Рыбаченко Олег Павлович : другие произведения.

Esklabeen Enkantea Ehun Mundu Batean

Самиздат: [Регистрация] [Найти] [Рейтинги] [Обсуждения] [Новинки] [Обзоры] [Помощь|Техвопросы]
Ссылки:


 Ваша оценка:
  • Аннотация:
    Bi sexuetako esklaboak salgai. mendeko neska ikasle eder bat enkantean jartzen dute esklabo gisa. Apustuak gora egiten du eta ustekabeko amaiera iristen da.

  ESKLABEEN ENKANTEA EHUN MUNDU BATEAN
  OHARRAK
  Bi sexuetako esklaboak salgai. mendeko neska ikasle eder bat enkantean jartzen dute esklabo gisa. Apustuak gora egiten du eta ustekabeko amaiera iristen da.
  . 1. KAPITULUA
  Hona hemen lizitazio enkantea irekitako ordua. Lehenengo bi neskak plataformara eramaten dituzte.
  Oinutsik daude, eta oheko zorroz estalita daude. Lehenik burua estali zuten. Bikote bakoitzeko ehun urrezko dobloiaren hasierako prezioa ohikoa da esklabo ederrentzat.
  - Ehun!
  Enkante-hartzaileak mazoa altxatzen du, hots:
  - Ehun eta hamar...
  - Ehun eta hogei...
  Eta pausa bat. Neskei bigarren beloa kentzen zaie.
  Zarata berriro:
  - Ehun eta hogeita hamar,
  - Ehun eta berrogei!
  - Ehun berrogeita hamar!
  Eta berriro pausa bat... Hirugarren beloa kendu zitzaien.
  - Ehun eta hirurogei!
  - Ehun hirurogeita hamar!
  - Ehun laurogei!
  - Berrehun!
  Enkante-egileak mazoa altxatzen du eta kantu batean esaten du:
  - Berrehun dobloi aldiz! Berrehun dobloi bi! Berrehun dobloi hiru!
  Pare bat berrehun dobloietan saldu!
  Neskak mantaz estali eta alde egin zuten. Oin biluziekin kolpatzen zuten, eta horrek beren maila sozial baxuaz hitz egiten zuten.
  Orduan, dozena bat mutil gihartsu saldu ziren aldi berean enkantean. Nano batzuek esklabotzat hartu zituzten. Handizkako guztientzako - ehun dinar! Esklabo hauek lan indar gisa erabiltzen ziren. Kanpotik osasuntsu daude, ondo zainduta, jarduera fisikora ohituta daude.
  Mutilek oin hutsekin kolpeak ematen zituzten eta kate baten gainean jarrita, patiora eramaten zituzten. Iratxoetako batek mutilaren bular gihartsu eta beltzarana sentitu zuen, baina oihu egin zioten.
  Orduan esklaboa berriro zerbitzatu zen, ez bakarrik oinutsik, sandaliak jantzita baizik. Beloz estalita, eta hiru zati agerian.
  Ilehoria ederra zen, eta negoziazioa bostehun dobloiraino igo zen. Azkenean, sandaliak erantzi eta oinutsik dantzan jarri ere egin zioten. Gero troll noble batengana bidali ninduten. Bidean, ilehoria manta batean bilduta zegoen.
  Dibertigarria izan zen eta ikusleak animatu ziren. Areto handian bildutako marra guztietako merkatariak eta eunukoak nekatu gabe zeuden bitartean, Vladlena plataformara ekartzea erabaki zuten. Jakina, bera da enkanteko platerrik noble eta goxoena.
  Ohe-oihalez estalita zegoen, belaunerainoko botak jantzita, eta ilea gorantz tiratuta zegoen, orduan sorbalden gainean nola eroriko ziren ikusten ez zedin.
  Oinutsik ibiltzera ohituta zegoenez, Vladlena deseroso sentitu zen botekin, hanka sendo eta gihartsuak apurtuta zeuden. Eta itxita dago. Azken finean, negoziatzeko zirrara askoz gehiago zatika azaltzen zarenean.
  Hemen psikologia ezagutzen dute.
  Vladlenek beldurra zuela pentsatzen harrapatu zuen, eta urdaileko zuloa zurrupatzen du desatsegina.
  Hemen orain ehunka gizonen aurrean biluzten da. Ez da oso ona, argi ikusten da aretoko errezelen azpian. Baina ez daude pertsona eta iratxo ederrak bakarrik pertsona itxura duten pertsonak. Badira ipotxak eta orkoak, ume oinutsik itxura duten hobbitak, eta zer izaki adardun, iratxo erraldoi pare bat, sudur handiko trollak. Eta Star Wars-eko apo erraldoi baten itxura duen beste izaki bat, koroa jantzita. Itsasoko erregea ikus daiteke.
  Publiko eta altuen artean, gai hezurtsu bat Koschey Hilezkorra bera da. Itxura beldurgarria du, nahiz eta oso argala. Hemen oraindik emakumeak daude. Ia iratxo gazte guztiak edo emakume trollak, giza emakume nobleen pare bat ere gazteak dira. Baina bada emakume zahar bat erratz batekin. Amona handi eta oso indartsua dirudi, eta ahotik kolpeak ateratzen zaizkio.
  Vladlenak pentsatu zuen - Baba Yagak.
  Freskoa eta umoretsua esan nahi du. Gorynych sugea zen falta zen bakarra, multzo oso baterako. Baina badirudi iratxo bat dagoela. Gizona eta haritza nahasketa.
  Eta sirena pare bat daude. Arrain buztanak dituzten neska ederrak dira.
  Argi dago beste planeta batzuetako izakiak daudela.
  Argi dago orain zergatik jarri zuen dukeak enkantean. Urtean behin baino ez da jende asko biltzen, eta dirua irabazteko aukera paregabea da.
  Hala ere, oraindik guztiz biluzik egon behar duzu hainbat motatako eta tributako jende askoren aurrean - hau beldurra da.
  Vladlen oso lotsatuta, nazkatuta eta beldurtuta geratu zen. Nahiz eta, bestalde, harrotasuna ere esnatu zen bere baitan: izar batek bezala erakarriko du arreta bere baitan.
  Oheko tapaz eta kuleroez gain, bainujantzia berezi bat ere jarri zioten Vladleni. Eta ez bakarrik bularra estaltzen, baita urdaila ere. Horrek are gehiago areagotu zituen neskaren sekretuak.
  Vladlenak irribarre egin zuen... Seinalea entzun zen eta enkantea hasi zen.
  Zuzendaria kantatzen hasi zen:
  - Pertsona noblea, beste unibertso bateko aliena, gerlari handia, eta maitasunean oso trebea eta aldi berean birjina. Vladlena Shamanova du izena eta zein ederra den, bezain jakintsua da!
  Enkanteak baietz egin zuen.
  - Ehun dobloien hasierako prezioa!
  Publikoa zaratatsua zen. Beti bezala, hasieran, beste unibertso bateko neska bat bezalako harrapakin arraro batentzat ere, prezio bat, esklabo eder bat edo dozena bat esklabo mutil indartsu eskaintzen dituzte. Prezioa ez da aldapatsuena, baina hau merkealdiaren hasiera baino ez da.
  Turbante urdinez zeraman merkatariak txistu egin zuen:
  - Ehun eta hogei!
  Elfo gazteak burrunba egin zuen:
  - Ehun eta hogeita hamar!
  Leshyk intziri egin zuen:
  - Ehun eta berrogei!
  Trollak garrasi egin zuen.
  - Ehun berrogeita hamar!
  Baba Yagak barre egin zuen.
  - Ehun laurogei!
  Armadura morez jantzitako zaldunak esan zuen:
  - Berrehun!
  Eten bat egon zen. Publikoa berotzen ari da. Orkoak kontu handiz kendu zuen aurpegiaren goiko aldea estaltzen zuen beloa, baina oraindik ilea agerian utzi gabe.
  Neskaren kopeta beltzarana eta leuna eta zafirozko begiak agerian zeuden.
  Pozaren burrunba bat igaro zen entzuleen artean.
  Vladlenak begiak dirdira egin zituen eta purrusta egin zuen:
  - Begira nazazu!
  Itsasoko apo itxurako erregeak gurpilka egin zuen:
  - Hirurehun dobloi!
  Baba Yagak marmar egin zuen:
  - Laurehun!
  Iratxoak hitz egin zuen.
  - Bostehun!
  Troll-ak txistu egin zuen:
  - Seiehun!
  Sultanaren haremeko eunukoak oihu egin zuen:
  - Zazpirehun!
  Mermaid-ek txiokatu zuen:
  - Zortziehun!
  Leshyk intziri egin zuen berriro:
  - Mila!
  Eta berriro ere etenaldi luze bat izan zen. Jakina, denek jakin-mina zuten neskari xehetasun gehiagoz begiratzeko. Nolako sasikua da. Eta agian negoziatzeko zerbait ona. Edo erosi.
  Orkoek beloa kendu zioten eta aurpegiaren beheko aldea agerian utzi zuten. Bere aho adierazgarria, lo ederra eta dotorea, kokots ausarta.
  Benetako gerlari baten aurpegia.
  Trollak irrintzi egin zuen:
  - Mila bostehun!
  Itsasoko erregeak burrunba egin zuen:
  - Bi mila!
  Leshyk isuxatu zuen:
  - Hiru!
  Baba Yagak oihu egin zuen:
  - Lau mila!
  Eta bat-batean kroak egin zuen:
  - Bost mila!
  Denek Koshcheiri begiratu zioten. Baba Yagak barre egin zuen eta esan zuen:
  Eta bera ere hemen dago! Zer egingo du harekin.
  Beste etenaldi bat... Baina argi dago negoziazioa oraindik ez dagoela bere gailurrean. Eta zer da neska bat?
  Orkoek lepoa eta sorbaldak estaltzen dituen beloa kentzen dute. Eta publikoa hunkituta dago. Neskaren lepoa eta sorbaldak sendoak eta gihartsuak dira. Oso erakargarria ere bai. Heroi ederra dela ikus daiteke.
  Armadura morez jantzitako zaldunak ahotan egin zuen:
  - Sei mila!
  Arrosaz jantzitako zaldunak gehitu zuen:
  - Zazpi!
  Koschey Deathless-ek argitaratu zuen:
  - Zortzi!
  Itsasoko erregeak orro egin zuen:
  - Bederatzi!
  Armadura morez jantzitako zaldunak berriro esan zuen:
  - Hamar mila!
  Beste etenaldi bat. Zenbatekoa larria da, horretarako mila mutil esklabo edo ehun neska esklabo eder eros ditzakezu. Edo mertzenarioen erregimentu oso bat kontratatu.
  Baina hori ez da guztia. Beloa neskaren oinetara erortzen da. Orain bere eskuak eta irudia ikus ditzakezu, bainujantziaz estalita bada ere.
  Vladlenaren besoak oso gihartsuak dira, eta bere bizepsak triangelu bat dira. Gerlari ikusgarria.
  Baba Yagak barre egin zuen eta esan zuen:
  - Hamaika mila!
  Bat-batean ipotxak esan zuen:
  - Hamabi mila!
  Trollak eten zuen:
  - Hamahiru mila!
  Armadura morez jantzitako zaldunak zaunka egin zuen:
  - Hamabost mila!
  Armadura arrosadun zaldunak gehitu zuen:
  - Hamasei mila!
  Koscheyk kirrinka egin zuen:
  - Hamazazpi mila!
  Koroan zegoen iratxo gazteak oihukatu zuen:
  - Hogei mila!
  Guizzos dukeak txistu egin zuen: "Ai, Enperadoreak berak erabaki du negoziazioan parte hartzea".
  Zenbatekoa esanguratsua zen jada. Eta eranztea ez da amaitu. Hona hemen bainujantzia orkoek sabela agerian utzi zuten oihala. Berehala fitxak agertu ziren, txokolatezko prentsa batean bezala, eta gerri miragarriaren bihurgunea, neska heroikoa, ikusten zen.
  Armadura laranjaz jantzitako zaldunak zera esan zuen:
  - Hogeita bost mila!
  Enperadore iratxoak txio egin zuen:
  - Hogeita hamar mila!
  Koschey Deathless-ak astindu zuen:
  - Berrogei mila!
  Iratxo-enperadoreak berriro sartu zuen:
  - Berrogeita hamar mila!
  Eta berriro eten bat. Zenbatekoa izugarria da dagoeneko. Hiri bat eraikitzen has zaitezke. Edo gudu bat erosi. Edo neska ederren artaldea.
  Baina, noski, bere arroparen azpian ezkutatzen diren Vladlenaren xarmak are interesgarriagoak dira guztiontzat.
  Hemen orkoek bularra kentzen diote. Orain neska heroiaren enborra guztiz biluzik dago. Meloiak bezala belzatutako bularrak ikusten dira, titi gorrixkaz koroatuta, marrubi helduak bezala. Hau oso gosegarria da.
  Sultanaren haremaren hornitzaileak akordioan sartu zen, orroka:
  - Hirurogei mila!
  Beste eunuko nagusi batek txistu egin zuen:
  - Hirurogeita hamar mila!
  Armadura laranjaz jantzitako zaldunak oihu egin zuen:
  - Laurogei mila!
  Koscheik kroaka egin zuen, hezurrak astinduz:
  - Laurogeita hamar mila!
  Enperadore elfoak gogor hitz egin zuen berriro:
  - Ehun mila dobloi!
  Eta berriro eten bat. Hamar mila mutil esklaboren batura. Neska batentzat aurrekaririk gabekoa, nahiz eta nabarmena izan. Urrezko gurdi osoa da. Dobloia urrezko txanpon txiki bat da.
  Baina oraindik hasi berria da. Eta azkenean, orkoek neskaren burua agerian utzi zuten. Ilea euria bezala erortzen zen, urre hosto kolorekoa.
  Sorbalden gainean barreiatu ziren, eta publikoa altxatu zen.
  Sultanaren haremaren hornitzaileak oihu egin zuen:
  - Ehun eta berrogeita hamar mila!
  Beste eunuko buruzagi batek marmarka egin zuen:
  - Berrehun mila!
  Enperadore elfoak oihu egin zuen:
  - Berrehun eta berrogeita hamar mila!
  Koschey Deathless-ek argitaratu zuen:
  - Hirurehun mila!
  Eta berriro eten bat. Enborra biluzik eta urrezko ilea duen neska bat, gihartsua eta samurra, sutsua eta aldi berean erakargarria. Ikusten ez den akats bat besterik ez. Eta horren zenbatekoak kosmiko guztietan eskaintzen dira. Bertan dena ondo dago, baina... Hankak ez dira oraindik ikusten. Eta horrela denek kontuan hartu nahi dute.
  Eta orain orkoak beste belo bat botatzen du. Hankak agerian daude, belauneraino. Eta kulero meheak baino ez dira geratzen. Eta noski, belauneko botaren azpian.
  Baina ikus dezakezu hankak eta neska berdinak zer diren bikainak. Muskularra, beltzarana, eta giharrak alanbrea bezalakoak dira, azal mehe eta brontzezko azpian.
  Enperadore elfoak hots egin zuen:
  - Laurehun mila!
  Koscheyk ez zuen onartu:
  - Bostehun!
  Armadura laranjaz jantzitako zaldunak marrundi egin zuen:
  - Seiehun!
  Koscheik berriro zurrunga egin zuen:
  - Zazpirehun! Eta kontuz zaldun, zure inperioa ez da hain aberatsa!
  Enperadore elfoak ziur hitz egin zuen:
  - Zortziehun!
  Koschei hilezkorrak haserretu zuen:
  - Hala ere, nirea izango da - bederatziehun!
  Enperadore elfoak hots egin zuen:
  - Milioi bat urrezko dobloi!
  Zenbatekoa izugarria da. Ehun mila mutil esklabo eros daitezke. Nahiz eta inperioaren tamaina eta biztanleria kontuan hartuta, hau neurriz kanpoko kopuru bat besterik ez da. Koscheik ere zalantza egin zuen... Merezi al du milioi bat dobloi oso bat emateak. Hori da zazpi tona urre garbi!
  Baina enkantea oraindik ez da amaitu. Vladlen ia biluzik dago, baina oraindik zapatua. Eta oraindik ere intriga sortzen du.
  Izan ere, zer dago bere bota azpian? Eta orain orkoek gerlari ederrari oinetakoak eranzten dizkiote, oinutsik utziz, kulero meheetan bakarrik.
  Eta halako hankak ditu, lerroen perfekzio paregabea besterik ez, eta filigraneko grazia.
  Harem hornitzaileak oihu egin zuen:
  - Milioi bat ehun mila!
  Beste eunuko batek gehitu zuen:
  - Milioi bat berrehun mila!
  Elfo Enperadoreak esan zuen:
  - Milioi bostehun!
  Koscheyk, egoskorkeria hutsagatik, burmuin egin zuen:
  - Bi milioi!
  Enperadore elfoak irmo eta oldarkor deklaratu zuen:
  - Bi milioi eta erdi!
  Zenbatekoa hain da handia, non haremaren hornitzaile biek ahoa ireki zuten, baina berehala isildu ziren. Izan ere, hau urrezko karabana oso bat da. Nola hartuko zuten bestela beren sultanek halako bitxikeria? Eta, oro har, zenbat eman batengatik, nahiz eta neska eder batengatik?
  Baina orduan enkantearen kudeatzaileak azken karta jokoan bota zuen. Kasu honetan, orkoek edertasunaren kulero meheak kendu eta Artizarraren leizea ere agerian utzi zuten.
  Orain Vladislav guztiz biluzik eta oinutsik zegoela eta gorputzean hari bakar bat ere gabe geratu zen.
  Harem hornitzaileak etsi-etsian oihukatu zuen:
  - Hiru milioi!
  Eunuko nagusiak, hatzekin dardarka, esan zuen:
  - Hiru milioi eta erdi!
  Enperadore elfoak irmo esan zuen:
  - Lau milioi!
  Eten bat egon zen... Koscheik zerbait esan eta prezioa irabazi nahi zuen. Baina orduan imajinatu zuen zenbat urre utziko zuen bere hondorik gabeko altxortegia eta isilik geratu zen. Frustrazioz hortzak estutu besterik ez zuen egin.
  Etenaldia luzatzen hasi zen. Ez dago ezer gehiago tiro egiteko neska gerlari biluzik eta oinutsi batekin. Bizirik al da azala kentzeko. Guztia eman zuen.
  Zaintzaileak mazoa altxatu eta poliki-poliki esaten hasi zen:
  - Lau milioi urrezko dobloi aldiz! Lau milioi urrezko dobloi bi! Lau milioi urrezko dobloi hiru dira... - Baina bere mailua erori baino lehen, ahots trumoitsu batek oihukatu zuen:
  - Bost milioi urrezko dobloi!
  Denek atzera begiratu zuten iratxo erraldoi, erraldoi eta armadura beltzez. Hau da beragandik gutxien espero zena.
  Zuzendariak nahastuta esan zuen:
  - Urrezko mendi osoa da! Baduzu horrelako dirurik?
  Iratxoak ziur esan zuen:
  - Bai, alferrikako urrezko mendi osoa daukat! Eta neska hau hain da gogaikarria, ezen alferrikako metal horia uzteko prest nagoela freskotasun honen mesedetan!
  Zuzendariak baietz egin zuen.
  - Zure eskubidea da! Tira, zer! Bost milioi urrezko dobloi aldiz! Bost milioi urrezko dobloi bi...
  Enperadore elfoak oihukatu zuen:
  - Sei milioi!
  Zuzendaria esaten hasi zen:
  - Sei milioi urrezko dobloi aldiz! Sei milioi urrezko dobloi bi!
  Iratxoak hots egin zuen:
  - Zazpi milioi!
  Enperadore elfoak ez zuen onartu:
  - Zortzi milioi!
  Iratxoak garrasi egin zuen berriro.
  - Bederatzi milioi!
  Elfo Enperadoreak etsituta esan zuen:
  - Hamar milioi!
  Eten bat egon zen. Bai, hori da milioi bat mutil esklaboren prezioa. Eta iratxo-enperadorearen inperioa konkistatzeko nahikoak izango diren mertzenarioak kontratatu ditzakezu.
  Eta hori neska esklabo batentzat da.
  Zuzendaria kantuan hasi zen abesten:
  - Hamar milioi urrezko dobloi aldiz! Hamar milioi urrezko dobloi bi! Hamar milioi urrezko dobloi hiru...
  Iratxoak hots egin zuen:
  - Hogeita hamar milioi urrezko dobloi!
  Entzuleek pozarren orro egin zuten.
  Zuzendaria iragartzen hasi zen:
  - Hogeita hamar milioi urrezko dobloi aldiz! Hogeita hamar milioi urrezko dobloi bi! Hogeita hamar milioi urrezko dobloi hiru! - Mailua gelditu zen une batez, eta gero erabakigarri jo zuen. - Merkataritza amaituta. Vladlen Shamanovak hogeita hamar milioi urrezko dobloiren truke saldu zizkion Heck iratxoari.
  Enkantean, Vladlena hain hunkitu zen irudi fantastikoen jokoak, non ahaztu egin baitzuen ehunka gizon eta emakumeren aurrean guztiz biluzik zegoela.
  Eta orain, hain lotsatuta sentitzen zen non automatikoki eskuekin estali zuela. Bereziki bularrak eta sabela ezkutatu nahi zituen.
  Orkoek keinua egin zuten ulertzean eta beloa bota zioten. Zuzendariak honakoa adierazi zuen:
  "Orain diru kopuru osoa ordaindu behar duzu. Eta hau berrehun tona urre baino gehiago da! Eta berehala!
  Iratxoak baietz egin zuen baietz.
  - Lingoteak patioan! Ezin duzu zenbatu ere egin, behar baino gehiago daude!
  Esklabo mutilak patiora sartu ziren. Han, hain zuzen, txanpon-mendi oso bat piztu zen, edo hobeto esanda, muino bat. Hogeita hamar milioi dobloi baino gehiago ere baziren.
  Guizzos dukea zorionez kanpo zegoen. Hala ere, Vladlenera igotzean, xuxurlatu zuen:
  - Saiatu ihes egiten!
  Neskak xuxurlatu zion duke iratxoari:
  - Zein handia?
  De Guizzosek aran bat eskuan sartu eta xuxurlatu zuen:
  - Jaten baduzu, ordubetez ikusezin bihurtuko zara, entzunezin eta usainik gabe. Baina ordubetez bakarrik, ez galdu! Eta ez ihes egin hiritik urrun egon arte!
  Vladlenek esan zuen gaizki ezkutatuta ironiaz:
  - Eskerrik asko jauna!
  Orduan, altzairuzko uztai bat sentitu zuen lepoan kate bat zuela. Orain iratxoaren jabetza da. Eta haragijaleari begiratzen dio ezpainak miazkatuz. Eta munstro honen ahoa katxalote batena bezain handia da!
  
  
  PALPATHIN ENPERADOREAREN HIRUGARREN ETORRIA.
  OHARRAK
  Palpatine espazio-inperioko enperadoreak, indar tximistak suntsitu zuen gorputza galdu zuenez, bere espiritu deabruzkoa mantendu zuen. Eta neska ilehori xarmagarri baten klon batera joan zen. Eta berriro berpizten ditu iluntasunaren ordena eta espazio-inperioa. Berriro ere, espazioko borroka gogorrak dira inperioaren eta erresistentzia mugimenduaren artean. Heroi zaharrak itzultzen dira: Leia printzesa, Rey printzesa, Ahsoka Tana eta Anakin berria - Luke Skywalkerren semea eta Azalea, Leia printzesaren alaba.
  . 1. KAPITULUA
  Ordena oraindik ez zen guztiz suntsitu. Eta gerrak jarraitu zuen. Palpatine enperadorearen flota gehienak ere inguratzetik ihes egin zuen. Eta matxinoen koalizioa hautsi eta erori egin zen. Rei enperadorearen biloba, noraezean ibili zen eta ez zuen politikan sartu. Bere senargaia hil da. Pare bat bakarrik utzi zizkion: mutil bat eta neska bat.
  Eta Princess Ray, kanpoaldeko leku batean, bere seme-alabak hazten hasi zen.
  Eta Palpatine enperadorea izerditan ari zen bere gorputza, islatutako indar tximistak suntsitu zuena. Baina bere arima deabruzkoa ez zen hil. Eta espazio-inperioko enperadorearen espiritua beste klon batera mugitu zen.
  Jakina, ordenako eta inperioko gudu-ontzi ugari enperadoreari leialtasuna zin egiten hasi ziren. Eta jeneral errebeldeari boterearen tximistak jo eta errauts gutxira murriztu zen. Besteak berehala konturatu ziren enperadorea zela. Klona gazte bizargabea bazen ere.
  Palpatine indar ikusgarria da.
  Eta gero planetaren konkista dago. Ez dago Jedirik, eta galaxiako planetak banatuta daude. Hala ere, Palpatinek arazo bat dauka. Klonek ez dute asko irauten infernuko sith ilun batek ibiltzen direnean. Dena den gizonen klonak.
  Eta Palpatinek emakume bat dauka. Emakumezkoen gorputzak askoz errazagoak dira botere ilunaren korronteak eramateko, eta gizonek baino ezin hobeto iraunkorragoak.
  Eta Palpatine neska eder bat bihurtu zen. Eta neska hau galaxiako enperatriz ikaragarria da.
  Noski, dena ez da posible inperialentzat. Adibidez, Jabbatarrak borrokan saiatzen dira. Mafia galaktikoaren indar guztiak mobilizatu zituzten. Eta erresistentzia mugimenduko matxinoak batu zitzaizkien.
  Hemen dator borroka erabakigarria. Imperialen aldean flota erraldoi bat dago. Galaxiaren baliabideak erabiliz itsasontzi berriak eraiki zituzten. Borroka-robotek guduetan parte hartzen dute, eta klonak goiztiaragoak dira.
  Erresistentziaren eta mafia galaktikoaren alde, haien indar esanguratsuak.
  Hala ere, Palpatineren alde hirukoitza baino gehiago nagusitasuna.
  Eta bultzaka eta sakatzen hasten dira.
  Klon gerlari berriak bikiniz jantzitako neska oso politak, kurbatuak eta gihartsuak dira.
  Beraz, borroka gogorra izango da eta inperioaren indarrak indartsuak ez ezik, ederrak ere bihurtu dira.
  Hona hemen lehenak, ahari bat bezala, hurbiltzen ari dira inperioko guda-ontzi handiak. Laser izpi indartsuak isurtzen dituzte.
  Klon neskak armen inguruan ibiltzen dira. Eta oinutsik, takoi biribilak eta arrosak distiratzen dira.
  Ederki filmatua. Neskak, klonatu arren, denak desberdinak dira, haien ilea espektroko kolore guztietakoa da. Eta muskulu oso nabarmenak dituzten gorputzak, beltzarana, urre-oliba-azala, eta bular altu eta beteak, luxuzko aldaka.
  Neska hauek oso borrokalari onak dira. Hemen hiperplasma zati bat tu egiten du enbor astun batetik. Eta berriro bi aldeetako izar-ontziak suntsitzea eta suntsitzea.
  Itsasontzi inperialak matxinoak saihesten saiatzen ari dira ilargiaren eraketa erabiliz.
  Palpatine enperadorearen aldean, hamar aldiz abantaila bat guduontzi handietan eta ontzi arruntetan. Eta bere hegal indartsuak hurbiltzen ari dira.
  Gudua askoz dramatikoagoa bihurtu zen. Erresistentzia mugimenduaren gurutzaontzia sutan dago. Era guztietako entitate estralurtarrak ibiltzen dira bizkarrean zehar. Ehunka zibilizazio eta espeziek inperioaren aurka borrokatzen dute.
  Palpatine oraindik gizakia da jatorriz. Bere irakaslea ez bezala - beste arraza batekoa zen, nahiz eta humanoide motakoa ere bai.
  Etorkizuneko enperadoreak bere irakaslea hil zuen - alferrikako eta agian kaltegarria bihurtu zenean.
  Orduan Palpatinek aurrekaririk gabeko boterea eta boterearen ezagutza lortu zituen. Eta bere izpiritua hilezkor bihurtu zen. Eta Sith Inperioaren boteretik haratago eta haien historian zehar mirariak egiteko gaitasuna.
  Eta orain historiako jaun ilun handienaren izpiritua neska klon oso eder, altu, ilehoria eta gihartsu baten haragian dago.
  Eta eraman borroka. Enperatriz dena bitxi eta amuletoz zintzilik dago. Beste emakume klon oinutsik ez bezala, Monarch Girl-en hankak takoi handiko eta harribitxiz jositako oinetakoekin apainduta daude.
  Hona hemen misil-suntsitzaileak eskuineko hegalera hurbiltzeko agindua.
  Neskek, hankak biluzik, beltzaranak eta dotoreak keinuka, agintariaren edo agian agintariaren agindua betetzen dute.
  Zenbat edertasun daude. Destruktoreek sastakai zorrotzak dirudite.
  Baina gudu-ontzi handiak katxaloteak bezalakoak dira: malko-formako kanoi askorekin.
  Palpatine emeak hots egin zuen:
  - Apurtu, zapaldu eta urratu,
  Hau da bizitza, hau da zoriona!
  Apurtu, zapaldu eta urratu,
  Nire handian jakin boterea!
  Hona hemen gudu-ontzi handi bat termoquark kargadun misil batek jota kalte handiak hartzen dituena. Hau benetan kolpe suntsitzailea eta kolpea da.
  Klon neskak sugar sutik ihes egiten dute. Kolore anitzeko suzko mihiak edertasunari hozka egiten die, takoi biluzi, arrosa eta biribilak bihurgune dotore batekin.
  Eta oso polita dirudi.
  Nesken orrazkera urrezko hostoa edo kobre gorria da, baina zafiroa eta esmeralda daude eta baita zikintuak ere. Eta pankartak bezala astintzen dute.
  Hemengo gudariak oso ederrak dira, eta ziurrenik, gizonak erotuko lirateke bikiniz jantzitako hainbeste edertasunekin.
  Gerra bat dabil unibertsoan - ez dago sentimentaltasunerako astirik. Eta beste nonbait, matxinoen guda-ontzi bat sutan dago. Eta sugandilen edo zebraren antzeko izakiak ikaztuta daude.
  Hona hemen beste bi espazio-ontzik talka egin zuten. Sudurrak izorra bezala berdinduta. Eta tximista hilgarria bezala distira. Eta orduan sugarra hiltzen da.
  Neska jeneralak diamantezko belarritakoak astindu eta kantatu zuen:
  - Sute! Sute! Eta izar isiltasunean!
  Eta quasar gainean!
  Itsasoko olatuan, eta espazioko sua!
  Eta espazioa! Eta espazioko sua!
  Hemen termopreon suziriak funtzionatu zuen. Supernoba leherketa bat bezala.
  Eta berehala hainbat ontzi guztiz erre ziren. Eta ehunka izar-ontzi irauli eta bira egin zuten ume batek botatako gailurrak bezala.
  Termopreoien erreakzioaren sabeleko zikoiztasuna hidrogeno bonba baino bilioi aldiz indartsuagoa den arma infernu bat da.
  Palpatine enperatrizak hots egin zuen:
  - Satanasen botere beltza,
  Isuritako boterea mundura...
  Eta gerrako ezpata sakratua
  Sekretua hautsi!
  Eta berriro, hartu ahala, lurpeko boterearekin lehertuko da. Eta suntsipena neurtezina da.
  Inperioek erabateko nagusitasuna dute su-potentzia kopuruari dagokionez. Eta ezerk geldiarazi ezin dituela iruditzen zaio.
  Hemen erresistentzia saihestu zuten hegaletik eta atzetik.
  Ahsoka inperioko indar nagusien aurka borrokatzen duen neska gerlari bat da.
  Hartu eta kantatu zuen:
  - Zoritxarreko unibertsoaren gainean zintzilik zegoen,
  Klon gaiztoak iluntasunean...
  Palpatinek gorroto du bere aizkora,
  Burua zorroztu eta moztu...
  
  Baina Jedi bat ez da batere peoia
  Eta ez beti uztarriaren azpian ibili...
  Bihurtu iluntasunaren klonak suzko marka,
  Eta maltzurkeriari onez erantzun!
  Eta neskak bere izar-ontziari buelta emango dio berriro, eta ongi zuzendutako plano batetik, Darth Vaderren ikasle ohiak, inperioko misil-gurutzontzi handi bat hartu eta fotoietan apurtuko du.
  Neskak klonatu, hiltzen ari dira irrintzi eta abesten:
  Inperioaren argi handia
  Pertsona guztiei zoriona ematen die...
  Neurtu gabeko unibertso batean,
  Ez duzu ederragorik aurkituko!
  
  eskuila preziatuak,
  Muturretik muturrera...
  Inperioa zabaldu zen
  Ahaltsua, santua!
  Neska klonatuak oso ederrak dira, are eta pena ematen du korronte hiperplasmiko batean erretzen direnean.
  Palpatine enperatrizak orro egiten du bere biriken goialdean:
  -Gure garaipena gertu izango da,
  Ukabila erasoa!
  Eta hemen berriro, suziriak hutsean eta dena suntsitzen dute. Eta halako etenaldi infernukoak gertatzen dira.
  Ahsoka Tanak beste auto bat jo zuen. Su artifizialak bezala ehunka klonekin eztanda eginaz, airean barreiatuz eta txio-txintxo eginez:
  - Zeruan seinale bat ikusten duzu,
  Hutsune horrek erre egiten du...
  Desioa desagertzen da,
  Banitate guztiaren inguruan!
  Izarontzi inperialek ia alde guztietatik inguratu zituzten matxinoak. Gudua gero eta odoltsuagoa zen.
  Hona hemen Palpatine enperadorea, orro egin zuen:
  - Ez naute alferrik bidali,
  Ekarzu grazia...
  Laburbilduz, laburbilduz,
  Laster hitz egiten!
  Isilik egon!
  Eta takoiek metala zapaltzen dute.
  Bi aldeetan milaka izar-ontzi daude. Eta ekaitz amorratu baten olatuak bezala sartzen dira.
  Eta hutsean irakiten, eta metala erre. Hainbeste hutsune inguruan eta suntsipena. Dandelion eta txanterelle nahasketa suaren tranpa sutan harrapatu da, eta poliki-poliki eta ezinbestean kiskaltzen da.
  Beste mundu bateko neska bat hil eta abesten du:
  - Ilunpeko gudariak, egia, indartsuak dira,
  Baina ez naiz espazioko klonen aurrean amore emango...
  Politak gara, arranoak gara,
  Eta faraoien aurka irabaziko dugu!
  Eta orain animalia eme dibertigarri bat hiltzen da, eta damutzen du malkoak. Dena bere osotasunean inperioaren agindupean gertatzen da.
  Tropa kopurua eta armen kalitatea gainditzen ditu. Eta gero halako ipurdia dago.
  Ahsoka Tanak gogoratzen du duela urte zenbat urte Padawan izan zen Anakin Skywalkerrentzat.
  Eta bere argi-sabak kantitate handitan birrindu zituen bai mertzenarioak bai hainbat izaki alien.
  Baina orain emea bere aurka dago. Eta honek arazo bat sortzen du. Palpatine enperadorea hilezkorra da. Nola suntsitu bere arima, edozein gorputz sar daitekeena?
  Horkruxak ditu agian? Eta horiek suntsituz bakarrik, munstro basati hau garaitu dezakezu? Baina non aurkitu, eta zenbat bilatu ditzakezu unibertso infinituan?
  Ahsokak bere burua kolpatzen zuela sentitu zuen. Eta kabinako tenperaturak salto handia egin zuen.
  Eta airea ere ke zegoen...
  Ahsokak hartu zuen eta txio egin zuen:
  - Gerlari unibertsalak ez dio heriotzari beldurrik,
  Gudu zelaian ez diogu heriotzari beldurrik...
  Horda amesgaizto batekin ausart borrokatuko da,
  Eta zaldun batek bezalako balentria bat egingo du!
  Eta zibilizazio humanoide bateko neska bat, bere izar-ontzia nola hartuko duen eta nola bueltatuko duen.
  Eta jaurti termoquark kohete bat guduontziaren alboan.
  Bere burua astindu zuen. Mugitzen diren hainbat dorre aldi berean berdindu eta irauli egin ziren.
  Berriz ere neska klonek korrika egiten dute, beren takoi biluzi eta biribilak eguzkitan ispiluak bezala distiratsu.
  Ahsokak haserre kantatu zuen:
  Beno, zenbat auzokide hil ditzakezu,
  Azken finean, pertsona bat zorionerako jaio da ...
  Amak ez dio semeari frontoira joaten uzten,
  Eta udan ere eguraldi txarra egiten du gerran!
  Gurutzontzi inperialak kontraerasoa egiten saiatzen ari dira. Eta ontzi berriak, oso serioak, igotzen ari dira.
  Gudu-ontzi handia ez da izar-ontzi bat bakarrik. Hiri bolumen handikoa da hau, balea edo orka itxurakoa. Eta argi dago ezer ezin dela horrelako boterearekin konparatu.
  Eta inperioak hamar aldiz gehiago ditu horrelako ontzi, eta handiagoak dira eta arma aurreratuagoekin.
  Eta erresistentziak ez du aginte bakar bat ere -nork zertan dagoen.
  Ahsoka formalki borrokalari arrunta da.
  Egia da, Leia printzesak eta mariskalak autoritate handia dute.
  Hogeita hamabost urte inguru ditu, baina bere figura eta gerriak neska gazte baten antzekoak dira. Gerlari izugarria.
  Leia mariskal printzesa, indar izugarria duena, erraldoi bat bezala borrokatzen da eta abesten du:
  - Bat bi -
  Pena ez da arazoa!
  Ez zara inoiz desanimatu behar!
  Mantendu sudurra eta buztana gora!
  Jakin ezazu maitasunaren argia beti zurekin dagoela!
  Eta hona printzesa-mariskala, drone txikien hodei osoa borrokara botatzen.
  Inperial izar-ontziei eraso egiten diete. Hutsuneak eta suntsipen kolosala daude.
  Leia printzesak irribarre perladun hortzekin. Urrez estalitako bikinia darama.
  Eta hanka dotoreen hatz biluziek joystick botoiak sakatzen dituzte eta misilak jaurtitzen dituzte.
  Figura gihartsua duen emakume gazte batek abesten du:
  - Lore petalo hauskorra,
  Eraitsi bada...
  Inguruko mundua krudela den arren
  Ongi egin nahi dut!
  Eta gerlari-mariskalak, heriotzaren opari hilgarria bidaltzen du, oin biluzien laguntzaz.
  Leia printzesaren aldartea, ordea, okerrera egiten hasten da. Bere semeak senarra hil zuen eta gero bera hil zen Palpatine enperadorearen eskutik. Zein munstro izugarria den enperadore hau!
  Haren krimenak ezin dira zenbatu. Leia printzesa ere ez zen jaio, eta munstro honek Jedi ia guztiak hil zituen.
  Bere aita Anakin oraindik umea zen Palpatine Errepublikako Kantziler Gorena izan zenean.
  Leia printzesak despotismo horri aurre egingo ziola zin egin zuen.
  Baina enperadorea ez da hain erraza hiltzea.
  Zerbait eraginkorra behar dugu...
  Ahsoka Tana, gizakia ez den beste zibilizazio batekoa. Oso neska ederra da. Zalantzarik gabe, urte asko dituen arren.
  Oraindik gaztea zenean salbatu zuen Anakin...
  Eta indarrari esker, betiko gaztetasuna mantendu zuen.
  Ahsoka oso borrokalari indartsua da. Hemen bere izar-ontziak suak bota zituen eta berriro ere inperioaren espazio flotako beste fragata bat jotzen du. Oraingoan itsasontzi zahar bat da, eta maskaretan gizonezko klonak daude.
  Ez dira batere damutzen. Ezberdina da neskak hiltzen direnean. Ez da harritzekoa emakumeak sexu ederra izatea.
  Ahsokak takoi hutsez eman zuen ostikoa. Hankak ditu giza neska baten antzera; bere azala soilik laranja da marra moreekin. Giza-gizonak ere zoro daude harekin.
  Ahsoka perfekzioa da. Irribarre batetik gogor batera - laudorioz harago.
  Eta ohean mirariak erakusten ditu.
  Eta guduan - mirariak karratuak.
  Etorkizuneko Darth Vader gerlari eta Padawan ohiak txupinazo batekin bergantiarra apurtu zuen eta abestu zuen:
  - Gudari argiak ez du minagatik intzirik egiten,
  Bere laser izpiak ez du beldurrik...
  Ez da zulo beltz batean itoko,
  Izarren plasman, bere izpiritua ez da erreko!
  Pentsamenduak nire buruan: polita litzateke Palpatine enperadorea, edo hobeto esanda, bere arima infernua suntsitzea. Baina nola egin hori? Yodak ere izpiritu hilezkorra duela dirudi. Luke, Leia eta Ahsokari agertu zitzaien, eta orain nolabait ere eragin zezakeen.
  Baina Yoda oraindik mugatua da. Zer egin dezake Palpatinek?
  Ahsoka Tanak hartu eta kantatu zuen, espazio-suntsitzailea eraitsi zuen bere behatz biluzien laguntzaz:
  Dena izan daiteke errege
  Guztiek ahal dute erregeek...
  Eta lur guztien patua,
  Batzuetan gora egiten dute!
  Baina esaten duzuna
  Baina esaten duzuna!
  Maitasunagatik ezkondu!
  Inork ezin du
  Erregerik ez!
  Inork ezin du!
  Erregerik ez!
  Eta izar-bataila hazten ari da.
  Hemen bi guda-ontzi handi elkartu ziren, hartzak bezala, eta elkarri kolpeka eta misilak tu egiten hasi ziren.
  Botereak, babes eremuek talka egin zuten eta krakak egin zituzten. Espazio kurbatuak distira egiten zuen. Tximistak piztu zuen.
  Alde batetik gorputz gihartsu eta kurbatuak zituzten neska klonak, eta bestetik ehunka arraza ezberdin, korridoreetan zehar mugitzen ziren, gurutzontzi erraldoiak.
  Neska klonen oin biluzi eta kurbatuek kolpatu zuten metal beroaren kontra.
  Inperioko jeneralak oihu egin zuen:
  - Inperioko ezkutu ahaltsua,
  Errebeldeek ezin dute gainditu...
  Animalia amorratuak gara
  Eta ezin gara garaitu!
  Neska kloni askok hankak zizelatutako oin biluziak erabiltzen dituzte tiroak egiterakoan.
  Gerlari harrigarriak besterik ez dira. Hainbeste xarma eta energia dute. Eta beroak dira. Mutilek ez dakiten arren. Izan ere, emakumezkoen klonak arrak baino askoz azkarrago hazten dira. Gainera, zauriak azkar sendatzen dira, eta erreakzioa eta abiadura hobeak dira. Eta ederrak besterik ez dira.
  Palpatine enperadoreak emakumeak maite ditu. Eta orain emakume baten gorputzean dago.
  Utzi sith ilunak abesten:
  Ezin da klonik gabe bizi
  Munduan ez dago...
  Izar distiratsua naiz
  Heriotza bidaliko dizut-kaixo!
  Hona hemen lau ontzi inperial handiek aldi berean matxinoen guda-ontzi handia.
  Leia mariskal printzesak kantatu zuen:
  Ez etsi, ez etsi, ez etsi...
  Borrokan, Jedi baten seme izarra, ez izan lotsati!
  Irribarre, irribarre, irribarre
  Jakin dena quasar izango dela eta ondo!
  Eta kokots gizon eta gorputz gihartsudun emakume gazte baten behatz biluziek beste agindu bat abiarazi zuten botoia sakatuz.
  Ahsokak keinua egin zuen, pedala sakatuz bere orpo biluzi eta neskatilarekin, espazioaren albotik apurtuz, karabela inperiala eta kantatu zuen:
  - Hiperplasma bezala pasatu zen,
  Olatu hutsetan
  Faktura bat bidali eta kobratu zait!
  Atzera begiratu nuen ikusteko
  Atzera begiratu zuen...
  Ea atzera begiratu nuen!
  Leia printzesak keinu egin eta txio egin zuen:
  - Eutsi ederra!
  Eta orain erresistentziako gudariek berriro erasotzen dute. Zehatzago esanda, taktikak erabiltzen dituzte: erasoa, erretiroa.
  Eta orduan gurutzontzi arin batek gudaroste inperialaren aurka erori zen. Eta eztanda bat egon zen.
  Suntsipen eta heriotza olatuak jarraitu ziren.
  Ahsokak hartu eta txio egin zuen. Bere bularretako titi gorritxoak agerian zeuden, bularretik astinduz:
  - Enpresa, enpresa, enpresa,
  Aharrausi bat hartu dut!
  Eta berriro ere, neskaren orpo hutsak ontzidi inperialaren beste brigantina bat bidali zuen infernura.
  Ahsokak galdetu zuen klonek arimarik ote zuten.
  Jedi Zaldunek zalantzarik gabe dute. Eta gu, amaierak emanda, ez gara onerako hiltzen!
  Gudariak-kamikazeak borrokara doaz. Hondatuta dauden izar-ontziak erabiltzen dituzte, luzaroan utzitakoak eta erdi usteldutakoak.
  Leia printzesak borrokara botatako ustekabeko karta da.
  Erregeen azken argudio moduko bat!
  Leia printzesak kantatu zuen, bere oin biluziak piku baten itxura jarriz:
  -Arima, bihotza, eman,
  Gure aberri santua gara...
  Zutik aterako gara eta irabaziko dugu
  Eta ez gara bizitzaz damutuko!
  Ahsoka Tanak ere kolpeka eman zion etsaia bere behatz hutsez. Dreadnought-a apurtu zuen power point-aren kolpe zehatz batekin, eta txio gorra egin zuen:
  - Garaipenaren zain, garaipenaren zain, garaipenaren zain...
  Kateak hautsi nahi dituztenak!
  Garaipenaren zain, garaipenaren zain, garaipenaren zain
  Herensugea hil dezakegu!
  Ilusio handiz, Leia printzesak sosjaia kendu eta gatilloa sakatu zuen titi errubiarekin, oihukatu zuen:
  - Gure askatasuna santua da glorificatua,
  Bihotz eta arima osoz maite zaitut...
  Gure lurraldeek ez dituzte abenturak ezagutzen,
  Badakit hordari aurre egingo diola!
  . 2. KAPITULUA
  Ahsoka Tana benetako pantera bat bezala borrokatzen da, askoz eraginkorragoa dena. Eta oin biluzi eta dotoreak sakatzen ditu joystickaren botoien gainean. Eta oso trebetasunez egiten du.
  Baina argi dago matxinoek oraindik galtzen dutela. Hemen sartzen dira guduan espazio-inperioko erregimentu berriak. Lantegietan izar-ontziak kaleratu berri dira, eta neska klon berriak erritmo bizkor batean hazten ari dira. Eta berriro korrika egiten dute, takoi biluzi eta biribilak keinuka.
  Leia mariskal printzesari agindua ematen zaio:
  - Goazen modu ordenatuan!
  Baina zaila da hori betetzea. Agian gertatuko da erretiroa hegaldi orokor bihurtzea.
  Enperatriz Palpatine, berriz, jauzi eta biraka. Urre hostoko ilea duen neska baten gorputza energiaz beteta dago.
  Eta abesten du:
  - Gure erregea zeruko mezularia da,
  Gure erregea deabru mamu bat bezalakoa da...
  Patuak hautatutako gure erregea
  Gure erregea zu bakarrik zara!
  Eta kloniko neska askok biriken goialdean oihukatzen dute:
  - Lucifer! Lucifer! Lucifer!
  Eta haien oin biluzi eta sexyak metala zapaltzen dute. Neska hauek hiperklase bat besterik ez dira.
  Klonatu neskak bikini bakarrean. Eta ederra da. Gainera, gorputza apenas estaltzen duen bikiniaren kolorea desberdina da tropa motaren arabera. Baina oso argala da, ezkutatzen ez dena, gihartsua, beltzarana.
  Ofizial mailan dauden neskek dagoeneko badute apaingarriren bat. Zenbat eta maila altuagoa izan, orduan eta luxuagoa.
  Eta orokorreko eta goragoko mailan dauden emakumezko klonek harribitxiak dituzte orkatiletan eskumuturrekoak eta brotxeak eta belarritakoak eta eraztunetan.
  Eta, aldi berean, enperatrizak izan ezik denek oin hutsik dituzte.
  Lehenik eta behin, trebeagoa da emakume gerlarientzat. Eta oin biluziak erabil ditzakezu botoiak sakatzeko, armak jaurtitzeko, harrapatzeko eta askoz gauza gehiago egiteko.
  Enperadoreak oso armada ederra zuen. Mirari moduko bat besterik ez. Oso indartsu eta talentu handiko jeinu baten sorginkeria bezala. Eta neska guztiek, salbuespenik gabe, oso ederrak eta erliebea dituzte abs - txokolate barrak, eta hau bikaina da.
  Eta bularrak oso ondo moldatuak dira, beltzaranak eta sendoak.
  Palpatine enperatrizak hartu zuen eta gor-gora abestu zuen, itsaski aberatsenaren antzera distira duten hortzak agerian utziz:
  Inperio zabalari men egin
  Unibertso infinituak behar...
  Eta oso haserre egongo gara,
  Eta enperadorearengan fedea behar da!
  Palpatine Emmanuelle enperatriz laguntzaileak ere hortzak agerian utzi zituen eta oin biluziak sakatu zituen joystick-en botoietan. Heriotzaren opari hilgarri bat jaurti zuen: termopreon suziri indartsu bat.
  Eta indar amorratuz ostikoka. Quasar batek eztanda egin duen bezala...
  Inperial izar-ontziek ere apur bat kaltetu zuten hausturaren ondorioz. Dorreak zimurtuta zeuden, itsasontzien armadura urtuta.
  Gurutzontzi eta guduontzi askok bista eta tresna optikoak galdu zituzten.
  Emmanuelek adierazi zuen:
  - Bateko deabrua borrokara botatzen da!
  Erresistentzia mugimendua ia hautsi zen.
  Leia printzesak iruzkindu zuen:
  Ahal dugun guztia gorde behar dugu!
  Ahsoka Tana ausart borrokatzen eta suntsitzeko opari borrokalari eta oldarkorrak askatzen. Inperioko izar-ontziek, kalteak jaso zituzten, edo nolabaiteko hondamendia.
  Neska, Darth Vader beraren bikote ohia, etsi-etsian eta oso polit jokatu zuen. Izarren ontziak lehertu ziren, baleen iturriak, korronte hiperplasmikoak sortu ziren guduontzi erraldoietatik.
  Ahsoka Tanak hartu eta abestu zuen:
  - Ez naiz aingerua eta ez deabrua,
  Kontua suntsitu da!
  Hona hemen oso neska eder bat. Pertsona baten antza du, baina bere azala kolore anitzekoa da, eta belarriak probosziaren antzekoak dira. Baina benetan oso polita eta erakargarria da.
  Ahsokak, aingeruaren irribarre gaizto batekin, eta bere oin biluziak botoiak erabaki handiz sakatu zituen.
  Eta erradiazio orratz bat.
  Ahsokak ia saihestu zuen misil hilgarri batek jotzea. Tiro egin eta zulo bat erre zuen hutsean.
  Neskak marmar egin zuen:
  Kosmos osoa kaosean murgil dadila
  Eta hutsunea dardarka ari da etenengatik...
  Etsaia indar arinek joko dute,
  Eta betirako adeitasunarekin bat egiten dugu!
  Egoera kritikoa zirudien, eta matxinoak sakabanatu egin ziren.
  Garaitzen denean lehen burura etortzen den ideia.
  Emmanuel gurgling buruz:
  - Oraindik ezin zara alde egin!
  Eta nola sakatzen duen bere takoi biluzi, biribil eta arrosa botoian.
  Eta berriro suziri bat hegan egiten du, preoiak batzeko prozesuan oinarrituta. Eta hala nola izorratu, hain izorratu.
  Emmanuellek hartu eta kantatu zuen:
  - Urakan izugarri batek zeharkatu zuen,
  Berandu da orain hilkutxak planifikatzeko...
  Halako neska bat kolpe amorrua da,
  Zerua astinduz, izarrak astinduz!
  Eta gudariak hartu eta erakutsi zion etsaiari bere mihi oso luze eta ziztatzailea. Kotxero baten azotea bezalakoa zen, eta errubiekin distiratzen zuen.
  Emmanuel, inperioko super-mariskal hau, miraria besterik ez da. Enperatrizak oso gustuko zituen bere laztanak. Izan ere, bi neska bata bestearen aurka igurzten direnean - bikaina da!
  Klon gerlariek erresistentziako gerlariak sakatzen dituzte. Hona hemen hankak dituzten hegan agaric antzeko izakiak, lehertu. Eta tenplu batean kandelak bezala erretzen dira.
  Bietako bat belauniko jarri zen eta otoitz-aitorpena esan zuen kode bitar bat erabiliz.
  Orduan kantatu zuen:
  - Izarren aldetik erre dezakezu,
  Baina ez diot kantatzeari utziko!
  Eta euli agariko neskak berriro hiru hizkuntza hartu eta erakutsi zituen behin.
  Hau oso polita eta ergela da aldi berean.
  Ahsoka Tanak matxinoen flotaren erretiroa estaltzen du. Eta etsi-etsian bere izarontzian onena ematen du.
  Eta hiperplasma suntsitzaileen jarioak bidaltzen ditu.
  Eta orduan izar-ontzi bakarti bat agertu zen, Rey printzesaren kontrolpean dagoen diseinu berezi bat.
  Palpatine enperadorearen biloba honek ausart hartzen du borroka. Ederra, ile beltza eta beltzarana da.
  Rei printzesa neska eder eta lerdena dirudi. Bere oin biluzi eta arinek joystick botoiak sakatzen dituzte. Eta espazio-ontzia kohetearen supernoba eztandatik urruntzen ari da preoien bat-egitetik. Eta hau da deabruaren boterea.
  Rei printzesak hartu eta abestu zuen:
  - Suziriak, hegazkinak,
  Munduko izpiritu distiratsurik indartsuena...
  Pilotari zuriak lemapean
  Etsaia hauts bihurtuko da eta behera!
  Eta orain takoi biluzi eta biribilarekin sakatzen du gatilloa. Eta suntsipen-korronte oso hilgarria abiarazten da. Eta inperioko guda-ontzi handi indartsuak suzko eztena jasotzen du alboan.
  Eta erre eta lehertzen hasten da ke-hodei beltz eta handiak. Botiletatik ihes egindako primerako jeinuak bezalakoak dira. Zehazkiago itsasontzi erraldoi baten zuloetatik. Hau da neska eder eta kurbatu baten kolpea - besterik gabe esan behar dudana - super!
  Errege printzesak, azeri ero baten antzera saltoka, eta sostua erantzi, botoia hartu eta sakatu zuen bere titi gorridunarekin.
  Eta hartu zuen, etsaia jo zuen...
  Orduan kantatu zuen:
  - Argi uhinek salbatzen gaituzte,
  Izan zaitez zoriontsu Jedi!
  Eta bere nesken taldearekin. Bikinidun gerlari ederrak, ia biluzik, beltzaranak, gehienak ilehoriak.
  Rei printzesak ilusio handiz oihukatu zuen:
  - Argiaren gudaria naiz, beroaren eta haizearen gudaria!
  Eta bere orpo hutsak berriro hartuko du eta pedala biziki sakatuko du. Eta benetan hilgarria da.
  Ahsoka Tanak, modu oso oldarkor eta eraginkorrean borrokan, jaso eta irrintzi egin zuen:
  - Non zegoen, noiz zen,
  Haurtzaroan, edo agian ametsetan...
  Jedi gerlarien habia maitearentzat
  Swil udaberrian...
  Eta berriro ere, bere titi errubiak indar hilgarriarekin sakatuko zituzten botoiak. Oso neska oldarkorra eta aldi berean jatorra atera zen.
  Leia mariskal printzesak hartu eta kuxkuxa egin zuen, bolizko hortzak agerian utziz.
  Printzesa hau harrigarria da.
  Eta horrela, matxinoek flota inperiala ere lehertu zuten termopreoi txupinazo batekin. Eta eztena hau erreakzio termonuklearra izugarria baino bilioi bat aldiz handiagoa da.
  Eta hala egiten badu, milaka kloni neska asko dituzten hainbat gudaontzi handi erreko dira.
  Hilzorian, neska ederrak astindu eta dardarka egiten dute hain hunkigarri beren hanka biluzi eta zizelkatuekin.
  Printzesak mariskalak sugar urdin eta laranjaz irentsitako gurutzontzi errebelde bat ikusten du inperioko dreadnought batean sartzen. Eta kolpea, besterik gabe, birrintzailea eta suntsitzailea da.
  Leiak esan zuen zentzuz, hortzak agerian utziz:
  - Neska ederra naiz
  Merezitako neska naiz...
  Gure indar heroikoa,
  Gogoaren indarra eta borondatea!
  Orduan edertasunak hartu eta keinu egin zion. Bere begiak oso zafiro eta distiratsuak dira. Neska printzesa zoragarria.
  Hemen ontzi inperialak, misil termikoak bezalako ezusteko desatsegin baten aurrean, pixka bat moteldu ziren.
  Gogorra duelutik pasatzen da, eta heriotzaren arnasa eta indarraren alde iluna, argiak etsipenez aurre egiten diona.
  Hemen, matxinoen artean, Luke Skywalkerren seme ez-legitimoa borrokan ari da - Anakin hamabi urteko mutikoa.
  Mutilak borroka egiten du, bere oin biluzi eta umeekin botoiak sakatuz eta patuaren opari oldarkorrak bidaliz.
  Gudari gazteak inperioko gurutzontzi handia kanporatu zuen, eta abestu zuen, bere hortz txiki, baina zorrotz eta zuriak agerian utziz, abesten:
  - Madarikatua eta zaharra,
  Etsaiak berriro zin egiten du...
  igurtzi nazazu,
  Ehotzeko hauts!
  Baina aingeruak ez du lo egiten
  Eta dena aterako da
  Eta dena ondo amaituko da!
  Padawan mutilak botoi bat sakatu zuen bere takoi biluzi eta biribilarekin, eta indar-suziri deigarri bat jaurti zuen, eta txin-txin egin zuen:
  - Eta dena ondo bukatuko da!
  Leia printzesak esan zuen oldarkor, bere esmeralda eta zafiro begiek distiratsu, txinpartaka:
  - Heriotza euri herensugeari!
  Anakin padawan mutilak baiezkoa eman zuen.
  - Euri herensugea hil da!
  Eta orain matxinoak kontraerasoan daude. Eta gerraontziek hegan egiten dute. Neska oraindik borrokan dabil.
  Kasu honetan, Azalea da. Leia printzesaren alaba da.
  Garai batean Jedi ordena berriaren ingurunean bere anaiarekin egon nahi ez zuen gerlari bat. Baina orain bere amarekin bat egin du.
  Elkarrekin borrokatzen dute inperioko armada kolosalaren aurka.
  Hala ere, Azalea buruan dago. Inperioak herri guztiak batzea hobe zitekeela adierazi zuen, lehenik galaxian eta gero unibertsoan.
  Eta ordena zegoen botere sortzailearekin. Eta ez errepublikaren kaosa eta nahastea, eta are gehiago mundu askoren hondamendiaren ostean.
  Azaleak zerbait suntsitzaile eta suntsitzailea jaurti zuen espazio-inperioaren flotarentzat bere behatz hutsekin.
  Orduan, kuxkuxa egin zuen, bere aho oso dotore eta erakargarria agerian utziz:
  - Aintza argiaren indarrei!
  Leia printzesak berretsi zuen bere orpo hutsarekin etsaiari hiperplasma suntsitzaile, arin eta gero eta handiagoa bidaliz.
  - Aintza indarraren alde argiaren garaipena!
  Hemengo neska hauek oso politak dira.
  Eta orain erresistentzia mugimendua beren izar-ontziak berreraikitzen ari da. Itxaropenik gabeko poltsa batean sartzea saihestea lortu zuten. Baina inperioko ontzien kopuruan eta indarran nagusitasuna mantentzen da.
  Ahsoka Tanak argi esan zuen, bere bularreko titi gorridun botoia sakatuz eta suntsipenaren oparia bidaliz:
  - Ergelaren indarra zentimo bat baino txikiagoa da!
  Eta keinua egin zien bere lagunei.
  Eta oin biluziak mugimenduan. Eta etsaia bistatik kendu.
  Rei printzesak, aurkariarekin borrokan ari zela, bere marrubi bularreko titiarekin botoia sakatu zuen eta esan zuen:
  - Ergela indartsua da muskuluekin, gizon adimentsu bat garunarekin indarrik gabe dagoenean!
  Anakin padawan mutilak, biluzi eta ume itxurako, botoien konposizio hilgarria sakatu zuen.
  Eta hainbat pulsar erre eta hiperplasmiko tutu zuten aldi berean, inperio zabal bateko gurutzaontziek erretzen dituztenak.
  Gudari gazteak kantatu zuen:
  - Atzealdea ezertarako balio ez badu, sutsu militarrak ez du lagunduko, ba, eta sutsurik ez badago, atzealdea etsaiarengana joango da bazkaltzera!
  Leia printzesak, etsaiei kolpeak emanez eta argiaren indarren heriotza-opariak bidaltzen zituen:
  - Argia desberdina da guztiontzat plazerari dagokionez, iluntasuna, berriz, guztiontzat nazkagarria!
  Eta horrela, Leia Azalearen alabak oso trebetasun handiz zapaldu zituen palankak behatz hutsez, inperioaren suntsitzailea suziri batekin kolpatu zuen. Gasolina eztanda bat bezala lehertu zen, eta berehala sutan piztu zen.
  Gudariak txistu egin zuen:
  - Ongia ez da beti saritzen bizitzan, baina gaizkia ziur hil ondoren zigortuko dela!
  Ahsoka Tanak, inperioko gudariei tiro eginez eta etsaiak joz, zehaztasun handiz eta eraginkorrez, hausnartu zuen:
  - Ongia azkar ahazten da, gaizkia denbora luzez gogoratzen da, baina egintza onek hilezkortasuna ekartzen dute, eta gaizkiak ahanzturara eramaten du oroimen luzea izanda ere!
  Padawan mutilak kantatu zuen:
  Ez da erraza jatorra izatea,
  Adeitasuna ez da hazkundearen araberakoa!
  Ahsokak esan zuen, berriro bere orpo hutsez bidaliz, heriotzaren opari hilgarri eta hilgarria:
  - Suge txikia da pozoitsuena!
  Leia printzesak opari hiltzaile bat bidali zion etsaiari, bere titi gorridun botoia sakatuz, hau esan zuen:
  - Argiak ematen du - energia, iluntasunak indarra kentzen du, zergatik joaten da jendea bera hilobietara?!
  Anakin mutilak hunkituta oihukatu zuen:
  - Zergatik jarraitzen dio maiz jendeak iluntasunari - arazoak eta bere itsusitasuna ez dira iluntasunean ikusten!
  Leia printzesak bere hanka dotoreak eta zizelkatuak atzamar hutsez kolpatu zituen eta garrasi egin zuen:
  - Iluntasunak gorputzeko itsuskeria ezkutatzen du begietatik, baina honetatik itsusiagoa da zital baten arima!
  Azaleak marrubi-tipi batekin kolpeka jo zuen, eta inperio-gurutzontziari oso zehaztasunez jo zuen.
  Gudariak adierazi zuen:
  - Argiak gabeziak nabarmentzen ditu, baina, aldi berean, zure deformazio morala zartagin batean izotza bezala urtzen da, eta lotsagabea ezkutatzen duen iluntasunean, are eta zikinagoa bihurtzen zara!
  Leia printzesak hauxe adierazi zuen filosofia egiten ari zela:
  - Argia ez da fotoi errazak, eta ilunpetik sufrimendua eta intziriak bakarrik!
  Eta mariskal handiak etsaia oso birringarri eta suntsitzaile batekin lehertu zuen.
  Eta sugarrak piztu ziren, espazioko beste gudu-ontzi bat irentsiz, inperio odoltsu eta anker.
  Palpatine enperatrizak gogor esan zuen:
  - Gorputzaren heriotza ez da izugarria handientzat, arimak zer eginik aurkituko baitu plano astralean!
  Emmanuel inperioko gerlari eta super-mariskal handiak hartu zuen eta oso hilgarrian kolpatu zuen bere hanka arinetako hatz biluzien laguntzaz, eta kirrinka egin zuen:
  - Iluntasuna ez da argirik eza, egunsentiaren iragarlea baizik!
  Horren ostean, neska klon eder hauek barrez lehertu ziren.
  Eta edertasunen hanka biluzi eta arinek oso trebetasunez jotzen dute joystickak, eta polita egiten dute.
  Leia printzesa indarrak biltzen ari da. Erresistentziako indar batzuk salbatzea lortzen du.
  Hona hemen kometa-multzo bat lasterka doan. Ezkongaiaren trena bezala luzatzen diren isatsak uzten dituzte.
  Eta dena erre, dardar egiten du eta literalki txinparta egiten du, eta txinparta bakoitza Everest mendia bezalakoa da.
  Leia printzesak dio irribarrez:
  Ausardia handia erakutsi dugu.
  Eta gero gatibuan neure buruaz gogoratu nintzen. Batez ere, Jabbaren aginduz, oinutsik basamortuko hondar beroan zehar eramaten zutenean. Planeta oso beroa da gizakientzat. Eta harea hain bero dago. Eta bere oinak, biluzik, defentsarik gabe, oraindik gogortu gabeak.
  Noski, oso mingarria izan zen. Orduan, Leia printzesak zolak erre zituen, eta anpulu handiz estali ziren. Pauso bakoitza minez lehertu zen literalki.
  Zaila da sinestea hain mingarria izan daitekeela oinutsik ibiltzea. Baina zartagin gori bat zapaltzea bezalakoa da.
  Baina orain, Leia mariskal printzesaren behatz biluziak botoiak berriro sakatzen ari dira eta suntsipen-korronte hiltzailea botatzen dute.
  Printzesak, planetaren heriotzatik eta izaki estralurtar oso baten bortxaketa publikotik bizirik atera zena, hartu eta abestu zuen:
  - Neskek ez zuten amore eman behar izan,
  Errietatzeak ez ditu lapur gazteak beldurtzen...
  Ausart borrokatzeko gai izan gara beti,
  Emakumea Jedi bezain ausarta izango da!
  Eta orain suziriak aurkariei hegan egiten diete berriro, oraingoan bularreko titi gorritxoen laguntzaz jaurtita.
  Ahsoka Tanak irrintzi egin zuen eta esan zuen:
  - Ausarta izango da
  Nork botako du herensugea!
  Eta bere zilborretik boterezko tximista bat atera zen.
  Neska borrokalariak, oso zintzoak eta oldarkorrak, eta jatorrak aldi berean.
  Azaleak suntsipen-opari hiltzaile bat bidali zuen Inperioko flotara, isurketa suntsitzaile batez sutan jarriz eta garrasi egin zuen:
  Gure indarrak ez du mugarik!
  Ahsokak baieztatu zuen:
  - Argia iluntasuna baino indartsuagoa da! Ongiak beti gaiztoaren gainean garaitzen du!
  Anakin padawan mutilak heriotza-opari bat bidali zien inperioko gudariei, bere oin biluzi, haur-oinarekin eta txioka:
  - Gaizkile odoltsuak,
  Baina heroi noblea indartsuagoa da!
  Eta gaiztoa guduan garaituko da,
  Eta ona, beti bezala, irabaziko du!
  Leia printzesak bere titia errubia estutu zuen suntsipenaren eta heriotzaren palankaren aurka eta baieztatu zuen:
  Onak irabaziko duela noski!
  Eta gerlariak berriz ere fragata inperiala leherrarazi zuen botoia behatz hutsez sakatuz eta kantatu zuen:
  - Ez dago munduan istorio alaiagorik,
  Argi distiratsu eta distiratsu bati buruzko istorio bat baino!
  Azaleak irrintzi egin zuen, zafirozko begiei keinu eginez.
  - Argia ikusi nuen, eta izar distiratsuak betiko distira egingo du!
  Anakinek baieztatu zuen:
  = Noski izango da!
  Ahsoka Tanak haserretu zuen.
  - Zortea ken dadila euriaren herensugeari!
  Leia printzesak tiro egin zuen, marrubi koloreko titia berriro erabiliz, eta kuxku egin zuen:
  Eta euria ari du kanpoan, eta kanpoan lodi dago,
  Eta herensuge odoltsu bat astintzen da haren gainean...
  Negar egin nahi dugunean barre egiten dugu
  Baina agintari ankerra zapaldu egingo da!
  Eta orduan matxinoek hurrengo defentsa lerrora joan ziren hegan. Eta oso pistola onak dituzte asteroideetan.
  Palpatine enperatrizak ere pausatu egin zuen. Bere flotak galera handiak izan zituen.
  Su-potentzian abantaila izugarria zuen arren.
  Bere bular bete eta bikaineko titi gorritxoaren laguntzaz, Emmanuelle supermariskalak heriotza eta heriotza erabateko beste opari bat jarri zuen, hartu eta kuxkuxeatu zuen:
  - Planeta guztiei izenak eman behar dizkiegu, gure berriei!
  Eta mihia miazkatu zuen, abiarazle oso gozoa.
  Palpatine enperatrizak, bere takoi altuak eta diamantedun zolak joz, esan zuen gogotsu:
  - Planetak? Zergatik zara hain umila? Agian berehala galaxiak?
  Emmanuelek irrintzi egin zuen:
  - Eta are hobe unibertso guztietarako! Asko dira!
  Palpatine enperatrizak baiezkoa eman zuen, eta perlazko hortzez betetako ahoa ireki eta mihi luze eta arrosa bat atera zitzaion.
  Erregeak kantatu zuen:
  - Ederki jotzea esan nahi du,
  Duintasunez jotzea esan nahi du!
  Gure botere ilun hau
  Gogoaren indarra eta borondatea!
  Eta hemen berriro, supernoba bat bezala, termopreoi bonba bat pizten da. Eta planetak urratuta daude, eta indar eremuak erortzen ari dira.
  Hemen, matxinoen erregimentu oso bat erre zen - krokodilo zuzenen antzera. Literalki hutsalki fotoi txikitan barreiatu zen.
  Krokodiloek ez zuten mina sentitzeko astirik izan.
  Ahsoka Tanak hasperen batekin esan zuen triste:
  -Gure arimak bi hegazkin bezala aireratuko dira,
  Azken finean, ezin dira elkar gabe bizi!
  Eta bere behatz biluziek berriro ere suntsipen osoa eta erabateko suntsipena abiarazi zuten inperioarentzat.
  Azaleak ere tiro egin zuen, mitxoleta koloreko titia batekin gudu-ontzia apurtuz, bere bular osoa, eta esan zuen:
  - Betiko pozaren argia!
  Anakin Padawan mutilak, bere hatz biluzi eta umeak erabiliz, suntsipena abiarazi zuen eta txio egin zuen:
  Ordura arte, haurrak baino ez gara.
  Hazten gara, hazten gara...
  Zerua bakarrik, haizea bakarrik
  Poza baino ez dago aurretik!
  Zerua bakarrik, haizea bakarrik
  Poza baino ez dago aurretik!
  Rey printzesa honekin bat etorri zen, inperioaren hurrengo gurutzontziari misilekin leherraraziz:
  - Bizitza alaia aurretik! Maitasunetik ateratzen ez bazara!
  Eta neska gudari guztiek kantatu zuten:
  Nahi dut, ona egin nahi dut
  Argia piztu unibertso mugagabean zehar,
  Gizakiak izateagatik zortea dugu
  Ea denok Jedi nobleak!
  . 3. KAPITULUA
  Eten bat egon zen borrokan. Bi flota erraldoiak konponketa eta atseden hartzeko gelditu ziren.
  Soldadurak burrunba egin zuen, tximistak piztu ziren. Konponketa-taldeak presaka joan ziren ontziak konpontzera.
  Beraz, lana bete egin zen. Eta soldadu arruntak atseden hartzen hasi ziren.
  Ahsoka Tana eta Rei printzesa xakean jolasten hasi ziren piezak behatz hutsez berrantolatuz.
  Jakina, xake tradizionalean baino askoz lauki gehiago eta hainbat tropa mota daude.
  Eta zifrak mugimenduan bizirik daudela dirudi.
  Ahsoka Tanak esan zuen:
  - Beraz, enperadorea boterearen tximistan erre zela esaten ari zara?
  Errege printzesak baieztatu zuen:
  "Boterearen tximistak desbideratu nituen nire ezpatekin. Eta Palpatine erraustu zuten. Baina botere tximistak ere ezin dute arima erabat suntsitu!
  Ahsoka Tanak iradoki zuen:
  - Ziurrenik enperadoreak zazpi horkrux ditu. Bere arima erabat hilezkorra bihurtzen dute eta hildakoen erreinuan zurrupatzea galarazten dute. Eta enperadorea zenbat hiltzen duzun ere, hainbat gorputzetan mugitzen jarraituko du eta unibertso osoan kaka egiten jarraituko du.
  Eta neskak peoi bat bota zuen gurdia bere hatz hutsez, bere hanka dotoreekin, berrantolatuz.
  Errege printzesak adostu zuen:
  - Bai, posible da! Horcruxek arimak mundu honetan betirako geratzeko eta hainbat gorputz bizitzeko aukera ematen du. Haiek suntsituz bakarrik, Palpatineren nortasuna ezabatu dezakezu, unibertso honetan behintzat! Bestela betiko mehatxua izango da!
  Eta neskak obusa mugitu zuen oinutsik, hankak oso politak, beltzaranak eta gihartsuak.
  Ahsoka Tanak adierazi zuen irudia oin hutsez mugituz:
  -Unibertsoa handia da eta Horkruxak edonon egon daitezke. Ia edozein gaitan. Eta ez da erraza horiek suntsitzea. Hemen ere arma bereziren bat izan behar duzu.
  Princess Rayk galdetu zuen:
  "Zu zara esperientziadun Ahsoka. Gogoratzen al duzu Darth Vader gaztea, berarekin Dooka kondearen armadaren aurka borrokatu zena. Eta zer falta zitzaizun bizitza honetan, zergatik ez zinen sartu ez bata ez bestea?
  Ahsoka Tanak sorbaldak altxatu zituen eta erantzun zuen:
  - Neure bidea nuen. Inperioa agertu zenean, zer aterako zen ikustea erabaki nuen. Mundu guztia oso nekatuta dago gerraz eta kaosaz, eta, noski, nik gutxienez oinarrizko ordenaren bat nahi nuen!
  Rei printzesak arkulariaren hankak mugitu zituen bere behatz hutsez, eta hortz biluziz esan zuen:
  - Posizio interesgarria da bere erara. Nahastea aitortu eta nekatu arren. Baina Palpatineren inperioa ez da batere zerua!
  Ahsoka Tanak gogor ohartu zuen, bere orpo hutsa, jeneralaren irudia eta zafiro begi distiratsuak mugituz:
  - Edozein botere ez da ideala! Eta denak ezin dira pozik egon!
  Etenaldi bat egon zen elkarrizketan. Neskek behatz hutsez mugitzen zituzten irudiak. Tiro egin zuten, eta zelula gehiago harrapatzen saiatu ziren.
  Partida oso modu dinamikoan jokatu zen.
  Leia printzesa eta Azalea Anakinekin kartetan jokatu zuten. Eta galdera ere eztabaidatu zuten: Palpatine nola suntsitu.
  Boy Anakinek iradoki zuen:
  - Jo ezazu termopreoi karga batekin. Orduan ez da ezer geratuko Palpatineren arimatik!
  Leia printzesak erantzun zion:
  - Horkruxek erabateko hilezkortasuna ematen dute. Arma perfektu eta indartsuenak ere ezin du halako arima suntsitu. Materia arruntaz harago dagoen zerbait da. Horkruxak ezabatuz bakarrik garaituko dugu Enperadorea!
  Azalea Leah-en alabak gehitu zuen:
  - Eta hau ere ez da nahikoa gaizkiari amaiera emateko!
  Oinen behatz hutsez, Leia printzesak eredu mugikorren txartel bat bota zuen eta esan zuen:
  - Ez da nahikoa! Gaizkia pertsona bakoitzaren kontzientzia mailan! Baina ongiaren azken garaipenean sinesten dut!
  Anakin mutilak mapa bat bota zuen bere oin biluzi eta umedunarekin eta nahiko logikoki esan zuen:
  - Gaizkirik gabe, guztiz interesgabea izango litzateke! Ez litzateke lekurik izango heroismo eta borrokarako!
  Poz handiz kantatu zuen Azaleak:
  Ausarki pausoan lagunak,
  Indartu gure gogoa borrokan...
  Urruneko zoriontasunerako bidea
  Argi dezagun geure buruari!
  Leia printzesak tonu serio samarrean galdetu zuen:
  - Eta nola bilatuko ditugu Horkruxak?
  Azaleak sorbaldak altxatu eta erantzun zuen:
  - Teorian, Jedien artxiboan begiratu behar duzu. Baliteke bertan informazio baliagarriren bat egotea.
  Eta neskak, behatz hutsez, hegaldian kolorez aldatzen zen karta bat bota zuen.
  Leia printzesak baietz egin zuen.
  - Bai! Artxibo hau aurkitu behar dugu. Baina Luke Skywalkerrek erre egin duela dirudi!
  Orduan Anakin mutikoak ukabilarekin airea jo zuen, dei egin ere egin eta orro egin zuen:
  - Eskuizkribuak ez dira erre!
  Leia printzesak onartu zuen:
  - Arrazoia du! Artxiboko informazio guztia berreskuratu dezakezu. Jedien jakinduriak ez baitu gorpuzte materiala bakarrik!
  Anakin Skywalker Jr-ek iradoki zuen:
  - Utzi nazazu hegan egiten Jedien artxiboa zegoen planetara!
  Leia printzesak erantzun zion:
  - Denok goaz hara - hautetsiak eta boterea dutenak bost joango dira. Baina oraingoz, borrokatu!
  Azalea ohartu zen, berriro bere hanka eder eta erakargarrietatik hatz hutsez karta bat botaz:
  - Arrastoren bat behintzat! Baina hor ez badugu ezer aurkitzen?
  Leia printzesak karta bat bota zuen oin hutsik eta esan zuen:
  - Orduan deitu Yodaren izpiritua! Argiarekin kontaktuan dago eta bizidunentzat eskuraezinak diren gauza asko jakin behar ditu!
  Anakinek barre egin zuen eta erantzun zuen:
  - Eta Yoda hain txikia da - ni baino txikiagoa!
  Azaleak irrintzi egin zuen:
  - Txikia, baina urruna!
  Leia printzesak ohartarazi zuen:
  "Beste borroka bat dugu aurretik. Eta gutxienez erresistentzia indarren zati bat gorde behar duzu inperioaren botere nagusiarekin borrokan! Eta gure bostek abangoardian egon behar dute!
  esan zuen Anakinek ausardiaz.
  Mutilak metrailadore bat ikusten du bere ametsetan,
  Azken finean, tanke bat limusina baino maiteagoa da berarentzat...
  Zentimo bat zentimo bihurtu nahi duena,
  Jaiotzetik ulertzen du - botere-arauak!
  Ahsoka Tanak irudia mugitu zuen oin hutsez eta onartu zuen:
  - Bai! Noski, botereak arauak!
  Rei printzesak honako hau zehaztu zuen:
  - Indar argia!
  Ahsokak erantzun zion tristuraz ahotsean.
  - Ai, ez beti!
  Palpatineren bilobak honako hau esan zuen:
  - Ez beti, baina betirako!
  Eta bi neskek zola biluziak kolpatu zituzten elkarren aurka.
  Baina hemen dator berriro borroka. Inperioko izar-ontziak hurbiltzen ari dira. Aurrerago, tradizioaren arabera, gudu-ontzi gordinak mugitzen ari dira, balea urdinen edo katxaloteen antzera, baina, aldi berean, pistola ugariz josirik.
  Hainbat ontzi handi berri iritsi ziren, inperioko fabriketan erritmo bizkor batean eraikiak. Altzairua bota zuten eta oso mehatxagarria zuten.
  Izar-ontziak ere hurbildu ziren, mutur zorrotz eta helduleku hegodunak dituzten sastakai biluziak ziruditen. Metalarekin ere distira egiten zuten. Oro har, inperioko armadak abantaila izugarria zuen ontzi kopuruan, eta are gehiago su-potentzian.
  Gutxienez, inperioaren flota, batez ere emakumezkoen klon-tripulazioak, zortzi aldiz indartsuagoa zen.
  Eta argi dago matxinoek erretiroa besterik gabe estaliko dutela.
  Baina haien artean, bost borrokalari -lau neska eta mutil bat- botere handia dute. Eta horrek eusteko aukera batzuk ematen ditu.
  Ahsoka Tanak tiro egin zien bere behatz hutsez hurbiltzen zitzaizkion ontziei eta irrintzi egin zuen:
  - Indar argia gurekin!
  Gross Battleship-a lehertutako termoquark misil batek jo zuen. Dorre eta kanoien masa erre eta birrinduta zegoen.
  Neskek klonikoek sutik alde egin zuten, takoi biluzi eta biribilak erakutsiz.
  Ahsokak abestu zuen:
  -Argi distiratsu handirako,
  Sinh ilunak garaituko ditugu...
  Egunsenti eder bat dator
  Jedien alabak eta semeak!
  Rey printzesak erasokor adierazi zuen bere aurkariari suntsitzeko opari hilgarri bat bidali zion bitartean:
  - Bat bi hiru! Apurtu herensugea!
  Eta horrela, bere bularreko titia gorrixka agerian utzi eta harekin botoia sakatu zuen.
  Anakinek, Skywalker Jr.ren aita baino are ederrago, ile ile eder honek, hatz hutsez, haur-hankekin tiro egin zuen eta kantatu zuen:
  Haurtzaroa, oi haurtzaroa
  Haurtzaroa argia da, egon nirekin ..
  Haurtzaroa, oi haurtzaroa
  Argi fresko bat ereiten duen mutikoa naiz!
  Eta berriro ere, inperio iluneko guda-ontzi handi indartsuak kapela bat jaso zuen. Zehatzago esanda, bere armadura lehertu eta sua piztu zen.
  Matxinoek bi ontzi handi besterik ez dituzte geratzen. Etsaien nagusitasun mingarri handia.
  Eta inperialak baino txikiagoak dira eta indar hilgarrian txikiagoak dira. Noski, haiek dira inperioko izar-ontziak suntsitzen lehenak.
  Kantxa txikietan, indar ilunen abantaila txikiagoa da. Eta Leia printzesa mariskala erabiltzen saiatzen ari da.
  Hemen bere behatz hutsez tiro egiten du. Oso zehaztasunez jotzen du inperioko gurutzontzira. Distira eta pitzadura eragiten du. Eta kohete-ontziaren hondakinak hainbat koloretan erretzen dira.
  Leia mariskal printzesak abesten du:
  Dena ondo egon dadila unibertsoan,
  Argi-korronteak ez dira inoiz agortuko...
  Borrokan duen boterea aldaezina izanik,
  Bota ditzagun urte zaharrak gaztarora!
  Eta berriro ere, emakume eder eta gazte baten takoi hutsek orban erre eta sutsu bat jaurtitzen dute enborretik.
  Gudariak txistu egin zuen pozik:
  - Argi ederraren gudariak gara,
  Nork ematen dio zoriona munduari...
  Erabakiak arriskutsuak dira
  Eta asko eterrera mugarik gabe!
  Azaleak baieztatu zuen. Sosjaia kendu eta zehaztasun handiz lehertu zuen titi errubi batekin.
  Inperio iluneko suntsitzailea jo zuen eta oihu egin zuen:
  - Iluntasunaren boterea munduan zehar zabaldu zen,
  Etxeak infernuko itzaletan ezkutatzen dira...
  Eta gaiztoa jai batez elikatu nahirik,
  Satanas kaleetan ibiltzen da!
  Eta gudariak keinu egin zien bere lagunei. Kontuan izan behar da oso borroka-azala duen edertasuna dela.
  Anakin mutilak berriro tiro egin zuen, hatz hutsez, ume baten oinez botoiak sakatuz eta oihu egin zuen:
  - Palpatine enperadorea
  Bastoa eta ergel bat zara!
  Palpatine enperadorea -
  Indar ilunen Jauna!
  Ahsoka Tanak erasokor adierazi zuen:
  - Garaipena guretzat bakarrik izango da oraindik!
  Eta neskak etsaia jo zuen marrubi bularreko titi baten laguntzaz. Eta etsai asko apurtu zituen.
  Esperientziadun gerlaria. Hemen Leia printzesak ia laurogei urte ditu. Eta Ahsoka jada gudari ospetsua zen Leia jaio aurretik. Darth Vaderren adin berekoa da.
  Eta berarekin gerra asko igaro zituen.
  Bide batez, Ahsokak matxinoen alde borrokatzea lortu zuen amaieran. Amaitu gabeko Heriotza Izarra, eta Palpatine enperadorea bera suntsitu zutenean.
  Orduan Darth Vader ere hil zen. Zehazkiago, bere gorputz-oskola. Eta izpiritua aske da.
  Eta beste mundu batetik deitu daiteke. Ahsokak Obi Wan Kenobi ere gogoan du. Berarekin borrokatu zen.
  Ahsoka neska bat izaten jarraitu zuen, Obi Wan zahartu zen bitartean. Leiak itxura ona eta alaia dauka.
  Baina argi dago emakume heldu baten aurpegia duela, eta ez neska lotsati batena. Marshal-en kokotsa maskulinoa, klasiko ideala, ezaugarri zorrotzak.
  mendean, hogeita hamabost urterekin emakume kirolariek nolako itxura dute. Leiaren figura gihartsua da, ia neskatoa, astunagoa bakarrik masa gehiagorekin.
  Baina Ahsoka liraina da, kolore anitzeko azala eta ia ume baten aurpegia du. Hamarkadetan ez da aldatu. Belarrien ordez proboscidea izan ezik, kolorea ia pertsona baten berdina da.
  Burua ikusi gabe ere pentsa dezakezu hau giza familiako neska bat dela, soilik laranja, morea eta horiz margotu zuen azala.
  Eta bere bularrak gizakiak dira.
  Mitxoleta-gorrizko titiek botoien kontra sakatzen dute eta suntsipen totalitarioaren korronte sutsuak botatzen dituzte.
  Ahsokak inperioaren aurka borrokatzen ari den bitartean:
  - Mundua iluntasun sakona da, dena korapilatuta,
  Argia izan dadila - eta bota ditzagun sinh-en kateak!
  Eta orduan beste etsai bat izar-ontzi bat lehertzen da. Eta suntsipen gehiago egiten ari da.
  Bostetako kide bakoitzak kontrolpean dauka izar-ontzi oso indartsua eta borrokalaria.
  Hamaika edo hamabi urteko mutikoa ere, Anakinek oso trebetasunez kontrolatzen du bere autoa bere behatz biluzien laguntzaz, eta noski eskuak.
  Horrez gain, aginduak mentalki eman daitezke.
  Anakinek oso argi esan zuen:
  - Hiltzea bekatua da, baina besteak bizitzen uztea guztiz barregarria da!
  Eta mutilak botoia sakatu zuen bere orpo biluzi eta haurrarekin.
  Eta fragata gordin bat moztu zuen.
  Hemen gauza nagusia ondo ateratzea da...
  Padawan mutila, antza, beti pilotan.
  Printzes Reyk amaierako haurra onartzen du:
  - Tira, Darth Vaderren biloba, izan zure aitonaren duina!
  Anakinek adierazi zuen, neskari keinua eginez eta umeen oinen oin biluziak tximino baten trebetasunarekin erabiliz:
  Sinha mutilarekin borrokan,
  Ez nago ohituta eztabaidatzera!
  Ez nago ohituta eztabaidatzera!
  Merezi izan dezazun
  Merezi izan dezazun!
  Ikasle santua!
  Hau mutil bat da - oso polita eta trebea.
  Azalea Leiaren alaba da bularreko titi errubiarekin tiro eginez eta inperioko dreadnoughta kaltetuz:
  - Ene anaia, irabaziko dugu - uste dut!
  Azalea eta Anakin lehengusuak dira benetan. Eta, beraz, demagun borrokan ari dira.
  Azalea neska heldua da jada, Anakin umea da oraindik. Baina haien talentua izugarria da.
  Bikote borrokalaria eta oso oldarkorra eta aldi berean jatorra.
  Azaleak tiro egin zuen, berriz ere bere titia gorrixka erabiliz, eta txio egin zuen:
  - Kartzeletan argia eduki zuten luzaroan,
  Denbora luzez argiak gaitzaren iluntasuna bota zuen...
  Bukatu dira egun ilunak
  Erredentzioaren ordua jo du!
  Eta neskak izorratu egin zuen berriro. Oraingoan bere hanka dotoreen oin biluziak erabiliz.
  Ahsokak baiezko keinua egin zuen.
  - Harrigarria zara!
  Eta iluntasunaren inperioko beste ontzi bat ere bidali zuen hurrengo mundura, titi errubi batekin.
  Azaleak baieztatu zuen, bere bular bete eta beltzaranen marrubi-titia erabiliz:
  - Eta handia zara!
  Eta edertasun biek keinu egin zioten elkarri. Azalea oso polita da. Bere ilea ilehoria bezalakoa da. Eta Leia ilunagoa da.
  Politak dira biak, baina hain desberdinak. Pena da bere anaiak Soloren aita hil izana.
  Halako galera.
  Baina beste mundutik pertsona baten espiritua dei dezakezu. Edonola ere, pertsona hori nortasun distiratsua bazen, eta bere indibidualtasuna ez zuen indarra desegiteko astirik izan.
  Leia printzesak ere indarraren alde ilunean sartutako semea deitoratu zuen. Eta semeak hil zuen senarrarentzat.
  Gauzarik gaiztoena da hiltzat jo zutena horren erruduna dela - Palpatine enperadorea.
  Bere Darth Vader edo Anakin Sioker ere umea zen, eta Palpatine jada ile grisa zuen senatari zaharra zen.
  Baina zenbat urte iraun du gaitz hau? Hasieran, Palpatine desitxuratu zuten tximista-ahalmenek. Orduan bere haragia galdu zuen klon batean mugituz.
  Eta orain neska baten haragian daude guztiz. Eta gaiztakeria egiten du, inolako neurririk ezagutu gabe, ezta boterearen muga ere.
  Izan ere, enperatriz Palpatine ile oso argia eta itxura erakargarria eta adierazgarria duen neska bat da, eskuak aurrera luzatuta.
  Guduontzi handiaren aurrealdea ireki zen. Klonen Enperatrizaren esku eder eta dotoreak iltze luzeekin ikusten ziren.
  Eta hemen dago begira.
  Noski, flota inperiala askotan indartsuagoa da eta bere gain hartzen du. Baina indarraren jabe direnen artetik bost gerlariek, oso erresistentzia burugogorra dute.
  Eta kalte handiak eragiten dizkio flota inperialean.
  Emmanuel supermariskal klonak oin biluzia zapaltzen du haserre (enperatrizak ezik enperatrizak kenduta daude neska klon guztiak) eta orro egiten du:
  - Suntsitu itzazu, o handienetako handiena!
  Palpatine enperatrizak haserre egiten du:
  - Hala izan dadila!
  Eta boterearen tximistak edertasunaren iltze luzeetatik ateratzen dira. Tamaina handitzen dute. Eta orain tximista sare bat bezala hazten dira.
  Emmanuellek haserre kantatu zuen:
  - Ez dute isurketetatik salbatzen,
  Jedi madarikatua!
  Palpatine enperatrizak gogor esan zuen:
  Hilketa bat mila madarikazio baino hobea da!
  Indarreko tximistak borroka bost izar-ontziak inguratu zituen. Suzko sare batean euliak bezala ziren.
  Ahsoka Tanak oihu egin zuen:
  - Power tximistak ez da beldurgarria!
  Rey printzesak bere titi gorridun botoia sakatu zuen eta honekin bat etorri zen:
  - Sith guztien kolpeari eutsi nion aldi berean!
  Eta esperientzia gutxiago zuen Anakinen aldetik tximista jo zuen. Eta umeen takoiak erre zituzten.
  Mutilak oihu egin zuen:
  - Min egiten du!
  Azaleak esan zuen:
  - Pare zure argi-sabarekin!
  Mutilak atzamarrak jo zituen. Argi-sabre bat zuten. Eta gerlari gazteak tximista jo zuen.
  Haurraren oin biluziak erretzen eta babak zeuden.
  Azaleak ere maite zuen. Neska takoietan ez ezik, bular biluzi eta beteetan ere erre zuten.
  Eta ezpatarekin ere borrokatu zuen.
  Gainerako gerlari esperientziadunek babesa ere barne hartzen zuten, Jediek ezpatarik gabe entrenatu zutela.
  Hala ere, energia negatiboen fluxuak hain ziren indartsuak, non tresna optikoek eta ikusmenek huts egin zuten. Eta pistola-kanoiak deformatzen eta urtzen hasi ziren.
  Leia mariskal printzesak honako hau esan zuen:
  - Zer botere deabrua! Are indartsuago jarri zen!
  Warrior Reyk adostu zuen:
  - Suntsipenean, alde iluna aukeren gainetik zabaltzen da. Ez da harritzekoa beti errazago hiltzea berpiztea baino!
  Ahsoka Tanak ezpainak miazkatu zituen eta adierazi zuen:
  - Atzera egin beharko dugu. Erretiratu itzultzeko, eta indar berriekin indarraren alde ilunarekin borrokan sartzeko!
  Padawan mutilak erantzun zion:
  - Haria hautsi da
  Eta mehatxatzen du argia bizitzeko...
  Argi bizitzeko -
  Heroia hil behar da!
  Warrior Reyk aurka egin zuen:
  - Bost bakarra gara! Izar baten muturrak bezala. Eta ez da indarraren alde iluna garaitzeko garaia!
  Printzesak mariskalak agindu zuen:
  - Goazen! Borroka ez da amaitu! Horkruxak aurkituko ditugu eta Deabrua haragiztatzea suntsitu egingo da.
  Errege printzesak baietz egin zuen eta gehitu zuen:
  - Eta hala ere gure bostek gudu-zelaitik irtengo dira azkenengo!
  Neskak oin hutsik hartu eta altxatu zuen. Eta orpo hutsetik botere pultsar bat askatu zen.
  Palpatine enperatrizaren guda-ontzi handiaren norabidean hegan egin zuen. Beraz, tximista kolpeekin ezagutu zuen.
  Baina bost izar-ontzi handien inguruko sarea zurbildu egin zen, energia negatiboa ahuldu egin zen.
  Ahsoka Tanak iruzkindu zuen:
  - Berriro tiro egin dezaket!
  Eta gerlaria berriz ere, izorratzen balitz bezala, bere marrubi bularren laguntzaz.
  Eta, orduan, kolpe suntsitzaile batek dreadnought inperiala zulatzen du, erre eta apurtu eraginez.
  Azaleak kirrinka egin zuen, erretako zolaren minari ere tiro eginez:
  - Gure patua da
  Ezin gara bestela bizi...
  Satan sartuko balitz...
  Orduan itzuliko diogu!
  Anakin mutikoak ere ume-hankak erabili zituen, erreak, baina galdu gabe, mugikortasun-hankak, eta kantatu zuen:
  - Iluntasunaren indarra ez da geldituko,
  Iluntasunaren indarrak ez du irabaziko!
  Herensuge espioia hilko dugu,
  Infernuko Deabrua garaitua izango da!
  Leia printzesak baieztatu zuen flota inperiala kolpeka zebilela.
  - Etsaia garaitu egingo da, oso indartsua den arren!
  Ahsoka Tanak berriro enegarren aldiz jaurti zuen zerbait izugarri hilgarria bere bularreko titi gorriarekin eta txio egin zuen:
  - Zure arimak argira nahi zuen,
  Amets batekin berriro jaioko zara...
  Baina iluntasuna bada zure patua
  Egon txerri!
  Palpatine enperatriz oso haserre zegoen argiaren bost gudariek amore eman nahi ez zutelako.
  Botere tximistak berriz ere jaurtitzen diren arren.
  Hala ere, Emmanuelle Mariskal Nagusiak zerbait nabarmenagoa eta hilgarriagoa zabaldu zuen: thermpreon misila.
  Bere hanka trebeen hatz biluzien laguntzaz zuzendu zuen.
  Zenbatu honelako kohete batean: ehun bilioi bonba atomiko bota zituzten Hiroshiman. Beraz, hutsunea izugarria izango da. Beste Overmarshal: Monikak ontzi inperialei ahal bezain azkar atzera egiteko agindua eman zien.
  Supernoba leherketa suntsitzaile batek ez jotzea saihesteko.
  Suziria urrutitik atera zen. Baina bere botere deigarria halakoa zen, non Jediekin batera bost izar-ontzi jo zituzten eta txaff hitza piztu zen. Eta olatu batean bildu ziren.
  Leia printzesak txio egin zuen:
  - Aktibatu babes mentala! Bizirik iraun behar dugu!
  Anakin mutikoak, berriz, eta oraingoan askoz gehiago erre zituen haurren takoiak, kantatu zuen:
  - Ez dago hitzik gerlari freskoago baterako,
  Sakatu argi distiratsu bat zure bularrean ...
  Prest nago nire bizitza adeitasunarengatik emateko,
  Gora bedi gure egintzak!
  Defentsak izan arren, bai Anakin eta bai Azalea su hiperplasmikoaren eta preoi fusioko kohetearen energia infernuaren ondorioz oso kiskalduta geratu ziren. Halako opari batek Lur planeta hauts dezake.
  Eta gainerako Jedi neskak larri zauritu zituzten. Egia borrokalari gazteenak baino neurri txikiagoan dago oraindik.
  Horrez gain, akats bat zuten begietan. Jada ez zegoen borrokarako indarrik, eta argiaren gudariak atzera makurtu ziren.
  Gainontzeko matxinoen izar-ontziek norabide ezberdinetara joan ziren erabat. Orain gudua galdu zen azkenean.
  Leia printzesak oihukatu zuen:
  "Badirudi ezin dugula botere gehiago bildu!"
  Princess Rayk esan zuen:
  Alderdiak gaitezen!
  Anakinek ausardiaz adierazi zuen, erredurak eragindako minbizia bezain gorria bazen ere eta mezua babak estalita zegoen:
  - Partisanoen abestiak egunsenti gorri,
  Nire aberria, inperio argia!
  Azaleak, bera ere gaizki errea, baina ausardiaz eutsita, erantzun zion amorruz:
  - Inperioak ez dira argiak. Zuzena da esatea: errepublika distiratsua!
  Anakin mutilak, mingaina ia ez baitzuen eraginik erredurak, abestu zuen temati erantzunez:
  - Ez duzu hizlari izan behar
  Istorio luze laburra...
  enperadore bihurtuko naiz
  Azken finean, ez dira luze izango!
  Leia mariskal printzesak zorrotz adierazi zuen:
  - Indarraren alde ilunarekiko gehiegizko harrokeriak bidea irekitzen du!
  Ahsoka Tanak esan zuen:
  - Anakin Darth Vader bihurtu zenean, nik ere inperioan sartu nahi nuen. Baina orduan pentsatu nuen, dena den, ni bezain indartsua lehenago edo beranduago traizioz hilko zutela.
  Rey printzesak baietz egin zuen.
  - Bai ziur! Zein da indarraren alde ilunaren ahultasuna? Zaila da bertan berdinen batasuna izatea. Elkar hil eta suntsitzen dute. Jedi asko zeuden. Baina sitki-k biko araua zuen. Hiru zirenean norbait hil zuen norbait. Edo ikasleak irakaslea hil zuen.
  Anakinek oihu egin zuen:
  - Ez naiz mundutik banatuko!
  Azaleak txio egin du:
  - Ez esan nire anaia maitea,
  Ez esan nire maitea hartuko duzula...
  Bestela, emaitza oso txarra izango da!
  Padawan mutilak erantzun zion:
  - Ez nuen hitzik eman - izan indartsu, baina eutsi egin diot!
  Rei printzesak gogor esan zuen:
  "Horkruxak aurkituko ditugu, eta unibertsoaren historiako Sith ahaltsu eta trebeena amaituko dugu".
  Erresistentzia flota norabide ezberdinetan sakabanatuta. Eta gerraren emaitza ez zegoen argi.
  
  
  
  AMELIN LURRU MIRAGARRIAN
  OHARRAK
  Neska maitagarrien lurralde batean aurkitzen da, non marrazki bizidun asko eta interesgarri eta espazio guztia ikusi behar du.
  . 1. KAPITULUA
  Amelina errepideko adreilu horietatik ibili zen, eta lore oparoak zituzten kalezuloak hazten ziren bere inguruan. Lore-oheak ondo zainduta zeuden eta loreek ortzadarraren kolore guztiekin distiratzen zuten.
  Eta Amelina bera hamabi urteko neska bat bihurtu zen. Eta zaplaztekoak eman zizkion oin biluziak. Maitagarrien ipuin moduko bat zen.
  Hemen dator zarata. Levita eta kapela jantzita untxi bat ibili zen errepidean zehar. Poltsikotik kate bateko erloju bat atera, korrikari begiratu eta orro egin zuen:
  - Ai, ze berandu nagoen! Bizarra mozten didate, belarriak eta bibotea hain indecente izango dira!
  Amelina untxien atzetik lasterka joan zen, kirrinka:
  - Belarria nahi duzu - zorrotz bizkortu?
  Txapeldun untxiak kroak egin zuen:
  - Eta dukesa haserretu daiteke!
  Eta kalean behera korrika egin zuten jada elkarrekin. Amelinak, takoi arrosaz eta biluziez, galdetu zuen:
  - Zergatik zara zuri?
  Untxiak garrasi egin zuen:
  - Zergatik naiz zuria? Ah, hobe litzateke grisa izatea, eta ez korrika eta eseri!
  Amelinak hartu eta bota zuen:
  - Indartsua izan nahi baduzu, korrika! Adimenduna izan nahi baduzu, korrika! Osasuntsu egon nahi baduzu - korrika!
  Untxiak kirrinka egin zuen atzera, keinu eginez.
  - Ez izan berri txarren beldur,
  Lekuan korrika eginez erantzuten dugu!
  Bertatik korrika egitea adiskidetze arrunta da!
  Neskak eta untxiak korrika jarraitu zuten. Aurrean, bat-batean, haritz bat agertu zen zulo erraldoi batekin. Untxia bertan murgildu zen, eta Amelina bere atzetik salto egin zuen.
  Neskak salto egin zuen eta erortzen sentitu zuen, soinekoa jausgailu baten moduan irekitzen zela.
  Amelina poliki-poliki jaisten hasi zen, ametsetan bezala. Untxiak pixka bat beherago hegan egin zuen eta kantatu zuen:
  - Eta egun osoan ibili zen erbi ero bat bezala,
  Seguruenik, beldurragatik, oso untxi zuri bat bihurtu nintzen...
  Amelinak erantzun eta kantatu zuen:
  - Zenbat koldarra izan - Ez dut ulertzen,
  Borrorako gerlari indartsu bat jaio da...
  Beldurra ahultasuna da eta, beraz, -
  Nor zen beldurra jada garaitua!
  Eta neskak, bere behatz hutsez, putzuaren alboan zutik zerbait goxoa zuen kopa bat hartu zuen. Eta dastatu nuen. Eztia bezalakoa zen. Eta Amelinak kantatu zuen:
  - Beraz, aitaren otza astuna da,
  Aitak oin hau hartzen badu,
  Ez da batere eztia izango!
  Untxiak kirrinka egin zuen, belarriak astinduz:
  - Lurrean arrazoiren batengatik jendea
  Oinak zapalka ibiltzen dira
  Hori bai ergela eta izugarri itsusia!
  Amelinak pastel bat ikusi zuen apalean. Hain ederra loreekin eta gereziekin. Neskak eskuak luzatu zizkion.
  Opilak bat-batean ahoa izan zuen, eta txio egin zuen:
  - Asmatu asmakizuna!
  Horren ostean, pastela zilarrezko erretilutik erori eta neskarekin batera flotatu zuen.
  Amelinak baietz egin zuen.
  -Goazen!
  Tarta, txintxiloka, abestu zuen:
  Zergatik dituzte ahuntzek hiru adar?
  Neskak, poliki-poliki putzuan erortzen jarraituz, galdetu zuen harrituta:
  Ahuntzak hiru adar ditu?
  Cakek barre egin zuen eta erantzun zuen:
  - Bai, hiru oso bat Gorynych sugearen buruak bezala!
  Amelinak barre egin zuen eta erantzun zuen:
  - Ahuntzaren laugarren adarra Ilya Murometsek moztu zuelako!
  Opilak barre egin zuen eta erantzun zuen, txokolate geruza batez hortzak agerian utziz:
  - Ez! Ahuntzaren adarra moztu zuen Finistek - Falcon argia!
  Neskak eskuak tartara luzatu eta kantatu zuen:
  - Tarta, nire sagua zara,
  Azala gozo batekin, jango zaitut!
  Horren harira, sukaldaritzako produktuak abestu zuen:
  - Irina atsedenik gabe,
  Ergela infernuan...
  Arraioa ez dago arazorik!
  Amelina berriro saiatu zen halako pastel goxo eta eder bat harrapatzen, baina neskaren eskuak labaintzen joan ziren.
  Pastilak irribarre egin zuen.
  - Ez luzatu besoak - luzatu hankak!
  Orduan Amelinak, bi aldiz pentsatu gabe, beheko gorputz-adarrak martxan jarri zituen. Eta harrapatu zuen pastela... Berak, krema tutuz, oihukatu zuen:
  - Oinutsik ez dute pastelik jaten! Jar ditzagun urrezko labana eta sardexka martxan!
  Amelinak ingurura begiratu zuen. Dena putzuaren hormetan zintzilik zegoen. Elefanteak gidatzeko erabil daitezkeen látigo pisutsuak barne, ez mahai-tresnak.
  Amelinak txio egin zuen:
  - Non dago mahai-tresnak?
  Tarta txistu egin zuen:
  - Non non? Karagandan!
  Amerikako neskak txundituta erantzun zuen:
  - Ez dut ezagutzen halako hiririk!
  Pastelak pozez kantatu zuen:
  - Nire jaioterria zabala da,
  Bertan baso, soro eta ibai asko daude...
  Ez dut beste herrialderik ezagutzen
  Non arnasten du gizon batek hain aske!
  Amelinak hormetara begiratu zuen. Hemen apalategiak ikus ditzakezu eta horien gainean bankuak daude. Nahiko pote desberdin. Mermelada eta eztia barne.
  Amelina potea eskuekin hartzen saiatu zen, baina ez zuen lortu. Hatz artean irristatu zitzaizkidan hologramak bezala.
  Baina neskak oin biluziak erabili zituenean, marmelada pote bat hartu zuen oso irmoki. Eta ahora ekarri zion.
  Oso usain atsegina zuen gainera.
  Amelina marrubi goxoak edaten hasi zen eta piku masarekin nahastu. Eta hain zen goxoa non neskak abesten zuen:
  - Herri alaia, herri alaia,
  Nork esango dit, nork erakutsiko...
  Non dago, non dago!
  Untxiak esan zuen aire zorrotzez, bere txanoa astinduz:
  - Haurrentzat kaltegarria da gozoki asko jatea!
  Amelina minduta zegoen:
  - Emakume heldua naiz, ez umea!
  Untxiak barre egin zuen eta erantzun zuen:
  - Ulertzekoa! Ipuin batera mugitzean, helduak ume bihurtzen dira! Baina azken finean, Karl Marxek esan zuen bezala, izateak kontzientzia determinatzen du?
  Amelinak barre egin zuen eta erantzun zuen:
  - Karl Marx? Hori al da teilatuan bizi dena?
  Untxiak barre egin zuen eta ohartu zen, hortzak agerian utziz, oso handiak baitzituen:
  - Ez, Carleson teilatuan bizi da. Eta Karl Marx da... - Eta orduan untxiak zalantza egin zuen, eta gaineratu zuen irribarrez. - Arrotz ezagutzen dugu. Eta niri buruz jakin gabe, arrotz bat etortzen gara niregana, baina orain arte ametsetan bakarrik!
  Amelinak barre egin zuen eta hots egin zuen:
  Teilatuan eseri ginen
  Edo agian gorago...
  Edo agian A, I, B -
  Tutu gainean eserita!
  Eta neskak berriro aurpegia marmeladan sartu eta mami mamitsu eta gozoa miazten hasi zen. Eta bere aldartea distiratsuagoa bihurtu zen.
  Eta hemen dator Carleson. Halako mutil lodi bat bizkarrean motor bat duena. Putzuaren albotik hegan egin, bira egin eta galdetu zuen:
  - Kaixo andrea!
  Amelinak barrez erantzun zion:
  - Kaixo, motordun umea!
  Carleson minduta zegoen, ezpainak astinduz:
  - Ez naiz umetxo bat! Lore betean dagoen gizona naiz!
  Neskak baietz egin zuen baietz.
  - Ni ere ez naiz umea - itxurak engainagarriak dira!
  Motordun mutilak kantatu zuen:
  - Haurtzaroa amaituko da,
  Betiko maitagarrien ipuinetan bakarrik!
  Mutilak haziko dira
  Nork sakabanatuko du non!
  Amelinak barre egin zuen eta erantzun zuen:
  - Haurtzaroa betiko fantasian!
  Untxiak esan zuen kapritxoz:
  - Haurtzaroa daukazu buruan, eta nik etengabeko hemorroideak!
  Amelinak barre egin zuen eta esan zuen:
  - Zer diozu - zure errua da,
  Eta makina prest dago zuretzat!
  Untxiak txistu egin zuen, hortzak agerian utziz:
  - Ez gara potroak, ez gara potroak...
  Eta orduan belarri handiak egin zuen errimarik gabe:
  - Untxiak gara!
  Amelinak txin-txin egin zuen, bere ezagun berriari keinua eginez:
  - Banatu untxien, elefanteen eta alkoholikoen maskarak!
  Tartak irribarre batekin adierazi zuen:
  - Amona utzi nuen, aitona utzi nuen, eta erbia utzi nuen, eta otsoa utzi nuen, eta hartzarengandik irristatu ere!
  Untxiak erantzun zion:
  - Ke honetan, infernuan bezala,
  Erantzun didazu!
  Betiko bakarrik, zergatik zaude...
  Non dago zure hartza?!
  Amelinak bere oin biluzi eta haurtxoa airean zigilatu eta kantatu zuen:
  - Ni hartzaren laguna naiz, hartzaren laguna naiz,
  Beldurrik gabe alde egingo dut...
  Lagun batekin banago,
  Lagun batekin banago
  Lagunik gabeko hartza!
  Untxiak erdeinua egin zuen.
  - Hartzak urratuko zaitu! Badirudi ez zarela hazi!
  Amelinak hasperen batez esan zuen:
  - Eta neguan eta udan aurrekaririk gabeko mirariak,
  Haurtzaroa egongo da nonbait, baina hemen ez!
  Oinutsik erreka ondoan distira egiten duten putzuetan barrena
  Mutilak korrika egingo du, eta ni berarekin egongo naiz!
  Eten bat egon zen. Amelina, ametsetan neska bihurtu zena, pixkanaka hondoratu zen. Ez zuen ondo ulertzen zer gertatzen ari zen. Untxiak dardarka eta marmarka jarraitu zuen:
  - Ni gidatutako zaldia bezalakoa naiz,
  Bidea oso txarra da!
  Amelinak barre egin zuen... Hemen hegan egin zuen zintzilik dauden mahai-tresnaren ondotik. Gainera, labanak, koilareak eta sardexkak urrezko lan bikainak ziren.
  Neskak, behatz hutsez, erdi iluntasunean distiratzen zuten labana eta sardexka hartu eta orro egin zuen:
  - Lehenik pastela begietan ikusiko dugu,
  Eta gero frijitu eta jango dugu!
  Tarta kirrinka egin zuen erantzunez:
  - Ez jan neska egokia!
  Amelinak, erortzen jarraituz, harrituta galdetu zuen:
  - Orduan nola izan behar du?
  Opilak ahots argiz kantatu zuen:
  Ikus ditzagun zure ereduak, arrosak,
  Eta gero moztu eta jango zaitugu!
  Amelinak barre egin zuen eta esan zuen:
  - Hori bai! Ederra!
  Untxiak lekuz kanpo bota zuen:
  - Ez eseri zutoin batean,
  Ez jan tarta!
  Tartak logikoki adierazi zuen:
  - Eta zer lapurtu? Jateko egina nintzen!
  Amelina, behatz hutsez labana eta sardexka bat hartuta, pastel bat lortzen saiatu zen. Eta kikildu egin zen.
  Untxiak hartu eta bere erlojuari berriro begiratu eta filosofikoki esan zuen:
  Ohi bezala atsekabetuta
  Jendea bere garaian
  Orduan alferrik jazartzen dugu,
  Moteldu egiten dugu alferrik!
  Amelinak logikoki adierazi zuen:
  - Eta dagoen egoera, jendea beti dago asegabe.
  Untxiak baiezkoa eman zuen.
  - Nahiko gizakia da!
  Tarta dibertigarria bihurtu zen, eta irrintzi egin zuen:
  - Gizon, gizon, gizon,
  Herriaren argia eta itxaropena...
  Kontatu ekaitz mendea laster amaituko da,
  Txorimaloa lorategia!
  Amelina berriro saiatu zen pastela bidaltzen. Baina argi eta garbi ezin zuela. Tarta hegan egin zuen eta ez zen eman.
  Putzuaren alboek berriro atera zuten jada ezaguna den mutil gizena motorra zuena. Marmelada pote bat zuen eskuetan, haurtxoaren aurpegia kremaz zikinduta zegoen.
  Teilatuan bizi den mutilak zera esan zuen:
  - Hemengo pastela oso burugogorra izan zen!
  Amelina honekin ados zegoen:
  - Bai, janaria burugogorra da!
  Carlesonek abestu zuen:
  - Janaria, janaria, janari berotua,
  Urdaila betetzea - zentzugabekeria da!
  Eta motordun mutilak opila hartu eta heldu zion lepotik. Bihurritu eta askatzen saiatu zen. Baina, antza, Carlesonek sekreturen bat bazekien eta gordetzea lortu zuen.
  Cake-k txiokatu zuen:
  - Zu, noski, kanibala,
  Baina jendeak ez du jan behar...
  Kanibala delako
  Jendea aspertu daiteke!
  Carlesonek irribarre batekin adierazi zuen:
  - Gizakia zara?
  Tartak irribarrez esan zuen:
  - Hitz egin dezaket!
  Motorra zuen mutilak esan zuen:
  - Loroak ere hitz egiten du!
  Tarta oihukatu zuen:
  - Adimena ere badut!
  Carleson mutilak barre egin zuen eta esan zuen:
  - Zein da bost bost?
  Cake-k berehala erantzun zuen.
  - Hogeita bost!
  Ameliak esan zuen:
  - Bai, bada izaki arrazional bat krudelegia!
  Tarta purrustada:
  - sabela beteta,
  Horrez gain, gor!
  Carlesonek buruaz egin zuen eta galdetu zuen:
  Zein da beleen eta beleen arteko aldea?
  Puztu eta marmaratutako tarta:
  - Bera belea da, eta bera belea!
  Carlesonek barre egin zuen:
  - Ez! Hauek espezie desberdinak dira, agian jan duzu?
  Tartak erantzun zuen:
  - Eta besteentzat itxitako buffetan,
  lasaitu zuen Sukaldariak - ez izan lotsati...
  Haragijale gose honekin
  Beste norbaiten gaiztoaren gogoa irentsiko duzu!
  Amelinak iradoki zuen, sardexka eta koilara bat eskuetan hartuta:
  Ez gaitezen hain krudel izan izaki arrazional batekin. Agian hobe da berari besoak eta hankak marraztea?
  Carlesonek gogoratu zuen:
  - Ez zenuen baraurik egin nahi?
  Amelinak barre egin zuen eta erantzun zuen:
  - Txuleta kaltegarria, kirolari batentzat,
  Eta korrika egiteak bakarrik pisua kentzen du!
  Untxiak nahiko logikoki esan zuen:
  - Hemen erbia asko korrika dabil -
  Eta zenbat denbora bizi da?
  Carlesonek irribarre egin zuen eta adierazi zuen:
  -Hona hemen dortoka motela, baina luzaro bizi da!
  Amelinak hartu eta kantatu zuen:
  lokatz ekaitzetan arrastaka,
  Urmael zahar baten gainazal leuna...
  Ah, Pinotxo bezalakoa zen,
  Solte nago, zakarra!
  Carlesonek zerbait oparitu nahi zuen, beste pertsonaia bat agertu baitzen. Tira, bai, hau Winnie the Pooh da, oso hartz borrokalaria.
  Eta globo batean hegan egin eta orro egin zuen:
  - Sutan nago
  Horrek gose larria eragiten du...
  Jarri amorruaren indar guztia kolpean
  Oraingoz Winnieren arima gaztea da!
  Carlesonek eskuak luzatu eta esan zuen:
  - Vinny, zerbait lirikoagoa abes dezakezu?
  Winnie the Pooh-k logikoki esan zuen:
  - Zerrautsa dudala buruan ezertarako abesten dudala!
  Amelinak barre egin zuen, eta orduan bere hatz biluziak hartzaren sudur marroia heldu zion.
  Hartzak marmarka egin zuen, kolpe zorrotz batez askatuz:
  - Ez! Ez izan ergela!
  Amelinak barre egin zuen eta esan zuen:
  - Bai, ez zaitut eutsi!
  Carlesonek logikoki adierazi zuen eta abestu ere egin zuen:
  - Inork ezin dio eutsi,
  Haren pentsamenduak urrunera eramaten ditu...
  Agian friki bat naiz
  Konpota isurtzen ari naiz...
  Baina ez dut pena gosaltzeko opilak!
  Rabbit-ek esan zuen, belarriak astinduz:
  - Ez! Hori benetan abesten saiatzen den motordun gizona da!
  Amelinak galdetu zuen:
  - Harritzen al zaitu abestea, edo doan abestea?
  Carlesonek berriro abestu zuen erantzunez:
  Abestiak eraikitzen eta bizitzen laguntzen digu,
  Utzi gizon batek lira on bat abesten...
  Eta bizitzan zehar abesti batekin ibiltzen dena,
  Ez da inoiz inon desagertuko!
  Rabbit-ek bere modu logikoan iradoki zuen:
  "Agian hobe da pastela lautan banatzea?" Orduan poza elkarrekikoa izango da eta ez da gizenduko?
  Tartak oldarkor egin zuen:
  - Ez dut laurdenik behar! Hain da gizagabea!
  Amelinak berriro iradoki zuen:
  - Benetan ez al dago errotulagailu magikorik maitagarrien lurraldean besoak eta hankak pastelari gehitzeko?
  Untxiak barre egin zuen eta erantzun zuen:
  - Hau aurki dezakezu putzuan erortzen jarraitzen baduzu. Kasuaren arabera asko den arren!
  Carlesonek gogoratu zuen:
  -Behin motor bat eskuratzea lortu nuen, eta betiko mutil bat geratu nintzen, Peter Pan bezala!
  Untxiak keinu egin zuen.
  - Isilik! Eta gero beste bosgarren jale batek hegan egingo du tartara!
  Amelinak esan zuen:
  - Untxiek ez dute pastela jaten!
  Animalia belarridunak honako hau esan zuen:
  - Neska ikasiak ez dira oinutsik korrika egiten!
  Amelinak hasperen batekin erantzun zion:
  - Beno... ez naiz zehazki neska bat!
  Untxiak txistu egin zuen:
  - Hain okerrago heldu batek takoi arrosak eta biluziak erakusten dituenean!
  Carlesonek erantzun zuen:
  - Untxiak txapela eta eskularruekin ibiltzea ez da egokia!
  Animalia belarridunak ulu egin zuen:
  - Eta zergatik da hori?
  Winnie the Pooh hemen txertatua:
  - Badirudi lehen geldialdia udazkenean itxaroten dugula! Utz diezaiogun eztabaidari. Eta pastelak hegan egin dezakeenez, ez du besorik eta hankarik behar!
  Sukaldaritza produktuak abestu zuen:
  Piratek ez dute zientziarik behar
  Eta argi dago zergatik...
  Hankak eta besoak ditugu
  Eta buruak ez digu ezertarako balio!
  
  HIRU MOSKETARI BERRIKOAK
  OHARRAK.
  The Three Musketeers-en moldaketa estatubatuarra ordezko historia batean. Noski, dena Dumas baino freskoagoa da, eta magia elementuekin eta japoniar mantrarekin.
  . 1. KAPITULUA
  The Three Musketeers-en pantailarako moldaketa modu berri batean. Dartagnan hamabi urte inguruko haur bat baino ez da oraindik, eta beste Musketeer mutilak hamahiru edo hamalau baino apur bat baino zaharragoak dira.
  Eta noski, galtza motzetan eta oinutsik daude, antzinako garaietako nerabeentzat izan behar den bezala. Eta erregina salbatu nahi dute kardinalaren makinetatik. Baina milady maltzur eta heldu samarraren aurka daude, eta Constance Bonacieux ere neska bat da.
  Film honetan borroka asko daude, eta izozkiak, pastelak eta mota oso modernoak botatzen dituzte. Eta mutilak kardinalaren guardiaz inguratuta zeudenean, orduan Dartagnanen eskuetan kalibre handiko balak lehergailuak zituen metrailadore oso ikusgarria zegoen. Mutilarentzat zaila zen halako kolosoari eustea eta nerabeen artean Porthos altu eta gihartsuenak lagundu zion.
  Eta gero, dagoeneko jotzen badu, kardinaleko guardiakoek dozenaka mozten dituzte. Eta guardia batzuen buruak atera eta belar gainean ibiltzen dira.
  Eta are dibertigarriagoa da mosketari-mutilek su-jaurtitzaile batekin etsaiei lehertzen dietenean. Oin hutsik atseden hartzen zuten, eta nola hartu eta kargatuko zuten jet hiltzaile batekin.
  Mutil hauek harrigarriak dira.
  Lau mutilak, noski, ez ziren geldirik egon. Leonardo Da Vinciren marrazkien arabera diseinatutako itsasontzi hegodun bat hartu eta harrapatu zuen. Oso politak dira mutil hauek.
  Eta haiekin batera Constance Bonacier neska oinutsa. Hartu eta orpoarekin buruarekin suzko pulsar bat botako du. Eta berehala kardinalaren gudarien masa sutan erretzen da.
  Eta kardinalak ez zuen erregea atxilotu kanonaren arabera. Eta hau benetan estatu-kolpe militar bat da.
  Lau mosketari mutil eta neska bat armada oso baten aurka borrokan. Eta jendea ez ezik, orkoak ere kontrajartzen dira.
  Noski, film osoa, beraz, Estatu Batuetako estiloan grabatu daiteke - efektu bereziekin polita.
  Eta hamabi edo hamalau urteko lau mutil, oinutsik eta galtza motzetan, gotorlekuari eraso egiten diote. Eta haiekin urre hostoa bezala distiratzen duen ilea duen neska bat dago.
  Dartagnan mutilak bi ezpata magiko bihurritzen ditu aldi berean, aurkariak moztuz.
  Orduan, hamabi bat urteko mutiko baten hanka biluzi eta beltzaranek heriotza ilar bat botatzen dute.
  Lehertu egiten da eta dozena pare bat orko zati odoltsuetan barreiatzen dira.
  Musketeer boy abesten du:
  - Nola bizi ginen, borrokan,
  Eta ez heriotzaren beldur
  Beraz, hemendik aurrera, zu eta ni biziko gara!
  Eta zeru izartsuan
  Eta mendiko isiltasuna...
  Itsasoko olatuan eta su amorratuan!
  Eta amorratua, eta su amorratua!
  Nerabe eder eta gihartsu batek, Porthos, bular hutsik borrokatzen du eta Apoloren antza du.
  Porthosek ezpata zorrotzez mozten ditu kardinalaren orkoak eta zaindariak. Oso mutil indartsua da.
  Hemen, behatzak hutsik, praka motzetan dagoen ume batek boomerang bat jaurtitzen du. Eta orkoen buruak moztu.
  Porthosek hartu eta kantatu zuen:
  Ederki bizitzea esan nahi du
  Ondo bizitzea esan nahi du...
  Gure indar heroikoa,
  Gogoaren indarra eta borondatea!
  Eta mutil indartsu baten orpo hutsak kokotsean joko dio orko jeneralari. Eta hortz guztiak hegan egingo dute.
  Athos mutil txikiago bat da, hamahiru urte ingurukoa. Baina aurpegi oso adierazkorra eta noblea, umea bada ere.
  Beraz, ezpatekin tximeleta harrera hartu eta egin zuen. Eta orko batzuk moztu.
  Eta gudari gaztearen oinen oin biluziek suntsipen-opari oso negargarria bota zuten. Haur hau harrigarria da. Eta are hobeto abesten du.
  Musketeer Boyk txio egin zuen:
  - Haserre nobleak,
  Olatu bat bezala irakiten...
  Herri armada gara
  Patua irabazten dugu!
  Eta mutil-Kondeak keinu egin zien bere kideei.
  Aramis, oro har, Dartagnan bezain gaztea da eta hamabi urte inguru ditu. Oso mutil guapoa, ilehoria.
  Aramisek ezpatekin mozten ditu etsaiak eta hortzak biluztu ditu abesten:
  -Deabruak gerra egin zuen Jainko Jaunaren aurka,
  Etsaia anker, maltzurki borrokatu zen...
  Baina Kristok maitasunez zapaldu zuen Satanas,
  Gurutzean, zure egia frogatuz!
  Eta mutiko mosketariaren oin biluziek zerbait bota zuten suntsipen birringarriz.
  Eta orko-masa zatikatu egin zen eta haragi ilun zatiak hutsalki erretzen ziren.
  Orduan mutiko polit eta xarmanta abestu zuen:
  Ene Jainkoa, zein ederra eta garbia zaren,
  Uste dut zure adeitasuna infinitua dela...
  Zure bizitza loriatsua gurutzean eman zenuen
  Eta orain nire bihotzean erreko zara betiko!
  Constancek ere borroka egiten du. Nerabea dirudi, eta armadura darama. Neskaren hankak baino ez dira biluzi eta dotoreak.
  Suntsipen opari bat bota zien. Infernuko gerlari eta izaki iletsu ugari urratu zituen, irrintzika:
  - Aintza Erreginari!
  Aramis, mutil liluragarri hark orko bat estropezu egin zuen. Erori zen, eta kasko adardun batekin bere pareko bi zulatu zituen aldi berean.
  Gerlari gazteak galdetu zuen:
  - Eta glorificatu Jauna?
  Constance neskak hartu zuen eta bere hanka dotoreen hatz biluziekin suntsipenaren opari hiltzailea bota zuen. Orko-masa bat hautsi eta gero ahots argiz kantatu zuen:
  Edertasunaren, pozaren, bakearen eta maitasunaren Jauna zara,
  Mugarik gabeko argi distiratsu baten gorpuztea ...
  Odol preziatua isuri duzu gurutzean,
  Planetaren sakrifizio infinituak salbatua!
  Bost gudariak tigre edo pantera multzo baten antzera borrokatu ziren. Haurrak ziren, baina munstro umeak ziren. Nola zapaldu zuten izaki iletsuez osatutako armada osoa eta kardinalaren guardiakoak.
  Batez ere, su-jaurtitzaile bat mutilen eskuetan agertu zenean. Eta hartu zioten eta sugar gorriko korronte lodi batekin birrindu zuten.
  Dartagnan, terminator mutil honek abesten zuen:
  - Trumoiak burrunba egiten du, metxa gutxi dago,
  Erupzioa...
  Hona hemen gaizkiaren aroa -
  Armada Genghis Khan galopan ari da!
  Porthosek, jotzen badu, horrela jotzen du. Jada ez da guztiz mutila, nerabea baizik, mutil-heroia. Emakumeak lizunkeriaz begiratzen dizkiote jada. Eta oso guapoa da, zer erliebeko muskuluak dituen, prentsako plakak, azal beltzaranaren azpian. Eta aurpegia umea da oraindik, atsegina. Hemen Portomek nitroglizerina upel oso bat altxatu zuen. Eta orkoetara nola abiarazi.
  Indar ikaragarriz burrunba egin zen eta izaki iletsuen batailoi oso bat literalki hautsi zuten granada bat aparra botako balu bezala.
  Constancek abestu zuen:
  - Eta bat, eta bi eta, hiru eta, bost!
  Denbora luzez errepikatuko dut!
  Sinetsi, ez dut iritziz aldatuko,
  Porthosen zalantzak alde batera utziko ditut!
  Eta neskak berriro jaurti zuen bere behatz hutsez, lehergailu hilgarri batekin ilarra.
  Dartagnanek, orkoak eta kardinal guardiak ezpataz moztuz, eta, biriketan, orroa egingo du:
  - Ni naiz borrokalaririk handiena
  Eta esan dezagun - ondo egin!
  Eta oin biluziak dituen mutila suntsipen-opari bat botatzea bezalakoa da. Eta orko asko hil ziren.
  Porthosek orkoa jo zuen sabelean orpo huts eta mutil batekin. Hegan egin zuen eta dozena bat izaki iletsu bota zituen.
  Porthosek abestu zuen:
  - Haria hautsi da
  Heriotza gaizto batek mehatxatzen gaitu!
  Jendea bizi dadin
  Orko guduan hil behar da!
  Athos, galtza motzetan jantzitako mutil honek bat-batean atzamarrak zartatu zituen eta makila magiko bat agertu zen haietan.
  Gudari gazteak hartu zuen eta gudu-pulsar bat jaurti zuen bere makila puntatik. Eta aurkari asko urratu zituen. Eta nahastu ziren, eta orkoak sufrez bustitako egurra bezala erretzen hasi ziren. Hona hemen Athosen kolpea.
  Mutil kondeak kantatu zuen:
  - Orkoen erreinuan daude -
  putzu lokaztua...
  Badaude liliak loretan!
  Badaude liliak loretan!
  Loratu!
  Aramisek irribarrez ohartu zuen, orkoak ezpatekin apurtu eta orratz pozoitsuak botatzen zituela umeen oinen behatz hutsez.
  Eta mutilak kantatu zuen:
  - Lurra eskuzabala da gu bekatariok,
  Eta zerua mehatxuz beteta dago...
  Jende jatorra den familia bat gara -
  Arrosek oso usain ona dute trumoi baten aurretik!
  Hona hemen Mosketariak.
  Eta, jakina, Constance neska terminatzailea da. Dagoeneko lehergailu bat dauka eskuetan. Eta oin biluziek miniaturazko granada aniquilazio bat botatzen dute.
  Gudari gazteak kantatu zuen:
  - Frantsesen handitasunak planetak ezagutzen ditu,
  Orkoak zapaldu genituen ezpata kolpe batekin...
  Munduko nazio guztiek maite eta estimatzen gaituzte,
  Erasoa izan arren - txingaren horda bat!
  Eta blaster arma serioa da... Nerabeentzako pelikula ergel honetan ez dago argi nondik datorren.
  Baina milady erasotzen saiatzen ari da. Grifo baten gainean hegoak dituen lehoia da. Eta bere eskuetan gerlariak zetro magiko bat dauka. Eta nola lehertzen den pulsar hiltzaile batekin.
  Mutilen takoi hutsak baino ez ziren dardarka, eta haien zola biluziak, hauts samarrak, haurren zolak erre ziren.
  Baina mutilak erantzunez kantatu zuen:
  - Paradisua ez da ikusten zelaiaren kean,
  Eta gorputza pikutara ohitu zen...
  Banzai fresko baten erasoari oihu egiten diogu,
  Borroka gaitezen ausart!
  Grifoko Lady Winter-ek pultsarez eta tximistaz jo eta orro egin zuen bere biriken goialdean:
  - Ez utzi mutilak barkatu,
  Hil gaitzak...
  Nola zapaldu zomorroak
  Erre labezomorroak bezala!
  Dartagnanek, erantzunez, sastakaia jaurti zuen oin hutsez, haurraren oina. Milady aldera hegan egin zuen hautsitako ibilbide batean.
  Sorgin beldurgarriak orro egin zuen:
  -Oh mutilak, bai sarraskilariak zarete,
  Astronauta eta pilotu gisa erregistratuta!
  Porthosek ukabila erakutsi zuen eta oihu egin zuen:
  - Ahoa urratuko dut, begiak aterako ditut!
  Constancek irribarre batekin zuzendu zuen mutil indartsua:
  - Ez egin zin, mutil, lizuna zara,
  Errieta betiko geldialdi baten ondorioa da!
  Honekin ados zegoen Aramis:
  - Emakume bat emakume bat bezala tratatu behar da ... Eta emakumeak maitasuna maite du!
  Lady Winter-ek irribarre txarra egin zuen. Anana baten tamainako bonba bat agertu zitzaion eskuetan. Eta bertan, "A" hizkiak distira ikaragarria zuen.
  Dartagnanek haserre kantatu zuen:
  Azken gerran ez dago irabazlerik
  Eta zorria ez da salbatuko suzirien bolada batetik...
  Zergatik jartzen duzu bonba arsenalean?
  Zurrunbilo bat igoko da, eta urakan gaizto bat!
  Constancek neskaren oin biluziak hartu eta ilar txiki bat jaurti zuen.
  Lady Winterk barre egin zuen.
  - Saiakera patetikoak!
  Neskak ausardiaz erantzun zion:
  - Bonba bat nahi duenak kopetan sartuko du!
  Eta orduan ilarrak bat-batean hartu eta handitu egin zuen. Burbuila erraldoi bat bezala puztu zen. Eta edukiontzi hori, katxalote harrapari baten antzera, Lady Winter-ek irentsi zuen.
  Dartagnanek oihu egin zuen, hortzak agerian utziz:
  - Bilera hori ez da zorte soila bezalakoa,
  Oraingoan dena ezberdina izan zen!
  Constancek gogotsu hartu zuen, eta bere takoi biluzi, biribil eta arrosa lurrean zigilatu zuen. Eta tsunami olatu bat joan zen, orkoak eta kardinalaren guardiak eraitsi zituen.
  Eta neskak abesten jarraitu zuen:
  - Gure Ama Lurra ez da basamortu bihurtuko,
  Korrika goazen arren, oinutsik gaude odolez!
  Lady Winter burbuila batek harrapatu zuen, eta bat-batean tamainaz txikitu ere egin zen.
  Orkoak irauli egin ziren eta, gainera, guardiarekin batera izoztu ziren. Eta bost gudari handiek urrats bat gehitu zuten.
  Hona hemen Richelieu kardinala bera. Beltzez jantzitako armiarma erraldoi bat bezalakoa da. Eta baita nola saiatuko den izorratzen pulsar batekin erantzunez.
  Eta pulsarra izugarria da, elefante bat bezala. Eta euliak, tamainaz handituz.
  Constancek etsituta kantatu zuen:
  - Neska santua, joan naiz,
  Dartagnan tontoa zara -
  Eta alferrik kardinalera igo!
  Porthosek, erantzunez, ezpatak sudurrean sartuko ditu. Eta nola hartuko duen eta doministiku egingo duen....
  Muino itxurako pulsarrak astindu egin zuen. Eta hegan egin zuen, tamaina txikituz. Eta hala erori zen kardinalaren gainera. Eta Frantziako benetako agintari izugarria harri bihurtu zen berehala. Eta orduan lehertu egin zen harria, hondar bihurtuz.
  Eta bost borrokalariek jauzi egin, biraka egin eta tximistak askatu zituzten begietatik, kantuan;
  Bada garaia, da garaia, poz gaitezen gure bizitzaz,
  Edertasuna eta kopa, zorioneko pala...
  Agur, agur, txapelaren lumak astinduz,
  Behin baino gehiagotan xuxurlatzen diogu patuari, behin baino gehiagotan xuxurlatzen diogu patuari,
  Patuari xuxurlatzen diogu - belea! Belea!
  . MAINSTEIN-EN TXANDA BERRIA
  Mainsteinek Hitlerri Ziudadela Operazioak ez zuela funtzionatuko sinestatzea lortu zuen, Armada Gorria erasoa uxatzeko prest baitzegoen. Eta alemaniarrek azken momentuan planak aldatu eta Donbassen erasoa abiatu zuten. Eta sobietar tropak ezustean harrapatzea lortu zuten.
  Eta Doneraino apurtu. Indarrak ziztu bizian transferituz, Armada Gorriak tropak gudura bota zituen zuzenean mailatik. Galerak nabariak ziren.
  Baina noski, hau ez da gauza nagusia.
  Panterako guduan, lau neska alemaniar borrokatu ziren. Noski, oinutsik eta bikinitan zeuden. Eta dagoeneko tiro egiten bazuten, orduan zuzen.
  Gerdak hatz hutsez sakatu zuen gatilloa, hogeita hamalau bat jo eta kuxkuxa egin zuen:
  - Otso mezulari handi bat naiz,
  Ez dut sinetsiko guduan hutsala!
  Charlottek baieztatu zuen:
  - Ez gaitezen huskeriak izan!
  Eta oin biluzien laguntzaz ere jaurti zuten.
  Bai, tripulazioa barregarria zen. Ez da halako neskarik, inor eta ezer ez da geldituko.
  Eta orain Kristina ere jo zuen, sobietar KVren dorrea apurtuz. Neskak botere kosmikoan eta zurrunbiloan banatu ziren. Pasio argia dago haietan.
  Magdak ere tiro egin zuen txandaka, eta baita behatz hutsez ere. Eta urrutitik obus sobietar bat hautsi zuen. Hona hemen neska.
  Oro har, borroka karikatura gisa erakutsi zen ...
  Gerdak bularretik bularra kendu ere egin zuen, eta titi gorritxoarekin gatilloari tira egin zion. Eta armadura-zulatzaile bat jaurti zuen helburu suntsitzailerantz.
  Orduan, bere titia carmesi zaplaztekoa eman zion, bularra eta Charlotte agerian utziz, auto sobietarrari ukabilkada emanez.
  Eta horrela, jaurtigai suntsitzaile bat eta Christina-ren titi errubia jaurti zituen, helburua zehaztasunez joz.
  Eta azkenean, Magdaren jantziak bere marrubi eta puztutako titia ere funtzionatu zuen.
  Neskak borrokan jarrita...
  Dibertigarria dirudi. Baina alemaniarrak Donera iritsi ziren oraindik. Udan arrakasta lortu zuten Kursk inguruan eta Voronezhen norabidean erasoaldia abiatuz.
  Arrakasta horrek Mendebaldeko jardunean ere eragina izan zuen. Sizilian lehorreratzea berriro atzeratu zen. Eta Mediterraneoko eguraldia ez da oso ona.
  Eta, beraz, Italian kolpea ez zen gertatu. Mussolini oraindik boterean dago, eta alemaniarrek ez dituzte indarrak desbideratzen Mendebaldean.
  Abuztuan, alemaniarrek Kursk hartu zuten, amaieran Voronezh hartu zuten. Armada Gorriaren galerak handiak izan ziren. Baina tasaren erreserba berriak borrokan sartu ziren. Eta nolabait alemaniarrak gelditu ziren...
  Eta gero udazkena, euria. Alemaniako tanke astunak "Panthers", "Tigers" eta autopropulsatutako pistola "Ferdinanda" trabatu egiten hasi ziren.
  Eta Panterako neskak ez daude hain eroso. Dagoeneko bikini batean izoztuta daude.
  Gerdak, ordea, alaitasunagatik kantatu zuen:
  - Negurik ez balego,
  Herri eta herrietan...
  Inoiz ez genuen jakin
  Egun zoriontsu hauek!
  Eta berriro ere, bere behatz biluziak gatilloari tira eta auto sobietarra zulatzen du.
  Charlottek esan zuen barrez:
  - Ai, izozteak, izozteak,
  Ez nazazu izoztu
  Ez nazazu izoztu
  zaldi gainean nago!
  Eta oin biluziekin tiro egin ere. Super neska bat da, noski.
  Nahiz eta, noski, gizonekin harreman borrokalarienak dituen.
  Baina Christinak tiro egin zuen oraingoan titi gorritxo baten laguntzaz, bularra kendu eta kirrinka:
  -Ez da lotsarik izango neskarentzat,
  Saldu zeure burua errubloengatik...
  Frost-voivode patruila,
  Bere ondasunak saihestu!
  Magdak ere titi errubi batekin tiro egin zuen eta kuxkuxa egin zuen, hogeita hamalau sobietarrak nola erretzen ziren ikusita:
  - Aberastasunen jabe naiz,
  Ezin dituzu zenbatu, mende bat ere zenbatu...
  Nork hil zuen ez naiz damutzen
  Soldadu hori ez egin aharrausirik!
  Eta gudariak keinua egingo die berriro bikotekideei. Lau neskak, noski, glamourdunak dira, eta aldi berean beltzaranak eta gihartsuak.
  Azkenean izozteak jo eta elur-bilak pilatu zirenean, ekimena Armada Gorriaren eskuetara pasatu zen.
  Hemen, sobietar neskak borrokan bereizten dira.
  Alenka eta bere batailoia erasotzera doaz korrika. Noski, izozteak eta elur-denborak izan arren, neskak oinutsik eta bikini batean daude. Eta batzuek kuleroak baino ez zituzten utzi ere.
  Alenkak metrailadore batetik tiro egiten du. Bere balak ondoan daude. Eta orduan neskak, hartu ahala, eta behatz biluziekin, bumerang hilgarria botatzen du. Eta arerioen buruak erraztasun handiz eraisten du.
  Gudariak kantatu zuen, hortzak agerian utziz erreginaren lepokoko perlak bezala:
  - Ikusleak zain daude - aurpegi tristeak,
  Funtsek ez dute balio - hiltzailea naiz!
  Anyutak alemaniar tropak jo zituen bere titi gorritik tximistaz eta kuxkuxa egin zuen:
  - Ez duzu arrazoi! Gudari nobleak gara, ez hiltzaileak!
  Alla ilegorria, bere ilea hain beroa eta sutsua erregimentu oso bat erre dezakeen, errubi-tipietatik ere piztuko da ke-zuloekin, eta etsai-talde oso bat erreko dute aldi berean.
  Gudariak kantatu zuen:
  -Oso jatorra nintzen.
  Bihotzez maite dut jendea...
  Arrano urdinaren seinalearen azpian
  Zure koroa - urreztatua!
  Mariak ere metrailadore batetik zirriborrak egiten ditu eta kimikaz ke-mineak botatzen ditu behatz hutsekin. Hau neskak da - pasarte nabarmena.
  Eta gudariak kantatu zuen:
  - Apartamentu guztietan sakura dago,
  Gezi gaizto bat bezala hegan egiten du...
  Naziak bustitzen ditugu komunean,
  Eta gure pentsamendua orratz bat bezala da!
  Olinpiar Jokoak naziei metraileta batetik zirriborratzen. Neska heroi bat da orroa egin zuen:
  - Nire orratzak, orratzak balak bezain zorrotzak!
  Noski, alemaniarrek oso zaila izan zuten pelikulan - ondo estutu zituzten.
  Hau da heriotzaren presa...
  Eta hona hemen aitzindariarekin eszena. Mutikoa galtza motzetara erauzi eta eskuak lotuta, oinutsik eraman zituzten izoztetik. Eta azoteekin harrotua....
  Mutilak intziri egiten du eta aurrera pauso bat ematen du. Hau oso krudela da...
  Eta hona hemen Margaret emakume alemaniar bat harmonika jotzen. Keinua egiten dio aitzindariari eta esaten dio:
  - Zergatik hotzak ditu mutilaren hankak?
  Aitzindariak erantzun du:
  - Mutilaren amaz maitemindu
  bazina, Izotzetan, oinutsik, zoaz maitearengana!
  Emakume alemaniarrak barre egin zuen eta errusiera onean esan zuen:
  - Tira, aitzindaria tenplatu! Oso ona da osasunerako!
  Eta mutikoa, oinutsik eta ia biluzik, aurrerago eraman zuten elurretan barrena.
  Orduan, borroka berri bat erakusten da sobietar gerlariekin. Argi dago maitagarrien ipuin bat besterik ez dela.
  Margaritak, aurkariak zapalduz, hortzak agerian utziz, egin zuen ahotan:
  - Munduan balentriak egiteko lekua dago!
  Eta orratz pozoitsuak neskaren oin hutsetatik sakabanatu ziren, naziak eta haien hegazkinak eta tankeak joz.
  Natashak ere oin biluziak jaurti zituen, hiltzaile eta uluka:
  Ez dugu inoiz ahaztuko eta inoiz barkatuko.
  Eta bere ezpatak errotan faxisten artean igaro ziren.
  Zoyak, etsaiak moztuz, irrintzi egin zuen:
  - Eskaera berri baterako!
  Eta orratz berriak sakabanatuta bere oin hutsetatik. Eta zer den begian, zer dagoen nazien soldaduen eta hegazkinen eztarrian.
  Bai, argi zegoen gudariak hunkitu eta haserretzen ari zirela.
  Agustinek, soldadu zuriak eta tankeak moztuz, irrintzi egin zuen:
  - Gure burdinazko borondatea!
  Eta opari berri eta hilgarri bat hegan egiten du oin biluzitik. Eta erori takni eta borrokalari zuriak.
  Svetlanak errotariari mozten dio, bere ezpatak tximista bezalakoak dira.
  Naziak txaloak bezala erortzen ari dira.
  Neskak orratzak botatzen ditu oin biluziekin eta kirrinka:
  - Ama Errusiak irabaziko baitu!
  Margaritak aurkariak ere zapaltzen ditu.
  Oinak biluziak astintzen ari dira. Naziak asko hiltzen ari dira. Gerlariak oihu egiten du:
  - Muga berrietarako!
  Eta orduan neskak hartu eta moztuko du...
  Soldadu faxisten gorpuen masa.
  Baina Natasha erasoan dago. Tankeekin batera naziak mozten ditu, eta abesten du:
  - Errusia handia eta distiratsua da,
  Oso neska arraroa naiz!
  Eta diskoak hegan egiten du bere oin hutsetatik. Nork ikusi zituen nazien eztarriak. Bai, hau neska bat da.
  Zoya erasoan dago. Soldadu marroiak bi eskuekin txikitzea. Hodi batetik tu egiten. Eta orratz hilgarriak botatzen ditu bere behatz hutsez - bota tankeak eta hegazkinak.
  Eta aldi berean bere buruari abesten dio:
  - Ene, goazen,
  Ai, nire gogokoena joango da!
  Agustinak, naziak moztu eta soldadu marroiak suntsituz, irrintzi egiten du:
  - Guztiak ilunak eta animalia baten larruazalean,
  Kluba batekin istiluen poliziarengana joan zen!
  Eta bere behatz hutsez, etsaia jaurtiko du, elefante bat hilko duen zerbait, eta are gehiago tanke bat.
  Eta gero irrintzi:
  - Otsoak!
  Svetlana erasoan. Mozketak, naziak moztuz. Oin hutsik, heriotzaren opariak botatzen dizkie.
  Ezpatekin errota bat egiten du.
  Borrokalari eta irrintzi asko zapaldu zituen:
  - Garaipen handi bat dator!
  Eta berriro neska mugimendu basatian dago.
  Eta bere oin hutsik orratz hilgarriak jaurtitzen ditu, tankeak eta hegazkinak suntsituz.
  Margarita erasora doa. Etsai guztiak segidan txikitzen ditu. Bere ezpatak haize-errotaren palak baino gogorragoak dira. Eta oin biluziak heriotzaren opariak botatzen ari dira, tankeak eta hegazkinak erretzen ari dira.
  Neska erasoan dago. Gerlari marroiak suntsitzen ditu zeremoniarik gabe.
  Eta noizean behin jauziak, eta birakak!
  Eta deuseztatzeko opariak hegan egiten du harengandik.
  Eta naziak beraiek hilda erortzen dira. Eta gorpu-multzo osoak pilatzen dira.
  Margaritak irrintzi egiten du:
  - Cowboy amerikarra naiz!
  Eta berriro oin biluziek orratza bota zuten.
  Eta gero dozena bat orratz gehiago!
  Erasoan Natasha ere oso polita da.
  Eta oin hutsik botatzen du, eta lasto batetik tu egiten du.
  Eta garrasi egiten du biriken goialdean:
  - Herio distiratsua naiz! Egin behar duzun guztia hiltzea da!
  Eta berriro ere edertasuna mugimenduan.
  Zoyak nazien gorpuen blokeo bat erasotzen du. Eta suntsipen-bumerangak ere hegan egiten du bere oin hutsetatik.
  Eta gerlari marroiak erortzen eta erortzen jarraitzen dute.
  Zoyak oihu egiten du:
  - Neska oinutsik, irabaziko duzu!
  Eta dozena bat orratz hegan egiten dute neskaren orpo hutsetik. Zein zuzenean nazien eztarrian sartu.
  Hilda erortzen dira.
  Edo hobeto esanda, guztiz hilda.
  Agustin erasoaldian. Tropa marroiak birrintzen ditu. Bere ezpatak bi eskuetan daramatza. Eta hain gerlari handia da.
  Tornado batek tropa faxistak zeharkatzen ditu.
  Ile gorridun neska orroa:
  - Etorkizuna ezkutatuta dago! Baina garaile izango da!
  Eta erasoan, ile sutsuko edertasun bat.
  Agustinek orro egiten du estasi basatian:
  - Gerrako jainkoek dena urratuko dute!
  Eta gudaria erasoaldian.
  Eta bere oin biluziak orratz zorrotz eta pozoitsu asko botatzen ditu.
  Svetlana guduan Eta hain distiratsu eta borrokan. Haren hankak biluziak hainbeste gauza hilgarri botatzen ditu. Ez gizon bat, ile ilehoria duen heriotza baizik.
  Baina hausten bada, ezin duzu gelditu.
  Svetlanak abesten du:
  - Bizitza ez da eztia izango,
  Dantza biribil batean salto hori!
  Utzi ametsa egia bihurtu -
  Edertasunak gizon bat esklabo bihurtzen du!
  Eta neska oinutsiaren mugimenduan gero eta amorru gehiago dago.
  Margarita neska ekaiztsua da bere jardueran. Eta etsaiak kolpatzen ditu.
  Hemen jaurti zuen hanka biluziarekin, lehergailudun ilar bat. Lehertuko da, eta berehala ehun nazi eta hamar tanke botako dituzte.
  Neskak oihu egiten du:
  - Garaipena hala ere helduko zaigu!
  Eta ezpatekin egingo du errota - tankeen upelek norabide ezberdinetan hegan egiten dute.
  Natashak bere mugimenduak bizkortu zituen. Neskak gerlari marroiak mozten ditu. Eta oihukatzen zuen bitartean:
  - Garaipena Errusiako inperioaren zain dago.
  Eta desagerrarazi ditzagun naziak erritmo bizkor batean.
  Natasha terminator neska bat da.
  Ez du uste gelditzea eta moteltzea, eta tankeak eta hegazkinak okertu egiten dira.
  Zoya erasoan dago. Bere ezpatak haragia eta metal entsalada mozten omen ditu. Neskak garrasi egiten du biriken goialdean:
  - Gure salbazioa indarrean dago!
  Eta oin biluziek ere botatzen dituzte halako orratzak.
  Eta eztarria zulatuta dagoen jende andana, gorpu-multzoetan etzanda, baita hautsitako tankeak eta eroritako hegazkinak ere.
  Augustine neska eroa da. Eta denak birrintzen ditu hiperplasmako robot bat balitz bezala.
  Dagoeneko ez ditu ehun nazi apurtu. Baina denak hartzen du erritmoa. Eta gudariak orro egiten du oraindik.
  - Garaiezina naiz! Munduko politena!
  Eta berriro, edertasuna erasoan.
  Eta oin biluzietatik ilar bat ateratzen da. Eta hirurehun nazi eta dozena bat tanke hautsi zituzten leherketa indartsu batek.
  Agustinek kantatu zuen:
  - Ez zara ausartuko gure lurra bereganatzera!
  Svetlana ere erasoan dago. Eta ez du atseden gramo bakar bat ere ematen. Terminator basatia neska.
  Eta etsaiak moztu eta naziak suntsitzen ditu. Eta borrokalari marroien masa lubakira eta errepideetan zehar erori da jada.
  Bostak haserre zeuden. Borroka basatia egin zuen.
  Oso ikuskizun polita polita izan zen. Eta zenbat naziak hil zituzten. Eta handienen kopururik handienak borrokalari marroiak hil zituen.
  Margarita ere borrokan dago. Kanela eta altzairuzko armadak birrintzen ditu eta orroak egiten ditu:
  - Shock erregimentu handia! Denok sartzen gara hilkutxan!
  Eta bere ezpatak piratatzen dizkiote naziei. Borrokalari marroien masa erori egin da jada.
  Neskak burrunba egin zuen:
  - Panterak baino are freskoagoa naiz! Frogatu denak direla onenak!
  Eta neskaren orpo hutsetik, lehergailu indartsuak dituen ilarra bezala, hegan egingo du.
  Eta jo etsaia.
  Eta aurkari eta tanke eta hegazkin batzuk hartu eta apurtuko ditu.
  Eta Natasha agintaria da. Eta aurkariak irabazten ditu, eta berak ez dio inori jaitsierarik emango.
  Zenbat nazik eten duten jada.
  Eta hortzak hain zorrotzak dira. Eta begiak zafiroak dira. Hau neska da - borrero nagusia. Bere bikote guztiak dituen arren - borreroak!
  Natashak oihu egiten du:
  - Zoratuta nago! Penalti bat izango duzu!
  Eta berriro ere, neskak nazi asko moztuko ditu ezpatekin.
  Zoya mugimenduan dago eta gerlari marroi asko moztu ditu.
  Eta oin hutsik orratzak botatzen dituzte. Orratz bakoitzak hainbat nazi hiltzen ditu. Neska hauek benetan ederrak dira.
  Agustinek aurkariak aurreratu eta birrintzen ditu. Eta, aldi berean, ez du oihu egiteaz ahazten:
  - Ezin duzu hilkutxatik ihes egin!
  Eta neskak hortzak hartu eta hortzak erakutsiko ditu!
  Eta gorritxoa hain da... Ilea haizean dardara, pankarta proletario baten antzera.
  Eta dena literalki haserretik ateratzen da.
  Svetlana mugimenduan Hemen burezurrak eta tankeen dorre asko moztu zituen. Hortzak erakusten dituen gudaria.
  Mihia erakusten du. Eta gero lasto batetik tu egiten du. Orduan oihu egiten du:
  - Hilko al zarete mutilak!
  Eta berriro ere, orratz hilgarriak hegan egiten dute oin hutsetatik, infanteria eta hegazkinak jo zituztenak.
  Margaritak pozez kantatu zuen:
  - Ezer ez da ezinezkoa! Uste dut askatasuna argituko dela!
  Neskak berriro orratz-jauzi hilgarria bota zien naziei eta haien tankeei, jarraitu zuen:
  - Iluntasuna desagertuko da! Arrosak lor daitezela!
  Eta gudariak behatz hutsez ilar bat bota bezain laster, mila nazi berehala igo ziren airera. Bai, inperio marroi eta infernuko armada gure begien aurrean urtzen ari da.
  Natasha guduan. Kobra bat bezala jauzi egiten du. Etsaiak lehertzen ditu. Eta hainbeste nazi hiltzen eta hegazkinak erortzen ari dira.
  Haien neska eta ezpatak, eta aleak ikatza gainean, eta lantzak. Eta orratzak.
  Aldi berean, orroa ere egiten du:
  - Uste dut garaipena iritsiko dela!
  Eta errusiarren loria aurkituko du!
  Oin biluziek orratz berriak botatzen dituzte, aurkariak ukabilkadaka.
  Zoya mugimendu basati batean. Naziei eraso egiten die. zati txikitan apurtzen ditu.
  Emakume gudariak hatz hutsez orratzak botatzen ditu. Aurkariak hautsi eta nola orro egin:
  Gure garaipen osoa eskura dago!
  Eta ezpatekin errota basati bat egiten du, tankeak garbituz. Hau benetan neska bat bezalakoa da!
  Baina Agustinen kobra erasora joan zen. Emakume hau amesgaizto guztientzako amesgaiztoa da.
  Eta mozten badu, moztu egingo duela esan nahi du.
  Horren ostean, gorritxoak hartu eta abestuko du:
  - Buru-hezur guztiak irekiko ditut! Amets handia naiz!
  Eta orain bere ezpatak martxan daude eta haragia eta metala mozten dituzte.
  Svetlana ere erasora doa. Neska honek ez du balaztarik. Moztu bezain laster, gorpuzkinen masa beteta dago eta hegazkinak eta tankeak erortzen ari dira.
  Terminator ilehoriak orro egiten du:
  - Zein ona izango den! Zein ona izango den - badakit!
  Eta orain ilar hiltzaile batek hegan egiten du.
  Tamaina txikia, baina hilgarria...
  Nola apurtu zati txikitan.
  Margaritak berriro egingo du borrokan.
  Eta borrokalari marroi asko moztu. Eta hutsune handiak mozten ditu.
  Neskak oihu egiten du:
  - Lambada da gure dantza hondarrean!
  Eta indar berrituz jo.
  Natasha erasoan are amorratuago dago. Beraz, naziak jotzea. Ez zaie oso ona halako neskei aurre egitea.
  Natashak hartu zuen eta kantatu zuen:
  - Bertatik korrika egitea adiskidetzaile arrunta da!
  Eta neska gerlaria aurkariei lehertu zitzaien halako kolpe-jauzi batekin.
  Eta oin hutsik diskoak botako ditu.
  Hemen errota zuzentzen zuen. Armada marroiaren buru-masa atzera egin zuen eta tankeak erre ziren.
  Edertasun borrokalaria da. Irabazi zeure burua armada horia.
  Zoya mugimenduan dago, denak salbuespenik gabe birrintzen. Eta bere ezpatak heriotzaren guraizeak bezalakoak dira.
  Neska ederra da. Eta oin biluziek oso orratz pozoitsuak botatzen dituzte.
  Aurkariak garaitu. Eztarria zulatu eta hilkutxak egiten dituzte, tankeak eta hegazkinak lehertzen dituzte.
  Zoyak hartu eta irrintzi egin zuen:
  - Itxian urik ez badago...
  Natashak pozez oihukatu zuen:
  Beraz, zure errua da!
  Eta bere behatz hutsez erabat hiltzen duen zerbait botatzen du. Hau benetan nesken neska bat da.
  Eta bere hanka biluzietatik, nola hegan egingo duen pala. Eta borrokalari asko joko ditu, tankeetatik dorreak moztuz.
  Agustin mugimenduan. Azkarra eta berezia bere edertasunean.
  Zein ile argia duen. Pankarta proletario bat astintzen bezala. Neska hau benetako azeri bat da.
  Eta aurkariak mozten ditu - ezpatak eskuetan zituela jaio balitz bezala.
  Gorrigorria, putzu madarikatua!
  Agustinek hartu eta txistu egin zuen:
  - Zezen buru bat egongo da - borrokalariak ez dira erotuko!
  Eta hemen berriro borrokalari asko birrindu zituen.
  Margaritak, oin hutsez daga bat jaurtiz, tankearen dorretxoa hautsiz, baieztatu zuen:
  - Neska handi eta polita!
  Agustinek erraz bat egin zuen honekin:
  - Edonor hozkatuko duen gudaria naiz!
  Eta berriro, behatz hutsez, hiltzaile bat jaurtiko du.
  Svetlana guduan ez da aurkariei baino gutxiago. Neska bat ez, halako sorgin bat sutan bukatzeko baizik.
  Eta oihuak:
  - Zer zeru urdina!
  Agustinek, oin hutsez pala bat askatuz, tankearen dorretxoa moztuz, baieztatu zuen:
  - Ez gara lapurretaren aldekoak!
  Svetlanak, etsaiak moztu eta hegazkinak botaz, txio egin zuen:
  - Ergelak ez du aiztorik behar....
  Zoyak irrintzi egin zuen, hanka biluzi eta beltzaranekin orratzak botaz:
  - Hiru kutxatatik gezurra esango diozu!
  Natashak, naziak moztuz, gehitu zuen:
  - Eta egin berarekin zentimo baten truke!
  Eta gudariek hartu eta salto egingo dute. Hain odoltsuak eta freskoak dira. Oro har, ilusio handia dute.
  Margaritak kantatu zuen:
  - Kolpea gogorra da, eta mutilak interesa du...
  Margaritak isildu egin zuen erantzunez:
  - Denak hiltzen ditugu - oinutsik!
  Neska hain amaitzaile aktiboa da.
  Natashak erasoan kantatu zuen:
  - Gerra santua!
  Eta gerlariak disko-boomerang zorrotz bat jaurti zuen. Arku batean hegan egin zuen, nazi eta tankeen dorre asko moztu zituen.
  Zoyak gehitu zuen, sarraskiarekin jarraituz:
  - Gure garaipena izango da!
  Eta orratz berriak hegan egin ziren bere oin hutsetatik. Eta borrokalari eta hegazkin asko jo zituzten.
  Neska ilehoriak esan zuen:
  - Xake mate aurkariari!
  Eta mihia erakutsi zuen.
  Agustinek, hankak astinduz eta ertz zorrotzeko esvastikak jaurtiz, hots egin zuen:
  - Bandera inperiala aurrera!
  Svetlanak erraz baieztatu zuen:
  - Aintza eroritako heroiei!
  Eta neskek aho batez oihukatu zuten, naziak zapalduz:
  - Inork ez gaitu geldituko!
  Eta orain disko bat hegan ari da gerlarien oin hutsetatik. Haragia urratu eta tankeen dorreak eraisten ari dira.
  Eta berriro ulua:
  - Inork ezin gaitu garaitu!
  Natasha airera hegan egin zuen. Aurkariak eta sai hegodunak zatitu, eta igorri zuen:
  - Otsoak gara, frijitu etsaia!
  Eta bere hatz hutsetatik, oso disko hilgarri bat aterako da hegan.
  Neska ere bihurritu egiten da estasiaz.
  Eta orduan marmar egiten du:
  - Gure takoiek sua maite dute!
  Bai, neskak oso sexyak dira.
  Eta keinua egin zien gudariei. Barre egiten dute eta hortzak biluztu dituzte erantzun gisa.
  Natashak naziak moztu zituen eta irrintzi egin zuen:
  - Gure munduan ez dago pozarik, borrokarik gabe!
  Natashak onartu zuen:
  - Indarrik ez badago, bai...
  Baina gudariok beti gaude osasuntsu!
  Neskak orratzak bota zizkion bere behatz hutsez etsaiari, tanke-masa bat leherrarazi zuen eta kantatu zuen:
  - Soldadua beti dago osasuntsu,
  Eta ekintzarako prest!
  Horren ostean, Natashak berriro etsaiak moztu zituen, tankeen dorreak eraitsiz.
  Zoya oso ume azkarra da. Hemen upel oso bat jaurti zuen naziei. Eta pare bat mila leherketa batetik atera zituen.
  Orduan oihu egin zuen:
  - Ez gelditu, gure takoiak distiratsu daude!
  Eta neska bat borroka parpailetan!
  Agustin guduan ere ez da ahula. Beraz, naziak jotzea. Kate-sorta batetik kolpatzen balitz bezala.
  Eta aurkariak moztuz - abesten du:
  - Kontuz, erabilgarria izango da
  Udazkenean tarta bat egongo da!
  Deabru ilegorria benetan goldatzen du guduan deabruak tabako kutxa batean bezala.
  Eta hona Svetlana nola borrokatzen den. Eta naziek beregandik lortzen dute.
  Eta jotzen badu, jo egingo du.
  Bertatik, zipriztina odoltsuak ateratzen dira.
  Svetlana gogor ohartu zen bere oin hutsetik metalezko zipriztinak hegan egiten zutenean, tankeetako burezurrak eta dorreak urtu zituztenean:
  - Aintza Errusiari, oso aintza ere!
  Tankeak aurrera doaz...
  Kamiseta gorrietako zatiketak -
  Zorionak errusiar jendea!
  Hemen neskek naziak hartu zituzten. Beraz, moztu eta birrindu egiten dira. Ez gerlariak, katea hautsi duten panterak baizik.
  Margaritak, armada marroia birrinduta eta tankeak moztuta, jaso zuen:
  Zezenak bezalakoak gara!
  
  . TAMERLANEN BIBLIOBA CRAVE
  OHARRAK
  XXI. mendeko neska ederren lehorreratzeak Tamerlanen birbiloba botereari eusten laguntzen dio, eta gainera, inperioaren hedapenerako bidea zabaltzen.
  . 1. KAPITULUA
  1405ean Tamerlane hil ondoren, bere birbiloba Muhammad Jahangir bere ondorengo izendatu zuten. Bederatzi bat urteko mutikoa zen oraindik, eta errejidore bat zuen. Eta Alenka Tamerlanen eskuineko eskua bihurtu zen, eta gero bere lehen emaztea.
  Betiko neska gaztea botere kolosala zuen sorgin bat zen. Eta komandante handiaren inperioko benetako agintari bihurtu zen.
  Alenka neska heroiko bat da, orain arte Tamerlaneko satrapa mota ezberdinekin gerra egitearekin lotuta zegoen.
  Hona hemen bere lehen borroka nagusia.
  Etsaiak armada handi samarra du. Baina Alenka ez da lotsatzen.
  Hemen berak eramaten ditu erasoan borrokalariak pertsonalki. Eta harekin batera Jainko Ahalguztidunaren Rod gurtzen duten sorgin talde bat.
  Hemen Alyonkak ezpatak kulunkatzen ditu, harrera bat egiten du - errota bat, eta mujahidinen buruak mozten ditu.
  Gudariak txistu egiten du... Beleak ahuldu eta matxinoen gudari bizartuen gainak zulatzen dituzte.
  Alenkak oin hutsez boomerang bat bota zien, buruak moztuta, militanteei eta kantatu zuen:
  - Ni sultana handia naiz,
  Eta guduetan ataman!
  Anyutak ere etsaiak mozten ditu. Bere sorgin-ezpatekin burua mozten die.
  Eta gero oin hutsez, zerbait hilgarria botako balu bezala.
  Eta abestu:
  - Denok ahal dugu
  Politak gara...
  Arretaz -
  Oinutsik gaude!
  Eta horren ostean, neskak mihi luzea hartu eta erakutsiko du.
  Orduan etsaiari tu egingo dio eta keinua egingo dio zafirozko begiekin.
  Alla ilegorria ere borrokatzen da. Bere ile kobre-gorriak txapeldun olinpiko baten zuziaren antza ematen dio neskari.
  Bere ezpatak harrera bat dauka - tximeleta bat.
  Orduan, hanka erakargarrien hatz biluziek etsaiak zulatzen dituzten orratz pozoitsuak botatzen dituzte.
  Ala hartu eta kantatu zuen:
  - Denak baino indartsuagoak izango garela uste dut,
  Gaizkilea errauts bihurtuko da!
  Maria ere borrokatzen da. Bere ezpatak abiadura handiko helikoptero baten palak bezalakoak dira. Beraz, dena errukirik gabe mozten da.
  Eta orpo hutsak pakete lehergarri bat botatzen du suntsipenarekin.
  Maria gerlariak kantatu zuen:
  Ikusi eklipsea zeruan
  Neska hau sinatzen!
  Olinpiar Jokoak ere borrokatzen dira. Haren ezpatak baliza-habeak bezalakoak dira, luzatzen direnak. Eta moztu etsaiak lekuan bertan.
  Neskaren orpo hutsak bonba astun bat bota zuen, eta gudariak kantatu zuen:
  - Munduko guztiak baino indartsuagoa naiz,
  Egin dezagun azkarrago!
  Eta bere titi gorritxoak agerian gelditu ziren, eta nola tximistak mailutuko zituen. Eta ehun bat etsai erre ziren.
  Etsaia garaitu zuten. Eta erabat eta baldintzarik gabe hautsita.
  Pare bat garaipen txikiago gehiago, eta gainontzeko satrapoak oinordeko gaztearen agintea aitortzera bizkortu ziren.
  Muhammad Jihangir-ek irabazi zuen modu honetan inperioaren gaineko boterea indartzeko gai izan zen. Aginpide hutsa formalki bazen ere. Bere amaorde-birramona benetan agintzen zuen.
  Timuraden inperioa handia zen. Baina, hala ere, ez zuen mundu osoa kontrolatzen.
  Alenkak bere lehen bidaia egin zuen Indiara, bertako hegoaldeko eskualdeak harrapatzeko.
  Neskak, beti bezala, pertsonalki borrokatu zuen, eta bere lau lagunekin.
  Alenkak ehunka lagun hil zituen.
  Batzuetan, borrokan, bularra kentzen zuen. Eta errubizko titiek tximistak bota zituzten. Erregimentu osoekin etsaiak erre zituenak.
  Hala ere, beste neska batzuek, batez ere Olinpiar Joko handietan, titi gorrietatik zuritu eta etsai asko igurtzi zituzten.
  Beraz, inork ezin die aurre egin neska horiei.
  India erabat konkistatu zuten 1408an. Eta inperioa indartu egin zen.
  Ondoren, Egiptoren aurkako kanpaina bat etorri zen. Eta berriro garaipenak, aurkarien porrotak eta harrapaketak.
  Alenkak, bere behatz hutsez, ilar bereziak bota zituen, zeinetan oso lehergailu suntsitzailea zegoen.
  Eta etsai urratuak.
  Baina Alla eta Olympiasek hartu zuten, eta Egiptoko emirrak, eskuak eta oinak behatz hutsez helduta, hutsalki hautsi zuen.
  Orduan neskek biriketatik barre egin zuten eta kantatu zuten:
  - Eta nor aurkituko dugu guduan,
  Eta nor aurkituko dugu guduan...
  Ez gaitezen txantxetan horretaz!
  Urratu dezagun!
  Apurtu dezagun!
  Borroka ostean, neskek bizirik zeuden gizon gutxi batzuk ahuspez egitera behartu zituzten oin biluzi, gogortu eta odoltsuak musu ematera.
  Beraz, egiptoar bisirak belauniko jarri eta musu eman zion Alenkari oin hutsari.
  Neskak sudurra heldu zion hanka biluzietako hatzekin. Eta gogor estutu.
  Orro egiten duena...
  Alenkak bere oinarekin altxatu zuen eta bere indar bortitzarekin bota zuen, arku luzeko gezi baten zelaitik urrun.
  Egipto konkistatu ostean, urrunago joan ziren Gengisideak... Marokora heldu eta harrapatuta.
  Alenka ez da oraindik Europara joan. Bere begirada ekialdera biratu zuen. Izan ere, Txinak mongoliarren boterea kendu zuen eta bertan boterea berreskuratu behar izan zen.
  1415ean Txinaren aurkako kanpaina hasi zen. Mohammed nahiko heldua zen jada eta berak zuzendu zuen kanpaina.
  Baina hain zuzen ere, Alenkak bere armada kontrolatzen zuen. Amaorde-birramona eta betiko neska dela dirudi. Hala ere, horrek ez du esan nahi Alenkak sexurik izan ez zuenik.
  Berak aukeratu zituen gazterik ederrenak eta gihartsuenak beretzat, eta hainbat modutan egin zuen maitasuna, eta aldi berean hainbatekin.
  Tira, barkatu egin zioten, beste lau sorginei bezala. Bost gudari hauek guztiak garaitezinak ziren.
  Hemen Txinako armada erraldoi baten aurrean daude.
  Alyonkak tximista-teknika bat egin zuen ezpatekin.
  Eta Zeruko Inperioko gudarien hainbeste buru hegan egin zuten.
  Orduan Alenkak hatz biluziekin diamantezko ertzak zituzten hainbat disko jaurti zituen, eta haietako bakoitzak dozena bat aurkari hil zituen.
  Neskak ezpatekin txikitu eta kantatu zuen:
  - Klase goreneko gerlari bat naiz,
  Eta jostari lapurtu kutxazainari!
  Orduan Anyutak ezpatekin moztu zuen, "txibia" teknika emanez, aurkari asko moztu zituen, ondoren abestu zuen:
  - Neskarik politena naiz
  Arrakasta ospatuko dugu!
  Orduan gerlari izugarriak mihia erakutsi zuen.
  Eta nola txu egiten zuen suzko zutabe bat bezala.
  Beraz, berehala berrehun txinatar erraustu ziren.
  Alla ilegorria ilusio betean zegoen. Txinatarrak moztu zituen, maquinilla baten moduan burua moztuz.
  Aldi berean, gerlariek indar hilgarriz suntsitzeko ilarra bota zuten oin hutsekin. Eta aurkari asko urratu zituen, eta txio egin zuen, hortzak agerian:
  - Errusia Handiaren alde!
  Mariak, aurkariak disekzionatuz, eta libelularen harrera egin ondoren, hortz irribarrez erantzun zion:
  - Espazio bikainagatik!
  Eta berriro ere deuseztatzearen opari hilgarria bota zuen bere behatz hutsez.
  Olympiasek ere ezpatarekin mozten ditu etsaiak. Haize-errotaren palak bezalakoak dira. Eta txinatarrak moztu, eta burua moztu zieten.
  Olympiasek granada sorta bat eman zuen bere orpo huts eta biribilarekin. Eta eztanda egin zuen, batailoi oso bat beste dimentsio batera bidaliz.
  Neskak hartu eta kantatu zuen:
  - Aintza espazio hedadurari,
  Nahikoa ergelkeria!
  Horren ostean, bost sorgin eder, indartsu eta garaitezinak nola txistu egin. Eta beleek, hodei osoek, bihotzekoak izaten dituzte, eta zur eta lur erori eta soldadu txinatarren burezurrak zulatzen dituzte.
  Hona hemen gauza polita.
  Alenkak kantatu zuen:
  - Gerra oso polita doa,
  Garaipena markagailua kentzen dugu!
  Neskek, noski, txinatarrak intxaurrak bezala irabiatzen dituzte mazo batekin. Hau da Terminator neskak mozten ari direnak, oin hutsez heriotzaren opari handi eta hilgarriak botatzeaz ahaztu gabe.
  Hemen Alenkak bularra kentzen du. Eta bere titi gorritxoak agerian geratu ziren, eta bere bular beteak hain limurtu ziren.
  Eta orain tximistak hegan egingo du bere titar distiratsuetatik. Erori txinatarrei, indar basatiarekin.
  Alenkak heriotza-opari hiltzaile bat bota zuen bere behatz soilez, aurkari-multzo handi bat zati txikitan urratu eta txio egin zuen:
  - Aintza komunismoari!
  Eta orduan txinatar jeneral bati eskua kendu zion, eta horrela hegan egin zuen, eta hatz erakuslearekin beste agintari bati begia zulatu zion.
  Anyutak zentzu handiz esan zuen, etsaiak birrinduta:
  Neska politak gara!
  Eta bularrak ere agerian utzi zituen, bularra kenduz. Eta gero mugurdi titietatik, tximistak jo zuen. Eta suntsipen osoa izan zen.
  Eta txinatarrak guztiz kiskatu ziren, eta literalki hilkutxa sakon batean amaitu zuten. Zehatzago esanda, ez dute hilkutxarik lortuko.
  Neskek sarraski izugarria egin zuten txinatarrentzat. Jende ergel asko hil zen.
  Anyutak hartu eta abestu zuen, hortzak agerian:
  -Ni naiz emakumerik indartsuena,
  Bortxatu behar naute!
  Ala ere guduetan parte hartzen du. Hain neska gogorra eta odoltsua da.
  Eta oin biluziek orratz pozoitsu eta suntsitzaileak bota zituzten. Hau da Terminator neska ilegorria.
  Eta orduan bularrak agerian utzi zituen. Eta errubi tititik indar suntsitzaile izugarriarekin lehertuko da. Txinako soldaduen batailoi oso bat erre zen.
  Eta hona hemen Alla, zeinaren ile kobre-gorria, proletarioen banderola bezala, haizean astintzen duena.
  Eta neskak hartu eta abestu zuen, hortzak agerian:
  -Gure herrialderik handiena da
  Birusa-Satana suntsitu egingo da!
  Mariak ere oldarkortasunarekin eta kulunka hilgarriekin borrokatzen du, etsaiak uzten ditu eta literalki burua putz egiten du.
  Eta neskaren ezpatak oso zorrotzak dira, maquinillak bezala, eta erabateko hilketa sortzen dute.
  Mariak behatz hutsez jaurti zuen heriotza erabatekoa ekarri zuen zerbait eta kuxkuxa:
  - Aberriaren alde - gure Ama handia!
  Eta gudariak hartu eta biluztu zituen bere bularrak. Eta bere marrubi titiak hartu eta jipoitu zizkioten indar suntsitzaile handiko pultsarrez.
  Eta hainbeste etsai suntsitu ziren aldi berean, non Txinan ume asko umezurtz geratu ziren.
  Mariak hartu eta hortzak agerian utzi zituen, hots egin zuen:
  - Bakearen alde gaude adiskidetasunaren alde,
  Munduko irribarreengatik...
  Bileren adeitasunagatik!
  Olympias - borrokan dagoen neska heroi hau benetako piztia eta oso, oso erasokorra bezalakoa da.
  Hartu eta zola biluziekin lehergailu upel oso bat bota zuen. Horretarako, neskak bizkarrean erori behar izan zuen.
  Eta orduan Olympiasek bularrak biluztu zituen, sandiaren tamainakoak.
  Eta gudariak hartu zuen eta, pulsar-jauzi oso bat bezala, Txinako tropak kargatuko ditu. Eta zenbat soldadu hori hil ziren aldi berean.
  Gorpuzkera altxarreko neskak hartu eta suaren indar eta energia handiz lehertu zuen. Hemen beroa egiten du. Eta lurra erretzen ari da, txinatarren buruetan napalma isuriko balitz bezala. Eta han asko erretzen ari da... Txinako jeneral batek, bizirik erreta, kukurrukua egitea lortu zuen.
  Eta segituan, bost neskak txistu egin zuten, eta bele-hodei oso baten erorketa gorra etorri zen, eta txinatar buruak zulatu zituzten.
  Neskak pentagonoan lerrokatuta daude, eta energia deabruarekin talka egingo dute.
  Baina beste neska batzuk ere sartu ziren txinatarren aurkako borrokan. Anastasia Vedmakova erasoko hegazkinean agertu zen.
  Eta hartu eta suntsipena abiarazi zuen hanka biluzi eta zizelkatu baten laguntzaz, eta txinatar batailoi oso bat suntsitu zuen suziri jaurtigailu batekin.
  Anastasiak kantatu zuen:
  - Bat bi hiru lau bost -
  Sorgina hiltzen hasi zen!
  Eta bularreko titi gorridun gerlariak joystick botoia sakatu zuen, eta suziriak hegan egiten du berriro, izugarrizko abiaduraz eta suntsipen eta heriotza-korronte handi bat isuriz.
  Akulina Orlovak hartu zuen eta bularrak ere agerian utzi zituen. Eta hartu zuen, oin biluziak joystick botoian sakatu zituen.
  Eta kohete bat indar ulertezin eta kosmiko batekin aireratuko da.
  Eta orain adarrak eta hankak baino ez ziren geratzen Txinako batailoitik.
  Akulina Orlovak hartu eta kirrinka egin zuen:
  - Svarogen botere handia,
  Jainkoaren boterea, boterea ikusiko dugu!
  Eta gerlariak bere orpo biluzi, biribil, arrosa eta oso dotorea sakatu zuen pedalean.
  Hutseko bonba bat suntsitu zuen, txinatar erregimentu oso bat lur azpira bidaliz.
  Orduan kementsu gehitu zuen:
  - Errusia gehiegi da, ez nahi,
  Orduan oso paradisu polita lortuko duzu!
  Mirabela Magnetic ere oso neska kementsu bat da. Eta gudariak hartu eta joystickaren botoiak sakatu zituen bere behatz hutsez. Eta nola jauzi oldarkor batekin etsaia kolpatzen duen.
  Eta txinatarren masa berehala erre eta errauts bihurtuko da.
  Mirabelak hartu eta joystick botoia sakatu zuen marrubi-tipi batekin, eta hark hartuko du, suziri bat pasatuko da.
  Eta hainbeste borrokalari aldi berean erre ziren, eta itxuraz infernura edo zerura joan ziren, edo agian maitagarrien ipuinak jada edozein giza fantasia baino freskoagoak diren leku batera.
  Mirabelak hartu eta kantatu zuen:
  Gure boterea oso handia da
  Suntsitu dezagun Txina guztia...
  Adinetarako eraikiko dugu -
  Zeruan, itsasoan eta lurrean!
  Hirurak erasotzeko hegazkinak, txinatar tropak izorratzen balira bezala. Eta nesken suziriak bereziak dira, berrerabilgarriak, magia indartsuari esker.
  Eta zeruko inperioko milaka gudari arbasoengana joaten dira.
  Eta orduan Natashak hartu zuen eta suziriak jaurti zituen orratz pozoitsuekin bere erasoko hegazkinetik.
  Horiek hegan egingo dute, eta garai batean aurkari asko suntsitu egingo dira inolako zeremoniarik gabe.
  Eta Txinako dignitario gorenak lehen aldiz hartu eta erre zuen su amorratu eta gupidagabe batean.
  Natashak gogotsu kantatu zuen:
  Nola bizi ginen, borrokan
  Eta heriotzari beldurrik ez...
  Beraz, hemendik aurrera, zu eta ni biziko gara...
  Eta zeru izartsuan
  Eta mendiko isiltasuna -
  Itsasoko olatua eta su amorratua,
  Eta su amorratuan, eta amorratuan!
  . 2. KAPITULUA
  Neskek Txinako armada bat birrindu zuten. Baina Zeruko Inperioko beste horda handi bat haiengana makurtu zen.
  Alenkak, ezpatez gain, metrailadoreak ere egiten zituen. Eta egin dezagun txinera bi eskuekin batera. Eta erabat desagerrarazi zuen Zeruko Inperioko armada.
  Neska sutan zegoen.
  Aldi berean, bularra kendu eta titi gorritxoak agerian utzi zituen. Neska hau harrigarria da.
  Eta bere arrosa-begien itxurako titarretatik tximista-indar hilgarri bat atera zen.
  Eta txinatar batailoi oso bat erre eta suntsitu zuten.
  Alyonkak hartu eta abestu zuen, hortzak agerian utziz:
  - Txinatar guztiak puskatuko ditugu,
  Suntsipena gurean, boterearen boterea!
  Anyutak ere etsaiak zirriborratzen ditu. Aldi berean, etxeko metrailadore bereziak erabiltzen ditu. Horiek arerioen suntsipen totalitarioa besterik ez dira. Eta gorpu-multzo osoak altxatu.
  Eta hainbeste txinatar suntsitu ziren denbora gutxian.
  Anyutak deuseztatzeko opari bat bota zuen bere behatz biluziekin. Eta txinatar soldadu mordoa hautsi zuen.
  Ondoren, bere titi gorrietatik neska, zeruko inperioko borrokalariak hartzen dituen bitartean, lupanet.
  Eta etsaiaren erregimentu osoa berehala erreko da.
  Orduan Anyutak txintxoa egiten du:
  - Gure amorruz, Txina apurtzen dugu,
  Uste dut, noski, denak irabaziko ditugula!
  Neska borrokalaria Alla ere berezkotasun oldarkorrarekin borrokatzen da.
  Eta bere ilea hain kobre gorria da eta Inkisizioaren suaren suaren suak bezain distiratsua da.
  Gudariak hartu zuen eta bere behatz hutsez heriotzaren opari hiltzailea bota zuen. Txinatar asko urratu zituen.
  Haien buruak ere norabide ezberdinetan biribildu ziren.
  Horren ostean, ruby tipien gudariak pulsar-lerro oso batekin kargatuko du. Beraz, txinatar bi erregimentu oso hartu eta erre zituzten.
  Super-klaseko gudariak hartu eta kantatu zuen:
  - Etsaiak garaituko ditugu, ziur dakit,
  Ez diogu Txinari mundu osoa hartzen utziko!
  Eta neska ilegorriak hartu eta txistu egin zuen bere sudur-zulo ederretatik.
  Eta bosten sudurrak oso dotoreak dira.
  Eta hankak oso erakargarriak eta bizkorra dira, eta ez dira batere zikintzen. Hemengo gudariek txanda bikaina dute. Eta xarma berezia dute, eta begia eta erasoa. Halako neska baten aurka, kontuan hartu edozein armadak, Txinak esaterako, ez duela aurre egingo!
  Urrezko ilea duen neska batek, Maria, oso arriskutsu borrokatzen du. Eta bere hanka biluzi eta zizelkatuak oso gauza hilgarriak eta suntsitzaileak botatzen ditu.
  Baina marrubi bularreko nipples ere badabil. Eta haiengandik tximistak eroriko dira indar hilgarri kolosalarekin.
  Eta beste erregimentu txinatar bat erreko da berehala.
  Mariak hartu eta abestu zuen, hortzak agerian:
  - Neska bat naiz, badakizu, maitea,
  Ederra zentzu guztietan!
  Ederra zentzu guztietan!
  Denetik, alde guztietatik!
  Eta etsaia ere tu egingo du. Eta bere txua bulba hiperplasmatiko bihurtu zen, hedatu, mugitu eta Txinako soldaduen batailoi oso bat suntsitu zen.
  Olympias, indar fisiko izugarria duen neska heroiko hau. Eta bere hankak nahiko handiak dira, beltzaranak, oinutsik eta, aldi berean, dotoreak eta erakargarriak.
  Eta bularra esnez betetako upa bat bezalakoa da, bufalo sendo eta handienaren antzekoa.
  Aldi berean, titiak mitxoleta bezalakoak dira, hain distiratsuak, mamitsuak eta erakargarriak.
  Ez da harritzekoa borrokaren aurretik Olinpiar Jokoak ziur dozena bat gizon gazte indartsuekin erretiratu eta haiekin maitasuna egitea.
  Eta horrek poz eta indar gehigarria ematen du.
  Eta orain tximistak ateratzen dira bere tomateen titi indartsu, erakargarri eta handiak. Eta gainera, kaskada oso batean, tsunami olatu bat balitz bezala.
  Eta berehala milaka txinatar hiltzen dira agonia izugarrian, bere elektrizitate biologikoan.
  Olinpiar Jokoak abestu zuen:
  Ez errukirik, ez errukirik,
  ez errukirik etsaiarentzat!
  Tantak, tantak -
  Erasoan nago!
  Eta gudariak hartu eta bere mihi luzea erakutsi zuen, begirale baten azotea bezala.
  Eta mihi honekin piruleta bat bota zuen, bertan antimateria partikula bat. Ondorioz, bi erregimentu txinatar aldi berean lurretik erre zituzten, eta kolpe latz bat eman zioten Zeruko Inperioari.
  Dagoeneko, bost neskak hartu dute eta, gehiagorik gabe, txistu egingo dute. Eta beleek krisi epileptikoak izaten hasten dira. Airean biraka egiten dute bumerangak bezala, lasterka behera. Eta haien mokoek soldadu txinatarren garezurrak moztu zituzten.
  Olympiasek adierazi zuen, pantera baten antzera garrasika eta ahoaren atzetik bere dentak oso luze eta indartsuak agerian utziz.
  Bera, noski, banpiro samarra da. Bere kolpeak bakarrik mugitzen dira, edo, aitzitik, aurrera.
  Eta Olympiasen ahotsa oso ozena da:
  - Zalantzarik gabe, etsaiak zapalduko ditugu,
  Neskaren ahotsa liluragarria, liluragarria...
  Txina ondo hartu genuen,
  Ez gara ikusleak bakarrik!
  Alenka, neskari esan behar diozu zer behar duzun...
  Eta benetako lapurretaren izaera oldarkorra du.
  Alenkak hartu zuen eta bere titi gorrietatik leher egin zuen suzko indar amorruz, eta errukizko pulsarrak ezagutu gabe.
  Suzko koagulu horietako bakoitzak aparteko energia kantitate bat dauka. Eta txinatarrei adarretatik oso ondo jotzen dute.
  Alenkak gogotsu adierazi zuen:
  - Han hasi ginen Lur planetako populazioa erregulatzen!
  Anyuta mugurdi tititik, tximistak eman zizkion txinatarrei. Prentsako fitxan bala bat jaso ondoren, barre egin zuen:
  - Gezurra ari zara! Ez duzu hartuko!
  Konfiantza handiz onartu zuen Alenkak:
  - Ez hartu!
  Olimpiadak hartu zuen eta bere orpo huts eta biribilarekin, mailu batekin bezala, txinatar jeneralaren masailezurra mailukatu zuen, eta gurpilka egin zuen:
  - Tsarismo eta liderismorik gabeko SESB berri baten alde!
  Mariak baiezkoa eman zuen, marrubizko tititik kolpeka joz heriotzaren opari oso suntsitzaile eta hilgarri batekin:
  - Bai, erregea garestiegia da elikatzeko!
  Eta keinua egin zien bere lagunei.
  Baina oraingoz, formalki Txina konkistatzen ari dira, helburu berezietarako.
  Alla neska ilegorri eta oso ederrak hartu eta kantatu zuen, bere hortz zuri eta perlatsuak agerian utziz:
  - Bere erreinuan, dragoia,
  Bizirik eta distiratsu dena suntsitzen du...
  intziri bat besterik ez dago,
  Bota zabor jendearen katea!
  Eta gerlariak tximista bezala hartu zuen titi errubitik. Eta berriro txinatarrak itzaliko ditu, eta errauts gutxitan berdinduko ditu.
  Allak hartu eta kantatu zuen, hortzak agerian utziz eta keinu eginez:
  - Herensuge gaiztotik,
  Generoak Lurra salbatu zuen...
  Eta zeruko argia -
  Jendea utzi zuen!
  Eta gudariak keinua egingo die berriro bikotekideei...
  Tira, bostek ulertzen dute Txina ilusio ikaragarriz jotzen ari dela.
  Baina hemen borrokan sartu zen - Albina eta Alvina. Oso neska ederrak dira eta aldi berean ilehoria.
  Borroka-hegazkinetan egiten dute hegan, eraso-hegazkinetan adibidez. Eta karga hilgarri bat bidaltzen dute kargaz.
  Hauek neskak dira - super hori esateak ezer ez esatea esan nahi du.
  Eta joystickaren botoiak sakatzen dituzte beren titi gorriekin eta oso birringarriak diren misilak bidaltzen dituzte indar hilgarri kolosalarekin.
  Eta hainbeste suntsiketa egiten ari da Txinan. Perretxiko osoak altxatzen dira Zeruko Inperioko soldaduen suntsipenetik.
  Albinak lehenengo behatz hutsez egin zuen tiro. Eta suntsitzeko dohain kolosal eta suntsitzailea bota zuen.
  Eta gero bularreko titia errubia aplikatu zuen. Eta txinatarrak berriz ere oso gogor jarri ziren.
  Albinak hartu eta txintxo egin zuen, hortzak agerian utziz eta kantuan:
  Laster komunismoan izango gara
  Nire herrialdearen gorakada...
  Kendu lapurra bakarrik
  Eta ahuntz burusoila!
  Horren ostean, neskak bere mihia oso luze eta bizkorra hartu eta erakutsi zuen.
  Haiekin oso gustuko zuen jadezko hagatxoak miazkatzea. Ikaragarri gozatu zuen.
  Alvina ere ez dago gizonen zerbitzuaren aurka. Eta, batez ere, plazerra lortzen duzu gizonezkoei dirua hartzen duzunean. Benetan plazer eta gozamena da.
  Alvinak hartu eta kantatu zuen:
  - Dirua irabazi, dirua irabazi
  Loa eta nagitasuna ahaztea...
  Dirua irabazi, dirua irabazi
  Gainerakoa dena zaborra da!
  Eta gudariak berriro botoiaren marrubi-titia sakatu zuen, eta suntsipenaren oparia indar hilgarriz lehertu zen eta txinatarren masa suntsitu zen.
  Neska hauek, noski, oso politak dira.
  Albinak bere bikotekideari esan zion:
  - Gerlari polita zara!
  Alvinak logikoki erantzun zuen:
  - Zu bezala!
  Eta Alvinak deuseztatzeko beste opari bat bidali zuen bere behatz biluzien laguntzaz.
  Eta txio egin zuen:
  - Aro berriak izango dira
  Belaunaldi aldaketa izango da...
  Baina inor ez
  Ez ahaztu helburu distiratsua!
  Neskek berriro elkarrekin sakatu zuten takoi hutsez pedalei. Eta berriro txinatar ugari hil ziren.
  Hau benetan bikaina da.
  Baina guduan, eta Anastasia Vedmakova. Oso aktiboa eta oldarkorra da erasoko hegazkinean.
  Barrez ere abesten du:
  - Errebolberaren bi lerro irakurri ondoren,
  azkar ibili eta hil gaiztoa ...
  Gaizto amorratua, infernuko deabrua,
  Burusoila jendea desagerrarazten hasi zen!
  Eta Anastasia Vedmakovak hartu eta keinu egin zien bere bikotekideei. Oso gerlari ederra da, eta gainera ilegorria.
  Eta bere misilek jo zituzten txinatar guztiak txikitu egin ziren.
  Baina guduan eta Akulina Orlova. Neska borrokalaria eta azkarra da kobra bat bezala.
  Eta bere erasoko hegazkinak olatuen txip bat bezala jauzi egiten du ekaitz batean.
  Akulinak txinatarrak birrintzen ditu. Oin biluziekin kolpatzen ditu.
  Neskak abesten duen bitartean:
  - Burusoila, burusoila, burusoila,
  Patua egonezina...
  Baina zergatik, burusoila ixteko,
  Arazoak behar dituzu?
  Orduan neskak berriro tiro egin zuen, baina oraingoan bere titi gosegarria marrubi heldu bat bezala erabiliz.
  Mirabelak ere hartu eta oin biluziekin botoiak sakatu zituen. Eta txinatarrak jo zituen suziriekin.
  Hainbeste etsai hil dira.
  Neskak hartu eta abestu zuen, hortzak agerian:
  Gerra handi bat dabil
  Gerra arrazoirik gabe...
  Satan askatu egin zen
  Eta heriotza berarekin etorri zen!
  Emakumezko pilotuek oso modu aktiboan irabazi zieten txinatarrak. Eta suziriak bidali zituzten erregimentu osoak errez. Eta orratz eta bolekin bonbak ere bota zituzten, indar eta asmamen aparta erakutsiz. Gudariak zer esan - klasea!
  Baina txinatar eta Elizabethen aurkako borrokan, tankerako hiru lagunekin. Beren tripulazioak ezizena jarri zioten - E-4, neska zoragarriak bertan.
  Jakina, kulerodun gudariak bakarrik.
  Eta beltzarana, eta oso gihartsua.
  Elizabethek bere oin biluzi eta zizelkatua sakatu zuen botoian. Indar hilgarri kolosaleko jaurtigai bat bidali zuen eta kuxkuxeatu zuen:
  - Munduko neskarik indartsuena naiz!
  Eta txinatar asko suntsitu zituen jaurtigai hilgarri honek.
  Hauek dira hiltzea maite duten neskak.
  Elena ere kulero bakarreko neska eta ilehoria da. Eta, oro har, bagoi honetan, lau edertasunak ilehoriak dira. Ilearen tonu apur bat desberdinak besterik ez.
  Eta noski, eder eta busti.
  Elenak bere titi gorritxoak sakatu zituen joystickaren botoietan. Artilleriak tiro egin zuen eta obusak hegan egin zuten.
  Beraz, ez dute soil bat, lau pistolarekin baizik.
  Neskak, esan behar dut, oso alaiak eta ederrak direla.
  Elenak abestu zuen, hortzak agerian utziz:
  - Carlo izeneko emakume gazte bat naiz,
  Ez dut askotan jokatzen, baina bikaina da!
  Ekaterinak ere bere marrubi-tipiak sakatu zituen joystickaren botoian, lur-mina suntsitzaile batekin erreakzionatu zuen eta txio egin zuen:
  - Bezero guztiei diamante irribarre batekin ematen diet,
  Goazen argiaren bidetik - akatsa ezagutu gabe!
  Euphrosyne ere ez da falta borrokan. Lehenik eta behin, joystick-aren botoiak sakatu zituen bere behatz hutsez, eta lehergailu handiko zatiketa-proyectil hilgarria bidali zuen.
  Eta gero bere rubizko titiak botoien gainean sakatu zituen eta aurkariak hil zituen. Orduan, kuxkuxka egin zuen, metrailadoreetatik balen jarioak bidaliz, eta hortzak agerian utzi zituen, otso baten hatzekin:
  - Otsoak animalia politenak dira,
  Denak urratuz, errukirik ezagutu gabe!
  Eta lau neskek hartu eta oihukatu zuten:
  - Eta nor aurkituko dugu guduan, eta nor aurkituko dugu guduan,
  Urratu dezagun, urratu dezagun!
  Urratu dezagun!
  Urratu dezagun!
  Hauek neskak dira eta tankeak indar hilgarriko obusak eta metrailadoreetatik zirriborrak bidaltzen ditu. Ez dago halako maltzurrei aurre egiteko modurik. Haserrearen indarra, pasioaren garra eta garaipenaren konfiantza dute. Eta, aldi berean, takoi zikin eta biribilak ere itsatsi dituzte harrapatutako txinatarrei aurpegian eta mihiarekin miazkatzera behartzen dituzte.
  Gizonek maite dute eta gorroto dute aldi berean. Eta neskak bikainak dira.
  Hala ere, txinatarrek ez dute torturarik mespretxatzen. Hamahiru urteko mutil bat, Ileyka, harrapatu zuten. Eta predilekzioz galdezka hasi ziren.
  Mutikoa isilik zegoen hasieran. Orduan, arropak erauzi eta kako batean jarri zioten eskuak atzean lotuta zituela. Eta gorago igotzen hasi ziren.
  Mutilaren artikulazioak bihurritu egin ziren, eta Ileikak intziri egin zuen. Eta gero eta gorago zegoen.
  Borreroak mutilari oin hutsei tira egin zion. Eta irauli eta ulu egin zuen min izugarriz.
  Txinatarrek barre egin zuten eta behatzak seinalatzen hasi ziren. Ileyka are gorago igo zuten. Soka jada askoz estuagoa zen. Sabairaino. Ezintasunik gabeko mutiko bat biluzik zintzilik zegoen bastidore batean, oin biluziak dardarka.
  Orduan soka berehala erori zen. Mutilaren gorputza erori egin zen.
  Eta lurrean bertan soka luzatu zen berriro. Min izugarrizko garrasi inhumano bat zegoen. Ileika arranoa eta twitched.
  Eta borreroek barre egin zuten. Galderarik ere ez zuten egin, haurra torturatu besterik ez zuten egin.
  Orduan txinatarrek oin hutsetatik heldu zioten mutikoa eta estutu egin zituzten. Blokea jarri zuten, irmo estutuz. Blokearen baoak burdinazkoak ziren, eta haurrentzako bereziki eginak. Eta sendo finkatuta.
  Orduan borreroak kakoetan pisuak zintzilikatzen hasi ziren. Mutikoa berritu zuten. Biluzik zintzilik, izerditsu, giharrak estututa, buru ilehoria eta sufrimenduak bihurritutako aurpegia.
  Mutikoa luzatuz, txinatarrak azote batekin kolpatzen hasi ziren. Oso gustura egin zuten.
  Mutilak orro eta intziri egin zuen... Eztarritik txistu bat atera zitzaion. Eta borreroek barrez ari zirela besterik ez zekiten.
  Mutilaren bizkarreko azala lehertu zen lehen kolpe bortitzetan. Odola tantaka eta izerdiarekin nahasten zen. Mutilak oihu egin zuen eta kikiltzen saiatu zen.
  Baina horrek are mingarriagoa egin zuen.
  Eta negar-zotinka dardarka zegoen.
  Orduan, borreroak, bi aldiz pentsatu gabe, Ileykaren oin hutsen azpian egur mehea pilatzen hasi ziren.
  Eta begi estuak zituzten bi emakumek oliba olio botila bat atera zuten. Eta mutilaren zolak lubrikatzen hasi ziren, oinutsik luze ibiltzeagatik gogortuta.
  Ileykak intziri egin zuen:
  - Hala ere ez dut ezer esango!
  Emakumeek barre egiten zuten eta eskuekin mutilaren ipurdi biluziari zaplaztekoa eman zioten.
  Orduan, torturaren aurretik umearen zolak, baina hautsik gabekoak, koipeztatzen amaitu zuten.
  Orduan borreroak zuzi bat ekarri eta sua piztu zuen. Sugarrak gora egin zuen eta harrapakariak orpo gogortu, biribil eta umetxoa miazkatu zuen.
  Ileykak oihu egin zuen berriro. Suak min ematen du... Borreroak pokerra sartu eta berotzen hasi zen mutilaren oin hutsen azpian. Beste torturatzaile batek burdinazko haga gori bat atera zuen tximiniatik. Eta Ileyka gaztea bere bizkar beltzaran eta gihartsuaren beroagatik haga gorri batekin jotzen hasi zen.
  Mutilak min izugarria zuen. Baina hala ere bere indarrez oihukatu zuen:
  - Aupa, ez dut esango! Ai, ez dut esango! Ai, ama, ama - ez dut esango!
  Borreroek mutilaren zola biluziak erre eta bizkarrean jo zuten. Orduan, batek sutokitik burdin zati bat hartu zuen. Metal gori-goria jarri zion mutilari bularrean eta, errusiera hautsiz haragijale irribarre eginez, galdetu zuen:
  - Zerk min ematen du?
  Mutilak oihu egin zuen:
  - Ez dut esango!
  Erretako haragiaren usaina indartu zen arren. Beste torturatzaile batek pintzak jaso zituen, muturra tximinian berotzen zuten.
  Eta mutilaren atzamarrak oin biluzietan hausten hasi zen. Hatz txikiarekin hasi, eta kurrinka batekin askatu zuen.
  Ileykak etsita oihu egin zuen:
  - Ah-ah-ah-ah! Ez dut esango!
  Borreroak eskuineko oin biluzian mutilari atzamarrak hautsi zizkion aurrena, eta gero ezkerrera joan zen. Oso ume handia eta indartsua zen. Baina behatzak ahalik eta polikien hausten saiatu nintzen.
  Azkena kiskaldu zenean, ezker oinaren behatz lodia, torturak akituta, Ileykak konortea galdu zuen minaren shockagatik.
  Izotz-ur ontzi bat berehala isuri zitzaion gainera. Mutila bere onera etorri zen. Eta berriz ere kolpeka hasi ziren bizkarrean haga gori batekin.
  Zolak ere suarekin frijitzen ziren. Eta aldi berean, borreroek bi zuzi ekarri zituzten jada erretako Ileikaren bularrera.
  Mutilak hitzak ulertu ezin zituen zerbait oihukatzen ari zen.
  Besape azpian zuziak ere ekarri zizkion bi borrerek. Eta sufrimendu hain mingarria eta jasanezina da.
  Ileykak ulu egin zuen eta irrintzi egin zuen, baina oraindik posible zen artikulaziorik gabekoa:
  - Ez dut esango!
  Borreroak zuzia eraman zuen mutilaren ipurdi biluzira, are mingarriagoa egin zen. Baina Ileikok hala ere oihu egin zuen:
  - Ez dut esango!
  Orduan emakume torturatzaileak zuzi bat hartu zuen eskuetan, oin puntetan altxatu eta su bat bota zuen bere buruan zuen mutilaren ile ilehorian zehar. Eta ilehoria argiak hartu eta piztu egin ziren. Suak Ileikaren burua hartu zuen.
  Emakumeak barre egin zuen eta erasokor esan zuen:
  - Deabru deabrua naiz!
  Umearen burua, sutan sartuta, alboan erori zen. Gorputzak kikilduri utzi ziola nabaria zen.
  Borreroak prestaturiko ur izotz-ontzia zipriztindu zuen berriro.
  Baina erretako umea ez zen mugitu.
  Emakume torturatzaileak eskua jarri zuen mutilaren babak eta kedartsu bularrean. Pixka batean eutsi zion eta haserretu egin zuen:
  - Atzera makurtuta!
  Borrero nagusiak esan zuen haserre:
  - Gehiegi! Tira, txantxa berarekin! Oraindik biktima bakar bat ere ez!
  Beraz, Alenkak amorru handiz borrokatu zezakeen, beraz, haien kausa justua zela ulertu zuen.
  Eta halaxe hartu eta kolpatu zuen neskak indar oso handiko titi gorrietatik tximista hilgarriz. Literalki erre zituzten txinatarrak, eta ez zieten bizirik irauteko aukerarik eman, ezta neskei urradurarik ere.
  Orduan Alenkak heriotza ilar oso hilgarri eta suntsitzailea bota zuen bere behatz hutsez.
  Eta txinatar soldaduen batailoi oso hark urratu zuen.
  Alenkak hartu eta kantatu zuen:
  - Gure aintza kosmikoa,
  Boterea berriro ere pozean egongo da!
  Anyutak ere ezpatekin olagarroaren harrera hartu eta egin zuen. Soldadu txinatar asko moztu. Burua moztu errukirik gabe.
  Orduan, behatz hutsez, orratz hilgarriak bota zituen. Hegan zihoazenek txinatarrak hil zituen.
  Eta gero, Anyutaren mugurdi titiak lehertzen ditu bere etsaiei pultsu suntsitzaile eta suntsitzailez.
  Anyutak kantatu zuen, perlak bezala distira egiten zuten hortzak agerian utziz:
  - Laster paradisua egongo da planetan,
  Txina ere konkistatuko dugu!
  Eta gerlariak hartu zuen eta nola txistu egiten zuen...
  Beleek burmuinean turbulenteak garatu zituzten. Eta kazkabarra bezala erori ziren, soldadu txinatarren garezurrak kolpatuz.
  Alla-gorriak keinua egin zion bere bikotekideari, eta esmeraldazko begiei keinu eginez:
  - Gerra Santua
  Gure garaipena izango da...
  Eman heriotza Satanasi
  Hau da gure elkarrizketa!
  Eta ile kobre-gorria duen neska batek bere hanken hatz biluziak botako ditu, indar suntsitzaile handiz, heriotza ilar bat. Eta txinatar masa lehertuko da.
  Horren ondoren, neskak ere errubi-tipietatik kargatuko du tximista hilgarriekin.
  Horiek berehala erre zituzten Txinako bi batailoi.
  Allak hartu eta kantatu zuen, bere bikotekideei keinua eginez:
  - Handia naiz
  Goi mailako neska bat...
  Niretzat, gizon bat urdaiazpikoa besterik ez da,
  Erosi berriak laster!
  Mariak ere keinua egin zien bere bikotekideei eta txio egin zuen:
  - Inork ez gaitu geldituko
  Neskak erregimentu osoa eroriko du!
  Eta oin biluziekin gudariak suntsitzeko opari oso suntsitzaile eta suntsitzailea bota zuen.
  Eta orduan Mariak hartu eta pultsarrak irabaziko ditu marrubi-tipietatik. Horiek hegan egingo dute eta ez dago bi enpresa txinatar - ikatzak baino ez dira geratzen.
  Mariak hartu eta kantatu zuen, magoplasma orban bat txutuz:
  - Su bat pizten da nire ariman,
  Eta sua pizten ari zait buruan...
  Amorrua jakitea kolpean jarriko dut
  Altxa gora - argiaren bandera!
  Eta neskak berriro txistu egingo du ... Bele gizajoak, halako ultrasoinu bat hilgarria da belarrientzat.
  Zeinen belarrietan gofa, eta erabateko porrota eta sarraskia.
  Neskek halako saskibaloi zelaia dute buruan.
  Zehatzago esanda, ez neskak, belea baizik...
  Erortzen dira. Txinako buruak kolpatzen.
  Mariak hartu eta abestu zuen, hortzak agerian:
  - Erori ahuspez, ahuspez, ahuspez,
  Eskubide hau eman dizute...
  Neska oinutsen aurrean, ahuspez,
  Slush edo lokatzetan, berdin dio!
  Olympias, neska heroikoak bere bikotekideari eusten zion, eta nola egiten zuen tu ere. Neskaren ahoaren atzetik plasma magiko handi eta hazten ari den orban bat atera zen hegan. Amildu eta Zeruko Inperioko erregimentu oso bat irentsi zuen.
  Horren ostean, neska-heroiak hankak hartu eta bota zituen bere behatz biluziekin, birrintzeko eta erretzeko suntsipen opari bat.
  Bonba atomiko txiki bat bezala lehertu zen. Eta beste erregimentu txinatar bat ikazkinduta geratu zen. Eta hezurrak ere ez ziren geratu, Zeruko Inperioko milaka gudarietatik.
  Olympiasek esan zuen, bere dentak oso indartsuak agerian utziz, sable hortzdun tigre batenak bezala:
  - Baina oraindik ni baino indartsuago,
  Ez dago inor munduan, ez dago inor munduan!
  Orduan, bere bularrak tomate on baten tamainako titietatik hiltzeko ahalmen kolosala igortzen zuela zirudien.
  Horren ostean, Olinpiar Jokoak, emango duen bezala:
  - Eta emakumeak aldi berean hartzen du, eztarritik aldi berean!
  Eta orduan bost neskek hartu zuten eta txistu egin zuten aldi berean... Eta belea gortuta geratuko da, non literalki beren begiekin kopetara igoko direla. Eta benetako hilkutxatan bildu.
  Olinpiasek, hortzak agertuz eta hipopotamo bat bezala orroka, esan zuen:
  - Ez dago ahulezientzako lekurik,
  Ez dago ahulentzako lekurik!
  Eta hemen berriz neskak nola txistu egin... Eta beleak erortzen dira eta txinatar burezurrak zeharo zulatzen dira...
  Oleg Rybachenko eta Margarita Korshunova - betiko haur hauek berriro borrokan ari dira eta beren trebetasun izugarria erakusten ari dira.
  Hona hemen Oleg mutila, bere ezpatak hartu eta eutsi zituen, eta horrek berehala luzatu zuen machaon-aren harrera.
  Eta txinatarren masa moztu zen.
  Orduan, mutilak disko zorrotz berezi bat bota zuen bere hanka biluzi eta umeen hatzekin... Ukitzaile batetik hegan egin zuen eta ehun txinatarren buruak moztu zituen.
  Ume hilezinak hartu eta pozik kantatu zuen:
  - Pertsona bikaina naiz
  Edo aingeru bat besterik ez...
  Guztiak irabazten ditut
  Borroka gogor batean!
  Margarita Korshunovak ere txikitu zituen txinatarrak, aukerarik eman gabe, ezta errukirik txikiena ere.
  Klase kanpoko gudariak ezpatekin hartu zituen etsaien aurka eztanda bat bezala. Eta figuran moztu zien buruak.
  Eta aza-buruak bezala hartu eta biribilduko dute.
  Eta orduan oin biluziak dituen neskak botere suntsitzaile izugarriko ilar bat botako du. Eta txinatar asko lehertuko dira aldi berean.
  Orduan abesten du:
  - Indar kosmikoaren munduan,
  Izan gaitezen herensugea baino indartsuago...
  Errusia handiaren mesedetan,
  Gaizto burusoila hilko da!
  Horren ostean, mutilak eta neskak masailak puztu zituzten aldi berean eta arnasa hartu zuten. Eta oso txistu gorra zegoen.
  Beleak kolpe-jet batek jo eta kanporaketa batean erori ziren. Eta txinatarren buru moztuetan txingor harriak bezala euria bota zuten. Erori eta hil egin ziren, inolako alternatibarik gabe.
  Eta zeruko inperioko gudariak milaka asko hil zituzten.
  Olegek eta Margaritak aho batez esan zuten:
  - Munduak errespetatu eta beldur izan behar gaitu,
  Soldaduen balentriak ez du kopurua zenbatzen...
  Errusiarrak beti izan dira borrokatzeko gai,
  Oso gezi zorrotz bat egongo da!
  . 3. KAPITULUA
  Neskek instalazio berezi bat sortu zuten eurentzat: hamabi upel zituen su-jaurtigailua. Esan behar da - oso serio. Eta orduan Alyonkak botoia sakatu zuen bere titi gorridunarekin.
  Eta funtzionatu zuen, su korronteak isuri ziren txinatarrei. Eta oso emanaldi garratza eta hilgarria da.
  Eta zeruko inperioko gudariak erretzen ari dira, Gabonetako zuhaitzean kandelak balira bezala.
  Alenkak hartu eta kantatu zuen:
  - Ene kaixo handia,
  Eta sorta distiratsuena!
  Txinako izorratu bularreko mugurdi titia eta Anyuta sakatuz. Kultura eta klase goreneko neska bat da.
  Eta abesten badu, apurtuko du.
  Eta txinatarrek ez dute batailoi osorik - errauts bihurtu ziren.
  Hori da neska mota bera - oso polita.
  Baina Alla ilegorria are freskoagoa da. Eta bere titi errubiak indar eta energia handiz sakatzen ditu botoiak.
  Eta hemen funtzionatzen du.
  Eta benetan dena lurreraino erretzen du...
  Allak, txinatarrak nola erre eta hiltzen ari ziren ikusirik, kantatu zuen:
  - Munduko neskarik indartsuena naiz,
  Eta eterraren alderdi guztiak konkistatu zituen!
  Eta bere orpo hutsak heriotza mugimendu suntsitzailea bota zuen. Hemen neska bat da - polita!
  Ala esan zuen barrez:
  - Nire botere izugarria...
  Mariak tiro egin zuen, marrubizko titi batekin botoia sakatuz eta logikoki kontra egin zuen, hortzak agerian utziz:
  - Ez zurea, gurea baizik!
  Eta gerlariek hartuko dute eta barre egingo dute, aplomo gogorrez. Eta gero biek hartu eta txistu egiten dute.
  Ultrasoinu uhin batek garunean jo zuten beleek. Nahastu egin ziren.
  Eta lumadun edertasunak erori eta txinatar gudarien buruak zulatzen hasi ziren.
  Neska hauek harrigarriak dira!
  Olinpiar Jokoak oso oldarkorrak dira. Berak ere handi sakatuko du, botoian titi laranja bat bezala. Eta nola txutuko duen heriotza eta suntsipen-jauzi hiltzaile bat.
  Eta hainbeste txinatar aldi berean hartu eta erre zuten. Ondo kiskalita zeuden.
  Olympiasek hartu eta kantatu zuen:
  - Munduko neskarik indartsuena naiz,
  Erraz hautsi ditzaket aurkariak...
  Etengabeko eteraren korronteetan zehar igeri egiten dugu,
  Juntak ezin izango du herensugea hautsi!
  Eta gerlariak bular-tipietatik, nola jotzen duten halako tximista hiltzailearekin, beldurra besterik ez dena.
  Kapitalki erre txinatar batailoiak. Hona hemen neskak. Eta haien oin biluziak indar ikaragarriz suntsitzeko opariak botatzen dituzte.
  Olinpiar Jokoek hartu eta txistu egin zuten...
  Eta bere txistuak berehala erori zituen milaka bele lurrera, txinatarrak kolpeka hiltzeraino.
  Gudariak, noski, pozik daude. Eta barre egiten dute.
  Bost edertasunak hain dira beligerante eta zintzotsuak.
  Hemen berriro, Albin eta Alvin airetik erasotzen ari dira, borroka-hegazkinetan. Eta nola bidaliko duten botere suntsitzaile kolosala duten suziriak, dena lehertu eta urratzen dutenak.
  Albinak hartu eta abestu zuen, bere titi gorritxoarekin gatilloa sakatuz:
  - Munduko heroirik handiena naiz!
  Alvinak ere txin-txin egin zuen, bere titia bularrean sakatuz, eta txin-txin egin zuen, hortzak agerian utziz:
  - Ez, munduko heroienak gara!
  Eta neskek batera kantatu zuten:
  Ni, zu, bera, bera - herrialde osoa elkarrekin,
  Elkarrekin familia jatorra
  Gu hitzean
  Ehun mila ni!
  Eta neskak nola barre egin, eta takoi hutsik palanketan.
  Eta bonbak hegan egin zuten txinatarrei. Jakina, Zeruko Inperioak ez du zortea kuleroetan bakarrik borrokatzen duten neskei aurre egiteko.
  Anastasia Vedmakova ere zeruan dago. Eta neska hau, dagoeneko ehun urte baino gehiago dituena, baina ez du zahartzen, sorgina delako.
  Eta errubi titia duen gudariak botoia sakatuko du. Eta berehala borroka-misilek helburura hegan egingo dute.
  Eta txinatar erregimentu oso bat, guztiz suntsitua.
  Anastasia Vedmakovak adierazi zuen, eskuaren ertza eztarritik pasatuz:
  - Purga handia dago!
  Akulina Orlovak gogo handiz onartu zuen horrekin, etsaia ere kolpeka emanez eta hortzak agerian utziz, lehen elurra baino zuriagoa dena:
  - Inguruko miaketa bat dago!
  Eta neskak berriro sakatuko du bere bularreko marrubi titia joystick botoian, eta suziri hilgarria bidaliko du.
  Mirabela Magnetic-ek etsaia hartu eta kolpeka jo zuen bere behatz biluzien laguntzaz. Eta txupinazo hilgarri batek txinatarrak zaplazteko egingo ditu. Eta erabateko suntsipena eta suntsipena izan zen.
  Hau da Mirabela - besterik gabe. Eta neska etsaia marrubi titi batekin zaplazteko modukoa da.
  Neskek hartu eta kantatu zuten, beren takoi biluzi eta biribilak zigilatuz:
  - Denak erraz ezabatuko ditugu,
  Sobietarren botereagatik...
  Eta denak hautsiko zaituztegu
  Abesti honi!
  Gerlariek etsaia beren txupinazoekin erasotzen dute. Eta benetan oso hilgarria da.
  Hona hemen hankak biluzi eta zizelkatuak dituzten neskak.
  Anastasia Vedmakovak, etsaia zapalduz, kuxkuxeatu zuen:
  - Garezurrak jauzi distiratsu egiten du gauez,
  Neska bat erotu nahi du...
  Eta biktima errugabeak suge batekin irensten,
  Arazo bat besterik ez da!
  Akulina Orlovak etsaia jo zuen bularreko titi batekin. Etsaia hil zuen, aukera txikienik eman gabe eta txinatar batailoi oso bat erre zuen.
  Orduan Akulinak hartu eta kantatu zuen:
  - Neska bat hemen dago, neska bat hor dago,
  Bizitza gezur osoa da!
  Eta gerlariak suntsitzeko opari hiltzaile bat bidali zion etsaiari bere orpo biribilarekin.
  Orduan txintxoa egin zuen:
  - Txinatar guztiak suntsituko ditut, nire neskaren aurpegia erakutsiko dut!
  Hona hemen neskak - oinutsik eta ederrak eta hanka erakargarriak, oso zizelatuak.
  Anastasia Vedmakovak bonba txiki bat bota zuen, bere aurkariak suntsitu zituen eta txio egin zuen:
  - Aintza gure aberri handiari!
  Hona hemen Alice eta Angelica borrokan. Txinatarrak frankotiratzaile fusilekin jipoitzen zituzten. Oro har, neskak zoragarriak dira.
  Alicek tiro egin zuen, bost txinatar zulatu zituen aldi berean eta kuxkuxa egin zuen:
  - Aberri zoragarriaren zabaltasunean,
  Borroketan eta lanetan ondua...
  Abesti alai bat osatu genuen
  O adiskide eta buruzagi handia!
  Eta gudariak oin biluziak bota zituen, heriotzaren opari hilgarria. Eta aurkari asko urratu zituen.
  Angelikak ere etsaiak birrintzen zituen. Lau etsai zulatu zituen tiro batekin eta oihu egin zuen:
  - Zalantzarik gabe, denak garaituko ditugu, eta komunismoa egongo da!
  Eta gerlariak berriz ere suntsipen-opari hiltzailea bota zuen bere behatz hutsez. Eta txinatar asko suntsitu ziren aldi berean.
  Handia bezalakoa izan zen.
  Bi neskak oso politak dira. Alice ilehoria da eta Angelica gorria. Orokorrean bikainak dira.
  Eta etsaiei tiro egiten diete hordaren erdian.
  Alicek hartu eta kantatu zuen:
  - Eguzki zirkulua,
  Zerua inguruan...
  Neska baten marrazkia da!
  Eta gudariak orpo hutsarekin hartu eta ikatz pakete lehergarri bat bota zuen. Horrek borrokalari txinatar asko hartu eta urratu zituen.
  Angelikak esan zuen irribarrez, eta hortzak agerian utzi zituen, perla handien antzera zeuzkan hortzak:
  - Oso ona da!
  Eta, gainera, neska ilegorriaren hatz biluziek suntsipen nahasketa oldarkorra duten poltsa lehergarriak jaurtiko dituzte.
  Hona hemen neskak - acrobazia bikaina. Beren klaserik handiena eta erasokorrena erakusten dute.
  Alicek hartu eta txio egin zuen, hortzak agerian utziz:
  Paper batean marraztu nuen
  Zirkuluen sinadura arbelean!
  Eta berriro ere, bere oin biluzi eta dotoreak zerbait botatzen du oso indar hilgarriz.
  Eta suntsipen masa - txinatarrak hiltzea.
  Angelikak keinuka egin zuen.
  - Hala izango da dena - sorgindua!
  Eta bere takoi biluzi, biribil eta arrosa iltze bat bezala iltzatuta...
  Gudariek, noski, ez diete txinatarrei uhin batez gainditzen uzten. Eta denak arakatzen dira.
  Zeruko inperioko gudarien kopurua handia da. Eta denak adaxka eta adaxka dira, eta pasio handienarekin erasotzen dut.
  Angelikak eskuak txalo egin eta abestu zuen:
  - Errusiako handitasunak planeta ezagutzen du,
  Faxismoa ezpata kolpe batez zapaldu zen...
  Nesken poemetan garaipena abesten da,
  Eta komunismoa eraikiko dutela uste dut!
  Eta gudariak hartu eta tu egingo du... Eta plasma magiko orban bat hazi zen berehala, eta txinatarrak estali zituen.
  Esan dezagun horrela - neskak dira behar duzuna.
  Alenka txinatarrei tiro egiten ari da metrailaz. Orduan ezpatekin mozten ditu...
  Eta bere eskuetan metrailadore bat magiaz bezala agertu zitzaionean. Eta txikitu ditzagun etsaiak.
  Beraz, Alenkak txinatarrak moztu zituen, errukirik ere ez emanez.
  Eta neskak heriotzaren opari hiltzaile bat bota zuen bere behatz hutsez, eta zeruko inperioko gudariak sakabanatu zituen.
  Orduan kantatu zuen:
  - Munduko neskarik indartsuena naiz,
  Lurreko eteraren maisu polita!
  Anyutak hau baieztatu zuen:
  - Bai, maisu polita!
  Eta oinak behatz hutsez hartu eta heriotzaren dohain hiltzailea bota zuen, eta hainbeste txinatar etzan zituen aldi berean.
  Hona hemen halako neska bat.
  Eta baita titi gorrietatik nola kargatuko duen tximista. Eta zeruko inperioko gudariak belar-sorta bezala ibiltzen dira.
  Anyutak hartu eta kantatu zuen:
  - Aintza Errusiako tsarren garaiari,
  Jende etsaia hausten duzue!
  Horrela lan egiten dute neskek. Eta Alla edertasun ilegorria da haiekin. Eta errubi nipples berritzea tximista succumbs. Eta heriotza osoa dakar.
  Ala kantatu zuen, irribarrez:
  Ez hautsi neska ausartariaren hegoak,
  Ez dago nigan errukirik eta ez kasualitatez...
  Ez zait biolentzia eta inpotentzia gustatzen,
  Hori pena bat besterik ez da Kristo gurutziltzatuarengatik!
  Energiaz betetako gerlari borrokalari eta oldarkorra da.
  Mariak ere pulsar bat kargatuko du marrubi titietatik. Txinako borrokalari mordoa erreko du eta kuxkuxeatu egingo du:
  - Hau da nire botere espaziala!
  Eta bere begiek tximistaz distiratzen dute.
  Eta oin hutsik suntsipen-opari bat botako dute. Neska hauek klase gorenak dira.
  Olinpiar Jokoek etsaia zulatu zuten. Aldi berean, bere titi handietatik suzko pulsarrak ere erabiltzen zituen.
  Neska heroiak azelerazio handiarekin lan egin zuen. Ez zion inori aukera txikiena ere eman.
  Eta gudariak heriotzaren opari oso suntsitzaileak bota zituen bere behatz hutsez.
  Eta abesten zuen bitartean:
  - Aberria eta armada bi zutabe dira,
  Zein planeta dagoen...
  Gure bularrak babestuko ditugu, zure herrialdea gara,
  Zure armada jende guztiak abesten du!
  Berriro ere, bere tomate-tipiek hiltzeko botere kolosalaren opariak jartzen dituzte.
  Depositoko Elizabeth ere tiro egiten ari da. Tiro egiten du, bere titi gorritxoak botoietan sakatuz, eta irrintzi egiten du:
  - Ez naiz indartsuagoa, denak puskatuko ditut!
  Eta keinua egiten die bikotekideei.
  Elenak horrekin bat egin zuen, bere titi gorridun botoia sakatuz eta jaurtigai batek kanoitik irten zuen, txinatarrak urratuz:
  - Gure komunismoaren aberriaren alde!
  Eta neska gudariak keinua egin zion zafirozko begiei.
  Catherinek adierazi zuen, bere aurkariei benetako heriotzaren opariak bidali zizkiola:
  - Komunismoa zientzia bat da!
  Berriro botoia sakatu zuen bere titi errubiarekin.
  Euphrosyne-k esan zuen etsaien aurka burugogortasun handiz borrokatzen ari zela eta marrubi-tipiak erabiliz:
  - Etorkizun distiratsu batean dugun fedeak ez du gure inperioaren iragan loriatsua ukatzen!
  Elizabethek erraz onartu zuen hau:
  - Erregea goraipatu zuten bezala, halaxe laudatuko dugu!
  Eta gudariak mihi luzea erakutsi zuen.
  Ekaterina ohartu zen, kasu honetan tiro eginez, joystickaren botoia oin biluziekin sakatuz:
  - Eta Chudsky ertzetik,
  Kolyma izoztuari,
  Hau guztia gure Lurra da,
  Hau guztia gu gara!
  Euphrosinia kolpatu zuen, berriz ere marrubi titia erabiliz eta kexatu egin zuen, keinu eginez:
  - Nire botere handia
  Krokodiloa birrinduko dut!
  Eta neskak erasotzen ari dira. Horien artean Natasha eta Zoya daude.
  Hemen neskak obusetik hartu zuten heriotzaren dohain suntsitzaile baten kargu gisa.
  Natashak hartu zuen eta kantatu zuen:
  - Bonbak hegan eta suziriak,
  PR handiena...
  Jendearen kantuetan abesten dira,
  Kolpe izugarria eman zuen!
  Zoyak erasokor esan zuen:
  - Kolpe indartsua - ona!
  Eta hartu eta oin biluziak botoien gainean sakatu zituen. Hauek guztiak martzial edertasunak dira.
  Oleg Rybachenko horman. Mutiko hilezkor batek, hamabi urte inguruko itxura, orratzak botatzen ditu behatz hutsez. Eta aurrera doazen txinatarrak kolpatzen ditu. Dozena aldi berean.
  Orratzak eta Margarita hatz hutsez botatzen ditu. Neskak aurkariak suntsitzen ditu eta kirrinka egiten du:
  - Nire botere handia!
  Eta ausart borrokatzen du.
  Natashak ere boomerang indartsu bat botatzen du bere behatz biluziekin. Nola zapaldu eta kirrinka aurkariak:
  - Aintza handiaren izenean!
  Orduan Zoyak txinatarrak mozten ditu ezpatekin, eta, aldi berean, oin hutsekin pozoidun orratzak botatzen ditu. Eta bere buruari abesten dio:
  - Errusiako zabaltasunean,
  Denak salba ditzakegu!
  Eta berriro ezpatak erortzen dira aurkariei. Eta txikitzen badute, orduan inolako errukirik gabe.
  Baina Aurora suntsitzen hasi zenean eta behatz hutsez bumerangak botatzen hasi zenean, orduan hau guztiz suntsipena da. Eta txinatar hilak deabru gorriaren kolpeen azpian erortzen dira.
  Eta neskak orro egiten du:
  - Dena zapaldu eta urratuko dut!
  Eta nola hartuko duen eta moztuko duen bi ezpatekin!
  Eta bere orpo hutsetik disko zorrotz eta zulagarri bat hegan egiten du. Orokorrean heriotza osoa duen neska bat da.
  Eta hona hemen Svetlana borroka erabakigarrian. Nola tormentatu ditzagun txinatarrak, eta moztu ditzagun ezpatez zati txikitan.
  Neskak tximeleta korritu zuen, eta Zeruko Inperioko zazpi gudari hackeatu zituzten.
  Eta gero orratz zorrotz eta pozoitsuak hegan egiten dute behatz biluzietatik. Eta txinatarrak harritu.
  Oleg Rybachenko gudari horiekin borrokatzen da. Bere ezpatak helize baten antzera distiratzen dira.
  Mutilak gustura abesten du:
  - Munduko txapeldun indartsuena izango naiz,
  Amerika garaituko dugu, Txina!
  Eta berriro mutilak joko zorrotzak botatzen ditu haurren hanketako hatz biluziekin. Eta bi dozena txinatar hildako erortzen dira aldi berean.
  Hona hemen halako borroka bat. Historia errealean, Petrino aurreko garaiko Errusia tsaristak bere lurraldearen zati bat galdu zuen. Baina hemen Errusiako zaldunak borrokan ari dira eta ez dira amore emango.
  Oleg Rybachenkok borrokan eta abesten du:
  - Baina gu errusiar izpirituaz betetako zaldunak gara,
  Borreroek ez dute inoiz gure intziri itotua entzungo!
  Eta berriz mutilak oso zorrotz botatzen ditu, eta pozoi sendoarekin, sorginek egosia, orratz oso meheak!
  Margarita neska bere ondoan dago. Eta bere hankek ere halako orratz hilgarriak botatzen dituzte. Eta eskuek ebakitzen zuten erasotzaile txinatarra. Gudariak arerioak suntsitzen ditu, eta abesten du:
  - Oso polita naiz, herrialde guztietako deabru bat bezala...
  Dima, Dima, Bilan! Dima, Dima Bilan!
  Herrialde guztietako agintaria!
  Natashak txinatarrak ere mozten ditu eta abesten du:
  - Arratsaldean egunsentian, ez diogu Satanasi irabazten utziko!
  Eta orratz hilgarriak ere hegan egiten ditu bere oin hutsetatik.
  Ondoren, Zoyak etsaiak suntsitzen ditu. Eta neska honengandik, badirudi energia kolosalaren bibrazioak sortzen direla.
  Eta boomerangak eta orratz zorrotzak hegan egiten dute edertasunaren oin hutsetatik.
  Gudariak kirrinka:
  - Oinutsik amets eta edertasun handia naiz!
  Eta berriro ere, oso hilgarria den zerbait botako die aurkariei.
  Baina Aurorak errota bat zuzentzen duenean eta txinatarrak mozten dituenean, orduan hau da suntsipenaren gailurra.
  Eta orduan gorritxoak orratz zulagarriak botako ditu behatz biluziekin. Eta hildako gudari horiak erortzen dira.
  Baina Svetlana lupanet denean. Eta, aldi berean, orratz sorta bat hegan egiten du bere hanka biluzietatik, dena zulatzen eta hiltzen dutenak.
  Eta gudariek irrintzi egiten dute:
  - Beraz, beraz, beraz - faxista bat zentimo batean!
  Eta bere oin biluziak berriro ere hilgarri jaurtiko ditu txinatarrei.
  Natashak, gerlari horiak ezpatekin moztuz, esan zuen:
  - Naziekin errazagoa eta zailagoa zen!
  Svetlanak, errota igaro ondoren, honako hau esan zuen:
  - Eta beti da erraza gurekin neskekin!
  Aurorak, haizagailuaren harrera erreproduzitu zuen, eta burmuin egin zuen:
  - Ez zara nirekin batere aspertuko!
  Eta ezten hilgarri bat hegan egiten du oin biluzietatik.
  Eta Zoyak hartu eta irrintzi egingo du:
  - Ez gara labezomorroak, neskak gara - loria handikoak!
  Eta berriro ere zerbait aterako da bere oin hutsetatik, eta etsaia joko du.
  Neskek gogotik hartu zuten lana.
  Gotorleku hau eremuko errusiar gotorleku ia bakarra da. Bi hiri gehiago eraikitzen ari dira. Ona da txinatarrek ez zutela burua Amurren gainetik bota. Baina Errusiak benetako historian bere lurraldearen zati bat galdu du. Txinan boterean dagoen dinastia oso erasokorra. Hala ere, neskak dira Luciferren erregimentuak ihes egiteko gai direnak.
  Oleg Rybachenkok txinatarra mozten du. Eta mutilak abesten duen bitartean:
  - Klase gorena izango da...
  Eta orduan mutilaren oin biluziak botatako bumerang bat hegan eta oihu bat:
  - Trikuriak denak moztuko ditu!
  Margaritak ere hilketa dena bota zuen etsaia. Zatitan zatitu zuen, eta garrasika esan zuen:
  - Oinutsik amets bat naiz eta edertasun handia!
  Eta bere oinak disko basatiak botako ditu.
  Borrokan hurrengoa Natasha da. Eta arerioari ere botatzen dio aurkariak banatzen dituena.
  Eta oso trebe egiten du.
  Eta bere oin biluziak orratz arrunt eta hilgarriak botatzen ari dira.
  Jarraian, Zoya guduan. Eta etsaiari ere botatzen dizkio, era guztietako esvastika eta bumerangak.
  Eta etsaia mozten du.
  Ondoren, pasatzean:
  - Aintza errege onari!
  Baina guduan eta Aurora. Txinako etsaiak ere suntsitzen ditu. Eta botatzen badu, indar hilgarriz botako du.
  Eta kantuan:
  - Bai, Errusiako Lurraren izenean!
  Eta, gainera, karga hilgarriak hegan egiten ditu oinutsetatik.
  Svetlanak ere ez du etsaia uzten. Eta bere oin hutsetatik hegan ageriko heriotza dakarren zerbait.
  Eta gudariak abesten du:
  - Ez dugu inoiz amore emango! Arazoak ez dira Errusiara etorriko!
  Eta berriro ere, txinatarrak minduta egongo dira. Eta zeremoniarik gabe hartu eta txikituko du.
  Sei gerlari eta gerlari gogor jo zuten. Eta etsaia mozten du, eta oin hutsik botatzen du.
  Oleg Rybachenkok, txinatarrak moztuz, abestu zuen:
  - Izar borrokalaria, zure adarrak alferrik jotzen du -
  Zure lurra urruti dago loria zalantzagarrian...
  Guduaren sugarra dardara dabil lerroen artean -
  Araurik gabeko alde bakarreko jokoan!
  Eta beste bumerang bat hegan egiten du mutilaren oin biluziekin, dozena bat txinatarri eztarriak mozten dizkiona.
  Mutikoa, ikusten dugunez, borrokalaria da.
  Eta Margarita ere borrokan dago. Eta horrela funtzionatzen du bere oin biluziak. Etsaiak suntsitzen ditu, zalantzarik gabe, oso politak.
  Eta bere ezpatak borreroak bezalakoak dira.
  Gudariak irrintzi egiten du:
  - Izan bedi aintza!
  Natashak ere oin biluziekin tiro egiten du, eta hilgarria botatzen du. Eta, aldi berean, ezpatekin mozten du aktiboki.
  Bipak aldi berean:
  - Nire segizioa estatuko tripulazio bat da!
  Borrokan hurrengoa Zoya da. Era berean, aniquilazio maila goreneko deabrua. Nola eutsi tximeleta ezpatekin. Eta orduan elementu deigarriak hartu eta botako ditu oinutsik.
  Horren ondoren pasatzen da:
  - Armada poztu egiten da - aurrera!
  Eta txinatar alakatuaren lerro oso bat erortzen da.
  Neskak bere buruari abesten dio:
  - Zoyak hiltzea maite du! Ah, Zoya hori!
  Eta hona hemen Aurora erasoaldi azkar batean. Edo, hobeto esanda, defentsa oldarkorra. Eta oin hutsen laguntzaz etsaiak kanporatzen ditu.
  Eta aldi berean kirrinka egiten du. Eta bere sableak laborantza baten palak bezala pasatzen direnean, orduan hiru dozena txinatar puskatuko dira!
  Eta Aurorak irrintzi egiten du:
  - Akorde harmoniatsuak, Errusiako bandera oso harro dago!
  Eta orain bere orpo hutsa txinatar jeneralari egokituko zaio kokotsean. Hartu eta eroriko da.
  Zoya borroketan oldarkorra da. Bere etsaiak mozten ditu, eta irrintzi egiten ditu:
  - Zalantzan jarriko gara eta denak hilko ditugu!
  Eta oin hutsetatik hegan egiten dute halako sastakaiak.
  Svetlanak ere ez du inor huts egiten. Eta etsaiak suntsitzen ditu, sega batek belarra moztuko balu bezala. Txinatarrak porrot egiten ari dira.
  Neskak oihu egiten du:
  - Orratz Eroa! Irten patiotik!
  
  BOXEOA ETA RINGAREN POLITIKA HOTZA
  Sergei Lyakhovichek Sherron de Beers-en aurkako boxeo partida irabazi zuen. Betaurrekoak kolpatu zituen, eta ez zuen kolpea galdu.
  Eta bere lehen tituluaren defentsa egin zuen.
  Horrek guduen egutegi orokorrean aldaketa batzuk ekarri zituen. Chagaev-en aurkako derrigorrezko defentsaren ordez, Nikolai Valuevek eta Sergei Lyakhovichek pisu astuneko tituluak bateratzeko borrokatzea erabaki zuten.
  Borroka hau benetan interesgarria izango litzateke. Sergei Lyakhovitxek porrot bakarra du, Nikolai Valuevek berrogeita sei garaipen jarraian. Eta faborito argia da.
  Eta bi boxeolarientzako borroka honen sari-funtsa hamar milioi dolar errekorra da birentzat.
  Borroka AEBetan izan zen... Ai, ikusleak etsita zeuden. Sergei Lyakhovichek eskuineko eskuan min hartu zuen eta hamabi txandak galdu zituen puntuetan. Baina Nikolai Valuevek ere ez zuen distira egin. Eta ezin izan zuen bere aurkaria bidali ez kanporaketara, ezta kolpe batera ere.
  Baina tituluak batu eta berrogeita zazpigarren garaipena jarraian irabaztea lortu zuen.
  Chagaev-ekin borroka berriro antolatu zen. Orduan, Chagaevek hantura garatu zuen eta Valuevek borroka izan zuen beste aurkari ez oso ezagun batekin. Eta ez zen gehiegi konbentzitzen puntuetan garaitu. Eta gero Ibragimov sultanarekin borroka. Borroka oso lehiatua izan zen. Askok uste zuten Ibragimov sultanak irabazi zuela. Aparteko erabaki baten bidez, epaileek, hala ere, Valuev-i eman zioten garaipena. Eta Rocky Marchialirekin berdindu zuen segidako garaipen kopuruan -berrogeita bederatzi-.
  Orduan Ruslan Chagaev-en aurkako derrigorrezko defentsa... Baina berriro ere borrokak huts egin zuen. Eta berriro Ruslan Chagaev lesio batekin eta jokoz kanpo.
  Errusiako erraldoiak bere berrogeita hamargarren urteurreneko borroka egin zuen (salbu eta, noski, Valuev-en borroka bat baliogabetzat jo zutenik!) Ruizen aurka. Errebantxa bat izan zen. Lehenengoan, Valuevek ez zuen konbentzitzen irabazi erabaki zatitu baten bidez. Eta gero bigarren borroka-errebantxa.
  Askok uste zuten Nikolai Valuevek bere emaitza hobetuko zuela. Eta zer izango litzateke polita ... Baina berriro ere, Errusiako erraldoiak ez du itxurarik onena, eta oso garaipen polemikoa lortzen du puntuetan, eta berriro ere epaileen erabakiz.
  Gero beste borroka bat Holyfieldekin. Borrokalari hau benetako kondaira bat da. Baina berrogeita sei urte ditu jada, eta inork ez du bere aukeretan sinesten. Eta Nikolai Valuevek berrogeita hamar garaipen ditu jarraian eta porrot bakar bat ere ez. Rocky Marchialiren errekorra hautsi zuen eta pisu astuneko txapelketako bi gerriko ditu.
  Berriro borroka... Eta berriro Nikolai Valuevek ia ez zuen puntuetan garaipen bat atera.
  Eta baita epaileen aparteko erabaki baten bidez ere. Baina errekorra hobetu zuen, berrogeita hamaika garaipen jarraian! Hau oso polita dela onartuko duzu.
  Eta hemen ere David Hayeren aurkako borondatezko defentsa. Nikolai Valuevek ez du porrot bakar bat izan 1993tik. Hemen dago berriro borrokan...
  Berriz ere duelu bat, non Nikolai mailuak distira egiten ez duen eta abiaduran etsaia baino txikiagoa den.
  Baina bikain eusten du. Erresilientzia erakusten du. Eta ondorioz, epaileek berriro Nikolai Valuev-i garaipena ematen diote, erabaki bereiziak. Eta, noski, oso polemikoa...
  Baina Rocky Marchil-en erregistroa eguneratu da. Berrogeita hamabi garaipen jarraian.
  Eta aurkari berri bat aurreikusten da: bateratze borrokan bi gerriko aldi berean lortu nahi dituen Vitali Klitschko.
  Baina negoziazioak laster gelditu ziren. Vitali Klitschko Sosnovskyrekin borrokatu zen.
  Eta Nikolai Valuev Morek-ekin borrokatu zen, boxeolari indartsua, baina askotan garaitua.
  Eta Nikolai Valuev-en garaipen hau, jada berrogeita hamahirugarrena jarraian, ez zen konbentzigarria izan eta berriro ere kolperik eta punturik gabe, epaileen erabaki bereizi baten bidez.
  Hala ere, erregistroa eguneratu egin da. Eta Nikolai Valuevek hamasei urte daramatza porrotik ezagutu - pisu astunen errekorra. Eta berrogeita hamahiru garaipen jarraian - errekorra pisu-kategoria guztien artean.
  Eta Vitali Klitschkorekin borroka eta tituluen bateratzea ez zen gertatu.
  Nikolai Valuevek tumore onbera aurkitu zuen bere buruan eta boxeo karrera amaitzera behartu zuen.
  David Haye eta Wladimir Klitschko bere gerrikoengatik borrokatu ziren. Eta Klitschko Jr.-k irabazi zuen.
  Baina Nikolas II.a, boxeolari gisa, Rocky Marchialiren errekorra formalki hautsi zuena eta bi gerriko dituena, eta inoiz irabazi ez duena, aintza nabarmenean zegoen jada.
  Eta Errusia Batuaren ordez, Nikolai Valuevek bere alderdia sortzea erabaki zuen. "Jauzi handia" deitu zion. Eta 2011n Estatuko Duman sartzea lortu zuen. Eta gero 2012ko presidentetzarako hauteskundeetan parte hartu zuen. Eta berriro sentsazioa, bigarren postua, eta bigarren itzulirako irteera Vladimir Putinen aurka.
  Aupa! Nikolai Valuev izar politiko berri, distiratsua bihurtu da. Herria aspertu zen emagaldu zahar eta politikoekin, eta politikari eta boxeolari berri baten bila joan zen.
  Vladimir Putinek, ordea, bigarren itzulian Nikolai Valuev garaitzeko gai izan zen, baina bere abantaila nahiko txikia izan zen.
  Baina komunistek, Zyuganov-en porrotaren ondorioz, estatu kolpea izan zuten eta Sergei Udaltsov Alderdi Komunistako presidente berria bihurtu zen.
  Gizon gazte eta kementsu honek benetako ekaitza egin zuen Vladimir Putinen aurka. Eta ilusioa oso larria zen. Liskar jendetsuak poliziarekin. Kluben erabilera. Atxilotuen artean kolpeak eta biktimak ere bai.
  Beraz, Sotxiko Olinpiar Jokoak bertan behera geratu ziren. Ondoren, Maidana egin zen Ukrainan. Janukovitx bota zuten. Putin, barne ezegonkortasun baldintzetan, ez zen Krimea hartzen hasi. Eta Donbassen ez zen gerrarik izan.
  Ukraina, Poroxenko buru, gora egin zuen.
  Vitali Klitschkok, boxeoan ibilbidea eten zuenak, itzultzea erabaki zuen.
  Eta orain Stevenson kanporatzea lortu zuen. Eta pisu astuneko txapelduna izan laugarren aldiz, Hollyfielden errekorra errepikatuz. Orduan Vitalik beste defentsa bat egin zuen Criss Areolaren aurka. Horrelako borroka mendeku bat da eta berriro aurkaria kanporatu zuen.
  Baina gero, Kieveko alkatearen lan karga dela eta, bere ibilbide loriatsua amaitzera behartu zuen.
  Wladimir Klitschkok, guztiz konbentzitu ez arren, bere titulua Tyson Furyren aurka defendatu ahal izan zuen. Eta orduan bere herrikidea Glazkov kanporatu zuen. Eta gero Brianen aurkako defentsa ere egin zuen. Eta Joe Louisen errekorra hautsi zuen txapelketa gehien irabazi zuenean.
  Baina gerriko bat gehiago dago. Denotay Wyder-ek irabazi zuen. Boxeolari hau bakarra da - bere karrera osoa kanporaketez bakarrik dago osatuta. Berrogei kanporaketa jarraian - polita! Eta Wladimir Klitschkok berrogeita bat urte ditu jada. Eta, jakina, bateratze-dulu honek izugarrizko interesa piztu zuen.
  Eta Peterrekin izandako borrokatik lehen aldiz, Wladimir Klitschko ez da faborito ukaezina.
  Baina hona hemen Denoteorekin borroka. Knockdown trukea. Eta, hala ere, garaipena azkenean, nahiz eta epaileen aparteko erabakiz, Wladimir Klitschko.
  Beraz, Wladimir Klitschkok pisu astuneko mailan lehen aldiz batu zituen lau gerriko nagusiak. Eta hau lorpen paregabea da...
  Wladimir Klitschkok beste errebantxa bat izan zuen Wyderrekin, oraingoan hura kanporatu eta adina kirolerako oztopoa ez dela erakutsi zuen. Parkerrek ere irabazi zuen.
  Baina gero, 2018ko udazkenean, berrogeita bi urte zituela, Anthony Joshuaren aurka galdu zuen duelu dramatiko batean.
  Super borroka bat izan zen... Wladimir Klitschkok hamalau urte baino gehiago daramatza galdu gabe, baina Anthonyk hala ere lortu eta lau gerrikoak irabaztea lortu zuen.
  Vladimir Klichkov-en kontsolamendu bakarra bere izen bereko Vladimir Putinek ere 2018ko hauteskundeak galdu zituela da. Gainera, ez zen Nikolai Valuev-ek irabazi zuena, zeinarentzat moda dagoeneko pasatu den, komunista baizik - Sergey Udaltsov.
  Porrotaren arrazoia izan zen petrolioaren eta gasaren prezioen jaitsieraren ondorioz Errusiako egoera ekonomikoak okerrera egin zuela. Eta Krimearen okupazioaren ondorioak ezin izan zuen funtzionatu. Beraz, dena ezberdina zen. Komunistak itzuli dira. Eta berriro Kremlinaren gainean Bandera Gorria.
  Wladimir Klitschkok, berriz, bere ibilbideari ekin zion. Munduan ez zegoen koronavirusik, eta 2020an boxeolari handiak Ruiz Jr. irabazi eta berriro munduko txapeldun izateko gai izan zen. Orduan bere titulua defendatu zuen Ruiz Jr. Baina errebantxa berriz Anthony Joshua izan zen.
  Errekor asko hautsi zituen Wladimir Klitschkok erretiroa berriro iragarri zuen.
  Beste errekor bat ezartzea lortu zuen arren, munduko txapeldun absolutu zaharrena izatea.
  Eta hau ere lorpen handia da.
  Ondoren, Vitali Klitschkok erakusketa-borroka bat izan zuen Hollyfieldekin.
  Munduak bere bidea egin zuen.
  Oleksandr Usyk munduko pisu astuneko txapeldun berria bihurtu zen Anthony Joshuaren aurkako garaipen ikaragarri batekin. Eta gero bere aurka defendatu zuen titulua.
  Baina Wladimir Klitschko ustekabean itzuli zen 2022ko udazkenean. Eta Usykekin borrokatu zen, beste disko baten mesedetan.
  Eta borroka honek aurreko lorpen guztiak gainditu zituen draman eta fluxuan.
  Eta Wladimir Klitschkok berriro sentsazioz irabazi zuen. Eta berriro gerriko guztien jabe egin zen. Eta laugarren aldiz munduko txapeldun izan zen.
  Benetan boxeoan, heroismoak ez du adinik.
  Bizitzak ohi bezala jarraitzen du, baina benetako heroiak ez dira inoiz zahartzen!
  
  HITLErrek ESKUA JUDUEI
  OHARRAK
  Adolf Hitler ilustratu zen eta juduak jazartzeari utzi zion. Horren harira, aliatuek Hirugarren Reich-ekin mugagabeko tregua amaitu zuten. Eta orain SESBk fronte batean borrokatu behar du, eta indarrak oso desorekatuak dira.
  . 1. KAPITULUA
  Esaterako, 1943ko martxoan Estatu Batuek Hitlerri akordioa eskaini zioten mundua: juduen aurkako jazarpena geldiarazten du, trukean aliatuek tregua mugagabea aldarrikatzen dute. Führer, Afrikako gudua galduz eta Stalingradon garaitua izanik, ados jartzea behartuta dago. Bada, Estatu Batuek bere kalkulua dute: diktadoreek zein herrialde totalitarioek elkar suntsi dezatela. Eta orduan SESB nolabait irmoegi aurrera doa.
  Begiratu atzera Europara AEBak agertu baino lehen. Britainia Handia berez dago Amerikarik gabe, ez du borrokatu nahi. Eta gainera, Churchill-ek ere beldurra du gorrien etorrera Europara.
  Laburbilduz, ados jarri ginen. Hitlerrek juduak jazartzeari eta suntsitzeari utzi zion, eta aliatuek bonbardaketa eta borroka guztiak gelditu zituzten apirilaren 1etik aurrera. Baina hori ez da guztia, noski. Ezkutuan, naziei zerbait saltzen hasi ziren. Eta SESBk orain ez zuen doako laguntzarik jaso, baina urrea bakarrik erosi ahal izan zuen.
  Mendebaldean erabateko barealdia izan da. Ekialdean, gerra airean zegoen batez ere. Lurrean ere, etenaldi bat bitartean. Alemaniarrak erasoaldia prestatzen ari ziren Kursk Bulgean, Armada Gorria defentsan jarri zen eta lurra zulatu zuen.
  Baina mendebaldeko tregoak zerbait aldatu du. Lehenik eta behin, alemaniarrak askoz ere indartsuago bihurtu ziren airean, beren hegazkinen ia erdia aurretik Mendebaldeak distraitu zuen.
  Bigarrenik, Hitlerrek jada ez zuen erasorako presarik. Benetan nahi zuen Tiger-2, lehoia eta batez ere sagua guduan probatzea.
  "Tiger" -2 maiatzean hasi zen ekoizpen masiboan sartzen inor baino lehen. Baina Porsche dorre arinagoa eta babestu gutxiago zuen. "Maus" ekainean bakarrik probatu zen, eta emaitza onak eman zituen. "Lion" tankerako lanak modu berri batean hasi ziren berriro. Baina beharrezkoa zen kotxea berregin, Maus-en motor indartsuago baten azpian, eta alboetako armadura sendotu. "Maus" eta "Lion"-ek, jakina, ez zuten erasoaldiarekin jarraitu, eta "Tiger" -2-k tripulatzaileen prestakuntza eta serieko hedapena behar zuen oraindik. Horrez gain, Jagdpanther eta azkar garatutako Panther-2 seriera abiarazi ziren. Azken kotxeak Pantheraren antzeko armamentua zuen, baina alboko eta aurrealdeko armadurak lodiera handiagoa zuen, eta horrek pisua areagotu zuen. Baina "Panterak" -2-k ez zuen borrokaren hasierari eutsi.
  Stalinen pazientzia moztu egin zen, eta 1943ko abuztuaren 5ean, Armada Gorria bera erasora joan zen.
  Oraingo honetan, tropa sobietarren nagusitasuna kopuruetan historia errealean baino txikiagoa izan zen. Alemanek tropak Afrikatik atera ahal izan zituzten, eta Europatik indar gehiago eraman zituzten. Batez ere hegazkinen aurkako kanoi gehitu. Bai, eta tanke gehiago zeuden, eta armak erabat askatzea, Aliatuen bonbardaketarik gabe, handiagoa izan zen.
  Eta defentsa sendoa da. Alemaniarrak bereziki indartsuak dira hegoaldean, Mainstein eta haien indar nagusiak dauden tokian. Bertan Armada Gorria aurrera egiten saiatu zen, baina arrakastarik gabe. Bere erasoak ia berehala gelditu ziren. Bai, eta "Tigre", "Pantera", "Ferdinands" alemaniarrak oso indartsuak dira defentsan, eta okerragoak erasoan.
  Oryolen norabidean, alemaniarrak zertxobait ahulagoak ziren. Eta Armada Gorriak, aitzitik, han eman zuen kolpe nagusia, hain zuzen. Beraz, gehiago lortu da.
  Baina, hala ere, alemaniarren defentsa ingeniaritza terminoetan garatzen da, tankeak eta kanoi autopropulsatuek bikain erakusten dute defentsan, eta esanguratsua dena, errusiarrek ez dute zeruan nagusitasunik. Aitzitik, Focke-Wulf-ek bere burua justifikatu ez zuen arren, "G" aldaketaren Me-109 lan zaldi ona da, eta garrantzitsuena asko dago. Eta batekoak nahiko indartsuak dira. Orain Huffman Luftwaffe-ren goranzko izar berria bihurtu da. Bai, eta alemaniarrek erregaiarekin errazagoa dute, petrolio produktu batzuk Estatu Batuek eta Britainia Handiak saltzen dituzte. Eta aliatuek ez dute Errumania bonbardatzen, eta gasolina sintetikoko lantegiak ere bai.
  Airean dagoen bitartean, ezin da hartu. Egia da, sobietar batekoek ondo borrokatzen dute Focke-Wulf-ekin, batez ere autoak akats nabaria zuelako: erregai-tanga ez dago gas geldoz betetzen eta errazagoa da su ematea. Egia da, makina bera nahiko indartsua da armekin eta, taktika egokiekin, arriskutsua izan daiteke. Eta lehen lerroko bonbardatzaile gisa, ez dago gaizki, PE-2ak baino bi aldiz bonba gehiago darama.
  Armada Gorria aurrera egin zuen poliki-poliki. Naziak asentamendu guztietara atxikitzen ziren eta defentsa sakona zuten. Bai, eta indar berriak ere eraman zituzten borrokara. Hona hemen "Saguak" pare bat, borrokan parte hartu zuen. Baina hala ere, hilabete eta erdi geroago, Armada Gorriak Orel inguratu zuen, eta alemaniar tropek hiria utzi zuten. Oryoleko erlaitza moztuta zegoen, baina orain arte Armada Gorriaren arrakastak horretara mugatzen ziren. Itxaropenak neguarekin lotuta zeuden. Alemaniarren borroka-gaitasuna nabarmen jaitsi zenean.
  Stalinek helegitea egin zuen eta adierazi zuen alemaniarrek ez zutela udan sobietar lurren hazbeteko bat ere harrapatu, eta Armada Gorriak Arranoa berreskuratu eta Fritz sakatu zuen, eta eguraldi hotzean garaipen berriak itxaroten gaituzte.
  Izan ere, Alemaniako ekipamendu eta soldaduek ahulago borrokatu zuten neguan. Armada Gorriak hegoaldean Fritz-en defentsak apurtu eta Dnieperera aurreratu ahal izan zuen. Zentroan ere arrakasta lortu zen. Leningradotik gertu, urtarrilean naziak ere jipoitu zituzten eta hiria askatu zuten. Egia da, udaberria iritsi zen, eta Fritzek Dnieperren Armada Gorria geldiarazi ahal izan zuten.
  Eguraldia hotza zen, edertasunak abenduaren hogeita bostean heldu ziren. Elurra ari du eta haizeak kizkur dabil. Eta ez zuten lekurik beroena aukeratu, Leningradotik gertu.
  Iristean, bikiniz jantzitako neskek korrika egin zuten elurretatik. Izan ere, egiazko ariarrek ez diotela inolako beldurrik erakutsi behar dute, hotz gogorrenari ere. Haiekin batera, Japoniatik iritsitako mutil ninja batek, denek Karas deitzen ziotenak, ihes egin zuen.
  Ume hau famatu egin zen operazio berezietan parte hartzeagatik. Ekialdeko ezaugarri atseginek, aita ezezagun baten oinordetzan jasotako ile ilehoriarekin batera, oso ederra egiten zuten mutila.
  Neskek begiak ere egin zizkioten erantzunez, nahiz eta Karas, agian, oraindik bikotea ez den beraientzat. Baina giharren erliebea, alanbre baten antzera, doa, eta, beraz, tigresa gogortu eta esperientziadun hauek ere ezin diote jarraitu.
  Neskek erditu ondoren, entrenamendu-basean, erabat berreskuratu zuten forma, baina superman bakoitzari ez zaio ematen halako erritmo izoztua jasateko.
  Stellak, Magda von Singer-ek bezala, errusiarren aurka borrokatzea lortu zuenak, honakoa esan zuen:
  - Izoztea eta elurra dira euren aliatu nagusia. Eta beraz, ezer ez da britainiarra baino freskoagoa!
  Magdak ondo adierazi zuen:
  - Ez nuke hori esango. Errusiarrak askoz indartsuagoak dira, eta beren unitateek ia ez dute inoiz atzera egiten!
  Stellak, saltoka korrika egiten ari zela, barre egin zuen eta hau esan zuen:
  Baina hori plus bat baino ahulgune bat da. Ez dut batere ulertzen tropen aginte eta kontrol metodoak, besteak beste, barra-taldeen sorrera eta atzera egiten ari diren unitateen komandanteen exekuzioak.
  Gerdak, korrika eta luzatzen ari zen bitartean buelta emanez, adostu zuen:
  - Noski, gerlari on bat ez da makilatik aterako. - Hemen neska ilehoria, ordea, aitortzera behartuta zegoen, bihotza estutuz. - Baina errusiarrak ondo ari dira borrokan jada bi urte eta erdiz eutsi badute. Haien bizitasuna nahiko genuke!
  Clarak arbuiatu egin zuen.
  - Gu, diozu?
  Gerdak barre egin zuen, esanez:
  Elitea gara! Batez ere Marseilla!
  Garai eta herri guztietako bateko onena, Hitlerren debeku kategorikoa izan arren, garaiezinaren ikur hori irakaskuntza lanetan soilik zentratu nahi zuen - azken finean, teniente jenerala zen oraindik, hala ere frontera atera zen.
  Edo hobeto esanda, Führer-ak atsegin handiz itzultzen uzten zion alemaniarrak nonbait gaizki sentitzen baziren.
  Naziek, noski, badaezpada, defentsa indartu eta negurako prestatu zuten, baina zalantzan jartzen zuten errusiarrek eskala handiko erasoko ekintzak egiteko baliabideak izango zituztenik.
  Hala ere, adimenak funtzionatu zuen. Hau da, Tikhvin askatzeko hurbileko ofentsibari buruzko informazioa, hala ere, filtratu zen. Gainera, sobietar tropek artilleria prestaketa indartsu bat hasi zuten, Gabonetarako garaiz.
  Katyushas kolpatu egin ziren, eta lehen Andryusha potentzia handiko jet jaurtigailuetako pare bat ere bai. Eta burrunba halakoa zen, ezen neska oinutsik eta erdi izoztuak harrapatu zuten.
  Zorionez, haien entzumena bikaina da eta begiek txinpartekin distiratzen dute.
  Elkarri begiratuta, neskek ondorioa atera zuten:
  - Tira, orain behar bezala borrokatuko gara!
  Eta Karas mutil ninjaak esan zuen:
  - Nire zeregina Leningradon sartzea eta bertan dagoen guztia arakatzea izango da. Ederregia zara eskautentzat!
  Magdak larriki okertu zituen betileak, erantzunez:
  - Baita zuk ere. Eta errusiarrek arraroa badirudi, zure azentua?
  Karasek logikoki adierazi zuen:
  - Errusiera zuzenegi hitz egiten duzunean, askoz gehiago traizionatzen du atzerritar bat zure baitan. Nolanahi ere, nik korrika egin nuen, eta zuk, ondo zapaltzen dituzu hegalean.
  Neskak beren tankera joan ziren. Azken finean, proba-ontziak dira. Eta beraiek aukeratu zuten, zerbait berria. Zehatzago esanda, bi tanke hasiberriak ere aldi berean, aurrealdean probatu beharko liratekeenak.
  Hots, "Weasels", bi tripulatzaile eta oso silueta baxuko autoak. Belaunaldi berriko tankeen lehen modeloak, non alemaniarrek, hain zuzen, diseinua trinkotzen serio aritu ziren. Eta kudeaketan ezagutza interesgarri batzuk. Bereziki, transmisio elektrikoa eta motorrean muntatutako engranaje-kutxaren kokapena. Eta ontziak beraiek etzanda zeuden benetan. Aldi berean, transmisioa eta motorra atzealdean jartzen ziren, eta neskak eroso kokatuta zeuden sabelean. Eta oinek atzealdeko engranajeak eta botoiak sakatzen zituzten, eta eskuak, aitzitik, eroso mugitzen ziren aldatzean. Eserlekurik etzanena enkarguz egiten da eta haien gorputzen forma kopiatzen du. Egia da, ez dago dorrerik - autopropulsatutako pistolak izan ziren, eta hain baxuak ezen arrabolak kanpoan kokatzen direla.
  Noski, kanoiak ezin du biratu, baina apur bat bira dezake. Bada, tankeak berak bere ardatzaren inguruan biraka egiten du, eta horrela dorre baten falta konpentsatzen du.
  Magdak azaldu zien neska lagunei:
  - Beraz, dorrerik gabe, tankeak merkeagoak eta baxuagoak dira. Hemen altuera egokitu dezakegu, 1,2 metrora jaitsiz eta 1,5era igoz. Ia partisanoak bezala, plastunsky moduan arakatzen gara.
  12 tonako pisuarekin, autoak 82 milimetroko aurrealdeko armadura bikaina zuen goiko aldean horizontalarekiko 40 graduko inklinazio angelu batean. Behekoa oso txikia da. Alboak okerrago babestuta daude, 60 milimetro, baina arrabolek beraiek estaltzen dute oraindik. 400 zaldiko motorrak gidatzeko errendimendu bikaina eskaintzen du. Gainera, arrabolen eta esekiduraren kokapenari esker, silueta murrizteaz gain, elurra zeharkatzeko gaitasun bikaina ere ematen dute.
  Gustatu ala ez, baina menagerie astunagoa, Panteratik hasita, askoz astunagoa eta traketsagoa. Eta elur-gordeetan eta guztiz hilkutxan.
  Gerda, bere aspaldiko bikotekide Clararekin finkatu zena, eta nahi gabe ondoeza sentitu zuen deposituaren kutxa estu, trinko eta luzanga hartan. Nahiz eta, noski, omenaldia egin behar dugu T-4 armamentua eta armadurarik onena duen autoa 12 tonako pisuan sartzen dela. Terminator ilehoriak esan zuen:
  - Tankerik erosoenak "Tiger" eta "Lion" ziren. Kotxe honetan, neskei ere kosta egiten zaigu buelta ematea.
  Clarak erantzun zion:
  - Baina babesa. Azken "Panther" bezala, azarotik bakarrik hasi zen tropetan sartzen 60 milimetroko krosko batekin. Egia da, kopeta gurea baino hobeto itxita dago 120 milimetrorekin, baina oraindik sartu behar duzu. Gurea bezalako angelu batean, 85 milimetroko kanoi batek errebota egingo du, nahiz eta hutsik egin.
  Gerdak oina urratu zuen belarriaren atzetik, baina mugimendu horrek galtzerdiaren teilatu maldaren kontra bultzatzen zuen, eta esan zuen:
  - Errusiarrek, ohartarazi ziguten, 122 milimetroko kalibreko tankeak izan ditzaketela. Adimenak ez du lo egiten!
  Esan zuen Clarak ziur, masailak puztuz eta ahoa haserre bihurrituz:
  - Gure adimena, beti bezala, goian dago. Gu bakarrik kaxa estu batean giltzaperatu ginen.
  400 zaldiko motor berria, argibideek zioen bezala, ur-metaloi edo nitrogeno nahaste batekin denbora laburrean indartu liteke. Kasu honetan, deposituak hainbat minutuz lasterka egin dezake 100 kilometro baino gehiagoko abiaduran.
  Sobietarrek aurrerapauso batean sartu ziren, horren aurretik, nazien lubaki eta bunker guztiak gurutzatuz. Baina naziek tropa gehienak bigarren eta hirugarren lerroetara erretiratu zituzten. Horren ostean, infanteria artilleria suarekin eta metrailadoreekin elkartzen saiatu ziren.
  Aurretik, noski, mugitzen ziren tankeak. T-34-85 indartsuagoa oraindik ekoizpen masiboan sartu ez zenez, T-34-76 txikiagoak eta mugikorragoak erasotu zuen. Haiek, galerak gorabehera, lubakira igo ziren eta elurretan gidatzen zuten errendimendu bikaina erabili zuten.
  Eta hona hemen Alemaniako autoak erantzun nahian. T-4 dagoeneko etenda dago, baina tanke horietako hainbat zerbitzuan daude oraindik. Bitxia bada ere, hobeto mugitzen dira elur-zuloetan munstro berriak baino. Horiek oraindik ekarri behar dira pista artean trabatu den elurra kentzeko. Dibertigarria ere bada Fritzek ura kaldereroetan irakiten eta gero pistetan isurtzen duen lurrazal zital hori atera dadin.
  "Lion" alemaniar tankerik onenak ere halako arrabolekin jasaten ditu. Egia da, aldaketa gehienetan, frantsesek dagoeneko kontuan hartu dute hori, eta makina bera gai da hogeita hamalau bat irabazteko. Baina hau, erlatiboki hitz eginez, hain erraza da.
  Baina Alemaniako tanke pare bat mugitu ziren oraindik. Baina gainontzekoa, nola esan... Goian! Egia da, "Lion" itsasontzi freskoak T-34-76 urrutitik jotzen saiatzen dira. Kontuan izan behar da sobietarrek diseinatutako dorrearen armaduraren hauskortasuna ikusita, zoritxarrez, jotzeko aukera dagoela.
  Aleazio-elementuen falta hain da zorrotza, non Fritz-en 50 mm-ko kanoiak ere arriskutsuak direla. Hala ere, 37 mm-ko kanoi txiki baten kolpeek kolapsoak eta armadurak isurtzea edo dorrearen pitzadurak dituen kroskoa ere eragiten dute.
  "Hogeita hamalauen" ahultasun erlatiboak "Panthers" pistola indartsuago batekin berriro hornitzeko ideia garai hobeetara atzeratu zen. Edo, zehatzago esanda, okerrenak - IPak seriean sartzen badira. Baina orain arte, IS-1 ez da serie masibo bihurtu. Baina dagoeneko IS-2 kontura filtratu da informazioa. Jeneral askok jadanik SESB ia kondenatuta zegoela ulertu zutenez, eta ez zitzaien lotsagarria iruditzen aberria diruagatik traizionatzea. Beraz, espioien kopurua, Estatu Nagusian barne, nabarmen hazi da.
  Hona hemen "Lehoia"ren aldaketa astun bat 128 mm-ko kanoi batekin. Hogeita hamalauetara iristen saiatzen da bere hanka luzearekin. Baina saiatu eta sartzen.
  Hala ere, sobietar tankerak Fritz beraiek erasotzea erabakitzen dute. Ea, Wehrmacht-en kanoien suaren abiadura kontuan hartuta ere, hau suizida da.
  Hemen "Lehoiak" dorrea erastea lortu zuen, eta lau lagunek usoak bezala hegan egin zuten hurrengo mundura. Baina beste tanke batzuk are aktiboago agortzen ari dira. Hemen artisauek nolabait zorroztu dute diesel motorrak sustatzeko, denbora laburrean bada ere, baina nahasketarik gabe, depositua 70 kilometrora bizkortzen dutela. Utzi motorra hausten ondoren. Baina hemen mutil etsituak datoz erasora, itzulerarik ez dutenak. Bueno, zer? Bestela ezinezkoa bada bizitzea, ahaztu biziraupenaz.
  Eta orain, elur munduko deabru bat bezala, tanke sobietarrak, biktimarik garestiena aukeratuz, "Lehoia" astun eta hilgarria ahatsi egiten du. Alemaniako autoa hangarretik irteten hasi berria zen.
  Kolpea indartsua da, makina sobietarraren muturra tolestuta dago. Lehoia baxu samarra da, eta bi makinen kaskoak berdinduta daude. Eta orduan aurrean dagoen motor alemaniarra lehertu egiten da. Eta sua hasten da, eta nazien hegaldia beheko eskotilatik.
  Guztiak ez ziren, noski, sobietar tankeak astindu distantziara igarotzeko gai izan. Fritz-en tresnak lantzen eta ehotzen. Baina lortu zuenak, nola jo zuen!
  Gerda eta Klara beren lagunei apur bat aurreratuta zeuden eta sobietar autoak jada ikusten zirenean mugen barruan zeuden. Tira, tiro egin dezakezu, baina hobe da hurbiltzea. Bost kilometrotik aurrera, hogeita hamalau baten armadura hauskorra ere zaila da hartzeko.
  Fiery Clarak filosofikoki adierazi zuen:
  - Beti horrela da. Ezin urrutitik tiro egin!
  Gerdak erantzun zion:
  - Nahikoa kontuz bazaude dezakezu!
  Baina orain arte egoerak ez ditu behartu distantzia luzeetatik tiro egitera. Eta ia inork ez ditu ohartuko, zuriz margotutako tanke bat. Zein ona den autoa. Inork ez dio txasisari errua botako.
  Eta bai, ibilaldia leuna da. Sobietar ibilgailuak ere ez dira txarrak, eta hemen dagoeneko Alemaniako defentsaren lehen lerroan sartu dira eta bigarrena hausten ari dira. Eta eguraldia ez da hegaldia, elur ekaitza bat egin du eta Wehrmacht-eko hegazkin ugari itzalita daude.
  Hegazkin gorriaren zenbakizko ahultasuna eta erregai eskasia akutua kontuan hartuta, ezin da eguraldi hoberik egon.
  Utzi Fritz ezkutatu. Dagoeneko, batzuk trapu zuriak astintzen ere hasi ziren. Hitler kaput izango da.
  Gerdak bi kilometrotik tiro egin zuen. Printzipioz, hau oraindik ez da porrota ziur, baina errusiarrek zenbat alemaniar elbarritzea lortu zuten ikusita, orduan zer espero. Gainera, hogeita hamalau gerra hasieran baino are tinkoagoak dira, eta oraindik ez dute lortu gordailu berriak garatzea. Beraz...
  Terminator ilehoria oso kezkatuta zegoen pistolaren gatilloa sakatu zuenean. Dagoeneko galdu du zuzeneko tiroak egiteko ohitura, nahiz eta haurdunaldian tiro eremuetan eta eremuetan praktikatzen jarraitu zuen, baita elikadurako lehen hilabeteetan ere. Baina itxuraz, bikinian eta oinutsik borrokatzea errazagoa da, autoarekin bat egiten zara. Obusak jo zuen, eta dorrea okertu zuen. Ez, ez zuen su hartu, baina hala ere gelditu egin behar zen, lagun. Eta orain beste biktima bat.
  Clarak xuxurlatu du:
  - Nor ohituta dago garaipenaren alde borrokatzera. Gurekin hilobira joango da.- Gerdak tiro egin zuen, eta zuzendu zuen gudari ilegorriak. "Edo hobeto esanda, denok batera eramango ditugu gure etsaiak hilobira.
  Edurnezuri Terminatzaileak haserre eten zuen:
  - Inspiraziorik ez badago, ez distraitu abesti batekin!
  Clarak galdetu zuen otoi:
  - Kantatu zuk zeuk! Hain gai zara.
  Eta Gerdak, tiroka, kantatu zuen;
  Aberria eta armada bi zutabe dira,
  Zein planetak atseden hartzen duen!
  Gure bularrekin babestuko zaitugu,
  Zure armada jende guztiak berotzen du!
  
  Hodeiak freskoak dira, eta beroak distira egiten du,
  Metrailadoreak soldaduari sorbalda igurtzi zion!
  Betiko aberria zurekin gaude,
  Zulatu dezagun gaiztoaren hilobia!
  
  Bai, batzuetan zoriaren aurpegia krudela da,
  Bala gure bihotza zulatzen ahalegintzen da!
  Apur bat atzera egin zuen, eta borrokalaria hil zen,
  Ireki Jaunaren atea heroiari!
  
  Hondorik gabeko zeruetan bakea dugu,
  Paradisuak, gerlari dohatsuak ez du distirarik egiten!
  Bakea nirekin daramadan aberrian,
  Gure haurrek garaipenaren fruitua dastatuko dute!
  Kantatzen ari zen bitartean, Gerdak beste bederatzi tanke irabazi zituen, bere puntuazioa nabarmen hobetuz.
  Orduan Clarak kantatu zuen:
  izar altuerak keinu eginez,
  Erakarri distantzia amaigabeetara!
  Eta gure pentsamenduaren munduko jendea,
  Ikaro hegalari baten ametsa!
  
  Nire begiak zeruan finkatuta daude
  Zaila da esfera ukitzea...
  Arkimedesen lehen torlojuetatik -
  Luze eta neketsu planifikatuak!
  Orduan neskak ezin izan zion eutsi eta bere burua apuntatzen eta tiroka hasi zen. Zisterna sobietarrek ez zieten erreparatu tiroei, nahiz eta Magdaren kanoi autopropulsatua ere sartu zen. Hala ere, elikadura batean ezin da benetan ikusi non, zer eta nola jotzen duen. Gainera, bi tankeak eseri ziren eta ia elurretatik bereizi ezin ziren. Bai, eta pistola berria nabariagoa zen, eta amaieran argiaren irteera zuen isilgailu bat zegoen. Hau da Fritzek atera duen autorik maltzurrena.
  Zerua apur bat okerrera egin zuen. ME-262 hegazkina agertu zen, oso abiadura handia zuena, eta oso zaila zen hura botatzea. Focke-Wulf, eta batez ere TA-152 aldaketa, azkarrago eta perfektuagoa bihurtu zen.
  Eta ME-309 agertu zen, oso auto ona. Lau metrailadore eta 30 mm-ko hiru aire-kanoi ditu 740 kilometro orduko abiadura handian. Baina hau ez da muga aldaketa aurreratuagoen atzealdean.
  Udan, Armada Gorria erdigunean aurrera egiten saiatu zen, baina ezin izan zuen lortu. Alemanek Stalinen plana deskubritu ahal izan zuten oraingoan. Bai, eta Dnieper defentsaren muga fidagarria bihurtu da. Borroketan, "Panther" -3 aurreratuago bat agertu zen 88 mm-ko kanoi batekin eta 850 zaldiko motor batekin . Defentsan tanke bikaina zela frogatu zuen, eta kontraerasoetan ez zen txarra.
  Zaldunaren gurutzean eroritako hegazkinen kopurua ehun izatera igo zen, beraz, alemaniar batekoek gola lortu zuten.
  Erasoa Armada Gorriaren porrotarekin amaitu zen, eta naziek Smolensk hartu zuten berriro. Egia da, neguan Armada Gorriak itzuli zuen hiri hau. Lehen lerroa izoztu zen Dnieperren gainean.
  Alemaniarrek jet-hegazkinen kaleratzea zabaldu zuten eta aireko nagusitasuna lortu zuten.
  Berrogeita bosgarren urtea posizio borroketan igaro zen. Lehen lerroa inaktibo bihurtu zen, Lehen Mundu Gerran bezala. Fritzek orain "E" serieko tankeak dituzte, oraindik nahiko gordinak.
  1946an, disko-hegazkinak behatzen hasi ziren nazien aurrean. Baina makina hauek garestiegiak dira, eta nahiko zaurgarriak, oso abiadura handian eta altuera handian irabazteko gaitasunean bakarrik desberdintzen ziren. Errekonozimenduetan eta urrutitik bonbardaketetan erabiltzen ziren.
  XE-162 kudeatzeko zaila izan zen eta ez zituen itxaropenak bete. Baina ME-262 "X" modelo aurreratuagoa agertu zen, abiadura handia, maniobragarritasun hobea eta arma izugarriak erakusten zituena.
  Naziek zerua menderatzen zuten oraindik...
  Hemen Oleg Rybachenkok bere burua harrapatu zuen hau ez dela maitagarrien ipuin bat, unibertso errealena baizik. Eta euren seiak hemen borrokatu beharko dutela. 1947ko urte berrirako garaiz, maniobra erabakigarri batekin nazien bizkarra hausteko.
  Elurra egin arren, Sei Bikainak ia biluzik zeuden, baina borroka-magiaz kargatuta.
  Oleg Rybachenkok ezpatekin moztu zuen, nazien tankeak moztu, gero granada bat bota zuen oin biluzi eta ume batekin, Fritz urratu eta esanez:
  - Aintza sobietar aberri handiari!
  Margarita Korshunovak ere ongi zuzendutako leherketa bat egin zuen, naziak moztuz, eta gero ezpatekin moztu zuen. Horren ostean, oin hutsik, suntsipen-opari bat abiarazi zuen.
  Neskak oihu egin zuen:
  - Aintza komunismoari!
  Natasha erasora joan zen. Metrailadoreen leherketa eman zuen, Fritz eraitsi zuen. Orduan haien tankeak moztu zituen bere ezpatekin. Eta hanken oin biluziek suntsipenaren oparia eman ondoren.
  Eta azkenean, bularra lehertu zen eta tximistak hegan egin zuen bere titi gorrietatik.
  Natashak irrintzi egin zuen:
  - Unibertsoko txapelduna naiz!
  Zoyak metrailadore batetik tiro egin zuen. Naziak moztu zituen famatua. Bere ezpatak, luzatuz, tankeak mozten zituen. Eta bere oin biluzi ospetsuagoek heriotza mezuak bota zituzten.
  Baina bularra ere lehertu zen, eta pultsar infernukoak hegan egin zuten titi gorrietatik.
  Zoyak txiokatu zuen:
  - Aintza aberriari! Aintza!
  Hemen erasoan eta Agustin. Halako neska oldarkorra. Heriotza ekartzen duena oin biluziekin bota zuen. Eta gero buelta bat eman zuen, etsaiak moztuz, eta gero errota bat egin zuen ezpatekin. Azkenean, bularra ere lehertu zen, eta errubitik titiak hilgarriak hegan egin zituen, bizirauteko isurketak egiteko aukerarik eman gabe. Eta alemaniarrek oso zaila izan zuten. Su-kluba bat haien buruen gainetik pasa zen bezala zen.
  Agustinek bota zuen:
  - Gure komunismorik sakratuena!
  Svetlanak harrera bat egin zuen ezpatekin - tximeleta bat. Tankeen dorreak moztu zituen. Orduan neskak metrailadore asko hartu eta bidali zituen. Orduan bere oin biluziak suntsipena eta suntsipena bidali zituen. Eta orduan bularra lehertu zen berriro, eta orain erretzen ziren pilotak nazien gainera erori ziren.
  Svetlanak hots egin zuen:
  -Ni naiz munduko indartsuena! Etsaiak dena komunean busti!
  Oleg Rybachenko, betiko mutil hau, ezpatekin moztua. Orduan, metrailadoreen leherketa eman zuen. Horren ostean, hanka biluzi eta umeen artean, heriotza-opari hiltzaile bat bota zuen, Fritz urratuz. Eta horren ostean, Terminator mutilak txistu egiten du... Milaka belek astindu zituzten hegazkin alemaniarrek, beldurrez. Acrobazia altuena erakutsiz.
  Margarita Korshunovak ere bere ezpatekin piratatu zuen, naziei dorreak moztuz. Orduan neskak metraileta leherketa bat eman zuen, naziak etzanda. Eta orduan umeen oinen hatz biluziek suntsipen-opari oso hilgarria bota zuten. Eta Fritz hautsi zuten.
  Eta azkenean, neskak nola txistu egingo duen... Eta milaka bele zoratuek hegazkin faxisten aurka talka egingo dute, hondakin eta errauts bihurtuz.
  Natasha ere ez da makala. Eta ezpatez mozten du, eta oin hutsez bidaltzen du heriotzaren oparia. Eta orduan, bularra lehertzen den heinean, heriotzaren isurketak aterako dira titi gorrietatik.
  Eta naziak nahaspila hilgarri batean sartu dituzte...
  Oleg Rybachenkok adierazi zuen:
  - Hau da gure errusiar kaixo!
  Natashak baieztatu zuen:
  - Eta harrera doan erakutsiko dugu!
  Zoyak ere ezpatekin mozten ditu naziak. Eta ez utzi gatilloa tiratzen. Eta ezpatek tximeleta harrera egiten dute. Eta tankeetatik urratutako dorreak hegan ari dira. Zoyak oihukatzen du:
  - Aintza Aberriari!
  Eta bere behatz biluziak suntsipen erreal eta ezinezkoaren opari suntsitzailea botako du.
  Eta orduan halako eztena gori-gori bat mugurdi tititik aterako da, Fritz asko beratzen duela.
  Baina zilborratik tximistarekin amore emango du...
  Zoyak oihu egiten du:
  - Bat bi hiru!
  Agustinek ezpataz jo zuen, faxistei buruak moztuz, eta baieztatu zuen:
  - Garbitu bilatzailea!
  . 2. KAPITULUA
  Oinutsik, neskak deuseztatzeko beste opari bat plazaratu zuen. Faxistak hautsi. Eta orduan errubizko titiak makina urratzen zuen pultsarrari men egin zioten.
  Eta nola bere zilborrak naziak hiltzen dituen tximista botatzen duen. Eta batailoi oso bat erretzeko gai.
  Eta hona hemen Svetlana Fritz jotzea, eta benetako borroka-robot baten moduan jokatzen. Eta bere oin biluziak beste suntsipen zati bat botatzen ari dira.
  Eta titi carmesiek plasma magiko korronte bat eta tsunami bat botatzen dituzte. Hilgarria baino are gehiago dena.
  Eta nola bestela eta armada nazien zilborra hartuko du eta jaurtiketa bakarra hilgarria.
  Svetlanak orroa egiten du biriken goialdean:
  - Hau da nire super hit!
  Oleg Rybachenkok irribarre egiten du. Adibidez, Alemaniako E-25 tanke arina. Hogeita sei tona pisatzen dituena, Panteraren armamentu eta armaduraren lodiera biltzen ditu. Guztira, alemaniarrek motorra eta transmisioa elkarrekin eta tankearen kroskoan zehar jarri zituzten. "Panteraren" altuera ia erdira jaitsi zen. Eta pisua ia bikoiztu. Eta babesa are hobea izan da, armaduraren malda handiagoa dela eta.
  Hau, noski, baliteke zure gustukoa ez izatea. Bederatziehun zaldiko azken motorra duen auto alemaniarra oso mugikorra da.
  Azkar astintzen da.
  Mutilak berriro txistu egiten du. Beleak olatu batek harrapatu eta bihotzekoak izaten dituzte eta nazien buruetara erortzen dira. Eta etzan etzanak.
  Baina orduan ordena entzuten da, eta seiko bikainek, oinutsik, takoi biribil eta arrosak keinuka, sobietar posizioak uzten dituzte.
  Eta berehala alemaniarrak erasora joaten dira. Eta defentsak apurtzen dituzte, sobietar posizioetan sartuz, berriro Smolensk inguratuz. Eta hau aldarrikapen serioa da.
  Gatibuan hamahiru urteko bi aitzindari izan ziren Petka eta Sashka. Naziek mutilei arropa kendu eta galtza motzekin elurra zeharkatu zuten. Elur-zuloetan ume gatibuen oin biluzien aztarna biluziak zeuden. Aitzindariak gauez gidatu zituzten ordu erdiz. Otsaila zen eta oraindik hotza. Gero ia biluzik eraman zituzten txabolara bost-hamar minutuz berotzeko, eta gero berriro hotzara.
  Mutilek asko sufritu zuten eta karramarroak bezala azal gorria zuten. Ezer lortu ez zutenez, naziek arrakalean hazi zituzten. Eta biluziaren azpian, umeen oinek suak piztu zituzten.
  Horrela izorratu zuten. Petka eta Sasha, oinazea jasan ezinik, oihuka hasi ziren. Baina oraindik ez zuten ezer zehatzik esan borreroek. Aitzindariak alanbrez moztu zituzten arren.
  Komsomol emakumeak ere torturatu zituzten alemaniarrek, elurretan bakarrik oinutsik eta praka motzetan ibiltzera behartuz.
  Alemanek "E" serieko tanke oso ikaragarriak zituzten eta ezin ziren erraz aurre egin. Batez ere E-75, angelu guztietatik primeran babestuta zegoen, baina aldi berean nahiko mugikorra.
  Bazirudien zer kalte eragin zezaketela bakoitzak hamabi tonako bi autok? Hala ere, kasu honetan, langileek erabakitzen dute dena. Neskek ia ez zuten galdu, nahiz eta hit guztiak hilgarriak izan ez ziren. Hogeita hamalauen armadura maldatsuak hiruzpalau aldiz gora egin zuen, eta dozena bat errondak maila ezberdineko kalteak eragin zituzten, baina eremuan erraz konpontzen diren modukoak. Baina berrogeita hamar bat, sobietar ibilgailuen kalitate txarreko armadurak, larri sufritu zuten.
  Esaterako, komandantearen hogeita hamalauak urratzen hasi ziren munizioak eztanda egin zuenean. Dorrea urrutira bota zuten, eta mukia bolante bihurtu zen. Jendea ere hil zen.
  Sobietar petrolio-ontziek berandu konturatu ziren nork ziztatzen zituen eta erasoari aurre egiten saiatu ziren.
  Tiger neskak oso jendetsuak dira, baina 82 obusen munizio-karga Panther-ekin nahiko parekoa da. Munizioa sudurrean dagoen arren, eta neskek ukondoak zuritu egiten dizkiete. Baina oraindik badago zer tiro egiteko, eta hurbiltzean, errazagoa da errusiarrak jotzea.
  Gerdak oso azkar gurutzatzen du eta, beste tanke bat txatar bila bidaliz, xuxurlatu du:
  - Jainkoak barka nazazu! Hauek mutil ausartak dira, baina haien komandanteetako bat guztiz zoratuta dago!
  Clara ohartu zen, histerikoki xuxurlatu zuen:
  - Gurekin batera etortzen badira, azkenean!
  Izan ere, hogeita hamalauek mugimenduan egin zuten tiro, kez inguratuta, astinduagatik dardarka. Noski, haien kolpeak arraroak dira, jaurtiketak ez dira zehatzak, baina tankea burrunba egiten ari da.
  Kopeta ezin hobeto babestuta dago oraindik eta armadurak, dena den, kalitate handikoak dira, zementatuak. Eta horrek esan nahi du gogortasun handiagoa duen gainazalak errebote bikaina ematen duela, untxiak jauzi egiten duen bezala.
  Baina hala ere, barrutik mutu dago, danbor batera igotzea berdina da eta makil astunekin joko dute.
  Egia da, kolpeen ondorioz kabina oso berotu zen, baina bikinian zaudenean, elurretan murgildu ondoren ere atsegina da. Baina askoz desatsegina da sobietar obus batek pistako eskuineko mantala jotzea. Hau autoaren gidatzeko errendimendurako da, begiaren azpian dagoen palanka bat bezala. Nahiz eta, arrabolak ez direla xakea, aparteko gurdi bat baizik, depositua oraindik mugitu daiteke. Buelta eman eta alde egin. Hau lehenago egin behar zen. Eta beraz, poparen babesa ahulagoa da. Eta inklinazio angelua txikiagoa da. Jotzen badu, hautsi daiteke. Errusiako armak ez dira hain ahulak.
  Gerdak xuxurlatu zuen, berriro ere kanoi erdi-automatikotik infernuaren oparia askatuz:
  - Baina Pasaran!
  Nahiz eta hitz hau, zehatzago esan, espainiar komunisten leloa, alemaniar tigre gerlarientzat ez dirudi batere egokia. Azken finean, naziek Francoren alde borrokatu zuten. Nahiz eta, azken finean, batzuetan soldaduek gogoz hartzen dituzte besteen trikimailuak.
  Tiro egiterakoan, Klarak Laska pistola autopropulsatuari zertxobait buelta eman zion, eskuineko arrabolaren jaurtiketa jaurtiketa batekin arazo bat sortu zitzaien zentzu honetan.
  Sobietar tankeek ez zuten autobidean bezain laster ibili elur-zuloetatik, baina, hala ere, jauzi bizkorrek ikusmena oztopatzen zuten eta azkarrak ziren.
  Hemen maskorrak puntu hutsean isurtzen dira.
  Eta Gerdak abiada bizian egiten du tiro, izerditan blai. armadura maldatua
  erreboteak kopetan, baina alboetan hutsik egiten badituzte...
  Clarak oihukatu zuen:
  - Eta infernuko sakonera erortzen banaiz ere - ez naiz sehaskara itzuliko!
  Neskek amaieraraino tiro egiten dute, baina maskorrak alboetatik ateratzen dira eta zulatu egiten dute arrabolak hautsiz. Armadurak pitzatzen du eta autoak su hartzen du.
  Gerdak erabaki du:
  - Kotxeak ahuldu eta alde egiten dugu!
  Clarak oihukatzen du larritasunez:
  - Burdina utzi nahi duzu?
  Gerdak irmo esaten du:
  - Metala baino gauza garrantzitsuagoak daude, adibidez, markoak!
  Clarak film-kamera txiki bat erauzi eta oihukatzen du:
  - Baina gure balentriak betiko grabatuko dira!
  Atzamar hutsez, Gerdak lehergailua piztu zuen palanka biratu zuen, tanke esperimentala oinarrietara apurtzeko gai dena. Tigresa neska asko damutu zen halako artelan bat suntsitzea, baina zer egin dezakezu, bestela, ausardia ukatu ezin zaien gudari sobietarrek teknologia bereziak jabetuko badituzte.
  Beraz, Laska leherrarazi eta elur-zuloan murgildu ziren euren bizitza berezia salbatzeko.
  Magda von Singer-ek eta Stellak ere ez zuten atzera egin nahi izan, eta haien autoa oskol zehatzek puskatu zuten. Halakoa da patua - edozein gerratako Pallas gupidagabea. Atzera egin behar duzunean, bihotza utziz. Baina neskek trebetasunez borrokatu zuten, eta ia munizio-karga osoa erabiltzea lortu zuten. Baina orain sugeak bezala hola egin behar izan zuten elur-zulo batean eta han sobietar kanoi ezinbestekoetatik kanpo esertzen saiatu ziren.
  Izerditan eta bikinian zaudenean, orduan elur sakonera igotzea ez da ideiarik atseginena. Baina gure munduan zenbat maiz egiten duzu gustuko duzuna. Nolanahi ere, adibidez, suak serioski denbora izan zuen, Stellaren amaieraraino tiroz, oin-zolak kiskaltzeko. Baina honen neska are haserretuago zegoen eta oihu egin zuen:
  - Ohorea eta kemena pisuaren arabera ez dira saltzen!
  Magdak, hari ere su eman zioten, larruazal beltzarana ere babak estalita, oihukatu zuen:
  - Sua beroa da, ez sua!
  Sobietar tankeek, ordea, erraztu zuten zeregina. Amorruz, abandonatutako "Weasels"-i tiro egin zieten inolako errukirik gabe, apurtutako metalean dozenaka oskol sartuz. Aldi berean, zisterna-ontzien zati bat eskotiletatik makurtzen zen eta, ur-jauzi baten kaskada baten antzera, alemaniar autoen hegoak berak eta hizkera lizuna gidatzen ari zirenak.
  Magdak irribarre egin zuen, ohartuta:
  - Beraiek, boltxebikeak, jakina, ausartak dira, baina oso kulturarik gabekoak!
  Stellak, elurra ahoan sartuz, ustekabean justizia gogorra erakutsi zuen:
  - Gure gudariak hobeak direla uste duzu?
  Magdak esan zuen txantxetan:
  - Noski, hobe irabazten badugu. Kaukasoa jada gurea da, Moskutik pare bat ehun kilometro baino ez daude. - Eta ilehori eztiak gogor erakutsi zituen bere dentak luzeak. - Edo traizioaren hitzaldiak egin nahi dituzu?
  Stellak, ordurako denetik nahikoa ikusia zuenak, oinarekin elur hauts iturri bat besterik ez zuen altxatu eta barre egin zuen, esanez:
  - Batzuetan isiltasuna da traizio motarik ikaragarriena.
  Gauak, elur-elurteak eta elurteek bizirik irauteko aukera ona eman zieten lau neskei. Gainera, etsaiari ez zitzaion burutik pasa elurra orraztu eta elur-kaleetan hanka hutsik dauden deabruak bilatzea. Beraz, gudariak, elur-gordailu batean lurperatuta, eseri ziren, eta sobietar tankeak aurrera egin zuten, aurrerapauso bat garatuz. Ehun auto baino gehiago apurtuta geratu ziren arren, tigre nesken ekintzen ondorioz okertuta.
  Oro har, sobietar tropek nolabaiteko arrakasta lortu zuten lehen egunetan eta etsaien formazioetan nabarmen sartzea lortu zuten.
  Demiurgo bikoiztuak bereziki azpimarratu zion Peter Degtyarev-i:
  - Beno, kasu honetan, zintzotasunez jokatzen ari gara, eta gertaerak behar bezala garatzen ari dira.
  Ingeniari koronelak eszeptikoki esan zuen:
  - Ai... Hau arrakasta taktikoa baino ez da.
  Izan ere, eguraldiak lagundu bezain pronto, sai faxista ugari sartu ziren. Fritzek airean zuen nagusitasuna armada Gorriarentzat lotura ahula izan zen benetan. Naziek orain sobietar erasoa itzal dezakete aire eraso masiboekin. Eta ia ez zuten ezer aurka egiteko.
  Baina Armada Gorri heroikoak oraindik ere irabazten jarraitu zuen baldintza gogorretan.
  Fritz Tikhvin-era erretiratu zen eta hirian leku bat hartzen saiatu zen. Jakina, etxeak eta bizitegi-eremuak, berez, dagoeneko nahiko defentsa serioa dira aurrera doazen tropen sobietarren aurka.
  Tigre nesken lau ausartek Tikhvinera erretiratzea lortu zuten. Baina metrailadoreak hartu behar izan zituzten hiria defendatzeko. Eta tankerentzako, hau ez da denbora-pasarik atseginena.
  Clarak, aurrera zihoan infanteriatik tiro eginez, beste soldadu gorri bat hurrengo mundura bidaliz, esan zuen bere burua:
  - Ez al gara munstroak? Eta altxor bat lortu nahi dugu!
  Tikhvinek kalte handiak jaso zituen alemaniarrek hiria hartu zutenean.
  Orain Fritzek barrikadak jarri zituen eta defentsa-lerro erasoezin bat eraikitzea espero zuen.
  Gerdak tiro bakar batekin tiro egin zuen - beharrezkoa zen kartutxoak gordetzea. Sobietar tropek tanke gehiegi galdu zituzten, eta horregatik infanteria erasora joan zen.
  Noski, ez zegoen sobietar ereduetako langile blindatu nahikorik. Hori dela eta, soldaduak perlatzen zituzten hilketarako. Eta metrailadoreak eta metrailadoreak ezagutu zituzten. Laurek ondo jaurti zuten eta trebetasunez ezkutatu ziren barrikadetan.
  Gerdak beste soldadu sobietar bat etzan zuen eta kantatu zuen:
  - Balentria bat egin behar dugu - bestela ez du bizirik izango!
  Borroka hirian zehar izan zen. Eta ordurako bonbak euria ari ziren goitik, batez ere eguraldia nabarmen hobetu zelako, eta Fritzek aurrea hartu zuen.
  Gerdak, haserre, sastakaia bota zuen bere hatz biluzi dotoreekin eta oihukatu zuen:
  - Gure borroka garailea izango da, bestela ezinezkoa da!
  Clarak, okerrago tiro egin gabe, erantzunez gaineratu zuen:
  - Garaipen bat, baina handia!
  Gerdak, hainbat borrokalari moztu zituen leherketa laburrean, gaineratu zuen:
  Baina porrota ez da inoiz txikia!
  Tikhvin-en aurka jaurtitako arma autopropulsatu sobietarrak, landa- eta setio-artilleria atera zen pixka bat geroago. Fritzek defentsa eta aire presioa indartu zituen. Sobietar tropek hegazkin berriak atera zituzten.
  Marseilla mitikoaren agerpenak izugarri aldatu zuen botere oreka.
  Bateko handiak ME-309 hegan egin zuen, armagintza aldetik oso arma indartsua. Eta literalki bere bidean zeuden guztiak eraman zituen. Sobietar armadan ere, berariaz ohartarazi zuten halako munstro bat airean agertu zela.
  Marcelek berak ez zuen bere burua gaiztotzat hartzen, are gutxiago pertsona krudeltzat. Uste zuen, Armada Gorriaren aurka borrokan, Ama-aberriarekiko zuen betebehar sakratua baino ez zuela betetzen. Gainera, nazien ankerkeriari buruzko datu asko ez zituen ezagutzen. Bai, eta gehiegi egotzi zitzaion gerrari.
  Baina hona hemen lehena, itzuleraren ostean, gainaska borroka. Sobietar bonba-hegazkinak, eraso-hegazkinak eta borrokalariak. Argi eta garbi, borroka gogorra eman nahi diete Wehrmacht-eko lurreko unitateei. Baina Marcelek hori guztia ikusten du eta bospasei kilometroko distantziatik sua irekitzen du, eta baita sudurretik txistuka ere.
  Sobietar autoek eta bateko ausartek oraindik ez zuten etsaia benetan ikusten, hegazkinak lehertzen hasi ziren eta hegoak apurtu egin ziren. Marseillak apuntatu gabe egin zuen tiro, baina intuitiboki. Pilotu bakoitzak nora hegan egingo zuen eta bere hegodun munstroa zuzenduko zuen aldez aurretik bazekiela zirudien. Beraz, haur-aurpegia duen gizon gazte batek hegodun armada kentzen du.
  Urte berria, izoztua izan arren, beroa izan zen. Sobietar tropak, etsipenez eta temati erasotzen, Tikhvin hartzen saiatu ziren. Fritzek burugogor defendatu zuen, hirian geratu nahian, arteria zegoen tokian, Leningrado menderaezina elikatuz. Horrez gain, tropa alemaniarren prestigioari buruzkoa zen, hiri handiei uko egitea zaila eta lotsatuta.
  Eguraldiak, zoritxarrez, hobetu egin zuen, eta etsaien bonbardagailu ugarik, batez ere Yu-288 masiboak, sobietar tropen posizioak ziztatu eta komunikazioak bonbardatu zituzten.
  Yak-9 eta Lagg-5 sobietar hegazkinak etsaia baino askoz gutxiago ziren armamentu eta abiadura aldetik. Bereziki, ME-309, herensuge bat bezala, ibilgailu sobietar ahulagoak kanporatu zituen. Horrez gain, alemaniarrek hegaldun bikoitzaren taktika garatu zuten, haien zenbakizko abantaila modu eraginkorrean erabiltzeko eta azken Focke eta MEren ibilgailu alemaniar sendo, armatu eta astunen maniobragarritasun arazo batzuk murriztuz. Horrez gain, jet ME-262ak aurrealdeetan agertzen hasi ziren, nahiz eta makina hau oraindik teknikoki guztiz fidagarria ez den, baita HE-162ren aldaketa arinagoa, maniobragarriagoa eta merkeagoa ere. Azken makina hori fabrikatzeko errazagoa zen eta teknikoki fidagarriagoa zen jet Messerschmites baino. Baina bere kudeaketarako, nahiko kualifikazio handiko pilotuak behar ziren. Horrek zertxobait balioetsi zituen hegazkinaren pisu baxua bezalako garapen honen ezaugarri positiboak - 1,6 tona hutsik, ekoizpen kostu baxua eta munduko maniobragarritasun onena.
  Baina auto hau menperatzen zuten ale aleman haiek goraipatzen zuten. Bereziki arrakastatsua izan zen Huffman, bigarren pilotua, Marseillaren atzetik, zeina eskura egon ez zena. Eraitsitako 300 autoren emaitza gaindituz, Huffmanek sari handia jaso zuen: Burdin Gurutzearen Zaldunen Gurutzea, haritz hostoekin, ezpatekin eta diamanteekin. Bere taktika gutxienera hurbiltzea, eta gero jo eta atzera hegan egitea da erosoena HE-162an. Beraz, Huffman borroka hurbileko maisu bikaina zela frogatu zen. Nahiz eta, Marseillan 3117 hegazkin eroritako emaitza oraindik lortu ezina da.
  Gainera, 1944ko urtarrilaren 2an, pilotu mitiko hau agertu zen zeruan, hala ere, Hitler konbentzitu zuen, alemaniar tropak egoera txarrean zeudela gogoratuz, eta Alemaniako ekipamendu boteretsuena argi eta garbi pasatzen ari zela elurretan. Beraz, beharrezkoa da inguratutako Tikhvin-i aire hornidura ematea, non Alemaniako tropak finkatu eta hirirako hurbilketa guztiak bonbardatu.
  Lehen egunean, Marsellak sei irteera egin zituen eta ehun sobietar hegazkin baino gehiago bota zituen. Egia esan, urtarrilaren 4an eguraldiak okerrera egin zuen nabarmen. Elur elikadura sortu zen, eta sobietar tropek hiria oldartu zuten.
  Terminator neska lau bikainek nahiago zuten elkarrekin borrokatzea - sorbaldaz sorbalda. Hotza zela eta, kamuflajea jantzi eta zuriz borrokatzera behartu zituzten.
  Karas mutil ninja ere erreskatatzera etorri zen. Terminator beldurrik gabeko umeak ez zion hotzari beldurrik eta praka motzetan bakarrik borrokatzen zuen. Bere bero-iturri bakarra kamuflaje-krema zen, txokolateak erretako azala zuri egiten zuen etengabe elurpean, kale guztiak estaliz. Gainera, jaurtiketa, metalezko disko oso meheak eta katana ezpata erabiltzen zituen guduan. Baina, noski, bikain tiro egin zuen, eta harrapatutako armetatik. Hala ere, neskek ere ez zuten hutsik egin fusil automatikoak erabiltzea.
  Horrelako armak metrailadoreak baino zehatzagoak dira, eta garrantzitsuena, fidagarriagoak. Hala ere, MN-44 eraso-fusilek, oro har, ez zituzten alemaniarrek utzi. Hirugarren negurako, ondo olioztatuta zegoen Alemaniako gerra-makina prest zegoen. Bereziki, elur-ekaitz batean ere, Focke-Wulfek eta MEk, berogailua erabiliz, sobietar tropei injekzio mingarriak, mugatuak izan arren, injekzioak egitea lortu zuten.
  Gerda, eskuz kanpo tiro eginez, soldadu sobietarrak erortzen ari ziren norantz ez begiratzen saiatu zen. Borrokalari asko oso gazteak ziren, hamazazpi edo hamasei urte. Infanteria lur-jausiek erreklutatu zuten, baliabide guztiak bilduz. Izan ere, asko galdu da.
  Baina Fritz artean atzerritarrez beteta daude. Bereziki, Suediatik, zeinetan naziek irabazi zuten azken hauteskundeetan, eta erregearen posizioa bakarrik mantentzen da SESBekiko gerran sartze irekitik.
  Bide batez, Eguberri egunean bertan izan zen Kolontai atentatu bat. Sobietar enbaxadoreak oso larri zauritu zuen, eta medikuak bere bizitzaren alde borrokan ari dira. Dagoeneko Suediatik bi dibisio eta lau brigada iritsi dira boluntario gisa. Gerra eskatzen duten elkarretaratzeak eta martxa jendetsuak egiten dira herrialdean bertan. Eta Hitlerren eta Karlo hamabigarrenaren erretratuak eramaten dituzte.
  Beraz, Suedia gerra zuzen batean sartzea denbora kontua da. Espainia eta Portugal gerran daude jada, baina hegoalderago tropak bidaltzen ari dira. Eta orain neguan, orokorrean, Kaukaso mendilerrotik haratago nonbait igotzen saiatzen dira. Brasilgo gorputza, itxuraz, Erdialdeko Asiara jauzia emateko prest dago, non Basmachi mugimendua indar berrituz pizten ari den.
  Baina hauek guztiak xehetasunak dira, Vlasov dibisioak ere Tikhvinen borrokan ari dira. Mutil hauek gaizkiaren aurka borrokatzen dute, gatibuan tortura ikaragarrien eta begizta saihestezin baten zain daudela konturatuta. Eta alemaniarrek zer? Zaila ere izango dute, asko hilko dira Siberian, baina hala ere ez dituzte bereizkeriarik gabe urkatuko.
  Gerdak, klipa aldatu eta beroki grisez jantzitako soldaduak moztuz, errusiar guztiek ez baitute kamuflaje-jantzi nahikorik, harrapatzeko kasuetan zer itxaron zezakeen imajinatu zuen. Eta irribarre egin zuen abentura sexy eta fresko baterako. Egia da, orduan Siberian okerragoa izango da. Izozte hori lortzen den heinean, flamethrower beroa are hobea da. Hemen basamortuan, azkar ohitu ziren hondar berora eta oinutsik korrika egiten zuten, baina ez zen horrela atera. Pare bat ordu hotzean bikini batean sartuta, dardarka hasi zen eta bainuan berotu beharra zegoen. Bertan, eliteko SS batailoiko gazteek gorputza berotu zuten izei-erraz baten kolpeekin. Tira, ez bakarrik, noski, erratzarekin,
  mutil hautatuak daude, ario ederrak, behar duzuna!
  Lehengo lotsatia erabat galdu dute, edo agian, aitzitik, emakume matxista baten soltetasuna bereganatu dute. Baina orain pixka bat atzera egin behar dute: sobietar infanteria, hurbilketak gorpuzkin betez, arriskutsuegia hurbildu ziren eta granadak botatzen hasi ziren.
  Distantzia hautsi behar zen zatiketa txingorraren azpian ez erortzeko.
  Magdak ebaki txiki bat jaso zuen metraila batetik, eta, horren harira, zortzi bala jaurti zituen hiru segundotan. Soldadu sobietarrek ihes egin zuten, ia hautsi gabe, apur bat makurtuta eta, klipak bere biktimak aurkitu zituen. Deskargatutako zortzi txanda eta Stella. Emakume ile marroi oldarkorra adierazi zuen bere burua:
  - Ausarten eroari, abesti bat abesten dugu!
  Baina soldadu sobietarrek, itxuraz, hau bizitzaren jakinduria dela frogatzea erabaki zuten. Alemaniako asalto metrailadoreak bere indar guztiekin kolpea ematen du, eta bere tiroak baztertu egiten omen ditu. Soldaduak erortzen diren arren, bizirik atera zirenek korrika egiten jarraitzen dute eta baita granadak ia hutsik botatzen ere, hori lehenago egin daitekeen arren.
  Gurutzak oso trebetasunez botatzen ditu diskoak, batekin bizpahiru soldadu moztuz. Gero, bere ezpatarekin erasotzen du, metrailadoreak eta fusilak erraz mozten dituena, pospoloak bezala!
  Ninja mutila oso txikia da oraindik, hamaika edo hamabi urtekoa dirudi, baina oso azkarra da. Ez dute astirik ez horretan sartzeko edo defendatzeko. Umea jaiotzetik hazi eta hezi zen, haurrari ezpatak botatzen, zintak askatu eta moztera behartuta, izotz zulo batean murgilduta, bereziki hezitako katuak ezarriz. Beno, eta askoz gehiago, genetikoki dohaina den mutiko bat benetako heriotza-makina bihurtzea. Bere ama hogeita bosgarren belaunaldiko ninja bat da, bere aita Siberiako azti indartsua eta agintari sobietarren, "sobietarren" etsai ideologikoa. Genetika bikaina eta magiarekin trebatzea - mutila ninja artean onena bihurtu zen. Eta noski, Hirohito enperadoreak, alemaniarrei supergizonik politenak ez direla erakusteko, baina Japonian mutil gogorrak daudela, mutila Alemania-Sobietar frontera bidali zuen.
  Eta Karas (karpa arrainak samuraiaren harrotasuna eta bizitasuna sinbolizatzen ditu!) gudari duina izan zen.
  Esaterako, hatz hutsez, hotz handian egondako ordu askoren ondorioz apur bat gorrituta, ile bat baino meheagoa den altzairuzko diskoa botatzen du. Eta aldi berean bi ezpaten eskuetan, etsaien lerro lodiak moztea errazagoa izan dadin. Zein ikaragarria den ume amaitzaile hau, zer egin dezakete, lehen aldiz, soldadu sobietarrek, ezpata eta disko jaurtiketen kolpeen azpian babesik gabe, atzera makurtuta, benetako beldurra biziz.
  Neskak, klipak aldatuta, are azkarrago hasi ziren igortzen, edo hobeto esanda, inon.
  Infanterian gorpuak tumuluetan pilatzen ziren. Ia berehala izoztu ziren hotzak, eta soldadu gehiago igo ziren haietara. Horrela igo ziren eta ez zituzten galerak kontuan hartu. Baina ninja borrokan sartu zen eta berriro, beldur olatuak igorriko balira bezala.
  Eraso etsi bat izan zen ia egun osoan. Sobietar tropek, galera handienen kontura, laurden pare bat okupatu zituzten, alemaniarrak hainbat lerrotara bultzatuz. Baina artilleriaren laguntza eskasak (lehen abiazio alemaniarrak trenbideak bonbardatu zituen, hornigaiak kenduz) eta aitzinera zihoazen unitateen artean hildako asko, infanteriaren mugimendua behin-behinean etetera behartu zuten.
  Halako taktikak arriskua izan arren, tankeak borrokara bota zituzten. Beharrezkoa zen Tikhvin ondoan etsaia hautsi, Fritzek, teknologian zuten abantaila erabiliz, hiria desblokeatu arte.
  Eta eraso honetan, erabaki nahiko arriskutsua hartu zen: IS-2 tankea erabiltzea. Aurrerapen-tanga gisa bereziki diseinatutako makina. Pistola indartsua, su-abiadura baxua eta suaren zehaztasun nahiko eskasa dela eta, ez da oso egokia besteen tankeei aurre egiteko, baina blindatu gabeko helburuak arrakastaz suntsitu ditzake.
  Beraz, hiri-baldintzetan tankeak erasotzaile suizidak izan arren, posizioak hautsi behar dituzu, baita kopetaz ere.
  Hogeita hamalau mugituko dira lehenik. Kotxe nahiko arinak eta ez handiak ibili ziren kale estu batean zehar. Granadak eta molotov koktelak euria bota zuten teilatuetatik. Orduan, mozorrotutako gasolina eta napalm tankeak eztanda egin zuten. Baina galera handiek ez zituzten SESBeko ontziak gelditu. Haiek, ehunka auto galduta, hiriaren erdigunean sartu ziren, eta han sartu ziren kolpe truke egoskor batean. Hogeita hamalauen alboko armadura ahula apurtu zuten faustpatroi eraginkorrek ere ez zuten soldadu sobietarra beldurtu.
  Hiru tanke armadak aldi berean borrokara bota zituzten. Stalinek Voronezhen norabidean bigarren greba bertan behera uztea ere erabaki zuen, Tikhvinen aurkako garaipen erabakigarria lortzeko eta "Iraultzaren Sehaska" salbatzeko. Erregaia muga zorrotzean igortzen bada ere, Kaukasoko petrolioa egunean gidatzen pare bat orduz galtzen da, eta eremu berrien garapenak denbora eta dirua behar ditu, giza baliabideak, Sobietar Inperioak, bi frontetako gerra bati lotuta, izugarri falta da.
  Baina Tikhvin Leningradoren arteria eta bizitzaren bidea da, eta, batez ere, tropa sobietarrek faxista ugari eta ongi armatuak garaitzeko gai direla eta garaitzeko sinboloa da. Beraz, ez dezagun prezioa irabazten...
  IS-2 tankeak ikusgarria du, hogeita hamalau itxura ere badu, dorreak are gehiago aurrera egiten du. Noski, kanoia bera lodi eta luzea da, ez da T-34-76-ren parekoa, oraindik gudu-zelaian nagusi dena. Urtarrila osorako, T-34-85aren ahalegin titanikoak ehun baino gehiago ez ditu sortuko.
  Egia da, deigarria da dorrearen bekokiaren zaurgarritasuna: laua eta ez oso lodi blindatua.
  Karasek, granada txiki baina oso indartsuak botatzen zituen tankeetara, korrika joan zen neskengana eta iradoki zuen:
  - Har dezagun IS-2 eta ibiltzen gara?
  Magdak ideia hau onartzen zuen:
  - Noski, ibil gaitezen! Kabina galdu genuen.
  Gerdak ohartarazi zion mutilari:
  - Tanke honek lau metrailadore ditu!
  Karasek keinua egin zien neskei, ohartuta:
  - Beraz, ona da. Laster infanteria berriro erasoko da, eta moztuko duzu!
  Magdak bultzaka eman zion mutiko ninjari.
  - Azkar, terminator!
  Takoi arrosak eltxoen hegoak bezala distira egiten zuten, karate kids sprint olinpiko txapelduna baino azkarrago ibili zen. Hasteko, fardo txiki bat bota zuen ke sorta batekin IS ikaragarrira. Erreakzio bat piztu zen, ke lodia isuri zen. Aldi berean, zorrotada beltzak norabide ezberdinetan barreiatu ziren, metrailadoreak itsutuz.
  Hainbat infanteria moztu ondoren, Karasek ballista batetik askaturiko harri-harria bezala hegan egin zuen eta dorrera igo zen. Kako berezi batekin , eskotila kendu eta estalki astuna atzera bota zuen. Gainera, dena sinplea da: bi ezpatekin kulunka pare bat eta tanke astun bateko tripulazioko bost kide buruan banatuta. Haren harira, neskak ere salto egin zuten, eta larruzko kamuflajea botata, berriro bikini batean amaitu zuten. Tira, epela egiten du ontzian gidatzen ari zaren bitartean. 520 zaldiko diesel motor batek metala ondo berotzen du. Bai, nesken zola biluziek autoa bera askoz hobeto sentitzen dute goma sintetikozko zoladun neguko bota berezien bidez baino. Alemaniako kuartelaren zerbitzuak negu gogorren esperientzia hartu zuen kontuan eta munizio berri bat sortu zuen, hotzean hankak ez diren hain hotzak. Eta orduan, benetan pena, Fritzek bertako biztanleen feltrozko botak hartu eta bere gain bota zituzten. Edo larruzko zapietan bilduta.
  Karasek Magdari agur musu eman zion ezpainetan eta esan zuen:
  - Beno, tankea zuretzat da! Hobeto hiltzen dakidan tokian borrokatuko naiz.
  Gerdak mutikoari miresmenez musu eman zion orpo irristakorra eta elastikoan eta esan zuen:
  - Miraria zara!
  Stellak gehitu zuen:
  - Ariarraren estandarra!
  - Badakit! - Esan zuen mutilak eta hotzara jauzi egin zuen erdi zabalik dagoen eskotilatik salto batekin. Orduan estalkia talka batekin erori zen... Eta neskek etsaien armekin borrokatzeko aukera izan zuten. Eta pistola benetan indartsua da. Duela gutxi agertu den Lev-3, edo 128 mm-ko kanoidun "Errege Lehoia" ere deitzen zena, indartsuagoa da. Baina tanke hau aurrealdean dago oraindik kopia bakarrean. Azaroaren 8ko ospakizunean erakutsi zioten deabruaz jabetutako Fuhrer-ari. Jakina, oraindik seriean ez dagoen bitartean. Bide batez, IS-2, lehen entzierroa egiten ari dena.
  Orain arte, sobietar petrolio-ontziek ere ez dute tiro bakar bat ere jaurti, itxuraz euren helburua ziur aukeratuz.
  Stellak sarkastikoki esan zuen, mekanismoari buelta emanez:
  - Ai, zaborra... Hemen ez dago automatizaziorik eta dena eskuz egin behar da.
  Gerdak, txakurra pasatzean jan zuenak, esan zuen:
  - Eta ikusmena gallim da, eta ikusgarritasunak ez du garrantzirik. Ez dira oso onak apuntatzeko.
  Magdak, oin hutsez engranajeak ukituz eta kutxari buelta emanez, ohartu zen:
  - Eta, hala ere, hogeita hamalauekin alderatuta, bada aurrerapauso batzuk. Bereziki, engranajeak aldatzea errazagoa da. Kabina estua da, baina gehiago edo gutxiago mugitu zaitezke. Munizioa, ordea, txikia da. Hogeita zortzi txanda...
  Gerdak logikoki esan zuen:
  - Bunker kopuru mugatu batean tiro egiteko, nahikoa izan daiteke, baina tankeen borroka osorako, argi eta garbi, ez da nahikoa.
  Clarak zerbait ona aurkitu zuen deposituan:
  - Baina metrailadoreen armamentua goian dago! Lau metrailadorek babes ona eman dezakete. Eta gero "Sagu" honi begiratu nion - bi "tu" baino ez daude halako auto baterako.
  Stellak, motorra bizkortuz, baieztatu zuen:
  - Hori da! Arma hori al da ehun eta laurogei tonako tanke astun baterako?
  Magdak, bufalo bat hil duen pantera baten antzera, hausnartu zuen:
  - Oiloek barre egiten dute!
  Diesel motorrak gogor bizkortzen du depositua. Ikusten da IS-2 autobidetik gidatzen jarraitzen duela, baina errepidetik kanpo dagoenean, bere grabitate-zentroa aurrera eramanez gero, eragina izango du. Baina ezer ez, beti ere erlaxatu eta zuretzako helburu duin bat aukeratu dezakezun bitartean.
  Magdak tankearen dorretxoa ireki zuen hobeto ikusteko.
  Eta hona hemen beste IS-2 bat, ideia ona da tankeak masiboago erabiltzea. Haren atzetik beste hiru IS daude, baina bat 85 mm-ko kanoi arinago batekin. Bide batez, arriskutsuena, kotxea kopetan hartzeko gai baita, eta azkarrago jotzen du.
  . 3. KAPITULUA
  Bi kilometroko distantziatik tiro egitea erabaki zuen Magdak. Tonu txiki batean agindu zuen:
  - Tiro zehatz-mehatz dorrearen kopetan... Eta... Ulertzen duzu!
  Kotxea gelditu egin zen, leuntasunik ez zegoelako, eta Gerdak, optikaren kalitate txarragatik kexatuta, zeina, ziur, trebatu gabeko nerabeek leundutakoa, kupela apuntatu zuen. Neskek kilo eta erdiko oskola kargatzen lagundu zuten. Gudari ilehoriak bere masaila kotxean jarri eta beste norbaiten autoa sentitzen saiatu zen. Azken finean, ez zuen inoiz 1931ko kanoi honetatik tiro egin. Indartsua, baina zaharkitua, errebote-sentikorra den jaurtigai zorrotz batekin. Oro har, pistola, noski, ez zen tankeetarako planifikatu. Baina, itxuraz, 1940an garatu zen 107 mm-ko kanoiaren aurkako tankeen aldaketa fidagarriegia izan zen eta bertan behera utzi behar izan zen. Eta hemen beharrezkoa da 2000 metroko distantziatik ikuspen eskaseko baldintzetan helburua jotzea. Bai, eta zaila izango da etsaiari erantzutea eta jotzea, baina...
  Gerdak musu eman zion pistolaren bularrean, azkar begiratu zuen eskotilatik, mihiarekin elur eskukada bat hartu, irentsi, takoi hutsik palanketan pausatu eta... tiro egin zuen!
  Hainbeste ematen zuen non eskumuturrak eta txahalak sastakatu zizkidan eta ke usaina hartzen zuen.
  Orainak arku luze batean hegan egin zuen eta ... Aurretik zihoan IS-2 gelditu egin zen, erretzen hasi zen, eta orduan munizio zama lehertzen hasi zen.
  Magdak pozik erantzun zuen:
  - Horixe eman genien! - Eta logikoki, zehatzago esanda, logikoki nahasten diren kontzeptuak, gaineratu zuen. - Ez da gizon bat arma margotzen duena, gizon baten arma baizik!
  Gerdak burrunba egin zuen:
  - Berriz kargatu!
  Eta neskak tenkatu egin ziren. Jakina, hemen ez dira "Tigre" bat, izerditan egin behar dute, baina dibertigarriagoa da horrela, batez ere zutik dagoen tanke bat azkar hozten delako. Burdina, azken finean, eroale ona da.
  Bigarren aldiz Gerdak tiro azkarrago eta seguruago egin zuen. ISek mugitzen jarraitu zuten, eta, antza, oraindik ez zuten asmatu armak nondik egiten zuten tiro. Bai, eta stop ez dago errusiar ohituran. Agindu bat dagoenez... Eta bigarren obusa dagoeneko konfiantzaz heltzen ari da helburua.
  Gerdak ezpainak miazkatzen ditu eta agintzen du:
  - Eta hirugarrena hemen.
  Atzerapen handiarekin, laugarren IS-1ek tiro egin zuen mugimenduan. Eta, bitxia bada ere, jo zuen, mugitzen ari den auto batetik halako distantziatik ia ezinezkoa den arren, baina jaurtiketak erabakitzen du dena! Hala ere, 85 mm-ko kanoiaren distantzia handiegia da, sartze-mugatik haratago. Baina burrunba handia izan zen dorrean, eta aurrealdeko armadura hondoratu zen. Gerdak erantzunez bidali zuen kilo eta erdiko laugarren "gutun-paketea"... IS-1 tankearen kopeta zatitu eta mihi laranjak zerurantz igo ziren. Eta hona hemen beste IS-2 bat, ideia ona da tankeak masiboago erabiltzea. Haren atzetik beste hiru IS daude, baina bat 85 mm-ko kanoi arinago batekin. Bide batez, arriskutsuena, beraz, autoa kopetan hartzeko gai, eta azkarrago jotzen du.
  Udaberrian, alemaniarrek Smolensk hartu eta Vyazma eta Rzhev hurbildu ziren. Orduan, bat-batean hegoalderantz jo zuten Donbass aldera. Eta oso ustekabeko eta indartsu mugimendua izan zen. Armada Gorriak ez zuen erreakzionatzeko astirik izan. Eta naziek ezkerreko Ukraina osoa hartu zuten. Eta uda bukaerarako Donearen bihurgunera heldu ginen. Udazkenean bakarrik, sobietar tropek nekez gelditu ahal izan zituzten naziak.
  Alemaniarrek ere Leningrado hegoaldetik blokeatu zuten berriro, oxigenoa moztuz.
  Eta iparraldean, finlandiarrak aurrera egiten saiatzen ari ziren jada.
  Iritsi da neguko atsedenaldia. SESBn, T-54 tankea, hobeto babestuta eta armatuago, ekoizten hasi zen. Baina IS-4 eta IS-7 ezin ziren masiboki produzitu. IS-7 Hitlerren mastodonteei aurre egiteko gai den makina den arren, fabrikatzea zaila da, batez ere gerra garaian.
  Berrogeita zortzigarren urtea otsailean izan zen Armada Gorriak erdigunean aurrera egiteko saiakerak, atzera bota zuena. Alemaniarrak, Europa osoko atzerriko dibisioak erabiliz, indartsuak ziren. Gainera, diskoak aurreratu egin dira, eta orain ez da hain erraza botatzea. Eta naziek jet-hegazkinak garatu zituzten. Oso indartsu. Eta ME-362 borrokalari berriak sobietar pilotuak harritu zituen. Eta jet-hegazkinen seriean, SESBk ez zuen.
  Maiatzean, nazien ofentsiba handi bat hasi zen, Mosku saihestuz. Aldi berean, Turkia ere gerran sartu zen, Transkaukasian hegoaldeko frontea irekiz. Eta borrokak indar berrituarekin piztu ziren.
  Baina badira neska ederrak amorruz borrokatzen direnak; bereziki, Elizabethen tripulazioak.
  Hona hemen bikiniz jantzitako neska bat, oin biluziak gatilloan sakatuz, eta 100 milimetroko kanoi batetik jaurtiki bat ateratzen da.
  SESBeko gerlari batek hain trebeki bidali zuen non Alemaniako E-50 tankea, armadura indartsua izan arren, jo zuten.
  Catherinek oldarkor adierazi zuen, hortzak agerian utziz:
  - Munduko indartsuenak gara!
  Eta orpo hutsez pedala sakatzen duenean.
  Elenak ere etsaiari tiro egin, Panther-4 apurtu eta kuxkuxa egin zuen.
  - SESBrentzat!
  Eufrosiniak bularrak biluztuko ditu, bularra kenduz, eta nola kolpatuko duen titi gorrixka batekin, eta kantatuko du hortzak agerian:
  - Makhno zaharra,
  Leihotik begira...
  Kanpoan ilun dago, ilun da!
  Eta neskek batera kantatuko dute, hortzak agerian:
  - Munduko indartsuenak gara
  , etsai guztiak komunean bustiko ditugu ...
  Aberriak ez du malkoetan sinesten,
  Eta dragoi gaiztoari garuna emango diogu!
  Hemen - hauek neskak dira - hiper klase bat besterik ez...
  Uda heldu da jada. Berriz ere, borroka gogorrak. 1948ko abuztuaren amaieran, alemaniarrek Mosku inguruko eraztuna itxi zuten.
  Aitzindariek ere etsita borrokatu zuten.
  Olezhka mutilak granada bat bota zuen bere oin biluzi eta umearekin eta kantatu zuen:
  - Hona hemen lehen desizoztea,
  Nire ametsetan Stalin ikusten dut...
  Eta gorpuz beteta -
  Nire jaioterria Errusia!
  Petka mutilak, naziei tiroka, abestu zuen:
  - Lurreko mutilak bada,
  Berehala herensugea txertatu ahal izango zuten!
  Eta orpo hutsarekin, umeak limoi hiltzaile bat jaurti zuen.
  Galtza motzetan beste aitzindari batek, Seryozhka, nazien aurka tiro egingo du, ofizial nazi bat etzanda. Eta gero, oinutsik, umetxoa, heriotzaren deuseztapen oparia botako du.
  Hauek umeak dira - oso borrokalariak.
  Sashka mutil aitzindariak, naziak izorratzen, hamabi urte besterik ez zituen, eta Fritz mozten, abesten zuen:
  - Komunismoaren ideia hilezkorren garaipenan,
  Gure herriaren etorkizuna ikusten dugu...
  Eta pankarta gorria - Aberri loriatsua,
  Beti izango gara fideltasunik gabe!
  Eta ume biluzik, ume baten orpoarekin, pakete lehergarri bat botako du, alemaniarrak puskatuz.
  Beraz, negozioari ekin zioten, oso oldarkor. Eta benetan modu borrokalarian, oso polita izan zena.
  Haurrak, noski, maila goreneko borrokalariak dira, baina Mosku inguratuta eta moztuta dago.
  Eta naziak aurrera doaz jada Kaukasoan. Turkiako hegoaldetik.
  Eta sentitzen da benetan ezinezkoa dela etsaiei aurre egitea.
  Baina neskek borrokatzen dute, haurrek bezala heroina handiak bezala.
  Batez ere Oleg Rybachenko. Terminator mutil hau, demagun, gerlari eta supergizon gazte bat da.
  Itxuraz hamabi urte inguruko mutiko batek, indar hilgarriko granada bat bota zuen, naziak urratuz, eta kantatu zuen:
  - Errusia Handiarentzat
  Mutilak borrokatuko dira...
  Mesias handiak gara
  Hautsi dezagun Fritz!
  Margarita Korshunova - oso neska borrokalaria ere, naziei buelta bat eman zien.
  Orduan, bere oin biluzi eta haurrarekin suntsitzeko oparia bota zuen, Fritzes eta turkiarrak urratuz, eta ondoren kantatu zuen:
  - Aintza-Aberri SESB,
  Gizadiarentzat adibide bat zara!
  Horren ostean, haurrek hartu eta txistu egingo dute. Artaldetako beleak zorabiatu eta erortzen ziren, nazien buruak zulatu zituzten. Eta oso polita zirudien.
  Edo agian ez zuen itxurarik izan, baina ekintzak gora egin zuen.
  Mutilak eta neskak oso politak ziren.
  Hainbeste pasio eta indar dute.
  Kaukasoa erortzeko zorian dago jada, eta gero eta dramatikoagoa da.
  Eta alemaniarrak ugariak dira eta tortura erabiltzen dute. Neska aitzindari alemaniarrei bereziki gustatzen zaie tortura.
  Hona hemen Gerd eta Charlotte, hamahiru urteko mutiko bat, jantzita. Eta aitzindaria kilikatzen hasi ziren. Seryozhkak barre egin zuen eta purrusta egin zuen. Orduan Gerdak metxeroa ekarri zuen mutilaren takoi biluzi eta biribiletara. Garrek aitzindariaren zola zakar samarrak miazkatu zituzten. Oihu egin zuen minez. babak zeuden.
  Neska alemaniarrek barre egin zuten:
  - Oso polita izango da!
  Eta mutila azotez astintzen hasi ziren. Intziri egin eta oihuka hasi zen. Batez ere neskak oin hutsetara suzko zuziak ekartzen hasi zirenean. Orduan, aitzindariek burdina gori bat jarri zioten bular hutsean eta mutilak konortea galdu zuen.
  Bai, gerlari alemaniarrak goian daude. Mutil bat oinazea gauzen ordenan dago.
  Tortura, ordea, mutilak ez ezik, Komsomoleko kideak ere bai. Neskak erantzi eta atoi gainean eramaten zituzten. Han altxatu ziren, arku egitera behartu eta literalki min-edertasunetan bihurritu ziren. Eta nesken oin hutsen azpian su eman zioten suari, zolak ikaratzeko mehatxu eginez.
  Komsomoleko kideek nola oihukatzen zuten min basatiagatik... Zein krudela zen dena. Eta naziek haragi errearen usaina arnastu zuten sudur-zuloetara eta barre egin zuten, elkarri kolpeka eman zioten aldakan eta oihukatu zuten:
  - Heil Fuhrer! Denak hilko ditugu!
  Eta berriz ere torturak eta pertsonen torturak. Bereziki interesgarria da aitzindariak torturatzea. Mutilak kolpatzen dituzte, eta gero gatza botatzen zaie zaurietan eta intziri egiten. Bai, oso gogaikarria da.
  Eta hari beroa ere erabiltzen dutenean. Horrek askoz mingarriagoa egiten du.
  Eta naziek Makhachkala hartu dute jada. Eta Azerbaijango lurralderantz doaz. Eta dagoeneko Erevan inguratu eta blokeatu zuten. Eta Batumiko etsipena denarekin erasotzen dute. Eta oldarkorra da.
  Rokossovsky mariskala ia hil zen bera. Sobietar tropak presiopean zeudela eta erortzen ari zirela sumatu zen. Errenditu eta desertoreen kopurua hazten ari da. Eta pilotu asko deprimitu egiten dira.
  Anastasia Vedmakova eta Akulina Orlova oraindik porrota saihesten ari diren arren. Neskek ausardiaz eta etsituta borrokatzen dute.
  Borrokaren aurretik, Anastasia hiru mutilekin erretiratu zen botere kosmiko izugarria bere baitan biltzeko.
  Eta benetan kapitalez kobratu. Eta etsi ditzagun etsaiak.
  Eta oin biluziak erabiliz.
  Eta garrasi egin zuen bere biriken goialdean:
  - Munduko txapeldun handia naiz!
  Eta orpo hutsez nola sakatuko duen palanka.
  Akulina Orlova ere borrokan etsitako jazarlea da. Eta oin biluziak erabiliz, Wehrmacht-eko hegazkinak birrintzen ditu.
  Hemen ME-109 K bota zuen. Makina hau agian zaharkituta dago jada, baina aldaketa batzuetatik atera da. Eta horretan arrakastaz borrokatu dezakezu.
  Akulina Orlovak, haserre basatiz jardun zuen:
  - Agur komunismo handia! Faxismoa garaitua izango da!
  Eta berriro orpo hutsarekin, baina nola sakatuko duen.
  Hauek neska ero batzuk dira.
  Baina oso indar desorekatuak Kaukasoan. Han gizonak guztiak arranoak direla uste den arren. Baina inork ezin dio aurre egin emakume errusiar bati.
  Eta gudariak oso oldarkorrak eta coolak dira. Hegazkinak tiro egiten ari dira nagusitasun kualitatiboa izan arren.
  Akulina Orlovak abestu zuen:
  Eguzki zirkulua...
  Eta oin biluzien laguntzaz etsaia eraitsi zuen.
  Anastasia Vedmakovak, bere titi gorritxoekin botoiak sakatuz eta naziak kolpatuz, jarraitu zuen:
  Alemanak inguruan daude...
  Akulinak kirrinka egin zuen, Alemaniako beste hegazkin bat moztuz:
  - Hitler inteligentziara joan zen!
  Anastasia naziekin maitemindu zen jarraitu zuen:
  zulo batera erori zen...
  Akulinak, zehaztasunez tiro eginez, barre egin zuen:
  - Hanka hautsi dut...
  Vedmakovak intentsiboki eta zehaztasunez tiro egin zuen, adierazi zuen:
  - Eta agur esan!
  Eta neskek orroka egin zuten koruan:
  -Beti egon daitezela vodka,
  txistorra eta sardinzar...
  Tomateak pepinoak,
  Hori da Hitlerren amaiera!
  Akulinak, berriz ere naziei heriotza oparia bidaliz, honako hau esan zuen:
  - Egia esan, abestu egin behar duzu; Rommel amaitzen da!
  Vedmakovak, hatz hutsez aire-obusak zituen kanoi bat apuntatuz, onartu zuen:
  - Noski - Hitler - hau jada etapa gainditua da!
  Hitler jabetuaren eragin pertsonalik ez dagoen tokian, tropa sobietarrak nolabaiteko erresistentzia antolatzen saiatzen ari dira. Baina oso zaila da. Baina oraindik posible eta ezinezko guztia egiten dute.
  Eta haurrak ere borrokan. Eta aitzindariak borrokara doaz. Etsaia betetzen duten molotov koktelekin eta armen tiroekin.
  Neska-mutilak, argalak eta urratuak, beti bezala, borrokan. Eta ausardiaz eta izugarri etsituta borrokatzen dira.
  Haien seme-alaba zenbat hil eta zatituta geratzen diren.
  Gertrude eta Adala pilotu alemaniarrak, oinak zaplazteko, bi eserlekuko XE-328 batera igo ziren jet-makina batera -hamar aire-kanoi dituen munstroa da hau.
  Euria pasa berria zen eta neskek hanka biluzien arrasto dotore eta argiak utzi zituzten.
  Hain ziren erakargarriak non aireportuan zerbitzatzen zuten nerabeek begiekin aztarna biluziak irentsi zituzten irrikaz, eta mutilak ere perfekzioa puzten hasi ziren. Oro har, pilotu asko zeuden - borrokak erakutsi zuen emakumeek, baldintza berdinetan, gizonek baino biziraupen tasa bikoitza dutela. Eta horrek esan nahi du eraginkorrak direla. Eta Hitler-Rommel, edo, hobeto esanda, Field Marshal Fuhrer, noski, ez da inor penatzeko moduko pertsona.
  Hirugarren Reich-ean bertan, poligamia ofizialki sartu zen - lau emazte izateko eskubidea. Hau oso praktikoa da. Baina ez da gehiegi egokitzen kristau tradizioetan. Ez da harritzekoa faxismoa erlijio forma berri baten bila ari dela. Führer-Field Marishalak monoteismoa dela azpimarratzen du, baina hain berezia - jainko germaniar pagano eta antzinako panteoi batekin. Noski, Hitler-Rommel bera panteoi honetan jartzen da batez ere Jainko Gorenaren mezulari eta mezulari gisa.
  Beraz, Fuhrer-ak, noski, asko gustatzen zaio bere burua lantzea.
  Gertrudek eta Adalak zerura jaurtitzen dituzte beren erabilera anitzeko eraso-hegazkinak, borrokalari baten papera ere jokatu dezaketenak.
  Gudariak oso seguru daude. Errusiarrek ez dute hegazkin hegazkinik, eta nekez jasateko gai izango dira zeruko tigresen erasoari.
  Gertrudek burmuin egin zuen:
  - Suzko erreka baten zalduna naiz...
  Adalak gogotsu baieztatu zuen, hortzak agerian utziz:
  - Eta xake mate denak!
  Neskak barrez lehertu ziren. Pedalei takoi hutsak sakatu, eta erasorako hegazkinari bira eman zioten.
  Oraindik ilun zegoen, baina ekialdean jada argi marra bat ikusten zen. Neskek txistu egin zuten... Errusiako hedadurak jada flotatzen zituzten haien azpian. Emakume gudariek barre egin eta keinu egin zioten elkarri. Hain bitxiak eta ederrak dira.
  Eta oinutsik, noski, oinetakoak bezain beharrezkoak ez diren gerrako neska batentzat zamatu gabe.
  Eta hegazkinaren sentsibilitatea askotan handitzen da.
  Hemen sobietar autoak haietara ateratzen dira. Torlojua Yak-9 azken bertsioen artean masiboki ekoizten den makina da agian. Gehiegi armatua ez, baina nahiko merkea eta armadura gutxirekin. MIG-5, azkarragoa, metrailadoreekin. MIG-3 aurreko eredua da. LAGG-7 da ziurrenik hegaztirik azkarrena eta armatuena. Azken aldaketan, 20 mm-ko hiru kanoi daude.
  Baina hauek guztiak helizez bultzatutako makinak dira - jet-hegazkinak ez dira sortu. Eta alemaniarrak oso ziur sentitzen dira.
  Gertrudek hamar aire kanoi jaurtitzen ditu. 30 mm-ko eta 37 mm-ko bi kanoi jo zituzten. Suzko zurrunbilo bat bezala dabiltza sobietar hegazkinetan zehar. Hala ere, pilotu gorriak sahiestu eta isatsera joaten saiatzen dira.
  Adala maniobrak egiten ari da momentu honetan. Ezin duzu kotxe alemaniar bat aurrez aurre hartu, baina buztanetan sartzea gogorra da. SESBeko tropentzat, erasoa ez da ustekabekoa. Hegazkinen aurkako kanoiak jaurti dituzte dagoeneko. Lehertutako maskorrek distira egiten dute iluntasunean.
  Urduritasun bat jasaten ari dira alemaniarrak. Bazirudien ordurako hainbeste ikusi zutela, ez zintuztela ezer harrituko, baina... Sobietar pilotuak ausartak dira eta ez dira galeren beldur. Ezer ez haiek beldurtzeko. Baina esperientzia ez da nahikoa. Hegazkin alemaniarra erraz ateratzen da murgiltzetik eta auto sobietarra botatzen du. Beste bat apurtzen du.
  Alemaniako armen boterea oso handia da. Fritzek Errusiarekiko abantaila handia duten osagaia da. Baina nazien abiadura izugarria da.
  Adala bizkortu eta aurrera egiten du. Eta Gertrudek suziriak jaurtitzen ditu etsaiari. Aholkuak hortzek jasotzen dituzte. Munizio batzuk beroari edo soinuari zuzenduta daude.
  Adalak xuxurlatu du:
  Ez gaituzte hilko!
  Neskek autoa biraka egiten dute... Hotzak izaten saiatzen dira. Orduan, borrokalari sobietar batek gertuko erasoko hegazkin alemaniar bat ahatsi du. Eta nola hasten den urratzen, eta zatitzen. Bai zerua bai airea.
  Gertrudek xuxurlatu zuen:
  - Heriotza eroa!
  Gudariak argi eta garbi nahasita zeudela, eta horrela sar daitezke.
  Tankeak mugarantz doaz. Gerda, Charlotte, Christina eta Magda osatutako tripulazio mitikoa.
  Lau gerlari loriaz estaltzea lortu zuten britainiarren eta amerikarren aurka borrokatuz. Amerikarekin izandako liskarretan, edertasunek Panther-2 tankea menderatu zuten. Ez da kotxe txarra, Sherman-en gainetik bai armamentuan eta baita aurrealdeko armaduran ere. Geroago "Pershing"-ek ia ez zuen gerra egiteko astirik izan. Bai, eta ez da "Panther" -2 arerioa.
  Orduan lau neskek loria mitikoa irabazi zuten. Nahiz eta, oro har, beren bide loriatsua berrogeita batgarren urtean hasi zen. Himmlerrek konbentzitu zuen Fuhrer-a emakumezkoen batailoiak probatzeko guduetan, bereziki trebatutako ariarren eskutik.
  Borrokek erakutsi zuten emakumeak ez direla batere lotura ahulak eta ongi borrokatzen dakitela. Eta, aldi berean, gizonek baino galera gutxiago jasan. Gudariak infanterian ere borrokan aritu ziren, oin hutsik Saharako basamortuko hondar beroetan. Eta tankeak menperatu. "Tigrea" probatu ondoren, Britainia Handiko borroketan.
  Hala ere, SU-100eko neska sobietarrak ere ondo borrokatzen ari dira.
  Errusiaren jarrerak itxaropenik gabekoa dirudien arren. Baina gudariak, Elisabetekin batera, arranoak bezala borrokatzen dira.
  Ekaterinak palanka sakatzen du bere behatz hutsekin. Nazien E-50 autoa albo batera zulatzen duen jaurtigai bat bidaltzen du eta orroa egiten du:
  - Komunismo gorri eta gorri handiaren alde!
  Elenak ere kanoia kolpatu zuen bere hanka biluzi eta dotorea erabiliz. Zehaztasunez jo zuen etsaiaren tankea.
  Neskak txioa egin zuen:
  - Nire Errusia ederragatik!
  Euphrasiak oldarkorki adierazi zuen, oso ondo zuzendutako sua zuzenduz:
  - Aintza gure aberriari!
  Eta hankak biluziak ere erabiltzen ditu.
  Makina sobietarra oso indartsua eta borrokan dago. Eta nahiko ondo filmatzen du.
  SU-100 E-50a alboan sartzeko gai da. Baina neskek bekokia apurtu ere egiten dute, amua edo muturreraino sartuz. Eta metala mozten zuten.
  Elizabethek, oin biluziak erabiliz, tiro egin zion etsaiari. Eta txio egin zuen:
  - Erreka urdinetik...
  Ekaterinak ere tiro egin zuen, oraingoan bere titi gorriarekin palanka bultzatuz eta txingaka:
  Ibaia hasten da...
  Elenak, irribarre oldarkor eta txistuka, esan zuen:
  Beno, adiskidetasuna hasten da...
  Eta palanka ere sakatu zuen orpo hutsarekin.
  Eufrasiak kutsu egin zuen, etsaia tiro eginez:
  - Irribarre batekin!
  Neskek SU-100-n lan egiten dute oso aktiboki. Eta suntsitu etsaien ekipoak.
  Eta Bakuko kanpoaldean, lubakiak egiten ari dira aitzindariak. Nazionalitate ezberdinetako mutilak daude. Bereziki, buru distiratsu asko dir-dir egiten dute. Ume gorriak eta beltzak eta ilehoriak daude.
  Gauza batek batzen ditu: komunismoaren garaipenean eta oin hutsetan fedea. Argi dago gerra garaian denek ez dutela oinetakorik, eta horregatik, elkartasun seinale, ume guztiek takoi biluzi eta biribilak erakusten dituzte. Transcaucasian negua nahiko leuna da, eta palaz mugitzen zarenean eta lan egiten duzunean, hotza ez da hain izugarria.
  Haurrek gogotsu lan egiten dute, eta abesten dute:
  Altxatu suak, gau urdinak,
  Aitzindariak gara - langileen seme-alabak...
  Argi urteen garaia hurbiltzen ari da,
  Aitzindarien deia - beti prest!
  Aitzindarien deia - beti prest!
  Eta hemen dator berriro alarma. Neska-mutilek lubakiaren hondora salto egiten dute. Eta obusak goitik lehertzen hasiak dira jada: etsaiaren artilleria lanean ari da.
  Pashkak galdetu zion Mashari:
  - Beno, bizirik aterako garela uste duzu?
  Neskak ziur erantzun zuen:
  - Gutxienez behin eutsiko diogu, ordurik zailenean!
  Sasha aitzindariak logikoki adierazi zuen:
  Gure heroitasuna astindu ezina da.
  Mutilak bere zola biluzia kolpatu zuen harrietan. Ikusten denez, mutila kail sendoz bete zela.
  Tamarak esan zuen:
  Beldurrik gabe borrokatuko gara
  Ez gara pauso bat ere atzera egingo...
  Utzi alkandora odolez blai -
  Etsai gehiago, bihurtu zalduna pikutara!
  Ruslan mutilak, ile beltza zuen aitzindari batek, hauxe adierazi zuen:
  Mendeak igarotzen dira, aro bat etorriko da,
  Horretan ez da sufrimendurik eta gezurrik egongo...
  Borrokatu honengatik azken arnasa arte -
  Zerbitzatu zure Ama Lurra, zu bihotzetik!
  Oleg mutikoa, argala eta ile argia, txioka, bertsotan:
  Ez, erneak ez du itzaliko,
  Belatz baten begirada, arranoa...
  Jendearen ahotsa soinutsua da -
  Xuxurlak sugea zapalduko du!
  
  Stalin nire bihotzean bizi da
  Tristura ezezagun dezagun,
  Espaziorako atea ireki zuen
  Izarrek distira egiten zuten gure gainean!
  
  Mundu osoa esnatuko dela uste dut
  Faxismoaren amaiera izango da...
  Eta eguzkiak argituko du
  Komunismoari bidea argitzen!
  Neska-mutilek txaloka egin zuten batera.
  Baina orain erasorako hegazkinak hegan eta bonbak jaurtitzen ari dira. Eta hau sarrera oldarkorra da.
  Oleg eta Sashak tiraka bat altxatu eta heriotzaren oparia jarri zuten martxan. Eta kapela nazien erasorako hegazkin batek jo zuen.
  Natasha neskak abesten zuen:
  - Komsomol ez da soilik adina,
  Komsomol nire patua da!
  Espazioa konkistatuko dut, uste dut
  Bizi gaitezen betiko!
  Ahmedek, Azerbaijango mutil aitzindari batek, irribarrez erantzun zion:
  - Oraindik ez zara Komsomoleko kide Natasha!
  Neskak haserre oin biluzik zapaldu eta ahots doinuz erantzun zuen;
  Aitaren ondoan, kantu alai batekin,
  Komsomolen alde gaude...
  Argi urteen garaia hurbiltzen ari da,
  Aitzindarien oihua - beti prest!
  Aitzindarien oihua - beti prest!
  Olegek ere oin biluzi eta umetxoa eman eta hots egin zuen:
  Mailu indartsuagoak estutu proletarioa,
  Titaniozko eskuz uztarria birrintzen ...
  Mila aria abestuko dizkiogu gure Ama-errian,
  Eta ondokoentzat argia, ona!
  Haurrak pozik daude. Eta hain zuzen ere, alemaniarrek bonbardatu zuten, eta neska batek bakarrik lortu zuen zati bat bere takoi biluzi, biribil eta arrosan.
  Pioneer-ek garrasi egin zuen, baina gero ezpaina hozkatu zion.
  Eta horrela prestatu ziren erasoa uxatzeko. Eta dagoeneko naziekin tankeak daude. E-100 izugarriak mugitzen ari dira. Hain makina indartsu eta arriskutsuak.
  Horrelako babesa dute. Ezin duzula edozein angelutik pasatu. Ezin duzu angelu bakarretik jo. Aukera bakarra arrastoak haustea da.
  Haurrak borrokarako prest daude, eta oin biluziak astintzen. Hemen daude alanbre baten gainean etxeko lehergailuekin egindako paketeak bultzatzen nazien arrastoen azpian. Rommel-en armadako tankeen arrabolak funtzionatu eta suntsitzen ditu.
  Eta izugarria dirudi.
  Sashak irrintzi egiten du:
  - Aintza komunismoari!
  Pashka mutikoak tirakatik Olegekin tiro egiten du eta irrintzi egiten du:
  - Aintza aitzindariei!
  Ruslan mutilak, Sufir neskarekin batera, alemaniarren azpian meategi bat arrastaka eramaten du alanbre batekin eta oihu egiten du:
  - Aintza SESB!
  Azerbaijango haurrak eta mutil errusiarrak borrokan ari dira. Aitzindari beltzaran, argal eta oinutsik tankeen armada kolosal baten aurka.
  Tamarak neskak oin dotore, txiki eta biluzik zapaldu eta esaten dio:
  - Aintza Errusiari!
  Ahmet aitzindariak etsaiari tiro egiten ari zela baieztatzen du:
  - Elkarrekin familia atsegin bat gara!
  Ramzan mutilak, ilegorri azerbaijanak, baieztatzen du, auto bat botaz:
  - Hitzetik ehun mila ni gara!
  Haurrak jatorrak dira... Hona hemen Azatuhi neska armeniarra, zeinak ere lehergailu paketea beldar faxistaren azpian trebetasunez pasatzen du alanbre baten laguntzaz, eta kirrinka:
  - SESB herrien familia bat da!
  Beste neska armeniar batek dio Aghasek:
  - Ez makurtu faxismora:
  Eta neskak oin biluziekin tiratu zuen alanbreari. Azerbaijango eta armeniar haur askok ile ilehoria dute eta ez dira bereizten ume eslaviarengandik, horietako asko ere badira. Alemanak kanpoan utzi zituenak, beste familia errusiar batzuk Azerbaijanen finkatu ziren tsarren menpe ere.
  . 4. KAPITULUA
  Kaukasoan eslaviar asko daude. Bikote misto asko. Bai, eta haurrek gurasoek baino ile argiagoa izan ohi dute. Eta mutil eslaviarrak belztu egin ziren, bertakoengandik ezin kontatu. Gainera, haurrak helduak baino antzekoagoak izan ohi dira.
  Beraz, nesken eta mutilen nazioarteko sobietar batailoia borrokan ari da, eta denak batuta daude, eta oso antzekoak. Beren takoi hutsek distira egiten dute mugitzean.
  Eta ametsak umeek heriotzaren opariak bidaltzen dituzte. Shamil eta Seryozhkak, biak mutil aitzindariak, alanbreari tira egiten diote. Eta orain E-50 alemaniarra hautsitako beldar batekin gelditzen da.
  Mutilek batera abesten dute:
  Batasuna suntsiezinak, errepublika askeak,
  Ez zen indar gordina, ez beldurra bildu zena...
  Eta jende ilustratuen borondate ona,
  Eta adiskidetasuna eta arrazoia, eta ausardia ametsetan!
  Eta haurrak pozik daude. Irribarre egiten dute hortz zuri eta berdinekin. Eta pozik daude, heriotzarekin mehatxatuta dauden arren.
  Eta alemaniarrek txarto egiten dute. Suntsitutako tankeek kanoiak eta metrailadoreak marrazten dituzte.
  Alemaniako ibilgailu batzuk granada jaurtigailuz hornituta daude eta oso arriskutsuak dira.
  Maksimka mutilak eta Azerbaijango Zara neskak, eta oin biluzietan makurtuta, mina bat atera zuten etsaiaren azpian eta mastodonte faxista kolpatu zuten.
  Eta oihukatu zuten biriken goitik:
  - SESBrentzat!
  Haurrak oso barregarriak dira.
  Abbas eta Vladimir aitzindariek ere armak erabiltzen dituzte. Kasu honetan, E-75 beldarra katapultatu eta apurtu naziei. Orduan mutilek kantatu zuten:
  - Komunismoaren estalpean planetaren handitasunaren alde!
  Oleg eta Abdula ere nazio ezberdinetako aitzindariak dira, baina bihotz bakarrarekin lehergailuak ere jaurtitzen dituzte. E-100-a jo eta abesten dute...
  Nazioei planeta ireki genien,
  Espaziorako bidea, ikusten ez diren munduetara...
  Eskritura heroikoak abesten dira -
  Heriotzaren orbaina betiko ezabatzeko!
  
  Errusiako Bandera Santuaren azpian,
  Bakean, adiskidetasunean, zoriontasunean eta maitasunean...
  Lur osoko jendea zoriontsuagoa izango da,
  Infernuko iluntasuna urrunduko da!
  Hemen umeekin borrokan...
  Abdurrahman eta Svetlana, Bielorrusiako Azerbaijango mutil eta neska batek, alanbre bat elkartu eta tanke faxista bat bota zuten. Eta kantatu zuten:
  - Errusia sakratuaren izen handia,
  Munduan distira egiten du - eguzki izpi bat bezala...
  Batasunean sinesten dut zoriontsuagoak izango garela,
  Erakuts diezaiogun jendeari bide zuzena!
  Haurrak oso ausartak dira. Eta naziak harritu egin ziren hain erresistentzia gogor eta amorratuarekin.
  Abudurrahman aitzindaria da, zati bat jaso zuen zola hutsean. Haur baten hankaren gainazal kalutua zulatzen zuen.
  Mutilak txistu egin zuen:
  - Eta min ematen dit!
  Svetlanak ere takoi biribilean jo zuen, eta sorbalda urratu zuen. Baina neskak txistu egin zuen:
  - Ez hautsi Aitzindariak!
  Azim eta Kolkak ere auto alemaniarra astindu zuten.
  Mutilek alanbre batekin seinalatu eta kantatu zuten:
  Etsai traidoreak erasora joan zen,
  Baina uste dut ez dela okertuko, sobietar herriak...
  Etsaia porrotaren eta ahanzturaren zain dago,
  Eta Errusiako loria indartsuago loratuko da!
  Etsaia zain dago: porrota eta ahanztura,
  Eta Errusiako loria indartsuago loratuko da!
  Haurrak ausartak dira eta ez dira makurtzen. Eta irabazi nahi dute. Eta abesten dute eta borrokatzen dute.
  Alemaniarrak galera handiak jasaten ari dira. Egia da, gehienetan apurtutako pistak eta arrabolak dituzte. Eta ez da hilgarria.
  Okerrago preso hartu zituzten aitzindarientzat.
  Abdulhamid mutikoa, preso hartu zutenean, armairuan jarri zuten naziek. Aitzindariaren oin biluziak blokean sartu, eta kakoetan pisuak zintzilikatzen hasi ziren . Eta gero sua piztu zuen. Eta mutilaren takoi biluziak suak miazkatu zituen. Eta azote bat erori zitzaion bizkarrera. Denbora luzez jipoitu ninduten. Eta orduan naziak saihetsak apurtzen hasi ziren pintza goriekin.
  Mutilak, torturapean hiltzen, bere saihetseko burdinak, beroagatik gorria, zapaldu zuenean, kantatu zuen:
  Berlin ia gure menpe dago,
  Prismatikoen bidez Reichstag madarikatua ikusten dugu...
  Espero dut laster bakea eta zoriona egotea;
  Nire poemetan deskribatuko dudana!
  
  Errusiak komunismoa zabaldu zuen munduetara,
  Guztiontzat familia bihurtu zen.
  Baina Wehrmacht-ek txerri mutur bat itsatsi zigun,
  Eta orain odola zipriztintzen ari da zainetatik iturri bat bezala!
  
  Führer-ak ustekabean gurekin ahaztu zuena,
  Lurra eta esklaboak lortu nahi nituen!
  Faxismoa oso kanpaina luze batekin joan zen -
  Eta hona hemen benetako amesgaizto bat, infernuko ametsak!
  
  Mutil xume bat, mutiko oinutsik,
  Duela gutxi berdindu gorria.
  Jainkorik gabe mundua berak eraiki nahi zuen,
  Baina bat-batean napalm lehertu zen zerutik!
  
  Aurrera korrika egin behar izan nuen, AWOL geunden,
  Inork ez ditu horrelako gazteak hartu nahi!
  Baina fusil batean borrokalaria egin zuen,
  Aitaren bidea merezi izan zuen!
  
  Maltzurkeria eta indarra non borrokatu zen,
  Eta ahultasuna ere mingotsa da, ai...
  Burkideek hobiak zulatu behar izan zituzten
  Pinu-hilkutxak izoztean planatzen!
  
  Orain sufritzera ohituta dagoen aitzindaria naiz,
  Oinutsik joan zen errekonozimendura, elur-zatia kizkurtuta.
  Agian sinesgabetasunaren zigorra,
  Ez nuela Jesus ezagutu nahi!
  
  Baina zer dira Golgotaren hiru orduak?
  Hiru urte baino gehiago gerra pasa dira!
  Edozein herritan, alargunek negar mintsu egiten dute,
  Nola hil ziren semeak herriko hilerrian!
  
  Bizirik atera nintzen, obusez kolpatu nuen, bala batek zauritu nuen,
  Baina zorionez bere oinetan geratu zen!
  Zintzotasunez itzuli genion zorra Alemaniari,
  Faxismo hori hautsak zapaldu gaituzte!
  
  Heldu naiz, baina oraindik mutila naiz,
  Bibotea ez zen apurtu, baina jada titan bat!
  Bai, heldua, eta agian gehiegi ere,
  Azken finean, bihotza metala bezain gogorra bihurtu zen!
  
  Hero Star sari gorena -
  Stalinek berak, sinets iezadazu, eman zuen!
  Esan zuen: beharrezkoa da zu bezalako jendearen adibide bat hartzea,
  Borrokalariak Edengo ateetako giltzak forratzen ari dira!
  
  Baina orain utzi fusil ausarta,
  Hartu, pintza, mailu bat eta lan!
  Eraiki belaontzi bat eta txalupa bat egurrez
  Eta sortu hegazkin bat, txoria hegan egin dezan!
  Dena den, Armada Gorriak Kaukasorako borroka galdu zuen. Eta horrek, noski, ez zituen SESBek bizirik irauteko aukerak handitu. Izan ere, dena zen mutu.
  Kaukasoa erori zen eta negua iritsi zen. Mosku eta Leningrado erabat inguratuta eta blokeoan. Alemaniarrak eta haien atzerriko dibisioak indartsuagoak dira kantitatez eta kalitatez. Eta Fritzek, adibidez, oso metraileta duinak dituzte. Eta badirudi inguratutako sobietar tropek ez dutela salbaziorako aukerarik.
  Baina orain arte Stalinek ez du amore eman. Dagoeneko naziei bake bereizteko proposamenak bidali zizkien arren.
  Mosku hiri handi bat da, eta munizio, obus, balak eta janari kopuru handia dago bertan. Ez da erraza hiri hau hartzea. Eta oraindik eusten dio bonbardaketak, eta bonbardaketa masiboa izan arren.
  Hala ere, alemaniarrek aurrera jarraitu zuten. Batez ere udaberrian. Errepideak lehortu bezain pronto, naziak Kazanera joan ziren. Eta faxista asko daude.
  Baina hemen sobietar ederrak eta, jakina, bikinidun neska oinutsik borrokan ari dira.
  Natashak bere marrubi titia laztandu zuen. Eta irribarre distiratsu batekin esan zuen:
  -Ni, zu! Bera, bera - herrialde osoa elkarrekin!
  Victoriak onartzen zuen:
  - Elkarrekin familia atsegina! Hitzean ehun mila I gara!
  Oksanak barre egin zuen eta, mastodonteak seinalatuz, esan zuen:
  - "E" tankea oso motza eta okupa da. Zaila izango da hura lortzea.
  Veronikak txistu egin zuen triste:
  - Jainkoak bedeinka gaitzazu!
  Natashak barre egin zuen eta txio egin zuen:
  - Ameriketan herrialde osorako, Ameriketan herrialde osorako, Ameriketan herrialde osorako - aukerak berdinak dira!
  Fiery Victoria algarak eta orroak:
  - Aukerak berdinak dira gizarteko estamentu ezberdinentzat!
  Eta nola nahi duzun. Eta bere hortzak ederrak dira erakusten duten bezala.
  Oksanak iruzkindu zuen:
  - Alemanak apurtzen direnean, oso txarra izango da beraien hornikuntza-baseetatik!
  Veronikak barre egin zuen eta iradoki zuen:
  Otoitz egin dezagun orduan!
  Natashak erdeinua egin zuen eta burua astindu zuen.
  - Ez! Komsomol kideak gara, hau da, ateoak garela!
  Victoriak erasokor ohartarazi zuen:
  - Eta orokorrean militante ateoa naiz! Eta ez dago Jainkorik - hau mediku egitate bat da!
  Veronikak kontu handiz adierazi zuen:
  Baina ezin duzu frogatu!
  Victoriak bere esmeraldazko begiak dirdira egin zituen erasokor erantzuteko. Eta irribarre batekin txistu egin zuen:
  - Ahal dut! Jainkorik badago, orduan arduratsua izan behar du. Jendea zaintzea esan nahi du. - Neska ilegorriak oldarki jo zuen pinu-enborra oin hutsarekin. - Posible al da bere sorreraz arduratuko ez den adimen kosmiko fenomenal bat imajinatzea!
  Eta neskak oin biluzi eta zizelkatuarekin granada bat bota zuen.
  Natashak erraz baieztatu zuen:
  - Hori da! Azken finean, Jainkoarentzat gara umeak Aitarentzat bezala, eta ez zaio guri axola!
  Veronikak kontu handiz adierazi zuen:
  Baina aita solidario batek ere bere seme-alabak zigortzen ditu...
  Natashak barre egin zuen erantzunez.
  - Baina ez itzazu desitxuratu!
  Victoriak haserre esan zuen:
  - Benetan daude zure Jainkoarengan hazteko metodo arraroak! Berak, adibidez, gizadi guztia hartu eta ito zuen eta baita animalia errugabeak ere. Galdera sortzen da, nolako metodo faxistak?
  Oksanak irribarrez gehitu zuen:
  - Eta, oro har, betiko oinazea infernuan... Hau ere gehiegikeria nabaria da, justizia-metodorik ez baita tortura justifikatu!
  Veronikak eskuak nahastuta zabaldu zituen eta hasperen batez esan zuen:
  - Nik ere uste dut Noeren uholdea gehiegizkoa dela. Baina Lurra bekatuz bete zen Jainkoaren begien aurrean...
  Victoriak barre egin zuen:
  - Bai, haurrak txantxak egiten hasi ziren. Aitak metrailadore bat hartu eta blai egiten zutenei tiro egin, ura baino isilago eserita zeudenak bakarrik utzi zituen belar azpian. Gorriak bere hortz handiak agerian utzi zituen. - Zer analogia!
  Veronikak sorbaldak altxatu zituen eta emeki esan zuen:
  - Ez naiz apaiza horrelako galderei erantzunak emateko. Baina uste dut Jainkoak bazuela horretarako arrazoiak.
  Victoriak barre egin zuen eta esan zuen:
  - Bai... Arrazoi bategatik erori ziren arrazoirik gabe, denak bakarrik ikusten ziren desagertuak balira bezala!
  Natashak iradoki zuen:
  - Agian Biblia maitagarrien ipuin judu bat besterik ez da. Zergatik sinetsi behar dugu horretan?
  Oksanak bere iritzia adierazi zuen:
  - Dena den, zure ohorea gorde behar duzu. Eta ez ezazu gehiegi kontatu hil osteko paradisu batekin!
  Victoriak barre egin zuen eta esan zuen:
  - Bai... Apaizei asko gustatzen zaie ipuinak kontatzea! Eta ez oso erakargarria!
  Veronikak lasai esan zuen:
  - Baina Jesukristo nahiko irudi erakargarria da!
  Victoriak barre egin zuen eta burua astindu zuen.
  - Ez nintzateke halako bakezale batekin ezkonduko!
  Natashak barre egin zuen eta esan zuen:
  - Bai, gizon batek bere burua defendatu behar du... Eta zer irakasten du Bibliak? Eskuineko masailean jo zaituzte - biratu ezkerrera!
  Veronikak esan nahi zuen, baina lotsatuta zegoen argi eta garbi. Eta gero Victoriak sartu zuen:
  - Benetan moral arraroa. Edo Jainkoak etsaiak maitatzen irakasten digu, edo gizadi guztia bat-batean itotzen du. Eta nola azaldu daiteke hori?
  Natashak bere buruari erantzun zion:
  - Uste dut Biblia talentu handiko ikuskariek idatzi zutela!
  Veronikak larriki kontra egin zion honi:
  - Begiratzen duenak... Baina Jainkoaren existentziaz gain ezinezkoa da Unibertsoaren itxura azaltzea. "Orduan neska animatu egin zen. Bere hanka biluzi eta zizelkatua azala zeharkatu eta jarraitu zuen. - Norberak esan dezakeena, baina ezinezkoa da Unibertsoaren jatorriaren bertsio sinesgarriagoa aurkitzea edo asmatzea, Jainkoak nola sortu zuen izan ezik!
  Natashak sorbaldak altxatu zituen eta galdetu zuen:
  - Eta Jainkoaren agerpenaren sustraia?
  Veronikak hasperen egin zuen eta erantzun zuen, konfiantza galduz:
  - Hau jada axioma bat da... Jainkoa existitzen dela onartu behar da fedez. Eta betiko existitu dela eta ez duela lehen kausarik.
  Natashak burua negatiboki astindu zuen.
  - Fedez onartu Jainkoaren aurrebetikotasuna? Baina eskain dezaket fedez onartzea unibertsoaren betikotasuna, baina Ahalguztiduna gabe...
  Veronikak logikoki esan zuen:
  - Alogismo bat dirudi. Nola da betiko materia hau, eta nondik atera zen?
  Victoriak berehala erantzun zion:
  - Eta zer da logikoa - Jainkoa betikoa da... Eta nondik etorri da!? Are gehiago berehala ahalguztiduna eta ahalguztiduna?
  Veronikak etsipenez erantzun zuen:
  - Beti existitu da... Fedeagatik onartzen dugu! Eta nola da posible hori - ulertezina!
  Natashak esan zuen:
  "Izan ere, hemen berdintasunean gaude. Materia sortu behar zen nolabait. Eta pentsaezina gertatzen da. - Neskak irribarre egin zuen eta konfiantzaz adierazi zuen. - Baina hala ere, lurrean horrenbeste gaitz zergatik dagoen jakiteko galderak zabalik jarraitzen du.
  Natashak granada bat bota zien naziei oin hutsez eta kantatu zuen:
  - Hori bai...
  Zoyak heriotzaren oparia jarri zuen bere orpo hutsarekin eta gehitu zuen:
  - Etsaia...
  Agustinek zerbait suntsitzaile baten aurrean men egin zuen eta irrintzi egin zuen:
  - Pentsatzen...
  Svetlanak granada bat bota zuen bere behatz hutsekin eta garrasi egin zuen:
  - Zer...
  Natashak limoi pare bat bota zituen oinutsik eta oihu egin zuen:
  - Errusiera...
  Zoyak ere zerbait kementsu eta hilgarri baten aurrean men egin zuen, kirrinka:
  - Kudeatua...
  Agustinek hilgarria jaurti zuen, marmarkaz:
  - Etsaia....
  Svetlana berriz ere suntsitzaile eta vyaknula men egin zuen:
  - Atseden!
  Natashak buelta bat eman zuen eta irrintzi egin zuen:
  - Moe...
  Zoyak ere tiro egin zien naziek erreklutatzen zituzten atzerritar beltzen aurka eta kirrinka:
  - Ausartu!
  Agustinek indarrez eta amorruz mintzatu zen:
  - Hori...
  Svetlana pantera baten irribarrez men egin zuen:
  - V...
  Natashak granada bat bota zuen oin hutsez eta oihu egin zuen:
  - Borrokatu...
  Zoyak hatz hutsez bota zuen heriotzaren oparia eta hausnartu zuen:
  - Erasoak!
  Agustinek erantzun zuen eta hausnartu zuen:
  - Etsaiak...
  Svetlanak granada mordoa eman zituen bere zola biluziekin, eta nola oihukatzen duen bere biriken goialdean:
  - Guk...
  Natashak leherketa iltzatu zuen eta txistu egin zuen:
  - Haserre...
  Zoyak naziak moztu zituen eta irrintzi egin zuen:
  - Beat!
  Agustinek berriro tiro egin zuen eta oihu egin zuen:
  - Haserre...
  Svetlanak txin-txin egin zuen tiro egiten zuen bitartean:
  - Beat!
  Natashak berriro granada bat bota zuen bere oin dotore eta biluziarekin, txio-txiloka:
  - Naziak suntsitu egingo ditugu!
  Zoyak hartu eta txio egin zuen:
  - Komunismoaren etorkizuneko bidea!
  Eta oin biluziekin limoi bat bota zuen.
  Agustinek lerroak hartu eta sakabanatu zituen, eta bere hanka biluziak suntsituta joan ziren Fritz ibaian zehar:
  - Aurkariak banatuko ditugu!
  Svetlanak hartu eta bere orpo hutsarekin, granada sorta batekin, bota zuen eta kirrinka egin zuen:
  Zapaldu ditzagun faxistak!
  Eta laurek segitu zuten tiroka eta granadak botatzen. E-75 alemaniarra mugitzen ari zen. 128 mm-ko pistola duen makina bat. Eta bere buruari tiro egiten dio.
  Eta neskek granadak bota zituzten. Naziak ahuldu zituen. Eta tiro egin zuten. Aurrera igo ziren. Tankeak biraka ari dira berriro. Alemaniako azken "Leopard" -1 mugitzen du. Oso kotxe mugikorra.
  Baina bere neskek hartu eta kanporatu zuten. Gas-turbinako motordun makina mugikor bat puskatu zuten. Eta puskatu egin zuten.
  Natashak esan zuen barrez:
  Bikain ari gara borrokan!
  Zoya honekin ados zegoen:
  - Oso polita!
  Agustinek zentzuz esan zuen:
  -Irabazi egingo dugu!
  Eta tankearen aurkako granada bat jaurti zuen oin hutsarekin. Neska indartsua. Eta hainbesteko adimen du.
  Svetlanak ere heriotza-opari bat jaurti zuen oin biluziaren behatzekin, eta etsaia jo zuen. Oso neska oldarkorra, begiak arto-lore kolorekoak dituena. Halako adimena du, eta indar-pasa bat!
  Natashak buelta bat eman eta irribarre egin zuen:
  - Errusia santuaren alde!
  Zoyak oso modu aktiboan jaurti zuen, eta irribarre egin zuen, perla-hortzak erakutsiz:
  - Desagertzen ez den maila horretako gudaria naiz!
  Agustinek ere tiro egin zuen. Naziak moztu eta gurggled:
  "Anbizio handiko gudaria naiz!"
  Eta bere hortz perlatuak agerian utzi zituen!
  Svetlanak baieztatu zuen:
  - Oso asmo handiak!
  Neskak denbora asko daramate borrokan. Eta, noski, lan militarrean lortu zuten. Edertasun guztiz ederrak dira. Buru nabarmena. Eta lehen mailako filmatzen dute.
  Natashak, tiro eginez, pentsatu zuen Stalin gabe, Fuhrer-ak hilko balu. jendearen arimetan hutsune bat zegoen. Maite bat hil balitz bezala da.
  Georgiar hau krudela izan arren. Eta ez zuen dena ondo egin. Anekdota bat ere badago honi buruz. Zergatik darama Leninek botak eta Stalinek botak? Vladimir Ilitxek bidea aukeratu zuelako, eta bibotedun hau aurrera doa.
  Zentzu honetan, Stalin ez zen agintari egokiena. Izan ere, Leninek deskribatu zuenez, zakarregia zen.
  Sukaldari honek plater pikanteak baino ez ditu prestatzen. Ankerkeriari dagokionez, bi ahoko ezpata zen.
  Alde batetik, horrek diziplina mantentzen lagundu zuen eta alderdien aparatua suspertu zuen. Bestalde, langilerik baliotsuenak eta pertsona gaienak kanporatu zituzten. Bereziki, gerra ostean Voznesensky bezalako zuzendari bikaina galdu zuten. Zeinek izan zituen Ama-erriaren zerbitzurik handienak.
  Voznesensky, beharbada, kudeatzaile ideala zen: gogorra ez ezik, burutsua eta ikasia ere bai. SESBeko zientzietan doktore gazteena, akademikoa, nortasun nabarmena. Voznesensky gabe, nolabait, Errusiako Sobietar ekonomiak ezinbestean oker joango zen haren heriotzaren kasuan. Eta ezin dituzte naziak garaitu.
  Natashak limoi bat bota zuen oin hutsarekin eta kantatu zuen:
  - Zerutik...
  Zoyak ere granada bat bota zuen hatz hutsekin eta esan zuen:
  - Asteriskoa...
  Agustinek heriotza-opari bat jaurti zuen oin hutsez eta kantatu zuen:
  - Argia...
  Svetlanak granada bat ere bota zuen, oin huts baten laguntzaz, eta esan zuen:
  - Kristalinoa!
  Natashak buelta bat eman zuen eta txistu egin zuen:
  - Ni zuri...
  Zoyak atzamar hutsez zabaldu zuen heriotzaren oparia, txistuka:
  - Abestia...
  Agustinek bere orpo hutsez men egin zuen, heriotza ekartzen duena eta irrintzi egin zuen:
  -Abestuko dut...
  Natashkak jarraitu zuen, oldarkor abesten:
  - Buruz....
  Zoyak leherketa pakete bat bota zuen oin hutsik, naziak sakabanatu eta kirrinka:
  - Bertakoa...
  Agustinak granada sorta bat eman zuen orpo hutsarekin, eman zuen:
  - Stalin!
  Neskek ausart borrokatu zuten, baina badirudi ezin dutela Kazan eutsi. Edertasunak banaketaren pean erori ziren. Oso borrokan ari ziren lapurrak. Eta gogoz kontra egin behar duzu atzera. Eta hau desatsegina da.
  Natashak txioka egin zuen haserre:
  - Isilik erretiratu ginen denbora luzez...
  Agustinek, begiak amorruz dizdira, adostu zuen:
  - Gogaikarria zen - guduaren zain zeuden!
  Zoyak hartu eta amorruz kantatu zuen, eta gainontzeko neskek pozik jaso zuten;
  Jaiki zaitez, madarikazioz markatuta,
  Gose eta esklaboen mundu osoa!Gure gogo sumindua irakiten da Eta borroka hilkorretara eramateko prest dago.
  
  Bortizkeriaren Mundu osoa suntsituko dugu Lurrera, eta gero Gurea eraikiko dugu, Mundu berri bat eraikiko dugu: Ezer zena, dena bihurtuko da.
  
  Utzi odola xurgatzea, banpiroak Kartzela, zergak, pobrezia! Zuretzat - botere guztia, Munduko bedeinkapen guztiak, Eta gure eskubidea soinu huts bat da.
  
  Bizitza beste era batera eraikiko dugu, Eta hona hemen gure borroka-leloa: Botere guztia - langile jendeari, Eta behera parasito guztiak!
  
  Mespretxagarriak zarete zure ondasunetan, Ikatza eta errege bihurtu!Zuen tronuak, bizkarroiak, gure bizkarrean altxatuta!
  
  Landareak, lantegiak, ganberak - Dena gure lanaren bidez sortu zen.Garaia da! Lapurretak hartutakoa itzultzeko eskatzen dugu.
  
  Nahikoa da, erregeen mesedetan, dopa gaitzazu gerraren zoramenean!Gerra ahariei! Bakea herriei!Golba, armadako semeak!
  
  Noiz behartuko gaituzte tiranoek haien alde borrokan heroikoki erortzera, Hiltzaileak! Orduan, gudu-kanoien muturrak zuregana zuzenduko ditugu.
  
  Inork ez digu askapena emango: Ez jainko bat, ez errege bat eta ez heroi bat.Gure eskuz lortuko dugu askapena.
  
  Esku trebez zapalkuntza iraultzeko, Zure ona berreskuratzeko, Puztu, adarra, eta ausardiaz forjatzeko, Burdina bero dagoen bitartean!
  Neskek ederki abestu zuten, eta bideari ekin zioten. Eta gerra martxan da...
  TA-400 ikaragarriak eta hogei tona bonba daramatzaten TA-500 are indartsuagoak sobietar posizioak suntsitzen ari dira. Baina Armada Gorria eusten saiatzen ari da. Abestiak ere ausardia handiz abesten dira.
  Jendea pozik egongo da
  Betiko zoriona...
  Sobietar gobernua -
  Potentzia handia da!
  
  ZHIRINOVSKI EZ ZEGOEN SALGAI ELTSINARI
  Vladimir Volfovich Zhirinovskyk hartu zuen eta iritziz aldatu zuen azken momentuan, 1999ko maiatzaren 15ean, Yeltsinen inpugnazioari buruzko bozketan. Izan ere, zergatik galduko zuen hautetsien erdia? Azken finean, zer pena milioi eta erdi dolar ez izatea merezi!
  Vladimir Volfovitxek hitza eskatu zuen.
  Eta orduan deklaratu zuen:
  - Ondo ulertu behar nauzu: Yeltsinen aurka eta inpugnazioaren alde gaude!
  Horren ostean, Vladimir Volfovich Zhirinovsky-k hitzaldi bikaina eman zuen. Bertan, literalki, Yeltsin eta bere kuadrillatik ez zuen harririk utzi.
  Bai, Vladimir Volfovich Zhirinovsky sekulako harriduran zegoen.
  Konturatu zen burdina beroa zegoen bitartean jo behar zela, eta Jeltsin jada hilotz politikoa zen, kiratsa eta kiratsa bizia dariona, eta ez dago ezer bere gainean.
  Eta hona hemen bozketa. Alderdi Liberal Demokratikoaren berrogeita hamar botok Estatu Dumaren bi heren baino gehiago lortu eta inpugnazioa aldarrikatzea ahalbidetu zuten. Egia ez dago oraindik osatua.
  Eta oraindik ere bazegoen Stepashinen hautagaitzaren onarpena Errusiako lehen ministro kargurako.
  Hemen Vladimir Volfovich Zhirinovskyk hautagaitza hori baztertzea eta, gainera, Primakoven dimisioa baliogabetzea proposatu zuen. Jeltsinek eskizofrenia argia duelakoan.
  Eta Estatuko Duman halako proposamen bat poztasunez hartu zuten. Ez al dago Yeltsin benetan ero?
  Nolanahi ere, Stepashinen hautagaitza ez zen gainditu. Eta oposizioak ehunka mila lagun atera zituen kalera.
  Eta dena blokeatu zuten... Eta auzitegi konstituzionalaren premiazko saio bat egin zen.
  Eta, herritarren presiopean, Primakoven dimisioa baliogabetzea erabaki zen. Eta oinarria Errusiako presidentearen erokeriari buruzko erabakia izan zen.
  Estatuko Dumak Yeltsin presidentetza bertan behera uztea erabaki zuen, bere buruko erokeria eta eskizofrenia nabaria zirela eta. Beraz, Yeltsin esan daiteke - amaiera!
  Federazio Kontseiluak Yeltsin kargutik kentzea ere onartu zuen. Eta Auzitegi Gorenak tirano gogaikarriaren amaiera berretsi zuen.
  Nolanahi ere, Yeltsinekin, eta bere lapur familiarekin ere, amaitzeko garaia zela erabaki genuen.
  Eta Maxim Primakov Atzerri Arazoetako ministro ohi zaharra, eskarmentu handikoa, denei egokitu zitzaien gutxi gorabehera. Agian, Berezovsky izan ezik, baina denek gorroto zuten oligarka hau.
  Vladimir Volfovich Zhirinovsky pertsona duin gisa eta aldi berean zentzuz jokatu zuen. Eta bere balorazioa belatz bat bezala gora egin zuen.
  Berriz ere Zhirinovsky modan eta cool jarri zen. Izan ere, denei adarrak eman zizkien politikari bikaina da.
  Presidenterako eta Estatuko Dumarako hauteskundeak aldi berean egin ziren. Ekaitz olatu batean zeuden. Ziuganov-ek Maxim Primakoven hautagaitza onartzen zuen gobernuko karguen truke. Yury Luzhkov lehen ministroa izan beharko luke.
  Vladimir Jirinovski, beti bezala, presidentetzan sartu zen. Han agertu nahi zuen. Eta ondorioztatu zenez, ez arrazoirik gabe.
  Vladimir Volfovitxek irabazi ez zuen arren, hauteskunde aurreko kanpaina distiratsua egin zuen eta bigarren postua lortu zuen - Maxim Primakoven atzetik bakarrik.
  Eta orain garaipena presidente berriak irabazi zuen ... Vladimir Volfovitxek Barne Arazoetako ministro eta botere blokeko lehen ministroorde kargua jaso zuen, baita jeneral maila ere.
  Vladimir Volfovitxek gora egin zuen. Yury Luzhkov, Moskuko alkate ohia, lehen ministro bihurtu zen. Mitrofanov Atzerri Arazoetarako ministro izendatu zuten. Gennady Zyuganov gizarte-blokearen lehen ministroordea izan zen, eta Maslyukov ekonomiako lehen ministroordea. Eta komunista Ogasun ministro bihurtu zen.
  Horrela hasi zen gobernu eta ikastaro berri baten eraketa.
  Txetxenian, gerra zibila hasi zen Maskhadoven eta bere taldearen artean, batetik, eta Xamil Basayev-en artean. Shamil Basayev wahabisekin, Raduevekin eta beste militante batzuekin bat egin zuen, Bin Laden barne. Eta Aslan Maskhadov Errusiako lidergoa onartzen hasi zen.
  Eta gerra zibil luzea sortu zen.
  Maskhadovek bere etsai nagusiari, Xamil Basayev, laguntzen saiatzen ziren atzerriko mertzenario askori aurre egin behar izan zien. Baina irailaren 11ko atentatu terroristaren ostean, wahabitarren eta Basayev-en diru-fluxuak pertsonalki behera egin zuen.
  Eta Maskhadovek Txetxenia ia guztia kontrolpean hartzea lortu zuen. Errusia askoz aberastu egin da ekonomiaren susperraldiaren eta petrolioaren, gasaren eta beste lehengaien prezioen igoeraren ondorioz. Eta txetxeniarrek, Maskhadov buru, bere osaera itzultzea onartu zuten inbertsioen truke. Hau da, historia errealean bezala, Errusiako armadak bakarrik ez zuen borrokatu eta milaka soldadu errusiarrek bizirik jarraitzen zuten.
  Eta Akhmad Kadyroven ordez, Aslan Maskhadovek gobernatu zuen. Dena historia errealean bezala joan zen. Maxim Primakovek kontu handiz gobernatu zuen, bat-bateko mugimendurik gabe. Eta hirugarren agintaldira joateari uko egin zion. Eta osasun egoerak ez zion onartzen.
  Eta tronua ia herentziaz pasa zen Yuri Luzhkovi. Hau ere, gutxi-asko, guztioi egokitu zitzaion.
  Gennady Zyuganov ere lehen ministro bihurtu zen, eta komunistek Luzhkovi lagundu zioten hauteskundeetan. Vladimir Jirinovski joan zen presidentetzara eta bigarren izan zen.
  2003ko hauteskundeetan, are hobea izan zen Maxim Primakoventzat, Zhirinovskyk ez baitzuen hauteskunde horietan parte hartu.
  Borrokatu zuten beste hautagai batzuk zeuden, bulldozertik. Eta hauteskundeak farsa bat baino gehiago izan ziren.
  Gennadi Zyuganov lehen ministro izan zen, baina Jirinovski gobernutik kendu zuten, eta oposizioan amaitu zuen. Hori, noski, espero izatekoa zen. Kanpo Arazoetako ministro eta Mitrofanov kargutik kenduta.
  Hemen dago eta desagertu egin da. Egun ilunak heldu dira LDPR alderdiarentzat.
  Berriz ere Zhirinovsky Vladimir Volfovich jazarpena jasaten ari da komunikabideetan. Eta Adolf Hitlerrekin alderatuta.
  Egia da, Vladimir Zhirinovsky armadako jeneral bihurtu zen eta agindu eta domina asko zituen.
  Ofizial gisa karrera egin zuen. Baina orain Legebiltzarrera itzuli behar nuen.
  Frantziaren onura Alderdi Liberal Demokratikoa da. Eta dena normaltasunera itzuli zen. Luzhkov Moskuko alkateak liberalismo moderatuaren politika egin zuen. Ziuganov, berriz, ustez leninista zela ahaztua omen zuen. Bere politika lehengo berbera zen.
  Maidan ez zen Ukrainan gertatu. Yulia Timoxenkok presidentetzarako hauteskundeak irabazi berri ditu. Arrazoia 2008ko krisi ekonomikoa ahulagoa izan zela izan zen. Historia pixka bat ezberdin joan zela ikus daiteke, eta horrek zertxobait aldatu zituen itsasargiak eta prezio desberdinak.
  Yulia Timoxenkok Mendebaldearen aldeko politika moderatua egin zuen. Eta ez zen Errusiarekin liskarrik egin. Moskuko alkate Yury Luzhkovek ere neurritasuna erakutsi zuen bere asmoetan, eta berarentzat negozioa zen beste ezeren gainetik.
  Ondorioz, kanpo politikan ñabardura batzuk zeuden. ISISek ez zuen garatu. Sirian, Assad-en ordez, konpromisozko presidente bat agertu zen. Eta 2015ean, Luzhkovek, jada zaharra eta ez oso osasuntsua konstituzioaren arabera, bi agintalditan amaitu zuen bere erregealdia.
  Eta orain Gennady Zyuganov presidentetzara joan da. Eta bere hauteskundeak ez zuen politikan nabarmen eragin. Bakea zen Sirian ... Amerikarrek benetan ezin izan zituzten talibanak garaitu eta Afganistan utzi zuten.
  Gauza apur bat ezberdin joan ziren pisu astuneko boxeo sailean. Vitalyk Stevenson garaitu zuen, derrigorrezko desafioa. Eta bere karrera jarraitu zuen. Bai, aurretik, "brontzezko bonbardatzailea", hogeita hamabi kanporaketa errekorra egin zuena, Vitali Klitschko irabazi zuen. Eta gero, Vitali Klitschkok ere Tyson Furyrekin bateratze borroka bat izan zuen eta lau gerrikoak jaso zituen aldi berean. Wladimir Klitschko ohiko munduko txapelduna izan zen.
  Vitali Klitschkok 2020ra arte izan zituen tituluak, Yulia Tymoshenkoren bi agintaldiak amaitu ziren arte. Eta Vitali Klitschko joan zen presidentetzara. Zalantzarik gabe irabazi...
  Eta dena ondo zegoen orain arte, baina koronavirusak dena hondatu zuen. Gennady Zyuganov presidente izan zen denbora batez. 2019ko hauteskundeak irabazi zituen. Eta orduan alde egitea erabaki zuen. 2023an, Afonin gazte samarra Errusiako presidente berria bihurtu zen. Hala, tradizioa eten egin zen lehendakariek jada hirurogeita hamar urte baino gehiago zituztenean. Vladimir Jirinovski oposizioan dago oraindik. Halakoa da aitona abertzale zaharra.
  Baina Afoninek du lehen proba serioa: Tadjikistani eraso zuten talibanekiko gerra. Eta hau larria da...
  Baina, noski, neska eder eta oinutsik prest daude ausart borrokatzeko.
  Talibanekiko borroka epikoak jarraitu zuen. Eta orain talibanek errusiar tropak erasotzen ari dira perimetro guztietan.
  Eta Errusiako Armadak euren ofentsiba islatzen du. Eta borroka gogorra dago.
  Natashak buelta bat eman eta granada bat botako du indar hilgarriz bere behatz hutsekin. Aurkariak negar eta orroak:
  - Aintza errusiar jainkoen garaiari!
  Zoyak ere etsaien aurka borrokatzen du, konfiantzaz baino gehiago. Aurkariak mozten ditu eta orroak egiten ditu:
  - Errusia Handiaren izenean!
  Eta oin biluziekin ere heriotzaren oparia abiaraziko du.
  Horrela neska hauek negozioetara oso famatua lortu zuten.
  Augustinak, gainera, etsaiari oso zehatz tiro eginez, eta oin hutsez granadak jaurtiz, hausten zuen:
  - SESB handiarentzat!
  Eta Svetlanak mujahidinekin borrokatzen du, haiek mailaz kanporatuz, orroak:
  - Errusia freskorako!
  Eta orpo hutsez heriotzaren dohain hiltzaileari men egingo dio.
  Talibanak hiltzeko jaiotako nesken taldea da. Eta ez talibanak bakarrik.
  Natashak barre egin zuen eta, mujahidinei tiro eginez, hartu eta oihu egin zuen:
  - Aintza SESB!
  Eta behatz hutsez, hiltzaile bat nola jaurti.
  Zoyak, Islamiar Inperioko soldaduei tiroka jarraituz, oldarkor esan zuen:
  - Aintza gure armadari!
  Eta oin hutsez botako ditu suntsitzaileak.
  Eta Agustinek Afganistani eta kuxkuxeatzen ditu:
  - Aintza gure aberriari!
  Eta oin biluziek suntsipena abiaraziko dute.
  Svetlanak ere etsaiak zapaltzen ditu, amorruz eta irrintziz kolpatzen ditu:
  - SESBeko komunismo sakratuaren alde!
  Hauek dira beren kontzientziaren alde borrokatuko duten neskak. Eta borrokatu eta irabazten dute.
  Alenkak oso gogor borrokatu zuen eta opari hilgarriak bota zituen behatz hutsez.
  Eta neskak txistu egin zuen:
  - Komunismoaren alde!
  Anyutak oso ederki tiro egin zion etsaiari, eta orpo hutsez talibanak jo eta kirrinka egin zuen:
  - Komunismoaren Errusiaren alde!
  Hemen Alla oso xume eta aktiboki borrokatu zen. Eta oin biluziak indar hilgarriz jaurti ziren.
  Neskak burrunba egin zuen:
  - SESBeko komunismoaren alde!
  Maria neskak hartu eta buelta bat eman, afganiarrak moztu zituen eta garrasi egin zuen:
  - Aberriaren alde, gure ama!
  Eta oin biluziekin indar hilgarri bat jaurti zuen.
  Olinpiar Jokoek ere ondo zuzendutako buelta eman eta etsai asko moztu zituzten. Eta neskak kuxkuxa egin zuen, oin biluziak eta vyaknula botaz:
  - Aberriaren alde, gure ama!
  Marusyak katu baten amorru basatiarekin borrokatzen du, eta afganiarrei tiro egiten die. Eta masiboki suntsitu.
  Eta neskak orro egiten du:
  - Oso polita da!
  Matrenak oso zehatz jotzen ditu mujahidinak, eta espikulak bezala mozten ditu. Hona hemen neska.
  Eta orro egiten dio bere buruari biribil batez:
  - Oso komunismo onagatik!
  Stalenidak ere amorru basatiarekin borrokatu zuen eta talibanak tropetatik moztu zituen. Hori da emakume borrokalaria.
  Eta etsaia oso egoki marraztu zuen.
  Steelenida abestu zuen:
  - Aintza komunismo garaiari!
  Hauek dira hemengo neska borrokalariak. Eta oso ederra eta borrokalaria.
  Gudariak buelta bat eman zion etsaiari. Afganistango tropa mordoa moztu eta kirrinka egin zuen. Errusiaren eta askatasunaren alde
  bukatzeko.
  Veronikak, talibani tiro eginez, suziriekin kolpatu eta garrasi egin zuen:
  - Aintza komunismoari!
  Victoriak, Alaren gerlari ausart eta heroikoei tiro eginez, txio egin zuen:
  - Aberriaren alde!
  Hau da neskak gehien zukua eta edertasuna. Oso neska ederrak eta borrokalariak. Eta botere izugarria dute. Eta halako neska borrokalariak
  eta birrindu, eta birrindu, afganiarrak birrintzen.
  Serafimak ere etsaia zirriborratu zuen, talibanak indar basatiz kolpatu zituen.
  Eta neskak heriotzaren opari hilgarriak bota zizkion etsaiari bere behatz hutsez.
  Neska hauek harrigarriak dira.
  Alyonkak zirriborroak egin zituen afganiarrak, eta oso oldarkor moztu zituen etsaiak.
  Emakume gudariak kuxkuxeatu zuen inperio islamiko gudariak mozten zituen bitartean.
  Eta oihu egin zuen:
  - Aberriaren alde - gure ama!
  Anyuta oso aktiboa da etsaiekin zirriborratzen eta bere boterearekin etsaiak mozten. Eta oin biluziekin indar hilgarria eta kolosala bota zuen.
  Eta neskak txioa egin zuen:
  - Aintza komunismoari!
  Eta titi gorri batekin, gure bazooka botoiak su eman zion deposituari.
  Hemen borrokalari Allak etsaia zapaltzen du amorru handiz. Eta kimuak eta bustiak mujahidinak desagerraraziz.
  Neska hauek oso ederrak dira eta borrokak heroi bihurtu dira.
  Alla-ren aurka borrokatzen ari den herrian amorru basatiarekin.
  Hau da nesken bide militarra. Oso borrokan ari direnak. Eta oso oldarkor zapaldu zituen talibanak.
  Martial Maria oso birrintzen zen indar basatiarekin, eta denak moztu zituen maquinilla bezala.
  Eta oin biluziekin, neskak suntsipen-granadak bota zituen. Eta neskak etsai asko urratu zituen.
  Olinpiar Jokoak martxan dira berriro. Eta berriro mujahidinak birrintzen ditu. Eta berriro oin biluziak bota zituen hilketaz eta suntsituz.
  Eta zakarra eta oso oldarkorra izango da.
  Eta Olinpiar Jokoak borrokan hasi ziren eta orpo hutsez suntsipenaren eta erabateko heriotzaren mende geratu ziren.
  Hona hemen Olinpiar Joko hauetako neska-heroi borrokalari bat. Hona hemen neska borrokalari bat.
  Eta Marusyak zapaldu zituen afganiarrak, amorru handiz. Eta kemen basatiz moztu zituen.
  Eta marrubi titi batekin indar hilgarria hartu eta bidali zuen.
  Eta mujahidin asko hilkutxa batean.
  Alenkak esan zuen, etsaiari tiro eginez eta irrintziz:
  - Munduko komunismo boteretsuenaren alde!
  Anyutak, afganiarrak zirriborratuz, oldarkor adierazi zuen:
  - Hemen gaude berriro zaldi zuri baten gainean!
  Hona hemen borrokan Alla berriro borroka gogor batean. Eta neska ilegorriak berriro zirriborratzen ditu mujahidinak, eta birikak goitik behera egiten ditu.
  Eta behin betiko suntsitzen ditu.
  eta garrasiak biriken goialdean.
  Eta neskak metrailadore bat bezala marrazten du.
  Eta Mariak bere indar basatiarekin jarduten du. Eta oso zehatz tiro egiten die afganiarrei. Eta etsaiak oso zehatz mozten ditu - begiko bala bakoitza.
  Eta orroak:
  - Svarog Errusiarentzat!
  Olinpiar Jokoek oso anker jokatu zuten eta aurkariak hil zituzten eta mujahidinak moztu zituzten. Eta neska-heroi oso borrokalaria. Neska hauek harrigarriak dira.
  Eta inor ez da haien aurka bizirik iraungo.
  Olinpiar Jokoak ondo mozten ditu etsaiak. Eta oin biluziekin kolpatzen ditu afganiarrak, heriotzaren opari hilgarriak botaz. Olinpiar Jokoak, noski, oso neska da
  munduko politena eta borrokalariena.
  Tira, mujahidinak zaplazteko egingo ditu, eta ezpataz moztuko ditu.
  Eta neskak hartu eta abestuko du:
  - Edertasun klasea naiz Hyper!
  Neska hauek oso ederrak dira, eta oso borrokalariak. Ilusio eta botere maila ikaragarria dute begietarako jai baterako.
  Marusyak tiro egiten die afganiarrei eta irrintzi egiten die:
  - Komunismoaren garairako!
  Eta behatz hutsez ere, mujahidinak balira bezala, mailuka egingo dute. Neska hau harrigarria da.
  Matryonak etsaiak indar hilgarriz joko ditu bazooka baten bularreko titi gorritxo baten laguntzaz. Eta hau da benetan bere hiperpotentzia.
  Eta gudariak irrintzi egiten du:
  - Komunismo handiaren alde!
  Hauek dira SESBen alde borrokatzen eta heroismo mirariak erakusten dituzten neskak. Ez, halako nesken aurka, etsai batek ezin dio aurre egin. Talibanak bezain ugariak ere. Moskura gorpuak botatzeko gai diren arren.
  Stalenida etsaiaren indar nagusiekin borrokatzen da. Eta baita nola sakatzen duen bazooka botoia marrubi-tipi batekin eta kirrinka egiten duen:
  - Super klaseko gerlaria naiz!
  Eta keinua egin bere lagunei.
  Veronikak ere oldarkor suntsitzen ditu afganiarrak, eta ez die errukirik ematen. Eta sarraski handia dago.
  Neska oso borrokalaria da eta botere kosmiko izugarria du.
  Eta Stalenidan, indar honen mujahidinak ausardiaz zapaltzen dituena are gehiago da. Esan dezagun horrela, neska zuzenak.
  Victoria jarduera handiz kolpeka ari da afganiarrak, jo eta orroka:
  - Hiper klaseko neska bat naiz!
  Eta Serafimak mujahidinak azeri baten grinaz kolpatzen ditu, mozten ditu eta irrintzi egiten ditu:
  - Ultra edertasuna naiz!
  Albina eta Alvina Afganistangoak birrintzen ari dira zeruan. Eta Helga haiekin dago. Zein aktiboki hartu zituzten horiak. Eta kapitalez desagerrarazi.
  Albinak talibanen auto bat bota zuen bere behatz hutsez eta kirrinka egin zuen:
  - RDGrako! Itzuli bedi komunismoa alemaniarrengana berriro!
  Alvinak ere Inperio Islamikoaren hegazkina bota zuen eta oihu egin zuen:
  - Komunismoaren gailur handienetara!
  Eta Helgak zeruan, bere behatz biluzien laguntzaz, talibanen tankea estali eta txio egin zuen:
  - Teilatutik garaipenengatik!
  Horrela borrokatzen ziren neska ederrak eta borrokalariak.
  Anastasia Vedmakovak ere mujahidinak zapaldu zituen zerutik eta kantatu zuen:
  - Komunismoa izan dadila famatua!
  Eta oin hutsez, hegazkinetik aurkariei bonbak bota zizkien.
  Eta Akulina Orlovak ere jo zituen afganiarrak eta kantatu zuen:
  - Aintza gure Aberriari.
  Eta bonba pisutsu eta hilgarriak bota zituen etsaia.
  Hauek neska borrokalariak ziren, esan dezagun zuzen.
  Mirabela Magnetic-ek aurkariak zapaldu zituen intentsitate maila izugarriarekin eta garrasika:
  - Komunismo handi eta ahaltsuaren alde!
  Eta berriro neskak begi lilaei keinu egin zien.
  Hori neskak ziren.
  Anastasia Vedmakovak Afganistani kolpea eman eta ukabilkada eman zien, uluka:
  - Nire kredo berria denak irabaztea da!
  Baita behatz biluziak nola erabili ere.
  Akulina Orlovak aurkariak jo zituen. Orrazi bat bezala moztu zituen, eta garrasi egin zuen:
  -Ni naiz munduko indartsuena!
  Eta orpo hutsarekin nola amore eman.
  Eta Mirabela Magnetic-ek etsaiak erortzen ditu bere indar kolosalarekin eta irrintziekin:
  - Super neska bat naiz!
  Eta titi gorritxo batekin botoia sakatzen duenean.
  Neska hauek super eta hiperak besterik ez dira.
  Alvinak talibanak zapaldu eta indar handiz egin zuen garrasi:
  - Komunismoaren alde!
  Eta orpo hutsez, pedalei sakatuko balu bezala. Neska hau harrigarria da.
  Eta Albina afganiarren gainean lupanet gisa. Eta eman hiper kapitala.
  Eta aldi berean etsai asko hartu eta etzango du.
  Eta oin biluziekin egiten du dena.
  Eta abestu:
  - Munduko neskarik politena naiz!
  Helga ere talibanak kolpatzen ari da. Kolosala dira eta aktiboki suntsitzen dute. Baina gero, behatz hutsez, kohete bat apuntatuko du, eta Afganistango bunkerrak apurtuko du.
  Eta, oro har, bikaina da.
  Eta neskak barre egiten du...
  Baina Elizabethek, bere tankean, mujahidinak hartuko ditu eta erabateko porrot bat antolatuko du. Eta taliban asko aldi berean hilko dira.
  Eta talibanen tankeetako dorreak erauzi egiten dira.
  Elizabeth klase goreneko supergizona den neska bat da. Eta etsaiak behatz hutsez zapaltzen ditu. Eta literalki lurrean zulatzen ditu.
  Horrela Elizabeth hau Hyper besterik ez da.
  Eta bere tankea, mujahidinak balitz bezala, zulatu egingo du.
  Ez da batere neska bat, baina zerbait oso aktiboa eta borrokalaria.
  Eta Catherine afganiarrak jotzen ari da. Indar eta arintasun ikaragarria ditu. Eta berak, bere behatz biluzien laguntzaz, inperio islamikoko soldaduak suntsitzen ditu.
  Hau neska bat da, eta dagoeneko hainbeste afganiar hil ditu.
  Eta hartu eta kantatu zuen:
  - Ultra naiz!
  Eta Elenak ondo mozten ditu etsaiak. Bere super klasea erakusten die, eta orroa egiten du:
  - Hipera naiz!
  Eta oin biluziekin, txinatarrei mailua ematea bezala da. Hona hemen neska.
  Eta Euphrosiniak Afganistango borrokalariak desagerrarazten ditu oso modu oldarkor batean. Eta oin biluziak oso zehaztasunez jaurtitzen ditu.
  Eta oraindik purrustadaka:
  - Amaren eta Errusiaren alde, gure Svarog mesias egongo da!
  Esan dezagun neskak ohorezko gudariak direla.
  Elizabethek, afganiarrei tiro eginez, honako hau esan zuen:
  - Orokorrean, nolabait Errusiako Jainkoak gehiago gustatzen zaizkit!
  Ekaterinak orpo hutsik tiro egin zuen, botoia sakatuz, talibanen tankea eraitsi eta kirrinka egin zuen:
  - Eta errusiar jainkoak ere gehiago gustatzen zaizkit! Izan ere, zergatik behar dugu Jesus erdaindua zortzigarren egunean?
  Elenak haserre egin zuen:
  - Lotsatuta nago Vladimir printzeaz!
  Elizabeth ados zegoen honekin:
  - Eta lotsatu beharko zenuke!
  Honekin ados zegoen Elena:
  - Noski, pena da errusiarrek santu juduak gurtzea!
  Catherinek hartu zuen eta garrasi egin zuen:
  - Errusiako santuak eta jainkoak izan behar ditugu!
  Elizabeth ados zegoen honekin, hortzak agerian utziz:
  - Bai, beharko lukete!
  Eta keinua egin zion etsaiari.
  Euphrosiniak energetikoki adierazi zuen, mujahidinak kanoi batetik jaurtiz:
  - Islamiar inperioa garaituko dugu...
  Eta berriro ere, Elizabeth, etsaia kolpatuko balu bezala, hilgarria da.
  Gerdak ere oso trebe borrokatzen du. Mujahidinak indar hilgarriz jotzen ditu eta irrintziak:
  - Komunismo handiaren alde!
  eta hain errege militante eta famatua da!
  Charlottek ere talibanak zapaldu eta irrintzi egiten ditu, hortzak agerian utziz:
  - Hori bai!
  eta halako neska borrokalari klase mega!
  Kristinak ere ostikoka ematen die Afganistani behatz hutsez. Eta behin betiko hilko dituzte.
  Eta hartu eta pasatuko du:
  - Ariako lehen zenbakia naiz!
  Eta Magdak Afganistangoak irabiatuko ditu, eta asko hilko ditu eta txistuka:
  - SESB eta RDArentzat!
  Eta keinua egiten dio bere zafirozko begiekin. Neska hau hipera da!
  Ez, talibanek ezin die aurre egin super eta hiper klaseko neskei.
  Eta halako neska beligeranteak dira.
  Eta pasioz abesten dute:
  - Eta nor aurkituko dugu guduan,
  Eta nor aurkituko dugu guduan...
  Horrekin ez da txantxetan egingo,
  Urratu dezagun!
  Eta nola gerlariak negarrez lehertuko diren. Hona hemen neskak.
  Eta oin biluziak ere sartu zituzten harrapatutako taliban soldaduen muturretan. Eta takoi biribil biluziak musu ematera behartu zituen.
  Hona hemen bikinidun neskak.
  Baina talibanek Komsomoleko kide bat torturatu zuten. Besoak bihurritu zizkioten atzetik, eta tiraka igo zuten. Eta altxatu. Eta zuhaitzaren gainean bihurritu zuten neska. Eta altxatu zuen. Eta orduan hartu eta utzi zuten.
  Eta neska erori egin zen. Belar gainean hartu eta zintzilikatu zuen. Eta izoztu egin zen. Eta mujahidinek barre egin zuten haserre. Orduan neska berriro hartu eta gorago igo zuten, zuhaitzaren tontorreraino.
  Eta orduan utzi zioten berriro. Neska erori egin zen eta berriro ere behealdean zintzilikatu zen. Eta soka luzatu, eta edertasuna minez uluka. eta berriro altxatzen hasi ziren.
  Oso gorenera eramana. Ondo bota zuten, apur bat zintzilik utzi. Eta orduan askatu zuten berriro haserre basatiarekin. Eta neska berriro erori zen eta bihurritu egin zen
  artikulazioak. Eta orokorrean nahiko biluzik zegoen. eta nola min hartu zuen.
  gero laugarren aldiz berriz altxatu eta ondo astindu. Gero adar trinko batean finkatu eta luzatzen hasi ziren. Neska baten oin hutsei bloke bat lotu zieten,
  eta pisuak zintzilikatzen hasi zen. Talibanek pisu bat zintzilikatu zuten lehenik alde batetik, eta gero bestetik. Orduan, neskari azote batekin jotzen hasi ziren. Azala lehertu dadin.
  Eta orduan Komsomoleko kideak zauriei gatza botatzen hasi ziren. Eta orduan hartu eta martxan jarri zuten alanbre gori bat. Eta botere gaixoarekin jipoitu zuten neska. Orduan Afganistango borreroek neskaren oinen zola biluziak zikindu, eta azpian su bat piztu zuten. Eta tiro egin dezagun edertasuna alferrikako zeremoniarik gabe. Eta orduan talibanen borreroek neskaren bularrak ere lubrifikatu zituzten. Eta ondoren
  bularrari su eman zion. Eta neska gogor jotzen hasi ziren.
  Eta frijitu Mujahideen gerlaria eta bere bularra eta takoiak. Eta gero ipurdia koipeztatu eta zuzia ipurdietara eraman zuten. Eta neska gogor jotzen hasi ziren. Eta orduan suak bere bularra ukitu zuen. Artizarrako leizea estaltzen zuten ileak berehala kiskali ziren. Neska hau harrigarria da. Eta halako torturak itxaroten zituen.
  Afganistango borreroek neska eta bularra, eta ipurdia eta bularra eta oin biluzien zolak erre zituzten. Eta ondo frijitu zuten. Orduan talibanek borreroak haga gori bat hartu zuen eta birritan pentsatu gabe uzkian sartu zuen neskari. Eta nola, oihu egiten du min basatiarekin.
  Horrek min handia egin zion. Eta neska hauek oso bihurriak eta ederrak dira. Baina afganiarrek gogor torturatu zuten neska. Eta halako gerlari ederrak. Eta ondo frijitzen ditu gudariak.
  Eta halaxe hartu zuten neska bere borreroek eta bere hatz dotore luzeak pitza goriekin lehertzen hasi zen. Eta min handia ematen du. Borreroek neskaren atzamarrak hautsi zizkioten, hatz txikitik hasita.
  Eta literalki dena hautsi zen. Eta orduan saihetsak lehertzen hasi ziren Komsomol kideari. Eta, aldi berean, bularrean zulatu zizkion tenatzak. Eta gorritu egin zen beroagatik burdina eta titi gorritxoak bihurritzea. Eta neskari bularrak urratu zizkioten. Eta hain krudela eta mingarria izan zen.
  Hor zegoen tortura.
  Gerdak, mujahidinei tiro eginez, ohartu zen:
  - Aintza komunismoari!
  Charlottek oso oldarkor esan zuen indar deabruarekin. Eta kirrinka:
  - Aberriaren alde!
  Eta bere behatz hutsez, etsaia zapalduko du.
  Hona hemen neska. Eta hain militantea.
  Christinak hartu zuen eta talibanak kolpeka eman zizkion bere behatz hutsez eta irrintzi egin zuen:
  - Aintza errusiar jainkoen garaiari!
  Magdak ere kolpea eman zien afganiarrak bere behatz biluziak erabiliz eta kuxkuxa egin zuen:
  - Gure aberriaren alde!
  Eta neska hauek oso politak dira.
  Gerdak, Afganistango aurkariei tiro eginez, honako hau igorri zuen:
  - Alemaniako komunismo handiarentzat.
  Neska hauek edertasun martzialak dira.
  Gerdak alai erantzun zuen, mujahidinak zirriborratuz:
  - Neska bat daukat oso.
  Eta Charlottek erasokor adierazi zuen bere aurkariari tiro egiten zion bitartean:
  - Aintza komunismo arioari!
  Eta bere behatz biluziak erabiliz, hots egin zuen:
  - Aberri handiaren alde!
  Christina ere zehaztasun handiz erori zen etsaia, eta adierazi zuen:
  - Errusiaren eta Alemaniaren alde adiskidetasunean!
  Magdak ere mujahidinak kolpatu zituen eta irrintzi egin zuen:
  - Aintza gure garaiari!
  Eta keinua egin berriro bikotekideei.
  Hona hemen neskak.
  Eta Jane Armstrong talibanak kanoi batekin jotzen hasi zen.
  Neska oso polita zen.
  Janek bere aurkaria kolpatu zuen bere behatz hutsez eta kirrinka egin zuen:
  - Aintza Aberriari!
  Beraz, Gertrudek etsaiak etsipenez kolpatuko ditu, eta guztiz estali eta apurtu egingo dira.
  Eta kexaka:
  - Britainia Handiarentzat!
  Eta Malanya, etsaiari mailuka jo eta hara-kiri eginez bezala, eta txioka:
  - Ingelesen garaipenengatik!
  Monicak ere zaplazteko egingo die etsaiei bere behatz biluzien laguntzaz eta kirrinka:
  - Sobietar garaipenengatik!
  Bi Tamara eta Sulfiyya talibanen aurka borrokatzen dira eta olatuetan datozen gerlari bizardunak hiltzen dituzte.
  Eta neska hauek abesten dute:
  - Jendea pozik egongo da
  Betiko zoriona...
  Errusiako Gobernuak egin du
  Potentzia handia da!
  Tamarak buelta bat eman zuen eta behatz hutsez tiro egin zuen eta kuxkuxa egin zuen:
  - Komunismoari buruz nire iritziagatik!
  Sulfiyak ere etsaia jo, taliban asko hilko ditu eta kirrinka egingo du:
  - Esan dezagun Errusiari buruz hitz bat!
  Eta bi neskak barrez lehertu ziren.
  Tamarak txanda eman zuen. Afganistango asko moztu zituen eta txio egin zuen:
  - Aberriaren indar onenaren alde!
  Sulfiyak etsaia ere berrituko du eta kexatu egingo du:
  - SESBeko komunismo gorritxoagatik!
  Eta keinu egin zafiro begiekin.
  Hauek neskak dira - klase altuena eta hegaldia.
  Alice eta Angelica borrokan jarraitzen dute.
  Ilehoria eta gorritxoa.
  Neska indartsuak dira eta frankotiratzaile fusiletatik tiro egiten dute.
  Eta beren buruari abesten duten bitartean:
  - Aintza SESB! Guztiontzat adibide bat jarriko dugu!
  Alicek etsaiari tiro egin zion frankotiratzaile fusil batekin. Oin biluziekin tiro egin, eta
  kirrinka egin zuen:
  - Aintza nire herriari!
  Angelikak ere etsaia kolpatzen du, bere behatz biluzien laguntzaz, granada bat bota eta kirrinka:
  - Errusiarentzat handiena.
  Eta keinu egin bere esmeraldazko begiekin.
  Neska hauek goi mailako pilotuak besterik ez dira. Eta horrela Afganistangoak birrindu egiten dira. Hemen borrokan ari dira eta munduko potolo eta adimentsuenak.
  Alicek txio egin zuen, keinu eginez:
  - Aintza CPSUren garaiei!
  Angelica erraz bat egin zuen honekin:
  - Aintza handia SESBeko Heroientzat!
  Eta berriro ere indar hilgarriko granada bat bota zuen bere behatz hutsez etsaiari.
  Hemen akats arrunteko emakume bat da, itxura aparteko batean.
  Alicek hartu zuen eta txio egin zuen:
  - Komunismoaren ideia hilezkorren izenean!
  Eta botere hilgarriaren opari bat bota zuen bere behatz hutsekin.
  Angelikak ere hartu eta kolpatu zuen etsaia.
  Lixa bezala moztu zuen eta kirrinka egin zuen:
  - Errusia eta Errusiar Jainkoentzat!
  Emakume hauek oso borrokalariak eta coolak ziren.
  Alicek, etsaiari tiro eginez, bere behatz hutsez suntsitzeko opari bat jaurti zion etsaia.
  Eta oso mugimendu polita izan zen.
  Angelikak ere etsaia zulatu zuen, literalki suntsitu zuen eta botere izugarria erakutsiz. Eta irribarrez esan zuen jostagarri:
  - Hau gertaera itzela da!
  Eta bere hatz hutsek heriotza eta suntsipen mezua zabaldu zuten!
  Hemen neska bat zen - hiperklase bat besterik ez.
  Alicek hartu eta orro egin zuen bere biriken goialdean:
  - Unibertsoko indartsuena eta politena naiz!
  Angelikak lehergailu-kanoi oso bat jaurti zuen bere zola biluziarekin eta kirrinka egin zuen:
  - Eta megabertsoan nago!
  Neska hauek oso politak dira.
  Alicek esan zuen etsaia tiro egiten zuen bitartean:
  - Komunismoan fedea handia da!
  Eta oin hutsez granada hilgarriak botatzea.
  Eta Angelikak mujahidinei tiro egiten die eta orro egiten du:
  - Gure fedea oso handia da!
  Eta oin biluziekin granada bat botako du indar suntsitzailez.
  Eta gerlariek etsaia hartu zuten eta, beraz, taliban hauek engainatu zituzten... Eta ez maitagarrien ipuin batean esateko, ez boligrafoz deskribatzeko.
  Alice nahiko logikoki ohartu zen, frankotiratzaile fusil batetik tiro eginez eta talibanen erasorako hegazkin bat bota zuen.
  Alicek hartu zuen eta txio egin zuen:
  - Mundu osoa esnatuko dela uste dut,
  Faxismoaren amaiera izango da...
  Eta eguzkiak argituko du
  Komunismoari bidea argitzen!
  Eta berriro ere, neskak behatz hutsez hartuko du eta zerbait izugarri hilgarria jaurtiko du.
  Japoniako boluntarioak ere mujahidinen aurka ari dira borrokan. Batez ere, sinesmen komunistako neska ninja.
  Ile urdineko neska ninja batek haize-errota batekin moztu zituen afganiarrak eta harrotu zituen.
  Orduan, behatz hutsez suntsitzeko ilarrak bota zituen eta kirrinka egin zuen:
  - Japoniako komunismoaren alde!
  Ile horiko neska ninjaak tximeleta teknika ere egin zuen bere ezpatekin. Moztu mujahidin asko. Eta gero bere oin biluziak
  granada hilgarria hartu eta bota zuten.
  Orduan neskak esan zuen:
  - Aintza SESB eta Japoniari!
  Neska ninja ilegorriak Afganistango soldaduak ere jaso eta moztu zituen bizkarrez. Eta oin biluziak bota zituen,
  zerbait hiltzailea opari batean. Eta egiaztatu zuen:
  - Aintza Errusia eta SESB!
  Ile zuria zuen neska ninja batek upel harrera egin zuen. Eta nola kolpatu zituen soldadu talibanak burua moztuz. Gero bota zuen
  suntsipen hilgarria oin biluzi zizelatu batekin eta kirrinka:
  - Aintza Armada Gorriari!
  Eta lau neska ninja guztiek takoi hutsekin suntsipenaren ilarrak bota zituzten eta Afganistango batailoi oso bat kanporatu zuten tankeekin. Neska hauek ultra besterik ez dira!
  Hau edertasuna da - neskak oso politak dira.
  Oleg Rybachenkok ere mujahidinak ezpatekin mozten ditu. Eta berarekin, Margarita neska.
  Haur hilezkor hauek super besterik ez dira.
  Eta etsaiak birrintzen dituzte bereziki. Esan dezagun han eta haurrak!
  Eta orduan mutilak eta neskak biek txistu egiten dute. Eta beleak, ume baten txistutik bihotzekoak jasota, hondora erortzen dira. Eta haien mokoek talibanen burezurrak zulatzen dituzte.
  Hauek umeak dira, naturalki dena eta denaren suntsitzaileak.
  Oleg Rybachenkok abestu zuen:
  - goraipatu gure sobietar herria,
  Aupa nire festa...
  Gure haur guztien bihotzen batasuna,
  Denok familia jatorra gara!
  Margarita Magnitnayak, etsai birrintzaileak, kementsuki eman zuen:
  - Izan ospetsua gure espazio Errusiagatik!
  Eta neskak, oin biluziekin, erabat hilgarria den zerbait jaurtiko dio etsaiari.
  Oleg Rybachenkok, talibanak txikituz, abestu zuen:
  - Margarita, leihoa zabalik dago,
  Margaret, ez duzu ahaztu
  Nola zen dena!
  Mutil hau oso polita eta gerrazalea da. Hau terminator mutila da.
  Hauek dira hemengo umeak oso politak eta borrokan daudenak.
  Kontuan izan behar da neskak oso zailak direla.
  Alice ere talibanen aurka tiro egiten ari da. Eta bere arnaspean abesten du:
  - Bat bi hiru lau bost! Untxia paseatzera atera zen!
  Eta neskak berriro tiro egin zuen zehaztasun handiz.
  Angelica oso jaurtiketa ona izan zen. Eta jaurtiketa indartsuak egin zizkion etsaiari.
  Eta nola zapaltzen duen titi gorrixka batekin eta bazooka batetik hartzen duen eta kolpatzen duen.
  Eta gerlariak oso zehatz tiro egin zion etsaiari.
  Angelikak hartu zuen eta txistu egin zuen:
  - Aintza gure alderdi komunistari!
  Eta berriro ere, zehaztasun handiz etsaiaren aurkako eztanda gisa. Eta talibanen hegazkina berriro erori da.
  Eta Alicek ere oso zehatz tiro egin zuen, eta Islamiar Inperioko eraso-hegazkinak su hartu zuen.
  Hauek neskak dira.
  Angelikak esan zuen irribarrez:
  - SESB herrialde zoragarria da, non herri guztiak familia atseginak diren!
  Alicek berriro tiro egin zuen, hiru mujahidin aldi berean bota zituen tiro batekin eta erantzun zuen:
  - Errusiako festa handirako!
  Eta neskak barrez lehertu ziren. Oro har, oso ikuspegi desberdinak dituzten gudariak dira.
  Baina neska guztiek dute komunismoaren ideia bihotzean. Eta Lur planetan benetako paradisu bat egotea nahi dute. Eta oso ederra izango litzateke.
  Angelikak adierazi zuen etsaiei zehaztasun handiz tiro eginez eta garezurrak zulatuz.
  - Komunismoak ez ditu inoiz hegoak tolestuko eta oskol batean sartuko!
  Alice ados zegoen honekin:
  Komunismoak ez ditu inoiz hegoak tolestuko! Gure ideologia lurra planetan zoriontasuna eraikitzea da!
  Eta bi neskek garrasi egiten dute:
  - Aintza Errusiari! Aintza! Neska oinutsik aurrera doaz...
  Emakume oinutsik sailak... ongi etorria ematen dio errusiar herriari!
  Eta emakume gerlariek gozamen erasokorra eta sexuala erakusten dute.
  Alicek txirrinka egin zuen, hortzak agerian utziz eta kirrinka:
  - Denok bat egiten dugu SESBren alde!
  Eta gudariak berriro etsaiak kolpatu zituen.
  Angelikak ere tiro egin zion etsaiari, eta buruan zulatu zuen. Eta txistu egin zuen:
  - Aintza gure aberriari!
  Eta gudaria, oso borrokalaria eta gorria zen.
  Eta bere ilea haizean dago, ile kobre-gorri hori pankarta proletario baten antzera astintzen da.
  Neska hauek oso politak eta sexyak dira.
  Eta horrenbeste mujahidin lurperatu dituzte dagoeneko...
  Neskak ere badaude lanean...
  Hemen Viola eta Dominika afganiarren kontra tiroka ari dira.
  Neskek bazookak jaurtitzen dituzte tankeei eta Asiako infanteriari.
  Hemen Viola tiro egin zuten, titi gorritxoa erabiliz bazookako botoia sakatzeko, eta suziri jaurtikitako misil bat jaurtiz.
  Eta afganiarren masa zatikatu zen.
  Violak berriro abestu zuen:
  - Nik komunismo handian sinesten dut!
  Eta Dominikak ere tiro egiten die bereziki mujahidinei. Eta masa handitan kolpatzen ditu.
  Aldi berean, neskek granadak botako dituzte behatz hutsez.
  Eta bazooka botoian titi gorridun batekin, errotik suntsitzen dituzten etsaiak sakatuko ditu.
  Neska hauek oso politak dira. Eta nola itxura bikaina duten kuleroekin borrokatzen direnean. Eta klase goreneko gudariak.
  Violak adierazi zuen berriro etsaiari marrubi-tipiarekin tiro egiten zion bitartean.
  - Borrokatzea gustatzen zait! Ikaragarria da!
  Dominikak barre egin zuen eta esan zuen:
  Zer gertatzen zaie gizonei?
  Violak barre egin zuen eta erantzun zuen, oin biluziekin granada bat etsaiari botaz eta kirrinka:
  - Noski ondo dago! Eta batzuk adoragarriak dira!
  Hauek oso neska ederrak eta borrokalariak dira hemen.
  Dominicak adierazi zuen:
  Noiz arte iraungo du gerra honek?
  Violak berriro tiro egin zien mujahidinei titia gorrixka erabiliz eta kirrinka egin zuen:
  - Aspaldikoa dela uste dut!
  Dominikak hartu eta kantatu zuen:
  - Gerra bat ari da unibertsoan,
  Arrazoirik gabe hiltzea...
  Satan katetik kanpo dago
  Eta heriotza berarekin etorri zen!
  
  Eta nork geldituko du fluxua
  Ibai ero odoltsuak..
  Laser izpia tenplura sartuko da,
  Eta berehala, gizona desagertu zen!
  Violak gehitu zuen, oin hutsez granada bat jaurtiz:
  Eta halako kaosa
  Unibertsoa bete...
  Gizadiaren sorta tristea -
  Jasaten mina, sufrimendua!
  Hauek neskak dira, kantari politak.
  Eta Oleg Rybachenkok ezpatekin mozten ditu afganiarrak.
  Mutilak heriotzaren opariak botatzen ditu botere hiltzaileko oin biluziekin eta abesten du.
  Lurraren semeak erantzunez ezetz esango du
  Ez naiz inoiz esklabo izango...
  Uste dut askatasuna argituko dela
  Haizeak zauri berri bat sendatuko du!
  
  Aberri sakratuaren alde borrokan,
  Svarog Handiak berak deitzen du...
  Jaiki zaldun ausarta lehen orduetan,
  Iluntasuna joango da, maiatzeko arrosak loratuko dira!
  Hau mutil heroi bat da...
  Eta Margarita neskak, mujahidinak ezpatez suntsituz eta hatz hutsez granadak botaz, gaineratzen du:
  Eta bihotzaren eta zainen taupada,
  Gure seme-alaben, amen malkoak...
  Aldaketa nahi dugula esaten dute
  Bota kate krudelen uztarritik!
  Eta umeek berriro txistu egingo dute. Eta beleek hartu eta zorabiatuko dute, konortea galduz. Eta, literalki, ehunka mujahidinen burezurrak ahaztea.
  
  ALEXANDER ALEKHIN GIZAZIARI AUKERA BAT EMATEN DIO
  Alekhine ez zen Portugalen txuleta batekin ustekabean itota hil, baina, hala ere, munduko xake txapelketarako partida bat jokatu zuen Mikhail Moiseevich Botvinnikekin.
  Londresen jokatu zen partida hogeita hamar partidatan. Faboritoa Mikhail Botvinnik zen, txapelketa askotan arrakasta handia izan zuena, eta hainbat xake txapelketa irabazi zituen. Horrez gain, Alexander Alekhinek berrogeita hamalau urte zituen jada, eta bere garaia jada igaro zela uste zen.
  Botvinnik ia hogei urte gazteagoa da eta forma fisiko bikainean dago.
  Baina Alekhine hasierako prestaketa ona izan zuen eta sasoian mantendu zen.
  Lehen partidan jada, nobedade bat erabili zuen irekieran eta Botvinnik garaitu zuen.
  Hala ere, prestaketak eta Mikhail Moiseievich izan ziren. Hasieran, partidetan eskarmentu handiagoa zuen Alekhine bi puntuko aldearekin. Kolpe trukea egon zen. Gero, hogeigarren partidarako, Botvinnikek markagailua berdindu zuen. Baina hogeita bigarrenean, Alekhine igoera aplikatu eta irabaztea lortu zuen. Horren ostean, Botvinnik oreka galdu eta arriskuak hartzen hasi zen. Eta bostetik beste lau partida galdu zituen.
  Alekhinek sentsazio handiz irabazi zuen Botvinniken aurkako partida, eta baita puntuazio lazgarri batekin ere.
  Eta horrek erakutsi zuen Alexander Alekhine oraindik handia dela, eta ez duela bere indar ikaragarria galdu urteetan zehar.
  Eta munduko txapelduna berriro hasi zen txapelketetan jokatzen.
  Bi urte geroago, Alekhinek ere garaitu zuen Keres. Txapelketa ezberdin asko irabazi zituena.
  Eta orduan, FIDEk oraindik koroaren zozketa kontrolpean hartu ez zuenez, Reshevskyk ere irabazi zuen.
  Hala, Alekhine zazpi aldiz munduko txapeldun izan zen.
  Eta 1952an Alekhinek berdinketa jokatu zuen Bronsteinekin. Partidu hau oso tentsioa eta borrokalaria izan zen. Eta Alekhine nekez, azken partida irabazita, berdinketara eraman zuen partida...
  Eta 1957an Alekhinek ofizialki amaitu zuen bere xake ibilbidea. Dagoeneko xake jokalari zaharragoa izanik, txapelduna, munduko txapelketarako partidak atzeratzen jarraitu zuen, eta azkenean alde egin eta garaitu gabe geratu zen, eta hogeita zortzi urtez xake koroari eutsiz.
  Horrela Laskerren errekorra hautsiz.
  Munduko txapeldun titulua 1958an jokatu zen txapelketan. Eta Mikhail Tal munduko txapeldun berria izan zen hogei urterekin. Eta sentsazio moduko bat izan zen.
  Benetako istorioa ez bezala, Mikhail Tal-en izarra xake tronuan erre zen denbora luzez.
  Mikhail Talek Smyslov, eta Geller eta Petrosyan irabazi zituen. Gero Spassky garaitu zuen. Eta Bobby Fischer, eta Anatoly Karpov eta Korchnoi. Eta Mikhail Talek ere Garry Kasparov bera garaitu zuen 1986ko lehen partidan.
  1989ra arte Garry Kasparovek Tal garaitu zuen. Mikhail Talek Alekhineren txapelketako errekorra hautsi zuen. Eta xake errege izan zen hogeita hamaika urtez!
  Gero, Garry Kasparoven garaia zegoen. Zehatzago esanda, ez zegoen Garry Kasparoven arorik.
  Behin bakarrik defendatu zuen bere munduko titulua Shortren aurka eta politikan sartu zen.
  Eta 1995ean, Vishy Anand munduko txapeldun berria bihurtu zen. Eta jeinu industrial honek xakean ere nagusi izan zen garai oso batez. Urtebetean ez zuen Tal txapelketaren iraupenaren errekorra gainditu, baina irabazitako partida kopuruan irabazi zuen.
  Vishy Anand-ek Carleson ere garaitu zuen 2013an. Hain konfiantza zuen bere gaitasunetan.
  Eta 2015ean bakarrik lortu zuen Carleson gailurrak hogei urtez aurretik nagusi den Vishy Anand hartzea.
  Carlesonek bere garaia ireki zuen...
  Politikan ere aldaketak egon ziren. Garry Kasparov politikan parte hartu zuen. Bere alderdia sortu, parlamenturako hautatua izan zen. Eta horrek eragina izan du historiaren ibilbidean. 1995eko Estatuko Dumako hauteskundeetan, Garry Kasparoven Errusia Gaztea alderdiak ehuneko bosteko langa gainditu zuen.
  Garri Kasparovek ere Errusiako presidente izateko aurkeztu nahiko luke, gazteegia zen oraindik. Baina Jeltsinek, noski, moralki onartzen zuen. Baina momentuz, noski. 1999ko maiatzean Yeltsin inpugnazioari buruzko bozketa egin zenean, Frantziak aho batez eman zion Garry Kasparov diktadorearen deuseztatzeko.
  Estatuko Dumaren bi herenek baino gehiagok Yeltsin inputatzeko botoa eman zuten. Eta, zalantzarik gabe, historiaren ibilbidea aldatu zuen. Federazio Kontseiluak ere inpugnazioa onartu zuen gehiengoaren botoarekin. Eta Maxim Primakov jarduneko presidente bihurtu zen. Baztertu bazuten ere, auzitegi konstituzionalak baliogabetu egin zuen -dekretua sinatzeko unean Jeltsin desegokia zela argudiatuta-.
  Hala, boterea aldatu egin da Errusian. 1999ko udazkeneko presidentetzarako hauteskunde aurreratuetan, Maxim Primakovek irabazi zuen. Eta Moskuko alkatea, Luzhkov, lehen ministro bihurtu zen.
  Txetxeniarekin gerra saihestu zen. Baina gerra zibila piztu zen Txetxenian bertan. Alde batetik, Maskhadov legezko presidentea da. Bestetik, Basaev eta Raduev eta wahabiak.
  Errusiak Armekin eta diruarekin lagundu zion Maskhadov. Azkenean, Maskhadovek irabazi zuen.
  Horren ostean, Txetxeniak erreferenduma egin eta Errusiara itzuli zen.
  Maxim Primakov zortzi urteko bi agintaldirako egon zen agintean, eta 2007an Yuri Luzhkovi eman zion agintea. Nork ere bi agintaldirako gobernatu zuen, 2015era arte. Dagoeneko Moskuko alkate ohiak bere burua zaharregitzat jo zuenean, eta Errusiako Federazioko Alderdi Komunistako presidente Gennady Zyuganov presidente berria bihurtu zen.
  Baina agintari honek, adin handia izan arren, boterea gehiegi maite zuen.
  Eta hartu zuen, eta bere epeak berrezarri zituen. Baina 2022an, Tadjikistanen talibanen inbasioarekin hasi zen gerra. Eta hau borroka berri bat izan zen.
  Hala ere, administrazio-baliabideak erabiliz eta hauteskundeak faltsutuz, hirugarren agintaldia lortu zuen Zyuganov-ek.
  Garry Kasparovek eta Alexei Navalnyk ezinegon olatu handia sortu zuten komunisten aurka.
  Protesta masiboak izan ziren. Jendearen eta poliziaren arteko liskarrak izan ziren, granada jaurtitzaileak, gas negar-eragileak, makilak eta gomazko balak erabili zituzten. Azkenean, jaurtiketara ere iritsi zen. Eta sarraski sorta bat.
  2025ean, eskala handiko Maidan bat piztu zen azkenean, eta Gennady Zyuganov irauli zuten.
  Garri Kasparov Errusiako presidente berria bihurtu zen, eta Alexei Navalni lehen ministro. Horrela aro berri bat ireki zen munduko politikan...
  Vladimir Putin funtzionario ezezaguna eta isila izaten jarraitu zuen Yeltsin administrazioan. Aitortu zitzaion gauza bakarra:
  Inpugnazioaren ostean ez zion Jeltsinek estatu kolpe militarrik ematen utzi. Egia esan, Jeltsinek berak, bost bihotzekoak izan ondoren, ez zuen gehiago boterearen alde borrokatu nahi.
  Garry Kasparovek, Errusiako presidente gisa, Estatu Batuak gainditu eta Errusiar tropak Afganistandik aterako zituela agindu zuen.
  Politikan aro berri bat hasi da, mende laurdeneko aginte ia komunistaren ostean.
  
