tako majstorski da je jedna igla ubila tri ili četiri osobe odjednom.
  Devojke su napale i pevale:
  - Nismo mi jadni insekti, superninja - mi sečemo plakete! Eksplicitni talenti - samo napred!
  I zaista su se kretali kao vrh talasa. Azumi je posjekla admirala svojim mačem, rasjekla ga na dvanaest komada uz tri zamaha. Krv je obilno prskala i preplavila palubu. Azumi je tvitovao:
  - Bićeš u kovčegu! Posjeći ću te!
  I ubio još jednog admirala. I tako je pokazala zube. Nindže se nisu plašile pucnjave. Iz njih su letjeli meci. Nisu poznavali slabost, umor i sažaljenje. Bili su poput ptica na krilima, ili čak mlaznih motora.
  Azumi je udarila bose noge, ostavljajući graciozne otiske na palubi. Ona je neverovatan ratnik. Ali i druge djevojke su odlične.
  Nosač aviona je zarobljen i, raspoređen, odveden u japanske luke. Takođe im je potrebno gvožđe.
  Izuzetno je teško oduprijeti se vojsci samuraja i nindža. Oni su superljudi. A njihov pritisak je neodoljiv.
  I opet slijede uspjesi i zarobljavanja. Nindže se ponašaju kao neuhvatljivi morski pljačkaši. Panika u Americi. Ne postoji način da se oduprete nevidljivom.
  Uostalom, ovo je takva specijalna snaga da i avijacija i artiljerija čak i ne primjećuju pristup hrabrih ratnika. Koji vise kao crni oblaci, i mašu mačevima, bacaju diskove koji lete kilometrima i probijaju svaki metal.
  Ninja nije ista kao u srednjem vijeku. Ima najnoviju tehnologiju na dohvat ruke. I slama svakoga ko mu se nađe na putu.
  A na sovjetsko-njemačkom frontu je zatišje. Nemci spremaju ofanzivu na Kursku izbočinu. Nije najpametnija ideja napadati unaprijed utvrđene položaje, s brojčano nadjačanim neprijateljem. Ali Njemačka ima malo izbora.
  Nemci su poraženi u Africi, pa su primorani da traže pobede na drugim frontovima.
  Uspjesi Japanaca, međutim, smanjili su intenzitet zračnih napada na vojno-industrijske objekte Trećeg Rajha. To je dovelo do povećanja proizvodnje oružja u odnosu na stvarnu istoriju. Do Kurske bitke, Fricovi imaju više "Pantera" i "Tigrova", kao i aviona. Što stvara određeni problem.
  Ali i dalje je Crvena armija jača. Hirohito postavlja savršeno razumno pitanje:
  - Hoćemo li pomoći njemačkom savezniku?
  Većina japanske vojske govorila je za otvaranje drugog fronta. Istina, uz učešće nindže. Amerika je izgubila sve svoje nosače aviona i velike površinske brodove. Izvođenje ofanzivnih operacija na Pacifiku postalo je nemoguće. I Japanu su ruke odvezane. Štaviše, same nindže su bez oštećenja otele četiri nosača aviona. I uništili su mnogo aviona. Zarobljeno je i nekoliko velikih brodova. Generalno, kompanija se pokazala uspješnom.
  Ili bolje rečeno niz kompanija. Koje su obilježili briljantni uspjesi. Amerika je izašla iz rata. Tačnije, ponudila je primirje, pod bilo kojim uslovima.
  Japan je tražio: da se zaustavi bombardovanje Trećeg Rajha i pomoć SSSR-a. Sjedinjene Države su također morale utjecati na Britaniju da prekine neprijateljstva na ovaj način. Britanci su se složili sa grijehom na pola. Saveznici su pristali na primirje sa Trećim Rajhom i razmjenu zarobljenika.
  Hitler je ponovo odložio ofanzivu na kursu. Odlučio je da prvo prikupi više snaga i tenkova sa zapadnog fronta. I ojačajte svoje trupe.
  Ali onda, 15. jula, Staljin je naredio napad na Orel i Belgorod.
  Ninja je u međuvremenu krao i američke transporte sa novim tenkovima Sherman. A Azumi je, zajedno sa devojkama, uspeo da izvede mnogo smeliju operaciju. Ukrala je iz britanskih fabrika trista pedeset najboljih britanskih tenkova "Churchill", sa pojačanim oklopom, i prevezla ih u Nemačku. Englezi su umirali pod mačevima djevojaka. Osim toga, ljepotice su vrlo precizno bacale oštre igle golim prstima, ubijajući borce. I šta reći? Britanci su bili šokirani.
  Devojke iz Japana su, pored toga, odvukle i dva vozila sa benzinom. Koji je najbolji poklon za Treći Rajh.
  Stoga je Crvena armija od samog početka naišla na tvrdoglav otpor.
  U odbrambenim borbama "Ferdinand" se pokazao kao gotovo odličan razarač tenkova. I kao "Tigar" i "Panter". Posljednji automobil, iako se često kvario, nije bio toliko značajan u odbrambenim borbama.
  Azumi je u međuvremenu stigao na front. I ona se lično borila protiv Rusa na najopasnijem orlovskom pravcu. Tada je sovjetska tridesetčetvorka krenula u bitku.
  Japanka je zajedno sa svojim partnerom izvadila komadiće eksploziva sitne poput ječmenog zrna. I počeli su da koriste svoje devojačke, spretne prste da bacaju ovo zrno na rezervoare. Sovjetski automobili su eksplodirali i prevrtali se uz zaglušujuću graju.
  Azumi je viknuo:
  - Banzai!
  Njen bosonogi saputnik je zarežao:
  - Pretvorićemo planetu u raj!
  I bacila je sićušnu granatu... Eksplodirali su sovjetski automobili. Začuo se prasak i preletele su varnice dok su se dve trideset četvorke sudarile u vazduhu. A onda kako borbeni komplet eksplodira. A kola će se raspasti kao crni biseri.
  Azumi je ponovo lansirala nekoliko sićušnih zrna, svojim isklesanim, golim prstima, i cvrkutala:
  - Ja donosim smrt!
  Njena golonoga drugarica je viknula, takođe bacajući smrtonosne poklone:
  - Ukratko - banzai!
  Obe lepotice su prasnule u smeh. I opet, bosih nogu, bacimo ova zrna kumulativnim eksplozivom. I potpuno uništiti sve. Evo desetak većih HF prevrnutih. I otkinute gusjenice, slomljeni valjci zavrteni odozgo. I kotrljaju se, lome se. Prilikom obaranja sovjetskih vojnika koji su krenuli u napad.
  I obje nindže se smiju. Ovdje se koriste i oštre male igle po kojima bosonoge djevojke jure nogama. I napad sovjetskih trupa nestaje. Ruske jedinice, pretrpjevši značajnu štetu, zaustave se i smrznu.
  A smeju se golonogi razbojnici... Cere se kao pantere!
  Truman je, vidjevši da stvar smrdi na kerozin, ponudio Trećem Rajhu primirje pod bilo kojim uslovima. I Churchill se složio s tim.
  Hitler je tražio povratak svih ratnih zarobljenika u Njemačku i Italiju i nastavak trgovine.
  Ali saveznici, ako žele da vrate svoj narod, moraju ih iskupiti. Truman i Churchill su, iako nevoljko, pristali na ovo.
  Fašisti su se pojačali. U maju su odbili još jednu ofanzivu sovjetskih trupa u centru. I 22. juna, koristeći tenkove serije E, pokušali su da napreduju.
  Prvi tenk E-50 razvijen je prebrzo i nije bio sasvim uspješan. Težina mu je bila skoro šezdeset pet tona sa debljinom oklopa "Ti"ra"-2, iako nešto veće nagibe. A i vozne performanse su bile bolje: motor je ubrzavao do 1200 konjskih snaga kada je pojačan. Što je povećalo i njegovu brzinu i upravljivost Pištolj je prvobitno bio 88-milimetarski u 71 EL što je Nemcima prilično odgovaralo.
  Istina, od maja 1945. IS-3, bolje zaštićen na čelu, počeo se proizvoditi u SSSR-u, što je nagnalo Nijemce da ugrade napredniji i oklopni pištolj.
  Njemačka ofanziva u junu i julu nije se razvila. Nakon što su napredovali stotinu kilometara i pretrpjeli velike gubitke, Fritz su zaustavljeni. Onda je došla Crvena armija...
  Ali takođe bez većeg uspeha. Linija fronta se stabilizovala... A onda je potpuno postala neaktivna.
  Sovjetski SU-100 stekao je popularnost kao podnošljiv razarač tenkova. T-34-85 je ostao najmasovniji tenk, a do sada se T-54 razvijao samo da ga zamijeni.
  Do kraja 1945. Nemci su na nebu imali napredniji ME-262 X, koji je imao brzinu od preko 1100 kilometara na sat, zamašena krila i pouzdanije motore sa snažnim oružjem: pet vazdušnih topova. Pojava ovog aviona mogla bi Luftwaffeu dati ogromnu zračnu superiornost.
  Hitler je računao na ovo. I takođe na mlaznim bombarderima za razbijanje SSSR-a. I moram reći, do sada Sovjetska Rusija nije imala odgovor.
  Nakon što su tokom zime odbili pokušaje Crvene armije da napreduje, Nemci su krajem maja 1946. ponovo bacili tenkove u napad. Pojavila se naprednija modifikacija E-50 sa lokacijom motora i mjenjača u jednom bloku i poprijeko. Ovaj tenk je imao samo dva metra siluete, a istovremeno je težio i četrdeset pet tona. Njegova brzina je porasla, a upravljivost i vozne performanse. A pištolj je brže pucao sa 12 metaka u minuti i probijao oklop na dužini cijevi od 100 EL. I naravno, ovo je postalo problem za Crvenu armiju.
  E-50 se pokazao kao uspješan tenk u novoj modifikaciji, savršeno zaštićen na čelu, ali prilično slab sa strane. Iako pri velikoj brzini kretanja, to više nije toliko značajno.
  Međutim, sovjetski front je počeo da pada ... Staljin je bio veoma zabrinut zbog ovoga. Nemci su čak uspeli da zauzmu i Smolensk, i približili se Moskvi... Istina, tada je Hitler zastao i upao u Lenjingrad. Ali ova ofanziva je odbijena.
  Nemci su pretrpeli tešku štetu i usporili...
  A onda jesen, pa oštra zima. Tako da nema smijanja.
  Došla je nova 1947. godina ... U SSSR-u su radovi na T-54 nekako završeni, ali ova mašina nije ušla u seriju. I stvari su se ozbiljno usporile.
  Nemci su se okupili. Njihov novi tenk E-75 bio je vrlo dobro zaštićen iz svih uglova. Čelo je 250 mm, bočne strane su 170 mm, a pištolj 105 mm u 100 EL, motor je hiljadu petsto konjskih snaga. Ovo je snaga sa težinom od sedamdeset pet tona.
  I pritisnemo sovjetske trupe... Kao odgovor, SSSR je dobio IS-7, ali masovna proizvodnja ovog tenka nije mogla biti uspostavljena. I naravno, ovo nije dobro.
  Do sada je na nebu prednost nacista samo rasla. Pojavili su se borbeni diskovi, velike, razorne moći. I smrskali su i tenkove i avione.
  U svakom slučaju, disketa je bila neranjiva za malokalibarsko oružje. I mogao je srušiti desetine sovjetskih aviona bez oštećenja.
  Nemački piloti su dominirali nebom. Hafman je odlikovan Viteškim krstom Gvozdenog krsta sa mačevima od zlatnog hrastovog lista i dijamantima za četiri stotine oborenih aviona. I za pet stotina dobio je Veliki krst Gvozdenog krsta. Što je bio samo Gering. I sedam stotina pedeset oborenih aviona Viteški gvozdeni krst sa mačevima od platinastog hrastovog lista i dijamantima. Bilo je to kolosalno dostignuće...
  Nemci su ponovo napredovali na Moskvu. Ali sovjetska odbrana je bila veoma razvijena i borci su se borili uporno. Iskopane su mnoge utvrde.... Nemci su uspeli da zauzmu Vjazmu i Ržev po cenu velikih gubitaka, ali su se ugušili... I opet su se borbe otegle do kasne jeseni... A onda zima i nova 1948...
  I po hladnom vremenu, Crvena armija je već napredovala, ali bez velikog uspeha.
  A u ljeto su Nemci napali. Ali nisu postigli značajan napredak... Zimi je Crvena armija napredovala...
  Došla je 1949. godina. T-54 je konačno postao masivan. Umjesto IS-7, serija je imala SU-130, koji je bio lakši i lakši za proizvodnju. I što je najvažnije, u seriju je ušao lovac MIG-15. Koji, da budem iskren, iako inferiorniji u odnosu na Nemce, ipak bi bar nešto mogao da pokaže.
  Hafman zabio hiljadu oborenih aviona dobio je specijalnu nagradu: Veliki krst Viteškog krsta sa srebrnim hrastovim lišćem, mačevima i dijamantima. I to je bio rijedak slučaj kada su kreirali nagradu za određenog heroja.
  Hitler je primetio da je Hafman pravi Arijevac. I nemilosrdan prema neprijateljima Rajha, i da će biti pobjede.
  Ali i njemačke i sovjetske trupe probijale su cijelu godinu, ali ništa nije oduzelo nikoga.
  I došla je 1950. godina... Opet razmjena udaraca i neaktivna linija odbrane... I tako je prošla 1951. godina.... Kao da je sve u kolotečini. I opet brutalne razmjene udaraca.... I zamrznuta linija fronta. I 1952. je prošla u istoj viskoznoj močvari.
  Staljinova smrt u martu 1953. nije ništa bitno promijenila. Na mjesto generalisimusa došao je maršal Berija, koji je imenovan za službenog nasljednika. I opet smrznuti prednji dio. A u SSSR-u se pojavio samo tenk IS-10. Ali to nije toliko značajno.
  Prošla je i 1954. godina.... Nemci i Rusi su zastali. I novo super oružje nije uspjelo. Hafman je za dve hiljade oborenih aviona dobio Veliki krst Viteškog krsta sa zlatnim hrastovim lišćem, mačevima i dijamantima.
  Tako je i 1955. godina prošla u brutalnom masakru...
  I došla je 1956. godina... 22. juna navršilo se tačno petnaest godina od početka Velikog otadžbinskog rata. I Adolf Hitler je konačno sam predložio primirje.
  Pregovori su trajali dugo i šest mjeseci kasnije sklopljen je mir. Granica je išla duž linije fronta. Ovdje se sve završilo. Zatvorenici su promijenjeni - sve za sve. Nema obeštećenja, ali Treći Rajh je nešto zgrabio...
  Međutim, Evropa je bila krvava. Kada je Hitler umro u martu 1958. godine, Treći Rajh je propao. I SSSR je vratio svoje bivše teritorije. Lavrenty Beria je obnovio ekonomiju i doveo državu, kako je rekao, u komunizam, e, to je druga priča. Međutim, u martu 1969. Berija je umro, a Šelepin ga je naslijedio... SSSR se brzo razvijao i teška komunistička diktatura ga je dovela u prvi plan - prestigavši SAD!
  