  
  AUKERA BERRIAK SAMURAIS AUSETETARAKO
  Midway-ko gudua Japoniak irabazi behar zuen hala ere. Baina ez da egia samuraiak aldaera honetan bigarren fronte bat irekiko duenik. Eta, beraz, gauzak apur bat ezberdinean joan zitezkeen. Demagun Stalingrad historia errealean bezala pasatu zela. Eta ez da ezer asko aldatu. Britainiarrek Torch Operazioa burutu zuten tropa amerikarrik gabe. Rommel hautsita dago. Egia da, Marokoko lehorreratzea ez zen gauzatu. Alemanek, Europatik zenbait indar transferitu ondoren, britainiarren erasoa geldiaraztea lortu zuten. Montgomeryk, erresistentzia egoskorrekin estropezu egin zuen, gelditu egin zen. Alemaniarrek lerroari eutsi zioten denbora batez. Orduan, Afrikara indar gehigarriak transferitzen hasi ziren. Rommelek kontraerasoa hasi zuen, britainiarrak apur bat sakatuz, baina Montgomery defentsako lerrora erretiratu zen Libian. Frontea egonkortu egin da. Berrogeita hirugarren urteko uztailean, naziak Kursk Bulgeko sobietar defentsak hausten saiatu ziren. Japoniarrek Oiasso uharteak hartu zituztenetik, amerikarrek ia geldiarazi zituzten Alemaniako hiri eta fabriken aurkako aire erasoak. Horri esker, alemaniarrek tanke batzuk gehiago ekoitzi zituzten, batez ere Tigers eta Panthers. Laurehun ibilgailu gehiagok parte hartu zuten Kursk Bulge-n, baita hegazkin-indar esanguratsuagoak ere. Horrez gain, Hitlerrek beste sei infanteria dibisio transferitu zituen Frantziatik eta Atlantikoko Harresitik pistola batzuk kendu zituen. Horrek talde alemaniarra indartu zuen. Erasoa historia errealean bezala hasi zen gutxi gorabehera, baina naziak zertxobait indartsuagoak zirenez, arrakasta handia lortu zuten. Hala ere, ezin izan zen sobietar taldearen inguruko eraztuna ixtea. Nahiz eta Fritz-en erasoak berak hogei egun iraun eta uztailaren 25ean bakarrik amaitu. Orduan, sobietar unitateek kontraerasoa abiatu zuten. Eta borrokak luzeago luzatu ziren. Afrikan alemaniarrak defentsan zeuden. Ez zuten beren energia Italian gastatu beharrik, eta ekipamendu gehiago entregatu ziren frontera, beraz, amerikarrik gabe bonbardaketak askotan ahulagoak izan ziren. Japoniak irabazten jarraitu zuen. Beraz, estatubatuar komandoak gero eta akats gehiago egin zituen, eta presa handiegia zuten Peruko portua berreskuratzeko. Honek nagusi den ikuspuntua ekarri zuen: Amerikak ez du Europaren beharrik. Horregatik eskertzeko, alemaniar itsaspekoek ia utzi zioten amerikar ontziei erasotzeari. Armada Gorriak, beraz, irailaren amaierarako bakarrik hartu zituen Orel eta Belgorod, galera handiak izan baitzituen. Eta promozioa aldi baterako gelditu zen. Hala ere, oraindik ez zegoen izutzeko arrazoirik. Udazken euritsu bat etorri zen, eta ondoren negua. Eta han etorri beharko lirateke Armada Gorriaren garaipen berriak. Horretaz konturatuta, Hitlerrek tregua eskaini zion Stalini. Atsedena har dezagun!
  Gure mutiletako zenbat hil ziren azken guduan? SESB eta Hirugarren Reich-ak hiru hilabetez borrokatu zuten. Armada Gorriaren galerak benetako historian baino handiagoak izan ziren, eta Wehrmacht-a ez zen gutxiago izan. Bi aldeak odolustu egin ziren. Baina naziek ekipoen ekoizpena handitu zuten, zertxobait berreskuratu ahal izan zuten. Kontuan izan behar da tankeetan galeren proportzioa nazien aldekoa zela, eta haien askapena historia errealean baino handiagoa izan zenez, alemaniarrek egindako kalteak konpontzen zituzten. Defentsako guduetan, Panther tanke ona zela frogatu zuen. Bere kanoi luze eta bizkorreko tiroa, bere garairako optika bikaina zuena, sobietar tankeak suntsitzeko gai zen ere. Horrez gain, hogeita hamalau ez ziren Panterak, Tigreak, Ferdinandak kopetan barneratu, eta tanke astun gutxi zeuden oraindik guduen ibilbidean eragina izateko. Stalinek Alemaniarekin armistizioa baztertu zuen. Urriaren amaieran, sobietar tropek Kharkov eta Smolenskeren aurkako erasoaldiari ekin zioten. Alemanek oso temati eutsi zioten. Defentsa sendoa zuten, batez ere erdialdean, eta orokorrean sobietar unitateen aurrerapena espero zuten norabide horietan hain zuzen. Bitxia bada ere, baina benetako historiarekin alderatuta, ekipamendu kopuru handiagoak, batez ere hegazkinak eta tankeak, alemaniarrek askoz modu eraginkorragoan aurre egin ahal izan zuten. Horrez gain, erreserba gehiago edukita, naziek lasaiago jokatu zuten, ez zuten presarik ibili sobietar erasoaldian, fronteetan zehar, baina erreserbak koherentziaz gidatu zituzten eta aurreratuago eta defentsa sakonagoan oinarritu ziren. Dozena bat aparteko dibisio salbatu ziren Italiako fronterik ez zegoelako, eta Afrikan Montgomeryk ez zuen presarik, eta alemaniarrek ez zuten txalupa kulunkatzen. Britainia Handiko gerraren intentsitatea asko jaitsi zen. Ez zen oraindik bake bereiziaz hitz egin, baina jakina denez, Churchillek moteldu egin zuen bonbardaketa, antza SESBek eta Hirugarren Reich-ek elkarri ahalik eta gehien agortu zituztela kontuan hartuta. Alemaniatik eta sateliteen armak askatzea historia errealean baino ia herena handiagoa izan zen. Horri esker, zuloak adabakitzea ahalbidetu zuen, eta defentsa trinkoetan oinarrituz, nahiko arrakastaz aurre egitea. Egoera larriagotu egin zen Sobietar komandoa erasoan zegoela, non Fritz-ek jada haien zain zeuden, eta defentsan finkatzea lortu zuten. Ondorioz, aurrerapena bera oso motela izan zen eta galera handiak ekarri zituen. Gerra, nolabait, Lehen Mundu Gerraren antza hartzen hasi zen, defentsa erasoa baino indartsuagoa suertatu zenean, erasotzaileak gehiago galdu zuen eta lehen lerroa inaktibo geratu zen ondorioz. Sobietar tropek bataz beste bat edo bi kilometro aurreratzen zituzten egunean, alemaniarrei eusteko aukera emanez, baina posizio berriak, eta defentsari eustea. Ezin izan da espazio operatiboan sartu. Kharkov, ordea, abenduaren hasieran hartu zuten hiri borroka gogorren ostean. Alemanek hegazkinaren ekoizpena handitu zuten. Focke-Wulf eta ME-309-k arrakastaz aurre egin zieten borrokalari sobietar ahulagoei. Bereziki arriskutsua zen ME-309 zazpi kanoi-lekuak eta abiadura handikoak. Eta armadura eta babes ona dituen Focke-Wulf makina tinko bat da, sei aire-pistolekin. Halako armak zituzten ibilgailuak egoteak, noski, naziek airean abantaila bat lortu zuten. Maniobragarritasunik txarrena murgiltze batean abiadura handiagatik konpentsatzen zen, buztanean sartzean ihes egitea ahalbidetzen zuen, eta armamentu indartsuak hegazkina lehen hurbiltzetik botatzea ahalbidetu zuen. Horrez gain, alemaniarrek sobietar ibilgailuekin borrokatzeko taktika bereziak garatu zituzten, arma indartsuagoak eta abiadura handiko hegazkin alemaniarrak erabiltzeko. Yu-288 bonbardatzaile berriena ere oso ondo erakutsi zen. Makina hau azkarra da eta bonba karga handia darama.
  Focke-Wulf lehen lerroko bonbardatzaile indartsua zela frogatu zen, PE-2aren gainetik alde guztietan. Abenduaren amaieran, sobietar tropak akituta zeuden eta galera handiengatik gelditzera behartuta zeuden. Alemanek Smolensk eta Ukraina ezkerreko zati bat eusten zuten bitartean. Eta esanguratsuena - bauxita eta aleazio elementuen gordailuak. Sobietar tropek tankeetan izandako galerak hain nabariak izan ziren, Mainsteinek kontraeraso bat hasi zuen, eta Kharkov berreskuratu eta soldadu sobietarrentzat kaldereroa osatu ahal izan zuen. Baina urtarrila-otsailean, sobietar tropek kontraerasoak hasi zituzten, eta aspaldiko Kharkov berreskuratu ahal izan zuten berriro. Baina martxorako, Armada Gorria akituta zegoen eta erasoaldia etentzera behartuta zegoen. Eten bat egon zen... Bi aldeek galera gehiegi jasan zituzten. Horrez gain, Stalinek bere armada T-34-85 eta IS-2 tanke indartsuago eta aurreratuagoekin osatu nahi zuen. Egia da, alemaniarrek "Panther" -2 eta "Tiger" -2 aurreratu eta indartsuagoekin ere hornitu ziren. Stalinek LA-7 eta Yak-3 aurreratuagoekin ere zenbatu zituen. Baina alemaniarrek, erantzun gisa, TA-152aren azken aldaketa jarri zuten martxan Focke-Wulf-en ordez, eta bereziki desatsegina dena ME-262 hegazkina da. Abiadura, blindaje eta armamentu aldetik azken hegazkinak ez zuen parekorik. Egia garestiagoa zen, eta ekoizpenean lan intentsiboagoa zen. Baina, bestalde, alemaniarrek HE-162 ere sortu zuten, merkea, maniobragarria, fabrikatzeko nahiko erraza eta erreaktiboa ere bai. Stalinek oraindik ez du lehiaketa teknikoa irabazi. Britainia Handiak oso pasiboki borrokatu zuen gerra. Estatu Batuek oraindik ezin izan dute japoniarren ekimena hartu. Ekainaren 25ean, indarrak pilatuta, Armada Gorriak erasora jo zuen erdialdean. Hasieran, sobietar tropak defentsetan sartu ahal izan ziren, baina gero Smolenskeko guduetan sartu ziren. Jeneral gorrien ohiko akatsa hiriak data jakin baterako hartzea da. Eta saiatu, ondo gotortutako hiri bat hartu, goarnizio eta defentsa indartsu batekin. Sobietar tropen erasoa lur jota geratu zen alemaniarrek indar gehigarriak transferitu eta kontraerasoa egiten hasi zirenean. Borrokak berriro, Lehen Mundu Gerran bezala, posiziozkoak eta oso likatsuak bihurtu ziren. Hitlerrek ezohiko zuhurtzia erakutsi zuen. Agian arma miragarri batekin eta azken garapen teknikoekin kontatzen zuen eta, beraz, ez zuen presarik. Ziurrenik, alemaniarrek ordurako asko galdu zuten ariar odola gorde nahiak ere zeresana izan zuen. Bai, eta nazien tankeen defentsa askoz eraginkorragoa da, batez ere haustura "Tiger" -2.
  Erdialdeko borrokak udazken amaierara arte luzatu ziren. Stalinek egoskorkeria erakutsi zuen, arrakasta garatu nahi zuela. Baina kasu honetan, harri baten gainean sega bat aurkitu dut. Sobietar tropen galerak izugarriak izan ziren. Alemaniarrek, defentsakoa izanik, zertxobait gutxiago galdu zuten. Panther-2 tanke ona zela frogatu zuen. Ibilgailu hau nahiko ondo babestuta zegoen kopetan eta armadura zulatzeko pistola bikaina zuen, eta, aldi berean, gidatzeko errendimendu duina. T-34-85-a nabarmen gainditu zuen kanoi-potentziari, aurrealdeko babesari dagokionez eta ez zen abiadura eta maniobragarritasun txikiagoan. IS-2rentzat ere, Alemaniako makina etsai arriskutsua da, distantzia handira jotzen duena. Maiz matxurak zirela eta, arma berdinak, defentsan abantaila txiki bat besterik ez zenez, Tigre erregea ez zegoen konturik onenean. "Panther" -2-ren aldaketa astun batek "Tiger" -2 harrapatu zuen defentsan eta gidatzeko errendimenduan gainditu zuen. Laster alemaniarrek produkzioa bateratu zuten ia esklusiboki "Panther" -2 berrogeita hamaika tona pisatzen zituen 900 zaldiko motor batekin. Tanke hau militarrei egokitzen zitzaien gutxi gorabehera. Armada Gorriak ez zuen garaipena lortu eta aurrerapena gelditu zuen. Negua heldu zen. Alemanek "E" serieko tankeak eta jet-hegazkin berriak zituzten. Kolpe trukea egon zen. Britainia Handia pasibo geratu zen, Estatu Batuak jadanik Japoniaren aurka zerbait lortzen hasi dira. Stalinek, SESB kanoiaren papera betetzen ari zela ikusita, onartu egin zuen, eta Hitlerri ere tregua eskaini zion. Esaterako, naziek mendebalderantz biratu, eta kapitalistak gerran daude. Buruzagiaren kalkulua maltzurra eta sinplea zen. Hitler ados zegoen txanda honekin. Eta orain, berrogeita bosgarren urteko otsailean, Alemaniako tropak erasora joan ziren Libian. Eta arrakasta izan zuten han. Borroketan, alemaniar tankeak ingelesak baino handiagoak zirela eta jet-hegazkinak erabat lehiatik kanpo zeuden. AEBak oraindik ez dira borrokan sartu. Borroketan, Panther-2 eta E-100-ek jokatu zuten protagonismoa, baita Tiger-2-ren aldaketa ere, dorre txiki batekin eta motor indartsu batekin armadura lodiago batekin. "Churchill" ingelesa ez da txarra armaduran, armamentuan ahula baizik. "Cromwell" ez da batere tira. Eta Challenger, zutik dagoen tanke bakarra, ez dago serie masiboan. Baina garrantzitsuena tropen kalitatea da. Alemaniarrak, ekialdeko frontean suaren eta burdinaren proba gaindituta, britainiar tropak baino askoz ere borrokarako prest daude. Batez ere zatiketa kolonialak. Eta alemaniar unitateak erasora joan ziren. Martxoan Egipto hartu zuten. Eta gero alemaniarrak Ekialde Hurbilean sartu ziren, Irak, Kuwait eta gero Saudi Arabia hartu zituzten. Hitler ez zen Indiara joatearen aurka egongo, Iranen barrena, baina Stalinek, oraindik Iranen zituen tropak, ez zegoen ados. Alemaniarrak erasora joan ziren, Sudan barrena aurreratuz. Eta gehiago Etiopia eta Somaliara. Eta handik ekuatorera. Wehrmacht-eko hirurogeita hamar bat dibisiok hartu zuten parte erasoaldian. Eta Britainia Handiak ez zituen halako indarrik Hirugarren Reich-aren aurka egiteko. Alemaniarrek Gibraltar ere hartu zuten. Erasoa iragankorra izan zen, eta ia tximista azkarra. Jet erasoko hegazkinek eta helikopteroek ere parte hartu zuten erasoaldian. Afrika erabat galtzeko arriskuan zegoen Britainia Handiak. Baina Stalin ez da hain erraza.
  Britainia Handia gerratik ateratzea arriskutsuegia da SESBrentzat. Eta Armada Gorriak erasora jo zuen 1945eko ekainean. Ekialdeko Alemaniako tropa ahulduek ezin izan zuten jasan eta presioari men egin zioten. Naziak, jasan ezinik, mendebaldera jo zuten. Armada Gorriak Smolensk, Kiev, askatu eta Bielorrusia sartu ahal izan zuen. Afrikatik indar gehigarriak transferitu ondoren, alemaniarrek zailtasun handiz sobietar tropen erasoa geldiarazi ahal izan zuten. E-50 serieko tanke alemaniar berriek, parekorik ez zutenak, parte hartu zuten guduetan. Horrez gain, naziek distraizio kolpea eman zioten Turkiari. Eta Turkiak berak, Alemaniaren presiopean, Sobietar Batasunari eraso zion. Horrela, egoera berriro zaildu zen. Arazoa zen T-54 oraindik ez zela seriean sartu, eta T-34-85 argi eta garbi zaharkituta zegoela E seriearen eta baita Panther-2ren atzealdean ere. Neguan, sobietar tropek oraindik jo zuten, baina ezin izan zuten arrakasta handirik lortu. Horrez gain, diskotekak guduetan parte hartzen hasi ziren... Hobetu zen bakarra amerikarrek Japoniaren aurka lortu zuten arrakasta izan zen. Azkenean, yankiek Peruko portua berreskuratzea lortu zuten, eta Ozeano Bareko ekimena Amerikaren albotik pasatzen hasi zen. Baina, tamalez, AEBen laguntza berandu izan liteke. 1946ko udaberrian, alemaniarrek, hogeita hamalautik gorako E tankeen abantaila erabiliz, erasora joan ziren. Sobietar tropek, guduek gogortuta, oso temati eutsi zioten. Armada Gorria heroikoa zen eta artilleriaz hornituta zegoen. Batez ere 100 mm-ko tankeen aurkako pistolak. Eta zulatu. Alemanek Kiev atzera hartzea eta Armada Gorria Dniepertik haratago bultzatzea lortu zuten. Baina ur-hesi horretan eraiki zuten sobietar tropek defentsa ezinezkoa. Alemanek uda eta udazken osoan borrokatu zuten, baina ezin izan zituzten sobietar tropak hautsi. Bakarrik lortu zuten Leningrado berriro blokeatzea. Baina naziek ez zuten hiria bera hartu. Negua kolpe trukean pasatu zen. Amerikarrek poliki-poliki Ozeano Barean zehar mugitzen ari ziren, eta orain arte ez dute arma nuklearrik erabili. Udaberrian alemaniarrak berriro saiatu ziren aurrera egiten. "E" serieko tankeak erabiltzen zituzten, hirurogeita hamar tonako azken makinak. SESBek IS-7 kaleratu zuen, mastodonteei aurre egiteko gai dena. T-54 tanke ertainak ere agertzen hasi ziren. Britainia Handia ere areagotu egin zen, Afrika Ekuatorean erasoaldia abiatuz. Amerikako lurreko unitateek ere lagundu zuten hemen. Pazifikoko gerrarako, amerikarrek ez zuten tropa eta tanke asko behar. Beraz, naziak Afrikatik kanporatzen hasi ziren. Orain aliatuek ulertu zuten ezin izango zela eseri, eta etsaia zapaldu eta estutu behar zela. Udan eta udazkenean, AEBek eta Britainia Handiak Afrikako zati esanguratsu bat berreskuratu ahal izan zuten, eta alemaniarrak Somaliatik eta Etiopiatik kanporatu ere egin zituzten. Alemaniarrek ezin izan zuten Moskuren aurkako erasorik garatu, posizio-borroketan murgilduta. Neguan, Stalinek Turkia jo zuen. Armada Gorriak otomandar tropak garaitu zituen eta Kars, Erzurum eta Tanrog hartu zituen. Alemaniarrak indar garrantzitsuak transferitzera behartu zituzten aliatua salbatzeko. Baina Armada Gorriak, ustekabean Leningradotik gertu jo zuenean, garaipen handia lortu zuen bertan. 1948. urtea heldu zen... Udaberrian alemaniarrak berriz ere aurrera egiten saiatu ziren. Jatorrizko tanke piramidal bat sortzea lortu zuten tiro-angelu guztietatik penetrezina. Eta makina honekin itxaropen handiak lotzen ziren. Maiatzean hasi zen sustapena. Bi hilabeteko borroka burugogorren ostean, naziak Smolenskera hurbildu ziren. Tanke piramidalek beren borroka eraginkortasuna erakutsi zuten, baina sarritan meatzeek lehertu egiten zituzten. Alemaniarrek ezin izan zuten hiria hartu eta inguratu zuten. Baina Afrikan, aliatuek arrakasta handiak lortu zituzten, alemaniarrak Egiptotik kanporatuz. Japonia ere garaitua izan zen, uharte asko eta Filipinak galduz. Udazkenean, alemaniarrek gehiago aurreratu zuten ekialdean, erdialdean, berriro Leningradora hurbilduz. Alemaniako hegazkintza sobietarra baino indartsuagoa zen oraindik, batez ere kalitatean. Baina 1948. urtearen amaieran, MIG-15a frontera iristen hasi zen. Sobietar jet-makina alemaniarra baino txikiagoa zen abiaduran eta armamentuan, baina maniobragarriagoa zen. Estatubatuarrek ere euren errendimendua hobetu zuten.
  1949ko neguan, sobietar tropek alemaniarrak atzera bota zituzten Leningradotik eta Smolenskera itzularazi zituzten. Eta amerikarrek, britainiarrekin batera, naziak Afrikatik kanpora bota zituzten. 1949ko udaberrian, Turkia ere gerratik atera zen. Hirugarren Reichak ere Ekialde Hurbileko kontrola galdu zuen. Nazien jarrerak okerrera egin zuen. Ez ziren ausartu ekialdean aurrera egiten, baina defentsa estu batera jo zuten. Sobietar tropak, T-54 eta IS-7 tankeak erabiliz, Wehrmacht-en defentsak hausten saiatu ziren. Baina naziek gogor eutsi zioten blokeari. Espainian lehorreratzeko aliatuen saiakera bat ere porrotarekin amaitu zen. Operazioa zertxobait hobea izan zen Sizilian, non, bertako mafiaren laguntzaz, arrakasta lortu zen. Dagoeneko hamaikagarren urtea izan da Bigarren Mundu Gerra hasi zenetik. Herrialde guztiak oso nekatuta eta oso nekatuta daude. Ekonomia globala gainezka zegoen. Eta denek borroka lehenbailehen amaitu nahi zuten. Batez ere, aleman eta errusiar larria. Stalinek bakea eskaini zion Hitlerri zero aukeraren baldintzetan: aurreko mugetara itzultzea eta presoen trukea - dena! Baina Führer-ak tregua baino ez zuen onartu, ez zuen lurralde okupatua utzi nahi. Horrez gain, bonba atomikoa sortzeko lanak amaitzen ari ziren jada Alemanian, eta jada bazeuden kontinenteen arteko misilak. Estatu Batuek bonba atomikoa erabiltzea pentsatu zuten. Baina Europan hondatzeko beldur ziren bitartean. Eta 1949ko abenduan bota zuten Japonian. Suntsiketaren ondorioak izugarriak izan ziren. Eta Alemanian antzeko iradokizun bat ulertu zen. Fuehrer-ak nazioari zuzendu zion eta mundu duin baten auzia kontuan hartzea proposatu zuen. Baina gero iritziz aldatu zuen... 1950. urte berria iritsi zen. Sobietar tropek erasoaldi berri bat abiatu zuten frontean. Alemaniarren defentsa oso estua izan zen. Eta aliatuek Italiatik aurrera egin zuten, non estatu kolpe militar bat izan zen, eta Mussolini kendu zuten. Baina Alemaniako tanke piramidalak Patons eta Challengers baino gehiago izan ziren. Paton amerikarrak, tanke alemaniar baten armaduran sartu ezin izan zuenak, hurbiletik ere, gogor eman zuen. Eta aliatuak odoletan hasi ziren. Bai, eta disko alemaniar erasoezinek kalte izugarriak eragin zituzten Estatu Batuetan eta Britainia Handian. Momentuz, alemaniar hegazkinak nagusitasun kualitatiboa mantendu zuen aliatuen aurrean. Normandian udan lehorreratzeko saiakera porrotarekin amaitu zen. Egia da, abuztuaren amaieran, bonbardaketa nuklearraren ostean, Japoniak kapituluatu egin zuen. Mendebaldeak eskuak askatu ditu. Baina Estatu Batuak ez ziren ausartu arma nuklearrak erabiltzen, eta, beraz, Hirugarren Reich-eko kontinente arteko misil balistikoek estali ahal izan zituzten. Armada Gorria erdialdera hurbildu zen Dnieperra, baina ere gelditu egin zen. Bi aldeetako indarrak mugaraino agortu ziren... Eta azkenean, 1950eko azaroaren 25ean, Trumanek bakea eskaini zion Hitlerri, parekotasun baldintzetan. Hau da, Europa Hirugarren Reich-arekin geratzen da, Sizilia eta Italiatik geratzen dena izan ezik. Stalinek konpromiso baten alde egiten du: SESBren mugak 1939an. Hau da, alemaniarrek apur bat atzera egiten dute, lurraldea utziz, baina erosketa batzuk lortuz. Frantzia, Belgika, Holanda eta beste bitxi batzuk Alemaniaren kontrolpean jarraitzen dute, baina nolabaiteko autonomia jasotzen dute. Hau da, Europar Batasuna bezalako zerbait osatzen ari da. Hirugarren Reich-ak juduen eta ijitoen genozidioa amaitzen du, nahiz eta haien eskubideen legezko murrizketa batzuk egon daitezkeen. Merkataritza harremanak guztiz berrezartzen ari dira. Herrialdeek besteen subiranotasuna errespetatzeko konpromisoa hartzen dute. Erreparazioak ez zaizkio inori ezartzen. Presoak guztion artean trukatzen dira. Stalin eta Hitler hain nekatuta zeudenez, eskaintza hori onartu zuten. Estatu Batuek besteek baino gehiago irabazi zuten, beraz, Txina eta Asia euren eragin esparruan sartzea lortu zuten. Eta Britainia Handiak, Amerikarekin batera, Afrika hartu zuen. Alemaniak giza baliabideak izugarri agortu ditu. Bertan, Fuhrer-ek poligamia aurkeztu zuen ofizialki. SESB hogeita hemeretzigarren, berrogeigarren urtean jasotako lurralde-eskurapenik gabe geratu zen. Eta izugarri nekatuta zegoen.
  
  
  BIGARREN ZENBAKIA KARNISH PANTERA
  OHARRAK
  Neska gerlari ederrak Panther tankeak eraikitzeko maisulan bihurtzeko gai izan ziren. Eta orain alemaniarrek guztiz estutu dute Armada Gorria.
  . 1. KAPITULUA
  1943ko irailean, Panther-2 aurreratuagoa seriean sartu zen. Ibilgailu honek Tiger-2-ren armadura eta armadura-lodiera berdina zuen, baina berrogei tona baino ez zituen pisatzen. Ondorioz, Mainsteinen kontraerasoa indarrez irabazi zuen eta alemaniarrek Armada Gorria Dnieper zehar bota ahal izan zuten.
  Gerrak luzatzen joan zen... Neguan, Fritzek lehen lerroari eutsi eta Leningradoren blokeoari eutsi zion. Eta udaberrian Italiako aliatuak kanporatu zituzten. 1944ko ekainean, erasoaldi saiakerak eta Normandian lehorreratzeak ere huts egin zuen. Aliatuek 700.000 soldadu eta ofizial baino gehiago galdu zituzten preso gisa.
  Armada Gorriaren erdian ez zuen aurrera egin 1944ko ekainaren 22an.
  Borrokak basatiak izan ziren. Neskek ere parte hartu zuten borroketan.
  Panther-2 kopetan ia sargaitza zen, pistola bikaina, eta aldi berean nahiko arina, batez ere bederatziehun zaldiko motor berriarekin.
  Gerdak bikini batean borrokatu zuen eta oin biluziak erabili zituen.
  Neskak, orpo hutsez botoia sakatuz, hots egin zuen:
  - Ni izango naiz boteretsuena!
  Ondoren, botoia sakatuz tiro egin zuen prentsarekin eta Charlotterekin.
  Gudariak irrintzi egin zuen:
  - Tankeen acrobazia!
  Christinak tiro egin zuen, mihiarekin botoia sakatuz eta burrukatu egin zuen:
  - Gizon ederrentzat!
  Magdak ere kolpea eman zuen, etsaia joz, bere behatz biluzien laguntzaz eta garrasika esan zuen:
  - Eta are emakume ederragoentzat!
  Eta neskak, fusiletatik tiroka eta hogeita hamalaua joz, kantatu zuten:
  - Emakumeak zaindu, emakumeak zaindu,
  Emakumeak kontuz!
  Mutilak diruagatik, azkar ibili!
  Hona hemen bere tenperamendu eta zehaztasunarekin harritzen duen neska bat.
  Honetaz gain, badaude beste ñabardura batzuk. Bereziki, misil eraginkorrenen FAAren ordez, alemaniarrek TA-152 erabilera anitzeko hegazkin berrien eta eraginkorrenean oinarritzen ziren. Ibilgailu honek abiadura handia, maniobragarritasun ona eta armadura sendoa zituen.
  Borrokalari bat izan zitekeen, eta eraso-hegazkin bat eta lehen lerroko bonbardatzaile bat. Bere abiadura orduko 760 kilometrokoa zen, eta airezko sei pistola. Armagintzako eserleku bakarreko borrokalari indartsuena eta helize oso bizkorra. Eraso-hegazkin batentzat eta lehen lerroko bonbardatzaileentzat, bere errendimendua bikaina da. Eta orain makina oso eraginkorra suertatu zen eta pilotariek on egiten dute: Albina eta Alvina. Eta ilehoria ederrak dira.
  Albinak bere hegazkinetik leher egin zuen bere behatz biluzien laguntzaz eta txio egin zuen:
  - Onena naiz!
  Eta Sobietar Yak erortzen da, buztana erretzen utziz.
  Hatz biluzien eta Alvinen laguntzaz jaurti zuten. Sobietar auto bat jo zuen eta txiokatu zuen:
  - Elefanteen aberriaren alde!
  Eta bi neskek barre egiten dute. Bularra apur bat agerian. Euren bular ederrak agerian jarriko dituzte marrubi helduak bezala.
  Albinak bularreko titi gorri baten laguntzaz tiro egin zuen, eta tankearen teilatua zulatu zuen, ondoren garrasika:
  - Azken finean, taigatik britainiar itsasoetaraino!
  Alvinak ere sobietar tankeari kolpea eman zion bularreko titi batekin eta txio egin zuen:
  - Neska oinutsa da indartsuena!
  Horregatik ezin da defentsa apurtu. Eta aliatuak jipoitu zituzten. Jet-hegazkinak ekoiztea ez da errentagarria. Garestiagoa da eta erregai gehiago kontsumitzen du, eta pilotuentzako prestakuntza berezia eta azpiegitura berriak behar ditu.
  Beraz, hobe da torloju-makina aurreratuagoetan fidatzea. Eta TA-152 oso diseinu arrakastatsua da. Eta pilotuak, oro har, hiper neskak dira!
  Alemaniarrek erdialdeko eraso sobietarra uxatzeko gai izan ziren eta Smolenskeraino ere sartu ziren.
  Borrokek erakutsi zuten - "Panther" -2 makina, ia paregabea dena. Eta ezin duzu kontrolatu. Eta udazkenean, "Tigre" -3 agertu zen. Hirurogeita hamar tonako kotxe berriak 250 mm-ko aurrealdeko blindajea eta 170 mm-ko albo malda zituen. Eta 1200 zaldiko motorra.
  Eta "Tiger" -3 auto sobietarrentzat hilgarria besterik ez da. Bere 105 milimetroko kanoiak 100 EL kanoi luzera duen sobietar ibilgailuak bost kilometrotara eraisten ditu.
  Halako tanke bat, noski, gogorregia da sobietar kanoientzat. IS-2an ere.
  Alemaniarrek Smolensk inguratu zuten jada eta Moskurako mehatxua zegoen.
  Negua heldu da eta elurra... Leningrado oraindik blokeoan dago. Alemaniarrak defentsan daude eta indarrak hartzen ari dira. Eta arma berriak prestatu.
  Diskoteka bereziki. Horrek erabateko airearen nagusitasuna eman dezake.
  Alemaniarrek erasoaldia abiatu zuten Afrikan neguan. Gibraltar hartu eta Marokora aurrera egiten hasi ziren. Francok tropa alemaniarrak pasatzen utzi zituen Fuhrerren ultimatumaren ostean.
  Hitlerrek kontinente beltza eta bere baliabideak hartzea espero zuen. Urtarrilean, Armada Gorria erdigunean aurrera egiten saiatu zen. Baina Fritzek prest zeuden horretarako. Eta sobietar tropek oposizio gogorra egin zuten. Gainera, etsaiak bazuen jada errusiarrek baino asalto-fusil hobea.
  Apirilean, alemaniarrak jada aurrera zihoazen, eta hegoalderantz jotzen.
  Armada Gorria ezustean hartzea lortu zuten. Eta tanke berriak eta hegazkin indartsuagoak erabiliz.
  Hala ere, Arado hegazkin-hegazkinek ere parte hartu zuten guduetan. Eraginkorrak eta azkarrak dira. Eta zaila da hegazkinen aurkako kanoietatik sartzea, eta borrokalariek ezin dute harrapatu.
  Alemaniarren kolpe hondatuak Donbass berreskuratu eta ezkerraldeko Ukraina okupatzen lagundu zuen. Naziak berehala iritsi ziren Donera. Baina oraindik han gelditu ziren.
  Krimearen aurkako erasoa izan zen. Stalin izuan zegoen. Aliatuak pasiboak ziren.
  Bai, eta Japoniak gogor eta eraginkorrago eutsi zion. Eta amerikarrek ezin izan zuten hirugarren Reich-aren aurkako indar gehigarririk banatu.
  Alemaniarrek 1945eko udazkenean arma izugarriagoa erabili zuten: disketeak. Plato hegalari hauek, zorrotada laminarrari esker, ia ez ziren arma txikiekiko erasoezinak. Eta beren kaskoarekin hegazkinak bota zezaketen, baina beraiek ez zuten galerarik jasan.
  Ezin diezu eutsi airean dauden diskotekiei.
  Hemen Grineta eta Eva plater baten gainean hegan. Neskak oso neska ederrak dira bikiniz jantzita, eta ilehoriak gerri lirainekin.
  Grinetak joystickaren botoiak sakatu zituen oin biluziekin.
  Eta bere jet laminar disketeak berehala bota zuen dozena bat hegazkin sobietar eta kirrinka egin zuen:
  - Gure teknologiengatik!
  Evak ere lehertu egin zuen bere behatz biluziak erabiliz eta berriro zorrotada hiltzaile bat askatu zuen, denak sakatuz eta hortzak agerian utziz, hau esan zuen:
  - Aerodinamikan teknologia gorenen alde!
  Eta neskek keinu egin zioten elkarri.
  Hau da suaren bataioa...
  Bada, estrategian, kasu honetan etsaiak, Hirugarren Reichak, nolabaiteko ezagutza aplikatu zuen. Eta bere tropak jadanik Moskura hurbiltzen ari ziren, Mozhaisk defentsa-lerroarekin topo egin zuten arren.
  Fritz-ek jadanik bazituen buztan gabeko bonbardagailuak jet-motorrekin. Eta naziek oldarkor bota zituzten bonbak kopuru handitan. Neguaren hasierak bakarrik gelditu zuen Fritz-en aurrerapena.
  Stalinek, denbora irabazteko, hiru urterako tregua eskaini zion Hitlerri.
  Führer-ak baiezkoa eman zuen, baina gerrako preso guztiak Alemaniara itzultzea eta petrolioa, urrea eta beste lehengai batzuk ordainduta.
  Stalin ados jarri behar izan zuten. Eta Hitlerrek Japoniari laguntzera etortzea erabaki zuen. Eta bere hordak Mendebaldera itzuli zituen.
  Lehenik eta behin, Alemaniako tropek Afrikan aurrera egin zuten. 1946. urtea Hirugarren Reich-aren garaipen berrien garaipenen menpe igaro zen. Lehen, kontinente beltza okupatu zen.
  Hemen arazo nagusia ez dira etsaien tropak, distantzia luzeak, komunikazio luzatuak, errepide falta baizik. Eta hau benetan arazo handia da. Baina alemaniarrek konpondu zuten.
  E-25 kanoi autopropulsatu arin bat lortu zuten. Hogeita zazpi tonako pisuarekin, 88 mm-ko 71 EL kanoi bat zuen, eta aurrealdeko blindajea 120 mm-ko maldetan, eta 82 mm-ko maldarekin alboetan, eta bederatziehun zaldiko motorra. Horrelakoa zen autopropulsatutako pistola oldarkorra.
  Eta, aldi berean, bere gidatzeko errendimendua bikaina da. Eta abiadura, eta maniobragarritasuna, eta silueta baxua, eta aurrealdeko armadura bikaina, eta Churchill bezain ongi babestutako tanke bat ere zeharkatzen zuen kanoi bat kilometro eta erditik.
  Afrika erori zen... Eta alemaniarrek ere Ekialde Hurbila, Iran eta India hartu zituzten irailaren amaieran, eta Birmania sartu ziren.
  Britainia Handia hegazkin alemaniarren kolpe gogorrak jasan zituen. Azaroan, Beer Putsch-aren zortzigarren urteurrenean, naziek tropak lehorreratu zituzten Britainia Handian. Eta hori izan zen euren mugimendu birringarria.
  SS dibisio oso batek parte hartu zuen guduan, neska oinutsik. Eta hotza izan arren bikini bakarrean zeuden. Eta haien takoi biluzi, biribil eta arrosak distiratzen ziren.
  Neskek kostaldetik korrika egin zuten. Hanka biluzi eta zizelkatuekin granadak bota zituzten eta kantatu zuten:
  - Gerra santua gure garaipena izango da,
  Lehoiaren inperioa berehala zapalduko dugu...
  Arrano neskak gara gurekin seme-alabekin eta aitonekin,
  Beharrezkoa bada, beharra garaituko dugu txakurkume bat bezala!
  Neska hauek oso politak eta ia biluzik daude. Eta nola jokatzen duten halako neskek irudimenean.
  Eta plater hegalariak ere zerura sakatzen dira. Grinetak eta Evak, zorrotada laminar batekin, etsaien posizioak botatzen dituzte, eta bunkerrak eta pilulak apurtzen dituzte, eta lubakiak burdinaz ehotzen dituzte.
  Grinetak oin biluziekin botoiak sakatu zituen eta, soldadu britainiarrak barrura bultzatuz, txio egin zuen:
  - Bidelapur gaizto bat harkaitzetatik arakatzen da,
  Golpea napalmarekin!
  Evek ere, bere hanka arinen hatz biluziekin, gatilloa sakatu eta kirrinka egin zuen:
  Ez dituzu soberan jartzen
  Hil gaizto guztiak...
  Nola zapaldu ohe-txinkiak -
  Jo labezomorroak bezala!
  Hona hemen plater hegalari bat bost soinuko abiaduran abiatzen dena, eta hegazkinaren aurkako kanoi bakar batek ere ezin du jaitsi.
  Noski, Albina eta Alvina pilotuak ere ilehoriak dira, super.
  Albinak palanka sakatu zuen bere behatz hutsez eta aireko obusak jaurti zituen, dozena bat hegazkin aldi berean botaz.
  Neskak txioa egin zuen:
  - Aintza neska ederrei!
  Alvinak orpo hutsa ere erabili zuen, eta heriotza suntsitzailearen opariak askatu eta dozena bat auto moztu ostean, oihu egin zuen:
  - Eta aintza heroinei!
  Hauek dira haietan dauden neskak sugar suntsiezinak erretzen dituena. Ikaragarri ederrak dira. Eta ilehoriak. Eta gerri lirainak, eta prentsaren platerak txokolateak bezalakoak dira.
  Hauek neskak dira - klasez kanpoko gerlari gorenak besterik ez. Eta inor ez da inoiz haien aurka jarriko.
  Mila hegazkin baino gehiago bota zituzten bakoitzak, eta, horregatik, sari bereziak jaso zituzten: Burdin Gurutzearen Zaldun Gurutzearen Izarra, zilarrezko haritz hostoekin, ezpatekin eta diamanteekin!
  Jakina, Britainia Handiak ezin zion aurre egin halako armada bati. Londresen aurkako erasoan, Gerda eta bere tripulatzaileak Tiger-4 tankean zeuden. Kotxe hau bost tona arinagoa zen, baina 1500 zaldiko gas-turbinako motor batekin. Eta haien tankea ia erasoezina zen.
  Eta armaduraren inklinazio angeluak are handiagoak izan ziren. Eta babes-xaflaren kalitatea hazi egin da.
  Gerdak bere behatz hutsez tiro egin zuen, obus ingelesa zulatu eta kirrinka egin zuen:
  - Aintza elefanteen aberriari!
  Charlottek ere bere hanka eder eta sexyekin etsaia jo zuen eta oihu egin zuen:
  - Bai, elefanteen aberria gara!
  Christinak bularra hartu eta kendu zuen. Eta bere bularreko titi gorrixak agerian utzi zituen, eta mugitu zituen.
  Horren ostean, bere marrubi-zubenek joystick botoia sakatu zuten, eta metrailadoreen heriotza-opariak euria egin zuen.
  Neskak txioa egin zuen:
  - Oh, Moskak badaki indartsua dela,
  Peoi bat eta gotzain bat harrapatzen ditu!
  Magdak ere kolpeka jo zuen eta, bere bular bete eta beltzaranaren titi errubiak ere erabiliz, orro egin zuen:
  - Ene bihotza, neska on bihotza!
  Eta ingeleseko bateria osoa aldi berean airera joan zen.
  Britainiarrak harrituta geratu ziren. Londres errenditu zenean, soldaduak belauniko erori eta nesken oin biluzi, zizelkatu eta hotz-gorriei musu eman zieten.
  Eta soldaduek, ofizialek eta jeneralek mihiarekin takoi biluzi eta biribilak miazkatzen zituzten.
  Hau da Hirugarren Reich-aren garaipena. Eta Kanibalak letra larriz jarrita -Adolf Hitlerrek Napoleonek egin ez zuena egitea lortu zuen- Londresen inguruan desfilatzen zen.
  Orain Hirugarren Reichak eta Japoniak Estatu Batuak garaitu behar izan zituzten. Eta ez da erraza.
  Amerikak baliabide izugarriak eta ekonomia oso garatua ditu, eta indar asko daude. Biztanleria handia da. Gainera, Hirugarren Reichtik ozeanotik bereiztea.
  Zaila da lortzea... Alemanek baliabide izugarriak eta arma miragarriak dituzte orain.
  Lehenengo kolpea Icarus operazioa eta Islandia harrapatzea da. Lurralde hau Estatu Batuek Hirugarren Reich-aren bonbardaketa egiteko erabili zuten. Orain AEBk ezin dira Europara iritsi beren autoekin.
  Hitlerrek 1946ko abenduan lortu zuen Islandia harrapatzea. Ezustean hartu zituen amerikarrak.
  Baina, noski, hau oraindik ez da garaipen bat.
  Hala ere, Fuhrer-ek halako asmo batzuk zituen... Gengis Khan eta Napoleon baino freskoagoa.
  Alemanek azkar eta abiadura bizkor batean, esklaboen boterea erabiliz, flota bat eraiki zuten. Eta guduontzi, eta hegazkin-ontzi eta itsaspeko asko. Aldi berean, Latinoamerikan zubiburu bat sortu zen. Lehenik Argentinan Perronekin, eta gero Brasilen, buruzagitza Hirugarren Reich aldera gero eta gehiago bideratu zela.
  Japoniarrak ere Estatu Batuak garaitzen hasi ziren eta ekimena hartu zuten. Borrokalari bikainak eta pilotu sendoak dituzte.
  Baina, noski, Albinak eta Alvinak ez dute parekorik. Eta zeruko neska hauek super klaseko arranoak bezalakoak dira.
  Albinak aldi berean AEBetako zazpi hegazkin bota zituen bere behatz hutsez eta kantatu zuen:
  - Gudari handia naiz!
  Alvinak ere duraluminoz egindako zortzi txori hegaldun bota zituen bere hanka biluzi eta beltzaranen laguntzaz eta kirrinka egin zuen:
  - Eta ni are gerlariagoa naiz!
  Eta edertasunek mihia hartu eta erakutsi zuten. Eta borroka gaitezen...
  1947ko udan, naziek Groenlandia hartu eta Kanada inbaditu ahal izan zuten.
  Alvinak etsaiaren aurka borrokatu zuen zeruan, eta beste sei hegazkin bota zituen, oraingoan bularreko titi gorri batekin.
  Eta oldarkorki kexatu:
  - Ez naiz indartsuagoa munduan,
  Argi dago zurien munduko guztiontzat -
  Argi dago bi bider bi lau direla
  Eman dezagun Amerika kontuak!
  Albinak ere kolpea eman zion etsaia bularreko titi batekin, etsaiaren hegazkina moztu eta kirrinka egin zuen:
  - Ez dago nire indarrak mugarik,
  Neska bikaina eta edertasuna naiz...
  Borroketan arrazoia hartzen badut,
  Beraz, betiko boterearekin!
  Alvinak barre egin zuen eta esan zuen:
  - Eta ez tolestuta, ez tolestuta -
  Zure galtza motzak hotzak dira!
  Eta neskek hartu eta keinu egin zioten elkarri.
  Gerra gorantz doa. Kanadako Mainsteinek hiri nagusiak hartzea lortu zuen: Toronto eta Quebec. Eta oso polita atera zen.
  Eta hemen dago Gerda bere tripulazioarekin borrokan. Oso neska ederra da.
  Ez da harritzekoa harrapatutako soldaduek oin biluziak halako plazerrez musu ematea, hautsez beteta daudenean ere.
  Gerdak hartu eta abestu zuen, oin hutsez Sherman tiroka eta kolpeka emanez:
  Dena egin dezaket, dena egin dezaket
  Gudan hanka erabiltzen badut!
  Eta gudariak mihia erakutsi zuen.
  Charlottek ere opari hiltzaile bat kolpatu zuen aurkariari, oraingoan bularreko titi gorri baten laguntzaz, eta txio egin zuen:
  - Nire lorpen nabarmenengatik!
  Christinak ere tiro egin zion etsaiari, eta oso egoki. Tangatik pasatu eta garrasi egin zuen:
  - Katuak bezala zaunka egiten dut
  Txakur batek nola uluka egingo duen
  Eta gopherak ahuntza elkarrekin jango du!
  Magdak ere keinua egin zion aurkariari. Eta marrubi titi batekin joystick botoia sakatu eta kirrinka egin zuen:
  - Atamanek gerrak piztuko dituztela uste dute,
  Eta harrapakina berdin banatzen hasiko dira!
  Gerdak tiro egin zuen bularreko titiarekin eta irrintzi egin zuen:
  - Ezin dut Playboy ikusi
  Norbait hil behar dut!
  Hau oso oldarkorra eta gogorra da. Hauek dira neskak... Berrogeita zazpigarren urtearen amaieran, ia Kanada osoa harrapatu zuten alemaniarrek.
  Eta 1948 berrian, borrokak Estatu Batuetako lurraldera joan ziren. Hauxe lortu zuten naziek begien aurrean, konoak ez, garaikurrak baizik.
  Berrogeita zortziko udaberrian, Hirugarren Reich-eko tropen aurrerapena Estatu Batuetako lurraldea zeharkatu zuen iparraldetik. Eta maiatzean, naziek, japoniarrekin batera, Latinoamerika okupatu zuten eta Mexikok hegoaldetik metropolia eraso zuten. Eta hori jada gauza handia zen.
  Hitlerrek mundua menderatzea nahi zuen. Eta Trumanek bakarrik bizirik irautea nahi zuen. Baina bere aukerak galtzen ari ziren.
  Kasu honetan Fuhrer-a Avadon-en paperean zegoen. Tira, zer geratu zaie AEBei. "Pershing"-en ordez "Paton" agertu zen. Tanke honek pistola apur bat indartsuagoa eta motor indartsuagoa zuen, baina, noski, honek ezin zuen garaipena ekarri.
  Tanke indartsuagoak sortzeko saiakerak egon ziren. Alemaniarrek Tiger-4 bihurtu zuten makina nagusia, jada ona zen alderdi guztietan. Bere kanoiak Amerikako ibilgailu guztiak zulatu zituen distantzia luzetik, eta bere kopetan ia edozein kanoitako kolpeak jaso zituen. "Abraham" tankeak soilik, 120 mm-ko kanoi luzeko pistola batekin, "Tiger" -4-ri kalte batzuk ekar diezazkiokeen gutxienez, eta are gehiago ontzian, eta hurbil.
  Alemanek eraso-fusil aurreratuagoa ere eskuratu zuten. Eta MP-64 hau bikaina zen. Eta amerikarrak ondo zapaldu zituen.
  1948ko uda zaila izan zen Amerikarentzat... Abuztuaren amaieran, alemaniarrak Washingtonera eta New Yorkera hurbildu ziren.
  Eta hiri horien aurkako erasoa hasi zen.
  Abuztuan, naziak New York erasotzen hasi ziren. Plateru hegalariek parte hartu zuten guduetan.
  Hemen haietako batek Eva eta Agatarekin borrokatu ziren. Bikinidun neska eder bi auto indartsu bat gidatzen ari ziren.
  Hegazkin laminar batek inguratu zuen eta arma txikiekin eraso ezina zen. Eta neskek beraiek bero izpiak erabiltzen zituzten tiro egiterakoan.
  Eve-k joystick-aren botoia sakatu zuen bere behatz hutsez, bero izpiak isuriz, etsaiak sugarra bezala piztuz eta txioka:
  - Aintza Hirugarren Reich-ari!
  Agatak, behatz hutsez tiro eginez, birika goitik behera egiten zuen:
  -Irabazi dezagun!
  Neska oso borrokalaria eta ederra da. Eta etsaiak laser batekin nola kolpatzen dituen.
  Eta bero izpiek beste tanke amerikar bat urtuko dute.
  Eta lehorrean, Gerdak eraso egiten du. Neska borrokalaria ere bai.
  Eta orain bera eta bere tripulazioa erdigunean daude jada. Eta obusek tankearen dorretik errebotatzen dute. Eta neskek beraiek yankiak joko dituzte. Eta jende hodei osoa hautsiko dute eta eraso guztiarekin jokatuko dute. Gudariak hain bitxiak eta galgoak dira, hanka biluzi zizelatuak dituztenak.
  Abesten ere egiten dute, hortzak agerian utziz. Hauek dira Hirugarren Reich-eko edertasun borrokalariak. Eta nahikoa ondo tiro egiten dute. Eta etsaiak orratzak bezala zulatzen dituzte olioz zehar eta zehar.
  New York erori da dagoeneko. AEBek kapitulatu egiten dute eta haien tropak errenditu egiten dira.
  Horrela, historiaren beste orri bat bihurtu da. Garaipen bat omen da... Baina pixka bat geroago Hitlerrek Latinoamerika harrapatzen du.
  Eta 1953ko apirilaren 20an Japoniarekin eta bertako koloniekin gerra bat hasten du. Hirugarren Reich-eko indarrek abantaila bat dute teknologian.
  Eta arma indartsuekin erasotzen dute. Plato hegalari erasoezinak barne.
  Albina eta Alvina disko-hegazkin batean borrokan ari dira. Neskak borrokan ari dira, baina zer gehiago esaten dute. Eta behatz hutsez joystickaren botoiak sakatzen dituzte.
  Hemen daude Japoniako tropak erretzen erasoan.
  Bero izpiek alfonbra bat bezala hegan egiten dute. Eta neskek euren artean barre egiten dute. Eta astindu haien bularrak titi gorriekin.
  Albinak ere kantatu zuen:
  Inork ez gaitu geldituko, inork ez gaitu garaituko!
  Eta orpo hutsarekin joystickaren botoiak sakatu zituen, aurkariak joz. Halako neska bat da, otso batetik jaioa.
  Alvinak ere joystickaren botoiak sakatzen ditu bere behatz hutsez, eta irrintzi egiten du:
  - Nire botere kosmikoagatik, baserri kolektiboko presidentea hilobira eramango dugu!
  Eta keinua egin lagun bati!
  Bai, gudariak tximista bezain bizkorrak eta azkarrak dira. Sutan daude.
  Albinak oin hutsarekin apuntatzen du eta bero izpi bat botatzen du. Aurkariak erre eta kirrinka egiten ditu:
  - Nire garaipen handiengatik!
  Bai, hemengo neskak maila eta klase gorenetakoak dira. Besteek ezin dituzten gauzak egin ditzakete. Eta japoniarrak birrintzen dituzte, otsoen energia amorratuarekin.
  Baina ez bakarrik alemanek eta beste atzerriko armadak samuraiak hiltzen dituzte.
  SESB, orain Beriak agintzen zuena, gerran sartu zen. Hemen, bide batez, Stalin, Hirugarren Reich-ekin izandako porrotagatik atsekabetuta, 1951ko martxoan lehenago hil zen. Eta Beriak boterea hartzea lortu zuen. Eta orain, bere burua sendotu arren, Hitlerrekin talde berean dago.
  Eta samuraiak elkarrekin erasotzen dituzte.
  Eta Elizabeth-eko tripulatzaileak japoniarren aurka borrokatzen ari dira Primorye-n. Neska oso borrokalaria eta aktiboa da.
  Oinutsik eta bikinitan borrokatzen dute, noski. Eta thresh samurai, gogoz.
  Oraindik kantuan;
  Eta borrokak berriro jarraitzen du
  Eta bihotza urduri dago bularrean...
  Eta Lenin hain gaztea da
  Eta urri gaztea aurretik!
  Eta orain Elizabethek, oin biluziak erabiliz, T-54 tankearen pistolatik Japoniako auto bati tiro egiten dio eta hil arte zulatzen du.
  Orduan, txistu egin zuen:
  - Aintza komunismoaren garaiari!
  Ekaterinak ere etsaia kolpatu zuen bere behatz biluziak erabiliz. Samuraien tankea zulatu zuen, eta erasokor adierazi zuen:
  - Ez dago gurea baino herrialde gloriosorik!
  Elenak etsaia tiro egin zuen eta kuxkuxeatu zuen:
  - Komunismoaren aro bat egongo da Lurrean!
  Eufrasiak, behatz biluziak ere erabilita, kolpea eta txioa egin zuen:
  "Heriotza gaiztoaren presidente-Satana!"
  Hemengo gudariek klase goren eta borrokalariari buruz esan behar da.
  Eta zeruan, Anastasia Vedmakova eta Akulina Orlova kontuak irabazten ari dira.
  Anastasiak borrokalari japoniar bat eraitsi eta abestu zuen:
  - Eta neska oinutsik zeruan hegan!
  Akulinak, samuraia moztuz, hanka biluzien laguntzaz, txio egin zuen:
  - Elementu polita! Elementu polita!
  Gudariak prentsaren giharrekin jokatzen dute. Ordena ezin hobean daude eta gerra txantxetan irabazteko gai dira.
  Anastasiak, beste hegazkin bat bota zuen, hartu eta kuxkuxeatu zuen:
  - Etsaien eta haien porrotaren harrapaketa polita izango da!
  Honekin ados zegoen Akulina, etsaia oin hutsez kolpatu zuen:
  - Antola dezagun erabateko ibilaldi bat!
  Japoniarrak estututa zeuden...
  Hemen, LP-10 tanke sobietarra borrokan parte hartzen du, eta bertan borrokan ari dira Alenka taldeko neskak.
  Eta auto handi batean borrokatzen dira 130 mm-ko kanoi batekin.
  Alenkak oin biluziekin eta txirrinka egiten du tiro:
  - Hau da komunismoaren loria!
  Anyutak ere bere aurkaria kolpatu zuen. Etsaia jo eta kirrinka egin zuen:
  - Ideia berrien izenean!
  Eta orpo hutsa ere zaplaztekoa eman zion.
  Allak joystick botoia sakatu zuen titi gorri batekin. Samuraia jo eta oihu egin zuen:
  - Herriaren handitasunaren alde!
  Mariak, etsaiari tiro eginez, garrasi egin zuen:
  - Mundu osoko errusiarren batasunaren alde!
  Eta marrubizko titia ere erabili zuen tiro egiteko.
  Eta Olinpiar Jokoek etsaia joko dute. Borrokalari asko apurtuko ditu eta txistu egingo du:
  - Errusiarentzat, munduko santuena!
  Eta orpo hutsez ere etsaiari amore emango dio.
  Neskak oso bitxiak direla esan behar da. Eta gogortasun izugarria dute.
  Jakina, Japoniak ezin dio eutsi presio horri.
  Gainera, Fritzek arma nuklearrak ere erabili zituen. Erabateko shock bat izan zena.
  Sei hilabetetan amaitu zen gerra.
  SESBk lehen galdutako lurrak berreskuratu zituen, eta Hirugarren Reichak samuraiak eta haien kolonia guztiak konkistatu zituen.
  Eta 1958ko maiatzaren 1ean, gerra berri bat hasi zen, SESBen aurka, Hitlerrek hartu nahi zuena, Hirugarren Reich-ak okupaziotik libre zegoen munduko azken zatia. Baina hori beste istorio bat da.
  . 2. KAPITULUA
  Eta naziak Mosku inguruan isurtzen ari dira dagoeneko alde ezberdinetatik.
  Orduan Oleg Akulov eta neskak berriro ere borrokan sartu ziren, Errusiari, edo hobeto esanda, SESBri lagunduz.
  Orduan, Margarita neska oinutsa batu zitzaien. Halaber, emakume idazle heldu bat hamabi urteko neska bihurtu zen hilezkortasunaren truke eta misio bat betetzen du. Hypernet Matrix bidez sartu zen jokoan.
  XXI. mendeko gudariak berriro borrokatu ziren XX.
  Inperio marroi faxistan soldadu gehiegi dago. Ibai amaigabe baten antzera isurtzen dira.
  Oleg Akulovek, ezpatekin naziak moztuz, bai infanteria bai tankeak, orroa egin zuen:
  - Inoiz ez amore eman!
  Eta disko zorrotz bat hegan egin zuen mutilaren oin hutsetik!
  Margaritak, aurkariak zapalduz, hortzak agerian utziz, egin zuen ahotan:
  - Munduan balentriak egiteko lekua dago!
  Eta orratz pozoitsuak neskaren oin hutsetatik sakabanatu ziren, naziak eta haien hegazkinak eta tankeak joz.
  Natashak ere oin biluziak jaurti zituen, hiltzaile eta uluka:
  Ez dugu inoiz ahaztuko eta inoiz barkatuko.
  Eta bere ezpatak errotan faxisten artean igaro ziren.
  Zoyak, etsaiak moztuz, irrintzi egin zuen:
  - Eskaera berri baterako!
  Eta orratz berriak sakabanatuta bere oin hutsetatik. Eta zer den begian, zer dagoen nazien soldaduen eta hegazkinen eztarrian.
  Bai, argi zegoen gudariak hunkitu eta haserretzen ari zirela.
  Agustinek, soldadu zuriak eta tankeak moztuz, irrintzi egin zuen:
  - Gure burdinazko borondatea!
  Eta opari berri eta hilgarri bat hegan egiten du oin biluzitik. Eta erori takni eta borrokalari marroiak.
  Svetlanak errotariari mozten dio, bere ezpatak tximista bezalakoak dira.
  Naziak txaloak bezala erortzen ari dira.
  Neskak orratzak botatzen ditu oin biluziekin eta kirrinka:
  - Ama Errusiak irabaziko baitu!
  Oleg Akulovek nazien aurka aurrera egiten du. Terminator mutila tropa marroiak mozten.
  Eta, aldi berean, mutilaren hanka biluzien behatzek orratzak pozoiarekin botatzen dituzte, enborrak urratu eta hegazkinak botatzen dituzte.
  Mutilak orro egiten du:
  - Aintza Etorkizuneko Errusiari!
  Eta mugimenduan denei burua eta mukia mozten die.
  Margaritak aurkariak ere zapaltzen ditu.
  Oinak biluziak astintzen ari dira. Naziak asko hiltzen ari dira. Gerlariak oihu egiten du:
  - Muga berrietarako!
  Eta orduan neskak hartu eta moztuko du...
  Soldadu faxisten gorpuen masa.
  Baina Natasha erasoan dago. Tankeekin batera naziak mozten ditu, eta abesten du:
  - Errusia handia eta distiratsua da,
  Oso neska arraroa naiz!
  Eta diskoak hegan egiten du bere oin hutsetatik. Nork ikusi zituen nazien eztarriak. Bai, hau neska bat da.
  Zoya erasoan dago. Soldadu marroiak bi eskuekin txikitzea. Hodi batetik tu egiten. Eta orratz hilgarriak botatzen ditu bere behatz hutsez - tankeak eta hegazkinak botatzen dituzte.
  Eta aldi berean bere buruari abesten dio:
  - Ene, goazen,
  Ai, nire gogokoena joango da!
  Agustinak, naziak moztu eta soldadu marroiak suntsituz, irrintzi egiten du:
  - Guztiak ilunak eta animalia baten larruazalean,
  Kluba batekin istiluen poliziarengana joan zen!
  Eta bere behatz hutsez, etsaia jaurtiko du, elefante bat hilko duen zerbait, eta are gehiago tanke bat.
  Eta gero irrintzi:
  - Otsoak!
  Svetlana erasoan. Mozketak, naziak moztuz. Oin hutsik, heriotzaren opariak botatzen dizkie.
  Ezpatekin errota bat egiten du.
  Borrokalari eta irrintzi asko zapaldu zituen:
  - Garaipen handi bat dator!
  Eta berriro neska mugimendu basatian dago.
  Eta bere oin hutsik orratz hilgarriak jaurtitzen ditu, tankeak eta hegazkinak suntsituz.
  Oleg Akulovek salto egin zuen. Mutila itzulika egin zuen. Nazi asko txikitu jauzian.
  Behatz hutsez orratzak bota eta gurpilka egin zuen:
  - Izan zaitez famatu nire ausardia ederragatik!
  Eta berriro mutila borrokan dago.
  Margarita erasora doa. Etsai guztiak segidan txikitzen ditu. Bere ezpatak haize-errotaren palak baino gogorragoak dira. Eta oin biluziak heriotzaren opariak botatzen ari dira, tankeak eta hegazkinak erretzen ari dira.
  Neska erasoan dago. Gerlari marroiak suntsitzen ditu zeremoniarik gabe.
  Eta noizean behin jauziak, eta birakak!
  Eta deuseztatzeko opariak hegan egiten du harengandik.
  Eta naziak beraiek hilda erortzen dira. Eta gorpu-multzo osoak pilatzen dira.
  Margaritak irrintzi egiten du:
  - Cowboy amerikarra naiz!
  Eta berriro oin biluziek orratza bota zuten.
  Eta gero dozena bat orratz gehiago!
  Erasoan Natasha ere oso polita da.
  Eta oin hutsik botatzen du, eta lasto batetik tu egiten du.
  Eta garrasi egiten du biriken goialdean:
  - Herio distiratsua naiz! Egin behar duzun guztia hiltzea da!
  Eta berriro ere edertasuna mugimenduan.
  Zoyak nazien gorpuen blokeo bat erasotzen du. Eta suntsipen-bumerangak ere hegan egiten du bere oin hutsetatik.
  Eta gerlari marroiak erortzen eta erortzen jarraitzen dute.
  Zoyak oihu egiten du:
  - Neska oinutsik, irabaziko duzu!
  Eta dozena bat orratz hegan egiten dute neskaren orpo hutsetik. Zein zuzenean nazien eztarrian sartu.
  Hilda erortzen dira.
  Edo hobeto esanda, guztiz hilda.
  Agustin erasoaldian. Tropa marroiak birrintzen ditu. Bere ezpatak bi eskuetan daramatza. Eta hain gerlari handia da.
  Tornado batek tropa faxistak zeharkatzen ditu.
  Ile gorridun neska orroa:
  - Etorkizuna ezkutatuta dago! Baina garaile izango da!
  Eta erasoan, ile sutsuko edertasun bat.
  Agustinek orro egiten du estasi basatian:
  - Gerrako jainkoek dena urratuko dute!
  Eta gudaria erasoaldian.
  Eta bere oin biluziak orratz zorrotz eta pozoitsu asko botatzen ditu.
  Svetlana guduan Eta hain distiratsu eta borrokan. Haren hankak biluziak hainbeste gauza hilgarri botatzen ditu. Ez gizon bat, ile ilehoria duen heriotza baizik.
  Baina hausten bada, ezin duzu gelditu.
  Svetlanak abesten du:
  - Bizitza ez da eztia izango,
  Dantza biribil batean salto hori!
  Utzi ametsa egia bihurtu -
  Edertasunak gizon bat esklabo bihurtzen du!
  Eta neska oinutsiaren mugimenduan gero eta amorru gehiago dago.
  Erasoan Oleg dena bizkortzen ari da. Mutilak naziak jipoitzen ditu.
  Haren oin hutsik orratz zorrotzak botatzen dituzte - tankeak eta hegazkinak urratzen dituzte.
  Gudari gazteak irrintzi egiten du:
  - Inperio eroak denak hautsiko ditu!
  Eta berriro mutila mugitzen da.
  Margarita neska ekaiztsua da bere jardueran. Eta etsaiak kolpatzen ditu.
  Hemen jaurti zuen hanka biluziarekin, lehergailudun ilar bat. Lehertuko da, eta berehala ehun nazi eta hamar tanke botako dituzte.
  Neskak oihu egiten du:
  - Garaipena hala ere helduko zaigu!
  Eta ezpatekin egingo du errota - tankeen upelek norabide ezberdinetan hegan egiten dute.
  Natashak bere mugimenduak bizkortu zituen. Neskak gerlari marroiak mozten ditu. Eta oihukatzen zuen bitartean:
  - Garaipena Errusiako inperioaren zain dago.
  Eta desagerrarazi ditzagun naziak erritmo bizkor batean.
  Natasha terminator neska bat da.
  Ez du uste gelditzea eta moteltzea, eta tankeak eta hegazkinak okertu egiten dira.
  Zoya erasoan dago. Bere ezpatak haragia eta metal entsalada mozten omen ditu. Neskak garrasi egiten du biriken goialdean:
  - Gure salbazioa indarrean dago!
  Eta oin biluziek ere botatzen dituzte halako orratzak.
  Eta eztarria zulatuta dagoen jende andana, gorpu-multzoetan etzanda, baita hautsitako tankeak eta eroritako hegazkinak ere.
  Augustine neska eroa da. Eta denak birrintzen ditu hiperplasmako robot bat balitz bezala.
  Dagoeneko ez ditu ehun nazi apurtu. Baina denak hartzen du erritmoa. Eta gudariak orro egiten du oraindik.
  - Garaiezina naiz! Munduko politena!
  Eta berriro, edertasuna erasoan.
  Eta oin biluzietatik ilar bat ateratzen da. Eta hirurehun nazi eta dozena bat tanke hautsi zituzten leherketa indartsu batek.
  Agustinek kantatu zuen:
  - Ez zara ausartuko gure lurra bereganatzera!
  Svetlana ere erasoan dago. Eta ez du atseden gramo bakar bat ere ematen. Terminator basatia neska.
  Eta etsaiak moztu eta naziak suntsitzen ditu. Eta borrokalari marroien masa lubakira eta errepideetan zehar erori da jada.
  Seiak haserre zeuden. Borroka basatia egin zuen.
  Oleg Akulov itzuli da. Eta aurrera doa, bi ezpatak astinduz. Eta terminator mutilak errota zuzentzen du. Hildako naziak erortzen ari dira.
  Gorpu-masa. Gorputz odoltsuen mendi osoak.
  Mutil jeneralak estrategia basati bat gogoratzen du. Non ere zaldiak eta jendea nahasten ziren.
  Oleg Akulovek irrintzi egiten du:
  - Ai burutik!
  Eta diru asko egongo da!
  Eta mutiko terminatzailea mugimendu berrian. Eta bere oin biluziek zerbait hartu eta botako dute.
  Mutil jeinuak orro egin zuen:
  - Master class eta enpresa "Adidas"!
  Oso ikuskizun polita polita izan zen. Eta zenbat naziak hil zituzten. Eta handienen kopururik handienak borrokalari marroiak hil zituen.
  Margarita ere borrokan dago. Kanela eta altzairuzko armadak birrintzen ditu eta orroak egiten ditu:
  - Shock erregimentu handia! Denok sartzen gara hilkutxan!
  Eta bere ezpatak piratatzen dizkiote naziei. Borrokalari marroien masa erori egin da jada.
  Neskak burrunba egin zuen:
  - Panterak baino are freskoagoa naiz! Frogatu denak direla onenak!
  Eta neskaren orpo hutsetik, lehergailu indartsuak dituen ilarra bezala, hegan egingo du.
  Eta jo etsaia.
  Eta aurkari eta tanke eta hegazkin batzuk hartu eta apurtuko ditu.
  Eta Natasha agintaria da. Eta aurkariak irabazten ditu, eta berak ez dio inori jaitsierarik emango.
  Zenbat nazik eten duten jada.
  Eta hortzak hain zorrotzak dira. Eta begiak zafiroak dira. Hau neska da - borrero nagusia. Bere bikote guztiak dituen arren - borreroak!
  Natashak oihu egiten du:
  - Zoratuta nago! Penalti bat izango duzu!
  Eta berriro ere, neskak nazi asko moztuko ditu ezpatekin.
  Zoya mugimenduan dago eta gerlari marroi asko moztu ditu.
  Eta oin hutsik orratzak botatzen dituzte. Orratz bakoitzak hainbat nazi hiltzen ditu. Neska hauek benetan ederrak dira.
  Agustinek aurkariak aurreratu eta birrintzen ditu. Eta, aldi berean, ez du oihu egiteaz ahazten:
  - Ezin duzu hilkutxatik ihes egin!
  Eta neskak hortzak hartu eta hortzak erakutsiko ditu!
  Eta gorritxoa hain da... Ilea haizean dardara, pankarta proletario baten antzera.
  Eta dena literalki haserretik ateratzen da.
  Svetlana mugimenduan Hemen burezurrak eta tankeen dorre asko moztu zituen. Hortzak erakusten dituen gudaria.
  Mihia erakusten du. Eta gero lasto batetik tu egiten du. Orduan oihu egiten du:
  - Hilko al zarete mutilak!
  Eta berriro ere, orratz hilgarriak hegan egiten dute oin hutsetatik, infanteria eta hegazkinak jo zituztenak.
  Oleg Akulov jauziak eta jauziak.
  Mutil oinutsik orratz mordoa botatzen du, tankeak eraitsi eta abesten du:
  - Goazen kanpinera, ireki kontu handi bat!
  Gerlari gaztea bere onenean dago.
  Nahiko zaharra da, baina ume baten antza du. Oso indartsua eta gihartsua bakarrik.
  Oleg Akulovek kantatu zuen:
  - Jolasa ez dadila arauen araberakoa izan - fraera apurtuko dugu!
  Eta berriro ere, orratz hilgarri eta apurtzaileak oin hutsetatik hegan egin zuten.
  Margaritak pozez kantatu zuen:
  - Ezer ez da ezinezkoa! Uste dut askatasuna argituko dela!
  Neskak berriro orratz-jauzi hilgarria bota zien naziei eta haien tankeei, jarraitu zuen:
  - Iluntasuna desagertuko da! Arrosak lor daitezela!
  Eta gudariak behatz hutsez ilar bat bota bezain laster, mila nazi berehala igo ziren airera. Bai, inperio marroi eta infernuko armada gure begien aurrean urtzen ari da.
  Natasha guduan. Kobra bat bezala jauzi egiten du. Etsaiak lehertzen ditu. Eta hainbeste nazi hiltzen eta hegazkinak erortzen ari dira.
  Haien neska eta ezpatak, eta aleak ikatza gainean, eta lantzak. Eta orratzak.
  Aldi berean, orroa ere egiten du:
  - Uste dut garaipena iritsiko dela!
  Eta errusiarren loria aurkituko du!
  Oin biluziek orratz berriak botatzen dituzte, aurkariak ukabilkadaka.
  Zoya mugimendu basati batean. Naziei eraso egiten die. zati txikitan apurtzen ditu.
  Emakume gudariak hatz hutsez orratzak botatzen ditu. Aurkariak hautsi eta nola orro egin:
  Gure garaipen osoa eskura dago!
  Eta ezpatekin errota basati bat egiten du, tankeak garbituz. Hau benetan neska bat bezalakoa da!
  Baina Agustinen kobra erasora joan zen. Emakume hau amesgaizto guztientzako amesgaiztoa da.
  Eta mozten badu, moztu egingo duela esan nahi du.
  Horren ostean, gorritxoak hartu eta abestuko du:
  - Buru-hezur guztiak irekiko ditut! Amets handia naiz!
  Eta orain bere ezpatak martxan daude eta haragia eta metala mozten dituzte.
  Svetlana ere erasora doa. Neska honek ez du balaztarik. Moztu bezain laster, gorpuzkinen masa beteta dago eta hegazkinak eta tankeak erortzen ari dira.
  Terminator ilehoriak orro egiten du:
  - Zein ona izango den! Zein ona izango den - badakit!
  Eta orain ilar hiltzaile batek hegan egiten du.
  Oleg berriz ehun naziek, meteoro bat zeramatela, moztu zuten. Eta bonba bat hartu eta botako du.
  Tamaina txikia, baina hilgarria...
  Nola apurtu zati txikitan.
  Terminator mutilak ulu egin zuen:
  - Makina izugarrien gazte ekaitz!
  Margaritak berriro egingo du borrokan.
  Eta borrokalari marroi asko moztu. Eta hutsune handiak mozten ditu.
  Neskak oihu egiten du:
  - Lambada da gure dantza hondarrean!
  Eta indar berrituz jo.
  Natasha erasoan are amorratuago dago. Beraz, naziak jotzea. Ez zaie oso ona halako neskei aurre egitea.
  Natashak hartu zuen eta kantatu zuen:
  - Bertatik korrika egitea adiskidetzaile arrunta da!
  Eta neska gerlaria aurkariei lehertu zitzaien halako kolpe-jauzi batekin.
  Eta oin hutsik diskoak botako ditu.
  Hemen errota zuzentzen zuen. Armada marroiaren buru-masa atzera egin zuen eta tankeak erre ziren.
  Edertasun borrokalaria da. Irabazi zeure burua armada horia.
  Zoya mugimenduan dago, denak salbuespenik gabe birrintzen. Eta bere ezpatak heriotzaren guraizeak bezalakoak dira.
  Neska ederra da. Eta oin biluziek oso orratz pozoitsuak botatzen dituzte.
  Aurkariak garaitu. Eztarria zulatu eta hilkutxak egiten dituzte, tankeak eta hegazkinak lehertzen dituzte.
  Zoyak hartu eta irrintzi egin zuen:
  - Itxian urik ez badago...
  Natashak pozez oihukatu zuen:
  Beraz, zure errua da!
  Eta bere behatz hutsez erabat hiltzen duen zerbait botatzen du. Hau benetan nesken neska bat da.
  Eta bere hanka biluzietatik, nola hegan egingo duen pala. Eta borrokalari asko joko ditu, tankeetatik dorreak moztuz.
  Agustin mugimenduan. Azkarra eta berezia bere edertasunean.
  Zein ile argia duen. Pankarta proletario baten antzera. Neska hau benetako azeri bat da.
  Eta aurkariak mozten ditu - ezpatak eskuetan zituela jaio balitz bezala.
  Gorrigorria, putzu madarikatua!
  Agustinek hartu eta txistu egin zuen:
  - Zezenaren burua izango da - ez zaitez borrokalari ero!
  Eta hemen berriro borrokalari asko birrindu zituen.
  Oleg Akulovek marmar egin zuen:
  - Zer behar duzu! Hona hemen neska!
  Margaritak, oin hutsez daga bat jaurtiz, tankearen dorretxoa hautsiz, baieztatu zuen:
  - Neska handi eta polita!
  Agustinek erraz bat egin zuen honekin:
  - Edonor hozkatuko duen gudaria naiz!
  Eta berriro, behatz hutsez, hiltzaile bat jaurtiko du.
  Svetlana guduan ez da aurkariei baino gutxiago. Neska bat ez, halako sorgin bat sutan bukatzeko baizik.
  Eta oihuak:
  - Zer zeru urdina!
  Agustinek, oin hutsez pala bat askatuz, tankearen dorretxoa moztuz, baieztatu zuen:
  - Ez gara lapurretaren aldekoak!
  Svetlanak, etsaiak moztu eta hegazkinak botaz, txio egin zuen:
  - Ergelak ez du aiztorik behar....
  Zoyak irrintzi egin zuen, hanka biluzi eta beltzaranekin orratzak botaz:
  - Hiru kutxatatik gezurra esango diozu!
  Natashak, naziak moztuz, gehitu zuen:
  - Eta egin berarekin zentimo baten truke!
  Eta gudariek hartu eta salto egingo dute. Hain odoltsuak eta freskoak dira. Oro har, ilusio handia dute.
  Oleg Akulov oso dotorea da borrokan.
  Margaritak kantatu zuen:
  - Kolpea gogorra da, eta mutilak interesa du...
  Mutil jenioak eta jeneralak bere oin biluzi eta ume batekin jaurti zuten helikopteroaren helizearen antzeko zerbait. Pare bat ehun buru moztu zizkien naziei eta tankeei, kirrinka:
  - Nahiko kirola!
  Eta biak - mutil bat eta neska bat erabat irekita.
  Oleg-ek, soldadu marroiak txikituz, gurg egin zuen:
  - Eta garaipen handia izango da guretzat!
  Margaritak isildu egin zuen erantzunez:
  - Denak hiltzen ditugu - oinutsik!
  Neska hain amaitzaile aktiboa da.
  Natashak erasoan kantatu zuen:
  - Gerra santua!
  Eta gerlariak disko-boomerang zorrotz bat jaurti zuen. Arku batean hegan egin zuen, nazi eta tankeen dorre asko moztu zituen.
  Zoyak gehitu zuen, sarraskiarekin jarraituz:
  - Gure garaipena izango da!
  Eta orratz berriak hegan egin ziren bere oin hutsetatik. Eta borrokalari eta hegazkin asko jo zituzten.
  Neska ilehoriak esan zuen:
  - Xake mate aurkariari!
  Eta mihia erakutsi zuen.
  Agustinek, hankak astinduz eta ertz zorrotzeko esvastikak jaurtiz, hots egin zuen:
  - Bandera inperiala aurrera!
  Svetlanak erraz baieztatu zuen:
  - Aintza eroritako heroiei!
  Eta neskek aho batez oihukatu zuten, naziak zapalduz:
  - Inork ez gaitu geldituko!
  Eta orain disko bat hegan ari da gerlarien oin hutsetatik. Haragia urratu eta tankeen dorreak eraisten ari dira.
  Eta berriro ulua:
  - Inork ezin gaitu garaitu!
  Natasha airera hegan egin zuen. Aurkariak eta sai hegodunak zatitu, eta igorri zuen:
  - Otsoak gara, frijitu etsaia!
  Eta bere hatz hutsetatik, oso disko hilgarri bat aterako da hegan.
  Neska ere bihurritu egiten da estasiaz.
  Eta orduan marmar egiten du:
  - Gure takoiek sua maite dute!
  Bai, neskak oso sexyak dira.
  Oleg Akulov gurgling buruz:
  - Ai, goiz, segurtasuna ematen du!
  Eta keinua egin zien gudariei. Barre egiten dute eta hortzak biluztu dituzte erantzun gisa.
  Natashak naziak moztu eta garrasi egin zuen:
  - Gure munduan ez dago pozarik, borrokarik gabe!
  Mutilak erantzun zion:
  "Batzuetan borrokatzea ere ez da dibertigarria!"
  Natashak onartu zuen:
  - Indarrik ez badago, bai...
  Baina gudariok beti gaude osasuntsu!
  Neskak orratzak bota zizkion bere behatz hutsez etsaiari, tanke-masa bat leherrarazi zuen eta kantatu zuen:
  - Soldadua beti dago osasuntsu,
  Eta ekintzarako prest!
  Horren ostean, Natashak berriro etsaiak moztu zituen, tankeen dorreak eraitsiz.
  Zoya oso ume azkarra da. Hemen upel oso bat jaurti zuen naziei. Eta pare bat mila leherketa batetik atera zituen.
  Orduan oihu egin zuen:
  - Ez gelditu, gure takoiak distiratsu daude!
  Eta neska bat borroka parpailetan!
  Agustin guduan ere ez da ahula. Beraz, naziak jotzea. Kate-sorta batetik kolpatzen balitz bezala.
  Eta aurkariak moztuz - abesten du:
  - Kontuz, erabilgarria izango da
  Udazkenean tarta bat egongo da!
  Deabru ilegorria benetan goldatzen du guduan deabruak tabako kutxa batean bezala.
  Eta hona Svetlana nola borrokatzen den. Eta naziek beregandik lortzen dute.
  Eta jotzen badu, jo egingo du.
  Bertatik, zipriztina odoltsuak ateratzen dira.
  Svetlana gogor ohartu zen bere oin hutsetik metalezko zipriztinak hegan egiten zutenean, tankeetako burezurrak eta dorreak urtu zituztenean:
  - Aintza Errusiari, oso aintza ere!
  Tankeak aurrera doaz...
  Kamiseta gorrietako zatiketak -
  Zorionak errusiar jendea!
  Hemen neskek naziak hartu zituzten. Beraz, moztu eta birrindu egiten dira. Ez gerlariak, katea hautsi duten panterak baizik.
  Oleg guduan dago eta naziei erasotzen die. Gupidarik gabe kolpatzen ditu, tankeak moztu eta irrintzi egiten ditu:
  Zezenak bezalakoak gara!
  Margaritak, armada marroia birrinduta eta tankeak moztuta, jaso zuen:
  Zezenak bezalakoak gara!
  Natashak hartu zuen eta ulu egin zuen, tankeekin batera borrokalari marroiak moztuz:
  - Gezurra eskuetatik kanpo dago!
  Zoyak naziak puskatu zituen, irrintzi:
  - Ez, ez eskuetatik kanpo!
  Eta hark ere hartuko du, eta oin hutsez izartxo bat askatu eta faxista asko akabatuko ditu.
  Natashak hartu eta irrintzi egin zuen:
  - Gure telebista piztuta dago!
  Eta orratz-sorta hiltzaile bat hegan egiten du hanka hutsetik.
  Zoyak, naziak eta haien tankeak ere suntsituz, zera esan zuen:
  - Gure adiskidetasuna monolito bat da!
  Eta berriro halako jaurtiketa zirkuluak norabide guztietan lausotzen dituena. Hau neska bat da - aurkarien sarraski hutsa.
  Oin biluziak dituen neskak hiru bumerang hartu eta jaurtiko ditu. Eta honetatik gorpuak are gehiago bihurtu ziren.
  Horren ondoren, edertasunak emango du:
  - Ez diogu etsaiari errukirik emango! Gorpu bat egongo da!
  Eta berriro gauza hilgarria hegan egiten du orpo hutsetik.
  Agustinek ere nahiko logikoki adierazi zuen:
  - Hilotz bakarra ez, asko baizik!
  Horren ostean, neskak hartu eta oinutsik ibili zen putzu odoltsuetatik. Eta nazi asko hil zituen.
  Eta nola egiten duen orroa:
  - Hilketa masiboa!
  Eta orain burua kolpatuko dio jeneral naziari. Garezurra hautsi eta eman:
  - Banzai! Zerura joango zara!
  Svetlana oso haserre dago erasoan, batez ere tankeak eraitsiz, irrintzi egiten du:
  - Ez zaituzte salbatuko!
  Eta hatz biluzietatik dozena bat orratz hegan. Denak zeharkatzen dituen bitartean, hegazkinak erori egiten dira. Eta oso gerlaria ere txikitzen eta hiltzen saiatzen da.
  Oleg Akulovek irrintzi egiten du:
  - Mailu loriatsua!
  Eta mutikoak ere svastika itxurako halako izar fresko bat botatzen du oin hutsarekin. Hibrido korapilatsua.
  Eta nazien masa erori egin zen.
  Olegek orroa egin zuen:
  - Banzai!
  Eta mutila berriz eraso basati batean dago. Ez, indarrez ikusten du, eta sumendiek gurpil egiten dute!
  Margaret mugimenduan. Guztien sabelak urratuko ditu.
  Oina duen neska batek berrogeita hamar orratz botako ditu aldi berean. Eta masa mota guztietako etsaiek hil zuten, tankeak eta hegazkinak kanporatu zituzten.
  Margaritak alaitasun aldetik kantatu zuen:
  - Bat bi! Pena ez da arazoa!
  Ez zara inoiz desanimatu behar!
  Mantendu sudurra eta buztana gorago tutu batekin.
  Jakin ezazu benetako lagun bat zurekin dagoela beti!
  Hain enpresa erasokorra da hau. Neskak kolpea eta garrasika egiten du:
  "Herensugearen presidentea gorpu bihurtuko da!"
  Borrokan Natasha Terminator moduko bat besterik ez da. Eta orroka egin zuen:
  - Banzai! Lortu azkar!
  Eta granada batek oin biluzitik hegan egin zuen. Eta naziak iltzeak bezalakoak dira. Eta mastodonte eta makina hegodun eta infernu asko apurtuko ditu.
  Hona hemen gerlaria! Gerlari guztiei - gerlari bat!
  Zoya ere erasoan dago. Hain puta amorratua.
  Eta hark hartu eta gurpilka egin zuen:
  - Gure aita Jainko Zuria bera da!
  Eta errota hirukoitza mozten die naziei!
  Eta Agustinek atzera bota zuen:
  - Eta ene Jainkoa beltza da!
  Izan ere, gorritxoa iruzur eta gaiztakeriaren gauza bera da. Etsaientzat, noski. Eta lagunentzat, kuttuna da.
  Eta nola behatz hutsez hartu eta botako duen. Eta inperio marroiaren gudari pila asko, baita haien tankeak eta hegazkinak ere.
  Gorriak oihukatu zuen:
  - Errusia eta Jainko beltza gure atzean!
  Borroka potentzial oso handia duen gudaria. Ez, honen azpian hobe da ez nahastea. Tankeen dorreak eta hegazkin faxisten hegoak urratzen diren bezala.
  Agustinek txistu egin zuen:
  - Traidore guztiak hauts bihurtuko ditugu!
  Eta keinua egin bere bikotekideei. Bai, neska sutsu hau ez da bakea eman dezakeen zerbait. Bakea hilgarria ez bada!
  Svetlanak, etsaiak zapalduz, hau esan zuen:
  - Ilaran sartuko zaitugu!
  Agustinek baieztatu zuen:
  - Denak hilko ditugu!
  Eta bere hanka biluzi dotoreetatik, erabateko suntsipenaren oparia hegan egiten du berriro! Eta hainbeste tanke eta hegazkin txirbil txikitan lehertu ziren aldi berean.
  Olegek erantzunez abestu zuen:
  - Banzai osoa egongo da!
  Agustinek, bere esku hutsez naziak puskatuz, ezpatez moztu eta orratzak oin hutsez botaz, tankeak eta hegazkinak aldi berean suntsituz, hau esan zuen:
  - Laster hitz egiten! Laster hitz egiten!
  Natashak, gerlari marroiak suntsituz, irrintzi egin zuen:
  - Laburbilduz - banzai!
  Eta moz ditzagun aurkariak samintasun basatiz.
  Oleg Akulovek, aurkariak moztuz, honako hau esan zuen:
  - Gambito hau ez da txinatarra,
  Eta debuta, sinets iezadazu, thailandiarra da!
  Eta berriro, metalezko disko zorrotz bat hegan egin zuen mutilaren oin hutsetik. Tankeen dorreak eta hegazkinaren isatsak moztu zituen.
  Margaritak, inperio marroiaren gudariak eta tankeen armadura moztuz, kantatu zuen:
  - Eta nor aurkituko dugu guduan,
  Eta nor aurkituko dugu guduan...
  Ez gaitezen txantxetan egin horrekin...
  Urratu dezagun!
  Urratu dezagun!
  Lan ona egin zuten orduan naziekin... Eta Errusia Sobietarrak inperio marroia garaitu zuen Moskuko erasoaldian.
  Gerra oraindik ez zen amaitu, baina SESBk naziak beraiek garaitzeko aukera zuten jada. Beraz, seiek berriro eten behar izan zuten euren misio super eta coolaren exekuzioa.
  OLEGHKAKO ZIRKURRAREN ABENTURAK
  Zirko talde txiki bat Krimeako udako errepidetik zihoan. Ibiltzen lehena hamabi bat urteko mutiko oinutsik eta ile argia izan zen. Ume argala, baina maltzurra, galtza motzetan, eta beroan ibiltzen zen enborra biluzik. Saihetsak irteten ziren, baina zainak alanbreak bezalakoak ziren, azalaren beltzaranaren ia beltzaren azpian.
  Neska batek jarraitu zion. Ile marroi argia eguzkitan erretzen zen, gari heldua bezala. Neskaren bekainak ere argiak dira, eta bere aurpegia, hautsez eta eguzki-erredura handiz, ijito batena bezalako iluna da. Baina aurpegiko ezaugarriak oso ederrak dira, apur bat zorrotzak baino ez dira argaltasunagatik. Neska liraina da, belaunen gainetik kotoizko soineko arin batekin. Eta oinutsik ere, Krimeako bide harritsutik ibiltzen badira oinetakorik gabe daudenei inbidiarik izango ez diezuen arren. Harriak zorrotzak ez ezik, beroak ere udako eguzkitan.
  Baina neskak eta mutilak oinak biluzik egotera ohituta daude beroan zein hotzean, eta haien brontzezko hankek eta zolduluek ez diete kasurik egiten halako huskeriei.
  Haien atzean izaki polit bat mintzen da. Zuria, baina marra marroiekin. Tigre albino kume polita. Argalduta ere, izugarri gosetuta, tximeletak harrapatzen eta purrustaka.
  Neskaren sorbalden atzean zanfona bat dago osagarri batzuen eskuetan. Pixka bat kargatu eta mutila. Goizean goizetik ibili dira. Mutilak botila puska bat zapaldu zuen. Eta kolpe bat sentitu zuen kailaren artean, herren egin zuen. Eta horrela zola biluziak eraitsi egiten dira, eta kailuak harri zorrotz eta beroetatik azkura egiten dute.
  Neskak irribarre egin zuen eta esan zuen:
  - Kontuz Olezhka! Batzuetan ezustekoak izaten dira errepideetan!
  Mutilak haserre egin zuen:
  - Bai, ezer ikaragarririk, ezta odolik ere! Baina zer elikatuko dugu Fimbo!
  Neskak arnasa sakon hartu eta esan zuen:
  - Bai, tigre kumea pasa da! Haragia behar du! Ez du asko iraungo hondarrak!
  Mutilak irribarrez erantzun zion:
  - Datxa asko dago jende aberatsarekin. Agian haragia edango dugu. Eta zuk ere, Natasha, pisua galdu duzu...
  Neskak bere burua astindu eta esan zuen:
  - Eta niri egokitzen zait! Arintasuna areagotu egin da!
  Eta neska jauzi egin eta behatz gainean biraka egin zuen. Olezhkak miresmenez txistu egin zuen, eta tigre kumeak haserre egin zuen.
  Ametsaren oroitzapenak argitu egin ziren, oroitzapen faltsuak, baina benetakoen antzekoak.
  Duela urte pare bat zirku talde berean egon ziren, Herri Borondatearekin harremanetan jarri eta garaitua izan zen. Natashak ere parte hartu zuen, eta zurrumurruen arabera, jenerala kolpatu ere egin zuen. Eta orain Errusian zehar ibili zen oinutsik eta ezinegon. Neguan, Iranera joan ziren, Irakera, eta han arraunean ibili ziren malda pikoetan zehar eta emanaldiak eskaini zituzten. Udan Errusiara jaisten ginen. Natashkak hainbat hizkuntza zekien, persiera barne, eta Oleg Akulov irakatsi zion.
  Dibertigarria ere bada Iranen belo batean ibiltzea, baina oin hutsik. Emanaldia zapaldu zuten, eta azkenaldian Fimbo izan zuten. Iheslaria ere bai, talde batekoa. Edertasun arraroko piztia, baina ikaragarri jatorra. Stockak azkar joan zitzaizkion, nahiz eta tigre kumeek jende asko bildu zuten. Baina azken egunotan, marra iluna etorri zaio taldeari. Zerbaitegatik, neska eder batek, mutil batek eta tigre kume albino batek ez zuten dirurik lortu. Eta gosez hiltzen ari ziren. Eta okerrena, gosea harrapari txikiek jasan zuten.
  Triunbiratoa bidegurutzean eseri zen. Olesyak bi patata txiki banatu zituen mutilaren artean, eta ogi guztia eman zion tigre kumeari. Gozoki jan eta gehiago eskatu zuen. Pena da hainbeste irrintzi egitea... Txakurkume bat bezala. Eta zer argala.
  Natasha irmo zutitu zen, eta zaplaztekoa eman zion zola biluzi, hautsez beteta:
  - Joan da! Entretenitu ditzagun jaunak!
  Dagoeneko lehen etxeak ez zituen lagunak ezagutu. Atezainak uko egin zion sartzen utzi eta Natasha emagaldu deitu zion.
  Bigarren aldia hobea izan zen. Hogeita hamabost urteko andre batek sartzen utzi zidan. Oleg galtzerdi kaxkarretara aldatu zen, eta trebeziaz galopan egin zuen. Natasha saiatu zen. Bere neska gimnasta baten figura oso trebea da. Fimbok ezer gutxi zekien, baina uztaitik ere salto egin zuen, Natashkak behatz hutsez eusten zuena, zola gogortuta, baina grazia galdu gabe. Oso pozik zegoen andrea eta galdetu zion Olegi:
  - Pailazo ona zara!
  Mutilak haserre erantzun zion:
  - Ez naiz pailazoa, akrobata eta malabarista pixka bat baizik!
  Andereak galdetu zuen:
  - Erre ezazu!
  Oleg Akulov atseginez hasi zen gauzak botatzen, eskuak ez ezik, jada zailduak ziren txekiarrak eta haurren hankak biluzi eta beltzaranak botaz. Mahai gainean etzandako boligrafoa eta orrazia barne.
  Andereak, pozik irribarre eginez, galdetu zuen:
  - Eta emakume hau zure ama da?
  Olegek burua astindu zuen.
  - Ez, nire bikotea!
  Andreak baietz egin zuen.
  - Bai, gazteegia da... Gurasoak al dituzu?
  Mutilak emeki hasperen egin zuen.
  - Ez ditut nire gurasoak ezagutzen!
  Andereak hasperen egin zuen triste eta erantzun zuen:
  - Umezurtz! Tira, oraindik neskame zaharraren oinetakoak ditut! Ekarri itzazu!
  Lakaina, marmarka, alde egin zuen. Natashak irribarre egin zuen pozik. Gero lakaina etorri zen. Oinetakoak jada higatuta zeuden eta larru hautsita zuten.
  Andereak marmar egin zuen:
  - Ni neu zorretan nago eta, tamalez, ezin dut gehiago eman!
  Natashkak oinetakoa hartu eta eskerrak eman zizkion andreari neurriz. Orduan txabola utzi zuten. Neskak haserre egin zuen:
  - Halako zabor-saltzaile batentzat, ez du nikela bat baino gehiago emango. Aupa, mundu-jaleak eta miser! Eta zenbat denbora behar izan zuen!
  Oleg Akulovek esan zuen:
  Egun luzea izan da, goazen gehiago!
  Hurrengo datxan, are gutxiago zortea. Onartuak izan ziren, baina emanaldiaren ostean mahaitik soberan dauden plater bat baino ez zieten eman. Tigre kumeak, ordea, bizirik irentsi zituen. Hori da irabazia behintzat.
  Baina laugarren datxan, mutilaren txekiar txapela lehertu zen, eta oinutsik egiten jarraitu behar izan zuen, uniformez kanpo. Eta zentimo bat baino ez zidaten eman.
  Bosgarren datxan ez zuten onartzen. Seigarrenean, hainbat ume izan ziren, tigre-kumea inguratuta, pastelak sartzen hasi zirenak. Olezhka ere tratatu zuten. Mutiko goseak atseginez jan zuen krema txokolatearekin. Baina lan egin behar izan zuten. Umeek ez zuten denbora luzean utzi nahi. Barinek ere emanaldiari begiratu zion. Bereziki gustatu zitzaion Natashka gimnastaren emanaldia. Hainbat aldiz errepikatzeko eskatu zidan. Orduan neskari pastel bat ere eman zion. Denbora asko behar izan zuen, eta eguzkia sartzen ari zen jada. Eta bi hryvnia baino ez zituzten ordaindu.
  Azkenean, ugazabak bere hanka Natasharen hanka biluzian jarri zuen eta gurg egin zuen:
  - Zure itxurarekin, diru handia irabaz dezakezu beste modu batean!
  Natashak atzera egin zuen:
  - Inoiz ez! Ez naiz panelera joango!
  Tabernariak irribarre egin zuen eta esan zuen:
  - Zirkoko neska batentzat zailagoa da senargai errentagarri bat aurkitzea bertute errazeko andre bat baino.
  Natashak oinutsik esan zuen gogotsu:
  - Baina maitasuna errazagoa da!
  Baina hogei kopek dirua ere bada. Dagoeneko eros ditzakezu vodka botila bat haientzat. Nolanahi ere, tigre kumeari haragi zati bat eman zioten. Natashak zazpi kopeken saldu zituen oinetakoak. Nahikoa zuten jateko.
  Dagoeneko iluntzen ari da, eta ez zara datxetan ibiltzen. Natasha neska ederrak irmo esan zion Oleg-i:
  - Ostatu etxera joango gara?
  Mutikoak baietz baietz egin zuen.
  - Ez da joango! Han kiratsa du!
  Natasha hanka biluziak eta makurtuak onartu zuen:
  - Eta mozkortutako ibiltariak atxikiko zaizkit. Kobazulo batean aurkituko dugu lekua, eta oheratu aurretik igeri egingo dugu.
  Mutilak baietz egin zuen. Basamortuko igerilekuan bainatu ziren. Ura epela eta gazia zegoen. Oleg Akulovek Natasharen figura miresten zuen, oso gihartsu eta liraina. Bere gorputza ez zirudien batere argala, baina oso harmoniatsua zen. Neska beltzarana, gimnasta. Nola aktiboki arrastiatzen dituen besoak eta hankak. Pantera ehizan bezala.
  Oleg Mowgliri buruzko lana gogoratu zuen. Otsoen artean hazitako mutiko bati buruzko istorio dibertigarri bat zegoen. Haien antzeko zerbait. Noraezean ibiltzen zara, baina libre zaude, hainbeste ikusten duzu. Datxa berdinak luxuzkoak dira, batzuk iturri eta eskulturarekin. Oso polita. Batez ere udan Krimean. Oro har, uda garai bikaina da. Neguan okerragoa da. Iranen eta Iraken ere gauez hotza egiten du. Askotan gauez mugitzen dira bero egoteko, zabalik lo egiten.
  Nahikoa bainatu ondoren, mutila eta neska loak hartu ziren. Gazteak dira, osasuntsuak, trebatuak. Animalia basatiak bezala lo egiten dute: sasoi, gainazal gogorrari kasurik egin gabe. Eta zer, gorputz osasuntsu batek lumazko oherik behar ez duenean. Eta oso ona da aire freskoan lo egitea.
  Baina animaliak ez bezala, jendeak ametsak ikusten ditu... Oleg-ek amestu zuen nola piraten itsasontzi batean kabinete bihurtu eta borroka egin zuen. Sable batekin, uniformez jantzitako soldadu ingelesak erasotzen. Etsaiak moztu eta txikitu. Hemen mutilak oin hutsez jotzen du ertzean. Jauzi egin eta britainiarrak birrintzen ditu. Etsaien arteko marra. Erori, moztu eta hondatu egiten dira. Eta mutilak bigarren sablea jasotzen du. Errota egiten du, eta oso maisuki. Mutikoa oso inteligentea da...
  Haren orpo biluzi, biribil eta zurrunak itsas ofizial baten kokotsa jotzen zuen. Eta hortzak kolpatutakoak eta oihu basati bat itsasontzian hegan egiten du.
  Orduan, galtza motzak jantzitako mutiko batek, zeinaren lauzadun giharrak ekaitz batean itsasoko olatu baten antzera dir-dir egiten baitute, haize-errota bat dabil ezpatekin eta buruak mozten ditu berehala.
  Haritz-oholean jaurtitzen dute eta neska eder eta makurtuek beren hanka biluzi, erakargarri eta liluragarriekin botatzen dituzte.
  Baina ametsak lausoak dira eta haien ezaugarri komunak bakarrik gogoratzen dituzu.
  Hurrengo egunean, etxeetara joan behar duzu berriro. Gainera, hil egingo dituzte, eta tigre-kumea elikatu behar da.
  Neska alaia ematen saiatu zen eta irribarre egin zuen. Oso ederra da, eta zaindariaren ateak gogoz ireki zizkioten. Baina hemen askoz okerrago zerbitzatu zuten. Lehen datxan, jaunak gogoz ikusten zuten beren pantomima. Jaunari bereziki gustatzen zitzaion Natasharen hanka biluzi, gihartsu eta beltzaranen distira ikustea, zola arrosaz eta takoi biribil baten makurdura dotorez. Baina hemen mahaiko hondarrak baino ez zituzten zerbitzatzen, tigre kumeari jaten ematen ziotenak.
  Bigarren datxan eduki zuten denbora luzez, maisuak neska oliba-hanka erakargarritik laztandu ere egin zuen. Andreak opil batekin oparitu zion Olezhka. Zentimo bat eman zidaten. Hurrengo bi datxak hutsik zeuden - jaunak ez ziren etorri.
  Gorputz eder eta sendo eta ile ilehoria duen oldarkorra, Natashkak nahasita esan zuen:
  - Bai... Hemen ezin duzu dirurik egin!
  Olejkak haserre egin zuen:
  - Hobe da lapurreta ehizatzea! Errentagarriagoa!
  Natashak erantzunez begiratu zuen eta abestu zuen:
  - Zer zeru urdina. Ez gara lapurretaren aldekoak!
  Gizon gutiziatsu batek ez du aiztorik behar - kobrezko zentimo bat erakusten diozu eta egin nahi duzuna!
  Hurrengo datxa bere tamaina izugarriagatik eta luxu harrigarriagatik bereizten zen. Iturburuak urreztatuta zeuden eta zerura gora botatzen zituzten. Sarreran luxuz jantzitako lekaioak zeuden. Bere takoi biluziak eta belaun beltzaranak erakutsiz, soineko zartatu eta motz batekin, Natasha ere lotsatu egin zen bere traparen itxura franko.
  Lakaina nagusiak oihukatu zuen:
  - Ez diegu pobreei ematen!
  Neskak erantzun zion:
  - Zirkua gara! Uxa dezagun tristura!
  Natashkak txistu egin zuen eta hanka biluzi eta gihartsu altxatu zuen. Tigre zuriak salto egin zuen eta barre barre egin zuen airean. Olezhkak uztai bat jarri zuen, eta Fimbo bertan sartu eta hankaz gora jarri zuen berriro.
  Lakainaburuak txistu egin zuen eta marmar egin zuen:
  - Ez dago gaizki! Pasa zaitezke!
  Mutil eta neska atean sartu ziren. Tigre zuri bat ere sartu zen. Penintsulako maisua aspertuta zegoen bere luxuzko landa-motako jauregian. Luxuzko mahai baten aurrean zuhaizti batean eserita, noble noble batek haragi koipetsua murtxikatzen zuen eta urrezko kopa bateko ardo garestiarekin garbitzen zuen. Haren ondoan emakume gazte eder bat eserita zegoen bitxiz apaindutako soineko batekin. Ganbaran zazpi bat urteko neska bat jauzi egin zuen soineko dotore batekin eta maisuaren emaztearen oso antzekoa, bere ilea bakarrik argiagoa zen.
  Maisuak begiz begiratu zion Natashari. Emazte baten guztiz kontrakoa da. Ilehoria vs morena, argala, gihartsua, argala vs betetasuna. Txokolate beltzaren azala zurbiltasun aristokratikoen aurka. Jakina, noble nobleak irrikaz aztertu zuen neska, bere oin biluziak, bular altuak, gerri mehea. Bai, pentsatu zuen maisuak, nire emaztea gizendu egin da. Eta hau ... zer irudi - Atenea gerlari-jainkosaren antzinako estatua besterik ez.
  Natasha eta Oleg zenbakiak egiten hasi ziren. Natashak konbinazio batean dantzatu zuen, gizonei hainbeste gustatzen zitzaien. Oleg Akulov orain galtzerdiekin eta kamiseta distiratsu batekin aritu zen. Oinutsik ere txekiarrez baino trebeago zen nolabait. Mutikoa biraka ari zen, bueltaka, saltoka. Natashkak eskua luzatuta altxatu zuen. Tigre zuriak uztai, beso eta hanketatik salto egin zuen, guraizeetatik pasatu zen.
  Natashak ere zanfona txiki batean jo zuen doinua. Mutikoa malabareak egiten ari zen. Orduan neskak malabarak egin zituen, gero elkarrekin zeuden. Eta ez eskuekin bakarrik, hanka biluzi eta oso arinekin, tximinoen moduko hatz irmoekin. Ikusten zen nola maisuak neskaren oin hutsei zikoizkeriaz begiratzen zien eta arnasa gogor hartzen zuen, kontsumizioa izango balu bezala.
  Zirkoko antzezleak bizkorra ziren, biraka asko. Natashak salto bikoitza ere egin zuen, eta elkarrekin ibili ziren eskuetan. Orduan, tigre kumeak berriro salto egin zuen uztaietatik, Natashkak behatz hutsez eusten baitzuen.
  Emanaldian, neska biraka ari zen eta noizean behin miresmenez garrasi egiten zuen. Barinek eta bere emazteak txalo egin zuten neurriz. Baina nabaria zen pozik zeudela.
  Amaieran, mutilak eta neskak abestu zuten, eta haien ahotsak zoragarriak dira, soinu beteak. Horren ostean, Natashkak txapela luzatu zuen dirua biltzeko. Hain ederra zen, konbinazioak ia estalita. Maisu-kontinenteak irribarre egin zuen, eta esan zuen:
  - Garai batean eskale izan nintzen, ordea, familia noble batekoa. Eta milioidun bihurtu eta printze titulu bat erostea lortu zuen. Zer egin daiteke noizbait eta aberats bihurtuko zara!
  Natashak irribarre batekin erantzun zion:
  - Eskerrik asko, Bikaintasuna!
  Barinek lehor esan zuen:
  - Baina prodigo, ez du aberastasunik lortuko! Horregatik, zure animalia txikia saltzea proposatzen dizut.
  Natashak indarrez irribarre egin zuen eta esan zuen:
  - Fimbo gure laguna da, ez dago salgai!
  Maisuak haserre irribarre egin zuen eta esan zuen:
  - Hori esan ohi dute prezio altua hautsi nahi dutenean! Baina ezin nauzu engainatu! Badakit zenbat! Chervonets bat eskaintzen dut, eta ez dozena erdi bat gehiago!
  Natashak burua astindu zuen.
  - Barkatu, jauna, baina lagun hau ez dago salgai! Ez diruagatik!
  Printzeak haserre egin zuen:
  - Bai, poztu beharko zenuke halako zamatik arintzen zaitudalako. Tigre batek dirua behar du elikatzeko. Eta hazten denean... Uste al duzu hirian zehar harrapari handi eta arriskutsu batekin ibiltzen utziko duzula?
  Natasha ederra lotsatuta zegoen, eguzkitan belztutako aurpegia zimurtuta. Izan ere, hazten denean Fimborekin zer egin pentsatzea etortzen zitzaion burura batzuetan. Dagoeneko orain poliziak begiz jota daude, baina zer gertatuko da hilabete batzuen buruan?
  Edonola ere, laster Fimbotik alde egin beharko duzu. Hamar errublo dirua ere bada. Txakurkume bat erosi eta trebatu dezakezu. Txakurrak gutxiago jaten du, eta harekin bidaiatu dezakezu urtebetez. Aurreztu diru pixka bat eta agian negozioren bat ireki. Edo ezkontzara salto egin... Ederra da, irudikatua.
  Atzamar hutsez bere hanka gihartsu, erakargarri eta brontzezko brontzezko hatzekin urduri jarriz, zalantza egin zuen Natashak, sen onak iradoki zuen tigre kume bat printze batekin hobeto egongo zela talde noraezean gosez hiltzea baino. Eta harrapari batekin banatzen bazara, hobe dela orain egitea, aukera hori agertzen denean.
  Baina orduan maisuaren alabak, perlez brodatutako lazoak zituen neska batek, hankak eman zizkion eta oihu egin zuen:
  - Tigre bat nahi dut! Tigre zuri bat nahi dut!
  Printzeak eskua astindu eta ukabila jo zuen:
  - Isildu! Orain negozioa egiten ari naiz!
  Emazteak oihu egin zuen:
  - Ez egin garrasi haurrari!
  Neska, itxuraz, hondatuta zegoen, eta ez zuen beldurrik izan. Baina atzera jauzi eginez, isilago oihukatu zuen:
  - Erosi aita! Erosi tigre kume bat... Emaidazu ehun errublo!
  Emazteak bere alabari irribarre batekin esan zion:
  - Animalia hau arriskutsua izan daiteke... Harrapari bat da eta neskatoak jaten ditu!
  Maisuak behatzak hautsi eta esan zuen:
  - Azken hitza hamabost errublo! Belaunikatu gehiago, ez dut gehituko!
  Natashak, behe-behea makurtuz, itsatsitako maskor bat bota zuen hanka beltzarana eta adeitsu galdetu zuen:
  - Erretiratu al gaitezke, Gorengoa?
  Printzeak haserre egin zuen:
  - Ez! Azkeneko aldiz, galdetzen diot, tigre kume bat oparitzen al duzu hamabost errubloren truke?
  Natashkak burua astindu zuen eta legar lodia zapaldu zuen bere hanka biluzi, xarmangarri, jainkotiar dotore eta zizelkatuarekin.
  Penintsulako maisuak sarkastikoki galdetu zuen:
  - Nola deitzen zara?
  Neskak irribarrez erantzun zion:
  - Natasha.
  Printzeak irribarre ikaragarri egin zuen.
  - Pasaporterik al duzu? Erakuts dezagun!
  Natasha dardar egin eta zurbildu egin zen, kolore tristea bere oliba-azala zeharkatuz. Printzeak eskuak txalo egin eta oihukatu zuen:
  - Hartu eta deitu poliziari! Nire tigrea eta nire diamante eraztuna lapurtu didate!
  Neskak poz-pozik oihukatu zuen:
  - Aupa aita!
  Lekaioek Natashkari eraso zioten. Neskak ez zuen aurre egin, nahiz eta fisikoki indartsua izan. Bera eta Olezhka sokekin lotu eta sotoan giltzaperatu zituzten. Polizia ere laster iritsi zen.
  Printzeari entzun ondoren, Natasha eta Oleg Akulova kateak jarri zizkieten eskuetan eta oinetan. Gainera, haurrentzako neurri bereziak zituzten. Horretan adin txikiko lapurrak kateatuta zeuden.
  Horren ostean, neska eta mutila kartzelara eraman zituzten. Han banatu ziren. Oleg sotora bota zuten, jada dozena bat mutil giltzapean zeuden, eta Natasha emakumeekin batera gelaxka batera bota zuten. Ez zen gozoa. Geletan kiratsa dago, letrinaren ordez zulo bat dago zoruan, hezea eta erdi iluna dago. Mutilak giltzapean edukitzen zituzten, eta hori oso deserosoa da. Eskuak eta oinak giltzapean daude. Zaila da ganbera estu batean mugitzea. Ogia eta ura bakarrik elikatzen zuten, batzuetan fruitu ustelak ematen zituzten.
  Han eserita egon ziren epaiketa arte. Orduan mutilak lan gogorraren bidez edo kartzelako aterpe baten bidez espero ziren. Emakumeak ere, Siberiako lan gogorrak egiteko, edo Erdialdeko Asiara kotoia biltzeko, edo edozein lantegitan gobernuaren janaria lortzeko lanekin kartzelara. Eta epaiketaren aurretik, agintarien diskrezioan eseri zaitezke. Horrez gain, presoak ere azotatu zituzten.
  Oleg eta Natasha aldi berean astintzeko agindua eman zieten. Mutikoa eta neska gerriraino biluztu eta ahuntz gainean luzatuta zeuden. Alboan bi polizia zeuden. Foruzaingoek hagatxoak ur gaziz busti zituzten mortero batean. Airean astindu zuten, tantak botaz. Eta orduan, berehala, aginduz, neska-mutikoek bizkarra jo zuten.
  Natasha eta Oleg Akulovek hortzak estutu zituzten garrasirik ez egiteko. Zalantza neurtu zen. Poliziak ilusio moderatuarekin kolpatu zuen, bere betebeharra besterik ez zuen egin. Neska-mutilak, arnasa gogor hartuta, jasan zuten. Dozena bat kolperen ostean, azala lehertu eta odola bota zuen. Oso mingarria izan zen.
  Ehun kolpe agindu zituen komandanteak irribarre egin zuen. Zigortuen apurrak botatzen badira, halakoa da Jainkoaren patua. Orduan, bizitza osorako lan gogorrak distira egiten dute.
  Bereziki eskala handian egindako lapurretagatik, printzearen eta bere emaztearen eta alabaren aurkako atentatuagatik. Eta orduan gertatu zen Natasha gobernadorearen hilketaren konplize gisa bilatzen ari zirela ere. Nolanahi ere, neska betirako eramango dute Siberiara. Neskatila bezala. Beraz, agian hobe liteke zapaldua izatea.
  Oleg Akulov eta Natasha ausardiaz jasan zituzten ehun kolpe guztiak konortea galdu gabe eta soinurik egin gabe. Baina haien bizkarra nahaspila odoltsu bihurtu zen. Horren ostean, berriz ere kateak jarri eta kartzelara bota zituzten.
  Mutikoa oholetan etzanda zegoen, sabela eta bularra deseroso zeuden, eta umearen bizkar osoa moztuta zegoen.
  Adingabeari, gaizkileek, ume moztuak, argalak, kateak tindaka, garrasika:
  - Beno, nola min hartu zuen?
  Oleg Akulovek keinua egin zien beste mutilei eta esan zien:
  - Bitxikeriak! Eltxo batek ziztadak bezala!
  Mutil zaharragoak, hamabost bat urte zirudien, burua moztuta ere bai eta zeldan oinetakoak zituen bakarrak, zakarrak izan arren egurrezko zolekin, errespetuz begiratu zion Oleg Akulovi. Ile ilehoria oraindik moztu gabe zegoen mutikoa ez zen koldarra izan. Eta hark, Olegi eskua luzatuz, esan zion:
  - Lapurra naiz Pretzel! Hauen artean benetako matxura bakarra... - Aitabitxi gazteak ingurura begiratu eta jarraitu zuen. - Zuk, ehun astindu jasota, ez zenuen oihurik edo intziririk bota, zure burua benetako gizona zarela erakutsiz. Hona hemen zure eskua, eta orain anaia bat bezala zara niretzat!
  Olegek eskua eman zion agintari txikiari. Gehienetan josturak zeuden kartzelatik ihes egin nahi zuen arren, eta kubo kiratsa zuen. Eta atzealdea hain moztuta dago, ezen pixka bat mugitzen zaren - min egiten du.
  Preso gazteei razioak ematen zizkieten: porridge motaren bat, ura eta ogia. Janariak, noski, ez du axola, baina ez zaituzte gosez hiltzen utziko. Aitabitxi nagusiak fisionomia nahiko betea zuen, eta, antza, ez zuen jaten estatukoak bakarrik.
  Izan ere, laster agertu zen neska bat. Txistorra, ogi zuri eta esne botilak osatutako saski bat eman zion.
  Adingabeko aitabitxiak beretzat hartu zuen eta gero likido zuriko matraz batetik atera zuen Oleg:
  - Edan pixka bat!
  Olegek esne trago bat hartu zuen, oso gozoa iruditu zitzaion mutil gose eta kolpatuari eta galdetu zion aitabitxiari:
  - Partekatuko duzu transmisioa besteekin?
  Krendelek burua astindu zuen.
  - Noski ezetz!
  Jipoitutako mutilak galdetu zuen:
  - Eta zergatik?
  Aitabitxi gazteak zintzo erantzun zion:
  - Ez zuten merezi! Hooligan eta lapur txikiak besterik ez dira, edo baita ibiltariak ere.
  Oleg logikoki esan zuen:
  - Baina haiek ere pertsonak dira eta kosta egiten zaie kartzela-razio bakarra!
  Pretzelak garrasi sutsu egin zuen.
  - Biziraun! Eta eskertu zaitez esnea edateko eman dizudala. Eta hori ere ez duzu lortuko.
  Oleg-ek jauzi egin eta lider hau jo nahi zuen, baina ehun astinduren ondoren ez zuen jauzi egiteko indarrik. Halako kolpe baten ondoren, helduak ere, mutil osasuntsuak askotan hiltzen dira, ez ume bat bezala.
  Mutilak, jan eta esnea, berriz astun egin eta amets batean lo egiten hasi zen, eta hau gertatzen da.
  Treasure Island eleberri ospetsuko Jim Hawkins zela amestu zuen.
  George piratak orroa egin zuenean:
  - Erre mutil honen takoiak!
  John Silverek baietz egin zuen.
  - Mutiko hau hiltzea debekatu nuen, bahitu bat behar dugu. Baina ez du torturatik salbatzeko asmorik. Espanyola non hartu zuen jakin beharko genuke.
  Piratak nahiko haserre zeuden. Jim mutilarengana salto egin zuten. Marinel jantzia kendu eta besoak bihurritu zizkioten. Jim oinutsik ibiltzen zen itsasontzian, erosoago zegoen oholtza lau batean, batez ere tropikoetan. Baina gotorlekura joanda, botak jantzi zituen. Hala ere, oihanean suge bat edo intsektu bat zapal dezakezu.
  Orain piratek gustura kentzen zizkion botak mutilari. Batek larru leuna, leundua, ia gastatu gabea laztandu zuen.
  Georgek hatza mutikoaren oin biluzitik pasatu eta esan zuen:
  - Takoi onak frijitzeko!
  Jungek eskuak atzean lotu zituen eta kako batekin zulatu zituen. Orduan, Jim altxatzen hasi ziren. Soka estutu egin zen, mutilaren nerbioak gora egin zuen, eta aurrera makurtzen hasi zen.
  Georgek mutikoari sorbaldetik tira egin zion. Jung minez garrasika bira egin zuen, hamalau urteko nerabe baten gorputz arkuduna zutik zutik.
  Piratak animatu ziren onespen gisa. Batek zazpi isatseko itsas-zota bat hartu eta kulunkatu zuen.
  John Silverek eten zion:
  - Gelditu! Mutila inteligentea da eta torturarik gabe esango du dena. Esadazu, nora eraman zenuen Espanyol?
  Jim Hawkinsek, minaren beldur bazen ere, oihukatu zuen:
  - Ez dut esango!
  Silverek agindu zuen:
  - Hasi!
  Látigoa yoongiren bizkarrera jaitsi zen eta azala beltzarana berehala lehertu zen. Mutilak hortzak estutu eta isilik geratu zen. Eta piratak jipoitu zuen. Jimek amaierari eustea erabaki zuen. Yoongiren aurpegi bihurriak zer kostatu zitzaion esan zion arren.
  Piratak mutikoari bizkarrean jo eta gero alboetara joan zen. Kolpeak eman zituen bai sabelean eta bai bularrean. Jimek kolpe bakoitzarekin kikildu egiten zen, batzuetan ezpain estuetatik ihes egiten zioten intziri itoak. Baina mutil gazteak oihu ozenei eustea lortu zuen oraindik.
  Azkenean, Jimen burua astindu eta alboan erori zen. Mutila galdu egin zen, konortea galduz.
  Piratek ur ontzi bat lortu zuten, blokean putzu bat zegoenez. Eta yoongiren buru ilehoria isuri zuen.
  Jim bere onera etorri zen. John Silverek ahots leun batez galdetu zuen:
  - Esadazu non bahitu duzun ontzia, eta bastidoretik aterako zaitugu!
  Kabinete gazteak burrunba egin zuen:
  - Ez dut esango!
  Georgek zuzi bat atera zuen fardeletik eta suari eutsi zion. Sugar bat piztu zen. Irribarrez, pirata onduak esan zuen:
  - Beno, kabinete, orain takoiak frijituko dizkizugu!
  Jim Hawkins dardar egin zuen. Suzko zuzia mutilaren hanka biluzira hurbildu zen. Eta orduan sugarra harraparia zorigaiztoko nerabearen orpo hutsa miazkatu zuen. Mutilaren zola nahiko zakarra zen. Oinutsik korrika egiten zuen bizkarrean, baina Britainia Handian bertan neguan oinetakoekin ibiltzen zen eta oinak ez zituen oso gogorrak. Beraz, mina bizia zen.
  Jim Hawkinsek oihu egin zuen.
  John Silverek gogor esan zuen:
  - Beno, esan iezadazu Espanyol nora eraman zenuen?
  Erretako haragiaren usaina eta mina izugarria izan arren, Jimek oihu egin zuen:
  - Ez! Ez dut esango!
  Georgek sugarra aldatu zuen mutilaren beste zola biluzira. Haragi errearen usaina areagotu egin zen.
  Hawkins gaztea itotzen hasi zen, aurpegi gaztea zurbildu eta burua albo batera erori zen.
  John Silver-ek tonu seguru batean esan zuen:
  - Nahikoa da berarekin! Bestela, hankak erreko dizkiogu eta mutila ezin izango da ibili. Eta nahi dut bihar gurekin joan eta altxorra hartu zuten piraten garaipena ikustea!
  Honekin ados zegoen George:
  - Ondo! Ibil dadila gurekin, takoi erreak belar eta harri zorrotzen artean. Lepoan soka batekin arrastatuko dugu, eta motelarentzat tortura gehigarria izango da!
  John Silverek baietz egin zuen.
  - Bitartean, zintzilikatu dezala eskilan goizaldera arte!
  
  
  ZORTE METRO BAT BAKARRIK
  OHARRAK
  Ezkerretara metro bakarrera zegoen Petropavlovsk gudu-ontzia leherrarazi zuten errusiar meategi bat, eta historiaren ibilbidea aldatu egin da Lur planeta osoaren eskalan.
  . PROLOGOA
  Petropavlovsk gudu-ontzia leherrarazi zuten meategia metro bakarrera igaro zen ezkerrera. Eta ondorioz, munizioak ez zuen eztanda egin. Eta gudu-korazak kalte txikiak baino ez zituen jaso eta Port Arthurrera itzuli zen bere boterepean. Makarov almirantea, Kirill Romanov oinordekoak gauean nekatuta zegoena, oso haserretu zen bere buruarekin, ez zuelako portuaren inguruko ura suntsitzaileekin minatzeko agindua eman. Beste ontzi batek ere nire kalteak jaso zituen.
  Baina dena nahiko merkea zen, eta egun gutxiren buruan ontziak berriro konpondu ahal izan ziren.
  Orain arte ez da ezer txarrik gertatu. Baina okerragoa izan liteke, Makarov almirantea hain ergel eta barregarri hil zen unibertsoan gertatu zen bezala.
  Baina mundu honetan, zuen - pertsona duin bat, patua epe luzeagoa neurtu zuen.
  Makarov almiranteak erabili eta itsas komandante handi bat bihurtuko al da, Ushakov-en parekoa, adibidez? Edo, dena den, Makarov almirantearen talentu nabarmena ere ez da nahikoa izango Japonia garaitzeko. Gaur egun itsasoan askoz indartsuagoa dena. Gainera, beste bi itsasontzi konpondu behar izan ziren.
  Hala ere, Makarov almiranteak ez du gogoa galtzen. Eta pertsonalki, konponketa-langileekin batera, ontzien zorua kentzeari ekin zion. Horrez gain, San Petersburgotik ere bada albiste Baltikoko eskuadra salbatzera etorriko dela, eta orduan Errusiak abantaila argia izango duela.
  Japoniarrek, noski, momentua aprobetxatzen dute eta tropak Port Arthurretik hurbilago lehorreratzen saiatzen dira. Baina Errusiar tropek, ekaitza aprobetxatuz, eguzkiaren inperioko bi erregimentu hiltzeko gai izan ziren. Eta konpondu.
  Ondoren, Pazifikoko eskuadraren lau ontzi berrezartu ziren erritmo azeleratuan.
  Eta Makarov almiranteari plan traidore bat eskaini zion suntsitzailearen komandanteak. Togo beti bide beretik mugitzen denez, jarri meatze-sorta bere bidean. Historia errealean egin zena, baina suntsitzaile batek bakarrik. Eta Makarov almiranteak berehala baloratu zuen ideia eta ontzi egoki guztiak erabiltzea agindu zuen.
  Baina, noski, desinformazioaren zurrumurrua hasita ariketak besterik ez direla dio.
  Eta horrek oraindik baleak irabaziko ditu.
  Tranpa sinplea baina eraginkorra zen. Gainera, Port Arthurretik ez zuten inor atera, eta japoniar espioiek ezin zioten ezer kontatu eurenei.
  Eta emaitza ikusgarria izan zen. Berehala dozena bat ontzi japoniar handi lehertu ziren eta hondoratzen hasi ziren. Besteek bereizi gabe tiro egin zuten alde guztietara.
  Eta orduan Makarov-en eskuadra agertu zen, jada japoniarra baino indartsuagoa zena. Eta borroka gogorra hasi zen.
  Errusiako obusak armadura-zulatzaileagoak ziren eta zehaztasun handiagoz jo zuten. Ontziak oraindik armaz eta marinez beteta daude, nahiko fresko. Eta Makarov almiranteak gurutzontzi arin batetik kudeatu zuen eta oso trebetasunez. Gainera, japoniarrak izuan bildu ziren, eta horrela errusiarren zeregina erraztu zuten. Bai, eta eguzkiaren herrialdeko banderarik handiena hondoratu egin zen, eta Togo ozta-ozta atera zen handik. Baina almirante hau ahuspez zegoen.
  Eta gudua japoniarren erabateko jipoia bihurtu zen. Tranpa soil batek, atzeko kolpe batek erabaki zuen itsasoko gerraren emaitza. Tsushima alderantziz gertatu zen, Japoniako flotak porrot izugarria jasan zuenean eta benetan existitzeari utzi zion. Hau da samuraien borroka eta porrota, ozen, hamabi mila marinel baino gehiago hilda eta presoak zenbatu gabe.
  Errusiarrak shock berezian zeuden eta zehaztasunez tiro egin zuten.
  Haien pistolak ez zituzten hutsak eta zalantzak ezagutzen. Eta japoniarrak artalde sendo bat bihurtu dira.
  Errusiako garaipenaren erraztasunak Japoniako armadak ezertarako balio ez zuela uste zuen askok. Tira, zer hartu Asiatik? Beno, Makarov almirantearen garaipena ez zen hain loriatsua izan. Beno, nori irabazi zion?
  Errusiako soldadu batek hamar japoniar balio ditu.
  Hori gutxi balitz, eta lehorrean, Kuropatkin jeneralak erabat garaitu zituen japoniarrak, eta baita odol isuri gutxirekin ere. Horregatik jaso zituen landa-mariskal baten esku-orriak. Eta, gainera, samuraien atzetik, Korea garbitu zuen. Borrokan, japoniarrek oraindik ez zuten munizio nahikorik, eta erabat ezin izan zuten.
  Mikadoak bakea eskatu zuen orduan. Errusiak Japoniari exijitu zion Kuril mendilerroa itzultzeko, Hokkaido eta Taiwan uhartearen hezurduraraino. Horrela, Japonia bere lehengo mugetara eraman zuten.
  Eta errusiar urrezko mila milioi errubloko indemnizazioa ordaintzera behartu zituzten.
  Errusiak Korea protektoratu izendatu zuen eta Mantxurian bere eragina areagotu zuen. Laster, Mongolia ere Errusiaren babespean geratu zen. Txinako lurraldeen borondatezko anexio prozesua eta Zheltorossiaren eraketa hasi ziren.
  Berez, iraultzarik ez eta igande odoltsua. Tronuan Nikolas II.a tsar autokratikoa dago, zeinaren agintaritza nabarmen hazi baita jendearen artean.
  Eta istilurik egon ez zenez, Errusiak, iraultza eta ezinegon garaietako atzeraldia saihestu zuenez, gorakada ekonomiko azkarra izan zuen. Eta horrela 1914an ekonomikoki aurreratuago eta hobeto prestatu zen Lehen Mundu Gerrara. Eta Errusiak biztanle gehiago zituen, Txinako eta Koreako zati batzuk erantsi zirelako. Eta egoera ekonomiko hobearen ondoriozko hilkortasuna historia errealean baino txikiagoa da, eta biztanleriaren hazkundea handiagoa da.
  Hortaz, Errusia tsarista Makarov almiranterik gabe baino indartsuagoa da. Eta, noski, Baltikoko flota ez zen kaltetu. Eta hegazkin gehiago ekoiztu ziren, Ilya Muromets eta Svyatogor barne, eta Luna-2 tankeak metrailadoreekin eta abiadura handiko pistekin seriean sartu ziren. Errege armada oso indartsua zen.
  Makarov almiranteak hirurogeita bost urte zituen oraindik 1914an, eta Baltikoko ontzidia agintzeko izendatu zuten. Eta Errusiaren etsaia Japonia baino askoz autoritarioagoa da. Hain zuzen, Kaiserren Alemania.
  Bide batez, plusekin batera, samuraien kontrako garaipenak ere negatiboak izan zituen. Orain Japonia prest zegoen Alemaniaren alde gerran sartzeko. Beraz, Errusia tsaristak indar handia mantendu behar izan zuen ekialdean.
  Japoniarrek berriro flota bat eraiki zuten eta mendekurako prest zeuden. Eta hori diseinuan ken bat da. Gainera, Turkia Alemaniaren eta Austria-Hungariaren alde dago.
  Hala, Errusiak lau estaturen aurka borrokatu behar izan zuen, Bulgariarena izan ezik, eta gerraren emaitza ez zegoen argi.
  Hala ere, Alemania ere bi frontetan gerra egiten ari da eta mendebaldean kolpe nagusia ematen ari da.
  Hasiera-hasieratik Errusiaren aldeko borrokak arrakasta handiagoa izan zuen historia errealean baino. Bereziki, biztanleria handiagoa zela eta, ekonomiaren maila altuagoa zela eta, Errusiako bake garaiko armada ez zen bat eta erdikoa, hiru milioi eta mila erregimentu baino gehiago. Beraz, tropa gehiago bota ditzakezu borrokara.
  Gainera, alemaniarrak eta haien aliatuak bonbardatu zituzten hegazkin gehiago egotea.
  Beraz, Errusiako tropek Ekialdeko Prusia hartu zuten eta Koenigsberg blokeatu zuten. Eta Hindenburgen saiakerak huts egin zuen. Alemaniako tropen bonbardaketari eskerrak barne.
  Eta itsasoan, japoniarrak zain dauden bitartean, eta Makarov almirantea alemaniarren aurka borrokatzen ari da.
  Alemaniako flota munduko bigarrena da Britainia Handiaren atzetik. Baina nola zenbatzen duzu. Agian Errusiak guduontzi gehiago izango ditu, baina hiru itsasotan barreiatuta daude, eta alemaniarrek ukabil bat dute. Gainera, noski, Britainia Handiko Armada dago. Baina lau ozeanotan ere sakabanatuta dago. Eta britainiarrek ez dute presarik Errusiari laguntzeko.
  Beraz, Makarov buru duen Baltikoko flotak alemaniarren aurka borrokatu beharko du bakarrik. Abuztuaren amaieran, eguraldi epela eta eguzkitsua da.
  Almirante nagusia eta Japoniako gerrako heroia gurutzontzi mugikor arin batean. Hau da bere berrikuntza.
  Eta gurutzontzi arin baten tripulazioa neskek bakarrik osatzen dutela ere.
  Neskak guztiak gazteak dira, lirainak, arin eta bikini batean. Oin biluziekin eta takoi biluzi eta biribilekin distiratzen dute.
  Gurutzontziek pistola bakarra dute, baina hamabi hazbetekoa. Eta neskek maisuki kudeatzen dute.
  Natashak, sabeleko giharrak astinduz, oihu egin zuen:
  - Gure Makarov almirante loriatsuarentzat!
  Eta orpo hutsez eman zion jaurtigaiari. Eta neskek erraz bultzatzen zuten, hanka biluzi eta zizelkatuak estalki blindatuaren kontra jarrita.
  Zoya neskak, heriotzaren hotelean barrena bultzaka, irrintzi egin zuen:
  - Nikolas II.aren alde!
  Agustinek belaun hutsez esan zuen:
  - Aberriaren alde - gure ama!
  Svetlanak, oin biluziak joz, gehitu zuen:
  Hil ditzagun alemaniarrak!
  Eta orain jaurtiketa kanoi barrura sartzen da eta neskek helburura zuzendu dute. Alemaniako flota ugariaren aurretik. Alemaniako armada munduko indartsuena dela uste da. Eta horri aurre egitea ez dela hain erraza.
  Baina, orduan, hamabi hazbetekoek zerbait hiltzailea botatzen dute. Eta hegan egiten du - hau alemaniar suntsitzaile aurreratuan dago. Ontziaren erdialdera jotzen du, eta ontzia bi zatitan zatitzen da.
  Natashak oihu egiten du bere biriken goialdean:
  - Hori bai!
  Zoyak baieztatzen du, oin biluziak joz:
  - Goi mailakoa da!
  Agustinek hortzak erakutsi eta gaineratzen du:
  - Egin dezagun modu berri batean!
  Svetlanak oldarkor nabaritu zituen begi distiratsuak:
  - Eta hormigoizko mozketa egingo da!
  Eta bere hizkuntza oso arina da.
  Berriz ere, neskek, takoi biluzi eta biribilak atseden harturik, jaurtigaia kanoi barrura sartzen dute. Oso oldarkor ezarrita daude Kaiserren Alemaniaren aurka borrokatzeko.
  Makarovek baietz baiezkoa ematen du. Errusiako flota urrutiko duelu baterako prest dago. Arma bikainak eta marinel bikainak ditu. Beraz, alemaniarrek lortuko dute.
  Eta flotan ere badaude Kaiser Wilhelmi horrela galdetuko dioten neska-mutilak.
  Makarov almiranteak, aginduak emanez, esan zuen:
  - Kontzentratu su guztiak hurbilen dagoen Alemaniako itsasontzian!
  Eta esan behar dut funtzionatu zuela. Eta errusiar kanoiak Kaiser-en gurutzaontzia suntsitzen hasi ziren, eta ia berehala hondoratu zen.
  Natashak, bikini batean lehen mailako kapitain ia biluzik, oihu egin zuen:
  - Jo dezagun etsaia hiltzaile batekin!
  Zoyak, oin biluziak joz, baieztatu zuen:
  - Berriro joko dugu!
  Eta hemen berriro ere Errusiako gurutzontziaren jaurtigai hilgarria hegan.
  Svetlanak oihu egiten du:
  - Errusiarentzat eta Lada jainkosarentzat!
  Heriotzaren orainak suntsitzailea jotzen du eta bi zatitan banatzen du. Eta berriz ere ontzia alemaniarra hondoratzen ari da.
  Agustinak, ile kobre-gorriak proletario pankarta baten antzera astintzen dituen neska gorri hark, baieztatzen du:
  - Munduko neskarik zehatzenak gara!
  Valentinak, kulerodun neska honek bakarrik eta marrubi-tipiak dituen bular beltzarana, baieztatzen du:
  - Aintza Nikolas II.aren herrialdeari!
  Victoriak, hanka biluziak beltzaranak eta txokolatea bezalakoak dituen neska batek, oihukatu zuen:
  - Eta aintza Makarov almirante handiari!
  Natashak, oso dotorea eta gihartsua den oin biluziak kolpatuz, baieztatzen du:
  - Eta aintza Makarov-i!
  Zoyak gehitzen du:
  - Eta aintza Errusia tsaristari!
  Agustinak, beste neska batzuekin batera, beste proyectil hilgarri bat ateratzen du, garrasika:
  - Eta aintza gure arbaso eta errusiar jainko guztiei!
  Eta orain neskak, gorputz gihartsuak estutuz, heriotza-opari pisutsu bat arma indartsu batera eramaten ari dira.
  Eta horrela ederrek kargatu zuten hamabi hazbeteko pistola. Eta orain heriotzaren opari hiltzailea pistolatik bota zuten. Neskek poz-pozik hanka biluzi eta zizelkatuak ere kolpatu zituzten.
  Eta jaurtigaiaren gainetik hegan eginda, armadillo batek Alemaniako Kaiser Alemaniara joko du. Golpe zehatz baten ondorioz, itsasontzi erraldoi batek ere hiru zatitan banatu zituen.
  Neskek eskuak altxatu eta garrasi egin zuten:
  - Erregeen komunismoaren argirako!
  Hemen Natashak berriro aginduak ematen ditu. Eta neskak hanka biluzi eta zizelkatuekin ordenatzen ari dira. Eta arrastatu beste proyectil bat, oso hilgarria.
  Agustinek kantatu zuen:
  - Oso gogor joko dugu etsaia!
  Svetlanak gustura gehitu zuen:
  - Gure Almirante Burua Makarov kirolak!
  Natashak gehitu zuen, hortzak agerian utziz:
  - Dena quasar izango da gurekin -
  Kaiser Wilhelm erdipurdikoa da!
  Eta neskek, takoi biluzi eta biribilak atseden harturik, beren burua altxatu eta herrestan eraman zuten heriotzaren opari hiltzailea.
  Eta hala, oin hutsez bultzatu zuten pistolaren txosnara. Kargatu eta zuzentzen hasi zen.
  Natashak gogotsu kantatu zuen:
  Monomakh-ek txapela kendu zuen,
  Buruaren goiko aldea urratu!
  Zoyak gaineratu zuen, oin hutsik kolpatuz:
  - Karga elektrikoa,
  Jo du kanoia!
  Eta orain neskek bidalitako heriotza oparia orro basatiz doa. Eta orain armadilloaren erdi-erdian dagoen lupaneta bat bezalakoa da jaurtigaia. Eta nola ondo apurtuko den. Berak ere hartu eta zatitu egingo du. Eta norabide guztietan ihinztatuko du.
  Eta iturridun burbuilak joango dira. Eta masiboki pizten da.
  Neskek literalki garrasi egiten dute pozarekin. Eta zapaldu beren oin biluzi zizelatuekin. Noski, Alemaniako Kaiser izugarria ere garaitu daiteke haiekin.
  Makarov almiranteak konfiantzaz eramaten du borroka. Bere ontziek trebetasunez maniobratzen dituzte eta kolpeak askatzen dituzte Wilhelm erregearen alemaniarren aurka.
  Natasha ere oso azkar dabil. Bere takoi arrosak, biluziak, neska txikien hanka magiko eta oso politak bezala dirdira. Eta beste gudari batzuk ere, beheko gorputz-adarrak onak dira.
  Berriro jaurtitzen dute jaurtigaia mokorrera. Kaiser ontzidia kaotiko samarra da. Bere ontziak elkarren artean oztopatzen dute kopuru handiak izan arren.
  Makarov almiranteak trebetasunez erabiltzen du bere flota. Sua enblematiko nagusian kontzentratuta dago. Eta kolpatu egiten du.
  Almiranteaz gain, gurutzontzi arinean gizon bakarra dago - Olezhka kabina. Itxura txikia du, baina arin, eta bere takoi biluzi eta umeak dir-dir egiten diote tarteka.
  Errusiar-Japoniar Gerratik ezagutzen da Jung. Hamar urte baino gehiago pasa dira, eta oraindik ume bat da. Baina bera izan zen "Petropavlovsk" almirantea eta guda-ontzia salbatu zituena, itsasgizona lematik distraitu zuen eta bolantea apur bat mugitu zuen, eta meategiaren ziztada ez zen hilgarria izan.
  Mutila hamar urterekin trabatuta zegoen, baina hain azkarra zen, neska batek ere ezin zion jarraitu eta oso indartsua.
  Oraindik kabinetan mantentzen zen, nahiz eta mutilak japoniar jeneral bat uretatik atera eta horregatik gurutze bat jaso zuen.
  Baina haurra zenetik, oraindik ofizialki kabinete gisa agertzen zen.
  Baina mutilak borrokan egin zuen lanik garrantzitsuena - tiroaren koordenadak eman zituen eta neskek ez zuten galdu.
  Makarov almiranteak honako hau esan zuen:
  -Ai-bai, ondo egin betiko mutila! Horretarako agindua eman behar zaio.
  Anastasiak, lehen mailako kapitainak, esan zuen:
  - Eta ofizialengana eraman!
  Makarovek baietz egin zuen.
  - Esan gabe doa!
  Eta berriro tiro hiltzaile bat dator, eta oraingoan alemaniar bandera hondoratzen ari da. Eta milaka Kaiser marinel uretara salto egiten dute. Hau benetan kolpe suntsitzailea da.
  Mutil txikiak irrintzi egiten du poz-pozik. Izan ere, misio batean ari den arren. mendeko pertsona heldu batek errusiar jainko-demiurgoek emandako hilezkortasuna landu behar du. Eta ehun urtez hamar urteko mutikoa izan behar du.
  Garai honetan Errusia Tsarista zerbitzatzen. Eta gero hamabi urte arte hazi. Hasieran, berriz ere umea izatea ideia interesgarria iruditu zitzaidan. Baina 1904an egotea, telebista, Internet, ordenagailu, telefono, smartphone, ordenagailu eramangarri eta abar gabe egotea ez da hain handia. Batez ere kuartelean ere bizi bazara, eta denek mutiltzat hartzen zaituzte, jarrera egoki batekin. Egia da, fisikoki oso mutil indartsua zara, eta pertsona arrunt bat baino askoz azkarragoa, eta garrantzitsuena, ezin zaituzte hil - hilezkortasuna jaso duzu dagoeneko eta landu behar duzu.
  Eta zer botere daukazu zure parekoengan! Azken finean, haurrek indarra eta trebetasuna errespetatzen eta asko errespetatzen dituzte.
  Eta Oleg kabinete bihurtu zen bere haurren gaitasun fisikoei esker.
  Hamar urterekin, oraindik mokor bat zara, eta, noski, kabinete batek ere ez zuen benetan hartu nahi. Baina Oleg-ek eskuekin eta nikel batekin iltzeak erraz hartu eta makurtu zituen. Honek lehen mailako kapitaina harritu zuen, eta heroi gaztea bere ontzira eramatea onartu zuen.
  Eta marinelak laster hasi ziren errespetatzen pisu astunak altxatzen eta denei eskuetan borrokatzen zituen mutil indartsu eta azkarra ezohikoari. Gainera, Oleg ere oso sakona murgildu zen, airerik gabe egon zen denbora luzez eta ez zuen hotzaren beldurrik izan. Edozein eguralditan oinutsik eta galtza motzekin korrika egiten nuen eta doministikurik ere ez nuen egiten. Eta bere behatz biluziak hain tinko eta arin ziren. Mutikoak kate batean aingura igotzeko edo goitik behera zintzilikatzeko ere erabil litzake.
  Eta haserretuta, haurrak dozena bat marinel sakabanatu eta arma astun bat buru gainean altxa zezakeen.
  Beraz, Oleg-ek errespetu unibertsala merezi zuen eta gustatu zitzaion. Oso indartsua izan arren, mutikoa baina.
  Eta orain pistola apuntatzen ari zen, takoi biluzi eta biribilak metalaren gainean jarrita.
  Eta kantatu:
  - Gure "Varyag" harroak ez du etsaiari amore ematen, inork ez du errukirik nahi!
  Flota tsaristak acrobazia handia erakutsi zuen. Eta bere maskorrak oso ondo etzan ziren.
  Makarov almiranteak asko egin zuen marinelak eta ofizialak prestatzeko. Bere eskuadra indartsua zen. Eta kalitate handiko gudariak.
  Hona hemen "Glory", "Suvorov", "Borodino", "Oslyabiya", "Alexander the Third", "Nicholas the First" modu eraginkorrean borrokatu ziren gudu-ontziek. Eta euren tripulazioak zehaztasunez jaurti zuten.
  Baina noski, ezin izan zuten XXI. mendeko mutil batek bezala induzitu.
  Eta ez zuten taula gainean halako kopuruko neskarik.
  Olezhkak, pistolak helburura zuzendu eta bere oin biluzi eta ume-oinak atseden hartuz, kantatu zuen:
  - Jainkoak salba ezazu erregea
  Burujabe indartsua...
  Erreinatu aintzarako
  Aintza guretzat!
  Eta Natashak, tiro bat bota eta takoi hutsik keinuka, kuxku egin zuen:
  Erreinatu etsaien beldurrez,
  tsar ortodoxoa...
  Eta bikiniz jantzitako neska talde osoa, koruan jasota:
  Erreinatu aintzarako, gure loriarako!
  Eta neskek berriz ere heriotza-opariak ekartzen dituzte, indar oso hilgarria, eta Kaiserren ontziak hondoratzen dituzte, alai eta sutsu kantatuz:
  - Aita-erregearen mesedetan,
  heroi bat erditzen dut!
  Eta borroka hasten denean
  Bihur zaitez Satanas!
  . 1. KAPITULUA
  Bandontziaren heriotza eta galera handiak izan ondoren, alemaniarrak atzera egiten hasi ziren. Haien ontziak, ordena itxurari eutsiz, atzera makurtu ziren. Eta errusiar ontziak tiroka ari ziren orain haien atzetik.
  Eta gudua benetan irabazi zuen, nahiz eta Baltikoko eskuadroi Kaiser Alemaniako flota osoa aurka zegoen. Eta hau munduko bigarren, edo ia bigarren flota da.
  Agian Errusiako flota alemaniarra baino ugariagoa bihurtu da jada, baina lau ozeanotan zatituta dago, eta hemen Alemaniak zituen ia indar guztiak.
  Eta Makarov-en jenioarekin galdu zuen.
  Neskak, oin biluziak kolpatuz, asko zalaparta egin zuen. Haien gurutzaontzia, moteldu gabe, alemaniarren atzetik mugitu zen. Eta Oleg Rybachenko mutilak kanoia helburura zuzendu zuen, bere haurraren hankak burdinaren kontra pausatu zituen. Eta orduan oskol batek burrunba egin zuen betiko umearengandik.
  Eta beste ontzi alemaniar bat hautsi zen. Eta esan behar dut lorpena handia dela.
  Natashak kantatu zuen, bere sabeleko muskuluekin jolasean:
  - Aterpetzerik handiena, zoaz kanpaldia!
  Zoyak, irudi ederra eta urrezko ilea dituen neska batek, honakoa adierazi zuen:
  - Buelta osoa ematen ari naiz!
  Gudariak hemen eta hain zuzen ere - super lapurtu!
  Agustinek oin biluzik zapaldu zuen metalaren gainean eta txio egin zuen:
  - Almirante handiarentzat!
  Oleg japoniarrekin borrokatu zen behin. Izan ere, gudu handi bakarra gertatu zitzaien, tranpa sinple baina maisutasunez burututako bati esker.
  Orduan mutilak kaskarrak ekarri zituen, baina tiro egiten uzteko konbentzitu zituen. Eta nola tiro egin zuen gurutzontzi japoniarra orduan hautsi zen. Hau istriputzat hartu zen, baina mutila hala ere saritua izan zen.
  Eta Oleg Rybachenko sariak biltzen hasi zen.
  Oraingoan zerbait serioagoarekin konta zezakeen. Adibidez, urrezko George Gurutzean arku batekin. Eta hau da orain arte soldadu arrunt batentzako armada tsaristaren saririk gorena, baina oraingoz kabina-artilleroa da oraindik.
  Eta, zalantzarik gabe, neskek ere sariak jasoko dituzte.
  Horrela ari da Errusiako flota alemaniarrari heltzen. Eta literalki etsaiari tiro egiten dio mugimenduan.
  Svetlanak kantatu zuen, hortzak agerian utziz eta keinu eginez:
  - Utzi belatz errusiarra zeruetara igotzen,
  Uste dut Errusia tsarrak berriro altxatuko dela!
  Natashak gogotsu kantatu zuen:
  - Errusia berriro altxatuko da! Errusia altxatuko da!
  Eta berriz ere, neskek, oinutsik bezala, atseden hartu eta kolpeka egingo dute. Eta beste guduontzi bat eraitsiko dute.
  Itsasoan alemaniarrei edertasun oso ospetsuak eman zitzaizkien. Eta Kaiserren ontzidia luzaroan joan zen. Eta ostikoka eta ostikada eman zioten.
  Harrapatzeko partida egon zen.
  Zoyak, bikinidun neska honek, hanka biluziak astinduz, orroa egin zuen:
  - Aberriaren alde eta azkenerainoko askatasuna!
  Agustinek, oin biluzik zapalduz, gaineratu zuen:
  - Bihotzak batera taupada egitea.
  Noski, Kaiserren Alemania itsasoan suntsitu zuten. Baina lehorrean ere, Wilhelmeko alemaniarrek lortu zuten lehen zenbakia. Eta hain oldarkor jarri ziren adarretan. Eta zerutik "Ilya Muromets" eta "Svyatogor" ikaragarriek bonbardatu zituzten - munduko hegazkin indartsuena. Eta lehorrean, Luna-2 tankeak birrintzen ari ziren.
  Elizabeth eta Catherine elkarrekin ibili ziren tanke txiki honetan, eta ardatz bateko bi metrailadoretik tiro egin zuten.
  Deposituak orduko berrogei kilometrorainoko abiadura garatu zuen autobidean, eta hogeita bost kilometro egin zituen errokan zehar. Eta horrek aukera eman zion arrakastaz maniobratzeko, errusiar zalditeria ikaragarriarekin batera.
  Iraultza eta ezinegona saihestuta, inperio tsaristak industria-ekoizpen-tasa handiagoak zituen eta Prokhorov tankearen serie-ekoizpena menperatu ahal izan zuen, munduko lehen makina.
  Tankearen alde txarra bere armadura mehea zen, balen aurka bakarrik. Baina plus bat altzairuzko xaflen antolamenduaren forma inklinatua eta maiz errebote dei daiteke.
  Beraz, "Luna" -2 ez dago batere defentsarik, lehen begiratuan pentsa zitekeen bezala.
  Eta bere tamaina txikiak fabrikatzea nahiko merkea da.
  Alemaniarekiko gerra maniobragarria da oraindik. Oraindik ez dago izoztutako fronte lerrorik, eta, beraz, tanke arinak eta mugikorrak oso egokiak dira. Batez ere munduan herrialde bakar bat ere ez dagoen bitartean.
  Elizabethek tiro egiten du, bere neska orpo hutsarekin gatilloa sakatuz eta orroa egiten du:
  - Errusia handiarentzat!
  Catherinek etsaiari tiro egiten dio, eta erasokor esan du:
  - Nikolas II.aren tsarraren alde!
  Erregea oso ezaguna da jendearen artean. Igande odoltsua ez zen gertatu, Errusiak Japonia garaitu zuen, eta orain konfiantzaz ari da alemaniarrak irabazten.
  Armada tsarista indartsua da, eta moral handikoa.
  Soldatak ere igotzen ari dira eta langileen egoera hobetzen ari da.
  Gerra baino pixka bat lehenago, Romanov dinastiaren hiru mendeurrenaren omenez, Nikolas II.a tsarrak dotoreki murriztu zuen lanaldia hamar ordu eta erdira. Eta opor aurreko egunak eta larunbatak zortziak arte. Gainera, hogeita bat urte arteko emakumeen eta pertsonen lanaldia zortzi ordura murriztu zen, eta pentsioak handitu ziren.
  Beraz, jendea pozik dago errege-aitarekin. Inteligentziaren zati txiki batek baino ez du nahi parlamentua eta erreforma politikoak.
  Oraindik lurjabeak daude, baina baserritarrekin ondo moldatzen dira. Beraz, Errusiaren kanpoko handitasunak askatasun mugatuak konpentsatzen ditu.
  Ortodoxian, ordea, aldaketa batzuk ere gertatzen ari dira. Bereziki, uzta-urteak eta traktoreak eta ongarri mineralak, ureztatzeak eta hobekuntzak sartzeak ogiaren eta haragiaren arazoa konpondu zuten. Soldatak hazi dira, eta prezioak egonkorrak dira - errubloa urrez babestuta dago.
  Eta Eliza Ortodoxoak Gabonak baino lehen baraualdia bertan behera utzi zuen eta beste janari murrizketak arindu zituen. Eta orokorrean positiboki harrera izan zen. Judu eta musulman askok gogoz onartu zuten ortodoxia, errazago eta sinpleagoa bihurtu zena.
  Errusia tsaristan ere, hotzeriaren hilkortasuna gutxitu egin zen, batez ere haurren artean. Eta horrek agintarien agintea ere areagotu zuen.
  Beraz, Errusia tsarista goraka doa, eta gerra ondo doa. Brusilovek historia errealean baino arrakasta handiagoz jokatu zuen austriarren aurka, eta Przemysl berehala hartu zuten, bere setioa eta galerak saihestuz.
  Armada tsaristaren hornidura ona zen, eta tropek konfiantzaz aurrera egin zuten, eta, aldi berean, nagusitasun numeriko bat zegoen. Beraz, iragarpen baikorrenak egia bihurtu ziren.
  Alemaniako flotak galera handiak izan zituen eta kolpatuta utzi zuen.
  Eta Errusiako eskuadra Koenigsberg bonbardatzen hasi zen.
  Natasha eta bere taldeak ere parte hartu zuten honetan.
  Neskek kanoiak bota eta kantatu zuten:
  - Eta izar altueretan, eta mendiko isiltasunean,
  Itsasoko olatuan eta su amorratuan!
  Eta amorratua, eta su amorratua!
  Zoya eta beste neska batzuk altxatu ziren, takoi hutsen gainean pausatu, jaurtigai hilgarri bat, eta txio egin zuten:
  - Tsarismoaren muga berrien alde!
  Eta pistolak hartu eta apurtzen zuela zirudien. Arku altu batean hegaldi bat deskribatzea. Eta burrunba eginez, Alemaniako bateria oso bat altxatu zuen.
  Agustinek irribarrez kantatu zuen:
  - Gure erregea guduaren aintza da,
  Gure erregea gazteen hegaldia da!
  Aparrekin borrokan eta irabazten,
  Nikolasek komunismora eramaten gaitu!
  Svetlanak ziur baieztatu zuen, pistola txikiago batetik tiro eginez:
  "Nikolai komunismora eramaten gaitu!"
  Eta horrela neskak basati egin ziren, erabateko ikara.
  Eta oso zehatz tiro egiten dute eta baita hilgarria ere. Bai, inork ezin die aurre egin.
  Natashak esan zuen irribarrez, hortzak agerian utziz, beste Kaiser bateria bat airera hegan egin zenean:
  - Musika jotzen ari da, bateria jotzen ari da,
  Alemaniako erregea hilerrira eramaten ari dira!
  Zoyak adierazi zuen oldarkor, begi urdinei keinu eginez:
  Irabazi egingo dugu, ziur dakit
  Neskak zelai zabaletan barrena ibiltzeko...
  Eta aldi berean planeta izateko paradisu loratu bat,
  Kume nobleak hazteko!
  Eta neskak keinua egin zien oinutsik lagunei. Txistu egin zuten aho batez.
  Eta egia esan oso neska barregarriak dira.
  Eta hamabi hazbeteko pistolaren eragin-potentzia funtzionatu zuen. Eta Kaiserren Alemaniako etsaia zapaldu zuen.
  Makarov eskuadroiaren bonbardaketa eta, ondoren, erasoa ehunka Luna tanke arinen laguntzarekin, zeinak, bizirauteko, armadura gehigarri gehiagorekin zintzilikatu zituzten eta beren pistolak ez zituzten hartu. Eta Kuropatkin, apur bat zaharra bada ere, oraindik arranoa da, eta Koenigsberg-en ekaitzaren heroia. Errusiako tropen aurrerapen ausarta eta garaipen sinesgarria.
  Koenigsbergen erorketak alemaniarrak harritu zituen. Probokazioaren ostean ere, Turkia gerran sartzeak ez zien lagundu. Eta Alemania bera oraindik ere Marnen garaitua zegoen. Eta Parisetik urrundu zen.
  Austria-Hungariaren posizioa kritiko bihurtu zen. Eslaviarrak bere lerroetan desertatu eta ehunka milaka errenditu ziren. Eta kolpeen pean hil ziren alemaniar eta hungariarren beste tropa batzuk.
  Armada tsarista urrunago zegoen. Alemaniarrak ere jipoitu zituzten Varsovia erasotzen saiatzean. Errusiako indar gorenek irauli zituzten.
  Eta mendebaldera jo zuen.
  Alemaniarrek atzera egin eta ekialderantz mugitu ziren, frontea eroriz. Sei alemaniar gorputz hegoaldera urgentziaz bota zituzten, baina beranduegi zen.
  Errusiarrek jadanik Krakovia hartu eta Budapest inguratu zuten. Eta gero, Bulgariak, alemaniarrek konbentzitu nahian, Turkiari gerra deklaratu zion.
  Eta are okerrago gertatu zen, alemaniarrak kaput zirela sumatuz, Austria-Hungaria Italiak erasotu zuenean. Eta desatsegina dena, Japoniak, errusiarrek minduta, Ozeano Barean zeuden alemaniar jabetzak eraso zituen.
  Egia da, apur bat berandu iritsi zen, Alemaniako kolonia gehienak Kolchak almiranteak harrapatu baitzituen, Ozeano Bareko eskuadra arrakasta handiz agindu baitzuen.
  Beraz, Japonia berriz ere sudurra geratu zen, Alemaniari gerra deklaratuz eta oso berandu.
  Baina ez zuen bigarren fronterik ireki Errusiarekin.
  Alemaniarrak tropak ekialderantz transferitzen hasi ziren. Baina jada aliatuek alemaniarren ahultzeaz aprobetxatu eta erasora joan ziren Belgikan.
  Eta aurrera egiten hasi ziren.
  Egoera ere zaildu egin zen, Austria-Hungaria benetan erori zelako eta jada ez zuen erresistentzia seriorik eskaini. Eta alemaniarrek beren tropak gudura eraman zituzten zatika eta porrotak porrotak jasan zituzten.
  "Luna" tankea -2 arrakasta handia izan zuen. Alemanen atzealdean egin zituen maniobrak botere suntsitzailea izan zuten. Eta errege zalditeria munduko onena zen.
  Eta dena oso trebetasunez kudeatu zen eta gutxieneko nahasmena zegoen. Armada tsarista aurreratu eta hiriz hiri hartu zuen.
  Dagoeneko Kuropatkin Oderra hurbildu zen, eta Brusilovek, oro har, Vienaraino sartu zen.
  Eta Austria-Hungaria kapitulatu egin zen.
  Oderreko alemaniarrak defentsa gutxi-asko sendo bat antolatzen saiatu ziren. Baina ez ziren oso onak.
  Eta mendebaldean, aliatuek Brusela hartu zuten, koalizioaren beste lorpen esanguratsu bat.
  Orduan, Kaiser Wilhelm konturatu zen bere egoera itxaropenik gabe zegoela eta bakea eskatu zuen.
  Eta 1914ko azaroaren 25ean etsaiak eten ziren Errusiako-Alemaniar frontean. Errusiako tropek jadanik Berlin inguratu zuten.
  Itsasoan ere pare bat borroka gehiago izan ziren, Kaiserren flota amaituz.
  Gerra hilabete gutxiren buruan amaitu zen. Baina Turkia ez da oraindik garaitu.
  Eta Errusiako tropak horretara aldatu ziren.
  Eta Oleg Rybachenko Baltikotik hegazkin batean ibili zen. Eta bere zehaztasun izugarria ikusita, mutila Potemkin gudarostearen hamabi hazbeteko pistolan jarri zuten.
  Istorio honetan, marinelen matxinada ez zen gertatu. Eta gudu-korazak, matxino baten loria tristearen ordez, bere buruari loria militarra irabazi zion.
  Otomandar eskuadra, noski, ez da Alemaniako eskuadra bezalakoa alderdi guztietan.
  Mutikoak, itsasoan ere, tiro gutxi batzuk baino ez zituen lortu, turkiar ontziak hondoratuz.
  Eta gero atzetik zegoen.
  Eta Istanbulen lehorreratze ausarta.
  Oleg Rybachenkoz gain, neskak ere lurreratu ziren.
  Natasha, Zoya, Augustina, Svetlana korrika egin zuten biran, takoi biluzi eta biribilak dardarka.
  Eta otomandarrei zirriborrak egin zizkieten.
  Mutilak bi asalto fusil zituen eskuetan, eta zehaztasunez tiro eginez, abestu zuen:
  - Goto guztien aitzindaria,
  Ito ditzagun denak katuak bezala!
  Natashkak suminduta tiroz baieztatu zuen:
  - Noski itoko garela!
  Eta bere orpo hutsak heriotza-opari bat bota zuen. Neska hauek suntsipenean ibiltzen ziren.
  Zoyak, era melodiosoan, turkiarrengandik ukabilkadaka, adierazi zuen:
  - Jainkoa gurekin dago!
  Agustinek, turkiarrak moztuz, esan zuen:
  - Eta Jainko hau Zuria da!
  Svetlanak, otomandarraren masailezurra hautsiz oin hutsez egindako kolpe batez, haustura egin zuen:
  - Gure Jainkoa munduko zuriena da!
  Natashak, turkiarrak zirriborratuz, esan zuen:
  - Hau guztia gure Lurra da, hau guztia gu gara!
  Eta oin biluziak beste granada suntsitzaile bat bota zuen.
  Zoyak, otomandarrei buruz idatziz, honako hau igorri zuen:
  - Ama Errusiarentzat!
  Eta behatzak biluzik, berriz ere zerbait hilgarria botako du.
  Orduan, Agustinek zerbait suntsitzailea bota zuen, bere titi gorritxoa bere inprobisatuko bazooka botoian sakatuz, eta kirrinka egin zuen:
  - Aberriaren alde, gure ama!
  Eta Svetlanak gaineratu zuen, etsaia zapalduz eta ezpatez astinduz:
  - Aberri sakratuaren alde!
  Eta neskak mihia erakutsi zuen.
  Hau benetan talde borrokalaria izan zen. Zeinen aurka etsaiek ezin eutsi.
  Eta Istanbul erori zen, eta Turkiak kapituluatu zuen Urte Berriaren aurretik.
  Oleg Rybachenkok hirugarren mailako kapitainaren esku-orriak jaso zituen, hamar urteko mutil batek itxura ona duela. Bide batez, bere berdina zen hamar urterekin, baina errealitatean ume handia da, eta ez zuen halako ipotxaren itxurarik. Ia barruan metro bat eta erdi zegoen. Zehatzago, metro bat berrogeita bost zentimetro.
  Oraindik azeleragailuen belaunaldirik ez zegoela ikusita, Oleg Rybachenko nerabetzat pasa liteke. Eta hala eman zioten ofizial bat. Eta baita gerra amaitu ostean ere, pertsonalki jaso zuen San Jorge Gurutzea urrez eta diamantez egindakoa eta arku batekin Nikolas II.a enperadorearen eskutik. Eta garai hartako altuena eta soldadu berri bat izan zen.
  Oleg Rybachenko pozik zegoen. Hain garaipen zoragarria eta polita lortu zuen.
  Errusia tsaristak eta aliatuek Turkia banatu zuten. Eta munduaren mapatik desagertu zen.
  Asia Txikia, Irakeko iparraldea eta erdialdea, itsasartea eta Istanbul Errusiara joan ziren. Gutxik jaso zuen turkiar lurrak Balkanetan eta Bulgarian. Siria Frantziara joan zen. Palestina eta Saudi Arabiaren zati bat Britainia Handira, baita Irakeko hegoaldea ere, britainiarrek harrapatzea lortu zutena.
  Hala, Britainia Handia kolonia sendoagoak bihurtu ziren, alemaniarrak beretzat hartuz.
  Errusiak alemaniarrengandik jaso zuen Klaipeda eskualdea, Poznan, Danzig, Oder inguruko lur zati bat. Eta gehi erreparazioak.
  Errusiak gehienbat Austria-Hungariatik jaso zuen. Krakovia eta lurrak Polonia, Galizia eta Bukovina erreinuan sartu ziren Errusian. Txekoslovakia eta Hungaria Nikolas II.a buru zuten erreinu bihurtu ziren eta baita Errusian ere. Jugoslavia ere sortu zen - formalki independentea, baina Errusiaren basailu. Errumania ere onartu zuen Errusiaren patroiarekin, Transilvaniaren truke.
  Austria independentea nahiko txikia bihurtu zen. Eta Italiak zerbait lortzeko gai izan zen.
  Frantziak Alemaniak aurretik kendutakoa berreskuratu zuen, Danimarkak bezala.
  Gainera, Alemaniako lurren zati bat aldi baterako okupatu zuten.
  Denek asko lortu zuten. Errusiak Ozeano Bareko alemaniar koloniak hartu zituen, Japoniara transferitutako irla pare bat izan ezik. Namibia britainiar kolonia bihurtu zen, edo hobeto esanda, Hegoafrikako agintearen parte.
  Guztiontzat egokitu zen. Gatazka gehienak erreparazioen ingurukoak ziren. Errusiak kuota handiagoa eskatzen zuen.
  Nolabait akordio batera iritsi zen.
  Bakearen garaia heldu da. Baina gerra txikiak egiten ziren oraindik. Hain zuzen ere, Errusiak, Britainia Handiak eta Frantziak lehenik eta behin moztuta zegoen Saudi Arabia banatzea erabaki zuten.
  Han gerra laburra eta erraza izan zen.
  Oleg Rybachenko eta neskek basamortuan oinutsik korrika egin zuten denbora batez eta erresistentziaren buruzagia zen sheikh harrapatu zuten.
  Harrapatu zutenean, borroka labur baten ostean, neskek orpo hutsez musu ematera behartu zuten.
  Gero Iranekin gerra. Errusiak eta Britainia Handiak ere banatu zuten herrialde hau. Oso ideia interesgarria ere izan zen.
  Oleg Rybachenko eta Natasha Irani eraso zioten nesken talde batekin.
  Mutilak ezpatez moztu zuen, persiarren buruak putz egin eta esan zuen:
  - Aintza egunsenti handiaren garaiari!
  Natashak adierazi zuen, hortzak agerian utziz eta titi gorritxoak astinduz:
  - Aintza Nikolas II.a tsarrari!
  Zoyak, pertsiarrak moztu eta granadak oin hutsez jaurtiz, irrintzi egin zuen:
  - Aintza gure aberriari!
  Eta neskaren takoi biluzik eta biribilak heriotza ilar bat bota zuen.
  Agustinek bere titia errubia jo zigun bazooka botoiarekin eta oihu egin zuen:
  - Aintza Brusilovi!
  Svetlanak, oin biluziekin granada astun bat jaurtiz eta irribarre oldarkor eginez, hots egin zuen:
  - Lada Handiarentzat!
  Neskek Irango armada ondo hartu zuten.
  Eta orduan tankeak borrokara joan ziren.
  Oraingoan Mendeleieven semeak kanoiekin diseinatutako tanke astunagoa.
  Elena, Elizabeth, Ekaterina eta Euphrosyne ibiltzen dira tanke honetan.
  Eta noski neskak oinutsik eta bikiniz jantzita.
  Joan eta abesten dute:
  - Vodka errusiarra zer egin duzu,
  vodka errusiarra - hondatu nauzu!
  Vodka errusiarra, bazkaltzeko sardinzar!
  Ongi dibertitzen - gogorra ajean!
  Eta zerutik, Albinak ere pedala sakatuko du orpo hutsarekin eta bonba gehiago botako ditu Shah-en armadaren eta "Ilya Muromets" -3 buruan. Eta orduan inork ezin dio aurre egin.
  Iran zoragarriak ahaleginik gabe garaitu zuen.
  Eta banatu ere egin zuten, iparraldea, erdialdea eta kostaldearen zati bat hartuz. Horren ostean, Errusiak azkenean lortu zuen aspaldian itxaroten zen Indiako Ozeanorako sarbidea.
  Baina gerra istorioa ez da oraindik amaitu.
  . 2. KAPITULUA
  Errusia tsaristak gorakada ekonomiko azkarra izan zuen. Eta mundua ia erabat banatuta zegoen potentzia handien artean, orain arte elkarren aurka borrokatzeko asmorik ez zutenak, eskuratu berriak liseritzen baitzituzten.
  Afganistan orain arteko azken herrialde independenteetako bat izaten jarraitzen zuen. Ingalaterrak gerra hasi zuen bertan 1918an, baina ez zen ondo joan. Eta Errusia tsaristak eskualde hau inperio zabal batean sartzea erabaki zuen. Aldi berean, Indiarekin muga komun bat lortzeko, Nikolas II.aren funtzionarioek begi zikorrak bota zituzten.
  Orain arte, inork ez zuen amore eman nahi. Oleg Rybachenko eta neska talde bat eta itsasontzi bat lehorrera gurutzatu ziren Afganistango erregearen armadaren aurka borrokatzeko.
  Agindu berriak eta aintza nahi zituzten. Gainera, oraindik ez dago telebistarik eta ordenagailurik, eta entretenimendua XXI. mendean baino okerragoa da. Hori da zirkura joateko, edo antzerkira. Zineman ere filmak isilak dira eta zuri-beltzean.
  Baina zirkua antzekoa da, eta ez hain ezberdina modernoaren aldean. Baina ezin zara egunero joan.
  Baina gerra entretenimendu interesgarria da. Batez ere hilezkorra zarenean eta ezin zaituztenean hil.
  Noski, Oleg Rybachenko oso pozik dago Afganistan konkistatzeko. Eta neskek ere borrokatu nahi dute. Eta hurrengo gerra ez dago urrun.
  Alemania armagabetu egin zen, Britainia Handia eta Frantzia ez dira arazorik bilatzen. Beraz, Nikolas tsarrak ez du oraindik haiekin borrokatzeko gogo handirik.
  Errusiaren hedapen bide posibleen artean Txina ere badago, oraindik estatu indartsuen artean guztiz banatuta ez dagoena.
  Zheltorossia bertan sortu da dagoeneko, eta ia Txina osora zabaldu nahiko nuke. Horrek, hala ere, oraindik ametsa dirudi.
  Baina Errusia tsaristaren indarra ikusita, ametsa nahiko erreala da. Ordura arte, Afganistanera.
  Mutiko bat eta bikiniz jantzitako neska batailoi bat oinutsik doaz mendian zehar.
  Hemen sartzen dira mujahidinekin borrokan.
  Oleg Rybachenkok metrailadore batetik leherketa bat jaurti du, eta bere behatz hutsekin granada hilgarri bat jaurtiko du.
  Mujahidin urratuak erortzen ari dira. Eta mutilak garrasi egiten du:
  - Aita-erregearen loriarako, ausart jaio ziran arrazoi bategatik!
  Natashak ere su egiten du eta limoi bat botatzen du bere behatz hutsekin, eta ondoren oihu egiten du:
  - Ama Errusiarentzat!
  Zoyak, xaharen gudariei tiro eginez eta erratz batekin moztuz, heriotza-opari bat eman zion orpo hutsez eta kirrinka egin zuen:
  - Lada errusiar jainkosarentzat!
  Agustinek, azken kalibreko eraso-fusil batekin etsaia zirriborratuz, behatz biluziak ere erabilita, hausten zuen:
  - Gure botere deigarriagatik!
  Svetlana - aurreiritzirik gabeko neska honek udaberriko elurraren koloreko ilea eta irudimen handikoa, heriotzaren opari hiltzaile bat bota zuen bere behatz hutsekin eta kirrinka egin zuen:
  - Komunismo tsaristaren ideia handien alde!
  Iraganeko bizitza handia izan zuen Oleg Rybachenkok, eta mende honetan jada hamabost urtez bizi izan zen haur gorputz hilezin batean, honako hau esan zuen:
  - Komunismoa tsarrarekin bateragarria al da?
  Natashak logikoki adierazi zuen, heriotza-opari bat bere behatz hutsez botaz eta afganiarrak urratuz:
  - Ezinezkoa dena posible da - Seguru dakit!
  Zoyak, Shah-ren soldaduak moztuz, eta etsaia zirriborratuz, metrailadore arin batetik, marmarka egin zuen:
  - Ariman gure pasio garbiarekin ahalegintzen gara!
  Agustinek, bere ile kobre gorria borroka baten antzera astintzen zuen, pankarta proletarioa, txio-txintxoa egin zuen:
  - Aintza gure aberriari eta bere mirariak!
  Eta orduan heriotza-opari oso hilgarria bota zuen bere behatz hutsez.
  Svetlanak, afganiarrak moztuz eta gorpuzkin mendiak pilatuz, ilusioz egin zuen kexa:
  - Ama Errusiaren izenean!
  Eta bere takoi biluzik, biribil eta arrosa, nola eman botere izugarria suntsipenari eta suntsipenari.
  Bikinidun neska hauek Shah-aren armada hartu dute eta munduko botererik ezin da haien aurka egon.
  Baina gerlariak bi Luna-4 tanke berrienetan ibiltzen dira.
  Bakoitzak lau metrailadore zituzten makinak, eta motor aurreratuagoak, errepidean hirurogei kilometroko abiadura heltzeko aukera ematen zieten eta berrogei rockade batekin. Eta armadura aurreko modeloetan baino lodiagoa eta kalitate hobea zen.
  Noski, Elizabeth eta Elena ia biluzik zeuden, eta oinutsik. Eta autoa oso seguru gidatzen zuten.
  Elizabethek, metrailadoreetatik tiro eginez, txio egin zuen:
  - Nicholas misio handia - erregeen erregerik handiena!
  Catherinek, Shah-aren gudariak eraitsiz, abestu zuen:
  - Izarren artean, Lurraren taupadak larritasunez jotzen du,
  kristalezko distira-eremuak - ureztatuta...
  Nire familiaren bakea babesten dut -
  Bihotzez zerbitzatzen - Ama Errusia!
  Eta neskak pedala sakatuko du bere orpo biluzi eta biribilarekin.
  Neska hauek harrigarriak dira.
  Elena eta Euphrosinia ere gogor borrokatzen dira. Eta inork ezin die aurre egin neska horiei.
  Elenak etsaia kolpatzen du bere hatz hutsez, hankak zizelkatuz eta kukuekin:
  - Aintza komunismo garaiei!
  Euphrosinia, Xahren tropei kolpea emanez, orpo biluzi eta neskatxa baten laguntzaz eta vyaknula:
  - Aintza errege ederrenei!
  Eta neskek koruan abesten zuten, oin biluziak joz:
  - Aintza Errusiari, aintza,
  Tankeak aurrera doaz...
  Ia arroparik gabeko neskak
  Zorionak errusiar jendea!
  Beraz, metrailadoredun bi tanketan, gudariak serio sakabanatu ziren. Eta afganiarrak ondo zapaldu zituzten.
  Eta gero, airetik, borroka-hegazkinak nola sakatzen hasi ziren. "Dobrynya Nikitich" barne sei motorrekin, eta bonba-karga errekorra.
  Eta Anastasia Vedmakovak pedala sakatuko du bere takoi biluzi, biribil eta arrosarekin.
  Eta bonbardatzaile baten sabeletik, nola eroriko diren bonba hilgarriak eta suntsitzaileak.
  Eta Anastasiak hartu eta abestuko du:
  - Ez dago Ama-Errusia ederragorik,
  Borrokatu beraren alde eta ez izan beldurrik...
  Ez dago neska eder gehiago unibertsoan -
  Unibertso guztia Rus argiaren zuzia da!
  Akulina Orlovak, Dobrynya Nikitich metrailadoreetatik Shah's Mujahideen marrazketan, gaineratu zuen:
  - Ez dago aberriarentzat hitz ederragorik,
  garaipenaren bandera tricolorea bularrean sakatzea...
  Izan zaitez guduetarako prest zauden zaldun errusiarra -
  Bizi aitonek emandako ametsagatik!
  Mirabela Magnetic Afganistango tropak jo zituen. Eta soltean moztu zituen.
  Eta su-jaurtigailu batetik tiro egin ere. Eta dushman asko erre, lurreraino errez.
  Orduan kantatu zuen:
  Munduko indartsuenak gara
  Hil ditzagun komuneko etsai guztiak!
  Eta neskak mihia atera zuen. Eta keinua egin zien bere lagunei.
  Hor dabiltza Errusia tsarraren hegazkinak mujahidinak irabiatzen. Eta bota bonbak eta napalma.
  Tanke astunagoak ere ondo borrokatzen dira, baina zeharketarako gaitasun onarekin eta motor indartsuekin. Bereziki, berrogeita hamar tona pisatzen dituen HP-2 berriena, etsaia birrintzen duena. HP - itzulia - "Nikolai Romanov".
  Lehergailu handiko bi kanoi eta sei metrailadore dituen tanke baten lehen modelo esperimentala da.
  Eta nola birrintzen dituen erregearen Afganistango tropak.
  Eta neskek aldi berean hortzak biluztu zituzten depositu barruan eta barre egiten zuten.
  Alenkak oin biluziekin tiro bat egiten du eta biriken goialdean garrasiak egiten ditu:
  - Aintza aita-erregeari!
  Eta beste neskek garrasi egiten dute:
  - Aintza!
  Eta haien depositua aldapa gogorretatik gora doa.
  Eta haien atzetik, takoi biluzi distiratsuak, kulerodun neskak bakarrik doaz eta euren titi errubiak distira egiten dute eguzkitan.
  Hona hemen neskak - ia guztiz biluzik, eta haien bularrak hain goxoak dira.
  Anyutak oin biluziekin metrailadoreak apuntatzen ditu eta afganiarrak birrintzen ditu, kirrinka eta orroka:
  - Errusiarentzat, gure ama!
  Eta depositua mugitzen da, eta dushmanak birrintzen ditu. Han neskak oso txukunak dira.
  Ala hunkituta orro egiten du:
  - Eta neska ausartak borrokara erasotzen dituzte,
  Errusia atzean dago, Errusia atzean!
  Neska hau oso gorria eta polita da.
  Mariak ere erregearen tropak kolpatzen ditu eta irrintzi egiten ditu:
  - Errusia santuaren izenean!
  Olympias martxan jartzen da eta etsaiak indarrez zapaltzen ditu. Eta orpo hutsez etsaia nola mugitu.
  Eta jaurtigai batek hegan hegan anplitude hilgarri batekin...
  Afganistango erregearen armada neurri batean suntsitu eta neurri batean ihes egin zuen.
  Eta oinak zapalduz, neskak Kabulen sartu ziren. Eta horrela jarraitzen dute Afganistan zehar mugitzen.
  Oleg Rybachenko etsaia jarraitzen du. Margarita Korshunova betiko neskarekin batera, xeikharen armada gainditu zuten.
  Eta hemen mutilak eta neskak sableekin moztu. Eta mujahidinak moztu zituzten euren amorru osoz.
  Mutilak ilar bat bota zuen bere behatz hutsez eta xekearen dozena bat soldadu urratu zituen.
  Eta orroa egin zuen:
  - Gure tsarra Nikolas,
  Ez zabaldu ahoa zabalik!
  Margaret oso erasokorra da. Errota bat egiten du. Behatz hutsez, ilarra bota eta orroa egiten du:
  - Komunismo tsaristarentzat!
  Eta gero umeek hartu eta txistu egingo dute koruan. Eta beleak literalki txundituta daude eta euria bezala isurtzen dira afganiarren buruetara. Eta oso polita da.
  Oleg Rybachenkok etsaiak mozten ditu eta orroak egiten ditu:
  - Kontuan hartu tsarismoa komunismoaren eta garaipenaren ideietarako!
  Eta berriro nola erasotu etsaia.
  Eta etsaiaren mutilaren ezpatak aza bezala ebakitzen zituen.
  Hona hemen bere eraso harrigarria.
  Eta berriro txistua bele lurrunduekin.
  Orain arte, lidergoan daude. Eta haien abantaila ere hazten ari da.
  Margaritak irrintzi eta orro egiten du:
  - Aintza errusiar heroiei!
  Eta orpo hutsarekin neskak suntsipen-opari bat bota zuen.
  Hori da edertasun martziala.
  Oraindik umea izan arren. Eta behin heldua zen, eta baita adineko emakumea ere. Baina bere buruari ere hilezkortasuna erosi eta betiko gaztetasuna jaso zuen. Egia esan, ehun urte daramatza neska. Eta orduan egia hazi daiteke. Bitartean, Errusiako armadan zerbitzatzen du. Eta Superman ere bai.
  Eta, Oleg Rybachenko ez bezala, idazle honek ordenagailu jokoak gustuko ez zituenez, askoz errazagoa da beretzat. Noski, borrokatzea gustatzen zait.
  Haurrak hilezkorrak lagunak dira. Bitxia da nolabait helduak izatea, eta baita urte asko izatea eta oso gazte izatea ere.
  Eta pentsamendua umeago bihurtu zen, oroimena eta nortasuna guztiz gordeta zeuden arren.
  Eta esan beharra daukat, oso polita dela.
  Margarita eta Oleg, biluzik, umeen takoiekin, pakete lehergarri bat botatzen dute, eta xeikh-a apurtzen dute. Eta bere ingurunea amaitu da. Orduan etsaiak ezpatarekin mozten zituzten. Eta hau da beren suzko bataioa bera. Eta gero berriro txistu egiten dute...
  Beleak mujahidinen buruetara erortzen dira eta inolako arazorik gabe burezurrak zulatzen dituzte.
  Olegek orroa egiten du, aurkariak moztuz:
  - Margarita - leihoa zabalik dago!
  Eta berriro errota mozten du, azken buruak moztuz.
  Hemen errusiar tropek Kandahar okupatu zuten. Gero eta gutxiago dira Nikolas II.a tsarraren armada garaitezinaren aurka borrokatu nahi dutenak.
  Beste hiri batzuk jada borrokarik gabe errenditzen ari dira. Edo ia borrokarik gabe.
  Koadrila bereiziek oraindik ere mendian bakarrik funtzionatzen dute.
  Oleg Rybachenko eta Margarita Korshunova halako talde baten bila hasi ziren.
  Mutil batek eta neska batek Allahren gudari ausartak moztu zituen. Eta izugarrizko ausardiaz jokatu zuten.
  Ume hilezinak orpo hutsarekin granada bat bota zuen, aurkariak urratu eta kirrinka egin zuen:
  - SESB berrirako!
  Margaritak, ezpatak astinduz eta buruak moztuz, kroak egin zuen:
  - Muga berrietarako!
  Eta neskaren orpo hutsak suntsipen izugarria bota zuen, etsaiak urratuz.
  Eta orain umeek berriro txistuka jotzen dute eta mujahidinen buruetan txundituta dauden bele ugari erortzen dira.
  Eta banda hau suntsituta dago. Dena oso ongi egiten da.
  Afganistan, nolabait esateko, harrapatuta dago... Koadrila txiki batzuk gehiago suntsitu zituzten ume hilezinek.
  Horretarako dirua eta maila berriak jaso zituzten. Afganistango herriak errege berriari men egitea erabaki zuen. Eta orain arte nahiko ondo ibili dira.
  Ia berehala, Indiarako trenbidea eraikitzen hasi ziren.
  Britainia Handiak Afganistango zati sinboliko hutsa jaso zuen, baina garaipena aldarrikatu zuen.
  Eta Oleg Rybachenko eta Margarita Mantxuriara joan ziren bizitzera. Han lasai dago.
  Baina pixka bat hegoalderago, altxamendu komunista piztu zen. Eta gorrien boterea Txinara ekartzeko saiakera.
  Zeruko Inperioko gobernu ofizialak Errusia Tsaristarengana jo zuen laguntza eske.
  Eta altxamendua hazi eta hazi zen. Eta Armada Gorriaren tropek Pekin ere harrapatu zuten.
  Errusiako armada erasora joan zen. Itsasotik ontzidi bat aurrera zihoan, buru
  Koltxak. Eta Makarov almirantearen oinordeko duina da. Eta konfiantzaz Txinako Armada Gorria suntsitzen du.
  Eta itsasoko neskek jaurti eta jaurtigai handiak eta hilgarriak askatzen dituzte.
  Eta nesken takoi biluzi eta biribilak dir-dir egiten dute. Eta gurutzontzien eta guduontzien kanoietatik tiro egiten dute.
  Gudariak azkar ibiltzen dira. Anna borrokan aginduak ematen ditu. Eta artilleria itzali egiten da.
  Veronica - Neska honek, itsas ofiziala, aginduak ere ematen ditu, kuleroekin soilik eta bularrean oihal-zerrenda mehe bat duela.
  Eta bere aginduz, hamasei hazbeteko kanoiek tiro egiten dute. Eta Pekineko portuak hautsi.
  Oleg Rybachenko, beti bezala, guduan... Galtza motzekin hain mutil gihartsua da. Eta txinatar tropak ilusioz murrizten ditu. Hona hemen borroka gogorrak.
  Margaritak ere eraginkortasun handiz borrokatzen du. Eta ezpatez mozten ditu zeruko inperioko gudari ausartak.
  Neskak, etsaiarekin borrokan eta ezpatak astintzen, zeinetatik buruak hegan ateratzen, kantatu zuen;
  Errusia da herrialderik handiena
  Aberri eder ederra...
  Stalin kamarada ideala da,
  Eraiki dezagun laster komunismoaren zoriona!
  
  Guk, ordea, errege motak ditugun bitartean,
  Romanovek Errusia gobernatzen dute...
  Hautsi etsaien aberria,
  Abelek garaile izan dezala, ez Kainek!
  
  Izan bedi Nikolas tsar handia,
  Zortea borroketan eta lorpenetan...
  Hordak irabazi dituzu Errusiarentzat,
  Horrela izango da estatuari buruzko iritzia!
  
  Nikolai harpidetza emango diot,
  Ez dut onartuko autokratari iraintzea...
  Napalma isur dadila zerutik jendearen gainera,
  Ez dut galduko, sinetsi, itxaropena!
  
  Errusiako arrano handiak gara,
  Unibertsoaren hedadura konkistatzeko gai...
  Apala eta aldi berean harroa,
  Borrokan duen indarra aldaezina!
  
  Neskei eta mutilei berdin zaie
  Zaldunek oso ausart borrokatzen dute...
  Errusia bikaina zara denbora luzez -
  Ez dugu haserretu beharrik!
  
  Nesken etsaien legioaren inguruan
  Baina ausart gaiztoak suntsitzen dituzte...
  Nahikoa ukabil dugu
  Gure lekua irabaziko dugu zeruan!
  
  Gure zatia altua izan dadila
  Eta Errusia ezezaguna bihurtuko da aberatsa...
  Ez begiratu neskei
  Lirainak dira eta ez dira batere konkorrak!
  
  Gure Amaren izenean, izar bat
  Utzi komunismoak distira distiratsu...
  Amets handia egia bihurtu
  Natura izango da maiatza amaigabean!
  
  Dena oso kolore oparoan loratuko da,
  Dena oso argia, garbia izango da...
  Irabaziak kontu mugagabea irekitzen du,
  Komunismoaren bandera sinesten izenean!
  
  Nolako jendeak gobernatzen du lurra
  Horiek garestiagoak dira Aberriarentzat...
  Batzuetan iluntasunean ezkutatuta egon arren,
  Aurpegian tinko txertatzeko gai!
  
  Belobog eta Kristo maite ditut,
  Lada eta Maria irakurri nituen...
  Errusiarekiko maitasuna kristal bat bezain garbia da,
  Borrokatzen naiz eta bere alde egiten dut!
  
  Familiaren izenean, jende guztiaren mesedetan,
  Goazen Golgota behar izanez gero...
  Gaizkile eroa infernuan desagertuko da,
  Eta arerioak laster hilko direla uste dut!
  
  Errusia baino ederra da eta badakit eta indartsua,
  Neskak eta mutilak ausartak direla horretan...
  Satanasek boterean eraso dezala
  Eskaintza bikainak izango ditugu!
  
  Ez sinetsi nork lurperatzen duen gure Errusia,
  Badakizu, ez daude gogotik urrun...
  Eta borrokatu eta ez duzu beldurrik izan,
  Eta guduan masailak ausart puzten!
  
  Gudari ausartek uste dute
  Ausarta, ausarta dantza dotorean...
  Batzuetan piztia gaizto batek erasotzen gaitu,
  Baina ez dago errusiar indartsuagorik ezagutzen aintza!
  
  Hemen gure Ama lurra jada loratzen ari da,
  Beraz, sinistu motaren kolore oparoan...
  Garaipenak kontu mugagabea ireki zuen,
  Eta heroiko balentriak abesten dira!
  . 3. KAPITULUA
  Txina konkistatzeko prozesua luzea da, herrialdea handia eta oso dentsitate handikoa da. Eta hango borroka intentsitate handiz doa.
  Oleg Rybachenkok txinera mozten du ezpatekin. Orduan, lehergailu inprobisatuekin ilarrak botatzen dizkie oin biluzi eta umeekin eta abesten du:
  - Nire aberria -
  Erregeek agintzen dute bertan
  Familia atsegina,
  Apurtu gaiztoak!
  Margarita Korshunovak ere Zeruko Inperioko tropak suntsitzen ditu. Eta errota ezpatekin dabil. Eta behatz hutsez botatzen ditu heriotza ilarrak.
  Neskak abesten du:
  - Aintza komunismoari, aintza....
  Tankeak aurrera doaz...
  Kamiseta gorrietako zatiketak -
  Zorionak errusiar jendea!
  Eta ume hilezinak txistu egingo dute. Beleek bihotzekoak izaten dituzte eta txundituta erortzen dira txinatarren buruetan. Esan dezagun horrela - terminator seme-alabak. Eta beleek mokoarekin zeruko inperioko gudarien burezurrak zulatzen dituzte.
  Eta gero beste neskek txinatarrak hartu zituzten.
  Hemen Natashak ezpatekin mozten ditu, eta bere titi gorritxoarekin bazooka botoia sakatzen du, jaurtigai bat botaz. Eta txinatar masak gora egiten du.
  Eta Natashak bere biriken goialdean abesten du:
  - Aintza komunismoaren garaiei,
  Bakezaletasunaren amaiera izango da!
  Eta neska oin biluziekin, granada hiltzaile bat jaurtiko balu bezala, aurkariak urratuz.
  Zoyak ere gogo handiz borrokatzen du. Eta txinatarrak ezpatekin mozten ditu arazorik gabe.
  Eta oin biluziekin, botere hilgarriko granadak botatzen ditu. Neska hau harrigarria da.
  Orduan marrubiaren bularreko titi batek heriotzaren opari suntsitzailea jarriko du abian.
  Eta txinatarren masak gora egin zuen.
  Zoyak hartu eta kantatu zuen:
  - Komunismoaren ideien izenean,
  Herrialde tsaristaren etorkizuna ikusten dugu...
  Eta pankarta gorria, gure aberria,
  Beti infinitu fidelak izango gara!
  Agustinek txinatarrak ere mozten ditu. Super neska bat da.
  Neska ilegorriak orpo hutsarekin granada hilgarri bat bota zuen, aurkari mordoa hautsi eta kirrinka egin zuen:
  - Errusiarentzat - gure ama!
  Eta bere bularreko titi errubiarekin bazookaren botoia sakatu zuen. Eta suziri hilgarri bat bota zuen. Eta hainbeste txinatar hartu eta hautsi aldi berean.
  Hona hemen neskak.
  Svetlanak ere etsaiak zapaldu zituen. Eta ezpatez moztu zeruko inperioko tropak. Eta heriotzaren opariak behatz hutsez bota zituen. Eta azkenean, mugurdi titi bat bezala, heriotza-proyectil hilgarri bat botako du.
  Eta abestu:
  - Nire aberria hiriak eta gozoak dira,
  Nire aberria errege herrialde bat da!
  Hauek dira neskak - haien klase eta aukerarik nabarmenenak. Ezin diezu aurre egin horrelako neskei.
  Eta txinatar hauek horrela moztu zituzten gupidarik eta dudarik gabe.
  Aurora ere borrokan ari da hemen, eta neskak txinatarrei zirriborratzen ari dira metrailadore batetik. Hona hemen edertasun bat.
  Eta titi gorri batekin ere sakatzen du granada jaurtigailuaren botoia. Eta misil hiltzaile bat jaurtitzen du. Eta aurkarien masa aldi berean malko eta malko zati txikitan.
  Orduan Aurorak kantatu zuen:
  - Komunismo handienaren alde,
  Besterik gabe, gora eta behera!
  Neska hauek oso politak eta oldarkorrak dira.
  Mirabela Magnetic etsaia airetik bonbardatzen du. Biplano erasotzeko hegazkin bat erabiltzen du. Eta nola helduko dien txinatarrei.
  Eta gupidarik gabe jotzen ditu. Eta metrailadoreetatik oso ederki marrazten du txinatarrak pilatan pilatuz. Eta oso bizkor egiten du. Orpo hutsak pedalei sakatzen du. Eta zenbat bonba eroriko diren txinatarrei.
  Mirabelak abestu zuen, hortzak agerian:
  - Munduko indartsuena naiz,
  Eta bi aldiz bi ez dira lau!
  Akulina Orlova txinatarrak ere airetik kolpatzen ari da. Eta arrakasta handiz egiten du. Eta zeruko inperioko tropak birrintzen ditu.
  Eta gero bularreko titi gorridun botoia sakatu zuen, eta orain txinatarrei hegan egiten du, borroka-misil batekin zatituz.
  Akulinak hartu eta kantatu zuen:
  - Aintza bihotz handiei,
  Etsai guztiak azkenera arte zapalduko ditugu!
  Anastasia Vedmakovak ere txinatarrak apurtu zituen eta ilusio izugarriarekin egin zuen.
  Hau Anastasia neska da - super!
  Eta behatz hutsez zuzentzen du etsaia, zerbait hilgarria.
  Eta orduan neskak botoia sakatu zuen bere titia errubiarekin, eta bonbak txinatarrei erori zitzaizkien. Eta oso erasokorra da.
  Eta txinatar hauek indar hilgarriz zapaltzen ditu.
  Anastasiak kantatu zuen:
  - Denak zatituko ditugu,
  Errusiarentzat, gure ama!
  Hemen berriro neskak amorru izugarriarekin borrokan ari dira. Hau da gudu-triunbiratoa.
  Eta zeruan ez dute parekorik. Baina aire gudu gutxi daude - Txinako hegazkintza ahula da.
  Akulina Orlovak txinatarrak lehorrean zapaldu zituen, eta lehergailuak jaurti zituen eta kantatu zuen:
  - Bat, bi, hiru - urratu txinatarrak!
  Jai loriatsua izango da -
  Mundua konkistatuko dugu!
  Borroka gogorrak eta basatiak dira.
  Hona hemen Elizabethen tripulazioa tankean borrokan. Hona hemen neska bat eta bere taldea eta bikini batean daude berriro.
  Hemen Elizabethek joystickaren botoiak sakatu zituen bere behatz biluziekin eta hots egin zuen:
  - Aintza Nikolas II.a tsarrari!
  Ekaterinak ere tiro egin zuen, bere titia gorritxoa sakatuz eta txinatarrari kolpea emanez, eta buru-belarri egin zuen:
  - Aintza Makarov Super Almiranteari!
  Elenak eztanda egin zion etsaia. Metrailadoreen laguntzaz txinatar pila bat hautsi eta oihu egin zuen:
  - Erregeen komunismoaren alde!
  Euphrosiniak etsaiari zirriborrak egin zizkion, eta Zeruko Inperioko soldaduak moztu zituen, eta kantatu zuen:
  - Aintza Errusiari eta Jainko Zuriari!
  Hauek dira tanke arin eta indartsu batean borrokan dauden neskak. Eta haien taldeak Txinako armada zapaldu zuen.
  Elizabethek zintzoki esan zuen, eta aurkariak zapaldu zituen, vyaknula:
  Egiazko erregea ez da koroa daramana, baina ez da gogoa duen txapela eta heldulekua duen txapela!
  Elenak erasokor adierazi zuen eta amorruz adierazi zuen:
  - Burua hutsik daukana, koroa jantzita, hori txapel tipikoa da, buruan erregerik gabe!
  Catherinek ere txinatarrei leher egin zien, Zeruko Inperioko bi dozena soldadu hautsi eta esan zuen:
  - Herrialdea izorratuta, diktadoreak koroa buruan gorde dezake, baina aurpegia galduko du zalantzarik gabe!
  Euphrosyne, txinatarrak ondo zuzendutako jaurtiketekin birrinduta, eta literalki moztu zituen, gorpuzkin mendiak bilduz.
  Eta aldi berean esan zuen:
  - Hobe burua ausardiaz galtzea koldarkerian sudurra gelditzea baino!
  Horrela haserretu ziren neskak. Eta aldi berean ia guztiz biluzik daude, eta oinutsik, eta oso beltzaranak, ile ilehoria.
  Elizabethek, tiroka, esan zuen:
  - Buruan erregerik gabe, orduan beti sudurrean geratzen den txapela izango zara!
  Catherinek, etsaia oso ondo zuzenduta eta txinatarrak masiboki botaz, egin zuen ahotan:
  - Errealitatearen zentzua galtzen duena sudurra geratzen da ametsik gabe!
  Elenak oldarkor adierazi zuen, etsaiei zirriborratuz, eta behatz hutsez botoiak sakatuz, eta kuxkuxa egin zuen:
  - Emakume baten hankak, oinutsik zegoenean, edozein gizon amigdaletan bota zuen, eta prakarik gabe utzi zuen, gorputza agerian utziz!
  Euphrosiniak, aurkariei ukabilkada emanez eta txinatarrak indar amorruz hil zituen, erasokor esan zuen:
  - Urrezko mendien bila kontzientzia galduta, etsaia sudurra utzi dezakezu, baina ez da zentimo hautsi bat ere geratuko zure arimaren atzean!
  Neskek etsi eta ausart borrokatu zuten.
  Elizabethek laburbildu zuen obus batekin txinatar obus bat suntsituz:
  - Jainkoa bihotzean eta errege bat buruan duzunean, letra larria duen gizona zara!
  Gudariak beste fronteetan borrokatu ziren.
  Alenkak txinatarrei zirriborra egin zien metrailadore batetik. Garia bezala moztu eta ulu egin zuen:
  - Errege handiarentzat,
  Jauna eskerrik asko!
  Eta oin hutsez, neskak indar hilgarriko granada bat botako du.
  Anyutak, etsaiari zirriborra eginez, eta bere orpo huts eta biribilarekin heriotza-opari bat emanez, hauxe esan zuen:
  - Aintza komunismo garaiari! Tsar Nikolas gurekin izango da!
  Eta neskak txinatar jeneralari ukondoarekin kokotsean bultzatu eta txio-txintxo egin zuen:
  - Svarog Errusia handiarentzat!
  Ala borrokan txinatar soldaduak zapaldu zituen, igitaia eta vyaknula bezala moztu zituen:
  - Aberriaren alde - gure ama!
  Eta bere oin biluziak suntsipen-opari hilgarria bota zuen.
  Mariak ere etsaiak zapaltzen ditu aplomo basatiz. Eta metrailadoreetatik zirriborrak, kantuan:
  - Gure ama da gure ama!
  Neskak heroi bat izan nahi du!
  Eta oin biluziekin, neskak heriotzaren opari suntsitzaile bat botako du.
  Eta gero nola sakatzen duen bazooka botoia bere titi gorritxoarekin.
  Olinpiar Jokoak txinatarrak hautsetan birrintzen ari dira. Makinatik zirriborratzen. Eta abesten du:
  - Gerra batean bezala gaude zure gainean,
  Eta gerran zure gainean bezala!
  Eta neskaren oin biluziek pakete lehergarri bat jaurti zuten.
  Txinatar masa bat errauts bihurtu.
  Olympiak ere marrubi titi batekin tiro egin zuen eta txio egin zuen:
  - Bakearen alde, adiskidetasunaren alde, maiatzaren alde!
  Alenkak esan zuen barrez:
  - Eta zuk May?
  Anyutak, txineraz zirriborratuz, irrintzi egin zuen:
  Uda, oi uda, uda izartsua, egon zaitez nirekin!
  Alla-k etsaia jo zuen, soldadu txinatar batzuk urratu zituen eta txio-txilo egin zuen:
  - Errege inperioarentzat!
  Eta bere ilea Erroma erre zezakeen su suaren antzekoa da. Hona hemen neska.
  Bostek posizioa aldatzen du. Eta arerioari zirriborrak egiten dizkio sorta hobetu batekin.
  Eta orduan neskek kable elektrikoak moztu eta korrontea joan zen,
  etsaien eskutik. Eta txinatarrek distira egin zuten.
  Eta neskek, takoi hutsik bezala, hartuko dute eta distira egingo dute. Eta berriro hartuko dute Txinako armada ausarta. Eta txinatarrak indartsu eta ausartak dira. Hau jende ausarta eta ugaria da.
  Baina Veronikak eta Victoriak hegazkinetik suziriekin jo zituzten. Eta txinatar asko urratu zituen. Neskak borrokan ari dira, bikini batean eta oinutsik. Eta orpo hutsez jotzen dute etsaia, botoiak sakatuz.
  Akulina Orlovak ere txinatarrak jotzen ditu, etsaiak inolako errukirik gabe zapalduz.
  Akulinak hatz hutsez joystick-aren botoiak sakatu zituen eta txinatarrei kolpeka eman, urratu eta txin-txin egin zuen:
  - Aintza aita-erregeari!
  Anastasia Vedmakovak baieztatu zuen:
  - Baldintzarik gabeko aintza erregeari!
  Mirabela Magnetic-ek orpo hutsarekin suntsitzeko oparia eman zuen eta txio-txilo egin zuen:
  - Eta edan dezagun Makarov almiranteari!
  Eta bere titia gorrixka agerian geratu zen, eta neskak hartu eta botoia sakatu zuen. Eta suziriak txinatarrengana jo zuten. Eta zeruko inperioko gudari asko urratu zituen.
  Hona hemen neskak...
  Eta orduan Japoniako neska ninjaek txinatarrak hartu zituzten. Eta gudariak, noski, bikini bakarrean eta oin hutsik.
  Ile urdineko neska ninja batek ezpatak hartu eta txinatarrak moztu zituen. Eta burua kendu zuen. Eta horren ostean, bere behatz hutsez, suntsipen ilar bat bota zuen. Eta berriro ere, gorputz-adarrak moztuta zeuden zeruko inperioko gudariak norabide ezberdinetan hegan egin zuten.
  Gudariak kantatu zuen:
  - Aintza Japoniari! Aintza!
  Ile horia duen neska ninja batek etsaien aurka borrokatzen du. Eta errukirik gabe mozten ditu ezpatez. Eta bere neska-hatz biluzi eta dotoreek zerbait suntsitzailea botatzen dute. Eta literalki gorputza zatitzen dute. Eta gudariak abesten du:
  - Aintza Japoniari, aintza!
  Tankeak aurrera doaz,
  Neskak, beldurra jakin gabe -
  Agurrak - Errusiako jendea!
  Ile gorria duen neska ninja batek ere txinera mozten du. Oso gerlari oldarkorra da. Eta aurkariak amaieraraino mozten ditu. Eta, berriro ere, hain zizelkaturiko hatzek, oin biluzi erakargarriek, buruak bizar-ileak bezala botatzen dituzten bumerangak botatzen dituzte.
  Eta gudariak abesten du:
  - Michael tsarraren Errusia,
  Unibertsoak konkistatu du!
  Ile zuria zuen neska ninja batek ezpatak erabili zituen txinatarren buruak mozten zituen bitartean. Eta bikinidun neska hau edertasun idatzia izan zen. Eta bere ezpatak harrigarriak dira. Eta hanken oin biluziek orratz pozoitsuak ere bota zituzten, Zeruko Inperioko gudarien eztarriak kolpatuz.
  Neska ninjak abesten zuen:
  - Gerlari japoniarrak ez dio heriotzari beldurrik,
  Guk ez diogu heriotzari beldurrik gudu-zelaian ...
  Errusia santuaren alde, ninja borrokatuko da -
  Eta hiltzeak ere irabaziko du!
  Neska hauek hain dira ia biluzik eta ederrak, eta haien hankek gizonak liluratzen dituzte.
  Baina Oleg Rybachenko eta Margarita Korshunova berriro borrokara doaz, edo hobeto esanda, korrika. Berriz ere haurrak amorru basatiarekin eta amorratuarekin borrokatzen dira.
  Hemen mutilak ezpatak astintzen ditu eta txinatarren buruak sorbaldatik mozten ditu.
  Olegek kuxkuxa egin zuen, eta mutikoak oin hutsez bota zituen suntsipen ilarrak. Etsaiak apurtu eta kantatu zuten:
  Aintza Nikolasek eraikitzen ari den komunismoari,
  Erregerik handiena eta jakintsuena da!
  Neskak, Margarita Korshunova idazle ohi honek, txinatarrei buruak moztuz, hots egin zuen:
  - Errusiaren eta Nikolas Tsarren alde!
  Eta oin hutsik, gudari gazteak bumerang bat hartu eta botako du. Eta batek hegan egingo du eta soldadu txinatarrei buruak moztuko dizkie. Hona hemen neska bat.
  Margaritak hartu eta kantatu zuen:
  Ez dago Ama-Errusia ederragorik,
  Unibertsoko herrialderik onena...
  Izarrek perlaz ureztatu zuten zerua,
  Zoratu itxura maltzurra ere!
  Orduan ume hilezinak hartu eta txistu egin zuten biriketan. Eta horrela beleek hartu zuten, bihotzekoak izan zituzten eta ahuldu egin ziren eta erortzen hasi ziren. Eta txinatarren buruak kolpatu.
  Hauek umeak dira, munstroak besterik ez dira eta super ....
  Eta berriro, moz ditzagun etsaiak. Eta halako neska borrokalari eta ausartak hemen daude, eta hori oso ona da, beraz, Natasha erasora joan zen.
  Neskak hartu eta metrailadoreetatik tiro egin zuen, eta txio-txintxo egin zuen:
  - Nikolas tsarraren komunismoaren alde!
  Zoyak berretsi zuen orpo hutsarekin lehergai-poltsa bat jaurtiz.
  Eta gudariak kantatu zuen:
  - Errege handiarentzat,
  Aita-burujabea!
  Agustinek bere etsaiak moztu zituen inolako ahultasun eta errukirik gabe. Eta gudari ilegorriak hartu zuen eta bere behatz hutsez zerbait oso hilgarria eta suntsitzailea bota zuen. Eta oso hilgarria oso polita jokatu zuen.
  Agustinek haize-errota eraman zuen eta garrasika esan zuen:
  - Errusiaren alde eta garaipena amaieraraino!
  Svetlanak ezpata errota oso oldarkorra zuen ezpatekin. Etsaien buruak moztu zituen, tumulu batean jarriz. Eta behatzak hutsik, heriotzaren opari hilgarria hartu eta bota zuen.
  Eta oihu egin zuen:
  - Komunismo tsaristaren alde!
  Eta neskak berriz ere takoi biluzi eta biribilekin, suntsipenaren ilar hiltzaileekin mailukatuko balira bezala.
  Eta berriro abestu:
  Nikolai errege-mesias zara,
  Laster ahalguztidun izango zara!
  . 4. KAPITULUA
  Txinarekin gerrak jarraitu zuen.
  Neskek bonbardatzaile berri eta indartsuagoak atera zituzten. Eta Anastasia Vedmakova txinatarrei aire eraso indartsuak askatzen hasi zen.
  Gudariak abesten zuen, oin biluziekin botoiak sakatuz:
  Jendea pozik egongo da
  Betiko zoriona...
  Boterearen Nikolas -
  Potentzia handia da!
  Akulina Orlovak, aurkariei zirriborrak eginez eta txinatarrak moztuz, txio oldarkor esan zuen:
  - Komunismoaren ideien aintzarako!
  Mirabela Magnetic-ek, goitik bonbak bidali eta txinatarrak hiltzen, gaineratu zuen:
  - Loria izango da bizitza honetan!
  Horrela erasotzen diote aireko neskek zeruko inperioari. Eta suntsitu Txinako armadako soldadu ausartak.
  Alenka ere borrokatzen da. Neska bat metrailadore batetik kolpatzen du. Txinatarrak mozten ditu, eta kirrinka:
  - Aintza komunismo garaiei!
  Eta behatz hutsez, etsaiari heriotza-opari bat bidaltzen dion bezala.
  Anyutak txinatarrei tiro egiten die, eta oso zehatz. Mozten ditu eta gustura esaten du:
  - Poza egongo da unibertsoan!
  Eta orpo huts eta biribil batekin, heriotza ilar bat botako balu bezala.
  Eta borrokan, Alla-k amorru basatiarekin borrokatzen du. Eta bere ezpatek errota egiten dute eta txinatarren buruak mozten dituzte. Neskak esaten du amorruz, hortzak agerian utziz:
  - Maitasuna ekarriko dugu gure Errusiara!
  Eta neskak zerbait oldarkorra eta suntsitzailea botako du bere behatz hutsekin.
  Battle Maria berriro borrokatzen da. Eta bere ezpatak hain zorrotzak eta oso hilgarriak dira. Eta haragia mozten zuten burdinazko gurin beroa bezala.
  Urrezko ilea duen neska batek oldarkor hitz egiten du, txinatarrak zatitan moztuz:
  Ama Errusia gurekin dago betirako!
  Borrokak eta Olinpiar Jokoak. Oso handia eta gihartsua da. Nola hartu nituen txinatarrak, eta moz ditzagun garia bezala sega batekin. Hau neska bat da, bueno, hain handia, eta oldarkorra.
  Eta orpo hutsarekin ere, nola eman bonba bati. Eta aurkari asko urratuko ditu aldi berean.
  Eta orduan Natasha borrokan ari da. Neskak su-jaurtigailu bat dauka eskuetan. Eta kolpatu etsaia.
  Suzko korronte batek txinatarretik igaro zuen. Eta ehun bat erreko dituzte aldi berean. Hona hemen neska.
  Eta su-jaurtitzailearen botoian emearen bularreko titi gorritxoa sakatuko du.
  Eta horrela dena isurtzen da.
  Eta oin biluziak dituen neskak limoiak botatzen ditu indar oldarkorrez.
  Gudariak kantatu zuen:
  - Errusia Santuarentzat - Aintza Aberriari!
  Zoyak panteraren botere basatiari ere aurre egiten dio. Bere marrubi titiek botoiak sakatzen dituzte eta makinatik eztanda elektrikoak ateratzen dituzte. Orduan neskak txioa egin zuen:
  - Gure garaipen berriengatik!
  Eta behatz hutsez, erabat hilgarria den zerbait botatzen du. Hona hemen neska bat - ilehoria eztia.
  Agustinek, etsaien aurka borrokan, eta sega bat bezala moztuz, balaz bala bidaliz eta hilkutxara sartuz, kuxkuxa egin zuen:
  - Lorpen handiengatik!
  Eta oin biluziekin botere kolosalaren opari hiltzaile bat bota zuen.
  Eta orduan neskak armaren botoia sakatuko du bere bularreko ttipi errubiarekin, eta etsaien batailoi oso bat hautsiko du.
  Eta hona hemen Svetlana borrokan, neska ikaragarria. Etsaiak oso oldarkor mozten ditu.
  Eta oin biluziekin, disko zorrotz eta meheak bidaltzen dizkie aurkariei.
  Eta bularreko ttipi gorriekin etsaiak joko ditu, eta erabat suntsituko dira. Hainbeste gorpu eta txinatar suntsituak.
  Orduan Svetlanak txistu egin zuen:
  - Errusiaren alde eta garaipena amaieraraino!
  Hona hemen acrobazia goreneko neskak. Eta etsaien sarraski figuratiboa egin zuten. Eta guztiek isurtzen dituzte maluta sutsuak eta elektrikoak.
  Alice eta Angelica frankotiratzaile fusilekin lanean ari dira. Neskek ia ez dute denborarik tiro egiteko eta berriro kutsatzeko.
  Txinatar asko dago. Eta ezin dira hain erraz irauli. Eta olatu horia eta amaigabea bultzatzen dute.
  Alicek tiro egin zuen, jeneralari ukabilkada eman eta txio egin zuen:
  - Zenbat lan daukagu!
  Angelikak ere zehaztasunez tiro egin zuen eta onartu zuen:
  - Asko, baina garaipena espero dugu!
  Eta deabru ilegorriak bere behatz biluziekin heriotzaren opari hiltzaile bat jaurti zuen.
  Alicek berriro tiro egin zuen, Txinako hegazkin bat bota zuen. Neska erabakigarria irabazteko erabakia hartu zuen.
  Hemen bere arazoak eta konplexuak zituen.
  Alicek berriro tiro egin zuen, eta nahiko zehatz, eta kuxkuxa egin zuen, hortzak agerian utziz:
  - Guk adibidea emango dugu!
  Eta bere begiek tximistaz distiratzen zuten.
  Hau da benetan neskek super-kategoria.
  Eta orduan Alicek tiro egin zuen eta hiru txinatar bala batek zulatu zituzten aldi berean.
  Eta oin biluziak dituen neska ilehoriak suntsipen-granada bat hartu eta botako du indar hilgarriz.
  Hauek dira kategoria sinplea den neskak - super.
  Aurorak, berriz, obus batetik tiro egin zuen. Txinatar talde oso bat hautsi eta oihu egin zuen:
  - Ez dut zalantzarik nire kontuaz!
  Eta neska ederrak hartu eta botoia sakatu zuen bere titi gorridunarekin. Eta berriro ere, kalibre handiko jaurtigai hilgarri batek etsaia hegan egiten du.
  Aurorak hartu eta kantatu zuen:
  Etsaia dut
  Indarra eta presioa dago...
  Baina zezen baten azalean nago...
  Hona hemen elkarrizketa!
  Agripinak bere bikotekideak, hortzak agerian utziz eta txinatar zapaltzailea irribarrez zapalduz, hau esan zuen:
  - Aupa toreroa, eutsi,
  korrika hasten gara...
  Afrodita, urrezko ilea zuen neska bat, hau ere bikinian eta oinutsik, txio egin zuen, hortzak agerian:
  - Zaindu zure bizitza
  Piztien erregea gizona!
  Agripinak, bere bular osoko titi gorritxoarekin, arma hilgarriaren botoia sakatu zuen eta txio egin zuen:
  - Zehaztasunez jo dugu,
  Ongi jo dugu -
  Eta helburua gertu dago!
  Afrodita, neska honek, idatzizko edertasuna, botoia ere sakatzen du bere bularreko ttipi errubi batekin, eta etsaia kolpeka jotzen du, eta barre gorra eta hortz irribarrez:
  - azken indarra
  Azken indarra
  Etsaia zapaldu!
  Aurorak barre egin zuen, eta etsaiaren kontra jo zuen, marrubi bularreko titi baten laguntzaz. Eta gero bere behatz biluziak gehitu zituen.
  Eta borroka-kohete bat ihes egin zuen.
  Neskak txioa egin zuen:
  Harmailak pozten dira
  Harmailak pozten dira...
  Eta horrela erasotzen dute
  Hunos Galaxia!
  Izan ere, dagoeneko barregarria dirudi, muturreraino.
  Eta orain Elizabethen tankea borrokara doa. Eta bikinitan lau neska ditu. Eta neskek etsita borrokatzen dute.
  Elizabethek txinatarrei tiro egin zien bere behatz hutsez eta txio egin zuen:
  - Errusia handiaren izenean!
  Katalina ere, nola jo Zeruko Inperioko soldaduak. Nola mozten dituen kantitate handitan, eta koilatzen ditu, hortzak agerian:
  - Aintza errusiar jainkoei!
  Eta neskak berriro sakatzen ditu bere takoi biluzi eta biribila irten diren botoien gainean. Hona hemen bikinidun neskak. Esan dezagun emakumezko supergizonak besterik ez direla. Saiatu hauei aurre egiten. Botere kosmikoa eta fenomenikoa dute.
  Elenak Zeruko Inperioko gudariak joko ditu. Etsaiak hartu eta mehatxatuko ditu. Eta gero, titi gorrixka batekin, joystick botoia sakatzen du, eta txistu egiten du:
  - Aintza Errusiako tsarren komunismoari!
  Eta orpo hutsez joko du etsaia.
  Euphrosinia ere cool da guduetan. Eta etsaia kolpatuko du, grina handiz.
  Eta txinatar asko bota, eta kuxkuxeatu:
  - Aintza komunismoaren garaiko Jainkoei!
  Eta hemen ere, errubizko titi bat aplikatuko du. Eta behatz hutsez, botoiak sakatzen ditu. Eta txinatar soldadu mordoa hautsi.
  Hauek neskak dira - jauzi oldarkorrak dituzte. Eta tankerako lauek etsaia obusekin lehertuko dute.
  Eta indar handia dute, izugarria.
  Oleg Rybachenko eta Margarita Korshunova ere ezpatekin lan egiten dute modu aktibo eta eraginkorrean, helikopteroen helizeak balira bezala.
  Mutilak oin biluziekin antimateria zati bat bota zuen. Txinatar batailoi oso bat suntsitu eta kuxkuxa egin zuen:
  - Burujabeen handitasunaren alde!
  Horren ostean, bere ezpatek errota bat eraman zuten, txinatarrei buruak moztuz.
  Margarita Korshunova etsaiak moztu zituen. Buruak moztu zizkien, eta hortz irribarrez esan zuen:
  - SESB tsaristaren aintzarako!
  Eta berriz, orpo biluzi, biribil eta umetxo batekin, suntsipenaren dohain suntsitzaileak nola menderatuko duen.
  Orduan ume hilezinak jaso eta txistu egin zuten. Eta beleak, txistuka gortuta, erori ziren, soldadu txinatarren burezurrak kolpeka.
  Margaritak txio egin zuen:
  komunismoaren ideiak,
  Gelditu bakezaletasuna!
  Hauek dira haur munstroak. Munduko gogorrenak eta erasokorrenak dira. Hauek terminator seme-alabak dira.
  Oleg Rybachenkok etsaia zirriborratu zuen, eta ezpatekin txikitu zuen. Eta orduan hartu eta lehertuko du su-jaurtigailu batetik. Eta txinatar asko erreko dira aldi berean. Eta haur gudariak bere gailurrean daude.
  Mutilak hartu eta kantatu zuen:
  - Aintza Errusiari, aintza...
  Potentzia errematxak tankeak!
  Eta hamabi urteko mutiko batek hartu zuen eta orpo hutsez suntsipen-granada bati men egin zion, eta txinatar soldaduek masa puskatu zuten.
  Gerlari gaztea indarrez eta kemenez beteta zegoen. Eta nola betiko umeak Zeruko Inperioko soldaduak suntsitu zituen. Botere fenomenikoa eta transzendentea besterik ez da.
  Olegek hartu eta kantatu zuen:
  Jo dezagun gogor
  Tira gaitezen!
  SESB berpiztuko dugu
  Erakuts diezaiogun munduari adibide bat!
  Eta mutilak txin-txin bat bezala egin zuen, eta txinatar batailoi oso bat erre zen bat-batean. Eta orroa egin zuen:
  - Eta ez zegoela arazorik!
  Margaritak esan zuen zentzuz, etsaiak bizar-xafla batekin bezala moztuz, eta kuxkuxa egin zuen:
  - Errusia handiarentzat,
  Borrokatu eta ez izan beldurrik!
  Eta oin biluziekin, neska, erabateko heriotzaren ilar hiltzailea jaurtiko balu bezala.
  Natashak berriro moztu zituen txinatarrak amorruz eta amorruz.
  Hainbeste gerlari horiak burua moztuta etzan ziren.
  Hauek neskak dira - oso cool eta borrokan ari direnak.
  Natashak lehenengo harrera bat egin zuen ezpatekin - enara-buztanaren tximeleta. Eta gero su-jaurtitzaile bat hartu eta botoia sakatu zuen bere titi gorritxoarekin. Eta balearen bizkarreko iturri bat bezala, sugar bat piztuko da, txinatarrak hezurretaraino kizkurtuta.
  Ile urdina zuen neskak abesten zuen:
  - Aberriaren alde - gure ama!
  Zoyak hartu zuen eta ezpatekin ere bai, hartu eta moztu ahala. Eta oin biluziekin hartu eta bizar-xaflak bota zituen. Eta txinatar asko busti.
  Orduan Zoyak su-jaurtigailuaren botoian zegoen titia gorrixka sakatu zuen, eta nola erreko zuen etsaia aplomo ikaragarriz.
  Zoyak hartu eta kantatu zuen:
  Aintza erregeen garaiari
  Mailutu matxinada!
  Eta neska, joka dezagun prentsaren giharrekin.
  Agustin oso emakume ederra da. Eta bere ilea airean astintzen zen pankarta proletario baten antzera.
  Eta neskak, oin biluziekin, suntsipen-bumerang bat hartu eta botako du.
  Eta orduan bere bularreko titia errubia hartu zuen granada-jaurtigailu baten botoiaren gainean jartzen zen bitartean.
  Eta txistu egin zuen:
  - Ederra baita Aberria!
  Eta oin biluziekin zerbait izugarri hilgarria hartu eta berriro botako du.
  Svetlanak hartu zuen eta tiro egin zuen marrubi-tipi batekin botoia sakatuz, eta bertatik meatze bat atera zen. Arku bat deskribatu zuen, eta txinatar tropei leher egin zien.
  Eta orduan neskak, behatzak biluzik, nitroglizerina bolak hartu eta bota zituen. Eta aurkari asko urratu zituen.
  Orduan, txistu egin zuen:
  - Jainkoen Amarentzat Lada!
  Hauek dira neskak, eta berehala botoiak sakatuko dituzte bularretakoekin, eta, aldi berean, tankeak zituen erregimentu txinatar oso bat igo zen urratuta.
  Hona hemen neskak...
  Eta orduan Agatha eta Adala pilotuek hartu zituzten txinatarrak. Horrelakoak dira gorputz lirain eta gihartsu eta hanka biluzi dotoreak dituzten neska borrokalari eta oldarkorrak. Gainera, bi edertasunak ilehoria naturalak dira eta super neskak besterik ez.
  Eta Agathak hartu eta behatz hutsez hartuko du, eta hegazkinetik kohete bat jaurtiko du. Eta etsaia hartu eta heriotz puskatuko ditu.
  Agatha oldarkor jokatzen du. Eta bere jaitsiera gorritxoak botoia sakatu zuen. ETA
  Hemen neskak txirrinka egin zuen eta abestu zuen:
  Haria hautsi da
  Heriotza gaizto batek mehatxatzen gaitu...
  Baina neskak bizi dira -
  Eta arerioak hiltzen dira!
  Adalak hartu zuen eta txinatarrei ere ostiko bat eman zion oin biluzien laguntzaz. Eta gero bere errubi-tipiak botoiak sakatuko dituen eta suziriak zeruko Inperioko gudarien posizioen gainetik hegan egingo du.
  Gudariak txin-txin egin zuen bere etsaiak zapaltzen zituen bitartean:
  -Ni naiz munduko indartsuena!
  Hauek oin hutsekin mirariak egiten dituzten neskak dira.
  Baina adibidez, Juliana harrapatu zuten. Arerioen eskuen atzean bihurritu zen.
  Eta oinutsik eraman zuen lehen belar gainean. Eta gero hondarrean... Eta gero nahita sua barreiatu eta ikatzak lurrean. Eta zola biluzi zuen neskak erretako harri gorriak zapaldu zituen.
  Zorionez, Yuliana-ren zolak zakar eta zorroztu egin ziren oinutsik etengabe ibiltzeagatik. Beraz, ez dio hainbeste minik egiten. Eta neska ibiltzen da, burua harro-harro.
  Enborra biluzik du, neskaren giharrak sendoak dira, eta kulero meheak baino ez ditu aldakan. Eta beltzarana, urre-oliba-azala. Eta bere ilea luzea, lodia, kobre-gorria da.
  Ikatz gainean oinutsik ibiltzeak neskari garrasi eta intziririk eragiten ez diola ikusita, txinatarrek erretiluaren gainean jarri zuten. Eskuak uzkurtu eta altxatzen hasi ziren. Lehenik eta behin, sabairaino igo zuten. Orduan soka askatu zen. Neska erori egin zen. Lurrean bertan, soka tenkatuta zegoen. Infernuko minak buruaren goialdetik takoi hutsetara zulatzen zuen neska.
  Julianak garrasi egin zuen, baina gero ezpaina hozkatu zuen. Eta hortzak estutu zituen.
  Txinatarrek barre egin zuten. Eta berriro altxatzen hasi ziren. Tortura astindua izan zen.
  Juliana isilik zegoen. Haren hankak biluzik, beltzaranak eta gihartsuak baino ez ziren kikildu eta airean barrena.
  Neska berriro sabairaino altxatu zuten. Eta orduan soka askatu zen. Neskaren gorputz beltzarana, ia txokolatea, erori egin zen. Berriz ere, min basatia eta edertasun ilegorri bateko oihu itogarria.
  Borreroek barrez barre egiten dute eta hortzak erakutsi dituzte. Esan dezagun oso politak direla.
  Baina neska, borrero nagusiaren seinalez, berriro altxatu zen. Gero eta gorago. Eta soka tenkatuta dago.
  Baina neska izoztu egin zen sabaian bertan. Gero, berriro ere, soka askatu zen. Eta neska erori egin zen... Eta berriro edertasun etsi baten oihua.
  Bai, benetan sufritzen ari da. Dirudienez, hiru kolpe nahikoa zirudien. Eta orain neska oin biluzien gainean jarri zuten haritz-bloke astunak. Edertasunaren gorputz gihartsu eta beltzarana luzatu zen, eta giharrak askoz zorrotzago nabarmentzen ziren.
  Orduan, borrero nagusiaren seinalean, kakoetan pisuak zintzilikatzen hasi ziren. Eta Julianaren gorputza, biluzik eta indartsu, gehiago luzatzen hasi zen. Eta izerdia bota, eta oliba azalak distira egiten zuen, olioz koipeztatua balitz bezala.
  Errusiako neskak intziri egin zuen berriro... Baina berriro ere hortzak estutu zituen. Eta eztarritik ihes egiten zioten intziri eta garrasi minari eusten saiatu zen.
  Txinako borrero nagusiak esan zuen gogor:
  - Nahikoa! Orain koipeztatu bere takoiak eta prestatu brasa.
  Torturatzaileek oliba olio pitxer bat atera zuten. Eta Julianaren zolak kontu handiz lubrifikatzen hasi ziren. Agerikoa zen gizona oso gustura sentitzen zela neska eder baten hanka biluzi eta dotoreak. Eta benetan plazer handia da.
  Lotailu luzatuetan, eta beso bihurrietan eta sorbalden minaren bidez neskak lotsa lauso bat sentitu zuen borreroen ukituetatik.
  Baina, nolanahi ere, garrasirik edo intziririk ez egiten saiatu zen.
  Lubrifikazioa amaituta, oinutsik, arrosak, zakartu egin ziren, baina neskaren borreroen zolaren forma dotorea galdu gabe, egur mehea takoi azpian pilatzen hasi ziren.
  Suzko tortura tradizionala da, takoiak errearekin. Horrela nahi zuten Treasure Island-eko piratek Jim Hawkins kabinete mutilak takoi huts eta mutilak izatea. Antza denez, min handia ematen du.
  Hemen sua jarri zen, eta sufre pixka bat gehitzen zitzaion hobeto erre zedin, eta gasolioa tantaka botatzen zen.
  Borrero nagusiak barre egin zuen... Yuliana, beldurragatik minez ikara zena, hala ere. Eta orduan oihu egin zuen min izugarriz. Bai, hau benetan gogaikarria da.
  Hemen torturatzaileak zuzi bat ekarri zuen eta sugarra piztu zuen ile gorri, oparo eta kizkurdun neska eder baten hanka biluzi eta zizelkatuen azpian.
  Sua neskaren zoletatik distantzia batera piztu zen.
  Hasieran, Julianak berotasun atsegina besterik ez zuen sentitu, oinutsik borrokatzen zuen gehienetan, eta oinak oso gogorrak zituen, lurrazal kailuz estalita.
  Baina oraindik bizirik daude. Eta pixka bat igaro ondoren, neskaren zola biluziak erretzen hasi ziren. Julianak indar handiz estutu zituen hortzak. Eta hala ere, nesken bularretik intziri mingarri batek ihes egin zion.
  Borrero nagusiak agindu zuen:
  - Orain eman zartada bat!
  Torturatzaileak sahats makila bat atera zuen ur-ontzi batetik. Lehenik airean astindu zituen. Txistu batekin hegan egin zuen...
  Eta orduan borreroak neskari bizkarrean jo zion bere indar guztiekin. Azala, txokolatearen kolorea edo apur bat argiagoa, lehertu egin zen eta odola isuri zen.
  Borrero nagusiak oihukatu zuen:
  - Lasai seki! Ez izorratu zeure burua hiltzera!
  Oinazeak jo zuen, hankak zabaltzen zituen bitartean. Kolpeek euria egin zuten.
  Eta beste bi borrero egur mehe, lehor eta alkoholez bustita jarri zuten sutan nesken oin biluzien azpian. Garrek neskaren takoi biluzi, biribil, arrosak eta aldi berean kailuztuak miazkatu zituzten.
  Min hirukoitza izan zen: tirada bat erretiluan, zartagina eta sua neskaren oin hutsen azpian.
  Baina Julianak, bere kemen guztia bilduta, oihu ozenei eustea lortu zuen, min jasangaitzetik. Eta Errusiaren benetako alaba eta benetako heroia bezala sufritu zuen.
  Borreroak lanean aritu ziren. Uzkurtu batek kolpatu zuen neskaren bizkarrean, ubelduraz eta odolez estalita zegoen. Gero, kolpeak eman zizkion neskaren ipurdietan.
  Beste bik sua ikusi zuten, garrak edertasunaren takoi olioztatua frijitzeko.
  Goi mailako oinazeak zorigaiztoko zirudien. Izan ere, biktimak ez du intziririk ere egiten. Bere tortura ankerrak hartzen ez balu bezala. Eta hau borreroen harrotasunerako kolpea da.
  Oinaze-komandanteak agindu zuen:
  - Eta orain lubrifikatu bere bularrak!
  Borreroei ideia hori gustatu zitzaien. Oliba olioa tantaka bota zuten palmondoetan. Oinetan zikindu, eta neskaren bular biluziari heldu eta atxilotzen hasi ziren.
  Yuliana guztiz biluzik zegoen, eta horrela zintzilikatu zuen bere burua. Eta titi gorritxoak haztatu zizkioten.
  Eta borreroek irribarre egin zuten.
  Neska asko lotsatuta eta nazkatuta zegoen borrero zakar eta iletsuen ukituak. Eta haserre eta lotsaz gorritu zen.
  Eta borreroek haztapatu eta koipeak lubrikatu, eta lodi. Gizonen ukitu zakarretatik, neskaren bularra puztu eta gogortu egin zen. Julianak oihukatu zuen:
  - Arraioa!
  Borreroek erantzunez haragijale eta irribarre egin zuten. Baina orain bularra jada ez dago inon gehiago lubrifikatuta eta gogoz kontra kendu behar dituzu hankak.
  Horren ostean, torturatzaileek neskaren bular hutsera zuziak eraman zituzten. Su egin zuten eta garrek neskaren bular biluziaren titi gorritxoak ukitu zituzten.
  Julianak garrasi egin zuen min basati eta deskribaezinez.
  Baina berriro ere, borondatezko ahalegin izugarri batekin, perlazko hortzak estutu zituen. Eta isildu egin zen. Arnasa gogor hartzen zuen arren.
  Orain borreroek zolak eta bularrak frijitzen zizkioten, gorputza erretiluaren gainean luzatzen zioten, artikulazioak bihurrituz eta azote batekin jo zuten.
  Baina neska isilik zegoen. Ausardia eta heroismo handia erakutsi zuen.
  Borreroak lanean aritu ziren. Bular biluzitik hurbilago eduki zuten, gero zuzia kenduz. Bizkarrean eta ipurmasailean zartagin batekin jotzen zuten, sua haizatzen zuten neskaren zola biluzien azpian.
  Laburbilduz, kontzientziaz lan egin zuten. Baina neska heroiak borondate sendoagoa zuen, eta bere intziri eta oihuei eutsi ahal izan zien.
  Borrero nagusiak mingaina egin zuen, atsekabetuta, eta agindu zuen:
  - Eta orain olioz koipeztatu bularra!
  Borreroek oinazeetarako prest agertu ziren. Eta kementsu korrika egin zuen neskaren bular biluzia zikintzeko. Haien hatz zikoiztsu eta itsaskorrak edertasunaren hanken artean arakatzen ziren. Eta oso zitala eta krudela zen.
  Juliana goragalea sentitu zen, eta argi eta garbi nazkatuta. Eta atzamarrek denak neskaren bularra astindu eta aztoratu, eta gero eta sakonago igo ziren. Eta horrela dena zital bihurtu zen.
  Julianak oihukatu zuen:
  - Ezin duzu nire arima hautsi!
  Borreroek bularra lodi zikintzen zioten, eta hanka artean sentitzen jarraitu zuten. Baina borrero nagusiak oihu egin zien. Eta eskuak kendu zituen.
  Eta horren ordez zuzia piztua hartu eta ekarri zuten bularra. Suak neskaren feminitatearen diamante sentikorrena miazkatu zuen.
  Julianak garrasi egin zuen eta kikildu egin zen. Eta min handia zuen. Hain jasanezina den mingarria, non intziriek ihes egiten baitzuten neskaren masailezur estuetatik.
  Eta kikildu egin zen, eta horrek oinazea areagotu zuen.
  Borrero nagusiak agindu zuen:
  - Ipurdia ere lubrifikatzen diozu.
  Borreroak aise atera ziren neskaren ipurdi eder eta elastikoa zikintzera. Ilusioz eta pasioz egin zuten. Aldi berean, eskuetan olioa bota zuten.
  Juliana minduta eta nazkatuta zegoen. Baina sua bularretik pixka bat urrundu zen eta neska hobeto sentitu zen. Julianak hortzak estutu zituen, tentsioagatik oietako odola ere isuri zedin. Eta isilik zegoen.
  Borreroek ipurdia zikintzen zioten, distira ere egin zezaten.
  Eta gero zuzi bat ekarri zieten eta bularra, su bero batekin. Eta piztuko da, eta larruazal delikatua miazkatuko du.
  Min egiten du batez ere bularra erretzen denean. Dagoeneko perineoan, ileak kiskalduta zeuden. Eta hain da mingarria eta mingarria, eta nola bestela Julianak jasaten duen halako oinaze infernu eta jasangaitza.
  Borrero nagusiak agindu zuen:
  - Eta orain jo ezazu gorri-gorri, altzairuzko látigo batekin!
  Bere arloko profesional batek tximiniaren berotik hagatxo gorri bat atera zuen. Eta jada gori-gori batekin joka hasi zen neskaren bizkar biluzi, beltzarana, jada zauritua.
  Yulianak intziri egin zuen, eta halako minez zegoen, non bere burua nahastuta zegoen. Eta benetan itzali eta konortea galdu nahi zuen. Baina gaiztakeriari dagokionez, oinaze jasangaitzean ezagutu zuen bere burua, eta oso basati jasan zuen.
  Eta orain negarrez lehertzekotan zegoela eta biriken goialdean garrasi egingo zuela sentitu zuen.
  Eta sufrimendua apur bat moteltzeko, neskak kantatu zuen;
  Garaipen Eguna, zein urrun zegoen guregandik,
  Su itzali batean txingar bat urtzen zen bezala. Kilometroak zeuden, ikaztuta, hautsetan, - Egun hau ahal bezain gerturatu genuen. Garaipen eguna! Garaipen eguna! Garaipen eguna! Egunak eta gauak su-labeetan Gure aberriak ez zituen begiak itxi.Egunak eta gauak gudu gogorra egin zuten - Egun hau ahal bezain gerturatu genuen.Koroa: Kaixo, ama, denok ez ginen itzuli... Oinutsik lasterka ihintzatik!Europaren erdia ibili zen, lur erdia, - Egun hau ahal bezain hurbildu genuen.
  . 5. KAPITULUA
  Eta Txinan gerra handia izan zen....
  Natashak eta bere taldeak Zeruko Inperioko armada kontaezinaren erasoa baztertu zuten. Txinatar ausart perlatuak - gerlarien nazioa.
  Eta neskek metrailetaz zirriborratzen zituzten. Eta literalki maila guztiak moztu zituen.
  Natashak, metrailadore batetik tiro eginez eta oin biluzi, zizelkatu eta beltzaranarekin granada bat jaurtiz, kantatu zuen:
  - Komunismo handiaren alde,
  Ez tiro egin!
  Zoyak ere ilara zapuztu zuen. Orduan ezpatekin moztu zuen, txinatar buruak eraitsi eta kirrinka egin zuen:
  - Muga berri baten alde!
  Eta hanken oin biluziak berriro hasi ziren, zerbait hilgarria.
  Eta orduan bere titi gorridun neskak bazookaren botoia sakatuko du.
  Augustine granada-jaurtitzaile bat bezalakoa da. Eta abiarazlea ere ekarri zuen errubi titi batekin.
  Neskak hartu eta granada bat bota zuen orpo hutsarekin. Eta txinatar asko urratu zituen.
  Eta orduan kantatu zuen:
  espazio hedadurak,
  Heriotza estalita...
  Mendiak berdintzen ditugu
  Harraparia zurrupatua!
  Eta Agustinek ezpainak miazkatu zituen, mihia zein indarrez lantzen zuen gogoan, atsegin eta gozamenerako.
  Svetlanak ere kohete jaurtigailutik atera zuen botoia marrubizko titi batekin sakatuz. Eta oso handia izan zen...
  Eta neskek kuxkuxeatu zuten:
  - Komunismo tsarista handiaren alde!
  Horren ostean, lau neskak aho batez tu egin zuten... Mila soldadu txinatar kolpetik eraitsi zituzten.
  Hona hemen neskak - aerobatika.
  Natashak hartu eta txio egin zuen, eta haren ondoren beste neska guztiek abestu zuten koruan;
  Errusia herrialde handia da
  maila goreneko komunismoa,
  Lada Rodek eman zigun,
  Ezpata mozten du Svarog-en xaflarekin!
  
  Aurrean dauden neskak gara
  Komsomol erasoa...
  Eta ez dago beste biderik
  Ahotsa jotzen ari da!
  
  Aurkariak garaituko ditugu
  Ama Errusiarentzat...
  Azken finean, kerubin bat dago gure gainean,
  Jainko zuria mesias etorriko da!
  
  Sorkuntza herrialdean
  Gurea eguzkia baino altuagoa izango da...
  Azken finean, Lurreko jendea,
  Borrokatu ausart askatasunaren alde!
  
  aberria gure ama zara,
  Errusia handiena,
  Otsoa urratzen saiatu zen
  Neskak politagoak egin dira!
  
  Egin al dezakegu hau
  Sorpresa guztia nahiko barregarria da...
  Oin hutsez jo
  Komsomol boterea duen neska bat!
  
  Jainko Beltzak ez du suntsituko
  Azken finean, Know Rod-en Semea ere bada...
  Eta bere pesta Svarog da,
  Konta dezagun atalasetik!
  
  Neskek oinutsik maite dute
  Ausart doaz elurretatik barrena...
  Ezin duzu bitxi bat indarrez harrapatu
  RPG bat daramagu motxilan!
  
  Neska batek maite badu
  Mutil maltzur bat liluratu zuen...
  Txantxetan egin zuen
  Ez bidali txakurtegira!
  
  Belykh Jainkoa Jainko handia da,
  Sorkuntza unibertsoan...
  Eta orain herensugea hil da
  Sorkuntza berri bat egongo da!
  
  Errusia herrialde handia da
  Bertan, neskak beti oinutsik daude...
  Satanek erasotzen du
  Eta nesken txirikordak ikusten dira!
  
  Beno, betiko Jainkoa Svarog,
  Zer egin zuen Lurraren Sortaren aurretik...
  Denak aldi berean adar batean bihur ditzake,
  Belaunaldi berrientzat!
  
  Jesus Handia buruzagia,
  Gainera, Semeak, sinetsi Rod...
  Bota dezagun batekoa, noski,
  Eguraldia bikaina izango da!
  
  Eta orduan etorriko da jokoa
  Freskoagoa ez dena...
  Halako fraera bat gara
  Hodeiak sakabanatuta!
  
  Jainkoa gure Familia Ahalguztiduna da,
  Egin planeta distiratsuagoa...
  Emaiguzu guztioi osasuna zorretan,
  Goxoago egiteko!
  
  Kristo Jaunaren mesedetan,
  Kilometro guztiak atzera egingo ditugu...
  Jainkoaren Ama garbia da
  Abel bizirik dago - Kain garaitua dago!
  
  Hemen dator egun dibertigarri bat
  Unibertsoko Jauna jeinu bihurtu zen...
  Eta belar zurtoinez hazita,
  Belaunaldien argirako!
  
  Hona hemen oinutsik neskak
  Korrika azkar berriro...
  Haien bularrak ez dira silikonazkoak
  Komunismoa ikusgai dago eman!
  
  Neskek jakitea nahi nuen
  Irabiatu gizon guztiak oinekin...
  Emakume baten paradisua izateko,
  Ez zapaldu botak!
  
  Beno, laburbilduz, bukatu da.
  Laster izango dira etsaiak...
  Edertasunak gaztetasuna dauka,
  Soldaduak erasotzen ari dira!
  
  Orduan amaitu da borroka
  Eta Svarog-ek ezpatak altxatuko ditu...
  Rod betirako izango da zurekin
  Ama Errusiarentzat!
  Horrela desagerrarazi eta abesten dute txinatar hauen neskak.
  Eta hemen ere Stalenida borrokan eta ezpatak astintzen. Eta bere bularrak bateria bereziei lotuta daude tximistak botatzen duen magiatik. Eta txinatarrak izorratzen ari dira.
  Steelenidak hartu eta kantatu zuen:
  - Tximista, tximista, tximista,
  Gure jatorrizko familia, oinutsik!
  Veronica, granada jaurtigailu batetik, emakume hau kolpatuko du - klase gorenekoa.
  Eta bere mihia hain da luzea.
  Gainera, granada jaurtigailu batetik tiro egiten duenean, neskak botoia sakatzen du bere titi gorridunarekin. Hau polita eta bikaina da.
  Veronikak hartu eta kantatu zuen:
  - Munduko neskarik politena naiz,
  Eta bi aldiz bi ez dira batere lau!
  Eta orpo hutsez, neskak granada bat hartu eta emango du. Horrelako borrokalaria da.
  Victoriak ere etsaiak zapaltzen ditu. Eta bere titiak errubiak dira. Eta bere oin biluziak, erabat suntsitzailea den zerbait erabiltzen baitute, literalki etsaiak suntsitzen dituena.
  Victoriak hartu eta kantatu zuen:
  hilko zaitut, denak hilko ditut,
  Hilko zaitut! Hilko zaitut!
  Eta orain bere orpo hutsak hartu eta men egin zuen etsaien aurrean. Hona hemen neska ederrak.
  Baina zerutik, Anastasia Vedmakovak kolpe lazgarria ematen du. Neskak ere bikini batean eta atseginez irrintzi egiten dute.
  Aldi berean, edertasunak astindu eta abesten du berriro:
  Gero eta gorago eta gorago
  Gure txorien hegaldi azkarra...
  Eta helize bakoitzean arnasa hartzen du -
  Gure mugetako lasaitasuna!
  Eta orain aireko sorgin honek gorrixka hartuko du, marrubi heldu batek bere titiarekin botoia sakatuko balu bezala. Eta berehala dozena bat misil txinatarren kontra jo dute.
  Anastasiak hartu zuen eta txio egin zuen:
  - Denak suntsituko ditugu gure indar guztiekin!
  Akulina Orlova berriz ere martxan da. Eta edertasun handia da. Eta bere hankak biluziak, dotoreak, beltzaranak eta hain limurgarriak dira pedalei sakatu eta bonbak botatzen dizkiete aurkariari.
  Hona hemen urre hosto ilea duten neskak.
  Eta Anastasia Vedmakova ilegorria da eta sugarra bezalakoa da.
  Eta Mirabela Magnetic-ek ere udaberriko dandelion bezalako ilea du.
  Eta, gainera, nola hartuko eta txertatuko duen, errubi baten antzera distiratzen duen titia sakatuz. Neska hau suntsipena bera da.
  Eta horrela hartu eta askatu zuen orratz pozoitsuen hodei osoa etsaia. Oin biluziak botoien gainean sakatu zituen, heriotzaren opariak botaz.
  Orduan gurgled buruz:
  - Munduko indartsuena naiz,
  Arerioak birrintzen ditut airean!
  Eta neskak nola biluztu bere perlazko hortzak. Hau benetan neskaren aerobazia da, eta bere ileak distira egiten du eliza ortodoxoen kupulak bezala.
  Eta berak, adibidez, itxurakeriazko zerbait bihur dezake.
  Eta Anastasia Vedmakovak hartu zuen eta, oin biluziak erabiliz, beira pozoitsu kubo oso bat bidali zion etsaiari. Lehertuko da, eta txinatarren gorputz kontaezinak garrasi egingo dute. Eta zati txikitan zatitu.
  Gerlari ilegorriak kantatu zuen:
  - Erailketa, erailketak jainkorik gabe pirateatzen ditu,
  Gau eta egun, berdin dio!
  Eta berriro ere, hegazkinen etsaien aurka, halako hiltzaile eta suntsitzaile batek hartu eta jo egingo du.
  Eta aireko neskek infernuko arazoak eta suntsipenaren lotura gorena erakusten dute.
  Oleg Rybachenko, betiko gazte honek, hamabi urteko mutil baten itxura duena, txistu eta txistu egingo du.
  Ravens, bihotzekoa jaso ondoren, zorabiatu eta blokeo batean aurkitzen dira. Haien buru zorrotzek txinatarren garezurrak zulatzen dituzte. Hau benetan borroka gogorra da.
  Mutilak ezpatekin trikimailu bat egiten du: tronpa-dama bat eta dozena bat buru txinatar erori ziren aldi berean.
  Oleg Rybachenkok, etsaiak erditik moztu eta umeen hanketako hatz hutsez suntsitzeko ilarrak botatzen ditu, kirrinka:
  - Aintza komunismoaren garaiei,
  Desegin dezagun bakezaletasunaren uztarria!
  Margarita Korshunovak, ezpatekin makilen batekoa atera ondoren, buruak moztu eta txio egin zuen:
  - Aintza errusiar jainkoei!
  Eta neskaren oin biluziek suntsipen eta suntsipen ilar bat hartu eta bota zuten etsaia.
  Eta Margaritak hartu eta kantatu zuen:
  - Komunismo handiaren alde,
  Geldi dezagun basaren zatirik handiena!
  Hona hemen maila kolosaleko neska bat.
  Eta gudariak ere presionatzen ari dira.
  Alyonkak ezpatak astindu zituen. Eta mozketak. Eta gero granadari helduko dio hatz irmoekin. Eta nola bota etsaia. Eta txinatar ugari hautsiko da.
  Alenkak hartu eta kantatu zuen:
  Borroka santua eta zuzena da
  Neska oinutsik ilunpetan...
  Borroka arina ez aintzarako -
  Lurrean bizitzeko!
  Eta neskak barre egiten du.
  Anyutak ere grina handiz suntsitzen ditu aurkariak. Eta orduan bularra agerian geratu zen. Eta titia gorritxoa hartu zuen joystick botoia sakatzen zuen bitartean.
  Eta gero minak hegan etsaia sartu.
  Horrela aurre egiten diete neskek etsaiei. Eta hain dira oinutsik, hain sexy eta indartsuak.
  Anyutak hartu eta kantatu zuen:
  - Eskerrak Jainkoari Jesus
  Gizadia bere odolarekin salbatua...
  Ez utzi tentazio jendearen aurrean
  Bere agindua eman zion herri sakratuari!
  Ilegorriak, borrokan ari zen Allak oldarkorki adierazi zuen:
  Jainkoa ilusio bat besterik ez da!
  Orduan hartu zuen eta gatilloa sakatu zuen bere titi errubiarekin. Eta nola sugar bortitzak atera ziren bertatik.
  Alak esan zuen, hortzak agerian utziz eta kantatuz:
  - Zoriontsu Jainkorik gabe
  Posible da bihurtzea...
  Hartu gizon bat
  Ohean aberatsagoa!
  Eta horrela, pasarte honen ostean, barre gorria duen deabruak barre egingo du.
  Bai, hau edozer egin dezakeen neska bat da. Eta gizonak asko maite ditu. Eta batez ere mihiarekin lan egitea gustatzen zaio. Asko maite du dena.
  Maria ere Txinako armadarekin borrokatzen da. Eta amorru handiz egiten du.
  Urre hosto koloreko ilea zuen neska batek metrailadoreetatik orratz pozoitsuak hartu eta tiro egin zituen.
  Txinera asko moztu eta irrintzi egin zuen:
  - Zaldi zuriak, zaldi zuriak,
  Ez gaituzte lortuko! Ez gaituzte lortuko!
  Eta hala hartu zuen Mariak eta bere behatz hutsez suntsipen-opari hiltzaile bat jaurti zuen.
  Eta gero igorri zuen:
  - Deabrua hemen dago
  Deabrua hor dago...
  Bizitza eta heriotza-
  Engainu hutsa!
  Olympiasek, txinatarrei buruz idatziz, honako hau adierazi zuen:
  - Zer da egia?
  Eta hark ere hartu zuen eta hankak sendo eta biluziekin lehergailu bidoi bat bota zuen.
  Igurtzi eta kolpatu zuen. Eta zeruko inperioaren gudu osoa zerurantz hegan egin zuen.
  Olympiak hartu eta berriro kolpatu zuen. Eta titi gorri bat ere erabiltzen zuen, marrubi handi bat bezala.
  Eta gudariak kantatu zuen:
  Zeruan egongo nintzateke, zeruan egongo nintzateke!
  Oinutsik eta elur asko!
  Alenkak esan zuen barrez:
  - Deabrua, deabrua, deabrua salba,
  Norbaitek, norbaitek ekarri zuen birusa....
  Emaiguzu, eman ezpatak eskuetan,
  Kristok ere ez du lagunduko!
  Olympiasek mahuka bat hartu zuen eta bertatik gasolina apar-zorrotada bat bidali zuen. Su-jaurtitzaile bat bezala piztu zen. Eta orain su zorrotada bat eroriko da txinatarrei. Eta erre ditzagun.
  Eta Olympiasek kantatu zuen:
  Nolako sortzailea
  Zerua ala infernua...
  Denak hiltzen ditu -
  Zure pozoia!
  Eta gudariak hartu eta begi infernuekin keinu egin zion. XXI. mendeko koronavirus epidemiari erreferentzia eginez. Eta infernuko epidemia honek denak hil ditu. Eta galdera sortu zen: zergatik behar du Jainkoak hau?
  Baina orain garaiak desberdinak dira eta neskak txinatarrekin borrokan ari dira.
  Marusyak granada indartsu bat hartu zuen eskuetan, hanka biluzi eta gihartsuekin bultzatu eta kuxkuxa egin zuen:
  - Aldaketa kosmikoetarako!
  Matryonak jaso zuen, hortzak agerian utziz eta indar handi eta suntsitzaileko zerbait botaz:
  - Aldatu - gure bihotzak eskatzen du,
  Aldaketa - gure begiek eskatzen dute!
  Alenkak, txinatarrei tiroka eta oinutsik granadak jaurtiz, ilusio handiz jaso zuen:
  - Gure barreetan eta gure malkoetan,
  Eta zainen taupadak!
  Aldaketa, aldaketaren zain gaude!
  Anyutak oldarkor adierazi zuen, aurkariak moztuz eta botoia sakatuz marrubi bularreko titiarekin:
  - Herri osoa perestroikak hartzen du,
  Gurean atomoa zatitzen ari da!
  Alla-gorri ilegorriak, etsaia zapalduz, behatz biluzien laguntzaz, eta titiak errubiak bezala distiratsu, bultzatu zuen bulkada:
  Ezagutu bihotzaren eta zainen taupada,
  Gure seme-alaben amen malkoak...
  Mariak etsaia jo zuen, zerbait hilgarri batekin, eta gaineratu zuen, hortzak agerian:
  Aldaketa nahi dugula esaten dugu
  Bota herensugearen kate uztarria!
  Olinpiar Jokoak gogor baieztatu ziren. Aldi berean, neskek hartu eta zola hutsez metxadun bonba bat urrundu zuten, airean hegan eta garrasi egiten zuen:
  - Dragoiaren uztarriaren amaiera!
  Eta orain neskak berriz ere ilusioan eta borroka-trantzean daude.
  Olimpiadak, kalibre handiko opariak egiten zituen metrailadore batekin etsaiei zirriborratuz, zera adierazi zuen:
  -Herensuge gaiztotik
  Generoak Lurra salbatu zuen...
  Eta zeruaren itzala
  Jendea utzi zuen!
  Alenkak oldarkor deklaratu zuen, etsaiak basatiki zapalduz, modu oldarkorrekin:
  - Munduko txapeldun absolutua bihurtuko naiz,
  Eta ozeano Barerantz makurtuko naiz!
  Hona hemen neskak beren prozesadore infernuekin.
  Eta edertasunen oin biluziek, zerbait oso erasokorra botatzen dute, heriotzara eramanez.
  Anyuta ohartu zen, bere titia gorritxoa morteroaren botoian sakatuz, eta txinatarrak zapaldu eta orro egin zuen:
  - Gizonek duten tamaina handiagatik!
  Neska hauek oso politak dira eta gizon indartsuak zer esan nahi duten ulertzen dute. Dibertigarriak dira eta energia gehitzen dute.
  Alenkak oso ederki jokatzen du, eta oinutsik kolpe lazgarriak ematen ditu.
  Eta indar handiko granadaz hegan egiten dute berriro.
  Gudariak borrokan ari dira. Eta su-jaurtigailu bat pasatzen da albotik. Su bortitz zorrotada bat askatzen du. Denak sutan eta erretzen ditu. Eta ibaiak sumendi batetik erupzio bezala isurtzen dira.
  Depositu handi bat pasa zen. Eta atzean utzitako gorpu kiskariz betetako masa bat.
  Borrokan Allak hartu eta txistu egin zuen:
  - Dibertigarria, dibertigarria, ezagutu dezagun urte berria!
  Horren ostean, bere hanka biluzi eta dotoreak botere suntsitzaile kolosalaren heriotzaren oparia bota zuen berriro. Eta txinatar asko urratu zituen.
  Albinaren eta Alvinaren hegazkinek nesken gainetik hegan egin zuten. Neska hauek Zeruko Inperioko soldaduei misilekin kolpatzen hasi ziren.
  Albinak botoia sakatu zuen bere titi gorritxoarekin. Txinako batailoi oso bat bonbardatu zuen eta txio egin zuen:
  - Munduko emakumerik politena naiz!
  Alvinak ere txupinazoarekin lehertzen ditu etsaiak, bularreko titia errubi bat erabiliz eta kirrinka:
  - Aintza komunismo garaiei!
  Eta berriro zerbait hilgarria bidaliko du, orpo hutsa erabiliz. Neska hau ilehoria oso polita da.
  Eta lehorrean, Mariak, urre hosto koloreko ilea zuen neska batek, marrubi helduen koloreko titi bera hartu zuen sakatzen ari zen bitartean, eta aurkariei minak askatzen dizkie indar suntsitzaile handiz.
  Orduan neskak hartu eta kantatu zuen:
  - Munduko politena naiz,
  Oinutsik ibiltzen naiz elurretatik!
  Eta neskak mihia hartu eta erakutsi zuen. Gerlaria gero eta freskoagoa eta indartsuagoa bihurtu zen.
  Mariak hartu zuen eta berriro bere takoi biluzi eta biribilarekin zerbait suntsitzailea jaurti zuen.
  Berehala, hainbat ilar lehertu ziren.
  Eta Zeruko Inperioko soldaduen batailoi oso bat apurtu zuen. Hau oso polita da.
  Mariak hartu eta kantatu zuen:
  - Zatoz niregana Alik mutil biluzik,
  Ekarri mutilak - denak biluzik ere!
  Eta nola gudariak barre egingo duen eta mihia erakutsiko duen, eta gero nola txutuko duen.
  Baina Olinpiar Jokoak hartu eta, gainera, nola tu. Eta argiak hartu eta hegan egingo du bere ahotik. Eta txinatar asko erre. Hau neska bat da, demagun emakumea oso ona dela.
  Eta orduan bere hankak biluzi eta sendoak nitroglizerina upel bat hartu eta bota zuen.
  Eta hori, nola lehertzen den... Eta leherketa oso suntsipen kolosala izango da. Eta norbaitek bonba atomiko txiki bat bota balu bezala.
  Zenbat neska daude, eta basati eta menderaezin bezala orro egiten dute...
  Hemen borrokan Olga dago bere su-jaurtitzailearekin. Eta neska korrika doa, takoi biluzi eta biribilekin dardarka.
  Eta txinatarrak erretzen ditu, gogor erretzen ditu...
  Hemen ere borreroak dira. Serafim neska torturatu zuten. Noski, hasteko, biluztu eta guztiz biluzik bilatu zuten.
  Gizon zikinen hankak neskaren leku intimoetara igo ziren. Eta bularrean sentitu zuten, orpoak kikiltzen zizkioten.
  Haren ahorara igo ziren, uzkira igo ziren hatzekin. Eta orduan Serafim ipurdian eta makila bat sartu zuten.
  Neskak garrasi egin zuen minez eta umiliazioz. Eta hain nazkagarria zen.
  Eta ukitzen jarraitu zuten...
  Eta gero, jarleku berezi batean hartu eta eseri ziren. Eta altzairuzko orratzak baginaren edertasunean zulatu ziren. Eta hortzak estutu eta minez ulu egin zuen.
  Luzatu egin zen. Eta pisu bat jarri zuten alde batean, kako batetik zintzilik. Eta bestetik, borreroek ere pisua izorratu zuten. Hori oso garestia zen mina eragiteari dagokionez.
  Eta neskak intziri eta orro egin zuen. Eta mina jasanezina zuen. Eta orduan neskari berriz azote batekin jo zuten.
  Eta jarlekuan esertzen da. Orratzek bularrean zulatzen diote, pisuak hanketan izorratzen dizkiote. Eta azote bat erori zitzaion bizkarrera. Zehatzago esanda, Txinatik etorritako borrero indartsuek bi azote jo zituzten.
  Eta orduan zuzi bat ekarri zuten eskuineko hankan eta garrak neskaren orpo biribil eta arrosa miazkatu zuen. Eta orduan borreroek zuzi bat ekarri zuten ezkerreko hankan. Eta sua orpo hutsa, ere miazkatua, baina beste aldean.
  Eta neskak berriro oihu egin zuen amorru basatiz. Bi azotez jo, oin biluziak erre, eta, aldi berean, azote batekin. Baina hori ez zen nahikoa izan Txinako borreroek ikusteko.
  Eta neskaren bularra hanka zikinekin lubrifikatzen hasi ziren. Eta oldarkortasun handiz astindu zuen. Eta neskak minez intziri egin zuen eta zatika desmuntatzen ari ziren kakalardo bat bezala sentitu zen.
  Baina orduan bularra gogortu egin zen borreroen ukitu latzengatik eta puztu egin zen. Eta neska asko hobetu zen. Eta hemen berriz zuziak ekartzen dira edertasunaren busto biluzira. Eta su eman dezagun.
  Neskak ulu egin zuen infernuko minagatik zoramen basatian. Eta neskak oso ederrak eta oso sexyak dira azoteak eta torturak egiten dituztenean.
  Eta gero bularra zulatu, eta hanka biluzi eta dotoreak erre, eta pisuekin luzatzen, eta oraindik ere bularrak kiskaltzen dituzte.
  Eta oraintxe hasi zen borrero nagusia galderak egiten. Eta neska isilik dago. Zehatzago esanda, ez da isilik egotea, baina bere oihuak ez dira hitz bereiziekin bat egiten. Oihuka besterik ez du.
  Borrero nagusiaren aginduz, izar zorrotzak zituzten altzairuzko hagaxkak kendu zituzten sutegitik.
  Beroagatik gorri-gorriak ziren.
  Eta neskari bizkarrean kolpatzen hasi ziren, inolako beldurrik gabe eta amorru inhumanoz.
  Horrela mindu zen infernuan. Ez da harritzekoa hauek Txinako borreroak izatea...
  Baina hori ere ez zitzaien nahikoa iruditu. Neskaren buruan adardun koroa ere jarri zioten. Sufrimendu erantsia.
  Oleg Rybachenkok, borrokan jarraituz eta haurren hanketako hatz hutsez heriotza ilarrak botaz, txio egin zuen:
  - Garaipenaren zain, garaipenaren zain,
  Kateak hautsi nahi dituztenak...
  Garaipenaren zain, garaipenaren zain -
  Gaizkia, iluntasuna garaitzeko gai izango gara!
  Margarita Korshunovak, txinatarrak mozten jarraituz, tximeleta bat marraztu zuen ezpatekin:
  - Aintza komunismo handi eta santuari,
  Egin dezagun mundua leku zoriontsuago bat...
  Bakezaletasun txarra suntsitu egingo dugu
  Errusia handi eta sakratuaren mesedetan!
  Horren ostean, neskak hatz hutsez dozena bat orratz pozoitsu hartu eta jaurti zituen, etsaia joz. Eta oso dibertigarria izan zen.
  Oleg Rybachenkok hartu zuen eta nola txistu zuen, ezpatak astinduz. Eta gudu-zelaira hurbildu ziren milaka bele txinatar soldaduen buruetara erori ziren.
  The Terminator Boy abestu zuen:
  - Svarog errusiarren mesedetan,
  Sor ditzagun gehiago!
  Eta berriro ere, mutilaren oin biluziek hartu eta heriotza-opari hiltzaile bat botako zuten. Eta halako indarra antimateria zati batekin, non erregimentu txinatar oso bat suntsipenaren sutan erre zen. Eta Superman ere den haurrak kantatu zuen:
  Errusia da gure botere sakratua,
  Bertan, Haga Ahalguztidunak Eden eraiki zuen...
  Borondate indartsua eta aintza mugagabea,
  Laster ez dugu arazorik izango!
  
  VAN SEIGARRENA - ERREGE HANDIA
  Karlos Hamabigarren erregeak heriotzari ihes egin zion Norvegiako gerran, eta Pedro Handiarekin bakeak eginda ere, herrialde hau konkistatzen lortu zuen. Eta Suedia apur bat mugitu zen porrotetik. 1740an, Leopoldovnaren erregetza garaian, Karlos Hamabigarrenak berriro eraso zuen ... Eta gai izan zen, Biron irauli zutela aprobetxatuz, eta Errusian kaosa eta kaosa, Vybor eta San Petersburgo hartu zituen.
  Hala ere, Errusiako armada hasierako porrotaren ondoren berreskuratu zen eta Errusiako hiriburua berreskuratu ahal izan zuen. Suediak Vyborg bakarrik mantendu ahal izan zuen.
  Baina historiaren ibilbidea zertxobait aldatu da. Ivan seigarrena ez zen irauli, kolpeak porrot egin baitzuen. Eta bere tronua gorde zuen. Karlos hamabigarrena hirurogeita hamar urte zituela hil zen 1752an, berrogeita hamabost urtez gobernatu zuelarik. Eta bere erregealdia historiako gorabeheratsuena izan zen.
  1757an eten baten ostean, Errusia Prusiarekin gerran zegoen. Oraingoan, Ivan Seigarrena, jada heldua zen tronuan zegoela, gerra Prusiaren erabateko porrotarekin eta Frederiko II.a atxilotzearekin amaitu zen. Eta hori lorpen handia izan zen Errusiarentzat. Orduan, Errusiak Polonia, zehatzago esanda, Mankomunitatea anexionatu eta Turkia garaitu zuen. Bi gerra izan ziren Otomandar Inperioarekin. Eta bigarrena Konstantinoplaren harrapaketarekin eta Otomandar Inperioaren erabateko konkistarekin amaitu zen. Errusia tsaristak garaipen asko lortu zituen: Indiara iritsi eta Afrika iparraldea ere hartu zuen. Orduan Suvorovek Europa osoa hartu zuen, Frantzia iraultzailearekin batera.
  Britainia Handia bakarrik saiatu zen aurre egiten. Baina Nelson distiratsua Ushakov distiratsu eta arrakastatsuena garaitu zuen. Eta ondoren, Londresen harrapaketarekin lurreratzea.
  Europa osoa konkistatu zen... Orduan jada bazegoen Afrikan kanpaina bat XIX. Oso arrakastatsua, eta India hartuz. Eta orduan errusiar tropek jada inbaditu zuten, eta Kanada hartu eta Estatu Batuetara iritsi ziren.
  1815ean, hirurogeita hamabost urte zituela, Ivan Seigarrena -handiena- hil zen. Bere erregealdia gizateriaren historiako herrialde gutxi-asko esanguratsuen artean luzeena izan zen. Hirurogeita hamabost urte agintean. Egia da, esan beharra dago agintaldia nominala izan zela, erregetza zela eta. Baina gauza bera esan daiteke Luis XIV.ari buruz.
  Eta Ivan seigarrena, historia errealean bere bizitza kartzelan amaitu zuen tsar porrot bat izan zena, bestela Lur planetaren historiako agintaririk handiena bihurtu zen.
  Bere semea, Pedro Hirugarrena, errege berria bihurtu zen. Monarka honek bere aitaren politika oldarkorrarekin jarraitu zuen. Eta Txinaren jabegoa amaitu zen. Errusiak ere Estatu Batuak garaitu zituen, lurralde hau konkistatuz. Eta jadanik Alexandro Lehenaren menpe, Japoniako Armada Latinoa ere konkistatu zen. Eta Alexandro II.ak munduko azken herrialdeen konkista osatu zuen, Australia barne.
  Horrela, munduko inperio bat sortu zen berriro ...
  Dena ondo dagoela dirudi, baina inperioak autokrazia eta serbotasuna ditu. Eta erregeak aurrerapena moteltzen saiatzen dira. Hori, ordea, ezinezkoa da. Eta 1953an, kasu honetako lehen pertsona, Alexei printzea, espaziora hegan egin zuen.
  Eta 1967an hegan egin zuten lehen aldiz ilargira. Eta oso polita adierazi behar da.
  Martera hegaldia 1988an gertatu zenetik. Zein da oraindik benetako historian zegoena baino hobea...
  Pixkanaka, erregeak espazioari arreta gehiago jartzen hasi ziren. Artizarrara eta haratago hegaldiak zeuden...
  Jurgi Lehen Tsar berriak, 2020an ere, Errusiaren historian lehen aldiz erabaki zuen Estatuko Dumarako hauteskundeak egitea eta konstituzioa ezartzea.
  Monarka gazte samar berriak aforismo hegodun sorta bat ere idatzi zuen;
  Zirku bat bezala pentsatzeak funambulismoa eskatzen du!
  Maitasuna txirularen antzeko sentimendua da, musika baino ez da askoz gozoagoa!
  Politikariak maiz azeriak dira eta inoiz ez lehoiak, politikagintza ez baita errege negozio bat!
  Borrokarik gabeko mutila txakurra baino okerragoa da!
  Zintzotasuna kalitate arraroa da politikarientzat, batez ere botoak zenbatzerakoan!
  Bihotzaren eta zainen taupadetan aldaketa nahi dugu... baina ez zahartzea!
  Gaztetasunak urrea bezain preziorik ez du, denborarekin azkarrago desagertzen da!
  Gazteak aurkikuntzak sustatzen ditu, haize freskoa bela batean bezala!
  Gaztetasunak, ardoak ez bezala, balioa galtzen du urteekin, baina indarra hartzen du!
  Fantasiazko robotak giza alferkeriatik jaio ziren, baina giza gaindiko arduraz gorpuzten!
  Zenbat eta komandante gehiago, orduan eta ordena gutxiago, orduan eta ordena gutxiago, orduan eta galera gehiago!
  Haurtzaroa inflazio garaian dirua bezalakoa da, zenbat eta baliotsuagoa, orduan eta azkarrago banatzen zara!
  Haritz jeneralak, ekoiztu zurezko hilkutxak!
  Jenerala upel bat bezalakoa da, batez ere hutsik!
  Jeneralak haritz direnean, ezjakintasun trinkoa loratzen da!
  Adimena eta fantasia, senar-emazteak bezala, eztei-bidaia baino ez da benetan gozoa errealitatearen amaginarreba solidarioa denean!
  Agindu kopurua ez da beti balioarekiko proportzionala, baina beti nagusiaren faborea islatzen du!
  Olioa urre beltza da benetan, natura pozoitzen du, bihotzak belztu egiten ditu, gogoa lainotzen du!
  Olioa deabruaren odol beltza bezalakoa da: haragia eta arima pozoitzen ditu!
  Adimena salbatzailea da esku adimentsuetan, eta harategi-kluba ergel baten hanketan!
  Errazagoa da erupzioan dagoen sumendi baten ahoan elurrezko panpina egitea helburu militarretarako erabili ez den aurkikuntza bat aurkitzea baino!
  Gerra irekitzea bizitza baketsurako ate asko ixtearen parekoa da!
  Borroka bat saihestu nahi baduzu - puztu zure giharrak, gerra saihestu nahi baduzu - sortu armada!
  Diplomazia gastu militarraren zamak arintzen du, negoziazioak ukabil astunak dira!
  Ez hitz eman ilargia zerutik, txakur bat bezala ulu egin beharko duzu jendea eskaera egitera etortzen denean!
  Bihotzak mendekua eskatzen du, baina giza bihotza baino gaiztoagorik ez dago, beraz, gogamenak barkamena eman dezala!
  Uzta izateko, parasitoak landatzea beharrezkoa da urte osoan!
  Alferra behin landatuz gero, urte osoan uzta izan dezakezu!
  Hizkera gorriak ospe beltza zuritu dezake, baina ez du kolorerik gabeko baten bizitza apainduko!
  Zientziaren mirariak, asperdurarik gabe gaude, aurrerapenaren mirariak oso interesgarriak dira!
  Zientziaren mirari nagusiak ez du jotzen, sariak baizik!
  Zientzia ez da otsoa, baina basotik irteten da, ez bada ardura akademikoa ardi artzaina!
  Hasierak ez luke izan behar bizkortsua izan behar, moteldu egingo zara zita batera, baina hasieran moteltasunak amaiera izoztuko du!
  Hasiera joko baten irekiera bezalakoa da, azkarrago garatu beharko zenuke, baina ez mugitu peoietan pentsatu gabe!
  Politikari ideal bat lanean zaldia bezalakoa da, baina ez udaletan astoa!
  Maitasuna, noski, sentimendu zoragarria da, alkoholari aplikatzen ez zaionean bakarrik!
  Sukaldari askok porridge hondatzen dute esne mamia orera botaz!
  Politikaria artista bat da, bakarrik ez du mihisea zikintzen, berak baizik!
  Erregeek dena egin dezakete, baina monarkek ez dute ia ezer nahi herriarentzat!
  Herriaren alde egiten duen erregea bakarrik!
  Munduan bi gauza baino ez daude Sortzailearen kontroletik kanpo: giza sentimenduak eta giza ergelkeria, batez ere pertsona adimentsuak sentitzen naizenean!
  Berdin da nor den presidentea, axola duena da nor den erregea zure buruan!
  Gerra, hausnarketarako lekurik ez, heriotza eta eromen garaia!
  Arrazoitik haratago gogoa dutenak bakarrik erotzen dira!
  Kotxea ez da garraiobide bat bakarrik, ergelek bakarrik gainditzen duten luxu bat baizik!
  Ekonomia motarik xahutzaileena, prestigioa gutxitzeko!
  Batzuetan galtzen genuen, bestetan hiltzen ginen, baina errusiarrak ez ziren inoiz belaunikatu!
  Trebetasunak kantitatea ordezkatzen du, baina kantitateak trebetasuna faltsuki faltsutu dezake!
  - Gorputz osasuntsu batean, eta ambalaren izpiritua - eta haragiaren ahulezia - arima lausotu zen!
  Odolak urrea bezala distira egiten du, baina metalezko arima herdoildu egiten da!
  Urrea ere herdoiltzen da, bihotza bertatik botatzen ez bada!
  Tortura ez da entretenimendua, zerbitzuen sektoreko lan gogorra baizik, zeinetan bezeroarekiko errukia hilgarria zaizu!
  Aberatsaren arima abertzalea da, urrezko txanponarena baino ez, non hartu eta itsatsi duten!
  Urrea traizioaren kolorea bezain horia da, oportunista baten nahia bezain biguna, traidorearen kontzientzia bezain astuna!
  Mina amaginarreba bezalakoa da, obsesiboa, gaiztoa, kendu nahi dut, baina ... hori gabe ez zara garaipenarekin ezkonduko!
  Etsaiak amore ematen ez duenean, suntsitzen dute, eta errenditzen ez denean, asmamenak dakar garaipena!
  Berdin du etsaiaren emeak hiltzen badira, hondamendia da gure arrek garuna bihurritu badute!
  Guduan erraza da ikastea oinazea ez denean, entretenimendu erabilgarria baizik!
  Kristoren hitzetan ere, bere zerbitzariak arbitrariotasunik gabeko zerbaiten bila dabiltza!
  Armairu handi bat zaratatsu eroriko da, eta aintza ozena bota zuenari dagokio!
  Maskara trebea denean, ez dugu aitzakiarik behar!
  Sarritan ibai gorriak isurtzen dira hizkera gorri eta egintza beltzengatik!
  - Labankadara jota dagoenari, ez luke sokan dardar egin behar!
  Beti bezala, atera zen, baina ez zuten nahi!
  Heriotzak bizitzak baino parte-hartze hobea merezi du, bere iraupenak ezinbesteko zati gehiago uzten dituelako aukeran! -
  Bermeak ematen bermatuta lapurreta!
  Urrez egindako txanpon bat biguna da, baina bala bat baino hilgarriagoa, bihotzean jo eta garuna ateratzen du!
  Teknologia gerraren jainkoa da, eta bere sabotatzailea ateoa da!
  Jainkoak sei egunetan sortu zuen unibertsoa, eta gizakiak betikotasun osoa ordaintzen du gizakiak egindako ahultasun minutu batengatik!
  Artilean sartu ziren, baina ez ziren itzuli teleferikoarekin!
  Korrika, baina ez ihes egin, tiro, baina ez atzera tiro, jo, baina ez borrokatu, eta garrantzitsuena, edan, baina ez mozkortu!
  Inork ez ditu hildako astoaren belarriak behar, baina azeri biziaren entzutea opari bat da helburua lortzeko astorik behar ez dutenentzat!
  Zapatu gogoa, betirako trapua izango zara!
  Gerra biriketarako airea da, baina gas bitarrekin bakarrik nahastuta!
  Etsaiak ez badu amore eman nahi eta galtzen ez badaki, amore ematera behartuko dugu eta irabaztera kenduko dugu!
  Jende txarrak magia beltza maite du, jende txarrak zuria!
  Gerra batean hiltzea gogorra da prozesuan, nazkagarria pertzepzioan, baina zein handia azkenean! Beraz, gerrak osasuna ekartzen du arimari, gorputzari gogortzea eta zorroa garbitzea!
  Batzuetan gerlak zorroak handi betetzen ditu, eta isuritako odolaren betetasunarekin eta bihotz ustelaren hutsunearekin proportzio zuzenean!
  Aberriarekiko betebeharra gorria da debozio desinteresatuaren ordainketarekin!
  Gerra adimentsuentzako proba bat da, indartsuentzako epela, ergelentzako dibertigarria! -
  Barregarri izatea ez da dibertigarria, besteak negar egitea ez da aspergarria!
  Erregela on bat ezti azukreduna bezalakoa da, lehenik miazkatzen dute, gero txu egiten dute!
  Eta agintari gaiztoa, ajenjoa bezala, lehenik tu egingo dute, eta gero zapalduko dute!
  Bai, urrea biguna da, baina ezkutu sargaitza erraz forjatzen da!
  Kalitatea kantitatea baino handiagoa da beti - garagar porridge ozeano bat ere ez da aizkorarako oztopoa!
  Gaizkia indarrez beteta dago ongia beldurrak ahultzen duenean!
  Txantxa bat ona da tokirako, koilara bat bazkaltzeko, baina laguntza arazoak!
  Zortea izango duzu behin edo bitan - trebetasunik gabe, zortea desagertuko da!
  Nor ez da Leo Tolstoi, tranpa literario hori!
  
  NOLA JOAN ZEN NAPOLEON MOSKURA KIEV BARRENA
  Napoleonek Errusiarekiko gerra plan alternatibo bat aukeratu zuen. Kievera joan zen eta han garaitu zituen Errusiako tropak. Eta Errusia Txikia txotxongilo bat sortu zuen. Orduan, gerra bat izan zen eta Bielorrusia eta Lituania Poloniako Dukerrira sartu ziren, eta erresuma izena hartu zuten. Austriak Ukrainako lurralde batzuk ere jaso zituen. Errusia, garaitua izanda, potentzia txiki bat bihurtu zen. 1815ean, Napoleonek Turkiaren aurkako kanpaina abiatu zuen.
  Otomandarrak garaitu eta Konstantinopla hartu zuen. Greziak independentzia lortu zuen, Bosnia eta Herzegovina Italia handiaren parte bihurtu zen, Napoleon Bonaparteren semeak tronuan jarriko zuena. Errumania Austrian sartu zen, eta horrek Napoleonekin erlazionatu zuen enperadorea. Bulgariak eta Serbiak independentzia lortu zuten, Albaniak bezala, baina Frantziaren basailu bihurtu ziren.
  Eta Grezia formalki independentea den Italia Handiaren basailu bat da.
  Turkian, hain zuzen ere, Istanbul hiriburua bakarrik geratu zen Balkanetan lur zati txiki batekin.
  Hala ere, gerra ez zen hor amaitu. Napoleonek Maroko eta Aljeriaren inbasioa hasi zuen. Baina britainiar ontzidiak frantziarrekin oztopatu zuen. Ingalaterrarekin gerra luzatu zen. Baina Napoleon burutsuak Gibraltar hartzea lortu zuen, eta britainiarrak garaitzea lehorreko indar nagusiekin.
  Horren ostean, frantsesek itsasartea blokeatu zuten eta Afrikako iparralde osoa hartu ahal izan zuten, Egipto zein Sudan barne. Borroketan frantziarrek munduko lehen itsaspekoak izan zituzten. Ingalaterra galera handiak izaten hasi zen.
  Napoleonek Europa osoa eta Errusia zati bat ditu bere kontrolpean. Eta Britainia Handia ez da bere arerioa.
  Pixkanaka frantsesek britainiarrak gainditu zituzten. Biztanleria eta baliabide asko aldiz esanguratsuagoak zituzten ontzi gehiago eraiki zituzten. Azkenean, 1931n, Napoleonek Britainia Handian lehorreratu zuen, eta bere tropak garatuta, Londres hartu zuen.
  Britainia Handiak amore eman zuen... Omenaldi itzela ezarri zioten eta kolonia guztiak frantses bihurtu ziren berriro.
  Napoleon zaharregia zen jada, eta bere jeneralak borrokara bidali zituen.
  Frantziak AEBekin eta Latinoamerikan borrokatu zuen kolonia ugari mantentzeko.
  Napoleon, hirurogeita hamar urtez bizi izan zenez, jenio handi batentzat hain gutxi, 1839an hil zen XIX. Bere seme Napoleon II.ak, bere aitaren antza ez zuen ilehori altu batek, hogeita zortzirekin oinordetzan hartu zuen tronua. Eta, noski, gerra jarraitu zuen. Orokorrean, berriz, kolonietan.
  Horrez gain, Napoleon II.ak ideia interesgarri batzuk zituen. Bereziki, erreferenduma egin zuen eta Frantzia, Italia eta Austria batu zituen estatu batean.
  Eta hau ere ez da txarra ... Eta Prusian euren senidea jarri zuten tronuan.
  Eta Mankomunitateak Napoleonen seme ez-legitimoak eta Valentziako panna poloniarrak gobernatzen zuen.
  Napoleon II.aren tropek azkenean Estatu Batuak akabatu eta Ipar eta Hego Amerika erabat hartu zuten. Orduan Afrika inbaditu zen. Indiara eta Txinara hedatu zen.
  1860an Errusiarekin gerra izan zen. Oraingoan Mosku eta San Petersburgo hartu zituzten. Erreferenduma egin zen, eta Errusia, Ozeano Bareraino, Commonwealth-ean sartu zen. Eta gero Mankomunitateak Frantziarekin bat egin zuen. Orduan jada Txinan gerra bat zegoen eta Australian lehorreratzea... Napoleon II.ak 1883 arte gobernatu zuen hirurogeita hamabi urterekin hil zen arte, ia mundu osoa konkistatuta.
  Bere biloba Napoleon III.a igo zen tronura. Monarka honen pean, azkeneko gerrak Japonia, Filipinak, Asiako beste uharte eta lurralde batzuk eta Zeelanda Berria hartuz amaitu ziren.
  Mundu inperioaren eraketa amaitu zen... Napoleon Hirugarrena gerren historiaren kontsumitzaile bihurtu zen.
  Eta orain gizakiak espaziorako bide bat zuen.
  1917an, lehen gizakia espaziora hegan egin zuen. Eta 1922an, ilargirako hegaldia egin zen. Eta 1930ean Martera.
  Gizakiak espazioa konkistatu zuen... XX.mendearen amaieran, jadanik giza asentamenduak eguzki-sistemako planeta guztietan zeuden.
  Eta 2020an, izar arteko lehen espedizioa hasi zen. Berehala zazpi espazio-ontzi Sirius izarrerantz abiatu ziren, eta horrek hainbat planeta biratu zituen. Eta horietako bat bizigarria zen.
  Izarrarteko hedapenaren aro berri bat hasi da.
  Eta esamoldeak - Moskura Kieven bidez joatea, esanahi berri bat hartu du.
  
  HIRU ARDATZEKO AKOAK KONPONDU
  Hitlerrek ez zuen Laugarren Panzer Armada Kaukaso bihurtu. Eta ondorioz, naziek Stalingrado berehala hartu ahal izan zuten. Hori baino lehenago, Japoniak Midway-ko gudua irabazi zuen eta Oiasso Artxipelagoa harrapatu zuen Ozeano Barean erabat menderatuz.
  Rommelek ere ez zuen pausarik egin, Tolbuk erori ostean, eta britainiarrak defentsan finkatzen utzi gabe, erabat garaitu zituen Egipton. Gainera, Rommelen tropek Irak eta Kuwait harrapatzeko gai izan ziren bertako biztanleen laguntzarekin.
  Stalin Irak berreskuratzen saiatu zen, baina Turkia ere Hirugarren Reicharen alde sartu zen gerran. Eta ondorioz, SESB kolpe bikoitzapean erori zen. Ekialde Urrunean hirukoitza bihurtu zen eta bigarren fronte bat eta Japonia ireki zituen.
  Momentua aprobetxatuz, alemaniarrak Kaspiar itsasora joan ziren eta Kaukasoa lurrez moztu zuten.
  Ondorioz, gerraren ibilbidea aldatu egin zen. SESB bere indarren zati bat erabiltzera behartu zuten Ekialde Urruneko japoniarengandik mantentzeko. Eta alemaniarrak arazorik gabe aurrera zihoazen. Turkiarrek Erevan, Batumi eta beste hiri batzuk hartu zituzten martxan eta defentsak zeharkatu zituzten.
  Alemaniarrak zein japoniarrak aurrera zihoazen. Samuraiek Vladivostoken sobietar flota harritu eta zeremoniarik gabe hondoratu ahal izan zuten. Eta Mongolia gehiena hartu zuten.
  Urte berrirako, naziek Kaukaso osoa hartu zuten, Baku barne.
  Sekulako garaipena eta kolpe latza izan zen SESBrentzat. Stalin izutu egin zen, baina ezin izan zuen ezer egin.
  Negua bare zegoen. Bakarrik izan zen Leningrado desblokeatzeko saiakera bat, baina ez zuen arrakastarik izan. Alemanek indar gehigarriak bildu eta erasoa uxatzeko gai izan ziren.
  Martxoan, erdialdean erasotzen saiatu ziren, baina erasoa berriro atzera bota zuten...
  Maiatzaren amaieran, alemaniarrek beren tropak bete zituzten erabateko mobilizazioaren ondorioz, tanke indartsuagoak eta modernoagoak ateraz: Pantera, Tigre, Lehoia eta Fernando kanoi autopropulsatua. Eta erasoaldi bat abiatu zuten norabide konbergenteetan Rzhev albotik eta frontearen iparraldetik, kalderero bat osatu nahian.
  Aldi berean, naziek Saratoven ere gainezka egin zuten. Stalingradotik eraso zuten.
  Borrokan, "Lehoia" agertu zen - laurogeita hamar tonako tanke indartsua. Makina honek ehun eta berrogeita hamar zentimetroko kaskoko armadura frontala zuen, eta laurogeita bi milimetroko alboak "Pantera" bezalako maldetan. Hau Panther-en antzekoa zen kanpotik, handiagoa bakarrik 70 EL kalibre luzeko 105 mm-ko kanoi batekin.
  Kroskoaren kopeta oso babestuta zegoen - 240 mm maldetan.
  "Lion" tankeak mila zaldiko motor indartsuagoa zuen, eta orduko hogeita hamabost kilometro inguruko abiadura.
  Oro har, autoak ez du nahiko arrakastatsua, baina oso ondo babestuta dago kopetan.
  Batez ere, termino praktikoetan, Tiger ona da. Pantera, azkarragoa bada ere, nahiko ahula da 40 milimetroko alboko armadurarekin, eta berrogeita bostek ere har dezakete.
  Orokorrean, alemaniarrak oso indartsuak dira. Berrogeita bigarren urtean galera handiak saihestu ahal izan zituzten, eta haien armada handia da eta dibisioen kopurua, atzerrikoekin batera, Wehrmacht-en bakarrik hirurehun eta berrogeita hamarretik gorakoa zen. Gainera, sateliteen tropak.
  Espainia eta Portugal argi eta garbi sartu ziren gerran Hirugarren Reicharen alde.
  Eta Alemaniako tropek Gibraltar hartu eta Afrikan zehar aurrera egiten hasi ziren.
  Italiak mobilizazio gehigarriak egin zituen eta tropa gehiago bidali zituen. Turkia ere mobilizatu zen, arabiarrek bezala. Japonia ekialdetik sartzen ari zen.
  Hirugarren Reich-a infanteria-kopuruan ere handiagoa zen eta ez teknologian apalagoa. Alemanek ere hegazkin asko zituzten airean. ME-309 agertu zen, parekorik gabeko armamentuan, eta Focke-Wulf sei airezko kanoirekin.
  Alemaniako batekoak nagusitu ziren.
  Batez ere Marseilla. Erautsitako hirurehun hegazkinengatik, berriz, Burdin Gurutzearen Zaldun Gurutzea jasoko du zilarrezko haritz hostoekin, ezpatekin eta diamantekin. Eta bostehunengatik eman zioten maila honetako lehen saria, Burdin Gurutzearen Zaldun Gurutzea eta urrezko haritz hostoak, ezpatak eta diamanteak.
  Marcelek ekialdeko frontean amaitu zuen eta han borrokatu zen Satanas bezala.
  Stalinek ehun mila urrezko errubloko saria jarri zion buruan. Eta gerra bat egon zen.
  Alemaniarrek, noski, sobietar defentsak hautsi eta Saratov hartu eta galdara konektatu zuten, Rzhev iparraldean.
  Guduetan, Gerda tankeen tripulazioak bereziki nabarmendu ziren.
  Oinutsik ilehoriak bere Pantera kanoiarekin tiro egin zuen bere bular gorridun titiarekin eta kuxkuxa egin zuen:
  Mosku hartuko dugu!
  Charlottek ere mugurdi titi batekin kolpatu zuen, sobietar indarren autoa zulatu eta txio egin zuen:
  Denok irabaziko dugu!
  Christinak etsaiari deskarga bat eman zion, bere titia errublo botoia sakatuz eta kuxkuxeatu zuen:
  - Errusia santuaren alde!
  Magdak hartuko du eta sobietar tankera jo, bere dorretxoa erauzi eta txirrin egingo du:
  - Botere ahaltsuagatik!
  Horrela borrokatu zuten neskak eta oso oldarkor.
  Hona hemen emakume polit batzuk...
  Uztailaren amaieran, Alemaniako erasoaldia hasi zen Moskun. Aldi berean, hegoaldean, naziek Kuibyshev erasotu zuten.
  Borroka gogorrak izan ziren.
  Indarrak, noski, ez dira berdinak, baina Kuibyshev ondo gotortuta dago. Esan behar dut Mosku ere biziki gotortuta dagoela, bertara hurbiltzekoak bezala. Edonola ere, gotorleku indartsuak daude hor, eta trikuak, eta lubakiak, eta indargune sendo osoak.
  Alemanek erasoa bota zuten - ehun eta berrogeita hamar dibisio. Horietako asko arrotzak eta indar hilgarri txikikoak dira.
  Lehen "Tigre" -2 eta "Maus" tankeak parte hartu zuten guduetan. Borrokek erakutsi zuten lehen tankea oraindik ez zegoela gaizki, baina Maus astunegia zen eta ez zen erraza garraiatzen.
  Hala ere, ez da batere erraza tanke hori botatzea. Eta alemaniarrak Armada Gorriaren defentsan sartu ziren.
  Nazientzat nahiko zaila zen. Baina sendoak dira bai kopuruz bai teknikaz.
  Lehenengo Yu-288 bonbardaketak ere erabili ziren. Horrelako makina bat oso indartsua eta azkarra da, sei tona bonba garraiatzen ditu.
  Alemanak indartsuak ziren... Jeitsitako zazpiehun eta berrogeita hamar hegazkinentzako Marsellak sari paregabea jaso zuen: Burdin Gurutzearen Zaldun Gurutzea platinozko haritz hostoekin, ezpatekin eta diamanteekin. Eta benetako, super-kondaira bihurtu zen.
  Alemaniarrek konfiantzaz nagusitu ziren zeruan, eta Japoniak ekialdetik aurrera egin zuen.
  Samurai guztiak perla eta perla. Eta haien hegazkinak bonbardatu zuten. AEB eta Britainia Handia pasiboak ziren. Eta zuhurtziaz jokatu zuten.
  Japoniak indar esanguratsuak erabili zituen guduetan. Eta bultzatu zuen...
  Abuztuan, alemaniarrek Kalinin hiria hartu eta Mozhaisk hurbildu ziren, defentsa-lerrorik gotorrenera.
  Aldi berean, borrokak zabaldu ziren Tularako. Mosku guztiak ehun kilometro geratu ziren arte.
  Veronica, Oksana eta Natasha, beste neska batzuekin batera, ingurazioa utzi zuten. Nesken batailoiari atzealdera erretiratzeko agindua eman zioten, gudariek ia ez baitzuten tankearen aurkako armarik. Stalenida Pavlovnak gerran esperientzia izan zuen, boluntario gisa Espainian. Gerrako gainontzeko esperientziaz gain. Eta ulertu zuen Tropa Gorriak ezin ziela eutsi katu handien serieko tankeei. Neskek, ordea, hainbat garraiolari kanporatu zituzten, baina beraiek izan zituzten galerak.
  Orain batailoia sakabanatu eta atzera egin zuen.
  Veronica, Oksana eta Natasha, botak botata, oinutsik irteten ziren, eta blusa argiekin. Sobietar tropak ez daude prest tankeen zutabe astunak uxatzeko. Eta, besterik gabe, ez dago ezer E-50 depositua apurtzeko. Aukera bakarra pistak kaltetzea da. Baina makina honetan arrabolak gurdi bereizietan kokatzen dira, eta oso zaila da horiek desgaitzea.
  Neskak ekialderantz mugitzen ziren basoan barrena, eta talde txikitan. Oso hunkigarriak ziruditen. Prakak bildu zituzten, eta alkandora arinekin bakarrik. Ile luzea, ilehoria, kizkur samarra jaisten zen. Belarrak oin biluziak atsegin handiz kilikatzen ditu, eta batzuetan kolpeak aurkitzen dira. Guztiak oso erotikoa dirudi. Bularrak alkandora meheen bidez erakusten dira.
  Veronikak, oin hutsez belarra arrastatuz, dio haserre:
  - Arraioa - gerra hasi berri da, eta dagoeneko atzera egin behar duzu!
  Oksanak, bere ile ilehoria apur bat gorrixka zuen, hortzak irribarre eginez, erantzun zuen:
  - Eta ez nuen ilusio berezirik! Hitlerrek ia mundu osoa konkistatu zuen... Saiatu maneiatzen duzun halako horda batekin!
  Natashak ile zuria astindu zuen eta esan zuen:
  - Denek atsegin egin nahi dute... Zaila da haiei aurre egitea! Leial izatea ez da erraza!
  Veronikak baietz egin zuen. Bere ilea oso urrezkoa eta ederra da. Handia da.
  Baina Victoriak harrapatu zituen. Neska ilegorri bat. Ilea sua bezalakoa da. Eta hain garratza. Haizeak harrotu zuen eta, antza, pankarta proletarioa da astintzen, halako ile sutsu bat.
  Victoriak alkandora kendu eta enborra agerian utzi zuen. Bularrak beteak zituen, titiak gorrixka, amatxoak bezala. Gerlari ederra. Eta bere gorputz sendo eta trebatua agerian geratzen da.
  Natashak barre egin zuen eta enborra biluzi ere egin zuen, ohartu zen:
  - Eta gure gorputzak ederrak dira... Amazonas besterik ez gara!
  Veronikak burua astindu zuen.
  - Ez al da erradikalegia - bularra agerian uztea! Dezentzia arauak jarraitu behar dituzu!
  Victoriak burua astindu zuen eta kizkur gorriak astindu zituen.
  - Gizarte komunista batean - moralaren arauak, kontzeptua erlatiboa da. - Neskak bular biluziak astindu zituen, bere titi gorritxoak oso erakargarri egiten zuten. - Biluzik egotea ez da bekatu. Zehatzago esanda, bekatuaren kontzeptua apaiza da, baina gure kredoa moral burgesarekiko askatasuna da!
  Natashak baieztatu zuen, bere busto oparo eta elastikoa astinduz:
  - Naturatik gertuago! Naturaletik gertuago! Eta biluztasun naturala!
  Oksanak ere irribarre egin zuen eta enborra biluzi zuen. Izan ere, udako beroetan, zein atsegina den bularrak biluzik daudenean. Eta haizeak jotzen ditu. Neska eder bat, eta biluztasuna dator. Neska guztiak atletikoak dira, irudiekin, gerlarien gorputz biluziek oso harmoniatsuak dirudite.
  Neska ederrak ibiltzen dira bidetik. Oso maitagarriak eta oso erakargarriak dira.
  Veronikak txin-txin egin zuen, burua astinduz.
  Baina ez da batere estetikoki atsegina!
  Victoriak burua astindu zuen negatiboki.
  - Ez! Gorputz bikainak ditugu! Eta biluzik ikusten dugu bikain!
  Natashak baietz egin zuen, eta saltoka, esan zuen:
  - Ona zen biluzik egotea... Hemen etorri zen Ilitx pistola batekin!
  Oksanak bularra laztandu zuen eta kirrinka egin zuen:
  - Egia esan, nire bustoa super da!
  Victoriak gogotsu kantatu zuen:
  - Ai, neskak, eta gu sarraskilariak gara! Diru-zorroak, zorroak eta zorroak! Dolarrak ikusi genituen - urrezko mendiak!
  Natashak, bular biluziak astinduz, irribarrez kantatu zuen:
  - Biluzik egoten ziran, oinutsik, gaizto!
  Eta laurak barrez lehertu ziren. Neskek oin hutsez kolpatzen zuten, takoi hutsak altxatu zituzten. Gerlari ederrak. Haien atzean motxilak eta PPSh eraso fusilak daude. Gerlari politak, oso zoragarriak.
  Veronikak emeki esan zuen:
  - Jainkoaren aurrean, denok gara berdinak... Eta liskarrengatik erantzun beharko dugu!
  Natashak barre egin zuen eta erabaki osoz erantzun zuen:
  - Ez dago jainkorik! Hau maitagarrien ipuin bat da!
  Victoriak, bere bular biluzi eta beltzaranak astinduz, gogotsu oihukatu zuen:
  - Jainkoa mundu honetako boteretsuek asmatu zuten herria menpean mantentzeko!
  Veronikak bere urrezko burua negatiboki astindu zuen.
  Nork sortu zuen orduan unibertsoa?
  Victoriak barre egin zuen eta erantzun zuen:
  - Unibertsoak berak zuhaitz baten hostoak bezala hazten dira. Ezerezetik hazten dira. Infinitu urrunean unibertsoko zuhaitz bat hutsetik hazten hasi zenean, eta orduz geroztik unibertso asko agertu dira.
  Natashak barre egin zuen eta mihia atera zuen, esanez:
  - Bero dago! Prakak erantzi ditzakegu?
  Victoriak ideia hau onartzen zuen:
  - Ideia bikaina da!
  Eta hiru neskak aho batez prakak kendu zituzten, kuleroetan geratuz. Eta zein gorputz sendo eta gihartsu duten. Besterik gabe, bikaina, eta aerobatika.
  Oksanak pozez kantatu zuen:
  - Labezomorroak antenak ditu, neskak kulero biluzik!
  Veronica bakarrik geratu zen prakak bilduta eta alkandora jantzita. Hark errieta handiz erantzun zion:
  - Ez da ona horrela biluzik egotea! Zer ikusten badigute!
  Natashak barre egin zuen eta erantzun zuen:
  - Eta ikus dezatela! Gizonak hunkitzea maite dut!
  Victoriak barre egin zuen, ia izter biluziak astindu zituen, eta erantzun zuen:
  - Gizonak zaborrak dira - zikinkeria besterik ez!
  Eta oin hutsez onddo berri bat joz, gaineratu zuen:
  - Zein polita den zaldi bat hartu eta ibiltzea!
  Oksanak irribarre batekin adierazi zuen:
  - Laztantzen zaituztenean, polita da... Batez ere gizonak gazteak badira, guapoak...
  Natashak neskei gogorarazi zien:
  - Gogoratu, mutila harrapatu genuela. Ume zoragarria, eta ziur perfekzio handia duela bere urteetatik haratago!
  Victoriak ezpainak miazkatu zituen eta ahotsean lizunkeriaz esan zuen:
  - Ederra izango litzateke egiaztatzea!
  Veronikak haserre egin zuen zaunka:
  - Zein gauza gaiztoak esaten dituzun! Ezin duzu barre egin jendearen sentimenduez horrela! Batez ere alemanari dagokionez, baina mutila!
  Oksanak barre egin zuen eta erantzun zuen:
  - Barkatu, baina nire bihotza hain nazkatuta dago...
  Natashak erraz baieztatu zuen:
  - Alemanak aurrera doaz, eta zerbait on batekin amestu nahi dut! Adibidez, mutilei buruz!
  Victoriak iradoki zuen barrez:
  - Eta benetan gizonak harrapatzen badituzu? Oso handia izan zen!
  Veronikak gogor erantzun zion:
  - Emakumeak apaltasunez apainduta daude, ez jazarpen harrokeriaz!
  Victoriak negatiboki astindu zuen bere buru sutsua. Oin biluziak zaplazteko eta zaunka egin zuen:
  - Ez! Ez dago plazer handiagorik, gizon bat bera aukeratzea eta ohera arrastatzea. Deabru ilegorriak bere kizkur kobre-gorriak astindu eta jarraitu zuen. - Hori da plazeragatik sasi artean ezartzea, eta ez korridoretik jaistea.
  Veronikak zorrotz esan zuen:
  - Arrazoirik gabeko sexua tonto baten seinale da! - Eta gaineratu. - Hau moral komunistaren arauen kontrakoa da!
  Victoria ez zegoen ados:
  - esan zuen Leninek berak - emazteak arruntak izan beharko lukete!
  Natashak barre egin zuen eta esan zuen:
  - Tira, ezin dut esan gizonengana horrela bota nuenik, baina polita da paper aktiboa egitea! Zuk zeuk aukeratu nori jo nahi baduzu! Baina gure aldetik ez dator horretara.
  Victoriak baietz egin zuen baietz.
  - Bai, neskak bakarrik ditugu... Baina hesia gaindi dezakezu! - Neskak txintxoa egin zuen atsegin handiz. "Mutilak, mujikak... Gure mujikak sutsuki arakatzen ari dira sabelean!"
  Veronikak burua negatiboki astindu zuen.
  - Ez, Leninek ez zuen inoiz hori esan!
  Natashak protesta gisa oihukatu zuen:
  - Ez, horixe esan zuen Vladimir Ilitxek! Komunismoan, dena izango da komunean, emazteak barne!
  Victoriak barre egin zuen eta marmar egin zuen:
  - Emakumeak onak dira... Gizonak oraindik hobeak! E, harrapatzea, han konpainia oso batek bortxatzea.
  Neskek barre egin zuten batera. Eta Victoriak, irribarrez, gehitu zuen:
  - Eta gero fusilaren ipurdiarekin jo zuten! Eta orpoak su leun batekin eta korbitaz hautseztatuta!
  Natashak kolpe bat eman zuen oin hutsarekin eta kuxku egin zuen:
  - Orpoak pozik daude banbuarekin jotzen dituztenean! Hemen Txinan neska-mutilak zola biluzian makilekin kolpatzen zituzten. Eta maite zuten!
  Victoriak gustura kantatu zuen:
  - A ze tortura Hollywooden! Katak bakarrik, ez pertsonak!
  Veronikak zentzuz adierazi zuen:
  - Hemen pikutara joango zara... Torturatu egingo zaituzte, eta zure orpoak banbuarekin ez ezik, burdina goriarekin ere erreko dira!
  Natashak kantatu zuen, ukabilak ondo estutuz:
  - Bele beltza hurrengo atean!
  Victoriak, titi biluziak astinduz, titi gorriekin, jarraitu zuen:
  - Sehaska, eskuburdinak, ahoa urratua!
  Oksanak, bularrak ere biluzik dituen eta aldakak astinduz, erantzun zuen:
  - Zenbat aldiz borrokaren ondoren nire burua!
  Veronikak bultzatu zuen bulkada, oin biluziak zapalduz:
  - Jendez gainezka dagoen mozketatik nora hegan egin nuen ....
  Natashak hots egin zuen amorruz, bularrak astinduz:
  - Non dago aberria! Utzi dezatela garrasi itsusi!
  Victoriak kolpeak eta irrintziak egin zituen, aldakak bihurrituz, kulero gardenek apenas estalita:
  - Eta gustatzen zaigu, ederra ez bada ere!
  Oksanak txistu egin zuen, belaun beltzaranak astinduz:
  - Konfiantzazko puta!
  Veronikak hasperen batekin esan zuen:
  - Sobietar mugako zaindariak gara. Eta hesi putak bezala ari gara hitz egiten. Posible al da...
  Victoriak erantzunez abestu zuen:
  - Eskerrik asko Stalin liderra! Begi ergel eta hutsentzat! Zorri bat bezala garelako, ezin zara bizi!
  Natashak deabru gorriari ukabilarekin mehatxatu zion:
  - Nu, ez zara galgora! Atal berezi batean egongo zara!
  Victoriak ziur esan zuen:
  - Laster alemaniarrak Moskura etorriko dira... Eta dagoeneko Stalin kaiola batean eramango dute!
  Oksanak barre egin zuen eta aurka egin zuen:
  Uste duzu gerraren emaitza aurretiko ondorioa dela?
  Victoriak nahiko serio erantzun zion:
  - Nola bestela? Hitlerrek munduaren ia erdia du okupazioan, gehi Japonia eta bere koloniak. - Neskak haserre zapaldu zuen bere oin dotore eta biluzik. - Eta tanke duinrik ere ez daukagu! KV seriea autoen parodia da. T-34 txikiegia da. Baina tanke normal bat ez da sortu! Eta armadura-zulatzaileak alemaniarrak baino okerragoak izango dira!
  Natashak hasperen handia egin zuen eta gurg egin zuen:
  - Honekin ados egon behar dugu! Ai, gure tankeak hain inperfektuak dira oraindik. Zer gertatzen da KV? Bai, hausten dira...
  Neskak isildu egin ziren eta jolasa jaitsi egin zen.
  Izan ere, gerrako lehen orduek erakutsi zuten T-34-76-k ez duela guztiz fidagarria den transmisio-kaxarik, eta are gehiago KV serieak. Eta gaiztoa dena, zenbat eta astunagoa den depositua, orduan eta ahulagoa da mugimendura egokitzen. Eta 200 mm-ko aurrealdeko armadura ez da nahikoa Panther-2-ren 88 mm-ko kanoiaren oskolak eusteko, eta ez Tiger-3-arena.
  Ustekabean gertatu zenez, Alemaniako autoak neurri handi batean indartsuagoak dira aurrealdeko armaduran eta kolpea hartzeko gaitasunean. Eta sobietar teknologiak argi eta garbi huts egiten ari da.
  Bai, bazegoen "Panther" -2 makina bat, parekorik ez duena eta denak suntsitu ditzagun. Ezin duzu horrelako tanke bat gelditu.
  Irailaren amaieran, alemaniarrak Mosku inguratzen hasi ziren. Berritu egin zuten.
  Udazkena lehorra eta epela izan zen, eta urriaren hasieran naziak pintzak estutzen hasi ziren, Mosku hartuz ingurazioa ixteko mehatxu eginez.
  Marseilla pilotuak sari berezia jaso zuen eroritako mila hegazkinengatik: Burdin Gurutzearen Zaldunaren Gurutzearen Izarra, zilarrezko haritz hostoekin, ezpatekin eta diamantekin.
  Eta polita da.
  Eta beste makina batzuk borrokan zeuden orain.
  Gerda tankeen tripulazioa guduetan bereizten zen. Neskak "Panther" -2an borrokatu zuten. Makina honek dorre estua, beheko silueta eta aurrealdeko babesa zituen "Tiger" -2-ren parekoa, hemezortzi tonako pisu gutxiagorekin, 900 zaldiko motor berdinarekin. Eta horrek gidatzeko errendimendu hobea esan nahi du. Amerikak Sherman altua erabili zuen. Tanke honek Alemaniako aldean baino ezin zuen sartu, eta hiru kilometro eta erdiko distantziatik jo zuten.
  "Panther" -2 pixkanaka ohiko "Panther" ordezkatzen ari da. Baina orain arte, azken autoa nahiko ona da. Bere buruko armadurak lehengo Sherman modeloen jaurtigaiari eusteko oso gai da, eta mota berriek hurbil baino ezin dute sartu. Eta Panther-en 75 milimetroko pistolak berak bi kilometroko auto sobietar bat hartzen du, eta 88 milimetrokoa baino azkarragoa da, praktikan askoz hobea dena. Egia da, kopetan dagoen Panther-2, oro har, 90 milimetroko kanoi AEBetan autopropulsatutako kanoientzat ere ezinezkoa da, eta hori, noski, praktikoa da.
  Gerdak oin biluziekin eta kimuekin du helburu. Orduan oihu egiten du:
  - Mundu osoko planetaren handitasunaren alde!
  Charlotte ere tiro egiten ari da, sobietar tropak zehaztasunez kolpatzen eta biriketan orroka:
  - Aintza gure arrakasta!
  Christinak, etsaiari bere behatz hutsez tiro eginez, eta ongi zuzendutako obusez eraitsirik, hortzak agerian utziz, dio:
  Aintza Hirugarren Reich-ari!
  Magdak ere bere behatz hutsez su egiten du, eta poz-pozik esaten du lagunei keinu eginez:
  - Ario ideiak eta haien garaipenagatik!
  Emakumezko gerlariek tankean lan egiten dute, eta "Hogeita hamalauek" ez dute haien aurka tiratzen. Eta IS-1 tankeak are okerragoak dira. KV-16 astuna Alemaniako unitateen aurka aurrera egiten saiatzen ari da. Baina neskek ere iraupen luzeko pistolarekin zulatzen dute. Eta sobietar tanketik zatiak baino ez dira geratzen, borroka-kitak eztanda egiten duen heinean.
  "Panther" sinple batean Jane Armstrongen tripulatzailea borrokan ari da. Britainia Handiko neska ausart hau konfiantzaz ari da fakturak irabazten.
  Gringetak, errusiarrei tiro eginez, oin biluzien laguntzaz, kirrinka:
  - Aintza Britainia Handiko garaiari! Aintza!
  Monicak ere, kirrinka, heriotza-opariak bidaltzen ditu, bere behatz biluziekin eta kirrinka:
  - Agindu Britania, itsaso amaigabeak, ez gara inoiz esklabo izango!
  Malanyak ere Panterren kanoia tiro egin zuen txandaka, Hogeita hamalautik zulatu eta txioa egin zuen:
  - Errege komunismoaren alde!
  Eta neskak pozik daude. Eta hain famatua irabazi zuten Armada Gorria.
  Dagoeneko hegoaldeko naziek, bertako biztanleen laguntzarekin, Penza harrapatu zuten. Japoniarrekin batera, Baikal lakuaren istmoa igaro eta Kamtxatkan ari dira borrokan.
  Tiger-2 tankerako edertasunak, Agata, Adala, Angelina, Andriana ere han ari dira borrokan. Lau neska etsaia beren hiltzeko makinatik kolpatzen ari dira. "Tiger"-2-k heriotza-opariak botatzen ditu eta sobietar unitateak suntsitzen ditu.
  Agatak, behatz hutsez tiroka, orroa egiten du:
  - Hirugarren Reicharen alde! Eta keinuak egiten.
  Adalak ere tiro egiten du, bere titia gorrixka sakatuz, eta kirrinka egiten du:
  - Ariako banderen alde!
  Neskek erasokortasun izugarriarekin jokatzen dute.
  Eta orain Alemaniako tropak Turkmenistan sartzen ari dira. Eta 1943ko azaroan Ashgabat hiriburua hartzen dute.
  Erasoa martxan dago, teknologiaren erabilerarekin. "Sturmtigers" indartsuek hirurehun kilogramoko jet-bonbak botatzen dituzte. Eta errusiar tropekin batera etxeak suntsitzen dituzte.
  Sirena bat entzuten da. Bai, Hitlerren armadak suntsipenean acrobaziarik handiena erakusten du.
  Eva neska alemaniarrak txio egin zuen:
  - Dei bat egongo da gastu batekin!
  Helga TA-152 hegazkinean ari da borrokan. Hegazkinen jaurtigaiak lurreko helburuetan erortzen ditu, hogeita hamalau eta keveshki joz. Eta bere buruari ulu egiten dio:
  - Gerlari ario bat naiz, eta super klaseko neska bat izango naiz!
  Eta orain beste tanke sobietar bat jo zuten berarekin. Neska borrokan ari dela esan behar da eta bere arrautzak bakarrik freskoagoak dira.
  Gertrudek ere isurketa hilgarria bidaltzen du, bere behatz biluzien laguntzaz, bere ekaitz soldadu hiltzaileak etsaia jo eta irrintzi egiten du:
  - Aintza komunismo arioaren ideiei!
  Hemen gerlari borrokan, eta nola konpontzen duten guztia.
  1943ko abenduan, alemaniarrek ia erabat hartu zuten Mosku eta Gorka eta Kazan eskualdeen lurraldean sartu ziren tropekin. E-10 kanoi autopropulsatuek ere parte hartu zuten guduetan. Pistola autopropulsatu hau bikaina zen, eta aldi berean bi bertsiotan kaleratu zen. Lehenengoa hamar tonako pisua 60 mm-ko aurrealdeko armadurarekin, 30 mm-ko alboko armadurarekin eta laurehun zaldiko motor batekin. Makinaren altuera baxua 1,3 metrokoa eta bi tripulazioko kide baino ez, 75 mm-ko kanoi batekin eta 48 EL-ko kanoi luzera, oso mugikorra. Eta kanoi autopropulsatu-15 astunagoa, hamasei tonako pisua, 82 milimetroko aurrealdeko blindajea malda handi batean, alboko blindajea 52 milimetrokoa eta 75 milimetroko eta 70 EL-ko kanoi luzera Panther bat bezala eta 550eko motorra. zaldi potentzia .
  Autopropulsatutako pistola berriak nahiko pozik zeuden Alemaniako gidatze militarraren errendimenduarekin eta haien armekin.
  Bi neska borrokatu ziren E-15ean: Frida eta Kaissa. Hogei tiro egiten zituzten minutuko kanoi batetik. Hain neska ederrak bikiniz jantzita.
  Fridak IS-1 tankeari tiro egin, aurrealdeko armadura zulatu eta kuxkuxa egin zuen:
  - Ideia ariarengatik!
  Eta oin hutsez, Hirugarren Reich-eko armadako lehen joysticketako baten botoiak sakatu zituen.
  Lupanula eta Caissa oin biluzien laguntzaz, etsaia zehaztasun ikaragarriz joz. Eta txistu egin zuen:
  - Aintza aryar kofradiari!
  Halako neska bati aurre egitea. Gogo eta gogo handiz.
  Eta gudariek uzta biltzen dute, txakalen jarduerarekin.
  Baina bereziki interesgarria da gatibu neskak torturatzea, hau da haien denbora-pasarik oldarkorrena eta gogokoena.
  Friedak esan zuen hortz irribarrez:
  - Nahikoa legeen arabera bizitzeko,
  Adam eta Evak emana...
  Nag, istorioak gidatuko ditugu,
  Ezker, ezker, ezker!
  Caissak erasokor baieztatu zuen:
  - Ezker, ezker, ezker!
  Eta oin biluziak ere sakatu zituen joystickaren botoietan, eta egoki jo zuen etsaia.
  Fritz borrokatu zen... Albinak eta Alvinak dagoeneko gainditu dituzte eroritako bostehun hegazkinetako bakoitza. Halako neska militanteak izan ziren. Eta urrun joan ziren militantziari buruzko ideian.
  Albinak, errusiar hegazkin bat botaz, bere behatz biluzien laguntzaz, esan zuen:
  - Prusia santuaren alde!
  Alvinak, Errusiako autoa eraitsiz, behatz biluziak ere erabiliz, zaunka egin zuen:
  - Aberri handiarentzat!
  Hemen neskei modu berezian borrokatzen eta etsaiak oso ziztadaz kanporatu.
  Dagoeneko heldu da urte berria... Moskuk oraindik eusten dio blokeoaren zirkuluari.
  Etenaldi labur bat 1944ko martxora arte.
  Eta udaberrian apur bat epelago egin zen eta etsaiak indar berrituta hasi ziren berriro.
  Lev-2-k ere guduetan parte hartu zuen, hau da, alemaniarrek motorraren eta transmisioaren kokapena elkarrekin eta tankearen aurrean erabili zuten serieko lehen tankea - bloke batean. Eta dorrea atzera eraman zuten. Emaitza auto erosoagoa izan zen, silueta baxua eta dorre estu batekin. Lion-2-k pisu handia galdu zuen, eta kopeta babesa gehitu zuen armaduraren malda handiagoa zela eta. Tanka hau Tiger-2 baino pisu arinagoa bihurtu da, hau da, mugikorragoa da arma indartsuekin.
  Hirugarren Reich-en pil-pilean, E-50 tanke nagusi berriaren diseinua burutu zen. Autoak hainbat aldaketa jasan zituen: dorre estu eta txikiago baten instalazioa. Txasisa arinagoa eta fabrikatzeko eta konpontzeko errazago batera aldatzea, baita zeharketarako gaitasun hobearekin ere. Motorraren eta transmisioaren kokapena elkarrekin eta zeharka, eta engranaje-kutxa motorrean. Deposituaren altuera bi metro baino gutxiagora murriztu zen. Eta makina honek berrogeita bost tona baino ez zituen pisatzen Tiger-2 armaduraren lodierarekin. Aldi berean, 1200 zaldiko motor indartsuagoa eta arma indartsuagoak zituen - 100 EL-ko kanoi luzerako 88 mm-ko kanoi bat eta suntsipen-potentzia eta zehaztasuna areagotu zituen.
  "Panther" -3 izeneko tanke hau seriean sartu behar zen. Eta bere pistola egonkortzaile hidrauliko batez hornituta zegoen. Horrelako tanke bat tanke ertain nagusia bihurtu behar zen. Eta E-75aren garapena ere martxan zegoen. Makina hau are hobeto babestuta zegoen: 250 mm-ko aurrealdeko blindajea eta 170 mm-ko alboko blindajea, 105 mm-ko eta 100 EL kalibreko arma-armadura are indartsuago eta zulatzaile batekin. Pisuari hirurogeita hamar tona barruan mantentzea aurreikusi zen, eta 1500 zaldiko motorra jarri zuen mugikortasuna mantentzeko. Tanke hau Hirugarren Reich-eko tanke astun nagusia bihurtuko zen. Eta deitzea aurreikusita zegoen: "Tigre" -3. Belaunaldi berri bateko tankeak dira, eta dagoeneko Estatu Batuekin etorkizuneko gerretarako.
  Siberian, benetako borrokak 1944ko udan bakarrik garatu ziren, Errusiarekin azken borrokak gertatu zirenean.
  Hegazkin borrokalari alemaniarrak ere zeruan borrokatu ziren. HE-162 arinagoa, fabrikatzeko errazagoa eta maniobragarria da, eta arrakastaz gainditu zuen suzko bataioa.
  ME-1010 ere miaketa aldatzen zuten hegalekin agertu zen. Baina bere desabantaila pilotuen kualifikazioen eskakizun handiak ziren. Eta horren ordez, TA-183 hobetsi zen seriean.
  Itxaropen handiak zeuden ME-262 X aurreratuagoan, 1100 kilometro baino gehiagoko abiadura handiagatik, bost aire-kanoigatik eta hego miztuekin maniobragarritasun hobeagatik bereizten zen.
  Uztailean, aldaketa honen lehen bi hegazkinak jaso zituzten Albinak eta Alvinak ...
  Ordurako alemaniarrek jada inguratu zituzten Chelyabinsk eta Sverdlovsk. Ehunka milaka soldadu sobietar errenditu ziren.
  Albinak errusiar tankeei tiro egin zien airetik, haien teilatuak zulatu eta orro egin zuen:
  - Aintza amets arioei!
  Alvinak, SESBeko pilotuak eraitsi eta hurrengo mundura bidaliz, oin biluzien laguntzaz, irrintzi egin zuen:
  - Prusia Handiaren alde!
  Neska hau oso borrokan ari da, eta tankeak ere aktiboki tiro egiten ari dira.
  Gerda eta bere tankerako tripulatzaileak gainean daude. Dagoeneko Sverdlovskeko kanpoaldea bonbardatzen ari dira.
  Gerdak tiro egin zuen bere behatz hutsez eta txio egin zuen:
  - Komunismoa eraiki daiteke?
  Charlottek orpo hutsez pedala sakatu zuen eta errusiarrak zapalduz, eta gehitu zuen:
  - Posible eta beharrezkoa da!
  Christinak, aurkariei zehaztasun handiz tiro eginez, eta oinutsik tiro eginez, irrintzi egin zuen:
  - Gure Aberriaren alde!
  Magdak, etsaiari tiro egin eta arma sobietarrak hautsiz, oihu egin zuen:
  - Gure amarentzat!
  Neskek obus guztiak tirokatu zituzten... Eta borrokarako kit batekin betetzen zituzten bitartean, hizketan hasi ziren.
  Gerdak esan zuen haserre:
  - Inperio guztiak goiz edo beranduago erori ziren. Uste dut hau ez zaigula gertatuko gureari!
  Charlotte ez zegoen guztiz ados honekin:
  - Eta non dago bermea Hitlerren ondoren boterearen aldeko borroka hasiko ez den eta Hirugarren Reich-a ez eroriko?
  Christinak esan zuen, nahiko logikoki:
  - Nagusia ideologia da... Indartsu egiten gaitu!
  Berretsi zuen Magdak, oin hutsik kolpeka:
  - Eta batu!
  Charlottek arrazionalki adierazi zuen:
  - Baina hala ere, bata boterearen alde borrokatuko da, eta gero bestea, eta haren atzetik hirugarrena. Erromatar Inperioan bezala, Julio Zesar lehen aldiz hil zutenean, eta gero Augustoen dinastia eten zenean. Eta Erromatar Inperioan desadostasun eta zatiketa izugarrien garaia iritsi zen.
  Gerda honekin bat etorri zen:
  - Bai, enperadoreak eskularruak bezala aldatzen hasi ziren, eta Erromatar Inperioa erortzen joan zen. Ezin zen zerbait unibertsala sortzea!
  Christinak esan zuen irribarrez:
  - Potentziaren errotazio sistema bat behar dugu! Garapen egonkorra eta botererako borroka arriskutsurik ez izatea bermatuko ligukeen sistema hori!
  Charlottek sorbaldak altxatu zituen eta esan zuen:
  - Eliza Katolikoak bakarrik izan zuen botere sistema egonkorrago edo gutxi gorabehera zatiketarik eta desegiterik gabe mantendu, eta antiaita santuak ezin izan zuen hori eragotzi.
  Magdak esan zuen irribarrez:
  - Baina egia da! Katolikoek zisma bat saihestu dute ia bi mila urtez... Batzuetan estatu kolpeak egon ziren arren, eta aita santuak hil edo preso hartu zituzten. Vatikanoko sisteman egonkorra eta iraunkorra den zerbaitez hitz egiten du.
  Gerdak esan zuen irribarrez:
  - Espero dezagun Fuhrer-aren jenioak esango digula aterabidea, eta ez dugu zatituko Antzinako Erromako epailea!
  Sverdlovsk eta Chelyabinsk erori ostean, Stalinek itxaropenik gabeko erresistentzia gelditu zuen.
  Eta 1944ko irailaren 2an, baldintzarik gabeko errendizioari buruzko akordioa sinatu zuen. SESBek oraindik okupatu gabeko eremuak okupatzea eta subiranotasunari uko egitea onartu zuen.
  Alemaniak eta bere sateliteek kontrolpean dagoen lurralde erraldoi bat jaso zuten.
  Baina oraindik ere arazo bat zegoen Britainia Handian.
  Alemaniarrek erasoaldia abiatu zuten Afrikan. Aldi berean, hegazkinek eta FAA misilek metropolia jo zuten.
  Britainia Handiak ezin zituen koloniak defendatu. Eta azkar galdu zuen Afrikaren kontrola.
  Churchill 1945eko uztailean hil zen. Eta Britainia Handiko buruzagi berriak bakea eskatu zuen edozein baldintzatan.
  Hitlerrek amore ematea eskatu zuen. Britainia Handiak uko egin zion. Eta alemaniar tropek, zalantzarik gabe, tropak lehorreratu zituzten.
  Eta abuztuan Ingalaterra harrapatu zuten. Eta gero Irlanda.
  Estatu Batuek ez zuten britainiarrik gabe borrokatu nahi. Eta ezin zuten bonba atomikorik egin.
  Hitlerrek borrokatu nahiko luke, baina zaila da Estatu Batuak ozeanotik ateratzea. Laburbilduz, bakeak egitea erabaki zuten. Baina Amerikak Hirugarren Reich-ari omenaldia egin behar izan zion.
  Horrez gain, alemanek Latinoamerikan oinarriak izateko eskubidea jaso zuten eta Panamako istmoa hartu zuten beretzat. Eta bikaina atera zen.
  Hitlerrek nahi zuen guztia lortu zuen... Baina ezin zen geldirik egon. Bereziki, Japoniak beretzat gehiegi lapurtu zuen.
  Samuraiak bonba atomiko bat sortu arte itxaron gabe, Fuhrer-ak samuraiari eraso zion 1953ko apirilaren 20an.
  Jada ezin zen atzeratu. Gerrak Hirugarren Reicharen nagusitasun teknologiko izugarriarekin jarraitu zuen. Baina japoniar asko daude eta zatiketa kolonialak dituzte. Gainera, Japonia ere azkar garatzen ari da, eta atzerapena gaindi dezake.
  Alemaniarrek plater hegalariak eta tanke piramidalak bota zituzten borrokara. Eta metrailadore aurreratuagoak zituzten, eta lurpeko kanoi autopropulsatu. Eta beste gauza asko.
  Japoniak gogor borrokatu zuen, baina pixkanaka jolastu zuen. Alemanek enperadorea preso ere hartu zuten.
  Gerra basati honek ia bi urte iraun zuen. Eta Tokioko bonbardaketa nuklearrekin eta Eguzki Sortzen den Lurraldearen okupazioarekin amaitu zen.
  Hitlerrek ia mundu osoa bereganatu du jada, baina Estatu Batuak geratu ziren. Eta AEBek arma nuklearrak eta bidalketa misil balistikoak dituzte.
  Eta Hirugarren Reich-ean, arma antinuklearrak sortzeko lanak egiten ari ziren.
  Eta orain azkenean prest zegoen.
  Eta 1959ko apirilaren 20an, Estatu Batuen eta Hirugarren Reicharen arteko gerra hasi zen. Giza historiako azken gerra.
  Eta AEBek portxe bat galdu zuten...
  1960ko martxoaren 8an, New Yorkeko goarnizioa errenditu zen. Eta hurrengo egunean, Washington.
  Amerika, argi eta garbi, gerra galtzen ari zen. Serie astuneko azken tanke amerikarra guduetan agertu zen. 155 mm-ko kanoi luzeko kanoi batekin, eta 310 mm-ko aurrealdeko blindajearekin, dorre finko batekin, ehun eta hogeita bost tonako kanoi autopropulsatu moduko bat bihurtu zen.
  Amerikarrek, azkenean, kotxea errenditu ahal izan zuten, bekokian kanoi alemaniarren obusak zituena, eta nazien edozein tanke sar zitekeen. Baina aldeetatik aldenduta zegoen. Eta jo zuten. Eta halako beste auto bat airetik bonbardatu zuten.
  Eisenhower 1960ko martxoaren 20an hil zen. Eta martxoaren 22an, bere ondorengo Kennedy kapituluatu egin zen Hirugarren Reichen aurrean.
  Eta horrela amaitu zen gerren historia. Eta Hirugarren Reich-ak mundu osoa hartu zuen. Eta bizitza berri bat hasi da.
  
  . ROMMEL-FUHRER ETA NESKA BUZTIAK
  OHARRAK
  Hirugarren Reich-en Hitlerren hilketaren ostean, Mendebaldeko indarrak iritsi ziren boterera. Eta orain dena aldatu da, eta orain alemaniarrak aurrera doaz eta garaipenez garaipen irabazten ari dira. Neska ederrak borrokan.
  PROLOGOA
  1944ko apirilaren 20an Adolf Hitlerren aurkako atentatu arrakastatsua izan zen.
  Fuhrer hil zuten, eta bere segizioa bertan tirokatu zuten. Speer kantziler berria bihurtu zen, eta Rommel Führer eta komandante gorena. 1944ko maiatzaren 1ean, aliatuek etsai eta bonbardaketa guztiak eten zituzten, tregua aldarrikatuz.
  Stalin, noski, haserre zegoen. Baina Rommel-ek lege antisemitak indargabetu zituen eta boltxebismoaren aurka Europako integrazioaren alde egin zuen. Eta mendebaldeko herrialdeek onartu dute. Bien bitartean, naziak Europatik ekialdera indarrak transferitzen ari ziren.
  Eta Hirugarren Reich-ak oraindik hirurehun eta hogeita lau dibisio ditu. Hauek botere handiak dira. Eta hegazkinaren erdia baino gehiago mendebaldeko fronteak lotu zuen. Eta gero botatzen dira.
  Frantziako iparraldean bakarrik berrogeita hamazortzi dibisio zeuden. Horietatik hamar tankeak eta bost SS. Bagration Operazioan Sobietar indarren aurka Bielorrusian kontzentratuko ziren indarren parekoa da gutxi gorabehera.
  Eta tankeetan eta hegazkinetan are gehiago. Mendebaldean edo Europan ehun eta berrogeita hamar dibisio zeuden.
  Beraz, botere oreka nabarmen aldatu da. Alemanek dagoeneko ezarri dute "Panthers" eta "Tiger" -2 indartsuagoen ekoizpen masiboa. Jet-hegazkinak lortu zituzten, eta FAA misilak, disko-hegazkinak eta E seriea bidean daude.
  Alemaniarrek gero eta gehiago kontratatzen dituzte atzerriko dibisioak. MP-44 asalto fusil bat ere bazuten seriean, garai hartako munduko onena, modu askotan Kalashnikov-en prototipo bihurtu zena.
  Beraz, alemaniarrek indar serioak zituzten. Eta Rommel zuten. Oso talentu handiko jenerala. Horrek Wehrmacht-en kudeaketan bere eraginkortasuna areagotu zuen hainbat zuzenketa egin zituen. Eta armadako taldeetako komandanteei askoz botere gehiago ematea.
  Rommel-ek SS tropen zati bat ere desegin zuen, Wehrmacht-eko ohiko zatietan ofizialak berrituz. Horrek armada osoaren borrokarako gaitasuna areagotu zuen.
  Bertako komandanteen eskubideak ere handitu ziren.
  Era berean, eslaviarrak ariar gisa aitortu ziren ofizialki eta Erdialdeko Rada-k Bielorrusian jardun zuen. Beste erreforma batzuk ere egin ziren.
  Baina honek guztiak denbora behar zuen.
  Eta Armada Gorria Bielorrusian erasoaldi baterako prestatzen ari zen. Eta zaila izango litzateke han kolpe bat uxatzea.
  Orduan Rommelek erabaki zuen: defentsa onena erasoa da. Eta frontearen hegoaldeko sektoreko bere tropek beraiek jo zuten. Moldaviatik eta Mendebaldeko Ukrainatik norabide konbergenteetan.
  Kalkulu nagusia sorpresa izan zen. Desinformazio kanpaina baten bidez lortu zen hori. Baita Stalin ziur zegoelako alemaniarrek ez zutela erasoko. Hirugarren Reich-ak tanke asko zituen arren eta SESBekiko abantaila ere lortu zuen haietan. Bai, eta "Pantera" makina-piztia. Ia ezinezkoa da hari aurre egitea.
  Alemanen presentziak "Tigreak" ere bazituen, zeinak, aurrerapen tankeak bezala, sendoak eta irmoak ziren. Lehen ME-262 hegazkinak ere parte hartu zuen guduetan
  Literalki izutu zituen pilotu sobietarrak - makina hauek zailak dira tiro egitea.
  Tankeetan alemanen nagusitasunak ere eragina izan zuen. Tigreek -2 eta Italiatik itzulitako Ferdinandek parte hartu zuten erasoan. Alemanek ere "Sagu" pare bat osatzea lortu zuten borroka proba batera bidaliz.
  Depositu honek bere biziraupena erakutsi zuen aurrerapen batean, baina gidatzeko errendimendu eskasa.
  Baina "Sagua" ezin da edozein angelutik zulatu. Eta hau tanke larria da.
  Eta bere abiadura baxua infanteria laguntza tanke ona da.
  Hala ere, Rommel-ek E-100 diseinatzeko agindua eman zuen diseinu estuago baten ideiarekin. Motorra eta transmisioa elkarrekin eta zeharka kokatzen dira, E serieko beste tanke eta kanoi autopropulsatuetan bezala.
  Ezusteko taktikoaren ondorioz Ukrainako zelaietan abantaila lortu zuten alemaniarrek.
  Eta ondorioz, hainbat galdara sortu ziren. Armada Gorriak, ordea, oso ausart borrokatu zuen. Tropak borrokan esperientzia zuten eta ezin dituzu erakustaldi batera eraman. Eta Armada Gorriko soldaduek ez zuten amore eman nahi izan. Eta haien familiak benetan alde egingo lukete.
  Borrokek erakutsi zuten tanke alemaniarrak, behar bezala erabiltzen direnean, oso onak direla. TA-152 ere ondo erakutsi zuen. Rommel-ek Focke-Wulf-en ordez hegazkin hau ekoizteko eta FAA misilen ordez eraikitzeko agindu zuen. Misilak oraindik ezin dira Moskura iritsi, eta lurreko indarren aurka garestiegiak eta eraginkorregiak dira. Kontuan izan behar da ME-262 hegazkina ez dela oso ona eta askotan huts egiten duela. Gainera, pilotuen birziklatzea eta pista luzeagoa izatea ere eskatzen du. Bai, eta azpiegitura berriak sortzea.
  . 1. KAPITULUA
  Zentzu honetan, TA-152 helizez gidatutako borrokalari berriak askoz eraginkorragoak ziren momentu honetan. Abiadurari dagokionez, sobietar hegazkin guztiak gainditzen zituen, armamentuan ere, ez Focke-Wulf baino txikiagoa, eta, aldi berean, maniobragarritasun askoz hobea zuen.
  Horrez gain, TA-162 erasoko hegazkin gisa ere erabil zitekeen bere armadura eta arma sendoak direla eta. Eta lehen lerroko bonbardatzaile gisa.
  Hegazkin hau Focke-Wulf familiaren garapenaren gailurra eta gerrako zaldia da.
  Eta ME-262 ere garestiegia da. Arado hegazkin-hegazkinak itxaropentsuagoak ziren. Abiadura izugarria eta hegaldiaren altitudea dela eta, zaila da hegazkinen aurkako kanoietatik jotzea, eta borrokalari sobietarrek ezin izango lituzkete haiekin batere harrapatu.
  Beraz, merezi izan zuen inbertsioak.
  Alemaniarrek, oro har, aurreikuspen onak zituzten armagintzan. Eta SESBk aluminio eskasiari aurre egin zion Lend-Leaseren hornikuntzari utzi ostean. Bai, eta kobrea eta aleazio elementuak ere bai.
  Bai, ez da erraza aliatu gabe borrokatzea.
  Stalinek Bagration operazioa atzeratu zuen, eta galdarak askatzen saiatu zen, erretiratzea debekatuz.
  Baina horrek okerrera egin zuen. Tropak azkar erabili zituzten munizioa eta suntsituta erori ziren.
  Eta tropen transferentzia bonbardaketarekin lotu zen. Alemanek aireko nagusitasuna lortu zuten jada.
  Eta ez zuten uko egingo. Hegazkinen ekoizpenean, SESB gainditu zuten, eta makinen kalitatean eta pilotuen klasean nabarmendu ziren.
  Armada Gorriarentzat okerrena zeruan egoerak okerrera egin zezakeela izan zen. Yak-3, Yak-9 baino aurreratuagoa, duraluminioaren faltagatik, ezin izan zen serie handietan ekoiztu. Eta LA-7 ere, hainbat arrazoirengatik, ezin zen oso masiboa izan.
  Beraz, Yak-9an fidatu behar izan nuen, noski, ekoizpenean sinpleagoa dena, baina armamentuan eta abiaduran ahula, Alemaniako ibilgailuak baino okerragoa eta maniobra bertikalean.
  IS-2ak, armamentu indartsua izan arren, Panterren aurka ere amore eman zuen. Zertxobait hobea izan zen T-34-85. Bere eragozpenak bazituen ere.
  Edonola ere, alemaniarrek ekimena bereganatu ahal izan zuten.... Rommel komandante bikaina zen eta Stalinek taktikoki gainditu zuen. Sobietar tropak noizean behin ingurura erori ziren.
  Eta Wehrmacht-ek bere abantaila areagotu besterik ez du egin borroka hilabete bakoitzean.
  Bai, eta eraso-helizeak MP-44 bere eraginkortasuna erakutsi zuen, eta gero eta gehiago iritsi ziren aurrealdera.
  Orain arte, SESBk ez zuen arma txiki parekorik. Eta hori ere txarra da noski.
  Uda Wehrmacht-en abantailarekin pasatu zen... Zhukovek defentsara joatea ere eskaini zuen. Baina Stalin kontra zegoen eta etengabeko ofentsiba bat eskatu zuen eta tropak erretiratzea debekatu zuen. Horrek guztiak galerak etengabe handitzea eta dibisio eta unitate hoberenen heriotza ekarri zuen.
  Uda amaieran, Alemaniako E-10 kanoi autopropulsatu berriek parte hartu zuten guduetan. Txikiak dira - altuera 1,4 metro baino ez da, baina, aldi berean, arina, orduko hirurogeita hamar kilometroraino arin, abiadurak eraginkortasuna erakutsi du.
  Adala, Agata, Amina - hiru neska autopropulsatutako lehen kanoi batekin borrokatu zuten.
  Beraien hiru A-ko tripulazioa emakumeek zin egitean zerbait egin dezaketela erakutsi behar zuten. Eta borrokatzen badira, perfekzioa bera erakusten dute.
  Bikini berean eta oinutsik borrokatzen dute. Oso larria dena.
  Haien pistola autopropultsatua nahiko zabala da, eta horrek biratzea errazten du,
  Benetan hamabost tona pisatzen ditu. Baina malda handi batean 80 milimetroko aurrealdeko armadurak babes ona ematen du. Nahiz eta, noski, gidatzeko errendimendua zertxobait baxuagoa den.
  Rommel-ek aurrealdeko armadura lodiagoa duen diseinuaren alde egin zuen ibilgailuaren biziraupena hobetzeko. Eta alboko armadura lodiagoa da 52 mm-rekin, eta horrek tankeen aurkako fusilen aurkako babesa ematen du. Hasieran, kanoi autopropulsatuek hamar tona eta hirurogei milimetro aurrealdeko armadura eta hogeita hamar alboko armadura izan behar zituzten.
  Baina gero zentzu onak erakutsi zuen autopropulsatutako pistolak gidatzeko errendimendua ona dela dagoeneko, eta hobe dela babestea.
  Pistola T-4-ren berdina da, 75 mm 48 EL. T-34-85 eta IS-2 errepideetan sartzeko gai da, nahiz eta kilometro bateko distantzian egon.
  Beraz, taktikak agintzen du: arreta handiagoz jokatzea. Eta hurbildu.
  Adalak oin biluziekin tiro egin zuen.
  Obusak T-34-85 kaskoa jo zuen eta ibilgailu sobietarrak su hartu zuen. Eta borrokarako kita urratzen hasi zen.
  Agatha esan zuen:
  - Ez dago gaizki, oraindik iltzatu dugu!
  Aminak barre egin zuen. Sobietar obusak hegan egin zuen eta ez zuen kalterik egin.
  Hala ere, kopeta oso makurtuta dago, eta jaurtigaia errebote batera eraman behar du.
  Adalak oin biluziekin tiro egiten du berriro, eta abesten du:
  Harrapari handiak gara
  Eta paregabea borrokan!
  Hemen Agataren oin biluzien laguntzaz jaurti zuen.
  Orduan, txistu egin zuen:
  - Lorpen handiengatik.
  Baina zer da handia haiek? Baina neskak, argi eta garbi, boladan daude. Eta ezin dituzu hain erraz hartu esku hutsez.
  Hemen Agatak tiro egin zuen berriro bere behatz biluziak erabiliz. Eta jo etsaia. Eta kolpe zehatza egin zuen sobietar tanke batean.
  E-10, noski, autopropulsatutako pistola bikaina zela frogatu zen, eta hau Armada Gorriaren beste arazo bat da.
  Egia da, SU-100 garapena martxan dago SESBn. Autopropulsatutako pistola hau oso arma ona da. Bereziki armadura-zulatzailea eta nahiko azkar jaurtitzen duen arma. Baina oraindik denbora behar da.
  Alemanek euren arazoak dituzte.
  Badator udazkena, eta "Panther" eta "Tiger" -2 gidatzeko errendimenduak eurite gogorren baldintzetan amore ematen du. Egia da, alemaniarrak jadanik Dnieperra iritsi eta sustraitu ziren.
  Orain arte, SESBk Ukrainaren eskuineko ertzean Kiev eta Odessa bakarrik zituen.
  Bai, egoera kezkagarria da.
  Urria da jada eta euria ari du. Alemaniarrak defentsara joatea behartuta daude.
  Gorriek ere, porrot batzuen ostean, atseden bat behar dute euren mailak berritzeko.
  Bai, egoera oso polita da.
  Udazkenaren amaiera lasaiago pasa zen. Batailak bakarrik zeuden sasoi betean airean. Huffman izar handi berria bihurtu zen hirurehun hegazkin baino gehiago erorita.
  Bai, eta beste pilotu batzuk bere burua tiratu zuten. Zaila da aire frontean.
  XE-162 Hirugarren Reich-eko borrokalari berri eta oso eraginkorra izango zela agindu zuen. Bere abantaila handia ekoizpen erraztasuna eta kostu baxua da. Egia da, auto hau ez da oso erosoa gidatzeko. Eta kualifikazio handiko pilotuak behar ditu.
  E-50 tankeak Panther ordezkatu beharko luke. Baina hemen, noski, beharrezkoa da hainbat arazo tekniko konpondu eta funtsean diseinu-eskema berria aplikatzea. Horrek autoaren silueta askoz txikiagoa izatea ahalbidetuko luke. Eta altxatu armak eta armadurak pisua handitu gabe, baina motorra indartuz.
  Beraz, oraindik lan asko dago egiteko. Abiazioan garapen asko daude, buztan gabeko bonbardaketak barne. Eta, noski, hau larria da.
  Eta bai, gauza asko daude...
  Bi aldeak arma berriak prestatzen ari ziren. Lehen lerroa Dnieper zeharkatzen zuen ziri txikiekin.
  Odessa, laster itsasotik blokeatuta, erori zen. Eta eskuineko Ukrainako alemaniarrek ez zuten Kiev bakarrik kontrolatzen. Bielorrusian, Dniepertik haratago zubi-buruak zituzten.
  Neguan, Stalinek erasoaldi handi bat antolatu zuen. Baina argi dago alemaniarrek defentsa trinkoa dutela nonahi.
  Baina SESBk ere bazuen berezko zerbait. Bakoitzak bere kartak ditu. Baina zeruan Luftwaffe da nagusi. Eta kapitalez nagusitzen da. Eta bere abantaila gero eta handiagoa da.
  TA-152 torloju makina zoragarria izan zen. Bai, ME-109 L aldaketan, oso ona. Yu-488 ere agertu zen, auto zoragarria.
  Oso azkarra helizezko bonba estrategiko baterako - 700 kilometro orduko.
  Uraletan eta Uraletatik kanpo lantegiak bonbardatzeko gai. Bide batez, TA-400 are munstro indartsuagoa da.
  Bai, gogorra da zeruan. Mugimendu sendo bat behar dugu.
  Eta 1945eko urtarrilaren 12an erasoaldi bat hasi zen erdialdean. Armada Gorria erasora joan zen. Baina alemaniarrak prest eta zain daude.
  Borroka gogorrak sortu ziren. Alemanek ez dituzte indar gutxiago, eta defentsa indartsua da.
  Eta airean, Luftwaffek badu abantaila bat. Laburbilduz, erasoaldia lur jota geratu zen.
  Eta berriro ere borrokak pil-pilean daude....
  1945eko martxoan, jada alemanak aurrera egiten ari ziren. Taktika berri bat gauez erasoa da infragorrien gailuak erabiliz. Eta E-100 tankea. Maus baino arinagoa, arinagoa, baina hobeto babestuta.
  Depositua E-100tik nola hautsi den ona da. Aurrealdeko armadura 250 mm-koa da maldekin, eta alboko armadura 210 mm-koa maldekin. Abiadura 40 kilometro orduko autobidean. Pisua 130 tona da, eta motorrak 1500 zaldi.
  Silueta Saguarena baino askoz txikiagoa da. Eta gorputza askoz baxuagoa da. Eta xasisa arinagoa da.
  Kotxea oso irmoa da, eta bi pistolarekin. Ez eutsi honi.
  Eta "Sturmtiger" ere munstro bat da. Utzi naziek Armada Gorria presionatzen.
  Baina neskek etsita borrokatzen dute.
  Eta oin hutsekin granadak botatzen dituzte.
  Alenkak, metrailadore batetik tiro eginez, garrasi egin zuen:
  - SESB handiarentzat!
  Anyutak, naziei zirriborratuz, baieztatu zuen:
  - Komunismo handienaren alde!
  Allak, Fritz-i tiro eginez, irrintzi egin zuen:
  - Etorkizun hobe baten alde!
  Eta orpo hutsez indar hilgarri bat bota zuen, etsaia suntsituz.
  Mariak, naziei buruz idatziz, honako hau adierazi zuen:
  - Izan ospetsua, gure mundua handia da!
  Olimpiadak, Fritz izorratuz, irrintzi egin zuen:
  - Aberriaren alde, gure ama!
  Eta baita bere behatz biluziak ere, etsaia kolpatzen ari balira bezala.
  Matryonak oihu egin zuen, lerroa okertuz:
  - SESBentzat ez dago arazorik!
  Baina oraindik ere alemaniarrek defentsa hautsi zuten. Eta Ukrainako sobietar tropak saihesten hasi ziren.
  Bai, egoera kezkagarria da. Arranoa apirilean erori zen. Eta mutu eta gallimo bihurtu zen. Beraz, dena konprimituta dago.
  agindu zuen Rommelek trebeki. Bere tropak artilleria prestaketa eta aire erasoak txandakatuz aurrera egiten ari ziren.
  E-seriea Hirugarren Reich-en garatzen ari zen.E-50 tanke hau Hirugarren Reich-eko masiboena izango omen zen. "Tiger" -2 armaduraren lodierarekin, diseinatzaileak motorra eta transmisioa elkarrekin hartu eta instalatu zituen. Eta dorrea gero eta estuago egin zuten. Gainera, xasisa aldatu egin da, bogieetan eta malgukietan askoz arinagoa bihurtu da. Deposituaren altuera murriztu egin zen kaddy ardatzaren ondorioz, kendu egin baitzen, eta aurretik transmisioa eta motorra lotzen zituen. E-50 siluetaz txikiagoa izan da eta bere pisua gutxitu egin da.
  Eta armadurak malda areagotu zuen. Ondorioz, deposituak berrogeita hamar tona baino gutxiago pisatzen hasi zen. Eta motorrak, putz egiteari esker, 1200 zaldi-potentziaraino bizkortu zuen.
  Beraz, depositua Panther baino ergonomikoki hobea zen kopeta babes bikainarekin.
  Eta bere pistola armadura-zulatzaile eta zehatzagoa zen. 88 mm-ko kalibrean, eta kanoiaren luzera 100 EL da. Bai, auto hau bikaina da. Arrakastatsua da eta tropek maite dute.
  SESBek IS-3 besterik ez zuen, dorreak eta kopeta ondo babestuta. Alde horretatik, IS-2a baino hobea da, baina hiru tona pisu handiagoa, batez ere dorrearen ondorioz, eta okerragoa gidatzeko errendimenduan.
  Hegoaldetik aurrera egiten ari ziren alemaniarrak. Donbass harrapatu eta SESB baliabideak kendu nahi izan zituzten.
  Eta oso kezkagarria izan zen. Hemen ere Turkia indarrak biltzen hasi zen. Noski, sobietar lurraldeetatik etekina atera nahi zuen.
  Rommel oso trebe jokatu zuen. Eta Armada Gorria noizean behin erortzen zen galdaretara.
  Stalin, berriz, izugarri urduri zegoen eta Rommel-en aurka galdu zuen taktikan eta eraginkortasunean.
  Alemaniarrak trebeago borrokatzen hasi ziren. Eta haien atzerriko zatiak ere bai. Gehiena izan zen SESBk zulo tekniko jakin batean aurkitu zuela. T-54a oraindik sortu beharra zegoen eta denbora behar izan zuen. Jet-hegazkinak bezala.
  Eta alemaniarrek dagoeneko Arado dute, eta jet erasoko hegazkinak seriean, eta borrokalariak. ME-262 X probatu da dagoeneko. Hegoak eta motor aurreratuagoak ditu. Eta abiadura orduko 110 kilometrotik gorakoa da eta bost aire-pistola arma. Eta beroa eta soinua eragiten duten jet suziriak ere baditu. Eta mehatxu larria da hau, eta zeruan dauden Wehrmacht-eko tropek gero eta gehiago hartzen dute.
  Maiatzean jada, Voronezh eta Kursk erori ziren. Eta horri esker naziak Donbassen sartu ziren.
  Egoerak okerrera egin zuen. 1945eko ekainean, Donbass osoa harrapatu zuten. Eta alemaniarrak Doneko bihurgunera joan ziren. Stalin izutu egin zen, eta etengabe borrokatu zuen histerian. Sobietar unitateen ofentsiba eskatu zuen. Baina honek ez zuen funtzionatu.
  Alemaniarrak indartsuagoak ziren arma automatikoekin eta hobeto antolatuta zeuden. Horrez gain, Wehrmacht-en kontrol-modu aurreratuago batek historia errealean gertatutako lehen ahulgune asko konpentsatu zituen eta Armada Gorriaren garaipenak erraztu zituen.
  Dagoeneko Rommel-eko tropa naziak Stalingradoko guduan sartu ziren.
  Eta oso krudela da.
  Brown Inperioaren munduan, borroka gogorrak gertatu ziren Volgako hiriarentzat. Neska eta aitzindari asko daude hemen borrokan. Natashka Kaktusova kapitainaren agindupean dagoen emakumezko frankotiratzaile batailoiak defentsa posizioa hartu zuen Voronaya kaleko hondakinetan. Metrailadoreak eta fusilak zituzten neskak, granada sortak lotuta, hondakinen atzean ezkutatu ziren.
  Natasha bera gorputz biluziaren gainean tunika orbanez jantzita dago, praka motzak eta oinutsik.
  Neska eder eta kurbatua, aldaka sendoak, gerri mehea, ile motza erdi-koadro baten azpian. Aurpegia oso adierazgarria da, kokots gizon batekin, begi urdinak zabal-zabalik. Ile marroi argia hautsez gris bihurtu zen, bular altua, itxura gogorra.
  Natasha kapitainak bost urte baino gehiago daramatza borrokan eta gaztea izan arren asko ikusi du. Neskaren hankak ebaki eta ubelduraz estalita daude. Neska bat arinagoa da oinutsik mugitzeko bota zakar eta baldarrak baino.
  Oin biluziak lurzoruaren bibrazio txikiena sentitzen du, meategi baten hurbiltasunaz ohartarazten du eta ama lurrak berak erresistentzia gehitzen du. Alde batetik, neskaren oinak gogortu egin ziren, eta ez zuten metal beroaren beldurrik, edo hondakinen hondakin zorrotzei, baina, bestetik, ez zuten sentsibilitatea eta malgutasuna galdu, mugimenduaren orroaren bidez ohartaraziz. tankeak.
  Sweet Natashka granada bat eskuetan dauka leherketa pakete bat lotuta. Beharrezkoa da "Lion" tankearen zafiro inperio izugarrira arakatzea, kaleak metrailadoreekin ureztuz.
  Mirabela bere ondoan arakatzen da. Oinutsik ere, beraz, batailoiko neska guztiak botatakoak ziren, beren komandantea imitatuz. Hautsez beteriko zolak zorroztu egiten dira lau hankan arakatzen ari den bitartean. Mirabelaren ile horia nahasia eta luzea da... Kizkur samarra. Neska bera argala, argala, txikia da. Neska batekin ere nahas daiteke, sorbalda estuekin eta itxuraz buru handia duena.
  Baina Mirabelak asko bizi izan ditu jada. Inperio marroiaren gatibutasuna ere bisitatzea lortu zuen, tortura krudeletatik bizirik, eta meategiak, nondik, mirari ulertezin baten bidez, ihes egitea lortu zuen.
  Baina bere haur-arpegi samur eta samurra ikusita, ezin da inoiz esan gomazko makilekin orpoetan jo zutenik, korronte bat igaro zela gorputzetik.
  Eta neskatxa biluzi takoi biribilak burdina gori batekin erre ziren, oso mingarria dena.
  Mirabelak tiro egiten du... Inperio marroiko soldadu bat, kasu honetan emakume frantziarra, hilda erortzen da, mukiak hondarra eta hondakinak altxatuz.
  Natashkak granada mordoa sartzen ditu zabor pila baten azpian. Orain laurogeita hamar tonako "Lehoia" bat arakatuko da hona eta leherraraziko du. Neskaren begi urdinek zafiroak bezala distiratzen dute aurpegian, eguzki-erredurak eta hautsak ilunak.
  Esperientziak iradokitzen du ondo babestuta dagoen depositu batek posizioa aldatuko duela orain. "Lion"-ek 100 mm-ko alboko armadura du, eta baita angelu batean ere. Sobietar inperioko tanke ertainek ezin dute bertan sartu, mastodonte astunek bakarrik dute aukera. Baina beldarrak dira helburua. Garrantzitsua da autoari mugikortasuna kentzea...
  Natasha altxatu egiten da, bere takoi arrosaz keinuka.
  Svetlanak metrailadore batetik leherketa bat bota du... Neska ederra, inork ez daki zein nazionalitate dagoen. Orduan neskek mertzenario beltzak moztu zituzten. Inperio Marroiaren tropek, ekialdeko hemisferioaren zatirik handiena konkistatuta, alemaniar odola zaintzen dute eta tropa kolonialak borrokara botatzen dituzte: etiopiarrak, libiarrak, italiarrak, beste hainbat izaki eta beste zenbait arraza. Poloniako tropen kopurua ere handitu da -sehaskatik ohituta dauden Errusiako Inperioa eta sistema sobietarra gorrotatzera-.
  Horrek, ordea, ez du haien lana oztopatzen.
  Erwin Rommel nazioarteko oso bat planteatu zuen.
  Etsai asko...
  Svetlanak trebetasunez saihesten du metrailadorearen sua. Bala ia zatituta, hautsagatik belztuta, orpo biribila eta neskatxa. Kapitain-edertzak txirrika bat ere sentitu zuen kalibre handiko opariak hegan egiten zuenetik, bere zola zakarretik. Neskak bere burua gurutzatu zuen, xuxurlatu zuen:
  Bala batek ere ez gaitu geldituko!
  Mirabelak atzera botatzen du... Angelica beste neska bat - oso ilegorria, altuera batez bestekoa eta gihartsua, anoa eskasak izan arren. Neska oso polita ere bai, luxuzko aldakak, gerria altxatuta, ez emakumezkoen sorbalda zabalak eta bular altuak dituena.
  Angelica bere galtza motzetan bakarrik borrokan ari da, tunika txikituta dago eta hauts bihurtu da, eta uniforme berriak ia ez dira Volgan zehar entregatzen. Jainkoak ez die munizio gehiago eta janari tanta bat transferitzea errusiar eta sobietar tropa agortuei.
  Beraz, Angelica ia biluzik dago, hankak marraztuta ditu, batez ere belaunak. Metrala zati batek eskuineko oinaren zola jo zuen, eta min ematen du, zaila da ibiltzea.
  Angelika ilegorri, hautsez beteta, ia biluzik aurpegi polita, baina aldi berean gogorra bihurritzen dio. Neskak, tiroka, dio:
  - Gure gainetik Jauna, Mosku eta Joseph Stalin!
  Eta zafiroaren inperioko soldadu erasotzaileak mozten ditu, atzera egiteko astirik ia ez baitute.
  Hondakinek eta kale estuek zaildu egiten dute zafiro tanke ikaragarriei buelta ematea. Hona hemen ia berrehun tonako "Saguak" eta ezin dira batere pasatu ...
  Svetlanak espero zuen bezala, "Lev" apur bat gidatu zuen, eta zabor pila batean lurperatu zuen. Leherketa bat izan zen. Beldarra lehertu zen, hondatutako arrabol pare bat hegan egin zuten.
  Zauritutako tankea gelditu egin zen eta obus bat atera zen bere bidoitik...
  Nonbait burrunba egin zuen urrunean, hondakinak utziz. Svetlana ilehoriak, suge baten antzera esan zuen:
  - Hori da nire kalkulua! Kontu bat ireki du...
  Neska-kapitaina berriro arakatzera behartuta dago. Sobietar inperioko gudari eta mutilek eta haien sateliteek ezin dute haien nagusitasun teknikoa erabili hondakinetan. Erwin Rommel burugogorraren erruz, Marroi Inperioko hordak lubakietako guduetan murgilduta zeuden hiri handi eta ondo gotortu batean.
  Mirabelak granada bat botatzen du. Hondatutako mertzenarioak edo alemaniarrak itzulipurdiak egitera behartzea, irauli. Borrokalari marroietako bati eskua erauzita dauka, eta haren gainean zintzilik, nolabait, iparrorratzadun erloju ingeles bat.
  Neskak berriz ere granada bat botatzen du bere behatz hutsez eta kirrinka:
  - Svarog Errusiarentzat!
  Eta buelta bat ematen du, etsaiak moztuz.
  Mirabelak dio irribarrez:
  - Iparrorratzak erakusten dizuna - infernurako bidea!
  Eta neska eder batek itsatsitako zeramika zati bat kentzen du hautsez betetako orpotik.
  Angelikak ere hautsak kentzen ditu, bere bular sendo eta beteekin. Titiak ia beltzak dira zikinkeriagatik eta azkuragatik. Eta garbitzen saiatu. Berriz ere zuloa egin behar duzu alemaniar metrailadoreak idazten ari direnean. Eta arakatu plastunski moduan.
  Nesken batailoiak eusten die euren postuei, nahiz eta bonbardaketak egon. Eta obus astunak urratzen ari dira, eta bonbak zerutik erortzen ari dira... Baina ezerk ez du hautsiko errubi heroien ausardia.
  Hemen Svetlanak Pantera nola arakatzen den ikusten du. Beno, tanke hau ez da hain beldurgarria jada.
  Alboan zulatu dezakezu. Neskak doministiku egin zuen, bere aho dotorera igotzen zitzaion hautsak tu egin zituen. Granada bat hartu zuen eskuan, leherketa pakete batekin pisua. Oharkabean sartu behar zara. Baina ke asko dago inguruan.
  Angelica lapurtzen hasi zen, hustubidean atseden hartuta hanka eta ukondo dotoreen hatz biluziekin. Sagua atzetik dabilen katu bat bezalakoa zen. Neskak uda ikaragarri hartako gerra gogoratu zuen zein urtetarako, bertsio ofizialaren arabera, inperio marroiak traidoreki inbaditu zituen Errusiar Inperioaren hedadurak. (Bi botereek elkarri erasoa leporatzen dioten arren!)
  Neska ere ez al zen beldurrik, ia neska? Hasieran bai, baina gero ohitzen zara. Eta obusen etengabeko leherketak zarata arrunt gisa hautematen dituzu jada.
  Eta orain oso gertu lehertu zen. Neskak zaplaztekoa eman zion sabelean. Zatiak goitik doaz erle basatien artaldea bezala.
  Horietako batek neskaren takoi biluzi, zizelkatu eta arrosa ukitzen du.
  Angelikak xuxurlatu du ezpain zartatuta:
  - Justiziaren izenean, Jauna!
  Neskak arrastaka bizkortzen du eta granada bat botatzen du erantsita pakete lehergarri bat duela. Oraina arku batean doa. Leherketa bat entzuten da, Panteraren alboko armadura meheagoa ematen du. Tanke marroia erretzen hasten da, borroka-kit bat lehertzen du.
  Svetlanak xuxurlatu du irribarrez:
  Eskerrik asko Jesus Jauna! Zugan bakarrik sinesten dut! Bakarrik otoitz egiten dizut!
  Pantera hausten du. Urratuta, enbor luze bat hondakinetan lurperatuta dago. Aurrealdeko armadurak, alboko armaduratik askatuta, bola baten antza du.
  Svetlanak, zeinaren begiek, hautsaren eta eguzkiaren erreduraren aurpegi marroi batean, arto-loreez distira egiten duten, dio:
  - Zenbat eta haritz gehiago izan etsaiak, orduan eta sendoagoa gure defentsa!
  Angelica oso sexya da, kulero beltzekin, eta biluzik, hautsez beteta, gorputz sendoa. Neska oso inteligentea da. Behatz hutsekin beira zatiak bota ditzake.
  Orain objektu zorrotz bat bota zuen hautsez estalitako hanka dotorearekin. Eta itsatsita, mertzenario arabiar baten eztarrian. Angelika ederrak hots egin zuen:
  - Eta sexu-ikurra naiz, eta heriotzaren sinboloa!
  Neska, ondoren berriro arakatu zuen, tiroka. Led sua eta Svetlana.
  Edertasunaren kapitainak, Natashka, trolla moztu ondoren, txio-txintxo egin zuen:
  - Bizitza kate bat da, eta bertan dauden gauza txikiak loturak dira...
  Mirabelak tiro egin zuen, Rommel-i burua ireki eta gaineratu zuen:
  - Ezinezkoa da loturari garrantzia ez ematea!
  Svetlanak, berriro zehaztasunez tiro eginez, oihu egin zuen:
  - Baina ezin zara zikloka joan txikikeriatan...
  Mirabelak zehaztasunez tiro egin zuen eta gaineratu zuen:
  Bestela, kateak inguratuko zaitu!
  Olinpiada beste neska batek, oso polita ere, Seryozhka aitzindariarekin batera, meategi bat prestatu zuen alanbre batean. Biek bultzatu zuten... "Tigre"-2-aren beldarrera arrastaka sartu zen mozo maltzurra. Eta nola lehertuko den kanoi luzeko auto marroi honek.
  Sergei mutil ilehoriak oihukatu zuen:
  - Gure Errusia, ontzi bat duzu!
  Eta ozta-ozta izan zuen atzera jauzi egiteko, keinuka, takoi beltz eta erorita, erortzen zen teilatutik.
  Olympiasek mutilari lepoa laztandu eta esan zuen:
  - Oso argia zara!
  Aitzindariak fronterako bidea hartu eta emakumeen batailoian sartu zen. Mutikoa ere oso sortzailea da. Adibidez, zafiro erasoko hegazkinak botatzeko hegazkinak egin zituen. Focke-Wulfs edo TA-152ak altxatzen direnean, izugarrizko burrunba gorra entzuten da.
  Neskak eta alemaniarrek Wagner sinfonia baten laguntzarekin jotzen dute. Halako doinu dotorea.
  Olympiasek dio haserre:
  - Oraindik gu beldurtu nahian dabiltza!
  Mutil aitzindariak patetismoz kantatu zuen:
  - Errusiako gudariak ez dio heriotzari beldurrik,
  Heriotzak ez gaitu zeru izartsuaren azpian hartuko!
  Errusia santuak gogor borrokatuko baitu,
  Metrailadore indartsua kargatu nuen!
  Olympias, neska altua eta gihartsua, aldaka eta sorbalda zabalak dituena, emakume baserritar tipikoa da. Borrokan arropak trapu bihurtu ziren, hanka sendoak biluzik daude, ilea bi txirikordatan ehunduta eta hauts asko botata.
  Belarritakoak hamaika urte besterik ez ditu, desnutrizio argala, mutiko marratu eta zikina, praka motzak besterik ez ditu. Mutilaren ile zuri naturala gris bihurtu zen, eta saihetsak azal mehe, beltzarana eta zikinaren bidez erakusten dira. Hankak izugarri kolpatuak, eta erredurak, ubeldurak, babak. Egia da, patuak haurra zauri larrietatik gorde zuen.
  Haren atzealdean, Olinpiar Jokoak handiak eta lodiak dirudite, neska batere gizena ez den arren, haragi sendo eta trebatua baizik. Gainera, goseak ez omen zion batere eraginik bere itxura handi eta handiei.
  Neskak tankearen aurkako fusil astun batetik tiro egiten du. Kotxe marroiak ezin dira bekokian zulatu, baina aukera dago pistetan.
  Eta "Lehoi" potoloa, karroan lehergailu pisutsu bat jaso ondoren, kea botatzen hasi zen erretzaile astun bat bezala.
  Seryozhkak gaiztakeriaz kantatu zuen:
  - Fritz kiratsa pentsatu gabe, zigarro bat piztu zuen sarreran! Noski, arazo handietan sartu zen!
  Olympiasek, txahal gihartsu eta beltzaranekin dardarka, tap-dantza bati ekin zion hanka biluzi eta ederrekin. Neskak kantatu zuen:
  - Errubiaren aurpegiak ikonotik dirdira... Jainkoak debekatuko dizu gutxienez mila blitz bustitzea! Eta norbaitek orko guztiak baino gehiago burrunba egiten badu - inork, sinetsi iezadazu, ez zaitu horregatik kondenatuko!
  Orduan, tankearen aurkako fusila berriro kargatu eta berriro tiro egin zuen. Kanela borroka garraiatzaileak kea bota zuen berriro.
  Neska batailoiak kalte handiak eragin zizkion Fritz-i. Baina galerak ere izan zituen. Hemen neska bat erditik urratuta zegoen, eta bere aurpegia horrela bihurtu zen, hautsa gorabehera, zurbil.
  Dagoeneko Rommelen tropek Stalingradoren zatirik handiena harrapatu dute, baina hirian geratzen denak ez du amore eman eta amore eman nahi.
  Svetlana, berriz, "Tigrea" zeharkatu nahian dabil. Makina nazi indartsu batek granada bat jaso zuen alboan, baina ez zen mendean hartu. Buelta ematen du kanoi bat tiro egiteko. Neskak lurrean sartu behar du, eta hondakinak, oraingoak askatutako eztanda-uhinak ez zapaltzeko.
  Svetlanak xuxurlatzen du emeki:
  - Ama, aita, barkatu!
  Mirabelak granada bat bota zion Tigreari, eta bekokian lehertu zitzaion. Neskak txistu egin zuen:
  - Argiak neguan udaberrian irakasten ari dela... errepikatzen dut salbuespenik gabe Navalny izurrite sasikoa dela!
  Angelikak, alemaniarren ikusmena hautsiz, eta lehertu batez ura isuriz, iragazi zuen:
  - Hilkutxan, Alexei ikusi dut orain! Eta gizajoari ostiko bat eman zion begietan!
  Neska ilegorriak, egia esan, granada bat bota zuen tankera hatz hutsekin. Kupela jo zuen... Leherketa bat etorri zen eta "Tigre"-ren bokata apurtu egin zen.
  Rommel-en borrokalarien tripulazio koldarrak jaso eta atzera egin zuen.
  Svetlanak bere sudur zuloetatik puztu zuen:
  - Gurea, zureak ez du amore emango!
  Mirabelak Hitlerreko mertzenario bat balaz moztu eta abestu zuen:
  - Eta gaiztoa ez da txantxetan ari! Eskuak eta oinak, errusiar sokak bihurritzen ditu! Bihotzean sartzen ditu hortzak... Aberria hondoraino edaten du!
  Svetlana, barrez, zaunka egin zuen:
  - Fuhrer-ak oihu basati, malko egiten du bere burua!
  Mirabelak tiro egin zuen eta gaineratu zuen:
  - Tira, heriotza-puzkak, irribarreak!
  "Shtumrtiger" are arriskutsuagoa agertu da. Eraikin eta bunker osoak suntsitzen ditu. Gainera, ez da Errusiako tropen posizioetara hurbiltzen. Kotxea metrailadore naziek estalpean gordetzen dute.
  Svetlanak ikusten du orkoen posizioetara hurbiltzea ez dela errealista. Baina zeruan Focke-Wulfs. Ibilgailu horietako bat Errusiako posizioetara hurbiltzen da, eta ondoren TA-152ak. Neskek tiro egiten diote.
  Angelikak granada bat botatzen du, eta haserre esaten du:
  - Heriotza sakonean - ez dago barkamenik!
  Horren ostean, neskak metrailadoretik buelta bat ematen du. Azkar atzera egiten du. "Panther" -2 tanke nazi berri samarra, dorre txiki batekin eta beheko silueta batekin hurbiltzen ari da.
  Hainbat neskak granadak botatzen dituzte nazien autoari. Bera, opariak jasota, izoztu egiten da eta ezin du buelta eman.
  Angelikak txistu egin zuen, txistuka:
  - Hau eraso berri bat da! Ahoa urratuko diogu!
  Panther-2-k irrintzi egin zuen eta bere arma indartsuagoa tiro egin zuen.
  Su zutabeak airea zatitu zuen, eta berehala berotu eta elektrolizatu zuen atmosfera.
  Angelikak barre egin zuen, maskorrak neska erdi biluziaren ondotik hegan egin zuen. Lotsagabe gorritxoak aldakak astindu zituen eta esan zuen:
  - Eta Newtonek etsaiak garaitu zituen, uztarria bota zuen tronutik! Fritzek bere Newtonen legea dekretatu zuen!
  Stalingrad - Stalin hiria, dena sutan sartuta, suzko mihiek zerua miazkatu eta txinparta moreak, laranjak eta gorritxoak egiten zituztela zirudien! Eta txinparta bakoitza infernuko gaztelu batetik ihes egiten duen mamua bezalakoa da.
  Svetlanak, borrokalari nazia kolpatuz, begi urdinak argitu zituen, abestu zuen:
  - Zer ari zara irrinkatzen atso gaiztoa? Sinetsi iezadazu, ospitale psikiatriko bat besterik ez da zuregatik negarrez!
  Mirabelak kantuan kantatu zuen orkoei tiro egiten zien:
  - Zein ona den belar gainean etzan eta buruan Fritz jotzea! Antolatu kataplasma bat Fuhrerrentzat, eta bidali balak metrailadore batetik!
  Neskak barre barre egin zuen eta sabeletik bizkarrera itzuli zen. Hankekin bizikleta bat egin nuen. Granada bat igo zen. Focke-Wulf hegalaria, sabel azpian metraila jaso ondoren, bizkor igo zen gora. Ikus daiteke zati zorrotzek zauritu zutela. Izaki marroiak su hartu zuen, eta hautsitako hego zatiak galtzen hasi zen.
  Svetlanak, Fokke altitudea nola galtzen ari zen ikusita, kroak egin zuen:
  - Hori semaforo bat da! Aizkora bat zintzilik dago taula gainean!
  Hitlerren hegazkinak eztanda egin zuen, zatiak zeruko bazter guztietara barreiatuz. Eta nora joan zen bateko faxista. Nire azken txanda egin nuen. Borreroa errautsetara joan zen, ez pilotua!
  Mirabelak doministiku egin zuen, hautsak bota eta esan zuen:
  - Izan edo ez izan? Ez da galdera!
  Angelikak berriz ere oinarekin beira puska bat bota zuen, hainbesteraino non, begia joz, Fritzengana atera zitzaion, buruaren atzealdetik:
  - Tanke armada bat naiz! Eta tratatu behar zaituzte!
  . 2. KAPITULUA
  Hitlerren borrokalariak eta haien sateliteak aurrera egiten saiatu ziren, granadak haien aurrean jaurtiz. Nesken aurkako taktikak ez zuten balio. Hemen Seryozhkak katapulta bat zabaldu zuen, eta etsaia nola jotzen duen erantzunez.
  Mutil aitzindariak hots egin zuen:
  - Santa Claus Hitlerren ahoa urratzen!
  Katapultaren kargak, Rommel borrokalari nazien tropela zulatuz, sakabanatu eta, aldi berean, airean iraultzera behartu zituen. Fritz erori zen, eta hormetako hondakinen gainean hautsi zen.
  "Tiger" -2 tankeak, oreka galduta, "Lion"-ekin talka egin zuen. O, Leva, non da zure izen ikaragarria?
  Svetlanak irribarre egin zuen eta erantzun zuen:
  - Beno, ondo Seryozhka!
  Mutilak oldarkorra egin zuen.
  - Pioneer beti prest dago!
  Neskak oin biluzik astindu zuen erantzun gisa.
  Neska-kapitaina berriro iltzen hasi zen. Eta Olympiasek Seriozhkari oin estuari kilikatu zion, zein gogorra duen! Ez da harritzekoa mutilak suetatik korrika egiteko beldurrik ez izatea.
  Mirabelak kantuan esan zuen:
  - Gaztetasuna ona da - zahartzaroa txarra da!
  Angelica, gorri alai honek, baiezkoa eman zuen:
  Ez dago zahartzaroa baino okerragorik! Hau da, hain zuzen, ahalik eta egoerarik nazkagarriena!
  Eta neskak salto bat eman zuen kolpe batekin. Une batez amona nazkagarriak irudikatu zituen. Ez, ez alderatu, atso bat neska batekin. Eta zer edertasuna, gorputz lirainetan.
  Angelikak hartu eta kantatu zuen:
  - Fluxua urtez urte, urteak karabana batean,
  Emakume zahar batek henna mortero batean igurzten...
  Eta zer esan nire figura liraina,
  Ez dut ulertzen nola joan den gazteria!
  Svetlanak begiak distira egin zituen, orkoa kolpe batean kolpea bota eta esan zuen:
  - Ez! Hala ere, gerran bada halako xarma bat: betirako gazte geratzea! Beti mozkortuta!
  Olympiasek karga berri bat jarri zuen katapultuan. Hau mortero ona bezalako zerbait da. Neskak txistu egin zuen:
  - Ez pasa, pasa baizik!
  Seriozkak bere oin mehe baina arin nahastu eta zaunka egin zuen:
  - Rommel aurpegia!
  Eta granada batek, eztanda pakete batekin batera, sasoi betean hegan egin zuen borrokalari nazien posizioetara.
  Bai, Stalingrado ez zitzaien eman - hiri polit hau. Betiko uda amaitu zenetik hirugarren hilabetez, eraso bat gertatzen ari da, baina hiriak ezin izan du dena hartu. Fronteko beste sektore batzuetan, Rommelen borrokalari naziek arrakasta mugatua lortu zuten, baina ez honetan.
  Svetlanak bere pistola tiro egin zuen eta burrukatu egin zuen:
  - Dena da ezinezkoa, posible dela gertatzen da... Ez dago unibertsoa oso konplikatu beharrik!
  Eta moto baten gasolinera jo. Makinak eztanda egin zuen, eta suzko zurrunbiloek paisaia ketsua argitu zuten. Eta orkoa suzko oin batek urratu zuen.
  Neska kapitainak oihukatu zuen:
  - Gaizkia hiltzea maite dut! Eta hau da ontasun gorena!
  Mirabelak trollei leherketa batez zaplaztekoa eman eta txistu egin zuen:
  - Joka gaitezen porcupinera!
  Angelikak sua ireki zuen, zehatzago. Lantza batez estalitako hondakinen gainean etzanda geratu ziren hainbat izaki zuri:
  - Hil etsaia! - xuxurlatu zuen neskak.
  Mirabelak jolasean kantatu zuen:
  - Erwin ezpain-pintaz margotu ondoren, Margo ile-sprayz, printzesaren gatibutasunera eramango zaitut, txakur fidelak urratuko zaitu!
  Svetlanak, tiroka, txistu egin zuen:
  - Zatoz arratsaldean, Alexander, urkatu zaitez... Utzi burua engainatzeari! Zatoz arratsaldean, hegan gyrfalcon bat bezala - orkoak gogor irabazteko!
  Mirabelak esan zuen haserre, kaskoa ekaitzburuari burutik botata:
  - Ahal dugu! Eta egingo dugu!
  "Lenin" batailoiko neskek atzerriko tropen aurrerapena gelditu zuten. Fritz amorratuak aurrera egin zuen, literalki gorpuak espaziora jaurtiz. "Lev" tankeak ere ez zuen lagundu itxaropenak jarrita. Hona hemen makinaren aldaketa 150 mm-ko pistola batekin.
  Angelikak titi biluziari itsatsitako harri bat kolpatzen du. Neskak hain bular eder eta beteak ditu. Neskak granada bat botatzen du oinarekin. Hanka besoa baino indartsuagoa da, eta jaurtiketa urrunago doa.
  "Lehoia"-k hutsune bat jaso zuen beldarrean, eta gelditu egin zen. Bere aho indartsutik tiro egina. Burrunba eta kolapsatu.
  Angelikak, tu eginez, dio:
  - Gudari errusiarrak ez du oinazerik egiten!
  Eta neskak berriro tiro egiten du. Eta oso ondo egiten du. Dorretik makurtuta dagoen faxista atzera erortzen da.
  Neska ilegorri eta ia biluzik dio:
  - Alferrik neskak apurtzea lortu zuela uste du etsaiak! Nor ausartzen den, borrokan erasotzen du, gogor irabaziko ditugu etsaiak!
  Eta Angelikak prentsaren giharrak biribiltzen ditu, oso erliebea duena.
  Ai, zein ederrak diren neskak! Ez dut haietako inor hil dadin nahi.
  Stalenida korrika egin zuen... Oso neska polita, ile zuri eta leunarekin. Nolabait edabe mota batekin zikintzea lortzen du, zikin ez daitezen.
  Neska oso ederra da, Artizarraren irudiarekin, tonuagoa eta erliebea baino ez. Arropa gainean, bularra eta kuleroak bakarrik. Gainerako guztia urratu egin da jada. Baina zein dotoreak diren hankak! Hau ez da neska bat, perfekzioaren zigilua baizik, edertasunaren koroa.
  Modu berezi batean mugitzen da, urtxintxa bat bezala. Oinak biluziak eta dirdirak eta takoiak, harrigarriro, garbi geratzen dira. Stalenidak tiro egiten du, eta faxistari ultzera bat dauka bularrean.
  Neskak dio:
  - Aberriarekiko leialtasuna da hitzik gorena!
  Angelikak esan zuen barrez:
  - Kendu bularra eta geratu ni bezala praka motzetan!
  Steelenida negatiboki astindu zuen burua.
  - Hau ez da egokia!
  Angelikak aldakak astindu zituen, egoki tiro egin zuen eta kantatu zuen:
  - Komsomol kidea ezohikoa bihurtu da! Horrela bular-hutsik ibiltzea oso injustua da!
  Steelenida barre egin zuen eta esan zuen:
  - Zergatik eman poza naziei, begira gure edertasuna!
  Angelikak erabakitasunez erantzun zuen:
  - Gure edertasuna hilgarria da!
  Altzairuzko neskak barre egin eta tiro egin zuen TA-200ra. Borrokalari nazien autoak su hartu zuen. Eta ilehori ederrak oihu egin zuen:
  - Gaizkiaren heriotza!
  Angelikak barre egin zuen.
  - Eta bizitza ona da!
  Stalenidak, faxista erortzen ari zela ikusirik, hausnartu zuen:
  - Hau da baliorik handiena! Ez pentsa naziek irabazi duzunik!
  Angelikak abesten du:
  - Garaipenaren zain! Garaipena zain dago... Kateak hautsi nahi dituztenak! Garaipenaren zain! Garaipenaren zain! Naziak garaitzeko gai izango gara!
  Neska eder bat, eta bere bular biluziak dardarka. Ona beroan enborra biluziarekin, suarekin areagotzen dena.
  Svetlanak orain askoz erabakiago zirudien. Subfusil batekin tiro egin zien naziei, eta zaunka egin zuen:
  - Kastratuko zaitut!
  Eta hain zuzen ere naziek opari eta hilkutxak jaso zituzten! Eta neskak figura bat erakutsi zien, eraiki ditzagun oin biluziak. Eta txistu egin zuen urretxindorra lapurra bezala. Eta beheko muturren hatzetatik.
  Neska kapitaina oso inteligentea da. Eta txinpartatsu. Eta ez batere krudela. Berak ere, batzuetan, pena ematen du etsaien soldaduek, beren aita hildakoengatik negar egingo duten seme-alabak izan ditzaketenak.
  Svetlanak, ordea, halako pentsamenduak bere burutik urruntzen ditu, beraz, haietatik negar egin nahi duzu. Baina ez ziren errusiarrak naziengana lapurtzera eta hiltzera etorri zirenak. Ez, hauek faxistak dira eta mundu osoko atzerritarren multzo oldarkor bat sartu zen errusiar hedaduran.
  Svetlanak bere burua gurutzatu zuen eta Fritz bati tiro egin zion, errusiarren posizioetara lasai hurbiltzen saiatzen ari zena... Bala batek kolpatutako begia eta garuna atera ziren.
  Neska-kapitainak irribarre egin zuen eta esan zuen, gogotsu:
  - Zuzen begiz begi, buruz buru!
  Svetlanak zehaztasunez jaurti zuen, eta moto bat jo zuen sidecar batekin. Autoa urratzen hasi zen, eta metrailadorea hegan egin zuen, hainbat aldiz irauli. Orduan bere mukia hondakinen artean hondoratu zen.
  Neskak bere zola biluzi eta hautsez betetako hondakinen gainean igurtzi zuen. Eta berriro apuntatu zuen. Bere aurpegi alai eta gazteak irribarre egin zuen. Neskak kantatu zuen:
  - Ez, esan genion faxistei, gure herriak ez du onartuko errubi lurrintsuko ogiak ford deitzea!
  Mirabelak jaurtiketa oso zehatza egin zuen, eta bertatik Focke-Wulfek piztu zuen, eta txio-txilo egin zuen:
  Zintzo batentzat, noski, aukera argia da,
  Dolarengatik, Errusia traizionatzeko prest dago ...
  Baina Errusiako gizona hain da ederra
  Prest dagoela aberriaren alde bere bizia emateko!
  Neskak itzulipurdi bat egin zuen eta pikua naziei erakutsi, eta korritu egin zuen, eta balek ez zuten edertasuna ukitu.
  Angelica agertu zen, edertasun honek, ia biluzik, eta deabru bat bezala zikin, granada bat bota zuen berehala bi hankekin. Eta egiaztatu zuen:
  - Nik daukadana da... Naziak alde zorrotz batean!
  Olympiasek zuzendu zuen Angelika:
  - Zorrotza, alboan, eta ez alde zorrotzean!
  Neskak barre egin zuen eta sandia-bularrak astindu zituen, eta granada bat jaurti zuen leherketa-pakete batekin granada bat erabiliz. "Tigrea" mokorrean jo zuten, eta artelan makur honek sahiestu egin zuen.
  Horren ostean, izaki naziak atzera egin zuen. Suak harrapatutako dortoka bat bezala arakatzen hasi zen.
  Svetlanak kantatu zuen, alai keinu eginez:
  - Eta "Tigrea" atzera egiten ari da, eta Fritz ezkutatuta!
  Maiden batailoiak eraso, aire eraso eta kanoi astunekin maniobra egin zuen. Hemen hegazkin-hegazkinek jo zuten, hautsita, gori-gori-gori-ko aldapa zerura igo zen. Eta harriak sutan zeuden. Zorionez, neska bat ere ez zen hil, baina mutilak hurrengo mundura joan ziren - zeinek ez dute hain damutzen! Eta arimek hegan egiten dute - batzuk zerura, eta beste batzuk infernura! Non, hortzdun deabruak jadanik itxaroten duten Jesusengan, edo hobeto esanda, Svarog eta Gurasoengan sinesten ez zutenak.
  Angelica da amorruan dauden gudarien artean sexiena: beno, naziek euren "Sturmtigr"-etik tiro egin al ditzakete errusiar tropen posizioetara eta gudari gorriak hil?
  Eta neskak granada bat hartu zuen oin hutsekin eta biraka egin zuen salto-jauzietan. Eta gero eta azkarrago biraka. Eta orduan, indar guztiekin, heriotzaren oparia bota zuen Ekaitz-tigrearen moko zabalera. Edertasunaren hanka biluzi eta beltzaranak distira egin zuten, eta granada moko zabalera hegan egin zuen. Eta makina indartsuak ito egin zuen lehenik, eta gero ziztu bizian. "Sturmtiger"-aren alboetan zeuden bi "Errege Tigre" bota eta norabide ezberdinetan sakabanatuta zeuden. Arrabolak urratu zitzaizkien, eta behera erori ziren, erreginaren lepoko hautsi baten antzera hegan.
  Eztanda uhinak Angelica bota zuen, eta neska hankaz gora joan zen. Eta irauli, kulunkatu eta bota egin zuten. Baina, hala ere, edertasuna lurreratu zen, hondakin zorrotzak eta harri birrinduak bere zola biluzietan zulatu zituen. Neskak mina zuen, eta oin kakotsuaren bidez ere, punta zulatu zuen.
  Baina Angelikak indarra aurkitu zuen zutik eta oihu egiteko:
  - Naziak errautsetan egongo zarete!
  Svetlana eta beste neska batzuk olatu lehergailu batek bota zituen, eta apur bat zapalduta ere bai. Baina gerlari ederretatik bat ere ez zen hil. Neskak urakanarekin eta ondo zuzendutako suarekin egin zuten topo. Errusiako Sobietar Inperioa jauzi eta setiatu zuten alemaniar eta beste intsektu erasokor batzuk zapaltzea.
  Mirabelak gogo handiz kantatu zuen:
  - Eta Jaunaren tronpetak gudara eramaten gaituenean, Komsomolen lagun izango gara! Eta Jehobaren nahiaren arabera, zeruko deia izango naiz!
  Angelikak, bere zola odoltsuetako hautsa astinduz, hots egin zuen:
  - Putin, festa, Komsomol! Eta Rommel eroetxe batera bidaltzen dugu!
  Neskak ikaragarri barre egiten hasi ziren, eta Seriozhkak larri eta haserre esan zuen:
  - Eta nire katapulta, ez hain zehatza - Angelikaren hanka biluzi eta sendo horiek bezala!
  Olympiasek, besoko muskuluekin jolasean, esan zuen:
  - Hori ondo dago! Oraindik pentsatzen ari zara. Zerbait freskoagoa!
  . Mutilak, oin biluziak kolpeka emanez, txio-txilo egin zuen:
  - Noski bera itzuli da!
  Sfero Katastrofovek Erwin Rommel tronuaren gelara itzuli zuen eta irribarrez esan zuen:
  - Ez dago gaizki, nire Sortzaile gaztea borrokatu zenuen! Onartu zure ametsa zela: betirako mutil bihurtu eta borrokatzea!
  Mariskalak adostu zuen:
  Bai, horixe da amesten nuena! Beti nahi izan dudana zehazki! Izan zaitez mutil heroi bat!
  Jainko-haurrak tonu serio batez esan zuen:
  - Borrokatu egin zinen, eta orain erakutsi zure burua zuzendari trebe gisa! Hau beharrezkoa da nortasunaren ezaugarriak garatzeko!
  Erwinek neskari eta mutilari esan zien:
  - Bueno, zergatik ez dugu pelikula gehiago ikusiko edo?
  Natashak astiro erantzun zion:
  - Agian zure Maiestateak begiratzea gure pilotuei: Albina eta Alvina! Maisu handiak dira gai militarretan!
  Errege gazteak onartu zuen:
  - Tira, ikus dezagun apur bat gehiago, eta hiriburura begiratuko dut! Erregeak ez zuen jauregian denbora guztian eserita egon behar!
  Svetlanak erantzunez abestu zuen ahots osoz:
  - Erregea da gure harrotasuna eta aintza,
  Jatorrizko Lurra bezain jakintsua zara...
  Indartu altzairuzko zutabearen boterea bezala,
  Jainkoak eman zigun!
  Erwinek zentzuz erantzun zuen:
  - Lausengu gozoak maite dituen agintariak euli baten adimena du!
  Natashak oihukatu zuen:
  "Benetan zu zara agintari jakintsuena! Zurekin pentsatzen dugu gure inperioak azkenean Errusiako soldaduen eta Armada Gorriaren aurkako gerra irabaziko duela!
  Erwinek serio galdetu zuen:
  Zergatik ez dute bakea nahi?
  Natashak serio erantzun zuen:
  Zergatik behar dute bakea? Ez dute beste gogamen eta inperiorik ezagutzen. Gerra egoera naturala da haientzat. Horrez gain, orkoak kanibalak dira, eta gatibuak eta gatibuak jaten dituzte. Edo berehala, edo tortura gogorren ondoren!
  Erwinek irribarrez esan zuen:
  - Merezi du izaki hauen aurpegiak ikustea - ulertuko duzu, ez espero onik horrelakoengandik!
  Filmaren pantaila berriro piztu zen. Orain bi borrokalari erakusten zituen, zeinetan neska ederrak ibiltzen ziren: Albina eta Alvina.
  Ilehoriak biak, gihartsuak, zizelatuak eta bikini berean. Zein itxura ona duen guztia.
  Albinak hegazkinen kanoietatik jaurtitzen du. Errusiako eta Komsomol nesken bost hegazkin botatzen ditu, kirrinka:
  Bizitza emango dugu gure aberriaren alde eta zalantzarik gabe irabaziko dugu!
  Alvinak, tiroka, baieztatu zuen:
  - Noski, irabaziko dugu! Ezin da bestela izan!
  Eta aire kanoien eztanda ere bota zuen. Boltxebikeen eta neska errusiarren borrokalariak erori eta lehertu egiten dira. Horietako batzuk berritu egin dira.
  Albinak, tiroka, abesten du:
  Hegazkinak onak dira, lurrun-ontziak onak!
  Eta neskek diamanteak asko kargatu zituzten!
  Eta edertasunaren kolpe zehatzetik, boltxebike gaiztoen beste auto bat apurtu zuten. Zer nahi dute gorriek hartzekin borrokatu? Beraz, sartu zure sizoma sudurrean!
  Alvinak, kontratatutako beste boltxebike bat moztuz, bere hanka ederrak estutzen ditu hatz hutsez. Neska bat da, oina mugituz gero adreiluzko horma bat apurtuko duena.
  Are gehiago, zinemara erakutsi zuten nola bi pilotuak salto batean, takoi hutsez haritz oholak hausten.
  Albinak beste bat bota zuen, oraingoan bonbardatzaile boltxebike bat, eta txistu egin zuen, abesten:
  - Ez dago gurea baino ederragorik, ezagutu botereak,
  Neska orko guztiak garaituko ditugu...
  Ausardiaren eta aintzaren gorpuztea -
  Eta gure gainean urrez jantzita dago kerubin bat!
  Eta Albinak berriro zeruan kotxe bat moztu zuen, zeinaren buruan boltxebike bat eserita. Eta maisuki egin zuen.
  Hala ere, Alvina ez da apalagoa. Nola bueltatzen da neska ilehoria. "Azeri-sugea" teknika erabiliz mugitzen da. Eta erorita, putre erretzaileak erortzen dira.
  Alvinak kantatu zuen, ezpainak dastatuz:
  - Goiaingeruak esango digu: freskoa izango da paradisuan,
  Baina paradisuaren ateek bakarrik klik egiten dute...
  Jainkoari galdetuko diogu: idatzi lagun batekin,
  Aingeru erregimentu batzuei!
  Eta gerlariak hildako begizta aplikatu zuen. Eta komisario hau tirokatu zuen, borrokalari astun baten buruan zegoena. Oso dotore egin zuen, eta hanka zizelatutako hatz luze eta irmoekin botoia sakatu zuen. Eta komisario ikaragarria ere puskatu zen! Hau da benetan acrobazia goreneko neskak!
  Baina orain airea baretu egin da... Neskek armada Gorriaren lurreko indarrei ematen diete kolpea. Hemen Albinak hegazkin-proyectil bat botatzen du goitik. Eta Errusiako "IS" -3 tankeak zehazki teilatuan jotzen du. Apurtzen du, boltxebikeak kanporatuz.
  Eta maskorrak lehertzen hasten dira. Sobietar soldaduen leherketak eta heriotza entzuten dira.
  Albinak idia ziztatu duen kobra baten antzera txistu egiten du:
  - Gizakiaren alde!
  Alvinak ere etsaiari tiro egin zion, etsaia birrinduta. Eta dorrea erauzi zuen Lenin tanketik. Bai, neskak zaplaztekoa eman zuen zehazki, eta egoki.
  Eta orkoek nahaspila odoltsua utzi zuten.
  Edertasun biek lurreko helburuak hartu zituzten. Pistolak suntsitu zituzten.
  Albinak gizon iletsuen gas kanoia hautsi zuen, neska errusiarrekin batera, eta xuxurlatu zuen:
  - Nire ametsa, edertasun polita naiz!
  Alvinak ere txupinazoa apurtu zuen, eta txiokatu zuen:
  - Eta senargaiak edertasunetik piztuko dira!
  Eta bi neskak barrez lehertu ziren. Gizonekin ere, noski, ez dute arazorik. Mutilek ospetsuak maite dituzte. Eta, oro har, gizon bat hogei neska baino gehiago dira, bakarrik gazteegiak dira. Hemen Lurrean, arrek bizarra hazten dute!
  Hau poza da gizonezkoarentzat, baina emea tenperatua bada, orduan dagoeneko arazoak ditu!
  Albinak joystick-aren botoiak sakatu zituen bere behatz hutsez eta txio egin zuen:
  - Nire ametsa hilezkortasuna lortzea da!
  Alvinak bere hanka biluzietako hatzekin gatilloa sakatu eta kirrinka egin zuen:
  -Eta gu hilezinak gara! Beste munduetan bizi gara gorputz berrietan!
  Albinak orko tanke paregabe bat jo eta gurggle egin zuen:
  - Arimarik gabeko gorputza gorputza ez den arren, baina zein ahula den gorputzik gabeko arima!
  Eta gerlariak bere begietatik txinpartak atera zituen... Eta gero, oihu egiten zuen bitartean:
  - Ez sinetsi, ez dago heriotzarik!
  Alvinak boltxebike amesgaiztoen kanoi autopropultsatuak kolpatu zituen, eta nola oihukatzen duen:
  - Heriotzaren errubien borrokalari batek ez du beldurrik,
  Gudu zelaian ezerk ez du mehatxatzen...
  Ausart borrokatuko gara Aberriaren etsaiarekin -
  Neskak balentria handia lortuko du!
  Horren ostean, neskak are gehiago jaitsi zuen bere borrokalaria azalera. Eta suziri txiki bat bota zuen. Eta boltxebikeen "Karl Marx" tanke erraldoia bost kanoirekin, urratzen hasi zenean, eta bere armadura guztia zatitan zatitu zen.
  Albinak Errusiar Inperioko hainbat motozale moztu zituen metrailadore batekin, eta irrintzi egin zuen poz-pozik:
  - Bi hego zabal ditut, eta begiak estepako arrano baten antzera!
  Edertasunaren zentzu bizia duten neskak. Eta zerbait hartzen badute, lehenengo zenbakian egingo da.
  Baina abiazio ikuskizuna amaitu zen, eta beste serie bat jarraitu zuen. Oraingoan borrokalari bikainak ez ezik, magia martziala ere erabiltzen zuten lau neskaz osatutako taldea erakutsi zuten.
  Makina bat boltxebike inperioko mastodonteen armada osoaren aurka doa. Suizida erabatekoa dirudi.
  Baina tankearen buruan, Victoria bera deabru bat da, primerako edertasunekoa. Bai, eta lau neskak: ederrak. Hankak biluziak armaduraren aurka pausatu eta sentsazio mentalak harrapatu zituzten, argiaren erreginak balira bezala. Zein neska magikoak diren: asko dakite eta dakite.
  Victoriak tiro bat egin zuen, amodio moderno bateko lerro bat abestu zuen:
  - Ez dakit zer gertatu zen... Haurren barrea oso soinutsua da... Eta neska oinutsik putzuetatik korrika dabiltza jada!
  Euren tropen faxisten "Elefantea", hark kolpatuta, erretzen hasi zen, eraztun kiratsak botaz. Suge pozoitsuen antzera bira egiten zuten. Eta Victoriak bere bikotekideei keinua egin zien, Zoyak oskola bat bota zuen. Nadezhdak, Perunen zerbitzariak, Sfero Katastrofovek sortutako jainkoen zerbitzarietako batek, ohartarazi zuen:
  - Hemen segadan "Porcupine" kanoi autopropulsatu berriena dago, 32 kiloko pistola batekin ... Kontuz ibili behar duzu.
  Elenak guztiak ezagutzen zituen berehala hitz egin zuen:
  - "Porcupine" pistola autopropulsatua, ipotxen lanaren kopia baimendua da, "Anaconda" autopropulsatutako pistola mota berezi batekoa. Armaren ezaugarriak: aurrealdeko armadura 228 mm, alboko armadura 200 mm - polita! 94 mm-ko kanoi kanoia, "Royal bufalo" armadura-zulatzailearekin bat datorrena. Eta beste hiru metrailadore...
  Victoriak zakarki eten zituen bere bikotekideak eta are gehiago saiatu zen bere orpo hutsa sudurrean mugitzen, oihuka:
  - Badakit!
  Elenak barre egin zuen esan zuenean:
  - Sekulakoa da ezagutza dagoenean... Baina teknologian ni handi-maisua naiz, eta zu gaizkiaren ezagutzan zaude!
  Victoriak berriro tiro egin zuen, bere behatz biluzien laguntzaz, "Basurdeari" dorretxoa kendu eta puztuta, esan zuen:
  - Nire ezagutza oinarrizkoagoa da, gaitza ere teknologiatik datorrelako. Eta hobe aholkatzen dizut - ez nabarmendu!
  Zoyak, garagardoaren zaborra itzaltzeko, iradoki zuen:
  Orain, utzi nire buruari tiro egiten!
  Eta neskameak, edo hobeto esanda, Jainko Zuriaren alabak -Esfero Ahalguztidunak sortua- erakutsi zuen ongi nagusiek ez diotela tiro egitea batere eragozten. Eta, hutsik egin gabe zuritzeko. Hemengo gudariak maila gorenean borrokatzen ari dira.
  Neskek depositua mugitu eta aurrera egiten dute. Baina ez ahaztu elkarrekin abestea.
  Victoria, esnerik gabeko sua buru, hasi zen:
  - Sakratuaren azpian...
  Zoyak jarraitu zuen, bere hanka biluzi biluziekin tiro eginez:
  - Askatasuna!
  Nadezhdak, tiroa behatz hutsez berretsiz, honako hau igorri zuen:
  - Munduan!
  Victoriak, seinalerik gabe tiro eginez, jarraitu zuen:
  - Lagunartean!
  Zoyak garrasi egiten du, etsaien gernua:
  - Zorionean...
  Nadezhdak, txorakeriaz, amaitzen du:
  - Eta maitasuna!
  Victoriak patetismoarekin jarraitzen du eztarri betean, oin biluziekin tiro bat eginez:
  - Izpi distiratsu batean...
  Zoyak, tiro bat eginez, hausten du:
  - Herriak batu...
  Nadezhdak, odol hotzean tiro eginez, behatz biluzien laguntzaz, gaineratu du:
  - Aurretik iluntasuna uxatzeko!
  Victoriak, hankak biluzi zizelatuta tiro egiten jarraituz, hauxe dio:
  - Munduko herrialde guztiak gobernatu...
  Zoyak, tiro eginda, patetismo zoragarria gidatzen jarraitu zuen:
  - Babestua!
  Nadezhdak, hesi batekin jaurtiketa bat eginez, oin biluziak erabiliz, errubi borrokalariak moztuz, jarraitu zuen:
  - Inbasioetatik...
  Victoriak, oin biluziak tiro eginez, txistu egin zuen:
  - Infernuko txingurrak!
  Zoyak "Basurdea" oin hutsez zatitu zuen, jarraitu zuen:
  Eta nire bularrarekin...
  Nadezhdak, orkoen "Tiranosauroak" jorratu zituenean, honako hau igorri zuen:
  - Estalita!
  Victoriak, haragijale irribarre eginez eta hanka biluzi eta dotoreekin tiroka, hausnartu zuen:
  - Herri guztiak...
  Zoyak ere, oin hutsez tiro eginez, gaineratu zuen:
  - Ama Lurra!
  Nadezhdak, oin biluzien laguntzaz kanoi batetik kolpatuz, jarraitu zuen:
  - Berriro arazoak...
  Victoriak, beheko gorputz-adarrak biluziekin tiroka, arnasestuka jarraitu zuen:
  - Zintzilik...
  Zoyak, tiro bat botata, zaunka egin zuen:
  - Odol ibaiak!
  Nadezhdak, oinutsik sutan, esan zuen:
  - piztu zen...
  Iltzeko Victoria, isuxatu zuen:
  - Etsai harroputza!
  Zoyak, behatz hutsez tiro eginez, ia malko artean gehitu zuen:
  - Suetatik, odoletik...
  Nadezhdak, gorputz-adar beltzaran eta gihartsuen laguntzaz tiro egin zuenean, hausnartu zuen:
  - Malkoak eta pena!
  Victoriak oin hutsez askatu zuen opari hori, eta nola egingo zuen txistuka:
  - Gurea intziria da...
  Zoyak, hartu bezain pronto, oin biluziekin opari infernu bat botatzen du, eta orro egiten du:
  - Gure maitea...
  Nadezhdak, kolpeka, amaitu zuen:
  - Herria!
  Victoriak, erantzunez, oin hutsez, berriz ere txistuka:
  - Baina ez...
  Zoyak, tiro egin zuen, oin hutsik, eta igorri zuen:
  - Nesken izpiritua...
  Nadezhdak, tropa naziak iltzatuta, behatz biluziak erabiliz, amaitu zuen:
  - Indartsuagoa!
  Victoriak berriro tiro egin zuen, oinutsik eta oldarkor, jarraitu zuen:
  -Neure buruaren hondakinetatik...
  Zoyak, oin biluziekin tiro gogor eginez, marra bat marraztu zuen:
  - Berpiztuko gara!
  Nadezhdak berriro kolpea eman zuen, eta irrintzi egin zuen:
  - Errusiako gerlaria...
  Victoriak, ohizko sadanuv, oin hutsik, marmarka egin zuen:
  - Hartu ezpata...
  Zoyak iltzatuta, burrukatu egin zuen:
  -Azkarrago!
  Nadezhda, behatz hutsez tiroka, hasi zen:
  - Zutik gaude...
  Zoyak, amorruz kolpeka, jarraitu zuen:
  - Eta berriro....
  Victoriak, bere beheko gorputz-adarrak biluziak iltzatuz, ohar garrantzitsu batez amaitu zuen:
  -Irabazi egingo dugu!
  . 3. KAPITULUA
  Orduan neskak pausatu egin ziren. Isilik beste dozena tanke jaurti zituzten, eta ondoren Victoriak, berriro tiroka eta berriro oinutsen laguntzaz, kantatu zuen:
  - Sakratuaren azpian...
  Zoyak, oinutsik tiroka, jarraitu zuen:
  - Pankarta...
  Itxaropena esan zuen hitzez hitz eta irudiz:
  - Mesias!
  Victoriak, gorputza kulunkatuz eta behatz hutsez jaurtigaiak jaurtiz, hausnartu zuen:
  - Munduan...
  Zoyak aurrera egin zuen, oldarkor tiro eginez:
  - Zorionean...
  Nadezhdak, nota handi bat kolpeka, bere gorputz-adar dotoreen laguntzaz, amaitu zuen:
  - Eta maitasuna!
  Victoriak, berriro iltzatuz, behatz biluziak erabiliz, jarraitu zuen:
  - Eguzkitan...
  Zoyak, oinutsen laguntzaz Porcupineren kontra jaurtiki bat jaurtiz, irrintzi egin zuen:
  - Ray...
  Nadezhdak, Rommel-en "Basurdea" inperio faxistatik barrena jaurti ezinik, gorputz-adarrak biluzi zizelaturik, zaunka egin zuen:
  - Batu...
  Victoriak, oinutsik jaurtiki bat bidaliz, gogor amaitu zuen:
  - Herriak!
  Zoyak, tiroka, gehitu zuen distiratsu oin biluziekin:
  - Infernuko iluntasuna...
  Hopek, zaplaztekoa eman zuen:
  - Desegin...
  Victoriak, Rommel-en nazi faxistei berriro okertuz, txistu egin zuen:
  - Alde!
  Neskek oinutsik tiro egin zuten eta barre egin zuten beste bost minutuz. Denbora horretan, nazien hogeita hamabost gudu tanke erre ziren. Eta gero abesten jarraitu zuten berriro.
  Beti bezala, suzko deabruak jarri zuen bertsoa eta tonua, bere gorputz-adarrak erabili zituen:
  Ireki dugu...
  Zoyak, tiroka, oin biluzien laguntzaz, gaineratu zuen:
  - Nazioak...
  Nadezhdak, iltzatu ondoren, bere hatz biluzien eta hanka arinen laguntzaz, esan zuen:
  - Planetak!
  Victoriak, "Basurdea" moztu ondoren, irribarre oso ozen eginez, irrintzi egin zuen:
  - Espaziora...
  Zoyak, hatz hutsez jaurtiketa bat bidaliz, hausnartu zuen:
  - Bidea!
  Nadezhdak, opari bat botata, irrintzi egin zuen:
  - Ezezagunari...
  Victoriak jaurtiki bat eta jaurtiketa mamitsu batek puntu gizen bat jarri zien borrokalari naziei;
  - Miram!
  Eta Zoya, oin hutsez tiroka, ahapaldi berri bat ehuntzen hasi zen:
  - Heroismoa...
  Nadezhdak, hanka biluzien laguntzaz etsi-etsian iltzatuz, horda faxisten gainean, jarraitu zuen:
  - Balentriak...
  Eta Victoria erresistenteak, ohitura den bezala, erori egin zen, oinutsik takoi biribilarekin, joystickaren botoia sakatuz, "Basurdea", eta amaiera eman zuen:
  - Loriatua!
  Zoyak, "Porcupine"-ri buruz aritu ondoren:
  -To...
  Nadezhdak, oinutsik tiroka, txio-txilo egin zuen:
  - Ezabatu...
  Victoriak oin hutsez seinalatu zituen hitzak eta Witcher autopropulsatutako pistolaren oskol bat bota zituen:
  -Betiko...
  Zoyak ere jaurtigai bat bidali zuen eta hau esan zuen:
  - Heriotzaz....
  Nadezhnayarentzat, han izan zen oin hutsik egin zuen azken tiroa, eta hitza:
  - Orbaina!
  Zoragarria da! Tanke erregimentu faxista suntsitu zuten. Anaconda kanoi autopropulsatua, armadura guztiak izan arren, errusiar obus batetik sakabanatuta ere: jakin behar da non jo behar den jo eta zatitzeko ziur. Azken finean, neskek armadurako indar-lerroetan kontzentrazioak eta hausturak ikusi zituzten. Ezin dituzu engainatu edo iruzur egin... Eta zuk nahi duzuna gaindi dezakete.
  Zoyak kezkatuta adierazi zuen:
  - Ez al liguke kalte egingo munizio hornidura berritzea?
  Elenak, Svarog-en alaba jostalari eta jakintsu honek, Sfero Katastrofov Demiurgo Mutiko ahalguztidunak ere sortua, barre egin zuen eta esan zuen:
  - Beraz, ez duzu ulertzen? Azken finean, ezinbesteko proiektil bat dugu. Horrela jo dezakegu ia etenik gabe!
  Victoriak begiak biribildu zituen irrikaz, oin biluzi bat bestearen kontra kolpatu eta kuxkuxa egin zuen:
  - Hyperfuck atsedenik gabe... Bikaina da!
  Hauek dira benetako neskak...
  Eta gerrak jarraitzen du ... 1945eko irailean, hala ere, alemaniarrak Kaspiar Itsasora iritsi ziren.
  Eta Kaukasoa lurrez moztu zuten. Oso arriskutsua dena. Alemaniarrak aurrera doaz ... Borroketan, tanke eta hegazkin berriak ...
  Eta Turkia hegoaldetik apurtzen da, arrisku bikoitza baita. Eta egoera oso konplikatua da, infernuko ahuntzentzat.
  Hartu bere burua etsaien elur-jausi bat... Eta ez dago hura geldiarazteko modurik.
  Urrian, jada Dagestanen zeuden alemaniarrak, eta Azerbaijanera hurbildu ziren. Eta hau larria eta arriskutsua da.
  Alice neska naziek harrapatu zuten. Deza SS koronelak galdekatu zuen. Komsomol neska gerriraino biluztu eta azoteekin azotatzen hasi zen.
  Alicek orroa egin zuen:
  - Ez dut esango! Ez dut esango! Ez dut esango!
  Orduan prakak eta botak kendu zizkioten. Eta orpoak erre zituzten burdina gori-zerrenda zabalekin. Eta beroa aplikatu zion zola biluziei.
  Neska harrituta geratu zen.
  Ur ontzi bat isuri zitzaion. Bere onera ekarri zuten eta tiraka igo zuten. Oso krudela dena.
  Alicek hortzak karraskatu zituen eta burrukatu egin zuen:
  - Oraindik ez dut esango! Hil nazakezu!
  Gorputz biluzik alanbre gori batekin kolpatu zuen neskari. Baina ez zuten berarengandik ezer lortu.
  Horren ostean, agortutako Komsomol kidea soto heze eta hotz batera bota zuten.
  Eta noski, hau oso krudela da.
  1945eko azaroan, ia Kaukaso osoa hartu zuten, eta Rommel-en naziek Baku erasotu zuten.
  Bi neska Albina eta Alvina beren buruetara hegan egiten dute halako plater hegalari batean. Zauriezinak dira zorrotada laminar indartsuari esker. Baina ezin dute beren kabuz tiro egin. Baina abiadura izugarriari esker, sobietar hegazkinak aurreratu eta ahats egin ditzakete.
  Albinak, bere disketa makurtuta, honako hau esan zuen:
  - Burdinazko teknologia, zalantzarik gabe beharrezkoa eta oso erabilgarria!
  Alvinak barre egin zuen, hortzak agerian utzi eta txistu egin zuen:
  - Baina dena izpirituak erabakitzen du!
  Albinak esan zuen:
  - Gehiena hori ez da, hain zuzen, borroka izpiritua!
  Bi neska ilehoriak eta bikiniz jantzita daude. Oso ederra eta oinutsik. Gerlari bat oinetakorik gabe dagoenean, zortea du. Orain neskak oso koloretsu eta ederrak dira.
  Eta borrokara joan aurretik, edertasunek gizonekin lan egingo dute zalantzarik gabe. Hau haragiaren benetako jaia da haientzat.
  Horrelakoak dira neskak.
  Alvinak bi Tu-3 sobietar bota zituen eta txio egin zuen:
  - Aintza gure ehiza!
  Albinak astintzea berretsi zuen eta igorri zuen:
  Eta ez da inoiz azkena izango!
  Alvinak beste hiru erasorako hegazkin sobietar eraitsi zituen, eta kirrinka egin zuen:
  - Horrela uste duzu Jainkoak maite duela Alemania?
  Albinak burua astindu zuen zalantzan.
  - Itxuraz ez hainbeste!
  Alvinak barre egin zuen eta berriro galdetu zuen:
  - Zergatik uste duzu hori?
  Albinak bi auto sobietar kolpatu zituen eta kirrinka egin zuen:
  Gerra luzeegia joan da!
  Alvinak logikoki adierazi zuen:
  - Baina etortzen gara!
  Albinak irribarre egin zuen eta oihu egin zuen:
  - Beraz, garaipena helduko da!
  Alvinak lau hegazkin sobietar eraitsi zituen aldi berean, maniobra ausart batekin eta irrintzi egin zuen:
  - Zalantzarik gabe etorriko da!
  Albinak beharrezkotzat jo zuen gogoratzea:
  - Stalingradoren ondoren, gerra ez zen arauen arabera joan ...
  Honekin ados zegoen Alvin:
  - Zalantzarik gabe, arauen aurkakoa da!
  Albinak irrintzi egin zuen haserre:
  - Galtzen hasi ginen!
  Alvinak irrintzi egin zuen haserre:
  - Zalantzarik gabe!
  Albinak beste hainbat ibilgailu sobietar astindu eta kirrinka egin zuen:
  - Ez al da guretzako arazoa?
  Alvinak errusiar ehiza-hegazkin pare bat bota zituen eta esan zuen:
  Egoera itxaropenik gabea zela uste genuen!
  Albinak haragijale irribarre egin zuen eta txistu egin zuen:
  - Zer ikusten dugu orain?
  Alvinak txio handiz egin zuen:
  - Astinezin eta berezia den zerbait!
  Albinak bere hortz perlatsuak dirdir egin eta erantzun zuen:
  - Hirugarren Reichak irabazten duela!
  Alvinak sobietar erasorako hegazkin gehiago bota zituen eta atera zuen:
  - Benetan irabazi behar da!
  Neskek irribarre egin zuten. Garai batean lan egiten zuten, eta ofizialki soldadu baten burdel batean. Gizon asko igaro ziren beretik, eta ez arraza zuria bakarrik. Eta asko gustatu zitzaien. Tira, zein atsegina den gorputzentzat. Baina orduan putakumeak sobietarren erasoa jasan zuten. Preso hartu zituzten. Tira, hottiesek bortxatuko zituztela uste zuten. Eta hona hemen deabrua bi!
  Puteak lubakiak eta lubakiak egiten zituzten. Eta lehengo gaueko maitagarriei ez zitzaien asko gustatzen. Beraz, guztiak ihes egiteko gai izan ziren. Zintineriak liluratu zituzten.
  Eta errusiarrengan mendekua zin egin zuten.
  Eta Errusiaren aurka borrokatu ziren. Hauek dira madarikatuak...
  Albinak beste hainbat auto errusiar bota zituen eta hausnartu zuen:
  - Oraindik gizonekin bizi zaitezke!
  Alvina erraz onartu zuen honekin:
  - Ez da posible, baina beharrezkoa da!
  Albinak hortzak agerian utzi eta erantzun zuen:
  - Baina hala ere... Goxoa da hiltzea.
  Eta neskek beste bost auto sobietar bota zituzten diskete baten mugimenduarekin.
  Alvinak barre egin zuen eta esan zuen:
  - Eta noiz da mingotsa?
  Albinak beste sei auto bota zituen eta erantzun zuen:
  - Garaipenaren ostean ezkonduko naiz! Eta erditu hamar ume!
  Eta bi neskak barrez lehertu ziren.
  Eta kantatu zuten;
  Faxismoaren fedearen zaldunak gara,
  Garbitu ditzagun komunismoaren borrokalariak hautsetan!
  Eta nola barre egiten duten, beren gailur zuriko mendiak kulunkatzen.
  Saucer hegalariaren borroka proba oso arrakastatsua da. Baina ezinezkoa da bertatik tiro egitea.
  Hemen neskak ere IL-2 pare bat astintzen ari dira. Eraso-hegazkin hau Armada Gorriko masiboena da, eta oraindik ez da eten. Berrogeita bosgarren urterako zaharkituta zegoen arren.
  Baina oraindik ere etsi-etsian jokatzen du. Horrelako borroka-diskoak erabiltzen dira hemen - beldurra besterik ez.
  Sobietar unitateak hainbeste suntsitzen ari dira, ezin direla gelditu... Hau da kabalgata.
  Azaroan barealdia egon zen. Eta Stalinek erdigunean aurrera egiteko agindu zuen. Borrokak indar berrituarekin garatu ziren. Zaila da Fritz garaitzea - indar asko eta arma onak dituzte. Poloniarrak oso modu aktiboan ari dira borrokan. Orain alemaniar aliatuak dira.
  Naziek fronteari eusten diote oraindik. Borrokek erakutsi zuten 88 milimetroko pistola 100 EL eta oso zehatza eta armadura-zulatzailea zela. IS-3ak ere ukabilkada ematen du kopetan. Gainera, azken depositua ez da oso arrakastatsua eta fabrikatzeko zaila. Eta T-34-85, oro har, distantzia luzetik okertzen da, alemaniar batekoen puntuazioa lortuz.
  Negua iritsi da jada, eta lehen lerroa gutxi gorabehera berrogeita hiru urteko mailan dago, Krimea bakarrik da oraindik sobietarra eta Bialystok, baina Kharkov eta Orel nazien menpe daude jada.
  Erdian dauden naziek sobietarren erasoa uxatzen dute eta aurrera egiten saiatzen dira.
  Beno, eta enkargatu makina berrienen exekuzioa, supergizon-neska.
  Ez heriotza-esparruetan klonatutako neskatoak. Eta supergizonak sortzeko DNA molekulak erabili zituzten neska horiek.
  Eta lau mitikoekin izen berdinak dituzte, eta botere harrigarria besterik gabe. Eta borrokan dabiltzan neskek ere erabiltzen dituzte SSek garatutako pizgarri batzuk.
  Gerda, Charlotte, Kristina eta Magda U klaseko E-100 tanke batean doaz. Ibilgailu hau trinkoagoa da, lau tripulazioko kideentzat. Eta bere armak jet bomber bat eta 88 milimetroko kanoi unibertsala 100 EL dira - tanke suntsitzaile bat.
  Gudariak bere buruari txistuka joaten dira.
  Gerdak kanoi luze bat botatzen du. IS-2-ren distantziatik alboan sartzen du eta txio egiten du:
  - Gure bihotzak emango ditugu aberriaren alde,
  Eta Stalin frijituko dugu eta jango dugu!
  Charlottek bere txupinazoa jaurti zuen. Sobietar bunkerra estali eta irrintzi egin zuen:
  - Garaiezinak gara!
  Christinak hartu zuen eta burrukatu egin zuen, bere orpo hutsez aktibagailuari tiraka:
  - Bietan lortuko dugu!
  Dolbanula eta egoki eta Magda. SU-152 kanoi autopropulsatu sobietarrak suntsitu zituen. Eta txistu egin zuen:
  - Denbora izango da, garaipena etorriko da!
  Gerdak garrasika egin zuen tiro egiten zuen bitartean:
  - Inork ezin gaitu gelditu!
  Charlottek baieztatu zuen:
  - Baina Pasaran!
  Piztia ilegorriak Lehen Mundu Gerra osoa igaro zuen Gerdarekin, Poloniatik hasi eta maiatzeko ofentsiba honekin amaituz. Deabru ilegorriak gauza asko ikusi zituen.
  Eta amaiera arte borrokatzeko prest!
  Christinak ere tiro egiten du, eta hortzak agerian utzi zituen. Bere ilea urre gorria da. Gerran, neskak ez dira zahartzen, eta, agian, gazteagoak ere egiten dira! Hain gogorrak eta maitagarriak dira. Hortzak biluztu zituzten.
  Eta hortzetan zulo bakar bat ere ez.
  Magdak urre hostoaren koloreko ilea du. Eta irribarre aktiboa ere bai. Neska polita. Mila zaldiko grazia eta energia oldarkorra ditu.
  Gerdak, ile zuria duen neska batek, tiro egiten du eta irribarrez esaten du:
  - On eta itsusi asko dago munduan... Baina alajaina, zenbat iraun duen gerra honek!
  Charlotte ados zegoen honekin:
  - Eta egia esan, bigarren mundu gerra luzeegia luzatzen da. Borroka guztiak, eta borrokak... Nekagarria da benetan!
  Christinak bere oina biluzik armaduran zehar mugitu eta oihu egin zuen:
  - Baina Britainia Handia oraindik ez da garaitu!
  Magdak tiro egin zien errusiarrei eta hausten zuen:
  - A garaitu behar da! Hau da gure kredoa!
  Gerdak txistu egin zuen, errusiarrei tiro eginez, bolizko hortzak agerian utziz:
  - Garaipena behar dugu!
  Izorratu eta Charlottek, hots egin zuen:
  - Bat denontzat, ez dugu salduko prezioa!
  Christina ilegorri eta urrezko piztia oihukatu zuen:
  - Ez! Ez gaitezen zutik!
  Magdak bere ezpain gorritxoak astindu zituen, txin-txinka:
  - Gu ez gara dendara prezioagatik joaten!
  Eta urre iledun harpiak tiro egin zuen.
  Gerdak ere Errusiako tankeak jo zituen. Kotxea jo eta oihu egin zuen:
  - Munduko indartsuenak gara!
  Charlottek gehitu zuen, batera abesten:
  - Etsai guztiak komunean busti!
  Christina abestiaren bultzada onartzen zuen:
  - Aberriak ez du malkoetan sinesten!
  Magdak jarraitu zuen kantu-ahots batez:
  - Eta komunista guztiei burmuinean emango diegu!
  Eta neskek keinu egin zioten elkarri. Orokorrean depositu ona dute. Urrutitik bakarrik zaila da IS-3a bekokian apurtzea. Baina azken finean, alemaniarrek proiektil zaila dute, baina uranio nukleoarekin. Eta armadan beltz asko dago. Amorru amorratuz borrokatzen dutenak. Eta denek ezin dute haiekin lehiatu.
  Neskak oinutsik borrokatzera ohituta daude. Polonian ere, bikini bakarrean zeuden, eta oinutsik.
  Oin biluzia lurrarekin kontaktuan jartzen denean, gaztetu egiten da. Agian horregatik neskak ez dira zahartzen! Denbora agortzen ari den arren! Gudariak, esan dezagun oso heroikoak.
  Hainbeste balentria egin dute, baina soldadu arruntak bezala borrokatzen dira. Eta beti bikinian bakarrik, eta oinutsik. Neguan, are atsegina egiten zaie oin hutsik elur-zuloetan kolpeak ematea.
  Gerdak tiro egin eta abesten du:
  Sutik eta uretatik pasatuko gara!
  Charlottek errusiarrei tiro egin zien bonbardaketarekin eta esan zuen:
  - Aintza prusiar herriari!
  Christinak ere tiro egin zuen, eta irrintzi egin zuen:
  Planeta gobernatuko dugu!
  Magdak iltzatu eta baieztatu zuen:
  - Behin betiko egingo dugu!
  Gerdak berriz jo zuen jaurtigaia eta irrintzi egin zuen:
  "Napalmak ere ez gaitu geldituko!"
  Charlotte ados zegoen honekin:
  - Eta baita bonba atomikoa ere, ez dugun beldurrik!
  Christina isildu egin zen eta erantzun zuen:
  - Amerikarrek huts egin zuten bonba atomiko bat sortzea! Bluff bat da!
  Magdak oihukatu zuen bere biriketan:
  - Munduak ezin du Alemaniako ordena berritik ihes egin!
  Eta neskek barre egingo dute.
  Egoera kritiko bihurtu zen. Abenduan, sobietar tropek erdialdean aurrera egin zuten. Baina berriro ezin izan zuten Wehrmacht-en defentsa indartsua gainditu ...
  Nazien eta tankerako nesken artean Agata eta Adala. E-10ean borrokatzen dute, bi lagunek autopropulsatutako pistola eta oso erosoa. Oso zehaztasunez jaurtitzen duena. Bere arma nahikoa indartsua ez den arren, hogeita hamalau hondatzen ditu zehazki.
  Agatha behatz hutsez tiro egiten du eta sobietar autoa jo du, oso zehatz.
  Eta orduan oihu egin zuen:
  - Hirugarren Reicharen alde!
  Dolbanula nahiko egoki eta Adala. Hankak biluzi biluziak erabiliz ere.
  Eta auto sobietar bat apurtu zuen tiro zehatz batekin. Eta txistu egin zuen:
  - Aintza gure heroiei!
  Neskak oso ikaragarriak nabarmendu behar dira. Eta nahikoa ondo tiro egiten dute. Tiro bat ez dena, gero kolpe bat.
  Autopropulsatutako pistolak E-10 bi soldaduentzako makina oso txikia da eta 1,2 metroko altuera du etzanda dauden borrokalariekin. Hala nola, hemen gauza eraginkorra eta oso mugikorra da. Hasieran, hamar tona baino ez zituen pisatzen, baina 60 milimetroko armadura kopetan eta 30 alboan nahiko ahula iruditu zitzaion Hitlerri. Eta 82 mm-ko kopeta eta 52 mm-ko alboa handitzeko agindu zuen. Baina makinaren pisua 16 tonaraino hazi da, mugikortasuna murriztuz. Baina Rommelek bere autoa hogei zentimetro baxuago egin zuen, eta tripulatzaileen kopurua bi pertsonara murriztu zuen. Eta kanoi autopropulsatua hamaika tona pisatzen hasi zen eta horrek, 400 zaldiko motor batekin, mugikortasuna maila altuan mantentzea ahalbidetu zuen.
  Agatak berriro oin hutsik kolpatu zuen etsaia, IS-2 armaduraren beheko aldea zulatu eta abestu zuen:
  - Nire botere handia!
  Adalak ere tanke sobietarra jo zuen, kotxea bekokian jo eta txio egin zuen:
  - Aintza komunismo garaiari!
  Eta hanka biluzi eta zizelkatua ere erabili zuen.
  Hemengo neska hauek nahiko borrokan ari dira. Eta sobietar tankeen armada suntsitzen dute.
  Baina orain pistoletara aldatu ziren. Eta beraz, oin biluziak erabiliz kanporatzen dituzte. Ez dute inolako errukirik ematen. Eta zola biluziak distiratzen.
  Neskek, ordea, ez dituzte eskulangileak tiro eta hiltzen soilik. Hain zuzen ere, harrapatu zuten nerabe bat torturatu zuten. Hamasei urteko mutila oso guapoa zen. Neskek biluztu eta pinu bati lotu zioten. Eta orduan hasi ziren zuziekin erretzen, eta erratzei ere su eman.
  Ikusten zen nola mutilaren azal beltzaran eta leuna babak eta garauak estalita zeuden. Eta esan behar dut min handia egiten duela.
  Adalak ezpainak miazkatu eta kantatu zuen:
  Herri txikia, herrialde txikia...
  Agadak, mutilaren orpoei su emanez, gaineratu zuen:
  - Nork esango dit, nork erakutsiko non dagoen, non dagoen!
  Eta edertasun biak nola barre egin. Gizon gaztea benetan ederra da. Zein politak diren nerabeak hamasei urterekin. Jada mutila ez denean, baina oraindik gizona ez denean. Aurpegiko ezaugarriak oraindik ume batetik helduetara pasatzen direnean, eta horregatik bereziki ederrak dira. Mutilen masailak oraindik gorri eta ilez estali gabe daudenean, hain samurrak, neskarenak bezala. Eta azala oraindik ez dago helduetan bezain iletsua eta latza.
  Adala eta Agada mutila atseginez torturatzen duten gudariak dira. Gozatu bere intziriak. Eta bere begien aurrean erotu ere egiten dira, xarma erakutsiz eta sua piztuz.
  Hauek animaliak dira.... Mutikoa konortea galtzeraino torturatu zuten. Ondoren, ur izotzez busti zuten, bere onera ekarri eta berriro torturatu zuten eta dibertigarria izan zen.
  Adalak, ezpainak miaztuz, adierazi zuen:
  - Ez dago tortura baino ederragorik!
  Honekin ados zegoen Agada:
  - Ilusioa!
  Eta orain gerlari sobietarrak tropa sobietarrak suntsitzen ari dira. Eta abesten duten bitartean:
  - Gure erregea zeruko mezularia da,
  Gure erregea deabru mamu bat bezalakoa da...
  Gure erregea patuaren hautatua da...
  Gure erregea zu bakarrik zara!
  Lucifer! Lucifer! Lucifer!
  Bai Rommel neurri batean eta Lucifer. Ezinezkoa zirudiena egiteko gai izan zen.
  Eta orain naziek gero eta konfiantza handiagoarekin irabazten dute.
  . E-25ak oso erraz biratzen du, horrela biraka egiten duen dorre baten falta konpentsatzen du.
  Tripulazioa bi pertsona baino ez da, eta altuera 1,3 metrokoa da. Esan beharrik ez dago diseinu eraginkorra eta fabrikatzeko erraza.
  Imajinatu Tiger-2 armadura eta armei dagokionez T-4-ren pisuan, hau makina itzela eta harrigarria da.
  Agatha eta Agnes E-25ean doaz, neskak ere A-n. Eta ederra, oinutsik eta bikinian borrokan.
  Eta galdu ez duten nola tiro egiten duten.
  Agatak behatz hutsez tiro egin zion etsaiari, eta kuxkuxa egin zuen:
  - Aintza nire indarrari!
  Agnesek ere ostiko bat eman zion etsaia bere behatz biluzien laguntzaz, etsaia jo eta esan zuen:
  - Eta nire indarra are aintza handiagoa da!
  Eta nola egin keinua aurkariei. Neska hau harrigarria da.
  Eta neskei nola maite duten tortura.
  Komsomoleko kide batek, esaterako, zuzi batekin hartu eta erre zizkioten titi gorritxoak. Eta hain gogor garrasi.
  Agnesek plazer handiz frijitu zuen orpoa, eta kuxkuxa egin zuen:
  - Nekazari tirano-kolektiboa hiltzen uztea!
  Honekin bat egin zuen Agatak, etsaiari su emanez:
  - Prusia handirako!
  Eta neskak barrez ari dira.
  Borrokan demagun lapurtu zutela, eta edertasun infernu handia. Hona hemen IS-2 bere jaurtiketa zehatzetik zatitan banatuta.
  Agnesek biriken goitik behera oihukatu zuen:
  - Aintza komunismo arioari!
  Alemaniarrak Tbilisiraino sartzen saiatzen ari dira. Grozny amorruz erasotzen ari da. Baina lau neska ausartak oztopatzen zituzten.
  Natashak granada bat bota zien naziei oin hutsez eta kantatu zuen:
  - Hori bai...
  Zoyak heriotzaren oparia jarri zuen bere orpo hutsarekin eta gehitu zuen:
  - Etsaia...
  Agustinek zerbait suntsitzaile baten aurrean men egin zuen eta irrintzi egin zuen:
  - Pentsatzen...
  Svetlanak granada bat bota zuen bere behatz hutsekin eta garrasi egin zuen:
  - Zer...
  Natashak limoi pare bat bota zituen oinutsik eta oihu egin zuen:
  - Errusiera...
  Zoyak ere zerbait kementsu eta hilgarri baten aurrean men egin zuen, kirrinka:
  - Kudeatua...
  Agustinek hilgarria jaurti zuen, marmarkaz:
  - Etsaia....
  Svetlana berriz ere suntsitzaile eta vyaknula men egin zuen:
  - Atseden!
  Natashak buelta bat eman zuen eta irrintzi egin zuen:
  - Moe...
  Zoyak ere tiro egin zien naziek erreklutatzen zituzten atzerritar beltzen aurka eta kirrinka:
  - Ausartu!
  Agustinek indarrez eta amorruz mintzatu zen:
  - Hori...
  Svetlana pantera baten irribarrez men egin zuen:
  - IN...
  Natashak granada bat bota zuen oin hutsez eta oihu egin zuen:
  - Borrokatu...
  Zoyak hatz hutsez bota zuen heriotzaren oparia eta hausnartu zuen:
  - Erasoak!
  Agustinek erantzun zuen eta hausnartu zuen:
  - Etsaiak...
  Svetlanak granada mordoa eman zituen bere zola biluziekin, eta nola oihukatzen duen bere biriken goialdean:
  - Guk...
  Natashak leherketa iltzatu zuen eta txistu egin zuen:
  - Haserre...
  Zoyak naziak moztu zituen eta irrintzi egin zuen:
  - Beat!
  Agustinek berriro tiro egin zuen eta oihu egin zuen:
  - Haserre...
  Svetlanak txin-txin egin zuen tiro egiten zuen bitartean:
  - Beat!
  Natashak berriro granada bat bota zuen bere oin dotore eta biluziarekin, txio-txiloka:
  - Naziak suntsitu egingo ditugu!
  Zoyak hartu eta txio egin zuen:
  - Komunismoaren etorkizuneko bidea!
  Eta oin biluziekin limoi bat bota zuen.
  Agustinek lerroak hartu eta sakabanatu zituen, eta bere hanka biluziak suntsituta joan ziren Fritz ibaian zehar:
  - Aurkariak banatuko ditugu!
  Svetlanak hartu eta bere orpo hutsarekin, granada sorta batekin, bota zuen eta kirrinka egin zuen:
  Zapaldu ditzagun faxistak!
  Eta laurek segitu zuten tiroka eta granadak botatzen. E-75 alemaniarra mugitzen ari zen. 128 mm-ko pistola duen makina bat. Eta bere buruari tiro egiten dio.
  Eta neskek granadak bota zituzten. Naziak ahuldu zituen. Eta tiro egin zuten. Aurrera igo ziren. Tankeak biraka ari dira berriro. Alemaniako azken "Leopard" -1 mugitzen du. Oso auto mugikorra.
  . 4. KAPITULUA
  Baina bere neskek hartu eta kanporatu zuten. Gas-turbinako motordun makina mugikor bat puskatu zuten. Eta puskatu egin zuten.
  Natashak esan zuen barrez:
  Bikain ari gara borrokan!
  Honekin ados zegoen Zoya:
  - Oso polita!
  Agustinek zentzuz esan zuen:
  -Irabazi egingo dugu!
  Eta tankearen aurkako granada bat jaurti zuen oin hutsarekin. Neska indartsua. Eta hainbesteko adimen du.
  Svetlanak ere heriotza-opari bat jaurti zuen oin biluziaren behatzekin, eta etsaia jo zuen. Oso neska oldarkorra, begiak arto-lore kolorekoak dituena. Halako adimena du, eta indar-pasa bat!
  Natashak buelta bat eman eta irribarre egin zuen:
  - Errusia santuaren alde!
  Zoyak oso modu aktiboan jaurti zuen, eta irribarre egin zuen, perla-hortzak erakutsiz:
  - Desagertzen ez den maila horretako gudaria naiz!
  Agustinek ere tiro egin zuen. Naziak moztu eta gurggled:
  "Anbizio handiko gudaria naiz!"
  Eta bere hortz perlatuak agerian utzi zituen!
  Svetlanak baieztatu zuen:
  - Oso asmo handiak!
  Neskak denbora asko daramate borrokan. Eta, noski, lan militarrean lortu zuten. Edertasun guztiz ederrak dira. Buru nabarmena. Eta lehen mailako filmatzen dute.
  Natashak, tiro eginez, pentsatu zuen Stalin gabe, Fuhrer-ak hilko balu. jendearen arimetan hutsune bat zegoen. Maite bat hil balitz bezala da.
  Georgiar hau krudela izan arren. Eta ez zuen dena ondo egin. Anekdota bat ere badago honi buruz. Zergatik darama Leninek botak eta Stalinek botak? Vladimir Ilitxek bidea aukeratu zuelako, eta bibotedun hau aurrera doa.
  Zentzu honetan, Stalin ez zen agintari egokiena. Izan ere, Leninek deskribatu zuenez, zakarregia zen.
  Sukaldari honek plater pikanteak baino ez ditu prestatzen. Ankerkeriari dagokionez, bi ahoko ezpata zen.
  Alde batetik, diziplina mantentzen lagundu eta alderdien aparatua suspertu zuen. Bestalde, langilerik baliotsuenak eta pertsona gaienak kanporatu zituzten. Bereziki, gerra ostean Voznesensky bezalako zuzendari bikaina galdu zuten. Zeinek izan zituen Ama-erriaren zerbitzurik handienak.
  Voznesensky, beharbada, kudeatzaile ideala zen: gogorra ez ezik, burutsua eta ikasia ere bai. SESBeko zientzietan doktore gazteena, akademikoa, nortasun nabarmena. Voznesensky gabe, nolabait, Errusiako Sobietar ekonomiak ezinbestean oker joango zen haren heriotzaren kasuan. Eta ezin dituzte naziak garaitu.
  Natashak limoi bat bota zuen oin hutsarekin eta kantatu zuen:
  - Zerutik...
  Zoyak ere granada bat bota zuen hatz hutsekin eta esan zuen:
  - Asteriskoa...
  Agustinek heriotza-opari bat jaurti zuen oin hutsez eta kantatu zuen:
  - Argia...
  Svetlanak granada bat ere bota zuen, oin huts baten laguntzaz, eta esan zuen:
  - Kristalinoa!
  Natashak buelta bat eman zuen eta txistu egin zuen:
  - Ni zuri...
  Zoyak atzamar hutsez zabaldu zuen heriotzaren oparia, txistuka:
  - Abestia...
  Agustinek bere orpo hutsez men egin zuen, heriotza ekartzen duena eta irrintzi egin zuen:
  -Abestuko dut...
  Natashkak jarraitu zuen, oldarkor abesten:
  - Buruz....
  Zoyak leherketa pakete bat bota zuen oin hutsik, naziak sakabanatu eta kirrinka:
  - Bertakoa...
  Agustinak granada sorta bat eman zuen orpo hutsarekin, eman zuen:
  - Stalin!
  Neskek ausart borrokatu zuten, baina badirudi ezin dutela Groznyri eutsi. Edertasunak banaketaren pean erori ziren. Oso borrokan ari ziren lapurrak. Eta gogoz kontra egin behar duzu atzera. Eta hau desatsegina da.
  Natashak txioka egin zuen haserre:
  - Isilik erretiratu ginen denbora luzez...
  Agustinek, begiak amorruz dizdira, adostu zuen:
  - Gogaikarria zen - guduaren zain zeuden!
  Zoyak hartu eta amorruz kantatu zuen, eta gainontzeko neskek pozik jaso zuten;
  Jaiki zaitez, madarikazioz markatuta,
  Gose eta esklaboen mundu osoa!Gure gogo sumindua irakiten da Eta borroka hilkorretara eramateko prest dago.
  
  Bortizkeriaren Mundu osoa suntsituko dugu Lurrera, eta gero Gurea eraikiko dugu, Mundu berri bat eraikiko dugu: Ezer zena, dena bihurtuko da.
  
  Utzi odola xurgatzea, banpiroak Kartzela, zergak, pobrezia! Zuretzat - botere guztia, Munduko bedeinkapen guztiak, Eta gure eskubidea soinu huts bat da.
  
  Bizitza beste era batera eraikiko dugu, Eta hona hemen gure borroka-leloa: Botere guztia - langile jendeari, Eta behera parasito guztiak!
  
  Mespretxagarriak zarete zure ondasunetan, Ikatza eta errege bihurtu!Zuen tronuak, bizkarroiak, gure bizkarrean altxatuta!
  
  Landareak, lantegiak, ganberak - Dena gure lanaren bidez sortu zen.Garaia da! Lapurretak hartutakoa itzultzeko eskatzen dugu.
  
  Nahikoa da, erregeen mesedetan, dopa gaitzazu gerraren zoramenean!Gerra ahariei! Bakea herriei!Golba, armadako semeak!
  
  Noiz behartuko gaituzte tiranoek haien alde borrokan heroikoki erortzera, Hiltzaileak! Orduan, gudu-kanoien muturrak zuregana zuzenduko ditugu.
  
  Inork ez digu askapena emango: Ez jainko bat, ez errege bat eta ez heroi bat.Gure eskuz lortuko dugu askapena.
  
  Esku trebez zapalkuntza iraultzeko, Zure ona berreskuratzeko, Puztu, adarra, eta ausardiaz forjatzeko, Burdina bero dagoen bitartean!
  Neskek ederki abestu zuten, eta bideari ekin zioten. Eta gerra martxan da...
  TA-400 ikaragarriak eta hogei tona bonba daramatzaten TA-500 are indartsuagoak sobietar posizioak suntsitzen ari dira. Baina Armada Gorria eusten saiatzen ari da. Abestiak ere ausardia handiz abesten dira.
  Jendea pozik egongo da
  Betiko zoriona...
  Sobietar gobernua -
  Potentzia handia da!
  Eta oinutsik aitzindari eta aitzindariek neguan borrokatzen dute Kaukasoko mendietan. Haurrek ausardia izugarria erakusten dute.
  Eta ausartak direla erakutsi.
  Eta abestia berriro jotzen ari da
  Komunismoaren haurren aitzindariak gara,
  Sua, karpa eta kobre-labea...
  Naval txantxetan faxismoa zapalduko dugu,
  Nork itxaroten duen amorratua!
  Eta gorbata gorria duen neska batek oin biluziekin pakete lehergarri bat botatzen du, Fritz hautsiz.
  Horren ondoren abesten du:
  - Aintza komunismo garaiari!
  Faxismoaren zatirik handiena geldituko dugu!
  Eta oinaren orpo hutsa erre zuen mutilak ere hartu eta orro egingo du:
  - Komunismoaren planetaren handitasunaren alde!
  Haurrak oso borrokalari ausartak dira. Batzuetan halako tortura basatiak espero dituzten arren.
  Nazien erasoak aurrera jarraitzen du. Urtarrilaren 9an, naziek jada hainbat hiri hartu zituzten mugimenduan, Tbilisi hurbilduz.
  Nazien indarra handia da.
  Hala ere, ume txikiek ere nazien aurka borrokatu zuten. Neska-mutilek inprobisatutako lehergai paketeak jaurti zituzten alemaniar tankeetara, kanoi autopropulsatuetara eta infanteriara.
  Batzuek katapulta txikiak eta honda handiak erabiltzen zituzten. Hori oso eraginkorra izan zen.
  Haurrak, oro har, halako herriak dira, alaiak eta heroismorako joera dutenak. Haien oin biluziak hotzagatik gorri diren arren, bele-oinak bezala. Baina borondatea asaldaezina da.
  Aitzindariak oso ausart borrokatu ziren. Bazekiten zer esan nahi zuen gatibu faxistak.
  Marinka neska, esaterako, nazien atzaparretan erori zen. Oin biluziak olioztatu eta sutegiaren ondoan jarri zuten. Suzko mihiek ia neskaren takoi biluzi eta gogortuak miazkatu zituzten oinutsik luze ibiltzeagatik. Torturak hamabost minutu inguru iraun zuen, zolak babak estali arte. Orduan, neskaren oin biluziak askatu zituzten. Eta berriro galderak egin zituzten. Gomazko mahukekin kolpatu ninduten gorputz biluzian.
  Orduan korrontea pasa zuten... Marinka hamar konortea galtzera torturatu zuten galdeketan. Eta orduan atseden utzi zioten. Oin biluziak apur bat kikildu zirenean, berriro olioz zikintzen ziren eta erretzea berriro igotzen zen. Halako torturak askotan errepika daitezke. Eta tortura korrontearekin, eta azota gomazko mahukekin.
  Marinka sei hilabetez torturatu zuten. Torturagatik itsu eta gris bihurtu zen arte. Orduan lurpean lurperatu zuten bizirik. Bala bat ere ez alferrik galdu.
  Vasya aitzindaria, naziek alanbre gori-gorriz harrotu zuten gorputz biluzian.
  Orduan takoi biluziak erretzen ziren burdinazko zerrenda goriekin. Mutilak ezin zuen oihuka jasan, baina hala ere ez zituen bere lagunak traizionatu.
  Naziek azido klorhidrikoan disolbatu zuten bizirik. Eta hau mina izugarria da.
  Fritz hauek halako munstroak dira... Komsomol kidea burdinaz torturatu zuten. Gero eskegi batean zintzilikatu, altxatu eta behera bota zuten. Orduan, erretzen hasi ziren txinga gori batekin. Bularrak pitzarekin urratu zituzten. Orduan sudurra literalki urratu zuten aliketa gori-gorriekin.
  Neska hil zuten torturatua... Hatz guztiak eta hanka hautsi zizkioten. Komsomoleko beste kide bat, Anna, kolpatu zuten. Eta hura hil zenean, zuziekin erre zuten.
  Laburbilduz, naziek burla egin zuten ahal zuten eta nahi bezala. Denak torturatu eta torturatu zituzten.
  Natasha eta bere taldea oraindik borrokan ari ziren ingurazioan. Neskek hanka biluzi eta dotoreak erabiltzen zituzten borrokan, eta granadak bota zituzten. Fritz-en goi mailako indarren aurka borrokatu ziren. Oso ausart eutsi zioten beren buruari, eta ez ziren atzera egingo.
  Harrapatutako Tbilisi hiriko biztanleek alemaniarrak ezagutu zituzten belauniko eroriz. Mutil batzuk oinutsik zeuden elurra egin arren, eta makurtu egin ziren nazien aurrean.
  Porrot harrigarria. Neska alemaniarrek mutilak botak edo takoi hutsik musu ematera behartzen zituzten. Mutil nahasiak eta beldurtuak obeki egin zuten.
  Emakume batzuek mutilen orpoak kilikatzen zituzten eta makilekin jotzen zituzten. Oso sexya zirudien.
  Ikaragarriak, moralki zein hain zuzen ere zaharkituta egon arren, "Tiger" -2 birrinketak gizonak harrapatu zituen. Gizon helduak hiltzen dira. Emakumeak eta mutil bizargabeak bakarrik geratzen dira bizirik. Eta gizon helduak beldarren azpian hil daitezela. Eta jende asko pasa zen.
  "Royal Tiger" tanke indartsua da. Eta halako hulk soldadu sobietarrek ihes egiten dutela... Eta haietako zenbat erre ziren boterearen tximistatik.
  Eta orain, Udalaren eraikinaren gainean, nazien esvastika duen bandera.
  Alemanak Georgiako beste hiri batzuetan ere aurrera doaz. Haien tropak izurrite marroi bat bezalakoak dira. Eta botere ikusgarria.
  Sobietar soldaduen masa errenditzen da. Gehienak "Panthers" -2 eta "Tigers" astunagoak birrintzen dituzte, zabor hori ez baita beharrezkoa. Emakumeak belauniko erortzen dira eta oinutsik eramaten dituzte.
  Halako hondamendi ikusgarria.
  Yak-9 borrokara doa. Makina hau kantitate handietan ekoizten da. Baina honek ezer gutxi balio du. Alemaniako batekoak kontuak bakarrik irabazten ari dira. Eta asko tirokatzen dute. Eta mutilak dagoeneko lemapean daude. Eta neska borrokalariek ere borrokatzen dute.
  Anastasia Vedmakova eta Akulina Orlova naziei zeruan eusten saiatzen ari dira. Neskak bikini batean eta oinutsik. Eta biak oso ederrak dira eta oso borrokalari lapurtuak.
  Anastasia borrokak eta maniobrak egiten ditu. Bere borrokalariak hildako begizta bat sortzen du, eta Focke-Wulf makina alemaniarra eraitsi egiten da. Eta behatz biluziak erabiltzen ditu.
  Neska ez da negar egiteaz ahazten:
  - Super klaseko borrokalaria naiz!
  Akulinak ere etsaiari tiro egiten dio. Eta txukun egiten du. Eta behatz biluziak ere erabiltzen ditu.
  Eta orroa bere biriken goialdean:
  - Aintza komunismoari!
  Kaukasoa erortzeko zorian dago jada, eta gero eta dramatikoagoa da.
  Eta alemaniarrak ugariak dira eta tortura erabiltzen dute. Neska aitzindari alemaniarrei bereziki gustatzen zaie tortura.
  Hona hemen Gerd eta Charlotte, hamahiru urteko mutiko bat, jantzita. Eta aitzindariari kilikatzen hasi ziren. Seryozhkak barre egin zuen eta purrusta egin zuen. Orduan Gerdak metxeroa ekarri zuen mutilaren takoi biluzi eta biribiletara. Garrek aitzindariaren zola zakar samarrak miazkatu zituzten. Oihu egin zuen minez. babak zeuden.
  Neska alemaniarrek barre egin zuten:
  - Oso polita izango da!
  Eta mutila azotez astintzen hasi ziren. Intziri egin eta oihuka hasi zen. Batez ere neskak oin hutsetara suzko zuziak ekartzen hasi zirenean. Orduan, aitzindariek burdina gori bat jarri zioten bular hutsean eta mutilak konortea galdu zuen.
  Bai, gerlari alemaniarrak goian daude. Mutil bat oinazea gauzen ordenan dago.
  Tortura, ordea, mutilak ez ezik, Komsomoleko kideak ere bai. Neskak erantzi eta atoi gainean eramaten zituzten. Han altxatu ziren, arku egitera behartu eta literalki min-edertasunetan bihurritu ziren. Eta nesken oin hutsen azpian su eman zioten suari, zolak ikaratzeko mehatxu eginez.
  Komsomoleko kideek nola oihukatzen zuten min basatiagatik... Zein krudela zen dena. Eta naziek haragi errearen usaina arnastu zuten sudur-zuloetara eta barre egin zuten, elkarri kolpeka eman zioten aldakan eta oihukatu zuten:
  - Heil Fuhrer! Denak hilko ditugu!
  Eta berriz ere torturak eta pertsonen torturak. Bereziki interesgarria da aitzindariak torturatzea. Mutilak kolpatzen dituzte, eta gero gatza botatzen zaie zaurietan eta intziri egiten. Bai, oso gogaikarria da.
  Eta hari beroa ere erabiltzen dutenean. Horrek askoz mingarriagoa egiten du.
  Eta naziek Makhachkala hartu dute jada. Eta Azerbaijango lurralderantz doaz. Eta dagoeneko Erevan inguratu eta blokeatu zuten. Eta Batumiko etsipena denarekin erasotzen dute. Eta oldarkorra da.
  Rokossovsky mariskala ia hil zen bera. Sobietar tropak presiopean zeudela eta erortzen ari zirela sumatu zen. Errenditu eta desertoreen kopurua hazten ari da. Eta pilotu asko deprimitu egiten dira.
  Anastasia Vedmakova eta Akulina Orlova oraindik porrota saihesten ari diren arren. Neskek ausardiaz eta etsituta borrokatzen dute.
  Borrokaren aurretik, Anastasia hiru mutilekin erretiratu zen botere kosmiko izugarria bere baitan biltzeko.
  Eta benetan kapitalez kobratu. Eta etsi ditzagun etsaiak.
  Eta oin biluziak erabiliz.
  Eta garrasi egin zuen bere biriken goialdean:
  - Munduko txapeldun handia naiz!
  Eta orpo hutsez nola sakatuko duen palanka.
  Akulina Orlova ere borrokan etsitako jazarlea da. Eta oin biluziak erabiliz, Wehrmacht-eko hegazkinak birrintzen ditu.
  Hemen ME-109 K bota zuen. Makina hau agian zaharkituta dago jada, baina aldaketa batzuetatik atera da. Eta horretan arrakastaz borrokatu dezakezu.
  Akulina Orlovak, haserre basatiz jardun zuen:
  - Agur komunismo handia! Faxismoa garaitua izango da!
  Eta berriro orpo hutsarekin, baina nola sakatuko duen.
  Hauek neska ero batzuk dira.
  Baina oso indar desorekatuak Kaukasoan. Han gizonak guztiak arranoak direla uste den arren. Baina inork ezin dio aurre egin emakume errusiar bati.
  Eta gudariak oso oldarkorrak eta coolak dira. Hegazkinak tiro egiten ari dira nagusitasun kualitatiboa izan arren.
  Akulina Orlovak abestu zuen:
  Eguzki zirkulua...
  Eta oin biluzien laguntzaz etsaia eraitsi zuen.
  Anastasia Vedmakovak, bere titi gorritxoekin botoiak sakatuz eta naziak kolpatuz, jarraitu zuen:
  Alemanak inguruan daude...
  Akulinak kirrinka egin zuen, Alemaniako beste hegazkin bat moztuz:
  - Hitler inteligentziara joan zen!
  Anastasia naziekin maitemindu zen jarraitu zuen:
  zulo batera erori zen...
  Akulinak, zehaztasunez tiro eginez, barre egin zuen:
  - Hanka hautsi dut...
  Vedmakovak intentsiboki eta zehaztasunez tiro egin zuen, adierazi zuen:
  - Eta agur esan!
  Eta neskek orroka egin zuten koruan:
  -Beti egon daitezela vodka,
  txistorra eta sardinzar...
  Tomateak pepinoak,
  Hori da Hitlerren amaiera!
  Akulinak, berriz ere naziei heriotza oparia bidaliz, honako hau esan zuen:
  - Egia esan, abestu egin behar duzu; Rommel amaitzen da!
  Vedmakovak, hatz hutsez aire-obusak zituen kanoi bat apuntatuz, onartu zuen:
  - Noski - Hitler dagoeneko gainditutako etapa da!
  Rommel-Hitlerren eragin pertsonalik ez dagoen tokian, sobietar tropak erresistentzia nolabait antolatzen saiatzen ari dira. Baina oso zaila da. Baina oraindik posible eta ezinezko guztia egiten dute.
  Eta haurrak ere borrokan. Eta aitzindariak borrokara doaz. Etsaia betetzen duten molotov koktelekin eta armen tiroekin.
  Neska-mutilak, beti bezala guduan argalak eta urratuak. Eta ausardiaz eta izugarri etsituta borrokatzen dira.
  Haien seme-alaba zenbat hil eta zatituta geratzen diren.
  Gertrude eta Adala pilotu alemaniarrek, oin hutsik zaplazteko, bi eserlekuko XE-328 batera igo ziren, jet-makina bat -hamar aire-kanoi dituen munstroa da hau.
  Euria pasa berria zen eta neskek hanka biluzien arrasto dotore eta argiak utzi zituzten.
  Hain ziren erakargarriak non aireportuan zerbitzatzen zuten nerabeek begiekin aztarna biluziak irentsi zituzten irrikaz, eta mutilak ere perfekzioa puzten hasi ziren. Oro har, emakumezko pilotu asko zeuden - borrokak erakutsi zuen emakumeek, baldintza berdinetan, gizonek baino biziraupen tasa bikoitza dutela. Eta horrek esan nahi du eraginkorrak direla. Eta Hitler-Rommel, edo, hobeto esanda, Field Marshal Fuhrer, noski, ez da inor penatzeko moduko pertsona.
  Hirugarren Reich-ean bertan, poligamia ofizialki sartu zen - lau emazte izateko eskubidea. Hau oso praktikoa da. Baina ez da gehiegi egokitzen kristau tradizioetan. Ez da harritzekoa faxismoa erlijio forma berri baten bila ari dela. Führer-Field Marishalak monoteismoa dela azpimarratzen du, baina hain berezia - jainko germaniar pagano eta antzinako panteoi batekin. Noski, Hitler-Rommel bera panteoi honetan jartzen da batez ere Jainko Gorenaren mezulari eta mezulari gisa.
  Beraz, Fuhrer-ak, noski, asko gustatzen zaio bere burua lantzea.
  Gertrudek eta Adalak zerura jaurtitzen dituzte beren erabilera anitzeko eraso-hegazkinak, borrokalari baten papera ere jokatu dezaketenak.
  Gudariak oso seguru daude. Errusiarrek ez dute hegazkin hegazkinik, eta nekez jasateko gai izango dira zeruko tigresen erasoari.
  Gertrudek burmuin egin zuen:
  - Suzko erreka baten zalduna naiz...
  Adalak gogotsu baieztatu zuen, hortzak agerian utziz:
  - Eta xake mate denak!
  Neskek barre egin zuten. Pedalei takoi hutsak sakatu, eta erasorako hegazkinari bira eman zioten.
  Oraindik ilun zegoen, baina ekialdean jada argi marra bat ikusten zen. Neskek txistu egin zuten... Errusiako hedadurak jada flotatzen zituzten haien azpian. Emakume gudariek barre egin eta keinu egin zioten elkarri. Hain bitxiak eta ederrak dira.
  Eta oinutsik, noski, oinetakoak bezain beharrezkoak ez diren gerrako neska batentzat zamatu gabe.
  Eta hegazkinaren sentsibilitatea askotan handitzen da.
  Hemen sobietar autoak haietara ateratzen dira. Torlojua Yak-9 azken bertsioen artean masiboki ekoizten den makina da agian. Gehiegi armatua ez, baina nahiko merkea eta armadura gutxirekin. MIG-5, azkarragoa, metrailadoreekin. MIG-3 aurreko eredua da. LAGG-7 da ziurrenik hegaztirik azkarrena eta armatuena. Azken aldaketan, 20 mm-ko hiru kanoi daude.
  Baina hauek guztiak helizez bultzatutako makinak dira - jet-hegazkinak ez dira sortu. Eta alemaniarrak oso ziur sentitzen dira.
  Gertrudek hamar aire kanoi jaurtitzen ditu. 30 mm-ko eta 37 mm-ko bi kanoi jo zituzten. Suzko zurrunbilo bat bezala dabiltza sobietar hegazkinetan zehar. Hala ere, pilotu gorriak sahiestu eta isatsera joaten saiatzen dira.
  Adala maniobrak egiten ari da momentu honetan. Ezin duzu kotxe alemaniar bat aurrez aurre hartu, baina buztanetan sartzea gogorra da. SESBeko tropentzat, erasoa ez da ustekabekoa. Hegazkinen aurkako kanoiak jaurti dituzte dagoeneko. Lehertutako maskorrek distira egiten dute iluntasunean.
  Urduritasun bat jasaten ari dira alemaniarrak. Bazirudien ordurako hainbeste ikusi zutela, ez zintuztela ezer harrituko, baina... Sobietar pilotuak ausartak dira eta ez dira galeren beldur. Ezer ez haiek beldurtzeko. Baina esperientzia ez da nahikoa. Hegazkin alemaniarra erraz ateratzen da murgiltzetik eta auto sobietarra botatzen du. Beste bat apurtzen du.
  Alemaniako armen boterea oso handia da. Fritzek Errusiarekiko abantaila handia duten osagaia da. Baina nazien abiadura izugarria da.
  Adala bizkortu eta aurrera egiten du. Eta Gertrudek suziriak jaurtitzen ditu etsaia. Aholkuak hortzek jasotzen dituzte. Munizio batzuk beroari edo soinuari zuzenduta daude.
  Adalak xuxurlatu du:
  Ez gaituzte hilko!
  Neskek autoa biraka egiten dute... Hotzak izaten saiatzen dira. Orduan, borrokalari sobietar batek gertuko erasoko hegazkin alemaniar bat ahatsi du. Eta nola hasten den urratzen, eta zatitzen. Bai zerua bai airea.
  Gertrudek xuxurlatu zuen:
  - Heriotza eroa!
  Gudariak argi eta garbi nahasita zeudela, eta horrela sar daitezke.
  Tankeak mugarantz doaz. Gerda, Charlotte, Christina eta Magda osatutako tripulazio mitikoa.
  Lau gerlari loriaz estaltzea lortu zuten britainiarren eta amerikarren aurka borrokatuz. Amerikarekin izandako liskarretan, edertasunek Panther-2 tankea menderatu zuten. Ez da kotxe txarra, Sherman-en gainetik bai armamentuan eta baita aurrealdeko armaduran ere. Geroago "Pershing"-ek ia ez zuen gerra egiteko astirik izan. Bai, eta ez da "Panther" -2 arerioa.
  Orduan lau neskek fama mitikoa lortu zuten. Nahiz eta, oro har, beren bide loriatsua berrogeita batgarren urtean hasi zen. Himmlerrek konbentzitu zuen Fuhrer-a emakumezkoen batailoiak probatzeko guduetan, bereziki trebatutako ariarren eskutik.
  Borrokek erakutsi zuten emakumeak ez direla batere lotura ahulak eta ongi borrokatzen dakitela. Eta, aldi berean, gizonek baino galera gutxiago jasan. Gudariak infanterian ere borrokan aritu ziren, oin hutsik Saharako basamortuko hondar beroetan. Eta tankeak menperatu. "Tigrea" probatu ondoren, Britainia Handiko borroketan.
  Hala ere, SU-100eko neska sobietarrak ere ondo borrokatzen ari dira.
  Errusiaren jarrerak itxaropenik gabekoa dirudien arren. Baina gudariak, Elisabetekin batera, arranoak bezala borrokatzen dira.
  Ekaterinak palanka sakatzen du bere behatz hutsekin. Nazien E-50 autoa albo batera zulatzen duen jaurtigai bat bidaltzen du eta orroa egiten du:
  - Komunismo gorri eta gorri handiaren alde!
  Elenak ere kanoia kolpatu zuen bere hanka biluzi eta dotorea erabiliz. Zehaztasunez jo zuen etsaiaren tankea.
  Neskak txioa egin zuen:
  - Nire Errusia ederragatik!
  Euphrasiak oldarkorki adierazi zuen, oso ondo zuzendutako sua zuzenduz:
  - Aintza gure aberriari!
  Eta hankak biluziak ere erabiltzen ditu.
  Makina sobietarra oso indartsua eta borrokan dago. Eta nahiko ondo filmatzen du.
  SU-100 E-50a alboan sartzeko gai da. Baina neskek bekokia apurtu ere egiten dute, amua edo muturreraino sartuz. Eta metala mozten zuten.
  Elizabethek, oin biluziak erabiliz, tiro egin zion etsaiari. Eta txio egin zuen:
  - Erreka urdinetik...
  Ekaterinak ere tiro egin zuen, oraingoan bere titi gorriarekin palanka bultzatuz eta txingaka:
  Ibaia hasten da...
  Elenak, irribarre oldarkor eta txistuka, esan zuen:
  Beno, adiskidetasuna hasten da...
  Eta palanka ere sakatu zuen orpo hutsarekin.
  Eufrasiak kutsu egin zuen, etsaia tiro eginez:
  - Irribarre batekin!
  Neskek SU-100-n lan egiten dute oso aktiboki. Eta suntsitu etsaien ekipoak.
  Eta Bakuko kanpoaldean, lubakiak egiten ari dira aitzindariak. Nazionalitate ezberdinetako mutilak daude. Bereziki, buru distiratsu asko dir-dir egiten dute. Ume gorriak eta beltzak eta ilehoriak daude.
  Gauza batek batzen ditu: komunismoaren garaipenean eta oin hutsetan fedea. Argi dago gerra garaian denek ez dutela oinetakorik, eta horregatik, elkartasun seinale, ume guztiek takoi biluzi eta biribilak erakusten dituzte. Transcaucasian negua nahiko leuna da, eta palaz mugitzen zarenean eta lan egiten duzunean, hotza ez da hain izugarria.
  Haurrek gogotsu lan egiten dute, eta abesten dute:
  Altxa suak, gau urdinak,
  Aitzindariak gara - langileen seme-alabak...
  Argi urteen garaia hurbiltzen ari da,
  Aitzindarien deia - beti prest!
  Aitzindarien deia - beti prest!
  . 5. KAPITULUA
  Eta hemen dator berriro alarma. Neska-mutilek lubakiaren hondora salto egiten dute. Eta obusak goitik lehertzen hasiak dira jada: etsaiaren artilleria lanean ari da.
  Pashkak galdetu zion Mashari:
  - Beno, bizirik aterako garela uste duzu?
  Neskak ziur erantzun zuen:
  - Gutxienez behin eutsiko diogu, ordurik zailenean!
  Sasha aitzindariak logikoki adierazi zuen:
  Gure heroitasuna astindu ezina da.
  Mutilak bere zola biluzia kolpatu zuen harrietan. Ikusten denez, mutilak kail sendoz bete zuela bere burua.
  Tamarak esan zuen:
  Beldurrik gabe borrokatuko gara
  Ez gara pauso bat ere atzera egingo...
  Utzi alkandora odolez blai -
  Etsai gehiago, bihurtu zalduna pikutara!
  Ruslan mutilak, ile beltza zuen aitzindari batek, hauxe adierazi zuen:
  Mendeak igarotzen dira, aro bat etorriko da,
  Horretan ez da sufrimendurik eta gezurrik egongo...
  Borrokatu honengatik azken arnasa arte -
  Zerbitzatu zure Ama Lurra, zu bihotzetik!
  Oleg mutikoa, argala eta ile argia, txioka, bertsotan:
  Ez, ernea ez da itzaliko,
  Belatz baten begirada, arranoa...
  Jendearen ahotsa soinutsua da -
  Xuxurlatuek sugea zapalduko du!
  
  Stalin nire bihotzean bizi da
  Tristura ezezagun dezagun,
  Espaziorako atea ireki zuen
  Izarrek distira egiten zuten gure gainean!
  
  Mundu osoa esnatuko dela uste dut
  Faxismoaren amaiera izango da...
  Eta eguzkiak argituko du
  Komunismoari bidea argitzen!
  Neska-mutilek txaloka egin zuten batera.
  Baina orain erasorako hegazkinak hegan eta bonbak jaurtitzen ari dira. Eta hau sarrera oldarkorra da.
  Oleg eta Sashak tiraka bat altxatu eta heriotzaren oparia jarri zuten martxan. Eta kapela nazien erasorako hegazkin batek jo zuen.
  Natasha neskak abesten zuen:
  - Komsomol ez da soilik adina,
  Komsomol nire patua da!
  Espazioa konkistatuko dut, uste dut
  Bizi gaitezen betiko!
  Ahmedek, Azerbaijango mutil aitzindari batek, irribarrez erantzun zion:
  - Oraindik ez zara Komsomoleko kide Natasha!
  Neskak haserre oin biluzik zapaldu eta ahots doinuz erantzun zuen;
  Aitaren ondoan, kantu alai batekin,
  Komsomolen alde gaude...
  Argi urteen garaia hurbiltzen ari da,
  Aitzindarien oihua - beti prest!
  Aitzindarien oihua - beti prest!
  Olegek ere oin biluzi eta umetxoa eman eta hots egin zuen:
  Mailu indartsuagoak estutu proletarioa,
  Titaniozko eskuz uztarria birrintzen ...
  Mila aria abestuko dizkiogu gure Ama-errian,
  Eta ondokoentzat argia, ona!
  Haurrak pozik daude. Eta hain zuzen ere, alemaniarrek bonbardatu zuten, eta neska batek bakarrik lortu zuen zati bat bere takoi biluzi, biribil eta arrosan.
  Pioneer-ek garrasi egin zuen, baina gero ezpaina hozkatu zion.
  Eta horrela prestatu ziren erasoa uxatzeko. Eta dagoeneko naziekin tankeak daude. E-100 izugarriak mugitzen ari dira. Hain makina indartsu eta arriskutsuak.
  Horrelako babesa dute. Ezin duzula edozein angelutik pasatu. Ezin duzu angelu bakarretik jo. Aukera bakarra arrastoak haustea da.
  Haurrak borrokarako prest daude, eta oin biluziak astintzen. Hemen daude alanbre baten gainean etxeko lehergailuekin egindako paketeak bultzatzen nazien arrastoen azpian. Rommel-en armadako tankeen arrabolak funtzionatu eta suntsitzen ditu.
  Eta izugarria dirudi.
  Sashak irrintzi egiten du:
  - Aintza komunismoari!
  Pashka mutikoak tirakatik Olegekin tiro egiten du eta irrintzi egiten du:
  - Aintza aitzindariei!
  Ruslan mutilak, Sufir neskarekin batera, alemaniarren azpian meategi bat arrastaka eramaten du alanbre batekin eta oihu egiten du:
  - Aintza SESB!
  Azerbaijango haurrak eta mutil errusiarrak borrokan ari dira. Aitzindari beltzaran, argal eta oinutsik tankeen armada kolosal baten aurka.
  Tamarak neskak oin dotore, txiki eta biluzik zapaldu eta esaten dio:
  - Aintza Errusiari!
  Ahmet aitzindariak etsaiari tiro egiten ari zela baieztatzen du:
  - Elkarrekin familia atsegin bat gara!
  Ramzan mutilak, ilegorri azerbaijanak, baieztatzen du, auto bat botaz:
  - Hitzetik ehun mila ni gara!
  Haurrak jatorrak dira... Hona hemen Azatuhi neska armeniarra, zeinak ere lehergailu paketea beldar faxistaren azpian trebetasunez pasatzen du alanbre baten laguntzaz, eta kirrinka:
  - SESB herrien familia bat da!
  Beste neska armeniar batek dio Aghasek:
  - Ez makurtu faxismora:
  Eta neskak oin biluziekin tiratu zuen alanbreari. Azerbaijango eta armeniar haur askok ile ilehoria dute eta ez dira bereizten ume eslaviarengandik, horietako asko ere badira. Alemanak kanpoan utzi zituenak, beste familia errusiar batzuk Azerbaijanen finkatu ziren tsarren menpe ere.
  Kaukasoan eslaviar asko daude. Bikote misto asko. Bai, eta haurrek gurasoek baino ile argiagoa izan ohi dute. Eta mutil eslaviarrak belztu egin ziren, bertakoengandik ezin kontatu. Gainera, haurrak helduak baino antzekoagoak izan ohi dira.
  Beraz, nesken eta mutilen nazioarteko sobietar batailoia borrokan ari da, eta denak batuta daude, eta oso antzekoak. Beren takoi hutsek distira egiten dute mugitzean.
  Eta ametsak umeek heriotzaren opariak bidaltzen dituzte. Shamil eta Seryozhkak, biak mutil aitzindariak, alanbreari tira egiten diote. Eta orain E-50 alemaniarra hautsitako beldar batekin gelditzen da.
  Mutilek batera abesten dute:
  Batasuna suntsiezinak, errepublika askeak,
  Ez zen indar gordina, ez beldurra bildu zena...
  Eta jende ilustratuen borondate ona,
  Eta adiskidetasuna eta arrazoia, eta ausardia ametsetan!
  Eta haurrak pozik daude. Irribarre zuri, pareko hortzekin. Eta pozik daude, heriotzarekin mehatxatuta dauden arren.
  Eta alemaniarrek txarto egiten dute. Suntsitutako tankeek kanoiak eta metrailadoreak marrazten dituzte.
  Alemaniako ibilgailu batzuk granada jaurtigailuz hornituta daude eta oso arriskutsuak dira.
  Maksimka mutilak eta Azerbaijango Zara neskak, eta oin biluzietan makurtuta, mina bat atera zuten etsaiaren azpian eta mastodonte faxista kolpatu zuten.
  Eta oihukatu zuten biriken goitik:
  - SESBrentzat!
  Haurrak oso barregarriak dira.
  Abbas eta Vladimir aitzindariek ere armak erabiltzen dituzte. Kasu honetan, E-75 beldarra katapultatu eta apurtu naziei. Orduan mutilek kantatu zuten:
  - Komunismoaren estalpean planetaren handitasunaren alde!
  Oleg eta Abdula ere nazio ezberdinetako aitzindariak dira, baina bihotz bakarrarekin lehergailuak ere jaurtitzen dituzte. E-100-a jo eta abesten dute...
  Nazioei planeta ireki genien,
  Espaziorako bidea, ikusten ez diren munduetara...
  Eskritura heroikoak abesten dira -
  Heriotzaren orbaina betiko ezabatzeko!
  
  Errusiako Bandera Santuaren azpian,
  Bakean, adiskidetasunean, zoriontasunean eta maitasunean...
  Lur osoko jendea zoriontsuagoa izango da,
  Infernuko iluntasuna urrunduko da!
  Hemen umeekin borrokan...
  Abdurrahman eta Svetlana, Bielorrusiako Azerbaijango mutil eta neska batek, alanbre bat elkartu eta tanke faxista bat bota zuten. Eta kantatu zuten:
  - Errusia sakratuaren izen handia,
  Munduan distira egiten du - eguzki izpi bat bezala...
  Batasunean sinesten dut zoriontsuagoak izango garela,
  Erakuts diezaiogun jendeari bide zuzena!
  Haurrak oso ausartak dira. Eta naziak harritu egin ziren hain erresistentzia gogor eta amorratuarekin.
  Abudurrahman aitzindaria da, zati bat jaso zuen zola hutsean. Haur baten hankaren gainazal kalutua zulatzen zuen.
  Mutilak txistu egin zuen:
  - Eta min ematen dit!
  Svetlanak ere takoi biribilean jo zuen, eta sorbalda urratu zuen. Baina neskak txistu egin zuen:
  - Ez hautsi Aitzindariak!
  Azim eta Kolkak ere auto alemaniarra astindu zuten.
  Mutilek alanbre batekin seinalatu eta abesten zuten:
  Etsai traidoreak erasora joan zen,
  Baina uste dut ez dela okertuko, sobietar herriak...
  Etsaia porrotaren eta ahanzturaren zain dago,
  Eta Errusiako loria indartsuago loratuko da!
  Etsaia zain dago: porrota eta ahanztura,
  Eta Errusiako loria indartsuago loratuko da!
  Haurrak ausartak dira eta ez dira makurtzen. Eta irabazi nahi dute. Eta abesten dute eta borrokatzen dute.
  Alemaniarrak galera handiak jasaten ari dira. Egia da, gehienetan apurtutako pistak eta arrabolak dituzte. Eta ez da hilgarria.
  Okerrago preso hartu zituzten aitzindarientzat.
  Abdulhamid mutikoa, preso hartu zutenean, armairuan jarri zuten naziek. Aitzindariaren oin biluziak blokean sartu, eta kakoetan pisuak zintzilikatzen hasi ziren. Eta gero sua piztu zuen. Eta mutilaren takoi biluziak suak miazkatu zituen. Eta azote bat erori zitzaion bizkarrera. Denbora luzez jipoitu ninduten. Eta orduan naziak saihetsak apurtzen hasi ziren pintza goriekin.
  Mutilak, torturapean hiltzen, bere saihetseko burdinak, beroagatik gorria, zapaldu zuenean, kantatu zuen:
  Berlin ia gure menpe dago,
  Prismatikoen bidez Reichstag madarikatua ikusten dugu...
  Espero dut laster bakea eta zoriona egotea;
  Nire poemetan deskribatuko dudana!
  
  Errusiak komunismoa zabaldu zuen munduetara,
  Guztiontzat familia bihurtu zen.
  Baina Wehrmacht-ek txerri mutur bat itsatsi zigun,
  Eta orain odola zipriztintzen ari da zainetatik iturri bat bezala!
  
  Führer-ak ustekabean gurekin ahaztu zuena,
  Lurra eta esklaboak lortu nahi nituen!
  Faxismoa oso kanpaina luze batekin joan zen -
  Eta hona hemen benetako amesgaizto bat, infernuko ametsak!
  
  Mutil xume bat, mutiko oinutsik,
  Duela gutxi berdindu gorria.
  Jainkorik gabe mundua berak eraiki nahi zuen,
  Baina bat-batean napalm lehertu zen zerutik!
  
  Aurrera korrika egin behar izan nuen, AWOL geunden,
  Inork ez ditu horrelako gazteak hartu nahi!
  Baina fusil batean borrokalaria egin zuen,
  Aitaren bidea merezi izan zuen!
  
  Maltzurkeria eta indarra non borrokatu zen,
  Eta ahultasuna ere mingotsa da, ai...
  Burkideek hobiak zulatu behar izan zituzten
  Pinu-hilkutxak izoztean planatzen!
  
  Orain sufritzera ohituta dagoen aitzindaria naiz,
  Oinutsik joan zen errekonozimendura, elur-zatia kizkurtuta.
  Agian sinesgabetasunaren zigorra,
  Ez nuela Jesus ezagutu nahi!
  
  Baina zer dira Golgotaren hiru orduak?
  Hiru urte baino gehiago gerra pasa dira!
  Edozein herritan, alargunek negar mintsu egiten dute,
  Nola hil ziren semeak herriko hilerrian!
  
  Bizirik atera nintzen, obusez kolpatu nuen, bala batek zauritu nuen,
  Baina zorionez bere oinetan geratu zen!
  Zintzotasunez itzuli genion zorra Alemaniari,
  Faxismo hori hautsak zapaldu gaituzte!
  
  Heldu naiz, baina oraindik mutila naiz,
  Bibotea ez zen apurtu, baina jada titan bat!
  Bai, heldua, eta agian gehiegi ere,
  Azken finean, bihotza metala bezain gogorra bihurtu zen!
  
  Hero Star sari gorena -
  Stalinek berak, sinets iezadazu, eman zuen!
  Esan zuen: beharrezkoa da zu bezalako jendearen adibide bat hartzea,
  Borrokalariak Edengo ateetako giltzak forratzen ari dira!
  
  Baina orain utzi fusil ausarta,
  Hartu, pintza, mailu bat eta lan!
  Eraiki belaontzi bat eta txalupa bat egurrez
  Eta sortu hegazkin bat, txoria hegan egin dezan!
  Eta orain laurek "E" -50 edo "Panther" -3 are indartsuagoa eta perfektuagoa jaso dute, arma sendoak eta babesak bereizten dituena.
  Gudariak oso seguru sentitzen ziren. Deposituaren kontrola joystickekin modernoena da. Azken autoa. Baita gas turbina motorra ere. Baina "Panther" -2 ere asko dago. Edozein mailatako hogeita hamalau bat ez da pareko makina batentzat.
  Gerda besaulki batean etzanda zegoen. Bikini zen. Neskak dagoeneko ohituta daude erdi biluzik borrokatzera. Basamortuko hare beroek oin biluziak erre zituzten, mendietako harri-koskorrak zola biluziak zulatzen zituzten. Baina gudariak ez ziren batere hautsi eta ez ziren hautsetan igurtzi.
  Tripulazioaren komandanteak, sari asko eman zizkionak, zera esan zuen:
  - Eta orain Errusia gure aurka dago! Abentura eta garaipen berriak zain!
  Elur burua bezain zuria astindu zuen. Ilehoria naturala, oso ederra eta beltzarana.
  Charlottek irribarre egin zuen.
  Neska honek kobre-gorrizko ilea zuen, sugarra bezala erretzen zena. Edertasuna ere bai, brontzezko beltzarana duena. Bikini batean, beltzarana, gihartsua. Oin hutsik, hondar beroa eta harri zorrotzak zapalduz.
  Suzko deabruak esan zuen:
  - Errusiarrak dira agian gure aurkaririk fanatikoenak!
  Christinak ahotsa altxatu zuen. Bere ilea kobre-horia da, sugar baten antzera ere erretzen da, baina urre kolorekoa. Eta beltzarana, giharrak eta edertasuna bera. Aurpegi adierazkorra eta aldi berean leuna. Eta bikini bat. Gainazal gogor eta errearen gainean kilometroak zigilatu dituzten hankak, baina grazia eta lerro leunak galdu ez dituztenak. Behatz biluziak txukun moztuta eta oso arin daude.
  Neska ilegorriak galdetu zuen:
  - Zergatik uste duzu hori?
  Magdak erantzun zion. Neska honek ile zuri-urdina du, ilehoria. Oso ederra, gihartsua, aurpegi adierazgarria eta zafiro-esmeralda begiak. Hankak ere gogortuta daude, takoi biribilak eta behatz zuzenak. Beharbada Magdak du aurpegirik samurrena, ia otzana, kokots ausarta izan arren. Gerdak, adibidez, gogorragoa dirudi. Apur bat leunagoa da Christina, eta ez da Charlotteren sorgina bezalakoa bezain gaiztoa.
  Magdak esan zuen:
  - Gurea bezalako sistema totalitarioa dute. Beraz, gogorragoak dira!
  Gerdak irribarre egin eta erantzun zion:
  - Sobietar tankeak txatar-pila bat dira. Ez diegu beldurrik izan behar!
  Magdak emeki erantzun zion:
  - KV seriean, mastodontez beteta dago. Batez ere KV9.
  Neskek barre egin zuten. Azken tankea benetan "maisu-lan bat" izan zen: hiru kanoi dituen makinarik astunena: 152 mm-ko bi eta 122 bat, hirurehun tonako pisua eta 200 mm-ko armadura frontala. Tankeen eraikuntzan arrakastarik gabeko modeloetako bat. Ezin zen halako tanke bat garraiatu. Eta autoa dirua xahutzea besterik ez da! KV-10 seriean ere sartu zen - 107 mm-ko hiru kanoi eta berrehun tonako pisua dituen makina bat, tanke suntsitzaile moduko bat.
  Ez da ideiarik onena bi pistola deposituan jartzea. Eta baita hiru baino gehiago ere. Hemen Stalinek, noski, tirania erakutsi zuen. Eta asko oztopatu zuen herrialdean. Hala ere, Isov serieko tanke bat ere garatu zen. Baina baita erraldoia eta astuna ere. KV seriearen alde bakarra armadura malda arrazional batean ezartzeko saiakera da. Baina Armada Gorriak ez zuen gerrarik egin, eta, beraz, teknika ez zen asko hobetu. Eta ez zegoen makinak erabiltzeko borroka praktikarik.
  Oro har, alemaniarrek lau urteko atzerapena emankorrago erabili zuten benetako historiarekin alderatuta.
  Charlotte ilegorriak oin biluziak sakatu zituen joystick-ean. Mugako bunkerrean tiro egin zuten. 105 mm-ko obus batek pistola sobietarra jo eta irauli egin zuen. Borroka multzoa urratzen hasi zen, eta obusak eztanda egin zuen.
  Sorgin gorriak txistu egin zuen:
  - Zaldun izugarria naiz - zure belauniko basatiak! Ezabatu egingo ditut Aberriaren etsaiak lurretik!
  Eta perla hortzen irribarrea, eta esmeralda begien distira. Neskak benetan goi mailakoak dira.
  Kristinak barre egin zuen eta erantzun zuen:
  Orain tiro egingo dut!
  Eta etsaiari tiro egin ere. 76 mm-ko kanoi sobietar batek jaurti zuen. Obusak E-50aren kopeta maldatsua jo zuen. Eta erreboka egin zuen. Nesken belarrietara jo besterik ez zuen egiten.
  Gerdak oin biluziak zaplazteko eta txio-txintxo egin zuen:
  - A ze pasabidea!
  Eta berak egin zuen hurrengo tiroa ... Alemaniako tankeak sobietar eremu gotortuan jaurti zituzten. E-100ak ere funtzionatu zuen. Mausaren eratorria ere izan zen makina hau. Ez da oso ideia ona bi pistoladun tanke baterako. Dagoeneko E-100 eten egin da.
  Horren ordez, "E" serieko eraso aldaketak sartzen dira seriean. Baina hau oraindik lanean ari da. Eta jaurtigaiak jaurtitzen ditu.
  Charlottek barre garratz egiten du eta oin biluziak astintzen ditu.
  - Gerra egoera izugarria da, baina joko bat bezala liluratzen du!
  Eta neskak tiro egin zuen, eta oso egoki.
  Christinak bere hortz perlatuak agerian utzi zituen. Pantera haragijalea eta harrapari bat da.
  Sobietar armak tiro egiten ari dira, eta haien aurrean meatze-eremuak daude. Alemaniako teletankeak mugitzen ari dira. Eta eraso-lehergailuek orro basatiarekin egiten dute lan.
  Muga-postuak inguratzen dira. Hitlerren hordak muga zeharkatu zuten.
  Magdak ohartarazi zuen ez zela oso zentzuduna, bere oin hutsik armadura kolpatuz:
  - Defentsa sendoa kentzen dugu, baina altzairuzko panikulak!
  Gudariek keinu egin zioten elkarri. Sobietar defentsa nahiko indartsua zen. Batez ere min asko. Eta horrek alemaniarrak atzeratu zituen. Baina hala ere aurrera egitea lortu zuten.
  Bonbardagailuak sobietar posizioetan aritu ziren, eta erasorako hegazkinak ere goitik zetozen. Armada Gorriaren eta TA-400en defentsaren sakoneran sartuz, bonbardaketen aldaketa ikaragarrienetako bat. Gehienez sei motor, jet-ak barne. Eta sobietar hiriak bonbardatzen eta suntsitzen ari dira.
  Gerdak, tiroka, irribarre batez esan zuen:
  - Borrokan, animaliak gara, baina gizon baten gogoarekin!
  Eta berriro tiro egin zuen. Sobietar kanoi bat suntsitu zuen. Oro har, maila goreneko neska bat da. Eta oso polita da.
  E-50ak sobietar posizioetara tiro egin zuen, bera ia kaltetu gabe. Kotxearen armadura inklinatuak altzairu zementatuarekin errebote bikainak eman zituen. Sobietar obusek ezin izan zituzten alemaniarrak behar bezala urratu ere egin.
  Christina "Tigre"ren probak gogoratu zituen. Orduan, masiboki ekoitzitako lehen tanke alemaniarra izan zen. Oskoletako batek ere ezin zion Tigreari kalterik eragin. Britainiarrak bere kolpeetan erori ziren. Baina hona hemen hamazazpi oineko kanoi bat, kopetan zulatua. Orduan neskak ia hil ziren. Eta hori gogoratu zuen gudariak. Zein hurbil zeuden segadun atso hezurtsutik, bere hatsa izoztua sentituz.
  Neskak zola biluzia izkinaren kontra igurtzi zuen. Benetan nahi zuen depositutik salto egin eta korrika egin. Hain gerlari zuzena da.
  Christinak alor handiz kantatu zuen:
  - Laino urdina, eta nonahi iruzurra!
  Gerlariek barre egin zuten... Haien vidok oso sexy eta erotikoa zen.
  Eta pistolak funtzionatu eta tiro egin zuen. Gelditzea ere ez zuen pentsatu. Denek bidaltzen zuten maskorren ondoren. Sobietar posizioak txip eta zatitan hautsi.
  Atzealdeko bozgorailuetatik abesti bat entzun zen;
  Soldadua beti dago osasuntsu
  Soldadua edozertarako prest dago...
  Eta alfonbretatik bezala hautsa,
  Bidetik ateratzen ari gara!
  Eta ez gelditu
  Eta ez aldatu hankak -
  Gure aurpegiak distira
  Bota distiratsuak!
  Eta berriro ere jet-bomber baten boterea sobietar posizioetan erortzen da. Eta berriro ere, suntsipena eta eremu gotortu osoak botatzen dira. Eta pistolak norabide guztietan hegan egiten dute.
  Dozena bat tanke alemaniar aldi berean tiro egiten ari dira eta dena suntsitzen ari dira.
  Gerda Bagheera bat bezala sentitzen da ehizan. Hemen sobietar defentsaren lehen lerroa suntsitu da dagoeneko. Baina Armada Gorriko soldaduak alemaniarrei tiroka ari dira oraindik.
  Borrokalarien artean aitzindariak ere badaude. Leninista gazteak borondatez sartu ziren Armada Gorrian. Mutil gehienak oinutsik eta praka motzetan daude. Beraiek janzten dute, zalaparta.
  Eta aitzindariak hiltzen ari dira...
  Charlottek, suaren buru, garrasi egin zuen:
  - Eta aitzindariak, hori da kontua, herri osoa begira zegoen!
  Errusiarrei tiro egin zien, eta Christina, pozoitsu txistuka:
  - Belatxak dirudigu, arranoak bezala hegan!
  Eta berriro suzko irribarre bat atera zuen. Neska ederrak...
  Alemaniako hainbat tanke lurpean mugitu ziren. Eta tropa sobietarren atzealdean agertu ziren, izua eraginez eta metrailadoreak zirriborratuz. Naziak amesgaizto bateko eltxoak bezala agertu ziren.
  E-50ek hogeita hamalauren mugimendua ikusi zuen optikan zehar. Gerdak hortzak agerian utzi eta barrika apuntatzen hasi zen. T-34-76 dorre txiki batekin eta oso mugikorra duen makina sobietarra. Probatu hau eta lortu. Neska esperientzia nahikoa du dagoeneko, baina auto sobietarra Sherman estatubatuarra ez bezalakoa da oraindik.
  Eta errusiararekiko distantzia ia bost kilometrokoa da.
  Neskak orpo hutsa urratzen du, Charlottek behatz artean kilikatzen du. Neskek barre egiten dute.
  Orduan Gerdak tiro egin dio Errusiako autoari. Oskola oso hurbil dabil, ia armadura urratuz... Baina oraindik iragana. Gerdak ukabilarekin metala kolpatzen du haserre.
  Magdak bere bikoteari esaten dio:
  - Gorputza jo duzu! Errazagoa izango da bertara iristea!
  Gerdak joysticka pasatzen dio Magdari eta xuxurlatu dio:
  - Beraz, zuk zeuk egin ezazu!
  Magdak gogotsu kantatu zuen:
  - Lurra leihoan dago, lurra leihoan... - Neskak atzamar hutsez joysticka hartu eta botoia sakatu zuen, abesten jarraituz. - Lurra ikusten da atarian!
  Eta bere jaurtigaiak sobietar tankearen oinarria jo zuen. Kotxea lehertu eta zatitu egin zen. Erretzen hasi zen... Sobietar obusak lehertu ziren sabelean.
  Magdak bere hatz biluziak astindu eta kroak egin zituen:
  - Ea nola lortu dudan! Eta diozu...
  -esan zuen Charlottek, kolpeak agerian utziz.
  - Berriro hitz egiten dugu, hizkuntza ezberdinetan!
  Sobietar auto berriak agertu ziren. Hogeita hamalau joan ziren aurrena. Kotxe mugigarriak eta ugariak. Gero BT serietik pasatu ginen. Hau gurpil-beldar mota zaharkitua da. T-26 antediluviarrak ere aurrera zihoazen, Alemaniako armadurak urratzeko gai ez direnak. HF indartsuagoak eta astunagoak aurreratu ziren amaieran. Eta oinezko soldadu asko.
  Cristinak algaraka egin zuen:
  Tira, erakutsiko diegu!
  Ibilgailu alemaniarrek distantzia luzetik tiro egin zuten, infanteria sobietarra lurrera atxiki nahian. Tankeak eta beste izaki bizidun batzuk ere suntsitu zituzten.
  Sobietar erasoko hegazkinak ere agertu ziren zeruan: Ilys ospetsua. Alemaniako formazioari eraso zioten. Hitlerren borrokalariak haiengana joan ziren. Benetako zabortegia izan zen. XE-262 borrokalari alemaniarrak, oso bizkorra eta maniobragarritasunarekin. Sobietar teknologiari eraso egiten diote, burdina bat bezala sakatuz.
  Charlottek berriro tiro egin zuen. Sobietar BT-ra sartu eta hazi egin zuen:
  - Letra hau ez da maitagarrien ipuina... Maitagarrien ipuina aurretik izango da!
  E-50 gelditu eta sobietar kontraerasoa islatu zuen. Ez oso esperientziadun komandoak tankearen erreserba hiltzera bota zuen. Eta errusiar autoak kolpatu zituzten - oilaskoak astinduan bezala. Eta gogor borrokatu zieten.
  Gerdak tiro bat bota, hogeita hamalauen kopeta hautsi eta txistu egin zuen:
  - Zer da Sortzailea - infernu zauritua!
  Charlottek ere tiro egin zuen, helburua aurkituta, sobietar autoak lerro zuzen batean mugitu ziren, eta neskek tiro egitea lortu zuten. Eta orokorrean, lau fenomeno hau.
  Harpia gorriak kantatu zuen:
  - Gure pozoiak denak hiltzen ditu!
  Eta gudariek su egiten jarraitu zuten, hortzak zaldiak bezala hain sendo eta handiak agerian utziz.
  Christinak txio handiz egin zuen:
  - Gure pozoiak denak hiltzen ditu!
  Magdak, hogeita hamalaua joz, zaunka egin zuen:
  - Hau da gure emaitza!
  Neskak banatu egin ziren...
  Baina sobietar edertasunak ere borrokan. Elizabethen tripulatzaileak T-34-85 errepidean. Oso neska ausartak. Eta oinutsik eta bikinian ere borrokatzen dira.
  Haien autoa Alemaniako Pantheren aurka borrokatzen ari da. Ibilgailu hau oraindik zerbitzuan dago, baina E serieko gero eta tanke berri gehiago aurkitzen dira.
  Elizabethek oin biluziekin tiro egiten du. Etsaia alboan zulatzen du urrutitik eta kirrinka egiten du:
  - Aintza Stalinen garaiari!
  Ekaterinak ere tiro egin zuen bere behatz biluzien laguntzaz eta honako hau esan zuen:
  - Ez da halako loria!
  Elenak, kontra egin zuen, hortzak agerian utziz:
  Irabazteko jaio gara!
  Eta oin biluziak erabiliz tiro egin zuen ere...
  Aldi berean, neskak hasperen handia egin zuen. Pentsamendu zorigaiztoak ziztu bizian barrena. Gerra porrotekin hasi zen. Alemaniarrek defentsak hautsi eta konfiantzaz aurrera egin zuten.
  Elenak ekialderantz ihes egin zuen orduan. Bere oinetakoak apurtu egin ziren lehen egunetan. Eta oinutsik eman behar izan nuen. Eta ohitu gabeko min egiten du. Neskaren hankak guztiak ubelduta zeuden, ubelduta, izugarri kolpatuta. Eta ezin zuen gehiago normal ibili, baina estropezu egin zuen. Baina hala ere, mugitu eta ibili zen. Elenak pisu handia galdu zuen kanpainan - azala eta hezur bat. Baina beltzarana egin zuen, eta ilea are argiagoa egin zitzaion eguzkitan itzali ondoren. Eta biluzi zolak podzhili eta coarsened. Eta lehen lerrora iritsi eta borrokan jarraitu zuen. Eta guduak pil-pilean zeuden berriro.
  Elenak infanterian aritu zen gehienbat. Mosku eta Stalingradoren defentsan parte hartu zuten barne.
  Baina jada Kursk Bulge-n tankera batera joan zen. Bertan, haien neska-lau eratu ziren: Elizabeth, Elena, Catherine, Euphrasia - lau "E". Gudariak benetan mitikoak dira. Nork oinutsik eta bikinian borrokatu zuen, hotzean ere, eta adarretan eman zion Fritz.
  . 6. KAPITULUA
  Panther tankea, neskek Kursk Bulge-n aurkitu zutena, oso ibilgailu arriskutsua zen. Ezinezkoa zen kopetan kolpea ematea. Eta berak urrutitik hartu zuen. Gainera, jaurtiketa azkarra da.
  Beraz, hausteko, depositua trebetasun handiz kontrolatu behar zenuen eta ez zaitez kolpatzen utzi.
  Elizabethek horixe egin zuen. Nahiz eta gehiago tiro egin zuen mugimenduan. Eta Euphrasia tankea gidatu zuen.
  Hogeita hamalau batetik mugimenduan jartzea ia ezinezkoa da. Baina neskek jotzea lortu zuten. Eta ausardi handiz borrokatu ziren.
  Ekaterinak ere oso zehaztasunez egiten du tiro.
  Kursk Bulge-n, neskek loriaz estali eta aginduak jaso zituzten.
  Eta orain horietako bakoitzak SESBeko heroiaren izar bat dauka.
  Hori da neskek behar dutena! Goi mailako gudariak besterik ez!
  Catherinek abestu zuen:
  Mundu osoa esnatuko dela uste dut
  Faxismoaren amaiera izango da...
  Eta eguzkiak argituko du
  Komunismoari bidea argitzen!
  Izan ere, neskalagunen artean inbidia eragiten duten neskak dira. Ez Gerda eta bere taldea bezala.
  Hemen gainerakoan, eta berak eta bere koadrilak, zalantzarik gabe, aitzindaria torturatu zuten.
  Lehen, hamahiru urteko mutiko bat biluztu zuten. Orduan pintxatzen hasi ziren. Eta gero orratzekin pikatu. Gainera, hasieran orratzak hotzak zeuden, baina gero sutan berotzen ziren.
  Eta benetan min handia egin zuen.
  Charlottek mutilari zilborra zulatu eta kuxkuxa egin zuen:
  - Zoragarria naiz!
  Horren ostean, haga gori bat hartu zuen eskuetan eta harekin mutilaren zola biluzi eta zakartu samarrak erretzen hasi zen. Bere oihu basatiak gozatzen dituen bitartean.
  Eta Christina tentzak hartu eta berotu, oin biluzietako aitzindarien behatzak lehertzen hasi zen. Hatz txikiarekin hasi nintzen, poliki eta aldi berean krudelki eginez. Eta haurraren atzamarrak pitzatu eta hautsi egin ziren. Eta hain mingarria izan zen aitzindariarentzat, non mutilak konortea galdu zuen hainbat aldiz.
  Magdak palanka bat jo zuen, eztenagatik zuria, omoplataren azpian. Eta mutilak uluka egingo du.
  Aitzindaria hil arte torturatu zuten. Eta bikaina izan zen. Eta torturak jarraitu zuen.
  Darth Sidiousek, ordea, ez zuen denbora galdu.
  Sobietar hegazkinak botatzeaz gain, lehen faxistak eta Sith beltzak lurreko helburuak ere jo zituzten.
  T-34-85 tankearen ekoizpena egunero ehunka ibilgailura iritsi zen SESBn. Sobietar komandoa kantitatea hartzen saiatu zen.
  Baina borrokak norabide ezberdinetan jauzi basatiekin jarraitu zuen. Sith beltzak sobietar ibilgailuak hegazkin biribilekin eta tximista indarrez kolpatu zituen.
  Bada, martxoaren 18an, Sheev Palpatine-k X klaseko ME-262-ren aldaketa aurreratuagoa jaso zuen, eta makina hau izugarri ikaragarria izan zen.
  Bost hegazkin kanoi, eta orduko 1100 kilometro baino gehiagoko abiadura. Eta hegoak moztuta.
  Ez dago botere horri aurre egiteko modurik.
  Sobietar hegazkinak haren aitzinean erori eta txikitu egiten dira.
  Baina okerrena kanpamentu faxistetan ari da gertatzen.
  Gosaria amaitu da, eta kableamendura eramaten ari dira...
  Haurrak kalejiran jarrita daude, giza arrazako mutilak elkarrekin mantentzen saiatzen dira, preso gazteek formazioa beren altueraren arabera mantentzen dute. Adinaren eta tamainaren arabera taldetan banatzen dira. Bost eta hamasei urte bitarteko mutilak daude, baita arraza eta nazio ezberdinetako gazteak ere, beste herrietako ordezkariak.
  Batzen dituen gauza bakarra arropa da, edo hobeto esanda, bere eza ia erabatekoa, mutiletan adierazgarri zenbakia duten galtza motzak soilik.
  Hirugarren Reich-eko inperioak hiritartzat jotzeari utzi diotenengandik onura gehiago ateratzeko printzipioa aipatzen du! Denetan aurrezten, arropan, oinetakoetan, ordea, mutil batzuek euren bizitza librean ez zuten inoiz oinetakorik ezagutzen.
  Baina makilekin eta gomazko pila batekin takoi hutsetan jasotzen zuten maiz. Buruak mozten dira, bi astetik behin bainua, non erretzen dira. Ondoren, berehala bizarra mozten dute makina kamuts batekin, gero ez da gauza handirik lortu. Mutilak oinutsik ibiltzen dira harri zorrotzen gainean. Oleg Rybachenko horretara ohituta badago eta bere oin zakartuak minik sentitzen ez badu, ume txikienek orpoak eta hatz hutsak botatzen dituzte odolustu arte.
  Guardia osoa unibertsoko arrazarik ankerrenak ordezkatzen dituzten alienek osatzen dute, lan-esparruko aterpeko buruak, Frau Pontuss adinekoak, bakarrik begiratzen du sadiko baten begi basatiekin.
  Begirale baten papera betetzen duen SS gizon indartsu batek gaur egun norbait lan egingo duen argibideak ematen ditu, edo hobeto esanda, gogor lan egiten du konortea galdu arte. Oleg Rybachenkok, sorbalda hezurtsuak jaitsiz, patioaren bigarren erdira begiratzen du. Neskak daude, txikietatik ia helduetaraino. Eskale bezala jantzita daude lihorik lotzeneko trapu zartatuekin. Aurpegiak lehorrak dira, begiak handiak eta tristeak dirudite. Zaku-oihala laburra da, mehea baina azpitik hankak ageri dira. Neskak ere oinutsik daude eta denak, salbuespenik gabe, burusoil moztuta daude. Hori itxuraz umiliatzeko egiten da, beste behin ezer ez direla erakusteko. Baina hemen ez dira inolaz ere gaizkileak bildutakoak - zorigaiztoko ume abandonatuak.
  Hemen iragartzen dute mutil talde bat josten dendara joango dela, soslai neketsu eta neketsuenean lan egitera. Hemen Timurrek ezin izan zuen jasan eta larritasunez oihukatu zuen:
  - Ez dut horrela lan egin nahi! Bidal nazazu landaketa edo lorategira.
  Mutilak izoztuta, beltzarana, gorputz argala tentsioa.
  Pontuss argi eta garbi pozik zegoen exekuziorako aukera berriarekin:
  - Atzo isilik egon zinen, eta beldur nintzen zure familia ikusizko ikasgairik gabe geratuko ote zen. Mutila bost aldiz gidatuko dutela mailaz.
  Ilusio bat pasatu zen umeen mailatik.
  - Hori bai. - Tonu perentorioa esan zuen matronak. - Banatu hagak denei.
  Kolpeak arantzadun haga bereziekin egiten ziren. Normalean mutilek eurek jasotzen zituzten sasietatik, lanik ez zegoen garaietan. Hala ere, hain zuzen ere, orduan ere haurrak behartuta zeuden, inperiorako onurarik gabe bazen ere, adibidez, egun erdiz zulo bat egin eta egun erdiz lurperatzera.
  Oleg-ek eskuei begiratu zien, kailetan zeuden, behatzak eraitsi zituzten.
  Mutilek automatikoki desmuntatu zituzten barrak, iruditu zitzaion Olegi haiek, tortura tresnak, hatzak erre zituztela eta hankak astunak zirela. Ez zuen bere laguna jo nahi, baina ez zuen protesta egiteko adorerik izan. Ez zuen ia ezer ikusi eta hatz lodia minez jo zuen etzandako harri baten gainean. Bitxia bada ere, baina mina sentitzeak biltzen lagundu zuen eta nire begien aurrean lainoa garbitu zen. Pausoa irmoago egin zen, hatza urdindu arren.
  Zirkulu erdian eraiki ziren lerro luze batean. Timur eskuetatik makilekin lotzen zuten eta sorbaldak bihurritu zizkioten mutil iraingarria jipoitzea erosoagoa izan zedin. Mutilak begiak izkinatzen eta alde batera begiratzen saiatzen dira. Frau Pontussen aginduz, gatzun zipriztindu zuten, gatz urdina botaz bere bizkar argal baina bihurrituari. Mutila nola egin zuen ikusita, erretzen hasi zen.
  Faxisten kanpalekuko aterpeko buruak ezpainak astindu zituen:
  - Orain denok jasoko duzue ikasgai bat. Gogor jo, iruzur egiten duena errepresaliatzera kondenatuta egongo da.
  Laguntzaile kasu honetan, SS borrokalari batek kolpeak agerian utzi zituen:
  Oraintxe bertan arituko gara haiekin! -murmurtu zuen munstroak.
  Mutikoa ilara artean mugitu zen. Mutilek poliki-poliki hagak altxatu eta lehen kolpeak Timurren bizkarrean erori ziren. Bizkarreko eta alboetako orbainen arabera, mutila behin baino gehiagotan zigortua izan zen, beraz, hasperen eta arnasa handia hartu zuen, oihuei eutsi nahian dabiltzan mutil guztiek bezala.
  - Gogor jo! -oihukatu zuen Pontok-. - Utzi dezala oihu.
  Lehen kolpeak mutil txikienek ematen zituzten, eta, besterik gabe, ez zuten min larria egiteko indarrik. Baina orduan zaharragoak ni jotzen hasi ziren. Haurraren bizkarra marra gorriekin moztuta zegoen, odola tantaka. Minak, gatz urdinak areagotuta, Timur garrasi egin zuen, erori ere egin zen, ohol bat sartu zioten azpian iltzeak zituela eta bularra zulatu zuen.
  - Beharrik ez! - oihukatu zuen mutilak. - Zuk esaten duzun tokian lan egingo dut.
  - Noski egingo duzula! - erantzun zuen Pontok. - Baina lehen, zartada bat.
  Atzoko kideak hunkituegi zeuden eta atzoko anaia jipoitu zuten. Pertsonak zein alieniarrak gogortasun berarekin jo zuten. Mutilak oihuka ari zen, oin biluziak oinatz odoltsuak utziz. SS gizon erraldoiak irrintzi egin zuen eta berak hanka biluzi eta beltzaranetan makil batekin jo zuen umea. Min gehiago eragin nahi zion mutilari. Kolpea orkatiletan erori zen, eta hurrengoa orpoetan. Timurrek irrintzi egin zuen eta ahuldu egin zen. Orduan torturatzaileak orratz lodi bat sartu zuen ipurmasailean, likidoa isuriz.
  - Ondo! esan zuen Pontok. - Orain nahiago zuen hil baino. Inork ez dio ihes egiten zigorra.
  Oleg Rybachenko ia lerroaren amaieran zegoen zutik, eta haren gainera eroritako azote-kolpeak zirela iruditu zitzaion. Timur jaitsi egin zen, mutilak berak kikildu, oihu eta negar egin zuen. Bere aurpegi biribila minez gorritu egin zen, sufrimenduaren keinu batek bihurritu zuen.
  Oleg ikusirik, ezpain zurbilekin xuxurlatu zuen:
  - Erruki!
  Mutilak zalantza egin zuen: izoztu egin zen.
  SS gizon potoloak oihukatu zuen:
  - Tira, zeren zain zaude! badia!
  Olegek erantzun zion:
  - Ez ezin dut! Nire laguna da!
  Begirale faxistak irribarre egin zuen:
  Berdin nahi al duzu zuretzat?
  Oleg dena dardar egin zuen, zurbilduz:
  - Ez, baina!
  Pontok eten zion:
  - Nahikoa! Mutilak bere esaldia sinatu zuen. Zer merezi duzu mordovorot. Ondo bota eta zintzilikatu erretilu batean, besteek miresteko.
  Oleg kanporatu zuten, ahuntzetara eraman zuten. Mutilak aurre egiten saiatu zen, baina SSko militanteek katutxo bat bezala egin zioten aurre. Eskuak minez bihurrituta, hezurrak kizkurtuta. Oholetan jarri zuten, mutikoak masailean eta sabelean irtendako iltzeen puntaren laztasuna sentitu zuen. Giharretara, bularrean, kokotsean, izterren aurrealdean, belaunetan zulatu zituzten. Masaila odoleraino urratu zuen.
  - Ai, ez! - galdetu zuen Olegek.
  - Beharrezkoa! - Esan zuen SSko begiraleak guztiontzat adibide bat jartzeko.
  Mutikoak bizkarrean gatzurra isurtzen zuela sentitu zuen, eta gero gatza botatzen ziotela. Mostaza igeltsuak bezala ziztatzen du. Oleg-ek irribarre egin zuen, bere oinak zikinduta zeuden (ikuspen honetan azaleratu zen oroitzapen bitxi hartan zegoen azken aldian - duela sei bat urte sandaliak jantzi zituen), ia berehala hasi ziren azkura basatiak egiten. Guardia faxistak orratz bat sartu zion mutilari ipurmasailean, zakar eta minez zulatu zuen, likido erre bat sartu zen barrura.
  - Orain oso izututa egongo zara, eta ez duzu konortea galduko. - Munstroak kroak egin zuen, aurpegia agerian utziz, eta beldurrezko film baten ekoizlea totelka hasi zen!
  - Zertarako? intziri egin zuen errugabeki espetxeratua dagoen umeak. - Kristogatik, izan erruki.
  SSko begiraleak, listu pozoitsua ihinztatuz, erantzun zuen:
  - Ez dut sinistu Jesus onari buruzko maitagarri oietan! Orokorrean, Jainkorik badago, orduan gaiztoa eta krudelkeria da. Eta hurkoari zenbat eta gaitz eta sufrimendu gehiago egin, orduan eta botere eta zorion gehiago jasoko duzu hurrengo munduan.
  - Absurdoa! - Esan zuen, ikararez zurbilduz, eta bat-batean Jainkoa benetan mutil bat da.
  - Ikusiko duzu! - Tartaro kosmikoaren ondorengoek barre egin zuten. - Baina ez espero, gaur ez zara hilko.
  Pontussek zaunka-tonu batez agindu zuen:
  - Hasi! Gogoan ditzala betirako azotearen muxuak!
  Aitzindari gatibuak dar-dar egin zuen txistu zorrotz bat entzun zuenean, eta gero kolpe gogor bat, zeinaren bizkarreko azala lehertu zitzaion. SSko guardiak gogor jo zuten, baina aldi berean indarrak murriztu zituzten ez hiltzeko. Garrasi batek ihes egin zion mutilaren eztarritik, dardar egin zuen, malko bat atera zen. Ezpainari hozka egin zion odola eman arte, mutikoak bere buruari eutsi zion. Une bat geroago, beste kolpe bat jarraitu zuen, gorputz osoa astinduz. Olegek arnasa sakon hartu zuen, gatz eta gatzunek areagotutako mina jasanezina zen.
  Pontussek oihukatu zuen:
  - Jarraitu!
  Berriz txistu eta kolpeak! Hezurretaraino mozten du. Mutikoa barruraino erre zuten. Urdaila kolpatzen zuela zirudien. Ahaleginak egin arren, garrasiaren zati bat irten zitzaion ezpain estuetatik.
  - Ama!
  Berriz kolpeak! Bizkarrean, omoplato zorrotzen artean, eta, azkenik, takoi hutsetan. Mutilak garrasi egiten du, jada ez du indarrik bere buruari eusteko. Garrasia sumendia bezala lehertzen da eztarritik eta sudurra dirudiena. Pontuss pozik dago:
  "Orain ikusten dut muinraino jotzen ari zarela. Irabiatu ondo, baina ez hil!
  Kolpe bakoitzarekin mina areagotu egiten da. Malkoak odolarekin nahasten dira eta ohe gainera erortzen dira. Atzealdeko marra odoltsuak bat egiten dute, nahaspila gorri batean bat egiten dute, mutilaren hezur zuri meheak agerian uzten hasten dira. Oleg itogarria da, ez du nahikoa aire, alanbrea orkatiletan sartu zitzaion. Takoi biluziek larruazal distiratsu, zakar eta kalutsuek burrunba egiten dute ez da berehala mugitzen, baina oraindik odol-tantak ateratzen dira. Kolpeak areagotu egiten dira, badirudi tximista pasatzen dela nerbio-bukaeretatik gailurreraino. Beste mutilak isilik daude, kontzientziak ez du onartzen onartzen, errepresaliatuen beldurrak ez du kondenatzen uzten. Ikusten da nola erori ziren mutilen buruak, baina haien begiek exekuzioa jarraitzen dute. Bitxiak eta nerbioak, gehienak modu antzeko edo sofistikatuago batean azotatu dituzte dagoeneko. Uste duzu niregatik ez balitz, eta batzuetan maltzurkeria dago zure pentsamenduetan: garrasi egiten du, baina, noski, jasan dezakeela, ez Oleg bezain ahula.
  Jipoia hezur hutsetan dago jada, bizkarra, alboak, izterrak zauri sendoa dira. Pizgarriaren injekzioagatik ez balitz, mutila izorratuta hilko zen - shock mingarri baten ondorioz hil zen. Eta, beraz, Danteren Infernuan baino zerbait txarragoan murgildu zen. Hau da molekula bakoitza, zelula bakoitza, zain bakoitza amesgaiztoko minez asetzen denean.
  Oleg Rybachenko aitzindaria gogotik saiatu zen minetik aldentzen. Gurasoak gogoan, haurtzaroko urruneko garai zoriontsuan, oinekin bultza egiten zuela zirudien, sufrimenduaren laba borbor gori-gorritik, baina berriro ere zurrupatu zuen, buruaz estali zuen. Beraz, torturaren ozeanoan zehar nabigatu ziren, heriotzaren ametsa oinazearen libratzaile gisa. San Joanen Apokalipsiaren hitzak gogoratu nituen. - Eta hil nahi izango dute, baina ezin dute. Honela itxaroten dute patua haurrak torturatzen dituzten bekatariak. Jaunak ehun aldiz sarituko ditu, eta zigorrik garrantzitsuena, Jesusek Mateoren Ebanjelioan dioen bezala, betikoa izango da. Eta batzuk betiko bizitzara joango dira, besteak betiko oinazeetara. Hau nolabait kontsolagarria da, etsaien aurkako gorrotoa, bizirik irauteko eta irabazteko gogoa pizten du. Mutilak oihu egitea lortzen du:
  - Hau ordainduko duzu, Jainkoaren Juizio egunean erantzungo diozun ume baten malko isuri bakoitzeko.
  - Isildu puta! - SS-ko begiraleak orro egiten du.
  - Ezin duzu egia ito. Aitzindariak hasperen egin zuen.
  - Lortu gehiago!
  Berriro jo zuten, amorru guztia inbertituz, hezurrak hautsiz, baina mina dagoeneko atalase horretara iritsi da, non ezin baita indartu. Hau burdina da, tenperatura jakin batera berotu daitekeena, eta gero zabaltzen da.
  Pontussek hori ulertzen du, emakume zaharrak (edo, hobeto esanda, berrogei urte baino gehiago ez ditu, baina, egia esan, pare bat mende gainditu zituen), esperientzia handia du borrero gisa:
  - Tira, nahikoa da! Eta orduan hilko da! Preso txiki bat senda dezagun eta tortura dezagun ordenagailuaren laguntzaz. "Olinpiarren tortura" programa bat besterik ez dut.
  SSko arduradunak, nahita aharrausika eginez, dio:
  - Orain non dago? Erizaintzara?
  - Ez txosnetan! - Matronak errekurtsorik gabe moztu zuen. Utzi zintzilik besteentzako abisu gisa. Injektatu injekzioak soilik bihotzari eusteko. Eta utz dezatela Timur gidatzen berriro mailaz barrena, eta utzi diezazkiozu gainontzeko kolpeak zuregandik. Behin hazteko ikuskizuna. Lan egin behar!
  Inomiryan-ek azote batekin burua okertu zuen eta belarri iletsuak mugitu zituen:
  - Entzun azafatari. Tira, exekutatu berriro.
  Kolpe berriak erori ziren Timurren gainera. Oraingoan, inor ez zen protesta egitera ausartu. Ez zegoen borreroen eskuetan erortzeko gogorik. Timur garrasi egiten du noizean behin erortzen da. Hartu eta berriro jipoitu egiten dute. Bigarren greba sorta amaitzear dago jada. Mutil gutxi batzuk bakarrik geratu ziren. Horietako bat zaharrena da, hamasei urtekoa, jada bizarra hausten ari da eta bibotea ikusten da. Jakina duda egiten duela, jo egiten du, baina erraz egiten du, apenas ukituz.
  Frau Pontuss haserre dago:
  - Eskegi alferra gazte hau bastidore batean eta lotu harri bat oinetara. Sufri dezala.
  Mutila harrapatzen da, erliebeko giharrak estutu ditu, lan gogorraren fruitua, eta oihu egiten du:
  - Bueno, zeri begira zaudete, mutillak jipoitzen dituzte!
  Mutilak dardarka egiten du, burrunba batek errenkadak zeharkatzen ditu, baina ez dute beren oinazeengana lasterka egiteko gogorik.
  Bikini gerlariek aurrera jarraitu zuten. Naziek Kamyshov gotorlekua saihestu eta galdara entxufatu zuten. E-50 depositua, ekialdeko norabidean mugitzen da.
  Gerdak gogotsu kantatu zuen:
  - Neska polita naiz! Etsai guztiak izotz gisa apurtzen ditut... Eta hotzean, oinutsik, ausardiaz, txinpartak ere isurtzen direla nire oinetatik!
  Charlottek barre egin zuen, hogeita hamalau bat gorputzean sartu eta gogotsu oihukatu zuen:
  - Ez dago aberriaz zalantzan jartzeko arrazoirik! Gudariak gizonak baino gogorragoak dira!
  Christinak ere botoia sakatu zuen oin hutsez, eta amorruz traizionatu zuen, sobietar kanoia botaz. Beraz, enborra ere atera zen:
  - Diru sarrerak mendi gailurrak bezain altuak dira!
  Magdak bere kanoia jaurti zuen banan-banan. 105 mm-koa zen eta azken aldaketan hilgarria zen, nahiko su azkarra zen, minutuko hamar tiro jaurtitzen zituena.
  Neskak hatz biluziak sakatu eta xuxurlatu zuen:
  - Etorkizuneko lerroko ehunekoa ematen da...
  Gerdak sobietar tankeari kolpea eman, armadura zapaldu eta oihu egin zuen:
  - Zeuk ikusiko duzu!
  Kolpeka jo zuen eta Charlottek, oin biluziak erabiliz, orro basati eta amorratu batez:
  - Guregandik gertuago dago orain Aberria!
  Christinak ere tiro egin zuen, bere hanka biluzi eta beltzaranen atzamarrak erabiliz, eta hau esan zuen:
  - Agurtu eguzkia gurekin!
  Magdak ere kolpeka jo zuen, eta orpo hutsa estutu zuen. Sobietar kanoia zati flotagarrietan apurtu zuen, abesten:
  - Aberria da indartsuena!
  Eta gudariak hiltegiko bufaloak bezala orro egingo dute. Lau oso gustuko ditu gizonak. Benetan egokitzen zaie. Zergatik ez? Hain ederrak eta oldarkorrak dira. Eta maitagarria. Eta gizon bat txakur bat da, egin keinua. Eta denetarik izango duzu, dirua barne. Eta emakume hauek fisikoki oso indartsuak dira. Eta gizonezkoen perfekzioa tenperamentu ero batekin digeritzen dute. Eta plazer etengabea.
  Ez da urte osoa itxaron behar gizon batentzat - eta hala ere orgasmo batek aurkituko zaitu!
  Gerdak hartu eta orro egin zuen, hogeita hamalau sobietarrei tiro eginez eta dorrea botaz:
  - Ni suntsipenaren benetako zalduna naiz!
  Christinak mihia atera zuen eta oihu egin zuen mehatxagarri:
  - Eta nire irribarrea pantera batena bezalakoa da!
  Charlottek oldarkor hitz egin zuen, ukabila astinduz eta joystick-a behatz hutsez bultzatuz.
  Eta aldaketa handiak daude aurretik!
  Magdak txintxoa egin zuen eta oihu egin zuen:
  - Hetaeraren irudikapena gara!
  Gerdak barre egin zuen eta erantzun zuen:
  - Zein ona den gazte ederren eskuak laztantzen zaituztenean!
  Eta neskak imajinatu zuen nola bere palmondoak marrubizko titietan astintzen ari ziren. Benetan zoragarria da. Eta zirraragarria eta zirraragarria. Eta oso polita.
  Gerdak SU-85 sobietarrari tiro egin zion. Kotxea talka egin zuen, eta txio egin zuen, oin biluziak armaduraren gainean kolpeka emanez:
  - Ai, haritz andreak, haritz andereñoak!
  Charlottek oldarkor baieztatu zuen, masailak puztuz eta bularrak astinduz.
  - Duba! Haritza! Duba andreak!
  Eta nola hartuko duen eta barre egingo duen... Kanpaiak jotzen ari diren bezala. Eta bere ahotsa oso distiratsua da.
  Eta bere biktima 76 milimetroko pistola errusiarra zen. Armak nahiko arkaikoak dira.
  Christinak barre egin zuen eta irrintzi egin zuen:
  - Orroa eta hautsi egingo dut!
  Eta hatz hutsez, jaurtigai bat ere zuzendu zuen etsaiaren auto bati.
  Zein ederra den. Urrea eta kobrea bikainak dira!
  Magda guztiz urrezkoa da, gogotsu abesten baitu:
  - Zanfona ere negarrez dago...
  Orduan, hogeita hamalau sobietarrari buelta eman eta triste jarraitu zuen abesten.
  - Ezezaguna da Berlinen!
  Gerdak txin-txin egin zuen erantzunez. Joystick botoia sakatu zuen bere behatz hutsez eta sobietar obus bat bota zuen.
  - Berlin munduko hiriburua da!
  Charlottek marmarka aplomoz erantzun zuen:
  - Eta Londres Parisko hiriburua da!
  Eta iltzeak sobietar T-36an. Makina, handia ez bada ere, tanketzat hartzen da.
  Christinak hartu eta eman zuen, bizikletari oin hutsez biraka eginez:
  - Eta Paris Erromako hiriburua da!
  Orduan, barre egin bezain laster... Eta esmeraldazko begiekin gudari guztiak segidan zulatuko ditu. Eta aldi berean irribarre egin, eta hortzekin distira. Baina nola hartu eta mailukatuko dituen tanke sobietarrak. Hogeita hamalauetan dorrearen erdia eraitsiko du.
  Eta haren ondotik, Magdak hartu eta granada batekin piztuko du. Hau da, jaurtigai bat. SU-76ren arabera. Dagoeneko argi eta garbi zaharkitutako autoa, baina oraindik zerrendatuta dago.
  Eta txio egin zuen:
  - Eta Erroma Miamiko hiriburua da!
  Benetan barregarria da. Baina neskak gehiegi eraman zituzten. Ez zuten ohartu nola sobietar armadako soldadu pare bat haiengana arrastaka zihoazen tankeen aurkako granada sortekin eta arrastoak leherrarazi zituzten. Eta nola hartu eta lehertuko duen. Arrabolak lehertu ziren eta E-50ak mugikortasuna galdu zuen.
  Nire autoa konpondu behar izan nuen. Bitartean, mastodontearen zaurien sendaketak iraun zuen, neskek berriz ere beren oroitzapen oso interesgarri eta entretenigarrietan gozatu zuten.
  Gerdak, bere aurkaria, guztiz atzera egin gabe, tinko zutik zegoela ikusita, bat-batean jauzi egin zuen, belaunaren azpian oin hutsarekin mailukatuz. Eta mairua erortzen hasi zenean, ezpataren ertza pasatu zitzaion brontzezko xafla eta saihetsen artean. Charlotte ere ezpatak askoz indartsuago kulunkatzen hasi zen. Neskek txerriak bezala garrasi egiten zuten aldi berean. Haien ezpatak modu ezberdinean mugitzen ziren arren, sinkronikotasun sentsazioa zegoen oraindik. Gerdak gerlari erromatar handi bati aurre egin zion, kaskoa pauma-lumez apainduta zegoela. Oraingoan, egia esan, aurkari oso esperientziaduna eta indartsua izan zuen. Urrezko marrak ere esperientziaren eta merituaren egoaz mintzatu ziren. Neska ile kolorekoaren hainbat eraso gainditu ondoren, matxura, itxuraz noble nobleak erasora jo zuen. Gerdak atzera egin zuen eta txistu egin zuen:
  - Ez zara italiarra!
  Patrizio izugarriak erantzun zion:
  - Eta zu oinutsik puta bat besterik ez zara! Zenbat iraun dezakezula uste duzu antzinako erromatar pala baten aurka?
  Gerdak erantzun zion:
  - Ez dakit xaflaren aurka, baina bizarduna zara eta ez duzu ezer aurre egiteko!
  Hala ere, Gerdak oinutsik igortzen zuen baikortasun guztiaren gainetik, neskak atzera egin behar izan zuen. Erromatarrek erreserba berriak ekarri zituzten gudura, neskak eta mutilak gero eta maizago zauritzen ziren edo labankadaz hiltzen ziren. Arku-mutilak, ordea, buruaren gainetik tiro egiten saiatu ziren, kohorte egokiak apurtuz.
  Charlottek, berriz, kontu handiz etzan zuen beste aurkari bat, eta beste bati eskua moztu zion. Gudariak kantatu zuen:
  - Ezpata nuklearrak moztu nahi zaitu! Su infernu bat bezala erretzen da, laser izpi bat! Baina ez pentsa zure bizitza nola salbatu, izan maitasunari leial, izan azkeneraino!
  Gerda harrituta geratu zen:
  - Eta benetako zientzialari batek bezala abesten duzu!
  Charlottek abesten zuen:
  - Sekulakoa da fisikan pilotuak daudenean, beren zientzia aurrera eramaten dute! Baina gai nagusiak mailan, mailan, mailan konpontzen dira!
  Gerdak berretsi zuen jasoz:
  - Polita da su eta ke artean bizitzea! Eta entzun metrailadorearen txioa! Eraman gaitzazu Fuhrer gudu garaiezinera! Aurrera, aurrera, aurrera!
  Charlottek onartzen zuen:
  - Maskorrak gau eta egun lehertzen direnean, mailak eta aginduak azkarrago doaz! Utzi amorruz orroa munduan zehar - gerra, gerra, gerra!
  Gerda bere gorputz atletikoko energia pultsatuan inspiratu zen. Eta abiadura, bat-batean, libelularen hegoen astintzea bezalakoa bihurtu zen. Eta orduan Antzinako Erromako gudariak sudurrean puntaren zartada bat galdu zuen. Eta distraitu zen, eta Gerda gudariak eskuineko eskuko tendoia moztu zuen:
  - Ez zaitez ausartu andrearekin zakar izatera!
  Animaliak, pauma-lumak zituena, beheko ezpaina astinduz, erantzun zuen etsituta:
  - Broma bat besterik ez zen! Azken finean, txantxa bat besterik ez zen!
  Gerdak iseka eginez, ahuldutako eskua moztuz, erantzun zuen:
  - Ez egin txantxetan otsoarekin!
  Eta erromatar heroia belauniko erori zenean, gudariak kokotsean jo zuen belaunez. Charlottek onartu zuen:
  - Hau SS-en gure estilokoa da!
  Gerdak puntu bat jaso zuen sorbaldan, eta haserre egin zuen:
  - Tira, txoroak!
  Charlottek gomendatu zuen:
  - Egin errota! Eta zorroztu ezpatak!
  Orduan, erromatarren arkulariak sartu ziren jokoan, armaduraz astunak ziren eta beren kanoiak giza garaikoak ziren. Noski, metro eta erdiko geziak, arma arriskutsuegia erdi biluzik neska-mutilen aurka. Atila, itxuraz, gehiago itxarotea ezinezkoa zela konturatu zen; erasora bota zuen zalditeria, berak berak gudura eraman zuena.
  Erraldoi honek bi ezpata biratu zituen aldi berean, bakoitza zaldun baten txapelketako lantza bezain luzea!
  Gerdak irribarre egin zuen eta keinua egin zion.
  - Hara, azkenean, gure guapoa dator!
  Charlottek barre egin zuen.
  - Gogor jo behar duzu eta, batez ere, garaiz! Honen eragina maximoa izango den momentuan!
  Eta gezi handiak denak euria bota zuten goitik. Neska-mutilek trebeki salto egin zuten alde batera, eta oihu ere egin zuten:
  - Hau izango da gure bidea! Bala batetik ihes egin dezakezu, baina zer esan gezi batekin.
  Baina pertsona batzuk oraindik geziek jo zituzten. Gainera, Atilako alemaniar erregimentuetako ordezkariak ez ezik, eta kopuru handi batean, beren erromatar soldaduen opariengatik hil ziren. Hala ere, barbaroen zaldizkoak, beren mailak saihestuz, etsaien infanteriaren gainera erori ziren. Tira, Atila bera itxura dotorea zen.
  Gerdak ostiko batekin alde batera utzi zuen zaldizko itsaskorrari:
  - Ez egin oin, ez zurea!
  Charlottek burua astindu zuen.
  - Eta hemengo mutilak ez dira txarrak, gureak ez diren arren! Gure belatz arioei!
  Gerdak, erromatar ezpataz astinduz, baiezkoa eman zuen:
  - Noski, ez pare bat! Sinetsi Erromako botere alemaniarra ez dela parekoa! Zapaldu dezagun zorriak bezala eta eskua ez da kikilduko!
  Charlottek baieztatu zuen:
  - Bai, ezpata kakatik ez bada ere!
  Neskek bizkor gehitu zuten, ezpatekin pretzela bihurrituz eta kantuan:
  Kausa justu baten alde borrokatzen ari gara! Ez dago konpromezurik infernuko baionetarekin! Eguzkia ez da hodeiz estaliko! Egunsentiak ez du iluntasuna laster estaliko!
  Azkenik, Atilla bera Erromako arkulariengana sartu zen. Hala ere, tamainaren arabera, arku hauek argi eta garbi Britainia Handian egin ziren. Borrokan ari zela, Gerdak istorioa gogoratu zuen. Britainiarrek Handia ezizena zuten Eduardo Hirugarrenaren menpe, arkulariak izan ziren armadaren adar nagusi bihurtu zirenak... Eta haietako batzuk zaldi baten gainean zeuden! Frantsesen goi mailako indarrak gupidarik gabe jipoitu zituzten. Oro har, bai Jungfoling-en eta baita Alemaniako Nesken Batasunean ere, gorrotoa ez zen ongi etorria... Britainiarrak etsai arriskutsu gisa aitortu ziren, Lurraren planetaren historia osoan beste edozein nazio baino lur gehiago konkistatu zituztenak!
  Baina orain barbaroen zaldizkoak arkuak zapaltzen ari ziren, kolpe indartsuekin kanpalekuan bertan. Gerdak, berriz, Txinako etsai bati aurre egin zion. Ez zen altuegia, baina hankak bihurritu zituen famatua, ezproiekin botak jantzita:
  - Alemaniarrak parasitoak dira - zalantzarik gabe jipoitu egingo dituzte! - orro egin zuen.
  Gerdak sastaka eraso batekin erantzun zuen:
  - Alferrik etsaiak alemaniarrak iraultzea lortu zuela uste du! Gudan erasotzera ausartzen dena, etsaiak bortizki jipoitu egingo dira!
  Charlottek hartu zuen:
  - Zoritxar izugarria ez da planetari helduko! Eta alferrik etsaiak bere indarrak bota zituen kanpainara! Etsaia garaitzeko gai izango gara borroka ikaragarri batean! Iluntasuna hauts bihurtuko da - argiaren garaia iritsiko da!
  . 7. KAPITULUA
  Gerdak keinua egin zuen berriro are indar handiagoarekin, laburbilduz:
  - Hitza ez da txolarrea, baina berbakeriak bele bihurtzen du!
  Charlottek esan zuen:
  - Mihia txikiago egiten denean, eztarriko korapilo bat irinetik labean egoten da!
  Gerdak ezpata-kolpe indartsu eta femeninorik gabeko batekin, ezkerretik jauzika zebilen borrokalari bati burua moztu, eta, ondoren, berriz ere txinatarrei aurre egin zion. Gerlari ilehoriak gogor eta ozen oihukatu zuen:
  - Ez duzu hartuko!
  Txinako gudariak erantzun zuen:
  - Eta ez duzu hartu behar, dagoeneko denak zaudete nire aurrean.
  Gerdak barre egin zuen erantzunez.
  - Ukondoa hurbil dago, baina ez duzu ziztatuko!
  Orduan ezpataren puntak neska kobra baten antzera urratu zuen, armadura-plaka moztu eta bularra agerian utziz: bikaina eta titi gorridunekin. Txinatarrek orro egin zuten triste:
  "Orain besterik ez duzu egin behar otoitz egitea!" Zein eliza nahiago duzu: katolikoa ala ebanjelikoa?
  Gerdak erantzun zion haserre:
  - Eliza emagaldu batengandik ezberdintzen da zoriontasuna beti gerorako atzeratzen duelako!
  Txinatarrak hortz makurrak agerian utzi zituen.
  - Eta umore zentzu horrek ez zaitu aldatu! Ai neska, zenbat pena ematen dit zurea bezalako edertasuna elbarritzea!
  Gerdak hortzak agerian utzi zituen.
  - Ez naiz damutzen! Oro har, pena da erlearentzat, eta erlea zuhaitzean dago, eta zuhaitza basoan! Non dago basoa - sudurrean!
  Txinatarrek erantzunez hausten zuen:
  Alemaniak etsai asko ditu!
  Gerdak trebeki erantzun zion:
  - Sukaldari askok porridge hondatzen dute!
  Begi estu-estu gudariaren beste jaurtiketa baten ondoren, odol-marra bat geratu zen neskaren bularrean. Gerdak haserre egin zuen eta atzera egin zuen. Txinatarrak burrunba egin zuen:
  - Hori da lortzen duzuna!
  Neskak lasai erantzun zion:
  - Burmuinean sartzen ez denari, ez da inoiz jakintsuagoa izango! Garunak zorro bat bezalakoak dira, horiek betetzeko jaso behar duzu!
  Txinatarrak bota zuen:
  - Tira, sofistika maite duzu! Lehen aldiz ikusten dut halako neska hezi eta erudito bat. Badakizu, agian hobe zenuke Erroma Handiko armadan sartzea. Gurean, edozein pertsonak, nazionalitatea edozein dela ere, enperadorearen menpeko kargurik gorena har dezake!
  Gerdak erantzun zion:
  Hobe hiltzea traizioa baino!
  Begi estu-estuzko gudariak esan zuen:
  - Hau ez da arrazoizkoa, begiratu gure zalditeria borrokara doazela... Eta harrapatzen zaituztenean, literalki minez oihukatuko duzu rackaren gainean!
  Gerdak lasai erantzun zion:
  "Hobe da behin lasai jotzea ehun aldiz bihotz-bihotzez oihu egitea baino!"
  Baina, ai, badirudi txinatarrek arrazoia dutela, milaka zaldizko erromatar, enperadoreak berak gidatuta (bere armadurak diamante, errubi eta esmeraldazko lurrazal batez estalita dagoela dirudi!), Rush armada barbarora. Hala ere, Atilako txirrindulariek jada lortu zuten etsaiaren arkulari gehienak hiltzea, barbaroen armadako mutilak beraiek geziak etsaien lerroetara intentsiboki bidaltzen hasi ziren. Charlottek etsi-etsian mozteak bere bikotea alaitu zuen:
  Ez etsi Gerda! Ez eman bere promesei! Hobe elkartu eta erabakitasunez irabaztea!
  Atila, bere gudariekin batera, sistema erromatarra moztu zuen. Bere ezpata erraldoiek nahasgailu odoltsua iraultzen zuten helizearen palak bezala. Eta matxura bera, aurrera joan zen, enperadorea sartu nahian.
  Gerdak filosofikoki esan zuen:
  - Artaldearen artzain izan nahi baduzu, ez izan ardi!
  Charlottek onartu zuen:
  -Ahari bakoitzak artzain bihurtu nahi du otsoa urrun eta fusila gertu dagoen bitartean!
  Hemen Gerdak beste zauri bat jaso zuen sabelean. Neskak atzera egin zuen berriro. Bere oin biluzia bat-batean irtendako sastakai baten puntan gelditu zen eta Gerdak kirrinka egin zuen:
  - Ai oi! Zein mingarria!
  Charlottek berak jada hainbat zauri jaso zituen eta bizkarra makurtuta zegoen. Gerlariak oihukatu zuen:
  - Zaindu zure indarra, erromatarrek ez dute borroka luzerik jasango!
  Baina barbaroek oso zaila izan zuten. Gero eta erromatarren destakamendu gehiago sartu ziren guduan. Urrezko armaduraz jantzitako zaldunak borroka gogor batean sartu ziren. Otso-buruak zituzten pankartak astintzen zituzten haien gainean. Eta aurrean heroia lasterka joan zen, agian Atila baino handiagoa. Aldi berean, erromatarrek armada barbaroa hegaletatik estaltzen saiatu ziren, gudu-zelai nagusiaren inguruan lantzaz eta brontzezko armaduraz bi erregimentu indartsu jaurtiz. Gerdak erregutu zuen:
  - Indarrak agortzen ari gara, galtzear gaude!
  Charlottek iradoki zuen:
  - Eta zuk erantzunez abesten duzu! Abestiak eraikitzen eta bizitzen laguntzen digu! Danbor azpian pankarta gorriaren azpian kanpaina batean! Eta bizitzan zehar abesti batekin ibiltzen dena; ez da inoiz inon desagertzen!
  Neskek koruan abesten zuten, eta, ahotsaren zauriak gorabehera; tronpeta bat bezalakoa zen:
  Badago soldaduen deia,
  Hau ez da lanbide bat, ez titulu bat!
  Nahiz eta batzuetan ehun libera automatikoki,
  Ez, ez martxa bat, haragia tortura-tormentua da!
  
  Baina bagoaz, urrats bat emanez,
  Aberria zerbitzatzen dugulako!
  Sinetsi, etsai gaiztoa garaitua izango da,
  Bizitzan ondo pasatzeko!
  
  Ia sehaskatik irakatsi ziguten
  Borrokatu Aberriaren alde ausardiaz!
  Altzairuz egindako ezpatak egon ohi ziren
  Eta orain RPG bat motxila sendo batean!
  
  Ez dugu atzera egingo, ez pauso bat ere atzera egingo
  Gorputzak hilobia jarri arren!
  Aurkari ilara bat moztuko dugu,
  Ahalguztidunak eman diezagula indarra!
  
  Tankeek hagatxoak, hegazkinak hegan egiten dute,
  Bonbak erortzen ari dira eta obusak lehertzen ari dira!
  Ez gaitzazu hartu txakurkume gaiztotzat
  Soldaduak gogortu egin dira!
  
  Kamarada hura heroi bat bezala hil zen,
  Ez jarri ezer gurutzearen azpian!
  Askotan jendeak patuarekin jokatzen du
  Baina maitasuna indartsuagoa izango da - sinetsi iezadazu!
  
  Nahiz eta guduan, gogor iltzatzen duten tokian,
  Gogora ditzagun gure arbaso ospetsuak!
  Luzaroan Erromara joan ginenez,
  Zergatik ez jan hondarrak esklabotzan!
  
  Ez genuen makurtu behar jipoitzeko,
  Ez jarri gure mundua belauniko!
  Azken finean, gyrfalcons gara - jokoa irabazten dugu geuk,
  Belaunaldi guztietako ordezkariak!
  
  Hona hemen esfortzu bat eta jaurtiketa bat,
  Dagoeneko ikusten dugu etsaia, fin dardarka!
  Balak ia tenplua jo zuen,
  Gure Eguzkiaren begietan ilundua!
  
  Baina erasora joan ginen,
  Baioneta gaiztoak ipurdiarekin birrintzen ditugu!
  Erre dezagun Fritz, behar bada suarekin,
  Gure borrokalaria preziorik gabe bihurtu da - altxor bat besterik ez!
  Neskak abesten amaitu bezain laster, urrezko armaduradun erromatar armadako heroi nagusia Atilaren kolpetik erori zen. Eta neska inspiratuak txinatarrak lehenago ere moztu zituen, eta orain infanteriako komandantearen ordezkariari eraso egin zion. Benetako begi bakarreko erraldoi batekin borrokan sartu zen eta bultzatzen hasi zen, ezpata astintzen:
  - Munstroa ez diguzu aurre egingo! Alemanak garelako!
  Zakarra erantzun zion zakarrak:
  - Alemanak-piperrak! Elbarrien nazioa!
  Gerda oso haserre zegoen:
  - Ez! Alemanok a priori gerlari handien nazioa gara. Irabaztera ohituta dagoen eta inor makurtu ez duen nazioa!
  Erraldoiak ezpaina bihurritu eta berehala jaso zuen ezpataren ertza eztarrian. Iturri batek zezen baten lepotik marmarka egin zuen... Txundikatu egin zen, eta berehala jaso zuen bihotzaren azpian... Gerdak oihu egin zuen:
  - Heroismoak ez du adinik!
  Charlottek bere lagunari animatu zion:
  - Ziurrenik gogor zapaldu itzazu maitea... Presioa are azkarragoa izango da!
  Momentu honetan, oinutsik arku-mutiletako batek erromatar enperadorea eraitsi zuen ondo zuzendutako tiro batekin. Eta beharrezkoa zen gezia zuzenean begian atsegin izatea!
  Gerdak, irribarrez, abestu zuen:
  - Gora! Ez bekainetan, begian baizik!
  Charlottek hatza tenplura bira eman zuen.
  - Eta zer! Hobe behin jotzea ehun madarikatu baino! Tira, orain etsaia korrika egingo du!
  Gerdak, beste gudari bat moztuz, baieztatu zuen:
  - Etsaia beldurrez dardara eta ihes egingo du!
  Izan ere, erromatarren mailak zalantzan jarri eta men egiten hasi ziren. Orokorrean, armadak hegaldia hartzen duenean, beldurgarria da. Antzinako Erroma bezain armada diziplinatua bada ere. Ez da harritzekoa, azken finean, Gengis Khanek, dozena batek ihes egin bazuen, ehun osoa exekutatzeko agindua eman zuen... Azken aginduaren fidagarritasuna zalantzan jartzen bada ere historialarien asmakizuna den. Erroman ere, hamarren bat exekutatu zuten hegaldian zehar. Hankak hutsik dardarka, neska-mutilak etsaiaren atzetik joan ziren. Eta adarrak jotzen...
  Gerda esnatu zen, bat-batean jauzika, neskak azkar ilaran jarri ziren. Garbitu, hortzak garbitu eta berriro babes-kremekin lubrifikatu genuen basamortuan zehar martxa behartuta. Beraz, oinutsik daude bainujantzian eta hondar infernuan barrena ibili dira.
  Ume arabiarrek hatzak seinalatu zituzten harrituta eta txistu egin zuten:
  - Deutsche Akbar!
  Gerdak ingurura begiratu eta irrikaz begiratu zien palmondoak atzera egiten ari zirenei, eta ondoren xuxurlatu zion Charlotteri:
  - Berriro infernuan!
  Diva ilegorriak irribarrez erantzun zion:
  - Pertsona guztiak bekatariak dira, eta lurpea bekatarien egoera naturala da!
  Gerdak keinua egin zion.
  - Gizonak ezin du bekatu baino!
  Charlottek bere ile sutsuak baietz egin zuen eta lasterka zihoala azaltzen hasi zen:
  - Ados! Mila aldiz ere ados! Oro har, bekatua kontzeptu erlatiboa da, eta gizaki hutsa. Adibidez, antzinako munduaren morala hartzen badugu, orduan bertan, ona zen pertsonari berari eta bere tribu-motari mesede egitea. Adibidez, adulterioa bedeinkapentzat hartzen zen, ez bekatutzat!
  Gerdak erraz onartu zuen:
  - Ondo! Fuhrer-ak berak uste du onena dela emakume bat gerrako heroi batetik haurdun geratzea beragandik baino, beti senar ausartetik urrun. Batez ere, senarrak odol kaltegarri eta ezpuruaren zantzuak baditu.
  Madeleinek oihu egin zien neskei:
  - Gorde arnasa neskak, oraingoan nekea egingo dugu!
  Gerdak irribarre egin zion.
  Nekatuta egon zaitezke, baina ezin nekatu.
  Ordu erdiz neskak isilik korrika egin zuten, eta orduan Charlottek xuxurlatu zuen:
  -Ba al dakizu zein amets arraroa izan nuen neska-laguna?
  Gerda harrituta geratu zen:
  - Bai, nik ere aitortzen dut! Eta zer?
  Charlottek, irribarrez, erantzun zuen:
  -Ezer ez! Halako ametsa, Atila barbaro handiaren armadan gudari nintzela. Eta antzinako Erromako argizariekin borrokatu genuen. Eta dena hain ederra eta ankerra zen aldi berean...
  Gerdak barre egin zuen erantzunez.
  - Badakizu, nik ere amets egin nuen! Kointzidentzia harrigarri samarra. Nire ametsean ikusi zaitut!
  Charlottek keinua egin zion.
  - Eta nik zu! Ondo borrokatu zinen, nahiz eta begi estu eta aurpegi horiko gudariak ia hil zintuen!
  Oraingoan Gerda ez zen gutxi harritu, harrituta geratu zen:
  - Ezin izan! Beraz, ez al da gertatzen bi pertsonak aldi berean amets bera ikustea?
  Charlottek erantzun zuen:
  - Gripea kolektiboki gaixorik badago, baliteke ametsa berdina izatea. Hona hemen nola doa! Entzun nuen Thule gizartean badirela edabe bat hartu eta belar-tinturak arnasten dituzten medium bereziak, eta gero ikuspenetan murgiltzen direnak! Eta nahiko lortzen dute profeta izatea!
  Gerdak, harlauzaren gainetik jauzi eginez, onartu zuen:
  - Noski! Printzipioz, profeziaren dohainak ez ditu naturaz gaindiko botereak behar, besterik gabe, nahiko materialak egon daitezke, eta oraindik ebatzi gabeko lege fisikoak naturan. Baina zein da amets honen helburua?
  Charlottek sorbaldak altxatu zituen eta erantzun zuen:
  - Ez dakit! Agian Hirugarren Reich-ak Britainia Handia eta Estatu Batuak garaituko ditu Lehoiaren atzetik edo... Hemen denbora luzez asma dezakezu!
  Gerda zerbait esatera zihoan, bat-batean bere belarriak motorraren zarata oraindik entzuten zuena harrapatu zuen. Distantzia izan arren, begi bistakoa zen hegazkinen motorrak zarata egiten ari zirela, eta nabarmen hurbiltzen ari zirela...
  Madeleine-k agindu zuen:
  - Zein da bigarren ariketaren etapa: mozorrotzea.
  Neskak gelditu egin ziren, kamuflaje-kapa atera zuten, basamortuaren kolorearekin bat etorriz margotuta, motxilatik. Orduan azkar zulatzen hasi ziren, goitik nabaritzen ez zen bitartean, hori ez zen naturala. Hemen Gerdak patuari eskerrak eman zizkion armak eta zapal-palak zituztela. Bestela, basamortuko neskak harrapakin errazak izan litezke britainiar erasoko hegazkinen edo urpekaritza bonbardatzaileentzat. Charlottek, oin hutsez hondarra urratuz, esan zuen:
  - Badirudi bolbora usaindu beharko dugula, baita Tunisian ere... Jaunaren bideak ikusezinak dira!
  Gerdak begirada maltzur batekin kontra egin zuen:
  - Ezagutza zehatzik eza beti da txarra, salbuespen batekin, Ahalguztidunaren planei dagokienez!
  Eta nola kolpatzen duen oin biluzi hondarrean. Airera altxatuko da.
  Charlottek zentzuz adierazi zuen:
  - Ona da giza ezagutza izatea, baina are hobea da Jainkozko aukerak izatea!
  Eta hatz hutsez atzamar bat harrapatu zuen. Intsektu bat zapaldu eta mihi arrosa bat erakutsi zuen.
  Eta Ardatzako potentzien arteko beste konfrontazio puntu batean, beren borroka gogorrak gertatzen ari dira.
  Hirugarren Reich-eko tropak Saratoven alde borrokan ari ziren. Kaukaso erabat nazien menpe dago jada. Eta Armada Gorriak ez dauka bere hutsuneak estaltzeko ezer. Egia da Stalinek T-54 tanke bat ere baduela, baina oraindik kantitate txikian ekoizten da. Eta hau ez da nahikoa aurrealdea estaltzeko. T-54 dorrearen aurrealdean ondo babestuta dago, baina okerragoa da kaskoaren aurrealdeko armaduran, eta alboak are ahulagoak dira. Alemaniarrek zertxobait indartu zuten E-50 tankea, armadura lodiagoa eginez, eta inklinazio angeluak handituz, eta 1500 zaldiko gas-turbinako motor bat jarriz. Ibilgailuaren pisua hirurogeita hamar tonaraino igo zen, baina alboko armadura 170 milimetrokoa izan zen eta aurrealdeko blindajea 250 milimetrokoa. Orain Alemaniako tankea maisulan bihurtu da, 105 milimetroko kalibreko pistola batekin 100 EL-n, eta oso forma inklinatuarekin.
  Borroka, aitor dezagun, azken motako makina bat.
  Alemaniarrek Saratov saihestu, eta Kuibyshev erasotzeko prest zeuden. Hemen borrokak gogorrak dira.
  Eta dagoeneko maiatza haserre dago bere kolore biziarekin. Eta zein ederra da?
  Eta gerra urakan eta infernuko sua bezala piztu da.
  Konpontutako E-50 borrokara joan zen. Errusiarrek, hala ere, nahiko gotorlekuak ezarri zituzten, eta alemaniarrek defentsak sakon gainditu behar izan zituzten. Gerlariek metodikoki bateria suntsitu zuten.
  Gerdak tiro egin zuen, kanoi sobietarra apurtuz, eta orduan irribarre batekin ahotsean esan zuen:
  - Jendea irabiatuko dugu, eta kuboak!
  Charlottek bere kizkur kobre-gorriak abestu zituen:
  - Gu, oi, lapurrak! Lapurrak!
  Eta hatz hutsarekin joystick botoia sakatuz, jaurtigai bat bidali zuen, sobietar bunkerra hautsiz.
  Eta orduan Christinak gorra egin zuen:
  - Bang Bang! Eta hilda zaude! Hildakoa! Hildakoa!
  Eta hatz hutsez hanka dotore bat ere estutzen du, etsaia kanporaketara bidaliz.
  Eta gero Magda zegoen. Hona hemen neska. Oin biluziaren behatzekin joysticka ere sakatzen du, eta nola jotzen duen.
  - Ai, ikusten gaituena berehala astinduko da!
  Gerda xarmangarriak, bularrak astinduz, hogeita hamalauari kolpatu eta garrasi egin zuen:
  - Eta norbaitentzat frijitu usaina izango du!
  Charlottek hatz hutsak sakatu zituen joystick-en botoien gainean, eta txin-txin egin zuen txolarre batek bezala:
  - Eta guk zerbait gordetzen dugu gure bularrean!
  Kristinak arma sobietar bat hautsi zuen obus batekin eta burrunba egin zuen, ezpain gorritxoak kolpatuz:
  Ez zaitez guregana hurbildu...
  Magdak ere hatz hutsarekin botoia sakatu zuen. Hogeita hamalau bat bota zuen eta oihu egin zuen:
  - Ez hurbildu gurekin!
  Eta Gerdak, ile ilehoria duen piztia oldarkor honek ere jaurtiko du jaurtiketa batekin, eta hogeita hamalauak boxeolariaren sudurra bezala lehertuko dira ukabilkada baten azpian. Eta gudariak irrintzi egingo du:
  - Hilko dugu!
  Eta berriro neskak negarrez lehertu eta tiro egingo dute, inolako damurik edo pausarik gabe.
  Charlottek oihu egin zuen gogotsu:
  - Lapur handia naiz...
  Eta baita nola jotzen duen sobietar obus bat. Zatiek bakarrik hegan egiten zuten norabide ezberdinetan.
  Christina irrintzi egiten ari da. Joystickaren botoia hatz hutsa sakatzen duenean eta txirrinka egiten du:
  - Eta deabruen alaba hil da!
  Magdak ere iltzatzen du bere oinak biluziak objektu deigarri baten gainean sakatuz, sobietar tanke bat apurtzen du eta hau esaten du:
  - Eta ez apal!
  Gerdak hortzak agerian utzi zituen, hortzak dirdira. Gizon gazte eder bat irudikatu zuen. Beraz, muskularra, atletikoa, muskulu-erliebearekin eta perfekzio maskulino handiarekin. Eta nola makurtzen den eta bere ezpain gorritxoak bere jade muin taupadarraren inguruan biltzen dituen. Zein goxoa den, txokolatezko izozkia bezala. Eta mihiarekin miazkatzen duzun txokolate izozki hori. Eta oso polita da, hain zirraragarria.
  Ene, zein polita beste gazte bat atzetik harekin batuko balitzaio. Eta taupadaka, jade hagatxoa Artizarrako haitzulo hezean sartuko da. Eta zein handia den.
  Gerdak ere astindu egin zuen. Zein hunkigarria eta atsegina iruditu zitzaion.
  Neskak pistola sobietarrari tiro egin zion. Eta miresmenez txio egin zuen, oin biluziak kolpeka:
  - Mutilak, mutilak, zure esku dago...
  Charlottek ere errusiar tankea kolpatu eta apurtu zuen, astinduz, busto osoa astinduz:
  - Salbatu lurra sutik!
  Christinak bere ile kobre horia astindu zuen. Irribarre sutsu bat agertu zuen, txioka:
  - Munduaren alde gaude adiskidetasunaren alde, munduaren irribarreen alde....
  Magdak klik bat bidali zuen joystickari hatz hutsarekin. Sobietar tankea apurtu zuen eta hausnartu zuen:
  - Bilera atseginetarako!
  Gudariak oso alaiak ziruditen. Eta hortzak nola erakutsi zituzten. Eta keinua egiten dute eta irrintzi egiten dute.
  Charlottek ere mutil bat irudikatzen du. Gaztea, baina bizar batekin. Bularrak laztantzen dituen bitartean. Bizar batek bularra kilikatzen duen bezala, ile kizkurra pasatzen da titietako marrubi helduen gainean. Eta kikildu egiten dio, eta muxu ematen dio bularrak. Inguratu mihiarekin titi gozo eta eztia. Halakoa da idilioa. Eta tipoak oraindik mihia sartzen badu Artizarrako leizean. A ze zaporea!
  Charlottek tiro egiten du eta irrintzi egiten du:
  - Eta ezpata zorrotza izango da!
  Jakina, neskek, edertasunak izan arren, ekintza zikina egiten dute - soldadu sobietarrak hiltzen dituzte. Baina txikitatik horrela irakatsi zieten. Otso errukigabeak dira.
  Eta arrazoia dutela uste dute. Heziketa eta mentalitate bera dute. Neskak berrogeita batetan hasi ziren borrokan, euren "otso" batailoiko batzuk, lehenago ere. Eta nahi gabe gogoratu lehen urratsak. Hamasei urte besterik ez zenuenean. Eta inguru guztia zoragarria zirudien, erromantiko ederra.
  Hala ere, oraindik nahiko gazteak dira!
  Bi dozena hegazkin ingelesek mozorrotutako neskaren gainetik hegan egin zuten, ziurrenik ez zuten ezer nabaritu, eta jada zerumuga atzean desegiten hasiak ziren, bat-batean soinu susmagarri berriak entzun zirenean. Madeleine-k agindu zuen:
  Denak etzan eta ez mugitu!
  Neskak izoztu egin ziren, zerbaiten zain zeuden. Eta orduan garraiatzaile arinak eta kamioiak agertu ziren duna atzetik. Diseinua, ekoizpen ingelesa eta amerikarra kontuan hartuta. Poliki-poliki Tunisiako hiribururantz joan ziren. Madeleine apur bat harrituta zegoen. Lehen lerroa oraindik urrun zegoela uste zuen, eta horrek esan nahi du britainiarrek ez zutela oraindik agertzeko astirik izango. Edo hobeto esanda, ez dira agertu behar. Eta gero zutabe oso bat dago. Nahiz eta, beharbada, batailoi bat baino gutxiago... Nortzuk dira, nolabaiteko gudu talde batek, basamortuak inolaz ere aurrealde jarraitua saihestuz, atzealdean barrena arakatu nahi du. Logikoa dirudi, teknologiarekin basamortuan erraz antzematen diren arren. Edonola ere, zure kabuz transmititu behar duzu irratian, baina ez su eman. Gainera, ehun baino ez dira, eta hirurehun ingeles baino gehiago!
  Gerdak xuxurlatu zion Charlotteri:
  - Ingelesak dira! Hau da gertutik ikusten ditudan lehen aldia!
  Lagun ilegorriak, oso urduri ere, erantzun zion:
  - Ezer berezia! Eta beltz asko daude haien artean!
  Izan ere, britainiarren erdia gutxienez beltzak ziren. Eta zutabea poliki-poliki mugitzen zen, eta beltzak oraindik zerbait uluka ari ziren... Gero eta hurbilago daude...
  Orduan, neska baten nerbioek ezin izan zuten jasan, eta metrailadore batekin jo zuen. Segundo berean, gainerako gudariek sua ireki zuten, eta Madeleinek zaunka egin zuen berandu:
  - Pli!
  Dozena bat ingeles aldi berean moztu zituzten, kamioietako batek su hartu zuen. Gainerako britainiarrek bereizi gabe tiro egin zuten. Madeleinek momentua aprobetxatu eta oihu egin zuen:
  - Bota granada iraingarriak elkarrekin!
  "She-wolves" eliteko SS batailoiko neskek granadak urrun eta zehaztasunez botatzen dituzte. Eta txikitatik trebatu direla, eta teknika berezi bat ere pasa zutela. Hau da korronte batekin entrenatzen duzunean, jaurtiketarekin atzerapen apur bat eta zu deskarga batekin. Gerdak eta Charlottek ere opariak bota zituzten. Eta britainiar saltoka eta hankaz gora... Dibertigarria da. Ausaz tiro egiten dute, eta beltzek oraindik ulertezineko hizkuntzan oihu egiten dute. Hona hemen zikinkeria batzuk...
  Eta Gerdak tiro eta bota egiten du, abesten ere:
  - SSko ikasleengan amesgaiztoa da! Jauzi bat, kolpe bat! Otsoak gara - gure metodoa erraza da! Ez zaigu gustatzen katuari buztanetik tiratzea!
  Charlottek ere irrintzi egiten du erantzunez. Berak jaurtitako balak burezurreko zatietan apurtzen dira. Eta begiak ateratzen dituzte. Hona hemen beltz beldurti bat, nola baionetatuko duen bere bikote ilehoria alboan. Odola txutuko du erantzunez. Charlottek batera abesten du:
  - Infernu goibel izartsuko aingeruak! Badirudi unibertsoan dagoen guztia suntsitu egingo dela! Beharrezkoa da belatz azkar batekin zerura hegan egitea! Arimaren heriotzatik babesteko!
  Britainiarrek era antolatu gabe jokatzen dute, gehienak soldadu kolonialak dira: beltzak eta indioak, arabiarrak. Edo erortzen dira, izoztuta, edo, aitzitik, erbi eroak bezala lasterka hasten dira jauzika. Hala ere, neskek zehaztasunez tiro egiten dute, eta granadak, zatiak urrutira hegan egiten ez duten arren, trinko baizik! Orain etsai gutxi geratzen dira. Madeleine-k ingelesez egiten du oihu, bere ahotsa hain da gor-ozena, ez duzula ahobizirik behar:
  - Errenditu eta zure bizitzak salbatuko ditugu! Gatibuan janari, ardo eta sexu ona izango duzu!
  Berehala funtzionatu zuen eta dagoeneko amore ematen ari direnez... Eskuak gora eta...
  Berrogeita hamar preso bildu ziren, eta horietatik erdiak zaurituta zeuden. Madeleine-k agindu zuen:
  - Hil zaurituak!
  Otsoek zeremoniarik gabeko otsoek balak jaurti zituzten oinetan zutik ezin zeudenen tenpluetara, eta gainerakoak kotxeetan kargatu eta gertueneko basera eraman zituzten.
  Basamortuko harea beroaren ondoren, oso atsegina da Gerdaren hanka biluziek goma leuna sentitzea. Zoriontsu moans ere egiten du ... Ameriketako kamioiak oso erosoak dira eta ez dute astintzen bidaian zehar. Neskak irabazita alaiak dira. Charlottek Gerdari galdetu zion:
  - Zenbat hil dituzu?
  Neskak sorbaldak altxatu zituen harrituta.
  - Ez dakit? Ez nintzen tiro egin zuen bakarra... Baina asko uste dut!
  Charlottek kalkulatu zuen:
  - Ehun bat gara, hirurehun inguru hilak, hau da, hiru anai bakoitzeko, hau da, arreba bakoitzeko! Gerra hasiera ikusgarria!
  Gerdak eskua arbuiatuz egin zuen.
  - Berdin zait! Gauza nagusia da neska-lagun bat ere ez zela hil. Hau, noski, estatistika bat den arren, hirurehun etsai suntsitu zituzten, eta gure aldean bi otso gudari bakarrik zauritu arin izan ziren. Are gehiago, galdetzen diot nola ez dugun oraindik erabat harrapatu Afrika, halako gerlariekin.
  Charlottek berehala hondatu zuen aldartea:
  - Beraz, azken finean, gudari dohakabe hauen aurka galdu genuen hemezortzigarrenean!
  Gerdak haserre astindu zuen bere buru ilehoria, Urte Berriko elurraz zipriztindua balitz bezala:
  - Traizioagatik da! Baina, egia esan, inoiz baino gertuago geunden garaipena eta begi bistakoa zen itsu ez diren guztientzat! Ai, eten gintuzten!
  Charlottek baiezkoa eman zuen, oin biluziak ezkerreko belarriaren atzetik behatzekin trebetasunez urratuz.
  - Bai, traizioa, sabotajea, militarren kaskartasuna.... Baina oraindik ere errusiarrak hautsi genituen, hemezortzigarren urtean errenditzera behartuz! Ai, polita izango litzateke Errusiako zabalguneetatik paseo bat ematea, han freskoa da, baina hemen beroa!
  Gerdak barre alai egin zuen.
  - Baina Errusian izozte gogorrak izaten dira... Baina mendian elurretan oinutsik korrika egin nuenean, badakit zer nolako irina den.
  Charlottek hortzak agerian utzi zituen.
  - Gerda txikia oinutsik korrika dabil sutan dagoen elurtik... Ipuin batean bezala sinbolikoa da... Istorio hutsa, oraindik umeena eta batere berekoia...
  Gerdak keinu sutsu egin zion lagunari:
  - Führer-ari daukagun modukoa da?
  Charlottek baieztatu zuen:
  - Ia! Ibiltzen gara, ez oinutsik korrika basamortuko hondar beroan. Bai, garaipenaren ostean ere.
  Lotutako beltzak alemanez marmar egin zuen:
  - Aingeru izugarriak, prest nago zu zerbitzatzeko! Jainkosa bat zara, zure esklabo naiz!
  Charlottek bere oin zakar samarra laztandu zuen gatibu beltzaren ile kizkur marroiaren gainean.
  - Beltzak izatez esklabo zarete! Hau, noski, ona da alde batetik, norbaitek gogor lan egin behar du goizetik iluntzera, lan xumeak egin... Baina berez esklaboa, izaera zitala traidorea da eta ezin zaio armak fidatu. Alemanak, berriz, Lurreko naziorik kultuena eta antolatuena gara. Gerlarien nazio handia, eta ez da ezertarako Alemaniako mertzenarioek Europako armada guztietan eta baita Errusian ere zerbitzatu izana, eta gehienetan aginte postuetan!
  . 8. KAPITULUA
  Gerdak bota zuen basati:
  - Bai, esklabo gisa zerbitzatuko gaituzu. Beltzen menageries bereziak ditugu. Eta geratzen zara...
  Charlottek iradoki zuen:
  Ea gure oinei musu eman. Azken finean, polita izango da guretzat, eta Nigerrek umiliatu.
  Gerdak gogor astindu zuen burua.
  "Ez dakit nola egin, baina nazkagarria, Niger usainaren ezpainek egiaren azal garbia ukituko badute Aryaki. Beraz...
  Charlotte ez zegoen ados:
  - Ba ez! Aitzitik, gustatuko litzaidake. Beno begiratu...
  Edertasun ilegorri sutsuak bere hankatxoa sartu zion gizon beltzari. Gogotsu hasi zen jainkosaren hatz luze, leun eta zizelkatuei musu ematen. Eta erantzunez neskak irribarre leun egin zuen, beltz baten ezpain lodiek azala beltzarana egiten dute. Hemen presoaren hizkera neskaren oin elastiko eta hauts apur batean ibiltzen zen. Hala ere, polita da ia bi metro luze den gizon indartsua umiliatzen duzunean.
  Gerda harrituta geratu zen:
  - Arraroa da, baina zuk zer, ez al da nazkagarria?
  Charlottek irribarre egin zuen.
  - Ba ez! Zergatik nazkatuta egon behar dut?
  Gerdak nahiago zuen isilik egon: zergatik sartu behar zuen bere lagunaren aferetan. Izan ere, emakume alemaniar bat gerlaria ez ezik, emazte maitagarria, leuna eta ama osasuntsua ere izan behar zuela hezi zuten. Baina berak ez du oraindik mutilengan pentsatu, agian esfortzu fisiko handiagatik, edo, besterik gabe, ez du oraindik bere bikotekidea aurkitu. Hala ere, Charlotte, antza, nekatuta dago. Beltza jo zuen orkatila sudurrean, hainbesteraino non yushka jario egin eta Gerdari iradoki zion:
  - Kantatu dezakegu?
  Gerdak baietz egin zuen.
  - Noski abestuko dugu! Bestela triste bihurtzen da!
  Neskek abesten zuten, eta euren neska-lagunak aho batez batu ziren, abestia ur-jauzi baten antzera isur zedin:
  Sasitik txiki polit batekin goaz,
  Lurreko tristura eutsiz!
  Eta hotza, hotz erregarria,
  Apurtutako motibo zulatua!
  
  Oin hutsik elurretan
  Neskatxo zuriak datoz!
  Otsoen antzera orroa, elikadura gaiztoak dira,
  Pichug txori-taldeak eraisten!
  
  Baina neskak ez du beldurrik ezagutzen
  Indar indartsuen borrokalaria da!
  Alkandorak ozta-ozta estaltzen zuen haragia,
  Zalantzarik gabe irabaziko dugu!
  
  Gure gudaria da onduena,
  Ez ezazu makurtu mailu batekin!
  Hemen astigarrak emeki mugitzen dira,
  Elur malutak erortzen ari dira!
  
  Ez da gure ohitura beldurra izatea,
  Ez zarela ausartu hotzetik dardarka!
  Etsaia lodi dago zezen-lepoarekin,
  Itsaskorra da, kola bezalako gaiztoa!
  
  Halakoa da herriaren indarra
  Zer egin zuen erritu santuak!
  Fedea eta natura guretzat dira,
  Emaitza garaile izango da!
  
  Kristok aberria inspiratzen du,
  Bukaera arte borrokatzeko esaten digu!
  Planeta paradisu bihurtzeko
  Bihotz guztiak ausartak izango dira!
  
  Jendea pozik egongo da laster
  Izan dadila bizitza batzuetan gurutze astuna!
  Bala hilgarri basatiak
  Baina jausi zena jada jaiki da!
  
  Zientziak hilezkortasuna ematen digu
  Eta eroritakoen gogoa mailara itzuliko da!
  Baina beldur bagara, sinesten duzu
  Etsaiak berehala izorratuko du puntuazioa!
  
  Beraz, otoitz egin Jainkoari
  Ez da nahastu behar, alferkeria!
  Epaile ahalguztiduna oso zorrotza da,
  Batzuetan behintzat lagun dezake!
  
  Ama lurra ezer baino maiteagoa da niretzat,
  Herri saindua, jakintsua!
  Eutsi gure buruari errenak baino indartsuago,
  Blossom Fatherland jaio da!
  "Wolves" elite SS batailoiko neskek ederki abestu zuten, eta hitzak zintzoak ziren. Orokorrean, SS gizon batek borreroa esan nahi duen estereotipoa zegoen! Baina ez da. Bazeuden, noski, zigor-unitate bereziak, gehienetan segurtasun dibisioen barruan, operazio bereziak egiten zituztenak, baina SS dibisio gehienak Wehrmacht-eko elite-guardiak besterik ez ziren. Oro har, esan beharra dago propaganda gorri eta totalitarioa ez dela Bigarren Mundu Gerrari buruzko informazio iturri fidagarriena. Azken finean, argi dago Agitprop-eko buruzagi komunistek ezin izan dutela alderdigabe eta objektiboki gertaerak estali. Beraz, fidagarriki zaila da epaitzea non zegoen benetako egia, nazien ankerkeriari buruz eta non dagoen fikzioa. Nolanahi ere, ikerketa historikoetan serio dihardutenak behartuta daude SSko soldadu guztiak ez direla borrero eta munstro bat aitortzera. Horrez gain, SESBren aurkako erasoaren aurretik; naziek, oro har, lurralde okupatuetan tolerantziaz jokatu zuten, Mendebaldeko iturriek ez dute ankerkeria eta sarraski masiborik adierazten.
  Eta orain neskek gatibuei laguntzen zieten kotxeetatik ateratzen; gizon lotsatien sorbalda zabalak adiskidetasunez jotzen zituzten. Horren ostean, neskak freskatzera gonbidatu zituzten ...
  Afaria xumea izan zen, baina, bestalde, basamortuan zebra bat tirokatu zuten eta neska bakoitzak arabieraz shish kebab bat prestatu zuen. Oro har, arabiarrak, kanpotik bederen, lagunak ziren eta alemana zekitenak txantxetan ere saiatzen ziren, edo neskei hankak emeki laztantzen.
  Gerdak arabiar itsaskorra urrundu eta esan zuen:
  - Ez naiz zuretzako!
  Charlottek berdin jarraitu zuen:
  - Lortu harem bat!
  Gerdak irribarre egin zuen eta iradoki zuen:
  - Baina esaiozu Charlotteri, zer egingo zenuke sultanaren emaztea izango bazina?
  Lagun ilegorriak zalantzan esan zuen:
  - Hau da, benetan, zoriontasun polemikoa ... zein emaztearen sultanaren araberakoa den arren. Otomandar Inperio handia bere garaian balego, orduan... Oso ona ere izango litzateke... Turkiako armada erreformatuko nuke, armak hobetuko nuke... Eta ziurrenik, lehenik ekialderantz zuzenduko nituzke begiak.
  Gerdak baiezkoa eman zuen.
  - Ondo! Baina hona hemen lotsagarria Turkiarentzat, bere garaian ere Iran konkistatu ezin izana. Hau nahiko erreala zen, batez ere persiar armada atzeratuta zegoelako. Interesgarria da, Fuhrer handia, zein erabaki hartuko du, Turkia konkistatzeko, edo oraindik bere koalizioan sartzea, otomandarrei hezur bat botatzea, Irango lurralde ez oso baliotsuetako batzuk barne?
  Charlottek sorbaldak altxatu zituen harrituta.
  - Ez dakit! Izan ere, azkenaldian SESB erasoko dugulako zurrumurruak... Errusiako aberastasuna eta Ukrainako lur aberatsak oso beharrezkoak direla diote!
  Gerdak te katilu bat hartu zuen oin biluziaren hatzekin eta trebetasun samarra igo zuen kokotsera, likido marroia bere baitara isuriz. Aldi berean, neskak hitz egitea lortu zuen:
  - Ukrainan oso lur aberats eta gizenak daude. Alemaniako lidergo jakintsuaren pean, eta gure nekazaritza-kultura altuarekin, errekorrak diren uztak emango dituzte. Eta gero ogia daukagu, ura baino merkeagoa izango da. Eta ukrainarrek beraiek etekina aterako diote, sobietar gobernuak besterik gabe lapurtzen dituelako, gosez hiltzera behartuz!
  Charlottek baietz egin zuen.
  - Eslaviar hauei gure alemaniar kultura handia irakatsiko diegu! Argi ditzagun!
  Hemen elkarrizketa oihu zakarrekin eten zen, atseden denbora amaitu zen.
  Baina afalostean, neskak berriz ilaran jarri eta derrigorrezko martxa bat egitera behartu zituzten basamortuan zehar. Jan eta gero, korrika egitea zaila zen eta neskek intziri pixka bat ere egin zuten, harik eta gorputzak berotu ziren arte. Eta halaxe atera ziren jerboak bezala.
  Bien bitartean, SS Dess koronelak ezkutuan bidali zifratze ohar berri bat britainiarrei. Horregatik iruditzen zitzaion Dessi Hirugarren Reich-a traizionatzea Gestapoan sartzeko arriskuarekin. Badago dirua, soldata duina, gehi harrapakin militarra, zer gehiago behar den... Baina badago jabetza naturala duen jendea, traiziorako gogoa. Traizioa eginez, burrunba besterik ez dute harrapatzen, eta belar txarragatik bezala zoratzen dira. Eta orain Dess britainiar datuak zirriborratzen ari zen tropa berrien transferentziari eta hegazkin gehigarrien agerpenari buruz. Eta baita alemaniar tropen etorreraren garaiari buruz zekiena ere. Noski, bera ere, batzuetan, lotsa sentitzen zen bere kamaradak bere erruagatik hiltzen ari zirelako, eta balizko agerraldi baten beldur zen... Baina agian beranduegi da atzera egiteko, Hirugarren Reichak galtzen badu izan ezik, orduan... Duela gutxi, zurrumurru iraunkorrak izan dira ekialdeko operazioari buruz. Eta zurrumurruak ez ezik, tropak Poloniara eta Errumaniara eraman zituzten, batez ere tankeak. Errusiar armadaren prestigioa bereziki handia ez bazen ere, 1914an blitzkrieg-a hautsi zuen Errusiar armada tsaristaren kolpea izan zen. Horrez gain, boluntario sobietarrek ondo borrokatu zuten Espainian, edo tankearen ukabilkada bat Mantxurian. Wehrmacht-ek han luskatu eta negua baino lehen denborarik ez izateko probabilitatea oso handia zen. Eta Britainia Handiak eta Estatu Batuek elkarrekin indarrak zabaltzeko denbora izango dutela. Hala ere, baliteke SESBek negura arte eutsiko ez, batez ere haren aurkako erasoa bat-batekoa bada, eta errusiarrek ez dute astirik erasoak uxatzeko neurriak hartzeko. Bai, eta Japoniak lagunduko du...
  Sekretuak eman ondoren, Dessek zigarro bat piztu zuen, zigarro amerikarrak paketetik ateraz. Suitzako banku batean bere kontu sekretu batean kopuru txukun bat sartu bada ere, ez da pobrea hala ere. Bereziki, xekeetako batek urrezko eta harri-koskorren gordeleku bat ezkutatu zuen. Informatzaile arabiar batek bat eta xeke honen zerbitzariak eman zizkieten, bere nagusiak altxor ezkutuak zituela jakin zezaketenak. Zer ez litzateke kaltetuko presoari zehatzago galdetzea, zer eta nola, jakina badaki.
  Eta Dess tortura-gelara joan zen, laster informatzaile arabiar bat elkartu zen. Dessek keinua egin zion maltzurki.
  - Zer arrasto bat daukagu.
  SS kasemata oparoa zen. Deskarga elektrikoetarako dinamo bat ere bazegoen. Eta gero presoa ekarri zuten. Dess-ek desilusio txistua bota zuen hura ikustean: mutil arabiar arrunta, hamalau urtetik gorakoa. Azal iluna, argala, baina zuzen begiratu eta beldurra ez traizionatu nahian. Hala ere, mutil bitxiek, oro har, asko jakin dezakete helduen sekretuak entzunda. Dess-ek, denbora eskasa sentituz, agindu zuen:
  - Mutil arabiarraren errailean!
  Zerbitzariaren traje zarpail samarra azkar kendu zioten mutilari. Eta halaxe, biluzik, tiratu ninduten bastidorera. Eskumuturrekoak mutilaren eskuetan itxi ziren, eta atzetik eskuak luzatzen hasi ziren. Ume arabiarra makurtzen hasi zen, oin biluziak zamarekin lotzen zituen izakietan. Mutilak intziri egin zuen, giltzadurak sorbaldan bihurritu zizkion, mutilak arnasa gogor hartzen zuen. Dessek zakar galdetu zuen:
  - Nola du izena zure txakurkumeak?
  Arabieraz errepikatu zuen itzultzaileak.
  - Ali! - Mutilak ahots dardaraz estutu zuen.
  Dessek maitasun handiagoz esan zuen:
  - Esadazu non ezkutatu zituen zure nagusiak altxorrak. Sari handia jasoko duzula esaten baduzu, zeikh bihurtuko zaitugu. Eta ez, espiritua utzi arte torturatuko dugu.
  Mutilak burrunba egin zuen:
  - Ez dakit ezer!
  Dassek irribarre irribarretsu egin zuen.
  - Ez dut sinisten! Zer mutila halako katilu maltzur batekin, baina ez zekien ezer. Tira, zer plazer emango diguzu.
  SS erraldoi batek larruzko azote bat kendu zuen hormatik, izarrak tartekatuta. Bata zuriz eta amantalaz jantzitako mediku bat hurbildu zitzaion mutilarengana eta eskua bularraren eskuinaldean jarri zion. Pultsuak entzun eta, irribarrez, esan zuen:
  - Bihotza oso osasuntsua du. Asko jasateko gai, baina pazientzia handia. Intxaur gogorra izan daiteke.
  Dassek barre egin zuen irribarrez.
  - Askoz hobeto... Lan egin behar duzun arren.
  SSko borreroak eta denbora partzialeko traidoreak kolpe gogorra eman zion arabiar nerabe baten bizkarrean. Odol-marra bat agertu zen, mutikoak hatsa egin zuen, aurpegia bihurrituta, baina ihes egiten zuen intziria kendu zuen. Dessek berriro jo zuen, irribarre gaiztoa egin zuen eta haragijale. Izan ere, torturak plazera ematen die askori... Agian animalien senarekin ere lotuta dago, zure nagusitasuna erakusteko gogoarekin, supergizona zarela eta biktima kaka. Friedrich Nietzschek ere uste zuen etorkizuneko mundu "zoriontsuaren" supergizona askoz krudelagoa izango zela bai besteekiko eta baita bere buruarekiko ere. Dess ez zen oso zorrotza bere buruarekiko krudelkeriari dagokionez, besteekiko baizik...
  Kolpeak jarraitu ziren, kolpeen ondoren, mutilaren bizkar argal baina nerbioa nahaspila odoltsu bihurtu zen, orduan zartagina hanketatik ibiltzen hasi zen. Aliren onerako, amaiera aldera bederen astintzen hasi zen emeki, baina oihu ozenei eustea lortu zuen. Dassek kolpeak gelditu zituen eta iseka egin zuen:
  - Bainu alemaniarra gustatzen zaizu?
  Jipoitutako mutilak intziri egin zuen:
  - Ez!
  SS koronelak, tonurik gozoenean, galdetu zuen:
  - Sekretu bat oparitu nahi baduzu, egin orain. Bestela, mutilatuko dugu, eta ezin izango duzu gehiago SS-en zerbitzatu.
  Alik ausardia aurkitu zuen erantzuteko:
  - Ez dizut ezer esango! Ala-ren izenean zin egin nuen!
  Dessek irribarre egin zuen azeri batek bezala.
  - Zer jarraituko dugu! Gustura egingo gaituzu. Zer aplikatu nahiko zenuke orain?
  Mediku sadikoak iradoki zuen:
  - Braseroa! Tortura hau ere ona da, beste batzuekin batera erabil daitekeelako.
  Dassek barre maltzur egin zuen.
  - Noski, braseroa! Orain leunki frijituko genituzke takoiak.
  SS koronelak ez zuen mespretxurik egin, eta bera palmondo olioz zikintzen hasi zen, hala ere, jada olioz ustelduta, mutilen zolak, lodiak, baina torturatzailearen skuek torturatu baino lehen, hautsetatik garbituta. Medikuak baietz baiezkoa eman zion.
  - Beraz, oinak ez dira berehala erreko, eta torturatutako "zeruko plazerra" luzaroan luza dezakegu!
  Horren ostean, bi laguntzaile arabiarrek kontrol automatikoz hornitutako sutegi bat egin zuten, eta mutiko ilun eta eder baten oin hutsetatik metro erdira jarri zuten. Horren ostean, Dess pertsonalki sua pizten hasi zen.
  Suzko mihiak ikatz briketa gainean zihoazen. Mutilak txistu egin zuen, burua astintzen hasi zen konbultsiboki...
  Eta frontearen beste sektorean, norbere borroka eta gertaera oldarkorrak.
  Kuibyshev erasoa jasan zuen eta benetan erori zen. Saratov ere suntsitu eta harrapatu zuten naziek. Beraz, are beldurgarriago bihurtu zen. Alemaniarrak argi eta garbi irabazten ari ziren jada... Stalin izutzen ari zen, baina ezin zion ezer aurka egin nazien presioari. Gerrak ez zuen sobietar agertokiari jarraitu. Fuhrer oldarkorra eta inteligentea da, Hitler ez bezala. Eta hau oso estrategia polita eta ondo entregatua da.
  Fritz erdialdetik erasotzen saiatu zen eta nahiko arrakastaz.
  Stalenida Pavlovna, hala ere, borroka desberdin batean sartu zen neska talde batekin. Indarrak benetan ez dira berdinak... Baina gerlariek Fritz-en garraioari eraso zioten. Ez hain blindatu eta zaurgarriagoa.
  Oinutsik eta erdi biluzik neskak tiro egin zieten naziei. Jokatuta, garraiolariak su hartu zuen. Orduan, gerlariek beste garraio bat kanporatu zuten. Erre eta krak egin zuen. Hirugarren ibilgailu blindatua alde egiten saiatu zen. Baina Natashak harrapatu zuen granada jaurtigailu batekin kolpatu zuen. Horren ostean, mastodonte txiki bat amaitu zen.
  Horren ostean gudariak garaikurrak jasotzen hasi ziren. Oksanak granada arina adierazi zuen irribarrez:
  - Alemanezko bertsioa!
  Victoriak, hortzak agerian utziz, oihu egin zuen:
  - Eta zuk Negros ikusten duzu!
  Izan ere, hildakoen artean beltzak zeuden, eta indioak, eta arabiarrak! Pertsona zuri gutxi daude. Gudariek hildakoen artean hartu zituzten armak. Poltsikoak ere miatu zituzten diru bila. Paper eta metalezko txanponetan ere aleman markak zeuden.
  Orain arte, marka munduko monetarik boteretsuena izaten jarraitzen du. Eta urrezko babesarekin Afrikaren konkistaren ondoren ere.
  Gudariek, hanka biluzi eta zizelkatuak kolpeka emanez, gorpuak lapurtu zituzten. Eta armaz kargatuta.
  Gero basora itzuli ginen. Stalenidak galdetu zien lauei:
  - Bueno, nola? Joan al zara?
  Victoriak bularra puztu zuen eta harro erantzun zuen:
  - Bai, pixka bat korrika egin genuen, baina ezer berezirik ez...
  Stalinidak iradoki zuen:
  "Agian berriro banatu eta ekialdera joan gaitezke?"
  Natashak xumeki iradoki zuen:
  - Eta destakamendu partidista sortu ezkero?
  Steelenidak negatiboki astindu zuen burua.
  - Ez... Erretiratzeko agindua dago, lehen lerroaren atzean. Bide batez, zer dakizu borrokaren nondik norakoak?
  Veronikak hasperen batekin erantzun zion:
  - Orain arte, ezer ez... Ez dugu irratirik, ez...
  Stalenidak eten zuen, serio esanez:
  - Gerra luzea eta gogorra izango da. Beharbada, denek ezin izango dute bizirik irauteko. Kasu honetan, beharko genuke...
  Veronikak eteteko ausardia izan zuen:
  - Jainkoa gogoratzen al duzu?
  Steelenidak negatiboki astindu zuen burua.
  - Komunista eta ateoa naiz ... Eta herri-jakituriak ere esaten du: fidatu Jainkoarengan eta ez zaitez akatsik egin!
  Victoriak irrintzi egin zuen:
  - Neska hau dope erlijioso baten eraginpean erori zen. Eta hala uste dut: Jainkoa ilusio bat besterik ez dela, baina hau oso ilusio kaltegarria da, gogoa lotzen du!
  Steelenidak negatiboki astindu zuen burua.
  - Errespetatu beste norbaiten fedea Vic ... Oro har, noski, fededunak dira Jainko bat dagoela frogatu behar dutenak!
  Natashak haserre zapaldu zuen oin hutsik eta erantzun zuen:
  - Eta zer frogatzeko! Jainkoak onartzen badu faxistek ia mundu osoa hartu dutela, zer nolako Jainkoa da hau!
  Victoriak garrasi gogorra egin zuen.
  - Tira, frogatu Jainko Vera-ren existentzia. Guztiak lehen kausa izan behar duela dioen argudio koipetsua izan ezik!
  Veronikak bekokia estutu zuen, belar gainean zola biluzi eta apur bat odolez zikindua igurtzi eta eman zuen:
  - Beno, bizitzarik ez zegoela azaltzeko, baina garatu eta gizon bat ere agertu zen?
  Steelenidak esan zuen emeki:
  - Eboluzioaren teoria... Dena doa sinpletik konplexuagora, eta perfektua. Eta hori frogatzen du geruza geologikoak egoteak. Emakume gazte batek oin biluzik belar gainean pasa eta txio-txilo egin zuen. - Hemen, adibidez, aldi geologiko desberdinak daude, eta hori fosilen arabera epaitzen da.
  Veronikak sorbaldak altxatu zituen.
  "Ez naiz kreozianismoan aditua. Eta SESBen ez duzu horrelako libururik aurkituko. Baina badira atzerrian zientziak erlijioari kontraesanean jartzen ez diola frogatzen duten lanak. Eta Biblia aztertzeko oinarri zientifikoak laburbildu zituen. Bereziki Bibliako profeziari buruz!
  Victoriak barre egin zuen eta esan zuen:
  - Profezia hauek atzeraeraginez egiten dira. Ez dago Bibliako eta Itun Zaharreko eskuizkriburik K.o X. mendea baino zaharragorik. Beraz, ez dago profeziak frogatzeko modurik!
  Natashak gogor baieztatu zuen:
  - Zalantzarik gabe... Federik ez, zure fedea fede itsuan oinarritzen da nagusiki eta...
  Victoriak erraz iradoki zuen:
  - Hil aurretik beldurra! Zer edozein erlijio espekulatzen du!
  Veronikak sorbaldak altxatu zituen eta erantzun zuen:
  Zergatik ez diote ateoek heriotzaren beldur? Eta badutela beste zerbait espero?
  Victoriak adar bat oinutsik zaplazteko, hautsi eta iradoki zuen:
  - Beno, adibidez, sinistu dezakegu berpizkundean zientziaren indarrez. Eta hau ere bikaina da!
  Natashak begiak bildu eta ametsetan esan zuen:
  - Hori da! Imajinatu etorkizun komunista bat. Bertan ez dago dirurik, doako ondasun ugari baizik. Espaziora hegan egin dezakezun motozikletak barne. Eta edozein produktu - pastelak, izozkiak, ananas, hurritz-galtza eta abar sintetikoki hazten dira. Nonahi robotak. Jendeak egunean bi ordu baino ez ditu lan egiten, eta gero mekanismoei aginduak ematen soilik. Eta egun batean.
  Neskak, hizketan, ibiltzen ziren, oin hutsez dena neurtzen. Hainbat metrailadorez eta bazokaz kargatuta daude. Dozena bat edertasun.
  Eta Natashak etengabe esaten zuen:
  - Eta entretenimendu-industria aberatsena. Plazerra baino ez. Adibidez, koloretako telebistak, eta berehala ikusten dituzu dozena bat marrazki bizidun. Eta erakargarri asko. Slot makinak, ordenagailu jokoak, hainbat robot... Eta baita estrategiak ere. Esaterako, Stalinen bezala jokatzen duzu eta Hitler garaitzen duzu. Mundu osoaren potentziala badu ere...
  Victoriak ameslari jarraitu zuen Natasharentzat:
  Eta etxeak hain ederrak dira. Bakoitzak txabola bat dauka iturri batekin eta lorategiarekin. Eta Lurrean jendeentzako leku nahikorik ez badago, Venus, Ilargi, Marte eta beste planeta batzuetan bizi dira. Bereziki, abiadura superluminala duten espazio-ontziak, edo baita zero trantsizioko autobusak ere, sortu dira. Hau da autobusera igotzen zarenean, eta espaziora garraiatzen zaituzte, edo baita beste mundu batera ere. Horrela agurtzen zaituzte zentauroek edo primerako iratxoek. - Neskak libelula bat harrapatu zuen ahurrean, belarrira eraman, eta entzunez, hitz egiten jarraitu zuen. "Adibidez, ingeniaritza genetikoaren mirariak. Ez dago zahartzarorik. Gizon guztiek ez dute hogei urtetik gorako itxura, baita neskek ere. Guztiak osasuntsu eta gihartsu, usain atsegin eta freskoekin. Neskak beti osasuntsu daude, hilekorik gabe. Baliteke umeak erditu behar ez izatea, ziber-sabeletan haziko dira.
  Natashak irribarre batekin lagundu zuen:
  - Eta zuhaitzak agertuko dira, zeinen gainean gozokiak, izozkiak, pirulak, pastelak fruituak bezala haziko dira. Eta gantz tantarik gabe jan daitezke. Eta denak pozik egongo dira hegan egin ditzakezun auto berriak edukitzea. Eta beste kontinente batera eta Martera, eta baita ondoko galaxia batera ere!
  Steelek proposatu zuen:
  - Eta orduan jendea ezberdina izango da, superbotereekin. Hau, noski, plus bat izango da. Eta hildakoak berpiztuko dira, eta ez dute gogoratuko noizbait norbaitek Bibliako ipuinetan sinesten zuela!
  Victoriak euli agariko bat zapaldu zuen oin hutsarekin eta hausnartu zuen:
  - Bai, zalantzarik gabe! Beno, benetan, zer agintzen du Bibliak? Danborrari ere lerrokatzen al gara, edo hobeto esanda, organoaren soinuetara? Eta haragirik ere ez da egongo!
  Veronikak eskuak zabaldu eta esan zuen:
  - Zein da zure kontzientzia? Baina Eskritura Santuetan, saria ez da batere behin betiko adierazten. Eta danborrada eraikitzen ari gara, hau espekulazioa da!
  Victoriak barre egin zuen eta mihia atera zuen. Adierazi ondoren:
  - Bueno, bai... Eta han zer gertatuko da? Bekaturik gabeko zerbait? Eta zer esan aske borondatea, nola gabe?!
  Veronikak lasai erantzun zuen, begiak apur bat estutuz:
  - Libre borondatea geratuko da, baina ez da bekaturik izango. - Neskak oin hutsik goroldioan igurtzi eta jarraitu zuen. "Posible bihurtuko da jendeak bekatua gorroto duelako. Ez pertsona guztiak, salbatutako zintzoak baizik. Horrek esan nahi du Satanas eta faktore narritagarriak kentzen direnean, bekatuak bere erakargarritasuna galduko duela eta komatxoak murriztuko dituela.
  Victoriak txistu egin zuen, bere takoi biluzi eta biribila urki baten enborra eraman zuen. Eta emeki esan zuen:
  - Eta nola gorrota dezakezu bekatua, ainbeste atsegin ematen badu. Hemen, adibidez, gizonekin, batez ere gazteekin. Hatsak egiten dizkizutenean, kilika egiten dizutenean, orpoetan masajea egiten dizutenean. Azken finean, plazer handia da gorputz gihartsuen ukitua sentitzea. Eta bekatua dela diozu!
  Veronikak haserre egin zuen:
  - Eta inmorala da gizon ezberdinekin sexu harremanak izatea!
  Steelenida haserre esan zuen:
  - Egia esateko, ni ere ez naiz puritanoa, baina... Hala ere, kode moral komunista bat dago eta hori betetzen saiatu behar da. Eta ez etzan keinua egiten duten guztien azpian!
  Victoriak ausardiaz erantzun zuen:
  - Aktiboa izatea gustatzen zait. Eta ni neu gizonak bilatzea eta erakartzea gustatzen zait. Ondoren, egin maitasuna nahi duzun moduan. Ez al da hori ederra. Tira, zergatik izan behar ginateke apalak, geure arrak geuk taxutu beharrean!
  Stalinek hotz esan zuen:
  - Zure itxurarekin ez da zaila! Baina azken finean eta hiltzeko, asko zara!
  Victoria elkarrizketa apur bat desbideratzen saiatu zen:
  - Nolanahi ere, etorkizun komunista ezagutzen duzu, jende libre eta jakintsua, Jainkoaren agintea baino askoz hobeto, faxismoaren garaipena ahalbidetuz, edo gizadia uholde batean itotzea. Suzko deabruak zapoa zapaldu zuen eskuineko oinaren oin biluziekin eta jarraitu zuen. - Pertsonalki ez zait gustatzen juduei bere herria deitzen dien tirano baten erreinuan bizitzea, eta nola gertatzen da gainerakoak arrotzak direla?!
  Steelenida serio erantzun zuen:
  - Goiko adimenari buruz eztabaidatu dezakezu denbora luzez, baina Biblian ... Logikoa al da Jainkozko errebelaziotzat hartzea?
  Victoriak ziur erantzun zuen:
  - Noski ezetz! Itun Zaharraren krudeltasuna, Berriaren zentzugabeko bakezaletasuna - herri bati pribilegioak ematea... Ez al da zentzugabea?
  Veronicak atzamar hutsez jo zuen motondoa haserre. Minez egin zuen irribarreak eta erantzun zuen:
  - Beraz, azken finean, Paulok dio: Gure irakaspena estropezu bat da juduentzat, erokeria barbaroentzat! Buru bekatari batek ezin du hau ulertu!
  Victoriak barre egin zuen eta ahots arinaz esan zuen:
  - Errusia ezin da adimenarekin ulertu,
  Ezin da neurri arrunt bat neurtu...
  Bihurtu berezia du -
  Errusian bakarrik sinetsi daiteke!
  Steelenidak, bekainak zorrotz altxatuz, esan zuen:
  - Eta hemen Errusia kristautasunaren aurretik. Milioika, ehunka milioi pertsonak Jainkoarengan sinesten zuten. Haien artean adimen nabarmenak zeuden. Hala nola, Newton, Paracelsus, Kant, Pasteur... Eta bazuten euren arrazoiak sinesteko. Gu, berriz, ilusioen aurka gaude! Emakume gazteak oin biluzi eta sendoarekin eroritako adar bati kolpatu, hautsi eta jarraitu zuen. - Ateismo zientifikoaren jarraitzaileak gara eta pertsona bakoitza bere zoriontasunaren errementaria dela uste dugu! Eta ez dela sinetsi behar Jesus osaba ona etorriko dela eta denak eraikiko, gure arazo guztiak konpondu! Planeta honek kudeaketa zientifikoa eta espaziora hedatzea behar du! Eta ez itzazu zeruko lekuetarako, edo haremetarako itxaropen guztietara!
  Victoriak barre egin zuen eta haserre egin zuen:
  - Eta ez nioke uko egingo harem gizonezkoari!
  Steelenida gogor esan zuen:
  - Tira, ilegorria eta disolutua zara... Nork hazi zintuen?
  Victoriak txantxetan erantzun zuen:
  -Noiz aita Carlo, eta noiz inor ez!
  Stalenidak ukabilkada zapaldu zuen eta txistu egin zuen:
  - Ikusgarria da ... Jainkorik ez badago, horrek ez du esan nahi batere arrunta eta disolutua izan behar denik!
  . 9. KAPITULUA
  Victoriak zintzo erantzun zuen:
  - Atsegin dut! Horrela ulertzen duzu!
  Natashak, barrez, esan zuen:
  - Komunismoak bi sexuen berdintasuna aldarrikatu zuen. Eta horrek esan nahi du emakumeak berak gizon bat bilatzeko duen eskubidea. Esaterako, uste dut, gustuko duzun mutila aukeratuta, nahiko normala dela hura enfrakatzea! - Neskak perretxiko zizarea jo zuen oin hutsarekin eta jarraitu zuen. - Eta nahiko normala da hainbat mutil aldi berean maitatzea. Azken finean, desberdinak dira eta bakoitzak modu ezberdinetan laztantzen zaitu, oso polita!
  Veronikak xuxurlatu zuen:
  - Infernuan erreko zarete halako hizkerak eta ekintzengatik!
  Steelenida irribarre egin zuen eta esan zuen:
  - Komunismoaren morala ez da kristauena baino zorrotzagoa. Eta horrela jokatzen baduzu, orduan... Uste dut ez zarela onespenarekin bilduko! Denok ez gara... burdel bat!
  Victoriak serio esan zuen:
  - Zergatik hazi hipokresia? Kristautasun honek hainbat murrizketa jarri zizkien emakumeei. Barne, debekua esaterako, senar bat baino gehiago maitatzea. - Deabru ilegorriak haserre kolpea jo zuen oin biluziarekin, gora bota zuen. Eta jarraitu zuen. - Eta komunismoak Jainkorik ez dagoela aldarrikatu zuen! Eta horrek esan nahi du dena baimenduta dagoela! Eta emakumeok txori libre izan gaitezke maitasunaren bila. Askoz plazer gehiago ematen duten gizon horiek aukeratzea. Eta hau da puntu nagusia!
  Stalenidak gorritxoa astindu zuen hatz erakuslearekin:
  - Hau ez da Komsomoleko kidearen gauza nagusia! Oro har, garrantzitsuena Aberriari eta Leninen kausari zerbitzua ematea da. Eta ez gorputzaren plazeraren bilaketa! Hau ulertu behar duzu!
  Victoriak haserre erantzun zuen:
  - Piztia eta ohea naiz guduan! Beraz, ez zaitez kexatu!
  Deabru ilegorriak astindu zuen:
  - Super neska bat naiz!
  Veronikak lotsati txertatu zuen:
  - Komunismoaren eta kristautasunaren morala bat da: nork ez du lan egiten, ez da existitzen!
  Victoriak Bibliaren ezagutza erakutsi zuen:
  - Eta Jesusek esan zuen: ez kezkatu zure eguneroko ogiaz... Izan zaitez basoko txoriak bezala.
  Stalenidak gogor adierazi zuen:
  -Komunismoa, neurri handi batean, kristau baloreen ukazioan jaio zen. Eta paralelismo batzuk nahiko posibleak dira. Beraz, naziek ere bandera gorria dute, gurea bezala!
  Victoriak bere oin hutsez zapaldu zuen euli agarikoa, goroldioan takoi biluzi eta biribila igurtzi eta gehitu zuen:
  - Hirugarren Reich-ak zerga handiak ditu kapital pribatuaren gainean, eta estatuaren jabetzaren portzentaje handia. Partzialki sozialismoa dute, baina pribilegioak alemaniarrentzat! - Neskak urki bati hosto bati hozka egin zion, eta barre egin zuen, gaineratu zuen. - Orokorrean, erlijioari buruz, abesti alaia daukat. Nik egin dezala nahi duzu?
  Stalenidak gogoz egin zuen buru distiratsuarekin, adar ustel bat bota zuen bere oin biluzi eta dotorearekin eta txio egin zuen:
  - Kantatu lore bat, ez izan lotsarik!
  Eta Victoriak gogotsu kantatu zuen;
  Zer esan nahi zuen Jaunak?
  Bera, distantzia ikaragarri batean bizi...
  Lan egiteko agindua eman zenean,
  Amets batean gera ez gaitezen.
  
  Errege janzkera bikaina izan arren,
  Baina ez dago pertsona zikoitz gehiagorik....
  Pobreziak zuzen-zuzenean jaurtitzen du -
  Gure sufrimenduaren mundua epikoa da!
  
  Eta ez da Adamen errua
  Sobietar sobietarra, errusiar mutil bat...
  Biluzik ibili, lotsa ezkutatu gabe,
  Tsarismoaren pean proletario bat bezala!
  
  Jainkoak janaria eman zion - muga bat,
  Larrean sardexkak ezagutu gabe...
  Eta gehiago nahi baduzu, jipoitu egingo zara!
  Eta esku-ahurrean edan botilarik gabe.
  
  Adamek halako patua jasan zuen,
  Paradisu beldurgarri eta aspergarri batean!
  Baina sugea hegaletan hegan egin zuen,
  Ulertu zuen: pertsona batek sufritzen du...
  
  Sasietatik ateratzeko modu bat dago,
  Eraiki hiri bat, eman ondorengoak!
  Zuhaiztiaren terminoan zehar ez ibiltzeko,
  Batzuetan perfidia behar duzu!
  
  Paradisutik giltza magikoa lapurtu nuen,
  Eden errutina alde egiteko...
  Bertan neska baten ametsak aurkituko dituzu
  Gutxienez lurpeko munduan hil zaitezke!
  
  Bai, noski arriskua dago, mutila,
  Planeta hau ez da opari bat...
  Baina jakingo duzu kontzientzia, ohorea,
  Eta aurkituko duzu, ezagutu zure bikotea!
  
  Adamek giltza hau jaso zuen -
  Ateak ireki eta paradisua utzi.
  Bekatariak indar asko gastatu zuen,
  Mendi handietako harriak zapaltzen...
  
  Hemen berriro atea ikusten du -
  Eta berriro hegodun sugea agertu zen...
  Esan zuen: Satan ona naiz -
  Hemen torlojua berez ireki zen...
  
  Adam sartu zen eta ikusi zuen...
  Halako miraria margotua...
  Muinoaren atzean neska biluzia,
  Portzelanazko tert bat urrezko plater bat da.
  
  Baina zein ona den
  Adam mutilak ezin izan zion eutsi!
  Eta musu eman ahoan
  Eztia baino gozoagoa!
  
  
  Hark erantzun zion -
  Estasi ekaitz batean gorputzak batu ziren...
  Ez, ez madarikatu Satanas...
  Mutilak bekatuan agertu ziren!
  
  Jainkoak paradisutik kanpora bota zituen, baina...
  Planeta haien etxea bihurtu zen.
  Jendeak eguzki bat izan arren,
  Baina ondorengoak milaka bihurtu ziren!
  
  Bai, oso gogorra izan zen
  Uholdeak, lehorteak eta neguak.
  Baina gogoa arraun indartsua da,
  Gizona izaki indartsua bihurtu da!
  
  Nola egin dezake hegan aingeru batek
  Nola suntsitzen dute deabru mendiek erliebea!
  Sortu errepide bat, non bidea dagoen -
  Lehorreko edozein puntura iritsi.
  
  Eta espazioa behar duzu -
  Gu ere konkistatzeko gai izango gara.
  Beraz, gure bekatua ez da sententzia bat,
  Ez, ez esan pop txorakeriarik!
  
  Ez izan bekatu - ez dago aurrerapenik,
  Pentsamenduek mugimendua sortzen dute!
  Sermoiari erantzun bat:
  Ez dugu inoren paradisua behar!
  Neskek aho batez txalo egin zuten. Kontuan izan behar da Victoriaren ahotsa indartsua dela, oso-osoa, oso atsegina. Eta gudariak zinez liluratu zituen poema honek.
  Steelenidak iradoki zuen irribarrez:
  - Denbora dagoenean, abesti hau estadioan interpretatuko duzu!
  Victoriak baietz egin zuen baietz eta iradoki zuen:
  - Eta aldi berean saria onartuko dugu!
  Neska ilegorriak barre egin zuen eta bere eskuetan ibili nahi zuen. Baina arma gehiegi ditu.
  Neskak nahikoa luze ibili ziren eta nekatuta zeuden. Bazkaltzera eseri zen. Garaikurra ireki zuten kontserbak eta gisatua. Biziki irabazitako masailezurrak. Gudariak guztiak gazteak dira, osasuntsuak, gihartsuak.
  Natashak irribarre batekin adierazi zuen:
  "Guk hildakoen artean, ia guztiak atzerritarrak dira. Alemanak armada arrotz bat botatzen ari dira gure kontra!
  Victoriak lekuz kanpo kantatu zuen:
  - Eta gure armada ezkerrean dago, eta gure ejertzitoa eskuinean ... Ona da guretzat trago batekin borrokatzea!
  Stalenidak zorrotz begiratu zion gorritxoari eta honako hau esan zuen:
  - Neska jostalari bat zara... Zurekin ezkondu behar dugu!
  Victoriak burua astindu zuen.
  - Zergatik senarra? Hobe dozena bat maitale izatea!
  Natashak barre egin zuen eta esan zuen:
  - Ez da interesgarria gizon batekin denbora luzez komunikatzea - gogaitzen du! Hobe da mutil desberdinak dituzunean!
  Oksanak iradoki zuen:
  "Agian hurrengoan preso alemaniar bat hartuko dugu... Eta burla egingo diogu!"
  Steelenida barre egin zuen eta esan zuen:
  - Beno, neskak asmatuak zarete... Eta ez liguke kaltetuko hizkuntza harrapatzea!
  Natashak, hortzak gogorki agerian utziz, esan zuen:
  - Mutilak, mutilak... Oso-oso txarrak zarete, gure mutilak! Mutilak! Mutilak! Gure gizonak neskek jipoitu egingo dituzte!
  Neskak barrez lehertu ziren... Alkohol diluitutako matrazeetatik pixka bat edan zuten. Edertasun pare batek ere zurrunga egin zuten.
  Baina Stalenidak burrunba egin zuen:
  - Igoera! Lo egiten duenak hilko dugu!
  Neskak jauzi egin eta soketan luzatu ziren. Armak astindu eta hortzak dirdir egin zituzten. Edertasun ederrak. Eta keinu egin haien zafirozko begiekin. Gutxienez pixka bat nahi dute, baina trikimailuak jokatzeko. Eseri zaldi baten gainean.
  Eta beraz, martxa berriro eta zapaldu zure oin biluziak. Neskak oso politak diruditen arren. Hainbeste edertasun dute. Eta nesken gorputz gihartsu eta sendoak.
  Natashak, oinez, ohartu zen:
  - Tanke nazien arazoa konpondu arte, ez dugu ezer egin Fuhrer soldaduen aurka!
  Victoriak honako hau zehaztu zuen:
  - Soldadurik ez, makinak baizik! Eta, oro har, ez dago txatarren aurkako harrerarik beste txatarrik ez badago!
  Eta deabru ilegorriak oin biluziarekin kolpeka jo zuen luzaro usteldutako motoi baten gainean. Zabor eta hauts hodei bat altxatu zuen.
  Veronikak umilki kuxkuxatu zuen:
  - Jainkoaren borondate guztia!
  Stalenidak esan zuen haserre, orpo hutsa harri-harriari kolpatuz:
  - Ez! Dena izango da gure borondate boltxebikea!
  Eta bere begiek literalki haserre distira egin zuten!
  Victoriak gogor adierazi zuen:
  - Hitlerrek juduak suntsitzen dituzte alferrikako zeremoniarik gabe. Zergatik ez zuen Jainkoak bere herriaren alde egin?
  Veronikak motel erantzun zion:
  - Bekatuak...
  Victoriak abesten zuen, oin biluziak kolpeka:
  - Ai, bekatuak, bekatuak... Ez egin bekaturik ahuntz! Ez egin bekaturik ahuntz! Mahastia irabaziko du! Mahatsondo zuriak irabiatuko du!
  Eta edertasun ilegorriak hatz hutsez harrapatu zuen tximeleta, eta hanka altxatu zuen, lagunak erakutsiz.
  - Hauek dira gure basoetan gertatzen diren mirariak!
  Veronikak irribarretsu erantzun zion:
  - Ikusten duzu zer edertasuna... Eta hau ez dela Jainkoaren sorkuntza diozu!
  Victoriak zaunka egin zuen:
  -Erlijioa herriaren opioa da! Eta tximeleta ederra da lorez hobeto mozorrotzeko!
  Steelenida haserre esan zuen:
  - Erlijioaz nahikoa agian? Hobe al da Verak adimenera bidaliz gero nola jokatuko duen esaten uztea?
  Veronikak sorbaldak altxatu zituen eta erantzun zuen:
  - Umila izango naiz!
  Natashak zerbait esan nahi zuen, baina neskak zarata egin zuen haren gainean. Jet Stormtroopers hurbildu ziren. Altzairu asko eta oso harrapari itxurako saiak. Hara egin eta lurruna bota zuten. Pistola asko dago, eta alemaniarrek oso erasokor tiro egiten dute.
  Steeleed-ek agindu zuen:
  - Mozorrotu!
  Gerda gudariak, tankean bertan lo hartu zuenak, hain urruneko berrogeita batgarren urtean gertatutakoarekin amestu zuen...
  Dess SS koronelak iseka esan zuen:
  - Tira, mutila... Zure patua arindu nahi baduzu, esaiguzu non ezkutatzen diren xeikharen altxorrak. Ez gara zorretan geratuko, zu zeu bihurtuko zara xeikh noblea.
  Ali konbultsiboki dardarka egin zuen. Nerbio-bukaera asko daude orpo hutsetan, eta sua min handia da. Airean, erre-usaina gero eta indartsuagoa da. Mutila gero eta gehiago ari zen, izerdia eta malkoak masailetan behera:
  - Ez dakit... ez dakit...
  Dassek atzamarrak hautsi zituen airean.
  - Ez esan gezurrik, gezurraren bidez ikusten dut! Batez ere zuk zeuk esan zenituztela ez zenuela. Hil arte torturatzen zaitugu eta...
  Alik sartu eta argal luzatu zuen, baina sabela erliebe samarra zuela. Oihuei eusten saiatu zen, mina zuela ez erakusteko, baina gorputz traidoreak ez zuen jasan nahi izan. Begietatik malkoak isuri zitzaizkion nahi gabe, eta mutil arabiarra lotsatuta zegoen neska bat bezala negarrez ari zelako. Baina, ai, bere esku ez dago malkoak eta intziriak geldiaraztea, konbultsiboki hozkatutako ezpain batetik odol-zirrista bat isurtzen bada ere. Dass, berriz, mina areagotzeko; mutur berodun pitzak hartu eta mutilaren saihets argala hartu zuen. Kontu handiz estutu zituen bere oin indartsuak, eta bihurritzen hasi zen. Alik askoz ozenago intziri egin zuen, mina jasanezina zen, eztarritik ihes egin zuen:
  - Beharrik ez! Ez mesedez!
  Dessek, nolabait oker, irribarre egin zuen asiar moduan eta galdetu zuen:
  - Zuk? Orain diozu.
  Mutilek burua astindu eta intziri egin zuten, odola tutu zuten:
  - Ez! Ez dut esango!
  Dess-ek bat-batean berriro hitz egin zuen, leun eta atseginez:
  - Tira, zergatik hilko zinateke hain gazte. Zertarako? Begira zein polita den bizitza, zein polita den haize freskoa arnastea eta neskak maitatzea. Eta zure gorpu itxuragabetua zaborretara geratuko da eta hezurrak txakalek tiratuko dituzte.
  - Baina arima Jilgan eroriko da! - estutu zuen Alik bere burutik.
  Koronelak barre gaizto egin zuen.
  - Ez! Zure gorpua txerri-larruetan bilduko dugu eta infernuko infernua zikin bat bezala itxarongo zaitu!
  Hemen mutilak benetan negarrez lehertu ziren:
  - Beharrik ez! Ez mesedez!
  Dessek izugarri egin zuen:
  - Hitz egin...
  Alik intziri batez erantzun zion:
  - Ezin duzu horren erraz azaldu. Nik neuk erakutsi behar dizut, leku hau.
  Koronelak bere kopeta zabala, baina inola ere ez baxua zimurtu zuen. Agian mutilak denbora irabazi eta korrika egiten saiatu nahi du. Kasu honetan, beste kasu batzuetatik bakarrik desbideratuko dira, hain errentagarriak ez badira ere. Baina, bestalde... Dessek hots egin zuen:
  - Ona! Eraman ezazu erretilutik, baina kateatu hanka, baita bloke bat lepoan, ihes egin ez dezan! Egiaztatu txakurkume hau zorririk dagoen!
  Mutila asketik askatu zenean, berriro intziri egin zuen. Zalantzarik gabe altxatu zen, eta haserre egin zuen, oinaren azala erreta geratu zen. Hala ere, Alik bere ahala egin zuen zuzen jarraitzeko, eta martiri baten irribarrea ere lortu zuen. Koronelak bat-batean nahi gabe errespetua sentitu zuen arabiar gaztearekiko: eutsi egiten dio, gizona dela erakutsi nahi du. Zerk errekluta dezake, altxorrak bere eskuetan, mutila? Azken finean, oraindik ez du beregana itzultzeko biderik izango. Sheik-en senideek ez diote barkatuko emandako altxorren zerbitzariari, eta SS ia ahalguztidunek bakarrik babes dezakete mutila mendekutik.
  Presoak ihes egiteko itxuraz ezin izan zuen arren, mutilek kate bat kateatu zuten baloi batekin, hanka biluzi erdi erreta, eta, gainera, burua eta eskuak bloke batean finkatu zituzten. Horren ostean, koronelak, SS-ko gizon zital pare bat bakarrik eramatea erabaki zuen, ordea, armak erabiltzen bikainak, eta arabiar atezainak, altxor asko egonez gero. Orduan, noski, kendu egingo dituzte, baina oraingoz urrezko mendiak agintzen dituzte ...
  Beno, bitartean, neskek guztiz ilundu zenerako osatu zuten hurrengo martxa. Charlottek Gerdari animatu zion:
  - Ikastea zaila da borrokan!
  Gerdak erantzun zion:
  - Ikasten bizitzea zaila da - guduan hiltzea erraza da!
  Korrika amaiera arte amaituta, neke nekeak apur bat gehiago estutu, gero garbitu eta ohera joan ziren. Tira, zenbat bihur dezakezun zeure burua mugaraino! Gerda, oso konposizio dramatiko batekin amesten nuen...
  Hasieran, neskak etsaia ikusi zuen, bere ametsean, aldi berean, espazio erraldoi bat aztertzen zuen.
  Armadak hiria utzi zuen. Tropak laukizuzen batean jarri ziren, mugitzen ziren heinean arratoi baten antza hartzen zuen gero eta gehiago. Ohi bezala, horrelako animaliek dute mokorik nazkagarriena! Aurretik melosauroak daude, eta bost tiranosauroak, ondoren zalditeria, gameluak, zaldun blindatuekin, zalditeria borrokalari arinekin.
  Infanteria gehiago, arinak, larruzko armaduran, xabalina-jaurtitzaileak eta brontzezko armadura astunak. Arkulari ugarienak ere baziren. Arkuak desberdinak dira, txikiak beltzak eta handiak horiz margotuta. Soldadu batzuk lantzaz armaturik eta falange baten antzera lerrokatuta daude. Oro har, armada nahiko handia Erdi Aroko estandarren arabera. Dinosauroek orro egiten dute eta beldurra pizten dute. Mugimenduan, lokatz-fluxu baten antza du, ezinezkoa, agian ez hain azkarra. Tronpetak jotzen ari dira, danborrak jotzen. Atzean, zaldiak eta idiak katapultak eta balistak arrastaka dabiltza. Azken hauek, ordea, ez daude oso egokituta zelaiko borrokarako. Harresitik kanpo, kea zerurantz igotzen da, burdinola lanak, esklaboentzako kateak burdinolak. Troparen buztanean borreroak daude soineko beltzez jantzita, matxinoak tortura krudeletara jasateko prest. Pintzak berotu dira dagoeneko, zulagailuak berotu dira.
  Eta aurrean dutena: erdi biluzik, ausaz armatutako esklaboak, horien artean nerabe argal asko daude, omoplato zorrotzekin eta takoi beltzekin, harrietan eraitsirik. Tira, nolako oiloen armada barre egiteko. Gerda bera erdi biluzik eta oinutsik dago, baina ez du batere lotsatzen:
  - Heriotza kontzeptu erlatiboa da denboran, bizitza erabatekoa da zentzuan!
  Baina bitxia bada ere, nerabeak eta beste esklabo batzuk, armada handi bat ezagututa, ez ziren sakabanatu. Aitzitik, dardoak eta harriak hegan egiten zuten dinosauroengana. Lehenik eta behin, munstroen gainean eserita zeuden txirrindulariak kanporatzen saiatu ziren.
  Eta hona hemen Charlotteren bikotekidea, diamantezko zaldia ikusita, pertsona noblea. Azken finean, tropak nola hurbiltzen ari ziren ikusi zuen, gerlari adimentsuak espero baino ugariago, baina ez zuen izu sentimendurik bizi.
  - Eta bere buruaz seguru daude! Torturatuko gaituztela espero dute. Zer diozu Falconbeak horri.
  - Sorpresa prest! Dinosauroak zeinen primitiboak diren arren, horietako berrehunek baino gehiagok, hegaldia hartu ostean, armada osoa zapalduko dute! - Gizon gazteak, indio bat bezala margotuta, luma gorri eta horiz, irribarre egin zuen.
  Eleroneko Dukea, hainbat koronel lagunduta, denak urre eta harribitxiz jantzita, zalditeriaren erdian lauhazka egin zuen:
  - Tira, hemen pixka bat gehiago eta etsaia zanpatu egingo da, ezinbestekoa zen. Hona hemen erregina, ehun gudari bortxatuko dute, eta gero bizirik badago, hau egingo diot!
  Bada, hemen fantasiak uko egin zion duke harroputzari. Erreginarekin zer egingo zuen, nik gogorragoa izan nahi nuen, ondorengoak ikara zezaten mende batzuk geroago ere, baina ez zegoen ideia nahikorik.
  Dinosauroak dagoeneko azkar joan dira esklaboengana. Arintasunik txikiena hartu zuen. Mutil ausartegiak haien gainera salto egin, ahora igo, lantza hortzetan sartu. Baina, oskolari eutsi ezinik, hegan egin zuten eta zakarki zapaldu zituzten.
  Belatzaren mokoak txistu ozen egin zuen, eta orduan, ulertzen ez zutela konturatuta, gor-orro egin zuen:
  - Orain ordua da!
  Zarata bat zegoen eta burbuilak hegan egin zuten dinosauroengana. Oso handiak ziren, koloretsuak, ispilu-itxurakoak, baina, dinosauroen mokoetara erorita, sutan piztu ziren.
  Falconbeak eta Edurnezuri Terminator-ek asmatutako tramankulua oso sinplea zen. Ohikoak burbuila-lehergailu handiak besterik ez dira, umeek gozatzen dituztenak bezalakoak. Bakarrik xaboi-soluzio baten ordez, nahaste lehergarri sinple baina eraginkorra. Pilotak beraiek haize arin batek puzten zituen, sorginkeria baten laguntzaz erreproduzitzen zena. Gizakiak sortutako urakanak ez bezala, ez zuen energia gehiegi behar. Beraz, umeen armak oso eraginkorrak zirela frogatu zuten aurrera zihoazen munstroen aurka. Itxura ikusgarria zuen, ortzadarraren kolore guztiekin distira egiten zuten burbuilak moko biluzietara erortzen ziren. Inpaktua napalm bonba baten antzekoa da, gauza nagusia barruko gasak izakien nasofaringea narritatzen duela da, beldurra izu-sentsazioa eraginez. Bai, eta sugarra bereziki erretzen ari da, animalien arima ateratzen. Munstroak, sutan sartuta, hegaldi handi batean bihurtu ziren. Oso beldurgarria eta ezohikoa zen dena.
  Charlottek erresonantzia-plakek anplifikatutako klarona bat jo zuen:
  - Eraso ordena!
  Matxinoen zalditeria, ordurako nahiko ugaria zena, lasterka joan zen gudarostearen atzetik. Arkulariak ere batu ziren borrokara. Bazirudien pintza ezinegonak uzkurtzen ari zirela, soldadu-lerroetatik ehundutako arratoi baten antzekoa birrintzeko prestatzen ari zirela.
  Aurretik, ohi bezala, airea moztuz, Charlotte korrika joan zen. Lan nanoen kate-maila mehe baina oso sendoa jarri zuen. Hala ere, bere gorputz erakargarriaren eskemak ez zeuden batere ezkutatuta, aitzitik, lerro guztiak ikusten ziren: bularretik aldakaraino. Aldi berean, koroak benetako diamanteek ahal dutena baino askoz distiratsuagoa egin zuen.
  - Saryn kitchka batean! - Oihukatu zuen neskak, Stenka Razin imitatuz. Fikzio tabloideen kategoriako eleberri bat gogoratu zuen, Hirugarren Reich-en ia debekatua, non ataman mitikoa izar-ontzien armada batekin borrokatu zen. Indarra eta aldi berean zaldunkeria zen. Bai, eta trama oso interesgarria da, bertan printzesak zeuden, eta energia unibertsalaren iturri nagusia liluratu zuen Skelentor deabru infernua...
  Hemen jada pentsatu zuen Gerdak, baina nola jokatuko zuen berak matxinoen buruzagiaren lekuan. Batez ere gatibu eta torturapean egotea. Kasu honetan, adorea, ohorea, ez zuen borreroen esku geratuko. Azken finean, atamanak txantxa gaiztoak egin zituen rackaren gainean, borondate irmoa eta kosakoen umorea erakutsiz.
  - Sinesten dut ez naizela ahulduko! -esan zion neskak bere artean.
  Dinosauroek beren zalditeriari eraso zioten. Gameluak, zaldiak eta bestelako borrokalariak urratu, zapaldu, irauli zituzten. Izuak ere zalditeria hartu zuen, infanteriara zabalduz. Imajinatu nolakoa den dinosauro ero bat. Hainbat elefante pisatzen dituen gorpu batek, metro luzeko hortzak dituena eta atzaparretako oinekin, denak segidan txikitzen ditu. Armada ia berehala bildutako jendetza bihurtu zen, erreginaren alboan joandako esklabo eta soldaduek zatitzen dutena.
  Charlottek pertsonalki gainbegiratu zituen mozketa eta jazarpena. Hainbat txirrindulari eraso egin zioten eta berehala amaitu zuten. Eleron dukea, guardia-talde hautatu batekin, uholde amorratua geldiarazten saiatu zen. Charlotte haren gainera erori zen. Bi ezpatak aldi berean biratuz, gudariak etenik gabe moztu zituen guardiak, aukerarik utzi gabe.
  Armaduraz kargatutako gamelu batean iratxo bat aurre egiten saiatu zen.
  Charlottek, irribarre amorratuz, esan zuen:
  "Eta altuerak trebetasuna gainditzen duela uste duzu?"
  - Elefanteak inurria zapaltzen du! - burrukatu zuen erraldoi iletsuak.
  - Eta saguaren aurretik pasatzen da! Jende handiek huts handiak dituzte! - Hainbat kolpe azkarren ondoren, neskak bisera hutsune bat aurkitu zuen eta etsaia jo zuen.
  - Ez da asko jotzen musika! Biseratik jo dut! Eta gaitzak zerbitzaria bere infernura eraman zuen! - Gudariak mihia atera zuen.
  Charlotteri gustatzen zitzaion txantxa, batez ere errima eta hitz-jokoa. Eta hala balitz, mozketa dibertigarriagoa izan zen. Edurnezuriak Terminator-ek Molotov koktelak bota zituen airetik, izua gehituz.
  - Hasiera baino ez da! Ai oi! - esan zuen maitagarrien gudariak.
  Charlotte Duke Eleronengana sartu zen. Togo guardiaz inguratuta zegoen: lau iratxo, zortzi hankako gameluetan, munstro-masa erraztasunez eramateko gai ziren.
  Dukeak aginduak eman zizkion Chichihu jeneralari.
  - Saiatu balio ez duten tropa batzuen ukabil bat biltzen matxinoak atzeratzeko, eta erretiratu azkar ate aldera.
  "Beraz, hirian giltzapetu beharko al gara?" - Galdetu zuen jeneralak haserre nabariarekin.
  - Seguruenik bai! Ez da zure kontua! -esan zuen dukeak-.
  - Pena zen noren aurrean! Ragamuffin batzuk pilatzen ari zaizkigu! Jeneralak sugar laranja-txirrista bat atera zuen ahotik.
  - Ai zer da hau! - Bat-batean beldurtuta oihu egin zuen Dukeak.
  Charlottek iratxoa eta beste bi soldadu moztu zituen jauzi basati batean. Hiru maltzur joan ziren harengana.
  Eleronek oihu egin zuen:
  - Hil puta!
  Gerdak jaurtitako gezi batek (bera ere etsi-etsian borrokatu zen eta bere lagunarekin jarraitzen saiatu zen) erasotzaileetako bat bota zuen. Svetlanak beste munstro bat hil zuen.
  - Barkatu, guapo, ni izan nintzen lehena, gizona delako.
  Bizirik irauten zen iratxoak txistu egin zuen:
  - Gizakiak parasitoak dira! Iratxoen zatiak egongo dira!
  Neskak, erantzunez, belaunean ostiko bat eman zion belaunaren azpian, eta burua itsatsi zuen fisionomia basatian.
  - Zer esan sudurra hautsita.
  Edertasunaren kolpe ikaragarritik, munstroaren burua astindu zen, eta munstroa gamelutik erori zen. Charlottek bazekien jotzen, eta, beraz, bere kolpeek elefanteen tamainako animalia handiak paralizatu zituzten. Horretarako, nahi duzun puntua hautatu eta kodea angelu zorrotz batekin jo behar duzu, sudurreko kartilagoak garuneko lobulu frontalean sartzen direnean.
  Egia mailukatzen ari naiz zure buruetan! - Oihukatu zuen neskak.
  Eleron dukea neskari sastakaia pozoitu batekin tiro egiten saiatu zen malguki batekin.
  Charlottek palaren hegaldia harrapatu eta ezpatarekin erori egin zuen. Metala, metalarekin kontaktuan, hegan egin zuen. Neskak jarlekutik salto egin zuen, hegan egin zuen eta pala kaskoan behera eraman zuen.
  - Lortu kapitalista!
  Kolpearen ondorioz, kaskoa hautsi zen, buruarekin batera. Printzearen geratzen zena bere zalditik hegan egin zuen. Charlottek mihia atera zuen, arrosa luzea zen eta guztiei erakutsi zien.
  - Hain oinazetuta zaudena, agian lortuko duzu.
  Printzearen heriotzak armadaren morala hautsi zuen. Soldaduek ihes egin zuten edo pilaka errenditu ziren. Kolpea handiegia izan zen. Mertzenarioak eta noblezia bakarrik saiatu ziren erresistentzia itxura bat antolatzen. Baina halako fokuak azkar desagertu ziren.
  . 10. KAPITULUA
  Charlottek tropak animatu zituen, baita ia armarik gabeko nerabeak ere, ausardiaz presaka eta, agian, eutsi egin behar izan zioten. Neskak hainbat dozena borrokalari bota zituen, baina ez zegoen gehiago hiltzeko inor.
  Ez zuten atea ixteko denborarik izan, gainera, herritar batzuk matxinatu ziren, zabortegi bat hasi zen.
  Kaprikornio baroiak, esklaboek altxatutako hiriko matxinadaren berri izan zuenez, hauxe eskatu zuen:
  - Esklabo guztiak exekutatu, exekuzio masiboak sartu.
  Edurnezuri Terminator, ordea, arinagoa izan zen, zaindariak erreka sutsu batekin sakabanatu zituen, eta erreginaren estandarra ezarri zuen dorrean.
  - Zer nahi duzu liberalizatzea. Edo agian amore eman ere.
  Herritar errebeldeak, esklabo asko gobernadorearen jauregira sartu ziren. Charlotte atarian sartu zen, guztiak kolpatu eta birrindu zituen segidan.
  Gerdak marradura pare bat izan zituen, baina honetatik haserretu zen, hona hemen bere ezpata, troll kaboa bota zuen, gero azkar igo zen.
  Gudariak, oinarekin saltoka, iratxo bat bularrean landatu zuen, hegan egin zuen hormatik, harri-harrietan zulatutako lantzarekin estropezuka.
  - Zer dastatu duzun gantz galdetzen diot!
  Bere ezpatek janari ugari aurkitu zuten berriro, guardiakoekin talka eginez. Baina goarnizio gehienek ez zuten erresistentziarik eskaini. Aukeratutako unitateak zituen jauregia, gehienbat soldadu mertzenarioak, apurtzeko intxaur gogorragoa izan zen. Falconclaw-ek berak erasotu zuen estalkia. Charlottek, berriz, gorago hegan egin zuen literalki, Capricornioarekin aurrez aurre topatuz. Dozena bat lagun baino ez ziren geratzen baroiaren inguruan, bizpahiru segundoko gerlari baten kontua. Orduan noble batekin topo egin zuen.
  Izan ere, ez zen borrokarik izan, gudariak baroiaren sorbalda ukitu zion atzamarrez eta paralizatu egin zuen.
  - Erreginaren errukiarekin kontatu dezakezu. Hala ere, herri auzitegiak ez du errukirik ezagutzen!
  Fauno baten antza zuen tipo batek salto egin zion.
  - Zein animalia sartu nahi duzu garunean? - Madarikatu zuen gudariak.
  Pertsona arrunt bat baino azkarrago mugitzen zen arren, Charlottek erasoa baztertu zuen eta burua itsusia bota zuen kolpe batekin:
  Eta gero faunoa dago. Unibertso osoa izaki horiez beteta dago. Edo agian beste iratxo mota bat.
  Gudaria jauregira joan zen bizitzera, baina ez zuen denborarik izan, matxinoek eta hiritarrek diva hau heldu baino lehen goarnizioaz arduratu ziren.
  Gerdak beste bi sasikume baino ez zituen amaitzea lortu. Bere ardatzaren inguruan bira egin zuen, filosofikoki esanez:
  - Ezin dituzu denak garaitu zeure burua garaitu gabe - ezin duzu zeure burua garaitu guztiongandik ikasi gabe!
  Gobernadoreak labankada egiteko denbora izan zuen gudariak esku hartu aurretik. Hala ere, horrek epaitegiaren traba arintzen zuen, eta dignitarioa, antza denez, justu sasikoa zen herritarrak beraiekin tratatzen baziren. Gorputz koipea aza mozten zen, gorputz-adarra osorik utzi gabe.
  Neskak errieta egin zien matxino sutsuei.
  - Gogoratu, gauza nagusia lege bidezkoekin bizitzeko gaitasuna dela. Jendeari ordena jartzeko garaia da.
  Hirian, gorpuak azkar kentzen zituzten, ez ziren asko, eta kaleak garbitu, zuhaitzak moztu. Tokiko agintariak hautatzen ziren, esklabo ohien artean barne. Hala ere, esklaboek biztanleriaren gehiengoa osatzen zuten, guztiak segidan erregistratzen zituzten, batez ere pobreen artean.
  Lenastala izan zan lenengo herria zin egitera. Erregina gaztea iluntzen joan zen, itxialdiaren zurbiltasuna desagertu zen, sorbaldak eta aldakak zabaldu ziren, garbi-garbitutako ilea zuri perla distiratsua zen. Oso polita eta femeninoa zen, indar onekorik gabea. Apaizek gogoz eraman zuten herria zin egitera. Baina argi zegoen kultu beltzaren ministroak ez zirela pozik: erregina oso zuzena zen, giza sakrifizioak debekatzen zituen eta elizaren zerga murriztu zuen. Eta orain jendea sutan geratzen da, batez ere, sarritan haur errugabeak sakrifikatzen ditu, batez ere mutilak. Infernuko gizon batek aurretik egon beharko luke.
  Zin beltzaren harira, apaizak iradoki zuen:
  - Hil ditzagun dozena bat mutil, eta sei neska!
  Lenastalak zakar esan zuen:
  - Ez dago zu baino hoberik! Sadiko baten sutara!
  Apaiza jaso eta aurrez loturiko egurra eta adarretara eramaten zuten. Gerdak, berriz, pala garbitu eta Charlotteren ondoan gelditu zen, harrituta galdetuz:
  - Arraroa, baina zertarako hasi den altxamendu hau.
  Bere bikotekideak irribarre batekin erantzun zion:
  - Erreginari dagokion tronua itzultzeko. Lena oinordeko legitimo bihurtu da, eta usurbildarra esertzen da tronuan.
  Gerdak oraindik zalantzan jartzen zuen:
  - Ez da askotan gertatzen tronuaren oinordeko legitimoek, mafiarengana laguntza eske jo zutenik.
  Charlottek logikoki esan zuen:
  - Jendearekiko adiskidetasunak ez du umiliatzen boterearen gailurrera eramaten badu! Bada, kasu honetan, baliteke erreginaren azken aukera izatea.
  Gerdak, ezpataren puntarekin, orpo biluzi eta neskatxak urratu zituen. Charlottek perladun sandaliak zeramatzan soinean. Bat-batean mutil jostalaria eskutik heldu zion. Mutilak gerlariaren gerrikotik poltsa bat atera nahi zuela zirudien. Strong Charlottek beso luzatuta altxatu zuen mutikoa. Hala ere, haurrak hamar bat urte zituen, ez gehiago, eta negarrez lehertu zen:
  - Ai, izebak ez! gehiago naiz...
  Gerdak gogor eten zuen:
  - Badakit - ez dut egingo! Nahikoa, ordea, oraindik lapurra zigortu behar da, bestela arduragabekeriara ohituko da! Zer gomendatzen diozu Charlotte?
  Gerlariak aurpegia bihurritu zuen.
  - Nik uste dut nahikoa izango dela zartada ematea! Ez mutilatu haur bat eskua moztuz.
  Gerdak baiezkoa eman zuen.
  - Eman diezaiegun zaindariei eta azotatzen dezatela!
  Mutiko txikia bat-batean negarrez galdetzen hasi zen:
  - Ez, hobe da ni zure ezkutarigana eramatea.
  Charlottek arbuiatu egin zuen.
  - Lapurra ezkutarietan... A zer tontoa naizen! Bai, oraindik txikia zara, nire armategia eraman ahal izateko, erori besterik ez zara. Beraz..." deitu zuen neskak. - Zaindaria da, lapurra zigortu behar duzu...
  Gerdak bat-batean barre egin zuen:
  - Beraz, ez dago guardiarik, ihes egin zuen... Mutikoa erreginarengana eraman beharko dugu, hark epai dezan!
  Charlottek burua negatiboki astindu zuen.
  - Ez da erregina distraitu beharrik lapurreta hutsal batean saiakeran. Gainera, Lenastala jatorregia da, ziurrenik aske uzteko aginduko du. Beraz, hobe litzateke bertan zigortzea. Nire ustez, askatu besterik ez dago adar batekin takoiekin...
  Gerda ez zegoen ados.
  - Ez! Kasu honetan, zaila izango da ibiltzea, eta odoleraino apurtzen badugu ere, infekzioa harrapatuko du. Hobe da haur bihurriak beti bezala azotatzea!
  Charlottek buruaren atzealdea urratu eta baietz egin zuen.
  - Hala izan dadila!
  Zaltsa egitean, mutila oihuka hasi zen, eta Gerda ahoa itxi ez zedin. Baina oraindik jende jakin-min ugari bildu zen. Lapurra nola azotatu proposatu zuten. Horren ostean, ostiko bat eman zioten ipurdian kolpatua, lau aldeetatik askatuz. Orduan neskak hurbilen dagoen tabernara joan ziren. Baina berehala arazo batekin topo egin zuten, jendez gainezka zegoen, matxino askok jada dirua eskuratzea lortu zutelako eta hura jaisteko presaka zeudelako.
  Gerdak esan zuen:
  - Eztarri zabalak, ikuspegi estu baten ezaugarria!
  Charlottek gehitu zuen:
  - Nor da lehenik urdaila betetzea, azkenekoan kontzientzia garbitzea!
  Neskek buelta eman eta kaletik ibiltzea erabaki zuten. Orduantxe, makildun hiru iratxo eta kakodun ezpatadun troll sudur handiko bat kalejiratik atera ziren. Charlottek trebetasunez saihestu zuen haritzaren kulunka, izaki iletsu eta nazkagarriki kiratsaren sabelean sartu zuen pala. Ez zuen mantsotu ere egin, gerlaria oinetatik botaz. Kolpe trebe batez, Gerdak moztu zituen bai kluba eta bai burua:
  - Pixka hori harrapatu!
  Charlottek nekez atera zuen bere ezpata eta garrasi egin zuen:
  - Zehatz esateko! Burua galduta, buruhauste bat baino ez duzu irabaziko!
  Horren ostean, gerlariak izakia moztu zuen, gorputzean zehar, ia erditik moztuz. Eta Gerdak hirugarren iratxoa etzan nahi zuen, baina orduan trollak pala gurutzatu zuen berarekin. Ez dirudi handiegia denik, batez besteko gizaki baten tamainakoa, agian lodiagoa da, baina arraio azkarra da.
  Gerdak nobela sentimental bateko esaldi bat ere esan zuen:
  - Arina eta azkarra, ministro bihurtuko zara!
  Trollak zintzo erantzun zion:
  - Ohorearekin eta ezpatarekin, trapu bihurtuko zara! Eta zu, azken finean, neska oinutsik saltoka ari zara, untxi bat bezala, eta tranpa batean amaituko duzu.
  Gerdak esan zuen berriro:
  - Erbiaren bihotza kendu ezin baduzu, otsoa bezala uluka egingo duzu, txakur bizitzatik!
  Iratxoa gudaria trollaren erasoak geldiarazteko borrokan ari zela aprobetxatzen saiatu zen, eta albotik hurbiltzen saiatu zen. Baina Charlotte erne zegoen. Gepardo eme bat bezain azkarra, literalki txikitu zuen izaki gaizto eta usaintsua. Orduan, gudariak keinu egin zion Gerdari:
  - Orain dena bidezkoa da!
  Trolak barre egin zuen.
  - Zergatik da hain arraroa noblezia jendearen artean, ez baitute gaiztakeriarik - eboluzioaren zurrunbiloan salbamendu bat!
  Gerdak trebeki erantzun zion:
  - Doiltasuna, bizirauteko borrokan biziraupena izan arren, baina hark sortutako mesfidantza-harreek urratua!
  Trollek are zitalago erasotuz erantzun zuen:
  - Elokuentzia normalean babes fisikoaren aukera desagertzen denean loratzen da!
  Gerda, erantzunez, etsaia bera harrapatzen saiatu zen datorren mugimenduan, baina ilunpeko izakiak oso era anitzan eraso zuen. Horrez gain, neskarekin nahita jolasten ari zela ere ematen zuen, gerlariari sudurreari burla eginez pare bat aldiz urratuz ere. Neska haserretu zen, eta berehala injekzio larria jaso zuen bularrean, eta ondorioz odola isuri zen. Gerda trollaren gainetik salto egiten saiatu zen, baina trollak arinki moztu zion sabeleko eguzki-erreduragatik azal iluna. Eta kokotean ostiko bat eman nahian, minez kolpatu zuen ezpata hatz hutsen gainean.
  - Bizi nahi baduzu, egin nirekin maitasuna! - Freak purrusta egin zuen. - Hala ere ez duzu aukerarik!
  Gerdak bota zuen:
  - Aukerarik ez! Eta orain hau ikusiko dugu!
  Gudari ilehoria oinutsik ozen kantatu zuen:
  Borreroak esan zuen: ez dago egun zoriontsurik,
  Jazarria eta arrotza izango zara!
  Baina askatasuna maite duten borrokalarien armada,
  Aurre egin ezin konta ahala hordari!
  
  Heriotzaren aurpegi fantasma: betiko bidelaguna,
  Baina guk ere ez dugu lo-bakea behar!
  Nor alferkerian nonahi erbesteratua,
  Zein zaila den amets bat egitea!
  
  Eta zer ametsa - eter-maitasuna,
  Horretarako bidea batzuetan faltsua da!
  Paul gogorra da, orduan ez ezazu kalumnia gaiztorik egin,
  Batzuetan kalkulu oker arduragabea krudela da!
  
  Orduan urteak baretuko dira gaztetasun momentu batean,
  Eta guduak festa baten moduko zarata egingo du!
  Hemen haizeak zurrunbiloak zirkular bihurtzen ditu,
  Zein sutsu, amorruz isurtzen zen!
  
  Sinetsi, laborantza-lurra belarria izango da,
  Urrezko ogia haziko dute, erreko dute!
  Beno, aurpegi distiratsuak diren santuen ikonoetatik,
  Grazia emango diote lan honengatik!
  
  Baina zurrunbilo bat bezala - basamortuko Seroko,
  Gerra izugarria iritsi da Lurrera!
  Haurrak oinutsik korrika egiten,
  Dagoeneko elurra egin badu ere - negua da nagusi!
  
  Etsaiek etxeak hondamen bihurtu zituzten,
  Eta norbaitek atsekabea - ume galduak!
  Zintzilikatu pisuak jendearen lepoan,
  Bihozgabeko borreroen dantza erretzen da!
  
  Herriak ezin du samina adierazi, hain estu,
  Ez aterpe, ez janari, ez ohe berorik!
  Kobra baten antzera txistuka, elikadura haserre bat zelaian,
  Non, egia, noblezia - pikutara gezurra!
  
  Egun argi bat etorriko da - garaipen-ordu loriatsua,
  Amaren Arranoa harrien gainetik hegan egingo du!
  Kanta daitezela soldaduen balentriak,
  Ezpata zorrotza eta ezkutu sendoa ditugu!
  Gudariaren azken silaban, troll itsusia erori egin zen, eta burua moztua hogei metro ontara joan zen hegan. Su-sorta itsugarri bat atera zen bat-batean bertatik, eta errauts gutxi batzuk besterik ez ziren geratu buru itsusiaren lekuan.
  Stalenidaren agindupeko neskek beste borroka bat hartu zuten. Baina hemen ez zen hain ondo joan. Destacamenduak galerak izan zituen.
  Hiru neska hil ziren, gainontzeko dozena borrokalari guztiak larritasun ezberdineko zauriak izan ziren, eta ia ezin izan zuten hautsi. Bi neska ere eraman behar izan zituzten. Ai, hau gerra da. Ez da beti posible denak suntsitzea. Gainera, zutabean tanke oso gogorrak zeuden, zehazkiago E-5 kanoi autopropultsatuak. Txikiak dirudite, baina oso irmoak. Eta orduan jet erasoko hegazkina garaiz iritsi zen.
  Eta haien atzetik disko itxurako helikopteroak. Saiatu botere horri aurre egiten. Hamabitik hiru biktima gehiago baino ez ziren -esan liteke batek merke atera zirela-. Baina naziek hogei baino gehiago ezarri zituzten. Horrela gertatu zen borroka.
  Gudariak alde egin zuten, aldenduta, indar guztiekin saiatuz. Natashak, neska bihurri honek, esan zuen:
  - Zer pena neskak... Pena ere bai... Baina zergatik ez mutilak gehitzen gure batailoian?
  -esan zuen Stalenidak, haserre, hanka biluzik Maybug-aren gainean bultzatuz:
  - Nork dauka zer... Eta arrak baino ez dituzu buruan!
  Victoria minduta zegoen eta esan zuen:
  - Ni ere! Nola nahi duzun mutil batek laztantzea. Senti ezazu zure bularrak besoetan...
  Deabru ilegorriak belar ale bat erauzi, hozka egin eta kuxkuxa egin zuen:
  - Ai, nere mutilak politak dira... Ona da zu ez izatea gay... Maite ditut neskak izorratzen dituztenak... Azken finean, superman matxista sehaskatik!
  Steelenida pixka bat leundu eta irribarre egin zuen:
  - Bai... Pixka bat dibertigarriagoa bihurtzen da. Eta nola dago Natasha zure laguna?
  Neska ilehoriak, ulertu gabe, galdetu zuen berriro:
  - Zer lagun?
  Nagusiak ziur erantzun zuen:
  - Andreyka! Azken finean, Zhukov ere saritua izan zen!
  Natashak hasperen handia egin zuen eta sorbaldak altxatu zituen.
  - Zoritxarrez, ez dakit...
  Andreika (Eta hau izan zen haien mutil ezaguna eta heroi aitzindaria) bitartean kasematara bota zuten. Zauritutako mutila lotuta utzi zuten, eta lepotik hormara kateatu ere egin zuten. Zenbat beldur ziren naziek errusiar umeei. Casamatan hezea zegoen, hormara kateatuta zegoen neska bat mutilarengandik ez urrun zegoen zintzilik. Erabat biluzik, bere gorputza etengabeko zauria zen, ubeldurak, pisugiak, mozketak, erredurak, neska torturatua izan zen. Konorterik gabe zegoen eta emeki intzirikatu zuen.
  Mutilak hormetara begiratu zuen. Kartzela antzinakoa zen, tsarien garaian eraikia, hormak lodiak ziren, sabaiaren azpian leiho txiki bat itxita zegoen. Andreika preso ez ezik, antzinateko preso sentitzen zen bere burua. Stenka Razin matxino popular mitikoa zenez, torturatu eta exekutatu egingo zutela espero zen.
  Andreikak intziri egin zuen, hamaika urteko mutiko batek torturak jasan ditzake? Ez al luke neska batek bezala negar egingo! Azken finean, ez dagokio aitzindariari intziri eta negar egitea. Andreikak oinutsik, urratuta, buelta eman zuen, zauriak min handia egiten zuen, ukondoak lotuta, nolabait buelta eman behar izan zuen errazago egiteko, angelua aldatu. Min izugarria baretu zen une batez.
  Gelan kirats izugarria dago. Zorua zikinduta dago, odola izoztuta. Harkatutako hezurrak sakabanatuta daude. Jendearena? Beldurra ere bada, zelula honetatik preso dezente pasatzen ikus daitezke. Egia da, Andreyk uste zuen naziek Grodno harrapatu zutela duela gutxi. Eta noiz lortu zuten horrela nahastea? Biktima zaharragoak al dira? Adibidez, NKVD? Mutikoak kikildu egin zuen. Izugarritasun franko atera zen! Zein gogorra den ziegan. Ez dago inorekin hitz egiteko, badirudi neska erabat mahututa dagoela. Borreroek antzinako heroiak bezala torturatu zuten. Zergatik galdetzen? Zer gaitz eragin diezaieke neska gazte batek naziei. Hala ere, Andreyka ere, mutiko bat besterik ez da eta hiltzen hasi zen, espiritu gaizto honen aurka borrokan. Naziek beren nazioa beste nazio eta herrien gainetik jarri zuten. Horrela gaitza eta sufrimendua legitimatu zituzten! Ez, pertsona normal batek legegabekeria horren aurka borrokatu beharko luke. Horrez gain, alemaniarrak beraiek ez dira askeak, aparatu totalitarioak loturik daude. Ahalik eta modu guztietan itotzen ditu giza sentimenduen ekimen eta agerpenik txikiena.
  Faxismoa sorta hitzetik dator. Jendea gupidagabeki lotzen du, kateatutako esklabo bihurtuz. Komunismoak, berriz, gizakia goratzen du, indar berriak ematen dizkio eta bizitzaren zuzia suspertzen du. Alde nabarmena dago. Komunismoa nazioarteko izaera eta unibertsala da. Hitlerismoak nazio bakarra altxatzen du, eta ez gizateria osoa. Hau da bere ahulezia. Baina azken finean, jendeak sustrai komunak ditu, eta hori biologikoki frogatuta dago. Zuri-beltze berdinek kume sano eta oparoak dituzte. Andreika da, errusiar eta bielorrusiar baten semea, nahiko bideragarria, batere ergel bat, eta faxismoari aurre egiteko prest.
  Noski, Pavel indartsuagoa zela eta etsaiengandik urruntzea lortu zuen, alemaniar asko hil zituelako. Andreikak ahul baten moduan jokatu zuen, preso hartu zuten. Agian azken bala zeuretzat gorde beharko zenuke. Hilda egon arren, ezin du jada alemaniar bat ere hil! Eta horrela bizirik dago, sufritzen duen arren.
  Oinutsik Andreyk harri heze baten gainean urratu zuen oina apur bat kiskalia, Ilzak punturik mingarriena aurkitu zuen, zigarro batekin erre zuen, baba bat sortu zen. Baina ezer ez, mutil ausarta, ez da hautsiko. Aitzitik, mina bere adorea areagotuko duen akuilu bihurtu behar da. Eta aitzindaria ez da inoiz hautsiko. Oro har, alemaniarren garaipena behin-behinekoa da. Garaitu egingo dira goiz edo beranduago, gaitzak beti onarekin galtzen duen bezala. Onak maitagarrien ipuinetan bakarrik irabazten duela argudia dezakezu, noski, baina bizitzan dena zailagoa da. Baina maitagarrien ipuin bat ere errealitatearen isla baino ez da. Azken finean, amets bat zen hori errealitate bihurtu da. Andreyk pentsatu zuen: agian hiltzera dago? Zer da nahiko posible! Baina beldur al dio heriotzari? Komunismoak irabazten badu, bera eta herrialde sobietarreko beste heroiak berpiztuko dira zoriontsu eta betiko bizitza berri baterako. Orduan, tristura, oinaze, heriotza eta gaitzik gabeko mundu batean biziko da! Gauza nagusia azken garaipena lortzea da! Azken finean, kasu honetan bakarrik, eroritako heroi guztiak berpiztuko dira!
  Eta komunismoaren erreinua etorriko da! Amets ezkutuenak egia bihurtuko diren mundua. Horrelako unibertso bat non pertsona bat dagoen guztiaren jabe den, amestu besterik ez dagoena, eta arrakastarekin ere ez beti kontatzea. Hona hemen, zer mundu konplexu eta polifazetikoa. Eta orduan beste munduek besoak zabalduko dizkiote gizakiari. Ba orduan! Baliteke kosmosaren hedadura zabalak ere gaiztoak izatea! Bizirik dauden atzerritarrak persekutatu eta oinazetuko ditu. Baina kapitalismoak askatasuna ere emango die! Esklabotzaren eta umiliazioaren loturak hautsiko ditu. Askatasunaren ordua eta ordua iritsiko da, lurra argituko du bere argi distiratsuarekin! Eta ilunpeko uztarritik botako dute, ilunpeko herriak, eta gizakiak unibertsoko munduak konkistatuko ditu! Eta bilobak gogoratuko dira ez zutela sinetsi burdinezko orpo baten azpian iluntasunean bizi zirenik. Piztia gaizto baten seinaleak jantzi genituen, eta orain fedean ibiltzen gara garbi eta santu!
  Andreika harrituta geratu zen bere pentsamenduak zein ondo moldatzen ziren. Haiek badute zerbait berezia eta berezia. Gerra zibilean bezala, proletalgoaren arma nagusia bertsoa zenean, eta prosa, agian, zertxobait mespretxatua eta baztertua ere izan zen. Orain poeta gatibu dago, eta lumak eta lira, figuraz hitz eginez, kateetan daude. Dena den, ez du amore ematen, eta etorkizun oparoago baten zain dago. Eta zer izango den pertsona bakoitzaren araberakoa da. Ez dago dena erabaki eta landatu duenik.
  Andreykak esan zuen:
  - Etorkizuna gure menpe dago! Ezer gugandik menpe ez dagoela dirudienean ere!
  Mutilak bihurritu zuen, hagak ehotzen saiatu zen. Lanbide hau neketsua eta zaila da, baina beti dago arrakasta izateko aukeraren bat. Andreika, min izugarria gaindituta, hormaren kontra igurzten hasi zen. Gauza nagusia ez oihu egitea da, zure ahultasuna ez erakustea. Aitzindaria da, eta, beraz, ausardia. Borrokatu egin behar duzu, beraz, borrokatuko da, eta zalantzarik gabe irabaziko du! Sobietar aberriaren aintzarako.
  Mutilak burugogor igurtzi zuen, momentu horretan neska bere onera etorri eta marmar esan zuen:
  - Belardi berdean, untxi urdinak saltoka!
  Eta orduan berriro ahanzturan erori zen. Mutilak esan zuen:
  - Zoritxarrez! Faxista madarikatuek torturatu zuten! Baina uste dut mendekua ez dela luze izango! Gizadiaren munstroen aurkako garaipenaren garaia hurbiltzen ari da. Mutilak buelta eman eta kantatu zuen:
  Eta banderak distira egingo du planetan,
  Herri santua, ez dago unibertsoan ederragorik!
  Eta behar izanez gero, berriro hilko gara,
  Komunismoaren alde, gure kausa handiaren alde!
  Minak berriz ere hunkitu zuen mutila, hormatik apur bat urrundu eta burua astintzen hasi zen.
  Orduan, kirrinka bat entzun zen eta bost SS gizon altu sartu ziren gelaxkara. Bi aldiz pentsatu gabe, mutilari ostikoka eman zioten botekin eta besoetatik heldu zioten:
  - Tira puta!
  Andreikak ulertu zuen alferrikakoa zela aurre egitea. Lepokoa askatuta zeukan. Beste pare bat jo ninduten eta eskuetan eraman ninduten. Mutilak hotz izoztuan sartuta zegoela zirudien: nora eramaten zuten. Okerrena gertatuko al da orain?
  Izan ere, mutila behean nonbait arrastaka ari ziren. Eta bitxia bada ere, berotu egin zen. Andreika bat-batean askoz alaiago sentitu zen: non dago gurea, ez zen desagertu! Bera ere nahaste honetatik aterako da.
  Eskaileretan gora eraman zuten, poliki-poliki jaitsiz! Azkenean, hezetasunak lehortasunari utzi ziola sentitu zuen mutilak. Borreroek umea nahiko gela zabal batera eraman zuten. Egia da, hormek itxura txarra ematen zuten, itxura fantastikoko hainbat eta hainbat instrumenturekin zintzilik zeuden. Mutikoak hainbat tximinia sutan eta bastidore formako tramankulu bat ikusi zituen. Tarte asko eta hainbat tortura objektu ere bazeuden. Andreikak bat-batean astuntasuna sentitu zuen sabelean, zerbait labankada!
  Hau da beldurra! Mutilak ulertu zuen, inolaz ere ez luke men egin behar!
  Andrey oinutsik tenkatu egin zen. Aretoan SS koronel bat eta jada ezaguna den emakume bat eserita zeuden, mutila harrapatzen parte hartu zuena. Andreika aitzindaria zurbildu egin zen, argi dago patu zail bat zain duela haur bat galdekatuko badute, borrero zorrotzak. Ez, ez zien inoiz amore emango, nahiz eta ez pentsamendurik, ez soinurik oihukatu behar izan! Baina bakarrik maneiatzen badu.
  SS koronelak galdetu zuen:
  - Izena!
  Andrew isilik zegoen. Azote batekin jo zuten. Atzealdean marra gorri bat dago. SS koronelak berriro errepikatu zuen:
  - Esan umearen izena!
  Andreikak etsiak maltzurrez erantzun zion:
  - Ni Stalin txikia naiz!
  SS koronelak bota zuen.
  - Hori da putaren tonua! Badirudi harreman gogorragoa nahi duela.
  Ilsak esan zuen:
  - Friji ditzagun umeari takoiak.
  SS koronelak galdetu zuen:
  - Izena eman zure konplizeak eta kasu honetan utziko zaitugu!
  Ruslanek, benetako heroi aitzindari gisa, erantzun zuen:
  - Sobietar herri osoa nire konplizea da, zaharretik haurra!
  SS koronelak txistu egin zuen:
  - Bai, izaki burugogorra zara! Ez duzu ulertzen hil gaitezkeela!
  Begi urdinak keinuka, Andreyk erantzun zuen:
  - Naziek hil dezakete, baina ezin dutena hilezkortasunaren itxaropena kentzea da!
  Koronelak hots egin zuen:
  - Hasi!
  Oinutsik eta zaurituta, Ruslan jaso zuten, sokak moztu eta bendak zeremoniarik gabe urratu zituzten. Mutikoak haserre egin zuen. Eskuak itzuli, eta bere burua arrakalera eraman zuen. Eskuetatik soka bat bota zuten. Koronelak hots egin zuen:
  - Bihurritu txintxoaren artikulazioak!
  Soka goialderaino luzatu zen. Andreikak min infernu bat sentitu zuen sorbalda zaurian, eta intziri egin zuen:
  - Ama! Hori izugarria da!
  Koronelak irribarre egin zuen.
  - Hitz egingo duzu!
  Andreikak buru argia astindu zuen:
  - Ez!
  Mutilek oin biluzietan giltza astunak jartzen zizkieten, sorbaldako hezurrak presio ikaragarriaren ondorioz. Odola isuri zen. Mina beldurgarria zen, Andrei aitzindaria zurbildu egin zen, kopeta izerdiz estalita, nahigabeko intziri bat entzun zen ahotik, baina hala ere indarra aurkitu zuen esateko:
  - Ez! Eta berriro ez!
  Ilsak altzairuzko makila bat jarri zuen tximinian eta esan zuen irribarrez:
  - Mutil maitea, aitortu, eta txokolateak emango dizkizugu.
  Andrei zaurituak oihukatu zuen:
  - Ez! Ez dut zure ersatz zikina behar!
  Ilsak oihu egin zuen:
  - Tira, zu eta puta bat!
  Orduan, sutik gori-gori bat atera zuen eta zaurian murgildu zuen. Andreika aitzindariak inoiz ez zuen halako minik bizi, arnasa hartu zuen, konortea galdu zuen shockagatik.
  Ilsa, esperientziadun borrero gisa, masailak eta lepoa masajeak ematen hasi zen, azkar bere onera ekarri zuen mutila.
  - Ez espero txotxorrak ahanztura aurkitzea aurrezteko shock batean!
  SS koronelak agindu zuen:
  - Erre takoiak.
  SS borreroek berehala piztu zuten su txiki bat, sugarra umearen oin eder eta biluziak miazten hasi zen. Ilsak, berriz, zaurian sartu zuen berriz ere makila beroa. SSko medikuak botika berezi bat injektatu zion mutikoari, mina agudoago sentitu eta konortea polikiago gal zezan. Orain Andreika aitzindaria sufrimendu-ozeano mugagabe batek eraman zuen, Danteren infernua baino are okerrago. Beste bi borrero hasi ziren mutilaren azazkalen azpian txinga zuriak sartzen.
  Andreika, sufrimendu izugarriak larrituta, erabat erortzeko zorian sentitu zen bere burua. Baina bat-batean, erdi eldarnioan, Stalinen irudia agertu zitzaion aurrean:
  - Zer egin buruzagia? -galdetu zuen mutilak.
  Eta Stalinek, hortz zuri irribarrez, erantzun zuen:
  - Eta zer gehiago egin dezake aitzindari batek egoera honetan! Ez egin negar bakarrik! Hartu arnasa sakon eta abestu.
  Andreika aitzindariak irribarrea behartu zuen:
  - Entzun liderra!
  Mutilak tenkatu egin zuen eta, indarrez, hautsiz, baina, aldi berean, ahots argi eta indartsuz abestu zuen, joan-etorrian konposatuz:
  Faxistaren gatibu ikaragarri batean erori zen,
  Min izugarriaren olatuen gainean flotatzen ari naiz!
  Baina odoletan, abestiak abesten zituen,
  Azken finean, aitzindari beldurgabea bihotzaren laguna da!
  
  Eta irmo esango dizuet borrero,
  Zein poz gaiztoa, alferrik isuri zenuen!
  Ahulek isilik egoteko esango didate,
  Azken finean, mina izugarria eta ikaragarria da!
  
  Baina badakit, irmo sinesten dut
  Faxismoa amildegira botako da!
  Su gaiztoen zorrotada batek gainezka egingo zaitu,
  Eta erori ziren guztiak, poz-pozik, piztuko dira!
  
  Eta komunismoan dugun fedea sendoa da
  Hegan egin dezagun belatz bat bezala, altxa gaitezen izar guztien gainetik!
  Utzi ezti ibaiek ardoa isurtzen
  Mundu osoak, adar ozenak aholkuak entzungo ditu!
  
  Eta makina gogor estutzen aitzindaria,
  Begiratu zerura, gazte!
  Eta jarri eredua zalantzan daudenei,
  Zure gorbata krabelin bat bezain distiratsua da!
  
  Niretzat aberria dena esan nahi duzu
  Ama eta gazte bizitza guztien zentzua!
  Orain arteko bizitza gogorra uztea,
  Gure herria faxismo gaiztoaren pean jasaten ari da!
  
  Baina estutu mutil gorriaren borondatea,
  Txu aurpegira infernuko bidelapur esvastika batekin!
  Utzi etsaiak amorruz dardarka,
  Eta Armada Gorriak garaituko ditu!
  
  SESB herrialde sakratua,
  Zerk eman zien komunismoa herriei!
  Nola eman zigun amak bere bihotza,
  Zoriontasuna, bakea, itxaropena eta askatasunaren alde!
  . 11. KAPITULUA
  Horrela jokatu zuen heroi-aitzindariak ausardiaz. Eta bere titulua merezi zuen, aitzindari gisa harro dirudi. Hauxe da sobietar mutil orok nola jokatu behar lukeen.
  Neskak, berriz, sasiaren lodira igo ziren. Su txiki bat piztu eta freskatu egin zuten. Bederatzi nesketatik bik ezin izan zuten ibili, eta lehen laguntzak eman ondoren, bendatuta, garaikurra alkohola eman zieten, zauriek minik ez zezaten eta neskak loak hartzeko.
  Natashak irribarre batekin adierazi zuen:
  Gure munduan dena erlatiboa da. Esaterako, alkohola pozoi bat da, eta, aldi berean, sendatzen du. Neskak lo daude! Eta asko erraztu zitzaien!
  Victoriak zentzuz adierazi zuen:
  - Munduan dena da erlatiboa... Eta Jainkoa ez da aingerua, eta Deabrua ez da deabrua!
  Veronikak haserre erantzun zuen:
  - Nolako blasfemia... Zertaz da hau?
  Deabru ilegorriak logikoki esan zuen:
  - Eta horri buruz... Biblian, Jainkoak indarkeriaren hizkuntzan bakarrik hitz egiten du. Bat orduan Noek zerbait balio du. Eta deabrua? Izan ere, ez da asko entzuten hari buruz. Nolanahi ere, Biblian ere, Satanek hiltzen duena baino gehiago tentatzen du!
  Natashak arrazionalki adierazi zuen:
  - Jainkoak benetan maite du indarkeria. David erregeak gerra gogorrak egin zituen. Saulek Jainkoak nazio oso bat desagerrarazteko agindu zuen salbuespenik gabe: emakumeak, haurrak eta abereak barne! Bitxia da errukiaz hitz egitea... Ez al duzu uste?!
  Veronikak esan nahi zuen, baina ezer onik ez zitzaidan burura. Izan ere, ez dago ezer berezirik estaltzeko. Noeren uholdeari buruz, berak asko pentsatu zuen. Eta ezin izan zuen halako ankerkeriarako azalpenik aurkitu, arrazionala behintzat. Jainkoak ez zuen bekatua suntsitu, jada Ham, piztu zen, eta Noe ez zen batere santua. Eta ez zen Ham, Haamam madarikatua izan zena. Ez dago argi ere. Oro har, Biblia osoa, batez ere Itun Zaharra, gaizki-ulertuz beteta dago. Esaterako, Eliseok berrogeita bi ume hil zituen halako huskeriagatik, non bere burusoiltasunagatik zirikatu baitzuten.
  Hau gehiegizkoa da! Hau haurrekin egin. Eta zaila da hori azaltzea.
  Veronikak berak zalantzak zituen erlijioan. Ez nekien zein fede onartu ere egin. Ortodoxia ez zitzaidan gehiegi gustatzen: kanpoko efektu asko, distira, baina dena nolabait hotza zen. Baina Bataiatzaileek ere ez zuten atsedenik eta bakerik eman. Gustatu ala ez, baina erlijioak edonola ere fedea eskatzen du. Eta neska inteligente batek dena logikoa izatea eta mutur guztiak bat egitea nahi zuen.
  Dena arrazionala eta zuzena izan dadin. Eta beraz... Betiko infernuko oinazeen doktrina ere gehiegizkoa dirudi. Infernuaren gauzarik okerrena zigorren iraupena da: beti egongo da infernua. Eta milaka milioi milioi urte igaroko dira, eta bekatariek sufritu eta sufrituko dute oraindik. Eta izugarria da! Zer da eternitatea? Errazagoa da begiak estalitako tximino batentzat Biblia teklatuan idaztea betikotasunaren zain egotea baino.
  Tortura infernuan aparteko gaia da. Ez da bekatua Hitler luzaroago eta gogorrago torturatzea. Baina zer gertatzen da nerabe bat pikutara joaten bada? Orokorrean, nola salba daiteke bekatu egiten badu. Egitez ez bada ere, hitzez edo pentsamenduz! Eta zer da bekatua?
  Victoriak, Veronica isilik dagoela ikusita, presioa areagotu zuen:
  - Bai, eta Joanen Apokalipsian ... Lurrean bizitza hobetzen hasi bezain laster, nola isur ditzakegu exekuzioak Lurra planetan. Eta horrela oinazetu gizadi guztia. Eta zer esan daiteke?
  Veronikak gogor erantzun zion:
  - Pikutara joango zara - jakingo duzu!
  Steelenidak iskanbila gelditu zuen:
  - Denok lo! Oraindik lan asko dago aurretik!
  Neskek gogoz itxi zituzten begiak. Udako gaua nahiko epela da, eta gudariak elkartu eta elkarren artean lo hartu zuten.
  Veronicak etorkizun futurista baten munduan zegoela amestu zuen. Kaletik ibiltzen zara, eta espaloiak ibai bat bezala mugitzen dira. Eta auto koloretsuak gainean hegan egiten dute. Eta nonahi dago gorbata gorriak dituzten aitzindariez beteta. Eta ume hauek sitsak bezala hegan eta biraka egiten dute. Eta denek irribarre egiten dute, irribarre egiten dute.
  Veronikak eskuak astindu eta hegan egin zuen. Tximeleta bat bezalakoa da, eta bere hegoen astindua entzun dezakezu. Eta zuk zeuk hegan egiten duzu, hegan egiten duzu... Eta inguruan kolore biziak daude. Etxeak erraldoiak dira, kolore anitzekoak, pastelak bezala margotuak. Eta estatua asko - primerako animalia ezberdinak.
  Oso ederra da dena. Eraikinetako batek diamantez jositako gazta tarta baten antza du. Eta plater hegalariak inguruan biraka. Laranja distira egiten dute, eta distira liluragarria ematen dute.
  Bata bestearen gainean zutik dauden zazpi karramarro itxurako beste eraikin bat. Gainera, karramarro bakoitza kolore ezberdinekoa da, eta atzaparrek harri bitxiekin distiratzen dute. Eta hegazkina: hain ederra eta dotorea. Horietako batzuk ez dute forma finkorik, baina espazioan mugitzen dira orbanak bezala.
  Beste batzuk, aitzitik, egituratuta daude. Elur malutak gogorarazten ditu, hain forma geometriko ezinhobea. Zergatik ez edertasuna eta estetikaren gorpuztea.
  Baina eraikina airean altxatzen da, eta hegoak soinean dituen arrano baten antza du, kristalez egina balitz bezala. Eta mokoak diamante batek baino distira handiagoa du, eta agian eguzkiak ere bai.
  Eta zer esan goiko egiturarekin, itsas animalia zoragarriekin akuario oso bat duena. Eta zilarrezko ezkatak eta urrezko hegats luzeak dituzten arrainak. Eta beste hainbeste izaki daude hor kanpoan. Eta, gainera, bitxiz josirik balego bezala. Eta medusak, ortzadarraren kolore guztiak emanez.
  Gorbata gorria zeraman neska batek hegan egin zuen Veronikara. Harrituta galdetu zuen:
  - Heldua al zara?
  Veronikak irribarre batekin erantzun zion:
  - Bai, zergatik?
  Aitzindariak barre egin zuen eta erantzun zuen:
  - Ezer onik ez! Heldua bazara, orduan hiperdragoiak eramango zaitu.
  Veronikak txistu egin zuen.
  - Aupa! Eta komunismoa zinela uste nuen!
  Gorbata gorriko neskak keinua egin zuen triste, eta ozen erantzun zuen:
  - Benetan daukagu komunismoa! Produktuak doakoak dira, ondasunak doakoak dira, dena dago hor. Joko kontsoletatik kasko birtualetaraino. - Neskak baietz egin zuen, eta kristalezko zapatila garden bat astindu zuen, txin-txinka. - Begira zuhaitz honi.
  Izan ere, bata bestearen gainean zutik zeuden lau aster itxurako eraikinaren ondoan, urrezko hostoak zituen haritz bat hazi zen. Eta bertan pastelak, pastelak eta hainbat sukaldaritza produktu hazi ziren. Hain leun eta ederra.
  Veronikak miresmenez oihukatu zuen:
  - Hori bai! Zer zuhaitz...
  Aitzindariak baietz egin zuen eta pastel bat agertu zitzaion eskuan. Neskak txioa egin zuen.
  - Saiatu! Zaporetsua da!
  Veronikak opilaren haragi gozoa irentsi zuen. Zaporea benetan leuna, atsegina zen, negutegi bat ahoan loratzen ari balitz bezala. Eta zein handia den dena.
  Veronikak zintzotasunez onartu zuen:
  - Inoiz ez dut ezer hoberik jan!
  Aitzindariak irribarre egin zuen, eta bere perlazko hortzak agerian utziz, haserre erantzun zuen:
  - Eta era berean, adin nagusikoarekin, zehatzago esanda, nerabeak garenean, hiperdragoiak irensten du. Hau da, hain zuzen, gure jende handiaren tragedia!
  Esan zuen Veronikak erabakigarri, ukabilak estutu eta oin hutsik airean ostiko bat emanez:
  - Mendekua hartuko dut herensugeaz! Berarekin borrokatzeko prest nago!
  Aitzindariak eskuin eskuko atzamarrak hautsi zituen. Eta ezpata zorrotz bat agertu zen airean. Handia eta distiratsua. Ertz zorrotzak, eta bere xafla izarrez egina balitz bezala erre zuen.
  Veronikak eskua luzatu zion. Ezpata berez sartu zen, eta gudariak estutu zuen. Ilusioz esan zuen:
  - Borrokatuko nauk aberriaren alde... Jainkoaren laguntzaz, herriaren alde!
  Aitzindariak haserre erantzun zuen, eta perlazko hortzetatik txinpartak ere bota zituen:
  - Ez dago jainkorik! Horiek guztiak giza aurreiritziak dira!
  Veronikak hasperen handia egin zuen.
  - Ai! Berriz... Eta hona hemen jainkorik gabeko erreinua...
  Neskak gogor erantzun zion:
  Ez dugu erreinurik! Demokrazia dugu! Senatuak eta kongresuak gobernatzen ditu, eta bi kontsul, mutil bat eta neska bat, aukeratzen ditu herri guziak urtebeterako. - Pioneer-ek bere oinetakoa hutsean kolpatu zuen, hainbesteraino non dei-hots bat zegoen. Gero kroak egin zuen. - Komunismoa herriaren boterea da, eta ez Stalin bezalako gizabanako baten gurtza!
  Veronicak neurri batean onartu zuen:
  - Stalinek benetan utzi zuen bere burua gehiegi goraipatzea! Gutxienez apalagoa izan behar du!
  Aitzindariak gorbata gorria astindu eta eskuineko eskua altxatuz oihukatu zuen:
  - Pioneer beti prest dago! Ganadu guztiak hilko ditugu!
  Veronikak ezin izan zion galdetu galdetzeari:
  - Eta zenbat urte dituzu?
  Neskak irribarre egin zuen eta adeitsu erantzun zuen:
  - Berrehun hogeita bost!
  Veronikak txistu egin zuen eta begiak bota zituen.
  - Bai?
  Neskak aurpegi serioa egin zuen eta esan zuen:
  Oso poliki hazten ari gara! Jaiotzetik herensugeak xurgatzen duen arte, mila urte baino pixka bat gehiago igarotzen dira!
  Veronikak oihu egin zuen, betile beltz oparoak astinduz:
  - Betiko haurtzaroa bezalakoa da! Ipuin batean bezala!
  Pioneer-ek zoritxarrez esan zuen:
  - Hau maitagarrien ipuina da, oso ikaragarria baino ez... Dragoiagatik ez balitz, oro har hilezkorrak izango ginateke eta ez genuke zahartzaroa ezagutuko!
  Veronikak esan zuen:
  - Komunismoa betiko gaztetasunaren erreinua da!
  Neskak bere urrezko burua astindu zuen eta txio-txilo egin zuen:
  "Orain mesedez kanta iezaguzu zerbait!" Dibertigarriagoa izan dadin!
  Alde guztietatik, haurrak Veronicara hegan egiten hasi ziren. Mutilak, neskak, denak ederrak, jantzi dotoreekin. Eta ahots zilarrezkoak jo zuten, hain atseginak eta ederki ederrak.
  - Kantatu lore bat! Ez izan lotsarik! Harrigarria zara besterik gabe!
  Eta Veronica lurreratu zen bide hunkigarrian, eta hanka biluzi eta dotoreekin dantzan, ahotsa gogotsu eta bikain joz, kantatu zuen;
  Argiaren eta maitasunaren Aberriaren alaba naiz,
  Komsomol neskarik ederrena...
  Führer-ek odolari buruzko balorazioa egiten duen arren,
  Batzuetan baldar sentitzen naiz!
  
  Hona hemen estalinismoaren mende oso loriatsua,
  Inguru guztia distira eta distira denean...
  Gizon harro batek hegoak zabaldu zituen -
  Eta Abel garaile, Kain joan da!
  
  Errusia da nire aberria
  Batzuetan deseroso sentitzen naizen arren...
  Eta Komsomol familia bakarra da,
  Nahiz eta oinutsik bidetik zorrotz joateko!
  
  Faxismoak aberria erasotu zuen,
  Basurde honen kolpeek, haserre, hortzak agerian utzi zituzten...
  Napalm amorratu bat isuri zen zerutik,
  Baina Jainkoa eta Stalin distiratsua gurekin daude!
  
  Errusia SESB Gorria da,
  Aberri handia...
  Alferrik zabaltzen ditu bere atzaparrak Jauna,
  Komunismopean biziko gara zalantzarik gabe!
  
  Gerra handia hasi bada ere,
  Eta odol asko isuri zen...
  Hona hemen herrialde handi bat nahasten da,
  Malko, konflagrazio eta min handietatik!
  
  Baina uste dut aberria berpiztuko dugula,
  Eta sobietar bandera izarren gainetik altxatuko dugu...
  Gure gainean urrezko hegodun kerubin bat dago,
  Errusia bikaina, distiratsua!
  
  Hau da nire aberria
  Unibertso osoan ez dago inor, ederragoa da...
  Satanen zentimoa korrika etorri den arren,
  Gure fedea sendotuko da sufrimendu hauetan!
  
  Hitler autoproklamatuak egin zuen bezala,
  Afrika aldi berean hartzea lortu zuen...
  Non dauka faxismoak hainbeste indar
  Infekzio bat hedatu da Lurrean!
  
  Hori da Fuhrer-ak asko harrapatu zuen,
  Eta ez du neurtzen ere...
  Zer bidelapur bat sortu duen,
  Haien gainean, bandera gorrixka batek amesgaizto bat egiten du!
  
  Horrelako fritzek indartsuak dira orain,
  Ez dute "Tigreak", baina tankeak okerragoak dira ...
  Eta jo Adolf frankotiratzaile bat begian -
  Eman naziei banku sendoagoak!
  
  Egin ezin duguna, txantxetan egingo dugu,
  Neskak oinutsik hotzean...
  Oso haur indartsu bat hazten ari gara,
  Eta arrosa gorri eta eder bat!
  
  Etsaia ahalegindu arren, joan zaitez Moskura,
  Baina bular biluziko neskak zutitu ziren...
  Jo dezagun metrailadore batekin sega batetik,
  Soldaduak senideak botatzen ari dira!
  
  Errusia egingo dugu batez ere,
  Eguzkiaren unibertsoan ederragoa den herrialdea...
  Eta arrakasta sinesgarria izango da,
  Gure fedea sendotuko da ortodoxian!
  
  Eta sinistu hildakoak, neskak berpiztuko ditugu,
  Jainkoaren botereaz, edo zientziaren loreaz...
  Unibertsoaren hedadurak konkistatuko ditugu,
  Atzerapen guztiak gabe, asperdura gaiztoa!
  
  Aberria fresko bihurtzeko gai izango gara,
  Altxa dezagun Errusiako tronua izarren gainetik...
  Zu zara Führer biboteduna,
  Zer irudikatzen du bere burua gaitzaren alderdirik gabe mesias gisa!
  
  Erraldoi baten antzera egingo dugu aberria,
  Zer gertatuko da, monolito bakar bat bezala...
  Neska elkarrekin zutitu zen sokaren gainean,
  Azken finean, zaldunak guduetan garaiezinak dira!
  
  Gorde Aberri handia
  Orduan Kristoren saria jasoko duzu...
  Hobe Ahalguztidunak gerra hautsi,
  Batzuetan ausart borrokatu behar duzun arren!
  
  Laburbilduz, borrokak laster hilko dira,
  Borrokak eta galerak amaituko dira...
  Eta zaldunak arrano handiak dira,
  Sortzetik soldadu guztiak!
  Veronikak ezpata biraka egin zuen airean eta hanka biluzi eta dotorea ispiluan zegoen kalearen gainazalean zapaldu zuen.
  Neskak keinu batez adierazi zion Bigarren Mundu Gerrako emakume gerlari bati. Eta irribarre triste batekin esan zuen:
  - Dagoeneko saiatu dira herensugea suntsitzen gudu-ontzi gordinetako hiperlaser kanoien laguntzarekin ere. Ezin duzu ezpata batekin garaitu!
  Veronikak baietz esan zuen.
  - Uste dut. Bada, espartarrek persiarrekin borrokatu zutenean, xumeki erantzun zuten: itzalpean borrokatuko gara!
  Mutiko bat agertu zen praka motzak eta gorbata gorri batekin. Makurtu egin zen Veronikari eta esan zion:
  - Iraganeko gure gonbidatu bikaina. Zein pozten garen harrera egiteaz!
  Veronikak hasperen batekin erantzun zion:
  - Hiperdragoia garaitzen ez den bitartean, ez da nahikoa pozteko. Eta badirudi ez dela erraza izango aurre egitea!
  Mutilak iradoki zuen:
  Lehenengo jan eta gero hitz egingo dugu!
  Beste ume batzuk agertu ziren: neska-mutilak, hamalau urte baino gehiagokoak.
  Arropa dotorea zuten, baina asko oinutsik eta umeen takoi biribil eta biluziekin distiratzen zuten.
  Gudaria ohorezko leku batean eserita zegoen: urrez egindako eta diamantez jositako besaulki batean. Eta hala ere biguna.
  Hala ere, haurrak errege-aulkietan bezala eserita zeuden. Eta beren buruari zerbait alaia kantatu zuten:
  - Aintza haurtzaroko inperio ederrari,
  Oso ederrak izango gara indartsu...
  Ore indartsuz eginak gaude,
  Herri handi eta sakratuko jendea!
  Baina orduan urrezko platerak agertu ziren, eta airean flotatzen zuten. Oso ederra eta ikusgarria zen.
  Eta ze animalia zoragarriak zeuden. Adibidez, anana eta orkatza, beltxarga eta meloiaren hibridoa, eta beste zerbait oso zaporetsua eta goxoa. Adibidez, eta gazta tartak banana eta indioilarrekin. Hemen dena oso gozoa da eta baita latzagarria ere.
  Veronikak bi masailetan jan eta kantatu zuen:
  - Ez gara intsektu patetikoak,
  Opari guztiak jaten!
  Eta neskak hartuko du eta barre egingo du. Gainera, neskak sekula heldu bihurtuko ez zaren mundu batean bizitzea zer den pentsatu zuen.
  Mahaia gero eta luzeagoa zen eta dagoeneko milaka ume zeuden atzean. Eta inork ez dirudi hamalau urtetik gorakoa. Askok, batez ere, harri bitxi aberatsenetako bitxiak dituzten neskak.
  Aldi berean, ume gehienak oinutsik zeuden, ikus daiteke betiko udako baldintzetan oinetakoekin ibiltzea hutsalki desatsegina dela.
  Gainera, espaloia epela zegoen, baina ez batere beroa, eta zola hutsez ibiltzean zoriontasuna sentitzen duzu.
  Veronica txerrikume baten hibrido bat, datilak, laranja bat eta erroskila bat irensten hasi zen.
  Eta oso atsegina da bai zaporean, bai ukituan, bai usain aldetik. Hemen mundu honetan dena ederra da eta itxura bikaina du. Komunismoa nola irudikatzen zen etorkizun futuristari buruzko maitagarrien ipuinetan.
  Nahiz eta, noski, takoi biluzi eta biribilak pobreziarekin lotzen diren sarritan, badago halako esamolde bat ere: tramp bat.
  Veronikak jan eta trago bat hartu zuen esmeraldaz betetako ardo platinozko pitxer batetik. Ardo honek zapore zoragarria du ezti usaina duen koktel gozo bat bezala edaten duzula!
  Eta urretxindorrek abesten dute eta paradisuko txoriak.
  Veronica altxatuta sentitu zen eta kantatu zuen:
  Eta borrokak berriro jarraitzen du
  Eta bihotza urduri dago bularrean...
  Gure mundua hain da gaztea
  Betiko udaberria aurretik!
  Orduan, janari gozo eta lurrintsuak jaten hasi zen berriro. Veronikak urrezko sardexka bat ere hartu zuen bere behatz hutsekin eta bira egin zion, abesten:
  - Munduko neskarik indartsuena naiz,
  Espazio bezalako eter oso fresko batetik!
  Gerlaria oso aktiboa da. Eta janari ona jan. Zehatzago esanda, ona ez ezik, oso gosegarria eta artistikoa. Eta janari izugarria eta zoragarria da.
  Veronikak abestu zuen:
  - Aintza komunismoaren garaiei,
  Beti sinetsiko dugu zoriontasunean...
  Faxismoaren uztarria suntsitu egingo dugu,
  Gure ametsa egia bihurtuko dela uste dut!
  Eta hemen bere oin biluziak berriro ere zerbait gozoa bota zion eztarrian. Eta hau oso posizio interesgarria da.
  Etorkizun futurista bateko neska batek honako hau esan zuen:
  - Oso osasuntsu jaten duzu - indartsua zarela esan nahi du!
  Honekin ados zegoen Veronica:
  - Oso indartsua naiz!
  Mutilak zalantzan esan zuen:
  - Ez duzu harrotu behar!
  Komsomoleko kideak barre egin zuen.
  - Baina ez benetan?
  Mutil txikiak txintxoa egin zuen:
  - Eta harrokeriatik ere,
  Kva, kva, kva, kva, kva, kva!
  Veronikak irrintzi egin zuen:
  -Ni naiz munduko indartsuena!
  Neskak esan zuen irribarrez:
  - Berriro harrotzen ari zara!
  Veronikak txiokatu zuen:
  - Dena egin dezaket, dena egin dezaket,
  Zure bihotz beroarekin...
  Mendiak miatu behar badituzu,
  Ezin dut lagundu!
  Eta neskak mihia hartu eta erakutsi zuen!
  Mutilak baietz egin zuen baietz.
  - Zu zara konposatzen eta poliki jokatzen duzuna!
  Neskak iradoki zuen:
  - Eta utzi gure gonbidatu helduak gai militarretan bere gaitasunak erakusten!
  Honekin ados zegoen mutila.
  - Erakuts dezala! Bestela, hiperdragoi baten aurka borrokatu nahi du, baina baliteke zerbait sinpleagorako indarrik ez izatea!
  Veronikak hasperen batekin erantzun zion:
  Ez zait gustatzen harrotzea, baina...
  Hamabi bat urteko mutil batek oin biluziak zapaldu eta zaunka egin zuen:
  - Ez, baina! Praktika borroka bat izango duzu oraintxe bertan!
  Komsomol neskak baietz egin zuen baietz:
  - Prest nago!
  Neskak esan zuen irribarrez:
  - Robotarekin borrokatu behar duzu. Eta ez da hain erraza!
  Veronikak ausart erantzun zuen:
  - Aitzindari bat bezalakoa naiz - beti prest!
  Mutilak pozez kantatu zuen:
  Eta borrokak aurrera jarraitzen du
  Hiperplasmaren sua irakiten ari da...
  Eta Lenin hain gaztea da...
  Ezpatekin kolpeak!
  Neskak zuzendu zion mutilari:
  - Ez Lenin, belaunaldien argia baizik, eta ez ezpatekin, hiperblaster batekin baizik!
  Mutilak haserre esan zuen:
  "Ezin nauzu ikaratu hiperblasterekin!"
  Haurrak mahaitik altxatu ziren, hamar mila guztiak batera. Ia denek oin hutsik zigilatu zuten hori egiten. Eta esan zuen:
  - Elfaraya atera!
  Eta horrela hiru aldiz...
  Eta gero, ilehori handi eta ezti zoragarri bat zegoen, gihar oso nabarmenekin eta bikiniarekin. Bular handiak zituen, oihal-zerrenda mehe batek ozta-ozta estalita, eta izter oparo eta luxuzkoak. Neskak Herkulesen muskulatura zuen, eta giharrak pilotak bezala biribiltzen ziren bere azal beltzaranaren azpian.
  Neska heroia ia biluzik eta oinutsik zegoen, ederra, baina gehiegi puztuta.
  Nahiko altua eta, gainera, gihartsua Veronica bera baino buru bat laburragoa zen, eta sorbaldetan askoz estuagoa. Horregatik, neskak elkarren aurka altxatu zirenean, haurrak oihuka hasi ziren.
  Oihuak entzun ziren:
  Egin dezagun apustu mutilak!
  Eta aurrerago:
  - Apustua dugu!
  Bi neskek ilea urrezko hostoa bezala distiratsua zuten, eta ilea pixka bat kizkurtuta zegoen.
  Elfarayak keinua egin zion bikotekideari eta adierazi zuen:
  - Biorobot bat naiz, eta horregatik ez zaitut hilko!
  Veronikak irribarre batekin erantzun zion:
  - Eta ni gizona naiz... Eta zurekin borrokan, nire betebeharra beteko dut!
  Elfarayak honakoa adierazi zuen:
  - Heldua zara... Beraz, ez mundu honetakoa!
  Veronikak hasperen batekin erantzun zion:
  - Eta hau baino hobea ez naizen mundua!
  Neskak haserre zapaldu zuen oin hutsik eta agindu zuen:
  - Has gaitezen borrokan! Laster hiperdragoia berriro etorriko da biktima gehiagoren bila!
  Elfarayak baietz egin zuen, eta lehen jaurtiketa egin zuen. Veronica apur bat atzera makurtu zen.
  Bi neskek keinu egin zioten elkarri. Elfaraik ezpata handi eta luze bat zeukan eskuetan. Biraka eman zituen luma bat bezala. Veronica kontraerasoan saiatu zen.
  Eta arrakasta handirik gabe. Etsaia azkarra da. Gainera, katuarekin eta saguarekin jolasten zuela zirudien.
  Elfarayak astindu egin zuen eta Veronikaren sorbalda marraztu zuen, eta katu baten oina bezala urratu zuen.
  Orduan esan zuen:
  - Ez zaude minik!?
  Veronikak amorruz erantzun zuen:
  - Ez!
  Eta berriro etsaiari eraso egin zion. Komsomol-eko kidea esgriman aritzen zen eta ezpatekin nola borrokatu ideia zuen. Baina bere aurkaria azkarragoa eta indartsuagoa da.
  Hala ere, robot bat da.
  Hemen Elfarayak berriro irabazi zion Veronikaren erasoari, eta berriro urratu zuen neskari bularrean. Odola gehiago isuri zen.
  Veronica biorobotaren begietara hautsa botatzen saiatu zen bere behatz hutsez, baina arrakasta handirik gabe.
  Komsomolskaya Pravdak honako hau esan zuen:
  - Eta naziekin zaila zan!
  Elfarayak berriz ere ezpatarekin urratuta, egin dezagun tximista-erasoa eta zula diezaiogun sorbaldan azala, igorri zuen:
  - Gaur, jaunak, historia egiten ari gara,
  Eraiki ditzagun barrikadak, eta bihar erraustegiak!
  Veronicak abestia babestu zuen bere eraso amorratuarekin:
  - Mundu berri bat eraikitzen ari gara, eta iragana ukatzen dugu,
  Tronura igotzea - barregarria eta arrunta!
  Elfarayak beste astindu bat egin zuen, oraingoan Veronicari hanka hutsean jo eta txioka:
  - Minduta zaude?
  Veronikak esan zuen:
  - Robota ez bazina, hau burlatzat hartuko nuke!
  Eta Komsomol neskak amorruz kolpe sorta bat egin zuen ezpatekin. Eta bere ezpatak tximeleta baten hegoak bezala dir-dir egiten zuen.
  Baina Elfarayak atzera egin zuen, zetorren trafikoan harrapatuz. Veronicaren bularrean bularra moztu zitzaion. Eta Komsomol kidearen titi gorritxoak agerian geratu ziren.
  Veronica lotsatuta sentitu zen eta ikaratu egin zuen:
  - Arraioa!
  Neska biorobotak kantatu zuen:
  Ez zara aingerua, niretzat baizik, niretzat baizik,
  Santu bihurtu zara!
  Ez zara aingerua, baina ikusi nuen, baina ikusi nuen,
  Zure argia ez da lurrekoa!
  Veronikak, ezpatak astinduz, bere enborra biluzi izerdiz distiratsu koipeztatua balitz bezala, eta orroa egin zuen:
  - Zeruan bakarrik aingeruek dakite biorobota zain dagoela!
  
  ROBUR THE CONQUERERAREN ABENTURA BERRIAK
  OHARRAK
  Robur Konkistatzaileak, bi neska xarmangarrirekin batera, aparatu unibertsala sortzen du, arma oso indartsua izan zena. Zer zain dago orain gizateriaren zain? Roburrek boterea nahi du munduan!
  . 1. KAPITULUA
  Robur Konkistatzailea oso txundituta geratu zen tximista batek. Baina ez zen hil. Bere aparatu unibertsala lurrera bota zuten. Eta bere burua mindu zuen arren, konpontzeko aukerak zeuden oraindik.
  Eta taldea denbora batez desagertu zen Estatu Batuetan, eta gailurako hainbat pieza bilatzen ari zen.
  Ameriketan, antza, Robur hilda zegoela uste zuten, batez ere poliziaren lekuko batek bizirik irten zenetik, eta hark baieztatu zuen gailua tximistak jo zuela.
  Eta laster Errusiar-Japoniar Gerra hasi zen. Estatu Batuek negozio harremanak zituzten Errusiarekin, baina prentsa demokratikoari ez zitzaion inperio autokratikoa gustatzen.
  Noski, Errusian tsarrak botere osoa zuen: betearazlea, legegilea eta judiziala. Eta publiko aurrerakoiak parlamentua eta adierazpen eta kontzientzia askatasuna nahi zituen.
  Beraz, Estatu Batuak poztu ziren Errusia tsaristaren porrotarekin... Eta azkenean, Ozeano Bareko botere oreka aldatu zuen bakea sinatu zen.
  Eta Roburrek autoa perfekzionatu zuen... Propietate harrigarriekin egin zuen.
  Lurrean, uretan, ur azpian eta airean mugitzeko gai ez ezik, beste bi elementutan ere bai: espazioan eta lurpean.
  Eta Lur planetaren ongizatea Romulorentzat interesik ez zegoenez, ilargira hegan egin zuen.
  Berarekin bi neska zeuden kotxean: Albina eta Alvina. Roburren aparatuak espazioaren gainazalean irristatu zuen. Txikia zen, baina fusio termonuklearraren energia erabiltzen zuen, hidrogenoa helio bihurtu zenean.
  Aldi berean, hegaldian zehar, eremu erdi-espaziala sortu zen makinaren inguruan eta estaldura gogorrenetatik barneratu zitekeen.
  Roburrek hegan egin zuen neskaren belauna laztantzen... Eta aldi berean pentsatzen ari zen. Urte asko ditu. "Albatrosa" joan den mendeko laurogeiko hamarkadan hegazkin industria sortzen ari zen garai haietan sortu zen. Roburrek berrogei urtetik gora zituen orduan. mendeko benetako historian parekorik ez zuen hegazkin bat egin zuen, adibidez, hegaldien iraupenari dagokionez. Egia da, bere abiadura bere garairako errekorra baino ez da.
  Orduan, guztiz super zerbait sortzea lortu zuen... Eta mundu osoa harritu. Eta azkenean, eman zerbait zoragarria orokorrean.
  Baina zuk zeuk hirurogei urtetik gora dituzu jada eta tristea da. Romulo zahartzen ari dela ikus daiteke.
  Desiragarria litzateke, noski, gaztetasuna itzultzea. Baina nola lortu hori?
  Antzinako liburu batean, Roburrek irakurri zuen ilargian halako harri bat dagoela, non hura ukitzeak edozein gorputzari gaztetasuna berreskuratu diezaiokeela.
  Oraintxe hutsean zehar irristatzen ari da. Albinak, emakumezko zientzialaria ere, norabide bilatzaile berezi bat piztu zuen harriaren erradiazioa harrapatzeko. Emakume ilehoriak esan zuen atsekabetuta:
  "Zazaroak ere beldurra ematen dit!"
  Roburrek baietz esan zuen.
  - Ikaragarria da! Ez dago lehengo freskotasunik eta bizitasunik, eta loak ez zaitu gaztetan freskatzen, eta buruak gero eta maizago min ematen dizu.
  Alvinek keinua egin zuen hasperen batekin.
  - Gu ere jada ez gara gazteak, itxura bikaina dugun arren. Eta neska zaharrak lortzeko aukera hain beldurgarria da!
  Eta bi asmatzaileek takoiekin jo zuten metala.
  Baina ilargia gero eta hurbilago zegoen. Eta Roburren aparatua abiadura gorenean zegoen.
  Lurraren grabitatea behatu zen haren barruan. Eta hori, noski, handia da.
  Albinak esan zuen:
  - Ilargian ez dago airerik!
  Roburrek irribarrez esan zuen:
  - Traje onak ditugu. Gainera, ilargi-harria satelitearen erdian bertan dago. Eta ez da hain erraza lortzea. Baina gure gailua zorionez bakarra da.
  Alvinek adierazi zuen:
  - Eta gu ere bere sorreran parte hartzen dugu! Gogoratzen al zara nola garatu genuen?
  Albinak gogo handiz gehitu zuen:
  - Batez ere hidrogenoaren fusio termonuklearra - makina urarekin bakarrik eta oso denbora luzez ibiltzen denean!
  Roburrek buru grisari baiezkoa eman zion.
  - Bai, ene langileak, aparatu unibertsal bat sortu genuen, bere garaian ehunka urte aurreratu zena. Baina hau ez da nahikoa! Gazteen oparia jasota, badugu zer egin Lurrean!
  Alvinak barre egin zuen eta esan zuen:
  - Munduan boterea hartu behar dugu!
  Albinak zalantzazko sorbaldak altxatu zituen, emakume gabeko sorbalda zabalekin:
  - Ideia ona da, baina bat, halako makina perfektua ere ez da nahikoa - armada oso bat sortu behar duzu!
  Robertek esan zuen:
  - Edozein materia igarotzeko gai den espazio erdiko eremu batek gudu-ontziei ere mozten dien laser indartsu bat sor dezake. Beraz, indar serio bat egiteko gai gara.
  Alvinak txin-txin egin zuen, hortzak agerian utziz:
  - Eragin laserra, infernuko boterea,
  Edozein zailtasun gainditzeko gai da!
  Orain Ilargia arro baten tamaina bihurtu da pantailan, eta hazten jarraitu du. Ilargiko kraterrak eta itsasoak ikusten ziren. Bere gainazala grisaxka eta distiratsua da aldi berean.
  Albinak bota kendu zuen, oin biluzi eta zizelkatua agerian utziz. Bere behatzak mugitu eta karta-sorta bat agertu zen haietan.
  Edertasunak iradokitzen du:
  - Jolastuko dugu?
  Alvinak barre egin zuen eta erantzun zuen:
  - Zuk ere proba dezakezu! Joko interesgarria izango litzateke!
  Roburrek erasokor adierazi zuen:
  - Kartetan jokatzea ez da ona! Agian zerbait interesgarriagoa biratuko dugu?
  Albinak sorbaldak altxatu eta erantzun zuen:
  - Eta zer proposatzen duzu? Agian xakea?
  Roburrek buruaz egin zuen.
  - Hau adimen handien jokoa da. Zer probatu dezakegu?
  Alvinek erantzun zuen:
  - Orokorrean, denbora gutxi dago, laster egingo dugu ilargira. Agian hobe da, benetan, azkar trukatu ditzagun txartelak.
  Roburrek adostu zuen:
  - Ez dut ezagutzen blitz-a! Xakea pentsakor jokatu behar da. Beraz, karta hobeak!
  Albina oholtza nahasten hasi zen hanka zizelatutako hatz hutsekin. Orduan kartak banatu zituen. Romulok sei triunpea jaso zuen eta lehenengo joaten hasi zen. Partida hasi zen... Partida pare bat besterik ez zuten jokatzea lortu. Lehena berdinketarekin amaitu zen, eta bigarrena Albina hotzean. Hortik neska oso minduta zegoen eta kantatu zuen:
  - Gosaltzeko txartelak, bazkarirako txartelak,
  Afarirako txartelak, hori da sekretua!
  Roburrek irribarrez esan zuen:
  - Zorte txarra kartetan - zortea maitasunean!
  Honetan, oro har, dena amaitu zen. Gailuak gainazala ukitu eta irmo lurreratu zuen ilargira. Orain gizateriaren historiako lehen astronautak izango ziren lurreko satelitearen gainazala ukitu zutenak.
  Noski, neskek oinutsik joan nahi zuten, baina hutsak bere legeak agintzen ditu. Beraz, ez zeuden oso prest espazio-jantziak jartzeko.
  Robur ere traje espaziala jantzita zegoen. Oso seguru sentitzen zen.
  Hemen daude ilargiaren gainazalean. Poliki-poliki ibili ziren. Eta berehala salto egin zuten - ilargiko grabitatea Lur planetakoa baino askoz txikiagoa da.
  Pozik adierazi zuen Roburrek:
  Gu gara ilargian dauden lehen pertsonak! Zein zoragarria!
  Albinak irribarrez kantatu zuen:
  - Ilargia, ilargia - loreak, loreak,
  Denok maitasunez fidatzen gara -
  Itxaropenak eta ametsak! Itxaropenak eta ametsak!
  Alvinak irribarre batekin adierazi zuen:
  - Denetarik egin dezakegu, eta ilargira hegan egin ere!
  Hirukoteak ilargiaren gainazala zapaldu zuen eta salto egiten ere saiatu zen. Jauziak luzeak ziren. Eta jaisten zarenean, erorketa amets batean bezala da.
  Zalantzarik gabe, itxura ederra du.
  Roburrek kantatu zuen:
  - Ona da ilargian egotea,
  Lur zoragarri honetan!
  Albinak logikoki adierazi zuen:
  - Ona da Ilargian, lehenak garelako. Baina egia esan, ez dago lorerik, ez belarrik, ez zeru urdinik. Hori ez da handiegia.
  Alvinak baiezkoa eman zuen, orpoa hondarrean joz. Orduan bota egin zuten.
  Neskak burrunba egin zuen:
  - Ez da onena harea eta kraterrak daudenean!
  Roburrek irribarre egin zuen eta esan zuen:
  - Aurkitu onena txarrenean, eta ez alderantziz! Eta hemen bere erara, primeran esan behar dut!
  Honekin ados zegoen Albina:
  - Bai, nahiko ona da bere erara! Baina... natura hila ez da gozoa!
  Alvinak bere bikotekidea zuzendu zuen:
  - Ez dago bizitzarik!
  Roburrek salto batzuk gehiago egin zituen. Orduan buruan jarri eta eskuetan ibili zen. Asko gustatu zitzaion, jakina. Baina ez da mutila. Hirurogeitik gora ditu. Eta denbora luzez eskuetan ibiltzea duingabea eta nekagarria da. Zerbait desberdina nahi dut, praktikoagoa.
  Roburrek esan zuen nabarmen:
  - Nahikoa! Orain hegan egin dezagun Ilargiaren erdiguneraino eta uki dezagun betiereko gaztetasuna ematen duen harria!
  Bi neskek aho batez oihukatu zuten:
  - Noski hegan egingo dugula! Betiko gaztetasuna nahi dugu!
  Eta horrela hirukotea korrika egin zuten beren kotxe miresgarrira, barrakuda marrazo baten antza zuena, gurpilekin, baina erretiragarriak zirenak.
  Eta orduan neskak eta adineko gizon bat aparatu honetara salto egin zuten. Oso ondo egin zuten.
  Nahiz eta, noski, ilargia ere handia den. Eta orain barrurako bidaia are zirraragarriagoa zen.
  Roburrek, bere makina bitxiaren gurpilean eserita, abestu zuen:
  - Mutilak metrailadore bat ikusten du bere ametsetan -
  Azken finean, tankea limusina baino atseginagoa da berarentzat...
  Jaiotzetik, lerrokadura hori argia da,
  Munduan indarrak bakarrik irabazten duela!
  Eta horrela erdi-espazio-eremua piztu zen, eta barrakuda baten antza zuen makina bat ilargiaren sakonera sartu zen, planetaren gainazala askatuz.
  Hasieran aparailuak dar-dar egin zuen, eta gero ilargi lurzoruan sakontzen hasi zen.
  Autoen astindu gutxiago dago. Eta orduan erabat lasaitu zen, eta sakonera sartu zen erloju-lanen moduan.
  Albinak txiokatu zuen:
  - Edozein mendi zeharkatuko dugu,
  Edozein lepoa - buelta emango dugu!
  Alvinak erraz baieztatu zuen hau:
  - Noski buelta emango dugula, saiatuko gara!
  Eta neskak botak bota zituen. Bere bikotekideak berdin jarraitu zuen.
  Eta Robur buruan zegoela, neskak euren artean kartetan jokatzen hasi ziren.
  Oin biluzien laguntzaz egin zuten, eta oso kementsu. Jokatu, kartak bota eta aurka egin zuten.
  Baina laster nekatu ziren. Eta neskek xakean jokatzea erabaki zuten. Izan ere, kartetan bat-batean jokatzea ez da oso interesgarria. Baina xakean, noski, bikaina da.
  Albinak esan zuen irribarrez:
  - Xake 0 intelektualentzako joko bat da!
  Honekin ados zegoen Alvin:
  - Noski! Elite intelektual gorena gara!
  Albinak baietz egin zuen. Eta bere oin biluziak xanpain botila bat atera zuen armairutik. Neskak kortxoa askatu, eta zorrotada bikaina askatu zuen. Aurpegian jo zuten. Eta neskaren aurpegi ederra eta oraindik freskoa busti zuen.
  Zientzialari ilehoriak oihu egin zuen:
  - Ez da produktiboa!
  Honekin ados zegoen Alvin:
  - Oso astakeria da horrela zaplastekoa ematea!
  Albinak irudi beltza atzamar hutsez hartu eta mugitu egin zuen. Joko interesgarria da. Bi aldeek azkar jokatu zuten. Eta zifren elkarrekiko konplikazioa hasi zen. Eta dena sinplifikazioetara iritsi zen. Eta gero zozketa.
  Neskak pixka bat eseri ziren ohol hutsaren gainean.
  Ondoren, figurak berriro jarri ziren.
  Oraingoan Albinak pieza zuriekin jokatu zuen. Bere aurkariak King's Indian Defence jokatu zuen, eta Zemish Variation sortu zen. Zuriak erregeari erasotzen ari ziren. Albinak figura bat ere eman zuen. Baina ez zen garaipenik izan.
  Beste zozketa bat...
  Neskek eskua eman zioten.
  Orduan, Albinak abestea erabaki zuen, bere ahotsa oihartzun handikoa zen, eta oso mamitsua, eta oin biluziak zaplaztekoak ematen zizkion kantuan;
  Margotutako espazioa argi ilun eta goibel batean,
  Eta izotz izarrak beren orbitan ilunduta zeuden...
  Maitasuna nahi dut, erantzunez ezetz entzuten dut,
  Nesken bihotzak apurtuta daude!
  
  Oso ausart borrokatzea gustatzen zaigu,
  Oso gogor Borrokan Ama Lurraren alde...
  Gaindi dezagun berriro ausardiaren proba,
  Munduko zalduna naiz - ez bufoi baten arimaz!
  
  Wehrmacht zapaldu genuenean,
  Neskak ausart borrokatu zuten Moskutik gertu ...
  Horda marroi multzo bat baztertu zuen,
  Etsaia Satanekin erlazionatuta dagoen arren!
  
  Neskak oinutsik gara elur-zulo batean,
  ez zaitez arerio bihurtu jakin beldurra...
  Eta faxista baten sardea alboan duela,
  Bilduta, erraldoiak zorroaren azaletik pila batean!
  
  Baina zein da gure ausardia denetan,
  Merkurio oinekin neurtu zenean...
  Lastertzen gaituen edonor hautsi egingo da,
  Ez zapaldu ertza, bota maiteak!
  
  Errusiar Lurraldea famatua izan dadila,
  Jendeari unibertsorako bidea erakutsi genion...
  munduko jendea familia bat da -
  Laster ikusiko dugu komunismoa!
  
  Bai, sinetsi dezakezu, edo ez sinetsi behintzat,
  Baina gizakia izaki indartsu bat jaio da...
  Piztiak ez du gure adiskidetasuna gaindituko,
  Azken finean, sinetsi etsaiak gure aurka indarrik gabe daudela!
  
  Gure aberriaren izenean, santua,
  Edozein gaitz borrokatuko dut...
  Neska bat oinutsik dabil elurretan
  ez dago koldar errenditzeko pentsamendurik ere!
  
  Milioika borrokalari gogor gara,
  Borrokan batu direnak...
  Gora dezagun aitonen eta aiten fedea,
  Azken finean, guduetan neskak garaiezinak dira!
  
  Svarog-ek guduan zorrotzena eman zigun,
  Esan zuten neskek amorruz borrokatzen...
  Jainkoaren ideala egi bihur dadila
  Eta irabazten duzunean, umezurtzarekin partekatzen duzu!
  
  Izan bedi gurea lorian, uste dut Errusia,
  Beldurrik gabe borrokatzen duena...
  Borrokatu Amaren alde eta ez izan beldurrik,
  Alkandora osoa ere odolez blai dago!
  
  Bai, ez dago zalantzarik - etsai guztiak kenduko ditugu,
  Erraldoien tribu bat izateko jaio ginen...
  Kaliko gorri trikolore batekin pankartaren azpian,
  Jendea batu dadila eternitatean!
  
  Hemen aro berri bat dator
  Espazio jendearentzat irekitako espazioak...
  Intsektu batzuek taupada izugarria ematen diote,
  Ergelkeriaz pikutara irten, hitz egin!
  
  Bai, pertsona batek ez du batere sinesten zorri bat,
  Eta beti irabazteko jaio dena...
  Hortaz, armarri loriatsu hori ez zara ikara,
  Nahiz eta etsaia txoratu egin zen!
  
  Ez gara etsaiaren aurrean amore emango,
  Ez Lurrean, ezta zeru urdinean ere...
  Mutilak koaderno batean idazten dituzu,
  Izar-ontzia zisne bat bezala aireratuko dela!
  
  Lurra oso ausart defendatuko dugula,
  Badakizu neska ausartak garela...
  Hara, kerubinak hegoak zabaltzen ditu,
  Granada bat botatzen zaie!
  
  Ez, neskak ez dira inoiz kenduko,
  Ez gaituzte belauniko jarriko...
  Hitler kaput baino lehen bezala,
  Horrela izango da belaunaldien poza lorian!
  
  Laburbilduz, izarrerantz hegan egingo dugu,
  Eta Virgo, Orion... munduan egongo gara.
  Amets handiak egi bihurtzen dira
  Ordena berri eta glorioso bat eraikiko dugu!
  
  Eta ordua laster iritsiko dela uste dut
  Gudan hildakoak berpizten direnean...
  Garaipenak kontu amaigabea irekiko du,
  Borrokan garbiena denak saria jasoko du!
  
  Munduan jendea ezagutzen dut, adiskidetuko gara,
  Bat: arabiarrak, hinduak eta ortodoxoak...
  Guztiak argituko ditu Jaun Ahalguztidunak,
  Eta gure patua, noski, loriazkoa izango da!
  
  Zoriontasuna itxaron dezala aurretik jende guztia,
  Eta eternitatea betirako poz loriatuan...
  Porrotak eta zeroak amaituko dira,
  Eta sendatu ahulak, elbarriak!
  
  Hemen zoriona izango da mendeetan zehar pertsonentzat,
  Mila milioi urte lorian igarotzen diren arren...
  Azken finean, jendearen adimenaren boterea indartsua da,
  Espazio botere batean jaio ginen!
  
  Unibertsoa konkistatuko dugu txantxetan,
  Pistako galaxiak amaieraraino igoko ditugu...
  Goazen hutsunetik maiteminduta, bihurrituz,
  Goretsi Jainko Jesus izena!
  
  Eta guk geuk sortuko ditugu izarrak aldi berean,
  Eraiki ditzagun hiriak parsec luze...
  Ehiztaria laster joko bihurtuko da,
  Eta batez ere jendea egon dadila!
  Albinak poema osoa abestu zuen, eta Alvinak bere ahots ozenarekin jaso zuen. Eta neskak oso dibertigarriak eta dotoreak ziren.
  Ondoren, neskek xakeko hirugarren partida jokatu zuten. Eta pentsakorago jotzen hasi ziren.
  Alvinak zuriekin jokatu zuen eta jokaldi zailak bilatu zituen. Albina ere borrokatu zen.
  Bi neskak oholaren gainean makurtu ziren, eta ia kopeta eta sudurra talka egin zuten.
  Partida martxan zegoen. Eta Robur, berriz, bere auto zoragarria ilargiaren erdigunera hurbiltzen ari zen. Lurrean aurrerapena zoragarria da. Izan ere, mirari gisa baloratu daiteke. Baina ilargian ez dago bizitzarik. Eta hau problematikoa da.
  Roburrek autoa gidatu zuen eta pentsatu zuen. Bereziki Jainkoa bada? Eta badago, zer da? Benetan Bibliako berdina ala ezberdina da? Roburrek sorbaldak altxatu zituen.
  Haurtzaro zaila izan zuen eta adingabeen zaintza-zentro batean amaitu zuen. Baina ezer ez zen bizirik atera eta buru ere bihurtu zen.
  Eta hasierako kapitala eginda, bidelapur izatetik enpresaburu bihurtu zen. Eta hori bihurtu zen bere jarduera-eremu berria.
  Orduan Roburrek abiazioarekiko interesa piztu zuen. Eta orduan bi neska gazte ezagutu zituen: Albina eta Alvina. Eta hegazkin berezi bat egiteko gai izan ziren. Hegan egiten zuena eta botere erreserba handia zuen.
  Aurkikuntza handi hau.
  AEBetatik bi irakasle ere gidatu zituen bere Pioneer-en. Egia da, gaizto jokatu zuten, ihes egin zuten eta autoa kaltetu ere egin zuten. Baina ez zien barkatu.
  Gero, apur bat gehiago hegan ... Denbora pasa zen .... Bai Albinak eta bai Alvinak hegan, gidatu eta igeri egin zezakeen auto bat sortu nahi zuten. Eta hau egin zen.
  Robur jada munduaren gaineko botereaz pentsatzen hasia zen... Nahiz eta, noski, aparatu batek mundua konkistatu ez duen.
  Baina noski, Roburrek uste zuen bezala, gizadiaren batasuna ona izango litzateke. Gerrak geldituko ziren, gosea desagertuko zen eta beste arazo batzuk besterik gabe konponduko ziren.
  Baina nola elkartu jendea beste gerra handirik gabe? Hau da benetan arazoa.
  Roburrek ez zuen jendea hil nahi, baina baita munduko diktadore bat ere, benetan bihurtu nahi zuen. Horra kontraesana eta dilema zail bat. Eta gero, noski, Jainkoari buruzko pentsamenduak zeuden: existitzen al da?
  Roburrek ez zekien hori, itxuraz jende askok ez zekien bezala. Zehatzago esanda, ia dena. Eta Aita Santua ateoa balitz, honek ez luke Robur gehiegi harrituko.
  Jainkoaren existentziaren aurkako argudio nagusia munduan gaizkiaren eta injustiziaren ugaritasuna da. Eta Jainkoak milaka milioi pertsonen gaitza eta sufrimendua onartzen badu, zergatik? Indarra ala maitasuna falta zaio? Hala ere, zergatik, Unibertsoaren Sortzailea existitzen bada, perfekzioa izan behar du?
  Edo agian alderantziz? Sorkuntza Sortzailearen izaeraren isla da, eta inperfektua da, Jainkoa bera ez baita perfektua.
  Nolanahi ere, zuk, adibidez, hortzetako mina duzunean, orduan prest zaude hormara igo eta mundu osoa madarikatzeko, eta Jainkoa, karia bezalako gauza nazkagarri bat asmatu zuena! Bai, ez dago bizitzan alaitasunerako astirik. Hala ere, zahartzaroan, hainbat zaurik erasotzen diote pertsona bati.
  Eta ez da gauzarik txarrena. Hartu, adibidez, minbizia? Egia esan, izurritea baino okerragoa da. Nola jazar daiteke jendea horrela?
  Eta are okerragoa da zahartzaroa. Horixe zen Roburrek beldur gehien. Osasuntsu eta are indartsu dagoela dirudi.
  Baina urte hauetan zerbait aldatu da. Eta, adibidez, loa ez da gaztetan freskatzen eta azkarrago nekatzen zara. Erresistentzia eta abiadura eragiten du. Eta emakumeak ez dira hain erakargarriak.
  Ez nire gaztaroan bezala. Edo gaztetan ere. Zahartzen ari zara, eta oso txarra da.
  Zahartzaroaren adierazpen desatseginenetako bat kanpoko aldaketak dira, batez ere zimurrak eta ile grisa, eta baita burusoil adabakien agerpena ere. Eta hau ere desatsegina da. Eta urdaila hazten hasten da entrenatu arren. Eta zure baitako indarra ez da jada sumendi baten antzera irakiten.
  Albina eta Alvina gazteagoak dira, baina dagoeneko berrogei urte dituzte. Eta neskak oso konplexuak dira beren itxurari buruz. Nahiz eta begiratu eta hogeita hamar ez eman. Baina, jakina, emakume zahar bihurtzeko beldur.
  Eta horrek asko haserretzen ditu... Gainera, Albinak hortzetako mina zuen, eta bete behar zuen. Eta betegarri batekin, hortza lehenago edo beranduago erabat eroriko da.
  Bai, tristea da neskentzat.
  Eta ilargi-harria gaztetasuna berreskuratzeko gai da. Eta, beharbada, betiko!
  Eta hori bikaina da. Batez ere hilkorra bazara, ez dago mundua konkistatzeko arrazoirik. Zure heriotzaren ondoren, berriro eroriko da. Eta horrela ezar dezakezu betiko, egonkorra, iraunkorra eta pertsonen kudeaketaren mesederako zuzendua. Roburrek hilezkortasuna nahi zuen beretzat ez ezik, gizateriaren mesedetan ere. Beraz, indarra eta egonkortasuna irabazten ditu, eta, aldi berean, dinamikoki garatzen da eta espazio-ontziek eguzki-sistematik kanpoko beste mundu batzuk konkistatzeko hegan egiten dute.
  Gizakiak goiz edo beranduago energia termonuklearra menderatuko du eta bonba indartsu bat sortuko du. Eta garai honetan herrialde desberdinak existitzen badira, horrek gerra nuklearra eta gizadia desagertzea ekar dezake.
  Beraz, gobernu bateratua behar da. Eta hau da jendearen salbazioa...
  Ordenagailuak abisua eman zuen: ilargiaren erdigunera hurbiltzen ari dira, beraz, helburua oso gertu dago.
  . 2. KAPITULUA
  Eta ilargiaren erdialdean edukiontzi huts bat dago. Eta haren barruan, zafiro baten antzera, harri preziatu bat, sandia baten tamainakoa, distira. Oso polita da, alderdi asko ditu.
  Eta ukitzen duenari betiko gaztetasuna emateko gai. Egia da, saiatu ilargiaren erdigunera iristen. Magoak Lurraren satelitearen sakonean altxorrak ezkutatu balitu bezala.
  Hona hemen Roburren aparatu zoragarriak Ilargiaren lur sendoa gainditu eta erdialdera joan zen.
  Pisugabetasuna zen nagusi han, baina AEBko jeinu baten aparatuan grabitate artifiziala.
  Baina hirukotea aparatutik astindu zenean, ilargiaren erdian bertan grabitaterik ezean aurkitu ziren.
  Eta ontzi horretan zegoen airean flotatzen zuten.
  Albinak oihukatu zuen:
  - Zein harri ederra! Mirari bat besterik ez!
  Alvinek adierazi zuen:
  - Bai polita! Eta nola lor dezakegu orain betiko gaztetasuna?
  Roburrek ziur erantzun zuen:
  - Eskularruak kendu eta bi ahurrak lotu eta minutu batez eutsi. Gazteen energia sartuko zaigu, eta betiko gazte bihurtuko gara!
  Albinak txistu egin zuen:
  - Aupa! Hain sinplea!
  Alvinak logikoki adierazi zuen:
  - Eta dena oso sinplea da! Erdipurditasunak bakarrik zailtzen du dena!
  Roburrek buruaz egin zuen.
  - Bero egiten du hemen! Ez izoztu eskuak. Kendu ditzagun eskularruak.
  Eta zientzialari handia eskularruak kentzen hasi zen. Neskek jarraitu zioten. Edertasunek hain esku delikatuak dituzte, eta aldi berean beltzaranak, iltze luze eta eskarlataz margotuak.
  Alvinak txiokatu zuen:
  - Ai, gure eskuak, esku langileak!
  Albinak batera gehitu zuen:
  - Eta neskak gara politenak!
  Robur izan zen eskuak harriaren gainean jartzen lehena. Gizon adineko boteretsu batek poz-pozik esan zuen:
  - Hain bero dago!
  Orduan, Albinak eta Alvinak ere eskua jarri zuten. Neskak izoztu egin ziren, berotasuna eta energia sartzen zitzaizkien sentituz.
  Roburrek zintzilik geratu zen, berak ere deskarga elektriko atseginak zeharkatzen zituela sentitu zuen. Eta, demagun, bikaina izan zen. Eta orduan ikusi zuen neskak ere dardarka zeudela. Eta sentitzen dute.
  Roburrek mingainari eutsi zion. Pare bat hortz falta ziren, baina orain jada hasi dira hazten. Eta gizon baten eskuetako azala, begien aurrean, xamurragoa eta ez hain latzago bihurtzen da.
  Bere aurpegia ez da ikusten, baina Albinak oihu egin du jada:
  - Kartutxoa zure ile grisa desagertzen da!
  Roburrek buruaz egin zuen.
  - Espero nuen! Baina gaztetzea ez da hain nabaria neskengan - dagoeneko itxura bikaina duzue!
  Albinak pozez kantatu zuen:
  - Ai, haurtzaroa, haurtzaroa, non zaude presaka,
  Ai haurtzaroa, haurtzaroa, nora zoaz hegan!
  Alvinak abestia jarraitu zuen:
  - Oraindik ez dut nahikoa zurekin jokatu,
  Neska oinutsik eta cool bihurtu da!
  Albinak barre egin zuen.
  - Eta zure Romulok bizarra galdu du jada!
  Asmatzaile jeinuak baietz egin zuen.
  - Bizar? Nahikoa al da orduan?
  Eta gaztetasuna ematen duen harriari eskuak kentzen saiatu zen. Baina ez zegoen han.
  Eta ahurrak ondo itsatsi zituzten.
  Roburrek burrunba egin zuen:
  - Zer da hau?
  Albina eta Alvina ere kikildu ziren... Bat-batean, neska handi eta altuen gorputzak txikitzen hasi ziren.
  Eta haserre egin zuten oihu.
  Sentitu nuen ia bi metroko gizon baten gorputz handia txikitzen hasi zela eta Robur.
  Eta honek nahastu egin zuen. Atera berria den gazteak gogortu egin zuen. Baina hala ere, ezin izan zuen alde egin. Neskek ere ezin izan zuten alde egin.
  Eta dagoeneko nabarmen gutxitu dira.
  Albinak ere hots egin zuen:
  - Haurtzaroan erortzeak ez du esan nahi gazteagoa izatea!
  Alvinak gogotsu gehitu zuen:
  - Gorputz gazteagoa, ez da haurra buruan izango!
  Roburrek trajea zaku baten antzera zintzilik zegoela sentitu zuen. Nahiko nabarmen txikitu da.
  Neskak ume bihurtu dira, eta orain hamar urte eman diezaiekete. Zorionez, murrizketa prozesua gelditu egin da. Eta, orain, hiru figurak espazio-jantziak eta gorputz txikiak zituzten.
  Hala ere, azkenean Roburrek eskuak askatu eta airera joan zen. Bi neska ere hautsi eta biraka egin zuten.
  Albinak irrintzi egin zuen:
  - Goazen atzera! Eta marrazo baten moduan gailura joan zen.
  Roburrek ere hantxe ibili zen galopan, eta Alvina atzetik joan zen.
  Batez ere, espazio-jantziak bota eta ispiluan begiratu nahi zuten.
  Eta hemen daude barruan. Ezin da espazio-jantziak berehala kendu. Eta eskuak dardarka ari zaizkit.
  Baina azkenean kaskoak kendu dira, eta haiekin gainontzekoak.
  Orain ikusten duzu, Robur, neska altuak neska bihurtu direla. Eta asmatzaile bikaina da.
  Roburrek ispiluari begiratu zion. Eta bere aurrean berrogeita bost metroko altuera zuen mutil gihartsu bat ikusi zuen. Haur bat besterik ez, beltzarana eta oinutsik, Robur hamarretan bezala. Muskuluak haurtzaroa baino nabarmenagoak direla. Eta muturra oso polita eta xelebrea da.
  Albinak barre egin zuen.
  - Orain mutil bat zara Robur!
  Alvinak barrez gehitu zuen:
  - Mutil tiranoa!
  Albinak irribarre egin zuen haragijale:
  - Oinutsik mutiko batek gobernatuko du Lurra planeta!
  Roburrek madarikatu zuen:
  - Eta zu nor zara? Neskak! Horrela izan nahiko zenuke?
  Albinak hasperen batez esan zuen:
  - Bai, hau gehiegikeria argia da! Baina ondo dago, bere abantailak ditu!
  Alvinak esan zuen haserre:
  - Ez dut ikusten abantailak! Orain min egingo digu gizonekin maitasuna egiteak. Gaztetasuna ona da, baina haurtzaroak arazo asko ditu
  Roburrek burrunba egin zuen, edo hobeto esanda kirrinka:
  - Baina niretzat are okerragoa da! Zein emakumek nahi luke maitasuna nirekin?
  Albinak barre egin zuen eta erantzun zuen:
  - Bai, holako gauza txiki batekin, emakumeek ez zaituzte behar. Eta seme bezala bakarrik!
  Roburrek ukabila astindu zuen.
  Haien aita izango naiz. Lur planeta osoaren benetako aita!
  Alvinak oldarkorki adierazi zuen, bere oin biluzi eta umetxoa kolpatuz:
  - Hazi eta aita bihurtuko zara, jakintsuagoa izango zara!
  Albinak irribarrez esan zuen:
  Edo ez zara haziko! Haurtzaroa betirako izango da!
  Roburrek orroa egin zuen:
  - Haur izaten jarraitzen dugu betiko,
  Urteak bakarrik aldatzen dira!
  Eta haserretuta, zapaldu ere egin zuen, haurra, oin biluzik. Argi dago bere arropak erortzen ari zirela, eta orain biluzik zaude. Aldaketako ehunaren inguruan bildu ezean.
  Robur engainatua sentitu zen, eta lapurreta egin balute bezala. Gaztetu beharrean, haurtzaroan erori zen.
  Izan ere, fisikoki oso ondo sentitu nintzen. Eta animo handia zegoen. Barre eta salto egiteko gogo handia nuen.
  Baina, noski, ez zuen halakorik espero. Gainera, desatsegina da altuera bat galtzea, ia bi metrokoa, jende artean ibiltzen zarenean eta urrun ikusten zaituztenean.
  Horren ordez, orain iruzurgile moduko bat zara. Eta ez da onena. Baina, bestalde, energiaz beteta zaude.
  Engelsek zioen bezala: izateak kontzientzia determinatzen du. Eta haurraren gorputzak tristura kentzen du eta, zalantzarik gabe, era guztietako balentriak erakartzen zaituzte. Eta erlojupeko zaldia balitz bezala salto egin eta mugitu nahi duzu.
  Roburrek agindu zuen:
  - Ados! Gaztetu egin gara, gehiegi ere bai. Eta orain hegan egin Lurrera!
  Albinak nahasita galdetu zuen:
  - Eta han zer egingo dogu umeen gorputzetan?
  Roburrek esan zuen nabarmen:
  - Konkistatu dezagun mundua!
  Alvinak eskuak txalo egin eta haurtxoaren oinak zapaldu zituen:
  - Hau harrigarria da!
  Albinak gogotsu kantatu zuen:
  - Mundu osoa gure esku dago,
  Kontinenteetako izarrak gara...
  izkinetan apurtuta -
  Lehiakide madarikatuak!
  Roburrek gogor baieztatu zuen, buruari eraginez:
  - Bai, apurtu zuten! Eta polita da!
  Alvinek zuzendu zuen:
  - Oraindik ez dugu hautsi, baina zalantzarik gabe hautsiko dugu!
  Albinak oldarkor kantatu zuen:
  - Ez jasan nesken umiliazioa,
  Gloria altzairuzko ezpatarekin baieztatuko dugu ....
  Ez dugu irain gehiago onartuko...
  Apur ditzagun faxista guztiak!
  Roburrek argi eta garbi adierazi zuen:
  - Goizegi da naziei buruz abesteko! Mussolini oraindik ez da inor, eta Hitler ere ez zuten armadan zerbitzatzera eraman osasun arrazoiengatik!
  Alvinak keinua egin zion irakasleari eta esan zion:
  - Gero hegan egin zuten besteen akatsak zuzentzera! Agian mundua hobetuko da!
  Roburrek baieztatu zuen:
  - Hobetu dadila nire ukabila maitagarrian!
  Eta makina txiki, baina arin eta polifazetikoa atera zen ilargiaren erdialdetik, lurra harrotu, korridorerik atzean utzi gabe.
  Albinak irribarrez kantatu zuen:
  - Gizakiak burdinazko teknika du,
  zalantzarik gabe beharrezkoa eta oso erabilgarria...
  Alvinak gogotsu jarraitu zuen:
  Baina, eta atseginagoa da niretzat, herri mirariak,
  Automuntatzeko mahai-zapi bat, abiadura handiko oinetakoak...
  Robur mutilak gogotsu kantatu zuen:
  - Uste dut maitagarrien ipuin batekin jendeak ez duela agur esaten,
  Eta lagun leialak betiko geratuko dira!
  Izan ere, triunbiratoak bere klase gorena erakutsi zuen. Zehatzago esanda, helburua lortu eta gaztetu egin ziren. Eta orain zerbait esanguratsuagoa egin behar dugu.
  Robur mutila lemapean. Joystick batekin kontrolatzen du, eta altuera gutxitzeak ez dio batere oztopatzen. Eta aldarteak gora egiten du.
  Izan ere, mutikoa izan arren, ez zara inoiz zahartuko. Eta atsegin du. Beraz, bizitza zoriontsua duzu aurretik. Eta betirako gobernatuko duzu lurra.
  Azken finean, halako aparatu bat dauka eskuetan: airetik eta espaziotik hegan egin dezake. Eta ur gainean eta ur azpian igeri egin, eta lur azpian ere mugitu. Eta graviolaser batekin pistola bat ere badu.
  Zein armadari eutsi diezaioke? Espazio erdiko eremu batek lur azpian ez ezik, bere autoa erabat zauriezina da. Hau da, inork ezin du irabazi. Lur planetako arma bakar bat ere ez da bere hegazkinean sartzeko gai.
  Eta Robur oso seguru sentitzen da. Eta jenio tekniko honi, eta laguntza esanguratsu honi lagundu zioten bi neskak ere alai eta pozik sentitzen dira. Orain ez dira inoiz zahartuko. Eta horrek poz handia ematen die.
  Eta neskak badira? Gizon usaintsuekin maitasuna egitea baino ondo pasatzeko beste modu asko daude. Baina interesgarria litzateke gerran jokatzea. Eta hau da ziurrenik entretenimendurik onena. Bitartean, Albina eta Alvina xakean ari dira berriro. Albinak zuriarekin mugimendu bat egin zuen: E2-E4, aurkariak Siziliako Defentsa aukeratu zuen bitartean. Eta, noski, Herensugearen bertsio famatua. Defentsa oso dinamikoa, diagonal luzean gotzain batekin. Egia da, zuriak aukera du aurrera egin duen peoi bati eusteko.
  Eta erasoa elkarrekikoa eta gogorra da. Bakoitzak bere eremuan erasotzen dio erregeari.
  Eta noski, neskek baldintza berdinetan borrokatzen dute. Zehatzago esanda, litekeena da jada neskak ez izatea, neskak baizik. Baina duten borroka, noski, oso gogorra da.
  Albinak peoi bat sakrifikatu zuen, eta aurkariak trukatu zuen. Borroka norabide oldarkor batean joan zen.
  Neskek oin hutsekin mugimenduak egiten zituzten eta bolizko hortzak agerian utzi zituzten.
  Alvinek adierazi zuen:
  - Haur bat bezala jolasten dugu umea ez den jolas batean!
  Honekin ados zegoen Albina:
  - Bai, jolasten dugu! Eta ziur nago irabaziko dudala!
  Neskak benetan harrigarriak dira. Eta haien seme-alaben oinen behatz biluziek berrantolatzen dituzte figurak.
  Hona hemen berriro biktimak, eta kolpeen trukea... Eta Robur ilargiaren gainazalerantz doa.
  Noski, lur azpian, abiadura hutsean baino baxuagoa da, baina oraindik oso handia.
  Robur mugimenduan, orain mutil bat zela pentsatu zuen. Baina hazi ala haur jarraituko du? Hau galdera interesgarria da. Hala izan daiteke edo ez.
  Baina gorputzean Roburrek aurrekaririk gabeko energia eta alaitasuna ditu. Beraz, zoriontsu izan zaitezke.
  Eta beharbada ez du inoiz hortzetako minik izango, eta beti izango du ikusmen bikaina. Bai, eta bere indarra ez da umekoa. Eta erliebedun muskuluak zer bihurtu diren, Hercules besterik ez da gaztea. Eta ondo erakutsi dezake borroka batean behar badu.
  Roburrek ere kantatu zuen:
  - Jendeak esaten duena
  Berdin zaigu...
  Emaitzak bakarrik du garrantzia
  Asmatu bikaina!
  Eta bere orpo biluzi eta biribilarekin, mutilak pedala sakatu zuen. Eta bere autoa zurrundu egin zen.
  Munduaren gaineko boterea erakargarria eta gozoa da. Baina, aldi berean, erantzukizun handia ere bada. Eta Robertek hau ulertzen du. Historian ez du sartu behar ez tirano batek, ez tirano batek, gizakia salbatuko duen agintari handi batek baizik. Eta eraiki benetako paradisu bat Lur planetan. Eta jendeak zintzoki goraipatuko du.
  Roburrek gogotsu kantatu zuen:
  - Ez dut gezurrik esango
  gobernatu nahi dut...
  Baina ez auto herdoildua,
  Eta herrialde osoa!
  Neskek barre egin zuten abesti hau entzutean. Eta zerbait ere abestu nahi zuten. Baina motibo egokirik ez zitzaidan burura etorri.
  Hala ere, neskek jokatzen jarraitu zuten. Baina gero elkartrukeak egon ziren, eta posizioa den-drawn bihurtu zen. Baina luzaroan jarraitu zuten bibolin eta sufritzen.
  Roburrek aldi berean pentsatu zuen munduan ospea gutxi iraun zuela. Eta ia inperio guztiak erori eta gainbeheran erori ziren. Gizateriaren integrazioa eragozten zuen nolabaiteko indar balego bezala zen. Oraintxe bertan munduan hainbat inperio handi samarrak daude. Handiena britainiarra da, eta bigarrena errusiarra. Eta jada Errusia gainbeheran zegoen, gerra Japoniari galduta, eta hori pena handia da.
  Estropada zuriak horiaren aurka galdu zuen, eta ez dago pozteko ezer. Baina, bestalde, Errusia tsaristak porrota ekarri zuten istripu eta hutsegite mota harrigarri asko izan zituen. Goi mailako potentzia batek esku hartuko balu bezala. botere handiagoak badira ere? Hala ere, Genghis Khan-ek mundu erdia konkistatu al dezake goi-potentziaren babesik gabe? Azken finean, zenbat da Mongolia hori? Eta nor da Gengis Khan bera - idazten ez irakurtzen ez zekien basatia.
  Beraz, hemen, jakina, indar batzuek behin betiko lagundu zioten. Egia da, ezin zuten inperio sendo bat sortu. Zehatzago esanda, lapurren konkistak hauskorrak izan ziren, eta herrialdea hutsalki erori zen. Zehatzago esanda, Gengis Khanen boterea ondorengoek zatitu zuten lehenik, eta gero erabat desagertu zen.
  Erromatar Inperioa sendoagoa zen, baina lehenik ere bi zatitan banatu zen, eta gero zapaldu zituzten mendebaldeko barbaroek, ekialdeko arabiarrek eta turkiarrek.
  Errusia tsarista, inperio kontinental gisa, britainiarrak baino indartsuagoa dirudi, baina orain garai zailak ditu: istiluak eta porrota japoniarrengandik. Azkena oso gogaikarria da.
  Errusiako herriak asko barkatzeko gai da garaipen militarraren distira eta handitasun inperialaren mesedetan. Eta irabazten zaituztenean, eta japoniarrek ere aurkari autoritariotzat hartzen ez dituztenean, hau bikoitza iraingarria da, eta, noski, erregeari errua botatzen diote lehenik. Eta berarekin, botere monarkikoaren sistema osoarekin batera.
  Roburrek sorbaldak altxatu zituen - ehuneko ehun amerikarra da eta ez zaio Errusia axola. Baina Albinak eta Alvinak odol eslaviarra dute, eta Japoniako Errusia Tsaristaren kontrako porrota oso kezkagarria izan zen.
  Baina Roburrek erantzun zien: bere jenioak Lurra planeta gobernatu beharko luke, eta ez Romanov batzuek. Eta berak Roburrek unibertsoko mundu bizi guztiak barne hartuko dituen betiko inperio bat sortuko duela. Eta agian ez honetan bakarrik, baita beste unibertso batzuetan ere. Eta gero Mega-hiperunibertsal inperio bat egongo da, botere eta indarra zoragarria izango duena!
  Roburrek uste zuen zientzia garatuko zela eta ez zela gizon-emakume zahar gehiago egongo, denak betirako gazteak eta ederrak izango zirela. Eta gazteak bizargabeak izango dira, aurpegi txiki politekin. Eta neskak ez dira inoiz desagertuko.
  Roburrek gogotsu kantatu zuen:
  - Betiko gazte izango naiz, betiko mozkortuta! Eta betiko fresko eta gogotsu!
  Neskek barre egin zuten erantzunez eta mihia atera zuten. Esan dezagun barregarriak direla.
  Eta orain neskak dirudite.
  Albinak irribarrez adierazi zuen, abestuz:
  Dena mamua da mundu amorratu honetan,
  Momentu bat besterik ez dago berarentzat eta eutsi...
  Bizitza iraganaren eta etorkizunaren arteko une bat besterik ez da,
  Eta hori da bizitza deitzen dena!
  Alvinak hortzak agerian utzi eta esan zuen:
  - Ez da oso gogorra zuretzat!
  Albinak esan zuen irribarrez:
  - Zerbait ez doa nire poesiarekin!
  Alvinak abestu zuen:
  Albiste izugarri eta infernuaren madarikazioa egi bihurtu zen,
  Eguzkia itzali egin da herrialdearen doluan...
  Kontzientzia eta ohorearen hiltzailea kendu egiten zaio -
  Esku odoltsua ez zen dardar!
  Albinak gogo handiz jaso zuen:
  - Hiltzailea bufoi gaiztoa eta atzerritarra da,
  Nesken bihotz asko jan zituen...
  Bere motxila frak batengatik aldatu zuen, Txantx
  politak hegaldiaren denbora eten zuen!
  Alvinak gogotsu jarraitu zuen haur-ahots batez abesten:
  Pushkin poetaren aurpegi distiratsua,
  Heriotzaren apar odoltsuz inguratuta...
  Pushkinen adeitasuna eta argia,
  Horretarako, bala batek bihotzean jo zuen!
  Albinak, poz handiz, kantuan jarraitu zuen, amodio aparta:
  Korronte liluragarri eta distiratsu bat...
  Poetaren hitzak eta olerkiak isurtzen ziren...
  Bihotz garbi osoz maite zituen jendea,
  Argiaren sorkuntzan, gaiztoak markatutako bekatuak!
  Alvinak gogo handiz jarraitu zuen abesten:
  Bere hitza diamante zorrotz bat zen,
  Silabaren botere guztia, boligrafoz helarazi zuen...
  Ederki lan egin zuen, jendea denekin harrituta zegoen,
  Poesia altxatua, Jainkoa izarretara!
  Albinak amorruz jarraitu zuen konposatzen eta abesten:
  Ez dago poetaren talentuaren mugarik,
  Ez dago zeruan izar zati kopururik...
  Hiltzaileak kontuak izango ditu Jaunak,
  Eta Pushkin gurekin egongo da betirako!
  Eta neskek oin biluzi eta zizelkatuak txalo egin zituzten.
  Roburrek ondorio logikoa laburbildu zuen eta abestu ere egin zuen:
  -Ah Pushkin, oker eszentrikoa zara,
  udaberrian ez genuen gaixotu beharrik izan...
  Azken finean, belar pikante eta delikatuen usaina,
  Guztiak sofatik botatzeko gai!
  Honekin ados zegoen Albina:
  - Bai, udaberria garai zoragarria da! Maiatza batez ere!
  Alvinak gogotsu kantatu zuen:
  - Eta leihotik kanpo maiatza haserretzen da,
  Beraren alde borrokatu eta ausartu zara!
  Azkenik, Ilargiaren lurra amaitu zen, eta haien aparatu zoragarri bikaina hutsean sartu zen. Eta esan bezala - espazio operatibora joan zen.
  Albinak gogotsu kantatu zuen:
  - Lurra ateburuan, lurra ateburuan, lurra ateburuan ikusten da...
  Alvinak irribarre batekin onartu zuen:
  - Zein triste dago semea amarekin, zein triste dagoen semea amarekin, gu triste gaude Lurraz, bera bakarrik dago!
  Robur betiko mutilak kantu hau hartu zuen:
  - Baina izarrak, hala ere, eta izarrak, hala ere,
  Pixka bat gertuago, baina denak ere hotz!
  Albinak gogotsu jarraitu zuen:
  - Eta eklipse erloju bat bezala, eta eklipse erloju bat bezala! Argiaren zain gaude eta lurreko ametsak ikusten ditugu!
  Alvinak gogo handiz jarraitu zuen abesten, bere ahots magikoaz:
  - Baina ez dugu espazio-portuaren burrunbarekin amets egiten... Ez urdin izoztu hau!
  Robur astronauta mutilak gogotsu sartu zuen:
  - Eta amets, belarra daukagu etxe ondoan! Belar berdea, berdea!
  Orduan abiadura gehitu eta Lurrera abiatu ziren.
  Roburrek atseginez kantatu zuen:
  - Joango gara, presaka, oreinaren gainean goizean goiz eta etsi-etsian lehertu gara egunsenti elurtuan!
  Albinak gogo handiz jaso zuen:
  - Ikusiko duzu alferrik iparraldeari muturra deitzen diotela...
  Alvinak gehitu zuen amorruz ezpainak kolpatuz:
  - Mugarik gabe ikusiko duzu, ematen dizut!
  Eta neskak oin biluzi eta zizelkatua jo zuen.
  Roburrek astindu zuen:
  - Azken gerran ez dago irabazlerik,
  ez da inor salbatuko misilen boladatik ...
  Alvinak gogotsu kantatu zuen:
  - Infernuko leherketa handi batekin bidaliko dugu kaixo!
  Albinak haserre jarraitu zuen:
  - Eta arrosa oparoa, sorta bat aukeratu dugu!
  Eta neskak, hanka zizelkatuz, haur-hanka, dantzan:
  - Bat bi hiru! Garbitu fokoak!
  Gero eta hurbilago daude Lurretik.
  Pilota urdina gero eta handiagoa da. Eta oso polita da. Beraz, laster beren planetan egongo dira.
  Roburrek bere takoi biluzi eta umeak estutu eta ulu egin zuen:
  - Eklipsea ikusten duzu zeruan,
  Surf deabru ikaragarria...
  Seinale infernu bat hegan egiten du
  Artaldea espazio ulua!
  Alvinak gogotsu jaso zuen:
  - Avadon madarikazioa igotzen da,
  Avadon erabateko heriotza...
  Avadon eta hildakoen erregimentuak...
  Avadon ero eramaten du!
  Albinak suminduta gehitu zuen:
  Avadon! Avadon! Avadon!
  Roburrek hots egin zuen:
  Maniako zikina, zoroa
  Estatuko buruzagi bihurtu nahi du...
  Baina beldurra sartzea...
  Alvinak hausnarketa amaitu zuen:
  - Padura herdoildu batean hilko da!
  Albinak, hortzak agerian utzita, jarraitu zuen:
  - Mundua txirikordatzen saiatzen,
  Alvinak bere oin biluzi eta umetxoa zanpatu eta jarraitu zuen:
  - Pasio infernuko sare bat!
  Albinak haserre kantatu zuen:
  - Lepradun burezurra eta banpiro bat...
  Alvinak txistu egin zuen, bere oin biluzi eta umetxoa kolpatuz:
  - Aho-ahosabaila aseezinarekin!
  Roburrek esan zuen gazte sadiko baten irribarrez:
  - SATO haserretuta dago,
  Erregimentuaren etsaiak aurrera egin zuen...
  Baina borrero-aurkariak,
  Neskak etsaitasunarekin topo egingo dute!
  Albina jaso zuten, eta oin biluziak mugimenduan zeuden:
  - Txerriaren azala sartzen dute,
  Etsaia hauts bihurtuko da!
  Alvinak infernuko aplombarekin jarraitu zuen:
  Emakumeak amorruz borrokatzen dira
  Neskaren ukabila indartsua da!
  Albinak gehitu zuen ez errimaz:
  - Eta nesken orpo hutsa ere indartsua da!
  Roburrek baieztatu zuen:
  - Armadura sendoa da eta gure tankeak azkarrak dira!
  Honekin ados zegoen Alvin:
  - Bai, oso azkar! Tximista besterik ez!
  Albinak haserre kantatu zuen:
  - Gure herrietan emakumeak daude,
  Hegazkin bat gidatzen dutela txantxetan...
  Alvinak gaineratu zuen, amorruz:
  - Ez dakit zalantzaren edertasuna,
  Aurkari txantxak behera egingo du!
  Roburrek betirako haur baten haserrearekin marmar egin zuen:
  Irabazteko jaio dira
  Mendeetan arrazoia goraipatzeko!
  Albinak gaineratu zuen betiko neska baten irribarrez:
  - Azken finean, gure birraitona,
  Armada bat bildu zuten haientzat berehala!
  Neska hau super artikulu bat besterik ez da. Eta orain haurrak diren arren, ez dute oldarkortasuna galdu.
  Roburrek miresmenez ohartarazi zuen, bere haur aurpegi gozo eta gozoa agerian utziz:
  - Mundu honetako indartsuena naiz,
  Eta denak komunean bustiko ditut!
  Mutil irakasleak umeari oina lurrean zapaldu ere egin zion, gogoz beteta zegoen.
  Orain Lur planetako atmosferara sartzen dira. Nahiko azkar iritsi zen. Eta gustatu zitzaien.
  Triunbiratoa poz-pozik dago. Hemen daude berriro lurrean...
  Albinak gogotsu kantatu zuen:
  - Eta izar altueretan, eta mendiko isiltasunean,
  Itsasoko olatuan eta su amorratuan!
  Eta amorratua, eta su amorratua!
  Albinak errepasoa piztu zuen eta harrituta esan zuen:
  - Mundu honetan zerbait ez dago ondo!
  Roburrek kopeta zimurtu zuen eta serio galdetu zuen:
  - Eta zer da zehazki gaizki?
  Mutil irakasleak begiak atera zizkion.
  Albinak ahotsean zalantzaz erantzun zuen:
  - Orain iraganean gaude, duela pare bat urte!
  Alvinak gogotsu oihukatu zuen:
  - Hobe! Lagundu dezagun Errusia tsarista Japonia garaitzen!
  Robur, mutiko bihurtu zena, pozik borrokatu zen:
  Benetan lagunduko dizugu! Beti pozik nago arraza zuriari laguntzen!
  Albinak baietz egin zuen.
  - Gure Ama Errusiagatik!
  . 3. KAPITULUA
  Kuropatkinen tropen eta japoniarren arteko borroka ohiko eszenatokiaren arabera joan zen. Lehenik eta behin, errusiarrek samuraien erasoak uxatzen dituzte, gero hegala inguratzen hasten dira eta Kuropatkinek atzera egiten du.
  Baina momentuz taktika honek ez du funtzionatu. Marrazo itxurako gerra-makina bat gravi-laser pistola batekin agertu zen japoniar tropen aurrean.
  Roburrek agindu zuen:
  - Lasterketa zuriaren alde!
  Eta Albinak joystickaren botoiak sakatu zituen haurren hanketako hatz biluzien laguntzaz. Eta abioiak japoniarrak jo zituen, infanteria eta zalditeria moztuz.
  Alvinak orpo hutsez zapaldu zuen, beste laser kanoi batetik beste jet bat bidaliz eta kextu egin zuen:
  - Ama Errusiarentzat!
  Eta umeek barre egin zuten, japoniarrak birrinduta. Samuraien besoak eta hankak norabide ezberdinetan hegan egiten zuten.
  Roburrek txintxoa egin zuen umeen ahotsez:
  - Munduko politena naiz!
  Eta orpo hutsez, mutikoak palanka sakatu zuen, japoniarrei erreka hilgarri bat jaitsiz.
  Eguzkiaren gudariak ehunka eta milaka hil ziren aldi berean, borroka itzela izan zen.
  Japoniarren kopurua dokumentu ofizialen arabera baino handiagoa zen, samuraiek ez baitzituzten atzeko unitateak kontuan hartzen. Beraz, japoniarrek abantaila argia dute guduetan kopuruetan. Horrek neurri batean Kuropatkinen zuhurtzia justifikatzen du.
  Eta japoniarrek beti izan zituzten errusiarrek baino galera gehiago gudu guztietan.
  Eta gerraren amaieran, Errusiar armada baino gutxiago ziren bi aldiz baino gehiagotan. Eta matxinada ergelagatik ez balitz, Eguzki Sortzailearen herrialdea apurtuta geratuko zen.
  Eta orain hiru laguneko talde batek: mutil batek eta bi neskak, samuraia suntsitzen du. Berrehun eta berrogeita hamar mila soldadu badituzte ere -zifra ofizialen arabera baino askoz gehiago-. Eta hau hemen bakarrik dago, eta beste berrehun mila Port Arthur ondoan daude.
  Eta itsasoa indartsua da, amerikarrek eta britainiarrek eraikitako flota. Baina haien aurka, jeinu hirukoitz batek sortutako arma.
  Roburrek, samuraia moztuz, abesten du:
  - Mehatxuz igotzen da planetaren gainetik...
  Albinak, behatz hutsez olatu bat bidaliz, gaineratu du:
  - Errusiar, buru biko arranoa!
  Alvinak, elur-jausi batean igotzen ari den tropa japoniar mordoa oldarkorki kolpatuz, hau igorri zuen:
  - Abestutako jendearen abestietan...
  Roburrek, betiko mutiko honek, helduleku zeiharrez kolpatu zuen, eta kirrinka egin zuen:
  Bere handitasuna berreskuratu du!
  Albinak, bere hatz biluzi eta umeak estutuz, etsaia zapaldu zuen. Hain neska bikaina da. Eta tamaina txikiagotuz gero, are ausartagoa eta galgora bihurtu zen.
  Eta abestu ere egin zuen:
  - Ez naiz intsektu patetikoa, super ninja dortoka!
  Alvinak, joystick-aren botoiak ere hatz hutsez sakatuz, oso gogotsu gehitu zuen:
  - Blotter bat bezalakoa izango zara - oso polita da!
  Roburrek hots egin zuen:
  Munduko indartsuenak gara...
  Albinak oin biluziak zapaldu eta irrintzi egin zuen:
  - Argi dago bi aldiz bi lau direla!
  Alvinak ere bere haurtxoaren takoi biluzi, biribil eta arrosa botoian sakatu eta txio-txintxo egin zuen, japoniarrak kolpatuz:
  - Komunean busti!
  Robur mutilak, samuraiak zapaldu eta gorpu-multzo osoak altxatuz, oihukatu zuen bere ahotsaren goialdean:
  - Errusiako tsarraren alde!
  Albinak japonieraz zirriborratu zuen haurren hanketako hatz hutsen laguntzaz eta kuxkuxeatu zuen:
  - Gure Errusia handi santua,
  Lur oparo eskuzabala!
  Alvinak takoi biluzik, biribil, arrosa, haurtxo baten laguntzaz japoniarrak zulatu zituen eta irrintzi egin zuen:
  - Jainkoa Mesias tronuan eseri da,
  Aita Nikolas Tsar!
  Robur mutilak, eguzki sortaren inperioko gudariak moztuz, joystickaren botoiak umeen oin biluziz sakatuz, hau esan zuen:
  - Uste dut ez dela infernuko beroarekin erreko,
  Gorria hamazazpigarren urtea!
  Albinak, japoniarrak moztuz bere hatz biluzien laguntzaz, bere hankak zizelkatuak, esan zuen:
  - Aberria bakarrik dago sutan!
  Alvinak, samuraia moztu eta botoietan takoi arrosa hutsa sakatuz, irrintzi egin zuen:
  - Japonia irabazten du!
  Mutil-irakasleak, bere haur biluziaren orpoarekin teklatua kolpeka joz, eguzki sortaren herrialdeko batailoi oso bat apurtu eta orro egin zuen:
  - Nire izarran sinesten dut,
  Patua engainatuko dut!
  Albinak gogotsu esan zuen, japoniar batailoi bat moztuz eta mihia erakutsiz:
  - Gerra santuan, gure garaipena izango da!
  Alvinak, samurai-masa kolpatu eta gorpu-multzo bat betez, gogotsu esan zuen:
  - Bandera inperiala aurrera - aintza eroritako heroiei!
  Roburrek, bere grav-laser kanoia jaurtiz, Japoniako bateria estali zuen. Pistolak okertu eta ahari baten adar batean bihurritu ziren. Mutil irakasleak mihia atera eta purrusta egin zuen:
  Ez gaitu ezerk geldituko, inork ez gaitu garaituko!
  Eta orpo biluzi eta umeak botoia sakatuko du. Eta berriro ere, grabitazio-laseraren izpiak japoniarrak kolpatuko ditu.
  Hipera besterik ez zen...
  Albinak poz-pozik adierazi zuen, beste bateria bat hartu eta oinutsik helburua seinalatuz:
  - Gure indarra ukabila!
  Alvinak, japoniarrekin zorrotza, txirbil odoltsuak kenduko balitu bezala, eta joystick botoia orpo hutsez sakatuz, hau esan zuen:
  Denetan indartsuenak gara!
  Triunbiratoko gudariek oso gogor hartu zuten Japonia. Eta desagerrarazi, eta espazioko kometak lurrera erori bezala erre.
  Roburrek, betiko mutil hark kantatu zuen:
  - Eta samuraiak lurrera hegan egin zuen, altzairuaren eta suaren presiopean!
  Albinak barre gorra egin zuen, eta gogotsu esan zuen:
  - Baina adimenak seguru jakinarazi ditu,
  Eta nola sakatzen duen botoia bere takoi biluzi eta biribilarekin.
  Alvinak eusten zuen, biluzik, hatz umeak joystick botoiak sakatu eta etsaia zapalduz:
  - Eta batailoia erasora joan zen!
  Roburrek, japoniarrei tiro eginez, hau betiko mutil bat da, orroa egin zuen:
  - Arazorik gabeko grinaz borrokatu genuen!
  Albinak, etsaiak grabitazio-laserrekin erretzen eta bere oin hutsekin jolasten, hau esan zuen:
  - Gure altzairuzko taldea eta indartsua!
  Horrela, haien barrakudak, samuraien suaren aurka jasanezinak eta grabitaziozko hiru laser-pistolen bizkorrak, milioi laurden soldadu japoniar suntsitu zituen. Samuraiari omenaldia egin behar diegu - azkenera arte borrokatu zuten. Baina hala ere galdu egin zuten.
  Eta adarrak eta hankak bakarrik geratu ziren japoniar armadatik. Zehatzago esanda, zatitan zerraturiko gorpuzkinen mendiak baino ez, eta metal zimurtu eta ketzen ari den pila bat.
  Bai, Japonia oso gogorra izan zen. Eta bere indarren zati bat distiraz ezabatu zen.
  Roburrek eta bere neskak errekako urez hornitu zuten. Era berean, suntsitutako japoniar armadak harrapatutako ingeles kontserbak jan zituzten.
  Eta Port Arthur blokeatu zuten tropa horietara joango naiz. Eta samuraien armadak marea-ola bezala aurrera zihoazen.
  Baina orduan barrakuda itxurako aparatuak Oinetako armadari eraso zion. Eta nora joango dira orain eguzkiaren lurreko tropak?
  Talde gupidagabe batek hartu zituen. Eta sarraskia ere bai.
  Roburrek joystick botoia sakatu zuen ume baten oinarekin, izpi hilgarriak bidaliz eta orroa egin zuen:
  - Patriaren etsaiak Gehenara martxa!
  Albinak behatz hutsez botoiak sakatu zituen, samurai batailoi oso bat moztu eta oihu egin zuen:
  - Etsaiek ez dute Errusia geldituko!
  Alvinak ere bere orpo hutsa joystickaren botoien gainean sakatu zuen, eta irribarre liluragarri eginez, hots egin zuen:
  - Aberriaren alde - gure ama!
  Roburrek samuraia zapaldu eta hegazkinari buelta emanez, betiko haur honek orro egin zuen:
  - Sistema komunista berri baten alde!
  Albinak, japoniarrak suntsituz, abestu zuen:
  Maitasunaren euskarri-egitura...
  Alvinak, samuraia zapalduz, hots egin zuen:
  Zeruko garabiak bezala gara!
  Roburrek, japoniarrak suntsituz, honako hau esan zuen:
  - Dagoeneko kometak bezala!
  Albinak barre egin zuen, samuraia zirriborratuz eta behatz biluziak erabiliz, hau esan zuen:
  - Izarren hegaldiagatik!
  Alvinak, oldarkor aldarrikatu zuen, japoniarrak zapalduz eta tumulu pila bat bezala moztuz:
  - Garai handienetarako!
  Roburrek ohartu zuen oldarkor, belar-sega baten antzera moztuz eta haur-ahots batez kexaka:
  - Gu gara politenak!
  Albinak, japonieraz zirriborratuz, eta orpo hutsez baliatuz, hausten zuen:
  - Umore bikainagatik!
  Alvinak, samuraiak zapalduz, eta gorpu-multzo osoak eta gorputz zimurtu ugari pilatuz, ulu egin zuen:
  - Aberri klase hiperarentzat!
  Roburrek hots egin zuen, umeen hortzak agerian utziz:
  - Dena bikaina izango da!
  Eta izorratu ditzagun japoniarrak.
  Albinak, samuraia zirriborratuz, eta behatz biluziak erabiliz, hartu eta ulu egin zuen:
  - Denak hilkutxa batean lurperatuko ditugu!
  Alvinak, japoniarrak oldarkor moztuz eta takoi hutsez zapalduz, hau esan zuen:
  - Izu osoarengatik!
  Eta samuraia berriro kanporatzea bezala. Hau da haien Hollywood hiltzailea.
  Eta Albinak kantatu zuen estasian;
  mendea oso ekaitz handikoa da,
  Birusak amorratzen dira bertan, terroristak...
  Baina hala ere, bizitzaren gailurrean, pertsona bat
  Eta jendeak badaki hau, ez dira bakezaleak!
  
  Martera hegan egiten dudala sinetsi dezakegu
  Artizarraren hedadura besterik gabe berreraikitzen da...
  Guztiak klase gorena ezagutuko du,
  Eta pertsona bakoitza heroi bat jaiotzen da!
  
  Bai, gure negozioa aurrerapena garatzea da,
  Gizadia ederra izan dadin...
  Deabru infernuei erasotzen dieten arren,
  Neska oinutsi batekin harremanetan jartzea arriskutsua da!
  
  Komsomol Lurraren alabak gara,
  Etsaia hilko dugu inolako heraberik gabe...
  Familia honen planetako herriak,
  Eta orain gizona heroi bihurtuko da!
  
  Ez da gaiztakeriarik izango hau gobernatzeko
  Komunismo santuaren banderapean...
  Bazen behin idazkari nagusi bat, eta erregearen aurrean,
  Elkarrekin faxismoaren ezpata baztertu genuen!
  
  Jendeari zoriontasuna erakutsiko diogu adibidearekin,
  Dena egin dezakegu munduaren goialdera...
  Errusia zegoen - SESB zegoen,
  Eta maitasunaren Kristo idolo bihurtu zen!
  
  Ekaitz urteak igarotzen dira
  Sirius inguruan hegan egin genuen hain ospetsua...
  Hiriko izarren gainean eraikia -
  Jaiki sehaska planetatik!
  
  Azken finean, Lada gurekin dago, eta Svarog indartsua da,
  Zerk egin zuen mundua hain izarra...
  Izan dadila Jainko Zuririk handiena,
  Ez da berandu ikasteko!
  
  Hildakoak laster piztuko dira, badakizu
  Planetako paradisua berehala eraikiko da ...
  Eguraldia betiko maiatza besterik ez da,
  Eraikuntza gunearen eskala izugarria da!
  
  Hegaldiak amaieraraino egingo ditugu,
  Irits gaitezen unibertsoaren ertzera...
  Svarog handiak bere aita ordezkatu zuen,
  Bere aintza guduetan aldatu gabe!
  
  Bai, gogorra izan zen, badakit gogorra dela,
  Etsaiek Errusia eraso zuten horda batean...
  Eta elikadurazko melodia adartsu bat,
  Baina komunismoaren bidez egin zuten bidea!
  
  Svarog Jaunak mailu sendo bat eman zigun,
  Errusiako etsaiak haiekin zapaltzeko ...
  Eta jo halako kolpea...
  Besterik gabe, etsaia baztertu dugu!
  
  Komsomol suaren neskaren begietan,
  Infernuko kaskada batean erretzen da, sugarra ikus dezakezu ...
  Badakit hau aberriagatik, andreak,
  Pankarta eguzkia baino gorago altxatuko dugu!
  
  Gizon bat zara, orain kontuan hartu arrano bat,
  Etengabeko unibertsoko izarren gainetik...
  Munduaren gainean, belatz atzaparrak luzatuta,
  Eta kontzientzia hondagarriz kargatuta!
  
  Ezin duzu Errusia hil,
  Aurkari maltzur bat ez zen bezala saiatu ...
  Ehiztaria laster joko bihurtuko da,
  Arriskutsua da etsaiarentzat Aberriarekin borrokatzea!
  
  Neskak oin biluzik mugituko du,
  Eta faxistak hegan egingo du, zure hortzak ezagutu...
  Eta emakumeak pokerra mugitzen badu,
  Horrek esan nahi du heriotzaren tronpek jo dutela!
  
  Gure munduan dena positiboa izango da,
  Edozein negozio eztabaidagarria da mutilak...
  Erakuts dezagun dudarik gabeko sormena,
  Eta makinatik zirriborratuko dugu!
  
  Etsaiek erraz uste dute apurtuko dugula,
  Dudarik gabe hautsez betetako belarra mozten dugu...
  Errusia arazo handietatik salbatuko dugu,
  Bihotzean egon dadila - Jesus eta Lenin!
  
  Munduko izar altuenetara
  Lurreko ontziak hegan egiteko gai dira...
  Poetak helarazi zigun silabaren botere guztia,
  Gure Ama Errusiaren izenean!
  
  Lada jainkosak Errusia goraipatzen du,
  Belo handia zabaltzen du...
  Borrokatu Amaren alde eta ez izan beldurrik,
  Noski, ez dago bide hoberik guretzat!
  Behin neskak Moskutik gertu borrokatu zirenean,
  Erraldoi figuratiboak borrokatu ziren...
  Baina Hitler Satanekin bat eginda dago,
  Eta Svarog eta biok - badakigu garaiezinak garela!
  
  Odola izozten duen izoztea egon bazen ere,
  Neska oinutsik elurretatik zehar ibili zen ...
  Herriak zoriona eta edozein emango du,
  Bere txirikordak urretik zilarrezkoak dira!
  
  Jaun Gorenak bihotz guztiak ezagutzen ditu,
  Eta neskak hainbeste maite ditu Jainkoak...
  Bukaera arte borrokatuko dira
  Bestela, etsaiak herrialdea suntsituko du!
  
  Horregatik munduan dagoen guztia gezurra da,
  Arrosa koloreko betaurrekoak jartzen dituzunean...
  Eta etsaiak etengabeko lainoa botatzen du,
  Aurkariaren zazpi ostiral astetan!
  
  Guretzat armadurak forjatuko ditugu,
  Eta ezagutzen damasko altzairurik zorrotzenaren ezpata...
  Aberria ez du errubloak kenduko,
  Tira, zergatik zaudete zaldiak nekatuta?!
  
  Kontuan izan dena ondo egongo dela bat-batean,
  Jainkoaren boterearekin biltzen garenean...
  Egiaren belatza zara, ez gezur oilarra,
  Komunismoan sinesten dut gaindituko dugun guduan!
  
  Gure indarragatik eta Errusiaren omenez,
  Bandera gorriaren eta Errusia maitearen alde...
  Ukrainarentzat eta Bielorrusiarentzat,
  Egin dezagun misiorik handiena!
  
  Lada gloriatuko dugu lorian,
  Svarog maitatzeko, Jainkoaren ama Maria...
  Balorazioa bost izango da zalantzarik gabe...
  Fedeak indarra eman zuelako!
  
  Zer da Batu eta Genghis Khan gaiztoa guretzat,
  Hitler bezala, Napoleonen armada...
  Khan bakar batek ere ez gaitu garaituko,
  Horda bat ez, milioika izan arren!
  
  Errusian, neskak jaio ginen,
  Ilitxen eta Jesusen aintzarako...
  Orain arranoek gora bakarrik egiten dute hegan,
  Arte bikaina erakusteko!
  
  Mosku bakearen eta maitasunaren hiriburua da,
  Lekua biltzen ari gara...
  Odolaren gainean zoriontasuna eraiki ezin baduzu ere,
  Infidelen raids guztiak irabazten ditugu!
  
  Etsaiak ez diezagula barkatu ahultasuna,
  Nesken takoiak frijitu nahi ditu...
  Batzuetan ghoul oldarkorra
  Gaiztoa urratu eta kolpatzeko gai!
  
  Baina ez diogu muga etsaiari utziko,
  Iritsi edozein unibertsotako mugetara...
  Gure gainean urrezko hegodun kerubin bat dago,
  Borroketan duen indarra aldatu gabe!
  
  Beraz, nesken garaipena gertu dago,
  Ez dugu Stelzanath beldurrik,
  Aberriarekiko maitasuna gozoa eta garbia da,
  Eta behar izanez gero, armadarekin borrokatuko gara!
  Hona hemen etorkizunari eskainitako poema oso bat, kantatu zuten neskak, amorru handiz.
  Eta gero takoi hutsez hartu zuten botoiak sakatzen zituztenean, azken japoniarrari amaiera emanez.
  Eta horrela, Oinaren armadak existitzeari utzi zion. Ia milioi erdi japoniar joan ziren hurrengo mundura. Eta oso polita da.
  Eta orain flota garaitzeko geratzen da. Eta orduan adarrak eta hankak bakarrik geratuko dira Japoniatik.
  Albinak txin-txin egin zuen, hortzak agerian utziz:
  - Irabaziko dugun ordua hurbiltzen ari da!
  Honekin ados zegoen Alvin:
  Eta kartzelako gangak amildegira eroriko dira!
  Roburrek erasokor baieztatu zuen:
  - Inork ez gaitu ahul deituko!
  Eta mutikoak oin biluziak sakatu zituen joystickaren botoien gainean.
  Gerra amaitzear dagoela dirudi.
  Eta orain euren barracuda samuraien flotaren norabidean doa. Eta hau, benetan, maisu handi baten mugimendua da. Eta jokoa ez da arauen araberakoa - fraera zeharkatuko dugu!
  Albinak txiokatu zuen:
  - Aintza munduko inperio berriari!
  Gustura argitu zuen Robur mutilak:
  - Nire munduko inperioa!
  Orduan haur irakasleak oin biluziarekin kolpea eman zion metalari. Zer egin zuen soinua.
  Radarren laguntzaz, Japoniako flota detektatzen da. Port Arthur ondoan nabigatzen ari da, blokeatutako Pazifikoko eskuadra ez askatu nahian.
  Alvinak, betiko neska honek, abesten zuen, bere oin biluzi eta umetako zapalduz:
  - Itxaropenaren eguzki distiratsua
  Herrialdearen gainetik berriro altxatzen...
  Errusiako armada ospetsua,
  Japonia irabazten du itsasoan!
  Ilusioz jarraitu zuen Albinak, botoiak ere sakatuz bere orpo biluzi, borobil eta ume itxurakoarekin:
  Errusiako arranoa planetan zehar,
  hegoak hedatuz aireratuko dira ...
  Etsaia kontuak eskatuko dira
  Garaitua izango da, hautsita!
  Eta orain barrakuda aparatuak lehen habea jaurtitzen die Japoniako itsasontziei.
  Eta grabitazio-laserek, beren botere kosmiko izugarriarekin, eguzkiaren herrialdeko enblematikoa jotzen dute.
  Eta orain, togo almirante famatua zegoen samuraien geruza handiena hondoratzen hasi zen. Eta literalki zati txikitan moztu zuten betiko gaztetasuna jasotzen zuten jeinuek egindako grabitazio-laserek.
  Robur - betiko mutil hau, bere hanka biluzi eta umeekin botoiak sakatuz eta hortz irribarrez eginda:
  Merkurio oinekin zapaltzen dugu,
  Eta bada Martera bide bat!
  Albinak, orpo hutsez etsaia zapalduz, gaineratu zuen:
  - Tsunami olatuak altxatuko ditugu,
  Arraza zuria igoko da!
  Alvinak zentzu handiz adierazi zuen, bere behatz hutsez etsaiari tiro eginez:
  - Munduko indartsuenak gara!
  Eta Japoniako beste ontzi bat hondoratu zen. Hauek benetan neskak ziren.
  Gerlari bikainak ume bihurtu baziren ere, haien borroka eraginkortasuna honetatik hazi zen. Eta aparatu suntsitzaile zoragarria zuten. Literalki japoniar ontzi guztiak erre zituen.
  Roburrek, japoniarrak birrinduta ere, kantatu zuen:
  - Aberriaren zabaltasunean zoragarria...
  Albinak, indar hilgarriko opariak bidaliz eta bere aurkariak literalki errez, hau esan zuen:
  - Borrokaz eta lanaz gozatuz....
  Alvinak amorruz jaso zuen, etsaiari heriotza infernuko isurketak askatuz:
  - Abesti alai bat osatu genuen...
  Roburrek hatz hutsekin botoia sakatu zuen, umeen hankekin, eta gogotsu jaso zuen:
  - Lagun eta buruzagi handiari buruz!
  Albinak, gogo handiz, japoniarrak zapaldu eta haien ontziak hondoratu zituen, burbuilak bota eta errez, abesten zuen bitartean:
  - Robur guduaren aintza da!
  Alvinak, grina handiz, samuraien flota ito zuen, eta haien platerak zerratu, kantatu zuen:
  - Robur - gure gazteen hegaldia!
  Roburrek berak jaso zuen bere buruari buruzko abestia, botoietan bere orpo biluzi, biribil eta haurtxoa sakatuz eta orroka:
  - Abestiekin borrokatu eta irabazi ....
  Albinak gogo handiz jarraitu zuen, behatz biluziak erabiliz:
  - Gizon batek Roburi jarraituko dio!
  Eta trinitate osoak oldarkor abestu zuen, Japoniako flota hondoratu eta etsaien ontziei aukerarik utzi gabe:
  - Abestiekin borrokatu eta irabazi,
  Gizon batek Roburi jarraituko dio!
  Eta benetan ondo hondoratzen dituzte ontziak. Eta jaisten zaituzte.
  Lehenengo hamabi burdinezko eta gurutzontzi blindatuak hondoratu ziren. Eta orain borrokalari gazteek ontzi txikiagoak hartu zituzten. Ezer ez eta inor bizirik irauteko.
  Roburrek irribarrez esan zuen:
  - Hauskorra berehala hilkutxan bada ....
  Eta mutil-irakaslearen oin biluzi eta umeak izpi suntsitzaileen beste zati bat bidali zuen.
  Albinak barre egin zuen, eta esan zuen Japoniako ontziak hondoratu zituenean:
  - Planetaren handitasunarengatik, eta komunismoaren errenta handienagatik!
  Eta bere orpo hutsak botoiak sakatzen ditu berriro.
  Alvina, japoniarrak suntsitzen jarraituz eta haurren hanken oin biluziak erabiliz, vyaknula:
  - Kirol paregabe baterako!
  Eta neskek batera kantatu zuten:
  - Begiak, ume loguratsua, garbitu eskuarekin,
  Kirol gogor bat aurkitu duzu zeure burua...
  Pisu handiak azkar erraz urratzen dira,
  Munduko errekorra ezarriko duzu!
  Eta Albinak gaineratu zuen, japoniarrak itsasoan zapalduz:
  - Benetan munduko errekorra!
  . 4. KAPITULUA
  Japoniako flota, bere ontzi handienak galduta eta almiranteak galduta, sakabanatzen hasi zen. Eta barrakudak bere atzetik eta grabitate laserrak gehitu behar izan zituen.
  Alvinak, oin biluziekin botoiak sakatuz, kuxkuxa egin zuen, hortzak agerian utziz:
  Bukaera arte amaituko zaitugu!
  Berretsi zuen Albinak, takoi biluzi, biribil eta arrosarekin botoiak sakatuz eta orroz:
  - Sortzen den eguzkia ezartzea bihurtuko da!
  Roburrek ere isuri hilgarria botatzen dio etsaiari, eta beste suntsitzaile bat erre egiten du, urtu eginaz.
  Orduan burrunba egingo du:
  - Ontzira!
  Alvinak barre egin zuen, eta aldakak bihurrituz, hortzak agerian utziz, hots egin zuen:
  - Japonia amaituko da!
  Honekin ados zegoen Albina, botoiak sakatuz:
  Lortu duzu gazte!
  Neskak itxuraz hain mokorrak dira oraindik, baina borrokan. Eta Japoniako ontzietatik burbuilak baino ez dira geratzen.
  Roburrek, japoniarren atzetik, abestu zuen:
  Etsaia ez da utziko, etsaia ez da utziko,
  Eta sinesten dut!
  Etsaia ez da utziko, etsaia ez da utziko,
  Aparra hazi da!
  Eta mutikoak berriro sakatzen ditu bere orpo biluzi, biribil eta umetxoa joystickaren botoietan.
  Eta japoniarrak jo ditu, suntsitzailea bi zati ia berdinetan moztuz.
  Albinak oldarkor adierazi zuen, joystick-aren botoiak oin biluziekin sakatuz:
  - Dena hutsalki super bihurtuko da!
  Eta Japoniako beste ontzi bat hondoratzen ari da.
  Alvinak japoniarrak aktiboki itotzen zituen, honako hau igorri zuen:
  - Espazio gerrako neska bat naiz!
  Eta mihia erakutsi zuen. Orduan, saltoka hasi zen, zartagin batean bezala.
  Neska hauek goi mailakoak dira!
  Roburrek, japoniarren aurka borrokan, abestu zuen:
  Robur, Robur, Robur -
  Swing elektronikoa!
  Albinak, joystickaren botoiak oin biluziekin sakatuz, oldarkor gehitu zuen:
  Robur, Robur, Robur -
  Oinak eskuetara hegan!
  Alvinak, bere orpo biluzi eta ume batekin, joystick botoia sakatu eta beste ontzi japoniar bat hondoratu zuen, esan zuen:
  "Eta ez diot inori esango Robur maite dudanik!" Lapurra maite dut!
  Albinak gehitu zuen, joystick botoia oinutsekin sakatuz:
  Robert maite dut! Eta denak zapalduko ditut!
  Hori zen taldea. Eta halako haurrek itotzen dituzte japoniarrak inolako errukirik gabe.
  Roburrek pentsatu zuen haien esku-hartzeari esker, Nikolas II.a porrot egin zuen tsar handi batean bihurtu zela. Eta esan dezagun bikaina dela. Eta Robur da - garai eta herri guztietako jeinurik handiena.
  Sortu halako arma bat. Munduan boterea nahi du, eta orain Errusiako tsarrari laguntzen ari da. Baina beti egin dezakezu zure arma Errusiaren aurka.
  He Roburrek bere buruaren alde borrokatzen du lehenik. Eta aitortu behar dut oso arrakastatsu egiten duela.
  Alvinak ere kolpeka eman zion etsaia bere behatz hutsez eta kuxkuxa egin zuen:
  - Nikolas Tsesarevitx,
  Erregin behar baduzu...
  Albinak, hain trebeki sakatzen duen orpo arrosarekin etsaiak zapalduz, hau esan zuen:
  - Ez ahaztu inoiz,
  Odola isuri bat bezala dabil!
  Eta Roburrek berretsi zuen:
  - Oraindik nola isurtzen duen! Eta etsaia joko dugu!
  Albinak, beste ontzi japoniar bat hondoratuz, hartu eta kantatu zuen:
  - Satanasen opor ekaitz,
  Isuri odola argiari!
  Alvinak, suntsitzailea bere behatz hutsez ikusiz, oldarkor esan zuen:
  - Eta gerrako ezpata sakratua,
  Sekretua hautsi!
  Roburrek haurraren irribarre batekin adierazi zuen:
  - Bai, sekretua moztu genuen, eta gure indar kolosala erakutsi genuen!
  Eta orain beste ontzi japoniar bat itotzen ari da. Japonian ez dago ia ontzirik. Azken suntsitzaileak hondoratzen ari dira. Eta oso polita da.
  Roburrek atseginez kantatu zuen:
  - Ontziak apurtuta daude,
  Kutxak irekita daude..
  Esmeraldak eta errubiak euria bezala zabaltzen dira!
  Albinak atsegin handiz, hitzak dastatuz, abesten amaitu zuen:
  - Aberatsa izan nahi baduzu,
  Zoriontsu izan nahi baduzu...
  Alvinak, oin biluziak zapalduz, gehitu zuen:
  - Egon mutil gurekin,
  Gure erregea izango zara!
  Eta bi neskek koruan oihukatu zuten:
  - Izan zaitez gure errege!
  Gure erregea izango zara!
  Eta bai jainkosak eta bai neska coolak barre egingo dute.
  Baina Japoniako flota amaitu da. Eta azken ontziak hondoratu ziren. Orain gerra ia amaitu da.
  Albinak irribarre haragijale batez adierazi zuen:
  - Errusiari lagundu behar diogu behingoz Japoniako mehatxua kentzen!
  Honekin ados zegoen Alvina, oin hutsik kolpatuz:
  - Noski behar duzula!
  Roburrek, mutil oldarkor eta betiko hark, erantzun zion:
  - Eta ez zait axola! Bereziki etsaiak zapalduko ditugu!
  Eta orain euren primerako aparatuak Japoniako kostaldera joan ziren. Izan ere, beharrezkoa da japoniar tropak suntsitzea metropolian bertan.
  Albinak abestu zuen, hortzak agerian:
  - Erlojuak jotzen duen bitartean, erlojuak jotzen duen bitartean, Erlojuak jotzen
  duen bitartean - ez zintzilikatu sudurra!
  Alvinak amorruz jarraitu zuen, bere takoi biluzi eta biribila kolpatuz:
  Bihotzak taupadaka ari diren bitartean, bihotzak taupadaka
  Onenaren alde - borrokatu amaieraraino!
  Roburrek haur sorbaldak altxatu zituen. Erraza zen japoniarrak hiltzea. Zuriak ere erraz hil ditzake? Noski nezakeela! Munduan boterea nahi du! Hau da bere pasioa eta ideia oldarkorra. Hiltzen duzunean jendeak elkar hilko ez duen momentua azkartzeko!
  Eta zoriontasuna egongo da unibertso osoan!
  Pozik ere kantatu zuen Roburrek:
  Non zegoen, noiz zen,
  Txikitan, edo agian ametsetan...
  Teilatuan dagoen zikoina bat maite baten habia da,
  Svit udaberrian!
  Albinak esan zuen:
  - Hau jada ez da garrantzitsua! Gure aparatuarekin alderatuta, zikoina ez da inor!
  Roburrek erantzun zuen:
  - Zikoina bizirik dago, eta gurea artifiziala!
  Alvinak pozez kantatu zuen:
  - Hain atsegina eta lasaia,
  Baina hala ere, piztia polita da ....
  Oroigarri bat naizela uste duzu
  Baina hartza benetan bizirik dago!
  Albinak barre egin zuen eta adierazi zuen:
  - Alferrik da piztia gogor bati errukia eskatzea!
  Eta hona hemen haien barracuda japoniar lurraldean. Radar eta irrati atzematearen laguntzaz, tropak bilatzen ditu, eta haien sarraskian dihardu. Eta birrintzen du, egia esanda, kapitalez.
  Roburrek Japoniako batailoia mozten zuen pistolekin, dio:
  - Espazio mirariak sortzen ditugu!
  Albinak, samurai madarikatuak:
  - Zerura begira zegoen!
  Alvinak, japoniarrak birrinduta, hots egin zuen:
  - Roburren komunismo berriaren alde!
  Eta mihia erakutsi zuen. Neska hau harrigarria da!
  Robur, neskekin samurai erregimentu pare bat suntsitu ondoren, berriro mugitu zen. Eta oso azkar jokatu zuen. Aparatu unibertsalean egin zituen mugimenduak, beti bezala, oso azkarrak izan ziren.
  Albinak esan zuen irribarrez, hortzak agerian utziz eta oin biluziak botoietan sakatuz:
  Grazia kolosaleko neskak gara!
  Alvinek erantzun zuen:
  - Ez graziak, erakundeak baizik!
  Eta orpo hutsez sakatu!
  Beraien lana ez da erraza, ama herrialdeko tropa japoniarrak ez baitaude leku batean bildu, kontzentratuta baizik. Eta piezaz pieza jo behar dira.
  Horrek, zalantzarik gabe, arazo batzuk sortzen ditu.
  Robur lanpetuta dago radarrarekin bilatzen. Eta harekin batera, japoniarrekin batera, neskak txikitzen eta suntsitzen ari dira. Eremu askotara hegan egin behar duzu.
  Roburrek hegaldian aforismo hegodunak osatzen ditu;
  Diktadore bat boxeolari bat da, beti gerrikoaren azpian beste norbaiten eskuekin jotzen duena, gong-a entzuten ez duena eta bere epailea dena!
  Boxeoa eskularru bigunekin ukabilkada da, eskularru zuririk gabeko mihi-borroka politika!
  Boxeolariak ukabiletan, politikariak mihietan, boxeolariak arauetan zintzotasunez, politikariak legegabekerian desohoregabe!
  Emakume bat boxeolaria ere bada, arropa erabat kentzen duenean bera da hilgarriena!
  Boxeoko profesionalek bular hutsik borrokatzen dute, emakume profesionalek enborra ez ezik!
  Boxeo borroka bat denboran mugatuta dago arauek, politikarien konfrontazioak ez du denbora mugarik eta araurik ezagutzen!
  Boxeolariak argi eta garbi borrokatzen dira jendaurrean, politikariak alfonbra azpian borrokatzen dira, eta gerriko azpian mihia hozkatzera igotzen badira ere!
  Boxeolari burugogorra txalogarria da, baina politikariek maiz irauten dute eldarnioetan!
  Politikaria lehoi bihurtzeko irrikaz dago, baina ikuspuntu oker bat defendatzea ahari tipikoa da, eta bere burua txerritzen duen asto burugogorra!
  Boxeoa ikuskera argia eta ederra da, politika ere itsugarria da, baina nazkagarria da begiratzea, eta ehun aldiz mingotsa entzutea!
  Politikari batek batzuetan paumaren lumaje distiratsua eta urretxindorraren hizkera izaten ditu, baina hautesleekin harremanetan jarraitzen du oraindik hegalik gabeko txerria!
  Boxeoan, beso luzeek balio dute; politikan, hizkuntza luzeak askoz ere hilgarriagoak dira herrialde osorako!
  Ukabilarekin boxeolari batek aurkari bakarra jar dezake ringean, alfonbra azpian politikari batek, mihi luzearekin, estatu osoa hondamen bihurtuko du!
  Maratoi-lasterkaririk iraunkorrena politikaria da, batzuetan ez du nahikoa bizitza tronura korrika egiteko!
  Korrikalari batek ordubeteko indarra kalkulatzen du, politikari batek, zuhurrenak ere, ez du betiko indarrik pilatuko!
  Politikaria askotan homofoboa da, baina nahitaez ipurdi handia duena, txukuna, baina txerria bete-betean!
  Politikaria ez da beti pertsona esanguratsua, beti ipurdi erraldoia baizik!
  Hautesleek botoa ematen dioten politikaria maitagarrien printze gisa hautematen dute, baina beti errege biluzik jarri tronuan!
  Diktadoreak bere burua diamantedun pauma eta soineko morez jantzitako enperadore bat irudikatzen du, baina hautesleak kontuak eskatzen dituenean, errege biluzik eta oilasko busti eta busti bat da!
  Emakumearen borondatea lepoko batean dagoen diamantea bezalakoa da, borondate eza politikoa lepoan soka bati loturiko harria da!
  Emakume bat diamante batekin konpara daiteke, gizona silexarekin eta politika gorotz-koagulu batekin!
  Indarraren bidez, etsai indartsu batekin borrokatu dezakezu, baina ez zaitu indarrek behartuko politikari baten diskurtsoa azkeneraino entzutera, lagun gisa gutxienez hiru aldiz inposatzen bazaizu!
  Munduan denak eskatzen du esfortzua, soilik politikari baten marmarka monotonoaren azpian ez da zaila loak hartzea!
  Boxeoan, askotan, sudurra apurtzen da, baina politikan, beti sudurrean geratzen zara!
  Boxeariaren sudurra okertuta dago, politikan boto-emailea sudurra uzteko modua ere bihurgunetsua da!
  Boxeoan, puntuak batzuetan petrala zenbatzen dira; botoak beti dira petrala hauteskundeetan!
  Boxeoan, nola borrokatzen zaren garrantzitsua da, eta botoak nola zenbatzen diren eta ring-erregeak apur bat abiapuntua dauka, politikan berdin du nola bozkatzen duten, eta zenbaketa guztiz eskuetan dago. tronuan dagoena!
  Kirolean, bular hutsezko monarka bihur zaitezke, baina politikan, denak dira dagoeneko errege biluzik!
  Kiroletan izerditan eta hautsak har ditzakezu, baina politikan zalantzarik gabe zikinduko zara eta dutxarik ez du zikinkeria kiratsa garbituko!
  Soldadu bat estropezu egin daiteke, baina ukitu atsegina izan emakume bati, eta politikari batek, zeinen leunki bizarra egin arren, narrasti bati musu ematearen sentsazioa sortzen du!
  Soldadu bat txolarre maila duen arranoa da, politikaria indioilar maila duen oilasko bustia!
  Soldaduak, itxura distiratsua izan ez arren, eta batzuetan agindu ergelak betetzen ditu, baina politikari-loroak ez bezala, ez du inoren ahotsetik abesten!
  Soldadua gerrako inurri-langilea da, eta politikariak kaka botatzen du goitik, atzealdeko drone gizen bat izanik!
  Soldadua ausarta da lotsatia denean ere, politikaria koldarra da, baita oilarra denean ere!
  Soldadua noblea da, baina ez askea, politikaria zitala, eta gainera, egia esan, pasioen morroi!
  Soldadu bat lehoia da, oraindik motza bada ere, eta politika azeri bat da eta dagoeneko hazita!
  Soldadu bat infernuko aingerua bezalakoa da, eta politikaria izurrite batean ospatzen ari den txerria!
  Oinutsik mutiko bat erosoago dago elurretan zehar korrika ibiltzen den politikari zapataduna baino!
  Mutil bat, hotzean biluzik ere, alaiago dago politikari baten diskurtsoaren lokatzetan bustitako agure bat baino!
  Emakume batek ez dio hain beldurrik biluzik eta oinutsik egoteari, gizon politikari batek oinetakoak jantzi eta hiru azal kentzeari bezainbeste!
  Emakumea lotsatia da itxuraz, baina ezer gutxi dago benetan beldurra dezakeenik, gizonezko diktadoreak itxuraz ikaragarria da, baina bere itzaletik urruntzen da!
  Diktadore batentzat isiltasuna urrezkoa da subjektuek mihia poltsikoan marmarka gabe jasaten badute!
  Diktadoreak harri bat bezain gogorra dela ziurtatzen du, baina egia esan tiranoa sudur mutuko harri-harri bat besterik ez da!
  Neska batek hankak erortzen ditu oinutsik harri zorrotzen gainetik korrika egiten duenean, politikari batek nahastu egiten du erreka artean zapatatuta korrika egiten duenean!
  Emakumezko orpo hutsa zorrotz batek zula dezake, politikari batekin jantzitako hautesleari ez zaio zuhurtziak ere zulatuko!
  Emakume batek nahiago du hotzean oinutsik ibiltzea politikarien hizkera sutsuekin zapatua baino!
  Izotzetan, bihotz beroa ez da hoztuko, eta politikari baten suzko hizkera ez da berotuko!
  Abertzale batek sugarra dauka bihotzean, baina gibelean kaka bakarrik politikari batengandik!
  Soldadu batek abertzale baten suzko bihotza du, eta politikariek ostruka ustel baten urdaila eta pitoi zikoitz baten eztarria!
  Soldadu batek ohorea mantentzen du - asko kostatzen da, politikari batek lotsagabekeria saltzen du, eta horrek ez du balio hautsitako zentimo bat, baina hiru garesti!
  Soldaduak beroki grisa du, eta materia gris asko buruan, politikariak otso grisaren ilea du, eta kardinal grisak izatea nahi du!
  Politikariek soldaduak bidaltzen dituzte odola isurtzera hitz gorri baten mesedetan, eta negozio beltz baten mesedetan maitasuna traizionatzen dute!
  Soldadu batek bere gorputza zikindu dezake, baina arima garbia izaten jarraitzen du, eta bainugelak ez du politikari bati zikinkeria espirituala garbitzen lagunduko!
  Soldadu batek gaiztoak hil behar ditu Aberriaren mesedetan, politikari batek on dena hiltzen du anbizioz bere kabuz!
  Hiltzen duen soldadu bat ez da hiltzailea, politikari bat agintzen duena - ez du betetzen!
  Soldadu batek, batzuetan, ezinezkoa egiten du bere burua barkatu gabe, politikari batek bere poltsikoan interesik gabe posible den ezer ez du egiten, besteak gorde gabe!
  Soldadu bat aharien agindupean falta den lehoia da, politikaria oilasko garuna duten ahariek bakarrik obeditzen duten azeria da!
  Soldadu bat agian ez da beti lehoi bihurtu, baina gauza nagusia ez da hiru larru jaitsi diren asto bat izatera!
  , Soldadu batek ez du beti aingeru baten antzera jokatzen, baina bere arimaren barrenean Jainkoari dedikatzen zaio, politikari batek beti isurtzen ditu aingeruen hizkerak paradisuko promesekin, baina izpirituaren azalean argi dago debokatua dela. Satanera!
  Soldadu bat botarik gabe gera daiteke borrokan, baina politikari batek oinetakoak jartzen ditu, edozein egoeratan!
  Soldadu batek kamuflaje-uniforme bat janzten du Aberriaren mesedetan bizirauteko, eta politikaria kamaleoia da, boto-emaile bat moralki hiltzeko tronua hartzeko!
  Borrokan soldadu bat basurdeari txakur bat bezala lasterka dabil, politikari bat atzealdean, zaunka asko egiten du eta txerriak!
  Soldadu batentzat ona da haritz bat bezain sendoa izatea etsaiarekin topo egitean, okerragoa da politikari batekin kontaktuan tontorra bezala ergel izatea!
  Borrero batek aizkora batekin buruak mozten ditu, soldadu batek baionetarekin eztarrian sastatuta, politikari batek garunera tantaka mihiarekin eta lepoa itotzen du hitz itsaskorrekin!
  Hobe da soldadu bat otso amorratua izatea untxi koldar bat baino, batez ere boa politiko batekin topo egiten denean!
  Soldadu bat itxuraz gogorra izan daiteke, baina arkume xume baten sakonean, itxura aingeruzkoa duen politikaria txerri tipikoa da benetan!
  Soldaduak beti ausartak dira, atzera egiten dutenean ere maniobra taktiko bat besterik ez dute egiten, politikariak beti koldarrak dira, erasoan ere, trikimailu estrategiko bat egiten dute!
  Soldadu batek berdin eta indartsuekin borrokatzen du aginduz, politikari batek ahulei erasotzen die, bere borondatez!
  Benetako soldadu bat ez da beti ondo jaioa, baina beti betetzen du bere betebeharra, politikariak, nahiz eta errege-erreginek izan, ez ditu beti bere promesak betetzen!
  Soldadu batek batzuetan emagalduak erabiltzen ditu oporretan, politikari bat beti lanean eta atsedenean boto-emaileak erabiltzen dituen prostituta!
  Soldadu batek bere odolarekin irabazten duena emagalduei ordaintzen die, politikari bat bera emagaldu da eta hautesleen odola hondatzeko ordaintzen dute!
  Soldadu batek tiro egiten du, bala bat etsaiaren bularrera bidaliz, politikari batek txerria poltsikoan sartuta hiltzen du, eta behazuna gibelean!
  Gudan soldadu batek animoak oihukatzen ditu, politikaria ere ez da isiltzen, baina gudari bat guduan kolpatzen bada, oihu bat, ai, ez baita ezkutu bat!
  Soldadu bat ez da beti izar bat, baina bere balentrien aintza ez da mendeetan zehar desagertzen, politikari batek beti du helburu argiaren papera, baina bere infamia moldez estalita dago!
  Soldaduak baioneta zorrotzarekin lan egiten du eta kontzientzia onean labankada egiten du, politikariak erpuruak jotzen ditu bere zorroztasuna kontzientziarik gabeko mihi baten laguntzaz!
  Soldadu batek ardo gehiegi edan eta pixa egin dezake, baina ez du, politikari batek bezala, mozkorraldira neurririk gabe hitzezko beherakoa isuriko!
  Neska oinutsi bat maitalearen atzetik beldurrik gabe korrika egiteko prest dago, baina zein sustorekin uzten du boto-emaileak politikariek bere burua galtzatzen!
  Politikaria azeri bat da, zeinentzat hautesleak oilategiko biztanleak baitira, baina oilasko baten adimena dutenen haragia irentsiz, politikariak behin betiko txerri bat irristatuko du!
  Soldaduak urrezko arrautzak jartzen dituzten oilarren borrokan ari dira, azeri politikariek irensten dituzten indioilar jeneralentzat!
  Soldaduak erasora doa, garaipenan sinetsita, atzealdean dagoen politikariak, nolanahi ere, borrokalariari errua botako dio printzipioetatik aldenduz!
  Soldaduek batzuetan atzera egiten dute, zoriona aldakorra baita, baina beti ematen diote politikari, haien zoriona trikimailu eta txerri bat irrist egitean dago!
  Mutil oinutsik trebeegia da politikariak orpo azpian gidatzen uzteko!
  Neska baten oin biluziak harri zorrotzek zauritzen dituztenean, gizon baten bihotza zauritzen dute, baina aza zopa oinetako bastekin jatera behartzen dituzten politikariek hautesleen gibela jotzen dute!
  Soldadu batek ez du heriotzaren bila, bizi nahi du, politikari batek ez du bere hauteskunde-promesak betetzeko modurik bilatzen, hautesleei dirua atera nahi die!
  Soldadu bat beti da gaztea bihotzean, nahiz eta gris bihurtu, politikari maltzur zahar bat gibelean eserita, eta deabru burusoila ile lodiarekin ere!
  Antzina, soldadu batek ezpata zeukan, gero metrailadore batek ordezkatu zuen etsaiak errazago hiltzeko, eta garai hartako politikari batek mihia zuen - asmatzea ezinezkoa dena baino hilgarriagoa!
  Soldadu bat gerra-makina bat da, baina gizona izaten jarraitzen du, politikan ez dago ezer gizakirik - arrazoizko argudioen aurkako gerra-makina da!
  Hobe koilara bat afaltzeko oinetako bastekin aza zopa xurgatu baino!
  Zaila bada politikan otsoak fardean bezala lagunak egitea, ez dezagun behinik behin elkar izorratu sofan!
  Politikariek otsoak bezala liskar eta txerria jartzen diote elkarri azeriak bezala!
  Politikari batek oraindik ezkutatu ditzake otso baten atzamarrak ardi-larruaren azpian, baina ezerk ezin du ezkutatu txerri baten zentimoa!
  Hautesleei txerri-zentimoa ezkutatu ezin dien politikari batek ez du zentimorik balio!
  Politikariak hainbeste izorratuko ditu hautesleak, ezen otsoak bezala uluka egingo dutela!
  Otsoaren eskurik gabeko politikari batek, baina txerriaren ohiturak dituenak, boto-emailea txakurren bizitzara ekarriko du!
  Politikariak eskuekin gurutzatzen du, mihiarekin poltsikoan sartu eta botekin arima zapaltzen du!
  Politikari batek astean zazpi ostiral baditu, boto-emaileak urtebetetze hutsa du astelehenean!
  Berdin du astelehenean jaiotzea, hondamendia da igandean diktadore bat hautatzea!
  Igandeko hauteskundeetan tirano baten aldeko hautua eginda, astelehen jarraia izateko arriskua duzu!
  Burdinazko eskua aukeratzean, altzairuzko kate bat jasoko duzu lepoan!
  Hala ere, burdinazko eskua hobe da boterean anarkiaren hezur-hanka baino!
  Botere krudelena anarkia osoa baino hobea da, tirano bat jasatea mila anai baino errazagoa da!
  Benetako agintari batek maitagarrien printze bat bezalakoa izan beharko luke herriarentzat, eta ez errege biluzik!
  Politikan oso maitagarrien printze gutxi daude, baina errege biluzi sendoak!
  Printze bat etorkizuneko errege bat da, biluzik errege bat porrot bat da oraingoan!
  Emakume bat maitagarrien printze baten zain dago, baina errege biluzik lortzen du, hauteslea mesias bat da, eta hipokrita ahula edo printzipiorik gabeko tirano bat!
  Emakume bat printze baten zain dago ezkondu arte, hautesleak hauteskunde-promesak bete arte itxaroten du minbiziak mendian txistu arte!
  Politikaria gezurraren maisu eta aitzakien maisu handi bat da, eta izorratzeko gaitasunean munduko txapelduna da!
  Politikari batek lehen inpresioa egiteko aukera bakarra du, eta izorratzeko aukera etengabea!
  Politikariak badaki bi bider bi lau direla, baina hari beste bi termino gehituz mundu osoa lortuko duzula frogatzen saiatzen da!
  Politikariak lehoi baten boterea eta tronua izan nahi ditu, baina indarrari dagokionez, oilarra da onenean, eta posizioari dagokionez, txerria landatzeko zuloa egiten ari den azeria!
  Hautesleak altzairuzko nerbioak izan behar ditu politikariaren hitzezko euritik ez herdoiltzeko!
  Errazagoa da sinestea zerua lurrera eroriko dela diktadoreak zerura goratzea merezi duela baino!
  Politikaria beti prest dago urretxindorra bezala promesak botatzeko, baina minbiziak mendian txistu egiten duenean promesa betetzeko!
  Zergatik da hain zaila hauteskundeetako promesak betetzea: begiekin balea jan dezakezu, baina koilara handi batek ahoa urratuko dizu!
  Irudimenak marrazten duen guztia egin dezakezu, hauek ez badira arrazoizko irudimenetik kendutako politikari baten promesak!
  Politikaria prest dago bere arima Deabruari boterearen mesedetan saltzeko, baina Satanek ez du zentimo bat balio ez duena erosten eta bere eskuetara doan doa!
  Politikari bat ezin da Jainko bihurtu, baina hura izorratzeko gaitasuna Satan bera da!
  Hautesleak garbitasuna nahi du politikan haragia jateko, baina mota bakarra lortzen du politikari zikin batengandik: txerria landatua!
  Sukaldari-politikariak alboko plater bat dauka - fideoak belarrietarako eta haragi mota bat - jarri txerrikia, hirugarren zuloan elokuentziaren errekako promesen eztiarekin erroskila batetik, eta amaitzeko, urki porridge eta gazta sagu-tranpa batean. !
  Politikaria diskurtso gozoetarako plater janezinak prestatzen dituen sukaldaria da, hauteslea bera irenstea errazagoa izan dadin!
  Politikari bat hautesleak eskuzabaltasunez elikatzen dituen sukaldaria da diskurtsoen eztiz, baina eztia ere mingotsa da bertan itotzen bazara!
  Mina maltzurra duen diktadoreak bere baldintzak zerora berrezarri baditu, horrek esan nahi du boto-emaileak bast bat jaso duela berriro!
  Gudari batek kausa justu baten alde borrokatzen du beti, politikari batek garaikur guztiak ezkerrera hartzen dituen bitartean!
  Gudari batek ezkerreko eskuarekin tiro egiten du arrazoi justu baten alde, politikari batek mihiarekin lorpen guztiak ezkerrera eramaten ditu!
  Gerra maitasunaren ozeanoaren kontrakoa da, baina odol iturri bat ere behar du!
  Gerlari bat ez da Jainkoa indarrez, aingeru bat noblezian baizik!
  Soldaduak burdinazko kaskoa, altzairuzko baioneta eta urrezko bihotza ditu, baina politikariak ez du baloratzen zentimo bategatik ere!
  Soldaduak ardiak bezala hiltzera bultzatzen dituzte askotan, baina lehoiak dira bihotzean, eta lehoia bezala orro egiten duen politikaria ardi tipikoa da!
  Soldadu batek ere heriotzari beldurra izan diezaioke, baina hala ere desohoreari beldur handiagoa dio, eta politikari bat dardarka ari da bere bizitzagatik, baina ohorea galdu zuen aspaldi!
  Soldaduek, etsaia garaitu ondoren, garaipena ospatzen dute, politikariak, hauteslea engainatuta, koldarra ospatzen du!
  Mutil bat gerlari ona izan daiteke, baina politikari bat ez da inoiz haziko boto-emaileekiko erantzule izateko!
  Hobe mutil oinutsa izatea, politikariei oinetakoak jantzi eta gaztetasuna lapurtzea baino!
  Neska bat zimeldu daitekeen lore bikaina da, baina inoiz ez duen usaina galtzen, politikaria gorotz pila bat da, tronura igo daiteke, baina gehiago kiratsa izango du!
  Soldadu bat benetako gizona da, politikaria prakadun emakume makur bat!
  Soldadu batek lehoiaren orroa bezalako amorru noblea du, eta politikari batek histeria gaiztoa, hitza ahari baten burrunba da!
  Soldadu batek gutxitan izaten du atseden egun bat, baina politikari batek astean zazpi ostiral ditu, eta bere hautesleek astelehenean ospatzen dute urtebetetzea!
  Soldadu batek, erorita, flexioak egiten ditu, politikari bat beti moralki erortzen da eta poltsikoan estutzen du!
  Soldadu bat batzuetan lohitik pasatzera behartuta dago gizona izaten jarraitzen duen bitartean, eta arropa garbiz jantzita eta koloniaz bustita dagoen politikari batek txerri izaten jarraitzen du!
  Soldadu batek ohorea ematen du eta ohorearekin geratzen da, politikari batek txerri bat sartu eta txerri izaten jarraitzen du!
  Soldadu batek botoiak segidan ditu, politikariak basurdearen ipurdia!
  Soldadu belarriak ume ausartak, eta bidali politikariak ospitale psikiatrikoetara!
  Gizona tximino baten ondorengoa omen zen, baina politikari batek berehala argi du eta txerri geratu zen!
  Langileak tximinotik egin zuen gizona, eta ezkutuko borrokak politika azeri eta txerriaren nahasketa bihurtu zuen!
  Langileak gogor lan egiten du eta batzuetan alkohola edaten du, politikaria txerrikumea da eta beti hitzezko beherakoa botatzen du!
  Soldadua borrokaz guda hazten da, politikaria hauteskunde kanpaina batetik bestera, gero eta gehiago emagaldu bihurtzen da!
  Soldadu baten begiak borrokalariaren gazte ilusioz kiskaltzen dira, politikariaren txanoa lapurra bezala erretzen da, erretako ziniko baten axolagabekeriaz!
  Soldadu batek aukera du: kutxa gurutzetan edo burua sasietan, politikari batek, berriz, aspirazioz, hautesleez eta aza buruez betetako gurutzeak baino ez ditu!
  Soldadu txikia ere ausardia erraldoiarekin, politikaria nahiz eta kargu altua duen - kontzientzia pigmeoa!
  Soldadu batek emakumezkoen gorputza nahi du balentria baten opari gisa, eta politikari batek merezi gabe jartzen du herrialde osoa minbizia!
  Soldadu batek beti du denbora eta lekua balentria baterako, baina ez da beti posible hori burutzea, etengabeko arazoak dituen politikari batek, zalantzarik gabe, txerria buruan jartzeko denbora izango du!
  Politikaria da naturan denen buruan kaka egiten duen hegorik gabeko izaki bakarra!
  Eskola-ume bakoitzak badaki bi bider bi lau direla, politikariek bakarrik, zenbakiak biderkatu beharrean, etengabeko zatiketa sortzen dute poltsikoan!
  Soldadu batek kolpeak eginez ikasten du, politikari bat hautesleak ohitzen saiatzen da erpuruak jotzen badituzu aurrera egin daitekeela!
  Soldadu bakoitza borrokalaria da, aldea mailan bakarrik dago, politikari bakoitza emagaldua da, aldea proxeneta mailan bakarrik dago!
  Soldadua neurri batean borreroa da, berak ere odola isurtzen duelako, politikaria guztiz zintzoa da, burmuinetan tantaka dariolako!
  Jenerala ezkontza batera gonbidatzen bada, soldaduak Ama-aberria salbatzeko gonbidapena jasoko du, ezkontzak herrialde libre batean jokatu daitezen!
  . 5. KAPITULUA
  Azken tropen kontzentrazio nagusia guardia inperiala izan zen. Hauek samuraiak mikadoaren egoitzan hautatuak dira. Haientzat hartu zuten haurren triunbiratoko gerlariek.
  Japoniako mehatxua behingoz amaitu nahi zuten!
  Robur betiko mutilak joystick botoia sakatu zuen bere haurren oinen atzamar hutsez, eta eguzki sortaren lurraldeko gudarien suntsipen eta erretzearen indar hilgarria kolpatu zuen.
  Roburrek hortzak agerian utzi eta kantatu zuen:
  - Munduko indartsuena naiz,
  Eta komunean busti!
  Albinak irribarrez ohartarazi zuen, umeen atzamarak agerian utziz eta kantatuz:
  - Bat bi hiru! Suntsitu etsai guztiak!
  Eta neskak joystickaren botoiak sakatuko ditu bere hanka biluzi eta zizelkatuekin. Hiper gerlari bat besterik ez da.
  Alvinak kolpeka jo zuen samuraia bere takoi arrosa biluzik, dotorearekin eta kuxkuxeatu zuen:
  - Aberriaren alde - gure ama!
  Albinak esan zuen irribarre eszeptiko batekin:
  - Bikaina izango da? Eta zer esan nahi du gure amak?
  Alvinak hortzak agerian utzi eta erantzun zuen:
  - Denbora luzez ama kementsu bat ulertzeko - neskak adimenarekin ulertzeko!
  Eta berriz, erre dezagun eta guardia ikusi. Eta oso gogotsu egin zuen.
  Roburrek, berriz, bere hanka biluzi, ume eta beltzaranak etsaien kanoietara zuzendu eta bizitzaren zentzuaz pentsatu zuen.
  Pertsona bakoitzak bere eginkizuna du bizitzan. Eta ezin duzu horren aurka argudiatu. Adibidez, Roburrek teknologian egin zituen aurkikuntzarik handienak, eta lortu zuen. Eta orain gizateria zoriontsu egin behar dugu gure diktadurarekin. Eta hau da bere eginkizun nagusia.
  Eta Roburrek, japoniarrak birrinduta, kantatu zuen:
  - Hemen dator misioa, eta orduan Errusiak, Nikolasen ordez, aukeratuko nau!
  Eta zenbat hildako japoniar. Gorpu pila osoak besterik ez. Enperadorearen guardia erregimentuak, Errusiarekin harremanetan jartzeko zoramena izan zutenak, hiltzen ari dira. Hala ere, Errusia tsaristarekin bakarrik bada, orduan arazo erdia baino ez da, eta hemen Roburren jenio teknikoa bere aurka dago. Eta hau benetan arazo handia da.
  Robur berriro hasi zen ozenki aforismo hegodunak esaten, bere haur-mingainetik erraz ihes egiten ziotenak;
  Deabru damutua aingeru eroria baino hobea da!
  Justizia ezartzeko modurik onena denak zigortzea da!
  Barazki bakoitzak bere denbora du, eta txakurrak bazkaltzeko kate bat eta afarirako uhal bat!
  Buru jakintsuak agintzen du, baina hatz arinek hartzen dute. Bata ezinezkoa da bestea gabe, gorputzik gabeko gogoa, haragirik gabeko arima bezala!
  Ez beti tronuan jakintsua, baina beti erregea buruan duela!
  Ez ezazu zure iraganari tu egin ere etorkizunean oka ozeano batean amaitu nahi ez baduzu!
  Benetako egintza on txikienak ere amets eta proiektu erraldoienak baino gehiago izango ditu!
  Azken ergelak hiltzeko gai da, baina benetako lehen jeinua berpizteko gai da!
  Gizateria Jainko Ahalguztidunera garatuko da, edo tximinoen urritasunera hondoratuko da, baina lurrikara batean txanpon baten ertzean egotea bezain ezinezkoa da maila batean egotea!
  Hobe da behin ezpataz moztea, adreilu batekin mila aldiz mehatxatzea baino!
  Zoriontsu izan nahi baduzu, ezkondu ondo; jakinduria lortu nahi baduzu, ezkondu arrakastarik gabe!
  Senargaiaren eskuak zorrozten direnean andregaiari asebetetzerik emango ez dion zerbaitengatik akastuna den ezkontza!
  Ume batek ere hil dezake, baina pizkunderako demiurgoaren mailara heldu behar da!
  Lehoia piztien errege haragijalea da, baina hilgarriena azeriaren maltzurkeria da!
  Astoa errege bihurtu zenean, azeriak bere burua Jainkoa zela irudikatu zuen, eta gainerakoek astoak bezala goldatu behar izan zuten!
  Xakean arau egonkorrak daude, politikan araurik eta legerik gabeko joko bat dago!
  Xakea adimen handientzako joko bat da arau argien arabera, politika ez da batere joko bat, gaizto erraldoientzako kontzeptu lausoen arabera!
  Izpiritu handienak ezin du azken ergel bati azaltzeko - zergatik den politika erokeria hutsa!
  Gurpilaren asmakuntza aurkikuntza bikaina da gizateriaren onurarako, baina politikariek hautesleak zirkuluetan gidatzeko duten gaitasuna da madarikazio handiena!
  Gizon adimentsu batentzat soka salbatzailea da amildegi batetik ateratzeko, ergelarentzat soka bat, eta ausardia hondamendia!
  Pood ukabilak bost hatz ditu, baina jotzen dituenak ez du kontzientzia bat ere!
  Hautesle sinesgarri batengana erortzea zailena politikariek agindutako urrezko mendietatik da!
  Politikariaren promesen urrezko mendia zenbat eta altuagoa izan, orduan eta litekeena da hautesleak lepoa hautsiko duela bertatik hegan egin ostean!
  Batzuetan, politikari batek hauteslea onartzen du - urkatu baten lokarria bezala!
  Artisautzan lanbide guztietako maisuak daude, baina politikan, trebetasuna hizkuntza bakarra da!
  Esku trebeenek ere ezin dute dena konpondu, baina hizkuntza duten politikari ineptuak gai dira dena hausteko!
  Eskuak dituen gizonik indartsuenak ez du tona bat ere altxatuko, baina mihia duen politikari batek ez du ahulki estatu oso bat jaitsiko!
  Kobrak txistuka egiten du pozoia gorputzera askatu baino lehen, eta politikariak urretxindorra bezala isurtzen du, arima pozoinduz!
  Sugeak pozoia askatzen du bere hatzetatik, politikariak pozoia igortzen du mihitik, askoz zehatzago hiltzen!
  Egia batzuetan mingotsa da, baina bere egiaren gatza sendagarria da, politikaria beti gozoa da, baina bere eztiak etsipen diabetesa eragiten du!
  Politikari baten ahotik eztia da ogirik gabe, baina ez dago lan ogirik egiaren gatz gabe!
  Diktadore bati begira, politika inbidiagarria da, odola botatzea ahoan marmelada zikintzea baino zaporetsuagoa da!
  Diktadorea ajenjoa bezain mingotsa da, baina egiaren gatza bere menpekoen gibeletan baino ez dago!
  Politikari-demokrata batek diskurtso gozoa du, politikari-diktadoreak lehenik hitzaldia, eta gero burua sorbaldatik kanpo!
  Politikan karrera egiteko, hiru arau ezagutu behar dituzu: isiltasuna urrezkoa da, hizkera eztia bezalakoa izan behar du, hiru kutxatan agintzea, lobbytik hiru modutara eraman!
  Politikariek gauza bat esaten dute eta beste bat egiten dute, salbuespen batekin - benetan ez zara haiekin aspertuko!
  Gizon bati oinetakoak jartzen zaizkionean, porrot egiten du, eta emakume batek oinetakoak kentzen dituenean, bere fortuna biderkatu egiten du!
  Gizon guztiek ezin dute aingeru baten lekua ere aldarrikatu, baina emakume bakoitza jainkosa potentziala da dagoeneko!
  Azkenik, guardia erabat suntsitu zuten, eta jauregia partzialki suntsitu zuten.
  Orain Mikado behartu behar dugu Errusiari baldintzarik gabeko errendizioa sinatzera eta ondoren Japonia Errusiako inperioan sartzeko erreferenduma egitera.
  Jakina, hau da garrantzitsuena...
  Neskek inprobisaziozko armadura jarri eta hegazkinetik irten ziren.
  Inork ez zien aurre egin.
  Mikadoak ministroekin batera espero zituen. Neska oinutsik ikustean, agintariak lotsatu eta gorritu egin ziren.
  Albinak agindu zuen:
  - Belauniko!
  Mikadoa eta ministroak obeki jeitsi ziren. Beldurrez dardara egin zuten.
  Alvinak esan zuen:
  "Orain musu eman gure oinatzak!"
  Eta poltsikoko blaster batekin sinesgarriagoa izateko, enperadorearen bi bizkartzain moztu zituen. Eta gero oin biluziak sartu zituen hildakoen artetik isuritako odolean. Haren atzetik, Albina ere likido gorrixka bihurtu zen.
  Horren ostean, neskek hanken arrasto gorri, dotore eta txikiak utzi zituzten.
  Enperadoreak eta ministroek esaneko musu eman zieten. Eta hau izan zen Japoniako umiliaziorik indartsuena.
  Orduan, noski, eguzkiaren lurraldearen baldintzarik gabeko errendizioa sinatu behar duzu.
  Albin eta Alvin Ministroen Kabinete osoa sinatzera behartu zituzten.
  Eta orduan mikadoa berriro belaunikatu eta betiko neskaren zola biluzi eta odoltsuei musu eman zien.
  Beraz, Japoniaren okupazioa eta garaipen osoa gertatu zen.
  Baina oraingoz, Errusiako tropen etorreraren zain egon behar duzu. Edonola ere, Japoniak kapitulatu egingo zuela iragarri zuten irratitik.
  Robur oso pozik zegoen, eta betiko mutilak oihukatu zuen:
  - Inperio oso bat garaitu nuen!
  Eta barrez lehertu zen... Arriskutsua zen borroka-ibilgailua uztea, baina aspergarria zen bakarrik esertzea.
  Eta betiko mutilak, hilezkortasuna opari gisa jaso zuenak, esaera hegodunen bildumarekin jarraitzea erabaki zuen;
  Garaipenaz pozteko eta porrotaren garratza ez deitoratzeko, arduraren izerdia eta talentuaren txinparta behar dituzu!
  Soldadu batek bihotzean sentitzen du noiz egin behar duen erasora, eta aspaldian gibelean daraman politikari batek hiltzera bidaltzen du!
  Soldaduari komandoaren eskumenaren inguruko zalantzak bisitatzen zaizkio batzuetan, baina politikaria, dudarik gabe, ez da konpetentea, gezurra esateko gaitasunean hori!
  Soldadu bat arerioari pikak egiten dion eta zeruan astintzen duen arranoaren semea da, politikaria buruan kaka eta alboan txerrien semea da!
  Borrokan, ausartak borroka hasi baino lehen garaitu zuen, koldarak guduan sartu gabe galdu zuen, politikariak iruzurra egin zuen garaikurrak banatu aurretik ere!
  Borrokan, indarrak beti dira berdinak, norbait indartsuagoa, norbait ahulagoa eta denak berdin-berdin dira politikan jokatzen!
  Borrokan, soldadu batek metrailadoretik marrazten du, eta atzeko politikari batek mihia jotzen du alferrik!
  Soldadu batek ez du balentria egitera bultzatu behar - beti dago prest, eta politikari batek edozein unetan izorratu egingo zaitu!
  Katu bat bezalako soldadu batek bederatzi bizitza ditu, eta infernuko politikari batek milioi bat maskara!
  Soldadu bat, fisikoki gaixorik egon arren, buruko osasuntsu dago, eta politikari bat beti obsesionatuta dago hauteslea izorratzeko gogo mingarriarekin!
  Robotek ezin dute gaixotu, benetako soldaduek ez dute amore ematen, eta politikariek berez ezin dute izorratu!
  Gerlaria hiru aldiz gerlaria da, politikaria milioi bat aldiz txerria!
  Soldadu bat lehenik eta behin gizona da, eta bigarrenik gudaria, politikaria txerria lehen mailan, eta azeria bigarrenean!
  Oinutsik emakume batek oinetako edozein gizon aurreratu dezake, erraza da bere oinentzat oinetakorik gabe, zaila da burmuin gabe bizitzea!
  Emakume bat ez da lotsatzen bere orpo hutsa erakusteaz, askoz okerrago da gizon batek zapata eman eta hiru azalak kentzen badituzu!
  Politikari batek tanke bat bezala bultza dezake, baina bere armadura ahozko beherako gelatina bezalakoa da!
  Soldadu batek zorriak har ditzake martxan, baina atzealdean dagoen politikaria jada bokazioz gorotza zorria da, eta baita txerriak ere denbora guztian!
  Politikaria da ardi hori, zeinarengandik ez duzu artilea lortuko feltrozko botak egiteko, baina zuk zeuk aza-zopa oinetako bastekin xurgatuko duzu!
  Txerri batek haragia eta hirugiharra ematen die jendeari, eta txerri politikari batek fideoak bakarrik zintzilikatzen ditu belarrietan eta gazta sagu-tranpa batean sartzen!
  Politikariaren diskurtsoa porridge sendoa eta promesen nahaspila bat da, eta hari sagu-tranpa baten gazta apur bat, horrelako janariak etsipen ultzera bat baino ez du eragiten!
  Soldaduak emakumeak eta aberria maite ditu, politikaria bera emakume kapritxoso baten antzekoa da eta maite du aberriaren gaineko boterea!
  Soldadu batek balentria bat egin eta heroi bihurtu nahi du, politikari batek beti aurkitzen du gaiztakeria egiteko eta sari bat jasotzeko aukera!
  Soldadu batek izarrak zenbatzen ez baditu, lehenago edo beranduago sorbalda-uhaletan irabaziko ditu, baina politikari batek, bere burua izartzat hartuta, ez zuen bere hilobian gurutzerik ere merezi!
  Soldadu batek ez du beti lekurik aurkitzen eguzkiaren azpian, baina bere arima distiratsua da, politikari batek batzuetan argiaren lekua hartzen du, baina deabrua bera izpirituan dago!
  Soldadua aintza bila dabil eta biziraun nahi du, politikariak dagoeneko lotsa aurkitu du eta modu handi batean bizi nahi du!
  Soldadu batek agurtu eta ohorez geratzen da, politikari batek txerri bat irrist egiten du, eta bera basurde sarraskitsua izaten jarraitzen du!
  Soldadu zerbitzuak ez du sabela hazten uzten, baina sabela galduta, gerlari batek hilezkortasuna lortzen du pertsonen bihotzetan, eta politikari bat, sabela landu ondoren, gibelean bakarrik geratzen da!
  Soldaduak ez du sabela barkatzen eta ez du neskek maitatzeagatik sabelarik, politikariak sabela astindu eta mamuta landu zuen, eta horregatik gorrotatzen gaituzte boto-emaileek!
  Neska oinutsi bat alaiago dago txarlatanek zapatu duten atso bat baino, betiko gaztetasuna eta aberastasuna agintzen, baina larru gaztearen ordez, hiru azal urratu dituzte!
  Soldadua ez da guztiz jenerala oraindik, ez da bera baino gutxiago asmamenean eta ausardian, politikaria ez da guztiz Satanas, baina gaiztakeria egiteko, oraindik badu zer ikasi deabruarengandik!
  Emakumezko orpo biluzia biribila eta erakargarria da, maskara kentzean politikariak gure aurrean agertzen diren errege biluziak, hizkeran biribilduak, baina nazkagarriak!
  Pilotua ez da hegodun jaiotzen, borrokan hegoak hartzen ditu, politikaria ez da sudurrarekin jaiotzen, baina boto-emaileak sudurra uzten ditu zailtasunik gabe!
  Soldaduaren trebetasuna oinazeetan jaiotzen da, birtuosismo politikoak oinazeak sortzen ditu hautesleen artean!
  Soldadu bat oraindik ez da maisua, baina guduz gudu ikasten du, politikari bat jada ez da aingeru bat, eta hauteskunde kanpaina batetik bestera lohitzen ari da!
  Arakatzeko jaio denak ezin du hegan egin, baina jaiotzetik esklabo batek tronuraino hegan egiteko gai da okilaren irmotasuna, hontzaren adimena eta arranoaren itxura badu!
  Indartsuenak irabazten du gerran, eta indar handiena maltzurkerian dago, beraz, azeriak beti hartuko du lehoia!
  Soldaduak ez du indarrez hartzen asmamenez, garuna da gorputzeko atal indartsuena, nahiz eta muskulurik ez duen, eta mihia da kaltegarriena, hortzen atzean bada ere!
  Soldaduak gerrikoa estutzen du korrika errazago egiteko, politikak boto-emaileak gerrikoa estutzen du, eta sakabanatu egiten dira!
  Soldadu batek hego espiritualak eta arranoa ariman, politikariak txerri-zentimoa dauka izpirituan, eta arima txerria baino txarragoa!
  Gizonaren mihiak emakume baten orpo hutsa miazkatzen du gogoz, baina gizon ergelak are gehiago prest daude mihi-loturiko politikariek beren buruak zapatatzen uzteko!
  Politikariek mihi luzeak dituzte, baina oso esku motzak dimentsiorik gabeko ahoen promesa betetzeko!
  Adimena daukatenak euliak dira politikarien hizkera eztiak pikortzen dituztenak, eta arratoien gutizia dutenak sagu-tranpa batean gazta askatzeko lasterka!
  Politikariak oso gutxitan ergelak dira, aitzitik, maizago ergelak dira politikari melifluo gisa ahotsa botatzen dutenak, horretarako belarriak jotzeko arriskuan, eta prakarik gabe geratzeko!
  - Politikaria bera pikolaria da, eta poltsikoa da, eta bere poltsikoak ez dauka hondorik, baina hortik piku bat bakarrik atera dezake boto-emaileentzat!
  Inbaditzaileak lurra zapaltzen du bere botekin, eta emakumeak gizona oin biluziekin zapaltzen du, lurrak minez intziri egiten du, gizona poz-pozik!
  Soldaduak ez du hil nahi, baina bere betebeharra kontzientziaz betetzen du, politikariak odola irrikatzen du, eta ez du kontzientzia bat ere!
  Soldadu bat ez da hornigaiak gordetzeko hamster bat, eta ez ezkutatzeko gopher bat, eta ez bere kabuz hazteko arratoia, baina benetan lehoi hortzak ditu kausa justu baten alde borrokatzen denean!
  Soldadu bat borroka-unitate bat da, politikaria militante zero bat besterik ez da!
  Politikaria ez da soldadua edo gudaria, baina oso eraginkortasunez hiltzen du mihi luzez eta teilatua bere gontzetatik ateratzen du!
  Diktadoreak txirbilak ere mozten ditu mihi luzea erabiliz, elokuentziaren zerra!
  Hezurrik sendoena mihia da, mihi-lotua ez bada!
  Politikari bat mingaina bada, ez du hezurrik bilduko polemiketan!
  Politikari bat oraindik ere fruitu hori da, inoiz ez bozkatzaileei jaten emateko heldua, baina usteldua bozketa bidez ebaluatzeko erakusgai dagoenetik!
  Politikaria, elokuentziaren zukua botata, hautesleak barazki bihurtzen dituen fruitua da!
  Litro erdiko vodka botila bat dozena bat Hitler baino hilgarriagoa da, beraz, edan dezagun alkoholak soilik errusiarrak eta gu guztiok hiltzen gaituela!
  Orpo hutsa duen mutil batek etsai bati hortzak botatzen dizkio, politikaz jantzitako heldu batek ilargiari uluka egiten dion hortz gabeko txakur bat izaten jarraitzen du!
  Soldadu bati ospe handia ez zaio erraz iristen, baina argia da, baina politikari batek noizean behin ospearen iskanbila ozenekin egiten du topo!
  Soldadu bat argiaren gudaria da, edozein ideiaren alde borrokatzen duen, politikaria iluntasunaren higuingarri bat da, edozein banderaren azpian dagoen edozein dela ere!
  Berdin du soldadua zein banderaren azpian dagoen, nagusia da ausardia bihotzean erretzen zaiola, eta kolorearen koloreak berdin dio politikan, koldarra izango da hauteslearen gibelean!
  Bandera txar baten azpian dagoen soldaduak errespetu gehiago merezi du politikari batek baino lelo egokien pean, baina bazarra edozein dela ere, txerria erruten!
  Komunismoa paradisua da, jendeak lurrean esku zorroztuekin eraikitzen duena, baina txerri politikariek planeta infernu bihurtzen dute, ona hizkuntza luzez suntsituz!
  Aberrirako soldadu bat beti mendi bat da, politikari batek galtzada bat moteldu besterik ez du egiten, bere txerria borrokalaria da aupa, gehiegi ez egiteko!
  Emakumea isilean soldadu ona izan daiteke, baina politikaria, bere praketan ere, emakume zikin eta berritsua da!
  Politikariek mihi luzeak eta asmo mugagabeak dituzte, baina Lurra hartzeko, eskuak laburrak dira, eta gogoa are gutxiago!
  Ez harrotu altzairuzko teknologiaz, gelatina bezalako izpiritua baduzu, basatiek koldar bati makil bat eman zioten, zeruan zein lurrean!
  Politikaria, txorakeriak ehotzen ditu, bertatik ez da irina ogirako, irin solidoa baizik, fideoak hautesleen belarrietan!
  Soldadua herensuge baten aurka borrokatzen duen zalduna da, baina herensuge hau benetan atzealdean dago eta ez ditu zazpi buru, milioi bat maskara baizik, eta ezin konta ahala txerri mutur!
  Soldadu batek, oilaskoa ez bihurtzeko, antzara izan behar du, politikaria, boto-emaileak parrillan frijitzeko, pozik pixa egingo du, ez lagunartean!
  Soldaduak mutilak besterik ez dira, baina guduz guda hazten dira, politikariak, adina edozein dela ere, hauteskunde kanpaina batetik bestera, are erotasun handiagoan erortzen dira!
  Soldadu bat bizargabea izan daiteke, baina gerlari loriatsua, eta edozein egoeratan dagoen politikari batek ezin du isatsa utzi!
  Mutilak amets egiten du arrano gerlari bihurtzearekin, baina ez dago argi nondik datozen politikari-txerriak hain zikinak, haiekin amets egitea ere nazkagarria den!
  Borrokalari jaiotako mutil batek nahiago luke elurretan oinutsik korri egin, politikaz jantzi eta feltrozko bota bihurtzen utzi baino!
  Emakume biluzik ez da oilasko harrotua, edozein gizoni galtzak kenduko dizkio eta agintari harrotsu bat ere errege biluzik bihurtuko du!
  Mutila soldadu bihurtuko da, eta nor zen politikaria bere gaztaroan hain txerri handi bat aterako balitz?
  Emagaldu bat zintzoa da bezeroekin - dirua plazeraren truke, eta politikaria erabat gezurti da, botoak eta zergak etsipen hutsaren truke!
  Politikaria oso emagaldu garestia da, zeinarengandik garuneko sifilisa hartzeko arriskua ez ezik, poltsikoan txerri bat ere bai!
  Politikari bat emagaldu moduko bat da, non arropa erantzi beharrean, hautesleei hiru azalak erauzi eta kutsatu egiten die, telebistaren bidez!
  Ez zara birritan sartzen ibai berean, baina etengabe txerrikumea dozena bat aldiz berriro hauta daiteke!
  Animaliei eta umeei ez zaie gatzik gabeko janaria gustatzen, baina zergatik erortzen dira helduak egiaren gatza kenduta dauden politikarien hizkera gozoaz!
  Egiaren gatza mingotsa da, baina sendatzeko ahalmena du, politikari baten hizkera gozoa da, baina adimenaren diabetesa eragiten du!
  Pertsona batek ez du peoia izan nahi, baina armadako karrera pribatuekin hasten da, politikari batek ez du arauen arabera jokatu nahi, eta politikan bere karrera legegabekeriaz eramaten du!
  Gayak iraintzen dituen politikaria bera ipurdi handia da, eta ez du gizontasunik!
  Soldadu bat ez da bi aldiz hilko, baina politikari batek hiru aldiz traizionatuko du, eta milioi bat aldiz engainatuko du!
  Bi heriotza ez dira gertatzen, eta ezin dituzu botak kendu oinutsik, baina politikariek denbora guztian hiltzea lortzen dute, eta hiru azalak erauzi!
  Neskak ez du beldurrik elurretan oinutsik korrika egiteko, beldur da senargaia ez ote den botako ergel sentitu bat izango, belarrietaraino zapatatuta!
  Gerra batean soldadu bat gazteago eta helduago bihurtzen da aldi berean, politikari bat ezkutuko borrokan, zahartu eta heldu egiten da, aldi berean, basapiztiaren mailara hondoratzen da!
  Soldadu bat konskripzio pribatua da eta gerran profesional bihurtzen da, politikari bat ez daki epeak eta profesional bat garaipena ematean!
  Soldadu batek suharria izan behar du, baina ez bihotzean harri bihurtu, politikari batek aspaldi du bihotzaren ordez harria, baina gomazko gogortasuna du!
  Gudan soldadu on bat Deabrua bezalakoa da: sua itzaltzea beharrezkoa dela, politikari trebea gaiztakeriaz Satan bera da, eta promesak betetzea ohiko mahuka bat da!
  Soldadu bat gudu-zelaian hil daiteke, baina hobe da bake garaian politikarien ahotik datozen gezur goxo baten azpian hiltzea baino!
  Gudari jaiotzen dena heroi gisa hilko da, politikari bihurtzen dena hildako zintzoa eta hilotz ibiltaria da jada!
  Politika gauza bat esaten dutenean, beste bat esan nahi dutenean, hirugarren bat egin, laugarrena ateratzen da, baina hala ere albo batera doa eta gibelean higuingarri geratzen da!
  Politikan ez dago anairik, baina senide txiro asko dago, ez dago maitagarrien printzerik, baina errege biluzien gehiegikeria, ez dago egia une batez ere, baina gezur nahikoa izango da belaunaldi bat baino gehiagorentzat!
  Maitasuna itxaroten ez duzunean dator, politikariak deitzen ez duzunean itsasten dira!
  Adin guztiak maitasunaren menpe daude, politikariek gaiztakeria guztiak maneiatu ditzakete!
  Politikari bat gizon eder baten itxura duen munstro bat da, baina luxuzko muniziorik ezin du ezkutatu txerri baten zentimoa eta otsoaren hatzak!
  Soldadu bat ere munstro bat da nolabait, gudu zelaian hiltzen duelako, baina politikari bat ez bezala, berdintasunean dago, baina hautesleak beti galtzen du!
  Emakume batek maitasuna eta zoriona nahi ditu beretzat eta bere familiarentzat, politikari bati beste batzuk hondatzea interesatzen zaio batez ere, eta diruaren maitasunaz obsesionatuta dago!
  Emakume bat arrosa bat bezalakoa da: lurrin erakargarria, itxura distiratsua, arantza zorrotzak, eta nolakoa da politikari bat, kiratsez, itxura dohakabez eta kaktus kaustikoz deigarria?
  Emakumea edertasunaren eta garbitasunaren irudikapena da, nahiz eta ez beti ideala, baina politikaria beti izango da gaiztakeriaren eta itsuskeriaren estandarra!
  Mutiko oinutsik ez da gaizki jokatzen eta poltsikoan sartzen da politikari batek gauza gaiztoak egin eta txerria sartzen duen bezain maiz!
  Umeari armekin jolastea gustatzen zaio, baina xarma bat da, politikariari zalaparta egitea gustatzen zaio, baina beldurra beharrean, nazka eta barreak sortzen ditu!
  Gizakia, zientzialariek dioten bezala, tximino batetik sortu zen, politikari batetik, nahiz eta primate tipiko batek, batez ere arrakastatsuak diren pertsonak, txakal batekin harremana izan!
  Pertsona batek Jainkozko izaera sortzailea du, baina politikariek naturaz deabruak besterik ez direla gurutziltzen dute eta kaosa sortzen dute!
  Politikaria haragizko Deabrua da, ez bakarrik infernuko jauna, Lurraren azpimunduaren sortzailea baizik, zeinetan deabruak kontroletik kanpo geratzen diren eta kaosa sortzen!
  Soldadu bat Jainkoaren eta denboraren epailea da, politikaria epaiketarik gabeko sasikoa da, eta bere legegabetasunak ez du denbora-tarterik ezagutzen!
  Soldaduak ez du bakea bilatzen, eta ekaitzak ere ez du keinurik egiten, politikariak bere balentriak lurperatuko ditu, parasitoak inbidia handia du!
  Soldadu bat gudari izaten da batzuetan nahi gabe, eta ez du hil nahi, baina ama-aberriarekiko betebehar sakratu bat betetzen du, politikaria, berriz, txerria gustuko duen borondatezko traidore bat da, hautesleekiko betebeharrak ez betetzea!
  Soldadu batek guduetan puzzleak konpontzen ditu, politikari batek konbinazio maltzurrak eraikitzen ditu, ezin du gaia modu baketsuan konpondu!
  Politikaria hain da jenerala, ezen txapeldunen ordez ergel baten karta-sorbaldak daramatzala, bera, ordea, azeria den arren!
  Soldadu batek kartetan jolastu dezake, baina politikari batek seikoteko paletak janzten ditu jolastu gabe ere!
  Soldadu bat borrokalari polita da, buruarekin konpontzen denean, politikaria txerria da, txolarre bat lortuko du arrano batetik!
  Soldadu batek badaki zer den beldurra, baina bere burua gainditzen du, politikari batek badaki zer den ohorea, baina bere buruari buelta ematen dio!
  Emakume batek hanka biluziak erakusteko beldurrik ez badu, ez badu botak jartzen uzten, orduan alkandora batean jaio zen!
  Bere hiru larruak kentzen utziko ez duen gudari bat alkandora batean jaio zen!
  Emakumea, ez izan lotsarik oinutsik ibiltzeko, beldur izan feltrozko bota baten orpoaren azpian egoteari!
  Ez baduzu palaren ertza irentsi nahi, orduan lortu gogo zorrotza eta altzairuzko erresistentzia!
  Ergelaren ezpataren puntak gorputza zula dezake, baina jakintsu baten hitz zorrotzak bakarrik jo dezake bihotza benetan!
  Soldadu bat bihotz garbia duen deabrua da, politikari batek Jainkoa dela dio, baina pentsamendu zikinez beteta dago!
  Ez lotsatu bere biluztasunaren emakume bat printze gizonezko baten bila, lotsa errege biluzik ezkontzea!
  Hanka biluzien laguntzaz gizon bati hiru larruak kentzen dizkion emakume bat jaio zen alkandora batekin!
  Haragi biluzik alkandora batean jaiotako emakume batek gizona jartzen du, bota betea ez izan arren!
  Garrantzitsuagoa da emakume bat alkandora batekin jaiotzea errege biluzi batengandik luxuzko soineko bat jasotzea baino!
  Hobe da emakume bat biluzik joatea, feltrozko bota bete batek hiru larruak kentzen uztea baino, hobe oinutsik bota kaskarrarekin herraztea baino!
  Emakume oinutsik, bularra agerian utziz, txaloak hausten baditu, eta ez irainak eta txistuak, orduan alkandora batean jaio zen eta ez du bere burua zapatarik uzten!
  Emakumeen ahuleziak indar erakargarri bilakatzen dira, eta gizon batek ahultasuna erakusten badu, orduan inpotentziaren zingira batera bultzatuko da!
  Emakume batek arrakasta izan nahi badu barkatzeko gai izan behar du, gizon batek zerbait lortu nahi badu, ez du bere burua amore eman behar!
  Arranoaren lekua ematen zaio urretxindorra bezala isurtzen dakienari eta beleak kontatzen ez dituenari!
  Bele asko zenbatzen dituena guztiz hegalik gabea da eta ez du mokorik!
  Aberria urrez saltzen duenak ez du zentimorik balio eta metal noblearen azpian traizioaren herdoilarekin estaliko da!
  Ondorengoak lapurtuz, hutsunean porrot egingo zarete, dena iraganeko krimenen hondorik gabeko zurrunbiloan itoko baita!
  Gudariak hontza bezain jakintsua izan behar du, arranoa bezain ausarta eta borrokan beleak ez zenbatu, oilasko batek erauzi ez dezan!
  Berdin du urte gutxi daudenean, hondamendi osoa edozein adinetan garun eta asmamen nahikorik ez dagoenean!
  Mutilak soldadu izan eta gerrara joan nahi du heroi bihurtzeko, politikari batek komandante izan nahi du, atzealdean eseri eta gaiztakeria egin!
  Soldaduak haragiarekin porridge nahi du, baina komandanteengandik urki porridge lortzen du eta politikariengandik txerri ustela landatu!
  Borrokan, baioneta zorrotza eta altzairuzko sablea ez ezik, gogo zorrotza eta altzairuzko nerbioak ere behar dituzu, asmatzaile baten urrezko eskuekin!
  Herriak ez du behar tronuan monarka bat, tsarraren buruan baizik, ez politikarien zilarrezko hizkera, zilarrezko errubloen zorroan baizik!
  Adimenak eta ausardiak, senar-emazteek bezala, binaka bakarrik ematen dute garaipena, eta edozein arrakastaren amabitxia - zortea, ez da hirugarren izango!
  Gaztetasuna berdea baina gozoa da, zahartzaroa mingotsa eta lizundua, eta emakumea gozotasunerako eulia bezalakoa da, gaixotasuna zahartzarorako txaloa bezalakoa!
  Hobe da hautesle gaztea izatea politikari zaharra baino;
  Gaztetan, edozein negozio eztabaida daiteke, baina zahartzaroan eta alferkerian gelditu!
  Gaztetan poz handiagoa dago lanagatik, zahartzaroan alferkeriagatik baino, edan dezagun, beraz, gaztaroa ez dadila inolako tranik gabe amaitzen!
  Neska bat ona da gaztaroan, koilara bat afaltzeko eta politikari bat hilobian!
  Takoi hutsak dituzten mutilak helduak baino alaiagoak dira, politikariek hiru larru atera eta belarrietara ondo zapatatuta!
  Robur hau konposatzen ari zen bitartean, neskak Japoniaren errendizioaren dokumentu ofizialarekin heldu ziren. Horrela amaitu zen gerra loriatsua. Baina Rommelen aurretik hainbat kasu eta arazo daude oraindik. Nolanahi ere, hirurek batere ahula ez zen boterea garaitu zuten.
  Albinak irribarrez galdetu zion Roburi:
  - Eta orain nor suntsituko dugu?
  Eternal Boys sorbaldak altxatu eta iradoki zuen:
  - Agian Errusia hartuko dugu oreka lortzeko?
  Alvinak nahiko logikoki kontra egin zuen:
  - Orduan ez zegoen guretzat Japonia suntsitzeak! Eta botere oreka aldatu badugu, eutsi egin behar diogu!
  Roburrek bere oin biluzi eta umetxoa zanpatu eta esan zuen:
  - Baina ikusten duzu, nahiko posible zaigu mundu osoa konkistatzeko! Indarra besterik ez dugu erakutsi!
  Honekin ados zegoen Albina:
  - Bai, erakutsi zuten! Baina indarraz gain, jakinduria ere erakutsi behar da!
  pentsatu zuen Eternal Boyk. Ehunka milaka pertsona hiltzea ez da ona. Baina oraindik boterea hartu behar duzu mundu osoan. Baina nola egin hau milioika soldadu eta ofizial hil gabe? Gainera, aldi berean, beharrezkoa zen matxinatuen istiluak zapaltzea, hori gertatuz gero. Hemen jadanik odoltsua izan zaitezke gizateriaren historian beste inork ez bezala.
  Baina pentsamendu bat piztu zitzaion Roburren burutik:
  - Gizadi guztiei agindu mentalak emango liokeen aparatu telepatiko bat sortzea beharrezkoa da. Irrati-uhinen laguntzarekin hipnosia bezalako zerbait, eta orduan benetan unibertso osoa kontrolatuko dugu.
  Honekin ados zegoen Albina:
  - Hipnosiaren uhin grabiomagnetiko bereziak behar ditugu. Eta orduan berehala gaindituko dugu edozein oztopo eta mundu osoa menderatuko dugu! Eta nazio guztiek dantzatuko dute gure azpian, eta beteko dituzte edozein agindu!
  Alvinak gehitu zuen, hortzak agerian utziz:
  - Eta oso polita izango da!
  Eta amaierako neskak oin biluzi eta zizelkatua egin zuen.
  Roburrek baietz egin zuen baietz.
  - Antzeko aparatu bat garatuko dugu eta denak erraz menderatuko ditugu salbuespenik gabe. Eta gero botere absolutua izango da munduan!
  Albinak barre egin zuen eta abestu zuen:
  - Jendea hiltzen da metalagatik, metalagatik,
  Roburrek gidatuko du ikuskizuna! Arau markagailua!
  Honekin ados zegoen Alvina, bere bikoteari keinua eginez:
  - Gure boterea, Trinitate Santuaren indarra bezala, betiko izango da! Eta ez betikoa bakarrik, gizatiarra baizik!
  Honekin ados zegoen Albina:
  - Eskua irmoa eta helburuak gizatiarrak direnean, pertsona batentzat Ahalguztiduna bihurtzen zara!
  Roburrek keinua egin zuen, eta botoia sakatu zuen bere orpo biluzi, biribil eta haurdunarekin, aparatua altxatuz eta kantuan:
  Bihotza eta arima gabetua dagoena,
  Berehala adeitasunez zapalduko da!
  Koruan zeuden neskek oihukatu zuten ahotan:
  Kalkulu hotzak desio gisa balio digu -
  Garaitzeko etsaiak, ba, baina bitartekoek ez dute balio!
  
  IRATXO BIFA SUPERASEN ABENTURAK
  Elf Bif, mundu ezberdinetan zehar bidaiatuz, Bigarren Mundu Gerran sartu zen. Eta, noski, alemaniarrei laguntzea erabaki zuen, beraz, ile garbia eta ederra zen ere. Horrez gain, naziak supergizonaren alde eta kristautasunaren aurka egoteak ere erakarri zuen Bif. Beraz, Luftwaffen sartu eta pilotu bihurtu zen. Eta iratxoak jendearekiko erreakzioan askoz bizkorragoak, indartsuagoak eta askotan handiagoak direnez, eta babes-magia ere badute, Biff oso azkar hasi zen gola lortzen.
  Bere borrokalaria, magiari esker, erasoezina bihurtu zen. Eta aire-pistolaren jaurtigai bakoitzak helburu zehatza jo zuen.
  Bada, bazirudien halako bateko nabarmen batek ere ez zuela eragin handirik izango gerraren ibilbidean.
  Baina Biffek, Mediterraneoan berrehun hegazkin botata, Montgomery bera botatzeko gai izan zen. Eta hori jada larria da. Ingeles jeneral trebeena hil zen. Bifek Burdinezko Gurutzea jaso zuen haritz hostoekin, ezpatekin eta diamanteekin Zaldunen Gurutzearengatik. Baina hain azkar metatzen ari zen fakturak non hilabete batean hirurehun hegazkin erorita izan baitzituen. Eta 1942ko abuztuaren 20an, Rommelek erasoaldi bat hasi zuen Alexandriako norabidean.
  Montgomery gabe, dena gaizki joan zen britainiarrekin. Eta Rommelen tranpan erori eta hil zituzten. Bifek une honetan berrehun hegazkin baino gehiago bota zituen aste batean eta lurreko helburuak ere jo zituen.
  Hitlerrek ez zuen astirik izan sariari buruzko dekretu bat idazteko. Biffek berriro jaso zuen eroritako hirurehun hegazkinengatik: Burdin Gurutzearen Zaldunen Gurutzea haritz hostoekin, ezpatekin eta diamantekin. Bostehun hegazkinengatik, Burdin Gurutzearen Zaldun Gurutzea eman zioten urrezko haritz hosto, ezpata eta diamanteekin.
  Rommelen tropek Egipto hartu zuten eta berehala Irakera sartu ziren, non britainiarren aurkako matxinada piztu zen. Alemaniarrek Kuwait ere harrapatu zuten. Armada Gorriak Rommelen tropak eraso zituen Iraken, baina horrek Turkia SESBren aurkako gerran sartzea eragin zuen. Horrek egoera izugarri zaildu zuen. Eta Stalinek Stalingradoko ofentsiba alde batera utzi behar izan zuen. Abendu hasieran hiri osoa kontrolpean hartu ahal izan zuten alemaniarrek. Eta Paulusek sari bat ere jaso zuen horregatik.
  Armada Gorria turkiarrekin borrokatu zen eta Transkaukasian hondoratu zen.
  Bif ikaragarriaz gain, Marseilla ere bikain aritu zen, puntuazio azkar irabaziz, pilota sobietarengatik barne. Marseillak Burdin Gurutzearen Zaldun Gurutzea ere jaso zuen urrezko haritz hostoekin, ezpatekin eta diamanteekin, eroritako laurehun hegazkinentzat.
  Eta Bif-i eroritako zazpiehun eta berrogeita hamar hegazkinengatik Burdin Gurutzearen Zaldun Gurutzea eman zioten platinozko haritz hosto, ezpata eta diamanteekin. Eta mila - Burdin Gurutzearen Zaldun Gurutzearen Izarra, zilarrezko haritz hostoekin, ezpatekin eta diamanteekin.
  Alemaniarrek aurrea erdian mantentzeko gai izan ziren, eta Leningrado desblokeatzeko saiakera ere gainditu zuten.
  Pixka bat beranduago, sobietar tropak Stalingrad ondoan aurrera egiten saiatu ziren otsailean, baina alemaniarrak prest zeuden eta eraso guztiak uxatu zituzten. Eta Biffek eta Marseillak izutu zuten sobietar hegazkintza eta literalki mitikoen bateko bihurtu ziren.
  Baina maiatzaren 30ean, errepideak lehortu zirenean, eta alemaniarrek Panther eta Tiger tanke berriak atera ahal izan zituztenean, baita Ferdinand autopropulsatutako pistola ere, nazien eraso berri bat hasi zen Volgan zehar.
  Hirugarren Reich-en erabateko gerra deklaratzeak armen ekoizpena bikoiztu zuen. Horrez gain, Alemaniako itsaspeko flotak asko gogaitu zituen Estatu Batuak eta Britainia Handiak, eta, ondorioz, bonbardaketaren intentsitatea nabarmen murriztu zen.
  Bai, eta Wehrmacht-en lurreko indarren galerak txikiagoak izan ziren, eta lantegiek goi-mailako langileak izan zituzten. Eta horri esker, alemaniarrek oharrari armak gehitzeko aukera izan zuten, eta batez ere hegazkinak. Eta Focke-Wulf, behar bezala erabiltzen denean, ez da batere txarra.
  Eta "Tigrea" Armada Gorriarentzat harridura eta ikaragarria da. Alemaniarrek mugimenduan sobietar defentsa lerroa apurtu ahal izan zuten.
  Desatsegina zen Armada Gorrian, garaipenik ezagutzen ez zuenean, morala oso baxua zela. Eta soldadu asko errenditu edo desertatu egin ziren. Errenditu zirenen kopurua handia izan zen, baita desertoreak ere.
  Wehrmacht-en borroka izpiritua lehen ez zen larri hautsi handia zen. Eta zeruan, alemaniarrak erabat nagusitu ziren. Estatu Batuak pasiboak ziren, Britainia Handiak galera izugarriak jasan zituen bitartean.
  Gainera, lehen baino askoz hegazkin gehiago ekoiztu ziren.
  Biff kontuak hain azkar pilatzen ari zen, non sari berriak asmatu zitzaizkion. Bi mila hegazkinengatik, iratxo gazteari Burdin Gurutzearen Zaldun Gurutzearen Izarra eman zioten urrezko haritz hosto, ezpata eta diamanteekin. Eta hiru mila hegazkinengatik - Burdin Gurutzearen Zaldunaren Gurutzearen Izarra, platinozko haritz hostoekin, ezpatekin eta diamantekin.
  1943ko uztailean, alemaniarrak Kaspiar Itsasora iritsi ziren eta Kaukasoko tropa sobietarrei oxigenoa eman zieten. Eta gero kostaldean jarraitu zuten erasoaldia, lautadatik.
  Abuztuaren amaieran Dagestanen zeuden jada eta Azerbaijango mugara hurbildu ziren.
  Horren ostean, Tbilisirako borroka gogorra garatu zen. Eta indarrak oso desorekatuak ziren.
  SESB Kaukasorako borroka galtzen ari zen argi eta garbi. Irailean, Stalin saiatu zen erdigunean aurrera egiten. Eta bere tropak berriro han itsatsita geratu ziren. Panther-2 guduetan parte hartu zuen.
  Berrogeita hamahiru tonako kotxe hau astun samarra zen, baina batez ere kopetan hobeto babestuta: 100 milimetro eta 60 albokoak, eta 900 zaldiko motorrak asko konpentsatzen zuen. Gainera, 88 mm-ko kanoi bat eta 71 EL-ko kanoi luze bat.
  Horrelako tanke baten aurka ez da erraza aurre egitea. Batez ere etsitako neskak borrokan ari badira.
  Gerdak auto sobietarrari tiro egin zion bere behatz hutsez eta kirrinka:
  - Onenak gara!
  Charlottek hogeita hamalau bat kolpatu zuen orpo hutsarekin eta kirrinka egin zuen:
  - Hirugarren Reich gurekin dago!
  Christinak tropa sobietarrei kolpea eman eta txio egin zuen:
  - Ez zaitez noraezean esan!
  Magdak oinekin ostiko bat eman eta esan zuen:
  - Gu klase gorena gara!
  Jakina, erdialdeko erasoa galera handiak izan zituen Armada Gorriarentzat.
  Eta udazkenean eta neguan, naziek Kaukasoaren harrapaketa amaitu zuten ... Ondoren, SESBren posizioa oso zaila bihurtu zen.
  Eta Beef superpilotuak lau mila hegazkin bota zituen. Horregatik, Burdin Gurutzearen Zaldun Gurutzearen Izar Handia eman zioten zilarrezko haritz hostoekin, ezpatekin eta diamantekin.
  Marseillak ere mila izatera eraman zuen eroritako hegazkinen kopurua. Eta sari bat ere jaso zuen: Burdin Gurutzearen Zaldun Gurutzearen Izarra, zilarrezko haritz hostoekin, ezpatarekin eta diamanteekin.
  Eta udaberrirako, Bifek bost mila hegazkin bota zituen, Burdin Gurutzearen Zaldun Gurutzearen Izar Handia jaso zuen urrezko haritz hostoekin, ezpatekin eta diamantekin.
  1944ko maiatzean, naziek Errusiaren posizioen aurkako ofentsiba berri bat abiatu zuten. Kolpeak bai iparraldean eman zituzten, Leningrad saihestuz, bai Volgan zehar, Mosku hegoaldetik saihestuz. Eta hau eraso izugarria da. Pintza bikoitzeko klipa.
  Armada Gorriak bere borroka-izpirituaren zati handi bat galdu zuen, baina indartsu jarraitzen zuen.
  T-34-85 eta IS-2 tanke berriak aurrekoak baino aurreratuagoak eta indartsuagoak ziren. LA-7 indartsuago bat ere agertu zen. Egia da, kantitate txikietan ekoizten zen. Baina Yak-3 ez zen inoiz produkzioan sartu. Eta maiatzaren amaierarako, alemaniarrek dagoeneko 30 milimetroko lau kanoi dituzten ME-262 jet berrienetako mila dituzte zerbitzuan. Eta oso makina berriena izugarria da.
  Bai, eta Focke-Wulf ordezkatu zuen TA-152a ez dago gaizki.
  "Panther" -2 eta "Tiger" -2 alemaniar tanke nagusiak. Azken deposituak 1000 zaldiko motorra du, eta ona da gidatzeko errendimenduari dagokionez. Beraz, alemaniarrek ekipamenduak dituzte seriean - botere suntsitzaile handia. Oraindik inperfektua bada ere. Baina E seriea prestatzen ari da. Baina "Mouse", adibidez, ez zen oso ondo erakutsi.
  Eta horrela hasten da borroka... Lehenik eta behin, Saratov alemanek hartu zuten, gero Kuibyshev.
  Bifek sei mila hegazkin bota zituen eta jaso zuen: Burdin Gurutzearen Zaldunen Gurutzearen Izar Handia, platinozko haritz hostoekin, ezpatekin eta diamantekin.
  Orduan, alemaniarrek Ulyanovsk ere harrapatu zuten. Eta uda amaierarako Kazan hartu zuten. Armada Gorriaren frontea erori egin zen.
  Irailerako, Beefek zazpi mila hegazkin bota zituen eta sari berri bat jaso zuen: Burdin Gurutzearen Zaldun Gurutze Handia, zilarrezko haritz hostozko ezpatekin eta diamanteekin.
  Eta urrian, alemaniarrek iparraldetik apurtu eta Mosku inguruko eraztuna itxi zuten.
  Horren ostean, operazioa Armada Gorria suntsitzeko eta birrintzeko hasi zen.
  Abenduan, Beefek zortzi mila hegazkin bota zituen eta Burdin Gurutzearen Zaldunen Gurutze Gurutze Handia eta urrezko haritz hostoko ezpatak eta diamanteak jaso zituen.
  Eta Gabon egunean, 1044ko abenduaren 25ean, Moskuko goarnizioak, Stalinen ordena kategorikoa gorabehera, kapitulu egin zuen. Eta hiriburua hartu zuen Field Marshal Gothek Burdin Gurutze Gurutze Handia jaso zuen horregatik.
  Hala ere, Stalinek, Sverdlovskera ihes egin zuen bitartean, gerrarekin jarraitu nahi zuen. Eta oraindik itxaropena zegoen aliatuentzat.
  Alemaniarrek orain arte Siberia sobietarra baino ez dute bonbardatu. Helizez bultzatutako Yu-488 eta TA-400 indartsuak lortu zituzten, urakan bat bezala miatzen zutenak. Eta heriotza eta suntsipena ekarri zituzten sobietar hirietara.
  Elf Beef-ek zeruan borrokan jarraitu zuen eta bonbardaketetan parte hartzen zuen. Eta bere makinak noizean behin funtzionatzen zuen, aurkariei indar suntsitzaile kolosalaren jarioak eraginez.
  1945eko martxoan, iratxo mitiko honek botatako hegazkin kopurua bederatzi mila baino gehiago izan zen. Eta saria jaso zuen: Zaldunen Gurutzearen Izarra Gurutze Handia platinozko haritz hostoko ezpatekin eta diamanteekin. Eta oso polita da!
  Baina maiatzean, alemaniarrak Uraletan aurrera doaz. Haien tropak azkar aurrera doaz. Armada Gorria heroikoki eusten saiatzen ari da. Baina ezin du ezer egin.
  Naziek E serieko azken tankeak borrokara bota dituzte dagoeneko. Eta benetan ia ezinezkoa da haiei aurre egitea.
  Batez ere, E-100-ren aurka, arma sobietarrentzat penetrezina dena angelu guztietatik. Eta bere 128 mm-ko kanoia hilgarria da ia edozein armadurarentzat.
  Eta E-100ak izua eragiten die soldadu sobietarrei. Gainera, desertzioa endemikoa da, errenditzea baita. Eta errendizio hau izugarria da.
  Zatiketa batzuk orkestraren soinuei ere errenditzen zaizkie. Eta batzuk, aitzitik, azkeneraino borrokatzen dira.
  Baina indarrak ez dira berdinak, eta dagoeneko ekainean Sverdlovsk eta Chelyabinsk erori ziren. Eta gero alemaniarrak Siberian zehar mugitu ziren.
  Sobietar hiriak etsi-etsian defendatzen ari ziren. Batez ere Novosibirsk, non haurrak ere borrokatu ziren.
  Eta borroka gogorrak pil-pilean zeuden Erdialdeko Asian. Baina 1945eko irailerako, SESB gehiena harrapatuta zegoen. Baina urrian, izozteak zirela eta, alemaniarrek Siberian aurrerapena gelditu zuten. Komunikazioak gehiegi luzatu ziren.
  Elf Beef-ek hamar mila hegazkin bota zituen eta horregatik jaso zuen Zaldunen Gurutze Handiko Gurutze Izar Nagusia, zilarrezko haritz hostoekin, ezpatekin eta diamantekin.
  Orduan oraindik gerra bat zegoen zeruan... 1046ko maiatzera arte, Bifek beste mila hegazkin botatzea eta jasotzea lortu zuen: Zaldunaren Gurutze Handiko Gurutze Handia urrezko haritz hostoekin, ezpatekin eta diamanteekin.
  Eta orduan Alemaniako ofentsiba berri bat hasi zen Ekialde Urrunean. Estatu Batuek eta Britainia Handiak Hirugarren Reich-ekin gerra amaitu zuten eta Japoniari borrokatu zuten. Baina samuraiak heroikoki eutsi zion. Eta ausardia eta heroismo izugarria erakutsi zuten.
  Armada Gorria kopuruz ahulduta zegoen, baina ekialderantz ebakuatutako lantegietako batzuk lanean jarraitzen zuten. Eta frontera entregatu zuten, hegazkinak barne.
  Alemanak ia martxaka aurreratzen ari ziren jada, baina, dena den, Vladivostokera iritsi zirenerako, hilabete batzuk behar izan zituzten. Eta azaroaren amaieran, izozteak izan arren, Fritz oraindik Txukotkara iritsi zen.
  Beraz, SESBeko azken hiriak erori ziren.
  Elf Beef-ek hamabi mila hegazkinen kopurua ekarri zuen eta sari berri bat jaso zuen: Zaldunaren Gurutze Handiko Izar Handia, platinozko haritz hostoak, ezpatak eta diamanteak dituena, baita hegazkintzako feldmarshal maila ere. Eta hau da, hain zuzen ere, bere lorpen izugarria.
  Orduan SESB okupatu zen. Baina Stalin oraindik harrapatu zuten. Estatu Batuekin, lurralde handiak hartu zituen Hitlerrek ez zuen gehiago borrokatu. Eragin-esparruak banatu zituzten. Hirugarren Reich-ak Europa, Afrika erdia -iparraldea- eta Frantziako Belgikako jabetzak jaso zituen. Baita Ekialde Hurbila eta SESBko lurralde osoa ere.
  Eta nahikoa zuen ... Japoniak Txinan zituen jabetzak mantendu zituen eta, neurri batean, Estatu Batuek eta Britainia Handiak ez zuten bertatik berreskuratzeko astirik izan.
  Mundu bipolarra sortu zen. Hirugarren Reich-a aurrera egin eta garatu zen, alemaniarrek ilargira hegan egin zuten 1957an. Baina 1960an Hitler hil ondoren, istiluak sortu ziren harengan. Banaketa saihestea posible zen arren. Baina erregimen berria liberalagoa bihurtu zen eta Hirugarren Reich-eko subjektu guztiek hiritartasuna jaso zuten.
  Eta horrela amaitu zen desberdintasun nazionalaren aroa.
  Hirugarren Reich eta Japonia alde batetik, eta AEB eta Britainia Handia bestetik, elkarren artean lehiatu ziren jada espazioan, eta eguzki-sistemaren konkista martxan zegoen.
  1974an Martera Hegaldia - lehenengoak alemaniarrak dira, eta urtebete geroago Artizarrara. Beraz, mundu berria bere erara oraindik ez da ezer. Eta Bim iratxoak mundu berrietara hegan egin zuen, abentura eta sentsazio berrien bila.
  