  AKO BI FRANKLIN ROOSEVELT RANIJE UMRO
  Frenklin Ruzvelt je umro mnogo ranije, čudnim preokretom sudbine 30. januara 1943. godine. Iako je Henry Wallace važio za ljevičara, pokazao se mnogo više idealistom i zahtijevao je da Staljin, u zamjenu za vojnu pomoć, provede političke reforme i amnestiju za sve političke zatvorenike.
  Oštra reakcija Staljina, koji je također upravo izvojevao veliku pobjedu kod Staljingrada, i osjećao se vrlo čvrstim i jakim, razljutila je Wallacea i on je najavio prekid vojne pomoći SSSR-u. Negativnu ulogu odigrala je i pozicija Čerčila, koji nije želeo brzo napredovanje Crvene armije u Evropi, i neočekivana fleksibilnost Adolfa Hitlera, koji je najavio zamrzavanje "konačnog rešenja jevrejskog pitanja". Firer je uspio uvjeriti zdrave ljude iz okruženja, uključujući, što je čudno, glavnog dželata Trećeg Rajha, Himmlera.
  Argument je uspio: Jevreji neće nigdje i ako izgubite rat, možete izgubiti sve i nepovratno. Pa, nakon pobjede na istoku, moći će se razgovarati sa saveznicima na drugačiji način.
  U svakom slučaju, Sjedinjene Države su zamrznule vojne operacije, Britanija također, i iako formalno čak ni primirje nije službeno objavljeno, pokazalo se da je sukob na zapadu smanjen. Što je, naravno, koristilo Wehrmachtu. Njemačka podmornička flota zaustavila je napade, saveznici su se skupili, odugovlačeći strateško bombardiranje.
  Sovjetske trupe, kao iu stvarnoj istoriji, zauzele su Kursk početkom februara 8. i Belgorod 9. 15. februara počeo je juriš na Harkov, koji je, izbjegavajući opkoljenje, napustio njemačke trupe. Još ranije, nacisti su napustili Rostov na Donu.
  18. februara Hitler je lično stigao u štab. Dao je Mainsteinu nove moći. Osim toga, pojačanja su žurno prebačena sa Zapada. Prije svega, naravno, avijacija. Zapadni front je apsorbovao avione ne tako malo - skoro polovinu aviona. Nekoliko divizija koje je planirano da se prebace u Afriku poslato je željeznicom na istok. Osim toga, iz Francuske i Balkana prebačene su sve više ili manje borbene formacije, a u samoj Njemačkoj potpunu mobilizaciju i rat je objavio Rajhstag.
  Majnštajn je 19. februara naredio 4. tenkovskoj armiji da krene u kontraofanzivu kako bi zaustavio napredovanje sovjetskih trupa kroz Pavlograd. Pavlograd je 22. februara zauzet. Zadatak odbrane puteva prema Dnjepru sa sjevera preko Krasnograda ili Dnjepropetrovska, ili preko Poltave ili Kremenčuga, povjeren je Kempf grupi.
  Za razliku od prave istorije, Nemci su uspeli mnogo više. Zahvaljujući uvođenju svih njihovih vazdušnih vojski u borbu, ponovo su imali prednost u vazduhu. Osim toga, u ofanzivi je učestvovalo više kopnenih trupa, uključujući 30 potpuno novih tenkova Tiger, koji su u stvarnoj istoriji neslavno zaglavili u afričkom pijesku.
  Nemci su uspeli da opkole Harkov šest dana ranije od stvarne priče, 8. marta, Belgorod su zauzeli Frici, a Belgorod je u pokretu zauzeo 9 dana ranije - 10. marta.
  Nacisti su također uspjeli da zauzmu Kursk naletom, zatvorivši još jedan obruč 14. marta. Fricovi su 18. marta zauzeli i Stari Oskol. Međutim, otopljenje koje je uslijedilo i herojski otpor sovjetskih trupa spriječili su naciste da postignu uspjeh. Ali gubici Crvene armije u kotlovima pokazali su se značajnijim nego u stvarnoj istoriji, a Kurska izbočina je presečena u martu 1943.
  Mainsteinov uspjeh pokazao se ozbiljnim, ali ograničenim, tako da nacisti nisu mogli ni vratiti sve što su izgubili tokom operacije Voronjež-Kastornoe. Iako sada više nisu imali glavobolju - Kurska izbočina. Ali to je stvorilo dodatne probleme: gdje i kako napadati?
  Dok su se saveznici ponašali pasivno, njemačka ekonomija je bila vrlo aktivno raspletena. Proizvodnja tenkova i samohodnih topova se udvostručila u roku od tri mjeseca, dostigavši 1.200 vozila mjesečno, uključujući najnovije "tigrove", "pantere" - znatno superiornije u borbenoj moći u odnosu na sovjetsku opremu. Ali posade su još morale da savladaju nove tenkove i da se prisete svojih dečijih bolesti.
  A nije lako izabrati pravce za ofanzivu. Možete krenuti dalje u Moskvu, i ponovo pokušati osvetiti se za Staljingrad, probiti se do kavkaske nafte. Lenjingrad, gdje je Sovjetima teško prebaciti pojačanja, mogao bi postati jedan od ciljeva.
  Nemci su čekali tri meseca, skupili snage i nove tenkove, obučili regrute. Već u vojsci i četrnaestogodišnji dječaci nisu rijetkost, formirane su mnoge strane divizije. Snaga Wehrmachta dostigla je maksimalno 10,5 miliona vojnika i oficira, čak i uz blagi pad kvaliteta trupa.
  U vazduhu su se borbe vodile sa promenljivim uspehom. Nacisti su povećali proizvodnju aviona i djelovali aktivnije.
  Njihovi asovi su, po pravilu, birali svoje mjesto bitke, i trudili se da se ne priključe bitci, popuštajući u broju.
  Treba napomenuti da je Focke-Wulf, iako inferiorniji od sovjetskih aviona u manevarskoj sposobnosti, ali velika brzina tokom ronjenja omogućila mu je da pobjegne kada napusti rep, a moćno oružje da obori avion od prvog pristupa. Dakle, nije bilo moguće u potpunosti iskoristiti prednost nad nacistima, već su u zraku dominirali iskusniji njemački asovi, sa snažnijim oružjem.
  Hitler je ipak odlučio da napadne Kavkaz, samo na malo drugačiji način. Naime, da Staljingrad postane glavni pravac, i da tamo pošalje grupe armija "A" i "B". Rješenje, naravno, nije optimalno, ali nakon gubitka mostobrana Rzhev, napredujući na Moskvu, Nemci bi morali da savladaju veoma moćnu liniju odbrane.
  Na račun Lenjingrada, tada napad na grad citadelu nije Trećem Rajhu čak i ako je bio uspešan doneo odlučujuće dividende.
  Dakle, ostaje da se krećemo prema jugu. Staljin je ipak stigao ispred Hitlera.Sovjetske trupe su 22. juna krenule u ofanzivu u pravcu Orjola i Kuska. Razlog napuštanja taktike čekanja bio je povezan sa pasivnim ponašanjem saveznika: nema mira, nema rata. Šta se drugo moglo tolerisati, nego... Nedostatak duraluminijuma, zajedno sa sve većom proizvodnjom nemačkih aviona, postepeno je sve više prenosio inicijativu na Luftvafe.
  Štaviše, nacisti su već imali vrlo dobar bombarder Yu-188, koji je razvijao brzinu koja je bila superiornija ili barem ne inferiorna od Jakova, pa čak i uspješno testirao Yu-288. Posljednji automobil, uz serijski DO-217, mogao bi biti vrlo dobar strateški bombarder. Tako je njemačka avijacija postala izuzetno nepovoljan faktor za sovjetske trupe.
  Hitler je, s druge strane, oklevao sa ofanzivom, pa je nastavljeno formiranje novih tenkovskih divizija i obuka posada. Zbog izostanka bombardovanja, Tigrovi i Panteri su pušteni više nego u stvarnoj istoriji i morali su da se savladaju.
  Nijemci su uspjeli da se pripreme za odbranu u cjelini, nisu mogli biti iznenađeni. Borbe su trajale više od mjesec dana. Sovjetske trupe naišle su na novu njemačku tehnologiju i pokazalo se da su "panter" i "tigar" u nadolazećim bitkama bili za red veličine jači od sovjetskih vozila. Butting nije dao T-34 i KV prave šanse za pobjedu. Štaviše, proizvodnja vozila sa snažnijim topom od 85 mm još nije savladana, a 76 mm "Panther" i "Tigar" se nisu mogli direktno suočiti.
  Sovjetske trupe su samo u nekim područjima napredovale do petnaest kilometara i pretrpjele ogromne gubitke. Nemci su bili u stanju da pređu u kontraofanzivu. Među komandantima treba istaći Romela, pridošlicu na istočnom frontu, ali nadaleko poznatog na Zapadu. Uspio se dobro dokazati u borbi sa Sovjetima.
  Nemci su uspeli, razvijajući kontraofanzivu, da dođu do Dona. Ali onda su, umjesto da napreduju prema Moskvi, skrenuli na jug.
  Firer je žudio za osvetom za Staljingrad. Treba napomenuti da je u početku to čak i koristilo Nijemcima. Staljin nije vjerovao u mogućnost ponavljanja operacije Blau i prebacio je sve svoje rezerve bliže Moskvi. Kao rezultat toga, nacisti su, krećući se duž Dona, ušli u sovjetske trupe sa stražnje strane.
  Međutim, Crvena armija je već bila drugačija. Sovjetski generali, koji su stekli borbeno iskustvo, djelovali su vještije, a i sami vojnici su se primjetno umirili. Fricovi nisu bili u stanju da pređu Don i probiju se do Staljingrada. Maksimum njihovih dostignuća, zauzimanje Rostova na Donu, i izlazak u rijeku kroz cijeli njen raspon. Istina, sovjetske trupe su izgubile Vorošilovgrad, Donjec i značajne teritorije, ali nacisti nisu mogli zauzeti tokom ljetne i jesenje kampanje, čak ni ono što su uspjeli učiniti 1942. godine. Ono što je Staljin smatrao izvesnim uspehom. Ako se ima u vidu da se SSSR sada borio na jednom frontu.
  Prijetnja od Japana je oslabila kao porazi Zemlje izlazećeg sunca kao rezultat poraza u Tihom okeanu. I dok se SSSR nije mogao previše bojati za Daleki istok.
  Zimi je počela kontraofanziva Crvene armije. Brojni njemački tenkovi na hladnoći i snježnim nanosima očito su popustili, a stepenasti raspored valjaka začepio je šasiju. Ali ovdje nije bilo moguće postići potpuni uspjeh. Nemci su bili malo potisnuti u centar, pa su podbacili na Donu, ali Lenjingradska oblast, zbog premoćne odbrane neprijatelja, nije mogla biti oslobođena. Dokle god se održavala blokada. I Nemci su mnogo naučili, ali su već bili iscrpljeni od rata. Sljedeće ljeto bio je pokušaj da se preotme inicijativa Fritza. Ali opet su nacisti uspjeli doći samo do Dona. Napad na Lenjingrad završio se neuspehom.
  Promjene su se dogodile u SAD. Taktikom čekanja i gledanja, Wallace je izgubio predsjedničke izbore od republikanca Cheneyja. Ali nasljednik je nastavio da se ponaša pasivno. Baš kao laburisti koji su zamijenili Churchilla na čelu Britanije. U zimu 1945. sovjetske trupe uspjele su probiti odbranu Wehrmachta u centru i napredovati do Smolenska, pa čak i zauzeti ovaj grad. Ali neprijateljski mlazni avioni su dominirali u vazduhu i ofanziva sovjetskih trupa je stala. A u martu i aprilu, Fricovi su vratili ono što su izgubili. U ljeto 1945. Nemci su pokušali razviti ofanzivu na Moskvu koristeći "E" tenkove i mlazne bombardere i prva svjetska borbena vozila u obliku diska.
  S druge strane, balističke rakete su prepoznate kao preskupo i neefikasno oružje. Nemci su uspeli da se približe Moskvi, ali kasna jesen je već došla, a Amerikanci su upotrebili atomsko oružje i naterali Japan na kapitulaciju.
  Imajući atomsku bombu, Čejni je zahtevao da obe zemlje zaključe mir.
  Ali i Staljin i Hitler se ni na koji način nisu mogli složiti. Nije bilo jedinstva ni u SAD, gdje su mnogi reakcionarni krugovi vjerovali da obje strane treba da se ubijaju što je duže moguće.
  Ali pošto su nacisti uspjeli, ovaj put su konačno odsjekli Lenjingrad i približili se na stotinu kilometara Moskvi, Sjedinjene Države i Britanija počele su pomagati SSSR-u obnavljanjem isporuke Lend-Lease-a.
  Zimi su sovjetske trupe ponovo počele da potiskuju naciste, ali nisu mogle da deblokiraju Lenjingrad. Lenjinov grad je pao, ali su Fricovi bili malo potisnuti od glavnog grada. Pomoć sa Zapada bila je umjerena i mogla je biti odlučujuća. Ali Nemci su bili prokleto umorni i iscrpljeni.
  Ljeto 1946. proteklo je uz manje pozicione promjene. A zimi su sovjetske trupe postigle određeni uspjeh, izbacivši Fritz iz Rzheva i Vyazme i potisnuvši ih, iako neznatno, na Don.
  U proljeće 1947. Adolf Hitler je umro, a 18. maja potpisano je primirje uz posredovanje Sjedinjenih Država i Britanije. Uslovi su se pokazali prilično teškim za SSSR i ne baš povoljnim za Njemačku. Ukrajina, Bjelorusija, sve zemlje koje je Wehrmacht držao postale su mandatne teritorije pod zajedničkom kontrolom Sjedinjenih Država, Britanije, Njemačke i satelita.
  Treći Rajh je postao poput Evropske unije, a okupirane sovjetske teritorije, poput protektorata, uključujući Lenjingrad. Don je dobio status mandatne teritorije, nezavisne od SSSR-a i formalno nezavisne, ali u stvari sa velikim uticajem Sjedinjenih Država.
  Tako je teritorija Sovjetske Rusije znatno smanjena. Ostarjeli i oslabljen Staljin bio je prisiljen napustiti politiku. Njegov autoritet je naglo pao, a njegova pratnja se podelila.
  Nakon Staljinove ostavke, Kavkaz - Gruzija, Jermenija, Azerbejdžan - ubrzo se odvojio od SSSR-a. I nekoliko godina kasnije, i Centralna Azija. Tako je Rusija spuštena na ulogu manje sile, iako sa nuklearnim oružjem. U poređenju sa stvarnom istorijom, ispostavilo se da su Sankt Peterburg, Smolensk, Pskov i još neki regioni na Zapadu bili mandatni.
  Ubrzo su se odvojile i regije sjevernog Kavkaza naseljene uglavnom muslimanima. U Njemačkoj, nakon Hitlerove smrti (najvjerovatnije je Fireru pomoglo da ode), ubrzo je umro narkoman Gering. Himler je takođe ubijen. Umjereniji Speer je preuzeo vlast. Nekoliko godina kasnije, višestranački sistem je obnovljen, a nacisti su postali mnogo umjereniji.
  Konačno, Sjedinjene Države su došle da dominiraju i dominiraju svijetom. Sada nisu imali SSSR kao konkurenta, a komunisti su ubrzo izgubili vlast. U Kini vlada proamerička vlada, u islamskom svijetu ista stvar. Došlo je doba totalne američke dominacije...
  Ali to nije donijelo sreću čovječanstvu, iako su Amerikanci, uspostavivši hegemoniju na Zemlji, uspjeli odletjeti na Mars još u dvadesetom stoljeću, osim toga, napredak i tehnologija razvijali su se čak brže nego u stvarnosti. Učinak je bio da sada Sjedinjene Države kontroliraju naučnike iz cijelog svijeta. Ali nije tajna da je preterana tajnovitost ometala razvoj ljudske nauke.
  U određenom smislu, postalo je sigurnije nego u stvarnoj istoriji. Vojske Sjedinjenih Država i njihovi sateliti mogu uništiti teroriste i ekstremiste bilo gdje u svijetu bez straha da će biti optuženi da nisu politički korektni. Moguće je izvođenje humanitarnih intervencija, efikasne ekonomske i političke globalizacije. Nema smisla hraniti vjerske ekstremiste kako bi rušili političke protivnike - to se može učiniti jednostavnom intervencijom.
  Dakle, čini se da je svijet u određenoj mjeri pobijedio time što je postao unipolaran u odnosu na pravi multipolarni. Ali tada je Vasilij Terkin vidio sudbinu jedne osobe ...
  Ana Kazei (Zanimljiva i vjerovatno ne slučajna podudarnost prezimena, iako se radnja odvija u dvadeset prvom vijeku!) sišla je sa željezničke stanice i nastavila pješice. Vlak je elegantan, sa aerodinamičnim vagonima, ali sama stanica je jedna od najprovincijalnih. Bila je topla ukrajinska jesen - indijsko ljeto, kada su zlatne haljine bile na ramenima breze, a šume i gajevi bili su odjeveni u kraljevski grimiz. Priroda je prelepa, a žena još uvek nije bez šarma, iako ima najmanje trideset pet godina, a seda kosa već nazire.
  Anna Kazei je tužna, pa ide na sastanak sa svojom djecom ... u zatvor za teške poslove. Šta kaže sudija koji je dječaka od 12 godina i djevojčicu od 15 godina osudio na 99 godina zatvora? Da li to radite sa nesrećnom decom? I šta su uradili? Pa potrgali su letke sa reklamama. Da, prekinuli su telefonske i internetske žice kako bi se borili protiv zaraze američkog utjecaja.
  U istočnoj Ukrajini postoji pokret - "Patriotski otpor". Ne, oni ne vode pravi gerilski rat, kao što je to bilo za vreme Drugog svetskog rata. U osnovi, njihov otpor je propaganda i male sabotaže bez ljudskih žrtava. Tako su njena djeca željela da izazovu zapadnjačku tiraniju presecanjem žice nekoliko puta.
  Ali uspjeli su ih snimiti na video kameru, a ima i dovoljno "dobronamjeraca". Momci su optuženi za sabotažu, pa čak i terorizam, kao i za nanošenje ozbiljne štete privredi. A veze u mladosti, uzeli su u obzir i olakšavajuću okolnost - dali su skoro sto godina teškog rada.
  Sud je prošao vrlo brzo, a advokat je samo klimnuo glavom tužiocu u znak slaganja. Da, i sam proces je bio zatvoren. Štaviše, Ani je nagovešteno da bi njena deca i dalje imala sreće da znaju, i da bi imali veze sa podzemljem, da neće moći da izbegnu prvo mučenje, a potom i smrtnu kaznu. Međutim, sam boravak na teškom radu nije mučenje.
  Annine noge su upletene u stare cipele. Nosi cijeli ranac sa programima koji se smiju raditi samo jednom godišnje. A nesretna djeca, vjerovatno, nisu previše kul u zatvoru.
  Osuđenici stoje na putu, tako da nisu u logoru kasarne, oni su ispruženi uz magistralni put. Patrole se kikoću Ani, i bez ceremonije sežu rukama u ranac, vade hranu. Debeljuškasti policajac iz mještana odmah mu je strpao u usta kobasicu od sirvelada. Unatoč činjenici da formalno Ukrajina, takoreći, ima sve atribute državnosti, uključujući i izabranu Radu, ali ima više američkih zastava nego žuto-plavih.
  Dječaci mlađi od osamnaest godina rade odvojeno od odraslih. Dan je topao, sunčan, na pruge, zatvorske košulje složene u posebnu gomilu, a tanka, žilava tijela, čokolada od sunca tinejdžera, blista od znoja. Jedni grabljaju kamenje i šljunak na željezničku prugu širokim šakama, drugi vuku šine, treći blanjaju i pile trupce.
  Ima dječaka od deset do sedamnaest godina, a neki izgledaju i mlađe. I kako ih ne bi bilo žao ako u mandatnoj Ukrajini dominira anglosaksonsko pravo, kada se od desete godine krivična odgovornost primjenjuje na punoljetne osobe?
  Tada je policajac Ani, čiji je ranac bio osjetno lakši, pokazao gdje da traži sina Marata (i ovdje možda nije slučajnost imena!). Da, teško joj je da nosi takvu težinu, ali ipak je vezana. A ovo olakšanje nije radost, jer su ovdje obroci oskudni, a momci mršavi.
  A evo i njenog sina. Naslanjao je bose noge, u prugastim pantalonama naručenim iznad koljena, na oštro kamenje i gura bure betona. I gledajući bosog, teškog disanja Marata, Ana je shvatila da se i on jača nevjerovatnim naporom volje. Obrijana glava na pozadini tankih ramena izgleda velika, a plava kosa na pozadini preplanule uglaste lubanje gotovo je nevidljiva. Od čega dječak izgleda potpuno ćelav. Bora na čelu je postala dublja. Iz koje bi, da nije bilo malog rasta i uskih ramena, dečaci izgledali mnogo stariji.
  Marat radi, a svirepi nadglednici lutaju u blizini, vičući i mašući širokim pošastima od sirove kože. Ovo je težak posao, nemilosrdan. Da biste izdržali takav tempo rada, trebalo bi da se opustite barem na nekoliko sekundi i da legnete na bure kako biste odmorili svoja žilava, bičem izrezana leđa. Međutim, kada izgori, obično ne reže kožu.
  Ana nema pravo dolaziti do pauze za ručak na poslu. Dakle, morate gledati i čekati.
  Majčine suze nehotice naviru. Noge dječaka su prekrivene modricama, modricama, modricama, tabani su prekriveni žuljevima. Cijelo proljeće, ljeto i jesen maloljetni osuđenici su primorani da rade bosi. Kažu da je još spretniji i bolji za zatvorene dječake. Zapravo, ovo je ozloglašena američka ekonomija. Štaviše, cipele u zapadnom stilu se prebrzo troše. I tako, ne daj Bože, državne čizme barem izdrže zimu - na svu sreću klima se zagrijala i snježna vremena nisu tako duga.
  Ali sada su momci primorani da vuku teške šine. Pa gdje je Maratika. Mršav je kao trska, tako se ispod preplanule kože vide rebra, a stomak se ruši od napetosti. Tamni kolutovi ispod očiju kažu da teškom radu nije lako za malog dječaka. Hoće li moći da otegne dvadeset godina, nakon čega će biti moguće podnijeti zakonsko pravo na žalbu?
  Ali moramo odati počast Maratu, on spretno postavlja šinu, a kada ugleda majku, nasmeje se u odgovoru. Bora na čelu je izglađena i jasno je da je to ipak dječak koji se u svakoj situaciji zabavlja...
  Bič zviždi i bolno peče Marata. Majka vrišti, pokušava jurnuti na nadzornika na policajca, ambal je hvata za rame zaustavljajući je:
  - Ne usuđuj se! Napad na tamničara na dužnosti... U najboljem slučaju, desetak!
  Ana je već ogorčena:
  - Imaju li pravo da tuku djecu po zakonu?
  Policajac je iskreno odgovorio:
  - To se zove prinudna mera fizičkog uticaja u odnosu na kriminalce. Žaljenje je potpuno beskorisno!
  Žena je teško uzdahnula i pokušala da skine pogled sa sina da ne bi bilo tako teško. I ostali dečaci se zavijaju. Gotovo svi su bosi, samo par najstarijih u nekim očito domaćim rekvizitima. I svi su obrijani na ćelavo, bez izuzetka. Kada se jedan od njih približio s kamenom na ramenima, Ana je ugledala njegov izbušeni broj.
  Užas - ima li ovo njen sin?
  Pauza za ručak je kratka - osuđenici po zakonu moraju da rade najmanje dvanaest sati dnevno, a u stvarnosti ih voze četrnaest do šesnaest. Istina, mnogo zavisi od težine posla. Na primjer, malo je vjerovatno da čak i odrasla osoba može izdržati nošenje pedeset kilograma težine, s jednog kata na drugi na ramenima.
  Ali, na primjer, pamuk možete skupljati duže. Djevojčice obično rade na plantažama, pa je dječacima fizički teže.
  Za ručak se dečaci hrane pirinčem, u Ukrajini se odlično ukorijenio i vrlo je vrijedna proteinska hrana. Dodate i malo mleka sa hlebom i belim lukom - da manje bole. Hrana je dosta zdrava, tako da dječaci, iako nedovoljno, ne vide zacepljena usta. Evo jabuka i limuna.
  Marat, iako gladan, objašnjava majci:
  - Imamo običaj, i to mudar - da podelimo programe za sve dečake!
  Anna je bila iznenađena
  - Mudar?
  Stariji dječak, sa složenom tetovažom na ruci i krstom na prsima, samouvjereno je objasnio:
  - Svakako! Češće od jednom godišnje, možete dobiti transfer samo za veliki barik. I ne možete ga zadržati. Toliko nas je i stalno traje neka vrsta dopune!
  Anna je pristala i, milujući sina po leđima, osjetila je i svježe i već zarasle pruge i ogrebotine. Mama je pitala sina:
  - Da li ih često udaraju?
  Marat se nasmiješio i odgovorio:
  - Trude se da ne povrede. Bubrezi i vitalni organi se ne otkucavaju.
  Anna je nastavila svoje pitanje:
  - Zar nije hladno hodati bos?
  Dečak je iskreno odgovorio:
  - Naravno, u selu su samo u toplim danima trčali bosi, a ovde ih izbacuju dok ne padne sneg, i to može biti spasonosno... Ali.
  Dečak sa krstom ponovo je intervenisao:
  - Ovde sam već pet godina! U redu je, radite na otvorenom, jedete zdravu hranu, možete biti otvrdnuti i ne kašljati! Preživećemo ako ne umremo!
  Marat, pažljivo odgrizajući kobasice, primijeti:
  - Naravno, preživećemo, a možda ćemo i naći slobodu!
  Ovdje je Ana odjednom shvatila da su teme za razgovor iscrpljene. Marat je živio svoj život, ona je živjela svoj. I neprimjereno je saosjećati s dječakom, on će se samo uvrijediti. Iako su šanse Marata da vidi svoju volju blizu nule. Da, i organizirati bijeg iz carstva fantazije. Štaviše, čak i ako pobjegnete, onda u modernom svijetu, kako se možete predugo skrivati pod zemljom? Tehnologija napreduje, a njihov razgovor se vjerovatno snima, a možda čak i video slikom.
  Marat je pitao za psa Polkana, a nakon što je dobio odgovor, ućutao je. Ana je znalački pogledala sina. Vidimo ga, htio je detaljnije da se raspita o svojoj sestri, ali je osjetio da njegova majka još nije komunicirala s njom. Pauza za ručak je kratka, a za pet minuta momci iz Trudovika ponovo počinju sa radom.
  Ana je sinu razvukla pletene papuče:
  - Obuci se, draga!
  Marat je odgovorio šapatom:
  - Ne bi trebalo... Svi dečaci treba da budu isti u kazni. A hodanje bosonog do mraza je jedan od oblika kazne! Samo će ih spaliti. Bolje neka kleveta kad moj mali brat poraste.
  Mama je konačno pogladila otvrdnule, oborene noge svojih sinova i poljubila ih uprkos prašini. Zatim je uslijedio posljednji poljubac u čelo, i pod prijetećim povikom upravnika, ona je ustala i krenula prema izlazu. Onda je stala. Rad je bio organiziran s američkom racionalnošću: osuđenici su naporno radili tako da je opterećenje išlo na različite mišićne grupe. Tada se rad i tijelo razvijaju, proporcionalniji su i zatvorenici se manje umaraju, što znači da iz njih možete iscijediti mnogo više.
  Maratu su ruke već napaljene od žuljeva, a on sasvim samouvjereno puni cipelu. Tijelo je tanko, ali žilava, a tanke ruke su snažne. Ne, možda će dugo izdržati na teškom radu. Dakle, prerano je sahraniti dječaka.
  Pratnja je grubo gurnula Anu i povikala:
  - Vaše vrijeme je isteklo! Hajdemo odavde! I tako sam prešao granicu!
  Ženine noge izgledaju veoma teške. Predstoji posjet sestri Marinki. Trenutno je jesenja patnja, i moramo uhvatiti vrijeme. Dobro je da brat i sestra nisu daleko.
  U Ukrajini dominira američki kapital, kao i strani zvaničnici, inače. I sami obični ljudi žive skromno, ali i njima nešto pada. U svakom slučaju, krpe su jeftine, a Ana u svojoj jadnoj novoj odjeći izgleda kao crna ovca.
  Međutim, mlade osuđenice u svojim prugastim haljinama podsjećaju na zatvorenike u nacističkim logorima. Mogu se vidjeti iz vagona. Mnoge djevojke bivaju bačene u zatvor zbog jednostavne utaje poreza, što im daje priliku da rade. Zbog toga ima mnogo prinudnih radnika na poljima.
  Ana je imala sreće, djevojke su upravo završile veliku površinu i prije nove gaze bosi još deset versta. Tako da možeš razgovarati sa Marinom. Navodno, bosonoga, mršava djevojka, u prugastoj haljini sa brojem i prezimenom na grudima, stražaru nije djelovala opasno, a on je hodao, stavivši mitraljez na rame. Marinka je, kao i Marat, od prošlog susreta postala malo viša i mnogo mršavija. Ipak, u ukrajinskom selu nije bilo problema s hranom.
  Ovdje se hrane po normi, očigledno nedovoljno, za tako intenzivan i naporan rad. Marina je priznala majčino pitanje:
  - Da, stvarno želim da jedem! Čak i kišne gliste hvatamo, peremo ih i dimimo na poseban način, a ponekad ih jedemo sirove. Gladan!
  Anna je pitala za zdravlje. Marina je iskreno odgovorila:
  - U početku su me jako boljeli mišići, posebno je bolovao san, ali sada sam se uključio. Nema ništa drugo - radimo na svežem vazduhu i zemlji. Zimi će biti gore, mašine su zaista teške i zamorne.
  Mama je, prisjećajući se predionice, dodala:
  - I prašnjav!
  Marinka je pitala za Marata. Saznao sam da je dječak zdrav, a i nakon nekoliko mjeseci teškog rada fizički je ojačao i kalio se. Radovao se. Mlađi brat ima već sedam godina, a i on je jak. Moj otac je sada na teškom radu negdje u Sibiru i oduzeto mu je pravo na dopisivanje. Zna se samo da je još živ, u slučaju smrti bi bilo obavještenje.
  Marina je uz uzdah rekla:
  "Da nije bilo mog oca, možda se ne bih upuštao u ovaj posao!" Proći ceo život u prugastom ogrtaču, pa čak i u toalet ići redom i sa pesmama je noćna mora!
  Ana je pokušala da se nasmeši, primetivši:
  - Ako nema komentara, nakon dvadeset godina, po zakonu, možete poslati peticiju za prijevremeno puštanje na slobodu!
  Marina je odmahnula glavom.
  - U prvih dvadeset godina obično ne pomiluju, izuzev izuzetnih zasluga... Pa, ako otkrijete bijeg ili zavjeru! - Devojka je preteći svela svoje osunčane obrve u boju prezrele pšenice. - Ali ja nikada neću ići na prijavu!
  Anna je pogledala svoju kćer. Hrabre, poput Maratova brade, pravilne, pomalo zašiljene crte lica. Na kraju, djevojkama je kosa obrijana na ćelavo, ali su već uspjele malo narasti. Bijele, zlatne kovrče su se čak počele malo uvijati. Prilično visoka djevojka, i uprkos svojoj mršavosti, nimalo ne djeluje koščato ili uglato.
  Anna je nehotice upitala svoju kćer:
  - A da ti... Zar te nisu pokušali silovati?
  Marinkino lice je zadrhtalo, a ona je tiho odgovorila:
  - Ne bez toga, ali... Amerikanci su i dalje religiozni i ne podstiču to... Bez dozvole viših vlasti. Ali možete se službeno prijaviti u bordel i jedna godina mandata prelazi na dvije!
  Anna nije pitala. Znala je da će Marinka biti samo uvrijeđena ponudom takvih usluga. Srce žene postalo je još teže. Devojka je sa osmehom odgovorila:
  - Ne budi tužan... Uvek postoje šanse! Ima toga još, u životu je mnogo zabave.
  I mršava ljepotica je pjevala, a djevojke se u horu pokupile;
  Šta se desilo nežnoj mladoj
  Ja sam u patnji sa crnom dušom!
  Sećajući se njenog lepog lica,
  Šta da čuvam kad idem u bitku!
  Bosonoge devojke su pevale u ime momka, prelepu romansu, i izgledalo je sasvim prirodno i lepo.
  Sećam se kako je put lutao bez žurbe,
  Kroz mirna sela, pustare!
  Imaš pametnu odeću
  Lagani korak i put do manastira!
  
  I zlatna trava sazrije na polju,
  Povjetarac je rastjerao svu maglu!
  Pravoslavlje će biti u večnoj slavi,
  Svjetlo nade u molitvama kršćana!
  
  Bose noge na cestama
  Djevojka i ja se kajemo za grijehe!
  Poklonite se i vjerujte u Svetog Boga
  On će vam odmeriti život na vagi!
  Stražari su se uglavnom sastojali od lokalnih policajaca i blagonaklono su slušali djevojke. Lijepi zatvorenici su ušli u traku, gdje je samo to prošlo, zasjenivši grmljavinu.
  I kad se uz cik začuje glas s prijestolja,
  Nisi dostojan ući u Moj raj!
  Jer svetost neba
  Nije dostupno, nemojte ni sanjati!
  
  Grešan si u niskim, prljavim nevoljama,
  Treba ostati i ostati vekovima!
  Ceni se samo hrabrost u pobedama,
  Kao spoj jedne ruske vojske!
  
  Naš vojnik ne ide u kafane,
  Pije votku, gadi se - zao!
  On je najjači ratnik - oluja svijeta!
  Ko se popeo u Rusiju, obrisati ćemo u govno!
  
  Moja devojka ide niz stazu
  Iza ramena pocepane šopke!
  Ona brine o svojim čizmama
  Sve sam dao u Božije kante!
  Djevojke su sve imale zajedničko - bile su haljine i bose noge. Većina njih su već visoke i krupne devojke, ali još uvek ima veoma malih devojaka sa obrijanim glavama. Ostavljaju iste male, gole otiske. Anna nehotice pušta suzu - nesretni zarobljenici konkvistadorskog režima. I za koga su od njih poslani na težak rad četrnaest ili šesnaest sati?
  I već miriše, crno gori,
  Horda je prošla kroz sela!
  Cijela zemlja je bila raskomadana
  U pepelu i ruševinama grada!
  
  Tada je devojka bila ogorčena,
  - Ne, nije stvar u skrivanju u podrumu!
  I na front sa svom strašću pitao,
  Jer je Isus pozvao!
  
  Dali su joj avion, da tuče naciste,
  Letjeti, slaveći ovog Krista!
  Da bude vruće na vedrom nebu,
  Da zatvorimo nebo Fritzu!
  
  Da, borila se svom snagom,
  I molila se pred ikonom zla!
  Nije želeo da bude zarobljen kraj groba
  Istrebljeni su gmizavci, a ne broj!
  Na ove riječi su se djevojke, čak i većina njih, oraspoložile i ubrzale korak. Anna je također veslala bosa po toplom blatu. I bila je zadovoljna. Kao da se vraćate u svoju mladost. Veliki kamenčići puteva golicaju goli taban, a umor se povlači od toga i pokazuje vedrinu. I iako je dalji nastavak romanse vrlo tužan, Anna se široko smiješi.
  Ali u poslednjoj bici ispalo je lose,
  Iz nekog razloga, rezervoar za gas je puknuo!
  Smiluj se, molim se, Bogu vapijem,
  Šteta ako cure gore!
  
  Isus mi je odgovorio strogo
  Patio sam za tobom, patio sam!
  A sad vjeruj mi - nema kovčega,
  Svemogući je vaskrsao pale!
  
  A sada je tvoja mlada u raju
  Dobro za nju, On je sam obrisao suzu!
  Vjerujte mi, ima mjesta i za vas
  Ostvarićete svoj san!
  
  Samo znaj - služeći Rusiji,
  Ovo je način da se ugodi Bogu!
  Šta da bude srećna cela planeta,
  Neophodno je služiti domovini cijelom tvrđavom!
  
  Glavni grijeh je odbiti otadžbinu,
  Ne idi na grdnju - lezi u grmlje!
  Više voliš ulogu jadnog bufana,
  Ne poznavajući Gospodnju lepotu!
  
  Zato idi i osveti se nacistima,
  Isus je govorio tako zlokobno!
  Dim će nestati u mirisnom vazduhu,
  Biće vremena za mir!
  
  INTRIGE HIMLERA I FURERA SA STRATEGIJAMA
  Drugi svjetski rat je poprimio dugotrajniji karakter jer je Firer odlučio umjesto raketnog programa FAA da investira u narodne lovce. Mašina je lagana, jeftina i laka za proizvodnju. A XE-162 je ušao u seriju davne 1943. godine. Istovremeno, Hitler je poslušao Rommela i povukao njemačke i italijanske trupe iz Afrike. Kao rezultat toga, Nemci su zadržali osam divizija izgubljenih u stvarnoj istoriji i mnogo opreme, plus značajne italijanske snage.
  Kao rezultat toga, Sicilija je bila bolje pokrivena trupama, a iskrcavanje saveznika završilo se porazom.
  Na Kurskoj izbočini, Hitler je takođe odložio povlačenje, u ovom slučaju, zbog želje da testira i Tigar-2 i Panter-2 u borbi. Konačno, u avgustu, Staljin je naredio napad na orlovski i harkovski pravac.
  Nemci su imali efikasniju tehniku u odbrani, i iskopali su mnoga utvrđenja.
  Ali Crvena armija je imala nadmoć u snagama. Posebno je uočljivo u smjeru Oryol. Ali Crvena armija je napredovala veoma sporo. U pravcu Harkova, Nemci su čak uspeli da odbiju ofanzivu na jugu, gde je komandovao Mainstein. Na Orjolu su se borbe otegle do kasne jeseni, ali je Orel ipak zauzet. I bili su uspješni.
  Ali vrlo teški gubici, koji su izbacili mnoge njihove trupe. Onda je nastala pauza. Sovjetske trupe su nadoknadile štetu. Nemci su kopali... Proizvodnja tenkova je rasla... Panter-2 nije ušao u proizvodnju. Hitleru se nije svidjelo što se težina tenka značajno povećala. A onda tenk nije ispao onako kako je Firer želio. A motor je još snažniji nije spreman. Tiger-2 je vrlo moćan tenk, ali je i njegova velika težina minus. Ali sa tenkovima, Nemci još nisu napravili savršen model. "Panter" je zaista mašina superiornija od T-34-76, prilično značajno. Ali SSSR ima na putu moćniji i napredniji tenk T-34-85, koji je već mnogo manje inferioran u odnosu na Panter u prednjem oklopu i oklopnim puškama.
  Nemci žele da stvore nešto savršenije. "Panther" glavni njemački tenk je prilično slab oklop.
  I postoji jedna slabost kod protivtenkovskih pušaka kada se puca sa strane.
  Nacisti imaju, ali jake avione i lovce. Naročito su vrlo jaki i jeftini XE-162 vrlo čvrsti i mogu slomiti neprijatelje na nebu.
  I saveznici su počeli da se stiskaju u vazduh. I naravno i Crvena armija.
  Međutim, zimi su sovjetske trupe počele da napreduju i potiskuju naciste u centar...
  Bitke su se odvijale na nebu... Vrlo dobro se XE-162 približio Huffmanu, koji je samouvjereno postigao gol i povećao zamah. Njegov učinak bio je veći nego u stvarnoj istoriji.
  Ali zimi su Nemci popustili... U decembru su neprijateljstva nastavljena novom snagom. U jesen i zimu njemačkim tenkovima je postalo teže da se bore. A raspored šasije u šahovnici doveo je do mnogih problema. Snijeg i blato začepljeni između klizališta, a smrzavajući se tokom noći, ometali su kretanje. Sovjetski tenkovi, koji su nadmašili neprijatelja u pokretljivosti, povremeno su nanosili iznenadne udare, djelujući po principu napada i povlačenja.
  Nemački front je propao zimi. Nacisti su izgubili Harkov, Belgorod i veći deo Donbasa. Ali ipak, njihov poraz nije bio tako porazan kao u stvarnoj istoriji. Potpuno odsustvo drugog fronta, veliki broj tenkova koje su koristili Fritz, uključujući teške Tigrove, uticala je velika snaga avijacije, posebno vrlo efikasni jurišni avion Focke-Wulf. Osim toga, u borbama su učestvovale i italijanske jedinice, koje su se, pomiješane s njemačkim, borile ne tako loše.
  Vojna umjetnost Mainsteina i Rommela također je imala efekta.
  Nacisti su protjerani iz Donbasa, ali su uspjeli steći uporište na dodatnim linijama, zadržavajući dio lijeve obale Ukrajine. U martu su sovjetske trupe, bacivši dodatne rezerve u bitku, na nekim mjestima stigle do Dnjepra, ali nisu uspjele forsirati rijeku.
  Osim toga, martovska ofanziva kod Lenjingrada takođe nije bila uspješna. Nemci su, oslanjajući se na jaka utvrđenja, i dalje mogli da se održe ispod grada. I sovjetske trupe, koje su iskusile nedostatak rezervi: glavne snage su se probile na jugu, samo su se uklesale na udaljenosti do trideset kilometara u području korona napada.
  Ali u svakom slučaju, Crvena armija je ponovo napredovala, a nacisti su potisnuti nazad. Čak ni masovna proizvodnja "Pantera" i "Tigrova" nije pomogla nacistima. I SSSR se pojavio IS-2 i T-34-85. Istina, Fritz je razvio i "Panther" -2 sa malim tornjem, i "Tiger" -2 naprednijeg oblika i naoružanja.
  Ali glavna stvar s kojom su Fritz povezivali svoju nadu bili su mlazni avioni i ME-262. Do juna 1944. već su imali preko hiljadu ovih lovaca. Himmler se nadao da će postići zračnu prevlast i upotrijebiti svoje čudesno oružje.
  Staljin je shvatio da treba da napadne. Glavni udarac sovjetske vojske visio je u centru. Operacija Bagration počela je 22. juna 1944. godine. Smolensk je još uvijek bio pod njemačkom kontrolom, a odbrambene linije Fritz razvijene su u inženjerskom smislu. Da, i taktičko iznenađenje se nije moglo postići. Neprijatelj je ovo očekivao. Ipak, Fritz se nije opirao. Njihova linija odbrane, doduše ne odmah, ali je probijena. Moć sovjetske artiljerijske pripreme i herojstvo sovjetskih vojnika takođe su uticali.
  Ali Nijemci nisu tako jednostavni. Drugu, a posebno treću liniju odbrane učinili su najmoćnijom. Himmler je, za razliku od Hitlera, slušao savjete stručnjaka i koristio je elastičnije linije. Omjer gubitaka je ostao značajan u korist Nijemaca, a oni su uvelike koristili svoje oklopne tenkovske šake. Treba napomenuti da se "Panther"-2 pokazao kao vrlo jak tenk, sa odličnim oklopom na čelu i moćnim oklopnim topom. U odbrani, ovaj tenk je sasvim prihvatljiv.
  Dobro se pokazao i novi njemački samohodni top E-10, vrlo niske siluete i male težine, sa odličnim voznim performansama. ME-262 je takođe pokazao sposobnost preživljavanja, odličnu brzinu i moćno oružje. Efikasno su izgledali i HE-162, kao i bombarder Arado.
  Do 8. avgusta sovjetske trupe oslobodile su Smolensk, ali su do kraja mjeseca potpuno iscrpile svoje ofanzivne sposobnosti, a da nisu započele bitku za Bjelorusiju. Pobjeda je bila još jako daleko. Ali Nijemci nisu mogli ništa postići i polako su se povukli.
  Međutim, rat iscrpljivanja iscrpio je obje strane. Ali SSSR je nastavio da nadoknađuje štetu. Ali Nemci su se značajno poboljšali u vazduhu. Novi sovjetski Jak-3 i LA-7 mogli su samo djelomično nadoknaditi jaz u mlaznoj avijaciji.
  Nemci su, koristeći svoju kvalitativnu superiornost u avijaciji, najvećim delom dominirali vazduhom. I u izgradnji tenkova veliku ulogu počinje igrati tenk serije E. Tačnije, za sada samohodne topove - E-25 sa topom 88 mm, E-50 sa topom kalibra 105 mm i E-10 sa topom od 75 mm iz Pantera.
  Nakon nekoliko mjeseci odmora početkom novembra 1944. godine, sovjetske trupe su nastavile ofanzivu u pravcu Lenjingrada. Ovoga puta njemački obavještajci su bili na vrhu, a uticalo je i korištenje najnovijih mlaznih špijunskih aviona sa vrlo preciznom optikom. Nijemci su uspjeli otvoriti koncentraciju sovjetskih trupa kako bi povukli svoje snage.
  Ali ipak, u uslovima snijega i mraza, pokazalo se da je nacistima izuzetno teško zadržati front. Nakon izuzetno krvavih borbi, u januaru 1945. godine srušila se blokada Lenjingrada. Ispostavilo se da je grad bačen okovima... I novi veliki uspjeh sovjetskih trupa.
  Istina, sredinom januara nije bilo moguće napraviti iskorak. Previše sovjetskih trupa ostvarilo je gubitke. Ali ipak, početkom februara, Fricovi su potisnuti u Dnjepar i gubili su teritoriju za teritorijom.
  Međutim, u martu je Mainstein, koji je još uvijek imao uporišta na lijevoj obali Ukrajine, pokrenuo veliku ofanzivu. Nemci su napadali noću koristeći naprednije uređaje za noćno osmatranje na tenkove, kao i najnoviji razvoj "lava", čučnjevog vozila sa dugom, moćnom njuškom. Osim toga, masovno su korišteni i E-50 i Sturmtigers - vrlo moćno oružje za prodor.
  Prvi put od kontranapada na Majnštajnu u martu 1943. Nemci su uspeli da postignu značajan uspeh, zauzmu Poltavu, Petrazavodsk, Hersonsku oblast, deblokiraju Krim, pa čak i uđu u Harkov. Sovjetska komanda, koja je očajnički preraspolagala rezerve, bila je u stanju da zaustavi napredovanje Frica, pa čak i da ih istera iz Harkova u aprilu, ali su preteški gubici sprečili razvoj uspeha. Obje strane su bile prilično iscrpljene do maja 1945.
  Himler je ponudio mir Staljinu pod umerenim uslovima: svako zadržava ono što je uspeo da zarobi, mi razmenjujemo zarobljenike za sve. Nema potrebe za plaćanjem odštete, a trgovinski odnosi se obnavljaju.
  Staljin je, međutim, odbio takve uslove. I izrazio je spremnost da 1. septembra 1939. godine teritorijalno ustupi Nemcima ne više od granica.
  U ovom slučaju, Nemci bi sami morali da se povuku na Zapad. I osetivši ukus pobeda, Hitler je odbio ovu opciju. Osim toga, reakcionarne snage su došle na vlast u Sjedinjenim Državama, koje su radikalne fašiste na sve moguće načine gurnule u rat do pobjedničkog kraja.
  A u junu 1945. neprijateljstva su nastavljena s novom snagom. Sovjetske trupe napale su naciste u Ukrajini. Počela je žestoka razmjena udaraca. Na sreću Crvene armije, Nemci nisu imali laminarni mlaznjak u disk avionu, pa se kao rezultat toga pokazalo da je njihov automobil nedovoljno izdržljiv i efikasan. Iako su njegove letne karakteristike bile impresivne.
  Nisu previše uspjeli Nijemci i tenk E-100. Pretežak sa zastarjelim rasporedom, ovaj mastodont nije opravdao očekivanja. Iako se pištolj, mora se priznati, odlikovao brzom paljbom. Ali "Lev" -2 mora biti pošteno superiorniji od svih sovjetskih modela tenkova, čak i od IS-3. Ali rat ne može dobiti sam kralj zvijeri.
  Borbe u Ukrajini su se odvijale s promjenjivim uspjehom, mnogi gradovi su nekoliko puta mijenjali vlasnika. Nijemci su se povukli kako bi razvili ofanzivu u centru, ali su naišli na protutenkovsku odbranu jako zasićenu artiljerijom i zaglibili. Cijelo ljeto proteklo je u stanju dinamičke ravnoteže. Ali u septembru su sovjetske trupe nastavile ofanzivu. Iako je zrakom i dalje dominirao Luftwaffe.
  Borbe su besnele neumoljivom upornošću. Ali u oktobru je Japan kapitulirao nakon novih atomskih bombardovanja.
  Tako je vojska Sjedinjenih Država i Britanije odvezala ruke. Usvojena je doktrina neratničke savezničke pomoći. Trupe, dobrovoljci, oprema i oprema počeli su da se dopremaju Trećem Rajhu. Istovremeno su Španija, Portugal, Argentina, a potom i neke druge zemlje, posebno Turska i Švedska, ušle u rat sa SSSR-om pod američkim pritiskom.
  Situacija se zahuktavala...
  Turska vojska, zasićena Shermanima i Pershingima, počela je probijati južnu sovjetsku granicu. Oni su uspjeli u novembru 1945. opkoliti Jerevan i zauzeti veći dio Batumija. Nemačke jedinice ponovo su provalile u Harkov, zauzevši ovaj napaćeni grad. Nadvisili su južni bok sovjetskih jedinica. Situacija je bila prijeteća.
  Staljin je zahtevao da se izravna linija fronta. Ali ni nadolazeća zima nije donijela promjenu, jer su se bombardiranje sovjetskih gradova značajno pojačalo. Pritisak sa Zapada se povećao.
  Tokom zime 1946. jedino je bilo moguće ponovo zauzeti Harkov i potisnuti Nemce u centar, ponovo stigavši do Dnjepra. Ali u proleće, borbe su se rasplamsale sa osvetom. Nemci su, koristeći američke i britanske tenkove, počeli napredovati na jugu.
  A devojke su se svađale...
  I borili su se sa velikom hrabrošću, a momci su bili puni borbenog entuzijazma i imali su avanture.
  - Lepo pevaš Dimka! Petka je primetila i potapšala prijatelja po ramenu.
  Ali sada nam treba... - Ovdje je podzemni dječak oklevao i upitno pogledao u nebo. Činilo se da tamo traži tragove. Činilo se da su tri sunca uglas namignula klincu.
  Komsomolka Larisa stavila je prst na usne i tiho rekla:
  - Ne pravi buku. Previše smo vidljivi. Trebalo bi da se približite najbližem imanju i pomešate se sa radnicima.
  Dimka je uzviknuo sa oduševljenjem:
  - Odlicna ideja! Ovde ćemo organizovati ustanak Spartaka ili Emeljana Pugačeva!
  Larisa je tužno primijetila:
  - Lakše je to učiniti riječima nego u praksi... Ali nemojte gubiti nadu momci. pratimo me...
  Momci su energično udarajući golim tabanima krenuli uz rub ceste. Trava je bila veoma škakljiva, naizgled meka, ali ubrzo su dečaka i devojčice počele da svrbe noge kao da su hodali po koprivama. I zaista sam htela da se smejem. Kao da vas nose do pete nojevim perjem.
  Ne treba ni spominjati da je smiješno, ali nakon desetak minuta - već je nepodnošljivo i bose noge, pocrvenjele od škakljanja, sami su iznijeli na asfalt. Mnogo je lakše ići ovamo, iako po inerciji nastavlja da svrbi pete.
  Petya je, između ostalog, primijetila:
  - Nešto idemo, idemo... I ništa se oko nas ne mijenja. Kao da lutamo u krug?
  Dima se složio.
  - Da... Nešto tako začarano se vidi ovde...
  Larisa je zbunjeno trepnula i primijetila:
  "Prokletstvo... Svidjelo se to vama ili ne, morat ćemo sići s ove šasije ako želimo nešto vidjeti.
  Petka promrmlja:
  - Ili unapred... Što je, međutim, ista stvar!
  Momci su opet nevoljko zakoračili na travu. Dimka se prisjetio kako je zarobljen prije par godina. Onda su ga Nemci, još sasvim dete, proterali bosonog kroz sneg. Srećom, tada je imao hrabrosti da se ne razdvoji. Vjerovatno se Fritzu nije činilo opasnom plavokoso jare s nogama crvenim kao guske. Dobro je izbičevan i izbačen iz zatvora. Iako bi tada Dimka već ubijao Nemce na njegov račun.
  Hodanje bosonog po snijegu nije izgledalo tako strašno za okorjelog dječaka. Mada, kada su mu se noge konačno ukočile i prestao da oseća bilo šta, ozbiljno se uplašio: odjednom će ostati invalid. Međutim, sveci su cijele godine hodali bosi, i nisu umrli, a prsti im nisu otpali. Tako da možda nije vrijedno panike. Noge su počele stvarno boljeti u toploj kolibi kada su se zagrijale. Mučenje je, naravno, teško i omiljeno od strane nacista. Posebno vole da tjeraju žene i djecu u snježni nanos. Odrasli muškarci se obično drugačije muče.
  Dimka se, sećajući se kako je pljusnuo po snegu, a iza njega bajonetom gurnuo fašista, nasmešio. Izdržao je, pa će izdržati i golicanje. Štaviše, iako je Larisa djevojčica, ona samouvjereno hoda, pa čak i zakorači.
  Petka je, da bi odvratila pažnju od jakog svraba u tabanima, postavila komsomolcu zanimljivo pitanje:
  Šta mislite o monoteizmu?
  Larisa se zakikota i lukavo primijeti:
  - Dobro pitanje za nekoga ko je takođe dovoljno star da se pridruži Komsomolu...
  Dimka, koja je takođe bila zainteresovana za ovu temu, primetila je:
  "Nemamo razloga vjerovati u jednog Svemogućeg Boga. A ako je tako, onda je monoteizam prevara!
  Larisa je sa skepticizmom primijetila:
  - Pa stvarno nema razloga? Toma Atinski dao je pet dokaza o postojanju Boga.
  Petka se oživi i naćuli uši:
  - Koji dokaz? Čuo sam i da ih ima pet, ali ne znam šta stavljaju u sebe?
  Larisa je na ovo odgovorila sa osmehom, stružući travu svojim nemilosrdno škakljivim tabanima:
  - Prvo... Sve ima osnovni uzrok. Ako postoji kokoška, onda je postojalo jaje iz kojeg se pojavila kokoška, a ako je bilo jaje, onda je postojala kokoška koja ga je snijela. Mora postojati sličan osnovni uzrok za svemir. Toma iz Atene vjerovao je da je takav osnovni uzrok Svevišnji Bog!
  Petka je protrljala petu koja je svrbila o klizavo deblo, kao da je prekriveno krljuštima, i postavila naivno i istovremeno djetinjasto mudro pitanje:
  - Ako svemu treba prvi uzrok, šta je onda za Boga postao prvi uzrok?
  Larisa je slegnula ramenima i primijetila:
  - Da, ovo je najranjivije u izgradnji Tome Atinskog. On zahtijeva da se Bog prihvati vjerom kao prvi uzrok, ali istovremeno ne objašnjava zašto je postojanje prvih uzroka neophodno za sam Univerzum, ali nije neophodno za njegovog Stvoritelja.
  Dimka, skačući kao majmun, predloži:
  - Moguće je da Stvoritelj svemira ima svog Stvoritelja, a ovaj Stvoritelj ima svog, i tako u nedogled...
  Petka je negativno odmahnula glavom.
  - Ne, ovo je apsurdno... Učiteljica u školi je rekla: materija je večna i stalno se transformiše, stvarajući tako svetove u svemiru. A na pitanje ko je pokrenuo mehanizam transformacije, ona odgovara - priroda!
  Dimka je ponovo izneo veoma zanimljivu misao:
  "Dakle, priroda je Bog!" S obzirom da...
  Petka je rado ubacila jednu apstrusnu riječ:
  - Panteizam! Ovo je kada povezujete Božansko i prirodu?
  Larisa, nervozno skačući, upita dječaka:
  - A kako to sami zamišljate?
  Petka zbunjeno slegne ramenima i odgovori:
  - Nekako nemam pojma!
  Dima je rekao frazu pročitanu u knjizi Alexandrea Dumasa: "Trideset godina kasnije."
  - Bog je na površini svake stvari...
  Momci su ćutali. Razgovor je postao previše uzvišen za sovjetske tinejdžere od četrnaest godina. Onda su se popeli tamo gde ni sami nisu razumeli.
  Da, i šuma je završila... Polja su se protegla. Dimkin oštar vid razabrao je niz seljaka koji su vredno radili u polju. Dječak je usporio. Izašli su na stazu, a svrbež trava je lagano popustila. Možete ići tako da se ne primjećuju sa terena.
  Oštra izviđačica Larisa također je pregledala ne samo radnike, već i tri viteza u plavim odijelima koji su gledali na posao, kao i nekoliko životinja koje trče. Dimka je iznenađeno primijetio:
  - Da, ovo su troglavi psi!
  Petka je zviždala i siktala:
  - Pas može da ujede, samo od života psa...
  Larisa je pomaknula oči i počela pažljivije da gleda. Ona sama je znala vrlo malo o ovom svijetu. Bilo je čemu da se iznenadite. Prvo, među seljacima nije bilo odraslih. Radila su samo djeca, ali i, što je čudno, ne mlađa od deset godina, ni starija od četrnaest godina. Ljudski, skoro sav plav, dlakav ili svijetlocrven, možda samo par tamnih glava.
  Tako fini momci, loše obučeni, svi bez izuzetka bosi. Prilično slično srednjem vijeku. Tek sada visi pokvareni reflektor, a nešto slično, poput polurastavljenog mlaznog aviona, može se vidjeti na terenu. Ima samo tri viteza straže i stotine seljačke djece, ali svi slušaju. Djeca izgledaju vesela, zdrava, preplanula, rade sa entuzijazmom. To je zabavno, čak i pjevaju nešto.
  Ovo donekle podsjeća na uzburkavanje bitke s polja, kada školarci pomažu starijima.
  Oruđa rada su najprimitivnija: lopate, grablje, kose. Nema mehanizacije. Djevojke su se čak upregnule u plug i same ga vukle, umjesto konja.
  Petka je ljutito primijetila:
  - Vau - eksploatatori!
  Dimka je, prisjećajući se jednog književnog djela, primijetila:
  - Sećate li se kako je bilo sa Lavom... To jest, izvinite, Aleksej Tolstoj je napravio revoluciju na Marsu...
  Petka se zakikota i predloži:
  - Ima nas samo troje i tri viteza. Hajde da im se prišunjamo, upucamo ih i uputimo revolucionarni poziv!
  Larisa je negativno odmahnula glavom.
  - Troglavi psi nam ne daju da nam se prišunjaju, a ratnici imaju lukove, a možda i dosta precizno pucaju. Ovdje je potrebno odlučiti umom.
  Dimka pogleda Larisu i primijeti:
  - Malo si prerastao... Evo još se možemo pomešati sa dečkima i saznati šta je šta...
  Djevojka lijepog lica se složila:
  - Tako je, idite kod njih u izviđanje... Ja se lično tu mnogo ne razumem!
  Za profesionalne izviđače, obilazak troglavih pasa je težak problem, ali rješiv. Međutim, dečaci su odlučili da se, kako ne bi dizali nepotrebni metež, ponašaju prikriveno i prirodno.
  Ali onda Petka iznenada primeti:
  - Šta je sa jezičkom barijerom? Žive će nas ugristi!
  Larisa je tešila Petku:
  - Ali ne brinite... Kako ćemo mi razumeti njihov jezik, a oni će misliti da mi govorimo njihovim jezikom.
  Dima je predložio:
  - A onda da pritrčimo vitezovima, i kažemo da smo iz susjednog sela poslani u pomoć. Tako će biti mnogo prirodnije.
  Larisa je prezirno odmahnula rukom.
  - Pokušajte... Nadam se da ćete uspjeti. Samo ne preterujte!
  Momci su, bez razmišljanja, počeli trčati. Plan je bio previše jednostavan.
  Momci i Larisa ponovo su se vratili u stvarnost sa velikim žaljenjem. Opet smo završili u zatvoru, a što je najgore od svega, Nemci su ih, videvši da je trojstvo inspirativno, odveli na ispitivanje. Ovaj put su mučili mangalom. Uljem su namazali gole tabane djevojčice i dječaka, a u daljini stavili vreli plamen. Takvo mučenje može trajati petnaest ili dvadeset minuta i biti veoma bolno. Ali noge nisu bile osakaćene, i nekoliko dana se mučenje moglo ponavljati. Njih troje su izdržale ovaj plamen koji je skoro dotakao pete, a onda je Larisa počela da peva;
  Bila sam devojka na stazi,
  Uobičajeni bosonogi Komsomol...
  Uostalom, Staljin, Lenjin su jedna porodica,
  I osećam se neprijatno među njima!
  