  GANBERROA ELIZAREN ORDEZ
  OHARRAK
  Britainia Handiko Alemaniarekin gerra alferrikako eta alferrikako eta are hilgarri baten ordez, Chamberlainek Hirugarren Reich-ekin bakea egin zuen. Eta orain SESB Wehrmacht-en aurka borrokatzen ari da eta gerraren emaitza are ezustekoagoa da, eta borroka historia errealean baino askoz gogorragoa da.
  . 1. KAPITULUA
  Chamberlainek, dimisioa eman gabe, Hirugarren Reicharekin bakea amaitzea lortu zuen. Hitlerren baldintzak nahiko moderatuak ziren. Britainia Handiak nazien konkista guztiak aitortu zituen, baina berak ez zituen lurralde-galerak jasan. Gauza bakarra da britainiarrek Namibia itzuli zietela alemaniarrei. Oro har, naziek britainiar inperio kolonialaren bortxaezintasuna bermatu zuten.
  Hitlerrek ere esku librea lortu zuen ekialdean. Hori, noski, alemanen esku dago. Baina Chamberlainek ere nahi zuen bi diktadoreak, Stalin eta Hitler, hil arte borrokatzea.
  Beraz, honek guztiak poztu zituen zirkulu erreakzionarioak. Hitlerrek agindu zuen ez zituela juduak gehiegi irainduko. Eta okupatutako lurraldeetan ordena justua ezarriko dela.
  Hirugarren Reich-aren konkistak izugarriak izan ziren. Baina, hala ere, SESBrekin gerra saihestezina zen. Oraingoan bakarrik ez zegoen Hitlerrek erasora has zedin arrazoirik.
  Kolonia asko zituen. Gainera, alemaniarrek Grezia eta Jugoslavia ere hartu zituzten. Belgikako, Frantziako eta Holandako koloniak lortu zituzten.
  Indotxinagatik Japoniarekin gatazka bat ere egon zen. Esaterako, Frantziako kolonia guztiak alemaniarrak dira, eta Alemaniako administrazio bat egon beharko litzateke.
  Aldi berean, 1941eko maiatzaren 1ean, alemaniarrek KV eta T-34 sobietarrak ikusi zituzten Plaza Gorrian desfilean. Eta Hitlerrek aleman astuna sortzea agindu zuen erantzun gisa.
  Gerra 1943ko ekainaren 22ra arte atzeratu zen.
  Alemaniarrek tanke berriak askatzea lortu zuten ordurako: Panthera, Tigera, T-4 modernizatua eta Ferdinand autopropulsatutako pistola. Baina haien kopurua nahikoa ez zen oraindik. ME-309 borrokalaria ere agertu zen, baina tropetan sartzen hasi zen.
  "Lion" eta "Maus" tankeak, orain arte probako laginetan bakarrik. MP-44 eraso-fusila ere sortu berria zen eta ez zuen seriean sartzeko astirik izan.
  Beraz, alemaniarrak ez daude nahiko prest berrogeita hirugarren urtean. Baina SESBn ere ez dago erabateko armonia. Egia da, bi urte gehigarritan, hala ere, Molotov linea amaitu zen, baina mugatik gertuegi dago.
  Aldi berean, sobietar tropei eta komandanteei oraindik gehiago irakasten zitzaien erasotzen defendatzen baino.
  Egia da, oraingoan ez Armada Gorriak ezin izan zuen ezustean hartu, eta Stalinek mobilizazio orokorra iragarri zuen, tropa kopurua hamabi milioira igoz. Baina, bestalde, Japonia ere prest zegoen bigarren fronte bat irekitzeko, eta sobietar tropen zati bat Ekialde Urrunean mantendu behar izan zuten.
  SESB sendotu egin zen bi urtean. Hirugarren bosturteko plana gehiegi bete zen, eta datu ofizialen arabera, ekonomia bikoiztu egin zen. Ia hamabost mila tanke eta hogeita hamar mila hegazkin gehiago eta dozenaka mila kanoi ekoiztu ziren.
  Armada Gorria oso indartsua zen. Baina, jakina, Hirugarren Reich-ak gaineratu zuen.
  Speer kementsua Armagintza ministro bihurtu eta Hirugarren Reich eta okupatuaren ekonomia oinarri militarra igaro ondoren, armen ekoizpena nabarmen handitu zen. Arreta berezia jarri zen indar blindatuei. Eta neurri energetikoen eta kolonietako eskulanaren erabileraren ondorioz, Hirugarren Reichen tankeen ekoizpena hilean milatik gorakoa zen, SESBen aurretik.
  "Panther" berriena, sobietar T-34 tanke nagusia baino nabarmen handiagoa, armadura-zulatzean eta pistolaren tiro-abiaduran eta aurrealdeko armaduran.
  Sobietar KV seriea, berriz, ez zen nahiko eraginkorra izan, justifikatu gabeko gigantomaniaren bidetik.
  Faktore subjektibo negatibo bat ere bazegoen: Stalinek tanke handiekiko zuen maitasuna. 1941eko abuztuan hirurogeita zortzi tonako KV-3a ekoizten hasi zen, 1941eko irailean ehun tonako KV-5a ekoizten hasi zen. Eta 1942ko martxotik aurrera, KV-4, ehun eta zazpi tonakoa, seriean sartu zen.
  Eta hori ez da guztia. 1942ko abuztuan, ehun eta berrogeita hamar tonako KV-6 agertu zen. Eta 1943ko martxoan, ehun eta laurogei tonako KV-7 bat.
  Horrela, KV serieko tankeek ponderazio bidegabea hartu zuten.
  T-34-76 bakarrik dei daiteke nahiko arrakastatsua den makina. Baina horrez gain, A-30, gurpildun tankeak eta T-29 ere ekoiztu ziren klase honetatik.
  SESBen hegazkintza ez zen txarra, baina PE-2 zaila zen oraindik kudeatzen, eta MIG-3, Stalinen borrokalari gogokoena, ere ez zuen bere burua justifikatzen.
  Alemanek bi urtean beste hainbeste hegazkin ekoitzi zituzten, SESBek bezala. Baina haien hegazkintza, agian, praktikoagoa zen. ME-309 oso indartsua zen armamentuan eta abiaduran, eta indartsua, dudarik gabe, baina eskasa da oraindik. Hala ere, praktikan, ME-109 sobietar makinak baino indartsuagoa izan zen.
  Oro har, alemaniarrak hobeto prestatuta zeuden, eta haien tropak indartsuak ziren eta abantaila handia zuten mugikortasunean.
  Gainera Japoniako faktorea, tropak ere atzera bota zituena.
  Erasoan, alemaniarrek atzerriko eta kolonial zatiketa asko erabili zituzten, europar baino txikiagoak ziren borroka eraginkortasunean.
  Wehrmacht-ek atzerriko eta kolonialen zatiketaren kontura hamasei milioira ekarri zuen bere indarra. Gainera beste zortzi milioi soldadu japoniar eta kolonialak.
  Japonia eta Hirugarren Reich-ak SESB baino bi aldiz baino gehiago izan ziren infanterian. Egia da, tanke japoniarrak arinak ziren, baina mugikorrak. Hegazkintzan, Ardatzak izan zuen gehiengoa kopuruetan.
  Baina garrantzitsuena ez da hori bakarrik... Alemanek aliatuak zituzten. Horien artean Turkia eta Italia daude armada handiekin. Beraz, sateliteak kontuan hartuta, Hirugarren Reicharen nagusitasuna are gehiago areagotu zen. Hirugarren Reich-aren aldean finlandiarrak, eta hungariarrak, eta errumaniarrak, eta eslovakiak, kroaziarrak, bulgariarrak, espainiarrak eta baita portugaldarrak ere.
  Eta Suedia ere laster sartu zen gerran.
  Eta alemaniar tropek sobietar defentsak hautsi zituzten... Eta hilabete geroago Smolensk-era iritsi ziren.
  Eta orduan hiri honen aldeko borroka itzela zabaldu zen. Izan ere, SESBen patua erabaki zuen.
  Borrokan hamabi urteko mutikoa zen Alexei, baita Alenka eta Katka ere, Smolenskeko kaleetan borrokatu ziren.
  Hitlerren hordak hiria hartzen saiatu ziren.
  Bakarrik galtza motzak zeramatzan oinutsik, Alekseyk, metrailadore baten leherketa egin zuen, naziak moztuz.
  Hamabi urteko ume batek granada hilgarri bat bota zuen haurren hanken hatz hutsekin eta orroa egin zuen:
  - SESBeko komunismoaren alde!
  Alenkak ere buelta bat eman zuen, naziak kolpatu zituen, orpo hutsez heriotza-opari bat bota eta esan zuen:
  - Gure aberriaren alde - nire ama!
  Katkak metrailadoreetatik zirriborrak egin, naziak kolpatu zituen, eta gero oin biluziak bota zituen, suntsipena eta heriotza zeramatzaten.
  Gerlariak esan zuen:
  - SESBrentzat!
  Natashka Kaktusova kapitainaren agindupean dagoen emakume frankotiratzaile batailoiak defentsa posizioa hartu zuen Volodarsky kaleko hondakinetan. Metrailadoreak eta fusilak zituzten neskak, granada sortak lotuta, hondakinen atzean ezkutatu ziren.
  Natasha bera gorputz biluziaren gainean tunika orbanez jantzita dago, praka motzak eta oinutsik. Neska eder eta kurbatua, aldaka sendoak, gerri mehea, ile motza erdi-koadro baten azpian. Aurpegia oso adierazgarria da, kokots gizon batekin, begi urdinak zabal-zabalik. Ile marroi argia hautsez gris bihurtu zen, bular altua, itxura gogorra. Natasha kapitainak bi urte baino gehiago daramatza borrokan eta gaztea izan arren asko ikusi du. Neskaren hankak ebaki eta ubelduraz estalita daude. Neska bat arinagoa da oinutsik mugitzeko bota zakar eta baldarrak baino.
  Oin biluziak lurzoruaren bibrazio txikiena sentitzen du, meategi baten hurbiltasunaz ohartarazten du eta ama lurrak berak erresistentzia gehitzen du. Alde batetik, neskaren oinak gogortu egin ziren, eta ez zuten metal beroaren beldurrik, edo hondakinen hondakin zorrotzei, baina, bestetik, ez zuten sentsibilitatea eta malgutasuna galdu, mugimenduaren orroaren bidez ohartaraziz. tankeak.
  Sweet Natashka granada bat eskuetan dauka leherketa pakete bat lotuta. Beharrezkoa da "Lion" alemaniar tankera ikaragarrira arakatzea, kaleak metrailadoreekin ureztatuz.
  Mirabela bere ondoan arakatzen da. Oinutsik ere, beraz, batailoiko neska guztiak botatakoak ziren, beren komandantea imitatuz. Hautsez beteriko zolak zorroztu egiten dira lau hankan arakatzen ari den bitartean. Mirabelaren ile horia nahasia eta luzea da... Pixka bat kizkurra. Neska bera argala, argala, txikia da. Neska batekin ere nahas daiteke, sorbalda estuekin eta itxuraz buru handia duena.
  Baina Mirabelak asko bizi izan ditu jada. Gatibu faxistak bisitatzea lortu zuen, tortura krudeletatik bizirik, eta meategiak, nondik ihes egitea lortu zuen mirari ulertezin baten bidez. Baina bere haur-arpegi samur eta samurra ikusita, ezin da inoiz esan gomazko makilekin orpoetan jo zutenik, korronte bat igaro zela gorputzetik.
  Mirabelak tiro egiten du... Hirugarren Reich-eko soldadu bat, kasu honetan arabiarra, hilda erortzen da, bere mukia harea eta hondakinak altxatuz.
  Natashkak granada mordoa sartzen ditu zabor pila baten azpian. Orain laurogeita hamar tonako "Lehoia" bat arakatuko da hona eta leherraraziko du. Neskaren begi urdinek zafiroak bezala distiratzen dute aurpegian, eguzki-erredurak eta hautsak ilunak.
  Esperientziak iradokitzen du ondo babestuta dagoen depositu batek posizioa aldatuko duela orain. "Lion"-ek 100 mm-ko alboko armadura du, eta baita angelu batean ere. Hogeita hamalauek ezin dute zeharkatu, Keveshe astunek bakarrik dute aukera. Baina pistak dira helburua. Garrantzitsua da autoari mugikortasuna kentzea...
  Svetlanak metrailadoretik leherketa bat bota du... Soldadu bat, inork ez daki zein nazionalitate, erori egiten da. Alemanek, Ekialdeko Hemisferioaren zatirik handiena konkistatuta, ariar odola estimatzen dute eta tropa kolonialak borrokara botatzen dituzte: arabiarrak, afrikarrak, indiarrak, hainbat asiar eta europarrak. Poloniarren kopurua ere handitu da -sehaskatik ohituta dauden Errusia boltxebikea gorrotatzera-. Ukrainako nazionalistak, eta Don kosakoak, eta txetxeniarrak eta Kaukasiar Khaganate osoa borrokan ari dira hemen. Hitlerrek nazioarteko oso bat sortu zuen.
  Etsai asko...
  Svetlanak trebetasunez saihesten du metrailadorearen sua. Bala ia zatituta, hautsagatik belztuta, orpo biribila eta neskatxa. Kapitain ederrak txirrika bat ere sentitu zuen kalibre handiko opari bat hegan zenbat hurbildu zen. Neskak bere burua gurutzatu zuen, xuxurlatu zuen:
  Bala batek ere ez gaitu geldituko!
  Mirabelak atzera botatzen du... Angelica beste neska bat - oso ilegorria, altuera batez bestekoa eta gihartsua, anoa eskasak izan arren. Neska oso polita ere bai, luxuzko aldakak, gerria altxatuta, ez emakumezkoen sorbalda zabalak eta bular altuak dituena.
  Angelica bere galtza motzekin borrokan ari da, tunika txikituta dago eta hauts bihurtu da, eta uniforme berriak ez dira Volgan zehar entregatzen. Jainkoak ez die munizio gehiago eta janari tanta bat transferitzea tropa sobietar agortuei.
  Beraz, Angelica ia biluzik dago, hankak marraztuta ditu, batez ere belaunak. Metrala zati batek eskuineko oinaren zola jo zuen, eta min ematen du, zaila da ibiltzea.
  Angelika ilegorri, hautsez beteta, ia biluzik aurpegi polita, baina aldi berean gogorra bihurritzen dio. Neskak, tiroka, dio:
  - Jauna, Mosku eta Stalin gure gainetik daude!
  Eta erasotzaile naziak mozten ditu, bere burua atzera egiteko astirik ia ez duelarik.
  Hondakinek eta kale estuek zaildu egiten diete bira egitea alemaniar tanke ikaragarriei. Hona hemen ia berrehun tonako "Saguak" eta ezin dira batere pasatu ...
  Svetlanak espero zuen bezala, "Lev" apur bat gidatu zuen, eta zabor pila batean lurperatu zuen. Leherketa bat izan zen. Beldarra lehertu zen, hondatutako arrabol pare bat hegan egin zuten.
  Zauritutako tankea gelditu egin zen eta obus bat atera zen bere bidoitik...
  Nonbait burrunba egin zuen urrunean, hondakinak utziz. Svetlana ilehoriak, suge baten antzera esan zuen:
  - Hori da nire kalkulua! Kontu bat ireki du...
  Neska-kapitaina berriro arakatzera behartuta dago. Alemaniarrek eta haien sateliteek ezin dute haien nagusitasun teknikoa erabili hondakinen artean. Hitler burugogorraren erruz, Hirugarren Reich-eko hordak posizio-borroketan murgilduta zeuden hiri handi eta ondo gotortu batean.
  Mirabelak granada bat botatzen du. Eraitsitako alemaniar edo arabiarren kontra itzulipurdiak egitera behartuz, buelta emanez. Militante nazietako batek eskua urratzen dio, eta bertan zintzilikatzen du, iparrorratza duen erloju ingeles bat.
  Mirabelak dio irribarrez:
  - Iparrorratzak erakusten dizuna - infernurako bidea!
  Eta neska eder batek itsatsitako zeramika zati bat kentzen du hautsez betetako orpotik.
  Angelikak ere hautsak kentzen ditu, bere bular sendo eta beteekin. Titiak ia beltzak dira zikinkeriagatik eta azkuragatik. Eta garbitzen saiatu. Berriz ere zuloa egin behar duzu alemaniar metrailadoreak idazten ari direnean. Eta arakatu plastunski moduan.
  Nesken batailoiak eusten die euren postuei, nahiz eta bonbardaketak egon. Eta obus astunak urratzen dituzte, eta bonbak zerutik erortzen dira ... Baina ezerk ez du sobietar heroien ausardia hautsiko.
  Hemen Svetlanak Pantera nola arakatzen den ikusten du. Beno, tanke hau ez da hain beldurgarria jada.
  Alboan zulatu dezakezu. Neskak doministiku egin zuen, bere aho dotorera igotzen zitzaion hautsak tu egin zituen. Granada bat hartu zuen eskuan, leherketa pakete batekin pisua. Oharkabean sartu behar zara. Baina ke asko dago inguruan.
  Angelica arrastaka hasi zen, hustubidean atseden harturik, behatz eta ukondoekin. Sagua atzetik dabilen katu bat bezalakoa zen. Neskak berrogeita bat urteko uda ikaragarri hartako gerra gogoratu zuen, Wehrmacht-ek SESBeko hedadurak traizioz inbaditu zituenean. Neska ere ez al zen beldurrik, ia neska? Hasieran bai, baina gero ohitzen zara. Eta obusen etengabeko leherketak zarata arrunt gisa hautematen dituzu jada.
  Eta orain oso gertu lehertu zen. Neskak zaplaztekoa eman zion sabelean. Zatiak goitik doaz erle basatien artaldea bezala. Angelikak xuxurlatu du ezpain zartatuta:
  - Justiziaren izenean - Jauna!
  Neskak arrastaka bizkortzen du eta granada bat botatzen du erantsita pakete lehergarri bat duela. Oraina arku batean doa. Leherketa bat entzuten da, Panteraren alboko armadura meheagoa ematen du. Alemaniako tankea erretzen hasten da, borrokarako kita lehertzen da.
  Svetlanak xuxurlatu du irribarrez:
  Eskerrik asko Jesus Jauna! Zugan bakarrik sinesten dut! Bakarrik otoitz egiten dizut!
  Pantera hausten du. Urratuta, enbor luze bat hondakinetan lurperatuta dago. Aurrealdeko armadurak, alboko armaduratik askatuta, bola baten antza du.
  Svetlanak, zeinaren begiek, hautsaren eta eguzkiaren erreduraren aurpegi marroi batean, arto-loreez distira egiten duten, dio:
  - Zenbat eta haritz gehiago izan etsaiak, orduan eta sendoagoa gure defentsa!
  Angelica oso sexya da, kulero beltzekin, eta biluzik, hautsez beteta, gorputz sendoa. Neska oso inteligentea da. Behatz hutsekin beira puskak bota ditzake.
  Orain objektu zorrotz bat bota zuen hautsez estalitako hanka dotorearekin. Eta itsatsita, faxista baten eztarrian. Angelika ederrak hots egin zuen:
  - Eta sexu-ikurra naiz, eta heriotzaren sinboloa!
  Neska, ondoren berriro arakatu zuen, tiroka. Led sua eta Svetlana.
  Edertasun-kapitainak, Natasha, faxista moztu ondoren, txio egin zuen:
  - Bizitza kate bat da, eta bertan dauden gauza txikiak loturak dira...
  Mirabelak tiro egin zuen, Fritz-i burua ireki eta gaineratu zuen:
  - Ezinezkoa da loturari garrantzia ez ematea!
  Svetlanak, berriro zehaztasunez tiro eginez, oihu egin zuen:
  - Baina ezin zara zikloka joan txikikeriatan...
  Mirabelak zehaztasunez jaurti zuen eta gaineratu zuen:
  Bestela, kateak inguratuko zaitu!
  Olinpiada beste neska batek, oso polita ere, Seryozhka aitzindariarekin batera, meategi bat prestatu zuen alanbre batean. Biek bultzatu zuten... "Tigre"-2-aren beldarrera arrastaka sartu zen mozo maltzurra. Eta nola lehertuko den kanoi luzeko auto alemaniar honek.
  Sergei mutil ilehoriak oihukatu zuen:
  - Gure Errusia, ontzi bat duzu!
  Eta ozta-ozta izan zuen atzera jauzi egiteko, keinuka, takoi beltz eta erorita, erortzen zen teilatutik.
  Olympiasek mutilari lepoa laztandu eta esan zuen:
  - Oso argia zara!
  Aitzindariak fronterako bidea hartu eta emakumeen batailoian sartu zen. Mutikoa ere oso sortzailea da. Esaterako, hegazkinak egin zituen eraso faxistak botatzeko. Focke-Wulfs edo TA-152ak altxatzen direnean, izugarrizko burrunba gorra entzuten da.
  Alemanek Wagner sinfonia baten laguntzarekin jotzen dute. Halako doinu dotorea.
  Olympiasek dio haserre:
  - Oraindik gu beldurtu nahian dabiltza!
  Mutil aitzindariak patetismoz kantatu zuen:
  - Gerlari errusiarrak ez dio heriotzari beldurrik,
  Heriotzak ez gaitu zeru izartsuaren azpian hartuko!
  Errusia santuak gogor borrokatuko baitu,
  Metrailadore indartsua kargatu nuen!
  Olympias, neska altua eta gihartsua, aldaka eta sorbalda zabalak dituena, emakume baserritar tipikoa da. Borrokan arropak trapu bihurtu ziren, hanka sendoak biluzik daude, ilea bi txirikordatan ehunduta eta hauts asko botata.
  Seryozhkak hamaika urte besterik ez ditu, desnutriziotik argala, mutiko marratua eta zikina, praka motzak baino ez ditu. Mutilaren ile zuri naturala gris bihurtu zen, eta saihetsak azal mehe, beltzarana eta zikinaren bidez erakusten dira. Hankak izugarri kolpatuak, eta erredurak, ubeldurak, babak. Egia da, patuak haurra zauri larrietatik gorde zuen.
  Haren atzealdean, Olinpiar Jokoak handiak eta lodiak dirudite, neska batere gizena ez den arren, haragi sendo eta trebatua baizik. Gainera, goseak ez omen zion batere eraginik bere itxura handi eta handiei.
  Neskak tankearen aurkako fusil astun batetik tiro egiten du. Alemaniako autoei ezin zaie kopetan zulatu, baina aukera dago pistetan.
  Eta "Lehoi" potoloa, karroan lehergailu pisutsu bat jaso ondoren, kea botatzen hasi zen erretzaile astun bat bezala.
  Seryozhkak gaiztakeriaz kantatu zuen:
  - Fritz kiratsa pentsatu gabe, zigarro bat piztu zuen sarreran! Noski, arazo handietan sartu zen!
  Olympiasek, txahal gihartsu eta beltzaranekin dardarka, tap-dantza bati ekin zion hanka biluzi eta ederrekin. Neskak kantatu zuen:
  - Errusiar aurpegi santuak dir-dir egiten dute ikonotik... Jainkoak ez dezala gutxienez mila Fritz bustitzea! Eta norbait faxistak baino gehiago burrunba egiten badu, inork ez zaitu, sinetsi, horregatik kondenatuko!
  Orduan, tankearen aurkako fusila berriro kargatu eta berriro tiro egin zuen. Garraiolari alemaniarrak kea bota zuen berriro.
  Neska batailoiak kalte handiak eragin zizkion Fritz-i. Baina galerak ere izan zituen. Hemen neska bat erditik urratuta zegoen, eta bere aurpegia horrela bihurtu zen, hautsa gorabehera, zurbil.
  Stalingradoren zatirik handiena naziek harrapatu dute dagoeneko, baina hirian geratzen denak ez du amore eman eta amore eman nahi.
  Svetlana, berriz, "Tigrea" zeharkatu nahian dabil. Alemaniako auto indartsu batek, granada bat jaso zuen alboan, baina ez zen men egin. Buelta ematen du kanoi bat tiro egiteko. Neskak lurrean sartu behar du, eta hondakinak, oraingoak askatutako eztanda-uhinak ez zapaltzeko.
  Svetlanak xuxurlatzen du emeki:
  - Ama, aita, barkatu!
  Mirabelak granada bat bota zion Tigreari, eta bekokian lehertu zitzaion. Neskak txistu egin zuen:
  - Izan ere, neguan argi irakaskuntza udaberrian buruz ... salbuespenik gabe errepikatzen dut Hitler izurrite sasikoa dela!
  Angelikak, nazien bista hautsiz eta lehertu batez ura isuriz, iragazi zuen:
  - Hilkutxan, Fuhrer ikusi dut orain! Eta gizajoari ostiko bat eman zion begietan!
  Neska ilegorriak, egia esan, granada bat bota zuen tankera hatz hutsekin. Kupela jo zuen... Leherketa bat etorri zen eta "Tigre"-ren bokata apurtu egin zen.
  Aleman koldarrak hartu eta atzera egin zuen.
  Svetlanak bere sudur zuloetatik puztu zuen:
  - Gurea, zureak ez du amore emango!
  Mirabelak Hitlerreko mertzenario bat balaz moztu eta abestu zuen:
  - Eta gaiztoa ez da txantxetan ari! Eskuak eta oinak, errusiar sokak bihurritzen ditu! Bihotzean sartzen ditu hortzak... Aberria hondoraino edaten du!
  Svetlana, barrez, zaunka egin zuen:
  - Fuhrer-ak oihu basati, malko egiten du bere burua!
  Mirabelak tiro egin zuen eta gaineratu zuen:
  - Tira, heriotza-puzkak, irribarreak!
  "Shtumrtiger" are arriskutsuagoa agertu da. Eraikin eta bunker osoak suntsitzen ditu. Gainera, ez da tropa sobietarren posizioetara hurbiltzen. Kotxea estalpean gordetzen dute alemaniar metrailadoreek.
  Svetlanak ikusten du Fritz-en posizioetara hurbiltzea ez dela errealista. Baina zeruan Focke-Wulfs. Makina horietako bat sobietar posizioetara hurbiltzen da. Neskek tiro egiten diote.
  Angelikak granada bat botatzen du, eta haserre esaten du:
  - Heriotza sakonean - ez dago barkamenik!
  Horren ostean, neskak metrailadoretik buelta bat ematen du. Azkar atzera egiten du. "Panther" -2 alemaniar tanke berri samarra, dorre txiki batekin eta beheko siluetarekin azkar igotzen da.
  Hainbat neskak granadak jaurtitzen dizkiote Alemaniako autoari. Bera, opariak jasota, izoztu egiten da eta ezin du buelta eman.
  Angelikak txistu egin zuen, txistuka:
  - Hau eraso berri bat da! Ahoa urratuko diogu!
  Panther-2-k irrintzi egin zuen eta bere arma indartsuagoa tiro egin zuen.
  Su zutabeak airea zatitu zuen, eta berehala berotu eta elektrolizatu zuen atmosfera.
  Angelikak barre egin zuen, maskorrak neska erdi biluziaren ondotik hegan egin zuen. Lotsagabe gorritxoak aldakak astindu zituen eta esan zuen:
  - Eta Newtonek etsaiak garaitu zituen, uztarria bota zuen tronutik! Fritzek bere Newtonen legea dekretatu zuen!
  Stalingrado dena sutan sartuta zegoen, suzko mihiek zerua miazkatu eta txinpart moreak, laranjak eta gorritxoak kiskaltzen zituela zirudien! Eta txinparta bakoitza infernuko gaztelu batetik ihes egiten duen mamua bezalakoa da.
  Svetlanak, borrokalari alemaniar bat eroriz, begi urdinak dirdira egin zituen, abestu zuen:
  - Zer ari zara irrinkatzen atso gaiztoa? Sinetsi iezadazu, ospitale psikiatriko bat besterik ez da zuregatik negarrez!
  Mirabelak kantuan kantatu zuen, naziei tiroka:
  - Zein ona den belar gainean etzan eta buruan Fritz jotzea! Antolatu kataplasma bat Fuhrerrentzat, eta bidali balak metrailadore batetik!
  Neskak barre barre egin zuen eta sabeletik bizkarrera itzuli zen. Hankekin bizikleta bat egin nuen. Granada bat igo zen. Focke-Wulf hegalaria, sabel azpian metraila jaso ondoren, bizkor igo zen gora. Ikus daiteke zati zorrotzek zauritu zutela. Izaki faxistak su hartu zuen, eta hautsitako hego zatiak galtzen hasi zen.
  Svetlanak, Fokke altitudea nola galtzen ari zen ikusita, kroak egin zuen:
  - Hori semaforo bat da! Aizkora bat zintzilik dago taula gainean!
  Hegazkin alemaniarra lehertu zen, hondakinak zeruko bazter guztietara barreiatuz. Eta nora joan zen bateko faxista. Nire azken txanda egin nuen. Borreroa errautsetara joan zen, ez pilotua!
  Mirabelak doministiku egin zuen, hautsak bota eta esan zuen:
  - Izan edo ez izan? Ez da galdera!
  Angelikak berriz ere oinarekin beira puska bat bota zuen, hainbesteraino non, begia joz, Fritzengana atera zitzaion, buruaren atzealdetik:
  - Tanke armada bat naiz! Eta tratatu behar zaituzte!
  Alemaniarrak eta haien sateliteak aurrera egiten saiatu ziren, granadak haien aurrean jaurtiz. Nesken aurkako taktikak ez zuten balio. Hemen Seryozhkak katapulta bat zabaldu zuen, eta etsaia nola jotzen duen erantzunez.
  Mutil aitzindariak hots egin zuen:
  - Santa Claus Hitlerren ahoa urratzen!
  Katapultaren kargak, nazien jendetza zulatuz, sakabanatu egin zituen, eta aldi berean airean irauli. Fritz erori zen, eta hormetako hondakinen gainean hautsi zen.
  "Tiger" -2 tankeak, oreka galduta, "Lehoia"rekin talka egin zuen. O, Leva, non da zure izen ikaragarria?
  Svetlanak irribarre egin zuen eta erantzun zuen:
  - Beno, ondo Seryozhka!
  Mutilak oldarkorra egin zuen.
  - Pioneer beti prest dago!
  Neskak oin biluzik astindu zuen erantzun gisa.
  Neska-kapitaina berriro iltzen hasi zen. Eta Olympiasek Seriozhkari oin estuari kilikatu zion, zein gogorra duen! Ez da harritzekoa mutilak suetatik korrika egiteko beldurrik ez izatea.
  Mirabelak kantuan esan zuen:
  - Gaztetasuna ona da - zahartzaroa txarra da!
  Angelica, gorri alai honek, baiezkoa eman zuen:
  Ez dago zahartzaroa baino okerragorik! Hau da, hain zuzen, ahalik eta egoerarik nazkagarriena!
  Eta neskak salto bat eman zuen kolpe batekin. Une batez amona nazkagarriak irudikatu zituen. Ez, ez alderatu, atso bat neska batekin. Eta zer edertasuna, gorputz lirainetan.
  Angelikak hartu eta kantatu zuen:
  - Fluxua urtez urte, urteak karabana batean,
  Emakume zahar batek henna mortero batean igurzten...
  Eta zer esan nire figura liraina,
  Ez dut ulertzen nola joan den gazteria!
  Svetlanak begiak distira egin zituen, alemaniarra kolpe batean kolpea bota eta esan zuen:
  - Ez! Hala ere, gerran bada halako xarma bat: betirako gazte geratzea! Beti mozkortuta!
  Olympiasek karga berri bat jarri zuen katapultuan. Hau mortero ona bezalako zerbait da. Neskak txistu egin zuen:
  - Ez pasa, pasa baizik!
  Seriozkak bere oin mehe baina arin nahastu eta zaunka egin zuen:
  - Fritz aurpegia!
  Eta granada bat, leherketa pakete batekin batera, sasoi betean hegan egin zuen nazien posizioetara.
  Bai, Stalingrado ez zitzaien eman. Ekaina amaieratik hirugarren hilabetez, erasoa aurrera doa, baina hiriak ezin izan du dena hartu. Fronteko beste sektore batzuetan naziek arrakasta lortu zuten, baina honetan ez.
  Svetlanak bere pistola tiro egin zuen eta burrukatu egin zuen:
  - Dena da ezinezkoa, posible dela gertatzen da... Ez dago unibertsoa oso konplikatu beharrik!
  Eta moto baten gasolinera jo. Makinak eztanda egin zuen, eta suzko zurrunbiloek paisaia ketsua argitu zuten. Eta suzko oin batek urratu zuen alemaniarra.
  Neska kapitainak oihukatu zuen:
  - Gaizkia hiltzea maite dut! Eta hau da ontasun gorena!
  Mirabelak alemaniarrak lehertu zituen eta txistu egin zuen:
  - Joka gaitezen porcupinera!
  Angelikak sua ireki zuen, zehatzago. Beltz batzuk lantzaz estalitako hondakinen gainean etzanda geratu ziren:
  - Hil etsaia! - xuxurlatu zuen neskak.
  Mirabelak jolasean kantatu zuen:
  - Hitler ezpainekin margotu ondoren, Mainstein ile-spray batekin, printzesaren gatibutasunera arrastaka eramango zaitut, txakur leialak urratuko zaitu!
  Svetlanak, tiroka, txistu egin zuen:
  - Arratsaldean, Adolf, urkatu zaitez... Utzi burua engainatzeari! Zatoz arratsaldean, hegan gyrfalcon bat bezala - naziak gogor irabazteko!
  Mirabelak esan zuen haserre, kaskoa ekaitzburuari burutik botata:
  - Ahal dugu! Eta egingo dugu!
  "Lenin" batailoiko neskek atzerriko tropen aurrerapena gelditu zuten. Fritzek aurrera egin zuen, literalki gorpuak espaziora jaurtiz. "Lev" tankeak ere ez zuen lagundu itxaropenak jarrita. Hona hemen makinaren aldaketa 150 mm-ko pistola batekin.
  Angelikak titi biluziari itsatsitako harri bat kolpatzen du. Neskak hain bular eder eta beteak ditu. Neskak granada bat botatzen du oinarekin. Hanka besoa baino indartsuagoa da, eta jaurtiketa urrunago doa.
  "Lehoia"-k hutsune bat jaso zuen beldarrean, eta gelditu egin zen. Bere aho indartsutik tiro egina. Burrunba eta kolapsatu.
  Angelikak, tu eginez, dio:
  - Gudari errusiarrak ez du oinazerik egiten!
  Eta neskak berriro tiro egiten du. Eta oso ondo egiten du. Dorretik makurtuta dagoen faxista atzera erortzen da.
  Neska ilegorri eta ia biluzik dio:
  - Alferrik etsaiak errusiarrak apurtzea lortu zuela uste du! Nor ausartzen den, borrokan erasotzen du, gogor irabaziko ditugu etsaiak!
  Eta Angelikak prentsaren giharrak biribiltzen ditu, oso erliebea duena.
  Ai, zein ederrak diren neskak! Ez dut haietako inor hil dadin nahi.
  Stalenida korrika egin zuen... Oso neska polita, ile zuri eta leunarekin. Nolabait edabe mota batekin zikintzea lortzen du, zikin ez daitezen.
  Neska oso ederra da, Artizarraren irudiarekin, tonuagoa eta erliebea baino ez. Arropa gainean, bularra eta kuleroak bakarrik. Gainerako guztia urratu egin da jada. Baina zein dotoreak diren hankak! Hau ez da neska bat, perfekzioaren zigilua baizik, edertasunaren koroa.
  Modu berezi batean mugitzen da, urtxintxa bat bezala. Oinak biluziak eta dirdirak eta takoiak, harrigarriro, garbi geratzen dira. Stalenidak tiro egiten du, eta faxistari ultzera bat dauka bularrean.
  Neskak dio:
  - Aberriarekiko leialtasuna da hitzik gorena!
  Angelikak esan zuen barrez:
  - Kendu bularra eta geratu ni bezala praka motzetan!
  Steelenidak negatiboki astindu zuen burua.
  - Hau ez da egokia!
  Angelikak aldakak astindu zituen, egoki tiro egin zuen eta kantatu zuen:
  - Komsomol kidea ezohikoa bihurtu da! Horrela bular-hutsik ibiltzea oso injustua da!
  Steelenida barre egin zuen eta esan zuen:
  - Zertarako poza eman Fritzari, begira gure edertasuna!
  Angelikak erabakitasunez erantzun zuen:
  - Gure edertasuna hilgarria da!
  Altzairuzko neskak barre egin eta tiro egin zuen TA-200ra. Nazien autoak su hartu zuen. Eta ilehori ederrak oihu egin zuen:
  - Gaizkiaren heriotza!
  Angelikak barre egin zuen.
  - Eta bizitza ona da!
  Steelenida, alemaniarra erortzen ari zela ikusirik, garrasi egin zuen:
  - Hau da baliorik handiena! Ez pentsa naziek irabazi duzunik!
  Angelikak abesten du:
  - Garaipenaren zain! Garaipena itxaroten da... Kateak hautsi nahi dituztenak! Garaipenaren zain! Garaipenaren zain! Naziak garaitzeko gai izango gara!
  Neska eder bat, eta bere bular biluziak dardarka. Ona beroan enborra biluziarekin, suarekin areagotzen dena.
  Svetlanak orain askoz erabakiago zirudien. Metrailadore batekin tiro egin zuen Fritz-i, eta zaunka egin zuen:
  - Kastratuko zaitut!
  Eta hain zuzen ere naziek opari eta hilkutxak jaso zituzten! Eta neskak figura bat erakutsi zien, eraiki ditzagun oin biluziak. Eta txistu egin zuen urretxindorra lapurra bezala. Eta beheko muturren hatzetatik.
  Neska kapitaina oso inteligentea da. Eta txinpartatsu. Eta ez batere krudela. Berak ere, batzuetan, pena ematen du etsaien soldaduek, beren aita hildakoengatik negar egingo duten seme-alabak izan ditzaketenak.
  Svetlanak, ordea, halako pentsamenduak bere burutik urruntzen ditu, beraz, haietatik malkotan lehertu nahi duzu. Baina ez ziren errusiarrak alemanengana lapurtzera eta hiltzera etorri zirenak. Ez, hauek alemaniarrak dira eta mundu osoko atzerritarren multzo oldarkor bat sartu zen errusiar hedaduran.
  Svetlanak bere burua gurutzatu zuen eta Fritz-i tiro egin zion, errusiarren posizioetara isil-isilik hurbiltzen saiatzen ari zen... Bala batek kolpatutako gizonaren begia eta garuna atera ziren.
  Neska-kapitainak irribarre egin zuen eta esan zuen, gogotsu:
  - Zuzen begiz begi, buruz buru!
  Svetlanak zehaztasunez jaurti zuen, eta moto bat jo zuen sidecar batekin. Autoa urratzen hasi zen, eta metrailadorea hegan egin zuen, hainbat aldiz irauli. Orduan bere mukia hondakinen artean hondoratu zen.
  Neskak bere zola biluzi eta hautsez betetako hondakinen gainean igurtzi zuen. Eta berriro apuntatu zuen. Bere aurpegi alai eta gazteak irribarre egin zuen. Neskak kantatu zuen:
  - Ez, esan genien faxistei, gure herriak ez du onartuko errusiar ogi usaintsuak ford hitza deitzea!
  Mirabelak jaurtiketa oso zehatza egin zuen, eta bertatik Focke-Wulfek piztu zuen, eta txio-txilo egin zuen:
  Zintzo batentzat, noski, aukera argia da,
  Dolarengatik, Errusia traizionatzeko prest dago ...
  Baina errusiar gizona hain da ederra
  Prest dagoela aberriaren alde bere bizia emateko!
  Neskak, itzulipurdi bat egin zuen eta naziei pikua erakutsi, eta korritu egin zuen, eta balek ez zuten edertasuna ukitu.
  Angelica agertu zen, edertasun honek, ia biluzik, eta deabru bat bezala zikin, granada bat bota zuen berehala bi hankekin. Eta egiaztatu zuen:
  - Nik daukadana da... Fritz alde zorrotz batean!
  Olympiasek zuzendu zuen Angelika:
  - Zorrotza, alboan, eta ez alde zorrotzean!
  Neskak barre egin zuen eta sandia-bularrak astindu zituen, eta granada bat jaurti zuen leherketa-pakete batekin granada bat erabiliz. "Tigrea" mokorrean jo zuten, eta artelan makur honek sahiestu egin zuen.
  Horren ostean, izaki naziak atzera egin zuen. Suak harrapatutako dortoka bat bezala arakatzen hasi zen.
  Svetlanak kantatu zuen, alai keinu eginez:
  - Eta "Tigrea" atzera egiten ari da eta alemaniarrak ezkutatuta!
  Maiden batailoiak eraso, aire eraso eta kanoi astunekin maniobra egin zuen. Hemen hegazkin-hegazkinek jo zuten, hautsita, gori-gori-gori-ko aldapa zerura igo zen. Eta harriak sutan zeuden. Zorionez, neska bat ere ez zen hil, baina gizonak hurrengo mundura joan ziren, hain damutzen ez direnak! Eta arimek hegan egiten dute - batzuk zerura, eta beste batzuk infernura! Non, sardedun deabruak dagoeneko Jesusengan sinesten ez zutenen zain dauden.
  Angelica da amorruan dagoen gerlarien artean sexiena: beno, beren "Sturmtiger"-eko naziek benetan tiro egin al dezakete tropa sobietarren posizioetara eta gudari gorriak hil?
  Eta neskak granada bat hartu zuen oin hutsekin eta biraka egin zuen salto-jauzietan. Eta gero eta azkarrago biraka. Eta orduan, indar guztiekin, heriotzaren oparia bota zuen Ekaitz-tigrearen moko zabalera. Edertasunaren hanka biluzi eta beltzaranak distira egin zuten, eta granada moko zabalera hegan egin zuen. Eta makina indartsuak ito egin zuen lehenik, eta gero ziztu bizian. "Sturmtiger"-aren alboetan zeuden bi "Errege Tigre" bota eta norabide ezberdinetan sakabanatuta zeuden. Arrabolak urratu zitzaizkien, eta behera erori ziren, erreginaren lepoko hautsi baten antzera hegan.
  Eztanda uhinak Angelica bota zuen, eta neska hankaz gora joan zen. Eta irauli, kulunkatu eta bota egin zuten. Baina, hala ere, edertasuna lurreratu zen, hondakin zorrotzak eta harri birrinduak bere zola biluzietan zulatu zituen. Neskak mina zuen, eta oin kakotsuaren bidez ere, punta zulatu zuen.
  Baina Angelikak indarra aurkitu zuen zutik eta oihu egiteko:
  - Faxistak errautsetan egongo zarete!
  Svetlana eta beste neska batzuk olatu lehergailu batek bota zituen, eta apur bat zapalduta ere bai. Baina gerlari ederretatik bat ere ez zen hil. Neskak urakanarekin eta ondo zuzendutako suarekin egin zuten topo. Salto egin zuten naziak eta SESB setiatzen duten beste intsektu oldarkor batzuk zapaltzea.
  Mirabelak gogo handiz kantatu zuen:
  - Eta Jaunaren tronpetak gudara eramaten gaituenean, Komsomolen lagun izango gara! Eta Jehobaren nahiaren arabera, zeruko deia izango naiz!
  Angelikak, bere zola odoltsuetako hautsa astinduz, hots egin zuen:
  - Lenin, festa, Komsomol! Führer eroetxe batera bidaltzen ari gara!
  Neskak ikaragarri barre egiten hasi ziren, eta Seriozhkak larri eta haserre esan zuen:
  - Eta nire katapulta, ez hain zehatza - Angelikaren hanka biluzi eta sendo horiek bezala!
  Olympiasek, besoko muskuluekin jolasean, esan zuen:
  - Hori ondo dago! Oraindik pentsatzen ari zara. Zerbait freskoagoa!
  . 2. KAPITULUA
  Smolensk estropezu bihurtu zen Wehrmachtentzat. Etsaien eraso-olatuak granitozko harriak bezala jo zuten haren aurka.
  Eta ehunka alemaniar tanke erre ziren, eta defentsak sakontasun eta ausardi izugarriari eutsi zion. Eta, jakina, inork ez zuen amore eman eta men egin nahi izan.
  Hamabi urteko mutikoa, Alexei Sotnikov-ek zirriborrak egiten jarraitu zuen, aitzinera zihoazen nazien metraileta batetik.
  Gobernadore umeak oso egoki moztu zituen naziak. Zehaztasun handiz deigarria.
  Eta, aldi berean, mutilaren haurren oinen behatz biluziek berriro ere suntsiketaren opari hiltzailea bota eta tanke faxista irauli.
  Gerrako mutilak orro egiten du:
  - Komunismo handiaren alde!
  Alenkak ere oso zehatz tiro egiten dio etsaiari. Bere baletako bakoitzak helburu bat aurkitzen du.
  Orduan neskak bularrak biluztu zituen eta bere titia gorrixka sakatu zuen bazookaren botoian. Eta jaurtitako misilek Maus tankearen alboa zulatu zuten.
  Orduan Alenkak indar hilgarriko granada bat bota zuen bere behatz hutsez, dozena pare bat Fritz urratuz.
  Orduan neskak marmar egin zuen:
  - Aintza Aberri-SESB! Heroi bakoitza aitzindari izango da!
  Ekaterinak zehaztasun handiz jarraitu zuen etsaia zirriborratzen. Nazi asko moztu eta kirrinka egin zuen
  - Aberriaren alde, gure ama!
  Eta bere behatz biluziak men egin zuen berriro, heriotzaren tornado suntsitzailea.
  Eta orduan marrubi titia sakatu zuen bazookaren botoian eta esan zuen:
  - Eskerrak Jainkoari Svarog!
  Alemanek Smolensken erasoa jarraitu zuten. Dezente geratzen zela zirudien, baina ikaragarri zaila zen azkena gainditzea. "Sturmtigers"-en erabilera masiboak ere ez zuen lagundu. Hegazkin-hegazkinen suntsiketak izugarria eragin zuen arren. Beste baliabide bat napalm bonbak ziren.
  Nesken batailoia argaldu egin zen, baina edertasunak borrokan jarraitzen zuten. Urriaren 20an, elurra egin zuen, eta edertasun guztiak oinutsik zeuden. Aztarna dotoreak uzten dituzte oheko zorro zurian eta haien takoi biribil eta biluziak ez dira izozten!
  Neska ederrak, elurretan pixka bat bota eta garbiago geratu ziren. Olympias indartsuak, Seryozhka harrapatu ondoren, ez zuen tokirik aurkitu. Oraindik mutil argi eta eder bat galtzeko. Eta zer itxaron zion faxisten gatibutasunean? Lehenengo tortura, eta gero heriotza-zigorra!
  Mutilak tiroka jasotzeko gertu zegoen, baina meategietan amaitu zuen. Egunean hamasei orduko lana, eta anoa eskasak, zaindariaren azotea Seriozhkari zain zegoen.
  Zehatzago esanda, mutila harrobia da jada, eta han gogor egiten du lan astoa bezala. Baina askoz epelago dago lur azpian azalean baino. Eta gudariak, ez izozteko, salto eta korrika egitera behartuta daude. Eta neskak borrokan. Hona hemen "Lion" tanke indartsua eraso gehiagoko aldaketa batean. 150 mm-ko pistola bat du, hiriko guduetarako askoz eraginkorragoa eta praktikoagoa. Fritz-ek tanke hau maite dute, alde guztietatik ondo babestuta dagoelako.
  "Sagua" pixka bat atzeratzen da. Ibilgailu alemaniarra, berrehun tonatik beherakoa, 150 milimetroko kanoi batekin eta tiro labur eta azkarreko hirurogeita hamabost batekin ere armatuta zegoen. Askoz praktikoagoa. Metrailadore kopurua lauraino igo da, eta lehen bezala, erraza da tankera ez hurbiltzea.
  Svetlana, Mirabela eta Angelica saiatuko dira mastodontea elkarrekin ateratzen. Arretaz hautatua zion.
  Svetlanak gogotsu kantatu zuen:
  - Nola bizi ginen, borrokan, eta heriotzaren beldurrik gabe... Beraz, hemendik aurrera, zu eta ni biziko gara! Eta izar altueretan, eta mendiko isiltasunean, itsas gerran eta su amorratuan! Eta amorruan, eta su amorratuan!
  "Maus" izan zen azken aldaketa, sei metrailadorerekin, bi kanoi koaxialekin eta lau bisagratan biratu zituena.
  Mirabelak, elurretan arrastaka zihoala, txistu egin zuen:
  - Ez dugu inoiz amore emango! Azken finean, Jesus Jainko Gorena gurekin dago!
  Neskak, hurbilduz, pakete lehergarri bat bota zion Sagu beldarrari. Burrunba egin zuen, ezkutuaren azpian, eta pista lehertu zen.
  Sandalia neskak poz-pozik oihukatu zuten:
  - Hartu faxista!
  Eta takoi biluzi eta hauts samarrak distiratzen ziren.
  Angelikak kulunka bat hartu eta frag granada bat bota zion Fritz-i. Faxista olatu lehergailu batek bota zuen, berarekin batera tropa kolonialetako bi borrokalari beltzen buruak erauzi zituzten.
  Edertasun ilegorriak txistu egin zuen:
  - Amaren eta Stalinen alde!
  Svetlanak lehergailu paketea bota zuen berriro... Oraingoan ez zen hain arrakastatsuan, armadura jo eta altzairuzko oskolaren gainazalean lehertu zen.
  Neska haserretuta esan zuen:
  - Ai, zikin egin dut!
  Eta etxean egindako lehergailuen zati berri baten bila ibili zen. Haren takoi biribilak, hotzetik gorriak, dir-dir egiten zuten. Neska ia biluzik, elurretan arrastaka, apur bat deseroso. Baina izan pazientzia. Batez ere, gehiegizko beroagatik bonbardaketak egiten direnean, elurra urtzen da.
  Svetlanak ere kantatu zuen:
  - Badakit, hotza laster desagertuko da,
  Erreka ozen dabil...
  Eta dagoeneko putzuetatik korrika ari dira -
  Neskak oinutsik!
  Neskak tiro egiten du, eta tropa kolonialetako arabiarra erori egiten da. Etsaien saiakerak talde txikietan jarduteko galera larriak dakartza.
  Saguaren kanoi laburrak zatiketa jaurtitzen du berriro. Maskorrak nonbait lehertu ziren ke artean. Eta etenaldi asko...
  Alemanek ia Stalingrado harrapatu dute... Oso gutxi geratzen da. Baina hori da, hain zuzen ere, Wehrmacht-i bonba handiak eta artilleria astuna erabiltzea eragozten duena. Fritzek atzerritarrei aurrera egiten utzi die, damutzen ez direnak.
  Mirabelak tiro egin zuen bere fusila. Mertzenario faxista erori eta hondakinen harrien gainean jaurti zuen.
  Neskak bular biluziak titi gorriekin igurtzi zituen. Gudariak guztiz jantzi zituzten - galtza motzak jauzi egiten dituzte. Baina, bestalde, ez dago ia hitrik. Itxuraz biluztasunak, nolabait, bereziki edertasunak babesten ditu. Horrelako infernu batean bizirauteko gai direnez!
  Angelikak elurra eta lokatza nahasketa kentzen du eta berriro egiten du suak. Soldadu beltz bat jo zuen begian. Puta txarra, ez esan ezer.
  Hiru neskak Saguarengana hurbildu dira berriro. Zaila da alde guztietatik hain armadura lodia duen auto batean sartzea. Baina gudariak baikortasunez beteta daude. Oskola bera zeharkatu ezin baduzu, zergatik ez kendu barrika.
  Angelikak, oin biluziekin ostiko zikinak emanez, kantatu zuen:
  - Gure egia, gure egia... Eguzki izpiak bezala! Gure biharkoa argitsua izango da, mendietatik errekak isuriko dira!
  Gudariak aspaldidanik harrapatutako MP-44ekin armatuta daude. Eraso fusil hauek irismen luzea dute. Edertasuna konfiantzaz sua. Beltzak berriro erortzen dira. Odol gorrizko iturriak jaurtitzen dituzte.
  Mirabelak, tiroka, fusila eta atzemandako metrailadorea sorbaldan zituela, kantatu zuen:
  - Armiarma maltzurrak eztena zorroztu du,
  Eta errusiar odol sakratua edaten du Errusiatik!
  Dena txiki eta txikia da bere arerioarentzat, hilko du,
  Nork dauka Errusiarekiko maitasuna!
  Maitasuna Errusia!
  Neskak bala bat bidali zuen zirrikituetatik ateratzen zen "guardia"-ra. Edertasunak irribarre egin zuen, bere aurpegiak, makala izan arren, xarma eta xarma mantendu zuen.
  Orokorrean, beren batailoiko neska guztiak ederrak dira. Hemen, adibidez, Tatar Serafinak. Aita tatariarra da, baina ama Bielorrusiakoa, eta Serafimak gari helduaren koloreko ilearen oinordetzan jaso zuen. Neska eder bat ere, oinutsik, eta ia biluzik. Eta harrapatutako metrailadore batetik tiro egiten du, eztanda laburretan. Eta beste tropetako faxistak arakatzen dira bertan.
  Serafimak nahiko zehatz jaurtitzen du. Haren ondoan urrezko iledun Mirabela zegoen. Bi neskek su eta abesten dute.
  - Aberria! Mirabella hasi zen...
  - Eta armada! - Jarraitu zuen, Seraphim tiroka.
  Mirabellak txio egin du:
  - Hau...
  Suaren buru eta koloretakoa joz, Serafimek jakinarazi zuen:
  - Bi polo!
  Mirabelak irribarre egin zuen eta txioka:
  - Gainean...
  Serafimek tiro egin zuen eta gehitu zuen:
  - Zein...
  Mirabelak bost moztu zituen, jarraitu zuen:
  - Eutsi!
  Serafinak, tiroka, agurtu zuen:
  - Planeta!
  Mirabela, tiroka, txioa:
  - Bularra...
  Serafinak, tiroka, purrustada:
  - Babestu...
  Mirabelak faxistaren burua apurtu eta bota zuen:
  - Guk zu....
  Serafimek naziak balez mozten zituztela esan zuen:
  - Herria!
  Mirabelak, ondo zuzendutako balak bidaliz, txio-txintxoa egin zuen:
  - Denek....
  Serafimek, gero eta zehatzago tiro eginez, gaineratu zuen:
  - Jendea!
  Mirabelak, bere ile urrezko eta zikina kopetatik botata, kantatu zuen:
  - Arratoia...
  Serafim balak, eta tiroak bidaliz, eman zuen:
  - Zure...
  Mirabelak, faxistari eztarrian joz, jarraitu zuen:
  - Epela!
  Tatar ilehoriak, tiroak bidaliz, jarraitu zuen:
  - Hodeiak...
  Mirabelak, zehaztasunez tiro eginez, gaineratu zuen:
  - Ederra!
  Serafinak, irribarretsu, txio egin zuen:
  - Beno eta...
  Mirabelak zehaztasunez egin zuen jaurtiketa eta haserre egin zuen:
  - Eguzkia!
  Serafimek, zartadaka, txistuka esan zuen:
  - Zoy!
  Mirabelak barrez jarraitu zuen:
  - Automatikoa...
  Serafimek, tiro eginez bezala, zaunka egin zuen:
  -Nather...
  Mirabelak ondo zuzendutako jaurtiketak gehitu zituen:
  - Sorbalda...
  Serafimek gaineratu zuen barrez:
  - Soldadu!
  Mirabelak gogotsu abestu zuen tiro egiten zuen bitartean:
  - Zulatu egingo dut...
  Serafimak, borrokalarien suaren buru, gaineratu zuen:
  - Hilobia...
  Mirabelak afrikarra bota zuen eta jarraitu zuen:
  - Aurkaria!
  Neskak muniziorik gabe daude. Eta azkar korrika egitera behartu zuten estaldura bila. Volgan zehar hornidura oso zaila da. Etengabeko bonbardaketak eta bonbardaketak. Hemen dator beste aldetik errefortzuen konpainia.
  Spray eta zatika iturriak irakiten dira itsasontzien inguruan. Stormtroopers orroa zeruan. Hemen Focke-Wulfs hegan sartzen dira. Eta bonbak botatzen dituzte.
  Hainbat txalupa hautsi ziren. Sobietar soldaduak ito eta hiltzen ari dira.
  Etsaien artilleriaren sua trinkoegia da. Baina oinutsik neskak ezin dira honekin beldurtu zentimo batez ere.
  Gauez ere, Fritzek dena supean mantentzen dute. Eta haien murgiltze-bomberak gastatuta daude. Yu-87ren aitona barne. Jet-hegazkinak dagoeneko seriean sartu diren arren.
  Hona hemen Yak-9 sobietar mitikoa. Alemaniako ME-309 baten aurka borrokatzen ari da. Adostutako maniobragarritasuna, abiadura eta armen aurka. Alemaniarra auto sobietarra garaitzen saiatzen ari da lehen deitik. Baina ez du lortzen. Yak, berriz, buztanean sartzen ahalegintzen da, baina naziak alde egiten du abiadura handia dela eta.
  Alemaniar azkarragoa, arma indartsuagoekin, errusiar maniobragarriago baten aurka. Baina hegaldi azkarrak jarraitzen du. Faxistak zazpi tiro puntu erabiltzen ditu zazpiren aurka, eta auto sobietarra ukitzen du. Abiadura galdu eta erortzen hasten da.
  Ke-zuloak isurtzen ditu. Eta motorra piztuta dago...
  Zer da gerra hau! Zaila da ME-309 bezalako armagintzan indartsua den makina bati aurka egitea, zeinetan zazpi tiro puntuk gehiegizko pisua eta maniobragarritasun eskasa konpentsatzen duten.
  Abiadura handiak faxista murgiltzeko aukera ematen du, eta borrokalari alemaniarren kopeta ondo blindatua dago.
  Svetlana berriz ere Maus ahuldu nahian dabil. Neskak bere bizitza arriskuan jartzen du. Dagoeneko urratuta dago, biluzik arrastaka gotorlekuetan barrena. Edertasun guztia marratuetan eta pisugan. Baina, orduan, granada bat botatzen du leherketari erantsitako pakete batekin. Metrailadore baten eztanda batek ere jo du. Edertasunaren sorbalda marrazten du.
  Baina, bestalde, lehergailuak 150 mm-ko kanoi baten muturra jo zuen. Eta alemaniarrak kalte handiak jaso ditu jada. Zailtasun handiz, autoa bere lekutik mugitzen da, eta bere tropen tokira arakatzen da, zauriak miazkatzeko.
  Focke-Wulfs eta hainbat TA-152 agertzen dira zeruan. Sobietar posizioak bonbardatzen hasten dira. Azken HE-183 pare bat ere agertu ziren, eraso-hegazkin-ibilgailuak. Sai hauek zortziehun kilometro orduko abiadura hartzen zuten, eta ia ezinezkoa zen haiek jotzea.
  Neskek tiro egiten diete alemaniarrei. Beti dago etsaia engantxatzeko aukera, eraso-hegazkinek lurreko suetatik babesten duten arren.
  Svetlanak eta Anzhelikak harrapatutako Luftfaust berreskuratu zuten. Arma hau, elkarri lotuta hogei milimetroko atzerakadarik gabeko bederatziz osatua.
  Hegazkinaren aurkako pistola txiki bat bezala tiro egin dezakezu.
  Eta gerlariek etsaia seinalatzen dute. Leunki sakatzen dute hasiera... Bi edertasunek oin biluziak utzi zituzten hondakinen gainean, itzulera leun bat sentituz.
  Focke-Wulf sei aire pistolarekin, erretzen hasten da - sabela urratuta dauka.
  Neskek pozarren orro egiten dute:
  - Puck! Garbigailua! Gola!
  Beste hegazkin alemaniarrak nesken buruen gainean biribiltzen hasten dira. Edertasunak lurpeko pasabideetara sartzen dira, Focke-Wulf suziriak saihestuz.
  Svetlanak orpo biribila jaso zuen dirdira batekin. Neskak marmar egin zuen:
  - O infernuko suak!
  Neskaren zola babak eta minez estalita zegoen. Zerbait hotza egin nahi nuen.
  Eta azalean, hutsuneek jarraitzen dute. Sugarretatik elurrak txistuka, hondakinak urratzen dira. Alemaniarrek posizioak suez gainezka egiten dituzte, baina oso zentzu gutxi dago. Gudariak bisoietan saguak bezala ezkutatu ziren. Utzi beraiek lisatzen.
  Angelikak xuxurlatu zion Svetlanari belarrira:
  - Nik uste dut laster naziak azkenean indarrik gabe geratuko direla. Indar handia dute, baina Stalingradon ez dute buelta emateko aukerarik!
  Neska ilehoriak harro erantzun zion:
  Hirurehun espartano bezala gaude hemen! Etsaien goi mailako indarrak islatzen ditugu!
  Angelica ilegorriak barre egin eta keinu egin zion bikotekide neskari:
  - Eta ez zara gure inguruan ibiliko!
  Neskak azalera atera zirenean, erasoaldia amaitu zen. Soldadu oin beltz berriak agertu ziren. Aurrera igo ziren, eta neskek sua ireki behar izan zuten, etsaia sudurrez lurra zulatzera behartuz.
  Berriz ere, "Lehoiak" eta "Tigreak" borrokara joan ziren. Alemaniarrak armada sobietarra tanke astunekin sakatzen saiatu ziren. Noizean behin obusak euria egiten zuen. "Tiger" zaurgarriena bere formazioetatik ez apurtzen saiatu zen. Morteroek ere burrunba egin zuten.
  Neskek tiro egin zieten alemaniarrei eta haien mertzenarioei. Aurkariak kanporatuak. Angelikak eta Svetlanak binaka tiro egin zuten. Etsaien muturrak agertu eta finkatu ziren. Ondoren, etsaien geruza berri bat.
  Neskek abestu zuten borrokan.
  Angelica tiroka hasi zen:
  - Aurrean...
  Svetlanak, tiroka, jarraitu zuen:
  - Zuek...
  Angelica Lupanuv-ek gehitu zuen:
  - Legioa...
  Svetlanak, hiru moztuz, isildu egin zen:
  - Etsaiak...
  Angelikak, aurkariak iltzatuz, bota zuen:
  - Haiek dira....
  Svetlanak, arabiarraren burezurreko erdia eraitsi ondoren, jarraitu zuen:
  - Haiek nahi dute...
  Angelikak, etsaia birrinduta, jarraitu zuen:
  - Zuk...
  Svetlanak, tiroka, haserreturik:
  - Birrindu...
  Angelikak, arabiarren garezurra zulatuz, hausnartu zuen:
  - Suntsitu...
  Svetlanak, iltzen jarraituz, txistu egin zuen:
  - Oharrak...
  Angelikak, tiro egingo balu bezala, txistu egin zuen:
  - Ez izan beldurrik...
  Svetlanak, jaurtiketa zehatza egin ondoren, hausnartu zuen:
  - Etsaia...
  Angelikak, frankotiratzaile batek bezala tiro eginez, jarraitu zuen:
  - Shtykov...
  Svetlanak, gehiago tiro eginez, zaunka egin zuen:
  - Gai...
  Angelikak, tiro egiteari utzi gabe, txistu egin zuen:
  - Indarra...
  Svetlanak, amorruz tiroka, haserre egin zuen, bere lagunari zuzenduz:
  - Ausardia...
  Angelikak, estasi gogorrean, afrikarren buruetatik tiro eginda, zaunka egin zuen:
  - Indarra...
  Svetlanak, suarekin galopan, txistu egin zuen:
  - Gora egin...
  Angelikak, bere kizkur gorriak astinduz, jarraitu zuen:
  - Eta arerioak...
  Svetlanak, arabiarrari sabelean jo eta gero, hau esan zuen:
  - Berehala...
  Angelikak, kalibre guztiekin tiro eginez, zaunka egin zuen:
  - Suntsitu...
  Neskek arnasa hartu zuten. Eta pixka bat gehiago tiro egin ondoren, oihukatu zuten:
  - Frankotiratzaile fusilaren zaldunak gara, hilketaren ahotsa jotzen ari da!
  Tropa kolonialen bultzada olatua zertxobait apaldu zen. Naziek berriz ere tankeak aurrera eraman zituzten. "Tigreak" -2 agertu ziren beren moko luzeekin, eta antzematen zuten guztiari obusak jaurti zizkion.
  "Tigre" -2-k dorrearen jatorrizko forma zuen eta alboetatik armadura-plaken maldak. Horrek pixka bat tinkoagoa egin zuen. Emakume gerlariek tankearen arrastoak aukeratu zituzten berriro helburu gisa. Faxistak zartagin batean dagoen sugea bezalakoa izan behar zuen.
  Svetlanak pakete lehergarri bat bota zuen, "Tiger" -2-ren aurrealdeko arrabola zapaldu eta abestu zuen:
  - Opari batekin topo egin zaitut... Jakina, hilkutxan leku bat zehaztu dut!
  Angelikak txistu egin zuen faxistari pakete handi eta lehergarri bat botaz pozik:
  - Baina Pasaran!
  Eta leherketaren ondorioz, Alemaniako tankearen moko luzea bihurritu zen. Eta Tigre Erregea atzera egiten hasi zen. Berriz ere, faxista oso zauritua izan zen. Angelikak hartu eta zaunka egin zuen, behatz hutsez beira puska bat botaz:
  - Zu izan haritz hilkutxa batean!
  Edalontzia, hegan igaro ondoren, indio baten eztarrian lurreratu zen, Alemaniako tropa kolonialen artetik.
  Svetlanak keinua egin zion bikotekideari eta abestu zuen:
  - Burua upel honetan sartuko dut! Denak bustiko ditut!
  Angelikak leherketa bat egin zuen bere metrailadoretik. Alemaniarrak erasopean zeuden berriro. Neskak txistu egin zuen:
  - Denetarik egin dezakegu! Eta irabaziko dugu!
  Svetlanak bere fusila tiro egin zuen eta esan zuen:
  - Garaipen handi bat zain! Gure aitonak izan bedi lorian!
  Angelikak itzulinguru bat egin zuen eta bueltaka ibili zen Gabonetako zuhaitza bezala biraka. Neskak, keinu eginez, abestu zuen:
  - Arrakasta jauna, nora zoaz... Arrakasta jauna - barre egiten dute faxistek...
  Alemaniako tankeek, obusak salbatu gabe, haien sua areagotu zuten. Opari lehertuak bota zituzten. Eta sobietar posizioetara hurbildu ziren, hutsuneak saihestu nahian.
  Svetlanak, alanbre bat erabiliz, Seryozhka gatibuak irakatsi zien bezala, meatze pisutsu bat atera zuen. "Lehoia" poliki-poliki arakatu zen sobietar posizioetara. Bere 150 mm-ko pistolak obusak tu egiten jarraitzen zuen. Neskek txistuka eta keinu egin zuten.
  Svetlanak kantatu zuen:
  - Alemanak-piperrak, faxistak-naziak... Bakezale baten amaiera zain dago!
  Angelikak esan zuen irribarrez:
  - Bakezaletasuna... Nazien aldetik bakezaletasunaz hitz egitea ere astakeria da!
  Svetlanak guardia kolonialeko arabiar baten sudurra jo zuen ondo zuzendutako tiro batekin eta txio egin zuen:
  - Eta pentsatzean elbarriak dira... Eta gai militarretan ez dira hain indartsuak! Laster ezabatuko ditugu Lur planetaren aurpegitik!
  Angelikak beste leherketa bat egin zuen, bularrak igurtzi zituen hondakinen kontra eta kantatu zuen:
  - Basatien belauniko errusiar zaldun bat naiz... Aberriaren etsaiak Lurraren aurpegitik kenduko ditut!
  Neskek bular biluziak elkarrekin astindu zituzten.
  Edertasun ilegorriak keinu egin zion, zerura begira. Han biraka ari ziren "Frames", artillero alemaniarrak.
  Istripua, noizean behin, "Lehoia" alemaniar haize-oihalean trabatuta. Eta bere pistolak tu egiten jarraitu zuen.
  Svetlanak, alemaniar tanke baten arrastoen azpian meategi bat mugituz, txistu egin zuen:
  - Seryozharentzat ....
  Alemaniarra gelditu eta berriro tiro egin zuen. Nesken atzean lehertu zen oskola.
  Svetlanak esan zuen:
  - Esne maskorrak, nork duen haurtxo baten garuna!
  "Lehoia" zutik egon zen denbora batez. Esperientziadun tripulatzaile alemaniarrak arriskua sentitu ote zuen aurretik, edo borrokarako kita erabili nahi zuten. Baina "Lehoia" geldirik egon zen denbora batez eta maskorrak hilgarriak bota zituen.
  Svetlanak adierazi zuen Alemaniako tankeak pistola hobea duela eta KV-2ak baino maizago egiten duela tiro. Eta horrek, noski, askoz arriskutsuagoa egiten du auto hau. Svetlanak bere burua gurutzatu zuen eta txistu egin zuen:
  Joan daitezela gaiztoak pikutara!
  Angelikak faxistari tiro egin zion eguzki plexuan, eta zaunka egin zuen:
  - Gure garaipena saihestezina da! Eta dena ondo amaituko da!
  Svetlanak ere turkiarra moztu zuen, eta kantatu zuen:
  - Nahiz eta, badirudi laster bizitza eten egingo dela arazoak bere adar beltza jotzen duenean... Zaldiek irrintzi egiten dute eta odola ibai bat bezala dabil, eta berriro lurra zure oinetatik ateratzen da!
  Angelikak, iraniarra busti ondoren, gaineratu zuen:
  - Baina lurrak ere badu bere zaindaria... Eta berari luzatutako izarren artean... Salbatze-hari ikusezinak Hitler Kolymara erbesteratzeko!
  Neskek, tiroka, aho batez kantatu zuten:
  - Apur dezagun Adolf, min egingo dio! Faxismoa garaituko dela uste dut! Eta gure Errusian, Mesias agertuko da, herrialde guztietako herrien Jauna!
  Eta gudariek tiroka jarraitu zuten. Baina etsaien infanteria etzan egin zen, eta granadak jaurti eta jaurtitzen hasi ziren. Horda faxistak mortero suarekin neskak erretzen saiatu ziren. Eta granada asko botatzea.
  Angelikak filosofikoki esan zuen:
  - Hauteskundeetan zenbakia har dezakezu, gerrarik gabe hauteskundeetan trebetasuna!
  Svetlanak barre egin zuen eta adierazi zuen:
  - Gerra kalitateak kantitatea gainditzen duen eremua da, hauteskundeak, oro har, kontrakoak dira, eta hau txantxa da!
  Gudariak apur bat atzera egin zuten, granadak eta haien zatiak lodiegi isurtzen ari ziren. Angelikak botatako oparia oinarekin ere atzeman eta atzera bota zuen. Granadak hegan egin zuen eta naziak kaskoan jo zituen. Eta nola lehertzen den...
  Nonbait beste lotura bat lehertu izan balitz bezala.
  Angelikak filosofikoki adierazi zuen:
  - Zortea bigarren zoriona da, arrakasta hirugarrena, baina lehen trebetasuna!
  Svetlanak barre egin zuen eta tartekatu zuen:
  - Zortea kemenaren saria da, baina ez arduragabekeria!
  Angelikak armada kolonialeko hindu bati begia atera zion eta txistu egin zuen:
  - Nor da zortea, bere arimak abesten du!
  Svetlanak irribarre egin zuen eta txio egin zuen:
  - Zortea duzunean ona da, Jainkoak salbatuko zaituela esan nahi du!
  Neskak apur bat umoretsuagoak dira. Orduan, "Lehoia" alemaniarrak, hala ere, aurrera egin zuen, eta mina bat jo zuen. Beldarrak lehergailu batekin egin zuen topo eta hautsi egin zuten.
  "Lehoia" zauritua biraka eta zutitu egin zen... Gudariak poz-pozik zeuden eta birikak goitik behera kantatu zituzten:
  - Lehoia elbarria da pentsamenduan, tigrea era guztietako arazoen iturria... Ez dago pertsona bat baino interesgarriagorik munduan!
  Svetlanak lerro luze bat eman zuen, atzerriko armada bat besterik ez zen altxatu eta kantatu zuen:
  Suziriak, hegazkinak,
  Munduko izpiritu errusiar indartsuena...
  Pilotu onenen buruan -
  Etsaia hauts bihurtuko da eta behera!
  "Lehoia" oso kaltetuta dagoela dirudi. Izoztu egin zen, beste pare bat oskol bota zituen.
  Pantera arin bat agertu zen. Hala ere, sobietar tropen posizioetan sakontzeko beldur zen, baina tiroka hasi zen. Nesken buruen gainean maskorrak txistu egin zuten. Eta hondakinak eta suak hautsi zituzten.
  Svetlana granada bat botatzeko prest zegoen, tanke faxista distantzia erabilgarri batera hurbildu zen unea harrapatzeko prest. Baina Panteran ere ez dago tontorik. Alemaniarrek tiro egin zuten, obusak xake-taulan ezarriz, lur zati bakar bat ere ez galdu nahian. Eta literalki harri guztiak atera zituen.
  Angelikak bularrean kolpea eman zion eta esan zuen:
  - Fritz-en taktikak akatsak dira... Zenbat lortuko dute horrela?
  Svetlanak zentzuz adierazi zuen:
  - Oilo batek alez ale pikokatzen ditu, eta pisu handiak irensten dituen txerri batek baino askoz azkarrago hartzen du pisua!
  Pantherak laurogei tiro baino gehiago egin zituen, eta muniziorik gabe geratu ondoren, buelta eman zuen, bere gordelekura itzuliz. Bere ordez, "Sturmtiger" mastodonte berri bat agertu zen. Makinak bere enbor zabala tapa batekin estali zuen. Ikusten da, horrela, bere burua salbatzeko asmoz.
  "Sturmtigr", tropa sobietarren posizioetara tiro egin zuen urrutitik. Txupinazoa. Lurra altxatu zen, eta suzko iturri batek suzko zorrotadak isuri zituen.
  Neskak ia bizirik atera ziren, nahiko estalita zeuden. Svetlana ere apur bat gorratu zen. Neskak bat-batean bere burua ikusi zuen zaldi baten gainean galopan. Eta tatariar armadari eraso zion eskuadroi bat agintzen duela. Eta gudariak zaldiz ibiltzen dira berarekin. Mongol-tatariarrak, kolpeari eutsi ezinik, atzera egin eta milaka hiltzen dira apazapean.
  Svetlanak, berriz, bi ezpata kulunkatzen ditu eta etsaiak mozten ditu. Baina ikusmena bat-batean eten zen.
  Angelikak bere bikotekidea masailetan jo, astindu egiten du, esanez:
  - Tira, dena! Orain etzanda etzanda!
  Svetlanak haserre erantzun zuen:
  - Ez nintzen etzan, baina borrokatu!
  Neskak amorruz salto egin zuen eta granada bat bota zuen. Oraina, hegan egin ondoren, "Lev" tankearen muturrean lurreratu zen. Kalteak jasota, autoak bere maleta pisutsua zimurtu zuen.
  Svetlanak oihukatu zuen bere biriken goialdean:
  - Ni Errusiako zalduna naiz!
  Angelikak leherketa bat egin zuen bere metrailadoretik eta garrasi egin zuen:
  -erantzun zuen mutilak, bekainak zimurtuz,
  Errusia Santua zerbitzatu nahi dut...
  Utzi odol itsaso bat isurtzen
  Baina Jainkoak salba gaitzake!
  Svetlana hondakinen gainera erori zen sabela eta bularra hutsik. Garaiz, ehunka metrailadore leherketa bere buruaren gainetik pasa zirenean. Neskak mihia atera eta esan zuen:
  - Soldadu ausarten zoramena jeneral txundituen salbatzailea da!
  Angelikak baiezkoa eman zuen.
  - Soldadu ausarta da, jenerala zuhurra, etsaia maltzurra, arrakasta elkartasuna da ausardi jakintsuarekin bakarrik!
  Neskek berriz sua ireki zuten eta elkartasunez txio egin zuten:
  Haren gainean eskuadroiak
  Orroa batera
  Adolf ergel sendoa da -
  Sodoma landatzen!
  Beste "Lehoia" blindatu bat agertu zen. Bi soldadu alde egin zuten harengandik, aurpegi ilunak ikusita: arabiarrak. Amuan kate bat botatzen saiatu ziren garatutako tankea gudu zelaitik ateratzeko.
  Anzhelikak eta Svetlanak tiro egin zuten, aldi berean teknikariak ezarriz. Gerlariek kantatu zuten:
  - Ez ezazu zeure burua suntsitu eta lagundu kamarada bati, lagundu besteei suhiltzetik!
  Hiru beltz agertu ziren. Ahal bezain azkar korritu zuten katearekin, baina neskek ere tiro egin zuten. Gainera, Svetlanak pistola batetik tiro egin zuen, txakurra behatz hutsez sakatuz.
  Eta bere aurkariak ikaragarri jotzea lortu zuen, Robin Hooden antzera.
  Angelikak esan zuen:
  - Marka ez da arrakastaz jotzen duena, zorte txarrarekin huts egiten duena baizik!
  Svetlanak granada bat bota zuen oin hutsez eta txistu egin zuen:
  - Sastakai baten ikuskera duen zehatzena galdu daiteke, baina barkaezina den gogo zorrotz batek helburuaren gainetik pasa daiteke!
  Granadak morteroa jo eta lehertzen hasi zen, meatzeak leherraraziz.
  Bai, Smolensk ez zen erraza izan alemaniarrentzat. Heriotzaren zitadela ikaragarri batean sartu zituzten!
  . 3. KAPITULUA
  Smolenskeko defentsa misio loriatsua da... Baina agian hori ez da nahikoa.
  Margarita Magnitnaya eta Oksana neska errusiar ederrak Smolensk heroikoaren hegoaldetik irten nahian ari ziren naziekin borrokatu ziren. Bi edertasunek aitzindari-konpainia bat agindu zuten, armak hartu zituzten neska-mutilak.
  Hegoaldetik haize epel batek jotzen zuen, elurra urtu zen. Aitzindariek eta aitzindariek, oinutsik galtza motzetan, oinekin zikinkeria oratu zuten.
  Han eta hemen eroritako hosto hori-gorriak zeuden. Zuhaitzek astindu egiten zuten, beren adaxka biluziak zintzilik.
  Umeek ez zuten hotzik, udaberri hasieratik oinutsik eta erdi biluzik ari dira lanean. Indartsu mugitzen dira - meheak, baina arin.
  Ekaterina Sotnikova neska aitzindariak kantatu zuen;
  Hegan egin suak bezala gau urdinak
  Langileen seme-alaba aitzindariak gara...
  Argi urteen garaia hurbiltzen ari da -
  Aitzindarien oihua - beti prest!
  Eta umeek batera jaso zuten, oin biluziak lokatzetan kolpatuz:
  - Aitzindarien oihua - beti prest!
  Zarata bat entzuten da: eraso-hegazkin alemaniarrak eta amerikarrak hurbiltzen ari dira. Haurrek ukabilak ondo estutzen dituzte.
  Alenka Sotnikovak konfiantzaz ahoskatzen du, eta jokoko Komsomol neska birtualak oin biluziak zigilatzen ditu:
  - Sorpresak ditugu zu putreentzat!
  Izan ere, gorbata gorriko mutil bat, etorkizuneko Alexei Sotnikov bigarren Mundu Gerraren aurrealdera itzuli da jada eta ume baten eskua astintzen ari da.
  Bera oinutsik, eta galtza motzetan, gainontzeko mutilak bezala, gerriraino biluzik, eta oso erliebea, giharrak urratuak ikusten dira. Noski, gainerako neska-mutikoak argalak eta lehorrak dira, azala eta hezurrak gose-errazioak eta etengabe palekin lanean.
  Oleg mutilak metro eta erdiko altuera du, eguzkiaren erreduragatik ia beltza, baina ile zuria hazi zaio jada. Zalantzarik gabe, espazio aroko haur ederra eta oso indartsua da.
  Eta orain zeruaren kolorez margotutako sugeak igotzen dira naziengana.
  Alexei Sotnikov mutil oinutsik zerrauts-granada bereziak erantsi zizkieten, txikiak baina oso lehergarriak.
  Hona hemen Focke-Wulf, XE-129, eta amerikar P-47, P-51. Amerikak, jada lotsarik gabe, ia argi eta garbi borrokatzen du Hirugarren Reicharen alde. Formalki, amerikar pilotuak boluntarioak dira. Baina, hain zuzen ere, AEBetako gobernuak eta oligarkiek bidalitako gerrako partaideak dira.
  Umeak armez armatuta, beste batzuk etzanda etzanda etxean egindako bazoka. Aleksey Sotnikov-ek eta Alenka eta Ekaterina oinutsik neskak, esperientziadun gudari gisa, etxean egindako bazookak jaso zituzten atzerakadarik gabeko hodietatik. Eta nola talka egingo duten hegan baxuko auto baten aurka.
  Mutilak eta neska ilehoriak oin biluziak atseden hartu eta gatilloa leunki sakatu zuten. Eta kargak estatubatuar erasoko bi hegazkin eta Focke-Wulf alemaniarra jo zituzten.
  Lubakietatik hainbat tiro entzun ziren -aitzindariak ere tiro egiten ari ziren-.
  Alexey Sotnikovek, bere takoi biluzi, biribil eta umetako astinduz, txio egin zuen:
  - Mutiko oinutsik dirudien arren,
  Bibotea ez zen apurtu, baina jada titan bat ...
  Borroketan, mutil heldu bat gehiegi da,
  Eta kolpe hilgarria eman!
  Eta orain mutila hari hutsez tiratzen ari da, eta hegodun sugeak eraso-hegazkin alemaniar eta estatubatuarrek astintzen dituzte. Aliatuen eta Hirugarren Reich-eko dozena bat hegazkin lehertzen dira aldi berean.
  Aleksey Sotnikov-ek eta bainujantzia bereko bi neska ederrekin tiraka berriro tira, koalizio kapitalistaren hurrengo autoak kolpatuz.
  Mutilak orpo hutsarekin zomorroa zapaldu zuen eta orro egin zuen:
  Infernuko egun horiek pasatuko dira
  Hirugarren Reich eroriko da...
  Satanek ez du erreginatuko
  Borrokatu ez noraezean!
  Beste mutilek ere sugeak oinutsik zuzentzen dituzte. Eta orain koalizioko ekaitz-soldatzaileek opari hegalari txiki baina hilgarriekin topo egiten dute. Hegazkin asko hiltzen ari dira. Airean lehertu eta zatitan apurtzen dira.
  Hitlerren pilotuak erretzen ari dira... Eta bizirik dauden eraso-hegazkinak presaka, suziriak eta bonbak sakabanatuz, hegan egiten du.
  Alexei Sotnikov betiko mutilak irrintzi egiten du:
  - Aintza Errusia handiari!
  Neska-mutiko aitzindariek koruan jasotzen dute:
  - Aintza SESB!
  Masha neskak garrasika egiten du biriken goialdean, bere oin biluzi eta zikin kolpatuz:
  - Aintza Stalini!
  Boy Pashkak gehitzen du:
  - Eta Aliosha aintza! Jenio bat da!
  Umeen lubakiak ondo kamuflatuta daude, eta bonba eta txupinazoen leherketen ondorioz, bi mutilek eta neska batek bakarrik izan zituzten marradura txikiak. Eta hau inbutu ikaragarriak sortu ziren arren, eta lurreko plaken suntsipen eta inbertsio asko ...
  Eta leku batzuetan beroagatik lurra erre eta erre egiten zen.
  Nesketako bat zola biluzik zutitu eta hanka erre zuen, handik oihukatu zuen:
  - Hil Goering eta Hitler!
  Haurrak gogoz beteta zeuden. Komsomol kideak eta Alenka eta Margarita joko neskak borrokarako prest daude.
  Alexey Sotnikov-ek abestu zuen, edonon konposatuz:
  Espazio aroan jaio nintzen
  Non itsasontziek galaxietan barrena...
  Jendearen egintzak nahiko onak dira, sinetsi iezadazu,
  Urratu gerra, zalduna!
  
  Baina Demiurgo Jainkoek agindu zuten
  Zuk, mutila, lagundu zure arbasoei...
  Hartu hiperblaster mutil baten eskuetan,
  Eta Hitler hautsi!
  
  Ba mutilak borrokatzeko jaio dira
  Gerlari zoragarriak dira, sinetsi iezadazu...
  Azken finean, errusiarrek beti izan dute borrokatzeko gai,
  Desegin bedi harrapakinaren piztia!
  
  Gora bedi nire herri santua,
  Gure jatorrizko SESB handia...
  Neska bat oinutsik dabil elurretan
  Ausardia erakutsiz!
  
  Eta faxismoaren aurka amorruz borrokatzen naiz
  Errusiako mutil aitzindari handia...
  Eta gure fedea komunismoarekin izango da,
  Sam gutiziatsuak behintzat Fritz-i laguntzen dio!
  
  Sinets iezadazu, errusiarrek ez dute hautsiko,
  Herri guztiak Mosku inguruan elkartuko dira...
  Zalduna naiz batere arimaz soldatuta,
  Stalineri leialak gara Jaunari bezala!
  
  Inork ezin ditu aitzindariak hautsi,
  Ez dira haurrak, Jainkoen semeak baizik...
  Adibide belaunaldi bat izango gara
  Fuhrer-ek ez du adar hori zenbatuko!
  
  Bai, gure Amaren aintza dabil,
  Gehien elurretan, sinetsi mendiak...
  Neska bat oinutsik dabil elurretan
  Fritz bere orpo hutsez hilkutxara eramaten!
  
  Ez sinetsi naziak indartsuak direnik orain,
  Beren Sherman Samek aurkeztu zuen arren...
  Ez gara damutuko bizitza sinetsi ere
  Aldaketa handi baten garaia da!
  
  Ama lurra eguzkia bezain ederra da,
  Aberri Jolasgarria gure ama da...
  Eta neskaren ilea urrez kizkurtzen da,
  Fritz-a txikitu ahal izango dugu!
  
  Komunismoaren haurren aitzindariak gara,
  Svarog eta Kristo zerbitzatzen ditugu...
  Sakabana ezazu faxismoaren horda gaiztoak,
  Garaipena ekarriko dut Aberrira!
  
  Errusia planetaren ama lurra da,
  Bere amets gogokoenak ditu...
  Zoriontsu helduak zein umeak ezagutzen
  Ez da aparteko zalapartarik behar!
  
  Ahalguztiduna datorrenean, eguzkia izango da,
  Sagarrondoak loratuko dira Marten...
  Txinatarrak eta japoniarrak batuta daude,
  Estatubatuar bat errusiar batekin bidean!
  
  Komunismoaren ideiak batu,
  Eta fedeak badaki Leninen ametsa...
  Alde batera utziko dugu zinismoaren higuingarria,
  Eraiki dezagun edertasuna unibertsoan!
  
  Guretzat Maria eta Santa Lada,
  Jainkoa ohoratzen dugu, eta Marx "Kapital"...
  Aitzindari guztiak sarituak izan daitezen,
  Guretzat, Svarog eta Stalin aproposak dira!
  
  Faxistek badakite ez dutela aharirik egingo
  Borondatea, indarra, boterea ezagutzen dugu...
  Etsaia zapalduko dugu kolpe hirukoitz batekin,
  Eta laster bihurtu Fuhrer zorri!
  
  Izan bedi gure Errusia loriatsua
  Lorategiko betiko erpin bat bezala...
  Stalin kamarada, zu zara gure mesias,
  Zuekin komunismora joango gara!
  
  Trumoi-ekaitz minutuak, garai gogorrak direnean,
  Gerra odoltsua amaitu da...
  Bat-batean gure haurrak haziko dira
  Etorriko da betiko zoriona!
  Poema on bat Alexei Sotnikov oinutsik konposatu zuen, nota nagusi batekin amaituz.
  Baina orain bonbardaketak hasten dira... Erasoaren erasoak porrot egin eta galera handiak ekarri bazituen, orain kanoiak mailukatu zituzten.
  Etorkizun ez oso urruneko Terminator Warlord boy ez du oraindik artilleriaren aurkako armarik sortu. Haur bikain batek suziriak garatu zituen arren, boligrafoaren eta ikatzaren trakzioan.
  Mutikoa borrokarako prest zegoen, baina suziriak oraindik prest ez zeuden bitartean, bere taldea oinutsik ezkutatu zen txorrotan.
  Bonbardaketetan denbora pasatzeko, Komsomoleko bi kide, etorkizuneko gonbidatua, eta Masha eta Klara bi neska, Pashka mutilarekin batera, kartetan jokatu zuten.
  Ekaterina, bere ile gorria hazten ari zaiona, eta handik askoz ere ederrago eta politagoa bihurtu zen, txartela bota zuen bere behatz hutsez, ohartarazi zuen:
  - Benetan, Fritz eta amerikarrak presionatzen gaituzte!
  Alenkak, urre-hosto ile apur bat kizkurdun neska batek, hauxe adierazi zuen:
  - Baina oraindik ez dugu hautsiko, borrokarako gogoa dugulako!
  Alexey Sotnikovek buruaz egin zuen:
  - Sobietar zientziak etsaien teknologiari arma miragarri batekin erantzungo dio! sinesten dut!
  Mashak buruarekin baietz egin zuen:
  Zu ere gure arma zara!
  Eta neskak txartela bota zuen bere oin biluzi eta txikiarekin, zikinkeriatik garbituta.
  Pashkak esan zuen hasperen batez:
  - Mundu kapitalista osoa da gure aurka borrokan! Hain indar desorekatuak!
  Alexey Sotnikov, betiko mutil honek logikoki esan zuen:
  - Suvorov-ek etsaiaren goi mailako indarrak irabazi zituen! Eta irabiatuko dugu!
  Margaritak barrez kantatu zuen:
  - Garaipena zain, garaipena zain, komunismo santuan sinesten dutenak!
  Garaipena zain dago, garaipena zain dago, faxismoa neskak suntsitzen du!
  Clarak esan zuen:
  - Nazien tankeak ikaragarriak izan arren, erantzun bat dugu!
  Alexei Sotnikov mutilak bere oin biluzi eta umea zapaldu zuen eta buruaz esan zuen:
  - Noski badela! Bai, eta obusak baretu egiten dira, alde egiteko ordua da!
  Eta neska-mutiko moduko bat salto egin zuten bunkerretik. Haien takoi biribilak, arrosa, garbituak, distira egin zuten.
  Naziak, noski, tankeekin erasora joan ziren.
  Alenka ederrak kantatu zuen:
  - Aitzindari, Komsomol! Ibili elkarrekin bizitzan zehar!
  Aitzindaria, Komsomol! Konfiantza gu ez okertuko!
  Aleksey Sotnikov-ek etorkizuneko ume baten ikusmen zorrotzarekin begiratu zuen zelaira. Alemaniako, amerikar eta britainiar tankeak mugitzen ari ziren. Kotxe armada oso bat. Hemen "Ferdinanda" autopropulsatutako pistolak ikus ditzakezu. Sherman tanke amerikarrak altuak dira, batzuk moko motzak dituzte, besteak moko luzeagoak. "Churchill" ingeles okupa gehiago, oso ondo babestuta. Hona hemen Cromwell nabarmenak boz motzak dituztenak, baina arin samarrak, burdinaren antzekoak. AEBetako Armadako "Grand" goi arkaikoagoa. "Challenger" ingeles tankerik onena hamazazpi oineko pistola batekin. Eta hona hemen alemaniarrak. "Lehoia" izugarri eta handia kanoi luzeko pistola batekin.
  "Tigre" itxuraz zaharkitua bere forma karratuan. "Pantera" arina. Geroago eta oraindik arraroak diren ereduak: "Tiger" -2 eta "Panther" -2.
  Azken bi tankeak oso antzekoak dira - kanoia ere berdina da, Panther-2-k soilik dorre txikiagoa eta estuagoa du eta silueta baxuagoa da.
  "Ferdinand" -2 kanoi autopropulsatua da Wehrmacht-eko lehena, non motorra bloke bakarrean jar zitekeen transmisioarekin eta zeharka. Zenbat eta arinagoa eta beheko silueta bihurtu den pistola autopropulsatu hau.
  Baina "Lion" -2 oraindik ez da produkzioan sartu, arazo tekniko batzuk konpondu behar dira horrelako makinak abiarazteko. Beraz, oraingoz, alemaniarrek diseinu zaharkitua duten tankeak dituzte: transmisioa aurrean dago, eta motorra atzealdean, eta horrek galerak ekartzen ditu biraderan.
  Baina "Challenger" ingelesak, azken honek diseinua eta seiehun zaldiko motorra ditu. Depositua duela gutxi agertu zen eta ez da oso masiboa, baina eraginkorra.
  Baina masiboena AEBetako Sherman da, kantitate handietan ekoizten dena. Halako kotxe bat... Ez dago gaizki babestuta kopetan eta tanke batzuek kanoi luze samarra dute.
  Bada tankeen armada bat.
  Baina Aleksey Sotnikov mutiko oinutsak, labean berri den aitzindari honek, sorpresa batzuk prestatu ditu aliatu mastodonteentzat.
  Esaterako, zerrauts meatzeak lehertzen hasi ziren. Tanke alemaniarrak, amerikarrak eta britainiarrak beldarrek hautsi zituzten, arrabolek hautsita. Metala erretzea.
  Neska aitzindariak oin biluzik zaplazteko eta irrintzi egin zuen:
  - Hori faxistak, jaso!
  Lion tankea izan zen lehertzen lehena. Gero bi Sherman. Aurrerago "Panther" eta "Churchill". Gero berriro "Shermans" eta "Cromwells".
  Eta hona hemen T-4 alemaniar tanke zaharkitu bat. Leherrarazi zuen gainera. Eta orduan "Tigrea" erretzen hasi zen.
  Alexey Sotnikov-ek, heriotzaren ilarrak botaz, garrasi egin zuen haurren hanketako hatz hutsez:
  - Aintza SESB!
  Alyonkak, urrezko ilea zuen neska oso ederrak, hartu eta intsektua zapaldu zuen bere behatz hutsez eta kirrinka egin zuen:
  - Munduko iraultzaren alde!
  Catherinek irrintzi egin zuen:
  - SESBren lorpen gorenengatik!
  Eta bazooka bateko lupaneta bat bezala ere bai. Eta Aleksey Sotnikovek berak bazooka bat egin zuen tutu batetik. Eta oso hilgarria egiten du tiro.
  Mutil-terminator-voivodeak ere tiro egin zuen, eta urrutitik "Tigre" -2 jaurti zuen, eta oihu ikaragarri egin zuen:
  - Espazioko zalduna naiz!
  Eta aitzindari taldeak hots egin zuen:
  - Komunismoa bizi!
  Naziek aurkarien erresistentzia oso oldarkorrarekin topo egin zuten. Eta haien tankeak, eta aliatuen tankeak noizean behin lehertu eta erori ziren. Eta alferrik da Armada Gorriko umeei errukia barkatzea.
  Tankeek bereizi gabe tiro egin zuten eta ezin zieten ezer egin aitzindariei.
  Alexei Sotnikov mutilak bazuka tiro egin zuen berriro eta irrintzi egin zuen:
  - Amaren eta Stalinen alde!
  Alenkak harritxoak bota zituen neska hankadun hatz hutsekin, etsaia kolpatu eta txio-txilo egin zuen:
  - SESBen handitasunaren alde!
  Eta keinua egin zien bere lagunei.
  Andreikak mutikoak oin biluziak jo eta kantatu zuen:
  - Laster amets batekin elkartuko gara,
  Bizitzaren lehen urratsa da...
  Berriro ikusten duzu herrialdean zehar,
  Eraso amorratuen zurrunbiloak!
  Aleksey Sotnikovek berriro jaurti zuen distantzia luzeko bazooka berrerabilgarri batetik, Sherman zatitu eta abestu zuen:
  Eta borrokak berriro jarraitzen du
  Su hiperplasmatikoa irakiten ari da...
  Eta Lenin hain gaztea da...
  Kolpe hilgarria ematen du!
  Borrokalari gazte hau oso lagun ona da. Eta haurren oinen oin biluziekin pistola apuntatzen du helburura. Eta berriz suak. Eta aliatuek aurrera jarraitzen dute, beren tankeak alemaniarrekin batera igotzen dira. Eta aparteko galerak baino ez dira sortzen.
  Etsaiaren mastodonteak zenbat eta hurbilago hurbildu, orduan eta galera gehiago izaten dituzte. Haurrek, batez ere, bazooka arin eta soiletatik tiro egiten dute tankeetara, eta dorreak botatzen dituzte. Eta galera handiak eragiten dituzte.
  Alenka neskak granada bat botatzen du neska hankadun hatz hutsekin eta abesten du:
  - Hau da aintza, komunismoaren aintza,
  Zerura hegan egingo dut abesti batekin!
  Lara neskak, behatz biluziekin, heriotzaren opari hiltzailea ere jaurtiko du, aurkariak urratu eta irrintzika:
  - Komunismoaren handitasunaren alde!
  Aitzindariek burugogor borrokatzen dute aldi berean neska zein mutilekin. Eta denak borrokan ari dira.
  Hartza ere oinutsik dago, haur baten oinarekin granada bat botatzen du, Sherman amerikarra gelditu eta kirrinka:
  - Errusia Sobietarrentzat!
  Eta haurrak berriro borrokan ari dira. Hitlerren eta aliatuen tankeek mine, granada eta bazooka jaurtiketekin estropezu egiten dute. Eta literalki geldiezinak dira.
  Clara neskak metrailadorea jaurtitzen dio infanteriari. Gero oin hutsez ilar bat bota zuen ikatz-lehergailuarekin. Faxista asko urratu eta txio egin zuen, hortzak agerian utziz:
  - Munduko txapeldun absolutua naiz!
  Eta neskaren orpo biluziak berriz ilarra botako du. Lehertu eta nazien tankeen arrabol pare bat hautsiko ditu.
  Masha neskak buelta bat eman zuen, eta metrailadore bat. Fritz moztu eta purrustada egin zuen:
  - Aintza errusiar heroiei!
  Eta takoi biluzi eta biribila suntsitzeko oparia bezala.
  Hona hemen neskak. Eta mutilak jarraitzen saiatzen dira. Eta naziei tiro egiten diete, eta oinetakoak mozten dituzte, eta hau atzerriko legio osoa da. Eta orpo hutsez, aitzindariek etsaiaren suntsipen osoa bidaliko dute.
  Eta barre egiten dute.
  Eta nola faxistak kolektiboki jota aitzindariek. Eta belaun biluzi eta zikinekin bazookaren upelak sakatzen dituzte.
  Baina hari gainean dauden mutilek zerrautsetatik ateratzen dituzte meatzeak. Eta nola gupidagabeki ahultzen dituzten Fritz eta beste mertzenarioak. Hau benetan totalitarioa da.
  Alexei Sotnikov haurrak oinutsik bazooka batetik tiro egiten du eta mutilak abesten du:
  - Mundua argi odoltsuan murgilduta dago,
  Jendea hormaren aurka dago...
  Baina uste dut egunsentia
  Baina uste dut eguzkia!
  Kartzelako ziegako iluntasuna uxatu egingo du!
  Gu jaunak, gu jaunak...
  Iruzur egiteko trebatua!
  Eta epaiketarik gabe! Eta epaiketarik gabe!
  Sotoetan giltzapetuta!
  Mutilak biziki indarrez jokatu zuen, bere aitzindarien antzera. Eta Fritz zanpatu zuten inolako errukirik gabe. Tiro zehatzekin eta suntsipenekin hautsi zituzten.
  Alenka ederrak, naziei tiroka, eta kolpatuko balitu bezala, hartu eta txintxoa egin zuen:
  - Komunismoan dugun fedea,
  Faxismo gaiztoa gezurtatu!
  Eta oin biluziekin, neskak berriro hartu eta tiro egingo du etsaia.
  Masha Pioneer-ek bere orpo biribil hutsarekin granada bat jo eta tanke alemaniar bat apurtu zuen, irrintzika:
  - Komunismoaren alde!
  Ekaterinak, metrailadore batetik tiro eginez, hauspo egin zuen:
  Hitler basoan aurkituko dugu, Hitler basoan aurkituko dugu! Ez dezagun berarekin txantxetan! Urratu dezagun!
  Eta bere behatzak biluzik, neskak berriro granada bat botako du eta txioka:
  - Desegingo dut!
  Lev tankea ikaragarria den arren, laurogeita hamar tonako mastodontea, ezin die aurre egin aitzindari sobietarrei.
  Eta umeek birrintzen dute, ikatzetatik ilarrak oin hutsekin botatzen, eta hau benetako heriotza da.
  Edertasuna Alenkak oihu egiten du:
  - Gure izpiritu errusiarra!
  Eta metrailadoretik leherketa hilgarria ematen du, etsaia moztuz. Eta beste hilotz mendi bat ematen.
  Alexey Sotnikov, tiroz, oharrak:
  - Gelditu ditugu!
  Eta berriro mutikoak oin hutsarekin granada bat bota eta biraka egiten du. Eta beste tanke alemaniar bat gelditu zen.
  Hona hemen "Witch" pistola autopropulsatu amerikarra mugitzen. Kotxe azkarra, baina ahul babestua eta bazooka batekin tirokatua. Pigtails neska batek tiro egin eta jo zuen zehazki.
  Beste neska batek behatz hutsez ilar bat bota eta faxista suntsitu zuen, eta kantatu zuen:
  - Aintza SESB! Aitzindariak guztion adibide dira!
  Eta berriro ere, indar hilgarriaren txanda emango duen bezala. Eta faxista asko hartu eta moztuko ditu.
  Alenkarekin borrokan, Fritz-i tiroka, irrintzi egiten du:
  - Denak irabazten dituen neska naiz!
  Eta berriro behatz hutsez, zerbaitek hiltzaile bat abiaraziko du.
  Catherinek, aurkariei tiro eginez, hau esan zuen:
  - Komunismo kosmikoa gurekin etor daiteke!
  Eta nola keinu egiten dion. Eta orpo hutsarekin granada bat hartu eta emango du. Eta nola erabat moztuko diren naziak.
  Aitzindariek ausart borrokatzen dute. Eta ez hurbildu. Eta nola zehaztasunez eta zehaztasunez tiro egiten duten.
  Alenkak neskak berriro indar hilgarriko granada bat botako du bere behatz hutsez, etsaiak urratuko ditu eta txirrinka egingo du:
  - Komunismo kosmikoenaren alde!
  Neskek tiro egiten dute eta neska-mutilek segitzen dute.
  Hiru Sherman aldi berean itzuli ziren. Hemen beren seme-alabek jipoitu egiten dituzte, beraz, oso ondo ateratzen dituzte arazoak.
  Alenka ederrak txiokatu zuen:
  - Hari batez, hari batez,
  Ez dut joan nahi...
  Komsomolskaia oinutsik,
  Bizi!
  Eta berriz, orpo hutsez, naziei dagokienez, heriotzaren oparia abiaraziko du. Eta moztu nazien ausardia handiz.
  Ekaterinak, barrezka eta hortzak agerian utziz, honako hau ohartzen du:
  - Komunismoaren ideien izenean!
  Eta nola heriotzaren eta suntsipenaren dohainak orpo hutsez emango duen!
  Borroka Alenkak, tiroz eta mertzenarioen eta faxisten lerroz lerro moztuz, hauxe argitaratu zuen:
  - Aintza sobietar lurraldeari!
  Eta berriro orpo hutsez, naziei botako balu bezala.
  Odol eta zati oso bat igoko da.
  Alexei Sotnikov-ek, zehaztasun handiz tiro eginez eta behatz hutsez heriotza-opariak botaz, adierazi zuen:
  - Poza, poza betiko!
  Lenka neskak, tiro eginez, mutikoari lagundu zion:
  - Ametsa egi bihur dadila!
  Eta hatz hutsez, aitzindariak hilgarria botako du.
  Hauek dira borrokan dauden umeak.
  Alexey Sotnikovek esan zuen, hortzak agerian utziz:
  - Gertu, gertu, poza eta arazoak,
  Beharrezkoa da, beharrezkoa da, erantzun irmoa ematea!
  Alenka Sotnikovak, naziei tiro eginez, honako hau igorri zuen:
  - Mundu eguzkitsua,
  Bai Bai Bai! Bai!
  Leherketa nuklearra
  Ez ez ez!
  Eta berriro, nola kargatuko duen kalte hiltzaileen eztanda batekin.
  Aleksey Sotnikov bere hanka mutilen hatz biluziekin, ilar batzuk jaurtitzen dituen bitartean heriotzaren opari gisa hiltzaile boterearekin. Eta Alemaniako tankeek, kalteak jasota, atzera egiten dute.
  Mutil-terminator-voivodeak loro baten antzera txio egin zuen:
  - Bat bi hiru! Apurtu Adolf!
  Eta mutilak ikatz granada mordo bat hartu zuen orpo hutsarekin.
  Eta Fritz horietako asko aldi berean hautsi ziren.
  Hauxe hartu zuen naziek behar bezala kolpatuta.
  Alenkaren aurka borrokan, naziei tiro eginez eta naziei oso zehatz joz, oihu egin zuen:
  - Aintza komunismo garaiari!
  Eta behatzak hutsik, suntsipen-granada bat bota zuen. Eta hainbeste faxista hautsi ziren aldi berean.
  Tankeetan etsaien galerak hazi egin ziren. Alemaniarrak, aliatuekin, defentsa zein burugogorra ikusita, atzera egiten hasi ziren. Egia esan, atzera egin zuten. Eta bonbardaketak areagotu egin ziren.
  Catherinek, etsaiari tiro eginez, eta arku altu batean bazooka batetik mezu bat bidaliz, hau esan zuen:
  izar altuera,
  Gure herri santua!
  Eta oin biluziekin berriro heriotzaren mezua bota zuen, eta aurkari asko zapaldu zituen.
  Alemaniarrek eta aliatuak atzera egin zuten...
  Aitzindariak eta oihuka, haien atzetik korrika egin zuten granadak jaurtiz. Eta bazeuden halako neska-mutil borrokalariak.
  Combat Alenkak ziur esan zuen:
  - Gure egia guztian!
  Eta behatz hutsez, berriro nola abiarazi heriotzaren ilar hiltzaile bat.
  Alexei Sotnikov-ek, mugimenduan tiro eginez, kirrinka egin zuen:
  - Elkarrekin indar handia gara,
  Krokodiloaren haserrea gurekin dago!
  Eta mutikoak berriro ere suntsipen-opari hiltzaile bat jarriko du martxan.
  Armada oso honek aurrera egin zuen eta zapaldu zuen Wehrmacht gorrotatua.
  Eta haurrak erasoan zeuden, etsaiaren atzetik. Haien takoi biribilak, hautsak belztuta, dir-dir egiten zuten.
  Eta nola aitzindariek etsaiak desagerrarazi zituzten. Nola birrindu zituzten. Eta etenik gabe moztuta. Eta granadak bota zituzten.
  Hauek benetan sobietar aitzindariak dira, edozein faxistaren beldur diren.
  Eta jotzeko konpromezua hartzen bazuten, tiranizatuko dute sakon.
  Haur borrokalariek, erasoan, irmo kantatu zuten;
  Indarkeriaren mundu osoa suntsitu egingo dugu,
  Behean behera eta gero...
  Mundu berri eta berri bat eraikiko dugu,
  Nor ez zen inor, dena bihurtuko da!
  Eta bi neska-Komsomol kideek ere, metrailadoreetatik lupanul-a gustatzen zaie eta naziak mozten dituzte.
  Eta gero, takoi hutsik, zerrauts poltsa bati amore emango diote. Horiek intentsitate handiz hegan egin zuten eta nazien ihesi zihoazen tankeak hartu eta lehertu zituzten. Eta askok urratu eta zatika desmuntatu zituzten.
  . 4. KAPITULUA
  Mundu osoko alemaniarrek eta atzerriko mertzenarioek Vyazma hiriari eraso zioten. Hegoaldetik haize epela sartu zen, eta urtaro hotza izan arren, elurra urtu egin zen eta benetako porridgek pilatu zituen. Alemaniako tankeak zailtasun handiz arakatu ziren hiri sobietarreko kaleetan zehar.
  Nazio ezberdinetako haurren aitzindari batailoi bat nazien aurka borrokatu zen Kirov kalean. Komsomol kide Aliya batailoia agindu zuen.
  Neska eder batek metrailadore batetik tiro egin zuen. Trebeago egiteko eta oinetakoak gordetzeko, botak ezkutatu zituen eta takoi biribilak eta neskatxak ezkutatu zituen.
  Tenperatura zerotik gorakoa zen, eta borrokalarien seme-alabak galtza motzak edo soineko motzak zeramatzaten, takoi biluziak erakusten.
  Mutilak etengabe mugitzen ziren eta, beraz, ez ziren izoztu.
  Aleksey Sotnikov mutila, Alenka neskarekin batera (bere emazteak ere ume itxura hartu zuen, ume bihurtutako senarrarekin oso ezberdin ez izateko!), Biak gorbata gorriak, oin biluziak beren biluzien gainean pausatzen. oinak, meategi bat atera zuen eta "Royal Tiger" alemaniarrak patinaje-pista lehertu zuenez, gelditu egin zen.
  Beste mutil aitzindari batek, Arkasha Sapozhkovek, eta Alice neskak, heriotzaren oparia jaurti zuten tirakada batetik, garraiolari nazia joz. Zikin, umeek oin biluziak lauza pusketan kolpatu zituzten, eta ez zuten kikildu ere egin.
  Gudari gazteek kantatu zuten:
  - Komunismoaren umeen aitzindariak gara!
  Komsomoleko kide Natashak onartu zuen, eta leherketa-pakete bat bota zuen oin hutsik, oinetako soldaduek buruaz hauskatuz:
  - Leninen alde!
  Komsomoleko Masha kideak ere eman zuen txanda. Eta bere behatz hutsez bumerang bat jaurti zuen, mertzenarioei buruak moztu eta kirrinka:
  - Stalinen alde!
  Nesken batailoiak aitzindariak onartzen ditu. Neska asko daude eta ederrak dira, gona motzean eta oinutsik.
  Alsou Komsomoleko kidea, tankearen aurkako fusil batetik kolpatu eta Panther-aren alboan jo zuen. Orduan neskak kantatu zuen:
  - Festa, Lenin, Komsomol!
  Komsomol-eko kide Aziza - etsaia nola jo Anisa neskarekin batera katapulta inprobisatu batetik. Eta hemengo edertasunak oso borrokalariak eta zehatzak dira tiro eta guduetan.
  Gerlariek ez diote etsaiari errukirik ematen.
  Anastasia Vedmakova zeruan borrokatzen da benetako amaierako sorgin bat bezala. Akulina Orlova berarekin. Utzi hegazkin alemaniarrek eta arma indartsuagoak, baina gerlariek birrintzen dituzte.
  Akulina Focke-Wulf atzetik ari da. Bai, etsaiak sei aire-pistola ditu, baina horrek ez dio traba egiten neskari. Eta benetako titan eta erraldoi bat bezala borrokatzen du.
  Anastasia Vedmakovak bere bikotekidea animatu zuen:
  - Super klaseko neska bat zara!
  Akulinak, beste alemaniar bat moztu eta hanka biluzi eta beltzaranekin pedalak sakatuz, esan zuen:
  - Super haurra dirudi!
  Vedmakovak barre egin zuen eta adierazi zuen:
  - Neurri batean, umeak gara! Gainera, haurrak politak dira!
  Eta emakume gazteak perlazko hortzak dirdir egin zituen.
  Grozni bonbardaketak jasan zituzten... Komsomoleko kideek eta aitzindariek benetako titanen antzera borrokatu zuten etsipenez.
  Aleksey Sotnikov eta Lekha Teterev, biak oinutsik aitzindari mutilak, zerrauts pakete lehergarri bat ere arrastaka eraman zuten hari baten laguntzaz Lev tanke indartsura, zeina nekez mugitzen zen lokatzetatik, osotasun kolosal bat zeraman. Eta orain bere atzeko arrabola lehergailuekin hazi da, eta nola lehertzen den ... Hautsitako beldarrak norabide ezberdinetan sakabanatuta.
  Alexei kantatu zuen:
  - Mundu osoa esnatuko dela uste dut,
  Faxismoaren amaiera izango da...
  Lyokha Teterevek jaso zuen, umearen oin hutsez zapalduz:
  -Eguzkiak argi egingo du
  Komunismoari bidea argitzen!
  Mutilak ilunak eta galtza motzak dira, Alekseyk ile ilehoria baino ez du, eta Lekha beltza. Baina nazien aurka borrokan ari dira elkarrekin. Komsomoleko kide Vasima ile beltzez, Vasilisa ile zuriz.
  Gona motzean hotza izan arren edertasun biak. Eta haien takoi biribilak, hain erakargarriak.
  Eta Bella Komsomol kidea da haiekin, eta tiro egiten du ere. Eta hatz hutsez beste pakete lehergarri bat botatzen du.
  Neskak eta haurrak borrokan ari dira hemen, baina naziei ez zaie uzten. Eta borrokak gogorrak dira.
  Hala ere, naziak Vyazma inguratzen saiatzen ari dira. Eta arriskutsua da. Baina tankeak eta garraiolariak lokatzetan trabatu egiten dira...
  Eta bonbak lehertzen ari dira ... Beraz, Yu-488 hiria bonbardatzen saiatzen ari da. Eta harekin, eta B-29 munstro amerikarrak ... Gas pistolak ere mailukatzen ari dira ...
  Bi neska Yu-288 gainean hegan egiten ari dira: Isabella eta Zaira, ilehori ederrak. Bonbak botatzen dituzte. Baina gero Yak-9 albotik agertzen da.
  Isabellak, bere behatz biluzien laguntzaz, aire-pistola zuzentzen du eta makina sobietarrari tiro egiten dio. Ondoren, gehitu abiadura. Yak-9 ez da azkarregia hala ere, eta hemen ere gainkargatutako bertsioan dago, eta ezin du Alemaniako autoa harrapatu.
  Neskek takoi hutsekin edalontzia jo eta txirrinka:
  - Izan famatua, gure armada santua da!
  Eta nola erakutsiko duten mihiek!
  Eta sobietar autoa atzeko bi hegazkinen kanoietatik tiro egin zen, eta su hartu zuen, neska hanken hatz biluziek egiten duten urak.
  Zairak txin-txin egin zuen, hortzak agerian utziz:
  - Soldadu gorri guztiak garbituko ditut!
  Eta begi urdinak keinu egin. Eta borrokalariena eta biziena dirudi.
  Eta nola maite dituen gizon gazte ederrak.
  Hala ere, bere hiltzeko gogoa askoz gehiago da.
  Alemanak bonbardaketaren ostean lehorreratu zirenean, Zairak garagardo pixka bat edan zuen. Eta Isabellak, garagardoaz gain, karramarroa ere gehitu zuen. Neskek pozik jan zuten. Dotoreak, oinak biluziak, oinatzak utzi zituzten aireportuko izoztean. Mutilek beren edertasun ia biluziak irensten zituzten gose eta lotsatuta begiradaz. Zein politak diren neskak eta aldi berean ikaragarriak.
  Isabelak galdetu zion Zairi:
  - Gerra laster amaituko dela uste duzu?
  Zairak adierazi zuen:
  - Uda baino lehen ez! Mosku hartu arte, errusiarrek ez dute kapitulurik egingo!
  Esmeralda-begi ilehoriak honako hau esan zuen:
  - Eta Mosku erori ostean, borrokak egon daitezke oraindik!
  Ile urdina zuen ilehoriak baiezkoa eman zuen:
  - Ahal dute! Baina jada ez dira borrokak izango, agonia baizik!
  Eta neskek barre egin zuten, karramarroak jaten amaitu eta berriro guduan sartu ziren... Eguraldia nahiko hegan zegoen bitartean. Eta oin biluziek aztarna dotoreak utzi zituzten.
  Isabellak adierazi zuen:
  - Dena dugu ederra, baita arrastoak ere!
  Zairak baietz egin zuen.
  - Neska alemaniarrak ezin hobeak dira!
  Eta bi edertasun gaiztoak koruan kantatu zuten:
  - Reich perfekzioa da,
  Reich perfekzioa da...
  Irribarretik keinura
  Laudorio guztien gainetik!
  Ai zer bedeinkapena
  Jakin perfekzioa garela
  Jakin perfekzioa garela
  Jakin idealak garela!
  Eta berriro ere, bonbak jaurtitzen dituzte sobietar posizioetan. Eta jendea hiltzen ari da. Jende asko hiltzen da bonbardaketen eta bonbardaketen ondorioz. Eta gas jaurtigailuen eta beste gailu hilgarri batzuen planoetatik.
  Anastasia Vedmakova eta Akulina Orlova oso neska politak dira. Anastasiak urte asko ditu jada, baina ez du zahartzen, eta oso fresko eta gaztea dirudi, oso garatuta eta gihar handiek zaharragoa ematen diote. Eta bere aurpegiak ez du zimurrik edo sarerik, azal delikatua eta beltzarana duena. Eta Akulina oraindik gaztea da urtetan. Edertasun biak bikainak dira. Klase goreneko batekoak dira. Gainera, Pokryshkin, Friedrich-Wolkak tiro egin ostean, oso harrituta dago eta jada ez du irteera gehiago egiten.
  Anastasiak upel urratu bat maniobratzen du. Eta jada zaharkituta dauden ME-109 batzuk erortzen ditu. Horren ondoren, neska heroiak irrintzi egiten du:
  - Arranoak zeruan ari gara!
  Akulinak maniobrak egiten ditu, azeri-sugeak, eta Focke-Wulf-a mozten du buztanean eta txintxoak:
  - Errusia atzean dago! Errusia atzean dago!
  Neskak gorantz doaz zalantzarik gabe. Borrokatzen diren kulero mehe batzuetan ez zituzten bularrik jarri ere egin. Baina borrokan asko laguntzen du. Azken finean, bitxikeria hiltzaileen eraginaren eraginkortasuna areagotzen du.
  Anastasiak maniobra bat egiten du berriro. Oraingoan ME-309 baino aurkari serioagoa du, zazpi su puntu dituena. 30 mm-ko kalibreko hiru hegazkin kanoi barne. Eta, noski, hau aurkari serioa da. Arma indartsuek etsaia mozteko aukera ematen dizute. Eta aire-pistola bakarra duzu...
  Anastasiak, ordea, trebetasunez botatzen du bere hegazkina albo batera, berunezko hegazkin hegalarietatik urrunduz. Bai, 20 milimetroko pistola kalibrea baino ez du. Baina buztanera tiro egiten baduzu.
  Anastasiak irribarrez kantatu zuen:
  - Junkers etorri zitzaizkidan buztanera,
  Baina hemen hasperen egin zuen...
  Torlojuek gogaikarri uluka egin zuten,
  Ez dute gurutzerik behar beren hilobietan,
  Gurutzeak hegaletan jaitsiko dira!
  Akulinak barre egin zuen eta Yu-188 moztu zuen, kexatzen:
  - Garaipen dibertigarrietarako!
  Eta perlazko hortzak erakutsi zituen. Hemengo neskak borroka isuririk zabalena eta kolosalena dira.
  Anastasiak Yak-9 alde batera botatzen du. Berriro botatzen saiatzen ari dira. ME-309 sakatzen du, autoa larri dago.
  Anastasiak haserre kantatu zuen:
  - Eta serio bat ikusten dut,
  Ivan Izugarriaren ametsean...
  Siberiako lurrak banatuta,
  Jatorria Errusia!
  Eta gudariak berriro auto alemaniarra kolpatzen du. Lehenik eta behin hegala urratzen du. Abiadura galtzen dizu. Eta gero buztanera doa. Alemaniarrak ihes egiteko aukera handiak ditu murgiltzearen abiadura handia dela eta. Baina ez Sorginen aurka. Klase goreneko batekoa delako!
  Akulina ere borroka gogorrean dago. Neskak takoi hutsak pedalen gainean jartzen ditu eta abesten du:
  - Ez jasan eslaviarren umiliazioa,
  Altxa gaitezen alemanen aurka...
  Ez dezagun irain gehiagorik hartu
  Zapaldu dezagun etsaia altzairuzko esku batekin!
  Hona hemen Airacobra bere kontra. Makina indartsua: lau metrailadore eta 37 mm-ko aire-pistola bat. Akulinak bere autoa trineo bat bezala jaurtitzen du muino batetik behera, hegazkinen obusak saihestuz. Eta sabela azpian murgiltzen da. Oinen behatz hutsez sakatzen du gatilloa... Eta helburu zaurgarri bat jotzen du zehazki.
  Eta kotxe amerikarra pizten da.
  Akulinak gogotsu kantatu zuen:
  - Komunismoaren ideia hilezkorren garaipenera!
  Anastasia ere ondo borrokatzen du. Hona hemen bere aurka hiru Mustang. Badirudi ez direla ME-309 bezain ikaragarriak, zeinen aire-kanoiak kolpe batekin erortzeko gai diren. Mustang-ek, borrokalari estatubatuarrak, ez ditu metrailadoreak soilik. Baina, bestalde, sei dira, nahiko handiak 14 milimetroko kalibrekoak.
  Anastasiak maniobra egin behar du. Balen zorrotada batek apur bat urratu zuen hegala. Baina hurbilpenean arrakasta bat dago eta borrokalari estatubatuarra sutan dago.
  Anastasiak kantatu zuen:
  -Etxe eroa sutan,
  Deabruek etengabe oinazetuko dute
  Gizon bekatari batek berea lortuko du
  Satanas gurtzen zuena!
  Eta hona hemen AEBetako beste makina podvitel bat ... Eta hau noski aplikazio nahiko serioa da.
  Azken yanki autoa ihes egiten saiatzen ari da. Mustang-ak Yak-9-a gainditzen du abiaduran eta apurtzea lortzen du. Anastasiak urrunetik tiro egin zuen.
  Eta amerikar bat lortu. Baina hark, isatsarekin puztuta, gudutik irtetea lortu zuen.
  Anastasiak adierazi zuen:
  - Bang Bang! Galduak! Untxi grisa alde egin zuen!
  Akulinak R-51arekin ere borrokatu zuen. Makina indartsua zortzi metrailadorerekin. Eta, maniobrak egiten dituen bitartean, auto honen hegalari sua ematen dio... Eta atzealderantz eramaten du, tiro egiten du.
  Akulinak kantatu zuen:
  Eguzkia barrez ari da
  Umeentzako distira bizia...
  Eta berriro bere autoa albo batera bota zuen. Yu-88 filmatzen du. Makina hau zaharkituta dago, baina oraindik borrokan. Alemana, ihes egin nahian. Baina ezin du ezkutatu takoi biluzi eta biribilekin pedalei kementsuki sakatu eta autoak su hartzen duen neskarengandik.
  Anastasiak esan zuen barrez:
  - Horrela guri beldurra!
  Eta beste Focke-Wulf estalita!
  Akulinak amorruz esan zuen tiro egiten ari zela:
  - Munduak errespetatu behar gaitu, beldur izan,
  Nesken balentriak ezin dira zenbatu...
  Komsomoleko kideak oso onak dira borrokan,
  Satan suntsitu egingo da!
  Eta gudariak keinu egin zion bikotekideari. Ikusi ezin duzun arren...
  Edertasunak itzuli dira. Eta arriskutsua da. Hemen ME-109 haien atzetik hasten da. Tiroak...
  Neskak mugitzen ari dira. Alemaniako auto arriskutsua. Akulinaren hegala hondatuta zegoen eta zuhaitzak su hartu zuen.
  Bere neska-laguna pistara iritsi zen. Witcher-ek ere lortu zuen... Eta fuselajea hautsi eta olioa isuri zuen, motorra apur bat hondatu zuen.
  Neskak hegaldia uztera behartuta daude momentuz. Haien autoak konpontzen ari dira.
  Eta oinutsik korrika egin zuen elurretan zehar. Luzatu haien gorputz sendoak eta gihartsuak.
  Bi neska beltzaranak daude. Gorria, bere ilea haizean SESBen bandera bezala, eta ilehoria.
  Anastasiak bere bikotekideari galdetzen dio:
  - Beno, nola uste duzu irabaziko ditugula alemaniarrak?
  Akulinak zintzoki erantzun zion hasperen batekin:
  - Alemanak bada... Mundu kapitalista osoa motorra!
  Gorriak baiezko keinua egin zuen.
  - Etsaia oso indartsua da. Baina zer espero zenuen?
  Ilehoriak hasperen batez esan zuen:
  - Stalingradoren ostean, baikortasuna genuen gakoa. Baina gertatu zen xanpaina irekitzeko presa gehiegi ginela....
  Bitartean, borrokak egiten ari ziren ekipamendu mota ezberdinen erabilerarekin. Gerdak eta Charlottek, esaterako, E-10 kanoi autopropulsatu berrienak jaso berri dituzte aurrealdean probak egiteko.
  1,4 metroko silueta baxuko makina bat eta 75 mm-ko 48EL kanoi-kalibreko pistola bat. Ez dago gaizki, eta orain arte bertsio erraz batean. Aurrealdeko armadura 60 mm-koa da, eta alboko armadura 30 mm-koa. Hamar tonako pisua, 400 zaldiko motorra.
  Autopropulsatutako pistolaren gidatzeko errendimendua bikaina da, eta Kaukasoko mendietan leku egokia da. Gabon katolikoetarako garaiz, metalez egindako lehen modeloa entregatu zen. Eragozpen bakarra du: armadura nahiko ahula, baina armaduraren inklinazio arrazionalaren angelu handiek konpentsatzen dute.
  Gerda eta Charlotte neskak ia etzanda etzanda daude. Motor indartsu batek berotasuna ematen du, eta nahiko erosoa da bikinietan eta oinutsik edertasunetan.
  Hemen, oin biluziak sakatuz, ilehoriak autoa albo batera botatzen du. IS-2 etsai indartsua dute orain. Kotxea oraindik arraroa da Armada Gorrian, baina orain lortu dut.
  Eta hobe da bere 122 mm-ko kanoiaren kolpepean ez erortzea. Makina sobietarrak urrunetik tiro egiten du. Eta, noski, autopropultsatutako pistola azkar bat falta zaio.
  Eta orain gudu distantziara hurbildu behar duzu etsaia gainditzeko.
  Gerdak ohartarazi du:
  - Etsaia indartsua da, baina baldarra!
  Charlottek esan zuen barrez:
  - Handia da, baina dorrearen kopeta armadura nahiko ahula da!
  Ilehoriak baietz egin zuen.
  - Beraz, proba dezagun!
  Sobietar autoak, beste gabezia batzuez gain, ikusgarritasun eskasa zuen oraindik, eta ezin zuen Alemaniako pistola autopropulsatu arina kolpatu.
  Tiro bat gehiago eta desagertu egin da. Gainera, kanoi indartsu batek su-abiadura baxua du.
  Eta ze arma autopropultsatua duten alemaniarrek azkarra.
  Orduan, Gerdak botoia sakatu zuen behatz hutsez, eta jaurtigai hilgarriak IS-2 dorrearen kopeta zulatu zuen.
  Eta hautsitako tanke errusiarra lehertzen hasi zen. Kapitala ere lehertzen hasi zen eta bere oskolak kate-erreakzio batean sartu ziren.
  Eta suntsipena oso kolosala joan zen.
  IS-2 mastodonte sobietarraren dorreak lehertu eta urratu egin zuen, xanpainetik kortxo bat atera izan balitz bezala.
  Gerdak adierazi zuen:
  - Pistola autopropulsatu ona, baina pistola nahiko ahula da!
  Charlotte ados zegoen honekin:
  - "Panther"-en pistola indartsuagoa izango da!
  Ilehoriak gaineratu zuen:
  - Eta eraginkorragoa!
  Gorriak esan zuen:
  - Tanka suntsitzaile oso baten esperantza E-25arekin lotuta dago. Hala ere, honek aurrera egiten badu, laster ez dugu izango ezer desagerrarazteko.
  Alemaniako kanoi autopropultsatuak beste bi kanoi bota zituen eta T-34-85arekin talka egin zuen. Hala ere, auto hau ere ez da arazo bat. Gudariek jaurtiki bat jaurti zuten dorrearen bidegurutzean. Eta errusiar tankeak zauri hilkor bat jaso zuen. Eta lehertzen hasi zen.
  Eta T-34-76 ez da arriskutsua kopeta autopropultsatutako alemaniar batentzat. Bere jaurtigaia oso malda handiko armaduratik irristatzen da.
  Gerdak bere behatz biluzien presioarekin zulatu zuen, eta adierazi zuen:
  - Orain irmo nago gure garaipenaz!
  Charlottek sarkastikoki sartu zuen:
  - Baina orain ez?
  Ilehoriak zintzo erantzun zuen:
  - Stalingradoren ostean, zalantza batzuk sortu ziren!
  Gorriak barre egin zuen.
  - Eta Mosku ondoren?
  Gerdak serio erantzun zion:
  - Han ez gintuzten errusiarrek garaitu, Frost jeneralak baizik!
  Charlottek txantxetan kantatu zuen:
  - Ai izozteak, izozteak,
  Ez nazazu izoztu
  Ez nazazu izoztu...
  Nire zaldia!
  Neskek beren autopropultsatutako pistolak bihurritu eta bekokian oskol bat jaso zuten. Belarrietara ere jo zuen. Baina errailetatik joan zen.
  Charlottek madarikatu zuen.
  - Musika dirudi!
  Gerdak barre egin zuen.
  - Kafea eta kakaoa hartuko dugu tearekin!
  Horren ostean, beren kanoi autopropulsatua ere kamioi sobietar bat apurtu zuen, eta, ondoren, errusiar obus bat izan zen hain zuzen.
  E-10 orduko ehun kilometrora zihoan, eta bere burua kolpatzen utzi ez zuen autoa da.
  Hemen neskek soldadu errusiarrei leherketa egin zieten metrailadore batetik, dozena pare bat segatuz. Eta neskek barre egin zuten.
  Gerdak adierazi zuen:
  - Gure pistola autopropulsatua da bikainena, termino praktikoetan, eta hau oso polita da.
  Charlottek esan zuen barrez:
  - Bai, amerikarrei eman diezaieke adarrak. Har dezagun lehenik Mosku, gero New York.
  Eta orduan Alemaniako autoak heriotzaren beste opari bat hartu eta jaurti zuen, Errusiako pistola autopropulsatua apurtu zuen. Eta neskek barre egiten dute berriro.
  Mirabelak zeruan hegan egin zuen IL-2 erasoko hegazkin batean. Eta Gerdaren tripulazioarekin topo egin nuen ia. Eta topatuko banintz, txarra izango litzateke Hirugarren Reich-eko neskentzat. IL-2-k airetik botako zituen.
  Eta hala, Mirabelak Tiger-2 hegazkinaren kanoitik atera eta txio-txintxo egin zuen:
  - Bi aldiz baztertu zaitut,
  Ordaindu behar dela!
  Horrelako infekzioa naiz -
  Ez ditut hogei baino gehiago!
  Eta nola txistu egiten duen.
  Eta hemen "Tigre" soil bat mugitzen da, eta horrekin batera bi "Sherman". Amerikako tankeak altuak dira, eta armamentuz nahiko ahulak dira. Hogeita hamalau apurtuko diren arren.
  Mirabelak kanoiak bota zizkion Tigreari. 50 milimetroko kalibrea du eta faxista hautsi zuen. Orduan txintxoa egin zuen:
  - Gaidar pausoak aurrera!
  Eta sua Shermanei transferitu zien. Oso urduri zeuden. Eta zirraraz ditzagun hegazkinen aurkako metrailadoreetatik. Bai, hau IL-2rako da, arriskutsua izan daiteke. Oro har, sobietar autoa zaharkituta dago. Borrokalari batzuek bota dezakete eta hegaldiaren ezaugarriek ez dute garrantzirik.
  Mirabelak kantatu zuen:
  - Baina hona hemen irribarre probidentziala,
  Garaikide bat iritsi zen...
  Non grina mingarria, sutsua,
  Infernuko neskamea sutan dago!
  Eta orain gerlariak Shermanei tiro egiten die. Horiek erortzen saiatzen da. Baina astindu eta defendatzen dute.
  Mirabelak irrintzi egin zuen:
  - Neska polita naiz, guztiz oinutsik borrokatzen dut!
  Eta orpo hutsarekin, gatilloa sakatzen du. Eta berriro etsaia estaliko du.
  Mirabelak gogoan du zein gazte ederra izan zuen azken aldian eta zein atsegina izan zen berarekin.
  Neskak kantatu zuen:
  - Untxi zuriak saltoka,
  Mutilak neskekin korrika!
  Eta begi lilaekin keinua egiten dio. Eta nola distiratzen duen perla hortzekin.
  Lehenik eta behin neska itzultzean, hurbilen dagoen mutilari eskatu zion. Eta erasoko hegazkinak erregaia eta borroka-kit batekin hornitzen ziren bitartean, ondo kargatuta zegoen energiaz. Eta askoz indartsuago eta azkarrago bihurtu zen.
  Oro har, abstinentzia kaltegarria da emakumeentzat, denek ulertu beharko lukete hori.
  Lolita, neska ingelesa bere eraso-hegazkinean, sobietar posizioak ere jotzen ditu. Bere R-47 nahiko makina praktikoa da.
  Lolita abesten du:
  - Britania gobernatu, itsaso zabalak,
  Ez gara inoiz esklabo bihurtuko!
  Eta orpo hutsarekin, gatilloa sakatzen du. Eta etsaia kapitalez apurtuko du. Eta barruko indar kolosala duen neska bat da. Eta Lolita-k keinua egiten dio, muskuluekin jolasean. Nork egiten du keinua? Bai, bere buruari, eta osasuntsua ere gustatzen zaio!
  Gudariak irrintzi egin zuen:
  - Errusia pasatzeko baimena daukat,
  Neska bat naiz - misio biluzik!
  Eta oinutsik Lolita-k keinua egiten du indar ahulez!
  Eta halako edertasun martziala da! Figuratiboki bikaina.
  Hemen, Albina eta Alvina pilotu alemaniarrekin, aitzindaria torturatu zuen. Mutil honen neskak lehenik eranzten zituzten eta gero arantzadunekin bota zituzten. Orduan gatza bota zuten mutilaren zauriei, eta txinparta batekin frijitzen hasi ziren. Neskak zuziak eskuetan zituztela ibiltzen ziren eta azala erre zuten. Eta hain bero usain goxoa zuen.
  Lolita aitzindariaren zati bat gustura irensteko eskaini zuen. Eta neskak mozten eta jaten hasi ziren. Mutilarentzat goxoa eta haragi mamitsua. Leuna eta batere koipetsua. Eta piper egin zutenean, orduan neska talde oso bat umea irensten hasi zen.
  Eta mutilaren gibela hain da goxoa. Eta bihotzak ere zapore bikaina du. Eta guztiz izorratu zuten. Lolita, adibidez, aitzindari baten garun frijituak gustatzen zitzaizkion.
  Bai, kanibalismoa oso polita da. Gizakiaren haragia oso gozoa da. Batez ere mutilentzat, argala, baina ez gogorra, mamitsua eta freskoa denean, eta piperrekin bada, oso zaporetsua izango da.
  Baina naziek adarrak ere jasotzen dituzte. Hemen Elizabeth eta bere tripulazioa T-34-76an nazien aurka borrokatzen ari dira. "Tigrera" joaten dira eta ausardiaz hurbiltzen dira, ezin baituzu alemaniar munstroa urrutitik hartu. Mastodontea lokatzetan zehar mugitzen ari da oraindik, eta ezinean bihurritzen du mukia. Eta neskak bizkortzen ari dira benetan ahari egiteko prest.
  Eta orain hogeita hamalau jauzi faxistaren tankearen albo azpian eta nola landatuko den. Mastodontea oholaren aurrean men egin eta zeharo zulatu zuten, eta sutan ere bai.
  Elena artilleroak irrintzi egiten du:
  - Borrokalari bikainak gara, eta oso ondo eginda!
  Orduan mihia erakutsiko du.
  Hauek benetan gerlarietatik borrokatzen ari dira. Inork ezin die aurre egin.
  Catherinek, hortzak agerian utziz, esan zuen:
  - Nire boterea kolosalena da!
  Eta urrutitik Pantera jo zuten albotik. Alemaniako tankeak zauri hilkor bat jaso zuen, eta obusak lehertzen hasi ziren barruan.
  Eta hona hemen T-4 zaharkitua, urte berrian bakarrik utzi zuten makina bat.
  Oso arriskutsua izan daiteke. Armadura-zulatzaile alemaniarra du. Baina sobietar neskek ez dute zalantzarik. Eta urrutitik jo zuten. Bekokian jo. Egia da, naziak ez ziren zulatu, astindu baizik.
  Catherinek adierazi zuen:
  - Laurogei milimetroko armadura. Faxistari hurbilago utzi behar diogu!
  Elizabethek onartu zuen:
  -Beharrezkoa! Baina arma ahula dugu!
  Euphrosinia barre egin zuen eta esan zuen:
  - Baina ibilaldiaren kalitatea ona da!
  Eta hona hemen "Panther" -2 hurbiltzen ari da. Tanke honek, bere kanoi indartsua dela eta, distantzia luzetik jo dezake. Eta bere kopeta IS-2 hartzea ere ez da erraza. Ez hogeita hamalaukoak.
  Armada Gorriaren autoa maniobra egiten ari da. Argi dago hit bat gertatuz gero, berehala amaitzen dela. Gainera, armaduraren lodiera gutxitu besterik ez zen egin. Izan ere, tankea arinagoa eta azkarragoa egin zuten, baina balen aurkako babesa bakarrik utzi zuten. Baina, bestalde, hogeita hamalau bihurtu ziren hain azkarrak.
  Euphrosinia-k depositua maniobratzen du kolperik ez izateko. Hemen T-4a zertxobait hurbildu da albotik aldatu da.
  Neskak oin biluziekin botoia sakatzen du, eta Elenak jaurtitako jaurtigaiak faxista zulatzen du.
  Neskak pozik esaten du:
  - Gerra santuan - gure garaipena izango da!
  Baina orain, "Panther" -2 gainditu. Kudeatu zuzenean zulatu alboan, eta aukera bat izango da.
  Elizabethek ohartarazi du:
  - Kotxe arriskutsua agertu da!
  Catherinek gogor objetatzen du:
  - Armairu handiak, ozen eta erortzen!
  Sobietar tankea bizkortzen ari da. Hamalau tona pisu besterik ez. Eta honek, bostehun zaldiko motor batekin, abiadura handia ematen du.
  Alemaniarra ere ez dago ahula eta tiro egiten du. Indar hilgarria duen jaurtigai bat jaurtitzen du. Baina ezin da sartu.
  Heriotzaren oparia pasatzen ari da...
  Elizabethek erantzun dio irribarre batekin:
  - Hego beltzak munduan zehar....
  Sobietar autoa mugimenduan tiro egiten ari da. Alemaniar bat kolpatzen du kopetan oskola batekin. Noski errebotea. Baina hogeita hamalau mugimenduan zehaztasunez jotzeko gai izan behar dute.
  Catherinek adierazi zuen:
  - Etiketak lapurtu ditugu!
  "Panther"-2 berriro jaurtitzen du. Gelditu egin zen. Alemaniarrak konturatu ziren auto sobietarrak haietara igo nahi zuela. Eta tiro egin nahi diote.
  Elizabethek esan zuen irribarrez:
  - Bai, izan bedi gure Armada Gorria lorian!
  Eta haien tankea bizkortu egin zen. Eta berriro alemanek zikintzen dute. Eta orain sobietar autoa istribor aldean sartzen da.
  Hemen Panther-2-ren armadurak hirurogei milimetro baino ez ditu, nahiz eta angelu batean apurtzea posible den.
  Elenak behatz hutsez sakatu zuen gatilloa. Proyectilak erreakzionatu zuen eta etsaia jo zuen.
  Eta zauri hilkor bat jasota, Errege Pantera makildu egin zen.
  
  HITLErrek EZ ZEN AEBEI GERRA ADIERAZTZEKO ARRISKUA.
  Hitlerrek ez zien gerra deklaratu Estatu Batuei. Eta Amerika bera ez zen Hirugarren Reich-arekin borrokan sartu. Eta horrek bonbardaketarik eza eta bigarren frontea ekarri zuen.
  Hirugarren Reich-a Stalingradotik gertu geratu zen. Baina garai hartako Marseille alemaneko as onena ekialdeko frontera eraman zuten. Eta ondorioz, sobietar hegazkinak zuziak bezala erretzen hasi ziren.
  Britainiarrak, Amerikarik gabe, ez ziren Egipton aurrera egitera ausartu. Egoera larriagotu egin zen Japoniak Midwayko gudua irabazi zuelako. Eta Ozeano Bareko ekimena hartu zuen.
  Stalingradotik gertu, Alemaniako inteligentziak partzialki ikusi ahal izan zuen tropa sobietarren kontzentrazioa B Armada Taldearen hegaletan. Eta indarrak berriz bildu. Ondorioz, sobietar tropen erasoak atzera bota zituzten. Gainera, erasoaldia hegaldirik gabeko eguraldiarekin hasi zen. Eta horrek ere eragin negatiboa izan zuen.
  Marseilla azkar irabazten ari zen fakturak, eta eroritako hirurehun hegazkin sobietarengatik, lehen aldiz Wehrmacht-en, Burdin Gurutzearen bigarren Zaldun Gurutzea jaso zuen haritz hosto, ezpata eta diamanteekin. Marseilla izenak izugarrikeria basatia piztu zuen pilotu sobietarengan, eta izugarria zen - deabru beltza ezizena zuen.
  Armada Gorriak ezin izan zituen Alemaniako defentsak hautsi ez erdialdean ez hegoaldean. Eta erasoan lur jota geratu zen, eta horrek ez zuen ezertarako balio izan. Abenduaren amaieran, borrokak baretu ziren. Urtarrilean, ordea, Iskra operazioa burutu zen, baina alemaniarrek Leningradoren norabidean sobietar erasoaldia uxatu ahal izan zuten.
  Hirugarren Reich-ean, gerra osoa deklaratu zen eta armen ekoizpena nabarmen handitu zen. Azken Pantera eta Tigreak barne. Era berean, seriea eta tankea "Lehoia". Makina honek Pantheraren antzeko forma zuen, baina laurogeita hamar tona pisatzen zituen eta 105 mm-ko kanoi bat eta 70 EL kanoi luzerako kalibrea zituen. Hala ere, "Lehoia" hasiera-hasieratik bere gabeziak erakutsi zituen: abiadura baxua, matxurak maiz, pistolaren su-tasa txikiagoa.
  Lion tankearen abantailen artean, 240 mm-ko dorrearen kopeta babes oso indartsua eta kroskoaren kopeta 150 mm on bat daude. Gainera, alboak nahiko ongi babestuta zeuden maldetan 82 mm-ko armadurarekin. Eta 76 mm-ko pistola sobietarrak ez ziren bertan sartu.
  Lehoia horrela, Fernandorekin batera, aurrerapen makina bihurtu zen.
  Eta naziek Stalingradoren aldetik eman zuten kolpe nagusia Volgan zehar.
  Eta nahiko arrakasta izan zuten horretan.
  Hala ere, bi aldeetako neska ederrak ere parte hartu zuten borroketan.
  Adibidez, Olesya metrailadore batekin borrokatzen da eta Mirabela berarekin. Neskak oso politak dira.
  Eta oso zehaztasunez jaurtitzen dute.
  Olesyak ere abestu zuen:
  Nola txori batek hegoak astintzen dituen!
  Mirabelak esan zuen, irribarrez hortzak agerian utziz:
  - Eta hau izango da gure xarma!
  Eta edertasunak ere buelta bat emango du, eta gero bere behatz hutsez botako du suntsipenaren opari hiltzailea.
  Baina ezin zara babestu neskekin bakarrik. Hitlerrek laurogei dibisio baino gehiago bildu zituen aurrerapen eremuan. Tankea barne, SS. Eta kapitalez gainditzeko gai dira. Hau benetan botere deabruzkoa da.
  "Lehoia" tankeak eta "Ferdinand" autopropulsatutako pistolak aurrera egin eta sobietar defentsa-lerroa hautsi dute.
  Eta oraindik hegazkinak daude zeruan. ME-309 alemaniar borrokalaria, aerobazia altuena eta arma indartsuak erakusten dituena. Zazpi su puntuak ez dira txantxetakoak.
  ME-309 abiaduran eta armamentuan ez da parekorik. 30 mm-ko hiru aire-kanoi eta 14 mm-ko lau metrailadore ditu.
  Halako makina baten aurka, Yak-9 dohakabeak, 20 mm-ko kanoi batekin eta metrailadore batekin, argi dago ezin duela eutsi.
  Beraz, alemaniarrek berehala hartu zuten airearen nagusitasuna. Eta suntsitu ditzagun auto sobietarrak.
  Laburbilduz, hilabete eta erdian Astrakanera iritsi ginen, eta Kaspiar itsasora iritsi ginen. Benetan polita dena. Eta alemaniarrek Armada Gorriaren oxigenoa blokeatu zuten Kaukasorako.
  Orain benetan beldurgarria egiten ari da...
  Baina aitzindariak eta aitzindariak nazien aurka ari dira borrokan.
  Haur talde bat oztopatu zen. Neskek eta mutilek tiraka eta fusilak hartzen zituzten.
  Hemen tiraka batetik tiro egiten ari dira, etxean egindako lehergai pakete bat askatzen tangatik. Alemaniako autoak zulo bat egin zuen eta gelditu egin zen.
  Seriozkak eta Tankak eskuak altxatu eta umeen oin biluziak kolpatu zituzten, oihuka:
  - Aintza Stalini!
  Eta haurrak korrika, takoi txikiekin lohiez beltz dardarka.
  Oleg aitzindariak eta Lara neskak ere jaurti zuten oin hutsez bazooka botoia sakatuz eta kirrinka egin zuten:
  - SESBen Aberriaren alde!
  Eta berriro alemaniar tankeak jaso eta gelditu egin zen.
  Aitzindariak pozik daude.
  Seriozkak oin biluziak atseden hartu eta txio-txintxo egin zuen:
  - Amaren alde!
  Baina ai, aitzindarien heroitasunak ez du salbatzen. Alemaniarrak Kaspiar Itsasoko kostaldean aurrera doaz. Gainera, Turkia gerran sartu zen, egoera areagotuz.
  Egoera honetan Stalinek bakea eskaini zion Hitlerri... Führer-ak errenditzea baino ez zuela onartu zuen esan zuen.
  Urte berriaren aurretik, naziek Kaukaso osoa hartu zuten eta turkiarrekin bat egin zuten.
  Baldintza horietan, Fuhrer-ek ez zuen gehiago Mosku eraso nahi izan. Eta bakea eskaini zion Stalini. Baina diktadore sobietarrak ezezkoa eman zion.
  Neguan, alemaniarrek erasoaldi bat hasi zuten Egipton, eta arrakastaz burutu zuten. Ekialde Hurbile osoa harrapatzeko gai izan ginen. Eta hau Wehrmacht-en lorpen serioa izan zen.
  Eta teknologian "Panther" -2 agertzeak markatu zuen, ondo babestuta eta ondo armatuta zegoen ibilgailu bat, pistola eta motor indartsu batekin.
  "Panther" -2 zen orain panzvaleko tanke nagusia. Eta noski, bere boterea kolosala da. Baina are arriskutsuagoa da oso neska gogorrak zuzentzen dituenean.
  Gerdak bere 88 mm-ko kanoia jaurti zuen bere behatz hutsez eta oihu egin zuen:
  - Super neska bat naiz!
  Charlottek ziur baieztatu zuen, sobietar ibilgailuei tiro eginez:
  - Hipera naiz!
  Christinak adierazi zuen, etsaiak obusekin kolpatuz eta zehaztasun handia erakutsiz:
  - Goi mailakoa naiz!
  Eta Magdak baieztatu zuen, etsaia hauts bihurtuz:
  -Ni naiz munduko indartsuena!
  Jakina, hemengo neskak dira unibertsoko arriskutsuenak. Eta haien zifrak supertxapeldun besterik ez dira.
  Tiger-2 tanke berria 1000 zaldiko motor indartsuago batekin kaleratu zen. Demagun autoa indartsua eta azkarra dela aldi berean.
  Eta nork aurre egin diezaioke "Tigre" -2ri?
  Alemanek Saratoven erasoa hasi zuten, Volgan zehar kolpe nagusia emanez, Mosku saihestuz. Eta haien tropak nahikoa azkar mugitu ziren.
  IS-2 eta T-34-85 tanke sobietar berriak Panther-2 baino txikiagoak ziren oraindik eta ezin zioten aurre egin.
  Eta alemaniarrek ere "Lehoia" -2 bat zuten diseinu trinkoagoarekin. Motorra eta transmisioa elkarrekin eta deposituaren aurrean kokatzen ziren, eta horrek ibilgailuaren altuera murriztea ahalbidetzen zuen, eta dorretxoa estuagoa eta txikiagoa izango zen. "Lehoia" -2, beraz, heren bat arinagoa bihurtu zen, armadura eta armen lodiera bera mantenduz. Eta motorra indartsuago bihurtu zen mila zalditan. Eta "Lehoia" oso makina mugikorra eta ez hain mamitsua bihurtu zen. Eta Mouses ez ziren seriean sartu - astunegiak ziren.
  Horren ordez, E-100 aurreratuagoak garatzen joan ziren.
  Baina tanke honek ere ez zituen militarrak asetzen. Ibilgailu nagusia Panther-3 edo E-50 izango zen. Eta halako koloso bat aktiboki garatu zen.
  Saratov eta Kuibyshev azkar hartu zituzten. 1944ko uztailean, alemaniarrak Ulyanovskera hurbildu ziren eta hiri hau erasotzen hasi ziren.
  Sobietar neskak ausardiaz borrokatu ziren.
  Alenkak buelta bat eman eta nahasketa lehergarria zuen poltsa bat bota zuen behatz biluziekin, orroka:
  - Komunismoaren alde!
  Anyutak ere leherketa bat egin zuen eta bere inprobisatuko bazookaren botoia sakatu zuen bere bular gorridun titiarekin eta alemaniar tankea jo zuen, eta horren ostean kuxkuxa egin zuen, hortzak agerian utziz:
  - Stalinen alde!
  Eta Alla ilegorria ere urrun dago. Naziak moztu zituen, gero orpo hutsez heriotza pakete bat eman eta kuxkuxeatu zuen:
  - Gure aberri ederragatik!
  Beraz, Mariak nahiko zehatz jaurtitzen du. Eta bere marrubi-tipiak heriotza ilar bat bidaltzen du deposituaren azpian.
  Eta neskak orro egiten du:
  - Gure Aberriaren alde!
  Eta Olympias granada sorta baten aurrean eroriko da zola biluziekin, bere hanka sendoekin eta blai:
  - Errusia handiarentzat!
  Hona hemen Focke-Wulf, XE-129, eta amerikar P-47, P-51. Amerika ez da jada ia argi eta garbi Hirugarren Reich-aren alde borrokatzeaz lotsatzen. Formalki, amerikar pilotuak boluntarioak dira. Baina, hain zuzen ere, AEBetako gobernuak eta oligarkiek bidalitako gerrako partaideak dira.
  Umeak armez armatuta, beste batzuk etzanda etzanda etxean egindako bazoka. Oleg Rybachenko eta Margarita Oksanarekin, esperientziadun gudari gisa, etxeko bazooka hodiak jaso zituzten. Eta nola talka egingo duten hegan baxuko auto baten aurka.
  Mutilak eta neska ilehoriak oin biluziak atseden hartu eta gatilloa leunki sakatu zuten. Eta kargak estatubatuar erasoko bi hegazkin eta Focke-Wulf alemaniarra jo zituzten.
  Lubakietatik hainbat tiro entzun ziren -aitzindariak ere tiro egiten ari ziren-.
  Oleg Rybachenkok txio egin du:
  - Mutiko oinutsik dirudien arren,
  Bibotea ez zen apurtu, baina jada titan bat ...
  Borroketan, mutil heldu bat gehiegi da,
  Eta kolpe hilgarria eman!
  Eta orain mutila hari hutsez tiratzen ari da, eta hegodun sugeak eraso-hegazkin alemaniar eta estatubatuarrek astintzen dituzte. Aliatuen eta Hirugarren Reich-eko dozena bat hegazkin lehertzen dira aldi berean.
  Oleg Rybachenkok eta bainujantzia bereko bi neska ederrekin tiraka berriro tira, koalizio kapitalistaren hurrengo kotxeak botaz.
  Mutilak orpo hutsarekin zomorroa zapaldu zuen eta orro egin zuen:
  Infernuko egun horiek pasatuko dira
  Hirugarren Reich eroriko da...
  Satanek ez du erreginatuko
  Borrokatu ez noraezean!
  Beste mutilek ere sugeak oinutsik zuzentzen dituzte. Eta orain koalizioko ekaitz-soldatzaileek opari hegalari txiki baina hilgarriekin topo egiten dute. Hegazkin asko hiltzen ari dira. Airean lehertu eta zatitan apurtzen dira.
  Hitlerren pilotuak erretzen ari dira... Eta bizirik dauden eraso-hegazkinak presaka, suziriak eta bonbak sakabanatuz, hegan egiten du.
  Oleg Rybachenkok irrintzi egiten du:
  - Aintza Errusia handiari!
  Neska-mutiko aitzindariek koruan jasotzen dute:
  - Aintza SESB!
  Masha neskak garrasika egiten du biriken goialdean, bere oin biluzi eta zikin kolpatuz:
  - Aintza Stalini!
  Boy Pashkak gehitzen du:
  - Eta aintza Olezhkari! Jenio bat da!
  Umeen lubakiak ondo kamuflatuta daude, eta bonba eta txupinazoen leherketen ondorioz, bi mutilek eta neska batek bakarrik izan zituzten marradura txikiak. Eta hau inbutu ikaragarriak sortu ziren arren, eta lurreko plaken suntsipen eta inbertsio asko ...
  Eta leku batzuetan beroagatik lurra erre eta erre egiten zen.
  Nesketako bat zola biluzik zutitu eta hanka erre zuen, handik oihukatu zuen:
  - Hil Goering!
  Haurrak gogoz beteta zeuden. Komsomoleko kideak Margarita eta Oksana borrokarako prest daude.
  Oleg Rybachenkok abestu zuen, edonon konposatuz:
  Espazio aroan jaio nintzen
  Non itsasontziak galaxietan zehar ibili ziren...
  Jendearen egintzak nahiko onak dira, sinetsi iezadazu,
  Urratu gerra, zalduna!
  
  Baina Demiurgo Jainkoek agindu zuten
  Zuk, mutila, lagundu zure arbasoei...
  Hartu hiperblaster mutil baten eskuetan,
  Eta Hitler hautsi!
  
  Ba mutilak borrokatzeko jaio dira
  Gerlari zoragarriak dira, sinetsi iezadazu...
  Azken finean, errusiarrek beti izan dute borrokatzeko gai,
  Desegin bedi harrapakinaren piztia!
  
  Gora bedi nire herri santua,
  Gure jatorrizko SESB handia...
  Neska bat oinutsik dabil elurretan
  Ausardia erakutsiz!
  
  Eta faxismoaren aurka amorruz borrokatzen naiz
  Errusiako mutil aitzindari handia...
  Eta gure fedea komunismoarekin izango da,
  Sam gutiziatsuak behintzat Fritz-i laguntzen dio!
  
  Sinets iezadazu, errusiarrek ez dute hautsiko,
  Herri guztiak Mosku inguruan elkartuko dira...
  Zalduna naiz batere arimaz soldatuta,
  Stalineri leialak gara Jaunari bezala!
  
  Inork ezin ditu aitzindariak hautsi,
  Ez dira haurrak, Jainkoen semeak baizik...
  Adibide belaunaldi bat izango gara
  Fuhrer-ek ez du adar hori zenbatuko!
  
  Bai, gure Amaren aintza dabil,
  Gehien elurretan, sinetsi mendiak...
  Neska bat oinutsik dabil elurretan
  Fritz bere orpo hutsez hilkutxara eramaten!
  
  Ez sinetsi naziak indartsuak direnik orain,
  Beren "Sherman" Sam-ek aurkeztu zuen arren ...
  Ez gara damutuko bizitza sinetsi ere
  Aldaketa handi baten garaia da!
  
  Ama lurra eguzkia bezain ederra da,
  Aberri Jolasgarria gure ama da...
  Eta neskaren ilea urrez kizkurtzen da,
  Fritz-a txikitu ahal izango dugu!
  
  Komunismoaren haurren aitzindariak gara,
  Svarog eta Kristo zerbitzatzen ditugu...
  Sakabana ezazu faxismoaren horda gaiztoak,
  Garaipena ekarriko dut Aberrira!
  
  Errusia planetaren ama lurra da,
  Bere amets gogokoenak ditu...
  Zoriontsu helduak zein umeak ezagutzen
  Ez da aparteko zalapartarik behar!
  
  Ahalguztiduna datorrenean, eguzkia izango da,
  Sagarrondoak loratuko dira Marten...
  Batua eta txinatarra eta japoniarra,
  Estatubatuar bat errusiar batekin bidean!
  
  Komunismoaren ideiak batu,
  Eta fedeak badaki Leninen ametsa...
  Alde batera utziko dugu zinismoaren higuingarria,
  Eraiki dezagun edertasuna unibertsoan!
  
  Guretzat Maria eta Santa Lada,
  Jainkoa ohoratzen dugu, eta Marxen "Kapitala"...
  Aitzindari guztiak sarituak izan daitezen,
  Guretzat, Svarog eta Stalin aproposak dira!
  
  Faxistek badakite ez dutela aharirik egingo
  Borondatea, indarra, boterea ezagutzen dugu...
  Etsaia zapalduko dugu kolpe hirukoitz batekin,
  Eta laster bihurtu Fuhrer zorri!
  
  Izan bedi gure Errusia loriatsua
  Lorategiko betiko erpin bat bezala...
  Stalin kamarada, zu zara gure mesias,
  Zuekin komunismora joango gara!
  
  Trumoi-ekaitz minutuak, garai gogorrak direnean,
  Gerra odoltsua amaitu da...
  Bat-batean gure haurrak haziko dira
  Etorriko da betiko zoriona!
  Baina Armada Gorriaren ausardia izan arren, Ulyanovsk oraindik erori zen.
  Eta alemanek Kazan ere inguratu zuten... Eta iparraldetik kalderero erraldoi bat entxufatu zuten...
  Stalinek, baldintza horietan, kapitulazioa onartu zuen, bere larruazala gordeta.
  Hitlerrek hori onartu zuen... Eta SESB hilabete gutxiren buruan erabat okupatu zen.
  Hirugarren Reichak dena lortu zuen. Eta gerra amaitu zen ekialdean.
  Baina oraindik Britainia Handia eta Estatu Batuak zeuden.
  1945ean, alemaniarrek hartu zuten Afrika osoa. Eta 1946an Britainia Handian lehorreratzea izan zen. Ingalaterrako flota ia osoa Hirugarren Reich-eko itsaspekoek hondoratu zuten. Eta lurreratzea arrakastatsua izan zen. Panther-4-k ere parte hartu zuen guduetan. Hirurogeita hamar tonako pisuarekin, makina honek 250 mm-ko aurrealdeko armadura eta 170 mm-ko alboko armadura zituen maldetan. Eta 100 EL-ko 105 mm-ko kanoi-luzera duen pistola bat. Aldi berean, 1500 zaldiko azken motorra instalatu zen - gas turbina bat. "Panther" -4 suaren angelu guztietatik ia erasoezina den tanke bat izan zen, eta ibilgailu guztiak kolpatzen zituen, nahiz eta arraroa "Turtle" zati britainiaretan.
  Britainia Handia hamar egunetan erori zen. Eta blitzkrieg ikusgarria izan zen.
  Baina orain Wehrmacht-en beste garaipen bat lortu da... Eta orain Estatu Batuak amaitzea falta da.
  Hemen zailena, noski, ozeanoa gainditzea da. Baina alemanek dagoeneko nahiko flota handia dute. Eta lehen Islandia harrapatu zuten, gero Groenlandia, eta gero Kanada.
  Neska alemaniarrek etsi-etsian borrokatzen dute.
  Beraz, neskak Kanadako hiriburua, Quebec-en, erasotzen ari dira, hiena gose baten amorru amorratuarekin.
  Gerdak tiro egin zuen bere behatzak erabiliz. Mortero amerikar bat apurtu eta kuxkuxeatu zuen:
  - Harro egon orduan altzairuzko ibaiaz.
  Suzko Charlottek tiro eginda, armada kapitalistaren morteroa apurtu zuen. Eta abesten zuen ere:
  - Eta flamengo haizea hodeietara hegan!
  Christinak ere behatz biluziak mugitu zituen. Obusa hautsi zuen, altzairua zimurtu zuen. Eta txio egin zuen:
  Ulertuko nauzu...
  Magdak, berriz, hatz biluziak erabili zituen joystick botoiekin tiro egiteko. 122 milimetroko kanoia apurtu eta oihu egin zuen:
  Eta ez duzu herrialde hoberik aurkituko!
  Gerdak irribarre egin zuen... Gerrak ere nazka eman zion. Garrantzitsuena ez da bakarrik ez jakitea noiz izango den amaiera, baizik eta... Bukaerak nahikoa gertu zirudien.
  Mosku jada erasopean zegoen eta inguratuta zegoen. Eta Kremlin bat-batean hartua izango zen Stalinen kapituluagatik ez balitz. Ez, benetan hiria handia da eta Kremlinetik urrun. Baina oraindik argi dago hiriburuaren erorketa ez dagoela urrun. Eta nora joango da orduan Stalin? Sverdlovskera?
  Neguan, zaila da Uraletara iristea - SESBek amore eman ez balu izango litzateke! Baina honek ez ditu gudariak beldurtzen.
  Gerdak imajinatu zuen nola korrika egiten zuen oinutsik elurretan zehar... Oso barregarria iruditu zitzaion. Elurretako erreginaren izen berekoaren antzera. Nahiz eta neurri batean, hau harrigarria dei daiteke. Ipuina gezurra da, baina iradokizun bat dago: lagun onentzako ikasgai bat. Eta are neska gehiago!
  Gerdak gogoan zuen nola eraman zuen Hitlerren umea bihotz azpian eta barre egin zuen. Bai, dibertigarria da intseminazio artifizialaren bidez haurdun geratzea. Führer, jakina, bere ondorengoak zaintzen zituen. Orain garai eta herri guztietako gaizkilerik handiena biziko da bere seme-alabetan nork daki zenbat urte eta negu gehiago!
  Milurteko ere agian!
  Gerdarentzat, jakina, Fuhrer ez da gaizkile bat, estatu-gizonik handiena baizik. Lur planeten historian parekorik ez zuena! Eta ez Gerdarentzat bakarrik. Sobietar soldadu askok errespetuz eta beldurrez ahoskatzen dute izen hau.
  Oraindik gerra hautsi ahal izango dela espero duten arren.
  Stalinek, ordea, gero eta indar gutxiago dauka...
  Gerdak bere hatz biluzi eta dotoreak sakatu zituen joystick botoian. Hegazkinaren aurkako pistola bat suntsitu zuen. Eta kirrinka:
  - Zerua zimurtuta dago, trumoiak laster joko du!
  Charlottek begiz jo zion bere bikoteari. Tankeetatik kanpo zegoen eta euri zirimiria, fina eta gaiztoa egiten zuen.
  Gerlariak orpo hutsarekin joysticka sakatu eta oihu egin zuen:
  - Areto lirikoan... Sagu zuria!
  Christinak irribarre egin zuen. Sobietar hegazkinaren aurkako pistolari tiro egin zion eta hau esan zuen:
  - Euria egingo du kalean latorrizko ontzi bat bezala!
  Neskak eskuarekin orpo gogorra igurtzi eta kuxkuxa egin zuen:
  - Korrika gehiago...
  esan zuen Magdak zintzoki, tankearen kontrol paneleko botoia ere hatz hutsez sakatuz:
  - Ihes egin gabe!
  Eta irribarre bat bidali zuen!
  Gerdak zimurtu zuen. Txikitatik gerlari izatearekin amesten zuen. Hain neska oldarkorra zen. Baina lehenago ere, nahien zerrenda bat zeukan - aztietan sartzeko.
  Hau ez da batere polita, baina oso polita... Mundua konjuratzen eta kontrolatzen ikasteko. Eta asko konpontzeko.
  Hemen, adibidez, emakume zaharrak hain dira gaiztoak eta itsusiak! Hau zuzena al da? Noski ezetz! Emakume batek beti izan behar du beti gazte eta ederra!
  Gerdak bere unibertso propioa sortzearekin amesten zuen, non neska-mutil guztiak zahartzen ez diren, ez gaixotzen eta betirako ederrak diren, hilezinak! Orain sorkuntza harrigarria izango litzateke!
  Zergatik da hain inperfektua gure mundua? Eta horren errua nor da! Gerdak batzuetan galdera hau egiten zion bere buruari. Eta ez zuen erantzunik aurkitu. Alde batetik, Jainkoa da guztiaren erantzule. Ahalguztiduna da, eta deabrua ere bere sorkuntza da. Beraz... Baina imajina ezazu Jainko maitagarri bat emakumeak itsusi egiten? Nola onartu daiteke hori?
  Gerdak berak ez zuen erantzuna aurkitu. Apaiz bati galdera bat egin zion... Hark erantzun zion guardiako esaldi batekin:
  - Hau da bekatuaren ondorioak!
  Gerdak buruaren atzealdea marraztu zuen eta erantzun zuen:
  - Arrazoizko aita batek ume bihurriak mutilatuko ditu?
  Apaizak ez zuen erantzuteko ezer aurkitu...
  Eta Gerdak gaineratu zuen irribarrez:
  - Tira, gizon batek bekatu egin du, beraz, zigortu justiziaz, eta ez bihurtu friki! Bestela, zu bera baino okerragoa zara!
  Izan ere, neskak nahiko logikoki arrazoitu zuen. Eta ez zuen arrazoizko azalpenik aurkitu Jainkoak emakumeak desitxuratzen dituen zergatik. Azken finean, mojak itsusiak dira. Eta ezer hoberik bekatariak baino. Zer nahasten den, zer den moja - gauza baten esentzia munstro bihurtzen da zahartzaroan. Eta hemen ez dago edertasunik... Baina Gerdak beldur handia zuen emakume zahar bihurtzeko. Itsusiak izatea? Bai, heriotza hobea da!
  Hori dela eta, gudari karrera batekin amets egiten hasi zen. Beraz, kasu horretan gazte eta gudu zelaian hiltzen zara! Zahartzaroan ez sufritzeko!
  Ona da gazte bizitzea... Eta zahartzaroa? Hain egoera miserablea! Eta estetikarik ez!
  Gerdari gustatzen zitzaion iratxoei buruzko maitagarrien ipuinak irakurtzea. Hauek dira benetako izakiak. Eta mende asko bizi dira eta ez dira zahartzen. Betiko gazte, eder, osasuntsu eta alaiak, iratxo hauek. Jendea haiek bezalakoa balitz!
  Eta maitasuna egin iratxo bati. Imajinatu halako maitale bat: nerabe eder eta gihartsu baten gorputza eta mendeetako maitasunaren esperientzia. Nolako artea eta laztan-iratxoak desberdinak dira ohean. Zenbat trikimailu ezberdin ezagutzen dituzten. Eta jarrera zoragarri eta sexyenak.
  Gerda ohartu zen gizon gazteekin edota nerabeekin maitasuna egitea dela onena. Gehienetan lotsatiak eta zuhurrak dira, maite zaituzte laztantzea eta bularrak musu ematea. Bai, eta gorputz gazteak askoz atseginagoak dira emakumezkoen azalarekin kontaktuan jartzeko. Eta enborra iletsua ez dela oso erakargarria. Eta gorputza kulunkatzen duzu, eta laztantzen zaituzte.
  Ona da gizon batek masaje bat ematean. Eta batez ere masaje hau aldi berean leuna eta zakarra bada. Polita da emakumezkoen gorputz sendo bat esku indartsuek zimurtzen dutenean.
  Gerdak hori irudikatu zuen eta ilusioz intziri ere egin zuen. Zein handia den.
  Charlottek hatz biluziak joystickaren gainean sakatu zituen eta txin-txin egin zuen:
  - Ibaian krokodiloak daude, aurrealdean moroak!
  Eta hogeita hamalau zatitan hautsi zituen... Bai, deabru ilegorri zitala. Amerikarrak hiltzea.
  Hatz hutsarekin eta Christinarekin botoia sakatu zuen, txioka:
  Denek behar dituzte lagunak!
  . 2. KAPITULUA
  Alemaniarrek eta haien aliatuek Kanada hartu zuten eta borroka zuzenean AEBetako lurrera eraman zuten.
  Guduek amorratu egiten dute Amerikan bertan
  Baina egun edo arratsalde honetan, Friedrich oinutsik ez zegoen ehiza amaitzea. Filadelfia eta Chicagoko tropa estatubatuarrek kolpe gogorra eman zieten Ryazanera aitzinatzen ari ziren tropa nazien hegalean.
  Eta hamahiru urteko mutiko bat, oinutsik igeriko estropadan, onenen artean onena bezala, gauez aurrerapausoaren tokira bota zuten jada.
  Friedrichek, bere ME-362an munizio handituarekin, berehala zipriztindu zuen i. Egia da, nonahiko HE-362ak pixka bat aurreratzea lortu zuen. Huffman mitikoa barne, Inguxetiako Errepublikako bateko onena, harentzat Chicagoko gudua izan baitzen garaipenaren ordua.
  Baina noski, hegazkinak eskuz kanpo botatzea, eta baita bospasei kilometroko distantziatik ere, "haurtxoaren" boteretik kanpo dago. Huffmanek, bere autoaren abiadura zoroa aprobetxatuz, hurbiltze zorrotzaren eta erretiratzeko taktika erabiltzen du. Bide batez, horretarako armamentu ia optimoa du, HE-362 lehen modeloetako 30 milimetroko kanoiak - "Salamandra" obsesiboa. Borroketan oso ona zela frogatu zen makina bat, eta garrantzitsuena, ehizarako aproposa, eta bat-bateko aire erasoei aurre egiteko taktikak.
  Friedrichek, ordea, berrogeita bederatzi hegazkin bakarrik botatzea lortu zuen, aire-estalkia lehertuz, eta ondoren tankeetara aldatu zen.
  Egunsenti aurreko iluntasunean, kotxeek inurrien itxura dute maldan gora igotzen. Pershing-en zaldi nagusia, beste unibertso batean, garaipenaren tankea da. Borroka-trantzean erori den Friedrichentzat harrapakin erraza. Gainerakoa "Sherman", "Sorgina" baino are txikiagoa da, baina SAU-155 "Big Tom" ere badago gotorlekuak apurtzeko eta SAU-240 - orokorrean munstro bat.
  Eta hona hemen "Washington" -11 baino tanke pare bat berriagoak eta handiagoak, itxuraz lehen modeloak... Friedrichek, bere ohiko deskonektatuta dagoen kontzientzian, maskorrak zehatz-mehatz gidatzen ditu ibilgailuen bisagra-esteletan, lehertu daitezen. barrutik. Bere munizioak ahalbidetzen du, eta MP-103 modeloko hiru kanoi, muturreko abiadura handikoa. Metrailadoreen armamentuaren kaltetan, baina azken honetatik, Friedrich mutila orokorrean izan zen, gehiegizko pisuagatik abiadura ez moteltzeko eta makinen maniobragarritasuna hobetzeko.
  "Washington" -11 aireratu zenean, munizioa haietako batean eztanda egin zuen, mutilak bat-batean harrotasun handia sentitu zuen, eta ondorioztatu ere egin zuen:
  - Edonor traiziona dezakezu, baina bakarrik aldatu zeure burua!
  Eta orain traizioaren lotsa, magiaz bezala, desagertu zen, eta Friedrichek lozorroa astindu zuen.
  Helgak ondo borrokatu zuen, bi hegazkin eta zortzi tanke, lau kanoi autopropulsatu - irteera bat eta pertsona arrunt baten emaitza bikaina da. Baina hau hegaldi bat da ... Itzultzean, bigarrena loratu zenean jarraitu zuen ...
  Hiru Duck-2 izan ezik, ez zegoen hegazkin gehiago eta kolpe nagusia halako zutabeen aurka eman behar izan zen. Hemen, beharbada, Friedrich-ek atzera egin zuen gauza nagusia izan zen, lehen hegazkinen olatuan ez bezala, tankeak ez zirela elkarren artean bildu eta beharrezkoa zela, antza denez, zurrupa batekin arrastatzea, hegazkinak eginez.
  Eta estatubatuar tropek heroikoki borrokatu zuten. Hona hemen, adibidez, zenbat "Sorgin" arin, baina ahul blindatuek -3, beren probosziak altxatu zituzten. Autopropulsatutako pistola honen abiadura handiak, "Sorginaren" mugikortasunak aurrerapauso bat azkar egitea ahalbidetu zuen, baina galera izugarriak ekarri zituen. Airearen nagusitasunagatik ez balitz, Fritz-a erabat jaitsiko zuen.
  Hala eta guztiz ere, "Ferdinands" pare bat -4 suntsitu ziren - kanoi autopropulsatu indartsu honen alboko armadura estalkiaren ahultasuna, gerren historiako tanke suntsitzaile onenetariko bat, eragin zuen.
  Helgak bikini amerikar dotore batekin borrokatu zuen. Neska gihartsua, batez besteko altuera pixka bat goragokoa, jainkosa baten irudia duena. Oso gerlari ederra, Friedrichek Porsche alaba altuegia (eta nork lortu zuen) baino gehiago gustatzen zitzaion, nahiz eta azken hau Alemaniako fortunarik aberatsenetako baten oinordekoa izan. Baina harekin, mutilak, Helgarekin aldi berean ezkondu zitekeen arren, ez zuen mesede handirik egin. Ipurdia argia da ordea.
  Margaret, Führerren emazte nagusia, laster erditzekoa da... Nahiz eta agian ez hain laster... Arraioa, denbora poliki-poliki doa gerran. Oso mingarri motela. Hona hemen, dirudienez, halako sentimendu mentala, non Chicagoko guduak zenbait urte iraungo duela gutxienez, nahiz eta hilabete bat ere pasatu ez den - urriaren 29a ... Pertzepzioaren psikologia berezia da ...
  Hala ere, nahiko azkar pasatu zen eguna. Baina 1947ko urriaren 30ean, Friedrichek berriro ehizatzeari ekin zion. Banderaren aurka etsaiaren erasoa lehortu egin da. Philadelphia oraindik Fritz-en eskura ez dagoen arren.
  Frederick erabaki zuen behin betiko harrapatuko zuela Weitestein eta kaldereroaren setio luzea amaituko zuela, gerraren amaiera azkartuz. Zenbat arrastatu eta salto egin dezakezu horrela, azkenean argitzeko garaia da.
  Eta, hasteko, Hitler-Bismarck denez, badirudi jadanik mariskal nagusi bat dela eta formalki aireko eskuadra bat duela bere agindupean, dena asmatzeko, armadako jeneral iheskorra eta gauez harrapatzeko. Intuizio supergaratuak dagoeneko esan dio Friedrich mutikoari non aurkitu, zein plazatan ezkutatzen den Vatutin. Eta armadako jenerala ez zen batere pasiboa, aginduak ematen eta hil arte zutik egoteko eskatzen zuen. Mosku ere ez da oraindik hartu, borroka jarraitzen du etxe guztietan, eta baita sarrera bat ere. Hiri hau Stalingradorekin alderatzen ari da jada.
  Friedrichek ezpain gozoetan musu eman zion Helgari agur eta esan zuen xuxurlaz:
  - Negozio arriskutsu batera noa... Agian ez naiz itzuliko...
  Neskak irribarre egin zuen erantzunez.
  - Ezin duzu galdu! Friedrich Bismarck espiritu ariarraren gorpuztea delako. Hilezkorra den izpiritua!
  Gerlari gazteak keinua egin zion bere lagunari erantzunez:
  - Hala da, printzipioz, baina ... Ezin duzu autokonfiantza izan ... - Pausa eta gehiketa. - Autokonfiantza da porrot asko ekartzen dituena. Eta bat ere, batzuetan nahikoa heriotzarako.
  Helgak haserre zapaldu zuen bere oin biluzi eta neskatxa:
  - Ez zara hilko... Zergatik nago zurekin!
  Friedrichek erantzun zuen:
  - Ez zaitut arriskuan jarri nahi. Esate baterako, gudu batean zehar, zeure buruari buruz edo zereginaren helburuaz ez ezik, zure maiteari buruz ere kezkatzen bazara... Horrek distraitu eta lotsatzen du. Momenturik desegokienean huts egin dezake. Gizon gazteak eskuak neskaren sorbaldetan jarri eta zuzen begietara begiratu zion. - Ulertzen didazu?
  Helgak erraz onartu zuen.
  - Ulertzen dut... Horrez gain, zure oroitzapen bat baino gehiago izango dut.
  Friedrich bat-batean jakin-mina piztu zen, begien pupilak estutu egin ziren:
  - Zer esan nahi duzu?
  Helgak irribarre egin zuen eta errugabe erantzun zuen.
  - Noski, ez nago guztiz ziur, baina... Badirudi haurdun dagoela!
  Bismarckek txistu egin zuen:
  -Ondo! Hala ere, ezin duzu ikusi, gerria liraina da!
  Helgak sorbalda gihartsuak altxatu zituen.
  - Beraz, hilabete bat ere ez da pasatu... Baina zuk ere hau nahi zenuen, ezta?
  Friedrichek zintzo erantzun zuen:
  - Amatasun bajan joan eta frontean borrokatzeko arriskurik ez bazenuen, orduan bai - Nahi nuen! Eta gainerakoak... Agian nahikoa da, hegan egiten duzu?
  Helgak arnasa bota zuen:
  - Gudu hau amaituko da, eta ikusiko dugu. Iruditzen zait goi-botereek ez diotela hiltzen utziko neskamea, jainko bizi baten semea sabelean daramana.
  Friedrichek begi urdinak keinu egin zituen erantzunez:
  - Agian! Baina arrazoi gehiago gerra hau ahalik eta azkarren amaitzeko.
  Eta berriro musukatuz, agur besarkatuz, banandu ziren. Gaua ohi baino freskoagoa izan zen, hogeita hamaikagarren egunean jada, eta gero begiratu eta azaroa, udazkeneko azken hilabetea. Friedrichek oinez, edo hobeto esanda, korrika egin zuen zereginera, ohi bezala, bainu-jantz berdinetan, bere azal biluziarekin lur planetako indar-lerroen eta teoplasmaren tentsioa hobeto senti zezan. Mutila borrokatzeko gogoz zegoen, desagertu egin zen, inoiz lotsarik izan ez balu bezala, bere traizioagatik. Otso kume onduak odol usaina zuen, eta ezin zuen gehiago eta ez zuen ilusioa galdu nahi.
  Operazio berezirako, Friedrichek armak aldatu zituen, metrailadoreak gehituz eta kanoi bakarra utziz badaezpada. Inguruneko tankeak txikiak izaten jarraitzen zuten eta batez ere infanteriarekin borrokatu beharko dute. Bismarck gazteak erraz aurkitu zuen beretzat aitzakia: errusiarrek ez zuten mundu osoa konkistatuko, beraz, zergatik ez porrota azkartu eta, horrela, milioika pertsonen bizitza salbatu. Onerako gaiztakeria moduko bat. Gainera, Friedrich Bismarck-ek ez du inora itzuli, eta dagoeneko badu benetako familia bat eta hazten ari den fortuna bat Hirugarren Reich-en. Bai, eta agian ez dira bere arbasoak batere, antzeko unibertso paralelo bat baizik, materia eta espazioaren bikoizketa moduko bat.
  Beraz, ez du zentzurik zeure burua exekutatzeko!
  Kontzientzia ezin da engainatu, baina engainatu daiteke!
  Friedrichek guztira sei laguntzaile eskatu zituen zeregin berezi baterako, horietako bat Huffman zen. Oro har, dena bakarrik egitea zen jatorrizko ideia. Baina Bismarckek, kalkulatu ondoren, erabaki zuen ez ziola kalterik egingo agintean eta taldean esperientzia lortzea. Azken finean, ez duzu denbora guztian pilotu arrunt gisa borrokatuko hegazkin batean. Zure baitan lidergo kualitateak ere garatu behar dituzu. Eta orain zazpi euliak aldi berean borroka gogor batean eta zazpi bakarrik. Talde harrigarria eta indar oreka interesgarria. Baina abileziaz borrokatzen dira zenbakiek zapaldu ezin dituztenean! Friedrichek ilun dagoen bitartean harrapatu nahi du, baina, aldi berean, ahalik eta baxuen hegan egiten du. Taldeko gainerako kideak ere ME-362-n daude - lau eta Ez-362-n.
  Gaua distira eta pistola burrunba amorratuz beteta dago. Tropa amerikarrek askoz ere gutxiago erantzuten dute, baina oraindik ez dira geldirik gelditzen zulatzaile baten kolpeen azpian poltsa bat bezala. Hordaz inguratutako hartzak bezala, bere indarra biderkatzen du txakur-talde handiak barreiatuz, indar eta kemen mirariak sortuz. Beraz, bonbak beren posizioetara erortzen ari dira, eta ezin dute horrelako presiorik jasan.
  Baina Alemaniako hegazkinek oraindik ez dute tiro egiten, talde bat talde bat da. Eta Friedrich trantze sakon batean erori zen, bere gorputzak berak eramaten du autoa helburura. Buruan, berriz, pospolo deigarriak bezala, aforismoak dirdira;
  Errazagoa da ozeanoa titare batekin ateratzea eztabaida erlijioso batean ondorio jakin batera iristea baino!
  Erlijioa tolerantziaren kontrakoa izan ohi da!
  Gehienetan politikaz hitz egiteak liskarra dakar!
  Urrea ez da odoletik herdoiltzen, ez da izerditik zikintzen, ez da malkoetatik erortzen!
  Kluba bat ukabil bat da, ezpata ukabila batean labana da!
  Herrialdea gobernatu nahi baduzu - ikasi zeure burua agintzen!
  Bizilagun batek diru-zorroa hutsik duenean, zurea beteagoa dirudi!
  Hobe da barau egitea gosez hiltzen den ume baten intziriak entzutea baino!
  Batzuetan akatsak konturatzeko garaia - hilobian bakarrik geratzen da!
  Iraultzak látigoa erabiliko du azota pertsona bati inoiz eroriko ez den unea azkartzeko!
  Aurrerapenaren motor onena mina da - hankak nekatuta minik izango ez balute, pertsona batek ez luke autorik asmatuko!
  Sufrimenduaren betetasuna bizi izanda bakarrik - zoriontasunaren betetasuna baloratzeko gai izango da!
  Jainko bihurtu nahi baduzu, ikasi hurkoa maitatzen, Jainkoa maitasuna baita!
  Hauteskundeak dira trebetasunak irabazten duen gudu-eremu bakarra, ez zenbakiek!
  Otso batek eta begetariano batek munduari beste modu batera begiratzen diote, batez ere plater egunetik islatuta!
  Erregea izugarri traizionatzen denean, baina are okerrago erregeak bere kontzientzia saltzen duenean!
  Irribarrea zabalagoa da, bolbora lehorragoa, xafla zorrotzagoa eta bihotza haserreagoa!
  Gerra gorputzarentzat infernua da, arimarentzat purgatorioa, poesiarentzat zerua!
  Ezin dituzu guztiak irabazi zeure burua irabazten ez baduzu!
  Piztia ikaragarriena, zure bihotzaren ondoan edo barruan bizi den hau!
  Batzuetan leuntasuna traizioaren sinonimo da!
  Asmagarria dena sinplea da bere paradoxikotasunean!
  Mingotsa da traizioaren ogia, liskarren eztia, errugabeen malkoak!
  Beharrak asetzeko modurik errazena anbizioa moderatzea da!
  Urdail huts batek poz gehiago bizi du ogi beltz baten lurrazal batetik ananaz betetako sabela baino!
  Batzuetan porrot ausartak baliotsuagoa da garaipen koldar bat baino!
  Urrea halako metala da, zenbat eta altuagoa izan lagina, orduan eta indartsuagoa ematen du odola!
  Ausardiak indarra bikoizten du, adimenak laukoiztu eta arrazoiak garaipena dakar!
  Batzuetan suizidioaren pentsamenduak bizitza luzatzen du!
  Lorpenik gabe, bizitza existentziaren ordezko miserable bat da!
  Biktimarik gabeko gerra aktorerik gabeko antzerkia bezalakoa da!
  Heriotzaz maiteminduta daudenek bakarrik eskertu ditzakete bizitzaren gozamenak!
  Bizitza maitatzea oraindik ere naturalagoa da heriotza gurtzea baino - azken honek katu baten gogorarazten du!
  Garaipenera eramaten duen guztia zoragarria da: etsaia bereganatzea - tira, baina bitartekoek ez dute balio!
  Urrea biguna da, baina bihotzak zintzoa egiten du!
  Zintzo baten buruan duen ezagutza ergelaren giharrak baino arriskutsuagoa da!
  Deabruak vodka, dirua eta olioa atera zituen! Guztiak berdin suntsitzaileak!
  Delinkuente batek bi errugabe balio du - lehenak esperientzia txar baten izenaren zainak urratzen ditu, eta bigarrenak induljentziarekin kontatzea!
  Armadan aurrezten duena, zoaz indemnizazioak hautsi!
  Ez hiltzen duen arma bat, esklabo egin dezakeena baizik!
  Heriotza janari txarra bezalakoa da;
  Itxarotearen agonia, jaiotza ez bezala, ez da denborarekin desagertzen!
  Ezinezkoa da hutsunea eta ergelkeria bakarrik suntsitzea!
  Friedrichek azken hitzetan jada argi ikusi zuen helburua eta bertan murgiltzeko agindua eman zuen. Aldi berean, terminator gazteak tiro ireki zuen metrailadore-kanoi guztietatik. Lehergai eta kalibre handiko balek parapetoak zulatzen zituzten, etsaien soldaduak txikitu, hezurrak hautsiz, odol marroi lohitsuko iturriak botaz.
  Eta Friedrichek bi tanke suntsitu zituen "Washington" -7 borroka-guardiako estalkian. Hatzaren mugimendu batekin, haien teilatuak hautsi zituen. Kilometro erdira zeuden guztiak moztu zituen. Eta orduan berehala jarri zuen autoa lubakiz jositako lurrean. Eta azken lurreratzea baino lehen ere, udatik jauzi egin zuen.
  Mutilak bunkerrera salto egin zuen eta gangsterren estiloan izugarrizko borroka egin zuen. Eta terminator gazteak kantatzen zuen bitartean;
  Zaldi gris baten gainean aireratzen nintzela zirudien,
  Nolako astoa orroa da horrela?
  Ezagutzen dut Satana bera senideak -
  Herrialdea matxinatu duen edonorekin arituko naiz!
  
  Deabruak burmuin txarretan finkatu dira,
  Eta lauhazka haserre pentsamenduak!
  Orekatu dezagun - ezabatu zeroak aldi berean,
  Garbitu sistema amildegitik!
  
  Jauzi egiten ari naizen tokian, ez dut neure burua ulertzen,
  Zurrunbilo hiperplasmiko batek zeharkatu zuen buruan!
  Ez utzi zeure burua kakaren aurrean men egiten,
  Beraz, aintzaren korrontea ilargiaren mundura isur dadin!
  
  Gerra etenik gabeko korronte batean doa -
  Horrelako lanbide bat pertsona baten zain dago...
  Eta ardo mozkortua edan nahi dut -
  Eta bakean jarraitu elkarrizketaren tamainarekin.
  
  Baina jakin ezazu ahultasuna eta asperdura pasatuko direla...
  Pertsona bat aurkitzen baduzu, arrakasta eta deia zara!
  Gu, aitzindari gisa, martxa egiten ahalegintzen gara -
  Azken finean, gerlari cool bat ez da izen ergel bat!
  
  Babakh eta urratua, hona hemen gorpuzkin mendi bat,
  Etsaia nahastuta dago, erretiratzen doa!
  Ibilbidea osatu dezakegu
  Lurpeko txakurra zaunka basati egiten ari den arren!
  
  Zer egiten dugu munduan - fantasiarik ez,
  Jaio ginen, napalmak garuna oinazetuko balu bezala!
  Betiko gazte urteak bezala izango gara -
  Eta infernuko leku bat zeruan baino hobea izango da!
  
  Zer nahi du soldaduak? Gerra aurrera jarraitzeko
  Bakea eta asperdura eta garunaren ahultasuna berari!
  Etsaia hilobian harrapatuko dugu -
  Baina jakin ezazu beranduegi dela gerlariei amore emateko!
  
  Ez da emaitzarik izango, eta ez dago aukerarik -
  Lana amaitu eta berehala beste bat!
  Azken finean, hau hasiera bat besterik ez da, prebentziozko lasterketa bat,
  Azken finean, soldadutza ekintza ona da!
  Bere bidea gorpuz estaliz, Friedrich armadako jeneralarengana iritsi zen. Esku dardaratsuetatik arma kendu eta oihu egin zuen:
  - Hyundai Hoch!
  Whitesteinek zin egin zuen.
  - Otso kume hegoduna.
  Friedrichek ingelesez egin zuen haserre:
  - Bai, Ivan! Hemen komunismoa jo dezakezu tronpetarekin, baina nola jotzen duzun, denok jotzen dituzue argiak. Eta zuregana etortzen direnak badira, izango dira zure bila etorriko direnak!
  Vaiteshain begiak zurbildu zituen, mutikoari begiratu zion, naturaz kanpoko erliebe zorrotzagatik ikaratuta, irribarre isekaraz, banaketaren azpian zerbitzatzen ari ziren soldaduak kolpe ziztaz ezarriz, eta oihu egin zuen:
  Zu zara benetako Deabrua.
  Friedrichek ez zuen tonu ludikoa onartzen eta gogor esan zuen:
  - Nahikoa! Eman orain denei errenditzeko agindua, salbatu zure eta besteen bizitza! Zenbat odol errusiar eta alemaniar isurtzen den...
  Vaiteshein Armadako jeneralak esan zuen gogor:
  - Ez! Hobe hiltzea traizioa baino!
  Friedrich-ek hatz hutsez bost orratz pozoitsu bota zituen (SS indar berezien armak), korrika egiten saiatzen zirenak kanporatu zituen - guardia hautatuak. Eta irribarre egin zuen.
  - Eta zure baimena ez da beharrezkoa! Nik neuk emango dut zure izenean amore emateko agindua...
  Vatutinek nahastuta oihukatu zuen:
  - Eta dei-seinalearen kodea?
  Friedrichek irribarre zinikoa egin zuen.
  - Eta ezaguna da niretzat.... Bestela, nola aurkituko zaitut.
  Vatutinek, etsipenez, nerabe infernuarengana jo zuen sastaka batekin, baina hegan egin zuen eta, horma joz, konortea galdu zuen. Eta Friedrichek berehala zifra markatu zuen, komandantearen ahotsa zehaztasunez imitatuz, menpeko tropa guztiei berehala errenditzeko agindua eman zien. Bateko gazteak konfiantzaz eta gogor hitz egin zuen, bere kontzientzia lasaitu zen azalpen logiko batek - hala ere, heriotzara kondenatuta daude, beraz, hobe da haien bizitza salbatzea, eta milaka soldadu alemaniar ere bai.
  Eta Galkinek beste norbaiten ahotsa ere faltsu dezake, beraz, zergatik ezin izango luke Friedrichek hau egin - supergizon sinplea ez den tipoa, baina oso benetakoa - benetako aria eta belaunaldi berriko gizabanakoa zentzurik zuzenenean.
  Bere taldeko gainerakoek ez omen dute horren zorterik izango. Bat beste hiruk hil zuten, hala ere, zaurituei aurre egiteko nahikoa erraz, Huffman txiki sendoa barne.
  Baina armadako jeneralaren ustez pertsonalki zetorren aginduak eragina izan zuen eta erasoak zuzenean gelditu ziren.
  Friedrichek hainbat aldiz errepikatu zuen agindua, eta, ondoren, denbora hiltzeko, luma bat bere behatzen forma egokian hartuta, aforismo fresko berriak zirriborratzen hasi zen;
  Jende argi eta zintzo asko dago, baina hain ongi antolatuta daude, ez baita inoiz nahasten!
  Koldarkeria da obedientziaren lehen seinalea. Eta obedientzia da soldadu baten arima! Eta soldadu baten arima da garaipenaren gakoa - irabazteko koldar bat izan behar duzu! Halakoa da gerraren paradoxa!
  : Jainkoa pertsona guztietan dago, Jainkoa pertsona oro da, moraltasun handia badu, eta arima ez da animalia!
  Kristoren izenean hiltzea Kristo hiltzea bezalakoa da!
  Hobe da entrenamenduetan lan egitea hilobian atseden hartzea baino!
  Ezpata apurtzen denean, eskua sastakarrera heltzen da!
  Banaltasuna eska dezakezu, edo irainak jasan, baina ezin duzu irain hutsal bat justifikatu!
  Gogorra dena hauskorra eta galkorra da, baina egonkortasun leunean, indarra dago. Eta nork ez du honetan sinesten, noski, erakutsiko dizut mihia jan dezakezun! Hortz guztiak hauts bihurtu ziren, baina bizirik dago - Bang diot!
  Sexuarekiko konstantziak maitasuna suntsitzen du!
  Zortearekin kontatzea Jainkoa zirikatzea eta heriotza gogaikartzea bezalakoa da!
  Urrezko sagarrak ondoen hazten dira zuhaitzak odolez ureztatzen dituzunean!
  Hiru gauza daude: zeinen balioa ez da aldatu: Ahalguztiduna, gurasoak eta Ama!
  Antzerkirik interesgarriena gerra antzerkia da, sarrera-kuota baino ez da izugarri altua!
  Baina operazioen antzerkian, malkoak beti dira benetakoak eta ekintza bakoitza bizitzarako ikasgaia da!
  Talentua orduan jeinu bihurtzen da, diligentzia kolosalarekin biderkatuz gero!
  Atzerapenak erramuak lapurtzen ditu, presak arrakasta dakar!
  Benetako zirujau bat ebakuntza konplexu bat oharkabean egiteko gai dena da!
  Ez jotzen duen boxeolaria, kolpatzen duena baizik!
  Edertasuna pozoitsua da beti - perretxiko distiratsuenak euli agarikoa dira eta pozoia emakumearen sorginkeria bezalakoa da - zorabiatu eta pozoitu bihotza!
  Izpiritu naturalak indar naturala menderatu dezake, baina berezko indarrak ez du inoiz gogoa menperatuko!
  Harro hiltzea apal bizitzea baino hobe da!
  Bizitza eztarritik eusten duenak galtzeko aukera handiagoa du zorionaren txita askatzen duenak baino!
  Edertasuna itzaltzen da, kemena betikoa izaten jarraitzen du!
  Ezpata zorrotzegia da estatuaren boterea bere gainean mantentzeko, lausengua gozoegia da herria betirako edateko!
  Soldaduaren asmamenak konpentsatzen du jeneralaren kalkulu okerra, baina horren gainean kalkulu bat egitea orratz batekin zuloa egitea bezalakoa da!
  Zaila da jada sutan dagoena piztea eta jada erretakoa itzaltzea!
  Gizonezko tenperatura beroa, garuna lehortzen du eta zorroaren behealdean erretzen du!
  Aitzitik, poltsikoan zulo bat erretzen du - bihotz beroa!
  Poltsa lodiena falo gogor batek zeharkatzen du!
  Gizon batentzat, urrezko ispilurik onena!
  Txanpon eta zimurrak - gizon baten dekorazioa!
  Gerra bat irabazlerik gabe egon daiteke, baina beti egongo da galtzaile bat!
  Giza ahultasuna da aurrerapenaren motor nagusia!
  Lehena izan nahi baduzu, lan egin azkena bezala!
  Jenioa jainkotasunaren ahaide da, eta senide duinak!
  Aberria zerbitza dezakezu apur bat, baina ezin duzu apur bat traizionatu!
  ! Pentsatzen dut, beraz - existitzen naiz, existitzen naiz - beraz, bizi naiz, bizi naiz - beraz, zoriontsu bizi naiz!
  Bikote sexualak janaria bezalakoak dira - askotariko eta espeziak beroak behar dituzte!
  Iraultza bihotz garbiz egiten da, baina ez eskularru zuriekin, zorionerako bidean, gurpilek odol-kopurua eskatzen dute!
  Gehienetan, ez traizio egiten dute gaiztakeriagatik, ahultasunagatik baizik, ahultasuna den arren, ahuleziara makurtzen dena!
  Oro har, legeak dio mekanismo herdoildu batek urrezko koipearekin bakarrik funtzionatzen duela!
  Maltzurkeria eta kalkulua: nola senar-emazteek garaipena erditzen duten - zintzotasuna hirugarren gehigarria da!
  Munduko hondorik gabeko sorkuntza vodka edalontzi bat da, bertan erortzea amaigabea da, eta hondoa hilerrian dago!
  Kondenatu guztiak ez dira kriminalak, ez dira kriminal guztiak kondenatuak!
  Errazagoa da gamelu bat orratz baten begitik pasatzea blat gabe argitaratzea baino!
  Epaile profesional bat prostituta profesional bat bezalakoa da - aldea kuota-kopuruan eta proxeneta mailan bakarrik dago!
  Politikariak zizareak bezalakoak dira, bakarrik erraietatik odol gehiago ateratzen dute erbestean daudenean!
  Odola goranzko belaunaldiaren kemena lantzeko ongarririk onena da!
  Gehiengo oldarkor esanekoek urdailarekin pentsatzen dute, ez bihotzarekin, bolumen askoz handiagoa baita.
  Hala ere, irakaskuntza ateoa da logikoena, gizateriaren heldutasuna erakusten du, edozein erlijio, haurtzaroarekin lotura duen bitartean!
  Jainkoa Aita sendoa da belaun sendo baten gainean, haur ahul batek makurtu nahi duena!
  Arraroa da edonork talentu txinparta piztea totalitarismoaren hezetasuna inguruan dagoenean!
  Iraganarekin konforme ez eta orainaren beldur direnek maizago pentsatzen dute etorkizunaz!
  Errazagoa da ilargia harri batekin jotzea politikariak hauteskunde-promesak betetzera behartzea baino!
  Herri baten humanismo azukretsua bortxetako azukrea bezain egokia da!
  Hiru gauza dira betiko: Jainkoa, denbora eta giza astakeria!
  Irabazi nahi baduzu; ahaztu hiru hitz: gogorra da, ezin dut, nahikoa da!
  Txerri batek beti aurkituko du zikinkeria, arratoiak beti aurkituko du hutsunea, eta alferrak beti aurkituko du aitzakia!
  Sustrai bereko morala zikin hitzarekin! Gehienetan bertutea zikintzeko eta bizioa garbitzeko erabiltzen da!
  Eta, jakina, E serieko tanke alemaniarrak oso arriskutsuak eta borrokarako ibilgailuak zirela erakutsi zuten. Non daude amerikarrak aurretik. Faxistek badute halako indarra.
  Batez ere Gerda tankeen tripulazioak erasoan eta AEBetako tropak birrintzen ari direnean.
  E-50 serieko auto bat du, arina eta azkarra. 100 EL-ko kanoi luzera eta 105 mm-ko pistola kalibrea ditu. Halako pistola batek zapaltzen badu.
  Gerdak joystick botoia sakatu zuen bere behatz hutsez, jaurtiki bat jaurti zuen, etsaia zehatz-mehatz joz eta kirrinka:
  - Aintza Hirugarren Reich-ari!
  Charlotte, neska ilegorri honek ere kolpea eman zien, bere behatz biluziak erabiliz, amerikarrei eta txio egin zuen, hortzak agerian utziz:
  Aintza gure tropa garaitezinei!
  Kristinak ere hatz hutsekin hanka arin eta zizelkatuak kolpatu zituen eta oihu egin zuen:
  - Aintza Wehrmacht-en heroismoari!
  Magdak, hanka biluzietako hatz luze eta dotoreez baliatuz, kolpeka eta irrintzi egin zuen:
  - Aintza Wehrmacht garaiezinari!
  Eta lau neskak hartu eta orroka egingo dute biriketan:
  - Benetako arranoak gara, eta heroismoz beteak! Eta txoriak bezala hegan egiten dugu, Aberri ausartaren semeak!
  Gerdak tiro egin zuen berriro behatz hutsez. Ameriketako autoa jo eta txistu egin zuen:
  - Ez, semeak ez, alabak baizik!
  Charlottek kotxe amerikarrari tiro egin zion, bere dorretxoa erauzi eta txioa egin zuen:
  - Noski, alabak oso heroikoak dira!
  Christinak bere aurkariari zaplaztekoa eman zion. Etsaia zeharkatu eta zeharkatu zuen, eta txistu egin zuen, hortzak agerian:
  - Heriotzaren benetako makinak gara!
  Magdak ere tiro egin zion etsaiari. Etsaiaren armadura hautsi zuen, etsaiaren bekokia kolpatu eta oihu egin zuen:
  - Eta gu munduko makinarik perfektuenak gara!
  Eta neskek uluka egin zuten koruan:
  - Aintza Alemaniari, aintza, tankeak aurrera doaz! Hirugarren Reich-eko dibisioek ongietorria ematen die jende ausarta!
  Laburbilduz, alemaniarrak oso ondo ari ziren, eta haien tropak garaipen bata bestearen atzetik lortzen ari ziren.
  Estatu Batuek, noski, ekonomia indartsua dute, baina teknologia aldetik galdu egin zuten. Batez ere tankeak eta jet-hegazkinak. Alemaniarrek ME-262 X zuten jada serieko ekoizpenean, eta hegazkin hau bizirauteko modukoa zen, orduko 1150 kilometro baino gehiagoko abiadura eta 30 mm-ko bost hegazkin kanoiz armatuta. Amerikarrek ezin diote horrelako makina bati aurre egin.
  Alemanek ere bazuten XE-262 txori bat, fabrikatzeko erraza, ia osorik egurrez egina, oso arina eta maniobragarria. Baina XE-262, masa txikiegia eta abiadura handia zirela eta, zaila zen kudeatzen eta trebetasun handiko pilotuak behar zituen. Baina handia zen Huffmanen estilorako, hurbilketa lan egiten zuena. Eta hurbiletik birrindu zituen amerikarrak.
  Baina Huffmanez gain, bi neska ere aritu ziren: Albina eta Alvina. Erortutako hirurehun hegazkin baino gehiago gainditu zituzten eta Burdin Gurutzearen Zaldun Gurutzea jaso zuten zilarrezko haritz hostoekin, ezpatekin eta diamantekin. Urrezko haritz hosto, ezpata eta diamantedun zaldunen gurutzeek orain arte bostehun hegazkin baino gehiago bota zituzten Huffmanek eta Rudelek, erasorako hegazkin mitikoek, bostehun tanke baino gehiago eta lurreko beste helburu asko bota zituzten. Eta beste hamazazpi hegazkin.
  Hirugarren Reich-ean, Burdin Gurutzearen Zaldun Gurutzearen seigarren gradua ere onartu zuten platinozko haritz hostoekin, ezpata eta diamanteekin, eroritako mila hegazkinetara, edo tanke hautsi kopuru bera iristen zirenei.
  Zaldunen Gurutze honek gutxienez ehun diamantez lotu behar zuen, eta beste Zaldunen Gurutzeek baino handiagoa izango zen. Beraz, saria ohorezkoa ez ezik, garestia ere izan zen.
  Albina eta Alvina zeruan zehar hegan egiten ari dira. Beren hegazkin yankeeak bota eta hortzetatik abesten dute:
  - Neska ederrak,
  Lagun bikainak...
  Ikaragarriak izango ziren mutilak -
  Eta ostikada bikainak!
  Albinak oin biluzien laguntzaz hegazkin-pistola zuzendu zuen, estatubatuarrari kolpeka eman eta kirrinka egin zuen:
  - Begi alaien argiak!
  Eta keinua egin zion bikotekideari. Bere parekoa moztu zuen. Etsaia puskatu zuen bere behatz biluziak erabiliz eta txio egin zuen:
  - Komunismoaren eta gure garaipen loriatsuen alde!
  Albinak bere bikotekidea zuzendu zuen, hegazkin yankeea botaz:
  - Komunismo arioaren alde!
  Eta bi neskak barrez lehertu ziren.
  Bitartean, gerrak jarraitu zuen. Amerikarrek argi eta garbi galtzen ari ziren teknologian eta prestakuntzan etsai onenaren aurrean, eta baita atzerriko dibisioak erabiltzen ere.
  Bereziki, yankiek Sherman tanke nagusia dute. Tira, non dago Alemaniako E-50 nagusiaren aurka. Nazien makinak 250 milimetroko aurrealdeko armadura zuen, alboko armadura 170 milimetrokoa eta hirurogeita hamar tonako pisua, 1200 zaldiko motor batekin, motorra bultzatzearekin.
  Kontuan izan behar da Sherman ezin zela Alemaniako aldean sartu ere egin, E-50-ren armadura maldatsua baita. Hamazazpi oineko pistola zuen Sherman-ek ere, Firefly-ak, ez zuen alemaniar bat eraman. Baina tanke hau ez zen masiboa.
  Eta alemaniarrek konfiantzaz hartu zuten Amerikako tankea bost kilometrora. Gainera, silueta altua du. Amerikarrek zertxobait hobeto zuten Pershing. Baina tanke hau ez zen Sherman bezain masiboa, eta, hala ere, bere 90 mm-ko pistola ez zen nahikoa borroka eraginkorra izateko.
  "Supershing" bakarrik sartu ahal izan zen Alemaniako E-50 alboan. Pistola baten abantaila eta 90 mm-ko kalibrea eta 73 EL-ko kanoi luzera. Baina, bestalde, suaren abiadura minutuko lau txanda baino ez da hamabi E-50 alemaniarrarentzat, eta berrogeita hamar tonako pisua handiegia da 500 zaldiko motor batentzat. Bai, eta armadura ez da nahikoa. Alemaniako mastodonte nagusiaren kopetan, amerikarrek oraindik ez zuten apurtu. Eta Fritz-ek ere E-75 bat zeukan 128 mm-ko kalibreko pistola eta 210 mm-ko alboko armadura-lodiera maldetan, are babes hobearekin eta 1500 zaldiko motor batekin.
  Beraz, hasiera-hasieratik, AEBak galtzen ari ziren. T-93 tankeak bakarrik, zehatzago esanda, laurogeita hamahiru tonako kanoi autopropulsatua, 305 mm-ko aurrealdeko armadura-lodiera eta 155 mm-ko kanoi batekin, mastodonte alemaniarrei aurre egin ahal izan die.
  Baina autopropulsatutako pistola honen gidatzeko errendimenduak ez zuen garrantzirik, suaren abiadura ere bai. Eta alemaniarrek hegazkinekin suntsitu zuten.
  Beraz, amerikarrak oro har ez zeuden ondo, eta itxaropenik gabe galtzen ari ziren.
  Eta alemaniar tropak gero eta hurbilago zeuden New Yorkera eta Washingtonera.
  Trumanek Hitlerri bakea eskatu zion.
  Baina Führer-ak inolako baldintzarik gabe amore osoa nahi zuen. Washington inguratuta zegoen. Eta naziek AEBetako hiriburuaren aurkako erasoa hasi zuten.
  Gerda tankerako tripulatzaileak bihar distiratsuagoa lortzeko borrokatu zuen. Eta arazorik gabe irabazi zuen.
  Neska behatz hutsez ez ezik, bularretako titi gorritxoekin ere tiro egiten hasi zen. Eta asko lagundu zuen.
  Charlottek ere tiro egin zuen joystick-aren botoian bere rubizko titiak sakatuz eta txio eginez:
  - Komunismoaren handitasuna arraina ez izatean datza, balea baizik!
  Christinak, tiro eginez, joystickaren botoiak sakatuz, esan zuen:
  - Eta alemanok eraikiko dugu komunismorik handiena!
  Magdak, aurkariei titi-gorriak tiroka, erasokor esan zuen:
  - Komunismorik distiratsuena! Gora bakarrik, ez pauso bat behera!
  Gerdak kanoia behatz hutsez seinalatuz eta obus amerikarrari buelta emanez ondo zuzenduta, baieztatu zuen:
  - Komunismo arioaren alde!
  Washingtonen erori ostean, Amerikak laster kapitulatu zuen. Eta 1948ko urtarrilaren 31n gertatu zen.
  Bigarren Mundu Gerra amaitu da. Eta Hitlerren boterera igotzea Amerikaren kapitulazioarekin bat etorri zen.
  Bake aldi luzea omen zegoen. Izan ere, gerra guztiak amaitu dira, Estatu Batuak harrapatuta daude, eta zer gehiago nahi zenuke? Baina superpotentzia bat gehiago zegoen koloniekin: Japonia. Eta Hitlerrek ere konkistatu nahi zuen.
  . 3. KAPITULUA
  1953ko apirilaren 20an mundua birbanatzeko gerra berri bat hasi zen. SESB oraindik existitzen zen forma moztuan. Stalinen ondoren boterera iritsi ziren militarrek Voznesensky jarri zuten gobernu nagusi formal gisa. Lider honek Errusiako ekonomia partzialki berreskuratzea lortu zuen. Eta Japoniaren aurkako gerran SESBren parte hartzea eskaini zion Hitlerri. Onartu zuen, baina Errusiak Primorye, Sakhalin uhartea eta Kuril katea soilik itzuliko zituela, aurretik samuraiak harrapatuta.
  Beraz, Voznesenskyk SESB berpizteko eta inperioa partzialki birgaitzeko aukera berri bat lortu zuen.
  Borrokak indar osoz garatu ziren.
  Alenka eta bere taldea T-11 tanke esperimental berri batean borrokatu zuten. Kotxe hau astuna eta ondo babestuta zegoen. Bere aurrealdeko armadurak 300 milimetrora iritsi ziren hirurogeita zortzi tonako makina bat pisuarekin eta 130 mm-ko kalibreko pistola batekin. Bitartean, T-54 tanke nagusia SESBn dago oraindik, eta hori ere ez dago batere gaizki.
  Eta Alenka eta bere bikotea pistola indartsu batetik tiro egiten ari dira distantzia luzetik. Japoniarrek, noski, beren autoak dituzte. Bereziki, hona hemen E-75, Alemaniako modelotik lizentziapean kopiatutakoa. Baina depositu hau jada zaharkituta dago.
  Eta Alenkak kolpatu egiten du bere behatz biluziak erabiliz. Eta proyectila muturreraino bidaltzen du.
  Neskak txistu egiten du:
  - Aintza komunismoaren garaiari! Aintza Lenin bihotzetan!
  Izan ere, maila goreneko edertasuna da hau.
  Anyutak ere tiro egiten du, hanka zizelkatuz eta kirrinz betetako hatz biluziak erabiliz:
  - Oso gerlari polita naiz, eta erloju-panpina bat bezalakoa da!
  Allak ere tiro egiten du txandaka. Neska honek samuraia kolpatu zuen eta esan zuen:
  - Argiaren, beroaren eta haizearen izenean!
  Eta, noski, oinutsik erabiliz.
  Eta orduan Maria lehorreratu zen. Indar espiritual izugarriko neska bat da. Japoniako tanke bat apurtu zuen eta txio egin zuen:
  - Komunismo indartsuaren alde!
  Eta bere orpo hutsean erori zen.
  Eta azkenean oin biluziaren eta Marusyaren laguntzaz tiro egin zuen. Neskak etsaia jo eta txistu egin zuen:
  - Aintza mundu hobe baten garaiari!
  Eta nola txistu egiten duen... Hau benetan neska polita da.
  Sobietar tankeen tripulazioa lan bikaina egiten ari da eta fakturak jasotzen ari da. Neskek noski azkar hartzen dute lidergoa. Armada Gorrirako autorik onena ere badute.
  Eta Gerda tanke piramidal batean borrokan ari da. Kotxe hau aurreratuagoa da jada eta bi tripulazio kide baino ez ditu.
  Haiek, Charlotterekin batera, japoniarren kontra ari dira tiroka, eta oso eraginkorrak dira.
  Gerdak, oin biluziak erabiliz, joystick botoiak sakatu eta Japoniako autoa jo zuen, txistuka:
  - Eta samuraiak lurrera hegan egin zuen altzairuaren eta suaren presiopean!
  Charlottek ere tiro egin zion, zizelatutako hanken hatz hutsez baliatuz, eta txistu egin zuen:
  - Baina gure Wehrmacht taigatik Britainia Handiko itsasoetaraino, denak milioika aldiz indartsuagoak dira!
  Magda eta Christina beste tanke piramidal batean borrokan ari dira.
  Terminator neskak oso borrokalariak eta kolosalak dira.
  Eta horrela, Christinak tiro egiten du, bere behatz biluziak erabiliz eta japoniarrari ukabilkada ematen.
  Orduan oihu egiten du:
  - Gure aroa garaipenak aurretik!
  Magdak ere etsaiari tiro egiten dio. Dorrea eraisten du samuraiengandik eta irrintzi egiten du:
  - Eta lorpenak are freskoago daude zain!
  Eta berriro, behatz hutsez, sistematik etsaiak eraitsiz ateratzen ditu etsaiak.
  Bai, badaude neskak lauhazkan zaldi bat gelditu eta erretako txabola batean sartuko direnak.
  Gudariek etsaia gainditu eta pixkanaka gorantz hartu zuten.
  Japonia galtzen ari zen. Eta alemaniarrek arma izugarria erabili zuten: diskoteka.
  Plato hegalari hauek ez zuten parekorik.
  Hemen Agatha eta Adala diskete batean borrokan ari dira. Gerlariek makina kontrolatzen dute joysticken laguntzaz, eta unitaterik indartsuena zabaltzen dute. Eta horrela aurkariak birrintzen dituzte. Eta aireko bero izpiekin jo zuten. Literalki arerioen boterea suntsitzen.
  Agatak, etsaiari tiro eginez, orroa egiten du:
  - Gora nire pasioa!
  Eta orpo biluzi eta biribil batekin, sakatuz bezala.
  Adalak, etsaiei tiro eginez, ziur esaten du:
  - Boterea baino ez da!
  Eta oin biluziak ere erabiltzen ditu etsaiaren aurka.
  Neskak benetan sakabanatu ziren. Eta halakoak, demagun borroka-edertasun zuzenak.
  Japoniatik apenas geratzen dela ezer.
  Eguzki Sortzailearen Lurraldea galtzen ari zen. Eta ai, ia itxaropenik gabea zirudien.
  Samuraiak nagusitasun teknologikoari aurre egin zion. Eta oso arerio larria plangintza operatiboari dagokionez.
  Japoniak Errusia garaitu zuen bere garaian, baina orain koalizioen aurrean galtzen ari zen.
  Amaieran, Hirugarren Reich-ak uharteetan eraso nuklearra ere hasi zuen, eta eguzkiaren lurrak kapitulatu egin zuen.
  Ondorioz, lur kolosalen konkista amaitu zen. Hala ere, Hirugarren Reich-ak Latinoamerikan apur bat gehiago borrokatu zuen, eta lurraldeen bahiketa gehigarriak egin zituen.
  Baina mundu osoa Hirugarren Reich-aren menpe dagoenean, oraindik libre dagoen SESB Führer-a zirikatzen ari da.
  Eta 1957ko apirilaren 20an Errusiaren aurkako erasoa hasten da. Eta indar kolosalak aurrera egiten ari dira SESB.
  Baldintza hauetan zertan konta daiteke Armada Gorriak? Indarrak oso desorekatuak dira jada.
  Baina itxuraz, errusiarrek eta beste nazionalitate batzuek oraindik kalkulu batzuk dituzte.
  Eta oso gogor borrokatzen dute.
  Natasha, Zoya, Augustine, Svetlana nazien aurka borrokan ari dira.
  Neskak tradizioz oinutsik eta bikiniz jantzita. Eta hau da haien kredoa. Borroka basatiarekin borrokatzen dute.
  Natashak, metrailadore batetik tiro eginez, honela dio:
  - Zertan gabiltza onak, borrokatzen dakigula!
  Zoyak, etsaiari tiro eginez, adostu zuen:
  - Ahal dugu!
  Eta granada bat bota zuen behatz hutsekin.
  Agustinak metrailetaz naziei zirriborra egin zien, eta ilusio handiz, oihu egin zuen, orpo hutsarekin granada bat jaurtiz:
  - Ni naiz gaizkiaren suntsitzailea!
  Svetlanak, gainera, etsaiari tiro eginez, eta zehaztasunez tiro eginez, etsaiak moztu eta oin hutsez lehergailu poltsa bat bota zuen, eta horregatik tankea irauli egin zen, probokatzailez esan zuen:
  - Hirugarren Reich hautsez birrinduko dut!
  Eta neskak mihia atera zuen berriro.
  Hona hemen gudariak. Haiekin ia edozein munstroren aurka borrokatu dezakezu. Eta baita Hitlerrena ere.
  Natashak, naziei tiro eginez eta Mosku defendatuz, abestu zuen:
  - Hordaren uztarriak zapaltzen gaitu,
  Infidelaren uztarriak zapaltzen gaitu...
  Zoyak, Fritz-i tiro eginez, eta bere oin biluziak oinekin jaurtiz, txistu hiltzaile bat bota zuen:
  Baina gure zainetan irakiten da
  Eslaviarren zerua...
  Agustinak, naziei tiro eginez, eta oso kementsu jokatuz, orpo hutsez granada bat emanez, jarraitu zuen:
  Eta itsasertz zoragarrietatik,
  Kolymako ertzera...
  Svetlanak pasio basatiz abesten zuen, hanken giharrekin jolastuz, eta prentsako fitxak eman zuen:
  Hau guztia gure Lurra da,
  Hau guztia gu gara!
  Eta hemen neskak, esan behar dut, harrokeria handiz eta oldarkortasun izugarriz zeudela.
  Inork ezin ditu gelditu, ezerk ezin ditu garaitu. Otso gaiztoek etsaia zapaltzen dute, tigresa gaiztoek heroiak agurtzen dituzte.
  Edo agian heroiak. Hona hemen txori baten hegaldi goreneko joko neskak.
  Eta borrokatzen badute, bihotzetik...
  Eta Alenka bere tripulazioarekin T-13 tankean. Alemaniako konposizio piramidalei aurre egiteko prest dagoen makina. Neskak etsaiari tiro egiten dio, eta abesten du:
  - Gure tankeak, miraria besterik ez da,
  Basamortuetatik iparraldeko itsasoetara!
  Desegingo zaitugu, sinetsi Judas,
  Piztia izugarria suntsitu egingo da!
  Aniutak amorruz berretsi zuen, bere oin biluzien laguntzaz etsaiari tiro eginez:
  - Etsaia urratu eta hauts bihurtuko dut.
  Allak txandaka kargatu zuen etsaia bere behatz biluzien laguntzaz eta txio egin zuen:
  - Komunismo gorriaren handitasunaren alde!
  Mariak ere etsaia kolpatu zuen, bere beheko gorputz-adarra biluziarekin tiro ondo zuzenduta eta orroa egin zuen:
  - Garaipen ederren alde!
  Marusyak ere, bere behatz biluzien laguntzaz, mugitu zuen etsaia, kolpatuko balu bezala, eta oihu egin zuen:
  - Komunismoaren ideia gorenen alde!
  Bostek nazien aurka borrokan aritu ziren amaitzaile bezala.
  Eta sobietar pilotuek ere zeruan borrokatu zuten. Bereziki, Anastasia Vedmakova eta Akulina Orlova.
  Emakumezko heroi epikoen antzera borrokatu ziren. Oin biluziak erabiliz, aire jaurtigaiak bidali zituzten. Oso egoki jo zuten etsaiak.
  Anastasiak joystick-aren botoian sakatu zuen titia gorrixka, faxista jo eta txio egin zuen:
  - Aintza komunismoaren ideiei!
  Etsaia marrubi titiak erabiliz tiro eginez, erdi biluzik Akulinak ere kuxkuxa egin zuen:
  - Aintza SESBeko heroiei!
  Hauek neska beroak eta indartsuak dira hemen. Nola borrokatzen diren benetako piztiak bezala. Eta gizakiaz gaindiko grina eta indar kolosala dute.
  Anastasiak, naziak birrinduta, kantatu zuen:
  - Zoritxarreko planetaren gainean zintzilik zegoen,
  Fritz gaiztoa iluntasunean...
  Okupatzaileak gorroto du bere aizkora,
  Zorroztu eta moztu burua!
  
  Hala ere, ez da peoia,
  Eta ez beti uztarriaren azpian ibili...
  Etsaia gaiztoak suzko marka bihurtzen ditu,
  Munduen agintari bihurtuko da!
  Eta gero Elizabeth dago T-55 tankean. T-54a baino 105 milimetroko kanoi indartsuagoa duen makina bat eta etsaien aurka borrokatzeko prest.
  Neskak tankean, noski, bikini bakarrean.
  Elizabethek joystick botoia sakatu zuen bere behatz hutsekin, nahiko zehatz tiro eginez etsaiari, eta kuxkuxeatu zuen:
  - Komunismoaren Errusiaren alde!
  Orduan, Ekaterinak tiro egin zuen txandaka, bularreko titia gorrixka erabiliz tiro egiteko.
  Nazien tankera jo zuen eta hots egin zuen:
  - Komunismoa eraikitzeko arrakastagatik!
  Elenak ere aurkariari tiro egin zion oin biluziak erabiliz. Depositu piramidal baten barrika apurtu zuen, dena egoki egin zuen.
  Orduan txintxoa egin zuen:
  - Distiratsuena komunismoa izango dugu!
  Gero lupanula eta Euphrasia, normalean gidaria besterik ez den arren. Baina neskak oso zehatz jo zuen, nazien tankearen muturra kolpatuz.
  Orduan, txistu egin zuen:
  - Gure komunismoa eguzkia baino argiagoa da!
  Tankeko neskak oinutsik daude eta bikini batean itxura ederra eta karismatikoa dute. Eta bularrak dituzte halako titi gorritxoekin.
  Elizabethek poz-pozik kantatu zuen;
  Uztarria zapal dezagun, sinistu faxismoa,
  Behar bada mendiak mugituko ditut...
  Aro bat izango da, komunismoaren garaia,
  Zerura hegan egingo dut abesti batekin!
  Eta berriro ere, bere titi gorridun neskak joystick botoia sakatuko du eta naziak jo.
  Beraz, Fuhrer-ak ez du gutxi aurkituko.
  Halako neskekin, argi dago SESB oraindik bizirik dagoela, eta Hitlerrek ezin duela hain erraz hautsi.
  
  
  
  ZIGARREN ETA ALKOHOL BOTELEN GERRA
  OHARRAK
  Joko birtual eta oso polita gertatzen da Hypernet matrizean, non alkohol botilak eta zigarro-pakete elkarren artean borrokan. Oso interesgarria eta borroka estrategia.
  . 1. KAPITULUA
  Eta zortziak aldi berean Hypermatrix-en murgildu ziren. Eskala eta tentsio izugarriko joko bat hasi zen.
  Lehen urratsa, noski, eredu eta unitate guztietako izar-ontziak eraikitzea izan zen: giza helduleku eta hankekin dituzten botilak eta paketeak.
  Bai, jokoak oso arraroak dira. Etorkizuneko pertsonen fantasiak islatzen dituzte, argi eta garbi, betiereko haurtzaro alai batean erorita. Eta hau, noski, oso asmatzailea da.
  Adibidez, Alicek bost zigarro paketerekin hasi zuen planetaren esplorazioa. Baina azkar mugitzen ari dira. Baliabide mugagabeak daude planetan, baina oraindik ustiatu behar dira.
  Alicek, noski, iruzur kodea erabiltzen du. Hala ere, eta Arkasha. Eraikuntza ez da borroka bezain interesgarria, eta beren planetetan prestaketa-fasea ahalik eta azkarren gainditzen saiatzen dira.
  Eta lehenik eta behin, langile robotikoen ekoizpenerako zentro bat egiten dute. Eta robot berriak eta tailer berriak egiten dituzte, lantegiak erritmo azeleratuan erreproduzituz. Eta hau oso polita egiten da ilusio handiz.
  Lantegi handiak, berriz, espazio-ontziak ekoizten hasten dira.
  Zientzien, eraikuntzaren eta militarren akademia ere badago. Zer behar duzu gerraontzien ezaugarriak urruntzeko. Hona hemen arinenak: eserleku bakarreko borrokalariak dira. Merkeak eta maniobragarriak dira, fabrikatzeko errazak. Ekipoa zenbat eta astunagoa eta indartsuagoa izan, orduan eta garestiagoa da eta orduan eta motelagoa da zigilua.
  Hori dela eta, pilotu bakarra duten hegazkin txikien multzoak dira zerura igotzen diren lehenak. Eta korrika egiten dute elkar ezagutzera. Camel zigarro-paketeak eliteko borrokalarienak dira, eta Napoleon koñak botilen aurka daude. Orokorrean freskoa eta oso freskoa dena. Eta orain laser kanoiak tiro egiten ari dira - borrokalariek stingray-en antza dute, edo itsas sakoneko arrain hegoekin. Habeak sakabanatu eta azkar mugitzen diren autoetan erortzen dira.
  Lehen botilak hautsi eta zigarroak piztuta kolore anitzeko leherketa su artifizial batean.
  Kanpotik, bi itsasoko olatuen talka baten antza du. Gainjartzen dira. Hainbat borrokalari ere elkarri ahari egiten diote. Leherketak jarraitzen dira... Jamaikar ron indartsu botila bat zatitan hautsi eta sutan piztu zen.
  Alicek, hau ikusi eta aginduak emanez, irrintzi egin zuen:
  - Fotoiak kaleratuko dizkizugu!
  Arkaxak barre egin zuen eta erantzun zuen:
  - Hau hasiera besterik ez da!
  Borrokalariek talka egin zuten, elkarren buztanean sartzen saiatu ziren, zurrunbilo batean bezala biraka.
  Eta gero eta indar berri gehiago sartu ziren borrokan. Hemen bi eta hiru eserlekuko auto indartsuagoak sartu ziren martxan. Gainera, forma arina zuten eta zeharrargiak ziren.
  Zigarroak aztarnekin joysticketan ibili ziren, botilek tinda egiten zuten eta gorputz-adarrak ere ukitzen zituzten. Oso odoltsua eta gogorra zirudien.
  Sotnikov ere borrokan sartu zen eserleku bakarreko borrokalari batean. Bere ibilgailuak sei laser kanoi ditu eta hilgarria da. Hala ere, ezin duzu erraz urratu kopeta - eremu erdi-espazialak dar-dar egiten du.
  Alexey bere haur gorputzean oso trebea da, eta zigarro-pakete baten aurretik dago erreakzioan. Hona hemen txanda hiltzaile bat, eta etsaia literalki sutan jarri zen, gasolinaz zipriztinduta bezala.
  Sugarrak urdinaren eta berdearen nahasketa ziren, hutsuneari jaramonik egingo ez balute bezala.
  Alexei kantatu zuen:
  Ez diogu gerrari beldurrik
  Aingerua naiz, ez Satan!
  Alenka ere borrokan dago. Grabitate izpiak jaurtitzen zituzten bi pultsu-kanoidun izarrak aukeratu zituen. Gorputza apenas estaltzen duen bikinidun neska bat.
  Eta horrek Alyonka gihartsu eta kurbatua are ederrago eta xarmangarriagoa bihurtzen du. Bere hatz biluziek, azazkal distiratsuekin, oso trebetasun handiz sakatzen dituzte botoiak.
  Eta orain "Belomor" borrokalaria bi zati berdinetan banatu zen.
  Alenkak bihotzarekin zuen elkartea.
  The Witch Girl kantatu zuen:
  - Nire bihotz gaixoa prest dago-
  Lehertu bularrean maskor bat bezala...
  Hitz atsegina duen pertsona maite batentzat,
  Begirada distiratsu eta distiratsu baterako!
  Itsasontzi txikiak ere borrokan sartzen hasi ziren. Haiek ere itsas izaki itxura zuten: izurdeak edo marrazoak. Eta armaz beteta.
  Natasha Belaya ere, noski, borrokan dago. Oraingo honetan misil suntsitzaile baten komandante rola aukeratu zuen. Zein aukera serioa.
  Suntsitzaileak kalibre ezberdineko berrogeita hamar kanoi dituen barrakuda marrazo baten antza du.
  Natasha Belayak abesten du:
  - Espazio hedadurak -
  Heriotza estalita...
  lodi iluna -
  Zurrupatua goxoki!
  Alenkak beste etsaiaren makina kementsu bat botaz, bulkada batez zatituz, hau esan zuen:
  - Benetan ohorea
  Ezin da zeruan aurkitu...
  Bihotzak mendekua irrikatzen du
  Mundua salbatu nahi du!
  Bestalde, Katka borrokan ari da... Era guztietako piruetak botatzen dizkio borrokalari bati, eta luma bat bezala darama hutsean.
  Takoi biluzi eta biribila zuen neskak botoia sakatu eta kirrinka egin zuen:
  - Komandantearen agindua gerra garaian ...
  Lyokha Teterevek, beste koloso bat bultzatuz, orratz-bulkadak itsasontziaren buztana zulatu zuen oraingoan, eta erre egin zuen. Nola korrika egin zuten, talka egin eta alkohol botilak lehertu zituzten. Dibertigarriki jerked giza oinak eta hankak edari alkoholdunak.
  Gudari eta kirolari gazteak kantatu zuen:
  Gizakia zena
  Hori itzali zero!
  Katiak, bere takoi arrosa biluzia aktibagailuan sakatuz, irrintzi egin zuen:
  - Bool, bool, bool, bool! Bool, bool, bool, bool!
  Leher dezagun alkohola!
  Maha ere borrokan sartu zen. Baina dagoeneko hangaretatik atera zen misil-gurutzontziaren komandante gisa. Neska apala da, baina bere burua du.
  Eta egun gogorra izan da likore botilentzat. Eta hau figurazko jipoi bat da. Gurutzontziaren kanoi indartsuak jo zuen. Eta suzko pulsar bat atera zen airetik. Indar suntsiketa kolosala eraman zuen. Eta amesgaiztoko kaixo bat bezala eraman zuen.
  Masha abestu zuen, besteak imitatuz:
  Mundu honetan dena ondo egongo da
  Zoriontsu planetan haurrak bezala!
  Gurutze-ontzia orka baten antzeko zerbait da. Borroka unitatea serioa. Eta zigarro-pakete Mahai agurra. Kanpotik, dena komiko dirudi, helduentzako marrazki bizidun batean bezala.
  Baina hona hemen gurutzontziaren sotoak. Polikiago eraikitzen dira, baina berrehun kanoi eta termoquark misilak dituzte. Eta, noski, hau argudio serioa da.
  Alicek txio egin zuen:
  - Hauteskundeetan, zenbakiz irabazten dute, eta nik trebeziaz irabazten dut!
  Eta gudariak eta aldi berean akademia handiek aginduak ematen dituzte. Bai, matxurak egon dira. Hautsitako roboten armada oso batekin borrokak bezala. Baina esaten den bezala: adeitasunak garaitzen du munduan. Zauritutako komandantea konpondu zuten, eta makinen armada errealitatearen pertzepzio egokira itzuli zen.
  Aldi berean, noski, robotikaren hiru legeen memoria freskatuz.
  Eta orain gerra birtual bat dago. Eta hankak dituzten zigarro-pakete bakoitza borroka-unitate-unitate bat eta aldi berean nortasun bat da.
  Alicek abestu zuen:
  - Ausardiaz joango gara borrokara,
  Fotoi bat orbitatik ateratzen...
  Apur ditzagun gudu-kontziak -
  Etsaiak guztiak garaituko dira!
  Botilak, lehertuta, oso distiratsu erretzen dira. Alkoholez beteta daude. Garagardoa eduki behar dutenak ere. Hau, noski, oso interesgarria eta dibertigarria da.
  Mahaiak botoia sakatu zuen oin hutsarekin. Pulsar hilgarri bat atera zen hegan. Eta itsasontzia erori egin zen. Hona hemen fragatak borrokan. Ibilgailu nahiko erosoak eta arinak dira, arma sendoak dituztenak.
  Armaginak borrokara doaz. Gurutzontziek baino handiagoak ere, arma oso indartsuak dituzte. Eta abiadura superluminalarekin etsaiarengana doazen suziriak jaurtitzen dituzte.
  Sotnikov-ek, isatsak hutsean nola geratzen diren ikusita, adierazi zuen:
  - Oso gerra duina!
  Eta gobernadorearen mutilak lehertutako suziritik grabitazio-uhin bat nola joan zen sentitu zuen, eta gudari gaztea astindu zen.
  Ertzean gora egin zuen hegan... Sentsazioak oso zorrotzak dira, baita sabelean kiliak egiten zizkion ere.
  Eta gero beherakada zorrotz bat.
  Alyonkak, hark ere astindu zuena, hortzak agerian utzi eta adierazi zuen:
  - Tsunami bat da?
  Alekseyk, borrokalaria berdinduz, abestu zuen:
  - Zuzenean esku hutsez -
  Tsunamiari aurre egin diot!
  Alenkak palanka sakatu zuen bere behatz hutsez, hiperplasma isurketa batekin lehertu eta gehitu zuen:
  - Eta edozein bederatzigarren olatu,
  Hau Claude Vandamme bezalakoa da!
  Gudu-ontziak defentsa indartsuak dituzten arma izugarriak dira eta eraikitzen motelenak dira.
  Baina, aldi berean, aurrerapen tresnarik eraginkorrenak eta izugarrienak dira. Kanpotik, baleak dirudite eta milaka pistola daramate.
  Natasha Belaya ihesbidetik mugitu zen, ekaitz batean karroza bat bezala astinduz, halako klase kolosaleko lehen ontzira.
  Poeta bizi zen eta borrokalariaren ikuspegi bikaina zuen Alexeyk, pantaila bolumetriko askori esker, kantatu zuen:
  - Taula bitxi handi bat,
  Bere motorrak burrunba egiten ari dira...
  Armadak bizirik mugitzen dira
  Bi tankeak eta guda-ontzi!
  Alenkak kirrinka egin zuen, ondo zuzendutako jaurtiketa batekin beste helburu bat joz, eta zigarro-paketei kea eginez:
  - Tankak diozu!
  Mutiko voivodeak, kanoitik jaurtitako pulsar pisutsutik trebeki urrunduz, baieztatu zuen:
  - Bai, eta tankeak ere bai!
  Eta gaineratu zuen, barril hirukoitzaren teknika berriro bihurrituz:
  - Tankak ere badu arima!
  Alenak baietz egin zuen.
  - Bai, hemen botila batzuk hasi dira jada borroka-lehergailuak konfesatzen. Hau oso praktikoa esan behar da!
  Eta neskak bere autoa eskuinera bota zuen. Tximista mamitsuak, hiru koloretakoak. Eta hau substantzia suntsitzaile oso larria da.
  Edo agian gerrako organoa?
  Natasha, jada guduontzitik, bere hanka eder eta dotoreen hatz biluzi eta dotoreak joystick-eko botoien gainean sakatuz, zutabe hilgarri batez piztu zen.
  Hau da hiperplasma hegan egiten denean, kintilioi gradutan berotuta, gero hemen beldurgarria bihurtzen da deabruentzat.
  Natashak txin-txin egin zuen, zigarro garesti eta ez oso paketeekin hautsitako gurutzontziari apurtzen ari zela ikusten.
  Hona hemen "Camel"-en pakete orokorra, nola supersu hiperplasmatikotik erretzen den eta torturatzen hasten den.
  Eta hankek dardarka egiten dute, duen ahots basati eta amorratua.
  Bai, hau ez da zuretzako bainua.
  Natasha amaierako neskak adierazi zuen:
  - Gure herrietan emakumeak daude,
  Hegazkin bat gidatzen dutela txantxetan...
  Eta oso iritzi jakintsua dago,
  Zein emakume politak irabiatuko duen!
  Arkasha Sapozhkov-ek nahiko logikoki adierazi zuen:
  - Emakume bat ez da sexu ahulagoa, ederra baizik!
  Eta ondoko planetak garatzeko eta esklabo botiletarako fabrika berriak eraikitzeko agindua eman zuen. Bai, hau estrategia bat da, eta borroka kolosala, paregabea.
  Alenkak, beste auto bat botata, patetismoz kantatu zuen:
  - Ipuin bat egia bihurtzeko jaio ginen,
  Eta Aberriaren etsai guztiak - hautsa!
  Alice oraindik preso dago gorputzean, baina buruan eta pertzepzioan jokoan. Eta borroka oso ederra da. Gudu-ontziek hangaretatik irten eta borrokara joaten dira. Ibai batean enborrak bezala flotatzen dute. Milaka pistola asko daude haien gainean, eta kalibreak teilatutik pasatzen ari dira.
  Bereziki ikusgarria da gudu-ontzi gordina, oso erraldoi indartsua eta benetakoa. Eta eragin-indarra handia da...
  Alicek kohete bat egiten du korrika... Termoquark karga baten ordez, termopreoi indartsuagoa. Hasierako suzirietan quark-ak bat egiten dute, eta hurrengo belaunaldian, partikulak, quark-ak osatuta daudenak - preoiak.
  Eta hau oso arma izugarria da. Baina Arkasha bere armada ponpatzen ari da.
  Eta indar-eremuak printzesak-plasmaz estalita daude, hau da, babes ezin hobea da espazioaren kurbadura dela eta.
  Bi botilak eta zigarro paketeak ez dira itzultzen. Edukiontzi moduan egiten dira.
  Eta dena eta denaren erauzketak matrizean iraun dezake mugagabean.
  Hala ere, estrategia gehienetan baliabideak agortezinak dira.
  Alexeyk hulk hauek ikusten ditu. Eta borrokalaria berritzen ari da.
  Gaur egun, hiperlaserrak, termopreoi bidez ponpatutakoak eta kinespatial deformazioaren babesa ditu.
  Gerlari txikiak kantatu zuen:
  - Indarkeriak altzairua zapaltzen du,
  Baina gaiztakeriaren boterea ez da betikoa...
  Eta zuk arerioaren aurrean eman...
  Esku irmoa denean
  Eta helburuak gizatiarrak dira
  Etsaia amildegian
  Eta heroiak zerura!
  Alexey berriro bueltatu da. Lehendik ohituta zegoen berrogei urterekin hamabi urteko mutiko baten gorputzean zegoela. Honek onura asko ematen ditu.
  Hau da, ez dago izutzeko arrazoirik, ez arrazoirik...
  Baina botilak argi eta garbi izutu ziren gudu-ontzi gordinak hainbat suziriren ondorioz su hartu zuenean.
  Botilak sakabanatu egin ziren, eta haietako hainbat aireztapen-kanpora zurrupatu zituzten. Dozena bat alkohol botila lehertu ziren aldi berean... Nahaste erregarri eta infernu bat isurtzen zen lurrean...
  Alexei kantatu zuen:
  - Mortero su astuna,
  Eta botilarik gabe, ai, ez dago bizitzarik,
  Goazen geltokiko buffetera!
  Eta mutil-voivodoak maniobra trebea egiten du berriro, eta bi eserlekuko borrokalari baten hegala tapizatu. Eta literalki piztu zen, blotter bat bezala.
  Natashak, noski, gudu handia agintzen du. Bere ondoan "Napoleon" koñak luzatua. Eta botila honek distira egiten du mariskalaren eskuko paletak.
  Natashak hartu zuen eta txio egin zuen:
  - Denok begiratzen diegu Napoleonei,
  Aurrera, eraso - legioei!
  Eta neskak, bere behatz biluzien laguntzaz, joystickaren botoiak berriro sakatu eta, zigarro-gerlarien armadillo bat bezala, metal urtutako tantatan barreiatzen zen.
  Hau benetan beharrezkoa den bolea da...
  Natashak kantatu zuen:
  - Ez gara intsektu patetikoak,
  Dortokak bezala blindatuta gaude...
  Laser batekin jotzen badugu,
  Utz dezagun hutsunea!
  Benetan heriotza ereiten duten neskak dira. Eta etsaiaren gurutzontzi bat bestearen atzetik suntsitzen dute.
  Alenkak, ordea, borrokalari batean borrokatzeko aukeraz gozatzen du. Gudu-ontzi bat berehala eraistea ez da beretzat lan bikaina. Eta orain oso auto ona jo zuen berriro.
  Orduan filosofikoki esan zuen:
  - Oilasko batek alerik ale pikaka egiten du, eta pisu handiak irensten dituen txerri batek baino askoz azkarrago hartzen du pisua!
  Eta oso trebeki oin biluziak sartu zituen. Hau neska bat da.
  Eta hain izorratzen ari da zigarro hauek.
  Alexei ideia batekin adierazi zuen:
  - Ez ditut ulertzen erretzen dutenak - nazkagarria da zigarro bat ahoan edukitzea!
  Alenak baietz egin zuen.
  - Ohitura txar!
  Eta azeri-sugeak ere egin zuen trikimailua, eta beste borrokalari batek piztu zuen.
  Eta orduan neskak orpo hutsa jo eta kirrinka esan zuen:
  - Nire armada indartsua da
  Mundua salbatzen du!
  Neskak, noski, dagoeneko beste zerbait ikusi du ... Nahiz eta, noski, zigarroen eta alkoholaren duelua oso bitxiak dirudien. Baina oraindik merezi du begiratzea.
  Eta, beraz, Borgoinako ardoa ere borrokan sartu zen guda-ontzi handi batean. Egia esan, ehunka milaka daude halako eta ez halako botila. Oso polita dirudi eskala handian.
  Eta botilak korrika, etiketaz eta paletaz distiratsu. Aberatsa baino gehiago dirudi.
  Filmaketa distantzia ezberdinetatik dator eta oso zehatza da. Porrotak gero eta suntsigarriagoak dira. Eta suziriekin eta beste haziekin tiro egin behar izan nuen.
  Alicek gertutik begiratzen zion gudu zelaiari. Bere tropak ferry zituen, hegalak izar-ontziekin estali nahian. Eta bere ekintzak nahiko logikoak zirudien.
  Baina Arkasha ere indarrez jokatu zuen. Tona handiko izar-ontziak hurbiltzen ari ziren pixkanaka. Eta artilleriaren trukea gero eta biziagoa zen.
  Supernobak bezala, suziri leherketak piztu ziren. Eta suntsipen osoa besterik ez zen. Eta hau benetan soldadu bakoitza heroi bat den borroka da.
  Botilak eta paketeak erritmo bizian mugitzen ziren. Eta haien hankak eta hankak dir-dir egiten zuten. Eta ekintza energetikoa izan zen.
  Natashak berriro zangoak zapaldu zituen bere behatz hutsekin, eta suziri astunak zuzendu zituen etsaia.
  Berriz ere hutsune bat eta orain gudu zigarroak zatitzen hasi ziren. Eta bertan sua piztu zen, hemengo kandelak pizten hasiko balira bezala.
  Natashak kantatu zuen:
  - Neska ausartak gara, gure ahotsa soinutsua da!
  Eta berriro ere, misil hilgarri eta suntsitzaileak hegan egiten dute. Eta infernuko perretxikoa sutan dago, eta hemen dago ankerkeria hemen eskala handian.
  Arkashak botilen armadari agindu zion:
  - Egin ebaki okerra!
  Koñak garestiz betetako botilak bota zituzten:
  - Hori bai, komandante!
  Natashak zentzuz adierazi zuen:
  - Gure armadak Berlin hartu zuen, eta neskak lagundu zuen!
  Eta bere orpo hutsak botoien kontra sakatzen du berriro. Eta azelerazio handiz, suntsipenaren dohain hiltzaileak lehertzen dira.
  Alexeyk borrokalaria bota zuen berriro haize-errota oker batekin eta kirrinka egin zuen:
  - Nire kargua lau hitz da,
  Ez nabil beste bide bat bilatzen!
  Honekin ados zegoen Natasha:
  - Bai, ez bilatu saihesbiderik, jokatu zuzen ertzean!
  Neska honek badaki zertan ari den. Eta oso modu argia berarekin. Oro har, ordea, oreka dinamikoa mantendu da.
  Mutil-voivodeak esperientziadun bateko baten antzera jokatu zuen. Txetxenian, borrokatu behar izan zuen. Mertzenarioak eta bertako gudariak zeuden, eta oso borrokalari onak.
  Txetxeniarrek lehen gerrako garailetzat har zezaketen euren burua, errusiar armadak bere helburua lortu gabe alde egin baitzuen. Bai, eta bigarren guduan hamar urtez luzatu zen.
  Alexeyk, etsaiari tiro eginez eta berriro borrokalariari maniobra eginez, oso trebetasunez zapaldu zituen zati zaurgarrietan.
  Mutil voivoda Gamelu multzo batekin egin zuen topo. Hauek eliteko zigarroak dira, hau da, pilotua ez da erraza.
  Gudu maniobra bat hasi zen, bi bateko. Pentsamendu bat ere piztu zitzaion Sotnikoven buruan: nolakoa izango zen Kozheduben eta Huffmanen arteko borroka? Seguruenik merezitako borroka izango litzateke.
  Alexeyk bigarren mailako borrokalari bat kanporatu zuen trebeki, eta abestu zuen:
  - Ni naiz gizonik handiena
  Bigarren mendean bizi izan bazen ere!
  Alenkak adierazi zuen irribarrez bidali zuen monitorearen pantailatik:
  Dena ondo egongo da nire mutila!
  Sotnikovek erantzun zuen:
  - Ez naiz mutila, senarra baizik!
  Alenkak etsaia jo zuen oso bira zehatz batekin, eta oso trebetasunez bota zituen borrokalariak.
  Natashak adimendun adierazi zuen, eta prentsaren fitxak botoiak sakatu zituen.
  Eta misilek oso oldarkor erreakzionatu zuten honen aurrean. Eta azalaren azpian jaurtitako kobra baten pozoi hilgarria bezala hegan egin zuten.
  Sotnikov-ek Camel pakete batekin borrokatu zuen berriro. Zuzenegi jokatu zuen betiko mutilak.
  Eta bere aurkariak harrapatzeko gai izan zen, eta Alexei bero biziarekin busti zen.
  Alenkak oihu egin zuen:
  - Kontuz, lagun!
  Mutil-voivodoak, pixka bat urratu zuen distantzia. Baina etsaia oso seguru itsatsi zitzaion.
  Eta bi borrokalariek ia talka egin zuten. Joan zen, konfrontazio oldarkorra joan zen. Eta talka ere egin zuten.
  Alexei kantatu zuen:
  - Artizarran hiri bat egongo da,
  Eta Marten hiri bat eraikitzen ari gara...
  Ez da kimera itsusia -
  Emaitzak emango dizkizugu!
  Alicek Marlborori sorbaldan kolpea eman eta kuxkuxeatu zuen:
  - Gauza txiki polita zara!
  Tutu-mariskalak irrintzi egin zuen:
  - Pozik gaude zerbitzatzeko!
  Sokolovskaiak agindu zuen:
  - Zoaz erasora! Zatoz ezkerreko saihesbidetik.
  Guduontzi handien mugimendua lasaiegia zen, eta gurutzontziek baino abiadura handiagoz mugitzen ziren. Eta indar ikaragarriz jokatu zuten.
  Alicek gudu zelaira begiratu zuen, zehazkiago hiru dimentsioko espaziora. Eta orain Arkasha presioa egiten saiatzen ari da. Lehen lerroa okertu zen, gero arkutu egin zen.
  Eta oreka dinamikoa zen. Alicek oinetakoetatik askatu zituen hankak, eta hatz hutsez joystick botoiak sakatzen hasi zen.
  Eta berrikuspena eta suntsipena egon zen.
  Hemen guduontzi handietako bat hartu zuten eta alboa erori egin zen. Eta erre zen, indar ikaragarriz erre.
  Natashak aktiboki tiro egin zuen, eta oin biluziak ere kontrolatu zituen.
  Eta ontzi bat bestearen atzetik zulatu.
  Beraz, bere mugimendu guztiak dotoreak eta oso zehatzak ziren. Eta oso trebeki kanporatu zituen aurkariak. Eta orain puru paketeak erretzen ari dira berriro, eta botilak lehertzen ari dira beste aldean. Eta bi aldeentzako aukerak ez dira oreka dinamikoaren mugetatik haratago.
  Natashak bere biriketan ere abestu zuen:
  - Munduko indartsuena naiz,
  Elefante bat irabazi dezaket...
  Eta aire triste honetan,
  Ez da Jauna erreginatzen duena - Satanas!
  Alexek irribarrez esan zuen:
  Satanas bezalakoak gara!
  Eta mutil-voivodoa, umeen takoi biluzi eta biribilak sakatuz, baina botoiak eta hiperplasma-korronte oldarkorrak askatu zituen bat-batean. Eta hori nola izorratu ... Eta batekoa "Camel" pack batekin, eta literalki blazed.
  Etsaia akabatu zutenean hartu eta oldarkorki adierazi zuen.
  Sotnikovek kantatu zuen:
  - Borrokalari ausarten garaipena zain dago,
  Oztopoak hautsi ditzakegu...
  Aita handien aintzan egongo gara,
  Espero soldaduek sariak jakitea!
  Alyonkak barre egin zuen, etsaien makina berria moztuz, eta irrintzi egin zuen:
  - Errusia santuaren alde!
  Alexeyk haurraren irribarre batekin adierazi zuen:
  - Eta hemen Errusia, botilekin gerran gaude!
  Neska sorginak gogotsu erantzun zion:
  - Oso botila handi baten truke, ontzirako dirua lor dezakezu!
  Eta bi borrokalariek barre egin zuten.
  Arkadik ez da oraindik guduan sartu. Tropak transferitu zituen, etsaia atzealdean sartzen ez zedin.
  Alice barrena irristatu eta poltsa bat sortzen saiatu zen. Orain arte ezin izan du.
  Neskaren inguruan zigarro garesti paketeak zebiltzan. Aholkuak ematen saiatu ziren. Hala ere, honek ezer gutxi balio izan zuen.
  Hona hemen bi aldeetako beste pare bat ontzi su hartu eta erortzen hasi ziren.
  Botilek tindaka egin zuten.
  Aleksei borroka-hegazkin batean borrokan ari zen momentuz, nahiz eta kotxe handiago batera aldatzeko tentazioa izan.
  Sotnikov oso ondo mugitu zen. Berak, ohol gainean erregina bat bezala, hutsetik salto egin zuen.
  Eta poema birtuosoa izan zen bere aldetik.
  Alenkak ere oin hutsez sakatu zituen botoi eta palanka guztiak. Bordele botila bat borrokatu zen bere ondoan. Gainera, piraña batek oiloak birrintzen dituen ilusioz etsaiak eraitsi zituen eliteko gerlari bat.
  Sotnikovek, berriz, beste aurkari bat moztu zion sega batekin, eta oso erre egin zuen.
  Hemen borrokalariek literalki talka egin zuten, eta indar eremuak hegan egin zuten. Eta hau suntsipen handia da. Baina noski ez Alexei - bere indar handiko borrokalaria.
  Alenkak bere bikotekidea eta senarra animatu zituen:
  - Ondo ibili mutila! Sakatu ezazu!
  Natashak, berriz, hildako su kontzentratua bota zuen gudu handitik. Swing hilgarria duen gerlaria da.
  Natashak ez zuen apuntatu, baina intuitiboki sakatu zituen behatzak biluziak.
  Berak ere arazoak izan behar izan zituen, batez ere haurtzaroan.
  Gara baten agerraldia izan bazen ere atsekaberik handiena ekarri ziona. Zehatzago esanda, ez keinu egin, baina salto egin.
  Natashak, sugarra kontrolatuz, abestu zuen:
  - Ez zoaz inora
  Zigarro bat zorri bihurtuko dut!
  Alexeyk logikoki adierazi zuen:
  - Umoreak eraikitzen eta bizitzen laguntzen digu!
  Natashak honako hau zehaztu zuen:
  - Ez umorea, abesti bat baizik!
  Sotnikovek, beste borrokalari bat ezkongai baten moduan botata, abestu zuen:
  Nor ohituta dago garaipenaren alde borrokatzera,
  Gurekin batera abesten dezatela!
  Natashak Hiroshiman jaurtitako milioi bat bonba atomiko lehertu zituen energia korronte batekin eta oihu egin zuen:
  - Alaia denak barre egiten du,
  Nork lortu nahi du....
  Alenkak gaineratu zuen barrez:
  -Bilatzen duenak beti aurkituko du!
  Eta bere orpo hutsak pultsarra helburura zuzendu zuen zehazki. Eta noski, zigarroak oso desatseginak ziren.
  Baina Katka, berriz, ez zen guduan gutxiago izan. Eta bere behatz biluziak arintasun txikiagoarekin heriotza-opariak bidali zizkion. Eta gogor txertatu zituen heriotzaren bulkadak.
  Katiak keinua egin zion Masha-ri monitorearen bidez:
  - A ze edertasuna eutsi!
  Horren harira, hirurehun urteko neska betikoak erantzun zuen:
  - Ez eutsi eta jo!
  Eta gudariek mihia erakutsi zioten elkarri.
  Hala ere, Katya oraindik ia nerabea da urtetan, eta Masha ez dirudi heldu denik.
  Hemengo gudariak maila gorenekoa dira.
  Lyokha Teterev ere guduaren beroan dago, baina nahiago du guda-ontzi handi batetik tiro egin.
  Bera ere ez da oraindik bere haurtzarotik banatu. Hemen etorkizuneko munduan gauzak apur bat burutik kanpo daude.
  Lyokak ere hamahiru urteko mutiko baten itxura hartu zuen eta orpo hutsarekin botoiak sakatu eta aldi berean kantatu zuen:
  - Kolpe, kolpe, kolpe, beste kolpe bat,
  Borrokalariok dohain berezi bat dugu!
  . 2. KAPITULUA
  Mashak baietz egin zuen baietz, eta hiperplasma duten pistolak etsaiei ere zuzendu zizkieten neska hanketako hatz hutsez eta janariz:
  Munduko indartsuenak gara
  Eta gure bizitza tiro eremuan bezala pasatuko dugu!
  Katya mila milioi gradutan berotutako partikulen korronte erretik urrundu zen.
  Neska moztu zuten Errusia eraso zuten mertzenarioekin garai batean. Eta buruak eraitsi jolasean.
  Eta jolas bat ere badago. Eta botilak haustea? Ez dira hilezinak ere.
  Katiak irakurri zuen, hortzak agerian utziz:
  - Bat bi hiru lau bost -
  Katya atera zen tiro egitera!
  Masha-k baieztatu zuen, partikula-zorrotada hilgarri batekin leherraraziz:
  - Salbuespenik gabe irabaziko dugu!
  Alicek oihu egin zien hologramen bidez:
  - Ez egin igeri buien atzean, hutsean sartuko zaitu!
  Katiak txin-txin egin zuen, beste helburu bat botaz:
  - Garaipena oso ona da,
  Eta etsaiak birrinduta utziko ditugu!
  Eta orain espazio-ontziak berriro hurbiltzen ari dira. Battleships eta Grand Battleships hormarekin mantentzen saiatzen dira, eta horrek indar eta espazio erdiko eremuak pilatzen ditu, eta espazio-ontziak ia zauriezinak bihurtzen dira.
  Katya grinaz eta zuhurtziaz borrokatzen du. Borroka ez da txantxa.
  Noski indartsuenek irabaziko dute.
  Baina, egia esan, estrategiak mugagabe iraun dezake. Batez ere baliabideak konparagarriak badira. Eta indarrak ia berdinak dira.
  Alicek bekokia zimurtu zuen. Zenbatetan halako gerra bat, dama edo xake joko bat bezala, berdinketa bihurtzen zen.
  Eta hemen are zailagoa da jardutea xakean baino.
  Eta gero ontziaren oreka eta oszilazio arina.
  Alenka ere, zigarro madarikatua, urduri jartzen hasi zen. Izan ere, hemen elkar izorratzen ari dira, baina gaiztoa ez da txantxetan ari...
  Alicek burrunba egin zuen:
  - Azken lorpenetarako!
  Mashak, vodka eta koñak botilak zeramatzan, irrintzi egin zuen:
  - Arrakasta onena lortzeko!
  Lechek erantzun zuen:
  - Ez da hori!
  Katiak txirrin egin zuen, beste helburu bat estaliz:
  - Erreaktorea erori ondoren, ez da berdina izango!
  Alicek haserre egin zuen:
  - Berehala argi dago ez dela Pushkin,
  Idatzi dittu hauek!
  Katkak barre egin zuen eta erantzun zuen, borrokalaria kolpatuz:
  - Eta ez tolestuta, baina ez tolestuta!
  Zure galtza motzak hotzak dira!
  Lyokak Katya hatz batekin mehatxatu zuen:
  - Ez izan zakar! Belarrien atzean bustita!
  Katiak barre egin zuen.
  - Esne kondentsatua?
  Alicek haserre egin zuen:
  - Urtebetez arituko al da Katya, gozokiak kenduko dizkizut!
  Gudari gazteak irrintzi egin zuen:
  - Eta ez duzu eskubiderik!
  Mashak baiezkoa eman zuen, haserre orpo hutsik kolpatuz:
  - Eta benetan zer agintzen dizute!?
  Alicek zentzuz erantzun zuen:
  - Hobe da errege bat buruan haizea baino!
  Masha-k ehiza-hegazkina irribarrez egin zuen txio-txintxoa:
  - Aberriaren alde, gure ama!
  Lechek pasioz gehitu zuen:
  - Gure ama, gure ama - vodka hilko dugu!
  Katiak ustekabean esan zuen:
  - Eta nire aitaordeak esan zuen vodka arriskutsuagoa dela errusiar batentzat dozena bat Hitler baino!
  Alicek baietz egin zuen baietz.
  - Bai, ehunka Hitler arriskutsuagoak dira benetan! Hala ere, gure gorputzak ez dio alkoholari beldurrik!
  Eta neskak berriro oin biluziak sakatu zituen joystick botoien gainean. Eta taldea aritu zen. Zigarro-paketeez betetako izar-ontzi handi eta astunen legio berriak borrokan sartu ziren.
  Baina Arkasha Sapozhkov-en aldetik, sortu berri diren legio berdinak bilera batera zihoazen. Eta espazio-ontziek atzean utzi zituzten arrasto distiratsu luzeak.
  Aleksey Sotnikov ehiza-hegazkin batean mugitu zen, bizkortu edo motelduz.
  Gazte azkarra zen.
  Arkashak aginduak eman zituen. Baina bera ere jada nekatuta zegoen komandante izateaz.
  Eta bere buruaren ordez, betiko gazte akademiko handiak komandante elektronikoa utzi eta borrokara abiatu zen.
  Alisa Sokolovskaya jarraitu zion. Bere borrokalaria biziki azkartu zen.
  Bi gerlariek arma oso indartsuak zituzten ibilgailuak aukeratu zituzten eta jainko modua aktibatu zuten.
  Hona hemen atzerakada honetatik.
  Alicek ere bere hanka dotoreak oinetakoetatik askatu zituen, eta hatz hutsez botoiak sakatzen hasi zen. Oso polita da zure oinekin jolastea.
  Alicek ere kantatu zuen:
  - Nonbait Kama-n,
  Ez dugu geure burua ezagutzen!
  Nonbait Kama-n
  Ama ibaia!
  Ezin eskuekin heldu
  Ez heldu zure oinekin!
  Mashak hartu zuen:
  - Oin biluziak
  Erlojupeko neskak!
  Eta han soldadu arrunt bihurtu ziren, borroka gogor batez gozatuz.
  Eta aldarte polita da horrela borrokatzea!
  Alice bikini batean geratu zen. Oso neska ederra da. Irudi perfektua eta gorputz zoragarri baten proportzioak ditu.
  Baina hainbat galaxia hartzen dituen giza inperio zabalean, ez dago batere pertsona itsusirik edo ezindu fisikorik.
  Eta, zalantzarik gabe, atsegin du. Zein ederra eta zuzena bihurtu den unibertsoa.
  Alicek oin biluziak palanketan estutzen ditu. Zein ederra den eta bere gorputzaren kurbak hain limurgarriak diren perfekzio absolutuan eta lerroen harmonian.
  Neska heroiak abestu zuen:
  - Aintza ene aberriari,
  Denok familia jatorra gara!
  Eta orain ilar isurketa txiki bat askatzen du mini-kohete batean. Baina termopreoien erreakzioak indar kolosalaren energia ere lehertzen du.
  Eta supernoba eztanda bat dago eta dozena bat borrokalari, txaluparekin batera, tximiniaren sutan sitsak bezala erretzen dira.
  Botilek ez zuten hitzik egiteko astirik ere izan.
  Alicek txio egin zuen:
  - Zelaia ematen -
  Badakigu aldaketa nola mozten!
  Lech Teterevek txio egin du:
  - Super Alice besterik ez zara!
  Hero Girl-ek txio egin du:
  - Lisa-Alisova - izen ona!
  Eta berriz ere, neskatxako takoi arrosa borobil batekin, heriotzaren oraina emango du.
  Hau suntsipen erraldoia da.
  Katiak gustura bota zuen, beste hegazkin bat hautsi zuen botilekin suziri batekin:
  - Bai, hau izen ona da!
  Eta kantatu zuen:
  - Bat-batean ehiztaria agortzen da -
  Hiperplasmak jotzen du!
  Masha barre egin zuen eta esan zuen:
  - Ederra da!
  Eta bere hanka zizelatu eta beltzaranen hatz hutsek zerbait erabat hilgarria eta aldi berean polita askatuko dute.
  Eta suntsitzailea ere kolpetik banandu zen.
  Horren harira, Natashak keinua egin zion bere arrebari kolore biziko holograma baten bidez eta irrintzi egin zuen:
  - Hori termopreoia al da!?
  Mahak keinua egin zuen kementsu.
  - Bai, holako zerbait! Eta oso eraikitzailea!
  Eta neskak barrez lehertu ziren. Mihia ere atera zuten. Berehala zartaginak bezala luzatu ziren eta bola batean nahastu ziren. Eta hain bihurritu zen.
  Alicek komentatu zuen:
  - Eta suge pare bat bezala nahastuta gaude,
  Bi lagun estu besarkatuz!
  Natashak kexatu zuen:
  - Lagun onak gara!
  Arkasha, hiru dimentsioko proiekzio baten bidez ere harremana mantendu zena, Afrikako semearen azal beltza zuen mutiko bihurtu zen eta kirrinka egin zuen:
  - Neska onak lagun handiak dira,
  Haur hezkuntzako haurrak bezalako gogoa - beldurrak zain dituzte!
  Eta perla hortzetatik azala beltz eta xarmagarri batek eguzki izpiak askatu zituen.
  Eta jauzi egin zuten, eta horra miraria, lau borrokalari zigarroekin batera, gas-erregailu batean zigarro-muturrak bezala kiskalita.
  Alicek keinua egin zion.
  - Xarma besterik ez duzu!
  Arkashak esan zuen, belarriak mugituz:
  - Ni adimenaren gorpuztea naiz!
  Eta sudur-zuloetako mutila, tximistak mailuka jota bezala, xarma bat da - matrizearen eragina, edo hobeto esanda, hipermatrizea.
  Alenkak arrazionalki adierazi zuen:
  - Gure adimenak materia pentsaezina sortzen du!
  Aleksey Sotnikovek, berriz, kolpea jaso zuen kopetan. Berriz ere mutila bero biziarekin gainezka zegoen. Baina ez zen batere lotsatzen.
  Aitzitik, gobernadore ohiari bainuetxe bat ekarri zion gogora. Zer da bainu bat benetan?
  Mutil txikiak kantatu zuen:
  Bainu, bainu, bainu, bainu!
  Haritz eta urki infusioa!
  Alenkak bere senarraren pasartea jaso zuen:
  Bainu, bainu, bainu, bainu, bainu!
  Gure bizitzaren zati bat bakarra da!
  Arkash berriro kendu zuten bere hortzetatik eguzki-izpiekin diamante moztuak bezala distiratsuz, eta adierazi zuen:
  - Eta zu senar-emazteak zarete!
  Alekseyk keinua egin zuen kementsu, ibilbide konplexu batean hegan egiten zuen meategitik urrunduz:
  - Emazteak senarrari beldurra izan dezala!
  Alenkak barre egin zuen, bere orpo arrosa biluzik pedala sakatu zuen, eta neskak txio-txilo egin zuen:
  - Ez diot senarrari beldurrik, ezta hotzari ere!
  -esan zuen Alexeik errietaz bere pasioari begira. Orduan ia kronogranada batek estali zuen. Arma arriskutsua jainko modua baduzu ere. Mutilak kirrinka egin zuen, bere takoi biluzi eta umeak gaizki erre zituen.
  Sotnikovek hauxe eman zuen:
  - Zaindu zeure burua, kontuz!
  Alenki-k hau berretsi zuen etsaiaren bergantina borroka-igorle batekin hauskatuz:
  - Kontuz, zaindu zeure burua!
  Arkashak barre egin zuen eta abestu zuen:
  - Infernuko tanke ahaltsu bat naiz -
  Txokolatea pozik egongo da!
  Zigarroen eta edari alkoholdunen arteko borroka bolumen handiko fantasia da.
  Alicek, bere aldetik, botilak bota zituen hainbat espazio-ontzitan, eta Arkashak zigarro-paketeak bota zituen hainbat izar-ontzietan. Oso polita izan zen - joko ikusgarria.
  Arkashak, tabako produktuekin gurutzontzi oso bat eraitsi zuen:
  - Eroetxeko Alice -
  Behi bikaina!
  Emakumezko heroiak erantzun zuen:
  - Ordainduko duzu!
  Eta bere koheteak dreadnought bat zapaldu zuen pistola eta botila sorta handi batekin.
  Bai, ikusgarria izan zen.
  Aleksey Sotnikovek, berriz, borrokan aritu zen Korona zigarro pakete batekin. Batekoa goi mailakoa zen. Bi borrokalariek lehertutako energia korronteetan sartu eta irten ziren maniobrak.
  Mutil voivoda ere apur bat harrituta zegoen. Etsaia oso indartsua da. Baina nora joan ziren gureak?
  Alexeyk abestu zuen, maniobra eginez:
  - Ez diegu etsaien beldurrik batere,
  Gure sable errusiar indartsuak!
  Eta berriro ere maniobra erabakigarria eta oso arrakastatsua. Eta orain izpiritua etsaiarengandik kanporatua da. Hutsean sartuta, itogarria omen da.
  Sotnikovek kantatu zuen:
  - Eguzkia ateratzen eta sartzen
  Eta heroien lurraldeak erdituko du!
  Alenkak esan zuen irribarrez:
  - Azentua ez dator bat!
  Eta neskak berriro oinutsik bidali zuen, belusezko takoi distiratsua.
  Beno, hau borroka proba serioa da.
  Gudari eta gerlari, beti bezala, altueran.
  Arkasha Sapozhkov Alicera hurbiltzen ari zen.
  Kanpoko akademiko handi gazteak txiokatu zuen:
  - Beno, laguna - prest al zaude patuaren eskuineko eskua onartzeko?
  Alicek txirrinduz erantzun zuen:
  - Ene mutil maitea,
  Ordu honetan, zer gertatzen zaizu!
  Arkashak habe deuseztatu batekin lehertu zuen eta irrintzi egin zuen:
  - Dena ondo dago, alferrik bilatzen ari ziren nire baitan,
  Lisa besterik ez, Alice zara, faltan botatzen zaitut!
  Eta mutilak keinua egin zion neskari. Itxura handia eta komikoa zen aldi berean.
  Natashak ere zerbait suntsitzailea eta aldi berean jangarria bidali zuen.
  Izarri hiperplasmatikoa izar-ontzien ikusteko zirrikitu guztiak estaltzen zituen tarta bihurtu zen.
  Izan ere, gaileta asko dagoenean, ito egiten dute!
  Alicek eskertu zuen tarta erraldoiaren erasoa.
  - Hori bai! - Neskak irrintzi egin zuen.
  Bai, gehiegizko usaina zuen zalantzarik gabe. Zigarro-paketeak berez su hartzen hasi ziren, eta botilak lehertu ziren.
  Arkaxak hartu zuen eta txio egin zuen:
  - Tarta batekin boob bat bazara,
  Oso famatua itsatsita!
  Beraz, nonbait tximinoak -
  Hargailua erabili duzu!
  Eta begietatik pulsar distiratsu bat bota.
  Aleksey Sotnikov-ek, bateko lehiakideari presioa eginez, honako hau esan zuen:
  - Izurriak begietatik ateratzen dira,
  Panen heriotzaren ordua heldu da!
  Eta berriro suziri hilgarriekin bihurritua.
  Natasha eman zuen, gudu handitik hurrengo etapa abiatuz:
  - Gure festa irabaziko da!
  Eta mapa formako blot hiperplasmikoaren hegaldia. Eta hutsak txinparta egin zuen, txinparta askotan banatzeko prest.
  Bien bitartean, hegaldian, vodka botila batek eta Belomor pakete batek borrokalariekin talka egin zuten lehen aldiz. Eztanda bat eta erabateko suntsipena izan zen.
  Eta gero paketea eta botila kanporatu ondoren elkarri kolpatzen hasi ziren hutsean.
  Zigarroak eta alkoholak argi eta garbi elkarren arteko bateraezintasuna eragiten zuten.
  Belomorrek, Stolichnaya vodka bultzatuz, irrikaz egin zuen ahotan:
  - Zer espero duzu?
  Botilak erantzun zion:
  - Zure suntsipenera!
  Zigarro paketeak barre egin zuen.
  - Ez duzu lortuko!
  Botilak aurka egin zuen:
  - Nola itxaron dezaket!
  Eta bata bestearen buruan kolpatu zuten. Hona hemen nola piztu ziren guztiak.
  Arkashak, irudi honi kasualitatez begiratuta, isuxatu zuen:
  - Ez, hautsitako hegoek ez dute nahastuko,
  Ez dago nigan errukirik eta ez kasualitatez!
  Lekha Teterevek onartzen zuen pasartea:
  - Ez zait biolentzia eta inpotentzia gustatzen -
  Hori pena bat besterik ez da Kristo gurutziltzatuarengatik!
  Hutsean desegitea koloretsua eta mamitsua zen.
  Alicek txistu egin zuen eta abestu zuen, teklatua bere behatz hutsekin jotzen:
  - Nire benetako irribarrea, eta kolpe indartsua!
  Horren ostean, neskak, bere ilearen antzera, txinpart sorta bat askatuko du burutik.
  Arkashak gogo handiz adierazi zuen:
  - Deabru izugarria naiz!
  Alicek erantzun zuen:
  - Ez, diputatu bat besterik ez zara!
  Eta burmuin aurrizkia zuen akademiko zurdadunak:
  - Hormigoizko hesia naiz!
  Natashak erantzun zion:
  - Ez da Arkasha, hipertitano bat da!
  Alexeyk, beste muino batetik aterata, harrituta adierazi zuen:
  - Hemen denek maite dute aurrizkia hiper!
  Alicek logikoki azaldu zuen:
  - Eta gure bizitza bera etengabeko hiper bat da. Bizitzan ez bada, Hypermatrix-en!
  Lyokha Teterev-ek itzulinguru batean bihurritu zuen eta uso baten antzera egin zuen kuxa:
  - Matrizean zehar ibiltzen dira,
  Izarren ontziak lehertzen ari dira!
  Eta Katiak aplomoz gehitu zuen:
  - Tira, matrizea, hori da matrizea!
  Izan ere, etengabeko suntsipen eta suntsipen sistema kolosala besterik ez da.
  Botilak eta zigarro-pakete etengabeko aditzera kondenatuta zeuden. "Crystal" vodka botiletako bat bere bekatuak aitortzen hasi zen izpi pistolaren aurrean.
  Belauniko jarri zen - abesten:
  - Utzi nire bekatuak,
  Badakit asko ditudala...
  Mesedez, entzun eta lagundu
  Jainkoaren aurrean damutu nahi dut!
  Benetan komikoa zirudien. Baina, egia esan, botilatutako zigarroek ere badute erlijioa. Eta armek ere batzuetan otoitz egiten dute.
  Arkaxak Sotnikov-en galderari erantzun zion:
  - Bai, noski - robot fededunak - hau aurrerapena da!
  Zaindariak esan zuen:
  - Zenbat aurrerapen egin da?
  Mirari imajinaezinetara...
  Oso tentagarria baino ez
  Fede kontuetan, deabru arraroa!
  Alicek erasokor baieztatu zuen:
  - Arazoak ahaztuta
  Korrika abandonatua...
  Robotek golde ospetsua,
  Ez gizon bat!
  Arkadik baietz egin zuen.
  - Bai, robotek ondo goldatzen dute!
  Eta denak koruan lautan, edo hobeto esanda, zortzietan kantatu zuten:
  - Kapitaina, kapitaina irribarre,
  Azken finean, irribarrea itsasontzi baten bandera da!
  Kapitaina, kapitaina tira!
  Ausartak bakarrik konkistatzen ditu itsasoak!
  Eta denek batera txistu egingo dute...
  Tira, urretxindorrak lapurrak!
  Alexei Sotnikovek haur eskua altxatu, ukabilak estutu eta kantatu zuen:
  - Ukabilak, ukabilak -
  Aurkariak kolpe batez irabazi zituzten,
  Gure ukabilak!
  Benetan ikusteko zerbait zen...
  Beste gudu-jale bat abesten hasi zen:
  - Jolasa izan nahi al duzu?
  Noski ezetz,
  Emaidazu ardo pixka bat
  Eta zigarro pakete bat!
  Alexei txistu egin zuen. Hurrengo suziria utzi eta kirrinka egin zuen:
  - Hori da fisiologia!
  Eta mutiko-voivodoa guztiz irekita zegoen.
  Haren itxura hipermatrizean eta pentsamendu alternatiboan egindako saiakera bat bezalakoa zen.
  Alicek esan zuen, irribarrez:
  - Nire egia da
  Mundua eroetxe bihurtzeko!
  Eta neskak berriro sakatu zuen teklatu konplexu eta hilgarria bere behatz hutsez.
  Arkadi Sapozhkov-ek nahiko logikoki adierazi zuen:
  Ia denak erotu ziren
  Ero daudenak ere...
  Baina mutilak puska egin duzu -
  Indar gehiegi behar da!
  Alice ados zegoen honekin:
  Gehiegi, hori bai!
  Eta neskaren orpo hutsa antenan sartu zen. Eta indar mugagabeko tsunami olatu bat piztu zen.
  Agerikoa zen gudu-ontzi gordinek ere dar-dar egiten zutela suzko sarean.
  Eta ontzi txikiagoak guztiz atera ziren.
  Alicek abestu zuen:
  - Izarontzietan hegan egin nuen,
  Eta ez dago lur nahikorik zeruan!
  Alexei Sotnikovek letra gehiago irakurri zuen:
  -Orain gogoratzen naiz
  Itxura distiratsu distiratsua da...
  Sastaka puntaz zulatu zidan bihotza!
  Suzko haizearen korronteetan erre nintzen,
  Isilik geratu zara erantzunez!
  Alicek marmar egin zuen erantzunez:
  - Oh, zein erraza den pervachira sartzea -
  Isildu, isildu, isildu!
  Arkashak adostu zuen:
  - Isiltasuna urrezkoa da, baina askotan maila baxukoa!
  Alicek barre egin zuen, eta bere mihia dozena bat metro luzatu zen, eta akademiko handi baten kopetan zaplazteko bat bezala.
  Bere begiak ere irten zitzaizkien beren zuloetatik...
  Eta apurrak jada zapaltzen ari ziren hutsean. Alkohol botilak zaldi zurietan ibili ziren, eta zigarroak zaldi beltzetan. Eta oso dotorea zirudien.
  Eta talka bat egon zen...
  Lekha Teterevek abestu zuen:
  - Bigarren zigarro bat piztu nuen,
  Komunean kolpe bat entzun zen...
  Ziurrenik munduaren amaiera
  Eraman nazazu sustora!
  Alicek baieztatu zuen:
  - Har dezagun!
  Eta gerlari-heroinak berriz ere mihia astinduko du txorimalo batek bezala...
  Arkashak bere erara egin zion aurka. Bekokian zuen bekokia luzatu eta mihia atzeman zion. Berehala zirkuitu laburra izan zen eta nola distira egiten zuen... Zehatzago esanda, tximistak danbor baten antzera jo zuen.
  Eta berriro ere tsunami olatua joan zen, soilik oraingoan kolpea zigarro-paketeekin izarontzietan erori zen. Eta dena piztu eta piztuko da...
  Eta gudu-ontzi gordinak zartagin erraldoi batera botatako elur-zotoak bezalakoak dira.
  Kolpeak trukatu ondoren, betiko neska-mutilak kopeta kolpatu eta aho batez kantatu zuten:
  - Zure lagun izango gara,
  Altxorra betiko adiskidetasuna!
  Alicek hau onartu zuen eta abestu zuen:
  - Deabrua, deabrua, deabrua salba,
  Norbaitek, norbaitek zigortu gaitu...
  Emaiguzu, emaiguzu, ezpatak eskuan,
  Izurrite berriaren aurka!
  Sotnikovek onartu zuen:
  - Bai, hemen zegoen koronavirus bat...
  Alicek txio egin zuen:
  Birusak ez gaitu hartuko!
  Eta tximistak ateratzen zaizkio berriro begietatik.
  Orokorrean, taldea... Pozik...
  Botila ia guztiak hautsita zeuden, eta zigarroak sutan zeuden. Eta, oro har, borroka pil-pilean egon zen denbora luzez eta literalki erre egin zen ...
  Sotnikov-ek adierazi zuen:
  Matrix-ek dena aldatu du...
  Alenak baietz egin zuen.
  - Botila ere pertsona bat da!
  Lekha Teterevek buruaz egin zuen:
  - Eta zigarroak ez direla jendea?
  Natashak kantatu zuen:
  - Mundu osoa zigarro baten truke salduko dut,
  Eta bizitza erdia ere ez da horren pena!
  Mashak irrintzi egin zuen:
  Kolonek Amerika aurkitu zuen
  Marinel ausarta...
  Baina aldi berean irakasten zuen
  Mundu osoa tabakoa erretzen!
  Alexei Sotnikov-ek gogotsu adierazi zuen:
  - Eta gauzak txarto daudenean - diote - tabakoa da!
  Arkashak baietz esan zuen:
  - Zuzena da! Dagoeneko borrokatu dugu! Eta goazen libre!
  Alicek baietz egin zuen.
  - Uste dut badakidala kuskua kentzen!
  Sotnikovek baietz egin zuen baietz.
  - Gerra on batek pentsamenduak argitzen dituena!
  Alicek onartu zuen:
  Ez dago borroka on bat baino hoberik!
  Arkadik kantatu zuen:
  - Gerra bat ari da unibertsoan,
  Birrindu, hil arrazoirik gabe...
  Satanek askatua
  Eta heriotza berarekin etorri zen!
  Taldeak astindu egin zuen... Izar-ontziak, izar hautsiak, botila hautsiak eta zigarro kiskaliak desagertu ziren...
  Bi kanibalen arteko tregua
  . 1. KAPITULUA
  Hitlerrek bakea eskaini zion Stalini Kursk Bulgearen aurretik ere. Molotovek lehen lerrora egindako bisitan. Eta bilera pertsonal batean, bi diktadoreek nolabait ados jartzea lortu zuten. Stalinek hasiera batean anexiorik eta indemnizaziorik gabeko bakean tematu zen. Hitlerrek, berriz, adierazi zuen Alemaniak oraindik SESBeko lurraldeen zati esanguratsu bat kontrolatzen duela, eta Stalinen eskakizunak gehiegizkoak direla.
  Hitlerrek bakea eskaini zuen, Hirugarren Reichak konkistatu zuena gordeta.
  Azkenik, azken momentuan, buruzagiak konpromiso bat adostu zuen: 1939ko mugetara itzultzea. Führer-ak, bi frontetik atera ezin zituela ohartuta, onartu egin zuen. Gainera, Alemaniak zerbait irabazi zuen eta ekialdeko kanpainaren emaitza aurkeztea posible zen garaipena lortzeko.
  Stalinek ere bazuen bere arrazoia. Lehenik eta behin, SESBeko lurralde handiak askatu ziren tiro bakarrean. Eta bigarrenik, Hitlerrek Mendebaldean beste hainbat urtez borrokatuko zuela kalkulatu zen. Eta hori guztia aliatuen eta Hirugarren Reicharen elkarrekiko suntsipenean amaituko da.
  Eta orduan SESBk mundu osoa hartuko du!
  Kalkulua itxuraz zinikoa da, baina ziurrenik egia. Hitlerrek, nolanahi ere, benetan mendebalderantz zuzendu zituen bere hordak.
  Apirilaren 20an etsaiak eten ziren sobietar-alemaniar frontean. Orduan Alemaniako tropen erretiratzea hasi zen. Sei hilabete behar zituen.
  Naziek ahal zuten guztia eraman zuten atzealdera. Baina Tunisian, etsaiak areagotu egin dira.
  Lehenik eta behin, noski, ekialdeko frontetik heldu ziren borrokalari alemaniarrak, eta bateko hobeak. Eta oso gogor hasi ziren aliatuak erretzen.
  Orduan bonbardatzaileek ere gora egin zuten eta tankeak eta infanteria transferitzen hasi ziren, SS hautatutako unitateak barne, baita ekialdeko guduetan gogortutako lehen lerroko unitateak ere.
  Jakina, Panther garai hartan munduko tankerik onena zen ziurrenik. Su azkarreko kanoi bat du, armadurak zulatzeko jaurtigai bat eta kopeta ondo babestuta dauka. Eta tripulazioaren baldintzak erosoak dira. Beraz, alemaniarrek txartel sendo bat botatzen omen zuten.
  Eta, aldi berean, itsaspeko ugari bota zituen. Eta Tunisiako gudua luzatu zen.
  Garrantzitsuena, naziek, hegazkinak bilduta, Malta eraso eta harrapatzeko gai izan ziren. Eta horrela britainiarrei oinarri sendo bat kendu zien. Eta nazientzat erosoago bihurtu zen indarrak Kontinente Beltzera eramatea.
  Eta are okerragoa izan zen aliatuentzat Francok alemanei Gibraltarrera joaten utzi zionean.
  Eta tximista eraso baten ondorioz gotorlekua erori zen.
  Sotnikovek amets batean ikusi zuen eraso hau.
  Dagoeneko mitiko bihurtu den lehen pilotuak, Marseillak, hegazkinaren historian ehun eta berrogeita hamar eta berrehun eta hirurehun hegazkinen emaitza blokeatu zuenak, nahiko konfiantzaz irabazi zuen Focken-Wulf-en altitudea. Ezin zuen, noski, galdu gudarik garrantzitsuena, Afrika nork gobernatuko duen erabakitzen duena. Beraz, ME-109-aren ordez, ezohiko F-190 gidatzea onartu zuen, nahiz eta auto honen bonba-bertsioa apur bat gogor igo zen, bonba-karga birkargatzeko bertsioan ezarri baitzen. F-190 edo Focken-Wulf, Bigarren Mundu Gerran Luftwafferen benetako "zaldi hegalaria" bihurtu zen. Sobietar garaian madarikatu samarra den hegazkin honek, lehen lerroko bonbardatzaile baten paperean, Pe-2a gainditzen zuen alderdi guztietan, eta erasorako hegazkin gisa Il-2a baino hobea zen, dudarik gabe, edo baita Il-a aurreratuagoa eta mugikorrena ere. -10.
  Zer da hobea? Abiadura, maniobragarritasuna, batez ere hegaletik murgiltzean, tira, armak, beraz, hegazkin honek bere aldaketarik masiboenean sei (!) kanoi zituen.
  Bigarren pilotuak, haritz hostoekin, ezpatekin eta diamanteekin Burdin Gurutzearen Zaldun Gurutzea saritua, ingeles flotari erasotzera joan zen bakarrik ez. Berarekin armada oso bat dago, bonbardatzaileak, murgiltze bonbak, eraso hegazkinak eta borrokalariak barne. Abiazioak kopuru handi bat bildu zuen eta ziudadela eta britainiar eskuadra erasotzeko. Dagoeneko dena kalkulatuta dago, oraindik ordenagailurik ez dagoen arren... Ez du axola, kalkulu-makina transistorizatu bat agertuko da laster, eta orduan borrokak are arrakastatsuagoak izango dira.
  Kotxea benetan astuna da, armadura asko, motorra pilotuaren aurrean dagoen kokapenagatik (Sobietar Laggs bezala), ikusgarritasunak okerrera egin zuen. Noski, honek pilotua ere babesten zuen, baina desabantailak ere izan zituen. Focken-Wulf-en aldaketa honen armamentua ez da ahula: hogeita hamar milimetroko bi kanoi eta 13 mm-ko bi metrailadore. Egia da, maniobragarritasuna errazteko, hegalaren muturretan dauden beste bi kanoi kendu zituzten. Oro har, hegazkina, noski, ia aurreratuta dago bere garairako. Baina, aldi berean, onartu beharra dago arma eta armadura indartsuagoen bila, alemaniarrek argi eta garbi okertu zutela makinaren hegaldiaren errendimendua. Eta, oro har, hegazkinetan pistola gehiago zintzilikatzeko modua ez zen onena izan, makinen kostua handitu baitzuen, eta maniobragarritasuna murrizten baitzuen pisua handitzearen ondorioz.
  Gerra, noski, teknologiak irabazten ez duen arren, herriak berak baizik. Hona hemen, adibidez, Marseillaren eskuinaldean, oraindik hain izenburua ez duena, nahiz eta jadanik zaldun gurutzea jaso duen Marat hondoratzeagatik, gerora Rudel erasoko pilotu mitiko bihurtu zena, hegan. Baina kondaira honen gehiengoa Yu-87-n hegan egin zuen, eta hori, noski, Focken-Wulf baino okerragoa da alderdi guztietan.
  Horrez gain, Me-110 ikaragarriak ere ikusten dira. Bi eserlekuko borrokalariak, nahiko ondo frogatu direnak, lehen lerroko bonbardatzaileen paperean. Baita hainbat dozena azkar bihurtutako Me-210, Xe-123 eta baita biplano arin erasotzeko hegazkin ere. Luftwaffeko sai oso bat zegoen hemen. Bonbardatzaile nagusia, noski, Yu-88 da. Bide batez, Bigarren Mundu Gerraren bateko emankorrena, "kid" goitizena, hegaldi eskolan graduatu berria zen. Baina gerlaria ere izan zen, hori beharrezkoa da, eta agian izango da. Hala ere, pena, Pokryshkin eta Kozhedub: sobietar bateko onenak aire-mariskal bihurtu ziren, alemaniarrak ez ziren inoiz koronelen gainetik igo. Marseilla benetako historian istripu batean erori zen, hegazkin ibilbide laburrari amaiera emanez. Baina proportzio askoz hobea zuen: irteerak - Meldes eta Huffmanek baino etsaien autoak erorita. Baina hemen ez zen hau gertatu, Fuhrer-ek pilotua Italiara eramatea erabaki zuelako Maltan greba egiteko. Montzoian sardexka bat gertatu da.
  Eta orain Marcel bizirik dago eta bere burua beste rol batean ere proba dezake: eraso-ibilgailu bat gidatzea. Eta beste zerbait etsaien ontzietan botatzeko.
  Agian, gerlari ausart eta trebe batek beti errespetua eskatzen duelako, zure herrialdearen etsaia izan arren. Hortik abiatuta, britainiarrek Marseille izena ahoskatu eta gurutzatzen dute. Deabru leuna deitzen zioten. Nahiz eta kanpotik garai eta herri guztietako bateko ikaragarriena mutil baten itxura izan, edo bere aurpegia neska batekin nahas daitekeen arren. Baina askoz gehiago dago egiteko!
  Marcelek albo batera begiratu zuen. Hemen ehunka hegazkin hegan egiten ari dira, eta bere Focken-Wulf-ak motor suspertzeko sistema eta airez hoztutako motor indartsu batek apur bat aurrera egiten du. Haien azpian itsasoa dago, laster britainiar eskuadra, borroka esan nahi duena. Britainia Handiko historiako gerraontzi handiena, Victoria gudu-ontzia da bere helburu pertsonala. Rudel lankideak "Marat" sobietar guda-ontzia hondoratu zuen (zehatzago esanda, hondora hondoratzea behartu zuen, etorkizunean, utzi egin zuen, eta partzialki zerbitzura itzuli zen!). Eta zerbait are dotoreagoa egingo du.
  Hemen, ilunpeko deabru bat bezala, English Spitfires eta Harihers hodeietatik jauzi egiten dira haiekin topo egiteko. Marseillak berehala ireki du tiro hiru kilometrotik gorako distantziatik. Eta zein den 30 mm-ko M-103 pistolaren abantaila - hau da, hain zuzen, distantzia handira jotzeko gaitasuna. Egia da, helburu hegalari bat aldi berean jotzeko, frankotiratzaileen zehaztasuna behar da. Baina hemen Kozhedubek ere nahiago zuen 200-300 metroko distantzia handitik tiro egitea, eta "Baby" alemaniarrak, aitzitik, abiadura baxutik, baina ia ia hauteman daitekeen abiadura handitik.
  Marseillak, 20 mm-ko Lagg-5 kanoia baino hiru aldiz astunagoa duen jaurtigaia duen pistola bat duelarik, etsaia hiru kilometrotik zapal dezake. Beraz, lortu!
  Dagoeneko urrutitik kalteak hartzen hasiak zirelarik, britainiarrak aztoratu egin ziren eta, motelduz, alboetara mugitzen hasi ziren. Eta Marcelek borroka-trantze egoera batean sartzea sentitu zuen, jada apuntatzen ez duzunean. Gorputza, nolabait esateko, zugan errotu den deabru batek kontrolatzen du, inspirazio zoragarri bat sakatuz. Borrokalari batzuekin gertatzen da garunak, pertsona batek gehienez milaren bat erabiltzen duena, bat-batean, lehertzeko mehatxupean, botere osoa ematen duenean. Ikusmen absolutuaren dohaina lortuta. Eta bateko gazteak tiro bakarrekoak egiten jarraitu zuen, multzoa luzaroago mantentzeko. Orokorrean, noski, ia ezinezkoa da metrailadore batetik helburu bakar bat jotzea, nahiz eta instalazio kontrolatu batekin. Agian horregatik ez da horrenbeste aipatzen pilotuen memoriak jet-misilei buruz. Baina orain Marcel medium bat bezalakoa da eta deabruzko izpirituekin komunikatzeko gai da. Horrek esan nahi du abiazioko ofizialak borroka-trantze egoera batean tiro egin zuela, intuizioz gaitasun paranormalak erabiliz. Eta ez zuen galdu, bazekielako aldez aurretik non kokatuko zen borrokalari hau edo hura. Eta horrek etenik gabe abiarazlea sakatzea eta jo, jo, jo! Eta etsaiak galera izugarriak jasan zituen, eta morala galdu zuen gure begien aurrean.
  Hona hemen zer gertatzen ari zaien indargabe itxura duten sai britainiarrek, basamortuko hondarrera botatako marrazoak. Eta amorratu egiten dira modu berean itzuli nahian!
  Hala ere, bai Huffman etorri berria, bai beste pilotu alemaniarrak ere ausart eta, batez ere, trebetasunez borrokatzen dira. Rudel-ek ere ez zuen huts egin, nahiz eta Yu-87 bat duen, aireko borrokarako oso auto ona ez dena. Egia da, 20 mm-ko bi pistolarekin. Hemen britainiarrek ez dute armarik jartzen euren hegazkinean, metrailadoreetara mugatzen dira. Baina Marseilla, bere autoaren pisu handia eta horren ondorioz maniobragarritasun txarrena izan arren, oraindik onena da, eroritako borrokalarien kopuruak berrogeita hamar gainditu ditu, eta ez (!) andereño bakar bat ere.
  Borrokalari britainiarrak neurri handi batean suntsituta zeuden jada, eta gutxiengo bat sakabanatuta. Alemaniako aire flotaren azpian, britainiar ontziek. Hona hemen guduontzi guztientzat horietako geruzarik handiena, Victoria gudu-ontzia, Commonwealth-eko erreginaren omenez izendatua, munduko historian luzeena gobernatu zuena (haren bidea fidagarri edo fidagarrian jarrai daitekeen agintarientzat!). Marsella bere azpian itsasontzi bat ikusten du, eta bertan ia soldadu eta marinelen zati bat dago. Hainbat kalibretako ehunka pistola, tartean tona bat obus botatzeko gai diren sei eta hogeita bost hazbetekoak. Gudu-ontzi gordin ikaragarria, ingeniari britainiar onenen sorkuntzak. Tona-bonba bat bota behar duzu makina-gelara edo munizio-biltegira zuzenean jotzen duen moduan, eztanda bat eragiteko. Bestela, tona bat bonba, halako brontosauro bat hondoraezinak dituen tabikeekin, zeinaren atzealdean Titanic-ek ez du jausi miserable bat eroriko. Bai, eta kontuz ez erortzeko hegazkinen aurkako kanoien sutan erortzeko, asko baitaude guduontzi handi honetan, dagoeneko haietatik tiro egiten ari dira, su artifizialak leherketetatik ateratzen dira.
  Hala ere, Marcelek ez zuen ezer apuntatu edo hautatu, erdi-trance batean zegoela eta sentituz, Luke Skauker bezala, boterea, baita eter kosmiko osoaren arnasa ere, palankari tira egin eta tona bonba bat behera egin zuen. Marcelek otoitz bat xuxurlatu zuen:
  - Ene Jainkoa, barka ezazu eta erruki izan, baina hau da nire betebeharra!
  - Galtzailea beti oker dago, baina beti dago modan galtzetik ondorio egokiak ateratzea! - Gero, mailuka eginda, aforismo batekin - Dena galduz irabaz dezakezu, eta galdu - berekoikeria irabaziz!
  Orroa zegoen behetik halako indarrekin, non altuera dezente zeuden hegazkin alemaniarrek ere nahiko gaizki astindu zuten. "Victoria" guduontzi erraldoia suzko lumaz gainezka zegoen, New Yorkeko etxe orratz baten altuera iritsiz, bertatik zetozen "tsunami" olatuek hurbilen zeuden ontzi ingelesak alde guztietara sakabanatu zituzten. Pare bat fragata irauli ere egin ziren... Eta kolapsoa izan zen.
  Marseillak irrati indartsu baten bidez agindu zuen:
  - Eta orain pistola guztien artean, Gibraltarren - sua!
  Agindua justu garaiz eman zen, lehen momentuan, soldaduak kuarteletik atera eta ariketak egiten ari zirenean, hau da, Britainiari argia emango ziotela gaur termoquark napalmarekin.
  Bada, beste hegazkin alemaniarrek eskuadroi eraso zioten. Begiaren izkinatik, Stalluk ikusi zuen Rudel-en Yu-87-ak 500 kiloko bonba pisutsu bat bota zuela hegazkin-ontzi baten gainean eta, beti bezala, zehatz-mehatz jo zuela. Kapitain-führer-ak pozez oihukatu zuen:
  - Horrela mantendu gerrako heroia!
  Hegazkin-garraioak kalteak jaso zituen, baina ez bakarrik Rudelek. Beste alemaniar batekoek ere lagundu zuten. Marseillak berak, oraindik 200 kiloko bi bonba zeuzkan, horrela erabiltzea erabaki zuen. Lehen biktima gurutzontzi bat izan zen. Bonbak berehala jo zuen kea sortzen zuen tximinia handi batean... Beste bat fragata batean aurkitu zuen. Horretarako, Marseillak murgiltze maniobra bat ere egin zuen. Horren ostean, fuselajea arinagoa bihurtu zen, eta bateko gaztea damutu zen gainkarga 1800 kilogramoraino eraman ez zuelako. Hala ere, ez dago hain berekoia izan beharrik, Hirugarren Reich-eko beste gudariak nabarmendu eta lor dezatela. Azken finean, ohorezko gauza esan behar da beste guztiak baino altuagoak eta freskoagoak izatea.
  Alemania faxistan, gudari loriatsu asko zeuden, bere historia eta gerrako hainbat heroi eta zaldunen egintzak aztertzen, harrituta zaude besterik gabe, eta ez diozu galdetzeari uzten: zergatik lehertu ziren alemanak hain azkar? Eta zergatik galdu zuen hegazkinak airearen nagusitasuna?
  Noski, Sobietar Batasunean, ez ziren bat ere hutsik egin - Pokryshkin, SESBko lehen hiru aldiz heroia, Kozhedub, jotzen zen onena, sei pertsona gehiago berrogeita hamar baino gehiago izan ziren. Baina hala ere ... Agian gauza egokia benetan SESBren alde dago, eta goi-potentziak Armada Gorria eta Sobietar Inperioa onartzen zituzten!
  Marcelek bere lana egin zuela konturatu zen orduan, eta orain atzera egin, hornitu eta gotorlekua jotzeko ordua iritsi zen. Ontzi gehienak, bi ontzi eta bi hegazkin ontzi barne, hondoratuta daude; itsasotik, Britainia Handiak ezin izango du Gibraltari inola ere lagundu. Eta gotorlekua bera apurtzen ari da orain, eta ezin du eutsi.
  Terminator pilotuak atzera egin zuen eta Hirugarren Reich-eko armada garaile osoak jarraitu zion. Ingelesez ez da ia ezer geratzen. Egia da, ez zen batere galerarik izan, hala ere borrokalariekin eta jaurtitako hegazkinen aurkako kanoiekin borrokatu zuten. (Haien Marseillak laurogeita bat hegazkin suntsitu zituen, hegazkinen kopurua guztira 401era!). Orain markatu dezakezu...
  Noski, gotorlekua erortzen denean...
  Bide batez, Rudel, noski, dudarik gabe, ondo egin, ikusten duzu nola hartu zituen fragatak, ikusten duzu, hegazkin-ontzia ere apurtu zuen.
  Hemen jada lurreratu da Marseilla bonbardaketa-hegazkina. Gogortuta eta lan militarra ohituta, gorputzak automatikoki egiten zituen mugimenduak.
  Hegazkinak hornitzea eta birkargatzea hamabost minutu baino gehiago behar izan behar du, eta, ondoren, salto egin eta gainerakoak kraskatu.
  Bada, Adolf Hitler deabruak, iragarri bezala, Gibraltarren erasoaldia Espainiatik gidatzen du pertsonalki.
  Indartsuena, Britainia Handiko zitadela bera bonbardaketa masiboa jasan zuten eta lubakiak literalki lur hartu zituzten, hormak eta zatiketak erori ziren. Imajinatu besterik ez dago Gibraltarreko gotorlekuko defendatzaileak zein harrituta zeuden. Eta ez obusen kolpeen bidez bakarrik. Hala ere, orroa eta ulua izugarria izan zen. Unitate kolonialetako beltzek eta arabiarrek burua galdu zuten jada artilleria prestatzeko lehen minutuetan, eta zuriek ez zuten itxura hobea.
  Parkinson kaporal nagusia hain beldurtuta zegoenez, komunera joan zen. Baina gutxienez dozena bat ingeles eta arabiar bilduta zeuden jada, eta, beraz, kaboari orpo batez masailezurra ostiko bat eman zioten. Parkinsonek are ozenago oihu egin zuen eta pistola atera zuen.
  - Aizu aurpegi horia nik zu!
  Goitik, hutsuneen astinduagatik, hondarra erortzen zen, beroa eta arantzatsua, literalki gorputzaren leporaino igotzen zen. Jet kolapso egoeran erori zen eta sua ireki zuen hiltzeko. Horren harira, sastakaia batek hegan egin zuen, Parkinsonen sabela zulatuz. Odol-iturri bat isurtzen zen bere sabel astunetik eten gabe, eta kabo garaitua agoniaz jo zuen.
  Eta beste leku batzuetan ez zen hobe, garrasi, kiratsa, haserreak, tiroak, ile beltzeko britainiarrek edo, aitzitik, aurpegi zurbil, uda tropikala izan arren, elkar apurtzen dutenean. Eta goiko solairuan, noski, are okerragoa zen, baina han histeria azkar itzali zen, bortitza guztiak kolpatu zituzten.
  Corneille soldaduaren emagalduak bakarrik ez zuen burua galdu, baina aberasteko unea aprobetxatu zuen. Bat, bi, hiru - urratu poltsikoak. Lau, zortzi, bost - untxiak tiro egin behar dituzu! Eta puta beltza zeremoniarik gabe bere poltsikoetara igo zen, eta irribarre zital ere egin zuen.
  Izuak ere harrapatu zituen txakurrak, ziztu bizian hasi ziren gudari britainiar eroei hozka egiten, eta amorruz erantzun zuten tiroz eta, batez ere, joz, animaliak ez ezik, jendea ere joz. Phantomakh koronelak ere, bulldog ezizena zuena, burua galdu zuen hainbesteraino, non zulatzen hasi zen, zapore pala batekin bunkerreko lurra joz.
  Bada, Marseille, Rudel, Getter eta Hirugarren Reich-eko gerrako beste zaldun batzuk goitik atera ziren, lehenik eta behin hegazkinen aurkako kanoiak atera nahian. Hala ere, hemen ez zen ia suntsipenik izan, eta britainiarrek ia ez zuten tiro egin. Enbor ausart bakarra suntsitu zuen Marcelek:
  "Ez da ona gai handi batean huskeria izatea, baina are okerragoa da alferkeriaren irrika apur bat dela eta alferkeriari garrantzirik ez ematea!"
  Egoitzak aldez aurretik landutako plana gauzatu zen, ariketetan bezala argi eta garbi. Tropak artilleria prestaketa amaitu aurretik ere aurrera egin zuten. Zabarkeriaz berrantolatu peoiak. Führer-ek ezin zuen agindurik eman ere egin, dena harmoniatsu ateratzen zen neurrian. Bereziki, meatze-eremuetan pasabideak lehertzen ari diren "Goliaths" mugimendua. Eta baita, pertsonalki, kapitain-fuhrer-ek, erabiltzeko erraza den sistema "Snake Gorynych" ere bultzatuta. Meatzaldeetako pasabideak zabal-zabal geratu ziren, eta berehala tankete arinak zihoazen haietatik, eta gero infanteria. Hala ere, britainiarrek, espero zitekeen bezala, ia ez zuten aurre egin. Bakarrik meatze trinkoen presentziak, azkenengoak barne, irrati kontrolatuak, moteldu zuen aurrerapena, baita hainbat erpin eta lubakik ere. Horrek berez sortzen zituen arazoak, eta arazo larriak baino gehiago. Baina azken finean, alemaniarrak ez dira hain sinpleak, asko aurreikusten zuten.
  Hemen Marseillak bere Fokken-Wulf-i buelta eman zion, aukera izan balu, hegazkina nonbait hurbilago lehorreratuko zuen, zer egin, tiro egin eta oinez borrokatu. Baina zorteak nahi duen bezala, zaila da leku on bat aurkitzea, nahiz eta Focken-Wulf lurreratzeari dagokionez auto xelebrea ez den.
  Rudel pilotariak irratiz galdetu zion Marseillari:
  - Maxim ordubete barru amaituko dela sentitzen dut lankide! Agian saiatuko gara plataforma harritsu horretan esertzen, txanoaren azterketarako garaiz egoteko?
  Marcelek esan zuen goibel:
  - Bakarrik eseri daiteke!
  Rudelek zalantza egin zuen. Hirugarren Reich zorigaiztoko gudari handiak gehiago tiro egin nahi zuela ulertu zuen, baina, bestalde, baliteke kontzesioa kontuan har zezaketen beldurra, eta liderra balak bustitzen ere.
  Marcelek hori ulertu zuen eta bat-batean bere ilusioa moderatu zuen:
  - Beno, ados! Eseri zaitez! Ezin duzu hain berekoia izan eta sari guztiak zeuretzat hartu! Utzi besteek tiro egiten!
  Handik minutu batzuetara, Terminator gaztea zurrungaka hasi zen eta ez zituen gotorlekuaren gainean bandera zuriak ikusten. Eta denboraren buruan, txundituta geratu eta giza itxura galdu duten gatibuen zutabe ugari gidatzen ari dira dagoeneko.
  Hala, garrantzi estrategiko handiko gotorleku bat hartu zen. Eta faxistak orain hasi ziren zuzenean Afrikan sartzen. Tropak kontinente beltzera eraman zituzten distantziarik laburrenean.
  Eta orain botere oreka nabarmen aldatzen hasi zen. Batez ere, Alemaniako tankeek borroka botere handiagoa zutelako. Eta "Tigreak" eta "Panterak" ez ezik, baita T-4 ere. Beraz, oso zaila zen britainiar eta amerikarrentzat.
  Egoera larriagotu egin zen alemaniar tropek borroka-esperientzia askoz handiagoa izan zutelako etsai serio batekin, eta diziplinagatik eta prestakuntzagatik gehiago bereizten zirelako.
  Horrez gain, parekorik ez zuten MP-44 eraso-fusilak Alemaniako tropetan sartzen hasi ziren.
  Era berean, SESB Hirugarren Reich-ari petrolioa saltzen hasi zen eta nazien ekipamendua berpiztu zen. Beraz, Maroko azkar harrapatu zuten. Eta alemaniarrek Tunisiako tropekin konektatu ahal izan zuten Aljerren bidez. Eta Wehrmacht brigadek Libia zeharkatu zuten.
  Jakina, neska ederrak oso ausart borrokatu ziren.
  Libian, britainiarrek ez zuten defentsa-lerro indartsurik eta horregatik atzera egin zuten.
  Baina Hirugarren Reich-eko tropen orpoetan jarraitu zuten.
  Eta Egipton bakarrik borroka gogorrak gertatu ziren. Gainera, Britainia Handitik eta AEBetatik errefortzu larriak eraman zituzten.
  Magda eta Schella heroiak izan ziren Egipton. Rommel-en unitateen erasoa uda gogor bateko baldintza zailetan gertatu zen. Emakumezko gerlarientzat errazagoa da, bikini batean daude eta krema babesgarri eta nahiko eraginkor batekin zikinduta daude. Faraoien herrialdeko harea beroa beren oin biluzietan finkatzen da, baina oin kaskarrek jada ez diote kasurik egiten halako huskeriari. Balak eta obusak benetakoak dira. Eta "Desert Fox" iraingarriak, normalean, iluntasunean aukeratzen du. Ingelesek ezberdin borrokatzen dute. Tropa kolonialak erortzen dira lehen erasoan, baina Britainia Handiko borrokalariak, baita Australiako dibisio pare bat ere, oso gogor ari dira borrokan.
  Hemen, makurtuta eta lerro bihurri batean zehar, neskak erasoan korrika egiten dute, lubakian sartzen dira, zabortegi handi bat hasten den lekuan.
  Hemen zailena korrika egitea da, inguruan maskorrak lehertzen ari direnean, urtutako hareazko iturriak airera igotzen direnean. Eta zatiek ia koiperik gabeko larruazala ukitzen dute, zeinaren azpian altzairuzko muskuluen alanbreak ibiltzen diren.
  Eta lubakian bertan jada errazagoa da. Shellak ostikoka ematen dio hurbilen dagoen ofizial ingelesari masailezurra. Hortzak estutu eta gogor erortzen da.
  Ilehoriak pozik oihukatzen du:
  - Hona hemen harrera ariaroan!
  Bikote sutsuak belaun bat gehitzen dio ingelean, mertzenario arabiarra lasaitzera behartuz eta oihuka:
  - Hau ez da zuretzat spillikinekin jolastea!
  Gerra krudela da. Shella aingerukoak ere baionetarekin hurbilen dagoen ingelesari sabela erauzi egiten dio. Nazkatuta dago, baina ez dago zer eginik. Edo zu zara, edo zu berea zara. Gerran ez dago gaiztakeriaren kontzepturik, eraginkortasun eta egokitasun irizpideak baino ez daude.
  Eta odola. Harritzekoa da zapaldun pala batekin kolpe indartsu baten ondorioz hainbeste isur daitekeela harengandik. Odola, honela, hondarrean zipriztinduta dagoenean, eta gero burugogorrez ez du xurgatu nahi.
  Shellak, bere zola gogortuak likido itsatsi eta gaizto hau astintzen ari direla, oihukatzen du amorruz eta orroa:
  - Lehoi kumeak, honek ez du lagunduko.
  SSko neskaren amorrua izugarri handitzen da. Atzetik aurkariari kolpe ankerra heldu zaio. Eta RAFeko nagusia hegan ateratzen da xanpain eta lubakien kortxo bat bezala. Eta ofizialaren ahotik odol burbuilak ateratzen dira. Magdak onartzen du:
  - Hori da gizonik onenak eta lortu poztasuna!
  Baina igneoak berak ez du denbora galtzen. Eraso-karabina baten ipurdia mugitu zuen, etsaia kandelen argizaria bezala zapaldu zuen. Biktima beltz bat denez bakarrik, orduan ilun geratu zen txondorra. Orain Shellak bere lagunari animatzen dio:
  - Segi horrela!
  Magdak, Mauser motako pistola hobetu batetik bala pare bat jaurti besterik ez duenez, baieztatzen du:
  - Beraz, mantendu!
  Eta gainontzeko neskak heroikoki eta, batez ere, oso trebetasunez borrokan ari dira. Harrigarria bada ere, tigresen batailoiak galera minimoak jasaten ditu, gerraren erdian borrokan ari diren arren. Agian jainkoak, eta jainkosa garrantzitsuena - Palas edo Fortuna birjina gazteen aldekoa da?
  Beharbada horregatik bidali zuten haien konpainia borrokatzera. Blokeatutako Alexandriako indar britainiar handien aurrerapenaren eremuan. Eta zein da honen logika.
  
  Beraz, orain neskak segadan etzanda daude, hizketan.
  Magdak galdetu zion Shellari:
  -Ados basamortuko infernu honetatik Errusiara joatea amestuko zenuela!
  Shelleyk burua astindu zuen.
  - Egia esan, ez. Klima aldetik hemen baino hobea dagoen arren!
  Magda suzkoak keinu basatiak egin zituen:
  - Soldadu errusiarren beldur al diozu, edo negu errusiarrari?
  Shelleyk burua astindu zuen.
  - Ba ez! Interesgarria ere izango litzateke zenbat jasan zezakeen haien hotz garratzean, oinutsik eta bainujantzia batean. Baina hori ez da kontua, ezta?
  Magdak irribarre egin zuen gehiegizko mespretxuz:
  - Eta zertan? Hiltzeko beldur al zara?
  Shelleyk keinu egin zuen:
  - Ba ez! Ez naiz koldar bat, denek behin baino gehiagotan ikusi dutela uste dut, baina ikusten duzu, errusiarrak halako herria dira... Normalean azkenera arte borrokatzen duena eta iraunkorrena gainditzen duena!
  Magdak errez, buruko izerdia astinduz, spraya barreiatu eta, hondar beroaren gainera eroriz, txistu nazkagarri egin zuen:
  - Baina Lehen Mundu Gerran kapitulatu zuten. Bake lotsagarria sinatu zuten gurekin, hortaz gero, garaitezinak direla aldarrikatu eta azkenera arte borrokatuko duzue!
  Shelleyk hasperen batekin erantzun zuen:
  - Beraz, azken finean, kapitulatu egin genuen Lehen Mundu Gerran. Orduan mendekua hartzeko!
  Su deabruak garrasi egin zuen.
  - Gure gobernuari traizio bat izan zen!
  - Beraz, iraultzaileen eta boltxebikeen traizio bat dute! -esan zuen Shelleyk. - Lenin nor den jakingo ez bazenu bezala!
  Magdak atzamarrak bihurritu zituen tenpluan hautsitako iltze batekin:
  - Zoritxarrez badakit!
  Honetan, neskalagunak elkarrizketa amaitu zuen, eztarria lehortzen da, min egiten du hitz egiteak, eta Damoklesen ezpatak distira egiten zuen aurretik.
  Eguzkiak bere gailurra gurutzatu zuenean, eta gero hiltzen hasi zenean, eta itzalak luzatu zirenean, neskak ez zirela alferrik lanean hasi ziren.
  Orain, infernua bera amaitu zenean, motorren burrunba eta nolabaiteko mugimendua zegoen Alexandria aldetik.
  Galak agindu zuen:
  - Prestatu neskak! Orduan bere ahotsa askoz zainduagoa bihurtu zen. - Tigresak pistolan!
  Azkenik, tankeen siluetak agertu ziren urrunean gotorlekuaren lerroan. Poliki-poliki mugitzen dira, baina nolabait gaizkile. Neskek tankearen aurkako fusilak prestatu zituzten. Halakoak dira granada jaurtigailuak, atzerakada argirik gabekoak. Haien botere lehergarria, ordea, ez da tanke guztietarako egokia.
  Galak, ilunak, haragiak, beroak koipegabea bada ere, agintzen du, edo, hobeto esanda, ohartarazten du:
  - Ez ireki su agindurik gabe. Cromwells eta Matildas daude aurrean. Cromwell tankearen aurrealdeko armadurak hirurogeita hamar zentimetro ditu, eta Matildak laurogei. Gure granada jaurtigailuek ez dituzte hartuko. Beraz, pistetan bakarrik tiro egingo duzu.
  Neskek deiadar egin zuten batera:
  - Hori bai kamarada komandante!
  Shellak, jostagarri jarriz, honako hau esan zuen:
  - Hala ere, "Cromwell" oso ondo dago, burdina izugarri antzekoa da! Askotan ikusi dut, baina ez naiz txantxa honetara ohitu.
  Izan ere, Ingalaterrako tankerik masiboenetako honek burdin hutsal baten antza zuen bere aurrealde alakatuarekin. Hala ere, oso zaila zen tanke hori apurtzea. Hemen gutxienez 75 kalibrea behar duzu, oraindik arraroa dena Alemaniako armadarentzat. 88 milimetroko kanoia are hobea da, baina Rommelek gutxi ditu, eta oso zaila da halako gauza koloso bat garraiatzea, batez ere basamortuan.
  Eta hemen dago Matilda. Britainiar tankeen eraikuntzaren gerra aurreko sorkuntzarik onena. Aurrealdeko laurogei milimetroko armadura, 27 tonako pisuarekin. Hau da, tanke ertain baten aurrealdeko armadura sobietar KV astunena baino lodiagoa da, eta baita itsasontzi baten branka bezala alakatuta ere. Gerdak uste zuen "Matilda" SESBen aurkako gerrarako prestatzen ari zela itxuraz. Errusiarrek jadanik, Bigarren Mundu Gerra baino lehen ere, 76 milimetroko pistolak zituzten, hau da, ahulagoa zena zulatzeko gai ziren. Matilda bera, ordea, ez dago ondo armatua, 47 kalibrekoa, baina hiru metrailadore ditu.
  Neskak, ordea, odol hotzak dira. Hogeita hamar tanke pasatxo baino ez dira mugitzen, tanketeak eta infanteria atzetik. Infanteriaren zati bat alboko karroekin motoetan. Tanketeak, berrogeita hamar pasatxo, baina motordun infanteria dexente dabil. Shellak, zintzo harrituta, galdetu zion Magdari:
  - Nondik ateratzen dute hainbeste ekipo blokeoan?
  Deabru eme ilegorriak irribarre egin zuen harpiak erantzun zuenean:
  - Bai, ez zuten sekula arazorik izan latarekin. Indarra probatu nahi gaituzte. Nola esan gure mutilak ez ote den eroriko!
  Shelleyk erantzun zuen:
  - Ez mutilak, neskak baizik! Eta politena ere...
  Eta ziri eta motoen atzetik infanteria joaten zen. Soldadu ingelesek ihes egin zuten, apur bat makurtuta, eta eskuetan fusilak eta metrailadoreak zituzten. Beldarren delikatua zegoen eta hondarraren garrasika.
  Magdak azkar begiratu zuen ingurura (badirudi ez dela ezer ikaragarria, neskek hartzen duten postuaren ertzetan, burdina, alemaniar mutilak ere segadan eserita daude!). Orain arte, ez da tiro bakar bat ere egin Wehrmacht-eko unitateetatik. Dena lasai eta lasai dago. Shelleyk xuxurlatu zuen leun:
  - Segada batean indioak bezala gaude, baina, aldi berean, gure buruko burua galtzeko arriskua dugu!
  Magdak erdeinu berezi batez erantzun zion, ile sutsu bat bekokitik botaz:
  - Halako aldartearekin, ez zenuke batere borrokara joan behar!
  Baina britainiarrek nerbio okerragoak zituzten, edo agian etsaia hunkitu nahi zuten eta horregatik tankeak berehala keaz inguratu ziren, tiroak burrunbaka. Horien atzetik, metrailadoreak jaurti zituzten, eta infanteriakoek ere tiro bat bota zuten euren fusiletatik. Alemanak isilik geratu ziren, etsaia noiz hurbiltzeko zain.
  Eta etsaiei ehun metro besterik ez zitzaizkienean geratzen, Galak labur-labur agindu zuen:
  - Sute!
  . 2. KAPITULUA
  Neskek jada automatikoki lortu zuten euren biktimei buruz ados jartzea eta granada jaurtigailuetatik tiro egin zuten pistetan. Zorionez, ezin hobeto ikusten dira ingeles tankeetan. Shellak tiro egin zuen, eta pozez oihukatu zuen, "Matilda" blindatuaren eskuineko beldarra hautsi zen. Neskak buelta eman zuen:
  - "Matildak" xake matea lortu du!
  Magdak ere Cromwell kanporatzea lortu zuen, neskak pozez esan zuen:
  - Alemanian burgesen iraultza ez da pasatuko!
  Orduan bi neskek barre egin zuten. Beste otso batzuek beren granada jaurtigailuak nahiko zehaztasunez kolpatu zituzten, eta, ondorioz, hogeita hamalau tanke britainiarrak gelditu ziren. Haien buruzagiak Gaylak oihukatu zuen:
  - Ingelesak denak dardarka dabiltza, beren hutsaltasuna gaindi! Alemaniarrak borrokan ari badira, hobe da borrokan ez sartzea!
  Izan ere, emakumeak halako arraza bat dira, non tiro egiteko dohain berezia dute. Eta oso ondo jo zuten. Beraz, britainiarren botere deigarria paralizatu egin zen.
  Egia da, Britainia Handia ez da herrialde ahula eta gelditutako autoak tiroka hasi ziren. Baina a ze eragozpena duten... Mozurrak ez du ondo jaisten, beraz.... Gala agintzen du:
  - Granada jaurtigailuak jaurti ez dituzten neska horiek, tanketen artean biktimak aukera ditzatela.
  Magdak barre egin zuen.
  - Eta ziriak, oi ziriak - gozokiak egingo ditugu!
  Shellak gehitzen du:
  - Dietan gauden arren, baina komunean duzue lekua!
  Magdak gehitu zuen:
  - Oilo batek alerik ale pikaka egiten du, baina basurdeak zatiak irensten baino azkarrago hartzen du pisua!
  Zer da tankette bat? Tanke txiki baten itxura duen makina bat da, batzuetan aztarnak, beste batzuetan gurpildunak. Egiak bi edo hiru tona besterik ez ditu, edo lau tona eta erdi. Aldaketa astunagoak ere kanoi bat dute. Hain txikia... bere kalibrea 20 milimetrokoa da, baina oso arriskutsua da infanteriarentzat. Bide batez, tankette bat bekokian ere zula daiteke, batez ere kaskoan sartzen bazara, armadurak ziurrenik ez baitu errebotatzen. Neska batzuek bereziki granada-jaurtigailuen multzo osagarri bat ere badute. Azkar kargatzen dira astiro-astiro, ume baten barrikak laztandu bezala. Orduan sua irekitzen dute hiltzeko.
  Magdak ere abestu zuen:
  - Mugimendu sinpleak errepikatzen ditugu - garaitzeko ondo zuzendutako kolpea!
  Ziriak kolpeen aurrean modu ezberdinetan erreakzionatzen du. Shellan, esaterako, altzairuzko biktima bat lehertu zen, eta Magdan, okertuta, finkatzen hasi zen. Neskek poz-pozik ere irrintzi egiten dute, mutil ederrak laztanduko balituzte bezala. Eta erantzuna heriotza txu da.
  Shellak mihiarekin granada jaurtitzailea ere miazkatu zuen, metalezko zaporea sentitu zuen. Tanketa ia guztiak forratuta daude. Britainiar motozikletak moteltzen hasi ziren. Urrunetik ere, argi zegoen australiarren aurpegiak nola bihurrituta zeuden. Britainia izugarriaren erasoa itotzen ari zen argi eta garbi...
  Magdak, granada-jaurtigailua jarriz, metrailadore bat hartu eta, klantxoa sakatuz, esan zuen:
  - Ni ile-apaintzailea naiz, heriotza baino samurragorik ez dagoelako!
  Shellak ulu egin zuen:
  - Ez da pekatua britainiarrek bezala ilea moztea!
  Britainiarren tiroketa kaotiko bihurtu zen, eta orduan alemaniar metrailadore astunak mailukatu eta kanoiak zatiketa-obusekin jo zituzten. Lehenik eta behin, kalibre txikiko pistolak jaurti zituzten, baina, hondamendi dezente ere eragin zuten, eta gero 75 milimetroko batez besteko kalibrea lortu zuten. Horrelako kalibreak jotzen duenean eta maskorrak zatika erortzen direnean ...
  Magdak ahurrak igurtzi zituen pozik.
  - Hona hemen porridge bat beraientzat!
  Ingeles bat beltza zen, eta hain handia: zazpi oin eta erdi, ez gutxiago. Balen aurkako txalekoa zeraman soinean eta zauritutako basurde bat bezala orroka ari zen. Beltza zihoan moto handia kolpatu zutenez, bertatik salto egin eta posiziora korrika egin zuen. Shelleyk irribarre gaizto egin zuen.
  Bai, tipo ona zen.
  Oinutsik ilehoriaren planoa sutsuki zehatza da, Otelo blindatuaren ertzean. Beltzek oihu egin zuten: "orgasmo" konprimitua bizi izan zuten. Shellyk txantxa bat egin zuen:
  Neskak mutil politak gara
  Balioa altzairuzko ezpatarekin baieztatuko da!
  Bala bat metrailadore baten eskorraren kopetan,
  Beltz burusoil batzuk kenduko ditugu!
  Magda ia ito zuen harriduraz:
  - Beraz, oraindik badakizu zin egiten! Tira, zu eta lagun bat!
  Shelleyk keinua egin zion.
  - Eta zer? Oso anitza naiz!
  Britainiarren zati bat etzan eta tiro egin zuen. Borroka hazi egin zen, eta baletako bat Magdaren burutik hain gertu ibili zen, non ilea moztu baitzuen. Bazirudien su distiratsu bat erori zela. Suzko deabruak mekanikoki gurutzatu zuen bere burua:
  - Ile-apaintzaile hauek eskuak pikutara zorroztuta dituzte!
  Shellak, zuzendutako sua egiten jarraituz, erantzun zuen:
  - Ku-kuken quakin!
  Magdak, borrokaren borobila izan arren, ezin izan zion galderari eutsi:
  - Zer esan zenuen?
  Shelleyk keinua egin zion maltzurki.
  Ulertzen al duzu latina? Kaput osoa adierazten duen esamoldea!
  Magdak, erantzunez, okerrean jauzi egin zuten beste bost ingelesen ilara luzea moztu zuen, eta esan zuen:
  - Adimenaren gehiegikeria bere faltaren parekoa da!
  Shellak eta gero objektu bat aurkitu zuen:
  - Ez, oker zaude! Erraza da gogoa kentzea, baina zaila da gehitzea.
  Magdak, beste arabiar bat oheratu ondoren, ados jartzea erabaki zuen:
  - Zer esan dezaket! Orokorrean ezinezkoa! Ardo baso bat - ez du gogorik gehituko! Bigarren eta hirugarren eroak dira!
  Baina, morala galdu arren, britainiarrak arriskutsuak ziren oraindik. Hona hemen otsoetako bat, bikinidun ile beltzezko kutie bat, pare bat bala buruan jota, garrasi labur bat betiko baretzera behartuz. Pena da neskaren bizitza hain laburra izatea, egun bateko tximeletak bezala. Hainbat otso zauritu ziren. Magdak esan zuen:
  - Bateko ezberdin asko daude, pid asko bakarrik....
  Shelleyk eten zuen.
  - Borrokan zehar lizunkeriak zin egitea auguri txarra da... Joko batean xake matea klasearen seinale den arren!
  Hau esanda, neskak bala bat besterik ez zuen sartu aurkariaren begian. Nolabait triste bihurtu zen, beraz, hiltzen duzu, hil egiten duzu .... Ez dago amaierarik honen aurrean. Magda ere ez zen atzean geratu eta hildakoak zenbatzen ere hasi zen. Oro har, pentsatzen baduzu, hiltzeak indarra ematen dio pertsona bati? Hiltzeak, noski, karma gehitzen eta indartzen du. Beheko gizabanakoen energiak elikatuta zaudela dirudi. Eta mila aldiz indartsuago bihurtzen zara. Esaten duten bezala - gerlari-heroiak. Edo hobeto esanda gerlari-bogatyrs. Hona hemen mutil australiar bat: ia mutil batek burezurreko erdia galdu zuen. Magdak esan zuen:
  Hobe behin hiltzea mila aldiz madarikatzea baino!
  Shelleyk baiezkoa eman zuen.
  - Noski! Horrelako guztien gainean klik egin dezakezu! Non dago zure presio automatikoa, izar-jauziaren garunean txute bortitza.
  Magdak, gepardoarekin haserretuta, gaineratu zuen:
  - Britainiarrek zintzilikatzen zaituzte, ba, edan pikutara! Euria besterik ez zure jeneralaren teilatuan!
  Shella ere desagerrarazitako aleak zenbatzen hasi zen. Izan ere, bere edertasuna zeremonian egon behar duela. Baina hona hemen beste galdera bat, kandelak jarri behar ditu hildakoentzat ala ez? Azken finean, jende gaiztoa etsaia izan arren, pertsona izaten jarraitzen dute. Nola egiten zuten, adibidez, espartarrek halakoetan. Seguruenik noblea.
  Shellak, jainkosaren sustagarriaren xuxurla ozen batean, esan zuen:
  - Badakizu Magda, goazen borrokaren ostean hurbileneko tenplura eta otoitz egin dezagun guk hildakoen alde, purgatoriotik haien arimak paradisura zuzen ibil daitezen.
  Gudari ilegorriak keinu egin zuen.
  - Edo agian meskitara joango gara? Beno, zu eta Shelley sentimentala. Andersen-en maitagarrien ipuineko zure izen berekoa bezala, edo hobeto esanda, Charles Perot. - Magdak eztanda bat jarri zuen beste hiru pertsona odola hartzera behartuz. - Baina gure mundua ez da sentimendu merkeentzako arena.
  Gerlari ilehoriak sorbaldak altxatu zituen.
  - Nola esan? Ez nuke gustatuko nire heriotzaren kasuan, gorpua simaurra zapaltzea, eta gainera pixa egitea ere. Ongi egiten duzu eta itzultzen zaizu...
  - Bala batekin itzultzen da! -esan zuen Magdak, urratu tangentzial pare bat jada jasota.
  Shellak beste bi jarri zituen eta esan zuen:
  - Eta ez duzu aharrausirik egiten, orduan bala batek ere ez zaitu aurkituko!
  Magdak zikinduta aurpegia bihurritu zuen.
  - Bala tontoa da eta baioneta ez da irakaslea, baina proyectila ez da irakasle laguntzailea! Baina ezin duzu su automatikotik babestu incenser batekin!
  Shelleyk adierazi zuen:
  - Poeta ospetsu batek idatzi zuen - luma bat baioneta batekin parekatu dadin!
  Une honetan, ilehoriaren belarria apur bat urratu zuen bala batek. Hala ere, Shelleyk ez zuen kikildu ere egin. Eta balak txistu egiten badu, hegan igaro dela esan nahi du.
  . 10. KAPITULUA
  
  Magdak metodo hau onartu zuen:
  - Jokabide honek benetako ario baten merezi du!
  Shelleyk erantzun zuen:
  - Piropoen eskuzabaltasuna, gogoaren eskasia estaltzen du eta gutizia!
  Magdak lekuz kanpo eta bidetik kanpo, oihu egin zuen:
  - Halako filosofiak hilobira eramango zaitu!
  Shellaren eskuinean, ile argiko lagun bat ere zauritu zuten. Neska oraindik etorri berri ezezaguna den arren, joandako adiskide baten ordez, oraindik pena ematen dio. Baina ez du intzirika egiten, aitzitik irribarre bat estutu zuen. Orduan mihiarekin bala ateratzen hasi zen. Shella beregana arrastaka joan zen:
  - Utzidazu laguntzen...
  Atzera bota zuen:
  - Jaitsi! Hobe su eta suntsitu lehoi kume zitalak. Hau bikaina da zuretzat.
  Shellak ez zuen errepresaliatu ile-atzarekin edo hondarra botatzen, tentazioa izan bazen ere. Ukondoa eutsiz eta enfasia lortuz, argi eta garbi hiru pertsona etzanda leherketa laburrean (dagoeneko metrailadore bat dauka, hain bero egin zuen, kanoia gorritzen hasi zen, harritzekoa da oraindik trabatu ez izana!), burrunba egin zuen:
  - Bikaina, ez da inoiz gerra batean gertatzen! Zalantzarik gabe amaitu gabeko zerbait!
  Lagun batek (bere izena Whalen zen) esan zuen:
  - Hori izango litzateke zure mihia, eta baita metrailadore baten gatilloa izorratu ere! Beraz, denak suntsituko lituzke.
  Shelleyk barre egin zuen, oso ozen. Orduan ingelesetako batek oihukatu zuen:
  - Denak zarete Boshi putak!
  Shellak indarrez erantzun zuen zatiketa-granada bat jaurtiz:
  - Entzuten dut gigoloei!
  Zesarrek baino okerrago Alexandriari sua emateko mehatxu eginez, Magdak zartatu egin zuen, eta granada bat ere bota zuen. Oihukatu zuen:
  - Beti eskuzabalak gara horrelako opariekin!
  Whalenek bala sorbaldatik atera eta tu egin zuen.
  - Sentitzen duzuna baino zapore hobea duzu!
  Errefortzuak agertu ziren britainiarren atzealdean, dozena bat tanke gehiago. Bai, Matildas, eta gainontzeko makabeoek AEBetan erosi zituzten. Azken tankeak dorrerik gabe zeuden, baina bakoitza hiru kanoirekin. Magdak txistu egin zuen emeki.
  - Bai! Horiek dinosauro autoak dira!
  Shelleyk irribarre egin zuen urduri.
  - Badakizu, dinosauro batek ugaztun bat zapal dezake bere garunarekin motelduz gero. Meza guztiak...
  Magdak bizkor eten zuen:
  - Eta hemen ez duzu arrazoirik. Pertsona batek mugitzen duena baino hamar aldiz azkarrago pentsatzen du. Hau da, ez da garunak lehenik behera uzten gaituena, gorputza baizik!
  Shelleyk begiak bildu zituen.
  - Bai, gorputza... Arima indartsua eta pisurik gabekoa izan ohi da.
  Magdak barre egin zuen urduri.
  - Arimak bekatu egin du, baina gorputza da ardura!
  Makabeoak oso motelak ziren, beraz, Matildak ez zuten presarik. Hala ere, neskak ez zeuden urduri, ezusteko batzuk geratzen zitzaizkien oraindik, bereziki, pare bat karga antitank. Baina kasu honetan, ez zuten euren burua erakutsi. Orroa entzun zen eta hiru obusk britainiar tankeetara jo zuten. Hona hemen "Maccabee" bat berehala kolpatua izan zen, bere krosko zabalean zulo bat egina. Britainiarrek, ordea, ez zuten burua galdu eta, nahiz eta arrakastarik gabeko saiakera bat egin zuten mugimenduan sua irekitzeko. Hala ere, zaila zen zehaztea nondik ateratzen ziren Rommel-en arretaz mozorrotutako kanoiak. Beste bolada bat jarraitu zuen, eta Matildaren dorretxoa okertu zuen. Shelleyk irribarre alai egin zuen begiak zabal-zabalik zituela.
  - Eta zer? Hegazkinaren aurkako pistola, gero su azkarra!
  Magdak, haserreturik:
  "Ez zaigu ezer geratuko.
  Makabeoen atzetik, tankette berriak agertu ziren, baita hainbat Cromwell ere. Gainera, zuritutako pintura ikusita, auto hauek hondartik atera zituzten. Hagatxo bat ere, lotsagabe hartu nahi dute. Magda ilegorriak atzamarrarekin harrapatu zuen armiarma, neskatxa, oin biluzik, eta zeremoniarik gabe zapaldu zuen:
  - Berdin da britainiar guztientzat!
  Shellak beroki onartu zuen:
  - Aupa! Jarrai horrela!
  Hegazkinen aurkako 88 mm-ko kanoi zuzendutako tiroak egiten jarraitu zuten. Haien su-tasa handia zen, baina zehaztasunak ez zuen etsi. Etsaia oso ausaz zartatu zen eta ezin izan zuen kalte handirik eragin. Bada, eta otsoek infanteriarekin borrokatzeko, gero eta gehiago iristen zena.
  Magdak, urratzearen azkura gaiztoa baretu nahian, esan zuen:
  - Britainiarrak oso antiekonomikoak dira giza baliabideen erabileran. Harrigarria da mundu erdia bereganatzea lortu zutela!
  Schellak, beraz, oso lausengagarrian adierazi zuen bere burua alemaniarrentzat:
  - Maisuak dira, gorpuak botatzen dizkigute! Ezin duzu horren aurka argudiatu, ba, gorpuek kirats handia dute!
  Magda sutsuak barre-argal egin zuen:
  - Bai, gas eraso bat, gauza serioa.
  Britainiar tankeak dortokak bezala arrastaka ibili ziren, eta laster metal pila besterik ez ziren geratu Makabeoetatik. Baina "Matilda" arinagoak ihes egitea lortu zuen, baina bere otsoek berehala hil zuten beldarra, beti bezala granada jaurtigailutik egoki joz.
  Shelleyk ezpainak miazkatu zituen.
  - Hori da gure bidea! Ess-en arabera!
  Cromwell-ak, edo hobeto esanda, beren tripulazioak, izugarri urduri zeuden, aginteei tira egin eta oker beren soldaduak zapaldu zituzten. Beldarrak ere, hondarretik eta odoletik, zikin eta marroi-gorri bihurtu ziren. Aldi berean, tankeak tokian bertan bihurritu ziren, eta dorreak trakets biratzen saiatu ziren. Shellak hortzak agerian utzi eta abestu zuen:
  - Ez ahaztiak hazten dira nonbait. Amak pastelak egiten ditu! Reich ahoan ez dira hortzak, maskorren hatzak baizik!
  "Cromwells"-ek ergelkeriaz jarraitu zuten bueltaka, eta beren soldaduak birrindu zituzten, are intentsiboago. Hegazkinen aurkako kanoi alemaniarrak ere isildu ziren tankeak ez oztopatzeko, misio "ohorezko" bat egiteko. Magdak haserre egin zuen gogor:
  Beraz, orain joango gara! Agian ekaitzetik ihes egin dezakegu!
  Baina hona hemen "Cromwell" batzuk oraindik berdindu eta neskek betetzen zituzten postuetara lastertzea lortu zutenak. Baina ia berehala gelditu ziren ondo zuzendutako jaurtiketak. Antza denez, otsoak borrokaren ilusioan daude, galtzea debekatu zuten. Britainiarrek benetako alemaniar sendotasunari aurre egin zioten. Hona tanketeetako bat, kemenaren aztarnak galduta, atzera eginda. Jeneral australiarrak zerbait agindu zuen eta granadak hegan egin zioten. Hildako zauritutako autoa sutan hasi zen, eta orduan barrura lehertzen hasi ziren obusak. Halakoa da ikuskizuna.
  Shella neskatxa ikaragarriak beroketagatik metrailadore bat trabatuta zeukan, eta, alferrikakoa bihurtu zen burdina puska bat alde batera utzita, tiro egiten hasi zen autokargatutako fusil batetik. Eta zer taktika oso ona! Suaren abiadura txikiagoa da, baina helburua handiagoa da. Gainontzeko neska gerlariek gauza bera egin zuten apur bat lehenago ere. Magdak, buruari eraginez, esan zuen:
  - Gerrak ekonomia irakasten du. Eta aurrealdean, atzealdean baino are gehiago!
  Shelleyk gogoz kontra onartu zuen.
  - Irakatsi dezala! Baina zenbat lehoi kume hauetariko asko ari zaizkigu lasterka! Posible al da britainiarrek, horrela, indar guztiak gure gainera botatzea!
  Magdak, begi maltzur eta tiroz, Errauskine bezala, edo hobeto esanda bere ahizpa-arrebak boladan bezala, erantzun zuen:
  "Egia esanda, horixe da kontatzen dudana!"
  Shelley harrituta zegoen.
  - Kontatzen al duzu? Hil gaitezen nahi al duzu? Hain gaztetan heriotza aurkitzeko?
  Magdak keinu egin zion maitasunez.
  - Kasu honetan ez! Pentsa, zer gertatzen da etsaiak bere indar guztiak leku batean biltzen dituenean?
  Shellyk berehala erantzun zuen:
  - Indartu zaitez arlo honetan. Lehen lerroa hautsi dezake.
  - Besteak zer? Magdak keinu egin zuen.
  - Indartsuagoa! Ez alderantziz! - Bat-batean asmatu zuen Shelleyk - Beraz, etsaiak bere indar guztiak guri botatzen dizkigun bitartean, gure gainontzeko tropek etsaiaren gotorlekua eraso dezakete!
  Magda azkar itzuli zen eta bere lagunari musu eman zion bere masail izerditsu eta urratuan:
  - Burua! Azkenean asmatu! Beraz, Alexandria ez da Wehrmachten aurka hainbeste denboran eutsi zion errekor hiri bihurtuko.
  Shelleyk adierazi zuen:
  - Baina Alexandria jada halako hiri bihurtu da. Eta etsaien hirietako batek bere errekorra gainditzea espero dut! Azken finean, guk...
  Magdak eten zuen:
  - Gudua amaitu arte garaitezinak garela esatea, presagarri txarra da. Eta badakizu!
  Shellak bere zafiro begiak haserre agertu zituen erantzunez.
  - Fededuna izateak ez du esan nahi sineskeria izatea. Hori ere aipatzen da katiximan!
  Berriro ere, Magdak, pistola batetik tiro egin eta beste "orka hiltzaile bat" moztu ondoren, nahiko serio iradoki zuen:
  - Kanta nire neskalaguna! Hori, zalantzarik gabe, hobe da abestea auhen egitea baino!
  Shelleyk bat-batean esan zuen:
  - Hobe da orgasmotik intziri egitea minetik abestea baino!
  Magda haserretu zen:
  - Beno, ezin dituzu bi hitz lotu eta, beraz, zakarkeriaz hitz egiten duzu. Tira, abestu ozenago.
  Eta Shella abesten hasi zen, hasieran lasai zegoela zirudien, baina bertso berri bakoitzean ahotsa indartzen joan zen;
  Odol-jarioaren suaren ondoan,
  Elur-jausi batek gainezka egin zuen gure lurra...
  Gerrak ez du denbora mugarik ezagutzen,
  Ardo gozoena baino hobe!
  
  Garaipenaren zaporea ez da mingots bihurtuko,
  Baita kearen eta odolaren mingotsa ere.
  Gure aitonak borrokatu zirenean -
  Urretxindorrak haiei buruz txistu egiten du!
  
  Hilezkortasuna da sari gorena,
  Zahartzaro tristea ez ezagutzeko.
  Infernuko mezulariak etor ez daitezen,
  Grazia isur dadin.
  
  Mundua maite dugu eta pinu orratz usaina,
  Baina beharrezkoa bada, borroka zain dago.
  O gure urrezko bihotza,
  Utzi erretzen, izotza urtuz!
  
  Bai, gazte berriaren pasabidea,
  Dena hutsal bihurtu da.
  eguzkia ateratzen ari dena,
  Gizakia izatea ez da gezurra!
  
  Maite jendea Jaunaren argia,
  Oso jatorra da, fidatu gurekin...
  Lurpeko bizitzan zeharreko bidea izan arren,
  Eta mundua gobernatzen du: Herodes-Ham!
  
  Helburu garbiak ditugu
  Baina haietarako bidea odolean pena da!
  Azken finean, dumbbells bezalako makina automatikoa da,
  Iluntasunaren Likho senidez beteta dago!
  
  Jesus eta Maria dira gure bermea,
  Etorri eta zoriona ekarriko dute!
  Orduan hotza desagertuko da - irina,
  Eta haserrea gaiztakeriaz kaput!
  Azkenean, britainiar erasoa itzali zen. Hondatutako azken tankeak zulatu ziren Alemaniako lubakietatik gertu gelditu ziren. Eta infanteria bakarrik, eta heldu berri den motozaleek oraindik ez zuten eskupetik ihes egiteko saiakerarik utzi. Martxa luzeak akituta, neskek, hondarretik zakar izerditan itsatsita, atzera bota zuten azken balekin. Shellak baioneta egokitu eta Magdari esan zion:
  - Ba, eskuz esku?
  Neskak erantzun zion:
  - Bai eskuz esku! Ehiza zoragarria izango da, nahiz eta askorentzat azkena izango den! Itxaron komandantearen agindua!
  Shellak xuxurlatu zuen:
  - Gerra garaian komandantearen agindua maitasunez eta prezio handiz beteta dago!
  Hala ere, argi zegoen soldadu britainiarren artean ez zegoela batasunik. Batzuk etzan ziren eta ez zuten aurrera korrika egin nahi, gainerakoek oinak herabeki kolpeka jotzen zituzten bitartean. Emakume gudariek jada tiro batzuk geratzen zitzaizkien, nahiz eta hasieran otso bakoitzak ekarritako munizio-poltsa oso bat zegoen. Bai, neskak dira, ederrak, oinutsik, eliteko emakumezkoen SS batailoi bateko gudari baten bikini oso sendo batzuekin. Alemaniako gizabanako onenak borrokatu zireneko saila, baita gupidarik gabe entrenatu ere. Etorkizuneko jendea sortzeko programa moduko bat - Friedrich Nietzsche bikainak abestutako supergizona. Neskak saiatu ziren bakoitzak bere biktima aukeratzen eta kartutxo bakar bat ere ez galtzen alferrik. Eta gero tankeak zeuden. Eta nondik datoz "Matilda" hauek, teilatutik zigilatu. Baina orain, antza: pazientziaren mugara iritsi da, Gala jada prest dago eskuz esku borrokarako agindua emateko, bat-batean. Wagnerren sinfonia itzelak urrutiko hodeietatik jotzen zuen. Musika hau oso kolosala eta atsegina da, benetako ario bat erabateko zoramenera eramateko gai dena. Eta eraman etsaia buztanera. Zerura begiratuz, Magdak ozen esan zuen:
  - Bai, hauek dira gure Stuka bonbardatzaileak.
  Shelleyk hitz-joko bat bota zuen:
  - Piezek ez dute piezaz pieza desmuntatzea antolatuko!
  Zer esan daiteke Yu-87 ikaragarriari buruz, murgiltze bonbardatzaile mitikoari buruz, Alemaniako Blitzkriegaren ikurra? Makina hau, perfektua (bere garairako, halako gida-sistema informatiko indartsu eta eraginkorrik ez zegoenean), egokia da lurreko helburuak, eta batez ere infanteria, eta tankeak ere suntsitzeko. Eta ordezko merezi duen baten ekoizpena: Focke-Wulf deskonektatzen hasi besterik ez da.
  Zaunka ozen egin zuen Gaylak.
  - Harean zuloa, azkar eta ezkutatu burua!
  Eta orain kolpeak britainiarren atzetik, Matildak lehertu eta irauli. Shellak sentitu zituen zatiak, orrazi baten antzera, iletik igaro eta belarria urratzen. Magda ere engantxatuta zegoen, eta neska batek ez zuen batere zorterik izan, puska moztu zuen. Baina, zorionez, hauek ziren jada azken biktimak. Orain britainiarren erasoa ito egin da azkenean, eta esvastika batekin pankarta bat altxatu da Alexandriako minarete nagusiaren gainean! Bandera hau izugarria zen, eta munduaren erdia baino gehiago izutu zuen:
  Magdak, miresmen izugarriarekin, oihukatu zuen:
  - Gora! Azkenean!
  Shelley harrituta zegoen.
  - Irabazi dugu? Nolabait ezin dut sinetsi!
  Magdak barre egin zuen emeki.
  -Bai Bai Bai Bai!
  Bizirik zeuden britainiarrak ere trapu zuriak botatzen hasi ziren. Hori garaipen bat izan zen, bakarrik amestu dezakezun zerbait, kanpotik erasoezin den armada baten aurrean zutik, gertatu zen.
  Shelleyk oihukatu zuen:
  - Poza, poza denbora guztian! Beti izango gara pozik! Gure kolore gorridun pankartak bidea erakusten du...
  Deabru batek mihitik tira egin zion Magdari, eta esan zuen:
  - Inora ez!
  Baina Gale gaiztoak entzun zuen, bera, zorteak nahi zuenez, gertu zegoen, eta une hartan burrunba baretu zen. Konpainiako buruzagiak haserre egin zuen:
  -Hola nola? Esvastika duen pankarta batek, zure ustez, inora ez dakar. Zuekin asmatuko dugu, baina oraingoz presoak eraiki behar ditugu.
  Izan ere, amore eman zutenen artean zauritu asko zeuden, eta larri. Haiekin, naziek "errukitasunez" jokatu zuten, kontrol-tiro bat buruan eta ordena osoa. Arin zaurituak izan zirenak zutabe bereizi batean jarri zituzten - sendatu eta lan-indarra gisa erabil daitezke. Shellak, ordea, bat-batean, kontzientzia larri bat izan zuen larri zaurituen eta elbarrien sarraskia ikusi zuenean. Hirugarren Reich-ean, dena egokitasunaren eskakizunen menpe zegoen. Eta horrela, beharrezkoak ez zirenak kendu ziren. Shella bera, zulagailu guztiak egin arren, eta jada sendoa (batez ere gudu honen ostean!) Bere kontuko gorpuen kopurua, atsegina eta oso sentimentala izaten jarraitzen zuen. Malko mingotsa ere isuri zitzaion bere masail beltzaran eta hautsez. Zer gauza zikina den gerra, nola aldatzen duen pertsona baten izaera eta balorazioa.
  Magda ere urduri zegoen; zer gehiago aterako du Gayla krudelak. Nola zigortuko dute? Izan ere, gerra garaian, komandanteak fusilatua izateko agindua eman dezake, arrazoiak azaldu ere egin gabe. Nahiz eta ziurrenik horretara iritsiko ez. Azken finean, elitea dira, eta exekuzio bat gertatuz gero, eta lekukoekin ere, zer den, zertarako sakontzen has daitezke. Gerlari baliotsuak dira, ez kanoi bazka arruntak.
  Roth, ordea, nahiko kolpatua zegoen. Hiru neska alemaniar hil ziren, bost larri zauritu ziren, ia erdiak arinak ziren, eta guztiak, salbuespenik gabe, marraztuta eta nekatuta zeuden. Geroxeago egin zen galeren kalkulua, baina oraingoz presoak eraiki eta harrapatutako garaikurrak zenbatu ziren. Eta, gainera, neskek etsaiak botatako armak beste pila batean antolatu zituzten. Gaua bazen ere, nahikoa argi zegoen, batez ere ilargi beteari esker. Shelleyk adierazi zuen:
  - Ezagutzen al duzu Magda halako eguraldia, otsoa oso aktiboa izan ohi da. Batez ere lehen hildakoa!
  Gerlari ilegorriak aurpegia bihurritu zion.
  - Azken finean, maitagarrien ipuinak, orduan bai. Baina helduak zarete. Baizik eta, neska helduak gara, eta gu geu ghoulak bezalakoak gara. Emakumezkoak eta oso ederrak badira ere.
  Shellaren begien aurrean, edo hobeto esanda, bere oroitzapen freskoan, iraganeko guduaren pasarte bat piztu zen, bonba erori ostean britainiarren gorpuak sakabanatu ziren bezala. Horien artean bazegoen bat - antza denez, Australiako indigenen artean, ezpain lodiekin eta sudur zapaldua zuen mukia - izua besterik ez zen. Eta begiak... Ene piztia amultsu eta leuna besterik ez, asko maite zaitut, sinetsi. Burua ez zen Shella ikaragarrira iritsi hamar metro besterik ez! Eta antzekoa da...
  Hildako neskak, soldadu arruntak ez bezala, ezin ziren horrela lurperatu. Gorputzak plastikozko poltsetan bilduta zeuden eta agur eta hileta ekitaldiaren ostean (hau apaiz berezi batek egin zuen mahukan esvastika batekin!), hegazkinez bidali zituzten Alemaniara.
  Apaiza SS berezi bat zen uniforme gorri batekin, eta hiltzaile profesional baten aurpegia zuen. Hitlerrek aspalditik nahi zuen Hirugarren Reich-en erlijio berri bat ezarri. Egia da, teologia alternatiboaren bilketak zailtasunak izan ditu. Filosofo handinahi batzuek bakoitzak bere eredua eta teoria bultzatu zituen. Eta Fuhrer-ak berak bakarrik aukera zezakeen ohiko bat. Baina erlijio berri bat hartzeak, non gurutzeak esvastika ordezkatuko lukeen, edo hobeto esanda, esvastikak gurutzea ordezkatuko lukeen, gizartean ezinbesteko zatiketa suposatuko luke, eta baita Bigarren Mundu Gerraren bezperan ere. Hitlerrek erreforma garai hobeetara atzeratzea erabaki zuen! Ai, Fuhrer ere mendiak mugitzeko eta naturaren legeak aldatzeko gai zirudien, giza aurreiritziak aintzat hartzera behartuta. Magda ilegorria da, baina ilegorria, maltzurkeriaren eta pentsamendu ez-estandarra, hasperen egin zuen. Shella gerlari ilehoria ez bezala, arkumearen arima zuen hiltzaile trebe honek, ez zuen Kristo maite, zintzoki ahul eta judutzat hartuta. Egia esan, Biblia hutsa da. Juduak Jainkoak aukeratutako herria izateak barrea eta arbuioa besterik ez du eragiten. Jainkoak aukeratzeko... Brr... Magdak bere pentsamenduak eten eta hildakoak ontzi berezi batean kargatzen lagundu zuen. Benetan bitxia da pertsona bat, unibertsoaren koroa, hain hauskorra izatea non hil daitekeela. Azken finean, posible al da perfektua suntsitzea... Hala ere, barregarria da pertsona perfektu bati buruz hitz egitea.
  . 3. KAPITULUA
  Izaki hau bizitzarako nahiko gaizki egokituta dago, batez ere giza umeak. Eta zergatik? Horrek zalantzak sortzen ditu eboluzioan gauzen ibilbide naturalari buruz. Azken finean, gizakia da esfera gorena eta inork ezin du argudiatu hori horrela denik. Beraz, ateismoa logikoa da. Azken finean, gizakiaren ahuleziak eboluzioaren eskaileraren hasieran ia ia oraindik egoteagatik azaltzen dira. Hau da, ahul zauden bitartean, baina etorkizunean indartsu bihur zaitezke.
  Kristau moralak suposatzen du: kakarekin jaio zarela eta kaka berdina jarraituko duzula, zuk bakarrik eramango duzu zure umiliazioa betiko. Tira, islamaren kontzeptuaren esanahia berak sumisotasuna esan nahi du... Eta sumisoa izateak ez-entitate bat izatea esan nahi du, eta hori onartezina baino gehiago da benetan harro den pertsona batentzat.
  Otsoak, berriz, lanpetuta zeuden gorpuak garbitzen eta tresneria biltzen. Gaua zen jada, urteko argiena. Gorpuak jada hasiak ziren usain itogarri bat ateratzen. Magdak irrin egin zuen: ba, zergatik du jendeak hainbeste kaka! Gizona ibiltzen den zaborrontzi bat da! Baina teorian, pertsona batek izan behar du - supergizon bat eta superanimalia! Horrek esanahi berezi bat du: adimena, ematea eta perfekzio fisikoa. Aupa, jende hori... edo, hobeto esanda, jende txikia. Tira, zergatik dira animaliak baino hobeak, horrela kiratsa bada! Zure burua gainditzea besterik ez duzu behar gorpuak ukitu eta botatzeko... Shellek, esan liteke, zortea izan zuela, beste soldaduekin batera zulo sakon eta zabal bat egiten du, non gorpuak botako diren. Hala ere, Magdak iruzur pixka bat egin zuen, etsaiak abandonatutako Cromwell tankeari laguntzera joan zen. Beno, ez dago ezer bereziki babesteko eta koloso hau exekutatzeko propietateei dagokienez. Gudariak esan zuen:
  - Teknika hutsa da.
  Ket ilehoria oinutsik, bere konpainiakoa ere, aurka egin zuen:
  - Teknologiak ez du zerikusirik jendea ustelduta badago!
  Magda hemen dago bi eskuekin, berehala adostu zen gudari eder eta zintzoarekin:
  - Herdoildutako ekipamendua errazagoa da garbitzen ustel bat freskatzea baino! Muskulu indartsuena indarrik gabea da - adimena ahula bada!
  Ketek, depositua eskuekin bultzaka, barre egin zuen:
  - Tira, zu eta Solon! Edo hobeto esanda, Sokrates gona batean, hain korapilatsu adierazita. Baina Hitlerrek, berak esan zuen bezala: jo, jo eta jo berriro!
  Magdak ondo egin zuen Suvorov-en erara:
  - Jo, baina ez borrokatu!
  Ket-en bizeps zorrotzak gora egin zuen, indar guztiekin bultzatu zuen tankera eta neskaren sabela hondoratu egin zen ahaleginagatik. Magdak ere, benetako ario batek bezala, ez zuen tranparik egiten. Neska ahalik eta ondoen saiatu zen, eta abestu ere egin zuen:
  - Ez pentsa maitasunean! Bultza ezazu pisu handiak! Azken finean, hau da gure kirol gogorra - ez tokiko, munduko errekorra!
  Katek abestu zuen:
  - Errekor berriak ezarri ditugu lurra hazi dadin! Araua baino bi aldiz, hiru aldiz handiagoa, nire herrialdea loratu dadin!
  Magdak erdi txantxetan eta erdi serio jarraitu zuen:
  - Eta disko horiek politak dira - hil puta gehiago! Ez gara neska txarrak - adreiluak piperrez birrintzen ditugu!
  Gerlari ilegorriak, estasian ere, burua kolpatuko du armadura. Eta gero musika entzun nuen. Eta orduan are gehiago tenkatu zen. Hala ere, bitxia da britainiarrek, monarkiarekiko hain jarrera begirunetsua dutenek, tankeari Cromwell, matxino bat, iraultzailearen omenez jarri izana. Bai, Karlos lehen erregearen exekuzioa ere bai. Zein logikaren kontrakoa den gurutzaldi tanke berri bati hiltzaile baten izena jartzea, armadura nahiko indartsua duena. Pistola zatiketa tiro egiten duen arren, ez tankeen aurkako obusak. Magdak herabeki miazkatu zuen armadura mihiarekin eta gero tu egin zuen goxo-goxo:
  - Mingotsa samarra!
  Katek esan zuen:
  - Borroka honen ostean saririk ematen ez badigute, orduan hau izango da injustiziarik handiena!
  Magdak esan zuen hasperen batekin:
  - Teorian, gure batailoiko emakume gudari guztiak, edo hobeto esanda konpainia, eskuzabaltasunez saritzea beharrezkoa da. Denak heroiak bezala borrokatu ziren, inork ez zuen oilorik egin, eta bakoitzak gutxienez dozena bat gorpu zituen oinpean. Nik neuk berrogei "lehoi kume" baino gehiago hil nituen gudu honetan bakarrik. Eta denek sarituak izan behar dutela - hori bidezkoa izango litzateke!
  Katek baietz egin zuen.
  - Zergatik ez! Gainera, gure hiru lagunak hondar gainean etzanda geratu ziren. Beraz, dena izugarria da. Gizadiaren historian etengabeko gerra horiek guztiak. Gerra interesgarria da, noski, baina jendea hiltzen ari da!
  Magdak bat-batean abesten du barregarri:
  - Jendea metalagatik hiltzen da! Jendea metalagatik hiltzen ari da! Satanek pilota han agintzen du, pilotak han! Satanek han kontrolatzen du baloia, eta napalma botatzen du!
  Neskek barre egin zuten eta azkenean Cromwell-a plataformara kargatu zuten. Aldi berean, Magdak eskuineko behatz lodia zapaltzea lortu zuen, oinutsik, baina hankako printzesa-gerlariaren lerro beltzaran dotoreekin. Neskak irri egin zuen eta esan zuen:
  - Hanketan asfaltoan bezala! Markatu laua ez biola!
  Umorea umorea da, baina lana lana da. Otsoek gogor lan egiten zuten, lan gogorrak balira bezala, baina, aldi berean, hortzak agerian uzten zituzten. Magda ere hemen nabarmentzen saiatu zen. Izter oraindik haragitsuak hain bortizki astintzen ziren. Katek, irrintzika, esan zuen:
  - Dantza dantza da!
  Magda harrituta geratu zen:
  - Zertan zabiltza?
  Katek azaldu zuen:
  - Balletean bezala dantzatzen ari gara, baina aldi berean pisuekin. Boxeolariek ere antzeko entrenamendu-teknika erabiltzen dutela entzun nuen: eman pisuak eskuei eta jauzi ispilu baten aurrean!
  Magdak ezin zuen barreari eutsi.
  - Bueno, bai! Ulertzen dut metodo bikaina dela! Pisuak pood badira, eskularru berdinetan pisuen ondoren, eskuek hegan egingo dute!
  Katek esan zuen:
  - Jende askok aireratu nahi du, baina gehienek Ikaroren patua espero dute, handinahiaren lumak koldarkeriaren argizariarekin lotzen baitira!
  Magdak barre egin zuen maltzurki.
  - Nik ere ikusten zaitut filosofoa! Batere...
  Katek eten zuen:
  - Ez dago haien artean otso ergelik! Denok gara ikasiak, ba, Friedrich Nietzsche irakurtzea ezinbestekoa da.
  Magda erne jarri zen eta berehala galdetu zuen:
  - Nietzsche? Hau filosofo interesgarria da. Baina supergizonaren irizpidea ez da zehatz definitzen bere lanean. Orokorrean, Nietzsche sistema komunal primitibotik erakartzen da, hau da, Harri Arora, niri pertsonalki gustatzen ez zaidana.
  Kate harrituta zegoen
  - Eta zergatik?
  Magdak barre algara bortitza egin zuen.
  - Kontua da Nietzschek ez duela nahikoa argitzen, edo hobeto esanda, aurrerapen zientifiko eta teknologikoaren eginkizuna guztiz gutxiesten duela. Nola eragiten dion pertsona bati, eta onerako. Eta, oro har, Harri Aroa idealizatzeko saiakera bat, urrezko deitzea ez da egokia. Izan ere, eboluzio-bidean, jendea sinpletik konplexura doa, txarrenetik onera. Adibidez, zein azkar aldatzen diren hegazkinak, sinpleenetik indartsuenera. Abiadura, maniobragarritasuna eta abar bezalako kontzeptuak.
  Katek barre egin zuen eta abestu zuen:
  - Zer aurrerapenera iritsi den - ikusi gabeko mirarietara! Baina zerbait falta da, deabru maltzur bat buztana bihurritzen ari da!
  Magdak doinuago gehitu zuen:
  - Arazoak ahaztuta! Hirugarren Reich-ak agintzen du! Robotak laster etorriko dira! Parasito berdindua!
  Neskek loratu arte eraman eta lan egin behar izan zuten, jada nahiko argi zegoen eta azkenean etsaien gorpuak lurperatu zituzten, ohera joan zitezkeela ematen zuen, baina ez zegoen. Ez, neskei oraindik jateko ematen zieten, eta garaipenaren harira, garaikur gisatu mokadu bat ere egin zuten. Gaylak sutsu agindu zuen:
  - Ohore handia da zure etsaiaren janaria dastatzea!
  Magda eta gero vyaknula:
  - Ez, ohore handia da britainiarrentzat euren kaka jatea adostu izana!
  Gaylaren begiek haserre egin zuten.
  - Tira, ez, jada muga guztiak zeharkatzen ditu. Zu Magda guztiz janaririk gabe geratzen zara! Gainera, tortura moduko bat jasango duzu. Bereziki, zure abdominalak arinaegi daudela iruditzen zait, eta muskuluak ez daudela arintzen. Beraz, proba dezagun praktikaren exekuzio berria zurekin!
  Orduan norbaitek Shellari mihia atera zion:
  - Ez dut Magda bakarrik sufritzen utzi nahi. Utzi ni ere oinazea.
  Galak irribarre irribarre egin zuen.
  - Ondo ibili neska. Halako debozioa, edo hobeto esanda, adiskidetasuna. Biak jasango dituzu! Eta egon gose biak!
  Shella isilik geratu zen, eltze usainak neska gose eta nekatu baten sudur zuloetan kilikatzen zituen. Eta orduan bere gainontzeko lagunak ozenki slurp hasi ziren.
  Baina tortura nagusia etortzeke zegoen. Galek zerbait sofistikatua asmatu zuen. Neskak eskumuturra minez zulatzen zen alanbre batean zintzilikatu zituzten, eta kate bat oinetara kateatu zuten. Gainera, hankak lurrearekiko paralelo mantentzen badituzu, izkina bat eginez, orduan altzairuzko katea apur bat laburra da, gero burdinezko xafla. Baina hankak jaisten badituzu, katearen puntak metala kulunkatzen du, eta aldi berean tentsio-iturri batera konektatuta dago. Eta zure gorputzak deskarga elektrikoa hausten du. Hona hemen tortura interesgarri bat.
  Gaylak ezpainak feroz miazkatu zituen.
  - Zure prentsa oso indartsua izango da ... Neskak eskertuko didazue prestakuntzagatik!
  Magdak, histeriko barrez, esan zuen:
  - Eta zergatik tira, eskerrak eman ditzagun berehala entrenatzeagatik! Eskerrik asko SS handiari gure haurtzaro zoriontsuagatik!
  Gaylak hatza astindu zuen.
  - Neskak horrela zintzilikatu beharko duzue egun oso batez. Baina, azkenean, benetako gizon bezala senti zaitezke!
  Magdak burua astindu zuen.
  - Esperimentu guztiek erakusten dute emakumea, behar bezala trebatuz gero, askoz iraunkorragoa eta arriskutsuagoa dela gerrak gogortutako gizonak ere baino!
  Gaylak moztu zuen:
  - Hitz bat gehiago eta proba berrien egun bat gehituko dut!
  Neskak isildu egin ziren, zaila da bazter bati eustea, batez ere kate bat oinetara kateatuta badago denbora luzez. Beraz, zintzilikatu titia bezala. Gaylak agur esan gabe alde egin zuen, neskak horrela sufritzen utziz. Shellak presio pixka bat sentitu zuen beheko sabelean, kateak orkatilak urratu zituen, hankak arrastaka eraman zituen. Neska bat-batean liluratu zen burdina kate batekin ukituz gero zer gertatuko zen egiaztatzeko aukerak. Zer probatu...
  Deskarga elektrikoa hain zen indartsua, Shella gogortuak nahi gabe garrasi egin zuen. Estaka gori batek gorputza orpoetatik buruaren atzealderaino zulatuko balu bezala. Muskuluetan hortz bat zegoen, eta buruko mina. Shelleyk burmuin egin zuen.
  - Hau da SS-en hain bereizgarria den esperimentuen gogoa!
  Magdak erdi txantxetan gehitu zuen:
  - Ona da esperimentatzea... Etsaiak! Hala ere, ez nau iraindu ikasgaiak.
  Neskak isilik egon ziren pixka batean. Magdak pentsatu zuen: tira, zein bitxia den patua. Orain alemaniarrek irabazi dute, denak pozten dira, eta udareak bezala zintzilikatu behar dituzte, eta baita sufritu ere. Nori dira pastelak eta erroskilak, eta nori ubeldurak eta kolpeak! Interesgarria da hurrengoa. Orain, Alexandria erori ondoren, Ekialde Hurbilean erasoaldi bat abiaraztea posible da, baita errefortzu osagarriak transferitu aurretik ere. Izan ere, zertarako itxaron Iraken eta Palestinan tropa asko daudela ematen du, baina nola esan dezaket... Ez da nahiko borrokarako prest, sirenak uluka ari denean sakabanatzen diren arabiar eta beltz gehiegi dira. Eta atzeratzen baduzu, britainiarrek aberastasun asko erretiratzeko denbora izango dute, batez ere Jerusalemetik eta Bagdadetik. Ez da azkarrago jo eta etsaia kanporatu beharrik. Afrika kontinente oso bat da, baina Irakeko erorketa Asiarako giltza ere bada. Petrolioaren, bauxitaren eta beste metal batzuen erreserbak bereganatu ostean, Alemaniak azkenean SESBekiko menpekotasun oro kenduko du. Eta agian Errusia ere konkistatu! Kanpaina bat ekialderako... Arioen amets zahar bat! Eta gero zer? Baliteke espazioaren hedapena ere, zientzia fikziozko eleberrietan deskribatzea gustatzen zaien bezala. Izarretara eta mundu berrietara hegan egitea. Non, adibidez, azenario eta igel hibridoak bizi diren... Primeran dago, lehen existitzen ez zen zerbait, eta ez duzu analogorik aurkituko Lurrean. Azken finean, beste munduak argi kondeezinez beteta daude, hau da, alemaniar tropek ekaitz hartu behar dituzte. Azken finean, ez dago eguzkia baino argiagorik, izarrak izan ezik! Magdak galdetu zion Schell-i:
  - Beno, ez zaitut ulertzen, zergatik eskatu zenuen hain arinki irina? Gustatzen al zaizu horrela zintzilikatzea eskilan? Gainera, sabelak min egiten dit.
  Shelleyk irribarre itxura bat lortu zuen.
  - Eta ondo dakizu! Esaterako, denbora luzez ohartu nintzen abdominalak zertxobait atzeratuta daudela. Beraz, gora bota nuen.
  Magdak esan zuen goibel:
  - Tira, ez nekien prentsa entrenatzera behartuko gintuzten. Pertsonalki pentsatu nuen takoiekin kolpatuko nindutela. Edo agian alanbre arantzatsuarekin ere azotea. Hala ere, zoriontsu egiten bazaitu...
  Shelleyk ozenago hitz egin zuen:
  - Badakizu, ez oinazerik arima! Agian beste zerbaitez hitz egin beharko genuke.
  Magdak baietz egin zuen baietz.
  - Hitz egin dezagun! Kantatu lore bat, ez izan lotsarik! Azken finean, halako arreba baten edertasunarekin, abestiak idazten ikus daitezke, artisau bikaina.
  Shellak, minetik kentzea baino hobe zela erabaki zuen, gainera, gizonezko izen batetik abestu zuen:
  Neska musa kapritxoa
  Laztan egiten du, gero txarto...
  Preposizioek salto egiten dute eta ez dago batasunik,
  Errima-jausi bat botako da!
  
  Baina bihotz osoz maite dudana -
  Horren harira, hitzak zertarako diren esaten du.
  Kristalezko maitasunak atea ireki dezake
  Ireki horretara arrano baten bidea!
  
  Azken finean, uste luma-ezpata garestiagoa dela,
  Gogortasuna dago - fluffak zurrunbilo batera joango dira!
  Noble harro harroak,
  Horiei buruzko bertso ziztrin bat egongo da...
  
  rati gloria sortu genuen,
  Non odola isurtzen da, eta nonbait izerdia.
  beren Estatua zabaldu zuten,
  Piramideetatik izotz-tarroetara.
  
  Baina aldi berean arima bildotsa da,
  Bertan, lirak soinu gozoa ematen du...
  Azken finean, neskaren ahotsa dei bat da -
  Eta pasioa urtu eta granito egingo da!
  
  Hitz bat dagoen tokian, arrosak sutan daude,
  Non loratzen dira sagarrondoak...
  Ezin gaitu hotzak gogaitu
  Eta beldurtu lan hutsala!
  
  Ametsak sorkuntza bihurtzen ditugu
  Gaindi dezagun amildegia...
  Mundu osoa izoztuko da harriduraz
  Gaueko atsekabea desagertzen denean!
  
  Orduan amaituko da sufrimendua
  Ez da elbarri eta umezurtz izango...
  Eta banatzea ez da gurera iritsiko,
  Utzi izaki zoragarriak atalasea harrotu!
  
  Aberria Jainkoaren erreinu bihurtuko da,
  Gutako bakoitza Sortzailetzat hartzen da.
  Errautsak bakarrik isurtzen dira iruzurra,
  Nor da zintzoa, jatorra - ondo egin!
  
  Konpainia laurogeita hamabost gudari izatera murriztu zen (hiru hil ziren, eta beste bi hain larri zauritu non ospitalean geratu ziren). Nora zoaz: gerra ez da galerarik gabe, galerak bakarrik dira gerrarik gabe! Hainbat gerlari oraindik orbainak zituzten gorputz lirain eta gihartsuetan, eta neska pare bat bendatuta zeudela agertu zen. Tigresak, bidai luzeetatik nekatuta, ez zuten itxura oso beligerantea: ahulduta zeuden, saihetsak ere agerian uzten zituzten. Neskek urduri oinak hondarrean urratu, erre eta lodi, azkura gehiegi egiten zuten eta azkura bortizki. Orokorrean, lurrean Danteren infernua baino okerragoa den lekurik badago, orduan beraiek aurkitu zuten Afrikan. Hala ere, gudariak ez ziren herren geratu, eta, beharbada, halako estutasun krudelak bizi behar izan zituztenez ere erakutsi zuten. Moral moduko bat: zenbat eta zailtasun gehiago, orduan eta hobeto. Aszetismoaren eta balore espiritualen propaganda, nazismoaren ezaugarria, batez ere Goebbelsen bertsio erradikalean, mendebaldeko kontsumoaren ideologia burgesaren aurka. Honela ematen dute neskek, eguzki-erredurak eta hautsak belztuta, bikini batek apenas estalita, eta armekin zintzilik daudenak, militante amerikarren karikatura bat dirudite. Eta ez oso urruti Alemaniako basea eta Sudanekiko muga.... Bertatik haize bero bat jotzen du, erre usaina entzuten da, eta zeruko hodeiak hain dira arraroak... Ozeano Bareko uharteak besterik ez. Aire masen eraginpean duna arrosak apur bat mugitzen dira, gatibu titanek jainko paganoen magia bota nahi balute bezala, baina, aldi berean, inpotentzian itotzen dira.
  Shellak oso lasai xuxurlatu zion Magdari:
  Eta azkenean...
  Deabru ilegorriak are lasaiago erantzun zion:
  - Oso laster! Mozkor gaitezen berriro!
  Gaylak oihu ikaragarri egin zuen:
  - Korrika, urratsa martxa (halako agindu batek iseka bat dirudi!)
  Edertasunak ziztu bizian zihoazen, haien takoi gogortu eta erreak distiratzen zituzten urrezko hondar ia ketzen ari zenaren atzealdean. Eguzkia gorenera hurbiltzen ari zen arren, neskek berriro korrika egin behar izan zuten. Hain ia biluzik, karga sendoa sorbalden gainean...
  Shelleyk, kopeta zimurtuta, esan zuen:
  - Arratsaldean distantzia handira ikusiko gaituzte eta tiro egingo digute!
  Magda ez zegoen ados:
  - Ez da horren goibela. Agian ez gaituzte ohartuko... Edo hobeto esanda, kalkulu osoa pertsona normal batek basamortuan halako bero infernuarekin topo egingo ez duelakoan dago.
  - Batez ere oinutsik! Shelleyk barre egin zuen.
  Eta haizea are gehiago berotu zen. Bihar uztailaren lehena da... Udako hilabeterik beroena, Lurra planetako kontinente beroenean. Eta neskek korrika egin behar dute, armak eta munizio karga sendoa haiekin eramanez. Magdak etorkizun urrunari buruzko istorio fantastiko bat gogoratu zuen. Super-zibilizazio indartsu eta itxuraz idealista batek galaxiako hainbat espezie eta arraza debekatu zuen euren artean benetako eskala handiko gerrak egitea. Beno, izar-inperioen artean gatazka batzuk etengabe sortzen direnez, orduan egin borroka mugatuak - indar txikiekin eta gutxi gorabehera arma berdinekin.
  Pentsamendu humanistaren ikuspuntutik arrazoizko ideia dirudi, baina... Egia esan, super-zibilizazio baten "Salbazio Armadak" berak soldaduak errekrutatzen zituen gudu horietarako, koldarrenak, ineptoenak edo konbentzituenak aukeratuz. bakezaleak - mertzenario kontuengatik armadan amaitu zutenak. Gainera, probokatzaileak tropaetara bidali zituzten, borroka hasi baino lehen oztopatzeko... Laburbilduz, gerren parodia bat zen, sistema akats hori haustea lortu zuen pertsona bat aurkitu zen arte. Hau da bere deia: soldaduaren lanbidea, gerlari baten arima. Eta ustekabeko Hollywoodeko amaiera - ezin zen egin emakume baten parte-hartzerik gabe!
  Dena behar den bezala da - nolako lana, benetako maitasun eta grinarik gabe?
  Pentsatzen, Magda gerlariak oin hutsik zapaldu zuen kaktus baten hondamendia, zulatu egin zen, baina neskak ez zion kasurik egin ere egin...
  Gerrarik gabe ordena akastuna haustea posible zen, eta, beraz, etorkizun alai gabeko unibertsoan ausarta, azken finean maitasunaren laguntzaz. Eta Magdak orain arte ametsetan bakarrik maite zuen, edo ametsetan. Beroa zen eta aldi berean birjina gaiztoa zen. Eta bere ekaitz izaera deskargatu zuen entrenamenduetan eta gerretan. Eta zer da maitasuna - odola bortizki isurtzen ari den zerbait!
  Aingeru azeri ilegorriak izerdi aleak astindu zituen. Bitxia, baina poetek maitasuna eta odola errimatzen dituzte. Antza denez, gizonezkoek emakumezkoarekiko indarkeriarako gogoa garatu dutelako da. Gizakia, ordea, ez da animalia, arrazionalki pentsatzeko gai den zentzuan... Baina, bestalde, moral kristaua guztiz arrotza zaio. Jesusek gizon bati, eta batez ere gizon indartsu bati irakasten diona, hain da naturala eta arbuio sutsua eragiten du, non kristautasunaren arrakasta logikaren aurkakoa izan zen... Hala ere, kristautasuna ez ezik, edozein erlijiok nolabaiteko paradoxa eta inposizioa du ezaugarri. pertsona bati zenbait murrizketa. Eta, askotan nahiko zentzugabea...
  Dagoeneko gau osoa eta lainotua zegoen (haizeak, hala ere, kostaldetik hain urrun ez zegoen itsasoko hodeiak harrapatu zituen), neskak azkenean aterantz korrika egin zutenean.
  Haien aurretik base ingeles bat zegoen, eta baita aireportu batekin ere. Gainera, kalibre handiko metrailadore kanoiez, arantzadun alanbrez eta hormigoizko pistaz jositako dorreak ikusita, aspaldi hornituta zegoen. Britainiarrek Egipto okupatu zuten 1882an, han txotxongiloen erregimena ezarriz. Orain alemaniarrek gauza bera egiteko asmoa zuten.
  Gala alaia basea eta aireportua aztertzen hasi zen armadako prismatiko berezi eta korapilatsu baten bidez. Berarekin batera beste hainbat neska-kaporal elkartu ziren. Dagoeneko gerran esperientziaduna, oraindik Espainian eskaut eta lotura hasiberria zenetik, eta jada Polonian, Frantzian eta Jugoslavian gudari errukigabea zenetik, Galak zuhurtziaz kalkulatu zituen probabilitateak. Aerodromoa nahiko sendo defendatu zen, hegazkinen aurkako artilleria barne. Bai, eta hegazkin asko zeuden bertan. Bide batez, bitxia al da britainiarrek hainbeste abiazio leku bakarrean edukitzea zelaiko aireportuetan barreiatu gabe? Agian helburu faltsu bat dago hemen, eta benetako hegazkinak beste nonbait daude kokatuta? Metrailadore-dorre asko daude, hiru Matilda tanke eta lau Cromwell tanke ere badaude. Inguratzen baduzu, ezin duzu odolik gabe egin.
  Gaylak bi gerlari oker deitu zituen, baina, zalantzarik gabe, oso indartsu eta trebeak. Atzetik zartagin batekin lotu zituen, bere bular kanela-marroiak ere kulunkatzen zituen. Aurpegi basati bat eginez, gogor agindu zuen:
  - Magdak eta Shellak aginduak dituzte zuretzat: aireportuaren lurraldean sartzea, eta zein hegazkin dauden jakiteko. Beraz, arakatu defentsak xehetasunez!
  Neskek esaneko buruarekin baietz egin zuten: agindu bat, agindu bat dago, eta bete egin behar da. Eta nola - hori da haien arazoa. Shella eta Magda azkar abiatu ziren aireporturantz. Suzko gudariak iradoki zuen:
  - Harrapa dezagun mihia eta har diezaiogun forma. Gero, arropa aldatu ondoren, aireportuan sartuko gara. Goazen apur bat dibertitu hor!
  Shella ilehoriak zertxobait nahasia esan zuen:
  - Lehenik hizkuntza hau aurkitu behar dugu. Orduan, basamortuan ibiltzen direla uste duzu? Eta horrela harrapatzen al dituzu jende artean?
  Magdak txistu egin zuen ezpain gorriekin:
  - Noski. Esaterako, tankeen ondoan zaindariak daude, dorreen perimetroen atzean daudelako. Garantenei ere tiro egin diezaiekezu bertan, eta behar izanez gero...
  - Tanke bat harrapatu eta ibili? Shelleyk irribarre irribarretsu egin zuen.
  Magdak, behatza mugituz, baietz egin zuen baietz:
  - Eta oso posible dela. Azterketak egiteko agindua eman ziguten arren. Agindurik gabe zarata altxatzea... Zuk badakizu zertan dagoen ekimenaren agerpena gerra batean!
  Shelleyk hasperen egin zuen.
  - Zoritxarrez, oso ondo dakit!
  Neskak, ia ezkutatu gabe, korrika egin zuten tankeetara. Garitainak beltzetakoak ziren ere: zigarroak erretzen zituzten, eta ia ez zuten ezer ikusten. Horietako bakarra zen arraza zurikoa, eta, antza, ofiziala. Baina nahiko mozkortuta zegoen ere. Shell harrituta geratu zen honek: nola portatzen ari dira britainiarrak? Ez al diote beldurrik sabotajeari, arabiarren erasoei edo alemaniarren irteera ausart bati? Egia da, beharbada bero izugarriak akituta, baita frontetik etorritako albiste txarrak ere, ohizko odol hotza britainiarrak kolpeka hasi ziren. Oro har, horixe gogoratu zuen Schellak testuliburuetatik: ingeles mota, gai hotz eta emoziorik gabekoa, mito bat baino ez da. Gainera, edale eskoziarrak eta irlandarrak ez dira tontoak. Bada, alde horretatik beltzak guztiz blokeatuta daude - dosi eskasetik erotu egiten dira, japoniarrek, bide batez, egiten duten bezala.
  Neskek ez dute inoiz ezer barkatzen. Burua harrapatzea, eta eztarrian sastakaia batekin, arteria karotidean zehazki - hau da garaia. Baina harrera eraginkorragoa dago, bigarren guardia parea kendu, kokotsa ahurrekin jo, gero bira egin, burua apur bat altxatuz. Crunch eta lepoa bihurrituta.
  Magdak keinua egin zion lagunari:
  - Horrela tirokatzen ditugu. Zuhaitzetako udareak bezala!
  Shelleyk emeki erantzun zion:
  - Are modu sinpleago bat dago - adibidez, arma isil baten tiro bat. Eta beraz, zure esku txikiak zikintzea ez da ona.
  Magdak arbuiatu egin zuen, katu harrapari handi baten antzera:
  - Shell-eko gizon jatorra zara. Borrokaren edertasunaz gozatzeko amodioa ez dago zure baitan. Dena hain primitiboa da. Interesgarria al da filmatzea eta are ixtea?
  Deabru Zuriak bere lagunari eten zion:
  - Hobe duzu begiratu, zortzigarren tanke bat ere badago. Nahiko trebeziaz mozorrotu zen belar-pilaz. Baina berehala ulertu nuen eguzkiak zergatik lehortuko zigun belarra, gero gamelu batek ere ez zuen jan nahi.
  Onartu zuen Magdak.
  - Bai, hau nahiko behaketa logikoa da. Tank, ikusi beharko dut zein. Ziurrenik azkenenetako bat...
  Shellak belar pixka bat arraskatu eta berehala txistu egin zuen:
  - A, bai, barrika tolesgarria dauka. Teknika hau ikusten dudan lehen aldia da. Seguruenik amerikarrak, oker badaude!
  Suzko deabruak eten zuen elur-zuri gerlaria:
  Orain goazen aireportura. Txakurrak ere badaude inguruan korrika. Hau arazoen beste arazo bat da.
  Shella presaka bere laguna lasaitzera joan zen:
  - Badakit txakurrei eragiten eta horregatik bakarrik joango naiz. Zorionez, zurien arteko ofiziala bizarra da eta altuera ertainekoa da. Bere uniformea egokituko zait. Dagoeneko aurpegia aldatzen ari naiz.
  Neskak, izan ere, azkar makillatu zuen. Eta hori ere eskola berezi batean irakasten zietela. Magdak ez zuen oposiziorik jarri.
  - Zu joan, eta tanke berriaz arduratuko naiz. Alemaniako zientzia militarretarako ere badu zerbait erabilgarria. Baina hona hemen Schella, erregutzen dizut, ez egon luzaroan, ikuskapena amaitu bezain laster, borroka egingo dut.
  Jerboak ere eskuila bat astindu zuen erantzun gisa - esaten dute, ez gaitzazue utzi, ilehoria!
  Neska ilehoriak irribarrez erantzun zion.
  - Oso azkar egingo dut dena. Ahal den neurrian.
  Magdak jada ez zion bere lagunari kasurik egin, baina guztiz hartu zuen tankearen azterketa. Hemen hainbat aurkikuntza egin zituen. Lehenik eta behin, deposituak soldatutako bi pistola zituen. Bokal tolesgarria duen 76 milimetroko kanoi luzea eta 47 milimetroko kanoi laburra zatiketa-proiektilak jaurtitzeko. Oro har, armak nahiko aberatsak dira, batez ere 1942rako eta Afrikako kontinenterako. Pistola, bide batez, adar-balazta nahiko interesgarria eta trinkoa zuen, eta, antza denez, hamazazpi oineko pistola famatua zen, oraindik praktikan jarri ez zena, baina errege-zerbitzuko Goebbel-ek modu guztietan iragartzen zuena. Britainia Handiko.
  Neskak gainazala arrastatzen zuen eta arrano baten ikurra aurkitu zuen eskotilan eta ingelesez inskripzioa: "Made in the USA". Magdak madarikatu zuen:
  - Tira, beti susmatu nuen bezala, hau hack amerikarra da. Antza denez, Britainia jarri digute ariman! Eta ez dakite tanke alemaniarrak New Yorketik igaroko direla horretarako.
  Eskotila irekitzea ez zen hain erraza izan, baina neskei, noski, pedante eta aldi berean, paradoxikoki sormena dirudiena, hori ere irakatsi zitzaien. Beraz, oztopo bezala hartzea ohore kontua zen.
  Shellak, berriz, nahiko trebetasunez imitatu zuen mozkor-ibilbidea eta aireportuaren sarrerara hurbildu zen. Eta berehala sentitu zen britainiar eta alemaniar mentalitatearen arteko aldea. Sentinelaren ahots alferrak galdetu zuen:
  "Zer negoziotan zabiltza, Peter?"
  Shelleyk laster erantzun zuen:
  - Ohar pertsonal batean!
  - Etorri!
  Shella aireportu barruan zegoen. Hegazkinak ikuskatu zituen, eta denetarik nabaritu zuen, fuselajeetan inauterietako orbanak, gasolina isuria eta abar barne. Orduan, berehala argitu zitzaion berrehundik gora hegazkinetatik, gutxienez bi heren kamuflaje ereduak trebetasunez eginak zirela. Hala ere, benetako makinak ere bazeuden, sei tona bonba eramateko gai ziren Lancaster indartsuak barne. Bi bulldog korrika joan ziren Shella bilatzera. Neskak emeki laztandu eta aurrera jarraitu zuen. Eremu txiki samarrean hainbeste hegazkin daudenean, inpresioa egiten du, batez ere natura erromantikoetan.
  Makina hegodun hauek, beren ilaretan ikusten diren bezala, eslaviarrak konkistatzera etorri ziren ordena teutonikoko zaldunen tu-irudiak dira. Askoz masiboagoa eta beldurgarriagoa baino ez. Alemanek, oro har, zalduna ondo babesten zuten armadura oso masiboa nahiago zuten. Aldi berean, prezioa gudari baten mugikortasuna gutxitzea izango bada ere. Baina mundu modernoan, borrokalari maniobragarrien erabilerarako bidea hartu zen. Me-109 berak bere aurkari ingelesak baino gutxiago pisatzen du oraindik.
  . 4. KAPITULUA
  Eta hemen zaldun hegodun hauek zerbaiten zain daude zutik, eta XX.mendeko teknikari orro eta hilgarrien usaina hartzen dute.
  Shelle, ordea, ez da bereziki atsegina ibiltzeko, bere nesken hankek botak egiteko ohitura galdu dute, eta igurzten hasi dira jada. Gainera, britainiarrek ez zuten irudimen handirik erakutsi: benetako hegazkinak alde batean jarrita, mugapen apal gorri bat ere ikusten da. Bada, hau, orokorrean, ulergarria da zergatik, pilotu britainiarrek, eta baita begi mozkorrak ere, ezer nahas ez dezaten. Eta beraz, oro har, dagoeneko posible da itzultzea.
  Shella atzera egin zuen, eta are gehiago kolokan hasi zen. Orduan, bizkarra askatu zuten galdetu gabe, eta artzainak usnatu ondoren bakarrik irrintzi egin zuten apur bat. Elur-zuri deabruak xuxurlatu zien emeki:
  - Laster ez duzu jabez aldatzen!
  Eta poliki-poliki berriro itzuli ... Eta haizea askoz freskoagoa bihurtu zen, laster hasiko da argia egiten ...
  Eta Magdak, berriz, tankea asmatu zuen... Mp-16 "D" eredu esperimentala zen. Oro har, depositua nahiko indartsua da eta metrailadoreentzako kontrol hidrauliko sistema du (estiloan, edo hobeto esanda, sisteman, azken borrokalarien ezaugarria!). Munizio karga handiarekin, eta kargatzeko sistema automatikoarekin. Tankea bere garairako berriena da, eta ez dago argi ere zergatik erakutsi zuten britainiarrek halako arduragabekeria, hain arduragabe zaintzen? Beharbada, nazio askoren harrokeriak hemen lan egin zuen, beste norbaitena ezin da ona izan, horrek esan nahi du ez duela babestu beharrik!
  Shella iritsi baino lehen, suzko eder-gerlaria, tankea hornitu eta munizio-karga egiaztatu zuen. Gerlari ilehoriak, gerraren jainkosaren hanketatik bota gorrotatuak bota zituenean, berehala jakinarazi zion egoera bere bikoteari.
  Magdak entzundakoa helarazi zion Geilari, eta orduan aurpegiak distira egin zion:
  - Shellochka orain gure neskak etsaia erasotzen ari dira. Eta etsaia berehala jotzeko baimena eman ziguten, tanke hauek erabiliz.
  Gerlari elur-zuriak oihukatu zuen:
  - Hau da amestu zenuena! Beno, kotxea martxan al dago?
  Magdak arrazoiz baieztatu zuen:
  - Lanean. Amerikarrek beti dituzte tankeak tankeak baino hobeak.
  Izan ere, autoa lehen biratik abiatu zen. Interesgarria da, motorrak ez ziren zaratatsuak. Neskek, adibidez, bazekiten T-34 errusiarrak burrunba egiten zuela, beraz... Tanke hau britainiar tropa kolonialen aurka erabil daiteke bertakoak sakabanatzeko.
  Eta gerlariek berrogeita hamabost tonako auto potoloa zapaldu zuten. Hala ere, nahiko erraz kontrolatzen zen, nahiz eta noski T-4 arinagoa baino okerrago. Bost motor jarri ziren aldi berean Mp-16an, baina horrek, agian, tankearen biziraupena areagotu zuen guduan.
  Neskek bi aldiz pentsatu gabe tiro egin zuten metrailadoreen dorreetara. Zatikatze-proiektil batek eta kolpatutako "lehoi-kumeak" kolpea goitik behera hegan egiten dute.
  Britainiarren artean, espero zen bezala, izua eragin zuen erasoak. Tiroketa irregularra izan zen, eta neskek oraindik ere metrailadoreak konektatzea lortu zuten. Magdak Lancaster-a ondo zuzendutako jaurtiketa batez estali nahi zuen, baina irratian Gaylak gogor agindu zion:
  - Alderatu etsaien hegazkinak, onik eta salbu harrapatuko ditugu.
  Beno, zergatik soberan, sobera. Hobe da dorreak suntsitzea eta giza biktimak aukeratzea. Hain ondo zuzendutako hits.
  Gainerako gudariak, berriz, (dagoeneko hurbildu ziren) britainiar tankeetara sartu ziren. Minutu erdi bat besterik ez zuen behar konotilak irekitzeko, eta gero pilaketa. Oro har, neskek ia ez zioten kasurik egin aireportuari, baizik eta ingeles baserantz joan ziren. Aldi berean, kuartela jo zuten, bertan zeuden soldadu etsaiak, baita lotako pilotuak ere.
  Gaylak orroka egin zuen hartz baten antzera:
  - Ez tiro biltegira erregaiarekin! Baliagarria izango zaigu!
  Magdak eta Schellak metrailadore-dorre pare bat birrindu zituzten euren tankearen masa handia erabiliz. Neskek literalki barrez sabela estutu zuten. Bezala, oraindik cool daude.
  Baina lan nagusia metrailadorek egiten zuten oraindik. Beharrezkoa zen etsaien pilotuei hegazkinetara ez uztea, aireratzen ez uztea. Baina gudari batzuk beraiek kotxe ingelesetara joan ziren eta lema-buruan eseri ziren. Eta zer txertatu daitekeen oinarrian orain, hegaldi prestakuntza hori ere eskaintzen baitute. Bai, eta hegazkinak munizio osoz hornitzen dira. Hona hemen, hala nola, masha-malashka bihurtzen da.
  Shellak jaurtiketa zehatz batekin garajetik salto egin zuen tanke txiki bat apurtu zuen. Zortzi tanke otso-taldeekin hasi ziren ingeles base erraldoia bortizki suntsitzen. Tankeek ateak birrindu zituzten zeremonia handirik gabe eta dena berunez bete zuten. Kuartelak ere sutan zeuden. Ingeles nahasiak eta mota guztietako natiboak salto egin zuten haietatik. Lehendik ere ez zegoen borrokarik, egia esan, baina erabateko jipoi bat besterik ez zegoen. Egia da, britainiar soldadu indibidualek eta metrailadoreek tiro egin zuten. Nahiz eta tankearen armadura berunezko kazkabarrak pounded. Magdak burrukatu zuen pantera haserre baten antzera:
  - Beno, zer zarete ostrak eta oloaren maitale, azkenean ulertu duzu zer den benetako gerra. Laster Londresen izango gara!
  Shellak kantatu zuen, hortzak agerian utziz:
  Zer egingo dugu Albion,
  Non daude igel irristakorrak - kwak!
  Legioak erasoan dauden arren,
  Baina baioneta kolpe bat zentimo batean!
  Magdak bekokia zimurtu zuen eta burua astindu zuen:
  - Ez, hau ez da esplotazioak bultzatzen dituen abestia! Baina ezberdina izan behar da!
  Eta suzko gudari barre barrea, metrailadore bat bezala. Beraz, haragi zatiak norabide ezberdinetan hegan egin zuten, eta dozena bat ingeles aldi berean erori ziren.
  Eta tanke astuna bera, birrin ditzagun soldadu etsaiak, "leuntuz" burdin batekin. Hezurrak txirrindularien azpian. Eta orduan etsaia alde guztietara barreiatzen hasi zen. Baina orduan "Matilda" etsaia atera zen. Beraz, Shellak armadura-zulo batekin jotzen du.
  - Lortu "olo-irina" granada bat, abestu serenata bat oroigarri gisa!
  Oraingoan jaurtiketak dorrearen eta kroskoaren arteko ipurdia jo zuen, eta tankea, astindu on baten ondoren, albo batera eraman zuten. Aldi berean, gas depositua eztanda egin zuen, eta berehala lehertu zen su gorri-gorri batekin.
  Blonde She-Devil ezin izan zion zorroztasunari eutsi:
  - Matildak xake mate bat lortzen du - emaitza dibertigarria izango da!
  Magdak bere bikoteari kolpea eman zion esku kalutsu batekin izterretan:
  - Eta zu gaztea zara, neskalaguna! Beraz, abestu horrela!
  Hala eta guztiz ere, itxuraz, britainiar batek oker, edo agian nahita, tiro egin zion erregai deposituari. Gasolina-suzko zuhaixka marroi zikin bat loratu eta loratu zen. Gerdak leherketa luze bat egin zuen su azkarreko 9 mm-ko metrailadore batetik. Berrogei soldadu ingeles inguru bertan erori ziren. Eta hainbat zauritu, inolako errukirik gabe, tanke amerikar baten arrasto zabalak zapaldu zituzten. Shelleyk barre maltzur egin zuen.
  - Hau ez da ezpainetako pintala! Zer da pastel bilakatzea!
  Eta deabru ilegorri eta lotsagabeak ez zuen txertatzea ahaztu:
  - Nola bihurritu duzun, depositu batek zigilatutako krepeak behien gorotzak baino hobeak dira!
  Neskek azkar apurtu zituzten beste hiru ziri. Shellak gidatu zuen, eta Magdak maskorrak eman, eta karga automatikoki egiten zen. Eta beraiek armaduraren gainean oskol bat jaso zuten. Ez dirudi beldurgarria, 80 mm-ko dorrearen babeserako, baina oso burrunba egiten du. Magdak behatzak erre zituen eta oihu egin zuen:
  - Hona hemen Carabaseko Markesaren opariak! Piper piperrik gabeko zerbaitekin eta gatza ditzakegu?
  Shellak, beste "munstro" bat oskol batekin zatitu ondoren, abestu zuen:
  - Nolako platerak, zer-nolako platerak - dena eramango zenuke zurekin! Pena da askotan ez borrokatzea - piztia arraroa, halako sarraskia!
  Magdak bat-batean kolpea eman zion bekokian eta gogoratu zuen:
  - Baina aspaldian zuri Edurnezuri pistola batekin, ez dugu abestirik entzun! Kantatu lore bat, ez izan lotsarik!
  Perla-iledun gudariak abesten zuen, eta haren ahotsa hain zen Jainkozko eta Deabruzko ontzi batean, non ondoan zuen sirenak zerikusirik ez zuela;
  Bera aldartearen bihotzetan borrokatzeko,
  Pertsonaiak zizelkatzen - Jainko sortzailea,
  Heroiaren ezpatarekin sortzen du,
  Belaunaldi guztientzako adibidea!
  
  Baina zuk zeuk borrokatu dezakezu,
  Altxatu, hordak irabazteko!
  Arrano eta lehoi baten arima ez da erbia,
  Halako boterea eta hostia santua!
  
  Izan bedi etsaia txakurra eramana bezala,
  Eta gure ezkutu sendoak diamantea moztu zuen!
  Egunsentiaren ertza betiko maitea,
  Minagatik, borrokalariak heriotza sarituko du!
  
  Ez fidatu bakezale ergeletan
  Jesusek jasaten irakatsi zuena...
  Beraz, zekalea zeru garbi baten azpian loratzen da,
  Indar zaitez hartza bezala!
  
  Borroketan grina sutsuz beterik gaude,
  Eta odol ekaitzarekin, gazte...
  Infernua urratzen dugu,
  Non daude legioak Satanekin!
  
  Eta denek dakite Sortzailea;
  Ikasi muskuluak indartzen!
  Ez galdu denbora ergelkerian
  Bestela, zuregana etorriko naiz zigorra!
  
  Ezintasuna da bizio nagusia,
  Gaiztakeria, gaiztakeria... sortu zituen.
  Ordaindu inbaditzaileei frills -
  Ahaztu ausardia, ohorea eta harrotasuna!
  
  Baina arazo guztiak izan arren
  Tristura anaia ez eman amore!
  Amets guztiak egi bihur daitezela
  Egin dezagun dantza maiti batekin vals leun batean!
  
  Zer gehiago eman dezake Jaunak
  Bai, ondorengo bizitza laino batean dago...
  Haragi honek bizitzan sufritzen du,
  Dena ez da eleberrian bezain leuna...
  
  Ezagutu zure lurreko gizona
  Eraiki zure zoriona hortan...
  Mugimendua eta aurrerapena korrika -
  Unibertsoari boterea emango diote!
  Eta Egipton, borrokak pil-pilean zeuden oraindik. Aurkari guztien beldurrik gabeko gerlariek arrakastaz apurtu eta abestu zuten joan-etorrian;
  Shellak amaitu zuen nota nagusian, baina Magdak arinki sartu zion oinarekin, orpo hutsez, prentsa indartsu eta beltzaran batean:
  - Eta zergatik ari zara kantatzen kriston baloreei buruz? Arioak gara, ez kristauak. Edurnezuri zoroa da!
  Shellak burua astindu zuen amorratuta, eskuak ez zeuden bitartean metrailadorea kontrolatzeko:
  - Barkatu! Errusia ortodoxoa Prusia paganoarekin nahastu! Zailegia filmatzea eta konposatzea aldi berean!
  Magdak, eraginkorra gidatzen gelditu gabe, etsaien ingelesek moztuta, astindu zituen betile beltz eta luzeak. Eta beste etsai-ilara bat hilkutxan sartuz, sirena batek barre egiten zuen bezala:
  - Nola konposatu izanaren kontura - galdera eztabaidagarria da, baina filmatzea erraza eta erraza da!
  Izan ere, ofizial eta soldadu ingeles ugari, zapi zuriak harrapatzen, indarrez errenditzen hasi ziren. Aldi berean, hain ikaratuta zeuden, non era guztietako txorakeriak marmar egiten baitzituzten, edo are gehiago uluka. Hainbat milaka soldadu kolonial (arabiarrak eta beltzak), beldurrak txundituta, baita ehunka bat ingeles, ez hain koldar, aurpegi zurbil, eskuak altxatu zituzten. Trapu zuriak ere ageri ziren tankeetatik. Esaten dutenez, babesteko beste modu bat aurkitu zuten: armadura aktiboa baino fidagarriagoa!
  Neskek barre egin zuten -hori da egiteko modua-, inoiz ez amore eman!
  Shella tanketik salto egin eta oinutsik korrika egin zuen nahita bide sutan zehar. Magdak, ordea, ez zuen bururatu bere lagunari amore ematea, eta neska hanka biluzi eta beltzaranak distiratzen ziren, gazela-taldeak lasterka joango balira bezala. Neska takoi gogortu, baina biribil eta dotoreek su urdinaren mihiak laztantzen zituzten. Baina tigresa gudariek erantzun moduan bakarrik egin zuten garrasi pozik.
  Hemen, beltz gatibuak ezin izan zuen lizunkeriari eutsi, haiengana jo zuen eta eguzki-plexuan Magda suzkoaren eskutik kolpe lazgarria jaso zuen, ondoren, ahotik muki eta odol-koagulu handi bat txutuz, azkenean lasaitu zen.
  Hau izan zen, ondorioz, azken erresistentzia piztu zen. Orain soldadu britainiarrak erabat hautsita zeuden. Hiru mila preso baino gehiago zeuden oinetan zutik. Hala ere, tigresek zeremoniarik gabe tirokatu zituzten bostehun britainiar inguru zutik jarri ezinik, zauriengatik, zehazki bi burutarako bala bat elkarri bultzatuta: horregatik jasaten dute, eta Wehrmacht-a zama gehigarri batez zamatzen dute. Himmlerrek esan zuen bezala: errukiak ez ditu komenientzia ekonomikoaren mugak gainditu behar.
  Neskek gatibuei, izuak txundituta, zuloak egiteko agindua eman zieten hildakoak bertan jartzeko. Dagoeneko nahiko argia zen, eta suntsitutako oinarriaren kea distantzia luzean eraman zuten.
  Shellaren lagunak filma gogoratu zuen, nola kasu heroiko honetan, pertsonaia nagusietako batek, garaipen zailaren ostean, zoritxarrez arrastaka eraman zuen pipa. Eta Erdi Aroko gerlariek, askaria Satanekin nahastuz, tiro egin zioten beren komandanteari. Hala ere, oraingoan, garaipena nahiko erraza izan zen, baina nesketako batek oraindik bere lagun gaiztoa aurkitu zuen - heriotza, bost eder zauritu ziren eta batzuk - edo hobeto esanda, bi larri zauritu ziren.
  Hegazkin alemaniarrak zeruan agertu ziren mendebaldetik. Neskek alaitasunez agurtu zituzten. Gaupman SS, Galeren emakumezko heroi oldarkor ederrak, masailak puztu eta bere muskuluak txokolate-azalaren azpian ibiltzen zirenekin jolastu zuen, eta modu berean iragarri zuen:
  - Gure tropak arrakastaz aurrera doaz. Beraz, ez dugu geldi egoteko astirik. Lotu dezatela presoak, eta esekitokian giltzapetuko ditugu, dozena bat otso zaintzeko utziz. Eta gainerakoek etsaien atzetik azkar mugitzen jarraituko dute.
  Magda eta Shella beldur handia zuten, apurtutako esklaboen eta gerra-presoen babesa izango ote zuten, otzana bihurtu zen, neskak jada hunkituta zeuden eta borrokatu nahi zutelako. Eta koldarrek bakarrik amesten dute eskolta zerbitzuarekin! Baina, antza denez, haien borroka-kualitateek txundituta utzi zuten Gala eta, bizepsarekin jolastuz, iragarri zien:
  - Hornitu eta berritu dezagun tankearen munizioa. Ibil zaitez gehiago. Borrokan ona zarela ikusten dut! Gainera, ez zara bereziki handia eta askoz hobeto moldatzen zara tanke bat kontrolatzeko.
  Neskek, eskuak altxatuta agur militar batean, zaunka egin zuten:
  - Pozten naiz Comrade Commander probatzeaz!
  - Pistola eta metrailadoreei aurre egitea errazteko, Filela zurekin joango da! - Gale moztu eta korrika egin zuen beste neskei helburua azaltzera. Beldurtuek betileak keinu egiten zituzten, eta prentsa makurtu, busto apenas estalirik, ezta irekita ere. Tigresa-kapitain ikaragarria ere oinutsik zegoen, eta hankak txikiak ez baziren ere, bere forma nahiko ederra zen, eta berak hogeita bi urte besterik ez zituen, muskuluen gehiegizko garapenak baino ez zuen Galaren itxura astunagoa eta zaharragoa. Aldi berean, harrigarriro azkarra da, oso arriskutsua eskuz esku borrokarako.
  Neskak hornitzen eta munizioa betetzen ari ziren bitartean, Filelak galderaz bonbardatu zituen:
  - Beraien aire base barruan zeunden, bakarrik. Batez ere zuk, Shella... Ez al da beldurgarria?
  Ilehoriak masailetik basamortuko moila astindu zuen, eta horrek nolabait bere azal belusezko eta beltzarana harrapatzea lortu zuen. Sastakaia gora botata, laburki erantzun zuen:
  - Ez! Zergatik izan behar dugu beldurra? Benetako arioak gara!
  Filelak, arma bat hegan harrapatu eta basamortuaren erdian zorrozten ari zen mahaira botata, aho xarmangarri batez aharrausi egin zuen. Orduan, hasperen batekin, erantzun zuen:
  - Gutako gazteena zara, eta Afrikara joan aurretik ez zenuen esperientziarik. Hemen, neska guztiek dagoeneko jaso dute borroka esperientzia, eta bolbora usaindu. Bide batez, ia neskak dirudizu, halako aurpegi xaloekin.
  Magdak, baioneta-aiztoa behatzekin jaurtiz, gogor bota zuen:
  Baina ez dugu inuzenteki hiltzen. Dena den, zertarako balio du elkarrizketa honek. Gatazkaren bila al zaude?
  Filelak irmoki baztertu zuen:
  - Noski ezetz! Baina aitortzen dizut, 1939ko irailaren 1ean Polonian lehen aldiz bolbora usaindu nuen arren. Hau da, konpainiako neska gehienen aurretik ere Frantziako zelaietatik hasi ohi zuten suzko bataioa, baina oraindik beldurra sentitzen dut. - Neskak lotsati begi berdeak jaitsi zituen. Aitorpena ez zen erraza beretzat - Batez ere, jitters hartzen du bataila hasi aurretik.
  Shellak Filelaren sorbalda gihartsu eta gihartsua laztandu zuen.
  - Egia esateko, batzuetan deseroso sentitzen naiz. Jasaten dugun karga fisikoa hain nekagarria den arren, gorputz hilkorra kentzearekin amesten duzun arren.
  Emakume ile marroiak sorbaldak altxatu zituen.
  - Ba ez dakit! Eta zeharo nekatzen nau, ez zuk baino gutxiago, baina hala ere beldur ikaragarriak geratzen dira. - Filelak begirada labur bat bota zuen zerura, ahotsa xuxurlatzera jaitsi zuen. Agian beldur zen Jainko Ahalguztidunak entzungo ote zuen. -Gainera, ba al dago arimarik? Fuhrer handi eta jakintsuak ez zuen sekula honetaz hitz egin, eta ez zuen idatzi bere lanetan.
  Magdak berriz ere baioneta-aiztoa atzamar hutsez harrapatu zuen, mozketak saihestuz. Milady Winter bezala irribarrez, Shelleyrentzat erantzun zuen:
  - Eta berdin dio. Guretzat, nagusia etsaiak ahalik eta gehien hiltzea da, eta gure bizitza ahalik eta gutxien arriskuan jartzea. Jakina, bestela bada, kontuz ez da traizio bihurtuko!
  Filelak onartu zuen:
  - Borrokan bizitza alferrik ez duenak, bere duintasuna mantenduko du garaikurrak banatzean ere!
  Shellak baieztatu zuen:
  - Garaipen bat lapurtzen duenak bere fruituak galduko ditu, azken hau ospe zikin baten ondorioz usteltzen baita!
  Tankean eserita, neskek bandera ingelesak zintzilikatzen zituzten eta halaxe, ausarta alde egin zuten. Eta guztira hamabost gauza zeuden basamortuan. Britainiarrengandik lotsagabeki harrapatzen zuten ibilgailu blindatuek eta inola ere ez ondo armatuak. Beraz, sentsazioak ziren sublimeenak, gudariak kalejiran baleude bezala.
  Magdak adierazi zuen:
  - Hona hemen edertasuna! Gure katua ekartzen dugu gurekin! Will, borroka bat ikusten dut - bully bat lortuko dut!
  Shellak, gogo handirik gabe, burua astinduz Elurrezko Dontzelari, kontra egin zion:
  - Ez da batere barregarria! Bekatua da honi irribarre egitea!
  Hona Magda, goizean iratzargailuak joko balu bezala:
  Zer esan nahi du bekatu kontzeptuak? Hemen Jesukristori buruz Shella abesten duzu, eta ez zara konturatzen Bibliako lege nagusia -bekatuaren soldata- heriotza, besterik gabe, absurdua dela! - Suzko gudariak, konbentzimendurako ere, zirkulu bat egin zuen bere eskuekin. - Erabat logikarik gabe!
  Filela azkar gehitu zen:
  - Noski! Bestela, nolako soldaduak gara, agindua urratzen ez badugu - ez hil!
  Magdak urduri barre egin zuen eta sastakaiaren heldulekua murtxikatzen hasi zen. Hemen Shellak aurka egiteko zerbait aurkitu zuen:
  - Egia esan, jatorrizkoan - zazpigarren agindu honek honela entzuten du - ez egin hilketa gaiztorik! Hau da, hemen hilketaz ari gara, eta ez pertsona baten bizitza kentzeaz. - Eta bere buruari Zizeronen itxura emanez pulpitoan, eta agian Tetrulianak gehitu zuen. - Hemen ñabardura batzuk daude!
  Magdak gaizkia moztu zuen:
  - Hebreeratik itzulpenerako estekak ere bai. Zer gehiago izan liteke nazkagarriagoa! Deabru ilegorria gero eta sutsuagoa zen. Izan ere, bere aitak berak Bulgakoven eleberriko Azellok egin dezake. - Orokorrean, Biblian zentzugabekeria asko dago, baina absurdoena Jainkoaren hitzaren rola eta hutsezintasuna aldarrikatzea da! Gudariak hortzak dirdir egin zituen. - Kristo sorkuntza guztien Egile ahalguztiduna, ikusgarri eta ikusezin dena, lurreko eta zeruko guztia... Eta aldi berean Jesus nahastu egiten da gauza oinarrizkoenetan!
  Shelleyk esan zuen gogor:
  - Ez dago esan beharrik, eta kategorikoki. Nolabait nahastuta dago, eta nolabait igarlea da. - Elur-zuri amaierako aingerua gehitu da. - Horrez gain, Jainko Haragituak ondo helarazi dezake Eskritura Santuen funtsa bere hitzetan. Orokorrean, jadanik Biblian egia bihurtu diren profezia asko daude.
  Magdak gogor astindu zuen bere buru sutsua:
  - Hori ez da batere egia, eta frogatuko dizut!
  Shelleyk kikildu egin zuen.
  - Tira, saiatu, txartelak esku artean dituzu!
  Magda hitz egiten hasi zen, elizgizonaren karikaturazko izei tonua imitatuz.
  - Erlijio guztietako liburu sakratuetan profeziek, hau da, etorkizuneko iragarpenak hartzen dute lekurik garrantzitsuena. Biblian halako profeziak daude. Profezia horietako gehienak lausoegiak dira. - Terminator-filosofo ilegorriak ezpain biribilak egin zituen. - Apostoluekin agur-elkarrizketa batean, Jesusek profetikoki esan zuen: "Entzun, bada, gerren eta gerren zurrumurruen berri... Hala izan behar baita... Herria nazioaren aurka altxatuko da eta erreinua erreinuaren aurka, eta goseteak, izurriteak izango dira. eta lurrikarak" (Mateoren Ebanjelioa 24:5-6). - Neskak eskuineko bekaina altxatu zuen adierazkortasun handiagoa izateko. - Baina horixe gertatu zen munduan Kristoren profezien aurretik, eta hau gaurdaino jarraitzen du. Zer balio dute, bada, inolako profezirik gabe etengabe gertatzen diren gertaerak "aurreikusten" dituzten profeziak?
  Filelak baietz egin zuen baietz, harrapatutako ingelesari atzeman zioten garaikurra aldizkari erotiko bat aztertzean. Baina, aldi berean, gudariak arreta handiz entzun zuen:
  - Bai, esan daiteke atzo gerrak egon zirela, gaur gerrak, bihar gerrak izango dira!
  Magdak baieztatu ondoren (Zer esan dezaket - esaten dute ez dela sasikoa, azkarra zara!), bere hitzaldia jarraitu zuen:
  Bibliako profezia batzuk atzeraeraginez idatzi ziren, gertaera hauek jada gertatu ondoren. Egia da, batzuetan profetak etorkizuneko gertaerak iragartzera ausartu ziren, baina, aldi berean, oro har, nahaspila batean erori ziren.
  Beraz, profeten bidez Jainkoak Daviden ondorengoei betiko erregealdia agintzen die (2 Erregeak, 7:11-16), baina Daviden erreinua Israel eta Judan hautsi zen bere seme Salomon, eta ondorengoak (kumeak) hil ondoren. David erregearen partzialki suntsitu ziren lehenik Asiriar errege Artaxerxesen, eta ondoren, erroaren azpian, salbuespenik gabe, Babiloniako errege Nabukodonosor. (Jeremias 52:9-11, 22:28-30).
  Filelak oso gogotsu onartu zuen:
  - Horrela jokatu behar zenieke. Eta nola jarri aizkora azpian harrapatutako hirietako biztanleak, orduan hau, mesedez. Eta nola zaindu zituzten!
  Su deabruak baieztatu zuen:
  - Baina noski, "profeten" hainbat akats ez dira horretara mugatzen.
  Jainkoak, Jeremias profetaren bitartez, betiko suntsituko duela agintzen du, Egipto despopulatuko duela Suezetik Etiopiara (28, 8-14), baina Jainkoak ez du promesa hori bete gaur arte.
  Eta gehiago Jeremiasen profeziei buruz. Haren ahoz, Jainkoak Egipto Nabukodonosorren eskuetan entregatuko duela agintzen du (29:19); betiko suntsitu Tiro (26:3-14; 27;36; 28:19). Baina Nabukodonosor ez zuen hartu eta ez zuen Egipto hartzen saiatu. Tiro hiriari dagokionez, ez zuen Nabukodonosorek hartu, ezta Alexandro Handiak ere, eta orain arte ez du egun bakar bat ere utzi.
  Shellak baieztatu zuen hasperen handiz:
  - Ai, Tire ikusi nuen mapan. Laster hartuko dugu!
  Magdak jarraitu zuen:
  Ezekielen profeziaren kontra, Nabukodonosorek Jerusalem hartu eta suntsitu zuen, ez Egipto eta ez Tiro. Hala ere, bere profeziatik 16 urtera, Jeremiasek berak onartzen du Tiro hiriak kalterik gabe jarraitzen duela (26:1; 29:8-14). Geroago, Jesukristok berak alferrik profetizatu zuen Tiro astinezin honen heriotza (Mateo, 11:21-22; Lukas, 10:14).
  Eta nola bere ezpain gorrixka maltzur eta alaiki bihurritzen ziren aldi berean. Hau da benetan Satan emakumezko aurpegi zoragarri batean. Eta zer ahotsa.
  Jeremias berak, Jainkoaren izenean, iragarri zuen Joakin erregeak bere bekatuengatik zigortuko zuela seme-alabarik ez izateagatik (22:28-30). Baina Mateok Jekonias Jesukristoren arbasoetako bat deitzen du (Mateo 1:11-12). Nola da Jesus seme-alabarik izan ez zuen arbaso urrun batetik jaio zela?
  Azken adierazpenaren ostean, Filelak barre algaraka egin zuen. Shellyk adierazi zuen:
  - Hau baldintzapeko profezia da!
  Magdak arbuiatu egin zuen.
  - Baina edozein orakulu faltsu esan dezake hori! Gehiago entzuten duzu! - Deabru ilegorriak jarraitu zuen, tankeak ezin baitute basamortuan zehar azkarregi joan, eta nahiko astunak dira eta berriketan aritzeko denbora dago... Magdaren ahotsak gero eta seguruago jotzen zuen:
  Jeremiasek, Jainkoaren izenean, Sedekias errege judua Nabukodonosorek harrapatuko duela iragartzen du, baina heriotza lasaia eta hileta jainkozalea agintzen dizkio (34:2-5). Baina, gerora gertatu zenez, Nabukodonosorrek Sedekiasen senide guztiak hil zituen, eta bera itsutu, kartzelara bota zuen, eta bertan hil zen (52, 9-11). Aupa heriotza baketsua eta hileta jainkotsua!
  Bizitza "lasai eta lasaia" bera profetizatu da Josias erregearentzat (2 Erregeak 22:18-20). Halako profeziaren ondoren, Josias hilkor zauritu zuten egiptoarrek Megido ondoko gudu batean (Ibid., 35:20-24).
  Filela borroka-behorrak sabela zurrupatu eta kontserbak deskargatzen hasi zen. Paketean Texas Buffalo bat duen lata-lata bat besterik ez da behar zuena. Batez ere tomate zukuan eta txokolate saltsan bustitako haragi mamitsua.
  Magdak ere gosea erakutsi zuen arren, neska egoskorrak hezkuntza programarekin jarraitu zuen. Hala ere, bada ahots polit bat, Krakatoaren erupzioaren koloreko ilea duen gudari bati entzutea atsegina dela:
  - Isaias profetak idatzi zuen Jerusalem betiko iraungo zuela: ez zela sartuko kutsaturik, ez judurik. Baina profezia honen ondoren, Jerusalem hartu eta suntsitu zuen Nabukodonosorek (K.a. 586), gero erromatarrek lurrera eraman eta suntsitu zuten (K.a. 70). - Suzko gerlaria gehitzen hasi zen, hizkuntzari zarata-presioaren itxura eman nahian. - "Betiko Hiria" persiarrek, arabiarrek, gurutzatuek, turkiarrek, britainiarrek eta frantsesek hartu eta suntsitu zuten. - gehitu zuen Magdak arnasestuka eta tonua igo zuen. - Zalantzarik gabe, alemaniarrak, eta orain bertan bizi diren judu "garbiak" adina (haien definizioz!) arabiar, europarrak, beltzak...
  Filelak, bufalo-haragia irensten, esan zuen:
  - Kristauek, oro har, ez dituzte Jesukristo jaio aurreko gertakariei buruzko profeziak irakurtzen. Gehiago interesatzen zaizkie Jesukristoren beraren eta bere apostoluen profeziak, hau da, Itun Berriko liburuetako profeziak. Bereziki kezkagarriak dira Jesukristoren Bigarren Etorrerari buruzko haien profeziak (Azken Epaiari buruz, Armagedoni buruz).
  Magdak poz-pozik baieztatu zuen, su eman eta errausteko gai den keinua eginez, Antzinako Erromaren eta burudun antzeko ehunka hiriren oinarriei:
  -Ez ditzagun beste profezirik ukitu, ezta Jesukristoren Bigarren Etorrerari buruzko profezien xehetasunak ere. Goazen galdera garrantzitsuen batean bakarrik: noiz etorriko da Bigarren Etorrera? Ikus ditzagun Jesukristoren beraren hitzak. Billy Graham predikari eta hizlari estatubatuar ospetsuak Kristoren bigarren etorrerari buruz Biblian 380 aldiz predikatzen duela kalkulatu zuen. Egon gaitezen kardinalean eta haien artean argienetan.
  Magda jarraitzekotan zegoen, irratian seinale bat entzun zenean:
  - Tanke ingelesen zutabe bat aurrera doa. Denak prest!
  Shelleyk nahasita esan zuen:
  "Ez dakit zer den okerragoa: hilketa gaizto bat egitea edo halako heresia entzutea!"
  Filelak erantzun zion:
  - Magdak egia hutsa besterik ez du esaten eta logikoki argudiatzen du. Gainera, Biblia nahikoa da, argi eta gogor hitz egiten du profeta faltsuez. Beraz, irabazi etsaia bere armarekin.
  Suzko deabruzko gerlariak gehitu zuen:
  - Begira, hobe da nola irabaziko dugun etsaia bere armekin! Eta ez soilik alde ideologikoan. Oraindik Bibliaz ari naiz. Bitartean, begiratu Edurnezuriren armadura zulatzaileak!
  Shelleyk esan zuen inongo gaiztakeriarik gabe:
  - Tira, noski, holako gauza elementala, nik neuk egin dezaket! Norentzat hartzen nauzu! Gerrako dama naiz!
  Filelak, kanoia kargatzen lagunduz, abestu zuen:
  - Gerrako Dama! Nork konparatu dezake zurekin! Dama gerra laster ingeles hiriburuan izango gara!
  Gaylaren ahots baxu eta ia maskulinoa entzun zen irratian.
  - Saltatu zutabea eta tiro albotik!
  Neskek erantzun zioten:
  - Sieg Heil!
  Jakina, burdinazko nerbioak izan behar dituzu ustekabeko etsaia hurbiltzen uzteko, gero zugandik pasatzeko. Hemen, tanke ertainak, Cromwells eta Matildas, aurretik daude, eta gero tankette arinak. Harrapatutako dozena bat tankek sinkronizatuta jokatu behar dute, bakoitzak bere biktima jo dezan. Sinfonia musikal baten interpretazio moduko bat da. Gutxienez nota bat apurtzen bada, konposizio osoa faltsua izango da eta maisulanaren izenburua galduko du. Eta zer da gerra hau! Miresle gehienak arte militarrak biltzen ditu, baina malkoak beti dira zintzoak, eta inork ez du bistara deitu nahi!
  Shellak xuxurlatu zuen:
  Lagundu iezaguzu Jainkoaren Ama Santua!
  Gaylak agindu zuen basati:
  - Sute!
  Eta dozena bat upel bota zituzten oskolak aldi berean. Matildasen eta Cromwellen aldeak askoz okerrago babestuta daude, hau da,... Magda pozik zegoen eta oihukatu zuen:
  - Hautsitako kartoizko kaxak!
  Shellak berehala, kanoia modu berri batean kargatuz, ohartu zen:
  - Tira, ingeles ergelak! Pasahitzik ere ez ziguten eskatu, banderak ikusi besterik ez zutenez, berehala hartu gintuzten beretzat!
  Magdak barre egin zuen emeki.
  - Haien britainiar mentalitatea da!
  Hogeita bost tanke handi eta hamabi otso neska aldi berean suntsitu zituzten. Orduan, etsai nahasia erreakzionatu baino lehen, bigarren bolea emateko denbora izan zuten, etsaiari.
  Eta beste dozena bat biktima, tanke apurtuak, lehorrera botatako marrazoen hezurdurak bezala, hondar bero eta horian. Eta, aldi berean, oraindik erre egiten dute, erreka marroi ilunak sartzen dira zerura. Suge kume bat dela dirudi. Gainera, narrastiak, bilakaera okerraren ondorioz mutilatuak balira bezala. Eta txistuka harrigarria da zein gaiztoa izan daitekeen.
  Britainiar tankeak berehala gelditu ziren eta izoztu egin ziren. Bizirik zegoen tanke astun bakarra, trakets, buelta ematen saiatu zen. Shellak kantatu zuen:
  - Edertasuna! Edertasuna! Gure katua gurekin ekartzen dugu!
  Magdak kantatu zuen:
  - Ez poltsa batean, mukian baizik! Bala armadura-zulatzaile batekin!
  Barre egin zuen Filelak.
  - Txakurrak, gure borrokaren ostean!
  Horren ostean, zirietan jarri ziren. Tira, kopetan birrindu daitezke. Britainiar petrolio-ontzien zati batek ezin izan zuen jasan eta, ekipamendua utzita, hegaldi orokor batera abiatu zen. Gidari esperientziadunen ziri batzuek atzera botatzen jarraitu zuten oraindik. Hemen jaurtigai batek Mp-16 tankea jo zuen, armaduran burrunba gor bat emanez.
  Shellak mihi arrosa bat erakutsi zuen:
  - Gure heroiak ihesean daude - britainiar ergel batek ez du harrapatuko!
  Magdak ozen egin zuen:
  - Eman azkar!
  Filelak baieztatu zuen:
  - Eta ez izan gure beldur! Aita Santuari gerrikoarekin presoak kolpatzea, gurutze gorriak debekatzen du!
  Shellak, oskol batekin tankete burugogor bat apurtu ondoren, esan zuen:
  - Apurtu zaitut! Eta adreilu bat guztion muturrean!
  Gudua amaitu zen, hainbat tankette alde egiten saiatu ziren, baina zeremoniarik gabe kanporatu zituzten. Otsoek poz-zirri garratza bota zuten:
  - Gora! Borroka hau ez da zentzugabekeria!
  Hala ere, borroka oraindik ez zen amaitu. Kamioi eta motorzale ingelesak agertzen dira. Shellak zatiketa-proyectil bat jaurti zuen hurbilen dagoen autoari, apurtu egin zen eta erregai-tangaak lehertu egin ziren. Magdak hortzak dirdir egin zituen.
  - Shock! Gure bidea da!
  Filelak esan zuen:
  Hobe hiltzea konbentzitzea baino!
  Shella are zehatzagoa zen:
  - Hobe da behin jotzea ehun aldiz esatea baino! Hobe da ehun aldiz jotzea isilik egotea baino...
  Magdak eten zuen:
  - Britainiarrak dagoeneko martxan dira! Zatoz haien atzetik!
  Neskek nahiko zehatz tiro egin zuten, Shellak ez zuen inoiz galdu, baina tankeak ezin dira kamioiekin alderatu abiaduran. Gainera, hemengo Cromwell-ak ez ziren 600 zaldiko Meteor motor berriena, 400eko ahulagoa baizik. Antza, oraindik ez zuten denborarik izan gurutzaldi tanke hau berriro hornitzeko. Matilda ere ahulagoa zen, eta zer esan Mp-16 pisu astunari buruz.
  Beraz, neskak pixka bat atzeratuta daude. Bai, haizea ere ibili zen bilera aldera, hodeiak biltzen hasi ziren. Magdak esan zuen:
  - Orain euria egingo du!
  Shelley pozik zegoen:
  - Hobe! Eta bero handia egiten du depositu honetan! Eta berotzen ari da, baina eguzkia kiskaltzen ari da!
  Filelak baieztatu zuen:
  - Bueno, bai! Eta zenbat frijitu dezakezu!
  Magdak ez zuen baikortasuna partekatzen:
  - Hondarea herren geratuko da eta geldituko gara!
  Shelleyk gogotsu adierazi zuen:
  - Eta pertsonalki ez nau beldurrik ematen!
  Hodeiak oso azkar biltzen ari ziren, eta zerua ilundu egin zen, benetan ilargi eklipse bat egongo balitz bezala. Magdak orro egin zuen:
  - Orduan sinistu Jainkoarengan gero!
  Shelleyk txistu egin zuen haserre.
  - Eta zer? Zergatik ez duzu sinesten! Kristok ez al zuen frogatu egiazko Jainkoa dela?
  Euri tropikalaren tanta handiak bota ziren deposituaren teilatuan. Haserre, Magda berriro hasi zen hizketan;
  Bere ikasleekin elkarrizketetan, Kristok ziurtatu zien haiek guztiak, bere apostoluak, biziko zirela eta ikusiko zutela bere bigarren etorrera aintzan. "Egiaz diotsuet, ez duzuela Israelgo hirietan (Palestinan) inguratzeko astirik izango Gizonaren Semea etorri baino lehen" (Mateo 10:23).
  Filelak txistu egin zuen harrituta, Hiroshimako errautsak begietara botako balitu bezala keinuka:
  Benetan esan al zuen Jesusek?
  
  
  
  
  
  AMERIKA REICH-I LAGUNTZEN
  OHARRAK
  Mendebaldeko aliatuek tregua sinatu zuten Hirugarren Reicharekin. Bigarren fronterik ez dagoela eta bonbardaketak aprobetxatuz, naziak tropak indartzen eta erasora pasatzen ari dira. Bero handia egiten du.
  . 1. KAPITULUA
  Esaterako, 1943ko martxoan, Hirugarren Reich eta Aliatuen artean tregua bat egin zen. Hitlerrek juduen aurkako jazarpena amaitzea onartu zuen Mendebaldeko etsaiak izoztearen truke. Gainera, Mendebaldeak SESBri mailegu-errentamenduaren bidez bidaltzeari utzi zion. Eta horrek eragina izan zuen liskarretan.
  Hitlerrek luzeegi atzeratu zuen Kursk Bulgeko erasoaldia. Ziudadela Operazioa atzeratzen ari zen azken tankeak, Panther eta Tiger, zabalduz. Fuhrer-ek erasoaldia atzeratu zuen azken aldia uztailean izan zen.
  Borroketan Tiger-2 aurreratu eta indartsuagoa probatu nahi zuen, baita ME-309 borrokalaria ere. Erasoan ere "Maus" probatu nahi izan zuten alemaniarrek. Eta egokitu "Panther" -2.
  Eta ondorioz, Stalinek bere buruari erasotzeko agindua eman zion abuztuaren 1ean. Eta berehala bi norabidetan - Belgorod-Kharkov eta Orlovsky. Alemaniarrak, benetako historia ez bezala, indartsuagoak ziren. Rommelen taldea Afrikatik atera zuten, eta indarren zati bat Frantziatik eta Balkanetatik transferitu zuten. Balkanetan, alemaniarrek bulgariarrek eta italiarrek ordezkatu zituzten. Hala, Afrikatik irten ziren zortzi dibisio alemaniar eta dozena bat dibisio italiar, Balkanetako zazpi dibisio alemaniar eta Frantziatik hogei dibisio, tankekoak barne.
  Hirugarren Reich-aren bonbardaketak gelditu zirelako, armak askatzea historia errealean baino ehuneko berrogei handiagoa izan zen. Tanke eta hegazkin gehiago zeuden. Tiger-2 1943ko maiatzetik aurrera masiboki ekoizten hasi zen, ME-309 seriean sartu zen, baita Yu-288 bonbardatzailea ere. Eta serio jarri zen.
  Eta "Mouse" seriera sartu zen... Alemanak borrokarako prest zeuden. Haien defentsa lerroak oso sendoak ziren.
  Bai, eta "Panther" borrokaren lehen egunetan defentsatik tanke oso eraginkorra izan zen. Minutu batean hamabost tiro bota zituen, eta bi kilometrotik hogeita hamalau atera zituen.
  Bai, "Ferdinand" ere makina bat piztia da. Eta jotzen badu, jo egiten du. Hauek gerra makinak dira. Eta aurrealdeko armadura berrehun milimetrokoa da.
  Borrokek Fritz indartsuak direla erakutsi zuten. Eta gainera neskak euren alde borrokan hasi ziren eta polita da.
  Charlottek, tiroka, abestu zuen:
  - Eta berriro...
  Gerdak ere, jaurtitzaile bizkor batetik tiro eginez, hauxe onartzen zuen:
  - Segitzen du...
  Fridak larritasunez amaitu zuen:
  - Borroka...
  Charlottek, tiro egiteari utzi gabe, hau esan zuen:
  - Irakiten...
  Frida, kolpeka, garrasi egin zuen:
  - Hiperplasma...
  Gerdak irribarre egin zuen eta jaurtigai bat bota zuen eta gaineratu zuen:
  - Sute...
  Charlottek ulu egin zuen eta sobietar kanoi begira geratu zen, eta esan zuen hutsik egin gabe:
  Eta Goering...
  Fridak, kolpeka, irrintzi egin zuen:
  - Halako...
  Gerdak jarraitu zuen, ulu batekin tiroka:
  - Gaztea!
  Charlottek iratxoari zer hartu behar dion jarraitzen du, sobietar abestia iltzeraino gaizki irudikatuz. Eta oso ergela eta arrunta izan zen.
  Eta gazteak...
  Fridak hasperen egin zuen, zoritxarrez, beti bezala egoki, eta gaineratu zuen:
  - Garagardoa...
  Gerdak jaurtiketa batekin amaitu zuen:
  - Aurrera!
  Horren ostean, gerlariek, tiroka, apur bat aldatu zuten abestiaren gaia. Azken finean, orain ez dira nahiko jende, erdi iratxo baizik. Eta horrek esan nahi du gizajoak haiengandik hartuko dituzula! Ezin dute bakarrik abestu, orroa baizik, eta zerbait erabat erabat esanda. Hori da haien karma, badakizu. Abestiak, noski, arruntak izan ziren.
  Charlottek, suaren buru, arrastaka jarraitu zuen:
  -Kanpora...
  Gerda lupanuv-ek su azkarretik lagundu zuen:
  - Animaliak...
  Fridak iltzatu eta jarraitu zuen:
  - Tranbiatik...
  Charlottek kolpea jo zuen, eta birrinduta jarraitu zuen bere ulua:
  - Gainean...
  Gerdak tiro egin eta igorri zuen:
  - Izkina....
  Fridak erantzun zuen eta jarraitu zuen:
  - Kostuak...
  Charlottek, bere deabruzko zehaztasunarekin opari bat askatuz, jo zuen:
  - Garagardoa...
  Gerdak, oskol batekin moztuta, oihu egin zuen:
  - Hemen...
  Fridak zaplazteko bat eman zuen opari batekin eta irrintzi egin zuen:
  - Sartu zen...
  Charlotte, tiroka, piztia bezala orro egiten duen bitartean:
  - Tsar....
  Gerdak hitz kiskaliak bota zituen:
  - Animaliak...
  Fridak, proiektilak igortzen zituen, hots egin zuen:
  - Eman....
  Charlottek etsipenez tiro egin zuen, oihu egin zuen:
  - Garagardoa...
  Gerdak, txosna hustuz, gaineratu zuen:
  - Bizkor...
  Fridak, tiroka, oihu egin zuen:
  - Elefantea....
  Charlottek, jaurtigai bat askatuz, oihu egin zuen jaurtigaiaren atzetik:
  - Begiak bizkorra...
  Gerdak kolpeka jo zuen berriro eta kirrinka:
  - Ongi...
  Fridak oihu egin zuen, kolpeka:
  - Begi...
  Charlotte nola abestu ilara frenetikoan...
  - Joan zen...
  Eta orduantxe amaitu ziren terminator nesken maskorrak. Atzera buelta eman behar izan zuten kamioitik borrokarako kita berritzeko. Baina Hirugarren Reichen eskaintza bikaina da eta armiarmak, tamalez, berriro itzuliko dira.
  Bueltan, neskak hurrengo gaiaz eztabaidatzen hasi ziren. Charlottek, deabru gorri horrek bere iritzia eman zuen:
  - Uste dut, Mosku hartu ondoren, gure hurrengo helburua Londres izango dela!
  Gerdak barre egin zuen eta baieztatu zuen:
  - Noski, britainiarrak esklabotza sionistatik askatzeko joango gara!
  Eta hiru neskak barrez lehertu ziren. Benetan dibertigarria zela pentsatu zuten.
  Fridak proposatu zuen:
  - Eta askatu dezagun Amerika sionista zikoitzengandik. Eta koloredunen nagusitasunetik ere bai. Eta orduan boltxebikeek guztiz altxatu zituzten yankiak.
  Gerdak bat-batean, ustekabean bezala, abesten du:
  Denok yankien aurka altxatzen bagara,
  Iparraldeko aliantza zapalduko dugu...
  Tomahawk-ek ere ez dute lagunduko...
  Jainkoak gaizkia ordainduko duelako!
  Noski, nesken terminatzaileen aldetik, Jainkoarenganako errekurtsoak barregarria dirudi. Hirugarren Reich Antikristoren enkarnazioa dela kontuan hartuta. Baina munizio-karga aldatu baino lehen denbora igaroko denez, Charlotte deabru ilegorriak zarata egin zuen. Gerdaren azken esaldia entzutean, haserre egin zuen:
  - Ez dago jainkorik!
  Kerubin gudariak kirrinka egin zuen:
  - Nola ez?
  Charlottek azpimarratu zuen:
  - Noski ezetz, egitate medikoa!
  Gerdak egin zuen galderarik naturalena:
  - Nork sortu zuen unibertsoa?
  Charlottek ia berehala erantzun zuen:
  Unibertsoa existitzen da eta beti egon da. Bere existentzia eta osagaia bakarrik aldatu zuen, etengabe eraldatzen eta aldatzen.
  Gerdak oina biluzia belarriaren atzetik igurtzi zuen. Armiarma baten geneak bazituen ere, ez txakur batenak, eta sinistu gabe esan zuen:
  Nola existitu da beti? Arrazoi bat egon behar du.
  Charlottek bere bikote erlijiosoa bere armarekin jipoitzea erabaki zuen:
  - Eta nola izan da beti Jainko ahalguztiduna? Arrazoi bat egon behar du!
  Gerdak oina biluzia igurtzi zuen berriro, oraingoan bekokian, eta esan zuen zalantzan:
  - Jainkoak modu misteriotsuetan lan egiten du.
  Charlottek, bere modu logikoan, honako hau esan zuen:
  - Beraz, ez da erantzuna.
  Gerdak orduan iradoki zuen:
  - Har dezagun axiomatzat Jainko Jauna existitzen dela, eta beti egon dela, eta hortik abiatuko gara.
  Charlottek logikoki erantzun zion metodo berdinarekin:
  - Har dezagun orduan ere, axioma gisa, materia eta unibertsoa betidanik izan direla eta betidanik izan direla, eta hortik abiatuko gara.
  Frida, eztabaida honetan hirugarrena zena, barrez lehertu eta honako hau esan zuen:
  - Bai... Hau mutu eta gorren arteko elkarrizketa da. Beraz, ezin izango duzu ondorio argirik atera.
  Charlotte ez zegoen ados.
  - Gerdaren aldean abantaila bat daukat. Esate baterako, guztiaren oinarria Jainkoaren Nortasun Ahalguztiduna dela abiatzen badugu, etorkizunean horren eratorria: pertsona bat ahulagoa eta teknikoki ez aurreratua izan zen. Eta kontuan hartzen badugu izaera ahalguztiduna, baina inpertsonala dela kausa eta erroa, orduan gertatzen da pertsona perfektuago eta aurreratuago bat sortu zuela. Beraz, bakunetik konplexurako trantsizioa egon zela ikusten da. Eta kreazionismo ereduan, aitzitik, konplexutik sinpleera. Hala ere, orain pixkanakako konplikazio prozesu baten lekuko gara, zeinean teknologiatik dena era ebolutiboan garatzen den. Bai, giza garuna etengabe hazten ari da. Hau da, nagusiki materia inpertsonal bat dela suposatzea, eta bertatik gauza konplexuagoa, logikoagoa, eboluzio-moduan garatu zen, alderantziz baino, nortasun erabat ahalguztiduna eta perfektua gizateriaren aurrean belar kimuak balira bezala.
  Fridak poztu egin zen eta esan zuen:
  - Bai, literatura erlijiosoa irakurri dut. Sinesten baduzu, Adam egungo gizona baino perfektuagoa zen eta intelektualki garatu zen. Eta herri hori, Jainkoarengandik banandurik, bekatuaren bidetik abiatuta, zahartzen eta ahultzen hasi zen, baina... Orain alderantzizko prozesua ikusten ari gara: gizakiaren boterearen hazkuntza eta bere garapen intelektual harrigarria. Gerretan batez ere! Gogoratu zein tanketan hasi genuen gerra berrogeita batgarrenean, eta zer daukagun orain! Alde izugarria dago!
  Gerdak xuxurlatu zuen haserre:
  - Dena intriga!
  Alemanek sobietarren erasoa baztertu zuten norabide guztietan. Eta beraiek kolpe gogorrak eman zituzten.
  Eta ME-309ko zeruan, bikiniz jantzitako neska eder eta oinutsik borrokatu ziren. Oso gogor borrokatu zuten. Eta literalki birrindu zuten etsaia, txuletak bezala.
  Albinak bere aurkariei tiro egin zien bere behatz hutsez eta auto sobietar bat bota zuen.
  Orduan txintxoa egin zuen:
  - Ideia ario handiengatik!
  Alvinak ere etsaia jotzen du, eta ondo zatitzen du, eta kuxkuxeatzen du:
  - Aintza ideia berriei!
  Eta sakatu bere titi gorritxoa etsaiari.
  Baina artilleria bateriako neska sobietarra munstro faxistei tiro egiten ari da. Erasoa uxatzen saiatzen dira, kuantitatiboki eta kualitatiboki etsaiaren gainetik.
  Sobietar batailoiko neskak ere oso politak dira, eta gona motzean, bularrez estalita soilik. Hanka biluziek dir-dir egiten dute, eta gudariek eurek gogor sailkatzen dituzte maskorrak.
  Behekoetako batek, Akulina teniente-tillerak, oin hutsik ematen ditu obusak, eta berak armaren gurpilean pausatu zituen eskuak. Eta obusak goitik erori eta zerutik bonbak hegan egiten badute ere, dena den, neskak ezin dira txikitu eta hautsi. Ausart borrokatu zuten eta borrokan jarraituko dute.
  Anyutak pistola apuntatzen du... "Sagua" ez da zulatzen, baina neskak oraindik tiro egiten dio. Eta bat-batean, zortea duzu eta armadurak men egingo du. Kasu honetan, musikadun hilkutxa bat eskatu beharko du alemaniarrak.
  Neska oinutsik alaia da, nahiz eta ulertzen duen oso aukera gutxi dutela halako zurrunbilotik ateratzeko. Esaterako, Sturmmautarrak erasora joaten dira. Shtrumtigr-en antzeko makinak dira, askoz handiagoak eta Mouse xasis luzanga batean. Eta suziri astun bat 600 mm-ko bonba-jaurtigailu batetik hegan ateratzen denean, orduan gauza izugarria besterik ez da.
  Erretako lur mordoek euria egin zuten Anyutan, eta lurzorua urtu zen hutsunearen ostean. Baina neska ez zen batere lotsatu. Aitzitik, oin biluziak jarri zituen zatietatik masaje atsegin bat sentitzeko. Eta pozik kantatu zuen:
  Ama-landa eta armada bi zutabe dira,
  Zein planetak atseden hartzen duen!
  Gure bularrekin babestuko zaitugu,
  Zure armada jende guztiak abesten du!
  
  Hodeiak freskoak dira, baina eguzkia beroa da,
  Metrailadoreak soldadu bati sorbalda igurtzi zion...
  Betiko Ama zurekin gaude -
  Zulatu dezagun gaiztoaren hilobia!
  Anyuta jada nazien gatibu egon zen eta han gogor kolpatu zuten makilekin orpoetan. Neskak intziri eta korrika joan zen, baina ez zuen inor saldu. Zeintzuk dira harentzat kolpe horiek guztiak. Komsomoleko kidea da. Beste gauza bat da naziek lehen defentsaren lerroa hautsi dutela eta hau ere garaitzeko mehatxua dutela. Anyutak badaki eta tiro egiten du. Oso zaila den arren, "Maus"-en kapelean sartu beharko zenuke, eta orduan Alemaniako tankeak tiro egiteko gaitasuna galduko du eta atzealdera eraman beharko du konponketak egiteko. Eta hori dagoeneko arazo bat da Fritzentzat.
  Eta hemen Anyutak, hainbat huts egin ondoren, "Tiger" -2 upela gainditzea lortu zuen. Orduan neskak pozik kantatu zuen:
  - Gureak ez dio zureari amore emango!
  Eta berriro tiro egin zuen. Akulinak gomendatu zion oinak biluzik erabiltzeko tiroak egitean, askoz praktikoagoa baita. Neska ederra neurri batean ados zegoen honekin. Eta gauzak askoz hobeto joan ziren. Pistola guztiak 85 mm-ko kalibrekoak dira, ez dira aski indartsuak alemaniar tankeen aurka. Eta, beraz, barrika jotzen baduzu, arrakasta izateko aukerak agertzen dira.
  Anyuta saiatzen da panorama urdin bat irudikatzen puntu horiak mugitzen dituena. Hau da tanke nazi baten silueta berde lodia. Elefante erraldoi bat bezala ikusten duzu. Beraz, hartu eta mastodontea enborraren gainean jo. Orduan etsaiaren nagusitasuna pisu kategorietan alferrikakoa izango da.
  Eta orain beste "Tigre" -2-k proboszisa galtzen du. Eta izugarri gaixotzen da.
  Akulinak bere biriken goialdean abesten du:
  - Ex buztana, ezkatak - ez du harrapatu Fritz ezagutzen bisigu!
  Bateria neska-sandaliez osatuta dago osorik eta, beraz, itxuraz, botere handiagoek sobratzen dituzte, eta maskorrek ez dute minik egiten. Bakoitzak bere eskola eta bere patua du. Txikitatik, hilezkortasuna emango zuen sendagai bat asmatzearekin amesten zuen Akulinak. Heriotza erabaki ikaragarria eta bidegabea iruditu zitzaion. Azken finean, jendea hiltzea izugarria da. Eta neskak arimaren hilezkortasunean sinesten bazuen ere, gorputzarekin alderatuta lehena dena, baina hala ere. Mundua ez da xake-taula, kendu pieza bat eta jarri berriro. Ez, unibertsoa krudela izan zen. Zergatik zahartu eta hil behar du pertsona batek? Akulina batez ere emakume zaharrek zartarazi zuten - itsuskeria hori izugarria da.
  Ez al da gizakia lore bat bezalakoa, eta ez kreazioaren koroa? Gizakiak hilezkorra izan eta egon behar du. Eta ez zitzaion inola ere agertzen gaixotu eta hurrengo mundura joatea. Azken finean, pertsona bat zoriontsu izateko jaio da.
  Eta zer-nolako zoriontasunaz hitz egin dezakegu jendeak senideak eta lagunak galtzen baditu? Berak - nortasuna desagertzen bada? Ez, hau gaizki dago eta ez da ona. Eta Akulina literatura medikoan murgildu zen. Laster neskak ondorioztatu zuen kimika bakarrik ez dela hilezkortasunerako nahikoa, eta funtsean zerbait berria eta eraginkorra asmatu beharko litzateke.
  Agian erradiazioren bat ere bai. Zeinek, erradioaktiboak ez bezala, ez luke suntsituko, sendatuko baizik. Orduan gerra hasi zen eta ez zegoen hilezkortasunerako astirik. Akulina atzealdean aritu zen denbora batez. Baina Armada Gorriaren galerak hazi egin ziren, neskak gero eta sarriago deitzen zituzten frontera, eta mediku emakume bat ere joan zen. Hasieran erizain lanetan aritu zen, eta gero bateriara joan zen. Behin baino gehiagotan aurkitu zuen bere burua Akulina hiltzeko zorian. Baina aldi bakoitzean bizirik jarraitzen zuen eta zauri larririk gabe ere.
  Bere bizitzan hainbat arazo izan zituen neska gizajoa. Eta orain tanke faxistak hurbiltzen ari dira.
  Eta hona hemen beste edertasun bat, Tatyana ile marroia. Neskak maskorrak ekartzen ditu, kaxak arrastaka. Bera ere oinutsik dago, eta plazerra ere aurkitzen du honetan: azken finean, uztaila patioan dago, urteko hilabeterik beroena. Ona da hemen, bildutako neska guztiak nahiko politak dira, aberriaren etsaien beldurra pizten dutenak. Tatyanak kutxatik atera eta abesten du:
  Batasuna suntsiezinak, errepublika askeak,
  Ez zen zakarkeria, ez indarra, ez beldurra bildu zena...
  Eta pertsona ilustratuen borondate ona -
  Bakea, adiskidetasuna, argia, arrazoia eta ausardia ametsetan!
  
  Aintza Aberriari, gure librea,
  Nazio guztien adiskidetasuna mende bateko konfiantza da,
  Legezko indarra, herriaren borondatea,
  Azken finean, pertsona sinple bat Unity-rako da!
  Eta halako hitzen azpian, alaiagoa da eta kutxak jada ez dirudi hain astunak. Eta neska erraz makurtzen da. Oso xarmanta da. Eta neska alaia. Hona hemen sabotatzaile alemaniar bat granada batekin arakatzen
  parapetoa. Tatyanak limoi bat hartzen du oin hutsarekin, eta hatz dotoreekin ateraz, etsaiari botatzen dio. Berehala, hiru alemaniar espioi hegan egiten dute, zatiek hegaldian moztuta. Tatianak, hanka biluzi eta beltzaranak zeharkatuz, pikua erakutsi zien. Nolanahi ere, neska polita da. Eta bera ere hil al daiteke?
  Eta hona hemen haien bateriaren komandantea, Voronina maiora. Hogeita hamar urte ditu jada, baina etengabeko mugimenduaren gerria liraina da, neska gazte batena bezalakoa. Bere ilea zuria da, eta, beraz, ile grisa ez da nabaritzen, eta bere aurpegia aire freskotik gorri eta garbia da, zimur bakar bat ere ez. Margarita Voronina gerraren lehen egunetatik borrokatu zen. Ez da arrakasta handirik sarietan, izan ere, sei urte baino gehiago daramatza borrokan eta pertsonalki ehun alemaniar baino gehiago hil zituela. Margarita ez zen behin ere larri zauritu, eta ez zen ospitalean etzanda. Deitzen zioten ere: Iron Margarita. Baina emakumea moralki nekatuta zegoen gerra luzetik moralki.
  Bere oinak biluziak dira, eta apenas hautsik. Gerra baino lehen oinutsik korrika egiten irakatsi zuen elurretan. Eta orain sei urte baino gehiago daramat botarik jantzi gabe. Berrogeita batgarren urtean, bere hitza betetzeko, Rostov inguruko hegoaldeko sektorean borrokatu zen. Siberiako ukenduei esker bakarrik saihestu zituen izozteak. Baina oinetakorik gabe bizirik atera zen, proba larria gainditu zuen Errusiako elur-gordeetan. Eta gerra jarraitu zuen.
  Ez zen oso estimatua, eta inoiz ez zuen bere balentrien gainean tematu. Beraz, poliki-poliki baina seguru pilatu ziren sariak. Eta orain nagusi mailara igo da eta hiru graduetako Aintza-Ordena du. Baina Margaritak aspaldi merezi zuen heroiaren izarra ez da oraindik. Baina gudariak ez du bereziki damutzen.
  Gerra honetan bizirik irautea da nagusia. Eta hemen Perun-en amuleto berezi bat dauka. Edozein borrokatan lau pertsona salbatzeko aukera ematen du. Margarita bera eta berak aukeratutako beste hiru pertsona.
  Emakume nagusiak berak hiru programatu zituen gordetzeko: Akulina, Anyuta, Tatyana. Neska onak eta oso gaiak. Hona hemen euren kanoia, barrikak jada bost alemaniar jaurti ditu. Eta orain Anyutak Panther beldarra jo zuen. Alemaniako tankea gelditu eta erretzen hasi zen.
  Margaritak neskei oihukatzen die:
  - Segi horrela!
  Biriken goian erantzuten dute:
  - Beraz, mantendu!
  Margaritak gogotsu oihukatu zuen:
  - Ez! Inork ez gaitu geldituko. Inork ez du irabaziko!
  Eta seigarren Saguak muturra galdu zuen. Alemaniako tankeak nahiko azkarrak dira, baina tankeen aurkako lubaki eta triku ugariek aurrera egitea eragozten dute. Neskek elkarrekin apuntatzen dute, Akulinak pistola apuntatzen laguntzen du, bizkorra da beste borrokalaririk ez bezala. Tatyana ere indartsua eta zehatza da. Hemen ari dira berriro tiroka. Eta oraingoan jaurtigaiak Lehoiaren beldarra jo zuen.
  "Tiger" -2-ren arrastoak jotzea alferrikakoa da, arrabol txikiek autoa, edo hobeto esanda, bere karroza ia zaurgaitza egiten baitute. Baina upel luze batean, eraginkorra eta tentagarria da.
  Anyutak benetako marinel bat bezala ahoskatzen du:
  - Tira, torlojutik!
  Akulinak deabru-kerubinaren alde egiten du:
  - Barre alaiekin etorriko gara,
  Reich Berlineko eraikin handietara...
  Pozik izan gaitezen bi gozoekin,
  Gure armada garaiezina da!
  Eta berriro ere tanke alemaniarra hain bortizki erretzen hasi zen, eta alde guztietara metal zatiak askatzen hasi zen.
  Ilusioak eramanda, neska-kanoi batailoi osoa hasi zen kantuan;
  Behin gizon batek ez zituen ametsak ezagutzen,
  Ezin nuen ulertu pentsamendu sutsu baten larritasuna!
  Izar distiratsu baten argiari begira -
  Ez nekien Aberri Santuaren kontzeptua.
  
  Animalia bat zen, basati zakarra...
  Urdaila betea - hori da kontsolamendu osoa!
  Instintu bat - bele batek pikuak bezala,
  Eta gosea infernuko amildegira jaisten da!
  
  Orduan dena taulara jaitsi zen,
  Eta honetan, animaliak ere pozik daude!
  Eta izpirituak betiko edertasuna nahi du -
  Bere ustean botere hobea egiteko!
  
  Orduan jendeak ideia hartzen dugu -
  Bai, horrekin batera oinaze izugarria!
  Baina jakintzaren alde borrokatzen duzu gaztea...
  Arrazoizko irakaskuntzak guztiak goratuko ditu!
  
  Orduan ez duzu luze sufrituko
  Garaia helduko da - betiko gaztetasuna!
  Zure aita eta ama ere jaikiko dira,
  Amesgaiztoetan sartuko dira elbarri geratu gabe!
  
  Baina pentsamenduak ere gaiztoak dira bakoitza -
  Sutan daude!
  Beste bat izutzeko hartzen dutenean,
  Hilezkorrek oparia dutenean!
  
  Ai, zure haserrea gainditu behar duzu -
  Sortu beste unibertso bat lorian!
  Halako boterea izango da zure bihotzean,
  Porrot hori ere edificazio bat da!
  Berdinketa batean amaitu zen Kurskeko gudua. Eta eten bat egon zen. Alemaniarrek Panther -2 ekarri zuten seriera. Makina hau aurreratuago zegoen dorre estu batekin eta beheko silueta batekin.
  Autoaren pisua hazi egin zen, berrogeita zazpi tonatan pixka bat, eta hortik gidatzeko errendimendua ere hobetu zen bederatziehun zaldiko motorra zela eta. Baina armamentua eta armadura nabarmen handitu dira. Dorrearen kopeta 150 mm-koa zen, eta alboak 60 mm-koak, kroskoaren kopeta 120 mm-koa berrogeita bost graduko inklinazioan eta alboak 60 mm-koak. Eta pistola 88 mm eta 71 EL da. Horrelako pistola batek distantziatik 193 milimetroko armaduraren kilometro bat sartzen du 30 graduko inklinazioan. Beraz, makina oso larria eta suntsitzailea da.
  Tira, zein da honen erantzuna? Neskek ere oinutsik eta bikinian borrokatuko dutelako bakarrik. Orduan deposituak ere ez du zertan perfektua izan.
  Negua da jada. Eta lehen IS-2 tankeetako bat borrokara doa. Eta Elenaren tripulazioa bertan. Neskak, noski, oinutsik eta bikiniz jantzita. Prest daude Nazien eskorraren aurka borrokatzeko, eta horren atzean Estatu Batuak daude.
  Beraz, borroka gogorra izango da.
  Elenak behatz hutsez egin zuen tiro. Nazien makina jo zuen eta irrintzi egin zuen:
  - Aberriaren alde!
  Euphrosiniak ere etsaia kolpatzen du, alboan jo eta barre gorra eginez, gaineratu zuen:
  - Ama Errusiarentzat!
  Neskek IS-2 tankea zuriz margotu zuten borrokaren aurretik. Eta ia ikusezina da elurretan. Eta etsaia oso egoki jotzen dute.
  Elizabethek, etsaiari zehaztasunez tiro eginez eta etsaia zehaztasunez joz, nahiko logikoki esan zuen:
  - Robin Hood naiz bikini batean!
  Honekin ados zegoen Elena:
  - Benetako Robin Hood bat zara!
  Eta nola hartu eta orpo hutsarekin gatilloa sakatuko duen.
  IS-2ko lau E indar handia da. Gerda Panther-2-n aurkari serioa bada ere.
  Bi tankeak pisu kategoria berean daude gutxi gorabehera. Alemaniakoak armadura meheagoa du alboetan, baina kopetan hobeto babestuta dago, batez ere dorretik eta kroskoaren beheko aldean. Eta kanoi alemaniarra armadura-zulatzaile eta tiro azkarragoa da.
  Egia da, sobietar pistolaren garai bateko kaltea agian indartsuagoa da. Bai, hau abantaila handia da, noski, baina alemaniar pistola zehatzagoa da. Eta esanguratsua dena, Panther-2 askoz arinagoa eta maniobragarriagoa da.
  Beraz, Gerdak plus bat dauka. Eta behatz hutsez botoia sakatzen badu, ez zaio gutxi irudituko.
  Eta alemaniar neskak oso gustuko dituzte gizonak, eta hori ere haien indarra da, batez ere jadezko haga pultsatuekin mihia lantzen badute.
  . 2. KAPITULUA
  Neguan, Armada Gorriak ez zuen inflexio puntu erabakigarririk lortu. Lehen lerroa egonkor mantendu zen. Eta ia geldirik.
  Hurrengo urtean, alemaniarrak jet-hegazkin sorta batean agertu ziren eta Focke-Wulf - TA-152-ren bilakaera. Arma indartsuak eta abiadura dexente dituen makina zoragarria. Hau larria da...
  SESBen IS-2 eta T-34-85 tanke berriak besterik ez daude oraindik. Eta hori ere urrats handia izan zen.
  Udaberrian, alemaniarrek erasoaldi berri bat abiatu zuten. Ekimena hartzen saiatu ziren.
  Maiatzaren 21eko erasoaldiaren hasiera hamarnaka mila kanoien orroak eta hirurogeita hamar mila bonbardatzaile baino gehiagoren irteerak aldi berean napalm bonbak zituzten, eta hamar tona arteko pisua izan zuten. Bigarren Mundu Gerrako gudurik epikoena hasi zen. Etsaiak Rubikon zeharkatu eta Moskura joan zen. Alemaniako tankeek burrunba egin zuten, auto txikiagoek jo zuten. Altzairuzko hordak sobietar posizioetan aurrera egiten ari ziren, Gengis Khanen zalditeria armadura lodietan bezala. Arrayek aurrera egin zuten, eta, lehenik eta behin, babestuenen "Saguak" eta "Errege Lehoiak", "Tigreak" -2-ek ahari bat bezala erabiltzen zituzten.
  Lehenago ere, teletankak pasatu ziren - "Xake zaldia". Meatze-eremuak leherrarazi zituzten eta alemaniar ibilgailuei bidea ireki zieten sobietar posizioetara. "Serpent Gorynych" ere erabiltzen zen, lehergailuz betetako mahukak aurrera bota eta dena garbitu zutenean.
  Frida, Charlotte, Gerda neska iratxoak Panther-3 tanke berrienean daude eta erasoaren abangoardian mugitzen dira. Gerlari ederrak 75 tonako makina lau batean, elkarri hortzak erakutsi eta oraindik lehengo 105 mm-ko kalibreko pistola batetik tiro egiten dute.
  Charlottek esan zuen irribarrez:
  - Hiru urte baino gehiago igaro dira jada Errusiarekin gerra hasi zenetik. Baina Mosku ez da oraindik hartu!
  Fridak esan zuen haserre:
  - Baina laster Kaukasoa hartuko da. Eta hori agian are garrantzitsuagoa da!
  Gerdak irribarrez erantzun zion:
  - Noski, badaude halako mendi zoragarriak eta leku zoragarriak, baina... Gerra hiriburua erortzean amaitzen da normalean. Eta hartzen ez den bitartean, ezinezkoa da gure garaipenaz hitz egitea!
  Charlottek gogoz kontra onartu zuen.
  - Ez, ezin duzu!
  "Panther"-3 tanke berria proba esperimentaletan dago oraindik. Dena hain automatizatuta dago, non bi tripulatzaile nahikoa izango lirateke. Baina hanka biluziek hirukoteak egin nahiago dituzte. Hala ere, ez die errazago egiten.
  Eta tanke erraldoi bat sobietar posizioetara jaurtitzea. Astuna da baina ondo babestuta dago eta 105 mm-ko kanoi bat dauka 100EL-n. Eta hau larria da.
  Munstro hau aurrera ateraz...
  Eta sobietar obusek tanke honetatik errebotatzen dute.
  Gerdak esan zuen:
  - Hirurok zailak gara!
  Charlottek adierazi zuen irribarre batekin, etsaiari tiro eginez bere behatz hutsez.
  Gorrigorriak kuxkuxa egin zuen:
  - Gure Ama-erria izan bedi lorian!
  Fridak esan zuen barrez:
  - Aintza espiritu arioari!
  Eta orpo hutsarekin ere sakatuko du eta sobietar tankeak hil egingo du. Eta kexaka:
  - Indar berriengatik!
  Hor sartzen da tankearen potentzia masiboa.
  Baina, bestalde, sobietar neskak borrokan ari dira. Eta Errusiako gudariak ere oinutsik daude.
  Borrokak gogorrak dira eta Fritzek aurrera doaz, defentsak sakonki hautsiz. Eta gauzak ez dira nahiko planaren arabera joan.
  Elizabethek IS-2tik tiro egin zuen etsaia eta txio egin zuen:
  - Aberriaren alde - gure ama!
  Ekaterinak adierazi zuen, etsaia izorratzen:
  - Gure aldaketengatik, Errusiagatik!
  Elenak ere hartu zuen eta etsaia jo zuen, kuxaka:
  - Eta dena bikaina da Errusiarentzat!
  Euphrosyne-k suntsipen-opari hiltzaile bat bidali zuen bere hatz hutsez eta txio egin zuen:
  - Aberriaren alde!
  IS-2ko lauek nahiko zehatz lan egin zuten eta tiro egin zuten. Eta nahiko zehaztasunez, oso azkar jo etsaiak.
  Tira, alemaniarrek aurrera jarraitzen dute. Eta borrokaren norabidean mugitzen dira.
  Dagoeneko uda da eta aurrealdea literalki erortzen ari da. Baina neskek borrokan jarraitzen dute eta euren klase gorena erakusten.
  Elizabethek zimurtu egin zuen hitz horiekin. Negu nahiko eta ez oso arrakastatsu baten ostean, frontoietan gauzak okerrera joan ziren. Kursken, zenbakizko nagusitasuna izan arren, sobietar tropek porrot gogorra jasan zuten. Eta orain ere, arrakasta samar hasi zen Voronezh ondoko borrokalarien kontraerasoa porrot egiten ari da. Alemaniarrak atzealdera joan ziren eta komunikazioak moztu zituzten. Eta orain tankerako neskek atzera egin behar dute.
  Baina, hala ere, ona da autoan emakumeak bakarrik daudenean - usain atsegina dute, ez gizon izerditsuak bezala. Eta haien tripulazioa oso ondo koordinatuta dago. Eta laurak arras ederrak izan ziren.
  Elizabethek erabakitasunez dio:
  Irabaziko dugu, ziur badakit! Ekialde Urrunera erretiratu ere!
  Aurora ilegorriak, bere hanka biluzi eta zizelkatua ur gainean zaplastekoa emanez, keinuka, soldadu baten abestiz erantzun zuen:
  "Azkenean, erasotzeko agindua eman ziguten!" Kendu gure tarteak eta odola! Baina gogoan dugu eguzkia nola itzuli eta ia ekialdean nola sartzen zen!
  Ekaterina eta Elenak koruan erantzun zuten:
  -Ongi esana!
  Aurora hanka biluziak prosan gehitu zuen:
  - Europa guztiak nazien alde egiten du lan, eta are baliabide gehiago Afrikan. Beraz, barra oso astuna altxatu behar dugu!
  Elizabeth oinutsik ukabilarekin kolpatu zuen ura:
  - Hartu eta urratu dezagun! Eta orain nahikoa da! Dagoeneko freskatu eta berriro deposituan!
  Edertasunek ez zuten eragozpenik jarri. Gorputz indartsu eta beltzaranen izerdia garbitu eta ondo dago. Neskek luxuzko aldakak dituzte, eta gerri estuak, eta sabela erliebe prentsa batekin. Benetan antzinako jainkosaren estatuak bezalakoak dira. Eta hankak hain lerdenak dira, eta aldi berean gihartsuak, bolak eta altzairuzko giharren alanbreak oliba azalaren azpian ibiltzen dira.
  Halako neskei buruz esaten dute: lauhazkako zaldi bat geldituko dute, sutan dagoen txabola batean sartuko dira!
  Deposito bero batera itzultzeko errezeloa izan arren. Elenak ontzitik armadura zipriztindu zuen autoa gutxienez apur bat freskoagoa izan zedin.
  Elizabethek gogor esan zuen hau:
  - Nola borrokatzen dira uniformedun gizonak halako altzairuzko hilkutxan? Eta ia biluzik gaude!
  Aurora oinutsik, hortz handi eta perladun hortzekin, barrez lehertu zen:
  - Oso ideia interesgarria dela onartuko duzu - Mailegu-errentamenduan bikini bat bidaltzea!
  Ekaterinak haserre erantzun zuen, bere hanka biluzik tankearen beldarrean kolpatuz:
  - Bai, zoragarria. Gutxieneko ehuna xahutzea, anbizio maximoa!
  Elenak ere, dardarka, oraingoan bularrean bakarrik, kroak egin zuen:
  - Hobe izango litzateke tanke gehigarri bat bidaliko balute! Edo hegazkin bat!
  Elizabeth oinutsik goibel esan zuen:
  - Bai, zaborra tankeak dituzte!
  Aurora ilegorriak, dorrera igotzean, kontra egin zuen:
  - Benetan ez! "Churchill" berriena oso ona da, batez ere armaduran!
  Elizabeth ilehoriak bekokia zimurtu zuen eta galdetu zuen:
  - Churchill-ean ibili zinen?
  Suzko deabruak xuxurlaz erantzun zion:
  - Ez! Baina ustekabean jakin nuen 102 milimetroko aurrealdeko armadura duela!
  Elizabeth ederrak aurpegia borobildu zuen, bere hatz dotore eta biluziak kolpatu zituen hogeita hamalauen armaduran eta esan zuen:
  - Gurea baino bi aldiz lodiagoa? Tira, zer ideia ona!
  Elenak, gidariaren aulkian eserita, galdetu zuen:
  Zer gertatzen da pistolaren kalibreaz?
  Aurora oinutsak zintzo erantzun zuen:
  - Ez dakit... Baina ziurrenik 75 edo 76 milimetrokoa izango da. Gutxi gorabehera gurearen parekoa.
  Aurora oinutsik, artillero gisa finkatzen zenean, honako hau esan zuen:
  - Beraz, agian bere gidatzeko errendimendua okerragoa da?
  Aurorak hanka biluziak sorbalda sendo eta gihartsuak altxatu zituen.
  - Agian ... Baina britainiarrek jada 600 zaldiko Meteor motor bat zuten, beraz, ez dut uste Churchill tankea hilkutxa makina bat denik!
  Elizabeth ederrak beste galdera bat egin zuen:
  - Eta zeintzuk dira gure azken garapenak?
  Deabru ilegorriak ahots maitasunez kantatu zuen:
  - Sekretu handia da... Sinesten duzu ala ez?
  Elizabethek, oin biluziak astinduz, ahots doinu batez erantzun zion:
  - Noski sinesten dizut! Horrelako galderak egiteko, oso erraz egin dezakezu ... Kanpalekuan sartu - hartz zuri txikia dagoen tokian!
  Elena hanka biluziak, autoa martxan jarrita, ohartu zen:
  - Munstro bat laster agertuko den zurrumurruak daude: zazpi pistola eta bi suziri jaurtigailu Katyushas-en bezala.
  Aurora sutsuak txistu egin zuen eta burua astindu zuen.
  - Bai, halako munstro batek ez du bueltarik emango!
  Elenak ponpoxoki esan zuen:
  - Baina nola minduko duen!
  T-34-85 orro egin zuen. Ahotsa altxatu behar izan nuen motorra oihu egiteko.
  Elizabeth teniente nagusiak hausten zuen:
  - Laster IS berri bat etorriko dela entzun nuen, armadura oso lodiarekin eta bi motorrekin. Beraz, alemaniarrak Khan izango dira!
  
  
  Aurora oinutsik txantxetan kantatu zuen:
  "Depositua lurperatuko dugu, berriro hasiko da bi arautan hiltzen, hasiko da khan bat hornitzen eliztegietara!"
  Eta laurak barrez lehertu ziren. Autoak pixkanaka abiadura hartu zuen. Hogeita hamalau eta T-34-85 mitikoa izan arren, gidatzeko tanke zaila zen. Bereziki, aldaketa-kutxa aldatzeak esfortzu handia eskatzen zuen. Elena hanka biluzi indartsuak aurre egin zion, batzuetan gorritxo batek oinarekin laguntzen zion. Baina kutxa bera hautsi liteke.
  Hori dela eta, "hogeita hamalaua" ez zen gehienezko martxan jarri. Beraz, depositua ahal baino motelago mugitzen zen. Eta arriskua zegoen egunean zehar, "gauza" ezagunak, Yu-187, eta TA-152, urpekaritza bonbardatzaile oso arriskutsua, aurkitzeko.
  Elizabethek oinutsik ulertu zuen hori, eta basora azkarrago iristea espero zuen. Bertan, haien depositua ez da gehiegi bereizten.
  Aurorak hanka biluziak abesti bat txistu zuen sudurraren azpian. Gorria beti gogo bizian dago, nahiz eta albiste tristeak ematen dituenean.
  Natashak gerraren hasiera gogoratu zuen. Eguerdian gertatu zen, irratian iragarri zutenean. Baina goizetik hasi ziren zurrumurru ikaragarriak zabaltzen. Orduan, irratian jakinarazi zuten Alemaniak SESBri eraso egin ziola gerra deklaratu gabe. Berehala hainbat emakume negarrez lehertu ziren.
  Jendearen aldartea nahasia zen. Gazteagoak direnak, eta propagandak drogatuta, poztu ere egin ziren: diote, bi aste barru alemaniarrak bihurrituko ditugu eta eskifa bat izango dira. Zaharrenak, aitzitik, beltzaran.
  Elizabeth ere ezinegona sentitu zen. Bere anaia zaharra Finlandiako gerran hil zen, eta erdiko anaiak, itzulita, gauza izugarri asko kontatu zituen. Nolanahi ere, argi zegoen Armada Gorriaren maila ez zela propagandak zioen bezain altua. Eta komandoa ez dagoela parekoa, eta tanke asko pospoloak bezala erretzen ari dira.
  Ofizialek errespetuz hitz egiten zuten alemaniarrez... Hala ere, ia Europa osoa konkistatu zuten. Eta nork zaharragoa den Lehen Mundu Gerra gogoratu zuen. Orduan Kaiserren tropak Dnieperera iritsi ziren, eta Errusia Brest-Litovskeko Itun umiliagarrira joan zen.
  Beraz, hanka-hutsik Elizabeth oso haserre zegoen. Ez nituen nire maiteak berriro lurperatu nahi, eta are gehiago Alemania eta bere sateliteekin bezalako etsai indartsu batekin borrokatzea. Itxaropen gutxi dago Britainia Handian. Errusiaren aurka nola elkartuko ziren harrapari haragijale hauek.
  Lehen egun eta asteek iragarpen ezkorrenak berretsi zituzten. Alemaniarrek aurrera egin zuten eta hiri bat bestearen atzetik hartu zuten. Minsk egun gutxiren buruan erori zen. Eta hilabete eskasean Smolensk. Elizabeth boluntario aurkeztu zen fronterako. Neska indartsua da, eta oso gogortua.
  
  Kasualitatez zisterna bihurtu zen, aurretik infanterian aritu zen. Alemaniarrek aurrera jarraitu zuten. Neskak borrokatu zuen zatia inguratuta zegoen. Natashak bere bidea hartu zuen eta abandonatutako tanke batekin topo egin zuen. Elena berarekin zegoen eta elkarrekin neskak kotxea martxan jarri ahal izan zuten. Eta lehen lerrora ere eraman zuen.
  Horregatik domina bat jaso zuten, eta tankeen tropak esleitu zituzten. Prestaketa oso laburra izan zen - hilabete eta erdi baino ez. Neskek Moskuko defentsan parte hartzea lortu zuten.
  Lehendik ere bazirudien gureak zorian zeudela. Fritz-eko unitate aurreratuek prismatikoen bidez ikusi zuten Kremlina, hiriburuko aldirietan sartuta. Baina mirari bat gertatu zen.
  Etsaiak gelditu ez ezik, kontraerasoan joatea ere lortu zuten. Inork ez zuen azken operazioa aurreikusi. Berez egin zen aurrera, baina hortik are arrakasta handiagoa izan zuen. Naziek atzera egin zuten, beren ekipoak abandonatu eta literalki hotzean izoztu ziren.
  Eta "hogeita hamalauek" euren kalitate ona erakutsi zuten -kroserako gaitasuna-. Alemanak elurretan trabatuta geratu ziren, eta zaldunek mugitu eta etsaia apurtu zuten.
  Moskurako mehatxua ezabatu ondoren, denek uste zuten orain eta aurrerago gureak aurrera egingo zuela. Eta nazien bizkarra hautsi zela.
  Baina orain dena ezberdina da berriro! Ipuin beldurgarri batean bezala! Aldagailuei buruz! Beltza zuri bihurtzen denean eta zuria beltz bihurtzen denean.
  Eta orain askoz okerrera egin du. Kalderero bat sortu da, eta bertatik atera behar da.
  Svetlana depositutik makurtu zen. T-34-85 makina bat da, kaxa estuaz gain, ikuspen eskasa bezalako eragozpen bat ere badu. Horregatik, tanke honek borroka-kualitateen zati garrantzitsu bat galtzen du. Panther-2 alemaniarrak ez du halako eragozpenik, eta haren bidez dena nahiko ondo ikusten da.
  Neska harrapatutako garaikurra ere igo zen, tripulazioaren lan-baldintza erosoagoak eta alemaniarren optika ona nabarmenduz. Egia da, 88 mm-ko pistola ahula izatetik urrun dago, eta jaurtigaia sobietarra baino hiru aldiz arinagoa da.
  Deabru gorria ere kanpora makurtzen saiatu zen. Baina estu samarra da bi neskek eskotila batetik begiratzea. Bultzatzen hasi ziren.
  Aurorak hanka biluziak garrasi gogorra egin zuen:
  "Hau da oraindik nire lekua!" Artilleroa zara eta bistan eseri beharko zenuke!
  Katalinek bota zuen:
  - Aitzitik, dena ikusi behar dut! Eta hobe duzu zure lekua jakitea!
  Neskak borrokan hasi ziren. Ehundun gihartsuak, beltzaranak, muskulu sendoak estutuak. Esfortzutik irten ziren txapetak ere.
  Elizabethek oihu egin zien, gero biak oin biluzien hatzetatik tiratu zituen, lasaitzera behartuz:
  - Alemanak bahitzeaz gain, borroka egin behar duzu! Gorde zure zaletasuna naziekiko!
  Neskek elkar estutzeari utzi zioten, baina komandantearengana itzuli ziren koruan:
  - Nola jarraitu dezakegu?
  Elizabethek hartu zuen Solon (halako senatari ospetsua zegoen Solon!) erabakia:
  - Txandaka aterako zara!
  Aurora oinutsak kapritxoz adierazi zuen:
  -Eta ilehoriak tranpa egingo du!
  Catherinek haserre erantzun zuen:
  - Isilik geratuko zinen gorri-lotsagabe!
  Elizabethek garrasi egin zuen:
  - Nahikoa! Edo oilasko hankak azotatuko dizkizut! Nire aginduz zure laguna aldatuko duzu!
  Neskak mihia erakutsi zion elkarri eta... elkarrekin zintzilik geratu zen eskotilan.
  Elizabethek hanka biluziak esan zuen tonu hotz batez:
  - Eseri gorritxoa, Svetlana geratzen da!
  Agustin sutsua benetan haserre zegoen:
  Aspalditik dago hemen! Agertu berri naiz! Eta teorian, aldatu beharko nuke!
  Elizabethek, ahotsa altxatuz eta metala askatuz, burrukatu zuen:
  - Gerra garaian komandantearen aginduak ez dira eztabaidatzen, betetzen baizik... Edo azotatu behar zaitut?
  Sandalia deabru suak gogoz kontra ezkutatu zen dorre estu eta beroan, marmarka:
  - Gerra garaian komandantearen agindu bat, balak txistuka jotzen dutenean! Maitasunez eta balio handiz betea, errusiar soldaduentzat sakratua!
  Elizabethek irribarre egin zuen. Gatazka konpondu zen, eta laster basoa, eta segurtasunez ezkutatuta egongo dira. Hona hemen erne Catherinek bat-batean oihukatu zuen:
  - Tankean alemanaren aurretik!
  Orain hau larria da... Gainera, Elizabeth beldur zen ez hainbeste tankeen gudu bati, naziek eraso-hegazkinei irratian deituko zituztelako. Hala ere, itxaropena dago Fritz-ek ez duela hegan egingo sobietar tanke bakarti baten mesedetan.
  Alemaniarra belar zahar pila baten atzean ezkutatu bazen ere, Catherinek hura ikustea lortu zuen. Panther-2 zen, eta azken aldaketan 100 EL-ko moko luzera zuen. Kalibrea 88 mm berdina da, baina jaurtigailuaren abiadura askoz handiagoa da.
  Panther-2 aurreko aldaketan 1000 metro baino gehiagoko distantziara igaro liteke, eta gero ez dago ziur kopetan. Hogeita hamalau sobietarrak teorikoki kilometro batera irits zitekeen ontzian, baina praktikan bostehun metrotik. Baina oraingoan, probabilitateak ia parekatuak dira. Eta naziek optika hobea dute.
  Arrisku guztia gorabehera, Elenak orpo hutsarekin piztu zuen azken engranajea. Hogeita hamalauek are ozenago orroa egin zuten, eskuak elkartuta, eta tankea bera dardarka ari zen. Baina orain askoz zailagoak dira jotzea. Alemana geldirik dago eta sobietar autoaren zain dago.
  Errazagoa da geldirik dagoen helburu bat jotzea, baina zure autoak horrela dardar egiten duenean...
  Ekaterina jaisten da eta, oinutsik duen Auroraren laguntzaz, lehen tiroa jo eta jaurtitzen du.
  Obus bat lehertzen da alemaniarra baino hamar metro aurretik.
  Elizabeth oinutsik zorrotz ohartarazten du:
  - Kontuz ibili! Ez zaigu hainbeste munizio geratzen!
  Ekaterinak, buru ilehoria keinua eginez, erantzun dio:
  "Ikusteko plano bat besterik ez da!"
  Aurora oinutsik iseka egiten zuen:
  - Bihar atzo baino hobea izango da! Bihar atzokoa baino hobea izango da! Kaixo eguzkia!
  Ekaterina oinutsak esan zuen apur bat soinuz, baina argi:
  - Atzera!
  Neska berriro apuntatzen saiatu zen. Alemaniarra urrun zegoen oraindik. Zis-85 kanoiak 60 milimetroko armadura horren distantziatik zulatuko zuenik ere nekez zulatuko zuen. Naziak ez zuen oraindik tiro egin, baina helburua harrapatu zuen. T-34 dorre txikia helburu txikia da. Zaila da urrutitik jotzea, batez ere tankea horrela abiadura bizian dabilenean.
  Hanka biluziak Catherine zalantzan jarri zen. Tiroa orain edo beranduago, hurbilduz. Hogeita hamalau astindu mugimenduan, eta ezinezkoa da bista zehatza hartzea. Gelditu behar duzu, edo nahikoa hurbildu, edo are hobeto hurbildu.
  Elenak oinutsik esaten du, ukabilak estutuz:
  - Santuaren aberriaren aintzarako!
  Ekaterina hanka biluziak, azkenik, erabaki eta tiro egiten du. Proyectila kanoitik ateratzen da. Neska buruko eskolta batekin doa.
  Dagoeneko gertuago, metro eta erdi inguru, alemaniarretik. Hogeita hamalaua bistatik ikusten zaila dela kontuan hartuta, emaitza ona da hau. Aurora erdi biluzik, tiroaren unean makurtu zena, zaunka ozen egin zuen:
  - Ia apur bat gehiago!
  Catherinek haserre esan zuen:
  - Ia ez du balio!
  Deabru ilegorriak kuxkuxa egin zuen:
  "Führerri ukabilkada bat emango diogu aurpegian, nolabait aterako da!" Orain pixka bat bezala gaude, pixka bat ero!
  Catherinek pazientzia handiz bultzatu zuen edertasuna oinarekin:
  - Isilik ahal baduzu!
  Aurorak oinutsik burrunba egin zuen:
  - Adreiluak!
  Azkenik, alemaniarrak ezin izan zuen jasan, tiro egin zuen... Obusak txistu batekin hegan egin zuen arriskutsu autotik gertu. Baina Fritzek ez zuen jo. Zer pentsatzen ari zen? Susma al zenuen halako edertasunak bagoian eserita edo mekanikoki tiro egiten ote ziren? Panther-2 komandante baten dorre eta ikusgarritasun ona du. Berrogeita laugarren urtean, tanke hau masiboena bihurtu zen. Haren laguntzarekin, alemaniarrek arrakasta handiak lortu zituzten, 1937ko Alemaniako lau mugen barneko lurraldeak hartuz eta, bost hilabete eskasean.
  Tankeak nahikotasun osoa erakutsi zuen. Batez ere IS-2ren aurka. Berrogeita laugarren urtearen amaieran, kanoi luzeagoa zuen aukera bat agertu zen, eta, beraz, proiektilaren hasierako abiadurarekin. Etsaia jotzea espero du alemaniarrak, hogeita hamalaua auto arazotsua den arren. Batzuetan errusiarrek urrunetik jotzea lortzen dute, eta mugimenduan. Etsaia euli bat bezala kolpatu behar dugu.
  Elizabeth hanka biluziak, beti jotzeko aukera dagoela konturatuta, xuxurlatu zuen:
  - Lenin, festa, Komsomol!
  Pentsamendu zoro bat piztu zitzaidan burutik, zergatik ez Jainkoarengana jo? Baina Komsomol kide batek ez omen du Jainkoarengan sinesten. Eta oro har, existitzen bada, zergatik onartzen du hori guztia? Sortzaile arduratsu batek onartuko al luke halako legegabekeria? Zer gertatzen da zahartzaroa eta heriotza?
  Ia biluzik, Elizabethek, agian heriotzak baino gehiago, zahartu eta itsusi bihurtzearen beldur zen. Zein estetikoa den hau. Eta, hain zuzen ere, pertsona bat hilkorra dela suposatzen badugu, garapenaren eta aurrerapenaren mesedetan, orduan zahartzaroa duten pertsonak desfiguratzea ez da nolabait alferrik. Eta non dago sortzailearen estetika? Asko gustatzen al ditu emakume zahar zimur eta konkortsuak?
  Elizabeth ederrak ezin izan zuen hori azaldu eta ondorioztatu zuen: Jainkoa pertsonen asmakizuna da! Izan ere, eboluzioa dago. Eta beharbada iritsiko da pertsona bat hildakoak berpiztu ahal izango dituen mailaraino garatuko den garaia! Eta orduan gerran hil zirenak birsortuko dira komunismo argiaren munduan!
  Elizabeth oinutsik xuxurlatu zuen:
  - Jainkoak gure alderdi ateoaren garaipena!
  Edertasuna Ekaterina lasaitu eta hirugarren aldiz egin zuen tiro... Oskolak armadura jotzen zuela zirudien, baina berriro hegan egin zuen. Baina alemaniarrak landatu... Arraioa, jo!
  Dorrea astindu zen, dei-hots bat entzun zen. Zorionez, armadura inklinatuak errebote egin zuen tirotik.
  Baina garrantzitsuena, oraindik distantzia dezente batetik, Fritzek dorre txiki batekin mugitzen zen tanga azkar bat jotzea lortu zuen. Eta horrek esan nahi du esperientziadun itsasontzi bat eserita dagoela eta hurrengoan agian ez duela eramango ...
  Hanka biluziak, izerdiz distiratsuak, Aurorak automatikoki sartu zuen jaurtigaia. Catherine otoitz batekin itzuli zen... Artemisa! Antza denez, kasu honetan ehizaren jainkosa iruditu zitzaion egokiena. Eta neskak oin hutsez eman zuen izkina zorrotz batean. Ekaterina hanka biluziak haserre dagoenean hobeto tiro egiten duela ohartu zen. Eta... begiak itxi zituen, intuizioan oinarrituz...
  Laugarren jaurtiketa...
  Elizabethek oinutsik xuxurlatu zuen leun:
  - Zeruko estalkia belo bat bezalakoa da!
  Eta Aurorak erdi biluzik, berriro eskotila atzetik begira, oihu egin zuen:
  - Zezenaren begian hain zuzen! Jo dorrea!
  Obusak Alemaniako tanke bat hautsi zuen bidegurutzean. Sua piztu zen eta borrokarako kita urratzen hasi zen. Hona hemen gorritxoak, takitu gabe, esan zuen:
  - Zortea! Eta laugarren alditik bakarrik!
  Elizabeth hanka biluziak presa egin zuen Aurora ilegorria zuzentzera:
  - Halako astindurekin, eta ez dago gaizki! Laugarren saiakeran!
  Catherine oinutsik ustekabean gorritxoaren alde egin zuen:
  - Ez! Arrazoi du, hobe zen lehen aldiz jotzea!
  Elena apur bat moteltzen hasi zen, palankak oin hutsekin ahalik eta leunen mugitzen saiatuz. Hogeita hamalauek moteldu egin zuten. Tankeak itxura zakar samarra zuen kanpotik, baina praktikan eraginkortasuna erakutsi zuen. Alemanaren dorrea erabat urratu zuten, eta detonazioaren ondorioz kaskoa bi zatitan banatu zen.
  Elena apur bat moteltzen hasi zen, palankak oin hutsekin ahalik eta leunen mugitzen saiatuz. Hogeita hamalauek moteldu egin zuten. Tankeak itxura zakar samarra zuen kanpotik, baina praktikan eraginkortasuna erakutsi zuen. Alemanaren dorrea erabat urratu zuten, eta detonazioaren ondorioz kaskoa bi zatitan banatu zen.
  Baina Fritz batek, hala ere, autotik irtetea lortu zuen, eta sasien atzean ezkutatu zen, hilda zegoela itxuraz. Elizabethen aginduz, Elenak depositua gelditu zuen. Aurora eta Ekaterina erdi biluzik atera ziren hogeita hamalautik. Gorriak jauzi egin zuen alemaniarrari eta, berebiziko indarra erakutsiz, esku batekin lepotik altxatu zuen. Hala ere, faxista ez zen txikia bakarrik. Hau benetan ume moduko bat da, ume baten aurpegia, gorputz mehea, bibote bat ere ez da oraindik hautsi.
  Gorri gihartsuak alemanez galdetu zuen:
  - Hain garatu gabeko distrofikoa zara, edo benetan shket bat zara?
  Mutilak ikaratuta esan zuen:
  - Ez naiz ume bat. Jungvolk-ekoa naiz, tanke batean praktikak egin nituen!
  Aurora hanka biluziak barrez lehertu zen:
  - Jungvolketik? Zergatik ez dituzu hamalau urte gehiago?
  Mutilak baietz egin zuen eta erantzun zuen:
  "Hamaika besterik ez ditut!" Nire osabak eraman ninduen paseoan. Ez nazazu bidali Siberiara! Eta mutilak irrintzi egin zuen.
  Ekaterina oinutsik, alemana nahiko ondo ulertzen zuenak, iradoki zuen:
  "Agian gure haurra joaten utzi beharko genuke?"
  Aurora suzkoak hortzak erakutsi zituen gogor:
  - Alemanari zuregana joatea? Inoiz ez!
  Artillero ilehoriak arrazionalki esan zuen:
  - Preso bezala holako shket bat ekartzen badugu, denek barre egingo digute!
  Ekaterina komandantea ere makurtu zen eta, mutikoari begira, honako hau esan zuen:
  - Argal samarra da. Eta neskak galdetu zuen alemanez. Benetan Jungvolk-ekoa al zara?
  Mutilak erantzun zion:
  - Bai, Milady...
  Catherinek logikoki adierazi zuen:
  - Gurekin eramaten badugu, umezurztegi on batera bidal dezakegu. Eta gureari uzten badiogu, orduan haurrari begiratzen diozu eta hilko dute!
  Aurora oinutsak ustekabean aurka egin zuen:
  Non ikusi dituzu umezurztegi onak? Ni umezurztegi bat naiz, eta gazteen kolonia bat bisitatu nuen, eta esan nahi dut ez dagoela alderik!
  Catherine Aurorarengana itzuli zen eta hausnartu zuen:
  - Gorri bat zinen gazte baten gainean eserita? Beti susmatzen nuen!
  Aurok oin biluzik zigilatu zuen, mespretxuz, eta esan zuen:
  - Gure kolonia hain zen aktiboa non ez zegoen bertan lapurrik! Aitzindari bezala, baina oso diziplina zorrotzarekin. Ez dakit bidelapur hizkuntza ere!
  Catherine ados zegoen honekin:
  - Gertatzen da... Kolonia ere bisitatu nuen, eta han ikasle guztiak hain kulturatuak eta zehatzak dira, ezen gutxitan aurkitzen duzu horrelako jendea aitzindarien kanpamentu batean. Tira, ados, beharbada ume alemaniar bat baztertu bat bihurtuko da gurekin, eta gizatiargoa izango litzateke hura joaten uztea!
  Aurora hanka biluziak irri egin zuen eta iradoki zuen:
  "Agian gurekin utzi. Erregimentu baten semea izan dadila, errusiar hizkuntza irakatsiko diogu...
  Elizabethek bekokiak zimurtu zituen Aurora erdi biluziari eta garrasi egin zuen:
  Jostailu bat behar duzu?
  Gorriak esan zuen gogor:
  - Eta zer da okerragoa gurekin faxista menategi batean bizitzea baino?
  Ekaterinak ustekabean isuritako motor-olioa zapaldu zuen eta orain bere oin biluzi eta dotorea belar gainean garbitzen ari zen. Baina hautsak temati itsatsi zuen. Neska artilleroak Aurora onartzen zuen:
  - Bai, mutila benetan hobeto egongo da gurekin piztia nazi honekin baino! Txikia da, argala, tanke batean sartzen da! Borrokatzen eta balentriak egiten irakatsiko diogu!
  Elizabethek goibel esan zuen:
  - Hogeita hamalau eta hain estuak laurok tankerako. Eta gero mutikoa landatu. Hala ere, ez da hori bakarrik. Orduan guri buruz era guztietako gaiztakeriak hitz egingo dituzte!
  Aurora ilegorri ederrak haserre esan zuen:
  Gehiegi pentsatzen duzu beste jendearekin. Ez!
  Elenak ere depositutik makurtu eta txistu egin zuen:
  - Neskak, elkarrekin bizi gaitezen... Azkenean, mutila utzi ala ez, ez da guk erabaki behar, unitateko komandantearena baizik... Beno, oraingoz, eraman dezagun umea gurekin eta ibil gaitezen haizearekin. !
  . 3. KAPITULUA
  Elizabeth oinutsak gogoz kontra egin zuen baietz eta burrukatu zuen:
  - Ikusiko duzu, komandanteak debekatuko digu eramatea. Hau gerra bat da, ez haurtzaindegia!
  Aurorak oinutsik eskua luzatu zion mutilari eta esan zion aleman hutsez:
  Orain zure ama naiz! Gurekin bizi eta jango zara!
  Mutilak irrintzika erantzun zion:
  - Ez da behar, izeko, etxera joan nahi dut!
  Aurora ilegorriak burua astindu zuen mehatxagarri.
  -Ez! Zu zara gure preso! Siberiara joan nahi ez baduzu, gurekin egongo zara!
  Mutilak negarrez lehertu nahi izan zuen, baina borondatearen ahaleginaz malkoei eutsi zion. Eta gizona ez zen negarrez agertu. Catherinek mutikoa besoetan hartu eta autora eraman zuen. Izan ere, tankerako bost pertsona jendez gainezka egin ginen. Eta neskak ez dira txikiak, eta kotxea estuegi dago. Harrapatutako alemaniar txikia belar azpian ura baino lasaiago eserita zegoen.
  Tankea basora sartu zen. Eta garaiz, Yu-187 erasorako bi hegazkin famatu besterik ez ziren joan. Berez, hegazkin hau ez da oso ikaragarria aireko guduetan, baina bonbak oso zehatz botatzen ditu eta aparteko tanke bat ere jo dezake.
  Elizabethek esan zuen irribarrez:
  "Eta ia denbora galdu genuen mutil honengatik. Gure depositua puskatuko lukete.
  Catherinek sorbaldak altxatu zituen.
  - Tanka-dulu bat irabazi genuen ia pareko aurkari batekin, eta itxuraz eskarmentu handiko jaurtitzaile batekin. Horren aurretik, hainbat pistola ere bota zituzten eta bizirik atera ziren. Gure adiskideetatik, denek ez zuten zorterik izan!
  Elizabethek bere gorputzari begiratu zion eta esan zuen:
  - Hain leunak gara laurok, orbain gabe... Ez du axola zoriak nola mendeku hartzen gaituen!
  Aurora hanka biluziak burua astindu zuen.
  Normalean hasiera on batek amaiera ona esan nahi du. Dena den, oraindik bizirik gaude!
  Ekaterinak oin biluzien behatzekin sudurra igurtzi zuen, eta iradoki zuen:
  "Agian gelditu beharko genuke mokadu bat jan. Ez jan goizean!
  Elizabethek onartu zuen:
  - Goazen! Aldi berean, haurrari jaten emango diogu!
  Bazkaria xumea zen: gantza, ogia eta tipula. Ez zegoen denentzako armadako anoa nahikorik, eta opari bat jaso zuten herrian. Neskek jan eta mutilari eman zioten. Itxuraz oraindik beldur zen eta salsa eta ogi xerra mehe bat besterik ez zuen jaten. Baina Catherinek esne gehiago aurkitu zuen, garratza bazen ere.
  Jan ondoren, neskak lasaitu eta abestu zuten...
  Neska zoragarriak Errusiaren alde borrokatzen ari dira,
  Oso harro daude eta Svarog-en semeak ....
  Gure edertasunak hain egoki jotzen du metrailadore batekin,
  Satanen zerbitzariek ezin izango gaituzte hautsi!
  
  Ausart borrokatu genuen, faxismoaren aurka borrokatu genuen,
  Wehrmacht gaiztoa garaituko dugu, etsaia indartsua izan arren ...
  Uste dut laster ikusiko dugula komunismoa,
  Urrezko hostoak, astigarrak distiratsuak!
  
  Ez dago gure herrialde hoberik, komunismoa ederragoa da,
  Gure Aberria distiratsu loratu dadin...
  Hego argidun zoriontasuna planetara etorriko da,
  Eta bizitza hobeago baten ametsa laster egi bihurtuko da!
  
  Sinetsi gure Errusia zoriontasun handi bat bihurtuko dela,
  Mariak gobernatuko du, Lada Jainkoen ama...
  Wehrmacht basati infernuaren erasoa geldituko dugu,
  Eta ez duzu aparteko eta buruz ikasitako hitzik behar!
  
  Etsaia ezin izango du nesken bihotza urratu,
  Borrokalariok ezpata zorrotz eta amorratu bat zorroztu genuen...
  Ederren ahotsak ondo ezagutzen du deia,
  Eta horda faxistak moztu ahal izango ditugu!
  
  Jakin ezazu Komsomoleko kideok ez dugula inoiz amore emango,
  Nazi guztiak xaflarik zorrotzenarekin utziko ditugu...
  Utzi gure nesken aurpegiak urrez distira,
  Eta faxistari ukabilkada aurpegian emango diogu!
  
  Neska oinutsi bat elur-gama gogorren artean lasterka dabil,
  Aktiboki marrazten ari da metrailadorearen tximista trumoi batekin...
  Faxistak zeure burua itotzea besterik ez duzue,
  Aberria gotorleku monolito bat delako!
  
  Faxistak garaituko ditugu, bakearen boterea badute ere,
  Osaba Sam-ek Fritzekin batera jokatzea erabaki zuen borroka honetan..
  Adolfengandik idolo bihurtu ziren,
  Eta orain errusiar armadak ditu haien aurka!
  
  Hemen borroka gaiztoak irakiten dira, Komsomol kide honen borrokan,
  Naziak zapaltzen dituzte, borroka ezberdinean bada ere...
  Zilarrezko neska baten ahotsa hain da soinua,
  Edertasuna ez da Hitler-Satanengana eroriko!
  
  Gure errusiar zatia etengabe irabaztea da,
  Armada faxistak kopurua ez dakien arren...
  Eta gogor jo genuen Adolfo masailezurra,
  Mosku laborista kolpeari men egin zion!
  
  Dagoeneko elur-bilak daude, eta neskak oinutsik,
  Orpo hutsarekin dir-dir egiten dute, erbiaren arrastoa bezala...
  Komsomol kideak borrokan ari dira,
  Sinetsi etsaiak ez duela egunsentia ikusiko!
  
  Ez eman faxistei guduan erruki,
  Haien armada infernuan egongo da, sutan dagoen deabru bat bezala...
  Jesusen eskutik jasoko ditugu sariak,
  Oso gogorra izango da, errusiar neskak bear!
  
  Beharrezkoa bada, buelta emango dugu, mendi guztiak elurtuta daude,
  Eta paradisu argiaren komunismoaren unibertsoan egongo gara...
  Zorionez, Auroraren kanoietatik tiro bat irekiz,
  Eta faxismo basatia infernura bota zuten!
  
  Stalingrado ez zen men egin, haren azpian aurre egin genuen,
  Horda bat altzairutik eta infernutik lehertu zen arren...
  Neskek oinutsik botatzen zituzten granadak oinekin,
  Komsomoleko kideen Ama Lurra bat baita!
  
  Uste dut Berlinen egongo garela, zaila den arren,
  Naziek "Panterak", "Tigreak", "Lehoiak", "Ferdinand" dituzte!
  Neskak kate-maila sorbaldatik tiratu zuen,
  Borrokan Komsomol kideak talentu gogorrak direlako!
  
  Neska gaztearen bihotza Jesusi eman zaio,
  Gainera, Lenin eta Stalin fede sutsuan bizi dira...
  Zalantza trebeagorik egon ez dadin,
  Esan dezagun irmo eta sendo Adolf kaput dela!
  
  Dragoi presidentea ezpatekin zapalduko dugu,
  Eta bere koadrila suntsitu egingo dugu mendeetan zehar ...
  Nesken horda faxistak oinekin zapalduko ditugu,
  Bete bedi argia, amets santua!
  
  Eman jendeari askatasuna, bere pentsamenduak eta sentimenduak,
  Izarra komunismoaren Eguzkiak bezala disdira dezan...
  Gurina hain lodiarekin porridge izango dugulako,
  Gure arrebaren betiko gaztetasuna gu bihurtuko da betiko!
  
  Hemen argia etorriko da, Aberriak distira egingo du...
  Aberria guretzat aintza izango da mendeetan zehar...
  Gainean jarriko gara, komunismoa uste duzu,
  Errusiar izpirituaren indarra, jakin borrokalaria handia dela!
  
  Hemen Errusia prest dago atseginagoa eta ederragoa izateko,
  Eta lagundu mundu osoa paradisuko zorionera joaten...
  Unibertsoa ertzak ere konkistatzeko gai gara,
  Ekartzeko indarren zoriontasunerako mugarik gabeko unibertsoa!
  
  Baina ez da Errusia izango Reich gaiztoaren orpopean,
  Borrorako benetako talentua duelako...
  Gure nesken dantzan, erloju horri,
  Zer sinetsiko du edertasunak edozein emaitza!
  
  Laster eguzki distiratsuaren aroa etorriko da,
  Aberriaren aintza bikain loratuko denean...
  Gure armada ospetsua da Wehrmacht infernuarekin borrokan,
  Eta Fritz gaiztoaren horda kentzeko gai izango da!
  
  Agur Lada Santua, gure Jainkoaren Ama,
  Perun erditu zenuen, eta mendeetako Yaril...
  Itxaropenik gabeko porridgek ez du federik jasoko,
  Asko gastatzen baduzu, ez dituzu hitzei eutsiko!
  
  Aginte garrantzitsuena Stalin handia da,
  Leninek Edenerako biderik jakintsuena utzi zion...
  Jose argiaren buruzagia baita,
  Eta jendearentzat momentu aproposa!
  
  Naziek ezin izango dute Aberria engainatu,
  Eta Mosku Volgatik, Siberiatik moztu...
  Biziko dela sinesten dut - komunismoaren pean errusiarrak,
  Eta Adolfen boterea - Ezabatu egingo dut neska!
  
  Laster garaipena izango da, egia da eguzkia bezala,
  Laster distira izango da, quasar baten izpiak bezala...
  Eta sinetsi Errusia, komunismoa garatuko dela,
  Tira, ez badidazu sinesten, hobe duzu isiltzea!
  
  Zientziak laster berpiztuko ditu komunismoaren hildakoak,
  Bere jakinduria mugarik gabekoa da, quasar bat bezain handia...
  Faxistak gure gogo onez garaituko ditugu,
  Ez gaitezen amore eman urrezko poltsaren tentazioari!
  
  Beno, laburbilduz pasatuko da, hau infernuko garaia da,
  Neskak gorriz sartuko gara Berlinen...
  Eta gure zama mugagabea amaituko da,
  Gure zoriona borroka batekin hartuko dugulako!
  Elenak denekin batera abestu zuen pixka bat, baina gero motorra piztu zuen, eta kotxeak burrunba egin zuen berriro. Ez da erraza hogeita hamalauen atzetik ihes egitea bere motor ozenarekin. Dieselak ere desabantaila asko ditu.
  Irrati-komunikazioak ez zuen funtzionatu, eta ekialdera jo behar izan zenuen. Ia itsu-itsuan mugitu. Erdi biluzik Elizabeth noizean behin eskotilatik makurtzen zen. Han begiratzen saiatu zen eta Aurora ilegorria. Eta Catherine beroagatik nekatuta zegoen eta neska loak hartu zuen.
  Mutila leku batean eserita zegoen eta sudurra ere moztu zuen. Elizabeth, berriz, bere ibilbidea non jarri pentsatzen ari zen. Ideia ugari zeuden. Baina zeinek eramango du salbaziora?
  Ez nuen naziek harrapatzea nahi. Erdi biluzik Elizabethek dagoeneko ikusi du zertan dagoen hori Dariaren adibidean. Neska gizajoa errekonozimendu eraso batean harrapatu zuten. Naziek biluztu zuten lehenik eta ondo urratu zuten azoteekin. Ondoren, oinutsik joan ziren elurretan zehar ondoko herri bateraino. Eta han, izoztutako oinekin, ikatz gainean dantza egitera behartu zituzten.
  Daria gizajoak sufrimendu handia bizi izan zuen. Gero, bastidore batean jarri eta ia biluzik zintzilikatzeko behartu zuten neska hotzak hil arte. Beraz, Elizabethek gogoratu zuen gatibu-kasuan espero zituztela: tortura eta exekuzioa.
  
  
  Oro har, harrigarria da alemaniarrak bezalako herri kultu bat horrela izatea, naturaz gaindiko krudela besterik gabe. Erdi biluzik Elizabeth bera harrituta geratu zen naziek inoren errukirik ez zutelako. Haurrak ere torturatuak izan ziren, eta horrek harridura eragin zuen...
  Batez ere, aitzindariek alanbre gori eta arantzatsuekin harrotzen zituztenean. Brr! Naziek al dute bihotzaren ordez harririk?
  Mugimenduan zehar, neskek hainbat soldadu sobietar ikusi zituzten basoan zehar bultzatzen.
  Elizabeth ederrak tankea gelditzeko agindu zuen eta soldaduak ekartzea eskaini zion. Beraz, ez zegoen lekurik barruan, borrokalariak armaduran kokatu ziren - dorreak eta kaskoak. Eskuak ere heldu ziren ez erortzeko.
  Soldaduak gazteak ziren, ia denek ez zuten oraindik zurdarik ere, nagusiena bakarrik gainerakoak baino zaharragoa zen. Aurora hanka biluziak, emakume ilegorri gehienak bezala, tenperatua izanik, borrokalariekin ligartzen hasi zen. Politenen eskuak ere hartu eta bularrean jarri zituen.
  Elizabethek gogor oihukatu zion pizti ilegorriari:
  - Lasaitu!
  Gazteak, gorrituta, eskuak kendu zituen, eta Aurora erdi biluzik garrasi egin zuen:
  "Beno, ez al dituzu errukitzen emakumezkoen maitasun ohitura galdu duten mutil horietaz?
  Elizabeth ederrak, leundurik, erantzun zion:
  - Baina ez egin denen aurrean... Inork ikusten ez duenean, egin nahi duzuna!
  Aurorak hanka biluziak aldakak astindu zituen haserre. Hurbiltasuna, gazte politak hunkituta. Eta gorritxoak, odol beroa zuenez, sufrimendua jasan zuen, oraintxe bertan tigresaren lizunkeria ase ezin zuelako. Bikini batean, Catherine ere piztu zen, gizon bat nahi zuen, baina bazekien bere burua kontrolatzen. Dagoeneko armaduradun gazteen artean biktima bat azaldu duen arren. Hona hemen bekain beltzak dituen argia. Gauean gelditzen direnean, orduan...
  Hanka biluziak Elizabethek ere desio bat sentitu zuen bere baitan, baina Komsomol kide baten heziketak instintu basatien aurka protesta egiten du. Ezin duzu ezagutuko duzun lehenengo pertsonarekin maitasuna egin, polita delako. Gozagarria den arren.
  Elizabethek bere burutik urruntzen ditu pentsamendu horiek, baina zenbat eta gehiago saiatu, orduan eta gehiago nahi du. Zorionez, beste tanke sobietar bat agertu zen aurretik. Gainera, tamaina eta forma ikusita - KV.
  Neska distraitu zen, eta Aurora hanka biluziak, irratia ez zebilenez, ikurrinekin seinaleak ematen zituen. Sobietar tanke batetik erantzun zion. Bezala, dena ondo dago, laster utziko dugu galdara.
  Elenak bakarrik begiratu zuen kezkatuta; agian ez zegoen erregai nahikorik.
  Neska ilehoriak hots egin zion gorritxoari:
  "Erregaia behar dugula seinale".
  Aurora oinutsik eman zuen seinalea. Eta erantzun zioten. Hornidura-kamioi bat laster iritsiko dela eta hobea izango dela. Gorritxoak soldaduari oraindik bizarrik gabeko aurpegia laztandu eta... ezpainak gogor kolpatu zituen. Gaztea berriro gorritu zen. Nagusiak, kopeta zimurtuta, galdetu zuen:
  - Zergatik ez didazu musu ematen?
  Aurora erdi biluzik ukitu gabe erantzun zuen:
  - Zaharra zara!
  Nagusiak ahotsean irain batekin erantzun zion:
  "Hogeita hamahiru urte besterik ez ditut. Kristoren aroa!
  Aurorak hanka biluziak erdeinua egin zuen:
  - Ez dut Jainkoarengan sinesten! - Leninek esan zuen bezala: Jainkoa ilusio bat besterik ez da, baina hau oso ilusio kaltegarria da, gogoa lotzen du!
  Nagusiak, ahotsean tristura zuela, zera esan zuen:
  - Nik ere ez nuen Jainkoarengan sinesten, baina halako gertaera harrigarri bat gertatu zitzaidan, non hau botere nagusien esku-hartzearekin bakarrik azal daitekeela!
  Deabru gorria eszeptikoa zen:
  - Posizio materialistetatik dena azal daiteke. Dagokion ezagutza edukitzea besterik ez duzu behar.
  Nagusiak sorbaldak altxatu zituen, ilea jada grisatuta zegoen, eta benetan berrogei urte zituela zirudien. Aurorak hanka biluziak mutil gazteagoak nahiago zituen oraindik. Eta ez zitzaion handiegia interesatzen, gizon gisa. Bitxia bada ere zer ikusi zuen ezohikoa? Agian infernua?
  Aurora erdi biluzi batek bere zola biluzia egin zuen armaren zati zorrotzean zehar. Orpoa kilikagarri bihurtu zen, eta edertasun sutsuak irribarre egin zuen.
  Orduan, nagusiari galdetu zion:
  - Eta zer ikusi zenuen?
  Ezustean erantzun zuen:
  - Badakizu, hurrengo bileran esango dizut hau!
  Aurorak erdi biluzik esan zuen eszeptikoki:
  "Baina zu ere hil dezakete, ezta?"
  Nagusiak nahita axolagabe esan zuen:
  Beraz, hau da patua! Zure edertasuna bezala!
  Gorriak serio erantzun zion:
  "Ni sorgina naiz, eta sorginak ez dira gerran hiltzen!"
  Nagusiak barrez lehertu eta neskaren burua sutsua laztandu zuen:
  "Sorgin ateoa... Hau oso interesgarria da!"
  Aurora oinutsak serio erantzun zion:
  - Ez du oztopatzen! Gainera, infernuan sinesten ez baduzu, askoz ausartagoa zara sorginkerian!
  Nagusiak oraindik zerbait erantzun nahi zuen, hiru obusek aurretik KV tankea jo zutenean. Arretaz mozorrotuta, alemaniarrek segada bat jarri zuten. Gainera, tanke bat "Panther" -2-ren azken aldaketa izan zen, kanoi luzeko 88 mm-ko kanoi batekin, IS-2ren armadura frontalean urrutitik barneratzeko gai dena. Berriz ere, neskek borroka desberdin batean parte hartu behar izan zuten. Baina, itxuraz, halakoa da haien patua: borrokatzea eta irabaztea! Eta ezin da ezer egin honen aurka haien heroismoarekin ere!
  Nahiz eta, honetan garaipenak irabazten dituzunean, orduan xarma guztia! Beldurrik ez!
  Elizabeth hanka biluziak ahots osoz kantatu zuen;
  Borrero faxistak sorbaldak urratzen ditu,
  Hona hemen rack, pintzak, zulagailuak eskura!
  Arimaren gorputza elbarritu nahi du,
  Munstro hutsala, baina itxura polita!
  
  Dirua agintzen du, itsasoan ontziak,
  Izenburu batek ere eman dezakeena!
  Benetan jarri zaitu lerroan,
  Azken finean, berarentzat hilotza eta joko bat besterik ez zara!
  
  Gure negozioaren berri izan nahi du,
  Zer berri behartsuen katean kateatuta!
  Horregatik, eskuzabaltasunez gidatuko dut,
  Aita eta ama ere ahazteko!
  
  Baina aberria irmo zerbitzatuko dugu,
  Borreroaren ankerkeriak ezin gaitu hautsi!
  Adar bat makurtuko da haize bolada baten ondorioz,
  Eta haur biluziek negar egiten dute!
  
  Bai, lehen txanda zaila galdu nuen,
  Baina Ahalguztidunak berreskuratzeko aukera emango du!
  Eta orduan nik neuk etsaia kanporaketara bidaliko dut,
  Nire ukabilak irmoki helduko dio narrastiari!
  
  Amak ematen dit halako indarra
  Tortura guztien mina gainditzea posible dela!
  Eta atera hondorik gabeko hilobi honetatik,
  Irents ez dadin, haserre bear!
  
  Apur bat gehiago eta salbazioa gertu dago -
  Etsaien aurka garaipena lortuko dugu!
  Komunismoaren argiaren estalpean bizitzea,
  Eguzkiak etxea urrez gainezka dezan!
  Tira, zer gertatzen da halako neskei buruz, Armada Gorriko soldaduak etsaiari aurre egiteko gai dira. Eta ausart borrokatuko dira.
  Hala ere, naziek berriro ere Stalingradora sartu ziren eta borroka gogorrak gertatzen ari dira Volgako hiriarentzat.
  Neskak eta hemen borroka heroikoki. Benetako batailoi hilezkorra balitz bezala.
  Esaterako, Alenka kontraeraso etsi batean dago, eta ikatz pakete lehergarri bat botatzen du behatz hutsez, Pantera irauliz.
  Eta hau hiriaren kanpoaldean borrokatzea besterik ez da, oso krudela.
  Anyutak, naziei tiroka, irrintzi egiten du:
  - Aintza komunismo garaiei!
  Eta Alla-k bere titi gorriarekin bazooka botoia sakatuko du eta etsaia berehala kolpatuko du.
  Orduan txintxoa egiten du:
  - Konkistatu gabe pauso bat atzera,
  Unconquered - Stalingradoko heroia ...
  Makurtu gabe uneoro,
  Gurekin, Errusia herrialde santua da!
  Mariak txin-txin egin zuen, etsaiak moztu eta keinu eginez:
  - Aintza Errusia Santuari!
  Olympiasek zintzo erantzun zuen, alemaniarrak moztuz:
  - SESBrentzat!
  1944ko irailaren 2an, borroka gogorrak gertatu ziren Volgako hiriarentzat. Natashka Kaktusova kapitainaren agindupean dagoen emakume frankotiratzaile batailoiak defentsa posizioa hartu zuen Volodarsky kaleko hondakinetan. Metrailadoreak eta fusilak zituzten neskak, granada sortak lotuta, hondakinen atzean ezkutatu ziren.
  Natasha bera gorputz biluziaren gainean tunika orbanez jantzita dago, praka motzak eta oinutsik. Neska eder eta kurbatua, aldaka sendoak, gerri mehea, ile motza erdi-koadro baten azpian. Aurpegia oso adierazgarria da, kokots gizon batekin, begi urdinak zabal-zabalik. Ile marroi argia hautsez gris bihurtu zen, bular altua, itxura gogorra. Natasha kapitainak bi urte baino gehiago daramatza borrokan eta gaztea izan arren asko ikusi du. Neskaren hankak ebaki eta ubelduraz estalita daude. Neska bat arinagoa da oinutsik mugitzeko bota zakar eta baldarrak baino.
  Oin biluziak lurzoruaren bibrazio txikiena sentitzen du, meategi baten hurbiltasunaz ohartarazten du eta ama lurrak berak erresistentzia gehitzen du. Alde batetik, neskaren oinak gogortu egin ziren, eta ez zuten metal beroaren beldurrik, edo hondakinen hondakin zorrotzei, baina, bestetik, ez zuten sentsibilitatea eta malgutasuna galdu, mugimenduaren orroaren bidez ohartaraziz. tankeak.
  Sweet Natashka granada bat eskuetan dauka leherketa pakete bat lotuta. Beharrezkoa da "Lion" alemaniar tankera ikaragarrira arakatzea, kaleak metrailadoreekin ureztatuz.
  Mirabela bere ondoan arakatzen da. Oinutsik ere, beraz, batailoiko neska guztiak botatakoak ziren, beren komandantea imitatuz. Hautsez beteriko zolak zorrozten zaizkio neska lau hankan arakatzen denean. Mirabelaren ile horia nahasia eta luzea da... Pixka bat kizkurra. Neska bera argala, argala, txikia da. Neska batekin ere nahas daiteke, sorbalda estuekin eta itxuraz buru handia duena.
  Baina Mirabelak asko bizi izan ditu jada. Gatibu faxistak bisitatzea lortu zuen, tortura krudeletatik bizirik, eta meategiak, nondik ihes egitea lortu zuen mirari ulertezin baten bidez. Baina bere haur-arpegi samur eta samurra ikusita, ezin da inoiz esan gomazko makilekin orpoetan jo zutenik, korronte bat igaro zela gorputzetik.
  Mirabelak tiro egiten du... Hirugarren Reich-eko soldadu bat, kasu honetan arabiarra, hilda erortzen da, bere mukia harea eta hondakinak altxatuz.
  Natashkak granada mordoa sartzen ditu zabor pila baten azpian. Orain laurogeita hamar tonako "Lehoia" bat arakatuko da hona eta leherraraziko du. Neskaren begi urdinek zafiroak bezala distiratzen dute aurpegian, eguzki-erredurak eta hautsak ilunak.
  Esperientziak iradokitzen du ondo babestuta dagoen depositu batek posizioa aldatuko duela orain. "Lion"-ek 100 mm-ko alboko armadura du, eta baita angelu batean ere. Hogeita hamalauek ezin dute zeharkatu, Keveshe astunek bakarrik dute aukera. Baina beldarrak dira helburua. Garrantzitsua da autoari mugikortasuna kentzea...
  Svetlanak metrailadoretik leherketa bat bota du... Soldadu bat, inork ez daki zein nazionalitate, erori egiten da. Alemanek, Ekialdeko Hemisferioaren zatirik handiena konkistatuta, ariar odola estimatzen dute eta tropa kolonialak borrokara botatzen dituzte: arabiarrak, afrikarrak, indiarrak, hainbat asiar eta europarrak. Poloniarren kopurua ere handitu da -sehaskatik ohituta dauden Errusia boltxebikea gorrotatzera-. Ukrainako nazionalistak, eta Don kosakoak, eta txetxeniarrak eta Kaukasiar Khaganate osoa borrokan ari dira hemen. Hitlerrek nazioarteko oso bat sortu zuen.
  Etsai asko...
  Svetlanak trebetasunez saihesten du metrailadorearen sua. Bala ia zatituta, hautsagatik belztuta, orpo biribila eta neskatxa. Kapitain ederrak txirrika bat ere sentitu zuen kalibre handiko opari bat hegan zenbat hurbildu zen. Neskak bere burua gurutzatu zuen, xuxurlatu zuen:
  Bala batek ere ez gaitu geldituko!
  Mirabelak atzera botatzen du... Angelica beste neska bat - oso ilegorria, altuera batez bestekoa eta gihartsua, anoa eskasak izan arren. Neska oso polita ere bai, luxuzko aldakak, gerria altxatuta, ez emakumezkoen sorbalda zabalak eta bular altuak dituena.
  Angelica bere galtza motzetan bakarrik borrokatzen da, tunika txikitu eta hauts bihurtu da, eta uniforme berriak ez dira Volgan zehar entregatzen. Jainkoak ez die munizio gehiago eta janari tanta bat transferitzea tropa sobietar agortuei.
  Beraz, Angelica ia biluzik dago, hankak marraztuta ditu, batez ere belaunak. Metrala zati batek eskuineko oinaren zola jo zuen, eta min ematen du, zaila da ibiltzea.
  Angelika ilegorri, hautsez beteta, ia biluzik aurpegi polita, baina aldi berean gogorra bihurritzen dio. Neskak, tiroka, dio:
  - Jauna, Mosku eta Stalin gure gainetik daude!
  Eta erasotzaile naziak mozten ditu, bere burua atzera egiteko astirik ia ez duelarik.
  Hondakinek eta kale estuek zaildu egiten diete bira egitea alemaniar tanke ikaragarriei. Hona hemen ia berrehun tonako "Saguak" eta ezin dira batere pasatu ...
  Svetlanak espero zuen bezala, "Lev" apur bat gidatu zuen, eta zabor pila batean lurperatu zuen. Leherketa bat izan zen. Beldarra lehertu zen, hondatutako arrabol pare bat hegan egin zuten.
  Zauritutako tankea gelditu egin zen eta obus bat atera zen bere bidoitik...
  Nonbait burrunba egin zuen urrunean, hondakinak utziz. Svetlana ilehoriak, suge baten antzera esan zuen:
  - Hori da nire kalkulua! Kontu bat ireki du...
  Neska-kapitaina berriro arakatzera behartuta dago. Alemaniarrek eta haien sateliteek ezin dute haien nagusitasun teknikoa erabili hondakinen artean. Hitler burugogorraren erruz, Hirugarren Reich-eko hordak posizio-borroketan murgilduta zeuden hiri handi eta ondo gotortu batean.
  Mirabelak granada bat botatzen du. Eraitsitako alemaniar edo arabiarren kontra itzulipurdiak egitera behartuz, buelta emanez. Militante nazietako batek eskua urratzen dio, eta bertan zintzilikatzen du, iparrorratza duen erloju ingeles bat.
  Mirabelak dio irribarrez:
  - Iparrorratzak erakusten dizuna - infernurako bidea!
  Eta neska eder batek itsatsitako zeramika zati bat kentzen du hautsez betetako orpotik.
  Angelikak ere hautsak kentzen ditu, bere bular sendo eta beteekin. Titiak ia beltzak dira zikinkeriagatik eta azkuragatik. Eta garbitzen saiatu. Berriz ere zuloa egin behar duzu alemaniar metrailadoreak idazten ari direnean. Eta arakatu plastunski moduan.
  Nesken batailoiak eusten die euren postuei, nahiz eta bonbardaketak egon. Eta obus astunak urratzen dituzte, eta bonbak zerutik erortzen dira ... Baina ezerk ez du sobietar heroien ausardia hautsiko.
  Hemen Svetlanak Pantera nola arakatzen den ikusten du. Beno, tanke hau jada ez da hain beldurgarria.
  Alboan zulatu dezakezu. Neskak doministiku egin zuen, bere aho dotorera igotzen zitzaion hautsak tu egin zituen. Granada bat hartu zuen eskuan, leherketa pakete batekin pisua. Oharkabean sartu behar zara. Baina ke asko dago inguruan.
  Angelica arrastaka hasi zen, hustubidean atseden harturik, behatz eta ukondoekin. Sagua atzetik dabilen katu bat bezalakoa zen. Neskak berrogeita bat urteko uda ikaragarri hartako gerra gogoratu zuen, Wehrmacht-ek SESBeko hedadurak traizioz inbaditu zituenean. Neska ere ez al zen beldurrik, ia neska? Hasieran bai, baina gero ohitzen zara. Eta obusen etengabeko leherketak zarata arrunt gisa hautematen dituzu jada.
  Eta orain oso gertu lehertu zen. Neskak zaplaztekoa eman zion sabelean. Zatiak goitik doaz erle basatien artaldea bezala. Angelikak xuxurlatu du ezpain zartatuta:
  - Justiziaren izenean, Jauna!
  Neskak arrastaka bizkortzen du eta granada bat botatzen du erantsita pakete lehergarri bat duela. Oraina arku batean doa. Leherketa bat entzuten da, Panteraren alboko armadura meheagoa ematen du. Alemaniako tankea erretzen hasten da, borrokarako kita lehertzen da.
  Svetlanak xuxurlatu du irribarrez:
  Eskerrik asko Jesus Jauna! Zugan bakarrik sinesten dut! Bakarrik otoitz egiten dizut!
  Pantera hausten du. Urratuta, enbor luze bat hondakinetan lurperatuta dago. Aurrealdeko armadurak, alboko armaduratik askatuta, bola baten antza du.
  Svetlanak, zeinaren begiek, hautsaren eta eguzkiaren erreduraren aurpegi marroi batean, arto-loreez distira egiten duten, dio:
  - Zenbat eta haritz gehiago izan etsaiak, orduan eta sendoagoa gure defentsa!
  Angelica oso sexya da, kulero beltzekin, eta biluzik, hautsez beteta, gorputz sendoa. Neska oso inteligentea da. Behatz hutsekin beira zatiak bota ditzake.
  Orain objektu zorrotz bat bota zuen hautsez estalitako hanka dotorearekin. Eta itsatsita, faxista baten eztarrian. Angelika ederrak hots egin zuen:
  - Eta sexu-ikurra naiz, eta heriotzaren sinboloa!
  . 4. KAPITULUA
  Neska, ondoren berriro arakatu zuen, tiroka. Led sua eta Svetlana.
  Edertasun-kapitainak, Natasha, faxista moztu ondoren, txio egin zuen:
  - Bizitza kate bat da, eta bertan dauden gauza txikiak loturak dira...
  Mirabelak tiro egin zuen, Fritz-i burua ireki eta gaineratu zuen:
  - Ezinezkoa da loturari garrantzia ez ematea!
  Svetlanak, berriro zehaztasunez tiro eginez, oihu egin zuen:
  - Baina ezin zara zikloka joan txikikeriatan...
  Mirabelak zehaztasunez jaurti zuen eta gaineratu zuen:
  Bestela, kateak inguratuko zaitu!
  Olinpiada beste neska batek, oso polita ere, Seryozhka aitzindariarekin batera, meategi bat prestatu zuen alanbre batean. Biek bultzatu zuten... "Tigre"-2-aren beldarrera arrastaka sartu zen mozo maltzurra. Eta nola lehertuko den kanoi luzeko auto alemaniar honek.
  Sergei mutil ilehoriak oihukatu zuen:
  - Gure Errusia, ontzi bat duzu!
  Eta ozta-ozta izan zuen atzera jauzi egiteko, keinuka, takoi beltz eta erorita, erortzen zen teilatutik.
  Olympiasek mutilari lepoa laztandu eta esan zuen:
  - Oso argia zara!
  Aitzindariak fronterako bidea hartu eta emakumeen batailoian sartu zen. Mutikoa ere oso sortzailea da. Esaterako, hegazkinak egin zituen eraso faxistak botatzeko. Focke-Wulfs edo TA-152ak altxatzen direnean, izugarrizko burrunba gorra entzuten da.
  Alemanek Wagner sinfonia baten laguntzarekin jotzen dute. Halako doinu dotorea.
  Olympiasek dio haserre:
  - Oraindik gu beldurtu nahian dabiltza!
  Mutil aitzindariak patetismoz kantatu zuen:
  - Gerlari errusiarrak ez dio heriotzari beldurrik,
  Heriotzak ez gaitu zeru izartsuaren azpian hartuko!
  Errusia santuak gogor borrokatuko baitu,
  Metrailadore indartsua kargatu nuen!
  Olympias, neska altua eta gihartsua, aldaka eta sorbalda zabalak dituena, emakume baserritar tipikoa da. Borrokan arropak trapu bihurtu ziren, hanka sendoak biluzik daude, ilea bi txirikordatan ehunduta eta hauts asko botata.
  Seryozhkak hamaika urte besterik ez ditu, desnutriziotik argala, mutiko marratua eta zikina, praka motzak baino ez ditu. Mutilaren ile zuri naturala gris bihurtu zen, eta saihetsak azal mehe, beltzarana eta zikinaren bidez erakusten dira. Hankak izugarri kolpatuak, eta erredurak, ubeldurak, babak. Egia da, patuak haurra zauri larrietatik gorde zuen.
  Haren atzealdean, Olinpiar Jokoak handiak eta lodiak dirudite, neska batere gizena ez den arren, haragi sendo eta trebatua baizik. Gainera, goseak ez omen zion batere eraginik bere itxura handi eta handiei.
  Neskak tankearen aurkako fusil astun batetik tiro egiten du. Alemaniako autoei ezin zaie kopetan zulatu, baina aukera dago pistetan.
  Eta "Lehoi" potoloa, karroan lehergailu pisutsu bat jaso ondoren, kea botatzen hasi zen erretzaile astun bat bezala.
  Seryozhkak gaiztakeriaz kantatu zuen:
  - Fritz kiratsa pentsatu gabe, zigarro bat piztu zuen sarreran! Noski, arazo handietan sartu zen!
  Olympiasek, txahal gihartsu eta beltzaranekin dardarka, tap-dantza bati ekin zion hanka biluzi eta ederrekin. Neskak kantatu zuen:
  - Errusiar aurpegi santuak dir-dir egiten dute ikonotik... Jainkoak ez dezala gutxienez mila Fritz bustitzea! Eta norbait faxistak baino gehiago burrunba egiten badu, inork ez zaitu, sinetsi, horregatik kondenatuko!
  Orduan, tankearen aurkako fusila berriro kargatu eta berriro tiro egin zuen. Garraiolari alemaniarrak kea bota zuen berriro.
  Neska batailoiak kalte handiak eragin zizkion Fritz-i. Baina galerak ere izan zituen. Hemen neska bat erditik urratuta zegoen, eta bere aurpegia horrela bihurtu zen, hautsa gorabehera, zurbil.
  Stalingradoren zatirik handiena naziek harrapatu dute dagoeneko, baina hirian geratzen denak ez du amore eman eta amore eman nahi.
  Svetlana, berriz, "Tigrea" zeharkatu nahian dabil. Alemaniako auto indartsu batek, granada bat jaso zuen alboan, baina ez zen men egin. Buelta ematen du kanoi bat tiro egiteko. Neskak lurrean sartu behar du, eta hondakinak, oraingoak askatutako eztanda-uhinak ez zapaltzeko.
  Svetlanak xuxurlatzen du emeki:
  - Ama, aita, barkatu!
  Mirabelak granada bat bota zion Tigreari, eta bekokian lehertu zitzaion. Neskak txistu egin zuen:
  - Izan ere, neguan argi irakaskuntza udaberrian buruz ... salbuespenik gabe errepikatzen dut Hitler izurrite sasikoa dela!
  Angelikak, nazien bista hautsiz eta lehertu batez ura isuriz, iragazi zuen:
  - Hilkutxan, Fuhrer ikusi dut orain! Eta gizajoari ostiko bat eman zion begietan!
  Neska ilegorriak, egia esan, granada bat bota zuen tankera hatz hutsekin. Kupela jo zuen... Leherketa bat etorri zen eta "Tigre"-ren bokata apurtu egin zen.
  Aleman koldarrak hartu eta atzera egin zuen.
  Svetlanak bere sudur zuloetatik puztu zuen:
  - Gurea, zureak ez du amore emango!
  Mirabelak Hitlerreko mertzenario bat balaz moztu eta abestu zuen:
  - Eta gaiztoa ez da txantxetan ari! Eskuak eta oinak, errusiar sokak bihurritzen ditu! Bihotzean sartzen ditu hortzak... Aberria hondoraino edaten du!
  Svetlanak barre egin zuen eta zaunka egin zuen:
  - Fuhrer-ak oihu basati, malko egiten du bere burua!
  Mirabelak tiro egin zuen eta gaineratu zuen:
  - Tira, heriotza-puzkak, irribarreak!
  "Shtumrtiger" are arriskutsuagoa agertu da. Eraikin eta bunker osoak suntsitzen ditu. Gainera, ez da tropa sobietarren posizioetara hurbiltzen. Kotxea estalpean gordetzen dute alemaniar metrailadoreek.
  Svetlanak ikusten du Fritz-en posizioetara hurbiltzea ez dela errealista. Baina zeruan Focke-Wulfs. Makina horietako bat sobietar posizioetara hurbiltzen da. Neskek tiro egiten diote.
  Angelikak granada bat botatzen du, eta haserre esaten du:
  - Heriotza sakonean - ez dago barkamenik!
  Horren ostean, neskak metrailadoretik buelta bat ematen du. Azkar atzera egiten du. "Panther" -2 alemaniar tanke berri samarra, dorre txiki batekin eta beheko siluetarekin azkar igotzen da.
  Hainbat neskak granadak jaurtitzen dizkiote Alemaniako autoari. Bera, opariak jasota, izoztu egiten da eta ezin du buelta eman.
  Angelikak txistu egin zuen, txistuka:
  - Hau eraso berri bat da! Ahoa urratuko diogu!
  Panther-2-k irrintzi egin zuen eta bere arma indartsuagoa tiro egin zuen.
  Su zutabeak airea zatitu zuen, eta berehala berotu eta elektrolizatu zuen atmosfera.
  Angelikak barre egin zuen, maskorrak neska erdi biluziaren ondotik hegan egin zuen. Lotsagabe gorritxoak aldakak astindu zituen eta esan zuen:
  - Eta Newtonek etsaiak garaitu zituen, uztarria bota zuen tronutik! Fritzek bere Newtonen legea dekretatu zuen!
  Stalingrado dena sutan sartuta zegoen, suzko mihiek zerua miazkatu eta txinpart moreak, laranjak eta gorritxoak kiskaltzen zituela zirudien! Eta txinparta bakoitza infernuko gaztelu batetik ihes egiten duen mamua bezalakoa da.
  Svetlanak, borrokalari alemaniar bat eroriz, begi urdinak dirdira egin zituen, abestu zuen:
  - Zer ari zara irrinkatzen atso gaiztoa? Sinetsi iezadazu, ospitale psikiatriko bat besterik ez da zuregatik negarrez!
  Mirabelak kantuan kantatu zuen, naziei tiroka:
  - Zein ona den belar gainean etzan eta buruan Fritz jotzea! Antolatu kataplasma bat Fuhrerrentzat, eta bidali balak metrailadore batetik!
  Neskak barre barre egin zuen eta sabeletik bizkarrera itzuli zen. Hankekin bizikleta bat egin nuen. Granada bat igo zen. Focke-Wulf hegalaria, sabel azpian metraila jaso ondoren, bizkor igo zen gora. Ikus daiteke zati zorrotzek zauritu zutela. Izaki faxistak su hartu zuen, eta hautsitako hego zatiak galtzen hasi zen.
  Svetlanak, Fokke altitudea nola galtzen ari zen ikusita, kroak egin zuen:
  - Hori semaforo bat da! Aizkora bat zintzilik dago taula gainean!
  Hegazkin alemaniarra lehertu zen, hondakinak zeruko bazter guztietara barreiatuz. Eta nora joan zen bateko faxista. Nire azken txanda egin nuen. Borreroa errautsetara joan zen, ez pilotua!
  Mirabelak doministiku egin zuen, hautsak bota eta esan zuen:
  - Izan edo ez izan? Ez da galdera!
  Angelikak berriz ere oinarekin beira puska bat bota zuen, hainbesteraino non, begia joz, Fritzengana atera zitzaion, buruaren atzealdetik:
  - Tanke armada bat naiz! Eta tratatu behar zaituzte!
  Alemaniarrak eta haien sateliteak aurrera egiten saiatu ziren, granadak haien aurrean jaurtiz. Nesken aurkako taktikak ez zuten balio. Hemen Seryozhkak katapulta bat zabaldu zuen, eta etsaia nola jotzen duen erantzunez.
  Mutil aitzindariak hots egin zuen:
  - Santa Claus Hitlerren ahoa urratzen!
  Katapultaren kargak, nazien jendetza zulatuz, sakabanatu egin zituen, eta aldi berean airean irauli. Fritz erori zen, eta hormetako hondakinen gainean hautsi zen.
  "Tiger" -2 tankeak, oreka galduta, "Lehoia"rekin talka egin zuen. O, Leva, non da zure izen ikaragarria?
  Svetlanak irribarre egin zuen eta erantzun zuen:
  - Beno, ondo Seryozhka!
  Mutilak oldarkorra egin zuen.
  - Pioneer beti prest dago!
  Neskak oin biluzik astindu zuen erantzun gisa.
  Neska-kapitaina berriz iltzen hasi zen. Eta Olympiasek Seriozhkari oin estuari kilikatu zion, zein gogorra duen! Ez da harritzekoa mutilak suetatik korrika egiteko beldurrik ez izatea.
  Mirabelak kantuan esan zuen:
  - Gaztetasuna ona da - zahartzaroa txarra da!
  Angelica, gorri alai honek, baiezkoa eman zuen:
  Ez dago zahartzaroa baino okerragorik! Hau da, hain zuzen, ahalik eta egoerarik nazkagarriena!
  Eta neskak salto bat eman zuen kolpe batekin. Une batez amona nazkagarriak irudikatu zituen. Ez, ez alderatu, atso bat neska batekin. Eta zer edertasuna, gorputz lirainetan.
  Angelikak hartu eta kantatu zuen:
  - Fluxua urtez urte, urte karabana batean,
  Emakume zahar batek henna mortero batean igurzten...
  Eta zer esan nire figura liraina,
  Ez dut ulertzen nola joan den gazteria!
  Svetlanak begiak distira egin zituen, alemaniarra kolpe batean kolpea bota eta esan zuen:
  - Ez! Hala ere, gerran bada halako xarma bat: betirako gazte geratzea! Beti mozkortuta!
  Olympiasek karga berri bat jarri zuen katapultuan. Hau mortero ona bezalako zerbait da. Neskak txistu egin zuen:
  - Ez pasa, pasa baizik!
  Seriozkak bere oin mehe baina arin nahastu eta zaunka egin zuen:
  - Fritz aurpegia!
  Eta granada bat, leherketa pakete batekin batera, sasoi betean hegan egin zuen nazien posizioetara.
  Bai, Stalingrado ez zitzaien eman. Ekaina amaieratik hirugarren hilabetez, erasoa aurrera doa, baina hiriak ezin izan du dena hartu. Fronteko beste sektore batzuetan naziek arrakasta lortu zuten, baina honetan ez.
  Svetlanak bere pistola tiro egin zuen eta burrukatu egin zuen:
  - Dena da ezinezkoa, posible dela gertatzen da... Ez dago unibertsoa oso konplikatu beharrik!
  Eta moto baten gasolinera jo. Makinak eztanda egin zuen, eta suzko zurrunbiloek paisaia ketsua argitu zuten. Eta suzko oin batek urratu zuen alemaniarra.
  Neska kapitainak oihukatu zuen:
  - Gaizkia hiltzea maite dut! Eta hau da ontasun gorena!
  Mirabelak alemaniarrak lehertu zituen eta txistu egin zuen:
  - Joka gaitezen porcupinera!
  Angelikak sua ireki zuen, zehatzago. Beltz batzuk lantzaz estalitako hondakinen gainean etzanda geratu ziren:
  - Hil etsaia! - xuxurlatu zuen neskak.
  Mirabelak jolasean kantatu zuen:
  - Hitler ezpainekin margotu ondoren, Mainstein ile-spray batekin, printzesaren gatibutasunera arrastaka eramango zaitut, txakur leialak urratuko zaitu!
  Svetlanak, tiroka, txistu egin zuen:
  - Arratsaldean, Adolf, urkatu zaitez... Utzi burua engainatzeari! Zatoz arratsaldean, hegan gyrfalcon bat bezala - naziak gogor irabazteko!
  Mirabelak esan zuen haserre, kaskoa ekaitzburuari burutik botata:
  - Ahal dugu! Eta egingo dugu!
  "Lenin" batailoiko neskek atzerriko tropen aurrerapena gelditu zuten. Fritzek aurrera egin zuen, literalki gorpuak espaziora jaurtiz. "Lev" tankeak ere ez zuen lagundu itxaropenak jarrita. Hona hemen makinaren aldaketa 150 mm-ko pistola batekin.
  Angelikak titi biluziari itsatsitako harri bat kolpatzen du. Neskak hain bular eder eta beteak ditu. Neskak granada bat botatzen du oinarekin. Hanka besoa baino indartsuagoa da, eta jaurtiketa urrunago doa.
  "Lehoia"-k hutsune bat jaso zuen beldarrean, eta gelditu egin zen. Bere aho indartsutik tiro egina. Burrunba eta kolapsatu.
  Angelikak, tu eginez, dio:
  - Gudari errusiarrak ez du oinazerik egiten!
  Eta neskak berriro tiro egiten du. Eta oso ondo egiten du. Dorretik makurtuta dagoen faxista atzera erortzen da.
  Neska ilegorri eta ia biluzik dio:
  - Alferrik etsaiak errusiarrak apurtzea lortu zuela uste du! Nor ausartzen den, borrokan erasotzen du, gogor irabaziko ditugu etsaiak!
  Eta Angelikak prentsaren giharrak biribiltzen ditu, oso erliebea duena.
  Ai, zein ederrak diren neskak! Ez dut haietako inor hil dadin nahi.
  Stalenida korrika egin zuen... Oso neska polita, ile zuri eta leunarekin. Nolabait edabe mota batekin zikintzea lortzen du, zikin ez daitezen.
  Neska oso ederra da, Artizarraren irudiarekin, tonuagoa eta erliebea baino ez. Arropa gainean, bularra eta kuleroak bakarrik. Gainerako guztia urratu egin da jada. Baina zein dotoreak diren hankak! Hau ez da neska bat, perfekzioaren zigilua baizik, edertasunaren koroa.
  Modu berezi batean mugitzen da, urtxintxa bat bezala. Oinak biluziak eta dirdirak eta takoiak, harrigarriro, garbi geratzen dira. Stalenidak tiro egiten du, eta faxistari ultzera bat dauka bularrean.
  Neskak dio:
  - Aberriarekiko leialtasuna da hitzik gorena!
  Angelikak esan zuen barrez:
  - Kendu bularra eta geratu ni bezala praka motzetan!
  Steelenida negatiboki astindu zuen burua.
  - Hau ez da egokia!
  Angelikak aldakak astindu zituen, egoki tiro egin zuen eta kantatu zuen:
  - Komsomol kidea ezohikoa bihurtu da! Horrela bular-hutsik ibiltzea oso injustua da!
  Steelenida barre egin zuen eta esan zuen:
  - Zertarako poza eman Fritzari, begira gure edertasuna!
  Angelikak erabakitasunez erantzun zuen:
  - Gure edertasuna hilgarria da!
  Altzairuzko neskak barre egin eta tiro egin zuen TA-200ra. Nazien autoak su hartu zuen. Eta ilehori ederrak oihu egin zuen:
  - Gaizkiaren heriotza!
  Angelikak barre egin zuen.
  - Eta bizitza ona da!
  Steelenida, alemaniarra erortzen ari zela ikusirik, garrasi egin zuen:
  - Hau da baliorik handiena! Ez pentsa naziek irabazi duzunik!
  Angelikak abesten du:
  - Garaipenaren zain! Garaipena itxaroten da... Kateak hautsi nahi dituztenak! Garaipenaren zain! Garaipenaren zain! Naziak garaitzeko gai izango gara!
  Neska eder bat, eta bere bular biluziak dardarka. Ona beroan enborra biluziarekin, suarekin areagotzen dena.
  Svetlanak orain askoz erabakiago zirudien. Metrailadore batekin tiro egin zuen Fritz-i, eta zaunka egin zuen:
  - Kastratuko zaitut!
  Eta hain zuzen ere naziek opari eta hilkutxak jaso zituzten! Eta neskak figura bat erakutsi zien, eraiki ditzagun oin biluziak. Eta txistu egin zuen urretxindorra lapurra bezala. Eta beheko muturren hatzetatik.
  Neska kapitaina oso inteligentea da. Eta txinpartatsu. Eta ez batere krudela. Berak ere, batzuetan, pena ematen du etsaien soldaduek, beren aita hildakoengatik negar egingo duten seme-alabak izan ditzaketenak.
  Svetlanak, ordea, halako pentsamenduak bere burutik urruntzen ditu, beraz, haietatik malkotan lehertu nahi duzu. Baina ez ziren errusiarrak alemanengana lapurtzera eta hiltzera etorri zirenak. Ez, hauek alemaniarrak dira eta mundu osoko atzerritarren multzo oldarkor bat sartu zen errusiar hedaduran.
  Svetlanak bere burua gurutzatu zuen eta Fritz-i tiro egin zion, Fritz errusiarren posizioetara isil-isilik hurbildu nahian... Bala batek kolpatutako begia eta garuna atera ziren.
  Neska-kapitainak irribarre egin zuen eta esan zuen, gogotsu:
  - Zuzen begiz begi, buruz buru!
  Svetlanak zehaztasunez jaurti zuen, eta moto bat jo zuen sidecar batekin. Autoa urratzen hasi zen, eta metrailadorea hegan egin zuen, hainbat aldiz irauli. Orduan bere mukia hondakinen artean hondoratu zen.
  Neskak bere zola biluzi eta hautsez betetako hondakinen gainean igurtzi zuen. Eta berriro apuntatu zuen. Bere aurpegi alai eta gazteak irribarre egin zuen. Neskak kantatu zuen:
  - Ez, esan genien faxistei, gure herriak ez du onartuko errusiar ogi usaintsuak ford hitza deitzea!
  Mirabelak jaurtiketa oso zehatza egin zuen, eta bertatik Focke-Wulfek piztu zuen, eta txio-txilo egin zuen:
  Zintzo batentzat, noski, aukera argia da,
  Dolarengatik, Errusia traizionatzeko prest dago ...
  Baina errusiar gizona hain da ederra
  Prest dagoela aberriaren alde bere bizia emateko!
  Neskak, itzulipurdi bat egin zuen eta naziei pikua erakutsi, eta korritu egin zuen, eta balek ez zuten edertasuna ukitu.
  Angelica agertu zen, edertasun honek, ia biluzik, eta deabru bat bezala zikin, granada bat bota zuen berehala bi hankekin. Eta egiaztatu zuen:
  - Nik daukadana da... Fritz alde zorrotz batean!
  Olympiasek zuzendu zuen Angelika:
  - Zorrotza, alboan, eta ez alde zorrotzean!
  Neskak barre egin zuen eta sandia-bularrak astindu zituen, eta granada bat jaurti zuen leherketa-pakete batekin granada bat erabiliz. "Tigrea" mokorrean jo zuten, eta artelan makur honek sahiestu egin zuen.
  Horren ostean, izaki naziak atzera egin zuen. Suak harrapatutako dortoka bat bezala arakatzen hasi zen.
  Svetlanak kantatu zuen, alai keinu eginez:
  - Eta "Tigrea" atzera egiten ari da eta alemaniarrak ezkutatuta!
  Maiden batailoiak eraso, aire eraso eta kanoi astunekin maniobra egin zuen. Hemen hegazkin-hegazkinek jo zuten, hautsita, gori-gori-gori-ko aldapa zerura igo zen. Eta harriak sutan zeuden. Zorionez, neska bat ere ez zen hil, baina gizonak hurrengo mundura joan ziren, hain damutzen ez direnak! Eta arimek hegan egiten dute - batzuk zerura, eta beste batzuk infernura! Non, sardedun deabruak dagoeneko Jesusengan sinesten ez zutenen zain dauden.
  Angelica da amorruan dagoen gerlarien artean sexiena: beno, beren "Sturmtiger"-eko naziek benetan tiro egin al dezakete tropa sobietarren posizioetara eta gudari gorriak hil?
  Eta neskak granada bat hartu zuen oin hutsekin eta biraka egin zuen salto-jauzietan. Eta gero eta azkarrago biraka. Eta orduan, indar guztiekin, heriotzaren oparia bota zuen Ekaitz-tigrearen moko zabalera. Edertasunaren hanka biluzi eta beltzaranak distira egin zuten, eta granada moko zabalera hegan egin zuen. Eta makina indartsuak ito egin zuen lehenik, eta gero ziztu bizian. "Sturmtiger"-aren alboetan zeuden bi "Errege Tigre" bota eta norabide ezberdinetan sakabanatuta zeuden. Arrabolak urratu zitzaizkien, eta behera erori ziren, erreginaren lepoko hautsi baten antzera hegan.
  Eztanda uhinak Angelica bota zuen, eta neska hankaz gora joan zen. Eta irauli, kulunkatu eta bota egin zuten. Baina, hala ere, edertasuna lurreratu zen, hondakin zorrotzak eta harri birrinduak bere zola biluzietan zulatu zituen. Neskak mina zuen, eta oin kakotsuaren bidez ere, punta zulatu zuen.
  Baina Angelikak indarra aurkitu zuen zutik eta oihu egiteko:
  - Faxistak errautsetan egongo zarete!
  Svetlana eta beste neska batzuk olatu lehergailu batek bota zituen, eta apur bat zapalduta ere bai. Baina gerlari ederretatik bat ere ez zen hil. Neskak urakanarekin eta ondo zuzendutako suarekin egin zuten topo. Salto egin zuten naziak eta SESB setiatzen duten beste intsektu oldarkor batzuk zapaltzea.
  Mirabelak gogo handiz kantatu zuen:
  - Eta Jaunaren tronpetak gudara eramaten gaituenean, Komsomolen lagun izango gara! Eta Jehobaren nahiaren arabera, zeruko deia izango naiz!
  Angelikak, bere zola odoltsuetako hautsa astinduz, hots egin zuen:
  - Lenin, festa, Komsomol! Führer eroetxe batera bidaltzen ari gara!
  Neskak ikaragarri barre egiten hasi ziren, eta Seriozhkak larri eta haserre esan zuen:
  - Eta nire katapulta, ez hain zehatza - Angelikaren hanka biluzi eta sendo horiek bezala!
  Olympiasek, besoko muskuluekin jolasean, esan zuen:
  - Hori ondo dago! Oraindik pentsatzen ari zara. Zerbait freskoagoa!
  Stalingradok gogor eutsi zion. Baina Kaukasoan, Turkia gerran sartzeak areagotu egin zuen egoera.
  Milioika otomandar armadarekin bigarren fronte bat irekitzeak, noski, arazoak gehitu zituen.
  Borrokak gertatu ziren Transkaukasoan. Eta turkiarrek presio handiz gainezka egin zuten ...
  Udazkenean eta neguan, borroka gogorren ondorioz, Kaukaso erori zen ... Eta naziek eta turkiarrek okupatu zuten.
  Errusiako herri guztiak etsipenez borrokatu ziren Kaukasoan.
  Hala ere, SU-100eko neska sobietarrak ere ondo borrokatzen ari dira.
  Errusiaren jarrerak itxaropenik gabekoa dirudien arren. Baina gudariak, Elisabetekin batera, arranoak bezala borrokatzen dira.
  Ekaterinak palanka sakatzen du bere behatz hutsekin. Nazien E-50 autoa albo batera zulatzen duen jaurtigai bat bidaltzen du eta orroa egiten du:
  - Komunismo gorri eta gorri handiaren alde!
  Elenak ere kanoia kolpatu zuen bere hanka biluzi eta dotorea erabiliz. Zehaztasunez jo zuen etsaiaren tankea.
  Neskak txioa egin zuen:
  - Nire Errusia ederragatik!
  Euphrasiak oldarkorki adierazi zuen, oso ondo zuzendutako sua zuzenduz:
  - Aintza gure aberriari!
  Eta hankak biluziak ere erabiltzen ditu.
  Makina sobietarra oso indartsua eta borrokan dago. Eta nahiko ondo filmatzen du.
  SU-100 E-50a alboan sartzeko gai da. Baina neskek bekokia apurtu ere egiten dute, amua edo muturreraino sartuz. Eta metala mozten zuten.
  Elizabethek, oin biluziak erabiliz, tiro egin zion etsaiari. Eta txio egin zuen:
  - Erreka urdinetik...
  Ekaterinak ere tiro egin zuen, oraingoan bere titi gorriarekin palanka bultzatuz eta txingaka:
  Ibaia hasten da...
  Elenak, irribarre oldarkor eta txistuka, esan zuen:
  Beno, adiskidetasuna hasten da...
  Eta palanka ere sakatu zuen orpo hutsarekin.
  Eufrasiak kutsu egin zuen, etsaia tiro eginez:
  - Irribarre batekin!
  Neskek SU-100-n lan egiten dute oso aktiboki. Eta suntsitu etsaien ekipoak.
  Eta Bakuko kanpoaldean, lubakiak egiten ari dira aitzindariak. Nazionalitate ezberdinetako mutilak daude. Bereziki, buru distiratsu asko dir-dir egiten dute. Ume gorriak eta beltzak eta ilehoriak daude.
  Gauza batek batzen ditu: komunismoaren garaipenean eta oin hutsetan fedea. Argi dago gerra garaian denek ez dutela oinetakorik, eta horregatik, elkartasun seinale, ume guztiek takoi biluzi eta biribilak erakusten dituzte. Transcaucasian negua nahiko leuna da, eta palaz mugitzen zarenean eta lan egiten duzunean, hotza ez da hain izugarria.
  Haurrek gogotsu lan egiten dute, eta abesten dute:
  Altxatu suak, gau urdinak,
  Aitzindariak gara - langileen seme-alabak...
  Argi urteen garaia hurbiltzen ari da,
  Aitzindarien deia - beti prest!
  Aitzindarien deia - beti prest!
  Eta hemen dator berriro alarma. Neska-mutilek lubakiaren hondora salto egiten dute. Eta obusak goitik lehertzen hasiak dira jada: etsaiaren artilleria lanean ari da.
  Pashkak galdetu zion Mashari:
  - Beno, bizirik aterako garela uste duzu?
  Neskak ziur erantzun zuen:
  - Gutxienez behin eutsiko diogu, ordurik zailenean!
  Sasha aitzindariak logikoki adierazi zuen:
  Gure heroitasuna astindu ezina da.
  Mutilak bere zola biluzia kolpatu zuen harrietan. Ikusten denez, mutila kail sendoz bete zela.
  Tamarak esan zuen:
  Beldurrik gabe borrokatuko gara
  Ez gara pauso bat ere atzera egingo...
  Utzi alkandora odolez blai -
  Etsai gehiago, bihurtu zalduna pikutara!
  Ruslan mutilak, ile beltza zuen aitzindari batek, hauxe adierazi zuen:
  Mendeak igarotzen dira, aro bat etorriko da,
  Horretan ez da sufrimendurik eta gezurrik egongo...
  Borrokatu honengatik azken arnasa arte -
  Zerbitzatu zure Ama Lurra, zu bihotzetik!
  Oleg mutikoa, argala eta ile argia, txioka, bertsotan:
  Ez, ernea ez da itzaliko,
  Belatz baten begirada, arranoa...
  Jendearen ahotsa soinutsua da -
  Xuxurlak sugea zapalduko du!
  
  Stalin nire bihotzean bizi da
  Tristura ezezagun dezagun,
  Espaziorako atea ireki zuen
  Izarrek distira egiten zuten gure gainean!
  
  Mundu osoa esnatuko dela uste dut
  Faxismoaren amaiera izango da...
  Eta eguzkiak argituko du
  Komunismoari bidea argitzen!
  Neska-mutilek txaloka egin zuten batera.
  Baina orain erasorako hegazkinak hegan eta bonbak jaurtitzen ari dira. Eta hau sarrera oldarkorra da.
  Oleg eta Sashak tiraka bat altxatu eta heriotzaren oparia jarri zuten martxan. Eta kapela nazien erasorako hegazkin batek jo zuen.
  Natasha neskak abesten zuen:
  - Komsomol ez da soilik adina,
  Komsomol nire patua da!
  Espazioa konkistatuko dut, uste dut
  Bizi gaitezen betiko!
  Ahmedek, Azerbaijango mutil aitzindari batek, irribarrez erantzun zion:
  - Oraindik ez zara Komsomoleko kide Natasha!
  Neskak haserre oin biluzik zapaldu eta ahots doinuz erantzun zuen;
  Aitaren ondoan, kantu alai batekin,
  Komsomolen alde gaude...
  Argi urteen garaia hurbiltzen ari da,
  Aitzindarien oihua - beti prest!
  Aitzindarien oihua - beti prest!
  Olegek ere oin biluzi eta umetxoa eman eta hots egin zuen:
  Mailu indartsuagoak estutu proletarioa,
  Titaniozko eskuz uztarria birrintzen ...
  Mila aria abestuko dizkiogu gure Ama-errian,
  Eta ondokoentzat argia, ona!
  Haurrak pozik daude. Eta hain zuzen ere, alemaniarrek bonbardatu zuten, eta neska batek bakarrik lortu zuen zati bat bere takoi biluzi, biribil eta arrosan.
  Pioneer-ek garrasi egin zuen, baina gero ezpaina hozkatu zion.
  Eta horrela prestatu ziren erasoa uxatzeko. Eta dagoeneko naziekin tankeak daude. E-100 izugarriak mugitzen ari dira. Hain makina indartsu eta arriskutsuak.
  Horrelako babesa dute. Ezin duzula edozein angelutik pasatu. Ezin duzu angelu bakarretik jo. Aukera bakarra arrastoak haustea da.
  Haurrak borrokarako prest daude, eta oin biluziak astintzen. Hemen daude alanbre baten gainean etxeko lehergailuekin egindako paketeak bultzatzen nazien arrastoen azpian. Rommel-en armadako tankeen arrabolak funtzionatu eta suntsitzen ditu.
  Eta izugarria dirudi.
  . 5. KAPITULUA
  Sashak irrintzi egiten du:
  - Aintza komunismoari!
  Pashka mutikoak tirakatik Olegekin tiro egiten du eta irrintzi egiten du:
  - Aintza aitzindariei!
  Ruslan mutilak, Sufir neskarekin batera, alemaniarren azpian meategi bat arrastaka eramaten du alanbre batekin eta oihu egiten du:
  - Aintza SESB!
  Azerbaijango haurrak eta mutil errusiarrak borrokan ari dira. Aitzindari beltzaran, argal eta oinutsik tankeen armada kolosal baten aurka.
  Tamarak neskak oin dotore, txiki eta biluzik zapaldu eta esaten dio:
  - Aintza Errusiari!
  Ahmet aitzindariak etsaiari tiro egiten ari zela baieztatzen du:
  - Elkarrekin familia atsegin bat gara!
  Ramzan mutilak, ilegorri azerbaijanak, baieztatzen du, auto bat botaz:
  - Hitzetik ehun mila ni gara!
  Haurrak jatorrak dira... Hona hemen Azatuhi armeniar neska, zeinak ere trebetasun handiz transferitzen duen lehergailu paketea beldar faxistaren azpian alanbre baten laguntzaz, eta kirrinka:
  - SESB herrien familia bat da!
  Beste neska armeniar batek dio Aghasek:
  - Ez makurtu faxismora:
  Eta neskak oin biluziekin tiratu zuen alanbreari. Azerbaijango eta armeniar haur askok ile ilehoria dute eta ez dira bereizten ume eslaviarengandik, horietako asko ere badira. Alemanak kanpoan utzi zituenak, beste familia errusiar batzuk Azerbaijanen finkatu ziren tsarren menpe ere.
  Kaukasoan eslaviar asko daude. Bikote misto asko. Bai, eta haurrek gurasoek baino ile argiagoa izan ohi dute. Eta mutil eslaviarrak belztu egin ziren, bertakoengandik ezin kontatu. Gainera, haurrak helduak baino antzekoagoak izan ohi dira.
  Beraz, nesken eta mutilen nazioarteko sobietar batailoia borrokan ari da, eta denak batuta daude, eta oso antzekoak. Beren takoi hutsek distira egiten dute mugitzean.
  Eta ametsak umeek heriotzaren opariak bidaltzen dituzte. Shamil eta Seryozhkak, biak mutil aitzindariak, alanbreari tira egiten diote. Eta orain E-50 alemaniarra hautsitako beldar batekin gelditzen da.
  Mutilek batera abesten dute:
  Batasuna suntsiezinak, errepublika askeak,
  Ez zen indar gordina, ez beldurra bildu zena...
  Eta jende ilustratuen borondate ona,
  Eta adiskidetasuna eta arrazoia, eta ausardia ametsetan!
  Eta haurrak pozik daude. Irribarre zuri, pareko hortzekin. Eta pozik daude, heriotzarekin mehatxatuta dauden arren.
  Eta alemaniarrek txarto egiten dute. Suntsitutako tankeek kanoiak eta metrailadoreak marrazten dituzte.
  Alemaniako ibilgailu batzuk granada jaurtigailuz hornituta daude eta oso arriskutsuak dira.
  Maksimka mutilak eta Azerbaijango Zara neskak, eta oin biluzietan makurtuta, mina bat atera zuten etsaiaren azpian eta mastodonte faxista kolpatu zuten.
  Eta oihukatu zuten biriken goitik:
  - SESBrentzat!
  Haurrak oso barregarriak dira.
  Abbas eta Vladimir aitzindariek ere armak erabiltzen dituzte. Kasu honetan, E-75 beldarra katapultatu eta apurtu naziei. Orduan mutilek kantatu zuten:
  - Komunismoaren estalpean planetaren handitasunaren alde!
  Oleg eta Abdula ere nazio ezberdinetako aitzindariak dira, baina bihotz bakarrarekin lehergailuak ere jaurtitzen dituzte. E-100-a jo eta abesten dute...
  Nazioei planeta ireki genien,
  Espaziorako bidea, ikusten ez diren munduetara...
  Eskritura heroikoak abesten dira -
  Heriotzaren orbaina betiko ezabatzeko!
  
  Errusiako Bandera Santuaren azpian,
  Bakean, adiskidetasunean, zoriontasunean eta maitasunean...
  Lur osoko jendea zoriontsuagoa izango da,
  Infernuko iluntasuna urrunduko da!
  Hemen umeekin borrokan...
  Abdurrahman eta Svetlana, Bielorrusiako Azerbaijango mutil eta neska batek, alanbre bat elkartu eta tanke faxista bat bota zuten. Eta kantatu zuten:
  - Errusia sakratuaren izen handia,
  Munduan distira egiten du - eguzki izpi bat bezala...
  Batasunean sinesten dut zoriontsuagoak izango garela,
  Erakuts diezaiogun jendeari bide zuzena!
  Haurrak oso ausartak dira. Eta naziak harritu egin ziren hain erresistentzia gogor eta amorratuarekin.
  Abudurrahman aitzindaria da, zati bat jaso zuen zola hutsean. Haur baten hankaren gainazal kalutua zulatzen zuen.
  Mutilak txistu egin zuen:
  - Eta min ematen dit!
  Svetlanak ere takoi biribilean jo zuen, eta sorbalda urratu zuen. Baina neskak txistu egin zuen:
  - Ez hautsi Aitzindariak!
  Azim eta Kolkak ere auto alemaniarra astindu zuten.
  Mutilek alanbre batekin seinalatu eta kantatu zuten:
  Etsai traidoreak erasora joan zen,
  Baina uste dut ez dela okertuko, sobietar herriak...
  Etsaia porrotaren eta ahanzturaren zain dago,
  Eta Errusiako loria indartsuago loratuko da!
  Etsaia zain dago: porrota eta ahanztura,
  Eta Errusiako loria indartsuago loratuko da!
  Haurrak ausartak dira eta ez dira makurtzen. Eta irabazi nahi dute. Eta abesten dute eta borrokatzen dute.
  Alemaniarrak galera handiak jasaten ari dira. Egia da, gehienetan apurtutako pistak eta arrabolak dituzte. Eta ez da hilgarria.
  Okerrago preso hartu zituzten aitzindarientzat.
  Abdulhamid mutikoa, preso hartu zutenean, armairuan jarri zuten naziek. Aitzindariaren oin biluziak blokean sartu, eta kakoetan pisuak zintzilikatzen hasi ziren. Eta gero sua piztu zuen. Eta mutilaren takoi biluziak suak miazkatu zituen. Eta azote bat erori zitzaion bizkarrera. Denbora luzez jipoitu ninduten. Eta orduan naziak saihetsak apurtzen hasi ziren pintza goriekin.
  Mutilak, torturapean hiltzen, bere saihetseko burdinak, beroagatik gorria, zapaldu zuenean, kantatu zuen:
  Berlin ia gure menpe dago,
  Prismatikoen bidez Reichstag madarikatua ikusten dugu...
  Espero dut laster bakea eta zoriona egotea;
  Nire poemetan deskribatuko dudana!
  
  Errusiak komunismoa zabaldu zuen munduetara,
  Guztiontzat familia bihurtu zen.
  Baina Wehrmacht-ek txerri mutur bat itsatsi zigun,
  Eta orain odola zipriztintzen ari da zainetatik iturri bat bezala!
  
  Führer-ak ustekabean gurekin ahaztu zuena,
  Lurra eta esklaboak lortu nahi nituen!
  Faxismoa oso kanpaina luze batekin joan zen -
  Eta hona hemen benetako amesgaizto bat, infernuko ametsak!
  
  Mutil xume bat, mutiko oinutsik,
  Duela gutxi berdindu gorria.
  Jainkorik gabe mundua berak eraiki nahi zuen,
  Baina bat-batean napalm lehertu zen zerutik!
  
  Aurrera korrika egin behar izan nuen, AWOL ginen,
  Inork ez ditu horrelako gazteak hartu nahi!
  Baina fusil batean borrokalaria egin zuen,
  Aitaren bidea merezi izan zuen!
  
  Maltzurkeria eta indarra non borrokatu zen,
  Eta ahultasuna ere mingotsa da, ai...
  Burkideek hobiak zulatu behar izan zituzten
  Pinu-hilkutxak izoztean planatzen!
  
  Orain sufritzera ohituta dagoen aitzindaria naiz,
  Oinutsik joan zen errekonozimendura, elur-zatia kizkurtuta.
  Agian sinesgabetasunaren zigorra,
  Ez nuela Jesus ezagutu nahi!
  
  Baina zer dira Golgotaren hiru orduak?
  Hiru urte baino gehiago gerra pasa dira!
  Edozein herritan, alargunek negar mintsu egiten dute,
  Nola hil ziren semeak herriko hilerrian!
  
  Bizirik atera nintzen, obusez kolpatu nuen, bala batek zauritu nuen,
  Baina zorionez bere oinetan geratu zen!
  Zintzotasunez itzuli genion zorra Alemaniari,
  Faxismo hori hautsak zapaldu gaituzte!
  
  Heldu naiz, baina oraindik mutila naiz,
  Bibotea ez zen apurtu, baina jada titan bat!
  Bai, heldua, eta agian gehiegi ere,
  Azken finean, bihotza metala bezain gogorra bihurtu zen!
  
  Hero Star sari gorena -
  Stalinek berak, sinets iezadazu, eman zuen!
  Esan zuen: beharrezkoa da zu bezalako jendearen adibide bat hartzea,
  Borrokalariak Edengo ateetako giltzak forratzen ari dira!
  
  Baina orain utzi fusil ausarta,
  Hartu, pintza, mailu bat eta lan!
  Eraiki belaontzi bat eta txalupa bat egurrez
  Eta sortu hegazkin bat, txoria hegan egin dezan!
  Benetan zinemaren saga heroikoa da... Baina oraindik galduta.
  Eta Kaukasoa harrapatu dute.
  Eta 1945eko udaberrian, naziek Saratoven aurkako erasoa abiatu zuten. Haien tropak elur-jausi baten antzera mugitzen ziren.
  Eta orain laurek "E" -50 edo "Panther" -3 are indartsuagoa eta perfektuagoa jaso dute, arma sendoak eta babesak bereizten dituena.
  Gudariak oso seguru sentitzen ziren. Deposituaren kontrola joystickekin modernoena da. Azken autoa. Baita gas turbina motorra ere. Baina "Panther" -2 ere asko dago. Edozein mailatako hogeita hamalau bat ez da pareko makina batentzat.
  Gerda besaulki batean etzanda zegoen. Bikini zen. Neskak dagoeneko ohituta daude erdi biluzik borrokatzera. Basamortuko hare beroek oin biluziak erre zituzten, mendietako harri-koskorrak zola biluziak zulatzen zituzten. Baina gudariak ez ziren batere hautsi eta ez ziren hautsetan igurtzi.
  Tripulazioaren komandanteak, sari asko eman zizkionak, zera esan zuen:
  - Eta orain Errusia gure aurka dago! Abentura eta garaipen berriak zain!
  Elur burua bezain zuria astindu zuen. Ilehoria naturala, oso ederra eta beltzarana.
  Charlottek irribarre egin zuen.
  Neska honek kobre-gorrizko ilea zuen, sugarra bezala erretzen zena. Edertasuna ere bai, brontzezko beltzarana duena. Bikini batean, beltzarana, gihartsua. Oin hutsik, hondar beroa eta harri zorrotzak zapalduz.
  Suzko deabruak esan zuen:
  - Errusiarrak dira agian gure aurkaririk fanatikoenak!
  Christinak ahotsa altxatu zuen. Bere ilea kobre-horia da, sugar baten antzera ere erretzen da, baina urre kolorekoa. Eta beltzarana, giharrak eta edertasuna bera. Aurpegi adierazkorra eta aldi berean leuna. Eta bikini bat. Gainazal gogor eta errearen gainean kilometroak zigilatu dituzten hankak, baina grazia eta lerro leunak galdu ez dituztenak. Behatz biluziak txukun moztuta eta oso arin daude.
  Neska ilegorriak galdetu zuen:
  - Zergatik uste duzu hori?
  Magdak erantzun zion. Neska honek ile zuri-urdina du, ilehoria. Oso ederra, gihartsua, aurpegi adierazgarria eta zafiro-esmeralda begiak. Hankak ere gogortuta daude, takoi biribilak eta behatz zuzenak. Beharbada Magdak du aurpegirik samurrena, ia otzana, kokots ausarta izan arren. Gerdak, adibidez, gogorragoa dirudi. Apur bat leunagoa da Christina, eta ez da Charlotteren sorgina bezalakoa bezain gaiztoa.
  Magdak esan zuen:
  - Gurea bezalako sistema totalitarioa dute. Beraz, gogorragoak dira!
  Gerdak irribarre egin eta erantzun zion:
  - Sobietar tankeak txatar-pila bat dira. Ez diegu beldurrik izan behar!
  Charlotte ilegorriak oin biluziak sakatu zituen joystick-en botoien gainean. Defentsako bunkerrera jaurti zuten. 105 mm-ko obus batek pistola sobietarra jo eta irauli egin zuen. Borroka multzoa urratzen hasi zen, eta obusak eztanda egin zuen.
  Sorgin gorriak txistu egin zuen:
  - Zaldun izugarria naiz - zure belauniko basatiak! Ezabatu egingo ditut Aberriaren etsaiak lurretik!
  Eta perla hortzen irribarrea, eta esmeralda begien distira. Neskak benetan goi mailakoak dira.
  Kristinak barre egin zuen eta erantzun zuen:
  Orain tiro egingo dut!
  Eta etsaiari tiro egin ere. 76 mm-ko kanoi sobietar batek jaurti zuen. Obusak E-50aren kopeta maldatsua jo zuen. Eta erreboka egin zuen. Nesken belarrietara jo besterik ez zuen egiten.
  Gerdak oin biluziak zaplazteko eta txio-txintxo egin zuen:
  - A ze pasabidea!
  Eta berak egin zuen hurrengo tiroa ... Alemaniako tankeak sobietar eremu gotortuan jaurti zituzten. E-100ak ere funtzionatu zuen. Mausaren eratorria ere izan zen makina hau. Ez da oso ideia ona bi pistoladun tanke baterako. E-100a dagoeneko eten egin da.
  Horren ordez, "E" serieko eraso aldaketak sartzen dira seriean. Baina hau oraindik lanean ari da. Eta jaurtigaiak jaurtitzen ditu.
  Charlottek barre garratz egiten du eta oin biluziak astintzen ditu.
  - Gerra egoera izugarria da, baina joko bat bezala liluratzen du!
  Eta neskak tiro egin zuen, eta oso egoki.
  Christinak bere hortz perlatuak agerian utzi zituen. Pantera haragijalea eta harrapari bat da.
  Sobietar armak tiro egiten ari dira, eta haien aurrean meatze-eremuak daude. Alemaniako teletankeak mugitzen ari dira. Eta eraso-lehergailuek orro basatiarekin egiten dute lan.
  Muga-postuak inguratzen dira. Hitlerren hordak muga zeharkatu zuten.
  Magdak ohartarazi zuen ez zela oso zentzuduna, bere oin hutsik armadura kolpatuz:
  - Defentsa sendoa kentzen dugu, baina altzairuzko panikulak!
  Gudariek keinu egin zioten elkarri. Sobietar defentsa nahiko indartsua zen. Batez ere min asko. Eta horrek alemaniarrak atzeratu zituen. Baina hala ere aurrera egitea lortu zuten.
  Bonbardagailuak sobietar posizioetan aritu ziren, eta erasorako hegazkinak ere goitik zetozen. Armada Gorriaren eta TA-400en defentsaren sakoneran sartuz, bonbardaketen aldaketa ikaragarrienetako bat. Gehienez sei motor, jet-ak barne. Eta sobietar hiriak bonbardatzen eta suntsitzen ari dira.
  Gerdak, tiroka, irribarre batez esan zuen:
  - Borrokan, animaliak gara, baina gizon baten gogoarekin!
  Eta berriro tiro egin zuen. Sobietar kanoi bat suntsitu zuen. Oro har, maila goreneko neska bat da. Eta oso polita da.
  E-50ak sobietar posizioetara tiro egin zuen, bera ia kaltetu gabe. Kotxearen armadura inklinatuak altzairu zementatuarekin errebote bikainak eman zituen. Sobietar obusek ezin izan zituzten alemaniarrak behar bezala urratu ere egin.
  Christina "Tigre"ren probak gogoratu zituen. Orduan, masiboki ekoitzitako lehen tanke alemaniarra izan zen. Oskoletako batek ere ezin zion Tigreari kalterik eragin. Britainiarrak bere kolpeetan erori ziren. Baina hona hemen hamazazpi oineko kanoi bat, kopetan zulatua. Orduan neskak ia hil ziren. Eta hori gogoratu zuen gudariak. Zein hurbil zeuden segadun atso hezurtsutik, bere hatsa izoztua sentituz.
  Neskak zola biluzia izkinaren kontra igurtzi zuen. Benetan nahi zuen depositutik salto egin eta korrika egin. Hain gerlari zuzena da.
  Christinak alor handiz kantatu zuen:
  - Laino urdina, eta nonahi iruzurra!
  Gerlariek barre egin zuten... Haien vidok oso sexy eta erotikoa zen.
  Eta pistolak funtzionatu eta tiro egin zuen. Gelditzea ere ez zuen pentsatu. Denek bidaltzen zuten maskorren ondoren. Sobietar posizioak txip eta zatitan hautsi.
  Atzealdeko bozgorailuetatik abesti bat entzun zen;
  Soldadua beti dago osasuntsu
  Soldadua edozertarako prest dago...
  Eta alfonbretatik bezala hautsa,
  Bidetik ateratzen ari gara!
  Eta ez gelditu
  Eta ez aldatu hankak -
  Gure aurpegiak distira
  Bota distiratsuak!
  Eta berriro ere jet-bomber baten boterea sobietar posizioetan erortzen da. Eta berriro ere, suntsipena eta eremu gotortu osoak botatzen dira. Eta pistolak norabide guztietan hegan egiten dute.
  Dozena bat tanke alemaniar aldi berean tiro egiten ari dira eta dena suntsitzen ari dira.
  Gerda Bagheera bat bezala sentitzen da ehizan. Hemen sobietar defentsaren lehen lerroa suntsitu da dagoeneko. Baina Armada Gorriko soldaduak alemaniarrei tiroka ari dira oraindik.
  Borrokalarien artean aitzindariak ere badaude. Leninista gazteak borondatez sartu ziren Armada Gorrian. Mutil gehienak oinutsik eta praka motzetan daude. Beraiek janzten dute, zalaparta.
  Eta aitzindariak hiltzen ari dira...
  Charlottek, suaren buru, garrasi egin zuen:
  - Eta aitzindariak, hori da kontua, herri osoa begira zegoen!
  Errusiarrei tiro egin zien, eta Christina, pozoitsu txistuka:
  - Belatxak dirudigu, arranoak bezala hegan!
  Eta berriro suzko irribarre bat atera zuen. Neska ederrak...
  Alemaniako hainbat tanke lurpean mugitu ziren. Eta tropa sobietarren atzealdean agertu ziren, izua eraginez eta metrailadoreak zirriborratuz. Naziak amesgaizto bateko eltxoak bezala agertu ziren.
  E-50ek hogeita hamalauren mugimendua ikusi zuen optikan zehar. Gerdak hortzak agerian utzi eta barrika apuntatzen hasi zen. T-34-76 dorre txiki batekin eta oso mugikorra duen makina sobietarra. Probatu hau eta lortu. Neska esperientzia nahikoa du dagoeneko, baina auto sobietarra Sherman estatubatuarra ez bezalakoa da oraindik.
  Eta errusiararekiko distantzia ia bost kilometrokoa da.
  Neskak orpo hutsa urratzen du, Charlottek behatz artean kilikatzen du. Neskek barre egiten dute.
  Orduan Gerdak tiro egin dio Errusiako autoari. Oskola oso hurbil dabil, ia armadura urratuz... Baina oraindik iragana. Gerdak ukabilarekin metala kolpatzen du haserre.
  Magdak bere bikoteari esaten dio:
  - Gorputza jo duzu! Errazagoa izango da bertara iristea!
  Gerdak joysticka pasatzen dio Magdari eta xuxurlatu dio:
  - Beraz, zuk zeuk egin!
  Magdak gogotsu kantatu zuen:
  - Lurra leihoan dago, lurra leihoan... - Neskak atzamar hutsez joysticka hartu eta botoia sakatu zuen, abesten jarraituz. - Lurra ikusten da atarian!
  Eta bere jaurtigaiak sobietar tankearen oinarria jo zuen. Kotxea lehertu eta zatitu egin zen. Erretzen hasi zen... Sobietar obusak lehertu ziren sabelean.
  Magdak bere hatz biluziak astindu eta kroak egin zituen:
  - Ea nola lortu dudan! Eta diozu...
  -esan zuen Charlottek, kolpeak agerian utziz.
  - Berriro hitz egiten dugu, hizkuntza ezberdinetan!
  Sobietar auto berriak agertu ziren. Hogeita hamalau joan ziren aurrena. Kotxe mugigarriak eta ugariak. Gero BT serietik pasatu ginen. Hau gurpil-beldar mota zaharkitua da. T-26 antediluviarrak ere aurrera zihoazen, Alemaniako armadurak urratzeko gai ez direnak. HF indartsuagoak eta astunagoak aurreratu ziren amaieran. Eta oinezko soldadu asko.
  Christinak barre egin zuen eta haserre egin zuen:
  Tira, erakutsiko diegu!
  Ibilgailu alemaniarrek distantzia luzetik tiro egin zuten, infanteria sobietarra lurrera atxiki nahian. Tankeak eta beste izaki bizidun batzuk ere suntsitu zituzten.
  Sobietar erasoko hegazkinak ere agertu ziren zeruan: Ilys ospetsua. Alemaniako formazioari eraso zioten. Hitlerren borrokalariak haiengana joan ziren. Benetako zabortegia izan zen. XE-262 borrokalari alemaniarrak, oso bizkorra eta maniobragarritasunarekin. Sobietar teknologiari eraso egiten diote, burdina bat bezala sakatuz.
  Charlottek berriro tiro egin zuen. Sobietar BT-ra sartu eta hazi egin zuen:
  - Letra hau ez da maitagarrien ipuina... Maitagarrien ipuina aurretik izango da!
  E-50 gelditu eta sobietar kontraerasoa islatu zuen. Ez oso esperientziadun komandoak tankearen erreserba hiltzera bota zuen. Eta errusiar autoak kolpatu zituzten - oilaskoak astinduan bezala. Eta gogor borrokatu zieten.
  Gerdak tiro bat bota, hogeita hamalauen kopeta hautsi eta txistu egin zuen:
  - Zer da Sortzailea - infernu zauritua!
  Charlottek ere tiro egin zuen, helburua aurkituta, sobietar autoak lerro zuzen batean mugitu ziren, eta neskek tiro egitea lortu zuten. Eta orokorrean, lau fenomeno hau.
  Harpia gorriak kantatu zuen:
  - Gure pozoiak denak hiltzen ditu!
  Eta gudariek su egiten jarraitu zuten, hortzak zaldiak bezala hain sendo eta handiak agerian utziz.
  Christinak txio handiz egin zuen:
  - Gure pozoiak denak hiltzen ditu!
  Magdak, hogeita hamalaua joz, zaunka egin zuen:
  - Hau da gure emaitza!
  Neskak banatu egin ziren...
  Baina sobietar edertasunak ere borrokan. Elizabethen tripulatzaileak T-34-85 errepidean. Oso neska ausartak. Eta oinutsik eta bikinian ere borrokatzen dira.
  Haien autoa Alemaniako Pantheren aurka borrokatzen ari da. Ibilgailu hau oraindik zerbitzuan dago, baina E serieko gero eta tanke berri gehiago aurkitzen dira.
  Elizabethek oin biluziekin tiro egiten du. Etsaia alboan zulatzen du urrutitik eta kirrinka egiten du:
  - Aintza Stalinen garaiari!
  Ekaterinak ere tiro egin zuen bere behatz biluzien laguntzaz eta honako hau esan zuen:
  - Ez da halako loria!
  Elenak, kontra egin zuen, hortzak agerian utziz:
  Irabazteko jaio gara!
  Eta oin biluziak erabiliz tiro egin zuen ere...
  Aldi berean, neskak hasperen handia egin zuen. Pentsamendu zorigaiztoak ziztu bizian barrena. Gerra porrotekin hasi zen. Alemaniarrek defentsak hautsi eta konfiantzaz aurrera egin zuten.
  Elenak ekialderantz ihes egin zuen orduan. Bere oinetakoak apurtu egin ziren lehen egunetan. Eta oinutsik eman behar izan nuen. Eta ohitu gabeko min egiten du. Neskaren hankak guztiak ubelduta zeuden, ubelduta, izugarri kolpatuta. Eta ezin zuen gehiago normal ibili, baina estropezu egin zuen. Baina hala ere, mugitu eta ibili zen. Elenak pisu handia galdu zuen kanpainan - azala eta hezur bat. Baina beltzarana egin zuen, eta ilea are argiagoa egin zitzaion eguzkitan itzali ondoren. Eta biluzi zolak podzhili eta coarsened. Eta lehen lerrora iritsi eta borrokan jarraitu zuen. Eta guduak pil-pilean zeuden berriro.
  Elenak infanterian aritu zen gehienbat. Mosku eta Stalingradoren defentsan parte hartu zuten barne.
  Baina jada Kursk Bulge-n tankera batera joan zen. Bertan, haien neska-lau eratu ziren: Elizabeth, Elena, Catherine, Euphrasia - lau "E". Gudariak benetan mitikoak dira. Nork oinutsik eta bikinian borrokatu zuen, hotzean ere, eta adarretan eman zion Fritz.
  Panther tankea, neskek Kursk Bulge-n aurkitu zutena, oso ibilgailu arriskutsua zen. Ezinezkoa zen kopetan kolpea ematea. Eta berak urrutitik hartu zuen. Gainera, jaurtiketa azkarra da.
  Beraz, hausteko, depositua trebetasun handiz kontrolatu behar zenuen eta ez zaitez kolpatzen utzi.
  Elizabethek horixe egin zuen. Nahiz eta gehiago tiro egin zuen mugimenduan. Eta Eufrasiniak gidatzen zuen depositua.
  Hogeita hamalau batetik mugimenduan jartzea ia ezinezkoa da. Baina neskek jotzea lortu zuten. Eta ausardi handiz borrokatu ziren.
  Ekaterinak ere oso zehaztasunez egiten du tiro.
  Kursk Bulge-n, neskek loriaz estali eta aginduak jaso zituzten.
  Eta orain horietako bakoitzak SESBeko heroiaren izar bat dauka.
  Hori da neskek behar dutena! Goi mailako gudariak besterik ez!
  Catherinek abestu zuen:
  Mundu osoa esnatuko dela uste dut
  Faxismoaren amaiera izango da...
  Eta eguzkiak argituko du
  Komunismoari bidea argitzen!
  Izan ere, neskalagunen artean inbidia eragiten duten neskak dira. Ez Gerda eta bere taldea bezala.
  Hemen gainerakoan, eta berak eta bere koadrilak, zalantzarik gabe, aitzindaria torturatu zuten.
  Lehen, hamahiru urteko mutiko bat biluztu zuten. Orduan pintxatzen hasi ziren. Eta gero orratzekin pikatu. Gainera, hasieran orratzak hotzak zeuden, baina gero sutan berotzen ziren.
  Eta benetan min handia egin zuen.
  Charlottek mutilari zilborra zulatu eta kuxkuxa egin zuen:
  - Zoragarria naiz!
  Horren ostean, haga gori bat hartu zuen eskuetan eta harekin mutilaren zola biluzi eta zakartu samarrak erretzen hasi zen. Bere oihu basatiak gozatzen dituen bitartean.
  Eta Christina tentzak hartu eta berotu, oin biluzietako aitzindarien behatzak lehertzen hasi zen. Hatz txikiarekin hasi nintzen, poliki eta aldi berean krudelki eginez. Eta haurraren atzamarrak pitzatu eta hautsi egin ziren. Eta hain mingarria izan zen aitzindariarentzat, non mutilak konortea galdu zuen hainbat aldiz.
  Magdak palanka bat jo zuen, eztenagatik zuria, omoplataren azpian. Eta mutilak uluka egingo du.
  Aitzindaria hil arte torturatu zuten. Eta bikaina izan zen. Eta torturak jarraitu zuen.
  Horrela jarraitzen du. Pal eta Saratov eta Kuibyshev. Eta naziak Mosku erasotzen hasi ziren.
  Baldintza hauetan, askarien lehorreratzeak bakarrik salba dezake Errusia. Eta Anton Shelestovek misio polit bat egiten du neskekin.
  Bai, Armada Gorriaren posizioa itxaropenik gabe dago jada. Eta hemen mirari batek bakarrik salba dezake SESB.
  Baina hona hemen sei borrokalarien borrokan sartzen diren seinaleak. Itxaropen bat Anton, Margarita, Natasha, Zoya, Augustine, Svetlanarentzat. Etsaiak aldi berean gelditu eta garaitzeko gai dira, errauts bihurtuz.
  Hain neska talde basati eta ederra bildu da. Eta haien aurka Tolstopuz eta bere koadrila. Beno, ez da beldurgarria...
  Eta naziak Mosku inguruan isurtzen ari dira dagoeneko alde ezberdinetatik.
  Orduan, Anton eta neskak berriro ere borrokan sartu ziren, Errusiari, edo hobeto esanda, SESBri lagunduz.
  Orduan, Margarita neska oinutsa batu zitzaien. Halaber, emakume idazle heldu bat hamabi urteko neska bihurtu zen hilezkortasunaren truke eta misio bat betetzen du.
  XXI. mendeko gudariak berriro borrokatu ziren XX.
  Inperio marroi faxistan soldadu gehiegi dago. Ibai amaigabe baten antzera isurtzen dira.
  Anton Shelestovek orro egin zuen, ezpatekin naziak moztuz, bai infanteria bai tankeak:
  - Inoiz ez amore eman!
  Eta disko zorrotz bat hegan egin zuen mutilaren oin hutsetik!
  Horren ostean, haurrak txistu egingo du beleak zorabiatu zirela, garezurrak zulatuz.
  Margaritak, aurkariak zapalduz, hortzak agerian utziz, egin zuen ahotan:
  - Munduan balentriak egiteko lekua dago!
  Eta orratz pozoitsuak neskaren oin hutsetatik sakabanatu ziren, naziak eta haien hegazkinak eta tankeak joz.
  Natashak ere oin biluziak jaurti zituen, hiltzaile eta uluka:
  Ez dugu inoiz ahaztuko eta inoiz barkatuko.
  Eta bere ezpatak errotan faxisten artean igaro ziren.
  Zoyak, etsaiak moztuz, irrintzi egin zuen:
  - Eskaera berri baterako!
  Eta orratz berriak sakabanatuta bere oin hutsetatik. Eta zer den begian, zer dagoen nazien soldaduen eta hegazkinen eztarrian.
  Bai, argi zegoen gudariak hunkitu eta haserretzen ari zirela.
  Agustinek, soldadu zuriak eta tankeak moztuz, irrintzi egin zuen:
  - Gure burdinazko borondatea!
  Eta opari berri eta hilgarri bat hegan egiten du oin biluzitik. Eta erori takni eta borrokalari zuriak.
  Svetlanak errotariari mozten dio, bere ezpatak tximista bezalakoak dira.
  Naziak pikor bezala erortzen ari dira.
  Neskak orratzak botatzen ditu oin biluziekin eta kirrinka:
  - Ama Errusiak irabaziko baitu!
  Anton Shelestovek nazien aurka aurrera egiten du. Terminator mutila tropa marroiak mozten.
  Eta, aldi berean, mutilaren hanka biluzien behatzek orratzak pozoiarekin botatzen dituzte, enborrak urratu eta hegazkinak botatzen dituzte.
  Mutilak orro egiten du:
  - Aintza Etorkizuneko Errusiari!
  Eta mugimenduan denei burua eta mukia mozten die.
  Eta gero beste txistu bat, eta beleen erorketa, tankeen teilatuak ere zulatzen dituztenak.
  Margaritak aurkariak ere zapaltzen ditu.
  Oinak biluziak astintzen ari dira. Naziak asko hiltzen ari dira. Gerlariak oihu egiten du:
  - Muga berrietarako!
  Eta orduan neskak hartu eta moztuko du...
  Soldadu faxisten gorpuen masa.
  Eta txistua ere egingo du, bele-masa bat lausotuta erortzen da Fritz-en horden gainera, tankeak apurtuz.
  . 6. KAPITULUA
  Baina Natasha erasoan dago. Tankeekin batera naziak mozten ditu, eta abesten du:
  - Errusia handia eta distiratsua da,
  Oso neska arraroa naiz!
  Eta diskoak hegan egiten du bere oin hutsetatik. Nork ikusi zituen nazien eztarriak. Bai, hau neska bat da.
  Zoya erasoan dago. Soldadu marroiak bi eskuekin txikitzea. Hodi batetik tu egiten. Eta orratz hilgarriak botatzen ditu bere behatz hutsez - bota tankeak eta hegazkinak.
  Eta aldi berean bere buruari abesten dio:
  - Ene, goazen,
  Ai, nire gogokoena joango da!
  Agustinak, naziak moztu eta soldadu marroiak suntsituz, irrintzi egiten du:
  - Guztiak ilunak eta animalia baten larruazalean,
  Kluba batekin istiluen poliziarengana joan zen!
  Eta bere behatz hutsez, etsaia jaurtiko du, elefante bat hilko duen zerbait, eta are gehiago tanke bat.
  Eta gero irrintzi:
  - Otsoak!
  Svetlana erasoan. Mozketak, naziak moztuz. Oin hutsik, heriotzaren opariak botatzen dizkie.
  Ezpatekin errota bat egiten du.
  Borrokalari eta irrintzi asko zapaldu zituen:
  - Garaipen handi bat dator!
  Eta berriro neska mugimendu basatian dago.
  Eta bere oin hutsik orratz hilgarriak jaurtitzen ditu, tankeak eta hegazkinak suntsituz.
  Anton Shelestovek salto egin zuen. Mutila itzulika egin zuen. Nazi asko txikitu jauzian.
  Behatz hutsez orratzak bota eta gurpilka egin zuen:
  - Izan zaitez famatua nire ausardia ederragatik!
  Eta berriro mutila borrokan dago.
  Margarita erasora doa. Etsai guztiak segidan txikitzen ditu. Bere ezpatak haize-errotaren palak baino gogorragoak dira. Eta oin biluziak heriotzaren opariak botatzen ari dira, tankeak eta hegazkinak erretzen ari dira.
  Neska erasoan dago. Gerlari marroiak suntsitzen ditu zeremoniarik gabe.
  Eta noizean behin jauziak, eta birakak!
  Eta deuseztatzeko opariak hegan egiten diote.
  Eta naziak beraiek hilda erortzen dira. Eta gorpu-multzo osoak pilatzen dira.
  Margaritak irrintzi egiten du:
  - Cowboy amerikarra naiz!
  Eta berriro oin biluziek orratza bota zuten.
  Eta gero dozena bat orratz gehiago!
  Eta orduan haurrek koruan txistu egingo dute bele hodei osoak erortzen direla nazien gainera, literalki buruak kolpeka eta burezurrak zulatuz, zulagailu batekin bezala.
  Erasoan Natasha ere oso polita da.
  Eta oin hutsik botatzen du, eta lasto batetik tu egiten du.
  Eta garrasi egiten du biriken goialdean:
  - Herio distiratsua naiz! Egin behar duzun guztia hiltzea da!
  Eta berriro ere edertasuna mugimenduan.
  Zoyak nazien gorpuen blokeo bat erasotzen du. Eta suntsipen-bumerangak ere hegan egiten du bere oin hutsetatik.
  Eta gerlari marroiak erortzen eta erortzen jarraitzen dute.
  Zoyak oihu egiten du:
  - Neska oinutsik, irabaziko duzu!
  Eta dozena bat orratz hegan egiten dute neskaren orpo hutsetik. Zein zuzenean nazien eztarrian sartu.
  Hilda erortzen dira.
  Edo hobeto esanda, guztiz hilda.
  Agustin erasoaldian. Tropa marroiak birrintzen ditu. Bere ezpatak bi eskuetan daramatza. Eta hain gerlari handia da.
  Tornado batek tropa faxistak zeharkatzen ditu.
  Ile gorridun neska orroa:
  - Etorkizuna ezkutatuta dago! Baina garaile izango da!
  Eta erasoan, ile sutsuko edertasun bat.
  Agustinek orro egiten du estasi basatian:
  - Gerrako jainkoek dena urratuko dute!
  Eta gudaria erasoaldian.
  Eta bere oin biluziak orratz zorrotz eta pozoitsu asko botatzen ditu.
  Svetlana guduan Eta hain distiratsu eta borrokan. Haren hankak biluziak hainbeste gauza hilgarri botatzen ditu. Ez gizon bat, ile ilehoria duen heriotza baizik.
  Baina hausten bada, ezin duzu gelditu.
  Svetlanak abesten du:
  - Bizitza ez da eztia izango,
  Dantza biribil batean salto hori!
  Utzi ametsa egia bihurtu -
  Edertasunak gizon bat esklabo bihurtzen du!
  Eta neska oinutsiaren mugimenduan gero eta amorru gehiago dago.
  Erasoan Anton mutila dena bizkortzen ari da. Mutilak naziak jipoitzen ditu.
  Haren oin hutsik orratz zorrotzak botatzen dituzte - tankeak eta hegazkinak urratzen dituzte.
  Gudari gazteak irrintzi egiten du:
  - Inperio eroak denak hautsiko ditu!
  Eta berriro mutila mugitzen da.
  Margarita neska ekaiztsua da bere jardueran. Eta etsaiak kolpatzen ditu.
  Hemen jaurti zuen hanka biluziarekin, lehergailudun ilar bat. Lehertuko da, eta berehala ehun nazi eta hamar tanke botako dituzte.
  Neskak oihu egiten du:
  - Garaipena hala ere helduko zaigu!
  Eta ezpatekin egingo du errota - tankeen upelek norabide ezberdinetan hegan egiten dute.
  Natashak bere mugimenduak bizkortu zituen. Neskak gerlari marroiak mozten ditu. Eta oihukatzen zuen bitartean:
  - Garaipena Errusiako inperioaren zain dago.
  Eta desagerrarazi ditzagun naziak erritmo bizkor batean.
  Natasha terminator neska bat da.
  Ez du uste gelditu eta moteldu eta tankeak eta hegazkinak okertu egiten direla.
  Zoya erasoan dago. Bere ezpatak haragia eta metal entsalada mozten omen ditu. Neskak garrasi egiten du biriken goialdean:
  - Gure salbazioa indarrean dago!
  Eta oin biluziek ere botatzen dituzte halako orratzak.
  Eta eztarria zulatuta dagoen jende andana, gorpu-multzoetan etzanda, baita hautsitako tankeak eta eroritako hegazkinak ere.
  Augustine neska eroa da. Eta denak birrintzen ditu hiperplasmako robot bat balitz bezala.
  Dagoeneko ez ditu ehun nazi apurtu. Baina denak hartzen du erritmoa. Eta gudariak orro egiten du oraindik.
  - Garaiezina naiz! Munduko politena!
  Eta berriro, edertasuna erasoan.
  Eta oin biluzietatik ilar bat ateratzen da. Eta hirurehun nazi eta dozena bat tanke hautsi zituzten leherketa indartsu batek.
  Agustinek kantatu zuen:
  - Ez zara ausartuko gure lurra bereganatzera!
  Svetlana ere erasoan dago. Eta ez du atseden gramo bakar bat ere ematen. Terminator basatia neska.
  Eta etsaiak moztu eta naziak suntsitzen ditu. Eta borrokalari marroien masa lubakira eta errepideetan zehar erori da jada.
  Seiak haserre zeuden. Borroka basatia egin zuen.
  Anton Shelestov ekintzara itzuli da. Eta aurrera doa, bi ezpatak astinduz. Eta terminator mutilak errota zuzentzen du. Hildako naziak erortzen ari dira.
  Gorpu-masa. Gorputz odoltsuen mendi osoak.
  Terminator mutilak estrategia basati bat gogoratzen du. Non ere zaldiak eta jendea nahasten ziren.
  Anton Shelestovek irrintzi egiten du:
  - Ai burutik!
  Eta diru asko egongo da!
  Eta mutiko terminatzailea mugimendu berrian. Eta bere oin biluziek zerbait hartu eta botako dute.
  Mutil jeinuak orro egin zuen:
  - Master class eta enpresa "Adidas"!
  Oso ikuskizun polita polita izan zen. Eta zenbat naziak hil zituzten. Eta handienen kopururik handienak borrokalari marroiak hil zituen.
  Eta txistu egiten badu ere, erregimentu faxisten gainera eroriko da belea kantitate ikaragarrian. Eta hainbeste hildako, eta horrela beleen mokoak apurtzen dituzte tankeen teilatuak. Eta hegazkinak ere zapaltzen ditu.
  Margarita ere borrokan dago. Kanela eta altzairuzko armadak birrintzen ditu eta orroak egiten ditu:
  - Shock erregimentu handia! Denok sartzen gara hilkutxan!
  Eta bere ezpatak piratatzen dizkiote naziei. Borrokalari marroien masa erori egin da jada.
  Neskak burrunba egin zuen:
  - Panterak baino are freskoagoa naiz! Frogatu denak direla onenak!
  Eta neskaren orpo hutsetik, lehergailu indartsuak dituen ilarra bezala, hegan egingo du.
  Eta jo etsaia.
  Eta aurkari eta tanke eta hegazkin batzuk hartu eta apurtuko ditu.
  Eta Natasha agintaria da. Eta aurkariak irabazten ditu, eta berak ez dio inori jaitsierarik emango.
  Zenbat nazik eten duten jada.
  Eta hortzak hain zorrotzak dira. Eta begiak zafiroak dira. Hau neska da - borrero nagusia. Bere bikote guztiak dituen arren - borreroak!
  Natashak oihu egiten du:
  - Zoratuta nago! Penalti bat izango duzu!
  Eta berriro ere, neskak nazi asko moztuko ditu ezpatekin.
  Zoya mugimenduan dago eta gerlari marroi asko moztu ditu.
  Eta oin hutsik orratzak botatzen dituzte. Orratz bakoitzak hainbat nazi hiltzen ditu. Neska hauek benetan ederrak dira.
  Agustinek aurkariak aurreratu eta birrintzen ditu. Eta, aldi berean, ez du oihu egiteaz ahazten:
  - Ezin duzu hilkutxatik ihes egin!
  Eta neskak hortzak hartu eta hortzak erakutsiko ditu!
  Eta gorritxoa hain da... Ilea haizean dardara, pankarta proletario baten antzera.
  Eta dena literalki haserretik ateratzen da.
  Svetlana mugimenduan Hemen burezurrak eta tankeen dorre asko moztu zituen. Hortzak erakusten dituen gudaria.
  Mihia erakusten du. Eta gero lasto batetik tu egiten du. Orduan oihu egiten du:
  - Hilko al zarete mutilak!
  Eta berriro ere, orratz hilgarriak hegan egiten dute oin hutsetatik, infanteria eta hegazkinak jo zituztenak.
  Anton Shelestovek jauzi eta jauzi egiten du.
  Mutil oinutsik orratz mordoa botatzen du, tankeak eraitsi eta abesten du:
  - Goazen kanpinera, ireki kontu handi bat!
  Gerlari gaztea bere onenean dago.
  Dagoeneko nahiko zaharra da, infernua kontuan hartuta, baina ume baten antza du. Oso indartsua eta gihartsua bakarrik.
  Anton Shelestovek abestu zuen:
  - Jolasa ez dadila arauen araberakoa izan - fraera apurtuko dugu!
  Eta berriro ere, orratz hilgarri eta apurtzaileak oin hutsetatik hegan egin zuten.
  Eta berriro mutilak txistu egiten du, hamarnaka mila lapurrak etsaien gainera isurtzen dituzte eta kaskoak josten dituzte.
  Margaritak pozez kantatu zuen:
  - Ezer ez da ezinezkoa! Uste dut askatasuna argituko dela!
  Neskak berriro orratz-jauzi hilgarria bota zien naziei eta haien tankeei, jarraitu zuen:
  - Iluntasuna desagertuko da! Arrosak lor daitezela!
  Eta gudariak behatz hutsez ilar bat bota bezain laster, mila nazi berehala igo ziren airera. Bai, inperio marroi eta infernuko armada gure begien aurrean urtzen ari da.
  Natasha guduan. Kobra bat bezala jauzi egiten du. Etsaiak lehertzen ditu. Eta hainbeste nazi hiltzen eta hegazkinak erortzen ari dira.
  Haien neska eta ezpatak, eta aleak ikatza gainean, eta lantzak. Eta orratzak.
  Aldi berean, orroa ere egiten du:
  - Uste dut garaipena iritsiko dela!
  Eta errusiarren loria aurkituko du!
  Oin biluziek orratz berriak botatzen dituzte, aurkariak ukabilkadaka.
  Zoya mugimendu basati batean. Naziei eraso egiten die. zati txikitan apurtzen ditu.
  Emakume gudariak hatz hutsez orratzak botatzen ditu. Aurkariak hautsi eta nola orro egin:
  Gure garaipen osoa eskura dago!
  Eta ezpatekin errota basati bat egiten du, tankeak garbituz. Hau benetan neska bat bezalakoa da!
  Baina Agustinen kobra erasora joan zen. Emakume hau amesgaizto guztientzako amesgaiztoa da.
  Eta mozten badu, moztu egingo duela esan nahi du.
  Horren ostean, gorritxoak hartu eta abestuko du:
  - Buru-hezur guztiak irekiko ditut! Amets handia naiz!
  Eta orain bere ezpatak martxan daude eta haragia eta metala mozten dituzte.
  Svetlana ere erasora doa. Neska honek ez du balaztarik. Moztu bezain laster, gorpuzkinen masa beteta dago eta hegazkinak eta tankeak erortzen ari dira.
  Terminator ilehoriak orro egiten du:
  - Zein ona izango den! Zein ona izango den - badakit!
  Eta orain ilar hiltzaile batek hegan egiten du.
  Anton berriz ehun naziek, meteoro bat daramala, moztuko dute. Eta bonba bat hartu eta botako du.
  Tamaina txikia, baina hilgarria...
  Nola apurtu zati txikitan.
  Terminator mutilak ulu egin zuen:
  - Makina izugarrien gazte ekaitz!
  Margaritak berriro egingo du borrokan.
  Eta borrokalari marroi asko moztu. Eta hutsune handiak mozten ditu.
  Neskak oihu egiten du:
  - Lambada da gure dantza hondarrean!
  Eta indar berrituz jo.
  Eta umeek berriro txistu egingo dute eta beleak behera botako dituzte nazien buruetan.
  Natasha erasoan are amorratuago dago. Beraz, naziak jotzea. Ez zaie oso ona halako neskei aurre egitea.
  Natashak hartu zuen eta kantatu zuen:
  - Bertatik korrika egitea adiskidetzaile arrunta da!
  Eta neska gerlaria aurkariei lehertu zitzaien halako kolpe-jauzi batekin.
  Eta oin hutsik diskoak botako ditu.
  Hemen errota zuzentzen zuen. Armada marroiaren buru-masa atzera egin zuen eta tankeak erre ziren.
  Edertasun borrokalaria da. Irabazi zeure burua armada horia.
  Zoya mugimenduan dago, denak salbuespenik gabe birrintzen. Eta bere ezpatak heriotzaren guraizeak bezalakoak dira.
  Neska ederra da. Eta oin biluziek oso orratz pozoitsuak botatzen dituzte.
  Aurkariak garaitu. Eztarria zulatu eta hilkutxak egiten dituzte, tankeak eta hegazkinak lehertzen dituzte.
  Zoyak hartu eta irrintzi egin zuen:
  - Itxian urik ez badago...
  Natashak pozez oihukatu zuen:
  Beraz, zure errua da!
  Eta bere behatz hutsez erabat hiltzen duen zerbait botatzen du. Hau benetan nesken neska bat da.
  Eta bere hanka biluzietatik, nola hegan egingo duen pala. Eta borrokalari asko joko ditu, tankeetatik dorreak moztuz.
  Agustin mugimenduan. Azkarra eta berezia bere edertasunean.
  Zein ile argia duen. Pankarta proletario bat astintzen bezala. Neska hau benetako azeri bat da.
  Eta aurkariak mozten ditu - ezpatak eskuetan zituela jaio balitz bezala.
  Gorrigorria, putzu madarikatua!
  Agustinek hartu eta txistu egin zuen:
  - Zezen buru bat egongo da - borrokalariak ez dira erotuko!
  Eta hemen berriro borrokalari asko birrindu zituen.
  Anton Shelestovek ahotan egin zuen:
  - Zer behar duzu! Hona hemen neska!
  Margaritak, oin hutsez daga bat jaurtiz, tankearen dorretxoa hautsiz, baieztatu zuen:
  - Neska handi eta polita!
  Agustinek erraz bat egin zuen honekin:
  - Edonor hozkatuko duen gudaria naiz!
  Eta berriro, behatz hutsez, hiltzaile bat jaurtiko du.
  Svetlana guduan ez da aurkariei baino gutxiago. Neska bat ez, halako sorgin bat sutan bukatzeko baizik.
  Eta oihuak:
  - Zer zeru urdina!
  Agustinek, oin hutsez pala bat askatuz, tankearen dorretxoa moztuz, baieztatu zuen:
  - Ez gara lapurretaren aldekoak!
  Svetlanak, etsaiak moztu eta hegazkinak botaz, txio egin zuen:
  - Ergelak ez du aiztorik behar....
  Zoyak irrintzi egin zuen, hanka biluzi eta beltzaranekin orratzak botaz:
  - Hiru kutxatatik gezurra esango diozu!
  Natashak, naziak moztuz, gehitu zuen:
  - Eta egin berarekin zentimo baten truke!
  Eta gudariek hartu eta salto egingo dute. Hain odoltsuak eta freskoak dira. Oro har, ilusio handia dute.
  Anton Shelestovek oso dotorea du borrokan.
  Margaritak kantatu zuen:
  - Kolpea gogorra da, eta mutilak interesa du...
  Terminator mutilak helikoptero baten helizea zirudiena jaurti zuen oinarekin. Pare bat ehun buru moztu zizkien naziei eta tankeei, kirrinka:
  - Nahiko kirola!
  Eta biak - mutil bat eta neska bat erabat irekita.
  Antonek, soldadu marroiak txikituz, gurg egin zuen:
  - Eta garaipen handia izango da guretzat!
  Margaritak isildu egin zuen erantzunez:
  - Denak hiltzen ditugu - oinutsik!
  Neska hain amaitzaile aktiboa da.
  Natashak erasoan kantatu zuen:
  - Gerra santua!
  Eta gerlariak disko-boomerang zorrotz bat jaurti zuen. Arku batean hegan egin zuen, nazi eta tankeen dorre asko moztu zituen.
  Zoyak gehitu zuen, sarraskiarekin jarraituz:
  - Gure garaipena izango da!
  Eta orratz berriak hegan egin ziren bere oin hutsetatik. Eta borrokalari eta hegazkin asko jo zituzten.
  Neska ilehoriak esan zuen:
  - Xake mate aurkariari!
  Eta mihia erakutsi zuen.
  Agustinek, hankak astinduz eta ertz zorrotzeko esvastikak jaurtiz, hots egin zuen:
  - Bandera inperiala aurrera!
  Svetlanak erraz baieztatu zuen:
  - Aintza eroritako heroiei!
  Eta neskek aho batez oihukatu zuten, naziak zapalduz:
  - Inork ez gaitu geldituko!
  Eta orain disko bat hegan ari da gerlarien oin hutsetatik. Haragia urratu eta tankeen dorreak eraisten ari dira.
  Eta berriro ulua:
  - Inork ezin gaitu garaitu!
  Natasha airera hegan egin zuen. Aurkariak eta sai hegodunak zatitu, eta igorri zuen:
  - Otsoak gara, frijitu etsaia!
  Eta bere hatz hutsetatik, oso disko hilgarri bat aterako da hegan.
  Neska ere bihurritu egiten da estasiaz.
  Eta orduan marmar egiten du:
  - Gure takoiek sua maite dute!
  Bai, neskak oso sexyak dira.
  Anton Shelestov gurgling buruz:
  - Ai, goiz, segurtasuna ematen du!
  Eta keinua egin zien gudariei. Barre egiten dute eta hortzak biluztu dituzte erantzun gisa.
  Lagunarteko txistua eta bele hodeiak erortzen dira nazien buruetara. Eta tankeen dorreak mokoen kolpeetatik zatitzen ari dira.
  Natashak naziak moztu eta garrasi egin zuen:
  - Gure munduan ez dago pozarik, borrokarik gabe!
  Mutilak erantzun zion:
  "Batzuetan borrokatzea ere ez da dibertigarria!"
  Natashak onartu zuen:
  - Indarrik ez badago, bai...
  Baina gudariok beti gaude osasuntsu!
  Neskak orratzak bota zizkion bere behatz hutsez etsaiari, tanke-masa bat leherrarazi zuen eta kantatu zuen:
  - Soldadua beti dago osasuntsu,
  Eta ekintzarako prest!
  Horren ostean, Natashak berriro etsaiak moztu zituen, tankeen dorreak eraitsiz.
  Zoya oso ume azkarra da. Hemen upel oso bat jaurti zuen naziei. Eta pare bat mila leherketa batetik atera zituen.
  Orduan oihu egin zuen:
  - Ez gelditu, gure takoiak distiratsu daude!
  Eta neska bat borroka parpailetan!
  Agustin guduan ere ez da ahula. Beraz, naziak jotzea. Kate-sorta batetik kolpatzen balitz bezala.
  Eta aurkariak moztuz - abesten du:
  - Kontuz, erabilgarria izango da
  Udazkenean tarta bat egongo da!
  Deabru ilegorria benetan goldatzen du guduan deabruak tabako kutxa batean bezala.
  Eta hona Svetlana nola borrokatzen den. Eta naziek beregandik lortzen dute.
  Eta jotzen badu, jo egingo du.
  Bertatik, zipriztina odoltsuak ateratzen dira.
  Svetlana gogor ohartu zen bere oin hutsetik metalezko zipriztinak hegan egiten zutenean, tankeetako burezurrak eta dorreak urtu zituztenean:
  - Aintza Errusiari, oso aintza ere!
  Tankeak aurrera doaz...
  Kamiseta gorrietako zatiketak -
  Zorionak errusiar jendea!
  Hemen neskek naziak hartu zituzten. Beraz, moztu eta birrindu egiten dira. Ez gerlariak, katea hautsi duten panterak baizik.
  Anton guduan dago eta naziei eraso egiten die. Gupidarik gabe kolpatzen ditu, tankeak moztu eta irrintzi egiten ditu:
  Zezenak bezalakoak gara!
  Margaritak, armada marroia birrinduta eta tankeak moztuta, jaso zuen:
  Zezenak bezalakoak gara!
  Natashak hartu zuen eta ulu egin zuen, tankeekin batera borrokalari marroiak moztuz:
  - Gezurra eskuetatik kanpo dago!
  Zoyak naziak puskatu zituen, irrintzi:
  - Ez, ez eskuetatik kanpo!
  Eta hark ere hartuko du, eta oin hutsez izartxo bat askatu eta faxista asko akabatuko ditu.
  Natashak hartu eta irrintzi egin zuen:
  - Gure telebista piztuta dago!
  Eta orratz-sorta hiltzaile bat hegan egiten du hanka hutsetik.
  Zoyak, naziak eta haien tankeak ere suntsituz, zera esan zuen:
  - Gure adiskidetasuna monolito bat da!
  Eta berriro halako jaurtiketa zirkuluak norabide guztietan lausotzen dituena. Hau neska bat da - aurkarien sarraski hutsa.
  Oin biluziak dituen neskak hiru bumerang hartu eta jaurtiko ditu. Eta honetatik gorpuak are gehiago bihurtu ziren.
  Horren ondoren, edertasunak emango du:
  - Ez diogu etsaiari errukirik emango! Gorpu bat egongo da!
  Eta berriro gauza hilgarria hegan egiten du orpo hutsetik.
  Agustinek ere nahiko logikoki adierazi zuen:
  - Hilotz bakarra ez, asko baizik!
  Horren ostean, neskak hartu eta oinutsik ibili zen putzu odoltsuetatik. Eta nazi asko hil zituen.
  Eta nola egiten duen orroa:
  - Hilketa masiboa!
  Eta orain burua kolpatuko dio jeneral naziari. Garezurra hautsi eta eman:
  - Banzai! Zerura joango zara!
  Svetlana oso haserre dago erasoan, batez ere tankeak eraitsiz, irrintzi egiten du:
  - Ez zaituzte salbatuko!
  Eta hatz biluzietatik dozena bat orratz hegan. Denak zeharkatzen dituen bitartean, hegazkinak erori egiten dira. Eta oso gerlaria ere txikitzen eta hiltzen saiatzen da.
  Anton Shelestovek irrintzi egiten du:
  - Mailu loriatsua!
  Eta mutikoak ere svastika itxurako halako izar fresko bat botatzen du oin hutsarekin. Hibrido korapilatsua.
  Eta nazien masa erori egin zen.
  Antonek orro egin zuen:
  - Banzai!
  Eta mutila berriz eraso basati batean dago. Ez, indarrez ikusten du, eta sumendiek gurpil egiten dute!
  Margaret mugimenduan. Guztien sabelak urratuko ditu.
  Oina duen neska batek berrogeita hamar orratz botako ditu aldi berean. Eta masa mota guztietako etsaiek hil zuten, tankeak eta hegazkinak kanporatu zituzten.
  Margaritak alaitasun aldetik kantatu zuen:
  - Bat bi! Pena ez da arazoa!
  Ez zara inoiz desanimatu behar!
  Mantendu sudurra eta buztana gorago tutu batekin.
  Jakin ezazu benetako lagun bat zurekin dagoela beti!
  Hain enpresa erasokorra da hau. Neskak kolpea eta garrasika egiten du:
  "Herensugearen presidentea gorpu bihurtuko da!"
  Borrokan Natasha Terminator moduko bat besterik ez da. Eta orroka egin zuen:
  - Banzai! Lortu azkar!
  Eta granada batek oin biluzitik hegan egin zuen. Eta naziak iltzeak bezalakoak dira. Eta mastodonte eta makina hegodun eta infernu asko apurtuko ditu.
  Hona hemen gerlaria! Gerlari guztiei - gerlari bat!
  Zoya ere erasoan dago. Hain puta amorratua.
  Eta hartu eta gurg egin zuen:
  - Gure aita Jainko Zuria bera da!
  Eta errota hirukoitza mozten die naziei!
  Eta Agustinek atzera bota zuen:
  - Eta ene Jainkoa beltza da!
  Izan ere, gorritxoa iruzur eta gaiztakeriaren gauza bera da. Etsaientzat, noski. Eta lagunentzat, kuttuna da.
  Eta nola behatz hutsez hartu eta botako duen. Eta inperio marroiaren gudari pila asko, baita haien tankeak eta hegazkinak ere.
  Gorriak oihukatu zuen:
  - Errusia eta Jainko beltza gure atzean!
  Borroka potentzial oso handia duen gudaria. Ez, honen azpian hobe da ez nahastea. Tankeen dorreak eta hegazkin faxisten hegoak urratzen diren bezala.
  Agustinek txistu egin zuen:
  - Traidore guztiak hauts bihurtuko ditugu!
  Eta keinua egin bere bikotekideei. Bai, neska sutsu hau ez da bakea eman dezakeen zerbait. Bakea hilgarria ez bada!
  Svetlanak, etsaiak zapalduz, hau esan zuen:
  - Ilaran sartuko zaitugu!
  Agustinek baieztatu zuen:
  - Denak hilko ditugu!
  Eta bere oin hutsetatik, erabateko suntsipenaren oparia hegan egiten du berriro! Eta hainbeste tanke eta hegazkin txirbil txikitan lehertu ziren aldi berean.
  Antonek erantzunez abestu zuen:
  - Banzai osoa egongo da!
  Agustinek, bere esku hutsez naziak hautsiz, ezpatez moztu eta orratzak bere behatz hutsez botaz, tankeak eta hegazkinak aldi berean suntsituz, hau esan zuen:
  - Laster hitz egiten! Laster hitz egiten!
  Natashak, gerlari marroiak suntsituz, irrintzi egin zuen:
  - Laburbilduz - banzai!
  Eta moz ditzagun aurkariak samintasun basatiz.
  Anton Shelestovek, aurkariak moztuz, hau esan zuen:
  - Gambito hau ez da txinatarra,
  Eta debuta, sinets iezadazu, thailandiarra da!
  Eta berriro, metalezko disko zorrotz bat hegan egin zuen mutilaren oin hutsetik. Tankeen dorreak eta hegazkinaren isatsak moztu zituen.
  Margaritak, inperio marroiaren gudariak eta tankeen armadura moztuz, kantatu zuen:
  - Eta nor aurkituko dugu guduan,
  Eta nor aurkituko dugu guduan...
  Ez gaitezen txantxetan egin horrekin...
  Urratu dezagun!
  Urratu dezagun!
  Lan ona egin zuten orduan naziekin... Eta Errusia Sobietarrak inperio marroia garaitu zuen Moskuko erasoaldian.
  Gerra oraindik ez zen amaitu, baina SESBk naziak beraiek garaitzeko aukera zuten jada. Beraz, seiek berriro eten behar izan zuten euren misio super eta coolaren exekuzioa.
  
  
  
  
  
  
  
  
  MANIAC SAVE PORT ARTHUR
  Maniac Chikatilo, bekatuen barkamenerako, Conan marrazki bizidunen mutila bihurtu zen. Mutil hau Japoniako animeko heroia da. Baina azti boteretsu baten borondatez, arima, errusiar maniako famatuena eta sustatutakoena, harengana joan zen.
  Eta orain Chikatilo marrazki bizidunetako mutila borrokatzeko prest dago.
  Hamaika urte inguruko ume baten itxura du praka motzetan, oinutsik eta erliebeko muskuluak eta enborra biluzik eta beltzarana duena. Bere ile ilehoria bakarrik bereizten zuen Conanengandik.
  Eta orain Japoniako marrazki bizidunak Port Arthur-en defentsan parte hartu behar izan zuen.
  Vysokaya mendia Errusiako posizioen defentsan funtsezko puntua da.
  Marrazki bizidunetako mutila kikildu egin zen. Praka motzak bakarrik daramatza, eta jada azaroa da eta hotza egiten du. Oinak biluziak elur bustiaren gainean ibiltzen dira.
  Armen burrunba entzuten da. Japoniarrek indar guztiak bota zituzten High mendia hartzeko. Horren ostean, Port Arthur eskuadraren heriotza saihestezina bihurtuko da.
  Marrazki biziduneko mutilak mendia apur bat albotik ikusten du. Japoniarrak gainean daude.
  Errusiako unitateek fusiletatik eta metrailadoretik tiro egiten dute.
  Chikatilo maldan gora doa. Soldaduek mutila nabaritzen dute. Baina ez diote gelditzen. Galtza motzetan ile ilehoria duen mutilak ez du susmoa pizten.
  Karate-umea igo zen eta berehala kargatu zuen hanka biluzia samuraiaren kokotsean. Hark, kolpe bat jasota, hegan egin zuen menditik.
  Txikatilok irrintzi egin zuen:
  - Zero bat!
  Eta berriz, mutilaren orpo biribil biluziari kolpeak eman zizkion bularrean. Eta karate-umeak hurrengo samuraia jo zuen ukabilarekin.
  Chikatilo-Konanek kantatu zuen:
  - Arrakastaren zain gaude - Ni naiz politena!
  Eta orduan beste mutil bat Leshka Brilliant agertu zen ondoan. Eta bera ere borroka gogor batean sartu zen. Hau beste marrazki bizidun bat da. Eta harekin, lau neska bikinitan.
  Hona hemen sei gerlari oldarkor sartu ziren guduan. Eta hain gogotsu suntsi ditzagun samuraiak inolako errukirik gabe. Eta zerua ardi-larrua iruditu zitzaien japoniarrei, eta erabateko suntsipena eta suntsipena hasi ziren. Horrek guztiak erabateko suntsipena mehatxatzen zuen.
  Eta neskek ezpatekin moztu, eta oin biluziekin bota zituzten hilgarriak eta shock ilarrak, eta suntsipen osoa. Eta japoniarrentzat ez zen errukirik izan.
  Chikatilok hartu eta takoi biluziek pakete lehergarri bat bota zuten eta samurai konpainia oso bat txikitu zuten.
  The Terminator Boy abestu zuen:
  - Gerlari errusiarrak ez dio heriotzari beldurrik,
  Gudu zelaian ez diogu heriotzari beldurrik...
  Zalduna ausart borrokatuko da etsaiarekin,
  Eta hiltzeak ere irabaziko du!
  Gudua eskala kolosala da eta pentsamendu eta energia egunsenti erraldoi bat ikusten da.
  Neska-mutil gerlariek orduak zeramatzaten hackeatzen.
  Beraz, metrailatzen hasi ziren. Baita behatzak biluziak erabiliz ere.
  Txikatilo mutilak tiro egin, etsaiak moztu eta kantatu zuen, lerro bata bestearen atzetik jarriz:
  - Lehoia baino ausartago eta ausartago bihurtuko naiz!
  Brilliant mutilak, samuraiak moztu eta mendiak kolpatu, bota zuen:
  - Zer esan lehoi bat! Are errinozeroa baino ausartagoa!
  Victoriak, azeri ilegorri honek, bere buruarekin zerbait hilgarria bota zuen neskatxako orpo batekin.
  Japoniar asko bota zituzten eta kirrinka egin zuten:
  - Lerrokadura handienera!
  Nadezhdak, aurkariak batearekin kikilak bezala kolpatuz, kuxkuxa egin zuen, hortzak agerian utziz:
  - Errusia berri baten alde!
  Elenak tximistak askatu zituen bere titi gorrietatik eta tximista egin zuen:
  - Lur planetaren handitasunaren alde!
  Zoyak zilborretik kaskadako pulsar bat jaurti zuen, eta hortzak agerian utziz eta haietatik eguzki izpiak askatuz, oihu egin zuen:
  - Lorpen bikainengatik!
  Itxaropenak hartu zuen eta titi gorrixkatik suntsipen izpi hiltzaile bat bidali zuen, eta gurg egin zuen:
  - Aintza aberriari!
  Victoriak, japoniar zapaldua moztuz, txio egin zuen:
  - Eman dezagun gure arima,
  Gure aberri santua gara!
  Zutik gaude eta irabazten dugu -
  Eta ez gara bizitzaz damutuko!
  Eta bere titi gorritxoak batailoi oso bat erretzen duen tximista suntsitzailez lehertuko dira.
  Zoyak esan zuen:
  - Gure garaipen polita!
  Eta baita etsaiari ere, zeinen gogor kolpatuko den ...
  Nadezhdak oihu egin zuen, aurpegia agerian utziz eta kirrinka oldarkor eginez:
  - Aberriaren alde, gure ama!
  Eta bere oin biluziek granada hilgarria jaurtiko dute berriro.
  Horrelako suntsiketa eta suntsiketa gertatzen dira. Japoniarrak, inolako errukirik gabe, seikoteak eraman ditu.
  Txikatilo mutilak, etsaiei zirriborra eginez, garrasika:
  - Komunismo handiaren alde!
  Diamondek gehitzen du:
  - Hilkutxan errebantxa bultzatuko dugu!
  Beraz, su-laguntza, eremuko artilleria arina baino ez. Errusiako armadak su gogorra egin dezake. Boerren estiloan britainiarren aurka. Horiek ere saiatu ziren garai batean eraso frontal bat hartzen. Baina britainiarrek aukera zuten oraindik, adibidez, saihesbideak egiteko eta boer milizia inguratzen saiatzeko. Berandu ere egin zutena. Eta japoniarrek ezin dituzte gotorlekuak saihestu - erasora igo behar dute.
  Andrei Chikatilo japoniarrei tiro egiten die metrailadore batetik. Orain marrazki osoa ikusten da eta zu, akatsik jakin gabe, iltzatzen ari zara. Hildako soldaduen aurpegi horiak maltzurkeriaz bihurrituta daude. Haien atzetik beste samurai are amorratuago batzuk igotzen dira. Baina hauek ere mozten dituzu, gero eta konfiantza sendoagoa lortuz. Japoniarrek ezin dute halako mugarri bat gainditu.
  Mailak atzean geratzen dira. Kateak hautsi, eta gero eta azpizatiketa gehiago agertzen dira. Tamaina gutxiko borrokalariak arantzadun alanbreari atxikitzen zaizkio, urratu eta berriro erortzen dira. Hilotz mendi oso batez betetzen dira. Gero mendi honetan hildakoen beste geruza bat, gero beste bat. Eta horrela muino osoa hazi arte.
  Andrei Txikatiloren metrailadorea gehiegi berotzen denean, mutilak beste bat hartzen du. Utzi japoniarrak odolez ito. Leku batzuetan, eskuz esku borrokak pizten ari dira jada. Baina mutikoa tiro egiten ari da: bala bat, bat edo bi edo hiru hilotz. Japoniako hagatxoa oso trinkoa da, eta metrailadore batek horietako hainbat zula ditzake aldi berean. Beraz, oka itotzen utzi.
  Ez dago ezer Japoniaren aurka, terminator mutilak ez du ezer. Aitzitik, oso samurai ausartak dira, ez diote ezeri beldurrik. Igo eta igo, hiltzeko beldurrik gabe. Baina gehienetan, heriotza ez zen erabakigarria. Dena gorpuz estali dezatela, ordea.
  Hemen berriz ere metrailadorearen gerrikoa aldatu zuten, eta mutila oinutsik jarri zen gainean, oraindik beroago zegoen. Dagoeneko udako koroa sudurrean dago, baina haizeak iparraldetik jotzen du, eta izozteak nahiko hartzen ditu. Ezpata batekin eta eskuz esku borrokarekin azkar berotu nahi dut. Azkenik, mutilak, jada hogeita hamargarrenak zinta luzea gastatu ondoren, ezin izan zuen eutsi, ezpatarekin erasora joan zen. Eta orain Superman mutila geldiezina da.
  Hain azkar mugitzen zarenean, Ilya Muromets bezala moztuz - eskuineko kalean, ezkerreko erreian. Errota, eta dozena bat buru moztuta. Harrera tximeleta eta beste dozena bat. Fan bat eta dozena bat herena jasotzen. Eta gorpuak epel daude, oin hutsik gainean korrika, zoriontasuna sentitzen duzu.
  Ez hauekin bezala... Botak! On egin Leshka, oinutsik borrokatzen ere saiatzen da. Eta eutsi bitartean, hankak antzara bezala gorritu diren arren.
  Japoniarrek eskalatzen eta eskalatzen jarraitzen dute. Haien sarraskia bizkortzeko, atzera egin eta metrailadorea berriro hartu behar duzu.
  Bai, beren metrailadoreekin, bala bakoitzak gorpu bat edo hainbat gorpu hiltzen baditu, oraindik ezpatekin baino azkarrago desagerrarazten duzu. Metrailadore-gerriko bat mila erronda da. Beraz, kontuz samuraia! Oraindik dantzatuko duzu.
  Tiroa eginez, mutilak uste zuen Japoniak zorte handia izan zuela gerra hartan. Batez ere iraultza piztu zenean. Bada, bakea amaitu zenerako, japoniarrak jada lehorrean akituta zeuden, eta errusiarrek ondo akabatu ahal izan zituzten. Samsonov jeneralak, edo hobeto esanda Linevitx, tropa bikoitza izanda, eta geroz eta betetze berri gehiago jasoz, samuraia bera eraso zezakeen. Baina, horren ordez, Errusiako unitateak defentsara joan ziren. Japoniarrek, ordea, ezin izan zuten gehiago erasora igo. Beraz, Errusia baino gehiago behar zuten mundua.
  Hemen Zoyak metrailadoreetatik tiro egiten du... Indar izugarriarekin marrazten du, etsaiak errukirik gabe mozten.
  Eta orain neskak bere titia gorrixka sakatzen du tiraka gainean eta orain suntsipenaren opari hilgarria kanpora botatzen da.
  Zoyak kantatu zuen:
  - Haria hautsi da
  Heriotza gaizto batek mehatxatzen gaitu...
  Errusiarrak bizi daitezen
  Etsaia besterik gabe hil behar da!
  Elenak, begi estuko soldaduei zirriborratuz, eta segidan beste lerro bat botaz, oihu egin zuen:
  - Aberriaren alde - gure ama!
  Marrazki biziduneko mutilak zirriborrak egiten jarraitu zuen, zeruko inperioko etsaiak eraitsi eta pentsatzen.
  1922an, Japoniak ez zuen gerra handi berri bat arriskuan jarri. Boltxebikeek Primorye hartu zuten. Askok gogor errieta egiten zioten orduko enperadoreari ez zuela aprobetxatu legez kanpoko erregimen komunistaren ahultasuna eta ez zuela Ekialde Urrunekoa beretzat hartu. Orduan, japoniarrek zalantzak izan zituzten zergatik ez dago guztiz argi.
  1904an, Japoniak gerra bat erabaki zuen, eta bertan ia inork ez zuen samuraien aldeko emaitzarik sinesten. Baina 1922an, japoniarrak ez ziren ausartu Armada Gorria garaitzera, gerra zibilak ahulduta. Gainera, mundu kapitalista osoaren laguntza izan zuten.
  Oro har, boltxebikeek, noski, zortea izan zuten. Ententeak Errusia zatitu zezakeen, eta Armada Gorria ez da haien arerioa. Hemen Andrei Chikatilok ez zituen gauza batzuk ulertzen.
  Zergatik Mendebaldeak hogeigarren urtean benetan batu zuen Guardia Zuriaren mugimendua. Zuriek Mosku hartzeko aukerarik izan ez bazuten ere, oso posible da lurralde batzuk beretzat gordetzea. Bai, eta Errusia asko ahuldu liteke halako gerra bat luzatuz. Ez dago argi Ententeak zergatik ez zituen Kaukasiako gobernu burgesak defendatu. Laguntza militarrari buruzko akordioa ere izan zuten. Argi dago orduan pobretutako Ententeko Armada Gorria ez dela arerioa, batez ere termino teknikoetan. Baina arrazoiren batengatik Ingalaterrak eta Frantziak pasibotasuna erakutsi zuten.
  Beraz, Victoriak hartu zuen eta oin biluziekin zerrautsez egindako lehergailu upel oso bat jaurti zuen.
  Eta nola lehertu zen indar basatiarekin. Eta txistu egin zuen:
  - Erregearen eta inperioaren alde!
  Zoyak, etsaia zirriborratzen jarraituz, oso oldarkor egin zuen, eta txanda urrun zegoen, etsaia mozten.
  Orduan orro egin zuen:
  - Hilkutxa bat egongo da zure samuraientzat!
  Elenak, etsaia zapalduz eta gorpu-multzo pilatuz, etsaia hil arte kolpatu eta indar ikaragarriz jokatuz, samurai-taldeak hilkutxan mailukatuz, irrintzi egin zuen:
  - Etsaien garaipenagatik!
  Nadezhdak, etsaiari aukerarik txikiena eman gabe, eta sega hiltzaile bat bezala moztuz eta japoniarrak moztuz, esan zuen:
  - Port Arthur, Port Arthur -
  Nikolayk ez zaitu lehertu!
  Britainiarrek, adibidez, eta Krimea mantendu. Han tankeekin tropak lehorreratuko zituzten, nekez kanporatuko zituzten Istmotik zehar, Gorriak... Erdialdeko Asian, britainiarrek eta frantsesek errepublika burgesei lagundu ziezaieketen. Eta, oro har, gauza asko desatsegina izan litezke Errusia Sobietarrentzat, baina zorionez ez zen ezer gertatu. Nahiz eta, noski, Japoniak Primorye beretzat gorde nahi izan zuen, zalantzarik gabe ez zen izango samuraiak handik kanporatzeko indarrik hogeiko hamarkadan. Japoniarrek ondo antola zezaketen han txotxongiloen erregimen bat -mantxuriarra bezalakoa-.
  Andrey Chikatilok Bonibururen bihotza irakurri zuenean, berari ere interesatu zitzaion. Zergatik ez ziren japoniarrak Armada Gorriarekin borrokan sartu, Primorye besterik gabe eman zioten boltxebikeei. Gainera, samuraiak ez zuen Errusia Sobietar guztiarekin borrokatu beharko, Ekialde Urrunarekin baizik. Hau da, Ekialde Urruneko Herri Errepublika. Eta hori ez zen Japoniaren arerioa garai hartan.
  Lehen Mundu Gerran, japoniarrek ia galdu gabe hartu zituzten alemaniar jabetzak Pazifikoan, eta 1904an baino are indartsuago bihurtu ziren. Eta ez dago guztiz argi zergatik izan zuten orduan ausardia eta lotsagabekeria, eta ez zuten gauza bera. 1922. Jakina, Estatu Batuek eta Britainia Handiak aktiboki lagunduko zieten japoniarrei boltxebikeen aurkako borrokan.
  Horixe da Andrei Chikatilok ezin izan zuen ulertu, txikitan ere harrituta geratu zen. Gainera, hasieran japoniarrek Vladivostok okupatu zuten, baina gero, nolabait, borrokarik gabe utzi zuten. Eta Japoniak ez du lotsarik Ekialde Urruneko osoa okupatzeaz, baina samuraiak ez zuen horren alde borrokatu ...
  Baina, zenbat ausardia: erasora joaten dira, milaka hiltzen dira, eta baita hamarnaka milaka ere, baina biorobotak bezala erasotzen dute. Eta japoniarrek ez dute beldurraren edo autokontserbazio senaren kontzepturik. Haien seiengatik ez balitz, ez zuten gotorleku hiria mantenduko.
  Historia errealean, Port Arthur ordurako eroria zen. Eta orduan samuraiak ia lurreko indar guztiak bildu zituen.
  Victoriak esvastikadun bumerang bat bota zuen bere behatz hutsekin eta dozena bat buru moztu zituen aldi berean, garrasi eginez:
  - Fedearen, Tsarren eta Aberriaren alde!
  Eta neskek japoniarrak eta mutilak suntsitzen dituzte...
  Mutilak, berotutako metrailadorea lehendik hoztuta zegoen beste batekin ordezkatuz eta ez hitz atsegin batekin, Kuropatkin aipatu zuen:
  Asto hau ez da aprobetxatzen! Japoniako soldadu guztiak geuk hil beharko ditugula dirudi. - Oleg-ek granada bat bota zuen bere behatz hutsekin, zatiak japoniar soldadu mordoa moztu zituen eta haurrak jarraitu zuen. - Hori da Kuropatkin epaitu beharko lukete horrelako ekintza kriminalagatik.
  Mutikoak berriz oinekin granada bat bota zuen, eta orduan hasi ziren atzamar hutsez laten estalkiak botatzen. Beraz, bi txori hiltzen dituzu harri batekin: gainera japoniarrak suntsitzen dituzu eta zure hankak biluziak berotzen dira. Hogei gradutik gorako izozte guztiak, eta iluntzean are gehiago izango da. Eta, beraz, mugitzen zara eta berotzen zara. Horrez gain, bizar-xafla eta orratzak ere bota ditzakezu. Eta, oro har, zulatzeko eta ebakitzeko hondakin asko dago gotorlekuan.
  Beraz, samuraiak esku eta oinekin kolpatzen dituzte. Eta urrutitik... Mutilak oihukatu zuen:
  - Samuraia ausart hil zen - altzairuaren eta suaren presiopean!
  Nadezhdak oin biluziak erabiliz metrailadoreak tiro egin zituen, baina sorpresa batzuk ere bazituen gordeta. Adibidez, meategi kimiko txikiak. Hemen, noski, kontu handiz ibili behar duzu haien erabileran, zure soldaduak pozoitzeko. Baina Arkimedesen eta Pelmanen zirkuluan matematikan trebea, Nadezhdak dena kalkulatu zuen.
  Eta samuraia aldameneko gotorlekuan sartu zenean, neska eder batek ultrasoinu-detonagailuan klik egin zuen hankak hutsik. Eta gas indartsu eta kaustikoa duten ampolla txikiak, aldi berean hamar mila hektareako azalera hartzen dute.
  Hau da benetan Demiurgo Jainkoen arma, XXI. mendean ere alferrik izango ez zena. Armistizioan, Natashka bikainak, Mendeleiev-en iloba berarekin batera, oso toxikoa zen, baina airean azkar deskonposatzen zen pozoia prestatu zuen. Eta bere efektu toxikoa oxigenoa lotzeko metodo berezi batean oinarritzen da.
  Berehala, japoniar gorputz bat eta erdi hamabost-hogei segundotan hil zen ... Eta agonia laburrean hildako dozenaka milaka soldadu ikusteak japoniar komandoa soilarazi zuen.
  Erretiroaren musika jotzen hasi zen, eta eraso horretan ehun eta berrogeita hamar mila soldadu baino gehiago galduta, japoniarrak atzera makurtu ziren. Errusiarrek zuhurtziaz japoniarren atzetik ibili ziren, baina gasaren edo segadaren baten beldur ere baziren. Gudua inoiz hasi ez balitz bezala amaitu zen.
  Baina Andrei Txikatilok ez zuen oraindik bere burua moztu, zerbaitek energia asko pilatu zuen mutilarengan, eta begi estuaren atzetik joan zen. Horrela atzeman eta txikitzen dituzu, haziak hazten ari bazara bezala. Beno, nola ez erakutsi zure trebetasunak etsaiak ez badu borrokatzen.
  Baina ustekabeko buelta batean mutilarengana, txanodun beltz jantzitako ninja batek berriro salto egin zuen. Berriz ere trebetasunerako benetako borroka.
  Andrey Chikatilo, dagoeneko ondo berotuta, bere kontrakoari eraso egin zion. Hiru disko bota zituen aldi berean, baina bi ezpatak hegan moztu zituen, eta hirugarrena lasterka joan zen, terminator mutilaren belarria ia harrapatuz. Ninjak txistu egin zuen eta japonieraz esan zuen:
  - Naruto errusiarra!
  Andrey Chikatilok erraz baieztatu zuen:
  - Noski, polita da!
  Ezpatak gurutzatu, txinpartak hegan. Ninja-k erasoak baztertu eta atzera egin zuen. Andreik berak metal puska bat bota zuen hatz hutsekin. Etsaiak erreakzionatu zuen, baina mutilak aurreikusten zuen non sahiestuko zen eta bere burua moztuko zuen, angelu zorrotzean, pala inguratuz. Etsaia engantxatuta zegoen, babes-azala lehertu zen eta odola gorritu zitzaion alboan.
  Ninja jauzi egin zuen atzera, zaurituta zegoen eta nahiko sakonean, eta eskala handiko kolpea izan balitz, erditik erabat moztuko zen. Naruto errusiarra borrokalari mitiko bat dela dirudi, bere palak oso azkar distiratzen ditu.
  Ninja berriro botatzen saiatuko da, baina belaunean kolpe bat galdu zuen txirralde batekin, eta Andrei Chikatilok pozik harrapatu zuen hortzekin esvastika-boomerang-a. Etsaia erasotzen saiatzen da, baina berak eskuan pala bat lortzen du. Bizepsa moztuta dago, eta mutikoak, gelditu gabe, serie oso bat igarotzen du. Bederatzigarren kolpea ondo etorriko da lepoan... Tira, ninjaren zezen-lepoa babespean dago, erdi moztuta bakarrik. Baina kito, kolpe batzuk, kolpe gogor bat gorputzaren bira batekin eta burua gorputzetik banandu da azkenean.
  Beraz, ninja-k bere ibilbidea amaitu zuen ipar-mendebaldeko frontean.
  Terminator mutilak oihukatu zuen:
  - Banzai errusieraz!
  Horren ostean, apur bat baretu zen borrokatzeko gogoa. Zehatzago esanda, japoniarrak atzera egiten ari direlako jada.
  1904ko azaroaren 22tik 23rako gaua hotza eta beroa izan zen aldi berean. Boreykok Kondratenko konbentzitu zuen presarik ez zedin, japoniarrak eraso zituztenak ezezagunak baitira. Agian samuraien artean ere norgehiagoka pertsonal bat egon zen, bestela horiek eta horiek jo dezakezu.
  Kondratenko nekatuta loak hartu zuen munizio kutxan. Bitartean, jada argitzen ari zen.
  Borrokaren ingerada ilunpetik irteten zen heinean, ebaki eta tiro japoniarren muino ugari ikusten ziren. Neskek txikitu ez ezik, berrogeita hamar metrailadore inguru harrapatu zituzten, zazpi pistola munizioekin. Bala zaparrada bat erori zen berriro samuraiaren gainera, eta Perunen alaba, Nadezhda, Svarog Elenaren alaba galgoarekin bat egin zuen. Japoniarren galerak izugarriak ziren jada, eta ia ordezkaezinak. Goizeko hamaiketarako, azken erasoa ito eta behin-behineko barealdia izan zen.
  Eguerdian Kondratenko eta Smirnov jeneralak heldu ziren. Jada esperientziadun bi gudariak harritu egin ziren leku bakarrean gorpuzkin pilaketa izugarriarekin. Berrogeita bost mila soldadu eta ofizial japoniar baino gehiago hil ziren gau eta goiz batean. Eta jeneralak baino lehen lau neska baino ez ziren agertu bikiniz, odolez ugari zipriztinduak, eta atletismo bi mutil, bereziki oihal iraunkorrez jositako galtza motzekin, gorria eta beste edozein likido itsasten ez zitzaizkien.
  Honek guztiak eldarnio txundigarria gogorarazten zuen, eta bi jeneralek elkarri atxiloka ere egin zioten. Baina Boreyko tenienteak, bi metro eta kopeke batzuk, eskuak luzatu zizkien Ranger-neskei eta hausnar egin zuen:
  - Gure herrietan emakumeak daude!
  Victoria boteretsu eta ilegorriak irmoki astindu zuen Boreikoren hanka indartsua erantzun gisa eta esan zuen filosofikoki:
  - Gure herrietan emakumeak daude! Zein hilkutxak planifikatzeko famatuak!
  Lehen elurra bezain ile garbia, Nadezhdak lotsatutako hainbat mutil seinalatu zituen:
  - Eta astindu, ez zuten gu baino okerrago borrokatu!
  Boreikok eskua emeki eman zuen. Benetako erraldoia Nikolai Valuev-en hazkundearekin, eta agian pisu gehiago. Aurpegia ez da hain estua, baizik eta Ilya Murometsen zerbait, batez ere Boreykok bizarra haztea lortu zuenetik. Egia da, teniente erraldoia ez da aingerua, edariarekin borrokak egin zituen eta asko jipoitu zituen. Baina, oro har, bere arima, esaten den bezala, alaia da.
  Kondratenko bizartu gabe dago, bibote berritua, Chapaev-en oso antzekoa, filmean irudikatu zuten bezala. Smirnov, aitzitik, garbi-bizarra dago, zentimo urreztatu batean, txapeldun irakasle baten antza du. Haien atzean soldadu eta marinel gutxi batzuk daude.
  Elena jakintsu eta teknikoak, lehenik eta behin, harrapatutako garaikurrak erakutsi zizkien, eta Victoria deabru sutsua zalantzarik gabe Japoniako poltsetara igotzen hasi zen, esanez:
  - Han arrazio lehorra daukate... Goarnizioak ogi apurrak zenbatzen ditu.
  Belobog Zoyaren alabak, neska ertaina oso sentikorra den heinean, honako hau esan zuen:
  - Mutilak, azkar kendu metrailadoreak eta kanoiak: ordu pare batean japoniarrak mendia jaurtitzen hasiko dira, arma guztiak bertan kontzentratuta egongo dira, beraz, ez da aparatu hilgarri bat geratuko!
  Kondratenkok galdetu zuen kezkatuta:
  - Eta zer moduz zaude?
  Victoria erasokorrak erantzun zion Zoyaren bihotz onekoari:
  - Eta gu oso indartsuak gara, errusiar sorginak, ez gaituzte ez oskolak ez zatitxok hartuko. Beraz, lo pixka bat... Eta hor berriro moztuko dugu!
  Elena begi urdinak honekin bat etorri zen:
  - Kainoiak burrunba egiten duen bitartean, japoniarrek ez dute ekaitzik egingo. Beraz, ez dago inor mendian uzteko arrazoirik. Eta gero samuraiak igotzen direnean, azken aldian bezala txikituko ditugu!
  Nadezhda distiratsuak, udazkeneko lehen elurretan apaingarri bat marraztuz hatz hutsez, baieztatu zuen:
  - Zehazki! Japoniako Estatu Nagusiak bere ahalegin guztiak mendi honetan kontzentratzea erabaki zuen. Beraz, beste fronte batzuetan, arnasa izango duzu oraingoz.
  Elenak zorrotz eta teknikoak agindu zuen:
  - Berreskuratu suntsitutakoa! Ez kezkatu eskuadragatik - Vysokaya mendia hona eraman arte. Eta etsaia laster agortuko da gurekin aritzean.
  Andrey Chikatilok ere ezinbestekotzat jo zuen:
  - Eta bere gudu-korazak ere hondoratuko ditugu!
  Onarpen marmar bat soldadu eta marinelen artean igaro zen. Horren ostean, denak azkar trofeo ugari ateratzen hasi ziren.
  Japoniarrek sua ireki zuten jada ilunabarrean. Benetan ahal zuten guztia mendira bideratu zuten. Baina neska-mutilen zaindari mutanteak gotorlekuko sotoan itxi ziren momentu honetan eta meditazio sakon eta zaharberritzaile batean murgildu ziren. Eta utzi japoniarrek euren maskorrak hutsunean xahutzen. Ententearen taktika nahi dute, proba dezatela.
  Stessel Gobernadore Nagusiak, Goi Mendian gertatutakoaren berri izan ondoren, uko egin zion luzaroan sinestea. Apur bat argalagoa, baina oraindik gizena, oihukatu zuen agintariak:
  - Hauek dira zure fantasia erotikoak! Emakumeak ezpatak - zentzugabekeria!
  Gotorlekuko komandanteak, Smirnov jeneralak, sorbaldak altxatu zituen nahasian eta lotsati erantzun zuen:
  Nire begiekin ikusi ez banitu, ez nituzke inoiz sinetsiko. Baina gertaerak gauza burugogorrak dira!
  Stesselek zakar egin zuen:
  - Zentzugabekeria eta txorakeria gehiago!
  Orduan Smirnov-ek nahiko logikoki iradoki zuen:
  - Zure Bikaintasuna, zuk pertsonalki ezagutu ditzake?
  Hala ere, gobernadoreak eskaintza tentagarri bati uko egin zion eta Focki lehenbailehen deitzeko eskatu zuen.
  Alemaniar zaharrak aspalditik zebilen japoniar inteligentziarako lanean, eta errusiarrak asko hondatu zituen. Fock bera kanpotik Gobsek-en oso antzekoa da, Balzacek hain talentu deskribatua, eta ez gutxiago gutizia. Izan ere, dirua izan zen Fok mikadoko agenteekin harremanetan jartzera bultzatu zuena. Merkataritzako gogoetak batez ere.
  Hala ere, Goi Mendia ez zela hartu eta lau sorgin izugarri indartsu eta deabru eder agertu ziren (oinutsik, noski, ez ziren kontuan hartzen!), Fok ere poztu zuen. Orain Japoniako espioi sareari eska diezaiokezu kuota gehigarri bat kare-eraso berri eta zoragarri baten truke.
  Eta diruak kontu bat maite du... Eta zenbat eta zailagoa izan Port Arthur-eko samuraiarentzat, orduan eta garestiagoak dira Fok espioi profesional baten zerbitzuak.
  Horren arabera, alemaniar jeneralak irribarrez iradoki zuen:
  - Pare bat egun barru, egin bilera bat eta saritu neskak ahal duzunarekin! Eta pentsatzen ari garen bitartean...
  Pertsona arriskutsu bat kentzea ez da hain erraza. Hemen Kondratenko bizirik dago - jeneral hau gandorra da, komandante oso trebea, eta Port Arthur-ek lau hilabete eta erdi daramatza defentsa lerro egonkor bati eusten. Eta setio osoa sei hilabete baino gehiago daramatza eta Japonia odoletan ari da...
  Hildako askoz gain, beste batzuk gehiago izan ziren gorpuzk zapalduta, zapalduta, baina bizirik japoniar Mendi Garaian -preso hartu zituztenak-.
  Horietako batek, Nakata kapitainak, Tokioko goi mailako abokatu ohiak, oso testigantza interesgarria eman zuen.
  Jadanik Japonia egoera ekonomiko eta finantzario oso zailean zegoen. Material militarraren izakinak amaitzen ari ziren, eskulan prestatuak amaitzen ari ziren. Setioko armadako soldaduak oso nekatuta eta nekatuta daude janari txarreko eta kalitate eskasaren ondorioz. Japonian bertan, ondorio azkar bat nahi dute. Baina, aldi berean, Port Arthur lehenbailehen hartzen tematzen dira, bestela Eguzki Sortzailearen Lurraldeak ez du ezer irabaziko gerra honetatik. Bai, eta Errusiak ez du bakerik nahi. Azken finean, Mantxurian porrot guztiak izan arren, Kuropatkinek askoz zalditeria eta infanteria gehiago ditu. Eta porrot horietan guztietan, japoniarrek errusiarrek baino soldaduak galdu zituzten.
  Tira, Kuropatkin halako koltxoi bat balitz, eta Alexander Suvorov-en apur bat behintzat balu, gerraren ibilbidea bestelakoa izango zen.
  Baina, hala ere, Mantxurian Errusiako armada hazten ari da eta hilero bi gorputz handitzen ari da. Eta edozein koldarkeria eta erdipurditasunerako muga dago, setioko armadak eskuak askatzen ez baditu, urte berrirako Kuropatkinek infanterian duen nagusitasuna bikoitza izango da, zalditerian hiru aldiz eta artillerian aldiz eta erdi baino gehiago - etsaiak pistola asko behar ditu setiorako.
  Eta hain alde handiarekin, Defentsa ministro ohiak nolabait aurre egin al dezake?
  Oraingo honetan, Boreiko tenienteak Tamerlane eta Mulla Nasreddinen inguruko istorio bat ekarri zuen gogora.
  Errusiako ofizial baten ahots garratzak leunki burrunba egin zuen obusek kaltetutako lubakien gainean;
  - Delhiko setioa denbora luzez luzatu zenean, Tamerlane eskribauari atzealdeko zerbitzuak bidali behar zirela esaten hasi zen.
  "Bidali berrogeita hamar mila infanteria entrenatu, hogeita bost mila zaldizko, seiehun ballista eta hirurehun katapulta, eta berrehun gerra-elefante gehiago ere...
  Khagan Gorenak atzera begiratu zion Mulla Nasreddin apalki makurtuari eta tonu leun batez galdetu zuen:
  - Agian zerbait jakintsuena lortu dugu?
  Mullak burua astindu eta ausardiaz zuzendu zitzaion eskribauari:
  - Urratu izara, eta bota pergaminoa saskira - ez dugu hau batere behar!
  Tamerlane harrituta geratu zen eta galdetu zion jakintsuari:
  - Eta zer behar dugu orduan!
  Nasreddinek tonu seguruan erantzun zuen:
  - Bidal dezatela komandante adimenduna!
  Boreyko teniente eruditoaren hitzak errusiar soldaduen barre onekoekin bildu ziren.
  Beste berri garrantzitsu bat izan zen Alemania Japoniaren alde gerran sartzeko itxaropena ez zela gauzatu. Kaiser Wilhelmek Rozhdestvenskyren eskuadrari ere laguntza eman zion, eta orain, Babushkin kontralmirantearen sei ontzirekin batera, berrogeita hamaika ontzi izango ditu. Horri Port Arthur-eko Pazifikoko lehen eskuadroia erauzitakoa gehitzen badiogu, Japoniako eta Errusiako floten guztizko su-potentzia berdina dela esan daiteke. Eta oraindik Argentinatik zazpi itsasontzi astun erostea lortzen baduzu, abantaila bat lortuko duzu.
  Beraz, Kondratenko aldarte alaiarekin lokartu zen, japoniarrek beren metxa guztia Goi mendian kontzentratu bazuten ere.
  
  EZ BADUZU AMERIKA UKITU
  Hitlerrek ez zien gerra deklaratu Estatu Batuei. Bada, Amerikako Kongresua ez zen ausartu Europan gerran sartzera. Historiaren ibilbidea aldatu egin da honetatik... Japoniak Midway-ko gudua irabazi zuen eta sendo finkatu zen Ozeano Barean.
  Rommelek ez zuen inoiz Egipto harrapatzea lortu. Baina britainiarrak ere ez ziren Torch Operaziora joan.
  Stalingradon, errusiarrek irabazi zuten, baina gero Mainsteinek kontraerasoa egin zuen Ukrainan. Gainera, tropak Afrikara eramatea beharrezkoa ez zenez, beste hainbat dibisio alemaniarrek hartu zuten parte kontraerasoan. Fritzek ere nabarmen gehitu zuen hegazkintzari. Gainera, Marseille aleman mitikoa ekialdeko frontera eraman zuten. Eta sobietar hegazkinak suntsi ditzala.
  Marseilla airean dagoen kondaira bat da. Hirurehun hegazkin bota zituenean, Hitlerrek urrezko haritz hostoekin Zaldunen Gurutze gradu berri bat sartu zuen bereziki berarentzat. Eta laurehun hegazkinengatik Alemaniako Arranoaren Ordena oparitu zion diamanteekin. Eta bostehunen truke entregatutako Burdin Gurutze Handia.
  Marseilla zeruan fenomeno handia da. Eta bere pilotu sobietarrak beldur dira.
  Hogeita hamar Tiger tanke berriek ere parte hartu zuten Mainsteinen kontraerasoan, eta, historia errealean, erdipurdi desagertu zen Saharako hareetan. Eta, beraz, amerikarrak ez dira igotzen, eta britainiarrak India kosta ahala kosta mantentzen saiatzen ari dira eta Egipton ez dute aurrera egiten.
  Laburbilduz, Mainsteinek Kharkov eta Belgorod ez ezik, Kursk ere berreskuratzea lortu zuen. Eta Armada Gorriak kalte gehiago jasan zituen. Eta alemaniarrek hainbat galdara sortu zituzten. Eta orduan etenaldi operatibo bat egon zen lokazteen ondorioz.
  Historia errealean, Kursk Bulge zegoen. Baina orain erlaitz hau moztuta dago.
  Eta galdera da nora joan? Ez nuen berriro Stalingradora joan nahi. Baina Stalingrado hartu gabe ez dituzu zure tropak Kaukasoan ziurtatuko. Baina berriro igo amesgaizto honetara?
  Mosku erasotu? Baina indartsua eta defentsa sakona dago.
  Gainera, Armada Gorriak Rzhev erlaitza moztu zuen, eta sobietar posizioetan ez dago ziririk. Leningrado ere gotorleku oso indartsua da - hiri-ziudadela.
  Hau da, edonondik botatzen duzun - nonahi dago tropen defentsa sobietar indartsua sendotasun harrigarriarekin. Eta orduan Hitlerrek erabaki zuen: Egipton kolpe nagusia ematea eta Ekialde Hurbilean petrolio putzuak aprobetxatzea.
  Eta, aldi berean, Wehrmacht-eko tropak dibisio kolonial eta arabiarrekin berritu.
  Ideia erakargarria zen. Eta ekialdean, aireko ofentsiba eta jet-hegazkinaren aldeko apustua egin. Bereziki, Arado hegazkin-hegazkinek ia galerarik izango ez zuten indar izugarria bihurtuko zirela hitzeman zuten.
  Nolanahi ere, ekialdean, Afrikan defendatu eta aurrera egiteko agindua eman zuen Fuhrer-ak.
  Rommel-ek hainbat tanke-dibisio jaso zituen, besteak beste, Panthers eta Tigersekin. Bi tanke hauek agertu zirenean eta handik denbora batean munduko onenak izan ziren. Britainiar tankeak argi eta garbi gaindituta zeuden. "Churchill" armadura ahulagoa ez zen arren. Baina bere kanoia nahikoa ez zen argi eta garbi.
  Focke-Wulf ere auto ona zen. Borrokalari honek arma boteretsuenak zituen eta literalki aurkariak kentzen zituen. Maniobragarritasun txarrena urpekaritza garaian abiadura handiagatik konpentsatzen zen. Bai, eta sei airezko pistolak edozein hegazkin bota zezaketen lehen deitik. Beraz, presioa oso handia zen.
  Britainiarrak bateko indartsu eta alemaniarren kolpeetan erori ziren. Marseilla ez ezik.
  Britainia Handiarentzat ezusteko desatsegina Tiger tankea izan zen, kalitate handiko armadura eta biziraupen handia zuena. Beraz, Rommel eta uztaileko erasoak Britainia Handian harridura eragin zuen.
  Bero egin arren, alemaniarrek defentsak hautsi eta mugimenduan ehunka kilometro sakondu zituzten, Alexandria hartuz. Eta Niloko delta hartu zuen. Borroketan, Wittmann tanke-ak bere burua bereiztu zuen Tiger-en. Eta hirugarren Reich-eko heroi berri bat.
  Egipton gorakada eta laster bigarren bihurtuko den Huffmanen izarra.
  Rudel ere heroia zen.
  Berriz alemaniar balentriz betea. Rommelek trebetasunez agindu zuen eta kaldereroen bidez irabazi zuen. Britainiar gutxiago zeuden eta Wehrmacht baino kalitate okerragoa zuten.
  Borroketan, MP-44 asalto-helizea ere probatu zen, munduko onena zen eta oso eraginkorra zela frogatu zen. Oro har, alemaniarrek alde guztietan irabazi zuten Britainia Handia eta Suezeko kanala zeharkatu zuten eta Irak eta Kuwaitera, Palestinarekin.
  Pixka bat lehenago, Malta ere harrapatu zuten. Oso operazio ona izan zen. Stalinek ez zuen oraindik aurrera egin eta itxaron egin zuen. Baina britainiarren porrotak egoera zaildu zuen. Eta orain naziek Kaukaso eta hegoaldetik jo dezakete.
  Beranduago, Armada Gorriak Kursk eta Orelen aurkako erasoa abiatu zuen irailean. Baina alemaniarrek hura espero zuten eta defentsa indartsua prestatu zuten.
  Defentsan, Ferdinand alemaniarrek ere gainditu zuten proba. Frontoiko armadura oso indartsua zuen autopropulsatutako pistola honek tankeak suntsitzeko eraginkorra zela frogatu zuen.
  Ez dago gaizki defentsan eta "Pantera". Alemanek gogor eutsi zioten. Sobietar tropak oso poliki aurreratu ziren eta ezin izan zuten espazio operatibora sartu.
  Alemaniarrek frontearen erorketa saihestu, eta aurre egin ahal izan zuten. Eta Armada Gorriak ehun kilometro baino ez zituen aurrera egin bi hilabetetan, Kursk eta Orelera bakarrik hurbildu, eta, kalte handiak zirela eta, gelditu egin zen. Eta alemaniarrek Ekialde Ertain osoa hartu zuten. Eta azaroan Gibraltar hartu ahal izan zuten. Hitlerrek Franco konbentzitu zuen oraindik.
  Horrez gain, Ingalaterra asko ahuldu zen etsaien itsaspeko flotaren jardueraren ondorioz. Eta horrek ere eragin negatiboa izan zuen.
  Churchill bake bereizi baterantz makurtzen hasi zen. Baina Hitlerrek Kontinente Beltza erabat menperatu nahi zuen. Eta Stalini urtebeterako tregua eskaini zion.
  SESBeko buruzagi maltzurrak pausa horrekin bat egin zuen. Arma berri batekin kontatzen ari zen.
  Baina Hitlerrek bazekien zer egiten ari zen. Alemaniak Afrika hartu zuen, eta 1944ko udan Britainia Handian lehorreratzeak hasi ziren. Eta oraingoan naziek dena akatsik gabe egitea lortu zuten. Nazien jet-hegazkinek nagusitasuna lortu zuten zeruan. Eta helizez gidatutako ME-309 eta TA-152 hegazkinak oso indartsuak ziren. Eta MP-44 eraso fusilak oso polita erakutsi zuen masa seriean.
  Tankeen artean, Panther-2 beheko silueta batekin eta dorre estu txiki batekin nabarmendu behar da. Armamentua eta armadura gehituta, tanke berriak berrogeita zazpi tona baino ez zituen pisatzen bederatziehun zaldiko motor batekin. Eta gidatzeko errendimendu ona zuen, 88 mm-ko 71EL kanoi batekin, eta ehun eta berrogeita hamar milimetroko armadura frontalarekin. Tiger-2 lote txikietan ekoitzi zen, Panther-2-aren itxurak, ia ez baitzen babesa txikiagoa eta armamentuan berdina, gidatzeko errendimenduan nagusitasun izugarriarekin, tanke hau berehala zaharkitu zuelako.
  "Tigre" sinple bat bezala. Baina "Lehoia" -2 makina arrakastatsuagoa izan zen.
  Bertan, motorra eta transmisioa elkarrekin eta zeharkatzen ziren. Ondorioz, silueta jaitsi egin zen, eta depositua askoz arinagoa bihurtu zen. "Lehoia" -2 berrogeita hamahiru tonako pisua zuen. 105 mm-ko 70 EL-ko pistola bat, 82 mm-ko alboko blindajea, 150 eta 120 mm-ko aurrealdeko blindajea maldekin. Eta dorrearen kopeta 240 mm-koa da maldarekin.
  Eta mila zaldiko motorra. Kotxea, ikusten duzuenez, martxan eta indartsua da alderdi guztietan. 2. maila harrigarria izan zen.
  Laburbilduz - Khan guztiak. Eta Britainia Handiak ez du aukerarik Wehrmacht-en aurka.
  Jausitako zazpiehun eta berrogeita hamar hegazkinetako Marseilla pilotuak sari berri bat jaso zuen: Burdin Gurutzearen Zaldunaren Gurutzea platinozko haritz hostoekin, ezpatekin eta diamanteekin.
  Eta hau talentuaren erabilera oso polita da.
  Bi astetan Britainia Handia erori zen. Eta Londres hartu zuten. Eta Churchillek lotsatuta ihes egin zuen.
  Gerra oraindik formalki amaitu ez bada ere, japoniarrek Australia hartu dute jada.
  Eta Kanada laster atera zen gerratik. Abuztuan Icarus operazioa ere burutu zuten alemaniarrek, Islandia harrapatuz. Eta orain AEBek ezin izan dituzte lortu.
  Horren ostean, SESBen aurkako ofentsiba berri bat prestatzen hasi ziren. "E" serieko jet-hegazkinetan eta tankeetan oinarritzen da. Baita funtsean arma berriak ere, hala nola misil balistikoak eta disketeak.
  AEBek laster bakea sinatu zuten Japoniarekin. Eta 1945eko apirilaren 20an, Hirugarren Reichak eta samuraien herrialdeak gerra bateratua adostu zuten. Eta Fritz-en erasoa maiatzaren 15ean hasi zen errepideak lehortu zirenean.
  SESB denbora luzez prestatu zen eta gotorleku asko zulatu zituen. Berrogeita laugarren urtean, Armada Gorria agertu zen - Andryusha txupinazoa. Seriean ere T-34-85 eta IS-2 tankeak daude. Eta LA-7 eta Yak-3 hegazkinak. Hala ere, Yak-3 ez zen ekoizpen masiboan sartu kalitate handiko duraluminoaren faltagatik. Eta Yak-9 borrokalari nagusia izaten jarraitu zuen. LA-7 abiadura hobea zen, baina hala ere alemaniarrek baino gutxiago.
  Gaizkiena da SESBk bere nagusitasun kuantitatiboa airean galdu zuela. Alemaniarrek askoz hegazkin gehiago ekoizten zituzten, hegazkinak barne.
  Tankeetan, Alemaniak abantaila du oraindik kalitatean. "Panther" -2 eta "Lion" -2 biak makina aurreratuagoak eta indartsuagoak dira. E-10 eta E-25 seriean ere agertu ziren. Azken kanoi autopropulsatua arrakastatsua izan zen. 88 mm-ko pistolen konbinazioa 100 EL-n. 120 milimetroko aurrealdeko armadura malda handi batean, 82 milimetroko alboko armadura, hogeita hamar tonako pisuarekin, 900 zaldiko motor batekin, eta metro eta erdiko altuera. Bai, jada makina bat piztia besterik ez zen.
  Kanoi berriak minutuko 12 tiro egin zituen eta sobietar tanke guztiak zulatu zituen borroka distantziatik.
  "Panther" -2, tanke ona, baina "Panther" -3 garatu zen. Hirurogeita bost tonatan astunagoa da, baina hobeto babestuta eta armatuta. Baina orain arte seriean E-10 eta E-25 eta E-100 baino ez dira masiboak. Azken tankeak 1.500 zaldiko motorra jaso zuen, eta horrek, 130 tonako pisuarekin, 40 kilometroko abiadura ematen zion autobidean. Tanke honen alboko blindajea 210 mm-ko inklinazioa da, eta aurrealdeko armadura 250 mm-ko malda. Eta bi pistola: 128 mm eta 75.
  Tanke honi "Mammoth" deitzen zitzaion. "Maus" baino aurreratuagoa da eta diseinu trinkotua. Oso babes ona alde guztietatik. Aurrerapen tanke aproposa eta nahiko arina.
  Baina oraindik garestia eta nahiko astuna.
  SESBek IS-3 jaso zuen maiatzean. Makina hau bekokian ondo babestuta dago, baina astunagoa eta okerragoa da gidatzeko errendimenduan IS-2a baino armamentu berdinarekin. Eta garestiagoa eta fabrikatzeko zailagoa. 1944ko abenduan, SU-100 ekoizten hasi zen - aurreko modeloak baino autopropultsatutako pistola praktikoagoa.
  SESB prest dago. Baina ez azkeneraino. Gainera, Japonia ekialdetik aurrera doa.
  XE-162k ez zuen bere burua justifikatzen. Hegaldi-ezaugarri bikainak eta merkea, fabrikatzeko erraza zen hegazkin bat kudeatzeko zaila izan zen eta goi-mailako pilotuek baino ezin zuten hegan egin.
  Egia da, Huffmani gustatzen zitzaion. Bere borroka estiloagatik - makina perfektua.
  Marseillak nahiago zituen ME-309, zaldi fidagarria, edo TA-152 arma indartsuak zituena. Frankotiratzaile bat zen.
  ME-262 ere ez da txarra, baina oraindik ez da guztiz fidagarria, baina nahiko eraginkorra eta irmoa.
  ME-163 hegazkina bertsio aurreratuago batean kaleratu zen - suziri borrokalari txikia, buztangabea eta oso azkarra. Ez da txarto ME-1100 autoa miaketa aldatzen duten hegalak dituena, baina kualifikazio handiko pilotuak behar ditu.
  ME-262 X kotxe ona, alderdi guztietan: orduko 1100 kilometro baino gehiagoko abiadura bikaina, hegoak, bost aire-pistola, maniobra, motor aurreratuagoak eta fidagarriagoak eta pilotu arruntek kontrolatzeko praktikoa. Baina oraindik ez seriean.
  ME-309 eta TA-152 errepideetako zaldi nagusiak. Makinak torlojua, baina arma oso sendoak, abiadura handikoak eta indartsuak. Eta garrantzitsuena, asko daude. Eta SESB oraindik behartuta dago Yak-9-n, eta PE-2-n, hau da, ez da oso ona, eta IL-2-ren hegaldi-ezaugarri ahulak, eta IL-10 baino askoz hobeto.
  Bai, indarrak ez dira berdinak.
  Alemanek infanteria kolonialak ere erabiltzen dituzte guduetan. Arazoa dena.
  Japoniaz gain, Turkia ere gerran sartu zen. Eta orain alemaniarrak, otomandarrekin batera, Kaukasotik haratago aurrera doaz. Eta hau da oraindik arazoa.
  Armada Gorria estua da.
  Hitlerrek, oro har, garaipenarekin ziur dago. Estatu Batuak ez ziren Hirugarren Reich-arekin gerran sartu.
  Eta alemaniarrek erasoaldi bat abiatu zuten hainbat norabide estrategikotan aldi berean. Taman penintsulatik jo zuten. Eta Rostov-on-Don, eta Kursk-etik Voronezh-era, eta Moskura erdialdean. Eta iparraldean Tikhvinera, bigarren Leningradoko eraztunerako. Eta Karelia. Eta Transkaukasian turkiarrekin batera. Eta Iranera.
  Eta ekialdean samuraiak eraso zituen. Mongoliari eta Primorieri kolpe nagusia lurretik, eta Vladivostok eta Petropavlovski itsasotik. Gogor bultzatu zuten.
  Hainbat norabidetan erasotzea, noski, indarrak sakabanatzea da.
  Baina azken finean, etsaia, hura irabazteko, ihinztatzera behartuta dago. Eta Hirugarren Reichak erreserba asko ditu.
  Europa osoko dibisioak barne. Suediak gerran sartzea onartu zuen, bestela Hartz Polar Operazioak irentsiko zuen. Suitzak boluntarioen banaketa ere bidali zuen. Franco ofizialki gerran sartu zen, mobilizazioa iragarri zuen. Eta hau indar esanguratsua da.
  Italiak, eskuak askatuta, mobilizazio gehigarriak egin zituen eta indar handiak bidali zituen ekialdera. Salazar, Hitlerren presiopean, SESBren aurkako gerran ere sartu zen. Okupazioaren pean Britainia Handiko eta Frantziako gobernuek tropak bidali zituzten. Europa osoa armapean zegoen, herrialde guztiak salbuespenik gabe.
  Gainera, Vlasov eta beste errusiar zatiak .... Baita arabiar eta afrikar eta baita indiar eta iraniar zatiketak ere. Hainbeste indar bildu dira. Ez zegoen guztientzako arma nahikorik.
  AEBek alemaniarrei fusil eta metrailadore automatiko eta auto kopuru handi bat ematea ere onartu zuten.
  Tankeetan, Hirugarren Reich-a SESB baino gutxiago zen, hogeita hamalau masiboen aurka galduz. Baina kanoi autopropulsatuetan aurreratu zen. E-10 eta E-25 askoz errazagoa eta kantitate handietan ekoitzi daitezke. Eta Panther-2 tankerik masiboena T-34-85 baino hobea da, batez ere aurrealdeko armaduran eta armetan, baina oraindik ahul samarra alboetan.
  Alemaniarrek, ordea, britainiar industriaren bitartez, eta tankeen ekoizpenean frantses aktiboagoek, SESB menderatu zuten, botere handiagoarekin. Eta artilleria ere garatu zuten. Baina Armada Gorria ez zen kanoietan apalagoa izan, eta honek aukera batzuk eman zituen.
  Baina infanterian, etsaiak abantaila bat du eta tropen mugikortasuna ere bai.
  Fronte guztietan erasotzeko erabakiak berehala sakabanatu zituen Armada Gorriaren erreserbak eta komandoa engainatu zuen. Gaizkiena da SESBk, potentzial ekonomikoan eta giza baliabideetan etekinik, ez zuela aurreikuspenik.
  Etsaia sendotu egin zen eta gehiago gehi zezakeen, baina beharbada SESBek ez zuen egin.
  Erdialdean, defentsa sendoena zen tokian, Armada Gorriak eutsi zion. Baina Kaukasoan, frontea erori egin zen.
  Eta hegoaldeko hegal osoa erori zen. Eta iparraldean, oraindik ere alemanek Tikhvin hartu eta arteria Leningradori eman zioten.
  Hitler poztu zen.... Udan, alemaniarrek eta haien koalizioak Kaukasoa erabat hartu eta Stalingrad eta Astrakhan eskualdeko Volgara iristeko gai izan ziren. Eta irailean, Stalingrado zein Astrakhan hartu zituzten.
  Gerra estrategikoki galdu zen. Eta japoniarrek Mongolia eta Primorye hartu zituzten.
  Baldintza horietan, Stalinek Führer-i bakea eskaini zion edozein baldintzetan.
  Hitlerrek amore ematea eskatu zuen. Stalinek uko egin zion.
  Alemaniarrek erasoaldi bat hasi zuten Volgan zehar. Kuibyshev, eta Saratov, Tambov hartu zituzten...
  Abenduan, alemaniarrak Ulyanovskera hurbildu ziren. Aldi baterako etenaldi bat egon zen. Hotzegia arabiar eta soldadu beltzentzat. Hitlerrek arraza zuria borroketan salbatu nahi zuen eta erasoaldia izoztu zuen udaberrira arte.
  Berrogeita seigarren urtean, SU-100 kanoi autopropulsatua bihurtu zen sobietar erantzun nagusia. T-34-85 baino errazagoa da fabrikatzeko eta arma indartsu eta eraginkorrekin, aterabiderik onena zirudien. Historia errealean SU-100 oso masiboa ez zen arren.
  SESBn, IS-7 azkar garatu zen; konplikatuegia da ekoizpen masiborako. Historia errealean, orduan ere ez zioten seriean sartzen utzi bake garaian, orduan Ulyanovsketik gertu dagoen etsaia eta zu hegazkinek etengabe bonbardatzen dutenean, ezin duzu burua altxatu.
  IS-7ren ordez, SU-130 presaka aurkeztu zen IS-2 txasisean seriera. Makina honek bederen zerbait egin lezake mastodonte alemaniarren aurka. Gainera, Panther-4 seriean sartu zen alemaniarrekin, are astunagoa, eta hobeto babestuta, eta Lev-3rekin.
  1946ko maiatzean, nazien ofentsiba berri bat hasi zen. Mosku saihestuz, eta hiriburuaren beraren ekaitzarekin. Leningrado ring-ean dago oraindik.
  Beltzak eta arabiarrak erasora bultzatu zituzten. Eta odol asko isuri zen.
  Stalinek agindu zuen - hil arte!
  Ulyanovsk eta Kazan erori ziren hilabete bateko borrokaren ostean. Alemanek Orenburg eta Ufa ere hartu zituzten. Eta bi hilabete geroago, Gorki Hiria ere erori zen. Eta Mosku inguratuta zegoen.
  Bada, Stalinek, noski, ihes egin zuen eta Siberian ezkutatu zen. Moskuren defentsa Zhukovek agindu zuen. Borrokak oso gogorrak izan ziren. Moskuk gogor eutsi zion.
  Baina estutu egin zen. Aldi berean, alemaniarrak Uraletara iritsi ziren. Sverdlovsk eta Chelyabinsk hartu zituzten.
  Moskuk eutsi zion oraindik. Eta 1946ko abenduan bakarrik erori zen. Gerra, ordea, ez da oraindik amaitu... Egoitza Novosibirskera joan zen.
  Eta han jarraitu zuen borrokak.
  Alemaniarrak 1947ko maiatzean hasi ziren berriro aurrera egiten. Teknologia mota aurreratuagoak agertu dira. Eta hegazkinean - buztangabeko bonbardaketak eta teknologian. Panther-4-k oraindik hirurogeita hamar tona pisatzen zituen eta mila bostehun zaldiko motor batekin. "Panther" -5 arma berdinekin garatu zen, baina berrogeita hamabost tona eta 1800 zaldiko motorra zituen. Armadurak lodiera berdina du, baina inklinazio arrazionalaren angeluak handiagoak dira.
  Lehen T-54ak Armada Gorrian agertu ziren, baina hau jada hildako kataplasma baten antzekoa da.
  Marseillak eroritako mila hegazkinengatik Zaldunaren Gurutzearen Izarra jaso zuen zilarrezko haritz hostoekin, ezpatekin eta diamantekin. Mila eta erdi hegazkinengatik, urrezko haritz hostoekin, ezpata eta diamanteekin Zaldunen Gurutzearen Izarra. Eta bi mila hegazkinengatik, Zaldunaren Gurutzearen Izarra, platinozko haritz hostoekin, ezpatarekin eta diamantekin.
  Armada Gorria erretzen ari zen orain. Baina ausardi handiz borrokatu zuen. Kozhedub-ek eroritako ehungarren hegazkin alemaniarrentzat SESBko heroiaren laugarren urrezko izarra jaso zuen. Laugarren aldiz halako sari bat jasotzen lehena izan zen. Pokryshkin izan zen hiru aldiz hil zen lehen heroia. Beste batzuk oraindik ez dira hazi ahal izan.
  Makina berri bat ere garatzen ari zen, baina jada berandu zen.
  Alemaniarrek MP-54 lortu zuten, pisuz arinagoa eta perfektua.
  ME-362 ere agertu zen. Gama handiko autoa ere bada. Rudelek Platinum Oak Leaves eta Huffman lortu ditu.
  Gerra hasi zen...
  Eta hona hemen azken uda militarra. Naziak aurrera doaz, tropa sobietarren ahuldutako erresistentzia hautsiz. Armada Gorriaren unitate gero eta gehiago errenditzen dira borrokarik gabe, gero eta desertore gehiago. Novosibirsk irailean erori zen. Eta abenduan, alemaniarrek eta japoniarrek Siberiako eta Erdialdeko Asiako ia hiri nagusi guztien harrapaketa amaitu zen.
  1948ko ekainean, Txukotka eta SESBko kokaleku gutxi gorabehera esanguratsu guztiak okupatu zituzten. Gerra etapa alderdikoi bihurtu zen. 1948ko abenduan, txupinazo baten ondorioz Stalin hil zen. Eta azkenik, 1949ko urtarrilaren 30ean, Beriak Armada Gorriaren eta NKVDko tropen errendizioaren inguruko akordioa sinatu zuen amnistia eta barkamenaren truke.
  Baina partisanoen irteera bereiziak jarraitu zuten.
  Estatu Batuek bonba atomikoa sortu zuten eta orain eskura ez dago. Hala ere, Hirugarren Reich-ek eta Japoniak konkistatu zuten belaunaldi bat baino gehiago digeritzeko eta digeritzeko. Beraz, bakearen garaia heldu da. Alemanak espaziora hegan egin zuten gerran V-4-n. Eta 1955eko apirilaren 20an, astronautekin ilargirako hegaldia hasi zen.
  Gaur egun hiru inperio hegemoniko zeuden munduan: Hirugarren Reich, AEB eta Japonia. Nahiko lasai bizi ziren eta espazio-ekonomian eta zientzian lehiatu ziren. Mundua gerra nuklearraren ertzean zegoen arren. Baina bazegoen finkatu eta kudeatzeko itxaropena!
  MOSKUREN DEFENTSA Aitzindarien HEROIEN eskutik
  OHARRAK
  Aitzindariek, beti bezala, klase gorenak eta aerobazia erakusten dituzte Gerra Patriotiko Handian.
  . 1. KAPITULUA
  Oleg Rybachenko betiko mutilaren agindupean aitzindari gazteen batailoia inguratuta dagoen Mosku, SESBeko hiriburua, defendatzeko borrokan ari da.
  Gorbata gorriak, oinutsik eta zarpaildutako neska-mutikoak armada faxistaren aurkako borroka desberdina egiten ari dira.
  Naziak airetik erasotzen ari dira.
  Inbutuak sakabanatuta daude eta zati ugari sobietar posizioetara hurbiltzen ziren. Zuhaitzak ikaztuta daude, urkiak, pospoloak bezala ikaztuta, bereziki hunkigarriak dirudite.
  Oleg mutila eta Margarita neska lubakiak zulatzen ari dira, palaren saihetsetan euren zola biluzi, gogortu eta umeak sakatzen.
  Neskak honela dio:
  - Ona da hilezkorra izatea! Naziak bonbardatzen ari gaituzte, baina ez dugu beldurrik.
  Mutilak buru argia egin zuen.
  - Ez beldurrik!
  Haien ondoan, beste ume batzuk ere, oinutsik, erdi biluzik, beltzaranak eta argalak lantzen dituzte palekin.
  Marinka neskak, bere takoi biribila pala baten heldulekuari sakatuz, abesten du:
  - Pioneer beti prest dago! Eta aurrera gehiagorik gabe!
  Seryozhka mutilak abesten du, hortzak agerian utziz:
  - Munduko indartsuenak gara! Naziak komunean busti!
  Haurrak heroikoki borrokatzeko prest daude. Aitzindari batailoi oso bat. Eta oso ausartak dira.
  Neska-mutilak prest daude amaieraraino borrokatzeko. Eta borrokatzera doaz.
  Boy Petkak etxeko tiraka bat doitzen du.
  Haurrak borrokarako prest daude. Oso prest.
  Hona hemen nazien erasorako hegazkinak hegan. Asko dira eta horietako batzuk ere berrienak dira, erreaktiboak.
  Oleg Rybachenkok eta Margarita Korshunovak tiraka bati tira egiten diote eta erabat hilgarria den zerbait jaurtitzen diote etsaiari, hots, ikatz poltsa lehergarri bat.
  Arku batean hegan egingo du eta eraso-hegazkinaren aurka joko du. Lehertu eta zipriztinduko du zatiekin norabide guztietan. Alboko hegazkin pare bat erretzen hasi ziren.
  Haurrak pozik daude eta literalki irrintzi egiten dute. Oinutsik zaplaztekoa.
  Eta kirrinka oldarkorra entzuten da.
  Sashka mutiko aitzindariak eta Masha neskak heriotzaren opari hilgarria aurkezten dute. Eta nazien makina jo. Stormtroopers suziriak jaurtitzen dituzte aitzindarien aurka. Haurrak takoi hutsez dir-dir, hautsagatik grisak, sakabanatzen dira. Eta berriro tiro egin.
  Oleg Rybachenko mutilak txio egin du:
  - Mundu osoa esnatuko dela uste dut,
  Faxismoaren amaiera izango da....
  Eta eguzkiak argituko du
  Komunismoari bidea argitzen!
  Bai mutila eta bai neska, bazoka batetik tiroka ariko balira bezala. Eta beste hegazkin alemaniar bat hautsita dago.
  Margaritak oin hutsik atseden hartu eta kantatu zuen:
  - Faxistak garaituko ditugu,
  Jainkoa eta kerubina gurekin daude!
  Boy Seryozhkak oihukatu zuen:
  Stalin gurekin dago!
  Eta haurrak oin hutsez sakatu zuen bazookaren botoia!
  Hona hemen nola tiro egiten duten. Burrunba bat entzuten da. Urrunean tankeak nola hurbiltzen ari diren ikus daiteke.
  Zuhaitzetatik hostoak nola erortzen diren ikus dezakezu. Eta nola lur puskak gora hegan egiten duten.
  Eta belarra nola erretzen den. Lara neskaren oin biluzia argi batek erre du. Eta oihu egiten du.
  Larak irrintzi egiten du:
  - Aintza komunismoari!
  Bateriek tiro egiten dute Alemaniako ibilgailuei. Baina urrutitik tiro egiten dute.
  Neska oinutsik-Komsomol-eko kideak takoi arrosa hutsez keinuka barreiatzen dira. Eta ekarri proiektilak. Abiarazi zerbait erabat hilgarria.
  Eta burrunba hausten.
  Veronica, Komsomoleko kide honek hau animatzen du:
  - Eskerrak Jainkoari Rod!
  Gudariak oso etsipenez borrokatzen dira. Eta aitzindariari granadak botatzen dizkiote etsaiei.
  Haurrek etsaiari tiro egiten diote eta naziei jo. Hildako mertzenarioak erortzen ari dira.
  Alicek, neska aitzindari honek, limoi bat bota zuen behatz hutsekin. Etsaia jo eta kirrinka egin zuen:
  - Lada jainkosarentzat!
  Kai mutilak buelta bat eman zuen, naziak moztu zituen eta kirrinka egin zuen:
  - Aurrera Aberriaren alde!
  Glasha neskak Fritz moztu zuen eta irrintzi egin zuen:
  - Ama Errusiarentzat!
  Eta bere behatzak biluzik, granada hiltzaile bat bota zuen.
  Hau da haur aitzindariek etsi-etsian borrokan.
  Olegek eta Margaritak tiraka batetik ikatz poltsa bat jaurti zuten berriro eta dorretxoa tanketik atera zuten. Neska-mutilak zaunka egin zuten koruan:
  - Komunismoaren argiaren alde!
  Oleg Rybachenko, hamaika bat urteko mutikoa, baina oso gihartsua, takoi hutsak belar gainean pausatu eta lehergaien paketea haritik tiratzen hasi zen.
  Eta orduan Hitlerren "Lehoia" hartu eta zerbait hilgarri batekin estropezu egin zuen eta bere arrabolak, suntsipena jaso ondoren, joan ziren.
  Eta jaurti zuten. Hemen neskak, limoi bat botata, Fritz-i burua urratu eta belar gainean ibiltzen zen. Eta hortzak aurpegitik atera ziren.
  Margaritak, tiroka, irrintzi egin zuen:
  - Aberriaren alde azkeneraino!
  Eta bere oin biluziaren urak berriz ere hiltzaile eta fresko bat jaurti zuen.
  Eta aitzindariak oso ondo zuzendutako sua dira.
  Alemaniako tankeak mugitzen ari dira. Horietako batzuk berriak eta okupak dira. Zehaztasunez tiro egiten diote etsaiari. Zehatzago, ez da zehatza. Eta oinutsik aitzindariek erantzuten dute. Eta suntsitu etsaia.
  Valentine buru zela, neska honek sua egin zuen:
  - Gure Aberriaren alde!
  Eta moztu etsaia leherketa hilgarri batez. Eta gorpu asko.
  Aitzindariak bogatyrs eta bogatyrs bezala borrokatzen dira.
  Warbler, mutil aitzindari honek, aurkariak segatzen, abesten du:
  - Aintza komunismo garaiari!
  Eta haurraren orpo hutsak pakete lehergarri bat botako du.
  Hauek dira hemengo haurrak, oso zikinak dira Hitlerrentzat.
  Borrokalariak gazteak dira benetan, baina oso gerrazaleak. Ez dago haiei aurre egiteko modurik.
  Maksimka mutilak ere buelta bat eman zuen eta irrintzi egin zuen:
  - Aro berriak izango dira
  Belaunaldi aldaketa izango da...
  Baina inork ez, eta inoiz ez -
  Ez dugu Lenin izena ahaztuko!
  Veronica neskak adostu zuen:
  - Ez ahaztu eta ez barkatu!
  Eta berriz oin hutsez gauza hiltzaile bat botako du.
  Seryozhka mutilak jada lortu du nazien borreroen esku egotea, eta mirari baten ondorioz ihes egin zuen.
  Baina ona da galdeketak, torturak eta tratu txarrak gogoratzea.
  Eta alemaniarrek beraiek borrokatu ez ezik, ankerkeria ankerrak ere egin zituzten. Borroketan zehar, lehen lerroa nahastu ohi zen. Beraz, Seryozhka Panteleev eskaut mutila tranpa batean erori zen.
  Hamabi urteko mutiko batek Alemaniako casamata batean amaitu zuen, biluztu eta miatu zuten, koaderno bat eta pistola amerikar txiki bat aurkitu zituen.
  Errusiako ofizial alemaniar batek galdetu zion Serezhari:
  - Bizi nahi al duzu mutil?
  Panteleievek, burua beherantz, erantzun zuen:
  - Ez dut ezeren errurik!
  Emakumeak begiak gogor egin zituen eta mehatxagarri esan zuen:
  - Ez zinen bakarrik... Nora joan ziren bi kamarada nagusiak?
  Seriozkak dardar egin zuen eta gogoz kontra erantzun zuen:
  "Jakin banu ere, oraindik ez nuke esango..." Orduan mutilak burua altxatu eta oihu egin zuen. - Eta oraindik laster bukatzen zara!
  Emakumeak barre zitalki egin zuen.
  - Oker zaude! Fuhrer garaiezina da, eta askoz gehiago kontatuko diguzu!
  Galtza motza zuri batzuetako belarritakoa elurretara atera zuten. Oin biluziak lurrazal izoztua zuen gainazal hotz eta labaintsu batek zulatzen zituen, eta mutiko mehearen saihets biluziak, saski baten barrak bezala irtenda, ibili ziren, haize hotza kilikatuz. Hotzak ez ezik, beldurrak ere dardarka ari zen mutila. Hain ezindua eta patetikoa zirudien. Emakumeak bere atzetik jarraitu zuen, eta elurra bota zion azpian.
  Seryozhkak nahi gabe igurtzi zituen bere zola hozgarriak eta apur bat zakarrak, eta urrats bat gehitzen saiatu zen. Baina sokaren atzean loturiko eskuek nahi gabe kikildu ziren. Mutila gelditu egin zen. Dagoeneko prestatuta zeuden ur izotzezko kuboak, haga fresko sorta handi bat. Gutxi gora-behera landutako bastidore bat dago, sua pizten ari da, pintzak berotzen dituena eta borrero irribarre nazkagarri bat. Galdeketa pasioz prestatzen zuen kat bihozgabea.
  Belarritakoak atzera egin zuen eta begiak itxi zituen. Scout umea beldurtu egin zen - benetan hasiko ote ziren horrela torturatzen, hotzean.
  Baina badirudi horrela izango dela, eta jendaurrean torturatuko dituzte - hemen jendea ikuskizunera eramaten ari da. Alemaniako guardiak oihu mehatxagarri. Mutil errusiarra, ile ilehoria, dardara baretu nahian dabil, izozteak orpoak erretzen ari zaizkio jada, baina, hotza izan arren, izerdiak isuri zuen mutilaren gorputz mehe, baina nerbiotik.
  Emakumeak, berriz, poltsikotik zigarro-zorroa eta metxeroa atera zituen. Poliki-poliki zigarro bat piztu zuen, eta, bat-batean, zigarro bat piztu zuen mutikoaren omoplato zorrotzaren azpian.
  Seryozhkak nahi gabe garrasi egin zuen, eta sudurrean kolpea eman zioten. Yushka ahul bat isuri zen. Eta suge-emakumeak txistu egin zuen:
  - Esaiguzu azkar, bestela non duzu kontaktua, zein da lurpeko pasahitza?
  Mutikoak oihukatu zuen bere biriken goialdean:
  "Ez dizut hala ere esango!" Ez dut inoiz esango!
  Emakumeak zorrotz agindu zuen:
  - Orduan izorratu!
  Serezharen eskuak bizkarrean loturik zeuzkan jada, eta borreroaren laguntzaileak zakar bultzatu zuen mutila. Hungariako hainbat emakumek txio jatorra egin zuten beren hizkuntzan:
  - Ai! Aupa! Haur bat besterik ez da!
  - Oso biluzik hotzean....
  - Torturatuko al da!
  Seryozhkak ez zekien hungariera, baina alemana nahiko ondo ulertzen ikasi zuen; bestela, nolako inteligentzia ofiziala da balizko etsai baten hizkuntza ezagutzen ez badu! Baina, noski, hori ezkutatu zuen inbaditzaileen aurrean, eta bera baino ergelagoa ematen saiatu zen. Borreroaren laguntzaile txikietako batek maskara bota eta kentzera behartu zuten. Seriozhkak txistu egin zuen harrituta. Neska bat besterik ez, ile gorri argiarekin txirikorda meheetan txirikordatua, haragijale talde bateko parte zen.
  Emakume gazte alemaniarrak, mutilaren begirada harrapatuz, mihia atera eta txistu egin zuen, alemanez:
  - Indartsua naiz! Zure hezurrak hautsi eta hautsiko dizkizut pintza goriekin!
  Seryozhkak pintzei begiratu eta zurbildu egin zen. Zigarroen su txiki batetik azala omoplatoaren azpian hain mingarri eta nazkagarri mintzen bada, zer gertatuko da infernuaren usaina duen burdina gorria gorputza ukitzen duenean?
  Emakumezko ofizialak zaunka doinu batez agindu zuen:
  - Tira mutikoa bastidorera!
  Neska borreroak, maskararik jantzi gabe, oso trebetasun handiz bota zuen kako bat eskaut gaztearen eskuak amu batez lotzen zituen soka sendo bati. Beste masiboago bat, maskara beltzean, borreroaren laguntzaileak, biraka gailu baten laguntzaz, kakoa lotzen zitzaion kateari tira egin zion.
  Akrobata bezain malgua, Seryozhkak ez zuen ia minik sentitu besoak gora egin eta sorbaldak atzeko hanken gainean biraka. Azken finean, noski, eskautak eskarmentu handia zuen leihoetatik, tximiniako tutuetatik eskalatzen, eta baita zirkuko artisten ikasgaiak ere hartu zituen. Dena den, borrero laguntzaileak, neska baten indarrik erakutsi ez zuenez, trebeziaz bloke bat bota zuen mutilaren oin hutsetara eta irmoki itxi zituen sarrailak.
  Bere keinua ikusita, trebetasuna izan arren, zaila zen blokea jartzea, eta pisua bikoiztu baino gehiago zuen mutilaren sorbalda eta lotailuetan, mina jaurtiketa. Orain benetako tortura hasi zen.
  Beroki zuriz eta gomazko eskularruz jantzitako erizain gazte bat joan zen scout mutilarengana. Eskua mutilaren bihotzaren aurrean jarri eta pultsua entzun zuen, orduan poz basatiz irribarrez esan zuen:
  - Oso bihotz sendoa du, asko jasan dezake!
  Emakumezko ofizialak txistu egin zuen errusieraz:
  - Esan pasahitza!
  Seriozhkak, Kibaltxich mutila gogoratuz, ziurrenik, burgesiak ere biluzik gurutziltzatu baitzuen erretiluan eta sekretu garrantzitsuena emateko eskatu zuen, ausardia gehitu zion bere buruari. Bitxia bada ere, baina benetako minak beldurra zapaldu eta Hitlerren higuinkeriari aurre egiteko indarra eman zuen.
  Eskaut gazteak oihukatu zuen:
  - Ez dizut ezer esango! Eta Hitler ausartuko da eta apustua egingo du!
  Emakumeak, galdeketetan jada askotan egondakoa, eta erabat galduta kontzientzia eta erruki itxurarik, labur-labur agindu zuen:
  -Badia!
  Neska gazte batek jipoitzera eraman zuen mutila. Adingabe gatibu ugari kolpatzen aditua izan behar du. Mina eragiteko gai da, baina, aldi berean, heriotzara izorratu gabe, eta torturaren infernutik kontzientzia erabateko "desgaikuntza" baten paradisuan murgiltzen ez uzteko.
  Kolpeak Seriozhkaren bizkar mehe baina nerbioan erori ziren, sorbalda-multzoen antzera hozka eginda.
  Mina ematen zuen, baina mutilak, arnasa gogor hartu eta ahoa irekita, ez zuen oihurik egin oinazerik. Honetan, borrokarik biziena irudikatu zuen, zeinetan parte hartzen duen Malkis-Kibalkixek. Malchish-Kibalchish-en ordez, borrokan eta agintzen du - Seryozhka. Bakarrik ez dute borrokatzen zuriekin, benetako faxistekin baizik.
  Hona hemen "Tigre" alemaniar ikaragarrien hagaxka bat, zeinen itxura berdina oso beldurgarria den makina. Baina orain kartoi itxura dute eta sable batekin mozten dituzu!
  Emakumezko ofizialak, mutilak, begiak zabalik zituen arren, ia ez zuela kolpeen aurrean erreakzionatu ikusita, agindu zuen gogor:
  - Eta orain brasa!
  Neska-torturatzaileak sutegira korrika eta oliba olio pote bat atera zuen tiradera batetik. Eta orduan lasterka mutilarengana hurbildu zen, eta, arpegia mespretxuz bihurrituz, mutila zikintzen hasi zen, uda oinutsik igaro ondoren leuntzeko astirik izan ez zuten oin-zola gogorrak.
  Seryozhka ere pozik zegoen bere oin zurrun eta biluziak, neskaren esku epelak eta olio berotua ukitu zizkiotenean. Mutilak kontent egin zuen marruma, baina borrero gupidagabeak ukabila erakutsi zion eta esan zuen errusiera hautsiz:
  - Zure takoiak frijituko ditugu mutil! Otsoa bezala ulu egingo duzu!
  Seryozhkak gerraren bezperan zineman ikusi zuen "Altxorraren uhartea" filma gogoratu zuen. Bertan, kabinetez mozorrotutako neska bati ere takoiak frijitzearekin mehatxatu zuten. Zerbait mingarria eta itxuraz ez ona esan nahi zuen. Orduan Seryozhkak, jakin-minak eraginda, kandela bat piztu zuen eta bere orpo biribila eta haurtxoa atera zuen argira.
  Nola oihu egin zuen orduan berea ez zen ahots batez! Benetan oso mingarria zen eta, orpoan, anpulu more bat puztu zen, zeinaren gainean ezinezkoa zen zutik egotea. Beraz, denbora batez umea eskuineko oina oinetan zuela ibiltzera behartu zuten. Anpulua, ordea, azkar jaitsi zen, baina oroitzapenak geratu ziren.
  Udazkenean, mutilaren oinak kailetaraino gogortu zirenean, Sergei saiatu zen ikatz gainean lasterka. Beraz, errumaniar mutil batzuek bazekiten nola egin. Hala ere, oraindik ere erre zuen - itxuraz hemen bertako sekretuak zituzten. Baina hautsitako beiraren gainean, zoladun zolak, zure pisua uniformeki banatzen baduzu, urratsa egin dezakete. Zer esanik ez harri menditsu eta zorrotzen gainean korrika egitea. Hau ia araua da Serezharentzat.
  Bere oinen azpian su txiki bat piztu zitzaion momentutik distraitutako oroitzapenak. Halako tortura-teknika, takoi hutsak frijitu, poliki, baina mingarri luzea. Eta olioak ez du zoletako azal lodi eta zakarra erretzen. Eta benetan min handia ematen du, eta garrantzitsuena, mina pixkanaka handitzen doa, jasanezina izateraino.
  Bizkarraldea, alboak, ipurmasailak eta Serezharen atzean ere hankak marra odoltsuetan moztuta zeuden jada. Baina mina nolabait tristea sentitu zen. Beharbada, aldi berean hainbat sufrimenduren konbinazioa lausotu egin zen, edo torturatutako heroi aitzindarien oroitzapenek ausardia eman zuten.
  Baina benetan egia da historia errealean, gatibu faxistan erori ziren haur gutxik sekretuak zatitu eta traizionatu zituzten galdeketan zehar. Helduak torturapean bizkorrago eta maizago banatu ziren. Beraz, aitzindariak, faxisten ziegetan makurtu gabe, ez dira batere mito bat!
  Seryozhkak hasieran berotasun atsegina sentitu zuen zoletan, baina gero erretzen hasi zen, ura irakiten isuriko balitz bezala. Mina oso errea da eta eskaut mutilak etsi-etsian hankak gora egin zituen, orkatilaren altzairuzko muturrak dituen bloke astun bat altxatuz. Berehala, neska torturatzaileak, antza denez, presoarengandik gauza bera espero zuela, enbor astun bat bota zuen blokera. Min zorrotzak artikulazioetan, lotailuetan eta sorbaldetan barrena, mutilak garrasi egin zuen.
  Orain tortura areagotu egin zen, eskuak literalki atera zizkioten eta hankak erre zitzaizkion. Sergey Panteleevek behin baino gehiagotan irakurri zuen galdeketetan partisanoak nola torturatzen zituzten eta, unerik zailenenean, konortea galtzea etorri zen erreskatatu. Eta orduan erortzen zara ziega sakon bat bezala.
  Baina Seryozhka oso buru sendoa eta bere sorkuntza galdu ez zuelako bereizten zen, buruan kolpe ona jasota ere. Bai, eta borreroek, profesionalek ziurrenik, badakite torturatzen.
  Min handia ematen du, eta orduan emakume ofizialak berak ondo pasatzea erabaki zuen. Gori-gori eman zioten txinga bat suari, eta hura erretzen hasi zen, lekurik sentikorrenak, mutilaren gorputz zurrunean.
  Eta gero, oihuei eusteko asmoz, Seriozhkak, benetako heroi aitzindari baten antzera, kantatu zuen;
  Babestuko zaitugu, ene lur maitea,
  Aberria mugarik gabeko hedadurak,
  Errusiako herria alderdiarekin bat eginda dago -
  Frost-ek ereduak marrazten ditu leihoan!
  
  Gorbata gorria daukat - pankarta gorri bat,
  Harrotasunari eta kontzientziari lotuta zegoen!
  Uda bero batean martxa egiten genuen,
  Ruby suak udazkena argitzen du!
  
  Baina Wehrmacht-ek bat-batean jo zuen mailu bat bezala,
  Sobietar soldadu, ez jasan lotsa!
  Faxistak oso bero egingo ditugu,
  Eta Hitler zikina!
  
  Aitzindariak gara, denak batuta,
  Aberriaren alde borrokatzea da gure helburua!
  Errusiako soldadua garaiezina da guduetan,
  Eta nor den nazia, hain zuzen ere, txorten bat besterik ez!
  
  Aurrera joan bihotzaren deia jakin
  Mutilak sartzen utzi nahi ez baziren ere,
  Baina ez eseri, mahaian giltzapetuta gaude,
  Aurrealdeetan bakarrik lortuko duzu bost sendoa!
  
  Gureak sutan erretiratzen ari diren arren,
  Baina uste dugu Wehrmacht garaitua izango dela!
  Gure tropak izotz bat bezala urtzen ari dira,
  Baina Jainkoak daki, esaldi bat eman zuen Reich-en gainean!
  
  Neska oinutsik borrokatzen da
  Mutilek sudur guztiak zuritu zituzten,
  Udal gazteen herrialdea loratzen da,
  Eta gu, egia esan, zaldun-arranoak gara!
  Scout-mutilak abestu zuen, eta mina atzera egin zuen, ez erreak ez metal gori-goriak ez zioten gogaitzen, eta bazirudien arrano-hego erraldoiak ere zabaltzen zituela atzetik.
  Gogaituta, neska torturatzaileak sutan berotutako zartagin bat atera zuen, altzairuz, alanbrez egindakoa, eta mutila kolpatzen hasi zen jada odoleztatua eta hautsitako bizkarrean.
  Baina Seryozhkak gero eta gogo gehiagorekin kantatu zuen;
  Nazismoa azkenera arte borrokatuko dugu,
  Errusiarrentzat gauza garrantzitsuagorik ez dagoenez,
  Txori bat munduan zehar doa kolore gorrixka batekin,
  Gure urretxindorra maitea belatza bihurtu da!
  
  Ama gaztea da, baina jada ile grisa,
  Santuak ikonoetatik distira egiten dute aurpegi baten distira bezala,
  Nire aberri maitea zara,
  Prest nago zu hil arte borrokatzeko!
  
  Infernuko Reich uztarrian zintzilikatzeko ehiza,
  Asmamenak metrailadore bat atzeman zuen,
  Eta borrokalaria helburu altu batean inspiratuta dago,
  Granada bat altxatu eta tankera doa!
  
  Mutil bat bakarrik, eta oinen azpian lohi bat,
  Goizean izozteak, baina oinutsik zaude,
  Baina ez da egokia aitzindariek negar egitea,
  Nor den koldarra Satanen menpe dago jada!
  
  Beraz, ez dago lekurik - ezagutu alferkeria,
  Amildegiaren infernura bakarrik eramango du,
  Beste batek oihukatu zuen - Ez dut beldurrik onartzen,
  Jet zeruko hegazkina moztu!
  
  Bai, mutil txikia jeloskor dago pilotekin,
  Zeruan hegan egiten dute - iluntasuna apurtzen dute...
  Eta herdoildutako fusil bat besterik ez duzu,
  Urri mokorraren komandantea zara!
  
  Baina bada halako hitz bat - borrokatu behar duzu,
  Beste aukerarik ez, inola ere ez
  Bazen behin haur xumeak ginen,
  Baina gudariak bizirik daude, gaiztoa bizirik dago!
  
  Dagoeneko Moskutik gertu, Wehrmacht gaiztoa kanoiak jotzen ari da,
  Bonba handietatik lurra dardarka ari da - iluntasuna!
  Lurraren mina deskribatzen duzu - Pushkin jakintsua,
  Lurrera etorri - beldur gupidagabea!
  
  Izozteak orratzak eragiten dituenean - udako beroan,
  Ikusmen leun eta zoragarri batekin dinamizatzen gara,
  Zein ona zen guretzat egunsentiko ametsaren ordua,
  Oinutsik korrika egin zuten, belar esmeralda artean!
  
  Utzi elurra haurraren zolaren azpian,
  Baina Stalinek fedez berotzen du aitzindaria!
  Eta erantzunaren barrea oso ozena izan zen,
  Elur-elurte baten amorruan dagoen erretiro hori!
  
  Beraz, kontua jakin, narrasti mamonaren zain,
  Amai diezaiogun botereari, arerio galduak...
  Orain lurra dardarka ari da
  Eta zerua burdinurtuzko laino batez estalita zegoen!
  
  Izozteak ez gaitu hautsi, izpiritua beroa baita,
  Eta Fritz-en belarriak gogor izoztu ziren...
  Baina benetan ikusmena duen edonor ikusten du,
  Soldaduok zabor hau mozten dugula!
  Seriozhka Panteleyev torturatzen ari diren borrero alemaniarrek begiak gora egin dituzte dagoeneko ahalegin horretan. Neska-torturatzailea minbizi bat bezala gorritu zen, eta izerdi lohi-tantak isuri zizkioten bere aurpegi polit, baina desitxuratua, haserre amorratuz. Hitlerren borreroak indarrik gabe zeuden haurraren eta haren abesti heroikoaren ausardiaren aurrean.
  Moskutik, Stalingradoren arrakastarako bidea,
  Mutil gehiago, baina adimena heldua da,
  Borroka aurretik eserita gaude - bikote gazte bat,
  Gure gainetik itzala ematen dute, pinuen lotsagabean!
  
  Beno, zer sinisten dugu hausturaren boterean,
  Volga Fritz-en hilobia bihurtuko dela guztientzat...
  Zein higuingarria den Sodoma teknotronikoarena,
  Sobietar botereak Tartarora bota zuen!
  
  Gure Jainkoa ez da igeltsu soilaren idoloa,
  Leninen arrakasta dakar manuak,
  Altzairuzko hordari aurre egin behar diogu,
  Poemetan, balentriak abestuko dira!
  
  Jakin ezazu abestiak altzairua mozten duela metala baino,
  Gehiegizko katerik gabeko arranoa da!
  Otoitz egiten dut gure balentria desager ez dadin,
  Lotsa ez egiteko, astakeria-fikzioa!
  
  Azken finean, tentazio asko daude mundu honetan,
  Batzuetan, nire bizitzari beldurra ematen diot gaztea naizenean...
  Baina etsaia zure atarian badago,
  Hori ez da eskuz esku borroka saihestea!
  
  Galdara irmo itxita dago Stalingradotik gertu,
  O Volga, gudu-zelaian zehar ibili zena...
  Ezin duzu institutu honetatik pasatu in absentia,
  Izpiritua eta gabeziak soldatzeko beharrezkoa!
  
  Tristuraz ere etorriko gara maiatzean amaierara,
  Eslaviar batek ez zituen ikusi otzanaren gatibuak,
  Irabazi egingo dugu, ziur dakit
  Abesti batekin ibiliko gara belardi zabaletan!
  
  Baina Wehrmacht hautsi egin zen - erasoan gaude,
  Kursk ondoan ere oso beldurgarria zen...
  Kosakoak ausardiaz sable eta kapela batekin,
  "Tigre"ren aurka bota zuten, Fritz garaituari ausart!
  
  Han borrokatu ginen, aitzindariek behar bezala,
  Bonbak, beldarrak bota zituzten sprayetan...
  Gogorra den arren, maskorekin estutu egiten da,
  Gure pentsamenduak bakarrik hasi ziren garaitzen!
  
  "Tigreak" egin zuena - bere atzamarrak bakarrik bota zituen,
  "Pantera", gainera, azala jaitsi genuen...
  Dnieperra hurbiltzen gara - udazken sutsua,
  Noiz egongo gara Berlinen zurekin?
  
  Ez dago lekurik esklabutzan, ez paradisurik,
  Errusiarren bizkarra makurtzea lotsagarria denez,
  Lora zaitez, beti bete, ertz zuria,
  Kume nobleak hazteko!
  
  Hemen Kiev gure batasunaren ikur bat da,
  Oinutsik hartu dugu ekaitz!
  Bakearen aintzarako, komunismoaren eguzkitan,
  Tira, Wehrmacht-ari erasotzen, gu mutilak!
  
  Eta Minsken, hartua, Komsomolarekin bat egin zuten,
  Urtebete nahikoa ez izan arren,
  Baina oso suminduta irabazi genuen Fritz,
  Denek aitortu zuten - soldadu errusiarrak gara!
  
  Eta beharrezkoa izango da - mendiak gobernatzen ditugu,
  Zientziak indarra emango du - neurtu ezin dena,
  Gogorra egin zitzaigun, hotza genuen, gosez hiltzen ginen,
  Baina ez utzi alfer pozoitsuaren aurrean!
  
  Bai, guretako asko ez ziren gudutik itzuli,
  Kilometroak falta dira, eta kilometroak gorpuzkinak,
  Baina jakin Berlinen, gazteak ezagutzen ditugula,
  Emazte zaharrenek negar egin zuten hilobian!
  
  Hori ona da aurkariei eman genion,
  Mugarik gabeko botere hori apurtu zen,
  Komunismoak distantzia santuak ireki zizkigun,
  Bidea, Ama Errusia seinalatzen!
  Bai, orduan Seryozhkak klase gorena erakutsi zuen eta gatibutik ihes egiteko gai izan zen.
  Eta mutilaren heroismo ikaragarria besterik ez zen.
  Oleg Rybachenkok bere trebetasuna erakutsi zuen borrokan.
  Eta orain mutilaren oin biluziek orratz pozoitsuak bota zizkieten naziei. Eta hildako naziak erori ziren.
  Baina Margarita neskak granada pare bat bota zituen behatz hutsez. Eta beste tanke faxista bat irauli zen.
  Neska-mutilak abesten zuten etsaiari tiro egiten zioten bitartean;
  Aita Gorenarengan sinesten dugu,
  Jendeak Rod deitu zion...
  Leial izango gara azkeneraino,
  Aberriaren alde, zorionaren eta askatasunaren alde!
  
  Komunismoa izan dadila betiko lorian,
  Unibertso osoari zoriona eskuzabaltasunez ematen diona...
  Eta errebantxa krudela ez da pasatuko,
  Uxa ditzagun hodeiak eta joango da eguraldi txarra!
  
  Betiko izan dadila Familiaren aintza,
  Gure aberriaren Errusiaren izenean...
  Amets handi bat bete
  Kristo Mesias datorrenean!
  
  Aitzindariak gara, borrokalari ausartak,
  Lada betirako gurekin egon dadila...
  Amak eta aitak harro gaude gutaz,
  Beharrezkoa da ausart borrokatu maitasunaren Errusiaren alde!
  
  Jainko Zuri Handia gurekin izango da,
  Kristo, Svarog, Santa Maria...
  Aurkari guztiak adarretara bihurrituko ditugu,
  Arioak Errusian erreginatzen direnetik!
  
  Sortzaileak Lurra sortu zuen ospetsua,
  Zabaldu biziki espazio hedadurak...
  Azken finean, indar dezente dauka,
  Sortu itsasoak, basamortuak, mendiak!
  
  Jesusen izenean, familia loriatsua,
  Jolasteko desioak betetzen ditu...
  Eta laster paradisua egongo da - iritsiko da ordua,
  Maiatza distiratsuan dena loratzen denean!
  
  Neska oinutsik korrika
  Ez dute elur-gordailu gogorren beldur...
  Laster Hitlerrentzat kaput bat antolatuko dute,
  Azken finean, errusiarrek beti izan dute borrokatzeko gai!
  
  Perunek borroka irabazten lagunduko digu,
  Eta Lada Jainkosak zauriak sendatuko ditu ....
  Zurekin betiko Ama-aberria izango dugu,
  Errusiak ausart borrokatzea du amets!
  
  Aitzindariak gara, haur ausartak,
  Munstro faxisten aurkako erasorako haga batean ....
  Ondo ibili neskak eta mutilak
  Jarraitu komunista loriatsuen lana!
  
  
  Gure bihotzak emango ditugu aberriaren alde,
  Lenin loriatsu handiak oinordetzan utzi zuen bezala...
  Gure gainean urrezko hegodun kerubin bat dago,
  Zatoz, uste dut, helbururik handienera!
  
  Inork ezin digu sinetsi
  Horda infernukoen mendeku aukerei buruz...
  Ausardiaz mugitzen dugu Fuhrer aurpegia,
  Errusiak aurkaria hautsiko du!
  
  Naziek nolabait preso hartu zuten mutila,
  Orpoak suarekin burdinarekin erre zituzten....
  Eta hilabete osoan mutila torturatu zuten,
  Baina ezin zuten oka egin ere egin!
  
  Han zegoen ume bat oinutsik erantzita tirokatuko zuten,
  Izoztea da indartsuena, oinak sua bezalakoak dira....
  Haizeak eta pinuak bortizki kulunkatu,
  Eta nonbait hegazkina jo zuen!
  
  Baina mutikoak amaiera arte eutsi zion,
  Zurrunak izugarri txistu egin zuen arren....
  Eta Aberriarekin aitzindariak agur esan zuen -
  Ez da malkorik behar eta ez aurpegira orrorik egin behar!
  
  Azkenean tu egin zion Fritz-i aurpegira,
  Eta bularrean bala biluzik jaso nuen...
  Xuxurlatu zuten - mutilen ezpainak zerura joango dira,
  Dagoeneko agortuta dagoen elur-zulo batean erori da!
  
  Baina soldaduek mendekatu egin zuten,
  Kristal horiek bezala hautsi zuten Fritz...
  Eta errusiarrek Berlinen amaitu zuten,
  Faxista bati aurre egitea zaila den arren!
  
  Neskak oinutsik ibiltzen ziren,
  Belarretatik ilundu zitzaizkien orpoak...
  Eta nora joan ziren errusiar hanken edertasunak,
  Spikelets urrezko plantulak igo dira!
  
  Laburbilduz, naziak garaitu genituen,
  Ladak asko lagundu digu honetan....
  Berlinen bataila amaitu zen -
  Baina Fuhrer indar bat da - Satan!
  Umeek abestu eta borrokan jarraitu zuten. Bai, asko pasatu dira.
  Esaterako, Andreika hamaika urterekin harrapatu zuten.
  Izotz-zulo batetik biluzik eta babesik gabe murgildu zen egun izoztu batean. Jendaurrean ere torturatuak izan ziren. Eta jendea begira zegoen.
  Mutila hotzak urdindu zenean, azoteekin berotzen hasi ziren. Umeen gorputz meheak jauzi egiten zuen kolpe bakoitzaren ondoren. Orduan, zauriei gatza botatzen hasi zen Andreika.
  Eta zuzia ekarri zuten umeen oin biluzietara. Erretako haragi usaina zuen. Orduan sua eraman zuten mutilaren hezur-bularrera. Andreika argal eta garrasikatuta dago jada. Haurren azala babak, zauriak erre. Aitzindari gazteak konortea galdu zuen hainbat aldiz shock mingarri baten ondorioz.
  Andreikak etsi-etsian hortzak estutu zituen. Baina oraindik hainbat aldiz oihu egin zuen minez.
  Orduan borreroa umeen hanketan hatzak hausten hasi zen. Eta azkenean bost puntako izar bat erre zioten bularrean.
  Andreika denbora luzez itzali zen orduan.
  Mutilari pare bat egun eman zizkioten atseden hartzeko eta berriz ere torturatu zuten eskialdean. Hanka biluzietan kolpatu zituzten burdinazko azote gori-gori batekin. Orduan su eman zioten buruko ileari.
  Haurra erdira hil arte torturatu zuten.
  Lara ere galdekatu zuten. Neskak adoretsu esan zuen:
  - Ez dut ezer esango.
  Alanbre arantzaz jo zuten eta gero gauez hotzara atera zuten alkandora urratu eta odolustu batekin. Biluzik, oinutsik, bizkarra moztuta, Lara hotzetik eraman zuten. Alemaniarrak berak izoztu egin zuen eta etxolara eraman zuen berotzera, lehenik eta behin.
  Lara neskak asko sufritu zuen, baina eutsi egin zion. Beraz, harrokeria baino ez zuen esan.
  Orduan borrero faxistak oin biluzia erre zuen, hotzean zurrun, beroagatik gorritzeko poker batekin. Larak ulu egin zuen eta konortea galdu zuen.
  Ur izoztu bat isuri eta erre egin zioten, neskaren bigarren takoi biluzi eta biribilari bizia emanez.
  Eta, noski, oso krudela da. Larak ez zuen inoiz aitortu. Pixka bat geroago elektrizitatearekin torturatu zuten. Zalantzarik gabe, min handia egin zuen.
  Neskak ezin zuen deskarga elektrikoa jasan eta zentzugabekeriak esaten hasi zen. Orduan, Larari bururatu zitzaion naziei esatea bazekiela partisanoek urrea non ezkutatu zuten.
  Eta horrela Larari atseden hartu, ondo elikatu eta indartzeko pare bat injekzio jarri zizkioten. Gero basora eraman ninduten. Eta neskak partisanoen segada batera eraman zituen. Eta guduan, sandalia bat zen, eta ihes egin zuen elurretik.
  Hotzean takoiek minik egiteari ere utzi zioten eta babak ez zuten hainbeste minik egiten.
  Lara bizirik atera zen. Baina naziek torturapean izendatu zuen Vadim mutila atxilotu zuten.
  Vadim alkatearen semea zen eta ez zuen zerikusirik alderdikideekin.
  Baina mutila erantzi eta oinutsik eraman zuten bainu-jantzian izoztean zehar. Eta gero txosna gainean jarri zuten.
  Eta dena aitortu zuen, eta bere aita eta ama ere saldu zituen. Noski, torturatuak ere izan ziren.
  Vadim mutila denbora luzez torturatu zuten. Eta gero, amarekin batera, oinutsik eta elurretan zehar hiri osoan zehar ibili ziren. Seinaleak lepoan zintzilik zeuden: partisanoak gara. Eta bizkar biluzian emakumeak eta mutilak kolpatzen zituzten azoteekin.
  Eta zintzilik noski. Baina alkatea ez zen bizi exekuzioa ikusteko eta torturapean hil zen.
  Larak pena pixka bat zuen Vadimengatik. Baina ziurrenik traizio egin zuen.
  Gerrak ez du errukirik ezagutzen.
  Eta orain borroka gogor bat pil-pilean dago. Eta obus eta bonba berri guztiak lurrera erortzen dira.
  Eta aitzindariak borrokan.
  Seryozhka mutilak, tiroka, adierazi zuen:
  Ezin duzu ito gure abestia, ezin duzu hil! Ez duzu hilko!
  Nola lortu zuen ihes egitea? Zorte pixka bat hemen. Alemanak oso haserre daude mutilak torturan abesten duelako, hartu zuten eta ez zuten urkatu. Eta zerbait sofistikatuagoa egitea erabaki genuen.
  Eta tortura batzuk guztiz ankerkeria saiatzeko.
  Mutilari apur bat mugitzen utzi zioten. Eta heriotza-esparrurako autoan pozoitu zuten esperimentuak egiteko.
  Baina haurrak autoan hutsune bat aurkitu eta kanpora irten ahal izan zuen. Pitzadura istripuz sortu zen bonba zati batetik, eta ez zen nabaritu. Eta Seryozhka neskarekin batera ihes egin zuen. Eta oinutsik zeuden eta elurra zeharkatu zuten. Baina haurrak gogortuta daude, hotzari aurre egiteko gai izan ziren. Eta lehen lerrora iritsi ginen.
  Bai, naziak oso gogor presionatzen ari dira.
  Eta bonbak sarritan botatzen dira. Eta obusak jartzen dira aitzindarien posizioetan.
  Haurrek berriro abesten hasita erantzuten dute;
  Lur santu batean jaiotako mutikoa naiz,
  Mugarik deitzen dena ezagutu Errusia...
  Eta ez dago lur osoan ezagutzeko leku hoberik,
  Eta nola galdetzen diozu Jainkoari fede bizian!
  
  Baina ateo sutsua jaio zen ezagutzen
  Ziniko batean, XXI. mende honetan...
  Nire eskuz paradisu zoragarri bat eraiki nahi dut,
  Non bihurtuko ziren jainkoak herria bera!
  
  Baina orain XX. mende nahasian sartu nintzen,
  Eta mutil bat nuen han borrokatzeko...
  Kanta dadila Errusiako heroiaren balentria,
  Errusiarrok beti izan gara borrokatzeko gai!
  
  Gure kemena bihotz gaztean bizi da,
  Eta nire odola bortizki irakiten da nire zainetan...
  Garaipenak kontu mugagabea ireki zuen,
  Borrokatzen gara mutilak gau eta egun!
  
  Gure Errusia ausartaren aintzarako,
  Zein grazia emango dion Ladari...
  Arraun gogotsu arraun egin dezakegu Edenen,
  Sari mugagabea jasoko dugu!
  
  Hona hemen gure fedea, eta Svarog jainko ahaltsua,
  Eta Perunek berak botatzen duen tximista...
  Guretzat, betiko Hagaxkak sinatuko du zina,
  Eta garaipena zain dago maiatza distiratsuan!
  
  Errusiarrak gara, lurreko seme handiak,
  Uste dut laster Martera hegan egingo dugula...
  Badakit garaipenak sortzeko jaio naizela,
  Abelek garaile izan dezala, ez Kainek!
  
  Gure bihotza emango dugu gure aberriagatik,
  Zerbitzatu Errusia zure gogoarekin eta baionetekin...
  kerubinak hegoak zabalduko ditu paradisutik,
  Ukabilekin nazien gainetik mugituko gara!
  
  Ezer ez du etsaiak aukerarik izango,
  Wehrmacht-ek ez gaitu belauniko jarriko...
  Fritz-i begiz jo dugu
  Belaunaldi garrantzitsuenen aintzarako!
  
  Errusian, gerlari bakoitza mantxa batetik,
  Haurrak heldulekuak tiratzen ditu makinara...
  Svarogen agindua - hil Fuhrer -
  Ladak sari eskuzabala emango du!
  
  Gure munduan ez dago beste ezer
  Garestiagoa da bandera garailea, gorria, gorria...
  Txalupa hautsi, arrauna pitzatu zen,
  Arriskutsua da gure Aberriarekin borrokatzea!
  
  Inork ez daki non dagoen unibertsoaren ertza,
  Nora joaten dira astronautak...
  Svarog Gorena, errege ahalguztiduna,
  Eta zaldunak diru-laguntzak jasoko ditu!
  
  
  Ez izan beldurrik, faxistek ez gaituzte hautsiko,
  Nahiz eta mundu honetan, haiekin Estatu Batuak, lehoiak...
  Eta bizitza ez da etengo, badakit haria,
  Ez dute aberria botak botako!
  
  Indar militarra daukagu, uste
  Eta tankeak, deabruen hegazkinak freskoagoak dira ...
  Faxismoaren piztia garaitua izango da,
  Fuhrer eta Duceren konplizea urkatu egiten dira!
  
  Bandera gorria da, hau oso bandera indartsua da,
  Poltsa gorri bat bezala distiratzen du unibertsoaren gainean...
  Komsomoleko kideak Fritzi kokotean jarri zion,
  Bere orpoarekin, biluzik, eta ez zuri!
  
  Uste dut laster Berlinera sartuko garela,
  Komunismo ausartaren abesti garaile batekin...
  Eta faxista guztiak kenduko ditugu,
  Errebanxismoaren sasikumerik ez dadin!
  
  Eta orduan paradisua egongo da unibertsoan,
  Kerubin indartsuen turutak jotzen ari dira...
  Borrokatu Amaren alde eta ausartu,
  Russia Rod eta garaiezinak gara!
  PRINTZE TXIKIAREN PROBAK
  Oleg dorrean amaitu zuen Natasharekin gelaxka berean. Traje garesti bat zeraman soinean, baina leku batzuetan urratuta. Gatibu garaian ezpata eta arma guztiak eraman zituzten, eta zakar miatu zituzten, dirua eta bitxiak hartuz. Baina oraingoz, botak eta kamisa bat utzi zituzten. Eta zu lasto sorta baten gainean eserita zaude. Orain Erdi Aroan hamahiru urte inguruko mutila zara. Hau da, hamabi baino apur bat gutxiago hogeita batgarren menderako. Baina gorputza entrenatzen da, printzea, noski, ariketa fisikoak eta esgrimak garatzen ditu. Baina ez Oleg haragi hilezkorra zegoenean bezain indartsu eta azkarra. Baina gorputz hau ere ona da. Gehiago edo gutxiago osasuntsu, hortz guztiak osorik, baina sentikorragoak. Hemen, atxiloketa garaian, makil batekin zur eta lur utzi eta, buruan, kolpe pisutsu bat puztu zitzaion.
  Urrezko kaskoa eraman zuten. Eta lepotik kateatuta hormara. Baina katea luzea da eta altxa zaitezke. Haren ondoan bere ama dago. Natasha pixka bat aldatu da. Ez hain sorbalda zabala eta gihartsua, emakumea liraina eta indartsua den arren, ahuletakoa ere ez, sorgin hilezkorra izan ez arren. Natashka baino apur bat zaharragoa, hogeita hamar bat urte estandar modernoen arabera, eta oso ederra, bere aurpegia samurragoa da eta ez hain gogorra. Emakume heldua, Natashka baino apur bat zurbilagoa, eguzki-erreduragatik iluna zena, eta bere ilea ilehoria da, baina ez urdina, apur bat urrezkoa baizik.
  Bera izan zen erreinuko lehen edertasuna, bi seme-alaba baino ez zituen erditu eta, horregatik, kirola eginez, neska-formari eusteko gai izan zen. Erdi Aroko estandarren arabera, itxura bikaina du!
  Erregina lapurtu zuten arte, pertsona berezi eta leialak erresistentziarik gabe harrapatu zituzten. Eta bitxiak ditu, soineko oso garestia, bitxi asko, perlaz eta urrez brodatutako chabots. Emakume gazte ederra, aberatsa eta kanpotik nahiko lasaia. Gurpiletan ez zegoen bitartean, eta Oleg ere lotsatu zen txakurkume bat bezala kateatuta egoteaz, eta bere trajea leku batzuetan urratuta zegoela, zulatua eta odol orbanak ikusten ziren.
  Baina printzea bizirik hartu nahi zuten, agindu zorrotza jasota, eta ez zuten pikatu, ez txikitu, apur bat harrituta baizik. Borroka-mutikoak etsipenez aurre egin bazuen ere.
  Baina argi dago proba gogorragoak zain dituztela aurretik. Erregina lumazko ohea eta burkoak dituen ohe batean eserita dago, bere ondoan neskame bat dago.
  Oleg filma gogoratu zuen: "La dama eta lapurra". Han ere, emakume eder bat, edo hobeto esanda, neska bat, dorre onargarri edo onargarri batean, ohe eta lumazko ohe batekin eta neskame batekin. Eta bitxiak exekuzioa baino lehen kendu zituzten. Eta orain exekuzioaren aurrean daude. Eta ez borreroaren aizkora gizatiarra, Inkisizioak sutan erretzea baizik. Hori baino lehen, torturatzaileek oso aberatsei, koroaren altxorrei eta, batez ere, inkisidorei botere izugarria eman diezaiekeen erlikia sakratu bati buruz behar duten informazioa bortizki gaindituko dute, eta agian munduaren gaineko boterea!
  Oleg Rybachenko dardarka egin zuen, bere ohiko gorputzaren ohitura galdu zuen, gaztea eta osasuntsua izan arren. Desatsegina, altzairuzko lepokoak haurraren lepoa igurtzi zuen. Eta, oro har, umiliagarria da kate batean esertzea, txakur bat bezala. Eta bazuen nortasun apur bat eta printze bat, hau da, harroa. Hau eta zu zarenean eta ez guztiz zu. Eta umiliagarria da txakurkume bat bezala sentitzea.
  Natashak begiratzen dio. Ez da berea - erregina baten itxura. Eta gogoa, eta bai haren eta bai haren pertzepzioa. Lehengo garraiolariaren memoria existitzen da. Baina sorgin gudariak. Eta memoria bikoitza duzu. Eta Oleg Rybachenko, dagoeneko hainbat misio eta lerro ezberdinetan ibili dena, eta printzea, abentura gutxiago dituena, baina baita hamahiru urterekin ere, bere pertsonaia hein handi batean osatuta dago.
  Eta ohiturak ere badaude. Adibidez, lasto zikinean esertzea desatsegina eta nazkagarria da, printzearen trajea dotorea eta nahiko garbia da. Eta bai, jan nahi dut. Eta edateak ez luke minik egingo. Eta presoei zer emango diete edateko?
  Ogi eta ur gainean mantenduko al dira, preso arruntak bezala? Edo zerbait luxuagoa eta egokiagoa emango dute erregeentzat.
  Hemen "Hamar urte geroago" eleberrian, Bastillan, presoak ondo elikatzen ziren. Baina baliteke asmakizun artistiko bat besterik ez izatea. Edo jende noblea ondo elikatzen da?
  Olegek hasperen egin zuen eta Natasha erreginari galdetu zion:
  - Prest egongo gara?
  Odol handieneko neskak erabakitasunez esan zuen:
  -Beti prest!
  Printze mutilak beste zerbait esan nahi zuen, baina handi samarraren ateek kirrinka egin zuten. Norbaitek sarrailaren giltza piztu zuen. Eta gero metal oso lodi batetik ireki zuten eta kamera sartu zen. Bereziki prestatutako hainbat espetxezain handi, borrero pare bat ere jantzita, bi apaiz sultanekin eta emakume bat monastiko jantzia.
  Apaiz garaienak erreginari begiratu zion eta lehor esan zion:
  - Kendu bitxi eta amuleto guztiak!
  Monastikoko sotana zeraman emakume bat hurbildu zen Natasha, eta larru mehez egindako eskularruak jantzita, esan zuen umilki:
  - Barkatu, Maiestate, miatu behar zaitut, torturapean ere deabruari damutzea eragotzi dezakeen amuletorik ezkutatu ez dezazun!
  Apaizak gogor esan zuen:
  - Hau ez da maiestatea, sorginkerian susmagarria baizik! Erresistentzia egiten badu, zaindariek eutsiko diote!
  Natashak harro esan zuen:
  - Nik ez dut merezi!
  Bitxiak kentzen hasi zen. Oleg Ivanhoe eleberria gogoratu zuen. Rebekarekin ere, bitxiak eta ekialdeko ehun distiratsuak kendu zituzten. Bata zuri batekin bakarrik geratu zen, neskaren oin txikiak biluzik zeuden. Bai, ikusten da ez dela oso atsegina ingeleseko lur malkartsuan oinutsik ibiltzea zola gogortu gabeko familia aberats bateko neska batentzat. Edo hotza agian. Bide batez, Ivanhoeren egokitzapenetan ez dago argi Rebecca oinutsik dagoen ala ez.
  Baina galdetzen diot galdetzen diot Natasha erregina hondatuko al den?
  Mojak tiara, belarritakoak, eraztunak eta eskumuturrekoak poltsa batean sartu zituen. Orduan, Natasha ukitzeko baimena eskatu zion adeitasunez ezer ezkutatu ote zuen ikusteko.
  Apaizak zorrotz agindu zuen:
  Bilutzi behar du!
  Natasha gorritu egin zen eta oinetakoa zapaldu zuen:
  - Nola ausartzen zara!
  Apaizak burrunba egin zuen:
  - Aztertu beharko zenituzke sorgin lekuen bila! Eta ez izan lotsatu, biluzik egongo zara zure semearekin parrillan zintzilik! Ez baduzu, noski, berehala aitortu eta altxorrak non ezkutatzen diren deskubritzen baduzu!
  Natashak haserre egin zuen:
  - Inoiz ez!
  Apaizak zaunka egin zuen:
  - Eutsi! Egin dezagun bilaketa sakonagoa!
  Zaindariek oso estu hartu zuten erregina. Eta eskularrudun moja kortsea askatzen hasi zen. Natashak etsi-etsian eutsi zion eta jaurtitzen saiatu zen. Bat-batean guardia batek aurpegian jo zuen eta erreginak oihu egin zuen. Moja kartzelari esperientziadun bat zen eta oso trebeki askatu zuen soinekoa eta urratu zuen. Gero, blusa eta gona etorri ziren. Natasha lotsatu zen. Oleg nerabe baten haserrea eta aldi berean zirrara nahasketa bat da, eta bertan emakume eder bat eranzten da. Hemen oinetakoak kendu zizkioten erreginari, eta gero galtzerdiak. Zein hanka dotorea duen. Natasharen oinak, ederrak ziren arren, handiak ziren, eta etengabe oinutsik ibiltzeagatik gogortuta. Eta erreginak txikiagoak ditu, eta askoz mimatuagoak.
  Hona hemen galtzerdi bat gezurra eta beste bat. Beste gona bat trebeki askatu zuen moja batek. Erregina oinutsik geratu zen, eta diamantez brodatutako txaparra batean, eta kuleroekin. Hau da abuztuaren arropa guztiak.
  Moja apaizarengana jo zuen, itxuraz inkisidoreen buruzagiarengana. Zalantza egin zuen, baina sultan aberats batekin eta esmeraldadun turbante batekin beste gizon bat sartu zen zeldan. Esan zuen gogor:
  - Tira, zeren zain zaude, biluztu gehiago! Sorgina azkenera arte bilatu behar da!
  Erreginari, mojak kontu handiz kendu zion bularra, gero kuleroak kendu. Artizarraren bularra agerian. Natashak estali nahi zuen eta literalki lotsaz erre zen. Baina bere eskuak preso sendo eta trebatuek eusten zituzten.
  Oleg-ek bere baitan sentitu zuen ilusiorik indartsuena. Nerabe baten aurrean emakume eder bat eranzten zen, eta Erdi Aroan mutilak, nahiz eta altuera handikoak ez izan, oso garatuak zeuden. Printzearen perfekzio maskulinoa zutitu eta mugaraino puztu zen. Eskuak erabili nahi nituen, baina beste jendearen aurrean penagarria da hau egitea.
  Esmeraldadun sultanean inkisidoreak agindu zuen:
  "Egiaztatu Charles bere gorputzean sorgin markak dauden..."
  Apaiza emakume biluzik, eder eta bihurgunetsu batean agertu zen. Erreginak etengabe entrenatu eta hesitzen zuen, beraz, ez zuen gehiegizko koiperik, eta prentsa bat ere ikusten zen, nahiz eta ez Natasharena bezain nabarmena bere lehen gorputzean. Ederra da, baina kanpotik inkisidoreak aurpegi sarezin bat gordetzen zuen. Eta eskuek eta eskularruek ia gorputza ukitzen zuten, eta erreginaren azterketak negozio-interesa zuen. Baina emakume gazte baten azala, garbia, leuna, samurra, zurbila, erreginak gutxitan eguzkia hartzen baitezake eta han bakarrik, ikusi ez zedin.
  Baina argi ikusten zen ez zuela akatsik eta orbanik izango. Olegek bat-batean sentitu zuen bere ilusioa apaldu egin zela. Gorputz txikiegia zen oraindik hormonez gainezka egoteko, eta minez jasaten zituen haiek bota ezin direnean. Baina bere ama umiliatu egiten da eta borreroek aztertzen dute. Eta jada ez du kitzikatzen, amorrua eragiten du. Mutil abuztuenaren eta hondatuenaren haserrea.
  Olegek, lepoko katea nahiko luzea dela aprobetxatuz, salto egin eta oinarekin ama aztertzen ari zen inkisidorearen atzealdera iristea lortu zuen. Kolpea mingarria izan zen, eta apaiza erori zen. Burua jo zuen, baina ez sendo bat erreginaren sabelean, eta ostiko bat eman zion belauna kokotsean zuela.
  Esmeraldadun sultan batean inkisidoreak oihu egin zuen:
  - Hartu txakurtxo hau eta bota zion, hagatxoekin ondo!
  Beheko apaizak erantzun zuen:
  - Ezin duzu abuztuaren pertsona bat jo, epailearen erabakirik gabe!
  - Eta tortura?
  Apaizak xuxurla batean erantzun zion:
  - Auzitegiak torturarako baimena eman du jada, baina mutilaziorik gabe, eta informazioa lortzeko soilik!
  Inkisidoreak haserre esan zuen:
  - Eta sorginkerian aitortza lortzeko torturak?
  Apaizak xuxurlatu zuen apur bat:
  - Enperadoreak altxorrak behar ditu, eta mutikoari eta emakumeari joaten utziko dizkiela ere agintzen die kontatu eta gordelekurako sarrera ematen badiote!
  Sultaneko inkisidoreak esan zuen haserre:
  - Zergatik tira? Tortura ditzagun erregina eta printzea oraintxe bertan! Gainera, ez dute hitz egin nahi!
  Apaizak baietz egin zuen.
  - Ez dauka zentzurik tiratzeak! Haien sotora!
  Oleg zaindariek harrapatu zuten eta arropak kentzen hasi zen. Oso indartsuak ziren, itxuraz preso onenak zaintzeko bereziki hautatu zituzten preso baliotsuenak. Hori dela eta, literalki kamiseta, alkandora, prakak urratu zituzten, botak kendu zituzten. Oleg guztiz biluzik zegoen, galtza motzetan bakarrik.
  Lepokoa askatu eta eskaileretan gora eraman zuten Natasharekin. Olegek pentsatu zuen, ziurrenik, honela, galtza labur berdinetan, Malchish-Kibalchish tortura-gelara eraman zutela. Hala ere, Oleg-ek benetako printzeari aurre egin dio oraindik, benetako mina sentituko du, baina ez da benetan hilko hala ere, baina errege-familiaren ondorengoak askoz ere beldur handiagoa izango luke bere ordez, ezin baitu zenbatu. Happy End kontu batean. Sekretu bat kontatzen baduzu ere, azti batek bezala erreko zaituzte, inork ez du lekuko gehigarririk behar.
  Sotorako bidea ez da luzeegia, dena dorre batean. Goiko preso nobleentzat, galdeketaren lekua baxuagoa da.
  Olegek tortura tresnak ez ikustea hobe zela entzun bazuen ere, jakin-min begiratu zuen. Inkisizioaren armategi oso aberatsa dago. Eta besterik ez zena. Eta pintzak, eta amuak, eta hagak, eta zulagailuak, eta beste hainbat gauza.
  Oleg borrero ilegorri batek ezagutu zuen, haurren torturan espezialista. Mutil eder eta gihartsuari begiratu zion, eta begiak lizunkeria boluptuaz piztu zitzaizkion.
  Mutil ederraren oin biluzi dotorea harturik, kuxkuxa egin zuen:
  - Zein polita da hain mutil polita torturatzea!
  Trebetasun handiz atera zituen tximiniatik pintzak beroak eta Oleg-en orpo biribilean jarri zituen. Printzearen zolaren gogortu gabeko mina izugarria zen eta kikildu egin zen, oihu batez hanka urratuz.
  Emakume borrero ilegorriak barre egin eta burdina bultzatu zuen, beroagatik gorria, mutilaren sabelera. Eta nola jo bota bat ingelean. Olegek arnasa hartu zuen.
  Eta gorritxoak baietz egin zuen.
  - Izorratu biak!
  Antzinako tortura. Eskuak bizkarrean lotuta eta zurrupatu egiten dituzte, eta horrek min handia egiten die prestatzaileei. Oleg-ek erretako orpoa erretzen sentitu zuen, eta babak ikusi zituen sabeleko azalean. Baina eskuak bihurritu eta gora eraman zuten. Eta artikulazioak sorbaldetatik ateratzen dira. Natasha edo erregina guztiz biluzik dago. Eta bera ere bastidore baten gainean tiratuta dago. Neskaren giharrak nola tenkatu ziren ikusten duzu. Natasha jaurtitzen saiatzen da, baina giharrak ez dira hain indartsuak eta bere trebetasunak politak dira.
  Oleg-ek nola arkutu eta makurtzen den sentitzen du, baina borreroak astindu egiten du zorrotz eta artikulazioak bihurritu eta mutilaren oin biluziak lurretik urratu. Hemen altxatzen da. Hankak blokean sartzen dira, hortik pisu gehigarria eta askoz ere mingarriagoa.
  Oleg-ek orkatilak izakietan estutzen ari direla sentitzen du. Astunak dira eta pisuak zintzilikatzeko eta biktima luzatzeko kakoak dituzte. Mutilak gogorrago estutu zituen hortzak garrasirik ez egiteko. Torturaren aurrean ausarta izan behar duzu.
  Esan zeure buruari ez duela minik egiten. Hau da naziek torturatu zuten mutila. Iltzeen azpian orratzak sartu zituzten, eta trikuaren piska bat zela irudikatu zuen.
  Edo Malkis-Kibalkix. Torturatu zutenean, etsaiek are gehiago beldurtzen zioten indarra eman zioten.
  Hemen pisua amutik zintzilikatzen dute. Luzatutako gorputzean mina indartsuagoa da. Eta hona hemen erregina biluzik, eta bera ere haritz gainean. Natasha sufritu, hortzak bota eta kirrinka ez egiten saiatzen da. Bere azala hain da zuria, ez urrezko oliba, ohi bezala beltzarana. Emakume gaztea izerditan ari da minagatik, eta pisuak ere zintzilikatzen dizkiote. Erreginaren gorputz gihartsu eta tonua tenkatu egiten da.
  Oleg bere baitan kitzikapena sentitzen du eta perfekzio maskulinoa berriro igotzen da. Deabru gorriak barre eta garrasi egiten du:
  Mutila hunkituta dago!
  Eta bat-batean kuleroak urratu eta eskuekin pilotak estutu zituen. Eta oso indartsuak dira.
  Olegek ezin izan zuen jasan eta oihu egin zuen. Begiak ilundu zitzaizkion minaren kolpetik. Badirudi arrautzak lehertzear daudela. Benetan halako tortura da sobietar jeneralak ere hautsi zirela.
  Borrero ilegorriak txistu egin zuen:
  - Esadazu, non dago ogasunaren sarrera?
  Eskribauek kirrinka egin zuten beren boligrafoarekin, aitorpen bat urratuta idazteko prest.
  Olegek txistu egin zuen:
  - Bai, joan zinen...
  Gorriak gehiago estutu zuen eta Oleg galdu egin zen. Ur hotz ontzi batetik esnatu nintzen. Mina kontzientziarekin itzuli zen. Lotailuak erretiluan luzatzen dira, baina batez ere min egiten du ertzean, pilotak erdi zapalduta. Ergel minduta eta akain erretako orpoa. Borreroek pisu gehigarriak zintzilikatzen dituzte, eta hortik sorbalda eta lotailuetako mina areagotzen da. Besoak eta hankak ateratzear daudela ematen du.
  Oleg bere burua lasaitzen saiatzen da ez diotela urratzen utziko, eta tartea laster amaituko dela. Bitartean, imajinatu aitzindaria zarela. Edo... Hemen Natasha ondo luzatu zen eta azote batekin kolpatzen hasi ziren. Borreroek gaiztakeria handirik gabe azotatzen zuten, presarik gabe, min handiena eragiteko. Natasha esperientziadun bizitzako mendeetan zehar ikus daiteke eta milaka misiotan mina eta emozioak kontrolatzen ikasi du, eta ez du intziririk ere egiten. Gainera, irribarre egiten du.
  Oleg-en aldartea ere gora egiten du. Baina zer gertatzen da mina atsegina dela imajinatzen baduzu? Batzuei gustatzen zaie. Ez sahats bat, baizik eta burdinezko haga bat erori zen bat-batean mutilaren bizkarrean, gorritxoak berak kolpatu zuen. Printzearen gorputza dardar egin zuen. Oleg-ek dardar egin zuen eta haserre egin zuen:
  Tira, Satana zara!
  Gorriak jo zuen berriro... Printzearen azal beltzarana lehertu zen... Odola isuri zen.
  Orduan garrasi egin zuen:
  - Sua oinen azpian eta zuritu zartagin batekin.
  Zurrunbiloak harrotzen dituztenean, ez da hain beldurgarria. Baina mutilen zola biluziak olioz zikintzen zituzten, eta azpian sutegi bat jartzen zuten. Sua piztu zen. Eta aire-korronte beroek haurren orpoak jo zituzten. Hasieran mina ez zen hain indartsua. Baina beroa areagotu eta erretzen zen. Eta Natasha erregina ere frijituta zegoen. Eta hain da ederra neska baten hanka erakargarriak sutan daudenean.
  Oleg berriro ere hunkituta sentitzen da, emakume borreroaren eskutik estutu indartsuaren ondorioz pilotak puztuta dauden arren. Eta muntaketa oso mingarria izan zen. Eta gorputzaren kolpeak ia ez dira nabaritzen gorputzaren lotailu luzatuak eta takoi erreak gainezka zituen minaren atzealdean.
  Hemen gorritxoak mutur goridun burdinazko haga bat hartu zuen, eta nola sartu zuen Olegen besapean. Berriz ere mina, mutikoak astindu egiten du, eta ia masailezurra deslokatu zuen garrasirik ez egiteko.
  Ilegorriak birrinka egiten du, zaldi baten antzera hortz handiak erakutsiz:
  - Esadazu non dagoen ogasunaren sarrera!
  Eta erre egin zuen printzearen besapean, umetxoan. Gero, hagatxoa tximinian sartu zuen berriro. berotzen hasi nintzen. Oleg-ek irribarrea atera zuen, minak printzearen haur-gorputza bete zuen, baina zirrara ere eragin zuen, sentsazioek ia atseginak ziren.
  Deabru ilegorriak, hagatxoa ondo berotuta, atera eta Olegen haur aurpegira eraman zuen, orroka:
  - Hitz egin txakurkume! Beno, non daude ezkutatuta altxorrak?
  Mutilak ausardiaz erantzun zion:
  - Non? Karagandan!
  Burdin beroak mutilaren masaile leun eta leun ukitu zuen. Oleg Rybachenkok min basati bat sentitu zuen eta, aldi berean, mutila izango zen beldurra. Eta benetan aitortu nahi nuen. Baina gero buruan jo zidan. Aitzindari bat bezalakoa izango zara bastiluan! Azken finean, torturak ezin zituen hautsi.
  Gorrigorriak irrintzi egin zuen:
  - Hitz egingo al duzu?
  Eta jada beste masaila oinazez desitxuratua zegoen haga batek. Oleg isilik zegoen. Borrero-emakumeak txorrota piztu zuen, eta mutikoaren oinutsen azpian zegoen erreak biziago piztu zuen. Orduan, bere seinalean, bi borrero laguntzaile tximiniatik alanbrez egindako zartagin bereziak hartu zituzten, gorri-gorri bihurtu zirenak.
  Oleg dardar egin zuen. Beldurgarria zirudien. Baina mina, azken finean, sentsazio indartsua da, eta, pentsamolde jakin batekin, atsegina izan daiteke.
  Imajinatu ezazu bainuetan erratz batekin azotatuta zaudela. Eta mutikoak irribarre ere egin zuen arantzadun alanbrea, beroagatik gorria, jada kolpatutako gorputzaren gainera erori zitzaionean.
  Baina min ematen du, min handia egiten du, eta literalki sufrimendu tsunami batean zaude. Erdi Arorako tortura oso polita da. Eta Natasha erregina hari gori batekin azotatu zuten. Eta berak ere irribarre egiten du emagaldu baten antzera bezero bat galtzontziloetan sartzen denean eta eskuarekin tixa kilikatzen duenean.
  Halako pentsamenduetatik, mutiko-printzeak zirrara handia bizi du, eta bere perfekzio maskulinoa piku bat bezala ateratzen da. Gorria haserre. Sutondora hurbildu, sutik burdin-zerrenda zabal bat ateratzen du pintza bereziekin. Eta mutilaren bularrera ekartzen du. Azala ukitu zuen, hortzak estutu eta agerian utzi eta esan zuen:
  - Tira, zerk egiten du min?
  Oleg Rybachenkok ausardiaz erantzun zuen:
  - Inola ere ez! Puntuz zulatutako emakumea bezala!
  Eta botaren puntarekin kolpea jaso zuen. Mina oso gogorra da, baina mutilak atsegina zela pentsatu zuen, eta, beraz, ez zuen negarrik egin, ez zuen oihukatu, irribarre egin zuen.
  Gorria gero eta haserreagoa zen. Sutik atzagorriak hartu eta kokotsetik heldu zion mutikoa. Biraka. Orduan hasi zen umeen mutilak apurtzen haien oinetan, pintza goriekin. Eta aldi berean takoiak frijitzen jarraituz.
  Oleg barre egin zuen histerikoki. Mina halakoa zen, literalki erotu ninduen. Baina printzeak bere baitan sentitu zuen zirrararik basatiena.
  Neska borrero ilegorriak oinetako behatzak hautsi zizkion mutilari eta oihu egin zuen:
  - Hitz egingo al duzu? Non daude altxorrak?
  Oleg Rybachenkok ausardiaz erantzun zuen:
  - Isildu munstro ergel hori! Zure altxorra ez da ezagutuko!
  Eta behatzak hausten ditu berriro. Hala ere, harpia ilegorriari beste tortura bat bururatu zitzaion. Beraz, borreroek inbutu bat jarri zioten hortzetan eta hodi bat lotu zuten. Eta bota ditzagun ur hotza eztarrian behera. Tortura zahar eta eraginkorra ere bai. Orain zure sabela hantura eta bularrean estutzen ari da. Eta aldi berean, suzko ilea duen neska borreroak beste burdina gori-zerrenda bat ateratzen du. Eta mutilaren sabelean gainezka jartzen du. Ura erretzen du, eta berez pixa egiten du.
  Eta garratza hasten da txistuka, eta horrek printzearen oin biluziak erretzen ditu.
  Gorriak seinale bat ematen die borreroei:
  - Pozik!
  Eta esfortzu handiarekin mutilaren oin biluziaren azken behatza hausten du. Orduan garrasi egiten du:
  - Bastardo, apurtuko zaitugu!
  Eta borreroak beste tximinia batetik orratz zorrotz eta beroak ateratzen ditu eta Oleg mutikoari nerbio-bukaeretan zulatzen hasten da. Min ematen du. Baina mutikoak irribarre egiten jarraitzen du. Nahiz eta aldi berean hari gori batekin jo zuten bizkarrean eta alboetan. Eta gero ur gaziarekin hautseztatu.
  Min basatiena bonbekin lehertuko balitz bezala. Baina, hala ere, kontzientzia ez da lausotu. Mutikoa gehiegi ilusioa zegoen eta horregatik ez zen itzali. Eta mina oinazearen eta plazeraren nahasketa zen. Emakume bati bortxatzea bezala. Aldi berean mina eta orgasmoa jasaten dituenean.
  Beraz, Natasha, bere aurpegia ikusita, zoriontsu dago oin biluzien azpian erretegia eta gorputzean hari gori baten kolpeak izan arren.
  Oleg-ek berriro umeen masailak erre zituen, oraingoan marra zabalago batekin. Eta besapeei su eman zien zuziarekin. Gorputza orratz gorri luze batekin zeharkatu zuten. Orduan berriro zulatu zuten.
  Irina ezberdina izan daiteke. Inkisizioa saiatu zen. Beraz, emakume borreroak haga gori bat sartu zuen bosgarren puntuan. Mina basatia eta itsugarria da.
  Eta hemen zuzi bat ekarri zioten mutilaren ileari eta su eman zioten. Hau guztiz beldurgarria da.
  Oleg Rybachenkok hotz egin zuen ahotan:
  - Ez egin negar bizartutako ilearen gainean!
  Emakume borrero burugorriak, erantzunez, sudurretik helduko dio mutikoa pintza goriekin, eta zorrotz tiratuko du. Oleg mutilak zaunka egin zuen:
  - Varvara kuriosoari sudurra urratu zioten merkatuan!
  Eta, egia esan, sudur erdia atera zioten, mutila desitxuratuz. Eta gero ipurdian dagoen haga gori-goria gorago igo zen... Urez betetako urdalera pasatu eta oskolatik erre zen.
  Oleg-ek ia konortea galdu zuen minaren shockagatik, baina zaunka egitea lortu zuen:
  - Ez dut esango!
  Deabru ilegorriak hartu zuen eta alanbre gori batekin mutila jotzen hasi zen, zorabio basatian. Gero, sutegira salto egin zuen, eta labe berezi batean ikatza erretzen zen eta bero berezi bat labe garai batean bezala hartu zuen.
  Emakumezko borreroak bat-batean Oleg Rybachenkoren pilotak txinga zuriekin hartu eta tira egin zuen. Arra erroak ihes egin zuen, eta mutiko-printzeak halako astindu mingarria jasoko zuen, non benetan konortea galdu zuen. Eta gorputz arrunt batek ezin zuen gainkarga jasan. Oleg Rybachenkoren arima torturatu eta hilkor urratutako mutilaren haragi mutilatutik atera zen hegan.
  Eta buru gorpuzkeran, baina arima pentsatzeko eta antzemateko gai dena, kantu bat burrunbatzen zen;
  Faxistaren gatibu ikaragarri batean erori zen,
  Min izugarriaren olatuen gainean flotatzen ari naiz!
  Baina odoletan, abestiak abesten zituen,
  Azken finean, aitzindari beldurgabea bihotzaren laguna da!
  
  Eta irmo esango dizuet borrero,
  Zein poz gaiztoa, alferrik isuri zenuen!
  Ahulek isilik egoteko esango didate,
  Azken finean, mina izugarria eta ikaragarria da!
  
  Baina badakit, irmo sinesten dut
  Faxismoa amildegira botako da!
  Su gaiztoen zorrotada batek gainezka egingo zaitu,
  Eta erori ziren guztiak, poz-pozik, piztuko dira!
  
  Eta komunismoan dugun fedea sendoa da
  Hegan egin dezagun belatz bat bezala, altxa gaitezen izar guztien gainetik!
  Utzi ezti ibaiek ardoa isurtzen
  Mundu osoak, adar ozenak aholkuak entzungo ditu!
  
  Eta makina gogor estutzen aitzindaria,
  Begiratu zerura, gazte!
  Eta jarri eredua zalantzan daudenei,
  Zure gorbata krabelin bat bezain distiratsua da!
  
  Niretzat aberria dena esan nahi duzu
  Ama eta gazte bizitza guztien zentzua!
  Orain arteko bizitza gogorra uztea,
  Gure herria faxismo gaiztoaren pean jasaten ari da!
  
  Baina estutu mutil gorriaren borondatea,
  Txu aurpegira infernuko bidelapur esvastika batekin!
  Utzi etsaiak amorruz dardarka,
  Eta Armada Gorriak garaituko ditu!
  
  SESB herrialde sakratua,
  Zerk eman zien komunismoa herriei!
  Nola eman zigun amak bere bihotza,
  Zoriontasuna, bakea, itxaropena eta askatasunaren alde!
  
  Barefoot Blonde ALASKA babesten du
  OHARRAK.
  Alexandro Hirugarrena 1966an iritsi zen boterera eta Alaska britainiar armadarengandik defendatzea erabaki zuen. Neska ilehori ederrak eta magiaren eta gerra metodo ezberdinen jabe diren emakume ilegorri batek errusiar lurraldeak Amerikan mantentzen laguntzen dute.
  . 1. KAPITULUA
  Mirabela Magnetic misio polit berri batean da berriro. Oraingoan Alexandro III.aren munduan. Gainera, erregea historia errealean baino askoz lehenago hasi zen gobernatzen. Bere aita Alexandro II.a 1866an apirilean hil zutenez. Historia errealean, erregea kasualitatez salbatu zen, baina hemen ez zuen funtzionatu.
  Eta Alexandro Hirugarren indartsua 1866tik hasi zen gobernatzen. Eta, noski, Alaskaren salmenta debekatzea izan zen bere lehen urratsa. Eta zuzena da. Errusia handia, tsaristak ez ditu bere lurraldeak sakabanatzen. Orain bakarrik egiak babestu behar ditu lurralde hauek. Eta ez da erraza.
  Tsar-apezaren erabaki honek haserreren bat eragin zuen atzerriko zirkuluetan. Eta Britainia Handiak Errusia probatzea erabaki zuen lehenik.
  Alaskan 1868ko ekainean errusiar goarnizio txiki bat zuen gotorleku txiki bati eraso zioten tropa britainiarrek.
  Jakina, Mirabela Magnetic, errusiar jainkoen zerbitzari fidel gisa, gotorleku honetara bidali zuten lurraren errusiar posizioan, eta errusiar lurraldea eusteko guduetan parte hartu behar izan zuen.
  Oinutsik eta galtza motzak eta txaparra jantzita, neska britainiar bateriari eraso zion, gotorlekutik gorako altuera nagusi batean zegoena. Mirabela Magnitnayak jada esperientzia handia zuen unibertso ezberdinetan errusiar jainko ahalguztidunen hainbat misio betetzen. Bai, halakoa da neska-jeinu honen patua. Ikasle heldua zelarik, hilezkor bihurtu nahi zuen.
  Eta Errusiar Demiurgo Jainkoek hilezkor egin zuten, baina haiek eta Ama Errusiako herriak zerbitzatzen dituen neska amaitzaile bihurtu zuten. Hau betiko neskari nahiko ongi datorkio.
  Ingalaterrako guardia baten ahoa estutu eta eztarria mozten dio. Ez lehen aldian eta ez lehen misioan hau egiten du. Hasiera-hasieratik, bere gorputz hilezkorrari esker, betiko neskak hau guztia joko bat bezala hauteman zuen, eta horregatik ez zuen damurik eta inolako ondoeza sentitu ariman.
  Berarentzat, nolabait, hain natural bihurtu zen neskak bere hurrengo arrakastarekin poztu besterik ez zuen egin.
  Hemen, besterik gabe, beste zentina bati burua kendu zion. Ezagutu gure ingelesak: Alaska errusiarra izan da eta izango da!
  Mirabela Magnetic - CISeko asmatzailerik emankorren eta asmatzaile hau aspaldi haserretu zen Alaska zentimo baten truke saldu zelako! Baina Alexandro Hirugarren Tsar ez da horrela! Ez, monarka honek ez du lur errusiar hazbete bakar bat ere lagako!
  Aintza Errusia eta Errusiako tsarei!
  Terminator neskak bere bosgarren biluziarekin beste ingeles bat mugitu zuen buruaren atzealdean. Lepoa hautsi zion. Orduan kantatu zuen:
  - Alaska gurea izango da betirako,
  Errusiako bandera dagoen tokian, eguzkiak distira egiten du!
  Amets handia egia bihurtu
  Eta nesken ahotsa oso soinutsua da!
  Bai, ondo legoke lau sorgin neska mitikoek, izar bezain ederrak, orain lagunduko balute. Laguntza handia izango litzateke. Baina ondo dago bakarrik borrokatzea.
  Hemen kerik gabeko hautsari eta nitroglizerinari su ematen diozu. Orain ingeleseko bateria osoa airera joango da.
  Mirabela Magnetic abestu zuen:
  - Ez dago Ama-Errusia ederragorik,
  Borrokatu beraren alde eta ez izan beldurrik...
  Ez dago unibertsoan herrialde zoriontsuagorik,
  Unibertso osoa Rus argiaren zuzia da!
  Bateria lehertu egiten da: sumendi kolosal baten erupzioa bezala. Hainbat ehunka ingeles aldi berean bota zituzten, eta zati txikitan lehertu ziren.
  Horren ostean, neska, bi sable astinduz, britainiarrak txikitzen hasi zen. Aldi berean, gerlari-terminator gazteak ingelesez bezala garrasi egingo du.
  Eskoziarrak altxatu dira! Erregina urratu nahi dute!
  Hemen hasi zen... Ingeles eta eskoziarren arteko tiroketak egon ziren. Bai, halako tiroketa basati eta basatia.
  Eta mozketa ere joan zen. Eskoziarrak eta britainiarrak elkarren artean borrokatu ziren.
  Gotorlekua setiatzen ari ziren hainbat mila soldadu borrokan ari ziren orain erotasunik handienarekin.
  Mirabela Golde magnetikoa:
  - Ebaki eta hil! Tiro horiek!
  Batailak eskala handian jarraitu zuen. Mirabelak, berriz, umeak ez bezalako indarra zuela, hainbat nitroglizerina upel hartu zituen itsasontzira, eta isil-isilik bidali zuen Ingalaterrako ontzirik handienera.
  Terminator neskak oihu egin zuen:
  - Errusiarentzat, suntsipenaren oparia!
  Eta txalupa urrundu zuen bere hanka biluzi eta neskatxak, zeinak, bizkortuz, armadilloaren alboan jo zuten. Ontzian zeuden britainiarrek beren armak ausaz eta alferrik jaurti zituzten.
  Eta hona hemen emaitza, nola adarkada. Eta hainbat nitroglizerina upel lehertuko dira. Gainera, neska hilezinak hain zehaztasunez apuntatu zituen, erabat lehertu baitziren.
  Eta suntsiketa hori jarraitu zen. Eta gudu-korazak hartu eta arazorik gabe hondoratzen hasi zen.
  Eta ontzian zeuden britainiarrak ito egin ziren. Bitartean, neska jada gurutzontzian dago. Sableekin ebakitzen ditu marinelak, eta bera gurpil-etxera lasterka doa, oin biluziak emanez.
  Marinelak moztu eta kirrinka ezagunak:
  - Aintza gure herri ederrari!
  Errusia zoragarria tsar jakintsu baten azpian!
  Ez dizut Alaskako etsairik emango!
  Apurtu egingo da haserre batean!
  Eta orduan neskak granada bat bota zuen oin hutsekin eta britainiarrak hautsi zituen.
  Gero, lemaino sartu zen, eta biratu dezagun gurutzontzira. Eta bi ontzi ingeles handi nola talka egin. Eta haien gaineko armadura lehertuko da. Eta utzi zure burua hondoratzen eta erretzen aldi berean.
  Mirabellak kantatu zuen:
  - Aintza Errusiari, aintza!
  Gurutzontzia aurrera doa ....
  Alexandro Handia tsarra,
  Kontu bat irekiko du garaipenetarako!
  Horren ondoren, Terminator neska salto batekin hegan egin zuen beste gurutzontzi batera. Eta bertan ere, marinelak mozten hasi zen. Eta apurtu lemaraino.
  Eta han, buelta eman eta ontziak bultzatu.
  Terminator neskak ere abestu zuen:
  - Gerriko beltza,
  Oso lasai nago...
  Gerriko beltza -
  Inor ez da uharte bat!
  Gerriko beltza,
  Tximistaren deskarga -
  Britainiar guztiak hilda daude!
  Eta Mirabela Magnetic-ek ontziak elkarrekin bultzatzen ditu berriro. Neska hau benetan munduko gerlaririk politena da!
  Eta berriro salto egin, eta beste gurutzontzi batera. Bai, itsasoko andreari ideia txarra bururatu zitzaion: Errusiarekin borrokatzea. Batez ere halako neska gogor eta etsi bat borrokan ari denean.
  Mirabela Magnetic eta gero ingeles asko txikitu eta bere ontziari buelta eman zion. Zehazkiago britainiarrengandik harrapatuta. Eta beste gurutzontzi baten erasora eraman zuen. Eta orro basatiz astindu zuen etsaia.
  Bi munstro elkartu eta jantzi basati bati aurre egin ziezaioten. Eta elkarri sudurra moztu. Orduan itsasoko ura hartu eta hondoratzen hasi ziren, inolako aukerarik gabe.
  Mirabela Magnetic oihukatu zuen:
  - Aintza Alexandro III.ari! Erregeen handia!
  Eta berriro ere, behatz hutsez, lehergailuekin bonba bat botako du. Eta fragata osoa, zulo bat jasota, hondoratu egiten da.
  Bai, britainiarrek, noski, ez zuten hori espero. Uste al zuten halako abentura basati batekin topo egingo zutela?
  Mirabela Magnetic hauspoa:
  - Aintza tsarren Errusia Handiari!
  Eta berriro ere, neskak hurrengo gurutzontziaren lema hartu eta hartuko du. Eta hanka biluzi eta neskatxaren laguntzaz, buelta emango dio eta etsaia aharia. Bi ontzi batera hautsi eta itsasoko oka ito!
  Terminator neskak oihu egiten du:
  - Santuaren aberriaren aintzarako!
  Eta berriro luzera jauzi bat dago. Eta hegan egin olatuen gainetik. Horren ostean, neskak berriro sableekin mozten du, lemaraino sartuz. Terminator gerlari oso borrokalaria eta oldarkorra da.
  Ingeles marinelak zapaltzen ditu, eta abesten du:
  - Izar distiratsu batekin distira egiten du,
  Iluntasunean barrena...
  Gure Alexandro Tsar handia,
  Ez du minik, ez beldurrik ezagutzen!
  
  Etsaiak zure aurretik erretiratzen dira
  Jendea animatzen ari da...
  Errusiak onartzen zaitu -
  Esku indartsu batek agintzen du!
  Eta Mirabela Magnetic britainiar asko moztu, eta berriro ontziak eskala handian bultzatu zituen, kopetaz.
  Hau benetan terminator neska bat da. Hogei urte inguru ditu, laurogeita hamar metro baino ez ditu, eta nahiz eta muskuluak altzairuzko fundizioa izan eta erliebea txokolate barrak bezalakoa izan.
  Eta halako neska batek kolpatzen badu, ez da eztirik izango.
  Eta hemen berriro neska gurutzontzi batetik bestera salto egiten du. Eta berriro, gehiagorik gabe, buru-belarri bultzatzen ditu.
  Eta bere buruari garrasika:
  - Romanoven Rusentzat!
  Hain zuzen ere, Terminator neska boladan dago. Guztiei bere maila gorena erakutsiko die. Eta denak moztu eta zapalduko ditu, makildun erraldoi batek bezala.
  Hona hemen beste salto bat, oraingoan armadillo baten gainean.
  Oinutsik neskaren sableak lanean ari dira berriro. Tiro egiten saiatzen dira, baina balek ez dute neska hilezkorra jotzen, eta jotzen badute, errebotatzen dute.
  Ona da betiko neska izatea, ez zara gaztea bakarrik, baina haiek ere ezin zaituzte hil. Hemen Britainia Handitzen ari zara.
  Hartzen duzu lema. Eta orain dagoeneko biratzen ari zara, eta orain dagoeneko bi guda-ontzi oso daude, nola talka egin eta kraskatu. Eta txinpartek ere norabide guztietan hegan egiten duten metala apurtzen dute.
  Mirabela Magnetic oihuak:
  - Errusiarentzat denek adarrak hautsiko dituztela!
  Eta neskatxako orpo biribil eta biluzi batekin heriotzaren opari hiltzaile bat botako du. Britainiarren masa hautsiko du eta hurrengo fragata hondoraino doa.
  Tira, beste lau gurutzontzi geratzen dira. Argi dago britainiarrek ez dutela ontzidi osoa Alaskako kostaldera bidaliko.
  Hemen Mirabela Magnetic-ek beste bolante bat harrapatzen du. Eta alde guztietatik biraka egiten dio etsaiari. Eta orain bi gurutzontziek kopeta hartu eta talka egiten dute.
  Karranka bat dago, eta metalaren leherketa. Eta bi ontziak gusto handiz hondoratzen hasten dira.
  Mirabela Magnetic abestu zuen:
  - "Beer-Water" dendan,
  Gizon zoriontsu bat gezurretan ari...
  Herritik zetorren
  Eta atera eta elurra erori zen!
  Orain azken gurutzaldiak suntsitu eta ontzi txikiagoak hartu behar dituzu.
  Orduan lehorrean dauden britainiarrak, flota hil ondoren, irabazlearen errukiari amore emango diote.
  Eta Britainia Handiarentzat, halako ikasgaia izango da, ez baitute inoiz ahaztuko. Eta Krimea ere gogoan izango dute, non burua astindu zuten Nikolas Lehenaren erregealdian. Hala ere, Nikolai Palych ez zen historiara handi bat bezala pasatu, baina porrot bat izan zen. Baina bere bilobak orain errusiar armen aintza erakutsi behar du.
  Eta horretan Mirabela Magnetic-ek laguntzen dio, oso polita eta irmoa den terminator neska.
  Mirabelak beste lema bat hartzen du, eta bi gurutzontzi britainiarrak elkarren aurka bultzatzen ditu. Eta oso erabakigarria eta hotz jokatzen du.
  Orduan neska amaitzaileak oihukatu zuen:
  - Ontziak hondorantz doaz,
  Aingurekin, belekin...
  Eta orduan zureak izango dira
  Urrezko kutxak!
  Urrezko kutxak!
  Eta beste salto bat, lau ontzi eta dozena bat gurutzontzi suntsitu zituztenez, orduan fragatak suntsitzeko garaia da. Britainia Handiak ontzi asko galduko ditu.
  Eta gero ulertu zer den Errusia erasotzea.
  Terminator neskak abestu zuen:
  - Munduan dugun mirariagatik eta gure garaipenagatik!
  Eta hurrengo fragataren bolantea jarri zuen, eta ontzia ahari batengana bideratzen zuen, eta kolpe indartsu batekin, eztanda bat bezala!
  Eta bi ontziak hartu eta hautsi eta zatitu egingo dira. Eta bikaina eta oso polita da.
  Mirabela Magnetic jauzi egiten du berriro, eta beste ontzi batera jauzi egiten du. Eta hortik aurrera eramaten du prozesua. Eta berriro ontziari buelta eman, eta fragatek talka egiten dute.
  Berriz ere, hautsitako metalaren garrasiak, eztanda indartsu bat eta bizirik dauden marinelak uretara erortzen dira.
  Mirabellak oihu egiten du:
  - Gure armen arrakastagatik!
  Eta berriro neska ausarta erasoan. Fragata berri bat jarri zuen. Eta suntsitzailera bidali.
  Itsasontziek talka egiten dute eta eztanda egiten dute. Metala hautsi eta sua airera botatzen da. Eta jendea bizirik erretzen ari da.
  Hau da inoizko amesgaiztorik okerrena. Eta britainiarrak barbakoak bezala erretzen ari dira.
  Hildakoen artean kabinete bat zegoen, hamahiru urteko mutil bat. Pena da, noski, halako gizon bat hil izana. Baina gerra gerra da.
  Terminator neskak abesten zuen:
  - Gorputzak egongo dira, mendi asko! Aita Chernomor gurekin dago!
  Eta neskak berriz oin hutsarekin granada bat bota zuen, beste ontzi bat hondoratu zuena.
  Neska jeinuak almirante britainiarraren buruari kolpea eman zion, buruak pilo batek jotako kalabazak bezala lehertu baitzuen. Eta orpo hutsez kokotsean kargatu zuen gizon beltz erraldoia. Eta hegan egin eta dozena bat marinel bota zituen.
  Eta orduan neskak fragatari buelta eman eta bizilaguna astindu zuen. Txio oldarkorrez:
  - Izar handia naiz!
  Eta berriro ere, neska terminatzailea erasoan dago. Suntsitzailea eta azkarra. Sumendi oso bat eta potentzia kolosalaren erupzioa egiten du. Hau neska jeinu garaiezina da.
  Eta denak birrintzen ditu errukirik gabe. Eta orain neska-supergizona beste fragata bat jartzen ari da. Eta arerioa suntsitzen du atzerapen handirik gabe. Neska hau izar handia da.
  Mirabela Magnetic-ek berriro bultzatu zituen bi ontziak elkarren kontra, eta oihukatu zuen bere biriken goialdean:
  - Komunismo handiaren alde!
  Eta berriro neska-borrokalari ausarta erasoan. Bai, hemen ari zara borrokan modu berri batean. Ez Bigarren Mundu Gerrari buruzko beste hit bat bezala. Hemen dena polita eta freskoa da. Britainia Handiaren borrokan Alaskan.
  Estatu Batuak oraindik ez dira gerra zibiletik errekuperatu, eta ez dute Errusiarekin muga komunik. Beraz, Yankeesekin borrokatu behar baduzu, askoz geroago.
  Eta Britainia Handiak Kanadako kolonia bat du eta Errusiak muga komuna du berarekin. Beraz, beharrezkoa da Ingalaterra ahaltsuaren erasoa uxatzea.
  Baina hona beste fragata pare bat talka egin zuen. Laster ez da ezer geratuko britainiar flotatik.
  Eta lurrez, ez duzu Alaska gehiegi erasotzen. Hemen Britainia Handiko komunikazioak luzatzen dira.
  Mirabela Magnetic-ek fragatak batera bultzatzen ditu berriro, eta orro egiten du:
  - Pirata batek ez du zientziarik behar,
  Eta argi dago zergatik...
  Hankak eta besoak ditugu
  Eta eskuak...
  Eta burua, ez dugu ezer behar!
  Eta neskaren burua marinel ingeles bat bezala mugituko da, hegan egingo duela, eta dozena bat borrokalari botako ditu.
  Mirabela erasoan dago berriro... Hemen berriro fragatak elkarren aurka bultzatu zituen. Eta hautsi, erre eta hondoratu egiten dira.
  Mirabelak oihukatu zuen:
  - Errusiaren arimaren alde!
  Eta orain neskaren orpo biluzi eta biribilak berriro aurkitzen du gola. Arerioa zapaldu eta orro egiten du:
  - Aberri sakratuaren alde!
  Eta neskatxako belaun hutsez, etsaia sabelean kolpeka ariko balitz bezala. Hartu zuten eta hesteak atera zitzaizkion aho atzetik.
  Mirabela Magnetic oihukatu zuen:
  - Aberriaren handitasunagatik!
  Eta biragailua airean biratu zuen, etsaiak oin hutsez zati txikitan zatituz.
  Bai, neska dashingly suntsitzen ... Berak erraz aurre egingo luke etsaiei.
  Baina lau neska sorgin agertu ziren. Baita edertasunak ere oinutsik eta bikinian.
  Eta birrin ditzagun britainiarrak. Berengana jauzi egiten dute, granadak botatzen dituzte neska oin hutsez eta Britainia hautsi egiten dute.
  Eta hona hemen Natasha - bikinidun neska gihartsua. Disko bat hartu eta botako du bere behatz hutsekin... Hainbat marinel ingeles moztuta daude, eta fragatak buelta eman eta bere lankidea ahatsi egiten du.
  Natashak oihu egiten du:
  - Alexander Hirugarren superstar!
  Zoya urrezko ilea duen neska honek baieztatzen du:
  - Superstar eta oraindik ez da batere zahar!
  Agustinek ingelesak suminduta zapalduz, puta gorri honek eman zuen, hortzak agerian utziz:
  - Komunismoa gurekin izango da!
  Eta neskaren orpo hutsak hartu eta mailukatu zuen etsaia pistolaren muturrean. Eta fragatak hartu eta zatitu.
  Svetlanak barre egin zuen, pistola batetik tiro egin, etsaia zapaldu, bira egin, bolantea oin hutsik, zaunka:
  - Erregeak gurekin!
  Neskak berehala sakabanatu ziren, eta oso oldarkor suntsitu zuten flota. Tira, nork aurre egin dezake. Fragatak azkar agortu ziren, eta orain haien ordez ontzi txikiagoak apurtzen ari ziren.
  Natashak, Britainia suntsituz, abestu zuen:
  - Errusia mendeetan famatua izan da santu gisa!
  Eta behatz hutsez, bergantina zatitu zuen bonba bat botako du.
  Zoyak, etsaia zapaltzen jarraituz, irrintzi egin zuen:
  - Bihotz eta arima osoz maite zaitut!
  Eta berriz, behatzak biluzik, ilar bat bota zuen. Hurrengo itsasontzi ingeles hura zatitu zen.
  Agustinek ere hartu eta kolpatu zuen etsaia. Ontzia zapaldu zuen, puta ilegorriak Britainia Handiko aurkari asko hondoratu zituen. Eta egiaztatu zuen:
  - Alexandro III.arentzat, errege handi bat bihurtuko dena!
  Svetlana erraz onartu zuen honekin:
  - Zalantzarik gabe!
  Terminator ilehoriaren oin biluziak itsasontzi britainiarren alboan talka egin zuen hainbesteko indarrez, non ontzia ingelesa hiru zatitan hautsi zen.
  Mirabela Magnetikoak, neska garaiezin honek, bere orpo biluzi, biribil eta ume-itxuraz hain gogor jo zuen etsaia, non bergantiarrak pitzatu eta ia berehala hondoratu egin zen.
  Terminator neskak abesten zuen:
  - Etsaia kolpe batez kenduko dugu,
  Gloria altzairuzko ezpatarekin berretsiko dugu ...
  Wehrmacht zapaldu genuen arrazoi onengatik,
  Ingelesak jotzen, hautsiko dugu!
  Natashak keinua egin eta barrez esan zuen:
  - Eta, noski, neska hanka biluziekin egingo dugu!
  Eta neskaren orpo hutsa beste ontzi ingeles baten kontra jo zuen.
  Zoyak, hortzak agerian utziz, oldarkor esan zuen:
  - Komunismoaren alde errege enkarnazioan!
  Eta neskak behatz hutsez hartu eta etsaiei hilkorki eragiten dien zerbait bota zuen, literalki miaketan eta urratuz.
  Agustinek, ingelesak birrinduta, hartu eta igorri zuen:
  - Aintza Kristori eta Familiari!
  Horren ostean, bere oin biluziak ere bonba bat bota zuen, beste itsaspeko bat hautsiz.
  Eta orduan orpo hutsak kolpe zehatz batez zatitu zuen brigantina. Eta oso dotore egin zuen.
  Svetlana ere mugimendu aktiboan dago. Etsaiak suntsitzen ditu. Eta orpo hutsarekin beste brigantino bat bidaltzen du hondora.
  Eta neskak berriro behatz biluziekin eta amorru basatiarekin granada bat botatzen du. Gerlari harrigarria da.
  Hona hemen Natasha eraso azkar batean, eta oso oldarkorra. Etsipenez erasotzen du.
  Eta ontzi ingeles berria hondoratu egiten da neskaren behatz biluziek jaurtitako bonba batek jotzen duenean.
  Natashak abestu zuen, hortzak agerian utziz:
  -Gizakia naiz!
  Zoyak ostiko bat eman zion bergantinari sudurrean belaun hutsarekin. Eta pitzaduratan zatitu eta hondoratzen hasi zen.
  Mirabela Magnetic-ek bere orpo hutsarekin britainiar ontzi txikiagoa ere zatitu zuen eta kirrinka egin zuen:
  - Nire indarragatik! Denak zipriztindu!
  Eta mutila berriz ere mugimenduan eta eraso oldarkorra da.
  Agustinek Britainia pizten duen kobra bat bezala mugitzen jarraitu zuen, eta gustura eman zuen:
  - Komunismoa! Hau da harro hitza!
  Eta neska etsi honen oin biluziek suntsipenaren beste opari bat bota zuten.
  Eta ingelesen masa hilkutxa batean edo itsasoaren hondoan amaitzen zen. Hala ere, zer nolako hilkutxa zatituko balira?
  Eta gainerakoak hondoratu ere egin ziren!
  Mirabela Magnetic-ek, irribarre basatiarekin, bergantiarrari tu egin zion, eta su hartu zuen napalmarekin bustita bezala.
  Terminator neskak oihu egin zuen:
  - Errege vodkarako!
  Eta nola barre egiten duen, eta orpo hutsa ematen duen Britainia Handiko ontzian. Zatitu eta bul-bul egingo du itsasoaren sakonean.
  Svetlanak behatz hutsez jaurti zuen bonba eta kirrinka egin zuen:
  - Eta neska zoragarriak itsasora ateratzen dira...
  Eta etsaiak sableekin moztu.
  Mirabela Magnetic-ek, britainiarrak birrinduta, baieztatu zuen:
  - Itsasoko elementua! Itsasoko elementua!
  Horrela banatu ziren gudariak. Eta neska ikaslea haiekin borrokan ari da. Eta aldi berean zintzoa.
  Mirabela Etsaiari tiro magnetikoa britainiarren kanoitik. Eta beste ontzi bat hondoratuz, honako hau igorri zuen:
  - Espazio ametsa! Etsaia zanpatu bedi!
  Jainkosa neskak eta neska ikaslea haserre kolosal batean banatu ziren. Eta etsaia moztu zuten, Britainia Handiak presio hori jasateko modurik gabe.
  Mirabelak beste ontzi bat hondoratu zuen, gogoratu zuen unibertso paraleloetako batean ipotxak "Tiger" -2 diseinuan alemanei laguntzea erabaki zuela. Eta jenio tekniko honek "Royal Tiger"ren armadura eta armaduraren lodiera duen auto bat egitea lortu zuen, hogeita hamar tona baino ez zituena eta metro eta erdiko altuera!
  Eta zergatik da nanoa! Eta super diseinatzaile bat dago! Noski, halako makina batekin, alemaniarrek 1944ko udan Normandian aliatuak garaitu ahal izan zituzten, eta udazkenean Varsoviara sartutako Armada Gorriaren ofentsiba geldiarazteko.
  Okerrena zen ipotxak tankeak soilik diseinatu ez zituela. XE-162 ere oso arrakastatsua eta arina izan zen, eta merkea eta kudeatzeko erraza. Eta Yu-287 bonbardatzailea supergizon bat izan zen.
  Eta orduan euren bostek esku hartu behar izan zuten. Eta horrela luzatu zen gerra berrogeita zazpigarren urtera arte.
  Eta bost izan ez balira, Fritzek irabazi zezakeen!
  Mirabela Magnetic, orduan, gogor mintzatu zen ipotxen aurka:
  - Iratxoak baino txarragoak dira!
  Izan ere, bazegoen halako iratxo sari bat. Luftwaffeko pilotu bihurtu zen, berrogeita bat urteko udazkenetik, 1944ko ekainera arte, seiehun eta berrogeita hamar hegazkin baino gehiago, bi fronteetan bota baitzituen. Zilarrezko haritz hosto, ezpata eta diamantedun Burdin Gurutze Zaldunaren Gurutzea jaso zuen Luftwaffeko lehenak berrehun hegazkin bota zituenean. Gainera, eroritako hirurehun hegazkinengatik Alemaniako Arranoaren Ordena jaso zuen diamantekin. Erautsitako laurehun hegazkinengatik, Burdin Gurutzeko Zaldunen Gurutzearen lehen Ordena, urrezko haritz hostoekin, ezpatekin eta diamantekin. 1944ko apirilaren 20rako eroritako bostehun oroitzapenezko hegazkinengatik, iratxoak Burdin Gurutze Gurutze Handia jaso zuen - Hermann Goeringen ondoren Hirugarren Reich-eko bigarrena.
  Eta 600. hegazkinari, sari berezi bat eman zioten: Burdin Gurutzearen Zaldun Gurutzea platinozko haritz hostoekin, ezpatekin eta diamanteekin. Elfo loriatsua ez da inoiz eraitsi - magia jainkoen talisman gisa jokatzen du. Eta bakarrik lan egiten zuen aireko gorputz oso bat bezala.
  Baina horrek ez zuen eraginik izan gerraren ibilbidean. Eta aliatuak Normandian lehorreratu ziren. Eta nahiko arrakastaz, iratxoaren ahaleginak egin arren.
  Bada, orduan aztien herriaren ordezkari honek Hirugarren Reich-etik bidea egitea erabaki zuen. Gainera, zer behar du? Posible al da zure kontuak milara igotzea? Nor egongo da etsaiarekin!
  Mirabelak beste bergantino bat hondoratu zuen, eta orroa egin zuen:
  - Aberriaren alde, gure ama!
  Dagoeneko bostek ia itsasontzi guztiak hondoratu zituzten. Azken akordean, bost ontzi batera bultzatu ziren aldi berean, flota ingelesaren porrota osatuz.
  Mirabela Magnetic abestu zuen, hortzak agerian:
  - Errusia famatua izango da mendeetan zehar,
  Belaunaldi aldaketa izango da laster...
  Poztasunean, amets handi bat
  Alexander izango da, ez Lenin!
  Neskak pozik daudela dirudi. Itsasoan, Ingalaterra garaitua da. Orain lehorreko etsaia akabatzea falta da.
  Eta bostek lasterka joan ziren jada desordenatuta eta erdi hautsitako etsaia mozteko.
  Neskek eta mutilak etsaia zapaldu zuten. Sableekin moztu zuten, eta granadak bota zizkioten etsaiari oin hutsez. Eta oso polita izan zen.
  Natashak txikitu eta kantatu zuen, bere sableak hain azkarrak dira eta hogei kolpe segundoko. Bai, halako abiadurarekin, inork ezin die sorginei aurre egin. Hau da errusiar jainkoen botereak esan nahi duena!
  Mirabela Magnetic bere orpo hutsarekin kaskoan mugitu zen, eta jeneral britainiarrari lepoa hautsi zion, esan zuen:
  - Bat bi hiru lau!
  Zoyak disko zorrotz eta zorrotz bat bota zuen hatz hutsekin eta esan zuen irribarrez:
  - Hankak besoen gainetik zabalagoak!
  Agustinek oso oldarkor jokatu zuen. Eta bere oin biluziak bizkorrak dira. Eta kobre-gorrizko ilea borroka bat bezala dabil, pankarta proletarioa.
  Neskak hartu eta kantatu zuen:
  - Sorgina naiz eta ez dago lanbide ederragorik!
  Svetlanak, aurkariak moztuz, adostu zuen:
  - Ez! Eta ez dut uste izango denik!
  Eta bere oin biluziek sastakaiak bota zituzten. Hegan egin zuten eta bi dozena ingeles moztu zituzten.
  Sarraskia aurreikusitakoaren arabera joan zen. Bai neskak bai mutilak haserre nabariarekin jokatu zuten. Eta zehaztasun harrigarria. Gudariak izugarri zapalduta aplomo basatiarekin.
  Mirabela Magnetic, beste jeneral erdian moztuta, txistuka ari den bitartean.
  Eta dozena bat bele hartu eta erori egin ziren bihotzekoak jota. Behera erori, eta ehun erdi borrokalari ingelesen buruan zuloak egin zituen.
  Hona hemen borroka! Borroka politena!
  Terminator neskak oihu egin zuen:
  - Gerlari handia naiz! Schwarzenegger naiz gona batean!
  Natashak garrasi zorrotz egin zuen eta oin hutsik zapaldu zuen:
  - Bikini batean Terminator bat zara!
  Mirabellak adostu zuen:
  - Terminator bat naiz denak botatzen dituen bikini batean!
  . 2. KAPITULUA
  Natasha, bikinidun neska oinuts honek erabaki bat hartu zuen:
  - Sei britainiarrei erasotzen diegu! Alaskan gure soldadu gutxiegi daude erasopean jartzeko!
  Honekin bat etorri zen Mirabela Magnetic:
  - Zergatik behar ditugu baioneta gehigarriak? Gauza nagusia magia dagoela da!
  Eta betiko neskak, nolanahi ere kanpotik hogei urte inguruko itxura zuenak, oso gihar nabarmenak baino ez zituen, oin biluzi eta neskatxak zapaldu zituen.
  Margarita, neska amaitzaile hau, hilezkortasunaren mesedetan haurtzarora itzultzea eta era guztietako misioak betetzea onartu zuten helduetako bat ere bada.
  Oihu egin zuen:
  - Azkenean zerbait egiteko! Zein nekatuta nagoen, bereziki morala da eraikuntza batean aritzea!
  Mirabela Magnetic-ek, neska amaitzaile hilezin honek gogoz baieztatu zuen:
  "Egia esateko, ni ere nekatuta nago!" Borrokak nahi ditut!
  Natashak kantatu zuen:
  - Haren azpian ilargi azurren zorrotada bat dago,
  Haren gainean urrezko eguzki izpi bat dago...
  Baina errebeldeak ekaitza nahi du -
  Ekaitzean bakea balego bezala!
  Gudariak barre egin zuen, dentak zorrotzak erakutsiz.
  Seiek ez zuten beste hitzik esan. Britainiarrak hartu eta erasotu zituen. Britainiar armada handi samarra zen: ehun eta berrogeita hamar mila soldadu, leku batean asko da XIX. Bai, saiatuko naiz beste hainbeste biltzen Kanadan.
  Gainera, noski, flota erraldoi bat, itsaso ezberdinetakoa.
  Hala ere, armada Errusiako posizioetara joan zen. Eta zenbat soldadu ditu Errusiak han? Ehun aldiz gutxiago! Bada, eraikuntzako langileak ere datoz.
  Baina hemen britainiarren arma magikoekin seiek hartu eta eraso egin zuten.
  Oraingoan, betiko gerlari gazteek metrailadoreak, ezpatak eta arsenal magiko suntsitzaile osoa dituzte.
  Eta nola egin zuten halako armada baten suntsipena.
  Mirabela Magnetic-ek ezpatak kulunkatu zituen, soldadu ingelesak moztuz. Orduan, metrailadoreak eman zituen, aurkariak moztuz. Neska oinutsik ibili ondoren, gudariek granada bat bota zuten, Lehoi Inperioko armada hautsiz.
  Eta lehen erasoaldiaren amaieran, Mirabelak txistu egin zuen.
  Beleak zorabiatu ziren, soldadu ingelesen gailurretan ukabilkadaka.
  Terminator neskak abesten zuen:
  - Munduko indartsuena errusiar izpiritua da!
  Margarita, betiko neska hau, eta botere suntsitzaile kolosalaren amaiera ere bai, luzatzen ziren ezpatekin moztua. Eta orduan metrailadore bat eman zuen. Orduan betiko umearen hatz biluziek heriotzaren opari hiltzailea jaurti zuten. Errusiako etsai-masa bat hautsi zuen.
  Horren ostean, urrezko ilea duen neska batek txistu bat bezala egingo du, eta bele hodei oso bat botako du britainiarren buruetara. Horiek gainak zulatzen dituzte.
  Margueritek kuxkuxeatu zuen:
  - Etsaia hauts eta luma bihurtuko da!
  Natasha erasoan... Ile urdina zuen neskak haize-errota egin zuen lehenik ezpatekin. Orduan hartu zuen eta oin biluziekin britainiarrei heriotza ekartzen dien granada bat bota zuen. Orduan, metrailadoreen leherketa eman zuen.
  Orduan, bularra bota zuen eta nola tximistak egiten zituen titi gorritxo batetik.
  Zaldiak eta jendea bat-batean bota eta txikituta zeuden.
  Natashak burrunba egin zuen:
  - Baina Pasaran!
  Mirabela gudariak granada hilgarri bat bota zuen bere oin biluzi eta neskatoarekin eta garrasika esan zuen:
  - Neska polita naiz!
  Margarita, neska nekaezin honek, orpo hutsez, heriotzaren dohaina traizionatu eta eman zuen:
  - Eta emakume polita naiz!
  Ile horia duen Zoya neska beroa da erasoan. Eta metrailadoreetatik eztanda bat hartu zuen, eta gero ezpatekin moztu eta tximeleta harrera egin zuen. Oin hutsik zegoen neskak suntsipen-opari bat bota zuen. Soldadu ingeles mordoa hautsi zuen. Eta orduan gorridun titi-gerlariak suntsipen-pulsar bat askatu zuen. Eta ingelesen mailak zapaldu zituen.
  Zoyak burrunba egin zuen:
  - Horrela nago, politena!
  Eta berriro gerlaria sarraska bat bezala, oraingoan zilborraren tximistarekin. Ehun ingeles pare bat hartu eta erreko ditu.
  Eta barre egin bere buruaz hortzak agerian utziz. Eta hortzetatik etsaia itsutzen duten eguzki izpiak bidaltzen dira.
  Agustin ere borrokan dago. Hau da neska gogorrenen artean politena. Eta orain ebakia luzatzen duten ezpatak hartuko ditu. Gero bere metrailadoreetatik tiro egin zuen. Moztu britainiarren lerroa. Horren ostean, behatzak hutsik, granada bat botako du. Borrokalari ingelesak blotter bezala hausten dituena.
  Eta hemen are freskoagoa da errubiaren tititik heriotzaren opari hiltzaile bat askatzen duena. Eta zenbat aurkari ezgaitu.
  Baina gorritxoaren zilbor borobiletik tximista-jauzi bat ateratzen da eta aurkariak kiskaltzen ditu barbakoa den zuzi bat bezala.
  Agustinek birika goitik behera egin zuen:
  - Oso goxoa izango da!
  Svetlana bertan dago. Zoratuta dago. Eta bere ezpatak tankeen antzera pasatzen dira, infanterian barrena. Eta gero, mugimendu dotore batekin, automatek aurkariak mozten dituzte. Eta marrubi titiak funtzionatzen dutenean, hori guztiz kaosa da.
  Eta zilborrak benetakoa den eta hilketa usain infinitua botatzen duenean.
  Gerlariak oihu egiten du:
  - Txapelduna naiz!
  Mirabela Belatz baten antzera txistu magnetikoak. Eta britainiarren gainera erori euri grisa bezala. Hemen neskak guraizeak bezala ezpatekin hartu eta moztuko du. Eta orduan makinak funtzionatuko dute. Gerlari gaztea harrituta dago. Eta hona hemen are freskoagoa, ikasle baten hanka oinutsik eta neskatilak heriotzaren oparia abiarazten duenean.
  Mirabelak irrintzi egin zuen:
  - Komunismoaren kanpainaren handitasunaren alde!
  Margarita oso neska aktiboa eta gogorra da. Metrailadoreen leherketa bat ematen du, britainiarrak moztuz. Eta gero haragia moztu ezpatekin.
  Eta gero oin hutsik halako suntsitzaile bat bidaliko du.
  Eta gudari gazteek txistu egingo dute. Eta bele lurrunduen halako maluta lodiak eroriko dira etsaien gainera.
  Natashak zehaztasun handiz egiten du tiro, eta orro egiten du:
  - Aintza Tsarren Aberriari!
  Neskak metraileta baten leherketa egin zuen. Orduan ezpatekin moztu zuen, lehoi inperioko borrokalariak moztuz. Eta gero, behatz hutsez, suntsipen osoko oparia nola bota.
  Eta gero pultsarrak igorriko dituzte titi gorritxoek. Eta orduan halako tximista suntsitzaile eta hilgarri bat zilborra biribiletik aterako da. Eta erre bete-betean, soldadu ingelesak.
  Baina oparirik suntsitzaileena ile urdina zuen neska batek kuleroak lehertu zituenean izan zen, eta suntsipen magikoaren tornado suntsitzaile bat Artizarraren bularretik hegan atera zen.
  Hau da britainiarrek batere jasan ezin dutena. Hartu eta txipetan eta hilkutxan sartuko du.
  Gudariak orro egin zuen:
  - Aintza kosmiko eta errege Aberriari!
  Zoyak energia basatiarekin borrokatzen du. Hemen errota ibili zen ezpatekin. Orduan, metrailadoreen leherketa zehatza eman zuen. Gainera, txikori gazte baten koloreko ilea zuen neska oso eder batek jaurtitako bala bakoitzak diana jo zuen eta ez zen alferrik izan. Eta orduan hanka dotoreen hatz biluziek heriotzaren beste opari bat bota zuten. Eta oso zehatza eta ondo zuzenduta geratu zen. Eta granada magiko eta berrerabilgarriaren zati bakoitzak helburua jo zuen.
  Eta gero titia gorrixka hartu eta eskuineko bularretik tiro egin zuen zalditeriari, eta ezkerretik infanteriari.
  Zoyak txiokatu zuen:
  - Aintza Alexandro Tsarari!
  Baina tximistak zilborretik atera ziren, lehenik infanteriari, eta gero zalditeriari. Oso hilgarria eta zehatza izan zen.
  Eta hona hemen azken akordea, Venuseko haitzulo ederretik tornado bat igo zenean neska gudariaren kuleroak urratu zituenean. Eta hainbeste ingeles suntsitzen dira aldi berean.
  Emakume borrokalariak orroa egiten du:
  - Agindutako Errusiagatik!
  Natashak, soldadu ingelesak moztuz, esan zuen:
  - Israelgo Promesa Lurraldea ... Errusia apur bat ezberdin deitzen da!
  Agustine gerlari bat da, ispilu baten antzera bere hortz distiratsuen irribarre hilgarrian. Eta eguzki-untxiak hegan egiten dute haiengandik, soldadu ingelesak erretzen dituztenak. Neska ilegorriak ezpatekin teknika bat egiten du, aurkariak moztuz. Gero, metrailadoreetatik tiro egiten du, belarra mozteko mozgailua bezala moztuz. Eta harpia gorri baten oin biluziak botatako granada batek hegan egiten duenean, eta borrokalari ingelesak hausten dituenean.
  Eta orduan traje gorriko gudariak, errubi tititik hartzen duen heinean, heriotza ekartzen duen zerbaitek tiro egingo du. Eta pulsar basatiak pasako dira.
  Neskak zilborretik zerbait hartu zuen, ihes egiteko aukerarik ematen ez duena, jaurtitzen eta birika goian botatzen zuen.
  - Errusiako etsaien garaipenagatik!
  Eta azkenean, Venusen bularretik kulero meheak ateratzeak britainiarrei gurutzatzeko astirik ere eman ez dien zerbait jarriko du martxan. Gogor erori zen.
  Svetlanak hartu zuen eta ezpatekin moztu zuen errota baten palak bezala. Borrokalari ingelesak moztu zituen. Eta gero bere metrailadoreak tiro egin zituen. Moztu etsai asko. Neskak hartu eta granada bat jaurti zuen bere oin hutsen hatz zizelatuekin. Eta aurkarien masa hautsi zuen. Eta gero marrubi titietatik jaurti zuen halako tximistaren isurketa bat. Eta gudulari ingelesak errukirik gabe bota zituen.
  Beraz, zilborratik hartu eta magia magiko sorta bat bidali zuen. Eta guztiak puska txikitan urratu zituen.
  Eta azkenean, artu zuen, bere kulero urdinak bota, eta nola botako zuen ekaitz oso bat Artizarraren bularretik, eta erregimentuari su eman eta azkenera arte erre zuen.
  Mirabela Magnetic-ek berriz ere moztu zuen pertsonei tximeleta teknika bat eginez. Eta orduan metraileta baten leherketa bat egin zuen. Soldadu ingelesak moztuta. Neskaren oin hutsek hainbat granada berrerabilgarri bota zituzten. Eta aurkariak hautsi zituen.
  Eta gero gudariak nola txistu. Eta goitik, beleak britainiarren gainera botatzen hasi ziren bastei-metraileta baten indar nekaezinarekin. Eta nola zulatu zituzten Britainiar Inperioko soldaduak moko zorrotzez kaskoekin batera.
  Terminator neskak abesten zuen:
  - Aintza Errusiako aberriari!
  Neska nekaezina den Margaritak ere irrintzi egin zuen gogotsu, hortzak agerian utziz:
  - Aintza Alexandro Tsar heroiari!
  Eta oin hutsik hartu eta botako du halako gauza hiltzailea, suzko pila bat goitik eroriko balitz bezala.
  Eta neskak berriro txistu egingo du... Eta beleak eroriko dira eurite hilgarri bat bezala britainiarren buruetara.
  Natashak infanteriarekin borrokatzen du erotasun basati batekin. Eta ezpatak hartuko ditu britainiarrak eta thrash. Eta metrailadore batetik etsaiak moztuko ditu. Eta bere orpo hutsak heriotzaren opari bat botatzen duenean, izugarri fresko bihurtzen da.
  Eta ile urdineko gudariak suntsipen-opari ikusgarria aterako du bere titi gorritik. Eta soldadu ingelesak bizirik frijitu.
  Jakina, pena ematen dit mutilak, baina jatorrizko errusiar lurraldera iritsi ziren - Alaska. Eta zaila da haiei aurre egitea, indarkeriarik gabe.
  Baina Natasha, deskarga elektriko eta indartsu batekin zilborretik astinduko balitz bezala, aurkariak nahaspila odoltsu batean sartuz. Oso eraginkortasunez egiten du.
  Baina jariorik suntsitzaileena etsaien zain dago Artizarraren altzotik denean, ekaitz hiperplasmiko magikoak agintzen duen moduan. Horrek erabateko suntsipena dakar.
  Gerlariaren orroak:
  - Komunismoa dator!
  Zoya, etsaia su hilgarria buru, metrailadoreetatik, ezpatekin txikituta. Ingeles ilara oso bat zapaldu zuen. Orduan, hanka dotoreen hatz biluziekin granada hilgarri bat jaurti zuen. Soldadu britainiarrak hautsi zituen.
  Eta titi carmesiek pulsarrez distira egin zutenean, botere britainiarra zapalduz, britainiarrak erabat gaixotu ziren.
  Baina neskaren zilborrak tximista askatu zuen, borrokalari ingelesen fusilen baionetak urtu eta haiek beraiek erretzen zituzten.
  Baina suntsipenaren oparirik indartsuena hegan atera zen Artizarrako leizetik. Etsai guztiak batera hartu eta erre zituen. Eta aurkariengandik adarrak eta hankak bakarrik utzi zituen. Zehazkiago, botaen zolak.
  Zoyak txiokatu zuen:
  - Komunismoa etorriko da - aintza tsarrari!
  Agustinek erokeria erasokor batekin borrokatzen du. Neska bat da, beno, halako neska borrokalaria, ezin dudala inor salbatu bere aurka. Haren ile kobre gorria haizean astintzen da Leninen pankarta bezala, eta horrekin Neguko Jauregia erasotzera joaten dira. Gudariak metrailadoreen leherketa bat emango du, eta bala bakoitza helburu egokian dago. Eta ezpatekin mozten du alferrikako zeremoniarik gabe.
  Eta terminator neskaren oin biluziek botere hilgarrieneko granada bat botatzen dutenean. Eta suntsipenaren epizentroan zeuden Britainia Handiko soldadu guztiak zati txiki eta urratuta zatituko dituzte.
  Baina errubi titiak funtzionatu zuten. Gainera, aurkariengan eragin hilgarria. Titi batek, bitxiz distiratsuak, isurketak botatzen zizkion infanteriari, eta bestea Britainiar Inperioko zalditeriari. Eta literalki bero infernuarekin sutan.
  Agustinek txiokatu zuen:
  - Aintza Errusiako aberriari!
  Eta orain, traje gorria duen neska baten zilborretik, tximistak aterako dira. Eta sutan egingo du ingelesen mailan.
  Natashak orpo hutsez egin zuen irrintzi:
  - Super zara!
  Artizarrako leizeko azeri ilegorriak zurrunbilo eta orro magiko baten korronte hiltzaile bat askatuko du:
  - SESBeko nire aberria!
  Svetlana ere bihurgune oldarkorrekin borrokatzen da. Eta oin biluziekin disko meheak botatzen ditu, eta bakoitzak dozena bat buru ingeles mozten ditu. Gudariak hortzak agerian uzten ditu. Metrailadoreetatik tiro egiten du, ezpatekin etsaiak mozten ditu eta nahaspila odoltsu batean bihurtzen ditu.
  Baina bere marrubi titietatik, laser magikoen izpiak hegan egiten ziren. Eta esan dezagun oso polita dela. Nola piztu etsaia. Eta neskaren bular ederrak botatzen dituen izpi hauek benetan erreketa bikaina egiten dute.
  Neska orokorrean, demagun supergizon gerlaria!
  Eta zilborra biribiletik, edertasunak tximistak bezala dira, soilgune osoak erretzen dituzte etsaien lerroetan.
  Svetlanak irrintzi egin zuen:
  - Errusiarentzat, denetan ederrena!
  Eta orain, Artizarraren bere bular ederretik, plasma magiko amorratu baten jario bat hegan ateratzen da eta britainiarren gainera erortzen da. Literalki errautsak eta suak erretzea.
  Svetlanak burrunba egin zuen:
  - Errusiako Kristoren izenean!
  Mirabela Magnetic-ek, etsipenez borrokan eta eraso moduan helikoptero baten antzera ezpatekin astinduz, baieztatu zuen:
  - Jesusen izenean, gure Jainko errusiar, zuri eta ahalguztiduna!
  Eta neskaren oin biluziak suntsipen-opari hiltzaile bat jaurtiko du.
  Horren ostean, neskak berriro txistu egingo du urretxindorio-lapurrak bezala. Halako txistu batetik beleak zoratu eta ahultzen dira. Eta haien mokoek burezurrak ingelesak zituzten.
  Mirabelek oharrak:
  - Hobe ordubetez errege izatea mende batez esklabo baino.... Baina gizonak ez du hil nahi!
  Margaritak barre egin zuen eta esan zuen:
  - Bai, jendeak berak ez daki zer nahi duen!
  Neskak haize-errota eraman zuen eta granada bat bota zuen oin hutsarekin. Orduan bere hortz perlatsuak dirdir egin zituen, esanez:
  - Gizakiak Jainko bihurtu nahi du, baina ez du sakrifikatu nahi!
  Eta Margaritak, metrailadore leherketa bat eman zuen. Aurkari asko moztuta. Eta gero nola txistu. Eta beleak soldadu ingelesen buruen gainera erori ziren, emaitza hilgarri batekin.
  Neskak esan zuen barrez:
  Garaipenera eramaten duen guztia zoragarria da!
  Mirabela Magnetic-ek, hiltegi bat egin ondoren, dozena bat ingelesen buruak moztuta, baieztatu zuen:
  - Hartu etsaia, baina bitartekoek ez dute balio!
  Natashak tximeleta teknika bat egin zuen bere ezpatekin. Orduan, oso ondo zuzendutako eztanda eman zuen, aurkariak moztuz. Gurina bezala moztu zituen labana batekin. Eta bere hortz perlatsuak keinu egin zituen. Eguzki-izpiek hegan egiten zuten haren hatzetatik, eta soldadu ingelesen buruak erauzi zituzten. Eta mehatxuz eta sinesgarritasunez egin zuten dena.
  Orduan neskaren oin biluziek limoi bat hartu eta jaurti zuten. Horrek, urratu ondoren, berehala itzali zituen Britainia Handiko ehun soldadu. Eta gorputz-adarrak moztu.
  Eta orduan Natashak bere zilborretik, heriotzaren eta suntsipenaren tximistaz zipriztindu ahala, klase gorena erakutsiko du. Eta zilborra oso-oso oldarkor aritu zen, ezinbesteko heriotza ereiten.
  Eta Artizarrako leizetik energia magiko eta suntsitzaileen orbanak jaisten zirenean, benetako aerobazia bikaina izan zen.
  Natashak zaunka egin zuen:
  - Garaipen sainduengatik!
  Eta titi gorritxoek etsaia garbi mozten duten gudu-pultsarrak igorriko dituzte.
  Baina erasoan Zoya. Urrezko ilea duen neska hau oso aktiboa eta distiratsua da. Beraz, hartu zuen eta metrailadoreetatik oso ondo zuzenduta eta zehatza eman zuen eztanda. Eta gero bizkarra moztu zuen ezpatekin. Heriotza-bonba hiltzaile baten oinutsik jaurtitzen du. Eta gero titi gorrixkak hartu zituen muturreko boteredun pultsar hilgarriak askatuko baitzituen. Eta urratu lehoiaren inperioko gudariak.
  Eta oihu:
  - Aintza komunismoari!
  Eta zilborretik bidaliko du halako tximista basatiak, non etsaiak lurreraino erreko dituela.
  Eta orduan Artizarrako haitzuloko neskak halako botere mugagabeko olatu bat altxatuko du, elementu basati bat besterik ez baita izango.
  Zoyak hots egin zuen:
  - Errusiarentzat, errege santuak!
  Eta perla hortzetatik askatuko ditu halako erbiak suntsitzeko energia, non erregimendu ingelesaren erdia erreko baitute. Eta nola beldurtuko dituen zaldiak neska freskoagorik ez egoteak.
  Agustinek hortzak agerian utzi eta keinua egin zien bere lagunei. Orduan hartu zuen eta oin biluziekin heriotzaren oparia bota zien lehoiaren inperioko borrokalariei. Metrailadore-leherketa bat jaurti zuen, gero ezpatekin errota bat egin zuen, aurkariak txikituz.
  Eta irrintzika:
  - Errusiako komunismoaren alde!
  Eta ruby tipietatik suntsipenaren eta magia suntsitzailearen opari bat askatu zen. Literalki etsaiak bizirik jaten.
  Eta tximistak beren zilborretik hegan egiten zutenean, ingelesen artean lehertu zirenean, eta denak igitaia bezala bota zituzten. Bai, eta frijituak, kebabak zartaginean bezala.
  Baina Agustinen bularretik energia erre eta infernuzko korronte bat isurtzen zen. Eta nola hasi zen dena erretzen, eta errauts bihurtzen. Eta orain ingeles erregimentu oso bat desagertu zen, plasma magikoaren jarioagatik.
  Gerlari ilegorriak irrintzi egin zuen:
  - Errusiako komunismoaren alde!
  Eta bere hortz perlatsuetatik nola askatuko dituen eguzki-untxiak. Eta borrokalari ingeles horiek erre eta kaskoak urtuko dira.
  Horrela ematen du gorritxoak.
  Eta hona hemen Svetlana guduan. Hain edertasun izugarria eta erregarria. Bere ilea elurrarekin lotuta dagoen arren.
  Gudariak hartu eta berriro ezpatak biratu zituen, aurkariak moztuz. Gero, bere metrailadoreetatik tiro egin zuen, eta oso zehatz, ia hilgarri eta hilgarri. Bala guztiak zuzenean joan ziren helburura.
  Orduan neskaren oin biluziek suntsipen eta suntsipen opariak askatu zituzten.
  Britainia Handiko inperioko soldadu asko urratu zituzten.
  Baina suntsipenaren pultsarrak hegan egin zuten titi gorrietatik. Bai, hain dira hilgarriak, ezin ditudala haietatik salbatu. Eta Ingalaterrako borrokalari asko frijitu ziren. Eta errukirik gabe jokatu zuten.
  Eta zilborretik lehertu zen halako tximista errez, atmosferaren isurketa baino bat-batean. Eta denak batera erre ziren.
  Eta orduan neskak bere ahotik erabateko suntsipen eta heriotzaren untxiak hartu eta askatu zituen.
  Aurkari asko erre zituen....
  Eta horrela aterako da suntsipen eta suntsipen tornado oso bat sabeletik. Eta piztu borrokalari ingelesak Gabonetarako kandelak balira bezala. Eta damurik gabe erreko da.
  Svetlanak zaunka egin zuen:
  - Aintza komunismo tsaristaren Aberriari!
  Mirabela Magnetic pasioz baieztatu du:
  - Aintza heroiei!
  Eta neskak hortzetatik eguzki izpiak ere igortzen zituen, ingeles asko erre zituztenak.
  Orduan neska sorginak hartu zituzten, eta aurkarien porrota bizkortzeko, bosgarren puntutik gas magikoak askatzen zituzten. Eta hamarnaka milaka ingeles izoztu ziren aldi berean. Eta gero konbultsio mingarrietan erori zen.
  Mirabela Magnitnayak eta Margarita Korshunovak txistu egin zuten bat-batean, sinkronoki, eta hildakoen gorpuzkiak pikak egitera joandako bele eta putre multzo batek malutak bezala hartu eta erori ziren britainiarren gainera. Eta buruak, kaskoak, eta abar zulatu zituzten. Gogor jo zuten.
  Agustinek berriro Artizarrako kobazulotik magia tornado oso bat askatu zuen, aurkariei jo eta nola txistu egiten duen hortz pozoitsuen irribarre basati batekin.
  - Ni naiz heriotzaren jeinua!
  Eta seikoteek berriro txistu egingo dute... Armada erraldoiko azken mila ingelesak hilketa txistu eta higuingarriarekin amaitu dira. Literalki sartu ziren hilkutxan.
  Horren ostean, Britainia Handiko flotara aldatzeko garaia da. Ehun eta erdi mila ingeles suntsitu zituzten lehorrean. Eta orain itsasoa hartzeko garaia da.
  Mirabela Magnetic, takoi arrosa biluziekin olatuak apenas ukituz, olatuetatik doa. Neskak ezpatak kulunkatzen ditu, hurbilen dagoen armadillora hegan egiten du eta marinelak mozten ditu ezpatekin. Ez ahaztu metrailadoreetatik tiro egitea.
  Eta bere oin biluziek granadak oso zehatz eta hilgarriak jaurtitzen dituzte. Eta bikaina dela esan dezakezu.
  Eta azkenean, neskak itsasontziko lema hartzen du. Guduontzi indartsua bihurtzen du, eta aldi berean bi ontzik elkarren artean talka egiten dute abiadura osoan. Bi mendi aldi berean elkartuko balira bezala, eta metala erori eta tabikeak erre. Eta ingeles nahasia uretara erori zen. Eta ehunka itota.
  Mirabela nola txistu - arraina zoratuta geratu zen eta itsasgizon ingelesak isatsa muturrean jotzen hasi ziren.
  Neskak txistu egin zuen:
  - Aintza tsarismoari - komunismorantz goaz!
  Margarita, aurkariak moztu eta ezpatez puskatuz, eta ingelesak aza bezala txikituz, lemaraino sartu zen. Behatzak biluzik, granadak bota zizkion etsaiari, eta barruak kolpatu zizkion. Neska oso polita eta garaiezina izan zen. Eta orain lema hartu zuen.
  Eta berriro bi burdinontzi ingelesek buelta eman eta talka egiten dute. Eta metalen garrasika, eta erraldoien erorketa. Eta uholdearen ostean.
  Natasha ere eraso gogor batean dago. Ezpatekin lan egiten zuen. Ondoren, moztu segidan. Eta emakumeen hanken oin biluziekin bonba bat jaurti zuen.
  Orduan, lema hartu eta gudu-ontzia ahari baten gainean jarri zuen. Baina, aldi berean, ez zuen ahaztu pulsar bat titi gorritik jaurtitzea, marinelak urratuz.
  Neskak irrintzi egin zuen:
  - Trumoiak eta tximistak!
  Zoyak, aurkariak ezpatekin suntsitu eta metrailadoreetatik tiro eginez, lemarako bidea garbitu zuen. Behatz hutsekin guda-ontziari buelta eman zion. Bere lankide hurbilena astindu zuen.
  Zoyak haserre egin zuen.
  - Zoragarria da!
  Eta carmesi tititik beste pulsar bat askatuko da.
  Eta hona hemen Agustin jardunean. Ezpatez zartatu zituen marinelak, eztanda bat eman zuen, hainbeste non bala bakar bat ere ez zen igaro. Apurtu helburura. Bolantea ere hatz hutsez biratzen da.
  Eta bi armadiloek talka egiten dute.
  Azeri ilegorriak oihukatu zuen bere biriken goialdean:
  - Arranoak Patriaren alde borrokatuko dira!
  Svetlana ere emakume maisua da borrokan. Ezpatekin mozten ditu ingelesak. Ondoren, metrailadorearen eztanda batekin moztuko da. Eta gero oinutsik disko mehe pare bat botako ditu.
  Bolantea hartu, biratu. Eta berriro armadiloek talka egiten dute.
  Neskak bere biriken goialdean garrasi egin zuen:
  - Mirariak egiten ditut!
  Mirabela Magnetic, ingelesak ezpatez moztuta, beste ontzi bat jarri zuen. Eta berriz ere armaginak bultzatu zituen buelta batekin. Eta gudariak nola txistu egingo duen. Eta marinel asko arrain ikaratuta bota zituztela uretara.
  Margarita ere gudu-maisua da. Lehenik eta behin, ingelesak ezpatez mozten dituzte. Gero, oinutsik hartu eta disko hiltzaileak botatzen ditu. Eta neskaren ondoren, alferrikako zeremoniarik gabe, armadilloa zabaltzen da, eta arerioetara jotzen du.
  Orduan neskak oihu egiten du:
  - Karten paloa bikaina izango da!
  Natasha ere neska bat da, ez da batere traketsa. Ingeles marinelen artean ebakitzen du blotter bat bezala. Orduan lema hartzen du. Eta berriro armadillos bultzatzen. Baina super-klase opari bat titi gorritik hegan ateratzen denean, orduan hau benetako heriotza da.
  Zoyak inolako konplexurik gabe borrokatzen du. Moztu ingeles mordo bat ezpatekin. Bumerang bat bota zuen oin hutsez, burua moztuz. Eta orduan lema hartu zuen eta berriro bi ontziek talka egin zuten.
  Gudariak irrintzi egin zuen:
  - Goazen aharira!
  Agustin ere andereñoa ez den emakumea da. Hartu eta bere behatz hutsez almiranteari sudurretik heldu eta itsasora bota zuen. Eta gero denak txikitu zituen ezpatekin, chucruta bezala. Eta orduan lema hartu eta infernuko ahari batekin guda-ontziari buelta eman zion.
  Eta elkarrekin hondoratzen hasi ziren.
  Svetlana indar birrintzeko gerlari bat da. Marinel ingeles asko moztu zituen. Eta oinutsik lema hartu zuen, eta hiru ontzi ingeles adarkatu zituen aldi berean eta erraz gainezkatzea lortu zuen.
  Orduan oihu egin zuen:
  - Bitxiak eutanasia!
  Mirabela Magnetic-ek beste ontzi britainiar batek harrapatzen du eta talka egiten du, kasu honetan gurutzontzi bat, orroka:
  - Aintza aberriari!
  Margaritak ontzi berri bat ere jarri zuen martxan. Eta ahari zoro batez bete zuen, etsaia suntsituz.
  Eta burrunba egin zuen:
  - Gurutzontziloak hondoratzen ari dira!
  Natashak ere gurutzontzira jarri eta bultzatu zuen ohiko metodoaren arabera. Aldi berean, pulsar bat ere askatu zen titi gorritik. Britainia Handiko ontzia alboan sartu eta zatitu zuen.
  Gudariak irrintzi egin zuen:
  - Aintza komunismo tsaristaren Aberriari!
  Eta orduan koagulu bat botako da Artizarraren bularretik, eta berehala bi gurutzontzi urratu zituen.
  Zoya ere erasoko mugimenduan dago. Eta bolantea biratu zen. Suntsitu ditzagun britainiarrak eta bultza ditzagun gurutzontziei, alde batetik bestera. Eta orduan oin hutsez bonba bat bota zuen, eta beste ontzi ingeles bat hondoratu zuen.
  Orduan neskak mugurdi titietatik tximistarekin suntsitzen jarraitu zuen.
  Agustin ere buelta oso oldarkorra da. Moztu ingelesa ezpatekin. Eta orduan oin hutsarekin oskola bat bota zuen, eta, lema jota, gurutzontzi ingelesa biratu zuen, bere lankidearekin talka egin zuen.
  Eskuineko titi errubiak fragata hondoratu zuen tximista lehertu zuen, eta ezkerreko brigantina.
  Harpia gorriak hots egin zuen:
  - Aintza tsarismo garaiari!
  Eta Artizarrako leizetik, tsunami magiko baten antzera.
  Svetlanak ere, estasi basatian, zaunka egin zuen:
  - Errusiak irabaziko du!
  Eta beste ontzi bat ahari bihurtu zuen, eta metala hausten hasi zen. Eta aldi berean bi ontziak hondoratzen eta lehertzen hasi ziren.
  Mirabella Magnetic-ek berriro txistu egin zuen... Mila arrainek salto egin zuten eta berehala isatsa gurutzontziaren alboan kolpatu zuten. Okertu eta hondoratzen hasi zen.
  Eta Terminator neskak beste gurutzontzi bat harrapatu zuen, eta hain trebetasunez zuzendu zuen bere hanka biluzi eta neskatilekin, bolantea biratuz, non lau ontzi hondoratu ziren aldi berean.
  Eta Margaritak bi gurutzontzi bultzatu zituen, hondoratu ondoren, kirrinka:
  - Aintza errege-bizitzaren aberriari!
  Eta neskak bost ilar bota zituen bere behatz hutsez, eta berehala lehertu ziren Britainiar Inperioko bost ontzi mazo baten azpian txapelak bezala.
  Natashak baietz egin zuen baietz. Eta energia korronte bat bota zuen Artizarraren sabeletik. Gurutzontzi pare bat ito eta gurggled:
  - Errusia komunismopean bizitzera!
  Zoyak ere energia tsunami bat bota zuen bere sabeletik, ontziak irauliz, eta txistu egin zuen:
  - Eta are hobe tsarismoan!
  Augustinak energia korronte bat bideratu zuen bere etsaiei bere titi errubiekin. Su eman hainbat ontzi aldi berean. Tximista zilborretik atera eta oihu egin zuen:
  - Errege errebentzioagatik!
  Svetlanak, berriz, azken bi gurutzontzi britainiarrak bultzatu eta beste pare bat ontzi hondoratu zituen marrubi-tipietatik laser izpi magikoak jaurtiz. Orduan hartu eta tximista isuri bat eman zion Artizarraren bularretik eta garrasi egin zuen:
  - Errusiako tsarren handitasunarengatik!
  Mirabelak berriro txistu egin zuen... Orain izurdeak ontzi ingelesen alboetara jotzen hasi ziren, iraultzera eta hondoratzea behartuz.
  Neskak kantatu zuen:
  - Goi-komunismoa tsarismoa da!
  Margarita, neska oinutsik honek, beste ilar bat bota zion britainiar fragatari, eta beste ontzi bat hondoratu zuen, orpo hutsa mugituz, vyaknula:
  - Eta tsarien garaiak ziren onenak!
  Mirabelak, britainiarrak akabatuz, honekin bat etorri zen:
  - Noski onena!
  Eta neskak, bere orpo biluzi eta biribila fragataren brankan sartuz, hegan egin eta beste hiru ontzi hondoratu zituen.
  
  NESKA OINUTIK BATEK GENGHIS KHAN MENDU
  Neska gudaria Kalkako gudura abiatzen da errusiar ratiari laguntzeko. Korrika egiten du, hanka biluzi, zizelkatu eta beltzaran jarriz.
  Kalka-ko borrokak garrantzi handia du. Mongol ratia irabazten baduzu, agian ez da Baturik izango ondorengo mongol-tatar uztarriarekin. Edonola ere, ikasgai bat da eta Gengis Khanen ondorengoek hiru aldiz pentsatuko dute Errusiara joan aurretik.
  Mirabelak lasterka dabil Errusiako tropen laguntzera eta sutsuki abesten dio bere buruari, takoi biluzi, biribil eta hauts samarrak dir-dir egiten diote;
  Munduko neskarik indartsuena naiz
  Nor jaio zen garbitasunean...
  Ez dago ni ederragorik planetan -
  Leku guztietan aurrera egingo dugu!
  
  Errusia famatua izan dadila zoragarrienengatik,
  Mundu osoa konkistatu zuen herrialdea...
  Utzi jendea berehala interesgarriago bihurtzen
  Edozein gerlari benetako idoloa da!
  
  Herri santua defendatuko dut
  Non daude gure arbasoak, sinistu indartsuenak...
  Aurkitu neska oinutsik dagoen jendea,
  Arranoa da, ez txolarrea!
  
  Komsomol kidea nintzen iraganeko bizitza batean,
  Naziek borroka ospetsua izan zuten hain birringarri...
  Eta neskaren ahotsa oso deigarria zen,
  Eta arima argitsu bat!
  
  Mosku ondoan borrokatu nintzen oso ausart,
  Izoztean neska bat zegoen oinutsik...
  Eta kontuan hartu nire presioa hain harrigarria,
  Fritz-i aurpegia hautsi diot ukabilarekin!
  
  Gure bandera Jesusen aintzarako,
  Eta baita Svarog Jainkorik handiena ...
  Betiko Lada gurekin santua,
  Eta munduko Jainko zuri distiratsuena!
  
  Eguzkiaren argitan jaiotako pertsonak gara,
  Yarilok balentria batera bultzatu gaitu...
  Eta nesken abestia bortizki isurtzen ari da,
  Hara, kerubinak hegoak zabaltzen ditu!
  
  Metrailadore batetik tiro egin nuen egoki,
  Opari bat oin hutsik botatzea...
  Faxistari nire sarea bota nuen,
  Neska zahar samarra dirudi!
  
  Gerlaria, Jainkoarengandik uste dut,
  Edertasuna...
  Svarog handienaren izenean,
  Edertasunaren ariman, edertasuna heltzen da!
  
  Kremlina naziengandik defendatu genuen,
  Denen zenbaketa aldi berean busti ahal izan genuen...
  Ez, desmobilizazio bat ez da neska batengandik etorriko,
  Eta begiz jo dugu Fritz!
  
  Betiko komunismoaren aintzarako,
  Komsomoleko kide gisa oinutsik borrokatu nintzen...
  Faxismoaren artaldeak suntsitu egingo ditugu,
  Beraz, altzairu hori ez da Errusiako etsaien aurrean men egiten!
  
  Neskak Stalingradotik gertu borrokatu ziren
  Aleli euren titietan errubi bat bezalakoa da ...
  Laster ikusiko dugu komunismoa ematen,
  Tristura eta irrikarik ez ezagututa!
  
  Aberriko neskarik onenak gara,
  Komsomoleko kidea naiz ia biluzik...
  Baina hain birrindu zuen Reichak metrailadore batetik,
  Alemanak ez zirela gure konpainian sartu!
  
  Errusia distiratsuenaren izenean,
  Uste dut dena oso ona izango dela...
  Jesus handia sinesten misioa
  Maskorrak zizela kolpatzen ari diren bitartean!
  
  Gure aberri handiaren izenean,
  Faxista gaiztoak zuzenduko ditugu...
  Bai, geldi ditzagun horda basatiaren artaldeak,
  Eraso amorratu batean ere, lapur gaiztoa!
  
  Eguzki bat bezala distira egin dezala Jesusen izena
  Ama Mariak eman dezala paradisu handi bat...
  Lada Ahalguztidunarentzat, umeak gara,
  Eta ausart borrokatu eta ausartzen zara!
  
  Gure aberri handiaren izenean,
  Zerk eman zuen komunismoa nonahi...
  Ikonoetatik santuak distira egiten dute, aurpegiak ikusten ditut,
  Jaunaren familia bakar batean!
  
  Svarog ahalguztidunaren izenean,
  Kristo Salbatzailea Ahalguztiduna...
  Familiaren Jainkoa bezalakoa izan behar dugu,
  Sortzaile infinitu guztiari!
  
  Bai, Errusiak ikurrina altxatuko du bere gainetik,
  Indartsuagoak eta jakintsuagoak izango gara...
  Gengis Khanek aldapa batekin erasotzen badu ere,
  Baina neskak oraindik inteligenteagoak gara!
  
  Beraz, ausartzen zaren jendea esaten dizut
  Zerbitzatu gurekin leial errusiar jainkoak...
  Eta salbatu errusiarren arima guduan,
  Infernuko zalaparta jotzen duen arren!
  
  Irabazi egingo dugu, ziur dakit
  Nazi guztiak garaitzeko gai izango gara...
  Kainek ez ditu Aberriko borrokalariak zapalduko,
  Eta orro ikaragarri batekin biziko da hartza!
  
  Oso polita egingo dugu dena,
  Fritz eta mongoliar guztiak garaituko ditugu ....
  Azken finean, arriskutsua da neskekin borrokatzea,
  Errusiako herriak badaki garaiezina!
  
  Guztiok irribarre mehatxagarriak erakutsiko
  ditugu, Gengis Khanen adarrak hautsiko ditugu...
  Gloria amaigabearen izenean,
  Izan bedi patu oso argia!
  
  Bai, ederki borrokatuko dugu nesken aurka,
  Munduko klase gorena erakutsiko dugu...
  Ni gerlari bat naiz, eta arimak ez du pailazo bat sinesten...
  Eta Jainkoak Kristo sarituko du garaipenengatik!
  
  Gengis Khanen tumenak hautsiko ditugu,
  Kalkan neskak izango dira borrokan...
  Ez eutsi kolpe infernuari,
  Maite ditut Jesus eta Stalin!
  
  Beraz, etsaiak txikituko ditut, sinetsi zenbatu gabe,
  Mihiak bezala garaitu ditzaket...
  Sinets iezadazu, lan gogorra dugu,
  Bizitza zetazko haria bezain hauskorra den arren!
  
  Ladaren izenean, Maria Dohatsua,
  Zerk eman zuen gaztetasuna eta maitasuna...
  Oin hutsik ditugun neskak gara,
  Zapaldu dezagun arerioa lokatzetan eta odoletan!
  
  Kristo etorriko da eta hildakoak piztuko dira
  Perun, Yarilo, White God, Svarog...
  Bat dira, jendeak zintzoki daki
  Eta unibertsoaren gainetik Haga Ahalguztiduna dago!
  
  Laburbilduz, gure zoriona betikoa izango da,
  Zoragarria eta zoragarria adinetarako...
  Zerua eta lurra botere handian daude,
  Eta hilezkortasuna, eta gaztetasuna betiko!
  Mirabelak ederki abesten zuen eta bere gorputza oso gihartsua, beltzarana eta erakargarria da. Eta bere hankak biluziak flash oso erakargarriak dira.
  Neska pixka bat berandu iritsi zen, eta borroka martxan zegoen jada. Baina gero beste edertasun batzuk korrika joan ziren. Natasha, Zoya, Augustine, Angelica, Svetlana. Eta hau dagoeneko sei gudari dira. Eta gudariak oso politak dira, eta fisikoki oso indartsuak sorbalda zabalak eta bular altuekin.
  Hona hemen gorputz gihartsu eta oso zizelkatua duten sei neska.
  Mirabelak ezpatekin moztu zuen, eta aurkariak kuxkuxeatu zituen:
  - Errusiar Inperio Handiaren aintza!
  Eta oin biluziekin disko zorrotz bat bota zuen ertzekin, eta buruak moztu zituen.
  Natashak, mongoliar gudariak moztu eta aurkariak hil zituen eta irrintzi egin zuen:
  - Errusiaren alde azkeneraino!
  Zoyak, nuker-ak moztuz, esan zuen, hortzak agerian utziz, burmuin:
  - Ruby Gengis Khan!
  Agustinek, Kieveko Errusiaren etsaiak moztuz, boomerang bat bota zuen bere behatz hutsez eta kirrinka egin zuen:
  - Aberriaren alde, gure ama!
  Angelikak aurkariak moztu zituen, eta bere orpo hutsarekin granada hilgarri bat bota zuen suntsituta eta kuxkuxa:
  - Aberriaren alde Errusiaren alde!
  Svetlanak, mongoliar gudariak moztu eta hatz hutsez orratz pozoitsuak jaurtiz, egin zuen ahotan:
  - Garaipen politenengatik!
  Mirabelak etsai nukerrak moztu zituen grina handiz, eta neska gogotsu hasi zen abesten;
  Errusia Handia - mugarik gabeko eremuak,
  Erre dezala lur santua izarren artean...
  Uste dut bihotzaren sentimenduak ez direla urtzen ari...
  Muga ertzetik ertz babestuko dugu!
  
  Gure etxean komunismoa egon dadila,
  Horrek Lenin kamarada erditu zuen...
  Eta faxismoaren etsai gaiztoa suntsitzen da,
  Belaunaldi handienen izenean!
  
  Azken finean, gure bihotzetan dagoen Ama-Lurra bat da,
  Eta etorkizunean galaxia askotara...
  Izan bedi nire herrialdea mendeetan famatua
  Ama-aberria ez zara bilgarri gozoa soilik!
  
  Utzi nire Aberria loratzen
  Gengis Khan garaituko dugu...
  Irabaziak kontu mugagabea irekitzen du-
  Ivan errusiarra ezagutzen dudan loria!
  
  Neska gudariak hain indartsuak gara
  Aurkariak ezin gaituela gainditu...
  Svarogen eta semeen alabak gara,
  Fuhrer-ari aurpegian kolpatzeko gai!
  
  Guretzat Lada Jainkosa uste dut
  Jainko asko jaio zirenak...
  Pertsona guztiak familia atsegina dira,
  Zein da nire bihotzean Rod ezagutzen dudana!
  
  Eta Jesus errusiar ahalguztiduna,
  Ortodoxia handian jaioa...
  Noski, demiurgoa ez da batere koldar bat,
  Ahalguztiduna herriaren artean ezarri da!
  
  Kristo Ahalguztidunaren aintzarako,
  Gure ezpata zorrotzak altxatuko ditugu...
  Borrokatu mongoliarren aurka azkenera arte
  Batuen horda Errusiara etor ez dadin!
  
  Bai, gurekin boterean dagoen infinitua Rod,
  unibertsoa sortzen duena...
  Eta besterik ez zuen egin
  Zerk besterik gabe harritzen gaituen kontzientzia!
  
  Pertsonak gara - hau espazioaren espazioa da,
  Unibertsoa konkistatzeko gai...
  Baty aizkorak hordak zulatu zituen arren,
  Errusia Familiaren indarrarekin borrokan aldaketarik gabe!
  
  Neskek oso gustuko dute oinutsik,
  Korrika egin azkar izoztutako elurretatik...
  Eta mongoliari ukabilkada bat emango diote,
  Aberriarekin jorratzen ez ausartzeko!
  
  Ezin duzu aberri ederragorik aurkitu
  Errusia amesgaiztoko artalde batekin erasotzen badute ere...
  Neskak ez ditu hogei urte baino gehiago,
  Dagoeneko samuraiak moztu ditu!
  
  Ederra eta dotorea da
  Mongoliak txantxetan suntsitzen dituen neska...
  Utzi Satanek Lurra erasotzea -
  Etsaia zapalduko dugu altzairuzko porrota batekin!
  
  Beraz, oin hutsik astindu nuen,
  Eta orpo hutsa kokotsean sartu zuen...
  Hain neska polita bihurtu nintzen
  Kasu honetan ez duzu samovolok behar!
  
  Nire ezpatak luma bat bezala distiratzen dira,
  Eta mongolen armada hain famatua moztu zuten ...
  Nire arrauna indartsua izan dadila,
  Etsaia modu basatian suntsitu egingo da!
  
  Bai, gure Errusia ez da aurkitu ederragoa,
  Eguzkia planetaren gainean bezain handia...
  Zoriontasuna geure buruarentzat aurki dezakegu,
  Eta heroiko balentriak abesten dira!
  
  Errusia herrialde distiratsua da,
  Zerk eman zien komunismoa herriei...
  Kinek eman digu betirako,
  Aberriaren alde, zorionaren alde, askatasunaren alde!
  
  Aberria - Kristo Jauna gloriatzen dugu,
  Maria eta Lada bat egin daitezela...
  Stalin kamaradak bere aita ordezkatu zuen -
  Errusiarrok garaitezinak gara guduetan!
  
  Munduko herriek errusiar bidea maite dute,
  Bat gara, sinistu jendea bihotzean...
  Sinetsi iezadazu, ez gaitzazu makurtu ukabil batekin,
  Laster irekiko diogu espazioari atea, badakit!
  
  Oinutsik Martera sartuko gara,
  Laster menderatuko dugu Venus ausardiaz...
  Dena ezagutza maila gorena izango da,
  Eta gizon bat edozein heroi bihurtuko da!
  
  Bai Jesus Superman da
  Svarog-ekin, Errusia belaunetatik altxatuko da ...
  Mutilek ez dute arazorik izango,
  Goretsi dezagun Familia infinituan izenean!
  Mongoliarrek hogeita hamar mila eta sei neskak baino ez zituzten txikitu oso ospetsu.
  Eta Mirabelak Sudubey-ri burua moztu zionean, oin biluziekin sastakaia zorrotz bat jaurtiz, azkenean balantza errusiar tropen aldera jo zuen.
  Mirabelak, mongoliak txikituta, esan zuen:
  - Gerran, komandanteak normalean lehoi bat bezala eraman nahi du, baina irabazteko, menpeko batek ez luke ahari bat izan behar!
  Natashak oldarkor adierazi zuen, nuker-ak moztuz eta burua kolpatuz arazorik gabe:
  - Politikaria ezti pozoitua ematen duen sorbalda da, eta gezurrez onduz eta egiaren gatzik gabe promesak!
  Zoyak, mongoliak moztu eta orratz pozoitsu bat oin hutsik botaz, hots egin zuen:
  - Politikari batek ahoa zabaltzen duenean, hauteslearen arima ondo ixten da!
  Agustinek, mongolak moztu eta jarlekuetaraino disekatuz, txio egin zuen:
  - Politikariaren ahotik zenbat eta urrezko mendi gehiago atera, orduan eta litekeena da hauteslearen zorroa hutsik egotea!
  Angelikak, mongoliak moztu eta burua moztu, baraila hautsiz takoi hutsez, gogotsu adierazi zuen:
  - Politikariarentzat erraza da bere promesen urrezko mendira igotzea, hauteslearentzat halako igoera batek amildegira erorketa irekitzen du!
  Svetlanak jarraitu zuen, bizirik zeuden mongolek ihes egin zuten jada, eta orratzak botatzen ari zen behatz hutsez, ikaraz:
  - Jainkoak eman zion gizakiari sorkuntzarako arrazoia, eta politika zigortzeko!
  Horren ostean, bataila azkenean etsaien atzetik bihurtu zen. Mirabelak aurkariak moztu eta kantatu zuen:
  - Ilunpeko gudariak benetan indartsuak dira,
  Gaiztoak mundua gobernatzen du kopurua jakin gabe...
  Baina zuek Satanasen semeak zarete,
  Ez hautsi Kristoren boterea!
  Eta Mirabelak etsaiak akabatuz.
  Azken mongoliarrak moztuz, esan zuen:
  - Amaitu gabeko etsaia tratatu gabeko gaixotasuna bezalakoa da - espero konplikazioak!
  Borroka horretan, errusiarrek, noski, irabazi zuten. Baina hau ez da nahikoa. Mongoliarrek, indarrak bilduta, oraindik Errusiara joan daitezke. Ikasgai bat eman zieten arren.
  Hori dela eta, sei neskek Errusiako Jainkoen zeregina jaso zuten Genghis Khan hiltzeko, Khorezmen indartu arte.
  Inperioko hiriburu zaharra setiatzen ari dira. Agian amore emateari uko egin zion hiri handi bakarra. Eta orain mongoliarrak ekaitz egiten ari dira.
  Natashak iradoki zuen:
  - Gengis Khan eta bere semeak hil behar ditugu. Orduan mongolen armada desegingo da!
  Mirabellak baieztatu zuen:
  - Ekintza gehiago - hitz gutxiago!
  Eta neskek - seiek aurkariei eraso zieten. Eta moz ditzagun mongoliarrak luzatzen ziren ezpatekin, eta bota ditzagun heriotza-opariak behatz hutsez.
  Gudariak sakabanatu ziren... Eta soilgune osoak moztu zituzten etsaien posizioetan. Eta nola mozten zituzten.
  Mirabelak, mongoliarrak moztuz, honako hau adierazi zuen:
  - Ezin gara garaitu!
  Natashak, mongolen legioak zeharkatuz, hau baieztatu zuen:
  - Elkartuta gaudenean garaiezinak gara!
  Eta Zoya mongoliarrengana mugitu zen bere orpo hutsarekin, figuratiboki puskatuz. Orduan oihu egin zuen:
  - Uste dut Errusia berriz jaioko dela!
  Angelikak, aurkariak moztuz, irrintzi egin zuen:
  - Horretan nabil borrokan!
  Agustinek, mongol ratia birrinduta, orroa egin zuen:
  - Eta ez diet beldurrik arerioei!
  Svetlanak eman zuen, etsaiak gustuz moztuz:
  - Hori izango da Kieveko Errusiaren defentsa urruneko hurbilketetan!
  Eta neskek, mongolak moztuz, koruan abesten zuten;
  Gengis Khanek mundua gobernatu nahi zuen,
  Kutxaz betetako asmoak ditu...
  Kieveko aberria jo nahi du,
  Baina zuzenean hilkutxa sartuko dugu!
  
  Svarog-en alabaren neskak gara,
  Mongoliar guztiak garaitu ditzakegu...
  Bihotz guztietan dago Jainkoaren partikula bat,
  Lapur gaizto batek ez gaitu gaindituko!
  
  Sinetsi laster Jesusekin egongo garela
  Jainkorik loriatsuena irudikatzen du...
  Arte handia konkistatzeko,
  Aintzaren bihotzean dauden guztiek ahal dezaten!
  
  Gengis Khanek maltzurki erasotzen du,
  Bere rati horda handiak dira...
  Lazo gainean eraman nuen neska,
  Nuker gerlariek gidatu zuten!
  
  Errusia, noski, oso argia izango da,
  Ama-aberririk garbiena...
  Fedegabeak ere pozik daude horretan,
  Nahiz eta batzuetan Satanekin arazoak!
  
  Handiena konkistatzailea da,
  Gengis Khan barbaro gaizto hau...
  Makurtu zena bere ariman traidorea da,
  Ez gaitu Mongol Khan konkistatuko!
  
  Etsaia, noski, oso indartsua da,
  Bere hordak ozeano bat bezalakoak dira...
  Baina neskek dotoreak dirudite,
  Gengis Khanen bihotzean kolpatua!
  
  Munduaren partikula bat konkistatu dezakegu
  Gaindi dezagun txantxetako horda...
  Beraz, Kristogan idolo baten arima,
  Mongolen armada hautsiko dut!
  
  Genghis Khan borrokalaria da handia izan arren,
  Baina sinetsi iezadazu, hautsi egingo dugu...
  Dragoia mila aurpegirekin doan arren,
  Gloria altzairuzko ezpatarekin baieztatuko da!
  
  Errusiak bere buruarekin defendatu zuen herrialdea,
  infernuko txingaren inbasioetatik...
  Amaren bularrak estali zituen -
  Eguzkiaren eta Lurraren herri guztiak!
  
  Neskek oso irmo esan zuten:
  Genghis Khan ezin diozu eutsi...
  Aberriaren bandera harro garatu zen,
  Bostekin irmo gaindituko duzu azterketa!
  
  Nesken ezpatak puntua du,
  Unibertsoan indartsuagoa dena ezin da aurkitu...
  Ez eraman animaliak zentzugabekeriak,
  Maitasunaren paradisuan sartu ahal izango gara!
  
  Ez dago ezer hoberik Ama Lurrean
  munduko neskak, mundua, diamantea... baino.
  Errusiarrak, tatariarrak, mordoviarrak, txuktxiak -
  Zuen guztiengatik, Kristok bere bizia emango du!
  
  Dena ondo egongo da gure munduan,
  Gengis Khan-en horda hil da ...
  Armageddon Batu ez da etorriko,
  Satanek ez ditu errusiarrak zapalduko!
  Hemen Natashak sastakaia zorrotz bat bota zuen eta Gengis Khan akabatu zuen bere behatz hutsez heriotzaren oparia botaz.
  Eta Mirabela Magnetic Gengis Khan Jochiren seme zaharrenari burua moztu zion.
  Hala, mongoliarren bi buruzagi nagusiak hil zituzten.
  Gengis Khanen bigarren semea Agustinek hil zuen, eta hirugarrena Zoyak, heriotzaren dohain hilgarriz joz.
  Baina laugarren semeak, Svetlanak, kolpe batekin lepoa hautsi zuen oin hutsarekin.
  Bai, neska hauek borroka klase gorena erakusten zuten. Genghis Khanek legezko seme bakarra du, Kulkan, baina oraindik ume txikia da. Beraz, boterearen aldeko borroka saihestezina da. Hala ere, Mengoren biloba ere badago - Jochiko zaharrena eta dagoeneko ia gazte heldua.
  Angelica gorri-argia amaitzeko eman zioten. Beraz, ume txikiak bakarrik geratzen dira eta Gengis Khanen tronuaren aldeko borroka dago.
  Beraz, mongoliarrak ez dira Errusiaren aurkako kanpainan egongo. Eta ziurrenik haien inperioa hautsi eta akaroetan hondoratuko da.
  Hala ere, neskek, badaezpada, Gengis Khanen komandante autoritate handienetako hainbat hackeatu zituzten, inork Errusia konkistatu eta mongoliarrak batu ez zezan.
  Horren ostean, takoi biluzi eta biribilak dir-dir egiten zuten bere garaira.
  Kieveko Errusiak ez zuen inbasioa ezagutu. Pixkanaka-pixkanaka, zatiketa feudala Lurren sendotzeak ordezkatu zuen. Eta hori Alexander Nevsky-k egin zuen, suediarren eta alemaniarren aurka izandako garaipenak bere agintea indartu baitzuen. Eta pozoitu ez zenez, denbora luzez gobernatu zuen, eta koroa izatea ere lortu zuen, enperadore eta errege titulua jasoz. Horren aurretik, Polonia, Bulgaria eta Volgako estatu guztiak konkistatuta. Tsargrad ere hartu zuten. Sortu zure inperio handia. Hori ez zen erori, Nevskyk tronurako oinordetza sendotu baitzuen semez seme eta antzinatasunaren arabera.
  Horrela sortu zen errege dinastia. Kieveko Errusiak konkistatzen jarraitu zuen. Auzokideen parekoak ez ziren botereak zituen. Eta kalifato islamiarra eta Gengis Khanen inperioa ez bezala, ez zen erori. Alexander Nevskik Errusiako inperioaren zentralizazio sendoa ezarri zuen, eta satrapen boterea mugatu zuen, Kiev eta Konstantinoplaren menpekoak eta ordezkagarriak bihurtuz.
  Beraz, dena ondo zegoen. Mundu osoa batu eta sendotu zen arte.
  Eta horrek, noski, aurrerapen zientifikoa azkartu zuen eta jendeak askoz lehenago hegan egin zuen espaziora eta eguzki-sistemako planetak menderatu zituen. Bizitza gero eta hobea zen. Baldintza horietan, Gengis Khan gogoratzen zen batzuetan, eta ohartu zen hark ere inperio handi bat sor zezakeela Jainkosa errusiarrek hura gelditu ez izan balute.
  Filmak ere egin dira...
  Eta zientziak denboraren sekretua garatu eta menderatu zuenean, orduan Alexander Nevsky eta Genghis Khan berpiztu ziren hildakoen artetik.
  Xakean jokatzen zuten elkarren artean. Nevskyk adierazi zuen:
  - Konkistatzaile duin bat zinen!
  Genghis Khanek baietz egin zuen.
  - Errusiar Jainkoen alabei baino ez nien amore eman!
  Eta enrote bat egin.... Antzinateko bi agintariek barre egin zuten eta esan zuten:
  - Pertsona bakoitza bere zorionaren errementaria da, baina munduan dagoen guztia botere altuen menpe dago, ohorea kontuan hartu gabe!
  ALEXANDRO LAUGARREN JAINKO BIZI
  Oraingo honetan Mirabela bidaliko dute borrokan Alexandro Laugarrena, Alexandro Handiaren semea, erregeen artean mitikoena, borrokan laguntzeko.
  Hamar urteko mutiko bat besterik ez da. Eta inperioko benetako boterea errejidorearena da.
  Mirabelak ezin zuen errejidorearen izena gogoratzen. Eta oraingoz, Ekialde Hurbileko hondar beroetan zehar korrika egin zuen, hanka biluzi, beltzaran eta dotoreak emanez.
  Bai, ez zen bide erraza izan beretzat. Neska biluziaren orpoetako harea asko erretzen da.
  Distrakzio pixka bat lortzeko Mirabelak abestea erabaki zuen. Azken finean, abestiak benetan bizitzaren tonua altxatzen du bereziki:
  Eta edertasunaren ahotsa zoragarria da.
  Neskak ain poz abesten du;
  Basamortuan zehar korrika dabilen neska oinutsik naiz
  Harea beroak oinazetzen ditu nire zola...
  Zer gertatu zaio orain edertasunari
  Zergatik du urretxindor-ahotsa!
  
  Mundua, noski, sinets iezadazu, ez da gozoa,
  Sinets iezadazu, arazo asko daude eguzkiaren azpian...
  Ai, zapore desatsegina geratzen da,
  Eta ehiza neskek aldaketa handiak ezagutzen dituzte!
  
  Hemen jaitsi zen garaian, sinetsi Alexander,
  Jainkoaren mazedoniar borrokalari handia...
  Cassandra biluzik bezala zegoen,
  Komandante indartsua - sinetsi iezadazu, ondo egin!
  
  Baina agintaria, eguzkia bezain ederra, hil zen,
  Bere seme txikia tronuan geratu zen...
  Eta noski, honetan ez dituzu beleak urratzen,
  A ze umea tronuan, ai, guztiz bakarrik!
  
  Neska sutsuki saiatu zen hura babesten,
  Mantendu amets santua tronuan...
  Inperioak mundua gutxi goberna dezan,
  Jainko Ahalguztidunari otoitz bat irakurriko diot!
  
  Orain oinutsik nabil basamortuan zehar,
  Oso mingarria da nire zorigaiztoko zoletarako...
  Inperioa erabat nahasi zen
  Jainko ahalguztidunak lagun dezala, kerubin!
  
  Beraz, greko gerrazaleen kanpalekura abiatu nintzen,
  Ezpata borrokan eskaintzen diren zerbitzuak...
  Guztiok giza anaiak garelako
  Eta ausardiaz sinistu aurkariak hautsiko ditugula!
  
  Zein da eslaviarren patua,
  Borrokatu gogor, ez madarikatu patua...
  Beharrezkoa bada, bankuak jarriko dizkiogu etsaiari,
  Kontua irekita zegoen jada isuna jarri zen!
  
  Hemen nago antzinako munduaren batasunaren alde borrokatzen,
  Beraz, Jaun Goren Handiak goberna dezan...
  Azken finean, Aberriaren guduek paradisuko lira bat dirudi,
  Tarteka haragi sakratua urratuz!
  
  Bai, neska herriko heroia da, abertzalea,
  Maitasunez borrokan ari diren greziarren inperioarentzat...
  Tronuan dagoen haur zaharra babestuko dut,
  Jainkoarengandik etorri zelako, badakizu, umea!
  
  Gizadiaren mundua loriatsua izango da,
  Badakit bikaina izango dela eta dena ondo egongo dela...
  Mazedonia ia jatorrizko Errusia da,
  Ontzia berdindu egin behar da bertan arrauna apurtzen bada!
  
  Laster Jainkoa Jesus graziaz guregana etorriko da,
  Gizateriaren semeei salbazioa emango die guztiei...
  Beraz, plebeioak noblezia jakintsuena izan daitezen,
  Eguneroko arazo gehiago konpontzeko!
  
  Aintza Jainkoari, eta aintza Kristo Jesusi,
  Zeruko eguzki handiak erditu zuela...
  Artearekin du zerikusia...
  Izan ditzagun botere zintzoagoak!
  
  Orduan zeruetara igotzen gara zeruan,
  Igo gaitezen izarren gainetik Jesus gordetzeko...
  Estasi handian hil ziren guztiak piztuko dira,
  Goretsi Maria Dohatsua Semeagatik!
  Mirabelak abesten amaitu zuen, eta nola altxatu eta oin hutsez korritzen zuen toska biribilgailua airean. Eta barre egin.
  Orduan neskak gogoratu zuen Alexandro laugarrenaren erregeordea, Filipe Arridea, Alexandro Handiaren osaba eta anaia zela. Baina hil egin zuten. Eta orain Antigono Begibakar dago tronuan. Alexandro Laugarrena onartzen du.
  Eta Kasandro, Mazedoniako agintari eta satrapa, aurka egiten dio.
  Borroka bat gertatuko da, non Antigono Begibakar eta Alexandro Laugarren Tsar nominala hilko diren.
  Antigonus Begibakarak lurralde eta tropa gehiago ditu. Cassandrok Mazedonia bera eta Grezia ditu, armada antolatuagoa eta armatu hobeago bat.
  Beraz, aukerak gutxi gorabehera berdinak dira, eta aukera txikienak erabaki dezake borrokaren emaitza.
  Istorio hau ofizialetik apur bat ezberdina bada ere, baina garaiak zaharrak dira, inork ez daki nola izan zen.
  Mirabelak Antigonus Begibakarren kanpamendura ihes egiten du. Eta bere takoi biluzi eta biribilak distira egiten dute.
  Dagoeneko urrutitik ikusten dira kanpamenduko banderin eta banderak. Armada handia da. Zenbatu lurrak India eta Indiaren zati bat. Egipto oraindik zalantzan dago zein alde hartu.
  Antigono eta Cassandro boterea lortzeko borrokan. Baina Antigonoren garaipenak posible egiten du inperioa berriro ukabil bakarrean biltzea, Kasandrok, aitzitik, sakabanatu egiten duen bitartean.
  Beraz, Mirabelaren aukeraketa begi-bistakoa da!
  Neska korrika doa kanpalekura. Gerlariek berehala begiratzen zioten bere gihartsu, beltzarana, bikini batean.
  Baina inor ez zen ausartu eztabaidatzera eta moteltzera.
  Mirabelak ziztu bizian dabil, eta oin biluziek aztarna dotoreak uzten dituzte hondarrean.
  Gerlari asko, batez ere gazteak, belauniko erortzen dira eta irrikaz musukatzen dituzte aztarna hauei.
  Hona hemen neska eder eta gihartsu bat karpa ondotik pasatzen. Gudariak makurtzen dira haren aurrean.
  Eta musu eman berriro bere oinatzak. Mirabela super den neska bat da.
  Gerlari gazte bat belaun hutsetik hartzen saiatzen da. Eta neskak hartu eta ostikoka eman zion.
  Erori eta talka egin zuen.
  Mirabellak kantatu zuen:
  - Merezi nauzu, merezi nauzu
  Neska bat merezi duzu!
  Merezi, edertasuna pistola batekin,
  Ez bekatu gehiago!
  Eta denak bere aurrean belauniko erortzen dira.
  Neska korrika Antigonoren dendara igotzen da. Benetako jauregi bat bezain handia da.
  Eta hemen gerlari asko daude, gutxienez berrehun mila kanpamentu osorako. Hona hemen inurria.
  Sarreran, Mirabela benetako heroiak ezagutuko ditu. Eta neskari pasatzen utzi zioten.
  Hemen gudaria karpan sartzen da, eta harago doa, hanka biluzi eta dotoreekin alfonbra oparoen gainean zapalduz.
  Berriz ere galdu egiten da. Eta neskak zuzen makurtzen dira gerriraino. Eta dena itxura bikaina da.
  Hemen denda barruan dago eta Antigonok ezagutu zuen. Gizon handi samarra begi adabaki batekin.
  Neska hitz eder jainkosa begiratu.
  Eta esan zuen:
  - Maitasunagatik etorri zara!
  Mirabelak burua astindu eta hots egin zuen:
  - Garaipena ekartzera etorri naiz!
  Antigonok baietz egin zuen eta erantzun zuen:
  - Zer dakizu Cassandra buruz!
  Neskak irribarrez erantzun zion:
  Hark tranpa bat jarri dizu! Hiru soldadu gutxiago ditu, baina antolatuago daude. Hala ere, espero ez garen aldetik joaten bagara, garaipen erabakigarria lor dezakegu!
  Antigonok galdetu zuen susmagarri:
  "Zer gertatuko da Cassander bera bidaliko bazenu?". Eta tranpa batera eramango gaituzu!
  Mirabelak ziur erantzun zuen:
  - Kasandrok ezin izango du inperioa batu. Usurbildarra besterik ez da. Alexandro Handiaren semearen agintepean soilik gorde daiteke estatuaren batasuna. Eta beti laguntzen diet gizadiaren batasunari laguntzen diotenei!
  Antigonok baietz egin zuen.
  - Nolabait sinesten zaitut! Beno, goazen kanpinera!
  Mirabelak amorruz erantzun zion:
  - Ausardiaz sartuko gara Petriken boterearen alde,
  Eta ametsetan Jainko Amon - aurpegi santuak!
  Horren ondoren, neskak armada gidatzea eskaini zuen eta Antigonok baiezkoa eman zuen.
  Alexandro Laugarrena bera agertu zen.
  Mutil handi samarra eta gihartsua zen. Ile ilea eta eguzki-erreduretako azal iluna, argi zegoen umea erosoago zegoela oinutsik ibiltzen sandaliak eta armadurak jantzita baino.
  Baina hemen mutila zaldira igotzen da. Hamaika urte ditu, baina hamalau edo hamabost eman ditzakezu.
  Ikusten da Mirabelari interes handiz begiratzen diola, eta esan zuen:
  A ze giharrak dituen!
  Neskak irribarrez erantzun zion:
  "Goren mailako gerlaria naiz!"
  Mutil erregeak baietz egin zuen.
  - Ondo! Garaipenaren ostean, nire lehen emaztea egingo zaitut!
  Mirabelak irribarrez adierazi zuen:
  - Uste dut, garaipenaren ondoren, beste mundu batera eramango nautela! Ai, nire helburua zu laguntzea da, baina ez daukat neure buruaren gaineko botererik!
  Alexandro Laugarrenak agindu zuen:
  - Eraman gaitzazu gudura!
  Eta Antigonoren armada erraldoia kanpaina bati ekin zion. Gerrako elefanteak ere bazituen.
  Mirabelak esan zuen oldarkorki, hanka biluzi eta sendoekin harea beroa arrastatuz:
  - Ausardiaz sartuko gara sobietarren boterearen alde!
  Eta gero hobetu zen:
  - Mazedoniako boterearen alde!
  Neska borrokalaria - ezin duzu ezer esan bere aurka. Hau benetan puta kolosala da.
  Eta Antigono eta Alexandroren armada Kasandroren tropen inguruan mugitzen da.
  Mugimendu handia dago.
  Mirabelak kanpaina batean abesten du, eta gizonezko izen batetik:
  Alexandro naiz, greziarren erregea.
  Dario da, persiarren subiranoa.Gudu zelaian elkartu ginen berriro.
  
  Issaren azpian irabazi nuen Eta horregatik merezi nuen aintza, "Invencible"-k lortu zuen izena!
  
  Mundu osoak orduan ezagutu ninduen, "Jainkotiarra" deitu zidan!Frogatu nuen nire ezpatarekin!
  
  Bera garaitzera etorri nintzen Eta herrialde guztiak konektatzera, jende guztiak elkarrekin bakean bizitzeko garaia da! - - - Haren tropak nire aurrean daude.Beldurragatik, sistema batu genuen.Berriro jolasten dugu gure patuarekin!
  
  Gu baino ia zazpi aldiz gehiago dira, Baina txinpartak jotzen ari dira gure begietatik.Sinesten dugu: jainkoek ez gaituzte utziko! - - - Etsaiak joan zitzaizkigun jendetza batean, Ez dakite sistema bat zer den. Bere tropak hiltzera bidali zituen!
  
  Hona hemen bere txirrindulariak hegan, Beldurtu nahi gaituzte, hala nola, koldarrak baino ez dituzte garaituko! - - - Erdiko falangeak lerroari eusten dio.Hil egingo dira, baina ez dute gudutik irtengo.Pertsiarrak nahastuta euren harresiaren aurrean!
  
  Eta borroka zuzena. Borroka gogorra.Baina eutsi! Eta mantendu lerroa!Traziarrak hor daude! Ez da beraientzat lehen aldia!
  
  Baina ezker hegala zimurtuta dago Eta luzaroan atzera egiten ari da, Eta nire laguntza eskatzen du!
  
  Ez diet lagunduko. Azken finean, hau borroka da! Zutik nago eta itxaron! Badaude tesaliarrak! Patuan sinesten dut!
  
  Izua irakiten da erdian, Gure falangeak pilatzen ditu, Eta beren zalditeria alboetara doa lasterka!
  
  Nire helburua hemen iritsi da!Jainkoek atea ireki digute!!Zaldundia botatzen ari naiz hutsune honetan!!! - - - Lurrak dar-dar egiten du eta hautsak zurrunbiloa, Eta txinpartak astintzen ditu apapetatik - Zalditeria astun hori hegan!
  
  Denak dira nire kamaradak, Eskularrua patuari bota diote!Mundu osoa menperatu nahi dugu!
  
  Infanteria - guduan gauza nagusia, zalditeriaren atzetik doa lerroetan. Garaiezina, Akiles guduan bezala!
  
  Borrokaren emaitza sentitzen dut.
  
  Bere tropak moztu ditugu!Garaipena oso gertu dago!!Gure borrokak mendeetan zehar gogoratuko du jendeak!!!
  
  Bere guardia zimurtuta dago jada!Eta ehun metro baino lehen!Eta ez dago beste inor aurretik! - - - Haren aurrean gu ikustean, Koldar zital bat bezala, ez heroia, Ikaratuta, Dario gudua uzten du.
  
  Zein koldar den! A zer zintzoa! Desohoratu zuen bere koroa! Eta bere botere guztia amaitu zen!
  
  Nora zoaz?! Korrika! Babestu zaitez heriotzatik! O jainkoak! Zein barregarriak diren nire etsaiak!
  
  Persiarren armada osoa martxan dago jada.Gaur guduz beteta nago!Mundu erdia nirea da orain!
  Hemen armadak kanpaina amaitu zuen eta Kasandraren atzealdera joan zen. Eta orduan Mirabela aurkikuntzaren zain zegoen -greziar eta mazedoniar tropez gain, egiptoarrak ere baziren-.
  Horregatik, historia errealean Cassandrok irabazi zuen, eta Alexandro Laugarrena harrapatu eta hil zuten.
  Horrela, Antigonok aldiz eta erdi soldadu gehiago ditu, etsaiaren kalitaterik onenarekin.
  Baina posizio abantailatsuagoa eta sorpresa taktikoa ditu bere alde.
  Mirabela oldartu zen erasora.
  Eta bere lau neska xarmantekin: jainkoen alabak.
  Eta moz ditzagun arerioak.
  Mirabelak errota eraman zuen bere ezpatekin, Kasandrako soldaduak moztu eta txioka:
  - Emakumea debaldearen humusean hobekien heltzen den adar bat da, baina ordaina hala ere zain dago!
  Natasha ere moztu zuen amorruz eta amorruz. Haren tortura biluziak gerlari greziarraren masailezurra hautsi zuen, kirrinka:
  - Politikaria kentzen eta zatitzen duen matematikaria da, eta poltsikoan akats izugarri batekin egiten du!
  Zoya, arerioak txikitzen jarraituz eta behatz biluziekin eta kirrinka joko pozoitsuak botatzen:
  - Jainkoak emakume bat sortu zuen oinutsik eta gaztea, Satanas, politikarien laguntzaz, zapata jarri eta haurtzaroan erortzera behartu zuen!
  Angelikak oldarkor moztu zuen etsai mordoa, eta bere ile kobre gorria haizean astindu zen pankarta proletario baten antzera.
  Eta neskak txistu egin zuen:
  - Hobe da emakume batek takoi biluziak erakustea bota baten truke ezkontzaz zapatua izatea baino!
  Svetlanak aurkariak moztu eta moztu eta garrasi egin zuen:
  - Emakumea Jainko Jaunaren lorategian dagoen lorerik ederrena da, baina beldarra maltzurrena - gizonezko politikari itsusi batek zurtoina jaten du!
  Mirabelak, etsaiak mozten jarraituz, kirrinka egin zuen:
  - Bularrak agerian utzita, emakume batek gizon bat prakarik gabe utziko du eta hiru azal kenduko dizkio!
  Natashak oldarkor jarraitu zuen, aurkariak zapalduz:
  - Neska ilehoria ederra da, zalantzarik gabe, buru argia besterik ez da literalki!
  Zoyak, gudariak moztuz, Cassandrak egin zuen ahotan:
  - Neska ilehoria buru garbia ez da beti literalki, baina beti figuratiboki bidezko sexua!
  Angelikak, aurkariak zapaltzen jarraituz, irrintzi egin zuen:
  - Zein da politikari eta emagaldu baten arteko aldea - azken honek inoren pean diruagatik ezartzen du, eta lehenengoak boto-emaileen erdia etekina lortzeko, edozein modutan!
  Svetlanak, Kasandraren armadaren etsaiak moztuz eta behatz hutsez bumerang bat jaurtiz, hau esan zuen:
  - Diruaren truke, emagaldu batek edozein asto ez-izaki gizon bihurtzen du, politikari, eta doan egingo du edozein gizonengandik asto hutsal bat!
  Mirabelak, hainbat aurkariak zapalduz, eta bere orpo biluzi eta biribilarekin masailezurra hautsiz, hau esan zuen:
  - Mutikoak azkenean gizon bihurtzen dira, politikariak urteekin edo diktadore bihurtzen dira, edo txantxetan!
  Natashak, arerioak moztu eta burua moztuz, hatz hutsez objektu apurtzaileak jaurtiz, irrintzi egin zuen:
  - Politikaria ez da beti barregarria, baina beti txantxa ibiltaria, eta pailazo librea!
  Zoyak, mota guztietako etsaiak txikituz, oihu egin zuen:
  - Diktadoreak maiz malko isurtzen ditu bere menpekoak, baina txantxetan herri osoak nahi du!
  Angelikak, mazedoniarrak moztuz, irrintzi egin zuen:
  - Zein erabilgarriak diren diktadurak - jendea eraikitzen ari denean, ardiak bezala moztu nahian, eta azeri bat ardi buruetan esnatzen denean!
  Svetlanak, gerra-errota bat eduki zuen, buruak moztu eta txioa egin zuen:
  - Ahari baten gogoarekin mozten bazaizu, azeriaren trebetasuna baduzu, lehiakideen lepoan jarriko duzu!
  Mirabelak, aurkarien disekzioan jarraituz, hauxe igorri zuen:
  - Azeri batek hiru azal kenduko dizkio lehoi bati, eta haritza bezain indartsua bezain itsaskorra kenduko du!
  Natashak, aurreratzen ari ziren falangistekin borrokan, adierazi zuen:
  - Politikariaren hizkuntza zenbaterainokoa den ere, boto-emailearen bizitza laburtu egingo da honetatik!
  Zoyak erasokor nabaritu zuen etsaiak mozten zituen bitartean:
  - Errublo luze baten bila, politikariek mihia laburtzen dute kritika egiteko, gogoratuz: isiltasuna urrezkoa da!
  Angelikak, etsai herskariak zeharkatuz, esan zuen:
  - Isiltasuna urrezkoa da, baina askotan beste baten poltsikoan!
  Svetlanak, etsaiak zeharkatuz, kuxkuxeatu zuen:
  - Letra larria duen gizon bat argira erakartzen da, gizon bat, gizonezkoa, egia esan, ile kolorekoa!
  Mirabelak, etsaien armada mozten jarraituz, hausnartu zuen:
  - Jainkoak gizakiari adimena eta arima hilezkorra eman zion, Satanek gogoa gogoaren gainean bota zuen, gorputza gorpu bihurtuz!
  Natashak, aurkariak zapalduz, zaunka egin zuen:
  - Gizona ardi-jantziz lehoi baten gisan ageri den azeri batek gobernatzen duen animalia da!
  Neskak sakabanatu egin ziren, Kasandraren armada moztuz eraginkortasun eta presio handiz. Eta haien ezpatak helizearen palak bezala distiratzen zuten.
  Zoyak esan zuen, behatz hutsez lehergailu hilgarriak zituen ilar bat jaurtiz:
  - Gizonak Jainko Ahalguztidunaren boterea izatea amesten du, tximinoen oinarrizko helburuak lortzeko!
  Angelika azeri gorriak, etsaiak disekatuz, hauxe esan zuen:
  - Jakina, Jainkoak gure arima maite ditu, baina Ahalguztidunak gure gorputzak ere maitatzea nahi genuen, sendatze espirituala ez ezik!
  Svetlanak, etsaiak moztuz, gaineratu zuen, orpo hutsarekin etsaiaren masailezurra hautsiz:
  - Jainkoak Eva sortu zuen zoriona emateko, eta politikari bat egin zuen ametsak lapurtzeko, baina aldi berean animatu, edertasunik gabe bada ere!
  Mirabelak, aurkariak moztu eta oin hutsez granadak jaurtiz, irrintzi egin zuen:
  - Politikaria hatz trebeak mihi luze batez ordezkatzen dituen zorrotari moduko bat da, eta lapurtzean askoz ere zarata gehiago ateratzen du, pentsatzeko gaitasuna kenduz!
  Natasha guztiz ados zegoen honekin, etsaiak zapaldu eta txio eginez:
  - Asko hitz egitea gustatzen zaion agintariak gauza praktikoetan ezer gutxi lortuko du, mihi luzeak besoak laburtzen baititu!
  Zoyak oldarkor adierazi zuen, etsaien beste zati bat moztu eta granada bat oin hutsez jaurtiz:
  - Zergatik Jainko Ahalguztidunak gutxitan hitz egiten duen jendearekin - hitzezko beherakoa ezkutatzen duten inpotentzia duten politikariak bezalakoak ez izateko!
  Angelikak, etsaiak moztuz eta bere behatz hutsez, hiltzaile bat hartu eta bota zuen etsaia, eta garrasika esan zuen:
  - Politikariak asko hitz egiten du, eta are gehiago hitz egiten du, baina bere hitzak hauteslearen belarrietatik pasatzen dira, ez baita alfer-hizketatik gorra!
  Svetlanak, etsaiak moztu eta behatz hutsez suntsipena abiaraziz, hau esan zuen:
  - Zenbat eta luzeagoa izan politikariaren mihia, orduan eta laburragoa izango da haren alde bozkatzen duen hautesleak!
  Mirabelak ohartu zuen, berriro behatz biluziak jaurtiz, bonba hilgarri bat:
  - Hauteslearentzat, politikari baten mihi luzea lepoan dagoen lokarri bat da, eta horrek, ordea, lehenik burmuinean tantaka, eta gero burua hautseztatu, beste hauts huts bat!
  Natashak oldarkor adierazi zuen, etsaiak moztuz:
  - Adimen altua oso gutxitan konbinatzen da mihi luze batekin, baina harrokeria ohikoa da mugarik ez duen berbarako!
  Zoyak esan zuen zintzoki, hortzak agerian utziz eta pantera baten antzera burrunbaka:
  - Mihi luzea ondo sartzen da poltsikoetan, amildegiaren korapilatsuen ezagutzarekin konbinatuz gero!
  Angelikak, etsaiak disekzionatuz, oso argi esan zuen:
  - Benetako jeinu batek ez du denbora luzez hitz egingo, laburtasuna talentuaren arreba da, eta jenioa laburtasunaren anaia!
  Svetlanak, jadanik ihesi zihoazen falangistak moztuz, zaunka egin zuen:
  - Mihi luzea ez da adimen labur baten seinale bakarrik, baita ergelkeria amaigabearen seinale ere!
  Laburbilduz, Kasandroren armada garaitu zuten, eta Mirabelak pertsonalki burua moztu zion.
  Horren ostean, neskek presoak oin biluzi, zizelkatu, apur bat hautsez beteta eta odolduta musu ematera behartu zituzten.
  Umiltasunez eta hiru hildakotan makurtuta egin zuten.
  Alexandro Handiaren inperioak batasuna berreskuratu zuen. Eta berriz ere distira egin zuen Mazedoniako banderak.
  Gero arabiarren aurkako kanpaina berriak etorri ziren, haien konkistarekin. Gero, Herkulesen zutabeetara, Erroma eta Kartago hartuz. Eta Indiara bere konkista osoarekin.
  Alexandro Laugarrenak hirurogeita hamar urtez bizi izan zen eta Txina konkistatzen lortu zuen, bere aitaren loria gaindituz.
  Alexandro Handia izena jarri zioten. Antzinako munduko herrialde zibilizatu guztiak harrapatu zituen. Eta inperio bat sortu zen Atlantikotik Pazifikora. Erraldoia, indartsua eta oparoa.
  Pixka bat geroago, Japonia ere inbaditu zuten. Eta gero Amerika konkistatu zen.
  Inperioa global bihurtu zen. Petrik familiak gobernatzen zuen. Horren agintea hain zen handia non ez baitzen satrapen altxamendu larririk. Eta orain aurrerapena, Erdi Aro goibelaren aroa gaindituta, berehala sartu zen industriara.
  Eta gero industria iraultza. Eta gizakiak espaziora egindako hegaldiak historia errealean baino mila urte lehenagokoak dira.
  Eta XXI. mendean, inperioa unibertsoaren ertzera iritsi da. Denboraren makina bat sortu zen eta hildakoak nola berpizten ikasi zuten.
  Alexandro Handia eta bere semerik handiena ere berpiztu ziren.
  Horrela aldatu zen munduaren historiaren ibilbidea. Eta handia izan zen gizadiarentzat.
  Imajinatu inperio unibertsal bat, non luzaroan hildako pertsonak ere berpizten diren, eta XXI. mende modernoa. Munduan berrehun herrialde baino gehiago dauden, eta gerra nuklearraren ertzean orekatzen.
  Eta koronavirus desberdinak ibiltzen ari dira!
  Beraz... Neskek egin dute balentriarik handiena gizatasun progresista eta ez oso aurrerakoi guztien mesedetan!
  
  NESKA ILORIOAK SVYATOSLAV PRINTZEARI LAGUNTZEN DIO
  Neska-heroia gihartsua da eta bikiniz jantzita doa Kiev Svyatoslav Duke Handiaren kanpalekura.
  Erromako enperadorearen armada Errusiako kanpamendura hurbildu zen. Erromatarrek alde bat eta erdiko indarra dute. Armada handia bildu zuten.
  Svyatoslavek ekimena galdu zuen. Petxenegoen erasoek eta bulgariarren traizioek asko kolpatu zuten bere armada. Eta orain borroka egin behar duzu.
  Historia errealean, Svyatoslav gotorlekuan defentsa hartu zuen. Baina erromatarren flotak errusiarrei hornidura moztu zien Danubiotik. Eta ondorioz, ia hil egin ziren hainbat liskarren ostean alde egitea onartu zuten arte, baldintza zailetan.
  Mirabelak ulertu zuen aukerarik onena erromatar tropak berehala garaitu eta Konstantinoplara joatea zela.
  Orduan bulgariarrek, eta greziarrek eta hungariarrek Svyatoslav irabazlearen alde egingo dute, eta Bizantziar Inperioa amaituko da!
  Eta Tsargrad Errusiako estatu handiaren hiriburu bihurtuko da! Svyatoslav-ek asko irabazi zuen. Volga eskualde osoa eta Krimea, eta Ipar Kaukasoa, eta Bulgaria eta Errumania. Baina hil ondoren, konkistatua galdu egin zen. Eta petxenegoak Volgara igotzen ari dira jada.
  Beraz, orain momentu kritikoa da. Eta aukera dago Kievan Rus munduko inperiorik indartsuena eta zabalena bihurtzeko, bataiatu aurretik ere.
  Mirabelak badaki hori eta borrokara abiatuko da.
  Baina zer egingo du berak bakarrik? Agian beste bost borrokalari etorriko dira - mutil bat eta lau neska - Errusiar Jainkoen alabak, eta haur hilezkorra?
  Mirabelak benetan kontatzen du horretan.
  Baina korrika egiten ari zaren bitartean takoi koloretsu, biluzi eta arrosa. Aldi berean, neskak abesten du:
  - Errusiaren alde borrokatzen ari gara,
  Svarog izenarekin...
  Ez izan neska koldar bat
  Jainkoaren bihotzean zaude!
  Hemen gero eta hurbilago doa gotorlekutik, non Svyatoslaven errusiar tropak dauden.
  Lehenik eta behin, neskak ezpatekin mozten ditu zitadelatik gertu dauden bi guardia erromatarrak.
  Mirabelak ere kantatu zuen:
  - Amak hegan egiten du zeruan...
  Perunen izenean, Errusia berriro altxatuko da!
  Benetan horregatik errusiarrek beste norbaiten fedea onartu behar izan zuten? Izan ere, askoz hobea da zurea eta distiratsua sinestea. Eslaviarrak zaindu eta haien oparotasunean lagundu zuten jainko errusiar haiek.
  Hemen gerlaria hormara igotzen da. Goiko aldean guardiak daude.
  Idatzizko edertasun urrezko ilea ikusten dute eta jainkosatzat hartzen dute.
  Gainera, Mirabela oso altua da, batez ere garai haietarako, eta gihartsua, beraz, emakume arrunt batekin nahastuko litzateke.
  Eta halaxe hasi zen Mirabela atzamarrei eta oin hutsei eusten, horman gora igotzen. Eta oso polita zirudien.
  Neska oso ederra da, eta bere gihar-erliebea edozein gizonen inbidia da.
  Hau benetan jainkoen alaba da.
  Mirabela igo zen. Irribarre egin eta keinua egin zien zentinei.
  Gudariak bera baino baxuagoak ziren, eta harrituta zeuden neskaren gihar sendo eta sakonekin.
  Gudariak berehala hartu zuen zezena adarretatik:
  - Eraman nazazu Svyatoslav printzearengana!
  Bizar grisa zuten gerlarien artean zaharrenak baietz egin zuen:
  - Bai, Jainkosa, prest gaude!
  Bi gazte belauniko erori eta Mirabellaren oin hutsei musu eman zieten. Neskak baietz egin zuen baietz.
  - Ederra da!
  Horren ostean, soldaduek lagunduta, gotorlekuko erdigunera joan zen, Svyatoslav Kieveko printze handia bera zegoen tokira.
  Mirabela alai eta kantatu zuen:
  - Emaitza polita izango da,
  Tsargradera goaz!
  Hemen bera, zola biluziak harri-zuloetan kolpeka emanez, antzinako Errusiako komandante ospetsua zegoen eraikinera iritsi zen. Nortasuna mitikoa da.
  Hemen barruan gerlari berriek ezagutu zuten. Gihar eta bular sendoengatik sentitu zuten Mirabela. Gero, aurrera egin zuten.
  Svyatoslav oraindik ez zen oheratu eta gonbidatu altu bat ezagutu zuen. Motza zen, baina sorbalda zabalekoa, burua moztua zuena, bekila batez koroatzen zuena. Oraindik ez da senar zahar eta heldua, indar eta kemen betea. Mirabelari begiratu eta zimurtu egin zuen. Ez da atsegina emakume bat zure gainean jartzen denean.
  Galdetu zion estutu zirudien irribarre batekin, bere begiak gaiztoak baitziren:
  - Zein helbururekin etorri zait edertasuna?
  Mirabelak ere irribarrez erantzun zuen, eta begi onez begiratu zuen:
  - Erromatar handiak garaitzen laguntzeko!
  Sviatoslav-ek hasperen batez esan zuen:
  - Ezpata batek ez du ezer konpontzen, indartsua izan arren, gerlari bat ikusten dut!
  Neskak oin hutsik zapaldu eta erantzun zuen:
  - Erromatarrak erasotu behar ditugu orain. Oraindik ez dituzte indar guztiak bildu, eta errefortzuak jasoko dituzte. Berehala apurtu eta zoaz Tsargradera!
  Sviatoslavek baietz egin zuen eta esan zuen:
  - Nik ere hala uste nuen. Baina etsaiak du nagusitasuna!
  Mirabelak logikoki erantzun zion:
  - Denborak gure kontra egiten du! Pixka bat gehiago atzeratzen badugu, erromatarren ontzidiak moztuko gaitu Danubiotik, eta ez dugu ez errefortzurik ez hornidurarik izango. Eta etsaien indarrak hazi baino ez dira egingo!
  Sviatoslav-ek hasperen batez esan zuen:
  - Gure orakuluak borroka ireki batean galduko dugula iragarri zuen!
  Mirabelak gogor erantzun zion:
  - Ez al zenuen uste orakulu hau albahaka erosi zuela? Eta atzerapen horrek Bizantzioren abantaila areagotuko du!
  Sviatoslavek goibel esan zuen:
  - Orakulua oso gutxitan oker zegoen, eta aldez aurretik gure garaipenak iragarri zituen, bai khazarren eta beste herrien aurka. Hala ere... Kasualitatez jainkoen alaba al zara?
  Mirabellak baietz egin zuen.
  - Proba nazakezu zure edozein gerlarirekin borrokan!
  Svyatoslavek ustekabean ukabilkada eman zion sabelean Mirabeli. Neska mekanikoki mugitu zen, eta printzeari kolpea eman zion burua kopetan zuela. Erori egin zen.
  Bi gerlari altuak Mirabelara joan ziren, baina neskak salto egin eta takoi hutsez jo zituen.
  Borrokalariak talka egin zuten...
  Mirabela makurtu eta Svyatoslaven lepoan presioa egin zuen. Bere onera etorri eta begiak ireki zituen.
  Orduan, marmar egin zuen, kopeta ubelduta igurtziz:
  - Hau Jainko Beltza da. Zu, itxuraz, Txernobogen alaba zara. Hain hunkituta, burua pitzatzen ari da!
  Mirabellek erantzun zion:
  - Zure gudariak indartsuago eta sendoago bihurtuko dituen edabe bat prestatu dezaket.
  Orduan, zalantzarik gabe, etsaia garaituko dugu!
  Sviatoslavek baietz egin zuen, burua moztuta:
  - Varia! Sinesten dizut!
  Mirabellak galdetu zuen:
  - Hartu belar pixka bat eta edabea prest egongo da!
  Duke Handiak dozena bat neska morroi eman zizkion laguntzeko.
  Mirabela, berarekin batera, borrokalarien indarra eta erresistentzia areagotzen dituen edabe bat biltzera joan zen basodira. Oraindik ez zegoen bizantziar gudaririk basoan.
  Baina neska-heroia erne zegoen. Eta arrazoi onagatik.
  Hona hemen itzultzen ziren neskameei belar eta perretxikoz betetako saskiekin erasotzen saiatu ziren hainbat dozena txirrindulari.
  Mirabela etsaiarengana joan zen borrokan. Eta ezpatak astinduz, hiru buru moztu zituen aldi berean.
  Orduan nola txikitu ditzagun etsaiak. Neska hau bikini batekin eta oin biluziz jantzitako terminatzailea besterik ez da.
  Bere orpo hutsak kokotsean jo zuen gerlari bizantziarra. Berak, hegazkinez, bost etsaien zaldizko aldi berean bota zituen.
  Mirabellak txio egin du:
  - Munduko politena naiz, eta neska bereziki oinutsik dago!
  Hau benetan bira bikaina izan zen. Mirabelak bere aurkariak moztu eta kristalezko puskak botatzen jarraitu zuen oin biluziekin, aurkariak joz.
  Ihes egiteko astirik izan ez zuten erromatar haiek hil zituzten. Eta Mirabelak beste garaipen bat lortu zuen.
  Hona hemen neskak oinutsik zartada egiten, udan Balkanetan epela da, eta perretxikoak, baia eta belarra ekarri zituzten. Eta Mirabela ontzi handi batean letal eta amodiozko sorginkeriak egiten hasi zen.
  Eta tarta-usain handia zekarren kanpamendu osoan. Eta urrezko ilea zuen neska bat dena nahasten ari zen bere oin biluzi eta zizelkatuarekin.
  Eta honek asko lagundu zuen.
  Mirabelak kaldereroan edabe bat prestatu eta kantatu zuen;
  Ezaguna jaio nintzen XXI. mendean,
  Elektronika nonahi dagoenean...
  Eta sinets iezadazu, altzairuzko nerbioak...
  Badakizu jendea ilargira hegan egin zuela!
  
  Gizonaren sorkuntza handia
  Baloia jokatzen ari zaren bitartean besarkatzeko gai...
  Ordenagailu eramangarriaren seme-alabak gara, Interneten
  Eta ezjakinak joko ditugu!
  
  Zer dakizu asmatu dugula
  Pantaila bat hatz txiki batean sartuta dago...
  Laster ikusiko dugu komunismoa ematen,
  Su gaizto bat ere erretzen bada!
  
  Sinets iezadazu, gure ordua iritsiko da
  Zientziaren herrialdea loratuko da...
  Abelek garaile izan dezala, ez Kainek,
  Irabaziak kontu mugagabea ireki du!
  
  Gure ama Errusiagan sinesten dugu,
  Zerk eman zuen buelta bikaina...
  Soroak perletako ihintzez ureztatzen ziren,
  Irabaziak kontu amaigabea ireki du!
  
  Jesusen eta Svarogen aintzarako,
  Gure etsaiak elkarrekin garaituko ditugu...
  Ahalguztidunaren izenean, ezagutu Familia,
  Errusiako armada handia ireki genuen!
  
  Bai, maitasunak trumoia egin dezala aintza handian,
  Utzi Lada gurekin betirako...
  Espazio botere batean jaio ginen -
  Amets handi bat egi bihurtua!
  
  Lenin eta Stalin handia izan genituen,
  Pedro Handia tsarra eta Ivan ekaitza...
  Giharrak ditugu, gogorragoak egin gara,
  Halakoa da rati handiaren patua!
  
  Fedean loratu dezala Aberria,
  ekarri gaituen maitasuna...
  Eguraldia betiko maiatza izan dadila
  Eta guduan odol gaiztoa bakarrik isurtzen du!
  
  Ipuin bat egia bihurtzeko jaio ginen
  Errusiako aingeruen, jainkoen aintzarako...
  Etsai gaiztoa berehala hauts bihur dadin,
  Eta eskuzabal labean egindako pastelak!
  
  Ez dut uste pertsona bat ahul izango ez denik,
  Bere patua deabru guztiak konkistatzen ditu...
  Saririk handienak jaso
  Gudan suntsitu dadila!
  
  Bai, gure etsaiak ez daki oraindik indarra,
  Baina uste dut Errusia berriro jaioko dela...
  Haurtxoei, emakumeei eraso egiten dieten arren,
  Irabazi egingo dugu - sinesten dut eta ez izan beldurrik!
  
  Aske izan dadila gure Ama,
  Izan bedi betiko aintzan...
  Zaldunak gara, sinets iezadazu, noble,
  Ez diegu arazoei eta urteei beldurrik!
  
  Laburbilduz, laster barkatuko digute,
  Aurkaria irabaziko dugula uste dugu...
  God Sort-en iragarpen bat etorriko da,
  Zabal ditzala kerubinak hegoak!
  
  Buka dezagun orduan hasitakoa
  Eraiki dezagun hiri berri bat guztiak baino indartsuago...
  Eta hasieran baino askoz hobea izango da,
  Gaixo freskoa hautsetan ezabatu egingo da!
  Neska heroikoak abesten amaitu zuen. Eta hemen berriz dena kaldereroan bira egin, txinparta egin zuen eta edabea prest zegoen.
  Orain errusiar soldaduek edan zuten. Hogeita hamar mila baino gehiago ziren, bulgariarrekin batera.
  Svyatoslavek ere edabeari trago bat eman zion. Borrokatzeko prest zegoen. Berarekin dago bere anaia, askoz altuagoa den Danilo.
  Tira, zein da Errusiako zaldunen bidea. Hau guztia borroka handi eta odoltsua izango da.
  Mirabelak ere edan zuen, eta jada indar nabarmena zetorrela sentitu zuen.
  Neskak ezpatak keinu egin eta esan zuen:
  - Hobe da zutik irabaztea belauniko galtzea baino!
  Horren ostean, Svyatoslavek agindu zuen:
  - Tira, anaiak guduan!
  Eta ateak ireki ziren, eta Errusiako taldea atera zen. Eta indarrez eta indarrez beteriko armada zen.
  Bizantziarrek berrogeita hamar mila soldadu dituzte, eta haiek ere ilaran jarri ziren. Kopuru gehiago omen du, baina ez hain ausardiaz eta gogoz gogotsu.
  Erromako enperadorea bera bildu zen errieta egitera. Eta horrela bizantziar armadak hartu eta mugitu egin zen.
  Armaduran astunagoa da, eta zalditerian abantaila du.
  Baina aurretik dauden txirrindulariak aurreratuz Mirabela Magnetic doa, energiaz beteta eta borrokarako gogoz. Hemengo neska kalibre gorenekoa da. Eta nola talka egingo duen bizantziar gerlariekin.
  Jauzi-kolpe bat egiten du aldi berean bi oin hutsekin, aurkariak kolpatu eta garrasika:
  - Aintza errusiar ratien garaiei!
  Orduan neskak txistu gorra egingo du biriken goialdean. Bai, polita eta dibertigarria dirudi.
  Eta bere ezpatak nola erori etsaien gainera, maquinilla bezala moztuz. Hona hemen neska bat.
  Eta gero beste gerlari batzuk daude.
  Natashak ezpataz eta oihuz mozten ditu gerlari bizantziarrak:
  - Svyatoslav Errusiarentzat!
  Eta behatz hutsez orratz pozoitsu bat botako du.
  Eta orduan Zoya borrokara doa. Bizantziar soldaduek etsipen handiz moztu zuten. Eta ilusio sutsuz birrintzen ditu.
  Ezpatekin errota bat egiten du.
  Eta Angelika ilegorriak hartu zituen erromatarrak eta suntsi ditzagun amorru handiz eta presio etsiez.
  Eta orpo hutsak ere funtzionatzen du eta barailak hausten ditu.
  Neska orroa:
  - Perun izenean!
  Eta Svetlanak ere presio handiarekin moztu zuen, etsaia suntsituz.
  Eta errota eramaten du ezpata eta irrintziekin:
  - Komunismoaren alde!
  Mirabelak erromatarren disekzioa egiten, oharrak:
  - Mundu osoa irabazi nahi baduzu, bete burua jakituriaz eta bihotza maitasunez!
  Natashak, Bizantzioko etsaiak moztuz, esan zuen:
  - Urrezko bihotzak ez du beti dirua zure poltsikora erakartzen, baina zeruan hainbat altxor aurkitzeko aukera ematen dizu, zeinen aldean billeteen mendiek ez dute zentimo bat balio!
  Zoyak, legionarioak txikituz, esan zuen:
  - Zaila da ulertzea zergatik onartzen duen Jainkoak gaizkia, baina are zailagoa da pertsona batek zergatik ez duen onartzen bere bihotzean ontasuna, eta bere ekintzetan errukia!
  Angelikak adierazi zuen, erromatarrak txikitu eta oin hutsez diskoak jaurtiz:
  - Politikarien ezpainetako urrezko mendiek ez dute zentimo bat balio, baina kobrezko zentimo batek, pertsona bat maitea bada, munduko altxor handia da!
  Svetlanak, borrokalari bizantziarrak modu oldarkor moztuz, adierazi zuen:
  - Jainkoak zorionerako gizakia sortu zuen, baina gizakiak arazoak eta zoritxarrak sortzen dizkio bere buruari, Jainko Sortzailea bihurtu nahi!
  Mirabelak, aurkariak ezpataz moztuz, hauxe igorri zuen:
  - Emakume batek nahi duena, Jainkoak nahi du, agian horregatik dituzte gizonek etengabeko arazoak eta arazoak, emakumea jainkorik gabe ukitua baita!
  Natashak, erromatarren disekzioa eginez, adierazi zuen:
  - Haurrak zorionez barre egiten dutenean, gurasoak ez dira barre egiten ari, beraz, oparien kostua ez zen batere dibertigarria izan!
  Zoyak, bizantziarrak moztu eta oin hutsez kolpatu eta logikoki adierazi zuen:
  - Jainkoa beti da gizakiarentzat Aita maitagarria, baina patua maiz amaorde kapritxosoa da!
  Agustinek erromatarrak disekzionatuz, logikoki gaineratu zuen:
  - Zaila da azeri batek ere patua engainatzea eta ezinezkoa da Jainkoa engainatzea!
  Svetlanak, aurkariak moztu eta oldarkor zapalduz, eta orpo hutsez pakete lehergarri bat jaurtiz, hau esan zuen:
  - Politikan dena da posible, baina oraindik ezin duzu Jainkoa behin ere engainatu, hautesleak sudurretik infinitura eramaten ohituta egon arren!
  Mirabelak, aurkariak aza moztu eta erromatar txuletak eginez, esan zuen:
  - Politikariak iruzur handiak dira, baina egia kontuetan hutsalak!
  Natashak, etsaiak gogotsu mozten jarraituz, adierazi zuen:
  - Politikariak kolpeak ezkutatzen ditu, baina hortzak erakustea gustatzen zaio, batez ere hauteslea oilasko garunarekin bada!
  Zoyak, erromatarrak zapalduz, gogotsu esan zuen:
  - Politikariak ez du promesetan proportzio zentzurik, baina zerorako joera duten muga zorrotzak ezartzea!
  Angelikak, etsaiak zeharkatuz, esan zuen amorruz:
  - Politikariak promesetarako memoria zero du, baina gezurra infiniturako gogoa!
  Svetlanak oldarkor esan zuen, erromatarren buruak moztuz:
  - Mihia duen politikari batek tsunami oso bat altxa dezake, baina buruarekin lan egiteko orduan, lasaitasun osoa dago!
  Mirabelak oin hutsik egin zuen biragailu bat, aurkariak moztu eta txioka:
  - Mozkor batek lo gehiago egingo du, eta politikari batek zurrunga egingo du hitza begi mozkorrekin betetzeko orduan!
  Natashak hasieran adierazi zuen, etsaiak moztuz:
  - Politikari bat bozak aldi berean hartzen dituen emagaldu bat da, baina inoiz ez du plazerik ekartzen!
  Zoya, erromatarrak moztuz, guztiz ados zegoen honekin:
  - Politikariak lehoi baten anbizioak ditu, boto-emailea txakur baten bizitzara ekartzen dutenak!
  Angelikak, bizantziarrekin borrokan eta haiek zapalduta, logikoki adierazi zuen:
  - Jainkoak gizakia maite du bekatuetan ere, jainkogabekeriak bakarrik suntsituko du arima!
  Svetlanak, legionarioak bizar baten gainean bizarra bezala moztuz, txistu egin zuen:
  - Borondatea Jainkoaren oparia da, pertsona batek bakarrik ez daki kontzientziaren atalasea!
  Mirabelak, jada mehetutako erromatarrak moztuz, kuxkuxa egin zuen:
  - Kontzientzia askatasuna Gorenaren dohaina da, kontzientziaren askatasuna behekoaren madarikazioa da!
  Natashak, soldadu erromatarrak edo, hobeto esanda, bizantziarrak moztuz, honela laburbildu zuen:
  " Jainkoak borondate askea eman zuen maitasun handiz, baina gizakiak bere odol handia aukeratu zuen!"
  Nolabait alaiagoa izateko, Zoyak abestu zuen:
  Komsomol neska soila naiz,
  Duela gutxi aitzindaria...
  Harkatu soka baten gainean oso trebeki,
  Edertasuna gozoa da esaten duten bezala!
  
  Baina Führer-ek Errusia maitea inbaditu zuen,
  Irribarre amorratu batek faxismoa mehatxatzen du...
  Baina hala ere neskak guztiak baino politagoak dira
  Kolpe maltzurrenari erantzungo diogu!
  
  Gure ama handiaren aintzarako,
  Mutilak ausardiaz hilko dira...
  Geldi dezagun nazien zatirik handiena,
  Gure armada garaiezina izango da!
  
  Komsomoleko kideak zeregin bat eman zidan,
  Hobeto, eraman adimena egoitzara,
  Beraz, arnasa estutzen duzu
  Ametsetan apo irristakorrik ez egon zedin!
  
  Belardian oinutsik noa,
  Ohituragatik ez bazuten ere hiria lapurtu,
  Hasieran ona, gero gogorra
  Legar gainean oinutsik ibiltzea garestia da!
  
  Zolak oso beltzaranak dira harrietatik,
  Eta ebakietatik odola ateratzen da...
  Baina Aberriko banderak distiratsu doaz,
  Eta Jaunaren maitasuna gurekin izango da!
  
  Goretsi Jesus erraldoia
  Guztiak baino altuagoa eta ederragoa dena...
  Herria eta alderdia batuta daudenean,
  Ospa ditzagun zorte ona eta arrakasta!
  
  Faxismoan sinesten dugu, bizkarrezurra hautsiko dugu,
  Gerra oro harrotik...
  Garaipena maiatza distiratsuan izango da,
  Gehenan, bihurtu gaizto bat!
  
  Gora bedi nire lur santua,
  Urriko gloriaren garaipenak trumoitsuak dira...
  Neska trapu eta oinutsik dagoen arren,
  Sufritzen du, maitea, ez alferrik!
  
  Gure bihotzak Ama-erriaren alde eskaini genituen,
  Urrearen aintzarako, zenbat arima...
  Arrakasta lortzeko, azkar ireki zuten atea,
  Eta maltzurkeria eta iruzurra ito!
  
  Errusia izan dadila munduko hegemona,
  Eman ordena unibertsoari...
  Saritu etsai guztiak porrotarekin,
  Eta txantxetan peoia erreginarengana eraman!
  
  Izan bedi nire Errusia aintza unibertsalean,
  Utzi sagarrondoak bertan loratzen Marten...
  Sobietar botere gorri eta amorratuan,
  Herriak ametsa egi bihurtuko du!
  
  Aberria handi egingo dugu,
  Komsomol kideak politenak direnez...
  Onartu santuen aurpegiak ikonoetan,
  Irabaziko dugu, bekatua gure bihotzetan utziz!
  Bizantziar armada ia osoa hil zuten, eta haren aztarnek ihes egin zuten.
  Etsaiaren atzetik, Angelikak honako hau esan zuen:
  - Jainkoaren oparia ez da arrautza nahasiak, baina graziari uko egiten dionak oilasko busti eta bigun egosi baten garunak ditu!
  Svetlanak etsaia bere orpo hutsarekin mugitu zuen buruaren atzealdean eta kirrinka egin zuen:
  - Jainkoak edozein pertsonari ematen dio grazia, baina denek ez dute aberastasuna hartzeko xedea!
  Mirabelak, etsaiak suntsituz, gaineratu zuen, hortzak agertuz:
  - Lera berea izan daiteke, agian ez da berea izango, baina tronuko lekua beti beste norbaitena da, politika baitago boterean, asmo txarra du!
  Natashak, erromatarren amaieran, nahiko logiko eta zuzen esan zuen:
  - Politikari batek astean zazpi ostiral ditu, beraz, beti nahi du antolatu betiko astelehena bere boto-emaileentzat, eta igande sendo bat beretzat!
  Zoek esan zuen oldarkorki atzera egiten zihoazen erromatarren buruak moztu zituenean:
  - Politikariari hautesleei aholkuak ematea gustatzen zaio, baina aholku onak garestia dira, eta politikariek ematen dituztenek ez dute ezertarako balio!
  Angelikak, ihesi zihoazen bizantziarrak txikituz, hausnartu zuen:
  - Ez dago egiaren gatza baino gatz gozoagorik, eta hauteskunde-promesen eztia baino ezti garratzagorik!
  Svetlanak, ihesi zihoazen borrokalariak zapalduz, esan zuen, mutur zorrotzeko disko bat oin hutsez jaurtiz:
  - Jainkoak edozein bekatu barkatu dezake parte-hartzea erakutsiz, baina pertsona bat ezinbesteko ergela da bere buruari axolagabekeria axolagabea barkatzen badio!
  Mirabelak dena laburbildu zuen, azken erromatarrak amaituz:
  - Biak Jainkoarengan sinetsi eta ez sinetsi, lehenak bakarrik egiten gaitu Ahalguztidunaren irudia, eta azkenak, txikieneko lehentasun-mailako animalia!
  Bizantziar armada erabat garaitua izan zen, eta orain ezerk ez zigun eragozten Konstantinoplara joatea.
  Svyatoslaven armada jauzi eta mugaz hazi zen. Berarekin batu ziren greziarrak, eta bulgariarrak, eta serbiarrak, eta hungariarrak eta beste indar batzuk.
  Eta gero zitadela ahaltsu honen aurkako erasoa jarraitu zuen.
  Mirabelak beste neskekin batera eraso egin zuen. Konstantinoplaren defendatzaileak mozten zituen bitartean, neskak txantxetan jarraitu zuen:
  - Jainkoak Eva eder eta gazte sortu zuen Adanek maite zezan, baina politikariak giza ariman, arimaren gazteak hil zituen eta gorputza pikutara desitxuratu zuen!
  Natashak, Konstantinoplaren defendatzaileak txikituz, adierazi zuen:
  - Ona da gorputza duen emakume gaztea izatea, txarra da negozioei dagokienean ume ezindua izatea!
  Zoyak, aurkariak moztuz, arrazionalki esan zuen:
  - Politikariak hitz ezberdinez esaten du funtsean gauza bat - Nik boterea daukat, eta fideoak dituzu belarrietan, nik tronua daukat, eta haserreagatik intziri egiten duzu!
  Angelikak, neska ilegorri honek, berriro ere bere ezpatekin bira zorrotzak eginez, esan zuen:
  - Politikaria gozo-gozo abesten duen urretxindorra da, baina benetako txori baten notak Jainkoak idatzi ditu, eta politikari baten notak diru-apurtzaile baten aztarnarekin!
  Svetlanak zentzu handiz gehitu zuen, Tsargradeko beste atzelari bat moztuz:
  - Jainkoak erabaki zuen - gizona bere semea da, baina politikariak hauteslea semeorde umezurtz bihurtu zuen!
  Mirabelak, etsaiak suminduta moztu, eta orratz pozoitsuak botaz oin hutsez, amaitu zuen:
  - Gurasorik maitagarriena Jainko Ahalguztiduna da, nahiz eta ez dagoen argi zergatik egiten duen negar gizon-ume batek Aita Ahalguztidunak botata saminki botata, unibertso krudel baten amildegian - haurraren malko mingots batek ere maitasunaren bihotza urratzen du!
  Erasoa amaitu da dagoeneko eta Tsargrad erori da. Svyatoslaven konkistak indartu egin ziren. Horren ondoren Iranen eta Indian egin ziren kanpainak. Eta han errusiarrek gero eta lurralde berri gehiago konkistatu zituzten. Pal eta Bagdad...
  Inperio erraldoi bat sortu zen, Egiptotik, Balkanetatik, Txinaraino.
  Svyatoslav hil ondoren, ordea, ondasunen banaketa egon zen. Baina zaharrena Yaroslav Jakitunaren biloba zen. Eta berriro inperioa batu, eta Txina konkistatu zuen.
  Errusian, erlijio berri bat onartu zen: Rodnoverie, Sortzailea Rod eta zeruaren eta infernuaren doktrina buru zuela. Baina Rod oraindik jainkoen panteoi osoa zuen -seme-alabak-.
  Ez da munduaren amaierarik izango, beraz, Errusia betikoa da eta errusiarrak dira Jainkoaren herri hautua.
  Beraz, istorio berri bat unibertso paralelo batean jaio zen.
  
  VASILY DUKE HANDIARI LAGUNTZAKO HORRUNA BAREFOED III
  Oleg Rybachenko eta Mirabela Magnitnaya, ordea, laster beste istorio batera joan ziren.
  Vasili III.aren armadak Kazan setiatu zuen. Komandantea, ordea, ez zen tsarra bera, bere anaia Dmitry baizik. Gerlari gaztea! Baina esperientziadun!
  1506. urtea zen, Vasily Hirugarrenaren erregealdiaren lehen urte osoa, Muskovia nabarmen indartu eta agintariaren zentralizazioa indartu zuena. Egia da, ez du gehiegi irabazi, baina asmo handiak ditu!
  Eta hala erabaki zuten Oleg Rybachenkok eta Mirabela Magnitnaiak Errusiako Duke Handiari eta, neurri batean, Enperadoreari hiria eta Khanate hiriburua hartzeko laguntzea.
  Mutil hilezkorra eta neska terminatzailea Kazanera ekaitzera joan ziren, sableak astintzen. Heroiak bezala borrokatu ziren. Gerlari hilezinak izatea gepardoak baino azkarrago mugitzen zen. Eta behatz hutsez jaurti zituzten aldez aurretik prestatutako disko zorrotz landuak, tatariarrak eztarritik jota.
  Oleg eta Mirabela ziztu bizian ibili ziren, eta harresitik atera ondoren, errotak egin zituzten, bospasei borrokalari tatariar moztuz.
  Orduan, aurkariak mozten hasi ziren, eta jaurtitzen hasi ziren, dozena bat nuker botaz.
  Eta erori eta erori egin ziren.
  Mutilak eta neskak titanak bezala borrokatu ziren. Arintasunagatik bereizten ziren, eta ezpatek hamabost kulunka egiten zituzten segundo batean. Eta horrela etsaia moztu zuten. Gudari gazteek arma bereziak zituzten: ezpatak eta sableak aldi berean eta ia edozein metal eta haragi mozten zuten.
  Olegek tximeleta handi bat hartu zuen, dozena bat aurkari aldi berean moztu eta orro egin zuen:
  - Scooter handia naiz!
  Eta berriro mutila eraso amorratu batean.
  Eta hona hemen Mirabela neska oin hutsez granada bat botatzen eta kirrinka:
  - Gure aberria loriatsua da, bertako-leial, ortodoxoa! Eta tatariarrak irabazteko gai izango gara, eta Errusiaren azpian Kazan izan!
  Eta berriz ere gerlari gazte hilezinak erasotzen dituzte. Eta amorru amorratu batekin borrokatzen dira. Ideia-jauzi basati bat eta energia freneziatsua dute.
  Bikote gaztea erasoan. Eta gudari tatariarrak beren kolpeen azpian erortzen dira. Eta hilezkortasuna jaso eta betiko bizitza lantzen duten borrokalariak oso dibertigarriak dira.
  Olegek, tatariarra moztuz, orroa egin zuen:
  - Ehun, ehun ondoren, errejimentuz erregimentu! Errusiako zaldunek ezpataz moztu! Uste dut garaipena laster iritsiko dela! Kontu loriatsua irekitzen dugu!
  Mirabelak oin biluzik disko zorrotz bat bota zuen eta kantatu zuen:
  - Kolovrat! Evpatiy Kolovrat!
  Oleg Rybachenko, betiko mutil honek, disko bat bota zuen bere oin biluzi, ume baina oso indartsuarekin eta kantatu zuen:
  - Aberriaren defendatzailea! Perunov soldadu!
  Mirabela Magnetic, txikitzen jarraituz, kantatu zuen:
  - Kolovrat! Evpatiy Kolovrat!
  Mutilak, etsaiak moztuz, txistu egin zuen:
  - Errusiako Heroiak larrituta biltzen dira!
  Honela borrokatzen dute haur heroikoek - heroi handiak! Grina eta indarra dute, legio oso baterako.
  Edo agian hamar legio! Haiei begira, gainontzeko soldaduak animatu ziren, eta Kazango harresien gainetik astintzen hasi ziren.
  Olegek, tatariarrak moztuz, hots egin zuen:
  - Vasily III.aren alde!
  Eta nola botako duen zorrotz landutako diskoa, nola moztuko dituen Errusiaren dozena bat aurkari.
  Eta berriz ere tximeleta biratuko du, eta atzean errota. Moztu dozena bat aldi berean. Eta orduan mutilak hartuko du, eta orpo hutsarekin kokotsean mugituko du khana.
  Hegan egingo du, eta alkitran irakiten duen kaldererora eroriko da.
  Oleg Rybachenkok oihu egin zuen:
  - Tira, pikutara zurekin!
  Mirabelak bumerang-a behatz hutsez hartu, bost nuker moztu eta orro egin zuen:
  - Aintza Vasily tsarraren aberriari!
  Oleg Rybachenkok gogotsu baieztatu zuen:
  - Agur Errusia santua!
  Mirabelak, tatariarrak moztuz, txistu egin zuen:
  - Hau ez da oraindik Errusia, Muskovia baizik!
  Harresiaren zati esanguratsu bat dagoeneko harrapatu dute soldadu errusiarrek. Dagoeneko hirian bertan sartzen ari dira.
  Vasily Duke Handiak itzalean aurkitu zuen bere seme handi Ivan Ikaragarria zela eta.
  Baina benetako historian, Kazanek ez zion men egin. Eta orain haurra eta neska heroikoa berridazten ari dira, eta errusiar arbasoek egin ez zutena gehitzen ari dira.
  Oleg Rybachenkok lau buru moztu zituen kolpe batekin. Orduan mutikoak bumerang bat bota zuen bere behatz hutsekin. Beste zazpi borrokalari moztu eta garrasi egin zuen:
  - Nolabait hilkutxan sartu ziren, eta mamurik boteretsuena,
  Nire lepoa kosk egin nahi zuen, baina joko baten modukoa izan zen!
  Eta gudari gaztea gaixotu egingo da...
  Margaritak torlojuari buelta eman eta garrasi egin zuen:
  - Kobra bat naiz salto egiteko prest!
  Eta berriro ere boomerang hiltzaile bat jaurtiko du bere behatz hutsekin. Neska, ziur, jainkosarik politena bezalakoa da.
  Kazan gehiena harrapatu dute dagoeneko. Gudari ausartek khan gorenaren jauregia erasotzen dute. Amorruz eta ilusioz beteta daude. Oleg Rybachenko eta Mirabela Magnitnaya terminator gudariak dira. Eta kulunka bakoitza, eta askotan astintzen dute - hauek gorpu berriak dira!
  Oleg Rybachenkok, borrokan, esan zuen:
  - Baina borroka hau asko alda daiteke!
  Mirabelak logikoki onartu zuen:
  - Ivan Izugarriak Kazan konkistatu zuen! Eta orain bere osaba Dmitry konkistatu egingo du!
  Mutikoak boomerang bat bota zuen bere behatz hutsez. Bost tatariarri eztarria moztu eta zaunka egin zuen:
  - Errusia handirako eta eslaviarren zerurako!
  Mirabela neska ederra da, ziur baieztatzen duena:
  - Inperio Handiaren alde!
  Eta neskak ere atzamar zorrotz bat bota zuen oin biluziekin.
  Eta nuker asko moztu zituen, eta nor txikitu zuen. Hain edertasun martziala da.
  Oso polita da hori Mirabela. Hilezkortasunaren mesedetan, bikinidun neska bihurtzea onartu zuen, lehengo gorputza alde batera utzi eta esklabotzat saltzea. Baina orduan halako giza gaindiko indarra lortu zuen! Eta sinetsi iezadazu, noski, beretzat oso ona da!
  Neska borrokatzen da eta mutila borrokan eta etsaiak erortzen dira. Hautsi eta ahulduta daude.
  Beraz, gerlari ausartak tronuaren aretoan sartzen dira, non Kazan Khan dago.
  Irteten saiatzen da, baina mutilak izartxo bat botatzen du oin hutsarekin eta Khanen buruaren atzealdea hausten du. Hautsitakoa erori eta hil egiten da...
  Orduan, gudari-artzainek gainerako tatariarrak suntsitzen dituzte. Hala ere, azken hauek, nagusi galduta, armak utzi eta amore ematen dute.
  Beraz, Kazan erori zen. Orain Errusia lur hauetara altxatu da. Vasily Moskoviako Duke Handiak tatariarren zati bat Errusian kokatu zuen, eta errusiarren zati bat Kazanen.
  Gero, are hobetu zen. Errusiako Duke Handi berria Lituaniako Duke Handi ere hautatu zuten. Tronura igo...
  Argi dago zergatik - Kazanen aurkako garaipena oso ikusgarria izan zen denentzat. Eta konturatu ziren Errusia oso indartsua dela!
  Eta gerlari-ertzainek beren onena egin zuten hemen. Vasili III.a Duke Handiaren lehiakide nagusiaren armada hartu eta garaitu zuten. Eta eskatzailea bera hartu eta eraitsi zuen mutil eta neska hilezkorren buruak.
  Eta hori egin zuten oin biluziekin diskoak jaurtiz batera, oihuka:
  - Eslaviarrak batu behar dira! Izan gaitezen denok garaitezinak!
  Eta jauzika eta hetmana hil arte, gerlari gazteek oihukatu zuten:
  - Aro berriko eta formazio polit bateko gudariak gara!
  Horren ostean, presoek elur freskoan utzitako gudari gazteen aztarna biluziei musu eman zieten. Eta ados egongo zara oso polita dela!
  Eta gero Astrakanera bidaia. Horrela garaipen batek beste batzuk erakartzen ditu berarekin batera.
  Oleg Rybachenko eta Mirabela Magnitnaya, Duke Handi honekin batera, Astrakanera joan ziren bizitzera.
  Mutil batek eta neska batek hartu zuten erasoa hiri handi honetan. Borrokatu egin zuten, berriro ere Errusiako armada denboraren korridoretik helduz.
  Eta berriz ere moztu zuten, eta boomerang-a bota zuten oin hutsez. Hemen gauzak asko erraztu ziren. Eta armada Vasily Hirugarrenak berak agindu zuen. Eta bere boterea handia zen. Lituaniako Dukerri Handiko tropak ere iritsi ziren. Hiri hau oldartu zuten.
  Eta terminator haurrek beren burua moztu eta boomerangak, diskoak, izarrak bota zituzten. Oleg Rybachenkok granada pare bat ere bota zituen.
  Oin hutsik, izar zorrotzak ere botatzen zituzten gudari gazteek, eta meheak, baina aldi berean hainbat eztarri mozteko gai.
  Eta haien hankak bizkortasunaren eta indar bizkorra eta basatia dira benetan.
  Eta neska batek bere behatz hutsez bumerang bat botatzen duen bezala, orduan Mosku Errusia santuaren etsaiak ez dira batere eztia izango!
  Terminator Warriors-ek aho batez oihukatu zuen:
  - Aintza Vasili Hirugarrenari, Errusiako tsarren artean handiena!
  Eta berriz ere garaipen handia Errusiako erreinuarentzat.
  Basilio Hirugarrena errege tituluarekin koroatu zuten, eta ofizialki enperadore gisa onartu zuten. Bere inperioa handi bihurtu zen. Errusiarrak ere Siberian sartzen hasi ziren. Eta Krimeako Khanateak bere burua ere aitortu zuen Errusiaren basailu gisa.
  Metropolitana kanporatu ondoren, Vasili III.ak elizako jaun berria behartu zuen dogmak aldatzera eta poligamia baimentzera. Neurri batean, Kazan, Astrakhan eta beste lur islamiar batzuen anexioagatik izan zen.
  Vasily Hirugarrena bera berehala ezkondu zen Glinskaya Lituaniako printzesarekin eta Tamara tatariarrarekin. Eta gero laugarren neskarengan ere.
  Sinodoak errusiarrei lau emazte izateko baimena eman zien. Eta printze askok horretaz aprobetxatu zuten.
  Poloniarekiko gerra konkistan amaitu zen... Errusiar armada indartsua eta askoz ere ugariagoa zen. Bai, Oleg eta Mirabelak lagundu zuten. Eta terminator gerlari hauekin, aurkaririk ez da ikaragarria.
  Eta Vasily Hirugarrena Poloniako errege bihurtu zen. Inperioa indartu egin da. Baina Suleiman Handia iritsi zen Otomandar Inperioko tronura. Eta agintari honek Hungaria konkistatu zuen. Viena ere setiatu zuen.
  Baina Krimeako Khanateak Errusiarekin hautsi zuen. Eta kanpaina berri bat jarraitu zen. Oleg Rybachenko eta Mirabela Magnitnaya ere nabarmendu ziren hemen sorgin-jainkosa hiper-ahalguztidunaren aginduz. Noski, Perekopen kontrako erasoaldian. Hona hemen Krimeako tatariarren defentsaren zatirik indartsuena. Baina azken finean, gudariak: Oleg eta Mirabela oso politak dira!
  Eta nola presaka, eta nola presaka! Eta nola moztuko dituzten tatariarrak. Eta zer ilusio basatiarekin ekingo diote.
  Eta mutilak izar bat bota zuen bere behatz hutsez, eta sei tatariar moztu zituen aldi berean.
  Eta neskak bost bota zituen izartxo bat botata. Mutil hauek borrokan ari ziren.
  Oleg eta Mirabelak hormaren zati bat garbitu zuten. Horrez gain, artilleriak ere lan egin zuen. Tatarrei suntsipen asko egin zitzaien. Beraz, Krimeako Khanate erori zen.
  Orduan Suleiman Handiaren armadarekin borroka bat izan zen. Oraingoan, historia errealean, sultan handiak ez zuen zorterik izan. Oleg Rybachenko eta Mirabela Magnitnaya turkiar masa bat hil ez ezik, sultana ere harrapatu zuten.
  Errusiak turkiarrak Balkanetatik alde egitera behartu zituen. Eta han sortu zituen bere gotorlekuak. Eta Istanbul ere hautatua. Konstantinopla berriro sortu zen.
  Vasily III aldi baterako gelditu zen. Konkista digeritu behar zen. Livoniak errusiarrei omenaldia egitea onartu zuen, eta gerrarik gabe jabegoei eman zien Narva.
  Vasili Hirugarrenak, 1535ean ere, portu-hiri bat eraikitzeko agindu zuen Nevaren bokalean. Pedro Handiaren Petersburg bezalako zerbait. Egia da, Basilik hiriburua Konstantinoplara eraman zuen.
  1537an errusiarrek Vyborg hartu zuten eta suediarren iparraldetik gotortu ziren, erabat garaituz.
  Vyborg-en aurkako erasoan, Oleg Rybachenko eta Mirabela Magnitnaya berriro nabarmendu ziren.
  Mutilak eta neskak denboraren atalasearen gainetik salto egin eta erasoan parte hartu zuten.
  Hemen Oleg-ek boomerang bat bota zuen oin hutsekin, dozena bat aurkari kanporatu eta abestu zuen:
  - Aintza Errusiari eta bere Vasily Hirugarren tsarrari!
  Mirabelak ere zerbait hilgarria bota zuen bere behatz hutsez eta ausardiaz esan zuen:
  - Errusia santuaren eta lurgabeko erreginaren alde!
  Horren ondoren, mutila eta neska hain barreiatuta geratu ziren, non suediarren gorpuen garbiketa oso bat moztu zen.
  1540-1541 urteetan, errusiar tropek Asia Txikia ere hartu zuten turkiarrengandik. Eta 1545ean, eta baita Mesopotamia eta Palestina ere. 1547an martxoan, erregea, hirurogeita zortzi urte eskas zituela, hil zen. Berrogeita bi urteko erregealdia luzea eta oso zoriontsua izan zen Errusiarentzako konkista askorekin.
  Basilio Hirugarrena Basilio Handia izendatu zuten. Eta tronuan gazte bat zegoen, baina Errusiako estandarren arabera, Ivan Vasilyevich heldua.
  Eta Vasily Hirugarrena benetako historian baino gehiago bizi zenez, boien istiluak saihestu ziren.
  Ivan Vasilyevitxek, hasieran Livonia erabat menderatzea erabaki zuen, 1550eko gerra arrakastatsua izan zen. Errusiako artilleria indartsuak denak eraman zituen, eta ia hiri guztiak azkar hartu zituzten.
  Jakina, Oleg Rybachenko eta Mirabela Magnitnaya seme-alabek parte hartu zuten guduetan.
  Haien oin biluzi eta umeekin, dena zorrotz eta zulagarria bota zuten hain sutsu, non Livoniako tropak ugari hil ziren.
  Gainera, gerlari gazteek ere kanoietatik eta hain zehatz tiro egiten dute.
  Oleg Terminator mutilak tiro egin zuen eta opari hiltzaile bat bota zuen oinutsik.
  Aurkariak sakabanatuta eta kirrinka:
  Suntsipena haragitua naiz!
  Eta mutilak barre eta orro egingo du:
  - Pizkunde handi baten semea naiz!
  Mirabelak, neska gogor honek, hiltzaile bat ere jaurtiko du bere behatz hutsez, eta kirrinka:
  - Ni suntsipenaren jainkosa handien alaba naiz!
  Eta berriz umeek barre egin eta hortzak atera zituzten. Eta gero hegan egin gotorlekura. Eta horrela denak moztuko dira. Ez dute ezpatarik, helizeak baizik. Eta errukirik gabe Livoniarrak eta mertzenarioen armadako beste soldadu batzuk suntsitzen dituzte.
  Mutikoa eta neska oinutsik daude denbora guztian, baita elurretan ere. Eta gerlari hilezinak ere hau atsegin dute!
  Zergatik ez? Zergatik oinetakoak edozein animalia baino gorputza azkarrago duten pertsonentzat, eta, noski, ezin dute barkatu edo gaixotu.
  Orduan Ivan Izugarriak Egipton borrokatu zen. Urte gutxitan Afrikako iparralde osoa, Maroko barne, konkistatu izana. Orduan Arabiar penintsula hartu zuten.
  Alemania zatikatua zegoen, Austria ahul zegoen, Espainia eta beste herrialde batzuk gerretan lanpetuta zeuden.
  Errusia tsarista Iran zehar joan zen Indiara. 1590erako, India inbaditu zen. Ivan Izugarria hirurogeita zortzi urterekin bizi izan zen eta 1598an hil zen. Eta haren ordez Ivan Bosgarrena izan zen. Errusiak ekialderantz hedatzen jarraitu zuen eta Txina harrapatzen jarraitu zuen. Gerra luzea eta gogorra izan zen arren.
  Hiru gerra behar izan ziren Txina konkistatzeko.
  Oleg Rybachenko eta Mirabela Magnitnayaren guduetan parte hartzeak ez zuen berehala garaipena ziurtatu.
  Bai, eta gerlari gazteak ataletan borrokatu ziren. Beraiekin topo egingo dute, txinatarrak txikitu eta berriro korrika egingo dute.
  Jakina, mutila eta neska oso aktibo eta eraginkortasunez jokatu zuten. Eta oin biluziekin izar zorrotzak, diskoak eta bumerangak bota zituzten.
  Oleg Rybachenkok pertsonalki hackeatu zuen Txinako Defentsa ministroa. Eta gero nola botatzen duen granada bat mutil hanka batekin. Beraz, aldi berean bi dozena gudari hori beste mundura, esanez:
  - Aintza Errusiari, betirako unibertsoaren bidea adierazten duena!
  Eta Margarita neskak hartu eta boomerang bat jaurtiko du oin biluziarekin, hilgarria dena, inon freskoagoa dena.
  Eta aurkariak garaitu ondoren, neskak irrintzi egiten du:
  - Halako Errusiarengatik, borrokatu eta ez izan beldurrik!
  Eta mutila eta neska are intentsiboago astintzen hasi ziren.
  Ivan bosgarrena 1620an hil zen, eta bere seme Ivan seigarrenak bere lanean jarraitu zuen. 1640an gerra egoskorren ostean, azkenean Txina menderatu zuten.
  Oleg Rybachenko eta Mirabela Magnetic modu aktiboagoan agertzen hasi ziren borroka eta borroka leku ezberdinetan.
  Eta orduan Oleg mutikoak bumerang bat bota zuen eta Txinako enperadorearen burua lehertu zuen. Eta heroi bihurtu zen!
  Eta Mirabelak neskak oin hutsarekin granada bat bota zuen eta aurkarien egoitza osoa kanporatu zuen.
  Eta noski, haur hilezkor horiei esker, Errusiako Inperioaren garaipenik handiena lortu zen!
  Eta Txinaren, Mosku Errusiaren aurkako garaipenaren ondoren, inork ez du ia beldurrik! Eta inork ez ditu errusiarrak geldituko eta ez ditu irabaziko! Itzuli gabeko puntua gainditu dute!
  Eta Errusia indartu egin zen inperio handi gisa. Ivan Seigarrenak beste hamar urtez gobernatu zuen Korea eta Indotxinaren zatirik handiena hartu zuen arte.
  Haren ondoren, Alexandro Lehenak presto igo zuen. Errege berriak lehengo konkista-ibilbideari jarraitu zion. Indotxina erabat konkistatu zuten, eta errusiar ontziak Australiara lehorreratu eta kontinente hau arakatzen hasi ziren. Horrez gain, errusiarrak Alaskan are lehenago sartu ziren eta Kanadan zehar aurrera egin zuten... Hemen dagoeneko topatu zituzten Frantzia, azkenean egonkortasuna eta oparotasuna lortu zuen Luis XIV.aren mendean, eta Ingalaterra, zeina azkar hartzen ari zen indarra.
  Horrez gain, Errusiak Afrika arakatzen jarraitu zuen eta Britainia Handiko oposizioari aurre egin zion han ere. Suediak ere indarra hartu zuen eta Errusiari erasotzen saiatu zen.
  Baina Errusiako tropak alertan zeuden, eta Britainia Handiak eta Frantziak ez zuten elkarrekin jokatu. Eta Alexandro Lehenengoaren tropek konkistatu zuten estatu hau.
  Noski, Oleg Rybachenko eta Mirabela Magnitnayak parte hartu zuten honetan.
  Oinutsik gerlariek diskoak bota eta bereziki gogortutako ezpata luzeekin txikitzen zituzten.
  Hain cool eta ezin jasanezinak dira.
  Oleg Rybachenkok izar zorrotz bat bota zuen mutilen oinen behatz hutsekin, dozena bat suediar eraitsi eta abestu zuen:
  - Errusia sakratuaren aintzarako!
  Mirabelak neskak ere objektu hilgarri bat bota zuen oinutsik eta txistu egin zuen:
  - Familia garaitezinaren handitasunarengatik!
  Eta haurrek elkarrekin salto egingo dute eta Suediako gobernadoreari bularrean joko dute orpo hutsez.
  Hegan egin zuen eta beste dozena bat soldadu etsai bota zituen.
  1675ean Alexandro Lehena hil ondoren, Alexandroren lehen semea Alexei tsarra igo zen tronura. Normalean tronuaren ondorengotza semeen antzinatasunaren arabera joaten zen, eta gero bilobak seme zaharrenetik. Vasili Hirugarrenak ezarri zuen hori, gero tronurako borrokarik egon ez zedin. Zentralizazio indartsuarekin.
  Alexei Frantziarekin topo egin zuen Ameriketan, eta Britainia Handiarekin Afrikan.
  Errusiako tropak, berriz, Alemaniako lurretan sartu ziren. Harrapaketa nahiko arrakastatsua izan zen, printzerriak zatikatuta baitzeuden. Errusiako erregimentuek baino gehiagok Italia hartu zuten. Horren ondoren, Frantziaren aurkako kanpaina bat izan zen. Luis Eguzki Erregearen erregealdia lotsgabe amaitu zen. Errusiako eta atzerriko erregimentuek Frantzia hartu zuten.
  Oleg Rybachenko eta Mirabela Magnitnaya gailendu ziren berriro.
  Gerlari gazteek ezpatekin borrokatzen zuten eta diskoak jaurtitzen zituzten etsaien soldaduei. Soldadu asko hil zituen.
  Mutilak izar bat bota zion oin hutsez etsaiari, eta orro egin zuen:
  - Superman gerlaria naiz!
  Neskak ere, behatz hutsez, disko hiltzailea bota eta txistu egin zuen:
  - Eta ni naiz kosmos zoragarri baten gorpuztea!
  Eta nola erakutsiko duen bere mihi luzea! Eta gero nola eman orpo hutsa konde frantsesaren sudurrean. Kopeta pitzadura hori.
  Eta Oleg Rybachenko hegan egingo du infernuko meteoro bat bezala, eta dozena bat frantses hartu eta hil ziren. Eta gero, mutila, harrapatutako kanoi batetik lehergailuarekin leherraraziko balu bezala.
  Eta borrokalari asko jarri. Minez kikildu eta hiltzen dira!
  Eta gerlari terminatzaileak eurengana doaz eta denak mozten dituzte, beraiek heriotzaren aingeruak eta gepardoak baino azkarragoak balira bezala.
  Britainia Handiak nolabait borrokatu zuen itsasoan eta bakea eskatu zuen. Errusiak Ameriketan hedatzen jarraitu zuen. Bere tropek ingeles eta frantses kolonia guztiak hartu zituzten eta Mexikora iritsi ziren.
  Afrika eta Australiaren konkista amaitu zen.
  Orain Espainia eta bere koloniak eta Portugal bere koloniekin bakarrik geratu ziren okupatu gabe.
  Baina gerra hau jadanik Pedro Handiarentzat zen, 1700ean boterea jaso zuena. Tsar berriak, Romanov ez, Rurikovitxek, Errusiako merkatarien aurkako erasoa zela aprobetxatuz, tropak bidali zituen Espainiara eta Portugalera.
  Herrialde hauek gainbeheran zeuden jada eta azkar garaitu zituzten. Errusiako tropak ere koloniak konkistatzen hasi ziren. Biak ugariagoak ziren eta hobeto hornituta eta armatuta zeuden. Errusiako armadak jada bazeukan kerik gabeko hautsak eta lehergailu handiko obusak, eta borrokarako aeroontziak. Tankeak ere bazeuden. Eta lehen tren blindatuak. Horrek inpresioa eragin zuen aurkariei.
  Errusiako armadan ere lehen metrailadoreak agertu ziren.
  Baina hemen ere Oleg Rybachenkok eta Mirabela Magnitnayak ezin zuten huts egin. Borrokatu eta beren hilezkortasuna landu behar dute.
  Hemen mutilak berriro granada bat botatzen du oin hutsarekin. Eta zure aurkariak txikitu. Horren ostean abestu zuten:
  - Mundu osoa eta pertsonen bihotzak konkistatzen dituen Errusia horren izenean!
  Neska ere, hanka biluzik botako balu bezala, txikia, baina indar leherkari aldetik, bonba. Espainiarrak urratu eta kirrinka egingo ditu:
  - Halakoagatik beti zegoen zoriona jende guztiarentzat!
  Eta umeek, oin hutsez heriotza-opariak botatzen, kantatu zuten:
  - Izan daitezela betiko gazte eta gure urte distiratsuak!
  Eta horren ostean, nahiko hilgarria den zerbaiten karga gisa. Eta sableak horrela astintzen dituzte.
  Odol hori ibai bat bezala dabil, eta lur osoa uzten du zure oinetatik!
  Hona hemen gudariak! Tira, oin biluziak dituzten supergizonak besterik ez, bero eta hotzean ia biluzik daudenak.
  Baina halako borrokalari bikainak! Marka eta klase gorena! Hemen euren burua moztu eta aurkariak suntsitzen dituzte!
  Mutikoa eta neska suntsipen basatienaren Goiaingeruak bezalakoak dira, garaipen eta lorpen berrietarako bidean oztoporik eta oztoporik ez dutenak.
  Bidean, hiriak errenditzen dira, eta biztanleak kanpora irten eta gudari hilezin eta handien oin biluzien arrastoei musu ematen diete.
  Espainia eta Portugal, koloniekin batera, azkar konkistatu zituzten. Eta Britainia Handia bakarrik geratu zen.
  Baina 1725ean, Pedro Handiaren tropak bertan lehorreratu ziren.
  Oleg Rybachenko eta Mirabela Magnitnaya, beti bezala, guztien aurretik daude. Gerlari gazteak hilezkorrak dira eta denboran jauzi egiten dute.
  Metrailadoreak tiro egiten dituzte eta granada hilgarriak jaurtitzen dituzte oin hutsekin.
  Britainiarrak eta beste gudariak urratuz.
  Oleg orroak, tiroka eta sega:
  - Espazioko anaitasuneko gudariak gara!
  Mirabelak neskak oin biluziekin granada bat bota zuen eta garrasi egin zuen:
  - Eta denak garaituko ditugu dudarik gabe!
  Orduan orpo hutsez neskak hain gogor jo zuen Buckinghameko dukea, non lepoa hautsi zion!
  Londres hartu zuten eta azkenean munduaren konkista amaitu zuten.
  Horrela sortu zen, inperio bakarra. Pedro Handia 1735ean hil zen, eta haren biloba Pedro II.a tronura igo zen. Oraindik gaztea, baina agintari inteligente eta gogorra. Errusiak zentralizazioa indartu zuen, lantegiak eta errepideak eraiki ziren. Hegazkinak agertu ziren, eta trenbideak gero eta aktiboago luzatzen ziren.
  Pedro II.ak denbora luzez eta egonkor gobernatu zuen. 1790ean Pedro Hirugarrena izan zen haren ordez. Herrialdea oparoa zen, baina baketsua. Dagoeneko hitz egiten da espazioaren hedapenaz.
  Eta 1817an, espaziorako lehen hegaldi tripulatua egin zen. 1820an, Alexandro II.a tsar bihurtu zen. Errege berriak espazioaren eta espazioaren esplorazioaren garapen azkarragoa nahi zuen.
  1825ean, ilargirako lehen hegaldia egin zen. Eta 1845ean, Errusiako itsasontziek Martera hegan egin zuten. Eta 1847an Artizarrari. 1850ean, Merkuriora, eta hurrengoa Jupiterren sateliteetara. Errusiako kosmonautak 1860an sartu ziren Pluton planetarik urrunenean.
  Honela joan zen eguzki-sistemaren garapena. Eta 1917an, eguzki-sistematik kanpo lehen hegaldia egin zen. Hainbat izar-ontzi handi Alpha Centaurirantz abiatu ziren.
  Eta 1921ean, eta Siriusi... Bide batez, hainbat planeta nahiko normal aurkitu zituzten bertan. Berrogei urte geroago, abiadura superluminalean hegan egiten zuten lehen ontziak agertu ziren.
  Eta 2017an, lehen aldiz, kosmonauta errusiar bat galaxiaren ertzera hegan egin zuen.
  Orokorrean zoragarria izan zen.
  2030ean, denboraren makina bat asmatu zen... Eta gizadia beste garapen fase batera joan zen. Nahiz eta Rurikovitsek oraindik tronuan esertzen diren eta monarkia absolutuak giza inperioa gobernatzen duen.
  Hala ere, munduak Errusiak errepublika behar duen ala ez argudiatzen duen oposizio bat dago. Baina isilik dago. Dagoeneko jendea pozik dago dagoen egoerarekin, bizitza oso ona bihurtu baita, eta urtez urte hobetzen da.
  