  Mučili su devojku u zatočeništvu,
  Potpetice su se pekle na usijanoj vatri...
  Ali nisam podlegao, veruj neprijatelju -
  Samo su komunizam devojci dali sveci...
  
  Izgradimo raj u svemiru
  Neka glas teče veoma zvučno...
  Dečko nemoj biti tužan i nemoj se dosađivati
  Bosonoge djevojke trče kroz lokve!
  
  Vjerujemo da ćemo u borbi pobijediti Wehrmacht,
  Iako fašizam izgleda ne zna mjeru...
  Sa njim je Sam iz pakla, zli heruvim,
  I tako ogroman gubitak!
  
  Kapitalizam je odlučio dati fašizmu,
  Njihovo oružje, tenkovi, kapital...
  Slomljeni smo od nemilosrdnog đavola i lopova,
  Izdajicama je obećano med, banane!
  
  Ali šta da radim ako sam u zatočeništvu
  Lisice su čvrsto okovale ruke...
  Visim gol na stalku sat vremena,
  A utezi na bosim nogama visili su...
  
  Ali djevojka nije podlegla neprijateljima,
  Kako zli fašisti nisu mučili...
  Neka bude Hitlerova sramota,
  Mi smo ratnici rata, a ne pacifisti!
  
  Skoro golog me vode na streljanje,
  A pod nogama bosonogih snježnih nanosa...
  Gospod to očigledno nije želeo.
  Suočen sam sa ažuriranjem princeze!
  
  Djevojcina omca omotana oko njenog vrata,
  I djevojka je bila čvrsto privučena...
  Da, kazna već teče za grijehe,
  I čekaju naciste, znajte bačene metke!
  
  Ali šta je, konjski rep je pukao,
  A devojka je pala sa vešala...
  Slomljeni fašistički reptil slavni post,
  A partizanski napad - sitnice!
  
  Dobio sam uzvrat, ponovo sam u redovima,
  Veoma hrabro se borim protiv fašista...
  Volim Isusa i Staljina
  I nije mi žao podlog Adolfa!
  
  Već u Berlinu, upoznajte naše tenkove
  I pola Evrope je oslobođeno odjednom...
  Raj će uskoro biti na celoj planeti,
  Samo jedan korak do komunizma, a ne kilometri!
  Nacisti, suočeni sa takvom hrabrošću, bili su šokirani. Još nekoliko puta su užarenom žicom udarali djevojčice i dječake po leđima i vraćali ih u kazamat.
  Vrijeme je bilo vruće i u ćeliji je bilo ugodno. Samo što su sada goli tabani u žuljevima jako pekli, a leđa, isečena usijanom žicom, boljela.
  Larisa je tešila Petku i Dimu:
  - Vidite, sa svakim novim vremenom sve lakše i lakše podnosimo ovu torturu. Sada ćemo imati vremena za odmor i spavanje.
  Dima je napomenuo:
  - Na najzanimljivijem mestu naš san je prekinut. Kako dosadno.
  Petka je izrazila svoje povjerenje:
  Ali ovoga puta vjerujem da ćemo uspjeti!
  Larisa je dečacima stavila ruke na vrat i počela da dočarava. Takođe je zaista želela da bude brzo, u novom svetu, odakle bi spas mogao da se donese u SSSR.
  Momci su upali u san, ali uopšte nisu videli ono što su želeli da vide.
  Naime, kako se djevojke muče i voze prvo bosonoge po snijegu, a potom u vrelom ugljevlju.
  Međutim, ovo je već indirektna priča... Proleteo je još jedan fragment sna sa Hitlerom.
  Hitler ne samo da je izrazio želju da posmatra let prvog njemačkog mlaznog bombardera s četiri motora Ju-487 brzinom od preko 1100 kilometara na sat, već da lično sjedne za kormilo aviona. Kurt Tank, koji nadgleda razvoj koji su sproveli Francuzi, oštro se protivio ovome:
  - Mašina je, nakon titanskih trudova, upravo otelovljena u metalu. Ne možemo rizikovati Firerov život.
  Tenk koji podržava feldmaršal Kissilring:
  - Ovo je skoro prvi let koji ćemo obaviti u zoru 27. juna 1947. godine. Automobil ima vrhunac - relativno malu površinu krila, koja smanjuje aerodinamički otpor i omogućava strateškom bombarderu da ubrza do 1200 kilometara na sat. Ali opterećenje na krilima se dramatično povećava i to je rizik!
  Sam Hitler nije bio previše nestrpljiv da divlja, ali neka potomci pamte njegovu hrabrost. Sam Firer, vegetarijanac, nadao se da će ga jednostavno razuvjeriti. Nemcima je očajnički potreban novi automobil, tim više što bi Sjedinjene Države trebalo da budu potučene na polju takvog razvoja događaja.
  Projekat tenka TA-600 sa osam motora kasnio je koliko je i bilo. Prvobitno planirana brzina od 860 kilometara na sat više nije mogla odgovarati Fireru. Stoga je to bilo potrebno ponoviti i paralelnom ugradnjom mlaznih motora. Sada bi se brzina mašine trebala povećati na 1220 kilometara na sat, što će pružiti priliku da se gotovo nekažnjeno bombardira bilo koju tačku u SSSR-u, ali će trebati puno vremena da se obnovi mehanizam.
  Određeni problemi su se pojavili sa naoružanjem mašine. Stručnjaci su sasvim razumno vjerovali da je 16 (!) zračnih topova od kojih 13 - 30 mm već previše.
  Druga mašina, koja je takođe spremna za polijetanje 7. septembra, bio je XE-377. Ovaj bombarder bi trebao zamijeniti ranije ne baš uspješan XE-277.
  Sama ideja o stvaranju teškog ronilačkog i mlaznog bombardera bila je veoma složena u smislu dizajna. Iako isplativo. Prilikom ronjenja, preciznost bombardiranja je mnogo veća nego iz horizontalne ravni, a mali broj zrakoplova može onesposobiti strateške i industrijske objekte.
  Ispostavilo se da je XE-277 visinski bombarder, čak i ako još nije mlazni. Popeo se 15 kilometara i mogao je nekažnjeno bombardovati gradove.
  Ali u isto vrijeme, automobil je zadržao sposobnost ronjenja, poput XE-177, bez raspadanja od preopterećenja.
  Najnoviji dizajn XE-377, već mlazna verzija bombardera i veoma moćan, sposoban da sravni mnoge gradove i sela i efikasno uništi industrijske objekte.
  Mašine koje obećavaju bile su superiornije od američkih i britanskih kolega, zbog čega se Hitler osjećao kao ćurka prenahranjena keksom, na pozadini seoskih pilića koji žvaću proso. Ali u ovom slučaju, pored razmatranja novih mašina, Firera je brinuo još hitniji problem? Gdje udarati avijacijskom i oklopnom palicom? Iako snažnom palicom, ali...
  Nimitz je rekao strogim tonom:
  - Naši stratezi smatraju da pored udara prema Moskvi, deo snaga treba da krene na jug, razvijajući i ofanzivu u pravcu Alma-Ate i Kujbiševa!
  Hitler je, bez mnogo entuzijazma, odgovorio:
  - O tome smo već razgovarali više puta! Došli smo do zaključka, iako to nije svrsishodno, ali ćemo udarati u različitim pravcima.
  Nimitz je kimnuo u znak slaganja i dodao:
  - Osim toga, trebalo bi da se održe izbori za ukrajinsku Radu u svim regionima. Uključujući Vorošilovgrad i Donjeck, gdje su formirane partizanske zone. Ne možemo imati mali parlament!
  Mainstein je, ne podigavši pogled, pogledao kroz dvogled - kako je četvoromotorni Yu-487 tu dobivao visinu i istovremeno primijetio:
  - Ofanziva bi trebalo da počne najkasnije do 20. jula... Vremenski uslovi nas veoma pritiskaju. Ako se otpor Rusa povuče, onda ... Počeće da pada kiša, a još više pada snežni nanos, a mi ćemo već morati da brinemo o svom opstanku.
  Hitler je rekao samouverenim tonom:
  - Ofanziva će početi 21. jula. Do tada će sve biti spremno. Udarci će se zadavati odjednom na pet mjesta. Iz tri pravca, ofanziva je bila usmerena na glavni grad Rusije, u dva, na Centralnu Aziju i Kujbišev. Općenito, pravci su definirani. SSSR mora biti isključen prije Nove godine. Ako ne u potpunosti, onda barem najvećim dijelom.
  Ovdje je slika divljeg sna prekinuta, a djeca su se ponovo oporavila na putu.
  
  KRALJEVSKA I VISOKA BITNA MISIJA
  Grupa devojaka je izvršila misiju - obrane najranjivije tačke na položaju ruskih, carskih trupa tokom Prvog svetskog rata.
  Nataša je čak rekla:
  Propušteni trenutak u borbi rađa vekovima ropstvo!
  A djevojke su za sebe odabrale vrlo agresivan i moćan tenk i borile se s Kajzerovom Njemačkom.
  Devojke na tenku su nastavile da uništavaju Nemce, a streljale su pešadije. Tačnije, Alisa je pucala iz mitraljeza, a Nataša iz topa. Maksimka je vozila brzi tenk, a Anželika je, kao najzdravija i najveća žena, aktivno, poput kobre koja pleše uz melodiju fakira, ispaljivala granate.
  Ali sada je razbijena četvrta grupa baterija, a onda je prestala isporuka granata od trideset kilograma. Međutim, više od polovine svih njemačkih topova koncentrisanih na ovom području već je uništeno. Takođe je ponestalo municije. Poginulo je četrdeset hiljada Nemaca, ali municija je bila iscrpljena.
  Sada bi devojke trebale da ga popune. Ali pokušajte da nađete pravi kalibar u dvadeset prvom veku. Ista stvar sa municijom. Tenk se zaustavio, a ratnici, zajedno s Maksimom, napali su peti skup baterija.
  Ovome se posebno obradovala Anđelika, pa sada, umesto da ponižavajuće donosi školjke, može da se pokaže u svoj svojoj lepoti!
  Ovdje je Anñelika zadala porazni udarac bosom nogom po vilici vojnika Kajzer Njemačke. Od udarca je poletio i oborio još pet njemačkih vojnika.
  Nataška je takođe držala gramofon, a Alisa je, odstupajući od udarca, veoma bolno udarila Frica u prepone. Maksim je radije nokautirao Nemca pesnicom.
  Kvartet ratnika: tri vječne djevojke i dječak kao igla su ušli na položaje Kajzerovih trupa. Preskočili su golim petama preko parapeta i osedlali nemačke mitraljeze. I njihovi vlastiti mlaznici su sipali na Fritz.
  Masa leševa ispunila je redutu njemačkih, Kajzerovih trupa. Kvartet, koji je brzo pojurio do utvrđenog mjesta, sada je bjesnio kroz njega poput jata divljih tigrova. Nijemci nisu očekivali da ste prelijepe polugole cure i momci, tako će biti pritisnuti. I da pljuvački meci mogu letjeti bez promašaja.
  A ratnici, zajedno sa dječakom, nosili su mitraljeze, za njima su se vukle vrpce, i nemilosrdno su pucali na neprijatelja.
  Maksim, ovaj izdržljivi vječiti dječak, pjevao je:
  - Krvožedan sam! Ja sam nemilosrdan! Ja sam ruski vitez - Barmaleja!
  Anñelika je velika žena veoma prijatnog lica, hrabre brade i vatrenih pramenova kose koji su ih, kada su ih Nemci pogodili, spalili u najbukvalnijem smislu te reči. Djevojka-vitez je dodala u pjevanju:
  - I ne treba mi! Bez cokolade! Nema marmelade! Pobijedi Fritza udarcem! Pobijedi Fritza udarcem!
  A kada su njene krupne, ali ne lišene gracioznosti, noge udarile, lobanje Kajzerovih vojnika su bile betonirano polomljene! Osim toga, djevojčice i dječak su golim prstima gađali svoje protivnike čeličnim predmetima. Tako su Fritza udarali cijelim snopovima spaljenih novčanica.
  Tako su skočili do baterije, iz koje su Nemci pucali na ruske trupe. A mitraljeski rafali pokosili su sve puške odjednom.
  A ratnici su nogama zapalili kutije sa municijom. I počeli su da uništavaju baterije.
  Borbene garniture su bile pocepane, razbacane vatrometom, ubijajući Nemce na stotine i hiljade.
  Sam kvartet je ostao neranjiv. Nisu mogli ni da ga pogode, ni da ih zakače bajonetima: jaka magija! A ratnici su hodali i hodali i kosili, kao da je kultivator hodao kroz gustiš. I svi su ratnici lutali, lutali i galopirali, pobijajući sve nove granice razaranja.
  Njih četvorica su čak pjevali uglas;
  Mi smo vitezovi - mač i vatra,
  Hajde da ih sve rasturimo kao životinje!
  Izdaćemo fakturu - stigla je kazna,
  Nemojte postati naš papagaj vitez!
  
  Postat ćemo cool kao orlovi
  Otjerajmo razne zle duhove odjednom!
  Upoznaj naše cool sinove otadžbine,
  Odbacujemo naš izazov u vječnost!
  
  Kako divno bjesni rat
  U kojoj gore narodi...
  Sotona je došao iz podzemlja zbog nas,
  Iza njega štapaju fašističke nakaze!
  
  Daćemo devojkama teško u lice,
  Slomićemo naciste kao granu...
  I tada će naš vojnik postati gospodar,
  Neka veličanstveno cvetaju majske ruže!
  
  Postignite, sposobni smo da znamo mnogo,
  Podignite svoje moći iznad zvijezda...
  I tako se veliki ratnik bori i usuđuje,
  Napravićemo prijeteće grobove!
  
  Gledaj, tada će biti ratnik,
  Sve je novo i kao javor...
  I vjerujem da će nas nevolja proći u borbi,
  Postanite vitez, iskusni borac!
  
  Ovdje je snažnim udarcem pokosio cijeli puk,
  A s njim su dva puka natopljena...
  I Firer zmaja, tako da je gadni mrtav,
  I mi smo slavne milje do zvijezda!
  
  Ovde je Kajzer pustio suzu od straha,
  Molim za tvoju milost!
  Imamo mnogo nasilnih snaga,
  Bićemo u punoj odeći!
  
  Kada uđemo u ovaj Berlin sa tri boje,
  I car Nikolaj postaje Bog,
  Narod će odlučiti put u beskonačnosti sila,
  Ne sudite monarhu tako strogo!
  
  Neće tada nestati nevolja oko otadžbine,
  Velicina ce biti Sunce...
  Kajzerova zla horda će se raspršiti,
  Neka srce kuca u klonulu!
  