  BLONDE IVAN ILDARRIKAREN INPERIOA SALVATU DU
  Mirabela Magnetic misioan dago berriro. Oraingoan Ivan Izugarri serioari laguntzen dio.
  Kasu honetan, Polotsk Stefan Batory-ren hordetatik babesten du.
  Oleg Rybachenko betiko mutila Polotsken geratu zen. Erasoa atzera bota zuten, baina egoera kezkagarria izaten jarraitzen zuen. Baina gero Mirabela Magnetic agertu zen eta beste lau neska. Espazioko zulo batetik bezala agertzen ziren. Bost neska oinutsik eta bikinitan zeuden.Horrela, seiko magikoak agertu ziren.
  Nahikoa bizi izan zen eta oraindik Mirabela Magnetikoaren ikaslea zen mutilak, jada Napoleon III.aren garaia bisitatzea lortu zuenak, txistu egin zuen:
  - Berriro jo dugu! Hau ona da!
  Oleg Rybachenkok irmo esan zuen:
  - Eta behin betiko aldatu historiaren ibilbidea!
  Natasha, Marusya, Augustina, Svetlanak ezpatak astindu zituzten. Neskak oso erabakita zeuden.
  Natashak iradoki zuen:
  - Sei gara orain... Goazen poloniar kanpamendura!
  Oleg Rybachenkok erraz onartzen zuen ideia hau:
  - Eta zer? Goazen goazen! Denok batera indar handia gara!
  Mirabela Magnetic oso gogo onez onartu zuen honekin:
  Indar kolosala gara!
  Eta bere orpo hutsak labezomorro bat zapaldu zuen.
  Eta gudariek oin biluziak kolpatu zituzten, batak besteari, baieztapen moduan.
  Gauean, sei borrokalari gogor jaitsi ziren Pskov hiriko harresitik. Oin puntetan ari ziren Poloniako kanpamendurantz. Hemen, formalki, Poloniako armada, baina izatez Europa osoko mertzenarioak. Batez ere alemaniar asko. Armada handia.
  Baina azken finean, sei borrokalariak politak dira. Eta neskak mutilarekin hartu eta kentzen zituzten guardiak, orratz zorrotzak botatzen zituzten oin hutsen atzamarrekin. Hautsitako guardiak erori ziren. Emakume gudariek ezpatak astindu eta mozten hasi ziren. Suge-talde baten antzera, kanpamenduari eraso zioten.
  Erdi Arorako, zein ezohikoa - bikiniz jantzitako neskek erasotzen dutenean. Eta haiek, etsaia apurtuz, literalki heriotza-eremu osoak ereiten dituzte.
  Oleg Rybachenkok ezpatak astindu eta txikitu egin zuen. Mutikoari keinu eginez koronel sutsua moztu zuen.
  Eta marmar egin zuen:
  Errusia Santuaren alde borrokatuko dugu!
  Mirabela Magnetic-ek zartagin aberatsa erditik moztu zuen, eta alemaniar kondearen sudurra hautsiz bere orpo hutsez, txio egin zuen:
  Gudu zelaian ez diogu heriotzari beldurrik!
  Natashak, poloniarrak, alemaniarrak eta beste mertzenarioak moztuz, oihu egin zuen:
  - Gerlari errusiarrak ez dio heriotzari beldurrik!
  Poloniako armada eta mertzenarioak, Marusya suntsituz, neska amaitzaile honek oihu egin zuen:
  - Zeru izartsuaren azpian, heriotzak ez gaitu hartuko!
  Augustine, neska helizea da. Sobietar indar berezien enkarnazio onena, eta baita mutanteren bat ere, poloniarrak mozten - txiokatu zuen:
  - Nire Errusia santuaren alde borrokatuko naiz!
  Svetlanak, bere ezpatak bihurrituz, eta alemaniarrak, suediarrak eta poloniarrak txikituta, bere orpo biribilarekin txioka, txio egin zuen:
  - Metrailadore indartsua kargatuko dut!
  Natashak, poloniarrak, alemaniarrak eta Europako mertzenario guztiak, eta baita turkiarrak ere, txio-txiloka egin zituen:
  - Suntsitu etsaiak - beldurraren itzala ezagutu gabe!
  Agustin sutsuak, bere ile kobre-gorria haizean astintzen zuen Auroraren bandera bezala, xuxurlatu zuen:
  - Unibertsoko munduak zuri begira daude!
  Marusya, hau urrezko ilea duen ilehoria da, txirrinka egiten duen bitartean, hanka biluzien gainean saltoka:
  - Utzi zure alkandora odolean erre!
  Mirabelak ere disko zorrotz bat botatzen du bere behatz hutsez, mertzenarioen buruak moztuz eta zaunka:
  - Ivan Izugarriarentzat!
  Svetlanak, kolpe handi batekin, orpo hutsa sartu zuen poloniar sabelean. Gero, oin biluziekin hainbat disko bota zituen, dozena pare bat moztuz, oihuka:
  - Hil Aberria zure arima maitasunez!
  Eta neskek barre egin zuten. Zein deabru eder eta sexyak diren. Eta handia, eta erliebeko giharrez puztuta. Eta oin hutsez orratzak eta disko meheak botatzen dituzte, aldi berean hainbat soldadu hiltzen dituzte bakarrarekin.
  Eta literalki gorpuak gainditzen dituzte...
  Eta oin biluzi eta dotoreen arrasto odoltsu eta dotoreak uzten dituzte.
  Eta sei pertsona bakarrik hainbat hamarnaka borrokalariren aurka. Baina izua dago poloniarren lerroetan. Eta ez dakite zenbatek eraso zien. Eta guztiz erotuta daude. Batzuk elkarri tiroka hasi eta euren burua mozten ere hasi ziren.
  Oleg Rybachenkok, betiko mutil honek, etxeko bonba bat bota zuen oinutsik, eta orro egin zuen polonieraz:
  - Alemanek erasotu zuten! Alemanak erasotzen ari zaizkigu!
  Eta orduan berriro bonba bota zuen eta oihu egin zuen, oraingoan alemanez:
  - Poloniarrak erasotu! Poloniarrak erasotzen ari zaizkigu!
  Mirabelak alemanez jaso zuen:
  - Poloniarrak erasotzen gaituzte! Poloniarrak alemanak hiltzen ari dira!
  Eta zer hasi zen: alemaniar mertzenarioak poloniarrekin borrokan aritu ziren. Eta suediarrek ere bat egin zuten sarraskiarekin. Borroka odoltsua izan zen. Ezpaten kulunka, eta hanka-hutsik dauden nesken sableak eta galtza motzetan bizarrik gabeko mutil batek areagotu zuena.
  Oleg Rybachenkok oihu egin zuen bere biriken goialdean:
  - Elkartuta gaudenean garaiezinak gara!
  Eta alemanez gehitu zuen:
  - Ruby poloak!
  Gero suedieraz:
  - Moztu poloniarrak eta alemaniarrak!
  Orduan, mutil oinutsak gehitu zuen polonieraz:
  - Moztu alemaniarrak eta suediarrak!
  Mirabelak ere orroa egin zuen biriketan:
  - Moztu poloniarrak eta suediarrak!
  Eta orpo hutsez, neskak etsaiak kokotsetan jo zituen.
  Eta orratz pozoitsuak bota zituzten behatz hutsez.
  Eta izua areagotu zen... Elkarren arteko liskarra hazi zen. Eta mutila eta Natasha mozorropean hurbiltzen hasi ziren, gorpuei gurpil bat moztuz, Stefan Batory Poloniako erregearen dendara.
  Errege hau Semigradeko gobernaria zen. Hau da, Turkiako sultanaren erregeordea Hungarian. Poloniako interregnoak luzatu egin zuen. Poloniako tronurako hautagaien artean Ivan Izugarria zegoen. Hala ere, Ivanek ez zuen tronua hartu. Mendebaldeko herrialdeen oposizioak ere, Errusiaren indartze zorrotzik nahi ez zutenak, eragina izan zuen. Eta senideek askatasunak galtzeko beldurra. Eta Ivan Izugarriaren beraren zalantzak - Poloniaren anexioak ez al du ekarriko beren boyardoek burua altxatzea?
  Nolanahi ere, gertaera historiko bat: Ivan Vasilyevitxen agintepean Errusiako eta Mankomunitatearen batasuna ez zen gertatu. Eta Poloniako tronua bat-batean hartu zuen Stefan Batory-k. Ordurako, Errusiak Livonia zatirik handiena hartu zuen. Eta hirurogeita hamazazpigarren urtean, Livonia ia guztia, Riga eta Revel izan ezik, Errusiaren menpe zegoen.
  Stefan Batory-k, indarrak pilatuta, eta Turkiako sultanarengandik gerrarako dirua jaso zuen, eta Vatikanoak Errusiaren aurkako kanpaina hasi zuen. Polotsk aukeratzea lehen helburu gisa. Eta hiri honen azpian Livoniako Gerraren patua erabaki zen. Historia errealean, Polotsk poloniarrek hartu zuten, ondoren ekimena hartu eta irabazten hasi ziren. Eta hondamendi kalkulaezinak erori dira Errusiaren gainera.
  Baina oraingoan borrokan, seiko bikaina. Eta poloniarrek eta mertzenarioek ezin dute haien aurka egin!
  Eta sarraskia hain odoltsu joan zen, non ezinezkoa da maitagarrien ipuin batean esatea, boligrafoz ez deskribatzea. Nahiz eta, adibidez, teklatu elektronikoa nahiko posible den.
  Oleg Rybachenkok txistu eta zaunka egin zuen:
  - Poloniarrak alemaniarrak mozten ari dira!
  Mirabela Magnetic oihu egin zuen:
  - Alemanak poloniarrak mozten ari dira!
  Eta Natasharekin irten zen erregearen kanpalekura. Stefan Batory bere burua orientatzen saiatu zen. Oparo jantzita zegoen, eta Ekialdeko eta Europako ezaugarriak nahasten zituen.
  Oleg Rybachenkok disko zorrotz eta mehe bat bota zuen mutilen oinetako behatz hutsekin. Arku batean hegan egin zuen, txistu mehean. Eta Stefan Batory begien artean itsatsi zuen. Poloniako erregea hilkor zauritu eta intziri batekin erori zen. Bai, ez zen erraza izan monarkarentzat. Bere erregealdiak ez zuen asko iraun. Mutil arrunta, oinutsik. Edo oso arruntak ere ez zuen huts egin.
  Oleg Rybachenkok pozez kantatu zuen:
  - Ehiza-hegazkina naiz, motorra sutan dago! Zerua nire etxea da! Eta erasotzailea jo dadila, heriotzaren maisu polita naiz!
  Mirabelak granada bat bota zuen bere behatz hutsez, mertzenario mordoa urratu eta kirrinka:
  - Eta neska heroikoa naiz!
  Oleg Rybachenkok begirundu eta oihu egin zuen polonieraz:
  - Alemanek erregea hil zuten!
  Eta orduan berriro nola orroa egiten duen:
  - Suediarrak alemaniarrekin daude aldi berean!
  Mirabelak biriken goialdean oihukatzen du:
  - Erregea mendekatuko dugu!
  Eta horren ostean, poloniarren eta mertzenarioen arteko benetako zabortegia hasi zen. Osorik moztu zuten. Eta aktiboki azotatu zuten elkarri, eta balez dutxatu. Eta gorpu-masa isuri eta puskatu egin zen. Eta gudariak milaka hil ziren.
  Eta gero neskak eta bi mutil saiatu ziren. Benetako nahaspila izan zen. Eta halaxe da erabateko mozketa. Eta Fritz, eta poloniarrak, eta suediarrak eta baita turkiarrak ere azotatu zituen. Eta haragi birringailua klase gorenera joan zen.
  Oleg Rybachenkok abestu zuen:
  - Urrea eskuraezina da suediarrentzat... Gogoa dute behintzat! Errusiako etsaiak moztuko ditut! Eta ezpatez hilko dudana!
  Eta neskak banandu egin ziren. Eta bota ditzatela hatz hutsez objektu apurtzaileak. Hauek edertasun eta hegaldi goreneko hegaztiak dira.
  Oleg Rybachenkok hartu zuen eta gogotsu kantatu zuen:
  - Ezinegona ez zait ezaguna! Biltegia daukat bularrean! Klase goreneko gerlari bat naiz!
  Mirabelak, eskuekin zortziko irudiari eutsiz, gaineratu zuen:
  - Etsaia orpoa begian!
  Natashak gogotsu kantatu zuen:
  - Eta "Adidas" konpainiako borrokalari bat!
  Marusya jauzi egin eta zaunka egin zuen:
  - Pegaso zaldia!
  Eta nola gerlariek salto egingo duten, eta nola zaunka egingo duten. Eta haien ahotsak astintzen ari dira, zaldi beltzenak bezala!
  Agustin sutsuak zera esan zuen:
  - Gudariak gara.... - Neskak hatz hutsez dozena bat disko bota zituen aldi berean, eta hainbat dozena poloniar eta alemaniar jo zituen. - Kolperik potoloena! Eta nola Ivan Krushila!
  Svetlanak, amaitzaile ilehoria honek baieztatu zuen:
  - Eta denak itoko nituzke!
  Orduan berriro bota zituen bere behatz biluzi eta dotoreak, orratz zorrotz eta pozoituak.
  Eta berriro aurkari pila - alemaniarrak eta poloniarrak.
  Mirabelak orpo hutsarekin etxean egindako lehergailu pakete bat bota zuen, aurkariak sakabanatu eta kirrinka:
  - Errusia Handiaren alde!
  Natashkak hortzak agerian utzi zituen, hainbat opari hilgarri kaleratu zituen oinutsik eta esan zuen:
  - Lurrean borrokatuko gara! Zeruan eta iluntasunean!
  Oleg Rybachenkok, bi eskuetan ezpatekin moztu eta mutilen oinekin diskoak jaurtiz, abestu zuen:
  Heriotzaren makina erotu da...
  Marusyak, denak segidan txikitu eta bere hanka biluzien hatz dotoreekin diskoak jaurtiz, jarraitu zuen:
  - Meteorito bat hegan ari da!
  Agustin sutsuak, txistu egin zuen, distiratsuak ziren diskoak jaurtiz, eta txistu egin zuen:
  - Eta Satanek berak gobernatzen du mundua!
  Svetlana ile argiak abesten jarraitu zuen pozez:
  Eta ospa dezagun gure arrakasta!
  Natashak hartu zuen eta txio-txilo egin zuen poz-pozik:
  - Gaur gerra....
  Marusyak gehitu zuen aplombez, orratzak eta diskoak botaz bere behatz hutsez:
  - Bihar bakea egongo da!
  Agustin sutsuak amorru amorratuz erantzun zion, suge baten antzera txistuka. Eta bere oin biluziek halako orratz zorrotzak bota zituzten, non denak eztarriraino zulatzen baitzituzten:
  - Eta sinetsi Lucifer idoloa!
  Svetlanak eraso basati eta amorratu batekin jarraitu zuen:
  - Zeruan lurrean borrokatuko gara eta iluntasuna jarriko dugu!
  Mirabelak, etsaia txikitu, eta buruaz etsaiari kolpatuz, hartu eta kuxkuxa egin zuen:
  - Aberriaren eta nire aintzarako!
  Natashak, neska hatz biluzi eta dotoreen laguntzaz diskoak botatzen, kantatu zuen:
  - Bukaera arte borrokatuko dugu, gure bihotzak aho batez taupadak jarriko ditugu!
  Marusyak barre egin zuen eta txio egin zuen, poloniarrak moztu eta harri-koskorrak botatzen zituen oinutsik.
  - Eta gero ilargia overclocking egiteko!
  Agustin sutsuak, orratz hilgarriak bidaliz, eta kolpatzen eta apurtzen zuena, isuxatu zuen:
  - Eta gero ardoa - azkenera arte!
  Terminator ilehoriak berriz ere orratz pozoitsuak bidali zituen bere hatz biluziekin, eta txio egin zuen:
  - Edo garagardo eskuzabal isurketa!
  Horren ostean, edertasun gerlariak barre egin zuen, eta bere barretik Stefan Batoryren mertzenarioek tinpanoak lehertu zituzten.
  Oleg Rybachenkok gogotsu adierazi zuen:
  - Gerrarik gabe ez dago bakerik, maitasunik gabe ez dago festarik!
  Natashak, ertz zorrotzeko bumerangak jaurtitzen zituen bere oin dotore eta dotoreen hatz biluziekin, txio egin zuen:
  - Emakumeen erakargarritasunak gaztetasuna maite du, gizonen finantzak!
  Marusyak, irribarre liluragarri bat agertuz eta hankekin heriotzaren opariak botaz, esan zuen:
  - Emakumeak onak dira gaztetan, gizonak diruarekin!
  Agustin sutsuak, azeri baten jardunarekin, heriotza-errioak bota zituen oin hutsez, txistuka:
  - Emakumea lore bat da, gizona eztira doan drone bat da!
  Svetlana ilehori perlak txin-txin egin zuen, takoi hutsez palak jaurtiz, hortzak agerian utziz:
  - Ona da emakume izatea, txarra da emakumea!
  Oleg Rybachenkok, poloniarrak eta mertzenarioak moztuz, eta ezpatak helikopteroen palak bezala kulunkatuz, hausnartu zuen:
  - Gizon bat bere emaztearekin egon behar zen, baina ez emakumea!
  Natashak hatz biluziak jaurti zituen, bumerangak moztuz, eta ile urdina botaz, zaunka egin zuen:
  - Gizon bat beti da arra, baina gehienetan putak txakur bizitzara ekartzen dute!
  Zoyak, urre hosto koloreko ilea astinduz, txintxo bat egin zuen, hortzak agerian utziz, eta takoi hutsez botatzen zuen hiltzen duena, edo okerrago, puskatzen duena:
  -Hobe da gizona arra denean puta baino!
  Mirabelak, ezpatekin trikimailu bat egin zuen - herensuge hirukoitza-, eta oin hutsez daga bat jaurtiz, marmarka egin zuen:
  - Mundu osoko Aberriaren alde ederrago!
  Agustinek, bere ile kobre gorria proletarioen bandera baten antzera astintzen zuen eta bere hankak biluzi eta zizelkatuak heriotza eta suntsipena isurtzen zituen, hots egin zuen:
  - Gizon batek emakume baten gorputza izan nahi badu, gizon baten negozioa sortu behar du!
  Svetlanak, oinutsik jaurtikian, bost puntako esvastika itxurako boomerang bat, txio egin zuen:
  - Gizon batentzat ona da emakumearen gorputza izatea - baina ez literalki!
  Oleg Rybachenko, hamahiru urte inguruko mutiko bat, abesten hasi zen, hitzez hitz konposatzen zuen joan-etorrian:
  Urrezko garaian jaio nintzen
  Aurrerapena XXI. mende handia da...
  Eta mutilaren gorputza gaztea da,
  Munduko gizonik indartsuena da!
  Mutiko bat nintzen mundu zoriontsu eta eskuzabal batean,
  Mendiak aldi berean mugi ditzakeela zirudien...
  Ez nuen deskubritu: bi aldiz bi lau direla...
  Arrakastarako bidea argitzeko!
  Baina azkar aurrera XX.
  Zeinetan zurrunbiloa gerra santua den...
  Marmolezko ganberatik suntsitua -
  Eta Satan ahaltsuak baloia gobernatzen du!
  Errusian, hau erraldoien tribua da,
  Planeta multzo bat piztu dezakegu...
  Herria eta alderdia batuta daudenean -
  Eta komunismorako bidea argitzen dute!
  Hemen mutila gerran zegoen,
  Eta Stalin ideal bihurtu zen berarentzat...
  Gudari gaztea oinutsik geratu zen,
  Faxista batek bere jaioterria eraso zuenean!
  Lurra erretzen ari da eta pinuak hiltzen ari dira
  Planeta sutan dago...
  Mutikoa oinutsik ibiltzen da elur-zulotik,
  Zure amets handi eta ausartari!
  Zer egin, berak, ai, ez daki
  Hotza, elur gogorrean biraka...
  Beno, arrazoiren batengatik, Cainek garaile egiten du,
  Arrakasta guztia dute!
  Itxaron dezakezu - badakit funtzionatuko duela,
  Eta azkar hegan egin Martera...
  Nire neskak pisu asko galdu du
  Baina klasea besterik ez zuen erakutsi borrokan!
  Elurretan oinutsik korrika egin zuen,
  Izozteak orpoak haserretu zizkion...
  Adolf famatua irauliko dugu idulkitik,
  Eta jo dezagun azkar!
  Moskutik naziak atzera bota genituen,
  Garaitutako Berlinera gezi batekin sartu ziren...
  Eta oso garbi geratu zen planetan,
  Hara, kerubinak hegoak zabaltzen ditu!
  Berlinen sartuko gara, hau ziur dakigu,
  Faxista maltzurra eta krudela den arren...
  Eta oporrak izango ditugu maiatza distiratsuan,
  Handia ez dadila hondarrera joan!
  Unibertsoaren hedadurak berpiztuko ditugu,
  Eta paradisu distiratsu bat egongo da planetan...
  Sorkuntza infinituaren aintzarako
  Mutila, borrokan eta ausartzen zara!
  Mirabela Magnetic-ek ilusio handiz gaineratu zuen, bere hortz perladunak agerian utziz:
  - Neska borrokatu eta ausartzen zara!
  Eta Oleg Rybachenko amorru amorratuarekin borrokatu zen, zuhurtzia sofistikatuarekin konbinatuta zegoena. Mutil eder eta gihartsu batek oso trebetasun handiz bota zituen hatz hutsez disko zorrotzak, poloniar eta alemaniar soldaduei buruak moztuz.
  Eta neskek are trebeago bultzatzen zuten, eta hanka biluzi eta dotoreak erabili zituzten orratzak bota eta heriotza ekartzeko. Gerlariek ezpatekin moztu zituzten denak eta odol eta hezur hauts osoa egin zuten. Eta txikitu, txikitu, orratz zorrotzak jaurti zituzten, eta disko eta bumerang asko.
  Poloniarrek kalte izugarriak jasan zituzten eta odolez ito. Eta nola itotzen ziren. Likido gorrizko iturriak eta ur-jauziak bezala. Eta zipriztinduta, erre, galdutako gorputz-adarrak. Hau guztia urakan erritmo frenetikoan gertatu zen.
  60.000 soldadu baino gehiago hil eta suntsitu zituzten.
  Oleg Rybachenkok, haurren oinen behatz hutsez disko hilgarriak jaurtiz, hots egin zuen:
  - Tropak prest daude - andrea! Denak suntsituko ditugu!
  Natashak, gogotsu eta hortzak agerian utzita, esan zuen:
  Denak suntsituko ditugu!
  Mirabelak, errota jaso ondoren, hausnartu zuen:
  - Eta jo etsaiari!
  Eta gudariak denak ebakitzera joan ziren, eta aizto bat bezala txikitu. Eta helize hauek suntsitzaileak ziren. Eta kantatu ere egin zuten:
  - Baina egia esan! Desagerrarazi ditzagun denak!
  Guztien gerlariek literalki erre zituzten lehiakideak - hilkutxak desagerrarazi eta egin besterik ez. Eta suntsipen figuratiboa eta etengabea egiten.
  Mirabelak, etsaia gazta xerrak bezala moztu, eta buruak moztu, kirrinka:
  - Errusiarentzat eta herrialdeko presidente berriarentzat!
  Zoyak neska baten urrezko ilea zuen, eta totalitario bat buru zuen. Eta bere bizepsarekin jolasten, esan zuen:
  - Zer ez litzateke gerlari bat izango! Beti merezi du irabazteak!
  Eta berriro ere, gudariek oin hutsik bota zituzten, aurkariak jotzen zituzten palak. Eta odol jarioak sortu zituzten.
  Neskek oin hutsez zipriztintzen zuten putzu gorritan barrena, eta zipriztin gorri eta hilgarriak altxatzen zituzten.
  Fiery Angelikak zentzu handiz adierazi zuen, energia frenetiko eta bortitzaren iturriez zipriztindutako hainbat pala hilgarri eta hiltzaile bidaliz. Eta infinitu gogor eta amorratuzko deabruen hodei osoak sortu ziren.
  Neskak zentzuz esan zuen:
  - Barre egin dezagun eta izan gaitezen lagun! Eta denak irabaziko ditugu!
  Svetlanak bihurritu egin zuen, eta berriro jo zuen bere takoi hutsez poloniar baten bularrean, hark irauli egin zuen, eta apurrak botata, hainbat dozena pertsonaren lepoa hautsi zuen.
  Svetlanak pozez oihukatu zuen:
  - Hau azeri hilgarria da! Hau da kolpea!
  Mirabelak, mertzenarioak eta beste izpiritu gaiztoak moztu, ezpatez moztu eta takoi hutsez Hungariako printzearen beste masailezur bat zapalduz, txio egin zuen:
  - Nire kolpea unibertsoko hilgarriena da!
  Natashak barre egin zuen, eta eguzki izpi mordoa igorriz bere hortz sutsuekin, esan zuen:
  - Maitasunak irabazi eta hil egiten du!
  Eta neskek laurek barre egin zuten, baina haien barreak ito eta aurkariak hil zituzten.
  Momentu horretan, Errusiako borrokalariak eta miliziak atera ziren Polotsk-eko ateetatik. Etsaiarengana jo zuten indar guztiekin. Eta aktiboki bihurritutako ezpatak.
  Ordurako, poloniar eta mertzenario gehienak hil ziren. Eta aurkarien maila meheak, errusiar tropen olatuek erasotzen zituztenak. Errusiako tropen kolpea zuhurra izan zen. Mosketeetatik, tiro egin zuten arkulariek, baina orain arte hurbilketa saihestuz. Eta arerioak suntsitu.
  Eta neskek oraindik oin biluziekin pala eta bumerangak botatzen zituzten, eta hortz elur zuriak agerian uzten zituzten. Ispilu irudiak ere atera zituzten, eta aurkarien begiak itsutu zituzten.
  Lyakhek beren errodamendua galdu zuten eta ezpata zorroztuen kolpeekin amaitu zuten. Eta ez zuten aukerarik, errukirik. Bazegoen zerbait hilgarria eta errukigabea. Eta giza esfortzuek gelditu ezin den zerbait.
  Eta arkularien exekuzioak, eta milizien eta errukirik gabeko mozketa, birrintzen eta ehotzen duten neska terminatzaileen eskutik.
  Gudari onak portatzen dira, eta gogor mozten dira. Eta buruzagien helburuak suntsitzea aukeratzen dute. Burua moztu zuten, diskoak botaz. Edo atera begiak - orratz zorrotzekin. Beraz, neskak ausart eta cool jokatzen ari dira. Ehotzen dute zeremoniarik gabe.
  Mirabelak mertzenario eta beste zikin asko moztu zituen, eta bere ezpataren azpian, sandiak bezalako buruak zipriztin gorritxoz sakabanatuta norabide guztietan.
  Neskak oihu egin zuen:
  - Nire unibertsoko klase gorena!
  Natashak granada bat bota zuen oin hutsarekin bira batekin, eta nola txio egiten duen energiaz:
  - Gu gara kosmosaren handitasuna! Denak hilko ditugu!
  Zoyak, bere urrezko ilea astinduz, mutur zorrotzak zituen zirkulu bat bidali zuen hatz hutsekin.
  Eta amorruz eman zuen buruarekin:
  - Ni naiz ekartzen eta ateratzen duena!
  Angelika sutsuak beste heriotza-opari bat bidali zuen, eta gogotsu esan zuen:
  - Edozein ergel jasan dezake, jakintsu guztiek ez dute onurarik aterako!
  Svetlanak, ile perlatsu eta distiratsuak, aforismo bat atera zuen:
  -Hil, gai, eta idiota, pizkundea ez dago jeinuaren menpe!
  Oleg Rybachenkok ere oso modu original batean eman zuen:
  - Etsaia garaituz - hiltzen duzu, zeure burua garaituz - bizitza hobea ematen duzu!
  Mirabelak gaineratu zuen, etsaiak gustura zapalduz:
  - Hobe da pertsona duin bati bizitza bat ematea mila zital hiltzea baino - emankorragoa da lore bat haztea mila intsektu zapaltzea baino!
  Natashak, poloniarrak eta hungariarrak moztuz, adierazi zuen:
  - Ez hiltzen duen indartsua, berpizten den ahalguztiduna baizik!
  Angelica ilegorria, Mankomunitateko soldaduak moztuz, vyaknula:
  - Borroka baino lehen sudurra gehiegi itzultzen duena, sudurrarekin geratzen da garaikurrak partekatzen direnean!
  Zoyak, aurkariak moztuz, granada hiltzaile bat jaurtiz bere behatz hutsez, egin zuen ahotan:
  - Gizon batek tximino izateari utzi zionean - natura ez, aingeru arraza bat baizik eta imitatzen hasi zenean!
  Svetlanak, etsaiak moztu eta tximista titi gorritik askatuz, hartu zuen eta zentzuz esan zuen:
  - Gizon bat tximinoa zen ala ez eztabaidagarria da, baina bere menperatzeko nahian animalia tipikoa da, eta baita hibernatzeko joera duena ere!
  Mirabela Magnetic, aurkariak amorruz moztu eta azken aurkariak akabatuz, gaineratu zuen:
  - Politikari bat lehoi-asmoak, txerri-metodoak, asto egoskorkeria eta plagiorako joera duen tximinoa da!
  Eta gero, granada bat bota zuen zola arrosa hutsarekin, gehitu zuen:
  - Smart bihurtu nahi baduzu - sinetsi testuliburuak, benetan jakintsu bihurtu nahi baduzu - ez izan politikariez fidatu!
  Stefan Batoryren armada amaitu zuten. Errusiako armada berriz ere Varsoviara joan zen. Eta Sejmrako hauteskundeak egin ziren, non Ivan Izugarria Mankomunitateko errege berria bihurtu zen.
  Eslaviar munduko herrien batasuna gertatu zen. Eta Livonia ere Errusiaren parte bihurtu zen. Orduan Suediaren eta Vyborgen konkistaren aurkako garaipena izan zen.
  Eta orduan Skopin-Shuisky gobernadorea Stockholmera iritsi zen. Eta Suedia konkistatu zen.
  Errusia inperio handi bat bihurtu zen bere begirada ekialderantz zuzenduz. Eta konkista asko gertatu ziren, gainera hirien eraikuntza. Orduan, Errusiako tropek Krimeako Khanatea konkistatu zuten, Azov gotorlekuarekin batera. Eta lorpen handiak dira hauek.
  Ivan Izugarria 1599 arte bizi izan zen, eta bere erregealdia oso luzea eta, batez ere, loriatsua izan zen. Ivan Bosgarren semea izan zen tronuan, eta Rurik dinastia tronuan mantendu zen. Konkistak eta kanpainek jarraitu zuten.
  Baina hori beste istorio bat da. Errusia tsaristak arrakasta gehiago lortu ezean, poloniarrak, ukrainarrak, bielorrusiarrak eta errusiarrak elkarrekin zeuden eta etsaiak konfiantzaz garaitu zituzten. Beraz, pixkanaka-pixkanaka mundu osoa konkistatzen, eta erreinuz erreinu zabaltzen!
  Eta Ivan Izugarriak herriaren oroimenean geratu zen Errusiako tsarren artean handiena! Eta historiara konkistatzailerik handiena bezala sartu zen, hainbat aldiz Errusiar Inperioaren lurraldea handituz!
  
  NESKA BAT NAPOLEONI LAGUNTZAN III
  Mirabela Magnetic neska franko-prusiar gerraren munduan sartu zen, Bismarck eta Napoleon III.aren artean. Historia errealean, Alemaniak irabazi zuen eta bere batasuna osatu zuen. Eta gero Lehen Mundu Gerra eta Errusiar Inperioa eta Romanov dinastia erortzea ekarri zuen.
  Noski, hobe litzateke Errusiarentzat Alemaniak bat egin ez balu eta Napoleon III.a garaitu ezin izan balu.
  Mirabela Magnetic, oin biluziak belar gainean zaplaztekoa emanez, orain frantsesengana zihoan korrika.
  Sedanetik gertu prusiarrek tranpa bat prestatu ziotela Napoleon III.ari eta garaiera menderatzaileak bereganatu zituela ohartarazi beharra zegoen.
  Zer esan daiteke Napoleon III.az? Napoleon Handiaren iloba bere osaba imitatzen saiatu zen. Eta inperio ahaltsu bat sortu nahi zuen, eta Europa konkistatu zezakeen.
  Hasieran arrakasta izan zuen. Errusiarekin Krimeako Gerra irabaztea lortu zuen. Egia da, galera handiak eraginda, Frantziak berak ez zuen lurralde irabazi horretatik jaso. Gero Indotxinako gerrak.
  Austriaren garaipena, eta Italian pare bat eremu batzea.
  Gainera ez hainbeste arrakasta. Belgika ez zen harrapatu. Mexiko ere bai.
  Austria Prusiarekiko gerran laguntzeko aukera galdu zen.
  Eta orain Alemania indartsuarekin gerra.
  Historia errealean - Frantziaren erabateko porrota eta Napoleon III.a harrapatzea.
  Baina Mirabelak, bikinidun neska oinutsik, hondamendia saihesteko aukera du. Eta Alemaniari ez uztea Errusiako mendebaldeko mugetan sartu eta etsai indartsu bat garatzen.
  Mirabelak basoko bide batetik doa eta abesten du:
  - Luze bada, luze...
  Bada, bidean bada...
  Saltoka egin eta korrika egin!
  Baina agian, agian...
  Baina agian, posible da, posible da!
  Hori nahiko, oso posible da!
  Afrikara joan zaitezke!
  Afrikan, ibaiak oso zabalak dira
  Eta Afrikako mendiak hain altuak dira!
  O, krokodiloak, hipopotamoak!
  Ai, tximinoak, katxaloteak!
  Ah, a, eta loro berdea!
  Ah, a, eta loro berdea!
  Hemen, haurrentzako abesti honekin, Napoleon III.aren kanpalekura jauzi egiten du.
  Frantsesak nahiko ugariak dira eta kanpamentua handia da. Diziplina prusiarrekin alderatzen ez bada ere. Eta, beharbada, pistolak zaharkituta daude, eta uniformeak distiratsuegiak dira. Eta, oro har, armada Napoleonen garaia baino okerragoa da.
  Egia da, frantsesak baionetekin borrokan trebeak dira. Arma hau Frantzian asmatu zen.
  Beraz, ia baldintza berdinetan borrokatu dezakezu. Eta borroka oso gogorra izango da.
  Bikinidun neska ez zen gelditu. Soldaduek begiekin irentsi zuten arren.
  Mirabela edertasun arraroa eta grazia oso atletikoa da. Lasterka doa bere baitara, takoi arrosa, biribil eta biluzik keinuka.
  Eta orain denda nagusira igotzen da, non Frantziako enperadorea, Napoleon Hirugarrena, dagoen. Bere boterea handia da. Formalki parlamentua eta senatua egon arren. Baina, egia esan, Napoleon III.a ia mugagabea da.
  Eta orain alemaniarrak garaitzeko gogoz beteta dago, eta bere osaeran Alemaniako hegoaldeko zati bat sartzeko.
  Noski, Napoleon Lehenarengandik urrun dago. Napoleon III.aren urteetan hila zen jada, eta berrogei urterekin Europa osoa menderatu zuen.
  Baina Napoleon III.ak bere lorian sinesten du oraindik. Gainera, Frantzia jada Afrikan sartu da, eta hutsaltasun handia du.
  Neska dendaren sarreran gelditu zuten zaindariek eta galdetu zioten:
  - Zer negozio duzu Enperadorearekin?
  Mirabelak zintzo-zintzo zafirozko begiekin begiratuz erantzun zuen:
  - Negozio pribatua!
  Eta galderarik gabe pasatzen utzi zioten. Argi dago halako edertasun batek kontu pertsonal bat besterik ez duela enperadorearentzat.
  Mirabella, bere hanka biluzi eta dotoreak alfonbretan zaplaztekoa emanez, karparen inguruan mugitu zen zirkuko karpa baten tamainaren antzera. Guardiaren ondotik igaro zen hainbat aldiz.
  Azkenik, Mirabela enperadorearen bulegoan sartu zen. Napoleon III.ak berehala oihukatu zuen:
  - Zer edertasuna!
  Neska makurtu egin zen monarkaren aurrean. Napoleon III.a adin ertainekoa zen, motza eta ez oso nabarmena. Burusoila, eta ez agintari handi bat bezala.
  Mirabela bera baino askoz altuagoa zen eta bere itxura oso argia da.
  Napoleonek irrikaz begiratu zion, irrintzika:
  - Hain edertasuna duzu... Mirari bat besterik ez!
  Mirabelak barre egin zuen eta erantzun zuen:
  Denek uste dute ederra naizela. Gizon batzuentzat bakarrik, handiegia naiz!
  Napoleonek baietz egin zuen, hortz faltsuak agerian utziz.
  - Emakume handiak maite ditut! Gustatzen zaitut!
  Mirabelak oin biluzi, beltzarana eta gihartsua zigilatu eta ohartu zuen, berehala zezena adarretatik hartuz:
  - Ez naiz etorri zurekin maitasuna egitera! Eta jakinarazi nahi dizut prusiarrek segada bat jarri dutela zure bidean, eta haranean sartzeko zain daudela!
  Napoleonek bekainak altxatu zituen eta galdetu zuen:
  - Nola dakizu hori?
  Mirabelak gogor erantzun zion:
  - Lehenik eta behin, ohikoa da andreak zu bezala zuzentzea! Eta bigarrenik - badakit!
  Napoleonek amore eman zuen.
  "Premonizio lauso bat ere banuen, baina nire adimenak ez zuen ezer baieztatu. Nola dakizu hori?
  Neskak logikoki esan zuen:
  - Emakume guztietan Deabrua! Eta Deabruak dena daki - ia Jainkoa da, beste aldean bakarrik!
  Enperadoreak baietz egin zuen.
  - Logikoki! Politegia zara espioi izateko. Tira, ados... beste bide batetik joango naiz, jeneralek esan zidaten Sedanen azpian lautada oso deserosoa dela erasorako. Baina gaua zurekin pasa nahi dut!
  Mirabellak honako hau adierazi zuen:
  - Gure artean berrogei urteko aldea!
  Izan ere, Napoleonek hirurogeita bi urte ditu jada. Eta burusoila da eta ez du edertasunarekin distira egiten. Baina kopeta burusoila oraindik txikia da, eta itxura noblea da. Sorbaldak nahiko zabalak dira, bularrean harri-koskorrekin ordena asko daude.
  Gainera, aginduak frantsesez gain, ingelesez, errusieraz eta beste batzuk ere badira.
  Errusia ere pozten den arren, Alemaniak kateatu zituen frantsesekin izandako gerraz.
  Napoleonek agindu zuen:
  - Erru gaitzazu!
  Zerbitzariak korrika joan ziren eta zilarrezko kopetan ardoa isuri zuten. Orduan ihes egin zuten, orpoak zapalduz.
  Napoleonek trago bat hartu eta Mirabellari eman zion.
  Ardoa dastatu zuen. Eta atsegina eta indartsua zela sentitu nuen.
  Edalontzi erdia edan zuen eta esan zuen:
  - Gauza ona! Baina lehenik prusiarrak garaitu behar dituzu!
  Napoleonek galdetu zuen:
  - Frantsesa zara?
  Mirabelak zintzo erantzun zuen:
  - Ez!
  Enperadoreak galdetu zuen:
  - Eta zu nor zara?
  Mirabelak harro esan zuen:
  - Ni errusiarra naiz!
  Napoleonek keinua egin zuen irribarre batekin.
  - Hain ederra eta errusiarra? Zure ilea urre hostoa bezalakoa da!
  Neskak baieztatu zuen:
  - Nire ilea bikaina da!
  Enperadoreak iradoki zuen:
  - Agian orduan kabiar beltza dastatuko duzu?
  Mirabellak baietz esan zuen.
  - Hori ideia ona da!
  Eta neskak urrezko koilara batekin heldu zion kabiar baso batera. Enperadoreak irribarrez iradoki zuen:
  - Bihurtu nire gogokoena! Dukesa bat egingo dizut!
  Mirabellak sorbaldak altxatu eta erantzun zuen:
  - Oso lausengagarria... Baina zerbaitek esaten dit ez dudala astirik izango dukesa izateko! Nire eginkizuna laburragoa izango da!
  Napoleonek hasperen egin zuen eta erantzun zuen:
  - Maite zintudan, lehenago pasioa ezagutu gabe,
  Bihotzetan maite nuen, mugarik gabe larritzen gara...
  Hain zintzo, hain samur maite zaitut,
  Nola ematen dizu Jainkoak - besteek maitatua izateko!
  Mirabelak keinua egin zuen eta esan zuen:
  - Monarka handi bat izan zaitezke. Badakizu, alemaniarren atzealdera eramango zaitut, eta garaipenik handiena lortuko duzu!
  Napoleon harrituta geratu zen:
  - Egin dezakezu?
  Mirabellak txio egin du:
  - Ezinezkoa dena, agian ziur dakit!
  Enperadoreak baietz egin zuen.
  - Maitagarria zara! Dantza dezagun.
  Napoleon altxatu zen. Mirabela oinutsik bazen ere, ia buru osoz monarka baino altuagoa zen oraindik.
  Dantzan hasi ziren. Neska ez zen oso ona. Baina Napoleonek lagundu zion.
  Mirabellak txio egin du:
  Denok begiratzen diegu Napoleoni
  Milioika ero...
  Ametsa zerbitzatu nahi dute
  Eta joko bat bihurtu dira!
  Mirabelak gogotsu erantzun zion Napoleon Bonaparteri buruzko abesti bat abestuz:
  Napoleon, Napoleon
  Errusiaren aurka borrokatzera joan zen Errusiaren aurka borrokatzera joan bazen, mundu osoa gobernatu nahi zuen.
  
  Mundu osoa gobernatu nahi zuen, Alexandrok, tsarraren beldurra galdetzeko.Alexandra, beldur zen, gutun bat sinatu nion bueltan.
  
  Jaunak, gure noble guztiak, Beldurtu egin ziren, ez dakite zer egin.
  Beldurtu ziren, baina denek ihes egin zuten,
  O, bai, Moskun ez dago inor, anaiak!
  
  Bat bezala, batek ez zuen beldurrik - Hona hemen Kutuzov, gu guztion komandantea. Bat bezala, bakarra ez zen beldurrik - Kutuzov printzea - hemen da gure heroia!
  Napoleon III.ak buruaz egin zuen.
  - Tira, abestu edertasuna!
  Mirabelak abesten jarraitu zuen, behin Interneten ikusitako poema oso bat:
  Supermerkatuan nago... Hor-taram-taram-taram...
  Apalategietara begiratzen dut, ez dut inor harrapatzen... Eta aingeru zuri batek, hemen ezertarako ez dagoena, esaten dio nik goxo-goxo: "Ba, zer nahi duzu?... Zer?"
  
  Eta soinu honetatik magikoa egiten zait, zerbait marmar egiten dut, baina ez dut nire zurrumurrua entzuten, diot baraualdia, printzipioz, sendagarria dela, Baina, egia esan, apaletan gutxienez zerbait jarriko zenuke... Eta
  
  honen gainean Lucy aingeruak (horrela deitzen dio jendeak), nahiko lasai esaten du: "Han-taram-taram-han-hor !!!", Horrek esan nahi du ziurrenik ez duela merezi, bezala... Zer , esaten dute, bertako supermerkatuari eztarria hozkatuko dizute!
  
  ... Eta berriro nirvanan igeri egiten dut, ahoarekin airearen irrika irrikaz, Dena txuri-urdin-gorri bihurtzen da, ke grisa
  
  
  
  
  
  alde guztietatik ... ez zieten sartzen utzi! Smolenskayatik atzera egiten ari dira, non lortu zuten. dena jan... Mariskalak atzean pilatzen ari dira, gosez drooling... Guardia argalagoak - pena bat besterik ez da haiei begiratzea!
  
  Bonaparte kabiarrez dardara (hau, bidenabar, seinale da!), Apalategietara begiratzen du, eta kabiarrak dardar handiago egiten du... Lucegana bueltatzen da, Murat deitzen digu, Argalagoa eta xarmangarri, bibotea altxatzen du. ...
  
  Enperadoreak hasten du: "A la ger, com a la hero! Armada gose handia da! Armada gose handia da! Urrez ordainduko dugu!" Lucy, frantsesez ere, oso lasai eta lasai, Esaten du: " Ireki zenki! Dena leihoan dago!",
  
  Eta guardia zaharra hartz txapeletan Pollock Aretoan atzetik eta gazta mamia... Itxaropen onak itota zeuden pollock gaztan, Altzairuzko baionetak okertu ziren gazta mamia... Enperadoreak
  
  jarraitzen du: "Armada oso gose da! Oh, madarikatua ... sheri!", Bere begiek ezkutatzen duten botere hipnotikoa, Dena Lucy-ra zuzenduta dago, inguruan dena jada erretzen ari da ...
  
  Enperadoreak mehatxu begiratzen du - Lucyk begiratzen du. Murat-en, Eta Murat - tipo ausarta da! Bere bibotea altxatzen du, Enperadoreak morea bihurtzen du - Lucyk Murat-i begiratzen dio, Eta Muratek - tipo ausarta da, bibotea altxatzen du, Enperadoreak begiekin jaten du - Lucyk Murat-i begiratzen dio, Eta Murat - tipo ausarta da , bibotea altxatzen du.
  
  Eta guardia zaharrak, aurpegian minez, "Pollock"-ek bere pistolekin erabaki zuen.Tolosako korneta -Austerlitz-eko heroiak- gaztari hozka egin... eta betiko lasaitu zen...
  
  Enperadoreak oihu ozen batekin, eta Murat oihu berarekin, Eta guardiak - ere negarrez - dendatik irteten dira, Eta jende artean dabiltza elurrez estalitako bidetik, Munduan dagoen guztia madarikatuz... Berezina da aurretik... Bai, bai . .. Wee-wee...
  
  Irudia berriro aldatzen da: inguruan dena berriro argitzen da, Kutxazain bera, Lucy bera, lasai eta lasai, beti bezala. Zutik eta irribarre egiten dut, nire arima berotzen da , ulertzen dut zer gertatuko litzatekeen. hemen janaria zegoen...
  
  Erakutsi arreta. Kexa edo iradokizunen liburu bat ematea eskatzen dut, bertan esker ona idazteko bi orrialdetan. Esker ona, esker ona, esker ona eta bost...
  Napoleon III.ak hauxe esan zuen:
  - Ederra da!
  Eta enperadorea aulki batera erori eta zurrunga egin zuen. Mirabelak atzera begiratu zuen. Eta birritan pentsatu gabe, ardo gehiago hartu eta bota zuen bere buruari. Trago bat hartu zuen pozez, eta tiraka hasi zen.
  Orduan enperadoreari zaplaztekoa eman zion masailean. Napoleon esnatu zen.
  Neskak esan zuen:
  - Garaia da, Maiestate, tropak bildu eta prusiarren atzealdera joateko!
  Napoleonek hasperen egin zuen:
  - Hori zaila izango litzateke!
  Mirabelak erantzun zion:
  - Ausardiaz joango gara borrokara,
  Sobietarren botereagatik...
  Prusiarrak hautsiko ditugu -
  Abesti honi!
  Napoleonek gogoz kontra bete zuen. Eta orain Mirabelak besotik eramaten du, eta bilketa tronpeta egiten du. Tropeek atseden hartzeko denbora izan dute jada eta biribilguneko maniobra egiteko ordua da.
  Napoleon apur bat animatzeko, neska heroiak lepoko masaje bat ematen dio. Eta Bonaparte Jr.-k energia-fluxua sentitzen du bere baitan. Eta hemen dator Frantziako armada handia.
  Mirabelak aginduak ematen ditu enperadorearen izenean. Ondorioz, tropak mugitzen dira, baina musika eta danborradarik gabe. Oso sendoa dena. Armada biltzen ari da.
  Eta jarduten du, amuan zehar mugituz, altuerak saihestuz. Mirabelak berak frantsesak alde batera uzteko konpromisoa hartu zuen. Eta oso atsegin handiz oihukatzen die. Armada mugimenduan dago.
  Neskak aurrera egin zuen eta korrika joan zen, takoi biluzi eta biribilak erakutsiz. Tropak jarraitu zioten.
  Mirabelak korrika eta kantatu zuen:
  - Gotorlekua bidean bada,
  Etsaiak eraiki...
  Beharrezkoa da atzealdetik saihestu -
  Eraman ezazu tirorik gabe!
  Horrela neskak armada handi bat eraman zuen prusiarren atzealdera. Eta frantsesek alemanei eraso egin zieten, ezustean hartuta. Eraso amorratu eta etsi bat izan zen.
  Mirabela bi sablerekin borrokan sartu zen.
  Lehenik eta behin, neska heroiko batek harrera bat egin zuen errotan eta prusiar soldadu pare bati buruak moztu zizkion. Orduan bere orpo hutsak ofizial alemaniar baten kokotsean hartu eta lur hartu zuen, masailezurra zapalduz.
  Mirabelak hots egin zuen:
  - Etsaia kolpe batez kenduko dugu,
  Gloria altzairuzko ezpatarekin baieztatuko da ...
  Ez alferrik jo dugu Wehrmacht -
  Apur ditzagun prusiarrak txipetan!
  Eta horrela neskak belauna eraman zuen Alemaniako koronelaren kokotsera. Eta kolpe gogor baten ondorioz, lepoa hautsi zitzaion. Benetan borroka ikusgarria izan zen. Eta borroka da behar duzuna.
  Mirabelak tximeleta teknika bat egin zuen bere ezpatekin, eta txio-txilo egin zuen:
  - Edertasuna, edertasuna, katu bat bezala prusiarra naiz!
  Eta bere orpo hutsak jauzi batean jo zuen alemaniar jeneralari bularrean. Kolpe gogor batetik hegan egin zuen, eta Prusiar baionetekin egin zuen topo. Hau bikaina izan zen. Eta odol-iturri zipriztinduta.
  Mirabelak txintxoa egin zuen, hortzak agerian utziz:
  - Nire indarra handia da, prusiarra zapalduko dugu!
  Frantsesek, alemaniarrak ezustean harrapatuz, gogor zapaldu zituzten. Bismarcken armadak berrehun mila soldadu baino gehiago zituen. Eta hau da "Nazioen Gudua"-ren osteko borrokarik handiena. Napoleon Hirugarrena bera ez da borrokaren erdira sartzen, baina nahiago du urrutitik eraman.
  Bismarck ere ez da borrokara igotzen. Alemaniako zati zatikatuak biltzen saiatzen da. Beraz, tentsioa ez da jaisten.
  Mirabelak bi ezpatekin mozten du. Gainera, behatz hutsez, sastakaia botatzen dio etsaiari. Eta berehala hiru prusiar erortzen dira ondo zuzendutako jaurtiketa batetik.
  Mirabellak kantatu zuen:
  Gure aitaren lurrean bizi gara
  Ladaren bilobak eta Jainkoaren seme-alabak...
  Eta hegodun zaldi baten gainean hegan egiten du,
  Errusia mendeetako lorpen handietara!
  Eta orain bere neskei ezpatak piratatzen dizkiete prusiarrei. Eta berriro ere, neskaren takoi biluzik eta biribilak beste jeneral alemaniar bati masailezurra hautsiko dio. Esan dezagun neska hau - super.
  Eta orain gero eta gertuago dago Bismarckengana. Neska oso erabakita dago. Eta nitroglizerina bonba bat botatzen du indar guztiekin. Hegan egingo du eta nola gustatuko zaion Bismarcki kaskoaren bekokian bertan.
  Eta eztanda indartsu bat izan zen. Bismarck berehala, jeneralekin batera, puskatu zuten.
  Eta burua galduta, Prusiar armada berehala masa kontrolaezina bihurtu zen.
  Eta alemaniarrek korrika egin zuten, pankartak, pistolak eta hornigaiak botaz. Frantsesek gogor jarraitu zuten. Eta prusiar hauek mugaraino eraman zituzten. Ia guztiak erori eta gatibu erori ziren arte.
  Horren ostean, gerra jada Alemaniako lurraldera joan da. Frantziak lurraldearen zati esanguratsu bat konkistatu zuen, Elbaraino. Eta bere eragina indartu zuen.
  Napoleon III.a laster hil zen, baina glorian hil zen. Eta tronua Napoleon IV.ak ordezkatu zuen.
  Errusiak, Alemaniaren pertsonan, ez zuen etsai sendorik jaso. Baina 1877ko Turkiarekin gerran, berriro Frantzia Krimeara joan zen. Balkanetako Balkanak utzi behar izan zuen Alexandro II.a. Eta Frantziak Italia ere hartu zuen... Baina Britainia Handia, Napoleonen hegemoniaz kezkatuta, bera gerran sartu zen.
  Borrokak Europa osoa luzatu eta irentsi zuen. Austria ere gerran sartu zen.
  Eta Errusiak, jada Alexandro Hirugarrenaren menpe, berriro hasi zuen Turkiarekin gerra. Eta inork oztopatu ez zuenez, Istanbul, Asia Txikia eta Egiptorako lurrak hartu zituen, baita Irak ere, Indiako Ozeanoraino iritsiz.
  Orduan Alexandro Hirugarrenak Iran konkistatu zuen. Historiara pasatzea jada ez bakegile gisa, konkistatzaile gisa baizik. Errusia indartsu hazi da. Frantziak eta Britainia Handiak gerran jarraitu zuten. Napoleon laugarrenak Errusiari aliantza bat proposatu zion.
  Nikolas II.ak, garaiz kanpoko Alexandro III.a oinordetzan hartu zuena, baiezkoa eman zuen.
  Errusiak India, Pakistan eta Egiptoko britainiar koloniei eraso egin zien. Horrez gain, Errusiako lurreko indarrek Austria-Hungaria eta Prusia eraso zituzten.
  Europa errusiar eta frantziar tropek konkistatu zuten. Errusiak beretzat jaso zituen eslaviar lur guztiak eta mugak Oder ondotik igaro ziren, eta ia Vienaraino.
  Horrela amaitu zen munduaren lehen zatiketa. Orduan Japoniak Errusiari eraso zion. Baina errusiarrak indartsu eta prest zeuden. Gainera, Ozeano Barean ez ezik, Indiako Ozeanoan flota indartsua ere badute. Beraz, Nikolas II.aren Errusia tsaristak konfiantzaz garaitu zituen.
  Japonia Errusiako probintzia bihurtu zen.
  Orduan, Frantziarekin batera, Nikolas II.aren Errusia tsaristak Afrika banatu zuen. Gainera, errusiarrek Txina ere harrapatu zuten, eta Frantzia osorik Thailandia eta Indotxina. Eta orduan errusiarrek eta frantsesek Australia okupatu zuten.
  Ekialdeko hemisferio osoa Errusia eta Frantziaren artean banatuta zegoen.
  Baina oraindik okupatu gabeko lurraldeak zeuden Mendebaldeko Hemisferioan, eta batez ere Estatu Batuetan, baina haien konkista beste istorio bat da. Eta Mirabela Magnetic ondo egina dago - neska super bat besterik ez!
  
  PUTINEN ERRUSIAK AFGANISTAN BORROKAK
  OHARRAK
  2011ko irailaren 11ko atentatuek porrot egin zuten. Eta orain Putinen Errusia borrokan ari da Afganistanen. Borrokak gogorrak dira, balantza balantzaka. Jakina, emakumezko indar berezietako ordezkariek heroitasun berezia erakusten dute: sexu justuak mujahidinak kolpatzen ditu.
  . 1. KAPITULUA
  Badaezpada, estatubatuarrek pertsona susmagarriak beren herrialdetik kanporatu zituzten eta 2001eko irailaren 11ko atentatua ez zen gertatu. Eta orain Errusiako armada talibanen aurka borrokatzen ari da.
  Borrokak oso gogorrak dira. Eta mujahidinen posizioak bonbardatu zituzten.
  Lau neska errusiar daude zeruan: Natasha Sokolovskaya, Anastasia Vedmakova, Akulina Orlova, Mirabela Magnitnaya.
  Eta era aktiboan ari dira dushmanak jotzen.
  Eta oin biluzien hatzak sakatzen dituzte joystickaren botoien gainean. Hauek neska borrokalariak dira. Nork ia ezer egin dezake.
  Eta dushman gorrotatuak jipoitu zituzten. Talibanekin gerra bat dago. Gehienbat Errusia bonbardatzen ari da. Baina badaude lurreko unitateak ere etsaien aurka borrokatzen dutenak.
  Eta T-95 ibilgailu esperimentalean barne.
  Eta Natasha, Zoya, Augustina eta Svetlana ere borrokan.
  Eta mujahidinak ere joten ari dira...
  Gerrak hainbat urte daramatza. Putinen presidentetza amaitzear dago. Eta aurreko istorioa ez bezala, intriga dago. Benetan, nork irabaziko du? Ekonomia ez dabil ondo. Gerra luzatu zen bai Txetxenian, bai Afganistanen. Arazoz beteta dago. Petrolioaren eta gasaren prezioak ez dira historia errealean bezain altuak. Beraz, komunistek gehiago aldarrikatzen dute.
  Natasha Korshunovak, tanke batetik tiro eginez, adierazi zuen:
  - Hemen gerran gaude, baina perspektibak ez dira ikusten!
  Zoyak baietz egin zuen irribarre batekin.
  - Hau ez da gure gerra! Eta zergatik egiten dugu kukua mendi hauetan?
  Agustinek erantzun zion:
  - Isildu!
  Aurrera eta gora, eta hor...
  Azken finean, hauek dira gure mendiak -
  Lagunduko digute!
  Lagunduko digute!
  Svetlana hauekin ados zegoen:
  - Uste dut lagunduko dutela!
  Eta T-95ek beste jaurtigai astun bat jaurti zuen mujahidinei. Eta ondo apurtu zituen, halako kolpe lazgarria.
  Eta lehergailu handiko dushman zatiak moztu zituzten.
  Natashak takoi arrosa hutsa jo eta kantatu zuen:
  - Komunismo santuaren alde goaz,
  Eta oinutsik granadak bota!
  Eta neskak oldarkorrak dira borrokan...
  Eta mujahidinek, nolabait, Komsomoleko kide baten takoiak frijitu zituzten. Harrapatu eta zola biluzira burdina gori batekin. Eta esan behar dut min handia egin zuela.
  Eta neskak sufrimendutik orro egin zuen eta irrintzi egin zuen...
  Eta orduan bere behatz biluziak dushmanak apurtu zituen tentzez. Hona hemen haien politika.
  Zoyak hartu eta orro egin zuen:
  - Gerra, gerra, gerra,
  Utzi amorruz orroa munduan zehar...
  Mailak eta eskaerak azkarrago doaz -
  Maskorrak gau eta egun lehertzen direnean!
  Eta orpo hutsarekin, nola sakatu...
  Agustinek esan zuen barrez:
  - Inork ez ditu neskak zapalduko!
  Beraz, gatibu dushman benetan oin biluziak musu ematera behartu zuten,
  Hankak dotoreak. Eta muxuz busti zituen.
  Agustinek mihia takoi biluzi, biribil eta arrosa miazkatzen sentitu zuen.
  Eta txistu egin zuen:
  - Munduko indartsuena naiz - Etsaiak komunean bustiko ditut!
  Eta berriro biriketan barre egitea!
  Hemen Afganistango neskak gogorrak ziren.
  Hemen Tamarak eta Veronikak hautsezko takoi hutsak behartu zituzten harrapatutako mujahidinak miazkatzera. Eta gero txiza egin zuten. Eta nola lehertzen dituzten granada jaurtigailu batetik - dushman-ak urratu.
  Tamarak erasokor adierazi zuen:
  - Munduko politenak gara!
  Veronicak adostu zuen:
  - Ez da hobera!
  Eta neskek oin hutsez sudurretik hartu eta aranak egiten zizkieten gizonei.
  Holako edertasunak dira. Eta erantzunez, harrapatzen baziren, orpoak frijitzen zituzten.
  Gerrak, noski, arrakasta maila ezberdinekin jarraitzen du.
  Errusiako tropek mujahidinak birrintzen dituzte. Eta erantzuten dutenek meatzeen gerra egiten dute.
  Eta errusiar tropak ere ahultzen dituzte. Edo maila jaitsiko da, edo beste zerbait lehertuko da.
  Eta jaurtigailuekin helikopteroak botatzen dituzte. Egiten dutena oso eraginkorra da.
  Horren aurrean, neskek mujahidinez iseka egiten dute. Eta gauza askok edertasunak mihiekin miazkatzen ditu.
  Stalenidak esan zuen, hortzak agerian utziz:
  - Dushman gaizto bat harkaitzetatik arakatzen da,
  Golpea napalmarekin!
  Ez dituzu soberan jartzen
  Hil puta hau...
  Nola zapaldu ohe-txinkiak -
  Jo labezomorroak bezala!
  Beraz, neskak negozioari ekin zioten...
  Alenkak, esate baterako, bere batailoia oinutsik bikinian zuela, nola bere gain hartu zuen Allahren gudariak suntsitzeko.
  Eta oinutsik kutsatu zen, eta neskek halako prentsa erliebea dute. Eta nesken takoiak biribilak eta arrosak dira.
  Alenkak granada bat botatzen du bere behatz hutsez eta orroak:
  - SESBen izenean!
  Anyutak barre egin zuen, mujahidinak moztu zituen eta irrintzi egin zuen:
  - SESB aspaldi joan da! Errusia dago!
  Alla-k pakete lehergarri bat bota zuen bere takoi biluzik eta biribilarekin eta irrintzi egin zuen:
  - Aberriaren eta bere hegaldiaren glorian!
  Eta neskak barre egiten du. Eta berriro buelta bat emango du, eta oso egoki.
  Mariak ere, tiroka, eta indar hilgarriz granada bat jaurtiz, txin-txin egin zuen, hortzak agerian:
  - Garaipen handienengatik!
  Olimpiadak, mujahidinak zirriborratuz, zehaztasun handiz akabatuz eta behatz hutsez limoi bat botaz, irrintzi egin zuen:
  - Opari bikainak egiteko!
  Matrenak ere izpiak zapaldu eta kirrinka egin zuen:
  - Aintza Errusiari, eta Herkules izango da mesias!
  Marusyak, etsaiak kolpatuz, eta oin hutsez etsaiari heriotza-opari bat botaz, oihu egin zuen:
  - Ama Errusiarentzat!
  Hauek dira hemengo neska borrokalariak.
  Eta dushman-ak oin biluziekin hartzen dituzte sudurretik. Horrela birrintzen dituzte.
  Natashak, metrailadoreetatik zirriborratuz, irrintzi egin zuen:
  - Gure eskubideagatik!
  Eta edertasunak nola hartuko duen eta barre egingo duen.
  Hona hemen neskak - neska guztiak neskak...
  Alice eta Angelica frankotiratzaile gisa lan egiten dute. Oso neska ederrak eta borrokalariak dira.
  Eta fusiletatik oso zehatz jo zuten. Ia inork ezin die aurre egin.
  Alice, tiro egiten badu, begietara zuzenean. Eta oso egoki jo.
  Orduan adierazi zuen:
  - Ausart borrokatzen dugu!
  Angelikak, emakume altu, gihartsu eta ilegorri honek granada bat bota zuen, mujahidinak hautsi zituen eta irrintzi egin zuen:
  - Errusia santuaren alde!
  Alice ilehoriak oin biluziak bota zituen, orratz pozoitsu bat, Afganistango militanteen komandantea zulatu eta kirrinka egin zuen:
  - Muga berrietarako!
  Eta berriro fusil batetik droide bat bota zuen.
  Angelikak esan zuen:
  - Eta burbuila zabaldu zen lehertu arte!
  Alice ados zegoen honekin:
  - Guztiaren neurria jakin behar duzu! Azken finean, planeta biribila da!
  Eta neskek barre egin zuten, hortzak agerian utziz.
  Izan ere, hemen ari dira borrokan, eta ez da jakin zertarako.
  Afganistango gerra - bigarren atala!
  Hala ere, Txetxeniako gerra ere egon zen, errepikapenarekin. Lehenengo porrota, gero mendekua.
  Baina Afganistanentzat, Putinek mendekua hartu nahi zuen. Afganistan konkistatzea sobietar buruzagien lorpenak gainditzea da.
  Afganistango gerra galdu zuten!
  Galderak bakarrik lortuko du? Itxaropen bat neska borrokarako!
  Neskek etsaia zapaldu zuten ilusio handiz...
  Neska gudarien hanka dotoreak, beltzaranak, gihartsuak eta biluziak apirileko eguzkiak berotutako putzu epeletan zipriztindu ziren.
  Euriak garbitutako Komsomol gudariak ederrak ziren, maitagarrien maitagarriak bezalakoak, ikaragarri urratuak izan arren, guduetan zaurituak, miti moreak aurpegi xaloetan. Guduan, Errusia handiko gudari liluragarrien ia arropa guztiak erre edo urratuak izan ziren, eta erdi biluzik korrika, eta ile-zuziak: Galina, urre hostoa bezala, Angelin, Vesuvio erupzioan zegoen sumendiaren sugarrak bezala, estalita. beren gihar lerdenak eta atzera botatzen dituztenak merkurio tanta bezala.
  Atzean gorpuz eta ekipamendu apurtuz jositako zelai bat zegoen, dena bonbak, krater eta zauri sakonez josirik, disko hegazkin ezezagunen kolpetik utzitako lubakiak.
  Kabulek berak, gaixotasun sendaezin batek oinazetutako gorputz baten antzera, beltzezko makilak bota zituen, baina aldi berean, bizirik gabeko kea balitz bezala. Erretako materia atomoz egindako espiralak zeruan gurutzatu eta gurutzatzen ziren apaingarri sataniko batean.
  Angelina Siberiar gudariak adierazi zuen:
  - Natura ere gure giza ahultasuna eta ezintasuna elementuen aurrean azpimarratzen saiatzen da!
  Galinak, putzuaren gainean ura zipriztinduz, kolpe gogor batez, kontra egin zuen:
  - Gizakiok geure errealitatea sortzeko dohainaz hornituta gaude. Azken finean, adimena muskuluak baino indartsuagoa da funtsean. Zer dira giharrak? Indar elektromagnetikoak elkarreragiten duten proteina-zuntzak besterik ez.
  Angelinak zerura begiratu zuen. Ke zurrunbiloek euren artean miniaturazko borroka bat hasten zutela zirudien. Deabruek unibertsoaren gaineko boterea partekatuko balute bezala. Errekek talka egin zuten, gurutzatzen ziren, gero apaingarri moduko bat osatu zuten, gero, aitzitik, espazioan lausotu ziren.
  Angelinak ustekabean oina biluzia metalezko zati baten puntan zulatu zuen eta, geldituz, intziri egin zuen:
  - Arraioa, arazo sakonetan nago! Zein zorrotzak izan daitezkeen zatiak!
  Galinak filosofikoki adierazi zuen:
  - Mundu osoa orratzez osatuta dago, bizidunei bakarrik badirudi dotorea dela, oinetako kontzientziagatik! - Eta zehaztuz gehitu. - Ezezagunek jantzi eta erantzi gaitezke, baina guk geuk bakarrik "zapatzen" dugu!
  Angelinak automatikoki bota zuen bere fusila eta dushman-arekin topo egin zuen denak bustitzeko nahian egoskorrari tiro egin zion. Aurpegia hautsita zuen mujahidinak bere eskuetatik fusila erori eta ipurdia intziri egin zuen. Siberiar gudariak zirikatu zuen:
  - Hotza izango zinateke, baina bihurtu txarra! Hauxe da xeikhentzako zerbitzuak!
  Galinak bere burua lurrera bota zuen sabelean eta zuzendutako eztanda egin zuen. Hiru mujahidin leunki finkatu ziren udaberriko belar freskoan. Angelinak nahiko arrazoiz esan zuen:
  - Errusiar lurra nahi zuten, beraz, lortu duzu, muga finko batekin bada ere!
  Galinak barre egin zuen maltzurki:
  - Mugarik gabeko espazioak nahi dituzten agintariek mugaren arabera zorrozki jasotzen dute, euren hilobirako dirua! Hala ere, tamalez, herritarrak ez dira gutxiagotan lurperatzen!
  Angelinak esan zuen seriotasun osoz:
  - Heriotza txarra da, baina uztarripean bizitzea are okerragoa da... Uztarria zenbat eta astunagoa izan, orduan eta zailagoa da botatzea. - Orduan suzko deabrua gogoratu zen. - Baina orain festa garaile bat ospatzen ari gara, dena ondo doa, eta baita Hirugarren Kalifatoko hiriburu menderaezina ere - Kabul gure oinetan dago!
  Galinak esan zuen tonu nekatu batez:
  - Eta zertarako. Beharrezkoa izango da gero ehotzea, inoiz amestu genuen bezala! Uste duzu orain afganiarrek dena egingo dutela gure alde? Neska inozoa zara!
  Angelinak nahiko arrazoizko aurka egin zuen honi:
  - Gure etsai nagusia garaitzen badugu, honek baliabideak askatuko ditu borroka gehiagorako! Zuk zeuk ulertu behar duzu hau.
  Galinak, erantzun beharrean, bere aurrean etzanda zegoen lubaki-zelaira begiratu zuen. Zenbat mutil, errusiar zein afganiarrek, heriotza aurkitu zioten? Mundua ez da infernua, baina zalantzarik gabe ez da zerua. Bertan, agian, baita ziurrenik ere - lur azpiko objektu zabalak dira nagusi. Azken finean, elizako ortodoxiek gutxiengo hutsal bat salbatzen dela irakasten dute.
  Eta jende gehiena, bere izaeraren bekataritasunagatik, oinazeetara kondenatuta dago.
  Galina beti haserretu eta baztertu zuen Eskritura Santuen halako postulatu batek. Hori da benetan ortodoxoek bekatutzat hartzen dutena? Nahiz eta naturala da bizidun ororen karrera eta nagusitasun nahia. Baina hori ez al da giza izaeraren ondorio naturala? Eta eboluzioaren lege aldaezina.
  Esate baterako, Armada Gorria Kristoren irakaspenek gidatuko balute - eskuineko masailean kolpatzen zaituzte, ezkerrera biratu, nola amaituko zen Sobietar Aberri guztiarentzat.
  Komsomol neskak guztiz suntsitu gabeko Afganistango pilularen kutxa batekin topo egin zuten eta suaren azpian etzantzera behartu zituzten.
  Angelinak, zola biluziarekin belarra igurtziz, orpoa oso azkura zuelako, esan zuen:
  - Batzuetan sufritu egin behar duzu... Baina irina ere errutina bihurtzen da, hori da, egia esan, okerrena!
  Galinak bere posizioa aldatu zuen, jaurtiketa zehatz batekin aginduak ematen ari zen mujahidinaren buru-hezur erdia bota zuen zaunka-tonuan eta garrasi egin zuen:
  - Wahabismoak metodo ez-estetikoak erabiltzen ditu: bost bat. Eta gutxiago badira, atzera egiten du atzera!
  Angelinak esan zuen triste:
  - Zer nahi diozu zintzotasuna azeriarengandik?
  Galinak zoritxarrez erantzun zion:
  - Ados, zerbait eder batean sinetsi nahi duzulako! Baita azeri baten zintzotasuna, edo otsoaren noblezia!
  Komsomol neskak lau hanketan bizirik zeuden piluleretara arakatzera behartu zituzten. Arakatzeko taktika zaharra, emakume gudariek guduan erabiltzen zutena. Eta esan behar dut, ez arrakastarik gabe.
  Angelinak ezkutalekutik irteten saiatzen ari ziren bost soldadu taliban eraitsi zituen eztanda batean, eta esan zuen poz-pozik:
  - Errusiar armadak, beti bezala, irabazten du. Arerioak abantaila badu ere!
  Galinak, leherketa ikaragarri bat askatuz, barre egin zuen erantzunez:
  - Mujahidinek ez dute inoiz abantailarik izango. - Gero, bi tiro batekin botatzea, gaineratu zuen. - Orain ez da inoiz izango!
  Angelinak ia ez zuen denborarik izan kargaren eraginez burua kentzeko. Suzko ile bat ere moztuta zegoen, puska angeluarra. Komsomol gudari ilegorriak oihukatu zuen:
  - Hemen ilea moztea doan da, nahiz eta komuna garestia den!
  Galinak, bere malkoen artean barrezka, erantzun zion bere lagunari:
  - Badakizu, hau ez da batere dibertigarria... Orokorrean, heriotzaren kasuan, jarraipena izango al da, hori da galdera?
  Angelinak harrituta zegoela egin zuen:
  - Eta zer da, egia esan, zalaparta? Azken finean, ez egoteak, behintzat, ez du oinazerik, nekerik edo bizipenik jasotzen. Beraz, gure etengabeko entsegu bizitza baino askoz gozoagoa da! - Eta gero suzko deabruak gehitu zuen. - Bizitza bide estuaren etengabeko proba da, baina arazoak janaria dira, gure modu handi batean bizitzeko gogoa!
  Erantzun baino lehen, Galinak mujahidinak ikusi zituen mestizo baten aurpegiarekin eta gatilloa leunki sakatuz bere eskopaldiari amaiera eman zion. Komsomol gudariak, bere kizkur gorriak astinduz, irribarre egin zuen:
  - Badakizu, salbuespenik gabe guztiek nahiago dute bizitza ezerezean baino. Horrek esan nahi du gure buruan ere xarma deskribaezina dagoela!
  Galinak barre egin zuen, ageriko ahaleginarekin:
  - Bizi eta sufritu barne! - Urrezko iledun Komsomol gudariak pausatu egin zuen eta ahots lasaiago batez gehitu zuen larritasunik gabe. - Baina posible al da argia ulertzea itzala ezagutu gabe. Eta zorionak ez du minik ezagutzen. Argi guztia dualismoaren bidez ezagutzen da!
  Angelinak partzialki bakarrik onartu zuen:
  -Horrela hitz egiten badugu, orduan mujahidinek garaitu behar gintuzten garaipenaren zaporea benetan ulertzeko. - Komsomol deabru suzko kideak ukabila mugitu zuen, harlauza zati bat zatituz. - Gainera, azken finean, dualismoa: galdu eta irabazi! Garaipena beti da mingotsa galerekin, baina gozoa sariekin - porrotak mingostasuna baino ez du lortzen, eta "premium" uztarriaren zapore gazia!
  Galinak, bista optikoa garbituz, ezin izan zuen ados egon:
  - Bai, noski, nolabaiteko dualismoa denetan dago. Mota gisa, Jainkoa, errutina hutsa izango litzateke Deabrua gabe.
  Angelina ziztu bizian, sua gelditu gabe, bere laguna zuzentzera:
  - Berez, antzinako grezieraz Deabru terminoak kalumnia esan nahi du. Hau da, Biblian saiakera bat egin zen Jainkoaren aurkako oposizioa modu zitalenean aurkezteko.
  Galinak, frankotiratzaile bati beste mujahidin bati begia botaz, bere lagunari galdetu zion:
  - Hau PR beltza da. Zure balorazioa igotzen saiatzen ari zara aurkaria jaitsiz?
  Angelina oso logikoki adierazi zuen:
  - Noski, boterean dagoen pertsona bakoitzak bere baliabide administratiboak erabiltzen ditu aurkaria desprestigiatzeko. Honetan eredu jakin bat dago, ez boterea emateko gogoa, eta aska batekin pribilegioak galtzeko. Hori dela eta, Biblian Jainkoaren eta Satanen arteko liskarren definizio objektibo bat espero izatea inozoa da behintzat.
  Galinak bere begi urdinak bekokian bota zituen:
  - Noski, ezin da agintariei objektibotasuna eskatu. Baina galdera da Satan nor den. Sorkuntzari askatasun gehiago eman nahian dabilen aingerurik perfektuena, edo... Gaizkiaren eta sufrimenduaren aita egin zena?
  Angelinak hasperen egin zuen triste.
  - Mina eta sufrimendua hain natural bihurtu dira gizadiarentzat, ezen zalantza handiak dauzkat Lucifer izan zela haiek erditu zituena... Edonola ere, Jainko Ahalguztidunaren nahirik gabe, nekez lortuko luke izaki sortu batek behintzat . ..
  Galinak, mujahidinen sudurreko zubi okerra bala hilgarri bat bidali ondoren, behera bota zuen, berehala odolez beteta. Gudariak berehala adostu zuen:
  - Bai, Deabruari egozten zaizkion gaitz eta arazo guztiak kolpatu duen azotearekin minduta egotearen berdina da.
  Angelinak berak, etsaia kolpe labur batez joz, eta hurbileneko aurpegi okertu batean ipurdia ere jarri zuen, eta ondoren gehitu zuen:
  - Honako analogia hau egokiagoa da hemen: jabeak makila bat zizelkatu zuen egurretik, esklaboa jo eta gero esaten du - makila erabat gaiztoa da, eta jabea guztiz ona da!
  Galinak oharkabean buelta eman zuen, eta neskaren lepauzurreko hezur hautsiak min izugarria eragin zion hanturatutako artikulazioetan. Gudariak bekokia apur bat zimurtu zuen, baina ez zen intzirietara makurtu. Gainera, berak, boloak jolasten balu bezala, hiru mujahidin kolpatu zituen. Afganistango batek cocked faustpatron bat erori zen, ondorioz, jaurtigailua itzali zen.
  Su-sorta bat hormigoian zehar erretzen omen zen, eta gorpuzkietatik, hezurrez, haragi urratuetatik hegan egin zuten.
  Galinak, barrezka, bere buruari burla eginez (gerran ez zara bizirik iraungo umorerik gabe, edo ez duzu psikea osasun onean mantenduko) kantatu zuen:
  - Ze min, min ona: nazien izpirituen kontrako partida; ehun - zero!
  Neska eder biek barre egin zuten ozen, ozen... Eta itxuraz barre lazgarri batek hain eragin zien mujahidin ikaratuei, non haien alboko tiroa berehala busti zen. Isiltasuna hain zen bat-batekoa eta astuna non gudariei belarrietan jo zien. Nahiz eta ziurrenik V-5 kohetearen leherketa garezurreko ez zen hain hilgarria izan!
  . 2. KAPITULUA
  Angelinak oihukatu zuen:
  - Ezer ez da oihu militarraren galerak bezain garrasika egiten!
  Galinak, oin hutsez belarria urduri urratuz, adimen agortezinez gaineratu zuen:
  - Borrokaren soinuak gorgarriak dira, baina benetan gor bihurtzen zara kanoikadaren amaiera nabaritzen ez duzunean!
  Mujahidinek ustekabean erraztu zuten zeregina: trapu zuriak bota eta biriken goialdean oihuka hasi ziren:
  - Bin Laden kaput! Bin Laden kapitulua!
  Siberiar gudariak berriro ezin izan zion aforismo bati eutsi:
  -Jendeak erregela txar bat garagardoa bezala tratatzen du, hotza eta mahai gainean ikusi nahi du, baina prest dago paper batekin ez ezik ordaintzeko!
  Galinak sotilki hauxe adierazi zuen:
  - Erregela txarra denean, ondo aipatzen da txantxetan! Eta txantxa asko daudenean, bizitza dibertigarriagoa bihurtzen da! Eta barreak bizitza luzatzen du! Hau da, alferrikako buruzagiekin: bizitza etengabeko anekdota bat bezalakoa da: luzea, alaia, ikaragarria, baina beti jarraipena ezagutzeko prest!
  Angelinak barre egin zuen urduri.
  - Eta ez nekien zergatik errege erdipurdikoek agintzen duten hainbeste denboran!
  Ia ehun eta berrogeita hamar mujahidin errenditu ziren. Haien artean, hamar eta hamasei urte bitarteko hogeita hamar mutil zeuden, gehienak galtza motzetan eta oinutsik, lubakietan belaun beltzaran biluziak jotzea lortu zutenak. Trapu zartatuz ozta-ozta estalitako neska ederrak ikustean, mutilak gorritu eta burua jaisten dute, baina, aldi berean, gerlari izugarri ederrei begiratzen jarraitzen dute.
  Mujahidin-afganiarrek armak nahasian uzten dituzte, ez zaie bururatu ere egiten lotsagarria denik batailoiaren erdia bi zaurituren aurrean errenditzea kontuan hartzea, oraindik oso gazteak. Zein beldur eta zur eta lur dauden.
  Mutiletako batek, belar gainean zola zikina urduri urratuz, ezpal bat orpo hutsean sartu zuela zirudien, eta erran zuen errusiera hautsiz:
  - Izebak ez naute bidaltzen Siberiara, han izoztuko ditugu sudurra, behatzak eta hankak!
  Angelinak haserre esan zuen:
  "Dena den bidaliko dizugu, eta zure oinak elurretan zurrundu ez daitezen, orduro gogor kolpatuko zaituzte oinutsetan makilekin.
  Mutil-mujahid beldurrez dardara, eta negarrez lehertu zen neska bat bezala. Galina presaka umea kontsolatzera:
  - Oraindik txikiegia zara. Ziurrenik, zibilen kategorian laburbilduko zara. Badaezpada, oraindik hamabi ez dituzula esango duzu, orduan ez zaituztete kanpalekura eramango zalantzarik gabe.
  Miliziako mutilak orro egiteari utzi zion bat-batean eta ahots-tonu baxu batez, heldu bat imitatu nahian, esan zuen:
  Ez ditut nire kamaradak utziko! Edo denak aske edo elkarrekin kontzentrazio-esparru batean!
  Neskak harrituta geratu ziren mutilaren ustekabeko kemenarekin, Angelina hurbildu zen eta burua laztandu zion:
  - Ondo egina, zuk aitortuko zaizu... Baina ez izan beldurrik, harrapatutako mujahidin gehienek Errusiako Europako zatian lan egingo dute, lantegiak eta nekazaritza berreskuratzen, eta zure seme-alabentzat janari ona izango da, baino hobea. zure txartelak eta film politenak erakutsiko dira.
  Gatibuko mutilak benetan argalak ziren, batzuek masailak ere erakusten zituzten, eta azal mehearen azpian gerriraino biluzik zeuden hiru mutil saihets guztietatik ageri ziren, eta besoak hain meheak zirenez harrigarria zen nola Afganistango faustpatroiak eusten zituzten. Talibanen Hirugarren Kalifatoko janari anoak, anoa-txarteletan banatuta, gutxitu egin dira azken hilabeteetan biztanleria ia gosez hiltzeraino. Gainera, udaberria izan ohi da produktuen urteko sasoirik eskasena.
  Galinari pena ematen zion mutil hauek, "supergizakien" seme-alabak, orain oinutsik pobrea eta gosea diruditenak. Poltsikoetan arakatu, txokolate barra amerikar txiki bat aurkitu zuen eta harrituta geratu zen.
  Lend-Lease-n jasotako oparia txikiegia zen, eta hogeita hamabi mutil zeuden (gainontzekoak askoz zaharragoak dira, militarrak edo suhiltzaileak, bizarratu gabeak, oso desatseginak, makurtuta, eta horrek agure itxura ematen die!), Han. ez da txokolate nahikoa izango guztiontzat.
  Batari eman eta besteak mindu? Edo asko bota? Azken hau izan ohi da irteera, baina kasu honetan barregarria dirudi. Edo banatu sei fitxa borrokalari txikienen artean.
  Azken hau Galina Lomonosova iruditu zitzaion justuena, eta berak, txokolate barra bat aterata, kontu handiz bilgarria kendu, xerrak banatu zituen, Afganistango mutil txiki eta meheenei emanez.
  Mujahidin ohiak hautsita zegoela zirudien. Inork ere ez zuen presarik egin, ez zuen saiakerarik egin, ez zuen salto egin edo armarik kendu. Egia esan, batzuek madarikazio moduko bat marmar egiten zuten hortzen artean, baina Komsomol neskek euren norabidean pauso bat eman bezain laster, izpiak berehala isildu eta burua sorbaldetan sartu zuten, kolpe bat espero balute bezala.
  Galinak ere ezohiko mespretxuz bota zuen:
  - Beharrezkoa da supergizakiak kikiltzea. Eta non dago talibanen izpiritu musulman suntsigaitza?
  Angelinak, mutiletako bati zigarro bat kendu eta belarrera bota, atzamarrez itzalirik, urraduraz estalita bada ere, oihukatu zuen:
  - Zigarroak erretzen dituenarentzat, bizitzan arrakasta eraikitzen duenarentzat, sarritan hartu atseden bat erretzeko!
  Galinak erraz baieztatu zuen:
  - Hori da Bin Ladenekin ados nagoen, benetako mujahideen gerlari batek ez luke egin behar: edan, erre eta fidela izan behar du!
  Hitz hauen ondotik, mutil goibelak, edozein momentutan nigarrez lehertzeko prest, adiskidezko barrez lehertu ziren, eta dena bat-batean arimari erraztu zitzaion nolabait.
  Komsomol gudariek gerrako presoak Errusiako unitate hurbilenaren esku utzi zituztenean, Angelinak Galinari soineko bat egin zion, hautsitako lepailu batean ferula moduko bat finkatuz. Landa-medikuak berehala iradoki zuen gudaria ohatilan etzan eta hainbat egun bakarrik pasatzeko. Komsomol gudariak mespretxuz arbuiatu zuen proposamen hori, nahiz eta ulertu zuen, zoritxarrez, soldadu asko zeudela Errusiako Armadan berehala bereganatuko zutenak. Bere ahotsa zorrotza zen, ikasle arduragabe bati errieta egiten dion irakasle batena bezalakoa:
  - Gure garaipen orduak, gerrako azken egunik alaienak galdu? Bai, hau da imajina daitekeen zigorrik ankerrena. Eta ez al diozu errusiar armadari bere frankotiratzailerik onena kendu nahi?
  Medikua zurbildu egin zen, adineko aurpegia iluntzen zen, tribunal baten seinalea begien aurrean agertu zen... Galinak, bere beldurra ozen ikusirik, neskato baten antzera, barre egin zuen eta eskua sorbaldan jo zuen:
  - Tira, ez egin hori! Nik neuk mujahidinak baino gehiago gorroto ditut salaketak idazten dituztenak. Beraz...
  Eta neskak, txistuka, alde egin zuen...
  Kabul inguruko eraztuna oraindik ez zen nahiko trinkoa, Afganistango unitate bereiziak galdaretatik beren hiriburuko defentsa-nodoetaraino irten ziren. Hegoaldeko norabidea moztuta zegoen, baina iparraldean, non erasoaldia apirilaren 20an bakarrik hasi zen, eta Afganistango ibaiaren beheko isuri osoa zeharkatzea ere atzeratu zen, mujahidinek zirrikituak zituzten oraindik.
  Bin Laden konbentzitu zuten Kabul alde egiteko, hegoalderantz korrika egiteko eta gero itsaspeko batean estaltzeko. Afganistango itsaspeko flota, bere galera guztiekin, oraindik ere munduko nabarmenena zen, eta borrokarako itsaspeko gutxiago zeuden munduko beste flota guztiak batuta baino!
  Baina muturreraino isilpean zeuden.
  Baina Bin Ladenek bere fiasko politiko eta militarrengatik hain mentalki hautsita zirudien, non heriotza onartzea erabaki zuen. Diktadore histerikoa ez zen inondik inora noblezia moduko bat besterik ez eta ez zen koldar bat, edozer egiteko prest, arnasa nitrogeno likidoa baino hotzagoa eta helduezina den atso batekin bilera atzeratzeko. Hala ere, hori publikoki iragarri zuen, baina zer pentsatu zuen benetan...
  Politikari burutsu bati hizkuntza ematen zaio bere pentsamenduak ezkutatzeko, baina, askotan, politikari baten hizkerak zentzugabeko ergelkeria agerian uzten du!
  Natasha ere oso gogor borrokatzen da. Eta bere orpo biribil hutsa, suntsipen-opari bati amore emango balu bezala, eta granada batek hegan egingo du eta mujahidinak zeharo urratuko ditu.
  Neskak txioa egin zuen:
  - Bat bi hiru lau bost! Emakumea atera zen tiro egitera!
  Zoyak, dushmanak zirriborratuz, eta militante multzo osoak moztuz, irrintzi egin zuen:
  - Mundu osoa esnatuko dela uste dut,
  Faxismoaren amaiera izango da....
  Eta eguzkiak argituko du
  Komunismoari bidea argitzen!
  Agustinek lerro bat bota zuen Afganistango borrokalariei, eta lerro osoa moztu zuen.
  Eta txistu egin zuen:
  - Aintza Errusian komunismoari!
  Svetlanak esan zuen barrez:
  Kapitalismoa dugu!
  Eta neskak ilar hilgarri bat bota zuen orpo hutsarekin.
  Orduan, txistu egin zuen:
  - Jendea pozik egongo da
  Betiko zoriona...
  Sobietar gobernua -
  Potentzia handia da!
  Natashak granada bat bota zuen, egurrezkoa zen mujahidin tankea irauli eta txioa egin zuen:
  - Komunismo handiaren alde!
  Eta gudariek hartu eta txistu egin zuten. Eta zoruan eroritako beleak zerutik erortzen hasi ziren.
  Eta mujahidinen buruak mokoarekin zulatu zituzten. Eta turbantea zulatu zuten eta abar.
  Zoyak irrintzi egin zuen, keinu eginez:
  - Aintza Errusiari, komunismoaren bigarren etorrerarekin!
  Neskak oso argiak ziren. Eta literalki distira egin zuten.
  Agustinek hortzak egin zituen:
  - Izan ospetsua Patriarengatik - fantasmagoekin gerran dagoena!
  Eta neskak bazutik hartu zuen lupaneta bat bezala. Eta bere botere harrigarria hilgarria besterik ez da.
  Zoyak hartu eta txio egin zuen:
  - Garaipen bat izango da Bin Ladenen soldaduen aurka!
  Eta gudariak oso ondo zuzendutako buelta eman zuen. Eta bala bakoitzak jomugan jo zuen.
  Orduan neskek txio-txilo egin zuten:
  - Orain desfilera bueltatu gara,
  Boltxebismoaren sua bularrean...
  brigada komunista -
  Gurekin Lenin aurrera!
  Svetlanak baieztatu zuen, aurkariak sega bezala moztuz eta txiokatu zuen:
  - Acrobaziarako!
  Eta neskak etsaiaren hegazkin bat hartu eta bota zuen. Eta, oso ondo egin zuen.
  Natashak oldarkor adierazi zuen, aurkariak moztuz, eta irrintzi egin zuen, hortzak agerian utziz:
  - Aberriaren alde, gure ama!
  Eta hona neska, nola ari den etsaiari mailuka. Eta gero depositua dorretik bota zuten, eta metala kaskotik kendu eta arrabolak norabide guztietara joan ziren.
  Lasterka eta belar gainean bira egin zuten, eta dena erre zuten. Eta arraboletako batek mujahidinak sabelean jo eta erditik moztu zuen.
  Natashak keinu batez esan zuen:
  - Aberriarentzat, denetan politena!
  Eta gerlariak bira oso zehatza ematen du. Hemen borroka gogorrak eta odoltsuak dira.
  Dushmans snap. Literalki kontaezinak direla dirudi.
  Afganiarrek bakea eta gobernu bateratua nahi dituzte. Baina orain Errusia euren lurraldean dago berriro. Eta borroka gogorrak daude han Afganistan zoritxarreko honetan.
  Zoyak, tiroka, adierazi zuen:
  - Aintza komunismo handien garaiei!
  Eta neskak oin biluziekin limoi bat botako du botere hiltzailez.
  Eta hautsi zure aurkariak.
  Augustinak esan zuen, mujahidinak moztuz:
  - Aintza gure leialtasunari eta fedeari!
  Gorritxoak salto egin zuen eta lasterka egin zuen fantasmagoetara. Bere ile kobre gorria borroka-pankarta baten antzera astintzen zen. Berehala ikus dezakezu - neska da behar duzuna.
  Eta orain orpo biluzi, arrosa eta gogortua duen neskak jeneral afganiar baten kokotsa joko du. Eta masailezurra hautsi. Orduan, edertasunak txistu egin zuen:
  - Errusiar Inperioaren lorpen nabarmenengatik!
  Berriz ere, Afganistanen borroka oso gogorra eta odoltsua da. Inguruan hainbat suntsipen eta heriotzaren masa.
  Mirabelak, airetik izpirituei kolpe birringarriak emanez eta harri eta metal makil osoak altxatuz, burdina urtuarekin, kuxkuxeatu zuen:
  - Pilotu indartsuena naiz!
  Akulina Orlovak zalantzan jarri zuen:
  - Ez, ni naiz indartsuena!
  Eta baita etsaia nola kolpatuko duen suziri batekin indar suntsitzaile handi batekin.
  Anastasia Vedmakovak oso oldarkor adierazi zuen, bere eraso-hegazkinetatik suntsipen-potentzia izugarria zuten obusak bidaliz.
  Neskak, bere takoi arrosa biluzi zapalduz, hots egin zuen:
  - Aberriaren alde borrokatuko dugu,
  Musu gaitezen!
  Eta gure tren blindatuak bizkortzea lortu zuen!
  Akulina Orlovak perla koloreko hortzak eta aho oso ederra zituen. Eta bere mihia oso arrosa eta dotorea da, mirariak egiteko gai.
  Neskak kuxkuxeatu zuen:
  - Ez jasan eslaviarren umiliazioa,
  Talibanak mendi batekin zapalduko ditugu...
  Ez dugu irain gehiago onartuko...
  Zapaldu dezagun etsaia gure oin hutsez!
  Noski, neskak oso barregarriak eta doinutsuak dira. Hainbeste xarma eta txantxa desberdinak dituzte.
  Mirabelak gogoratu zuen nola dushman-aren mihiak neskaren oin biluzien zola gogor eta hautstsuak nola miazkatzen zituen.
  Eta zein kilikagarria eta atsegina den.
  Neskak kantatu zuen:
  Munduko indartsuenak gara
  Etsai guztiak komunean bustiko ditugu....
  Aberriak ez du malkoetan sinesten -
  Eta oligarka gaiztoei buru-kolpea emango diegu!
  Natasha Sokolovskaya, Lucifer-eko pilotuak, txiokatu zuen:
  - Aintza Errusiari, herrialderik handiena!
  Eta orpo hutsarekin, nola sakatu. Hauek benetan amesgaiztoko irribarrea duten neskak dira. Eta koheteen indar hilgarria beren erabilera anitzeko makinetatik hegan ateratzen bada, lubakiak eta bunkerrak altxatzen dira!
  Afganistango gerrako neskak, noski, zerbait berezia eta berezia dira.
  Stalenidak botere kolosal eta hilgarriko suziriak jaurtitzen ditu Mujahidinen aurka.
  Eta Allahren gudariak beren talibanak hautsiz. Bai, mugimendu honek bere bideragarritasuna erakutsi du. Hainbeste urte Errusiarekin borrokan.
  Stalenida eta Veronikak, hautsez betetako zola biluziak hondarrean zaplazteko, isurketa bat bota zuten.
  Eta berriro ere oso hilgarria den euliak egiten du. Eta suntsipen asko eramanez.
  Steelenida abestu zuen:
  - Aintza gure aberri ederrari!
  Gero mihia nola hartu eta erakutsi. Eta bere orpo hutsak abiarazte-botoia sakatuko du.
  Victoriak eta Veronikak indarrez eta suntsipen ahalmen izugarriz betetako zerbait hartu eta atera zuten.
  Eta orduan Errusiako gas makinak funtzionatu zuen. Eta soro osoak erretzen ditu dushmanekin.
  Neskek txokolate koloreko belaunak zituzten, hain beltzaranak. Eta benetan oso sexya da. Ia nesken azala beltza da, eta ilea, aitzitik, argia, eta apur bat urrezkoa.
  Hona hemen edertasun harrigarri batzuk.
  Eta zerbait abian jartzen badute... Neska ederrak izerdiz distira egiten dute, eta haien azala beltzarana brontzez isuria omen dago.
  Zein xarmagarria den hau.
  Steelenidak, afganiarrak desagerraraziz, irrintzi egin zuen:
  - Nire armada indartsua da, mundua babesten du!
  Tamak hau erantzun zion:
  - Agian esan nahi zenuen - gure armada!
  Veronicak eta Victoriak abestu zuten Afganistango izkribuen aurka tiro egiten zuten bitartean:
  - Ez da goizegi...
  Ez dugu armadan sartu nahi!
  Oh, oh, oh -
  Ez dugu armadan sartu nahi!
  Han mutilak ez dira oso gogorrak maitasunerako!
  Eta edertasunek nola barre egiten duten.
  Tamak aurkaria kolpatu zuen eta kirrinka egin zuen:
  - Unibertsoko komunismorik handienaren alde!
  Nicoletak abesten zuen, belaun hutsak dardarka:
  - Kapitalismoak ezetz irmoa esan,
  Sozialismoa da gure erantzuna!
  Eta neska berriz ere, indar hilgarria botako balu bezala, granada baten suntsipen izugarria.
  Alenka eta bere taldea fantasma ugarirekin borrokatzen da.
  Neska ilusio handiz borrokatzen da. Munstro bat bezala borrokatzen da. Bere klase kolosala erakusten du eta irrintzi egiten du:
  - Komunismoaren ideia hilezkorren izenean,
  Gure herriaren etorkizuna ikusten dugu...
  Anyutak irribarrez erantzun zion:
  - Errusian orain kapitalismoa! Beraz...
  Alenkak orpo hutsez suntsipen izugarria bota zuen eta irrintzi egin zuen:
  - Sozialismoa bizi!
  Ala pozik begirada batez adierazi zuen:
  - Komunismo handiko garaia izango da!
  Eta berriro ere, hiltzaileen txanda eztanda egiten duen bitartean.
  Mariak txistu egin zuen, oso pozik begirada batekin, eta mujahidinak zapalduz, zeinak txirrista bezala arrastaka zebiltzan:
  Izan dadila komunismoaren garaia!
  Eta berriro, nola bota heriotza-opari hiltzaile bat.
  Olympiasek oso oldarkor adierazi zuen, talibanen tropelak kanporatu eta uluka:
  - Errusia komunistaren handitasunaren alde!
  Eta berriro, nola neska batek bere oin hutsik botatzen duen aurrekaririk gabeko halako suntsipena.
  Marusyak, etsaiei ukabilkada emanez eta metrailadoretik moztuz, eta prentsaren fitxarekin jolastuz, irrintzi egin zuen:
  - Errusia santuaren alde!
  Matryonak, etsaia moztu eta moztuz, irrintzi egin zuen:
  - Jainko Perunentzat!
  Elenak baieztatu zuen:
  - Eta Svarogentzat!
  Alla-k dushman-ilara bat moztu zuen eta orro egin zuen:
  - Eta ez ahaztu Lada Jainkoen Ama handia!
  Mariak, mujahidinak kanporatuz, honakoa adierazi zuen:
  - Gure aberriaren handitasuna denetan dago!
  Olympias nola txertatu granada-jaurtigailu batetik, eta etsaiak urratu eta kirrinka egin, bere biriken goialdean:
  - Salbuespenik gabe irabaziko dugu!
  Anyuta guztiz ados zegoen honekin:
  - Bai, gure garaipena saihestezina da!
  Eta gudariak hartu zuen, eta orpo hutsak funtzionatu zuen.
  Eta afganiarren tanketik - dorrea erauzi zuten.
  Matryonak barrez kantatu zuen:
  - Onena gurekin izango da!
  Neskek ezin konta ahala mujahidekin borrokan jarraitzen dute txingor hodei baten erasoa bezala.
  Zenbat dira hemen - asko.
  Baina neska asko ere badaude. Eta oso politak dira.
  Violak eta Malvinak oso ospetsu hartu zituzten Afganistango dushmanak. Eta birrin ditzagun basakeriaz.
  Violak txio-txintxoa ere egin zuen, oin hutsez kohete bidezko granada bat jaurtiz:
  - Dena suntsitzen ari naiz!
  Eta nola emango dien txanda ondo zuzenduta eta zehatza mujahidinei.
  Malvinak adierazi zuen, zehaztasun handiz zirriborrak idazten ere:
  - Gure garaipena gerra santuan!
  Eta berriro granada bat botako du orpo huts baten laguntzaz.
  Hauek neskak dira - bere klaseko ohore handiena.
  Violak ere txio egin zuen keinu batez:
  - Artizarran eta Marten ere hiri bat egongo da!
  Malvina erraz ados zegoen honekin:
  - Han loratuko dira sagarrondoak!
  Neskak edertasun oso handiagatik bereizten ziren eta miresmena izugarria zen.
  Baina hemen berriro, mertzenarioen arteko Gerda tankean mugitzen ari da.
  Eta gudaria ere oinutsik eta bikinian dago.
  Eta tanke berezi batean dago - "Leopard" -3. Eta hau auto handia da, boterea esan behar dut.
  Eta harekin, neskak ere ia biluzik daude.
  Gerdak oin biluziekin tiro egiten du eta irrintzika:
  - Aintza teknologia berrien garaiari!
  Eta nola iltzen duen etsaia.
  Eta botere suntsitzaile kolosala duen zatiketa-proyectil lehergarri bat lehertuko da.
  Mujahidinek besoak eta hankak urratuta alde egiten dute hegan urruneko norabideetara.
  Horietako bati burua lehertuta zeukan kasko batean. Bota eta ostikada jaso zuten.
  Eta Aurora neskak aza-buru hau oin hutsarekin bota zuen.
  Orduan neskak irrintzi egin zuen:
  - Gure korrikarik politena da!
  Eta oso bira zehatza eta ongi zuzendua eman zuen. Bertatik dozena bat mujahidin moztu zituzten.
  Aurorak irribarrez egin zuen:
  - Sagarrondoak loratzen dira, menestra izango dugu!
  Gerda tankerako dushmanak birrindu zituen. Eta hark, bere lagunekin batera, bi pistolaren tiroek izaera hiltzailea zuten.
  Charlottek tiro egin zuen, oin biluziak joystick botoien gainean sakatuz eta oihu egin zuen:
  - Keops pantomima ospetsua!
  Orduan edertasuna barrez lehertuko da.
  Christina, afganiarrak metrailadore batekin izorratzen, adierazi zuen:
  - Jainkoa gurekin izan dadila!
  Magdak logikoki adierazi zuen:
  - Gu bezalako neska oinutsik behar ditu?
  Gerdak txistu egin zuen:
  Potentzia handia behar dut!
  Eta nola jotzen duen etsaia jaurtigai hilgarri batekin. Eta hildakoen masa eta suntsipena berehala joan ziren.
  Charlottek adierazi zuen joystickaren botoia orpo hutsarekin sakatuz:
  - Luziferren armada bezalakoa da!
  Horren ondoren, edertasunak perla hortzekin distiratzen du.
  Mujahidinek neska bat torturatu zuten. Ekilore-olioz zikindu zizkioten zola biluziak, eta sutegi bat jarri zuten. Eta sugarra neskaren takoi biluzi eta biribilak miazten hasi zen.
  Eta hain zoragarria izan zen. Eta literalki bere zola laztantzen zuen.
  Gerdak haserre egin zuen:
  Denok erreko zaituztegu!
  Charlottek barre egin zuen eta esan zuen:
  - Gu lehenengo izpirituen begietan - ikusiko dugu! Eta gero denak frijitu eta jango ditugu!
  Gudariak noski altuera handian.
  Hemen hasi ziren mujahidinak beldarrekin zapaltzen. Eta arrakasta handia izan zuten horretan. Arrabolen azpitik odola isurtzen zen, eta hezurrak kizkurtu egin ziren. Dena nahiko bikaina zegoen.
  Gerdak esan zuen irribarrez:
  - Kobra amorratua naiz!
  Eta berriro ere, gogoz bezala, thrash egiten du. Hau da bere kredoa.
  Eta bonbaz bonba airetik jartzen ari dira. Eta ez diote errukirik ematen taliban multzo honi.
  Charlottek keinua egin zien pilotuei Skype bidez eta irrintzi egin zuen:
  - Gure ekaitz egitaraua gauzatu dadila!
  Honekin ados zegoen Christina:
  - Noski izango da!
  Eta zeruan, Albina, mailuak jota bezala. Eta suntsipen handia eragingo du.
  Orduan txintxoa egiten du:
  - Benetako herensuge ilehoria naiz!
  Eta Alvina suziria bezala jaurtiko da airetik, eta etsaiak apurtu egingo dira.
  Orduan burrunba egingo du:
  - Komunismo kolosalaren garairako!
  Albinak, espirituak airetik ostikoka, gehitu zuen:
  - Eta ez kolosala ere!
  Neskak, noski, irudimenarekin.
  SESB eta Afganistanen arteko gerrak jarraitu zuen...
  Natashak taliban inperioko soldaduei tiro egin, literalki moztu eta abestu...
  Eguzkia beti egon dadila
  Beti egon dadila zerua...
  Beti egon dadila ama bat -
  Beti izan nadin!
  Eta neskak, oin biluziekin, granada hiltzaile bat jaurtiko du afganiarren aurka. Eta islamiar inperioko gudarien masa urratuko da.
  Zoyak ere filmatzen eta abesten du:
  - Gora izan zaitezte, goretsia izan zaitez, gure Lurra zara!
  Gure bertako basoak eta soroak!
  Ahalguztidunaren izenean,
  Gure familia maitea eta santua zara!
  Eta oin biluziekin, gainera, hain hilgarria den zerbait botako die mujahidinei.
  Bai, inperio fundamentalistako gudariek arazo larri bati aurre egin zioten.
  Agustin ilegorriak mujahidinak segatzen jarraitu zuen eta txio-txiloka egiten zuen, haien sega mozten:
  -Ni naiz munduko indartsuena!
  Eta nola heriotza-opari bat botatzen duen botere hiltzailearen oin biluziekin, etsaiak urratuz.
  Eta Svetlana ere gehitzen die zerbait hilgarria etsaiei, eta gorputza suntsituz.
  Eta orduan marmar egiten du:
  - Aintza ene aberriari!
  Eta berak ere indar hilgarriko oin biluziekin suntsitzeko oparia botako du.
  Neska hauek izugarriak dira.
  Emakume gudariek Afganistan hartu dute, eta txipak hegan ari dira talibanen inperiotik.
  Natashak, mujahidinei tiro eginez, eta moztu egin zituen:
  - Jainkoa goretsiko dugu Svarog-en izenarekin!
  Eta behatz hutsez, nola abiarazi suntsitzeko opari hiltzaile bat.
  Neskak acrobazia gorenaren adierazle dira benetan.
  Zoyak bere titi gorritxoa bazooka botoian sakatu zuen, mujahidinen kontra kolpatu eta kirrinka egin zuen:
  - SESBrentzat!
  Eta Agustinek ere tropa horiak hartu eta irabaziko ditu. Eta mujahidin asko apurtu eta kirrinkatuko ditu:
  - Baina lehen bezala bizi, baina Brezhnev-en arabera bizi!
  Mutu naiz, tonto naiz, ezin dut!
  Eta bere behatzak biluzik, berriz ere izugarri hilgarria den zerbait jaurtiko du. Hona hemen neska.
  Eta Svetlana ere, guduan oso borrokalaria da. Eta etsipenez borrokatzen da. Eta gai da talibanen inperio islamikotik aurrera egiten ari diren militanteen masa mozteko.
  Eta neskak orro egiten du:
  - Aintza komunismoari Svarog!
  Eta beste batzuek baieztatzen dute:
  - Aintza komunismoari!
  . 3. KAPITULUA
  Elizabethek etsaiari tiro egiten dio. Eta behatzak biluziak ere erabiltzen ditu. Tanka ona du, aurkariak zulatzeko gai. Eta neska hau esan behar da, besterik gabe
  super klasea.
  Eta tiro egiten du, eta arerioak kolpatzen ditu.
  Eta abesten du:
  - Komunismoaren ideia hilezkorren garaipenan,
  Gure herriaren etorkizuna ikusten dugu...
  Eta gure Aberriaren bandera gorria,
  Beti izango gara fideltasunik gabe!
  Ekaterinak ere etsaiari tiro egiten dio, zeharka jo eta kotxeen dorreak apurtzen ditu. Orduan oihu egiten du:
  - Aintza komunismoari Lada!
  Eta behatzak biluziak ere erabiltzen ditu.
  Elena ere mujahidinei tiro egiten ari da. Talibanen inperioa jotzea. Bertatik kolpatzen du, eta irrintzi egiten du:
  - Gure arrazoia zuzena da!
  Eta Euphrosiniak ere oso zehatz jotzen ditu etsaiak. Eta abesten du:
  - Ideia handien izenean! Gaizkilea garaitua izango da!
  Eta baita nola keinua egiten dien bikotekideei.
  Eta Elizabethen tankeak nola salto egingo duen. Eta suntsitu ditzagun mujahidinen tropak. Eta basatia zen.
  Neskek abestu eta orro egin zuten:
  - Munduko indartsuenak gara!
  Eta berriro ere oso zehatz jaurti zuten.
  Hauek ziren neskak - behar duzuna!
  Eta etsaiak-mujahidinak oso famatuak jo zituzten.
  Hemen zeruan, neskek dushmanak ere ematen zituzten.
  Anastasia Vedmakova, hegazkinak botatzen, lurreko helburuetara aldatu zen. Berak zapaldu eta garrasi egin zuen:
  - Neskak ausartak gara, ausartak. ausarta,
  Oso mutil kizkur politak ditugu!
  Bero ehotzen ditugu
  Eta gero tu egiten dugu, ezkerreko sorbaldaren gainetik!
  Akulina Orlovak, aurkari madarikatuak, hauxe eman zuen:
  - Errepidean!
  Eta mujahidinak oin hutsez bota zituen.
  Mirabela Magnetic-ek ere talibanen tropak eraitsi zituen eta txio-txilo egin zuen, hortzak agerian:
  - Garaipen asko izango dira!
  Eta oin biluziak mugitzen hasi ziren.
  Hauek ziren neskak - superklaseak!
  Alenka eta bere taldea mujahidinekin borrokatu ziren. Eta oso karismatikoa zirudien.
  Neskek defentsa mantendu eta suntsipen opariak bota zizkieten talibanen inperioko soldaduei behatz hutsez.
  Alenkak orpo hutsarekin suntsitzeko oparia eman eta kantatu zuen:
  - Alek, zorioneko malkoak isurtzen ditu!
  Anyutak heriotza-opariak bota zituen bere behatz biluziekin eta irrintzi egin zuen:
  - Nola abesten duen bere arimak harpa!
  Allak ere kolpea eman zuen bazookaren botoian bere titia gorritxoa sakatuz eta esan zuen:
  - Tanta, tanta, tanta, eta Alenkaren begi urdinak, malkoak lantzara erortzen dira!
  Mariak oin biluzien laguntzaz ostikoka eman zuen eta kirrinka egin zuen:
  - Zuzenean lantzan! Eta mamia!
  Olympias ere, nola barre egin, eta perlazko hortzak biluzi.
  Edertasun eta xarma arraroko neska bat da.
  Aldi berean, gerlariak irrintzi eta irrintzi egiten du:
  - Aintza komunismoko erregeei!
  Eta orpo hutsez heriotzaren orainaldi hiltzaileari men egingo dio.
  Marusya ere borrokatzeko gogoz dago...
  Eta metrailetatik intentsitate handiz zirriborratzen ditu mujahidinak. Eta orpo hutsarekin heriotza-opariak botatzen ditu.
  Eta esaten du:
  - Komunismo handiaren alde!
  Matrenak ere taliban inperioko soldaduak irabiatzen ditu. Intentsitate handiz mozten ditu. Eta oihu egiten du, keinu eginez:
  - Garaipen bikainengatik!
  Alenkak oldarkor esaten du, etsaia moztuz:
  - Gure Errusia oso lehena eta handia da!
  Eta oin hutsez deuseztatze-opari hiltzaile bat ere botatzen du.
  Anyutak irribarrez deklaratzen du, mujahidin soldaduen mailak moztuz:
  - Aintza Armada Gorriari!
  Eta berriro etsaiari botatzen dio, suntsipenaren opari hiltzailea.
  Eta Ala aurkariak suntsitzen hasiko da. Eta bere behatz biluziek etsaiak zeharo zapaltzen dituzte.
  Eta oin hutsez botatako heriotzaren oparia hegan egiten du.
  Eta Maria ere oso neska borrokalaria da guduan. Eta bere jaurtiketak oso zehatzak dira eta etsaia berme batekin jotzen dute.
  Eta neska hau borrokalaria ere bada.
  Bere buruari tiro egiten dio eta irrintzi egiten du:
  - Aintza komunismoaren garaiari!
  Olympiasek etsaiari tiro egiten dio. Mujahidinak mozten ditu eta irribarrez esaten du:
  - Aintza gure aberriari!
  Eta berriro ere, jo ditzagun afganiarrak.
  Eta behatz hutsez aurkariei heriotza-opariak botatzeko.
  Hauek Errusiako armadako neskak dira.
  Eta etsaiari tiro egiten diote, berariaz jo zuten.
  Marusya ere etsaiari tiro egiten ari da. Eta oso ondo egiten du.
  Neskak garrasi egiten du biriken goialdean:
  - Aintza CPSUri!
  Eta begi moreekin keinuak egiten ditu.
  Eta berriro ere suntsipen-opari bat botatzen du oin hutsez. Neska hau harrigarria da.
  Marusya ederra da, eta ia biluzik.
  Matrenak ere etsaiari tiro egiten dio, eta oso zehatz. Jo eta kirrinka egiten du, hortzak agerian utziz:
  - Zerua eta Lurra - ene maitea!
  Eta baita neskak nola busti etsaia hanken orpo hutsaren laguntzaz.
  Neskei hiltzea gustatzen zaie - hauek neskak dira!
  Stalenidak ere borroka intentsiboa egiten du mujahidinen aurka.
  Eta neska honek suziria jaurtiko die taliban inperioko soldaduei. Eta nola urratuko duen Afganistango soldaduen masa. Hau neska bat da - esan dezagun zer behar dugun.
  Steelenida kexatu zuen:
  - Aberriarentzat - SESB!
  Veronica ere etsaiekin borrokatzen du etsi-etsian. Eta behatz hutsez heriotzaren opari hilgarriak botatzen ditu.
  Eta neskak irrintzi egiten duen bitartean:
  - Komunismo handiaren alde!
  Victoria borrokan ari da. Beraz, hankak biluzi eta beltzaranak sakatu zituen jaurtigailuaren gainean eta mujahidinak nola jo zituen. Urratu egin zituen eta ikaratu egin zuen:
  - Konfiantza nire aberria!
  Eta Serafinak etsaiaren kontrako eztanda gisa. Nola etzan eta suntsituko du mujahidin-masa bat, zaunka:
  - Gure Aberriaren alde!
  Neska hauek mirari bat besterik ez dira.
  Oleg Rybachenko, mutil hilezkor honek ere neskekin borrokatzen du. Benetako bat da, eta munduko borrokalaririk politena.
  Mutikoak ezpatekin mozten ditu soldadu afganiarrak eta opariak botatzen dizkie oin biluzien laguntzaz.
  Eta abesten duen bitartean:
  - Gotorlekua bidean bada,
  Etsaiak eraiki...
  Beharrezkoa da atzealdetik saihestu -
  Eraman ezazu tirorik gabe!
  Eta berriz mutila eta neska, berarekin batera, Margarita nola txistu egiten duten.
  Eta beleak, bihotzekoak jota, soldadu mujahidinen buruetara erortzen dira.
  Margarita Korshunovak mujahidinak ezpatekin mozten ditu, neska ausarta honek irrintzi egiten du:
  - Aintza komunismoko erregeei!
  Eta berriro oin biluziak astinduko ditu eta orratz pozoitsuak botako ditu etsaiei.
  Ume hauek benetako munstroak dira.
  Oleg Rybachenkok, aurkariei zirriborratuz, emango du:
  - Buru osoa balego!
  Laster Kabulen izango gara,
  Hori da dena!
  Margaritak hori baieztatu zuen bere aurkariak suntsituz:
  - Bai, Kabulen egongo gara!
  Eta nola hartuko duen heriotzaren oparia orpo hutsarekin.
  Ume hauek benetako munstroak dira.
  Eta heroi gazteak bezala borrokatzen dira. Hamabi urte baino ez dituzten arren. Baina umeen itxura baino ez dute.
  Orain Bin Laden hain munstro bihurtu da, non umeak ikaratzen dituzte. Garai batean bezala, Hitlerrek beldurtu egin zuen. Eta hau, noski, interesgarria eta logikoa ere bada.
  Eta mujahidinek toki batzuetan Errusiako lurraldean ziria sartzea lortu zuten.
  Horregatik mujahidinak dira eta kopuruz indartsuak dira.
  Harrapatutako herrietan, talibanen inperioko tropek hartu eta zalantzarik gabe emakume eta haur guztiak makilekin kolpatu eta kolpatzea erabaki zuten, eta gizon helduak giltzapetu besterik ez zuten egin.
  estalpeetan erre. Izan ere, arriskutsuak dira, eta mujahidinek ez dute eskulan beharrik. Eta emakumeak bortxa daitezke. Eta gizonak hartu eta ukuilura sartu zituzten. Nork aurre egin zion
  tokian bertan tirokatu zuten. Lehendik biboteak apurtzen ari zitzaizkien nerabe guztiak ere estalpeetara bota zituzten, gasolinaz bustita, gizon helduekin batera. Izan ere, dagoeneko borroka egin dezakete.
  Mujahidinek hartu eta su eman zioten. Eta gizonak bizirik erre zituzten. Eta hamalau urtetik gorako mutilak eta emakume guztiak, adina gorabehera, eranzten ziren eta azotearekin astintzen hasi ziren.
  Eta gero banbu makilekin orpoak jo. Hainbat haur txikiagok eta hainbat emakume zaharrek apurrak erori ziren minaren kolpetik. Beste batzuk jipoitu zituzten, zutik ezin izan zezaten.
  Eta oin biluziak puztuta daude.
  Orduan txinatarrek jaso eta baionetekin gidatu zituzten haien norabidean. Hauek izaki krudelak dira.
  Eta horrela hasi zen ordena berri bat talibanen kontrolpean.
  Eta hau hasiera besterik ez da.
  Mujahidinek nagusitasun anitz dute infanterian, baina hegazkintza askoz ahulagoa eta kalitate gutxiago eta okerragoko ekipamendu eta arma astunak. Afganistango tanke askorekin eginda daude
  zuhaitza. Eta horrek ez ditu indartsuagoak egiten.
  Hemen Gerdak, bere autoan, oso famatua zapaltzen ditu taliban inperioko soldaduak. Eta intentsitate handiz erortzen ditu. Eta bere pistolak funtzionatzen du.
  Gerdak aurkariaren hankak jo zituen bere behatz hutsez eta txioa egin zuen:
  - Aintza alemaniarren arteko komunismo garaiei!
  Charlottek ere oin biluziekin tiro egin zuen eta kirrinka egin zuen:
  - Aintza komunismoaren heroiei!
  Christinak hartu eta etsaia zaplaztekoa eman zion, bere titi gorritxoarekin botoia sakatuz eta irrintzi egin zuen:
  - Eta aintza gure aberriari!
  Eta Magdak nola jo etsaia, bere behatz biluziak erabiliz eta kexaka:
  - Gure aberriaren rola mendeetan zehar!
  Eta etsaia ere jo.
  Eta hauek borrokan dauden edertasunak dira - super eta hiper klase.
  Soslai zabaleko eta borroka probako gudariak.
  Albina eta Alvina, Alemaniatik etorritako borroka pilotuak, mujahidinak ere joten ari dira.
  Eta ilusio handiz egiten dute.
  Eta oin biluziak erabiltzen dituzte.
  Albinek Afganistango hegazkin bat botatzen du zeruan eta irrintzi egiten du:
  - Herrialde garatuetako komunismoaren alde!
  Alvinak behatz hutsez jaurti zuen hegazkina eta gehitu zuen:
  - Eta garatzean ere!
  Hauek benetan neskak ziren - behar duzuna!
  Eta mujahidinak zapaldu. Eta orain Afganistango hegazkinak bota dituzte zeruan.
  Eta gero lurreko helburuetara pasatzen dira.
  Haiekin Helga dago, neska ilehoria ere oso polita.
  Eta kolpatu etsaia.
  Eta moztu hegazkina bere behatz hutsez eta kuxkuxeatu:
  - Komunismo handiaren alde!
  Eta Albinak Afganistango autoa botako du, erre egingo du eta gehituko du:
  - Zabalgune handienetarako!
  Eta Alvinak mujahidinen erasorako hegazkina moztu eta emango du:
  - Hera jainkosarentzat!
  Eta barre egin.
  Helgak ere, gehiegi pentsatu gabe, birrintzen ditu afganiarrak eta orro egiten ditu:
  - Aintza gure Aberri handiari!
  Eta etsaiak erailtzen ditu oso egoki.
  Eta Natasha eta bere taldea gogorrak dira.
  Masa handitan mujahidinak suntsitzen dituzte. Eta abesten duten bitartean:
  - Eta hegodun zaldi baten gainean hegan egiten du,
  Errusia urruneko milurtekoetatik!
  Zoyak ere etsaia kolpatzen du bere behatz biluzien eta blathers laguntzaz:
  - Jainko errusiarrek agintzen duten Errusiarentzat!
  Agustinek irribarrez gehitu zuen, etsaiak birrinduta. eta horretarako takoi hutsak erabiliz:
  - SESBrentzat!
  Eta nola gehitu tiro bat bazooka botoian dagoen titi gorritxoa sakatuz.
  Eta Svetlanak ere zehazki desagerrarazten ditu etsaiak.
  Eta behatzak biluziak ere erabiltzen ditu. Eta mujahidin asko mozten ditu.
  Abesten bitartean:
  - Gure aitaren Lurrean bizi gara,
  Svarog-en bilobak haur loriatsuak dira!
  Natashak bazooka botoia sakatu zuen rubizko titi batekin eta mujahidin tankea bota zuen, hau esan zuen:
  - Eta zaldi hegodun baten gainean hegan egiten dugu,
  Urrutiko milurteetan gaude!
  Zoyak mujahidinak eztandaka mozten ditu. Eta Islamiar Inperioko soldaduen gorpuzkiak pilatuz, irrintzi egin zuen:
  Errusiak barre egin zuen
  Eta negar eta kantatu...
  Adin guztietan, horregatik da Errusia!
  Agustinek, etsaiei zirriborrak eginez, oso oldarkor ohartu zen, granada bat botaz orpo hutsarekin:
  - Munduko indartsuenak izango gara!
  Baita mujahidinak nola kolpatzen dituen ere. Eta berehala moztu horietako lerro oso bat.
  Eta Svetlanak ere inperio islamikoko soldaduak suntsitzen ditu. Eta botere suntsitzailearen hanken oin biluziekin, opariak botatzen ditu, eta abesten du:
  - Aintza sinisten komunismoaren garaiari,
  Uste dut ez dugula bakezaletasunik izango!
  Eta neskak bazookaren botoia sakatuko du eta marrubi titia ondo apurtuko du.
  Eta hona hemen beste edertasun batzuk borrokan.
  Adibidez, Jane Armstrong. Kontuan izan behar da, gainera, edertasun neska oso interesgarria eta borrokalaria.
  Mujahidinak zapaltzen ditu eta, kirrinka, esaten du:
  - Badator uda!
  Neskak tiro egin zien afganiarrei, moztu eta kuxkuxa egin zuen:
  - Aberriaren alde eta azkenerainoko askatasuna!
  Gertrudek ere eraso egin zion etsaiari. Mujahideen tanke bat bota zuen eta irrintzi egin zuen:
  - Komunismo handiaren alde!
  Eta Malanyak zerbait hilgarria jaurtiko du etsaia. Apurtu egingo du eta kirrinka egingo du:
  - Ni belarrera noa!
  Eta Monicak etsaia kolpeka emango dio zerbait hilgarri eta txirrin batekin, hortzak agerian utziz:
  - Zeru garbiari begiratuko diot eta bizi naizela ulertuko dut!
  Jane-k hartu zuen eta hots egin zuen:
  - Kanpai batek joko du zeruan!
  Gertrudek etsaia sartu eta kirrinka egin zuen:
  - Euria botako du!
  Malanya nola txakur etsaia irrintzi batekin:
  - Nire haurtzarora noa!
  Monicak mujahidinei tiro egin, etsaien autoa apurtu eta kantatu zuen:
  - Udako euria niretzat!
  Neska hauek harrigarriak dira!
  Natashak erasokor adierazi zuen, etsaiei eta janariari tiro eginez:
  - Svarog-eko gudari handiak gara!
  Eta heriotza-opari hilgarria botako dio etsaiari bere behatz hutsez.
  Zoyak hartu zuen eta leherketa automatiko batekin etsaia jo zuen. Eraitsi egin zuen eta garrasi egin zuen:
  - Svarog Errusiarentzat!
  Eta behatz hutsez bota zuen suntsipenaren oparia.
  Agustinek ere, etsaiari zaplasteko bat bezala. Eta oin biluziak suntsipen-opari hiltzaile bat botako du. Etsaia hautsi eta irrintzi egingo du:
  - Komunismoaren aldeko mugimenduaren alde!
  Eta Svetlanak ere shuganet bat bezala jotzen du etsaia. Eta biziki itzali etsaia. Eta bere orpo hutsak hartuko du, eta heriotzaren dohain hilgarria aurkituko du. Eta etsai asko joko dute.
  Eta orduan neskak abesten du:
  - Gure ikuspegia borrokalariena da,
  Neska bihurtu nintzen, oso polita!
  Neska horiek harrigarriak dira.
  Natasha oso modu borrokalarian jartzen da.
  Baina Oleg Rybachenkok ere etsi-etsian borrokatzen du.
  Eta mutilak mujahidinak ezpataz eta kirrinka mozten ditu:
  - Aintza komunismo garaiari!
  Eta behatz hutsez heriotzaren opari hiltzaile bat botatzen du.
  Haur hau harrigarria da.
  Eta Margarita Korshunovak, etsaiak ondo mozten ditu. Eta etsaien hanketako oin biluziekin suntsitzen du.
  Orduan oihu egiten du:
  - Super neska bat naiz!
  Eta berriro, hatz hutsez, nola abiarazi joko zorrotz eta pozoitsuak etsaiaren aurka.
  Eta gero umeek hartu eta txistu egingo dute. Eta bele-masa berehala txundituta geratzen da eta etsaien gainera erortzen da, haiek zeharkatuz. Eta burezurrak zuloz betetzen dira.
  Demagun horrela joan zen desmuntaketa borrokan.
  Eta haurrak, objektiboki hitz eginez, borrokalariak eta hilezinak.
  Oleg Rybachenkok abestu zuen, mujahidinak puskatuz.
  Oso ederra zen
  Gizakia kolektiboaren esklabo bihurtu da!
  Eta berriro, behatzak hutsik, mutilak heriotza-opari hilgarria bidaliko die etsaiei zeremonia handirik gabe. Hau benetan hiltzailea da.
  Oleg Rybachenkok hartu eta abestu zuen:
  - Ta, ta, ta, katu bat eramaten dugu gurekin!
  Eta berriro, behatz hutsez, etsaiaren aurkako kolpe hilgarriak. Eta oso oldarkorra da.
  Margaritak, etsaiak zapalduz, eta ondo zuzendutako tiroz moztuz, hau eman zuen:
  - Aintza errusiar komunismoaren garaiari!
  Eta berriro ere heriotza-opari hilgarria bota zion etsaiari bere behatz hutsez.
  Hemen haurrek berriro hartuko dute eta txistu egingo dute. Eta txinatar soldaduen buruetan bele-masa bat erori zen. Horrela joan zen haien erabateko sarraskia.
  Eta haurrak ilusioz eta benetan borrokatzeko gogoz beteta daude.
  Alenkak etsaiari tiro egiten dio eta irrintzi egiten du:
  - Aberriaren alde, gure ama!
  Eta heriotzako oparia botako du oin biluzi eta zizelkatu batekin.
  Esan dezagun neska hauek oso borrokalariak direla.
  Anyutak etsaia marrazten dio eta garrasika gorra egiten du:
  - Gure aberri handiagatik.
  Eta orpo hutsez botako du suntsipena eta heriotza dakarrena.
  Eta Allak etsaiak lehertzen ditu. Mujahidin asko mozten ditu, eta granadak botatzen ditu oin biluziekin eta kirrinka:
  - Garaipen handi berrietarako!
  Eta eztanda hilgarri batekin nola jo ere.
  Baina Mariak ere etsaiak botatzen ditu sega hiltzaile batekin. Eta orpo hutsez, zerbait suntsitzailea botatzen zaie etsaiei. Eta hortzak biluztuz dio:
  - Errusia izango da txapelduna!
  Eta Olinpiar Jokoek ere indar handiz irabaziko diote etsaia. Eta ukabila hiltzaile bat, edo mailu bat, etsaiaren gainera eroriko du. Eta behatzak biluziak ere erabili.
  Eta orroa:
  - Errusia santuaren alde!
  Eta hortzak biluzten ditu irribarre batean.
  Marusya ere borroka posizioan dago eta irrintzi egiten du, kolpeak agerian utziz:
  - Mujahidinak puskatuko dizkizut!
  Eta oin biluziekin heriotzaren oparirik hilgarriena botatzen du.
  Eta Matryonak, etsaien aurka bezala, mailua egingo du. Eta benetan min egingo dio. Eta mujahidin asko sartuko ditu Matryonaren hilkutxan. Eta kirrinka, hortzak agerian utziz:
  - Munduko borrokalariena naiz!
  Eta barre egin.
  Hauek dira hemengo neskak - edertasunen ahotsa soinutsua da.
  Stalenidak ere aurkariak zapaltzen ditu, mujahidinak suntsitzen ditu eta orro egiten du:
  - Jainko errusiarren ostalari handiarentzat!
  Eta oin biluziekin granada bat ere botako du.
  Eta mujahidinen masa hautsiko du.
  Hauek neskak dira - klase gorena eta super.
  Veronikak dushmanak mailukatzen ditu eta oihu egiten du:
  - Aberriaren alde, gure ama!
  Eta berriro behatz biluziak moztu dizkio Afganistango autoak.
  Victoriak soldadu zuriak suntsitzen ditu. Sega baten antzera mozten ditu eta irribarre oldarkorrez, dio:
  - Gure mugarik gabeko Aberriaren alde!
  Eta behatzak biluzik, berriro botatzen du heriotzaren oparia.
  Eta Seraphim ere mujahidinen lupanet bat bezalakoa da. Eta bazookatik heriotzaren oparia txutuko du titi gorridun botoia sakatuz.
  Hemen dago - emakume borrokalaria.
  Eta marmarrak:
  - Aintza komunismoaren garaiari!
  Eta Alice eta Angelica borrokan jarraitzen dute. Neska hauek frankotiratzaileak dira. Eta txinatarrei tiro egiten diete indar hilgarri handiz.
  Eta zuzenean jo ezazu zehaztasun izugarriarekin.
  Aldi berean, Alicek orroa egiten du:
  -Ni naiz munduko indartsuena!
  Eta behatz hutsez, nola hartu eta abiaraziko duen suntsipenaren oparia, mujahidinak desagerraraziz.
  Eta Angelikak ere armada zuria joko du. Eta erabili behatzak biluziak. Eta bularreko titi gorritxoarekin abiarazlea sakatzen du eta marmar egiten du:
  - Aintza nire munduari!
  Eta nola barre egin ere.
  Hona hemen neskak, neska guztiak neskak dira.
  Alicek modu oldarkor eta aktiboan abesten du, etsaiari tiro eginez:
  - Gure lurra loriatua da,
  Guztiak gara herriak - jatorrizko familia bat!
  Eta Alicek ere granada hiltzaile bat botako du bere behatz hutsez.
  Eta Angelikak ere etsaiak joten ditu. Eta behatz hutsez heriotza-opariak botatzen ditu.
  Aldi berean, neska ilegorriak abesten du:
  - Aintza gure SESB!
  Eta bere orpo hutsak granada hilgarri bat botatzen du.
  Hona hemen neskak - gorriak eta ilehoriak.
  hainbeste dago neska hauetan eta hain berezia, cool eta egiazkoa.
  Steelenida, etsaia tiroka eta oin biluzien laguntzaz ondo zuzendutako jaurtiketak eginez, oldarkor egin zuen:
  - Errusiaren alde eta azkenerainoko askatasunaren alde!
  Eta berriro sakatu zuen bere bularreko titi errubiarekin botoia.
  Stalenida oso galgora eta neska polita da. Eta indarrez hainbeste pasio eta borondate du.
  Neskak kantatu zuen:
  - Stalin guduaren aintza da,
  Gure gazteen hegaldiko Stalin...
  Abestiekin borrokatu eta irabaziz,
  Gure jendea Stalinen jarraitzen ari da!
  Veronikak, mujahidinei tiro eginez eta aktiboki suntsituz, irrintzi egin zuen:
  Abestiarekin borrokatu eta irabaziz,
  Gure jendea Stalinen jarraitzen ari da!
  Victoriak, Afganistango tropei tiro eginez, txio egin zuen:
  - Hego handiak ematen dizkigute,
  Ausardia handia ematen zaigu...
  Stalinen baserri kolektiboaren ugaritasuna,
  Aintza sobietar herrialdeari!
  Eta neskak heriotza-opari hiltzaile bat bota zuen oin hutsez.
  Serafimek, mujahidinak alferrikako zeremoniarik gabe moztuz, honako hau esan zuen:
  Stalin guduaren aintza da,
  Gure gazteen hegaldiko Stalin...
  Abestiekin borrokatu eta irabaziz,
  Gure jendea Stalinen jarraitzen ari da!
  Steelenidak irribarre batekin jaso zuen, abesten:
  - Abestiekin borrokatu eta irabazi,
  Gure jendea Stalinen jarraitzen ari da!
  Eta beraz, gudariek mujahidinen sarraskia hartu zuten alferrikako harrokeria eta zalapartarik gabe. Oso edertasun borrokalariak direla esan behar dut.
  Stalenidak txin-txin egin zuen, hortzak agerian utziz:
  - Abestiarekin borrokatu eta irabazi,
  Gure jendea Stalinen jarraitzen ari da!
  Hauek dira hemengo neska borrokalariak.
  Veronikak irribarrez esan zuen:
  - Gerra santuan gure garaipena izango da.
  Eta mihia erakutsi zuen.
  Beraz, hemen neskak dira, besterik gabe, zapore gorena eta freskoena.
  Victoriak adierazi zuen, neskei keinua eginez:
  - Hau da gure azken borroka erabakigarria!
  Eta berriro, etsaia nola kolpatzen duen.
  Eta behatz hutsez jo.
  Neska hauek bikainak dira.
  Eta benetan hainbeste borrokatzea maite duten neskak.
  Steelenidak isuxatu zuen:
  - Eta hutsala da talibanentzat hilkutxa batean egotea!
  Victoria ados zegoen honekin:
  - bai izan! Eta Bin Laden hau Hitler baino askoz arriskutsuagoa da!
  Honekin ados zegoen Veronica:
  - Bai, askoz soldadu gehiago ditu!
  Serafimek esan zuen haserre, mujahidinak segatan moztuz:
  - Zenbakiak hartu nahi du!
  Steelenida ziur esan zuen:
  - Ez duzu hartuko!
  Eta perlazko hortzak keinu egin zituen.
  Orduan, oin biluziekin suntsipen-granada bat bota zuen indar hilgarriz.
  Victoriak esan zuen irribarre batekin, hortzak agerian utziz:
  - Aintza komunismoari!
  Eta berriro ere heriotzaren opari hilgarria bota zuen bere behatz hutsez.
  Veronikak etsaia zaplaztekoa eman eta txioa egin zuen:
  - Aintza komunismoari eta gure alderdiari!
  Serafimek adierazi zuen:
  Eta aintza Leninen kausari!
  Eta suntsitzeko oparia bidali zuen etsaiari.
  Eta horrela banatu zituzten neska hauek. Eta, beraz, mujahidinak jotzen dituzte.
  Alyonkak, soldadu afganiarrak moztuz, esan zuen haserre:
  - Komunismoaren lorpen gorenengatik!
  Eta berriro oin biluziek botatako granada bat euli.
  Eta hemen Anyutak oso oldarkor jokatzen du etsaien aurka.
  Eta etsaiak mozten ditu presio hilgarriarekin. igitaia bezala mozten ditu. Eta garrasiak:
  - SESBen aintzarako!
  Mujahidinen Alla borrokalaria irabiatu eta garrasi egiten du:
  - Perun izenean!
  Eta opari hiltzaileak ere botako dizkio etsaiari bere behatz hutsez.
  Maria oldarkorrak adierazi zuen aurkariak mozten zituen bitartean:
  - SESBren kontrolaren mesedetan!
  Eta oin biluziekin ere, nola hilko den heriotzaren orainaldi hilgarria.
  Eta Olinpiar Jokoak, etsaiak hartzen dituen heinean, jo eta kirrinka egingo du:
  - Aberriaren alde garaipen gorenera!
  Eta, gainera, bere oin hutsik suntsipen-opari hiltzaile bat bidaliko du.
  Hona hemen neska bat - demagun - ultra!
  Eta Matryonak mujahidinak hartu zituen, eta hil ditzagun. Eta presio kolosalarekin jokatu zuen.
  Eta gudariak kantatu zuen:
  - Hordaren uztarriak zapaldu gaitu!
  Eta Marusyak, aurkariak zulatu eta sega hiltzaile bat bezala moztuz, esan zuen:
  - Infidelaren uztarriak estutzen gaitu!
  Eta Olympiasek, Afganistango izpiritu gaiztoak moztuz, irrintzi egin zuen:
  - Baina gure zainetan irakiten da,
  Alenkak, etsaiari tiro eginez, gaineratu zuen:
  - Eslaviarren zerua!
  Eta Anyutak irribarre batekin txio egin zuen:
  - Eta itsas kostaldetik,
  Kolyma izoztuari!
  Alla-gorri ilegorriak ziur gehitu zuen:
  - Hau guztia gure Lurra da,
  Hau guztia gu gara!
  Mariak, aurkariei tiro eginez, gaineratu zuen:
  - Denok!
  Eta oin biluzien jaurtiketa batekin mujahidin asko sakabanatu zituen.
  Hona hemen neska borrokalariak. Eta horietan presioa, demagun - super.
  Alenkak esan zuen, ukabilaz barre eginez:
  - Aintza komunismo garaiari!
  Anyutak barrez gehitu zuen:
  - Aintza Lenin!
  Allak, mujahidinei tiro eginez, honako hau igorri zuen:
  Aitzindariak han eta hemen
  Kantatu abesti bat Lenin!
  Eta granada hilgarri bat bota zuen bere behatz hutsez.
  Hau Maria neska borrokalaria da. Eta mujahidinak zapaltzen ditu presio izugarriarekin.
  Eta erratz batekin literalki ezabatzen dira.
  Mariak, etsaiei zirriborra eginez, txirrin egin zuen:
  - Aitzindariak gara - komunismoaren alabak!
  Eta berriro, nola bota etsaia, lehergailuen zati handi bat.
  Olinpiasek esan zuen, etsaia moztuz, igitaiarekin belarra bezala:
  - Super klaseko gerlaria naiz!
  Eta bere hankak biluzi eta zizelkatuak mujahidin madarikatuak bezalakoak dira, kolosalak eta suntsitzaileak.
  Hona hemen neskak. Esan dezagun bikainak direla.
  Alenkak esan zuen:
  - Aitzindariak gara eta abestiak abesten dizkiogu Lenin!
  Anek zuzendu zuen:
  - Ez, Komsomol kideak gara! Eta kantatu abestiak Stalini!
  Allak oldarkor adierazi zuen, etsaiari tiro eginez:
  - Etsaia akabatzeko gai izango gara,
  Eta ukabilkada bat izango da!
  Eta Maria, etsaiari tiroka, etsaia moztuz, eta mujahidinen masa busti zen.
  Neskak irribarre egin zuen:
  - Errusiaren eta espazioaren alde!
  Olympiasek barre gorra eta keinua egin zuen.
  - Gure aberri handiaren alde!
  Eta oin biluziekin, heriotzaren oparia indar hilgarriz botako du.
  Marusyak barre egin zuen, eta erasokor adierazi zuen:
  - Afganistanen garaipenagatik.
  Matrenak irribarrez egin zuen:
  - Aintza CPSUri!
  Eta nola erakutsiko du mihia!
  Hauek neska politak dira.
  Eta Oleg Rybachenkok mujahidinak ezpataz eta orroz kolpatzen ditu:
  - SESB handiarentzat!
  Eta oin biluziekin, mutikoa, etsaiari indarka egingo balu bezala.
  Eta txisteak:
  - Aintza komunismoaren garaiari!
  Margaritak afganiarrak moztu eta irrintzi egiten ditu:
  - Gure Aberriaren alde!
  Eta behatzak biluzik, neskak orratz pozoitsuak jaurtiko ditu. Eta mujahidinen eztarria itsatsi dute.
  Eta neskak abestuko du:
  - Nire komunismo handia gurekin izango da!
  Eta umeek txistu egingo dute berriro, eta milaka bele lurrunduk mujahidinen burezurrak astindu zituzten.
  
  NAPOLEON BONAPARTEREN EZKONTZA ARRAKASTAtsua
  Napoleon Bonaparte Alexandro I.aren arrebarekin ezkondu zen. Ezkontza hau onuragarria izan zen bi inperioentzat. Bi enperadoreak erlazionatuta zeuden. Eta elkarren arteko gerra zentzugabe baten ordez, Turkia bereganatzea erabaki zuten.
  Otomandarrak, noski, ez dira Errusiar-Frantziar armadaren lehiakideak, eta Konstantinopla hartu zuten kanpaina batean. Ondoren, Asia Txikira eta Egiptora bidaia bat izan zen. Harrapaketa berri ugari.
  Napoleonek ere konkistatu zuen Iran. Erdialdeko Asia Errusiara joan zen. Eta ondoren Indiara bidaia. Bonaparte handiak Lurraren zati asko hartu zuen.
  Baina 1825ean, Alexandro Lehena hil zen. Konstantinok atzera egin zuen. Eta Nikolas I.a Decembristen matxinada baten aurrean egon zen.
  Eta bortizki zapaldu zuen. Eta orduan Napoleonek erabaki zuen bere semea eta Alexandro lehen tsaren senidea Errusiako tronuan jartzea, Nikolas usurbildarraren ordez.
  Eta mugimendu sendoa izan zen. Frantziak, koloniekin batera, armada itzela zuen. Eta Napoleon jeniotzat hartzen zen. Eta, noski, garaipen azkar batekin kontatzen ari zen.
  Eta Kutuzov ez zegoen han. Errusiako tropak garaituak izan ziren, batez ere jeneral onenak denbristak zirela eta atxilotu edo exekutatu zituzten.
  Napoleonen kanpaina Mosku eta San Petersburgo hartuz amaitu zen.
  Enperadoreak serbotza indargabetu zuen, eta jendeak positiboki hartu zuen.
  Bertako elitea ere adiskidetu egin zen eta Napoleon II.a tronuan jarri zuten.
  Eta hamar urte geroago, erreferenduma egin eta bi inperioen behin betiko bat-egitea gertatu zen.
  Napoleon 1838ra arte bizi izan zen eta hirurogeita bederatzi urterekin hil zen. Bere erregealdia oso loriatsua izan zen, eta konkistak errekorra hautsi zuten pertsona batentzat.
  1831n, Napoleonek Britainia Handian lehorreratzea lortu zuen eta hura ere konkistatu zuen. Orduan Ameriketako koloniak hartu zituen eta Estatu Batuekin gerra egitea lortu zuen.
  Napoleon II.a, gazte ilehoria eta altua, bihurtu zen enperadore berria. Aitaren lanean jarraitzeko eta mundua konkistatzeko adina zuen jada.
  Baziren lurralde basatiak eta Txina, Japonia eta Ameriketan frantsesek harrapatzeko astirik izan ez zuten kolonia haiek.
  Gerra, oro har, inperio berriaren agindupean egon zen. Napoleon II.ak 1880. urtera arte gobernatu zuen eta ia mundu osoa konkistatzea lortu zuen. Orduan Napoleon III.a tronura igo zen. Eta azken lur basatiak bereganatu zituen, inperioa indartuz.
  Planeta osoa bat bihurtu da. Oparotasunaren aroa heldu da. Matxinadak gutxitan sortzen ziren, beraz, bizitza ona zen. Eta erlijioak lasai bizi ziren. Baina gero eta gehiago ateismoa nagusi, enperadorearen nortasunaren gurtzarekin.
  Eta 1930ean gertatu zen espaziorako lehen hegaldi tripulatua. Zientzia inperio bakarrean azkarrago garatu zen. Eta gero Ilargira, gero Martera eta eguzki sistema osoan.
  Eta 2001ean, Sirius izarrerako lehen hegaldi tripulatua hasi zen. Eta hau aurrerapen itzela da gizadiarentzat.
  Bai, Napoleonek jendea batu eta mundu osoa konkistatzeko gai izan zen. Eta horrek botere eta ekonomia eredu perfektuago bat sortu zuen.
  Napoleonen jenioak irabazi zuen... Eta mundua askoz alaiago bihurtu zen... Dagoeneko 2021ean, ez da koronavirusaren epidemia Lur planetaren inguruan ibiltzen dena, baizik eta hiriak eraikitzen ari dira ondoko planetetan, eta zelula amek aktibatzen ikasi dute. giza gaztetzea arrakastaz burutzen duten moduan. Eta hau larria da.
  Eta jada zaharrak gizon gazte bihurtzen dira, eta emakume zaharrak neska. Eta nolabait super bihurtu zen!
  Hau istorio bat da ... Ez errealitate gaizto bat bezalakoa, jendeak koronavirusak, edo lehorteak edo, aitzitik, eurite handiak hartzen dituenean. Eta askoz, askoz gehiago.
  Ez dago ordenarik munduan, gerraz eta krudelkeriaz beteta.
  Eta Napoleonen mundu inperioaren munduan - dagoeneko komunismoa. Ez dago pobrerik, denek dute lana, eta denak beteta daude. Haur guztiek eskolan ikasten dute ordenagailuz edo Internet bidez. Askok, oro har, nominalki hutsean lan egiten dute.
  Lau ordu baino ez lanaldia, eta astean hiru atseden egun opor mordo batekin.
  Robot asko manufaktura eta zerbitzu industrietan. Ordenagailuan atseginak jartzen dituzun lan asko daude.
  Ondo bihurtu zen bizitzea. Autoak doan ematen dira, edo autoak motor elektrikodun helikoptero txikiak bezala. Motorrak aurreratuagoak dira eta ingurumena errespetatzen dute.
  Eta zer ez... haurrek ere korrika egiteko oinetakoak dituzte eta haien laguntzarekin airetik hegan egin dezakezu.
  Krimena ia erabat desagertu zen, eta gladiadoreen borrokak ere antolatzen hasi ziren antzinako Erroman bezala.
  Dagoeneko itsasoak agertu dira Ilargian, eta hiri handiak erritmo azeleratuan eraiki dira. Eta Marten ere bai, eta Artizarran. Lantegiek dagoeneko menperatu dute Merkurio eguzki-energian. Zein ona bihurtu zen Napoleon Bonaparte Alexandro Lehenaren arrebarekin ezkondu zelako!
  
  
  GUERRA BERROGEITA HIRUAN HASI ZEN
  Hitlerrek ez zuen SESB erasotu 1941ean. Mendebaldean borrokan jarraitzea erabaki zuen Britainia Handiaren aurka. Horrez gain, Jugoslavia okupatu eta Kreta uhartean lehorreratu ostean, beldurra zegoen alemaniarrek ekialdean konpainia osatzeko denborarik izango ez ote zuten beldurra -hotza eta eurite indartsuen aurretik-.
  Beraz, beste bide bat aukeratu zen. Uztailean, alemaniarrek Maltako britainiar base militarra apurtu zuten eta bertan tropak lehorreratu zituzten. Rommelen taldekatzea ere indartu zuten. Tolbuk hartu zuen ekaitzak. Eta orduan hasi zen Egiptoren aurkako erasoa.
  Aldi berean, Gibraltar hartu zuen irailean. Horren ostean, naziak tropak zuzenean Afrikara eramaten hasi ziren.
  Fuhrer-ak erabaki zuen ehun eta berrogeita hamar dibisio alemaniar modu arrazionalagoan erabil zitezkeela, eta SESBren ordez, Ekialde Hurbila, India eta Afrika bereganatzea.
  Dagoeneko urrian, Rommel eta Italiako unitateen zortzi dibisiok Egipto hartu zuten.
  Eta orduan hasi zen Irak, Palestina, Kuwaiten inbasioa. Alemanek gero eta tropa gehiago eramaten zituzten Afrikara. Stalinek itxaron zuen orain.
  Neguan, alemaniarrek Ekialde Hurbila konkistatu zuten eta Iranera joan ziren. Honek Japoniako gerran sartzearekin bat egin zuen, AEBei eraso egin baitzien Peruko portuan.
  Eta eremu handiak hartu zituen.
  1942ko udaberrian, alemaniarrak Indian zeuden jada. Eta Afrikako iparralde osoa eta erdialdeko zati bat hartu zuten.
  Eta udan eta udazkenean Kontinente Beltza gainontzekoa konkistatu zuten.
  Eta polita zegoen.
  Aire-setioa eta hegazkinez Britainia Handiaren aurkako erasoa hasi ziren.
  Alemanek konkistatutako lurraldeetako baliabideak eta lana erabili zituzten.
  Eta Ingalaterra estutu zuten ukabilkada-zaku bat bezala.
  Yu-188 hegazkinak indartsuagoak eta aurreratuagoak ziren. Borrokalariak ere eguneratu dira.
  Bateko berriak agertu ziren, britainiarrak zeruan zapaldu zituen aparteko klaseak.
  Eta orduan Churchillek, zorigaiztokoak zirela ikusita, Hirugarren Reich-i bakea eskaini zion edozein baldintzatan.
  Estatu Batuak ere prest zeuden Alemaniari zein Japoniari amore emateko. Fuhrer-ak gerra geldiaraztea onartu zuen, baina erreparazio handiak ordaintzeko baldintzarekin. Eta Afrikan eta Asian koloniak ere hartuz.
  Horren ostean, alemaniarrak SESBren aurkako kanpaina bat prestatzen hasi ziren. Berrogeita batgarren urtean, belaunaldi berriko tankeen familia baten garapena hasi zen, eta oso astunak.
  Hots - "Panther", "Tiger" -2, "Lion", "Maus" eta zertxobait zaharkitua "Tiger". 1943ko ekainerako, Pantera eta Tigrea bakarrik zeuden seriean. Gainerako makinak probatzen ari dira oraindik. T-4a ere modernizatu egin zen, arma indartsuagoak jasota, eta T-3a.
  Alemanek ez zuten denborarik izan armada berriz ekipatzeko. ME-309 borrokalari berriena iristen hasi berri da. Egia da, seriean Focke-Wulf bat zegoen - armamentu eta abiadura makina indartsua. Yu-288 ere seriean sartzen hasi zen.
  SESBek hamabi mila tanke baino gehiago eta autopropulsatutako kanoi kopuru txiki bat ekoitzi zituen bi urtean. Hirugarren Bost Urteko Plana gehiegi bete zen datu ofizialen arabera. Hegazkinak hemezortzi mila baino gehiago ekoiztu ziren. Milaka pistola eta mortero asko. Baita milioi bat metrailadore inguru ere. Armada metrailadoreetara eraman zuten.
  T-34-76 zerbitzuan zegoen, eta beste tanke mota batzuk. Bereziki, KV seriea. Mighty KV-3, KV-4, KV-5. Aldi berean, KV-3ak hirurogeita zortzi tona pisatzen zituen, eta KV-4ak ehun eta zortzi tona, KV-5ak ehun tona. Benetako praktikak tanke astunak askotan matxuratzen direla eta borrokan oso eraginkorrak ez direla erakutsi duen arren.
  T-34-76az gain, A-20 gurpildun tankea ere ekoitzi zen, aurreko BTren bilakaera, eta T-29a ere gurpildun ontzia zen, baina hiru kanoirekin.
  Armadura nahiko ahula. Oro har, tankeen flota indartsua zen.
  Hogeita hamahiru mila tanke baino gehiago, eta autopropulsatutako kanoi kopuru txiki bat, baita ziriak ere.
  Egia da, indarren zati bat Ekialde Urrunean zegoen, Japoniak eskuak askatu eta Hirugarren Reicharekin batera erasorako prestatu baitzuen.
  Samuraiak ez dira oso indartsuak tankeetan, baina infanteria asko dute. kolonialena barne.
  Hirugarren Reichak 1941eko ekainean bost mila bederatziehun tanke zituen hogeita bi mila sobietarren aurka. Gutxi gorabehera, proportzioa bat eta laukoa da.
  Egia da garaikurra ere bazeuden, baina apenas erabiltzen ziren. Guztira, hogeita bat tanke dibisio dituzte alemaniarrek. Berrogeita batgarren urteko bigarren seihilekoan, 1800 tanke baino ez ziren ekoitzi, galera txikiekin, baina higadurarekin. Berrogeita bigarren helburuan, sei mila tanke jaurti zituzten. Hein handi batean Speerren ahaleginari esker. Eta Hirugarren Reich-ak SESBrekin harrapatu zuen urtean ekoitzitako auto kopuruari dagokionez. Bai, kalitateak gora egin du. "Tiger" seriean eta T-4an agertu zen, eta T-3 berritu egin ziren. SESBren inbasioaren bezperan, tankeak askatzea hilean mila ibilgailura iritsi zen, gehi kanoi autopropulsatuetara. Panther-a seriean sartu zen, sobietar ibilgailu gehienak eta T-34-76a gainditzen zituen kopetako armaduran eta armamentuan. Tanke hau ez zegoen gaizki, 75 milimetroko kanoi eta 48 EL kalibreko T-4a ere bai, hogeita hamalauaren gainetik. Eta "Tigrea" bera, makina bat ere, zaharkitua bada ere, baina ikaragarria.
  Baina Hirugarren Reich-a tankeen kopuru osoan txikiagoa zen bitartean. Egia da, Britainia Handiak eta Estatu Batuek zerbait eman zieten alemaniarrei. Bereziki, Shermans, gutxi gorabehera aurrealdeko armaduraz eta armamentuz hogeita hamalau sobietarren parekoak, eta Churchill ingelesak, blindaz ondo babestuta. Guztira, bi mila eta erdi tanke horietatik baino gehiago.
  Gainera, alemaniarrek tanke italiarrak ere bazituzte, baina ahulak, eta turkiar kopuru jakin bat, gehienbat Estatu Batuetara salduta.
  Alemanek hemezortzi mila tankeen kopurua ekarri zuten, gehi kanoi autopropulsatuek. Aldi berean, SESBk oraindik hogeita hamahiru mila tanke baino gehiago ditu guztira. Baina azkena hartzen badugu, alemaniarrek jada gehiago izango dute.
  SESBek oraindik ez zuen borroka eta errailetan lan egin bake garaian eta alemaniarrek baino txikiagoa izan zen hilean ekoizten zen azken teknologian. Batez ere kanoi autopropulsatuetan, asko ekoizten ziren, batez ere arinak - "Hunter".
  Gainera, ACS hau nahiko ona eta mugikorra da.
  Honi hamar mila tanke japoniar gehitu diezazkiokegu. Baina normalean arinak dira, eta horietako batzuk Txinarekin gerran daude.
  Oro har, parekotasun estua dago tankeetan. Gainera, alemaniarren autoen zati bat, batez ere Pantherak, ez dute kuadrillek menperatu. Beraz, oro har, parekotasuna esan dezakegu gai honetan.
  Baina berrogeita batean baino okerrago. Orduan alemaniarrak gutxiago ziren. Eta haien tankeak, KV eta T-34 ibilgailuak, ia ez ziren sartu.
  Eta jadanik borrokatu behar izan genuen - zehazki bi frontetan. Eta aliatu bakarra dago: Mongolia.
  Abiazion, gauzak are okerragoak dira. SESB hegazkin kopuruan indartsua dela dirudi. Baina alemaniarrek hegazkintasuna ekarri zuten kantitatez, Britainia Handia sakatuz. Eta batekoen trebetasuna garatu zuten -batez ere Marseilla-. Pilotu honek, eroritako hirurehun hegazkin gaindituta, berehala jaso zituen Burdin Gurutzearen Zaldunen Gurutzearen bi Agindu, haritz hosto, ezpata eta diamanteekin.
  Berrogeita bigarren urtean, alemanek hogeita zortzi mila hegazkin baino gehiago ekoitzi zituzten. Berrogeita hirugarrenaren lehen erdirako, dagoeneko hogei mila, eta guztira SESB-rekin harrapatzeko gai izan ziren. Kalitate oneneko makinekin.
  Batez ere ME-309 berriena, zazpi tiro-puntu zituena, 30 milimetroko hiru aire pistola barne.
  Onartuko zara potentzia handia dela. Baita Focke-Wulf ere. Yu-188 parekorik ez duen bonbardatzailea da.
  Horri hegazkin japoniarra gehitu behar zaio. Horrek abantaila nabaria eman zien Ardatzako botereei.
  Japoniako batekoak ere esperientzia handikoak dira. Eta beren borrokalariak arin dira.
  Hortaz, zeruan, Ardatzako Potentziek nagusitasuna dute indar kopuruan zein kalitatean.
  Gainera, Amerikak eta Britainia Handiak beren hegazkin kopuru jakin bat transferitu zuten. B-29 bonbardatzaile amerikarra eta Airacobra hegazkina bereziki indartsuak dira. Mustang borrokalaria seguruenik okerragoa da. Sei metrailadore baino ez ditu. Baina sobietarrak baino hobea ere izango da. P-51 amerikar erasorako hegazkin ona da.
  Oro har, kontuan hartuta Mendebaldeko teknologia, alemaniarrek eta japoniar nagusitasuna zeruan eta kopurua eta kalitatea eta borroka esperientzia are handiagoa da.
  Beraz, zeruan, ziurrenik, ardatza erabat nagusituko da.
  Artilleria apur bat hobea da. SESBk pistola eta mortero asko ditu. Berrogeita batgarren urteko ekainean ehun mila inguru zeuden berrogeita zortzi mila alemaniarren eta koalizioaren aurka. Noski, alemaniarrek pistolak ekoizten jarraitu zuten, baina hala ere ez zuten gerra iraingarririk egin. Beraz, hemen SESBk abantaila bat mantendu zuen. Gainera, "Katyusha".
  Naziek gas kanoiak zituzten, baina ez kantitate handietan.
  Beraz, oraingoz, SESBen armak indartsuagoak dira. Alemaniako 88 mm-ko pistolak munduko onenak diren arren. Gutxi dezente ekoizten dira. Eta Katyusha ez da oso indartsua defentsan. Eta ez oso zehatza.
  Beraz, botere oreka, nola esan hemen, gutxi gorabehera, eta defentsari eutsi diezaiokezu.
  Eta defentsa indartu egin zen. Molotov Linea bi urte gehiagotan amaitu zen. Eta Stalinen lerroa berreskuratu zen. Beraz, eutsi dezakezu.
  Infanterian, botere oreka ere aldatu zen ... SESB mobilizatu zen.
  Eta berrogeita batgarren urtearen ondoren, non bost milioi eta erdi soldadu zituen, bere kopurua hamabost milioira ekarri zuen.
  Mobilizazioaren eskala handia izan zen.
  Baina Hirugarren Reichak indar handiak zabaldu zituen. Atzerriko dibisio asko, tropa kolonialak, satelite armadak. Eta alemaniarrek hogeita bost milioi infanteria zituzten, eta aliatuek bost milioi. Guztira hogeita hamar milioi marjina handia da. Egia da, dibisio kolonialak ez daude oso ondo entrenatuta, komandante alemaniarrekin baizik.
  SS dibisioek oro har altueran dituzte alemaniarrak. Wehrmacht-aren zati batek esperientzia militar handia du. Eta alde horretatik, naziak indartsuak dira. Gainera, alemaniarrek abantaila handia dute mugikortasunean. Hemen Europako ekoizpena, eta Britainia Handiko eta AEBetako hornidura. Alemaniako auto, moto eta kamioi kopuruan, abantaila zazpi-zortzi aldiz da.
  Eta metrailadore gehiago dituzte. Ameriketatik eta Britainia Handitik entregatutakoak barne.
  Orokorrean, infanteriako naziak indartsuak dira. Eta SESBen aurka beste hamar milioi mobilizatu zituen Japoniak, Txinaren aurkako beste zatiak kontatu gabe.
  Beraz, eskulanari dagokionez, Ardatzako potentziek abantaila handia dute. Eta bere mugikortasunean ere bai.
  Japoniako itsas armada Sobietar Pazifikoa baino askoz ere indartsuagoa da.
  Alemaniarrek ere abantaila handia dute forroetan.
  Baina ez orain arte hegazkin-ontzietan eta itsasontzi handietan. Baina SESB hemen ere ez da indartsua.
  Itsasontzi askok, ordea, Italia dute. Oro har, etsaia ere askoz indartsuagoa da itsasoan.
  SESBek, airean, kalitatean eta kantitatean beherago, nolabaiteko nagusitasuna du artillerian, kuantitatiboa baino kualitatiboa. Tankeetan, pixka bat indartsuagoa da kantitatean, baina okerragoa da kalitatean. Eta, oro har, tankeetan ere, etsaia indartsuagoa izan daiteke. Infanterian, kopuruz eta mugikortasunez txikiagoa da. Hirugarren Reich-aren zati asko kanoi-bazka kolonialak dira, japoniarrak bezala. Baina SESBn, mobilizatu guztiak ez daude behar bezala entrenatuta. Naziek borroka-esperientzia handiagoa dute. Egia da, sobietar tropak defentsa onean daude.
  Ingeniaritzako defentsa nahiko indartsu batek infanteria ugari eusteko aukera ematen du.
  Metrailadore eta kanoi asko daude eta honek ere erresistentzia areagotzen du.
  Molotov eta Stalinen bi lerro, eta haien atzetik hirugarren bat eraikitzen ari dira.
  Oro har, SESBren posizioa estrategikoki itxaropenik gabe dago. Higadura-gerra batean, goiz edo beranduago, Hirugarren Reicharen ekonomian eta baliabideetan goragokoak diren bere sateliteak, koloniak dituen Turkia eta Japonia barne, gaindituko dituzte.
  Gerra luze bat gertatuz gero, Britainia Handiak eta Estatu Batuek bigarren fronte bat ireki dezakete.
  Tira, beste arma miragarri bat...
  Nolanahi ere, defentsa estu baten aldeko apustua egiten da. Eta etsaia higatu eta gelditzeko.
  Stalin, ordea, gerra aurretik ere negoziatzen saiatzen ari da. Adibidez, lurraldearen zati bat alemanei lagatzea. Edo petrolio putzuak alokatzeko eskaintzea.
  Edo, agian, kalte-ordainak ordaindu - aleetan, petrolioan, urrez, ikatzetan edo baita kontserban?
  Hitlerrek, ordea, ez du bakerik nahi. Ulergarria da - SESBko armada mehatxu potentziala da. Ideologia komunista bezala. Beraz, etsai hilkorrak dira.
  Eta Fuhrer-ak gerra nahi du.
  Hirohitok ere Khalkhin Golekiko mendekua du amets. Eta Siberiako hedadurak nahi ditu.
  Bai, eta Estatu Batuetan, askori ez zaie axola SESBen aurka borrokatzea.
  Baina Hitlerrek gonbidatzen ez dituen bitartean. Botere oreka izugarria da... Eta zer egin?
  Stalin, noski, ezkutuan saiatzen ari da britainiar eta amerikarrekin negoziatzen.
  Baina esan zioten: eutsi zure indar guztiarekin, eta orduan ikusiko dugu. Agian lagundu dezakegu. Eta ez dugu arriskatuko.
  Laburbilduz, gerra saihestezina bihurtu zen... Eta oraindik arazoak daude - Armada Gorria ez da oso ona bere burua defendatzen. Atzerriko lurraldeetan borrokatzen eta erasotzen irakatsi zioten, ez defendatzen.
  Baina alemaniarrek oraindik mundu erdia harrapatu zuten eta asko egiten dakite.
  1943ko ekainaren 22an gerra hasi zen. Ez zen ezustekoa izan, baina taktikoki bat-batekoa izan zen. Berehala, Fritz-en indar guztiak etsaiaren aurka bota zituzten.
  Eta etsaia suntsitzeko prest.
  Lehenengo orduetan, alemaniarrak airean indartsu zeudela ikusi zen. Eta goi-mailako tropa asko dituztela. Eta "Tiger" oso aurrerapen tanke ona dela, zaharkitua bada ere. Eta ME-309 eta Yu-288ren indar izugarria.
  Bai, armada honek presa egin zuen, eta beren tropa sobietarrek erresistentzia gogorrarekin egin zuten.
  Borrokak muga osoan zehar zabaldu ziren. Eta batez ere Wehrmacht-en agindupean joan ziren. Intsektuak bezala igo ziren, mertzenario ugari.
  Gertatu zenez, gotorlekuak mugatik hurbilegi zeuden eta ez zuten defentsan sakontasun nahikorik. Gainera, eta garrantzitsuena, jeneralen akatsak dira, eskarmentu gutxi zutenak, eta ez baitzuten ongi ulertzen defentsa nola mantendu.
  Eta unitate askoren espiritu militarra, batez ere Ukrainan, ahula izan zen.
  Eta errendizio masiboa eta desertzioa arau bihurtu ziren. Batez ere Mendebaldeko Ukrainan.
  Eta Transkaukasian, turkiarrak eta alemaniarrak aurrera zihoazela, atzerritarren armada ezinegona zegoen. Etsaiak Erevan zeharkatzea eta inguratzea lortu zuen. Baina hiriak berak ez zuen amore eman.
  Batumi, hamar eguneko borroka egoskorren ostean, hartu zuten. Alemaniarrek sobietar defentsetan hamarnaka kilometro sartu ahal izan zituzten lehen egunetan. Eta Bialystok moztu... Eta kalderero bat agertu zen Lehoiaren azpian. Eta naziek historia errealak berrogeita batgarren urtean baino aurrerapen gutxiago egin bazuten ere lehen bi asteetan, zaila izan zen sobietar tropek ekimena hartzea. Beraz, etsaia indartsuagoa da.
  Berrogeita batgarren urtean alemaniarrek abantaila bazuten infanterian, lehen egunetan bakarrik. Eta orduan abantaila Armada Gorrira pasatu zen. Hemen ez zegoen ezer mobilizatzeko.
  Eta ziria arriskutsua suertatu zen... Eta, beraz, alemaniarrek Minskera guduekin apurtu ahal izan zuten. Eta hori jada larria da.
  Borroka gogorrak piztu ziren hirian bertan. Führer-ak aurrera egiteko eta ez amore emateko agindu zuen. Eta Stalinek agindu zuen - ez atzera pausorik!
  Erasoa hasi eta hilabetera, alemaniarrek Berezinara brodatu zuten, eta Minsk hartu zuten... Zhitomirrera hurbildu ziren.
  Japoniarrek Vladivostok inguratu ahal izan zuten. Eta hau ere euren aldetik aldarrikapen larria da. Mongoliako zati garrantzitsu bat ere harrapatu zuten.
  Alemaniarrek ere, sateliteekin batera, Moldavia hartu zuten, eta Odesara hurbiltzen hasi ziren. Eta polita da.
  Stalin oso deseroso sentitu zen. Eta bere hondamena ulertu zuen, halako koalizio baten aurka.
  Berriz bakea eskaini zuen. Baina Führer-ek, noski, ez zuen nahi. Eta alemaniarrek aurrera jarraitu zuten...
  Azkenean, Stalinek defentsa Dnieperren mantentzea erabaki zuen.
  Gerra hasi eta bi hilabetera, naziak Dnieperra iritsi ziren, eta erdigunean Smolenskera ere hurbildu ziren.
  Erevan, turkiez inguratuta, oraindik eusten ari zen... egoera izugarri arriskutsua sortu zen.
  Stalinek militarren bilera deitu zuen. Zerbait egin behar. Zure burua defendatzen baduzu, galtzea denbora kontua baino ez da.
  Zhukovek erdigunean jotzea eskaini zuen. Indarrak nahikoak ez ziren arren... Dagoeneko abuztua...
  Lehen Lev tankeak aurrealdean agertu ziren. Borroka erabiltzeko apur bat geroago heldu ziren. Makina hau laurogeita hamar tonatan astuna zen, eta pistola indartsu batekin. Aurrealdeko babesa sendoa da: maldak dituen kroskoaren kopeta ehun eta berrogeita hamar milimetro, eta dorrearen kopeta berrehun eta berrogei milimetro. Horrelako tanke batek SESBko ibilgailu guztiak zituen, eta bere 105 mm-ko kanoiak 70 EL-ko kanoi-luzera zuen KV-4 180 mm-ko aurrealdeko armadurarekin ere zulatu zuen.
  Hau benetan arma serioa da. Baina pisu handiegiak, noski, zaildu egiten zuen maniobra eta abiadura. Bai, pistolak minutuko bost tiro baino ez zituen egiten. Alemanek tanke indartsu bat jaso zuten, baina ez oso praktikoa erabiltzeko.
  "Tigre" -2 ere agertu zen. Kotxe hau termino praktikoetan historia errealean baino hobea izan zen. Mila zaldiko motorra sortu eta ezarri zenetik. Eta hirurogeita zortzi tonako pisuarekin, makina hau nahiko mugikorra eta azkarra izan zen eta ez zen hainbestetan matxuratzen.
  "Panther" -2 ere iristen hasi zen. Berrogeita hamahiru tona pisatzen zituen, baina 900 zaldiko motorrak osatzen zuen. 88 milimetro luzeko 71EL kanoia nahikoa indartsua zen eta armadura zulatzaileak, zehatzak eta jaurtiketa azkarrak asegarriak ziren, edo are ona, etsaien tankeei aurre egiteko.
  Ibilgailu hauek beren maila erakutsi zuten guduetan. Irailean, alemaniarrek azkenean Smolensk inguratu zuten. Pal eta Tallinn hiria. Alemaniarrak eta haien horda kolonialak, sateliteekin batera, Leningradora hurbildu ziren.
  Krimeara etorri zen. Kiev, muino baten gainean zegoen eta ondo gotortuta zegoen, oraindik eutsi zion ...
  Urria heldu zen... Euria egin zuen eta nazien mugimendua moteldu zen.
  Ezin izan zen gerra azkar amaitzea. Japoniarrak ere gelditu ziren, Vladivostok blokeatu, Mongolia gehiena hartu eta Khabarovsk hartzea lortuz.
  Alemaniarrek orain arte ez joatea erabaki dute, hegazkinak sakatzea baizik. Gainera, jet garapen onak egon ziren. Eta formazio berriko bonbardatzaileek ia inpunitatez bonbarda dezakete.
  Bai, eta misil balistikoak, hau ere suntsipen ahalmen handia da.
  Egia da, garestiak dira, eta ez dute zehaztasun handirik.
  Baina hegazkin-hegazkinek oso itxaropentsuak dirudite.
  Eta alemaniarrek aireko erasoaldia abiatu zuten. Yu-488 eta TA-400 hegazkin berriek SESBeko lantegiak bonbarda ditzakete Uraletan eta Uraletatik haratago. Yu-488 berria lau motordun serieko lehen bonbardaketa alemaniarra da.
  B-29 amerikarrak ez bezala, hegal-eremu txikiagoa eta abiadura handiagoa du. Eta TA-400ak, oro har, sei motor ditu eta potentzia izugarria da.
  Azaroan, azkenean, alemaniarrak eta haien sateliteak defentsara joan ziren. Borrokatu eta bonbardatu besterik ez zuten egin. Aire eraso bat izan zen.
  Eta neska eder asko zeuden guduetan.
  Hemen, Elizabethen tripulatzaileak T-34-76 tankean borrokan ari dira. Neskak hotza egin arren bikinitan eta oinutsik.
  Mugitzen ari dira, eta haien aurka Pantera dago. Warrior Euphrosyne-k tankea bizkortzen du takoi biluzi eta biribil baten laguntzaz eta abesten du:
  - Komunismoaren ideiengatik
  Ausarki joan borrokara
  Eta faxismoaren armada
  Apurtuko dugu!
  "Pantera" kopetan ezin da zulatu. Eta beregana hurbildu behar zara taulara igotzeko. Neskek prentsaren muskuluekin jolasten dute. Haien tankea azkar hurbiltzen ari da etsaia.
  Pantherak tiro egiten du. Indar hilgarriko jaurtigai batek hegan egiten du, baina hogeita hamalauek sahiestu egiten dute.
  Catherine oharrak:
  - Taktika arriskutsua!
  Pantheren pistolek minutuko hamabost tiro jaurtitzen dituzte. Eta oso zaila da nahi den distantziara lerratzea.
  Neskek abesten dute:
  - Eta izar altueran eta mendiko isiltasunean,
  Itsasoko olatuan eta su amorratuan!
  Eta haserre, eta haserre, eta su amorratua!
  Eta orain haien tankea "Panteren" artean irrist egiten du eta alboetatik tiro egiten die.
  Hona hemen neska borrokalariak. Eta autoak sutan daude. Lehenengo pantera bat zulatzen da, gero beste bat.
  Elenak hartu zuen eta txio egin zuen:
  - Aintza gure aberriari - SESB!
  Eta berriro neskak tankearen mugimendu azkarrean. Eta kanporatu "Tigrea". Hotzak dira, jakina.
  Elizabethek poz-pozik kantatu zuen, oin biluziak estutuz:
  - Eta borrokara joaten dira - neskak oinutsik daude,
  Elementu handia, elementu polita!
  Gudariak zer esan - goian!
  Irabazi etsaiak panteren azkartasun osoz. Inork ez ditu geldituko.
  Eta zeruan Anastasia Vedmakova, oraindik lapurra da. Neska hauek beldurgarriak besterik ez dira.
  Eta zein erasokor eta zeremoniarik gabe borrokatzen duten.
  Beraz, neskak hartu zuen eta bere behatz hutsez hegazkinaren pistola apuntatu eta etsaia jo zuen.
  Orduan txintxoa egin zuen:
  - Ni naiz emakumerik politena!
  Eta borrokak jarraitzen du...
  Akulina Orlovak orro egiten du, aurkariak mozten:
  - Super neska bat daukat!
  Eta berriro mozten du etsaia. Hauek dira lapurtutakoak.
  Eta roll bikoitza egiten du ME-309 kolpatuz, oso polita da.
  Hona hemen Luftwaffe-ri argia ematen dioten gudariak.
  Akulina Orlovak etsaiaren hegazkin bat botatzen du bere behatz hutsez eta kirrinka:
  - Aintza SESB!
  Mirabela Magnetic ere mailan dago, mirari-hiltzaile bat besterik ez. Eta pilotu honek konfiantzaz botatzen du nazia kanoi hirukoitz batekin eta kirrinka:
  - Lur planetako komunismoaren ideiarik handienen alde!
  Hau oso polita izan da.
  Hiru neskek lapurtzen ari balira bezala jokatzen dute eta altueraz eta tamainaz oso borrokalariak dira.
  Negua heldu da jada. Eta izozteak... Armada Gorria aurrera egiten saiatzen ari da.
  Baina etsaia gutxi-asko prest dago negurarako. Oraingoan, Wehrmacht-ek, badaezpada eta hotzarako, arropa eta janaria hornitu zituen.
  Egia da, tropa kolonialak oso hotzak eta deserosoak dira.
  Armada Gorriak Smolensk askatzea eta Ukrainako Dnieper zehar naziak atzera botatzea lortu zuen.
  Baina etsaia indartsua da, eta bere hegazkina arrapaladan dago. Eta bonbak, bonbak, eta bonbak berriro!
  Eta orain hegazkin borrokalariak borrokan. Eta Focke-Wulf-en ordez, TA-152 makina aurreratuagoa. Eta hori ere, noski, arazo handia da.
  Abiazion, alemaniarrak zein japoniarrak indartsuak dira. Erortutako laurehun hegazkinengatik Marsellak sari handia jaso zuen: Burdin Gurutzearen Zaldunaren Gurutzea, urrezko haritz hostoekin, ezpatekin eta diamanteekin. Eta bostehunengatik Burdinazko Gurutze Handia eman zioten.
  Pilotu hau mitikoa bihurtu zen. Eta pilotu sobietarrentzat amesgaizto bat besterik ez da.
  Stalinek ere esan zuen:
  - Deabru beltza da! Eta pikutara bidaltzeko ordua da!
  Bai, gerra martxan dago. Neguan, arrakasta batzuk lortu ziren, baina ez zen inflexio puntu erabakigarririk izan.
  Egia da, ME-262 hegazkin-hegazkina ez zen oso fidagarria eta eraginkorra izan. Eta motorra perfektua izatetik urrun dago. Baina TA-152 Focke-Wulf baino askoz praktikoagoa da. Eta makina hau borrokalari gisa ez ezik, erasorako hegazkin gisa eta lehen lerroko bonbardatzaile gisa ere erabiltzen da.
  Autoa erabilera anitzekoa eta serioa izan zen. Orain arte, SESBn Yak-9 bakarrik agertu da, sinplifikatu dena, eta MIG-3 eten egin da.
  Udaberrian, elurra urtu eta naziak berriro aurrera egiten hasi zirenean, berotu egin zen.
  Eta hegoaldeko tropek gogoz borrokatu zuten izozteak ez zirenean. Borroka gogorra izan zen.
  Armada Gorria gogor borrokatu zen. Baina indarrak desorekatuak ziren. Alemaniarrek Panther-2 tankerik masiboen gisa erabili zuten, arma indartsuak zituen makina bat eta kopetan ondo babestuta. Eta "Tiger" -2 ere duina da.
  Mauek ere guduetan parte hartu zuten.
  Makina hau astunegia eta motela den arren. Eta "Lion" tankea produkziotik atera zen.
  Oraindik seriean zegoen T-4 modernizatua. Eta T-3a dagoeneko atera dute ekoizpenetik.
  SESBek ere arazoak ditu ... KV seriea modernizatzea beharrezkoa da. Eta oraindik ez da eraginkorra.
  IS-2 oraindik ez da agertu. Baina T-34-85 seriean sartu zen. Eta hori, oro har, logikoa da.
  Eta tanke astunak erabat atera zituzten ekoizpenetik. Stalinek T-34-85 masibo baten aldeko apustua egiteko agindu zuen. Orokorrean logikoa dena. Makina honek "Panther" -2 ez zuen kopetan hartu arren. Baina alboan jo dezake.
  Udan, Alemaniako Arado hegazkin-hegazkinak agertu ziren, borrokalari sobietarrek ezin izan zituztenak ere harrapatu. Eta hau larria da.
  Naziek Smolensk, Vyazma, Rzhev eta Kalinin hartu zituzten.
  Leningrad blokeatua... Uda amaierara arte, Mosku ehun kilometro besterik ez zegoen.
  Baina Armada Gorria oso gogor borrokatu zen. Japoniarrek Mongoliaren harrapaketa amaitu eta Erdialdeko Asia inbaditu zuten.
  Egoera izugarri korapilatu zen.
  Stalinek trumoiak eta tximistak bota zituen, eta noizean behin histerian erori zen. Baina horrek ez zuen asko lagundu.
  Egoera gero eta zailagoa zen. Udazkenean, alemaniarrek euren plana aldatu eta hegoalderantz jo zuten, Kaukasorantz.
  Orel, Kursk eta urrian Voronezh hartu zituzten... Azaroaren amaieran, Armada Gorria Donetik haratago erretiratu zen eta bertan sustraitu zen. Lurralde esanguratsuak galdu ziren.
  Eta nazien presioa gero eta handiagoa zen.
  Batez ere hegazkin-hegazkinek lortzen dute. Eta oso gogor hozka egiten dute.
  Baina sobietar neskak altuera handian borrokatzen dute.
  Alemaniarrak Leningradoraino sartzen saiatzen ari dira. Novgorod erasotzen. Baina lau neska ausartak oztopatzen zituzten.
  Natashak granada bat bota zien naziei oin hutsez eta kantatu zuen:
  - Hori bai...
  Zoyak heriotzaren oparia jarri zuen bere orpo hutsarekin eta gehitu zuen:
  - Etsaia...
  Agustinek zerbait suntsitzaile baten aurrean men egin zuen eta irrintzi egin zuen:
  - Pentsatzen...
  Svetlanak granada bat bota zuen bere behatz hutsekin eta garrasi egin zuen:
  - Zer...
  Natashak limoi pare bat bota zituen oinutsik eta oihu egin zuen:
  - Errusiera...
  Zoyak ere zerbait kementsu eta hilgarri baten aurrean men egin zuen, kirrinka:
  - Kudeatua...
  Agustinek hilgarria jaurti zuen, marmarkaz:
  - Etsaia....
  Svetlana berriz ere suntsitzaile eta vyaknula men egin zuen:
  - Atseden!
  Natashak buelta bat eman zuen eta irrintzi egin zuen:
  - Moe...
  Zoyak ere tiro egin zien naziek erreklutatzen zituzten atzerritar beltzen aurka eta kirrinka:
  - Ausartu!
  Agustinek indarrez eta amorruz mintzatu zen:
  - Hori...
  Svetlana pantera baten irribarrez men egin zuen:
  - IN...
  Natashak granada bat bota zuen oin hutsez eta oihu egin zuen:
  - Borrokatu...
  Zoyak hatz hutsez bota zuen heriotzaren oparia eta hausnartu zuen:
  - Erasoak!
  Agustinek erantzun zuen eta hausnartu zuen:
  - Etsaiak...
  Svetlanak granada mordoa eman zituen bere zola biluziekin, eta nola oihukatzen duen bere biriken goialdean:
  - Guk...
  Natashak leherketa iltzatu zuen eta txistu egin zuen:
  - Haserre...
  Zoyak naziak moztu zituen eta irrintzi egin zuen:
  - Beat!
  Agustinek berriro tiro egin zuen eta oihu egin zuen:
  - Haserre...
  Svetlanak txin-txin egin zuen tiro egiten zuen bitartean:
  - Beat!
  Natashak berriro granada bat bota zuen bere oin dotore eta biluziarekin, txio-txiloka:
  - Naziak suntsitu egingo ditugu!
  Zoyak hartu eta txio egin zuen:
  - Komunismoaren etorkizuneko bidea!
  Eta oin biluziekin limoi bat bota zuen.
  
  Gudariak biriken goian abesten dute;
  SESBeko herrialde handia,
  Zein da unibertsoko politena...
  Milioi bat arazo gertatu dira
  Baina gure negozioa lana eta sorkuntza da!
  
  Sinetsi etsaiak ez duela herrialdea irabaziko,
  Guztiak baino ederragoa eta indartsuagoa dena...
  Ezkutu fidagarri bat jarriko dugu laster,
  Eta azkenean inteligenteago sinetsiko dugu...
  
  Bai, osaba Samek laguntzea erabaki zuen,
  Reich-eko botere aldaketaren ostean naziei...
  Eta nazien boterea berritu zen,
  Etsaiak SESB hautsi nahi du!
  
  Orain serio borrokatu behar dugu
  Indartsuak astintzen ari diren naziekin...
  baina etsaien sabelean joko dugu,
  Gure ama Errusiaren aintzarako!
  
  Ez, ezin duzu errusiera hautsi,
  Badakigu nola, ausart borrokatzea maite dugu...
  Hemen Wehrmacht-ek gu erasotzea erabaki zuen,
  Baina kolapsatu eta ez zurrundu besterik ezin daiteke!
  
  Errusian, gerlari bakoitza mantxa batetik,
  Haurrak eskuak pistolara eramaten ditu...
  Izan dadila oso azti argia
  Nork sortu zuen planeta hau!
  
  Hitlerrentzat, ez hartu Mosku hortz gainean,
  Gogor kolpatu zuen muturrean...
  Zergatik igo zen Errusiara, ez dut ulertzen,
  Ahula da ezpataz bazilo bat hiltzea!
  
  Bai, Moskutik gertu etsaiak kolpea jaso zuen,
  Neskek orpo huts bat eman zioten...
  Ikus dezakezu Fuhrer ergel bat besterik ez dela -
  Kohl encroached komunismoa eman!
  
  Hemen datoz aitzindariak abestiekin,
  Erasoan danborra jota...
  Izan bedi Führer-a orain,
  Eta Fritz gidatuko dugu formazio gatibuan!
  
  Mutikoa oinutsik dago elur-gama batean,
  Aurrera pausoa beldurrik gabe...
  Naziak laster sartuko dituzte hilkutxara,
  Eta arrosak loratuko dira maiatza distiratsuan!
  
  Eta Hitlerrek laster izango ditu kabinak,
  Hilobian sartuko da. eta haren ondorengo Goering...
  Fuhrer-a laster jarriko dugu amuan,
  nahiz eta batzuetan erratz pikatsu pisutsu bat!
  
  Errusiako mundu zoragarri bat sortuko dugu,
  Errusiak zeinetan gobernatuko duen, sinetsi iezadazu...
  Shakespeare ez zen ausartu halakorik konposatzera,
  Errusia deabruen presioarekin erasotzen badute ere!
  
  Hitlerren presio ankerra ikusten da,
  Bere aliatu ohia laguntzen ari zaio...
  Ez da harritzekoa neskek intziri hori entzutea,
  Paradisuan ez da lekurik ikusiko laster!
  
  Bai, osaba Samek ibilbidea aldatu zuen,
  Eta tankeak, hegazkinak naziei bidaltzen zaizkie...
  Bere nahian, Yankees oso politak dira,
  Komunista gehiago hilkutxara eramateko!
  
  Okerrera egin zuen, nahiz eta Stalingrado,
  Nazien alde guztiak birrindu nituen...
  Halako lerrokadura geldiezina sortu zen,
  Zeru honen azpian, zalantzarik gabe!
  
  Beno, zer egin - neskak eskuetatik kanpo daude,
  Hordako Fuhrer-etik ezkutatuta guduetan...
  Eta botak ez dira neskei egokitzen,
  Beti dakite borrokatzen!
  
  Neskentzat, izozteak ez dira izugarriak,
  Moskutik gertu borrokatu zirenean,
  Ia biluzik eta oinutsik zeuden,
  Oin hutsez granada bat botatzea!
  
  Beraz, zer nahi zenuen Goering,
  Beno, yankeek berehala lagunduko zintuztela uste nuen...
  Eta kaosa osoa landatu,
  Eta neskek haserre basatiz baino ez dute egiten!
  
  Borroka oso odoltsuak daude,
  Neskek badakite betiko sinetsi ez dutela amore eman...
  Ez dugu zerorik izango kontuetan,
  Eta RPG indartsu bat motxila batean sartzen da!
  
  Gerlariak edertasuna dira
  Lada bera prest dago haien alde borrokatzeko...
  Garbitasun sakratuko usoak dituzte,
  Izan bedi saririk gorenena!
  
  Bai, uste dut Indarren Jainkoa Svarog etorriko dela,
  Eta guduan hildakoak piztuko dira...
  Eta jo ehiztariaren adarra loriatsua,
  Eta irabaziak zintzoenak izango dira!
  
  Ez da atsekabe gehiago izango Lurrean,
  Eta malko mingotsak lehortuko dira...
  Familia bakarrean biziko gara jakin-
  Eta deabru gaiztoak besterik gabe hilko dira!
  
  Aitzindari mutilak ausardiaz borrokara,
  oinutsik mutilak elurretan barrena ibiltzen dira..
  Uste dut Errusia beti egongo dela zurekin,
  Batzuetan platerak hautsiko diren arren!
  
  Jainko Jesusek eroritako guztiak berpiztuko ditu,
  Eta Jainko Zuriarekin gobernatuko du...
  Ausardiaz altxatuko dugu ezkutua Aberriaren alde,
  Eginbehar loriatsua izango da Errusia zerbitzatzea!
  
  Bai, Sam maltzurra da, maltzurra besterik ez da,
  Bere desio oso ulergarriak...
  Moskurako garroak ditu orain kartela,
  Eta proba gaiztoak zain daude Aberria!
  
  Baina Lada eta Lord Perun gurekin daude,
  Eta Lenin, Stalin eta Trotski jakintsuena...
  Horrek, itxuraz, armada okertu zuen,
  Eta Vysotsky urretxindorio garrantzitsuena!
  
  Laburbilduz, Jainko saindu ugari egongo dira,
  Aurkariaren gudua irabaziko dugu...
  Eta bota ukabil indartsu asko,
  Soldadurik handienaren aintzarako!
  
  Neskek oinutsik erasotzen dute
  Korrika egiten dute eta ez dute borrokatzen, izozteak ezagutzen dituzte...
  Ez eraman gudura, kontuan hartu indarrez,
  Jakin ezazu gorritxoa arrosa baten argitan distiratzen dela!
  
  Laburbilduz, aberriaren aldeko borrokalariak,
  Zerbitzatu desinteresez harro...
  aitonak eta aitak harro egon daitezen,
  Eta zerutik ez duzu oparirik espero zentimo baten truke!
  Natashak limoi bat bota zuen oin hutsarekin eta kantatu zuen:
  - Zerutik...
  Zoyak ere granada bat bota zuen hatz hutsekin eta esan zuen:
  - Asteriskoa...
  Agustinek heriotza-opari bat jaurti zuen oin hutsez eta kantatu zuen:
  - Argia...
  Svetlanak granada bat ere bota zuen, oin huts baten laguntzaz, eta esan zuen:
  - Kristalinoa!
  Natashak buelta bat eman zuen eta txistu egin zuen:
  - Ni zuri...
  Zoyak atzamar hutsez zabaldu zuen heriotzaren oparia, txistuka:
  - Abestia...
  Agustinek bere orpo hutsez men egin zuen, heriotza ekartzen duena eta irrintzi egin zuen:
  -Abestuko dut...
  Natashkak jarraitu zuen, oldarkor abesten:
  - Buruz....
  Zoyak pakete lehergarri bat bota zuen oin hutsarekin, naziak sakabanatu eta garrasika:
  - Bertakoa...
  Agustinak granada sorta bat eman zuen orpo hutsarekin, eman zuen:
  - Stalin!
  Agustinek lerroak hartu eta sakabanatu zituen, eta bere hanka biluziak suntsituta joan ziren Fritz ibaian zehar:
  - Aurkariak banatuko ditugu!
  Svetlanak hartu eta bere orpo hutsarekin, granada sorta batekin, bota zuen eta kirrinka egin zuen:
  Zapaldu ditzagun faxistak!
  Eta laurek segitu zuten tiroka eta granadak botatzen. "Tigre" -3 alemaniarra mugitzen ari zen. 128 mm-ko pistola duen makina bat. Eta bere buruari tiro egiten dio.
  Eta neskek granadak bota zituzten. Naziak ahuldu zituen. Eta tiro egin zuten. Aurrera igo ziren. Tankeak biraka ari dira berriro. Alemaniako azken "Leopard" -1 mugitzen du. Oso kotxe mugikorra.
  Baina bere neskek hartu eta kanporatu zuten. Gas-turbinako motordun makina mugikor bat puskatu zuten. Eta puskatu egin zuten.
  Natashak esan zuen barrez:
  Bikain ari gara borrokan!
  Zoya honekin ados zegoen:
  - Oso polita!
  Agustinek zentzuz esan zuen:
  -Irabazi egingo dugu!
  Eta tankearen aurkako granada bat jaurti zuen oin hutsarekin. Neska indartsua. Eta hainbesteko adimen du.
  Svetlanak ere heriotza-opari bat jaurti zuen oin biluziaren behatzekin, eta etsaia jo zuen. Oso neska oldarkorra, begiak arto-lore kolorekoak dituena. Halako adimena du, eta indar-pasa bat!
  Natashak buelta bat eman eta irribarre egin zuen:
  - Errusia santuaren alde!
  Zoyak oso modu aktiboan jaurti zuen, eta irribarre egin zuen, perla-hortzak erakutsiz:
  - Desagertzen ez den maila horretako gudaria naiz!
  Agustinek ere tiro egin zuen. Naziak moztu eta gurggled:
  "Anbizio handiko gudaria naiz!"
  Eta bere hortz perlatuak agerian utzi zituen!
  Svetlanak baieztatu zuen:
  - Oso asmo handiak!
  Neskak denbora asko daramate borrokan. Eta, noski, lan militarrean lortu zuten. Edertasun guztiz ederrak dira. Buru nabarmena. Eta lehen mailako filmatzen dute.
  
  ROOSEVELTARI BURUZKO DESBERDINTA AURRERA
  Franklin Roosevelt askoz lehenago hil zen, patuaren bira arraro batean 1943ko urtarrilaren 30ean. Henry Wallace ezkertiartzat hartu bazuten ere, askoz idealistagoa izan zen eta Stalini eskatu zion, laguntza militarraren truke, erreforma politikoak eta preso politiko guztien amnistia egitea.
  Stalinen erreakzio gogorrak, hark ere Stalingradon garaipen handia lortu berri zuen eta oso gogorra eta indartsua sentitu zen, Wallace haserretu zuen, eta SESBri laguntza militarra amaitzea iragarri zuen. Rol negatiboa jokatu zuen, eta Churchillek jarrera, ez zuen nahi Armada Gorriaren aurrerapen azkarra Europan eta Adolf Hitlerren ustekabeko malgutasuna, "juduen auziaren behin betiko irtenbidea" izoztea iragarri zuena. Führer-ak ingurunetik pertsona sanoak konbentzitu ahal izan zituen, tartean, bitxia bada ere, Hirugarren Reich-eko borrero nagusia, Himmler.
  Argudioak funtzionatu zuen: juduak ez direla inora joango, eta gerra galtzen baduzu, dena gal dezakezula eta berreskuratu gabe. Bada, Ekialdean irabazita, aliatuekin beste era batera hitz egiteko aukera izango da.
  Nolanahi ere, Estatu Batuek operazio militarrak izoztu zituzten, Britainia Handiak ere bai, eta formalki tregua ere ofizialki iragarri ez bazen ere, mendebaldeko gatazka murriztu egin zen. Horrek, noski, Wehrmacht-i mesede egin zion. Alemaniako itsaspeko flotak erasoak gelditu zituen, aliatuak bildu ziren, bonbardaketa estrategikoa geldiaraziz.
  Sobietar tropek, historia errealean bezala, otsailaren hasieran Kursk hartu zuten 8an, eta Belgorod 9an. Otsailaren 15ean, Kharkoven aurkako erasoa hasi zen, eta horrek, inguratzea saihestuz, tropa alemaniarrak utzi zituen. Lehenago ere, naziek Rostov-on-Donetik alde egin zuten.
  Otsailaren 18an, Hitler pertsonalki heldu zen egoitzara. Mainsteini botere berriak eman zizkion. Horrez gain, errefortzuak azkar eraman zituzten Mendebaldetik. Lehenik eta behin, noski, abiazioa. Mendebaldeko fronteak hegazkinak xurgatu zituen ez hain gutxi - hegazkinaren ia erdia. Afrikara transferitzeko asmoa zuten hainbat dibisio trenbidez bidali zituzten Ekialdera. Horrez gain, borrokarako prest zeuden formazio guztiak Frantziatik eta Balkanetatik eraman zituzten, eta Alemanian bertan, erabateko mobilizazioa eta gerra aldarrikatu zituen Reichstagek.
  Otsailaren 19an, Mainstein-ek 4. Panzer Armadari kontraeraso bat abiarazteko agindu zion tropa sobietarrek Pavlograden zehar aurrera egitea geldiarazteko. Otsailaren 22an, Pavlograd okupatu zuten. Krasnograd edo Dnepropetrovsk-etik, edo Poltava edo Kremenchug-etik iparraldetik Dnieper-eko bideak defendatzeko zeregina Kempf taldeari eman zitzaion.
  Benetako historia ez bezala, alemaniarrek askoz gehiago lortu zuten. Haien aireko armada guztiak guduan sartzeari esker, berriz ere abantaila izan zuten airean. Horrez gain, lurreko tropa gehiagok parte hartu zuten erasoaldian, Tiger tanke berrien 30 tankeak barne, historia errealean Afrikako hareetan itsatsita geratu zirenak.
  Alemaniarrek Kharkov benetako istorioa baino sei egun lehenago inguratzea lortu zuten, martxoaren 8an, Belgorod Fritzek harrapatu zuen, eta Belgorod mugimenduan harrapatu zuten 9 egun lehenago - martxoaren 10ean.
  Naziek Kursk kolpe batez harrapatzea ere lortu zuten, martxoaren 14an beste eraztun bat itxiz. Martxoaren 18an, Fritzek Stary Oskol ere harrapatu zuen. Hala ere, ondorengo desizozteak eta tropa sobietarren erresistentzia heroikoak naziek arrakasta garatzea eragotzi zuten. Baina Armada Gorriak galdaretan izandako galerak historia errealean baino esanguratsuagoak izan ziren, eta Kursk Bulge 1943ko martxoan moztu zuten.
  Mainsteinen arrakasta larria izan zen, baina mugatua, beraz naziek ezin izan zuten itzuli ere egin Voronezh-Kastornoe operazioan galdutako guztia. Orain buruko minik ez zuten arren - Kursk Bulge. Baina horrek arazo gehigarriak sortu zituen: non eta nola eraso?
  Aliatuek pasiboki jokatzen zuten bitartean, Alemaniako ekonomia oso aktiboki okertu zen. Tankeen eta autopropulsatutako kanoien ekoizpena bikoiztu egin zen hiru hilabetean, eta hilero 1.200 ibilgailutara iritsi zen, azken "Tigreak", "Panterak" barne - borroka boterean sobietar ekipamenduarekiko nabarmen handiagoa. Baina tripulatzaileek tanke berriak menperatu behar zituzten oraindik, eta haien haurtzaroko gaixotasunak gogora ekarri.
  Eta ez da erraza erasorako norabideak aukeratzea. Moskura joan zaitezke, eta berriro saiatu Stalingradoren mendekua hartzen, Kaukasoko petrolioan sartu. Leningrado, non sobietarrentzat zaila den errefortzuak transferitzea, helburuetako bat bihur daiteke.
  Alemaniarrek hiru hilabete itxaron zuten, indarrak eta tanke berriak gorde zituzten, erreklutak trebatu zituzten. Dagoeneko armadan eta hamalau urteko mutilak ez dira arraroak, atzerriko dibisio asko sortu dira. Wehrmacht-en indarra gehienez 10,5 milioi soldadu eta ofizial izatera iritsi zen, nahiz eta tropen kalitatea apur bat gutxitu.
  Airean, borrokak arrakasta ezberdinekin egin ziren. Naziek hegazkinen ekoizpena handitu zuten, eta aktiboago jokatu zuten.
  Haien batekoek, oro har, beren borroka lekua aukeratu zuten, eta borrokan ez sartzen saiatu ziren, kopuruz amore emanez.
  Kontuan izan behar da Focke-Wulf, sobietar hegazkinaren maniobragarritasuna baino txikiagoa izan arren, baina murgiltze batean zehar abiadura handiari esker buztana uztean ihes egiteko aukera eman zuen, eta arma indartsuak hegazkinak jaurtitzeko lehen hurbilpenetik. Beraz, ezin izan zen nazien gaineko abantaila erabat aprobetxatu, eta nahiko esperientziadun ale alemaniar batekoak, arma indartsuagoekin, nagusitu ziren airean.
  Hitlerrek, hala ere, Kaukasoari erasotzea erabaki zuen, modu apur bat ezberdinean bakarrik. Alegia, Stalingrado norabide nagusia izatea, eta hara "A" eta "B" armada taldeak bidaltzea. Irtenbidea, noski, ez da optimoa, baina Rzhev zubi-burua galdu ostean, Moskun aurrera eginez, alemaniarrek defentsa-lerro oso indartsua gainditu beharko lukete.
  Leningradoren kontura, orduan zitadela hiriaren aurkako erasoak ez zion Hirugarren Reich-ari dibidendu arrakastatsuak izan arren eman.
  Beraz, hegoaldera joatea geratzen da. Stalinek, hala ere, Hitlerri aurrea hartu zion.Ekainaren 22an, sobietar tropak erasora abiatu ziren Oryol eta Kusk norabideetan. Itxaroteko taktikak alde batera uzteko arrazoia aliatuaren jokaera pasiboarekin lotzen zen: ez bakerik, ez gerrarik. Zer gehiago onartu zitekeen, baina... Duraluminioaren eskasia, hegazkin alemaniarren ekoizpen gero eta handiagoarekin batera, pixkanaka gero eta ekimen gehiago transferitu zion Luftwaffe-ri.
  Gainera, naziek Yu-188 bonbardatzaile oso ona zuten jada, yaken abiadura handiagoa edo ez txikiagoa zena, eta Yu-288a arrakastaz probatu ere egin zuen. Azken autoa, DO-217 seriearekin batera, bonba estrategiko oso ona izan liteke. Eta horrela, alemaniar hegazkintza oso faktore desegokia bihurtu zen sobietar tropentzat.
  Hitlerrek, berriz, erasoaldiarekin zalantzan jarri zuen, beraz, tankeen dibisio berrien eraketa eta tripulazioen prestakuntzak aurrera egin zuen. Bonbardaketa falta zela eta, Tigreak eta Panterak benetako historian baino gehiago askatu zituzten, eta menperatu egin behar izan ziren.
  Alemaniarrek defentsa osoa prestatzea lortu zuten, ezin izan zuten ezustean hartu. Borrokak hilabete baino gehiago iraun zuen. Sobietar tropek Alemaniako teknologia berria topatu zuten, eta ondorioztatu zen "Pantera" eta "Tigrea" datozen guduetan sobietar ibilgailuak baino magnitude ordena handiagoak zirela. Butting-ek ez zien T-34ri eta KVri irabazteko aukerarik eman. Gainera, 85 mm-ko kanoi indartsuagoa duten ibilgailuen ekoizpena oraindik ez da menderatu, eta 76 mm-ko "Panther" eta "Tiger" ezin izan dira aurrez aurre hartu.
  Sobietar tropek eremu batzuetan bakarrik egin zuten aurrera hamabost kilometrora eta galera handiak jasan zituzten. Alemaniarrek kontraerasoan ibiltzeko gai izan ziren. Komandanteen artean, Rommel nabarmendu behar da, ekialdeko frontera etorri berria, baina Mendebaldean oso ezaguna. Sobietarren aurkako borrokan ondo frogatzea lortu zuen.
  Alemaniarrak gai izan ziren, kontraeraso bat garatuz, Donera iristeko. Baina gero, Moskun aurrera egin beharrean, hegoaldera jo zuten.
  Führer-ak Stalingradoren mendekua nahi zuen. Kontuan izan behar da hasieran horrek alemanei ere mesede egin ziela. Stalinek ez zuen Blau Operazioa errepikatzeko aukeran sinesten eta bere erreserba guztiak Moskura hurbildu zituen. Ondorioz, naziak, Donean zehar mugituz, atzealdetik sartu ziren sobietar tropetan.
  Hala ere, Armada Gorria jada ezberdina zen. Borrokan esperientzia lortu zuten jeneral sobietarrek trebeago jokatu zuten, eta soldaduak beraiek nabarmen oztopatu ziren. Fritzek ezin izan zuten Donea zeharkatu eta Stalingradora apurtu. Lorpenen gehiengoa, Rostov-on-Don-en harrapatzea eta ibairako sarbidea bere tarte osoan zehar. Egia da, sobietar tropek Voroshilovgrad, Donets eta lurralde esanguratsuak galdu zituzten, baina naziek ezin izan zuten udako eta udazkeneko kanpainetan harrapatu, nahiz eta 1942an lortu zutena. Stalinek nolabaiteko arrakastatzat jotzen zuena. Kontuan hartzen badugu SESB orain fronte batean borrokatzen ari zela.
  Japoniaren mehatxua ahuldu egin zen, Ozeano Barean izandako porroten ondorioz, Eguzki Sortzen den Lurraldearen porrotek. Eta SESBek, berriz, Ekialde Urrunari beldur handiegirik ez zion izan.
  Neguan, Armada Gorriaren kontraerasoa hasi zen. Alemaniako tanke ugari hotzean eta elur-gordeetan amore eman zuten, eta arrabolen antolamendu mailakatuak txasisa trabatu zuen. Baina hemen ezin izan zen erabateko arrakasta lortu. Alemanak erdialdera pixka bat bultzatu zituzten, eta Donen porrot egin zuten, baina Leningrado eskualdea, etsaien defentsa indartsuegiaren ondorioz, ezin izan zen askatu. Betiere blokeoa mantenduz. Alemanek ere asko ikasi zuten, baina gerratik akituta zeuden jada. Hurrengo udan Fritz-en ekimena aprobetxatzeko saiakera izan zen. Baina berriro ere naziak Donera bakarrik iritsi ziren. Leningradoren aurkako erasoa porrotarekin amaitu zen.
  AEBetan aldaketak gertatu dira. Itxaron eta ikusteko taktika, Wallacek presidentetzarako hauteskundeak galdu zituen Cheney errepublikanoaren aurka. Baina ondorengoak pasiboki jokatzen jarraitu zuen. Britainia Handiko buruan Churchill ordezkatu zuten laboristek bezalaxe. 1945eko neguan, sobietar tropek erdialdeko Wehrmacht-eko defentsak apurtu eta Smolenskera aurreratu eta hiri hau okupatu ere egin zuten. Baina etsaiaren jet-hegazkinak airean nagusitu ziren eta sobietar tropen erasoa gelditu zen. Eta martxoan eta apirilean, Fritzek galdutakoa berreskuratu zuten. 1945eko udan, alemaniarrak Moskuren aurkako erasoa garatzen saiatu ziren "E" tankeak eta hegazkin-hegazkinak eta munduko lehen disko itxurako borroka-ibilgailuak erabiliz.
  Misil balistikoak, berriz, arma garestiegiak eta eraginkorregiak zirela aitortu zuten. Alemaniarrek Moskura hurbiltzea lortu zuten, baina udazken amaiera iritsi zen jada, eta amerikarrek arma atomikoak erabili zituzten eta Japonia kapitulatzera behartu zuten.
  Bonba atomiko bat izanda, Cheneyk bi herrialdeei bakea bukatzea exijitu zien.
  Baina Stalin zein Hitler ezin ziren inolaz ere ados jarri. AEBetan ere ez zegoen batasunik, non zirkulu erreakzionario askok uste zuten bi aldeek elkar hiltzen jarraitu behar zutela ahalik eta denbora gehien.
  Baina naziek arrakasta lortu zutenez, oraingoan Leningrado moztu eta Moskura ehun kilometrora hurbildu ziren, Estatu Batuak eta Britainia Handiak SESBri laguntzen hasi ziren Lend-Lease hornidura berreskuratuz.
  Neguan, sobietar tropak berriro hasi ziren naziak bultzatzen, baina ezin izan zuten Leningrado desblokeatu. Lenin hiria erori zen, baina Fritz hiriburutik apur bat atzera bota zuten. Mendebaldeko laguntza neurrizkoa zen eta erabakigarria izan zitekeen. Baina alemaniarrak nekatuta eta nekatuta zeuden.
  1946ko uda posizio aldaketa txikiekin igaro zen. Eta neguan, sobietar tropek nolabaiteko arrakasta lortu zuten, Rzhev eta Vyazmako Fritz kanporatu eta, apur bat bada ere, Donera bultzatuz.
  1947ko udaberrian, Adolf Hitler hil zen eta, maiatzaren 18an, armistizioa sinatu zen Estatu Batuen eta Britainia Handiaren bitartekaritzarekin. Baldintzak nahiko zailak izan ziren SESBrentzat eta ez oso onuragarriak Alemaniarentzat. Ukraina, Bielorrusia, Wehrmacht-ek zituen lurralde guztiak Estatu Batuen, Britainia Handiaren, Alemaniaren eta sateliteen kontrol bateratuaren menpeko agindutako lurralde bihurtu ziren.
  Hirugarren Reich Europar Batasuna bezalakoa bihurtu zen, eta okupatutako lurralde sobietarrak, hala nola, protektoratuak, Leningrado barne. Donek agindutako lurralde estatusa jaso zuen, SESBtik independentea eta formalki independentea, baina izatez Estatu Batuetatik eragin handia zuena.
  Horrela, Sobietar Errusiako lurraldea asko murriztu zen. Stalin zahartu eta ahuldua politika utzi behar izan zuen. Bere agintea asko jaitsi zen, eta bere segizioa zatitu zen.
  Stalinek dimisioaren ostean, Kaukasoa -Georgia, Armenia, Azerbaijango- laster banandu zen SESBtik. Eta urte batzuk geroago, eta Erdialdeko Asia. Hala, Errusia potentzia txiki baten paperera utzi zuten, nahiz eta arma nuklearrekin. Benetako historiarekin alderatuta, San Petersburgo, Smolensk, Pskov eta Mendebaldeko beste zenbait eskualde aginduta geratu ziren.
  Eta laster Ipar Kaukasoko eskualdeak ere, batez ere musulmanez populatuak, banandu ziren. Alemanian, Hitlerren heriotzaren ondoren (ziurrenik Führer-ari alde egiten lagundu zioten), laster hil zen Goering drogazalea. Himmler ere hil zuten. Speer moderatuagoak boterea hartu zuen. Urte batzuk beranduago, alderdi anitzeko sistema berreskuratu zen, eta naziak askoz ere moderatuagoak bihurtu ziren.
  Azken finean, Estatu Batuak mundua menderatu eta menderatzera iritsi ziren. Orain ez zuten SESB lehiakide, eta komunistek laster galdu zuten boterea. Txinan, amerikarren aldeko gobernu batek agintzen du, mundu islamikoan gauza bera. Ameriketako erabateko dominazioaren aroa heldu da...
  Baina horrek ez zion zoriontasuna ekarri gizakiari, nahiz eta amerikarrek, Lurrean hegemonia ezarrita, XX. Ondorioa izan zen orain Estatu Batuek mundu osoko zientzialariak kontrolatzen zituztela. Baina ez da sekretua giza zientziaren garapena oztopatu zuen gehiegizko sekretua izan zela.
  Zentzu batean, benetako historian baino seguruago bihurtu da. Estatu Batuetako armadek eta haien sateliteek terroristak eta muturrekoak zapal ditzakete munduko edozein lekutan, politikoki zuzena ez izatearen akusazioen beldurrik gabe. Esku-hartze humanitarioak, eta globalizazio ekonomiko eta politiko eraginkorra egitea posible da. Ez du ezertarako balio muturreko erlijiosoak elikatzea aurkari politikoak iraultzeko, esku-hartze soil batekin egin daiteke.
  Beraz, neurri batean, badirudi munduak irabazi duela unipolar bihurtuz benetako multipolar batekin alderatuta. Baina orduan Vasily Terkinek pertsona bakar baten patua ikusi zuen ...
  Anna Kazei (Interesgarria eta ziurrenik ez da abizen kasualitatea, ekintza XXI. mendean gertatzen den arren!) tren geltokitik jaitsi eta oinez jarraitu zuen. Trena dotorea da, bagoi errazekin, baina geltokia bera da probintzietako bat. Ukrainako udazken epela izan zen: uda indiarra, urrezko soinekoak urki baten sorbaldetan zeudenean eta basoak eta basoak errege gorri kolorez jantzita zeuden. Natura ederra da, eta emakumea ez da oraindik xarmarik gabea, hogeita hamabost urte gutxienez dituen arren, eta ile grisa jada erakusten ari den.
  Anna Kazei triste dago, beraz, bere seme-alabekin zita bat egiten du... lan gogorren kartzela batera. Zertan datza 12 urteko mutiko bati eta 15 urteko neska bati 99 urteko kartzela zigorra ezarri zien epaileak? Hori al da zorigaiztoko umeekin egiten duzuna? Eta zer egin zuten? Tira, publizitateak erauzi zituzten iragarkiekin. Bai, telefono eta Interneteko kableak moztu zituzten amerikar eraginaren kutsadurari aurre egiteko.
  Ekialdeko Ukrainan mugimendu bat dago - "Erresistentzia abertzalea". Ez, ez dute benetako gerrillarik egiten, Bigarren Mundu Gerran gertatu zen bezala. Funtsean, haien erresistentzia propaganda eta eskala txikiko sabotajea da giza hildakorik gabe. Beraz, bere seme-alabek Mendebaldeko tiraniari aurre egin nahi zioten haria hainbat aldiz moztuz.
  Baina bideokamerarekin grabatu ahal izan zituzten, eta nahikoa "ongizale" ere bada. Sabotajea eta baita terrorismoa ere leporatu zieten mutilei, baita ekonomiari kalte larriak eragitea ere. Eta konexioak gaztetan, inguruabar aringarri bat hartu zuten kontuan: ia ehun urteko lan gogorra egin zuten.
  Oso azkar pasatu zen epaitegia, eta abokatuak keinua bakarrik egin zion fiskalari baietz. Bai, eta prozesua bera itxi egin zen. Gainera, Annari aditzera eman zioten bere seme-alabek oraindik zortea izango zutela jakingo balute, eta lurrazpiarekin lotura izango zutela, ezin izango zutela lehen tortura saihestu, eta gero heriotza zigorra. Hala ere, lan gogorrak izatea bera ez da tortura.
  Annaren hankak oinetako zaharrekin korapilatuta daude. Motxila oso bat darama urtean behin bakarrik egiteko baimena duten programekin. Eta zorigaiztoko umeak, ziurrenik, ez dira oso cool kartzelan.
  Zigortuak errepidean daude, beraz, ez daude kuarteleko kanpamentuan, autobidetik luzatzen dira. Patruilak barrez barre egiten diote Annari, eta eskuekin motxilara heltzen dira, janaria ateratzen. Bertako polizia potoloak berehala sartu zion cervelat txistorra ahora. Formalki Ukrainak estatuaren ezaugarri guztiak dituen arren, Rada hautetsia barne, baina bandera amerikar gehiago daude hori-urdinak baino.
  Hemezortzi urtetik beherako mutilek helduengandik bereizita egiten dute lan. Eguna epela, eguzkitsua, marraduna, kartzelako alkandorak pila batean tolestuta daude, eta gorputz mehe eta nerbioak, nerabeen eguzkiaren txokolatea, izerdiz distira. Batzuk harriak eta hartxintxarra trenbidearen gainean nahasketa zabalarekin sartzen ari dira, beste batzuk errailak tiratzen ari dira, beste batzuk enborrak zerratzen eta planatzen ari dira.
  Hamar eta hamazazpi urte bitarteko mutilak daude, eta batzuk oraindik gazteagoak dirudite. Eta nola ez da errukitu, lege anglosaxoia nagusi bada Ukraina agindupean, hamar urtetik aurrera erantzukizun penala helduentzat aplikagarria denean?
  Orduan poliziak Annari adierazi zion, zeinaren motxila nabarmen arinagoa baitzen: non bilatu behar zuen bere seme Marat (hemengo izenen kasualitatea ere ez!). Bai, kosta egiten zaio halako pisua eramatea, baina hala ere atxikita dago. Eta erliebe hori ez da poza, hemen anoak eskasak baitira eta mutilak argalak.
  Eta hona hemen bere semea. Oin biluziak, belaunen gainetik agindutako galtza marradunekin, harri zorrotzen gainean pausatu eta hormigoizko upel bat bultzatzen du. Eta Marat oinutsi begira, arnasa gogor isilduta, Anna konturatu zen bera ere indartzen ari zela borondate izugarri batekin. Buru moztua sorbalda meheen atzealdean handia dirudi, eta ile ilehoria garezur angelu beltzaren atzealdean ia ikusezina da. Mutilak guztiz burusoila dirudi. Bekokiko zimurra nabariagoa zen sakonago. Bertatik, altuera txikiagatik eta sorbalda estuengatik ez balitz, mutilek askoz zaharragoak dirudite.
  Marat lanean ari da, eta begirale ferorrak gertutik ibiltzen dira, oihuka eta larru gordineko izurrite zabalak astintzen. Hau lan gogorra da, errukigabea. Halako lan-erritmoari eusteko, erlaxatu behar zara segundo batzuetan gutxienez, eta bidoi gainean etzan zaitez bizkarralde bihurri eta moztuari atseden emateko. Hala ere, erretzen denean, normalean ez du azala mozten.
  Annak ez du lanera bazkaltzeko atsedenaldira arte etortzeko eskubiderik. Beraz, ikusi eta itxaron behar duzu.
  Amaren malkoak nahi gabe ateratzen dira. Mutilaren hankak ubelduraz estalita daude, ubeldurak, ubeldurak, zolak kailuz estalita. Udaberri, uda eta udazken osoan, adingabeak oinutsik lan egitera behartuta daude. Are trebeagoa eta hobeagoa dela diote kartzelako mutilentzat. Izan ere, hau da Amerikako ekonomia ezaguna. Gainera, mendebaldeko estiloko oinetakoak azkarregi higatzen dira. Eta, beraz, Jainkoak ez dezala, estatuko botak gutxienez neguari eusten diote - zorionez, klima berotu egin da eta elur garaia ez da hain luzea.
  Baina orain mutilak errail astunak arrastatzera behartuta daude. Tira, non dago Maratika. Lezka bat bezain mehea da, hala erakusten dute saihetsak azal beltzaranaren azpitik, eta urdaila kolapsatzen da tentsioagatik. Begien azpian zirkulu ilunak, esaten dute lan gogorra ez dela erraza mutiko batentzat. Hogei urte luzatzeko gai izango al da, eta, ondoren, errekurtsoa jartzeko legezko eskubidea aurkez daiteke?
  Baina omenaldia egin behar diogu Marati, trebetasunez jartzen du erraila, eta ama ikustean, irribarre egiten du erantzunez. Kopetako zimurrak leundu egiten dira eta argi dago oraindik edozein egoeratan dibertigarria aurkitzen den mutila dela...
  Zurrunbiloak txistu egiten du eta minez erretzen du Marat. Amak garrasi egiten du, poliziaren gainbegiraleari lasterka egiten saiatzen da, ambalak sorbaldatik heldu dio, geldiaraziz:
  - Ez ausartu! Kartzelari bati eginbeharreko erasoa... Onenean, dozena bat!
  Anna dagoeneko haserretuago dago:
  - Legearen arabera umeak jipoitzeko eskubiderik ba al dute?
  Ertzainak zintzo erantzun zion:
  - Gaizkileekiko eragin fisikoaren neurri behartua deitzen zaio. Kexa egitea guztiz alferrikakoa da!
  Emakumeak hasperen handia egin zuen, eta bere semeari begiak kentzen saiatu zen, hain gogorra izan ez zedin. Gainontzeko mutilak ere astintzen ari dira. Ia denak oinutsik daude, zaharrenetako pare bat bakarrik, jakina, etxeko atrezzo batzuetan. Eta denak burusoil moztuta daude, salbuespenik gabe. Bietako bat sorbalda gainean harri bat zuela hurbildu zenean, Annak bere zenbakia zulatua ikusi zuen.
  Izua - bere semeak badu hau?
  Bazkaltzeko atsedenaldia laburra da -legearen arabera, kondenatuek egunean hamabi ordu gutxienez lan egin behar dute, baina, egia esan, hamalau eta hamasei behar dituzte-. Egia da, asko lanaren larritasunaren araberakoa da. Esaterako, nekez jasatea heldu batek ere berrogeita hamar kilogramo pisua eramatea, solairu batetik bestera sorbalda gainean.
  Baina, adibidez, kotoia gehiago bil dezakezu. Neskek normalean landaketetan lan egiten dute, beraz fisikoki zailagoa da mutilentzat.
  Bazkaltzeko, mutikoak arrozarekin elikatzen dira;Ukrainan, oso ondo errotu da eta oso baliotsua da proteina elikagaia. Esne pixka bat ere gehitzen dute ogiarekin eta baratxuriarekin, min gutxiago izan dezaten. Janaria nahiko osasuntsua da, beraz, mutilek, nahikoa ez izan arren, ez dute aho hutsik ikusten. Hona hemen sagarrak eta limoiak.
  Maratek, gose izan arren, honela azaltzen dio amari:
  - Ohitura bat dugu, eta jakintsua - programak mutil guztientzat banatzea!
  Anna harrituta geratu zen
  - Jakintsua?
  Mutiko nagusi batek, besoan tatuaje landu bat eta bularrean gurutze bat zuela, ziur azaldu zuen:
  - Noski! Urtean behin baino gehiagotan, transferentzia bat jaso dezakezu barryk handi batengatik bakarrik. Eta ezin duzu mantendu. Asko gara eta nolabaiteko kargak egiten dira denbora guztian!
  Annak baiezkoa eman zuen eta, bere semeari bizkarra laztanduz, marra eta urradura freskoak eta jada sendatuak sentitu zituen. Amak semeari galdetu zion:
  - Askotan kolpatzen al dira?
  Maratek irribarre bat behartu zuen eta erantzun zuen:
  - Minik ez egiten saiatzen dira. Giltzurrunak eta funtsezko organoak ez dira irabiatzen.
  Annak galderari jarraitu zion:
  - Ez al du hotza oinutsik ibiltzeko?
  Mutilak zintzo erantzun zion:
  - Noski, herrian oinutsik ibiltzen ziren egun epeletan bakarrik, baina hemen botatzen dituzte elurra egin arte, eta hori salbagarria izan daiteke... Baina.
  Gurutzea zuen mutilak esku hartu zuen berriro:
  - Bost urte daramat hemen! Ondo dago, kanpoan lan egitea, janari osasuntsua jatea, gogortu zaitezke eta ezta eztulik ere! Bizirik iraungo dugu hiltzen ez bagara!
  Maratek, hestebeteak kontu handiz hozkatuz, esan zuen:
  - Noski, bizirik aterako gara, eta agian askatasuna aurkituko dugu!
  Hemen Anna bat-batean konturatu zen elkarrizketarako gaiak agortuta zeudela. Maratek bere bizitza bizi zuen, berak berea. Eta desegokia da mutilarekin sinpatizatzea, mindu besterik ez da egingo. Maratek bere borondatea ikusteko aukerak zerotik gertu dauden arren. Bai, eta antolatu fantasiaren eremutik ihesaldia. Gainera, ihes egiten baduzu ere, orduan mundu modernoan, nola ezkutatu lur azpian denbora gehiegi? Teknologia aurrera doa, eta ziurrenik haien elkarrizketa grabatzen ari da, eta agian bideo-irudi batekin ere bai.
  Maratek Polkan zakurraz galdetu zuen, eta erantzuna jasota, isilik geratu zen. Annak bere semeari begiratu zion jakinaren gainean. Ikusten dugu, bere arrebari buruz zehatzago galdetu nahi zuen, baina amak oraindik ez zuela berarekin komunikatu sentitzen zuen. Bazkaltzeko atsedenaldia laburra da, eta bost minutu barru berriz ere lanean hasiko dira Trudovik mutilak.
  Annak puntuzko zapatilak luzatu zizkion semeari:
  - Jantzi nire laztana!
  Maratek xuxurla batean erantzun zion:
  - Ez omen da... Mutil guztiak berdinak izan beharko lukete zigorra. Eta izozte arte oinutsik ibiltzea da zigor moduetako bat! Erre besterik ez dituzte egingo. Hobe utz dezala kalumniak nire anaia txikia hazten denean.
  Amak azkenean bere semearen hankak gogortu eta eroriak laztandu zituen, eta musu eman zizkien hautsak egon arren. Orduan azken muxu bat izan zen kopetan, eta arduradunaren oihu mehatxagarriaren azpian, altxatu eta irteerarantz abiatu zen. Orduan gelditu zen. Arrazionaltasun amerikarrekin antolatu zen lana: kondenatuek gogor lan egin zuten, karga gihar talde ezberdinetara joan zedin. Gero lana eta gorputza garatzen da, proportzionalagoa da eta presoak gutxiago nekatzen dira, hau da, askoz gehiago estutu dezakezu.
  Maraten eskuak adartsuak dira jada kailekin, eta nahiko konfiantzaz ari da oinetakoa kargatzen. Gorputza argala da, baina nerbiotsua, eta beso meheak sendoak dira. Ez, beharbada lan gogorrak jasango dituzte luzaroan. Beraz, goizegi da mutila lurperatzeko.
  Eskoltak Annari gogor bultzatu eta oihukatu zuen:
  - Zure denbora amaitu da! Goazen hemendik! Eta beraz, muga gainditu nuen!
  Emakumearen hankak oso astunak dirudite. Aurretik ahizpa Marinka bisita. Oraintxe udazkeneko sufrimendua da, eta garaia hartu behar dugu. Ona da anaia-arreba urrunegi ez egotea.
  Amerikako hiriburua da nagusi Ukrainan, atzerriko funtzionarioek bezala, bide batez. Jende arrunta bera xume bizi da, baina haiei ere zerbait erortzen zaie. Nolanahi ere, trapuak merkeak dira, eta Annak bere arropa txarrean jantzita ardi beltz baten antza du.
  Hala ere, marradun soinekoak dituzten neska kondenatuak nazien kanpamenduetako presoen antza dute. Tren bagoitik ikus daitezke. Neska asko kartzelara botatzen dituzte iruzur fiskal soilagatik, lan egiteko aukera emanez. Horregatik, behartutako langile asko daude soroetan.
  Annak zortea izan zuen, neskek eremu zabal bat osatu berri zuten eta berria baino lehen oinutsik zapaltzen dute beste hamar verstako. Beraz, Marinarekin hitz egin dezakezu. Antza denez, neska oinutsik eta argal bat, bularrean zenbaki bat eta abizena zituen marradun soineko batekin, ez zitzaion arriskutsua iruditzen eskoltari, eta oinez joan zen, metrailadorea sorbaldan jarrita. Marinka, Marat bezala, pixka bat altuagoa eta askoz argalagoa bihurtu da azken bileratik. Hala ere, ez zegoen arazorik janariarekin Ukrainako herrian.
  Hemen arauaren arabera elikatzen dira, nahikoa ez direnak, hain lan intentsibo eta gogorra egiteko. Marinak amaren galdera aitortu zuen:
  - Bai, benetan jan nahi dut! Lurreko zizareak ere harrapatzen ditugu, garbitu eta modu berezian erretzen ditugu, eta batzuetan gordinik jaten ditugu. Gose!
  Annak osasunari buruz galdetu zuen. Marinak zintzo erantzun zuen:
  - Hasieran giharrak min handia egiten zuen, loa bereziki minduta zegoen, baina orain sartu nintzen. Ez dago beste ezer - aire freskoan eta lurrean lan egiten dugu. Neguan okerragoa izango da, makinak benetan gogorrak eta aspergarriak dira.
  Amak, irutegiaz gogoratuz, gaineratu zuen:
  - Eta hautsez!
  Marinkak Marati buruz galdetu zuen. Mutikoa osasuntsu zegoela jakin nuen, eta hilabete batzuk lan gogorra egin ondoren ere, fisikoki indartsuago eta tenplatu egin zen. Poz-pozik. Anaia txikiak zazpi urte ditu jada, eta indartsua ere bada. Nire aita orain lan gogorra egiten ari da Siberiako nonbait, eta korrespondentziarako eskubidea kendu zioten. Bizirik dagoela bakarrik jakin da, heriotzaren kasuan jakinarazpen bat egongo litzateke.
  Marinak esan zuen hasperen batekin:
  "Nire aitagatik ez balitz, agian ez nintzatekeen negozio honetan sartuko!" Bizitza osoa bata marradunarekin pasatzea, eta komunera segidan eta abestiekin joatea ere amesgaiztoa da!
  Anna irribarre egiten saiatu zen, esanez:
  - Iruzkinik ez badago, hogei urteren buruan, legearen arabera, kaleratze goiztiarraren eskaera bidali dezakezu!
  Marinak burua astindu zuen.
  - Lehen hogei urteetan, normalean, ez dute barkatzen, merezimendu nabarmenak izan ezik... Tira, ihesbide bat edo konspirazio bat agerian uzten baduzu! - Neskak mehatxuz murriztu zituen eguzkiak zuritutako bekainak gari helduaren kolorera. - Baina ez naiz inoiz denuntziara joango!
  Annak alabari begiratu zion. Ausarta, Maraten kokotsa bezalakoa, ezaugarri erregularrak, zorrotz samarrak. Bukatzeko, nesken ilea burusoil moztuta dago, baina dagoeneko lortu dute pixka bat haztea. Kizkur zuriak eta urrezkoak pixka bat kizkurtzen hasi ziren. Neska garai samarra, eta argala izan arren, ez dirudi batere hezur edo angeluarra.
  Annak nahi gabe galdetu zion alabari:
  - Eta zuk... Ez al zintuzten saiatu bortxatzen?
  Marinkaren aurpegia dar-dar egin zuen, eta lasai erantzun zion:
  - Hori gabe ez, baina... Amerikarrek oraindik erlijiosoak dira eta ez dute bultzatzen... Goi mailako agintarien baimenik gabe. Baina ofizialki putetxe batean izena eman dezakezu eta epealdiko urtebete bitara joango da!
  Annak ez zuen galdetu. Bazekien Marinka halako zerbitzuen eskaintzarekin soilik mindu egingo zela. Emakumearen bihotza are gogorragoa bihurtu zen. Neskak irribarrez erantzun zion:
  - Ez zaitez triste egon... Beti daude aukerak! Gehiago dago, bizitzan dibertsio handia dago.
  Eta edertasun makalak kantatu, eta neskak koruan jaso;
  Emaztegai xamurrari gertatu zitzaiona
  arima beltzarekin sufritzen ari naiz!
  Bere aurpegi ederra gogoan,
  Zer gordetzen dut gudura joaten naizenean!
  Oinutsik neskak mutilaren izenean abestu zuen, amodio eder bat, eta nahiko naturala eta ederra zirudien.
  Gogoan dut nola ibiltzen zen bidea presarik gabe,
  Herri baketsuetan barrena, basamortuetan!
  Arropa adimentsua duzu jantzita
  Urrats eta bide erraza monasterioetara!
  
  Eta urrezko belarra heltzen da soroan,
  Haizeak laino guztia uxatu zuen!
  Ortodoxia betiko lorian egongo da,
  Itxaropenaren argia kristauen otoitzetan!
  
  Oin hutsik errepideetan
  Neska eta ni bekatuetaz damu!
  Makurtu eta sinistu Jainko Santuan
  Zure bizitza balantzan pisatuko du!
  Zaindariak, batez ere, udaltzainez zeuden eta neskei ongi entzuten zieten. Preso politak zerrendan sartu ziren, non hori bakarrik pasatzen zen, ekaitz baten itzalpean.
  Eta tronutik ahots bat jotzen duenean,
  Ez zara merezi Nire paradisuan sartzeko!
  Zeruko santutasuna delako
  Ez dago eskuragarri, ez amets egin ere!
  
  Bekatua zara arazo baxu eta zikinetan,
  Norberak mendez mende egon eta men egin beharko luke!
  Garaipenetan ausardia bakarrik baloratzen da,
  Errusiako armada bakar baten fusioa bezala!
  
  Gure soldadua ez da tabernetara joaten,
  Vodka edaten, nazkatuta dago - gaiztoa!
  Gerlaririk indartsuena da - munduko ekaitza!
  Errusiara igo dena, kakatan ezabatuko dugu!
  
  Nire neskaren urratsa bidetik behera
  Txapa urratu baten sorbalden atzean!
  Bere botak zaintzen ditu
  Jainkoaren ontzietara dena eman nuen!
  Neska guztiek zuten komunean: jantziak eta oin biluziak ziren. Gehienak neska altuak eta handiak dira dagoeneko, baina oraindik ere oso neska txikiak daude burua moztuta dutenak. Aztarna txiki eta biluzi berberak uzten dituzte. Annak nahi gabe malko bat isurtzen du - konkiscador erregimeneko zorigaiztoko presoak. Eta zeinentzat bidali zituzten hamalau edo hamasei orduz lan gogor lanetan?
  Eta dagoeneko usainak, erre beltza,
  Horda bat herrietan barrena ibili zen!
  Herri osoa urratu zen
  Hiriko errauts eta hondakinetan!
  
  Orduan neska haserretu zen,
  - Ez, ez da kontua sotoan ezkutatzea!
  Eta aurrean eskatutako grina guztiarekin,
  Jesusek deitu zuelako!
  
  Hegazkin bat eman zioten, naziak irabazteko,
  Hegan egiteko, Kristo hau goretsiz!
  Zeru garbian beroa izateko,
  Zeruak ixteko Fritz!
  
  Bai, bere indar guztiekin borrokatu zuen,
  Eta gaizkiaren ikonoaren aurrean otoitz egin zuen!
  Ez nuen hilobiaren gatibu izan nahi
  Desagerrarazitako narrastiak, ez kopurua!
  Hitz horiekin, neskak, gehienak ere, animatu eta erritmoa bizkortu zuten. Annak ere oinutsik arraun egiten zuen lokatz epelean. Eta pozik zegoen. Zure gaztarora itzultzen ari zinen bezala da. Errepideko harri handiek zola biluziari kilikatzen dute, eta nekeak alde egiten du honetatik, eta alaitasuna erakusten du. Eta amodioaren jarraipena oso tristea bada ere, Annak irribarre zabala egiten du.
  Baina azken borrokan gaizki atera zen,
  Zerbaitegatik, gasolina lehertu egin da!
  Erruki zaitez, otoi, Jainkoari negar egiten ari naiz,
  Pena neskak sutan badaude!
  
  Jesusek zorrotz erantzun zidan
  Zugatik sufritu nuen, sufritu nuen!
  Eta orain sinetsi iezadazu - ez dago hilkutxarik,
  Ahalguztidunak berpiztu zituen erorikoak!
  
  Eta orain zure andregaia zeruan dago
  Berarentzat ona da, berak garbitu zuen malko bat!
  Sinetsi nazazu, zuretzat ere badago lekua
  Zure ametsa egi bihurtuko duzu!
  
  Jakin ezazu - Errusia zerbitzatzen,
  Hau da Jainkoari atsegin emateko modua!
  Zer izan planeta osoa zoriontsu,
  Beharrezkoa da aberria zerbitzatzea gotorleku osoarekin!
  
  Bekatu nagusia Aberria alde egitea da,
  Ez joan errietara - etzan zaitez sasietan!
  Bufoi miserable baten rola hobetsi,
  Jaunaren edertasuna ezagutu gabe!
  
  Beraz, zoaz eta mendeku hartu naziengandik,
  Jesusek hain gaizki hitz egin zuen!
  Kea lurrintsuko airean desagertuko da,
  Bakerako denbora izango da!
  
  Vladimir Kirillovich Romanov tsarraren GAINEAN
  Beraz, 1946ko apirilaren 20an III. Mundu Gerra hasi zen. Alemaniak, Italiak eta Japoniak Errusiako armada tsaristari eraso zioten. Eta berriro ere gauza desatseginena gertatu zen: jeneralek lo egin zuten grebaren hasierako une erabakigarria.
  Von Bock Ekialdeko Prusiatik apurtzen ari zen, Mainstein hegoaldetik bultzatzen ari zen eta Rommel mitikoa erdialdetik aurrera.
  Egia da, Italiako armada desordenatuta zegoela eta ez zegoen oso borrokarako prest, baina samuraiak arrakastaz borrokatu zuen. Alemania nazia gerran sartu zen, mobilizatu, eta hiru astez borroka egoskorren ostean, bere tropak Vistulara iritsi eta Varsoviari eraso zioten.
  Baina gero erritmoa moteldu egin zen. Varsovia defentsa eraztun oso indartsu batek defendatzen zuen, zehatzago esanda, aldi berean lau bide ia erasoezinak, eta hiria bera ziudadela bihurtu zen. Arrazionalagoa izango zen Poloniako erreinuko hiriburua blokeatuta uztea eta aurrera egitea, baina Hitlerrek Alemaniako atzealdean okupatu gabeko gotorlekurik ez uzteko agindu zuen eta kosta ahala kosta hiriari eraso egiteko agindu zuen.
  Kontuan izan behar da Hirugarren Fuhrer-a, bere erregealdian lorpen handienak eta konkista izugarriak lortu zituen arren, larriki gaixorik zegoela Parkinson sindromearekin. Eta ondorioz, ezin zuen errealitatea behar bezala hauteman.
  Varsoviako gudua III. Mundu Gerraren pasarte epiko bihurtu zen. Naziek, milioi bat berrehun mila hildako eta zauritu baino gehiago galduta, azkenean Poloniako erreinuko hiriburua hartu zuten, baina lau hilabete eta erdi denbora preziatua eman zuten bertan.
  Hala, ekialderako ofentsiba garatzeko saiakerak porrot egin zuen. Egia da, alemaniarrek Ekialdeko Prusian batu eta Poloniako erreinuaren zatirik handiena okupatu ahal izan zuten - Varsovia eta Krakovia. Baina Praga hartu ondoren, Eslovakia kolpe batez erasotzeko saiakera zepa bihurtu zen.
  Hitlerrek nahi adina borroka egin zezakeen histerikoan, baina Hirugarren Reichak salbatu zuen. Hala ere, Errusiako jeneralen kalkulua blitzkrieg eta Berlinen aurkako erasorako ez zen gauzatu.
  Berrogeita seigarren, berrogeita zazpigarren urteko neguan, etsaiak jarraitu zuten. Alemaniarrak aurrera egiten saiatu ziren eta galerak izan zituzten. Errusiako unitateek erasoko operazio zuhur batzuk egin zituzten. Klaipeda eskualdea eta alemaniarrek hartutako Lituaniako mendebaldeko eskualdeak berreskuratu zituzten.Japoniarrek galera handiak izan zituzten, baina gelditu egin ziren.
  Afrikan, neguan, errusiar erregimentuek udan galdutakoa itzuli eta jatorrizko lerroetara iristeko aukera izan zuten. Eta zenbait tokitan Italiako jabegoetan ere zirikatu.
  Udaberriaren gailurra igaro zenean, alemaniarrek Europatik erasoaldi handi berri bat abiatu zuten. Apustu nagusia ehun tonatik gorako tanke super-astunen gainean egin zuten. Kontuan izan behar da "Alexander"-4 errusiar tankerik handienak hirurogei tona besterik ez zituela pisatzen, eta, noski, alemaniarrek armamentu-armaduran abantaila lortu zutela.
  Baina mastodonteak erabiltzean desabantailak ere bazeuden. Batez ere ur oztopoak gainditzea beharrezkoa zenean.
  Tsarist lidergoan ez zegoen ikuspuntu bakarra: tanke astunak euren kabuz ekoiztea edo ez.
  Borrokarik gogorrenak zeruan gertatu ziren. Jet hegazkinek aireko nagusitasuna nork izango zuen zehaztu zuten. Orain arte, kalitatearen parekotasun erlatiboa mantendu da. Agian alemaniarrak ere Errusiako armadaren aurretik zeudela kalitatean, baina pixka bat gutxiago kantitatean.
  Horrez gain, Hitlerrek misil balistikoen ekoizpena handitzeko erabakiak ez zuen bere burua justifikatzen. Garestiak, baina nahikoa zehatzak ez ziren armak ez zuten barkatu. Nahiz eta, adibidez, ezin den guztiz eraginkorra deitu. Sabotatzaileek edo espioiek baliza bat ezartzen bazuten, orduan oso argi aurkitzen zituen bere helburuak. Bai, eta gurutzaldi misilak zehaztasuna lortzen ari ziren jada.
  "Peter" - 5 errusiar tanke ertaina, ezaugarri guztien arabera, bere klaseko ibilgailu onena izan zen pisu gutxiagokoa, ez borroka ezaugarrietan garestiagoa den "Panther" - 3.
  Alemaniako beste txartel bat tanke-korazteak "Rat", "Monster", "Alligator" izan ziren. Aurrerapen taktiko gisa, horrelako makinak indartsuak dira, baina ia ezinezkoa da erasoaldi bat garatzea haien laguntzarekin.
  Disko-hegazkinak, hegaldiaren ezaugarri nabarmenak izan arren, errekonozimenduetan eta altuera handiko bonbardatzaile gisa bakarrik erabili ziren. Hogeita hamar kilometroko altuerara igo eta Moskuren gainean ibiltzen ziren, baina borrokan biziraupen eskasak eta kostu handiak autoari borrokalari gisa erabiltzeko abantaila kendu zioten.
  Biziraupen baxuaren arrazoia potentzia handiko jet-motorren eraztuna da, motorraren gainean kolpatu bat eta disketeak egonkortasuna galtzen du. Gainera, hegazkinaren tamaina ezin zen hogeita hamar metrotik beherako diametroa izan.
  Gauza handia eta garestia izan zen.
  Udaberri hasieran, uda osoan eta udazken erdialdera arte aurreratu ziren alemaniarrak tarteka. Armada tsaristak burugogor defendatu eta zulatu zuen... Hirugarren Reich-eko tropek galera oso handiak eta handiak izan zituzten, eta ehunetik ehun eta berrogeita hamar kilometrora bakarrik egin zuten aurrera. Eta Afrikan, berriz, errusiar armada tsaristak, bertakoen laguntzarekin, italiarrak Etiopiatik eta Somaliatik kanporatu zituen, Libian Tripoli okupatu zuen.
  Izotzekin batera, lehen galdutakoa berreskuratzeko garaia heldu da Errusiako jeneralek. Baina haiek ere ez zuten oraindik guduak erabakitzeko indarrik apurtzeko. 1948ko martxoaren amaieran, alemaniarrak jatorrizko posizioetara bakarrik itzularazi zituzten. Baina Afrikan, italiarrak Libiatik kanporatu zituzten, eta Tunisian sartu dira jada. Errusiako tropek Afrika ekuatorean aurrera egin zuten nabarmen.
  Maiatzean, alemaniarrak eta haien armada aliatuak aurrera egiten ari ziren jada. Gerra eta nekea egon zen. Hemen Errusiak abantaila nabarmena du giza baliabideetan.
  Berriz ere, Alemaniako arrakastak txikiak dira. Baina itsas armada tsaristak Japonia hainbat itsas artxipelago handietatik kanporatu eta samuraiak kanporatu zituen udazken amaieran - Indonesia falkoneroen botak jarriz.
  Neguan, Errusiako armadak ustekabean erasoaldi handi bat abiatu zuen Alpe elurtuetan. Asmoa Italia behin betiko ezgaitzea zen, eta alemaniarrak indarrak fronte berrietan zabaltzera behartzea.
  Bat-batekotasuna eta ausardiak bere fruitua eman zuten. Erroma urtarrilaren amaieran erori zen. Aita Santuaren tronua kokatu zen hiri-kondaira eta harreman sinbolikoak harekin lotuta daude alanbre estuenarekin.
  Alemaniarrak berriz ere Vistulatik haratago atzera bota zituzten... Baina garrantzitsuena, apirilaren erdialdean, Italia erabat libre geratu zen. Ez bada, noski, Errege Autokratikoak izendatutako satrapa duen Errusiako probintzietako batean eraldaketa askapentzat har daitekeen.
  Baina 1949an, Alemania nazia ia bakarrik borrokan ari zen jada. Japonia beren ama-herrira itzularazi zuten, Espainiak eta Portugalek itxaroten jarraitzen zuten bitartean. Eta sarraski honetan boterea izateko aukerak behera egiten ari ziren.
  Baina udan Hirugarren Reichak, azken erreserbak hondatuz, berriro erasora jo zuenean, Salazar diktadore portugaldarrak gerra deklaratu zion Errusiari. Tolya kezkatuta zegoen Errusiar tropek Afrikan izandako arrakastak - jada Boston okupatu zuten, eta Hegoafrikako eta Angolako mugetara hurbildu ziren. Hemen bakarrik AEBek jokatu zuten bere papera. Truman maltzurrak aditzera eman zuen garapen ekonomikoko botererik boteretsuenak ez zuela berea galduko eta ez zuela utziko Errusiari munduko hegemonia ezartzen.
  Nolanahi ere, Franco Generalisimoak neurria erakutsi zuen, baina Salazarrek ez. Portugaldarrek fronte berri bat irekitzeak arazoak sortu zizkion Aljerian sartu zen Errusiar armadari.
  Baina udazken hasieran alemaniarrek ez zuten ezer esanguratsurik lortu. Defentsa sakonean egin zuten topo. Eta munduko "Monster" -3 supertankerik astunena, 10 mila tonako pisura iritsi zena eta 2000 milimetroko bonba kalibrea, gaizki-ulertu oso garestia besterik ez zen izan. Hegazkinen aurkako kanoi ugari egon arren, eraso errusiar hegazkinek suntsitu zuten, aire eraso ausartak eraginez.
  Neguko barealdia sartu zenean, Errusiako armadak borrokaren pisua Afrikara eraman zuen.
  Tropa kolonial portugesak ez ziren oso indartsuak. Armada tsaristak, arabiarren eta bertako biztanleen laguntzarekin, aurrera egin zuen. Neguan, Angola askatu zuten, Hegoafrikako eta Madagaskarko alemaniarrak moztu zituzten. Udaberrian, borrokak areagotu egin ziren Aljerren eta Kamerunen. Naziek atzera egin zuten, baina oso zaila zen aurrera egitea. Baina oraindik arrakastaz arrakasta.
  Eta Europan barealdia egon zen, aireko guduak izan ezik.
  1950ean, Errusia Autokratikoak armen ekoizpena handitzen jarraitu zuen. Baliabideetan abantaila izugarria zuen. Australia, azkenean, Errusiako estatuaren kontrolpean geratu zen.
  Udan, Fritzek lasterka, bultzatu, milaka misil balistiko jaurti zituen Errusiako posizioetara, baita Moskuren bonbardaketa egin ere, irismen zabaleko Fau erabiliz. Baina ez zuten ia ezer lortu. Trabatuta eta arnasarik gabe.
  Eta komando tsaristak poliki-poliki Afrika jaten amaitu zuen... Marokorako guduak luzatu ziren 1951ko otsailaren amaierara arte. Baina, bestalde, Hirugarren Reich-aren komunikazioak kontinente beltzean hautsi ziren azkenean.
  Hegoafrikak eta Madagaskarrek eutsi egin zioten oraindik, eta 1951ko udaberrian Errusiako armadak Nigeriaren aurkako erasoaldia hasi zuen azkenean frontea berdintzeko.
  1951ko udan, alemaniarrak berriro saiatu ziren aurrera egiten ... Eta errusiarrek Afrikari aurre egin zioten, eta Japonia hegazkinekin sakatu zuten. Samuraik metropolia soilik defendatzen zuen, baina temati ez zuten bakerik egin nahi.
  Garrantzitsuena, udazkenaren amaieran, Afrika ekuatore guztia Errusiar Inperio tsaristaren kontrolpean geratu zen. Orain Hirugarren Reich-a, benetan kontrolpean geratu zen, Mendebaldeko Europako lurrak soilik.
  1952. urtea Errusiako tropek Madagaskarren eta Hegoafrikan egindako ofentsibak markatu zuen, baita errusiar hegazkinaren aire nagusitasunaren konkista ere. 1952ko irailean, kontinente beltzean Alemaniako azken asentamendua erori zen. Ikusten da orain, Prusiar izpiritua azkenean atera dela.
  Haien posizioaren etsipena sumatuz, Japoniak errendizio handia sinatu zuen azaroan. Erreparazio kolosalak ezarri zizkioten Eguzki Sortzaileari eta Errusiako tropak sartu ziren.
  Hirohito enperadoreak bere titulu formala mantendu zuen arren, Japoniak Errusiarekiko menpekotasun basailuan aurkitu zuen.
  Eta 1953ko urtarrilaren 1ean, azkenik, Errusiako tropek Europan erasoaldi erabakigarria hasi zuten. Larriki gaixorik zegoen Adolf Hitlerrek ez zuen bakeari buruz entzun nahi izan, ezta errendizio ohoretsu baten berri ere. Dagoeneko begi hutsez ikusten bada ere - Alemania oso nekatuta dago.
  Eta Errusiako armadak "Peter" -7 eta "Alexander" -10 tanke berriak eta perfektuak eskuratu zituen babes dinamikoarekin eta lumazko maskorrak. Eta izarretara joan zen. Zehazkiago, Berlin.
  Ekialdeko Prusiako borroka oso gogorra izan zen. Koenigsberg otsailaren hasieran inguratu zuten, eta apirilean bakarrik erori zen.
  Urtarrila-otsailean, alemaniarrak Vistula eta Oder arteko eremutik kanporatu zituzten. Martxoan, errusiarrek Viena hartu zuten, eta apirilean Bavaria.
  Apirilean Berlin ere erasotu zen; hilabete hau oso zoriontsua izan zen Errusia tsaristarentzat. Eta erasoa hiriburu faxistaren erorketarekin amaitu zen. Hitlerrek ez zuen bere buruaz beste egin. Bonnen hil zen, sendaezin zituen gaitz askoren ondorioz.
  Baina halaber, patuaren ironia bitxi batengatik edo Palas kapritxosoagatik, hau apirilaren 30ean gertatu zen. Egia da, ez 1945ean, 1953an baizik. Baina Nemesisek eman zizkion zortzi urte gehigarriek argi eta garbi ez zioten mesederik egin deabruzko sasikumeari. Bakarrik odol gehiago eta heriotza gehiago.
  Eta Hitlerrek berak historia errealean baino denbora luzeagoan sufritu zuen.
  Errendizioa ere antzeko data batean gertatu zen, 1953ko maiatzaren 9an. Horrela amaitu zen III. Mundu Gerra.
  Zazpi urte pasatxo iraun zuen. Guztira ehun eta hogei milioi gizaki baino gehiago bizi izan ziren. Zaila da zehatz-mehatz kalkulatzea. Europa odolgabea izan zen. Errusiak ere kalte izugarriak jasan zituen, urteko biztanleriaren ehuneko hiru baino gehiagoko hazkundea duen herrialde batentzat, hori ez da hilgarria.
  Baina Vladimir Hirugarren tsarrak aurrekaririk gabeko urratsa ere eman zuen: poligamia legeztatu zuen. Eliza Ortodoxoak ere kontzesio bat egin zuen gai honetan, kristau bati lau emazte izatea ahalbidetuz.
  Eta orokorrean, katixima gai askotan berrikusi zen, errealitate modernoetara egokitzeko.
  Errusiak erabat hartu zuen Afrikako kontrola, espainiar jabetza txikiez gain, Australia, Austria, Oder-eko lurrak alemaniarrak, Italia barne, eta Asia eta Pazifikoko samuraien eta alemanen jabetza guztiak.
  Frantziak, Belgikak eta Holandak Alemania banatu zuten, eta alemaniarrek Berlin eta bere inguruko lurren zati bat bakarrik utzi zituzten. Eta, aldi berean, errusiar basailu gisa aitortu zuten euren burua.
  Gerraren emaitza honek Vladimir III.aren posizioa are gehiago indartu zuen.
  Egonkortasun erlatiboaren garaia iritsi da. AEBak bere kabuz garatu ziren, eta arma nuklearrak zituzten. Eta Vladimir Romanov tsarrak ere arsenal dexente pilatu zuen. Errusia bere ondasunak digeritzen ari zen, eta ez zegoen beste zerbait konkistatzeko gogo berezirik.
  Gainera, satelite baten jaurtiketa lehertu zen, eta gero gizon baten hegaldia espaziora - 1961ean ere gertatu zen, maiatzaren 9an bakarrik, baina Oleg eta Natasha bi kosmonauta errusiar zeuden aldi berean. Eta hegaldia bera handiz hornitua zegoen.
  1969an, bi Errusia eta Estatu Batuak aldi berean hegan egin zuten ilargira. Eta benetako aurrerapauso bat izan zen espazioan.
  Hedapen gehiago historia errealean baino askoz azkarrago garatu zen. 1981ean, kosmonauta sobietar baten oinak Marten jarri zituen oinak, eta 1984an Artizarran. Lehen asentamendu erregularrak Ilargian hasi ziren eraikitzen. Merkurio gizakientzako etapa berri bat bihurtu zen 1991n.
  Hurrengo urtea ez zen hain dibertigarria izan errusiarrentzat. Vladimir Kirillovich Tsar handiena hil zen. Bere erregealdia luzeena izan zen bai Romanov dinastiarentzat bai Errusiako historia osoarentzat: hirurogeita bi urte! Eta hori, aitortu beharra dago, lorpen handiko urteak izan zirela, nahiz eta prezio izugarria ordaindu behar izan zuten.
  Vladimir Kirillovichen gizonezko semerik ez zegoenez, gatazka juridiko bat sortu zen. Erregeak berak erabaki zuen oso sinplea: bere alaba Maria oinordeko izendatu zuen. eta oinordekoa. Monarka autokratiko batek edozer egin dezake, legearen eta legearen beraren gainetik dago. Baina Nikolas II.aren adar nagusiko ordezkariak matxinatu ziren. Horrez gain, Mikhail Alexandrovich Romanovek ondorengoak utzi zituen. Lehenik semea, eta gero, kumeak nahiko gazte hil zirenetik, eta biloba. Hala, tronurako beste lehiakide bat sortu zen, jada Alexandro III.aren ildotik.
  Gerra zibilaren usaina zuen gaiak... Baina... Senatuan izandako mitin eta eztabaida ekaitz ostean, konpromisoa hartu zen. Mariaren seme gaztea, Jorge Lehena, enperadore aldarrikatzen da. Eta adin nagusitasuna lortu arte, erregetza-kontseilu kolektibo batek gobernatzen du, familia inperialaren aurrekari nagusi guztiak biltzen dituena.
  Horren harira, dena erabakita zegoen.
  1993an, Errusiako kosmonauta bat lurreratu zen lehen aldiz Jupiterren ilargietako batean. Planeta erraldoia bera gehiegi da - masa jasanezina, etsaia ere nahi ez zenukeena. Gainean, kafe bat pisatzen, mailu batekin!
  Errege-kontseilua ere existitu zen George lehen erregetza legez eskudun errege gisa tronuan sartu ondoren. Autokraziak astindu ezinik jarraitu zuen. Alfabetatzearen eta biztanleriaren kontzientziaren hazkundea izan arren - 2000. urtean derrigorrezko bigarren hezkuntza unibertsala ezarri zuten, eta Errusiar Inperioko biztanleria zibil osoaren botere egituretan askatasun politiko eta ordezkaritza handiagoa izateko nahia guztiz naturala sortu zuten. Eta txinatar eta indiar gehiago egongo dira bertan errusiarrak baino.
  Gainera, egoera horretan, aristokraziak ezin zuen demokratizazio eta gobernu forma parlamentario baten alde egin. Errusiako noblezia desegin zitekeen, eta, zalantzarik gabe, jende arruntaren eta atzerritarren olatuan desegingo zen.
  Eta, beraz, tronuko monarka benetako berme bihurtu zen: nazioaren egonkortasuna eta nagusitasuna.
  Eta 2012an, gertaerarik handiena gertatu zen - Eguzki-sistemako planeta urrunena, Pluton, errusiar astronautei bidalia! Eta Artizarratik, lurreko planeta batean hazitako lehen barazkiak eta fruituak zerbitzatzen zituzten monarkaren mahaian.
  
  EZ JAITSI DISKO TXIKIAK
  OHARRAK
  Ustekabean holograma batekin disko bat erori zen Adolf Hitler-i etorkizunaren ezagutza, munduarentzat oso arriskutsua izan zena. Führer-ek aldi baterako uko egiten dio SESBri erasotzeari eta oraingoz Mendebaldeko erasoei.
  . 1. KAPITULUA
  Denbora bidaiariak ustekabean holograma bat zuen disko gogor txiki bat erori zen. Eta bertan zegoen Lur planetaren historia. Eta SS-en eskuetan erori zen, eta oso koronel adimentsu baten esku. Eta Himmler eta Hitlerrekin heltzeko gai izan zen. Eta onartu egin zuten eta holograma begiratu zuten. Eta ondorioak atera zituzten.
  Lehenik eta behin, jakina, Hitlerrek erabaki zuen. Gerra nola joango zen jakitea jaso zuen orain.
  Eta, noski, moldaketa batzuk egin nituen. Bereziki, ez zituen tankeak gelditu Dukerren ondoan. Eta ingelesak garaitu zituen. Bai, eta Frantziak egun batzuk lehenago kapituluatu zuen, naziek tropen kopuruaz eta xedapenez ondo ezagutzen baitzuten.
  Baina interesgarriena aurrerago da ... Hitlerrek Britainia Handian tropak lurreratu eta konkistatzeko erabaki zuen. Eta mugimendu sendoa zirudien. Beraz, aurretik, Fritzek zalantzak zituen. Hitler bera anglofilo handia da, eta serioski kontatzen zuen Britainia Handiaren eta Hirugarren Reicharen aliantza SESBen aurka. Baina oraingoan dena argi zegoen.
  Horrez gain, Hitlerrek jadanik ziur bazekien ezin izango zela Britainia Handiarekin negoziatu, eta SESB militarki oso indartsua zen eta azkarregi eratu zituen erreserbak. Beraz, ez da hain erraza harekin aurre egitea. Eta lehenik eta behin tankeen flota indartsu bat sortu behar duzu, hogeita hamalauren aurka.
  Eta oraindik ere ingeles kolonien baliabideak lortu. Eta hau da gauza nagusia - orduan Hirugarren Reich-ak ezin konta ahala erreserba eta botere izango ditu. Eta, noski, britainiarrak ahulagoak dira orain. Dukerren ondoan galdutako tropak ez ziren zenbatu.
  Horrez gain, orain Hitlerrek Britainia Handiko kostaldeko defentsari buruzko informazio zehatza zuen eta hobeto ulertzen zuen aireko gerra nola egin. Horrez gain, Fuhrer-ek Speer Armamentu eta Munizio ministro izendatu zuen, eta larrialdi-eskumenak eman zizkion -Hirugarren Reich-eko eta herrialde okupatuen ekonomia gerra-oinarri batera pasatzeko aginduz. Eta Alemanian armen ekoizpena izugarri handitu da, batez ere hegazkinak. Horrek ahalbidetu zuen Britainia Handiko aireko borroka irabaztea eta lurreratzea egitea. Eta noski oso-oso polita da.
  Hitlerrek askoz gehiago zekien bere aurkariei buruz. Eta, beraz, gerra osoa deklaratzea erabaki zuen askoz lehenago, eta Hirugarren Reich-a galtzen hasi baino lehen. Argi dago aliatuak indartsuak direla. Eta Wehrmacht SESBrekin loturik ez dagoen bitartean, Britainia Handia kendu beharko litzateke. Gozatu momentua.
  Aldi berean, noski, lantegien gehienezko kopurua hiru txandetara eraman eta atzerriko langileak erabili. Eta, noski, hau nahiko larria da. Eta itsaspeko gehiago eraiki. Gogoratu aldi berean posible zela itsaspeko gerra irabaztea.
  Alemaniarrak erritmo bizkor batean ari ziren garatzen beren potentziala. Eta britainiarrak zeruan sakatu zituen. Horrez gain, kolpe lazgarria eman zuten, Malta erabat harrapatuz. Eta horrek ere garrantzia zuen. Hitlerrek gogor hitz egin zuen Francorekin eta alemaniar tropei pasatzera behartu eta Gibraltar erasotu zuen. Horren ostean, Fritz-ak Afrikara joan ziren artaldetan. Eta Britainia Handiko presioa gero eta handiagoa zen.
  Eta bazirudien britainiarrek ez zutela aukerarik... Printzipioz, dagoen moduan. Estatu Batuak ez ziren argi eta garbi gerran sartu. Eta lurreratzea irailean gertatu zen, Luftwaffe-ren goi mailako indarrek britainiar hegazkintza zapaldu ostean. Rol erabakigarria Speerren ahaleginak jokatu zuen, Hitlerrek maiatzean izendatu eta ekonomia gerra-oinarri batera eramatea agindu baitzuen. Eta arrakasta izan zuen. Hirugarren Reich-ak azkar hartu zuen indarra eta bere multzo militar-industriala. Alemaniako hegazkin fabriken gaitasunek egunean laurogeita hamaehun hegazkin ekoiztea ahalbidetu zuten. Eta Britainia Handiak ezin zion eutsi botere horri.
  Gainera, Hitlerren partetik beste mugimendu sendo bat emakumeek zeruan borrokatzeko aukera izan dezaten.
  Eta hona hemen Albina eta Alvina - bikini batean bi edertasun oinutsik borrokan ari dira airean.
  Oso politak dira britainiarrak presionatzen.
  Albinak hegazkin britainiar bat botatzen du bere behatz hutsez eta irrintziz:
  Dena puskatuko dugu!
  Alvinak ere orpo hutsez mozten du etsaia eta irrintzi egiten du:
  - Gure garaipena izango da!
  Bai, neskek ia biluzik borrokatzen badute, orduan larria izango da. Eta horrela etsaia puskatuko da, inori nahikoa irudituko ez zaiola. Zein indartsuak diren oinutsik bikiniz jantzitako neskak.
  Eta dagoeneko irrintzi eta orro egiten hasten badira, blokeo osoa da.
  Alvinak, ingeleseko beste auto bat botata, hau esan zuen:
  - Ezin gara garaitu!
  Albinak, ingelesari moztuz, garrasi egin zuen:
  - Gu gara indartsuenak!
  Neskak, zalantzarik gabe, politak dira. Marseilla ere ondo aritu zen. Hitlerrek arreta berezia jarri zion. Eta Bigarren Mundu Gerran hainbat errekor ezarri zituen batekoaren fenomeno hori askoz lehenago agertu zen.
  Garrantzitsuena lurrean lurreratzea da, noski. Alemanek eguraldiaren iragarpen zehatza zuten, eta kostaldeko defentsaren ezagutza, beraz, lurreratzea oso ondo joan zen.
  Naziek konfiantzaz jokatu zuten. SS "Wolves" nesken batailoiak parte hartu zuen borrokan. Emakumezko gerlariek bikini batekin eta oinutsik baino ez zuten borrokan, eta horrek garaiezin bihurtu zituen. Eta hau, esan behar dut, oso erabaki adierazgarria eta polita dela.
  Naziek erasotzen jarraitu zuten... Eta berehala britainiar lurretan zubi-buruak harrapatu zituzten mugimenduan.
  Gerdak eta Charlottek, udazkeneko putzuetan oin biluziak zaplazteko, tropa ingelesei tiro egin eta garrasi egin zuten:
  - Gerra santuan, gure garaipena izango da! Bandera inperiala aurrera - aintza eroritako heroiei!
  Eta beste neska batzuek, oinutsik granadak botatzen, beren maila gorena erakutsi zuten, orroka:
  - Inork ez gaitu geldituko
  Ez gaitu ezerk garaituko!
  Ausardiaz etsaia suntsituko dugu,
  Gure borondatea monolito bat da!
  Eta benetan neskak harrigarriak ziren. Eta hain zuzen ere - neska hauek super dira!
  Eta sostuak ere kendu eta halako eraso ezinezkoa erakutsi zutenean, benetan - super!
  Gerdak, aurkariei tiro eginez, irrintzi egin zuen:
  - Inork ezin gaitu garaitu!
  Eta orpo hutsarekin granada bat bota zuen. Eta etsai asko suntsitu.
  Charlottek ere limoi bat bota zuen bere behatz hutsez, etsai mordoa urratu eta kirrinka egin zuen:
  - Komunismo arioaren alde!
  Christina ere borrokatzen du aurkariak moztuz eta orroak:
  - Ama Prusiarentzat!
  Magdak heriotza-opari hiltzaile bat bota zuen orpo hutsez, kuxkuxka:
  - Mugarri eta lorpen handiengatik!
  Neskak oso amorratuta daudela dirudi. Eta euren klasea erakusten dute. Eta nahiko esanguratsua.
  Non dago nesken taldearen aurka, batez ere txapetak kendu badituzte - aurre egin!
  Neskek, noski, klasea erakusten badute, oso nabarmen erakutsiko dute.
  Eta nola orro egiten duten biriken goialdean.
  Bai, non dago Hirugarren Reich honen aurka aurre egiteko...
  Baina azkenean, Fritzek Londres saihestu zuen. Eta bere laukietan mugitu zen.
  Eta Churchillek Kanadara ihes egiten du.
  Britainiarrek Londres errenditu zuten suntsipena ekiditeko. Eta, oro har, nahiko ahul eutsi zion. Eta elkarrekin garaitu zituzten.
  Ingalaterra erori zen. Alemaniaren aldeko errege bat jarri zuten tronuan eta Mosley lehen ministroa buru zuen gobernua eratu zen.
  Orduan hasi zen Ingalaterrako kolonien konkista. Eta alemaniarrak ekialdera joateko prestatzen ari ziren. Eta tanke berriak bildu zituzten. T-4 pistola indartsuago baterako berritu zen. Eta T-3-k kanoi luzeagoa zuen pistola bat lortu zuen.
  Churchillek, noski, buztana hanken artean eman eta Estatu Batuei gerran sartzeko eskatzen hasi zen. Baina Amerikak naziak zein indartsuak ziren ikusteko gogoa galdu zuen.
  Eta teknologian aldaketa batzuk egon dira. Alemanek, "Tiger" egiten, motorra eta transmisioa elkarrekin jarri zituzten eta bloke batean eta zeharka, dorrea txikiagoa eta estuagoa egin zen, eta karroza arinagoa eta praktikoago batera aldatu zen.
  Ondorioz, "Tigrea" bi metro baino gutxiagokoa izan zen eta hogeita hamazortzi tona baino gutxiago pisatzen zuen. Horrek, zazpiehun zaldiko motor batekin, mugikortasun ona ematen zion. Eta babesa are hobea zen, armadura maldaren azpian zegoenez. Eta, beraz, depositua besterik gabe ez da hartzen.
  Kotxe hau paregabea zen.
  Britainia Handia kapitulatu eta mendean hartu ondoren, koloniak harrapatzeko prozesua hasi zen.
  Alemanek ez zuten denborarik izan SESB erasotzeko berrogeita bat urteko udaberrian. Eta udan begi bistakoa zen negua baino garaiz ez zirela iritsiko!
  Beraz, Hitlerrek momentuz Errusiara ez joatea erabaki zuen. Eta Ameriketako Estatu Batuek bonba atomiko bat sor dezaketenez, lehenik menderatu behar dituzu. Amerika atzerrira iristea erraza ez den arren. Baina behar dugu...
  Lehenik eta behin, alemaniarrek 1941eko maiatzean Icarus operazioa burutu zuten Islandia harrapatzeko. Eta ausarta eta inteligentea zen. Gero Groenlandiara eta gero Kanadara.
  Elkarrizketa bat egon zen - Stalinek Ardatzaren koalizioan sartu nahi al zuen? Eta Estatu Batuekin gerrara ere joan? Tentazioa, noski, handia izan zen. Baina Stalinek koherentzia mantendu zuen... eta ez zen gerran sartu.
  Eta alemaniarrak AEBetara hurbiltzen ari ziren. Japoniak Amerikako flota garaitu zuen Peruko portuan eta lur asko hartu zituen. Alemaniarrek India ere harrapatzea lortu zuten. Eta haien mugimendu sendoa izan zen.
  Hitlerrek Argentinan eta Brasilen tropak pilatzea agindu zuen. Eta han indar izugarriak biltzeko. Eta Kanadatik ere mugitu. Japoniak AEB eta Panamako istmoa blokeatu zituen. Eta bi aldeetatik amerikarrei presioa egiten hasi ziren.
  Alemaniarrek Argentina eta Brasil konbentzitu ahal izan zituzten Estatu Batuen aurkako gerran sartzeko. Hirugarren Reich-aren agintea handia zen. Amerikak ekonomia indartsua du, baina armada nahiko ahula. Eta gogor presionatzen ari da. Eta itsasoa, japoniarrek ia flota osoa hondoratu zuten. Eta Amerika itsaspeko flotaren erasopean zegoen. Eta ontzi eta hegazkin-ontzi indartsuen porrot birringarriak oso indartsuak. Horrek ere denak suntsitzen ditu.
  Hitlerrek etsaia sakatzeagatik hartu zuen eta hezur hautsi bat bezala birrintzen hasi zen. Eta min hartu zuen.
  Eta neskak amerikarrak birrintzen ari dira zeruan. Eta bertsio modernizatuan "Tiger" tankea auto polit bihurtu da. Eta denak kolpatu zituen mailu-jaka bat bezala.
  Hitler, esaten den bezala, hiltzaile amaitzailea da. Eta Wehrmacht-eko neskak halako gerlari hiltzaileak dira eta etsaia jo zuten.
  Esaterako, Hirugarren Reich-eko bi pilotu -Albina eta Alvinak A deitzen zieten- karratu bat, oso azkar lortu zituzten kontuak. Marseilla txapelduntzat hartzen zen bitartean. 1943ko ekainerako, bere kontua laurehun kotxetara eraman zuen eta, ondorioz, Burdin Gurutzearen Zaldun Gurutzea jaso zuen urrezko haritz hosto, ezpata eta diamanteekin. Eta hau bosgarren gradua da.
  Baina Albina eta Alvina harrapatzen ari ziren jada. Bakoitzak eroritako hirurehun ibilgailu gaindituta, Burdin Gurutzearen Zaldun Gurutzea jaso zuten zilarrezko haritz hostoekin, ezpatekin eta diamantekin. Baina orain jada laurehun hurbiltzen ari ziren. Eta ez ziren geldituko.
  Hona hemen Albinak oin biluziak bolantearen pedaletan sakatu eta txio-txintxo egin zuen:
  - Aintza Aberri handiari!
  Eta hegazkin amerikar pare bat bota.
  Alvinak, tiroka jarraituz, jo zuen ere. AEBetako armadako bi hegazkin bota zituen oin hutsik eta kirrinka egin zuen:
  Gorrotoaren irudikapena gara!
  Neskak banandu egin ziren. Borrokan oso bizkorra dira.
  Albinak kanoia bota zuen eta txistu egin zuen:
  - Aintza Aberriari - azotea!
  Honekin ados zegoen Alvin:
  - Aintza itzela!
  Alemanek oso gogor estutu zituzten amerikarrak. Eta beren hegazkinaren kalitatea hartu zuten.
  E-50 garapen ona izan zen. Tanke hau armadura-zulatzaile eta su azkarreko kanoi batekin atera zen. Eta aurrealdeko babes onarekin.
  Sherman estatubatuarra ez da bere arerioa. Baita Pershing ere. E-50 makina bat piztia zela frogatu zen.
  Berrogeita hirugarren urtean alemaniarrak Groenlandian finkatu ziren, eta Kanadan finkatu zuten. Aldi berean, diplomazia alemaniarrak bere alde irabazi zuen Brasil, aspaldi esanekoa zen Argentinarekin batera. Eta sustapena hegoaldeko zubi-buruetatik hasi zen.
  1944 urte erabakigarria izan zen. Alemaniako eta japoniar tropek Mexiko inbaditu zuten, eta ia Kanada osoa hartu zuten, Alaska ere inbadituz. Eta gero etsaiak azkenean Estatu Batuetara eraman zituzten. Bere lurraldean, benetako borrokak hasi ziren gertatzen.
  Eta, jakina, E serieko tanke alemaniarrak oso arriskutsuak eta borrokarako ibilgailuak zirela erakutsi zuten. Non daude amerikarrak aurretik. Faxistek badute halako indarra.
  Batez ere Gerda tankeen tripulazioak erasoan eta AEBetako tropak birrintzen ari direnean.
  E-50 serieko auto bat du, arina eta azkarra. 100 EL-ko kanoi luzera eta 105 mm-ko pistola kalibrea ditu. Halako pistola batek zapaltzen badu.
  Gerdak joystick botoia sakatu zuen bere behatz hutsez, jaurtiki bat jaurti zuen, etsaia zehatz-mehatz joz eta kirrinka:
  - Aintza Hirugarren Reich-ari!
  Charlotte, neska ilegorri honek ere kolpea eman zien, bere behatz biluziak erabiliz, amerikarrei eta txio egin zuen, hortzak agerian utziz:
  Aintza gure tropa garaitezinei!
  Kristinak ere hatz hutsekin hanka arin eta zizelkatuak kolpatu zituen eta oihu egin zuen:
  - Aintza Wehrmacht-en heroismoari!
  Magdak, hanka biluzietako hatz luze eta dotoreez baliatuz, kolpeka eta irrintzi egin zuen:
  - Aintza Wehrmacht garaiezinari!
  Eta lau neskak hartu eta orroka egingo dute biriketan:
  - Benetako arranoak gara, eta heroismoz beteak! Eta txoriak bezala hegan egiten dugu, Aberri ausartaren semeak!
  Gerdak tiro egin zuen berriro behatz hutsez. Ameriketako autoa jo eta txistu egin zuen:
  - Ez, semeak ez, alabak baizik!
  Charlottek kotxe amerikarrari tiro egin zion, bere dorretxoa erauzi eta txioa egin zuen:
  - Noski, alabak oso heroikoak dira!
  Christinak bere aurkariari zaplaztekoa eman zion. Etsaia zeharkatu eta zeharkatu zuen, eta txistu egin zuen, hortzak agerian:
  - Heriotzaren benetako makinak gara!
  Magdak ere tiro egin zion etsaiari. Etsaiaren armadura hautsi zuen, etsaiaren bekokia kolpatu eta oihu egin zuen:
  - Eta gu munduko makinarik perfektuenak gara!
  Eta neskek uluka egin zuten koruan:
  - Aintza Alemaniari, aintza, tankeak aurrera doaz! Hirugarren Reich-eko dibisioek ongietorria ematen die jende ausarta!
  Laburbilduz, alemaniarrak oso ondo ari ziren, eta haien tropak garaipen bata bestearen atzetik lortzen ari ziren.
  Estatu Batuek, noski, ekonomia indartsua dute, baina teknologia aldetik galdu egin zuten. Batez ere tankeak eta jet-hegazkinak. Alemaniarrek ME-262 X zuten jada serieko ekoizpenean, eta hegazkin hau bizirauteko modukoa zen, orduko 1150 kilometro baino gehiagoko abiadura eta 30 mm-ko bost hegazkin kanoiz armatuta. Amerikarrek ezin diote horrelako makina bati aurre egin.
  Alemanek ere bazuten XE-262 txori bat, fabrikatzeko erraza, ia osorik egurrez egina, oso arina eta maniobragarria. Baina XE-262, masa txikiegia eta abiadura handia zirela eta, zaila zen kudeatzen eta trebetasun handiko pilotuak behar zituen. Baina handia zen Huffmanen estilorako, hurbilketa lan egiten zuena. Eta hurbiletik birrindu zituen amerikarrak.
  Baina Marcelez gain, bi neska ere baziren: Albina eta Alvina. Erortutako hirurehun hegazkin baino gehiago gainditu zituzten eta Burdin Gurutzearen Zaldun Gurutzea jaso zuten zilarrezko haritz hostoekin, ezpatekin eta diamantekin. Urrezko haritz hosto, ezpata eta diamantedun zaldunen gurutzeek orain arte bostehun hegazkin baino gehiago bota zituzten Huffmanek eta Rudelek, erasorako hegazkin mitikoek, bostehun tanke baino gehiago eta lurreko beste helburu asko bota zituzten. Eta beste hamazazpi hegazkin.
  Hirugarren Reich-ean, Burdin Gurutzearen Zaldun Gurutzearen seigarren gradua ere onartu zuten platinozko haritz hostoekin, ezpata eta diamanteekin, eroritako mila hegazkinetara, edo tanke hautsi kopuru bera iristen zirenei.
  Zaldunen Gurutze honek gutxienez ehun diamantez lotu behar zuen, eta beste Zaldunen Gurutzeek baino handiagoa izango zen. Beraz, saria ohorezkoa ez ezik, garestia ere izan zen.
  Albina eta Alvina zeruan zehar hegan egiten ari dira. Beren hegazkin yankeeak bota eta hortzetatik abesten dute:
  - Neska ederrak,
  Lagun bikainak...
  Ikaragarriak izango ziren mutilak -
  Eta ostikada bikainak!
  Albinak oin biluzien laguntzaz hegazkin-pistola zuzendu zuen, estatubatuarrari kolpeka eman eta kirrinka egin zuen:
  - Begi alaien argiak!
  Eta keinua egin zion bikotekideari. Bere parekoa moztu zuen. Etsaia puskatu zuen bere behatz biluziak erabiliz eta txio egin zuen:
  - Komunismoaren eta gure garaipen loriatsuen alde!
  Albinak bere bikotekidea zuzendu zuen, hegazkin yankeea botaz:
  - Komunismo arioaren alde!
  Eta bi neskak barrez lehertu ziren.
  Bitartean, gerrak jarraitu zuen. Amerikarrek argi eta garbi galtzen ari ziren teknologian eta prestakuntzan etsai onenaren aurrean, eta baita atzerriko dibisioak erabiltzen ere.
  Bereziki, yankiek Sherman tanke nagusia dute. Tira, non dago Alemaniako E-50 nagusiaren aurka. Nazien makinak 250 milimetroko aurrealdeko armadura zuen, alboko armadura 170 milimetrokoa eta hirurogeita hamar tonako pisua, 1200 zaldiko motor batekin, motorra bultzatzearekin.
  Kontuan izan behar da Sherman ezin zela Alemaniako aldean sartu ere egin, E-50-ren armadura maldatsua baita. Hamazazpi oineko pistola zuen Sherman-ek ere, Firefly-ak, ez zuen alemaniar bat eraman. Baina tanke hau ez zen masiboa.
  Eta alemaniarrek konfiantzaz hartu zuten Amerikako tankea bost kilometrora. Gainera, silueta altua du. Amerikarrek zertxobait hobeto zuten Pershing. Baina tanke hau ez zen Sherman bezain masiboa, eta, hala ere, bere 90 mm-ko pistola ez zen nahikoa borroka eraginkorra izateko.
  "Supershing" bakarrik sartu ahal izan zen Alemaniako E-50 alboan. Pistola baten abantaila eta 90 mm-ko kalibrea eta 73 EL-ko kanoi luzera. Baina, bestalde, suaren abiadura minutuko lau tiro baino ez da hamabiren aurka E-50 alemaniarrarentzat, eta berrogeita hamar tonako pisua handiegia da 500 zaldiko motor batentzat. Bai, eta armadura ez da nahikoa. Alemaniako mastodonte nagusiaren kopetan, amerikarrek oraindik ez zuten apurtu. Eta Fritz-ek ere E-75 bat zeukan 128 mm-ko kalibreko pistola eta 210 mm-ko alboko armadura-lodiera maldetan, are babes hobearekin eta 1500 zaldiko motor batekin.
  Beraz, hasiera-hasieratik, AEBak galtzen ari ziren. T-93 tankeak bakarrik, zehatzago esanda, laurogeita hamahiru tonako kanoi autopropulsatua, 305 mm-ko aurrealdeko armadura-lodiera eta 155 mm-ko kanoi batekin, mastodonte alemaniarrei aurre egin ahal izan die.
  Baina autopropulsatutako pistola honen gidatzeko errendimenduak ez zuen garrantzirik, suaren abiadura ere bai. Eta alemaniarrek hegazkinekin suntsitu zuten.
  Beraz, amerikarrak oro har ez zeuden ondo, eta itxaropenik gabe galtzen ari ziren.
  Eta alemaniar tropak gero eta hurbilago zeuden New Yorkera eta Washingtonera.
  Rooseveltek Hitlerri bakea eskatu zion.
  Baina Führer-ak inolako baldintzarik gabe amore osoa nahi zuen. Washington inguratuta zegoen. Eta naziek AEBetako hiriburuaren aurkako erasoa hasi zuten.
  Gerda tankerako tripulatzaileak bihar distiratsuagoa lortzeko borrokatu zuen. Eta arazorik gabe irabazi zuen.
  Neska behatz hutsez ez ezik, bularretako titi gorritxoekin ere tiro egiten hasi zen. Eta horrek asko lagundu zuen.
  Charlottek ere tiro egin zuen joystick-aren botoian bere rubizko titiak sakatuz eta txio eginez:
  - Komunismoaren handitasuna arraina ez izatean datza, balea baizik!
  Christinak, tiro eginez, joystickaren botoiak sakatuz, esan zuen:
  - Eta alemanok eraikiko dugu komunismorik handiena!
  Magdak, aurkariei titi-gorriak tiroka, erasokor esan zuen:
  - Komunismorik distiratsuena! Gora bakarrik, ez pauso bat behera!
  Gerdak kanoia behatz hutsez seinalatuz eta obus amerikarrari buelta emanez ondo zuzenduta, baieztatu zuen:
  - Komunismo arioaren alde!
  Washingtonen erori ostean, Amerikak laster kapitulatu zuen. Eta 1945eko urtarrilaren 31n gertatu zen.
  Bigarren Mundu Gerra amaitu da. Eta Hitlerren boterera igotzea Amerikaren kapitulazioarekin bat etorri zen.
  Bake aldi luzea omen zegoen. Izan ere, gerra guztiak amaitu dira, Estatu Batuak harrapatuta daude, eta zer gehiago nahi zenuke? Baina superpotentzia bat gehiago zegoen koloniekin: Japonia. Eta Hitlerrek konkistatu nahi zuen, baita SESB ere.
  1945eko ekainaren 22an Hirugarren Reich-eko armadaren inbasioa hasi zen SESBn.
  Baldintza hauetan zertan konta daiteke Armada Gorriak? Indarrak oso desorekatuak dira jada.
  Baina itxuraz, errusiarrek eta beste nazionalitate batzuek oraindik kalkulu batzuk dituzte.
  Eta oso gogor borrokatzen dute.
  Natasha, Zoya, Augustine, Svetlana nazien aurka borrokan ari dira.
  Neskak tradizioz oinutsik eta bikiniz jantzita. Eta hau da haien sinesmena. Borroka basatiarekin borrokatzen dute.
  Natashak, metrailadore batetik tiro eginez, honela dio:
  - Zertan gabiltza onak, borrokatzen dakigula!
  Zoyak, etsaiari tiro eginez, adostu zuen:
  - Ahal dugu!
  Eta granada bat bota zuen behatz hutsekin.
  Agustinak metrailetaz naziei zirriborra egin zien, eta ilusio handiz, oihu egin zuen, orpo hutsarekin granada bat jaurtiz:
  - Ni naiz gaizkiaren suntsitzailea!
  Svetlanak, gainera, etsaiari tiro eginez, eta zehaztasunez tiro eginez, etsaiak moztu eta oin hutsez lehergailu poltsa bat bota zuen, eta horregatik tankea irauli egin zen, probokatzailez esan zuen:
  - Hirugarren Reich hautsez birrinduko dut!
  Eta neskak mihia atera zuen berriro.
  Hona hemen gudariak. Haiekin ia edozein munstroren aurka borrokatu dezakezu. Eta baita Hitlerrena ere.
  Natashak, naziei tiro eginez eta Mosku defendatuz, abestu zuen:
  - Hordaren uztarriak zapaltzen gaitu,
  Infidelaren uztarriak zapaltzen gaitu...
  Zoyak, Fritz-i tiro eginez, eta bere oin biluziak oinekin jaurtiz, txistu hiltzaile bat bota zuen:
  Baina gure zainetan irakiten da
  Eslaviarren zerua...
  Agustinak, naziei tiro eginez, eta oso kementsu jokatuz, orpo hutsez granada bat emanez, jarraitu zuen:
  Eta itsasertz zoragarrietatik,
  Kolymako ertzera...
  Svetlanak pasio basatiz abesten zuen, hanken giharrekin jolastuz, eta prentsako fitxak eman zuen:
  Hau guztia gure Lurra da,
  Hau guztia gu gara!
  Eta hemen neskak, esan behar dut, harrokeria handiz eta oldarkortasun izugarriz zeudela.
  Inork ezin ditu gelditu, ezerk ezin ditu garaitu. Otso gaiztoek etsaia zapaltzen dute, tigresa gaiztoek heroiak agurtzen dituzte.
  Edo agian heroiak. Hona hemen txori baten hegaldi goreneko joko neskak.
  Eta borrokatzen badute, bihotzetik...
  Eta Alenka bere tripulazioarekin KV-13 tankean. Alemaniako konposizio piramidalei aurre egiteko prest dagoen makina. Neskak etsaiari tiro egiten dio, eta abesten du:
  - Gure tankeak, miraria besterik ez da,
  Basamortuetatik iparraldeko itsasoetara!
  Desegingo zaitugu, sinetsi Judas,
  Piztia izugarria suntsitu egingo da!
  Aniutak amorruz berretsi zuen, bere oin biluzien laguntzaz etsaiari tiro eginez:
  - Etsaia urratu eta hauts bihurtuko dut.
  Allak txandaka kargatu zuen etsaia bere behatz biluzien laguntzaz eta txio egin zuen:
  - Komunismo gorriaren handitasunaren alde!
  Mariak ere etsaia kolpatu zuen, bere beheko gorputz-adarra biluziarekin tiro ondo zuzenduta eta orroa egin zuen:
  - Garaipen ederren alde!
  Marusyak ere, bere behatz biluzien laguntzaz, mugitu zuen etsaia, kolpatuko balu bezala eta oihu egin zuen:
  - Komunismoaren ideia gorenen alde!
  Bostek nazien aurka borrokan aritu ziren amaitzaile bezala.
  Eta sobietar pilotuek ere zeruan borrokatu zuten. Bereziki, Anastasia Vedmakova eta Akulina Orlova.
  Emakumezko heroi epikoen antzera borrokatu ziren. Oin biluziak erabiliz, aire jaurtigaiak bidali zituzten. Oso egoki jo zuten etsaiak.
  Anastasiak joystick-aren botoian sakatu zuen titia gorrixka, faxista jo eta txio egin zuen:
  - Aintza komunismoaren ideiei!
  Etsaia marrubi titiak erabiliz tiro eginez, erdi biluzik Akulinak ere kuxkuxa egin zuen:
  - Aintza SESBeko heroiei!
  Hauek neska beroak eta indartsuak dira hemen. Nola borrokatzen diren benetako piztiak bezala. Eta gizakiaz gaindiko grina eta indar kolosala dute.
  Anastasiak, naziak birrinduta, kantatu zuen:
  - Zoritxarreko planetaren gainean zintzilik zegoen,
  Fritz gaiztoa iluntasunean...
  Okupatzaileak gorroto du bere aizkora,
  Zorroztu eta moztu burua!
  
  Hala ere, ez da peoia,
  Eta ez beti uztarriaren azpian ibili...
  Etsaia gaiztoak suzko marka bihurtzen ditu,
  Munduen agintari bihurtuko da!
  Eta gero Elizaveta dago SU-100 kanoi autopropulsatu batean. T-34-85 baino 100 mm-ko kanoi indartsuagoa duen makina bat eta etsaien aurka borrokatzeko prest.
  Neskak tankean, noski, bikini bakarrean.
  Elizabethek joystick botoia sakatu zuen bere behatz hutsekin, nahiko zehatz tiro eginez etsaiari, eta kuxkuxeatu zuen:
  - Komunismoaren Errusiaren alde!
  Orduan, Ekaterinak tiro egin zuen txandaka, bularreko titia gorrixka erabiliz tiro egiteko.
  Nazien tankera jo zuen eta hots egin zuen:
  - Komunismoa eraikitzeko arrakastagatik!
  Elenak ere aurkariari tiro egin zion oin biluziak erabiliz. Depositu piramidal baten barrika apurtu zuen, dena egoki egin zuen.
  Orduan txintxoa egin zuen:
  - Distiratsuena komunismoa izango dugu!
  Gero lupanula eta Euphrosinia, normalean gidaria besterik ez den arren. Baina neskak oso zehatz jo zuen, nazien tankearen muturra kolpatuz.
  Orduan, txistu egin zuen:
  - Gure komunismoa eguzkia baino argiagoa da!
  Tankeko neskak oinutsik daude eta bikini batean itxura ederra eta karismatikoa dute. Eta bularrak dituzte halako titi gorritxoekin.
  Elizabethek poz-pozik kantatu zuen;
  Uztarria zapal dezagun, sinistu faxismoa,
  Behar bada mendiak mugituko ditut...
  Aro bat izango da, komunismoaren garaia,
  Zerura hegan egingo dut abesti batekin!
  Eta berriro ere, bere titi gorridun neskak joystick botoia sakatuko du eta naziak jo.
  Beraz, Fuhrer-ak ez du gutxi aurkituko.
  Halako neskekin, argi dago SESB oraindik bizirik dagoela, eta Hitlerrek ezin duela hain erraz hautsi.
  Alemaniarrak aurrera egiten ari diren arren...
  Gerda E-50 U tankean borrokan ari da, orduan hilgarria izango da. Eta, beraz, denak tiraka ari dira.
  Joystickaren botoiak sakatzen ditu bere behatz hutsez, eta hogeita hamalau bati ukabilkada eman eta orroa egiten du:
  - Komunismoaren alde, ario handia!
  Charlottek borroka egiten du, eta bere hatz biluziekin jaurtigai hilgarri bat eta irrintziak ere bidaltzen ditu:
  - Hori bai!
  Christinak hartu eta bere oin biluzien laguntzaz kolpea eman zion etsaia jauzi hilgarri batez eta kuxkuxeatu zuen:
  - Garaipen handiengatik!
  Eta Magdak ere, salto hiltzaileko lupaneet bat bezala, orpo hutsaren laguntzaz, metrailadoreetatik lupanula eta garrasi egin zuen:
  - Supergizonentzat!
  Beraz, Armada Gorria estu dago honetatik.
  Hemen Agatha eta Adala diskete batean borrokan ari dira. Gerlariek makina kontrolatzen dute joysticken laguntzaz, eta unitaterik indartsuena zabaltzen dute. Eta horrela aurkariak birrintzen dituzte. Eta aireko bero izpiekin jo zuten. Literalki arerioen boterea suntsitzen.
  Agatak, etsaiari tiro eginez, orroa egiten du:
  - Gora nire pasioa!
  Eta orpo biluzi eta biribil batekin, sakatuz bezala.
  Adalak, etsaiei tiro eginez, ziur esaten du:
  - Boterea baino ez da!
  Eta oin biluziak ere erabiltzen ditu etsaiaren aurka.
  Neskak benetan sakabanatu ziren. Eta halakoak, demagun borroka-edertasun zuzenak.
  Beraz, SESBrentzat oso zaila da botere horri aurre egitea.
  Albinak eta Alvinak ere etsaiak oin hutsekin borrokatzen eta erortzen dituzte. Eta oso gaiztoa.
  Eta neskek Armada Gorria zapaldu eta orro egiten dute:
  - Otso zuriak fardel batean bilduta,
  Orduan bakarrik iraungo du espezieak...
  Ahulak hiltzen dira - hil egiten dira...
  Odol sakratua garbitzen!
  . 2. KAPITULUA
  Alemaniarrak eta haien aliatuak Armada Gorria presionatzen ari dira. Eta suntsitu Errusia.
  Baina sobietar neskak ere borrokatzen dute trukean. Eta euren klase gorena erakusten dute.
  Anastasia Vedmakova hegazkinera jauzi egiten da. Hark altxatzen du airera, zurrun ibiltzen da eta orro egiten du:
  - Komunismo handiaren alde!
  Neska kulerotan borrokatzen da bakarrik. Eta oso ederra da.
  Eta Akulina Orlovak bularra ere kendu zuen, eta koldar batek bakarrik borrokatzen du. Eta neska oso polita da.
  Akulina neska super bat da, eta bere oin biluzien laguntzaz etsaia bota eta irrintzi egiten du:
  - Aintza komunismoari!
  Mirabela Magnetic igeriketa soinean bakarrik zeraman. Hain neska ederra eta borrokalaria. Eta nola garrasi egiten duen:
  - Supera den neska bat daukat!
  Eta oin biluzien laguntzaz ere etsaia zulatzen du.
  Hauek neskak dira eta oso politak eta bitxiak. Eta horrela koalizio faxista osoa izotz gainean zapaltzen dute klub baten moduan.
  Baina oraindik Wehrmacht aurrera doa.
  Orduan lau neskek loria mitikoa irabazi zuten. Nahiz eta, oro har, beren bide loriatsua berrogeita batgarren urtean hasi zen. Himmlerrek konbentzitu zuen Fuhrer-a emakumezkoen batailoiak probatzeko guduetan, bereziki trebatutako ariarren eskutik.
  Borrokek erakutsi zuten emakumeak ez direla batere lotura ahulak eta ongi borrokatzen dakitela. Eta, aldi berean, gizonek baino galera gutxiago jasan. Gudariak infanterian ere borrokan aritu ziren, oin hutsik Saharako basamortuko hondar beroetan. Eta tankeak menperatu. "Tigrea" probatu ondoren, Britainia Handiko borroketan.
  Panther tankearen patua interesgarria izan zen. Historia errealean, Hirugarren Reich-eko tankerik onena eta bigarren handiena honek protagonismo handia izan zuen Pantsval-en. Bestela, "Panterak" ia ez zuten borrokatu. Ez zuten astirik izan Britainia Handiko metropolia erasotzeko. "Panthers" -2 aurreratuagoak eta indartsuagoak AEBen aurkako borroketarako seriean sartu ziren.
  Eta orain laurek "E" -50 are indartsuagoa eta perfektuagoa jaso dute, arma sendoak eta babesak bereizten dituena.
  Gudariak oso seguru sentitzen ziren. Deposituaren kontrola joystickekin modernoena da. Azken autoa. Baita gas turbina motorra ere. Baina "Panterak" -2 ere asko daude. Hogeita hamalau ez da halako makina baten arerioa.
  Gerda besaulki batean etzanda zegoen. Bikini zen. Neskak dagoeneko ohituta daude erdi biluzik borrokatzera. Basamortuko hare beroek oin biluziak erre zituzten, mendietako harri-koskorrak zola biluziak zulatzen zituzten. Baina gudariak ez ziren batere hautsi eta ez ziren hautsetan igurtzi.
  Tripulazioaren komandanteak, sari asko eman zizkionak, zera esan zuen:
  - Eta orain Errusia gure aurka dago! Abentura eta garaipen berriak zain!
  Elur burua bezain zuria astindu zuen. Ilehoria naturala, oso ederra eta beltzarana.
  Charlottek irribarre egin zuen.
  Neska honek kobre-gorrizko ilea zuen, sugarra bezala erretzen zena. Edertasuna ere bai, brontzezko beltzarana duena. Bikini batean, beltzarana, gihartsua. Oin hutsik, hondar beroa eta harri zorrotzak zapalduz.
  Suzko deabruak esan zuen:
  - Errusiarrak dira agian gure aurkaririk fanatikoenak!
  Christinak ahotsa altxatu zuen. Bere ilea kobre-horia da, sugar baten antzera ere erretzen da, baina urre kolorekoa. Eta beltzarana, giharrak eta edertasuna bera. Aurpegi adierazkorra eta aldi berean leuna. Eta bikini bat. Gainazal gogor eta errearen gainean kilometroak zigilatu dituzten hankak, baina grazia eta lerro leunak galdu ez dituztenak. Behatz biluziak txukun moztuta eta oso arin daude.
  Neska ilegorriak galdetu zuen:
  - Zergatik uste duzu hori?
  Magdak erantzun zion. Neska honek ile zuri-urdina du, ilehoria. Oso ederra, gihartsua, aurpegi adierazgarria eta zafiro-esmeralda begiak. Hankak ere gogortuta daude, takoi biribilak eta behatz zuzenak. Beharbada Magdak du aurpegirik samurrena, ia otzana, kokots ausarta izan arren. Gerdak, adibidez, gogorragoa dirudi. Christina baino apur bat leunagoa, eta Charlotte sorginaren antzera zertxobait perbertsoa.
  Magdak esan zuen:
  - Gurea bezalako sistema totalitarioa dute. Beraz, gogorragoak dira!
  Gerdak irribarre egin eta erantzun zion:
  - Sobietar tankeak txatarra mordo bat dira. Ez diegu beldurrik izan behar!
  Magdak emeki erantzun zion:
  - KV seriean, mastodontez beteta dago. Batez ere KV9.
  Neskek barre egin zuten. Azken tankea benetan "maisu-lan bat" izan zen: makinarik astunena hiru pistolarekin: bi 152 mm eta bat 122, hirurehun tonako pisuarekin eta 200 mm-ko aurrealdeko armadura. Tankeen eraikuntzan arrakastarik gabeko modeloetako bat. Ezin zen halako tanke bat garraiatu. Eta autoa dirua xahutzea besterik ez da! KV-10 seriean ere sartu zen - 107 mm-ko hiru kanoi eta berrehun tonako pisua dituen makina bat, tanke suntsitzaile moduko bat.
  Ez da ideiarik onena bi pistola deposituan jartzea. Eta baita hiru baino gehiago ere. Hemen Stalinek, noski, tirania erakutsi zuen. Eta asko oztopatu zuen herrialdean. Hala ere, Isov serieko tanke bat ere garatu zen. Baina baita erraldoia eta astuna ere. KV seriearen alde bakarra armadura malda arrazional batean ezartzeko saiakera da. Baina Armada Gorriak ez zuen gerrarik egin, eta, beraz, teknika ez zen asko hobetu. Eta ez zegoen makinak erabiltzeko borroka praktikarik.
  Oro har, alemaniarrek lau urteko atzerapena emankorrago erabili zuten benetako historiarekin alderatuta.
  Charlotte ilegorriak oin biluziak sakatu zituen joystick-ean. Mugako bunkerrean tiro egin zuten. 105 mm-ko obus batek pistola sobietarra jo eta irauli egin zuen. Borroka multzoa urratzen hasi zen, eta obusak eztanda egin zuen.
  Sorgin gorriak txistu egin zuen:
  - Zaldun izugarria naiz - zure belauniko basatiak! Ezabatu egingo ditut Aberriaren etsaiak lurretik!
  Eta perla hortzen irribarrea, eta esmeralda begien distira. Neskak benetan goi mailakoak dira.
  Kristinak barre egin zuen eta erantzun zuen:
  Orain tiro egingo dut!
  Eta etsaiari tiro egin ere. 76 mm-ko kanoi sobietar batek jaurti zuen. Obusak E-50aren kopeta maldatsua jo zuen. Eta erreboka egin zuen. Nesken belarrietara jo besterik ez zuen egiten.
  Gerdak oin biluziak zaplazteko eta txio-txintxo egin zuen:
  - A ze pasabidea!
  Eta berak egin zuen hurrengo tiroa ... Alemaniako tankeak sobietar eremu gotortuan jaurti zituzten. E-100ak ere funtzionatu zuen. Makina hau Saguaren eratorria ere izan zen. Ez da oso ideia ona bi pistoladun tanke baterako. Dagoeneko E-100 eten egin da.
  Horren ordez, "E" serieko eraso aldaketak sartzen dira seriean. Baina hau oraindik lanean ari da. Eta jaurtigaiak jaurtitzen ditu.
  Charlottek barre garratz egiten du eta oin biluziak astintzen ditu.
  - Gerra egoera izugarria da, baina joko bat bezala liluratzen du!
  Eta neskak tiro egin zuen, eta oso egoki.
  Christinak bere hortz perlatuak agerian utzi zituen. Pantera haragijalea eta harrapari bat da.
  Sobietar armak tiro egiten ari dira, eta haien aurrean meatze-eremuak daude. Alemaniako teletankeak mugitzen ari dira. Eta eraso-lehergailuek orro basatiarekin egiten dute lan.
  Muga-postuak inguratzen dira. Hitlerren hordak muga zeharkatu zuten.
  Magdak ohartarazi zuen ez zela oso zentzuduna, bere oin hutsik armadura kolpatuz:
  - Defentsa sendoa kentzen dugu, baina altzairuzko panikulak!
  Gudariek keinu egin zioten elkarri. Sobietar defentsa nahiko indartsua zen. Batez ere min asko. Eta horrek alemaniarrak atzeratu zituen. Baina hala ere aurrera egitea lortu zuten.
  Bonbardagailuak sobietar posizioetan aritu ziren, eta erasorako hegazkinak ere goitik zetozen. Armada Gorriaren eta TA-400en defentsaren sakoneran sartuz, bonbardaketen aldaketa ikaragarrienetako bat. Gehienez sei motor, jet-ak barne. Eta sobietar hiriak bonbardatzen eta suntsitzen ari dira.
  Gerdak, tiroka, irribarre batez esan zuen:
  - Borrokan, animaliak gara, baina gizon baten gogoarekin!
  Eta berriro tiro egin zuen. Sobietar kanoi bat suntsitu zuen. Oro har, maila goreneko neska bat da. Eta oso polita da.
  E-50ak sobietar posizioetara tiro egin zuen, bera ia kaltetu gabe. Kotxearen armadura inklinatuak altzairu zementatuarekin errebote bikainak eman zituen. Sobietar obusek ezin izan zituzten alemaniarrak behar bezala urratu ere egin.
  Christina "Tigre"ren probak gogoratu zituen. Orduan, masiboki ekoitzitako lehen tanke alemaniarra izan zen. Oskoletako batek ere ezin zion Tigreari kalterik eragin. Britainiarrak bere kolpeetan erori ziren. Baina hona hemen hamazazpi oineko kanoi bat, kopetan zulatua. Orduan neskak ia hil ziren. Eta hori gogoratu zuen gudariak. Zein hurbil zeuden segadun atso hezurtsutik, bere hatsa izoztua sentituz.
  Neskak zola biluzia izkinaren kontra igurtzi zuen. Benetan nahi zuen depositutik salto egin eta korrika egin. Hain gerlari zuzena da.
  Christinak alor handiz kantatu zuen:
  - Laino urdina, eta nonahi iruzurra!
  Gerlariek barre egin zuten... Haien bideoa oso sexy eta erotikoa zen.
  Eta pistolak funtzionatu eta tiro egin zuen. Gelditzea ere ez zuen pentsatu. Denek bidaltzen zuten maskorren ondoren. Sobietar posizioak txip eta zatitan hautsi.
  Atzealdeko bozgorailuetatik abesti bat entzun zen;
  Soldadua beti dago osasuntsu
  Soldadua edozertarako prest dago...
  Eta alfonbretatik bezala hautsa,
  Bidetik ateratzen ari gara!
  Eta ez gelditu
  Eta ez aldatu hankak -
  Gure aurpegiak distira
  Bota distiratsuak!
  Eta berriro ere jet-bomber baten boterea sobietar posizioetan erortzen da. Eta berriro ere, suntsipena eta eremu gotortu osoak botatzen dira. Eta pistolak norabide guztietan hegan egiten dute.
  Dozena bat tanke alemaniar aldi berean tiro egiten ari dira eta dena suntsitzen ari dira.
  Gerda Bagheera bat bezala sentitzen da ehizan. Hemen sobietar defentsaren lehen lerroa suntsitu da dagoeneko. Baina Armada Gorriko soldaduak alemaniarrei tiroka ari dira oraindik.
  Borrokalarien artean aitzindariak ere badaude. Leninista gazteak borondatez sartu ziren Armada Gorrian. Mutil gehienak oinutsik eta praka motzetan daude. Beraiek janzten dute, zalaparta.
  Eta aitzindariak hiltzen ari dira...
  Charlottek, suaren buru, garrasi egin zuen:
  - Eta aitzindariak, hori da kontua, herri osoa begira zegoen!
  Errusiarrei tiro egin zien, eta Christina, pozoitsu txistuka:
  - Belatxak dirudigu, arranoak bezala hegan!
  Eta berriro suzko irribarre bat atera zuen. Neska ederrak...
  Alemaniako hainbat tanke lurpean mugitu ziren. Eta tropa sobietarren atzealdean agertu ziren, izua eraginez eta metrailadoreak zirriborratuz. Naziak amesgaizto bateko eltxoak bezala agertu ziren.
  E-50ek hogeita hamalauren mugimendua ikusi zuen optikan zehar. Gerdak hortzak agerian utzi eta barrika apuntatzen hasi zen. T-34-76 dorre txiki batekin eta oso mugikorra duen makina sobietarra. Probatu hau eta lortu. Neska esperientzia nahikoa du dagoeneko, baina auto sobietarra Sherman estatubatuarra ez bezalakoa da oraindik.
  Eta errusiararekiko distantzia ia bost kilometrokoa da.
  Neskak orpo hutsa urratzen du, Charlottek behatz artean kilikatzen du. Neskek barre egiten dute.
  Orduan Gerdak tiro egin dio Errusiako autoari. Oskola oso hurbil dabil, ia armadura urratuz... Baina oraindik iragana. Gerdak ukabilarekin metala kolpatzen du haserre.
  Magdak bere bikoteari esaten dio:
  - Gorputza jo duzu! Errazagoa izango da bertara iristea!
  Gerdak joysticka pasatzen dio Magdari eta xuxurlatu dio:
  - Beraz, zuk zeuk egin!
  Magdak gogotsu kantatu zuen:
  - Lurra atauan dago, lurra ateburuan... - Neskak atzamar hutsez joysticka hartu eta botoia sakatu zuen, abesten jarraituz. - Lurra ikusten da atarian!
  Eta bere jaurtigaiak sobietar tankearen oinarria jo zuen. Kotxea lehertu eta zatitu egin zen. Erretzen hasi zen... Sobietar obusak lehertu ziren sabelean.
  Magdak bere hatz biluziak astindu eta kroak egin zituen:
  - Ea nola lortu dudan! Eta diozu...
  -esan zuen Charlottek, kolpeak agerian utziz.
  - Berriro hitz egiten dugu, hizkuntza ezberdinetan!
  Sobietar auto berriak agertu ziren. Hogeita hamalau joan ziren aurrena. Kotxe mugigarriak eta ugariak. Gero BT serietik pasatu ginen. Hau gurpil-beldar mota zaharkitua da. T-26 antediluviarrak ere aurrera zihoazen, Alemaniako armadurak urratzeko gai ez direnak. HF indartsuagoak eta astunagoak aurreratu ziren amaieran. Eta oinezko soldadu asko.
  Christinak barre egin zuen eta haserre egin zuen:
  Tira, erakutsiko diegu!
  Ibilgailu alemaniarrek distantzia luzetik tiro egin zuten, infanteria sobietarra lurrera atxiki nahian. Tankeak eta beste izaki bizidun batzuk ere suntsitu zituzten.
  Sobietar erasoko hegazkinak ere agertu ziren zeruan: Ilys ospetsua. Alemaniako formazioari eraso zioten. Hitlerren borrokalariak haiengana joan ziren. Benetako zabortegia izan zen. XE-262 borrokalari alemaniarrak, oso bizkorra eta maniobragarritasunarekin. Sobietar teknologiari eraso egiten diote, burdina bat bezala sakatuz.
  Charlottek berriro tiro egin zuen. Sobietar BT-ra sartu eta hazi egin zuen:
  - Letra hau ez da maitagarrien ipuina... Maitagarrien ipuina aurretik izango da!
  E-50 gelditu eta sobietar kontraerasoa islatu zuen. Ez oso esperientziadun komandoak tankearen erreserba hiltzera bota zuen. Eta errusiar autoak kolpatu zituzten - oilaskoak astinduan bezala. Eta gogor borrokatu zieten.
  Gerdak tiro bat bota, hogeita hamalauen kopeta hautsi eta txistu egin zuen:
  - Zer da Sortzailea - infernu zauritua!
  Charlottek ere tiro egin zuen, helburua aurkituta, sobietar autoak lerro zuzen batean mugitu ziren, eta neskek tiro egitea lortu zuten. Eta orokorrean, lau fenomeno hau.
  Harpia gorriak kantatu zuen:
  - Gure pozoiak denak hiltzen ditu!
  Eta gudariek su egiten jarraitu zuten, hortzak zaldiak bezala hain sendo eta handiak agerian utziz.
  Christinak txio handiz egin zuen:
  - Gure pozoiak denak hiltzen ditu!
  Magdak, hogeita hamalaua joz, zaunka egin zuen:
  - Hau da gure emaitza!
  Veronica, Oksana eta Natasha, beste neska batzuekin batera, ingurazioa utzi zuten. Nesken batailoiari atzealdera erretiratzeko agindua eman zioten, gudariek ia ez baitzuten tankearen aurkako armarik. Stalenida Pavlovnak gerran esperientzia izan zuen, boluntario gisa Espainian. Eta ulertu nuen mugako tropek ezin ziela eutsi "E" serieko tankeei. Neskek, ordea, hainbat garraiolari kanporatu zituzten, baina beraiek izan zituzten galerak.
  Orain batailoia sakabanatu eta atzera egin zuen.
  Veronica, Oksana eta Natasha, botak botata, oinutsik irteten ziren, eta blusa argiekin. Sobietar tropak ez daude prest tankeen zutabe astunak uxatzeko. Eta, besterik gabe, ez dago ezer E-50 depositua apurtzeko. Aukera bakarra pistak kaltetzea da. Baina makina honetan arrabolak gurdi bereizietan kokatzen dira, eta oso zaila da horiek desgaitzea.
  Neskak ekialderantz mugitzen ziren basoan barrena, eta talde txikitan. Oso hunkigarriak ziruditen. Prakak sartu zituzten, eta alkandora argiekin bakarrik. Ile luzea, ilehoria, kizkur samarra jaisten zen. Belarrak oin biluziak atsegin handiz kilikatzen ditu, eta batzuetan kolpeak aurkitzen dira. Guztiak oso erotikoa dirudi. Bularrak alkandora meheen bidez erakusten dira.
  Veronikak, oin hutsez belarra arrastatuz, dio haserre:
  - Arraioa - gerra hasi berri da, eta dagoeneko atzera egin behar duzu!
  Oksanak, bere ile ilehoria apur bat gorrixka zuen, hortzak irribarre eginez, erantzun zuen:
  - Eta ez nuen ilusio berezirik! Hitlerrek ia mundu osoa konkistatu zuen... Saiatu halako jendetza batekin, maneiatu dezakezu!
  Natashak ile zuria astindu zuen eta esan zuen:
  - Denek atsegin egin nahi dute... Zaila da haiei aurre egitea! Leial izatea ez da erraza!
  Veronikak baietz egin zuen. Bere ilea oso urrezkoa eta ederra da. Handia da.
  Baina Victoriak harrapatu zituen. Neska ilegorri bat. Ilea sua bezalakoa da. Eta hain garratza. Haizeak harrotu zuen eta, antza, pankarta proletarioa da astintzen, halako ile sutsu bat.
  Victoriak alkandora kendu eta enborra agerian utzi zuen. Bularrak beteak zituen, titiak gorrixka, amatxoak bezala. Gerlari ederra. Eta bere gorputz sendo eta trebatua agerian geratzen da.
  Natashak barre egin zuen eta enborra biluzi ere egin zuen, ohartu zen:
  - Eta gure gorputzak ederrak dira... Amazonas besterik ez gara!
  Veronikak burua astindu zuen.
  - Ez al da erradikalegia - bularra agerian uztea! Dezentzia arauak jarraitu behar dituzu!
  Victoriak burua astindu zuen eta kizkur gorriak astindu zituen.
  - Gizarte komunista batean - moralaren arauak, kontzeptua erlatiboa da. - Neskak bular biluziak astindu zituen, bere titi gorritxoak oso erakargarri egiten zuten. - Biluzik egotea ez da bekatu. Zehatzago esanda, bekatuaren kontzeptua apaiza da, baina gure kredoa moral burgesarekiko askatasuna da!
  Natashak baieztatu zuen, bere busto oparo eta elastikoa astinduz:
  - Naturatik gertuago! Naturaletik gertuago! Eta biluztasun naturala!
  Oksanak ere irribarre egin zuen eta enborra biluzi zuen. Izan ere, udako beroan, zein atsegina den bularrak biluzik daudenean. Eta haizeak jotzen ditu. Neska eder bat, eta biluztasuna dator. Neska guztiak atletikoak dira, irudiekin, gerlarien gorputz biluziek oso harmoniatsuak dirudite.
  Neska ederrak ibiltzen dira bidetik. Oso maitagarriak eta oso erakargarriak dira.
  Veronikak txin-txin egin zuen, burua astinduz.
  Baina ez da batere estetikoki atsegina!
  Victoriak burua astindu zuen negatiboki.
  - Ez! Gorputz bikainak ditugu! Eta biluzik ikusten dugu bikain!
  Natashak baietz egin zuen, eta saltoka, esan zuen:
  - Ona zen biluzik egotea... Hemen etorri zen Ilitx pistola batekin!
  Oksanak bularra laztandu zuen eta kirrinka egin zuen:
  - Egia esan, nire bustoa super da!
  Victoriak gogotsu kantatu zuen:
  - Ai, neskak, eta gu sarraskilariak gara! Diru-zorroak, zorroak eta zorroak! Dolarrak ikusi ditugu - urrezko mendiak!
  Natashak, bular biluziak astinduz, irribarrez kantatu zuen:
  - Biluzik egoten ziran, oinutsik, gaizto!
  Eta laurak barrez lehertu ziren. Neskek oin hutsez kolpatzen zuten, takoi hutsak altxatu zituzten. Gerlari ederrak. Haien atzean motxilak eta PPSh eraso fusilak daude. Gerlari politak, oso zoragarriak.
  Veronikak emeki esan zuen:
  - Jainkoaren aurrean, denok gara berdinak... Eta liskarrengatik erantzun beharko dugu!
  Natashak barre egin zuen eta erabaki osoz erantzun zuen:
  - Ez dago jainkorik! Hau maitagarrien ipuin bat da!
  Victoriak, bere bular biluzi eta beltzaranak astinduz, gogotsu oihukatu zuen:
  - Jainkoa mundu honetako boteretsuek asmatu zuten herria menpean mantentzeko!
  Veronikak bere urrezko burua negatiboki astindu zuen.
  Nork sortu zuen orduan unibertsoa?
  Victoriak barre egin zuen eta erantzun zuen:
  - Unibertsoak berak zuhaitz baten hostoak bezala hazten dira. Ezerezetik hazten dira. Infinitu urrunean unibertsoko zuhaitz bat hutsetik hazten hasi zenean, eta orduz geroztik unibertso asko agertu dira.
  Natashak barre egin zuen eta mihia atera zuen, esanez:
  - Bero dago! Prakak erantzi ditzakegu?
  Victoriak ideia hau onartzen zuen:
  - Ideia bikaina da!
  Eta hiru neskak aho batez prakak kendu zituzten, kuleroetan geratuz. Eta zein gorputz sendo eta gihartsu duten. Besterik gabe, bikaina, eta aerobatika.
  Oksanak pozez kantatu zuen:
  - Labezomorroak antenak ditu, neskak kulero biluzik!
  Veronica bakarrik geratu zen prakak bilduta eta alkandora jantzita. Hark errieta handiz erantzun zion:
  - Ez da ona horrela biluzik egotea! Zer ikusten badigute!
  Natashak barre egin zuen eta erantzun zuen:
  - Eta ikus dezatela! Gizonak hunkitzea maite dut!
  Victoriak barre egin zuen, ia izter biluziak astindu zituen, eta erantzun zuen:
  - Gizonak zaborra dira - ezkutua besterik ez!
  Eta oin hutsez onddo berri bat joz, gaineratu zuen:
  - Zein polita den zaldi bat hartu eta ibiltzea!
  Oksanak irribarre batekin adierazi zuen:
  - Laztantzen zaituztenean, polita da... Batez ere gizonak gazteak badira, guapoak...
  Natashak neskei gogorarazi zien:
  - Gogoratu, mutila harrapatu genuela. Ume zoragarria, eta ziur perfekzio handia duela bere urteetatik haratago!
  Victoriak ezpainak miazkatu zituen eta ahotsean lizunkeriaz esan zuen:
  - Ederra izango litzateke egiaztatzea!
  Veronikak haserre egin zuen zaunka:
  - Zein gauza gaiztoak esaten dituzun! Ezin duzu barre egin jendearen sentimenduez horrela! Batez ere alemanari dagokionez, baina mutila!
  Oksanak barre egin zuen eta erantzun zuen:
  - Barkatu, baina nire bihotza hain nazkatuta dago...
  Natashak erraz baieztatu zuen:
  - Alemanak aurrera doaz, eta zerbait on batekin amestu nahi dut! Adibidez, mutilei buruz!
  Victoriak iradoki zuen barrez:
  - Eta benetan gizonak harrapatzen badituzu? Oso handia izan zen!
  Veronikak gogor erantzun zion:
  - Emakumeak apaltasunez apainduta daude, ez jazarpen harrokeriaz!
  Victoriak negatiboki astindu zuen bere buru sutsua. Oin biluziak zaplazteko eta zaunka egin zuen:
  - Ez! Ez dago plazer handiagorik, gizon bat bera aukeratzea eta ohera arrastatzea. Deabru ilegorriak bere kizkur kobre-gorriak astindu eta jarraitu zuen. - Hori da plazeragatik sasi artean ezartzea, eta ez korridoretik jaistea.
  Veronikak zorrotz esan zuen:
  - Arrazoirik gabeko sexua tonto baten seinale da! - Eta gaineratu. - Hau moral komunistaren arauen kontrakoa da!
  Victoria ez zegoen ados:
  - esan zuen Leninek berak - emazteak arruntak izan beharko lukete!
  Natashak barre egin zuen eta esan zuen:
  - Tira, ezin dut esan gizonengana horrela bota nuenik, baina polita da paper aktiboa egitea! Zuk zeuk aukeratu nori jo nahi baduzu! Baina gure aldetik ez dator horretara.
  Victoriak baietz egin zuen baietz.
  - Bai, neskak bakarrik ditugu... Baina hesia gaindi dezakezu! - Neskak txintxoa egin zuen atsegin handiz. - Baserritarrak, mujikak... Gure gizonak sutsuki arrastaka dabiltza sabelean!
  Veronikak burua negatiboki astindu zuen.
  - Ez, Leninek ez zuen inoiz hori esan!
  Natashak protesta gisa oihukatu zuen:
  - Ez, horixe esan zuen Vladimir Ilitxek! Komunismoan, dena izango da komunean, emazteak barne!
  Victoriak barre egin zuen eta marmar egin zuen:
  - Emakumeak onak dira... Gizonak oraindik hobeak! E, harrapatzea, han konpainia oso batek bortxatzea.
  Neskek barre egin zuten batera. Eta Victoriak, irribarrez, gehitu zuen:
  - Eta gero fusilaren ipurdiarekin jo zuten! Eta orpoak su leun batekin eta korbitaz hautseztatuta!
  Natashak kolpe bat eman zuen oin hutsarekin eta kuxku egin zuen:
  - Orpoak pozik daude banbuarekin jotzen dituztenean! Hemen Txinan neska-mutilak zola biluzian makilekin kolpatzen zituzten. Eta maite zuten!
  Victoriak gustura kantatu zuen:
  - A ze tortura Hollywooden! Katak bakarrik, ez pertsonak!
  Veronikak zentzuz adierazi zuen:
  - Hemen pikutara joango zara... Torturatu egingo zaituzte, eta zure orpoak banbuarekin ez ezik, burdina goriarekin ere erreko dira!
  Natashak kantatu zuen, ukabilak ondo estutuz:
  - Bele beltza hurrengo atean!
  Victoriak, titi biluziak astinduz, titi gorriekin, jarraitu zuen:
  - Sehaska, eskuburdinak, ahoa urratua!
  Oksanak, bularrak ere biluzik dituen eta aldakak astinduz, erantzun zuen:
  - Zenbat aldiz borrokaren ondoren nire burua!
  Veronikak bultzatu zuen bulkada, oin biluziak zapalduz:
  - Jendez gainezka dagoen mozketatik nora hegan egin nuen ....
  Natashak hots egin zuen amorruz, bularrak astinduz:
  - Non dago aberria! Utzi dezatela garrasi itsusi!
  Victoriak kolpeak eta irrintziak egin zituen, aldakak bihurrituz, kulero gardenek apenas estalita:
  - Eta gustatzen zaigu, ederra ez bada ere!
  Oksanak txistu egin zuen, belaun beltzaranak astinduz:
  - Konfiantzazko puta!
  Veronikak hasperen batekin esan zuen:
  - Sobietar mugako zaindariak gara. Eta hesi putak bezala ari gara hitz egiten. Hori posible al da...
  Victoriak erantzunez abestu zuen:
  - Eskerrik asko Stalin liderra! Begi ergel eta hutsentzat! Zorri bat bezala garelako, ezin zara bizi!
  Natashak deabru gorriari ukabilarekin mehatxatu zion:
  - Nu, ez zara galgora! Atal berezi batean egongo zara!
  Victoriak ziur esan zuen:
  - Laster alemaniarrak Moskura etorriko dira... Eta dagoeneko Stalin kaiola batean eramango dute!
  Oksanak barre egin zuen eta aurka egin zuen:
  Uste duzu gerraren emaitza aurretiko ondorioa dela?
  Victoriak nahiko serio erantzun zuen:
  - Nola bestela? Hitlerrek munduaren erdia baino gehiago du okupazioan, gehi Japonia eta bere koloniak. - Neskak haserre zapaldu zuen bere oin dotore eta biluzik. - Eta tanke duinrik ere ez daukagu! KV seriea autoen parodia da. T-34 txikiegia da. Baina tanke normal bat ez da sortu! Eta armadura-zulatzaileak alemaniarrak baino okerragoak izango dira!
  Natashak hasperen handia egin zuen eta gurg egin zuen:
  - Honekin ados egon behar dugu! Ai, gure tankeak hain inperfektuak dira oraindik. Zer gertatzen da KV? Bai, hausten dira...
  Neskak isildu egin ziren eta jolasa jaitsi egin zen.
  Izan ere, gerrako lehen orduek erakutsi zuten T-34-76-k ez duela guztiz fidagarria den transmisio-kaxarik, eta are gehiago KV serieak. Eta gaiztoa dena, zenbat eta astunagoa den depositua, orduan eta ahulagoa da mugimendura egokitzen. Eta 200 mm-ko aurrealdeko armadura ez da nahikoa 88 mm-ko Panther-2 kanoiaren oskolak eusteko, eta ez E-50arena.
  Ustekabean gertatu zenez, Alemaniako autoak neurri handi batean indartsuagoak dira aurrealdeko armaduran eta kolpea hartzeko gaitasunean. Eta sobietar teknologiak argi eta garbi huts egiten ari da.
  Hala ere, historia errealean, alemaniarrek irabazi zuten lehen ordu eta egunetan. Baina ez zuten halako tanke eta hegazkin kopururik, eta jet hegazkin ikaragarririk. Eta ez zegoen hogeita bi tona baino pisu handiagoko autorik. Oro har, alemaniarrak harrigarriro ahulak izan ziren berrogeita batgarren urtean. Eta, aldi berean, arraroa zen aurkari indartsuago bat garaitzea. Eta, orain? Nazien karta guztiak: borroka-esperientzia, tropen mugikortasun hobea, defentsetan sartzeko gaitasuna - areagotu egin dira. Eta Fuhrer ez da hiru mila eta erdi tanke arin eta welter, hamar mila astun baizik. Eta jet-hegazkinak, printzipioz, helizea ez da arerioa.
  Eta Armada Gorria oraindik hobeto prestatuta dago erasoan defendatzeko baino. Eta soldaduei irakatsi zieten bere lurraldean etsaia irabazten, eta ez berea defendatzen. Noski, gauza batzuk hobetu egin ziren. Molotov linea osatu zen. Hau jada abantaila bat da. Ingeniaritza aldetik defentsa lerroa berrogeita batgarren urtean baino askoz sendoagoa da.
  Gainera, tropak historia errealean baino hobeto mobilizatzen dira oraindik. Eta kolpea uxatzeko prest. Baina, hala ere, defentsan entrenatzea ez da oso ona. Izpiritua ez da oso iraingarria. Abiazio franko pasatzen da. Eta pilotuen prestakuntza maila ezin da alemanarekin alderatu. Baina Fritzek esperientzia izugarria dute.
  Botere oreka berrogeita batgarren urtean baino askoz okerragoa da. Orduan SESBk lau aldiz tanke eta hegazkin gehiago zituen, eta oraindik erori egin zen. Eta, orain? Orain alemaniarrek abantaila bat dute kalitatean eta kantitatean. Gainera, tankeetan, kalitatea oh, nola nabaritzen da nazien alde. Bai, eta abiazioa ere bai.
  Agian horregatik dira hain ezkor lau neskak.
  Gudariak ez dira batere hasten.
  Natashak, zuhaitzen sustraiak zapalduz eta oin biluzietan kiskar bat sentituz, ohartu zen:
  - Bizkarra erakutsi diegu etsaiei! Edo agian hobe litzateke zutitu eta duintasunez hiltzea!
  Victoriak buru gorria astindu zuen.
  Zer aldatuko da gure heriotza? Naziek bakarrik harrotuko dute garaipen berri batez!
  Veronicak adostu zuen:
  - Ondo! Gure heriotzak erramu faxistak baino ez ditu gehituko! Eta azken armak lortu eta nazien aurka borrokatu beharko zenuke.
  Oksanak eszeptikoki esan zuen:
  - Baina nola? E-50aren aurka, armarik ez!
  . 3. KAPITULUA
  Neskak isildu ziren... Eta benetan, zer tanke mota da E-50? Diseinu trinkoa duen makina bat, bi metro azpitik eta armaduraren inklinazio angelu handiak dituena. Perfekzio moduko bat tankeen eraikuntzan.
  Pistola egonkortzaile hidraulikoa duten makinen belaunaldi berri bat. Eta armadura okertuta dago eta alboak, eta kopeta, eta popa. Squat mota. Printzipioz, puntu ahula kroskoaren behealdea da, arrabolen artean sartzen bazara. Baina hori ere jakin beharra dago. Horrez gain, alemaniarrak beldarretan eta pantailetan zintzilikatzen dira - babes bikoitza emanez.
  Beraz, Fritz-ek tanke optimoa lortu zuen, SU-100ak, oraindik ere autopropultsatutako pistola arraroa, ezin zuen hartu.
  Sobietar posizioen bonbardaketa garaian, gas kanoiak eta bonbardaketak erabili ziren.
  Baina orain, eraso-hegazkinak nesken gainetik hegan egin zuen. Edertasunak lurperatzeko mehatxua egin zuten argi eta garbi.
  Ikusiko balituzte, noski.
  Natashak, aurpegia agerian utziz, esan zuen:
  - Denok gara emakume puta - Fuhrer ez da polita!
  Eta berriro irribarre bat bidali zien naziei.
  Victoriak logikoki eta gogotsu adierazi zuen:
  - Ez da lehenengo borrokalaria, ezta bigarrena ere!
  Oksanak serio esan zuen:
  - Ontzian "Panther" -2 bat hartzea oso posible da. 82 mm-ko armadura besterik ez du malda txiki baten azpian. Guretzat ez da arazorik izango!
  Veronikak barre egin zuen eta iradoki zuen:
  - Agian tanke hori egin dezakegu...
  Neskak ordu batzuk zeramatzaten gelditu gabe oinez. Eguerditik pasa da ordua. Gelditu eta jan dezakezu. SESBeko jendea ez zen errazegi bizi, baina ekonomiaren egoera hobetu zen. Salgai batzuk oso arrazio prezio baxuetan saltzen ziren, beste batzuk prezio komertzial handietan.
  1938-1942ko hirugarren bost urteko plana formalki ere gehiegi bete zen. Hori, hala ere, lanaldiaren iraupena areagotuz eta absentismoagatiko zigor drakonioak ezarriz lortu zen. Are formalago, lehen bi bosturteko planak gehiegi bete dira, baina, egia esan, ez da horrela. Inflazio maila handiak estatistikak manipulatzea ahalbidetu zuen.
  Baina herrialdea nahiko azkar garatu zen. Agian ez estatistika ofizialen arabera bezain azkar, baina... Datuak hazten ari ziren. Fabrikak eraikitzen ari ziren, ekoizpena handitu egin zen batez ere ingeniaritza mekanikoan. Ardatz eta armak handitu.
  Nekazaritza gehitu. Kolektibizazioak eragindako hasierako gainbeheraren ostean, baserri kolektiboak lanean hasi ziren. Gero eta traktore, ongarri eta hainbat tresna ekoizten ziren. Pixkanaka ustiategi kolektiboak gora egin zuen. Laugarren bosturteko plana apur bat xumeago planifikatu zen, zenbat eta maila altuagoa baita. Zenbat eta zailagoa da maila hau igotzea! Baina berrogeita hirugarren eta berrogeita laugarren urteak joan ziren, ofizialki behintzat, planaren arabera. Edo zertxobait aurreratuta ere. Aparteko orduak ere aktiboki bultzatu ziren. eta hainbat mailegu mota.
  Nekazaritzak apur bat gehiago gehitu zuen, eta horri esker, elikagaien anoazioaren prezioak izoztea eta elikagaiak askatzeko muga handitzea ahalbidetu zuen. Soldatak pixka bat igo dira.
  Noski, SESBen, dena ez da zinema-pantailetan bezain perfektua, baina bizitza pixkanaka hobetu zen. Bizikletak agertu ziren, eta berrogeita laugarren urtean ere zuri-beltzeko lehen telebistak. Staliniri buruzko kolorezko lehen pelikula ere filmatu zuten, noski. "Moskvich" autoa seriean kaleratu zen. Kontserben eta gozokien ekoizpena gehitu zen, gozogintza produktuak. Salgai eta hozkailuak amoniakoan agertu ziren.
  Hau da, SESBn onerako aldaketak egon ziren. Eta NKVD jada ez zen hogeita hamazazpigarren eta hogeita hamazortzigarren urtean bezain zabala izan. Noski, herriak ez zuen gerra nahi. Eta alemaniarrak beldur ziren.
  SESBk jada oso garatuta zegoen industria astuna eta ingeniaritza mekanikoa. Baina, momentuz, ez zuten armada autoz betetzeko astirik izan. Nahiz eta, noski, berrogeita batgarren urtearekin alderatuta, ekipamendua handitu egin den. Eta armada bera hamaika milioira iritsi zen, berrogeita batgarrenean baino bi aldiz. Eta ekonomiari eusteko borrokan ari zen.
  Stalinek industria indartsu bat sortzea lortu zuen, baina Fuhrer-ak gehiegi irabazi zuen, eta ezin izan zen harekin aurre egin. Baliabideak guztiz paregabeak izan ziren.
  Baina eltze on bat ekoizten zen jada SESBn. Eta neskek gustura jaten zuten, tipula eta ogiarekin batera.
  Natashak haserre esan zuen haragia murtxikatzen:
  - Tira, zergatik ez zen Fuhrer-a oraindik Japoniara joan! Eta zatoz gurera!
  Victoriak, bere oin biluziaren kontra gogor kolpatuz, erantzun zuen:
  - Ergelkeria penetraezina!
  Oksanak iradoki zuen:
  - Uste dut Fritzek gutxiesten gaituela! Baina, egia esan, Hitlerren pakete hori guztia puskatu behar dugu!
  Veronikak hasperen batekin esan zuen:
  - Ez genuen zorterik izan... Gerra berrogeita batgarrenean hasi zitekeen arren. Horiek ziren zurrumurruak orduan!
  Victoriak baietz egin zuen baietz, eta bular hutsa astindu zuen, txistuka:
  - Seguruenik! Baina itxuraz Jugoslaviak eta Britainia Handiak Italiaren aurka izandako arrakastak Hitlerren planak nahastu zituzten. Baina, egia esan, onura ere egin zion Fritzeri.
  Natashak inurria zanpatu zuen hanka dotoreen hatz hutsekin, eta baietz esan zuen:
  - Noski! Berrogeita batgarren urtean, Hirugarren Reich-a, tanke astunik eta suziri artilleriarik gabe, guztiz segurua izango zen guretzat. Ausartuko ginateke... Eta halaxe igo zuen Fritzek.
  Neskak hasperen handia egin zuen.
  Victoriak Natashari begiratu zion. Bere bular biluzi eta elastikoetan eta pentsatu zuen: "hala ere, zer edertasuna", zein handia izango zen laztantzea. Baina ez zuen ozen esan - benetan desegokia da.
  Veronikak logikoki esan zuen:
  - Historiak ez du subjuntibo aldarterik... Egia esan, hobe izango zen berrogeigarren urtean greba egitea, naziak Frantzian aurrera egiten ari zirenean. Orduan unea - erosoagoa ez da gertatzen!
  Victoriak arbuiatu egin zuen.
  - Eta ituna hautsi? Stalin ez da honekin ados egongo! Ez erasotzeko ohorezko hitza eman zuen!
  Natashak barre egin zuen eta esan zuen:
  - Ai, zein nobleak garen!
  Neskek ogia, menestra eta tipula bukatu zituzten. Esne garratza edaten zuten matrazeetatik. Aurrera egin genuen.
  Nonbait motorren burrunba zegoen. Alemaniako tankeak mugitzen ari ziren. Horien artean E-100 handiena dago. Speerrek ale masiboagoak baztertzea lortu zuen. Baina benetan, zergatik behar ditu tanke batek bi upel? Hobe da bi tanke arinagoak egitea upel ezberdinekin bat birekin baino, baina astuna.
  E-100 ere ekoiztu gabe dago, baina oraindik seriean aurki daiteke. Gainera, Hitlerrek mastodonteak ere maite ditu, eta serie osoa E-5etik E-100era mantentzeko agindua eman zuen.
  E-75 makina nahiko masiboa 128 mm-koa eta laurogei tonako pisua duena. E-50 blindatuarekin bateratua. Ia ez da eredurik onena, ia okerragoa izango da. "Errege Lehoia" 210 mm-ko kanoi batekin, eta ehun tonakoa.
  Neskak pinu altu batera igo eta tankeak ikusten. "Royal Lion" 1800 zaldiko motorrari esker, mastodonte nahiko indartsua eta arina. E-100 motor indartsu batez hornituta dago. Shturmlev ere mugitzen ari da, 500 milimetroko suziri jaurtigailu indartsu batekin. Aurrerapen-makina eraginkorrenetako bat da.
  Lev tankearen patua bera anbiguoa zen. "Pantera"ren aurrean agertu zen, eta Suedian, Suitzan eta Britainia Handian bertan lehorreratzean borrokatzea lortu zuen.
  Hitlerrek Suitza eta Suedia konkistatu zituen, esklabotza-akordioak ezarri zizkion Espainiari eta Portugali. Horiek beren moneta nazionala alde batera utzi eta marka hartzera behartu zituzten. Horrela, Alemaniako kapitalaren eraginpean eroriz.
  "Lion" tankea Amerikaren aurka erabili behar zen. Baina kotxe astunegia, tiro nahikoa azkarreko pistola batekin, ez zitzaien militarrei egokitzen. "Panther" -2 aurreratuagoari lehentasuna eman zitzaion. Ibilgailu honek armada asebetetzen zuen bere armekin, eta gidatzeko errendimendua, eta batez ere aurrealdeko armadurak, merezi baino gehiago dira. "Panther" -2 Estatu Batuetako gerran garaipenaren tanke bihurtu zen. Eta "Lehoia" oso gutxitan erabiltzen zen. "Tigre" ere ez zen tanke oso emankorra, berrogeita bigarren urtearen amaierako guduetan pizteko astirik ia ez zuena. Eta "Tigre" -2 zaharkituta dago, agertzeko astirik ia ez baitu. "Panther" -2 modernizatua, berrogeita hamar tonako pisua zuena, ez zen "Tigr" -2 baino txikiagoa babesean eta armamentuan, eta gidatzeko errendimenduan hobea zen hemezortzi tona gutxiagoko pisuarekin.
  Borroka praktikak erakutsi du "Panther" -2 "Sherman" baino nabarmen handiagoa dela borroka-kualitateetan, ibilgailu hau distantzia luzetik, hiru kilometro eta erdira arte, eta ia-ia kopetan zeharkaezina dela eta hurbiletik bakarrik. barrutia alborako zaurgarria da. Eta hori Sherman modelo guztien kasua izatetik urrun dago.
  Amerikako hegazkin alemaniarren eta Pantheren aurka galdu zuen, baita lehenagoko E-25en aurka ere - kanoi autopropulsatu paregabea, metro eta erdiko altuera bakarra.
  AEBek kapituluatu egin zuten...
  Natashak bere marrubi titia laztandu zuen. Eta irribarre distiratsu batekin esan zuen:
  -Ni, zu! Bera, bera - herrialde osoa elkarrekin!
  Victoriak onartzen zuen:
  - Elkarrekin familia atsegina! Hitz batean, ehun mila ni gara!
  Oksanak barre egin zuen eta, mastodonteak seinalatuz, esan zuen:
  - "E" tankea oso motza eta okupa da. Zaila izango da hura lortzea.
  Veronikak isuria egin zuen triste:
  - Jainkoak bedeinka gaitzazu!
  Natashak barre egin zuen eta txio egin zuen:
  - Ameriketan herrialde osorako, Ameriketan herrialde osorako, Ameriketan herrialde osorako - aukerak berdinak dira!
  Fiery Victoria algarak eta orroak:
  - Aukerak berdinak dira gizarteko estamentu ezberdinentzat!
  Eta nola nahi duzun. Eta bere hortzak ederrak dira erakusten duten bezala.
  Oksanak iruzkindu zuen:
  - Alemanak apurtzen direnean, oso txarra izango da beraien hornikuntza-baseetatik!
  Veronikak barre egin zuen eta iradoki zuen:
  Otoitz egin dezagun orduan!
  Natashak erdeinua egin zuen eta burua astindu zuen.
  - Ez! Komsomol kideak gara, hau da, ateoak garela!
  Victoriak erasokor ohartarazi zuen:
  - Eta orokorrean militante ateoa naiz! Eta ez dago Jainkorik - hau mediku egitate bat da!
  Veronikak kontu handiz adierazi zuen:
  Baina ezin duzu frogatu!
  Victoriak bere esmeraldazko begiak dirdira egin zituen erasokor erantzuteko. Eta irribarre batekin txistu egin zuen:
  - Ahal dut! Jainkorik badago, orduan arduratsua izan behar du. Jendea zaintzea esan nahi du. - Neska ilegorriak oldarki jo zuen pinu-enborra oin hutsarekin. - Posible al da bere sorreraz arduratuko ez den adimen kosmiko fenomenal bat imajinatzea!
  Natashak erraz baieztatu zuen:
  - Hori da! Azken finean, Jainkoarentzat gara umeak Aitarentzat bezala, eta ez zaio guri axola!
  Veronikak kontu handiz adierazi zuen:
  Baina aita solidario batek ere bere seme-alabak zigortzen ditu...
  Natashak barre egin zuen erantzunez.
  - Baina ez itzazu desitxuratu!
  Victoriak haserre esan zuen:
  - Benetan daude zure Jainkoarengan hazteko metodo arraroak! Berak, adibidez, gizadi guztia hartu eta ito zuen eta baita animalia errugabeak ere. Galdera sortzen da, nolako metodo faxistak?
  Oksanak irribarrez gehitu zuen:
  - Eta, oro har, betiko oinazea infernuan... Hau ere gehiegikeria nabaria da, justizia-metodorik ez baita tortura justifikatu!
  Veronikak eskuak nahastuta zabaldu zituen eta hasperen batez esan zuen:
  - Nik ere uste dut Noeren uholdea gehiegizkoa dela. Baina Lurra bekatuz bete zen Jainkoaren begien aurrean...
  Victoriak barre egin zuen:
  - Bai, haurrak txantxak egiten hasi ziren. Aitak metrailadore bat hartu eta blai egiten zutenei tiro egin, ura baino isilago eserita zeudenak bakarrik utzi zituen belar azpian. Gorriak bere hortz handiak agerian utzi zituen. - Halako analogia lortzen da!
  Veronikak sorbaldak altxatu zituen eta emeki esan zuen:
  - Ez naiz apaiza horrelako galderei erantzunak emateko. Baina uste dut Jainkoak bazuela horretarako arrazoiak.
  Victoriak barre egin zuen eta esan zuen:
  - Bai... Arrazoi bategatik erori ziren arrazoirik gabe, bakarrik ikusten zuten denak desagertu balira bezala!
  Natashak iradoki zuen:
  - Agian Biblia maitagarrien ipuin judu bat besterik ez da. Zergatik sinetsi behar dugu horretan?
  Oksanak bere iritzia adierazi zuen:
  - Dena den, zure ohorea gorde behar duzu. Eta ez ezazu gehiegi kontatu hil osteko paradisu batekin!
  Victoriak barre egin zuen eta esan zuen:
  - Bai... Apaizei asko gustatzen zaie ipuinak kontatzea! Eta ez oso erakargarria!
  Veronikak lasai esan zuen:
  - Baina Jesukristo nahiko irudi erakargarria da!
  Victoriak barre egin zuen eta burua astindu zuen.
  - Ez nintzateke halako bakezale batekin ezkonduko!
  Natashak barre egin zuen eta esan zuen:
  - Bai, gizon batek bere alde egin behar du... Eta zer irakasten du Bibliak? Eskuineko masailean jo zaituzte - biratu ezkerrera!
  Veronikak esan nahi zuen, baina lotsatuta zegoen argi eta garbi. Eta gero Victoriak sartu zuen:
  - Benetan moral arraroa. Edo Jainkoak etsaiak maitatzen irakasten digu, edo gizadi guztia bat-batean itotzen du. Eta nola azaldu daiteke hori?
  Natashak bere buruari erantzun zion:
  - Uste dut Biblia talentu handiko ikuskariek idatzi zutela!
  Veronikak larriki kontra egin zion honi:
  - Begiratzen duenak... Baina Jainkoaren existentziaz gain ezinezkoa da Unibertsoaren itxura azaltzea. - Orduan neska animatu zen. Bere hanka biluzi eta zizelkatua azala zeharkatu eta jarraitu zuen. - Norberak esan dezakeena, baina ezinezkoa da Unibertsoaren jatorriaren bertsio sinesgarriagoa aurkitzea edo asmatzea, Jainkoak nola sortu zuen izan ezik!
  Natashak sorbaldak altxatu zituen eta galdetu zuen:
  - Eta Jainkoaren agerpenaren sustraia?
  Veronikak hasperen egin zuen eta erantzun zuen, konfiantza galduz:
  - Hau jada axioma bat da... Jainkoa existitzen dela onartu beharko litzateke fedez. Eta betiko existitu dela eta ez duela lehen kausarik.
  Natashak burua negatiboki astindu zuen.
  - Fedez onartu Jainkoaren aurrebetikotasuna? Baina eskain dezaket fedez onartzea unibertsoaren betikotasuna, baina Ahalguztiduna gabe...
  Veronikak logikoki esan zuen:
  - Alogismo bat dirudi. Nola da betiko materia hau, eta nondik atera zen?
  Victoriak berehala erantzun zion:
  - Eta zer da logikoa - Jainkoa betikoa da... Eta nondik etorri da!? Are gehiago berehala ahalguztiduna eta ahalguztiduna?
  Veronikak etsipenez erantzun zuen:
  - Beti egon da... Fedeaz onartzen dugu! Eta nola da posible hori - ulertezina!
  Natashak esan zuen:
  "Izan ere, hemen berdintasunean gaude. Materia sortu behar zen nolabait. Eta pentsaezina gertatzen da. - Neskak irribarre egin zuen eta konfiantzaz adierazi zuen. - Baina hala ere, lurrean hainbeste gaitz zergatik dagoen jakiteko galderak zabalik jarraitzen du.
  Egia esan, eztabaidatzeko asko dago...
  Nolanahi ere, nazien aurka zeuden indar tekniko txikiagoak, eskarmentu gutxiagokoak eta txarragoak.
  Historia errealean berrogeita batgarren urtean SESBk laukoitz abantaila bazuen tankeetan, kalitate hobeko ibilgailuekin, orain alemaniarrek dagoeneko mastodonte gehiago dituzte eta eraginkorragoak dira. Eta alemaniarrek jet-hegazkinak dituzte eta gainera kopuruz eta kalitatez gehiago. Historia errealean, SESBk lau aldiz hegazkin gehiago zituen. Egia da, agian kalitatea Luftwafferen alde dago. Zaharkitutako autoak alemaniarrak baino gutxiago ziren. Eta berrienak ere ez ziren anbiguoak. Baina orain alemaniarrek jada badituzte jet-hegazkinak, sobietar hegazkin helizeak ez baitira arerioak.
  Noski, defentsa lerroak zulatzea lortu zuten, baina entrenamendua nahiko ahula da. Hala ere, Armada Gorria izaera iraingarria du nagusiki. Plus bat da alemaniarrek ezin izan dituztela tropak ezustean hartu. Baina alde txarra da abantaila kuantitatiboa dutela denetan, eta are borroka esperientzia errealagoa berrogeita batgarrenean baino.
  Plus oraindik ulertzen du indar kopurua. Eta oso zaila da aurre egitea. SESBren berrogeita batgarren urtean, mobilizazioaren ostean, Wehrmacht-a gainditu zuen kopuruz, baina infanteria eta mugikortasun orokorraren kalitatean txikiagoa izan zen. Orain, kalitatearen kontura, dena ez dago argi. Wehrmacht-en zatiketa kolonial asko daude, ez oso borrokarako prest. Baina, bestetik, MP-44 asalto-helize ona, eta ekipamendu asko. Eta planeta honetan, are indartsuagoa bihurtu da etsaia. SESBk ere gehitu zuen, noski, baina ez hainbeste.
  Ia mundu osoa Errusiaren aurka dago. Eta hemen aukerak berrogeita batgarrenean baino askoz txikiagoak dira.
  Albinak, hainbat hegazkin bota zituenean, ohartu zen:
  - Hemen gabiltza, jo, baina ertzak ez dira ikusten...
  Alvinak barre egin zuen eta erantzun zuen:
  - Dagoeneko Dnieperra hurbiltzen ari gara eta borroka handia izango da...
  Bikini gerlariek aurrera jarraitu zuten. Naziek Brest Gotorlekua saihestu eta galdara entxufatu zuten. E-50 depositua, ekialdeko norabidean mugitzen da.
  Gerdak gogotsu kantatu zuen:
  - Neska polita naiz! Etsai guztiak izotz gisa apurtzen ditut... Eta hotzean, oinutsik, ausardiaz, txinpartak ere isurtzen zaizkidan oinetatik!
  Charlottek barre egin zuen, hogeita hamalau bat gorputzean sartu eta gogotsu oihukatu zuen:
  - Ez dago aberriaz zalantzan jartzeko arrazoirik! Gudariak gizonak baino gogorragoak dira!
  Christinak ere botoia sakatu zuen oin hutsez, eta amorruz traizionatu zuen, sobietar kanoia botaz. Beraz, enborra ere atera zen:
  - Diru sarrerak mendi gailurrak bezain altuak dira!
  Magdak bere kanoia jaurti zuen banan-banan. 105 mm-koa zen eta azken aldaketan hilgarria zen, nahiko su azkarra zen, minutuko hamar tiro jaurtitzen zituena.
  Neskak hatz biluziak sakatu eta xuxurlatu zuen:
  - Emandako etorkizuneko lerroaren ehunekoa...
  Gerdak sobietar tankeari kolpea eman, armadura zapaldu eta oihu egin zuen:
  - Zeuk ikusiko duzu!
  Kolpeka jo zuen eta Charlottek, oin biluziak erabiliz, orro basati eta amorratu batez:
  - Guregandik gertuago dago orain Aberria!
  Christinak ere tiro egin zuen, bere hanka biluzi eta beltzaranen atzamarrak erabiliz, eta hau esan zuen:
  - Agurtu eguzkia gurekin!
  Magdak ere kolpeka jo zuen, eta orpo hutsa estutu zuen. Sobietar kanoia zati flotagarrietan apurtu zuen, abesten:
  - Aberria da indartsuena!
  Eta gudariak hiltegiko bufaloak bezala orro egingo dute. Lau oso gustuko ditu gizonak. Benetan egokitzen zaie. Zergatik ez? Hain ederrak eta oldarkorrak dira. Eta maitagarria. Eta gizona txakurra da, keinua egin. Eta denetarik izango duzu, dirua barne. Eta emakume hauek fisikoki oso indartsuak dira. Eta gizonezkoen perfekzioa tenperamentu ero batekin digeritzen dute. Eta plazer etengabea.
  Ez da urte osoa itxaron behar gizon batentzat - eta hala ere orgasmo batek aurkituko zaitu!
  Gerdak hartu eta orro egin zuen, hogeita hamalau sobietarrei tiro eginez eta dorrea botaz:
  - Ni suntsipenaren benetako zalduna naiz!
  Christinak mihia atera zuen eta oihu egin zuen mehatxagarri:
  - Eta nire irribarrea pantera batena bezalakoa da!
  Charlottek oldarkor hitz egin zuen, ukabila astinduz eta joystick-a behatz hutsez bultzatuz.
  Eta aldaketa handiak daude aurretik!
  Magdak txintxoa egin zuen eta oihu egin zuen:
  - Hetaeraren irudikapena gara!
  Gerdak barre egin zuen eta erantzun zuen:
  - Zein ona den gazte ederren eskuak laztantzen zaituztenean!
  Eta neskak imajinatu zuen nola bere palmondoak marrubizko titietan astintzen ari ziren. Benetan zoragarria da. Eta zirraragarria eta zirraragarria. Eta oso polita.
  Gerdak SU-85 sobietarrari tiro egin zion. Kotxea talka egin zuen, eta txio egin zuen, oin biluziak armaduraren gainean kolpeka emanez:
  - Ai, haritz andreak, haritz andereñoak!
  Charlottek oldarkor baieztatu zuen, masailak puztuz eta bularrak astinduz.
  - Duba! Haritza! Duba andreak!
  Eta nola hartuko duen eta barre egingo duen... Kanpaiak jotzen ari balira bezala. Eta bere ahotsa oso distiratsua da.
  Eta bere biktima 76 milimetroko pistola errusiarra zen. Armak nahiko arkaikoak dira.
  Christinak barre egin zuen eta irrintzi egin zuen:
  - Orroa eta hautsi egingo dut!
  Eta hatz hutsez, jaurtigai bat ere zuzendu zuen etsaiaren auto bati.
  Zein ederra den. Urrea eta kobrea bikainak dira!
  Magda guztiz urrezkoa da, gogotsu abesten baitu:
  - Zanfonak negarrez jarraitzen du...
  Orduan, hogeita hamalau sobietarrari buelta eman eta triste jarraitu zuen abesten.
  - Ezezaguna da Berlinen!
  Gerdak txin-txin egin zuen erantzunez. Joystick botoia sakatu zuen bere behatz hutsez eta sobietar obus bat bota zuen.
  - Berlin munduko hiriburua da!
  Charlottek marmarka aplomoz erantzun zuen:
  - Eta Londres Parisko hiriburua da!
  Eta iltzeak sobietar T-26an. Makina, handia ez bada ere, tanketzat hartzen da.
  Christinak hartu eta eman zuen, bizikletari oin hutsez biraka eginez:
  - Eta Paris Erromako hiriburua da!
  Orduan, barre egin bezain laster... Eta esmeraldazko begiekin gudari guztiak segidan zulatuko ditu. Eta aldi berean irribarre egin, eta hortzekin distira. Baina nola hartu eta mailukatuko dituen tanke sobietarrak. Hogeita hamalauetan dorrearen erdia eraitsiko du.
  Eta haren ondotik, Magdak hartu eta granada batekin piztuko du. Hau da, jaurtigai bat. SU-76ren arabera. Dagoeneko argi eta garbi zaharkitutako autoa, baina oraindik zerrendatuta dago.
  Eta txio egin zuen:
  - Eta Erroma Miamiko hiriburua da!
  Benetan barregarria da. Baina neskak gehiegi eraman zituzten. Ez zuten ohartu nola sobietar armadako soldadu pare bat haiengana arrastaka zihoazen tankeen aurkako granada sortekin eta arrastoak leherrarazi zituzten. Eta nola hartu eta lehertuko duen. Arrabolak lehertu ziren eta E-50ak mugikortasuna galdu zuen.
  Tira, zer gertatzen da...
  Naziek tanke asko dituzte eta sobietarrak baino askoz aurreratuagoak dira. Eta eskarmentu handiagoa duten tripulazioak dituzte.
  Noski, atzerriko soldadu asko daude, eta horrek arazo batzuk sortzen ditu, baina ez da beldurgarria. Baina tropa kopurua oso indartsua da. Eta ezin duzu horren aurka argudiatu.
  Berrogeita bat urteko kopurua ez zen nahikoa Fritzentzat. Batez ere tanke gutxi zeuden. Eta horrek borroka egitea eragotzi zien.
  Albinak eta Alvinak erasoko hegazkinetan bonbak bota zizkioten etsaiari. Armada Gorria, haien kolpeen pean, dardar egin eta hil egin zen.
  Albinak, beste heriotza-opari bat botata, irrintzi egin zuen:
  - Aldaketa erabakigarriak eta garaipena lortzeko!
  Alvinak erraz baieztatu zuen, joysticken botoietan oin biluziak sakatuz tiro eginez:
  - Hirugarren Reich-aren arrakastatik alde egin zutelako.
  Gertrude eta Adala pilotu alemaniarrak, oinak zaplazteko, bi eserlekuko XE-328 batera igo ziren, jet-makina batera -hamar airezko pistola dituen munstroa da hau.
  Euria pasa berria zen eta neskek hanka biluzien arrasto dotore eta argiak utzi zituzten.
  Hain ziren erakargarriak non aireportuan zerbitzatzen zuten nerabeek begiekin aztarna biluziak irentsi zituzten irrikaz, eta mutilak ere perfekzioa puzten hasi ziren. Oro har, pilotu asko zeuden - borrokak erakutsi zuen emakumeek, baldintza berdinetan, gizonek baino biziraupen tasa bikoitza dutela. Eta horrek esan nahi du eraginkorrak direla. Eta Hitler, noski, ez da inori errukitzeko pertsona.
  Hirugarren Reich-ean bertan, poligamia ofizialki sartu zen - lau emazte izateko eskubidea. Hau oso praktikoa da. Baina ez da gehiegi egokitzen kristau tradizioetan. Ez da harritzekoa faxismoa erlijio forma berri baten bila ari dela. Hitlerrek dio monoteismoa dela, baina hain berezia - jainko germaniar pagano eta antzinako panteoi batekin. Noski, Hitler bera panteoi honetan jartzen da batez ere Jainko Gorenaren mezulari eta mezulari gisa.
  Beraz, Fuhrer-ak, noski, asko gustatzen zaio bere burua lantzea.
  Gertrudek eta Adalak zerura jaurtitzen dituzte beren erabilera anitzeko eraso-hegazkinak, borrokalari baten papera ere jokatu dezaketenak.
  Gudariak oso seguru daude. Errusiarrek ez dute hegazkin hegazkinik, eta nekez jasateko gai izango dira zeruko tigresen erasoari.
  Gertrudek burmuin egin zuen:
  - Suzko erreka baten zalduna naiz...
  Adalak gogotsu baieztatu zuen, hortzak agerian utziz:
  - Eta xake mate denak!
  Neskek barre egin zuten. Pedalei takoi hutsak sakatu, eta erasorako hegazkinari bira eman zioten.
  Oraindik ilun zegoen, baina ekialdean jada argi marra bat ikusten zen. Neskek txistu egin zuten... Errusiako hedadurak jada flotatzen zituzten haien azpian. Emakume gudariek barre egin eta keinu egin zioten elkarri. Hain bitxiak eta ederrak dira.
  Hemen sobietar autoak haietara ateratzen dira. Torlojua Yak-9 azken bertsioen artean masiboki ekoizten den makina da agian. Gehiegi armatua ez, baina nahiko merkea eta armadura gutxirekin. MIG-5, azkarragoa, metrailadoreekin. MIG-3 aurreko eredua da. LAGG-7 da ziurrenik hegaztirik azkarrena eta armatuena. Azken aldaketan, 20 mm-ko hiru kanoi daude.
  Baina hauek guztiak helizez bultzatutako makinak dira - jet-hegazkinak ez dira sortu. Eta alemaniarrak oso ziur sentitzen dira.
  Gertrudek hamar aire kanoi jaurtitzen ditu. 30 mm-ko eta 37 mm-ko bi kanoi jo zituzten. Suzko zurrunbilo bat bezala dabiltza sobietar hegazkinetan zehar. Hala ere, pilotu gorriak sahiestu eta isatsera joaten saiatzen dira.
  Adala maniobrak egiten ari da momentu honetan. Ezin duzu kotxe alemaniar bat aurrez aurre hartu, baina buztanetan sartzea gogorra da. SESBrentzat erasoa ez da ustekabekoa. Hegazkinen aurkako kanoiak jaurti dituzte dagoeneko. Lehertutako maskorrek distira egiten dute iluntasunean.
  Urduritasun bat jasaten ari dira alemaniarrak. Bazirudien ordurako hainbeste ikusi zutela ez zintuztela ezer harrituko, baina... Sobietar pilotuak ausartak dira eta ez dira galeren beldur. Ezer ez haiek beldurtzeko. Baina esperientzia ez da nahikoa. Hegazkin alemaniarra erraz ateratzen da murgiltzetik eta auto sobietarra botatzen du. Beste bat apurtzen du.
  Alemaniako armen boterea oso handia da. Fritzek Errusiarekiko abantaila handia duten osagaia da. Baina nazien abiadura izugarria da.
  Adala bizkortu eta aurrera egiten du. Eta Gertrudek suziriak jaurtitzen ditu etsaiari. Aholkuak hortzek jasotzen dituzte. Munizio batzuk beroari edo soinuari zuzenduta daude.
  Adalak xuxurlatu du:
  Ez gaituzte hilko!
  Neskek autoa biraka egiten dute... Hotzak izaten saiatzen dira. Orduan, borrokalari sobietar batek gertuko erasoko hegazkin alemaniar bat ahatsi du. Eta nola hasten den urratzen, eta zatitzen. Bai zerua bai airea.
  Gertrudek xuxurlatu zuen:
  - Heriotza eroa!
  Gudariak argi eta garbi nahasita zeudela, eta horrela sar daitezke.
  . 4. KAPITULUA
  Kolpe izugarria jausi zen Vladivostok baketsuan (Ekialde Urrunean, lege martziala ez zen sartu). Pazifikoko flotaren ontzi gehienak portuetan desarmatu zituzten, marinel asko ere mendebaldeko frontera eraman zituzten. Alde batetik, Eguzki Sortzen den Lurraldearen erasoak espero ziren, baina praktikan ez zirela espero zen. Yamamoto jeneralak aldi bereko greba baten aldeko apustua egin zuen erabil zitezkeen indar guztiekin. Amerika, nahiko azkar garaitua izanik, ez zuen astirik izan Japoniako armadaren gehiengoa hondoratzeko, gudu-ontziek botere ikaragarria irudikatzen zuten.
  Lehen mailako kapitaina, Vasiltxikov, egunsentiaren aurreko ordu honetan, flotako beste ofizial batzuekin kartetan jokatzen ari zen. Mutilak nahiko gazteak ziren oraindik, hemen utzi zituzten ontziak guztiz ustel ez zedin. Vasilchikov izan zen bolbora usaintzen zuen bakarra, Leningradotik eraman zuten pneumonia larria tratatzeko beharragatik, oso hiri lainotsu batean harrapatuta. Lehen mailako kapitainak, edo lurreko indarretara eramanez gero, koronelak, Vladivostokeko isiltasunaz gozatu zuen, bertako kale oparoak. Negua pasa zen, apirila pozarekin pasa zen, zoragarria, epela, ekaina ez zen erdian, zona tropikalean baizik. Ofizialek apur bat edan zuten, itsas dendako vodka ona, gaur egungo estandarren arabera (gerra aurreko inflazioak errubloa balioetsi zuen), esnea baino ia merkeagoa da.
  Dena den, umorea hondatu egin zen, hurrengo karabana amerikar gisatuarekin ez zela etorriko, ondorioz mokadutxoa prezioa igo zen, eta Texasko txahal samurra beharrean, jada aspergarria zen arraina ozpinekin jan behar izan genuen. . Ofizialak hainbat aldiz saiatu ziren gerraren gaiari buruzko elkarrizketa itzultzen eta zenbait guduei buruz hitz egiteko eskatu zuten, baina Vasilchikov isilik geratu zen eta elkarrizketa albo batera desbideratu zuen. Azkenik, azkenean lortu zutenean, zaunka egin zuen:
  - Frontera bidaliko zaituzte, Kuz'kinen ama ezagutuko duzu. Uler ezazu bolborak ez duela lurrinaren usaina, gorpuzkiarena baizik!
  Itsas teniente oso gazte batek (paletak jaso berriak zituen, urte erdiko ikasketak egin ondoren, eskolatik berehala sartu zena) salto egin zuen:
  - Horixe falta zaigu! Emakumeak! Emakume eder! Zergatik eserita gaude bakarrik, hiria neska bakartiz beteta dagoelako.
  Mutilak animatu ziren:
  - Noski, goazen nesken bila.
  Ofizialak amodio bat abestu zuen:
  - Zein ona den belar gainean etzanda, eta zer gozoa jatea! Antolatu berrantolaketa bat bainuetxean, eta deitu neska gazteei!
  Vasiltxikovek oihukatu zion gazte amorratuari:
  - Kanpoan txosna bat dago eta neskak lo daude lan gogorraren ostean! Denek ez dute zorterik halako lapurren leku bat lortzeko, zoriontsu izerdia eta odola isurtzen ari direnean.
  Ofizialak zirikatu zuen:
  - Bolborak ez du izpirituen usaina, gorpuzkinena baizik, pribatuentzat bakarrik, komandanteek iragazki duten gas maskarak dituzte!
  Vasiltxikov zimurtu egin zen.
  - Filosofoa! Spinoza tipikoa, mihiarekin gatilloa nola tiratzen ikastea besterik ez da geratzen! Eta izango da: pah! Groin! Groin!
  Ofizialek barre egin zuten, leihoak ere dardarka hasi ziren. Vasilchikovek gehitu zuen:
  - Zure mihia bikaina da aurkariaren gogoa txikia denean!
  Ofizial txikiak zera esan zuen:
  "Aski da, trago bat har dezagun!"
  Gainerako borrokalariek orroa egin zuten:
  - Hori bai, bota! Goizaldera arte, noski, nahikoa vodka izango dugu, baina askaria ere izango da pikutara!
  Eta suzko ura edalontzietara bota! Bai, beraz, irakiten hasi zen eta aparra, abesti lizun, lizunak entzuten ziren.
  Atea bat-batean ireki zen, eta gelak urakan batek lehertu zuela zirudien. Neska garai sutsu batek ofizialengana salto egin zuen, eta bere indar guztiekin adreiluzko horma bat pitzatu zuen amaitu gabeko vodka botila batekin. Neskak oihu egin zuen:
  - Alkoholikoak eta zoroak! Herri osoa ari da lanean, edo borrokan, txerriak bezala zoriontsu zara. Kontzientziaz eta ohoreaz ahaztuta! Ez da harritzekoa Leninek esan zuen: mozkortasuna da bizio guztien artean okerrena, bere suntsikortasun berezia jabari publikoan!
  Ofizial txikia jada nahiko mozkortuta zegoen, begiak begiak zipriztinduta, eta oihu egin zuen, botila huts bat hartuz:
  - Puta, alde hemendik! Orain egingo dut!
  Neskak botaren behatza belaunaren azpian jo zuen laburki. Kolpea arina zirudien, esparrurik gabekoa, baina gazteak ulu egin eta hondoratu egin zen. Botila erori eta hautsi egin zen. Denek haserre egin zuten, Vasiltxikovek oihukatu zuen:
  - Bai, hauexek Anna Vedmakovaren seinaleak dira, Espainian eta Finlandian bateko pilotua. Ile mitikoa du, suaren kolorea! Ongi etorri, eskuadroi buruzagia...
  Sorginak baietz egin zuen.
  - Nagusi mailan nago oraindik, eta lehen bateko pilotuak SESBko heroiaren izarra eman zion. Bere MIG-5 borrokalarian iritsi berri da. Gainerako eskuadra ekialdeko frontean dagoen bitartean. Agindu zidaten... Tira, zure kontua ez da nik agindu nindutena. Nolanahi ere, zure suntsitzailea behar dut berehala amerikar bandera altxatzeko eta itsasora joateko.
  Vasilchikov harrituta geratu zen:
  - Zergatik gurea?
  Sorginaren begi berdeek distira egin zuten.
  - Kotxe hau AEBetan egina delako. Mailegu-errentamendupean entregatu zitzaizun, eta gero nire aginduak bakarrik jarraitu.
  Vasilchikovek irribarre egin zuen:
  - Koronelak maiorari obeditzen dio, eta baita beste sail batekoa ere. Zuk daukazu agintea.
  Vedmakovak NKVDren zigilua eta Kuartel Nagusiko presidenteordearen eta Herri-Komisarioen Kontseiluko presidentearen, polizia sekretuko buruaren - Beria mariskalaren sinadura zituen dokumentu bat egin zuen.
  - Ulertua! Eta gehiagorik gabe, bakarrik obedituko didazu! Zer gertatuko den bestela, ez dut esango: ez dituzu bost urte!
  Vasilchikov makurtu egin zen:
  - Ona! Suntsitzailea mugimenduan dago, marinelak kuarteletik altxatu eta bi ordutan itsasoratzea besterik ez da behar.
  Vedmakovak ofizial gaztea iletik hartu zuen, bera baino buru bat altuagoa zen eta argi eta garbi indartsuagoa zen:
  - A zer txora eta mozkor bat! Zergatik daukazu halako talde desegin bat! Mutil honek kabinete baten antza du ofizial bat baino. Beharbada, hasteko, putz egin ezazu ondo, lupulu guztiak atera daitezen.
  Vasiltxikov lotsatuta zegoen:
  - Hau Pasha Kolobkov da. Suvorov Eskolatik zuzenean bidali zuten ikastaroetara, programa laburtu baten arabera. Nahiko mutila da oraindik, bi hilabete barru bere urtebetetzea hamasei urte bete ditu.
  Witcher-ek irribarre egin zuen:
  - Aupa! Hamabost urterekin eta dagoeneko ofiziala! Hori da azelerazioa egiten duena! Eta ez nekien esneek jada tituluak jasotzen zituztenik.
  Vasiltxikovek sorbaldak altxatu zituen.
  - Fronte komunistan umeak goiz hazten dira! Gainera, istorio bat gertatu zitzaion, Moskuko defentsa fantastikoari buruzko istoriorik onena idatzi zuen bezala, eta Zhukovek hori adierazi zuen eta mutila kadeteetatik ofizialetara pasatzeko gomendatu zion.
  The Witcher-ek hobetu du:
  - Ona! Ez da txarto tontoa ez izatea, baina ez edan gehiago! Usaintzen dut, eta nire sudurra txakur baten antzekoa da, berehala tribunalaren azpian! Egia esan, ordainduko duzu. Dagoeneko adin ertaineko gizona, baina bera.
  Vasiltxikovek eztul egin zuen:
  - Egia esan, hogeita hamabi ditut, baina dagoeneko sei aldiz zauritu naute Espainian eta Finlandian, beraz zaharra dirudi...
  Vedmakovak erantzun moduan zerbait esan nahi zuen, bat-batean orro izugarri batek egunsenti aurreko isiltasuna hautsi zuenean. Zerutik harri astunak eroriko balira bezala, leihoko kristala berehala lehertu zen. Txingorraren puskak mahai gainean jo eta mozkortutako ofizialen eskuetan eta aurpegietan ere iritsi ziren. Sorginak oihukatu zuen:
  - Denak berehala atera.
  Vasilkovek erantzunez oihukatu zuen, hainbesteraino non ia urratu zituen ahots-kordak:
  - Hauek hamabi hazbeteko maskorrak dira! Japoniako guduontziek ehizan daudela dirudi, horrek esan nahi du.
  Vedmakovak, haserre, horma jo zuen bere botaz:
  - Hasi, baina ez guk aurreikusi bezala! Inola ere ez! Arraioa, berehala eskuadra itsasora eraman behar dugu eta begi estuen tximinoen herrialdeko flota hondoratu.
  Vasiltxikovek hauxe esan zuen:
  - Nire suntsitzailean eta aska txiki pare batean bakarrik daude armak. Ez dugu erantzunik ere.
  Vedmakovak ukabila erakutsi zuen:
  - Tira, kostaldeko artilleria izan beharko zenuke! Azken finean, denak ez ziren mendebaldeko frontera bidali, baita hegazkinera ere. Azken finean, Japonia edozein momentutan gerran sar daitekeela urteak daramatza.
  Vasilkovek zerbait esan nahi zuen, baina berriro burrunba egin zuen, euri zatiak bota zituen. Sirenak astindu zuen, hegazkinen etorreraz ohartaraziz. Vasiltxikov altxatu zen eta oihu egin zuen Sorginaren orroaren gainetik:
  - Abiazioa dugu, eta kostaldeko bateriak, nahiz eta multzo oso batean ez egon, eskuragarri daude. Erantzun dezagun!
  Pilotuak burrunba egin zuen kaleetan zehar korrika egiten zuen bitartean:
  - Nire borrokalariarengana korrika egingo nuke eta Japs hauek landatuko ditut, ez da nahikoa irudituko. Tsushima eta Muden ordainduko dituzte oraindik.
  Vasilchikovek baiezkoa eman zuen:
  - Bai, ordainduko dute! Bai, ehuneko batekin ere!
  Leherketak eta hegazkinen aurkako kanoien txio berantiarra izan ziren. Oro har, Vladivostokeko aire-defentsa gehiena berrogeita batgarren urtean atera zen, Moskuren defentsa indartzeko (Hitler-ek eraso egingo zuela espero zen, baina gero pasatu zen!), Beraz, eltxoaren puntu anitz. -Eguzki Sortzailearen herrialdeko etxeak ez omen zion arreta handirik jartzen halako "zaratari". Japoniako murgiltze-bombardek udaberriko "opariak" bota zituzten garrasi zorrotz batekin. Kolpea hiriari zein flotari eman zioten. Japoniako hegazkinak ez dira handiegiak, bizkorra baizik, baina gudu-ontziek, aitzitik, astunak dira. Orain arte, amerikarrek halako bi edertasun bakarrik hondoratzea lortu dute, eta bizirik atera zirenak, gurutzontziekin batera, kostaldea suntsitzen ari ziren. Antz handia zuen 1904ko urtarrilaren 27an Eguzki Sortzen den Lurraldearen eraso zitalaren antza. Orduan bakarrik ez zegoen hegazkinik.
  Vasiltxikovek korrika egiteagatik itotzen ari zela sentitu zuen. Ez da supergizon bat, birikak gaixotutako gizon soil bat baizik, egoera zailean harrapatuta. Eta Vedmakovan ez zuen asko aurreratu. Zenbat urte dituen galdetzen diot, hogeita hamar baino gutxi gora behera, bularrak handiak dira eta sorbaldak gizon batenak bezalakoak dira.
  Vedmakovak bat-batean buelta eman eta eskua astindu zuen:
  - Ez ibili agurea, jarraitu niri! - Oihu egin zuen hain indarrez non soinu-uhinak belarrietara jo besterik ez zuen egin. - Eraman suntsitzailea itsasora ahalik eta azkarren.
  Gertuko leherketak burrunba egin zuten, hondakinak euria egin zuten, horietako bat zuzenean Vedmakovaren gainera erori zen, eta eskuekin mekanikoki harrapatu zuen. Neska pilotua penalti bat arrakastaz irabazi duen atezaina sentitzen zen, zatia biribila, beroa eta baloi baten antza zuen. Annak bat-batean sentitu zuen zerbait likido isurtzen bere besoetatik. Neskak zatiari begiratu zion, eta orduan ere bere burdinazko gudariari ere, hiru urteko gerrak gogortuta (Españolarekin batera), goragalea etorri zitzaion eztarrira. Haurtxo baten burua zuen eskuetan. Neska gizajoa (hau buztan laburretatik ikus daiteke, begiak aterata. Vedmakovak arreta handiz jarri zuen burua pitzatutako asfaltoan eta gurutzatu zuen:
  - Ez zenuen bekatu egiteko astirik, ez bizitzeko! Hala ere, ez dago Jainkoa baino bekatari handiagorik, beraz, ez dago umeen sufrimenduarekiko axolagabekeria baino bekatu handiagorik.
  Berriz ere, orro bat, eta zatiak, batek botatako neskari jo zion, azala urratuz. Vedmakovak jada buelta eman eta ahal bezain azkar korrika egin nahi zuen pistara, non bere MIG azafata oldarkorraren zain zegoen pazientziaz, baina...
  Sastakaia bezain zorrotza, gerlariaren begiradak min-grina jasanezina antzeman zuen Vasiltxikov lehen mailako kapitainaren aurpegian, urraturiko gorputzaren goiko aldea eztanda-uhinak botata hegan egin zuenean. Neskak berak ozta-ozta saihestu zuen zatia. Dagoeneko garai batean, masaila lotu zuen nolabait, baita Espainian aireko guduan ere. Ondorioz, orbain sakon bat geratu zen, eta horrek, denbora luzez, bere itxura hondatu zuen. Egia da, Siberian oso azti indartsu bat aurkeztu zuten, ukenduen laguntzaz eta izpirituen inbokazioz, inoiz izan ez balitz bezala sendatzea lortu zuen, zauri hau eta pare bat gehiago. Horregatik, Vedmakovak bere errugabetasuna eman zion, emakumeen pozak ezagututa. Horren ostean, neskak gizon batekin maitasunaren zoriontasuna hozka egiteko aukerarik txikiena harrapatu zuen, oso zaila zen Sobietar garai santuetan egitea, nahiz eta bere edertasun satanikoarekin eta tentaziorako gaitasunarekin. Kontua, noski, ez da hainbeste gizona konbentzitzea, festaren antolatzaileak horren berri ez dezan ziurtatzea baizik. Eta mota guztietako iruzurgile asko daude, non snitch batek, snitch eta snitch batean, bultzatzen dituen. Beraz, ez duzu benetan azkartuko zure karrera maitea baduzu. Baina duela lau hilabete inguru, heroiaren izarra eman ziotenean, hogeita bosgarren hegazkin faxistaren segidan botatakoagatik: Berian ezagutu zuen. Eta sobietar elite osoan ez zegoen polizia sekretuaren eta agerikoaren burua baino emakumezale handirik.
  Vedmakovak pista bat bezala ibili zen. Gainera, gutxitan gertatzen zaiona, kalea nahastu zuen hiri ezezagun batean, eta horren ondorioz distantzia handitu baino ez zuen egin.
  Pilotuak korrika egin zuen eta gogoratu zuen: Beria asmatzailea zen ohean, baina ez bere gustua, burusoila, sabela, ez Apolo. Beraz, ez zen inoiz bere maitale bihurtu. Orokorrean, Beriak emakumeak bortxatu zituelako zurrumurruak gehiegikeria argiak dira. Ezetz irmoa esaten bazion, Inperio Gorriko bigarren gizonak, oro har, ez zuen hertsietara jotzen. Nor ausartzen den arren neskek halako munstro bati ezetz esatera? Errusiako lehen borreroa!
  Baina hemen Lavrenty Palych-en konfidantza bihurtu zen. Oro har, Espainian borrokan aritu zen lehen emakume boluntarioetako bat izan zen. Izan ere, sobietar pilotu gutxik parte hartu zuten gerra zibil honetan. Badirudi Stalinek berak ez zuela bereziki nahi sozialisten garaipena. Eta logikoa dena, Frantzian, sozialistek, itxuraz ezkertiarrak, irabazi zuten, eta SESBekiko harremanak okerrera egin baino ez zuen egin. Baina, aldi berean, Franco faxista eta burgesa dela eta Espainiako herri-gobernua ezkertiarra dela dirudienez, ezinezkoa zen laguntza eskaerak guztiz baztertzea. Bai, sobietar pilotuek esperientzia lortu behar zuten, ekipamendu berriak probatu. Hasieran, gerrak arrakasta ezberdinarekin jarraitu zuen, baina gero Francoren armadak, italiar eta alemaniar unitateen laguntzarekin, Katalunia harrapatzea lortu zuen. Hasieran aireko borroka parekatua izan zen, baina gero Messerschmitt famatua agertu zen. Lehen aireko guduan, Vedmakovak hegazkin honen indarra sentitu zuen IL-16rekin alderatuta. Bereziki, abiadurak, orduko ehun kilometroko aldea, pilotu faxistei norberak aukeratzeko aukera eman zien non, nola eta noiz sartu borrokan. Bigarrenik, 20 mm-ko aire-kanoi baten armamentuak IL-16 kontratxapatua bota zezakeen distantzia luzera, eta ME-109-ak, balen aurkako armadurak zituen bitartean, borrokalari sobietar baten 9,6 mm-ko metrailadore baten tiroak eusten zituen. Hori dela eta, Messer suntsitzeko, beharrezkoa zen atzealdetik erasotzea, edo zorte handia bazenuen motorra, edo ikusmiran sartzeko. Kontuan izan behar da alemaniarrek ere komunikazio askoz hobea zutela eta harmoniatsuago jokatzen zutela. Vedmakova bi aldiz tirokatu zuten, eta hirugarrenean larri zauritu eta preso hartu zuten. Garai gogorrak ziren orduan, baina gerra galduta zegoenez, Madril erori zen, Hitlerrek, borondate onaren seinale, eta Stalinekin aliantza bat egiteko asmoarekin, preso sobietarrak sorterrira itzultzeko agindua eman zuen. Vedmakovak hilabete bat bakarrik eman zuen gatibu, ofizialentzako ospitale batean sartu zuten, ondo elikatu eta zainduta. Inork ez zuen kolpatu edo bortxatu, beharbada naziak eta frankismoak mundu osoaren aurrean saiatu ziren tirano odoltsuaren aurrean humanista gisa erakusten: Stalin! Baina bere sorterrira itzuli ondoren, gerrako preso ohi guztien artean, Vedmakova bakarra geratu zen aske.
  Egia da, emandako agindua, eroritako borrokalari italiar bakarrarentzat, kendu zioten. Baina armadan jarraitu zuen, eta Finlandiako gerran ere parte hartu zuen. Suomi herrialdeak 118 kontratxapatu zaharkitu baino ez zituen bere hegazkin flotan. Neskak ia ez zuen aireko guduetan parte hartu, ezagutetan gehiago arduratu zen, agindu bat jaso zuen, badirudi monoplano bat, hala ere tiro egin zuen, baina ez zen zenbatu.
  Hala ere, gaueko errekonozimendua ere ez da txarra, armadaren kontu garrantzitsua da. Noski, finlandiarrekiko gerrak ehun eta hamabost egun iraun zuen, eta sobietar tropek egunean kilometro erdi aurreratu izanak, ezin izan zuen haserre sentipena eragin. Beriak, orduan, galeren proportzioa bost eta batekoa zela Suomi herrialdearen alde utzi zuen. Egia da, Mannerheimen lerroa aurrealdeko eraso baten ondorioz hautsi zen, eta hori ere lorpena da. Vyborg opariekin dator; hala ere, ez zuten hartu, finlandiarrek utzi zuten bake akordioa sinatu ondoren. Gerra irabazi zen, nahiz eta odol ibai batekin ordainduz. Vedmakova askotan zaurituekin, infanteriarekin eta tankerekin komunikatzen zen. Oro har, Armada Gorriaren antolakuntza maila perfektua ez zen. Nahiz eta, adibidez, KV-2 tankeak inpresio handia egin zion neskari. Bere 152 mm-ko obusak zuloak hautsi eta bateriak kendu ditzake. Sobietar hegazkin berriak ere bazeuden MIGI, YAKI, LANKI, IL, TU eta beste. Vedmakov-ek MIG lortu zuen, Mikoyanen izena zuena. Hegazkinak hegaldiaren errendimendu bikaina izan zuen, eta belatz sobietarren artean altuera handiena zuen. Egia da, hegazkin hau gerraren bezperan hasi zen literalki iristen, pilotu gehienek hegaldi-ordu batzuk besterik ez zituzten eta garatu gabeko lema berrienetan landatu zituzten. Baina eskarmentu handiagoko kuadroek oraindik IL-16 zaharkitua hegan egiten zuten, Yu-88 bonbardaketa baino hogei kilometro baxuagoa zen abiadura goreneko hegazkin bat. Beraz, badirudi hegazkintza asko dagoela, baina bere kalitatea hartzen baduzu ...
  Alemaniako erasoa ez zen guztiz ustekabekoa izan. Gerra sortzen ari zelako zurrumurruak urtarriletik zebiltzan. Gutxi gorabehera bost milioi soldadu erreserba sartu zituzten armadan, zerbitzu militarraren epea lau urtera luzatu zen, tankeak mugara eraman zituzten. Eta aldi berean lubakiak zulatzen ari ziren aktiboki, armada handi bat ez zen zelaian zutik, nahita atera eta antolatu balute bezala, alemaniarrek gure tropak inguratu eta suntsitzea errazagoa izan zezaten. Gotorlekuetan zegoen. Egia da, maiatzean zurrumurrua zegoen erabaki bat hartu zela eta Europaren askapena hastear zela. Printzipioz, Vedmakovak, Stalinek Hitlerri lehenago joz gero, eskerrak besterik ez lituzke esango. Edozein herrialderentzat, eta batez ere Errusiarentzat, nahiko naturala da lurraldean haztea, hedatzen ahalegintzea. Agintari-konkistatzailea, hau ohorezko titulua da... Eta hain zuzen ere, komunismoaren azken helburua mundu mailako iraultza da, Sobietar Batasuna planeta osorako, espaziora zabaltzeko aukerarekin. Azken finean, ezin da denbora luzez zalantzarik izan eta naziei gizadia suntsitzeko gai diren armak sortzeko baimena eman. Aldiz, zer tontoa izan behar duzun, hain ergela dela armada zein herrialdea ordezkatzea. Tropak modu ahulenean mantendu, hurrengo erasoari buruzko datu guztiak alde batera utzita? Gerra hasi baino bi hilabete lehenago, azti ezagun batek eraso egin zion urteko egunik laburrenean horda faxistak SESB inbadituko zutela! Eta babes-medailoi bat bidali zion, bere gainean zegoen bitartean Vedmyakova ez zela heriotza edo lesio arriskuan egongo ohartaraziz. Eta zer! Egun pare batean, dagoeneko hogeita bederatzi hegazkin faxista eraitsi ditu, bi Yu-488 eta Yu-287 bat barne, bide batez, azken bonbardatzailea hain da arina, MiG-5-ak ia ezin izan duela harrapatu. . Horren ostean, Vedmyakovak azken aldaketako auto bat eskatu zuen. Zer esan zaldiz eta zaldiz? Emakume sobietarren artean, lehena da eroritako autoen kopuruan, eta gizonezkoen artean, lehena. Beraz, nagusia eman zuten. Hain azkar, maitagarrien ipuin batean bezala. Baina Hirugarren Reich-aren garaipena nahiko erreala da. Afrikan bira bat berrogeita batgarrenean, eta gero Hirugarren Reich-aren aurrean kapitulatu ziren aliatu posible guztien gerratik irtetea, eta orain Japoniaren ezusteko erasoa ere. Azken hau, oro har, txarra da, baina ez hilgarria. Bai, Japoniako biztanleria, ehun milioi inguru edo apur bat gehiago orain! (Aspaldi ez dago erroldarik, baina jaiotza-tasa oso altua da, eta orain arte, politika demografikorako mugarik gabe, igoera da. SESBn baino handiagoa). Eta Mantxurian Txinako "enperadorearekin" Txotxongiloen erregimena ere gehitzen badiogu, orduan beste hogeita hamar edo berrogei milioi dira (inor ez zen han zenbatu denbora luzez). Gainera, hirurehun milioi kolonia konkistatuak daude.
  Egia da, tropa japoniar batzuk Txina lotzen ari dira, baina orain bakea ziurrenik Chiang Kai Shek-ekin sinatuko da, edo hobeto esanda, harengandik geratzen dena kapitulatu egin da, eta Amerikarekin batera Maoren jada txikia den Armada Gorriaren aurka egingo dute.
  Mantxurian bertan, dagoeneko hamar milioi japoniar inguru daude, eta hiru milioi berrehun mila soldadu "txinatar". Japoniako Indar Armatuen indarra hogeita zazpi milioi ingurukoa da, baina Asian zehar sakabanatuta daude, baita Estatu Batuetan ere, edo horietako lau milioi autodefentsako tropak dira eta hezurduran daude. Japoniak tanke asko ditu, hogeita bi mila eta erdi baino ez, eta Mantxurian bertan, hamar mila inguru. Eta tankeak beraiek ahulak dira, 1941eko Alemaniako modeloak baino okerragoak. Chi-Ha masiboenak ezin izango du T-34ren armaduran sartu hurbiletik ere, eta gure autoak kilometro bat baino gehiagoko distantziara irabaz dezake. Egia da, T-34ak 500 metrotik zehaztasunez jotzen du. Optikaren berrezartzea atzeratu egin zen, eta ikusgarritasuna ahula da oraindik. Baina hauek tankeak dira, eta Japoniako abiazioa ez da txarra. Egia alemaniarra eta amerikarra baino apur bat okerragoa da, baina hori apur bat besterik ez da. Aldea ez da sei hilabete baino gehiagokoa. Khalkhin Gol inguruko borroketan, japoniar bateko pilotu batek (arraioa, bere abizena burutik hegan atera zitzaion, guztiz mutua zirudien haragi birringailu honetan), sobietar 41 hegazkin bota zituen amaitu arte. Beraz, zertaz ari da? Japoniak abiazio ona du, eta batekoen entrenamendu maila altua da. Egia da, gerra garaian hegazkin berriekin armatzea beste herrialdeetakoa baino ideia motelagoa da. Zergatik? Agian, Eguzki Sortzen ari den herrialdeak ez duelako nahikoa potentzial industriala aldi berean Estatu Batuen erasoa uxatzeko, egunean berrehun hegazkin baino gehiago ekoizten dituena, eta modelo berriak menperatzeko. Amerikarrek Japonia gogor bonbardatu zuten, lantegiak suntsitu zituzten, hiriak erre zituzten. Hala ere, oraindik ez da hain bizia, uharteak urrunegi egon arte, ez zuten hurbiltzeko astirik izan, eta orain, Hirugarren Reich-aren aurrean kapitulatu zirenean, ez dute batere bonbardatzen. Eta nola aurre egin botere horri. Japoniako itsas armada egungo Pazifiko osoa baino askoz indartsuagoa da. Hondoratu ez den bitartean, ezin da garaipenaz pentsatu ere egin. Baina hona hemen lurreko armada... Ekialde Urrunean, mugatik gertu, formalki hirurogeita hamabi dibisio daude, Beriak informazio hau sekretu handiz eman zion, gehi beste hiru mugako dibisio eta NKVDren bi dibisio. Badirudi gutxi batzuk direla, baina ohiko kopuruaren arabera guztiz hornituta daude, NKVDko tropak soilik. Gainerako dibisioek bake garaiko estatuak dituzte. Horrek esan nahi du Japoniak abantaila handia duela infanterian, hegazkinean eta baita tankeetan ere. Beno, tankeetan, gure aldetik nagusitasun kualitatiboarekin konpentsatzen da, eta gainerakoa askoz okerragoa da. Arma txikiak hartzen badituzu ere, Japonia ere atzean geratzen da metrailadore kopuruan, gehienbat armak ditu. Hala ere, Ekialde Urruneko dibisioak metrailetaz gaizki hornituta daude. Ez dago denentzako makina nahikoa. Beraz ... Kalitateari dagokionez, ez dago nagusitasunik infanterian, are okerrago, ofizial onenak sobietar frontera eramaten dira, hemen tropa txarrenak, oro har, ez dira tiro egiten, gutxieneko bat edukitzea. prestakuntza militarra. Horrek esan nahi du gerra hasten dela, SESBrentzat oso egoera desegokian. Eta sortu berri diren erreserba gutxi batzuk ekialderantz botako dira ...
  Witcher-ek sutan sartu zuen bat-batean. Bonbardatutako hiriko ospitalea sutan zegoen. Irudia benetan apokaliptikoa da, eta emakumeak, haurrak eta zaharrak bizirik erretzen ari dira. Hemen haurra sutara erori zen, eta inguru guztian orro eta intziri ikaragarriak zeuden.
  Vedmakovak goiaingeruen turutak sentitu zituen buruan eta sutara bota zuen. Suzko mihiek neskaren esku biluziak eta aurpegia irekita miazkatu zituzten, baina pilotua hain azkar mugitu zen non haurra harrapatzea lortu zuen, suntsipenaren besarkadatik ateraz.
  Neskak jauzi egin zuen, azalean azkura apur bat besterik ez zuela sentitu, haurrari begirada bat bota zion. Ai, beranduegi zen, mutikoa ito egin zen, suak biriketara sartuz, erredurak aurpegi biribilean. Larruazaleko babak urratuak margarita-begiak baino leunagoak dira. Sorginak oihukatu zuen:
  - Hemen giza kaosa da!
  Botarekin zabor pilo bat jo zuen, eta horren ostean korrika joan zen beste nor salba zitekeen laguntzera. Gas erregailuen artean dantzan kobra bat bezalakoa zen, neska oso bitxiki zimurtu eta dantza egiten zuen. Bere burua erre zuen, botak urtu, tunika ikaztuta, baina segitu zuen borrokan egoskorki haur baten malko bakoitzarengatik, bihotz txiki baten taupada bakoitzeko, bizitza hauskor bakoitzarengatik, baina herriarentzat hain beharrezkoa! Botak apurtu egin ziren, eta orain neskak suaren zurrunbiloetan zehar dantzatzen zuen, bere hanka biluzi, xarmangarri. Martiria izan zen, baina ez bakarrik barau eta azotez bere burua torturatzen duen moja, eta horrek ez du mesederik egiten ez Jainkoari ez jendeari, bizitza zehatzak salbatzen dituen martiri borrokalaria. Neska pilotuaren hankak babak txikien geruza batez estalita zeuden, baina are azkarrago eta zehatzago mugitzen ziren minagatik.
  Mediku-zerbitzuko kapitainak, bere poltsatik bota handiak atera, oihukatu zion:
  - Hartu, azkar jarri! Hain elbarri geratuko zara.
  Pilotuak berehala erantzun zuen:
  - Hobe da fisikoki elbarri bihurtzea moralki friki izatea baino! Ez segundo bat zeuretzat, dena fronterako, dena garaipenerako!
  Osasun zerbitzuko kapitainak erantzun zion:
  - Hau benetako gizon sobietarra da!
  Sorginak madarikatu zuen:
  - Eta zer merezi duzu jendea salbatzeko!
  Kapitainak hasperen egin zuen.
  - Protesiak ditut, hanken ordez!
  Vedmakovak, aurpegi erdi kiskali eta konorterik gabe zegoen beste neska bat ateraz, oihukatu zuen:
  Zein krudela den Jainkoa!
  Kapitainak sorbaldak altxatu zituen.
  Ez da Jainkoaren errua, jendearena baizik!
  Vedmakovak aurka egin zuen:
  - Hau esatearen gauza bera da - gurasoak ez dira errudunak, umeak baizik!
  Kapitainak zerbait esan nahi zuen, baina ke-hodeiak eztarrian sartu zizkion, eta haserre eztul egin zuen.
  Neska oinutsik hots egin zuen:
  - Sorgina naiz eta ez dago lanbide ederragorik!
  Eta orpo hutsik emanez, jarraitu zuen:
  - Adolfek agurrak eta sorta bat egon dadin hilkutxa gaiztoan!
  Bonbardaketak baretu ziren, baina bonbardaketak jarraitu zuen. Ontziaren kanotek obusen hornidura dezente dute, hala ere, orain armagabetutako ontzi sobietarrei zuzenduta zegoen sua. Yamamotok ulertu zuen itsasoko nagusitasunak gerra honetako ekimena Japoniara eramango zuela luzaroan. Eta ontziak eraikitzeko, prozesua garestia eta luzea da, nahiz eta, adibidez, itsaspekoak, agian, errazagoak diren zigilatzeko. Hori ere kontuan hartu behar da, noski, baina garrantzitsua da egitura haustea. Yamamoto almirantea, Japoniako gizonik boteretsuena Hirohito enperadorearen ondoren, jainko bat sentitzen zen. Benetako jainkoa, beraz, Eguzki Sortzen herrialdeko erlijioak irakatsi zuen jainkotzeko modurik onena trebezia militarra dela! Eta orain komandante handiak bere inguruko espazioa arbitrarioki oinaze eta nahastu zezakeen.
  Vladivostoken gainetik ke hodei lodi eta beltzak daude kilometro askotan; petrolioa biltegiratzeko instalazioak eta sutan dauden erregai biltegiak dira. Ehunka, milaka pertsona erre dira, arraio, beno, horren ondoren, nola ez zara errusiarrez mendekua hartu zuen jainko bat bezala sentitu mendeetako umiliazioz, herri handi bat behartuta dago hain txiki-txikitako uharte sorta batean bilduta. Errusiako hedadurak. Orain Errusiako flota hondoratzen ari da, eta Peruko portua ez bezala, ez dute ontzi bakar bat ere utziko.
  Khalkhin Goleko guduan, Yamamotok Vladivostoken antzeko kolpe bat ematea proposatu zuen, eta horretarako plan zehatza egin zen. Baina Hitlerrek ustekabean bakeak egin zituen Stalinekin. Oro har, Hitler ergelak, juduen sarraskia hasi zuen eta, ondorioz, bere buruari ezarri zion bai Poloniari bai Mendebaldeko herrialdeei. Eta zergatik behar zuen? Juduen aberastasunak lortu nahi dituzu? Baina hobe zen lehenik munduko potentzia bihurtzea, SESB garaituz, eta agian gero beste herrialde batzuk. Mendebaldea errazagoa da irabazten, bere mentalitateak askoz gutxiago ezaugarritzen dituelako fanatismoa eta bere burua sakrifiziorako joera. Ezagutzen al da gutxienez estatubatuar pilotuek astintzen duten kasu bat. Egia da, pare bat talka izan ziren, baina ziurrenik istripua izango da.
  Errusiarrak fanatikoak dira, eta hori bitxia da, fede ortodoxoak ez duelako suizidioa onartzen, eta ez duelako batere kontuan hartzen armen balentrien bidez paradisurako bidea irabaz daitekeenik. Oro har, Kristoren irakaspenak, bere ustez, oso ergelak eta praktikoak dira. He Yamamotok Biblia irakurri zuen eta jendearen ergelkeriaz harritu zen halako Jainko bakezaletzat hartzea. Esaterako, irakasten du: eskuineko masailean jotzen zaituzte - ezkerrera biratu, alkandora bat eskatzen dizute - bi eman, maitatu zure etsaia! Buruko gaixo batek bakarrik har dezake Kristo Jainkotzat. Erlijio hori esklaboentzat bakarrik da ona, loturiko basailuentzat. Eta Europa osoak eta munduaren erdiak sinetsi behar zuten.
  Egia da, Jesusen irakaspenek, Itun Zaharreko printzipioa baztertu arren, begiz begia, eta etsaiak maitatzen irakasten dizun arren, ez zieten eragotzi britainiarrek planeta osoaren herena konkistatzeko, sortuz. gizateriaren historiako inperiorik zabalena. Eta hau Britainia Handiko erlijiotasuna izan arren, Jainkoa ereserki nazionalean ere aipatzen den. Bitxia bada ere, AEBetako presidenteek Biblia zin egiten dute, baina hala ere Japoniako hiriak bonbardatu zituzten napalm-bonbekin, milaka emakume eta ume bizirik errez. Gainera, biztanleria zibila hil zuten, ez ustekabean, baina nahita, hauxe zen biztanleria zibila izutzeko taktika bat: giza baliabideak eta baliabide ekonomikoak ahultzea.
  Baina japoniarrek ez zuten Estatu Batuak bonbardatu hasieran, Alemaniaren inbasioaren aurretik, gerra osoan zehar bonbardatzaile bakarra sartu eta hil zituen, sei zibil bakarrik. Eta ankerkeria berezia ere egozten diote samuraiari. Azken finean, Yamamotok, nahi izanez gero, AEBetako hirietara bonbardaketekin apurtu zezakeen, batez ere Peruko portutik gertu yankien flota garaitu ostean. Bai europarrak sasikume moralak dira. Ulermena, fedea, irakaspena eta ez egitea perbertitua dute!
  Ez da horrela Japonian! Irakasten digutena egiten duguna da. Ez dago Jainkoak beste masaila eman dionik, baina bere zerbitzariek nahita hil zituzten ume txikiak. Bai, orokorrean, Jainkoa bat eta Ahalguztiduna dela sinestea ezin da egia izan. Bakarrik balego, orduan, noski, zainduko luke jendeak behar bezala gurtzeko, fedez eta egiaz, eta doktrina bakarra izan dezan. Eta horrela bakoitzak nahi duen bezala, nahi duena otoitz egiten du. Eta mundua itsusi eta okerregia da Jainko Ahalguztidun bakar batek sortua izateko. Azken finean, lehenik eta behin, edozein agintari arduratsu ordena eta justiziaren alde ahalegintzen da. Indartsuak, jakintsuak, nobleak, zintzoak lehenik eta behin izatea nahi du, eta gainerakoak bere burua zuzendu, fisikoki eta espiritualki hazi edo... Hala ere, Jainkoa Ahalguztiduna eta unibertsoaren Sortzailea bada, orduan ez luke egingo. gorputz eta buruko freaks sortu.
  Azken finean, zergatik behartzen da batzuetan enperadorea pertsonen ahuleziak jasatera? Beste biderik ez dagoenez, ezin ditu frikiak gizon eder eta koldarrak ausart bihurtu begi-bistan. Baina ahal izango banu, berehala egingo nuke! Ai, zer den onartu eta jaso dudan giza materialari aurre egin behar diot. Baina norengandik jaso zuen beste galdera bat da. Bai, eta enperadoreak berak ahulguneak ditu: gizon bat besterik ez da - zahartzen ari da, gaixotzen, dekrepitu. Bitxia bada ere, jainkozko enperadore bat maiz zerbitzari arrunt bat baino gutxiago bizi da, jeneral eta soldadu askok baino arma gaitasun gutxiago ditu. Beno, zer dago Jainko Ahalguztidunarengandik. Baina zuria ez da hobea! Europako historia osoan ez zegoen Hitler baino konkistatzaile ikaragarri eta arrakastatsuagoa. Bai, benetan zurien trebetasun militarraren sinboloa da! Eta, hala ere, garai eta herri guztietako komandanterik handienak ezin izan zuen gimnasioa amaitu ere egin, bigarren hezkuntza lortu, Japonian derrigorrezkoa dena!
  . 5. KAPITULUA
  Gainera, Hitler ez zuten armadan onartu, osasun arrazoiengatik. Bitxia bada ere, indarraren kultuaren zelo hura, gerrako lehoia, hain fisikoki ahul geratu zen, non Alemanian ere, postu bakoitzean militar postu bat dagoen, ez zuten pribatu gisa deitu. Zein degradatua dagoen Europa.
  Hala ere, Stalinek, gure garaiko beste politikaririk nabarmenenetako batek ere ez zuen bigarren hezkuntzarik, pepita bat zen. Eta interesgarria da, gainera, ez zuten armadan sartu, osasun arrazoiengatik. Interesgarria, kasualitatea, bi etsai gaiztok ez zuten bigarren hezkuntzarik, ez zuten soldadutzara deitu osasun arrazoiengatik, mozkorren aitak zituzten eta Hitlerren aitak ere zapatagile lan egiten zuen hasieran!
  Hona hemen halako kasualitatea, arraroa, ikaragarria. Göring, Hitlerren oinordeko ofiziala, ez da horrela. Aristokrata familia batekoa da, Goeringen arbasoa Bismarck Alemaniako benetako agintariaren diputatua izan zen. Horregatik, Churchill: aristokrata, familia noble batekoa, eta amerikar plutokratak, (Roosevelt presidentea peoia baino ez da, azkar aurkitu zuten berarekin hizkuntza arrunt bat.
  Hitler ordezkatu nahi zuten haiekin, baina ez zuen asmatu. Hitlerrek guztiak konkistatu zituen! Goering enpresaburua, oligarka, aristokrata eta pragmatista da. Hitler baino hobea da mundu osoko boltxebike eta errusiar kontrako indar guztiak batzeko gai. Amerikak eta Britainia Handiak Errusia amaitu nahi dute, erregimen menperatua edozein izanda ere, baina komunistek, jabetza pribatuaren kontzeptua bera ukatzen dutenek, hain gaizki amaitu nahi dute. Fanatikoa da Alemaniaren gehiegizko indartzeari begiak ixtea eta beraiek Hirugarren Reich-ean sartzera behartuta egotea.
  Hala ere, Alemania lehiakide geopolitikoa da, baina joko arau kapitalista eta aristokratikoen esparruan lehiakidea da, eta Errusia boltxebikea erabat arrotza eta etsai. Harrigarria da ere Churchillek berak Stalini laguntza eskaini izana, Errusiarekiko komunismoaren aurkako, tradiziozko, ingelesen gorroto guztia gorabehera.
  1941ean, Stalinen Errusia Hitlerren Alemaniaren aurka ezarri nahi nuen. Minez, alemaniarrek estutu egin zuten. Azken finean, Alemania gorrien azpian gerrako zaldia da sobietar gurdira aprobetxatuta, eta SESB marroien azpian betiko zona partidista. Azken finean, boltxebike fanatikoak ez dira adiskidetuko, eta gerrilla-gerra luze bat egingo dute, Hirugarren Reich-a hain agortuko duena, non gehiago hedatzeko amets guztiak ekaitz baten ondoren ortzadarra bezala desagertuko baitira! Errusia Alemaniaren azpian, Alemaniak Errusiaren azpian baino hobeto! Hori ulertuta, argi dago zergatik Churchill eta Estatu Batuak, porrot militar baten eta errendizioaren ostean, hain azkar joan ziren Hirugarren Reich-era hurbiltzera.
  Yamamoto pragmatista da, AEBekin eta Britainia Handiko gerraren aurka zegoen. Baina bi inperio hauek beraiek Japonia probokatu zuten petrolio-produktuen hornikuntzaren enbargoa ezarriz. Azken finean, Eguzki Sortzailearen herrialdeak ez du bere putzurik, eta beste hainbat lehengai. Japoniarrak negoziatzen ari ziren, amerikarrek gero eta eskakizun umiliagarriagoak biltzen zituzten.
  Eta, aldi berean, yankiek, gerra probokatuz, ez zuten batere arduratu armada eta itsas armada prest borrokatzera ekartzeaz. Tentazioa handiegia izan zen, are gehiago Mosku erortzear zegoela eta Alemania eta bere aliatuak erreskatatzera etorriko zirelako itxaropenaren distira bat zegoen. Gainera, itxaropena zegoen Ameriketako Estatu Batuak, oraindik ere herrialde demokratiko samarra izanik, iritzi publikoaren menpekotasun handia izanik, gerra luzatuz gero, besteen uharteetara odola isuri nahi ez izatea. Izan ere, zergatik lortuko lituzke kaleko amerikar arrunt batek bere senideekin zink-hilkutxak, Estatu Batuetako lurraldea bera babesteaz ari ez bagara, eta baita zerga militar handiak ordaindu ere! Agian horregatik galdu zuen Errusia tsaristak, soldadu gehiago izanda, baina errusiar herriak ez zuen Mantxuria bere lurraldetzat hartzen, eta ez zuen odolez eta izerdiz ordaindu nahi interes abstraktuengatik. Ai, Hitler ez zen Moskura joan, neurri batean Negu gogorrako prestatu gabe zegoelako, eta neurri batean boltxebikeen ezaugarri den fanatismoagatik.
  Ez nuen nik neuk bizi izan nahi.
  Hala ere, boltxebikeak ez ezik, errusiar herriak bere burua sakrifikatzeko joera du helburu handietarako. Azken finean, lehen aire-aharia Messer errusiarrak egin zuen. Are harrigarria da hori ez egin izana paradisuko hourisen mesedetan, Aberriaren mesedetan baizik. Nahiz eta... Messer neurri batean ergela den, azken finean, aerobazia maisua da, asmatzailea, diseinatzailea, eta, jakina, bizi den batek askoz onura gehiago ekarriko lioke Ama Aberriari. Agian Yankees ez daude hain oker, printzipioa errepikatuz: guduan gauza nagusia bizirik irautea da! Azken finean, hildakoek ezin dute gehiago hil!
  Erdi biluzik, bular biluziko hainbat neska makurtu ziren onespen gisa.
  Naumo almiranteak esan zuen:
  - Dagoeneko munizioaren bi heren baino gehiago erabili ditugu. Pistolak oso beroak dira, ur ontziekin isurtzen dira!
  Yamamotok gurutze bat egin zuen atzamarra airean eta ahots baxu eta apur bat txarrez esan zuen:
  - Uste dut pistolek obusen azken herenak jasango dituztela. Ezetz arren, kanporatu ehuneko laurogeita hamabost arte.
  Naumo almiranteak sorbaldak altxatu eta izerdia garbitu zuen bekokitik.
  - Merezi al du lehen egunean onena emateak?
  Yamamotok ukabilak estutu zituen.
  - Kostuak! Noski merezi duela! Errusiarrak ezustean hartu genituen, 1904an bezala, 1940an alemaniarrak, baina Stalinek gogor zigortuko du komandoa eta ez da berriro gertatuko. Beraz, beharrezkoa da herensugearen buztana lo geratu zela erabiltzea. Egia esan, ulertzen dut Stalinek, Alemaniarekiko gerrak arreta xurgatu zuen neurri batean, non Ekialde Urruneko zaintzeari utzi zion. Eta buruzagirik gabeko bere segizioak ekimena hartzeko beldurra du. Hemen gure kolpea galdu genuen. Baita amerikarrak ere. Guztiontzat argi zegoen gaia prestatzen ari zela, hodeiak biltzen ari zirela, trumoiak laster joko zuela, baina...
  Korrika egin zuten, oinutsik keinuka, neskaren takoi biribilak. Eginkizun garrantzitsu batean zeuden.
  Naumok gerrikoan zintzilik zegoen samurai ezpataren heldulekua ukitu zuen, edo katana ere esaten zaion bezala:
  - Errusiarrek beti berandu jokatzen dute! Gerra ez da luzeegia izango eta Uraletara helduko gara.
  Yamamotok begiak zerura altxatu zituen.
  "Jainkoek lagun gaitzatela honetan, baina ez dut uste!" Azkar ikasten dute, Khalkhin Golek erakutsi zuen errusiarren maila 1904-1905eko gerran baino handiagoa dela. Horrez gain, sekretu bat kontatuko dizut. Vladivostoken gure agente sekretuak apur bat lagundu zuen kostaldeko artilleria indartsu samarrak ez zuela obusik, eta hegazkinak ez zuen garaiz aireratu. Hau da gerra sekretua.
  Naumo harrituta geratu zen:
  - Eta SMERSH eta NKVD-a non ikusten ziren?
  Yamamotok barre egin zuen, behatzak astinduz.
  "Errusiako koadrorik okerrenek hemen zerbitzatzen dute Ekialde Urrunean, sobietar-alemaniar frontean hiltzeko beldur direnek Vladivostoken alde ari dira. Hortaz, hemen, askoz errazagoa da goian traidore bat edo ergel bat aurkitzea, baita norbere buruari dagokion pertsona bat ere. Eta NKVD hain ohituta dago irudimenezko konspirazioak ezagutzera, ezen jada benetako traidoreak nabaritzen ez dituen. Beraz, nahiko posible da lan egitea. Bide batez, hainbat jeneral alemaniarren alde joan baziren, haien senideak, senideak eta lagunak horretarako exekuzio mehatxatuta dauden arren, oso posible da goitik norbait erostea. Edo erabili ilunpetan, eta hori are hobea da.
  Beraz, lan asko egin dugu. Japoniarrek, oro har, operazio militarren gainean pentsatzeko zorrotza dugu eta gauza txiki guztiak kontuan hartzea.
  Naumok katanaren heldulekua igurtzi zuen.
  - Ondo! Baina Khalkhin Golen lotsak mingostasun eta haserretasun handia eragiten du! Nola genezake...
  Yamamotok kontsolatu zuen:
  - Mantxu gehiago zeuden japoniarrak baino, eta orokorrean ezinezkoa da denbora guztian irabaztea. Kontuan izan behar dut, hala ere, unitate onenak ez zirela gure alde borrokatu, eta errusiarrek abantaila handia zutela hegazkintzan eta tankeetan.
  Naumo katana erdi aterata.
  - Ez gaude justifikatuta! Samurai batek ez du sekula pala dorpea eta zaldi nekatua, etsai asko eta arma ahul bat aipatuko!
  Yamamotok zuzendu du:
  - Samuraia, noski ez, baina gizon bat, zoritxarrez bai! Jendeak akatsak egin ohi ditu!
  Yamamoto distraitu zen eta hodietara zerbait oihukatu zuen, eta gero jarraitu zuen:
  - Eta badakizu, 1942ko maiatzean Errusiari greba egitea proposatu nion. Horrek lehen Fritz-en aurrerapena eragotzi dezake.
  Naumok baietz egin zuen.
  - Benetan! Baina AEBekin eta Britainiar Lehoiarekin borrokatu genuen.
  Yamamotok hatzarekin gurpil-etxea jo zuen.
  - Bai! Egia da, baina AEBek hortzak jo zituzten, Britainia Handiak bere koloniak galdu zituen eta Alemania nahiko estua zen. Errusiako mendebaldetik ahalik eta indar gehien atera nahi genuen, Wehrmacht-ek Britainia Handiaren aurkako erasora joatea errazteko, Stalinek bizkarrean labankada baten beldurrik izan gabe. - Almiranteak gona motzean neska oinutsik eskainitako sakea edan eta jarraitu zuen. - Kolpea maiatzerako aurreikusita zegoen, errepideak lehortzen ari zirenerako, baina amerikarrek eragotzi zuten.
  Naumok bere katana marraztu eta airean moztu zuen:
  - Heriotza AEB! Japoniarekin oztopatzen dute beti.
  Irribarre maltzur egin zuen Yamamotok.
  - Ez beti, noski, adibidez, Errusiarekin borrokan ibili ginenean, yankiek asko lagundu ziguten maileguekin, baita arma hornikuntzarekin ere. Gure flotaren erdia baino gehiago Estatu Batuen eta Britainia Handiko diruarekin egin zen, eta euren ontzioletan. Beraz, Amerika ez da beti txarra, baina ez kasu honetan.
  Naumok harrituta galdetu zuen:
  - Eta zergatik?
  Japoniako almiranteen ondotik korrika egin zuten berriro, morroiaren takoi hutsak keinuka.
  Yamamotok kondenatu zuen azaltzeko:
  - Ibilbide luzeko bonbardatzaile multzo bat Tokioraino sartu zen, eta kolpe maltzur bat eman zion hiriburuari, napalm bonbak erabiliz. Egurrezko ehunka etxe erre ziren, eta enperadoreak kosta ahala kosta agindu zuen kontrol eremua hiriburutik urruntzeko. Eta lehenik eta behin, Japoniako hezurduratik hurbilen dagoena harrapatzeko, Medei artxipelagoko base amerikarren borroka konplexua. Ai, ez genuen lortu, beraz, Ozeano Barearen aldeko borroka galtzen hasi ginen. Ona da, aldi berean, jakinduria izan genuela Hirugarren Reich-arekin aliantza azkar bat egiteko eta txikia ateratzeko. Bestela, gure hirietatik hondakinik ere ez litzateke geratuko.
  Neskek hanka biluziek ere jauzi egin zuten, txirikorda beltz eta gorriak astinduz.
  Naumak bere ezpata astindu zuen airean:
  Hala ere irabaziko genuke! Beraz, benetan beharrezkoa al da Hitlerri Filipinak gerra ostean ematea? Japoniako koroaren perla hau, ezin kondeigarria den Singapur, loratzen den Hong Kong, Indonesia, harrapatutako ingeles kolonien petrolio-hobiak eta Ginea frantsesa, Indotxina, Birmania, Thailandia. Eta askoz gehiago, zertaz hitz egin behar den ez du mingaina pizten. Azken finean, Indiako mugan gaude, zeinaren atarian Fuhrer-ek konkistatu zuen - Australia. Eta dena eman borrokarik gabe, koldar bat bezala...
  Yamamotok eten zuen:
  - Zurien artean ere, badaude smart! Ez da harritzekoa Enperadoreak bere bulegoan, Napoleonen bustoa jarri. Baina bazegoen beste Zesar bat, esan zuen: zailagoa da konkistatua mantentzea irabaztea baino. Kasu honetan, hau lehenik eta behin aplikatzen zaigu. Etapa honetan, ez genuen aukerarik izan. Zati bat mantentzea erabaki genuen dena ez galtzeko, subiranotasuna barne.
  Naumak ezpatarekin zortziko irudia erreproduzitu zuen:
  Buruarekin ulertzen dut, baina bihotzarekin!
  Yamamoto zutitu zen eta bere lankideari txalo bat eman zion sorbaldan.
  - Bai, ez zara haserretu, kasu honetan, alde egiten badugu, gero itzultzeko. SESB garaituko dugu eta berriro Hirugarren Reich-era joango gara AEB eta britainiarren aurka, baina dagoeneko alemanekin eta pastarekin batera garaituko ditugu. Eta gero dena itzuliko dugu, gainera India, Australia, Alaska eta gora ere harrapatuko ditugu... Han ikusiko da, azken finean, Errusiako Siberiako baliabideak izango ditugu, eta Amerika berriro depresioan eroriko da. Hau ulertu behar da!
  Berriro ere, hanka biluziek baiezko keinurik handiena eman zioten. Hain dira ederrak, beltzaranak, neska batzuk ile ilehoria eta gihartsuak ziren.
  Nauma almiranteak, mugimendu ia hautemanezin batez, katana bere zorroan ezkutatu zuen eta, liskarka, xuxurlatu zuen:
  - Etorkizuna ona da, baina oraina hobea da! Entzun hegazkin-ontzietan, bonba-hornidura osoa agortu da, eta ...
  Yamamotok labur-labur agindu zuen:
  - Zatoz bizkarrean eta begiratu ingurura, ordu erdi barru buelta emango dugu eta gertuen dagoen baserantz abiatuko gara.
  Naumak txistu egin zuen sudurretik:
  - Entzun komandanteari!
  Almiranteak jauzi egin zuen, ateari helduta, kolperik ez egiteko. Haren pausoak itzali baino lehen, itzal bat atetik irten zen, oin puntetan ibili zen eta estalkia bota zuen. Yamamotok barre egin zuen.
  - Lady Armstrong, beti bezain bat-batekoa zara!
  Argi-korronte bat jausi zen izakiaren gainera, bere distira guztian erakutsiz. Ilehoria zen, ninfa irudia, ezin hobeto proportzionatua, baina hogeita hamar urte inguruko emakume heldu baten aurpegia zuen. Yamamoto baino zertxobait altuagoa, esmeralda eta zafiroekin brodatutako larruzko oinetakoekin, uhinaren kolorearekin bat etortzeko, zola leunekin. Estalkiak botata, bainujantzia jantzita zegoen eta dantzari indiar baten antzera mugitzen zen.
  Yamamotok emakumea gelditu zuen:
  - Gero dantzatu! Bitartean, entzun iezadazu arretaz, nola erreakzionatu zuen Hirugarren Reicharen parte gisa Estatu Batuetako presidente txotxongiloak, Henry Trumanek, askatutako lurralde guztiei estatu formalki independenteak emateko gure proposamenari?
  Armstrongek bere ahots leunez erantzun zuen:
  - Bera eta Churchill aurka zeudela esan zuen. Kolonia guztiek koloniak izaten jarraituko dute, eta Txinak banatuta jarraituko du. Bide batez, Trumanek esan zuen Japoniak Chai Kang Shi erregimenari laguntzen badio, salba dezakeela, pertsonalki galdetuko diola Hitlerri horrela izan zela. Laburbilduz, zure oinarriak Mantxurian dituzu, baita erregimena ere, eta baita Txina kontinentalean zerbait lortzen. Bereziki, emakidak eta lehengaietarako sarbidea.
  Yamamotok irribarre egin zuen.
  - Berri ona da! Ba al daki AEBetako txotxongiloen gobernuak SESB jo dugula? Edo oraindik ez?
  Armstrongek hatzarekin zirkulu bat egin zuen.
  - Dagoeneko badaki! Orain arte, ez da erreakzio ofizialik izan, baina Trumanek dagoeneko lortu du oihu egitea: ondo egin Japs!
  Yamamotok zimurtu egin zuen eta bekainak kizkurtu zituen haserre.
  - Gu ez gara japoniak berarentzat, japoniarrak baizik, gudari eta jakintsuen nazioa, eta ez amerikarrak bezalako artzain eta kondenatuak. Noski, hau ona den arren, esan nahi du ez dela oztoporik izango Siberian barrena erasotzeko.
  Emakumeak jostagarri mugitu zituen hankak lurrean:
  - Siberia ona da - handia da, aberatsa! Eta, aldi berean, Siberia txarra da - elurra eta hotza dago!
  Yamamotok ezpainak estutu zituen.
  - Soldadu japoniarrak ez dio izozteari beldurrik. Hau da Bushido kodearen funtsa: ez bilatu bizitza erraza zuretzako, baina gainditu zailtasunak. Ez da harritzekoa samuraiaren ikurra - karpa gurutzatua! Arrain honek beti korrontearen kontra egiten du igeri.
  Armstrong harrituta geratu zen:
  - Karpa? Halako arrain kaltegabea. Apokalipsiko samuraiaren benetako deabru ikaragarriak al dira beren buruekin alderatuta, zartagin batean frijitzen den txikitxo batekin, eta ez tigre edo lehoi batekin.
  Yamamotok eskuak zabaldu zituen.
  - Japonian ez dago lehoirik! Eta tigrea katu samurregia da, ausardia falta zaio. Badakizu, samurai baten proba nagusietako bat, hamar urterekin, tigre batekin kaiola batean sartzen da eta piztiari haragi fresko zati bat hartu behar dio. Zenki hori sortu zen, ez al duzu sinesten?
  Armstrongek burua astindu zuen.
  "Ez dut uste hamar urteko mutiko batek tigre bat maneiatu dezakeenik, nahiz eta eskuetan ezpatarik zorrotzena izan.
  Yamamotok astiro-astiro jarri zion eskua neskaren bizkarrean eta laztandu zion azal biluzi eta belusatua.
  - Gaizki ulertu duzu. Samurai baten semea tigrearekin kaiolan sartzen da ezpata edo armarik gabe. Bere gogo sendoa eta borondatea erabili behar ditu tigrea janaria emateko konbentzitzeko!
  Armstrongek oihu egin zuen:
  - Bai, sinestezina da! Samuraia benetako Deabrua da! Zelula horretan ere egon al zara?
  Yamamotok begiak jaitsi zituen.
  - Zoritxarrez ez! Hau da antzinako garaietako ohitura! Baina nahi baduzu, kaiola batera botako zaitugu? Esan tigrearekin kaiolan sartu nahi duzula?
  Armstrongek purrusta egin zuen, almirantearen lepoan bilduta bere beso greko beltzaran eta dotoreak. Ezpainak erakargarri ireki ziren:
  - Tigrea zu bazara, infernurako ere prest nago! Zu gabe paradisua infernua baino okerragoa den arren, ene samurai maitea.
  Yamamotok bat-batean emakumea urrundu zuen eta oihukatu zuen:
  - Orain beste almirante batzuekin SESBren aurkako erasoaren emaitzak laburbildu behar ditut, baita lehorrean gauzak nola dauden jakin ere. Ez dago astirik andreen plazerez gozatzeko. Ulertzen duzu: denborarik ez! Arratsaldean bakarrik deituko dizut. Bide batez, begien mozketa estuak eta azal horiak ez naute molestatzen.
  Armstrongek aldakak bildu zituen.
  - Ez! Guztiz kontrakoa! Beraz, are erromantikoagoa eta ezohikoagoa! Zu japoniarra zara, ni amerikarra naiz: arraza horia eta zuria, aingerua eta deabrua! Kontraste hau eroa da! Emakume gehienek jatorrizkoa maite dute eta ez gainerakoak bezala.
  Yamamotok "Ginn"-arekin nahastutako baso erdi sake isuri zion eta, kolpe batean irentsiz, lasaitu egin zen:
  - Egia esan, emakumeak gizonak baino kontserbadoreagoak zirela uste nuen. Emakumezkoek aurkikuntza zientifiko asko egin al dituzte?
  Armstrongek burua jiratu eta ile ilehoria astindu zuen, esan zuen:
  - Emakume batentzako aurkikuntzarik garrantzitsuena gizon berri baten aurkikuntza da, soilik liburua izatea, ez irratia! Eta samuraiak ez dira hiztunak!
  Kanpai-trilo histeriko bat entzun zen, argi berde bat piztu zen. Almiranteak beste edalontzi erdi bat isuri zion bere buruari, errusieraz zurrunbiloa egin eta eztiz zikindutako limoia jan zuen. Ezpainak miazkatu zituen eta samurai ezpataren heldulekua erakutsi zuen:
  - Pertsonalki ehun pertsona baino gehiago hil nituen, horietatik hogei gutxienez emakume gazte! Biktima guztien artean ederrena izango zara.
  Armstrongek mehatxatu zuen, Yamamotoren mihi gorria ateraz:
  - Hiru seme ditut eta zurekin eta zure familiarekin mendeku hartuko dute, almirante!
  Yamamotok ez zirudien batere minduta.
  - Hiru seme-alaba erditu zituen...
  - Bost! Amstrongek zuzendu zuen.
  Batez ere bost! Eta neskaren gerria mantendu?
  Andreak hanka lepotik bota zuen:
  - Amerikarra naiz eta horrek dena esaten du!
  Yamamotok baietz egin zuen eta txistu egin zuen:
  - Orain mutil bat etorriko zaizu, ninja borrokalari oso indartsua da. Zerbitza ezazu maila gorenera. Ulertua?!
  Armstrongek baietz egin zuen baietz.
  - Gazteak maite ditut... guapoa izatea espero dut?
  Japoniarrek ziur erantzun zuten:
  - Are gehiago! Gustatuko zaizu!
  Eta irmo utzi zuen kabinatik. Horren ordez, mutil bat agertu zen ia berehala. Hamahiru edo hamalau urte inguruko itxura du, oso gihartsua, oinutsik eta praka motzak jantzita. Ederra benetan, ile ilehoria duena.
  Armstrong poztu zen... Ez zuelako friki zahar bati aurre egin beharko.
  Mutilak, ordea, haserre begiratu zuen eta labur esan zuen ingelesez:
  - Erantzi!
  Emakumeak irribarre egin zuen eta esan zuen:
  - Agian apur bat erromantikoagoa!
  Mutilak aurpegian zaplaztekoa emanez erantzun zion. Andereari masaila erre zitzaion. Espioiak hasperen handia egin zuen eta arropa kentzen hasi zen. Ai, ez da hasiera oso itxaropentsua.
  Mutilak hortzak agerian utzi, galtza motzak bota eta gizonezkoen perfekzio pisutsua agerian utzi zuen.
  Irribarrez egin zuen txistuka:
  - Etzan!
  Hasperen batekin, Lady Armstrong bizkarrean etzan eta hankak zabaldu zituen. Mutikoa presioz eta oso zakar sartu zitzaion, eta metrailadore baten moduan mailuka hasi zen. Ez laztan, ez hitzik...
  Espioia jada esperientziadun puta bat zen, eta ez zuen minik hartu. Aitzitik, kolpe zorrotzak ia atseginak dira. Beraz, hunkitu egin zuten, eta Artizarrako leizea hezetasunez betetzen hasi zen. Orduan hasi zen guztiz, eta intziri boluptuosoak entzun ziren.
  Emakumeak zakar hartzen dira, baina hau ere plazer bat da. Eta hemen orgasmo olatu batek estalita zaude.
  Mutilak bat-batean kolpeak emateari uzten dio, Lady Armstrong iletik helduko dio indarrez, eta biluzik makurtzen da bere perfekziora. Espioiak ahoa irekitzen du eta zorrotadak mihia jotzen du. Ez da lehen aldia ere. Eta mutilaren txuri zuria gozoa da, eta oso atsegina da zaporea. Armstrongek ezpainak miazkatzen ditu benetako plazerrez.
  Orduan, ninja gaztea bera aurpegiarekin bere bularrera makurtzen da, eta desinteresaturik lanean hasten da. Armstrong dardar egiten du beste estasi olatu batekin eta hiltegi batean bufalo bat bezala orro egiten du. Bere aho gorriarekin perfekzioa harrapatu behar du. Eta mihi arrosa batekin lan egiteko. Zuri eta gozoaren iturria berriro lehertu arte.
  Hain dibertigarria. Eta ninja gazte, gihartsu eta ilehoria, besterik gabe, nekaezina da. Bere energia neurgaitza eta erabatekoa da. Borrokalari eta ohe erraldoi ospetsu hau. Eta ile ilehoria ... Besterik gabe, dena super eta maila gorena da.
  Konpontutako E-50 borrokara joan zen. Errusiarrek, hala ere, nahiko gotorlekuak ezarri zituzten, eta alemaniarrek defentsak sakon gainditu behar izan zituzten. Gerlariek metodikoki bateria suntsitu zuten.
  Gerdak tiro egin zuen, kanoi sobietarra apurtuz, eta orduan irribarre batekin ahotsean esan zuen:
  - Jendea irabiatuko dugu, eta kuboak!
  Charlottek bere kizkur kobre-gorriak abestu zituen:
  - Gu, oi, lapurrak! Lapurrak!
  Eta hatz hutsarekin joystick botoia sakatuz, jaurtigai bat bidali zuen, sobietar bunkerra hautsiz.
  Eta orduan Christinak gorra egin zuen:
  - Bang Bang! Eta hilda zaude! Hildakoa! Hildakoa!
  Eta hatz hutsez hanka dotore bat ere estutzen du, etsaia kanporaketara bidaliz.
  Eta gero Magda zegoen. Hona hemen neska. Oin biluziaren behatzekin joysticka ere sakatzen du, eta nola jotzen duen.
  - Ai, ikusten gaituena berehala astinduko da!
  Gerda xarmangarriak, bularrak astinduz, hogeita hamalauari kolpatu eta garrasi egin zuen:
  - Eta norbaitentzat frijitu usaina izango du!
  Charlottek hatz hutsak sakatu zituen joystick-en botoien gainean, eta txin-txin egin zuen txolarre batek bezala:
  - Eta guk zerbait gordetzen dugu gure bularrean!
  Kristinak arma sobietar bat hautsi zuen obus batekin eta burrunba egin zuen, ezpain gorritxoak kolpatuz:
  - Ez zaitez guregana hurbildu...
  Magdak ere hatz hutsarekin botoia sakatu zuen. Hogeita hamalau bat bota zuen eta oihu egin zuen:
  - Ez hurbildu gurekin!
  Eta Gerdak, ile ilehoria duen piztia oldarkor honek ere jaurtiko du jaurtiketa batekin, eta hogeita hamalauak boxeolariaren sudurra bezala lehertuko dira ukabilkada baten azpian. Eta gudariak irrintzi egingo du:
  - Hilko dugu!
  Eta berriro neskak negarrez lehertu eta tiro egingo dute, inolako damurik edo pausarik gabe.
  Charlottek oihu egin zuen gogotsu:
  - Lapur handia naiz...
  Eta baita nola jotzen duen sobietar obus bat. Zatiek bakarrik hegan egiten zuten norabide ezberdinetan.
  Christina irrintzi egiten ari da. Joystickaren botoia hatz hutsa sakatzen duenean eta txirrinka egiten du:
  - Eta deabruen alaba hil da!
  Magdak ere iltzatzen du bere oinak biluziak objektu deigarri baten gainean sakatuz, sobietar tanke bat apurtzen du eta hau esaten du:
  - Eta ez apal!
  Gerdak hortzak agerian utzi zituen, hortzak dirdira. Gizon gazte eder bat irudikatu zuen. Beraz, muskularra, atletikoa, muskulu-erliebearekin eta perfekzio maskulino handiarekin. Eta nola makurtzen den eta bere ezpain gorritxoak bere jade muin taupadarraren inguruan biltzen dituen. Zein goxoa den, txokolatezko izozkia bezala. Eta mihiarekin miazkatzen duzun txokolate izozki hori. Eta oso polita da, hain zirraragarria.
  Ene, zein polita beste gazte bat atzetik harekin batuko balitzaio. Eta taupadaka, jade hagatxoa Artizarrako haitzulo hezean sartuko da. Eta zein handia den.
  Gerdak ere astindu egin zuen. Zein hunkigarria eta atsegina iruditu zitzaion.
  Neskak pistola sobietarrari tiro egin zion. Eta miresmenez txio egin zuen, oin biluziak kolpeka:
  Mutilak, mutilak, zure esku dago...
  Charlottek ere errusiar tankea kolpatu eta apurtu zuen, astinduz, busto osoa astinduz:
  - Salbatu lurra sutik!
  Christinak bere ile kobre horia astindu zuen. Irribarre sutsu bat agertu zuen, txioka:
  - Bakearen alde gaude, adiskidetasunaren alde, munduaren irribarreen alde....
  Magdak klik bat bidali zuen joystickari hatz hutsarekin. Sobietar tankea apurtu zuen eta hausnartu zuen:
  - Bilera atseginetarako!
  Gudariak oso alaiak ziruditen. Eta hortzak nola erakutsi zituzten. Eta keinua egiten dute eta irrintzi egiten dute.
  Charlottek ere mutil bat irudikatzen du. Gaztea, baina bizar batekin. Bularrak laztantzen dituen bitartean. Bizar batek bularra kilikatzen duen bezala, ile kizkurra pasatzen da titietako marrubi helduen gainean. Eta kikildu egiten dio, eta muxu ematen dio bularrak. Inguratu mihiarekin titi gozo eta eztia. Halakoa da idilioa. Eta tipoak oraindik mihia sartzen badu Artizarrako leizean. A ze zaporea!
  Charlottek tiro egiten du eta irrintzi egiten du:
  - Eta ezpata zorrotza izango da!
  Noski, neskek, edertasunak izan arren, ekintza zikina egiten dute - soldadu sobietar hiltzen dituzte. Baina txikitatik horrela irakatsi zieten. Otso errukigabeak dira.
  Eta arrazoia dutela uste dute. Heziketa eta mentalitate bera dute. Neskak berrogeita batetan hasi ziren borrokan, euren "otso" batailoiko batzuk, lehenago ere. Eta nahi gabe gogoratu lehen urratsak. Hamasei urte besterik ez zenuenean. Eta inguru guztia zoragarria zirudien, erromantiko ederra.
  Hala ere, oraindik nahiko gazteak dira!
  Bi dozena hegazkin ingelesek mozorrotutako neskaren gainetik hegan egin zuten, ziurrenik ez zuten ezer nabaritu, eta jada zerumuga atzean desegiten hasiak ziren, bat-batean soinu susmagarri berriak entzun zirenean. Madeleine-k agindu zuen:
  Denak etzan eta ez mugitu!
  Neskak izoztu egin ziren, zerbaiten zain zeuden. Eta orduan garraiatzaile arinak eta kamioiak agertu ziren duna atzetik. Diseinua, ekoizpen ingelesa eta amerikarra kontuan hartuta. Poliki-poliki Tunisiako hiribururantz joan ziren. Madeleine apur bat harrituta zegoen. Lehen lerroa oraindik urrun zegoela uste zuen, eta horrek esan nahi du britainiarrek ez zutela oraindik agertzeko astirik izango. Edo hobeto esanda, ez dira agertu behar. Eta gero zutabe oso bat dago. Nahiz eta, beharbada, batailoi bat baino gutxiago... Nortzuk dira, nolabaiteko gudu talde batek, basamortuak inolaz ere aurrealde jarraitu bat saihestuz, atzealdetik arakatu nahi du. Logikoa dirudi, teknologiarekin basamortuan erraz antzematen diren arren. Edonola ere, zure kabuz transmititu behar duzu irratian, baina ez su eman. Gainera, ehun baino ez dira, eta hirurehun ingeles baino gehiago!
  Gerdak xuxurlatu zion Charlotteri:
  - Ingelesak dira! Hau da gertutik ikusten ditudan lehen aldia!
  Lagun ilegorriak, oso urduri ere, erantzun zion:
  - Ezer berezia! Eta beltz asko daude haien artean!
  Izan ere, britainiarren erdia gutxienez beltzak ziren. Eta zutabea poliki-poliki mugitzen zen, eta beltzak oraindik zerbait uluka ari ziren... Gero eta hurbilago daude...
  Orduan, neska baten nerbioek ezin izan zuten jasan, eta metrailadore batekin jo zuen. Segundo berean, gainerako gudariek sua ireki zuten, eta Madeleinek zaunka egin zuen berandu:
  - Pli!
  Dozena bat ingeles aldi berean moztu zituzten, kamioietako batek su hartu zuen. Gainerako britainiarrek bereizi gabe tiro egin zuten. Madeleinek momentua aprobetxatu eta oihu egin zuen:
  - Bota granada iraingarriak elkarrekin!
  "She-wolves" eliteko SS batailoiko neskek granadak urrun eta zehaztasunez botatzen dituzte. Eta txikitatik trebatu direla, eta teknika berezi bat ere pasa zutela. Hau da korronte batekin entrenatzen duzunean, jaurtiketarekin atzerapen apur bat eta zu deskarga batekin. Gerdak eta Charlottek ere opariak bota zituzten. Eta britainiarrak bueltaka eta hankaz gora daude... Dibertigarria da. Ausaz tiro egiten dute, eta beltzek oraindik ulertezineko hizkuntzan oihu egiten dute. Hona hemen zikinkeria batzuk...
  Eta Gerdak tiro eta bota egiten du, abesten ere:
  - SSko ikasleengan amesgaiztoa da! Salto bat - kolpe bat! Otsoak gara - gure metodoa erraza da! Ez zaigu gustatzen katuari buztanetik tiratzea!
  Charlottek ere irrintzi egiten du erantzunez. Berak jaurtitako balak burezurreko zatietan apurtzen dira. Eta begiak ateratzen dituzte. Hona hemen beltz beldurti bat, nola baionetatuko duen bere bikote ilehoria alboan. Odola txutuko du erantzunez. Charlottek batera abesten du:
  - Infernu goibel izartsuko aingeruak! Badirudi unibertsoan dagoen guztia suntsitu egingo dela! Beharrezkoa da belatz azkar batekin zerura hegan egitea! Arimaren heriotzatik babesteko!
  Britainiarrek era antolatu gabe jokatzen dute, gehienak soldadu kolonialak dira: beltzak eta indioak, arabiarrak. Edo erortzen dira, izoztuta, edo, aitzitik, erbi eroak bezala lasterka hasten dira jauzika. Hala ere, neskek zehaztasunez tiro egiten dute, eta granadak, zatiak urrutira hegan egiten ez duten arren, trinko baizik! Orain etsai gutxi geratzen dira. Madeleine-k ingelesez egiten du oihu, bere ahotsa hain da gor-ozena, ez duzula ahobizirik behar:
  - Errenditu eta zure bizitzak salbatuko ditugu! Gatibuan janari, ardo eta sexu ona izango duzu!
  Berehala funtzionatu zuen eta dagoeneko amore ematen ari direnez... Eskuak gora eta...
  Berrogeita hamar preso bildu ziren, eta horietatik erdiak zaurituta zeuden. Madeleine-k agindu zuen:
  - Hil zaurituak!
  . 6. KAPITULUA
  Stalenida Pavlovna, hala ere, borroka desberdin batean sartu zen neska talde batekin. Indarrak benetan ez dira berdinak... Baina gerlariek Fritz-en garraioari eraso zioten. Ez hain blindatu eta zaurgarriagoa.
  Oinutsik eta erdi biluzik neskak tiro egin zieten naziei. Jokatuta, garraiolariak su hartu zuen. Orduan, gerlariek beste garraio bat kanporatu zuten. Erre eta krak egin zuen. Hirugarren ibilgailu blindatua alde egiten saiatu zen. Baina Natashak harrapatu zuen granada jaurtigailu batekin kolpatu zuen. Horren ostean, mastodonte txiki bat amaitu zen.
  Horren ostean gudariak garaikurrak jasotzen hasi ziren. Oksanak granada arina adierazi zuen irribarrez:
  - Alemanezko bertsioa!
  Victoriak, hortzak agerian utziz, oihu egin zuen:
  - Eta zuk Negros ikusten duzu!
  Izan ere, hildakoen artean beltzak zeuden, eta indioak, eta arabiarrak! Zuri batzuk baino ez dira. Gudariek hildakoen artean hartu zituzten armak. Poltsikoak ere miatu zituzten diru bila. Paper eta metalezko txanponetan ere aleman markak zeuden.
  Orain arte, marka Lurreko monetarik indartsuena izaten jarraitu du. Eta urrezko babesarekin Afrikaren konkistaren ondoren ere.
  Gudariek, hanka biluzi eta zizelkatuak kolpeka emanez, gorpuak lapurtu zituzten. Eta armaz kargatuta.
  Gero basora itzuli ginen. Stalenidak galdetu zien lauei:
  - Bueno, nola? Joan al zara?
  Victoriak bularra puztu zuen eta harro erantzun zuen:
  - Bai, pixka bat korrika egin genuen, baina ezer berezirik ez...
  Stalinidak iradoki zuen:
  "Agian berriro banatu eta ekialdera joan gaitezke?"
  Natashak xumeki iradoki zuen:
  - Eta destakamendu partidista sortu ezkero?
  Steelenidak negatiboki astindu zuen burua.
  - Ez... Erretiratzeko agindua dago, lehen lerroaren atzean. Bide batez, zer dakizu borrokaren nondik norakoak?
  Veronikak hasperen batekin erantzun zion:
  - Orain arte, ezer ez... Ez dugu irratirik, ez...
  Stalenidak eten zuen, serio esanez:
  - Gerra luzea eta gogorra izango da. Beharbada, denek ezin izango dute bizirik irauteko. Kasu honetan, beharko genuke...
  Veronikak eteteko ausardia izan zuen:
  - Jainkoa gogoratzen al duzu?
  Steelenida negatiboki astindu zuen burua.
  - Komunista eta ateoa naiz ... Eta herri-jakituriak ere esaten du: fidatu Jainkoarengan eta ez zaitez akatsik egin!
  Victoriak irrintzi egin zuen:
  - Neska hau dope erlijioso baten eraginpean erori zen. Eta hala uste dut: Jainkoa ilusio bat besterik ez dela, baina hau oso ilusio kaltegarria da, gogoa lotzen du!
  Steelenidak negatiboki astindu zuen burua.
  - Errespetatu beste norbaiten fedea Vic ... Oro har, noski, fededunak dira Jainko bat dagoela frogatu behar dutenak!
  Natashak haserre zapaldu zuen oin hutsik eta erantzun zuen:
  - Eta zer frogatzeko! Jainkoak onartzen badu faxistek ia mundu osoa hartu dutela, zer nolako Jainkoa da hau!
  Victoriak garrasi gogorra egin zuen.
  - Tira, frogatu Jainko Vera-ren existentzia. Guztiak lehen kausa izan behar duela dioen argudio koipetsua izan ezik!
  Veronikak bekokia estutu zuen, belar gainean zola biluzi eta apur bat odolez zikindua igurtzi eta eman zuen:
  - Beno, bizitzarik ez zegoela azaltzeko, baina garatu eta gizon bat ere agertu zen?
  Steelenidak esan zuen emeki:
  - Eboluzioaren teoria... Dena doa sinpletik konplexuago eta perfektuagora. Eta hori frogatzen du geruza geologikoak egoteak. - Emakume gazte batek behatz biluzia belar gainean pasa eta txio egin zuen. - Hemen, adibidez, aldi geologiko desberdinak daude, eta hori fosilen arabera epaitzen da.
  Veronikak sorbaldak altxatu zituen.
  "Ez naiz kreozianismoan aditua. Eta SESBen ez duzu horrelako libururik aurkituko. Baina atzerrian badaude obrak non frogatzen den, hain zuzen ere, zientziak ez duela erlijioaren aurka egiten. Eta Biblia aztertzeko oinarri zientifikoak laburbildu zituen. Bereziki Bibliako profeziari buruz!
  Victoriak barre egin zuen eta esan zuen:
  - Profezia hauek atzeraeraginez egiten dira. Ez dago Bibliako eta Itun Zaharreko eskuizkriburik K.o X. mendea baino zaharragorik. Beraz, ez dago profeziak frogatzeko modurik!
  Natashak gogor baieztatu zuen:
  - Zalantzarik gabe... Federik ez, zure fedea fede itsuan oinarritzen da nagusiki eta...
  Victoriak erraz iradoki zuen:
  - Hil aurretik beldurra! Zer edozein erlijio espekulatzen du!
  Veronikak sorbaldak altxatu zituen eta erantzun zuen:
  Zergatik ez diote ateoek heriotzaren beldur? Eta badutela beste zerbait espero?
  Victoriak adar bat oinutsik zaplazteko, hautsi eta iradoki zuen:
  - Beno, adibidez, sinistu dezakegu berpizkundean zientziaren indarrez. Eta hau ere bikaina da!
  Natashak begiak bildu eta ametsetan esan zuen:
  - Hori da! Imajinatu etorkizun komunista bat. Bertan ez dago dirurik, doako ondasun ugari baizik. Espaziora hegan egin dezakezun motozikletak barne. Eta edozein produktu - pastelak, izozkiak, ananas, hurritz-galtza eta abar sintetikoki hazten dira. Nonahi robotak. Jendeak egunean bi ordu baino ez ditu lan egiten, eta gero mekanismoei aginduak ematen soilik. Eta egun batean.
  Neskak, hizketan, ibiltzen ziren, oin hutsez dena neurtzen. Hainbat metrailadorez eta bazokaz kargatuta daude. Dozena bat edertasun.
  Eta Natashak etengabe esaten zuen:
  - Eta entretenimendu-industria aberatsena. Plazerra baino ez. Adibidez, koloretako telebistak, eta berehala ikusten dituzu dozena bat marrazki bizidun. Eta erakargarri asko. Slot makinak, ordenagailu jokoak, hainbat robot... Eta baita estrategiak ere. Esaterako, Stalinen bezala jokatzen duzu eta Hitler garaitzen duzu. Mundu osoaren potentziala badu ere...
  Victoriak ameslari jarraitu zuen Natasharentzat:
  Eta etxeak hain ederrak dira. Bakoitzak txabola bat dauka iturri batekin eta lorategiarekin. Eta Lurrean jendeentzako leku nahikorik ez badago, Venus, Ilargi, Marte eta beste planeta batzuetan bizi dira. Bereziki, abiadura superluminala duten espazio-ontziak, edo baita zero trantsizioko autobusak ere, sortu dira. Hau da autobusera igotzen zarenean, eta espaziora garraiatzen zaituzte, edo baita beste mundu batera ere. Horrela agurtzen zaituzte zentauroek edo primerako iratxoek. - Neskak libelula bat harrapatu zuen ahurrean, belarrira eraman, eta entzunez, hitz egiten jarraitu zuen. - Eta adibidez, ingeniaritza genetikoaren mirariak. Ez dago zahartzarorik. Gizon guztiek ez dute hogei urtetik gorako itxura, baita neskek ere. Guztiak osasuntsu eta gihartsu, usain atsegin eta freskoekin. Neskak beti osasuntsu daude, hilekorik gabe. Baliteke umeak erditu behar ez izatea, ziber-sabeletan haziko dira.
  Natashak irribarre batekin lagundu zuen:
  - Eta zuhaitzak agertuko dira, zeinen gainean gozokiak, izozkiak, pirulak, pastelak - fruituak bezala haziko dira. Eta gantz tantarik gabe jan daitezke. Eta denak pozik egongo dira hegan egin ditzakezun auto berriak edukitzea. Eta beste kontinente batera eta Martera, eta baita ondoko galaxia batera ere!
  Steelek proposatu zuen:
  - Eta orduan jendea ezberdina izango da, superbotereekin. Hau, noski, plus bat izango da. Eta hildakoak berpiztuko dira, eta ez dute gogoratuko noizbait norbaitek Bibliako ipuinetan sinesten zuela!
  Victoriak euli agariko bat zapaldu zuen oin hutsarekin eta hausnartu zuen:
  - Bai, zalantzarik gabe! Beno, benetan, zer agintzen du Bibliak? Danborrari ere lerrokatzen al gara, edo hobeto esanda, organoaren soinuetara? Eta haragirik ere ez da egongo!
  Veronikak eskuak zabaldu eta esan zuen:
  - Zein da zure kontzientzia? Baina Eskritura Santuetan, saria ez da batere behin betiko adierazten. Eta danborrada eraikitzen ari gara, hau espekulazioa da!
  Victoriak barre egin zuen eta mihia atera zuen. Adierazi ondoren:
  - Bueno, bai... Eta han zer gertatuko da? Bekaturik gabeko zerbait? Eta zer esan aske borondatea, nola gabe?!
  Veronikak lasai erantzun zuen, begiak apur bat estutuz:
  - Libre borondatea geratuko da, baina ez da bekaturik izango. - Neskak oin hutsik goroldioan igurtzi eta jarraitu zuen. - Posible bihurtuko da jendeak bekatua gorroto duelako. Ez pertsona guztiak, salbatutako zintzoak baizik. Horrek esan nahi du Satanas eta faktore narritagarriak kentzen direnean, bekatuak bere erakargarritasuna galduko duela eta komatxoak murriztuko dituela.
  Victoriak txistu egin zuen, bere takoi biluzi eta biribila urki baten enborra eraman zuen. Eta emeki esan zuen:
  - Eta nola gorrota dezakezu bekatua, ainbeste atsegin ematen badu. Hemen, adibidez, gizonekin, batez ere gazteekin. Hatsak egiten dizkizutenean, kilika egiten dizutenean, orpoetan masajea egiten dizutenean. Azken finean, plazer handia da gorputz gihartsuen ukitua sentitzea. Eta bekatua dela diozu!
  Veronikak haserre egin zuen:
  - Eta inmorala da gizon ezberdinekin sexu harremanak izatea!
  Steelenida haserre esan zuen:
  - Egia esateko, ni ere ez naiz puritanoa, baina... Hala ere, kode moral komunista bat dago eta hori betetzen saiatu behar da. Eta ez etzan keinua egiten duten guztien azpian!
  Victoriak ausardiaz erantzun zuen:
  - Aktiboa izatea gustatzen zait. Eta ni neu gizonak bilatzea eta erakartzea gustatzen zait. Ondoren, egin maitasuna nahi duzun moduan. Ez al da hori ederra. Tira, zergatik izan behar ginateke apalak, geure arrak geuk taxutu beharrean!
  Stalinek hotz esan zuen:
  - Zure itxurarekin ez da zaila! Baina azken finean eta hiltzeko, asko zara!
  Victoria elkarrizketa apur bat desbideratzen saiatu zen:
  - Nolanahi ere, etorkizun komunista ezagutzen duzu, jende libre eta jakintsua, Jainkoaren agintea baino askoz hobeto, faxismoaren garaipena ahalbidetuz, edo gizadia uholde batean itotzen. - Suzko deabruak zapoa zapaldu zuen eskuineko oinaren oin biluziekin eta jarraitu zuen. - Pertsonalki ez zait gustatzen juduak bere herria deitzen dion tirano baten erreinuan bizitzea, eta nola gertatzen da gainerakoak arrotzak direla?!
  Steelenida serio erantzun zuen:
  - Goiko adimenari buruz eztabaidatu dezakezu denbora luzez, baina Biblian ... Logikoa al da Jainkozko errebelaziotzat hartzea?
  Victoriak ziur erantzun zuen:
  - Noski ezetz! Itun Zaharraren krudeltasuna, Berriaren zentzugabeko bakezaletasuna - herri bati pribilegioak ematea... Ez al da zentzugabea?
  Veronicak atzamar hutsez jo zuen motondoa haserre. Oinazea egin zuen eta erantzun zuen:
  - Beraz, azken finean, Paulok dio: Gure irakaspena estropezu bat da juduentzat, erokeria barbaroentzat! Buru bekatari batek ezin du hau ulertu!
  Victoriak barre egin zuen eta ahots arinaz esan zuen:
  - Errusia ezin da adimenarekin ulertu,
  Ezin da arshin arrunt batekin neurtu...
  Bihurtu berezia du -
  Errusian bakarrik sinetsi daiteke!
  Steelenidak, bekainak zorrotz altxatuz, esan zuen:
  - Eta hemen Errusia kristautasunaren aurretik. Milioika, ehunka milioi pertsonak Jainkoarengan sinesten zuten. Haien artean adimen nabarmenak zeuden. Hala nola, Newton, Paracelsus, Kant, Pasteur... Eta bazuten euren arrazoiak sinesteko. Gu, berriz, ilusioen aurka gaude! - Emakume gazteak oin biluzi eta sendoarekin eroritako adar bati kolpatu, hautsi eta jarraitu zuen. - Ateismo zientifikoaren jarraitzaileak gara eta pertsona bakoitza bere zoriontasunaren errementaria dela uste dugu! Eta ez dela sinetsi behar Jesus osaba ona etorriko dela eta denak eraikiko, gure arazo guztiak konpondu! Planeta honek kudeaketa zientifikoa eta espaziora hedatzea behar du! Eta ez itzazu zeruko lekuetarako, edo haremetarako itxaropen guztietara!
  Victoriak barre egin zuen eta haserre egin zuen:
  - Eta ez nioke uko egingo harem gizonezkoari!
  Steelenida gogor esan zuen:
  - Tira, ile gorria eta lizentzia zara... Nork hazi zintuen?
  Victoriak txantxetan erantzun zuen:
  -Noiz aita Carlo, eta noiz inor ez!
  Stalenidak ukabilkada zapaldu zuen eta txistu egin zuen:
  - Ikusgarria da... Jainkorik ez badago, horrek ez du esan nahi batere arrunta eta disolutua izan behar denik!
  Victoriak zintzo erantzun zuen:
  - Atsegin dut! Horrela ulertzen duzu!
  Natashak barre egin zuen eta esan zuen:
  - Komunismoak bi sexuen berdintasuna aldarrikatu zuen. Eta horrek esan nahi du emakumeak berak gizon bat bilatzeko duen eskubidea. Esaterako, uste dut gustuko duzun mutil bat aukeratzea nahiko normala dela hura enkumatzea! - Neskak perretxiko zizarea jo zuen oin hutsarekin eta jarraitu zuen. - Eta nahiko normala da hainbat mutil aldi berean maitatzea. Azken finean, desberdinak dira eta bakoitzak modu ezberdinetan laztantzen zaitu, oso polita!
  Veronikak xuxurlatu zuen:
  - Infernuan erreko zarete halako hizkerak eta ekintzengatik!
  Steelenida irribarre egin zuen eta esan zuen:
  - Komunismoaren morala ez da kristauena baino zorrotzagoa. Eta horrela jokatzen baduzu, orduan... Uste dut ez zarela onespenarekin bilduko! Denok ez gara... burdel bat!
  Victoriak serio esan zuen:
  - Zergatik hazi hipokresia? Kristautasun honek hainbat murrizketa jarri zizkien emakumeei. Barne, debekua esaterako, senar bat baino gehiago maitatzea. - Deabru ilegorriak haserre kolpea jo zuen oin biluziarekin, gora bota zuen. Eta jarraitu zuen. - Eta komunismoak Jainkorik ez dagoela aldarrikatu zuen! Eta horrek esan nahi du dena baimenduta dagoela! Eta emakumeok txori libre izan gaitezke maitasunaren bila. Askoz plazer gehiago ematen duten gizon horiek aukeratzea. Eta hau da puntu nagusia!
  Stalenidak gorritxoa astindu zuen hatz erakuslearekin:
  - Hau ez da Komsomoleko kidearen gauza nagusia! Oro har, garrantzitsuena Aberriari eta Leninen kausari zerbitzua ematea da. Eta ez gorputzaren plazeraren bilaketa! Hau ulertu behar duzu!
  Victoriak haserre erantzun zuen:
  - Piztia eta ohea naiz guduan! Beraz, ez zaitez kexatu!
  Deabru ilegorriak astindu zuen:
  - Super neska bat naiz!
  Veronikak lotsati txertatu zuen:
  - Komunismoaren eta kristautasunaren morala bat da: nork ez du lan egiten, ez da existitzen!
  Victoriak Bibliaren ezagutza erakutsi zuen:
  - Eta Jesusek esan zuen: ez kezkatu zure eguneroko ogiaz... Izan zaitez basoko txoriak bezala.
  Stalenidak gogor adierazi zuen:
  -Komunismoa, neurri handi batean, kristau baloreen ukazioan jaio zen. Eta paralelismo batzuk nahiko posibleak dira. Beraz, naziek ere bandera gorria dute, gurea bezala!
  Victoriak bere oin hutsez zapaldu zuen euli agarikoa, goroldioan takoi biluzi eta biribila igurtzi eta gehitu zuen:
  - Hirugarren Reich-ak zerga handiak ditu kapital pribatuaren gainean, eta estatuaren jabetzaren portzentaje handia. Partzialki sozialismoa dute, baina pribilegioak alemaniarrentzat! - Neskak urki bati hosto bati hozka egin zion, eta barre egin zuen, gaineratu zuen. - Orokorrean, erlijioari buruz, abesti barregarri bat daukat. Nik egin dezala nahi duzu?
  Stalenidak gogoz egin zuen buru distiratsuarekin, adar ustel bat bota zuen bere oin biluzi eta dotorearekin eta txio egin zuen:
  - Kantatu lore bat, ez izan lotsarik!
  Eta Victoriak gogotsu kantatu zuen;
  Zer esan nahi zuen Jaunak?
  Bera, distantzia ikaragarri batean bizi...
  Lan egiteko agindua eman zenean,
  Amets batean gera ez gaitezen.
  
  Errege janzkera bikaina izan arren,
  Baina ez dago pertsona zikoiagorik....
  Pobreziak zuzen-zuzenean jaurtitzen du -
  Gure sufrimenduaren mundua epikoa da!
  
  Eta ez da Adamen errua
  Sobietar xume bat, errusiar mutil bat...
  Biluzik ibili, lotsa ezkutatu gabe,
  Tsarismoaren pean proletario bat bezala!
  
  Jainkoak janaria eman zion - muga bat,
  Larrean sardexkak ezagutu gabe...
  Eta gehiago nahi baduzu, jipoitu egingo zara!
  Eta esku-ahurrean edan botilarik gabe.
  
  Adamek halako patua jasan zuen,
  Paradisu beldurgarri eta aspergarri batean!
  Baina sugea hegaletan hegan egin zuen,
  Ulertu zuen: pertsona batek sufritzen du...
  
  Sasietatik ateratzeko modu bat dago,
  Eraiki hiri bat, eman ondorengoak!
  Zuhaiztiaren terminoan zehar ez ibiltzeko,
  Batzuetan perfidia behar duzu!
  
  Paradisutik giltza magikoa lapurtu nuen,
  Eden errutina uzteko...
  Bertan neska baten ametsak aurkituko dituzu
  Gutxienez lurpeko munduan hil zaitezke!
  
  Bai, noski arriskua dago, mutila,
  Planeta hau ez da opari bat...
  Baina jakingo duzu kontzientzia, ohorea,
  Eta aurkituko duzu, ezagutu zure bikotea!
  
  Adamek giltza hau jaso zuen -
  Ateak ireki eta paradisua utzi.
  Bekatariak indar asko gastatu zuen,
  Mendi handietako harriak zapaltzen...
  
  Hemen berriro atea ikusten du -
  Eta berriro hegodun sugea agertu zen...
  Esan zuen: Satan ona naiz -
  Torlojua berez ireki zen...
  
  Adam sartu zen eta ikusi zuen...
  Halako miraria margotua...
  Muinoaren atzean neska biluzia,
  Portzelanazko tert bat urrezko plater bat da.
  
  Baina zein ona den
  Adam mutilak ezin izan zion eutsi!
  Eta musu eman ahoan
  Eztia baino gozoagoa!
  
  
  Hark erantzun zion -
  Estasi ekaitz batean gorputzak batu ziren...
  Ez, ez madarikatu Satanas...
  Mutilak bekatuan agertu ziren!
  
  Jainkoak paradisutik kanpora bota zituen, baina...
  Planeta haien etxea bihurtu zen.
  Jendeak eguzki bat izan arren,
  Baina ondorengoak milaka bihurtu ziren!
  
  Bai, oso gogorra izan zen
  Uholdeak, lehorteak eta neguak.
  Baina gogoa arraun indartsua da,
  Gizona izaki indartsua bihurtu da!
  
  Nola egin dezake hegan aingeru batek
  Nola suntsitzen dute deabru mendiek erliebea!
  Sortu errepide bat, non bidea dagoen -
  Lehorreko edozein puntutara iritsi.
  
  Eta espazioa behar duzu -
  Gu ere konkistatzeko gai izango gara.
  Beraz, gure bekatua ez da sententzia bat,
  Ez, ez esan pop txorakeriarik!
  
  Ez izan bekatu - ez dago aurrerapenik,
  Pentsamenduek mugimendua sortzen dute!
  Sermoiari erantzun bat:
  Ez dugu inoren paradisua behar!
  Neskek aho batez txalo egin zuten. Kontuan izan behar da Victoriaren ahotsa indartsua dela, oso-osoa, oso atsegina. Eta gudariak zinez liluratu zituen poema honek.
  Steelenidak iradoki zuen irribarrez:
  - Denbora dagoenean, abesti hau estadioan interpretatuko duzu!
  Victoriak baietz egin zuen baietz eta iradoki zuen:
  - Eta aldi berean saria onartuko dugu!
  Neska ilegorriak barre egin zuen eta bere eskuetan ibili nahi zuen. Baina arma gehiegi ditu.
  Neskak nahikoa luze ibili ziren eta nekatuta zeuden. Bazkaltzera eseri zen. Garaikurra ireki zuten kontserbak eta gisatua. Biziki irabazitako masailezurrak. Gudariak guztiak gazteak dira, osasuntsuak, gihartsuak.
  Natashak irribarre batekin adierazi zuen:
  "Guk hildakoen artean, ia guztiak atzerritarrak dira. Alemanak armada arrotz bat botatzen ari dira gure kontra!
  Victoriak lekuz kanpo kantatu zuen:
  - Eta gure armada ezkerrean dago, eta gure ejertzitoa eskuinean ... Ona da guretzat trago batekin borrokatzea!
  Stalenidak zorrotz begiratu zion gorritxoari eta honako hau esan zuen:
  - Neska jostalari bat zara... Zurekin ezkondu behar dugu!
  Victoriak burua astindu zuen.
  - Zergatik senarra? Hobe dozena bat maitale izatea!
  Natashak barre egin zuen eta esan zuen:
  - Ez da interesgarria gizon batekin denbora luzez komunikatzea - gogaitzen du! Hobe da mutil desberdinak dituzunean!
  Oksanak iradoki zuen:
  - Agian hurrengoan preso alemaniar bat hartuko dugu... Eta burla egingo diogu!
  Steelenida barre egin zuen eta esan zuen:
  - Beno, neskak asmatuak zarete... Eta ez liguke kaltetuko hizkuntza harrapatzea!
  Natashak, hortzak gogorki agerian utziz, esan zuen:
  - Mujikak, mujikak... Oso-oso txarrak zarete, gure mujikak! Mutilak! Mutilak! Gure gizonak neskek jipoitu egingo dituzte!
  Neskak barrez lehertu ziren... Alkohol diluituaren matrazeetatik pixka bat edan zuten. Edertasun pare batek ere zurrunga egin zuten.
  Baina Stalenidak burrunba egin zuen:
  - Igoera! Lo egiten duenak hilko dugu!
  Neskak jauzi egin eta soketan luzatu ziren. Armak astindu eta hortzak dirdir egin zituzten. Edertasun ederrak. Eta keinu egin haien zafirozko begiekin. Gutxienez pixka bat nahi dute, baina trikimailuak jokatzeko. Eseri zaldi baten gainean.
  Eta beraz, martxa berriro eta zapaldu zure oin biluziak. Neskak oso politak diruditen arren. Hainbeste edertasun dute. Eta nesken gorputz gihartsu eta sendoak.
  Natashak, oinez, ohartu zen:
  - Tanke nazien arazoa konpondu arte, ez dugu ezer egin Fuhrer soldaduen aurka!
  Victoriak honako hau zehaztu zuen:
  - Soldadurik ez, makinak baizik! Eta, oro har, ez dago txatarren aurkako harrerarik beste txatarrik ez badago!
  Eta deabru ilegorriak oin biluziarekin kolpeka jo zuen luzaro usteldutako motoi baten gainean. Zabor eta hauts hodei bat altxatu zuen.
  Veronikak umilki kuxkuxatu zuen:
  - Jainkoaren borondate guztia!
  Stalenidak esan zuen haserre, orpo hutsa harri-harriari kolpatuz:
  - Ez! Dena izango da gure borondate boltxebikea!
  Eta bere begiek literalki haserre distira egin zuten!
  Victoriak gogor adierazi zuen:
  - Hitlerrek juduak suntsitzen dituzte alferrikako zeremoniarik gabe. Zergatik ez zuen Jainkoak bere herriaren alde egin?
  Veronikak motel erantzun zion:
  - Bekatuak...
  Victoriak abestu zuen, oin biluziak kolpeka:
  - Ai, bekatuak, bekatuak... Ez bekatu ahuntza! Ez egin bekaturik ahuntz! Mahastia irabaziko du! Mahatsondo zuriak irabiatuko du!
  Eta edertasun ilegorriak hatz hutsez harrapatu zuen tximeleta, eta hanka altxatu zuen, lagunak erakutsiz.
  - Hauek dira gure basoetan gertatzen diren mirariak!
  Veronikak irribarretsu erantzun zion:
  - Ikusten duzu zer edertasuna... Eta hau ez dela Jainkoaren sorkuntza diozu!
  Victoriak zaunka egin zuen:
  -Erlijioa herriaren opioa da! Eta tximeleta ederra da lorez hobeto mozorrotzeko!
  Steelenida haserre esan zuen:
  - Erlijioaz nahikoa agian? Hobe al da Verak adimenera bidaliz gero nola jokatuko duen esaten uztea?
  Veronikak sorbaldak altxatu zituen eta erantzun zuen:
  - Umila izango naiz!
  Natashak zerbait esan nahi zuen, baina neskak zarata egin zuen haren gainean. Jet Stormtroopers hurbildu ziren. Altzairu asko eta oso harrapari itxurako saiak. Hara egin eta lurruna bota zuten. Pistola asko dago, eta alemaniarrek oso erasokor tiro egiten dute.
  Steeleed-ek agindu zuen:
  - Mozorrotu!
  . 7. KAPITULUA
  Elizaveta Petrova, mugako tropen teniente gaztea, zur eta lur geratu zen. Bi hilabete zeramatzaten gerra-leheraldi posible baten inguruko zurrumurruak. Baina, hala ere, nolabait ezin nuen sinetsi ... Neska inteligentea izanik, Elizabethek ez zuen partekatzen doktrina ofizialaren ezinbesteko pretentsioa: Armada Gorria guztiak baino indartsuagoa zela. Osaba Finlandiako gerran borrokatu zen, zauritua izan zen eta oso sutsu hitz egin zuen bere ibilbideaz.
  - Gure tankeak poliki-poliki zartagin batetik gelatina bezala isurtzen ziren. Ikaragarrizko QMS aurrera joan zen, bi bokal, hirurogei tona bakoitza. Defentsa hausteko ahari moduko bat. Eta nola burrunba egiten duten! Trumoiak saguaren kirrinka bezalakoak dira, zezenaren orroarekin alderatuta. Eta beldarren azpian zuloak daude. Duela egun batzuk desizoztea izan zen, lur beltza izotz azal batez estali zen. Tankeak gero eta mantsoago mugitzen dira, zalditeria harrapatzen ditu. Milaka zaldizko, atzera eutsi behar zaie, tankeak ez gainditzeko. Eta aurrera, finlandiarrek meatzeak jarri eta petrolio upelak lurperatu zituzten. Gure tankeetako asko kandelak bezala erre ziren. Ikuspegi izugarria, batez ere gau polarraren hasieran, gasolina eta petrolioa isuri ziren, urtzen den urarekin nahastuta. Zaldiak ikaratuta eta haserre haserreka, erre ziren eta elur-jausi bizi bat infanteriara joan zen. Ikusmena ikaragarria da, tankeek ezin zuten ez gelditu ez buelta eman. Bai, eta aginduak gelditzea debekatu zigun.
  Aurrera bakarrik joaten bazara - etsaia hautsiz. Eta tankeak lehertu eta erre egin ziren, zalditeria beren infanteria zapaldu zuten. Erasoa ito egin zuen, antza, izarrak zerutik erori ziren.
  Osabak odola eztul egin eta gelditu egin zen. Ehun gramo trago bat hartu eta jarraitu zuen.
  - Beraz, errekonozimendurik gabe, aire estalkirik gabe, gainezka egin genuen. Negu osoa eta martxoaren erdia borrokatu zuten, gotorlekuak apurtu zituzten, baina gure berrehun mila soldadu ez dira inoiz garaipenaz poztuko. Argia itzali zaie betiko.
  Neskak harrituta galdetu zuen:
  - Benetan hainbeste?
  Osabak baietz egin zuen.
  - Zehazki, nik uste, inork ez daki, baina gorpuak mailaka ateratzen zituzten. Izugarria zen. Defentsak erasotzera behartu gintuzten, eta finlandiarrek gure maila moztu zuten. Eromen basatia besterik ez.
  Elenak totelka egin zuen eta galdetu zuen:
  - Eta zer, ez gara hain indartsuak?
  Osabak erantzun zion:
  - Tankearen indarra ez dago armaduran, tankeraren buruan baizik!
  Neskak baietz egin zuen.
  - Zoragarria esan duzu!
  Elizabethek denbora luzez gogoratu zuen elkarrizketa hau. Alemaniarrek eta finlandiarrek zer tanke zituzten galdetu zuen. Finlandiak, ordea, ez zuen batere tankerik, hiru tonako dozena bat tanke arin izan ezik. Eta alemaniar tankeak, oi nire osabak ezagutzen zituen, berrogeita batgarrenean Alemaniara joan zen lehengusu batek esan zion. Oro har, garai hartako nazien teknika ez zuen harritu.
  - T-1 depositua, bost tona eta erdi baino ez du pisatzen, abiadura orduko 57 kilometrokoa da. Balen aurkako armadura, hiru metrailadore. Tira, infanteriaren aurka joango da, baina makina oso ahula da.
  Baina ez al dago bakarrik? - galdetu zuen neskak larrituta.
  - T-2, T-3, T-4 eta T-5 ere badaude!
  Elizabethek irribarre egin zuen.
  - Eta zein da indartsuena?
  - T-5! 75 mm eta 37 mm bi kanoi ditu, lau metrailadore. Bai, tanke ederra da hau, alemaniarrek "Gizon otsoa" deitzen diote. - Osabak besoak zabaldu zituen, haize-errota baten antzera kulunkatuz.
  - Eta abiadura? - Bitxia, galdetu zuen neskak!
  - Berrogeita hamar kilometro autobidean, orokorrean, nahikoa. Orokorrean, depositua interesgarria da, dorre errazarekin. Faxista tankeen eraikuntzaren sorkuntzarik onena. Osabak hasperen egin zuen. - Egia da, gure T-28, eta batez ere T-34, ez da okerragoa, eta gure tankeen kanoiak are indartsuagoak dira.
  Neskak iradoki zuen:
  - Zer gertatzen da tanke berriak sortzen baditugu, freskoagoak.
  Osabak erantzun zion:
  - Ez dago KV-2 baino freskoagorik, halako potentzia bat da, baina KV-3 ere badago, eta KV-4, eta batez ere KV-5. Azken munstroak ehun eta hogei tona pisatzen ditu eta ekoizpen masiboan sartzekotan da. Orduan alemaniarrak artatxiki kate baten antzera joatuko dituzte.
  Neskak aharrausika esan zuen:
  - Neska bat aspertu nahi baduzu, hitz egin armei buruz, baina betiko utzi nahi baduzu - hitz egin sobietar armei buruz!
  Osaba minduta zegoen:
  - Zergatik daukagu teknika txarra?!
  Neskak txantxetan:
  - Baina horri buruzko datuak sailkatuta daude. Esaten dute tanke-pistolaren kalibrearen aipamen baterako termino bat lor dezakezula.
  Osabak burua astindu zuen.
  - Ez da egia! Halako huskeriagatik, ez da inor preso!
  Neskak irri egin zuen.
  - Nola esan! Eta hori ez zen gertatu.
  Osabak esan zuen:
  - T-34ari buruz esango dizut, armaren kalibrea 76 mm-koa da. Eta armadura 52 mm-koa da, galdetzen bazaizu.
  Neskak arbuiatu egin zuen.
  - Mirari hau ikusi nahiko nuke. Erakutsiko al duzu?
  Osabak gogoz kontra erantzun zion:
  - Nahi baduzu erakutsiko dizut! Hala ere, Voroshilovek tanke horri itsusitasuna deitu zion. Milesker Kulik Mariskalari bere ezarpenean tematu izanagatik. Bai, Stalinek pertsonalki estimatu zuen tanke hau. Berrogeita hirugarrenaren hasieran, ehun eta hamabi tanke-dibisio hornitzea aurreikusten da.
  Neska harrituta geratu zen:
  - Tanke bat?
  - Ez! KV eta T-80 ere, ordea, tanke hau arina da, T-80 esan nahi dut. Benetan daki igeri!
  Neska harrituta geratu zen:
  - Igeri? Hau interesgarria da!
  - Hiru mila hirurehun tanke anfibio ditugu. - Esan zuen osabak harrotasunez, gero ahotsa xuxurlatzera jaitsi zuen. Ez esan inori, sekretu itzela da. Jokatuz gero, barroteen atzean gera zaitezke. Begira: ezerk ez du bizitza laburtzen mihi luze batek bezala.
  Elizabeth berehala isildu zen: duela bi egun, istorio nahiko desatsegin bat gertatu zitzaion bere lagun onari. Honako hau gertatu zen. Antzerki arratsaldea izan zen, denek oso ondo pasa zuten, baina noski edan zuten. Tronpetak jotzen, neska-mutilek dantzan. Beraz, Yashka Klopov, lagun alaia eta buruzagia, beti bezala txantxa bat egin nahi izan zuen. Stalinen erretratu bat zintzilik zegoen hormara igo nintzen korrika. Horma osoko erretratu potoloa, distiratsua, mosaikoz inkrustatua. Stalinek gaztea zirudien, hogeita hamabost urte ingurukoa, ez gehiago, ederra. Bekokia ere ez zegoen jatorrizkoa bezain baxu eta malda. Yashkak harmonika jotzen zuen, gero aretora bota zuen.
  - Ai, Yuli, Yuli, Yuli! Matuli abestia da!
  Nork iseka egin zuen:
  - Eta zergatik kantatzen diozu amari, zure aita aurrean baduzu?
  Yashkak barre egin zuen erantzunez eta abestu zuen:
  - Nire aita freak desjabetu zuten herrian! Nire aita, herriaren aita, erregea da Kremlin santuan!
  Denek barre egin zuten, eskuak txaloka eta txistuka. Bitartean, Yashkak erregela bat atera zuen gerrikotik eta, barrez, esan zuen:
  - Nazioen aitaren sudurra neurtu nahiko nuke!
  Ikusleek koruan galdetu zuten:
  - Zergatik?
  Yashkak, erregela batekin jolasean, purrusta egin zuen:
  - Stalinek bihotz handia duelako! Munduko handiena! Beraz, sudurra izan behar da handiena!
  Erantzun, lagun algara eta txistuka:
  Yashka oin puntetan altxatu zen, erregela bat jarri eta pare bat buelta eman zion. eta barrez esan zuen:
  - Berrogeita hamahiru zentimetro! Zoragarria da! Benetan handiena da!
  Denak berriz barre egiten ari ziren, behatzak seinalatuz. Oro har, arratsaldea arrakastatsua izan zen. Elizabethek burua astindu zuen haserre, oroitzapenak urrunduz. Yashka egunsentian eraman zuten, inbutu beltzera bidean, larruzko jakak zeramatzaten jendeak makilekin eta ukabilekin kolpatzen zuen. Garai batean aurpegi gazte eta alaia nahaspila odoltsu bihurtu zen. Elizabethek hori ikusi zuen, denak bereziki bilduak baitziren atxiloketa aztertzeko. Orduan arduradun politikoak hitz egin zuen, oihu asko eta mehatxuak egin zituen. Bertatik beste bost atxilotu zituzten, inor ez zen ausartu aurre egitera. Elizabeth hori gogoratu zen, festarako zuen maitasun sutsua astindu zen.
  Hala ere, orain ere, etsaiak Stalinen aurkako saiakera egiten bazuen, bularrak eskaintzen zituen zalantzarik gabe!
  Neskak osabari galdetu zion:
  - Frantzia herrialde indartsua al da?
  Hark erantzun zion:
  - Bai, indartsu! Britainia Handiarekin batera, munduaren herena kontrolatzen dute! Koloniak kontuan hartuta, Frantziako biztanleria ez da SESB baino txikiagoa.
  Elizabethek txistu egin zuen.
  - Eta holako boterea galdu da!
  Osabak buruaren goialde burusoila urratu zuen:
  - Bai, galdu dut! Hilabete eta erdian, Europako lau potentzia garaitu ziren! Napoleonek eta Alexandro Handiak ere ez zuten Hitlerrek bezalako garaipenik izan.
  Elizabethek xuxurlatu batean galdetu zuen:
  Nolako Hitler da?
  Osabak sorbaldak altxatu zituen.
  - Ez nuen ikusi! Erretratuetan, zuk zeuk ikusi zenuen. Batez besteko altuera diotenez, urduri, giza haragia jaten du, batez ere emakumeei bularrak moztea gustatzen zaie!
  Elizabethek burua astindu zuen.
  - Ez txistu! Hitler begetarianoa da!
  Osaba ez zegoen ados.
  - Izpirituan, kanibal tipikoa da! Remek bere lagunik onena bi zatitan mozteko agindu zion arantzadun alanbrez. Zergatik ez munstro haragijale bat! Frantzia errenditu ondoren, Parisen eta inguruetan bizi ziren ehun mila judu bizirik erretzeko agindua eman zuen. Ondorioz, kirats izugarria zegoen! Gainera, naziek ez zituzten ume txikiak ere libratu. Erreketaren ostean, SS-ek errautsen gainean pixa egin zuen desafio! Hitler pertsonalki torturan eta torturan parte hartzen duela diote!
  Elizabethek esan zuen:
  - Borreroari ogia hartzen diotenen agintariak, gatza biltzen du ipurdian!
  Osabak burua astindu zuen, zigarro bat atera, puzte bat hartu zuen. Oso interesgarria zen erretzen, ke eraztunak putz egiten. Bere begirada alaiago bihurtu zen:
  - Badakizu zeren beldur naizen!
  Neskak ahots apalean erantzun zion:
  - Ez dut uste ezer!
  Aitaren anaiak aurka egin zuen, puzker laburrak hartuz:
  - Izozteak bakarrik ez diote ezeri beldurrik! Pertsona normal batentzat, ez da inolaz ere lotsagarria beldurra bizitzea! Batez ere arrazoizkoa bada, eta ez hainbeste beretzat, besteentzat.
  Neskak keinu erabakigarria egin zuen.
  - Hemen ados nago!
  Osabak erretzeari utzi zion, burua astindu zuen, lepoa luzatuko balu bezala:
  - Badakizu, zurrumurruak daude naziak arma izugarri berri bat sortzen ari direla. Hiri osoak hauts pozoitsuetan ezabatzeko gai den bonba. Eta ez da ihesbiderik izango.
  Elizabethek arbuiatu egin zuen:
  - Goebbels propaganda-bluff tipikoa!
  Osabak hasperen sakona egin zuen, urpeko morsa bat bezala:
  - Oh ez! Hau zientzia da! Armek diote zientzialariak benetakoak direla! Izen bat ere asmatu zuen: bonba atomikoa! Beraz, uste dut hobe dela ez itxarotea halako arma ikaragarri bat nazien eskuetara erori arte, lehenik Alemania erasotzea!
  Elizabeth dardar egin zuen, deskarga elektriko baten ondorioz bezala:
  - Baina desohoregarria da bake akordioa urratzea. Alemaniarekin erasorik gabeko ituna dugu, adiskidetasun eta mugen ituna!
  Osabak sarkastikoki esan zuen:
  - Naziek inoiz errespetatu al zituzten akordioak? Gogora dezagun behintzat Polonia, edo Belgika eta Holanda! Hitlerrek hau ere esan zuen: zintzotasuna sakrifizio tipikoa da, komenientziaren aldarean!
  Neskak gogotsu erantzun zion:
  - Stalin ez da Hitler!
  Osabak egin zuen, onartu zuen, baina guztiz kontrakoa landatu zuen:
  - Noski, eta horregatik jo behar duzu lehenik! Ondorengoek ez diote barkatuko atzerapena! Erasoa hirukoizten du indarra, defentsa erdia!
  Elenak esan zuen:
  - Gure armada munduko iraingarriena izango da etsaiak jotzen badu! Eta orduan are ozenago errepikatu zuen. - Baina etsaiak jotzen badu bakarrik!
  Osabak maltzurrez egin zuen begiak:
  - Xafla batekin buru moztu bati lorategiko buru deitzen zaio, bertatik ordain multzoak ateratzen dira! Ez, uste dut Hitlerrek amaitu behar zuela bere hordak Parisera joan zirenean ere.
  Neskak oin hutsik zapaldu zuen (botak ondoan zeuden!), Erantzun zuen:
  - Agian arrazoi duzu!
  Elizabethek denbora luzez gogoratu zuen elkarrizketa hau. Tropa nazien kontzentrazioari buruzko zurrumurruek, batez ere Polonian, Alemaniako hegazkinek Sobietar mugaren etengabeko urraketak eta tropen arteko maiz atxiloketak urduritasun giroa sortu zuten. Aldi berean, ofizial politikoek aktiboki inspiratu zuten: ez da gerrarik izango! Hala ere, indar gehigarriak mugetara eramaten ari ziren, batez ere blindatuak! Bereziki, Elizabethek KV-3 tanke berriena ikusi zuen lehen aldiz, bi kanoi eta hirurogeita hamabost tonako pisuarekin. Eredu esperimentala zen, norbaitek xuxurlatu zuen bezala, guduetan probatu behar zena. Neskak, ordea, ez zuen tankea oso gustuko, astunegia zenez, zeharkako gaitasun baxuagatik bereizten zen, zubiak hautsi zituen, dorrea poliki-poliki biratzen zuen. Horrez gain, armen kalibre handia dela eta, suaren abiadura jasan eta zehaztasuna nahiko baxua zen! Hala ere, tanke indartsu batek konfiantza piztu zuen. 850 zaldiko diesel motorrak izugarrizko burrunba egin zuen, sumendi erupzio baten antza zuen, Alemaniako autoak askoz isilagoak dira. Neskak itxura eszeptiko bat eman zion munstroari eta buelta eman zion, orpoetan...
  1945eko ekainaren 22ko goiza gertaera izugarria izan zen, faxismoaren indar handiak SESBren aurka bota zituzten. Elizabethek, ordea, hasieran ez zuen harridurarik izan. Gainera, osabaren hitzak naziak sortzen ari diren bonba atomikoari buruz oso barneratuta daude nire oroimenean. Agian hobeto, Hitlerrek eraso egin zuen orain, superarma baten sorrera oraindik urrun dagoenean! Hobe da tigre bat zapaltzea oraindik kolpeak hazi ez zaizkionean! Nolako Fuhrer tigrea den arren, txakal bat baizik. Baina tristeagoa faxismoaren amaiera izango da!
  Elizabeth ohean altxatu zen, eta bizkor jantzi zen, bere armadako gainerako lagun eta anaiekin bat egin zuen.
  Naziek eman zioten kolpe nagusia Bialystok taldearen atzealdean. Zutabe blindatu eta mekanizatu indartsuak, bi orduren buruan, berrogei kilometrotan sakondu zuten. Eta zorteak nahi zuenez, lubakiak ere ez ziren kontu handiz zulatu.
  Ez zen artilleria-obusik ekarri, eta neskak fusil eta granadekin naziekin topo egitera behartu zituzten. Hemen agertu ziren Hitlerren tankeak eta blindatuak. E-50ak aurrera zihoazen, lau metrailadorez eta 105 milimetroko kanoi batekin armatuta. E-50 Sh tankeak baino zertxobait txikiagoa, leherketa handiko zatiketa-obusekin eta 150, 180 kalibreko kanoiekin eta 380 mm-ko suziri jaurtigailuarekin.
  Haien atzean Panther-2s zaurgarriagoak daude, baina oraindik penetrezinak, 88 mm-ko kanoiekin.
  Elizabeth berehala sentitu zen ezindua. Zer egin dezake, Moskin fusil batekin eta pertsonaren aurkako granada pare batekin soilik armatuta? Alemaniako tankeak metrailadoreak botatzen ari dira infanteria sobietarrari, obusak lehertzen ari dira. Neska eta gizon gazte odoltsuak gertu erortzen dira. Bizargabe bati hankak kendu zizkioten. Garrasi egin eta eskuak luzatzen dizkio Elizabethi, hatzak falta zaizkion. Leherketak berriro, Alemaniako Messers 262 airean agertzen dira, gero XE-183 jet erasoko hegazkinak. Urrutitik, ez dira oso beldurgarriak eta eulien antza dute, baina hurbilago hegan egiten dutenean putre bihurtzen dira.
  Alemaniako tankeak geroz eta gertuago daude, esvastikadun sugeak dabiltza haien gainean. Aldi berean, Wagner sinfonia handi bat entzuten da. Guztiak ezohiko mehatxua dirudi, tankeak ere, bide batez, ez dira handiegiak, animalia harraparien antza izan dezaten margotuta. Batez ere aurpegi biluzi asko. Elizabethek animalien beldurra sentitzen du, korrika egin nahi du, hankak moteltzen zaizkio, baina...
  Nola egin dezake errusiar batek (Eta bielorrusiarrak eta errusiarrak pertsona bat bera dira), traizioa eta beldurra izan.
  Elizabethek granada bat botatzen du. Berak, beso sendoa duela, urruti botatzen du, eta E-50a jotzen du. Depositua izoztu egiten da une batez eta berehala erantzuten du. Leherketa gor bat entzuten da, neska airera botatzen da, eta iluntasun olatu batek bere kontzientzia estaltzen du...
  Elizabethek bere burua putzu sakon batean murgiltzen sentitu zuen, beltzez beltzez, eta altueran bakarrik izarren begi suak distiratzen ziren ikaragarri. Murgiltzen zaren heinean, bularraren presioa gero eta indartsuagoa da, mazoak buruan jotzen ari dira eta haien kolpe bakoitza gero eta mingarri eta astunagoa da! Azkenik, bere gorputzak behea ukitzen du, buruaren atzealdea hoztu egiten da, neskak salto egin nahi du eta ezin du mugitu. Hemen inguruan - aldi berean, irrintzi bat entzuten da alde guztietatik, izaki txiki batzuek txirrinka egiten dute. Elizabethek bere bihotza bularrean izugarrizko taupadak sentitzen ditu. Arratoiak, untxiak bezain handiak eta kolore anitzekoak, tonu odoltsuaren nagusitasuna dutenak, ez dira botatzen. Lasterka eta malkoka hasten dira. Elizabethek garrasi egiten du eta... bere onera dator.
  Bi soldadu alemaniarrek neskari haztapa egiten diote, eta ilea bat-batean altxatzen diote:
  - Schnel! Jaiki puta!
  Elizabeth altxatzen da, astindu egiten du. Neskak burua jiratzen du, astuna da. Aupa! Baina badirudi dena osorik dagoela.
  Alemanak preso, gizon eta emakumezkoen zutabeak eraikitzen ari dira bereizita. Elena ere harritu egin zen hainbeste amore emateak. Emakume batzuk, berrogeita hamar baino gehiago, zaurituak ez dira ikusten, badirudi naziek besterik gabe akabatu zutela horrelako pertsonak. Nesken ipurdia bultzatuz (ia emakume soldadu guztiak gazteak dira eta berriki jasota daude), aurrera jarraitu zuten. Bero dezente egiten zuen, emakume batzuei tunikak erauzi zizkieten eta alkandoraz "arduratzen" ziren.
  Elizabethek galdetu zion Valentina Sinitsa kapitainari, aurpegian ubeldura ikusgarri pare bat zituela:
  - Nu eta hori orain Valya?
  Kapitainak, hogeita zortzi urteko neska gorri samarrak, erantzun zuen:
  - Ondo dago, gaua iluna bada, orduan ihes egingo dugu!
  Elizabethek bere burua aztertu zuen:
  - Uste dut baietz! Gatibutasuna ez da sobietar herriarentzat! Badirudi ez dagoela kalterik, puskek erruki zuten nire gorputzarekin! Nire buruan burrunba besterik ez da.
  Valentinak erantzun zion:
  Harrituta geratu zarela dirudi! Brr! Baina nik neuk ez dut ulertzen nola amaitu nuen gatibu. Metrailadorea trabatu egin zen, eta beste neskek amore eman zuten. Ondorioz, azken tontoa bezala harrapatu ninduten!
  Elizabethek buruaz egin zuen.
  - Bai, ondo hasi gerra! Alemaniar bat hiltzeko denbora izan baino lehen, preso hartu zuten. Izu basatia! Eta ezin badugu ihes egin?
  Valentinak erantzun zion:
  - Badakizu izugarri ederra zarela! Urrezko ilea irudi perfektuarekin. Ez dut inoiz zu baino neska ederragorik ikusi!
  Elizabethek keinu egin zion.
  - Zergatik behar ditut laudorio hauek! Eta zu ere ez zara mutila!
  Kapitainak honakoa esan zuen:
  - Besterik gabe, bortxatu zaitezke!
  Elizabeth harrituta geratu zen.
  - Nola bortxatu?
  Valentina benetan harrituta zegoen:
  - Ez al dakizu?
  Elizabethek begiak itxi zituen.
  - Teorian, jakina badakit, baina...
  Valentinak zimurtu zuen.
  - Inoiz saiatu zara mutil batekin?
  Elizabethek burua astindu zuen negatiboki.
  - Noski ezetz! Orokorrean, komunista batek ez luke moralki deskonposatu eta ezkontzatik kanpo maitasuna egin behar!
  Valentinak sorbaldak altxatu zituen.
  - Nola esan! Nire ustez, guztion kontu pertsonala da! Horrez gain, gizonak desberdinak dira, eta plazerra lortzen duzu zure erara. Ez da hain erraza hemen asmatzea, baina senarra azkar aspertzen da.
  Eskuinerantz zihoan Komsomol neska batek kontra egin zuen:
  - Pertsona batentzat, gauza nagusia komunikazio espirituala da, eta ez animalien sena!
  Valentinak hatz lodia eman zuen.
  - Ez gaitezen gai indecenteez hitz egin! Agian hobe genuke festaz hitz egitea, eta komunismoa eraikitzeaz!
  Elizabethek zerbait esan nahi zuen, agindua jarraitzen zuen bitartean: gelditzeko zutabea.
  Hormigoizko plataforma baten aurrean zeuden, eta bertara igo ziren kamioi pare bat eta auto bat. Aldi berean, jazarritako emakumezkoen beste zutabe bat agertu zen. Arropak ikusita, zibilak ziren.
  Alemaniar lodi bat kakiz margotutako auto alemaniar batetik arrastaka atera zen. Aurpegi desatsegina, gaizki bizartuta, kokots hirukoitza zuen, eta sorbaldetan kanoi biko metrailadore bitxi bat. Baina txapelak, zeinaren gainean ikurra distira egiten zuen - bi tximistak, SS gizon bat saldu zuen. Faxista nesken aurrean atera zen eta errusiera hautsiz agindu zuen:
  - Maila gora! Kontuz!
  Neskak automatikoki luzatu ziren, prestakuntza militarra eraginda. Neska batek benetan zalantza egin zuen, eta ipurdia jaso zuen aita santuaren gainean.
  SSko ofizialak kontent egin zuen marruma, emakumearen hanketara begiratu eta agindu zuen:
  - Denok, kendu botak!
  Neskak dardarka egin zuten, burrunba batek errenkadak zeharkatu zituen. Alemaniako gizenak aharrausika egin zuen desafioki eta marmar egin zuen axolagabe:
  Desobeditzen duena urkatuko da! - Eta bat-batean oihu ikaragarria. - Schnel! Schnel!
  Neskak oinetakoak kentzen hasi ziren. Elizabethek eskuak automatikoki mugitzen sentitu zituen. Badirudi ohikoa dela munstro faxistei obeditzea. Bota bat kendu zuen, oin hutsez sentituz hormigoizko espaloiaren berotasun atsegina. Ondoren, bigarrena, kontu handiz jarri berri diren larruzko bota berriak (lunazko botak gerraren amaieran bakarrik agertuko dira). Oihuak zeuden. Hamasei urte baino gehiago ez dituen neska gazte batek salto egin eta oihukatu zuen:
  - Ez diet tirorik botako! Hobe izan dadila hildakoak niregandik kentzea!
  Borov alemaniarrak seinale bat eman zuen, SS garaiko bi gizonek neska hartu eta aldez aurretik prestatutako urkamendira eraman zuten.
  Gerrako neska-presoek hasperen bat bota zuten, baina inor ez zen oposizioa egitera ausartu, gatibutasunaren astindua nabaria zen.
  - Engantxa ezazu! - Oihukatu zuen faxista gizen batek. - Ez utzi berehala hiltzen! Deabruak jakingo du nola aurre egiten.
  Neska gazteari arropak kendu zizkioten, SS gizonak puru bat sartu zion edertasunaren titi arrosean. Neskak garrasi eta oihu egin zuen:
  - Gogoratu nirekin, nire izena Tanya da! Faxistak hil!
  SS ofizialak orro egin zuen:
  - Erauzi mingaina!
  Mordoviar bat neskarengana jauzi egin zen amantal zikin zimurtua eta eskuetan pintzak zituela. Beste nazi batek neskaren masailak estutu zituen, ahoa zabalduz. Erresistentzia egiten saiatu zen. baina indarrak desorekatuegiak dira. Neskaren ahotik odola isuri zen, eta minaren shockagatik konortea galdu zuen berak. Munstro faxistak mihia urratua bota eta botaz zapaldu zuen. Naziek azkar urkatu zuten neska biluzik ontzi zorrotz batean. Negar ahul bat bota zuen, eta dardar egin zuen, min gehigarriak ekarri zion. Nazien aurpegietan zoriontasuna idatzita zegoen, gogobetetasun sadiko sentimendu ikaragarri hori zure antzekoak mintzen dituzunean. Ile ilehoria duen neska ederra bada ere. Hemen, sadismoa elementu sexual batekin nahasten da.
  Elizabethek begiak itxi zituen halako arbitrariotasunik ez ikusteko. Bitartean, presoen zutabe bat, emakume zibil, hurbildu zitzaien. Naziek ere oinetakoak kentzera behartu zituzten. Emakumeak gazteak jasotzen zituzten, inork ez zuen hogeita hamabost urtetik beherako edo hamasei urtetik beherakorik. Emakume bielorrusiar indartsuak, gehienetan ile argia, begi urdinak, itxura atsegina, odola eta esnea.
  Ofizial gizenak agindu zuen berriro:
  - Kendu kanpoko arropa!
  Elizabeth bat-batean gorritu zen, baina naziek guztiz biluzik utziko balute? Eta behatzak tunika askatzen ari dira jada. Emakume zibilek negar eta intziri egiten dute, exekutatuak izango balira bezala. Horietako bat haur bat eskuetan dago. Naziak eskuetatik kentzen dio. Ama emakumea lasterka dabil eta baionetaz sabelean labankada egiten diote. Erortzen da, oihu hunkigarri batez dardarka. SSko ofiziala haurra korrika doa, oinen azpian bota eta zapaltzen hasten da. Eta egiten du berehala hil ez dadin, beso eta hanka delikatuak hautsiz.
  Amak uluka egiten du eta urkatxera arrastaka eramaten dute bizirik dagoen bitartean kako batean zintzilikatzeko. Bidean, arropak puskatu eta fusilaren muturrez kolpatzen dituzte. Orduan mutilatutako emakumeari amaieraraino tiratzen diote, alai barre egiten duten bitartean, marihuanaz harrikatuta bezala.
  Elizabethek xuxurlatu zuen:
  - Eta ba al dago mugarik euren ankerkeriak! Nork erditu zituen, emakumea edo otsoa!
  Valentinak grinaz esan zuen:
  Ez dugu inoiz barkatuko eta inoiz ahaztuko! Haien ankerkeria bakoitzagatik, naziek ederki ordainduko dute.
  Elizabethek erantzun zion:
  - Hau ez da nahikoa Alemaniako nazi guztientzat.
  Valentinak txantxetan:
  - Zer geratzen da, orduan Japoniara!
  Nazi nagusia oraindik ez zen lasaitu, zoramena erretzen zitzaion begi ilunetan, aho txikia bihurritu zitzaion:
  Orain abisatzen dizut! Alemaniako lurraldera eramango zaitugu. Ongi portatzen direnek leku ona, janaria eta etorkizunean Alemania Handiko ohorezko herritartasuna izango dute. Baina norbaitek ihes egiten badu, iheslari bakoitzeko hogei bahitu bizirik erretzeko aginduko dut. Ulertzen al didazu! - Gaizkilearen burrunba areagotu egin zen. - Eta orain argi ikusiko duzu zer den Fuhrer desobeditzea.
  Naziek emakume zibilen zutabe batean sartu ziren eta itxura itsusienetako dozena bat aukeratu zituzten. Zeremoniarik gabe iletik arrastatu eta pila batean kolpatu zituzten. Horren ostean, SSko gizonak emakumeak alanbrez bihurritzen hasi ziren. Etsi-etsian ihes egiten saiatu ziren. Horren harira, sorbaldan eta bularrean ipurdia jaso zuten (konortea galdu ez zutenak).
  Ofizial gizenak barre egin zuen.
  - Tira, orain zuzi bat beraientzat! Minaz "gozatu" dezatela!
  Eta berriz ere pizti faxisten irri ergelak. Fisonomia endekatua zuten hiru SS gizonek tankea gasolinatik arrastatu eta tapa askatu zuten. Distantzia izan arren, erregai usain nazkagarri bat heldu zitzaion Elizabethi. Badirudi ikatza hidrolisi prozesu batetik eratorritako oktano baxuko gasolina izan zela. Ekipamendu ugari guztiengatik, Fuhrer-ek ez zuen nahikoa olio naturala, SESBren eta Afrikako kolonia okupatuen hornidura kontuan hartuta ere, Hirugarren Reich-eko fisikariek asmamena erakutsi zuten. Gasolina honek berezitasun bat zuen, ohikoarekin alderatuta errekuntza-tenperatura baxuagoa eta, gainera, zero azpitik bederatzi gradutan izozten hasi zela ere bai. Denborarekin, horrek gerraren ibilbidean eragina izango du. Metalezko alanbrez bihurrituta, emakumeek eskuak etsi-etsian astintzen zituzten (libre zituztenek), naziek, irribarretsu eta mihia erakutsiz, alemanez zerbait oihukatu zuten.
  . 8. KAPITULUA
  E-50 tankeak arrakasta asko jaso ditu dagoeneko. Baina gudariek nitroglizerina upel oso batekin egin zuten topo. Depositua eztanda egin zuen, arrabol guztiak erabat lehertu zituena. Eta gudariak autorik gabe zeuden. Beste tanke baten bila zebiltzala, edertasunak berrogeita bat urteko oroitzapen oso interesgarrietan murgildu ziren.
  Ai, Gerdaren amets atsegina laburra izan zen. Berriro jaiki eta ariketa fisikoa egitea. Hala ere, neskek ez zuten horri buruz konplexurik pentsatu. Ilusio bereziarekin ere aritu ziren lanean. Madeleinek, berriz, jarduera fisikoa zertxobait dibertsifikatzea erabaki zuen eta neskak tankeak zutik zeuden gurdi berezietara aprobetxatu zituzten. SS konpainiako komandanteak pozik esan zuen:
  - Hemen neskak, erregai eskasa aurreztuko dugu, eta entrenatuko zaituztegu. Karga mota berri bat, aplikatutako balioarekin!
  Bainujantziaz jantzitako neskak tankeak tiratzen ari direnean, eta eguzki beroaren azpian izerditan ere egiten ari direnean, bista ederra da. Baina neskek oin biluziak hondar eta harri zorrotzen gainean pausatu behar dituzte. Zutitu eta ez etsi....
  Gerdak nekez hartu zuen arnasa, filosofikoki esan zuen:
  - Ederra da, noski, baina... Halaxe dugu orain Antzinako Egiptoko esklaboen antza. Zamarik astunena ere arrastaka ari gara, baina behintzat ez gaituzte azotearekin jotzen!
  Charlottek onartu zuen:
  - Noski, ez dute jotzen, baina horrek ez du errazten! Ezetz arren, fitness besterik ez da halterofiliarekin konbinatuta!
  Gerda saiatu zen elkarrizketa beste gai batera aldatzen:
  - Zer deritzozu, Alexandro Handia hain gazterik hil izan ez balitz, Erroma, eta gero mundu osoa hartuko zuela?
  Charlottek erantzun zuen pausa baten ondoren, izerdia astinduz:
  - Zaila da esatea... Azken finean, arabiar errezitratuen aurkako kanpaina bat antolatu zuen... Baina noski aukera bat zeukan! Pozik egon beharko genukeen arren, ez zuelako arrakasta!
  - Zergatik?! - Gerda harrituta zegoen, sorbalda igurtziz uhala zuzentzen.
  Charlottek, hortzekin irribarre eginez, erantzun zuen:
  - Hitlerrek kasu honetan, oso zaila izango litzateke hura gainditzea. Eta, beraz, beste bi mila urte igaroko dira eta garai eta herri guztietako komandante onena eta handiena nor izan zen galderari erantzun zalantzarik gabeko erantzuna emango zaio: Alemaniako Fuhrer!
  Gerdak uhalari musu gogorrago eman zion:
  - Bai, Adolf Hitlerrek Napoleon gainditu du jada... Hau bereziki nabaria izango da: Egipto hartzen dugunean, Napoleonek huts egin zuen! Eta han, Indiaraino... Baina gauza nagusia, noski, Britainia Handian lehorreratzea da...
  Charlottek irmo baieztatu zuen:
  - Napoleonek egin ez zuena: Londresera sartu, Wehrmacht-ek egingo du Adolf Hitlerren gidaritzapean! Interesgarria besterik ez da, Errusiaren inbasioa hasiko al dugu, aurretik edo ondoren?
  Gerdak esan zuen zalantzan:
  - Hobe dela uste dut... Napoleonek, bide batez, Errusian armada osoa hondatu zuen. Baina ez gara frantsesak. Igelak ez dira oso gudariak!
  Ilehori indartsua, haiekin uhalari tiraka, elkarrizketan sartu zen. Bere ahotsa oso baxua zirudien, gizon batena bezalakoa, nahiz eta figura femeninoa eta erakargarria izan:
  - Bai, frantsesak koldar samarrak dira, baina euren teknika ez da batere txarra. Ikusi nuen nola Ziz-35ak, inpunitatez, Alemaniako T-4en armadura zulatu zuen. Gure ekipoaz ere lotsatu nintzen... Britainiarren "Matildas"-ek ere bai. Granada batek beldarrak hautsi ditzake, baina armadura apurtu... 88 milimetroko kanoiek hartu zuten, baina oso gutxi ditugu. Pistak jotzea eta immobilizatzea baino ez da geratzen ... Oro har, britainiarrak ere indartsuak dira hegazkinean ...
  Gerdak dardarak eman zituen hemen, eta beroa egin arren, hotzikara bat sentitu zuen:
  - Beraz, basamortuan aurki gaitzaten eta tankeetara bonbak bota ditzaten!
  Emakume heroi ilehoriak kontsolatu zuen:
  - Esperientziadun batekoak dituzten murgiltze-bombardak bakarrik sar daitezke deposituan. Beraz, haiekin topo egiteko probabilitatea txikia da. Gainera, gure zortean sinesten dut.
  Eten mingarri bat egon zen. Dozena bat neska otso gurdi bakoitzari tanke batekin ibiltzen ziren. Bi zutabe txikitan mugitzen ziren, halako neska beltzaranak, gihartsuak... Zein ederra zen... Eta dunak arrosak ziruditen eguzkiaren kolorean. Paisaia zoragarria....
  Nesketatik ez oso urrun, Dess koronel SS, dozena bat gidari arabiar eta bi lapur handirekin, basamortuan zehar mugitzen zen. Mutil-gidari oinak su eman zizkioten eta errukiz asto baten gainean jarri zuten. Dass koronelak zimurtu egin zuen nazkatuta, ur falta zela eta, txori nomadak garbitu gabe zeuden eta usain txarra zuten. Eta eguna beroa izan zen, Afrikako kostaldeko estandarren arabera ere, haizeak Saharatik infernuko arnasa ekarri baitzuen. Beraz, izerditan egin behar izan nuen. Bidea luzea omen zen. Dess erabat ergel bat bezala sentitzen zen. Egun batzuk gal ditzake hiru kutxatatik etzanda dagoen mutil baten ondorioz. Eta diziplina zigorra ere jasoko du, kanpoan zegoelako... Egia da, Alemaniako tropek ez dute datozen egunetan erasotzeko asmorik, eta hemen ere, Libia eta Tunisiarekiko mugan, atzealde sakon samarra dago. Tira, beti bururatzen zaizu absentziaren arrazoiren bat... Baina, hala ere, apustu bat da, eta... Ez dago arrazoiaren argudioak baino zikoizkeriarik indartsuagorik.
  Dess ibiltzen da gerizpean gamelu batean, alkohol gutxiko data araka edaten. Edari hau schnappak baino indartsuagoa izan daitekeen arren, baina bero honetan suizida da. Inguruko paisaia ez da interesgarria eta hainbat hilabeteko zerbitzua aspergarria bihurtu da dagoeneko. Dess zeikh batek zenbat altxor izan dezakeen imajinatu nahian dabil... Tunisia Aljeriaren ondoan dago, eta piratek askotan ezkutatzen zuten altxorra bertan. Bada, piratak, edo hobeto esanda, Turkiako sultanaren zerbitzura zegoen korsarioa, maiz xeikak beraiek ziren. Horrez gain, Tunisian urre meategiak daude, eta esmeraldak ateratzen ziren. Egia da, frantsesen etorrerarekin, esmeralden erauzketa desagertu zen ... Zergatik? Britainiar monopolioa zela eta, Indiako esmeralden prezioa jaisteko borondaterik ez izateak, garapena Frantziako kolonietan izoztera behartu zuen. Eta urrea gehienbat leku errazetan ateratzen zen, eta alferegiak ziren meategi sakonak zulatzeko... Dessen ustez, azken finean, frantsesak ziurrenik Europako nazio alfer eta alferena ziren. Horiek gudari txarrak direnik esan ezin bada ere... Napoleon Bonapartek, adibidez, Europa konkistatu zuen, eta hori ezin da lortu alferrikako soldaduekin. Eta benetan, zer zuen Napoleonek ingeniosoa? Taktika sinplea, trantsizio azkarra, zure indar guztiekin greba bat, hegaletatik saihestuz eta atzealdera joateko saiakerak... Federiko Handiak taktika lineal berrienak eta eraginkorrenak garatu bazituen, orduan Napoleonek Alexandro Handia imitatu zuen besterik gabe. .. Bai, horrelako taktikek arrakasta ekarri zuten, baina antolatu azkar mugitzen ziren Mazedonien edo Napoleonen tropa zeintzuk izango ziren segada, edo martxan birrindu eta hilko ziren. Azkenean, Waterloon, Blucher eta Wellingtonek Bonaparte harrapatu zuten bere maniobra arriskutsuan. Ukabilkada labur bat bezalakoa da kulunka zabaleko boxeolari batekin topo egitea. Eta Napoleon kanporatua izan zen... Errusiako tropek, bide batez, ez zuten Bonaparte guduan garaitu, izozteak, epidemiak eta partisanoen laguntzaz hartu baizik.
  Zer iruditzen zaio Hitlerri buruz? Hasieran, noski, Fuhrer-a kaporal bat eta hasiberria besterik ez zela pentsatu zuten, zapatari ohi baten semea... Presidentetzarako hauteskundeetan Hindenburg zaharra nahiago zuen, nahiz eta laurogei urteko gizon batek ulertu zuen. besterik gabe ezin izan diktadore baten betebeharrei fisikoki aurre egin! Baina Hitlerrek ez zituen pobreak atsegin - behealdekoa! Baina gero, Adolf Reich-eko kantziler izendatu zutenean, oraindik ere botoa eman zien nazionalsozialistei, ez zegoelako beste eskuineko indar sendorik geratzen. Bai, stormtroopers, izan ere, armada osoak hunkitu zuen. Baina zalantza zegoen Hitlerrek boterea mantenduko zuela, batez ere krisi garaian, depresio ikaragarri batean, Alemania ez zela erabat eroriko.
  Baina Hitlerrek, hasiera-hasieratik, ordena gogor berreskuratzeari ekin zion, komunistak debekatuz, eta gero beste alderdi batzuk. Sindikatuak sakabanatu zituzten, lan-fronte batekin ordezkatuz. Benetako diktadore bihurtu zen, alderdi bakarreko sistemarekin. Eta ekonomia goratu, armada berriro hornitu. Baina, hala ere, Dess ez zegoen ados Fuhrer-ak egin zuen guztiarekin. Esaterako, zergatik gastatu behar dira hain baliabide handiak programan: "Pozaren bidez lan egin!" eta langileak oporretan eraman, Norvegiara, Frantziara eta baita Kanarietara ere. Ez al litzateke hobea funts hauekin tankeen fabrika gehigarri batzuk edo hegazkinak fabrikatzeko enpresa batzuk eraikitzea? Edo hartu Volkswagen proiektua, jendearen auto bat - zenbat tanke eraiki daitezkeen ... Oro har, Hitler saiatu zen bi aulkitan esertzen, bizi-maila igotzen eta armada modernizatzen. Hala ere, bi erbi atzetik badituzu, ez duzu bata ez bestea harrapatuko. Dess Hirugarren Reich-eko Stach ekonomialari nagusiarekin erlazionatuta zegoen, eta ondo ezagutzen zituen Alemaniako ekonomiaren ezaugarri orokorrak. Alemania Poloniarekin gerran sartu zen, eta hiru astez (!) etsai bizietan munizioa izan zuen. Orduan aliatuek eraso egingo zuten, Hirugarren Reich-etik su-kanoak geratuko ziren. Hitlerrek Frantziaren aurkako erasoa hasi zuen, tankeak eta pistolak, langileak eta hegazkinak emanez! Baina kikildu ere egin gabe garaitu zituen igelak. Gero Ingalaterrako erasoa ... Hemen Hitlerrek gaizki kalkulatu zuen, Duckerren menpe Britainia Handia akabatzea beharrezkoa zen, eta uztailean atzera, Alemaniako merkataritza flotaren ontziak erabiliz (eta ez zen txikia), uharteetan lehorreko tropak erabiliz. Orduan egoeraren jabe bihurtuko zen. Baina Führer ez zen ausartu, beharbada britainiar lineako ontziek tropekin garraioak hondoratuko ote zituzten beldurrez... Baina azken kontua da momentu horretan halako izua eta nahasmena zegoela Britainia Handian, eta itsasoaren behaketa egokia zela. desordenatuta, aukera oso handia zegoela, sorpresa azkar lurreratzeko garai gisa. Tira, lehorrean, Ingalaterrak ez zuen ezer aurka egiteko. Kualitatiboki behintzat... Baina Hitlerrek denbora galdu zuen, eta irailean Churchillek esaldi historiko bat esan zuen: Hitlerren jarrera bikaina da eta... esperantzarik gabea. Horren ostean, Dess bera britainiar inteligentziara joan zen. Führer-ek Ingalaterrarako gudua galdu zuen arren, galeren proportzioa bat eta bat ingurukoa izan zen, eta uste badugu ehuneko hogeita bost inguru hegazkinen aurkako artilleriak eraitsitako hegazkinak zirela, orduan alemaniar batekoak ingelesak baino are hobeak ziren. . Bai, eta hegazkinak ez dira txarragoak, agian ME-109 (F) eta lehoi artaldea baino hobeak. Nolanahi ere, Afrikan botere oreka eta aireko galerak Britainia Handian baino are mesedegarriagoak dira. Hain bikain hasi zen 1940. urteak etsipen ugari ekarri zituen azkenean. Bateko indartsu asko galdu genituen eta hegazkinak, eta baita Mussoliniren aliatua ere, lotsagarriki garaitu zuten Grezian. Baina hain abantaila handia zuen indarran. Eta gero, urtearen hasieran txarto zegoen, Italiak Etiopia, Somalia, Libia gehiena galdu zuen, eta gainera, gudu guztietan, britainiarrak nabarmen (hainbat aldiz!) baino gehiago izan ziren. Ehunka mila pasta harrapatu zituzten. Bada, nola ez Hirugarren Reich-aren kolapso hurbilean sinesten, batez ere, Alemaniaren etsaiei Ameriketako Estatu Batuetako laguntza areagotzearen aurrean. Baina gero, berriro ere, balantza Hirugarren Reich aldera okertu zen. Rommel britainiarrak garaitu eta Kollencourt hartu zuen, gero Jugoslavia, bi astetan Grezia erori zen, eta ondoren Kreta uhartea. Dess ere pozik zegoen alemaniarrengatik, baina esposizioaren beldurra ere bazegoen. Hala ere, orain beste kezka bat da alemaniarrek SESB erasotuko ote duten. Shtachek esan zuen Hitlerrek erabaki bat hartu zuela printzipioz, baina azken datak oraindik ez zeuden argi. Gehienetan ekainaren 22a deitzen da, Frantziaren errendizioaren data...
  Nekez jasango du Alemaniak gerrari, bi frontetan, salbu, noski, berrogeita batgarrenean eta negua baino lehen amaitzen ez bada... Eta neguan, alemaniarrak ez daude batere prest borrokatzeko... Baina baldin eta Stalinek kapitulatu egiten du, bada... Hala ere, astirik ez badute ere Alemanek Mosku hartzen badute, orduan errusiarrek nekez lortuko dute teknikoki nahikoa talde indartsu bat sortzeko. Zenbat arma askatu zituzten lehen mundu gerran? Alemaniarekin alderatuta, guztiz hutsa da! Beraz, nekez harrituko gaituzte errusiarrek infanteria-masa handiak ez ezik.
  Zer gehiago izan daiteke? Seguruenik gerrak hainbat urte gehiago iraungo du eta berdinketa batean amaituko da. Britainia Handiak inoiz ezingo ditu hainbeste tropa bildu Wehrmacht-eko zati bikain eta ongi prestatuak garaitzeko, eta Alemania nekez zapaldu ahal izango ditu hegazkinez eta itsas armadaz uharte menderaezinak, eta Estatu Batuak laguntza ekonomikora mugatuko dira. . Azken finean, laiko amerikarrak ez du ulertuko zergatik hil behar duten yankiek, Europaren batengatik. Bada, errusiar herria burugogorra da, alderdikoia izango da, gerra luzatuko da, baina ez du indar nahikorik izango ofentsiba erabakigarrian joateko. Seguruenik, Britainia Handiak ezingo du Ipar Afrikari eutsi ... Laburbilduz, emaitza ziurrenik Hirugarren Reich inperio handia da, baina ez mundukoa, baina hor...
  Hauxe da Dessek nahi zuena: Britainia Handiaren porrota eta uharteen harrapatzea esposizioz beteta dago (nahiz eta zerbitzu sekretuak artxibo-kabinetea eta froga guztiak suntsitzeko denbora izan dezakeen, baina orduan zein zortea!). Noski, ez nuen nahi Hirugarren Reich-ak galdu zuenik, hau da, bere aberria erregimenarekin, SS-gizonari nahiko ondo egokitzen zitzaiona. Berdinketa bat izan zen onena!
  Karabana txiki bat arrastaka dabil hondarrean. Arabiar gidarietako batek abesti dolu bat abestu zuen. Aldi berean maiz Ala gogoratuz. Orduan pentsatu zuen Dessek: zergatik uste dute musulmanek egokia eta ona dela bere buruari Ala izena ahalik eta gehien ahoskatzea? Hemen kristautasunean, aitzitik - ez gogoratu alferrik Jainkoaren izena! Hemen juduek beren Jainkoaren benetako izena ere ahaztu zuten - azken finean, Jehoba geroagoko ahoskatze forma bat da ... Orokorrean, Dess-i ez zitzaizkion gustatzen Biblia eta Kristo ahula, harritu egin zen nola gerrako erromatarrak, handiak. indarraren gurtza duen inperioak onar lezake funtsean bakezaleko doktrina hori? Nahiz eta kristautasunaren bakezaletasunak gerren jokabidea oztopatu ez, doktrinaren oinarria baizik ... Maite zure etsaia - elite erromatarra baztertu beharko luke, eta ez elitea bakarrik.
  Baina kristautasunak sustraitu egin zuen, eta Erromatar Inperioaren erorketak ere ez zion eraginik izan: barbaroek ere onartu zuten doktrina hori, bere naturaren kontrakoa izan arren. Nahiz eta, jakina, ez zioten bereziki jarraitu. Esaterako, bakezaletasunak ez zuen oztopatu ordena militanteen existentzia. Bereziki, trampillers, bidenabar, svastika ere erabili eta dirua beren Jainkotzat! Beraz, gauza bat esaten dute eta beste bat egiten dute! Alde horretatik Hitler askoz koherenteagoa zen! Esaten duena, egiten du! Adierazpen hipokritarik gabe, hurkoarekiko maitasunari buruz!
  Hala ere, harrigarria da eliza sistemak, iruzurra eta gezurretan eraikia, hainbeste mende iraun izana! Eta aurrerapenak ere apur bat lortu zuen bere oinarriak astintzea.
  Nonbait urruneko motor hotsa entzuten zen; tonuaren arabera - hegazkinak ziren. Dessek, ordea, espero zuen kapak jantzi zituztenetik britainiarrek arabiarrentzat nahastuko zituztela eta ez zutela surik irekiko. Bizkartzain handi batek, Hansek, tankearen aurkako fusil bat erakutsi zuen, eta, bide batez, posible da, noizean behin, borrokalari bat botatzea (nahiz eta ez zailtasunik gabe, kolpeari dagokionez!).
  Baina hegazkinak ez ziren sekula agertu, hegan igaro ziren... Gero arabiarrak berriro doluka abesten hasi ziren... Dessek pistola tiro egin zuen, hainbeste non gizon ilunaren belarria harrapatu zuen. Arabiarra beldurrez erori zen. Eta SS koronelak madarikatu zuen:
  - Utzi txakalak uluka! Isilik, rave, baina azkarrago!
  Gidari nomadak bikote dohatsuak jaso eta bidean jarraitu zuten. Aurpegiak hodeiago egin baziren ere, inor ez zen ausartu marmar egitera... SS koronelak pistolaren kanoia laztandu zuen (bide batez agindu berezian egina!), zein eztabaida bikaina... Edonola ere!
  Errusiarrek lehenengo erasotzen ote dizkien galdetzen diot, alemaniarrek Asiako armadaren antzeko eraso bati aurre egiteko gai izango al dira? Lehen Mundu Gerran, errusiarrek galera handiak izan zituzten, kasu gehienetan ergelkeriaz jokatu zuten, baina hala ere Alemaniako Kaiserren indar handiak lotu zituzten ... Eta gero, Brusilov-en menpe ere, austriarrak erretzen utzi zuten. Beraz, beraientzat gerra ez da guztiz txarra katu bat ... Eta zazpi urteko haurra gogoratzen baduzu ... Nahiz eta Frederiko Handia Errusia bast armadari eman zion! Ez, errusiarrak ez dira inola ere gutxietsi behar, erregimen komunista totalitarioak are indartsuago egin zituen! Stalinek tropa sobietarren diziplina maila igo zuen, ekoizpen industriala eta hornidura. Ustelkeria gogor presionatua, horrek esan nahi du orain ez dela Nikolas II.aren garaia! Beraz, SESB oso etsai arriskutsua da, agian hilgarria ere bai, batez ere aurrena jotzen badu! Gerra modernoan, harridura faktoreak garrantzi handia du, antzinateko gerretan bezalaxe. Galtzen badugu, bada, Lehen Mundu Gerra ez bezala, ez da mendekurik izango! Herrialde garaileek ez dute gehiago onartuko hori egitea.... SESBen eta Mendebaldearen artean marruskadura hasten bada ere, hedapena ez baita komunismoaren ezaugarri gutxiago faxismoa, orduan izango da... Alemaniako zibilizazio berri bat loratuko da. emandako kapitalista eta ekialdeko komisarioen gorpuetan . Gure aurka dagoena gurekin egongo da oraindik! Eta beharbada boltxebikeen aurkako koalizio handi bat egongo da!
  Hansek, herrira arte isilik, galdetu zion bat-batean koronelari:
  "Agian gelditu eta berriro galdekatu menpeko mutila?"
  Dessek bere burua haserre astindu zuen ezezkoan.
  - Ez dauka zentzurik! Ez du ezer berririk esango.
  - Orduan agian bazkalduko dugu, sabelean, elur-elur batek uluka?
  SS koronela harrituta geratu zen:
  Zer jan nahi duzu bero honetan?
  Hansek buruaz egin zuen.
  - Beti jan nahi dut!
  Dessek eguzkiari begiratu zion, ordurako zenita gurutzatu zuen, benetan laurak pasa ziren eta gelditzeko ordua zen. Arabiarrek bereizita jaten zuten borobil batean bilduta, nazien hirurek ez zuten haragia eta garagardoa mespretxatzen. Hala esan zuten: Dess-ek denbora laburrean ere bere burua ahaztu zuen amets batean...
  Eta zoro zerbait ikusi nuen... Intsektu batzuk, hasieran txikiak, eta gero hazten eta gero eta beldurgarriagoak... Eta haien barailak, oro har, munstroak dira, halako deformazio erabatekoa! Koronelak bere burua itotzen sentitu zuen, konbultsiboki astindu eta esnatu egin zen. Ez, dena lasai zegoen, burdinezko SS bi soldadu alertan, eta gero berriro errepidean.
  Gerda eta Charlotte egun osoko lanik gogorrenean aritu ziren, eta gero hildakoak bezala lo hartu eta beren munduan murgildu ziren.
  Gladiadoreen borroka modernoak egiten ziren estadio batekin holograma erraldoi bat zegoen. Estadioa izugarria zen milioika lagunekin. Itsaso bitxiak haserretu zuen. Gerda emakume gladiadorearen eta mundu ilunen ligako izaki erdi adimendun baten arteko borroka izan zen, hauts nebulosa.
  Gerda atera zen lehenengo. Neska bizia eta malgua zen, elur-zuri-perla orrazkera duena. Gudariak itzulinguru hirukoitza egin zuen, arena inguruan biraka. Ohituraren arabera, bularra eta kulero meheak baino ez zituen jantzita, zehazki, arma ezkutatu ahal izateko. Eta, beraz, erdi biluzik argi-sabre bakarrarekin borrokatu behar izan zuen. Hala ere, horrelako armak ere nahiko eraginkorrak dira. Borrokaren baldintzak ez dira erosoenak, harri erdi erradioaktiboak distira egiten dute neskaren oin huts dotoreen azpian. Berak, noski, irribarre egiten du, mina ez saldu nahian.
  Gerda energiaz gainezka dago, berriro jauzi egiten du eta bost aldiz itzulipurdi bat egiten du.
  - Hori ni naiz!
  Eta bere lagun ezinegona Charlottek bere mutil-lagunari azaltzen dio:
  - Borroka baino lehen, neska hau arretaz eskaneatu zuten, ez luke txip bakar bat edo zerbait elektronikorik egon behar. Neska ere beste norbaiten magiaren presentzia egiaztatzen dute. Hau da, gladiadore bat bere gorputzean bakarrik fidatu daiteke, edo adimen zorrotz batean. Hala ere, Gerda ez zen inoiz tontoa eta xinplea izan.
  Zer zalantza egin nuen? - Galdetu zuen Apolo gazte baten itxuraz.
  - Ez! Baina bost aldiz itzulipurdi bat, elektronikarik gabe, sasoi oneko adierazle da. Hori dela eta, denak harrituta daude, zure gimnastek egin al dezakete horrelako zerbait? Charlottek keinua egin zion maltzurki.
  - Hiru ahal, bost ez! Bai, eta oso altu egin zuen korrika labur batekin! - Heroi gazteak besoak zabalago zabaldu zituen.
  - Halako boterea! Hirugarren Reich-aren boterea eta beste mundu batzuetan.
  Bitartean, apustuak egiten ari ziren. Itsu bitartean etsaia agertu arte. Gerda oso ezaguna eta maitatua omen zen arraza edo espeziea gorabehera.
  Neska gladiadoreak korrika egin zuen eta lehen sei aldiz itzulipurdi bat egin zuen, eta gero zazpi aldiz. Orduan ikusleen aurrean makurtu egin zen. Bere giharrak itsasoaren uhinak bezala kulunkatzen ziren, oro har, neskak ikusgarria zuen: Amazonia tipikoa. Hala ere, errazagoa da izar bat harri batekin botatzea Alemaniako Espazio Inperio Handian neska itsusi bat aurkitzea baino.
  - Gure herrietan badaude emakumeak: maitasunari eta ohoreari, lauhazkako zaldi bat geldituko dute, erretako txabola batean sartuko dira. abestu zuen Charlottek.
  Salatu gabeko apustuen gehiengo zabala Gerdaren alde egin zen. Egia da, publiko gehiena bere aurkaria noiz agertuko zain zegoen.
  Eta itxaron. Ate erraldoiak banandu egin ziren, eta karkaxa potolo bat plataformara ateratzen hasi zen. Benetako dinosauro bat zen, harrapari bat bezalakoa, hogeita hamar garro baino gehiago zituen bakarrik. Eta armadura itzela, laurogei tona gutxienez, lodi. Animalien munduko erraldoia.
  Milioika eztarri, oihu, kirrinka, txintxo, urretxindor batez bete. Antza denez erraldoiak txundituta utzi zituen.
  - Apustu adimentsu! - Ordenagailuak burrunba egiten du.
  - Noren gainean! - Publikoa kantuan ari da.
  - Friplodof izena da! Cosa Nostra!
  Marra guztietako inogalaktoek hainbat mailatako apustuak egin zituzten. Hemen ilusioz apustu egiten dute, gaia milioika ekarriz. Ilunpetan Gerda neskaren aldeko apustua egin zutenetako batzuk: apustua berriz negoziatu, are kopuru handiagoan! Cosa Nostrak harrituta utzi zituen!
  Jarraian iragarkiak.
  - Gerda gladiadoreak berrogeita hamazortzi borroka eta zero porrot ditu, Cosa Nostrak ehun eta laurogeita lau borroka ditu eta ez da inor bizirik geratzen. Egin zure apustuak!
  SS batailoiko "Wolves" neskek ere apustuak egin zituzten, baina Madeleine komandante zorrotza izan ezik denek animatu zuten Gerda. Beraz, apustuak alde bakarrekoak dira.
  Haupmann Madeleine-k, behar den bezala, iritzi berezia du, nagusia bere menpekoen aurka nabarmen ez dadin. Neskek oso ondo ulertzen zuten hori, ez zitzaien bereziki axola.
  Charlotteren lagunak bakarrik esan zuen goibel:
  Hobe dirua galtzea halako neska bati traizioa egitea baino. Diru hori galkorra da, ia inor ez da paper arbuiagarriz elikatuko...
  - Tira, ondo dago hain desinteresatuta bazaude! Agian borrokatu nahiko genuke? Madeleinek bekainak estutu zituen zorrotz.
  - Ez axola! - esan zuen Berta otso alaiak. - Gladiadoreen aretora eraman nazake?
  "Oraindik ez dugu halako magia indartsurik" egin zuen Charlottek kopeta zimurtuz. - Kudeatu zure nahia murriztea: hil etsai guztiak atzerapenik gabe, hala ere mendekua etorriko delako, jendea ezin da azienda bezala suntsitu!
  - Arrazoi esanda! - Esan zuen bere lagun Apolok.
  Seinale bat entzun zen zelaian, eta borroka hasi zen: Cosa Nostra dinosauro erraldoiak jauzi egin zuen aurrera. Halako masa kolosal baten eraginez, eraztunaren estaldura erdi-erradiaktiboak dar-dar egin zuen.
  Charlottek esan zuen:
  - Izen zehatza du. Zergatik Cosa Nostra?
  Kolore morea apur batekin, Bertak bertsio bat aurkeztu zuen:
  -Agian hau antzinako telesail batean, Cosa Nostra ohiz kanpoko mafia bat izan zelako, dinosauroen mundu birtuala sortu zuen unibertsoa harrapatzeko!
  - Eta zer? Charlottek ez zuen ulertzen.
  - Eta inogalaktoek begiratu zuten, eta harrituta geratu ziren. - Ez dago ziur Berthak proposatu zuen.
  Ezinezkoa dena posible da unibertsoan! Gure indar aldaezinarekin konkistatzen dugula! abestu zuen Charlottek. - Eta Reich-eko soldaduek ez dute inoiz atzera egingo, izar distiratsu bat bezalakoa da - aprobetxatu uneak.
  Gerda esperientziadunak (bat-batean oroitzapen arraroa zuen) ez zuen erasotzeko presarik. Munstroa itxaron zuen, albo batera saltoka edo pixka bat distantzia arriskutsu batera iritsi eta birrintzen saiatu zenean. Piztia oso azkarra zen, baina masa handiagatik inerte zegoen, eta askotan galdu egiten zuen.
  Gerdak, berriz, bere maniobrak aztertu zituen, etsaiak ehun eta laurogeita lau guda irabazi bazituen, orduan indarrak ere badituela esan nahi du. Egia da, borroka gehienak, ziurrenik, bere animalia berdinen gainean erori ziren.
  Bi munstro berdin ergelak talka egiten dutenean eta handiagoa denak irabazten du.
  Hala ere, ondo begiratu behar duzu, garro asko daude eta zorrotzak dira, makila baten antzera kurbatuak, pozoitsuak agian.
  Gerdaren prentsaren giharrak jotzen du, kobra bat bezala dabil fakiraren pipa soinuen aurrean. Bularrak dardarka ari zaizkio, eta Charlotteren mutil-lagun ezin ederragoak bere osotasunean ikusi nahi duela pentsatuz harrapatzen du bere burua, antzinako greziar jainkosa bat bezala biluzik.
  Munstroak hainbat aldiz galdu zuen, baina ez zuen moteldu. Agerikoa zen infernuko izakia zela, neskari makina baten metodikotasunarekin jarraitzeko prest.
  Gerdak salto egin zuen berriro, jendetzari muxu bat emanez. Irtendako izerditik distira hasi zen gerlariaren irudia. Brontze leundua eta leundua bezalakoa zen.
  - Bai, neska argia! - Berta miresmenez egina. "Niri ez litzaidake axolago zelaian dantzatzea.
  - Eta ez nuke uko egingo! - Horrela hitz eginda, Charlotteren mutil atletikoa maltzur samarra zen. Zalantzarik gabe, ilusio eta borrokarako gogoa sentitu zuen. Aldi berean, erraldoi batekin talka egiteko arriskuaz jabetu zen.
  Charlottek esan zuen erasokor:
  - Ez dut bera baino okerrago borrokatzen!
  Antza denez, mugimenduak gustura ikusita, Gerdak matxinsalto bat bezala egin zuen salto. Bere argi-sabak dir-dir egin zuen, tentakuluak moztu zituen kolpe batez. Norabide ezberdinetan hegan egin zuten, odol urdina eta marroia zipriztinduz. Tanta batzuk erori ziren neskaren hanka biluzi eta ilunetan. Azala elastikoa uzkurtu zen, gladiadore emeak astindu zuen, baina erredurak geratu ziren.
  - Aupa, sasiku pozoitsua. - Bere oin luze-luzeak arantza eta minak erretzen, munstroaren gorputza, ibili ziren. Neskak zapaltzea lortu zuen, beraz, ez zuen hanka moztu.
  Bertak esan zuen benetako miresmenez:
  - Birtuosoa! Musika tresna bat jotzen duen jenio bat bezala. Polita litzateke konposizioa egitea.
  Charlotteren maitaleak barre egin zuen.
  - Eta teoria horrek ez luke praktikaren atzean geratu behar.
  Munstroak bihurritu egin zuen, neskak bizkarretik salto egin zuen. Hainbat aldiz biraka egin zuen airean, munstroaren dozena bat begi kristalinoren behaketaren azpitik irten zen.
  Bertak ere pozez salto egin zuen:
  - Prest nago! Hor! - Oihu egin zuen.
  - Non-non! Nongoa zara eta non zaude? - imitatu zuen Charlottek.
  Gerdak dinosauroari eraso zion berriro. Leherketa laburretan jardutea erabaki zuen, eta hobe pozoiak jotzea saihestea. Argi-sabreak fotoien erupzio-printzipioan funtzionatzen du erdi-espazio egonkor batean, eta horrek ahalbidetzen du literalki dena moztea energia-gastu minimo batekin. Neskak erabiltzen du. Egia da, kasu honetan, gladiadoreen ezpata gutxieneko energiaz kargatzen da, eta horrek esan nahi du ez duela borrokalariak nahi bezain gogor eta azkar mozten. Eta, oro har, zer nolako borroka da bikotekide batek bestea irabazten duenean. Beharrezkoa da pertsonaia negatiboak ere aukera bat izatea, bestela publikoa ez da horrelako emanaldietara joango. Zortea gauza aldakorra da...
  Oraingoan, Gerdak akats txiki bat egin zuen. Erdiko garroak munstroaren alboetan zeudenak baino askoz azkarragoak ziren. Haietako batek bularrean labankada eman zion, bularra moztuz. Bular biluziek astindu egin zuten, Charlotteren mutil-lagunak euren titi errubiak aztertu zituen, hainbat eguzki arrotzen argitan distiratsu.
  Beste kolpe bat jarraitu zuen: Gerdak garro pare bat moztu zuen, baina bularraren eskuineko aldea moztuta zegoen, neskaren odola zipriztinduta.
  Emakume gladiadoreak beste tentakulu bat moztu eta langatik salto egin zuen.
  Hori gutxi balitz, galtzadaren tenperatura igotzen hasi zen. Antza denez, borrokalariak gerturatze eta amaiera azkar batera bultzatu nahi izan dituzte.
  Gerdak ezin izan zuen gelditu, segundo batez ere, oin biluziak sutan zeuzkan, Erdi Aroko bastidore batean bezala puztuta.
  Charlotteren mutil-lagunak harrituta esan zuen:
  Zergatik ez zituen neskak sandaliak janzten? -Azken finean, bere hanka zoragarriak erre egingo zaizkio!
  Charlottek azaldu zuen:
  - Halako ohitura! Orokorrean, gladiadore batek mina jasan behar du, batez ere emakumea bada. Ikusleak pozik daude borrokan ari direnak oinazeak dituztenean.
  - Sadismo kosmikoa! - "Apolo" laburbildu zuen.
  Ez zion erraztu neskari. Bere burua berriro munstroaren aurka bota behar izan zuen. Oraingoan, bere biktimak konstelazio ilunetako izakien begiak ziren. Esperientziak emakume gladiadoreari esan zion gehienetan garuna begietatik gertuago dagoela. Zertatik? Transmisio kanal luze batek ahultzen ez duen informazio gehiegi prozesatu behar baita. Horregatik, gerlaria, izakiaren egitura ezagutzen ez zuena, burmuina aurkitzen saiatu zen.
  Bata bestearen atzetik, lau begi jo zituen, baina marradura pare bat jaso zituen berak. Munstroak orro egin zuen, mina ere sentituko balu bezala. Eta gizaki batek ez bezala, ez zuen jasango.
  Charlottek hau ohartu eta aforismo bat ondorioztatu zuen:
  - Zenbat eta ozenagoa izan orroa - zenbat eta lasaiagoa izan gogoa, orduan eta tonu altuagoa - orduan eta baxuagoa da adimena!
  - Ohar zuzena! Apolok baiezkoa eman zuen. - Oilarra ez da komandanterik nabarmenena!
  Gerdak atzera egin zuen, animalia azkarregi baten garroen beste jaurtiketa batek prentsa-plaka jo zuen, zeharkatuz, ia gailurreraino. Urdailak ere sufritu zuela ikus daiteke. Zorionez hutsik zegoen, inork ez zuen gehiegi jango borroka baten aurretik.
  Orain gladiadoreak gudua galdu zezakeela konturatu zen, aldi baterako arrakasta izan arren. Hain berotu ziren harriak, non munstroak ere bere beroa sentitu zuen hanketako hezurretatik. Gerda bere gorputz-adarraren sasoi sendoak baino ez zuen erreskatatu. Neskak, askotan oinutsik, burdina gori-gori gainean dantzatzen zuen, muturreko irmotasuna erakutsiz. Egia da, harri-harri horiek are bero gehiago eman dezakete, erreaktore nuklear batek bezala, erradiazio erdi erradioaktiboa dela eta.
  Beraz, kemenak ez zuen edertasuna utzi, heriotzaren mehatxua benetako bihurtu zen arren. Eta horrelako borroka batean ezin duzu amore eman. Edo hobeto esanda, ahal duzu, baina kasu honetan bizitzako lotsarik indartsuena da.
  Apolok galdetu zion Charlotteri:
  - Eta emaitza heriotza bakarrik izan daitekeela?!
  - Gerda nik dakidanez, ez du beste aukerarik egingo beretzat!
  - Ausardiaz, ez duzu ezer esango, baina bihotz-bihotzez maitemintzea lortu nuen! Hori esanda, mutikoak arnasa sakon hartu zuen.
  Neskak ezin zuen zutik egon eta berriro oskolara salto egin zuen, erretako hankak ukituz. Kolpe indartsu batzuk eman, jauzi pare bat egin. Orain itzulipurdiak egiten hasi zen, hegan txikituta.
  - Tximeleta baten arintasuna ez duenak ez du ihes egingo sare batek zapaltzeari! - Antzinatik hegodun bihurtu den esaldi bat esan zuen. Beraz, Rubber Fox, boxeolari poeta, oraindik borrokatu zen. Bizitza ere arriskuan jarri zuen, baina neurri apalagoan ez zuen hain aurkari seriorik, eta garrantzitsuena, zaila.
  Charlottek galdetu zion, bihotz-bihotzez negarrez:
  - Moztu bere sabela. Izaki horietako batzuetan, garuna urdailaren ondoan dago.
  Apolok esan zuen:
  - Zerbait egin dezakezu berari laguntzeko? Magia bezala?
  Charlottek burua astindu zuen.
  - Magiak ez du funtzionatzen eremuan. Ezohiko eta oso indartsua den zerbait al da.
  "Oraindik ez dut olatuen magia menperatu!" - Idatzitako gizon eder gazteak hasperen egin zuen.
  - Baina primeran ezagutzen dut. - Harro egin zuen iratxoak, ustekabean beren konpainian zizarea. - Jendea eta magia bat dira!
  Gerdak beste pare bat salto egin zuen, gero bat-batean pala bat atera zen hegan, azkarregi mugitu zen, errebotatzen utzi gabe. Neskak apenas izan zuen eskua altxatzeko astirik. Kolpe izugarri baten ondorioz, pala eta besoa hautsi egin ziren, gladiadorearen eskua okertu zen.
  - Hemen beste amu bat! - erantzun zuen Bert-i aurpegitik izerdia garbituz. - Zer gertatuko da orain.
  Charlottek deitu zion Gerda neskari.
  - Murgil zaitez azpian! Badirudi gogoratzen dudala izaki hauek non duten nerbio-zentroa.
  - Esaiozu! oihukatu zuen Charlotteren maitaleak.
  - Ezinezkoa! - Moztu suzko neska ilegorriari.
  Gerdak are etsiago moztu zuen, orbain sakon batek aurpegian zeharkatu zuen, masaila moztu zion. Berriz ere, engantxatu egin zen. Eskua hondatuta zegoen, baina eskuinekoa, ezpata zegoen tokian, oraindik funtzionatu zuen.
  Publikoa flipatzen ari zen, eta gehiengoa, beldurgarria zena, munstroa sustraitzen ari zen! Gerdaren etengabeko garaipenez nekatuta dirudi. Neska, antza, guztiz ohituta zegoen jendetzaren maitasunera, hau desatsegina zen. Momentu batez pausua galdu zuen, eta horregatik berehala zigortua izan zen, garroak hanka hautsi zuen, marmol marroian zizelkatuta bezala.
  Gerdaren abiadura jaitsi egin zen eta bizkarrean bota zuen, lepauzurra hautsi zion beste kolpe bat jasoz. Aurpegia bihurritu zitzaion minez, baina gudariak oihu egin zuen agoniaz:
  - Ez dut hautsiko!
  Neska alboan erori zen harri gori-gorian, saihets pare bat hautsiz, odol-burbuilak ateratzen zitzaizkion ahotik. Karraska bat zegoen, munstroak laurogei tona karkasarekin zapaldu zuen hanka osasuntsu baten gainean, edertasuna zapalduz. Neskatik kea ateratzen zen, eta konbultsioa hasi zen.
  Apolok oihu egin zuen:
  - Hiltzen ari da! Bukatu al da dena?
  Berdak sudurra kiskaldu zuen irrintzi ahotsez.
  - Seguruenik bai! Neska maitea, hiltzen ari zara, zer pena!
  Charlottek bere barruko arroparekin zera esan zuen:
  - Ez zara lesbiana, Berta?
  - Inola ere ez! - Bere hitzak frogatzeko, neskak Apoloren burua okertu eta musu irmo eman zion ezpainetan.
  Gazteak makurtu egin zuen erantzun gisa. Horrela musukatzen zaituztenean benetan sutsuki - miraria besterik ez da.
  - Begira arretaz! - Charlottek eten zuen haien pasioaren hegaldia, hala ere, ez zegoen jeloskortasun tanta bat bere tonuan.
  Izan ere, dinosauro mutante baten aho erraldoia neskaren gainean makurtu zen. Eta une hartan, azken ahalegin etsi batekin, gladiadoreak ezpata bota zuen zeruaren eta eztarriaren arteko hutsunean. Barruan sartu zen. Urdailean pilatutako gasak ziztu bizian joan ziren, sua ahotik piztu zen eta eztanda-uhinak neska bota zuen. Cosa Nostra hainbat zatitan hautsi zen, erretako haragia hegan egin zuen.
  Neska, bi hankak eta besoak galduta, konorterik gabe zegoen. Haren ondoan robotak agertu ziren. Eskanerrean bularraren irudi bat agertu zen, bi bihotzek taupadak zailtasun, baina berdintsu emakumezkoen gorputz osasuntsu batean.
  - Gerda gladiatzaileak bizirik atera zen eta garaipena lortu zuen! Beraz, hurrengo emanaldia hiru minutu barru izango da! - Ozen, baina inolako emoziorik gabe iragarri zuen ordenagailuak.
  - Jokatu diren apustuak! - Oihukatu zuen norbaitek, jatorriz kanpoko ahots argia.
  Gerdatik geratzen zena jaso zen.
  "Apolo" (beno, nork pentsatuko zuen) hala ere negar egin zuen:
  - Eta neska hau betiko elbarri geratuko da?
  Charlottek bere burua hain indartsu astindu zuen, hainbat ardo kopa hegan atera ziren:
  - Aupa! Gure medikuntzaren lorpenak halakoak dira, ordu gutxiren buruan berria bezain ona izango da eta ez da kalterik txikiena geratuko. Tira, esaidazu, ene mutil ergela, non ikusi dituzu elbarriak gurekin.
  . 9. KAPITULUA
  Elizabethek etsita galdetu zuen:
  - Su emango al zaie!
  Valentinak haserre erantzun zuen:
  - Ez, utzi itzazu! Bai, opilak emango dituzte errepiderako!
  Elizabethek oinutsik negar egin zuen:
  - Eta oraindik ere hain krudela! Tira, ados, gizonak, baina emakumeak, zergatik sufritu behar dute hainbeste!
  Valentinak proposatu zuen:
  - Alemanek eslaviarrak behar dituzte, esklabo gisa soilik. Esklabo batek beldurtu eta obeditu behar du! Hau beldurrean oinarritutako agindua da! Eta beldurtzeko, min egin behar duzu!
  Elizabeth hanka biluziak begi urdinez distira egin zuen:
  - Eta haserretzeko min egin behar duzu!
  Sugar bat piztu zen, sua ez zen gasolina arruntarekin bezain azkar hedatu, emakumeak lasterka joan ziren, alanbrea hautsi nahian, odola orratzez urratu zuten gorputzetik.
  Elizabeth oinutsi iruditu zitzaion denbora harrigarriro astiro zihoala, suge baten antzera, haize fresko batek jotzen zuen eta gorputza, alkandora arin batek apenas estalita, hoztu egin zen.
  Suak azkenean emakume martiri guztiak irentsi zituen, haien oihuak askoz ozenagoak ziren. Begietako azala babak estali eta zuritu. Erre usaina gero eta indartsuagoa zen. Gaixo zegoen eta nesken begietatik malkoak isurtzen ziren. Faxista nagusiak irribarre maltzur batez kukurruku egin zuen:
  - Norbaitek ihes egiten badu, guztiak erreko zaituztet! Aupa! Heil Hitler, unibertsoko agintaririk handiena!
  Soldadu faxistek gerrikotik harmonika atera eta alai jotzen zuten! Gainera, naziek ez zuten erabateko entzumen gabeziarik pairatu. Baina horrek are maltzuragoa egin zuen musika.
  Ofizial gizenak errusieraz orroa egin zuen:
  - Musika, musika, musika isurtzen ari da! Hori tristea da, gero arnasa lotsatia! Arima alaitzen duen doinuarekin alai dantzatzen duena! Musika isurtzen ari da, musika, musika, urrun tristura, gelditu alemaniarrek atsekabea! Mugagabea, betierekoa, gaztea, zeinetatik bizi nahi duena!
  Bere laguntzaileak, ofizial ilegorri batek, hots egin zuen:
  - Denak dantzan! Tira, dantza puta puta edo denak erreko zaituztet!
  Neskak oin biluziekin herabeki ukitzen hasi ziren. Faxista nagusiak ozen oihukatu zuen, besoak astinduz:
  - Bizi! Tira putak eta putak, tira!
  Neskak askoz azkarrago mugitzen hasi ziren discordian, baina ez zuen dantza kultural baten antza, Paputarren dantza basatia baizik, Paraguaiko kostaldea!
  Naziek emakumeengana korrika egin eta ukabilekin aurpegian kolpatu zituzten, zerbait irrintziz eta astinduz.
  Faxista nagusiak keinu bat egin zuen. Hitlerrek Gazteen itxurako mutil batek koñak botila bat ekarri zion! Txerri gizenak eztarritik zuzen atera zuen, berrogei graduko likidoak urdaila berotzen zuen. Borovek galdetu zion mutilari, txukun-txukun:
  - Dagoeneko hamalau dituzu, edozein puta tiro egiteko uzten dizut!
  Desilusioa agertu zen mutilaren aurpegian.
  - Eta tiro egin! Leunegia da! oihukatu zuen.
  Sasikume lodiak burmuin egin zuen.
  - Zer egin nahi diozu?
  Mutikoak bota zuen:
  - Izorratuta hil, eta gero su eman!
  - Tira, tira! Azkarrago baino ez, txalo hauek Alemaniara garaiz eraman behar dituzte oraindik.
  Mutila, bota liluragarri eta lodi leunduta, emakumeen ildotik mugitzen zen. Irribarre gaizto egin zuen eta irribarre anker. Noizean behin, gazte naziak gelditu eta ostikoka ematen zion sabelean emakume honi edo horri, baina ez zuen aukeraketarik egin.
  Elizabethek ezezagun bati otoitz egin zion, baina niri ez! Baina gaztea bere aurrean gelditu eta hatzarekin seinalatu zuen:
  - Hau da nire puta!
  Elizabeth izoztu egin zen, traizioz dardara, eta aurpegi beltzarana zurbildu egin zen. Faxista nagusiak ustekabean aurka egin zuen:
  - Bederatzi!
  Mutil faxista minduta zegoen:
  - Eta zergatik da hori?
  Borovek erantzun zuen:
  - Polita da! Neska zoragarri bat besterik ez, jeneral bati eman diezaiokezu eta diru asko lor dezakezu.
  Hitlerre gazteak gogoz kontra onartu zuen:
  - Ados! Nire lehen eskaerari uko egin didalako, bi puta torturatuko ditut!
  Mutilak azkar itzuli eta bi neska gazte aukeratu zituen. Oraingoan presaka ibili zen, legezko harrapakinak aterako ez ote ziren beldurrez.
  Neskak beraiek jauzi egin zuten plazara, beharbada mutil eder batek errukituko zituelakoan zeuden otzanak baziren. Gazteak burlaka egin zuen.
  - Belaunikatu eta muxu eman nire botak!
  Neskak erori eta arakatu egin ziren. Konfiantzaz musu eman zioten leundutako azalari, argizari garestiaren usain gogorra usainduz. Hitlerrek Gaztediaren ondorengoek bat-batean neskak iletik heldu eta indarrez altxatu zituzten:
  - Zer putak! - Txistu egin zuen mutilak errusieraz. - Bizitzeaz nekatuta! Orain berehala erantzi!
  Neskek amorruz kendu zituzten arropak, kuleroak bakarrik utzita. Sadiko gazteak agindu zuen:
  - Etzan! Pintza gainean!
  Neskak arreta handiz etzan ziren, eta SSko laguntzaileek besoak eta hankak berme berezietan bermatu zituzten. Mutilak atzamarrak pasatu zituen nesken takoi arrosa erakargarrien gainetik, oraindik hautsak hartzeko astirik izan ez zutenak. Bat-batean zirrara handia sentitu zuen eta bihotz-bihotzez oihukatu zuen:
  - Zati astun bat niretzat!
  Sekulakoek zartailua eman zioten. Ez zen erraza, baina izar zorrotzeko hari gorri-gorriz osatuta zegoen. Halako arma batekin kolpeak askoz sentikorragoak dira.
  Elizabeth oinutsik sukarra bota zuen bere zain zegoenaz pentsatu zuenean. Hemen faxismoaren irribarre izugarria da, jendea pizti bihurtzen denean. Eta oinarrizko giza sentimenduak galdu dituzten munstroen oinaze infernu hauek.
  Zurrunbiloak txistu txarra egiten du eta nesken bizkar biluzi eta garbien gainera erortzen da. Hezurrezko kolpe batek azala eta haragia mozten ditu. Faxista gazteak purrusta egin zuen pozik, benetako Jainko bat bezala sentitzen zen. Bai, gaiztoaren eta borondate suntsiezinaren jainko bat zen, erruki-sentimendurik txikiena gabea. Hala ere, Hitlerrek Gaztedietan errukia ahulezia dela irakatsi zuten! Errukia benetako ario batentzat merezi ez duen sentimendu txarra da. Ez da aski etsaia hiltzea, sufritu eta umiliatu behar da modurik gaiztoenean! Eslaviarrak juduak bezala nazio beheko bat dira, eta eslaviar bat hiltzea txakur amorratu bat hiltzea bezala da. Zer da kontzientzia - arimaren tranpa infernu bat, juduek eta errusiar filosofoek asmatua. Benetako ario batek ez du damurik ezagutzen, gauza bakarrak gogaitzen du, etsai gutxi hil zituela! Baina emakume bat edo haur bat krudelki torturatzea: arioen trebetasun agerpen gorena.
  Kuleroak alanbre goriaren kolpeen azpian lehertu eta ipurditik irten ziren. Neskek garrasi egin zuten hasieran, baina mutila bere urteetatik haratago indartsu zegoen eta azkar lasaitu ziren, astindu izugarri baten ondorioz konortea galduz. Hala ere, borrero naziak ez ziren galdu, edertasun gazteen buruak aldez aurretik prestatutako ur izotz kuboak (kanpalekuko hozkailu bat erabiliz). Bitartean, sadiko gazteak berriz ere haria sutan berotu eta neskaren oinen gainean jaitsi zuen. Eta berriz ere garrasi izugarriak, oihuak, zeinetan ez zegoen ezer gizakirik.
  Elizabeth ozta-ozta zutik zegoen, bazirudien nondik etor zitekeen indarra halakorik jasateko. Esanahirik txikieneko zerbait zen, gizakiaz haratago. Bitxia da hain itxura polita den mutil batek, ia ume batek, nola egin zezakeen hau. Sinestezina da faxismoak zenbateraino desitxuratzen dituen arimak, baita haurrenak ere. Beraz, elbarritu belaunaldi oso baten pertzepzioa!
  Neskak isildu ziren berriro, eta ura bota zitzaien berriro. Hala ere, ahalegin guztiak egin arren, torturatuen oihuak gero eta lasaiagoak ziren. Sorbaldetatik oinetara, zoritxarreko martiriek ez zuten bizilekurik geratzen. Azkenik, mutikoa nekatu egin zen, kopetatik izerdia garbitu eta hortzetatik gozamena bota zuen zorigaiztoko emakumeen zutabearen norabidean.
  - Nekatuta! Erre ditzakezu!
  Neska urratuak ez ziren gehiago mugitu, ziurrenik sufrimenduak neurri jakin bat gainditu zuen. Naziek zorigaiztokoari, ez bereziki eskuzabal gasolina tantaka, su eman zioten. Neskak ez ziren mugitu ere egin, suak poliki-poliki haien haragia gustura irentsi zuen arren.
  Ordurako, bizirik erretako zorigaiztokoen oihuak ere baretu ziren, akats bakarra zutenak nazismoaren borondate ezinezkoaren erakusgarri argia izan behar zutelako!
  Sasikume lodiak ukabila okertua astindu zuen.
  - Tira, putak! Espero dut ulertzea zergatik ari den kilo bat! Eta orain bere patu berrirako martxa eraikiko da eta pausoz pauso.
  Emakumeak geldi-geldi geratu ziren, ankerkeriak, amesgaiztoko ikusmenak bezain harrituta.
  Mutil faxistak, birritan pentsatu gabe, pistola bat atera eta, irribarre bortitza eginez, neskari hankan tiro egin zion:
  - Entzun duzu, martxa egiteko esan dizute!
  Tiroak emakumeak esnatu zituen, Elizabethek Valentinaren esku leunak sentitu zituen sorbalda gainean.
  - Bidali nire lagun leiala, mendeku hartzera, bizi behar duzu!
  Neskak adoretsu erantzun zion:
  - Eta zin egiten dut bizirik aterako naizela!
  Bitartean, sasiko gazte bat eroritako neska bati tiroka ari zen. Aldi berean, haren eskuak eta oin biluziak hiltzen saiatu zen. Ez nuen neska berehala amaitu nahi, minaren garrasiak entzutea barrea baino askoz atseginagoa baita.
  Larri zauritutako neska errepidean etzanda geratu zen, faxista gazteak ez zuen akabatu, eta amu batez saihetsetik heldu eta urkamendira eraman zuten.
  SS lodiak mutikoari burua laztandu zion:
  - Nire lagun maitea! Umetan Fuhrer bezalakoa zara! Eta badakizue, Adolf handiak liskar bat izan zuen lehen mailan zegoen neska batekin. Beraz, bere bi lagunekin segada egin zion etxera bidean. Harrapatu eta lotu zuten, burla egiten hasi ziren. Suz erre, hezurrak hautsi, begiak atera eta gero Adik gazteak eztarria bete zion kimikako ikasgaietatik hartutako azido sulfurikoz. Orduan Hitlerrek sei urte besterik ez zituen, eta jada senar ariar batek merezi zuen ekintza ausart bat egiteko gai zen.
  Nazi gazteak keinuka galdetu zuen:
  - Neska judua zan?
  - Ez, Slav! Austria-Hungaria erori egin zen alemaniarrek eslaviarrek traizionatu zutelako, Fuhrer-ek errotik aterako zituela zin! - Borovek eskua eztarritik pasatu zuen. - Oro har, tximinoek induljentzia merezi dute, baina eslaviarrek ez!
  SS gizonek hankak batera altxatu zituzten:
  - Heil Hitler!
  Emakume gazteak, oinutsik eta erdi jantziak azkar ibiltzen ziren errepidetik. Naziak lau gurpileko eskoltako bizikleta berezietan ibili ziren (azpigizakiak eskoltatzean gasolina ez xahutzeko). Elizabeth, nazien ankerkeriak eta inmoraltasun nabarmenak harrituta, isilik egon zen lehen ordu pareetan, ez zuen ezertan pentsatu ere egin, erdi lo ibili zen baizik. Beste neskak ere, antza, ez zeudela hitz egiteko gogorik, gai laikoez bederen.
  Neska oinutsik sobietar lurzoruan jarritako asfalto leunean ibiltzen ziren bitartean, oinak gutxi gorabehera eroso sentitzen ziren. Baina hondatutako muga-postua igarota, Poloniako lurraldean amaitu zuten... Errepidea legar finz estalita geratu zen, eta nesken oin hutsetan zulatutako legar zorrotzez. Azken urteotan, Elizabethek ezin izan zuen askotan ordaindu oinutsik ibiltzea, laster sentitu zuen bere takoi biluziak nola hasi ziren errukigabe urratu eta labean. Bere burua distraitzeko, Valentinari hitz egin zion:
  - Eta orain zer egiten dugu?
  Kapitainak isil-isilik erantzun zuen geldialdi baten ondoren:
  - Ezin dugu korrika egin, bestela neska guztiak hilko dira! Aldi berean, ez dago hori jasateko indarrik ere!
  Elizabethek iradoki zuen:
  - Eta guztiontzako ihesaldia antolatuko bagenu?
  Valentinak baietz egin zuen.
  - Pentsatzen ari naiz! Teknikoki zaila da hori egitea. Begira zenbat guardia dauden inguruan.
  Elizabethek Suvorov esaldi bat esan zuen:
  - Ez dute oihuka kopuruz, trebeziaz baizik!
  Valentinak erantzun zion:
  - Suvorov-en garaipenen arrazoi nagusietako bat Errusiako tropen borroka irabazi eta prestakuntza fisiko onena izan zen. Bereziki, turkiar tropei ez zieten baioneta eta eskuz esku borroka irakatsi, beraz, azkar erori ziren. Baina frantsesekin zailagoa zen, batez ere baioneta Frantzian asmatu zenetik.
  Elizabethek irmo erantzun zion:
  - Baina irabazi zuten!
  - Bai, irabazi zuten! Baina egia esan, ez da testu liburuetan esaten duten bezain erraza! Valentinak hasperen egin zuen. - Garaipenaren prezioa garestiegia da, garaikurrak gutxietsi ditzake!
  Elizabethek marmar egin zuen:
  - Ez gara garaikurrei buruz ari. Gerrako garaikurrik handiena bizitza salbatua da! Orokorrean, Stalinek esan zuen bezala, soldadu batek ez du generorik!
  Valentinak proposatu zuen:
  - Orduan bihurtu mutila eta hobeto sentituko zara!
  Elizabethek kikildu egin zuen.
  - Ni neu ere ez nuke axola mutil bihurtzea, mutilak askoz libreagoak dira!
  Valentinak txistu egin zuen.
  - Zergatik?
  - Haien oinak zakarragoak direlako, eta ikatz gainean ibiltzeak bezala erretzen nau! - egin zuen irrintzi Elizabethek.
  Valentinak erantzun zion:
  - Eta makilekin orpoetan kolpatzen banindute bezala denbora luzez eta gogor, baina jasan behar dut. Baliteke gure gatibutasuna atzeratzea eta oraindik ez izatea. Entzun nuen kontzentrazio esparruetan emakumeei oinetakoak ematen zaizkiela elurra egiten duenean bakarrik, eta orduan ere egurrezkoak direla.
  Elizabeth oinutsik dardar egin zuen:
  - Nesken oinetarako egurrezko oinetakoak tortura besterik ez dira, behin, oraindik museo batean eskola-neska nintzela, jantzi eta korridoretik ibili nintzen. Oso deseroso daude eta erortzen dira denbora guztian.
  Valentinak zuzendu zuen:
  - Eta hankak izugarri igurzten dituzte, eta neguan oso gaizki berotzen dituzte! Bast zapatak askoz hobeak dira, biak beroagoak eta leunagoak dira!
  Herrietako emakumeak gogortuagoak ziren eta ez ziren kexatzen, herrietako emakumeak ordurako odol tantak ikusten hasiak ziren, oin dotore eta gazteen arrastoak legar gainean inprimatzen.
  ME-109 borrokalari talde batek zeruan zehar hegan egin zuen, altitude nahiko baxuan ibili ziren eta hegaletan esvastika ere ikusten zen.
  Elizabethek esan zuen:
  - Galdetzen dut non dauden gure MiG loriatsuak?
  Valentinak gogoz kontra erantzun zuen:
  - Uste dut ez daudela bete! Oro har, alemanek berritasun interesgarri bat dute, miniaturazko bonbak, borrokalarien hegaletatik eseki daitezke. Lurrera erortzen dira txingorra bezala. Tankeak ez du hartuko, baina infanteria edo hegazkinen aurka, batez ere IL-26 bezalako arinen aurka, nahiko eraginkorra da.
  Elizabethek esan zuen:
  - Badirudi ere badirela horrelako "gauza txikiak" produkziora sartzekotan. Guk ez genuen pixka bat lortu. Orokorrean, sistema tsaristaren ondare astuna, industriaren berregituraketa kapitalistatik sozialistarako errailetara.
  Valentinak gehitu zuen:
  - Gehiago gerra zibila! Hogeita batgarren urtean, industria-ekoizpena zazpi aldiz jaitsi zen hamahirugarren urtearekin alderatuta. Milioika pertsona hil ziren, herrialdea hondatuta zegoen eta, gobernu tsaristak ez bezala, inork ez zigun mailegurik eman. Noski, ez genuen denbora askorik izan. Hitlerrek armada benetan tanke eraginkorrekin berriro hornitzen hasi berri zen unean harrapatu gintuen.
  Elizabeth oinutsik onartu zuen:
  - Hemen arrazoi duzu! Asko egin genuen, baina ez genuen gauza handirik lortu. Europa guztiak Wehrmacht-entzat lan egiten du. Europa! Eta Errusia tsarista gerra galtzen ari zen, Alemaniak Mendebaldean indar nagusiak zituen arren. Orain egoera kaskarrean gaude.
  Eta noiz iritsiko dira gure tankeak Europara?
  Valentinak erantzun zion:
  - Nahiago nuke laster! Baina Finlandian ere borrokatu nintzen, beraz, ez nago hain baikortasunez, gure armada ez dago gerrarako guztiz prest.
  Sarjentu txiki baten sorbalda uhalak zituen neska gazte bat elkarrizketa batean sartu zen:
  - Uste dut bi aste barru gure tankeek Varsovia askatuko dutela, eta hilabete batean Berlin!
  Valentinak burua astindu zuen, bere zurda gorria zabalduz.
  - Sinetsi nahiko nuke, baina... Naziek Europako hamalau herrialde okupatu zituzten oso denbora gutxian. Orduan Afrika eta Britainia Handia konkistatu zituzten. Ekialde Hurbila eta India inbaditu zituen. Eta gero Amerika garaitu zuten, Kanadarekin batera. - Neskak haserre zapaldu zuen oin biluzik, harriak kolpatu zituen. - Honek Wehrmacht-en indar handiaz hitz egiten du, eta hiru hilabete eta erdiz Finlandiako armada txikiarekin lanpetuta egon ginen. Gerra zer den zuzenean dakit. Ez, kasu honetan, etsaia gu baino askoz indartsuagoa da!
  Neska gaztea nahastuta zegoen
  - Beraz, gal dezakegu?
  Valentinak erantzun zion:
  Funtsean bai, baina...
  Sandalia neskak irrintzi egin zuen:
  - Zer baina...
  Valentinak oinutsik erantzun zuen:
  - Naziak beraiek euren ehorzle bihurtuko dira! Begira zein basatiak diren. Itsasotik itsasora dena laster altxatuko da haien aurka. Aitzindariek ere faxismoaren aurka borrokatuko dute, lurra erreko da inbaditzaileen oinpean. Naziek beren odolez itoko dute. SESBri erasotzeko erabakia akats larria izango litzateke. - Neskak berriro zapaldu zuen bere oin biluzi, behera, gorri beltzarana kendu gabe. - Edo hobeto esanda, hondamendia eta faxismoa ezabatuko dira planetaren aurpegitik!
  Elizabethek onartu zuen:
  - Ez, Hitler banpiroak ezin du aspenen zutoinetik ihes egin! Baina orain, zenbat gure hiri suntsitu eta herrixka erreko diren. - Neskak haserre lepo sendoa bihurritu zuen, urrezko ilea mugitzen hasi zen. - Eta ergelak gara hurrengo greba jakinda, lubakirik ere ez genuen egin!
  Valentinak oinutsik baietz egin zuen baietz.
  - Uste dut Pavlov fusilatu egingo dutela!
  Elizabethek keinu egin zion.
  - Bai, ez da Pavlov kontua! Orokorrean, armada borrokarako prest izateko agindua Stalinek pertsonalki eman behar zuen.
  Valentinak keinua egin zuen kementsu.
  - Zalantzarik gabe arrazoi duzu! Baina, antza, buruzagiak gerraren hasiera azkenera arte atzeratu nahi zuen, batez ere Wehrmacht negurarako prest ez zegoelako, eta gutxienez hilabete bat irabaziz gero, Wehrmacht ez zen hain ikaragarria. Eta berrogeita seigarren edo berrogeita zazpigarren urterako, gure armada askoz indartsuagoa izango zen. Kezkatzen nauena AEB okupatuen eta Britainia Handiaren posizioa da. Alemaniarekin ohorezko errendizioa amaitu ondoren, eta sobietar lurraldearen zati bat ere jaso dezakete. - Neskak zigilua eman zion biluzi, marratu eta kolpatu, takoi biribila eta hautsez betea. - Gainera, Japonia Mantxurian izandako porrotaren mendekua hartzen saia daiteke.
  Dagoeneko gure Vladivostok eraso egin duela diote. Eta orduan isolamendu eraztun batean aurkituko gara.
  Elizabethek oinutsik nekatuta intziri egin zuen, harri zorrotz bat zapalduz, hanka rhinestone bat bezala odoletan hasi zen, eta ubeldutako hatzekin irrintzi gehiago egiten zuten. Pentsatu zuen: naziek, beharbada, ez zietela oinetako berri eta kalitate onean uzten, zenbat gogo umiliatu eta mina eragiteko. Izan ere, Errusian, oinak biluziak pobrezia seinaletzat hartzen ziren, ez arrazoirik gabe tramp esamolde bat zegoen - hau da, eskale bat. Orain ikusi beharko da gai izango ote den, oin biluzi eta dotoreak hain hautsi eta zaurituta, geldialdira iristeko. Eta erortzen bada, zer gertatuko zaio.
  Haren hitzekin bat eginez bezala, hankak odolez hautsita zituen neska gazteetako batek oihukatu zuen:
  - Ezin dut gehiago egin!
  Eta okupatu egin zen, luze jasandako hankak aurrera luzatuz. Naziak beregana hurbildu ziren eta gasolina isuri zitzaion neskari buruan. Bat-batean altxatu zen, baina beranduegi zen, abandonatutako metxero bat piztu zen, emakume dohakabea sutan sartu zen.
  Neska, oihuka, korrika joan zen, beste gatibuak alboetara sakabanatu ziren. Zutabea gaindituta, martiria erori zen, konortea galduz, su-korronteek biriki dohakabeak erre zituzten, eta heriotza izugarria izan zen! Oihu ikaragarri bat etorri zen ondoren:
  - Schnel! Schnel! Atzeratutako puta heriotza!
  Etsituta zeuden neskek urrats bat gehitu zuten. Elizabethek emeki intziri egin zuen eta herren egin zuen, bere oin biluzi eta moztuak minez lehertuta, burdina gori-goriaren ukipenetik balego bezala. Baina bera, beste neska batzuk bezala, lotua zegoen.
  Distrakzio pixka bat lortzeko, Elizabethek oinutsik esan zuen:
  - Internazionala abestu dezakegu?
  Valentinak burua astindu zuen.
  - Munstro hauek guztiok tiro egingo gaituzte! Izan pazientzia! Oin biluziak, batez ere gu bezalako gazteengan, azkar bilakatzen dira. Iraunko dugu eta bizirik iraungo dugu. Garaipena Armada Gorriarentzat izango da. Nahiz eta kapitalista guztiak armak hartu gure aurka! Azken finean, taigatik Britainia Handiko itsasoetaraino, Armada Gorria da denetan indartsuena!
  Elizabethek ukabilak estutu zituen.
  - Baina ez dago errusiar izpiritu indartsuagorik,
  Haien hondakinak geuk berpiztuko ditugu!
  Errusiako gerlariek ezpata hartu laster
  Zutik egongo gara eta berriro irabaziko dugu!
  Horren ondoren, nolabait errazagoa izan zen, eta hanka odoltsuetan erretzea ere ahuldu egin zen.
  Eguzkia sartzen ari zen, naziak gero eta urduriago zeuden eta neskak aurrera bultzatzen zituzten.
  Freskoago egin zen, haizeak atseginez harrotu zituen aurpegi izerditsuak. Elizabethek oinutsik esan zuen:
  - Eguzkia ere guretzat dela dirudi!
  Valentinak indarrez irribarre egin zuen.
  - Komunismoaren eguzkia beti da guretzat!
  Errepideko itzalak luzatzen ari ziren, gero eta ilunagoak. Naziek farolak pizten zituzten, eta horrek beren bizikleten itxura askoz misteriotsuagoa egiten zuen, misterio zentzua zegoen bertan. Elizabethek jada imajinatu zuen hauek ez zirela naziak, munstro izugarriak baizik. Alde askotako Viy edo mamu moduko bat. Bitxia bada ere, baina horrek naziak ez ziren beldurgarriak eta, nolabait, errealistak. Poveselev - bigarren haizea ireki zen, Valentina abesti bat abesten hasi zen:
  - Han bide ezezagunetan, sandaliadun deabruak dantzan! Beno, Koscheik aza zopa gehiegi jan zuen!
  Valentinak irribarre egin zuen.
  Zoragarria zara beti bezala!
  Azkenik, seinale-dorre bat agertu zen urrunean, eta etxeak ikusten ziren, itzalaldiekin. Beraz, euren bidaia amaitzear dago. Neska gehienak jada nekatuta zeuden, neke fisikoaren azken lerroan zeuden eta biziraupen sena baino ez zuten mantendu.
  Elizabethek galdetu zion Valentinari, jakin beharko balu bezala:
  - Elikatuko gaituzte?
  Kapitainak txantxetan, zaila izan arren, erantzun zuen:
  - Alemanentzat abereak bezelakoak gara, eta iñork ez eban agintzen bidean ganaduari jaten emoteko!
  Valentinak oinutsik erantzun zion haserre:
  - Orduan, Hitlerri eztarria moztuko diot!
  Ehunka urrats mingarri gehiago, puskatuta, oin hutsik, eta neskak kanpamendu berezi batera eraman zituzten. Gerrako presoentzat aldez aurretik prestatuta zegoela ematen du, ilunpetan egurrezko kuartelak ikusten ziren, baita alanbre arantzadun dorreak ere. Emakumeak haien gainean ugaltzen hasi ziren, zibilak eta militarrak bereizita jarri nahian. Hala ere, presoak hain nekatuta zeuden, ez zuten ihes egiteaz ere pentsatu. Besterik gabe, egurrezko ohe zakarretara erori ziren. Elizabethek, zapaldutako belarra zapalduz bere oin ubeldu eta odoleztatuekin, sentsazio zoriontsu bat bizi izan zuen. Azkenik, loak hartu dezake. Baina jada kuartelera sartzen ari zenean, bi SS-ko gizonek beregana salto egin eta zeremoniarik gabe hautsi zuten.
  - Zertarako? - Oihukatu zuen neskak.
  - Schwein errusiarra! Jarraitu esaten zaien lekuan!
  Elisabet kanpalekutik atera zuten, beraz, dorreetatik eta burdinazko ateetatik igaro ziren. Hasieran, neskak tiro egin nahi ziotela pentsatu zuen, baina gero torturatuko ote zen beldur izan zen. Eta naziek uste badute neskak sekretu garrantzitsu bat duela?
  Lehoien behe-erliebe batekin apaindutako jauregi batera eraman zuten. Bitxia bada ere, ondasun aberats bat ikusteak lasaitu zuen Elizabeth, ez zuen Erdi Aroko tortura upategi goibelen itxurarik. Hala ere, munstro hauek edonon eta nahi adina torturatu eta oinazetu ditzakete.
  Eraikinera eraman zuten, neskaren oin biluziek belusezko alfonbra oparoa ukitu eta bertan ito zen.
  Argi elektriko distiratsu bat piztu zen. Librea jantzitako gizon bat agertu zen, neskari begirada axolagabe bat botaz, agindu zuen:
  - Garbitu oinak!
  Elizabeth aulki batean eserita zegoen eta ederki jantzitako neskame batek zilarrezko ontzi bat ekarri zuen. Jatorrizko neskamea, bielorrusiar poloniarra zen eta errusiera zekien. Ubeldutako hankak ur iluneko ontzi batean sartu zituen, emeki igurtzi zituen. Elizabethen neskatxaren oinak ikusmen tamalgarria ziren. Literalki ez zegoen bizilekurik geratzen, behatzak eraitsi zituzten. Eta, hala ere, bielorrusiako edertasunaren hankak ederrak ziren eta printzesa edo jainkosa greziar bat merezi zuten.
  Neskameak astiro-astiro garbitu zituen hautsa eta odola, hatz bakoitza igurtziz. Orduan, ahotsean sinpatia zuela, galdetu zuen:
  - Badirudi asko lortu duzula, maitea?
  Elizabethek erantzun zion:
  - Beste batzuek zailagoa zuten! Ez daukat patuaz kexatzerik!
  Poloak baietz egin zuen.
  - Uste dut sobietarren herrialdearentzat dena ondo amaituko dela!
  SS-ko gizonek elkarrizketa eten eta, Elizabeth harturik, ederki hornitutako aretora arrastaka eraman zuten. Neskak larritu egin zion aurre, bota egin zuten, atea kolpatuz eta, berehala, mamu bat bezala, basurde gizen bat agertu zen. Garuneko kolikoak baino lehen, ahots ezagun batek txistu egin zuen:
  - Tira, txoritxoa, otzana izango zara!
  Elizabeth atzera jauzi egiten saiatu zen, baina itxuraz traketsa zirudien nazia arinagoa zen. Bat-batean neskarengana jauzi egin eta alkandora kendu zion, titi zorroztuekin bi bular handi eta sendoak agerian utziz. Neskak ostiko bat eman zion belaunarekin kokotean, baina faxistak hori espero zuen, hala ere, ahulek ez zuten SSetan zerbitzatzen eta erasoa paratu zuen.
  - Eutsi, are dibertigarriagoa izango da!
  Basurde gizena berriro lasterka joan zitzaion, arroparen aztarnak urratu zizkion, batez ere prakak, baina bat-batean uluka egin zuen bihotz-bihotzez:
  - Bai, oraindik hozka egiten diozu puta.
  Elizabeth erdi biluzik ihes egin zuen eta kontrako aterantz abiatu zen, espero zuen agian ez zela horrelako soldadurik egongo. Ireki eta berehala kolpe gogorra jaso zuen kokotsean. Enborra biluzik zuen nerabe gihartsu bat agertu zitzaion aurrean. Haren baitan, bere izurako, Hitlerrek Gaztediko sadiko gaztea ezagutu zuen. Irribarre gaizto egin zuen hortz zuriekin.
  - Eta zu tenperatua zara!
  SS gizon gizenak irrintzi egin zuen:
  - Baimena ematen dizut nirekin erabiltzeko! Heldua zara jada eta emakumearen gorputza probatzeko garaia da!
  Hitlerre gazteak erantzun zion:
  - Oraindik ez ditut errusiarrak bortxatu.
  Elizabeth gaixotu zen, bortxatu zitekeelako, nerabeari ohorea kentzea bereziki lotsatu zen. Hogeita birekin, bere errugabetasuna mantendu zuen, eta orain, santutasunaz alde egin behar du, ez bere mutil sobietar maitearekin, munduak oraindik ikusi ez dituen degeneratuekin baizik. Neskak garrasika egin zuen, baina faxista handi batek eta inola ere ez ume txiki batek eraso egin zion berehala. Basurdeak zentimo bat eta erdi pisatzen zuen gutxienez, eta Elizabeth nekatuak sentitu zuen zeinen azkar galtzen ari ziren bere indar-hondarrak.
  Aldi berean, sadiko gazteak eskuak estutu eta bularrak estutu zituen. Azkenean erori zen, eta munstroak zakar hartu zuen, basurde baten fintasunarekin. Elizabethek mina izugarria izan zuen, infernuan murgilduz!
  . 10. KAPITULUA
  Tankea gerlarientzat konpondu zen, eta aurrera jarraitu zuten sobietar posizioen sakonera. Edertasunek errusiar tankeetara tiro egin zuten, eta txioka, hortzak agerian utzi zituzten.
  Gerdak hogeita hamalaua moztu zuen oskol batekin eta txio-txilo egin zuen:
  "Hiper Klaseko Gerlaria naiz!"
  Horren ondoren, nola lehertu zaren barrez... Benetan neska zoragarria. Acrobazia goreneko gerlaria. Eta txarra pixka bat, eta puta bat... Mutil onen hiltzaile gaiztoa.
  Charlottek ere joystick botoia sakatuko du bere behatz hutsekin eta emango du:
  - Tankeak suntsitzea gustatzen zait!
  Eta hogeita hamalau sobietarrak zatituko dira ohar gehiagorik gabe. Dorreak eraitsi eta zulatzen dituzte.
  Christinak aurreiritzirik gabe tiro egin zuen. Oraingoan, bere hatz biluzien biktima 152 kalibreko obus sobietar bat izan zen. Nahiko kalibre gaiztoa da. Noski, ez da auto alemaniar baten aurrealdeko armaduran sartuko, baina nahiko ondo astinduko du. Eta neskek belarriak jarriko dituzte.
  Gerlari urre-gorriak dio:
  - Ederra naiz, oinutsik amets bat!
  Eta orduan Magdak ere iltzatu zuen. Gerlari bat ere, Jainkoarengandik ez bada, Satanengandik zalantzarik gabe. Eta hau bere erlijiotasun guztia gorabehera.
  Eta zein neska ederra den. Eta oso sexya, baina aldi berean lotsatia.
  Magdak abesten zuen, oin biluzik kolpatu eta betile beltz luzeak astinduz:
  - Azken finean, ez da gertatzen munduan tankeak apurtzen direnik buffetan!
  Gerdak hortzak agerian utzi eta txistu egin zuen, esmeraldazko begiez distira, beste arma bat botaz:
  - Superman izango naiz! Eta denak erreko ditut!
  Eta berriro, behatzekin, sobietar bunkerra zapaldu eta astintzen du. Neska erasokorra. Probatu hau eta gainditu! Izugarrizko boterea du!
  Alemaniako tanke batek tiro egin zuen bateriaren aurka. Naziak jadanik sobietar posizioetan sakondu ziren, Minskera hurbilduz. Baina defentsa-lerro asko daude, eta Armada Gorriak gogor eusten dio. Hainbeste zulatu da hemen. Hain erraz sartu eragiketa-espazioan eta ez zara lehertuko. Arraioa, konpontzeko zeregin zailak.
  Dagoeneko egon dira tankeen aharien kasuak. Bereziki, abiadura handiko, baina ahulki blindatutako BT-ak etengabe saiatzen dira ahari egiten. Beraz, ezin dute Alemaniako teknologia hartu. Bazen kasu bat Yak-ak ere ekipamenduarekin zutabe alemaniarren gainean erori zirenean.
  Charlottek txistu egin zuen, sobietar bateriari kolpeka:
  - Zer berdin ergelak errusiar hauek. Ez, berehala kapitulatu, baina aurre egiten diote...
  Christinak logikoki erantzun zion, baina lehenik, behatz hutsarekin sakatuz, 100 mm-ko kanoi sobietarrari buelta eman zion:
  - Amerikarrak herri praktikoa dira, baina haiek ere ez zuten gure aurka berehala kapitulatu! Beraz, nola esan bestela nor den tontoagoa. Oraindik oso urrun gaude Moskutik!
  Magdak joystickaren botoia sakatu zuen behatz hutsarekin eta ziur esan zuen:
  - Goazen hara! Han izango gara ziur, eta laster!
  Gerdak txistu eta kantatu zuen, ezpain gorritxoak irekiz:
  - Mosku aldera goaz, eta faxismoa ikusten dugu urrunean... Laster Lenin irabaziko dut, eta Stalin kamarada harrapatuko dute!
  Neskak berriro hatz biluziak joystick botoian sakatu ondoren. Eta zein lerdoa. 85 mm-ko pistola sobietar bat hegan egin zuen gurpilak erauzita zituela.
  Charlottek ere tiro egin zuen, eta nahiko egoki. Aldi berean txistu egin zuen gaiztoki:
  - Haien armak zeruan utziko ditut! Eta ilargia esferatik kenduko dut!
  Horren ostean, beste pistola sobietar bat mazo baten azpian intxaur bat bezala zatituta geratu zen.
  Bai, Alemaniako 105 mm-ko kanoia oso, nahiz eta oso hilgarria da. Baina edertasunak infanterian hasi ziren. Eta asko pasatu dugu horrekin. Eta zergatik haien oin biluziek bakarrik ez zuten goldatzen. Berrogeita batgarren urtea zen. Asko erabakita dagoenean. Gerraren emaitza ez zegoen aurrez zehaztuta. Eta gudariak Britainia Handiko indar handien aurka joan ziren. Itsasoko andrea ez zen oraindik amore emango, eta etsi-etsian eutsi zion.
  Horixe gogoratu zuen Gerdak sobietar defentsa-lerro oso indartsu bat erasotzean. Baina oraindik gazte samarrak zirenean, horrela ibiltzen ziren, eta hau egiten zuten. Zein ondo pasa zuten orduan!
  Irudiak Gerdaren begien aurrean flotatzen ziren, pelikula batean bezala;
  Apolok erantzun zion:
  - Inon ez! Gure mundu zoriontsuan ez dago elbarririk eta ezin da egon! Mundua konkistatu zuen Hirugarren Reichak denei zoriona ematen dielako!
  Neskek eskuak altxatu zituzten agur alai batean.
  - Zind Heil! Noski, zoriona! Ona nahi dugu... Munduan bi hegal zuri! Gure ariman argia dago, egunsentirik distiratsuena - Shakespearek ezin du deskribatu!
  Ai, berriro esnatzen... Gerda esnatu zen, gorputzean minik basatiena sentitu... Ez da erraza basamortuan zehar gidatzea eta tankeak tiratzea, supergizontzat hartzen bazaizu ere. Edo benetako aria - Reich-aren etsaiei errukigabea! Charlottek, ordea, ez zuen min gutxiago egin, eta intziri ere egin zuen:
  - Halako mina! Zer mina - Hirugarren Reich yankien aurka - ehun eta zero!
  Gerda bere burua eta bere laguna animatzen saiatu zen:
  - Superman Nietzscheren arabera gupidagabea izan beharko luke besteekin, baina are gehiago bere buruarekin!
  "Nahiago nuke Friedrich Nietzsche bera hondarretik korrika egin eta depositua tira" esan zuen Charlottek.
  Gerdak baiezkoa eman zuen.
  - Bai, ados: nork sufritu ez zuen, ez du ulertuko!
  Gosaldu ondoren, Madeleinek neskek poztu zituen:
  - Orain korrika sinple bat, karga batekin noski. Britainiarren jarduera areagotzea aurreikusten da, beren putreak itzuliko dituela, beraz, hobe da tankeei arriskurik ez jartzea. Azken finean, neskak zeinen politak zareten arren, ezin izango duzue tankera atera beraiek baino azkarrago!
  Gerdak haserre egin zuen:
  "Noski ez duzu zuk zeuk eramaten!
  Madeleine haserre zegoen, edo amorratuta zegoen itxurak egiten zituen:
  - Berrogeita hamar makila batekin jo zuten neska ergel honen orpoetan!
  Otsoak lasterka joan ziren andrearen agindua betetzera. Gerda esaneko etzan eta bere hanka biluzi eta dotoreak aldez aurretik prestatuta zeukan gailuan sartu zituen. Falaka bat zen! Neskak arnasa sakon hartu zuen, bere buruko larritasuna ez saldu nahian. Madeleine bera bere biktimarengana hurbildu zen, takoi gogortuak, oraindik hautsez beteak, ukitu zizkion. Mihia sakatu eta esan zuen:
  - Kontatu taupadak!
  Jipoitzeko, Madeleinek makil berezi bat aukeratu zuen, gomazkoa, baina barruan altzairuzko haga batekin. Komandantea bera ere neska bat da, baina bere figura ikaragarri eta atletikoagatik, urteak baino zaharragoa dirudi, goma usaintzen zuen eta lagunak gogor jo zuen.
  - Behin! - esan zuen Gerdak sufrimendu-tonu batez.
  Madeleinek are eta gogorrago jo zion Gerdari orpoetan.
  - Bi! -esan zuen neskak.
  SS konpainiako komandanteak exekuzioan jarraitu zuen. Kolpeak uniformeki banatzen saiatu zen, mina maximoa izan zedin, baina aldi berean mozteak saihesten zituen. Gerdak zenbatu zuen, suzko zoletan arreta gutxiago jarri nahian. Elurretan oinutsik korrika egiten zuenean, mina ez zen txikiagoa izan, baina neskak jasan eta ez zuen mantsotu, bere salbazioa abiaduran zegoela konturatu zen. Bestela, izozteak lortuko dituzu, elbarri bihurtuko zara eta alferrik galduko duzu. Beraz, beharrezkoa da, orduan beharrezkoa da benetako ariarra izatea eta jasan, ausardia tenplatzailea. Orokorrean, ez dago minik! Hau ilusio bat da. Izan ere, mina, ahultasuna eta zahartzaroa asmatu zituzten sionistek! Baina, egia esan, gizakia jainko bat izatera dago, edo hobeto esanda, supergizona! Baina supergizonak negar egin behar al du, hamasei urteko neska bat besterik ez bazara ere, mutil batek inoiz musu eman ez diona. Inola ere ez!
  Berrogeita hamar urteko zenbaketarekin (Probidentziari aintza ez zen okertu!), Madeleine gelditu zen eta esan zuen:
  - Gaztea! Zuretzat zigorra ez da amaitu. Basamortuan zehar oinutsik ibiliko zara zolak babes krema batekin lubrifikatu gabe. Min gehigarriak lezio bat emango dizu!
  Gerdak keinua egin zuen esaneko.
  - Eskerrik asko komandante.
  Izan ere, neska ez zegoen bereziki pozik, eta min egiten zuen horrela korrika egiteak, eta babes-kremarik gabe are mingarriagoa zen, baina jasango zuela espero zuen. Zol sendoak ditu, oinetakoak desfileetan bakarrik erabiltzen zituzten eliteko neskek, edo hotzean denbora gehiegi igaro behar bazen, gorputzaren erresistentziatik haratago. Baina bitxia da, neskak ia ez ziren gaixotu hain gogortze larri batekin ... Edo agian naturala da! Hemen, Errusia tsarraren garaian, haurren hilkortasuna handia zen, baina bizirik atera zirenak oso osasuntsuak ziren umeak eta pertsonak! Tira, orain oinutsik korrika basamortuko hondar beroan... Nola jasan dezake!
  Ai, ai, ai, zein mingarria, baina ez dezagun kopeta zimurtu, irribarre egin beharrean. Haurrak irribarre egiten badu: agian dena ondo aterako da!
  Gerdak ere abestu zuen bete-betean, ahotsa basamortuan isurtzen zen:
  Zortea lagun infidel bat zara,
  Behar eta nekearen arreba!
  Zein laburra den aisialdi une iheskorra,
  Irabazteko gogoa beti izan arren!
  
  Ume bat erditzeko - burruka entzutea,
  Otsoek ez dakite laster destinoa!
  Gidatu etsaiak lehenik - txundituta egon behar duzu,
  Utzi nire ardoa amorruz irakiten!
  
  Neska batentzat ezpata da lehen kontsolamendua,
  Berak emango dio fedea urrats bitxi batean!
  Eta nonbait infernuko urakan bat dabil,
  Adierazi dezagun bertsotan Aberriarekiko maitasuna!
  
  Ur lohitsuak idatzi ez zituen bertsoetan,
  Eta borrokalari bati odola eman ziotenak!
  Baina bizitza zoragarri bat bizitzeko denbora izango dugu,
  Aita maitagarri ahalguztiduna denean!
  
  Baina ez fidatu Aitarengan
  Ia helduak garelako!
  Eta aldi berean parte-hartze hobea nahi badugu,
  Injustizia isiltzen ez denean!
  
  Borrokatu belarri guztiengatik
  Perla eta hosto bakoitzeko!
  Gudariak gogor ausartzen dira,
  Leloa sinplea da: borrokatu eta borrokatu!
  
  Borrokarik gabe ez dago arrakastarik - mundua hala da
  Zer ez atera fruituak eskuak goroldioak badira!
  Eztarria are gehiago estutu zuen sokak,
  Iturria bat-batean nahi gabe lehortu zen!
  
  Baina Amak superbotereak eman zizkigun,
  Gerlari bat zara, zaldun berri bat!
  Guretzat epel eta gozoa zena,
  Birjinaren bihotzean betiko gordeko da!
  Neskak abesten amaitu zuen, lagunek abesten zuten... Haizeari makurtu eta aurrera egin zuen. Nola gertatzen den batzuetan, ederra, bakea, nahiz eta min ematen duen. Eta zergatik korrika egingo du amaieraraino, gudari bat delako... Eta gerlari alemaniarra ez da burdina bat ere, altzairua baino gogorragoa baizik! Eta harentzat intziri egiteak bere burua traizionatzea esan nahi du!
  Neskei bazkaltzeko atseden hartu, eta laster hiru otsoak konorterik gabe gelditu ziren. Gerrikoek jaso eta arrastaka eraman zituzten, hamar batean. Gerda oinutsik aprobetxatutakoen artean zegoen. Neskaren zola biluziak zein modu basatian erre eta txahalak, baina ez zuen intzirik egin ere egin. Mihia bakarrik puztuta zegoen egarriz, eta mingarria zen hitz egitea. Eta ordu erdi geroago, bost gudari aldi berean erori ziren. Horren ostean, etenaldi bat iragarri zen eta neskei ura edaten utzi zieten. Eta gero borondatezko-derrigorrezko infernuak jarraitu zuen...
  Neskak ez zuten basera iritsi, eta basamortuan bertan gaua pasatzera behartu zituzten. Gudariek soka iletsuak luzatzen zituzten haien inguruan, eta ondoren elkarren artean etzan ziren, gabardina batean. Amets batean murgildu ginen... Gerdak berriro ikusi zuen zerbait borrokan;
  Hemen bera eta beste gudariak zaldiz ibiltzen dira. Gudu ederrak zain dituzte aurrerantzean, ausardia eta ohorea baloratzen ziren garai loriatsu haiek, eta denak zaldun zirenak... Jesuiten teknikarik gabe borrokatzen zuten guztiak, noski, infanteria airetik bonbardatzen dutenean. Eta gero, gutxi gorabehera, ertz berdineko armak eta ausardia erakusteko aukera asko daude.
  Beraien lasterketa dotoreak erritmoa areagotzen eta areagotzen du. Pixkanaka azeleratuz, zaldiak abiadura harrigarria lortu zuten. Hona hemen Hirugarren Reich-eko "Zazpi Ligako Urrats" famatua! Zaldia zaldia ez denean, zoragarria eta hegoduna baizik. Txirrindularien ilea airean izoztuta zegoela zirudien eta urrezko, perla, esmeraldazko trenetan luzatuta... Eta batzuetan bakarrik, urduri jartzen ziren mugimenduaren denborarekin, gitarra baten soka mehe baten antzera.
  Zaldien gorputz gihartsu indartsuak jauzi luzeetan luzatzen ziren, alferra balitz bezala, eta gero ia erditik tolesten ziren, malguki erraldoiak bezala, lurretik berriro bultzatzeko. Jauziak bata bestearen atzetik, bulkada erritmikoak, sinkronoki urruntzeko animalia guztietan. Gerdak miresten zuen: zaldien mugimenduak hain askeak ziren, ezerk kaxatuko ez balitu bezala. Nahiz eta, noski, muskulu nabarmenekin kurbatuak, gerlari erdi biluziak zaldien parte zirela zirudien, zein trebezian esertzen ziren. Edertasunek orpo hutsez jo zuten alboetan, eta zaldiak, etsai amorratuak haien atzetik zihoazela ahaztuta, erdi korrika-erdi hegaldi magiko honetara sartu ziren!
  Gerdak borrokalari batean hegan zihoala irudikatu zuen... Nola nahi zuen momentu hartan pilotu bihurtu eta hegazkin britainiarrak txikitu - Alemaniara heriotza ekarriz.
  Destakamenduak ziztu bizian sartu ziren zuhaixketako pasabideetara. Aurrealdeko zaldietako emakume gerlari xarmagarriak makurtuta zeuden, aurrera begira eta animalien lepo makurren atzean ezkutatuta. Pasarela entzutetsuenetan merezi duten edertasun gihartsuak dira, etsaia deskubritzen lehenak izan ziren, euri-euri hilgarri baten azpian erortzeko arriskuan. Estu loturik dauden adarren uharteak noizean behin ustekabean banandu ziren, pasabide berriak agerian utziz, ibaien ibilguen antzera. Zalditeriako tropako otsoak olatu malgu batean isurtzen ziren haien gainean, altzairuz distira egiten zuen erreka ilun baten antzera.
  Gerdak tanke zutabe bat irudikatu zuen Parisera zihoala. Orduan Alemaniak bakarrik borrokatu zuen, jabego kolonialak zituzten hiru inperioren aurka: Ingalaterra, Frantzia eta Holanda, baita Belgika ere... Franco hipokritak bigarren fronte bat irekitzeari uko egin zion eta, are gehiago, negoziazio bereiziak egin zituen gerran sartuz gero lortuko zuenari buruz. Alemania. Mussolinik ezkutuko korrespondentzia bat hasi zuen Churchillekin zein hiri alemaniar pasako ziren Italiara bigarren hegoaldeko frontea irekiz gero, eta Stalin maltzurrenak gero eta zatiketa berri gehiago mobilizatu zituen. Sobietarrak tanke ukabil indartsuak biltzen ari ziren (Informazio hau bat-batean Gerdaren garunean agertu zen). Balantza astinduko balitz, eta tropa naziak geldirik egongo balira, orduan... Posible zen aldi berean hainbat fronte lortu eta estrategikoki galdutako posizio batean erortzea. Baina Hitler jenio bat izan zen, irabazi ez ezik, azkar irabazi zuen. Atzealdera joan zen eta tropa aliatuen zati bat suntsitu zuen lehenik, eta gero beste bat. Eta mendebaldekoek arma, soldadu eta tanke gehiago bazituzten ere, kapitulatzera behartu zituen! Bai, eta aliatuek ez zuten muin hori, izpiritu faxista berezi hori (faxismoa ez da ezertarako, lilura-sorta hitzetik!). Beraz, tropak euren lerroen atzetik joan zirenean galdu zuten...
  Izpiritua materia baino indartsuagoa izan zen, eta indar gutxiagorekin eraso dezakezu! Zergatik ez zen irabazi Mundu Gerra? Beharbada, Kaiserren erregimenak Hitlerren gobernuak bezain konfiantza handia ez zuelako jendearen artean ... Eta jeneral zaharrak ez ziren hain trebeak, eta bi frontetan borrokatu behar izan zuten ...
  Bat-batean Gerdak sentitu zuen nola, ilunabar baten izpiak bezala, nola loditzen ziren uste txarrak - eta Errusia gorriak erasotzen badu, eta berriro kolpe bikoitz baten menpe egongo dira? Egia da, orain ez dago Frantziaren indar nagusia, eta horrek esan nahi du errazagoa izango dela. Horrez gain, alemaniarrak batu eta bilduta daude, ideia nazionalsozialista argiaren inguruan bilduta. Inoiz ez dira hain elkarturik egon!
  Gero eta uharte sastrakatsu gehiago igaro ziren abiadura handian eta urrunean desagertu ziren. Zuhaixkak beraiek laranja kolore berdeak ziren, orratzak arrain-amuak bezala biribilduak zituzten. Denak dira zaldiak akoetatik heldu nahian, eta hostoek harrapari aurpegien antza dute, Erdi Aroko artistek deabru margotuetan horrelako zerbait! Madeleine neska heroikoaren txirikorda gorri lodi eta sutsuak airean dantzatzen ziren Gerdaren aurpegiaren aurrean. Kontzentratuta zegoen neskak kontrol-uhalak bi eskuekin heldu zizkion, baina hala ere aurreko ilaretatik kanpora behartuta zegoen. Nolabait oharkabean, beste bi gudari itsatsita geratu ziren bi aldeetan. Txirrindulari lasaiak, petralduta eta aldi berean paradoxikoki mugikorra, liraina, dotorea eta aldi berean indartsua. Aurpegi beltzaranak ilunak dirudite, eta ile luze eta leuna, aitzitik, distira egiten du iluntzen diren hiru eguzkiren argitan. Gudariak gogorrak dira, begiak esmeralda, zafiroa, anbarra, turkesa distira. Dena den, nesken aurpegietan bada zerbait ume, inozoa, zeinetatik ukitu nahi duzun. Gerda da, euren kamarada eta arreba, baina armakideek bere aldetik ahultasuna edo traizioa sentitzen badute, bertan hilko dituzte! Eta Madeleine-k agintzen diena... zalantza gabe beteko dute!
  Argiak sartu ziren eta ilargiak bere lekuan altxatu ziren. Bata bestearen atzetik, hain distiratsuak eta koloretsuak, kolore ezberdinetakoak... Zein ederki loratzen diren zeruan loreak, eta Edengo lorategiko loreak!
  Haizearen txistua belarrietan, neska-gorputz osasuntsuen usain atsegina, zaldi-izerdi eta belar lurrintsuekin nahastuta. Eta nonbait aurretik, etsai ugari ezkutatzen dira. Animaliaren omoplatoak, indartsuak eta baita neskaren azpian ere, sehaskaren bi aldeetatik ibiltzen ziren. Metodoki puztu eta erortzen ziren muskuluak ikusteak zerbait gogorarazi zion Gerdari. Baina hona hemen gudariak gogoratzen ez zuena. Bai, eta denbora traidoreak desagertzen zirela zirudien...
  Nonbait atzean, ozta-ozta entzuten ziren atzaparretako atzaparretan, oihuak entzun ziren, mamuen oihu ezohiko zorrotzak, metalen dei-hotsak, gamelu baten eta asto baten hibridoen irrintziak. Tronpeta baten deia berantiarra jo zuen. Itxuraz Charlottek, ai, beharrezkoa da horrela hegan egitea, mamuekin talka egin zuen. Baina hainbeste okerrago haientzat!
  Baina - aupa! - Ia berehala Madeleineren txirrindulari nagusiek abisua eman zuten. Ezin ditut hitzak bereizten, intonazio zorrotz eta zirraratuak baizik. Eskuen argibideei jarraituz, Gerdak ikusi zuen atzerritar ghoulen buruak zuhaixken gainetik altxatzen zirela aurrean, ehun eta berrogeita hamar brazatara. Ezeretik balego bezala hazi ziren - ehun zifra trinko baino gutxiago. Txirrindulariak ere agertu ziren - animali erraldoien bizkarrean puntu ilunak.
  Madeleine-k berehala eta modu uniformean norabidea aldatu zuen - arrain-talde bat albo batera jaurtiko balitz bezala. Zaldiak, antza, aurrera jarraitzen zuten, nahiz eta hori nekez posible zen. Eta mamuek nolabait poliki-poliki erreakzionatu zuten etsaiaren aurrean, eta horri esker, Madeleine inguratu eta aurreratu zituen. Eta une hartan, arriskua pasatu zela zirudienean, talaiaren oihu berriak entzun ziren. Bigarren etsai taldea ezkerretik agertu zen oraingoan - laurogei izaki erraldoi baino gutxiago. Otsoen destakamendu bat, ia bost dozena gudari biltzen zituena, patinatzaile baten zaldia bezala jiratu zen, borroka saihestuz. Eta berriro etsaiak poliki-poliki jokatu zuen, iheslari jarioari eutsiko ez balu bezala.
  Gerda bat-batean konturatu zen zuzentzen ari zirela, prestatutako leku batera eramanez. Bide honetatik jarraitzea akats larria eta negargarria izango litzateke. Gerlari gaztea oihukatzen saiatu zen:
  - Kontuz lagunak! Aurreikusgarria izatea zigorgarria izatea da!
  Baina bere oihu etsitua ito egin zitzaion... Eta Gerda oinutsik bera indargabe sentitu zen. Agian hauxe sentitu zen Fuhrer-a Britainia Handiko aireko gudua galdu zela jakinarazi ziotenean! Hala ere, gerra hasi besterik ez da egin.
  Baina Madeleinek jadanik dena ulertu zuen eta keinua egin zion neskari:
  - Biktimak irabiatzailea dela uste duenean tranpa ezin hobea! - Eta ezpatarekin adaxka bat mozten, gaineratu zuen. - Lapurreta ezin hobea da bezero bat lapurreta prozesuan nire laguna denean!
  Ingurura begiratuta, Gerdak larrituta ikusi zuen bi taldeek ibilbide paraleloak jarraitzen zutela urrutitik, eskuinera eta ezkerrera. Guraizeen muturrak bezala, arteria bat irekitzeko prest.
  - Nondik zetozen hatz hauek? - Neskaren ahotsean amorrua eta etsipena entzuten zen. - Bai, holako kantitatetan ere!?
  Etsaiek gidatzen zituzten noranzkoa kalkulatu ondoren, Gerda segadaren lekua zehazten saiatu zen. Baina haien bizidun "txalupa"ren aurrean gero eta uharte sastrakatsu berri gehiago agertzen ziren, kolore ezberdinetakoak, gasolio erregaia hedatzen ziren gainazalean itsasoko olatuak bezala mugitzen zirenak, koloretsuak, bost ilargitarako argi-korronteak islatuz. Eta hori zen nabigazioa zaildu zuena.
  Sasi artean maniobrak eginez, zaldiak nekearen lehen zantzuak ematen hasi ziren. Haien gorputzak apar hezez ugari estalita zeuden, estalki astunak iluntzen ziren ertzetan, usain garratzak txirrindularien sudur-zuloak sumintzen zituen. Gerdak takoi arrosa biluzik igurtzi zuen bizkarrean, zaldi baten larruazal beroa sentitu zuen. Gauza nagusia abiadura ez galtzea da!
  Borroka hurbiltzen ari zela sumatuz, oinutsik Gerdak borrokarako ekipamendua ikuskatu zuen. Lantza labur eta luze sorta batzuk txirrindularien eskura daude. Haien azpian bi zimitarra arabiar daude, luzangak eta apur bat kurbatuak. Baina gezietatik babestea... Ia biluzik daude, bikini batean, pikutara tiro egin dezakete! Ez al da ergela borrokara ia biluzik joatea etsaiak geziekin tiro egingo dizula mehatxatzen duenean? Eta zer pentsatzen zuten komandanteek? Charlottek nolabait erori zela gogoratu nuen: "Ziz-35 frantses tankerik masiboena, ertainena, kopetan zeharkaezina! Eta gure tankeak, zoritxarrez, eskolako blotter bezalakoak dira!"
  Baina Madeleinek mehatxua ulertzen zuela zirudien, eta lasaitzera azkar joan zen:
  - Gure azala sorgin edabe batekin zikinduta dago, armadurak baino askoz hobeto babestuko duena!
  Gerdak erantzun zuen txantxetan:
  - Batailan babesari buruz pentsatzen duenak izuaren aurka erabat babestuta dago!
  Hala ere, Madeleinek ohartarazi zuen:
  - Begietan, belarrietan eta lepoaren goiko aldean, edabea ahulagoa da. Beraz, kontuz, agian harrapatzea!
  Gerdak alai erantzun zion:
  - Hori ulertzen dut... Baina ezinbesteko kasua, Afrikan ere ezinbestekoa da. Zer egin dezakezu!
  Soinu luzeek airea zulatzen zuten, galtzada erorien kirrinka bezala. Zenbait intuizioz, Gerda konturatu zen Madeleineren oihua zela. Neska ederrek zaunka egin zuten erantzunez, eta ondoren gerlariek sableak altxatu zituzten berehala - batzuk eskuineko eskuan, eta beste batzuk ezkerrean, eta lantza bat ere bai. Gerdak ere zimitarra astindu zuen oihukatuz:
  - Neska birringarria naiz!
  Bat-batean, Gerdak ikusi zuen Charlotte haien gainetik zebilela, edertasun talde txiki batekin: bravo super!
  Momentu berean, marra horizontalak distiratzen ziren berrehun jauziren aurrean. Orduan, mamuen eta mamuen infanteria-taldeek alemaniar gudariek korrika egiten zuten soilgunea blokeatu zuten. Hemen ez zegoen alboko adar gehiago, pasabide honek zuzenean heriotzara eramaten zuen. Ilunabarraren eta ilargiaren nahasketa baten izpi okerretan, etsaien maila ugari distiratzen ziren altzairutik islatutako ortzadarraren kolore guztiekin.
  Madeleineren burrunba berriak espazioa astindu zuen, eta nesken urrunketa bi taldetan banatu zen, berehala alboetara lerratu zirenak. Elkarrengandik urrundu ziren, soilgunearen kontrako ertzetan sakatuz. Gerdak oihukatu zuen:
  - Alexandro Handia bikini batean!
  Sasien zabalera txikiena zuen puntura iritsita, gudariak uharte berdeetatik aurrera egin zuten salto. Berehala izan zen intziri luze bat, astoak larrututa egongo balira bezala, eta bertatik airea bera leiho baten moduan kulunkatzen zen. Gerda bat-batean konturatu zen intziriak entzuten zituela belarriekin ez ezik, nesken oin luze-luzeetatik ere. Badirudi min ere egin zutela, gerlaria mutu sentitu baitzen korrika oinutsik, gori-gori batean, basamortuko hondarrean oilasko arrautza ere erre dezakezu. Tira, jakintsuek diotenez: zaldia gizonarengandik desberdina da, zaldiztarra ez baita bozketa bidez zehazten, eta gaitasunik ez duelako ematen zaldiz jarduteko aukerarik! Edo bestela: zaldiak lau hanka ditu, gizona baino azkarrago ibiliko da, baina lehenago ere luzatuko ditu apurrak!
  Sasiak une batean igaro ziren, eta zaldiak berriro hegan atera ziren espazio zabalera. Marradura luze odoltsuak ikusten ziren haien gorputzetan. Hanka horien tamaina kontuan hartuta, marradurak sakonera handia zuten; txinatarrak (nazio langilea!) lubakiak zulatu bezala!
  Inguruko zaldunak ziztu bizian hasi ziren armak askatzen, baita larruzko zatiak ere, zaldiak haiekin estaliz. Beraz, jantzitako azal pikortsu eta distiratsu hark babesten zituen zaldiak.
  Gerdak oinutsik aurkitu zuen, beretzat desatsegina, hatzak nahiko baldar bihurtu zitzaizkiola. Zerbaitegatik, korapiloak lerratzen dituzte, ba, amildegia haiekin dago, hala ere estaliko du!
  Ero, jauziaren adar lehorretan zehar su-garra bezala, fase kritiko batean sartu zen. Natura bera baretu zen, paisaia kezkagarri batean izoztuta. Zeruertzak argia irentsi zuen, mendebaldean dena odol-paletaz eta lasaitasun izoztuz margotuta zegoen. Ekialdean aurrera, zeru aldakorra jada argitzen hasia zen, kolore okre distiratsu bihurtuz. Baina aurrekari horren aurrean ere, itzalak, heriotzak eta burdinaz distira duten mamuen eta mamuen mailak ezkutuan zeudela zirudien.
  Bastardoak, izaki izugarri itsusiak, haien segadak hegaletatik isurtzen zirela ikusita, beren tokietatik lasterka joan ziren. Oinetako gerlarien figura traketsak azkar sakabanatu ziren beren posizioetatik, sasietako pasabideetan murgilduz. Haien ordez, angelu batean zulatutako zutoin zorrotzen ilara zabalak agerian geratu ziren, ziurrenik gerlari alemaniarren aurkako armak. Atzetik jarraitzaileen destakamenduak muntatu zituzten, Madeleineren maniobraz ohartuta, abiadura gehitu zuten, iheslariak harrapatu nahian. Etsaien zalditeriako bi destakamendu bakoitza bere aurka zegoen gudarien taldea baino askoz handiagoa zen eta talka batean nolabaiteko arrakasta izan zezakeen. Baina mamuak astunak dira, eta gamelu-asto hibridoak askoz motelagoak dira. Txikitu beharrean, distantzia handitu baino ez da egin. Eta zerk alderatzen zuen zaldi bat, gamelu bat astoarekin abiadura aldetik!
  Gerdak filosofikoki esan zuen:
  - Pretentsiorik gabekoa eta gogorra izan zaitezke, baina ez zenuke mundua gamelu gisa hauteman behar eta asto egoskorkeria erakutsi behar!
  Buelta emanez, gerlaria ohartu zen ez zeudela bi atzetik, hiru zaldizko taldek baizik. Horrek esan nahi zuen segadarantz joatea beste norabiderik ez zutela zirudien. Desbideratzen bada, orduan etsaiaren kopuru handiagoarekin borrokatu beharko duzu. Bada, otsoek badakite zer nahi duten, ez borrokatzen diren lehen aldian. Alferrik uste du etsaiak tranpa batera erakarriko dituela. Aitzitik, denbora irabazi eta maniobra egiteko gai izango dira. Orduan Gerdak gogoratu zuen nola dantzatzen zuen berak oinutsik arantzadun alanbre gainean. Mina ere egin zuen, baina beheko ikatz gainean erortzea are izugarriagoa zen, eta, batez ere, lotsagarriagoa. Haren takoi biluzi, biribil eta umeak sentitzen dute altzairuzko puntua itsatsita, harri zorrotzetan betetako kailuak ia zulatuz. Baina hala ere, suarekin alderatuta, ia masaje bat bezalakoa da.
  Borroka hasi baino lehen ere, Madeleinek ekimena bereganatu zuen, aurkariari trebetasunez gaindituz. Eta zure aurkariak mamuak eta mamuak direnean, umiliagarria baino gehiago da taktikan haiei amore ematea. Eta Gerdak sinetsi nahi zuen haien mugimendu taktikoak etsaiarentzat ustekabekoak zirela. Etsaien buruek gillotina moztuko dutela. Eta Alemania dela ezeren gainetik, Hirugarren Reich-eko ideia argiak bezala!
  - Taldea alerta osoa! - Madeleineren ahots ozenak Gerda errealitatera itzuli zuen. - Orain txikitu.
  Neskaren atzamarrak lokailuekin jolasean zebiltzan oraindik. Beraz, zaldia biluzik uztea posible izango da. Orokorrean, gerra batean, gerra batean bezala. Utzi platerek lagun fidela estaltzen, eta horrek zertxobait mugatuko du bere mugikortasuna. Larru jantziaren gainean, errenkada geometrikoetan ilundutako hezur-plakak, burrunba egiten zuten, haizeak lehor tindaka. Haien txirrintik, neska alai bihurtu zen.
  Txirrindulariak borrokarako azken prestaketak egiten ari ziren. Neskek oin hutsez zaplastekoa eman zieten zaldien mamia eta lantzak askatzen hasi ziren. Haien adibideari jarraituz, erdi biluzik Gerdak pozik pisatu zuen eskuan metalezko punta zorrotzeko ardatz luze eta zakar bat. Gudariak ezpainak kolpatu zituen - lantza ona!
  Gerda oinutsik eta gihartsuak zaldiz ibiltzea bizi izan zuen jada, eta nahiko seguru sentitzen zen. Amazonas bat Mazedoniako zalditerian bezala, ez, une oro, euskarriaren gerrikoak hartzen.
  Gerrikoa askatuta, neskak oreka mantentzea ere lortzen du txahal-gihar batzuen laguntzarekin. Orain prest zegoen Charlotteri emateko (lagunak oraindik ere apurtu zion!) Eta berak lantzak botatzen zituen, borrokak zenbat iraun zuen.
  Eta Madeleine-k maniobrak egiten jarraitu zuen... Gerda oinutsik, eder eta oso sexyaren buruan, abestiak berriro jo zuen, hain zoro eta zirikatzailea, baina aldi berean tragikoa eta tristea...
  Olatuek itsasoan ardiak bezala jokatzen dute,
  Biluzik nago zelaian ezpatarekin borrokan!
  Harro begirada bat bota zion etsaiari,
  Arazoak eta mina larriak - ezer ez!
  
  Azken finean, behin jaio nintzen, eskubiderik gabeko esklabo bat,
  Harriak bota zituen, harriak astindu zituen bizkarrean!
  Tentsioan egotea, sufrimenduan, jatorrizko elementua,
  Sorbaldak azote batez laztantzen dituzte borrero bihurriek!
  
  Norbait aberatsa da eta itzalean lozorroan garagardoarekin,
  Mailu bat kulunkatzen dut erreka sutsu baten azpian!
  Oso zaharra da ohitura
  Nobleei obedientzia esnez hartu behar diezu!
  
  Baina zortea - ahal baduzu, deitu zortea,
  Neskamea meategietatik saldu eta gudura bidali!
  Eta primerako argiztapen batekin argitu ninduen,
  Esklaboa ez ezik, emakume polita bihurtu zen!
  
  Baina sinetsi iezadazu, mugarik gabeko zoriontasuna ez da gertatzen,
  Etsai ikaragarri bat harrapatu dute, eta zaurituta nago!
  Gudu gaizto batean puskatu ninduten,
  Jainkoa, fakturatu ninduten - zigorra!
  
  Baina ez dut amore ematen, nire azken indarrekin borrokatzen naiz,
  Bai, jendea hil zuen, jainkoak madarikatu!
  Honetan, noski, orain mingots damutzen naiz,
  Hemen ez ditut hitz egokiak aurkitzen!
  . 11. KAPITULUA
  Stalenidaren agindupeko neskek beste borroka bat hartu zuten. Baina hemen ez zen hain ondo joan. Destacamenduak galerak izan zituen.
  Hiru neska hil ziren, gainontzeko dozena borrokalari guztiak larritasun ezberdineko zauriak izan ziren, eta ia ezin izan zuten hautsi. Bi neska ere eraman behar izan zituzten. Ai, hau gerra da. Ez da beti posible denak suntsitzea. Gainera, zutabean tanke oso gogorrak zeuden, zehazkiago E-5 kanoi autopropultsatuak. Txikiak dirudite, baina oso irmoak. Eta orduan jet erasoko hegazkina garaiz iritsi zen.
  Eta haien atzetik disko itxurako helikopteroak. Saiatu botere horri aurre egiten. Hamabitik hiru biktima gehiago baino ez ziren -esan liteke batek merke atera zirela-. Baina naziek hogei baino gehiago ezarri zituzten. Horrela gertatu zen borroka.
  Gudariak alde egin zuten, aldenduta, indar guztiekin saiatuz. Natashak, neska bihurri honek, esan zuen:
  - Zer pena neskak... Pena ere bai... Baina zergatik ez mutilak gehitzen gure batailoian?
  -esan zuen Stalenidak, haserre, hanka biluzik Maybug-aren gainean bultzatuz:
  - Nork dauka zer... Eta arrak baino ez dituzu buruan!
  Victoria minduta zegoen eta esan zuen:
  - Ni ere! Nola nahi duzun mutil batek laztantzea. Senti ezazu zure bularrak besoetan...
  Deabru ilegorriak belar ale bat erauzi, hozka egin eta kuxkuxa egin zuen:
  - Ai, nere mutilak politak dira... Ona da zu ez izatea gay... Maite ditut neskak izorratzen dituztenak... Azken finean, superman matxista sehaskatik!
  Steelenida pixka bat leundu eta irribarre egin zuen:
  - Bai... Pixka bat dibertigarriagoa bihurtzen da. Eta nola dago Natasha zure laguna?
  Neska ilehoriak, ulertu gabe, galdetu zuen berriro:
  - Zer lagun?
  Nagusiak ziur erantzun zuen:
  - Andreyka! Azken finean, Zhukov ere saritua izan zen!
  Natashak hasperen handia egin zuen eta sorbaldak altxatu zituen.
  - Zoritxarrez, ez dakit...
  Andreika (Eta hau izan zen haien mutil ezaguna eta heroi aitzindaria) bitartean kasematara bota zuten. Zauritutako mutila lotuta utzi zuten, eta lepotik hormara kateatu ere egin zuten. Zenbat beldur ziren naziek errusiar umeei. Casamatan hezea zegoen, hormara kateatuta zegoen neska bat mutilarengandik ez urrun zegoen zintzilik. Erabat biluzik, bere gorputza etengabeko zauria zen, ubeldurak, pisugiak, mozketak, erredurak, neska torturatua izan zen. Konorterik gabe zegoen eta emeki intzirikatu zuen.
  Mutilak hormetara begiratu zuen. Kartzela antzinakoa zen, tsarien garaian eraikia, hormak lodiak ziren, sabaiaren azpian leiho txiki bat itxita zegoen. Andreika preso ez ezik, antzinateko preso sentitzen zen bere burua. Stenka Razin matxino popular mitikoa zenez, torturatu eta exekutatu egingo zutela espero zen.
  Andreikak intziri egin zuen, hamaika urteko mutiko batek torturak jasan ditzake? Ez al luke negar egingo neska batek bezala! Azken finean, ez dagokio aitzindariari intziri eta negar egitea. Andreikak oinutsik, urratuta, buelta eman zuen, zauriak min handia egiten zuen, ukondoak lotuta, nolabait buelta eman behar izan zuen errazago egiteko, angelua aldatu. Min izugarria baretu zen une batez.
  Gelan kirats izugarria dago. Zorua izoztutako odolez zikinduta dago. Harkatutako hezurrak sakabanatuta daude. Jendearena? Beldurra ere bada, zelula honetatik preso dezente pasatzen ikus daitezke. Egia da, Andreyk uste zuen naziek Grodno harrapatu zutela duela gutxi. Eta noiz lortu zuten horrela nahastea? Biktima zaharragoak al dira? Adibidez, NKVD? Mutikoak kikildu egin zuen. Izugarritasun franko atera zen! Zein gogorra den ziegan. Ez dago inorekin hitz egiteko, badirudi neska erabat mahututa dagoela. Borreroek antzinako heroiak bezala torturatu zuten. Zergatik galdetzen? Zer gaitz eragin diezaieke neska gazte batek naziei. Hala ere, Andreyka ere, mutiko bat besterik ez da eta hiltzen hasi zen, espiritu gaizto honen aurka borrokan. Naziek beren nazioa beste nazio eta herrien gainetik jarri zuten. Horrela gaitza eta sufrimendua legitimatu zituzten! Ez, pertsona normal batek legegabekeria horren aurka borrokatu beharko luke. Horrez gain, alemaniarrak beraiek ez dira askeak, aparatu totalitarioak loturik daude. Ahalik eta modu guztietan itotzen ditu giza sentimenduen ekimen eta agerpenik txikiena.
  Faxismoa sorta hitzetik dator. Jendea gupidagabeki lotzen du, kateatutako esklabo bihurtuz. Komunismoak, berriz, gizakia goratzen du, indar berriak ematen dizkio eta bizitzaren zuzia suspertzen du. Alde nabarmena dago. Komunismoa nazioarteko izaera eta unibertsala da. Hitlerismoak nazio bakarra altxatzen du, eta ez gizateria osoa. Hau da bere ahulezia. Baina azken finean, jendeak sustrai komunak ditu, eta hori biologikoki frogatuta dago. Zuri-beltze berdinek kume sano eta oparoak dituzte. Andreika da, errusiar eta bielorrusiar baten semea, nahiko bideragarria, batere ergel bat, eta faxismoari aurre egiteko prest.
  Noski, Pavel indartsuagoa zela eta etsaiengandik urruntzea lortu zuen, alemaniar asko hil zituelako. Andreikak ahul baten moduan jokatu zuen, preso hartu zuten. Agian azken bala zeuretzat gorde beharko zenuke. Hilda egon arren, ezin du jada alemaniar bat ere hil! Eta horrela bizirik dago, sufritzen duen arren.
  Oinutsik Andreyk harri heze baten gainean urratu zuen oina apur bat kiskalia, Ilzak punturik mingarriena aurkitu zuen, zigarro batekin erre zuen, baba bat sortu zen. Baina ezer ez, mutil ausarta, ez da hautsiko. Aitzitik, mina bere adorea areagotuko duen akuilu bihurtu behar da. Eta aitzindaria ez da inoiz hautsiko. Oro har, alemaniarren garaipena behin-behinekoa da. Garaitu egingo dira goiz edo beranduago, gaitzak beti onarekin galtzen duen bezala. Noski, ontasunak maitagarrien ipuinetan bakarrik irabazten duela objekzio daiteke, baina bizitzan dena zailagoa da. Baina maitagarrien ipuin bat ere errealitatearen isla baino ez da. Azken finean, amets bat zen hori errealitate bihurtu da. Andreyk pentsatu zuen: agian hiltzera dago? Zer da nahiko posible! Baina beldur al dio heriotzari? Komunismoak irabazten badu, bera eta herrialde sobietarreko beste heroiak berpiztuko dira zoriontsu eta betiko bizitza berri baterako. Orduan, tristura, oinaze, heriotza eta gaitzik gabeko mundu batean biziko da! Gauza nagusia azken garaipena lortu dela da! Azken finean, kasu honetan bakarrik, eroritako heroi guztiak berpiztuko dira!
  Eta komunismoaren erreinua etorriko da! Amets ezkutuenak egia bihurtuko diren mundua. Horrelako unibertso bat non pertsona bat dagoen guztiaren jabe den, amestu besterik ez dagoena, eta arrakastarekin ere ez beti kontatzea. Hona hemen, zer mundu konplexu eta polifazetikoa. Eta orduan beste munduek besoak zabalduko dizkiote gizakiari. Ba orduan! Baliteke kosmosaren hedadura zabalak ere gaiztoak izatea! Bizirik dauden atzerritarrak persekutatu eta oinazetuko ditu. Baina kapitalismoak askatasuna ere emango die! Esklabotzaren eta umiliazioaren loturak hautsiko ditu. Askatasunaren ordua eta ordua iritsiko da, lurra argituko du bere argi distiratsuarekin! Eta ilunpeko uztarritik botako dute, ilunpeko herriak, eta gizakiak unibertsoko munduak konkistatuko ditu! Eta bilobak gogoratuko dira ez zutela sinetsi burdinezko orpo baten azpian iluntasunean bizi zirenik. Piztia gaizto baten seinaleak jantzi genituen, eta orain fedean ibiltzen gara garbi eta santu!
  Andreika harrituta geratu zen bere pentsamenduak zein ondo moldatzen ziren. Haiek badute zerbait berezia eta berezia. Gerra zibilean gertatu zen bezala, bertsoa proletalgoaren arma nagusia zenean, eta agian prosa zertxobait mespretxatua eta baztertua ere bazen. Orain poeta gatibu dago, eta lumak eta lira, figuraz hitz eginez, kateetan daude. Dena den, ez du amore ematen, eta etorkizun oparoago baten zain dago. Eta zer izango den pertsona bakoitzaren araberakoa da. Ez dago dena erabaki eta landatu duenik.
  Andreykak esan zuen:
  - Etorkizuna gure menpe dago! Ezer gugandik menpe ez dagoela dirudienean ere!
  Mutilak bihurritu zuen, hagak ehotzen saiatu zen. Lanbide hau neketsua eta zaila da, baina beti dago arrakasta izateko aukeraren bat. Andreika, min izugarria gaindituta, hormaren kontra igurzten hasi zen. Gauza nagusia ez oihu egitea da, zure ahultasuna ez erakustea. Aitzindaria da, eta, beraz, ausardia. Borrokatu egin behar duzu, beraz, borrokatuko da, eta zalantzarik gabe irabaziko du! Sobietar aberriaren aintzarako.
  Mutilak burugogor igurtzi zuen, momentu horretan neska bere onera etorri eta marmar esan zuen:
  - Belardi berdean, untxi urdinak saltoka!
  Eta orduan berriro ahanzturan erori zen. Mutilak esan zuen:
  - Zoritxarrez! Faxista madarikatuek torturatu zuten! Baina uste dut mendekua ez dela luze izango! Gizadiaren munstroen aurkako garaipenaren garaia hurbiltzen ari da. Mutilak buelta eman eta kantatu zuen:
  Eta banderak distira egingo du planetan,
  Herri santua, ez dago unibertsoan ederragorik!
  Eta behar izanez gero, berriro hilko gara,
  Komunismoaren alde, gure kausa handiaren alde!
  Minak berriz ere hunkitu zuen mutila, hormatik apur bat urrundu eta burua astintzen hasi zen.
  Orduan, kirrinka bat entzun zen eta bost SS gizon altu sartu ziren gelaxkara. Bi aldiz pentsatu gabe, mutilari ostikoka eman zioten botekin eta besoetatik heldu zioten:
  - Tira puta!
  Andreikak ulertu zuen alferrikakoa zela aurre egitea. Lepokoa askatuta zeukan. Beste pare bat jo ninduten eta eskuetan eraman ninduten. Mutilak hotz izoztuan sartuta zegoela zirudien: nora eramaten zuten. Okerrena gertatuko al da orain?
  Izan ere, mutila behean nonbait arrastaka ari ziren. Eta bitxia bada ere, berotu egin zen. Andreika bat-batean askoz alaiago sentitu zen: non dago gurea, ez zen desagertu! Bera ere nahaste honetatik aterako da.
  Eskaileretan gora eraman zuten, poliki-poliki jaitsiz! Azkenean, hezetasunak lehortasunari utzi ziola sentitu zuen mutilak. Borreroek umea nahiko gela zabal batera eraman zuten. Egia da, hormek itxura txarra ematen zuten, itxura fantastikoko hainbat eta hainbat instrumenturekin zintzilik zeuden. Mutikoak hainbat tximinia sutan eta bastidore formako tramankulu bat ikusi zituen. Tarte asko eta hainbat tortura objektu ere bazeuden. Andreikak bat-batean astuntasuna sentitu zuen sabelean, zerbait labankada!
  Hau da beldurra! Mutilak ulertu zuen, inolaz ere ez luke men egin behar!
  Andrey oinutsik tenkatu egin zen. Aretoan SS koronel bat eta jada ezaguna den emakume bat eserita zeuden, mutila harrapatzen parte hartu zuena. Andreika aitzindaria zurbildu egin zen, argi dago patu zail bat zain duela haur bat galdekatuko badute, borrero zorrotzak. Ez, ez zien inoiz amore emango, nahiz eta ez pentsamendurik, ez soinurik oihukatu behar izan! Baina hori kudeatzen badu bakarrik.
  SS koronelak galdetu zuen:
  - Izena!
  Andrew isilik zegoen. Azote batekin jo zuten. Atzealdean marra gorri bat dago. SS koronelak berriro errepikatu zuen:
  - Esan umearen izena!
  Andreikak etsituak maltzurrez erantzun zion:
  - Ni Stalin txikia naiz!
  SS koronelak bota zuen.
  - Hori da putaren tonua! Badirudi harreman gogorragoa nahi duela.
  Ilsak esan zuen:
  - Friji ditzagun umeari takoiak.
  SS koronelak galdetu zuen:
  - Izena eman zure konplizeak eta kasu honetan utziko zaitugu!
  Ruslanek, benetako heroi aitzindari gisa, erantzun zuen:
  - Sobietar herri osoa nire konplizea da, zaharretik haurra!
  SS koronelak txistu egin zuen:
  - Bai, izaki burugogorra zara! Ez duzu ulertzen hil gaitezkeela!
  Begi urdinak keinuka, Andreyk erantzun zuen:
  - Naziek hil dezakete, baina ezin dutena hilezkortasunaren itxaropena kentzea da!
  Koronelak hots egin zuen:
  - Hasi!
  Oinutsik eta zaurituta, Ruslan jaso zuten, sokak moztu eta bendak zeremoniarik gabe urratu zituzten. Mutikoak haserre egin zuen. Eskuak itzuli, eta bere burua arrakalera eraman zuen. Eskuetatik soka bat bota zuten. Koronelak hots egin zuen:
  - Bihurritu txintxoaren artikulazioak!
  Soka goialderaino luzatu zen. Andreikak min infernu bat sentitu zuen sorbalda zaurian, eta intziri egin zuen:
  - Ama! Hori izugarria da!
  Koronelak irribarre egin zuen.
  - Hitz egingo duzu!
  Andreikak buru argia astindu zuen:
  - Ez!
  Mutilek oin biluzietan giltza astunak jartzen zizkieten, sorbaldako hezurrak presio ikaragarriaren ondorioz. Odola isuri zen. Mina beldurgarria zen, Andrei aitzindaria zurbildu egin zen, kopeta izerdiz estalita, nahigabeko intziri bat entzun zen ahotik, baina hala ere indarra aurkitu zuen esateko:
  - Ez! Eta berriro ez!
  Ilsak altzairuzko makila bat jarri zuen tximinian eta esan zuen irribarrez:
  - Mutil maitea, aitortu, eta txokolateak emango dizkizugu.
  Andrei zaurituak oihukatu zuen:
  - Ez! Ez dut zure ersatz zikina behar!
  Ilsak oihu egin zuen:
  - Tira, zu eta puta bat!
  Orduan, sutik gori-gori bat atera zuen eta zaurian murgildu zuen. Andreika aitzindariak inoiz ez zuen halako minik bizi, arnasa hartu zuen, konortea galdu zuen shockagatik.
  Ilsa, esperientziadun borrero gisa, masailak eta lepoa masajeak ematen hasi zen, azkar bere onera ekarri zuen mutila.
  - Ez espero txotxorrak ahanztura aurkitzea aurrezteko shock batean!
  SS koronelak agindu zuen:
  - Erre takoiak.
  SS borreroek berehala piztu zuten su txiki bat, sugarra umearen oin eder eta biluziak miazten hasi zen. Ilsak, berriz, zaurian sartu zuen berriz ere makila beroa. SSko medikuak botika berezi bat injektatu zion mutikoari, mina agudoago sentitu eta konortea polikiago gal zezan. Orain Andreika aitzindaria sufrimendu-ozeano mugagabe batek eraman zuen, Danteren infernua baino are okerrago. Beste bi borrero hasi ziren mutilaren azazkalen azpian txinga zuriak sartzen.
  Andreika, sufrimendu izugarriak larrituta, erabat erortzeko zorian sentitu zen bere burua. Baina bat-batean, erdi eldarnioan, Stalinen irudia agertu zitzaion aurrean:
  - Zer egin buruzagia? -galdetu zuen mutilak.
  Eta Stalinek, hortz zuri irribarrez, erantzun zuen:
  - Eta zer gehiago egin dezake aitzindari batek egoera honetan! Ez egin negar bakarrik! Hartu arnasa sakon eta abestu.
  Andreika aitzindariak irribarrea behartu zuen:
  - Entzun liderra!
  Mutilak tenkatu egin zuen eta, indarrez, hautsiz, baina, aldi berean, ahots argi eta indartsuz abestu zuen, joan-etorrian konposatuz:
  Faxistaren gatibu ikaragarri batean erori zen,
  Min izugarriaren olatuen gainean flotatzen ari naiz!
  Baina odoletan, abestiak abesten zituen,
  Azken finean, aitzindari beldurgabea bihotzaren laguna da!
  
  Eta irmo esango dizuet borrero,
  Zein poz gaiztoa, alferrik isuri zenuen!
  Ahulek isilik egoteko esango didate,
  Azken finean, mina izugarria eta ikaragarria da!
  
  Baina badakit, irmo sinesten dut
  Faxismoa amildegira botako da!
  Su gaiztoen zorrotada batek gainezka egingo zaitu,
  Eta erori ziren guztiak, poz-pozik, piztuko dira!
  
  Eta komunismoan dugun fedea sendoa da
  Hegan egin dezagun belatz bat bezala, altxa gaitezen izar guztien gainetik!
  Utzi ezti ibaiek ardoa isurtzen
  Mundu osoak, adar ozenak aholkuak entzungo ditu!
  
  Eta makina gogor estutzen aitzindaria,
  Begiratu zerura, gazte!
  Eta jarri eredua zalantzan daudenei,
  Zure gorbata krabelin bat bezain distiratsua da!
  
  Niretzat aberria dena esan nahi duzu
  Ama eta gazte bizitza guztien zentzua!
  Orain arteko bizitza gogorra uztea,
  Gure herria faxismo gaiztoaren pean jasaten ari da!
  
  Baina estutu mutil gorriaren borondatea,
  Txu aurpegira infernuko bidelapur esvastika batekin!
  Utzi etsaiak amorruz dardarka,
  Eta Armada Gorriak garaituko ditu!
  
  SESB herrialde sakratua,
  Zerk eman zien komunismoa herriei!
  Nola eman zigun amak bere bihotza,
  Zoriontasuna, bakea, itxaropena eta askatasunaren alde!
  Horrela jokatu zuen heroi-aitzindariak ausardiaz. Eta bere titulua merezi zuen, aitzindari gisa harro dirudi. Hauxe da sobietar mutil orok nola jokatu behar lukeen.
  Neskak, berriz, sasiaren lodira igo ziren. Su txiki bat piztu eta freskatu egin zuten. Bederatzi nesketatik bik ezin izan zuten ibili, eta lehen laguntzak eman ondoren, bendatuta, garaikurra alkohola eman zieten, zauriek minik ez zezaten eta neskak loak hartzeko.
  Natashak irribarrez esan zuen:
  Gure munduan dena erlatiboa da. Esaterako, alkohola pozoi bat da, eta, aldi berean, sendatzen du. Neskak lo daude! Eta asko erraztu zitzaien!
  Victoriak zentzuz adierazi zuen:
  - Munduan dena da erlatiboa... Eta Jainkoa ez da aingerua, eta Deabrua ez da deabrua!
  Veronikak haserre erantzun zuen:
  - Nolako blasfemia... Zertaz da hau?
  Deabru ilegorriak logikoki esan zuen:
  - Eta horri buruz... Biblian, Jainkoak indarkeriaren hizkuntzan bakarrik hitz egiten du. Bat orduan Noek zerbait balio du. Eta deabrua? Izan ere, ez da asko entzuten hari buruz. Nolanahi ere, Biblian ere, Satanek hiltzen duena baino gehiago tentatzen du!
  Natashak arrazionalki adierazi zuen:
  - Jainkoak benetan maite du indarkeria. David erregeak gerra gogorrak egin zituen. Saulek Jainkoak nazio oso bat desagerrarazteko agindu zuen salbuespenik gabe: emakumeak, haurrak eta abereak barne! Bitxia da errukiaz hitz egitea... Ez al duzu uste?!
  Veronikak esan nahi zuen, baina ezer onik ez zitzaidan burura. Izan ere, ez dago ezer berezirik estaltzeko. Noeren uholdeari buruz, berak asko pentsatu zuen. Eta ezin izan zuen halako ankerkeriarako azalpenik aurkitu, arrazionala behintzat. Jainkoak ez zuen bekatua suntsitu, jada Ham, piztu zen, eta Noe ez zen batere santua. Eta ez zen Ham, Haamam madarikatua izan zena. Ez dago argi ere. Oro har, Biblia osoa, batez ere Itun Zaharra, gaizki-ulertuz beteta dago. Esaterako, Eliseok berrogeita bi ume hil zituen halako huskeriagatik, non bere burusoiltasunagatik zirikatu baitzuten.
  Hau gehiegizkoa da! Hau haurrekin egin. Eta zaila da hori azaltzea.
  Veronikak berak zalantzak zituen erlijioan. Ez nekien zein fede onartu ere egin. Ortodoxia ez zitzaidan gehiegi gustatzen: kanpoko efektu asko, distira, baina dena nolabait hotza zen. Baina Bataiatzaileek ere ez zuten atsedenik eta bakerik eman. Gustatu ala ez, baina erlijioak edonola ere fedea eskatzen du. Eta neska inteligente batek dena logikoa izatea eta mutur guztiak bat egitea nahi zuen.
  Dena arrazionala eta zuzena izan dadin. Eta beraz... Betiko infernuko oinazeen doktrina ere gehiegizkoa dirudi. Infernuaren gauzarik okerrena zigorren iraupena da: beti egongo da infernua. Eta milaka milioi milioi urte igaroko dira, eta bekatariek sufritu eta sufrituko dute oraindik. Eta izugarria da! Zer da eternitatea? Errazagoa da begiak estalitako tximino batentzat Biblia teklatuan idaztea betikotasunaren zain egotea baino.
  Tortura infernuan aparteko gaia da. Ez da bekatua Hitler luzaroago eta gogorrago torturatzea. Baina zer gertatzen da nerabe bat pikutara joaten bada? Orokorrean, nola salba daiteke bekatu egiten badu. Egitez ez bada ere, hitzez edo pentsamenduz! Eta zer da bekatua?
  Victoriak, Veronica isilik dagoela ikusita, presioa areagotu zuen:
  - Bai, eta Joanen Apokalipsian ... Lurrean bizitza hobetzen hasi bezain laster, nola isur ditzakegu exekuzioak Lurra planetan. Eta horrela oinazetu gizadi guztia. Eta zer esan daiteke?
  Veronikak gogor erantzun zion:
  - Pikutara joango zara - jakingo duzu!
  Steelenidak iskanbila gelditu zuen:
  - Denok lo! Oraindik lan asko dago aurretik!
  Neskek gogoz itxi zituzten begiak. Udako gaua nahiko epela da, eta gudariak elkartu eta elkarren artean lo hartu zuten.
  Veronicak etorkizun futurista baten munduan zegoela amestu zuen. Kaletik ibiltzen zara, eta espaloiak ibai bat bezala mugitzen dira. Eta auto koloretsuak gainean hegan egiten dute. Eta nonahi dago gorbata gorriak dituzten aitzindariez beteta. Eta ume hauek sitsak bezala hegan eta biraka egiten dute. Eta denek irribarre egiten dute, irribarre egiten dute.
  Veronikak eskuak astindu eta hegan egin zuen. Tximeleta bat bezalakoa da, eta bere hegoen astindua entzun dezakezu. Eta zuk zeuk hegan egiten duzu, hegan egiten duzu... Eta inguruan kolore biziak daude. Etxeak erraldoiak dira, kolore anitzekoak, pastelak bezala margotuak. Eta estatua asko - primerako animalia ezberdinak. Oso ederra da dena. Eraikinetako batek diamantez jositako gazta tarta baten antza du. Eta plater hegalariak inguruan biraka. Laranja distira egiten dute, eta distira liluragarria ematen dute.
  Bata bestearen gainean zutik dauden zazpi karramarro itxurako beste eraikin bat. Gainera, karramarro bakoitza kolore ezberdinekoa da, eta atzaparrek harri bitxiekin distiratzen dute. Eta hegazkina: hain ederra eta dotorea. Horietako batzuk ez dute forma finkorik, baina espazioan mugitzen dira orbanak bezala.
  Beste batzuk, aitzitik, egituratuta daude. Elur malutak gogorarazten ditu, hain forma geometriko ezinhobea. Zergatik ez edertasuna eta estetikaren gorpuztea.
  Baina eraikina airean altxatzen da, eta hegoak soinean dituen arrano baten antza du, kristalez egina balitz bezala. Eta mokoak diamante batek baino distira handiagoa du, eta agian eguzkiak ere bai.
  Eta zer esan goiko egiturarekin, itsas animalia zoragarriekin akuario oso bat duena. Eta zilarrezko ezkatak eta urrezko hegats luzeak dituzten arrainak. Eta beste hainbeste izaki daude hor kanpoan. Eta, gainera, bitxiz josirik balego bezala. Eta medusak ortzadarraren kolore guztiak emanez.
  Gorbata gorria zeraman neska batek hegan egin zuen Veronikara. Harrituta galdetu zuen:
  - Heldua al zara?
  Veronikak irribarre batekin erantzun zion:
  - Bai, zergatik?
  Aitzindariak barre egin zuen eta erantzun zuen:
  - Ezer onik ez! Heldua bazara, orduan hiperdragoiak eramango zaitu.
  Veronikak txistu egin zuen.
  - Aupa! Eta komunismoa zinela uste nuen!
  Gorbata gorriko neskak keinua egin zuen triste, eta ozen erantzun zuen:
  - Benetan daukagu komunismoa! Produktuak doakoak dira, ondasunak doakoak dira, dena dago hor. Joko kontsoletatik kasko birtualetaraino. - Neskak baietz egin zuen, eta kristalezko zapatila garden bat astindu zuen, txin-txinka. - Begira zuhaitz honi.
  Izan ere, bata bestearen gainean zutik zeuden lau aster itxurako eraikinaren ondoan, urrezko hostoak zituen haritz bat hazi zen. Eta bertan pastelak, pastelak eta hainbat sukaldaritza produktu hazi ziren. Hain leun eta ederra.
  Veronikak miresmenez oihukatu zuen:
  - Hori bai! Zer zuhaitz...
  Aitzindariak baietz egin zuen eta pastel bat agertu zitzaion eskuan. Neskak txintxoa egin zuen.
  - Saiatu! Zaporetsua da!
  Veronikak opilaren haragi gozoa irentsi zuen. Zaporea benetan leuna, atsegina zen, negutegi bat ahoan loratzen ari balitz bezala. Eta zein handia den dena.
  Veronikak zintzotasunez onartu zuen:
  - Inoiz ez dut ezer hoberik jan!
  Aitzindariak irribarre egin zuen, eta bere perlazko hortzak agerian utziz, haserre erantzun zuen:
  - Eta era berean, adin nagusikoarekin, zehatzago esanda, nerabeak garenean, hiperdragoiak irensten du. Hau da, hain zuzen, gure jende handiaren tragedia!
  Esan zuen Veronikak erabakigarri, ukabilak estutu eta oin hutsik airean ostiko bat emanez:
  - Mendekua hartuko dut herensugeaz! Berarekin borrokatzeko prest nago!
  Aitzindariak eskuin eskuko atzamarrak hautsi zituen. Eta ezpata zorrotz bat agertu zen airean. Handia eta distiratsua. Ertz zorrotzak, eta bere xafla izarrez egina balitz bezala erre zuen.
  Veronikak eskua luzatu zion. Ezpata berez sartu zen, eta gudariak estutu zuen. Ilusioz esan zuen:
  - Borrokatuko nauk aberriaren alde... Jainkoaren laguntzaz, herriaren alde!
  Aitzindariak haserre erantzun zuen, eta perlazko hortzetatik txinpartak ere bota zituen:
  - Ez dago jainkorik! Horiek guztiak giza aurreiritziak dira!
  Veronikak hasperen handia egin zuen.
  - Ai! Berriz... Eta hona hemen jainkorik gabeko erreinua...
  Neskak gogor erantzun zion:
  Ez dugu erreinurik! Demokrazia dugu! Senatuak eta kongresuak gobernatzen ditu, eta bi kontsul, mutil bat eta neska bat, aukeratzen ditu herri guziak urtebeterako. - Pioneer-ek bere oinetakoa hutsean kolpatu zuen, hainbesteraino non dei-hots bat zegoen. Gero kroak egin zuen. - Komunismoa herriaren boterea da, eta ez Stalin bezalako gizabanako baten gurtza!
  Veronicak neurri batean onartu zuen:
  - Stalinek benetan utzi zuen bere burua gehiegi goraipatzea! Gutxienez apalagoa izan behar du!
  Aitzindariak gorbata gorria astindu eta eskuineko eskua altxatuz oihukatu zuen:
  - Pioneer beti prest dago! Ganadu guztiak hilko ditugu!
  Veronikak ezin izan zion galdetu galdetzeari:
  - Eta zenbat urte dituzu?
  Neskak irribarre egin zuen eta adeitsu erantzun zuen:
  - Berrehun hogeita bost!
  Veronikak txistu egin zuen eta begiak bota zituen.
  - Bai?
  Neskak aurpegi serioa egin zuen eta esan zuen:
  Oso poliki hazten ari gara! Jaiotzetik herensugeak xurgatzen duen arte, mila urte baino pixka bat gehiago igarotzen dira!
  Veronikak oihu egin zuen, betile beltz oparoak astinduz:
  - Betiko haurtzaroa bezalakoa da! Ipuin batean bezala!
  Pioneer-ek zoritxarrez esan zuen:
  - Hau maitagarrien ipuina da, oso ikaragarria baino ez... Dragoiagatik ez balitz, oro har hilezkorrak izango ginateke eta ez genuke zahartzaroa ezagutuko!
  Veronikak esan zuen:
  - Komunismoa betiko gaztetasunaren erreinua da!
  Neskak bere urrezko burua astindu zuen eta txio-txilo egin zuen:
  "Orain mesedez kanta iezaguzu zerbait!" Dibertigarriagoa izan dadin!
  Alde guztietatik, haurrak Veronicara hegan egiten hasi ziren. Mutilak, neskak, denak ederrak, jantzi dotoreekin. Eta ahots zilarrezkoak jo zuten, hain atseginak eta ederki ederrak.
  - Kantatu lore bat! Ez izan lotsarik! Harrigarria zara besterik gabe!
  Eta Veronica lurreratu zen bide hunkigarrian, eta hanka biluzi eta dotoreekin dantzan, ahotsa gogotsu eta bikain joz, kantatu zuen;
  Argiaren eta maitasunaren Aberriaren alaba naiz,
  Komsomol neskarik ederrena...
  Führer-ek odolari buruzko balorazioa egiten duen arren,
  Batzuetan baldar sentitzen naiz!
  
  Hona hemen estalinismoaren mende oso loriatsua,
  Inguru guztia distira eta distira denean...
  Gizon harro batek hegoak zabaldu zituen -
  Eta Abel garaile, Kain joan da!
  
  Errusia da nire aberria
  Batzuetan deseroso sentitzen naizen arren...
  Eta Komsomol familia bakarra da,
  Nahiz eta oinutsik bidetik zorrotz joateko!
  
  Faxismoak aberria erasotu zuen,
  Basurde honen kolpeek, haserre, hortzak agerian utzi zituzten...
  Napalm amorratu bat isuri zen zerutik,
  Baina Jainkoa eta Stalin distiratsua gurekin daude!
  
  Errusia SESB Gorria da,
  Aberri handia...
  Alferrik zabaltzen ditu bere atzaparrak Jauna,
  Komunismopean biziko gara zalantzarik gabe!
  
  Gerra handia hasi bada ere,
  Eta odol asko isuri zen...
  Hona hemen herrialde handi bat nahasten da,
  Malko, konflagrazio eta min handietatik!
  
  Baina uste dut aberria berpiztuko dugula,
  Eta sobietar bandera izarren gainetik altxatuko dugu...
  Gure gainean urrezko hegodun kerubin bat dago,
  Errusia bikaina, distiratsua!
  
  Hau da nire aberria
  Unibertso osoan ez dago inor, ederragoa da...
  Satanen zentimoa korrika etorri den arren,
  Gure fedea sendotuko da sufrimendu hauetan!
  
  Hitler autoproklamatuak egin zuen bezala,
  Afrika aldi berean hartzea lortu zuen...
  Non dauka faxismoak hainbeste indar
  Infekzio bat hedatu da Lurrean!
  
  Hori da Fuhrer-ak asko harrapatu zuen,
  Eta ez du neurtzen ere...
  Zer bidelapur bat sortu duen,
  Haien gainean, bandera gorrixka batek amesgaizto bat egiten du!
  
  Horrelako fritzek indartsuak dira orain,
  Ez dute "Tigreak", baina tankeak okerragoak dira ...
  Eta jo Adolf frankotiratzaile bat begian -
  Eman naziei banku sendoagoak!
  
  Egin ezin duguna, txantxetan egingo dugu,
  Neskak oinutsik hotzean...
  Oso haur indartsu bat hazten ari gara,
  Eta arrosa gorri eta eder bat!
  
  Etsaia ahalegindu arren, joan zaitez Moskura,
  Baina bular biluziko neskak zutitu ziren...
  Jo dezagun metrailadore batekin sega batetik,
  Soldaduak senideak botatzen ari dira!
  
  Errusia egingo dugu batez ere,
  Eguzkiaren unibertsoan ederragoa den herrialdea...
  Eta arrakasta sinesgarria izango da,
  Gure fedea sendotuko da ortodoxian!
  
  Eta sinistu hildakoak, neskak berpiztuko ditugu,
  Jainkoaren botereaz, edo zientziaren loreaz...
  Unibertsoaren hedadurak konkistatuko ditugu,
  Atzerapen guztiak gabe, asperdura gaiztoa!
  
  Aberria fresko bihurtzeko gai izango gara,
  Altxa dezagun Errusiako tronua izarren gainetik...
  Zu zara Führer biboteduna,
  Zer irudikatzen du bere burua gaitzaren alderdirik gabe mesias gisa!
  
  Erraldoi baten antzera egingo dugu aberria,
  Zer gertatuko da, monolito bakar bat bezala...
  Neska elkarrekin zutitu zen sokaren gainean,
  Azken finean, zaldunak guduetan garaiezinak dira!
  
  Gorde Aberri handia
  Orduan Kristoren saria jasoko duzu...
  Hobe Ahalguztidunak gerra hautsi,
  Batzuetan ausart borrokatu behar duzun arren!
  
  Laburbilduz, borrokak laster hilko dira,
  Borrokak eta galerak amaituko dira...
  Eta zaldunak arrano handiak dira,
  Sortzetik soldadu guztiak!
  
  
  
  
  
  DIOLEKTANO ENPERADOREAREN PASIOA
  Diolektan enperadoreak ez zuen dimititu, baina tronuan geratu zen eta Erromatar Inperio handia gobernatu zuen. Erroma sendotzeaz gain, Partia garaitzea lortu zuen. Horrez gain, Diolektanek tronua oinordetzan hartu zuen seme bat izan zuen - Diolektan dinastia sortu zuen. Menderatzailea ezarri zuen enperadorea bera hirurogeita hamaika urtez bizi izan zen, eta egonkortasuna guztiz berreskuratu eta inperioa berpiztu ahal izan zuen. Bere seme Oktavianok oparotasunaren eta hedapenaren ibilbidea jarraitu zuen. Garrantzitsuena Konstantino enperadorea ez zela agertu eta kristautasuna ez zela estatuko ideologia eta erlijioa bihurtu.
  Eta hau larria da... Pixkanaka, Kristoren erlijioa apaltzen eta ahultzen hasi zen. Eta Erroman, paganismoak nolabaiteko modernizazio jasan zuen.
  Jainko nagusia agertu zen - Krono, beste jainko batzuk eta unibertsoa sortu zituena.
  Erromatar Inperioa garatu zen... Aro Iluna ez zen inoiz etorri. Eta zientzia askoz azkarrago garatu zen... Eta jadanik 1200. urtean, Kristoren jaiotzatik, berez ospatzen ez zena, baina Eguzkiaren eguna zen, jendearen lehen hegaldia ilargira egin zen. Eta hogeita hamar urte geroago, Erromako munduko inperioa Martera hegan egiten hasi zen.
  Oleg Rybachenko garai honetara joan zen denboraren makina batean, zehatzago esanda, denbora-granada baten laguntzaz. Ordezko maila iragana zen. Non Diolektan bakarrik erretiratu ez zen bere garaia baino lehen. Eta dinastia berri eta loriatsu bat sortu zen.
  Baina 1230 baino ez da. Eta maiatzaren 1ean, Martera bost izar-ontziz osatutako espedizioa hasiko da.
  Lurra planeta osoa Erromatar Inperioaren kontrolpean dago. Noski, ordena eta oparotasuna dira nagusi. Eta erromatar zuzenbidea ere nagusi. Eta Erroma bera da munduko hiriburua!
  Oleg Rybachenko - hamabi bat urteko mutiko arrunta galtza motzak eta enborra biluzik, hiriko kaleetan zehar ibiltzen da.
  Erroma hau oso ederra da. Hiri honetako kale batzuk mugitzen ari dira jada, eta asfaltoa dabil. Oleg mutilak irribarre egiten du. Antzinako Erroman oraindik esklabotza existitzen da, eta baliteke esklabo gazte batekin nahastea.
  Ibili hirian eta autoetan zehar. Barne errekuntzako motorretan ez ezik, elektrikoetan baizik. Eta askoz garbiagoa eta praktikoagoa da. Autoak gehienetan malko formakoak dira eta oso dotoreak dira. Koloreak distiratsuak eta oso ikusgarriak dira.
  Oleg mutila beregana doa eta txistu egiten du, aire freskoaz eta etxe altuen bistaz iragarki kartelekin gozatuz. Nahiko hiri modernoa etxe orratz kolosalekin. Bakarrik jauregi itxura bizia dute eta oso ederrak dira. Kolore anitzeko harribitxi artifizialekin.
  Olegek hartu zuen eta bere oin biluzietako hatz hutsez euli bat harrapatu zuen eta txio egin zuen:
  - Komunismoa, komunismoa,
  Gora ez behera!
  Pasatzen ziren kotxeetako bat balea urdin bat bezalakoa zen. Eta iturri altu bat isurtzen zen goitik. Eta bere zurrustadak diamantez distira egiten zuen. Ederra zirudien. Neska bat pasa lasterka, tunika motzean, eta oin hutsik. Haurrak, oro har, oinutsik zeuden. Eguraldia epela da, eta asfaltoak ispilu itxura du eta ez ditu zolak zikintzen. Egia da, haurrak oinutsik gizarte maila baxua dutenak dira. Aberatsenek sandaliak janzten dituzte.
  Galtza motz jantzitako esklabo mutilak korrika, beltzaranak eta gihartsuak, kaleak miaketan.
  Hain garbiak diren arren. Robotak ikusgai daude jada.
  Esklabotza desagertzen ari da Erroman. Teknikak esklaboak lekualdatzen ditu. Super-Enperadorearen erretratu ugari daude, baita Diolektan eta bere seme Oktovin ere. Azken honek herrialde asko hartu zituen, Txina barne.
  Oleg gosea pasa eta makinara joan zen. Oihu egin zuen:
  - Esklabo mutil, izozkia hartzeko ordaindu behar duzu!
  Olegek errege chervonets bat atera zuen eta eskanerra seinalatu zuen!
  Horren harira, kirrinka bat, eta zilarrezko txanpon batzuk aldatzeko, izozkiarekin batera txokolatean.
  Oleg Rybachenko izozkia miazkatzen hasi zen, eta ezpainak zapalduz, hots egin zuen:
  - Agur aberria! Eta Antzinako Erroma!
  Solemnitatea zegoen airean. Jakin berri da bost ontziak arrakastaz atera direla Martera. Eta aste gutxiren buruan hegan egingo dutela.
  Olegek izozkia jan zuen. Eta bere orpo biluzi, biribil eta gogortuarekin, zintzoiak estutu zituen adreiluaren gainean. Pixka bat makurtuta zegoen, ez zen hauskorra, erresistentea baizik.
  Mutilak izozkia amaitu eta aurrera jarraitu zuen. Esate baterako, eraikinaren atzetik begiratu dezakezu azenario baten forma aster petaloekin. Eta esan dezagun ikusgarria dela.
  Zenbat eta azenario gehiago kilometro erdiko altuera izan. Benetan badago zer ikusteko hemen.
  Oleg-ek salto egin zuen eta bira-platagailua airean piztu zuen. Oso polita zen, eta berrogei urte zituela zirudien emakumeetako batek oihu egin zuen:
  - Etorri niregana!
  Mutila korrika joan zen harengana... Emakumea bular beltzaran eta gihartsu laztantzen hasi zitzaion, esanez:
  - Zein mutil polita zaren, garbia, eta zure bekainak ilunak dira. Agian nire bularreko titiak miazkatu ditzakezu?
  Olegek irribarre egin eta erantzun zuen:
  - Ahal! Baina horretarako urrezko txanpon bat duzu!
  Emakumeak baietz egin zuen.
  - Lan egin gogor mihiarekin eta lortuko duzu!
  Eta soinekoa erantzi zuen. Bularrak handiak eta oparoak ziren. Oleg-ek musu eman zion eta mihiarekin titia miazten hasi zen. Nahiko atsegina da, emakumea mutil batentzat zahar samarra den arren. Olegek jada hainbeste urte dituen arren, kontua galdu duen. Baina hala ere betiko mutila.
  Bien bitartean, emakumeak sentitu zuen, eta gizonezkoen perfekzioa ere zapaldu zuen. Eta mutila oso handia da. Eta nola hasi zen zutik altxatzen.
  Eta maldan gora egin zuen...
  Orduantxe bi polizia agertu ziren eta oihukatu zuten:
  - Ez egin maitasunik kalean!
  Emakumeak urrezko pieza bat bota zion Olegi eta esan zion:
  - Nire senarra telefonora deitzen ari zait urgentziaz! Baina berriro elkartuko gara, zalantzarik gabe elkartuko gara!
  Olegek irribarre egin zuen. Zenbat milaka emakume izan zituen. Eta denak pozik zeuden. Gainera, zer abantaila du kanpotik mutila izateak? Seme-alaba duten beste emakume batzuk askoz zaharragoak sentitzen dira eta borondatez ordaintzen dute sexuagatik. Hori bai onuragarria eta oso atsegina da gizonezko emagaldu sentitzea. Jende asko, ziurrenik, jeloskor dago. Oso ona da emakumeek tiro egiten dizutenean.
  Ados, ikus dezagun super hiria. Adibidez, hormak urreztatuak dituen eta koroa itxura duen eraikina. Esan dezagun oso polita dela. Edo Gabonetako zuhaitz baten itxura duen beste egitura bat. Eta, aldi berean, hainbeste jostailu eta girlanda daude gainean, zapore txarra besterik ez. Eta dena oso polita eta informatzailea da.
  Mutilak apur bat igo zuen bere pausoa, takoi biluzi eta biribilak dir-dir.
  Oleg-ek, adibidez, neska esklabo bat azotatzen zela ikusi zuen. Erabat biluzik zegoen, eta galtzadun mutilak bi aldeetatik astintzen ari ziren. Dozena bat lagunek esklabo biluzik azote batekin kolpatzen zuten ikuskizunaz gozatu zuten. Mutiko batzuek eskuak praketan ere sartu zituzten. Eta barregarria besterik ez zen.
  Olegek hartu eta kantatu zuen:
  - Kolpe, kolpe, beste kolpe bat, beste kolpe bat, eta orain,
  Neska biluzi bati azota ematen diote, eta ahoan kolpatu diezaiokete!
  Bai, dibertigarria izan zen. Neskak atzealdean, alboetan eta takoi hutsean kolpatu eta kolpatu zituzten. Eta oso adierazgarria eta polita zirudien.
  Oleg Rybachenkok galtzetan erekzio bat sentitu zuen berriro. Hogeita hamar urteko emakume batek, nahiko ederrak, keinua egin zion. Eta mutila, eta oso erliebedun giharrak, korrika joan zirenean, zaunka egin zuen:
  - Tira, egin maitasuna!
  Olegek baietz egin zuen... Emakumeak tunika atzera bota eta hanka lirainak zabaldu zituen. Betiko mutila bi aldiz pentsatu gabe sartu zen bertan, eta lanean hasi zen. Intziri gozoak entzun ziren.
  Olegek:
  - Ordaindu!
  Urrezko txanpon bat bota zion enperadorearen erretratu batekin. Mutilak lan egiten zuen.
  Olegek, ordea, eskola berezi batean nola zegoen gogoratu zuen, erizainek aztertu zuten, hain oroitzapen bizia zen.
  Eta are distiratsuagoa Erroman zegoenean, baina akats apur batekin askoz txikiagoa eta ahulagoa zenean. Hau infernuko abentura bat izan zen.
  Oleg Rybachenkok igotzen jarraitu zuen. Bidearekin batera buelta eman eta zuhaitz zahar handi baten inguruan ibili zen. Bigarren larrera bide laburrean heltzeko, mendian gorago igo behar zen, eta gero, biribildurik, beste bide batera joan behar zen. Mutilak ordubete baino gehiago zeraman oinez. Bera hazi zen baserria, bizitza guztian esklabo izaten jarraituz, nahiko txikia bihurtu zen. Garbi ikusten zen, baina umea atzera begiratu gabe noraezean zebilen. Ez zuen inoiz horrela begiratu errepidean zegoenean. Gehiago gustatzen zitzaion horrela: ez begiratzea eta ez pentsatzea atzean utzitako desatsegin, are ikaragarri hartan.
  Sugandilak harri leunetan ointzen ziren. Libelulak belar gainean inguratzen ziren. Saguak arrastaka zebiltzan pinuen eta hostozabalen itzalean.
  "Egun askotan zelai zabaletan irrika egin nuen zaldien artean, goizean itxaron nuen ardi artean, ahuntza ondoan nuela lo hartu nuen", artzain baten abestiaren hitzak biraka Oleg Rybachenkoren oroimenean. Mila aldiz entzun zuen bere kolorerik gabeko bizitza laburrean. Eta antzeko abesti pare bat gehiago ezagutzen zituen.
  Mutilaren sabela, ia beti goseak oinazea, lasai zegoen ordu honetan. Umea ez zegoenean janariaz ahazten ohituta dago. Goizean jaten zuena urrutiko oroitzapen bihurtuko zen laster. Egun osoa eta gau osoa joan behar genuen. Arratsaldean artzainengana helduta, haurra goizean baserrira itzuli behar zen.
  Txoriek abesten zuten inguruan, eta eguzkiak eta haize argiak berotasunez laztandu zuten Oleg Rybachenkoren ile lodia. Isilik goiz partean, esklaboak inkoherenteki abesteko indarra aurkitu zuen. Tristura-hotsetan, hitzetatik trakets ehundurik, sosegua aurkitu zuen orain. Pixkanaka-pixkanaka, umearen abestia gero eta tristeagoa zen. Poztasun notak zeuden bere baitan, segurtasun eta bake uneetan naturalak. Mutilak aurrera egin zuen, ezer ohartu gabe. Baia, ur freskoa errekaren ondoan eta esklabo baten zorion sekretua: bakardadea zuen zain, baia zipriztindua.
  Basa mugurdien sastrakadietan, umea gelditu egin zen. Burrunba egiteari utzi gabe, baia garratzak biltzen eta jaten hasi zen. Ezerk ez zuen orain kezkatzen. Duela hiru urte, haurra zela, hainbeste gozamen-plazerrez betetako toki hau aurkitu zuen.
  Baia helduek kolore iluna erakartzen zuten. Ez ziren handiak, eta sasiak trinkoak ziren. Beren fruituak arantza zorrotzekin babesten zituzten. Umea bere burua ez urratzen saiatu zen. Baia bata bestearen atzetik atera zuen hodei pikor berde batetik. Mihian urtu ziren mugurdiak. Zuku garratza isuri zuen ahoan. Sudur zuloak usain gozo batez bete nituen.
  Mutikoa zuhaixka batetik bestera mugitzen zen. Bat-batean intsektuen soinu bitxiak gelditzen zirela sentitu zuen. Norbaiten esku indartsu eta azkarrek, zuhaixka zeharkatuz, heldu zioten. Arraren oin astun batek haurra lepotik hartu zuen, eta besteak ahoa estutu zion minez. Eskuek zorrotz tiratu zuten Oleg Rybachenko. Jasotzen ari zitzaizkion marradura ugariengatik mina sentitu zuen. Tunika zaharrak pitzatu egin zuen.
  Mutilaren gorpua sasi baten atzean zegoen berehala. Indar arrotz batek errukirik gabe eraman zuen sasi arantzatsuetan barrena.
  Bi begi gorrixk eta sakon sartu ziren gatibu izutuaren aurpegian. Umeari bizar gorritik irteten ari zirela iruditu zitzaion. Gizonaren ezpain lodiak elkarrekin estutu ziren. Aurpegia are ikaragarriagoa bihurtu zen. Munstro indartsu baten antza zuen, ke, izerdi eta haragi erre usaina zuen. Alkandora hori-gris baten gainean larruzko oskol zakar bat zeraman adar-plakak josi zituena. Gerrikotik ezpata astun bat zintzilik zegoen. "Lapurrak!" beldurtuta zegoen umea. "Hauek lapurrak dira!". Bihotza lehertzen ari zitzaion.
  "Gotcha, Roman", esan zuen gizon-bizzarrak ahots baxuan. - Tira, mutilak! Azkarrago, Perun tximistaren izenean! Mugitu!
  - Nola harrapatu erbia. Badakizu, ehiztaria!
  - Banekien zortea izango genuela. Bazeuden halako seinaleak, onak, - gehitu zuen beste ahots erdal batek. - Dortoka oskola zerra...
  Harrapatutako umearen begiek dir-dir egin zuten. Umeak beste hiru bidelapur nabaritu zituen. Haietako bi hurbildu ziren, sasi artean bidea eginez. Sorbaldan dardoak zeramatzaten. Mutilak ulertu zuen: bi hauek belarretan zeuden zain. Bizargorrien atzaparretatik ihes egitea lortzen bazuen, ahalegin handirik gabe geldituko zuten iheslaria. Hirugarrena Oleg Rybachenko estutzen ari den matxurraren eskuinaldean zegoen. Bere eskuetan arku bat eta gezi pare bat zeuden. Harrapatzen zuen jendearen itxura ikaragarriagatik eta hizkera ulertezinagatik, mutilak ez zegoela asmatzen zuen Bizantzio kristauaren menpekoen artean.
  - Barbaroak! ikaratuta marmarka egiten saiatu zen.
  Haurrak istorio ikaragarri asko entzun zituen artzainengandik, Danubiotik lapurtzera eta hiltzera etortzen ziren pertsonei buruz. Esaten zen, amorruan erorita, otso bihurtzen direla eta ur azpian ere ibil daitezkeela. Barbaroak suge bihurtzeko eta edonondik arakatzeko gai direla ere esan zuten. Erasoan beti bat-batean, harrapakinen zikoitzak, artzainen kondairetako basatiek ez zuten ezer barkatzen eta ez zuten inor bizirik utzi. Oleg Rybachenkok ere entzun zuen basatiek kristauen odola edaten dutela eta haurrak sakrifikatzen dituztela. Izu zoroak hartu zuen mutikoa berehala, noren eskuetan zegoen konturatu orduko. -Salba nazazu, Jauna! - keinu egin zion haurraren burutik. Bularrean dagoen egurrezko gurutzeak bere helburua bete behar zuen: arazoetatik babestea. Nola liteke bestela?
  "Roman", egin zuen barre ile zuriak, xabalina jaitsiz.
  "Oso penagarria da", adierazi zuen beste gerlari batek, tenpluak buztan ilehoriak estalita zituela. - Sagua bezala. Ez du kirrinka egiten.
  "Bai, ahoa estututa dago", esan zuen barbaro gazte batek zilarrezko belarritako batekin. - Ahoa itxita nola kirrinka egiten duzun ikusi nahiko nuke.
  - Begira, ez zuen egin - gizon ausarta.
  - Nahiko mokorra. Ez da inon kabitzen.
  Oleg Rybachenkok bere oroitzapenak eten zituen. Emakumea, hainbat orgasmo indartsu bizi izan ondoren, nekatu egin zen eta lo hartu zuen.
  Mutilak urrezko txanponen poltsa hartu zion eta aurrera jarraitu zuen. Aldartea hobetu zitzaion... Orain pixka bat aurrera egin behar zuen denboran.
  Beste ehun urte pasa dira 1330ean... Gizadia jada ezarri da eguzki sisteman. Eta espazio-ontziak argiaren abiadurara heldu dira jada eta izar sistemak arakatzen saiatzen ari dira.
  Erroma metropoli kolosala bihurtu zen. Eta milioika hegazkin daude zeruan.
  Oleg Rybachenko kaletik korrika doa eta neska-mutil-multzoak ikusten ditu goitik bere gainean lasterka.
  Inguruko eraikinak are handiagoak eta handiak dira. Eta dena hain ederra da.
  Oleg Rybachenkok pozik kantatu zuen;
  Zaldunak gara - ezpata eta sua,
  Urratu ditzagun guztiak animaliak bezala!
  Faktura bat igorriko dugu - isuna ezarri da,
  Ez bihurtu gure loro zaldun!
  
  Arranoak bezala hoztuko gara
  Ezabatu ditzagun hainbat espiritu gaizto aldi berean!
  Ezagutu gure Aberriaren seme politak,
  Gure erronka betikotasunera botatzen dugu!
  
  Zein ederki asartzen den gerra
  Zein herriek erretzen duten...
  Satana lurpetik etorri zen guretzat,
  Haren atzetik makila friki faxistak!
  
  Neskei aurpegia gogor emango diegu,
  Naziak adar bat bezala hautsiko ditugu...
  Eta orduan gure soldadua maisu bihurtuko da,
  Utzi maiatzeko arrosak bikain loratzen!
  
  Lortu, asko jakiteko gai gara,
  Altxatu zure botereak izarren gainetik...
  Eta beraz, gerlari handia borrokatu eta ausartu,
  Hilobi mehatxagarriak egingo ditugu!
  
  Begira, gerlari bat egongo da orduan,
  Dena berria da eta astigarrak bezalakoa...
  Eta uste dut arazo hori guduan pasatuko zaigula,
  Bihurtu zaldun, borrokalari trebea!
  
  Hemen, kolpe indartsu batekin, erregimentu oso bat moztu zuen,
  Eta harekin, bi erregimentu busti ziren ...
  Eta herensugearen Fuhrer, gaiztoa hil dadin,
  Eta izarretarako kilometro loriatsuak gara!
  
  Hemen Kaiser-ek malko bat utzi zuen beldurragatik,
  Zure errukiagatik otoitz egiten dut!
  Indar bortitza asko ditugu,
  Oso jantzita egongo gara!
  
  Berlin honetan hiru kolorerekin sartzen garenean,
  Eta Nikolas Tsar Jainko bihurtzen da,
  Herriak erabakiko du bidea indar infinitutan,
  Ez epaitu monarka hain gogor!
  
  Aberriaren arazoa ez da orduan hilko,
  Handia Eguzkia izango da...
  Kaiserren horda gaiztoa sakabanatu egingo da,
  Bihotzak taupadaka larritan!
  
  Neska eder batekin, ospetsua pasatzen gara,
  Gure errusiar hedaduraren bidez!
  Eta oso ona izango da guretzat familiarekin batera,
  Uste dut zoriontasuna laster etorriko dela!
  
  BOBBY FISCHERREN IBILBIDE BERRIA
  Bobby Fischer-ek Boris Spasskyrekin errebantxa bat onartu zuen. Eta amerikarrek gai izan ziren, salbuespen gisa, mendeku hori hausteko, baina arau zaharren arabera. Baina sari-funtsa handia izan zen - xakearen historian errekorra. Eta partida AEBetan izan zen. Boris Spassky partida honen aurretik SESBeko txapeldun izatea lortu zuen. Eta berriro ere sailkapenean igo zen. Eta orain Bobby Fischer-ek berriro borrokatzen du. Eta hau oso interesgarria da.
  Bobby Fischer-ek D-bi eta D-lau peoiarekin egin zuen bere lehen mugimendua. Eta berritasuna aplikatu zuen, azkar abantaila lortuz eta irabaziz. Bigarren partidan, Spasskyk E-bi, E-lau eman zituen. Fischerrek, ohituragatik, Siziliako Defentsa jokatu zuen, eta hemen ezustekoa Dragoiaren Bariazioa da. Aurretik, Fischerren praktikan ez zen halako aldaerarik aurkitzen. Eta horrela Bobbyk eraso gogorra garatu zuen Spassky erregearen aurka eta xake matearekin osatu zuen gaia.
  Eta hirugarren partidan, berriz, sorpresa bat - Fischer E-bi-ra itzuli zen - E-lau. Spasskyk erronka onartu zuen eta aldaera irekiaren alde egin zuen eta eraso izugarria jasan zuen. Dirudienez, ez zuen Fischerrengandik halako bizkortasunik espero. Eta lerroko jokoan, Spasskyk berak D-bi, D-lau jokatu zuen. Horri Fischer-ek Erregearen Indiako Defentsa erabili zuen, eta argi eta garbi aurkitu zuen hobekuntza bat. Eta berriro astindu zuen Spasskyk. Eta bosgarren jokoan, Fischer-ek ustekabean aukeratu zuen Retiren irekiera. Spasskyk ez zuen hori espero. Eta nahiko azkar lortu zuen zaila, eta gero erabat galdu zuen posizioa.
  Seigarren jokoan Spasskyk berriro bota zuen: E-bi, E-lau. Honetarako, Fischer-ek Chelyabinsk-en siziliar bertsioa hartu zuen, eta hori ere ezustekoa izan zen eta Spassky-ri porrota eragin zion. Eta zazpigarrenean, Fischer itzuli zen E-bi - E-lau. Eta aldaera irekian Erregearen Ganbitoa hartu eta aplikatu zuen. Eta erabaki gogorra izan zen. Spassky berriro eraso suntsitzaile baten pean erori zen eta galdu zuen ... Eta zortzigarren Fischer-ek berriro aukeratu zuen Dragon aldaera, eta aurkariari nola presioa egingo zion. Eta berriro eraso matea.
  Spassky-k ezin zituen gehiago nerbioak kontrolatu eta axolagabekeriak menderatu zuen.
  Fischerrek hamahiru -zero emaitzarekin zapaldu zuen, munduko txapelketako partidetarako errekorra absolutua. Eta bere errekorra ELO balorazioa eguneratu zuen.
  Halako bataila birringarri eta zoragarri bat gertatu zen.
  Orain Bobby Fischer-ek hainbesteko konfiantza lortu du, ezen Anatoly Karpovengandik ihes egin ez zuen. Eta erronka onartu zuen: hamar garaipenetarako partida bat jokatzea.
  Anatoly Karpov eta Bobby Fischerren arteko liskarra hasi zen. Xakearen historian bi pertsonaien arteko konfrontazio errekorra, inoiz gertatu ez dena.
  Fischer faborito argitzat hartu zuten lehen partidan. Boris Spasskyren aurreko porrota harrigarria izan zen.
  Baina Karpov gazteagoa da eta mentalki egonkorragoa da.
  Hala ere, dena erlatiboa da. Fischer lehen partidan, zuria jokatzen, harrituta. Sokolsky irekiera aplikatu nuen, oso zuzena ez dena. Baina ezusteko faktoreak eta Karpov-en hasierako zirrarak zeresan handia izan zuten. Eta Bobby Fischer-ek abantaila lortzea lortu zuen, eraso ikusgarri batean forma hartu zuena.
  Bigarren jokoan, Karpovek jada E-bi, E-lau mugimendua bertan behera utzi zuen eta C-peoia aurrera eraman zuen... Fischerrek E-5 erantzun zuen, eta pieza jokora joan zen. Karpov oraindik urduri zegoen eta denbora arazo larriak izan zituen eta Fischerren eraso gogorra jasan zuen eta berriro galdu zuen. Hirugarren jokoan, Bobby E-two, E-four itzuli zen. Karpovek aukera irekia aukeratu zuen. Antza siziliarren beldur. Baina ez zuen lortu. Fischer-ek berriro aurkitu zuen borroka zorrozteko modua eta eraso gogorra lortu zuen erregearen aurka. Eta berriro irabazi zuen...
  Anatoly Karpov, jakina, urrunegi joan da... Hala ere, hurrengo partidan Karpovek E-bi, E-lau jokatu zuen... Fischerrek Siziliako Defentsa eta Naidrof-en bere aldaera gogokoena jokatu zuen.
  Anatoly Karpov erasoa jasan zuen, baina oraindik etsipenez defendatuz, erasoa uxatzea lortu zuen, eta zailtasun handiz partida peoirik gabe salbatu zuen.
  Bosgarren partidan, C-bi eta C-lau ere jokatu zituen Fischerrek, Karpov-en erara. Borroka zorrotza izan zen, baina Karpovek akats bat egin zuen denbora gogor batean eta bikotea lortu zuen ...
  Seigarren bileran, Anatoly Evgenievichek berriro berdinketa egitea lortu zuen, baina zazpigarren bilerako E-bi, E-laurengatik galdu zuen. Markagailua bost eta hutsa izan zen, eta horrek Bobby Fischerren nagusitasun ikaragarria adierazten zuela zirudien. Kontuan izan behar da filipinarrak kezkatuta zeudela munduko txapelketako partida laburregia izango zelako. Baina zazpigarren bileratik hasita, Karpovek geroz eta burugogorrago eutsi zion. Zortzi berdinketa jarraitu ziren. Fischerrek sizilian errefortzu garrantzitsu bat erabili zuen arte, ez zuen Anatoly Karpov apurtu... Markagailua sei-zero bihurtu zen... Baina Karpovek eutsi zion. Eta azkenean, beltzez jokatuz, Anatoly Evgenievichek markagailua hautsi zuen azkenean. Fischer, berdinketa ugarirekin gogaituta, urrunegi joan zen, erasoan gehiegi sakrifikatu zuen, eta, noski, Karpovek irrist egitea eta abantaila material ikaragarri batekin jarraitzea lortu zuen. Baina orduan Bobbyk hogeita zortzigarren, hogeita hamargarren, hogeita hamabigarren eta hogeita hamalaugarren setak irabazi zituen partidua bere aldeko hamar bateko emaitzarekin amaitzeko. Lehen partidan, Anatoly Karpov porrot egin zuen puntuazio ikaragarri batekin.
  Partida honen ostean, Bobby Fischer txapelketetara itzuli zen. Arrakasta handiz jokatu zituen. Horietako batean, Alekhineren errekorra ere hautsi zuen, bigarren postutik sei puntu eta erdigatik urrunduz.
  Fischer-ek ere partida bat jokatu zuen Talekin, eta zortzi - zeroko emaitza lehor batekin zapaldu zuen. Hautagaien Txapelketa galtzeagatik mendekua hartuz.
  Baina Anatoly Karpov ere ondo jokatu zuen txapelketetan. Eta berriro ere ziklo osoa igaro ahal izan zuen, partidak irabazi eta Fischerrengana iritsiz. Beste behin, Bobby Fischer da apustu egiteko faboritoa.
  Baina oraingoan Fischerrek Anatoly Evgenievich-en erresistentzia gogorragoari aurre egin behar izan zion. Berrogeita bat partida iraun zuen partidak, Fischer-ek hamar irabazi zituen, Karpovek hiru- eta hirurak Dragoiaren aurka, Bobbyk beltzez jokatu zuena.
  Beraz, Anatoly Karpovek Herensugea txikitu zuen, eta Fischer borrokatu daitekeela eta borrokatu behar dela erakutsi zuen.
  Fischerrek berriro jokatu zuen. Olinpiadetan parte hartu zuen eta 1980an Keresen errekorra hautsi ahal izan zuen lehen taulako hamalau partidak irabazita.
  1981ean, Karpov-ekin partida berri bat izan zen. Oraingoan Fischer-ek hamar-lauko emaitzarekin irabaztea lortu zuen. Eta partidak berrogeita zortzi partida iraun zituen.
  Eta 1984an berriz ere partida bat izan zen. Eta oraingoan egoera oso gogorra zen. Fischer-ek berrogei urte zituen jada. Baina hala ere denak txikitu eta ahaleginik gabe irabazi zuen. Eta Anatoly Karpov bere gorenera iritsi zen. Eta horrela hasi zen borroka gogorra...
  Hasieran, Fischerek hartu zuen aurrea. Lau zero bihurtu zen. Orduan Fischerrek puntu bat irabazi zuen, gero berriro Karpovek. Gero, Fischer izan zen, eta berrogeita zortzi partida pasatu ziren, eta ondoren hiru hilabeteko atsedenaldia. Muga lehen aldiz aukeratu zen. Eta markagailua sei-bikoa da Bobby Fischerrentzat. Partida berriro hasi ostean. Karpovek berrogeita bederatzigarren partida irabazi zuen. Gero, berrogeita hamabigarrena eta berrogeita hamahirugarrena galdu zuen. Eta Bobbyk berrogeita hamaseigarren partida irabazi zuen, bederatzi-hiruko markagailua eginez, baina zakar erratu zuen berrogeita hamazazpigarrenean. Eta zuriarekin eta hirurogeita segundo galdu zuen, hirurogeita zazpi galdu zuen beltzez. Eta hirurogeita hamarrean galdu, eta baita zuria ere. Zortzi bederatzi izan zen markagailua... Berdinketa batzuen eta hirurogeita hemezortzigarren partidan Fischerren garaipenaren ostean, amaitu zen xakearen historiako partidarik luzeena.
  Orduan, jokoaren mugarik gabe bertan behera uztearen galdera planteatu zen. Hainbestek nahi zuten.
  Baina orain arte FIDEk muga hogeita hamasei partidetara murriztea besterik ez du erabaki.
  Karpovek dagoeneko behin irabazi du Garry Kasparoven partida batean. Lau - zeroko emaitzarekin irabazi zuen. Baina bigarren partida burugogorragoa izan zen.
  Hasieran Karpovek aurrea hartu zuen -bi- zero, baina hamaikagarren jokoan huts egin zuen, gero hamaseigarrena galdu zuen, eta hemeretzigarren partida irabazi ostean, Kasparovek aurrea hartu zuen. Baina hogeita bigarrenean irabazi, Karpovek berdindu zuen. Eta zuriarekin hogeita laugarrena irabazita, Bobby Fischerrekin bosgarren partida berri baterako eskubidea irabazi zuen.
  1987an, ia berrogeita bost urte dituen Bobby Fischerren aurkako partida berria. Baina Bobbyk ez du erretzen, ez du edaten, kirola egiten du eta oraindik ere sasoi fisiko bikainean dago. Dagoeneko sei aldiz munduko txapelduna da, Lasker bakarrik izan da anitzagoa.
  Karpov-ekin bosgarren borroka super borroka da. Bobby Fischer beti bezala prest dago, baina azken partidak erakutsi zuen bere nagusitasuna ez dela erabatekoa...
  Borrokak borroka gogor batean jarraitu zuen. Hogeita lau partidaren ostean, markagailua lau eta laukoa izan zen, gero hogeita zazpigarren jokoan, Anatoly Karpovek aurrea hartu zuen lehen aldiz Fischerrekin jokoan. Sentsazio bat gertatzear zegoela zirudien, baina... Fischerrek lau irabazi zituen hurrengo bost borroketan... Eta markagailua zortzi bihurtu zen -bost bere alde... Gero beste lau berdinketa eta muga agortu zen-. Historiako xake munduko norgehiagokarik epikoenaren bosgarren partida. Eta Bobby Fischer, Emmanuel Lasker bezala, zazpi aldiz munduko txapeldun izan zen. Baina dena zikloka doa. Garry Kasparov, etorkizun handiko xake jokalari gaztea, politikara joan da. Bai, perestroika, alderdi anitzeko sistema. Garry Kimovichek ez zuen munduko txapeldun izateko astirik izan, eta zu lehena ez zarenez, xakea ez da politika bezain interesgarria, eta ez zuen hautagaien partidetan jokatu. Eta Anatoly Karpovek ustekabean galdu zuen Vishy Anand gaztearen aurka. Beno, zenbat irabaz ditzakezu benetan partida guztiak. Gainera, indiarrak Caro-Kann defentsaren giltza jasotzea lortu zuen, eta hori zaila da Bobby Fischerrentzat berdintzea.
  Eta orain altzairua eta sua batu ziren borrokan. Bi xake jokalarien arteko adin aldea hogeita bost urtekoa da. Bobby Fischer handia eta indartsua da oraindik eta Anand gaztea 1990ean. Partidu gogorra zer esanik ez.
  Vishy Anand talentu handikoa da, noski, baina egonkortasuna falta zaio. Zortzi berdindu ostean, bederatzigarren partida irabazi zuen, baina hamargarrenak lasaitasuna galdu zuen hasierako nobedade batekin topo egin zuenean. Gero, hamaikagarrenean galdu zuen. Eta hamabigarren zatian Fischerren menpe geratu zen. Hamahirugarrenean putz egin nuen. Hasieran eta hamalaugarren jokoan abantaila izan arren Vishyren aurka galdu zuen, hamabostetako aukerak galdu eta hamaseigarrena galdu zuen. Hamazazpigarrenean nire aukerak galdu eta hemezortzigarrena galdu nuen... Eta gero hogeigarren partida. Eta hogeita hirugarrenak eta hogeita laugarrenak partida amaituta. Bobbyk Lasker irabazi zion eta hamar eta bat irabazi zuen. Eta Bobby Fischer txapelduna da oraindik. 1993an, Shortrekin zuen partida jokatu zen, eta Karpov-en aurka irabazi zuen. Bobby Fischer-ek berrogeita hamar urte zituen arren, sasoian zegoen. Nola jo zuen Short. Hamabost partidaren ostean, markagailua zortzikoa izan zen - zero Fischerren alde. Baina Shortek partitura blai egin zuen hamaseigarren atalean. Baina gero hogeita bat eta hogeita hirugarren partidak galdu zituen.
  Eta hamar - bat ere amaitu zuen. Bobby Fischer-ek partida bat jokatu zuen orduan 1996an. Gatta Kamsky jada berarekin borrokatu zen. Xake jokalari hau Fischer baino hogeita hamar urte baino gazteagoa zen. Eta oso irmoa. Askok partida gogorra nahi zuten. Baina hasieran, Bobby Fischer-ek konfiantzaz hartu zuen aurrea bost puntugatik. Markagailua sei bat bihurtu zen. Baina gero Gatta Kamsky-k borrokarako ezaugarri onak erakutsi zituen. Haien partidako partida bakar batek ere ez zuen berrogei jokaldi baino gutxiago iraun.
  Markagailua zazpi-hiru izan zen hogeita lau partidaren ostean... Gero, hamar berdinketa sorta bat. Eta Gatta Kamskyk irabazi zuen berriro, baina hogeita hamaseigarren partidan Bobby Fischer-ek aurrea hartu zuen. Bobby Fischer-ek irabazi du berriro... Eta 1999an, Vladimir Kramnik-ekin beste partida bat -hogeita hamabi urteko aldea- hutsune handia da. Eta Bobby Fischer-ek berrogeita hamasei urte ditu jada. Dagoeneko hogeita zazpi ditu tronuan, eta Laskerren errekorra haustear dago. Eta honetan. Hala ere
  Hamar aldiz munduko txapelduna - hori ez da inoiz gertatu xakearen historian.
  Bobby Fischer, noski, xake jokalari zaharra da, baina, hala ere, hogeita hamasei partidaren muga bertan behera uztea lortu zuen azken finean. Eta hori jada egin zuen Kirsan FIDEko presidente berriak. Baina zer... Oso interesgarria izango da.
  Gainera, partida hau ia azkena izango da, mendekua soilik Vladimir Kramnik irabazten badu, eta orduan kanporaketa sistema haratago joango da.
  Eta horrela hasi zen partida... Eta hasiera-hasieratik, sorpresa - Vladimir Kramnik buru. Hamabost partidaren ostean markagailua bi eta zero izan zen Vladimir Kramniken alde. Baina orduan Fischerrek hiru partida jarraian irabazi eta aurrea hartu zuen. Baina Vladimir gogor borrokatu zen. Eta hogeita batgarren partidan markagailua berdintzea lortu zuen... Gero, berdinketa batzuk luzatu ziren... Berrogeita bigarren partidan Bobby Fischer-ek irabazi zuen arte... Berrogeita zazpigarrenean, Vladimir Kramnikek bere garaipena ospatu zuen. , eta berrogeita zortzigarrenean berriz, Bobby Fischer.
  Markagailua lau-bost izan zen Bobby Fischerren alde, hiru hilabeteko etenaldia iragarri ostean. Atseden hartzen ari ziren xakelariak. Bobby Fischer zen oraindik faboritoa. Partidua berriro hasi da. Lehen partidak berdinketarekin amaitu ziren. Hirurogeita zazpigarren partidan bakarrik irabazi zuen Kramnikek azkenean. Markagailua bost-boskoa izan zen. Gero, hirurogeita hamazazpian, Kramnikek berriro irabazi zion Fischerri eta aurrea hartu zuen. Baina Bobbyk laurogeita hamaseigarren bileran berdindu zuen markagailua eta sei-sei bihurtu zen. Partida hau berriro hiru hilabetez atzeratu zuten, eta hori jada errekorra da. Bobby Fischer-ek adierazi zuen: hau da nire borrokarik gogorrena.
  Hona hemen munduko txapelketako partida, hiru hilabete geroago berriro hasi zena. Beste zozketa sorta bat. 120. jokoan, azkenean, Bobby Fischer-ek irabazi zuen... 135. jokoan Vladimir Kramnikek berdinketa lortu zuen. Eta ehun eta berrogeita lau partidaren ostean, markagailua zazpi-zazpikoa izan zen. Horren ostean, partidak berriro jarraitu zuen hiru hilabeteko atsedenaldiaren ostean. Eta gero beste partida bat, ehun eta laurogeita hamabigarren partidaraino. Eta markagailua zortzi-zortzi besterik ez zen izan. Gero berriro hiru hilabeteko atsedenaldia. Eta berriro jokoa... Berrehun eta berrogei partidaren ostean, markagailua izan zen: bederatzi-bederatzi.
  Hemen etorri zen borroka gogorra lehen garaipenera arte. Beste hiru hilabeteko etenaldiaren ostean. Eta horrela jokatu zuten... Zozketa sorta bat. Eta hona hemen berrehun eta laurogeita zortzigarren sorta. Bobby Fischer-ek zuria jokatu zuen eta E-bai, E-lau-ra itzuli zen. Eta Kramnikek erronka onartu zuen. Eta Siziliako Defentsa aukeratu zuen.
  Borroka basatia izan zen erabat suntsitzeraino. Halako kolpe truke basati bat etorri zen ondoren. Baina amorratuta dago, zifra hilketekin. Hasieran, zuriak izan zuen abantaila, baina gero beltzak hartu zuen ekimena, eta sekulako garaipena izan zen. Eta azkenean, Vladimir Kramnikek irabazi zuen, Bobby Fischerren hegemonia amaitu zen. Eta bikaina izan zen!
  Eta Bobby Fischer-ek Laskerren errekorra hautsi zuen.
  Eta ez zegoen errebantxa jokatzeko astirik. Kasua kanporaketa sistema batean sartu zen. Bai, eta Bobby Fischer aspaldi da jada, eta ez du gehiago jokatu nahi. Txapelketetan parte hartzen duen arren.
  Fischer-ek txapelketa pare bat irabazi zituen... Eta jokatzeari utzi zion.
  Garry Kasparovek Errusiako presidentetzarako hauteskundeetan parte hartu zuen 2000 eta 2004an. Eta 2008an ez zuen matrikula gainditu. Horren ostean, Vladimir Putinen aurkako oposizio gogorra sartu zen. Vladimir Kramnik munduko txapelduna izan zen denbora batez, baina gero partida galdu zuen Vishy Anand-en aurka.
  Eta gero Carlesonen erregealdia etorri zen. 2010ean, Bobby Fischer eta Anatoly Karpov-ek beste partida bat jokatu zuten. Oraingoan denbora kontrol laburrago batekin: ordu erdi partidako. Eta hogeita lau partidaren ostean, berdinketa lortu zen.
  Eta horrela amaitu zen haien borroka-jokoen epopeia... Fischer laster hil zen... Beraz, kondaira izaten jarraitu zuen xakearen munduan. Garry Kasparovek AEBetara emigratu zuen. Baina 2022an, Vladimir Vladimirovich Putin ustekabean hil zen eta Garry Kasparov itzuli zen.
  Errusian, gertakari berriak, aldaketak eta hainbat faktore... Mikhail Mishustinek Navalny koloniatik askatu, eta Estatu Batuekin harremanak hobetzeko ikastaroa iragarri zuen...
  Eta gainera oso interesgarria izan da. Azkenik, Lukashenka ere joan zen. Eta Wladimir Klitschkok Foremanen errekorra hautsi zuen. Eta lorpen bat izan zen, super.
  Errusian, konstituzioari emendakin batzuk onartu ziren, eta horrek munduari irekiago egin zion. Dagoeneko Vladimir Putinen hiletan, Biden eta Mishustin elkartu eta adostu zuten Errusia eta Estatu Batuak lagun lagunak izango zirela, eta agian aliatuak. Orduan, ateak zabalik goi bilera bat egingo zutela hitzeman zuten. Mundua gero eta egonkorragoa eta hobea zen. Vladimir Putinen heriotza positiboki hartu zuten askok. Bai, eta Errusian, jendea poztu zen - azkenean askatasuna lortu zuten.
  Vladimir Zhirinovskyk, berriz ere presidentetzarako lasterketan parte hartuz, adierazi zuen:
  Aroa hil da, bizi aroa!
  Alexander Lukashenkok Txinara ihes egin zuen... Baina Kolka Errusian geratu zen. Mundua onerako aldatzen ari da.
  
  KOMUNISTEEK EZ DUTE ZYUGANOV BEHAR
  Errusian 1996ko presidentetzarako hauteskundeetan, Jeltsinek batu zituen boto gehien lehen itzulian. Eta Lebed jenerala, hirugarren postua lortu zuena, kargudun presidentearen alde egin zuen. Komunisten jarrera itxaropenik gabe geratu zen. Eta gutxienez lau urtez boterea galdu zuten. Presidentetzaren zatirik garrantzitsuenean. Baina Zyuganov-en guardiako komunista buru batek erabaki zuen Gennady Andreevich bera alderdiarentzat ezer gutxi esan nahi zuen peoi kaskarra besterik ez zela. Eta oraintxe traba besterik ez dago.
  Eta 1996ko uztailaren 1ean, Gennady Zyuganov leherketa baten ondorioz hil zen. Eta asko aldatu zen. Hain zuzen ere, legearen arabera, hauteskunde kanpaina modu berri batean hasi zen, eta lau hilabete barru egin behar zen. Eta beharrezkoa zen jada milioi erdi sinadura biltzea. Beraz, dena biribila bete zen berriro.
  Eta hauteskundeen data Federazioen Kontseiluak iragarriko zuen. Eta noski urriaren amaiera arte.
  Jeltsinen adoretsuak lehen itzuliko emaitzetan ere bere garaipena aldarrikatzen saiatu ziren, baina porrot egin zuten.
  Aitzitik, Federazioen Kontseiluak 1996ko urriaren 29a iragarri zuen presidentetzarako hauteskunde berrietarako data gisa. Beraz, egoera oso larriagoa da. Noski, Vladimir Zhirinovsky eta Grigory Yavlinsky berriro borrokatzeko nahia iragarri zuten. Noski, komunisten hautagai bat ere egon beharko litzateke, baina nor? Barne borroka bat sortu zen. Yeltsinekin ere arazoak daude: osasunak huts egin zuen eta laugarren bihotzekoa izan zuen. Baina eliteak argi eta garbi ez zuen Alexander Lebed bultzatu nahi. Ez da ziur diktadore berria kudeagarria izango denik. Agian hasi konektaturiko hariak urratzen.
  Dagoeneko Alexander Lebed karguan dago... Horrelakoa da egoera. Egia da komunistek Valentin Kuptsov izendatu zutela. Ez da aukerarik onena: Zyuganov baino zaharragoa ere, baina ez burusoila behintzat. Eta harekin batera Alderdi Komunistaren botere deigarria. Rutskoi Kursk eskualdeko gobernadore kargura joan zen. Guztiak ordenaren arabera. Komunisten eta gobernuko alderdiaren arteko liskarrak jarraitu zuen. Jeltsin bakarrik dago jada erdi hilda. Eta Alderdi Komunistak zaldia aldatu zuen. Shilov Mylov ordezkatu zuen. Eta hala ere, bi buruzagi komunistak karismarik gabe zeuden eta ez zuten fama handirik izan.
  Baina Vladimir Zhirinovskyk, arrakastarik gabeko emanaldiaren ostean, bigarren aukera bat izan zuen. Eta horrek asko animatu zuen. Eta Yeltsin askoz ere aktiboago errieta egiten hasi zen.
  Eta azken hau oraindik hauteskunde berrietara joan zen. Hasi da hauteskunde kanpainako bigarren itzulia.
  Valentin Kuptsov ez da zehazki karismatikoa, baina atzean ezkerreko alderdien boterea dago. Eta azkar biltzen ditu sinadurak. Yavlinskyk, laugarren postua jasota, gehiago nahi du. Eta Vladimir Zhirinovsky haserre dago.
  Gainera, arrazoia aurkitzen da. Txetxeniarrek Grozny hirian oldartu ziren eta Lebedek errendizio lotsagarria sinatu zuen. Eta akordio hauek Zhirinovskyk harrapatzeko arrazoi bikaina dira.
  Vladimir Bryntsalov jada ez zen bozkatzera joan, itxuraz nahikoa fama eta ospea zuen. Eta Vladimir Zhirinovsky berriro zaldiak botatzen hasi zen, eta komunikabideen arreta beregana joaten hasi zen. Eta orduan Vladimir Volfoviki ere ukatu egin zitzaion erregistroa, sinadurak faltsuak zirela adieraziz. Eta baita nahiko eskandalua ere.
  Vladimir Zhirinovsky goraka joan zen ... Askatuta dagoen tigre bat bezala mugitu zen. Eta eskandalua eskandaluaren ostean... Ondorioz, Valentin Kuptsov itzalera joan zen, eta propagandak nahita murriztu zituen hauteskundeak Vladimir Jirinovskiren eta Boris Jeltsinen arteko konfrontazio batera. Beraz, denei errentagarriagoa eta seguruagoa iruditu zitzaien. Gainera, Vladimir Volfovich bigarren Hitler eta Mendebaldearentzat mehatxu handi bat bezala irudikatu zuten. Eta hau serio esan behar da.
  Hona hemen zure helburuetarako hartu eta erabiltzeko halako txorimalo bat. Eta Valentina Kuptsovari jaramonik egin behar zaio ahalik eta gehien. Hau Boris Eltsinen taktika maltzurra izan zen. Zehazkiago, Boris Eltsinen taldea.
  Eta Vladimir Jirinovskik, publikoarekin batera jolasean, Hitlerrekin alderatu zuen bere burua. Hitlerrek bigarren hezkuntzarik ere ez zuela ohartuta, eta Vladimir Zhirinovsky Moskuko Estatu Unibertsitatean diploma gorri batekin graduatu zen. Halako heroia da, Vladimir Volfovich. Gainera, Hitlerrek, bigarren hezkuntzarik ez zuenez, hilabete eta erdian Europa osoa konkistatu bazuen, orduan Zhirinovskyk mundu osoa harrapatuko du hiru hilabetetan, eta Lur planetako herri guztiek Errusiaren alde lan egingo dute!
  Halako bulkada militante batek, noski, erakarri zuen, eta, aldi berean, beldurtu egiten zuen.
  Vladimir Zhirinovsky haserretu zen eta gero eta gehiago ...
  Eta gustura jokatu zuen txorimalo baten papera, eta gero eta gehiago aldendu zen. Eta Vladimir Volfovich-en balorazioa jauzika hazi zen. Askori gustatu zitzaion bere militantzia, batez ere gazteei. Eta ukabilkada ikaragarria.
  Eta Yeltsin botikak hartzen zituen... Eta gutxitan agertzen zen jendaurrean, eta argi zegoen zaila egiten zitzaiola mugitzea.
  Beste presidentetzarako hautagaiak zeuden, ez hain nabarmenak. Ez zuten paperik jokatu. Shakum, Vlasov, Fedorov ez ziren bozkatzera joan. Tuleevek CIS Gaietarako ministro kargua jaso zuen, eta hauteskundeetan ere ez zuen parte hartu. Tuleiev ordez, Pyotr Romanov komunisten laguntzaile bihurtu zen. Eta hori ere oso larria da.
  Demokrata batzuk presidentetzara igo dira. Yavlinskyz gain, Konstantin Borovoy-ek ere eskua probatzea erabaki zuen. Eta izena emateko sinadurak ere bildu ahal izan zituen. Diputatu egin zen behintzat. Eta izena ematea lortu zuen. Beste batzuk ordurako gutxi ezagunak ziren eta ez ziren argiak.
  Beraz, jada Vladimir Zhirinovskyk alfonbra nagusiaren papera hartu zuen. Ez abokatuaren semeak bere itxurarik ez zuen azken aldian bezala! Ez, oraingoan Vladimir Zhirinovsky sutan zegoen eta infernuan geratu zen. Eta horretaz hitz egiten zuten denbora guztian.
  Eta hitz egiten duten hori bozkatzen dutena da... Baina Jeltsin nolabait, osasun arrazoiengatik, ia ez zuen bere burua asaldatu. Baina kanpaina egin zuten haren alde. Bideo asko egon dira.
  Hau da, Jeltsin heroi birtual bihurtu zen. Eta polita da... Lau bihotzekoak dituen ezindu batek lehendakaritzara igotzen den bezala. Baina Yeltsinen inguruko zurrumurru desberdinak daude. Eta kezka asko...
  Eta hauteskundeen emaitza ezustekoa da... Gaur egun Kaukasoan bakea nagusi dela asko esaten duten arren, izan ere, kapitulazio lotsagarria gertatu zen bertan.
  Vladimir Zhirinovskyk gero eta maizago zintzoki alderatzen zuen bere burua Hitlerrekin eta argi eta garbi gozatu ere egiten zuen...
  Beraz, dena areagotu zen... Aldi berean, Maskhadov eta Yandarbiev-ekin akordioak sinatu ziren. Lebed agintaria zen orain eta Jeltsinen aldeko kanpaina egin zuen. Bakarrik, gero eta gutxiago hitz egiten da Jeltsin berari buruz. Egia da, drogak injektatzen zaizkienean, oraindik ere irtengo da eta ergelkeria batzuk esan eta gero berriro ezkutatu egingo da.
  Bai, barregarria da. Nola hasi ziren hauteskundeak joan shiza eskemaren arabera. Eta Alexander Lebed Jeltsin buruz hitz egiten du Jeltsin bera agertzen baino askoz maizago.
  Denbora aurrera doa... eta 1996ko urriaren 29a gero eta gertuago dago...
  Hemen, Bielorrusian, Lukashenka ere kolpe bat egiten ari da Yeltsinen estiloan. Dena autokraziaren norabidean doa.
  Eta diktadorea biluzik!
  Hala ere, Yeltsin-en propaganda eta hedabide guzti hauen gogor saiatu zen egungo presidente gaixoa eta konprometitua eta Vladimir Zhirinovsky Fuhrer berria bigarren itzulira ekartzen, oraindik ez zuen lortu. Lehen itzuliko emaitzen arabera, Valentin Kuptsov izan zen bigarren postuan, Eltsinekiko ehuneko hiruko aldearekin. Eta Zhirinovsky hirugarren izan zen. Argi dago erdi hildako Boris Nikolaevitxek ez zuela hauteskunde kanpaina fisikoki atera, eta ezin izan zuela lehen itzulian irabazi. Baina badirudi agintariek hori nahi dutela. Eta orain egoera asko areagotu da.
  Vladimir Zhirinovskyk aukera zaila izan zuen. Komunistak lagundu, edo Yeltsin larriki gaixorik. Komunistek Vladimir Volfovichi lehen ministro kargua eta gobernuko bost eserleku eskaini zizkion. Baina Boris Yeltsinek ez zuen ezer eman nahi ...
  Eta beharrezkoa da ... Baina Vladimir Zhirinovskyk ulertu zuen komunistek irabaziz gero, dena berriro alderdi bakarreko sistemara itzul zitekeela. Horregatik, Valentin Kuptsovek ez zuen irabazi nahi izan. Halako egoera zaila zegoen, edonora botatzen duzun, noranahi.
  Eta nik ez nuen komunistekin aliantza batera joan nahi, eta Jeltsinek ez du ezer eman nahi.
  Azkenean, Vladimir Zhirinovskyk zalantzarik egin zuen, baina, hala ere, lehen ministro izatea polita izango zela erabaki zuen. Eta bere hautetsiei dei egin die Valentin Kuptsov-i botoa emateko.
  Eta 1996ko azaroan, hauteskundeen bigarren itzulia. Arazo guztietarako, Eltsinekin, bera eta Lebed zentzugabekeria franko esaten hasi ziren, eta dolarraren aurkako errubloaren truke-tasa nabarmen erori zen.
  Valentin Kuptsov Vladimir Zhirinovskyrekin batera joan zen bigarren itzulira. Eta hau bere maisu nagusiaren mugimendua bihurtu zen...
  Hauteskundeak hiru astetan egin ziren... Yeltsin garaitua izan zen eta gobernua aldatu zen.
  Vladimir Jirinovski izan zen lehen ministro, eta Valentin Kuptsov presidente... Eta Errusiako Federazioko Alderdi Komunista iritsi zen boterera.
  Eta orain aro berri bat hasi da. Valentin Kuptsovek, formalki komunista izan arren, aurreko ibilbideari jarraitu zion. Oligarkiak bakarrik aldatu dira. Bada, mugatzailea ere hartu eta bertan behera utzi zuen erreferendumean bi agintalditan. Petrolioaren prezioak igotzen ari ziren, susperraldi ekonomikoa hasi zen, eta Valentin Kuptsovek erraz irabazi zituen presidentetzarako hauteskundeak... Atzerri politika moderatua izan zen eta Valentin ez zen arrasaldira igo. Baina NATOn ere ez zen sartu... Beraz, dena ohiko olatuetatik joan zen. Valentinek ez zuen oposizioa zapaldu, ez zituen oligarkak espetxeratu eta aitona jator baten antzeko zerbait zen... 2000. urtean presidentetzarako hauteskundeak irabazi zituen abenduan. Eta 2004. Eta 2008. Eta 2012an...
  Valentin Kuptsov zahartzen ari zen eta lapurtzen utzi zuen... Eta bere segizioa antolatu zuen. Eta 2016an arazorik gabe irabazi zuen, baina... 2020an koronavirusa etorri zen. Eta Valentin Kuptsovek laurogeita hiru urte ditu jada. Eta lehen aldiz, Errusia komunistaren zingira geldiak bere burua astindu zuen. Eta lehen aldiz egon ziren ezinegon larriak, eta infekzio masiboa. Eta orduan Errusia astintzen hasi zen.
  Eta ekonomian urte askotan, ia zero hazkundea. Eta Valentin Kuptsovek gero eta antza handiagoa zuen Brezhnev zenaren. Eta bere garaipen osoa prestatzen ari zen. Baina hauteskundeak txistu eta zaratapean egin ziren, eta protesta jendetsuak.
  Valentin Kuptsov bere tronua dardarka ari zela sentitu zuen... Eta ordezkaezina diktadoreak tropak botatzen hasi zen matxinoei.
  Eta nolabait protestak zapaldu, eta zazpigarren agintaldirako aukeratu zuten jarraian.
  Munduan ere ekitaldi desberdinak izan ziren. Ukrainan ez zegoen Maidan, Viktor Janukovitx Mendebaldeari nahiko leial baitzen.
  Vitali Klitschko munduko boxeo txapelduna izan zen pixka bat gehiago. Derrigorrezko Stevenson garaituko du, eta gero hiru boxeolari. 2016 amaierara arte iraungo du. Brontzezko bomber zabalagoak behin-behineko munduko txapeldun titulua irabazi zuen. Eta gero, bere ibilbidea amaitu zuen Vitali Klitschko oinordetzan hartu zuen. Wyderrek etekina atera zion geroagoko borrokari. Eta bere kanporaketa errekorra are luzeagoa zen, berrogeita bost borrokaldi...
  Wladimir Klitschkok Tyson Fury garaitu zuen oraingoan, eta gero Glazkov. Gero beste Brown bat, eta beste hiru boxeolari... Baina Weiderrekin borroka ezin izan zen gertatu... Eta Wladimir Klitschkok oraindik galdu zuen Anthony Joshuaren aurka, baina ez 2017an, 2019an baizik.... Hala ere, adina eta etsaia gose, gazte, haserre daude. Beraz, Wladimir Klitschkok, hainbat errekor ezarri zituen arren, oraindik ezin izan zuen munduko txapeldun eztabaidaezina izan. Bi anaiek benetako historian baino gehiago lortu duten arren.
  Eta euren ibilbideak luzeagoak eta garaipen gehiago izan ziren. Wladimir Klitschkok errekor asko ezarri zituen eta ospearen aretoan sartu zen. Askok garai guztietako pisu astunetako boxeolaririk onena ere jotzen zuten.
  Garry Kasparovek ere ez zuen bere xake ibilbidea amaitu. Eta adin handia izan arren, 2016an munduko txapelketarako partida jokatu ahal izan zuen Carlesonekin, eta partidako denbora nagusia berdindu ere egin zuen.
  Beste aldaketa batzuk ere izan ziren. 2020an Janukovitxen bi agintaldiren ostean, Vitali Klitschko hartu eta hautatu zuten Ukrainako presidente berri gisa.
   Beraz, munduko historian lehenengo aldiz, munduko boxeo txapelduna herrialdeko presidente bihurtu zen... Eta hau ere interesgarria da... Lukashenka kendu ezinak gobernatu zuen Bielorrusian denbora luzez, baina han ere ezinegonak eta istiluak izan ziren. Eta erreforma eta konstituzioaren aldaketa promesak. Beraz, ez egin mesederik diktadoreari; laster iritsiko da edozein tiraniaren amaiera.
  Kazakhstanen, Nazarbayev joan zen, eta orain arte lasai dago, koronavirusak izan ezik.
  Txertoa oso berandu garatu zen Errusian. Hala ere, gobernua zaharra eta inertea da. Eta Valentin Kuptsov gero eta erokerian erortzen ari da. Eta dagoeneko laguntzen ari dira.
  Estatu Batuetan, Donald Trumpek bigarren agintaldia irabazi zuen. Coronavirusak historia errealean baino gutxiago jo zuen Amerika, eta ez zen matxinada beltzik ere izan. Gainera, Estatu Batuak eta Errusia ez daude konfrontazio batean, beraz, Trumpen hedabideek ere ez zuten horrenbeste presionatu.
  Beraz, Donald Trump bere bigarren agintaldian dago... Eta Wladimir Klitschkok uko egin zion presidente bihurtu zen Vitali anaiaren gobernuan lan egiteari, eta boxeoan ekin eta berriro ekin zion. Eta 2021eko udazkenean, White kanporatu zuen, behin-behineko munduko txapeldun titulua zuena. Beraz, Wladimir Klitschkok Foremanen errekorra egin zuen. Eta hau txalogarria da.
  Batez ere, dagoeneko Tyson Fury irabazi zuelako. Eta ijitoen erregea mendekuaz ari zen jada.
  Errekuperatu nahi zuen, Wladimir Klitschko jada ez dela berdina ikusteko asmoz.
  Eta hau borroka interesgarria da. Eta, berehala lau gerrikoetarako. Eta Wladimir Klitschkok ez du inoiz horrelakorik izan bertsio guztietan aldi berean munduko txapeldun izateko. Eta Wladimir Klitschko elefante-lehoi baten aurka borrokatzen ari da.
  Eta 2022ko martxoan, Wladimir Klitschko eta Tyson Furyren arteko duelua izan zen. Eta borroka hau super esan behar da. Eta ageriko sentsazio bat sortzen ari zen.
  Wladimir Klitschkok ondo prestatu zuen eta inoiz ez bezala motibatuta zegoen. Eta urakan oso bat astindu zuen bere baitan, eta grina-sari bat.
  Eta horrela hasi zen borroka jebbs tiroka. Baina Vladimir honek askoz era anitzagoa izan zuen. Eta eskuineko eskuarekin gorputza jo zuen. Tyson Furyk ez zuen hau espero. Wladimir Klitschkok ez du inoiz horrelakorik egin. Eta Vladimir Vladimirovichek ere kolpe bikaina egin zuen ezkerreko eskuarekin gorputzean. Eta zuzenean gibelera.
  Tira, Tyson Fury-k ez zuen halako iruzurrik espero indar guztiekin gibela jo zutenean. Eta huts egin, eta kolpe larria jaso eta erori egin zen. Eta benetan altxatzea lortu zuen, baina kolokan jarri zen.
  Eta Vladimir Vladimirovich Klitschkok Tyson Fury errematatu zuen. Eta garaipen bikaina eta sentsaziozkoa izan zen.
  Wladimir Klitschkok Foreman-en errekorra hautsi ez ezik, pisu kategoria guztien artean munduko txapeldun absolutu zaharrena bihurtu zen. Eta hau, noski, lorpen bikaina da! Baina defentsari eutsi eta Tyson Fury mendekua ere eman dezakezu. Baina diru askogatik bakarrik. Tyson Fury-k nahi du.
  Eta Wladimir Klitschkori boxeoaren historian hirurehun milioi dolar baino gehiagoko kuota errekorra eskaini zioten. Eta borroka zoroa da. Hau orokorrean oso polita da.
  Eta 2022ko irailean, azkenean, errebantxa gertatu zen. Borroka harrigarria da. Bi boxeolari erraldoiak elkarri kolpea eman zioten. Eta aukeraz gaindiko borroka izan zen.
  Eta Wladimir Klitschkok irabazi zuen berriro, boxeo profesionalaren historiako borrokarik ikusgarri eta odoltsuenean. Eta bikaina izan zen!
  Wladimir Klitschkok beste Foreman errekorra hautsi zuen tituluaren defentsan.
  Eta 2022ko abenduaren 4an, Valentin Kuptsovek bere borondatez utzi zuen Errusiako presidente kargua laurogeita bost urte besterik ez zituela. Eta koadro gazteagoei bide eman zien.
  Eta, beraz, istorioa da, Gennady Zyuganov senilarentzat lekurik ez zegoen mundu batean.
  
  ERRUSIARI GERRA ADIERAZTEN EZ BADUZUE
  Alemaniak apur bat adimentsuago egin zuen Lehen Mundu Gerran, batez ere Wilhelm II. Ez zion gerra deklaratu Errusiari. Eta oso mugimendu indartsua izan zen. Nikolas II.ak zalantza egin zuen. Eta horrela, Alemaniako tropek, bigarren ekialdeko fronteak distraitu gabe, hamar egunetan hartu zuten Belgika. Eta gero Paris inguruan ibili ziren, ringera eramanez. Eta tropa anglo-frantsesak garaituak izan ziren, eta partzialki errenditu ziren.
  Eta Errusia tsarista ez zen Lehen Mundu Gerran sartu. Frantzia okupatua zegoen. Eta Austria-Hungariak Italiari eraso zion... Eta orduan indarrak ez ziren berdinak izan.
  Baina itsasoan, Britainia Handiak Alemaniako flota garaitzeko gai izan zen. Eta Mendebaldeko gerrak izaera luzea hartu zuen. Turkia eta Alemaniako tropak Egipton aurrera egiten hasi ziren. Eta irabazi egin zuten. Orduan alemaniarrek Afrikan koloniak hartu zituzten. Momentu gakoa Gibraltar harrapatzea izan zen. Horregatik, Alemaniako tropek Espainia okupatu zuten. Gaztelako Inperioko armada, alemaniarren aurka, oso ahula zen. Eta Gibraltar hartu zuten eraso azkar eta azkar batean.
  Horren ostean, Ingalaterrako eskuadraren sarrera blokeatu eta Afrika harrapatzen hasi ziren.
  Hemen eta Errusia tsaristak, apur bat pentsatu ondoren, gerra deklaratu zioten Britainia Handiari. Izan ere, Iran, eta India, eta Indotxinaren zati bat har ditzakezu. Eta galera handirik gabe. Eta Wilhelm-en armadak Portugal hartu eta okupatu zuen, bere kolonia guztiekin batera. Eta hau oso mugimendu ausarta da, eta oso suntsitzailea.
  Eta Errusia tsarista Iranen barrena Indiara eta Asiara joan zen. Eta Japoniak ere Britainia Handia hartu eta erasotu zuen. Eta hori jada larria da. Britainiarrak zapaltzen hasi ziren gurina krema garratzetan nahasten bezala. Eta hau hasiera besterik ez da. Hemen, alemaniarrek itsaspekoak ere jaurti zituzten - zorionez, baliabide nahikoak dituzte. Eta Londresen eta Ingalaterran bertan bonbardaketak egiten hasi ziren, txuleta bat eginez. Wilhelmen botereak modu borrokalarian jokatu zuen. Oso borroka-itxurakoa. Bazirudien pixka bat gehiago eta Britainia belauniko jarriko zela. Baina gero Estatu Batuak gerran sartu ziren. Eta hori jada larria da. Errusia tsaristak India, Iran eta Indotxinaren zatirik handiena hartu zuen. Zerbait hartu zuen Japoniak Asian. Horren ostean, samuraiak Estatu Batuekin gerran sartu ziren. Borrokak itsasoan garatu ziren.
  Eta Alemaniak aire eta itsaspeko eraso bat egin zuen Britainia Handian.
  Errusia posiziorik onuragarrienean zegoen - ia galdu gabe asko harrapatu zuen eta orain bere kolonia berriak digeritzen hasi zen ...
  Eta Lehen Mundu Gerrak izaera luzea hartu zuen.
  Itsasoan japoniarrek hasiera batean esperientzia eta trebetasun gutxiagoko amerikarrak garaitu zituzten. Baina orduan Estatu Batuek, botere ekonomikoa erabiliz, ontzi asko askatu zituzten eta itsaspekoek ekimena hartzen hasi ziren.
  Baina alemaniarrek, Afrika eta ia Europa osoa kontrolatu zuten: Italia Austria-Hungariak hartu zuen, hiru urtez itsaspeko gerraren ostean, ingeles flota ezabatzea lortu zuten, eta itsasoan nagusitasuna lortuz, ama-herrian lehorreratu ziren. .
  Britainiarrek etsipenez borrokatu zuten, tankeak erabili zituzten guduetan. Baina alemanek bazuten jada berea.
  Eta 1918ko irailean, Londres erori zen. Eta horrela britainiarrek gerra jarraitu zuten Kanadatik. Eta Alemaniak AEBei eraso zien. Eta Lehen Mundu Gerrak samin handiarekin jarraitu zuen.
  Hurrengo 1919an jota, amerikarren urpeko alemaniarrak eta lortzen saiatu ziren. Baina Japonia itsasoan jotzen dute, eta Estatu Batuak atzerrian daude. Orain arte, ezin izan da hegazkinez Ameriketara iritsi. Eta presa handiz flota handi bat eraiki behar duzu.
  Eta guduak aire eta ur bihurtu ziren...
  1919 eta 1920. urteak aldaketa handirik gabe igaro ziren, itsasoko guduekin. Estatu Batuek galera handiak izan zituzten, baina presaka eraiki zituzten ontzi berriak. Galdua eta Alemania, koloniekin batera, eta Japonia... 1921ean, Errusia tsarista, alemaniarren presiopean, gerran sartzea onartu zuen. Orain ia Ekialdeko Hemisferio osoa AEBen aurka zegoen.
  Tropa tsaristek erasoaldi bat hasi zuten Alaskan 1922ko neguan. Eta mugimendu indartsua izan zen, hango lurraldea ia gertu baitago, hain zuzen ere, muga egiten du.
  Armada tsaristan tanke onak agertu ziren, Mendeleieven semeak diseinatuta. Baita munduko lehen helikopteroak, eta sei eta zortzi motordun lehergailurik indartsuenak ere.
  Eta Errusia tsarista arerio ikaragarria bihurtu da dagoeneko...
  Eta orain, "Peter" tanke astunean - buldingen artean lehenetariko bat, Alenka-ko tripulatzaileak borrokan ari dira.
  Alaskako martxoko izozteak izan arren, neskek oinutsik eta bikini batean bakarrik borrokatzen dute. Eta depositua oso indartsua da Errusian.
  Alenkak arma indartsu eta oso hilgarri batetik tiro egiten du, eta irribarrez esaten du:
  - Erregearentzat heroi gisa hiltzen dira, buruan erregerik gabeko politikari batentzat, hilotz bihurtzen dira bizitzan zehar!
  Anyutak keinu batez ohartu zien bere bikote ankerrei eta, gainera, etsaia kolpatu zuen kanoi batekin:
  - Ez dago ezer ergelagoa den pertsona batengatik hiltzea baino, baina are okerragoa da ideia absurdo batengatik hiltzea!
  Allak ere indar ikaragarriz jo zuen, bere orpo hutsa pistolaren bularrean mugituz eta oihu egin zuen:
  - Agintaririk handiena ez da ezer Jainkoaren aurrean, eta politikaririk zintzoena, pertsona erreal baten aurrean zitalkeria morala!
  Mariak metrailadoreen leherketa eman zuen, eta oso oldarkor moztu zituen etsaiak:
  - Elurra zuria da, baina industria hauteskundeetatik beltza bihurtzen da, pertsona bat garbi jaiotzen da, baina txerria izaten ikasten du, politikan sartuta!
  Matrenak esan zuen, grinaz erasotzen ari ziren amerikarrak birrinduta:
  - Politikaria bere burua zuri eta leun gisa aurkezten saiatzen da, baina, egia esan, kaktus baten modukoa da, ez bakarrik basamortuan, hariztiz eta zerratuz betetako baso baten erdian baizik!
  Marusyak etsaiari zirriborrak egin zizkion, eta kanoi batetik tiro egin zuen, amerikar bunkerra suntsitu eta kirrinka egin zuen:
  - Gizon zuri bat bezala bizi nahi baduzu, egin gauza ilunak gizagabekeriarik gabeko eskrupulurik gabe!
  Olimpiadak hartu eta bere orpo hutsa pedalei sakatu zuen, bere tanke indartsua bizkortu nahian, eta oihu egin zuen:
  - Pertsona zuri gisa bizitzea ez da azalaren kolorearen araberakoa, buruan dagoen materia grisaren eta jendea engainatzeko gaitasunaren dohain distiratsuaren arabera baizik!
  Eta neska-heroia barrez lehertuko da...
  Armada tsarista Alaskan zehar mugitzen ari da... Eta 1922ko udaberriaren amaieran jada Kanadan sartu da.
  Borroketan, armada tsarista ez zen batere ahula izan. Eta neskak zeruan borrokan ari dira borroka-hegazkinetan.
  Anastasia Vedmakovak hegazkin amerikar bat eraitsi zuen, oin biluziak erabiliz eta kirrinka egin zuen:
  - Zoriona ezin da odolean eraiki, baina diruaren laguntzarekin gutxienez ongizatearen ilusioa eraiki dezakezu!
  Akulina Orlovak hartu zuen eta bere behatz hutsez metrailadorea helburura zuzendu eta etsaiaren aurka talka egin zuen, hau esan zuen:
  - Batasuna burdinarekin eta odolarekin solda dezakezu, baina odolak, azidoak bezala, edozein metal herdoilduko du, baina maitasunak halako kate batekin lotuko du, non titanioa ere hautsiko ez duen!
  Margarita Magnitnaiak etsaia moztu, eta erre eta kirrinka egin zuen:
  - Deabruak sortu zuen politika, jendeak esperantza apur bat har zezan urretxindorrei, eta oilarrengandik moko asko, eta bele politikoek kukurrukua duten arazo zenbatezina!
  Neskak oso gerlari jakintsuak dira, eta horietan bero asko eta presio handia dago.
  Alice eta Angelica ere tiro egiten ari dira eta etsaiak mozten dituzte.
  Alicek tiro egin zuen, etsaia eraitsi eta esan zuen:
  - Politikari batek Jainko Ahalguztidunarentzat ere ezinezkoa hitzeman zuenean jaio zen Satan!
  Angelikak botere suntsitzaileko granada bat bota zuen bere behatz hutsez, amerikarrak urratu eta kirrinka egin zuen:
  - Inork ez du inoiz Jainkoa ikusi, baina diktadoreak pantailan keinu egiten du denbora guztian, eta Ahalguztiduna bezalakoa ere bihurtu nahi du, nahiz eta berak bufoi berritsu baten itxura gehiago izan!
  Alicek berriro oin hutsez jaurti zuen granada hilgarria eta txio egin zuen, hortzak irribarre eginez:
  - Ez dago Jainko Ahalguztiduna baino indartsuagorik, baina gaiztakeriaz politikaria Deabruaren gainetik dago, eta gai da Ahalguztidunaren boteretik haratago zerbait agintzeko!
  Angelikak ere hartu eta bota zuen lehergailuaren paketea orpo hutsarekin, eta oldarkor egin zuen:
  - Norbaitek uste badu Jainkorik ez dagoela, gure munduari begira, berehala ziurtatu Deabrua existitzen dela - politikariei begira!
  Victoria eta Veronika ere hemen borrokan ari dira.
  Victoriak bere oina biluzi eta zizelkatua bota zuen eta aurkari mordoa zatitan hautsi zuen:
  - Politikari batek hutsean dauden molekulak baino kontzientzia gutxiago du, baina itsasoan tanta baino promesa gehiago dago!
  Veronikak adierazi zuen, etsaiari tiro eginez, eta bumerang bat askatu zuen bere behatz biluziekin eta vyaknula:
  - Ez dago ibaian harri lehorrik, politikan jende zintzoa, diktadoreen artean errukia sentituz, eta bihotzean harria daramatenen alde bozkatzen dutenak zigortuko dituzte!
  Stalenida ere hemen borrokatzen ari da armada tsaristan. Eta bere bularreko titi gorritxoarekin botoia sakatu eta kirrinka egin zuen:
  - Itsasoko tanta guztiak, zeruko izar guztiak zenbatu ditzakezu, baina politikariek hainbeste hauteskunde-promesak ematen dituzte, non kopuru zehatza Jainko Ahalguztidunari ezezaguna zaiola!
  Tamarak ere tropa yankien aurka jo zuen. Maccabee tankea kolpe zehatz batekin irauli zuen eta hots egin zuen:
  - Diktadore batek gobernu-baldintzak berrezartzen dituenean, kontrolpean dauden subjektuen bizi-balioak zerora joaten dira eta promesak ezerezean murrizten dira!
  Lau Handiak ere hemen borrokatu ziren.
  Natashak tximistak jaurti zituen bere titi gorritik, soldadu yankiak erre zituen eta tximista egin zuen:
  - Diktaduraren baldintzak berrezarri ondoren, ezin izango dituzu ezerezean ezabatu, eta tiranoaren krimen eta akatsen memoria!
  Zoyak plasma-pulsar magiko bat ere bota zuen marrubi-tipi batetik eta irrintzi egin zuen:
  - Diktadoreak makil bat dauka eskuetan, baina hala ere bera izango da abelburu batera sartu ezin dena!
  Agustinek ere gudu-magia izpiez sakatu zuen bere titi gorrietatik eta kuxkuxeatu zuen:
  - Jainkoak ez zizkion txerri-adarrak eman, ahalguztidunaren diktadoreari, zigorgabetasun-politikari, betiereko gaztaroko emakumeari baizik, baina bakoitzak merezi duena lortzeko aukera du!
  Svetlanak, irribarre batekin, marrubizko titietatik orban suntsitzaile bat askatu zuen, suntsipen osoa, eta esan zuen:
  - Otsoak kolpeak ditu, lehoiak atzaparrak, azeriak buztana, politikariak mihia, gizonak burua eta txerri zital batek arazoak ditu - adarrak ez dira hazten!
  Beraz, lauek neskak superak diren bezala borrokatzen dute...
  Eta zeruan, Albin eta Alvin Amerikako Estatu Batuek Alemaniarengatik jo dituzte. Neskak ere, zer esan dezaket - super klasea!
  Albinak, joystickaren botoiak oin hutsez sakatuz, hegazkin amerikar bat bota zuen eta kexka egin zuen:
  - Otsoa hanka bizkorrekin elikatzen da, emakumea biluzik eta hankak lirainak, otsoak biktima oinazetzen du atzamarrez, emakumeak mihi luzez kolpatzen ditu!
  Alvinak, etsaia zapalduz eta orpo hutsa sakatuz kolpatuz, hartu zuen eta kuxkuxa egin zuen:
  - Korrikak bizitza luzatzen du, baina zergatik bizi da hain gutxi erbia? Ez duelako korrika egiten, ihes egiten duelako, eta ihes egiten duenak ez duelako iraupenik jasaten!
  Neskek, noski, erabat zapaltzen dituzte amerikarrak zeruan. Kanada harrapatuta dago jada, eta borrokak abian dira Amerikako lurraldean bertan. Hemen erresistentzia gogorra da, baina ez aski sistemikoa. Baina berdin, alemaniarrak eta errusiarrak, eta gero japoniar unitateak aurrera doaz. AEBetako benetako klip bat dago. Eta hemen, noski, neskak dira aurrena borrokalari gisa.
  Nikolas II.ak honako hau esan zuen:
  - Gure Errusian emakumeak daude,
  Hegazkin bat gidatzen dutela txantxetan...
  Unibertsoan denak ederragoak direla,
  Apurtu etsaia zatitan!
  
  Irabazteko jaio dira
  Errusia mendeetan goraipatzeko...
  Azken finean, gure birraitona,
  Armada bat bildu zuten haientzat berehala!
  Izan ere, hau polita eta borrokalaria da... Azkenik, koalizioa New York eta Washingtonera hurbildu da. Eta AEBek kapituluatu egin zuten. 1922ko abenduaren 25a besterik ez. Horrela amaitu zen Lehen Mundu Gerra.
  Mundua baretu egin zen, eta koloniak birbanatu ziren. Konkistatutako herrialde-irabazleek digeritu zuten. Ekonomia susperraldi azkarra izan zen mundu osoan. Errusia bereziki azkar garatu zen. Nahiz eta, noski, ezin den betiko bakea egon...
  Gerra berri bat sortzen ari da Alemania, Austria-Hungaria, koloniak eskuratu dituen eta Errusiaren artean. Hemen axola duena Japonia zein aldetan dagoen da.
  Alemanek samuraiak irabazi nahi dituzte euren alde, eta errusiarrek euren alde. Eta horren araberakoa da asko: nor izango den irabazlea.
  Bada, Bigarren Mundu Gerra beste istorio bat da. Baina halako neska borrokalari eta gogorrekin, Errusiak, printzipioz, ezin du galdu. Beraz, gure neskak izan bedi loria!
  
  KURSK DUT BIGARREN FRONTEIK GABE
  Unibertso paraleloetako batean, Japoniak Midway-ko gudua irabazi zuen, ehuneko laurogeita hamarreko probabilitatearekin izan behar zuen bezala. Eta gero Oiasso Artxipelagoa harrapatu zuen. Samuraiak India ere jo zuen. Bere koloniarik handiena salbatzeko, Churchill tropen zati bat Egiptotik eraman behar izan zuen. Horrek "Torch" operazioa atzeratu izana ekarri zuen.
  Hala ere, horrek oraindik ez du eraginik izan ekialdeko gerraren ibilbidean. Alemaniarrak Stalingradon garaitu zituzten. Armada Gorria Ukrainan aurrera zihoan, baina gero Mainsteinek egoera partzialki berreskuratu zuen. Eta lehen lerroa historia errealeko berrogeita hirugarren urteko berdina izan zen.
  Baina Egipton, Rommelek errefortzuen zain zegoen oraindik, Tiger tankeak barne: hogeita hamar pieza berri eta beste lau alemaniar eta zortzi dibisio italiar. Eta oraindik ahulduta zeuden britainiarrak garaitzea lortu zuen Suezko kanalera iritsiz. Baldintza horietan, Churchillek 1943ko apirilean urtebeterako tregua eskaini zien alemaniarrei. Rooseveltek, japoniarrek itsasoan jipoitu zutenak, eta gero eta gehiago Estatu Batuak oinazeak ziren alemaniar itsaspekoen kopuruak, tregua ere proposatu zuen urteetan. Eta Hirugarren Reich-aren bonbardaketak are lehenago jaitsi zuen intentsitatea.
  Hala, Hirugarren Reich-ak Afrika iparraldearen kontrola hartu zuen, eta eskuak askatu zituen mendebaldean.
  Eta gainera Johann Marcelek bizirik jarraitu zuen. Eta hau ere abantaila handia da Hirugarren Reicharentzat.
  Horrela, Hitlerrek Ziudadela Operazioa berriro atzeratu zuen bertan indar gehiago kontzentratzeko eta teknologian abantaila bat lortzeko.
  Marseillak berrogeita bigarren urtearen amaierarako hirurehun hegazkin bota zituen, eta horregatik jaso zuen berriro Burdin Gurutzeko Zaldun Gurutzea, urrezko haritz hostoekin, ezpatekin eta diamantekin.
  Horren ostean, ekialdeko frontera eraman zuten. Marseillarentzat askoz ere freskoagoa eta arrakastatsuagoa izan zena.
  Baina borrokan jarraitu zuen eta bostehun hegazkinengatik 1943ko udarako Burdin Gurutzearen Zaldun Gurutzea jaso zuen urrezko haritz hosto, ezpata eta diamanteekin. Horrez gain, Marsellak Luftwaffe Platinozko Kopa jaso zuen diamanteekin, laurehun hegazkinentzat. Abuztuan ere ekarriz
  Erortutako hegazkinen kopuruak seiehun Marseillarainoko meritu militarreko urrezko gurutzea jaso zuen diamanteekin. Hirugarren Reich-eko soldaduen artean sari hori lortzen lehena.
  1943ko abuztuaren 1ean bakarrik hasi zen nazien erasoa Kursk Bulgean. Hainbat arrazoi izan ziren atzerapena egiteko. Borrokan azken tankeak probatzeko gogoa barne. Eta ez historia errealean bakarrik ezagutzen: "Tiger", "Panther" eta "Ferdinand". Baina alemaniarrek seriera abiarazi ahal izan zuten "Lehoia", Midway-ko garaipenaren ondoren, Hirugarren Reich-aren bonbardaketa askotan ahulagoa izan zelako, eta Fritzek "Lehoia" ekartzeko adina baliabide zituen. depositua serieko ekoizpenera. Zertxobait lehenago, "Tiger" -2 lanak amaitu ziren. Historia errealean, sei hilabete lehenago merkaturatu zitekeen ekoizpen masiboan, baina Panther-2-ren itxaropenak eragotzi zuen. Kasu honetan, Hitlerrek "Tiger" -2 instalazio azkarrago eman zion serie batean sartzeko. Eta Panther -2 perfektuagoa izan dadin, babes hobea izanda, ez luke gehiegi pisatu eta silueta baxuagoa izango da. Eta noski Sagua. Makina hau ere, aliatuek alemaniarrei gutxiago oztopatu eta gero oztopatzeari erabat utzi ziolako, metalezko forman ere lehenago sortu zen, eta serie txiki batean sartzea lortu zuen.
  Beraz, abuztuaren 1ean jada alemanek zerbitzua zuten: "Panther", "Tiger", "Tiger" -2, "Lion", "Maus" eta "Ferdinand". Gainera, "Tigre"-ak jadanik zaharkitua zirudien, "Ferdinand"-aren antza. Eta "Lehoia" laurogeita hamar tona pisatzen zuen, "Tigre" handitu baten antza zuen -2. Alboko armadura bakarrik 100 mm lodiagoa da maldetan, eta pistola 105 mm-ko lodiera da 70EL kanoi luzera. Egia da, benetako guduek erakutsi zuten 71 el-ko 88 mm-ko kanoi bat dela eta azkarragoa eta hobea dela, nahiz eta Lehoiak indartsuagoak dituen, baina minutuko bost txanda baino ez zortziren aurka, eta gainera, noski, obus hornidura txikiagoa. .
  Kalibrearen igoera ere minus bat da ...
  Oro har, alemaniarrek indar izugarriak bildu zituzten ... Eta airearen nagusitasuna lortu zuten. Eta Armada Gorriak defentsa indartsua sortu zuen. Alemaniarrek historia errealean baino tanke, infanteria, kanoi eta batez ere hegazkin gehiago zituzten. Baina, hala ere, Estepa Frontearen erreserbekin batera, SESBk bi milioi soldadu eta ofizial baino gehiago, bost mila eta erdi tanke, hogeita hamar mila kanoi eta jaurtigailu inguru eta hiru mila hegazkin inguru bildu zituen. Eta, aldi berean, defentsa oso garatua ingeniaritza aldetik.
  Alemaniarrek aliatuekin milioi bat eta erdi soldadu baino gehiago, lau mila eta erdi tanke, hamasei mila kanoi eta gas jaurtigailu eta lau mila bat hegazkin bildu zituzten.
  Hala, Fritz-ek airean bakarrik zuen nagusitasuna, lurreko indarrei amore emanez. Batez ere artillerian. Baina, bestalde, SESBk kalibre txikiko kanoi arinagoen ehuneko handiagoa zuen. Fritzek abantaila handia zuen tanke astunetan eta kanoi autopropulsatuetan. Gainera, Alemaniako armadaren mugikortasun maila orokorra handiagoa zen. Alemaniarrek abantaila zuten moto eta kamioi kopuruan, eta kotxeetan. Gainera, Lend-Lease bidalketak ia gelditu dira.
  Beraz, indarrak mailaz hurbil daude eta guduaren emaitza ez dago argi. Alemaniarrak, beharbada, kalitate hobekoak dira, baina tropa sobietarrek ere borroka-esperientzia handia lortu zuten. SS dibisio asko.
  Armada Gorria defentsan. Beraz, aukerak berrogeita hamabost bat dira.
  Abuztuaren 1ean, alemaniarrek ezusteko taktikoren bat lortzea lortu zuten, baina ez estrategikoa. Oraingoan, naziek Armada Gorriari gainditzeko gai izan ziren desinformazioa irristatuz, eta artilleriaren prestaketa ez zen gauzatu.
  Orduan munstro faxistak mugitu ziren.
  "Lion" tankean, Gerdako emakumezko tripulatzaileak ibiltzen dira. Neskak borrokarako prest daude. Maskorrek beren tankearen armaduratik errebotatzen dute ilarrak bezala. Ezin duzu ezer hartu bekokian.
  Gerdak tiro bat botatzen du bere behatz hutsez eta esaten du:
  - Politikari bat hain da kaskarra, non hobe da hauteskunde kanpaina bateko ur nahasietan agertzea!
  Charlottek tiro egiten du bere atzetik eta sobietar kanoiari ere jotzen dio, oldarkor esanez:
  - Politikariei, umeei bezala, asko gustatzen zaie konposatzea, baina umeek ez bezala, hautesleak gogoaren umezurtz bihurtzen dituzte!
  "Lion" tankerako metrailadoreetatik Lupanula eta Christina, ohartuta:
  - Politikariak bere mihi luzea sare gisa erabiltzen du boto-emaileak libelinen adimenarekin harrapatzeko!
  Magdak ere tiro egin zuen kanoitik txandaka, kuxaka:
  - Politikari bat emagaldu bat da, mingaina luzeegia duen plazerra emateko, eta hankak laburregiak goraino bultzatzeko!
  Eta hegazkin alemaniarrak zeruan borrokatu ziren. Oraingo honetan, ME-309 seriean sartu zen, aliatuek ez baitzuten bonbardatu eta errazagoa izan zen hegazkin berri, aurreratuago eta indartsuago baten ekoizpenera aldatzea.
  ME-309ak orduko 740 kilometrorainoko abiadura zuen, hau da, helizez bultzatutako ibilgailu asko, eta 30 mm-ko airezko hiru kanoi eta 14 mm-ko lau metrailadore. Eserleku bakarreko borrokalari batentzako zazpi tiro puntu asko dira.
  Jakina, Johann Marcel lehiatik kanpo dago, baina bi neska alemaniarrek, maila goreneko pilotuek, beren karrera ireki zuten: Albina eta Alvina. Eta ederrak dira, eta Kursk Bulge-n borrokatzen dute oinutsik eta bikinian.
  Albinak sobietar auto bat hegan bota zuen eta kirrinka egin zuen:
  - Politikariak zeruko bihurtu nahi du, baina harrotasuna besterik ez du zeruetara, baina egia esan lurpeko deabru bat da!
  Alvinak oldarkor adierazi zuen, Armada Gorriaren beste hegazkin bat tiroz:
  - Politikari batek moko bat du mugitzeko eta mihia pikatzeko, baina lumadun txori honi hegoak falta zaizkio bere arazoen gainetik altxatzeko!
  Albinak berriz ere yak sobietar bat bota zuen zeruan eta kuxkuxa egin zuen:
  - Politikari bat arranoa da, eta ez da hain txarra hegorik gabea bada, askoz okerrago da burugabeko oilarra bada!
  Alvinak hegazkin-obusen leherketa bat hartu eta jaurti zuen etsaia eta kexatu egin zuen:
  - Politikari bat, emakume bat bezala, kapritxosoa da, eta bere burua diruaren truke uztea maite du, baina kontrolpean dauden munstroak, ahuntzak lorategian eta txerriak poltsikoan erditzeko gai besterik ez da!
  Neskek sobietar hegazkinarekin txuleta bat egin zuten ...
  Albinak ME-309-n auto sobietarra moztu zuen eta adierazi zuen:
  - Giza eskurik gabeko teknika hilda dago, eta garunik gabe sortzailea hiltzen du!
  Alvina gogo onez onartu zuen honekin, lehen lerroko bonbardatzaile sobietar bat bota zuen bere behatz hutsen laguntzaz:
  - Komandantea ahari bat bada, ez da teknikarik, azeri batek asmatua ere, okil bat ez den batekin duelua irabazten lagunduko!
  Neskak zeruan Armada Gorriari itsatsi bezala borrokatu zuten. Alemaniarrek sobietar tropen posizioetan zirikatu ahal izan zuten. Eta lehen bi egunetan hamabost-hogei kilometro egin genituen.
  "Maus" tankeak lehen aldiz parte hartu zuen guduetan. Nesken taldea ere badu, Adala buru.
  Alemaniako autoak ehun eta laurogeita zortzi tona pisatzen ditu. Hau nahiko pisua da. Eta gogor mugitzen da.
  Adalak bere 128 mm-ko kanoia jaurtitzen du sobietar lerroetara eta kexatzen du:
  - Politikaria beti txerria bada, diktadorea behinik behin lehoia izaten da, baina aldi berean boto-emaileari zati lodiak erauzitzen dizkio!
  Agatha baiezkoa eman zuen, bere 75 mm-ko kanoia jaurtiz, hatz biluziak ere erabiliz:
  - Soldadu bat, nolabait, xake-taulan peoi bat besterik ez da, baina jeneral bihur daiteke, politikaria, pertsonaia garrantzitsua izan arren, betiko azeri eta txerriaren nahasketa izango da!
  Matilda zisterna neskak metrailadoreekin astindu eta txio egin zuen, bere mutilei keinu eginez:
  - Pertsona batek bi etsai nagusi ditu: pobrezia eta zahartzaroa, baina lehenengoa batzuek garaitu badezakete, bigarrenetik salbazio bakarra dago: heriotza!
  Violak, neska ederra ere bai, tanke bat gidatzen ari zela, kuxkuxa egin zuen, hortzak agerian utziz, perlen kolorea:
  - Bai erregea bai esklaboa emakume batek jaiotzen ditu minez, baina politikak traizioa sortzen du hautesleentzat oinaze jasanezinarekin!
  Dominicak, proiektil astun bat arma indartsu batean kargatzen lagunduz, nahiko logikoki esan zuen:
  - Jainkoak arin zigortu nahi duenean, presidentetzarako agintaldi baterako agintariari gogoa kentzen dio, baina Ahalguztidunak serio zigortu nahi badu, orduan boto-emaileei arrazoizko aukera bat kentzen zaie enpresa guztientzat!
  Eta neska barrez lehertuko da. Eta errusiar tropak nahiko sakon joko dituzte.
  "Maus", depositua handia da noski, eta ondo babestuta dago angelu guztietatik. Baina garestia, astuna, motela. Baina haren oskolak ilarrak bezala isurtzen dira. Ildo horretan, depositu hau aurrerapauso baterako egokia da eta aurrera egiteko baimena ematen du. Hartu eta bere burua lehertu zuen meategi batean.
  Agatha sarkastikoki adierazi zuen:
  - Jainkoak denbora arazoak dituenean, hautesleek ez dute nahikoa denbora politikarien aukeraketaz damutzeko!
  Adalak bere kanoia jaurti zuen sobietar posizioetara, obusa irauli, eta txistu egin zuen:
  - Hautesleak bekokian zazpi tarte izan arren, astean zazpi ostiraletan eta betiko atseden eguna izango ditu politikari bat hauteskunde-promesak betez!
  Matildak, metrailadoreetatik zirriborratuz, "Maus"-en gainean arrastaka soldadu sobietarrengana eta errusiarrak hiltzen, esan zuen:
  - Hobe da tronuan zazpi boiar baino errege bat izatea, zazpi umezain begirik gabe ume bat, zazpi boiarrek dute buruan erregerik gabe boterea!
  Viola tankea meatze-zelaitik ateratzen saiatu zen, oin hutsen gainean makurtuta eta adierazi zuen:
  - Tirania ere anarkia osoa baino hobea da, otso handi batek infekzioz betetako milioi bat eltxo baino jende gutxiago hilko du!
  Dominikak, beste jaurtigai astun bati amore emanez, nahiko arrazional eta jakintsu adierazi zuen:
  - Elefantea sagu txiki baten beldur da, inperioko diktadore ikaragarri batek pozoi tanta txiki batetik eroriko da eta bazilo txiki batek mila milioi pertsona etzango ditu!
  "Maus" ahaltsuak atzerantz zihoan nolabait atzera arakatu zuen. Naziak garaipen berrietarako edo alderantziz jotzeko prest zeuden.
  Kursk Bulge-k burrunba eta txinparta egin zuen... Eta hemengo guduak hain dira ankerrak eta haserreak.
  Lehertzen ari diren laba-jarioak bezala. Eta ez gelditu, ez aldatu hankak...
  Distira gure aurpegiak, distira botak...
  Hitlerrek orduro jasotzen zituen berriak frontetik. Erasoa ez zen planaren arabera joan, baina naziak sartu ziren. "Mouse" tankeak bere biziraupena erakutsi zuen. Leo bezala. Baina, oro har, auto super-astunak ez dira oso onak. "Panther", aldeen ahuleziengatik, ez zen oso irmoa. Baina "Tigrea", bere forma karratuagatik zaharkituta zegoena, nahiko ona zirudien. Agian, Alemaniako tanke guztien artean onena. Eta hau, noski, Kursk Bulgearen aurkikuntza txiki bat izan zen.
  Zeruan, alemaniarrek nagusitasuna lortu zuten. Eta Johann Marcelek, beti bezala, distira egin zuen, dozenaka errusiar kolpatuz. Baina, noski, Albina eta Alvin neskak sendo agertu ziren. Ace Huffmanen izar berria ere gora egiten hasi zen. Eta Rudelek ere sobietar tankeak suntsitu zituen eraso-hegazkin batean. Eta Helga Focke-Wulf-en ere agertu zen. Neska ere oso indartsua da.
  Are gehiago, deklaratu zuen, sobietar tanke bat joz:
  - Xakeak logika, intuizioa eta asmamena behar ditu irabazteko, politikan gaiztakeria bat nahikoa da askotan, garaipena beti Pirrikoa den arren!
  Honekin ados zegoen Rudel, oraindik gaztea zen eta oraindik elbarri ez zen:
  - Gerran dagoen gudari bat Satanasen antzekoa da, indarrez ez bada, gerraren jainkoaren aurka lastertzen den ausardiagatik!
  Alemanak, noski, gogor ari dira borrokan. Baina Armada Gorriak ere titaniozko aleazio baten antzera borrokatzen du. Eta borrokalari sobietarrek ez dute urrats bakar bat ere ematen, borrokarik gabe.
  Alenka ere bere taldearekin borrokan ari da nazien ziriaren puntaren aurretik. Eta alemaniarrek maite dute etsaia modu honetan haustea.
  Alenkak bonba bat jaurti zuen indar hilgarriko oin hutsez eta irribarrez egin zuen:
  - Pertsona bat jakituria ezagutzeko gogoarekin jaiotzen da, baina ahuntza bakarrik bizar batekin jaiotzen da, eta hori ez da beti literala!
  Anyutak, naziei tiro eginez, erraz onartu zuen honekin, oin hutsez granada bat jaurtiz:
  - Gizon batek zezenaren indarra izan nahi du, baina asto baten gogoak ahari bihurtzen du barbakoa egiteko!
  Allak, etsaiari tiro eginez, eta oin hutsez pakete lehergarri bat jaurtiz, vyaknula:
  - Ez dago ezinezko ezer aurrera egiteko, denei zoriona emateko bakarrik, indargabea da, giza bekaizkeriaren eta berekoitasunaren ahalguztidunagatik!
  Mariak ere etsaia kolpatu zuen, tankea ondo apurtu zuen bere oin hutsez jaurtiketa batekin eta kuxkuxa egin zuen:
  - Jainko Ahalguztidunak ere ezin du denei zoriona emateko, beraz, Ahalguztidunak ere ez du aurkitu halako ezaugarrietarako antidotorik: pertsona batentzat dena nahikoa ez denean, eta hurkoarekin dena hobeto dagoela ematen du, bere emaztea barne!
  Oinutsik neska batailoi honetako Marusyak granada sorta bat bota zuen bere zola biluziekin eta kuxkuxa egin zuen:
  - Benetako zoriontasuna ez da nahi duzun guztia daukazunean, hori ez baita errealista milioidun batentzat ere, baizik eta hurkoari inbidia emateari uzten diozunean - askotan fantasia bat izan arren!
  Matrenak, kuleroak besterik ez zituen neska beltzaran eta gihartsu honek, etxeko ikatz pakete pisutsu eta lehergarri bat jaurti zuen oinutsik, eta kuxkuxeatu zuen:
  - Bazirudien errazagoa zela auzokide baten inbidia garaitzea eta emazteari arretaz begiratzea, baina batzuetan errazagoa da zerua lurrera botatzea beste baten arrakastaz jeloskor izateari uztea baino!
  Olympias neska heroiko indartsu bat da, lehergailu upel oso bat hartu eta bota zuena, faxista mordoa hautsi eta Panther tankea irauli eta txio egin zuen:
  - Nola garaitu dezakezu zeure buruaren berekoikeria - utzi zure arbasoa tximinoa dela gogoratzeari, baina gogoratu Jainkoaren irudi eta antzera sortu zarela eta Ahalguztidunarengandik jaio zinela, eta zure helburu nagusia zerutarrak zerbitzatzea dela!
  Baina Stalenidak, hanka hutsezko Tamara eta Veronikarekin batera, 203 mm-ko kanoi bat apuntatu zuen. Eta nola lehertzen den Saguetan. Teorian, halako arma batek munstro hau ere zula dezake, baina... Proyectila, astuna izan arren, ez da armadura zulatzailea, eta munstro honen armaduratik errebotatzen da. Hala ere 250 mm-ko metal okertua kopetan. Halakoa da Hirugarren Reich-eko ingeniaritza-pentsamenduaren sorrera.
  Steelenidak barrez adierazi du:
  - Pertsona bat tximinotik ahalguztidunera pasatzen ari da, politikari bat karrerako eskaileran igotzen ari da azeri batetik, txerri diktadurara!
  Victoria, Veronica eta Tamarak, oin hutsen gainean atseden harturik, ehun kiloko jaurtigai bat sartu zuten pistolan, eta zuzentzen hasi ziren.
  Victoriak, bikiniz jantzitako neska eder honek, hortzak agerian utziz, gogotsu esan zuen:
  - Arazo asko itxaroten dira pertsona baten bizitzan, baina hil ondoren, arimak oraindik ez du beretzat lekurik aurkitu, bekatuak ez dira zerura sartzen uzten, eta oilarrak infernuan pixatuko dituzte!
  Veronica, takoi hutsak esmeralda koloreko belar gainean jarrita, honekin bat etorri zen:
  - Gorputza batzuetan kosta egiten da janztea, eta arima pisurik gabea, pekatuz bizi izan bazenu, ez duzu paradisuan etxerik aurkituko!
  Tamarak barrez, hortzak agerian utziz, logikoki esan zuen, hortzetatik txinpartak botaz:
  - Gizonari emakumezkoen hanka biluziei begiratzea gustatzen zaio, eta emakumeari gidatzea gustatzen zaio, aldez aurretik oinetakoak belarrietaraino jarrita eta orpoaren azpian gizon bati hiru larru kenduta!
  Stalenidak hortzak agerian utzi zituen hortz zuri eta oso irribarre oldarkor batean, eta bere takoi biluzi eta biribilak atseden hartuz, zera adierazi zuen:
  - Gizon bat emakume baten oinetako dotore baten orpoaren azpian askoz atseginagoa da diktadore baten azpian baino, batez ere adimena duen zapata bastoa bada!
  Victoriak barre egin zuen jaurtigaia arku batean bidaltzean eta esan zuen:
  - Politikaria beti da animalia konkorrarena, baina gamelu batekin badu komunean, bakarrik guri tu egin nahi zigun!
  Veronikak oldarkor, keinu eginez eta ederki adierazi zuen, duintasun handiz:
  - Politikariak gamelu bat bezala tu egiten digu, baina, aldi berean, gure bizkarra makurtu nahi du bere hutsaltasunaren aurrean konkorren antzera!
  Tamarak oldarkor ohartu zen, beste jaurtigai erraldoi eta suntsitzaile bat altxatuz:
  - Gamelu bat basamortuko bapore bat da, eta politikaria lur loredun bat basamortu bihurtzen duen txerria!
  Herenegun, alemaniarrek zertxobait gehiago aurreratu zuten. "Saguak", "Lehoiak", "Tigreak" eta "Panterak" maizago apurtzen hasi ziren. Haiekin zalaparta handia zegoen.
  Gerdak adierazi zuen kanoi batetik jaurtigai bat bidaliz sobietar bunker baten aurka. Alemaniako pistola indartsuagoa Panther-en obus txikiak baino eraginkorragoa zen hemen.
  - Zenbat eta astunagoa izan gizonaren haragia, orduan eta zailagoa da emakumearen begietan pisu bihurtzea gorputzaren plazerrako tresna gisa!
  Charlottek adierazi zuen, jaurtigai hilgarri bat bidaliz sobietar tropen posiziora:
  - Garunak ukimenari leunak dira, baina burdinurtuzko ukabilak baino indar sarkor handiagoa dute!
  Kristinak etsaiari tiro egin, sobietar tropak kolpatu eta txio egin zuen, hortzak agerian utziz:
  - Zure burua hezur sendoa bada, orduan bizitzako posizioa hauskorra izango da!
  Magdak etsaia kolpeka jo zuen, bere behatz biluziak erabiliz, apurtu egin zuen, kanoi errusiarrari buelta emanez, eta esan zuen:
  - Norberaren akatsak aitortzea baino indar handiagorik ez dago pertsona batentzat, baina politikariarentzat horrek ez du ezertarako balio, nahiko kontzienteki hondatzen baitu, eta hauteslea oker dabil hura aukeratuz!
  Neskak ezin dituzu haiekin eztabaidatu...
  Bi emakume frankotiratzaile Alice eta Anzhelika ere borrokan ari dira sobietar aldetik.
  Naziak ere jo zituzten.
  Alicek tiro egin zuen eta esan zuen bere bikoteari keinu eginez:
  - Haritz martineta bazara, panderoen jeneral bera izan beharko zenuke, errege biluzi bat bezala, zeinari txipak kendu zizkioten!
  Eta oin biluziekin granada bat bota zuen, naziak puskatuz.
  Angelikak ere Fritz jotzen du, eta orpo hutsarekin heriotzaren suntsipenaren aurrean men egiten du eta kirrinka:
  - Politikariak berekoikerian ezin du boto-emailearentzat baliagarria den ezer agindu, zentimo bat balio ez duen urrezko mendiak zapaldu besterik ezin baitu!
  Alicek berriro zehaztasunez tiro egin zion etsaiari, hilgarri bat bota zuen hanka hutseko atzamarrekin, eta kirrinka egin zuen:
  - Gezurretan, politikaria ez da berdina, promesa ez betetzea justifikatzean, birtuosoa da batere!
  Angelikak barre egiten du, eta lerroak faxista asko mozten ditu, eta granada mordo bat hegan egiten du edertasunaren zola biluzitik. Neska orroa:
  - Politikaria gezurra esan nahian dabil lehoia kentzeko, eta txerria puska gantzengatik, baina lehoiaren itxurak besterik ez ditu egiten, baina benetako txerria!
  
  KARPOV TXAPELDUNAREN KORRENTZIA
  Anatoly Karpov-ek 1984an Garry Kasparov garaitzea lortu zuen hogeita hamaikagarren partidan munduko txapelketarako partidan. Eta partida sei-zero batekin amaitu zen Anatoly Karpov-en alde. Munduko txapelketarako xake partiden historiako hirugarren kasua, puntuazio lehor batean amaitu zena, egungo munduko txapeldunak partida bakar bat irabazi ez zuenean.
  Anatoly Karpov-ek Bobby Fischer eta ELO gainditzeko gai izan zen. Garaipen zoragarria izan zen, harro egoteko modukoa.
  Frustratuta, Garry Kasparov deprimitu zen eta xakean jokatzeari utzi zion.
  Anatoly Karpovek bere emanaldiak jarraitu zituen. 1986an, duelu bat izan zuen Sokolovekin. Partida ere hasiera-hasieratik gol bakarrera joan zen, hamaika partidaren ostean markagailua bihurtu zen: lau zero Karpov-en alde. Eta Sokolovek hamahirugarren partidak bakarrik lortu zuen, ustekabeko berritasuna erabiliz, markagailua beratzea. Baina Karpovek hamalaugarren jokoan eta hemezortzigarrenean errematatu zuen oraindik aurkaria. Partida honetan Karpov nagusitu zen. Eta Karpov dagoeneko bost aldiz munduko txapelduna da Mikhail Botvinnik bezala.
  Baina 1988an, Yusupov-ekin duelua izan zen. Anatoly Karpov faborito argitzat hartu zuten. Oraindik ez da zaharra. Eta Yusupov jada galtzen ari zen Sokolov, Karpov-ek ia erabat garaitu zuena. Eta, oro har, ez zen halako super klaseko atletatzat hartzen. Eta balorazioari dagokionez, Karpov atzean geratu zen. Baina Garry Kasparov aurretik ere izan zen partida suntsitzailearen aurretik.
  Baina borroka askoz burugogorragoa izan zen. Sentsazioa hasiera-hasieratik gertatu zen, Yusupovek aurrea hartu zuenean. Orduan Karpovek berdinketa lortu eta hamargarren partidan aurrea hartu zuen. Baina hamahirugarren Yusupovek garaitu eta markagailua berdindu zuen. Eta hamasei partidak sekulako porrota eragin zioten Karpov-i Siziliako Defentsarekin, joko berri bat aplikatuz.
  Eta aurrera egin! Ankerra izan zen!
  Karpovek hogeita bigarren jokoan bakarrik lortu zuen markagailua berriro berdintzea ... Gero hogeita zazpigarren jokoan aurrera egin zuen. Eta hogeita hamaikagarren partida irabazita, bost-hiruko markagailua egitea lortu zuen... Partidak irmotasun handiz jarraitu zuen Anatoly Karpovek berrogeita batgarren jokoan garaipen puntua jarri zuen arte.
  Partida xakearen historiako luzeena izan zen: berrogeita bat partida, eta oso burugogorra. Eta Yusupov-ek autoritatea eta errespetua irabazi zituen munduko txapeldunarekiko erresistentzia ezinezin gogor batekin.
  Eta Anatoly Karpovek Mikhail Botvinnik gainditu zuen sei aldiz munduko txapeldun bilakatuz.
  1990ean, Anatoly Karpov-ek munduko txapelketarako partida bat jokatu zuen berriro. Eta bere aurka Vishy Anand dago. Indiako xake jokalari gaztea. Hemezortzi urteko aldea. Karpovek berrogei urte izango ditu laster. Eta bere aurkariak hogeita bat urte ditu oraindik eta laster hogeita bi izango ditu. Nola gogorarazten dion Kasparov. Eta Ananden balorazioa ez da txarra. Eta txapelketetan garaipen handiak daude.
  Eta horrela hasten da borroka gogorra. Espero zen bezala, Anandekin izandako partida aparteko gertakaria izan zen. Eta liskar larria izango da bertan.
  Izan ere, hasieran Karpovek eta Anandek kolpeak trukatu zituzten. Orduan Karpovek aurrea hartu zuen... Hamaseigarren jokoan Anandek berdindu zuen... Hogeita zazpigarren jokoan bakarrik Krapov izan zen aurretik berriro... Gero Anandek markagailua berdindu zuen berriro hogeita hamabigarren jokoan... Berrogeita hamarreko partidan. lehen partida Karpovek aurrea hartu zuen berriro. Eta berrogeita zazpigarren bilera irabazi zuen, baina Anandek irabazi zuen berrogeita zortzigarrenean... Horren ostean, xakearen historian lehen aldiz, hiru hilabeterako etenaldia iragarri zen, partidaren historiako luzeena.
  Partidu honetan Anandek trebetasun handia erakutsi zuen defentsan. Eta errekor batek markatu zuen, eta munduko batek.
  Hiru hilabeteren buruan partida berriro hasi zen... Berrogeita bederatzigarren partidan berdindu ostean, Anandek berrogeita hamargarrena irabazi zuen. Eta berdindu egin zen markagailua... beste hamasei berdinketa etorri ziren, azkenean Karpovek hirurogeita zazpigarren partida irabazi zuen arte. Eta azkenean amaitu da superpartida.
  1992an, Anatoly Karpov Laskerren errekorra hausten saiatu zen munduko txapelketa irabazitako partida kopuruagatik. Eta Short ingelesa bere arerio bihurtu zen. Ez zen batere faboritotzat jotzen eta balorazio baxu samarra zuen.
  Baina Anatoly Karpovek bi partida galdu zituen kolpeen trukearen hasieran, markagailua bi puntukoa zen. Hamahirugarren partidan, Shortek markagailua lau eta bat igotzeko gai izan zen. Eta sentsazio bat zen jada. Hogeita laugarren jokoan, Shortek irabazi zuen berriro, eta markagailua bost batera eraman zuen. Eta orain Karpov-en hogeita zazpigarren zatia aldea murrizten ari da. Baina hogeita hamabigarren partidan, Shortek seigarren gola sartu du eta munduko txapeldun bihurtzen da. Aldi berean, puntuazio oso sinesgarriarekin -sei-bi! Hona hemen benetan sekulako partidua atera den.
  Baina FIDE arauen arabera, Karpovek errebantxarako eskubidea du. Gainera, partida sei garaipenetara doa, eta txapeldunarentzat ez dago handicapik.
  Eta mendekua eskatzen zuen, Shortren sentsazioa izan arren. Eta 1993an, errebantxa gertatzen da.
  Anatoly Karpovek irabazi zuen lehenik, gero galdu. Ondoren, hiru partida jarraian irabazi zituen. Gero beste partida bat... Markagailua bost bat bihurtu zen... Gero Shortek puntu bat atzera irabazi zuen... Baina hogeita zazpigarren jokoan, Anatoly Karpovek puntu bat irabazi zuen. Eta berriz ere garaipen ikaragarria. Eta markagailua sei-bikoa izan zen, baina jada Karpov-en alde.
  Eta horrela, Laskerren errekorra hautsi egiten da, oso polita da.
  1994an, Anatoly Karpov-en partida berria. Oraingoan bere aurkaria Gatta Kamsky da. Xake jokalaria gaztea da eta oso burugogorra. Adinaren aldea hogeita hiru urtekoa da. Eta esan beharra dago Karpovek arerio serioa duela.
  Partida ez zen oso ondo hasi Kamskyrentzat. Hogei partidaren ostean, markagailua bost izan zen: bat Karpov-en alde. Baina Kamskyk irabazi zuen hogeita bigarren partida, hogeita laugarrena eta hogeita seigarrena, markagailuan aldea murriztuz. Eta partida honetako partida guztiak denboraren kontrolarekin jokatu ziren. Karpovek hogeita zazpigarren partida irabazi zuen eta bederatzi aldiz munduko txapeldun izan zen. Xakearen historian emaitza nabarmena eta errekorra hausten duen emaitza da.
  Anatoly Evgenievichek esan zuen gutxienez hamar aldiz munduko txapeldun izan behar duzula sentsazio eta errekorra eta figura biribila izateko.
  Baina 1996an, Anand berriro borrokatu zen Anatoly Karpov-ekin. Oraingoan, indiarrak munduko baloraziorik altuena du. Eta goraka doa. Eta Anatoly Karpovek berrogeita bost urte ditu jada, eta denek gogoratzen dute duela sei urte nola borrokatu zuten. Borroka gogorra izango da.
  Lehen sei partidak borroka gogor batean jokatu ziren. Xakelariek bi partida irabazi zituzten bakoitzak... Ondoren, berdinketa sorta bat eta Anand-en garaipena hamahirugarren partidan. Orduan Vishyk irabazi zuen hamaseigarren partida... Eta hogeita laugarrena Sizilian... Hogeita zazpigarrenean, Karpovek aldea murriztu zuen... Baina hogeita hamabigarren partida Anandek irabazi zuen. Eta hogeita hamaseigarren partidan, indiarrak Karpoven defentsa hautsi eta hamalaugarren munduko txapeldun bihurtu zen.
  Partida sei eta hiruko emaitzarekin galdu ostean, Anatoly Karpovek mendekuan jokatzea erabaki zuen. Berria, oraingoan munduko txapelketarako hirugarren partida.
  Benetako xakearen historian Karpov-Kasparov konfrontazioa errekorrik handiena izan bazen, hemen dago Ananda-Karpova.
  Dagoeneko ehun eta hiru partida jokatu dira, tartean hirurogeita zazpi dueluko partida errekorra. Txapelketakoez gain. Eta gero mugarik gabeko hirugarren partida dago.
  Anatoly Karpov, noski, errebantxarako eskubideaz baliatzeko prest dago. Eta hemen berriro kapa eta sastakaia zaldun biren borroka.
  1997. urtea da - Karpovek berrogeita sei urte ditu. Eta ez da lan erraza partida bat mugarik gabe irabaztea. Baina irabazi egin behar duzu.
  Borroka kontu handiz hasi zen... Lehen zortzi partidak berdinketarekin amaitu ziren. Orduan Anandek irabazi zuen... Gero Vishyk hamazazpigarren partida irabazi zuen eta bi eta zeroko markagailuarekin aurrea hartu zuen... Hogeita hirugarren partidan garaipen gehiago.... Eta hogeita zazpigarren bileran bakarrik, Anatoly Karpovek markagailua hautsi zuen. Nolabait, hogeita zazpigarren jokoan, Anatoly Evgenievichek beti irabazten du. Eta hona hemen partida berriak... Anandek ez du presarik... Berrogeita batgarren partidan berrogeita zazpigarrenetik irabazten du. Eta Beltzak irabazteko puntua jartzen du berrogeita zortzigarrenean.
  Horrela amaitu zen partida, bi jenioen arteko hirugarren eta azken errekorra.
  Anatoly Karpovek aitortu du bere garaia igaro dela, eta pozik dago historiara bederatzi aldiz munduko txapeldun eta errekordun gisa kirol honetan sartu izana. Guztira, Karpov munduko txapeldun izan zen hogei urtez, Laskerren atzetik bigarren.
  Eta Garry Kasparov politikan interesatu zen. Kontseiluko kidea zen. Bere alderdia sortu zuen - "Errusia pentsatzen". 2000. urtean, Errusiako presidentetzarako aurkeztu zen eta azken postua lortu zuen. Eta handik gutxira politika aktiboa utzi zuen, Atzerri Ministerioan kargua jasota.
  Eta 1996az geroztik munduko txapeldun berria Vishy Anand da. Hinduak 2014ra arte eustea lortu zuen - hemezortzi urte - Laskerrek eta Karpovek baino ez zuten gehiago! Baina Anandek, bi urtean behin partidak jokatuz, Karpov gainditzeko gai izan zen partida kopuruaren eta txapelketaren aniztasunaren aldetik. Historiako hamar aldiz munduko txapelduna izatea eta munduko txapelketako hamahiru partida jokatuz.
  Carlesonek ordezkatu zuen arte.
  Munduaren historian izandako eragina nabarmena izan zen. Unibertsoa ezberdina delako, eta dena apur bat aldatzen delako. Garry Kasparovek Vladimir Jirinovski irabazi zion Estatuko Duman, eta, ondorioz, agintea galdu zuen. Eta 1995ean, Estatuko Dumarako hauteskundeak pasa ziren Alderdi Liberal Demokratikoaren ordez - KRO. Eta asko aldatu zen. Batez ere Yeltsin inputatzeko bozketan. Estatu Duma honetan nahikoa boto egon ziren, eta inpugnazioa egin zen. Jeltsinek alde egin zuen eta Yevgeny Primakov bere oinordekoa izan zen. Eta Vladimir Putinen fenomenoa ez zen gertatu. Putinek berak utzi zuen FSBko zuzendari kargua
  negozioetan sartu. Baina ez zuen horretan arrakasta handirik izan. Eta horrela funtzionario ezezaguna izaten jarraitu zuen.
  Yevgeny Primakovek bi agintaldi egin zituen presidente gisa eta 2008an Luzhkovi eman zion tronua. 2016ra arte gobernatu zuen. Bi agintaldi ere, eta haren ondoren Gennady Zyuganov presidente bihurtu zen. Errusiako politika lasaiagoa zen, Amerika ez zen jazarpenik jasan... Ukrainan, Yanukovitxek bi agintaldi bete zituen eta 2020an Poroxenko milioidunaren aurka galdu zuen. Vitali Klitschkok benetako historia baino apur bat luzeago jokatu zuen... Stevensonek irabaziko du, eta beste hiru boxeolari, Alexander Povetkin barne. Eta 2016an bakarrik alde egin zuen, brontzezko bonbardatzaile batekin borrokatzeari uko egin zion.
  Wladimir Klitschko zertxobait arrakastatsuago jokatu zuen. Tyson Fury garaitu zuen, eta gero Glazkov, eta Brown. Baina hala ere, berrogeita bat urte zituela, Anthony Joshua galdu zuen. Baina gai izan zen Joe Louisen errekorra gainditzeko. Eta hori ere bere lorpen nabarmena da kirolean.
  Krimeak Ukrainaren parte izaten jarraitzen zuen. Mundua lasaiagoa eta baketsuagoa da. ISIS ez zen agertu. Irailaren 11n ez zen eraso terroristarik izan. Talibanek azkenean iparraldeko aliantza garaitu eta Afganistango kontrola hartu zuten. Eta orain bakea dago. Lukashenka, 2006an bi agintaldi egin zituen, konstituzioaren arabera, ohorezko pentsio batean sartu zen. Eta Sidorsky lehen ministro ohia presidente bihurtu zen. Eta, gainera, bi agintaldi egin zituen eta 2016an Korotkevich-i eskumena eman zion.
  Dena historia errealean baino hobeto atera zen. Munduan, koronavirusaren infekzioa ere ez zen lehertu. Eta, zalantzarik gabe, lorpen ona da.
  Bobby Fischerren xake ibilbideak beste buelta bat hartu zuen. Xake munstroak, 1992an Spassky-n irabazi ostean, Ljubojevicen partida bat hartu eta jokatu zuen. Estilo suntsitzaileagoan garaitu zuen. Gero, Korchnoi garaitu zuen... Ivantxukekin ere jokatu zuen, oraingoan berdinketa batean. Eta 1999an Karpov-ekin partida bat jokatu zuen hamar garaipen arte. Kuota handi batekin.
  Munduko tituluagatik ez bada ere, sekulako interesa piztu zuen partida honek.
  Bobby Fischer-ek irabazi zuen lehen partida... Gero hamar berdinketa sorta bat eta Karpov garaitu zuen erantzuna... Gero beste berdinketa sorta bat... Fischer-ek hogeita laugarren partida irabazi zuen arte, eta Karpov-ek hogeita zazpigarrena irabazi zuen arte. Orduan Fischer irabazi zuen hogeita hamabigarren partidatik. Karpovek berrogeita batgarrena irabazi zuen.
  Gero, kolpeak trukatu zituzten berrogeita zazpigarren eta berrogeita zortzigarren zatietan. Eta puntuazioa bost-bost bihurtu zen... Ondoren, bi xakeko beteranoek hiru hilabetez atseden hartu zuten. Prestatu borrokan jarraitzeko. Eta benetan posible da hirurogeita zazpi partida errekorra gainditzea Anandekin partida honetan.
  Eta partidaren kuota ere errekorra da. Ehun milioi dolar... Eta, jakina, hiri ezberdinetako partida luzea da errentagarriena. Hala, Bobby Fischer-ek itxaropenak betetzen ditu koniko hau edo beste botaz. Eta eskandaluak antolatzen noizean behin.
  Edo kaskoan sartuko da, edo karpovek psikikoak erabiltzea leporatuko diote. Eta gero beste modu askotan. Eta ispiluzko betaurrekoak jarri zituen, begirada hipnotiko baten beldur.
  Berrogeita bederatzigarren sorta ez zen salbuespena izan. Fisher, Santa Claus mozorroa jantzita, opariak banatzen hasi zen. Eta nahiko barregarria zirudien. Partida berdinduta amaitu zen... Gero beste hamabi berdinketa...
  Hirurogeita bigarren jokoan, Fischer berriro E-2 - E 4 mugimendura itzuli zen, eta Karpovek Karo-Kan aukeratu zuen berriro. Fischerrek erasorako bultzada bat aurkitzea lortu zuen eta abantaila lortu zuen. Partidak ia ehun mugimendu iraun zuen, Karpovek itxaropenik gabeko posizioan dimisioa eman zuen arte... Hirurogeita zazpigarren partidan, Anatoly Karpovek markagailua berdintzea lortu zuen. Gero, hirurogeita zortzigarren partidatik aurrera, Karpov eta Anand-en aurreko errekorra hautsi zen ... Eta xake partiden historiako hogei berdinketen serierik luzeena luzatu zen. Bobby Fischer-ek laurogeita zortzigarren jokoan irabazi eta aurrea hartu zuen arte. Sei-zazpikoa izan zen markagailua... Eta berriro laurogeita hamasei partida eta beste hiru hilabeteko atsedenaldia, berdinketa sorta bat. Xakearen historiako partidarik luzeena telebistan jaso zuten. Eta txiste asko sortu zituen. Adibidez, Fischer-Karpov partidako jokoen zerrenda osoa kargatu zenean, erlojua aldatu behar izan zen - liburu pila beste ordu-eremu batera joan zen.
  Partidua berriro hasi zen... Fischerrek berriro irabazi zuen 100. jokoan, markagailua sei-zortzikoa izan zen Fischerren alde. Eta hau larria da. Baina Karpovek harri bati bezala eusten jarraitu zuen. Eta 111. jokoan, aldea murriztea lortu zuen... Gero berdinketa sorta bat... Eta Karpovek 131. partida irabazi zuen, markagailua berdinduz. Gero ehun eta berrogeita lau partida berdindu ziren. Eta berriro hiru hilabeteko atsedenaldia... Partida hain luzea, eta markagailua zortzi-zortzikoa da oraindik. Eta orain, hiru hilabete geroago, itzuli da. Munduko historiako xake partidarik luzeena.
  Eta hau oso larria da. Eta nahiko fresko eta solemne. Eta indar kolosala lorpenak ikusgai.
  Eta orain munduko txapelketarako partidari hasiera ematen zaio... Fischerek txantxetan ere esan zuen batzuek ez zutela konfrontazio honen amaiera ikusteko biziko. Eta borroka oso esanguratsua izan zen.
  Berdinketa sorta berria xakearen historiako luzeena izan zen, partida honen aurreko lorpena blokeatuz. Eta ehun eta hirurogeita bat jokoan bakarrik irabazi zuen Anatoly Karpovek. Urrats bakarra falta zen emateko. Baina ehun eta laurogeita hamabigarren jokoan, Bobby Fischer-ek beste garaipen bat lortu zuen amaiera aldera eta markagailua bederatzi - bederatzi! Eta berriro hiru hilabeteko etenaldia.
  Eta historiako partidarik luzeena lehen garaipenera arte iraun zuen.
  Eta, oro har, super - eta hiper! Filmetan bezala! Eta ezer ez da konparatzen!
  Oraingoan Fischer eta Karpovek partidako bosgarren zatia jokatu zuten Moskun. Eta figuratiboki esan behar da - super! Eta jokoa oso zoragarria eta borrokalaria da.
  Munduko Txapelketako partidari ekin zaio berriro. Zehatzago esanda, ehun milioi dolarreko partida bat besterik ez, munduko errekorrik handiena. Eta presio handiarekin joan zen.
  Zehatzago esanda, zozketa sorta bat etorri zen berriro. Xakearen historiako serierik handiena. Berrogeita zazpi alderdi. Horietan borrokarik egon ez zenik esan ezin den arren. Eta Bobby Fischer eta Anatoly Karpov behin baino gehiagotan porrota zorian egon ziren.
  Baina berrogeita zazpi berdinketa. Borroka gogorra - konpromisorik txikiena gabe. Inongo errukirik gabe. Eta aldi berean odolik gabe eta alde baten edo bestearen garaipenik gabe. Baina hemen dator partida honetako azken berrehun eta berrogeigarren partida. Orduan, hiru hilabeteko atsedenaldia posible da. Bakarrik, non izango da segida? Partiduarekiko interesa beti handia da, eta jende asko dago antolatu nahi duena.
  Askok ikuskizun honen jarraipena nahi dute, hau super maratoia da. Eta partidu zoragarri hau, imitaezina. Super bihurtu berri dena.
  Baina Bobby Fischer-ek beste plan batzuk ditu. Argi dago ez duela Karpov berriro borrokatu nahi.
  Eta bere azken joko zurian, amaiera emateko prest dago. Eta zer? Zorte on borrokalari!
  Bobby Fischer-ek Karpov-en aurkako plan berri bat egin zuen. Bai, E - Bi - E lau mugimendua dagoeneko ahaztuta dago berriro. Eta orain aukera Karpov-ena da. Ate irekietatik kendu eta ia denbora guztian itxita jolasten, Anatoly Karpov pentsatzen hasi zen. Caro-Kann jokatu nahi nuen... Bere koroaren defentsa eta C-peoia hartu zuen. Baina bi lauki mugitu zituen. Izan dadila Siziliako Defentsa eta benetako borroka bat... Ea benetako borroka-trumoia Moskuko partidaren azken zatian.
  Bobby Fischer-ek eskuak pozik igurzten ditu. Oso plan originala egin zuen. Gaztelurik egin gabe, erregearen peoia borrokara botatzen hasi zen, etsipenez aurrera bultzatuz.
  Anatoly Karpovek onartu zuen erronka hori. Eta borrokarako ere prest zegoen. Fischerren jokoak posizioaren aurkakoa iruditu arren.
  Bi aurkariak oso gogor borrokatu ziren. Fischerek espazioan abantaila lortu zuen. Eta peoi bat sakrifikatuz eraso indartsu bat garatzeko. Anatoly Karpovek, denbora arazoak zituela, hainbat akats egin zituen eta xake matea lortu zuen. Beraz, diru handia lortzeko partida oso modu eraginkorrean amaitu zen. Berrehun eta berrogei partida iraun zuen eta xake mundu osoaren historiako errekorra izan zen. Eta beharbada, oro har, kirol eta gizateriaren munduko partidarik luzeena.
  Hori benetan borroka bat izan zen... Eta borroka da behar duzuna!
  Fischer eta Karpov kirol guztien historian sartu ziren lehiaketarik luzeenarekin. Eta kirol munduko kuota handienetakoa. Boxeolari profesionalek bakarrik lor zezaketen gehiago, eta garai hartan ez zegoen halako kuotarik haien artean.
  Bobby Fischer-ek sariaren bi heren jaso zituen irabazle gisa. Eta Anatoly Karpovek heren batekin bere aurreko partidetan baino gehiago irabazi zuen. Eta, noski, gozatzen du. Horren ostean, Bobby Fischer-ek ez zuen gehiago eman, eta laster hil zen. Anatoly Karpov noizean behin jokatu zuen, baina arrakasta handirik gabe. Hala ere, Kasparovekin bildu ziren 2010ean. Harryk aspaldi ez zuen jokatu eta entrenatu egin da. Baina Anatoly Karpov ere zahartu zen.
  Beraz, aukerak gutxi gorabehera berdinak ziren.
  Partida sei garaipenera igo zen... Mugagabea ere bai eta diru askoren truke. Fischerrekin baino xumeago bada ere.
  Hasieran, Kasparov-ekin izandako borrokatik azken hogeita bost urteotan asko jokatu duen Anatoly Karpov, eta, ondorioz, aurrea hartu zuen.
  Lehen bederatzi partiden ostean, markagailua hiru - zero izan zen Karpov-en alde. Anatoly Evgenievichek irabazi zuen lehen partida. Garry Kasparov, beltzez jokatzen, berehala hasi zen sakrifikatzen eta konplikazioetara joaten. Eta lehen partidan sorpresa asko egon ziren. Karpovek lehen mugimendua egin zuen - E-bi - E - lau, eta hori arraroa zen bere praktikan. Eta Garry Kasparovek hasieran onartu eta uko egin zion Siziliako Defentsa, eta guztiz bitxikeriaz mugitzen hasi zen. Lehenik eta behin, F-peoia borrokara bota zuen, gero zaldunarekin jokatu zuen, eta berriro, Karpov-en mugimenduari erantzunez, aldameneko peoia bota zuen. Eta gero Karpovek beste bat hartu zuen. Garry Kasparovek tempo bat irabazi zuen arren, bi peoi behera eta errege ahul batekin geratu zen.
  Hau izan zen Kasparoven jatorrizko apustua. Horrek aukera ematen zuen kasu horretan konplikazioak izateko. Baina harentzat ordaina bi peoi zen eta erregearen posizio ez oso segurua. Eta Beltzaren tempo bat ez da nahikoa irabazteko. Eta zuriak abantaila handia dauka erdigunean. Karpovek, noski, bere abantaila bihurtu zuen. Eta Kasparovek galdu egin zuen... Gero, berdinketak eta Karpov-ek zuri irabazi zituen zazpigarren eta bederatzigarren partidetan.
  Historia errepikatzen ari zela zirudien, baina Siziliako Defentsako hamahirugarren partidan, Kasparovek berritasun bat aplikatu zuen eta joko zuzenagoa jokatu zuen. Eta puntuazioa bustitzea lortu zuen azken finean... Eta hamaseigarren zatiak ere tartea itxi zuen. Egia da, hamazazpigarrenean Karpovek aldea berriro bi puntutara handitzea lortu zuen. Eta hogeita zazpigarren partidarako, markagailua bi eta bost izan zen. Eta hori jada larria da. Anatoly Karpovek hogeita hamaikagarren partida irabazi nahi zuela zirudien, azken aldian bezala. Baina oraingoan ez zuen funtzionatu. Eta Kasparovek hogeita hamabigarren partida irabazi zuen. Gainera, partidak berrogeita zazpigarren partidara arte iraun zuen, Karpov nekatuak eta jada edadetuak bota zuena. Eta berrogeita zortzigarrena, non Garry Kimovichek, loalditik esnatu ondoren, markagailua berdindu zuen.
  Gero hiru hilabeteko atsedenaldia izan zen... Anatoly Karpovek atseden hartu zuen, eta hemen daude Harryrekin borroka latz batean. Anatolyk zuria egiten du. Eta Karpovek Retiren inaugurazioa aukeratzen du. Inoiz jokatu ez den zerbait. Kasparov ere kanonetik kanpo jokatzen saiatzen da. Eta postu zaila lortzen du... Jokoa luze luzatu zen. Harryk zehaztasun handiz zuzendu zuen defentsa. Eta hirurehun mugimendu baino gehiagoren ostean, berdinketa lortu zuen. Honen ostean hemezortzi berdinketa izan ziren, lehen partidako adierazlea gaindituz... Eta azkenik, joko zurian, Harryk Caro-Kannen defentsa apurtzea lortu zuen. Bi irudi eman zituen. Egia bat ia berehala jokatu zen. Orduan erregearen aurkako erasoa etorri zen. Azkenean, xake matea Anatoly Karpov. Eta azkenean mendeku konbentzigarria lortu zuen. Marjina minimoarekin bada ere, puntu batez, lehorra galdu aurretik. Baina hala ere, mende laurden baten ondoren, Garry Kasparovek mendekua hartu zuen. Eta bere autoritatea oso altua da.
  Garry Kasparoven garaipenak Anatoly Karpov ere erronka egitera bultzatu zuen Korchnoi. Eta, noski, sei garaipen arteko partida baterako kuota paregabea eskaini zuten babesleak zeuden. Korchnoi Karpov baino hogei urte zaharragoa da. Baina oso ondo jokatzen du adin handia izan arren. Eta ausardiaz mendekua eskaintzen du. Eta 2013an, sei garaipen arteko partida oso interesgarri berri bat jokatu zen.
  Viktor Korchnoi vs Anatoly Karpov. Eta bikaina da! Partida New Yorken izan zen.
  Borroka gogorra hasi zen lehen partidatik. Karpov E bi eta E laurekin hasi zen. Korchnoik ezustean jokatu zuen Karpoven defentsa gogokoena: Caro-Kann. Eta kontua azkar berdindu zen. Orduan Korchnoi etorri zen. Lehen hamabi partidak berdinketarekin amaitu ziren. Eta gero Viktor Korchnoik Siziliako Defentsa eta Naidroff Variation jokatu zituen hamahirugarren jokoan. Eta ondorioz, borroka zorrotzean, garaipen sinesgarria lortzea lortu zuen Korchnoiri. Biktima askorekin elkarrekiko borroka izan zen, eta eraso ederra.
  Hamaseigarren partidan, eta zuriarekin ere, Korchnoik irabazi zuen berriro, eta bi puntura handitu zuen aldea eta abantaila. Kontuan izanda Korchnoik laurogeita bi urte dituela, orduan bai, xake jokalari bikaina da! Eta hogeita laugarren partidan, Korchnoik garaipen bat ospatu zuen: markagailua hirukoa zen bere alde, eta bazirudien sentsazio bat izango zela, eta garaipen borobila beteranoarentzat. Baina Karpovek, hogeita zazpigarren partida irabazita, bere buruko oreka berdina berreskuratzea lortu zuen. Gero, hogeita hamaikagarren partidan irabazi zuen zuriarekin. Eta 32. jokoan, ustekabean Siziliako Defentsa eta Dragoi Bariazioa aplikatu zituen irekiera irekian.
  Karpovek normalean Dragon Variation irabazten zuela Zuriarekin jokatzen, erabaki hori ustekabekoa izan behar da. Eta Karpovek borroka gogor batean ekimena bereganatu eta bikote dotore bat emateko gai izan zen.
  Markagailua nahiko azkar argitu zen. Baina Anatoly Karpovek bere jarduera galdu zuen berriro eta zozketa serie luze bat luzatu zen. Berrogeita zortzi partida amaitu eta hiru hilabeteko atsedenaldia iritsi zen arte.
  Zale asko ez zeuden pozik bi borrokalariek borrokarako gogo handiegirik ez zutelako.
  Baina atsedenaldiaren ostean, borroka berriro... Korchnoi arazoak eskatzeko arrisku gehiago hartzen hasi zen. Eta berrogeita hamaikagarren partidan, garaipen bera lortu zuen.
  Eta berriro aurrea hartu zuen... Baina berrogeita hamahirugarrenean Korchnoik gehiegi sakrifikatu eta urrutira joan zen eta garaitua izan zen. Markagailua berdindu zen... Gero berdinketa sorta bat... Bi xake jokalariak pasiboki portatu ziren. Eta laurogeita hamargarren jokoan bakarrik irabazi zuen Karpovek azkenean. Markagailua lau-boskoa izan zen. Eta hau larria da. Laurogeita hamasei partidaren ostean berriro hiru hilabeterako etenaldia izan zen.
  Korchnoi-Karpov partida oso gogorra izan zen. Atsedenaldiaren ostean, partida berriro hasi zen. 101. topaketan, Herensugea izan zen berriro, baina oraingoan Korchnoik bultzada bat zeukan gordeta. Eta horrela lortu zuen ekimena. Eta errege beltzaren aurkako eraso ezinezkoa garatu ahal izan zuen.
  Berriz etorri zen berdinketen garaia. Markagailua bost-bost izan zen. Baina hala ere, azken partida, ziklo honetako ehun eta berrogeita lau, erabakigarria suertatu zen.
  Karpov E-bi-E-lau-ra itzuli zen. Eta Korchnoik proposatutako aldaera irekian, ustekabean Erregearen Ganbitoa aplikatu zuen. Korchnoiren pertsonaia ezagututa, Karpovek uste zuen jarraipen printzipiorik handiena aukeratuko zuela eta gambita onartuko zuela. Baina horretarako zeukan gordeta - berritasun sendoa. Eta borroka gogor eta oldarkorra hasi zen. Eta errege beltzaren aurkako erasoa oso indartsua izan zen. Ondorioz, piezarik gabe geratu zen Korchnoik. Baina beste berrogeita bost jokaldietarako etsi-etsian borrokatu zen xake-materaino.
  Beraz, Karpov mendekua hartzeko saiakera ez zen gertatu. Baina, bestalde, Korchnoik diru asko irabazi zuen, eta errespetua irabazi zuen bere konpromisorik gabeko borrokagatik.
  Baina orduan Anand-ek munduko txapeldun izateari utzi zion eta 2020an Anatoly Karpov-ek berriro jokatu zuen bere arteko munduko txapelketako partida, hamar garaipen arte, baina berrogeita zortzi partidako mugarekin. Ordurako Anatoly Karpov desagertu egin zen azkenean, eta Vishy Anand oraindik indartsu eta sasoi bikainean zegoen. Partida Moskun izan zen. Aurten ez zegoen koronavirusik eta dena nahiko ona izan zen.
  Agian Karpov-entzat ez... Vishy Anand-ek dueloa nagusitu zuen eta partidaz partida irabazi zuen... Oraingoan Anatoly Karpov-ek ez zuen erresistentzia burugogorrik jarri eta, zuriarekin hogeita laugarren duelua galduta, hamar-zeroko emaitzarekin amaitu zuen lehia. Anand-en alde. Partida honetan, Karpovek Dragon hiru aldiz saiatu zen Beltzez eta horrekin jokatu zuen. Eta borroka gol bakarrera joan zen. Zuriarekin hamaseigarren partidan bakarrik lortu zituen Karpovek irabazteko aukerak, baina berriro galdu zituen.
  Beraz, ezin izan da kontua garbitu...
  Anatoly Karpovek esan zuen jada bere papera jokatu zuela eta ... politika serioago hartu nahi zuela. Bereziki, Zyuganov-ek, mugatzailea bi epe eta lau urtetan bertan behera utzi gabe, zeroratze bera hartu zuen. Horrek haserre handia eragin zuen gizartean. Jeltsin, Primakov eta Luzhkov bi terminotara mugatu zirela gogoratu zuten. Zergatik erabaki zuen Gennadi Andreevitxek bere buruaren salbuespena egitea? Gainera, Genka ez da haiek baino gazteagoa. Hala ere, Biden bera baino zaharragoa dela aipatu du Zyuganov. Adibide txar batek errepikatzea merezi ez duen arren. Baina Gena boterearen zalea besterik ez da. Eta ez du alde egin nahi.
  Eta Anatoly Karpovek presidente izateko aurkeztea erabaki zuen. Eta boterera eraman zuen tanke bat bezala. Dena den, Zyuganov baino gazteagoa da, eta hogei urtez munduko xake txapelduna izan zen.
  Eta orain, 2024an Errusiako presidentetzarako hauteskundeetan, Gennady Andreevich Zyuganov hirugarren agintaldirako aurkezten da. Laurogei urte baditu ere. Errusiako historiako presidente eta agintari zaharrena. Luzhkov eta Primakov gainditu zituen. Eta presidenteak hirugarren agintaldirako igotzen du oraindik. Eta nork behar du? Konstituzioari pare bat zuzenketa egin zizkion, besteak beste, gutxieneko soldata eta pentsioa ez zirela bizi soldata baino txikiagoa izan. Eta bere epeak bertan behera utzi zituen. Hirugarrenean bere burua igotzen da.
  Eta hauteskundeak ez dira demokratikoak. Estatuko Dumako alderdiek presidentea izendatu dezakete eta horrela. Baina gainerakoan, hilero bi milioi sinadura bildu.
  Tira, Zyuganov-ek hartu zuen eta burua sartu zuen hirugarren agintaldirako presidentetzara. Baina Anatoly Karpov borrokara joan zen. Eta bi milioi sinadura biltzea lortu zuen. Zhirinovsky berriro LDPRtik korrika ari da. Egia da, Yablokotik beste bat agertu da jada, gazteagoa. Patronimiatik aurrera ere gazteak. Eta beste multimilionario gazte bat, eta Anatoly Karpov.
  Errusiako ekonomia geldirik dago. Eta Gennady Zyuganov ia denak molestatzen zituen. Beraz, hauteskundeen emaitza ez dago argi. Egia da, egungo presidenteak aurrerapen handia duela administrazio baliabideetan. Eta noski kontrolatutako hedabideak. Baina hori, noski, ez da nahikoa lehen itzulitik konfiantzaz irabazteko. Nahikoa izan daitekeen arren. Lehiakideak ez dira oso indartsuak. "Aberria - Errusia osoa"-tik bakarrik, arerioa Krasnodar Lurraldeko gobernadore serioa eta negozio-exekutibo oso indartsua da, eta aldi berean gaztea. Tira, Zhirinovsky pailazo zahar bat besterik ez da. Eta Yablokok ez zuen inoiz asko bildu. Milionarioak ere ez du gehiegi lortuko, batez ere judua denez. Zer gertatzen da Anatoly Karpov? Lehen ezustekoa izan zen bi milioi sinadura biltzea lortu zuela. Bigarrena, munduko xake txapeldun ohia Interneten hainbat inkestetan portzentaje sendoak irabazten hasi zela. Eta guztiontzat sorpresa izan zen.
  Eta orduan Anatoly Karpovek ustekabean bigarren postua lortu zuen hauteskunde kanpainan.
  Eta sentsazio txiki bat bihurtu zen. Edo agian ez hain txikia. Gero, are gogorragoa. Zyuganov, jada zaharra, hegazkinaren pasabidearekin estropezu egin zuen. Eta bere balorazioa behera egiten hasi zen. Eta ekonomiak okerrera egin zuen. Eta denak nekatuta daude boterean dagoen Alderdi Komunistaz.
  Laburbilduz, Anatoly Karpov, oraindik sasoi fisiko onean dagoena, gehitzen hasi zen. Eta bere balorazioa azkar hazi zen. Eta lehen itzulian sentsazioa izan zen. Zyuganovek mugimenduan irabazteaz gain, ehuneko hiru baino ez zuen irabazi Anatoly Karpov. Eta, zalantzarik gabe, sentsazio handia da. Eta borroka oso gogorra izango da. Zhirinovskyk, noski, gobernuko alderdiari eta Ziuganov-i onartzen zituen. Hemen, hirugarren postua lortu zuen Aberriaren ordezkariak ustekabean lagundu zuen Karpov. Milionaria bosgarren postuan dago, Anatoly Karpoventzat ere. Eta oso polita da.
  Eta orain hauteskundeak eta bigarren itzulia. Eta berriro sentsazio bat. Anatoly Karpovek Gennady Zyuganov garaitu du. Abantaila txikia izan dadila, baina hala ere. Lehen aldiz, kargudun presidente batek galdu zuen. Eta noski hau magnitude handiko sentsazioa da.
  Mendebaldean, Anatoly Karpov-en garaipena goraipatu zuten. Eta oso bortitza. Pentsamendu berriei buruz hitz egin zuten, eta mundu osoan komunismoaren garaia eta poza eta zoriontasuna laster etorriko direla. Eta laster zoragarria izango da zein atsegina den mundu osoan bizitzea...
  Anatoly Karpovek esan zuen Errusiak egin behar duen lehen gauza NATOn eta Europar Batasunean sartzea dela. Eta oso lorpen polita eta nabarmena izango da. Eta laster herri zuri guztien batasuna izango dela. Emakume beltz bat Estatu Batuetako presidente berria bihurtu da. Eta hau ere urrats progresiboa izan zen. Eta mundu mailako senidetasunerako bidea.
  Eta Vladimir Vladimirovich Putin, berriz, isilean hil zen kartzelako ospitale batean. Lapurreta eta iruzur fiskalagatik espetxeratu zuten. Horrela geratu zen mundua...
  Eta Anatoly Karpovek irabazi zuen Garry Kasparoven aurka 1984ko partidako hogeita hamaikagarren partida. Horrelako mirariak gertatzen ari dira mundu honetan...
  Bai, buka dadila laster Vladimir Putinen aroa.
  
  MAINSTEIN-EN KONTRA GERRA ETA IRAULKETA
  1943ko azaroan, Mainsteinen kontraerasoan, tropa sobietarrak gutxitu zituenean, alemaniarrek gehiago lortu ahal izan zuten. Eta dena, Stalinek Zhitomir kosta ahala kosta mantentzeko agindua eman zuelako, eta defentsara joatea debekatu zuelako. Ondorioz, alemaniarrek Kiev berriro harrapatu, eta sobietar unitateak inguratu eta gero suntsitu ahal izan zituzten. Gainera, eguraldia lehorra egin zuen, eta alemaniarrek jada ugariagoak ziren Tigre eta Panterak modu eraginkorragoan erabili ahal izan zituzten. Ondorioz, sobietar tropek porrot izugarria jasan zuten.
  Stalinek, berriz, indar berriak bota zituen borrokara. Unitate sobietarrek Dnieper zeharkatu zuten. Baina ez zeuden prest, baina naziak taldekatu egin ziren. Eta oso trebeziaz zapaldu zituen unitate sobietarrak. Urtarrilean, borroka Dnieperrentzat izan zen, eta sobietar tropak kopuru handitan transferitu ziren. Baina Leningrado ondoko Armada Gorriaren ofentsiba atzera bota eta bere odolean ito zuen. Arrazoia da indarren zati bat Dnieperra eraman zutela eta modu eraginkorrean erabili zela.
  Laburbilduz, alemaniarrek neguan eutsi eta porrota saihestu ahal izan zuten. Lehen lerroa egonkortu da. Stalin oraindik burugogor saiatu zen Dnieper sartzen, baina ez zuen lortu.
  Naziek urrats batzuk eman zituzten. Bereziki, erabateko gerrarako eta lanaren erabilerarako neurriak. Hirugarren Reich-en armen ekoizpena gero eta handiagoa zen. Jet hegazkinak eta FAA misilak ere agertu ziren. Oso eraginkorra ez bada ere...
  Armada Gorriak ezin izan zuen inoiz Dnieperren Fritz-en defentsa gainditzeko. Stalinek, Amerika eta Britainia Handia Europara lehenago etor zitezkeela kezkatuta, zaldunaren mugimendua egin zuen: sei hilabeterako tregua eskaini zion Hitlerri. Fuhrer-ak baiezkoa eman zuen, baina gerrillaren amaieraren menpe.
  Stalinek ere baiezkoa eman zuen. Eta 1944ko maiatzaren 1ean barealdia izan zen ekialdeko frontean.
  Aliatuak oraindik Normandian lehorreratzen saiatu ziren. Baina oraingoan saiakerak porrot izugarri batean amaitu zuen. Eta presoek bakarrik milioi bat soldadu amerikar eta britainiar galtzea izugarrizko hondamendia da. Udako porrotaren ostean, Alemaniako erasoaldia Italian joan zen. Horrek, gainera, aliatuen porrota ekarri zuen eta lehenik Napoli, eta gero Sizilia, harrapatzea ekarri zuen.
  1944ko azaroaren 1ean armistizioa amaitu zenerako, alemaniarrek erabat berreskuratu zuten mendebaldeko Europaren kontrola. Baldintza horietan, Stalinek tregua beste sei hilabetez luzatzea eskaini zuen... Hitlerrek baiezkoa eman zuen. Britainia Handian misil balistikoek eta Arado klaseko hegazkin-hegazkinek jo zuten. Airean, alemaniarrek Focke-Wulf TA-152aren ordez erabilera anitzeko hegazkin bat jaurti zuten serie batean. Oso eraginkorra izan zena. Eta onena zentzu guztietan. Bai, eta XE-162-ak bere hegaldiaren ezaugarri onenak eta eraginkortasun izugarria erakutsi zituen gerran.
  Eta plus Hirugarren Reich-eko itsaspeko flota esan nahi du. Horrek oso modu eraginkorrean ito zituen faxismoaren etsai guztiak. Eta bereziki pertsona batentzako miniaturazko itsaspekoak. Haiek modu eraginkorrean lortu zituzten bai Estatu Batuak eta bai Britainia Handia.
  Roosevelt AEBetako presidentea hil ostean, Truman presidente berriak berehala eskaini zion Hitlerri tregua eta presoen trukea. Honekin onartu zuen Fuhrer-ak. Eta 1945eko maiatzaren 1etik Alemaniarekin izandako aliatuek gerraren etetea amaitu zuten hiru urteko epean. Gerrako presoen trukea izan zen, eta harreman ekonomikoak berrezartzea. Baina ekialdeko frontean, gerra indarberrituta hasi zen berriro. 1945eko ekainaren 22an, naziek erasoaldia hasi zuten erdigunean. Lehen aldiz, belaunaldi berriko E-100 tankeek eta E-10 eta E-25 kanoi autopropulsatuek parte hartu zuten guduetan. E-50 tankea garatzen ari zen oraindik. Baina Panther-2 seriean dorre txikiago batekin eta silueta baxu batekin agertu zen 900 zaldiko motor batekin eta berrogeita hamar tonako pisuarekin. Jada freskoa zegoen. "Panther"-2 eta "Panther" F ibilgailu alemaniar berriak hobeto babestuta eta armatuta zeuden.
  E serieko kanoi autopropultsatuak bezala... Eta belaunaldi berriko jet-hegazkinak. Eta erdialdeko Armada Gorriak hondoratu egin zuen... Alemaniarrek hainbat defentsa-lerro apurtu ahal izan zituzten. Baina gero oraindik gelditu ziren. SU-100ak guduetan parte hartu zuen. Hala ere, nahiko ahul zeuden E-100aren aurka. Smolensk ia erabat inguratu ahal izan zuten alemaniarrek, baina hiriak berak ezin eutsi zion.
  Stalinek hiltzeko agindua eman zuen. Alemaniarrak erdi-erdian loturik daude. SESBek berrehun dibisio izan zituen hemen eta posizioak izan zituen. Hala ere, naziek nagusitasun nabaria dute eraso fusilen kalitatean, eta airean jet-motorrekin.
  Zeruan Luftwaffek bereganatu zuen nagusitasuna. Hegazkinen ekoizpenari dagokionez, SESBeko Hirugarren Reich-ak harrapatu zuen, eta nabarmen gainditu zuen kalitatean. Batez ere eredu erreaktiboetan. XE-262 X aurreratuago baten airean agertzea, hego miztunekin, benetako harridura izan zen pilotu sobietarrentzat. Makina honek orduko 1100 kilometrotik gorako abiadura zuen eta 30 mm-ko bost hegazkin kanoi. Noski, sobietar hegazkinek ezin izan zioten horri aurre egin. Baita harrapatzeko ezinezkoak diren hegazkin-hegazkinak ere.
  Alemaniarrak 1945eko udazkenean gelditu ziren. Eta Armada Gorria berriz ere aurrera egiten saiatu zen. Baina defentsa indartsu batekin egin nuen topo. Fritzek oso kanoi autopropulsatu onak zituen E serieko. Eta udazkenean, E-50aren lehen aldaketa agertu zen. Kotxea Tiger-2-ren antzekoa zen, baina 200 mm-ko aurrealdea eta 100 mm-ko alboak dituen dorre txikiagoa eta estuagoa zuen. Alboak zertxobait lodiagoak zituen: 100 mm eta 150 mm-ko kopeta malda handien azpian. Beheko karroza ere arinagoa eta perfektuagoa zen. Eta motorra eta transmisioa bloke batean kokatuta zeuden, eta horrek autoaren altuera murriztu zuen eta biraderan gorde zen. Pistola luzeagoa eta 100 EL eta 88 mm kalibrekoa zen.
  E-50 izena zuen: "Panther" -3. Bere pisua hirurogei tonatik gorakoa zen, baina 1200 zaldiko motorrak hori konpentsatu zuen. "Panther" -3 Alemaniako tanke nagusia bihurtuko zen - masiboena. SESBek serieko T-34-85 garrantzitsuena dauka oraindik, Alemaniakotik hurbil ere ez zegoena. Eta IS-3 eta gero IS-4 lote txikietan ekoizten dira.
  Negua pareko borrokan igaro zen - alemaniarrek sobietar erasoaldia baztertu zuten.
  Baina haiek ere ez zuten aurrerapenik egin.
  Berrogeita seigarren urteko udaberrian, alemaniar tropen ofentsiba hasi zen, Smolensk eskualdean. Borrokak oso gogorrak izan ziren bertan.
  Lehen aldiz, Gerdako tankeen tripulazioak parte hartu zuen guduan. Maiatzaren 20an borrokan sartu ziren eta "Tiger" -4 lehen tanke esperimentalean borrokatu zuten. Hirurogeita hamar tonako makina honek 250 mm-ko aurrealdeko blindajea eta 170 mm-ko alboko blindajea zituen, bi metro baino gutxiagoko altuerarekin. Eta 105 mm-ko pistola batekin 100 EL-ko kanoi luzearekin. "Tiger" -4 zero serieko 1500 zaldiko motor batekin - gas turbina. Eta zaila da halako auto bat edozein angelutik hartzea.
  
  Gerdak bere oin biluzien laguntzaz tiro egin zion etsaiari eta kuxkuxa egin zuen:
  - Gure armadak berdin dio!
  Charlottek esan zuen hasperen batez, hogeita hamalau sobietarra apurtuz:
  - Errusiarrek ez dute amore eman nahi! Hain dira irmoak!
  Christinak esan zuen:
  - Aurten Mosku hartu behar dugu! Arma berriak ditugu!
  Magdak Errusiako infanteria lehertu zuen metrailaz eta gaineratu zuen:
  - Bai, holako diskotekak ditugu! Laster Stalin kaput izango da!
  Izan ere, Hirugarren Reich-eko diskoak jada ez ziren ahulak. Eta Armada Gorria zeharo apurtu zuten.
  Hemen horietako batean, Gertrudek, joystick-aren botoiak hatz hutsez sakatuz, sobietar hegazkinak botatzen ditu eta irrintzi egiten du:
  - Pinotxo enbor batetik agertu zen, eta gizon bihurtzea lortu zuen, politikariak haritza emango zuela uste zuen pertsona bat, eta betirako patata frijituak kenduko dizkiote!
  Evak, behatz biluziak ere erabiliz eta beste auto errusiar bat astinduz, esan zuen:
  - Gizadiaren historiako lehen adulterioa agertu zenean, zientzialariek gure arbasoa tximinoa zela egiaztatu zutenean!
  Gerdak ere, kanoi batetik tiro eginez, esan zuen hortzak agerian utziz:
  - Pertsona bat Jainko Jaunaren irudia eta antza dela elementu bakarrean sinetsi daiteke, politikariek hautesleen eskaerei axolagabe nola erreakzionatzen duten ikusita!
  Charlottek bere atzetik jo eta kanoi sobietarra jo zuen, hortzak agerian utziz:
  - Politikari batek bere poltsikoari diru-sarrerak gehitzeko bakarrik dabil, baina, bestela, kendu eta zatitu besterik ez du egin, eta azken hori beti petrala egiten du!
  Kristinak metrailadore-leherketa bat jaurti zuen, dozena bat soldadu sobietar moztu eta gurg egin zuen:
  - Diktadore ez da merkea herriarentzat, baina anarkia are garestiagoa da alboetara joatea, ezer kostatu arren!
  Magdak esan zuen oldarkor, perla koloreko hortzak agerian utziz eta keinu oldarkor eginez:
  - Diktadore adimentsu bat anarkia eroa baino hobea da, beraz zutik egon zaitezke, baina ezin duzu sutan dantzatu denbora luzez!
  Borroketan, 1946ko ekainaren amaierarako alemaniarrek Smolensk inguruko eraztuna itxi ahal izan zuten.
  Orain arte, Huffman pilotu alemaniarra zegoen lidergo airean. Eraitsitako bostehun hegazkinengatik, Urrezko Haritz Hosto, Ezpata eta Diamantedun Burdin Gurutzearen Zaldun Gurutzearen Bosgarren Klasea eman zioten.
  Baina Albinak eta Alvinak harrapatu zuten. Bi neska hauek bikini batekin eta oinutsik jokatu zuten, eta hori nahiko eraginkorra da. Eta etsipenez borrokatu ziren, presio handiarekin.
  Albinak hiru hegazkin errusiar lehertu batekin bota zituen, eta hortzak agerian utzi zituen:
  - Politikari bat pug txiki bat da, elefante jende handi bati agintzen saiatzen dena, baina hautsitako promesen Txinako denda batera bakarrik eramaten duena!
  Alvinak ere buelta bat eman zuen bere behatz biluzien laguntzaz, eta txio-txilo egin zuen:
  - Politikari batek hautesle bati ezti jengibre-ogia agintzen dio hizkera gozoen anbrosiari, baina erroskila zuloa eta fideo ustelak belarrietan baino ez ditu lortzen!
  Neskak zuk esaten duten moduan, infernukoak izan arren. Gogor borrokatzen dute!
  Baina sobietar pilotuak nazien aurka ere ari dira borrokan.
  Anastasia Vedmakova nazien hegazkina moztu eta txistuka:
  - Politikariak ezti ibaiak agintzen ditu gelatina-bankuekin, holako gozokietako euli-botatzaileak bakarrik eramaten dituzte oinekin!
  Akulina Orlovak, Fritz kolpeka emanez eta aldi berean behatz biluziak erabiliz, oihu egin zuen:
  - Politikari batek promesa gozo asko baditu, boterera iristen denean ez zaio nahikoa irudituko inori, eta bizitza ez da eztia izango!
  Mirabela Magnetic, airean etsipenez borrokan, txio-txilo egin zuen:
  - Jainkoak dena egin dezake, ezin du politikari bat zintzo egin, eta bere hauteskunde-promesa bete daiteke!
  Neskek euren klase bikaina erakutsi zuten. Baina hala ere, naziak ia ezinezkoak dira gelditzea.
  Smolensk inguratu ondoren, Fritzek Vyazman aurrera egin zuen. Eta handik bat-batean hegoaldera jo zuten.
  Borroketan hainbat arma motak hartu zuten parte. T-54 tankea oraindik ez zegoen masa-ekoizpenerako prest, eta horren ordez, SU-100-ren ekoizpena aktiboki handitu zen, arma indartsuagoekin, nolabait behintzat azken tanke naziei eusteko eta barneratzeko gai ziren, nahiz eta albokoa.
  Autopropulsatutako kanoien abantaila, arma indartsuagoez gain, ekoizteko erraztasuna zen. Izan ere, kanoi autopropulsatuek dorre birakaria duten tankeak baino heren bat merkeagoak dira. Eta pistola indartsuagoa eta silueta baxuagoa dut. Hau abantaila handia da, noski. Nahiz eta, noski, nolabait bira daitekeen tanke bat eta dorre bat hobeak izango diren. Baina SESBk aldatu zuen defentsako gerra batean, non segada baten atzetik tiro egin daitekeen, autopropulsatutako pistola ez da inola ere tankearen eraginkortasunari dagokionez. Beraz, SU-100 gero eta kantitate handiagoan ekoizten hasi zen. Baina IS-3 eten egin zen, eta IS-4 kantitate txikietan ekoiztu zen. Eta IS-7 indartsuagoen serie bat, oro har, zalantzan jartzen da. Beraz, oraingoz, SU-100 Panther-3-ren erabilera trebearekin zizta zezakeen salbatzaile bihurtu da eta Tiger-3rentzat ere arriskutsua zen, astunagoa dena, baina hobeto babestuta.
  Elizavetak 100 milimetroko kanoi bat bota zuen, "Panther" -2 alemaniarra zulatu eta kuxkuxa egin zuen:
  - Politikari bat boterea lortzeko txakal bat bada, orduan diktadore bikain bat tigre bat da, baina biek nahiago dute ardi-jantziz jantzi otsoak bezala!
  Ekaterinak ere etsaiari tiro egin zion txandaka eta gurg egin zuen:
  - Ez dago arima garbia duen politikaririk, baina poltsiko hutsekin topo egiten dute, bertatik txerri bat baino ezin dute jarri!
  Elenak ere bere txanda iritsi zenean kanoia bota zuen eta esan zuen, armadurari orpo hutsa kenduz:
  - Poltsiko huts bat diruz bete daiteke, politikarien promesa faltsuetako zerrauts-txirbilak bakarrik sartzen dira buru huts batean!
  Euphrosiniak ere tiro bat bota zuen txandaka. Lehortzea segadan zegoen eta sua egitea komenigarria zen. Orduan esan zuen:
  - Buruan zerrautsa badaukazu, orduan zurtoin osoa zara, egunero txirbilak kentzen zaizkio eta nor ez da alferra!
  Hemengo neskek ondo ibiltzen dira eta beren umorea erakusten zuten. Eta haien lehortzeak bikain funtzionatu zuen.
  Baina hala ere amore eman behar izan nuen. Alemaniarrak mugitu eta aurrera egin zuten. Eta indarrak desorekatuegiak ziruditen. Eta ez zirudien bakarrik. Naziek Europa osotik eta sobietar errepublika ohietatik ateratako tropak erabili zituzten. Besteak beste, sateliteak ere borrokatu ziren. Espainia eta Portugal barne, SESBen kontura kolonia berriak lortu nahi zituztenak. Eta benetan arazo handi bat bihurtu zen.
  Herrialde hauek txikiak diruditen arren. Portugalek koloniak ere baditu ere.
  Faxistak hegoalderantz doaz orain eta arrakastaz arrakasta izaten dute.
  Tiger-4 1800 zaldiko motor batekin aldaketa berri eta aurreratuago batean probatzen ari da. Eta honek, hirurogeita hamar tonako pisuarekin, makina naziari gidatzeko errendimendu ona ematen dio.
  Gerdak oso zehatz tiro egiten du bere arma hilgarriarekin, behatz biluziak eta orroak erabiliz:
  - Politikaria ere emakume batengandik jaio zen, baina bere benetako ama gezurra da, eta bere aita Jainkozko ohoreak direla dioen deabrua da!
  Oin biluzien eta Charlotteren laguntzaz kanoitik tiro egin zuen, oldarkor kexka:
  - Gerra femeninoa da, eta jende asko desagerrarazten du, politikari bat - senar bat - friki bat duelako!
  
  Haren ondoren, Christinak tiro egin zuen, hauek dira ile urre gorria duten neskak, eta adierazi zuten:
  - Gerrak aurpegi femeninorik gabekoa du, askatu duen politikariak katilu gezurra du!
  Magdak ere kanoitik banan-banan jaurti zuen, modu automatikoan egin zuen - minutuko hamar tiro eta adierazi zuen:
  - Azeria gaiztoa da arimaz, baina ederra oskolaz, eta politikariak kaka-zati bat dirudi, eta arima eskroto bat bezala!
  Naziak Dnieper inguruan mugitu ziren. Eta Orel ia berehala hartu eta Donbassen sartzea lortu zuten.
  Stalin izutzen ari zen... Baina orain arte ezin zuen ezer egin. Borroketan, Alemaniako teknologia indartsuagoa zen bitartean, eta naziak beren jet-hegazkinak hobetzen ari ziren.
  Albinak eta Alvinak denbora gutxian eroritako bostehun hegazkin gainditu zituzten, eta bakoitzak Zaldunaren Gurutzea eta zilarrezko haritz hostoak, ezpatak eta diamanteak jaso zituzten!
  Albinak, sobietar hegazkin batzuk leherketa batean moztuz, hots egin zuen:
  - Azeria animalia txikia da, baina asto adimenarekin animalia handiak menperatzen ditu lausenguz eta itxurakeriaz!
  Alvina, oin biluziak erabiliz moztu zuen, beste yak sobietar batek, LA-7 batek ondoren, eta PE-2 batek txio egin zuen:
  - Azeria ez da harraparirik handiena, baina oilasko garuna baduzu, piztia irentsiko du elefante baten kolpearekin eta indar bullish batekin!
  Bai, halako neska baten aurka, Errusiaren aire botereari ezin zaio eutsi. Hauek deabru kapitalak besterik ez dira, gerrako klase gorena. Eta naziek benetan presioa egin zioten Errusiari.
  Gertrude eta Eva diskete batean hegan egiten ari dira. Bi neskek plater hegalari baten zorrotada laminarra erabiltzen dute. Eta abiadura handian sobietar hegazkinak astintzen dituzte. Eta maila baxuko hegaldi batean bateria bat, edo tanke bat ere, lurrera eraman dezakezu zorrotada laminar batekin. Edo hainbat tanke.
  Gertrudek, auto sobietarrak birrintzen, oharrak:
  - Gerran, urretxindorraren triloak entzun nahi dituzu, baina beleen karraska, hontzaren uluak eta, onenean, gaur hilko ez zaituzten kukuaren burrunba bakarrik iristen zaizu belarrira!
  Evak, beste peoi bat bota zuen, eta gero disketearen urteak pasatu zituen bateria lurrean murgiltzeko eta kirrinka egin zuen:
  - Oilarrari bere botoa emanez, hautesleak berak dudarik gabe jaitsi eta ipurdia bueltatuko du!
  Gertrude ados zegoen honekin:
  - Hobe ez esan!
  Evak logikoki gehitu zuen:
  - Politikari-oilarra zaratatsua, baina bere hitzaldietan ezin entzun arrazoiaren notak, eta egiaren urretxindorra!
  Gertrudek baiezkoa eman zuen, tanke sobietar pare bat lurrera bultzatuz jet laminar batekin:
  - Oilarra ere, txorien generoko arranoa bezala, baina lehenik eta behin oilo baten pentsamenduarekin pixa egiten ditu boto-emaileak!
  Nazien presioa areagotu egin zen...
  Borrokak Kurskerako zabaldu ziren.
  Alemaniarrak Voronezheraino sartzen saiatzen ari dira. Kursk indar handiekin erasotzen ari dira. Baina lau neska ausartak oztopatzen zituzten.
  Natashak granada bat bota zien naziei oin hutsez eta kantatu zuen:
  - Hori bai...
  Zoyak heriotzaren oparia jarri zuen bere orpo hutsarekin eta gehitu zuen:
  - Etsaia...
  Agustinek zerbait suntsitzaile baten aurrean men egin zuen eta irrintzi egin zuen:
  - Pentsatzen...
  Svetlanak granada bat bota zuen bere behatz hutsekin eta garrasi egin zuen:
  - Zer...
  Natashak limoi pare bat bota zituen oinutsik eta oihu egin zuen:
  - Errusiera...
  Zoyak ere zerbait kementsu eta hilgarri baten aurrean men egin zuen, kirrinka:
  - Kudeatua...
  Agustinek hilgarria jaurti zuen, marmarkaz:
  - Etsaia....
  Svetlana berriz ere suntsitzaile eta vyaknula men egin zuen:
  - Atseden!
  Natashak buelta bat eman zuen eta irrintzi egin zuen:
  - Moe...
  Zoyak ere tiro egin zien naziek erreklutatzen zituzten atzerritar beltzen aurka eta kirrinka:
  - Ausartu!
  Agustinek indarrez eta amorruz mintzatu zen:
  - Hori...
  Svetlana pantera baten irribarrez men egin zuen:
  - IN...
  Natashak granada bat bota zuen oin hutsez eta oihu egin zuen:
  - Borrokatu...
  Zoyak hatz hutsez bota zuen heriotzaren oparia eta hausnartu zuen:
  - Erasoak!
  Agustinek erantzun zuen eta hausnartu zuen:
  - Etsaiak...
  Svetlanak granada mordoa eman zituen bere zola biluziekin, eta nola oihukatzen duen bere biriken goialdean:
  - Guk...
  Natashak leherketa iltzatu zuen eta txistu egin zuen:
  - Haserre...
  Zoyak naziak moztu zituen eta irrintzi egin zuen:
  - Beat!
  Agustinek berriro tiro egin zuen eta oihu egin zuen:
  - Haserre...
  Svetlanak txin-txin egin zuen tiro egiten zuen bitartean:
  - Beat!
  Natashak berriro granada bat bota zuen bere oin dotore eta biluziarekin, txio-txiloka:
  - Naziak suntsitu egingo ditugu!
  Zoyak hartu eta txio egin zuen:
  - Komunismoaren etorkizuneko bidea!
  Eta oin biluziekin limoi bat bota zuen.
  Agustinek lerroak hartu eta sakabanatu zituen, eta bere hanka biluziak suntsituta joan ziren Fritz ibaian zehar:
  - Aurkariak banatuko ditugu!
  Svetlanak hartu eta bere orpo hutsarekin, granada sorta batekin, bota zuen eta kirrinka egin zuen:
  Zapaldu ditzagun faxistak!
  Eta laurek segitu zuten tiroka eta granadak botatzen. E-75 alemaniarra mugitzen ari zen. 128 mm-ko pistola duen makina bat. Eta bere buruari tiro egiten dio.
  Eta neskek granadak bota zituzten. Naziak ahuldu zituen. Eta tiro egin zuten. Aurrera igo ziren. Tankeak biraka ari dira berriro. Alemaniako azken "Leopard" -1 mugitzen du. Oso kotxe mugikorra.
  Baina bere neskek hartu eta kanporatu zuten. Gas-turbinako motordun makina mugikor bat puskatu zuten. Eta puskatu egin zuten.
  Natashak esan zuen barrez:
  Bikain ari gara borrokan!
  Zoya honekin ados zegoen:
  - Oso polita!
  Agustinek zentzuz esan zuen:
  -Irabazi egingo dugu!
  Eta tankearen aurkako granada bat jaurti zuen oin hutsarekin. Neska indartsua. Eta hainbesteko adimen du.
  Svetlanak ere heriotza-opari bat jaurti zuen oin biluziaren behatzekin, eta etsaia jo zuen. Oso neska oldarkorra, begiak arto-lore kolorekoak dituena. Halako adimena du, eta indar-pasa bat!
  Natashak buelta bat eman eta irribarre egin zuen:
  - Errusia santuaren alde!
  Zoyak oso modu aktiboan jaurti zuen, eta irribarre egin zuen, perla-hortzak erakutsiz:
  - Desagertzen ez den maila horretako gudaria naiz!
  Agustinek ere tiro egin zuen. Naziak moztu eta gurggled:
  "Anbizio handiko gudaria naiz!"
  Eta bere hortz perlatuak agerian utzi zituen!
  Svetlanak baieztatu zuen:
  - Oso asmo handiak!
  Neskak denbora asko daramate borrokan. Eta, noski, lan militarrean lortu zuten. Edertasun guztiz ederrak dira. Buru nabarmena. Eta lehen mailako filmatzen dute.
  Elizaveta eta bere tripulazioa SU-100ean ere oso etsi eta ausart borrokatzen ari dira.
  Elizabethek ere 100 milimetroko pistola bat jaurti zuen, behatzak biluziak eta txintxoak erabiliz, hortzak agerian utziz:
  - Politikariak bere eskua bezala ezagutzen ditu hautesleak engainatzeko trikimailuak, baina neurri eta kontzientzia bezalako kontzeptuak guztiz ez ditu ezagutzen!
  Ekaterinak esan zuen oso oldarkorki, etsaiei tiro eginez eta oihu eginez:
  - Politikariak hatz erakuslearekin du hatz garrantzitsuena, baina arazoak besterik ez ditu egin, eta ezin dituzu mihiarekin bete gabeko hauteskunde-promesen pitzadurak miazkatu!
  Elenak oso oldarkor adierazi zuen, aurkariei orpo hutsez kolpeka emanez:
  - Politikaria guztiz analfabetoa da sorkuntzaren alorrean, baina porrotetarako aitzakia guztiak gogoz ezagutzen ditu!
  Euphrosiniak ere adierazi zuen, hanka zizelkatuen hatz hutsak tiro eginez eta erabiliz:
  - Politikan, xakean bezala, mugimendu sendoak eta ahulak daude, baina pieza bakoitzerako ez dago arau argirik, eta mugimenduen ordena hausten duenak abantaila lortzen du!
  Emakume gerlariek nazien indar nagusiekin borrokatzen dute Olinpo gorriko titanek bezala. Eta indar kolosala erakusten dute ausardia eta heroismoa. Eta hala ere abesten dute.
  Kurskek nazien erasoari zertxobait eusteko gai izan zen... Han gudariak eta lau famatuak horrela borrokatzen dute. Seriozhka aitzindaria lurperatu berri zuten, puskatu zutena, eta aho batez esan zuen:
  - Soldadu ausartak ez dira hiltzen, izpiritua ezin delako hil, gerra askatu zuten politikariak ez dira bizi, ibiltzen den gorpu bat txerria denean, ez baita landaretza ere!
  Horren ostean, beste borroka bat, eta neska ausarten borroka gogorrak.
  Natashak limoi bat bota zuen oin hutsarekin eta kantatu zuen:
  - Zerutik...
  Zoyak ere granada bat bota zuen hatz hutsekin eta esan zuen:
  - Asteriskoa...
  Agustinek heriotza-opari bat jaurti zuen oin hutsez eta kantatu zuen:
  - Argia...
  Svetlanak granada bat ere bota zuen, oin huts baten laguntzaz, eta esan zuen:
  - Kristalinoa!
  Natashak buelta bat eman zuen eta txistu egin zuen:
  - Ni zuri...
  Zoyak atzamar hutsez zabaldu zuen heriotzaren oparia, txistuka:
  - Abestia...
  Agustinek bere orpo hutsez men egin zuen, heriotza ekartzen duena eta irrintzi egin zuen:
  -Abestuko dut...
  Natashkak jarraitu zuen, oldarkor abesten:
  - Buruz....
  Zoyak pakete lehergarri bat bota zuen oin hutsarekin, naziak sakabanatu eta garrasika:
  - Bertakoa...
  Agustinak granada sorta bat eman zuen orpo hutsarekin, eman zuen:
  - Stalin!
  Alemaniarrak Kursk gotorleku-hiri menderaezinaren aldeko guduetan murgilduta geratu ziren, baina hiria guztiz inguratu ahal izan zuten. Eta tiro egin zioten "Shturmlev" eta "Sturmmaus" kanoi autopropultsatuak erabiliz. Nazien indarra handia da.
  Hala ere, ume txikiek ere nazien aurka borrokatu zuten. Neska-mutilek inprobisatutako lehergai paketeak jaurti zituzten alemaniar tankeetara, kanoi autopropulsatuetara eta infanteriara.
  Aitzindariak oso ausart borrokatu ziren. Bazekiten zer esan nahi zuen gatibu faxistak.
  Marinka neska, esaterako, nazien atzaparretan erori zen. Oin biluziak olioztatu eta sutegiaren ondoan jarri zuten. Suzko mihiek ia neskaren takoi biluzi eta gogortuak miazkatu zituzten oinutsik luze ibiltzeagatik. Torturak hamabost minutu inguru iraun zuen, zolak babak estali arte. Orduan, neskaren oin biluziak askatu zituzten. Eta berriro galderak egin zituzten. Gomazko mahukekin kolpatu ninduten gorputz biluzian.
  Orduan korrontea pasa zuten... Marinka hamar konortea galtzera torturatu zuten galdeketan. Eta orduan atseden utzi zioten. Oin biluziak apur bat kikildu zirenean, berriro olioz zikintzen ziren eta erretzea berriro igotzen zen. Halako torturak askotan errepika daitezke. Eta tortura korrontearekin, eta azota gomazko mahukekin.
  Marinka sei hilabetez torturatu zuten. Torturagatik itsu eta gris bihurtu zen arte. Orduan lurpean lurperatu zuten bizirik. Bala bat ere ez alferrik galdu.
  Vasya aitzindaria, naziek alanbre gori-gorriz harrotu zuten gorputz biluzian.
  Orduan takoi biluziak erretzen ziren burdinazko zerrenda goriekin. Mutilak ezin zuen oihuka jasan, baina hala ere ez zituen bere lagunak traizionatu.
  Naziek azido klorhidrikoan disolbatu zuten bizirik. Eta hau mina izugarria da.
  Fritz hauek halako munstroak dira... Komsomol kidea burdinaz torturatu zuten. Gero eskegi batean zintzilikatu, altxatu eta behera bota zuten. Orduan, erretzen hasi ziren txinga gori batekin. Bularrak pitzarekin urratu zituzten. Orduan sudurra literalki urratu zuten aliketa gori-gorriekin.
  Neska hil zuten torturatua... Hatz guztiak eta hanka hautsi zizkioten. Komsomoleko beste kide bat, Anna, kolpatu zuten. Eta hura hil zenean, zuziekin erre zuten.
  Laburbilduz, naziek burla egin zuten ahal zuten eta nahi bezala. Guztiak torturatu eta torturatu zituzten.
  Natasha eta bere taldea oraindik borrokan ari ziren ingurazioan. Neskek hanka biluzi eta dotoreak erabiltzen zituzten borrokan, eta granadak bota zituzten. Fritz-en goi mailako indarren aurka borrokatu ziren. Oso ausart eutsi zioten beren buruari, eta ez ziren atzera egingo.
  . 3. KAPITULUA
  Udazken hasiera lehorra eta epela zen. Naziek hegoaldean apurtu zuten, eta inguratzen saiatu ziren. Termino teknikoetan, euren indar armatuak askoz indartsuagoak dira. Eta hau nazientzat ageriko abantaila bat da. Onena eta takni eta hegazkinak eta gauzak. Eta diskotekak oso hilgarriak dira.
  Eta alemaniarrek horretaz baliatzen dira. Buruzagi bat dute oraindik: Fuhrer aldaezina! Eta honek abantailak ditu. Eta emakume gudari oso politak eta gogorrak ere badaude, eta horrek abantaila ematen du.
  Gerda, Charlotte, Christina eta Magda U klaseko E-100 tanke batean doaz. Ibilgailu hau trinkoagoa da, lau tripulatzaileentzat. Eta bere armak jet bomber bat eta 88 milimetroko kanoi unibertsala 100 EL dira - tanke suntsitzaile bat.
  Gudariak bere buruari txistuka joaten dira.
  Gerdak kanoi luze bat botatzen du. T-34-85 distantziatik alboan sartzen dira eta txintxoak egiten dituzte:
  - Gure bihotzak emango ditugu aberriaren alde,
  Eta Stalin frijituko dugu eta jango dugu!
  Charlottek bere txupinazoa jaurti zuen. Sobietar bunkerra estali eta irrintzi egin zuen:
  - Garaiezinak gara!
  Christinak hartu zuen eta burrukatu egin zuen, bere orpo hutsez aktibagailuari tiraka:
  - Bietan lortuko dugu!
  Dolbanula eta egoki eta Magda. SU-152 kanoi autopropulsatu sobietarrak suntsitu zituen. Eta txistu egin zuen:
  - Denbora izango da, garaipena etorriko da!
  Gerdak garrasika egin zuen tiro egiten zuen bitartean:
  - Inork ezin gaitu gelditu!
  Charlottek baieztatu zuen:
  - Baina Pasaran!
  Piztia ilegorriak Lehen Mundu Gerra osoa igaro zuen Gerdarekin, Poloniatik hasi eta maiatzeko ofentsiba honekin amaituz, Smolenskeko erasoa eta beste biribilguneko maniobrak barne. Deabru ilegorriak gauza asko ikusi zituen.
  Eta amaiera arte borrokatzeko prest!
  Christinak ere tiro egiten du, eta hortzak agerian utzi zituen. Bere ilea urre gorria da. Gerran, neskak ez dira zahartzen, eta, agian, gazteagoak ere egiten dira! Hain gogorrak eta maitagarriak dira. Hortzak biluztu zituzten.
  Eta hortzetan zulo bakar bat ere ez.
  Magdak urre hostoaren koloreko ilea du. Eta irribarre aktiboa ere bai. Neska polita. Mila zaldiko grazia eta energia oldarkorra ditu.
  Gerdak, ile zuria duen neska batek, tiro egiten du eta irribarrez esaten du:
  - On eta itsusi asko dago munduan... Baina alajaina, zenbat iraun duen gerra honek!
  Charlotte ados zegoen honekin:
  - Eta egia esan, bigarren mundu gerra luzeegia luzatzen da. Borroka guztiak, eta borrokak... Nekagarria da benetan!
  Christinak bere oina biluzik armaduran zehar mugitu eta oihu egin zuen:
  - Baina Britainia Handia oraindik ez da garaitu!
  Magdak tiro egin zien errusiarrei eta hausten zuen:
  - A garaitu behar da! Hau da gure kredoa!
  Gerdak txistu egin zuen, errusiarrei tiro eginez, bolizko hortzak agerian utziz:
  - Garaipena behar dugu!
  Izorratu eta Charlottek, hots egin zuen:
  - Bat denontzat, ez dugu salduko prezioa!
  Christina ilegorri eta urrezko piztia oihukatu zuen:
  - Ez! Ez gaitezen zutik!
  Magdak bere ezpain gorritxoak astindu zituen, txin-txinka:
  - Gu ez gara dendara prezioagatik joaten!
  Eta urre iledun harpiak tiro egin zuen.
  Gerdak ere Errusiako tankeak jo zituen. Kotxea jo eta oihu egin zuen:
  - Munduko indartsuenak gara!
  Charlottek gehitu zuen, batera abesten:
  - Etsai guztiak komunean busti!
  Christina abestiaren bultzada onartzen zuen:
  - Aberriak ez du malkoetan sinesten!
  Magdak jarraitu zuen kantu-ahots batez:
  - Eta komunista guztiei burmuinean emango diegu!
  Eta neskek keinu egin zioten elkarri. Orokorrean depositu ona dute. Urrutitik bakarrik zaila da IS-4a bekokian apurtzea. Hala ere 250 mm-ko lodierako aurrealdeko armadura. Baina azken finean, alemaniarrek proiektil zaila dute, baina uranio nukleoarekin. Eta armadan beltz asko dago. Amorru amorratuz borrokatzen dutenak. Eta denek ezin dute haiekin lehiatu.
  Neskak oinutsik borrokatzera ohituta daude. Polonian ere, bikini bakarrean zeuden, eta oinutsik.
  Oin biluzia lurrarekin kontaktuan jartzen denean, gaztetu egiten da. Agian horregatik neskak ez dira zahartzen! Denbora agortzen ari den arren! Gudariak, esan dezagun oso heroikoak.
  Hainbeste balentria egin dute, baina soldadu arruntak bezala borrokatzen dira. Eta beti bikinian bakarrik, eta oinutsik. Neguan, are atsegina egiten zaie oin hutsik elur-zuloetan kolpeak ematea.
  Gerdak tiro egin eta abesten du:
  Sutik eta uretatik pasatuko gara!
  Charlottek errusiarrei tiro egin zien bonbardaketarekin eta esan zuen:
  - Aintza prusiar herriari!
  Christinak ere tiro egin zuen, eta irrintzi egin zuen:
  Planeta gobernatuko dugu!
  Magdak iltzatu eta baieztatu zuen:
  - Behin betiko egingo dugu!
  Gerdak berriz jo zuen jaurtigaia eta irrintzi egin zuen:
  "Napalmak ere ez gaitu geldituko!"
  Charlotte ados zegoen honekin:
  - Eta baita bonba atomikoa ere, ez dugun beldurrik!
  Christina isildu egin zen eta erantzun zuen:
  - Amerikarrek huts egin zuten bonba atomiko bat sortzea! Bluff bat da!
  Magdak oihukatu zuen bere biriketan:
  - Munduak ezin du Alemaniako ordena berritik ihes egin!
  Irailean alemaniarrek Kursk inguruan aurrera egin zuten hegoaldetik. Haien tankeen zutabeak sendoak dira eta Afrikan eta herrialde arabiarretan erreklutatutako infanteria asko dago. Fritz zenbakiak hartzen ditu.
  Horrez gain, Alemaniak arma txikiekin erasoezinak diren diskoteka armatuta zegoen.
  Bi neska Albina eta Alvina beren buruetara hegan egiten dute halako plater hegalari batean. Zauriezinak dira zorrotada laminar indartsuari esker. Baina ezin dute beren kabuz tiro egin. Baina abiadura izugarriari esker, sobietar hegazkinak aurreratu eta ahats egin ditzakete.
  Albinak, bere disketa makurtuta, honako hau esan zuen:
  - Burdinazko teknologia, zalantzarik gabe beharrezkoa eta oso erabilgarria!
  Alvinak barre egin zuen, hortzak agerian utzi eta txistu egin zuen:
  - Baina dena izpirituak erabakitzen du!
  Albinak esan zuen:
  - Gehiena hori ez da, hain zuzen, borroka izpiritua!
  Bi neska ilehoriak eta bikiniz jantzita daude. Oso ederra eta oinutsik. Gerlari bat oinetakorik gabe dagoenean, zortea du. Orain neskak oso koloretsu eta ederrak dira.
  Eta borrokara joan aurretik, edertasunek, zalantzarik gabe, gizonezkoen perfekzioarekin lan egingo dute mihiarekin. Oso polita eta dinamizatzailea da. Emakume gerlariek ontzi magiko batetik edatea maite dute. Hau haragiaren benetako jaia da haientzat.
  Horrelakoak dira neskak.
  Alvinak bi Yak-15 helize sobietar berrienak bota zituen eta txio egin zuen:
  - Aintza gure ehiza!
  Albinak astintzea berretsi zuen eta igorri zuen:
  Eta ez da inoiz azkena izango!
  Alvinak beste hiru erasorako hegazkin sobietar eraitsi zituen, eta kirrinka egin zuen:
  - Horrela uste duzu Jainkoak Alemania maite duela?
  Albinak burua astindu zuen zalantzan.
  - Itxuraz ez hainbeste!
  Alvinak barre egin zuen eta berriro galdetu zuen:
  - Zergatik uste duzu hori?
  Albinak bi auto sobietar kolpatu zituen eta kirrinka egin zuen:
  Gerra luzeegia joan da!
  Alvinak logikoki adierazi zuen:
  - Baina etortzen gara!
  Albinak irribarre egin zuen eta oihu egin zuen:
  - Beraz, garaipena helduko da!
  Alvinak lau hegazkin sobietar eraitsi zituen aldi berean, maniobra ausart batekin eta irrintzi egin zuen:
  - Zalantzarik gabe etorriko da!
  Albinak beharrezkotzat jo zuen gogoratzea:
  - Stalingradoren ondoren, gerra ez zen arauen arabera joan ...
  Honekin ados zegoen Alvin:
  - Zalantzarik gabe, arauen aurkakoa da!
  Albinak irrintzi egin zuen haserre:
  - Galtzen hasi ginen!
  Alvinak irrintzi egin zuen haserre:
  - Zalantzarik gabe!
  Albinak beste hainbat ibilgailu sobietar astindu eta kirrinka egin zuen:
  - Ez al da guretzako arazoa?
  Alvinak errusiar ehiza-hegazkin pare bat bota zituen eta esan zuen:
  Egoera espero genuen!
  Albinak haragijale irribarre egin zuen eta txistu egin zuen:
  - Zer ikusten dugu orain?
  Alvinak txio handiz egin zuen:
  - Astinezin eta berezia den zerbait!
  Albinak bere hortz perlatsuak dirdir egin eta erantzun zuen:
  - Hirugarren Reich-ak irabazten duela!
  Alvinak sobietar erasorako hegazkin gehiago bota zituen eta atera zuen:
  - Benetan irabazi behar da!
  Neskek irribarre egin zuten. Garai batean lan egiten zuten, eta ofizialki soldadu baten burdel batean. Gizon asko igaro ziren beretik, eta ez arraza zuria bakarrik. Eta asko gustatu zitzaien. Tira, zein atsegina den gorputzentzat. Baina orduan putakumeak sobietarren erasoa jasan zuten. Preso hartu zituzten. Tira, hottiesek bortxatuko zituztela uste zuten. Eta hona hemen deabrua bi!
  Puteak lubakiak eta lubakiak egiten zituzten. Eta lehengo gaueko maitagarriei ez zitzaien asko gustatzen. Beraz, guztiak ihes egiteko gai izan ziren. Zintineriak liluratu zituzten.
  Eta errusiarrengan mendekua zin egin zuten.
  Eta Errusiaren aurka borrokatu ziren. Hauek dira madarikatuak...
  Albinak beste hainbat auto errusiar bota zituen eta hausnartu zuen:
  - Oraindik gizonekin bizi zaitezke!
  Alvina erraz onartu zuen honekin:
  - Ez da posible, baina beharrezkoa da!
  Albinak hortzak agerian utzi eta erantzun zuen:
  - Baina hala ere... Goxoa da hiltzea.
  Eta neskek beste bost auto sobietar bota zituzten diskete baten mugimenduarekin.
  Alvinak barre egin zuen eta esan zuen:
  - Eta noiz da mingotsa?
  Albinak beste sei auto bota zituen eta erantzun zuen:
  - Garaipenaren ostean ezkonduko naiz! Eta erditu hamar ume!
  Eta bi neskak barrez lehertu ziren.
  Eta kantatu zuten;
  Faxismoaren fedearen zaldunak gara,
  Garbitu ditzagun komunismoaren borrokalariak hautsetan!
  Eta nola barre egiten duten, beren gailur zuriko mendiak kulunkatzen.
  Naziek Kursk saihestu eta Belgorod hartu zuten. Leningradorako ere mehatxu bat zegoen. Egoera, oro har, larria da. Hondamendia ez izan arren. Baina SESBri ez zitzaion erreserba gehiegi geratzen. Eta ez da jakin zenbat denbora gehiago eutsi ahal izango dion Errusiak. Bai, eta alemaniarrak odolduta eta akituta daude.
  Baina Krautsek lau neska eta halako galgoak dituzte.
  Gerdak kanoia tiro egin eta IS-4 kaskoaren hondoan jo zuen, eta txin-txin egin zuen, zafirozko begiak keinu eginez:
  - Ez, azken finean, Jainkoak Alemania maite du! Zalantzarik gabe irabaziko dugu!
  Charlottek erraz onartu zuen honekin:
  - Ezin dugu galdu! Laster aterako gara Kalininera, eta Mosku urrutira egongo da!
  Christinak bere pintxo perladunak agerian utzi zituen eta oihu egin zuen:
  - Goazen hara, Vladivostokerako denbora izango da!
  Magdak damuturik adierazi zuen:
  - Eta japoniarrak jada garaituak izan dira. Hau oso larria da, aliatu garrantzitsu bat galdu dugu.
  Gerdak tanke sobietar berri bat bota zuen eta kirrinka egin zuen:
  - Haiek gabe egin dezakegu!
  Charlottek barre egin zuen eta esan zuen:
  - Haurrak irribarre egiten badu, agian dena ondo aterako da!
  Christinak esan zuen errimaz:
  - Hipopotamo bat lehertu da irribarre batetik!
  Magdak lagundu zion:
  - Neskak oso aho zikoitz du!
  Eta gerlariek hartu eta barrez lehertu ziren. Energia distiratsua dute, esan liteke, eta ugari!
  Gerdak berriro tiro egin zuen ibilgailu sobietarrei eta oihu egin zuen:
  - Datorren mendea gurea izango da!
  Charlottek ere erantzun zuen eta baieztatu zuen:
  - Espaziorako hegaldiak egongo dira!
  Kristinak erraz baieztatu zuen hau:
  - Goazen hegan espaziora!
  Magdak bonba-jaurtigailu batetik tiro egin zuen eta esan zuen:
  - Izar-hegazkin batean eserita!
  Gerdak mihia atera eta irrintzi egin zuen:
  - Mende berrian, Hirugarren Reich-eko inperioak gobernatuko du!
  Charlottek irribarre oldarkor batekin baieztatu zuen:
  - Eta laugarrena ere bai.
  Horren ostean, edertasunak berriro buelta eman zion sobietar tankeari.
  Christina, gerlari deabru honek, perlazko hortz distiratsuak, irrintzi egin zuen:
  - Bai, egon dadila orden berri bat! Eta aintza Inperio Handiari!
  Magdak baieztatu zuen amorru amorratuz:
  - Aintza Inperioari!
  Gerdak berriro tiro egin zuen eta esan zuen:
  - Aintza guri ere!
  Eta itxuraz neskak lortu zuen.
  Gvozdanula eta Charlotte. Eta oso egokia. Sobietar tanke bat zulatu nuen alboan. Orduan txintxoa egin zuen:
  - Ordena berri baten alde borrokatzen dugu!
  Magdak, aurkariak tiroz eta kolpatuz, baieztatu zuen:
  - Eta inongo zalantzarik gabe lortuko dugu!
  Gerdak berriz iltzatu zuen, eta oso egoki eta eman zuen:
  - Alde handiarekin lortuko dugu!
  Eta zafiroz eta begi distiratsuz distiratzen zuen.
  Charlottek ere tiro egin zuen, Errusiako autoa jo eta oihukatu zuen, hau ile laranjadun deabru bat da:
  - Dena acrobazia besterik ez da izango!
  Magdak ere amorru amorratuz tiro egin zuen. T-44 apurtu zuen eta irrintzi egin zuen:
  - Eta etorkizuneko tripulazioa!
  Hemen, ordea, neskek arazoak izan zituzten. IS-9 agertu zen. Kotxea oso handia da. Eta 152 milimetroko pistola bat dauka kanoi luze batekin. Agian alemaniar bat hausteko.
  Gerdak begiak estutu zituen eta Charlotteri galdetu zion:
  - Bonbarde batekin estali dezakezu?
  Gorriak erantzun zion:
  - Noski aukera badago... Baina bonbardatzailearen zehaztasuna ez da nahikoa!
  Christinak sutsuki iradoki zuen:
  - Utzidazu probatzen nire 88ko papera grafikoa?
  Gerdak eszeptikoki esan zuen:
  - IS-9 honek 400 mm-ko aurrealdeko armadura du malda handi batean. Ezin duzu eraman!
  Charlottek irribarre egin zuen eta esan zuen:
  - Arraioa! Eta uste nuen errusiarrek ez zutela halako tankerik! Zurrumurruak bakarrik!
  Magdak esan zuen:
  Akats bat zela ere uste nuen! Baina ikusten dugu ez dela horrela! Eta errusiarren barrika hain da luzea!
  Gerdak kantatu zuen, bere orpo hutsa lur blindatuaren gainean kolpatuz:
  Beldurrik gabe borrokatuko gara!
  Charlottek bere bikotekidearen jarrera baieztatu zuen:
  - Pauso bat ere atzera egingo dugu!
  Christinak iradoki zuen:
  - Eta zer gertatzen da sobietar tanke bat kanoiaren obus baten kolpe zehatza eginez?
  Gerdak zalantzan jarri zuen:
  - Hori egin dezakezu, distantzia handitik?
  Christinak baieztatu zuen:
  - Metxero baten garra ekartzen badidazu nire zola hutsetara, orduan nahiko gai naiz oso ondo jotzeko!
  Erantzun beharrean, metxeroaren gainean klik egin zuen Gerdak. Christinak oin biluziak bihurritu zituen eta orpo biluzi, apur bat gogortuta, distira egiten zuen suaren argitan.
  Gerdak sua ekarri zuen neskaren zolara. Erre usain bat zegoen. Usain oso atsegina, shish kebab parrillan bezala.
  Christinak xuxurlatu zuen:
  - Eta bigarren orporaino!
  Orduan Magdak sua piztu zuen. Su-mihi biak neska eder eta ilegorri baten zola biluziak miazten ari ziren orain.
  Orduan Charlottek oihu egin zuen eta bularrak agerian utzi zituen. Zeremoniarik gabe, hartu eta joystick botoia sakatu zuen bere titi gorritxoarekin. Pistola automatikoki tiro egin zuen.
  Maskorrak berez hegan egin zuen, eta makina sobietar ikusgarri baten barrikan lurreratu zen.
  Elefante erraldoi batek enbor luze bat moztu bezala. Kolpe lazgarria jaso ondoren, sobietar tankeak mugimendua gelditu zuen. Eskuetatik ezpata bat bota izan balute bezala zen.
  Zortezko putakume hori!
  Charlottek abestu zuen, irribarre pozik:
  - Beldurrak bakarrik emango dizkigu lagunak! Minak bakarrik bultzatzen zaitu lanera!
  Gerdak gaineratu zuen gogotsu:
  - Gero eta gehiago nahi dut zure aurpegi ergelak zapaltzea!
  Hirugarren Reich-eko gudariak oso pozik zeuden!
  Eta IS-9 tankea, IS-7 bezala, ez zen seriean sartu, oso garestia eta zaila zen ibilgailuak fabrikatzea.
  Baina SU-100ean, Elizavetaren tripulatzaileak ausart borrokatzen du. Neskak behatz hutsez tiro egiten du eta esaten du:
  - Politikariaren aurpegia gaiztoa da, maskara on baten azpian, bere kanpoko hizkera argia eta gozoa da, baina zoramenaren legamia!
  Catherinek adierazi zuen, etsaia oso ondo zuzenduta, oin biluziak erabiliz:
  - Politikari bat borondatezko ero bat da, zeinaren zoramenetik jasaten dute oraindik burua galdu ez duten hautesleek!
  Elenak ere oin biluzien laguntzaz tiro egin zuen, eta azeri irribarre batez adierazi zuen:
  - Eromena ez da birusa, baina ez dago politikarien eromena baino kutsakorragorik!
  Euphrosinia-k ere hartu eta oin biluzi eta zizelkatu baten laguntzaz kolpatu zuen etsaiaren aurka eta kirrinka egin zuen:
  - Etsita geratu nahi baduzu - bozkatu xarma dakarren politikari bati!
  SU-100eko neskek oso ondo borrokatzen dute. Eta zehaztasun izugarriarekin tiro egiten dute.
  Elizabethek, berriro tiro eginez, orpo hutsa estutuz, ohartu zen:
  - Berunez egindako bala astuna eta biguna da, urrez forjatutako kate bat titanioa baino indartsuagoa da, beraz, urratzeko gogoa gomendatzen du, eta urrezko bala bat beruna baino hilgarriagoa da, ezinezkoa baita kolpatzea saihestea!
  Ekaterinak ere kolpea eman zuen, oin biluzien behatz luze eta arinez baliatuz, eta esan zuen:
  - Berunetik mosketoi-bala bat isurtzen bada, zer-nolako kaka moldatzen da hiltzaile moral baten politikari batek?!
  Elenak ere oso zehaztasunez egin zuen tiro eta irribarre basati batez ohartarazi zuen, "Pantera" -3 hautsiz:
  - Jendearen desiorik handienak Santa Claus jasoko du tronuan, baina maizago Baba Yagak, kanibalak edo Gorynych sugeak buruan erregerik gabe lortzen du!
  Euphrosiniak ere hartu zuen eta, aldi berean, oin biluziak erabiliz tiro bat bota zuen eta eman zuen:
  - Jendeak Santa Claus nahi du tronuan hondorik gabeko zakua duela, baina katu bat zaku batean edo otso bat ardi-jantziarekin lortzen dute!
  Neskek oso borroka ona erakutsi zuten... baina naziek Donean zehar apurtzen jarraitzen dute. Eta hegoaldetik sobietar tropak saihestu zituen. Voroshilovgrad jada erori da.
  Eta Krasnodonen berriz naziak. Eta guardia gazteak han fusilatu zituztenean.
  Eta berriro jendeak alemaniarrak ikusten ditu, eta amesgaiztoa itzuli zen... Hainbat pertsona preso hartu zituzten Krasnodon. Gizonak berehala exekutatu zituzten. Eta bi Komsomol kide eta Andreika mutil bat oinazetzea erabaki zuten.
  Tortura ona izan dadila.
  Lehenengo hamabi urteko mutiko bat azotatu zuten. Lehenengo zartailu batekin, eta gero alanbre batekin. Gero hartu eta erretiluan jarri zuten. Aitzindariaren artikulazioak bihurritu, eta takoi biluziak haga gori batekin erretzen hasi ziren. Gero, burdina ere, beroarekin sutan, jartzen zitzaion mutiko bular biluziari. Ondo torturatu zuten aitzindaria.
  Emakume borreroak atseginez torturatu zuen mutil ederra, oso zuhur esanez:
  - Politikariari hautesleen mina moralki onartzea gustatzen zaio, baina benetako sadiko bihurtuko da, boterea figuratiboan ez jasota!
  Bere bikotekide Stellak berretsi zuen irribarrez, mutikoari saihets-saihetsa apurtuz pintza goriekin:
  - Borrerorik ankerrena, biktimaren hezurrak pintzez hausten dituena, ezin da sadismoan konparatu hauteslearen garuna mihiarekin bihurritzen duen politikari batekin!
  Eta neskak barrez lehertu ziren oso pozik begirada batekin...
  Mutilaren behatzak hautsi zizkion beroagatik pintza gorriekin. Ondoren, saihetsak xehatu ziren. Eta oso ankerkeriaz egin zuten. Gudariak zer esan animaliak.
  Ilsak esan zuen, hortzak agerian utziz, elurra baino zuriagoa zela:
  - Hobea eta gizatiarragoa da borreroa izatea eta aizkora batekin buruak moztea ahoa ireki eta burmuinean listu pozoitsua isurtzen duen politikaria baino!
  Stellak ziur baieztatu zuen hau, oin biluziak harrizko zoru hotzean kolpatuz:
  - Borreroak bere betebeharra eta lana kuota neurritsu baten truke egiten du, politikariak mihiarekin bakarrik lan egiten du, boto-emaileari zordun promesak eta hiru azalak urratzen ditu, hautsitako zentimo bat ez balio!
  Neskak mutil dohakabea torturatzen ari dira.
  Eta pilotu sobietarrak zeruan borrokan ari dira, eta beren ausardia eta heroismo iraunkorra erakusten dute.
  Anastasia Witchakov-ek Alemaniako hegazkin bat bota zuen eta hau esan zuen:
  - Soldadu batentzat ez da errentagarria guduan atzera egitea - atzealdean tiro egingo diote, hautesleak hauteskundeetan botoa emateko arrazoirik ez, giltzurrunetan jo egingo diote!
  Akulina Orlovak ere alemaniar autoa moztu eta txio egin zuen lagunei keinua eginez, LA-7 borrokalarian ikusten ez duten arren:
  - Politikan, abarrote osoa: otsoak, txerriak, azeriak, txakalak, astoak, noizean behin ere lehoiak topatzen dira, baina jendea ere gizona da, eta baita bizarduna eta opari poltsa batekin ere!
  Mirabela Magnetic, makina nazia moztuz, hortzak agerian utziz, irribarre batez:
  - Tronuko diktadore engainatzailerik handiena, zigorra ere apur bat engainatzen du, baina egintza onean zapata beteak jartzen ditu!
  Neskek naziak birrintzen dituzte zeruan. Baina, tamalez, naziak Voronezhen oldartzen ari dira jada eta badirudi ezin direla eutsi.
  Natashak Kursken borrokatzen du eta gogotsu esaten du, amaiera baten moduan borrokan:
  - Biblia Jainkoaren hitza dela sinestea, Keops-en piramidearen pareko inurri-pila bat, formaren antzekotasun urruna eta guztiz konbentzitzen ez duen edukia, inurri bakoitzak bere burua faraoia irudikatzen du, esklabo uztarri baten azpian bakarrik, eta ez. tronua!
  Neskak barrez lehertu ziren hitz horien ostean. Eta sostuak kendu zituzten. Muxuz elkarri bularrak titi gorriekin dutxatzen hasi zen. Oso polita eta harrigarria delako. Benetako gudariak dira.
  Natashak erabakitasunez esan zuen:
  Biblia, zalantzarik gabe, maitagarrien ipuin bat da!
  Agustinek logikoki esan zuen:
  - Ez da beharrezkoa Jainkoari errebelazioa ematea, maitagarrien ipuin judu baten bidez! Nire Jainko pertsonala Haga Ahalguztiduna da! Familia Gorenaren aintzarako, borrokatuko dugu!
  Eta lau neskak oihu egin zuten, oin biluziak gora botaz:
  - Aintza Errusia handiari!
  Kurskeko blokeoa luzatu zenetik, lau neskek hotza eta gosea pairatu zuten, sobietar goarnizioaren aztarnek bezala. Horregatik, ez da harritzekoa neskek ingurazioa uzteko agindua jaso izana.
  Horietatik praka motzak baino ez dira, beltzaranak, oinutsik, aurrerapen bat egiteko.
  Beraiek korrika egiten dute, eta jaurtiketa bakarrak egiten dituzte, kartutxoak gorde behar baitira.
  Eta naziek literalki su-ardatz oso bat bota zuten haien gainera. Baina neskak ez dira arrazoirik gabe kulero meheetan bakarrik. Balak, beraz, ez dituzte hartzen. Eta presaka doaz, erabat zauriezinak izanik. Eta oin biluziek ere ezin hobeto babesten dituzte neskak borrokan.
  Natashak tiro egin, faxista kolpatu eta orro egin zuen:
  Stalin gurekin dago!
  Zoyak ere tiro egin zuen, oin hutsarekin botila zati bat bota zuen. Bi Fritz bota zituen eta oihu egin zuen:
  - Stalin nire bihotzean bizi da!
  Agustinak ere tiro egin zuen, eta alor handiz eman zuen:
  - Errusiaren izenean!
  Eta mihia erakutsi zuen. Eta faxista bota zuen.
  Svetlanak iltzatu, naziari jo eta txio egin zuen:
  - Komunismoaren izenean!
  Lau oinutsik, nesken kulero meheekin bakarrik, nazien posizioetatik lasterka ibili ziren. Gudariek ez zuten ia arroparik. Kolore ezberdinetako kuleroak bakarrik: beltza, zuria, gorria, urdina.
  Eta hau ere magia da, balak eta zatiak desbideratzen dituena. Probatu neska hauek zure esku hutsekin! Klase goreneko edertasunak besterik ez dira!
  Eta zer bularrak. Titikiak marrubiak bezalakoak dira. Eta oso erakargarria. Oro har, neskak oso ederrak dira, eta ia biluzik.
  Natashka, tiroka, esklaboen enkantean aurkeztu zen. Beloa beloz beloa kentzen zaion bezala. Gorputz sendo, gihartsu eta neskatxa erakusten dute. Eta bere baitan dago, sorbaldak harro altxatuz, burua altxatuz, batere lotsarik ez duela erakutsiz. Klase goreneko neska bat da. Indarraren egunsentian, eta ez zahartzea.
  Emakume bat oinutsik ibiltzen denean, gaztetu egiten da, eta betirako gazte izaten jarraitzen du. Garrantzitsua da gutxieneko arropa eta etengabeko sexua gizon batekin. Zehazkiago gizon ezberdinekin eta hobe gazteekin. Gazteago izateko.
  Natashak bere burua biluzik irudikatu zuen esklaboen merkatuan, eta hunkituta sentitu zen. Erosleak sentituko balira bezala, eta leku sentikorrenetara eskuekin igotzen. Zein zoragarria izan behar den esklabo izatea. Baina harem ez da dibertigarria. Ez dago gizonik, eunukoak bakarrik. Eta asko eta ezberdinekin nahi dut.
  Ah, haremeko emakume pobreak. Zein zorte txarra duzun gizonekin. Zenbat sufritu dezakezun abstinentzia! Baina Natashkak ez zuen marrazoaren sena mugatu nahi izan.
  Neskak faxistari tiro egin eta oihu egin zion:
  - Terminator bat naiz!
  Zoyak ere tiro egin zuen, txioka:
  - Eta super klaseko gerlaria naiz!
  Agustinek hiru faxista hartu eta eraitsi zituen eta txio egin zuen:
  - Stalin gurekin zegoen!
  Svetlanak izorratu zuen. Lau faxista garaitu zituen eta irrintzi egin zuen:
  - Stalin gurekin dago!
  Natashak Hirugarren Reich-eko hainbat mertzenario eraitsi zituen, oin hutsez harri bat bota zuen eta kirrinka egin zuen:
  - Stalin beti egongo da gure artean!
  Zoyak irribarre egin zuen eta mihia atera zuen, kirrinka:
  - Errusiaren handitasunaren alde!
  Agustinek leihoko beira puska bat bota zuen bere hatz hutsekin, faxistari eztarria moztu eta kirrinka egin zuen:
  - Gure haga eslaviar berrirako!
  Eta barre egin...
  Svetlanak nazien kontra tiro egin zuen, hainbat borrokalari moztu eta hau esan zuen:
  - Errusia santuaren alde!
  Natashak naziak iltzatu zituen. Orpo hutsarekin granada bat eman zuen, naziek jaurti ziotena. Fritz eta vyaknula-ren hit zehatza sakabanatuta:
  - Svarogentzat!
  Orduan aurpegia biluztu zuen, zeinetan panteraren hainbeste grazia eta haserrea baitago.
  Zoyak hartu eta iltze herdoildu bat egin zuen oin biluziekin. Ofizial nazi bati begiak zulatu zizkion, eta txio-txilo egin zuen:
  - Jainko Zuriaren alde!
  Agustinek takoi hutsei men egin zion pakete lehergarri batekin. Fritz sakabanatu zuen beira zatiak bezala, eta kirrinka egin zuen:
  - Errusiako agindu berri baterako!
  Svetlanak hartu eta behatz hutsez bota zuen, hilgarria, Fritz zulatu eta zaunka egin zuen:
  - Errusiako etxearentzat!
  Lau neskek etsipenez borrokatu zuten, eta oso oldarkor aritu ziren. Alemaniarrek eta haien mertzenarioek atzera egin zuten. Nesken aurrean atzera eginda. Non daude naziak Armada Gorriaren aurka.
  . 4. KAPITULUA
  Natashkak berriro ere heriotzaren oparia bota zuen bere behatz hutsez eta kuxkuxeatu zuen:
  - Hainbeste kaos dago munduan, ezin dela sinistu Jainko justu batean, baina hainbeste politikari eskrupulurik gabe daude, Deabruaren existentziaz ez dago zalantzarik!
  Zoyak oldarkorki adierazi zuen, buelta eman, naziak moztuz, eta bere behatz hutsez hiltzaile bat jaurti zuen - deiadarka:
  - Zergatik jaiotzen da emakumea - pozaren eta gizonaren etorkizunaren mesedetan, zergatik jaio dira politikariak, jendeak samina ezagutu eta etorkizunik ez duela uler dezan!
  Agustinek, otsoarenak bezain hortz zorrotzak, poltsa lehergarri bat bota zuen orpo hutsarekin eta esan zuen:
  - Emakume batek bere oinazeetan erditzen du bizitza, politikariek heriotza erditzen dute hautesleak torturatuz!
  Svetlanak ere etsaia lehertu zuen, eta etsai asko suntsitu zituen, blathered:
  - Makila batek bi mutur ditu, eta makila azpitik mutur bat aukeratzera behartzen duen politikari batek, betirako madarikatua, ez izan boto-emaile arduragabeak!
  Natashak saltoka egin zuen, orpo hutsez buelta eman eta oihu egin zuen:
  - Podiumeko politikariak trumoia bezala egiten du, baina burua danborra ez duten hautesleek beren ergelkeriarekin bakarrik jo dezakete!
  Zoyak kexatu zuen, naziak zapalduz:
  - Tronurako hautatua izan nahi baduzu, errege biluzik izanik, bildu boto-emaileak erregerik gabe buruan!
  Agustinek esan zuen zentzuz, zafirozko begiei keinu eginez eta oin hutsez heriotza-opari bat bidaliz:
  - Politikari bat errege biluzik eta buruan erregerik gabe dagoenean, boto-emaileak "zapatuta" doaz, eta txerria bularrean dutela!
  Svetlanak ere buelta bat eman zuen, nazi mordoa moztu zuen, oinutsik suntsitzeari ekin zion eta txio egin zuen:
  - Bere errepertorioko politikari bat beste baten ahotsa duen abeslaria da, baina bere soinu-banda urretxindorraren trilo baten itxurapean izorratzeko begiz egina da!
  Gogoratu Fritz Stalingrad. Neskek nola jipoitu zituzten han goian. Oinutsik eta bikinitan ere borrokatu ziren. Hauek dira arropa eraginkorrenak. Inork ez ditu neskak geldituko erdi biluzik daudenean. Eta oin hutsik suntsipen-opariak botatzen dituzte.
  Natashkak zeramika zati bat bota zuen hatz hutsekin. Jeneral alemaniar baten burezurra hautsi zuen, eta kantatu zuen:
  - Ama Errusiaren izenean!
  Zoyak atzamar hutsekin puska bat hartu eta bota zuen, faxistari ukabilkada eman eta oihukatu zuen:
  - Bai, nire etxerako!
  Agustinek abian jarri zuen, oin hutsez. Sei nazi moztu eta kirrinka egin zuen:
  - Stalinen alde!
  Svetlanak ere pasabide berri bati amore eman, Fritz eraitsi eta kirrinka egin zuen:
  - Mundu berri baten alde!
  Orain Gerdaren eskifaia aurrera zihoan Vyazmaren norabidean. Hirira hamar kilometrora. Baina Armada Gorriaren erresistentzia gero eta handiagoa da. IS-6 tanke sobietar berriak borrokara doaz, 105 milimetroko kanoi indartsuagoekin eta armadura lodiagoarekin. Egia da, oraindik ere horrelako makina gutxi daude.
  Charlottek, joystick botoia oin hutsez sakatuz, bidegurutzean bertan zulatu zuen tanke sobietarraren armadura. Armada Gorriaren autoa zehaztasunez jo zuen, IS-4rekin alderatuta babes hobea izan arren.
  Deabru gorriak barre egin zuen eta esan zuen:
  - Armadarik indartsuena dugu!
  Christinak esan zuen irribarre batekin:
  - Eta gu guztiak baino indartsuagoak izango gara!
  Eta hatz hutsez joystickaren botoien gainean ere sakatu zituen oinak. Jo ezazu auto sobietarra. Oso neska inteligentea da. Christina gogoratu zen nola egiten zituen balentriak. Nola egin nuen maitasuna Irango Shah-arekin. Bai, oso polita da!
  Eta gudariak marmar egin zuen:
  - Alemania handiarentzat!
  Magdak, ile urrezko ilehori honek, soldadu sobietarren aurka tiro egin zuen eta esan zuen:
  - Garaipen sakratuagatik!
  Neskak, tiroka, pentsatu zuen haserre. Alemaniarrek aukera galdu zuten Lehen Mundu Gerran. Eta zergatik zapuztu zuten Parisen aurkako eraso plana eta hiru gorputz eraman zituzten Ekialdeko Prusiara? Ekialdeko lurraldea aldi baterako sakrifikatzea posible zen, baina Paris hartu eta Frantziaren arazoa modu erradikalenean konpontzea.
  Baina hau ez zen egin. Eta, oro har, ez zuen merezi Errusiari gerra deklaratzea. Segur aski, Nikolas II.a ez zen ausartuko Alemania bezalako etsai indartsu batekin gerra egitera. Eta zergatik izan zen beharrezkoa bi frontetan borrokatzea? Posible zen, posible zen Errusia jotzea, Frantzia eta Belgika alde batera utzita.
  Eta, oro har, pentsatu zuen Magdak, Errusiari eraso egin behar zitzaion Japoniarekiko gerrak lotu zuenean. Kasu honetan, Nikolas II.ak Britainia Handiaren eta Frantziaren laguntzarik gabe amaitu zezakeen. Austriak, eta turkiarrek, eta italiarrek, eta Alemaniak eta Japoniak presionatuko zuten.
  Besterik gabe, Errusia zapalduko zuten. Eta ez zuen ezer egingo.
  Horren ordez, Alemaniak gerra bat lortu zuen bi frontetan, potentzia indartsuen aurka. Japonia, eta AEB, eta Italia barne.
  Beraz, Wilhelmek gaizki kalkulatu zuen. Hitler begibistagoa izan zen, SESBrekin bakea egin eta Frantzia garaitu zuen.
  Baina alemaniarrak Lehen Mundu Gerran harri baten eta leku gogor baten artean harrapatuta geratu ziren. Tsar Nikolas II.a, oro har, galtzailea da. Baina bere inperioa handia zen, alemaniarren biztanleriaren hirukoitza. Eta oso zaila izan zen errusiarrei aurre egitea.
  Indar gehiago izanda, Errusia tsaristak Ententearen lurreko indarren ia erdia ordezkatzen zuen. Eta irabaztera jota zegoen. San Petersburgon gertatutako kolpe militarragatik ez balitz, nekez bizirik aterako zen Alemaniak. Baina errusiarrentzat gauza izugarria gertatu zen: monarkia erori zen. Jainkoaren gantzutua joan da. Eta oso gaizki geratu zen!
  Eta alemanentzat, erliebea, ordea, oraindik Alemaniak galdu zuen.
  Estatu Batuak gerran sartu ziren eta oso indartsuak zirela frogatu zuten. Eta garrantzitsuena tankeak. Literalki birrindu zituzten alemaniarrak beren altzairuzko masarekin.
  Porrot lotsagarria. Eta, zer esanik ez, beharbada amore ematea zen aterabiderik onena. Alemaniak bere aliatu guztiak galdu zituen, tankeek estutu zuten. Ez zegoen benetako irabazteko aukerarik.
  Bai, eta Errusia boltxebikeak ondo ireki lezake bigarren fronte bat ekialdean.
  Edonola ere, kapituluratzeko erabakia zaila izan zen, baina behartuta.
  Jantokian ogi zati bat lapurtzeagatik nola azotatu zuten gogoratu zuen Magdak. Neskak orduan aitortu zuen eta azote apur bat gutxiago jaso zuen. Eta zigorra isilean jasan ahal izan zuen. Ez zuen negar edo intzirik egin. Nahiz eta, bizkar biluzian jotzen dutenean, min egiten duen.
  Gerdak tiro egin zuen, sobietar tankea zulatu eta burru egin zuen:
  - Garaiezina jaio!
  Charlotte ados zegoen honekin:
  -Inork ezin gaitu gelditu!
  Christinak garrasi egin zuen eta oihu egin zuen:
  - Inoiz ez munduan!
  Magdak kirrinka gorra egin zuen:
  - Eta hurrengo munduan - ere bai!
  Lau gudariek inguraketa utzi zuten. Pixka bat zingiretan barrena ibili zen, eta alai kantatzen zuen;
  Ilargia carmesi bihurtu zen,
  Non olatuak harrien kontra talka egiten zuten.
  "Goazen, edertasuna, ibili,
  Aspalditik nago zure zain".
  
  "Gogora joaten naiz zurekin,
  Itsasoko olatuak maite ditut.
  Bela askatu
  Nik neuk hartuko dut gurpila".
  
  "Zuk gobernatzen duzu itsaso zabala,
  Ekaitza ezin dugun tokian.
  Hain eguraldi zoroan
  Ezin zara olatuekin fidatu".
  
  "Ezinezkoa? Zergatik, maitea?
  Eta iraganean, iraganeko patua,
  Gogoratzen al zara, traidore traidore,
  Nola fidatu nintzen zurekin?"
  
  Ilargia carmesi bihurtu zen,
  Non olatuak harrien kontra talka egiten zuten.
  "Goazen, edertasuna, ibili,
  Aspalditik nago zure zain".
  Neskek euren burua abestu eta txalo egin zuten. Agustinek esan zuen, aho-ertzean irribarre eginez:
  - Bai, naziei asko emon genien. Borroka zoragarria izan zen eta askorentzat azkena!
  Natashak barre egin zuen.
  - Maugi bezalakoa zara!
  Agustinek irribarre egin zuen eta onartu zuen:
  Mowgli bikaina izan zen!
  Zoyak esan zuen hortz irribarrez:
  - Wehrmacht-eko goi mailako indarrak garaitzeko modu bat asmatu behar dugu!
  Svetlanak iradoki zuen:
  - Gas superpotenteren bat!
  Agustinek abesten zuen, putzuetan oinak zaplazteko:
  Gasak, gasak, gasak, gasak! Etsai guztiak aldi berean akabatuko ditugu!
  Natashak iradoki zuen:
  Kanta dezagun beste zerbait!
  Eta neskek batera kantatzen zuten;
  Ilargia carmesi bihurtu zen,
  Non olatuak harrien kontra talka egiten zuten.
  "Goazen, edertasuna, ibili,
  Aspalditik nago zure zain".
  
  "Gogora joaten naiz zurekin,
  Itsasoko olatuak maite ditut.
  Bela askatu
  Nik neuk hartuko dut gurpila".
  
  "Zuk gobernatzen duzu itsaso zabala,
  Ekaitza ezin dugun tokian.
  Hain eguraldi zoroan
  Ezin zara olatuekin fidatu".
  
  "Ezinezkoa? Zergatik, maitea?
  Eta iraganean, iraganeko patua,
  Gogoratzen al zara, traidore traidore,
  Nola fidatu nintzen zurekin?"
  
  Ilargia carmesi bihurtu zen,
  Non olatuak harrien kontra talka egiten zuten.
  "Goazen, edertasuna, ibili,
  Aspalditik nago zure zain".
  Neskek abestia amaitu eta bueltaka itzuli ziren. Azken finean, masa bat dute buru distiratsuetan. Hiru ilehoriak eta gorri bat. Neska politak.
  Agustinek, korrika ari zela, billarra nola jokatzen zuen gogoratu zuen. Dirua ez, zalantzarik gabe. Eta garai hartan ezer ez zuenez, orduan neskak putz egin zuen, bost errubloren aurka. Eta lehen partida irabazi zuen. Gainera, oinutsik jokatzen nuen, eta horrek asko lagundu zuen. Orduan beste joko bat jokatu zuen lapur ospetsuarekin.
  Eta berriro irabazi. Ondoren, beste partida bat partida bikoiztearekin. Neska oso inteligentea zen. Eta autoritate kriminala ere mozkortuta zegoen. Azkenean, pistola bat atera eta tiroka hasi zen. Agustin, irabazitako dirua hartuz, desagertu egin zen, takoi hutsez keinuka. Bai, gizon hauek oso urduri daude. Agian benetan ez haiekin jolasteko, baina maitasuna eginez dirua irabazteko?
  Agustin ongi bizi zitekeen Moskun, baina neska, kolonia ondoren, irrikaz zegoen frontera joateko. Borrokatu nahi zuen. Horrez gain, balentriak erakarri zuen. Heroina izatea oso polita da!
  Diruaren truke kartetan jolasteko gai izan behar duzu. Agustinek nolabait iruzur egin zioten maltzurrek, eta miazkatu egin behar izan zuten. Beno, imajina dezakezu hori eztia dela eta zuk zeuk nahi duzula hain nazkagarria ez izatea. Baina limber lantzea, beraz, oro har, atsegina da ile-gorri tenperatu bat deabruarentzat. Edozein gizonekin orgasmo batera iritsi zen. Beraz, Moskun dirua erraz eta atsegin handiz irabazi zuen beretzat.
  Pena da, baina gerrak bere moldaketak egin zituen. Agustinek bere xarmak ere erabili zituen errekonozimenduetan. Eta gizon guztiak segidan liluratu zituen. Eta haiek zirikatzea gustatzen zitzaion. Batez ere gazteenak. Deabruari gustatu zitzaion. Hala ere, sari ugari izan arren, neskak oraindik kapitainengana joan ziren, eta Natasha bakarrik bihurtu zen nagusi.
  Naziek, Smolensk erori ostean, Vyazma gainjarri zuten. Hiriak gogor eutsi zion. Iparraldean, naziek Novgorod hartzea lortu zuten, eta Leningradora hurbildu ziren. Egoera larriagotu egin zen Suedia gerran sartzean. Herrialde honek Errusiaren lurralde-eskuraketak ere nahi zituen. Eta aurreko gerrak gogoratu zituzten, batez ere Karlos XII. Antzinako garaiko gertaera esanguratsuak ere. Eta Suediako dibisioak frontean agertu ziren, eta iparraldetik Petrazavodsk eta Leningradora joan ziren. Prut Finlandiako-Suediako eta Alemaniako tropak atzerritarrekin. Eta ez gelditu iruditzen zaie.
  Neska suediar ederrak hegazkinetan hegan egiten dute. Gringeta eta Gertrude, bi G, bikoteka borrokan. Oso neska ausartak dira. Eta ederra. Beraiek hegan egiten dute ME-462, alemaniarrei erositako hegazkin hegazkinak. Ohi bezala neskekin bikini batean eta oinutsik.
  Alemaniako makina oso arma indartsuak dira. Zazpi aire-pistola ditu. Bat 37mm eta sei 30mm. MIG-15 borrokalari sobietarrak aurka doaz. Zertxobait arma ahulagoak: 37 mm-ko aire-pistola eta 23 mm-ko bi aire-pistola. Hau da, indarrak oso desorekatuak dira.
  Gringetak aire kanoiak jaurtitzen ditu. Ehiza-hegazkin sobietar bat jotzen du eta irrintzi egiten du:
  - Hau da gure aerobazia!
  Gertrudek ere bere autoa botatzen du lehen lasterketan eta kirrinka egiten du:
  - Karlos hamabigarrenarentzat!
  Izan ere, deabru ilehoria oso gogaikarria da Suediak Errusiaren aurka gerra galdu izana. Ivan Izugarriaren menpe, suediarrek Narva eta kostaldeko hainbat herri errusiar hartu ahal izan zituzten. Baina orduan Errusiak, Fedot lehenaren menpe, Livoniako gerran galdutako lurrak berreskuratu zituen. Egia da, Poloniak Errusiaren alde borrokatu izanak erraztu zuen hori.
  Baina orduan suediarrek Shuiskyren erregealdian Errusiako hiriak konkistatu ahal izan zituzten. Ondoren, hartu Novgorod. Pskov setiatua. Baina arrakastarik gabe.
  Gero, Errusia eta Poloniaren arteko gerra izan zen. Ezkutuan, suediarrek Baltikoko estatu gehienak eta Riga hartu zituzten. Horren aurretik, Europako lurraldeak konkistatu zituzten.
  Suedia munduko potentzia bihurtu da. Bere maximoa iritsi da.
  Baina Errusian, Pedro Handia boterera iritsi zen eta inperio handi bat sortzen hasi zen. Suediaren aurka zeuden Polonia, Saxonia, Danimarka eta, noski, Errusia. Indarrak berdinak dira.
  Baina Karlos hamabigarrenak, hamasei urte zituela, Danimarka garaitzeko gai izan zen mugimenduan, eta gero Narvatik gertu Errusiako indar nagusiei eraso egin eta garaipen nabarmena lortu zuen.
  Baina Pedro Handia ez zen porrotak hautsi. Indar berriak bildu eta erasora jo zuen, Karlos Hamabigarrena Poloniarekin gerran zegoela aprobetxatuz.
  Baina suediarrek Polonia konkistatu zuten. Eta Errusiako tropen hurbilketak ez zuen lagundu. Pedro Handia ere bakerako prest zegoen, errusiarrek konkistaturiko herriak eta Narva suediarrei itzuliz.
  Baina Karlos Hamabigarrena erabakita zegoen. Hala ere, Pedro Handiak gerrari buelta ematea lortu zuen. Poloniako eta Ukrainako herriak Karlos Hamabigarrena onartzen ez zuela jokatu zuen. Poltavatik gertu, suediarrek azken porrota jaso zuten. Nola gertatu zen? Errusiarrek suediarrak higatzea lortu zuten erreduteen atzean sendotuz. Eta orduan dena erabaki zen kontraeraso hilgarri batekin.
  Batailaren aurretik Karlos XII.aren zauriak ere zeresan negatiboa izan zuen.
  Narvaren ostean, Errusiak erabat bereganatu zuen ekimena. Eta itsasoan ere suediarrak garaitzeko gai izan zen. Oso-oso gogaikarria dena.
  Karlos Hamabigarrena Norvegiako gotorlekuaren setioan hil zen. Eta laster amaitu zen gerra suediarren benetako porrotarekin. Egia da, Pedro Handiak onartu zuen, Europako herrialdeen presiopean, bere lurralde-eskuraketak erosketa gisa formalizatzea. Suediak lurralde asko galdu du, baita Europan ere. Eta jadanik Alexandro lehenaren menpe, Finlandia ere konkistatu zuten errusiarrek.
  Noski, Suedia minduta dago eta mendekua nahi du. Egoera areagotu egin zen, batez ere parlamentuko hauteskundeetan naziek irabazi ostean. Eta gerra paralelismo historikoa duten suediarrentzat da orain.
  Gertrudek makina sobietarrari erasotzen dio eta abesten du:
  - Han bizi zan Anton laugarrena...
  Gringetak Yak-15 borrokalaria moztu eta orro egiten du:
  Errege loriatsua zen...
  Gertrudek errusiar bat bota eta abestu zuen:
  - Ardoa pikutara maite zuen....
  Gringeta sobietar autoan sartzen saiatzen da eta uluka egiten du:
  - Zer pitzadura gertatzen zen batzuetan!
  Gertrudek kantatu zuen:
  - Tili bom! Tili bom!
  Eta neskak mihia arrosa atera zuen.
  Neskak alaiak atera ziren... Harro handiz borrokatu ziren. Arranoak bezala borrokatu ziren. Eta ez zuten inoiz atzera egin.
  Gringeta oinutsik korrika egin zuen elurretan zehar. Eta hain neska zoragarria zen. Eta bere balentriak gogoratu zituen. Nola zeuden oinutsik eta bikini batean hartz zuri baten bila. Oso entretenigarria izan zen.
  Neska erdi biluzik ari ziren basapizti bati tiroka arkuz. Jo eta piztia orro egin zuten.
  Orduan ihes egin zuten, hotzagatik neskatxak takoi gorriak erakutsiz. Neskak ederrak ziren. Ia biluzik, baina oso ausarta. Eta beren burua ehizatu zuten, beldurrik gabe.
  Orduan, hartza zauritua hil zenean, neskek haragia erre eta jaia egin zuten. Oso handia izan zen. Neskek zuloan igeri egiten zuten eta elkarri elurra zipriztindu zuten. Gero bustita korrika egin zuten elurretatik. Oso bikaina eta polita da dena.
  Gertrude eta Gringeta sobietar pilotuen bila zebiltzan orain. Arau nagusia gogoratu zuten: ia biluzik eta oinutsik borrokatu behar da, eta orduan neska ez da tirokatuko. Halako indarra ematen die gerlariei ia arroparik gabe daudenean. Horregatik inork ez zuen mundu osoa konkistatu Erdi Aroan?
  Emakumezkoen oin biluzien indarra gutxiesten zutelako. Eta oinutsik neskak oso politak eta indartsuak dira! Neska batek oinetakorik ez duenean, bere zola biluziak lurraren energia jasotzen du.
  Hau da gerlarien indar kolosala.
  Gertrudek sobietar hegazkin bat bota zuen eta txiokatu zuen:
  - Neska oinutsik freskoagoak dira!
  Gringetak ere kolpeka jo zuen errusieraz, eta kirrinka:
  Neskek ez dute oinetakorik behar!
  Eta erretzen ari zen borrokalari errusiarra erortzen ikusi zuen.
  Pentsatu nuen zeinen handia den oinutsik korri egitea, eta elur-zuloetatik eta basamortuan barrena. Neskaren hanken zola oso elastikoa eta iraunkorra bihurtzen da eta, aldi berean, ez da pitzatzen. Beraz, ez kezkatu arazoengatik. Errusian, neguak, oro har, gogorrak izaten dira, eta polita izango da elurretan korrika egitea. Pasabide goreneko neska da.
  Eta zein dotorea eta ederra den oinutsik, neska-oina elur-zulo batean? Eta behatzak, eta oina, eta guzti hau batera? Zein zoragarria den hankak zizelkatuak gainazal zuri bat zapaltzen duenean, eta beraiek beltzaran jartzen direnean. Eta neskek ilea ilehoria dute, hain ilehoriak dira.
  Eta maite dute gizonek takoi hutsetan musu ematen dietenean.
  Gringetak beste auto sobietar bat bota zuen eta txiokatu zuen:
  - Aintza Aberriari, Aintza!
  Gertrudek borrokalari errusiar bat eraitsi eta hau esan zuen:
  - Karlomagno gurekin dago!
  Neskak zoragarriak dira, eta edertasun berezia dute. Benetan erotu zaitezke neska hauekin. Eta haien gorputza, hain gihartsu eta atsegina.
  Gringetari oso gustuko zuen gizonek laztantzea. Hain atsegina izan zen berarentzat. Eta bere azala leuna, elastikoa, leundua balitz bezala. Hona hemen neska.
  Eta masajea maite dut.
  Orain errusiar hegazkin bat bota zuen eta orroa egin zuen:
  - Hartza bezela nago!
  Eta mihia erakutsi zuen!
  Gertrudek berriro tiro egin zuen eta txin-txin egin zuen:
  Tigresak gara!
  Eta neskek bat-batean begiztak hilak egin zituzten. Orokorrean hain gerlari politak dira. Pasioz eta borondatearen garaipenaz beteta daude. Eta azala hain beltzarana dago, brontzea bezala.
  Gudariek Afrikan eta infanterian borrokatzea lortu zuten. Hori oso ona da ilehorientzat. Eta hain eder eta ilun bihurtu ziren.
  Gertrudek kantatu zuen:
  - Ilehoria naturala! Bizkar gihartsua!
  Gringetak baieztatu zuen:
  - Inkesta guztiak irabazten ditut!
  Sobietar gudariak Vyazmaren alde borrokan ari dira, ia alde guztietatik naziez inguratuta zegoena. Eta borroka heroikoki.
  Natashkak, ordea, oin hutsez granada bat jaurtiz, kirrinka egin zuen:
  - Garaipena ez da saihestu behar!
  Zoyak ere buelta bat eman zuen. Granada bat jaurti zuen oin hutsarekin. Naziak tirokatu eta kirrinka egin zuen:
  - Ezin dira bi hildako izan!
  Txanda eman eta Agustinek. Deabru ilegorriak oin hutsez jaurti zuen granada eta txio egin zuen:
  - Datorren mendea gurea izango da!
  Svetlanak ere leherketa egin zuen. Fritz mordo bat utzi zuen, eta gurg egin zuen:
  - Aro berri batekin jaio gara!
  Eta mihia erakutsi zuen!
  Neskak oso inposatzaileak dira. Oso ederrak dira, eta beltzaranak, hiru ilehoriak eta gorri bat, muskulu lehor eta erliebeekin.
  Zein neska onak...
  Natashak pentsatu zuen tiro egiten zuen bitartean, Biblia ez denez Jainkoaren hitza, orduan errusiarrek beste erlijio perfektu bat behar dute. Izpirituan eta egian hazteko!
  Eta zer hoberik Familia Gorenean fedea baino!
  Eta gerlariak txio-txilo egin zuen:
  - Sinetsi ala ez, salbamenerako atea zabalik egongo da!
  Neskek, noski, arma eta obus hilgarri guztietatik tiro egiten diete naziei. Eta jotzen badute, orduan ez zaio inori irudituko.
  Salto egin dezaketen gudariak, eta abestu eta salto egin....
  Eta gero beren buruetan ibili...
  Natashak buelta bat eman zuen eta barrez eta gogoz adierazi zuen:
  - Gizon batek bihotz bat eta bi esku ditu, baina politikari batek bere hankekin arraun egiten du laurako eta guztiz bihozgabea da!
  Zoyak, etsaiei tiro eginez eta indar basatiz kolpatu zituen, eta barre oldarkor batez adierazi zuen:
  - Aberri bakarra dago, bihotz bakarra eta garaipen bakarra, baina hirurehun aita politiko ditu, boto-emailea umezurtz baino ezin dutena!
  Agustinek gogo handiz ohartu zuen, etsaia haserre basatian sartuz, eta oin hutsez granada bat jaurtiz:
  - Zenbat zero gehitzen dituzun, ez duzu benetako zifrarik lortuko, zero inteligentzia duten pertsonek politikari bat hautatzea izan ezik!
  Svetlanak irribarrez adierazi zuen, naziak desagerraraziz eta leherketa pakete bat bota zuen orpo hutsez:
  - Aritmetikan, zeroak gehitzeak ez ditu emaitzak gehituko; politikan, hautesleen artean zero adimenak gehitzeak balorazioa gehitzen du!
  Neskek oso bultzada suntsitzailea gehitzen dute.
  Eta Fritzek ezin ditu horrelako edertasunak gainditu... Alenka ere bere batailoiarekin borrokatzen da.
  Neskak granada bat botatzen du hanka biluzi eta zizelkatua duena eta esaten du:
  - Jenio bakar batek ezin du Jainkoa existitzen ez denik frogatu, baina politikari batek kontzientzia kontzepturik ez duela begi-bistakoa da haur batentzat ere!
  Anyutak metrailadore batetik leherketa bat egin zuen, eta heriotzaren oparia ere bota zuen indar hilgarriz, kuxkuxeatzen:
  - Txerri txerrien urtean jaiotako politikaria, jaiotze data edozein dela ere, tigre urtean jaiotako politikaria ogroa da, eta urteak ez dauka zerikusirik!
  Alla-k esan zuen oldarkorki, oin biluzien laguntzaz granada bat jaurtiz:
  - Politikan, jauregiak txerritegi bihurtzen dira, eta lehoiak ardi mailara jaisten dira, eta azeri bat bakarrik bihurtzen da gizon!
  Mariak, aurkariak borroka-indar ikaragarriz txikitzen jarraituz, oihu egin zuen, hortzak agerian utziz:
  - Edozein jauregitako politikari batek txerritegi bat bihurtuko du eta edozein egia barrura itzuliko du, eta edozein ardi-jantzitan otso kanibala geratuko da!
  Olympiasek, etsaia ongi zuzendutako sua eginez, maila moztuz, logikoki adierazi zuen:
  - Politikan ez dago seniderik, boto-emaileak politikari batentzako untxi anaiak diren arren, eta Deabrua bera bere aita da!
  Alyonkak leher egin zien naziei, moztu, eta bere behatz hutsez indar hilgarriko granada bat jaurti zuen, kuxkuxean:
  - Politikari bati maiz gustatzen zaio bizar batekin promesak egitea, baina hautesleentzat jada ahuntza da!
  Anyutak, aurkariei zehaztasun handiz tiro eginez eta hatz hutsez granadak jaurtiz, zera adierazi zuen:
  - Politikaria aldi berean txantxa ibiltaria da bizardun eta benetako ahuntza, baina aldi berean are txerri handiagoa da, boto-emaileei txuleta egiten diena, gantz zatiak erauziz!
  Alla-k erantzun zuen oldarkor, barre algara basatiz, eta keinua eginez, infernuko aplomb eta orroz:
  - Politika oso negozio zikina da, politikariek esku itsaskorrak garbitzen dituzte, hautesleen odol jario lodiekin bakarrik!
  Mariak ere buelta bat eman zuen eta Fritz eta alokairuko soldaduen multzoa moztu zuen eta txio egin zuen:
  - Diruak usainik ez duen arren, eroskeriaren usaina nazkagarria da, eta bereziki gaiztoa da, diru askoren truke, txerri handi bat jartzen duenean!
  Olinpiadak gogor samar esan zuen, zafiro eta esmeralda begiei keinu eginez:
  - Politikaria ahuntza da, bai bere promesak bizar batekin direlako, eta horregatik maitatzen duelako diru-berdetasuna, bai hautesleak etengabe adarrak jartzen dituelako!
  Nesken botere deigarriarekin, zaila da naziek azken tankeekin ere garaitzea. Baina, hala ere, aurrera igo eta makila egiten dute.
  Tiroak egiterakoan, azken gas jaurtigailuak erabiltzen dituzte, eta beste zerbait indartsuagoa eta borrokalariagoa.
  Eta gero, oro har, zaldi zuri baten gainean esertzen hasten dira. Hona hemen Shturmlev guduan. Eta hau oso arma serioa da. Eta "Sturmmaus" are arriskutsuagoa eta larriagoa da. Halako pistola basatia eta infernua. Eta jotzen badu, ez da haren errukirik izango. Hau indar suntsitzaile kolosala da.
  Sturmmaus gidatzen duten neskak ia biluzik daude kuleroekin. Eta aldi berean oso arin eta arin. Ia edozer egin dezaketenak.
  Eta sobietar tropak jo bezain pronto, Armada Gorriak ez du nahikoa irudituko.
  