  Sa lepom devojkom, slavno prolazimo,
  Kroz naša ruska prostranstva!
  I biće nam super sa porodicom zajedno,
  Vjerujem da će sreća uskoro doći!
  I ratnici su dovršili uništenje ovog uporišta. Istina
  Anñelika, ovaj bivol ratnik zadobio je malu ranu u moćnoj
  ramena. Negdje još malo probušena zaštita. Pa, Magomatrix nije uvijek savršen.
  Alice je također malo opekla noge. Lijepa djevojka, iako boli, nimalo ne utiče na njenu preciznost.
  I bitka se nastavlja. Izbacujući prazne vrpce, poput izlupanih boa, djevojke su se punile zarobljenim mitraljezima i kutijama municije. Anñelika je lokalizovala bol u ramenu i napunila rezervoar zalihama do kraja. Nakon toga je uskočila Maksimka, a moćna mašina krenula je dalje da uništava naciste, odnosno Kajzerove vojnike.
  Vječiti klinac je jednostavno zdrobio nekoliko stotina vojnika gusjenicama. Nakon toga, Alice i Natasha su zajedno otvorile vatru iz zarobljenih mitraljeza na njemačku konjicu i pješadiju. Istrebljenje se odvijalo takvim tempom na kojem bi mu svaki Rambo pozavidio. Ali njihova grupa se odvezla u šesto utvrđeno područje. Tu je i uređen novi vatromet. A osim što su pucale iz mitraljeza, djevojke su i dalje nogama bacale granate zarobljene od Fritza.
  U stanju borbene ekstaze, Anñelika je počela da vrišti iz sveg glasa;
  Ko vjeruje u besmrtnost živi vječno, jer samo oni koji vjeruju u svoju smrt zaista umiru!
  Nekad je za lovca dobro što divljač nije naišla, jer mu je oklop kao papir, a lanci zamke kao tanka nit!
  Strpljenje je ključ pobjede ako nije u kombinaciji sa poniznošću pred licem zla!
  Smrt, kao lučka kurva, visi oko svih, ali stiže samo onima koji imaju šuplju glavu od novčanika!
  Dužina viteškog pedigrea odlična je mjera visine impulsa i veličine duha!
  Neprijatelj također nije dokrajčen, kao što se bolest često ne izliječi, samo ako ova druga može proći sama od sebe, a da se ne izliječi, onda nema načina da se izbjegnu komplikacije od nedovršenog odbacivanja!
  Bježanje možda i dalje ima smisla, ali besmislenom bijegu nema spasa!
  Kukavica je umrla prije nego je vidio prvi metak, hrabri će biti prvi u životu, uprkos mecima!
  Tjelesna povreda se može ispraviti malim uspjehom ljudske nauke, ali čak je i Vrhovni um ponekad nemoćan prije nego ispravi moralni deformitet!
  Rat je vrsta ludila za koje se pripremaju talentovani i mudri, a koje samo pravi geniji mogu izbjeći!
  Nema potpunog odmora ni u grobu, nema potpunog odmora ni u snu, što znači da se ne može dalje umoriti!
  U našem svijetu ništa se ne daje uzalud, čak se izdaje čak ni za slomljeni peni!
  Đavo je neugledno naslikan, ali najstrašnija stvar u nečistom je sposobnost posluživanja otrova u lijepom omotu!
  Rat miriše na paljevinu, ali ponekad odbijanje rata miriše mnogo gore!
  U stvarnosti nema dosadnih borbi, postoji samo osrednja filmska adaptacija bitaka do smiješnih grčeva!
  Porodične oluje, kao vjetar u jedra, brod se trese, ali ne daj Bože od potpunog zatišja!
  Kukavica ne igra hokej, ali gubi, pakom izleti iz života!
  Ko se dobro bori, može savršeno zadržati ono što je osvojio, ako svoju pohlepu može svesti na zadovoljstvo!
  Ne možete graditi lični uspjeh na kostima, čak i ako su kosti relikvije predaka proslavljenih prošlim djelima!
  Mošti predaka nisu samo kosti, slava podviga nije samo zvuk!
  Ružna pobeda je bolja nego lep poraz, jer pobednik uvek može da ulepša stvarnost!
  Sakati ne mogu da jedu do kraja, ali mrtvi uopšte ne grizu!
  Pobjeda nad jakim neprijateljem je časna, pobjeda nad nepokolebljivim neprijateljem je dvostruko časna!
  Nemci su zaista pokazali da znaju kako se umire... Ali nekako glupo! A ruski ratnici uopće ne umiru, nego pobjeđuju razboritim junaštvom. A ako su počeli kositi neprijatelja, onda sa ogromnim entuzijazmom. I zaista se ne mogu zaustaviti! Postoji nepopustljiva lavina živog i magičnog napalma. Zarobljeni mitraljezi su već ispražnjeni, a kvartet puni nove pojaseve zarobljene od neprijatelja.
  Djevojke, kako se kaže u takvim slučajevima: barut, koji nije promašaj! Kreću se na tako plamenom klizalištu da im se pete bukvalno dime.
  Ovo su žene rendžeri. Kreću se na posljednju, sedmu utvrđenu tačku, pošto su već uništili više od osamdeset pet hiljada konjanika i pješaka.
  Vojske Kajzera bukvalno krvare i emaniraju. Njihov nepobjedivi kvartet vrlo obilno vuče neravninu. A sama kvrga nije manja od Merkura, pa čak ni od Marsa.
  A ratnici terminatori ruše sledeće i nesvakidašnje kao flašu votke od alkoholičara, prema bateriji. Nisu toliki slabići da dožive bilo kakvu sumnju ili žaljenje. Jednom kada se postavi cilj pobeda, pobeda, onda će biti osvojena. A ako se neprijatelj ne preda, tim gore za neprijatelja!
  U paljbu se uključila i sama Anđelika, nakon što ih je ponovo napala rezerva konjice, napomenuvši:
  - Gebels je lagao da su Rusi, napredujući, bacali leševe na nemačke položaje. A sada vidimo ko je zapravo leš i raspada se.
  Alice je s poštovanjem primijetila:
  - A ipak su Nemci hrabri! Penju se u bitku kao japanske kamikaze:
  Nataša se zakikota, primetivši:
  - A njihov poraz čeka ništa manje okrutan od Japana!
  Maksimka se seti nečega:
  - Sada sam odbio četvrtu zvezdu heroja SSSR-a, verujući da su ostale devojke nepravedno prevarene... A sada me mačke češu po duši!
  Alisa je, ne prestajući da puca iz nekoliko mitraljeza odjednom, koristeći i ruke i noge da puca na Nemce, uz težak uzdah potvrdi:
  - I ja se ne osjećam baš opušteno... Toliko ubistava zbog naše nenamjerne krivice!
  Anñelika je opet počela da vrišti srceparajuće i zaglušujuće:
  -Prevara je vijugava, ali istina je ravna, istina prvog, po pravilu, brže vodi do cilja ako je vijugavost bez zavoja i namazana uljem masnog obećanja!
  Ali strpljenje i rad, poput bračnog para, dovode do uspjeha, međutim, pod uslovom dugog boravka i pristupa s ljubavlju!
  Mudrost Azije je dobra, divljaštvo Azijata je loše!
  Jedan lav je u stanju da otjera hiljadu ovaca u bijeg, ali jedan ovan lavova može oboriti hiljadu svoje braće!
  U ratu se čovjek brzo ne nauči biti iznenađen, osim možda činjenice da je još živ i nije dezertirao!
  Najstrašnija stvar u ratu je strah, koji ne možete svesti na običnu diskreciju!
  Da biste postali lutkar pozorišta života, morate se osloboditi nemoći lutke barem u raspodjeli uloga u kuhinji!
  U ratu je mir samo san, ali to je san pun smrtonosnih noćnih mora!
  Hrabrost je udica snalažljivosti koja hvata sreću na bojnom polju!
  Oštrina jezika ne može se izoštriti mlinskim kamenjem tupe pameti!
  Ne možete izgraditi sreću na prijevari, ali možete izgraditi sreću na prijevari!
  Ne dokrajči neprijatelja, da polje ne bude korovom, žetva pobede će pokvariti kukolj sabotaže i sabotaže!
  Vijugave staze vode direktno do cilja, samo onaj ko nema iskosa!
  Ako si otupio mozgom, onda krivulja sudbine vodi pravo do ravne ploče groba!
  Biti koljač u ratu je mala čast, ali biti kosac je generalno nečasnije!
  Veliki ormari ne samo da glasno padaju, već prašimo kolosalnom tromošću!
  Mnogi kosturi u ormarima zaverenika odaju se kao smrad propadanja koji ubija kukavičluk!
  Svaka budala može da udari sedam muva, ali samo sa sedam pena na čelu može izvući jednu uš izdaje!
  U ratu je kao u kupatilu, i vrelina i znoj i kosti bole, ali za razliku od parne sobe, što se više penješ, ostaje manje žara!
  Istina je uvijek banalna, ali lukavi će sigurno pronaći način da je iskrivi na originalan način!
  Borba protiv zla rađa podvig, dobro bez podviga rađa dosadu!
  Diplomatija mora biti suptilna, ali ta suptilnost je oštrina mačeva koji osiguravaju naše zahtjeve!
  Postoji li tužnija priča na svijetu od priče o Romeu i Juliji? Ali ovo je vrlo kontroverzan slog, prijatelji, jer je njihova porodica sačuvala mladost!
  Ošamutiti još ne znači pobijediti, ali ako je neprijatelj zaista iznenađen, onda smatrajte da je već poražen!
  Moramo odati počast Angelici, ono što je vikala bilo je prilično duhovito i upečatljivo i, do tačke. Da se razumijemo, djevojka je zaista hrt hrtova.
  Nakon poraza sedmog uporišta, djevojke terminatora krenule su u lov na nekoliko manjih baterija. Sada su se iskreno radovali svom uspjehu. Istina je zatekla Maksimka i dečak-general je imao jake bolove u desnoj ruci.
  Vječna mladost je primijetila:
  - Metak nije budala, nego poljupce sa glupom bolom!
  Anñelika je u odgovoru slasno poljubila muža i zagugutala:
  - Budi tvoj dečak ratnik broj jedan! Posle Staljina!
  Nataša, skromno spustivši oči, primijeti:
  - Ali ipak, ne zaboravimo Kobu, on me je spasio! A ti si, Angelica, pravi bivol.
  Crvenokosa đavolica se namrštila i zarežala:
  - I boja kose ti nije prirodna!
  Staljinova žena se zakikotala i zagugutala:
  - Ono što je prirodno nije krivično! I oduvijek me je privlačio zločin! Nije ni čudo da je moj muž ubica broj jedan!
  Alice je pogledala okolo i rekla šapatom:
  - Slažem se sa ovim!
  Ratnici poleteše i počeše ponovo da tuku baterije i kose divizijsku rezervu, a Anñelika je opet vrisnula iz sveg glasa:
  -Razlika između inteligencije i lukavstva je u učestalosti upotrebe, uvek varaju, često pokušavaju da budu i pametni, ali malo ko živi od pameti!
  Nauka može sve što čovjek može poželjeti, ali ne i sve što čovjek može poželjeti!
  Najčešće gubi glavu ko je lijen da razmišlja!
  Vreli patriotski žar srca ohladiće ambicije agresora koji podižu mač na Otadžbinu!
  Glavom od livenog gvožđa možeš zabiti ekser, ali samo da staviš omču za vrat!
  Najviše gubi onaj ko štedi na mitu.
  Ljudi nisu postojani u svom bijesu, već su mnogo dosljedniji u obožavanju kulta.
  Štedeći dobro, nećete dobiti dobro, pogotovo ako se štedljivost pretvori u škrtost!
  Pa hajde da pijemo uz to da su naši problemi uvijek umjereni, a akvizicije ne znaju mjeru!
  Nezaboravnice zaista niču na krvi, jer krv se ne zaboravlja i ožiljci duše ne zarastaju!
  Ne bore se u brojkama, samo gube i zaspaju sa brojem leševa!
  Sedam budala se bori protiv zla, osmi pametan se bori sa dobrim!
  Udarac neprijatelju se mora zadati na vreme, samo da se zameni ispod proteze je uvek van vremena!
  Prilikom pokretanja posla, nemojte očekivati da ćete završiti u neradu!
  Neki ljudi šišaju novčanice, drugi šišaju glupe ljude, ali većinu prevaranta nije briga šta je vuna od svinje!
  Dželatova sjekira može sasjeći najkorisnije članke ustava, osim ako ih nije ispisalo pero orla, a ne mokro pile!
  Košulja ti je bliža tijelu, a konopac bliži vratu, pogotovo ako ga spremi neko ko nije rođen u košulji!
  Sebične ovisnosti omogućavaju vam da pocijepate kožu na svojim čizmama, s "baptama" obuvanim sa vlastitim merkantilnim interesom!
  Teško je izviđati ford, ali se lako utopiti u vodi!
  Dječaku generalu Maksimku se posljednja fraza dopala do te mjere da je uzviknuo:
  - Već nekoliko dana sanjam o dimu požara... Tako sam lijen, čak i previše lijen da se udavim!
  Tenk je prešao preko baterije. Nakon toga, ratnici su se okrenuli austrijskoj konjičkoj rezervi. Austrijanci, koji su bili pogođeni udarcem, počeli su da se razilaze. Više od stajališta, mađarska pješadija pojurila je da napadne ruski tenk.
  Djevojke su počele očajnički da uzvraćaju. Metak iz puške za skok pogodio je Anñelikino snažno bedro, a ratnik je ponovo počeo da viče. Štaviše, slijevala je krilate aforizme desno i lijevo:
  -Znanje nije samo svetlost svetionika koji osvetljava put trupama u napadu, već užareni laserski snop koji spaljuje pozicije protivnika!
  Pobjednici se ne sude, pobjednik je sam sudija na koga se može uložiti žalba samo na osnovu zakona odmazde i osvete!
  Smrt je loša stvar, ali više u procesu nego u posljedicama!
  Svaka katastrofa je prije svega šarena predstava, ali kolorit je uvijek krvava nijansa, a soundtrack prati pogrebni marš!
  Da nema katastrofa, onda ne bi bilo podviga, a bez podviga život je kao supa bez bibera!
  Rat, kao biber, zasuzi oči, ali život ne čini bezukusnim!
  Možete tražiti oprost za onoga ko je prihvatio smrt, ali ne možete tražiti izgovore za ubistvo onoga koji sije smrt!
  Potcijeniti neprijatelja je potcijeniti predavanje prije ispita, samo procjena - par dva kolca će se sigurno ukrstiti, formirajući grobni krst!
  Ko dopušta da se sa sebe skine strugotine, ima inteligenciju panja i hrasta obzir!
  Svaki susret u ratu je kao sastanak sa voljenom osobom, nemoguće je zaboraviti, nemoguće je zakasniti i vrlo podlo izbjeći!
  Lukavost i proračunatost: kako muž i žena rađaju pobjedu - poštenje je treći ekstra!
  Ako se oblaci skupe nad komandantom, ovo je bolje nego kad se pukovi prorijede pod komandantom!
  Sramota nije u osjećaju straha, već kada dopustiš da mu se potčiniš dok ne izgubiš osjećaj dužnosti!
  Kad si jak, izgledaj slab; kad si slab, izgledaj jak! Ovo pravilo prevare je dobro za rat, ali vladar ne treba da pokazuje slabost, čak i ako je gnev pun kostiju, a snaga kao miš!
  Nekoliko mađarskih pješaka čak je uspjelo doći na udaljenost od bacanja granate. Prije nego što su ubijeni, bacili su poklone i ponovo zakačili borce četvorke.
  Svi su povrijeđeni, a ljepotice su stisnule zube od silne ozlojeđenosti, grubo psujući.
  Ali napad je odbijen. I možete ponovo aktivirati tenk. A to što je gorivu došao kraj nije problem. Trofejni alkohol je sasvim prikladan za punjenje goriva.
  Uostalom, to je kao u onom vicu - sve će proći ako ne prođe!
  Nakon toga, bijesni kvartet je ponovo počeo da se kreće. Alis je, međutim, na rastanku dala čokoladni slatkiš sluškinji. Bila je previše uplašena i plakala je.
  Milujući nesrećnu devojku po glavi, Alisa joj je obećala:
  - Ruske borbe će vam obezbediti pristojan život, a nećete biti gladni i bosi.
  Tako zahvalno klimnuo glavom i obećao:
  - Moliću se za tebe!
  Ali nakon ove dirljive epizode, ratnici su ponovo požurili da unište njemačke i austrijske trupe.
  Prvi napredujući ešalon od 126 hiljada vojnika i stotine oružja već je uništen, ali bi trebao, dok ima vremena, poraziti ostale neprijateljske legende.
  Natasha je smatrala da se u ovom trenutku neće zauvek zadržavati, pa je požurila svom snagom, rasturajući tenk.
  Ovdje su napali neprijateljske rezerve, cijeli njemački pješadijski korpus, prebačen sa zapadnog fronta na istok. Nemci žele da povuku carsku Rusiju iz rata, ali će se u tome pogrešiti, a možda su se već pogrešili.
  Ali planirani poraz treba postati činjenica. I ratnici su se obrušili na neprijatelja sa žarkom snagom. Ali ovdje je Angelica opet bila posječena gelerima u prsa i stomak.
  Na to je moćni ratnik počeo da viče;
  - Najčešće se pretvara u kostur koji nema okosnicu borbene obuke!
  Da vas ne bi proždirali psi protivnika, morate jesti tanjir u vojnim poslovima!
  Ne plašite se okova fašista, ako ste u stanju da svoje misli vežete metlom pročišćenja!
  Ples se razlikuje od plesa po tome što plešu na tuđu melodiju, a u plesu sami birate svoj ritam!
  Djela su uvijek bolja od riječi, jer imaju jaču osnovu od tresanja zraka!
  Dobro je biti vitez u ratu, bez cenkanja za hrabrost, ali samo viteštvo treba da bude racionalno, kao lukavstvo trgovca!
  Ubistvo je jedina vrsta grijeha, čija ocjena uvelike ovisi o obliku: gadost i hrabrost s jednim rezultatom!
  Opasnost je svuda, ali je teško kada um leti u zvezdi!
  Predaja je poslednja stvar, uvek te ostavlja ekstremnim!
  I dalje možete pobijediti bez rizika, ali možete iskoristiti plodove pobjede ako ovu veliku mačku, poput tigra, držite za brkove!
  Možete se izgubiti od progonitelja, samo bez gubljenja glave dobijajući grant za sljedećeg!
  Nema bezizlaznih situacija, dešava se da nema ulaska u povoljan položaj!
  Možete čak i pobjeći od svoje sjene, prevariti sopstvenu savjest, ali se ne možete sakriti od onoga nad čim nemate kontrolu!
  Retko ima novca, čiji se duh često prevodi!
  Sve se u našem svijetu daje borbom, samo problemi dolaze bez problema!
  Prelazak sa odlaska se odlikuje tačkom dolaska na poslednjem on je poslednje mesto na koje treba ići!
  Ključaonica kao žena zahtijeva inteligenciju i tehničko znanje!
  Glupost nije uvijek predvidljiva, ali uvijek kažnjiva!
  Ponekad zločin koristi čovječanstvu, a postati podvig se za to nagrađuje, po pravilu, samo posthumno!
  Svemogući Bog može sve, ali ni on ne može nadmašiti čovjeka u ambiciji i šarolikoj mašti!
  Još jedna stvar u kojoj Bog ne može nadmašiti čovjeka je u žudnji za praznoslovljem, Svevišnji radije stvara riječju, a ne da se igra riječima!
  Nebo je obično ravnodušno kada se traži pomoć, ali ovo je pravilo koje samo potvrđuje izuzecima!
  Mnogo je onih koji žele da postanu bogovi, ali raspeće ne zauzima red!
  Oštra reč je dobra, ali je još bolje imati oštro oko da bi primetio kamen koji je bačen na tebe zbog oštrog izraza!
  Skitnica je onaj koji dozvoljava da ga lukavi ljudi obuvaju!
  Da biste letjeli morate naporno raditi, da biste uletjeli, samo se odmorite od posla!
  Kada je kugla prazna, ne poleti uz silovit vetar, već hladnokrvni udar!
  Filozofija je mreža za hvatanje neozbiljnih prostakluka, ali samo ćelije u njoj ovise o učestalosti moždanih izvijanja!
  Često čovjek, postavši bog, bar malo razapne ljude do kraja!
  Korpus je morao biti uništen u dijelovima, dopunjavajući njegov borbeni komplet. Ali s druge strane, ratnici su pokazali veliku vojničku vještinu.
  Nataška je takođe bila ranjena, ali ratnik se samo nasmešio:
  - Vojnik bez rane je kao bogat čovek bez džepa!
  Maksimka, koja je takođe bila navučena, se složila:
  - Od tjelesne rane to je bolno podnošljivo, ali kad si moralno osakaćen, to je nemoguće izdržati!
  Sada je većina tijela otišla na onaj svijet. Ali dvije konjičke divizije su u napadu.
  Pucajući u Anđeliku, opet urla;
  - Najveći blagoslov čovjeka, predvidljivost volje Božije, to je i najgora kletva, pa nas tjera u raj rutine!
  Novac ne miriše, ali smrdi do te mere da biznismeni uvek oblače nova odela!
  Štedeći na prijateljima, možete napuniti mamonu, ali praznina duše će vaš kapital učiniti neprijateljem!
  Čovek bez domovine je kao nakaza bez braka!
  Teško je opstati, ali je moguće, nemoguće je živjeti, ali je lako!
  Peni štedi rublju od razumnog, peni skuplja peni od praktičnog, a pohlepan i peni vodi u omču!
  Mač sa dvije oštrice, ali postaje bespočetan u rukama čovjeka koji se pretvara u majmuna!
  Kada ste sami sebi gazda, samo početni instinkti sebičnosti mogu vas pokoriti!
  Teško je naći razlog za primanje, ali kako je lako naći razlog za ne davanje!
  Da je naš život igra u kojoj pravila određuju najjači, a nagradni fond najlukaviji!
  Težak uspeh je bolji od lakog neuspeha, mada sreću se mora tražiti, a poraz je uvek pod nogama!
  Budite zvijer, ali ne i životinja!
  Obećavati puno je lako kao ne moći sve dobiti!
  Hajde da popijemo za to da se samo mi zaveravamo, a ostali su upetljani u njih!
  Nakon toga, Anñelika je iscrpila izvor elokvencije i zaćutala, prikovavši u tišini protivnike. I ništa manje efikasan za to. Tako će trupovi uskoro imati rogove i noge. Istina, djevojčice su sve više ranjene, a pati i vječiti dječak Maksim.
  Očigledno, zaštitna magična matrica koja odbija fragmente i metke slabi. I zbog toga stvari za militantni kvartet ne idu baš najbolje. Ali korpus Fritz Kaisera se postepeno topi. Konjici napadaju.
  Alice, primivši komadić u svoje mišićavo rame, promrmlja:
  - Mnogo je neprijatnih stvari na svetu... A najgore je ako ovom prilikom ne mogu da rodim krilati aforizam.
  Dječak general, koji je primio fragment u petu, predložio je:
  - Mnogo je nevolja, neprijatelji su viši od krova, ali kugla sa trepavicama se ipak lomi kada je prijatelj inferioran a ne visokokrilac!
  Alisa je potapšala dječaka po ramenu i iskreno mu zahvalila:
  - Hvala! Sada znam kako da se oraspoložim!
  Anñelika, koja je već bila izrezana komadićima tako da na njenom krupnom, mišićavom tijelu nije bilo živog mjesta, uzviknula je:
  - Najljepše od svega miriše leš tvog neprijatelja, a francuska parfimerija je izmet!
  Nataška je, koseći poslednji pješadijski red neprijatelja, prigovorila:
  - Ali zašto? Možeš da njušiš! - A onda je, vozeći mitraljeze nogama, dodala ekser pješacima. - Ali parfimerija mog ličnog izuma je mnogo bolja!
  Maksimka, koja se prilično pokvarila, se složila:
  - Jedinstveno! Božanstveni miris!
  Kada je nalet konjice prestao, morali su da odbiju zračni napad. Avioni su, međutim, lako obarani rafalima mitraljeza velikog kalibra. Ali opet je bilo povreda među kvartetom. Iako su pokušavali da ne puste Kajzerovu letjelicu iz blizine. Ali kao da su meci privučeni njima.
  Maksim je nakon par novih rana zacvilio i zarežao:
  - Vaš Černobog nam očigledno šteti!
  Crvenokosa đavo Anđelika proučenom nogom snažno bocnula dječaka u ranjenu stranu i siktala:
  - Ne klevetajte najstarijeg sina porodice!
  Alice nije bila previše sigurna:
  - Zapravo, mislio sam da je najstariji Rodov sin Belobog. Prvo svjetlo je rođeno i bacilo sjenu!
  Anñelika je, odsećivši pet aviona u jednom rafalu, prigovorila:
  - Najpre je bio mrak, a u mraku je zasjao tračak Belobogove svetlosti!
  Natasha je, pokosivši poslednjih desetak aviona, rezimirala:
  - A po mom mišljenju, Belobog i Černobog kao ipostasi Svemoguće porodice, zajedno sa Ladom Love, oduvek su postojali i postojaće zauvek!
  - Amen! - Maksim je dokrajčio posljednjeg Fritza i izgubio svoju kreaciju od mnogih rana.
  
  Ludi ubica OLEG RYBACHENKO
  Opet kao da bljesne u nekom alternativnom svijetu, luda mladost, i on je postao tinejdžer, još svježeg, čistog lica, niskog rasta, ali širokih ramena i grudi... Dječak od oko četrnaest godina, vrlo Vrh adolescencije, doba prve ljubavi i uzdaha.
  Ali u isto vreme, samo kmet sluga u carskoj Rusiji početkom dvadesetog veka, gde kmetstvo nikada nije ukinuto... Kako se to moglo dogoditi?
  Lagani pomak u istoriji - legendarni general Skobeljev: rođen je dvadeset godina ranije, i kao rezultat toga odigrao je važnu ulogu u Krimskom ratu - zamenivši osrednjeg Menšikova i porazivši desantne snage Turaka, Francuza, Britanaca i Sardinaca u dijelovima. Rusija je porazila koaliciju koja se ubrzo raspala. I ruske trupe su zauzele Kars, Erzurum, Tanorg. Osmansko carstvo je bilo prinuđeno da zaključi težak mir, ustupivši Jermeniju i mnoge zemlje, uključujući i čuveno jezero Nica. Ali, istinitost tvrdnji na Balkanu s obzirom na poziciju Austrije i Pruske, car Nikola je morao biti odbijen. Opasno je boriti se protiv Nijemaca, pogotovo jer bi Britanci i Francuzi u ovom slučaju mogli ući u rat s novom snagom.
  Međutim, Bugarska je dobila ograničenu autonomiju, a kršćani su dobili formalnu jednakost u pravima zajedno sa građanima Osmanskog carstva. Ruska pravoslavna crkva je dobila nešto zemlje i Jerusalim.
  U Francuskoj je izbio ustanak protiv Napoleona III, ali je nakon nekoliko žestokih borbi car ipak uspio zadržati vlast, ali se kao ustupak ograničio na ustav.
  Neko vrijeme trajao je rat sa Šamilom na Kavkazu, ali je nakon njegove kapitulacije nastavljena ekspanzija Rusije u centralnoj Aziji. Istovremeno je potpisan sporazum o granici koji je koristan za Rusiju sa oslabljenom Kinom. Štaviše, Nikola Prvi je dobio čak više zemlje nego u stvarnoj istoriji njegov sin Aleksandar Oslobodilac. Dakle, autoritet ruskog oružja sada je bio mnogo veći.
  Došlo je do rata sa Iranom, koji se završio osvajanjem njegovih severnih oblasti, sve do glavnog grada Teherana...
  Nikola Prvi nije izvršio samoubistvo, on je živeo dvanaest godina više nego u stvarnoj istoriji - umro je 1867. Do tada je ruska vojska imala nesumnjivi autoritet, a Skobelev je postao feldmaršal i nosilac mnogih ordena.
  Aleksandar II, naprotiv, nije imao sreće, pa je ubijen deset godina ranije, 1871. godine, bukvalno samo nekoliko sedmica nedostajalo je do objave manifesta o ukidanju kmetstva. Aleksandar Treći, njegov sin i reakcionar, naravno, nije potpisao manifest.
  Ranije krunisanje pozitivno je uticalo na zdravlje Aleksandra III - prestao je da pije kada je postao kralj, i živeo je duže nego u stvarnoj istoriji. Rusija je vodila uspješan rat 1877-1878 s Turcima i došlo je do konačne podjele Osmanskog carstva između velikih sila. Rusija je dobila Istanbul ili Carigrad, Irak i izlaz na Indijski okean, Francuska Siriju i Palestinu, a Britanija Egipat sa Sudanom.
  Tako je Osmansko carstvo nestalo sa geografske karte. Ubrzo je likvidirano i ono što je ostalo od Irana, a nakon dugih sporova i kompanija podijeljena je i Saudijska Arabija. Britanski političari postali su ekspanzija i ekspanzija svog kolonijalnog carstva, dok su Rusija i Francuska uzele svoj danak - potčinile islamski svijet. Italija je uspela da okupira Libiju, a Francuzi Maroko. Jug Irana pripao je Britaniji, a centar Rusiji.
  Ubrzo je i Afganistan podijeljen: sjeverne regije naseljene Uzbecima i Tadžicima pripale su Rusima, a južne regije s Paštunima Britancima.
  Ukratko, na jugu Rusija je dosegla granicu svoje ekspanzije i podijelila sve između Britanaca i Francuza.
  Čudno, ali poraz u ratu s Rusijom je bio u korist Francuskoj, pa je carski režim podržao Napoleona III i nije dozvolio Prusima da započnu rat i konačno ujedine Njemačku.
  Ali uloga Austrijskog carstva je rasla... Austrijanci su zadržali sjever Italije - oslabljena Francuska nije mogla ratovati s njima. Tada je Austrija anektirala južne teritorije. Prusi su pokušali da zaljuljaju čamac, ali nakon što je malo krenuo, Napoleon Treći je podržao Austrijance i porazio njemačke pukove. Nikola I je takođe snažno podržavao Austrijsko carstvo.
  Nakon podjele Osmanskog carstva, Austrijanci su dobili i svoj komad - Bosnu i Hercegovinu, kao i sjevernu Srbiju. Uzimajući u obzir Bavarsku i južnonjemačke zemlje, Austrijsko carstvo je postalo najveća država u Evropi i po teritoriji i po broju stanovnika. Ali car Franc Jozef je imao razuma da se ne svađa sa Rusijom, da bude u savezu s njom.
  Nije došlo do ujedinjenja Njemačke - ali je Austrijsko carstvo postalo ogromno i moćno, pretvarajući Prusku u svog mlađeg partnera. Italija je također ostala fragmentirana. Istina, "predsjednik" Garibaldi je vladao u Napulju, ali su mu Austrijanci i Francuzi blokirali put do Papske države. I ubrzo su Kraljevinu Sardiniju među sobom podijelile Austrija, Francuska i Britanija.
  Nakon smrti Napoleona III, Napoleon IV je počeo da vlada svojim sinom.
  Odnosi između Austrije i Francuske su ponovo počeli da se pogoršavaju, jer je Napoleonovo carstvo bilo mnogo uspešnije od Nemaca u širenju kolonija.
  Bio je i rat sa Japanom. U to vrijeme, briljantni Skobeljev je već umro, ali njegovi učenici - posebno Brusilov se pokazao ništa manje talentiranim, a odnos snaga u Japanu je mnogo gori nego u stvarnoj istoriji - Rusija je veća po teritoriji, a vojska je dobro obučeni i profesionalni. Istina, nije sve u redu u naoružanju: ipak, kmetstvo smanjuje priliv radne snage sa sela. Ali ipak, šta je dovoljno.
  I broj kmetova se postepeno smanjuje. Iako se to dešava u ciklusima, ponekad se povećava zbog nagrada. I Aleksandar Treći voli naklonost. Nakon poraza od Japana, formirana je i Želtorosija.
  Do marta 1911. Aleksandar Treći je umro u decembru 1909. - Nikolaj II je naslijedio prijestolje i vlada već drugu godinu, krunisanje je nedavno obavljeno.
  Nikolaj već ima naslednika - i to zdravog, pa je otac Aleksandar odbio fatalnu Nemicu i našao bolju nevestu. Ali sin koji se rodio 1904. takođe nosi ime Aleksej.
  Rusija je veliko carstvo, čak i opsežnije nego u stvarnoj istoriji, i od smutnog vremena praktično nije izgubila svoju teritoriju u ratovima, niti je ozbiljno izgubila nijedan rat, osim pojedinačnih bitaka i četa.
  Ali četrnaestogodišnji, plavokosi sa belim vihorima, kmet ne mari mnogo za carsku veličinu. Kad još ima snijega, a ti bos vučeš debla, a u stvari si rob: koga vlasnik može prebiti, poniziti, prodati, pa... po zakonu nema pravo ubijati, ali u stvari i dalje šibaju do smrti, onda ništa neće biti gospodaru!
  Ali, s druge strane, evo mladosti: gotovo da nije hladno da goli, grubi tabani pljuskuju po snijegu, a osjećate se mnogo vedrije i svježije nego kad ste bili daleko od toga da ste stari sjajni pisac. Ipak, u trenutku pretvaranja u besmrtnog dječaka, Oleg Rybachenko još nije imao ni pedeset godina, tako da je smatrati da ste oronuli preko svake mjere već kolosalna propast.
  Ali zaista, umor od teškog rada ne deluje bolno, već prijatno, a plesati možete i kada padne mrak i...
  Upravo tada se pojavila dama i pozivno ga pozvala rukom. Ne, nije stara, nema ni četrdeset, ali izgleda sasvim dobro, možda se može nazvati lijepom. Za seoskog momka ona izgleda skoro kao starica. A Oleg Rybačenko uopće nije tako zamišljao svoju prvu ljubav.
  Snovi su bili drugačiji. Mlada seoska djevojka sa dugim plavim pletenicama i vijencem na glavi. Evo je bosa sa mirisom proljetnog bilja kako ga grli, a oni se ljube u usne. Tačnije, divno se ljubi...
  I tu sama dama pokazuje agresivnu inicijativu, ne izazivajući ni najmanju želju, već stvarajući samo strah. Ali gruba milovanja i njegovana ruka u pantalonama, budi mušku prirodu lako uzbuđivog tinejdžera i tjeraju ga da odgovori. Takođe je bezobrazan i životinjski, što se, inače, krepkoj dami jako sviđa.
  Tada se osjećate gadno i krajnje odvratno. Kao da si muška kurva: bez ljubavi, bez naklonosti, bez poštovanja.
  Ali ne možete ni odbiti - inače ćete biti bičevani, i to često do smrti!
  Gospođa se nije odlikovala zahvalnošću: nije dala ništa, nije ni na koji način nagradila, čak je nije ni oslobodila od običnog posla. Za nju je on samo životinja, ili rob za udobnost kreveta.
  Sam Oleg Rybachenko nije se odlikovao religioznošću, ali je ipak, nakon što je vodio ljubav s njom, kršten i pljuvan. sranje...
  Ali ovoga puta, ponižavajuću kopulaciju životinja prekinula je pojava vatrenocrvene Viktorije, koja je damu pomerila potkoljenicom u vilici, a zatim jednim udarcem prepolovila gadnu ehidnu.
  Zatim se okrenula već bivšem dječaku Žukovu, i jednim neopreznim pokretom se oslobodila bikinija, pojavivši se potpuno gola, bosim nogama grabljala snijeg koji je nastao odnekud sa toplog imanja, gracioznom nogom krenula prema on, šapućući mrzovoljno:
  - Želim te i volim te!
  Oleg Rybačenko se nagnuo prema njoj i ... More, toplo kao svježe mlijeko, pljusnulo je dolje. Sada pliva sam u njemu, a svuda oko njega samo su ljubičasti talasi i noćno nebo. I osjećate se tako dobro da čak i zaspite ... u snu!
  Terminator se osjećao kao pravi maloljetni mačo, super klasa.
  Ali šta... Dječak će učestvovati u Prvom svjetskom ratu.
  Nakon što su Kajzeri poraženi u Istočnoj Pruskoj, Rusi su opkolili Kenigsberg. Na jugu su se borbe razvijale još uspješnije. Lvov i Pšemisl su zauzeti u pokretu. I također Krakov snažnim udarcem Poljske.
  Nemci su se ubacili. Ruski tenk "Luna"-2 pokazao se efikasnim u ofanzivi. Nemačka je takođe poražena kod Pariza. I to je odbijeno.
  Kajzer je bio očajan. Ruske trupe su se kretale u pravcu Odre i već su se približavale Budimpešti. I slomio neprijatelja. Austrijske jedinice su se predavale u pukovima, i to vrlo često uz ritam bubnjeva.
  Postalo je jasno da se front ne može održati. A onda je Italija otvorila novi front protiv Nemaca. I počeo napredovati na jugu.
  Ukratko, ispostavilo se da je to bio neuspjeh za Fritz.
  Bataljon djevojaka je napredovao prema Odri.
  Ratnici su bosim nogama bacali granate. I pokosili su Nemce mitraljezima.
  Ovdje u ovom svijetu rat je vođen mnogo uspješnije nego u stvarnoj istoriji. Znanje je već preuzeto. Nemci beže. Ruska vojska ima veliku nadmoć u pješadiji i konjici. Nemci, generalno, nemaju ništa protiv lakih ruskih tenkova.
  I carski generali, uvjereni u pobjedu, i raspoloženje naroda, recimo tako - majore.
  Veronika bosom nogom baca granatu. Razbacuje Nemce i škripi:
  - Neka Rusija bude iznad svih!
  Viktorija takođe šutira. Baca bombu bosom nogom i škripi na vrh pluća:
  - Neka budući svijet bude naš!
  Dalje, već prelijepa djevojka Juliana puca u sebe bez ikakve ceremonije.
  I baca bombu bosom nogom. I Fritzovi su bili veoma raštrkani.
  Djevojka je cvrkutala:
  - Ja sam bijesna tigrica!
  A onda i Ana, kao da puca. I bosom nogom će ispaliti granatu vrlo iskosa, razbijajući Kaiser jedinice kao staklo.
  i kaže:
  - Psihologija pobede! Demokratija sudbine!
  A onda će Matryona lansirati cijelu kutiju eksploziva. I kako će raznijeti Kajzerove vojnike. I urlati:
  - Za Rusiju u svemirskim visinama!
  Još dvije lijepe djevojke voze se na lakom tenku Luna-2. Dobar auto sa dva mitraljeza. Oklop nije previše debeo, ali drži mitraljeze. Oblik je aerodinamičan. Djevojčice Olga i Zhenya nalaze se unutra, zavaljeni i škrabajući u sebi o Nijemcima.
  Nije loš auto - brzina od četrdeset kilometara na sat. Odlična propusnost. I gusjenica.
  Djevojke pune njemačke vojnike olovom i pjevaju;
  Ti si, oče, bistar mesec dana,
  Da ne sijaš isto
  Nije isto, nije isto
  Sve se krije iza oblaka
  Prekriveni ste pretećim oblakom!
  Kao što smo imali u Svetoj Rusiji.
  U svetoj Rusiji, u kamenoj Moskvi.
  Kremlj je bio u slavnom gradu,
  Kod Ivana, kod Velikog,
  U katedrali je bila u Arhangelsku,
  Kao što je pravi hor imao:
  Mladi strelac stoji na satu,
  Stojeći na satu, moleći se Bogu,
  On plače dok reka teče
  Plače - potoci suza teku,
  Tuče berdiš drškom,
  Berdysh sa osovinom na vlažnom tlu:
  "Ti si goy, majka zemlja je vlažna,
  Raširili ste se na sve strane
  Ti otvori, tablo za lijes,
  Okreni se, zlatni damast!
  Ustani, ustani Care pravoslavni,
  Pravoslavni car Aleksej Mihajlovič!
  Pogledaj svoju porodicu
  Svetoj Rusiji, majci Moskvi,
  Moskva - majka, siroče!"
  Devojke pevaju u sebi i slamaju Nemce. Hodaju preko leševa i ostavljaju krvavi trag sa gusjenicama. Evo devojaka. I unutar rezervoara su gotovo goli, u istim šorcovima i bosi. Ali veoma lepe devojke.
  I Nemci trpe ogromne gubitke od njihove vatre. Mitraljezi su teški i brzo pucajući. I devojke su veoma pametne. Carska vojska je bila dobro opremljena.
  Tu su i japanski naučnici koji rade za Rusiju. Evo najmoćnijeg Ilya Muromets bombardera na svijetu u to vrijeme koji leti da bombarduje Nijemce. Prvi avion na svetu sa četiri motora. Osam mitraljeza i dvije tone bombi. Evo kola.
  I takođe u ekipi devojke. I gotovo gola, u jednom kupaćem kostimu. Veoma je lepa i seksi.
  Ratnik, komandant bombardera Ilya Muromets, Valentina. Veoma lijepa plavuša sa oblinama. Potrebno je da auto uspori i preciznim bacanjem bombe pokrije njemački bunker.
  Kajzerovi vojnici su jaki i disciplinovani. Pucaju na rusko čudovište. Ali ratnici udaraju kao odgovor. Osam mitraljeza bukvalno pometu nemačku pešadiju. Pocepani vojnici njemačke vojske padaju.
  Predvodeći vatru, zlatokosa Lada se mesožderski ceri. Djevojka je čak skinula i grudnjak da se bolje koncentriše. I trese golim grudima. Samo velika lepotica. Toliko gracioznosti i preciznosti u njemu. Sama Lada je mršava, ali žilava, a struk je tanak, kao osa.
  Galina takođe puca iz mitraljeza na Nemce. Ona je takođe prelepa devojka sa oblinama. Bosim nogama pritišće okidače. A lice je tako lijepo. Nije ratnik, već samo super djevojka.
  Galina kaže cereći se:
  - U slavu oca kralja!
  Agresivna i prekrasna, sa zlatnom kosom, Lada potvrđuje:
  - Pometemo Judu metlicom!
  Valentina bosom nogom pritiska pedalu. Bomba od tone pada na njemački bunker. Ovo je smrtonosna moć. "Ilya Muromets", ubrzava tako da ga fragmenti ne dodiruju. Bunker eksplodira, podižući stub dima.
  Djevojke uglas uzvikuju:
  - Pogodi! Dali su Fritz!
  I pljeskati od oduševljenja bosim nogama. Da, to su devojke koje su u stanju da pobede Nemce. Bore se sanjajući o svijetu u kojem ljudi nikada neće ubijati ljude. Na primjer, ako carsko carstvo Nikole II osvoji cijeli svijet. Ali Rusija je jedinstvena cjelina sposobna da postane vječna imperija! Jer dinastija Romanov može vladati vekovima. A nakon cara Pavla, konačno, Rusija je dobila stabilnost i svi su konačno prihvatili legitimitet dinastije.
  A sada, car Nikolaj II, koji je pobedio Japan, lomi kičmu Nemcima.
  Jedan od kraljevih snažnih poteza je regrutovanje žena u vojsku. A Ruskinja je najstrašniji ratnik na svetu! Nije li!?
  Ovdje, na primjer, na lovcu Sokol, pilot Alice juri. Tako lijepa djevojka, plava sa malo crvene u kosi. Vitka devojka, skoro gola.
  Bosonogo pritiska pedalu i manevrira. A onda se upuca. Obara njemački auto iz mitraljeza velikog kalibra. Natjera je da izgori i kaže:
  - Rođen sam za kraljevsku službu! Djevojka je sasvim kul, i plave krvi, husari!
  I ubrzava brzinu "Falcona". Možda su ruski avioni najbolji na svetu.
  A već na frontu pojavio se teži i napredniji tenk koji je stvorio sin velikog Mendeljejeva. Mašina sa dva brzometna topa i šest mitraljeza. I devojke takođe upravljaju takvim kolosom.
  I dolazi ruski tenk koji uništava Nemce. Štaviše, sa snažnim dizel motorom, prilično prohodnim i okretnim.
  Djevojke u tenku pjevaju;
  Naša Bogomljubljena Rusija,
  Velikodušna prosperitetna zemlja...
  Pa monarsi su ljepši, ljepši -
  Oče caru Nikolaju!
  A gusjenice tenkova slamaju njemačke vojnike. Bukvalno crijeva već puze van i iz gusjenica teku potoci krvi.
  Komandir tenka Tatjana Krupskaja kaže:
  - Da, pobedićemo za Rusiju!
  Inače, djevojka je iz kneževske porodice, ali se bori sama u gaćama. Ali tako slatka. Ima veliku unutrašnju snagu.
  Djevojka bosom nogom pritiska pedalu i kaže, pokazujući zube i smijući se.
  - Ti si najveći car Nikola!
  A ratnici su sigurni da će na takvom tenku stići do Berlina. I samopouzdanje svih ratnika i ratnika jača.
  Nataša je, obuzeta entuzijazmom, počela da komponuje i peva. Ostale djevojke su navijale;
  Da se sveta Rusija bori sa našom sudbinom,
  Mi smo devojke sa ogromnim srcima...
  Traže se fašista sovjetske zemlje
  Ali sa Rodom smo uvijek ujedinjeni borci!
  
  Neka je naša Rusija u večnoj slavi,
  Horde Džingis Kana nas neće osvojiti...
  Borite se za domovinu i ne boj se,
  Slomićemo svakog nevjernika!
  
  Savijamo nasilne fašiste u rog,
  Verujte, niko neće pobediti Rusiju...
  Na kraju krajeva, Isus Svevišnji Bog je s nama,
  I ne nosite Fritz gluposti!
  
  Svi znaju da nam je otadžbina data,
  Za bijesne pobjede bez poznavanja mraka...
  Strašni sotona je pokazao zube,
  Košulja natopljena krvlju!
  
  Za komsomolca ne postoji reč kukavica,
  Za devojke barijere nisu bitne...
  Beli bog će nam pomoći Isuse,
  Besmrtnost će biti najveća nagrada!
  
  Borili smo se veoma hrabro kod Moskve,
  Iako Nemci koriste neverovatnu snagu...
  Borio se polugoli bosi
  I vjerujem da će pobjeda sigurno čekati!
  
  Veličina ruskih ratnika živi,
  I nikad se neće predati nacistima...
  Pustićemo Fritz bijesno u potrošnju,
  Što se nije diglo vrlo prljavi talog!
  
  Da Hitlere, ti si lukav i lukav,
  Sposoban čak da zauzme pola svijeta...
  Ali Staljin je takođe hrabar orao,
  Ne pravite sebi idola!
  Nema komsomolaca, znajte da se ne povlačite,
  Ne plaše se čak ni mraza...
  I Fritz će se uskoro pretvoriti u igru,
  Uostalom, Rusi su oduvek umeli da se bore!
  
  Rusija je domovina ljubavi,
  I napraviće poklon komunizma...
  Nema potrebe graditi rejting na krvi
  Sa smiješkom besramnog revanšizma!
  
  Da, Firer želi da nas uhvati za vrat,
  I nagni Rusiju po celoj skeli...
  Ali mi se žestoko borimo za pet
  Uostalom, Staljin je sa nama sa ogrtačem i šeširom!
  
  On je veliki ratnik, svi znaju
  A komsomolci će uvek biti bosi...
  I pomerićemo Hitlera u bradu,
  Naše pletenice gore od jarke topline!
  
  Ratnici su naša sudbina,
  Zlomićemo ogromnog Pantera...
  Iako je Adolf stvorio zao haos,
  Mi ćemo mu ukazati na normu i mjeru!
  
  Nema Staljina inteligentnijeg i jačeg,
  On je vođa zemlje velikog diva...
  A ti si jače pobedila Fritza, devojko
  Na kraju krajeva, uvijek smo ujedinjeni u bitkama!
  
  Za dostignuća gradimo čitav niz,
  Ustremi se zvezdama kao ptica brzokrila...
  I bit će glasan rezultat,
  Takve devojke, ponosni orlovi!
  Ruske trupe stigle su do Odre. Carska vojska Nikolaja II već je izvojevala mnoge pobjede. Mnogi gradovi Austro-Ugarske su zauzeti, bitke su vođene u Budimpešti. Gdje su još Mađari pružali otpor. Pali Przemysl, Lavov, Krakov, Bratislava i niz drugih naselja.
  Nemci su pretrpeli velike gubitke i povukli se. Austrijanci su predali čitave pukove, pa čak i divizije. I sa podignutim zastavama pod orkestrima. Rat je tekao, kao u bajci - ugodno uz malo krvoprolića i na stranim teritorijama.
  Iako je obično Rusija rijetko imala toliko sreće tokom osvajanja. I gotovo svi ratovi i pobjede Rusi su davali velikim krvoprolićem.
  Možda su Olega nazvali Proročkim jer je mogao bez krvi natjerati Vizantiju na predaju?!
  U svakom slučaju, Nikolaj II je preuzeo ulogu Najvećeg.
  Djevojke su izašle na Odru. Jesen je već stigla. Zlatni tepisi od lišća.
  Ratnici su gazili po ćilimima. I zaronio u vodu.
  Veronika je, prskajući u rijeci, upitala Viktoriju:
  - Mislite li da će car dati zemlju seljacima nakon rata?
  Zapovjedna djevojka je odmahnula glavom.
  Zašto je seljacima potrebna zemlja?
  Veronika se zakikota i primijeti:
  Da, ne mogu sami. Ali postoje jaki poslovni rukovodioci koji bi mogli da povuku.
  Viktorija je oštro odgovorila:
  - Ovdje će prodati zemlju na kredit. Možda će tako biti bolje.
  Juliana se okrenula u vodi i primijetila:
  - Najvjerovatnije je bolje da vlasnici zemlje imaju zemlju. Mogu voditi velike farme i koristiti traktore. Privatna, velika proizvodnja je najefikasnija!
  Veronika je nevoljko pristala:
  - Možda. Ali ovo stvara dodatnu vrijednost!
  Juliana se zakikota i primijeti:
  - Ali efikasnost je odlična!
  Viktorija, koja je imala čin pukovnika, uz osmeh je primetila:
  - Stimuliše razvoj. A šta vredi davati zemlju seljaku, pa čak i pijancu. To je zemljoposjednik koji hrani pola svijeta ruskim kruhom! Naša zemlja je veoma bogata!
  Veronika se složila sa ovim:
  - Da, Rusija je bogata i život postaje sve bolji! Na primjer, moj brat radi u fabrici Putilov kao predradnik. I ima platu od tri stotine rubalja, ne računajući bonuse.
  Viktorija se prevrnula i zadivljena udarila bosom nogom po vodi i zagrizla:
  - Tako piše! Rusija se diže! A uskoro će postati još jači!
  Djevojke su plivale u Odri i vodile neobavezne razgovore. Anna je pitala djevojke:
  Šta mislite šta nas čeka nakon smrti?
  Juliana se nasmiješila i odgovorila:
  - Ateisti kažu - nepostojanje. A religija uči - duša će otići Bogu, a On će odlučiti gdje će otići u raj ili pakao.
  Veronika je upitala Julijanu:
  - Mislite li da postoji Bog?
  Devojka je bosom nogom pljusnula po vodi, podigla talas i odgovorila:
  - Iskreno, ne znam. Postoje argumenti i za i protiv Boga. - Devojka je ponovo prskala i primetila. - Naravno, na ovo pitanje nema odgovora, ali možete iznositi razne argumente.
  Viktorija se složila sa ovim:
  - Svakako veoma različito. I šta ima da se priča. Ja lično mislim da pošto mi pobeđujemo, onda Bog, naravno, postoji! Ali bilo je trenutaka kada smo se našli pod mongolsko-tatarima. I onda se postavlja pitanje - gdje je bio Svevišnji Bog?
  Juliana je uz nevini osmijeh primijetila:
  - Ali postoji nešto mnogo gore od mongolsko-tatarskog jarma!
  Viktorija je bila iznenađena
  - Šta je gore od mongolsko-tatarskog jarma?
  Juliana je zapravo izjavila:
  - Starost! Šta može biti gore od starosti!?
  Viktorija se složila:
  - Da, biće jako loše!
  Devojke su ćutale. Bilo im je nekako neprijatno da pričaju o tome. Djevojke su ga uzele i iskočile iz hladne vode. Potrčali su sebi, bljeskajući ukrug, golih peta.
  Marusya je trčala s njima i pitala se sa smiješkom:
  - Ali pitam se, zašto nam treba starost? Mora se reći nehumano!
  Viktorija se spremno složila sa ovim:
  - Zaista nehumano! Najbolje je biti zauvijek mlad i zdrav!
  Djevojke su bile vesele i smiješne, vrtjele su se u saltu.
  Veronika je sa osmehom i, cereći se, predložila:
  - Da, naša vojska je jake devojke! I bićemo u odličnoj formi!
  A djevojka je namignula prijateljima. Svi su prasnuli u smijeh sa osmjesima, harpije.
  Juliana je predložila:
  - Nađimo živu vodu i postanimo zaista besmrtni! Biće jako cool!
  Djevojke su se nacerile i namignule jedna drugoj.
  Viktorija je tada predložila, pokazujući zube, primetivši:
  - Da, bilo bi lijepo pronaći način da ne ostarimo. Kako bi to bilo dobro i lepo!
  Djevojka je zamislila svijet sa nekim ljepoticama i mladićima. Možda i bolje bez brade, da lica budu ljepša i slađa.
  Veronika odgovori sa uzdahom:
  - Da, ovo je nešto najlepše što može biti na svetu! Želimo večnu mladost i svetlost.
  A djevojka se nasmijala, pokazujući svoje biserne zube.
  Viktorija je skočila i predložila:
  Hajde da zaista okončamo starost! Ovo je generalno neprihvatljivo! Ljudska tijela ne bi trebala stariti!
  Veronika je, cereći se i skačući, pevala:
  - Gospodine pukovniče, nego da starite! Nije bolje umrijeti za Rusiju! Radi hrabrosti i časti - ne šalim se! On je odgovorio - da sam crven? Ne želim!
  Djevojke su se još glasnije nasmijale. Veoma je veoma lepo.
  Juliana je kroz smijeh predložila:
  - I da podmladimo sve starice! Da sve blista kao sunce!
  Viktorija se složila, skočivši više:
  - Za domovinu i Nikolu Velikog!
  Ana, ova crvenokosa ratnica, progovori:
  - Ali svejedno, časne sestre, uprkos molitvama, ne postaju mlađe. Iako imaju sveti duh. Pa počnete da razmišljate, gde je Božja pravda?
  Viktorija je duboko udahnula i odgovorila:
  - Jauk stoji po cijeloj zemlji... Gdje si vlasnik, gdje?
  Veronika je s bijesom pjevala:
  Ima mnogo sjajnih ljudi
  Čija dela žive vekovima....
  Ima mnogo ptica bistrih lica,
  Šta se zove besmrtnici!
  
  I junaci u epovima,
  Odmah su porazili hordu...
  Rusija će roditi veliku silu,
  Basurman u bitci ce razderati!
  
  Ali jedan dvoglavi orao,
  Car vlada slavni Nikolaj...
  On blista pod nebom,
  Molite se za njega, samo napred!
  
  Car cele Rusije
  Šta je podiglo takvu državu...
  Prava misija
  Za napredak i starinu!
  
  Pobijedio Japance u bitkama
  Nemci su odmah poraženi...
  Glas devojaka je zvučan,
  Nikolaj Gospode naš!
  
  I naš kralj neće popustiti u borbi,
  U izgradnji velikog giganta...
  Jako pobeđuje protivnike,
  I ispostavilo se da je to bijesno poravnanje!
  Prelepu pesmu su devojke uglas pokupile. Oni su tako divni i puni pevači. Imaju tako lepu pesmu.
  Da, neverovatne devojke.
  
  NOVI IZBOR STEPANA RAZINA
  Stenka Razin je od cara dobio počasne regalije i znak za vladanje na Donu. I umjesto beskorisnog građanskog rata, protiv legitimnog kralja, poduzeo je pohod na Azov i, zahvaljujući vještini i trikovima, uspio zauzeti ovaj grad.
  Napad na Azov jedno je od najslavnijih djela Stepana Timofejeviča. Nadalje, Kozaci su nekoliko puta odbijali pokušaje napada Turaka. Na kraju su Osmanlije priznale Azov.
  Nakon toga, Stepen Timofeevich je započeo veliki rat protiv Irana. I djelovao je vrlo vješto. Mnogi obični Perzijanci i Azerbejdžanci bili su na njegovoj strani. A rat se za carsku Rusiju odvijao po povoljnom scenariju. Stenka Razin je otišao do Indijskog okeana i stigao do Indije. Zatim se borio u Centralnoj Aziji. Car Aleksej Mihajlovič je živeo duže. Ipak, građanski rat u stvarnoj istoriji skratio je život vladara. Petar Veliki je došao na prijesto u zrelijoj dobi, a Rusija je uspjela izbjeći nemire u Strelcima i mnoge druge sukobe. I Stenka Razin je završio osvajanje Centralne Azije i dijela Indije... Uključujući rijeku Ind...
  Rusija je stekla kolosalnu teritoriju. Osim toga, njegova populacija se povećala...
  Petar Veliki je započeo rat sa Šveđanima. Od samog početka išlo je uspešnije, jer je ruska vojska bila jača i brojnija nego u stvarnoj istoriji. Uspio je zauzeti Narvu i poraziti švedskog kralja Karla Dvanaestog. I da odmah zauzme Baltik... Stenka Razin nije imao vremena da se bori u osamnaestom veku. I ušao je u istoriju kao najveći komandant sedamnaeste.
  Petar Veliki je, nakon pobjede nad Šveđanima, također zauzeo Commonwealth. I postao je poljski car... Istovremeno je sagradio Sankt Peterburg. Petar Veliki je živeo duže. Aleksej Mihajlovič je živeo više od četrdeset šest godina, umro je 1676. I duže - šezdeset i šest godina. I umro je 1696. Petar je imao već dvadeset i tri godine i nije imao vremena da stekne lošu naviku da puši i pije vino i pivo u kantama. I prvi ruski car je živeo duže.
  A naslijedio ga je unuk Petar II 1742. godine. Imao je dvadeset i šest godina i nije pio ni pušio. Za života svog oca, Petar Veliki je dobio strožiji odgoj, ostavio je zabranu pušenja, a ograničena je i prodaja alkohola.
  A Petar Drugi nije pio... Njegov djed Petar Veliki ne samo da je uspio anektirati Poljsku, već je završio osvajanje Indije i porazio Mandžursku Kinu. U svoj sastav uključio je dio carstva. Petar Veliki je uspeo da osvoji deo Turske, osvojivši Krim, značajan deo severne obale Crnog mora.
  Onda su došli novi ratovi. Petar Drugi, nakon što je završio poraz oslabljene Turske, pa čak i zauzeo njene teritorije u Egiptu, a ruske trupe stigle su do Maroka. I također je zarobljen od strane Petra Drugog i Bliskog istoka. Zatim je došlo do rata na Zapadu, sa Pruskom. Fridrih II je poražen, a Rusija je uključila i istočnu Prusku i zemlje duž Odre. I ubrzo je Pruska potpuno nestala. Bila je podijeljena. A 1780. umro je Petar II. A novi car Petar Treći nastavlja rat na istoku... Konačno osvaja oslabljenu Kinu i Koreju. A onda u Indokinu.
  Ali onda je u Francuskoj revolucija. Rusija to ignoriše... Ali sada Napoleon Prvi dolazi na vlast. On se proglašava za cara i počinje ratove. Petar Treći je umro 1810. godine, a naslijedio ga je Petar Četvrti.
  Ovaj kralj 1812. ulazi u rat sa Napoleonom Bonapartom. I za nekoliko godina osvaja i Francusku i cijelu Evropu koju je Napoleon uspio osvojiti... Petar Četvrti se takođe seli u Afriku i Ameriku. Njegove trupe izvode osvajanje za osvajanjem. Ali Britanija je i dalje neosvojiva... Godine 1830. Petar Četvrti umire, a njegov sin Aleksandar Prvi postaje novi car. Novi kralj je završio preuzimanje vlasti u Africi i dobio rat za Sjedinjene Države. Postojali su ruski ratovi u Latinskoj Americi za legalne kolonije. Rusi su se iskrcali i u Australiju. Godine 1864. Rusija je zauzela cijelu Ameriku do Paname. Aleksandar I je umro 1867. godine, a nasledio ga je sin Aleksandar II. A 1871. konačno je uslijedilo iskrcavanje u Britaniju. I hvatanje glavnog neprijatelja Rusije je završeno. I do kraja devetnaestog veka, osvajanje planete Zemlje je konačno završeno...
  I završila se istorija najveće misije u cilju jedinstva čovečanstva.
  Slavna pobjeda... A 1901. čovjek je prvi put obletio svijet. A 1909. godine ljudi su posjetili mjesec. A 1925. astronauti su sletjeli na Mars. A onda u roku od deset godina i na svim ostalim planetama Zemlje.
  I bilo je vrlo zanimljivo to učiniti. I rusko carstvo je počelo graditi zvjezdane brodove za širenje svemira. A 1980. bio je prvi let za Alpha Centauri, sa letom oko ove zvijezde i povratkom. A 1991. godine počeo je let do jedne od planeta oko zvijezde Sirijus. I odjednom je poletjelo sedam zvjezdanih brodova.
  Još uvijek je potrebno dosta vremena za let. Stoga su ekipe uzimale tinejdžere. A kako im ne bi dosadilo, uveli su stanje vještačkog sna. Štaviše, vi spavate i sanjate, a u ovom trenutku vaše tijelo se kreće. Oni su još uvijek tinejdžeri od četrnaest godina, ali u tom stanju rastu deset puta sporije, a naravno i starenje prolazi zbog usporavanja fizioloških procesa dvanaest puta sporije.
  Dečaci i devojčice i dalje igraju nešto zanimljivo, a lete na planetu zvezde Sirijus da slete dok im treba trideset godina. A na ovu planetu će sletjeti tek 2021. godine.
  A tu su i vrlo zanimljive igre... Djeca igraju, prije svega, naravno, rat, a među njima su kosmonauti Oleg Rybachenko i Margarita Korshunova u fantastičnoj umjetnoj matrici sna, kada se bilo koja iluzija lako reprodukuje, a prije svega, istorijska strategija i strijelac u jednoj osobi.
  A evo i Poljaka u juriš. Kralj lično komanduje vojskom. A onda se okupilo sto hiljada boraca, po standardima sedamnaestog veka ogromna armada.
  Oleg Rybachenko šutira iz luka. Probija poljskog oficira, odmah navlači luk i puca. Vodi vatru i Margarita Koršunova. Ona takođe puca veoma precizno. I što je najvažnije, besmrtna djeca pucaju vrlo brzo, ne dajući neprijatelju priliku da preživi napad.
  Oleg Rybachenko, šaljući strijelu, pjeva za strijelom:
  Mi ćemo se hrabro boriti za Rusiju,
  Ruski viteže, ne može se bojati!
  Dječak je zaista hrt. I izabrao je poseban luk za sebe, takva tetiva rijetko je ono što će odrasli junak povući s obje ruke. A djeca zaigrano pucaju, i naravno, pogađaju Poljake već sa dvije milje. I mnogo su boljeli. Međutim, mnogo je više plaćenika, posebno Nijemaca, nego Poljaka.
  Oleg Rybačenko, pucajući na neprijatelje, prisjetio se istorije. Kako je dobro počeo ovaj rat za Rusiju. I prije svega hvala Bogdanu Hmelnickom. Rusi su porazili Poljake i stigli do stare granice Kijevske Rusije. Ali sada su snage Rusije raspršene i izuzetno je važno zadržati Bjelorusiju sa malim brojem vojnika.
  I tamo će se uhvatiti u koštac s pobunjenim hetmanima i okrenuti se Varšavi. Ili dokrajči Šveđane. Koji su jaki.
  Oleg Rybačenko puca... Poljaci su već dotrčali do zida i postavljaju merdevine. Moram ih sjeći mačevima. Margaret s njim.
  Oleg vrišti:
  - Mogu i sam! A ti bježi tamo gdje je teže!
  Napad Poljaka je težak. Iako je grad dobro utvrđen, a lokalni Bjelorusi se bore zajedno sa Rusima.
  Glavno je da je neprijatelj brojniji, protiv milicije sa kosama i rogovima. Ali onda visoki zidovi i herojstvo ljudi.
  Oleg Rybačenko vodi mlin sa mačevima, poseče pet Poljaka i kaže:
  - Za našu pobedu!
  A dječak baca igle golim prstima. Tako ga je desetak Poljaka uzelo i umrlo.
  Dečak terminator nastavlja da seče Poljake i peva:
  - Slava idejama velike Rusije,
  Osvojićemo igrajući ceo svet...
  Zvijezde poput bisera posule pokrivač,
  Svarog će biti moj idol!
  Borbeno dete, i veoma ratoborno. A ako seče, preseći će ga očajničkom snagom.
  Margarita je takođe cool devojka. Dobila je besmrtnost i sada je ispunjava. A golim prstima dječjih nogu baca vrlo smrtonosne igle. I ubija protivnike do smrti.
  I toliki momak i djevojka neprijatelja legli. Ovo rade supermeni.
  Oleg Rybačenko siječe Poljake i pretvara ih u krvavi nered. I reže mesnu salatu.
  U isto vrijeme dječak pjeva:
  - Slava Rusiji u vekove vekova,
  Borimo se za svoju drzavu...
  I ne trebaju nam glupe suvišne reči,
  Nismo mi glupi - pali i iscijedite se!
  Margarita Koršunova na drugom mestu seče Poljake, peva cičeći i iskažući zube:
  - Ruski ratnik se ne boji smrti,
  Ne bojimo se smrti na bojnom polju...
  Borićemo se za Svetu Otadžbinu,
  I znam da ću sigurno pobediti!
  Besmrtna djeca se bore tako da ih niko ne može zaustaviti, niti slomiti.
  Djeca su vidjela logor za spavanje, ugašenu ili još uvijek goruću vatru, mnogo konja pod stražom.
  Oleg Rybačenko bacio je iglu bosom dječijom nogom, probio se kroz glavu stražara i zacvilio:
  - Slava komunizmu i carizmu!
  Margarita je također bacila smrtonosnu iglu, probola neprijatelja i cvrkutala:
  - Slava veličini epohe!
  Besmrtna djeca su se kretala zaobilazeći neprijatelje u logoru. Prije svega treba napuniti kralja i dva hetmana, pa će onda ići lakše.
  Bose noge djece nečujno gaze preko protivnika. Evo Velikog kraljevog šatora. Hetman je u blizini. A momak i cura hajde da posiječemo plaćenike i Poljake. Primili su to tako čvrsto, i sa takvim divljim ludilom, kao da su zaista naplaćeni za pobjedu.
  Dječak i djevojčica sjekli su oba svoja čarobna mača, koji su poput papira za upijanje sekli metal i produžili se za desetine metara. I djelovali su izuzetno aktivno, kao da britvom odsijecaju kosu.
  Margarita je bosom nogom bacila desetak tankih igala, položivši svoje protivnike i cvrkutala:
  - I zastava će zasjati nad svemirom...
  Oleg Rybačenko, presecajući Poljake, agresivno je dodao:
  - Nema ljepše svete zemlje u svemiru!
  Margarita je ponovo bosom nogom bacila desetak tankih igala, udarajući svoje protivnike na smrt, i zacvilila:
  - A ako treba, opet ćemo umreti!
  Dječak terminator, Oleg Rybačenko, sekući neprijatelje, primijetio je:
  - On će vaskrsnuti u Rodnoverje, naša vjera!
  I borili su se sa Poljacima, i sa ličnom gardom kralja. Dečak terminator je bio veoma efikasan. A onda je klinac bosom nogom bacio granatu od piljevine i zaurlao:
  - Slava domovini!
  I rastrgao dosta Poljaka i samog kralja Poljske!
  Hetmana je prepolovila Margarita Koršunova. Djevojka je ciknula, pokazujući zube:
  - Biću apsolutni šampion sveta!
  Djeca zaista pokazuju najvišu vještinu u borbi. Takva bitka se razvila.
  Oleg Rybačenko iz sveg glasa viče na poljskom:
  - Nemci su ubili kralja! Pobijedite Fritza!
  Margarita već viče na njemačkom:
  - Poljaci nas napali, tukli Poljake!
  A poletna djevojka je također željna borbe. I seče Poljake. A u međuvremenu je počeo okršaj. Nemci, Poljaci i drugi plaćenici su sekli i pucali jedni na druge. Ovdje je Margarita, bosom dječjom nogom, bacila bombu i pocijepala njemačkog vojvodu. Ovo je eskaliralo situaciju. I borba je tekla sve agresivnije.
  Došlo je do međusobnog masakra, i istrebljenja. Ubijali su se, bez sumnje i sažaljenja. Ratnici su umrli na hiljade.
  Oleg Rybačenko i Margarita Magnitnaja radili su sa mačevima kao da mašu kao navijači. I preseci neprijatelje Rusije u velikom broju.
  Margarita je bosom nogom bacala igle, udarala Poljake i sa osmehom izjavila:
  - Imam super devojku!
  Oleg Rybačenko je također bacao igle golim prstima dječjih nogu, udarao svoje protivnike i cvilio:
  - Pa, od šrafa!
  I opet su djeca počela da razbijaju poljske trupe i plaćenike, tako da su bukvalno iskrvarili. A mladi ratnici su pokazali vrhunske akrobatske i borbene vještine. Stvarno su cool.
  Oleg Rybačenko, sekući neprijatelje Rusije, pjevao je:
  - I idu na more, hrabri momci!
  Margarita je ponovo bacila igle bosom nogom i zacvilila:
  - Morski element! Morski element!
  Ratnik, kao i obično, najviše klase, ona je borac. I nemojte je zaustaviti ne pobijediti.
  Oleg seče poljsku vojsku i odjednom zviždi. I hiljade vrana su padale u nesvijest udarajući Poljacima i plaćenicima u lobanje.
  Margarita ga je također uzela i zviždala, a također je srušila vrane na neprijatelje. Dobili su srčani udar i pali kao konji oboreni na smrt.
  Djevojka je gukala:
  - Slava našoj Otadžbini Rusiji!
  I opet su njene bose noge bacile smrtonosnu bombu od ugljena. I kako će eksplodirati, i razbiti mnogo protivnika.
  Margarita je pevala, pokazujući zube:
  - Slava hrabroj otadžbini,
  Živimo u komunizmu!
  A djevojka je trčala vjetrenjaču svojim mačevima, sekla masu protivnika i zacvilila na vrhu grla:
  - Živio sveti komunizam!
  I njena bosa peta udarila je u čelo njemačkog vojvode, slomeći protivniku lobanju.
  Marguerite je gukala:
  - U slavu Otadžbine, slobodne vekovima!
  A djevojka će ga opet uzeti i zazviždati iz vrha svojih pluća... I čitave horde vrana će pasti na Poljake.
  I bukvalno se probijaju.
  Oleg Rybačenko je s odobravanjem klimnuo glavom, sekući Poljake svojim mačevima kao mlin:
  - Ja sam veliki svetski šampion!
  A onda su dječakovi goli prsti ponovo bacili granatu uglja, kidajući protivnike.
  Dječak je zaista bio vrlo poletan i cool. I prikovao neprijatelje Rusije bez imalo sažaljenja.
  Margarita, slamajući neprijatelje, zacvilila je:
  - Proklizao, proklizao negde, proklizao me!
  A sada će djevojka, golih nožnih prstiju, baciti dar smrti smrtonosnom silom.
  I pocepati stotinu Poljaka. I urlati na sve strane svojih pluća:
  - Za svetu Rusiju!
  I gola dječja peta će se predati sadašnjosti uništenja.
  Oleg Rybachenko je nastavio da se bori, pevao:
  - Slava idejama komunizma! Za život i slobodu!
  I golom petom dječak je podlegao daru uništenja...
  U tom trenutku ruski vojnici su izvršili nalet iz Bresta. I napali su već beskrvnu i drogiranu vojsku Poljaka. Oni koji nisu mogli da izdrže porazni udarac, ruski vojnici su pobegli.
  Oleg Rybačenko i Margarita Koršunova trče u rusku vojsku. Njihove gole pete, dok trepere.
  Margarita je sa osmehom primetila:
  - Ti i ja smo večna deca... To je tako romantično!
  Oleg se složio sa ovim:
  - Da, veoma romantično. Zaista, kao dječak, odmah sam osjetio nalet energije i vedrine u sebi. Mlado telo, pa čak i supermen. I osjećate se kao da nemate brige i problema!
  Margarita je skočila više, golom petom oborila kvrgu i primijetila:
  - To nije problem!
  Oleg je primetio, trčeći dalje:
  - To je ono što je dobro kada si dečko u telu. Možete izvaliti svaku šalu, bilo kakvu vulgarnost, apsolutno svaku glupost i svi će se samo nasmijati. I niko neće pomisliti da si budala.
  Margarita se zakikota i primijeti:
  - Možda... Iako je biti vječna djevojka dosadno. Dječaku je lakše, a meni ne!
  Oleg se nasmejao i primetio:
  - Pa ništa, mi smo besmrtni. Prije ili kasnije živjet ćemo za budućnost i tamo ćemo naučiti kako promijeniti svoja tijela!
  Margarita se složila sa ovim:
  - Hajde da naučimo. I muškarac može postati žena, i žena može postati muškarac!
  Oleg je potvrdio:
  - I neće biti problema sa seksualnim manjinama!
  Na putu su besmrtna djeca naišla na švedski odred. Dječak i djevojčica su ih isjekli bez mnogo ceremonije. Bilo je izuzetno lako.
  I trčali su dalje.
  Besmrtna djeca jure, bljeskajući golim, okruglim petama. I opet pričaju.
  Terminator Boy kaže:
  - Ovde u filmu "Highlander" bila je i epizoda sa sticanjem besmrtnosti. I svakako je super živjeti pet stotina godina. Neki su živeli duže...
  Margarita Magnitnaja je uz cerekanje primetila:
  - A kako to preopterećuje psihu? Sećanje na mnoga veka!
  Oleg Rybachenko se nasmijao i primijetio:
  - Preopterećenja... Zaista kapitalno! Ali ako ste u tijelu djeteta, onda sve percipirate mnogo lakše!
  Margarita je kroz smijeh primijetila:
  - Ovdje ubijate toliko ljudi, a ovo doživljavate kao da je kompjuterska igrica. Ne osjećam bol, šok, sramotu!
  Oleg se nasmijao i primijetio, smijući se:
  - Da, zaista, moja bosa, detinjasta stopala pljuskaju po lokvama krvi, a ovo je dobro i zabavno!
  
  OPET MIDWAY SVE MIJENJA
  Pobjeda Japana u bici kod Midveja dovela je do konačnog preuzimanja inicijative od strane Zemlje izlazećeg sunca. Samuraji su uspjeli zauzeti Havajski arhipelag i poraziti Sjedinjene Države na moru. I napali su Indiju.
  Kako bi zadržala svoju najveću koloniju, Britanija je prebacila dio trupa iz Egipta.
  Zbog čega se Operacija Baklja nije dogodila. I Rommel je izbegao poraz. Ali s druge strane, nacisti su i dalje imali katastrofu u blizini Staljingrada. I kolaps fronta u zimu četrdeset dve - četrdeset i tri godine. Ali s druge strane, Mainsteinov kontranapad je pobijedio snagom. Pošto Hitler nije poslao pojačanje u Afriku, u nacističkoj kontraofanzivi je učestvovalo još nekoliko divizija. A posebno u avijaciji je bio povoljniji odnos. Štaviše, Sjedinjene Države su zapravo ograničile bombardovanje Trećeg Rajha. I nije bilo sletanja u Maroko.
  Nacisti su, imajući više snaga, uključujući najnovije tenkove: "Tigar" i "Panter", razbili bok sovjetskih trupa. I uspjeli su opkoliti i zauzeti ne samo Harkov i Belgorod, već i Kursk. Poraz Crvene armije bio je jači, a gubici mnogo veći. A uspjesi nacista zbog podjela koje nisu prebačene u Afriku, da bi neslavno izginule u Sahari, bili su veći. I trideset potpuno novih tenkova Tiger je bilo u stanju da doda udarnu snagu, a ne da zaglavi u pijesku. Osim toga, ukupan broj njemačkih tenkova bio je velik, jer Nijemci ne samo da nisu prebacivali opremu u Afriku, već su proizveli znatno više vozila.
  Zato što je intenzitet bombardovanja fabrika Trećeg Rajha pao. Jači Amerikanci praktički nisu bombardirali, a Britanci se sami nisu mogli nositi s nanošenjem značajne štete.
  Preusmjeravanje dijela britanskih snaga u Indiju imalo je druge posljedice. Pilot i super-as Hans Marcel nije poginuo u nesreći, već je učestvovao u borbama na istočnom frontu. Njegovo pojavljivanje za sovjetske pilote bilo je pravi šok. Hans Marcel je postao poznat kao crni đavo. I bio je sjajan vazdušni snajperista.
  Njegovo pojavljivanje na istoku izazvalo je šok. Do kraja septembra 1942. Hans Marcel je premašio sto pedeset oborenih aviona. A do nove godine je dostigao dvjesto pedeset aviona. Za što je dobio Orden njemačkog orla sa dijamantima. Koji se obično davao samo državnicima.
  Za tri stotine letjelica Hans Marcel je ponovo nagrađen Viteškim križem Gvozdenog križa sa srebrnim hrastovim lišćem, mačevima i dijamantima. I bilo je cool...
  Za četiri stotine aviona, Hans Marcel je prvi dobio Viteški krst Gvozdenog krsta sa zlatnim hrastovim lišćem, mačevima i dijamantima. A za pet stotina dobio je Veliki krst Gvozdenog krsta, nagradu koju je imao samo Herman Gering.
  Marseille je postigao slavan gol na istočnom frontu. I doslovno je lovio i jurio na sovjetske avione ...
  Ali onda je došlo prolećno otopljenje i borbe su se bukvalno zaledale.
  Nastupila je operativna pauza. U Trećem Rajhu, još u februaru, objavili su potpunu mobilizaciju i nagomilane snage. U SSSR-u su takođe akumulirali snagu ...
  Teoretski, Nemci bi trebalo da napreduju na leto, ali gde? Nisam želio ponovo da se penjem blizu Staljingrada.
  Moskovski pravac je previše utvrđen. Gde god da krenete, svuda je loše. I Firer je odlučio da udari na ... Egipat. I izvući Britaniju iz rata. SAD više nisu u ratu. Računica se zasnivala na dobijanju resursa Crnog kontinenta i Bliskog istoka. A ovo bi Treći Rajh moglo učiniti nepobjedivim!
  Nemačke trupe zadale su svoj prvi udarac Malti. Bila je to upotreba velikih masa aviona, a potom i sletanje sa pobedničkim uspehom. Prvi put u borbama korišćeni su bombarder Yu-288 i lovac ME-309. A ovo je ogroman uticaj, zaista smrtonosan.
  I zaista, Malta je zarobljena i mnogo je lakše prebaciti trupe u Afriku. A onda je u Španiji Hitler izvršio pritisak na Franka. I ipak je pristao da pusti trupe na Gibraltar. I citadelu je zauzela oluja. I ovaj napad je bio neverovatno uspešan. Nakon toga, velike snage nacista počele su da se prebacuju u Maroko, te su zauzeli Crni kontinent.
  A u avgustu je počela velika ofanziva nacista na Egipat. U borbama su učestvovali i "Tigrovi" i "Panteri" i "Lavovi" i "Ferdinandi". I tenk "Lav". Ovaj automobil se, međutim, nije opravdao. Ali "Tigrovi" su se pokazali kao pravi šok za Britance. Nacisti su probili odbranu i porazili Britance. Aleksandrija je takođe zauzeta, a nacisti su stigli do Sueckog kanala. A ovo su velike pobjede.
  Tada su nacističke horde napale Bliski istok. Podržali su ih snažnim udarom i Turci. A nacisti su uspjeli zauzeti Irak i Kuvajt, i Saudijsku Arabiju. Stigli su do Irana, ali tamo su trupe SSSR-a krenule prema njima.
  Staljin je dugo čekao... Ali 1. septembra 1943. počela je ofanziva na južnom krilu. Borbe su bile izuzetno žestoke. Ali Nemci su bili spremni i oslanjali su se na odbranu u dubini. Istovremeno su se očajnički borili, a na primjer Panter se pokazao kao vrlo efikasna mašina u odbrani. Njegova slabost: česti kvarovi i relativno tanak bočni oklop nisu toliko značajni u odbrambenoj borbi. Kao i loš kvalitet vožnje "Ferdinand". A "Tigar" se pokazao i u ofanzivi i u odbrani - univerzalna mašina.
  Pokazalo se da ni najnoviji ME-309 nije loš, a brzina i naoružanje su mu bili na najbolji način. Iako nešto lošije sa upravljivošću, ali uz pravu taktiku borbe, to nije toliko značajno. Nemci su takođe imali mnogo protivavionskih topova. I dobro organizovanu odbranu sa relativno ravnom linijom fronta.
  Borbe su se otegle do kasne jeseni, a Crvena armija je uspela da napreduje samo deset do petnaest kilometara. I pretrpio velike gubitke.
  Pokušaj sovjetskih trupa da napreduju u centru također se završio neuspjehom. Nemci su držali čvrstu odbranu i dobro se utvrđivali. Štaviše, druga i treća linija odbrane bile su još jače od prve. Što je donekle oslabilo uticaj sovjetske artiljerije.
  Do zime, Nemci su preuzeli kontrolu nad polovinom Afrike i Bliskim istokom. Ali najznačajniji je japanski napad na Dalekom istoku. I ometanje značajnih snaga Crvene armije. I došlo je do slamanja sovjetskih trupa. Umjesto toga, značajne snage Trećeg Rajha su preusmjerene.
  Zimi je Crvena armija ponovo pokušala da napreduje u centru i na jugu, kao i kod Lenjingrada. Međutim, japanski front je Nijemcima olakšao odbranu. Samuraj se, uprkos mrazu, bijesno popeo naprijed i skrenuo značajne snage.
  A nacisti su završili osvajanje Afrike u proljeće i zimu, i imali su kolosalne resurse pri ruci. U maju je pao i Iran, au junu su Nijemci zauzeli pola Indije koju Japanci nisu okupirali i ujedinili se s njima.
  Nacisti su se borili protiv "Pantera" -2 sa topovima 88 mm i težine pedeset i tri tone, sa motorom od 900 konjskih snaga, i sa "Tigrom" -2 sa motorom od hiljadu konjskih snaga. Pokazalo se da su ovi automobili sa prihvatljivim voznim karakteristikama.
  Gotovo potpuno odsustvo bombardiranja omogućilo je početak rada na snažnijim motorima ranije i završetak. Iako "Panter" -2 i "Tigar" -2 i dalje nisu bili dovoljno savršeni, izborili su se sa borbenom ulogom. Sovjetski T-34-85 i IS-2 su se pokazali slabiji ... I nisu mogli preuzeti inicijativu.
  U ljeto je Crvena armija pokušala napredovati u centru, ali je upala u zamku i bila potpuno poražena. U zraku su nacisti već imali u seriji ME-262, te TA-152 i druge moćne vrste oružja. Oni su u potpunosti posjedovali inicijativu. Pošto su nadmašili SSSR u proizvodnji aviona, Nemci su takođe povećali svoju kvalitativne superiornosti. I tukli su Crvenu armiju u nebo kao čopor.
  Marseille je za sedamsto pedeset letjelica dobio Viteški krst Gvozdenog krsta, sa listovima platinastog hrasta, mačevima i dijamantima. Ovo je posebna nagrada za izdvajanje heroja. A hiljadu oborenih marsejskih aviona nagrađeno je zvijezdom Viteškog križa Gvozdenog krsta sa listovima platinastog hrasta, mačevima i dijamantima.
  Za života je postao legenda i pravo božanstvo. A za njegovu glavu Staljin je odredio nagradu od milion zlatnih rubalja.
  Ali, nažalost, bilo ga je nemoguće pobijediti.
  Za dvije hiljade oborenih aviona Hans Marcel dobio je zvijezdu Viteškog križa, Gvozdeni krst sa zlatnim hrastovim lišćem, mačevima i dijamantima.
  To je bio super-as.
  Nakon poraza sovjetskih trupa u centru, otišli su u Moskvu i naletjeli na Možajsku liniju odbrane.
  Tada je Firer naredio napredovanje na Kavkazu. I Turska je tamo otvorila liniju fronta.
  Tokom jeseni i zime 1944. i početkom 1945. godine, nacisti su zauzeli i Kavkaz... Došla je četrdeset i peta godina... Krajem marta Frici su počeli da napreduju uz Volgu u pravcu Saratova. i Kuibyshev.
  U borbama su već prihvaćeni najnoviji nacistički tenkovi iz serije E, a Luftwaffe je bjesnio na nebu. Činilo se da SSSR više nema šanse.
  A sa istoka se popeo na Japan.
  SSSR je pucao po šavovima. Njegovo ljudstvo se brzo smanjivalo u ratu na dva fronta.
  Staljin je pod ovim uslovima, shvatajući beznadežnost situacije, ponudio mir pod bilo kojim uslovima.
  Hitler je pristao, pod uslovom da mu daju baltičke države, Ukrajinu, Bjelorusiju, Kavkaz i dalje granicu duž Volge, zemlje uz Moskvu, kao i Kareliju i Lenjingrad do Astrahana, i sve što su Nijemci već zauzeli u Centralnoj Azija. I tamo su već ušli u Kazahstan.
  Japan je takođe dobio svoje komade u Sibiru.
  Staljin je pristao na to, jer je to bila jedina šansa da se spasi SSSR i zadrži Moskva.
  Osim toga, i dalje ste morali da plaćate reparacije Trećem Rajhu za devedeset devet godina. I to je veoma ponižavajuće. A zlatne rezerve SSSR-a odnesene su u Njemačku.
  Rusija je mnogo izgubila, ali je uspela da bar delimično preživi. A Hitler je, zabrinut zbog projekta Makhent, odlučio da ukloni Sjedinjene Države.
  U avgustu 1945. potpisan je mirovni sporazum sa SSSR-om. A sada su nacisti okrenuli lice prema Sjedinjenim Državama.
  Amerika je zaista pokušala da napravi atomsku bombu, ali njen rad je bio spor. U proljeće 1946. nacisti su počeli da se iskrcavaju na Grenland i Kubu.
  I dio njihovih snaga prebačen je u Argentinu. Na Kubi je lokalno stanovništvo podržalo njemačke trupe i iskrcavanje je bilo uspješno. Fritz i Japanci su počeli stezati obruč. Preselili su se širom Latinske Amerike. Brazil je ušao u rat na strani Trećeg Rajha. Situacija se pogoršala.
  U ljeto su se borbe preokrenule za Kanadu, gdje su Fricovi pokušali stvoriti mostobran.
  Gerda i njena posada borili su se na E-50 u poboljšanoj verziji. Automobil je bio težak šezdeset pet tona. Ima top kalibra 105 mm sa dužinom cijevi 100 EL.
  Prednji oklop je 250 mm, a bočni 170 mm. Ovaj tenk je imao motor od 1500 konjskih snaga i odlične vozne performanse.
  Dakle, Amerikanci nemaju šta da se suprotstave ovome. Zastarjeli, iako masivni, Sherman je bio dovoljno dobar samo da njemački tenkovski asovi mogu postići gol. Pershing je malo bolji, ali je njegov top još uvijek prilično slab u odnosu na poboljšani raspored E-50. I samo je "Superšing", ne baš masivan tenk, imao priliku da probije u stranu i blizu tenka u kojem su se vozili Gerda i njena posada.
  Devojka iz Trećeg Rajha je golim nožnim prstima pucala na dugme džojstika, pogodila američki tenk i gugutala:
  - Imam devojku iz super klase!
  Charlotte je također pucala na američke tenkove i složila se:
  - A ti si hiper!
  Christina je ponovo pucala golim prstima na auto Jenki i zacvilila:
  - Ovo je strategija velike igre!
  Magda je također pucala iz bosih prstiju po svojim gracioznim stopalima i primijetila:
  - Bolje da devojke pričaju o Bogu!
  Gerda je ponovo opalila golom petom i primijetila:
  - Ako pogledate, ne treba nam Biblija. Mi smo Arijevci, ne Jevreji. I ne treba se spuštati na nivo ovaca ili koza!
  Christina je energično klimnula glavom, šaljući još jedan projektil golim nožnim prstima:
  - Naravno da ne! Naročito u Bibliji, jagnje će pasti spasene nacije gvozdenim štapom. Šta nam treba za sreću?
  Magda je ljutito odgovorila:
  - A šta hoćeš u vatri gena?
  Charlotte se nasmijala i odgovorila, pucajući na Amerikance golim prstima:
  - Možete smisliti nešto strašnije od požara! I da su inkvizitori koji spaljuju vještice na lomačama trivijalni sadisti!
  Magda je odlučno izjavila, pritiskajući dugme džojstika golom petom:
  - Veoma je okrutno! I nemaju vere!
  Gerda je razbila američki top i napomenula:
  Ko ima pravu vjeru?
  Magda odgovori sa uzdahom:
  - Malo je takvih ljudi!
  I opet pucao uz pomoć golih prstiju isklesanih nogu.
  Da, djevojke ovdje iu diskusijama su jake. I umeju da pokažu mnogo i da namignu svojim safirnim očima.
  I rat je u toku. A na nebu se vode bitke. Albina i Alvina naplaćuju račune i mnogi avioni su već lično oboreni.
  A njihova agresivnost nema granica.
  Albina je golim nožnim prstima poslala ubojiti dar smrti i cvrkutala:
  Slava ljubavi Hristovoj!
  Alvina je, također golim nožnim prstima, odsjekla američki auto i dodala:
  - Šta je prozračno i čisto!
  I devojke su se ponovo okrenule obarajući američke avione.
  Ali ovo je rat kao rat. Već u ljeto dio Kanade je zarobljen. A onda je jesen prošla.
  Nemci su upali u Toronto. Djeluju energično. Imaće tenkove i mitraljeze bolje od američkih. Pojavio se na Fritz i Tiger-3. Evolucija mašine E-75. Također moćan: prednji oklop od tri stotine milimetara, bočni oklop od dvije stotine. A puška je dugačka 128 mm sa cijevi od 100 EL. I takav tenk se dobro pokazao. Čak i ako je previše snage.
  Fritz je napredovao i zauzimao grad za gradom.
  Zimi su već krenuli sa sjevera na američku teritoriju. I tu su slomili tvrdoglavi otpor Jenkija.
  Amerika nije imala šanse. Ali atomska bomba nije uspjela.
  Ameriku bombarduju teški TA-400. Još moćniji TA-500 koji su uništili gladne i vojne objekte.
  Do proljeća, Nijemci su već u potpunosti zauzeli Kanadu i dio Sjedinjenih Država. I tokom samog proleća zauzeli su Filadelfiju, i mnoge druge teritorije.
  Više od trećine SAD-a i Aljaske je zarobljeno. I Meksiko su osvojile američke i japanske trupe.
  U ljeto je ofanziva nacista nastavljena. A šanse Sjedinjenih Država topile su se pred našim očima.
  U avgustu su nacisti počeli jurišati na New York. U borbama su učestvovali leteći tanjiri.
  Ovdje se jedan od njih borio protiv Eve i Agate. Dve prelepe devojke u bikiniju vozile su snažan automobil.
  Nosio ju je laminarni mlaznjak i bila je neranjiva na malokalibarsko oružje. I same djevojke su koristile toplotne zrake prilikom snimanja.
  Eva je golim prstima pritisnula dugme džojstika, izbacujući toplotne zrake, paleći neprijatelje poput plamena i cvrkućući:
  - Slava Trećem Rajhu!
  Agata je, pucajući golim nožnim prstima, takođe gugutala na sve strane:
  - Neka pobedimo!
  Djevojka je izuzetno borbena i lijepa. I kako gađa neprijatelje laserom.
  A toplotni zraci će istopiti još jedan američki rezervoar.
  A na kopnu, Gerda napada. Takođe borbena devojka.
  A sada su ona i njena ekipa već u samom centru. I granate se odbijaju od kupole tenka. I same devojke će pogoditi Jenkije. I oni će rastrgati čitav oblak ljudi i ponašati se sa svom agresijom. Ratnici su tako žustri i hrtovi, golih isklesanih nogu.
  Čak i pjevaju, pokazujući zube. Ovo su borbene ljepote Trećeg Rajha. I dovoljno dobro pucaju. I probijaju neprijatelje kao igle sa uljem kroz i kroz.
  Njujork je već pao. SAD kapituliraju i njihove trupe se predaju.
  Tako je okrenuta još jedna stranica istorije. Čini se da je to pobjeda... Ali nakon nekog vremena Hitler osvaja Latinsku Ameriku.
  I 20. aprila 1953. počinje rat sa Japanom i njegovim kolonijama. Snage Trećeg Rajha imaju prednost u tehnologiji.
  I napadaju moćnim oružjem. Uključujući neranjive leteće tanjire.
  Albina i Alvina se svađaju u disko-avionu. One se svađaju cure, ali govore šta drugo. I golim prstima pritiskaju dugmad džojstika.
  Evo ih u ofanzivi pale japanske trupe.
  Toplotni zraci lete poput tepiha. I devojke se smeju same sebi. I tresu njihove grudi sa grimiznim bradavicama.
  Albina je čak pjevala:
  Niko nas neće zaustaviti, niko nas neće pobediti!
  I golom petom pritiskala je dugmad džojstika, udarajući protivnike. Ona je takva djevojka, rođena od vučice.
  Alvina također pritišće dugmad džojstika golim prstima i zacvili:
  - Za moju kosmičku moć oteraćemo predsednika kolhoza u grob!
  I namigni prijatelju!
  Da, ratnici su vrlo okretni i brzi poput munje. Oni su u plamenu.
  Albina cilja bosom nogom i ispaljuje toplotni snop. Gori protivnike i škripi:
  - Za moje velike pobede!
  Da, devojke su ovde najvišeg ranga i klase. Oni mogu da rade stvari koje drugi ne mogu. I slamaju Japance, mahnitom energijom vučica.
  Ali ne samo Nijemci i druga strana vojska ubijaju samuraje.
  U rat je ušao i SSSR, kojim sada komanduje Berija. Ovdje je, inače, Staljin, uznemiren porazom od Trećeg Rajha, umro ranije u martu 1951. godine. I Berija je uspeo da preuzme vlast. A sada je, čak i ojačao, u istom timu sa Hitlerom.
  I zajedno napadaju samuraje.
  A posada Elizabete se bori protiv Japanaca u Primorju. Djevojka je veoma borbena i aktivna.
  Oni se, naravno, tuku bosi i u bikiniju. I mlati samuraje, sa entuzijazmom.
  Dok još pjeva;
  I borba se ponovo nastavlja
  A srce je uznemireno u grudima...
  A Lenjin je tako mlad
  A pred nama je mladi oktobar!
  A sada Elizabet puca golim nožnim prstima iz pištolja tenka T-54 na japanski auto i probode je do smrti.
  Onda je zagugutala:
  - Slava eri komunizma!
  Ekaterina je takođe udarila neprijatelja golim nožnim prstima. Probila je samuraj tenk i agresivno primetila:
  - Nema slavnije zemlje od naše!
  Elena je pucala na neprijatelja i gugutala:
  - Na Zemlji će nastupiti era komunizma!
  Eufrazija je, također golim nožnim prstima, mlatarala i cvrkutala:
  "Smrt zlom predsjedniku-Sotoni!"
  Za ratnike se ovdje mora reći da su najviše i borbene klase.
  A na nebu Anastasia Vedmakova i Akulina Orlova stiču račune.
  Anastasija je oborila japanskog borca i pevala:
  - I bosonoge devojke lete nebom!
  Akulina je, odsijecajući samuraja, uz pomoć golih nogu, cvrkutala:
  - Cool element! Cool element!
  Ratnici se igraju mišićima štampe. Oni su u savršenom redu i sposobni su da dobiju rat u šali.
  Anastasija, obarajući još jedan avion, uzela ga je i zagugutala:
  - Biće hladnog hvatanja neprijatelja i njihovog poraza!
  Akulina se složila s tim, srušivši neprijatelja golim prstima:
  - Hajde da dogovorimo totalni poraz!
  Japanci su bili pritisnuti...
  Ovdje je u bitku uključen sovjetski tenk LP-10, na kojem se bore djevojke iz posade Alenke.
  I bore se u velikom autu sa topom od 130 mm.
  Alenka puca golim prstima i cvrkuće:
  - Ovo je slava komunizma!
  Anyuta je takođe pretukla svog protivnika. Udario neprijatelja i zacvilio:
  - U ime novih ideja!
  I udarila je po goloj peti.
  Alla je pritisnula dugme džojstika sa grimiznom bradavicom. Udarila je samuraja i viknula:
  - Za veličinu zemlje!
  Marija je, pucajući na neprijatelja, zacvilila:
  - Za jedinstvo Rusa širom sveta!
  A za snimanje je koristila i bradavicu od jagode.
  I Olimpijada će pogoditi neprijatelja. Razbiće puno boraca i cvrkutati:
  - Za Rusiju, najsvetiju na svetu!
  I golom petom će se predati neprijatelju.
  Za devojke se mora reći da su izuzetno poletne. I imaju kolosalnu čvrstinu.
  Naravno, Japan ne može odoljeti takvom pritisku.
  Štaviše, Fritz je također koristio nuklearno oružje. Što se pokazalo kao totalni šok.
  Rat je završio za šest mjeseci.
  SSSR je povratio svoje ranije izgubljene zemlje, a Treći Rajh je osvojio samuraje i sve njihove kolonije.
  Hitler se više nije borio... Provario je imovinu... Samo u Kini još su se vodile lokalne bitke. I tamo su razbili Crvenu armiju Mao Cedunga. Avionska nesreća Adolfa Hitlera 1. maja 1958. promijenila je tok svjetske istorije. I to se značajno promijenilo... Gering, koji je zloupotrebljavao drogu, do tada je već umro. Himlera, koji je postao previše uticajan, uklonio je sam Firer. Šelenberg je zauzeo njegovo mesto, ali je i on umro od raka. Ukratko, zvanični nasljednik Firera bio je mladi Wolf Kleiman, Šelenbergov nasljednik.
  Novi političar je imao samo trideset pet godina i započeo je demokratske reforme. Međutim, od njih je bilo malo... A Treći Rajh se, od viška demokratije, uzeo i raspao...
  SSSR, pod vodstvom Lavrentyja Palych Berije, je oživljen i ojačan. I počeo je da grablja olupine Trećeg Rajha pod sobom. Tako je ponovo rođeno sovjetsko carstvo.
  I pokazalo se da je Lavrenty Palych Beria, umjesto pogubljenog gubitnika, ispao najveći vladar Sovjetske Rusije. Čak viši i hladniji od Staljina!
  Evo alternativne istorije!
  
 Ваша оценка:

Связаться с программистом сайта.

Новые книги авторов СИ, вышедшие из печати:
О.Болдырева "Крадуш. Чужие души" М.Николаев "Вторжение на Землю"

Как попасть в этoт список
Сайт - "Художники" .. || .. Доска об'явлений "Книги"