  EMMANUEL BORROKAK STALINGRADEN
  Beraz, Emmanuelle berriro hasi zen lanean eta iratxoen jade-hastaka taupadarrak miazkatu zituen. Eta hau egiten ari zen bitartean, beste istorio bat garatu zen.
  1944an, Hitler hil zuten apirilaren 20an. Speer, Fuhrer eta Rommel komandante gorena, Hirugarren Reich-eko kantziler bihurtu zen.
  Eta aliatuek tregua aldarrikatu eta gobernu berriarekin negoziatzen hasi ziren. Aurrebaldintza juduen genozidioa etetea eta Hirugarren Reich-eko arraza-legeak ezabatzea zen.
  Rommelek formalki hau egitea onartu zuen, baina ez zituen juduak askatu, kanpamenduetatik meategietara eta lantegi militarretara eraman zituen. Hirugarren Reich-aren bonbardaketak eten egin ziren eta armak kaleratzeak nabarmen egin zuen gora. Aspaldiko itxaroten den Panther-2 arma indartsuagoekin eta babes hobeagoarekin ere agertu zen ekoizpen masiboan. 900 zaldiko motorrak tankearen pisua handitzea konpentsatu zuen, eta 88 milimetroko kanoiak sobietar ibilgailuak urrutitik jo zituen.
  FAAko koheteen ordez, Rommel-ek XE-162 agindu zuen, hegazkin hegazkin merkea eta eraginkorra. Horri esker, naziek aireko nagusitasuna lortu zuten.
  TA-152 ere oso hegazkin unibertsal ona izan zen, borrokalari, eraso-hegazkin eta lehen lerroko bonbardatzaile gisa erabiltzen zena. Eta ME-262 auto ona da, nahiz eta fabrikatzeko zaila den eta larrialdi bat izan. Beraz, alemaniarrek serio hartu zuten armadaren modernizazioa.
  Horrez gain, Rommelek ondo asmatu zuen Armada Gorriak Bielorrusiari emango ziola kolpe nagusia. Adimen datuek erakutsi zuten errefortzuak argiegi transferitzen ari zirela hegoaldeko hegalean eta ezkutuan erdialdean.
  Rommel-ek aukera zail bati aurre egin zion: ia ezinezkoa zen Bielorrusia mantentzea, non zingira eta partisano asko zeuden, nahiz eta tropa ugari izan.
  Orduan Rommelek Ukrainari berari erasotzea erabaki zuen. Erabaki sendoa eta garrantzitsuena sobietar komandoarentzat ustekabekoa izan zen. Naziek tanke asko dituzte, eta aurrerapausoan dagoen "Tigre" nahiko indartsua da, "Tigre" -2 eta "Panther" -2 bezala, baina frontera iristen hasi berri dena.
  Rommelek, mendebaldeko frontea agerian utzita, bere indar guztiak hegoaldean bildu zituen. Eta erasora joan zen.
  Ekainaren 15eko gauean erasora jo zuten alemaniarrek, eta Armada Gorria ezustean hartu ahal izan zuten! Eta defentsan gainditzea lortu zuten. Eta konfiantzaz aurrera egin zuten, eta hiriz hiri hartu zuten.
  Kolpeak Ukrainako mendebaldetik eta Moldaviatik eman zituzten. Norabide konbergenteak. Eta orain arte dena Rommelen diktamenaren arabera joan zen.
  Alemaniarrek jada abantaila zuten tankeetan ekialdeko frontean. IS-2 eta T-34-85 berriak iristen hasi berri dira, eta ibilgailu zaharragoen ekoizpenak behera egin du. "Panthers" eta "Tigers" kaleratzeak maila altuetara iritsi ziren bitartean. Gainera, kutxa itxurako "Tiger" nahiko erraza zen muntatzeko eta oso tanke eraginkorra.
  Alemanek kalderero erraldoi bat osatzea lortu zuten, hainbat kolpe txikiren ondorioz desegin zena. Eta hegoaldean hondamendia izan zen. Stalinek erdialdeko greba bertan behera utzi zuen, eta berrezartzeko agindu zuen, indarrak hegoaldera transferituz.
  Erabaki hau berandu samarra da. Eta hondamendia ezin izan zen saihestu. Sobietar tropen zati batek bakarrik ihes egin ahal izan zuen galdaretatik. Kalteak oso nabarmenak izan ziren.
  Stalin izutu egin zen eta haserre zegoen. Aurrera egitea eskatzen zuen... Baina Rommelek oso trebe jokatu zuen. Fuhrer berriaren mugimendu sendoetako bat SS dibisioen desegitea izan zen, eta Wehrmacht-eko unitate arruntetako ofizialen hazkundea haien kontura. Eta horrek armadaren kalitatea nabarmen igotzea ahalbidetu zuen.
  Beste mugimendu garrantzitsu bat soldadutzarako emakumeak kontratatzea izan zen. Eta batez ere abiazio eta tankeetan, baita frankotiratzaileen unitateetan ere. Erabaki horrek ere eragin positiboa izan zuen borrokaren ibilbidean. Eta lehen arrakastak hasi ziren.
  Bereziki nabarmendu zen Gerdak Panther-en taldea.
  Ile zuriko gudaria oso polita eta dibertigarria zen. Sumindura amorratu batekin borrokatzeko prest dago.
  Hemen Gerdak etsaiari tiro egin zion bere behatz biluziak erabiliz eta txio egin zuen:
  - Legea ez dago deabruari idatzita!
  Bere oskolak hogeita hamalauren dorretxoa zehaztasunez bota zuen. Izan ere, urakanen ikuspegia izan zen negozioetarako.
  Charlottek ere tiro egin zuen, bere bularreko titia gorritxoa abiarazlearen kontra sakatuz eta kirrinka egin zuen:
  - Deabru indartsuak gara!
  Christinak ere pistola apuntatu zuen. Neskek oin biluziak erabiltzen zituzten tiro egiteko. Zorionez, Pantherak minutuko hamabost tiro egin zituen. Eta sobietar armak eta tankeak alea bezala bota ditzake nunchuckekin.
  Hona hemen beste auto errusiar bat sutan.
  Christinak oihu egin zuen:
  "Odola isurtzen duen deabru madarikatua naiz!"
  Magdak ere bere orpo hutsez tiro egin zuen, oso ondo egin zuena, eta poz-kutxa egin zuen:
  - Deabru borrokalaria naiz!
  Bai, neska hauek benetan zerbait munstroa dira.
  Albina eta Alvina gerlari berriak bezala. TA-152 hegazkinak aukeratu zituzten eurentzat eta, aldi berean, aireko eta lurreko helburuetatik ehizatu zuten.
  Gogotsu eta oldarkor egin zuten.
  Albinak sobietar hegazkin bat bota zuen eta kuxkuxeatu zuen:
  - Eta ni eraso izugarria naiz!
  Horren ostean, oin biluzien laguntzaz, SESB armadako tankea ere zulatu zuen.
  Alvinak ere errusiar kotxe bat jo zuen zeruan eta txio-txintxo egin zuen, hortzak irribarre batean agerian utziz:
  - Gure tripulazio deabrua!
  Eta, gainera, oso seguru TA-152tik sobietar tanke baten teilatua zulatu zuen.
  Neskak benetan gudu-zelaian daude, hau da zerbait...
  Naziek ehun sobietar dibisio baino gehiago garaitu eta ekimena hartu zuten.
  Kiev aldera joaten hasi ziren, eta abantaila nabarmena zuten. Stalinek, berriz, izutu eta orro egin zuen, agindu kontrajarriak emanez. Adostasuna bitartean eta
  Ez zeukan.
  Rommel konfiantzaz jokatu zuen eta galdarak sortu zituen. Maniobra eta irabaztea lortu zuen, sobietar posizioak alde batera utzita. Eta gauez deigarria, eta hainbat trikimailu erabiliz.
  Berriro ere alemaniarrek eutsi zioten ekimenari. Eta orain Dnieper zeharkatu dute jada, eta jada han irabazi zuten garaipenez garaipen.
  Udazkenak eta ureztatze euriek bakarrik geldiarazi zituzten naziak. Baina Ukraina gehiena berreskuratu zuten. Naziek Kharkov hartzea ere lortu zuten. Armada Gorriak eta Kievek abandonatu zuten.
  Rommel ere saiatu zen erdian greba egiten. Baina hemen sobietar tropak defentsarako prestatzeko gai ziren jada eta irmotasuna erakutsi zuten. Eta jada neska sobietarrek euren klasea erakutsi zuten.
  Elizave eta bere tripulatzaileak IS-2an borrokatu zuten.
  Neskak ere bikiniz eta oinutsik zeuden. Eta gogortasun handiz borrokatu zuten.
  Elizabethek bere behatz biluziak tiro egin zuen eta irrintzi egin zuen:
  - Tigresa handia naiz!
  Ekaterinak ere hainbeste izorratu zuen non jaurtigaiak arku bat deskribatu, eta Pantera zulatu eta oihu egin zuen:
  - Koldarrik ez!
  Elenak ere etsaia lehertu zuen, borroka-belaunaldiaren tankea hautsi eta txio egin zuen:
  - Kapitalismorik ez!
  Euphrosinia oldarkorrak ere tiro egin zuen, igorri zuen:
  Bai sozialismoari!
  Emakumezko pilotuak ere airean borrokatu ziren.
  Anastasia Vedmakovak hegazkina jo eta txiokatu zuen:
  - Munduko bizitza ez da paradisua!
  Eta keinua egin zien bere lagunei.
  Akulina Orlovak berriro ere auto alemaniar bat bota zuen bere behatz hutsez eta kuxkuxa egin zuen:
  - Komunismoak gobernatuko du planeta!
  Mirabela Magnetic-ek orpo hutsarekin Messerschmid eraitsi zuen eta kuxkuxa egin zuen:
  - Garaipen handietarako!
  Eta keinua egin zien bikotekideei, haiek ikusi ez bazuten ere.
  Akulina Orlovak adierazi zuen:
  - Jet munstroak ez dira oztopo bat guretzat...
  Udazken amaieran eta neguan, alemaniarrek defentsan jartzea erabaki zuten. Eta jadanik Armada Gorria aurrera zihoan. Stalinek erdigunean greba egitea erabaki zuen. Rommelek, ordea, Hitlerrek ez bezala, bigarren eta hirugarren bira lerroak lehena baino indartsuagoak egin zituen, eta horrek artilleriaren prestaketaren eragina murriztu zuen.
  Alemaniarrek erdialdean sobietar erasoaldia gainditzeko gai izan ziren. Lehenengo aldiz, E-10 eta E-25 kanoi autopropulsatuek parte hartu zuten urtarrileko guduetan. Txikiak ziren, silueta baxua eta motorraren kokapenarekin batera transmisioarekin batera, eta kaxa motorra bera. Eta oso produktiboa da.
  E-10 oso praktikoa eta fabrikatzeko erraza den pistola autopropulsatua da, 1,4 metroko altuera besterik ez duena. Eta E-25ak 1,5 metro baino ez ditu, eta pixka bat astunagoa Panther pistola batekin eta zazpiehun zaldiko motor batekin. Kotxe honek babes ona zuen: 120 mm-ko kopeta, 82 mm-ko alboak maldetan. Eta bere lehen borroka-erabilerak eraginkortasun eta mugikortasun handia erakutsi zuen.
  Margaret eta Helgak E-25ean borrokatu zuten eta etsaia oso famatua jo zuten. Etsaiaren porrota uholde batean porrotaren ondoren etorri zen.
  Margaretek makina sobietarrari tiro egin zion. Ukabilkada eman eta esan zuen:
  - Dena super izango da!
  Helgak ere jaurtiki bat jaurti zuen bere behatz biluzien laguntzaz eta txio egin zuen:
  Agian hiper...
  Gerlariak ziurtasunez zulatu zuen IS-2 tankea eta txistu egin zuen sudur zuloetatik.
  Neguan sobietar tropen ofentsiba atzera bota zuten. Baina berriro gerra eta borroka. Martxoan hasi ziren alemaniarrak aurrera egiten.
  Haien tropen kolpea Kurskerako norabidean izan zen. E-100ek ere parte hartu zuten guduetan. Kotxe hau oso ondo babestuta zegoen angelu guztietatik, eta, aldi berean, nahiko mugikorra zen pisu handia izan arren. Eta aurrerapenean bere eraginkortasuna erakutsi zuen.
  Aldi berean, alemaniarrek gauez aurrera egin zuten gauez ikusteko gailuak erabiliz. Fritzek Armada Gorriaren defentsak apurtu eta Orel, Kursk, Belgorod harrapatu zituen. Arrakasta dezente lortu dugu. Apiril erdialdera hurbildu ginen Voronezhera.
  Rommel ziur sentitzen zen. Pixka bat gehiago eta garaipen osoa izango zela zirudien. Baina aliatuek ultimatum bat eman zuten: gerra amaitzea esaten dute. Eta Stalinen aldarrikapen berdinak.
  1945eko maiatzaren 10ean, armistizioa deklaratu zen. Orduan hasi ziren negoziazioak. AEBek eta Britainia Handiak euren bitartekaritza eskaini zuten. Hilabete geroago, bakea amaitu zen. Alemaniak Krimea, Bielorrusia, Baltikoko estatuak, Moldavia eta Doneko lur beltzaren zatirik gabe jaso zituen Ukraina Kursk, Orel eta Belgoroden truke. Finlandiak lehengo mugak berreskuratu zituen, baina Petrazavodsk eskualdea itzuli zuen. Egia da, SESBren diru-ordainaren truke. Norvegiak Murmansketik gertu ere lurralde txiki bat jaso zuen, Hirugarren Reich-ekin federatu zena.
  Europar Batasuna sortu zen -alemaniarrek eta sateliteek okupatutako herrialde guztiak barne hartzen zituen, baita SESBko errepublika ohiak ere-. Rommel eta Speerrek politika moderatua egin zuten eta ofizialki nazio eta arraza guztien berdintasuna aldarrikatu zuten. Euroreich sortu zen.
  Baina demokrazia mugatua zen. Hala ere, naziak ez diren beste alderdi batzuk agertu ziren eta presidentearen hautazko kargua ezarri zen. Rommel Europar Batasuneko lehen presidentea izan zen. Bost urteko lau agintaldirako gobernatu zuen, 1966an dimisioa eman zuen arte gazteenei lekua egiteko. Ondoren, Europar Batasuneko presidentearen bi agintetako zuzenketa onartu zen.
  Stalin 1953ko martxoan hil zen. Haren oinordekoa izan zen Khrushchev boterea lortzeko borroka baten ostean. Han izan zen hogeigarren kongresua. Eta Stalin are gehiago haserretu zen bere herriarekin. Orduan, ordea, gauzak apur bat ezberdin joan ziren. SESBk Bigarren Mundu Gerra galdu zuen, eta munduan bere eginkizuna txikiagoa izan zen. Baldintza horietan, komunismoa eraikitzea ere ez zuten amets egiten. Nikita Khrushchev ez zen irauli, baina 1971n hil zen arte gobernatu zuen. Eta ez zuen Brezhnev-ek ordezkatu, Shelepinek baizik. Alemaniarrak izan ziren espaziora hegan egin zuten lehenak, eta ilargira ere bai. Gero, 1980an, Europar Batasunak Martera hegan egin zuen. Euroreichek Europako herrialde guztiak eta SESBren zati bat batu zituen, eta Afrika eta Asiako jabetzak ere kontrolatzen zituen. Hau oso egoera indartsua izan zen. Eta bera, AEBak gaindituta, munduko hegemona bihurtu zen. Txina eta Japonia ez dira inoiz igo. Azken hau amerikarrek okupatu zuten eta gerrilla bat egon zen. Txinan gerra zibilak eta kapitalismo basatiak jarraitu zuten.
  Mundua eurozentrikoagoa bihurtu da. Eta sistema kolonialak ez zuen erori. Beraz, Emmanuellek 1984an amaitu zuen. Olinpiar Jokoak ospatzen ari dira Erroman.
  Emmanuelle neska hiri handira doa. Dena oso garbi eta txukun dago.
  Emmanuelek abesten du:
  - Basaien belauniko erromatar gerlari bat naiz!
  Neronen etsaiak lur azaletik kenduko ditut!
  Olga Rybachenko, neska hau Emmanuelleren ondoan agertu zen, tabako kutxatik deabru bat bezala atera eta oihu egin zuen:
  - Zer iruditzen zaizu dena? Arraio bi!
  Emmanuelek irrintzi egin zuen:
  - Zer gehiago?
  Olgak irribarre batekin erantzun zion:
  - Eta gero... Zerk pentsarazten dizu aliatuek Stalin eta Rommel adiskidetuko dituztela. Hori da justu kontrakoa! Izan ere, honako hau askoz errealagoa da!
  Alemanek 1945eko maiatzaren erdialdean berriro ekin zioten erasoari. Stalingrado bihurtu zen norabide nagusia. Borroka nagusiak Don ibaian zehar eta Volgaraino joan ziren.
  Uztailaren hasieran naziak Stalingradora hurbildu ziren eta borroka itzela hasi zen.
  Natashka Kaktusova kapitainaren agindupean dagoen emakume frankotiratzaile batailoiak defentsa posizioa hartu zuen Volodarsky kaleko hondakinetan. Metrailadoreak eta fusilak zituzten neskak, granada sortak lotuta, hondakinen atzean ezkutatu ziren.
  Natasha bera gorputz biluziaren gainean tunika orbanez jantzita dago, praka motzak eta oinutsik. Neska eder eta kurbatua, aldaka sendoak, gerri mehea, ile motza erdi-koadro baten azpian. Aurpegia oso adierazgarria da, kokots gizon batekin, begi urdinak zabal-zabalik. Ile marroi argia hautsez gris bihurtu zen, bular altua, itxura gogorra. Natasha kapitainak bi urte baino gehiago daramatza borrokan eta gaztea izan arren asko ikusi du. Neskaren hankak ebaki eta ubelduraz estalita daude. Neska bat arinagoa da oinutsik mugitzeko bota zakar eta baldarrak baino.
  Oin biluziak lurzoruaren bibrazio txikiena sentitzen du, meategi baten hurbiltasunaz ohartarazten du eta ama lurrak berak erresistentzia gehitzen du. Alde batetik, neskaren oinak gogortu egin ziren, eta ez zuten metal beroaren beldurrik, edo hondakinen hondakin zorrotzei, baina, bestetik, ez zuten sentsibilitatea eta malgutasuna galdu, mugimenduaren orroaren bidez ohartaraziz. tankeak.
  Sweet Natashka granada bat eskuetan dauka leherketa pakete bat lotuta. Beharrezkoa da "Lion" alemaniar tankera ikaragarrira arakatzea, kaleak metrailadoreekin ureztatuz.
  Mirabela bere ondoan arakatzen da. Oinutsik ere, beraz, batailoiko neska guztiak botatakoak ziren, beren komandantea imitatuz. Hautsez beteriko zolak zorroztu egiten dira lau hankan arakatzen ari den bitartean. Mirabelaren ile horia nahasia eta luzea da... Pixka bat kizkurra. Neska bera argala, argala, txikia da. Neska batekin ere nahas daiteke, sorbalda estuekin eta itxuraz buru handia duena.
  Baina Mirabelak asko bizi izan ditu jada. Gatibu faxistak bisitatzea lortu zuen, tortura krudeletatik bizirik, eta meategiak, nondik ihes egitea lortu zuen mirari ulertezin baten bidez. Baina bere haur-arpegi samur eta samurra ikusita, ezin da inoiz esan gomazko makilekin orpoetan jo zutenik, korronte bat igaro zela gorputzetik.
  Mirabelak tiro egiten du... Hirugarren Reich-eko soldadu bat, kasu honetan arabiarra, hilda erortzen da, bere mukia harea eta hondakinak altxatuz.
  Natashkak granada mordoa sartzen ditu zabor pila baten azpian. Orain laurogeita hamar tonako "Lehoia" bat arakatuko da hona eta leherraraziko du. Neskaren begi urdinek zafiroak bezala distiratzen dute aurpegian, eguzki-erredurak eta hautsak ilunak.
  Esperientziak iradokitzen du ondo babestuta dagoen depositu batek posizioa aldatuko duela orain. "Lion"-ek 100 mm-ko alboko armadura du, eta baita angelu batean ere. Hogeita hamalauek ezin dute zeharkatu, Keveshe astunek bakarrik dute aukera. Baina beldarrak dira helburua. Garrantzitsua da autoari mugikortasuna kentzea...
  Svetlanak metrailadoretik leherketa bat bota du... Soldadu bat, inork ez daki zein nazionalitate, erori egiten da. Alemanek, ekialdeko hemisferioaren zatirik handiena konkistatuta, moralki bada ere, odol arioa estimatzen dute eta tropa kolonialak borrokara botatzen dituzte: arabiarrak, afrikarrak, indiarrak, hainbat asiar eta europarrak. Poloniarren kopurua ere handitu da -sehaskatik ohituta dauden Errusia boltxebikea gorrotatzera-. Ukrainako nazionalistak, eta Don kosakoak, eta txetxeniarrak eta Kaukasiar Khaganate osoa borrokan ari dira hemen. Rommel-ek nazioarteko oso bat planteatu zuen.
  Etsai asko...
  Svetlanak trebetasunez saihesten du metrailadorearen sua. Bala ia zatituta, hautsagatik belztuta, orpo biribila eta neskatxa. Kapitain ederrak txirrika bat ere sentitu zuen kalibre handiko opari bat hegan zenbat hurbildu zen. Neskak bere burua gurutzatu zuen, xuxurlatu zuen:
  Bala batek ere ez gaitu geldituko!
  Mirabelak atzera botatzen du... Angelica beste neska bat - oso ilegorria, altuera batez bestekoa eta gihartsua, anoa eskasak izan arren. Neska oso polita ere bai, luxuzko aldakak, gerria altxatuta, ez emakumezkoen sorbalda zabalak eta bular altuak dituena.
  Angelica bere galtza motzetan bakarrik borrokatzen da, tunika txikitu eta hauts bihurtu da, eta uniforme berriak ez dira Volgan zehar entregatzen. Jainkoak ez die munizio gehiago eta janari tanta bat transferitzea tropa sobietar agortuei.
  Beraz, Angelica ia biluzik dago, hankak marraztuta ditu, batez ere belaunak. Metrala zati batek eskuineko oinaren zola jo zuen, eta min ematen du, zaila da ibiltzea.
  Angelika ilegorri, hautsez beteta, ia biluzik aurpegi polita, baina aldi berean gogorra bihurritzen dio. Neskak, tiroka, dio:
  - Jauna, Mosku eta Stalin gure gainetik daude!
  Eta erasotzaile naziak mozten ditu, bere burua atzera egiteko astirik ia ez duelarik.
  Hondakinek eta kale estuek zaildu egiten diete bira egitea alemaniar tanke ikaragarriei. Hona hemen ia berrehun tonako "Saguak" eta ezin dira batere pasatu ...
  Svetlanak espero zuen bezala, "Lev" apur bat gidatu zuen, eta zabor pila batean lurperatu zuen. Leherketa bat izan zen. Beldarra lehertu zen, hondatutako arrabol pare bat hegan egin zuten.
  Zauritutako tankea gelditu egin zen eta obus bat atera zen bere bidoitik...
  Nonbait burrunba egin zuen urrunean, hondakinak utziz. Svetlana ilehoriak, suge baten antzera esan zuen:
  - Hori da nire kalkulua! Kontu bat ireki du...
  Neska-kapitaina berriro arakatzera behartuta dago. Alemaniarrek eta haien sateliteek ezin dute haien nagusitasun teknikoa erabili hondakinen artean. Hitler burugogorraren erruz, Hirugarren Reich-eko hordak posizio-borroketan murgilduta zeuden hiri handi eta ondo gotortu batean.
  Mirabelak granada bat botatzen du. Eraitsitako alemaniar edo arabiarren kontra itzulipurdiak egitera behartuz, buelta emanez. Militante nazietako batek eskua urratzen dio, eta bertan zintzilikatzen du, iparrorratza duen erloju ingeles bat.
  Mirabelak dio irribarrez:
  - Iparrorratzak erakusten dizuna - infernurako bidea!
  Eta neska eder batek itsatsitako zeramika zati bat kentzen du hautsez betetako orpotik.
  Angelikak ere hautsak kentzen ditu, bere bular sendo eta beteekin. Titiak ia beltzak dira zikinkeriagatik eta azkuragatik. Eta garbitzen saiatu. Berriz ere zuloa egin behar duzu alemaniar metrailadoreak idazten ari direnean. Eta arakatu plastunski moduan.
  Nesken batailoiak eusten die euren postuei, nahiz eta bonbardaketak egon. Eta obus astunak urratzen dituzte, eta bonbak zerutik erortzen dira ... Baina ezerk ez du sobietar heroien ausardia hautsiko.
  Hemen Svetlanak Pantera nola arakatzen den ikusten du. Beno, tanke hau ez da hain beldurgarria jada.
  Alboan zulatu dezakezu. Neskak doministiku egin zuen, bere aho dotorera igotzen zitzaion hautsak tu egin zituen. Granada bat hartu zuen eskuan, leherketa pakete batekin pisua. Oharkabean sartu behar zara. Baina ke asko dago inguruan.
  Angelica arrastaka hasi zen, hustubidean atseden harturik, behatz eta ukondoekin. Sagua atzetik dabilen katu bat bezalakoa zen. Neskak berrogeita bat urteko uda ikaragarri hartako gerra gogoratu zuen, Wehrmacht-ek SESBeko hedadurak traizioz inbaditu zituenean. Neska ere ez al zen beldurrik, ia neska? Hasieran bai, baina gero ohitzen zara. Eta obusen etengabeko leherketak zarata arrunt gisa hautematen dituzu jada.
  Eta orain oso gertu lehertu zen. Neskak zaplaztekoa eman zion sabelean. Zatiak goitik doaz erle basatien artaldea bezala. Angelikak xuxurlatu du ezpain zartatuta:
  - Justiziaren izenean, Jauna!
  Neskak arrastaka bizkortzen du eta granada bat botatzen du erantsita pakete lehergarri bat duela. Oraina arku batean doa. Leherketa bat entzuten da, Panteraren alboko armadura meheagoa ematen du. Alemaniako tankea erretzen hasten da, borrokarako kita lehertzen da.
  Svetlanak xuxurlatu du irribarrez:
  Eskerrik asko Jesus Jauna! Zugan bakarrik sinesten dut! Bakarrik otoitz egiten dizut!
  Pantera hausten du. Urratuta, enbor luze bat hondakinetan lurperatuta dago. Aurrealdeko armadurak, alboko armaduratik askatuta, bola baten antza du.
  Svetlanak, zeinaren begiek, hautsaren eta eguzkiaren erreduraren aurpegi marroi batean, arto-loreez distira egiten duten, dio:
  - Zenbat eta haritz gehiago izan etsaiak, orduan eta sendoagoa gure defentsa!
  Angelica oso sexya da, kulero beltzekin, eta biluzik, hautsez beteta, gorputz sendoa. Neska oso inteligentea da. Behatz hutsekin beira zatiak bota ditzake.
  Orain objektu zorrotz bat bota zuen hautsez estalitako hanka dotorearekin. Eta itsatsita, faxista baten eztarrian. Angelika ederrak hots egin zuen:
  - Eta sexu-ikurra naiz, eta heriotzaren sinboloa!
  Neska, ondoren berriro arakatu zuen, tiroka. Led sua eta Svetlana.
  Edertasun-kapitainak, Natasha, faxista moztu ondoren, txio egin zuen:
  - Bizitza kate bat da, eta bertan dauden gauza txikiak loturak dira...
  Mirabelak tiro egin zuen, Fritz-i burua ireki eta gaineratu zuen:
  - Ezinezkoa da loturari garrantzia ez ematea!
  Svetlanak, berriro zehaztasunez tiro eginez, oihu egin zuen:
  - Baina ezin zara zikloka joan txikikeriatan...
  Mirabelak zehaztasunez tiro egin zuen eta gaineratu zuen:
  Bestela, kateak inguratuko zaitu!
  Emmanuel eta Olga Rybachenkok ere ausart borrokatzen dute hemen.
  Bi neskak oso borrokalariak dira. Eta oin hutsekin granadak botatzen dituzte.
  Emmanuelek irribarrez esan zuen:
  - Eta hemen ere, gudua ez da makala!
  Olga Rybachenkok, hortzak agerian utziz, baiezkoa eman zuen:
  - Ez ahula! Baina okerrago!
  Emmanuellek kuxkuxa egin zuen, zafirozko begiei keinu eginez.
  - Dena super izango da! Goazen koronabirusari!
  Eta gudariak barre egingo du. Eta hatz hutsez aizto bat botata, Pantera zulatuko du alboan.
  Olympiasek, txahal gihartsu eta beltzaranekin dardarka, tap-dantza bati ekin zion hanka biluzi eta ederrekin. Neskak kantatu zuen:
  - Errusiar aurpegi santuak dir-dir egiten dute ikonotik... Jainkoak ez dezala gutxienez mila Fritz bustitzea! Eta norbait faxistak baino gehiago burrunba egiten badu, inork ez zaitu, sinetsi, horregatik kondenatuko!
  Orduan, tankearen aurkako fusila berriro kargatu eta berriro tiro egin zuen. Garraiolari alemaniarrak kea bota zuen berriro.
  Neska batailoiak kalte handiak eragin zizkion Fritz-i. Baina galerak ere izan zituen. Hemen neska bat erditik urratuta zegoen, eta bere aurpegia horrela bihurtu zen, hautsa gorabehera, zurbil.
  Stalingradoren zatirik handiena naziek harrapatu dute dagoeneko, baina hirian geratzen denak ez du amore eman eta amore eman nahi.
  Svetlana, berriz, "Tigrea" zeharkatu nahian dabil. Alemaniako auto indartsu batek, granada bat jaso zuen alboan, baina ez zen men egin. Buelta ematen du kanoi bat tiro egiteko. Neskak lurrean sartu behar du, eta hondakinak, oraingoak askatutako eztanda-uhinak ez zapaltzeko.
  Svetlanak xuxurlatzen du emeki:
  - Ama, aita, barkatu!
  Mirabelak granada bat bota zion Tigreari, eta bekokian lehertu zitzaion. Neskak txistu egin zuen:
  - Izan ere, neguan argi irakaskuntza udaberrian buruz ... Rommel izurrite bastardo bat dela errepikatzen dut salbuespenik gabe!
  Angelikak, nazien bista hautsiz eta lehertu batez ura isuriz, iragazi zuen:
  - Hilkutxan, Fuhrer ikusi dut orain! Eta gizajoari ostiko bat eman zion begietan!
  Neska ilegorriak, egia esan, granada bat bota zuen tankera hatz hutsekin. Kupela jo zuen... Leherketa bat etorri zen eta "Tigre"-ren bokata apurtu egin zen.
  Aleman koldarrak hartu eta atzera egin zuen.
  Svetlanak bere sudur zuloetatik puztu zuen:
  - Gurea, zureak ez du amore emango!
  Mirabelak Hitlerreko mertzenario bat balaz moztu eta abestu zuen:
  - Eta gaiztoa ez da txantxetan ari! Eskuak eta oinak, errusiar sokak bihurritzen ditu! Bihotzean sartzen ditu hortzak... Aberria hondoraino edaten du!
  Svetlana, barrez, zaunka egin zuen:
  - Fuhrer-ak oihu basati, malko egiten du bere burua!
  Mirabelak tiro egin zuen eta gaineratu zuen:
  - Tira, heriotza-puzkak, irribarreak!
  "Shtumrtiger" are arriskutsuagoa agertu da. Eraikin eta bunker osoak suntsitzen ditu. Gainera, ez da tropa sobietarren posizioetara hurbiltzen. Kotxea estalpean gordetzen dute alemaniar metrailadoreek.
  Svetlanak ikusten du Fritz-en posizioetara hurbiltzea ez dela errealista. Baina zeruan Focke-Wulfs. Makina horietako bat sobietar posizioetara hurbiltzen da. Neskek tiro egiten diote.
  Angelikak granada bat botatzen du, eta haserre esaten du:
  - Heriotza sakonean - ez dago barkamenik!
  Horren ostean, neskak metrailadoretik buelta bat ematen du. Azkar atzera egiten du. "Panther" -2 alemaniar tanke berri samarra, dorre txiki batekin eta beheko siluetarekin azkar igotzen da.
  Hainbat neskak granadak jaurtitzen dizkiote Alemaniako autoari. Bera, opariak jasota, izoztu egiten da eta ezin du buelta eman.
  Angelikak txistu egin zuen, txistuka:
  - Hau eraso berri bat da! Ahoa urratuko diogu!
  Panther-2-k irrintzi egin zuen eta bere arma indartsuagoa tiro egin zuen.
  Su zutabeak airea zatitu zuen, eta berehala berotu eta elektrolizatu zuen atmosfera.
  Angelikak barre egin zuen, maskorrak neska erdi biluziaren ondotik hegan egin zuen. Lotsagabe gorritxoak aldakak astindu zituen eta esan zuen:
  - Eta Newtonek etsaiak garaitu zituen, uztarria bota zuen tronutik! Fritzek bere Newtonen legea dekretatu zuen!
  Stalingrado dena sutan sartuta zegoen, suzko mihiek zerua miazkatu eta txinpart moreak, laranjak eta gorritxoak kiskaltzen zituela zirudien! Eta txinparta bakoitza infernuko gaztelu batetik ihes egiten duen mamua bezalakoa da.
  Svetlanak, borrokalari alemaniar bat eroriz, begi urdinak dirdira egin zituen, abestu zuen:
  - Zer ari zara irrintzi atso gaiztoa? Sinetsi iezadazu, ospitale psikiatriko bat besterik ez da zuregatik negarrez!
  Mirabelak kantuan kantatu zuen, naziei tiroka:
  - Zein ona den belar gainean etzan eta buruan Fritz jotzea! Antolatu kataplasma bat Fuhrerrentzat, eta bidali balak metrailadore batetik!
  Neskak barre barre egin zuen eta sabeletik bizkarrera itzuli zen. Hankekin bizikleta bat egin nuen. Granada bat igo zen. Focke-Wulf hegalaria, sabel azpian metraila jaso ondoren, bizkor igo zen gora. Ikus daiteke zati zorrotzek zauritu zutela. Izaki faxistak su hartu zuen, eta hautsitako hego zatiak galtzen hasi zen.
  Svetlanak, Fokke altitudea nola galtzen ari zen ikusita, kroak egin zuen:
  - Hori semaforo bat da! Aizkora bat zintzilik dago taula gainean!
  Hegazkin alemaniarra lehertu zen, hondakinak zeruko bazter guztietara barreiatuz. Eta nora joan zen bateko faxista. Nire azken txanda egin nuen. Borreroa errautsetara joan zen, ez pilotua!
  Mirabelak doministiku egin zuen, hautsak bota eta esan zuen:
  - Izan edo ez izan? Ez da galdera!
  Angelikak berriz ere oinarekin beira puska bat bota zuen, hainbesteraino non, begia joz, Fritzengana atera zitzaion, buruaren atzealdetik:
  - Tanke armada bat naiz! Eta tratatu behar zaituzte!
  Alemaniarrak eta haien sateliteak aurrera egiten saiatu ziren, granadak haien aurrean jaurtiz. Nesken aurkako taktikak ez zuten balio. Hemen Emmanuellek katapulta bat zabaldu zuen, eta etsaia nola jo zuen erantzunez.
  Neska idazleak hots egin zuen:
  - Santa Claus Rommel-i ahoa urratzen!
  Katapultaren kargak, nazien jendetza zulatuz, sakabanatu egin zituen, eta aldi berean airean irauli. Fritz erori zen, eta hormetako hondakinen gainean hautsi zen.
  "Tiger" -2 tankeak, oreka galduta, "Lehoia"rekin talka egin zuen. O, Leva, non da zure izen ikaragarria?
  Svetlanak irribarre egin zuen eta erantzun zuen:
  - Beno, ondo Emanuel!
  Neska idazleak oldarkor zaunka egin zuen:
  - Emmanuelle beti dago prest!
  Neskak oin biluzik astindu zuen erantzun gisa.
  Neska-kapitaina berriz iltzen hasi zen. Eta Olympiasek Emmanuelleren oin estuari kilikatu egin zion, zein gogorra den orain! Ez da harritzekoa neskak ez duela beldurrik suherrietatik korrika egiteko.
  Mirabelak kantuan esan zuen:
  - Gaztetasuna ona da - zahartzaroa txarra da!
  Angelica, gorri alai honek, baiezkoa eman zuen:
  Ez dago zahartzaroa baino okerragorik! Hau da, hain zuzen, ahalik eta egoerarik nazkagarriena!
  Eta neskak salto bat eman zuen kolpe batekin. Une batez amona nazkagarriak irudikatu zituen. Ez, ez alderatu, atso bat neska batekin. Eta zer edertasuna, gorputz lirainetan.
  Angelikak hartu eta kantatu zuen:
  - Fluxua urtez urte, urteak karabana batean,
  Emakume zahar batek henna mortero batean igurzten...
  Eta zer esan nire figura liraina,
  Ez dut ulertzen nola joan den gazteria!
  Svetlanak begiak distira egin zituen, alemaniarra kolpe batean kolpea bota eta esan zuen:
  - Ez! Hala ere, gerran bada halako xarma bat: betirako gazte geratzea! Beti mozkortuta!
  Olympiasek karga berri bat jarri zuen katapultuan. Hau mortero ona bezalako zerbait da. Neskak txistu egin zuen:
  - Ez pasa, pasa baizik!
  Emmanuellek bere oin lirain baina arin nahastu eta zaunka egin zuen:
  - Fritz aurpegia!
  Eta granada bat, leherketa pakete batekin batera, sasoi betean hegan egin zuen nazien posizioetara.
  Bai, Stalingrado ez zitzaien eman. Ekaina amaieratik hirugarren hilabetez, erasoa aurrera doa, baina hiriak ezin izan du dena hartu. Fronteko beste sektore batzuetan naziek arrakasta lortu zuten, baina honetan ez.
  Svetlanak pistola tiro egin zuen eta hausnartu zuen:
  - Dena da ezinezkoa, posible dela gertatzen da... Ez dago unibertsoa oso konplikatu beharrik!
  Eta moto baten gasolinera jo. Makinak eztanda egin zuen, eta suzko zurrunbiloek paisaia ketsua argitu zuten. Eta suzko oin batek urratu zuen alemaniarra.
  Neska kapitainak oihukatu zuen:
  - Gaizkia hiltzea maite dut! Eta hau da ontasun gorena!
  Mirabelak alemaniarrak lehertu zituen eta txistu egin zuen:
  - Joka gaitezen porcupinera!
  Angelikak sua ireki zuen, zehatzago. Beltz batzuk lantzaz estalitako hondakinen gainean etzanda geratu ziren:
  - Hil etsaia! - xuxurlatu zuen neskak.
  Mirabelak jolasean kantatu zuen:
  - Rommel ezpain-pintaz margotu ondoren, Mainstein ile-sprayz, printzesaren gatibutasunera eramango zaitut, txakur leialak urratuko zaitu!
  Svetlanak, tiroka, txistu egin zuen:
  - Arratsaldean, Adolf, urkatu zaitez... Utzi burua engainatzeari! Zatoz arratsaldean, hegan gyrfalcon bat bezala - naziak gogor irabazteko!
  Mirabelak esan zuen haserre, kaskoa ekaitzburuari burutik botata:
  - Ahal dugu! Eta egingo dugu!
  "Lenin" batailoiko neskek atzerriko tropen aurrerapena gelditu zuten. Fritzek aurrera egin zuen, literalki gorpuak espaziora jaurtiz. "Lev" tankeak ere ez zuen lagundu itxaropenak jarrita. Hona hemen makinaren aldaketa 150 mm-ko pistola batekin.
  Angelikak titi biluziari itsatsitako harri bat kolpatzen du. Neskak hain bular eder eta beteak ditu. Neskak granada bat botatzen du oinarekin. Hanka besoa baino indartsuagoa da, eta jaurtiketa urrunago doa.
  "Lehoia"-k hutsune bat jaso zuen beldarrean, eta gelditu egin zen. Bere aho indartsutik tiro egina. Burrunba eta kolapsatu.
  Angelikak, tu eginez, dio:
  - Gudari errusiarrak ez du oinazerik egiten!
  Eta neskak berriro tiro egiten du. Eta oso ondo egiten du. Dorretik makurtuta dagoen faxista atzera erortzen da.
  Neska ilegorri eta ia biluzik dio:
  - Alferrik etsaiak errusiarrak apurtzea lortu zuela uste du! Nor ausartzen den, borrokan erasotzen du, gogor irabaziko ditugu etsaiak!
  Eta Angelikak prentsaren giharrak biribiltzen ditu, oso erliebea duena.
  Ai, zein ederrak diren neskak! Ez dut haietako inor hil dadin nahi.
  Stalenida korrika egin zuen... Oso neska polita, ile zuri eta leunarekin. Nolabait edabe mota batekin zikintzea lortzen du, zikin ez daitezen.
  Neska oso ederra da, Artizarraren irudiarekin, tonuagoa eta erliebea baino ez. Arropa gainean, bularra eta kuleroak bakarrik. Gainerako guztia urratu egin da jada. Baina zein dotoreak diren hankak! Hau ez da neska bat, perfekzioaren zigilua baizik, edertasunaren koroa.
  Modu berezi batean mugitzen da, urtxintxa bat bezala. Oinak biluziak eta dirdirak eta takoiak, harrigarriro, garbi geratzen dira. Stalenidak tiro egiten du, eta faxistari ultzera bat dauka bularrean.
  Neskak dio:
  - Aberriarekiko leialtasuna da hitzik gorena!
  Angelikak esan zuen barrez:
  - Kendu bularra eta geratu ni bezala praka motzetan!
  Steelenidak negatiboki astindu zuen burua.
  - Hau ez da egokia!
  Angelikak aldakak astindu zituen, egoki tiro egin zuen eta kantatu zuen:
  - Komsomol kidea ezohikoa bihurtu da! Horrela bular-hutsik ibiltzea oso injustua da!
  Steelenida barre egin zuen eta esan zuen:
  - Zertarako poza eman Fritzari, begira gure edertasuna!
  Angelikak erabakitasunez erantzun zuen:
  - Gure edertasuna hilgarria da!
  Altzairuzko neskak barre egin eta tiro egin zuen TA-200ra. Nazien autoak su hartu zuen. Eta ilehori ederrak oihu egin zuen:
  - Gaizkiaren heriotza!
  Angelikak barre egin zuen.
  - Eta bizitza ona da!
  Steelenida, alemaniarra erortzen ari zela ikusirik, garrasi egin zuen:
  - Hau da baliorik handiena! Ez pentsa naziek irabazi duzunik!
  Angelikak abesten du:
  - Garaipenaren zain! Garaipena zain dago... Kateak hautsi nahi dituztenak! Garaipenaren zain! Garaipenaren zain! Naziak garaitzeko gai izango gara!
  Neska eder bat, eta bere bular biluziak dardarka. Ona beroan enborra biluziarekin, suarekin areagotzen dena.
  Svetlanak orain askoz erabakiago zirudien. Metrailadore batekin tiro egin zuen Fritz-i, eta zaunka egin zuen:
  - Kastratuko zaitut!
  Eta, hain zuzen ere, naziek opari eta hilkutxa hilgarriak jaso zituzten! Eta neskak figura bat erakutsi zien, eraiki ditzagun oin biluziak. Eta txistu egin zuen urretxindorra lapurra bezala. Eta beheko muturren hatzetatik.
  Neska kapitaina oso inteligentea da. Eta txinpartatsu. Eta ez batere krudela. Berak ere, batzuetan, pena ematen du etsaien soldaduek, beren aita hildakoengatik negar egingo duten seme-alabak izan ditzaketenak.
  Svetlanak, ordea, halako pentsamenduak bere burutik urruntzen ditu, beraz, haietatik negar egin nahi duzu. Baina ez ziren errusiarrak alemanengana lapurtzera eta hiltzera etorri zirenak. Ez, hauek alemaniarrak dira eta mundu osoko atzerritarren multzo oldarkor bat sartu zen errusiar hedaduran.
  Svetlanak bere burua gurutzatu zuen eta Fritz-i tiro egin zion, errusiarren posizioetara isil-isilik hurbiltzen saiatzen ari zen... Bala batek kolpatutako gizonaren begia eta garuna atera ziren.
  Neska-kapitainak irribarre egin zuen eta esan zuen, gogotsu:
  - Zuzen begiz begi, buruz buru!
  Svetlanak zehaztasunez jaurti zuen, eta moto bat jo zuen sidecar batekin. Autoa urratzen hasi zen, eta metrailadorea hegan egin zuen, hainbat aldiz irauli. Orduan bere mukia hondakinen artean hondoratu zen.
  Neskak bere zola biluzi eta hautsez betetako hondakinen gainean igurtzi zuen. Eta berriro apuntatu zuen. Bere aurpegi alai eta gazteak irribarre egin zuen. Neskak kantatu zuen:
  - Ez, esan genien faxistei, gure herriak ez du onartuko errusiar ogi usaintsuak ford hitza deitzea!
  Mirabelak jaurtiketa oso zehatza egin zuen, eta bertatik Focke-Wulfek piztu zuen, eta txio-txilo egin zuen:
  Zintzo batentzat, noski, aukera argia da,
  Dolarengatik, Errusia traizionatzeko prest dago ...
  Baina errusiar gizona hain da ederra
  Prest dagoela aberriaren alde bere bizia emateko!
  Neskak, itzulipurdi bat egin zuen eta naziei pikua erakutsi, eta korritu egin zuen, eta balek ez zuten edertasuna ukitu.
  Angelica agertu zen, edertasun honek, ia biluzik, eta deabru bat bezala zikin, granada bat bota zuen berehala bi hankekin. Eta egiaztatu zuen:
  - Nik daukadana da... Fritz alde zorrotz batean!
  Olympiasek zuzendu zuen Angelika:
  - Zorrotza, alboan, eta ez alde zorrotzean!
  Neskak barre egin zuen eta sandia-bularrak astindu zituen, eta granada bat jaurti zuen leherketa-pakete batekin granada bat erabiliz. "Tigrea" mokorrean jo zuten, eta artelan makur honek sahiestu egin zuen.
  Horren ostean, izaki naziak atzera egin zuen. Suak harrapatutako dortoka bat bezala arakatzen hasi zen.
  Svetlanak kantatu zuen, alai keinu eginez:
  - Eta "Tigrea" atzera egiten ari da eta alemaniarrak ezkutatuta!
  Maiden batailoiak eraso, aire eraso eta kanoi astunekin maniobra egin zuen. Hemen hegazkin-hegazkinek jo zuten, hautsita, gori-gori-gori-ko aldapa zerura igo zen. Eta harriak sutan zeuden. Zorionez, neska bat ere ez zen hil, baina gizonak hurrengo mundura joan ziren, hain damutzen ez direnak! Eta arimek hegan egiten dute - batzuk zerura, eta beste batzuk infernura! Non, sardedun deabruak dagoeneko Jesusengan sinesten ez zutenen zain dauden.
  Angelica da amorruan dagoen gerlarien artean sexiena: beno, beren "Sturmtiger"-eko naziek benetan tiro egin al dezakete tropa sobietarren posizioetara eta gudari gorriak hil?
  Eta neskak granada bat hartu zuen oin hutsekin eta biraka egin zuen salto-jauzietan. Eta gero eta azkarrago biraka. Eta orduan, indar guztiekin, heriotzaren oparia bota zuen Ekaitz-tigrearen moko zabalera. Edertasunaren hanka biluzi eta beltzaranak distira egin zuten, eta granada moko zabalera hegan egin zuen. Eta makina indartsuak ito egin zuen lehenik, eta gero ziztu bizian. "Sturmtiger"-aren alboetan zeuden bi "Errege Tigre" bota eta norabide ezberdinetan sakabanatuta zeuden. Arrabolak urratu zitzaizkien, eta behera erori ziren, erreginaren lepoko hautsi baten antzera hegan.
  Eztanda uhinak Angelica bota zuen, eta neska hankaz gora joan zen. Eta irauli, kulunkatu eta bota egin zuten. Baina, hala ere, edertasuna lurreratu zen, hondakin zorrotzak eta harri birrinduak bere zola biluzietan zulatu zituen. Neskak mina zuen, eta oin kakotsuaren bidez ere, punta zulatu zuen.
  Baina Angelikak indarra aurkitu zuen zutik eta oihu egiteko:
  - Faxistak errautsetan egongo zarete!
  Svetlana eta beste neska batzuk olatu lehergailu batek bota zituen, eta apur bat zapalduta ere bai. Baina gerlari ederretatik bat ere ez zen hil. Neskak urakanarekin eta ondo zuzendutako suarekin egin zuten topo. Salto egin zuten naziak eta SESB setiatzen duten beste intsektu oldarkor batzuk zapaltzea.
  Mirabelak gogo handiz kantatu zuen:
  - Eta Jaunaren tronpetak gudara eramaten gaituenean, Komsomolen lagun izango gara! Eta Jehobaren nahiaren arabera, zeruko deia izango naiz!
  Angelikak, bere zola odoltsuetako hautsa astinduz, hots egin zuen:
  - Lenin, festa, Komsomol! Führer eroetxe batera bidaltzen ari gara!
  Neskak barre gorra hasi ziren, eta Emmanuellek larrituta eta haserre esan zuen:
  - Eta nire katapulta, ez hain zehatza - Angelikaren hanka biluzi eta sendo horiek bezala!
  Olympiasek, besoko muskuluekin jolasean, esan zuen:
  - Hori ondo dago! Oraindik pentsatzen ari zara. Zerbait freskoagoa!
  
  EZ BONDERATU BRITANIA
  Hitlerrek ez zituen hiri ingelesak bonbardatu eta Ingalaterrarako aireko gudua irabaztea lortu zuen. Horrez gain, Speerrek Reich-eko Arma eta Munizio ministro kargua jaso zuen berrogeigarren urteko maiatzean. Eta ondorioz, hegazkinen ekoizpena azkar handitzen hasi zen.
  Eta 1940ko azaroaren 4an Britainia Handian ezusteko baina ausarta lehorreratzea gertatu zen. Horrek ezustean hartu zituen kostaldeko defentsak. Eta alemaniarrek zubi-buruak harrapatu ahal izan zituzten soldadu britainiar ugari preso hartuz. Eta berehala arrakasta garatu.
  Garaipen handia lortu zen eta Ingalaterra atzera egin zuen berrogeigarren urtean. Gerrak denbora luzez jarraitu zuen. Churchillek Kanadara ihes egin zuen eta bertan erresistentzia antolatzen saiatu zen. Eta alemaniarrek Ingalaterrako kolonia ugari okupatu zituzten tropekin. Eta orduan Japoniak Estatu Batuei eraso zien. Eta Hirugarren Reichak bere burua aprobetxatu behar izan zuen.
  Amerika lortzea ez da erraza - ozeanoak bereizten du. Baina alemaniarrek zubiburu bat sortu zuten Latinoamerikan eta handik hasi ziren indarrak aurreratzen. Eta Estatu Batuetako eraztuna estutzen hasi ziren.
  Berrogeita hirugarren urtean, naziek Pantera, Tigre eta Lehoia tankeak izan zituzten seriean. Azken autoa ez zegoen historia errealean, baina orain naziek askoz baliabide gehiago zituzten. Dena den, laurogeita hamar tonako pisua zuen "Lehoia" eta "Shermans"-en aurkako kanoi boteretsuegia, ez zuen bere burua gehiegi justifikatzen. Maus tankea bezala. Probetan makina honek emaitza onak erakusten bazituen, historia errealean matxuratzen hasi zen.
  Zertxobait hobea izan zen Panther-2 seriean irailaren berrogeitahirutik jasotakoa. Nahiko astuna berrogeita hamahiru tonatan, baina bederatziehun zaldiko motor batekin, ondo mugitzen zen. Eta 71 EL-n 88 milimetroko kanoiak Shermans zulatu zituen lau kilometrotik.
  Gerdak Panther-2 lehen aldaketetako bat jaso berri du eta amerikarren aurka borrokatu zuen Kanadan.
  1843ko urria zen. Udazkeneko freskotasuna izan arren, neskak oinutsik eta bikini batean zeuden.
  "Panther" -2 distantzia luzetik jo zezakeen, eta kopeta babes ona zuen. Eta bere alboak Pantera soil batenak baino hobeto babestuta daude; ezin duzu bazooka edo kalibre txikiko pistolarik hartu.
  Baina distantzia luzetik jotzeko zehaztasun izugarria izan behar duzu.
  Eta Gerdak seguruenik behatz hutsez tiro egiten du jotzeko. Proyektilak arku bat deskribatzen du eta lau kilometrotik American Grant tankea zulatzen du.
  Neska orroa:
  - Deabruak besterik ez gara!
  Bere behatz biluzien laguntzaz, Charlottek ere tiro egin zuen, erasokor esanez:
  - Politikari bat txerria da traje garbia, eta azeria inozentzia santuaren itxuran!
  Kristinak banan-banan tiro egin zuen, eta hori oso egoki eta gustura egin zuen, Sherman-a zehaztasunez hautsi eta kuxkuxeatzen:
  - Politikariari zaunka ozen egitea eta entzutetsu agintzea gustatzen zaio, baina promesa bete behar duzunean, aitzakiak baino ez dituzu entzungo!
  Magdak ere jaurtiki oso hilgarri batekin etsaia jo zuen, tankearen dorrearen bekokia zulatu eta txio egin zuen:
  - Hobe da alferkeria agintzen duen politikaria jipoitzea lana galtzen duzunean hatz erpuruak jotzea baino!
  Eta neska barrez lehertu zen... Eta berriro tiro egin zuen pistolatik. Hain erraz Estatu Batuek ezin dute Hirugarren Reich garaitu.
  Baina Fritzek giza materiala dute, eta teknika indartsuagoa da. Esaterako, ME-309 ikaragarria da, haren aurka ez dago harrerarik, eta bertatik ez dago ihesbiderik. Makina honek armamentu oso indartsua du: 30 milimetroko hiru hegazkin kanoi, eta hamalau milimetroko lau metrailadore, pieza hilgarriak ere badira. Zazpi puntu sutsu bezainbeste - polita!
  ME-309 munstro bat da, batez ere neskek zuzentzen badute. Kasu honetan, bi edertasun: Albina eta Alvina. Bi ilehoriak oinutsik eta bikini batean bakarrik daude.
  Eta nola hartuko dituzte amerikarrak. Zatiek bakarrik hegan egiten dute norabide ezberdinetan.
  Oin biluziekin aktibagailua sakatuz, Albinak tiro egin eta hegazkin amerikar bat bota zuen, kuxkuxean:
  - Politikaria emagaldu merke bat da, denbora gehiegi daramana, eta haragiari infekzio benero bat ekartzen ez ezik, arimaren segurtasun ezaren baziloa ere sortzen duena!
  Hemen Alvinak ere pedala sakatzen du bere orpo hutsarekin, biriken goialdean mailu eta txirrinka oso egokian:
  - Emagaldu merkeak dira garestienak - batez ere politikoak badira!
  Bai, neska hauek euren balioa ezagutzen dute eta aurkariaren izpiritua eta osagai materiala ondo kanporatzen dituzte.
  Pixkanaka alemaniarrek Amerika gainditzen dute. Hemen badaukate jada MP-44 eraso-fusil berria, amerikarrak erabat suntsitzen dituena. Eraso fusil hau bigarrena da. Eta Wehrmacht-i abantaila erabakigarria ematen dio.
  Eta neskak borrokan ari dira infanterian: Margaret eta Helga. Forma berezi bat ere erabiltzen dute: oinutsik eta bikinian borrokatu. Eta oso eraginkorra da.
  Margaretek leherketa bat egin zuen amerikarrei, eta indar kolosal eta hilgarria jaurti zuen bere behatz hutsekin. Eta txio egin zuen, hortzak agerian utziz:
  - Politikari bat halako emagaldua da, zeruko plazerra doan agintzen baitu, baina txerri bat bakarrik jartzen du ohean!
  Helgak esan zuen etsaia tiro egiten zuenean zehaztasun eta zehaztasun handiz:
  - Politikari batek aritmetikan bakarrik kendu eta zatitu dezake, eta diktadore bihurtu ondoren, gobernu baldintzak ere berrezarri ditzake!
  Eta neskak hartu eta oin hutsez heriotzaren opari handi eta suntsitzaile bat bota zuen.
  Margaretek, bere eraso-fusila tiro egiten zuen bitartean, honako hau esan zuen:
  - Berdin du diktadore batek arau-baldintzak berrezartzen dituenean, okerragoa da lorpen guztiak makilarik gabe zerora murrizten direnean!
  Eta neskak ere deuseztatzeko oparia botako du bere behatz hutsez.
  Helgak, erasoaldian estatubatuarrak moztuz eta mugimenduan bertan lerroka kenduz, hau esan zuen:
  - Diktaduraren lorpenak zero direnean, gobernu baldintzak zerora jartzen dira!
  Eta neskek hartu eta barre egingo dute, perlak bezala distira duten hortzak agerian utziz.
  Toronto eta Quebec negua baino lehen ere erori ziren... Eta neguan, borrokak jada zabaldu ziren Estatu Batuetan. Indarrak berdinak ziren ... Nahiz eta amerikarrek, komunikazioen luzera eta ekonomia indartsua zela eta, abantaila handia izan ekipamendu kopuruan. Baina kalitatez baxuagoak ziren.
  Berrogeita laugarren urteko udaberrian, jet-motordun ibilgailuak aireko guduetan masiboki parte hartzen hasi ziren: ME-262 eta XE-162, aurkari parekorik ez zutenak.
  "Lehoia" -2 berriena tankeetan agertu zen, eta bertan alemaniarrek, tankeak eraikitzeko lehen aldiz, transmisioa eta motorra bloke batean eta zeharka jarri zituzten, eta engranaje-kutxa motorrean bertan, eta aurrean - aldatuz. dorrea atzera. Lion-2-k silueta baxuagoa izan zuen, horrez gain, karroza arinagoa izan zen eta dorre estuagoa izan zen 88 mm-ko kalibreko pistola batekin - 105 oraindik erredundantea da tanke amerikarrentzat. "Lehoia" -2 mugikorra eta ondo babestuta geratu zen. Gudu zelaian, berehala hartu zuen ekimena munduko tankerik onena bezala.
  SESB Finlandiarekin gerra ostean ez du oraindik inorekin borrokatu. Bere tankeen eraikuntzaren garapena ez zen modurik emankorrenean joan. KV munstroak agertu ziren, ezkata erraldoiekin eta hainbat pistolarekin. T-34 bakarrik dei daiteke tanke arrakastatsua. Nahikoa indartsua ez izan arren.
  Horrez gain, gurpildun tankeen garapena SESBn agertu zen. Serie A dagoeneko autobidea da. Eta beste auto asko.
  Alemaniarrek, berriz, borrokatzen ikasi zuten eta borroka-esperientzia handia jaso zuten. Uda amaierarako, AEBetako lurraldearen erdia baino gehiago jada naziek hartua zuten. Irailean, New York eta Washingtonen aurkako erasoa hasi zen.
  Gerdak dagoeneko borrokatu du Lev-2n. Ibilgailu honek hirurogei tona pisatzen zituen, baina 100 mm-ko alboko armadura lodiagoa zuen maldetan, eta 88 mm-ko pistola bat 100 EL-ko kanoi luzera zuena. Eta malda handien azpian aurrealdeko armadura ere zertxobait lodiagoa zen. Gorputza 150 mm eta 45 gradukoa da, eta kopeta 200 mm-koa eta okertuta ere.
  Amerikako pistolak ez zuten tanke baten aurrealdeko armadurarik hartu. Eta alboan sartzen zirenak gutxi ziren eta ez tankeetan.
  Gerdak jaurtigai bat bidali zuen bere behatz biluzien laguntzaz, Sherman apurtu zuen eta adierazi zuen:
  - Politikariak mihiarekin egiten du lan, bihotzera energetikoki erakartzen du, ondorioz bakarrik hitz guztiak gibelean ematen dira!
  Charlottek amerikarrei tiro egin zien, eta obusaren kolpe zehatza irauli eta marrundi egin zuen:
  - Zenbat eta tontoagoa agintariaren gogoa, orduan eta zorrotzagoa bere borreroaren aizkora!
  Christinak berriro tiro egin zuen etsaia, beste tanke bat segidan apurtu eta oihu egin zuen:
  - Diktadorearen agintaldia berrezartzeak hauteslea batura txukun bihurtuko du!
  Magda hemen ere etsaiaren aurka mugitu zen, eta hegazkinaren aurkako pistola apurtu zuen, marmarkaz:
  - Agintariari borobil hitz egitea gustatzen zaio, hutsegite elokuenteak baliogabetzeko besterik ez bada!
  Eta neskek berriro indar izugarrizko eta hilgarriko jaurtigai bat bidali zuten!
  Zeruan ere borroka larriak pil-pilean daude, eta oso odoltsuak.
  ME-262-n Albinak beste auto amerikar bat bota zuen eta garrasi egin zuen, hortzak agerian:
  - Sai diktadoreak arrazoi du beti, eskubide asko dituelako, mugarik gabe, eta txori eskubideak dituen boto-emaileak kordoiaren gainetik hegan egin dezakeelako!
  Alvinak, ME-262 batean, borrokalari estatubatuar bat ere moztu zuen eta buru-belarri egin zuen:
  - Arrano bihurtu nahi baduzu, utzi txori eskubideekin hegan egiteari!
  Naziak Etxe Zurian erasotzen ari dira jada. Hiru neska: Helga, Margaret eta Frida kupulara joaten dira bandera bertan zintzilikatzeko.
  Gudariak oinutsik eta bikini bakarrean daude. Sneak eta borrokatzen dira.
  Helgak granada bat bota zuen oin hutsez, eta bere metrailadoretik leherketa bat egin zuen, kuxkuxean:
  - Gehienetan, txori-eskubideak eta beleak zenbatzeko ohitura dutenak oilarrak dira gehienetan!
  Margaretek oldarkor tiro egin zuen eta bere behatz hutsez suntsipenaren oparia bota zuen eta kirrinka egin zuen:
  - Beleak zenbatzen desikasi arte, hegaztien eskubideekin eta oilasko asmamenarekin egingo duzu hegan!
  Friedak hainbat soldadu yanki beltz moztu eta kuxkuxa egin zuen, granada suntsitzaile bat jaurtiz bere behatz hutsez:
  - Hegaztien eskubideekin ez zara zerura aireratuko, baina infernura hegan egingo duzu azpian oilasko bat bezala!
  Neska ninja japoniarrak ere amerikarrekin borrokan ari dira. Eguzki Goraldunaren Lurraldetik presionatzen ari dira.
  Neska ninja urdinak ezpatekin moztu zituen amerikarrak. Heriotzaren oparia bota zuen bere behatz hutsez eta txio egin zuen:
  - Oilasko garunak, txorien eskubideak eta oilarraren anbizioa badituzu, orduan lumak berme batekin egingo du hegan!
  Neska ninja horiak bere ezpatak erabili zituen amerikarrak mozteko eta kirrinka egin zuen, orpo hutsarekin suntsipen-opari bat botaz:
  - Oilasko garuna duenak beleak zenbatzen ditu eta txorien eskubideak baino ez ditu bilatzen!
  Neska ninja gorriak boomerang bat jaurti zuen bere behatz hutsekin, etsaien buruak moztu eta kirrinka:
  - Bele asko zenbatzen dituenak arazoak izaten ditu zenbatu gabe!
  Neska ninja zuriak heriotzaren oparia hartu zuen bere titi gorriarekin eta oihu egin zuen:
  - Beleak kontatuz, kroak egiteko arriskua duzu, sudurra igurtziz, oilasko baten antzera sartuko zara!
  Azkenik, Etxe Zuriak hartu zuen bere gain. Bai New York eta bai Washington urriaren hasieran erori ziren.
  Eta 1944ko azaroaren 8an, Estatu Batuak eta Mexikok Japoniari eta Hirugarren Reich-ari kapitulatu zituzten.
  Aldi baterako etenaldi bat egon zen. Hirugarren Reichak ondasunak digeritu eta gerra berri baterako prestatu behar izan zituen. Japoniak ere asko lortu zuen.
  Stalin ere gerrarako prestatzen ari zen, baina ez zen inon kabitzen. Dena lasai zegoen.
  Alemanek E serieko tankeen eraikuntza abiarazi zuten. Gainera, berrogeita bosgarren urtean, arrakasta handiko disko-hegazkinak lortu ziren, edozein gerratan inflexio-puntua izan zezaketenak. Arma nuklearrak ere garatzen ari ziren. Hala ere, SESBn, Stalinek freskotasunez tratatu zuen, eta ia ez zuen finantzatzen. Hitlerren jarrera ere eszeptikoa zen. Baina Japonian, lan batzuk egin ziren.
  Hirugarren Reich-eko Inteligentzia japoniarrek zerbait lortu zutelako informazioa jaso zuen.
  Hitlerren eta Stalinen arteko bilera pertsonal baten ostean, Japoniaren aurkako gerra bateratu bati buruzko erabakiak hartu ziren.
  Stalinek, zahartzaroan, komandante bikain baten loria jaso nahi izan zuen, eta zalantzaren ondoren Alemaniarekin aliantza militar bat egitea erabaki zuen. Hitlerrek, pertsonalki diktadore gorriarekin lagun egitea lortu zuenak ere nahiago izan zuen Japoniari aurre egitea. Gainera, kolonia asko ditu eta oraindik armada nahiko atzeratua da. Nahiz eta ugaria, eta fanatikoa. Ez zen halako ibilaldi erraza espero.
  1950eko apirilaren 20an gerra handi bat hasi zen Japoniaren aurka koloniekin, eta SESBrekin eta Hirugarren Reicharekin.
  Armada Gorria Mantxuriatik aurrera egin zuen. Erasoko operazioetan esperientziarik ez zutenez, Japoniako defentsa indartsuaren aurka, sobietar tropek poliki-poliki eta galera handiekin aurrera egin zuten.
  Elizaveta samuraiekin borrokan ari da T-54 tanke berrienean. Sobietar autoa aurreko modeloak baino aurreratuagoa da, baina duela gutxi agertu da. Eta 122 milimetroko kanoi bat dauka, eta bera oso astuna da: berrogeita hamabost tona.
  Stalinek, Gerra Patriotiko Handiaren esperientziarik ez zuenez, tankeen tamaina eta masa handituz joan zen.
  Handi eta bolumen handiko guztia gustatzen zitzaion.
  KV serieak bezala, modelo batzuek, KV-14 adibidez, hirurehun tonatik gorako pisua zuten.
  Alemaniarrak, aitzitik, konturatu ziren pisu handiak ez zirela eraginkorrak eta tankeak mugikortasuna behar zuela. Eta AG-50 piramidala bihurtu zen makina nagusia. Inklinazio arrazionalaren angeluak zituen norabide guztietan.
  Eta ezin dute arma sobietarrek edozein angelutik sartu. Aldi berean, pisua berrogeita hamar tona baino ez da eta 1800 zaldiko motorra gas turbina bat da. AG-50 auto ezin hobea da bere garairako eta oso azkarra, batzuetan ehun kilometro orduko autopistan.
  Eta kanoia duela gutxi instalatu zen kanoi labur batekin, baina presio handikoa, auto guztietan sartzeko gai dena. Eta 88 mm-ko kalibrea ez zen aldatu behar izan. Izan ere, kalibrea txikiagoa da eta obusen hornidura handiagoa eta pistolaren su-abiadura handiagoa da. Eta hau jada axioma bat da. Aitzitik, tankeen duelo bateko kalibre handiak txikiak baino okerragoak dira.
  AG-50 Japonia birrintzen ari den munstroa da. Samuraiek E serieko tankeak baino ez dituzte, eta hasieran ere, aldaketa honen eredu aurreratuenetatik urrun.
  Baina Elizabeth oraindik ere T-54 batean dabil eta oin biluziekin tiro bat egiten ari da.
  Jo etsaia eta txio egin:
  - Tiranoak bere burua lehoia irudikatzen du, baina hiena baten antzera karraska jaten du, gerra maite du, baina ez dio soldaduari uhalari tiratu nahi, txerri bat uztea eta garratzekin irenstea gustatzen zaio!
  Ekaterinak bere titia gorrixka agerian utzi zuen, etsaia kolpatu zuen bere boobarekin botoia sakatuz eta oihu egin zuen:
  - Buruarekin elbarria bazara, orduan hezkuntzaren protesiak ez dizu lagunduko!
  Elenak ere zaplaztekoa eman zuen orpo huts baten laguntzaz eta kuxkuxa egin zuen:
  - Heziketarik gabeko lehoia lider hobea da ziurtatutako ahari bat baino!
  Euphrosiniak ere tiro egin zuen txandaka, oin biluziak erabiliz, eta kuxkuxa egin zuen:
  - Boxeolari batek kolpe gogorra dauka eskuan, baina politikari batek garuna jotzen dio mihiarekin, nahiz eta bera buruan ahul samarra izan!
  Erasoa fronte guztietan dago. Sobietar pilotuak ere borrokan ari dira. Dagoeneko agertu da MIG-15, Japoniako ibilgailuekin lehiatu daitekeena, eta ziurrenik alemaniarrak hobeak izango dira, batez ere abiaduran eta armamentuan.
  Anastasia Vedmakova zeruan borrokatzen da konfiantza handiz.
  Japoniako bi auto kolpatzen ditu eta kirrinka egiten du:
  - Boxeolari batek bi esku eta ukabilkada konbinazio ugari ditu, politikari batek hizkuntza bakarra du, funtsean motibo bereko abestien errepikapen amaigabea!
  Akulina Orlovak, etsaiari errukirik gabe tiro eginez eta erabat kolpatuz, adierazi zuen:
  - Oinutsik, neskak berak jantzi du gizon bat, bere burua biluztuz - prakarik gabe utziko du, eta hankak zabalduz, eztarria estutuko du heriotz helduz!
  Mirabela Magnetic-ek, Japoniako hegazkinak moztuz, eta eraso figuratiboz jokatuz, honako hau adierazi zuen:
  - Emakume batek, hankak zabalduz, mamutak estutzen dizkio gizon bati urrezko tantak ateratzeko!
  Neskek aktibitate handiz borrokatu zuten eta alde batetik bestera mugitzen ziren, etsaiaren jaurtiketa ondo zuzenduta saihestuz.
  Alemaniako pilotuek japoniarrak ere jazartzen zituzten.
  Albinak lau kotxe moztu zituen aldi berean leherketa batean eta gogotsu egin zuen kuxkuxa:
  - Emakumezko hankak biluziak, primeran biluztu bururik ez duten gizonak!
  Alvinak bost hegazkin japoniar hartu eta moztu zuen eztanda batekin eta kirrinka egin zuen:
  - Hobe da neska bati oin biluziei musu ematea oinetako basto bakarti bat izatea baino!
  Gerda AG-50 tankean Charlotterekin batera borrokatu zen. Bi neskak oso konfiantzaz borrokatu ziren.
  Gerdak tiro egin zion etsaiari, kotxe japoniarra apurtu eta kexa egin zuen, hortzak agerian utziz:
  - Zezenak literalki adarrak ditu, eta osasun alzenarik gabeko gizon batek adar figuratiboak lortuko ditu!
  Charlottek ere ondo zuzendutako jaurtiketa egin zuen, etsaia zulatu eta adierazi zuen:
  - Emakumezko hanka hutsez jantzitako gizon bat - oinetako bast osoa!
  Christina eta Magda ere AG-50ean ari dira borrokan, eta etsipenez ari dira.
  Christinak tiro bat egin zuen eta kuxkuxeatu zuen:
  - Gizon bat zapata bast bat bada, orpoaren azpian eta tramp baten azpian egongo da!
  Magdak ere tiro egin zuen, eta oso zehatz, eta etsaiaren obusa apurtu zuen, kirrinka:
  - Ez dago gizonaren etsai handiagorik ausardia eza eta desira gehiegikeria baino arazo handiagoa!
  Eta neskek samuraia kolpatzen jarraitu zuten.
  Gero eta gogorrago estutzen zituzten fronte ezberdinetan.
  Alenka eta bere taldea azken IS-3 tankean borrokatu zuten. Makina hau serie modernoago batekoa da, 130 milimetroko kanoi batekin, kasu honetan bat eta laurogei tonako pisua duena.
  Bost taldekide ditu, guztiak neskak. Eta hori bikaina da.
  Alyonkak pistolatik tiro egin zuen bere behatz biluzien laguntzaz eta txio egin zuen:
  - Gizona lizunkeriazko tximinoa da hizkera maitagarria duena, baina nesken ergelkeria elbarrituko da!
  Anyutak berriz tiro egin zuen txandaka, japoniar autoa zulatu eta txioa egin zuen:
  - Buruarekin astoa goldatzen baduzu azeriarentzat bezala, erbia izpirituan baduzu, hiru azal kenduko zaizkizu txapela!
  Alla-k tiro zehatza eman zuen titi gorridun baten laguntzaz, botoia sakatu eta kirrinka egin zuen:
  - Zalditik senataria egin dezakezu, baina politikaritik ezin duzu golde zintzorik egin!
  Mariak ere etsaiari ostikoka eman zion, bere behatz biluzien laguntzaz, eta txio egin zuen:
  - Senadorea egiteko modurik errazena zaldi bat behintzat egiten dakiena da, baina edozein parlamentutan asto asko dago, eta alferrak ere bai!
  Olympiasek ere bere orpo hutsez tiro egin zuen eta hau esan zuen:
  - Ez baduzu zaldian ibiltzen ikasten, errege biluzik izango zara!
  Neskek klase gorena erakusten zuten borroketan. Eta horrela, urte erdiko borrokarako tropa sobietarrak Port Arthur-era iritsi ziren. Hiri hau japoniarrek itsasotik estali zuten.
  Hego Sakhalinek ere berreskuratzea lortu zuen.
  Horrela, mendekua hartu zen Japoniaren aurreko porrotengatik. Gainera, mendekua partziala zen oraindik Port Arthur-ek...
  Bere setioa hasi zen.
  Sobietar artilleria astunak gotorleku hau bonbardatu zuen. Neskek obusak jaurti zituzten.
  Alicek eta Angelikak kaskoz obus jaurti zuten.
  Alicek tiro egin zuen eta esan zuen:
  - Edozein txapelketatan hainbat partida eta azken emaitza daude, soilik politikan etengabeko berrezarri eta zenbaketa paraleloa egiten da!
  Angelikak, takoi hutsik atseden harturik, maskor bat eman eta kuxkuxa egin zuen:
  - Boxeoan kolpe baxuak zigortzen dira eskularruen kolorea edozein dela ere, politikan garaipena ekartzen dute, batez ere eskularruak zuriak ez badira!
  Borroken urtean, Japoniak bere kolonia guztiak galdu zituen. Eta orain metropoliaren beraren aldeko borrokak zabaldu ziren.
  Eta gerlari ederrak Tokiora hurbildu ziren.
  Eta petrolio sobietarrek azkenean Port Arthur hartu zuten.
  Elizabethek behatz hutsez zuzendu zuen pistola. Etsaiari tiro egin zion eta garrasi egin zuen:
  - Gizona ez dago giboitik urrun, adimenagatik ez bada, lizunkeriagatik, arra tximino tipikoa da!
  Ekaterinak ere etsaiari tiro egin zion, orpo hutsez baliatuz, eta irribarrez esan zuen:
  - Gizon batek perfekzio bat eta bi esku ditu, baina emakumea perfekzioa bera bilatzen ari da esku larruz eta duintasun handiz!
  Elenak, japoniarrei tiro eginez, eta behatz biluzien laguntzaz beste obus bati buelta emanez, zera adierazi zuen:
  - Zirkuko pailazoek barre osasuntsuak eta dibertsioak sortzen dituzte, politikan bufoiak irrintzi eta etsipena eragiten dute osasungaitza!
  Neskak, ikusten duzuenez, japoniarrak ondo zapaltzen ari dira. Halakoekin, noski, Port Arthur eroriko da zalantzarik gabe.
  Anastasia Vedmakova Japoniako zeruan borrokatzen da, eta etsaiari jaitsiera ematen dio, abesten:
  - Bat, bi, hiru, urratu samuraia!
  Eta aforismo bat esaten du, oso egokia:
  - Xakean, zaldunaren mugimendua sarritan xake mate, politikan, hauteslea beti zaldunaren mugimenduekin parekatzen da!
  Akulina Orlovak, samuraia zeruan zapalduz eta zafirozko begiekin keinu eginez, esan zuen:
  - Hartz batek musikari gaiztoari belarria zapaldu zion, hautesle ergel bati belarriak burrunba egin zizkion - azeri politikoak!
  Mirabela Magnetic-ek Eguzki Sortzen Lurraldeko beste auto bat moztu zuen bira batetik eta adierazi zuen:
  - Bi pertsonaia indartsu, baina ezberdinek leherketa bat sortzen dute, bi burutsu, baina gizabanako ezberdinek jeinua sortzen dute!
  Neskak samuraien gaineko zerua hartu zuten.
  Albinak, Japoniako hegazkina eroriz, hortzak irribarre eginez, esan zuen oldarkorki, keinu eginez:
  - Haurrak bi sexuen maitasunetik jaiotzen dira, arrakasta ardura eta talentuaren konbinaziotik!
  Alvinak ere, orpo hutsarekin ostiko bat eman zion samuraiari, eta txistu egin zuen, hortzak agerian:
  - Gizonek emakume ederren semeak nahi dituzte eta emakumeek gizon adimendunen alabak nahi dituzte, ondorioa da ondorengo osasuntsuek edertasuna eta adimena behar dutela, baina non aurki dezakezu horrelako ontasunen konbinazioa!
  Baina borroka dagoeneko zabaldu da Tokiorako. Alemaniarrak eta sobietar batailoi indibidualak Japoniako hiriburua erasotzen ari dira. 1951ko maiatza patioan dago, dena literalki loratzen ari da. Eta oso ederra eta aberatsa.
  Baina Tokio hiria oso kaltetuta dago. Wehrmacht-eko zati batzuk aurrera doaz bertatik, eta guduak oso gogorrak eta desorekatuak dira.
  Gerda AG-50 borrokan Charlotterekin batera. Neska hauek euren garaipenan sutsuki sinesten dute.
  Gerdak bere behatz hutsez tiro egiten du, joystick botoiak sakatuz eta esan du:
  - Emakume batek nahi duena da Jainkoak nahi duena, baina gizonaren nahiak tximino baten nahiaren antzekoak dira!
  Charlottek ere etsaia jo zuen, japoniar kotxetik dorretxoa bota eta kirrinka egin zuen:
  - Jainkoak emakume bat sortu zuen edertasunerako lore gisa, gizon bat behar zen humus gisa landare zoragarri bat elikatzeko!
  Beste AG-50 tankean, neskak ere borrokan ari dira, super klaseko munstro odoltsuak besterik ez direnak. Oso gerlari borrokalariak eta oldarkorrak dira, baina aldi berean leunak.
  Christinak hatz hutsez eta hankak zizelkatuz tiro egin zuen eta irribarrez esan zuen:
  - Emakumea arrosa bat da, baina landaretik urrun, gizona oilarra da, baina ez hegoduna, animalia adardun tipikoa baizik!
  Magdak barrez etsaiari jaurtiki zion jaurtigai hilgarri batekin eta irrintzi egin zuen:
  - Txoriak bezala oilarra egiten duen gizonak, baina hegalik gabea, urretxindorra bezala isurtzen da, baina ez abeslaria, emakume bati urrezko mendiak agintzen dizkio, baina ez du zentimo bat ohean balio!
  Sobietar neskak ere parte hartzen ari dira Tokioko erasoaldian. Bereziki, Alenkako tripulatzaileak. IS-4 are indartsuago eta astunago batera aldatu ziren, bigarren 85 mm-ko kanoi batekin.
  Baina lehen bostek berdin jarraitu zuten.
  Alenkak oin biluzien laguntzaz tiro egin zuen eta txio egin zuen, hortzak agerian:
  - Politikariaren promesetan, enperadoreak, errege biluziaren betetzean, ilargia agintzen du zerutik, eta hautesleek txakurren bizitza lortzen dute!
  Anyutak oldarkor adierazi zuen, kanoi batetik jaurtigai bat bidaliz eta etsaia zehaztasunez joz:
  - Agintari adimentsuak ez du bere burua jainkotu nahi, hautesleari giza bizitza ematen saiatzen da!
  Alla-k etsaia jo zuen, bere oin biluzi biluziarekin heriotza-opari bat zuzenduz eta esan zuen:
  - Tronuan dagoen idiota batek ere asko landatu dezake, baina uzta aberatsa gogo handirik gabe biltzen da!
  Mariak ere tiroak egin zituen, oraingoan metrailetaz bakarrik, aurkari asko kanporatu zituen eta igorri zuen:
  - Asko landatzen duen eta odola botatzen duen diktadorea, putzu batean eseri eta minez orro egingo du!
  Olimpiadak ere tiro egin zuen, abiarazleak zola hutsez sakatuz, eta oldarkor, adierazi zuen:
  - Askotan zaldian igotzen den politikari bati botoa ematen dion hauteslea harrapatzen dute larruazaleek!
  Jauregi inperialaren aurkako erasoa martxan da jada. Azken japoniarrak ondo amaitu dira.
  Emmanuelle dagoeneko sartu da borrokan. Noski, ia biluzik dago, kuleroak bakarrik jantzita.
  Tximista bat askatu zuen bere titi gorrixkatik eta hots egin zuen:
  - Ardiz jantzitako otsoaren nahasketa bat da politikaria, urretxindorraren trilo gozoa duen azeria, frak berriarekin txerria, baina harekin txakurrak bezala biziko zara!
  Helgak ere borrokatzen du, japoniar posizioak oldartuz eta uluka eginez, hortzak agerian utziz eta oin hutsez granada bat jaurtiz:
  - Ardiz jantzitako otsoari botoa ematea astakeria da, ardi osoa izan daiteke!
  Margaretek buelta bat eman zuen eta, inbaditzailearen bandera jauregi inperialaren kupulan finkatuz, adierazi zuen:
  - Ardiz jantzitako azeria tronuan hobe da kastore-japadun ahari bat baino, ergel zintzo batek baino mesede gehiago egingo du maltzur adimentsuak!
  Emmanuellek azkenean oihal gorria lotu eta haserre egin zuen:
  - Tronuak ez ditu zalapartarik eta zaunkarik onartzen, eta ez da beldurra menderatzeko metodo bat, baina agintariak zakar agintzen du, dekretuak ematen ditu erregu gorrak!
  Japonia garaitua izan zen. Eta bere kapituluaren ondoren, SESBk Sakhalin hegoaldea berreskuratu zuen, Kuril mendilerroa, Mantxuria, Port Arthur, Ipar Korea jaso zuen eta, azkenik, Mongolian gotortu zen.
  Hirugarren Reich-ak gainontzeko guztia bereganatu zuen. Eta berriro ere bake garaia izan zen. Hirugarren Reich-ak munduko gainerako lurraldeak bereganatu zituen eta 1959an erreferenduma egin zuen monarkia eta munduko inperioa ezartzeko.
  Hitler enperadore bihurtu zen. SESBn, 1953ko martxoaren 5ean Stalin hil ondoren, Nikolai Voznesensky akademiko eta jeinua bihurtu zen buruzagi berria. Eta haren azpian, SESBen arma berriak sortzen hasi ziren.
  1963ko martxoan Hitler hil zenean, Hirugarren Reich-en botere-borroka hasi zen Adolfen intseminazio artifizialaren seme ugarien artean.
  Eta SESBeko Armada Gorriak askapen kanpaina bat hasi zuen Europan Nikolai Voznesenskyren aginduz. Eta 1963ko maiatzaren 1ean, borroka gogorrak sortu ziren.
  Baina hori beste istorio bat da, SESBeko Armada Gorriak nola salbatu zuen mundua faxismotik.
  
  OINUTUZ BENETAKO PRINTZESA
  Frantziako erregearen, Luis XIV.aren eta Norvegiako erregearen, George lehenengoaren artean, akordio bat egin zen. Haren ustez, Jorge lehenaren alaba Luis XIV.aren semearekin ezkonduko zen. Eta bazuen halako edertasuna, eguzkia bezain ederra, elur koloreko ilearekin. Ohituraren arabera, goiz samar ezkondu ziren orduan, eta hamahiru urteko neskatoa errepidera abiatu zen konboiarekin. Erregearen alaba adoptatua, Stella, ere haiekin joan zen. Gaiztoa zen, baina bazekien ondo itxurak egiten. Eta nahiko ederra, ile beltza izan arren.
  Hegoaldeko nomaden aurkako kanpaina batean harrapatu zuten. Stellak Gertrude erregearen alaba gorrotatu eta inbidia zuen. Baina bere lagunik onena zela egin zuen. Eta plan maltzur bat zeukan buruan. Lehen begiratuan, printzesa ordezkatzea eta haren ordezkatzea ez da errealista. Ontzi handi batean nabigatzen dira ohorezko guardia eta opariekin. Baina Gertrudek badu puntu ahul bat. Berak, bere dinastiaren ordezkariek bezala, sakratuki betetzen dituzte zinak, nahiz eta beretzat desegokiak.
  Beraz, Stellarekin izandako elkarrizketa batean (izena hori jada Norvegiako erreinuan eman zitzaion!), Gertrudek zin egin zuen, amaren bihotzarekin, bere lagunaren edozein desio beteko zuela bizitza salbatzen bazuen.
  Orduan Stella maltzurra kostaldean zegoen jada, ekaitz arin batean bolbora kupel bati su eman eta itsasontzia leherrarazi zuen. Eta berak txalupa bat prestatu zuen aldez aurretik. Janaren alaba gaiztoak ardoan dopa jarri zituen marinel guztiak hil ziren. Eta Gertrude bakarrik salbatu zen, bere ahizpa izenekoaren laguntzaz, noski. Printzesak eraman zituen ontzian.
  Eta bere zina betetzea eskatzen zuen. baieztatu zuen Gertrudek. Eta Stellak haserre esan zuen:
  - Truka ditzagun soinekoak zurekin. Orain zu izango zara nire zerbitzari, eta ni neu printzesa bihurtuko naiz.
  Gertrudek negar mingotsa egin zuen, baina zin hori bete beharra zegoen. Ez da urratu behar, bestela amaren bihotza puskatu egingo da. Eta Khanen alabak hartu zuen bere lekua.
  Jauregira iristean, Stellak Georgeren alaba izendatu zuen bere burua, mirakuluz hondamendi batetik bizirik atera zelarik. Eta Gertrudek hori aitortzera behartuta egon zen begirunez.
  Stellak printzesa ohia Korsikara bidaltzeko agindu zuen ardiak artaldera. Beraz, ausartu omen zen, eta ez du bere ondoan ikusi nahi.
  Gertrude geletan zutik zegoen guardia-gelara joateko agindua eman ziotenean. Han neskame garestiaren soinekoa erantzi eta artzain baten jantziak hartzeko agindu zioten. Printzesa oso lotsatuta zegoen eta negarrez lehertu zen. Orduan soldaduak guardia-etxetik irten ziren, eta sukalde zaharrak arropa garbituak, baina hondatuak eta adabakiak eta egurrezko sasiak eman zizkion, esanez:
  Hona hemen arropa eta oinetako batzuk zuretzat. Korsikan epela egiten du eta ohituko zara.
  Gertrudek, erresistentzia alferrikakoa zela konturatuta, poliki-poliki arropa aldatu zuen. Zulo zakarrak handiegiak suertatu zitzaizkion eta neskak bota egin zituen eta hobe zela oinutsik ibiltzea erabaki zuen. Gainera, maiatzeko eguraldi zoragarria egin zuen. Hau Frantzia da, bere klima askoz leunagoa duena.
  Leihoetan barrak zituen bagoi batean sartzeko agindua eman zioten neskari. Artzai bihurtu zen printzesa Korsikako erabat ohoregabeko erbestera eraman behar zuen.
  Espaloiko harlauzak berotu eta minez erre zituen printzesaren hankak, oinutsik ibiltzera ohituta ez zegoena. Eta abuztuaren zola biluzia desatsegina zen gainazalaren zakartasunarengatik.
  Hainbat mutiko txiro bueltaka ari ziren haren inguruan, eta Gertrudek lotsa handia sentitu zuen erregeen alaba zelako eskale bat oinutsik bezala ibiltzen zen soineko zahar eta adabakidun batekin.
  Printzesa eskalea umiliazioak gorritu egin zen eta denbora laburrean ere ahaztu egin zuen bere takoi mimatuak eta arrosak espaloi zikintsuak erretzen ari zirela. Eta min handia ematen dio printzesaren hankek, ziurrenik oinutsik diamantez jositako urre puruz egindako bainuontzi batean bakarrik zegoena.
  Eta orain edertasun gaztearen zol biluzi eta samurrak espaloiaren harri anker, zorrotz eta beroek oinazeak dituzte.
  Zorionez neskarentzat, kotxea jada bere zain zegoen. Erresistentziarik gabe sartu zen bertara. Eta mutilen txistua, barreak eta oihuak entzun zituen:
  - Lapurra ekartzen ari dira!
  Printzesa lotsatuta zegoen. Gaizkilea ere bada orain. Borboien leinua baino askoz zaharragoa dena. Eta tabernen atzean eseri behar du, non argia ia ez baita sartzen. Triste eta triste. Eta garrantzitsuena, ezin da ezer egin. Errege baten alaba dela oihukatzen hasten bada, inork ez dio sinetsiko.
  Eta neskaren takoi biluziek haritz-oholetan jotzen dute.
  Eta printzesa txikiak negar egin zuen. Gidariak eta jendarmeek ez zieten kasurik egin haren malkoei. Tira, presoa orroa da, zer gehiago egin dezake? Lanbideak jendarmeak ondu eta gogor egin zituen.
  Gertrudek negar egin zuen eta jauregiko zeremoniazko harrerak gogoratu zituen denak makurtu zirenean, eta harro eta beharrezkoa sentitu zen.
  Hainbat ordu banku huts batean eserita egon ondoren, neskaren bizkarrean min hartu zuen. Eta ukabilak kolpatzen hasi zen kotxe blindatuaren hormaren kontra. Neskak kalera atera nahi duela erabakita, jendarmeek printzesa askatu zuten. Behin libre geratu zenean, sasien atzetik pauso batzuk eman zituen, eta... noski, korrika hasi zen. Benetan urrundu nahi zuen erbestera eramaten zuten jendarmeengandik. Baina belar gogorrak oin biluziak zauritu zituen, eta poliziak ez zuen presarik. Motelean bezala mugitzen ziren. Edo agian neska mimatu bati irakatsi nahi zioten. Eta hau benetan tortura da printzesarentzat, herriko neska korrika atsegin bat besterik ez zela izan.
  Gertrudek gero eta herrenka korrika egin zuen, eta hankak korapilatuta, zola biluzi eta eroriak literalki erre. Azkenean, ezin izan zuen jasan, belauniko erori eta lau hanketan arrastaka ibili zen, bihotz-bihotzez orro egiten zuen bitartean.
  Jendarmeek neskaren atzetik korrika egin zuten orain azkar. Besapetik heldu zioten. Neska harrituta zebilen moztutako eta zulatutako hankak astintzen, ez jipoitzeko eske.
  Jendarmeek printzesaz errukitu eta zaplazteko arin pare bat besterik ez zituzten eman. Egia da, hurrengoan berriro ihes egiten saiatzen bada bortizki azotatuko duela agintzen du. Stellak printzesa ohia maila gaizto berezi gisa tratatzeko agindua eman bazuen ere, zerbitzari gupidagabeak ere Gertrude elur-zuriaren edertasun arraroak hunkitu zituen, soineko eskaleak baino gehiago azpimarratzen zuena.
  Neska jada ez zen korrika egiten saiatu. Gauean ukuiluan lo egiten zuen, hankatik soka lodi batez lotua jendarmearen oin iletsuari. Hain erraz alde egin ezin zuela eta lehenik oso nekatuta zegoela konturatuta, neskak lo egin zuen gau osoan, ukuiluaren kiratsari ia kasurik egin gabe.
  Eta hurrengo egunean, berriro ere kartzelako bagoi baten gainean sufritu behar izan nuen abiada guztietan zebilen, eta bertan garraiatzen ziren bereziki gaizkile arriskutsuak.
  Beraz, barra lodien ondoriozko ikusgarritasuna ia neskarik ez zen oso aspertzen. Eta bere baitan oroitzapenak pizten saiatu zen, bere egunerokotasuna nolabait alaitzen behintzat.
  Esaterako, harrera solemne bat, edo aitak arrazako zaldi bat oparitu zionean. Ilea bezain elur-zuria, elurra baino zuriagoa. Edo pottoka txiki bat. Zaldiak maite zituen. Eta bere zaldia? Ziurrenik dagoeneko adiskidetu da bere jabe berriarekin. Stella, Khan baten alaba izanik, zaldiekin komunikatzeko berezko artea zuen. Ez, Gertrude ez da berarentzat parekoa gai honetan.
  Eta neskak negar mingotsa egin zuen berriro. Dena oso gaizki atera zen. Eta nahi gabe lozorroan geratu zen. Ardiak artzaintzan ari zela amets egin zuen eta ate ondotik pasatu zen. Eta haien gainean iltzatuta dago bere zaldi leial elur-zuriaren buru moztua. Bat-batean buruak bizia hartzen du eta esaten du:
  - Eta zu printzesa oinutsik ardi larrean aritzen zara. Zure amak hau jakingo balu, bihotza hautsiko litzateke!
  Gertrude hasi eta esnatu zen. Are tristeago jarri zen. Agertu zen ezin ziola inori ezer esan, ez bakarrik zin bat egin zuelako, baizik eta amak honen berri izango ote zuen beldurragatik. Eta hain da izugarria.
  Eta neskak irrintzi egin zuen berriro. Benetan sufrimendu jasangaitzaren unea da. Eta bizkarrak ere min ematen du. Egurrezko preso baten bankuan etzanda deserosoa da, eta inork ez dio burkorik emango.
  Gauez ostatuan gelditzen zirenean, askoz errazagoa zen. Afarirako, printzesa ohiari esne katilu bat eta ogi beltz fresko bat baino ez zioten eman. Neska goseak pozik jan zuen azkar eta gehiago eskatu zuen. Horren harira, ezpainak mugitu zituzten, berriro mingots orroa eraginez.
  Jendarmeak formalki erantzun zion:
  - Fiskalak gehituko du!
  Horren ostean, Gertrude erdi gosea belar gainean etzan eta kizkurtu egin zen. Eta ezin izan nuen denbora luzez lo egin. Ukuiluen usainak sudur zuloak kilikatzen zituen, belar-ondo lehortuek neskaren gorputza desatseginez zulatu zuten. Neskak insomnioa zuen. Etengabe bueltaka zebilen, eta gajoa nekatuta zegoen gauean.
  Goizean ogia eta ura bakarrik ematen zioten. Baina ezohiko zaporetsua iruditu zitzaion neska goseari, nekeagatik barailak ia mugitzen ziren arren. Dagoeneko kartzelako bagoian bertan, loak hartu zuen Gertrude. Bere bizilekua berdin-berdin kulunkatzen zen errepidean zehar. Baina astinduak ere neska nekatua bakarrik lotu zuen.
  Zaldi trukagarrietan, barradun karroa nahikoa azkar zebilen. Eta orain arratsean itsasora joan ziren. Ostatuan ere pasa zuten gaua. Azafata bihotz onekoak neska zurbil zegoela ohartu eta oilasko hegal bat ekarri zion.
  Haragiak urdaila astuntzen zuen eta printzesa lo hartu zuen.
  Goizean, proba berri bat zuen zain. Odol agusteneko neska ahatetxoetara bota zuten sotoan. Gertrude mokoarekin minez atximurkatu eta hankekin urratu zuten. Mingarriegia eta nazkagarria zen. Eta ahateek usain nazkagarria zuten. Honela, hegaztiekin kaiola batean eramaten zuten Korsikara, bazterreko leku batera. Neska berriz negarrez lehertu zen. Baina orduan dibertitu egin zen, eta pentsatu zuen ahateak ez zirela hain beldurgarriak azken finean.
  Txori usaina zela eta, printzesak ez zuen jateko gogorik eta ahateei jaten ematen hasi zen kartzelako ogi-errazioa.
  Gero, arretaz laztandu zituen. Ahateek usteltzeari utzi zioten eta maitatsu bihurtu ziren. Orduan printzesa haiekin jolasten hasi zen. "Hau erregea izango da", esan zion Gertrudek ahatetxo handienari. "Baina zu bihurtuko zara" erregina. Neskak bere neskame-soineko zartagin eta zarpailaren hariak erabili zituen haiek markatzeko.
  Eta joko hau interesgarria bihurtu da. Ahate batzuk printze estatusa jaso zuten, duke batzuk. Eta Gertrude lagunak egin zituzten ahateak entrenatzen ere hasi zen. Orduan besarkada batean lo hartu zuen haiekin.
  Ahateetako bat zola kilikatzen ari zela esnatu nintzen, jada bizirik, oinutsik probatik. Neskak ahateari laztandu eta berriro lo hartu zuen.
  Noski, txalupa Korsikara astiroago doa kartzelako kotxe bat ordezko zaldietan baino. Gertrudek goseak oraindik ere indarra aurkitu zuen ahateekin kartzelako anoak partekatzeko eta txori-talde batekin harmonian bizitzeko. Ahatetxoek haria bota zuten, eta printzesak berriro jarri zituen. Txitak borrokatzen zirenean, jauregiaren aurkako eraso bat zegoela eta lapurrak errege-guardiari erasotzen ari zirela irudikatu zuen.
  Neskaren irudimena gero eta aberatsagoa zen. Berak, garai batean printzesa harrotsu eta zintzoa zena, jada ez zuen kaiolako kiratsa nabaritzen, eta ez zuen mespretxatzen ahateek zerbait kanporatzen zutenean, eta kaiola ez zen maiz garbitzen. Eta noizean behin karreten atzean lasaitu behar izaten nuen. Halako patuaren ustekabeko bira bat: zu zara erresumarik txikieneko printzesa, Danimarka eta Norvegiako bi herrialdeen tronuan dagoen aita, Europan ondasunak daude. Eta orain eskale zikin bat bezala zaude, eserita, atera gabe, txitak dituen kaiola batean. Eta zuk zeuk garbitu gabe eta zikin bihurtzen zara.
  Irlara heldu zirenean, jandarmeek, soinekoarekin, neska epeletara bota zuten. Dagoeneko berotu egin da Mediterraneo itsasoa, baina, printzipioz, neguan hozten da. Oso atsegina da bertan igeri egitea. Eta zelulen hazketetatik garbitzea. Eta zaindariek neskari makilekin zulatu eta barre egin zioten. Gertrudek ez zuen inoiz itsasoan ibili. Norvegian edo Danimarkan ere, udan ere ura hotza da. Baina, bestalde, ertz urreztatuak zituen igerileku batean zipriztintzearen esperientzia distiratsua izan zuen. Nola gustatzen zitzaion, batez ere neguan. Inguru guztian elur-bilak daude, eta antzinako jauregi erraldoian epela egiten du, eta igerilekuan bertan geyser batek berotzen du ura.
  Baina oso zabala da hemen, eta hartu eta itsasoratu nahi dut. Alde egin igeri nahia eta abentura berriak sentitzeko. Gertrudek bat-batean sentitu zuen minaren eta umiliazioaren arrastoa ateratzen zitzaion.
  Baina ai, zorionak ez zuen asko iraun. Neska lehorrera joan behar izan zuten. Eta zaldi baten gainera igo, non jendarmeak kroparekin lotzen zuen. Hondartzako hareek oin biluziak erre zizkion, eta printzesak oihu egin zuen. Orduan, bere burua zaldi baten gainean aurkitu zuen sabela, eta hori oso mingarria eta desatsegina da, batez ere animalia galopan ari bada.
  Zorionez, bidea ez zen luzeegia izan - Korsika uharte txiki samarra da. Baina, hala ere, neska esnatu egin zen, zaldiaren kotxean astinduz hainbat orduz, eta are gehiago erori zen. Uhartearen hegoaldekoenera eraman zuten, probintzia baserri batera. Bertan, Nemesis lur-jabe zorrotza bizi zen finkan. Dama desatsegina zen, lodia. Oso zikorrak. Bere patioa nahiko txikia zen, eta Nemesis bera benetako erbestean bizi zen.
  Jendarmeak pergaminoa zabaldu eta agindua iragarri zuen:
  - Stella neska hau, jaiotza txikikoa, erregearen aginduz betiko erbestera kondenatzen dute Korsikako uhartean, baserrietatik urrunen dagoenean. Maila gaiztoko neska baten antzera jantzi eta elikatu behar da, eta akatsen kasuan azotatu. Bere lana ardiak artatzea da, edo beste lan umiliagarriren bat. Hemen egongo da hil arte edo erregearen beste aginduren bat! Hala izan dadila! Luis hamalaugarren Eguzki Erregea!
  Nemesisek kokots lodiarekin baietz egin zuen eta goibel erantzun zuen:
  - Ardi asko ditugu eta mutilak ezin die aurre egin. Utzi Stellari laguntzen!
  Jendarmeak makurtu egin ziren, eta Gertrude literalki ukuilura eraman zuten. Zaldi baten gainean astindu ondoren, neska apurtu eta nekatuegi dago.
  Nemesisek agindu zion ukuiluari:
  - Apalago elikatu. Ea gaur lo eta atseden hartu. Bihar goizean ardiak eta ahuntzak zaintzen ditu.
  Ukuiluak printzesa pastelak, ahuntz esnea ekarri zituen eta azafatak debekatu arren, eztia. Neska maite zurbil eta hautsiak itxura mingarria zuen. Gertrude hain nekatuta zegoenez ezin zuen jan eta lo egin zuen egunaren bigarren erdian eta gau osoan.
  Eta amestu zuen Khan-en hordak Norvegiako erreinua erasotu zuela eta haien familia osoa harrapatu zutela. Eta printzesa erretiluaren gainean tiratu zuten, artikulazioak bihurrituz. Gertrude bera konturatu zen hori amets bat zela, baina hain nekatuta eta nekatuta zegoen errepidean, ezin eta ez zuela esnatu nahi. Beraz, parrillan zintzilikatu zuen, bere buruari ez zuela batere minik egiten iradokiz, eta bere oin biluzien azpiko sua ez zela batere izugarri erretzen. Orduan, amets batean loak hartu zuela amets egin zuen, artikulazioak zirrikituan bihurrituta zituela. Eta dagoeneko beste bat, ortzadarraren ikuspegia, belardian korrika, untxiekin saltoka. Dena da argia eta aireztatua.
  Aingeru distiratsuena ikusten da, Gertrude zeinu konplexuak erakusten dituena, eta zutabearen bidean hazten da. Eta dagoeneko aingeru handi eta handi batek dio:
  - Martiria zara, hau da, paradisua merezi duzula!
  Eta Gabriel goiaingeruak berak eramaten du neska, lainoak baino leunagoak, zeruko tronuraino.
  Eta hor Jesus Jainko Jainko Ahalguztidunak zeruko jauregi zoragarriak erakusten ditu, non Eskandinaviako jauregiak eta baita Frantziako Versailles ospetsua ere beren hondoaren aurka itzaltzen direla.
  Neska aurpegian belaki fresko baten ukipenetik esnatu zen. Errezeloz ireki zituen begiak. Nola ez nuen nahi paradisuko argazkitik aldendu, eta ukuilu kiratsera itzuli. Egia lasto leunarekin.
  Bere aurrean mutiko bat zegoen, Gertrude baino urte bat gazteagoa. Korsikako eguzkitan beltzarana ia beltzeraino, baina bekainak, betileak eta ile luze samarra, aitzitik, erre egin ziren, eta gari heldua bezain zuri bihurtu ziren. Mutila praka motzak baino ez zen, argala eta argala, aurpegi atsegin eta atsegina zuena eta irribarre egiten zuen hortz osasuntsuekin. Gertrude berehala konturatu zen mutil ona zela eta irribarre egin zion.
  Mutilak xuxurlatu zuen:
  - Nire izena Eric da. Edo Eric artzaina ere. - Orduan mutilak atzera begiratu zuen eta isil-isilik esan zuen. - Pertsona noblea izan behar duzu eta erbestean zaude?
  Printzesa lotsatuta eta gorrituta zegoen. Oinutsik, zartagin bihurtu den soineko batean, erregeen alaba dela aitortzen du, eta Karlomagnoren beraren odola isurtzen da haren baitan? Bai, izugarri lotsagarria da.
  Gertrudek ahots dardaraz erantzun zuen:
  - Ez... Nondik atera dozu?
  Erick xuxurlatu zuen arin:
  - Jendarmek, hainbat guardiak ekarri zintuzten, eta erregearen dekretu pertsonala irakurri zen. Tira, Luis hamalaugarrenak ez al du benetan beste gauzarik egin behar agindu bat emateko, neska eskale batzuentzat? Horrez gain, zurbilegi zaude, eskuak eta oinak samur daude, eta zola bota duzula ikusten duzu. Pertsona noblea zarela noski.
  Gertrudek hasperen egin zuen eta erantzun zuen:
  - Bai, nik... Nolabait nik neuk ez dut nor naizen gogoratu nahi!
  Erik-ek buruaz triste egin zuen eta xuxurlatu zuen:
  -Ez lotsatu. Traizio leporatuta exekutatu zuten duke baten semea naiz ere. Bost urterekin Korsikako baserririk urrunenera erbesteratu nintzen. Hasieran artzainaren laguntzaile izan nintzen, kondesaren alaba. Orduan, heldu egin zen, eta lan gogorra egin zuen. Ni ere hemen egongo naiz, hamasei urte bete arte. Orduan, ziurrenik, Toulon eta galerak espero ditut. Beraz, oraingoz, paradisuaz gozatu dezakezu.
  Gertrudek dardar egin zuen eta galdetu zion mutilari:
  Saiatu al zara zeure burua ihes egiten?
  Ericek burua astindu zuen negatiboki.
  "Hamar kilometroko baserri bakar bat ere ez dago, eta jabeak landa-txakur bikainak ditu, eta esperientziadun lau polizia bizi dira betiko. Zalantzarik gabe aurkituko gaituzte. Bakarrik ihes egiten saiatu nintzen eta hau lortu nuen.
  Mutikoak sorbaldan marka bat erakutsi zuen, "K" letra moduan, eta hasperen handiz jarraitu zuen:
  - Oraindik ez da lan gogorretan bezain txarra, edo lurpeko kartzela batean. Aire freskoa arnasten dugu, ardiek eta ahuntzek obeditzen didate, janaria ez da munduko txarrena. Zahartzen garenean, askoz okerragoa izango da...
  Gertrude tenkatu egin zen eta galdetu zion mutilari:
  - Badaezpada?
  Ericek irribarre batekin erantzun zuen.
  "Erregeak galeren ordez soldadutzara eramateko agindu ez badu behintzat. Han ere zaila da, baina balentria militarretarako ospetsu bihurtu eta ofizial mailak lortzeko aukera dago. Lan gogorretik, hilerrirako bide bakarra dago!
  Printzesak honi erantzun nahi izan zion, baina zaldizaren aurpegi loguratsua agertu zen. Oihuka esan zuen:
  - Astinduak jaso nahi dituzu? Dagoeneko berandu da, abereak kanporatzeko ordua da!
  Mutilak eskua luzatu zion printzesari.
  - Goazen... Ezetz arren! Neure burua botatzen ari naiz, zuk esne eta eztiarekin pastelak jaten dituzun bitartean. Eztia jaki arraroa da eta errukigarria zara.
  Eta takoi hutsik keinuka, mutila atetik desagertu zen. Eric haizea bezain bizkorra zen.
  Eta Gertrudek, jadanik hainbat egunez gaizki elikatuta zeramatzana, gose handia sentitu zuen bere baitan, eta goxoki opil handi bati eta baso bat esne batera bota zuen. Jan eta edanda, ez zuen gehiago uko egingo. Baina beharrezkoa zen mutilari jarraitzea.
  Patioko belarrak hankak desatsegin zizkidan, baina hala ere jasangarria zen. Baina Gertrude gailur harritsuetan zutitu zenean, eta oraindik goizean berotzeko astirik izan ez zuten harri zorrotzek printzesaren oin biluziak zulatu zituenean, neskak garrasi egin zuen eta belarrera erretiratu zen. Oinetan ere pixka bat moztu zuen, sendatzen hasiak zirenak, baina oraindik ere ibiltzea posible zen, nahiz eta zaila izan.
  Eric harri-koskor eta hartxintxarren gainetik ibili zen arin eta irribarrez. Oro har, mutilek, ezerk minik ematen badie, irribarre egiten dute normalean. Hain beroa egiten zuen, dukearen semeak praka motzak besterik ez zituen, lihozko poltsa bat, zeinetan harrapatzen zuen bihar beretzat eta bere neska-lagunarentzat, eta beste zerbait. Ericek ardiak eta ahuntzak gidatzen zituen, korrika batean mugitu zen eta ez zen geldirik egon. Mutilak poza aurkitzen zuen mugimenduan, noizean behin saltoka gora eta behera. Baina Gertruderi pauso bakoitza irinarekin ematen zen.
  Harritxoak ez zapaltzeko, printzesak albo batera zihoazen belarretik ateraino. Orduan hartxintxarrezko bide zorrotzetik korrika egin behar izan zuen.
  Ericek, neskaren zailtasunak ikusita, besapean hartu eta korrika batean eraman zuen. Gertrude mutila baino altuagoa zela kontuan hartuta, eta oraindik ez zuela argaltzeko astirik izan, hezurduraren mailaraino, orduan Ericek bere indar ez handia erakutsi zuen. Aita ere ez zen altuegia, baina indarragatik bereizten zen, hazkunde heroikorik gabe.
  Neska belar gainean zegoen eta pauso gehigarri bat emateko beldur zen. Eta Ericek ardi eta ahuntz artalde ikusgarri bat eraman zuen mendiko larre batera. Mutila azkar mugitu zen, eta itzulipurdiak ere egin zituen, animaliak aurrera bultzatuz. Eric artzain jaioa bezalakoa zen, mugikorra eta malgua. Animaliek obeditzen zioten, eta azkar mugitu ziren
  Arnasa sakon hartuz, Gertrudek jarraitu zien. Patiotik kanpo belarra altuagoa zen eta ibiltzeko zailagoa zen. Zurtoinak, neskaren pisuaren azpian makurtuta, printzesaren orpoaren eta beste zola sentikorren azpian gogor zulatu ziren. Gertrudek intziri egin eta jasan zuen, arrakastarik gabe mendira zihoan artaldea atzematen nahian. Baina bere indar urduriak agortu ziren eta neska gelditu egin zen eta... Berriro orroka hasi zen, malkoak isurtzen zitzaizkion masailetan behera, argaldu zirenak, baina oraindik borobiltasun atsegina guztiz galdu gabe. Gainera, azala zurbila desatsegina bihurtu zen hegoaldeko eguzki leunagatik.
  Ezohikoa Edurnezurirentzat Korsikako argi baten azpian, batez ere maiatzean.
  Gertrudek oihu egin zuen beldurtuta:
  - Eric!
  Mutilak berehala erantzun zion oihuari:
  - Egon zauden tokian, hantxe egongo naiz!
  Eta mendiko oreina bezala, dukearen semea abiada bizian joan zen. Korrikalari bikaina izango zen.
  Ericek Gertruderen hankak urratuei begiratu zien, eta bere eskuak eta aurpegia gorritutakoak agindu zuen:
  - Zatoz nire bizkarrean!
  Printzesak kontu handiz galdetu zuen:
  - Ez al zaizu zaila izango, duke gaztea?
  Mutilak negatiboki astindu zuen burua.
  - Bai, ze tontakeria. Horren ordez, entrenatzen!
  Gertrude lepoan eseri zen. Gogorregia, sorbalda nahiko zabalak izan arren, ez oso erosoa esertzeko. Baina hobe da "Espainiako botak" torturak jasatea, Korsikako belar altu eta oparoan egonda ere. Eta Eric oso mutil indartsua da, erraz ibiltzen da eta primeran orekatuta dago. Eta palmondo batetik hosto bat kendu eta Gertrude eguzki errukigabetik estali zuen.
  Dukearen semeak, Gertrudek zergatik den hain indartsua galdetuta, erantzun zuen:
  "Hereditarioa... Gainera, errege armadan sartzeko prestatzen ari naizen bitartean, harri-koskor astunak eramaten ditut entrenatzeko.
  Printzesak kezkatuta esan zuen:
  - Ardiak eta ahuntzak ez dira sakabanatzen ibiliko zaren bitartean?
  Ericek ziurtatu zuen bere neska-lagun berriari:
  - Ez! Pipa bat daukat, bere soinu liluragarrien azpian elkartzen dira.
  Eta mutikoak zorrotik tresna xarmagarri bat atera zuen eta Gertruderi erakutsi zion.
  Printzesak emeki ukitu zuen eta esan zuen:
  - Txirula ederra duzu. Zuk zeuk moztu duzu?
  Ericek burua astindu zuen negatiboki.
  - Ez! Hau oraindik nire bikotekidearena da. Bera, hodi hau oso iraunkorreko egurrez egina dago eta hamarkadetan iraun dezake.
  Gertrudek harrituta oihukatu zuen:
  - Aupa! Horrela gertatzen al da...
  Mutilak esan zuen:
  - Orain atera gaitezen belarrera eta katiluak jarriko dizkizut. Bertan siesta bat ere egin dezakezu. Nik neuk kudea dezaket guztia.
  Ahots dardaraz, printzesak galdetu zion dukearen semeari:
  "Horrelako muxua izateagatik mespretxatu behar nauzu. Lurrean oinutsik ere ezin naiz ibili.
  Ericek keinua egin zion eta esan zuen:
  - Ni ere han egon nintzen. Hankak odoleraino hautsi nituen lehen egunean. Baina neska-lagunak ulertu ninduen eta pena ematen zidan. Laster ohituko zara. Zazpi urte daramatzat oinetakoak ezagutzen, eta ikusten duzuenez, primeran sentitzen naiz!
  - Zazpi urte! - Dardar egin zuen Gertrudek, erbesteak zenbat denbora luzatuko zuen imajinatuz. Eta denbora guzti honetan oinutsik eta soineko eskas batekin ibiliko da. Eta bere zola leun bigunak zaldi-apa bihurtuko dira. Eta ez da dibertigarria ere izango.
  Ericek, bere hitzen itzala atzemanez, esan zuen:
  "Hazten zarenean, lantegi batera bidali ahal zaituzte, edo hegoaldeko kolonia bateko landaketa batera. Beraz, hobe duzu mundu honetaz gozatzea.
  Erantzun gisa, printzesa negarrez lehertu zen. Eta mutila konturatu zen beste faltsu bat bota zuela. Baina dukearen semeari ez zioten erbestean etika irakatsi. Ericek, bere kontrakoa apur bat lasaitzeko eta ardiak eta ahuntzak biltzeko, pipa jotzen zuen. Musika zoragarria zen, eta distira egiten zuen airean, sits korronteak bezala. Gertrudek negar egiteari utzi zion. Irribarre egin zuen eta abesten ere hasi zen. Eta esteka dibertigarriagoa iruditu zitzaion.
  Neska katiluen gainean eseri zen, eguzkitik ezkutatu eta lozorroan geratu zen. Mutikoak saltoka eta korrika jarraitu zuen, gero errekara abiatu zen. Esnatzean, printzesa kontu handiz ibili zen belar leunean. Jada ez zen hain mingarria, eta neskak zirkulu batzuk egiteko gai izan zen. Bazkaltzeko, mutilak esnea eta arrain lehorra ekarri zizkion tarta batekin, eta fruta pare batekin. Ez, ez ziren goseak hiltzen. Ericek itsasertzera hegan egitea eskaini zion, eta bizkarra ordezkatu zuen lurreratzeaz.
  Itsasoan eta egia esan zipriztina egitea plazer bat da. Dukearen semeak guztiz biluzik egin zuen igeri, eta Gertrudek, lotsatzeko ezer ez zegoela erabakita, trapuak kendu zituen. Jada helduen figura bat osatzen ari zen, bular txiki bat eta aldakak nabarmentzen hasi ziren. Eric saiatu zen ukitu handiz ez begiratzen, baina atzera begiratzen zuen noizean behin. Gizon txiki bat esnatu zen bertan. Baina hala ere umeak bezala zipriztindu eta urarekin gozatu zuten. Eguzkia sartu zenean, Gertrudek, damu handiarekin, bere trapu urratuak, ez garbiegiak jantzi eta, Ericen bizkarrera igota, etxera joan zen.
  Eguna, oro har, ez zen aspergarria izan, nahiz eta azala delikatua leku batzuetan erre zen, eta uretan guztiz hautemanezina da. Baina arrazoiren batengatik, erredura larriak saihestu ziren.
  Dukearen semeak azaldu zion:
  - Itsasoko leku honetan, ura sendatzen ari da. Ez dio besarkadarik ematen zure azalari.
  Gertrudek ez zuen itzuli nahi ere egin. Zer gertatzen da azafatak oihu egiten badio, edo baita azoteak agintzen badu ere.
  Baina Nemesis zerbaitekin lanpetuta zegoen, eta ez zion artaldeari kasurik egin ere egin. Ukuiluak presaka zenbatu zituen ahuntz eta ardi guztiak, eta artzain gazteak ukuiluan itxi zituen. Aire freskoaren ondoren, kiratsa nabaria zen, baina Ericek udaberriko lore freskoen koroa jarri zuen printzesaren buru ondoan eta neska loak hartu zuen irribarrea ezpainetan zuela.
  Hurrengo eguna aurrekoaren antzekoa izan zen. Goiz jaiki, eta berandu oheratu behar izan nuen arren, inor ez zen egunean zehar lo egiteko traba egiten. Janaria nahiko eskasa da, baina Ericek arrantza egin zuen eta fruitu lehorrak eta fruituak bilatu zituen basoan. Egunero itsasoan igeri egin dezakezu eta aire freskoan jolastu. Bere katilua Gertrude, infernuaren ordez, paradisu patriarkal eta soil baten itxura batean sartu zen. Lan gogorrik ez. Itsas klima epel eta epela, intsektu gogaikarri gutxienekoa, eta janari sinple eta zaporetsua, eta itsasoan igeri egiteko orduak.
  Pixkanaka, printzesak oinutsik ibiltzen ikasi zuen. Lehenik belarretan, gero hondarretan eta haitzetan. Bere hanka samurrak azkar loditzen hasi ziren, eta mutilak arrain-olioz zikindu zituen, eratu berri diren kailuak pitzatu eta azkura ez zedin. Gertrude, lehen bezala, trapuz jantzita edo ia biluzik ibiltzen zen aire freskoan, Ericek lotsatzeari erabat utziz. Hala ere, anaia-arreba baino gehiago ziren. Asko liskar, jolastu, beldurgarri istorio dibertigarriak kontatzen zizkioten elkarri.
  Ericek irudimen aberatsa zuen, eta beti da interesgarria berarekin hitz egitea. Eta XVII.mendeko umeak izateak mesede baino ez zien egin. Pertsona noblea izanda ere, edo hobeto esanda, errege-hezurra izanik, Gertrudek ez zekien ez ordenagailuak, ez telebista, ez Internet, ez hegazkinak, ez aurrerapenaren beste fruitu asko. Eta, beraz, ez sufritu haien falta.
  Zer gehiago falta zaio? Pony batean ibili nahi? Beraz, horretarako, ahuntz bat egokituko da. Gertrude apurka-apurka animalietara ohitu zen, eta ahuntz bat erraz jar zezakeen. Eta ez zen inoiz koldar bat izan. Ez al da negar egitearen aurkakoa, baizik eta emozio-leherketa bat da. Itsasoa epela eta leuna dago eskura eta denbora guztian zipriztindu dezakezu. Lan gogorra ez da dibertigarriagoa. Janari nahikoa dago, arrain berdina jateko, eta Ericek badaki hatzak miazkatzen dituzun belarri bikaina prestatzen, edozer eztia lor dezakezu. Nolanahi ere, ezin da esan Gertrudek erbestea pairatu zuenik.
  Aitzitik, lehendik ere gustuko zuen harri bero eta zorrotzen gainean oinutsik korri egitea, eta masajista sentitzea bere zola kailtsuekin, eta noizean behin animaliei azotea jotzea.
  Noski, batzuetan komunikazio falta zegoen. Jende asko dago jauregian, eta era guztietako umezainak, baina hemen Eric zurekin dago ia denbora guztian. Baina orain arte ez da jasanezina bihurtu. Artzain-mutilak ez zuen aspertzeko astirik izan, Gertrudek oraindik ez zuen bere gurasoak hiltzeko denborarik izan eta hainbat arrain aspergarri bihurtzeko. Batzuetan, noski, pastela, gozogintza edo txokolatea jan nahi nuen. Baina jauregian ere ez zuen horren maiz jaten, gurasoak kezkatuta baitzeuden bere osasunaz. Eta Eric batzuetan despentsara igotzen zen eta gozoki batzuk lapurtzen zituen. Beraz, ezin da esan Gertrude esklusiboki artzain-erraioetan eserita zegoenik.
  Beraz, uda pozik pasatu zen eta udazkena iritsi zen. Egunak laburragoak dira, gauak luzeagoak eta freskoagoak. Baina itsasoa bero dago oraindik eta egunak dibertigarriak dira.
  Gertrudek bizitza axolagabea izan du oraingoz. Negua freskoa izan zitekeen arren, eta itsasoan igeri egitea ez litzateke hain erosoa izango. Baina ezer ez, ez dira hilko, eta beste entretenimendu batzuk egongo dira.
  Baina Stella, printzearekin ezkondu zenean, ekaitz jarduera hasi zuen. Gertruderen adin bereko neska batentzat ere harrigarria. Stellak intrigak ehundu zituen eta bere aitaginarrebarengan, Luis XIV.arengan, eragin handia lortu zuen. Eguzki erregea beste gerra batera bultzatu zuen modu guztietan. Espainia eta hori guztia konkistatzeko, baita Portugalgo koloniak ere, bere ametsa zen. Eta han eta Ingalaterra menperatzeko. Gainera, King James ahula da eta frantziar laguntza behar du. Eta Stella Espainiako tronurako eseri ahal izango zen.
  Kasu ugariak direla eta, Stella jada Gertrudez ahazten hasi da. Norvegiatik heldu zen enbaxadoreak hura gogorarazi zidan arte. Khanaren alabak espero zuen bere andre ohia erbestean asko sufritzen ari zela, edo agian jada eskuak bere buruari ezarri zizkion. Errealitatea ezagutuko balu, ziur aski haserretu egingo zen. Zer da benetan ona eta dibertigarria printzesarentzat.
  Baina ez zegoen horretarako. Baina orain Stellak zalantza bat izan zuen. Orain hainbeste diru dauka, non erraza da neska hilko duen hiltzaile profesional bat kontratatzea eta horrela lekuko arriskutsu bat kenduko duena. Baina Stellarentzat ez zen nahikoa izan bere bikotekide eta andrea ohia hiltzea. Hori besterik ez zuen nahi - printzesa harroa umiliatu eta umiliatu.
  Paradisu kristau batera joan ez dadin, martiri gazte bat bezala, denbora luzez sufritu dezan benetako pobreziaren infernu batean. Eta zein da lanbide gutxiesgarriena, artzaina ez bada? Ez, ez du Gertrude hilko, baina printzesaren bizitza gogorragoa egin beharko litzateke. Eta horretarako, Khanen alabak mertzenario berezi bat bidaliko du, printzesaren egonaldia are infernuagoa izan beharko lukeena, eta aldi berean Stellari jakinaraziko dio noizean behin.
  Zure denbora hartu eta irudimena duen pertsona bat aurkitu behar duzu, eta uso posta baten jabea dena, hil gabe elbarri geratuko dena, baina Gertrude hilobira eramango du lehenik, eta infernutik azkenera arte saltatu.
  Abendu hasieran da Korsikan. Nabarmen hotza egin zuen, eta goizean ere izozteak zeuden harritxoetan. Gertrude oinutsik atera zen korrika, eta dardarka egin zuen. Zein bat-batean aldatu zen eguraldia. Atzo ere hogei gradu baino gehiago egon ziren egunean zehar, eta hori onargarria da. Eta orain hotzak sartu du iparraldetik, eta izoztu egin da. Printzesak zapi mehe batean bildu zuen, baina bere oin biluziak oso indartsu bihurtu ziren. Jauzika ibili zen gora eta behera, eta harri zorrotzago bat aurkitzen saiatu zen. Tenperatura poliki-poliki jaisten zenean, berez indartsua den neska horretara ohitu zen eta jada ez zuen ondoeza larririk bizi. Oinak biluziak ere okerrera egiten ari den klimara egokitzen dira. Baina salto zorrotza egiten duenean, tortura bihurtzen da.
  Gogortutako Eric-en hankak gorri bihurtu ziren, antzararen oinak bezala. Mutilak senargaiari galdetu zion:
  - Egon al daiteke neskarentzat zapata pare bat behintzat? Barkatu dezake!
  Ukuiluak galdetu zion mutilari eszeptizismoz:
  - Eta zu? Zuk zeuk jasan al dezakezu?
  Erick ziur esan zuen:
  - Badakizu, ez nuen inoiz eztulik egin, iragan negu guztietan oinutsik ibili nintzen arren. Baina oraindik neska bat da, eta ez gogortua, haurtzaroko zauritutako bertako emakume baserritarrak bezala.
  Ukuiluak baietz egin zuen baietz.
  - Azafatari galdetuko diot.
  Eta gizon handi eta astun bat sartu zen etxera. Eta minutu bat beranduago hegan atera zen ziztatuta bezala, irrintzika:
  - Andreak debekatu zuen! Oraindik ez du elurra egin eta biak oinutsik egon behar duzue! Bestela, ukuiluan azotatuko zaituzte!
  Ericek arnasa sakon hartu zuen eta esan zuen:
  - Ados! Hala izan, goazen!
  Ganadua azkar kanporatu ondoren, mutilak printzesa berriro bizkarrean esertzera gonbidatu zuen. Eta bera hasi zen neskaren oin biluziak indarrez masajea ematen, hotzak gogortuta eta gogortuta. Gertrude hotzak dardarka ari zen, baina azkar berotu zen, batez ere eguzkia atera eta haizea itzali zelako. Eta dukearen semea, palmondoetatik hostoak urratuz, printzesari bota altuak egiten hasi zen.
  Gertrudek haserre kantatu zuen:
  - Tira, zergatik ez du uda urte osoan irauten, zergatik izozteak orpoak gaizki erretzen dizkigu!
  Ericek filosofikoki adierazi zuen:
  - Hankak bigunegiak izan ez daitezen, harri bat dago, eta neguan ez goazen. Eta nahiko leuna da.
  Hala ere, belardira atera zenean, mutilak sua piztu zuen eta esnea eta eztia berotu zituen, printzesa edatera behartuz:
  - Ezin duzu barkatu. Hemen ez dago medikurik. Eta jendarmeek badute zer sendatzeko.
  Gertruderen hotzikara pasatu zen, eta, artilezko txal batez eta hostoz estalita, neska lozorrotu zen eguzkitan.
  Orduan esnatu nintzen jada ilun zegoenean. Hotzagoa egin zuen, baina oraindik jasangarria. Beraz, etxeko botak jantzita eta hostoekin, Ericen atzetik joan zen, ezer gertatu ez balitz bezala erdi biluzik korrika zihoan. Enborra gihartsu bati kamiseta bat bota ezean. Ez, inork ez du mutila hartzen.
  Korsikan neguak, batez ere hegoaldeko muturrean, oso epelak dira. Hurrengo egunak askoz beroagoak izan ziren. Eta Gertrudek berriz korrika egin zuen, batez ere eguzkia atera ondoren, harri-oilen gainean oinutsik, eta behinik behin doministiku egin zuen. Gabon gauean bakarrik egin zuen elurra. Egun artan ez ziran abereak kanpora bota, eta luzaroan lehenengoz, mutil-neska nagusiaren etxean amaitu zuten. Nemesisek oporrak antolatzea erabaki zuen beretzat, eta, horregatik, era guztietako gauzak prestatu zizkioten. Eta Ericek eta Gertrudek zerbitzatu zioten mahaian. Nemesis alaia zen. Haren ondoan, printzesak hasieran gizon gazte batekin hartu zuen gonbidatu bat eserita zegoen. Gizonezkoen arropa, ile moztu ilehoria eta gizon kokotsa. Orduan, milady-ren iruditik eta eratik, Gertrude konturatu zen emakumea eta emakume eder bat zela, hogeita bost urte ingurukoa, edo gazteagoa ere.
  Baina bere edertasuna izan arren, dagoeneko altzairuzko begien itxura gogorra du, eta esku sendoak, ukabilkada betez. Kaleko borrokalaria bezala.
  Irribarre egin zion Gertruderi, irribarre zabala, hortz zuri, distiratsu eta handiekin. Baina begiak hotzak eta gogorrak ziren oraindik. Eta harekin, neskak ondo ezkutuko etsaitasun bat sentitu zuen.
  Emakumeak, ordea, ahots atsegin eta maitagarriz esan zuen:
  - Utzi ume hauek mahaian esertzen eta gurekin bazkaltzen. Benetan nahi al duzu tarta bat, Stella?
  Bai, azkenaldian Gertrudek gero eta maizago egiten zuen amets kremadun pastel eta gailetekin, bere jauregian jaten zituenak. Benetan ez zen nahikoa berarentzat. Eta hiltzailearen ukabilak zituen izeba polit honek iritziz aldatuko ote zuen beldurrez, printzesak berehala jauzi egin zuen eskaini zitzaion aulkira. Eric apur bat eutsita eseri zen. Tarta ere dastatzeko gogo handia zuen.
  Emakumeak Gertruderi begiratu zion. Sardexka eta labana kontu handiz jaso zituen. Eta andreari begiratu zion, bere burua moztera ausartu gabe.
  Miladyk esan zuen emeki:
  - Moztu haurra nahi adina, eta utzi mutilari ere jaten.
  Gertrude mozten hasi zen, kontu handiz egin zuen, protokoloaren arabera. Emakume gudariak gertutik ikusten zituen bere mugimenduak. Mutilak, ia zortzi urtez artzain izatean ohitura onak ahaztea lortu zuenak, zakarago jokatu zuen, baina baita, bikotekidearen adibideari jarraituz, labana eta sardexka eskuetan hartu zituen. Eta krema lurrintsu batean zikintzen zen.
  Eta Gertrudek kontu handiz jan zuen, ez zikintzen saiatuz. Atseden luze baten ondoren, neskak azkenean gaileta eta txokolate kremaren zapore ahaztezina sentitu zuen mihian. Zein handia den tarta bat jatea, zeinaren zaporea ez zuen ahazteko astirik izan.
  Miladyk emeki galdetu zion neskari norvegiarrez:
  - Señora noblea izan behar zara?
  Gertrudek automatikoki erantzun zuen, gezurretan:
  - Ez!
  Emakumeak irribarre egin zuen haragijale eta esan zuen:
  - Baina zure edertasunak eta ohiturak ematen dizute. Beraz, Gertrude!
  Printzesak dardar egin zuen eta bere burua traizionatu zuen:
  - Zer dakizu nire izena?
  Miladyk irribarre egin zuen eta norvegieraz jarraitu zuen:
  - Ez izan beldurrik... Ile beltzeko iruzurgileak zuri jarraitzea eta zure bizitza hondatzea eskaini zionean, berehala pentsatu nuen gaia kutsatua zela. Zergatik da printzesa eta printze oinordekoaren emaztea neskamearen mendekua hain sotilki? Gainera, zure familiaren berri izan dut. Eskandinaviarra zara eta ia ilehoria zara. Eta beltzarana da, ez bere aita batere bezalakoa. Hala ere, Luis XIV.a xarmatzea lortu zuen eta agure hau buru-belarri maiteminduta dago. Beraz, pentsatu nuen: beste eskaintza bat hartuko nuela eta neure buruarekin erreko dut.
  Gertrudek hasperen handia egin zuen eta esan zuen:
  - Amaren bihotzean zin egin nuen ez niola inori esango!
  Miladyk buruaz baietz egin zuen eta esan zuen emeki:
  - Honek zure isiltasuna azaltzen du, baina... Lehenago edo beranduago, Stellaren engainua agerian geratuko da eta... Ezin du burua kendu.
  Printzesak irribarre egin zuen, baina gero kopeta zimurtu zuen esan zuenean:
  - Inork ez du sinetsiko eskale oinutsa errege alaba denik.
  Miladyk irmo baztertu zituen zalantzak.
  - Zure aitari gutun bat idatz diezaiokegu eta berak pertsonalki Luis XIV.aren gortea bisitatuko du. Orduan arazo guztiak aldi berean konpontzen dira. Egin behar duzun guztia pergaminoan hitz batzuk idaztea besterik ez da, eta Stella amaituko da!
  Gertrude animatu zen eta Ericri begiratu zion. Itxuraz ez zekien norvegiar hizkuntza, eta ez zion elkarrizketari kasurik egin. Printzesa erbestean gaizki sentitu ez bazen ere, ez zuen jada Stellaren agintea jasan nahi. Eta neskak erabaki zuen:
  - Gutun bat idatziko diot aitari!
  Miladyk irribarre zabala egin zuen eta esan zion neskari:
  - Goazen beste gela batera. Boligrafoa eta tinta prest daude.
  Gertrude emakume gudariaren atzetik joan zen. Printzesaren oin biluziak ia isilik mugitu ziren, eta miladyren botak kirrinka egin zuten. Dibertigarria da, baina errege pertsonak trapuz jantzitako eskale baten itxura du, gizon baten arropa jantzitako emakume baten atzealdean.
  Eserita, Gertrudek luma sartu zuen tinteroan. Ez zekien zer idatzi zehazki. Gainera, zinak indarrean jarraitzen zuen, eta ez zuen hautsi nahi. Hala ere, egin dezakezu.
  Miladyk, zalantzaren arrazoia ulertuta, galdetu zuen:
  - Idatzi sinpleki: Aita, asko maite zaitut eta ikusi nahi zaitut. Zatoz Parisera laster, Gertrude, maite zaituena.
  Printzesak bere burua gurutzatu zuen eta luma hainbat aldiz sartu zuen tinteroan eta hitz batzuk idatzi zituen. Orduan nire margolana jarri nuen...
  Miladyk idatzitakoa jaso, gutun-azal batean sartu eta itxi egin zuen. Orduan printzesari agur musu eman zion, xuxurlatuz:
  - Helbidera bidaliko da gutuna. Eta Stella, heriotza-kolpea emango diogu.
  Eta bota beltz eta distiratsuekin kirrinka, kobra emakumeak gela, dorrea, urrutiko baserri batean utzi zuen.
  Gertrudek xuxurlatu zuen miladyren ondoren:
  - Jainkoak bedeinka gaitzazu!
  
  
  ELUR-ERREGINA ETA GERD OINUTIK
  Neska Elurretako Erreginaren Gerda bera zen, eta udaberrian, elurra urtu bezain pronto, herritik atera zen Kai izeneko anaia bila. Janari poltsa txiki bat eraman zuen berekin, eta oinetako gorriak jantzi zituen, zeukan gauzarik preziatuena. Eguzkia argi zegoen eta udaberriko eguraldi zoragarria zen. Gerda biziki ibili zen eta abesti bat txistu zuen:
  Bide luzean noa
  Nire anaia galduaren bila...
  Eta uste dut Kai aurkituko dudala
  Mutikoa adabaki bat ez den arren.
  
  Errepidea oso zaila da
  Bertan aldapatsuak eta lautadak daude...
  Baina jakin ezazu amets bat egi bihurtuko dela...
  Betiko nire anaiarekin bat gara!
  
  oinutsik egon behar badut,
  Harrian eta elur-hegaletan...
  Eta indarrez arrastaka eramango dut,
  Nire anaia da onena!
  
  Bidea gogorra da, sinetsi
  Batzuetan otsoek hain harrapari egiten dute...
  Animalia bakoitzak min egin dezake
  Eta oin azpiko harria zorrotza da!
  
  Baina Kai, uste dut, aurkituko dudala,
  Muxu eman bere guapoari...
  Hotza eta elikadura igaroko naiz,
  Elurrak oin biluziak erretzen ditu!
  
  Bai, bidea gogorra da, uste duzu
  Eta Gerda gosez hiltzen ari da...
  Saihestu bidean galerak
  Neskaren bihotzak larritasunez jotzen du!
  
  Baina harea eta elurra pasatuko ditut,
  Eta lagunduko dizut, sinetsi Kaya...
  Mutil bat maitatzea ez da bekatua
  Elur artean oinutsik ibiliko naiz!
  
  Baina bidearen amaiera iritsiko da
  Nire anaia argi berri batean ikustea...
  Garaipenen kontu loriatsu bat irekiko dut,
  Planeta berotu egingo da!
  Gerda bidetik zihoan, eta oinetako berri-berriekin zituen hankak igurtzita. Neskak bere artean esan zuen:
  - Nire anaiaren bidea luzea da, eta zapalduko ditut oinetako gorri berri hauek trapuekin. Argazki hobeak aterako dizkiet! Dagoeneko epela!
  Gerdak oinetakoak eta galtzerdiak kendu eta motxila ezkutatu zuen. Oinutsik, izan ere, errazago ibiltzeko eta atseginagoa zen. Errepideko hautsak hankak zulatu zituen. Gerdaren familia ez da aberatsa eta denboraldi epelean neskak oinutsik jolasten zuen maiz. Baina neguaren ostean, eta Danimarkan elurtuta dago, feltrozko botatako zolak mimatuta. Eta lehen minutuak bakarrik joateko, bide harritsua atsegina zen. Orduan, neskaren zolak biluzik hasi ziren irrintzi eta min egiten.
  Gerda Europako bide harritsua utzi eta udaberriko belar freskotik ibili zen. Hortaz, askoz ere ez zen hain garratza. Oinez ibiltzea hain erosoa ez den arren.
  Neska bere baitara joan zen eta berriro zerbait birrindu zuen. Orduan bere poltsan ogia jan zuen.
  Azkenik, herri bat agertu zen aurretik. Gerda, bere soineko soilean eta oinutsik, eskale baten moduan pasa zitekeen, baina garbiegia zirudien. Ilehoria eta ederra da, aurpegia ile zuria baino apur bat ilunagoa.
  Etorri zen, herrian sartuta, belar bigunak uzteko, eta berriro bideetako harea eta legarrak hankak zulatu zizkion. Baina herriko haurrak ordurako beren takoi biluzik eta hautsez betetako indarrez erakusten ari ziren, eta Gerdak hortzak estutu zituen eta ez zuen mutikotzat pasatu nahi.
  Neskak Kairi buruz galdetu zien haurrei.
  Mutiletako batek erantzun zion:
  Eta ni Kai naiz!
  Gerdak barre egin zuen eta burua astindu zuen.
  - Ez zara Kai!
  Mutilak bere takoi biluzi eta hautsez betetako keinua egin eta desagertu egin zen.
  Gerdak, bere anaiaren bilaketa atzeratu zitekeela konturatuta, galdetu zuen ea lana.
  Jabe batek esan zuen nekagarria zela bazkari baterako hamar ontzi eramatea.
  Gerdak uztarria hartu, bi ontzi hartu eta eraman. Neska batentzat nahiko zaila da ontzi handiak eramatea. Bere oinen zola biluziak sutan zeuden literalki.
  Baina hark, hortzak estutuz, ibili eta markatu zuen. Hirian, Gerda ez zegoen lan gogorra egitera ohituta, nahiz eta etxeko lanekin ere zerikusirik izan.
  Neskak azken kuboak literalki harrituta ekarri zituen. Eta ia erori egin zituen. Baina arnasa gogor hartuta, atarira eraman zuen.
  Jabeak ogi lurra eman zion eta esan zion:
  - Nahi baduzu, neskame gisa hartu ahal zaitut!
  Gerdak burua astindu zuen, arnasa gogor hartuz.
  - Ez!
  Eta hautsaren gainean takoi beltzekin dir-dir eginez, herritik atera zen korrika. Zailtasun handiz hurbilen zegoen belar-pilara iritsi eta bertan erori zen erabat nekatuta. Orduan loak bereganatu zuen.
  Eta amesgaiztoak izan zituen...
  Gerda gizarajoa, hankak kolpatzen dizkion kate astunekin tindaka, Parisko kartzela batean sartuko da. Txateletean ere jartzen dituzte, gelaxka hotz eta usaintsu batean, non lapurtzen harrapatu dituzten bi neskatoak eta emakume zaharrak elkarrekin esertzen dira, baina ia denak gazteak dira.
  Vodka nazkagarria eta ogi zaharkitua elikatzen dizute. Beraz, urte bat baino gehiago igaro dezakezu baldintza ankertan.
  Baina Gerda galdeketa egiteko deitu dute. Olioz zikintzen dituzte orpoak, eta oin hutsetara daramate suzko su bat. Neskak minez garrasi egiten du eta konortea galtzen du. Eta noble baten hilketaren errua hartzera behartuta dago.
  Torturak hainbat egunez irauten du, umea azotatzen dute, eske batean zintzilikatzen dute, baina Gerdak izugarrizko ausardia erakusten du. Ez da ezer aitortzen. Eta gero botak espainolak jartzen dizkiot.
  Taulek haurren hankak estutzen dituzte, eta borreroak zirietan gidatzen du. Lehen kolpeen ostean, neskak konortea galtzen du. Baina ur hotza isurtzen diote, bere onera etortzera behartuz. Gero taulak irabiatu zituzten berriro. Mina, besterik gabe, izugarria da. Gerdak txistu egin du, eta oihu basati batekin ateratzen da.
  Borrero mozkorrak irribarre egiten du.
  Galdetzaileak galdera errepikatzen du:
  - Jouzac bikondea hil dozu?
  Gerdak intziri batez erantzuten dio:
  - Ez!
  Ikertzaileak oihu egiten du:
  - Borreroa, berarentzat ziri bat gehiago! Lodiagoa!
  Eta berriro kolpe bat dator, non neskaren gorputz osoa dardarka. Gerdaren begietatik malkoak ateratzen dira, Andersenen heroia oso minduta dago, baina ez du aitortu.
  Galdetzaileak oihu egiten du:
  - Bai aitortu gaitzazu! Hauek hitzak besterik ez dira!
  Gerdak, bat-batean, argi erantzuteko indarra aurkitzen du:
  -Hitzak haizea bezalakoak dira, jakintsuei irina ematen dien errota iruten, eta tontoei irina!
  Galdetzaileak oihukatzen du:
  - Beste bi ziri!
  Eta berriro mailuak hegan egiten du... hezurrak, haurren hankak kiskaltzen ditu, minaren kolpetik umeak konortea galtzen du berriro. Gerda sotoko ur izotzezko ontzi batekin berpizten da. Eta tortura sofistikatu eta aldi berean traketsarekin jarraitzen dute. Hemen bizio batean aldi berean estutzen dituzte, neskaren eskuetako hatzak. Estutu morroa. Gerda berriro zorabiatu egiten da. Oraingoan luzaroan. Ur ontzi batek ere ezin du berpiztu.
  Neska tortura aulki batean datza, zurbil eta odolduta.
  Gerda esnatu zen. Beno, amesgaizto bat dauka. Hala ere, lan gogorra eta bidaia luze baten ostean, bere oin biluziak oso minduta daude. Neskaren zolak biluzik eta hautsez betetakoak pitzatuta daude eta zapaltzeak min ematen du. Indarraren bidez, Gerdak zutik jartzera behartu zuen, eta oinez joan zen. Eraitsitako oinek min hartu zuten, baina neskak hortzak gehiago estutu zituen, eta basatian ibili zen. Pauso bakoitza min basatiz lehertu zen arren.
  Pixkanaka, ordea, gorputza berotzen joan zen, eta mina lausotu egin zen. Hankak, eta batez ere txahalak, nekeagatik oso nekatuta zeuden arren, eta zola biluzi eta eroria errepideko harri txikiengatik minduta zegoen.
  Neskak bere indarren bidez ibili zen eta pauso bat ere gehitu zuen... Eguzkia eguerdia pasa zen. Herri berri bat agertu da. Gerda herrenka sartu zitzaion. Zainak tentsioz kilikatu zizkion.
  Neskak eskua luzatu eta negarrez galdetu zuen:
  - Emaidazu ogia, mesedez.
  Emakumeetako batek krepe zati bat eman zion, lagun bati lurrazala zaharkitua, hirugarren patata bat.
  Gerdak indarrak indartu zituen apur bat. Eta bankuan eseri zen pixka bat. Mutil bat hurbildu zitzaion eta galdetu zion:
  - Nora zoaz neska?
  Gerdak zintzo erantzun zuen:
  - Nire anaia izeneko Kai bila nabil!
  Mutikoak sorbaldak altxatu zituen eta erantzun zuen:
  - Bi Kai eta guk herrian. Izena ohikoa da. Eta mundua handia da. Eta zure oinak odolez estalita daude.
  Gerdak hasperen egin zuen eta erantzun zuen:
  - Badakit. Baina ezin dut nire laguna traizionatu!
  Mutilak esan zuen:
  - Zerbait daukazu poltsan!
  Gerdak baietz egin zuen.
  - Bai, zapata gorriak ditu!
  galdetu zuen mutilak irribarrez
  - Garesti?
  Neskak baietz egin zuen.
  - Bai! Amonak sei hilabeterako aurreztu zuen!
  Mutilak harrituta galdetu zuen:
  Zergatik ez haiengana joaten?
  Gerdak zintzo erantzun zuen:
  - Horregatik ez naiz joaten garestiak direlako! Bidea luzea izan daiteke eta desegin egiten dira.
  Mutilak iradoki zuen:
  - Saldu eta janaria erosi ahal izango duzu bidean!
  Gerdak burua astindu zuen.
  - Ez! Kaik ez zituen inoiz ikusi! Haietan agertu nahi dut!
  Mutilak baietz egin zuen baietz.
  - Ulertzen dut! Hartu kobrezko zentimo bat! Laster hirira helduko zara, nahikoa izango da ogi bat egiteko. Ez saiatu lapurtzen. Haurra zaren arren, kartzelan sartu eta azotatuko zaituzte!
  Gerdak burua astindu zuen.
  - Ez dut inoiz ezer lapurtuko!
  Orduan neska aulkitik altxatu eta zapaldu egin zuen. Hankak minduta, oinak erre, baina betebeharrak aurrera jarraitzea eskatzen zuen.
  Iluntzea baino lehen, ez zuen hirira heltzeko astirik izan, eta gaua berriz ere belar-pila batean igaro zuen.
  Oraingoan loa lasaiagoa izan zen.
  Borreroaren alabak saski batean ezkutatu zuen Gerda eta gelaxkatik atera zuen. Txateletetik irten zen presaka gatibuak galdu arte. Eta neskak ihes egin zuen ekipajearekin.
  Borreroaren alaba Gerdarekin abiatu zen Frantziako hegoaldera bidean, bertan galtzeko asmoz. Larruzko oinetakoekin ibiltzen zen, Gerdak oinutsik zapaldu zuen bere ondoan. Baina orduan, bide harritsutik, neskaren oinetakoak apurtu egin ziren eta nekez zapaldu zituen odolez betetako oinak. Gerdarentzat apur bat errazagoa izan zen, hasieran zola zakarrak baitzituen, itxuraz, gaztetu handia izan arren, neskaren gorputzak iraganeko proben oroitzapenak gordetzen zituen.
  Borreroaren alaba familia aberats batekoa zen eta normalean oinetakoak zeramatzan, pobreak ez ziren Parisko familien artean ohikoa den bezala. Eta bere neska-zola ez zegoen ohituta harri, harri, harrizko errepide frantsesetara. Baina neskak, hankak odolean hautsi zituelarik, ausardia erakutsi zuen eta ez zen kexatu. Gerdak, geldialdi batean, hankak musu eman zizkion odolez betetako oinetan eta mina baretu zen, borreroaren alaba lo hartu zuen.
  Pixkanaka, hankak sendatu eta lurrazal gogor batez estali ziren. Borreroaren alaba bere burua jantzi eta limosnaz bizi zen, Gerda ere trapuekin bakarrik geratu zen. Negurako, neska eta neska Italiara joan ziren bizitzera. Ez dago izozteak, eta gehiago edo gutxiago jasangarriak. Baina haien bizitza ibiltarien bizitza bihurtu da. Hau da, oso astuna eta gosea. Eta bizitza honetan ez zegoen argirik. Borreroaren alaba polita zen, baina ez batere ederra eta guztiz amildua, kanabera bihurtu zen.
  Eta Gerda, bidean inspiratuta, abesten hasi zen;
  Gerda Kaya oinutsik bilatzen ari zen,
  Elur-gama gogorren artean noraezean ibili nintzen...
  Azken finean, bere arima urrezkoa da,
  Elur zuri distiratsu bat bezala!
  
  Ezin izan da senargairik aurkitu
  Eta naziengana iritsi zen bete-betean...
  Ai, neska gaixoa Gerda,
  Zer lotsagarria jasatea!
  
  Negarrez rack bat prestatu zuen,
  Zure oinen azpian sua zabaltzen...
  Arrain bat bezala frijitzen dute neska,
  Baina jakin ezazu espirituaz arranoa bezalakoa dela!
  
  Eta sufrimendu handia jasan zuen
  Tortura eta tortura ugari...
  Zoritxarreko omenaldi batez estalia,
  Neska bat negar egiteko!
  
  Oin biluziak sugarrez miazkatzen dituzte,
  Azotatu neska bortizki kolpatu!
  Hemen Paris zorrotzeko kupula azpian,
  Gerda bata jantzita eramaten dute sutara!
  
  Tortura gogorra da neska jasaten duena,
  Eta barreak borreroen aurrean...
  Ez, ez du heriotzarik eskatuko...
  Proba bat bere sorbaldetan!
  
  Torturak jasan ditzake
  Pazientzian zaude, ideala delako...
  Gure Gerda Errusian jaio zen,
  Ortodoxia bihotzez!
  akainekin hezurrak apurtzen badituzte ere,
  Punta zorrotz batek bular zuri bat zulatzen du...
  Eta oin hutsik ikatza gainean,
  Gerda jarri dute, beraz, mina - ez hartu arnasa!
  
  Neska bat harro jaisten da sutara,
  Aurpegia odolez estalita dagoen arren, ubeldurak...
  Barre ozen egin zuen pozez
  Besoak eta hankak kateetan egon arren!
  
  Eta bazirudien ez zegoela ihesbiderik
  Borreroaren hankak sua erretzen du...
  Jainkoari barkamena eskatu zion
  Suzko mihiak luzatu arren!
  
  Gorputza su amorratu batek miazten du,
  Eta Gerdak minez intziri, garrasi...
  Baina pankartak oraindik hegan egiten du ariman,
  Eta erreduto-monolitoaren bihotzean!
  
  Argiaren neskaren monumentu bat egongo da,
  Eta Errusiak bere alaba gogoratuko du...
  Gerda ausarta abestuko da
  Eguna helduko da eta gaua desagertuko da!
  Gerda, beti gose, oinutsik eta trapuz jantzita, Italia inguruan zapaldu zuen. Oraindik bere anaia Kai aurkitzea espero zuen. Zerbaitegatik, haren bila zebilen Europako hegoaldean, eta ez Ipar Poloan.
  Eta orain jada Napolira hurbiltzen ari zen. Hiritik ez oso urrun jauregi handi eta oso eder bat zegoen.
  Neska harri baten gainean eseri zen. Eta negarrez hasi zen tristura sakon batean.
  Mutil bat hurbildu zitzaion. Arropa aberatsekin eta txarolekin. Gerdaren adin berekoa zen itxuraz. Eta lasai galdetu zuen:
  - Zergatik negarrez ari zara eskale?
  Neskak zintzo erantzun zion:
  - Urte asko daramatzat Kai izeneko anaia bila, eta mundu erdian ibili naiz oinutsik!
  Mutilak eszeptikoki esan zuen:
  - Urte asko? Txikitatik haren bila al zaude?
  Gerdak burua astindu zuen eta erantzun zuen:
  - Ba ez! Itxura baino askoz zaharragoa naiz!
  Mutilak irribarre egin eta erantzun zion:
  - Asko gustatzen zait ipuinak entzutea! Konta iezadazu zure istorioa!
  Gerda azaltzen hasi zen, zintzo eta apaingarririk gabe.
  Mutilak entzun zion, eta entzun egin zuen... Orduan erantzun zion:
  - Ez dakit egia den ala ez, baina agian gure printzea Kai da!
  Gerdak txistu egin zuen.
  - Bai?
  Mutilak baietz egin zuen baietz.
  - Printzearen jauregian zerbitzaria naiz, eta badakit nere jauntxoa jende arrunta dela! Gure printzesak berak jenio bat izan behar duen eta zerbaitekin hunkitu behar duen gazte bat aukeratu zuen!
  Neskak baietz egin zuen baietz.
  - Bai, Kaik liteke! Oso argia eta original bikaina da! Batzuetan halako poemak konposatzen zituen, non Kopenhage osotik haurrak biltzen ziren eta entzuten, txaloka!
  Mutilak baietz egin zuen.
  - Sinesten dizut! Printzea benetan ni bezalako mutila zen! Oinutsik ere etorri eta botak jantzi zituen, jauregiko sarreran bakarrik. Eta harrigarria atera zen. Ezkondu nahi zuen jende pila bat zegoela kontuan hartuta, orduan inpresioa egin zuen!
  Gerdak galdetu zuen:
  Ile ilehoria eta begi urdinak ditu?
  Ile beltza zuen mutilak berak baietz egin zuen.
  - Bai! Eta erregeari ere gustatu zitzaion, ez dela italiarra, baina primeran hitz egiten duela gure hizkuntza!
  Gerdak baieztatu zuen:
  - Gure amona atzerriko hizkuntzen irakaslea zen. Eta Kai txikitatik ezagutu genuen! Bera da zalantzarik gabe!
  Zerbitzariak esan zuen:
  - Azkenean zortea duzu!
  Neskak oin hutsik zapaldu zuen.
  - Eraman nazazu printzearengana!
  Mutikoak sorbaldak altxatu zituen.
  - Zaindariek ez diote neskari trapuak eta oinutsik jartzen utziko ... Ziega batera botako zaituzte besterik ez!
  Gerdak dardarka eta kirrinka egin zuen:
  - Zer egin?
  Mutilak iradoki zuen:
  - Jauregiko txoko guztiak aztertu nituen. Ezkutuan gidatuko zaitut. Gaua denean, logelaraino. Eta berehala jarriko zara harremanetan printzearekin!
  Neskak baietz egin zuen.
  - Ados!
  Mutilak esan zuen:
  - Agian soineko eta oinetako berri bat eskuratu beharko zenuke. Inprimaki honetan Kai harritzen duzu!
  Gerdak burua astindu zuen.
  - Errazagoa da oinutsik ibiltzea zaratarik gabe! Gainera, anaiak ikus dezala zer bihurtu naizen!
  Mutilak baietz egin zuen.
  - Eseri arrokan! Janaria ekarriko dizut. Oso argala eta gosea zara. Eta gero joango gara!
  Neskak urduri mugitu zituen oin biluziak, pazientziaz dardarka. Bukatu al da zorte txarra, eta berriro ikusiko al du bere anaia nagusia Kai?
  Bera ere oinutsik ibili zen Danimarkatik Italiako hegoaldera? Mutil gizajoa. Zol biluziak ditu, neska izan arren, Europako errepideetako zaldi baten apurrak bezala, harri zorrotzez beteak. Bai hotza eta bai beroa, dena bizi eta jasan zuen.
  Mutikoak sukaldetik krema tarta pare bat ekarri zizkion, oilasko hanka.
  Gerdak jaten zuen goxoki.
  Ilun zegoen jada... Neskak kontu handiz garbitu zituen oin biluziak errekan. Baina pauso batzuk ematea merezi zuen, zola zakartuek berriro hautsak hartu baitzituzten. Mutilak hain inteligentea zirudien.
  Hesiaren zulo sekretu batetik eraman zuen, eta harekin batera joan zen atzeko kaleetatik.
  Dena maitagarrien ipuin batean bezala zegoen... Italia, eta mutilak eraman zuen jauregia. Eta printze hori Kai izeneko anaia zela pentsatu zuen. Baina, egia esan, zaindariek ez diote trapudun neska oinutsik pasatzen utziko.
  Zerbitzariak printzearen logelara eraman zuen. Berak oinetakoak erantzi zituen, jauregian, zaratarik ez egiteko, eta haurrak oinutsik ibiltzen ziren korridoreetan zehar, zaindariak trebeki saihestuz.
  Batzuetan koloretako irudiak distiratzen ziren hormetan, amets dibertigarriak zirenak.
  Eta urrezko lorean, printze gazteak lo egin zuen, eta bere eskuinaldean, printzesa.
  Printzea ederra zen, baina jauregiko luxuzko jaietatik gehiegizko pisua, eta Kai baino zaharragoa. Baina Gerda berehala konturatu zen ez zela bera.
  Eta abuztuko bikotea esnatu zen.
  Hasieran beldurtuta zeuden, eta zaindariek umeak atzeman zituzten. Baina orduan printzesak bere istorioa kontatzeko eskatu zion hankak hautsez betetako trapuz jantzitako neska argal eta ilehori bati.
  Gerdak dena ordenatu zuen. Frantziako kartzela bateko tortura basatien deskribapenak barne.
  Printzesak esan zuen jatorra:
  Utzi gurekin gera dadila!
  Printzeak adostu zuen:
  - Hau da inoiz entzun dudan istoriorik zoragarriena!
  Eta gaineratu zuen:
  - Europan zehar, oraindik zaldiz ibili nintzen. Eta bakarrik erori zenean, oinez joan behar izan zuen. Ona da, gainera, gure monasterioan mutilek hotzean bakarrik oinetakoak janzteko aukera izatea, eta nire oinak ez ziren samurrak. Baina hala ere, oinak erori eta herren egin nituen. Europan oinutsik ibili zen muturreraino!
  Printzesak esan zuen nabarmen:
  Nire dama gogokoena izango da! Eta izan honen arabera! Eta ekarri zuen mutilak, hamar kolpe makilekin eta orpoetan, etika hausteagatik, eta lagun berri bat aurkitu zigun urrezko hogei txanpon!
  Zerbitzari gazteak makurtu eta erantzun zion:
  - Hain zuzena zara!
  Neskak makurtu eta galdetu zuen:
  - Hobe da makilak takoietan ematea! Nire errua da hemen!
  Printzeak irribarre egin eta erantzun zion:
  - Bakarrik makilekin joko zaituzte! Jauregian legez kanpoko sarreragatik! agintariak besterik ez gara!
  Printzesak baieztatu zuen:
  - Eta berak ere, hamar kolpe makilekin takoi hutsean!
  Gerdak hasperen egin zuen. Bizkarrean etzan zen eta zerbitzariek oinak biluziak sartu zizkion. Baina ez zen hain beldurgarria izan.
  Adar mehe batekin jo zuten, erakustaldirako, eta Gerdaren zola gogortuek ez zuten minik egin, kikilak baizik.
  Baina mutila makil malgu batekin jo zuten, eta benetan minduta zegoen. Baina hortzak gogor estutu zituen, eta kikilduz, oihuei eustea lortu zuen. Eta orduan jaiki eta herrenka ibili zen bi hanketan.
  Berriz ere, Gerda luzeak harrapatu zuen zorioneko txartela. Neska printze noble baten zerbitzari egin zuten. Dama bihurtu zen, zetaz eta belusez jantzita. Andersenen arabera istorioa errepikatu zen, apur bat bertsio ezberdin batean. Gerdak bere bota berrietan oinak igurtzi zituen lehen egunean, eta konturatu zen aberastasuna ez dela gozotasuna bakarrik. Eta zetetan bero pixka bat egiten du Italiako udan. Eta plater bikainenak ez dira hain onak sabela beteta dagoenean.
  Ibiltzea presionatzen eta oztopatzen du ...
  Gainera, atzerriko hizkuntzak, ohitura onak, era guztietako protokoloak eta zientziak ikasi behar izan zituen Gerdak. Eta hau ez da tramp baten bizitza eramatea bezain interesgarria.
  Burua ere dardarka ari zait.
  Gerda ohitzen saiatu zen, luze sufritu zuen. Hemen urtebete pasa da. Eta bazirudien jada ohorezko neskamearen bizitzako erritmo nekagarri horretan sartuta zegoela.
  Eta dagoeneko errezeloa duela norabait joan eta zerbaiten bila.
  Baina ekitaldia egin zuen ispiluan, Kai izeneko bere anaia agertu zen bat-batean. Mutila ez zen batere hazi, eta ez zen aldatu banandutako urte luzeetan, bakarrik zurbildu zen urdin osasuntsu batekin. Elur Erreginaren gazteluan, izoztuta zegoela zirudien, eta oraindik ere hitza batu nahian zebilen: "Eternitatea" izotzetik.
  Eta bera gabe, preso dago.
  Baina ez omen zuen gai. Eta zer da izotz-gaztelu batean urte askotan eserita egotea, hotzik sentitu ez arren?
  Eta ez dago beste umerik gertu?
  Gerdak bere anaia izendatua oso zorigaiztokoa zela sentitu zuen. Inguruan izotza eta hartz zuriak baino ez daude, diamanteak bezala distiratsuak diren izotz-flotoak sailkatzen dituzu. Izendatutako anaiaren bihotza izoztu zela kontuan hartuta ere, oraindik ere argi dago oso zorigaiztokoa dela. Eta Elurrezko Erreginarekin berarekin bakarrik hitz egin dezakezu, baina izotz gazteluan oso gutxitan agertzen da.
  
  Gerdak garrasi egin zuen eta korrika egitea erabaki zuen. Bere gelara joan zen. Zintzoki utzitako botak, soineko garestiak eta barruko arropa meheak. Bere lehena jantzi zuen, zartagin bihurtuta, baina kontu handiz gordetako soinekoa. estutu egin zen, eta hankak belaunen gainetik erakutsi zituen. Neska hazi egin da, eta hamahiru urte dituela dirudi, baina egia esan hamar urte zaharragoa da. Zenbat denbora igaro zen bere zinpeko anaiaren bila joan zenetik? Hamahiru urtez, gehiago ez bada.
  Neskak gurutzeari musu eman zion, eta hala, oinutsik, izendatu zuen anaiaren bila joan zen. Gutxienez orain bazekien iparralderantz urrun zegoela. Bidean zaindariekin topo egin zuen. Gerda oinutsik eta trapuz jantzita ikusita, harrituta geratu ziren:
  - Dama al zara? Nolako itxura duzu?
  Gerdak gezurra esan zuen:
  - Nire printzea haserretu nuen, eta lau norabideetara joateko agindu zidan, zerbitzura joan nintzen trapu berdinetan.
  Zaindariak penagarri esan zuen:
  - Hanka guztiak botako dituzu, zapata pare bat behintzat emango dizkizut. Nire alaba haietatik hazi zen, eta zuretzako egokiak izango dira!
  Neskak faltan botatzen zuen oinutsik ibiltzea, eta hori oso polita da zola zakarrak direnean.
  Gerdak apala erantzun zion:
  - Ez nuen merezi... Mantendu edo saldu!
  Bizardunak burua astindu zuen.
  - Beno, ez dut! Italiako bideak gogorrak eta harritsuegiak dira neskaren oin hutsentzat. Gainera, azalera gogortik kendu zara dagoeneko. Maiatza da oraindik, eta ez du laster hotzik egingo, baina gauerako estaltzeko estalki bat emango dizut... Jabe on berriak aurkitu arte!
  - Eskerrik asko! erantzun zion Gerdak.
  Ez zuen guardia iraindu nahi.
  Bere larruarekin eta ia erabili gabeko oinetakoak hartu zituen - itxuraz alabak oporretan bakarrik eramaten zituen, eta zapi berri praktiko bat ere bai. Eskerrak eman zizkion bihotz biguneko zaindariari. Oinetakoak erosoak ziren, apur bat gehiegizkoak, baina normalak. Erosoa zen haietan ibiltzea.
  Baina izkina egin bezain pronto, neskak oinetakoak kendu eta sorbaldan zintzilikatu zituen. Benetan nahi zuen oinutsik ibiltzea, jauregiko oinetakoetatik atseden bat hartu. Hasieran atsegina zen ibiltzea, errepideko hautsak takoi hutsak kilikatzen zizkidan. Baina, orduan, ohitura falta luzea eragiten hasi zen. Neskaren zolak gero eta leunagoak ziren, eta laster sentitu zuen harri-koskorren zorroztasuna eta erretzea. Eta, oro har, oin biluziaren tuberkulu bakoitza, zeinetan kailuak atera diren, mingarria sentitzen da.
  
  Baina Gerdak, bere bizitza ez hain laburrean parrillan zintzilikatzea lortu zuenak, ez zuen lotsatu. Azken finean, bide harritsu batean oinutsik ibiltzeak ez du kalterik egiten takoiak sutegi batean erreak izateak bezainbeste. Nahiz eta urtebetez berak, ohorezko neskamea, bere burua mimatu. Ezin du ezer jasan.
  Eta Kayak aurkituko du, inondik ere.
  Egunaren amaieran, neskaren oin biluziak odoletan ari ziren, baina ez zuen amore eman eta belar-pila batean lo hartu zuen. Eta hurrengo egunean berriz bide harritsu batera joan zen.
  Eta indarraren bidez ibili zen, nahiz eta pauso bakoitzean hankak minez lehertu.
  Gerdak ez zuen jatekorik eramaten, eta limosna jan behar izan zuen. Trapuz jantzitako neska polit bat gogoz zerbitzatu zen.
  Gerdak hasieran larruzko oinetakoak saldu nahi zituen edo janariz trukatu nahi zituen, baina gero iritziz aldatu zen. Hankak oso azkar loditu ziren, eta ez zuten oinetakorik behar, batez ere denboraldi epelean. Baina gosez literalki hiltzen ari ziren bi mutiko ezagutu zituen.
  Gerdak ezin zituen utzi.
  Neskak poltsa batean bildutakoarekin jaten eman zien, gero merkatari dendan saltzen zituen deskontu handiarekin, noski, oinetako ia berriak. Janaria erosi eta mutikoentzat utzi genuen, zapi batekin batera.
  Ez utzi mutilak izozten.
  Jakina, Gerdak kristau eskuzabal jokatu zuen. Gainera, uda zen, eta gauez ez zegoen zapi batekin estali beharrik. Baina Italiako soro eskuzabalak amaitu zirenean, iparralderantz zihoan neskak Alpeetan amaitu zuen. Eta oraindik epela egiten du egunez, baina hotza gauez. Eta herriak askoz arraroagoak dira, gosez hil behar duzu.
  Eta harri-koskor oso zorrotzak errepideetan, neska baten zolaren kail freskoetan zulatu.
  Udan behin, mendiko izozteak jotzen zuen eta zartaginak izoztu egiten ziren. Neskak kikildu egin zuen eta azkenean soinekoa urratu zuen. Biluzik eta defentsarik gabe zegoen. Trapuak neure gainean hartuta, erritmo bizian joan behar izan nuen. Ezin duzu lo biluzik gauez - benetako infernua. Gerdak ez zuen gau eta egun osoan lo egin, baina goizean pixka bat beherago jaitsi eta berotu, lo egin zuen. Gero gau osoan ibili zen berriro, eta hurrengo egunean afarirako mendiko baserri batera iritsi zen.
  Jabeak Gerdari arropa xume eta zaharra ematea onartu zuen, baina trukean bi aste osoz egurra moztera eta uztarri batekin ontzietan ura eramatea behartu zuen.
  Eta ez bakarrik beraientzat, baita auzokideentzat ere.
  Neskak gogor lan egin zuen nekeraino, eta ogi zaharkitua eta esne garratza baino ez zituen jaten. Jabeak geratzeko gonbidatu zuen, baina Gerdak gezurra esan zuen, erromeria egiten ari zela esanez. Gogoz kontra, mendiko ukabilak zaku-oihal moduko bat eman zion, baina zu behintzat ez zaude biluzik. Eta ez zuen errepidera ogi puska bat ere bota.
  Neskak bere burua eskuetan kailuz bete zuen arren.
  Gerdak urdaila hutsik joan behar izan zuen. Eta mendian, herriak arraroak dira, eta Alpeak beraiek handiak dira, mendi gailurretan, udan ere elurra. Gosearen neskak belarra, hirusta, izei-konoak urratzen zituen. Hamar egunen buruan, azala eta hezur bat bihurtu zen makala. Urtxintxak ere ezin izan zion eutsi, eta gordinik jaten zuen.
  Eta larruazala ere urratuta.
  Gero baserrira jo nuen berriro. Hiru egunez lan egin zuen han, baina gero jan zuen, eta biderako apur bat eman zioten. Baina batez ere mendialdean gaua hotza egin zuen. Neskak egunez lo egiten zuen, gauez zapalka egiten zuen, bere oin biluzi eta zorroztuekin, harri zorrotzen gainean. Batzuetan otsoak uluka egiten zuen, hainbat aldiz Gerda amildegira erori eta ia erortzen zen, baina patuak eutsi zion. Menditik eta gauez joateko beldur dezente izan arren. Eta gose...
  Baina behintzat badaki nora joan.
  Anibalek Alpeak Italiara zeharkatu zituenean, bere armadaren erdia eta elefante guztiak hil ziren. Eta hemen trantsizioa neska txiki batek egiten du, bai, baita urtetan ere, eta neska heldu batek.
  Otsoek oinutsik miazkatzen dute, sufrimendu handiko oinek utzitako arrasto dotoreak.
  Gerda jada zorian zegoenean, beste baserri baten bidean sartu zen, eta berriro janaria. Jabea jatorra agertu zen eta neskei ardi-larruzko berokia eta oinetakoak eskaini zizkien, baina Gerdak uko egin zion, harriak eta hotzara jada ohituta zegoela esanez, eta oinutsik oinetakoak oinetakoetan kargatu baino askoz errazagoa egiten dutela. Jabeak janari poltsa oso bat eman zuen errepiderako.
  Kontzientzia zuen.
  Noski, horrek pisua egin zion neskari, baina pare bat aste gehiago gelditu gabe joateko aukera eman zion. Mendilerroak amaitzen ari ziren, mendiak gero eta beherago. Eta Gerdak bidaiaren zatirik zailena zeharkatu zuen: Alpeen gaina.
  Eta hori dagoeneko lorpen bat da.
  Orain Suitzan zegoen, pixka bat leunagoa baita, eta baserriak ohikoagoak dira. Trantsizioak gogortu zuen Gerda, eta ez zuen mendian katarrorik hartu, eta ez zuen katarrorik ere hartu. Jainkoek ez dutela izpiritu ahula maite, indartsua saritzen baizik.
  Bai, eta otsoek neskaren aztarna biluziak bakarrik miazkatzen zituzten, baina ez ziren ausartu salto egitera.
  Gerda ibili eta ibiltzen zen, baserrietan gelditzen zen, lan egiten zuen, batzuetan abesten zuen. Bizitza ibiltzea atsegina eta ezaguna da beretzat. Egunak azkarrago eta gogorrago joaten hasi ziren. Patuak orain arte babestu du neska pertsona gaiztoetatik, lapurretatik eta bortxatzaileetatik. Hala ere, Gerda ez da hain txikia, eta bortxatzaileak erakar ditzake. Baina orain arte dena ondo atera zen.
  Goi mailako botereek zaindu zuten...
  Hemen neska Suitza ere pasa zen, Bavariara sartuz. Dagoeneko uda buru-goitik pasatu da, baina oraindik bero handia egiten du lautadan, gauez ere. Eta errepideak ez dira hain harritsuak. Ibiltzea plazer bat zen. Herriak askotan topatzen ziren, eta janariarekin ez zegoen arazorik. Gerdak, lanaldi partzialean lanean, diru pixka bat aurreztu zuen beretzat, eta soinekoa eguneratu zuen dotoreago eta berriago batengatik. Baina nahiago zuen oinutsik ibiltzea, batez ere zola botatakoa baino gogorragoa bihurtu zelako.
  Eta oinak ia ez dira izozten gauez eta euriteen ondoren ere.
  Baina denbora pasa zen. Neska iparraldera joan zen. Uda amaitu da eta udazkena heldu da. Euri hotzak bota zituen, eta Gerda Alemaniako iparraldean aurkitu zen. Oin biluziak kolpatu zituen putzu izoztuen artean, hotzikara apur bat sentitu zuen. Baina Gerda hain ezaguna da jada ezen oinetakoak ez hartzea erabaki zuen, artilezko zapi bakarrera mugatuz. Berriro nahiago zuen gaua pasa, egunez bakarrik, eta gauez zapaldu.
  Gainera, beroagoa da egunean zehar lo egitea, eta ez zara izoztuko mugimenduan.
  Beraz, Alemaniako iparralde nahiko populatua igaro eta itsasora joan zen.
  Oin hutsik zaplaztekoa eman zuen uretan...
  Ez dago lehorretik urrunago joan, eta ez da errealista itsasoan zehar igeri egitea. Gertu samarra Danimarka jaio zen. Neskak bat-batean bere jaioterria Kopenhagera itzuli nahi izan zuen. Agian bere amona bizirik dago oraindik. Gainera, ez dago argi nola jarraitu gehiago.
  Baina Gerda itsaso ondoko harri-koskor batean eseri zen eta, pentsatu ondoren, itzultzeko ideia baztertu zuen. Beste biderik ez badago, iparralderantz doan itsasontzi bat aurkitu beharko zenuke, izotzara iritsi eta gero Ipar Polora joan. Izan ere, ziurrenik, elurretako erreginaren gaztelua bertan dago.
  Hotzak, batez ere gauez, hozka egiten dio neskari, baina ezin du bere borondatea hautsi.
  Tira, beharrezkoa bada, halako itsasontzi bat aurkituko du, baina oraingoz, portura.
  
  JUNG AMAZON ONTZIAN
  Edmond D'Artagnan Amazon pirata ontzi batean kabinete bat da orain. Talde osoa neska ederrez osatuta dago. Denak gona motzak eta marinel jantziak dituzte. Hauek marradunak eta kizkurtuak dira. Eta haien buruzagia erregina pirata da: Charlotte de Condé.
  Oinutsik ere bada, baina orkatilak esmeraldazko begiak dituzten urrezko suge eskumuturrekoak ditu. Eta eskumuturretan diamantez jositako eskumuturrekoak daude. Oso erregina ederra, eta gihartsua, indartsua.
  Edmond mutil bat besterik ez da. Praka motzetan eta enborra biluzi, beltzarana eta gihartsuarekin, sokatik tiratzen du. Estuago egiten du. Bai, hau oso mutil oldarkorra da. Oin biluziak mastan eta bihurguneetan pausatu zituen.
  Neskak bere inguruan kiribiltzen dira. Bik tira egiten dute bela, hankak biluzi, gihartsu eta beltzaranak tente.
  Edmond d'Artagnanek kantatu zuen:
  Piratek ez dute zientziarik behar
  Eta argi dago zergatik...
  Hankak eta besoak ditugu
  Eta buruak ez digu ezertarako balio!
  Badira mila bostehun neska bergantin batean. Eta estu samarrak ere badaude. Brigantina bera oso polita eta margotua da. Belak koloretako diseinuz eta zeta finez osatuta daude.
  Edmondek bela laztandu zuen bere haurtxoko oinarekin eta barre egin zuen, kikilka. Eta neskek perfume garestien usaina dute, bitxigintzan mirariak egingo balituzte bezala.
  Horietako batzuek bitxiak eta apaingarriak ere janzten dituzte. Denak beltzaranak dira, eta gehienak ilehoriak. Gorri asko daude... Edertasun zoragarriak.
  Mutilak bela finkatu zuen, eta gorago altxatu zen. Mastak berotu eta atsegin handiz erre zituen mutilaren hanka biluzi eta gogortuak.
  Edmondek bat-batean belak ikusi zituen urrunean eta txistu egin zuen. Oso handia izan zen. Abentura bat antolatu zen.
  Eta kabinete gazteak agindu zuen:
  - Galioi bat ikusten dut aurrera!
  Neskak zalapartan hasi ziren eta mugitzen hasi ziren. Orain harrapakina zuten.
  Egia da, hamabi kanoi baino ez daude brigantinean. Galioi bat tamainaz ikusgarria da.
  Hori baino pixka bat lehenago, neskek beren brigantinaren sudurra hazkuntzetatik garbitu zuten. Eta oso azkar ibili zen. Bere mugimendua bizkortzeko, Charlotte de Condék bela gehigarri bat agindu zuen. Eta brigantinearen abiadura nabarmen handitu da.
  Gallion-ek ez zuen bidea aldatu. Ikusten da itsasontzi pirata txikia iruditu zitzaiela. Izan ere, galoiaren barneko kanoiek bakarrik zituzten berrogeita zortzi, popa eta branka kontatu gabe. Bai, kalibrez handiagoak dira.
  Piraten kapitain eta erregearen laguntzaileak, Emmanuelek, kezkatuta adierazi zuen:
  "Ondo hondoratuko gaituzte!"
  Charlottek oin hutsik zapaldu zuen bizkarrean eta esan zuen erabakigarri:
  - Ez! Ezin gaituzu hain erraz ito!
  Edmondek oihukatu zuen goiko bizkarretik:
  - Borrokatzera! Neskak ausardiaz borrokan!
  Emmanuellek haserre egin zuen:
  - Aupa, deabru txiki hori! Jaitsi gaitezen!
  Tximinoa bezain bizkorra, jauzi egin zuen mutilak. Haren takoi biluzi eta arrosak dir-dir egiten zuten.
  Charlottek galdetu zuen keinu batez:
  - Borroka bat nahi duzu haurra?
  Edmundek hausnartu zuen erantzunez:
  - Benetan nahi dut!
  Emmanuelle ilegorriak ustekabean lagundu zion mutilari:
  - Galioi hau zamaz beteta dago, ze gogor mugitzen den! Botín handirik gabe!
  Charlottek baiezkoa eman zuen.
  - Goazen popatik irristatu, branka estua dugu, eta hartu etsaia ontzira!
  Edmondek, saltoka, abestu zuen:
  - Deabrua bera ez da zure anaia -
  Moztu etsaiak pirata!
  Charlottek agindu zuen, txopako haritz gainean orpo hutsa kolpatuz:
  - Jarraitu kabinetearen belei!
  Brigantinoa hurbildu zen. Gallion buelta ematen saiatu zen. Baina oso gogor mugitu zen. Brigantinoa kanoietatik tiro egiteko momentuan mugitu zen, eta ez zuen ia kalterik jaso. Egia da, tiro batek brankan jo zuen, eta besteak belatik behera.
  Baina ia ez zuen eraginik izan abiaduran. Neskek berehala paper gehiago atera eta erritmoa handitu zuten.
  Charlottek esan zuen barrez:
  Argiaren gudariak gara!
  Eta keinua egin zien bere lagunei...
  Emmanuellek erantzun zion:
  - Zehazkiago lurpea!
  Neskek aldez aurretik amuak prestatu zituzten. Galioiari aurrea hartzea lortu zuten beste aldera buelta eman nahian. Pistola astiro samar kargatzen da, baina hurbiletik bergantinaren aurkako bolea bat hilgarria izango litzateke. Baina Gertrude neskak pistolatik tiro egitea lortu zuen, eta galloiaren lema zorrotza hautsi zuen, horregatik moteldu eta bere burua astindu zuen. Hemen neskek beste angelu batean biratu zituzten paper-belak, talka gehiegi ez uzteko. Eta brigantina leunki porturatu zen. Amuak ondo lotzen ziren, eta olio itsaskorrean soldatzen ziren.
  Gerlari piratak elur-jausi batean eraso zuten. Haien takoi biribil biluziek distira egiten zuten. Eta galoiaren gainean, brontzezko armaduradun gudariak haien aurka borrokatu ziren.
  Bi aldiz gehiago ziren, baina argi eta garbi Amazona ederren abileziaz baino gutxiago ziren.
  Charlottek berak zuzendu zuen erasoa, bi sable zituen haize-errota bat gidatu zuen eta etsaiaren legionario bati burua bota zion. Buru bizardunak atzera egin zuen.
  De Condek, erregina piratak bere orpo hutsa arerioaren kokotsera eraman zuen eta txio egin zuen:
  - Piraten zorionerako!
  Edmond mutila ere borrokatu zen. Txikiak dira, baina arin. Eta hala ebakitzen ditu arerioak sablez.
  Hemen bigarren burua jaurti zuen, odola bizkarrean utziz. Espainiarrek (bai, espainiarren antzekoa da - ilunak, bizardunak, armadurak eta bota altuak beroa izan arren!) etsipenez aurre egiten diote.
  Edmundek beste buru bat moztu zuen alboko maniobra trebe batean eta txio-txintxo egin zuen:
  - Athosentzat!
  Eta berriro etsaia jo zuen kokotsean orpo hutsarekin. Eta kolpea ona izan zen, masailezurra hegan egin zuen.
  Mutilak orro egin zuen:
  - Porthosen alde!
  Oso gogo borrokalaria zuen, teontzi batean ura irakiten bezala.
  Emmanuellek bere burua moztu zuen, eta belaun hutsa sabeleraino eraman zuen. Beraz, odola isuri zuen etsaien ahotik.
  Neskak kuxkuxeatu zuen:
  - Piraten kofradiaren alde!
  Eta berriro, nola hartuko duen eta ezpatekin moztuko duen, iraulketa batetik bezala...
  Charlottek bere sableekin tximeletak pasa zituen eta txio egin zuen:
  Buelta berri bat ematen ari naiz
  Aingeru bat naiz, Antikristoren pilotua!
  Eta nola mugituko dion orpo hutsa etsaiari arnasean bertan.
  Edmond estropezu egin zen. Eta kabo espainiar handi bat, itsasontzian hegan eta han itotzen den bitartean.
  Mutilak hartu eta kantatu zuen:
  - Pena inork ez jakitea
  Eta geure burua ere ez dakigu...
  Zenbat urre behar dugu
  Zenbat diru nahi dugu!
  Eta Edmondek beste aurkari bat moztu zuen. Neska piratak borrokara igo ziren, eta denak aza bezala txikitu zituzten. Pasioa eta irabazteko gogo izugarria zuten.
  Emmanuellek hack egin zuen, bere bi sableak helizearen palak bezala dir-dir egiten zuen. Eta neska oso borrokalari eta oldarkorra zirudien.
  Eta takoi biluzi eta biribilak ofizial espainiar baten beste kokots bat aurkitu zuen. Kolpe birringarri baten ondorioz, hegan dabilela, zuhaitz bat hautsiz itsasontzian.
  Emmanuelle kantatu zuen:
  - Karabelak lapurtzen ditugu,
  Galoiak lapurtzen ditugu...
  Ez gaituzte kontuak eskatzen -
  Berdin zaizkit lege guztiak!
  Eta neskatxa bizkarrean erori zen, eta beste ofizial handi bati ostiko bat eman zion oinekin, eta armadura astunarekin hegan egin zuen. Eta itsasoko ur gazian murgildu zen.
  Emmanuelle kexatu egin zen:
  - Tira, torlojutik!
  Charlottek lagundu zion:
  - Trumoiak berriro hausten du
  Hezurra gobernatuko du!
  Eta neskak jauzi egingo du eta etsaia jo egingo du orpo hutsez bularrean. Bultzada gogor batetik lehertu zitzaion koraza, eta odola ahotik iturri bat bezala ateratzen zen.
  Charlotte de Condék abestu zuen:
  - Kolpe, kolpe, gehiago, kolpe,
  Beste kolpe bat eta orain...
  Borroketan dohaina dut,
  Freak hilko zaitut!
  Eta neska berriz ezpatekin astintzen ari da. Moztu buruak hegan berriro.
  Charlottek poz-pozik egin zuen orro:
  - Gure bandera beltza da ororen gainetik!
  Espainiar batzuk, neska piratekin borrokan ari zirela ikusirik, belauniko erori eta erruki eskatu zuten.
  Neskek lehenik hanka biluzi eta zizelkatuak musu ematera behartu zituzten, eta gero itsasora bota zituzten.
  Charlotte de Condék garrasi egin zuen:
  - Arrakasta handia lortzeko!
  Eta berriro, nola mugitzen duen orpo hutsa aurkariaren sudurrean zuzenean. Eta birrindu ezazu buruaren atzealdean zulo bat agertu zedin. Eta handik odol iturri bat isuri zuen.
  Baina dena amaitu da.
  Piratek irabazi zuten, eta azken soldadu espainiarrak belauniko erori ziren, erruki eske.
  Charlotte de Condék esan zuen irribarrez:
  - Jar ditzagun itsasontzian, arrainek ere jan behar dute! Eta gero atondoak eta kabinak bilatuko ditugu.
  Neskek gogoz bete zuten agindua. Gizonei bakarrik onartzen zieten zola biluziak musu ematen hil aurretik, eta hori oso atsegina da neskentzat. Eta itsasora bota zituen.
  Edmondek, filosofikoki esan zuen:
  - Nori pastelak eta erroskilak,
  Eta nork ubeldurak eta kolpeak!
  Horren ostean, neskak kabinatik mugitzen ziren harrapakinen bila.
  Kapitainaren kabinan hogeita hamabost urteko andre noble bat eta hamabost urteko neska bat aurkitu zituzten. Soineko eta oinetako garestiekin zeuden apaingarriekin.
  Charlottek esan zuen irribarrez:
  - Erreskatea har dezakezu. Edo nahiago duzu begizta?
  Senorak hasperen batekin erantzun zion:
  - Erruki zaitez zure alabaz!
  Piraten Erreginak baietz egin zuen.
  - Nire taldera eraman dezaket! Sartzea onartzen badu, mesedez!
  Neskak irrintzi egin zuen:
  - Pirata bihurtu?
  Charlotte de Condék baietz egin zuen.
  - Nahi duzun bezala! Ransom zalaparta handiegia da. Hobe salduko zaitugu azukre-landarera!
  Neskak txin-txin egin zuen erantzunez:
  - Filibuster bihurtzea onartzen dut!
  Emmanuelek esan zuen:
  - Samurregia da, eta guretzat zama bat baino ez da izango. Beharbada, hobe da itsasora joatea!
  Edmondek irribarrez esan zuen:
  - Ez da ona emakumeak hiltzea!
  Emmanuelek logikoki adierazi zuen:
  - Gizonak ere hiltzea ez da ona! Oraindik izaki bizidunak dira! Eta umeak dituzte!
  Musketeer mutilak baietz egin zuen.
  - Bai egia da! Haurrak aitagatik negar egiten dute. Eta ez nuen uste zein nazkagarria den hiltzea!
  Emmanuellek esan zuen irribarrez:
  - Baina behar duzu!
  Musketeer mutilak hots egin zuen:
  - Maite zaitut bizitza! Eta elkarrekikoa izatea espero dut!
  Charlotte de Condék baietz egin zuen.
  - Gure taldera eramaten zaitugu! Zer egin zaharragoarekin?
  Emakume gazteak iradoki zuen:
  - Erreskate handi bat har dezakezu niregatik! Hau da zehazki!
  Piraten Erreginak esan zuen:
  - Zalaparta asko erreskate honekin. Honako hau proposatzen dut... Esklaboen enkantean salduko dugu. Agian landaketetan amaituko du, eta etxeko zerbitzari gisa, eta hori askoz errazagoa izango da!
  Senorak marmar egin zuen:
  - Errukitu...
  Charlottek esan zuen nabarmen:
  - Hartu haiengandik balio duen guztia!
  Piratek neskari eta emakumeari bitxi guztiak kendu zizkieten, eta oinetakoak, eta gero arropa garesti guztiak. Txikienari gona motza eta marinel jantzia oparitu zizkioten. Eta hoodie zuri zaharragoa, oinutsik eta buruutsik irtenda.
  Gazteenak Amazonietara batu ziren. Berehala behartu zuten edertasunekin entrenatzera eta hesitzera. Baina hori ez zen nahikoa... Atximurka egiten hasi ziren aski azkar mugitzen ez bazen.
  Eta gero amazoniak sotoan sartu ziren eta hainbat txokotan zehar. Eta berehala garrasi egin zuten poz-pozik: urrez betetako upelekin topo egin zuten, eta askoz gehiago. Batez ere perka eta kafea.
  Gudariak berehala kantatu zuten, eskuak txaloka:
  - Super klaseko gudariak gara,
  Dena suntsituko dugu...
  Jo ezazu panderoa -
  Amorruz bizitzeko!
  Gudariak eta, hain zuzen, edertasunaren kategoria ikaragarria. Eta haien oin biluziek distira besterik ez dute egiten. Eta gihartsuak eta beltzaranak dira.
  Galionaren altxorrak kolosala dira. Baina hemen dator alarma. Eskolta-gurutzontzi bat ere agertu zen. Ehun kanoi dituen guduontzi indartsua. Bistan denez, urrez betetako galloi bat zaintzeko jarria zegoen.
  Gurutzontzi erraldoia nesken gainean arrastaka ari zen.
  Charlottek irribarre egin zuen eta agindu zuen:
  - Bela guztiak altxatu - segi ontziratzera!
  Emmanuelek onartu zuen:
  - Ez dugu beste aukerarik!
  Edmondek oihukatu zuen bere biriken goialdean:
  - Altzairuzko nesken tripulazioz egina,
  Jende artean doa abordatzera!
  Neskek, harrapatutako eta harrapakinez betetako galloiaren gainean hainbat edertasun utziz, bergantinaren gainean posizioak hartu zituzten.
  Orain salbaziotik abiaduran bakarrik zegoen. Ehun pistolako gurutzontzi hori ez da txantxa. Katatuak bezala ito ditzake. Bere aurka hamabi kanoi dituen bergantin bat belar-orri bat bezalakoa da.
  Arriskua zegoen gurutzontzi ahaltsura joan baino lehen hondoratuta geratzeko, zeinaren armak bost kiloko pisuko tiroak botatzeko gai baitziren, eta nahiko urrun.
  Eta alboetan ehun kanoiez gain, lehen mailako gudu-gurutzontzi honek popa eta brankako kanoiak ere baditu.
  Orduan pentsamendu bat piztu zitzaion Edmond mutilari:
  - Seinalatu dezagun amore ematen dugula!
  Emmanuellek erdeinua egin zuen.
  - Hau baino lehen umiliatu?
  Jungek logikoki adierazi zuen:
  - Sudurrean zulo bat dugu, eta ontzi hau karga handiko galoi bat baino maniobragarriagoa da. Huskeriaz hondoratuko gara. Eta hala altxatzen dugu bandera zuria, eta sari taldea uztera etorriko dira. Eta eramango ditugu taula gainean.
  Charlotte de Condék baiezkoa eman zuen, oin hutsik kolpeka:
  - Ondo! Nik ere uste dut ez duela merezi arriskuak berriro ere eta hobe dela bandera zuria igotzea!
  Emmanuellek erdeinua egin zuen.
  - Koldarkeria erakutsi?
  Charlotte de Condek logikoki kontra egin zuen:
  - Zehazkiago, aplikatu trikimailua!
  Emmanuelle ilegorriak irribarre egin zuen eta buruari keinua egin zion:
  - Trikimailua aplikatu? Zer ados nago!
  Eta horrela Edmondek oihal zuria gora bota zuen. Brigantinoa txikia da, gurutzontziaren bolumena hamabi aldiz, edo are gehiago. Eta mila laguneko eskifaia dauka. Ehun eta erdi amazonen aurka. Neska oinutsik bakarrak balio ditu hamar espainiar trakets borrokan. Beraz, edertasunek aukera dute.
  Charlotteri bururatu zitzaion, zer gertatu zen galoia erori eta bergantinaren abiadura eta maniobraz baliatzen badugu erraldoitik alde egiteko? Zalantzarik gabe, aukera bat dute. Gainera, etsai gehiegi daude lehen mailako gudu-gurutzontzian. Eta ezin duzu galdu gabe egin.
  Baina horretarako daude neskak, ausart borrokatzeko eta irabazteko.
  Charlotte de Condek zortziko bat egin zuen ezpatarekin eta kirrinka egin zuen:
  - Irabazteko prest egongo gara, eta hil behar badugu!
  Gurutzontzien enbaxadorea urrutiko muin batetik. Bela bota zuen bergantinatik. Emmanuellek txistu egin zuen. Bazekiten gurutzontzian tiro egiten, eta orain neskak oso txarrak izan zitezkeen. Itsasontzira hurbiltzeko aukera galdu zuten hari erasotzeko.
  Baina espainiarren zikoizkeriaren kalkuluak funtzionatu zuen. Eta haien gurutze-ontzia, bandera zuria altxatuta ikusita, bergantinorantz abiatu zen. Izan ere, baliteke piratek aurrez altxorrak harrapatu izana, eta zergatik ez etekin horietatik? Polita litzateke.
  Gurutze-ontzia bergantinorantz abiatu zen. Edmondek barrez kantatu zuen:
  - Erregea diru pixka bat lortzeko,
  Pozten naiz trapuz janzteaz!
  Emmanuellek esan zuen, oin biluzi eta beltzarana kolpatuz haserre:
  - Eta hau zertarako? Zentzugabekeria hutsala!
  Mutilak esan zuen:
  - Abestiak eraikitzen eta bizitzen laguntzen digu!
  Gorriak baietz egin zuen baietz eta kantatu zuen:
  - Dibertigarria da espazio irekietan zehar ibiltzea abesti batekin,
  Zabalguneetan barrena, zabalguneetan zehar!
  Eta, noski, hobe da palanka batekin jotzea,
  Hobe palanka, hobe palanka!
  Edmondek, hortzak agerian utziz, jaso zuen:
  - Aurrelari bat, aurrelari bi
  Dardarka dabil...
  Aurrelari bat, bi aurrelari -
  Gezurretan ari da!
  Charlottek, gehitu zuen erregina pirata hark, oin biluziak joz:
  - Taula bat, bi ohol,
  Hilkutxa eraikitzen ari da...
  Emmanuellek jaso zuen, saltoka:
  - Espatula bat, bi espatula,
  Zuloa zulatzen ari da!
  Eta neska pirata guztiek batera kantatu zuten:
  - Dibertigarria da espazio irekietan zehar ibiltzea abesti batekin,
  Espazioetan zehar, espazioetan zehar...
  Eta, noski, hobe da etsaiak palan batekin irabaztea,
  Hobe palanka, hobe palanka!
  Eta orain gurutzontzira hurbildu zen brigantinara. Amuak botatzen hasi zitzaizkion. Estuago lotzeko.
  Eta kobre eta brontzezko armaduradun gudariak brigantinoaren bizkarrera jaisten hasi ziren. Burdin forjatuzko bota astunak zapaldu zituen. Eta espainolak eta harrapakinak ederki jantzita egon arren, kirats desatsegina daramate.
  Charlottek agindu zuen, lagunei keinu eginez:
  - Erasoa!
  Eta neskek etsaia eraso zuten pantera goseen amorru guziarekin. Etsaia moztu zuten zoramen basati batez.
  Emmanuellek haize-errota bat egin zuen ezpatekin, pare bat buru espainiar moztu eta kirrinka egin zuen:
  - Ilargian dauden piratentzat!
  Edmondek, mutil honek, etsaiak moztuz, irrintzi egin zuen:
  - D'Artagnanentzat!
  Eta mutilak lehoinabar txiki baten haserre basatiz moztu zuen - Espainiako legionarioak.
  Charlottek bere orpo hutsa espainiar jeneralaren kokotsera eraman zuen eta kuxkuxa egin zuen:
  - Gure garaipenagatik!
  Kolpeak baraila hautsi zion espainiarrari.
  Charlotte de Condék oihu egin zuen:
  - Gure ukabila indartsuagatik!
  Eta etsaia hartu eta mugituko du ukabilak kokotsean. Eta berriro hezurra hartu eta hautsi egingo da.
  Emmanuellek txio-txintxo egin zuen, bere hortz perladunak agerian utziz:
  - Jendea metalagatik hiltzen da!
  Eta orpo hutsez etsaia hurrengo masailezurra eraman zuen. Eta apurtu zuen indar guztiekin.
  Edmondek adierazi zuen, tximeleta harrera egin ondoren eta etsaiak moztu ondoren, neskei keinua eginez:
  - Are hobea da irabazten dutenean!
  Neskek etsaien gainean aurrera egin zuten, presio basatiz eta erokeriaz mugituz. Hainbeste amorru eta agresibitate zegoen haien gorputz beltzaranak literalki izerdiz distira egiten zutela. Eta prentsa-platerak dituzten neska gihartsuak ziruditen txokolateak gurinez koipeztatuta bezala.
  Edmondek irrintzi egin zuen, beste arerio bat moztuz:
  - Kakaoa eta kafea! Kirol eta profesionalek ordezkatuko zaituzte!
  Tigresaren giharrak zituen neskak beste etsai bat moztu eta kuxkuxeatu zuen:
  - Ero lapurtu dugu!
  Eta orpo hutsez mugituko du etsaia begian. Hartu eta burezurra pitzatu egin zen. Eta garunak hegan egin zuen.
  Emmanuellek ere ezpatak biraka egin zituen eta hiru buru aldi berean erori ziren. Gudariak txio egin zuen:
  - Eskala handiko garaipenetarako!
  Eta neskaren orpo biluzi eta biribila jeneralaren tenpluan kolpe bat bezala da. Hori erori egingo da eta beste hiru borrokalari albotik uretara zipriztinduko dira.
  Charlottek ere mintasun handiz borrokatzen du. Eta etsaiak mailu bat bezala mozten ditu.
  Pirate Queen-ek zaleen harrera egiten du. Aurkariak moztu eta abesten du, hortz handiak agerian:
  - Jendeak erregina miretsi zuen,
  Patioko mutil guztiak maitemindu ziren!
  Eta Charlottek berriro aurkariak moztea bezala. Eta hainbat aurkari moztu bakarrean.
  Emmanuellek hartu eta kantatu zuen:
  - Klaseko neska bat naiz - super!
  Eta berriro ere ezpatak kulunkatu zituen, aurkariak erditik moztuz. Eta bere ezpatak maquinillaren pilotu gorenak dira.
  Neskek eraso eta mozten dute. Espainiarrak baino askoz azkarragoak dira. Edertasun askok txalekoak bota dituzte eta bular hutsik borrokan ari dira. Eta horrela gertatzen da neskentzat. Eta euren burua erakusten dute - lapurrak nabarmenak.
  Charlottek Kolovrat teknikarekin moztu zuen eta orro egin zuen, moztutako buruak oin hutsez itsasora botaz:
  - Super klaseko neska bat daukat!
  Emmanuellek, bizarra baino zorrotzagoak diren ezpatekin aurkariak moztuz, gaineratu zuen:
  - Hipera naiz!
  Eta gainera oin biluzi eta zizelkatuz, buruak uretara bota zituen. Kaskodun buruetako batek soldadu etsai bat bota zuen. erori eta ito egin zen. Beraz, ez hartu neskak erakusteko.
  Charlottek esan zuen barrez:
  - Ni naiz klase gorena!
  Edmond berriro haserre dago.
  Eta mutilak hack bat bezala mozten du, aurkariei buruak moztuz. Eta asko hartu eta aza-bururik gabe geratu ziren.
  D'Artagnan gazteak kantatu zuen:
  Baina zergatik,
  Ezinezkoa da gogoan bizitzea!
  Baina zergatik,
  Ezin zara inorekin fidatu!
  Baina zergatik! Baina zergatik!
  Emmanuelek aurkariak moztu zituen presio basatiarekin, eta azkar mugitzen zen alde batetik bestera. Erortutako espainiarren buruak biribildu eta neskek oin hutsez bota zituzten. Eta gudariek kantatu zuten, arkumea ikusi zuten tigresaren ilusioarekin:
  - Haria hautsi da
  Heriotza gaizto batek mehatxatzen gaitu...
  Eta bizitzeko -
  Heroiak hil egin behar du!
  Emmanuellek ohartarazi zuen, zola hutsarekin beste buru bat altxatuz eta etsaia kolpatuz:
  - Baina zergatik,
  Maitasuna lora dadin...
  Norbaiten odola isuri behar dugu!
  Baina zergatik!
  Gudariak barre egin zuen, perlazko hortzak agerian utziz. Horrelako edertasunak hemen borrokan.
  Emmanuellek adierazi zuen aurkariak lixa bezala mozten zituen bitartean:
  - Planetaren handitasuna gurekin izango da!
  Eta berriro errota ezpatekin dabil. Edertasun etsi bat da.
  Charlotte de Condek etsaiak moztu zituela adierazi zuen, eta buruak moztu zituen futbolaren orpo hutsez:
  - Dena ondo egongo da!
  Dena ondo egongo da!
  Badakit! Eta hiltzen dut!
  Eta berriro, behatz hutsez, heriotzaren opari hiltzaile bat botatzen du. Eta oso polita da.
  Charlotte, erregina pirata honek hartu eta kuxkuxeatu zuen:
  - Nire aberriagatik,
  Hil ditzagun sasikumeak!
  Eta neskak, behatz hutsez, sastakaia zorrotz bat bota zuen, hainbat soldadu espainiarri buruak moztu zizkiena.
  Gurutzontzien taldearen nagusitasun numerikoa izan arren, neskek gainditu zuten. Hain arin, arin eta ausartak dira. Botere izugarria sentitzen dute.
  Emmanuellek, etsaia aza bezala txikituta, hartu eta kantatu zuen:
  - Espazio zabal handiak,
  Ez zara maitasunez nekatuko...
  Bota ditzagun basoak eta mendiak ukabil batean,
  Svarog bera altxatu denetik!
  Eta neska berriz, ezpatez errota bat moztu eta etsai asko moztuko balu bezala, borrokarako grinaz.
  Edmondek pozez kantatu zuen, aurkariak birrinduta;
  -"koldar" hitza ezezaguna da Gaskoinian.
  -Ez dakit ezpata oker bazaude.-Gaskoiok munduko zaporerik onena dugu -Fama baino ez zaigu gustatzen.
  
  Aurpegi lotsagabea, bihurtzeko berezia - Hona akatsik gabeko begirada gaskoi bat.Sines iezadazu, jauna, ez duzu asko itxaron beharko.Parisek oraindik ezagutuko du D'Artagnan!
  
  Aintzarik gabe, ezin naiz Parisen bizi, Nire bizitza osoa pasatu da, patua zaintzeko garaia da. - Orduan, zenbat urte dituzu, ene haurra? - O, asko, jauna, asko - hamabi bat urte! etsaia: -Zure eskua irmoa al du? - hau da gaskoi kola famatuaren benetako ezaugarria, Eta Parisek Emmanuel edertasunean aitortu zuenean bezain ausarta nintzen.
  
  Borgoña, Normandia, Xanpaina edo Provence, Eta sua ere bada zure zainetan, Baina zorte ona, Jainkoaren arabera, ez dago zure esku Munduan Gaskonia den bitartean!
  Mundu zurian dagoen bitartean...
  Argi zurian dagoen bitartean...
  Betiere, munduan gaskoina dagoen bitartean!
  Beraz, sasikume hauek moztu eta errepideak gorpuz bete zituzten. Eta bizkarreko guztia odolez beteta zegoen. Nesken oin biluziak hain dotoreak ziren eta zirrara eta poz sentimendua eragiten zuten haiei begiratzean.
  Edmondek pozez kantatu zuen:
  - Oinutsik, oinutsik bakarrik,
  Uztaileko trumoiaren azpian eta surfaren soinuaren azpian ....
  Oinutsik, oinutsik bakarrik
  Zurekin jolasteko baimena dugu!
  Emmanuellek adierazi zuen oldarkor, aurkariak moztu eta ezpatekin beste errota bat eginez:
  - Mutilek jipoiak jasan behar dituzte eta txikitatik krudelkeriara ohitu!
  Eta gudariak berriro etsaiaren orpo hutsa kokotsera eraman zuen. Eta talka egin zuen, beste bost soldadu espainiar itsasora botaz.
  Charlotte de Condek adierazi zuen:
  Deabrua hemen dago, deabrua hor dago
  Bizitza gezur osoa da!
  Eta keinu egin zien zorte txarreko bikotekideei. Eta etsaia moztu zuten samintasun izugarriarekin. Eta orduan inork ezin die aurre egin.
  Edmondek adierazi zuen beste aurkari bat moztu zuenean:
  - Santa Claus erratz batekin,
  Santa Claus polita da!
  Eta mutilak berriro haize-errota teknika bat egin zuen ezpatekin, eta bertatik erortutako buruak erortzen ziren. Bide batez, hauek sableen antzeko ezpatak ziren. Eta sable zein ezpatak dei daitezke.
  Edmondek ere orpo hutsa etsaien kokotsean sartu zuen eta masailezurra hautsi zuen, kolapsatzera behartuz.
  Orduan amorruz kantatu zuen;
  Jendeak esaten duena
  Berdin zaigu...
  Ez joan karatera -
  Indecente bihurtu zen!
  Mutilak aktiboki mozten jarraitu zuen, bi sable-ezpatak aldi berean astinduz. Eta buru bat bestearen atzetik hartuta.
  Emmanuelle-k esan zuen, ezpatak libelula baten antzera kulunkatuz, hegoak astinduz eta txioka:
  - Ruby, baina ez moztu zeure burua!
  Edmondek erraz bat egin zuen honekin, aurkariak suntsituz:
  Mozkortuta bazaude, ez zaitez harrapatu!
  Eta mutilak biraka biratuko du eta ofizialari kokotsean joko du orpo hutsarekin. Berak, zaku bat bezala, hartu eta eroriko da.
  Edmondek esan zuen ahotsean oldarkortasunez:
  - Garagardoa eta kabiarra, edariak goizera arte!
  Eta mutilak barre egiten du, bere txantxarekin pozik. Izan ere, haur bat dela esan dezakezu - super! Eta korrika, eta saltoka, eta ukabilak astintzen ditu. Eta orpo hutsa sudurrean mugitzen badu, inork ezin dio eutsi. Erabateko kanporaketa izango da.
  Edmondek, berriz, indar handiz eta mugarik gabeko oldarkortasunez jokatzen du. Mutil eroa - ez esan ezer!
  Emmanuellek, Gaztelako Inperioko borrokalari zorrotzak moztuz, kuxkuxa egin zuen, hortzak agerian utziz:
  - Baina ez dut nahi, ez dut nahi kalkulu bidez! Eta maitasunagatik nahi dut, maitasunagatik!
  Charlotte de Condek, aurkariak disekzionatu eta opil batean zapalduz, ulu egin zuen, tximistak sudur zuloetatik botaz:
  - Askatasuna, askatasuna! Emaidazu askatasuna! Hegan egingo dut txoria bezala!
  Neska borrokalaria - ez esan ezer! Pasio basati eta neurrigabea du. Eta borrokarako eszenatze posizioa.
  Edmondek nahiko logikoki adierazi zuen, hurrengo arerioak, edo hobeto esanda, soldadu dohakabea moztuz:
  - Jainkoak ez du emango, noski guk geuk huts egiten ez badugu behintzat!
  Charlotte de Condek hartu eta salto egin zuen. Oin biluzia eraman zuen espainiar soldaduen buruen gainetik. Erabat kolpe batean bota zituen eta kuxkuxa egin zuen, hortzak agerian utziz:
  - Hilezkortasunaren haloa - rock sadikoa,
  Arranoa - egungo agintaldirako!
  Gudaria oso borrokalaria eta madarikatua ponpatuta eta armatuta sentitu zen.
  Eta berriro mugitzen bada, aurkari multzo batek akotatik hartuko du eta eroriko da. Eta Charlotteri nahiko ondo datorkio.
  Edmondek, etsaia astinduz, sastakaia bota zuen bere behatz hutsez eta kuxkuxa egin zuen:
  - Arrano amorratua -
  Lehoia hausten...
  Hegoak zabalduta -
  Satanas beldurgarria!
  Eta mutilak berriro hartuko du eta ezpatez moztuko du. Eta etsaiaren buru asko kenduko ditu aldi berean.
  Mutil borrokalaria Charlie D'Artagnanen semea da. Harrigarria da bere militantzia. Eta borroka-izaera bikaina da...
  Soldadu espainiar gehienak dagoeneko hil dituzte. Eta noski, hau abantaila handia da.
  Horietako batzuk, jadanik Amazonak ezin direla gelditu ikusita, belauniko erortzen dira, edota erabat aurpegira erortzen dira. Eta nesken oin biluzien zoletan musu ematen diote. Eta guztiz bikaina da. Izan ere, ezerk ezin ditu horrelako gudariak gelditu eta garaitu.
  Emmanuellek, arerioak txikituta, hots egin zuen:
  -Eta ez da geldituko
  Eta ez aldatu hankak...
  Gure aurpegiak distira
  Bota distiratsuak!
  Eta berriz neskak oso errota duin bat ezpatekin gastatzen du. Eta buruak moztu azak bezala. Eta oso oldarkor jokatzen du, tfu, esamolde gogaikarria errepikatu dezakezun bitartean - oso oldarkor!
  Agian zerbait berria aplikatu - adibidez, infinitu oldarkorra!
  Eta orduan izango da - Ku!
  Charlotte de Condék keinuka egin zuen keinu batekin:
  - Ez gaituzte biak bala eta baioneta hartzen!
  Eta bere orpo biluzi eta biribila almirante espainolaren kasko adardunean mailuka bat bezalakoa da. Buruz behera hegan egingo du eta hainbat borrokalari blindatu kanporatuko ditu, uretara erortzea eraginez. Eta erori ondoren urakan irakiten sortu zen.
  Gudariak esan zuen barrez:
  - Ez dituzte bitan hilkutxa batean sartzen, Fuhrer kaput izango da!
  Emmanuelek galdetu zuen:
  - Eta nor da Fuhrer?
  Charlotte de Condek barre egin zuen eta erantzun zuen:
  - Alemaniako buruzagia da!
  Deabru ilegorriak irribarrez galdetu zuen berriro:
  - Agian Barbarossa esan nahi duzu?
  Erregina piratak zaldi baten irribarre batekin esan zuen:
  - Ez, Barbosa zakurra esan nahi dut!
  Edmondek, gerlari blindatuak moztuz, honako hau esan zuen:
  - Gorroto ditut jazarleak! Txakur guztiak aldi berean urkatuko nituzke!
  Emmanuellek erantzun zuen kapritxoz, hortzak agerian utziz:
  - Txakurrek ez dute ezeren errurik!
  Eta berriz, orpo hutsa bezala, etsaia kokotsetik mugituko du. Harrera hutsala, baina eraginkorra. Eta hala egiten badu, oso tontoa izango da.
  Charlottek nabaritu zuen lauzadun abdominalak flexionatzen ari zirela.
  Eta hartu eta abestu zuen, keinu eginez, eta begiak semaforo baten argiak bezala dir-dir egiten zioten.
  De Condek zera esan zuen:
  - Denak hartuko ditugu eta sarraskia!
  Edmondek birikak goian kantatu zuen, hortzak agerian utziz:
  - Hilko zaitut! Laster moztuko zaituztet!
  Emmanuellek, aurkariak txikituz, irrintzi egin zuen:
  - Laster moztuko zaituztet!
  Beste neska batek hartuko du eta hausnartuko du:
  - Hilko zaitut!
  Charlottek erasokor adierazi zuen, bere aurkariak sega bezala moztuz:
  - Moztu egingo dut, jipoitu egingo dut, hala ere ez zara biziko!
  Gerra, esaten den bezala, bide arriskutsua da, zapaldu duen orok badaki horren berri. Ezin zara handik atera, ezin duzu salto egin - Othellok neska ito zuen famatua!
  Eta gero neskek, gurutzontzira igotzen direnean, antzezpen ordena entretenigarria erakusten dute.
  Charlottek esan zuen irribarrez:
  Horrela hiltzen dugu!
  Emmanuelek adierazi zuen:
  - Baina xake koroaren ohorea mapan -
  Ezin duzu porrotetik ihes egin!
  Eta neskak etxeko granada bat bota zuen bere behatz hutsekin. Eta etsai asko urratu zituen.
  Eta orain gurutzontziko soldaduen bederatzi hamarrenak hil dira. Eta bizirik dauden gudariak aurpegira erortzen dira, eta neskek oin biluziak aurpegian sartzen dituzte. Orpoak miazkatu eta musukatzen zaituzte. Eta aldi berean galderak egiten dituzte: zenbat tanta itsasoan, zenbat izar zeruan, zenbat ile ditu ijito batek buruan.
  Nesken erantzuna egokitzen ez bazaie, haiek, alferrikako zeremoniarik gabe, gatibuak ezpatez zulatzen dituzte armiarmak orratzekin bezala. Eta itsasora bota.
  Emmanuellek oin biluziekin jeneralaren sudurra hartu eta gogor estutu zuen. Orduan esan zuen:
  - Nor da zure aitaren semea, baina ez zure anaia?
  Jeneralak marmarka:
  - Bastardo...
  Emmanuellek barre egin zuen eta esan zuen:
  - Erantzuna okerra da! Beraz...
  Eta neskak hartu eta ostikoka bota zion. Hegan atera eta itsasora erori zen. Eta ia berehala bere armaduran ito zen.
  Neskak animatu eta barre egin zuten, hortzak agerian utziz. Haien begiak zafiroa edo esmeralda ziren. Eta keinua egin zieten bikotekideei.
  Eta pixkanaka presoak itsasora bota zituen. Ez zituzten behar. Erreskatea hutsala zen, eta traba beteta dago.
  Edmondek ere bere gatibua itsasora bota zuen eta honako hau esan zuen:
  - Bizitza askotan bidegabea da! Mila mutil hil ziren eta zertarako?
  Emmanuellek barrez erantzun zion:
  - Lur planetako leku bat garbitzeko!
  Musketeer Boyk irrintzi egin zuen:
  - Garbitu, garbi, garbi
  Pena tximinia garbitzailea!
  Honekin ados zegoen Emmanuel:
  - Bai, tximinia garbitzaileak ere jan behar du!
  Azken presoak amaituta, neskek gurutzaontzia ur korronteetara bidali zuten... Zehazkiago esan zuen Charlottek logikoki:
  - Ez dugu munstro hau behar, hondoratu al dezakegu?
  Edmondek irribarrez iradoki zuen:
  - Pena da halako edertasuna itotzea, agian hobe saltzea?
  Emmanuellek gogor baieztatu zuen:
  - Agian hobe da benetan saltzea?
  Charlottek barre egin zuen eta esan zuen:
  - Espainako koroari itzuli diezaiokezu saldu! Gurutzontziek arma asko ditu! Unikorno baten itxura duen bat zuk zeuk har dezakezu. Eta gainerakoak diru askoren truke salduko ditugu.
  Eta neskek baiezko keinua egin zuten kementsu.
  
  STALINEN KLIKA ETA POPADANTEEN LURTZEA
  Stalinek, politikari maltzurra izanik, alemaniarrak hartu eta jakinarazi zien britainiarrek Rommel-en aurkako Operazioa egingo zutela Egipton. Eta alemaniarrei eman zien operazioaren xehetasunak eta data zehatza. Ondorioz, Rommelek ekintza goiztiarra hartu zuen. Eta tropak berriro bildu zituen defentsan. Bai, Hitlerrek Frantziatik dibisio pare bat transferitzea lortu zuen, non oraindik lasai zegoen.
  Britainiarren erasoaldia Egipton izan zen azkenean Britainia Handiarentzat galera handiak eraginez. Eta britainiarren porrotaren ostean, Rooseveltek ez zuen onartu Marokoko lehorreratzearekin, amerikarren galerak handiegiak izango zirela argudiatuta, eta Estatu Batuentzat nagusiena Japonia garaitzea zela. Operazioaren Zuziaren porrotak ondorio handiak izan zituen. Ez zuen eraginik izan Stalingradotik gertu dagoen "Ring" operazioan, baina aliatuek, hala ere, Stalinen aginduz alemaniarrei informazioa helarazi ziela usaindu zuten. Eta Mendebaldeko gerrari frenoa jartzea erabaki zuten halako gaiztakeriagatik.
  Stalinek ulertu zuen SESB gutxienez Balkanen aurretik zegoela, eta horregatik egin zuen Britainia Handiak Egipton galtzea. Baina filtrazioen aukera eta Churchillen mendekutasuna gutxietsi zituen. Izan ere, horren ostean bigarren frontea saboteatzen hasi zen. Eta amerikarrak honetaz konbentzitzea lortu zuen.
  Ekialdeko gerraren ibilbidea historia errealeko berdina izan zen gutxi gorabehera. Stalingradotik gertu alemanen porrotak, frontearen erorketak eta Mainsteinen kontraerasoa partzialki posizioak berreskuratu zituzten. Eta etenaldi luzea Kursk Bulgean, bi aldeak indarra pilatzen ari zirenean.
  Oraingo honetan bakarrik, AEBek eta Britainia Handiak Hirugarren Reich-ak kontrolatzen zuen lurraldearen bonbardaketak murriztu dituzte. Eta armak askatzea benetako historian baino handiagoa izan zen. Eta alemaniarrek "Panterak" eta "Tigreak" ekoizteko planak bete ahal izan zituzten eta T-4ren bertsio modernizatua ere bete zuten. Beraz, indar handiz hurbildu ziren borrokara. Horrez gain, Hirugarren Reich-ak ez zituen beste zatiketarik transferitu Afrikara, eta Siziliara, eta Balkanetara eta Frantziara.
  Eta alemaniarrek infanteria eta tanke gehiago jartzeko gai izan ziren, eta batez ere hegazkinak.
  Udan, azken ME-309 serieko ekoizpenean agertu zen, abiadura handiagoarekin eta arma indartsuekin: 30 mm-ko hiru hegazkin kanoi eta lau metrailadore. Eta abiadura orduko 740 kilometrokoa da, borrokalari sobietarren 600en aurka. Beraz, indarrak argi eta garbi desorekatuak dira.
  Hitlerrek hainbat aldiz atzeratu zuen Ziudadela Operazioa. Eta uztailean ere atzeratu nuen, beraz, ME-309 eta "Maus" munstro berriena ekintzan probatu nahi nuen. Tanke honek probetan emaitza onak erakutsi zituen, eta Hitler gogotsu zegoen gudan probatzeko. Ikus ezazu Lev tankea, Pantherrekin batera garatu zena eta haren antzekoa zen kaskoaren eta dorrearen forman, baina askoz handiagoa 105 mm-ko EL 70 kalibreko pistola batekin.
  Fuhrer-aren plan horiek zirela eta, Ziudadela berriro atzeratu zuten. Eta 1943ko abuztuaren 1ean, Stalinek, pazientzia galduta, Armada Gorriari aurrera egiteko agindu zion.
  Kolpe nagusia Orelerako norabidean eman zuten. Kharkoven eta Belgoroden norabidean ere aurreratu ziren.
  Baina naziak prest zeuden horretarako. Eta borroka gogorrak sortu ziren.
  Gerda tankerako tripulatzaileak Panther-en borrokatu ziren. Suzko nesken lehen bataioa izan zen. Baina aurretik, teknologia berriak probatzen esperientzia zuten eta zehaztasun izugarriagatik bereizten ziren.
  Hitler ia ez zen konbentzitu neskei benetako borroka batean erakusteko aukera emateko. Eta pozik saiatu ziren konfiantza justifikatzen.
  Gudariak bikini batean eta oinutsik borrokatu ziren. Horrek xarma berezia ematen zien. Eta harrigarria izan zen.
  Gerdak kanoitik kolpeka jo zuen bere behatz hutsez, hogeita hamalau bat jo eta oihu egin zuen:
  - Edertasun handia naiz!
  Charlottek, xarmant ilegorriak, pistola ere apuntatu zuen, hankak biluziekin. Haien marka zen: oinekin tiro egitea. Eta Panteraren kanoiak bekokian hogeita hamalau bat zulatzen ditu bi kilometrotik eta minutuko hamabost tiro jaurtitzen ditu. Laburbilduz, tankeen gerrarako tanke bikaina. Eta zertxobait okerragoa aurrerapauso batean eta infanteriaren aurkako borrokan.
  Hona hemen bikini batean botatako neska bat. Sobietar autoa kopetan zulatu eta orroa egin zuen:
  - Robin Hood naiz!
  Cristinak jo zuen hurrengoa. Orpo hutsa erabili zuen, oso mugimendu indartsua dela esan behar dut. Eta txistu egin zuen:
  - Gerra santua gure garaipena izango da!
  Eta azkenean, oin biluziak erabiliz, Magda ilehori eztiak ere ostikoka eman zuen.
  Eta berriro ere hogeita hamalaua jo zuen, kuxkuxka:
  - Hau tiro zehatza da - denontzat argi dago bi aldiz bi bezala!
  Gerlariek, oro har, maila handiko neskak ziruditen.
  Haien "Panther" segadan egon zen kontu handiz kamuflatuta eta sobietarren aurrera zihoazen tankeak jo zituen.
  Fernandokoek ere lan egin zuten. Modu aktiboan jo zuten, eta ezin zuten kopeta zulatu sobietar kanoiek.
  Hegazkinak borrokan ari ziren zeruan. ME-309 borroka unitateetan sartzen hasi berri da. Baina bi pilotu alemaniarrek - Albina eta Alvina-k dagoeneko menperatzen dute makina hau, eta arrakastaz borrokatzen ari dira. Gainera, edertasunak ere badira - oinutsik eta bikini batean.
  Albinak auto sobietar bat bota zuen bere behatz biluziak erabiliz eta kuxkuxa egin zuen:
  - Lorpen handiengatik eta erabaki ausartengatik!
  Alvinak, su zehatza gidatuz, eta aurkariak kolpatuz, bere orpo hutsa pedalean sakatuz, hauspo egin zuen:
  - Inork ez gaitu geldituko! Ez gaitu ezerk garaituko!
  Eta bi neskak nola orro egin:
  - Otso gaiztoek etsaia urratuko dute!
  Bai, deabruak ere ezin die aurre egin halako neskei. Edonola ere, neskei borrokan uzteko ideia oso ona da.
  Borrokek erakutsi zuten Alemaniako tankeak sendoak eta eraginkorrak zirela defentsan. Eta taktika egokiarekin Focke-Wulf ere ez dago gaizki. Bere armamentu indartsuari esker, ihesaldi batetik botatzeko aukera ematen zuen, eta urpekaritzarako abiadura handia atzealderantz joanez gero ihes egiteko.
  Beraz, oro har, defentsa aktiboaren aldeko apustu alemaniarrak bere burua justifikatu zuen. Borrokak hilabete baino gehiago iraun zuen, eta haien emaitza zalantzazkoa izan zen. Alemaniarrek erasoaldia uxatzeko gai izan ziren, eta Armada Gorriak galera nabarmen gehiago jasan zituen, batez ere tankeetan.
  Baina naziak ere astindu zituzten, eta ez ziren Kursk erasotzera ausartu...
  Borrokak negura arte izoztu ziren. Armada Gorriak kalteak berritu zituen eta erasora joan zen abenduaren 24an soilik. Baina naziek prestatzea lortu zuten ordurako, eta indar handiak ateratzea. Arranoa ez zuten inoiz hartu, eta naziek aurre egin ahal izan zuten. Belgorod ere mantendu zen. Naziek Armada Gorriaren ofentsiba atzera bota ahal izan zuten Leningradotik gertu. Negua, oro har, naziek lehen aldiz eraso sobietarrari eutsi eta hori guztia uxatzeko gai izan zirelako markatu zuen.
  Fritz-en adimen-lan onenak eta negurako prestaketa sakonagoak izan zuten eragina hemen. Berrogeita hirugarren urtean alemaniarrek ia ez zutela aurrera egin, eta garai hotzean indar gehiago gorde ahal izan zirela. Gainera, aliatuen traizioa, Mendebaldeko gerrari frenoa jarri ziotenak. Eta alemaniarrek ez zuten kalterik jasan bonbardaketaren ondorioz, eta bigarren frontean.
  Gainera, erabateko gerra fruituak ematen ari zen. Berrogeita hirugarren urtean armen ekoizpena Hirugarren Reich-en bi aldiz eta erdi handitu zen. Urtearen amaieran, alemaniarrek SESBrekin harrapatu zuten kalitate hobeagoko hegazkin kopuruari dagokionez, gutxi gorabehera tankeetan eta kanoi autopropulsatuetan berdinduta, nagusitasun kualitatiboarekin ere.
  Beraz, orain ez ziren SESB baino txikiagoak teknologian. Horrez gain, MP-44 asalto fusil bikain bat agertu zen, parekorik ez zuena. Eta honek Hirugarren Reicharen aldeko guduen ibilbidea aldatzen hasi zen.
  Egia da, udaberrian SESBek IS-2 eta T-34-85 tanke berriak jaso zituen, baina alemaniarrek Tiger-2 eta Panther-2 tanke aurreratuagoak ere jaurti zituzten seriera. Gainera, Alemaniako tankeek, benetako istorioaren aldean, motor indartsuagoak eskuratu zituzten. "Tiger" -2 1000 zaldiko potentzian, eta "Panther" -2 900ean eta orain Fritz armamentuan eta gidatzeko errendimenduan, eta aurrealdeko armadura eta fidagarritasun teknikoa bere onenean zeuden.
  Tira, alemaniar hegazkinak arazo larri bihurtu ziren. 1944ko udarako, mila ME-262 hegazkin-hegazkin baino gehiago borrokan ari ziren jada, abiaduraren parekorik ez zutenak, maniobragarritasun, azelerazio eta baita biziraupenerako ere.
  Egia da, auto hau matxuratu eta sarritan erori zen bitartean. Baina pilotuak gutxiagotan hil ziren, kanporatzeko gailu berriei esker.
  Focke-Wulf TA-152ren bilakaera ere egon zen, sei hegazkin kanoirekin eta orduko 760 kilometroko abiadurarekin eta maniobragarritasun hobearekin.
  SESBn, oraindik arazoak daude hegazkintzan. Duraluminoaren eskasia eta maileguan errentamendupean aluminiozko hornidura eten zela eta, Yak-3 eta LA-7 serieak ez ziren martxan jarri. Eta oraingoz, sobietar pilotuek Yak-9 eta LA-5 zaharkituak hegan egiten dituzte. Eta jet-hegazkinak oraindik ez du usaintzen.
  Eta 1944ko ekainaren 22an, Alemaniako erasoaldi berri bat hasi zen Kursk Bulge inguruan. Urtebete geroago, Ziudadela Operazioa hasi zen, hala ere. Eta borroka izugarria piztu zen.
  Oraingoan, Fritzek abantaila izugarria dute airean. Baina tankeen kopuruan, gutxi gorabehera berdintasuna Alemaniaren nagusitasun kualitatiboarekin. SESBk artilleria zertxobait indartsuagoa du kantitateari dagokionez. Infanteria gutxi gorabeherako berdintasuna. Alemaniarrek benetan metrailadore hobeak dituzte, baina infanteriaren zati garrantzitsu bat atzerritarrak dira. Hala ere, SESBko soldaduen prestakuntzaren kalitatea ez dago parekoa. Alemaniarren arteko mugikortasun maila altuagoa da. Gainera, aliatuek ia ez dute autorik hornitzen. Beraz, horrela borrokatu...
  Alemaniarrak, oro har, indartsuagoak dira, baina Armada Gorriak oso garatua du ingeniaritza eta defentsa sakona.
  Laburbilduz, harri baten gainean sega bat aurkitu nuen. Borroken lehen bi asteetan alemaniarrak apur bat zirikatu ziren sobietar posizioetan, hogeita hamar-hogeita hamabost kilometro egin eta gelditu egin zirelarik.
  Beraz, beste bi astez aurrera egiten saiatu ziren, baina alferrik. Eta ez zuten ezer lortu. Horren ostean, Armada Gorriak aurrera egin zuen.
  Alemaniarrak jatorrizko posizioetara erretiratu ziren, berriro bi armadek apur bat borrokatu zuten, baina ez zuten ezer lortu. Beraz, gelditu egin ziren.
  Udazkena Armada Gorriaren aurrera egiteko saiakeran pasatu zen, baina arrakastarik gabe. Baita neguan ere. Eguraldi hotzean defentsan zeuden alemaniarrak. Eta aurre egin ahal izan zuten. Iritsi da berrogeita bosgarren urtea.
  Naziek Arado hegazkin-hegazkinak dituzte zeruan, eta TA-400, eta lau motorreko helizea Yu-488, eta XE-162 hegazkin-hegazkin bat, hegazkin guztien artean maniobragarritasun eta abiadurarik onena duena.
  Eta E serieko tankeak lehorrean agertu ziren. Lehenik eta behin, noski, E-50 belaunaldi berriko ibilgailu nagusia. "Tiger" -2 pisuarekin, diseinu askoz trinkoagoa du, altuera bider bat eta erdi txikiagoa da, dorrea txikia da, karroza arinagoa eta perfektuagoa da. Horri esker, armadura askoz lodiagoa eta malda handiagoetan egitea ahalbidetu zuen, 1.500 zaldiko gas-turbinako motor batekin eta hirurogeita hamar tonako pisuarekin. Tanke honek 250 mm-ko aurrealdeko blindajea zuen maldekin, alboko blindajea 170 mm-koa, hau ere maldekin, 105 edo 88 mm-ko pistola bat 100EL-ko kanoi luzearekin eta abiadura dezente. Motorra eta transmisioa bloke bakarrekoak dira, eta engranaje-kutxa motorrean dago.
  Kotxe zoragarria izan zen. Eta hala, alemaniarrek erasoaldi bat abiatu zuten hegoaldeko hegalean 1945eko udan.
  Eta, azkenik, Turkia, krediturako amerikar eta alemaniar ekipamendu kopuru handia erosita, gerran sartu zen.
  Eta Armada Gorriaren hegoaldeko bandera erortzen hasi zen. Eta SESBek IS-3 tanke berri bakarra lortu zuen, baina garestia eta fabrikatzeko zaila dena masiboa izateko.
  IS-3-ren abantaila tankearen kopeta babes sendoa dei daitekeen arren. Hala ere, "Tigre" -3 izena jarri zioten E-50aren aurka, eta badirudi bere defentsan militarrentzat antolatu zuela, ez du tira.
  Hegoaldean Alemaniako erasoak nahiko arrakastatsua izan zuen, nahiz eta defentsa oso indartsu eta ingeniaritza gainditu behar zen. Baina alemaniarrek jadanik oso hegazkin indartsua zuten, eta, beraz, arrakasta gehiago edo gutxiago izan zuen haien aurrerapena. Airearen nagusitasunak zenbait puntu kentzea ahalbidetu zuen. Horrez gain, Fritzek gas jaurtigailu aurreratuagoak jaso zituen, defentsak apurtzeko oso eraginkorrak eta etsaia zapaltzeko gai direnak. Kontuan izan behar da Fritzek metrailadore aurreratuagoak zituela, eta garraiolari asko eta hainbat ekipamendu, motozikletak barne.
  Ez da erraza botere horri aurre egitea.
  Gainera, borrokalari bikainak... Albinak eta Alvina bi neskak bostehun hegazkin baino gehiago bota zituzten zeruan, eta Burdin Gurutzearen Zaldun Gurutzearen bost graduak jaso zituzten. Altuena barne: urrezko haritz hostoekin, ezpatekin eta diamanteekin.
  Edozein eguralditan oinutsik eta bikinitan borrokatu ziren gudariak oso pozik zeuden.
  Eta sobietar hegazkinak bota zituzten tiraka batetik txolarreak bezala. Hala nola, ez ziren berdinak zeruan.
  Albinak bere kanoiak jaurti zituen auto sobietarrari, bota egin zuen, txioka:
  - Deabrua naiz!
  Alvinak bi auto errusiar moztu zituen aldi berean eta kirrinka egin zuen:
  - Heriotza enkarnatua naiz!
  Horrela, amesgaiztoko kumea agertu zen zeruan. Eta uda partean udazken erdian, Armada Gorriaren erresistentzia tematiak gaindituta, alemaniarrak Stalingradora iritsi ziren.
  Eta han borroka latz bat gertatu zen, planetak lehen ezagutu ez zuena.
  . Stalingradoren borrokak pil-pilean daude. Sobietar tropak heroikoki borrokan ari dira. Ez da pauso bat atzera... Eta hauek hemengo mutil eta neska burugogorrak dira. Natashka Kaktusova kapitainaren agindupean dagoen emakume frankotiratzaile batailoiak defentsa posizioa hartu zuen Volodarsky kaleko hondakinetan. Metrailadoreak eta fusilak zituzten neskak, granada sortak lotuta, hondakinen atzean ezkutatu ziren.
  Natasha bera gorputz biluziaren gainean tunika orbanez jantzita dago, praka motzak eta oinutsik. Neska eder eta kurbatua, aldaka sendoak, gerri mehea, ile motza erdi-koadro baten azpian. Aurpegia oso adierazgarria da, kokots gizon batekin, begi urdinak zabal-zabalik. Ile marroi argia hautsez gris bihurtu zen, bular altua, itxura gogorra. Natasha kapitainak bi urte baino gehiago daramatza borrokan eta gaztea izan arren asko ikusi du. Neskaren hankak ebaki eta ubelduraz estalita daude. Neska bat arinagoa da oinutsik mugitzeko bota zakar eta baldarrak baino.
  Oin biluziak lurzoruaren bibrazio txikiena sentitzen du, meategi baten hurbiltasunaz ohartarazten du eta ama lurrak berak erresistentzia gehitzen du. Alde batetik, neskaren oinak gogortu egin ziren, eta ez zuten metal beroaren beldurrik, edo hondakinen hondakin zorrotzei, baina, bestetik, ez zuten sentsibilitatea eta malgutasuna galtzen, mugimenduaren orroaren bidez ohartaraziz. tankeak.
  Sweet Natashka granada bat eskuetan dauka leherketa pakete bat lotuta. Beharrezkoa da "Tiger" -3 tanke alemaniar izugarrira arakatzea, kaleak metrailadoreekin ureztatuz.
  Mirabela bere ondoan arakatzen da. Oinutsik ere, beraz, batailoiko neska guztiak botatakoak ziren, beren komandantea imitatuz. Hautsez beteriko zolak zorroztu egiten dira lau hankan arakatzen ari den bitartean. Mirabelaren ile horia nahasia eta luzea da... Pixka bat kizkurra. Neska bera argala, argala, txikia da. Neska batekin ere nahas daiteke, sorbalda estuekin eta itxuraz buru handia duena.
  Baina Mirabelak asko bizi izan ditu jada. Gatibu faxistak bisitatzea lortu zuen, tortura krudeletatik bizirik, eta meategiak, nondik ihes egitea lortu zuen mirari ulertezin baten bidez. Baina bere aurpegi ume eta samurrari begiratuta, ezin esan inoiz gomazko makilekin kolpatu zutenik orpoetan, korronte bat igaro zela gorputzetik.
  Mirabelak tiro egiten du... Hirugarren Reich-eko soldadu bat, kasu honetan arabiarra, hilda erortzen da, bere mukia harea eta hondakinak altxatuz.
  Natashkak granada mordoa sartzen ditu zabor pila baten azpian. Orain laurogeita hamar tonako Lev-2 bat arakatuko da hona eta leherraraziko du. Neskaren begi urdinek zafiroak bezala distiratzen dute aurpegian, eguzki-erredurak eta hautsak ilunak.
  Esperientziak iradokitzen du ondo babestuta dagoen depositu batek posizioa aldatuko duela orain. "Lion"-ek 150 mm-ko alboko armadura du, eta baita angelu batean ere. Hogeita hamalauek ezin dute zeharkatu, Lehorgailu astunek bakarrik dute aukera. Baina beldarrak dira helburua. Garrantzitsua da autoari mugikortasuna kentzea...
  Svetlanak metrailadoretik leherketa bat bota du... Soldadu bat, inork ez daki zein nazionalitate, erori egiten da. Alemanek, ekialdeko hemisferioaren zatirik handiena konkistatuta, moralki bada ere, odol arioa estimatzen dute eta tropa kolonialak borrokara botatzen dituzte: arabiarrak, afrikarrak, indiarrak, hainbat asiar eta europarrak. Poloniarren kopurua ere handitu da -sehaskatik ohituta dauden Errusia boltxebikea gorrotatzera-. Ukrainako nazionalistak, eta Don kosakoak, eta txetxeniarrak eta Kaukasiar Khaganate osoa borrokan ari dira hemen. Hitlerrek nazioarteko oso bat sortu zuen.
  Etsai asko...
  Svetlanak trebetasunez saihesten du metrailadorearen sua. Bala ia zatituta, hautsagatik belztuta, orpo biribila eta neskatxa. Kapitain ederrak txirrika bat ere sentitu zuen kalibre handiko opari bat hegan zenbat hurbildu zen. Neskak bere burua gurutzatu zuen, xuxurlatu zuen:
  Bala batek ere ez gaitu geldituko!
  Mirabelak atzera botatzen du... Angelica beste neska bat - oso ilegorria, altuera batez bestekoa eta gihartsua, anoa eskasak izan arren. Neska oso polita ere bai, luxuzko aldakak, gerria altxatuta, ez emakumezkoen sorbalda zabalak eta bular altuak dituena.
  Angelica bere galtza motzetan bakarrik borrokatzen da, tunika txikitu eta hauts bihurtu da, eta uniforme berriak ez dira Volgan zehar entregatzen. Jainkoak ez die munizio gehiago eta janari tanta bat transferitzea tropa sobietar agortuei.
  Beraz, Angelica ia biluzik dago, hankak marraztuta ditu, batez ere belaunak. Metrala zati batek eskuineko oinaren zola jo zuen, eta min ematen du, zaila da ibiltzea.
  Angelika ilegorri, hautsez beteta, ia biluzik aurpegi polita, baina aldi berean gogorra bihurritzen dio. Neskak, tiroka, dio:
  - Jauna, Mosku eta Stalin gure gainetik daude!
  Eta erasotzaile naziak mozten ditu, bere burua atzera egiteko astirik ia ez duelarik.
  Hondakinek eta kale estuek zaildu egiten diete bira egitea alemaniar tanke ikaragarriei. Hona hemen ia berrehun tonako "Saguak" eta ezin dira batere pasatu ...
  Svetlanak espero zuen bezala, "Lev" -2k pixka bat gidatu zuen, eta zabor pila batean lurperatu zuen. Leherketa bat izan zen. Beldarra lehertu zen, hondatutako arrabol pare bat hegan egin zuten.
  Zauritutako tankea gelditu egin zen eta obus bat atera zen bere bidoitik...
  Nonbait burrunba egin zuen urrunean, hondakinak utziz. Svetlana ilehoriak, suge baten antzera esan zuen:
  - Hori da nire kalkulua! Kontu bat ireki du...
  Neska-kapitaina berriro arakatzera behartuta dago. Alemaniarrek eta haien sateliteek ezin dute haien nagusitasun teknikoa erabili hondakinen artean. Hitler burugogorraren erruz, Hirugarren Reich-eko hordak posizio-borroketan murgilduta zeuden hiri handi eta ondo gotortu batean.
  Mirabelak granada bat botatzen du. Eraitsitako alemaniar edo arabiarren kontra itzulipurdiak egitera behartuz, buelta emanez. Militante nazietako batek eskua urratzen dio, eta bertan zintzilikatzen du, iparrorratza duen erloju ingeles bat.
  Mirabelak dio irribarrez:
  - Iparrorratzak erakusten dizuna - infernurako bidea!
  Eta neska eder batek itsatsitako zeramika zati bat kentzen du hautsez betetako orpotik.
  Angelikak ere hautsak kentzen ditu, bere bular sendo eta beteekin. Titiak ia beltzak dira zikinkeriagatik eta azkuragatik. Eta garbitzen saiatu. Berriz ere zuloa egin behar duzu alemaniar metrailadoreak idazten ari direnean. Eta arakatu plastunski moduan.
  Nesken batailoiak eusten die euren postuei, nahiz eta bonbardaketak egon. Eta obus astunak urratzen dituzte, eta bonbak zerutik erortzen dira ... Baina ezerk ez du sobietar heroien ausardia hautsiko.
  Hemen Svetlanak ikusten du "Panther" -3 nola arakatzen den. Beno, tanke hau ez da hain beldurgarria jada.
  Alboan zulatu dezakezu. Neskak doministiku egin zuen, bere aho dotorera igotzen zitzaion hautsak tu egin zituen. Granada bat hartu zuen eskuan, leherketa pakete batekin pisua. Oharkabean sartu behar zara. Baina ke asko dago inguruan.
  Angelica arrastaka hasi zen, hustubidean atseden harturik, behatz eta ukondoekin. Sagua atzetik dabilen katu bat bezalakoa zen. Neskak berrogeita bat urteko uda ikaragarri hartako gerra gogoratu zuen, Wehrmacht-ek SESBeko hedadurak traizioz inbaditu zituenean. Neska ere ez al zen beldurrik, ia neska? Hasieran bai, baina gero ohitzen zara. Eta obusen etengabeko leherketak zarata arrunt gisa hautematen dituzu jada.
  Eta orain oso gertu lehertu zen. Neskak zaplaztekoa eman zion sabelean. Zatiak goitik doaz erle basatien artaldea bezala. Angelikak xuxurlatu du ezpain zartatuta:
  - Justiziaren izenean, Jauna!
  Neskak arrastaka bizkortzen du eta granada bat botatzen du erantsita pakete lehergarri bat duela. Oraina arku batean doa. Leherketa bat entzuten da, Panteraren alboko armadura meheagoa ematen du. Alemaniako tankea erretzen hasten da, borrokarako kita lehertzen da.
  Svetlanak xuxurlatu du irribarrez:
  Eskerrik asko Jesus Jauna! Zugan bakarrik sinesten dut! Bakarrik otoitz egiten dizut!
  Panther-3 zabaltzen da. Urratuta, enbor luze bat hondakinetan lurperatuta dago. Aurrealdeko armadurak, alboko armaduratik askatuta, bola baten antza du.
  Svetlanak, zeinaren begiek, hautsaren eta eguzkiaren erreduraren aurpegi marroi batean, arto-loreez distira egiten duten, dio:
  - Zenbat eta haritz gehiago izan etsaiak, orduan eta sendoagoa gure defentsa!
  Angelica oso sexya da, kulero beltzekin, eta biluzik, hautsez beteta, gorputz sendoa. Neska oso inteligentea da. Behatz hutsekin beira zatiak bota ditzake.
  Orain objektu zorrotz bat bota zuen hautsez estalitako hanka dotorearekin. Eta itsatsita, faxista baten eztarrian. Angelika ederrak hots egin zuen:
  - Eta sexu-ikurra naiz, eta heriotzaren sinboloa!
  Neska, ondoren berriro arakatu zuen, tiroka. Led sua eta Svetlana.
  Edertasun-kapitainak, Natasha, faxista moztu ondoren, txio egin zuen:
  - Bizitza kate bat da, eta bertan dauden gauza txikiak loturak dira...
  Mirabelak tiro egin zuen, Fritz-i burua ireki eta gaineratu zuen:
  - Ezinezkoa da loturari garrantzia ez ematea!
  Svetlanak, berriro zehaztasunez tiro eginez, oihu egin zuen:
  - Baina ezin zara zikloka joan txikikeriatan...
  Mirabelak zehaztasunez jaurti zuen eta gaineratu zuen:
  Bestela, kateak inguratuko zaitu!
  Olimpiada beste neska bat, oso ederra ere, Olezhka Koltsov aitzindariarekin batera, meategi bat prestatu zuen alanbre batean. Biek bultzatu zuten... "Tigre"-3-ren beldarrera arrastaka sartu zen mozo maltzur bat. Eta nola lehertuko den kanoi luzeko auto alemaniar honek.
  Olezhka mutil ilehoriak oihukatu zuen:
  - Gure Errusia, ontzi bat duzu!
  Eta ozta-ozta izan zuen atzera jauzi egiteko, keinuka, takoi beltz eta erorita, erortzen zen teilatutik.
  Olympiasek mutilari lepoa laztandu eta esan zuen:
  - Oso argia zara!
  Aitzindariak fronterako bidea hartu eta emakumeen batailoian sartu zen. Mutikoa ere oso sortzailea da. Esaterako, hegazkinak egin zituen eraso faxistak botatzeko. Focke-Wulfs edo TA-152ak altxatzen direnean, izugarrizko burrunba gorra entzuten da.
  Alemanek Wagner sinfonia baten laguntzarekin jotzen dute. Halako doinu dotorea.
  Olympiasek dio haserre:
  - Oraindik gu beldurtu nahian dabiltza!
  Mutil aitzindariak patetismoz kantatu zuen:
  - Gerlari errusiarrak ez dio heriotzari beldurrik,
  Heriotzak ez gaitu zeru izartsuaren azpian hartuko!
  Errusia santuak gogor borrokatuko baitu,
  Metrailadore indartsua kargatu nuen!
  Olympias, neska altua eta gihartsua, aldaka eta sorbalda zabalak dituena, emakume baserritar tipikoa da. Borrokan arropak trapu bihurtu ziren, hanka sendoak biluzik daude, ilea bi txirikordatan ehunduta eta hauts asko botata.
  Olezhkak zortzi urte besterik ez ditu, desnutrizioaren ondorioz argala, mutiko urratu eta zikina, galtza motzak baino ez ditu. Mutilaren ile zuri naturala gris bihurtu zen, eta saihetsak azal mehe, beltzarana eta zikinaren bidez erakusten dira. Hankak izugarri kolpatuak, eta erredurak, ubeldurak, babak. Egia da, patuak haurra zauri larrietatik gorde zuen.
  Haren atzealdean, Olinpiar Jokoak handiak eta lodiak dirudite, neska batere gizena ez den arren, haragi sendo eta trebatua baizik. Gainera, goseak ez omen zion batere eraginik bere itxura handi eta handiei.
  Neskak tankearen aurkako fusil astun batetik tiro egiten du. Alemaniako autoei ezin zaie kopetan zulatu, baina aukera dago pistetan.
  Eta "Lehoia" -2 potoloa, bagoian lehergailu pisutsu bat jaso ondoren, kea botatzen hasi zen erretzaile astun bat bezala.
  Oleg Koltsovek gaiztakeriaz kantatu zuen:
  - Fritz kiratsa pentsatu gabe, zigarro bat piztu zuen sarreran! Noski, arazo handietan sartu zen!
  Olympiasek, txahal gihartsu eta beltzaranekin dardarka, tap-dantza bati ekin zion hanka biluzi eta ederrekin. Neskak kantatu zuen:
  - Errusiar aurpegi santuak dir-dir egiten dute ikonotik... Jainkoak ez dezala gutxienez mila Fritz bustitzea! Eta norbait faxistak baino gehiago burrunba egiten badu, inork ez zaitu, sinetsi, horregatik kondenatuko!
  Orduan, tankearen aurkako fusila berriro kargatu eta berriro tiro egin zuen. Garraiolari alemaniarrak kea bota zuen berriro.
  Neska batailoiak kalte handiak eragin zizkion Fritz-i. Baina galerak ere izan zituen. Hemen neska bat erditik urratuta zegoen, eta bere aurpegia horrela bihurtu zen, hautsa gorabehera, zurbil.
  Stalingradoren zatirik handiena naziek harrapatu dute dagoeneko, baina hirian geratzen denak ez du amore eman eta amore eman nahi.
  Svetlana, berriz, "Tigre" -3 zeharkatzen saiatzen ari da. Alemaniako auto indartsu batek, granada bat jaso zuen alboan, baina ez zen men egin. Buelta ematen du kanoi bat tiro egiteko. Neskak lurrean sartu behar du, eta hondakinak, oraingoak askatutako eztanda-uhinak ez zapaltzeko.
  Svetlanak xuxurlatzen du emeki:
  - Ama, aita, barkatu!
  Mirabelak granada bat bota zion Tiger-3-ri, eta bekokian lehertu zitzaion. Neskak txistu egin zuen:
  - Izan ere, neguan argi irakaskuntza udaberrian buruz ... salbuespenik gabe errepikatzen dut Hitler izurrite sasikoa dela!
  Angelikak, nazien bista hautsiz eta lehertu batez ura isuriz, iragazi zuen:
  - Hilkutxan, Fuhrer ikusi dut orain! Eta gizajoari ostiko bat eman zion begietan!
  Neska ilegorriak, egia esan, granada bat bota zuen tankera hatz hutsekin. Kupela jo zuen... Eztanda bat etorri zen eta "Tiger" -3-ren bokada apurtu egin zen.
  Aleman koldarrak hartu eta atzera egin zuen.
  Svetlanak bere sudur zuloetatik puztu zuen:
  - Gurea, zureak ez du amore emango!
  Mirabelak Hitlerreko mertzenario bat balaz moztu eta abestu zuen:
  - Eta gaiztoa ez da txantxetan ari! Eskuak eta oinak, errusiar sokak bihurritzen ditu! Bihotzean sartzen ditu hortzak... Aberria hondoraino edaten du!
  Svetlana, barrez, zaunka egin zuen:
  - Fuhrer-ak oihu basati, malko egiten du bere burua!
  Mirabelak tiro egin zuen eta gaineratu zuen:
  - Tira, heriotza-puzkak, irribarreak!
  "Shtumrtiger" are arriskutsuagoa agertu da. Eraikin eta bunker osoak suntsitzen ditu. Gainera, ez da tropa sobietarren posizioetara hurbiltzen. Kotxea estalpean gordetzen dute alemaniar metrailadoreek.
  Svetlanak ikusten du Fritz-en posizioetara hurbiltzea ez dela errealista. Baina zeruan Focke-Wulfs. Makina horietako bat sobietar posizioetara hurbiltzen da. Neskek tiro egiten diote.
  Angelikak granada bat botatzen du, eta haserre esaten du:
  - Heriotza sakonean - ez dago barkamenik!
  Horren ostean, neskak metrailadoretik buelta bat ematen du. Azkar atzera egiten du. "Panther" -4 alemaniar tanke berri samarra dorre txiki batekin eta beheko siluetarekin azkar igotzen da.
  Hainbat neskak granadak jaurtitzen dizkiote Alemaniako autoari. Bera, opariak jasota, izoztu egiten da eta ezin du buelta eman.
  Angelikak txistu egin zuen, txistuka:
  - Hau eraso berri bat da! Ahoa urratuko diogu!
  Panther-4-k snarled eta bere arma indartsuagoa tiro egin zuen.
  Su zutabeak airea zatitu zuen, eta berehala berotu eta elektrolizatu zuen atmosfera.
  Angelikak barre egin zuen, maskorrak neska erdi biluziaren ondotik hegan egin zuen. Lotsagabe gorritxoak aldakak astindu zituen eta esan zuen:
  - Eta Newtonek etsaiak garaitu zituen, uztarria bota zuen tronutik! Fritzek bere Newtonen legea dekretatu zuen!
  . 3. KAPITULUA
  Stalingrado dena sutan sartuta zegoen, suzko mihiek zerua miazkatu eta txinpart moreak, laranjak eta gorritxoak kiskaltzen zituela zirudien! Eta txinparta bakoitza infernuko gaztelu batetik ihes egiten duen mamua bezalakoa da.
  Svetlanak, borrokalari alemaniar bat eroriz, begi urdinak dirdira egin zituen, abestu zuen:
  - Zer ari zara irrintzi atso gaiztoa? Sinetsi iezadazu, ospitale psikiatriko bat besterik ez da zuregatik negarrez!
  Mirabelak kantuan kantatu zuen, naziei tiroka:
  - Zein ona den belar gainean etzan eta buruan Fritz jotzea! Antolatu kataplasma bat Fuhrerrentzat, eta bidali balak metrailadore batetik!
  Neskak barre barre egin zuen eta sabeletik bizkarrera itzuli zen. Hankekin bizikleta bat egin nuen. Granada bat igo zen. Focke-Wulf-3 hegalaria, sabel azpian metraila jaso ondoren, azkar igo zen gora. Ikus daiteke zati zorrotzek zauritu zutela. Izaki faxistak su hartu zuen, eta hautsitako hego zatiak galtzen hasi zen.
  Svetlanak, Fokke altitudea nola galtzen ari zen ikusita, kroak egin zuen:
  - Hori semaforo bat da! Aizkora bat zintzilik dago taula gainean!
  Hegazkin alemaniarra lehertu zen, hondakinak zeruko bazter guztietara barreiatuz. Eta nora joan zen bateko faxista. Nire azken txanda egin nuen. Borreroa errautsetara joan zen, ez pilotua!
  Mirabelak doministiku egin zuen, hautsak bota eta esan zuen:
  - Izan edo ez izan? Ez da galdera!
  Angelikak berriz ere oinarekin beira puska bat bota zuen, hainbesteraino non, begia joz, Fritzengana atera zitzaion, buruaren atzealdetik:
  - Tanke armada bat naiz! Eta tratatu behar zaituzte!
  Alemaniarrak eta haien sateliteak aurrera egiten saiatu ziren, granadak haien aurrean jaurtiz. Nesken aurkako taktikak ez zuten balio. Hemen Olezhka Koltsovek katapulta bat zabaldu zuen, eta etsaia nola jo zuen erantzunez.
  Mutil aitzindariak hots egin zuen:
  - Santa Claus Hitlerren ahoa urratzen!
  Katapultaren kargak, nazien jendetza zulatuz, sakabanatu egin zituen, eta aldi berean airean irauli. Fritz erori zen, eta hormetako hondakinen gainean hautsi zen.
  "Tiger" -3 tankeak oreka galdu zuen, "Lehoia"rekin talka egin zuen. O, Leva, non da zure izen ikaragarria?
  Svetlanak irribarre egin zuen eta erantzun zuen:
  - Beno, ondo egin Olezhka!
  Mutilak oldarkorra egin zuen.
  - Pioneer beti prest dago!
  Neskak oin biluzik astindu zuen erantzun gisa.
  Neska-kapitaina berriro iltzen hasi zen. Eta Olympiasek Seriozhkari oin estuari kilikatu zion, zein gogorra duen! Ez da harritzekoa mutilak suetatik korrika egiteko beldurrik ez izatea.
  Mirabelak kantuan esan zuen:
  - Gaztetasuna ona da - zahartzaroa txarra da!
  Angelica, gorri alai honek, baiezkoa eman zuen:
  Ez dago zahartzaroa baino okerragorik! Hau da, hain zuzen, ahalik eta egoerarik nazkagarriena!
  Eta neskak salto bat eman zuen kolpe batekin. Une batez amona nazkagarriak irudikatu zituen. Ez, ez alderatu, atso bat neska batekin. Eta zer edertasuna, gorputz lirainetan.
  Angelikak hartu eta kantatu zuen:
  - Fluxua urtez urte, urte karabana batean,
  Emakume zahar batek henna mortero batean igurzten...
  Eta zer esan nire figura liraina,
  Ez dut ulertzen nola joan den gazteria!
  Svetlanak begiak distira egin zituen, alemaniarra kolpe batean kolpea bota eta esan zuen:
  - Ez! Hala ere, gerran bada halako xarma bat: betirako gazte geratzea! Beti mozkortuta!
  Olympiasek karga berri bat jarri zuen katapultuan. Hau mortero ona bezalako zerbait da. Neskak txistu egin zuen:
  - Ez pasa, pasa baizik!
  Olezhkak bere oin mehe baina arin nahastu eta zaunka egin zuen:
  - Fritz aurpegia!
  Eta granada bat, leherketa pakete batekin batera, sasoi betean hegan egin zuen nazien posizioetara.
  Bai, Stalingrado ez zitzaien eman. Abuztuaren amaieratik hirugarren hilabetez, erasoa aurrera doa, baina hiriak ezin izan du dena hartu. Fronteko beste sektore batzuetan naziek arrakasta lortu zuten, baina honetan ez.
  Svetlanak pistola tiro egin zuen eta hausnartu zuen:
  - Dena da ezinezkoa, posible dela gertatzen da... Ez dago unibertsoa oso konplikatu beharrik!
  Eta moto baten gasolinera jo. Makinak eztanda egin zuen, eta suzko zurrunbiloek paisaia ketsua argitu zuten. Eta suzko oin batek urratu zuen alemaniarra.
  Neska kapitainak oihukatu zuen:
  - Gaizkia hiltzea maite dut! Eta hau da ontasun gorena!
  Mirabelak alemaniarrak lehertu zituen eta txistu egin zuen:
  - Joka gaitezen porcupinera!
  Angelikak sua ireki zuen, zehatzago. Beltz batzuk lantzaz estalitako hondakinen gainean etzanda geratu ziren:
  - Hil etsaia! - xuxurlatu zuen neskak.
  Mirabelak jolasean kantatu zuen:
  - Hitler ezpainekin margotu ondoren, Mainstein ile-spray batekin, printzesaren gatibutasunera arrastaka eramango zaitut, txakur leialak urratuko zaitu!
  Svetlanak, tiroka, txistu egin zuen:
  - Arratsaldean, Adolf, urkatu zaitez... Utzi burua engainatzeari! Zatoz arratsaldean, hegan gyrfalcon bat bezala - naziak gogor irabazteko!
  Mirabelak esan zuen haserre, kaskoa ekaitzburuari burutik botata:
  - Ahal dugu! Eta egingo dugu!
  "Lenin" batailoiko neskek atzerriko tropen aurrerapena gelditu zuten. Fritzek aurrera egin zuen, literalki gorpuak espaziora jaurtiz. "Lev" tankeak ere ez zuen lagundu itxaropenak jarrita. Hona hemen makinaren aldaketa 150 mm-ko pistola batekin.
  Angelikak titi biluziari itsatsitako harri bat kolpatzen du. Neskak hain bular eder eta beteak ditu. Neskak granada bat botatzen du oinarekin. Hanka besoa baino indartsuagoa da, eta jaurtiketa urrunago doa.
  "Lehoia"-k hutsune bat jaso zuen beldarrean, eta gelditu egin zen. Bere aho indartsutik tiro egina. Burrunba eta kolapsatu.
  Angelikak, tu eginez, dio:
  - Gudari errusiarrak ez du oinazerik egiten!
  Eta neskak berriro tiro egiten du. Eta oso ondo egiten du. Dorretik makurtuta dagoen faxista atzera erortzen da.
  Neska ilegorri eta ia biluzik dio:
  - Alferrik etsaiak errusiarrak apurtzea lortu zuela uste du! Nor ausartzen den, borrokan erasotzen du, gogor irabaziko ditugu etsaiak!
  Eta Angelikak prentsaren giharrak biribiltzen ditu, oso erliebea duena.
  Ai, zein ederrak diren neskak! Ez dut haietako inor hil dadin nahi.
  Stalenida korrika egin zuen... Oso neska polita, ile zuri eta leunarekin. Nolabait edabe mota batekin zikintzea lortzen du, zikin ez daitezen.
  Neska oso ederra da, Artizarraren irudiarekin, tonuagoa eta erliebea baino ez. Arropa gainean, bularra eta kuleroak bakarrik. Gainerako guztia urratu egin da jada. Baina zein dotoreak diren hankak! Hau ez da neska bat, perfekzioaren zigilua baizik, edertasunaren koroa.
  Modu berezi batean mugitzen da, urtxintxa bat bezala. Oinak biluziak eta dirdirak eta takoiak, harrigarriro, garbi geratzen dira. Stalenidak tiro egiten du, eta faxistari ultzera bat dauka bularrean.
  Neskak dio:
  - Aberriarekiko leialtasuna da hitzik gorena!
  Angelikak esan zuen barrez:
  - Kendu bularra eta geratu ni bezala praka motzetan!
  Steelenidak negatiboki astindu zuen burua.
  - Hau ez da egokia!
  Angelikak aldakak astindu zituen, egoki tiro egin zuen eta kantatu zuen:
  - Komsomol kidea ezohikoa bihurtu da! Horrela bular-hutsik ibiltzea oso injustua da!
  Steelenida barre egin zuen eta esan zuen:
  - Zertarako poza eman Fritzari, begira gure edertasuna!
  Angelikak erabakitasunez erantzun zuen:
  - Gure edertasuna hilgarria da!
  Altzairuzko neskak barre egin eta tiro egin zuen TA-200ra. Nazien autoak su hartu zuen. Eta ilehori ederrak oihu egin zuen:
  - Gaizkiaren heriotza!
  Angelikak barre egin zuen.
  - Eta bizitza ona da!
  Steelenida, alemaniarra erortzen ari zela ikusirik, garrasi egin zuen:
  - Hau da baliorik handiena! Ez pentsa naziek irabazi duzunik!
  Angelikak abesten du:
  - Garaipenaren zain! Garaipena itxaroten da... Kateak hautsi nahi dituztenak! Garaipenaren zain! Garaipenaren zain! Naziak garaitzeko gai izango gara!
  Neska eder bat, eta bere bular biluziak dardarka. Ona beroan enborra biluziarekin, suarekin areagotzen dena.
  Svetlanak orain askoz erabakiago zirudien. Metrailadore batekin tiro egin zuen Fritz-i, eta zaunka egin zuen:
  - Kastratuko zaitut!
  Eta, hain zuzen ere, naziek opari eta hilkutxa hilgarriak jaso zituzten! Eta neskak figura bat erakutsi zien, eraiki ditzagun oin biluziak. Eta txistu egin zuen urretxindorra lapurra bezala. Eta beheko muturren hatzetatik.
  Neska kapitaina oso inteligentea da. Eta txinpartatsu. Eta ez batere krudela. Berak ere, batzuetan, pena ematen du etsaien soldaduek, beren aita hildakoengatik negar egingo duten seme-alabak izan ditzaketenak.
  Svetlanak, ordea, halako pentsamenduak bere burutik urruntzen ditu, beraz, haietatik negar egin nahi duzu. Baina ez ziren errusiarrak alemanengana lapurtzera eta hiltzera etorri zirenak. Ez, hauek alemaniarrak dira eta mundu osoko atzerritarren multzo oldarkor bat sartu zen errusiar hedaduran.
  Svetlanak bere burua gurutzatu zuen eta Fritz-i tiro egin zion, errusiarren posizioetara isil-isilik hurbiltzen saiatzen ari zen... Bala batek kolpatutako gizonaren begia eta garuna atera ziren.
  Neska-kapitainak irribarre egin zuen eta esan zuen, gogotsu:
  - Zuzen begiz begi, buruz buru!
  Svetlanak zehaztasunez jaurti zuen, eta moto bat jo zuen sidecar batekin. Autoa urratzen hasi zen, eta metrailadorea hegan egin zuen, hainbat aldiz irauli. Orduan bere mukia hondakinen artean hondoratu zen.
  Neskak bere zola biluzi eta hautsez betetako hondakinen gainean igurtzi zuen. Eta berriro apuntatu zuen. Bere aurpegi alai eta gazteak irribarre egin zuen. Neskak kantatu zuen:
  - Ez, esan genien faxistei, gure herriak ez du onartuko errusiar ogi usaintsuak ford hitza deitzea!
  Mirabelak jaurtiketa oso zehatza egin zuen, eta hortik Focke-Wulf-3-k piztu zuen, eta txio-txilo egin zuen:
  Zintzo batentzat, noski, aukera argia da,
  Dolarengatik, Errusia traizionatzeko prest dago ...
  Baina errusiar gizona hain da ederra
  Prest dagoela aberriaren alde bere bizia emateko!
  Neskak, itzulipurdi bat egin zuen eta naziei pikua erakutsi, eta korritu egin zuen, eta balek ez zuten edertasuna ukitu.
  Angelica agertu zen, edertasun honek, ia biluzik, eta deabru bat bezala zikin, granada bat bota zuen berehala bi hankekin. Eta egiaztatu zuen:
  - Nik daukadana da... Fritz alde zorrotz batean!
  Olympiasek zuzendu zuen Angelika:
  - Zorrotza, alboan, eta ez alde zorrotzean!
  Neskak barre egin zuen eta sandia-bularrak astindu zituen, eta granada bat jaurti zuen leherketa-pakete batekin granada bat erabiliz. "Tigre" -3 mokorrean jo zuten, eta artelan makur honek sahiestu egin zuen.
  Horren ostean, izaki naziak atzera egin zuen. Suak harrapatutako dortoka bat bezala arakatzen hasi zen.
  Svetlanak kantatu zuen, alai keinu eginez:
  - Eta "Tigrea" atzera egiten ari da, eta alemaniarrak ezkutatuta!
  Maiden batailoiak eraso, aire eraso eta kanoi astunekin maniobra egin zuen. Hemen hegazkin-hegazkinek jo zuten, hautsita, gori-gori-gori-ko aldapa zerura igo zen. Eta harriak sutan zeuden. Zorionez, neska bat ere ez zen hil, baina gizonak hurrengo mundura joan ziren, hain damutzen ez direnak! Eta arimek hegan egiten dute - batzuk zerura, eta beste batzuk infernura! Non, sardedun deabruak dagoeneko Jesusengan sinesten ez zutenen zain dauden.
  Angelica da amorruan dagoen gerlarien artean sexiena: beno, beren "Sturmtiger"-eko naziek benetan tiro egin al dezakete tropa sobietarren posizioei eta gerlari gorriak hil?
  Eta neskak granada bat hartu zuen oin hutsekin eta biraka egin zuen salto-jauzietan. Eta gero eta azkarrago biraka. Eta orduan, indar guztiekin, heriotzaren oparia bota zuen Ekaitz-tigrearen moko zabalera. Edertasunaren hanka biluzi eta beltzaranak distira egin zuten, eta granada moko zabalera hegan egin zuen. Eta makina indartsuak ito egin zuen lehenik, eta gero ziztu bizian. "Sturmtiger"-aren alboetan zeuden bi "Errege Tigre" bota eta norabide ezberdinetan sakabanatuta zeuden. Arrabolak urratu zitzaizkien, eta behera erori ziren, erreginaren lepoko hautsi baten antzera hegan.
  Eztanda uhinak Angelica bota zuen, eta neska hankaz gora joan zen. Eta irauli, kulunkatu eta bota egin zuten. Baina, hala ere, edertasuna lurreratu zen, hondakin zorrotzak eta harri birrinduak bere zola biluzietan zulatu zituen. Neskak mina zuen, eta oin kakotsuaren bidez ere, punta zulatu zuen.
  Baina Angelikak indarra aurkitu zuen zutik eta oihu egiteko:
  - Faxistak errautsetan egongo zarete!
  Svetlana eta beste neska batzuk olatu lehergailu batek bota zituen, eta apur bat zapalduta ere bai. Baina gerlari ederretatik bat ere ez zen hil. Neskak urakanarekin eta ondo zuzendutako suarekin egin zuten topo. Salto egin zuten naziak eta SESB setiatzen duten beste intsektu oldarkor batzuk zapaltzea.
  Mirabelak gogo handiz kantatu zuen:
  - Eta Jaunaren tronpetak gudara eramaten gaituenean, Komsomolen lagun izango gara! Eta Jehobaren nahiaren arabera, zeruko deia izango naiz!
  Angelikak, bere zola odoltsuetako hautsa astinduz, hots egin zuen:
  - Lenin, festa, Komsomol! Führer eroetxe batera bidaltzen ari gara!
  Neskak barre gorra hasi ziren, eta Olezhkak larri eta haserre esan zuen:
  - Eta nire katapulta, ez hain zehatza - Angelikaren hanka biluzi eta sendo horiek bezala!
  Olympiasek, besoko muskuluekin jolasean, esan zuen:
  - Hori ondo dago! Oraindik pentsatzen ari zara. Zerbait freskoagoa!
  Stalingrado azken finean 1945eko abenduaren amaieran erori zen. Garai honetan, Kaukasoan, alemaniarrek eta turkiarrek, hala ere, bat egin zuten. Eta egoera larria sortu zen.
  Zer egin beharko luke Armada Gorriak egoera honetan?
  Stalinek erasoaldia hasi zuen erdialdean. Eta borrokak Smolenskerako norabidean hartu zuen. Urtezahar gauean, Elizabethen tripulatzaileak IS-3 tankean borrokatzen du. Neskek ausardiaz eta ausart borrokatzen dute.
  Eta haiek ere Gerdaren mugimendu estrategikoa bereganatu zuten, bikiniz eta oin biluziz borrokak hotz egin arren.
  IS-3 kopetan nahiko ondo babestuta dagoen makina bat da, baina pistola oraindik ez da nahikoa indartsua. Eta "Tiger" -3 alemaniar tanke nagusia apurtzeko, kaskoaren eta dorrearen artean ipurdia jo behar duzu. Eta lau neska-tanker mitiko honek bakarrik egin dezake.
  Elizabethek behatz hutsez egin zuen tiro. "Pantera" alemaniarra maskor batekin zulatu zuen eta txio egin zuen:
  - Errusiar izpirituaren alde!
  Ekaterinak ere etsaia jo zuen, orpo hutsa sakatuz eta gogotsu adierazi zuen:
  - Komunismoaren alde!
  Orduan keinua egin zien bere lagunei!
  Elenak ere jaurtikia mugitu zuen etsaia, behatz biluziak erabiliz, eta oihu egin zuen:
  - Lorpen abertzaleengatik!
  Eta azkenean, Euphrosinia izorratu egin zuen, bere hanka biluzien atzamarrak ere erabiliz, hau da, super.
  Eta egiaztatu zuen:
  - Etorkizuneko mendeetarako!
  Lau neskak oso onak dira borrokan. Eta oso ondo filmatzen du.
  Baina oso zaila da nazien defentsak apurtzea. Haien tankeak indartsuagoak eta aurreratuagoak dira, eta euren pistolak eraginkorragoak dira, ez kopuruz txikiagoak. Saiatu hau hausten.
  Eta zeruan, sobietar emakume pilotuek borroka desberdinetan parte hartzen dute. Horien artean, hiru neska - Anastasia Vedmakova, Akulina Orlova, Mirabela Magnitnaya - dira indartsuenak.
  Anastasia ere ohartu zen, bere behatz biluzien laguntzaz Focke-Wulf alemaniarra eraitsi zuen:
  - Naziak indartsuak dira, baina gu ez gara ahulak!
  Akulina, logikoki ohartu zen, orpo hutsa kiribilduz, eta TA-152 birrinduta eta kuxkuxa:
  Hiltzen ez duena indartsuago egiten gaitu!
  Mirabela Magnetic barre egin zuen ME-262 moztu eta kuxkuxa egin zuen bitartean:
  - Espero ez duzun mugimendurik indartsuena!
  Hiru gudari airean borrokatu ziren, euren zuzentasunari buruzko erruki eta zalantzak ezagutu gabe...
  Baina hemen ere egoera zaildu egin zen... Udaberrirako, azkenean Kaukasoa erori zen, eta Bakuko putzuak galdu ziren.
  Alemaniarrek arrakastaren bat lortu zuten Leningradotik gertu ere. Tikhvin hartu eta hiriaren gaineko bigarren eraztuna itxi ahal izan zuten. Eta are okerrera egin zuen.
  Hitlerrek 1946ko udan Moskun aurrera egitea eskatu zuen. Eta elur-jausi faxista izerditan zegoen.
  Naziak Erdialdeko Asiako eskualdean aurrera egiten ari dira. Egoera oso zaila ia leku guztietan sortu da.
  Eta naziak Mosku inguruan isurtzen ari dira dagoeneko alde ezberdinetatik.
  Orduan Oleg Koltsov eta neskak berriro ere guduan sartu ziren, Errusiari, edo hobeto esanda, SESBri lagunduz.
  Orduan, Margarita neska oinutsa batu zitzaien. Halaber, emakume idazle heldu bat hamabi urteko neska bihurtu zen hilezkortasunaren truke eta misio bat betetzen du.
  XXI. mendeko gudariak berriro borrokatu ziren XX.
  Inperio marroi faxistan soldadu gehiegi dago. Ibai amaigabe baten antzera isurtzen dira.
  Oleg Koltsovek, ezpatekin, infanteria eta tankeak naziak moztu zituen:
  - Inoiz ez amore eman!
  Eta disko zorrotz bat hegan egin zuen mutilaren oin hutsetik!
  Margaritak, aurkariak zapalduz, hortzak agerian utziz, egin zuen ahotan:
  - Munduan balentriak egiteko lekua dago!
  Eta orratz pozoitsuak neskaren oin hutsetatik sakabanatu ziren, naziak eta haien hegazkinak eta tankeak joz.
  Natashak ere oin biluziak jaurti zituen, hiltzaile eta uluka:
  Ez dugu inoiz ahaztuko eta inoiz barkatuko.
  Eta bere ezpatak errotan faxisten artean igaro ziren.
  Zoyak, etsaiak moztuz, irrintzi egin zuen:
  - Eskaera berri baterako!
  Eta orratz berriak sakabanatuta bere oin hutsetatik. Eta zer den begian, zer dagoen nazien soldaduen eta hegazkinen eztarrian.
  Bai, argi zegoen gudariak hunkitu eta haserretzen ari zirela.
  Agustinek, soldadu zuriak eta tankeak moztuz, irrintzi egin zuen:
  - Gure burdinazko borondatea!
  Eta opari berri eta hilgarri bat hegan egiten du oin biluzitik. Eta erori takni eta borrokalari zuriak.
  Svetlanak errotariari mozten dio, bere ezpatak tximista bezalakoak dira.
  Naziak pikor bezala erortzen ari dira.
  Neskak orratzak botatzen ditu oin biluziekin eta kirrinka:
  - Ama Errusiak irabaziko baitu!
  Oleg Koltsovek nazien aurka aurrera egiten du. Terminator mutila tropa marroiak mozten.
  Eta, aldi berean, mutilaren hanka biluzien behatzek orratzak pozoiarekin botatzen dituzte, enborrak urratu eta hegazkinak botatzen dituzte.
  Mutilak orro egiten du:
  - Aintza Etorkizuneko Errusiari!
  Eta mugimenduan denei burua eta mukia mozten die.
  Margaritak aurkariak ere zapaltzen ditu.
  Oinak biluziak astintzen ari dira. Naziak asko hiltzen ari dira. Gerlariak oihu egiten du:
  - Muga berrietarako!
  Eta orduan neskak hartu eta moztuko du...
  Soldadu faxisten gorpuen masa.
  Baina Natasha erasoan dago. Tankeekin batera naziak mozten ditu, eta abesten du:
  - Errusia handia eta distiratsua da,
  Oso neska arraroa naiz!
  Eta diskoak hegan egiten du bere oin hutsetatik. Nork ikusi zituen nazien eztarriak. Bai, hau neska bat da.
  Zoya erasoan dago. Soldadu marroiak bi eskuekin txikitzea. Hodi batetik tu egiten. Eta orratz hilgarriak botatzen ditu behatz hutsez - tankeak eta hegazkinak botatzen ditu.
  Eta aldi berean bere buruari abesten dio:
  - Ene, goazen,
  Ai, nire gogokoena joango da!
  Agustinak, naziak moztu eta soldadu marroiak suntsituz, irrintzi egiten du:
  - Guztiak ilunak eta animalia baten larruazalean,
  Kluba batekin istiluen poliziarengana joan zen!
  Eta bere behatz hutsez, etsaia jaurtiko du, elefante bat hilko duen zerbait, eta are gehiago tanke bat.
  Eta gero irrintzi:
  - Otsoak!
  Svetlana erasoan. Mozketak, naziak moztuz. Oin hutsik, heriotzaren opariak botatzen dizkie.
  Ezpatekin errota bat egiten du.
  Borrokalari eta irrintzi asko zapaldu zituen:
  - Garaipen handi bat dator!
  Eta berriro neska mugimendu basatian dago.
  Eta bere oin hutsik orratz hilgarriak jaurtitzen ditu, tankeak eta hegazkinak suntsituz.
  Oleg Koltsovek salto egin zuen. Mutila itzulika egin zuen. Nazi asko txikitu jauzian.
  Behatz hutsez orratzak bota eta gurpilka egin zuen:
  - Izan zaitez famatua nire ausardia ederragatik!
  Mutilak nola txistu eta eraitsi nazien inperioko soldaduak, txundituta beleak. Atxiloketa bat jaso zutenak ahulduta erori ziren, eta Fritz-en garezurrak zulatu zituzten.
  Eta berriro mutila borrokan dago.
  Margarita erasora doa. Etsai guztiak segidan txikitzen ditu. Bere ezpatak haize-errotaren palak baino gogorragoak dira. Eta oin biluziak heriotzaren opariak botatzen ari dira, tankeak eta hegazkinak erretzen ari dira.
  Neska erasoan dago. Gerlari marroiak suntsitzen ditu zeremoniarik gabe.
  Eta noizean behin jauziak, eta birakak!
  Eta deuseztatzeko opariak hegan egiten du harengandik.
  Eta naziak beraiek hilda erortzen dira. Eta gorpu-multzo osoak pilatzen dira.
  Margaritak irrintzi egiten du:
  - Cowboy amerikarra naiz!
  Eta berriro oin biluziek orratza bota zuten.
  Eta gero dozena bat orratz gehiago!
  Eta orpo hutsak heriotzaren oparia emango du!
  Erasoan Natasha ere oso polita da.
  Eta oin hutsik botatzen du, eta lasto batetik tu egiten du.
  Eta garrasi egiten du biriken goialdean:
  - Herio distiratsua naiz! Egin behar duzun guztia hiltzea da!
  Eta berriro ere edertasuna mugimenduan.
  Zoyak nazien gorpuen blokeoa erasotzen du. Eta suntsipen-bumerangak ere hegan egiten du bere oin hutsetatik.
  Eta gerlari marroiak erortzen eta erortzen jarraitzen dute.
  Zoyak oihu egiten du:
  - Neska oinutsik, irabaziko duzu!
  Eta dozena bat orratz hegan egiten dute neskaren orpo hutsetik. Zein zuzenean nazien eztarrian sartu.
  Hilda erortzen dira.
  Edo hobeto esanda, guztiz hilda.
  Agustin erasoaldian. Tropa marroiak birrintzen ditu. Bere ezpatak bi eskuetan daramatza. Eta hain gerlari handia da.
  Tornado batek tropa faxistak zeharkatzen ditu.
  Ile gorridun neska orroa:
  - Etorkizuna ezkutatuta dago! Baina garaile izango da!
  Eta erasoan, ile sutsuko edertasun bat.
  Agustinek orro egiten du estasi basatian:
  - Gerrako jainkoek dena urratuko dute!
  Eta gudaria erasoaldian.
  Eta bere oin biluziak orratz zorrotz eta pozoitsu asko botatzen ditu.
  Svetlana guduan Eta hain distiratsu eta borrokan. Haren hankak biluziak hainbeste gauza hilgarri botatzen ditu. Ez gizon bat, ile ilehoria duen heriotza baizik.
  Baina hausten bada, ezin duzu gelditu.
  Svetlanak abesten du:
  - Bizitza ez da eztia izango,
  Dantza biribil batean salto hori!
  Utzi ametsa egia bihurtu -
  Edertasunak gizon bat esklabo bihurtzen du!
  Eta neska oinutsiaren mugimenduan gero eta amorru gehiago dago.
  Erasoan Oleg Koltsov bizkortzen ari da. Mutilak naziak jipoitzen ditu.
  Haren oin hutsik orratz zorrotzak botatzen dituzte - tankeak eta hegazkinak urratzen dituzte.
  Gudari gazteak irrintzi egiten du:
  - Inperio eroak denak hautsiko ditu!
  Eta berriro mutila mugitzen da.
  Eta berriro txistu egiten du, eta hortik beleek bihotzekoak izaten dituzte eta eroriko balira bezala eroriko dira.
  Margarita neska ekaiztsua da bere jardueran. Eta etsaiak kolpatzen ditu.
  Hemen jaurti zuen hanka biluziarekin, lehergailudun ilar bat. Lehertuko da, eta berehala ehun nazi eta hamar tanke botako dituzte.
  Neskak oihu egiten du:
  - Garaipena hala ere helduko zaigu!
  Eta ezpatekin egingo du errota - tankeen upelek norabide ezberdinetan hegan egiten dute.
  Natashak bere mugimenduak bizkortu zituen. Neskak gerlari marroiak mozten ditu. Eta oihukatzen zuen bitartean:
  - Garaipena Errusiako inperioaren zain dago.
  Eta desagerrarazi ditzagun naziak erritmo bizkor batean.
  Natasha terminator neska bat da.
  Ez du uste gelditu eta moteldu eta tankeak eta hegazkinak okertu egiten direla.
  Zoya erasoan dago. Bere ezpatak haragia eta metal entsalada mozten omen ditu. Neskak garrasi egiten du biriken goialdean:
  - Gure salbazioa indarrean dago!
  Eta oin biluziek ere botatzen dituzte halako orratzak.
  Eta eztarria zulatuta dagoen jende andana, gorpu-multzoetan etzanda, baita hautsitako tankeak eta eroritako hegazkinak ere.
  Augustine neska eroa da. Eta denak birrintzen ditu hiperplasmako robot bat balitz bezala.
  Dagoeneko ez ditu ehun nazi apurtu. Baina denak hartzen du erritmoa. Eta gudariak orro egiten du oraindik.
  - Garaiezina naiz! Munduko politena!
  Eta berriro, edertasuna erasoan.
  Eta oin biluzietatik ilar bat ateratzen da. Eta hirurehun nazi eta dozena bat tanke hautsi zituzten leherketa indartsu batek.
  Agustinek kantatu zuen:
  - Ez zara ausartuko gure lurra bereganatzera!
  Svetlana ere erasoan dago. Eta ez du atseden gramo bakar bat ere ematen. Terminator basatia neska.
  Eta etsaiak moztu eta naziak suntsitzen ditu. Eta borrokalari marroien masa lubakira eta errepideetan zehar erori da jada.
  Seiak haserre zeuden. Borroka basatia egin zuen.
  Oleg Koltsov berriro ere jardun da. Eta aurrera doa, bi ezpatak astinduz. Eta terminator mutilak errota zuzentzen du. Hildako naziak erortzen ari dira.
  Gorpu-masa. Gorputz odoltsuen mendi osoak.
  Karate mutil batek estrategia basati bat gogoratzen du. Non ere zaldiak eta jendea nahasten ziren.
  Oleg Koltsovek irrintzi egiten du:
  - Ai burutik!
  Eta diru asko egongo da!
  Eta mutiko terminatzailea mugimendu berrian. Eta bere oin biluziek zerbait hartu eta botako dute.
  Mutil jeinuak orro egin zuen:
  - Master class eta enpresa "Adidas"!
  Oso ikuskizun polita polita izan zen. Eta zenbat naziak hil zituzten. Eta handienen kopururik handienak borrokalari marroiak hil zituen.
  Eta orduan mutil borrokalariak txistu egingo du, eta berriro ere milaka bele zur eta lur geratuko dira inguruan, aurkariei sastakaiak bezala kolpatuz.
  Margarita ere borrokan dago. Kanela eta altzairuzko armadak birrintzen ditu eta orroak egiten ditu:
  - Shock erregimentu handia! Denok sartzen gara hilkutxan!
  Eta bere ezpatak piratatzen dizkiote naziei. Borrokalari marroien masa erori egin da jada.
  Neskak burrunba egin zuen:
  - Panterak baino are freskoagoa naiz! Frogatu denak onenak direla!
  Eta neskaren orpo hutsetik, lehergailu indartsuak dituen ilarra bezala, hegan egingo du.
  Eta jo etsaia.
  Eta aurkari eta tanke eta hegazkin batzuk hartu eta apurtuko ditu.
  . 4. KAPITULUA
  Eta Natasha agintaria da. Eta aurkariak irabazten ditu, eta berak ez dio inori jaitsierarik emango.
  Zenbat nazik eten duten dagoeneko.
  Eta hortzak hain zorrotzak dira. Eta begiak zafiroak dira. Hau neska da - borrero nagusia. Bere bikote guztiak dituen arren - borreroak!
  Natashak oihu egiten du:
  - Zoratuta nago! Penalti bat izango duzu!
  Eta berriro ere, neskak nazi asko moztuko ditu ezpatekin.
  Zoya mugimenduan dago eta gerlari marroi asko moztu ditu.
  Eta oin hutsik orratzak botatzen dituzte. Orratz bakoitzak hainbat nazi hiltzen ditu. Neska hauek benetan ederrak dira.
  Agustinek aurkariak aurreratu eta birrintzen ditu. Eta, aldi berean, ez du oihu egiteaz ahazten:
  - Ezin duzu hilkutxatik ihes egin!
  Eta neskak hortzak hartu eta hortzak erakutsiko ditu!
  Eta gorritxoa hain da... Ilea haizean dardara, pankarta proletario baten antzera.
  Eta dena literalki haserretik ateratzen da.
  Svetlana mugimenduan Hemen burezurrak eta tankeen dorre asko moztu zituen. Hortzak erakusten dituen gudaria.
  Mihia erakusten du. Eta gero lasto batetik tu egiten du. Orduan oihu egiten du:
  - Hilko al zarete mutilak!
  Eta berriro ere, orratz hilgarriak hegan egiten dute oin hutsetatik, infanteria eta hegazkinak jo zituztenak.
  Oleg Koltsov jauziak eta jauziak.
  Mutil oinutsik orratz mordoa botatzen du, tankeak eraitsi eta abesten du:
  - Goazen kanpinera, ireki kontu handi bat!
  Gerlari gaztea bere onenean dago.
  Noski, ez da adina, baina ume baten antza du. Oso indartsua eta gihartsua bakarrik.
  Oleg Koltsovek kantatu zuen:
  - Jolasa ez dadila arauen araberakoa izan - fraera apurtuko dugu!
  Eta berriro ere, orratz hilgarri eta apurtzaileak oin hutsetatik hegan egin zuten.
  Eta berriro ere, txistu basati bat, aurkariak apurtzen dituzten bele ugari ondo botaz.
  Margaritak pozez kantatu zuen:
  - Ezer ez da ezinezkoa! Uste dut askatasuna argituko dela!
  Neskak berriro orratz-jauzi hilgarria bota zien naziei eta haien tankeei, jarraitu zuen:
  - Iluntasuna desagertuko da! Arrosak lor daitezela!
  Eta gudariak behatz hutsez ilar bat bota bezain laster, mila nazi berehala igo ziren airera. Bai, inperio marroi eta infernuko armada gure begien aurrean urtzen ari da.
  Natasha guduan. Kobra bat bezala jauzi egiten du. Etsaiak lehertzen ditu. Eta hainbeste nazi hiltzen eta hegazkinak erortzen ari dira.
  Haien neska eta ezpatak, eta aleak ikatza gainean, eta lantzak. Eta orratzak.
  Aldi berean, orroa ere egiten du:
  - Uste dut garaipena iritsiko dela!
  Eta errusiarren loria aurkituko du!
  Oin biluziek orratz berriak botatzen dituzte, aurkariak ukabilkadaka.
  Zoya mugimendu basati batean. Naziei eraso egiten die. zati txikitan apurtzen ditu.
  Emakume gudariak hatz hutsez orratzak botatzen ditu. Aurkariak hautsi eta nola orro egin:
  Gure garaipen osoa eskura dago!
  Eta ezpatekin errota basati bat egiten du, tankeak garbituz. Hau benetan neska bat bezalakoa da!
  Baina Agustinen kobra erasora joan zen. Emakume hau amesgaizto guztientzako amesgaiztoa da.
  Eta mozten badu, moztu egingo duela esan nahi du.
  Horren ostean, gorritxoak hartu eta abestuko du:
  - Buru-hezur guztiak irekiko ditut! Amets handia naiz!
  Eta orain bere ezpatak martxan daude eta haragia eta metala mozten dituzte.
  Svetlana ere erasora doa. Neska honek ez du balaztarik. Moztu bezain laster, gorpuzkinen masa beteta dago eta hegazkinak eta tankeak erortzen ari dira.
  Terminator ilehoriak orro egiten du:
  - Zein ona izango den! Zein ona izango den - badakit!
  Eta orain ilar hiltzaile batek hegan egiten du.
  Oleg Koltsov, berriz ere ehun nazi, meteoro bat zeramala, moztu zuten. Eta bonba bat hartu eta botako du.
  Tamaina txikia, baina hilgarria...
  Nola apurtu zati txikitan.
  Terminator mutilak ulu egin zuen:
  - Makina izugarrien gazte ekaitz!
  Errusiako herria garaiezina da!
  Eta mutilak txistu egingo du bere behatz biluziak erabiliz.
  Margaritak berriro egingo du borrokan.
  Eta borrokalari marroi asko moztu. Eta hutsune handiak mozten ditu.
  Neskak oihu egiten du:
  - Lambada da gure dantza hondarrean!
  Eta indar berrituz jo.
  Natasha erasoan are amorratuago dago. Beraz, naziak jotzea. Ez zaie oso ona halako neskei aurre egitea.
  Natashak hartu zuen eta kantatu zuen:
  - Bertatik korrika egitea adiskidetzaile arrunta da!
  Eta neska gerlaria aurkariei lehertu zitzaien halako kolpe-jauzi batekin.
  Eta oin hutsik diskoak botako ditu.
  Hemen errota zuzentzen zuen. Armada marroiaren buru-masa atzera egin zuen eta tankeak erre ziren.
  Edertasun borrokalaria da. Irabazi zeure burua armada horia.
  Zoya mugimenduan dago, denak salbuespenik gabe birrintzen. Eta bere ezpatak heriotzaren guraizeak bezalakoak dira.
  Neska ederra da. Eta oin biluziek oso orratz pozoitsuak botatzen dituzte.
  Aurkariak garaitu. Eztarria zulatu eta hilkutxak egiten dituzte, tankeak eta hegazkinak lehertzen dituzte.
  Zoyak hartu eta irrintzi egin zuen:
  - Itxian urik ez badago...
  Natashak pozez oihukatu zuen:
  Beraz, zure errua da!
  Eta bere behatz hutsez erabat hiltzen duen zerbait botatzen du. Hau benetan nesken neska bat da.
  Eta bere hanka biluzietatik, nola hegan egingo duen pala. Eta borrokalari asko joko ditu, tankeetatik dorreak moztuz.
  Agustin mugimenduan. Azkarra eta berezia bere edertasunean.
  Zein ile argia duen. Pankarta proletario bat astintzen bezala. Neska hau benetako azeri bat da.
  Eta aurkariak mozten ditu - ezpatak eskuetan zituela jaio balitz bezala.
  Gorrigorria, putzu madarikatua!
  Agustinek hartu eta txistu egin zuen:
  - Zezen buru bat egongo da - borrokalariak ez dira erotuko!
  Eta hemen berriro borrokalari asko birrindu zituen.
  Oleg Koltsovek marmar egin zuen:
  - Zer behar duzu! Hona hemen neska!
  Margaritak, oin hutsez daga bat jaurtiz, tankearen dorretxoa hautsiz, baieztatu zuen:
  - Neska handi eta polita!
  Agustinek erraz bat egin zuen honekin:
  - Edonor hozkatuko duen gudaria naiz!
  Eta berriro, behatz hutsez, hiltzaile bat jaurtiko du.
  Svetlana guduan ez da aurkariei baino gutxiago. Neska bat ez, halako sorgin bat sutan bukatzeko baizik.
  Eta oihuak:
  - Zer zeru urdina!
  Agustinek, oin hutsez pala bat askatuz, tankearen dorretxoa moztuz, baieztatu zuen:
  - Ez gara lapurretaren aldekoak!
  Svetlanak, etsaiak moztu eta hegazkinak botaz, txio egin zuen:
  - Ergelak ez du aiztorik behar....
  Zoyak irrintzi egin zuen, hanka biluzi eta beltzaranekin orratzak botaz:
  - Hiru kutxatatik gezurra esango diozu!
  Natashak, naziak moztuz, gehitu zuen:
  - Eta egin berarekin zentimo baten truke!
  Eta gudariek hartu eta salto egingo dute. Hain odoltsuak eta freskoak dira. Oro har, ilusio handia dute.
  Oleg Koltsov-ek borrokan itxura du - oso dotorea.
  Margaritak kantatu zuen:
  - Kolpea gogorra da, eta mutilak interesa du...
  Karate mutilak helikoptero baten helizea zirudiena jaurti zuen oinarekin. Pare bat ehun buru moztu zizkien naziei eta tankeei, kirrinka:
  - Nahiko kirola!
  Eta biak - mutil bat eta neska bat erabat irekita.
  Oleg-ek, soldadu marroiak txikituz, gurg egin zuen:
  - Eta garaipen handia izango da guretzat!
  Margaritak isildu egin zuen erantzunez:
  - Denak hiltzen ditugu - oinutsik!
  Neska hain amaitzaile aktiboa da.
  Natashak erasoan kantatu zuen:
  - Gerra santua!
  Eta gerlariak disko-boomerang zorrotz bat jaurti zuen. Arku batean hegan egin zuen, nazi eta tankeen dorre asko moztu zituen.
  Zoyak gehitu zuen, sarraskiarekin jarraituz:
  - Gure garaipena izango da!
  Eta orratz berriak hegan egin ziren bere oin hutsetatik. Eta borrokalari eta hegazkin asko jo zituzten.
  Neska ilehoriak esan zuen:
  - Xake mate aurkariari!
  Eta mihia erakutsi zuen.
  Agustinek, hankak astinduz eta ertz zorrotzeko esvastikak jaurtiz, hots egin zuen:
  - Bandera inperiala aurrera!
  Svetlanak erraz baieztatu zuen:
  - Aintza eroritako heroiei!
  Eta neskek aho batez oihukatu zuten, naziak zapalduz:
  - Inork ez gaitu geldituko!
  Eta orain disko bat hegan ari da gerlarien oin hutsetatik. Haragia urratu eta tankeen dorreak eraisten ari dira.
  Eta berriro ulua:
  - Inork ezin gaitu garaitu!
  Natasha airera hegan egin zuen. Aurkariak eta sai hegodunak zatitu, eta igorri zuen:
  - Otsoak gara, frijitu etsaia!
  Eta bere hatz hutsetatik, oso disko hilgarri bat aterako da hegan.
  Neska ere bihurritu egiten da estasiaz.
  Eta orduan marmar egiten du:
  - Gure takoiek sua maite dute!
  Bai, neskak oso sexyak dira.
  Oleg Koltsovek irrintzi egin zuen:
  - Ai, goiz, segurtasuna ematen du!
  Eta keinua egin zien gudariei. Barre egiten dute eta hortzak biluztu dituzte erantzun gisa.
  Natashak naziak moztu eta garrasi egin zuen:
  - Gure munduan ez dago pozarik, borrokarik gabe!
  Mutilak erantzun zion:
  "Batzuetan borrokatzea ere ez da dibertigarria!"
  Natashak onartu zuen:
  - Indarrik ez badago, bai...
  Baina gudariok beti gaude osasuntsu!
  Neskak orratzak bota zizkion bere behatz hutsez etsaiari, tanke-masa bat leherrarazi zuen eta kantatu zuen:
  - Soldadua beti dago osasuntsu,
  Eta ekintzarako prest!
  Horren ostean, Natashak berriro etsaiak moztu zituen, tankeen dorreak eraitsiz.
  Zoya oso ume azkarra da. Hemen upel oso bat jaurti zuen naziei. Eta pare bat mila leherketa batetik atera zituen.
  Orduan oihu egin zuen:
  - Ez gelditu, gure takoiak distiratsu daude!
  Eta neska bat borroka parpailetan!
  Agustin guduan ere ez da ahula. Beraz, naziak jotzea. Kate-sorta batetik kolpatzen balitz bezala.
  Eta aurkariak moztuz - abesten du:
  - Kontuz, erabilgarria izango da
  Udazkenean tarta bat egongo da!
  Deabru ilegorria benetan goldatzen du guduan deabruak tabako kutxa batean bezala.
  Eta hona Svetlana nola borrokatzen den. Eta naziek beregandik lortzen dute.
  Eta jotzen badu, jo egingo du.
  Bertatik, zipriztina odoltsuak ateratzen dira.
  Svetlana gogor ohartu zen bere oin hutsetik metalezko zipriztinak hegan egiten zutenean, tankeetako burezurrak eta dorreak urtu zituztenean:
  - Aintza Errusiari, oso aintza ere!
  Tankeak aurrera doaz...
  Kamiseta gorrietako zatiketak -
  Zorionak errusiar jendea!
  Hemen neskek naziak hartu zituzten. Beraz, moztu eta birrindu egiten dira. Ez gerlariak, katea hautsi duten panterak baizik.
  Oleg Koltsov guduan eta naziei erasotzen die. Gupidarik gabe kolpatzen ditu, tankeak moztu eta irrintzi egiten ditu:
  Zezenak bezalakoak gara!
  Margaritak, armada marroia birrinduta eta tankeak moztuta, jaso zuen:
  Zezenak bezalakoak gara!
  Natashak hartu zuen eta ulu egin zuen, tankeekin batera borrokalari marroiak moztuz:
  - Gezurra eskuetatik kanpo dago!
  Zoyak naziak puskatu zituen, irrintzi:
  - Ez, ez eskuetatik kanpo!
  Eta, gainera, oin hutsez izartxo bat hartu eta askatu eta faxista asko akabatuko ditu.
  Natashak hartu eta irrintzi egin zuen:
  - Gure telebista piztuta dago!
  Eta orratz-sorta hiltzaile bat hegan egiten du hanka hutsetik.
  Zoyak, naziak eta haien tankeak ere suntsituz, zera esan zuen:
  - Gure adiskidetasuna monolito bat da!
  Eta berriro halako jaurtiketa zirkuluak norabide guztietan lausotzen dituena. Hau neska bat da - aurkarien sarraski hutsa.
  Oin biluziak dituen neskak hiru bumerang hartu eta jaurtiko ditu. Eta honetatik gorpuak are gehiago bihurtu ziren.
  Horren ondoren, edertasunak emango du:
  - Ez diogu etsaiari errukirik emango! Gorpu bat egongo da!
  Eta berriro gauza hilgarria hegan egiten du orpo hutsetik.
  Agustinek ere nahiko logikoki adierazi zuen:
  - Hilotz bakarra ez, asko baizik!
  Horren ostean, neskak hartu eta oinutsik ibili zen putzu odoltsuetatik. Eta nazi asko hil zituen.
  Eta nola egiten duen orroa:
  - Hilketa masiboa!
  Eta orain burua kolpatuko dio jeneral naziari. Garezurra hautsi eta eman:
  - Banzai! Zerura joango zara!
  Svetlana oso haserre dago erasoan, batez ere tankeak eraitsiz, irrintzi egiten du:
  - Ez zaituzte salbatuko!
  Eta hatz biluzietatik dozena bat orratz hegan. Denak zeharkatzen dituen bitartean, hegazkinak erori egiten dira. Eta oso gerlaria ere txikitzen eta hiltzen saiatzen da.
  Oleg Koltsovek irrintzi egiten du:
  - Mailu loriatsua!
  Eta mutikoak ere svastika itxurako halako izar fresko bat botatzen du oin hutsarekin. Hibrido korapilatsua.
  Eta nazien masa erori egin zen.
  Olegek orroa egin zuen:
  - Banzai!
  Eta mutila berriz eraso basati batean dago. Ez, indarrez ikusten du, eta sumendiek gurpil egiten dute!
  Eta nazien buruetara erortzen den bele baten txistua, gorgarri.
  Margaret mugimenduan. Guztien sabelak urratuko ditu.
  Oina duen neska batek berrogeita hamar orratz botako ditu aldi berean. Eta masa mota guztietako etsaiek hil zuten, tankeak eta hegazkinak kanporatu zituzten.
  Margaritak alaitasun aldetik kantatu zuen:
  - Bat bi! Pena ez da arazoa!
  Ez zara inoiz desanimatu behar!
  Mantendu sudurra eta buztana gorago tutu batekin.
  Jakin ezazu benetako lagun bat zurekin dagoela beti!
  Hain enpresa erasokorra da hau. Neskak kolpea eta garrasika egiten du:
  "Herensugearen presidentea gorpu bihurtuko da!"
  Borrokan Natasha Terminator moduko bat besterik ez da. Eta orroka egin zuen:
  - Banzai! Lortu azkar!
  Eta granada batek oin biluzitik hegan egin zuen. Eta naziak iltzeak bezalakoak dira. Eta mastodonte eta makina hegodun eta infernu asko apurtuko ditu.
  Hona hemen gerlaria! Gerlari guztiei - gerlari bat!
  Zoya ere erasoan dago. Hain puta amorratua.
  Eta hartu eta gurg egin zuen:
  - Gure aita Jainko Zuria bera da!
  Eta errota hirukoitza mozten die naziei!
  Eta Agustinek atzera bota zuen:
  - Eta ene Jainkoa beltza da!
  Izan ere, gorritxoa iruzur eta gaiztakeriaren gauza bera da. Etsaientzat, noski. Eta lagunentzat, kuttuna da.
  Eta nola behatz hutsez hartu eta botako duen. Eta inperio marroiaren gudari pila asko, baita haien tankeak eta hegazkinak ere.
  Gorriak oihukatu zuen:
  - Errusia eta Jainko beltza gure atzean!
  Borroka potentzial oso handia duen gudaria. Ez, honen azpian hobe da ez nahastea. Tankeen dorreak eta hegazkin faxisten hegoak urratzen diren bezala.
  Agustinek txistu egin zuen:
  - Traidore guztiak hauts bihurtuko ditugu!
  Eta keinua egin bere bikotekideei. Bai, neska sutsu hau ez da bakea eman dezakeen zerbait. Bakea hilgarria ez bada!
  Svetlanak, etsaiak zapalduz, hau esan zuen:
  - Ilaran sartuko zaitugu!
  Agustinek baieztatu zuen:
  - Denak hilko ditugu!
  Eta bere oin hutsetatik, erabateko suntsipenaren oparia hegan egiten du berriro! Eta hainbeste tanke eta hegazkin txirbil txikitan lehertu ziren aldi berean.
  Oleg Koltsovek erantzunez abestu zuen:
  - Banzai osoa egongo da!
  Agustinek, bere esku hutsez naziak hautsiz, ezpatez moztu eta orratzak bere behatz hutsez botaz, tankeak eta hegazkinak aldi berean suntsituz, hau esan zuen:
  - Laster hitz egiten! Laster hitz egiten!
  Natashak, gerlari marroiak suntsituz, irrintzi egin zuen:
  - Laburbilduz - banzai!
  Eta moz ditzagun aurkariak samintasun basatiz.
  Oleg Koltsovek, aurkariak moztuz, honako hau esan zuen:
  - Gambito hau ez da txinatarra,
  Eta debuta, sinets iezadazu, thailandiarra da!
  Eta berriro, metalezko disko zorrotz bat hegan egin zuen mutilaren oin hutsetik. Tankeen dorreak eta hegazkinaren isatsak moztu zituen.
  Margaritak, inperio marroiaren gudariak eta tankeen armadura moztuz, kantatu zuen:
  - Eta nor aurkituko dugu guduan,
  Eta nor aurkituko dugu guduan...
  Ez gaitezen txantxetan egin horrekin...
  Urratu dezagun!
  Urratu dezagun!
  Lan ona egin zuten orduan naziekin... Eta Errusia Sobietarrak inperio marroia garaitu zuen Moskuko erasoaldian.
  Gerra oraindik ez zen amaitu, baina SESBk naziak beraiek garaitzeko aukera zuten jada. Beraz, seiek berriro eten behar izan zuten euren misio super eta coolaren exekuzioa.
  Oleg Koltsovek ere pozez kantatu zuen;
  Aitzindariak gara - Aberriaren heroiak,
  Urriaren zeinupean jaiotakoak...
  Ez gara damutuko Errusiaren bizitzaz,
  Erregearen bandera gorriarekin loriatzera!
  
  Maite dugu eta badakigu gogor borrokatzen,
  Naziek sutsuki hautsi zituzten adarrak...
  Granadak poltsa zabal batean ditugu,
  Bizitza ez da garestia aitzindarientzat!
  
  Maite dugu gure aberri santua,
  Zer sortu zuen komunismo izugarriak...
  Hona hemen Komsomol neska bat elurretan oinutsik dabilela,
  Eta faxistak jaitsi nahi gaitu!
  
  Mosku ondoan nazismoarekin gogotsu borrokatu nintzen,
  Eta etsai guztiak igitai batekin moztu genituen...
  Zergatik eman zitzaien Wehrmacht hau errusiarrei,
  Ukabilarekin joko dut!
  
  Aitzindaria naiz eta Mosku handiaren menpe,
  Gudari erraldoi bat bezala borrokatu zen...
  Faxismoaren erasoa basatia gelditu zen,
  Lord Supreme Kind bat dugu!
  
  Errusiaren berpizkundean ez dago ertzarik,
  Stalin handia, belaunetatik altxatu gaitu...
  Svarog handia, mesias gorena,
  Eta Ladaren ideal distiratsua!
  
  Aitzindariak gara, mutilak, neskak,
  Borrokatzea gustatzen zaigu - hau da gure patua...
  Eta Komsomol kidearen ahotsak dei egiten du:
  Kaos odoltsua nagusi den arren!
  
  Errusia Svarog-en ama da,
  Eta komunismoak argitu zuen bidea...
  Aitzindariek ez dute Jainko gaiztorik behar,
  Etsaiak ezin izango gaitu ukabila makurtu!
  
  Armadura maldadun tanke fresko bat dugu,
  Oso erraza da Fritzentzat ez apurtzea,
  Maitasunez Ladari, neska noblea,
  Harrapari bat joko bihurtzeko!
  
  Moskuko borrokalariek defendatu zuten,
  Eta gero Stalingrado handia zegoen...
  Laster ikusiko dugu komunismoa ematen,
  Pasa zaitez eta ezagutu Berlingo desfilea!
  
  Bai, Stalingrad harrotasuna da hitz honekin,
  Oinutsik aitzindariak gara elur-zulo batean...
  Behi ergel bati adarra hautsiko diogu
  Eta Hitler zuzenean hilkutxara eramango dugu!
  
  Jakin ezazu Aberria ez dela inoiz makurtuko,
  Bere bulkada ezin da oztopatu...
  Eguzkiak betirako distira egin dezala Errusiaren gainean,
  Eta lapur traidorea zanpatuko da!
  
  Ausardia erakutsi zuten Stalingradon,
  Naziak geldiarazteko gai izan ginen...
  Errusiarrek halako lotsagabekeria dute, badakizu,
  Eta etsaiak zero bakarrik joango dira!
  
  Errusiak Martera hegan egin dezake
  Eta handitasun ezberdina sortu...
  Eta noski dena oso polita izango da,
  Bizitza zetazko haria bezain hauskorra den arren!
  
  Errusiar izpirituak ez daki hesiaren guduetan,
  Perunen boterea du...
  Jainkoen sarien zain gaude,
  Eta elementuak distira egiten du, sinetsi runa!
  
  Zer moduz errusiar izpirituak ez du porrota ezagutzen?
  Sinetsi iezadazu, dena zapalduko du...
  Aitzindariok hainbeste nahi dugu mendekua...
  Aberriaren armada bezain garaiezina!
  
  Ia irabazi dugu
  Argia izan bedi komunismoaren aintzan...
  Gure aitonak aberriaren alde borrokatu ziren,
  Laster ezagutuko dugu poza eta egunsentia!
  
  Aberririk gabe, ez dago aitzindarientzako bizitzarik,
  Haren alde borrokatu nahi dute...
  Eta zer nahi duzue jaun gaiztoak?
  Esklabo-bizitza eman behar al dugu?
  
  Ez, errusiarren Fuhrer esklabo izango da,
  Panpina bat bezala zapalduko dugu...
  Azken finean, Errusiako zaldunek borrokatu dezakete,
  Eta urrezko hegodun kerubinak gurekin!
  
  Ez dago gure aberriaren aurpegirik mundu azpian,
  Izar distiratsuena bezala dizdira...
  Idolo bihurtu zara niretzat,
  Ez naiz inoiz zurekin banatuko!
  
  Aitzindaria eta oinutsik mutila naiz
  Orpo hutsez elurretan barrena dabilena...
  Eta nonbait untxi zuri polit bat jauzi egiten ari da,
  Nork hautsiko du etsaien adarra!
  
  Zalantza borrokan aitzindariak ez daki,
  Ez da pailazoa, baina ezagutzen duzu terminatzailea...
  Faxista gogorrak etorriko dira, mendekua sinistu,
  Eta komunismoa paradisu argitsua izango da!
  
  Nola etorriko da garaia,
  Bertan, gerleko gerlari bakoitza ...
  Borrokatu azken arnasa arte
  Sutsuak suntsitzeko, ezagutu gaiztoa!
  
  Komunismoaren izarrek distiratsu egiten dute,
  Argiaren aroa, munduan ez dago ederragorik....
  Faxismo fedearen uztarria zapalduko dugu,
  Eta Hitler errusiarra izango da afaltzeko!
  
  Uste dugu horrelako altzairuzko tankeak,
  Beren pantera oskola ez dela sartuko...
  Iodoa eman dezagun gure mutilaren zaurietara,
  Eta berriro aitzindaria ausardiaz borrokatzera!
  Beno, zer egin zuten naziek gogor,
  Ez zuten uste bakarrik irabazi genezakenik...
  Antza denez, komunismoa kilometrotan ezagutzen dugu,
  Eta txantxetan Wehrmacht garaitu dezakegu!
  
  Gure aberri ahaltsuaren izenean,
  Aitzindari harro bat erasora doa...
  Hodeiak aberriaren gainean zintzilik dauden arren,
  Jar dezagun denontzat adibide irabazlea!
  
  Sinetsi etsaiak ez duela ametsa geldituko,
  Faxista guztiak garaituko ditugu berriro...
  Gaitzak ez du sinetsiko tronuan errege izango denik,
  Mundu-ordena berri bat sortuko dugu!
  
  Dena ondo egongo da Aberrian, badakizu
  Mutil bat naiz, baina Robin Hood bezalako borrokan,
  Hasieran, idazmahaian urratu besterik ez nuen egiten,
  Eta orain oso uste ona!
  
  Errusiak baioneta batekin urratu ditzake naziak,
  Edozein armada garaituko du...
  Eta aitzindariak komunismoaren pean bizi daitezen...
  Azken finean, gure adiskidetasuna monolito sendoa da!
  
  Ez dugu Fritz-en aurrean amore emango ezertan,
  Etsaiak garaitu ditzakegu txantxetan...
  Eta horrela naziak makil batekin irabazi genituen,
  Elur elur batek orroa egiten du, elurra zurrunbilo bihurtuz!
  
  Errusiak ez daki naziek errukia ezagutzen dutela,
  Indar garaiezina da...
  Sable bat tinko sartuko dute sasikumeen lepoan,
  Eta Satan suntsitu egingo da!
  
  Ez sinetsi Hitler garaiezina denik,
  Infernuaren boterea bada ere, kontuan hartu dena bilduta...
  Herria eta alderdia batuta daudenean,
  Gure Wehrmacht-eko jendea txikitu egin zen!
  
  Errusia mendeetan zehar ospetsua izan da santu gisa,
  Metalak bezala hautsi zituen Tigreak...
  Zabaldu mutur batetik bestera,
  Gizon gazte batek bakarrik amesten zuen halako herrialde batekin!
  
  Erraldoiak bezala irabazi genuen
  Etsai moztuek ezpataz dakite...
  Errusiarrok garaitezinak gara guduetan,
  Aberriaren aurkariak garaituko ditugu!
  
  Sinetsi iezadazu, ezerk ez gaitu geldituko
  Eta badakizu ezer ez dela irabaziko...
  Fuhrer buruan lurperatuko dugu,
  Ezpata zorrotza eta altzairuzko ezkutua ditugu!
  
  Unibertso osoan ez dago Errusia ederragorik,
  Argiaren aroa izango du adinetarako...
  Belaunaldi guztiak bakea eta zoriona izango dira,
  Aberriak esku sendoa behar du!
  
  Beraz, Berlinen jotzean,
  Zikin dezagun Wehrmacht-a errautsak odolean bezala...
  Hori izango da paradisuaren mugaren garaia,
  Eta Ladarekin batera maitasuna da nagusi!
  
  TORTURA NESKA DOMKI
  Domka taldeetako amazonetako baten buruzagiari segada egin zioten. Ausart borrokatu zen, baina Moskuko arkulariei neska heroia bizirik hartzeko agindua eman zieten. Eta lazoekin bihurritu zuten gerlaria.
  Orduan neska kaiola batean sartu zuten. Etxea eskuz eta oinez giltzatuta zegoen.
  Yuri Dolgorukov voivoda bera agertu zen. Kateatutako neskari begiratu eta oihukatu zuen:
  - Ez ibiltzeko luxuzko jantziekin lapur bati aurre egiteko!
  Borreroek neskaren zetazko arropak, perla-zintzilikarioak eta zilarrezko ferrak zituzten oinetakoak erauzi zizkioten. Eta erabat agerian utzi zuten Domka. Eta, hain zuzen ere, neska hau ederra da - heroi bat. Muskuluak sendoak eta erliebeak dira, bular altua, luxuzko aldakak, gerri mehea. Ilea luzea, kizkurra, elurra bezain zuria da horixka apur batekin. Oso ederra, neska handia.
  Yuri Dolgorukov voivodoak ezpainak miazkatu eta lehor agindu zuen.
  - Itxi itzazu aparteko gelaxka batean. Katea besoetan, hanketan eta lepoan. Gauez, nik neuk konponduko dut haren galdeketa.
  Etxea ziega hotz batean itxita zegoen, arpillera urratu bat besterik ez zuela. Neska gosea zegoen, giltzak eta lepoak orkatilak, eskuak eta lepo sendoa igurtzi zizkion. Oso neska indartsua, katea askatzen saiatu zen. Baina hemen altzairua elefante bati eusteko diseinatuta zegoen. Katearen kate bakoitza gizon handi baten erpurua bezain lodia da. Hormak oraindik ez dute bustitzeko astirik izan eta titanioa bezain sendoak dira.
  Neskak horma kolpatu zuen orpo hutsarekin. Esteka estekaren aurka igurzten hasi nintzen. Baina altzairua ondo gogortuta zegoen eta ez zen mendean hartu. Etxeak hasperen handia egin zuen. Torturak zain zituen. Eta horrek, noski, ausardia behar du. Irabiatu, erre, eta luzatu eta zulatu egingo dute.
  Domkuri galdetuko zaio lapurrek non ezkutatu zituzten altxorrak eta abar. Harria bezain gogorra izan behar duzu.
  Hemen scout mutil bat torturatu zuten. Borreroek bizirik erre zuten burusoila. Baina Sankak ez zuen matxinoen destakamenduaren kokapena eman. Eta hala hil zen martiriz.
  Gai izango ote da Domkak jasan eta ez intzirik. Eta are gehiago altxorrak ezkutatzen diren lekua ematea.
  Orduan gaua heldu zen eta neska sototik arrastaka eraman zuten. Galdeketa gogor hasi zen. Berehala jarri zuten erretiluan. Neska sabairaino altxatu zuten, tortura gela dorrean zegoen. Eta sabaia altua zen. Soka askatu zenean, gudariak hegan egin zuen. Neskaren muskulu sendoak eta lotailu sendoak atera ziren. Domkak astindu zuen min jasangaitzagatik, baina garrasiari eutsi zion.
  Orduan, borreroek arpila kendu zioten.
  Eta asi ziran indar guziez azoteekin. Neska-heroiaren azal sendoa ez zen berehala erori. Borreroak indarrez saiatu ziren. Leku guztietatik jo zuten. Neskaren gorputza kulunkatu egin zen.
  Oinaze nagusiak agindu zuen:
  - Konpondu hankak!
  Neskaren gorputz-adarrak biluziak blokean sartuta zeuden. Eta gero zama zintzilikatu zuten. Domkaren gorputz gihartsua tenkatu egin zen.
  Borreroek pisua handitu zuten. Eta tximinietatik alanbre goria ateratzen zan.
  Neska bat astintzen hasi ziren metalezko zerrendekin.
  Domkak gogorrago estutu zituen hortzak. Arnas gogorra hartu zuen. Erliebeko prentsak minagatik huts egin zuen, baina neska isilik zegoen.
  Honi begiratu zion Yuri Dolgorukovek... Gogaitu samarra sentitu zen biktimak garrasirik eta geldirik ez zegoelako. Maite zuen figura.
  Gobernadoreak pertsonalki agindua eman zuen:
  - Eta orain frijitu neskaren takoi biluziak!
  Borreroek sufrez bustitako sastraka sorta bat jarri zuten gudariaren oinetan. Eta su eman zioten. Sugarra licked emeen orpoak harrapari. Donkaren zolak zakarrak ziren, emakume baserritar batenak bezala, baina bizirik. Gainera, azken hilabeteetan, buruzagiak botak zeramatzan, eta oinetako kailuak apur bat leundu ziren.
  Mina basatia zen eta gerlariaren begiak atera ziren. Baina isilik zegoen. Eta aho-ertzetik odol-zirrista bat atera zitzaion. Neska are gogorrago arnasten hasi zen, eta odol eta izerdi nahasketa bat isuri zitzaion gorputzetik.
  Frijitutako usaina zuen, barbakoa bezala. Yuri Dolgorukov-ek, gatibuaren isiltasunak suminduta, berak tximiniatik pitza gori-goriak atera zituen. Eta neskari marrubi tititik heldu zion. Domkak erantzunez gozatu zuen gobernadoreari.
  Yuri bularrean pintzak jotzen hasi zen, orroa egin zuen:
  - Hautsi behatzak! Eta gogorrago jo.
  Borreroak atzamarrak hausten hasi ziren pintza goriekin. Beste oinaze batek beroa pizten zuen erretiluaren azpian. Alanbrez jo zuten neska. Domka isilik zegoen, ahalegin titanikoa kostatu zitzaion arren. Kontzientzia apur bat nahasia zen min basatiagatik, baina ez zuen gudaria utzi nahi. Jasan eta jasan zuen.
  Amaieran, Yuri Dolgorukov-ek hanken artean zuzi bat sartu zuen. Mina orratz bero batez zulatuta, orpoetatik buru atzealderaino. Eta neskak azkenean konortea galdu zuen.
  Torturan zegoen medikuak hauxe esan zuen:
  - Nahikoa da gaurkoa! Jada ez du ezer sentitzen.
  Gobernadoreak tonu gogorraz agindu zuen:
  - Bere gelaxkara! Bihar jarraituko dugu!
  Etxea arrakaletik kendu zuten, zaku-oihal bat jantzi zuten, gorputz zartatu, erre, urratu eta berriro sotora bota zuten. Eskuak eta oinak kaxatuta.
  Neska lasto ustelaren gainean etzan zen. Bere burura etorri zen, min handia sentitu zuen. Dagoeneko hainbat arratoi bueltaka ari ziren Domkaren inguruan.
  Neska oraindik nahikoa indartsu zegoen eta eskuarekin arratoia harrapatu zuen. Birrindua. Orduan, oinazeari jaramonik egin gabe, loak hartu zuen.
  Stenka Razin bere armadarekin Moskun sartzen ari zela amestu zuen. Errege armada guztiak garaituak dira. Garaipen bat lortu da. Eta jendea poztu egiten da kosakoekin topo egitean.
  Domka ataman ondoan lauhazka. Dotorea, ederra, harroa.
  Eta danborrak jo, turutak burrunba. Matxinoen garaipena eta garaipena.
  Etxea gazteluaren zalapartatik esnatu eta dar-dar egin zuen. Burutik pasatu zitzaidan: berriro torturatuko dute.
  Baina oraindik goiz zen. Kartzelak ogia eta ur pitxer bat ekarri zituen:
  - Puta gainean!
  Eta ezarri zuen gerlari-heroiaren gorputzean urak zipriztin zezan.
  Etxea altxatu da. Hautsitako behatzak min handia zuten, urradurak eta erredurak bezala. Neskak ogia jan zuen. Ur pixka bat edan nuen eta indar handiagoa sentitu nuen. Behatzak zuzendu zituen, eta hautsitako kartilagoarekin batera haziko zela pentsatu zuen eta ez zela ezer ikaragarririk gertatu. Badaki erredurak kentzen eta zauriak sendatzen edabe baten laguntzaz. Arrastorik ez uzteko. Gauza nagusia tortura jasatea da, eta gero... Domkak gobernadorearen itxuraz gogoratu zuen eta pentsatu zuen denbora luzez eta sotilki torturatuko zutela. Beno, ez utzi hausten.
  Domka egunero torturatu zuten bi astez jarraian. Egia kontu handiz eta kontu pixka batekin. Erre, luzatu, bihurritu, kolpatu, torturatu zuten. Orratzekin zulatzen zuten, eta altxatzen zuten, erretilura botaz. Oinen zola biluziak etengabe erretzen ziren. Neskak mina sentitu zuen gorputz osoan. Gatza bota zioten zaurietan, eta hori oso mingarria da.
  Hala ere, Domkak ez zuen amore eman. Haien ile zuriaren laguntzaz, zekale heldua bezala, zerratu zituzten kateak. Isilik egiten zuen, eta etengabe.
  Bitxia, baina altzairu gogortua ere ilearekin xehatu daiteke. Mina zuregan bizi zen Domke. Mina nonahi dago, ez da odolik geratzen, ez minak ukitu gabeko zainik. Erre eta jipoitu zutenean, beste zerbait sumatu zen. Baina sufrimenduak izaki osoa irentsi zuenean, lausotu egin zen.
  Domka neska heroikoa zen oraindik. Borreroek sorgina erreko zutela mehatxatu zuten, eta ez zela giza aizkorarik egongo. Tira, zer Domka prest zegoen horretarako.
  Hala ere, ihes egiteko itxaropenak ez zuen utzi. Agian izango du denbora kateak mozteko. Lastima leihoa estuegia izatea. Ez duzu horren erraz gaindituko.
  Agian kartzelaria zur eta lur utzi eta bere arroparekin ihes egin? Neska handia da, eta zaindariak maskara bat dauka aurpegian. Agian ihes egin dezakezu? Noski, zaila da hankak elbarriak zapaltzea, baina etorriko da.
  Kateei aurre egiteko besterik ez.
  Hemen sartu zen Samoseko borrero nagusia:
  - Kaixo edertasuna!
  Etxeak zakar erantzun zion:
  - Borreroa ez dago ondo, hil egiten zara!
  Samosak irribarre egin zuen.
  - Zerbait polita ekarri dizut!
  Domkak barre egin zuen eta berriro galdetu zuen:
  - Eta zergatik hotela? Ikatz beroak?
  Samosak irribarre batekin erantzun zion:
  - Bizi nahi al duzu?
  Etxeak kateak tindatu zituen, eta irribarrez erantzun zuen:
  - A ze galdera! Noski nahi dudala!
  Borrero nagusiak esan zuen:
  - Yuri Dolgorukov gobernadore handiak sorgin bat eskaintzen dizu anatema Stenka eta kosako lapurrei uko egiteko. Damu zaitez eta erregeak erruki izango zaitu. Lan gogorrak egitera kondenatua izango zara, baina gobernadorearen ondarera joango zara, non printzesa bat bezala biziko zara!
  Etxeak barre egin zuen eta hauxe esan zuen:
  - Eta non ezkutatzen ditut altxorrak, ez al didate galdetuko?
  Samosak adeitsu erantzun zuen:
  - Gobernadoreak bere aberastasunarekin nahikoa du! Berarekin maitekorra izango zara, bizitza eta zoriona jasoko dituzu. Eta horrela... Bihar sua izango duzu zain. Gainera, sua motela izango da eta ez zaituzte berehala erreko. Hainbat orduz sufrituko duzu, jendetzaren aurrean biluzik. Eta orduan zure errautsak zaldiko simaurrarekin nahastuko dira eta horrekin ongarrituko dira soroetan. Ulertzeko modukoa?
  Domkak irribarre egin zuen berriro, tortura basatiak izan arren, hortz guztiek bizirik iraun zuten, eta esan zuen:
  - Nire gobernadore oinazetsuarekin maitekorra izan nahi al nau? Zenbat desio dituen!
  Samosa-k esan zuen goibel, ahotsa apalduz:
  - Zu banintz, ados egongo nintzateke. Ezin duzu su batetik ihes egin.
  Domkak baietz egin zuen eta bere katea jo zuen:
  - Logikoa da... Beste gizon baten besarkada edo garra. Eta oraindik ez da ezagutzen nor egongo den goian...
  Neskak eskuak txalo egin eta erantzun zuen:
  - Gobernadorearekin maitekorra izateko prest nago. Baina ez diet uko egingo Stenka Razini eta kosakoei! Batez ere jendaurrean!
  Samosak sorbaldak altxatu zituen eta esan zuen:
  - Baina orduan subiranoak ezingo dizu barkatu. Eta beraz... Hauek hitzak besterik ez dira. Dagoeneko altxamendua atzera bota dute. Stenka Razin gatibu dago eta laster exekutatu egingo dute. Eta orain zu bezala torturatzen ari da. Eta zure uko egiteak ez du axola!
  Domkak begirada triste batekin galdetu zuen:
  - Agian pentsatzen utzi?
  Samosak begirada atsekabe batekin erantzun zuen:
  "Zure erretzea biharko aurreikusita dago". Gehienez, biharamunerako eman beharko duzu erantzuna. Bitartean... Gaua ohe leun garbi batean eta katerik gabe pasa nahi duzu?
  Domkak harro astindu zuen burua, bere ile zuria eta urre samarra zikintzen joan zen, baina ile gris bakar bat ere ez zen agertu. Neskak gogor erantzun zion:
  - Nik nahiago dut ziega. Hobe pentsatzen du!
  Samosak txistu egin zuen.
  - Tira, harro zaude! Gutxitan ikusten duzu horrelako gizon bat! Badakizu, gizakiak bezala jatea proposatzen dizut. Indarrak indartu. Eta gero ogi eta ura makalduta.
  Etxeak barre egin zuen eta erantzun zuen:
  - Tira, jan dezakezu! Hemen nire printzipioek ez dute oztopatzen.
  Borrero laguntzailea agertu zen. Antzar erre erretilu bat, tarta bat eta vodka baso bat ekarri zituen.
  Etxeak barre egin zuen. Eta alai esan zuen:
  - Hil nahi ez dituzun jaiak!
  Laguntzaileak hauxe esan zuen:
  - Arimaz pentsatuko nuke!
  Domkak baietz egin zuen baietz eta aitortu zuen:
  - Bai, gizonekin egon nintzen, eta behin baino gehiagotan. Stepan Razin beraiek barne. Beraz, infernua itxaroten nau hala ere.
  Neska goseak tarta eta antzara erre handi samarra hartu zituen. Biziki hasi zen haragia hazten.
  Samosak neskari galdetu zion:
  - Infernu hau existitzen dela uste duzu?
  Domkak logikoki adierazi zuen:
  - Mundu honetan tormentuak badaude, zergatik ez dira beste mundu batean egon behar?
  Samosak hasperen egin zuen eta ukabilarekin kokotsa jo zuen.
  - Logikoki... infernuan ikusten dut borreroa.
  Etxeak barre egin zuen eta iradoki zuen:
  - Eta zergatik? Aginduak jarraitzen ari zara. Jendea ere hil dut. Egiaren alde borrokatu... Egia erlatiboa da! Boiar batzuk kentzen badituzu, bihar ataman kosako berdinak lehengo nobleak baino okerrago bihurtuko dira! Batzuetan pentsatzen duzu, zer da zoriona?
  Samosak iradoki zuen, sinpleki eta arrazionalki:
  - Zoriona beti da erlatiboa! Hemen gose zaude antzara jaten eta momentuz pozik zaude!
  Etxeak baietz esan zuen.
  - Bai egia da! Antzara ona... Horrela elikatzen dituzte beti heriotzara zigortutakoak?
  Samosak gogoz kontra erantzun zuen:
  - Noiz bezala. Baina Dolgorukov gobernadore handiak berak bizitza gozo bat agintzen dizu bere babespean. Eta zuk zeuk jan eta pozten zara!
  Domkak irribarrez eta doinu pozgarri batez galdetu zuen:
  - Stenka Razin barkatu al daiteke?
  Samosak burua astindu zuen.
  - Ez! Gaizkile handiegia da!
  Orduan Domkak proposatu zuen:
  "Agian barkamena ukatuko dut, Stepanekin batera aizkora batekin hiltzen bagara.
  Samosak burua astindu zuen negatiboki.
  - Ez... Gobernadoreak ez du behar! Beno, itxura ezazu maite duzula, bestela zu bezalako emakume maltzur batek beti ihes egin dezake!
  Domkak txoria eta tarta mastekatzen jarraitu zuen. Vodka edalontzi bat usaindu zuen. Hala ere, neskari ez zitzaion edatea gustatzen. Eta alai kantatu zuen:
  - Dena da ezinezkoa, posible da, unibertsoan, eraikuntzan bakarrik probatzen gaituzte!
  
  JEANNE DARK-REN PASIOA
  Irteeran zehar, traidoreek nahita itxi zuten atea neska kanpoan uzteko. Eta bera, jende gutxirekin moztuta, etsi-etsian borrokatu zen. Dudarik gabe, Orleanseko Neskamea besoetan eroriko zen, Borgoinako Dukearen agindu kategorikoagatik ez balitz -sorgina bizirik hartzeko-.
  Jeanne larriki zauritu zuen sorbaldan lantza batek, marradura sakonak zituen aurpegian, eta kokotean kokote handi bat. Gezi batek eta eskuineko eskuak zaurituta. Biceps indartsu bat zulatu zuten.
  Eta biluztu egin zuten, etxeko trapuetan bakarrik utzita, eskuetatik kateekin kateatu zuten, goitik tiraka. Orleanseko Neskamearen oin biluziak, behatz biluziak soilik harrizko zoru hotza ukituta, takoi biribilak goialdera itzulita. Eta bera, hain zuzen ere, zintzilik zegoen. Zauritutako sorbaldan eta besoan zehar egindako tiroa izugarria izan zen. Hala ere, neska indartsu eta atletiko batek, hortzak ondo estutuz, intziriari eustea lortu zuen, mina konortea galtzeko zorian zegoen arren.
  Jeanneren ilea ilehoria bihurtu zen ustekabean, nahiz eta normalean morena edo gorria bezala margotzen zen. Lepoa indartsua da, ez femeninoa, baina bularra garatuta dago, gorputz sendo baten muskuluak bezala. Noski, ia ez zuen baraurik egiten, ohikoa baita liburuetan hari buruz idaztea. Baina orain, egia esan, ez zioten jaten eman eta edateko bakarrik eman zioten hil ez zedin. Neska zauritu batentzat, suspentsio hori benetako tortura da.
  Borgoinako dukeak hirugarren egunean bakarrik bisitatu zuen Joan. Neska indartsuak, artikulazioak bihurrituak izan arren, arnasa berdindu zuen. Gainera, sorbaldako zauri sakon bat ere hobetzen hasi zen, eta bicepsean itxi egin zen. Neska honengan bizitasun handia zegoen. Arratoiak bere oin biluzi dotore eta sendoen inguruan biraka egin zuen, baina inor ez zen hozka egitera ausartu.
  Begi argiekin begiratu zion dukeari. Ez dute ez oinazerik ez beldurrik irakurtzen, mespretxu sakona baizik. Dukea lotsatuta zegoen eta adeitsu ahoskatu zuen.
  - Barkatu, Milady Jeanne. Ez nekien hain anker tratatu zinenik.
  Eta dukeak oihu egin zuen. "Kendu bere kateak eta eraman gaitzazu leku duinago batera.
  Izan ere, dignitarioa bera oso errezeloa da ziega hotz, heze eta, batez ere, kiratsatsu batean egoteari.
  Kateak kendu zizkioten Jeannari, eta neskak eskuak jaistean zulatzen zion min izugarria izan arren, Orleanseko neskameak, bere onerako, ez zuen kikildu ere egin. Ikasleak bakarrik asko zabaldu ziren, bere artikulazio basati bihurrituak zein mingarriak ziren erakutsiz.
  Duke-k Jeanneri aurrera egiten utzi zion. Neska seguru ibili zen. Pisu pixka bat galdu zuen, baina gihartsu eta indartsu jarraitu zuen. Ia dukea bezain altua, eta takoidunak jantzita dituela kontuan hartuta, orduan agian bera baino pixka bat altuagoa ere. Noski, bere aurpegia ederra da, baina bere irribarrea gogorra eta maskulinoegia da.
  Goiko solairuan, dukeak atsegin handiz eskaini zuen ardo garesti eta ondua jan eta edateko. Neskameak, berriz, Jeanneri oinak garbitu eta zapatilak ekarri zizkion. Baina txikiak ziren. Forma dotore eta zizelkatua zela eta, etorkizuneko santuaren hanka beltzaranak benetan zirenak baino txikiagoak ziruditen. Jeanne-k, ordea, bat-batean uko egin zion arropa aldatzeari, arrazoiz esanez:
  "Presoa banaiz, trapuak balioko du preso batentzat. Eta gonbidatua bada, orduan gaztelutik irteteko eskubidea dut!
  Borgoinako dukeak zerbitzariei alde egiteko agindu zien. Pertsonalki, Jeanne ontzi batera bota eta pintxoak eskainiz, hau adierazi zuen:
  - Sinistu nazazu! Benetan, zure presoa naiz!
  Neska gudariak irribarre egin zuen eta bere kopa zurrutada hartu zuen. Orduan orkatz zati bat jan zuen eta ohartu zen:
  "Ez zara preso hartu dudan lehen gizona!"
  Dukeak brindisa bat proposatu zuen, eta ondoren esan zuen:
  - Nire tronurako eskubideak ez dira apalagoak eta Charlesek dituenak ere gainditzen ditu.
  Jeanne-k irribarre adeitsu eta esan zuen:
  - Pedigriaren basamortuetara igo nahi al duzu? Felipe Luzearen alabak zure familiari Frantziako tronurako eskubidea emango balu bezala?
  Borgoinako dukeak gogor astindu zuen burua eta baieztatu zuen:
  - Bai ziur! Azken finean, lege salikoak dio lurra familiako semeen artean banatzen dela, eta ez duela zerikusirik tronuaren ondorengotzarekin!
  Jeanne-k logikoki adierazi zuen:
  - Gero, Luis Grueskoaren adar bat dago. Are eskubide gehiago dituzte tronurako!
  Dukeak aurka egin zuen, konbentzitu gabe bada ere:
  - Eta Joanek, parekoen ganberak tronurako eskubidea kendu ziola. Bere jatorriari buruzko zalantzak tarteko.
  Orleanseko neskameak barre egin zuen eta bere erudizioa erakutsi zuen:
  - Beraz, Lege Salikoa onartu zuen Berdinen Ganberak.
  Argudioa sendoa zen. Dukeak berriro neskameei deitu eta janari serioagoa eskatu zuen. Badirudi Jeanne ez dela itxura bezain sinplea. Eta hau ez da laborantza zaldi baten antza duen emakume gazte zakar eta indartsua. Askoz heziagoa den pertsona da hau, politikan bada ere.
  Tortura pentsamendu erakargarri bat piztu zitzaidan buruan. Baina neskak, ikusi berri zuenez, oso trebea zen mina jasaten. Eta Zhanna behar du, lehenik eta behin, aliatu gisa.
  Dukeak zertxobait eman zion Jeannari, eta gero sartu zen beste aldetik:
  "Zein bidegabe tratatzen zaituen erregeak. Hainbeste egin duzu haren alde, ezen duke titulua guztiz irabazi duzula. Baina oraindik baserritar pobrea zara. Armadari obeditzen diozu, baina ez dago ezer arimarentzat!
  Jeanne-k esan zuen triste:
  - Santuak gutxirekin konformatzen dira!
  Dukeak barre zertxobait bortxatu eta esan zuen:
  - Santu eta aita santu gehienak diru-apurtzaileak dira, oraindik bilatu gabe daudenak. Eta adibidez, kardinalak ..... Oraindik ez duzu bizitza ezagutzen!
  Jeanne-k astiro erantzun zion:
  "Sin iezadazu, zu bezain ongi ezagutzen dut, duke. Eta ezagutza honek ez dit poza ematen!
  Dukeak argitasun gehiago nahi zuen:
  - Baina onartzen duzu ez diozula ezer zor erregeari eta ez duzula harekin betebeharrik?
  - Ez Erregeari - Bai Jainkoari! - Erantzun zuen Zhannak laino inspiratzaileagoak.
  Dukeak irribarrez erantzun zion:
  - Eta Jainkoak bakea nahi du. Eta mundua nahiago luke gure familia ugari eta indartsuak ezarri, eta ez Valoisek. Batez ere gure Britainia Handiarentzat. Gure dinastia bakarrik adiskidetu daiteke berarekin!
  Jeanne-k esan zuen ustekabeko emozioz:
  - Carl aukeratu nuen ez zu baino hobea delako. Eta neskameak aukeratzen du behingoz! Eta martirioa traizioa baino askoz hobea da!
  Dukea ia ito egin zen. Ardo gehiago edan zuen, kopa amaieraraino xukatuz. Haserreak bete zuen. Mehatxua jarraitu zuen.
  - Torturatzeko aginduko dizut!
  Jeanne-k temati erantzun zion:
  - Ez dago zure promesak entzutea baino tortura handiagorik!
  - Joderra! - agindu zuen dukeak mehatxuz eta zerbitzariak eta borreroak, jada entretenimenduaren zain, gelara sartu ziren.
  
  Bestela, ezin zen izan: Borgoinako dukeak hura hausteko agindu zien torturatzaileei. Ziega oso aberatsa hainbat tortura tresnarekin. Eta Espainiatik borrero bat, mairu erdia. Baina frantsesez dexente hitz egiten du:
  - Hau al da igelen armadako buruzagia? - Azal beltzaranak barre gorra egin zuen eta ohartu zen. - Titi onak, marrubiak bezalako titikiak, izter sendoak - látigo eta rack bat egiteko egokiak!
  Jeanne Darc-ek mespretxuz baino ez zuen egin: borreroarengana eraman aurretik, Orleanseko Neskamea biluztu eta sakonki miatu zuten. Ez da oso atsegina zikinak direnean, gizonezkoen eskuek gorputz osoa sentitzen dutenean, eta baita leku intimoetara igo eta gutxi gorabehera zimurtzen direnean. Jeanne d'Arc, duela gutxi arte tituludunen menpe zegoena, izugarri umiliatua sentitu zen. Benda kendu zioten eta zauri sakon eta urratu bat sorbaldan irekita zegoen. Min pixka bat eragin zuen. Borreroak atseginez begiratu zion, lesioen ondorioz neskaren sufrimendu gehigarria kentzea posible izango da.
  Ezpain lodiak astinduz, torturatzaileak marmar egin zuen:
  - Zer! Has gaitezen rackarekin! Edo zerbait kontatu nahi diguzu?
  Jeanne d'Arc-ek bazterrera begiratu zuen: han eserita bi eskribau zeuden, bere testigantza guztiak idazteko prest. Inguruan mediku bat eta borreroaren hainbat laguntzaile zeuden. Estantzia aldez aurretik prestatu zen. Ahots irmoz, Orleanseko Neskameak esan zuen:
  - Idatzi honako hau!
  Eskribauak berehala hasi ziren idazten. Neskak oihu egin zuen:
  - Borgoinako duke ergel biribila! Estaka zorroztu bat zain dago!
  Moro borreroak aurpegian jo zion:
  - Nahikoa! Erretiluan neska ausarta bat.
  Sokak Orleanseko Neskamearen beso gihartsuak harrapatu eta altxatzen hasi zen, artikulazioak bihurrituz. Zauritutako sorbaldan mina izugarria zen, baina makurtu gabeko Jeannek irribarre bat atera zuen. Bere hezurrak, neska gazte batentzat zabalak, astindu zorrotz baten ondorioz kizkurtu ziren arren, ez zuen gihar bat ere kikildu bere aurpegi ederrean.
  Eskuak artikulazioetan bihurrituta, oinutsik dotore, neska-oinak lurretik. Neska mitikoa airean zintzilik zegoen. Borreroaren laguntzaileek berehala karga astun bat bermatu zuten oinetan.
  Borreroak arretaz begiratu zion biktimaren gorpuari. Sorbaldako min ikaragarritik, erliebearen prentsak huts egin zuen, izerditan hasi zen Erdi Arorako atipikoa den neska gihartsu eta beltzarana. Bai, mina sentitzen du, baina zer erresistentzia behar den aldi berean hortz zuri irribarre egiteko.
  Torturatzaileak galdetu zuen:
  - Idatzi zure laguntzaileen izenak Borgoinako kanpalekuan!
  Zhannak tu eginez erantzun zuen. Borreroa, kolpatua izan bazen ere, ez zen mugitu ere egin, irribarre batek jotzen zuen bere aurpegi itsusi, bizardun, ia beltzean:
  Beraz, mutu jokatzen ari gara. Ados neska, lagunduko dizut.
  Borreroak makila bat atera eta zaurian sartu zuen, ondoren bihurritzen hasi zen. Neskaren aurpegia gorritu zen, izerdia isurtzen eta tantaka hasi zen, muskuluak nahi gabe uzkurtzen ziren, arnasketa astuna zen, tarteka, korrika luze baten ondoren bezala. Baina harrigarria bada ere, irribarrea ez zuen ezpainetatik irten.
  Borreroak muturreraino zulatu zuen, eta gero zorrotz atera zuen: Orleanseko Neskamearen begien pupilak estutu egin ziren, baina irribarrea are zabalagoa zen!
  - Emakume indartsua! Benetako heroia! Ondo dago, garrasi egingo dizut. - Torturagilea su gorri zurbil batean bastoia berotzen hasi zen, kata laguntzaileak sutik kendu zituen pitzak. Zati ziztada gorri bihurtu zen beroagatik.
  Ausartenak ausardia gal lezake, baina Jeanne-k begiratzen zion platerekin mahai bat zabalduta egongo balitz bezala.
  Borreroak, jainkorik gabeko faltsuak, kantatu zuen:
  - Emakumeen hanka, frijitu pixka bat!
  Pintzak eskuetan hartuta, torturatzaileak burdina gori-gorria ukitu zion neskaren orpo biribil eta hauts apur bat. Leku sentikorrenak aukeratu zituen Orleanseko Neskamearen oinean. Haragi errearen usaina sartzen zen gelan. Borreroak sudurrez tira egin zion:
  - Oso polita da!
  Torturatzaileak kontu handiz jokatu zuen, erredurak uniformeki banatuz zola osoan. Beroa oso indartsua denean, larruazala ez ezik, nerbio-bukaerak ere erretzen ditu, beraz, kasu honetan, mina eragiteko trebetasun handia behar da. Zhanna heroikoki portatu zen, ez zuen intziririk bota, begiak mintzen zizkion zerbait eta izerdi tantaka, baina irribarre bat agertu zitzaion aurpegian.
  Borreroa, berriz, behatzak hausten hasi zen.
  - Emeki, neska oso pozik egongo zara!
  Jeanne-k esan zuen mespretxuz:
  - Eta zer? Gizon gisa ezin duzu!
  Borreroaren beso luzeak sendoak ziren. Behatzak kirrika eginda, torturatzailea hatz txikiarekin hasi zen. Burdina beroak azazkalak eta hatzak hausten dituenean, izugarria da. Korrika bat entzuten da. Jeanne astintzen saiatuko da, baina hankak ongi lotuta daude, eta katearen kate bakoitza behatz lodia bezain lodia da. Bere giharrak ere, nekazarien lanek eta borroka astunek gogortuta, ez dira gai hain altzairuzko kate sendoak hausteko.
  Hatz txikia hautsi zuenean, borreroak marrukatu zuen:
  - Ondo nago lagun! Neska bat zara, plazerra harrapatzen duzu!
  Jeanne-k estoiki bota zuen.
  - Ez dago gaizki, baina plantxa hotzegi dago!
  Borreroak erantzun zion:
  - Ondo dago! Erreko zaitut!
  Torturagilea poliki-poliki hautsi zen, erdiko hatza bere ardatzaren inguruan bihurrituz. Orleanseko neskatilaren hatz ederrak, luzeak, berdinak, dotoreak. Hezurrak sendoak dira, ez da erraza haustea, eta borreroak izerditan ere egin zuen ahaleginagatik. Izerdi ale bat bere kopeta inklinatutik jaurti eta pitza gorietan erori zen. Neska gazte eta indartsu baten hankek oso usain atsegina dute. Halako maitasuna plazer handia da. Eta torturatzea are hobea da. Orain oin biluziaren behatz lodiaren txanda da. Egia esan, ez da nahikoa haustea.
  Jeanne-k, bere larritasuna ezkutatuta, zaunka egin zuen haserre:
  - Tira, zein ahula! Ezin duzu hezur bat hautsi!
  Borreroak negarrez erantzun zion:
  - Ez ezer, lagunduko duzu!
  Torturatzailearen laguntzaile erraldoiak gailu berezi bat irristatu zuen. Erpurua estututa, krak bat entzun zen. Hatza hautsi zen, borreroak pozik esan zuen:
  - Eta orain ezkerreko hanka!
  Tortura prozesua oso atsegina da. Hezurrak oi nola pitzatzen diren, eta larruazaleko erreak ere bai. Neska legendarioak jasaten du, eta mihia atera ere egin dio, flayers zirikatuz.
  Borreroak laztan tentsioarekin dio:
  - Dena aitortzen baduzu, zure konplizeak traizionatu, tortura geldituko dugu eta tratatuko zaitugu.
  Jeanne-k, hain zailtasunez ematen zitzaion tonu axolagabean, erantzun zuen:
  - Zein da niretzat zure mina!
  Oinetako behatzak hausten amaituta, borreroak eskutik heldu nahi izan zion, baina medikuak gelditu egin zuen:
  - Beharrezkoa izango da puta honek beste zerbait sinatzea, adibidez, Borgoinako dukea Frantziako errege gisa aitortzea, beraz, utzi eskuak bakean.
  Borreroak erraz onartu zuen:
  - Bai, utzi dezagun postrerako! Eta orain azote batekin jipoituko dugu!
  Torturatzailearen laguntzaileak zartagin bat atera zuen sutik, suaren kate zuri meheetatik. Jeanne-k begiak zurbildu zituen eta ironiaz oihukatu zuen:
  - Beno, hau bainu bikaina da!
  Borreroak irribarrez erantzun zion:
  -Erratz ederra! Tontoa oso pozik egongo zara eta zoratuta egongo zara!
  Katak kulunkatu eta ukabilkada eman zuen. Konbultsio bat igaro zen Zhannaren gorputz indartsuan.
  - Gustatzen al zaizu?
  Orleanseko Neskameak erantzun zuen neska batentzako ahots baxuegiaz:
  - Eta zer? Ondo! Hemen bakarrik kolpea ahula da!
  Fanatikoaren laguntzaileak berriro kolpea eman zuen. Borreroak, kantu-ahotsez bezala, esan zuen:
  - Bi-ah-ah!
  Beste kolpe bat, eta atzerako kontaketa doinutsua:
  - Hiru! Lau!
  Neskak sabeleko giharrak estutzen ditu, borreroari ukabilkada eman nahi dio, baina ezin du lortu.
  - Hurbildu zaitez nigana! Jeanne-k garrasi egiten du.
  Flayer-ek zirikatzen dio:
  - Bai, oso ona zara!
  Pixkanaka-pixkanaka, bizkarra, sorbaldak eta ipurmasailak, garai eta herri guztietako gudari ospetsuena, erreduraz estalitako etengabeko nahaspila odoltsu bihurtzen dira. Oinaze jasangaitza izan arren, Jeanne oraindik ere temati begira dago, eta hurrengo galdera:
  - Esadazu non ezkutatzen dituzun lapurtutako altxorrak? - Elurretako lehoinabarrak bezala orroa egiten du:
  - Zure txu-bizarran!
  Borreroak pitza gori-gorriak hartu eta bularrean zegoen titi gorritik heldu zion, gutxi gorabehera buelta eman zion!
  Orleanseko Neskameak, izerdi odoltsu bat astinduz, bere baitatik estutu zuen:
  - Laztan findua!
  Borreroak beste bularrarekin jarraitu zuen torturarekin. Bat-batean, Zhannaren buru ilehoria astindu egin zen eta konortea galdu zuen.
  Medikuak oihu egin zuen beldurtuta:
  - Etzanda!
  Borreroak eskua lepora eraman zuen:
  - Ba ez! Bihotzak konfiantzaz jotzen du! Jarraitu?
  Medikuak burua astindu zuen.
  - Nahikoa da gaurkoa! Bertan ez dago bizilekurik. Ez dut uste berarengandik ezer lortuko duzunik.
  Borreroak keinua egin zuen ezkutatu gabeko haserrearekin.
  - Inoiz ez dut garrasirik egin! Izaera sendoa, emakumearen gorputza oso mingarria den arren. Baina bere giharrak oso gizon indartsu batenak bezalakoak dira.
  Medikuak isil-isilik eta ingurura begiratu ere esan zuen:
  - Ingelesek sutan erretzera kondenatu zuten. Deabru honek bere kabuz aldamiora igotzeko nahikoa indar izan beharko luke. Hori dela eta, garbitu Jeanne eta jarri guardia gogorren pean dagoen gelaxkan, kateetan.
  Borreroak gogoz egin zuen buruaz.
  - Hemen soldadu guztiak guardia berriak dira, mertzenarioak. Borgoinako dukearen agindu pertsonalaren arabera, frantses guztiak ordezkatu zituzten, beraz Jeanne-k ez du konplizerik izango! Bada, eskolta indartupean, eramango dugu eta erdiko plazan erreko dugu. O, nola poztuko naizen hanka jostagarri, baina hain erakargarri horiei zuzia ekartzeaz.
  Medikuak hotz erantzun zion:
  - Zhannak beharrezko paperak sinatzen baditu, azkar hilko da. Bestela, sua motela izango da, pixkanaka bere gorputz ederra irentsiz!
  Jeanne bere onera etorri zen eta haserre xuxurlatu zuen:
  - Ez itxaron!
  Horren harira, borreroak pintza gorri-gorri berriak hartu eta zorrozki heldu zion sorbaldan zegoen zauria. Gogor estutu zuen: Neskak berriro konortea galdu zuen. Ur izotzez busti zuten. Gero, erretilutik atera zuten. Borreroak marmar egin zuen:
  - Tira, puta! Ez dakit zer gehiago pentsatu! Balantxa bero batekin bortxatzea agian?
  Medikuak negatiboki astindu zuen burua.
  - Ideia ona, baina Borgoinako dukeak zerbait hoberik asmatu du. Bera, birjina santua, jendetza osoaren aurrean exekutatu aurretik, zure bi laguntzaileek bortxatuko dute. Hau oso mendeku sofistikatua izango da!
  Borreroak eskuak txalo egin zituen.
  - Bai, oso zoragarria da! Eta ikusiko dut?!
  - Hiri osoak ikusiko du! - agindu zuen medikuak.
  Borreroak dantza egin zuen:
  - Ai, pitza gori zarete, eta krabelin sutan! Asko gustatzen zait neskak oinazea eta gerrikoan dagoen Duke-Erregearen aurrean makurtzea! - Botak, burdinaz forjatuak, harrizko zoruan danborrada dotoreak.
  Jeanne ziegara eraman zuten, eta, zutik aterata, gurutze batean kateatu zuten. Eta inguruan jarri guardia fidagarri bat!
  
  EDMOND DARTAGNAN ETA JULIAN LAGUNTZAILEA
  Amets batean, Edmond D'Artagnan mutilak ezohiko zerbait ikusi zuen...
  Hemen zegoen Juliano Apostatuaren ondoan. Partioen aurkako borrokan erromatar enperadore ospetsua egoera zailean erori zen. Baina Zesarren oinordekoek ausardiaz borrokatu zuten eta partioak atzera bota zituzten. Baina enperadorea bera destakamendu txiki batek inguratuta zegoen, etsi-etsian beregana apurtu nahian.
  Edmond Dartagnanek harea berora jauzi egin zuen. Terminator mutila berehala konturatu zen hori ez zela amets bat, batez ere oraindik guztiz sendatu ez ziren zoletako babak min egiten zutelako. Baina ez dago eztabaidatzeko denborarik - enperadorea salbatu behar da!
  Mutil-artzainak jauzi batean kolpe batez enperadorea setiatu zuten bost partiar eraitsi zituen. Orduan, Oliver Twist-ek, oso trebetasunez jaso zituen bi ezpatak eta errieta egiten hasi zen. Lehenengo lau gudari persiarrak burua moztuta erori ziren. Orduan mutilak atzamar hutsez jaurti zuen sastakaia, eta hegaldi erdian bihurritu eta hiru arkulariren eztarriak moztu zituen.
  Dartagnan Edmondek pozez oihukatu zuen:
  - Gizon baten borroka da!
  Ondoren, eraso erabakigarriari ekin zion. Bere ezpata kulunkak belarra mozteko modukoak ziren. Denak moztu zituzten segidan, eta persiarren gorputz-adarrak disekatu zituzten. Hona hemen partioen buru nagusi bat enperadoreak berak eskua galdu nahian. Eta gero burua.
  Edmond Dartagnanek oinekin bost sastakaia jaurti zituen aldi berean biragailutik, eta arku-ilara oso bat moztu zuen. Orduan oihu egin zuen:
  - Zoriaren ordua! Jokatzeko ordua da!
  Eta bere ezpatak ilea moztu zion Partioko armadari. Armadako buruzagiak, Persiako erregeak, Indemonek, sortu zuen zenki. Erdi biluzik, mutiko gihartsu batek denak segidan moztu eta Julianen hurbilketa guztiak gorpuz bete zituen. Partiiako agintariak inoiz ez zuen halako borrokalari gogorrik ikusi. Eta hau gazte bizargabe bat besterik ez izateak beldur larria piztu zuen.
  Bat-batean, Jainko benetan paganoek Antzinako Erromari laguntzea erabaki zuten, eta atzera egin beharrean, Julianek bere arbasoen erlijioa itzuli zuen Lurrera! Eta orain, edo Herkules edo Herkulesen semea da partioen armadaren aurka borrokatzen.
  Eta Dartagnan Edmond gero eta gehiago haserretzen ari zen. Objektu astun eta zorrotzak bota zituen. Antzinako Erromako etsaiak labankada eta apurtu zituen, eta bere ezpatak tximista jasanezinak ziruditen. Terminator mutilak gainerako erromatarrak inspiratu zituen. Oihuka: Hercules! Herkules gurekin! Partioengana jo zuten, indarra hirukoiztuz. Enperadoreak berak borrokatu zuen.
  Julian batez besteko altuera apur bat baino gehiago zegoen, baina ondo eraikia eta ederra. Hil zenean, hogeita hamabi urte besterik ez zituen, eta ez da jakiten zer itxarongo zen Erromatar Inperioari apostatua gehiago bizi izan balitz. Baina orain, dirudienez, partioak atzera egin dute, eta atzera egiten hasi dira.
  Eta gainontzeko armada erromatarrak beroa gehitu zuen. Indemon erregea guduari buelta ematen saiatu zen, eta hautatutako mila hilezkor batekin borrokara joan zen. Baina hau izan zen bere akats larria.
  Edmond Dartagnan-ek arreta handia jarri zuen oso handia - Ratslayer baino altuagoa, gizon baten altuera, koroa eta sorbaldetan, urrezko mailetako armairu bat bezala. Eta mutikoak, agintari honen aginduak nola entzuten dituzten ikusita, ulertu zuen: jarduteko garaia da. Eta jaso zuen persiarrak botatako branka. Azkar tira egin zion oinarekin, arku-soka ia lehertu zedin. Eta gero gezi bat askatu zuen, burutik bere hegaldiarekin batera.
  Eta ziztu bizian, ezten ziztada batek lepoan zulatu zion Partiako errege harroari, arteria karotida hautsiz. Eta bat eta erdiko pisu izugarria, edo baita bi zentimokoa ere, erregela zirriborro elefante batetik erori zen.
  Erregearen heriotzak, noski, kolpe latz bat armadarentzat. Batez ere oinordeko gaztea agintea hartzen saiatu zenean, Edmond Dartagnanek gezi bat bidali ziolako. Ondorioz, aurkari hau zulatutako eskorpioia izan zen. Erromatarrek, ikusirik enperadorea guduan zebilela, oihukatu zuten orain: Apolo, Apolo gurekin dago!
  Eta Edmond Dartagnanek eskuekin eta umeen oin hutsez jo zituen partioak, latinera itzulitako txinatar liburu batean irakurri zituen teknikak erabiliz.
  Eta barbaro armada hau handizkako hegaldi bihurtu zen. Orain erromatarrek Partiaren atzetik zebiltzan eta otsoen arraza honetan ez zegoen barkamena eta errukirik. Ai ihesi dabiltzanak, eta ai erromatarengandik ihesi doazenak.
  Ekialdeko armada urtzen ari zen gure begien aurrean, eta latindar erregimentuak, legioak eta kohorteak ezinezkoak ziren. Burdinazko eta sendo, dena hautsi eta birrintzen dute, eta nobleak hiltzen dituzte...
  Mutilak, berriz, takoi biluzi eta arrosekin distiratzen zuen, eta ezpatekin errota batean ibili zen, bost aurkari aldi berean moztuz.
  Garaipen osoa. Bizirik dauden partioak belauniko erori eta erruki eske.
  Edmond Dartagnan enperadoreak deituta hurbildu zen. Maitasunez begiratu zion. Antzina, jendea ondorengo mendeetan baino apur bat baxuagoa da, eta ametsetan mutilak bere burua adin handiagoa duela irudikatzen du. Beraz, erromatarren estandarren arabera, Dartagnan mutilak hamalau, hamabost urte dituela dirudi. Hau da, jada gizontzat har daiteke, bizarrik gabe bada ere. Julianek bere marradura eta ubeldurak begiratu zituen eta irribarre zabal batekin galdetu zuen:
  - Jainkoa zara?
  Edmond Dartagnanek zintzo eta zuzen erantzun zuen:
  - Gizakia naiz!
  Julianek hasperen handia egin zuen eta, gainera, zintzo erantzun zuen:
  - Pena... Barkatu!
  Horrek haserretu egin zuen terminator mutila, eta gogor erantzun zuen:
  - Ez dago ezer damutzeko! Gizon honek harro dirudi!
  Julianek baietz baiezkoa eman zion eta mutikoari sorbaldan kolpea eman zion:
  - Ondo esana! Gizon honek harroa dirudi, eta harro egon behar du, eta ez buztina ontzigile baten eskuetan!
  Armadak marmar egin zuen onespen gisa. Martxako apaizak otoitz elizkizun paganoa prestatzen hasi zen garaipenaren harira. Julianek kultu zaharrak berreskuratzea erabaki zuen. Horietako bat Jupiter, Marte eta Mitraren gurtza da. Argi dagoen arren, fede paganoa modernizatu behar dela. Hemen hainbat ideia proposatu dira. Azken finean, dagoeneko bada Champs Elysees buruzko irakaspen bat - gerlari eta pertsona heroiko, adituen paradisua. Beraz, zergatik ez egin doktrina ofiziala. Enperadorearen menpe egongo zara, zerbitzarian bereizteko gai izango zara eta harem bat lortuko duzu hurrengo munduan, eta han ospatuko dituzu jai nobleak, betirako gazte eta indartsu! Orduan, zergatik elitea Kristoren doktrina?
  Edmond Dartagnan mutil harroak, kristautasun tradizionala ere oso gustuko ez zuena, bi bihotzekoa eta ankerra, honako hau esan zuen:
  - Gizona bera da bere zorionaren errementaria, eta bere arrakastaren ontzigilea!
  Julianek eskua luzatu zion mutilari, beroki astindu zuen eta zintzotasun osoz iradoki zuen:
  - Izan zaitez nire seme eta oinordekoa! Zure urteetatik haratago jakintsua zara, eta giza gaindiko indarra duzu!
  Horren ondoren, enperadoreak Zesarren eraztuna atera zuen gerrikotik. Eraztun hau, normalean, enperadoreak eraman ohi du bere oinordekoa izan nahi duenari, eta adopzioaren seinale izan ohi da.
  Edmond Dartagnanek eraztuna jarri zion hatz erakuslean eta esan zuen gogotsu:
  "Espero dut enperadorearen seme izateko duina izatea..."
  Julianek partiar armada garaitu zuen eta berriro ere ondo gotortutako hiriburua setiatu zuen. Edmond Dartagnanen agerraldia pozez agurtu zuten. Erromako enperadoreak mutikoari musu eman eta esku sendoekin altxatu zuen haren gainetik, esanez:
  - Eskerrak Jainkoari! Dagoeneko uste nuen hilda zinela!
  Edmondek, egia azaltzea hain erraza ez dela konturatuta, oin biluziak joz, erantzun zuen:
  - Egia esateko, Maiestate nire benetako aita da, hau Apolo da eta batzuetan Olinpora eta beste mundu batzuetara eramaten nau jendearekin gehiegi ohitu ez nadin!
  Enperadoreak, historia errealean apostata ezizena zuena, harrituta geratu zen:
  - Ikusi al duzu Olympus?
  Edmond Dartagnanek, intelektualki garaturiko mutil guztiek bezala, konposatzea maite zuen eta, horregatik, erraz baieztatu zuen:
  - Bai!
  Julianek miresmenez oihukatu zuen:
  - Eta Jupiter ikusi nuen!
  Mutil-zaldunak, perla-hortzekin irribarre zabalez, erantzun zuen:
  - Nire aitonak Jupiterrek kaixo esaten dizu! Eta arrakasta opa dizu! Beraz, Erromatar Inperioak mundu osoa konkistatu zuen! Eta unibertso osoa!
  Enperadoreak oihukatu zuen bere birikak goitik behera:
  - Eskerrak jainkoei! Ekar dezatela garaipena!
  Oinordeko mutilak berehala eskaini zuen erasoa ez atzeratzea, ingurua suntsituta zegoelako eta tropa erromatarrek beren janaria eta edana eskuratzea oso zaila baitzen.
  Edmond, arku erromatar onenaz armaturik, berak ere hobetu zuena, ehizara joan zen. Hobe da erasoaren plana pentsatzea, gotorlekua bera ikusiz eta aldi berean etsaiak hiltzea.
  Edmond Dartagnanek urrunetik tiro egin zion kaskoan luma gorrixkadun gudari bati. Horren harira, gezi-hodeiak hegan egin zioten mutilari. Baina gudari gazteak ez zien arreta txikienik egin: oraindik ez ziren heldu, eta hotz kolpatu zituen aurkariak, eta bera, pauso azkar batekin, noizean behin, korrika joanez, horma inguratzen zuen.
  Hiria benetan handia zen, ez Erroma baino askoz txikiagoa, eta harresi handiz inguratua. Trajano Handiak eta beste konkistatzaile askok ezin izan zuten beretzat hartu. Baina hona hemen benetan Partiaren indar nagusia. Konkista ezazu, eta zure Erromako domeinuak Indiaraino heda daitezke.
  Edmond mutila ohartu zen hiriko harresiak ia nonahi handiak, lodiak eta zintzoak zirela. Horrelako hiri bat hartzeko, eskailera luze asko behar dituzu, eta ez dago ziur aurkituko dituzunik. Babesa ahulagoa da, hiria ibaiak garbitzen duen tokian, erreka ekaitztsu bat dago. Posible da ibaia desbideratzea, baina gutxienez bi hilabeteko lan gogorra beharko da. Orduan, zeintzuk dira beste bideak?
  Adibidez, lehertu horma eta hautsi hutsunea! Modurik errazena, baina lehergailuak behar dituzu. Baina hiritik ez oso urrun baso ikusgarri bat dago. Eta nolabaiteko trebetasunarekin, lehergailuak egin daitezke... zerrautsarekin, mineral eta gatz sinpleenak gehituz. Eta takoi hutsez, lurzoruan halako mineralak eta gatzak zeudela sentitu zuen mutilak.
  Hobe da harresiaren zatirik altuena ahultzea, non etsaiaren soldadu kopuru handiena pilatu den. Orain partioak damutuko dira Erromaren aurka joaten ausartu zirelako.
  Edmond Dartagnanek, lau dardarka jaurti zituenean, kanpalekura itzuli zen eta pozik jakinarazi zion Julianiri:
  - Jainkoek esan zidaten gotorlekua nola hartu! Baina utzi zure gudariek gure erritua zerbitzatzen!
  Erromako enperadoreak zorrozki agindu zuen:
  - Obeditu nire semeari zuk niri obeditzen didazun bezala!
  Eta armadak, Edmund Dartagnan lanean ikusi zuena, agurra egin zuen ordainetan. Eta mutila, Tsesarevitx, modu aktiboan aginduak ematen ari zen. Lehenik eta behin zuhaitzak moztu eta fin-fin xehatu behar dituzu. Eta oso indar hilgarria izango da Antzinako Erromako etsaien aurka.
  Zerrauts asko mineralekin nahastu behar duzu eta, gero, antzinako garaietako bonba indartsu bat lortuko duzu. Bolbora baino askoz eraginkorrago funtzionatu beharko luke, eta ez nitroglizerina baino okerrago. Hau da benetan asmatutako Terminator boy. Gainera, Edmondek berak pertsonalki basoa moztu, eta enborrak ezkutu eta zerrauts bihurtu zituen.
  Mutilaren enborra biluzi eta gihartsuak izerdiz distira egiten zuen, eta bazirudien mutila brontzez botata zegoela.
  Jainkoen borondatean sinistuta, erromatar armadak oso adiskidetsu, harmoniatsu eta energetiko egin zuen. Zerrautsa eta egurrezko ezkutu indartsuak azkar eraiki ziren. Egia da, partioak irteera bat egiten saiatu ziren.
  Edmond Dartagnanek pozik astindu zituen bere bi ezpatak, eta zalditeria segadatik atera zen. Pare bat mila persiar inguratuta zeuden. Mutil-zaldunek beren buruzagia izorratzen dute oina barailean duela, hortz asko galtzera behartuz. Eta orduan bere ezpata pareak maquinillak balira bezala funtzionatu zuen. Eta partioak poltsa batean zeuden, eta munduko armadarik adoretsuenaz inguraturik.
  Bai, orain barbaro asko borrokan ari ziren erromatar armadan, baina horrek indartu egin zuen, odol freskoa eta borroka teknika berriak xurgatuz.
  Edmond Dartagnanek besteek baino gehiago lortu zuten ebaketa honetan. Eta nahita, umea odol putzu handietan sartu zen soldadu erromatarrak ihinztatzeko. Eta gustatu zitzaien, Apoloren semearen berarengandik jainkozko grazia, indarra eta zorte ona jasotzen dutela gertatu zen.
  Erroman asko poztu ziren kultu pagano zaharren bueltan. Eta atsegin handiz otoitz egin zioten Fortunari eta Jupiterri.
  Terminator mutilak baieztatzen zuela zirudien, kulunka batez persiarrak erdibituz, paganoen fedeak botere kosmiko izugarriak ematen dituela. Eta ia edozein pertsona, nahi izanez gero, jainko bihur daitekeela eta mirariak egin ditzakeela!
  Kristautasuna, berriz, bizitzaren plazerekiko etsaiegi eta, beraz, ez zen erakargarria. Gainera, oraindik egongo al da paradisu hori? Eta laugarren mendean bizi direnetako batek ikusi al zuen Kristo berpiztua?
  Bai, oso zaila da gurutziltzatu eta zorigaiztoko pertsona baten ahalguztiduntasunean sinestea, baita gogamen fin batentzat ere. Eta are gehiago barbaroei, edo erromatarrei, indarraren kultua baloratzen zuten eta gurutzea lotsagarria zen. Jainko ahalguztidunak bere burua umiliatu zuen gurutzean hiltzeraino, erokeria zirudien eta halakoetan sinestea...
  Eta haien jainkoak sinpleak, ulergarriak, gizakiak... Eta inork ez zien erresistentzia seriorik eskaini berpiztutako kultuei!
  Eta orain arroz gudariek, erdiak latinoak ez badira ere, barbaroek gogotsu betetzen dituzte enperadorearen eta bere Semearen eta Apoloren Semearen aginduak.
  Gauez, zerrauts eta mineral nahikoa prestatuta dago jada. Edmond Dartagnanek ez zuen goizaldera arte itxaron, baina gurdia berehala etsaien defentsaren erdigunera eramateko agindu zuen.
  Eta garaikurra partiar zaldiak zama hilgarriarekin batera lasterka joan ziren erregeen dorrera. Aurrera eraman zituzten, zuziak piztuta eta azote luzeen kolpeekin burukoa eta hankak errez. Eta persiarrek gaueko iluntasunean bereizi gabeko tiroak ireki bazituen ere, beranduegi zen jada.
  Edmond Dartagnanek, ahotsa areagotzeko, letoizko adar handi batetik oihukatu zuen:
  - Jainkoen izena bete dadila! Jupiterrek lagun dezala!
  Lehertu egin zen, non erromatarren buruetatik pare bat kilometrotara ere kaskoak burutik bota zituzten. Baina partiarrek mila aldiz gehiago sufritu zuten. Eztandako uhinaren aterpe nagusia gorago bota zuten, eta hormak altxatu ziren. Ehunka soldadu persiar hil ziren bertan, eta are elbarriagoak ...
  Edmond Dartagnan, eztandak bultzatuta ere, belauniko erori zen, baina berehala salto egin zuen. Mutil-zaldunak berriro zaunka egin zuen:
  - Eta orain lagunek erasotzen dute! Gure Jainko Apoloren aintzarako!
  Eta lasterka joan zen lehenik, oinutsik keinuka, takoi mutilen odolean hautsa itsatsita. Eta haren atzetik erromatar armada osoa zebilen, ezin konta ahala, nolanahi ere, amesgaizto batean.
  Edmond Dartagnan izan zen partioen posiziora iristen lehena eta bizkor igo zen eroritako hormaren azpira. Terminator mutila ilusio handia zegoen. Denak segidan moztu zituen, nahiz eta jada argi zegoen partioek benetan aurre egiteko gaitasuna galdu zutela. Haien morala jaitsi zen, eta erromatarren aurka egiteko gogo guztiak lurrundu ziren. Baina hala ere, sarraskiak jarraitu zuen, eta benetako sarraskia izan zen.
  Terminator mutilak persiar nobleetako bat jo zuen kokotsean orpo hutsarekin eta masailezurra eta lepoa hautsi zituen. Partioek erasotzaile erromatarren buruan isurtzeko prestatu zuten alkitran irakiten zegoen kaldererora erori zen.
  Erretxina isuri eta hainbat persiar, beldurtuta, ere kaldereroetara erori eta haietan bizirik erre ziren.
  Oliver Twist-ek, ezpatak astinduz eta beste soilgune bat zeharkatuz, balada oso bat abestu zuen:
  Erromako zalduna naiz eta ezpata...
  Jaunak gudura deitu nau!
  Munduak borrero bat lortu zuen berehala,
  Eta hobe duzu Fortuna goraipatzea!
  
  Amets handia berpiztea erabaki zuen
  Gizon hori Jainkoa bezala indartsu bihurtu da!
  Eta maitemindu, jakituria, edertasuna,
  Bihotzak metalera joatea gorpuzten den horretan!
  
  Ez, ez paganoa, Zesar zen,
  Ez zuen bere berdina ezagutzen ratian...
  Eta Erroma aintza distiratsuarekin,
  Desafiatu beldurra-Satanas!
  
  Dena hauts bihurtuko da
  Baina izpiritua bakarrik da hilezkorra!
  Bilatu indarra hitzetan
  Zeinek ez diguzu ozen esaten!
  
  Sinets iezadazu, pertsona bat ez da gorpu bat,
  Onena da, beti bizi da...
  Aintzaren izpia ez da itzali...
  Izarra maitasunaren bihotzetan!
  
  Eta zer den odola
  Bizitza ematen digu...
  Minetik maitasuna dago
  Eta eutsi berari!
  
  Sinetsi ez zarela ahula
  Eta gogoz indartsua zen!
  Esklaboa haragian hil bedi,
  Brida kudeatuko dugu!
  
  Koldarkeria konkistatu duzunean
  Eta izu basatia hilko da...
  Orduan teilatuen gainetik igotzen zara,
  Jainkoak aurpegiak zenbatzen!
  
  Olinpoa etorriko da, sua piztuko du,
  Eta argia egongo da...
  Baina ez ukitu heroi ahula,
  Oftalmologoaren bezeroa...
  
  Har txiki bat zapaltzen duena,
  Berak ez du balio bihotzez!
  Eta nire pasio handia
  Isatsaren azpian bi piper txip!
  
  Laburbilduz, Belobog etorri,
  Apolo bihurtuko naiz...
  Zeroak marraztuko ditugu boligrafo batekin,
  Milioika ditugu atzean!
  Eta mutil gihartsuaren, Herkules itxurako kolpe bakoitzarekin, norbait erori zen. Eta persiarrek belauniko kolpeka jo zuten eta bihotz-bihotzez garrasi egin zuten erruki eske.
  Partiako hiriburua erorita zegoen, eta erromatar bandera zegoen gainean.
  Presoak aurpegira erori eta Herkulesen lanak egiten zituen mutil-jainkotasunaren oin biluzien arrasto dotoreei musu eman zieten.
  Edmond Dartagnanek Asiako giltza hartu zuen bere esku sendoetan eta Juliano enperadorearengana joan zen. Eskerrak eman zizkion oinordekoari eta itzuli zion, esanez: "Aloi Apolo".
  Julianek hiriburu berri bat eraikitzen du. Edmond ere denarekin amets egiten hasi zen pixka bat azeleratua balitz bezala, film bat bezala... Hemen berriro ezagutu zuen Julian enperadorea. Partioen erreinua, zeinetatik erromatarrek hainbeste arazo garaitu zituzten, eta Julianek, jada Handia deitzen ziotenak, Babilonia berreskuratzea erabaki zuten.
  Edmond Dartagnanen agerpena, enperadorearen seme izendatua eta Apoloren semetzat hartzen zena, jainkoen seinaletzat hartu zuten erromatarrek.
  Mutilaren aurrean, Vestalek arrosa petaloak zipriztindu zituzten. Edmondek oin hutsez zapaldu zituen, eta harro bularra ateraz, garaile baten antzera joan zen. Petaloek atsegin handiz kilikatzen zizkion takoi biluziak, eta umorea handitu zen. Julianek mutikoari eskua eman zion, lan militarrengatik kaskarra, esanez:
  - Ene semea! Partioengandik harrapatutako altxoretatik urrezko estatua bat botatzeko agindu nion, begien ordez esmeraldak sartuz! Apoloren semea zarenez gero, edertasunaren eta arte militarraren Jainkoa bezalakoa zara!
  Edmond Dantesek apala erantzun zuen, besoak gurutzatuta nerabe indartsu baten bular gihartsuaren gainean:
  - Jainko bat bezalakoa naiz, gizona izanik!
  Julianek mutiko indartsuari keinua egin zion, Apolo bere nerabezaroan bezala, eta esan zuen:
  - Zure aldetik eta Babiloniako berpiztearen hasieraren omenez, gladiadoreen borrokak antolatuko ditugu!
  Edmondek zintzo esan zuen:
  - Odol gutxiago! Gure jainkoek ez dute sakrifiziorik eskatzen, ausardia eta ausardia baizik!
  Honekin ados zegoen Julian:
  - Hala izan dadila! Baina dimisioa eman ez zuten partio haiek gladiadoreen guduetan hil behar dute Erromari arazo berririk ez sortzeko!
  Edmond D'Artagnan, Jr.-k hau erantzun zuen:
  Jainkoek erabaki dezatela beren patua! Emakumeek eta haurrek bakarrik ez dezatela parte hauetan parte hartzen!
  Julianek anbiguoki erantzun zuen:
  - Guretzat arriskutsuak ez direnek ez dute heriotzaren dantzan parte hartuko!
  Edmond D'Artagnan-i egindako estatua tamaina naturala baino altuagoa zen, eta esmeraldazko begiak erre ziren. Bere eskuetan, jainko-mutilak altzairuzko xafla eta errubiz apaindutako heldulekuak zituen bi ezpata zituen. Erliebearen muskuluak jatorrizkoarekin nahiko koherenteak ziren.
  Ondoren, besta oparoa izan zen, eta jaian jada lehen gladiadoreen borroka ospatu zen. Arretaz garbitutako eta olioztaturiko bi partiar borrokatu ziren. Ezpatez elkarri eraso zioten. Handienak ezpataren hainbat kolpe galdu zituen bularrean eta sabelean, hondar gainean erorita. Borroka iragankorra izan zen eta ia erromatar guztiek, halako emaitzarekin atsekabetuta, behatzak behera okertu zituzten - akabatu! Oliverrek etsi egin zuen. Ez zuen anker edo errukitsu agertu nahi.
  Kontzientziarik gabe partioak labankada eman zion bere herrikideari. Honetan, hain zuzen ere, gladiadoreen emanaldiak amaitu ziren. Jaiaren amaiera aldera bakarrik, Julianek, Neronek bezala, abesti bat abesten zuenean, soldaduak berriro ere deitu zituzten estadiora. Oraingoan bi nerabe izan ziren.
  Nahikoa luze borrokatu zuten, elkarri zauri asko eraginez. Eta azkenean, guztiz akituta, elkarri bularra zulatu zioten ezpatekin eta izoztu egin ziren.
  Edmondek oin hutsik zapaldu zuen eta esan zuen atsekabetuta:
  - Aitak gladiadoreen dueluan umerik ez zela egongo agindu zenuen!
  Julianek erabakitasunez erantzun zuen, ukabilkada mahai gainean joz:
  - Eta hauek ez dira umeak! Dagoeneko hamalau dira!
  Emaitza horrek nolabaiteko etsipena eragin zuen erromatarren artean, eta hildako borrokalariei ahuskatu egin zieten.
  Edmondek ez zuen oposiziorik jarri. Berak ez zituen hamalau urteko umeak kontuan hartzen. Mutil bat jada emakume batekin egon badaiteke, orduan ez da umea!
  Bai, eta garai haietan Gaskoinan halako urtetan ezkondu eta ezkondu ziren. Antzinatasuna eta Erdi Aroa bat dira!
  Gladiadoreen borrokak hurrengo egunean hasi ziren.
  Partioek elkarren aurka borrokatu zuten. Haserre zeuden, beren burua bota eta labankadaz. Odol eta izerdi asko isuri zen.
  Lehen guduan jada hogei lagun borrokatu ziren alde bakoitzean. Lomo berdeekin lehenik atera zirenak, eta horiekin bigarrenak. Borrokak arrakasta ezberdinekin jarraitu zuen. Berdeek irabazi zuten, horietatik hiru bakarrik geratu ziren oinetan, eta horiek ere larri zauritu ziren.
  Bigarren duelua lehenengoa baino pixka bat odoltsuagoa izan zen.
  Oraingoan hamabost gizon zeuden alde bakoitzean. Batzuk benda laranjaz, beste batzuk urdinez. Bota astunek hondarraren kontra jotzen dute. Gladiadoreak beraiek erdi biluzik daude, asko iletsuak dira, beraz, ikuskizuna nahiko barbaroa eta tentsioa da. Laranja indartsuagoa omen zen, nahiz eta orokorrean borroka lehiakorra izan. Kolpe truke egoskor bat zegoen, odola tantaka.
  Bi aldeak olatuen brisa bezala kulunkatzen ziren.
  Orange indartsuagoa zela frogatu zen, eta horietatik bost gudari oinetan zeuden. Eta pila ziren urdin haiek, baina hilak, erromatarrek ez zieten barkatu.
  Borrokak pil-pilean zeuden. Hemen, adibidez, hiru lehoi eta bost partiar ezpata bortzekin. Bainuetxea odoltsua izan zen... Oraingoan zoriak irribarre egin zien lehoiei, animaliei ere salbu, eta gatibuei ezpatak motzak, herdoilduak eta denbora luzez zorroztu gabeak ematen zizkieten.
  Orduan nerabeak sartu ziren ringera, sastakaiekin soilik armatuta. Hainbeste garrasi, garrasi, hozka egin. Besarkada batean nahastu eta puntuekin elkarri labankada eman, ipurdia, ostikoka. Hain haserre zeuden mutilak, zein taldetan nor zegoen begiratu ere egin gabe. Besterik gabe, elkar hil, mutilatu eta bertan amaitu zuten.
  Bietako batek bular gihartsutik besteari bihotza ere kendu zion, eta azken hau min-kolpe handi baten ondorioz hil zen.
  Zein gogorra eta nazkagarria den, baina, aldi berean, zirraragarri odoltsua. Ilusio, plazer eta aldi berean nazkagarri nahasketa bat jasaten duzunean, biluzik, izerditsu, odoltsu eta moztutako nerabeek armekin elkar oinazetzen eta hozka egiten dutenean.
  Eta antzina, haur asko jaiotzen dira, eta mutil kopuru handi batek parte hartzen du gladiadoreen borroketan. Balio gutxiagoko ondasunak dira eta ez dira hain errukigarriak. Askotan esklabo gazteek guztiz biluzik borrokatzen dute, eta beti oinutsik.
  Emakume gladiadoreak ere ia beti oinutsik daude, haietako ospetsuenak izan ezik. Horrelako neskek sandalia dotoreak jartzen dituzte beren estatus altuena azpimarratzeko.
  Esklaboek ez dute oinetakorik jantzi behar helduaro arte, eguraldi hotzean bakarrik egurrezko oinetako zakarrak ematen zaizkie, abere baliotsuak hotzetik makurtu ez daitezen. Eta haur bat berez indartsua bada eta elurra jasaten badu, nahiago dute tunikarik gabe utzi. Erromatar askeen seme-alabek, eta batez ere patrizioen, sandaliak edo txankletak eta botak daramatzate eguraldi hotzean, esklaboen antzera gutxiago izateko.
  Edmond D'Artagnan, noski, Apolo jainkoaren semea da, halako aurreiritzien gainetik. Baina gatibu partiar batzuek, enperadorearen ondoan eserita zegoen galtza motzetan bakarrik zegoen mutikoari begira, itxuraz ohorezko kozhniktzat hartu zuten eta xuxurlatu zuten.
  Eta Edmonden entzumena oso zorrotza da, eta desatsegina da zutaz horrela pentsatzen dudanean. Bi esklabo erdi biluzik printzearengana hurbildu ziren eta masaje atseginak egiten hasi ziren mutilaren oin hutsei. Hain ona da neskek asiarrek ukitzea. Dirudienez, esklaboak ere harrapatu zituen konkistatutako Partian.
  Nerabeetako bat bakarrik geratu zen oinetan, eta, hala ere, ezin izan zuen zutik zutik zauri ugariren ondorioz eta lau hankan jarri zen.
  Hurrengo borroka apur bat exotikoagoa izan zen. Lau krokodilo makilekin bi dozena partiarren aurka. Eta bakar batek aizkora bat zeukan eskuetan. Aligatoreak presoengana jo zuten, eta makilekin jo zuten erantzun gisa. Partio batzuek ihes egin zuten. Krokodiloa oso animalia beldurgarria da. Ahoak klik egin ahala, partio hozkatua halako hortzetan hil zen.
  Eta beste gudariak jada galdu ditu hankak, eta beste besoa. Eta gladiadore krokodiloek oso gustura jaten dute.
  Persiar garai batek aizkora batekin moztu zuen aligatorea. Ez zuen erreakzionatu ere egin: hain azala indartsua atera zen. Eta denak segidan jotzen du eta ziztu bizian irensten da kolpeen azpian eroritako guztiak.
  Nahastea odoltsua agertu zen. Eta harea eta legar gainean zabaltzen hasi zen.
  Edmond D'Artagnan neska esklaboekin ligatzen hasi zen... Eta esnatu zen!
  
  HIRUGARREN MUNDU GERRA BERROGEITA BOSTETAN
  OHARRAK
  Stalinek traizioz erasotu zituen aliatuei eta hirugarren mundu gerra hasi zuen. Sobietar tropek hasieran arrakasta handia lortu zuten, baina gerran zoriontasuna aldakorra da.
  . 1. KAPITULUA
  1945eko maiatzaren 30ean gerra berri bat hasi zen Sobietar Batasunaren eta indar aliatuen artean. Stalinek erabaki zuen Mendebaldea kendu behar zela bonba atomiko bat eskuratu aurretik.
  Eta gerra hasi zen. SESBk zazpi milioi soldadu eta ofizial inguru zituen frontean. Mendebaldeak hainbat motatako infanteria kopuru bera zuen. Eta herrialde desberdinak. Aliatuek hogei mila tanke eta kanoi autopropulsatu baino gehiago dituzte hamabost sobietarren aurka. Egia da, SESBek IS-2 astunak ditu, aliatuek ia ez dute horrelako munstrorik. Agian, laurogei tonako hogei Tortila tanke izan ezik. Baina aliatuek "Pershings" dituzte, T-34-85 baino gehiago armamentuan eta aurrealdeko armaduran, eta "Churchills", hogeita hamalau baino askoz hobeto blindatu direnak.
  "Supershing" masibo bat ere badago, 73 EL kanoi luzera duen 90 milimetroko kanoi luze eta indartsu batekin eta aurrealdeko armadura lodiagoa duena. Gainera, oso auto arriskutsua da. Baina masiboena "Sherman". Armaduran eta armamentuan, tanke hau hogeita hamalautik gertu dago. Ikusgarritasunean, are hobeto optikan. Abiadurak gutxi gorabeherakoak dira, baita pisua ere. "Sherman" oso altua da eta ez hain egonkorra da, zailagoa da mozorrotzea. Baina askoz isilagoa da mugimenduan. T-34-85 askoz ozenagoa da.
  Egia da, sobietar diesel autoak potentzia erreserba handia du, eta gutxiago erretzen du.
  Sherman batzuk - "Firefly" hamazazpi oineko pistola batekin hornituta daude eta hogeita hamalau eta armaren armadura-zulatzeko ahalmenaren gainetik daude. Baina hauek ez dira masiboenak.
  Oro har, aliatuak ez omen dira ahulagoak lehorrean. Nahiko metrailadore eta metrailadore dituzte.
  Baina sobietar infanteria gogortuagoa da eta esperientzia handiagoa du etsaiarekin borroka astunetan. Ildo horretan, Armada Gorria indartsu dago.
  Abiazioan, indarren nagusitasuna aliatuen alde dago. Batez ere bonbardean. Eta batez ere lau motorreko hegazkinetan. Sobietar borrokalariek ibilgailu aliatuen maniobragarritasunean hobeak dira, baina armamentuan eta abiaduran txikiagoak dira.
  Noski, Stalinen erabakia, lehen begiratuan, apustu bat da. Baina sobietar batekoak Mendebaldekoak baino hobeak eta produktiboagoak dira. Eta garrantzitsuena, sorpresan oinarritzen nintzen.
  Eta hau potentzia handia da bat-batean erasotzen duzunean. Eta orduan Armada Gorriak aliatuak ezustean harrapatzeko gai izan ziren. Eta zapal ditzagun.
  Hemen bat-bateko eta oso gogorra izan zen kolpea.
  Sobietar tropak lehen egunetan sartu ziren.
  Elizabeth-eko tripulatzaileak SU-100ean borrokatu zuen, eta oskolz obus bidali zituen.
  Neskak oin biluziak palankan estutu zituen, eta indar hilgarriz lehertzen ari balitz bezala.
  Hona hemen behar dituzun emakumeak.
  Eta ederki moztu zituzten patatak.
  Elisabetek, aliatuen tropak zapalduz, esan zuen:
  - Poza itxaroten gaitu, klase gorena!
  Ekaterinak kolpea eman zuen bere oin biluzi eta zizelkatuaren laguntzaz eta irrintzi egin zuen:
  - Garaipenaz pozteko eta porrotaren samintasuna ez deitoratzeko, arduraren izerdia eta talentuaren txinparta behar dituzu!
  Elenak txintxo egin zuen, hortzak agerian utziz eta keinu eginez:
  - Soldadu batek bihotzean sentitzen du noiz joan behar duen erasora, eta aspaldian gibelean daraman politikari batek hiltzera bidaltzen du!
  Efrosinyak bere orpo hutsa pedalean sakatu zuen, indar hilgarriko jaurtigai bat bidali zuen eta esan zuen:
  - Soldaduari komandoaren eskumenaren inguruko zalantzak bisitatzen zaizkio batzuetan, baina politikaria, dudarik gabe, ez da konpetentea, hori gezurretan aritzeko gaitasunean!
  SU-100 segurtasunez sartu zen aliatuen tanke guztietan distantzia luzetik eta bere eraginkortasuna erakutsi zuen.
  Elizabethek oin biluzien laguntzaz ostikoka eman zuen eta kirrinka egin zuen:
  - Soldadu bat arerioari pikak egiten dion eta zeruan astintzen duen arranoaren semea da, politikaria buruan kaka eta alboan txerrien semea da!
  Ekaterinak ukabilkada eman zuen takoi biluzi, biribil eta arrosa baten laguntzaz, eta kuxku egin zuen:
  - Borrokan, ausartak borroka hasi baino lehen garaitu zuen, koldarrak guduan sartu gabe galdu zuen, politikariak iruzurra egin zuen garaikurrak banatu aurretik ere!
  Elenak barre egin zuen, bere titia gorritxoa behera bultzatu zuen, heriotzaren suntsipen hilgarria bidali zuen eta irrintzi egin zuen:
  - Borrokan, indarrak beti dira berdinak, norbait indartsuagoa, norbait ahulagoa, eta denak berdin-berdin dira politikan jokatzen!
  Efrosinyak ere kolpeka jotzen du bere behatz biluziekin eta koilekin, hortzak agerian utziz:
  - Borrokan, soldadu batek metraileta batetik zirriborratzen du, eta atzealdeko politikari batek mihia jotzen du alferrik!
  Elizabethek adierazi zuen aliatuen tankeetara tiro egin zuenean:
  - Soldadu batek ez du balentria egitera bultzatu behar - beti dago prest, eta politikari batek edozein unetan leporatuko dizu!
  Ekaterinak kolpea eman zuen, orpo hutsaren laguntzaz, beste tanke bat apurtu eta kirrinka egin zuen:
  - Soldadu batek, katu batek bezala, bederatzi bizitza ditu, eta politikari batek, deabruak bezala, milioi bat maskara!
  Elenak aktibitate handiz jaurtiki zituen jaurtigai hilgarriak etsaiari eta irrintzi egin zuen:
  - Soldadu bat, fisikoki gaixorik egon arren, buru osasuntsu dago, eta politikari bat beti obsesionatuta dago hauteslea izorratzeko gogo mingarriarekin!
  Efrosinyak oldarkorki adierazi zuen, oin biluzien laguntzaz indar hilgarriko maskorrak bidaliz:
  - Robotek ezin dute gaixotu, benetako soldaduek ez dute amore ematen, eta politikariek berez ezin dute izorratu!
  Makinak aliatuak desagerrarazten jarraitu zuen. Gainera, lehortzeak armak eta etsaien infanteria ere zulatu zituen.
  Eta sobietar pilotuek ere zeruan borrokatu zuten.
  Lau edertasunek zeruan eraso zuten. Bikiniekin eta oinutsik erraldoiak bezala borrokatu ziren.
  Hain neska ederrak eta borrokalariak.
  Natasha Sokolovskaya bere borrokalariaren etsaia zapaldu zuen, autoa jo eta kuxkuxeatu zuen:
  - Gudari bat gerlari bat da hiru aldiz, politikaria txerria milioi aldiz!
  Anastasia Vedmakovak ere aiztoa kolpatu zuen hatz hutsez eta kirrinka egin zuen:
  - Soldadu bat lehenik eta behin gizona da, eta bigarrenik gudaria, politikaria txerria lehen mailan, eta azeria bigarrenean!
  Akulina Orlovak, naziak zapalduz eta behatz biluziak erabiliz, honakoa adierazi zuen:
  - Oinutsik emakume batek zapatutako edozein gizon aurreratu dezake, erraza da bere oinentzat oinetakorik gabe, zaila da burmuin gabe bizitzea!
  Mirabela Magnetic-ek hartu zuen eta bere behatz biluzien laguntzaz heriotzaren oparia bidali zuen eta irrintzi egin zuen:
  - Emakume batek ez du lotsatzen orpo hutsa erakusteaz, askoz okerrago da gizon batek zapata eman eta hiru larruak kentzen badituzu!
  Neska airean borrokatu zen etsipenez eta trebetasunez. Aliatuen hegazkinak bota zituzten.
  Natashak, bikiniz jantzitako gudariak, beste etsaiaren auto bat bota zuen bere behatz biluzien laguntzaz eta txio egin zuen:
  - Politikari batek tanke bat bezala bultza dezake, baina bere armadura ahozko beherako gelatina bezalakoa da!
  Anastasiak, behatz hutsez tiro egin eta etsaia joz, hau esan zuen:
  - Soldadu batek zorriak har ditzake kanpaina batean, baina atzealdean dagoen politikaria jada bokazioz gorotza zorria da, eta baita txerriak ere denbora guztian!
  Akulinak, gerlari gogorrak, etsaia zaplaztekoa eman zion bere orpo biluzi eta biribila erabiliz eta eman zuen:
  - Politikaria da ardi hori, zeinarengandik ez duzu artilerik aterako feltrozko botak egiteko, baina zuk zeuk aza zopa oinetako bastekin xurgatuko duzu!
  Honekin guztiz ados zegoen Mirabelak, eta bere oin biluzi zizelkatuarekin esan zuen:
  - Txerri batek haragia eta hirugiharra ematen die jendeari, eta txerri politikari batek fideoak bakarrik zintzilikatzen ditu belarrietan eta gazta sagu-tranpa batean sartzen!
  Natashak barrilaren teknika erabili zuen, beste hegazkin bat bota zuen eta irrintzi egin zuen:
  - Politikariaren diskurtsoa porridge sendoa eta promesen nahaspila bat da, eta hari sagu-tranpa batetik gazta apur bat gehiago, horrelako janariak etsipen ultzera bat besterik ez du eragiten!
  Anastasiak barre egin zuen eta, zafiro koloreko begiei keinu eginez, irribarre gogotsu eginez, esan zuen:
  - Soldaduak emakumeak eta aberria maite ditu, politikaria bera emakume kapritxoso baten antzekoa da eta maite du aberriaren gaineko boterea!
  Akulinak esan zuen oldarkor, esmeraldazko begiei keinu eginez eta oin biluziak erabiliz:
  - Soldadu batek balentria bat egin eta heroi bihurtu nahi du, politikari batek beti aurkitzen du gaiztakeria egiteko eta sari bat lortzeko aukera!
  Mirabelak gogo handiz eta aplomo bikainez esan zuen hortzak agerian utziz:
  - Soldadu batek izarrak zenbatzen ez baditu, lehenago edo beranduago sorbalda-uhaletan irabaziko ditu, baina politikari batek, bere burua izartzat hartuta, ez zuen bere hilobian gurutzerik ere merezi!
  Hegazkinetan, neskek azkar irabazi zituzten fakturak. Baina noski borroka gogorra izan zen.
  Sobietar tropek lehen egunetan defentsak sakonki hautsi eta etsaien posizioetan sartu ziren.
  IS-3 tankea frontera iristen hasi berria zen. Makina honek dorre oso ona du, batez ere aurrealdeko armadurari dagokionez. Egia da, depositua bera IS-2 baino hiru tona astunagoa da antzeko xasis eta motor batekin.
  Alenka auto hau beste neska batzuekin gidatzen ari da. Eta tankea bekokian zeharkaezina borrokatzen ari da aliatuen kanoiengatik.
  Alenkak, bere behatz biluzien laguntzaz, tiro egin zion etsaiari, Sherman-en armadura zatitu eta txio egin zuen:
  - Soldadu batek ez du beti lekurik aurkitzen eguzkiaren azpian, baina bere arima distiratsua da, politikari batek batzuetan argiaren lekua hartzen du, baina deabrua bera izpirituan dago!
  Anyutak ere bere metrailadoreak tiro egin zituen eta gogotsu esan zuen:
  - Soldadua aintza bila dabil eta biziraun nahi du, politikariak dagoeneko lotsa aurkitu du eta modu handi batean bizi nahi du!
  Allak, indar amorratua zuen neska ilegorri honek, oin biluzien laguntzaz jaurtiki bat bidali zuen eta kirrinka egin zuen:
  - Soldadu batek agurra egiten du, eta ohorez geratzen da, politikari batek txerri bat irrist egiten du, eta bera basurde sarraskitsua izaten jarraitzen du!
  Mariak, urrezko ilea zuen neska honek, bere orpo hutsez palanka sakatu zuen, heriotzaren opari hilgarria bidaliz eta txio egin zuen:
  - Soldaduaren zerbitzuak ez du sabela hazten uzten, baina sabela galduta, gerlari batek hilezkortasuna lortzen du pertsonen bihotzetan, eta politikari bat, sabela landu ondoren, gibelean bakarrik geratzen da!
  Olympiasek, orpo hutsez etsaia joz, hau esan zuen:
  - Soldaduak ez du urdaila barkatzen eta ez du horregatik sabela neskek maite gaituzte, politikaria tripa dardarka eta mamut landu du, eta horregatik gorrotatzen gaituzte boto-emaileek!
  Neskak, ikusten duzuenez, guztiz aldendu dira. Eta IS-3 tankean daude erraldoiak bezala amorratzen.
  Eta irabiatu aliatuen tropak.
  Churchillek eta Trumanek burua astindu zuten. Beraz, haien tropen porrot katastrofikoa izan zen. Armada Gorria jada Rhinera iritsi zen, hainbat galdara osatuz.
  Hala ere, oraindik ez dago dena erabakita. Aliatuen abiazio prentsak. Bonbardatzaileak oso indartsuak dira eta hiltzeko ahalmen izugarria dute.
  B-29, oro har, oso arriskutsua da hamabi metrailadorerekin. Hain da erraza ezin duzula gelditu.
  Eta nahiko azkar. Abiaduran Yak-en parekoa. Ez, ezin duzu bakarrik hartu.
  Neskak, esan behar dut, oso oldarkorrak eta ederrak direla sobietar hegazkinean, eta ezin dituzu hain erraz gelditu. Edozein hegazkin bota dezakete.
  Baita botere hilgarria duen B-29 ikaragarria ere. Eta denak erortzen ditu.
  Stalenida, esaterako, hegazkinaren buruan eseri zen. Eta auto amerikar bat bota zuen bere LA-7tik, kuxkuxean:
  - Neska oinutsi bat alaiago dago txarlatanoek zapatuan jarritako atso bat baino, betiko gaztetasuna eta aberastasuna agintzen, baina larru gaztearen ordez, hiru azal urratu zituzten!
  Neskak oin biluziekin gatilloa sakatu zuen, beste etsai bat bota eta kirrinka egin zuen:
  - Soldadua ez da nahiko jenerala oraindik, ez da bera baino gutxiago asmamenean eta ausardian, politikaria ez da guztiz Satanas, baina gaiztakeria egiteko, oraindik badu zer ikasi deabruarengandik!
  Steelenida oso neska polita eta bitxi bat da.
  Hemen etsaiaren hegazkina jotzen ari da. Zehaztasun ikaragarriz kolpatzen du eta esaten du:
  - Orpo femenino biluzia biribila eta erakargarria da, maskara kentzean politikariak gure aurrean agertzen diren errege biluziak, hizkeran biribilduak, baina nazkagarriak!
  Gerlariak bere acrobazia eta suntsipena erakusten ditu. Eta hau ziurrenik ez da nahikoa.
  Aliatuak gure borrokalariek presionatzen dituzte. Baina AEBetako tropak ere ez dira hain gaizki ari.
  Ameriketako soldaduek nahiko zehatz tiro egiten dute. Haien jendea armatuta dago, txikitatik eta badaki arma eta fusilekin jotzen. Eta amerikarrek metrailadore onak dituzte.
  Ezustekoaren eragina zertxobait moteldu ostean, Armada Gorriaren galerak handitzen hasi ziren.
  Hala ere, Amerika eta Britainia Handia kolonia asko dituzten herrialde indartsuak dira.
  Eta airean ere borrokak berdin-berdin irakiten.
  Eta aliatuen pilotuak ez dira txarrak.
  Natasha Sokolovskaiak, borrokan, eta behatz biluziak erabiliz, hartu zuen eta zentzu handiz esan zuen:
  - Pilotu bat ez da hegodun jaiotzen, borrokan hegoak lortzen ditu, politikaria ez da sudurrarekin jaiotzen, baina boto-emaileak sudurrarekin uzten ditu zailtasunik gabe!
  Anastasiak, beste auto bat botata, txio egin zuen, perlazko hortzak agerian utziz eta keinu eginez:
  - Soldaduaren trebetasuna agoniaz jaiotzen da, birtuosismo politikoak hautesleen agonia sortzen du!
  Akulinak adierazi zuen, hanka zizelkatuetako hatz hutsen laguntzaz tiro eginez:
  - Soldadu bat ez da maisua oraindik, baina guduz gudu ikasten du, politikari bat ez da jada aingeru bat, eta hauteskunde kanpaina batetik bestera lohitzen ari da!
  Mirabelak, etsaiak moztuz leherketa oso ongi eta zehatzen laguntzaz, eman zuen:
  - Arakatzeko jaioa ezin da hegan egin, baina jaiotzetik esklabo batek tronuraino hegan egiteko gai da okilaren irmotasuna, hontzaren adimena eta arranoaren ikuspegia baditu!
  Autoak bota zituzten famatu... Armada Gorria Erromara sartu zen. Han gogotsu agurtu zituzten italiar komunistek. Eta beste hainbat nazionalitate.
  Armada Gorriaren askapen kanpaina hasi zen Europan. Eta arrakasta handiz garatu zen. Galerak oso handiak izan arren.
  Erasoa hasi eta hilabetera, sobietar tropak Parisera hurbiltzen ari ziren jada.
  Bonbardaketa masiboek ere ezin izan zituzten gelditu. Aurrerapen motela baina etengabea izan zen. Eta galerak berreskuragarriak ziren.
  Martxan zegoen errekarte bat zegoen, Europatik erreklutatu eta soldaduak.
  Poloniarrek, errumaniarrek eta hungariarrek ere borrokatu zuten aliatuekin. Eraso izugarria gertatu zen.
  Amerikarrek eta britainiarrek argi eta garbi galtzen ari ziren, baina gerrarekin jarraitu zuten...
  1945eko uztailaren 3an, sobietar tropak Parisen sartu ziren. Borroka gogorrak hasi ziren hirian.
  Aliatuek jada galera konponezinak izan zituzten eta geldoki aurre egin zioten. Mendebaldeko armaden porrota ia blitzkrieg baten erritmoan gertatu zen. Stalin oso pozik zegoen.
  Bai, gaiztoa da, noski, baina praktikoa. Eta Estatu Batuetako eta Britainia Handiko tropak etsi-etsian harrapatzen saiatzen ari ziren.
  Eta presoen kontua milioika sartu zen, eta oraindik ere lan indarra oso beharrezkoa da kanpamenduetan.
  Joseph Stalinek zentzuz adierazi zuen:
  - Indartsuenak gerran irabazten du, eta botere handiena maltzurkerian dago, beraz azeriak beti hartuko du lehoia!
  Hala ere, hori ez da guztia. Britainia Handiaren aurretik, oso flota indartsu batek babestuta dagoena.
  
  "Pioneer" itsaspeko sobietarrak neska talde batekin erasotzen ditu britainiarrak.
  Nicoletta neskak torpedo bat bidaltzen dio ingelesari bere behatz biluzien eta irrintzien laguntzaz:
  - Soldaduak ez du indarrez hartzen asmamenez, garuna da gorputzeko atal indartsuena, nahiz eta muskulurik ez izan, eta mihia da kaltegarriena, hortzen atzean bada ere!
  Tamarak, behatz hutsez indar hilgarriz torpedo bat bidaliz, adierazi zuen:
  - Soldaduak gerrikoa estutzen du lasterka errazago egiteko, politikak boto-emaileak gerrikoa estutzen du, eta sakabanatu egiten dira!
  Aurorak ere torpedo bat jaurti zuen etsaia eta kirrinka egin zuen:
  - Soldadu batek hego espiritualak ditu eta arranoa ariman, politikariak txerri-zentimoa dauka izpirituan, eta arima txerria baino txarragoa!
  Horren ostean, neskek barre egingo dute eta zerbait dibertigarria hartu eta abestuko dute, Errusiaren aintzarako.
  Eta berriro borrokara...
  Gerra osoa dela ematen du. Frantzia hartu dute jada, eta Armada Gorriak Pirinioak zeharkatu ditu. Garaipenaren ordua gero eta gertuago dago.
  Hona hemen uztaila amaierako neskak Madrilen.
  Harrapatutako soldaduak oin biluziak musu ematera behartuta daude. Ilusioz egiten dute.
  Zoyak irribarre batekin adierazi du:
  - Gizonaren mihiak emakume baten orpo hutsa miazkatzen du gogoz, baina gizon ergelak are eta gogo gehiago uzten dute mihi-lotutako politikariek beren buruak zapatatzen!
  Agustinek, zeinaren oin biluziak gizonek muxuz beteta, esan zuen arrazionalki:
  - Politikariek mihi luzeak dituzte, baina oso esku laburrak dimentsiorik gabeko ahoen promesa betetzeko!
  Svetlanak, zeinaren zola biluziak, apur bat hautsak baina dotoreak, bi gaztek miazkatuta zeudela, esan zuen:
  - Nork duen adimena, euliak pikak egiten ditu politikarien hizkerak eztiak, eta nork duen arratoien gutizia, korrika sagu-tranpa batean gazta askatzeko!
  Eta neskak barrez lehertu ziren, oso dibertigarria eta atsegina zen bere erara...
  Oleg Rybachenkok ere indar aliatuekin borrokatu zuen. Mutikoak oin biluziekin granada bat jaurti zuen indar hilgarriz eta esan zuen:
  - Politikariak gutxitan ergelak dira, aitzitik, maizago ergelak dira politikari melifluo moduan ahotsa botatzen dutenak, horretarako belarriak jotzeko arriskuan, eta prakarik gabe geratzeko!
  Margarita Korshunovak, armada boteretsu batekin borrokan, eta oin hutsez heriotza-opariak ere botatzen, eman zuen, hortzak agerian:
  - Politikaria bera pikolaria da, eta poltsikoa da, eta bere poltsikoak ez dauka hondorik, baina hortik piku bat bakarrik atera dezake boto-emaileentzat!
  
  Mutilek eta neskak barre egin zuten eta beren hortz perlatsuak eta oso distiratsuak erakutsi zituzten.
  Oleg Rybachenkok, orpo hutsarekin granada bat emanez, adierazi zuen:
  - Inbaditzaileak lurra zapaltzen du bere botekin, eta emakumeak gizona oin biluziekin zapaltzen du, lurrak minez intziri egiten du, gizona poz-pozik!
  Margarita neskak buelta bat eman eta jarraitu zuen:
  - Soldaduak ez du hil nahi, baina bere betebeharra kontzientziaz betetzen du, politikaria odol-egarri da, eta ez du kontzientzia bat ere!
  Haurrak borrokan aritu ziren eta borrokarako gaitasun gorenak erakutsi zituzten.
  Gibraltar Armada Gorriak erasotzen ari da jada.
  Alice eta Angelica borrokan. Neskak, noski, ia biluzik daude kulero meheekin bakarrik eta beltzaranak.
  Alicek oin hutsez heriotzaren opari hiltzaile bat bota zuen, Challenger tankea astindu zuen eta hots egin zuen:
  - Soldadu bat ez da hornitzeko hamster bat, eta ezkutatzeko gopher bat, eta ez bere kabuz hazteko arratoia, baina benetan lehoi-hortzak ditu kausa justu baten alde borrokatzen denean!
  Angelikak, leherketa hilgarri bat askatu eta bere orpo hutsez heriotzaren oparia bidaliz, oihu egin zuen:
  - Soldadu bat borroka-unitatea da, politikaria militante zero bat besterik ez da!
  Alicek, eraso eta tiro eginez, esan zuen:
  - Politikaria ez da soldadua edo gudaria, baina oso eraginkortasunez hiltzen du mihi luzez eta teilatua bere gontzetatik eraisten du!
  Angelikak, aliatuen soldaduak moztu eta txikituta, traizio egin zuen, orpo hutsez heriotza-opari bat emanez:
  - Diktadoreak txirbilak ere kentzen ditu motondoi mihi luzea erabiliz, elokuentziaren zerra!
  Neskek euren klasea erakutsi zuten. Gibraltar erori zen. Harrapatutako britainiarrek neskaren oin hutsei musu eman zieten.
  Alicek nahiko logikoki adierazi zuen:
  - Hezurrik sendoena mihia da, mihi-lotua ez bada!
  Angelica guztiz ados zegoen honekin, presoetako bati hankak sudurretik helduta hatz hutsez:
  - Politikari bat mingaina bada, polemiketan ez du hezurrik bilduko!
  Alicek barre egin zuen, eta zafirozko begiei keinuka egin zien oldarkorki:
  - Politikari bat oraindik fruitu hori da, ez da inoiz helduko boto-emaileak elikatzeko, baina usteldua bozketa bidez ebaluatzeko erakusgai dagoen unetik!
  Angelikak, bere hortz perlatuak agerian utziz, esan zuen:
  - Politikaria, elokuentziaren zukua botata, hautesleak barazki bihurtzen dituen fruitua da!
  Eta neskek erori egin ziren, zola biluzi bat bestearen aurka.
  Oleg Rybachenkok filosofikoki adierazi zuen:
  - Litro erdiko vodka botila bat dozena bat Hitler baino hilgarriagoa da, beraz, edan dezagun alkoholak soilik errusiarrak hiltzen dituela!
  Horren ostean, Komsomoleko kideek koruan abestu zuten;
  Komsomoleko neska loriatsuak,
  Guda handian foruari leial...
  Ederren ahotsa soinutsua da,
  Ez dago inor ederragorik lurrean!
  
  Eder bihurtuko da gure Ama,
  Komunismo argi bat eraikiko dugu...
  Arriskutsua da errusiarren aurka borrokatzea,
  Faxismo gaiztoa berehala suntsitzen da!
  
  Moskutik gertu borrokatu ginen behin,
  Izozte gogorrak izan ziren.
  Hitler Satanekin bat eginda zegoen
  Eta orain Fuhrer-ak zeroak ditu!
  
  Mariak eta Ladak laguntzen gaituzte,
  Aurkariek ausardiaz gainditzen dute...
  Ez dago gu baino edertasun hoberik,
  Hartza amorruz lehertu zen!
  
  Izoztea oso gogorra den arren,
  Komsomoleko kideak oinutsik ibiltzen dira...
  Askotan pena da Judas ezagutzea,
  Ukabilka ditzagun aurpegian!
  
  Neskentzat, borrokara deitzen duen bat,
  Ausartu borroka gogorra erakusten...
  Komsomol kidea ez da bufoi baten arima duena,
  Estatistika azterketa bost bat besterik ez da!
  
  klaseko neska bikaina erakutsiko du
  Gloria altzairuzko ezpatarekin baieztatuko da ...
  Deabru beltzak baino are freskoagoak gara,
  Apur ditzagun mujahidinak zatitan!
  
  Ez izan errukirik Fuhrer-ari
  Neskak betirako lorian...
  Izar bat egongo da guretzat, sinistu sari batean,
  Eta amets handi bat egi bihurtu!
  
  Inoiz ez gara belauniko
  Ez makurtu gatibu dauden zaldunak...
  Gure irakaslea Lenin jakintsua da,
  Gogoaren arabera epaitzen dugu noski!
  
  Ez dago Aberririk - Ama Lurra garestiagoa da,
  Komunismoak lurra astintzen du...
  Fuhrerri zaplaztekoa eman zioten,
  Faxismo gaiztoa lortu!
  
  Badakigu oso ausart borrokatzen,
  Oztopo guztiak gainditzeko gai izango gara...
  RPG neska bat darama poltsa batean,
  Nire zenbakia idatzi dut nire koadernoan!
  
  Moskutik gertu, naziei irmo eman zitzaien,
  Haien tankeak kandela bat bezala erre ziren...
  Eta guretik urrundu ziren,
  Komsomol neska sorbaldatik mozten da!
  
  Ez diogu errukirik ematen Hitlerri,
  Neskaren makina automatikoak zirriborratzen...
  Denek ihes egiten dute sasiak galduz,
  Errusiako izpirituaren irmotasuna monolito bat da!
  
  Misil hilgarriak ditugu,
  Hegazkin bat izarren gainetik aireratzen da...
  Eskritura heroikoak abesten dira,
  Arranoa hegaldian bezala lasterka!
  
  Komsomol neskak ikaragarriak gara,
  Gaizto guztiak korrika egiteko jaio ziren...
  Gure oin biluzien behatzak,
  Ondo zuzendutako granadak botatzeko!
  
  Zer uste faxistak lortuko duzun
  Armiarma bat bezala sutan egongo zara...
  Deabruek lurpeko oinazeak izango dituzte,
  Nork zerbitzatu zuen Adolf - Satan!
  Narrastiek gaiztoa hartzen dute adarretan,
  Neskaren metrailadorea zirriborratzen ari da...
  Sinetsi iezaguzu, eskuzabaltasunez pozten gara gonbidatuekin,
  Eta ezpata eta ezkutu fidagarriak ditugu!
  
  Neskak errota piztu zuen
  Mujahidinak trebetasunez moztu...
  Hain handia zen mokorrera zuzenduta,
  Baina bere suarekin urrundu zuen!
  
  Errusian ez dago armada indartsuagorik
  Neskak oinutsik eta galtza motzetan baino...
  Ez eraman hipokritarik, txorakeria zara,
  Haiengandik ihes egingo duzu sasietan!
  
  Argi zuriak tximistak bezala distiratzen du,
  Eta izar distiratsu batek distira egiten du...
  Hiriburuak hordari aurre egin zion,
  Gure Jainkoak emandako Mosku!
  
  Stalingrado eta hau balentria zoragarria da,
  Errusiako gerlari bakoitza erraldoi bat da...
  Presta dezagun hilkutxa nazientzat,
  Azken finean, Jauna beti da gurekin bat!
  
  Unibertsoaren botere infinitua
  Loratu gaitezen paradisuko fedean...
  Gure negozioa lana eta sorkuntza da,
  Bostentzako azterketak gainditzen ditugu!
  
  Lauda eta Maria goraipatu,
  Santuak dira, jainkoen ama...
  Komsomoleko kideentzat ez dago oztoporik orain,
  Gure aiton eta aitaren mesedetan!
  
  Paradisua eraikiko dugu laster planetan,
  Ez da atsekaberik eta etsairik egongo...
  Azken finean, sententziaren zaldunak merezi du,
  Horda gaiztoaren erasoa islatuz!
  
  Beldur eta damutu, Jaunaren etsaia,
  Zuzenean infernura botako zaituzte...
  Lurpea gurtzen zuena
  Betiko sutan egongo da!
  
  Adolf ohoratua eta horregatik agoniaz,
  Hainbeste min ematen du infernuan nahastea...
  Gaiztoentzat zientzia egongo da,
  Hitler baino nahiago zenuen Kristo!
  
  Eta Komsomol jenio Stalinentzat,
  Hau da ideal unibertsala...
  Bere nerbioak are indartu egin ziren,
  Holako handitasunarekin amesten nuen!
  
  Laster etorriko da komunismoaren garaia
  Zientziaren botereak hildakoak berpiztuko ditu...
  Errebantxaren hordak ez dira etorriko,
  Garaipenaren brontzezko adarra oihuka ari da!
  Komsomoleko kideek abesten amaitu zuten, eta Oleg Rybachenkok ere bere kabuz abestea erabaki zuen, betiko gazte baten moduan.
  Izarontzietan mutila aireratu zen,
  Gudan etsaiarekin lehiatu nahi du ...
  Unibertsoan kaosa nagusi den arren,
  Baina poltsa batean ezkutatuta dagoen blaster indartsu bat!
  
  Gerlari errusiar borrokalari handia,
  Ezpatak mugi ditzake jolasten ari zaren bitartean...
  Gazte perfektua dirudien arren,
  Boterea maiatza beroa da!
  
  Txapeldun bezala borrokatu nahi du
  Planetako gaizto asko beteko dira...
  Milioi bat horda eraso arren,
  Baina komandanteak garaipenarekin goraipatuko zaitu!
  
  Traje espazialdun mutiko bat tipo ausarta da,
  Hiperplasmaren ezpata geruzatan moztuko da...
  Askotan oinutsik korrika egiten nuen elurretan zehar,
  Errusia botekin ez zapaltzeko!
  
  Egiazko egia gure bihotzetan
  Harro altxatzen dugu burua...
  Garai batean aita zurietan zegoen izpiritua,
  Porridge ezagutuko dugu!
  
  Hain da handia Aberriaren boterea
  Wehrmacht ez dela horri aurre egitera ausartzen,
  Errusia, mendez mende jakin goraipatzen,
  Eta ez eraman zentzugabekeria!
  
  Zerbitza dezagun leialki Jainkoa
  Edozein negoziotan, sorkuntza eraikitzen dugu...
  Ez dolu mutilak neskengatik,
  Gure kontzientzia ederra izango da!
  
  Ez, guduan eroriko naiz, borrokalaria,
  Nahiz eta aitzindari bihurtu...
  Jesus nire anaia eta aita nagusia da,
  Euri zaparrada ugariz isurtzen du bere grazia!
  
  Errusiak paradisu sorta bat ematen dit,
  Zeruko harriek diamante bat bezala distiratzen dute...
  Soldadu baten balentria olerkietan abesten da,
  Paradisuan leku eskuzabala lortuko dugu!
  
  Ez, ergelki bihurriak izango gara,
  Egin dezagun mundua eder fresko...
  Ehiztari gaiztoa joko bihurtu da orain,
  Oso arriskutsua da gurekin eztabaidatzea!
  
  Gure neskak oso onak dira
  Hortzak perlak bezala distiratzen ditu...
  Beraiekin dantza egingo dugu bihotzetik,
  Tximistak urrea jotzen du zerutik!
  
  Armada indartsua dugu
  Ontziak eraikitzen ditugu kanoiekin ere ...
  Aintza Errusiari benetako ohorea,
  Porridge koipetsu asko prestatuko dugu!
  
  Orokorrean, mutila soldadu ausarta da,
  Eta aurkariak garaituko ditu jokatuz...
  Mutilak metrailadorera zuzendu zuen ikusmena,
  Planeta Eden eta paradisu bihurtuko da!
  
  Orain Europa konkistatuta, Ameriketara heldu eta Britainia Handian lehorreratu behar dugu.
  Baina Ingalaterrak eta AEBk flota indartsua dute. Eta SESB itsasoan askoz ahulagoa da, eta ez da hain erraza Britainia Handia harrapatzea.
  Itsaspeko gerra bat dago. Hemen SESB alemaniar itsaspekoak erabiltzen saiatzen ari da. Noski, berea ez da nahikoa irabazteko.
  Baina alemaniarrek euren itsaspeko gehienak hondoratzea lortu zuten.
  Tripulazioa premiazkoa da bizirik atera direnentzat.
  Gerra zertxobait luzatu da, eta bigarren borroka sorta are dramatikoagoa dago aurretik.
  . 2. KAPITULUA
  Berriz ere Oleg Rybachenko Errusiar Jainkoak Hirugarren Mundu Gerrako misiora itzuli ziren.
  1946. urtea iritsi zen... Gudua itsasora eta airera joan zen. Britainia Handiak berak eusten dion bitartean.
  Oleg Rybachenko eta Margarita Korshunova Afrikan borrokan. Koloniak askatu nahi dituzte.
  Hamabi itxura duen mutil bat, neska batekin batera, adin berekoa ere bai, oihanean zehar dabil korrika.
  Biluziak, biribilak, haurren hanken orpoak distira. Mutilak borrokarako prest daude eta borrokatzeko gogoz daude.
  Oleg Rybachenkok eta Margarita Korshunovak hilezkortasuna lantzen dute Hirugarren Mundu Gerrako fronteetan misioak eginez. Eta pozik daude borrokan.
  Hona hemen britainiarren oinarrian estropezu diren ume hilezinak. Eta haserretuta aurkarien erregimentu oso bati erasotzen diote.
  Oleg Rybachenkok granada bat botatzen du behatz hutsekin eta esan zuen:
  - Orpo hutsa duen mutil batek etsai bati hortzak botatzen dizkio, politikaz jantzitako heldu batek ilargiari uluka egiten dion hortz gabeko txakur bat izaten jarraitzen du!
  Margarita Korshunova neska amaitzaileak ere heriotzaren opari hiltzaile bat botako du bere behatz biluziekin eta kirrinka:
  - Soldadu bati loria ozena ez zaio erraz iristen, baina argia da, baina politikari batek noizean behin ospearen eskandalu ozenekin egiten du topo!
  Indar izugarria zuten haurrek britainiarrak birrindu zituzten, eta goi mailako klasea erakutsi zuten.
  Eta beste mutil batzuk ere presio handiarekin borrokatu ziren Afrikan.
  Dimka eta Dankak, Armada Gorriko batailoiko gazteekin batera, Afrikara joan ziren. Sei motorreko garraio sobietarrak berrehun paraxutista armatu garraiatu ditzake. Baina Stalin Eaglets-en barietate gazteagoko hirurehun borrokalariz osatutako batailoi oso bat zegoen. Hamabi urte inguruko hirurehun mutiko, itxuraz oraindik nahiko sudurra harrotuta, baina, egia esan, espreski hautatutako mutilak ziren, jada prestakuntza militar ahula jaso ez zutenak.
  Stalinek ahalik eta nerabe gehienek gerran parte hartzea nahi zuen. Afrikan, britainiar indar nagusiak garaituak izan dira dagoeneko, nahiz eta oraindik Sudanen goarnizio sendoak dauden. Egia da, tropa kolonialak ez dira guztiz fidagarriak, eta, hain zuzen ere, britainiar unitateak .... Ez daude hain ondo armatuak, batez ere tankeekin, ekipamenduak nola transferitzen saiatzen dira metropolian zehar. Horregatik, mutiletan galera handiak izateko arriskua txikia da. Ariketa taktiko konbentzionalen mailan egon behar da, eta belaunaldi gazteek gerran esperientzia lortuko dute.
  Dmitryk eta Dankak ondo dakite alemana (ustezko etsaia), baita ingelesa, gaztelania eta frantsesa ere. Beraien eskola ere elitea da eta sobietar umeak, teorian, inteligenteenak izan beharko lirateke.
  Sobietar mutilak, itxuraz buruzagien artean, Maxim Tankov altu eta gihartsuak eskua eman eta zintzo esan zuen:
  - Ez genuen espero bielorrusiarrak hain indartsuak eta adimentsuak izan daitezkeenik. Adibidez, txu gure bidea, lehen mailako errusiarrak bezala! Eta alemana are hobea da!
  Dimkak xumeki adierazi zuen:
  - Eta zer da hain harrigarria. Agian borrokatu beharko dugu, baina errekonozimenduetan sartu eta aleman hizkuntza ezagutzen ez baduzu, zenbat informazio bilduko duzu?
  Maximek baiezkoa eman zuen.
  - Egia da! Baina, oro har, alemanei errusiar azpigizakiak zarela irakasten zieten. Eslaviarrak, ustez tximino baten eta gizon baten arteko trantsizio etapa da. Hau da, adimenaren garapenari dagokionez, errusiera maskota baino apur bat altuagoa da. Zein tontoak ziren naziak!
  Dankak haserre ukabilak estutu zituen:
  - Bai, txertatu ditzaket halako hitzetarako.
  Maksimkak erantzun zion:
  - Armak aukeratzea bakarrik nire esku dago. Eskularruak jantzita, Mundu Erdiko txapelduna zara, baina zer gertatzen da nunchaku borroka batekin?
  Danka harrituta geratu zen:
  - Eta zer da?
  Elite sobietar haurrak erantzun nahi zuen, baina Dimka aurretik zegoen:
  - Hau nekazaritza-tresna bat da, Txinan giltzak botatzen dituena. Mongol-tatariarrek txinatarrei armak eramatea debekatu zieten, beraz, kanpotik kalterik gabeko gailu hau klub hilgarri bihurtu zuten. Nunchucks-en aurkako borroka sistema oso bat garatu zen. Gero japoniarrek hartu zuten XIX.mendearen amaieran. Seguruenik, haietatik SESBeko tropetara joan zen.
  Maximek erantzun zuen:
  - Ez zalantzarik horrela. Stalin handiak Txinatik hainbat guru gonbidatu zituen duela hamar urte, Sobietar Batasuneko eskuz esku borroka eskola munduko aurreratuena izan zedin aginduz. Ez da pentsatu behar sobietar herriok, nazio gorena izanik, ez dugula beste herrietatik ezer ikasi nahi. Gure eskola militar sobietarrak giza faktorea aintzat hartu behar du.
  Dankak baietz egin zuen.
  - Eta bielorrusiera ere bai. Stalinek esan zuen: berreraikuntza garaian teknologiak erabakitzen du dena! Eta gero, bigarren bost urteko planean, ideia garatu zuen: koadroek erabakitzen dute dena!
  Dimkak bestela esan zuen:
  - Esan behar dut dena ez dagoela ondo giza faktorearekin. Esaterako, soldaduen prestakuntza tekniko maila atzean geratzen ari da. Baina orokorrean.
  Maxek iradoki zuen:
  - Stalin-Khash jokatu nahiko zenuke?
  Sobietar mutilak harrituta geratu ziren:
  - Eta zer da?
  Maksimek keinua egin zuen.
  - Stalin Handiaren azken asmakizuna. Xakea bezala, bi ez, lau, bi bitan jokatzen dena. Baina laurehun gelaxkako taula batean. Tankeak, eta autopropulsatutako kanoi eta gudu-ontzi ditu. Guztira, berrogei ditu zifra bakoitzak, eta guztira ehun eta hirurogei. Batzuk xakea bezala mugitzen dira, beste batzuk ez. Gainera, beste berrikuntza batzuk... Esaterako, tanke bat eta guda-ontzi bat tankeek, kanoi autopropulsatuek eta Linkek eta infanteria batzuek elkarrekin bakarrik bota ditzakete, edo lerro jakin batera iristen badira, armak indartzen dituzte. Oro har, jokoa oso zaila da, ez da batere xakea bezalakoa.
  - Erakutsi. - galdetu zuen Dankak.
  Maksimkak motxilatik ohol tolesgarri bat atera zuen. Bisagra eta nahiko trinkoa zen. Irudiak magnetizatuta daude. Berrogei berdin bakoitza. Taula bera nahiko kontserbadorea da, laukizuzena. Arauak interesgarriak dira, bereziki, ia pieza guztiek ez dute jotzen mugitzen diren bezala, tankeak izan ezik. Harrapaketa batekin jo eta ibil daitezke biak.
  Espero zen bezala, piezarik indartsuena gudu-ontzia da, ahulena infanteria arina da. Hemen autopropulsatutako pistolak zeuden, eta nork interesatzen zuen hegazkinez, eta banan-banan, baina, bestetik, erasoko hegazkin bat, borrokalari bat, bonbardatzaile bat eta hidrohegazkin bat. Guduontziez gain, suntsitzaileak ere badaude. Infanteria ere ezberdina da, mekanizatua, sinplea eta zalditeria. Hau da, ez da erraza arauak ulertzea. Dimkak berehala adierazi zuen:
  - Ez, xake joko hau ezin da ospea gainditu. Zailtasun-maila gainetik dago!
  Maksimek onartu zuen:
  - Bai, ez da erraza izango hemen estrategia bat garatzea. Eta ezin dituzu liburu adimentsuak idatzi. Baina hau, hain zuzen, ario gorrientzat da!
  Danka baietz.
  - Bai, Errusia Zuriko ariarrentzat! Jolas dezagun!
  Dimak ohartarazi zuen:
  - Plazer gutxi izango da!
  Maksimkak beste mutil bat gonbidatu zuen eta bikotea osatuta, mutilen aurka jokatzen hasi zen. Kasu honetan, marroia aukeratu dut. Dimka eta Danka berez gorriak dira!
  Hasieran partida ez zen zirraragarria izan, baina gero mutilek parte hartu zuten. Dimkak, jaiotako estratega gisa, ekimena hartu eta etsaiak hegaletatik bultzatzen hasi zen. Fuhrer-en jokoan, oro har, ez zegoen erregerik, eta kuartel nagusia lekuz alda zitekeen txandarik galdu gabe.
  Baina mutilei ez zieten jolasten utzi. Alarma batek jo zuen...
  - Aireko erasoa!
  Mutilak berehala atera ziren atarietara. Leihoak estuak baziren ere, ezin zen haien artetik oso ondo ikusten, eta mahats bat ere egon zen.
  Lehorreratzeko hegazkinak zutabe batean hegan egiten zuten, eta noski ondo armatutako borrokalarien eskolta batekin.
  Ez ziren dozena bat ingeles baino gehiago. Spitfires-ek, errusiarrek metrailetatik tiro gehiago ireki zutela ikusita, distantzia luzetik jo nahian. Baina beraiek jaso zuten erantzuna. Royal Air Force-ko hiru hegazkin erretzen hasi ziren, eta gainerakoek ihes egin zuten.
  Mutilek txistu ozen egin zuten, baina inork ez zuen lizunkeriarik zin egin: diziplina. Baina botak zapaldu eta txiste gazi ugari bota zituzten.
  Noski, garraioak ezin ditu borrokalarien atzetik, abiaduraren aldea magnitude batekoa da, beraz, mutilak lasaitu eta beren negozioetara itzuli behar izan zuten. Batzuk lurretik flexioak egiten ere hasi ziren, besteak prentsa egiten.
  Hala ere, Dimka hain inspiratuta zegoen non abestu zuen:
  Stalin kamarada maitea,
  Erraldoi bat zara, jenio indartsua!
  Eta lurreko botereaz hornitua,
  Alde egin mamu gaiztoen zurrunbiloak!
  
  Mundu berri eta argi bat eraikitzen ari gara;
  Bertan - proletario nagusia!
  Jakin zeruak konkistatuko ditugula
  Jo dezagun arien burrunbarako ereserkia!
  
  Hemen gerrara abiatuko gara:
  Ibilaldiak askapenera darama!
  Gure herri ederragatik
  Lorpenen opari mugagabeagatik!
  
  Indarra ez dago tankeetan, ez armaduran,
  Gizon libre batean dago!
  Esklabo gaiztoan ez dago izpiriturik,
  Nor dago betirako esklabu!
  Baina esklaboa zure arimaren kanpamendua baino ez da;
  Beti dago uztarria botatzeko indarra!
  Apurtu borreroen katea,
  Ez da lo egin behar gurdi baten gainean beltza balitz bezala!
  
  Duintasuna behatzen duzunean;
  Guztiak zurekin kontu egitera behartuko dituzu!
  Azken finean, gizona zara, ez zorria,
  Soldadu bat ez da bufoi aurpegia duen bufoia!
  
  Etorriko da, badakit argi garbia,
  Non ez du axola, eta dena ederra da!
  Non dago edozein galderaren erantzuna,
  Non inor jendez gainezka dagoen!
  
  Lan gogor horretarako
  Ikasi eta lan egin behar duzu!
  Imajinatu honelako bizitza
  Bere lehen kezka!
  Dimkak abesten amaitu eta txaloak entzun zituen, eta hegaldiak jarraitu zuen...
  Natasha Sokolovskaya eta beste neska batzuek zeruan borrokan jarraitu zuten.
  Natashak oin biluziak joystick botoien gainean sakatu eta hegazkin ingeles bat bota zuen, eta kuxkuxa egin zuen:
  - Soldadu bat argiaren gudaria da, edozein ideiagatik borrokatzen den edozein dela ere, politikari bat iluntasunaren higuingarria da, edozein banderaren azpian jokatzen duen edozein dela ere!
  Anastasia Vedmakovak ere errebote izugarria egin zuen alboan, aurkaria kolpatu zuen, txioka:
  - Berdin dio zer banderaren azpian dagoen soldadua, nagusiena da ausardia erretzen zaiola bihotzean, eta kolorearen koloreak ez du axola, koldarra izango da hauteslearen gibelean!
  Akulina Orlovak borrokan jarraitu zuen, bere hegazkina alde batetik bestera botaz. Auto handi bati buelta eman.
  Eta orduan etsaia tirokatu zuen eta txio-txilo egin zuen:
  - Bandera txar baten azpian dagoen soldaduak errespetu gehiago merezi du politikari batek baino lelo egokien pean, baina bazarra edozein dela ere, txerria erruten!
  Mirabela Magnetic, bere behatz biluzien laguntzaz, bere hegazkina su korronteen artean zuzendu zuen eta igorri zuen:
  - Komunismoa paradisua da, jendeak lurrean esku zorroztasunez eraikitzen duena, baina txerri politikariek planeta infernu bihurtzen dute, ongia mihi luzez suntsituz!
  Neskek gogo handiz borrokatu zuten. Eta oso ondo aritu ziren.
  Oleg Rybachenkok berriro borrokatu zuen britainiar eta amerikarrekin, eta etsaiak moztu zituen:
  - Aberrirako soldadua beti mendia da, politikari batek galtzada bat moteldu besterik ez du egiten, bere borrokalaria txerri bat da, gehiegi ez egiteko!
  Margarita Korshunovak ezpatekin kolpatu zituen soldadu aliatuak, hiltegi baten ondotik pasa eta garrasika esan zuen:
  - Emakumea isilean soldadu ona izan daiteke, eta politikaria, bere praketan ere, emakume zitala, berritsua!
  Batailoia, Arrano Gorria borrokalariek, hirurehun hamabi urteko mutilek, osatutakoa, lekuan bertan berreraiki eta hegoaldera eraman zuten. Hasieran, mutilak pare bat kilometro egin zituzten kotxeetan, baina gero zuzendaritzak iritziz aldatu zuen, eta mutilei bizirauteko lasterketa bat antolatzea erabaki zuen.
  Mutilak biluztera behartu zituzten, praka motza militar batzuekin geratuz, eta, beraz, ia biluzik eta oinutsik zorroak sorbaldan zituztela, hegoalderantz korrika egitera.
  Jakina, eguzkitako krema berri eta eraginkor samar batekin zikintzen utzi zieten, eta ibilbidea ez zen basamortuan barrena egiten, belar leun eta ez hain errearen bidez baizik, Nilo ibaiaren ondotik eta isurkari bete-beteko baten inguruan baitzegoen. iturria, belarra eta zuhaitzak hazi ziren, baina hala ere proba izan zen gogorrena. Izan ere, ihes egin behar izan nuen, Afrikako iraileko bero basatiaren baldintzetan, eta baita metrailadore batekin ere, baita hornigaidun motxilak ere.
  Noski, batailoian mutilak zeuden, sobietar nazioaren kolorea irudikatzen eta prestakuntza fisiko duina zuten, baina hala ere.
  Gudari gazteak eraikiak ziren eta haien komandanteak, beraiek bezain txoritsu bera, nahiz eta nahiko altua, Apoloren giharrak zituena, agindu zuen:
  - Beno, anai! Badakit gogorra izango zaizula, baina zorra zorra da! Berrogeita hamar kilometro egin behar ditugu arratsalderako! Hori agindu bat da.
  Dimak esan zuen:
  - Hmm bai! Agindu honen hitzak sorginkeria bat dirudi! Ezin da alde batera utzi.
  Dannyk adierazi zuen:
  - Ez dugula egingo apustu egiteko prest nago!
  Maxim Tankovyk aurka egin zuen:
  - Betetzera behartuta gaude, ario gorriak baikara! Eta zu ere bielorrusiarrak zarete, arioak, batailoirik onenean idatziz gero "Arno gorria".
  Motxila bat bizkarrean, munizioa, ura eta soldadurarekin batera, hemezortzi kilogramo ditu, gehi hiru kiloko subfusil bat. Hogeita bat kilogramo, zaila da heldu batentzat denbora luzez ibiltzen bazara, eta gero korrika egiten baduzu, eta baita eguzki beroaren azpian ere.
  Dimkak bere oin biluzi eta haurra belar gainean igurtzi zuen. Mutilak gogotsu zeuden oinetakoak kentzeko, larruzko botak jantzita (larrua benetan artifiziala da, baina oraindik ez da kirzach mota bat), zaila da hemen korrika egitea. Keds edo tenis oinetakoak hobeak izango ziren, baina gerran dagoen Errusia Sobietarraren baldintzetan hau luxua da, eta mutilak ez hondatzea erabaki zuten.
  Agindu bat entzun zen, eta Arrano Gorriaren soldaduak korrika egitera abiatu ziren, formazio itxurari eusten saiatzen ziren bitartean.
  Haize fresko batek jotzen zuen Nilotik, mutilen enborra biluzi eta gihartsuen gainean atsegin handiz. Zeruari ekaitzeko prest dauden titan nerabeak gogorarazten zituzten zertxobait. Arnas neurtuta ibili ziren korrika, ia oinekin. Aurrean zeuden altuenak, eta noski Danka altua, nahiz eta sei mutil, komandantea barne, bera baino altuagoak izan. Dimkak, estandarraren apur bat gorago zegoena, bere hamaika urteko umeak presa egin behar izan zuen, ia amaieran. Egia da, abantaila bat bazegoen honetan, takoiak zapaltzeko aukera gutxiago edo oin batekin jaurtiketa bat lortzeko. Hemengo gazteena da, baina zalantzarik gabe ez ahulena edo are ergelagoa.
  Karga nabaria da, baina hala ere onargarria, eta denek dute karga batekin korri egiteko esperientzia. Pisu handiarekin ere, adibidez, bikotekide bat sorbalda gainean eramaten zutenean.
  Burusoilen oin biluzien azpian, noizean behin hautsitako palmondo adar edo konoetan murgiltzen dira, batzuetan mutilak inguratzen saiatzen diren landare arantzatsuak daude. Belarra berotzen da, askotan lehorra, baina zalantzarik gabe ez da basamortuko harea bezala erretzen. Oro har, oraindik bizi zaitezke, Eguzkia bakarrik ateratzen da eta beroa areagotzen du.
  Maxim altua, Dankaren altuera berekoa, eta sorbaldaz sorbalda egiten dute korrika. Errusiako mutil batek mutil sobietar bati galdetzen dio:
  - Tira, orain gerran zaude! Noski, oraindik ez dut bolbora usaintzen, baina dena dugu aurretik. Ilusiorik bizi al duzu?
  Dankak zintzo erantzun zuen:
  - Oraindik ez! - Eta gaineratu. - Egia esan, ez!
  Maksimkak arbuiatu egin zuen:
  - Nik egiten dut! Zintzoa izango naiz, bai! Tira, nire adineko mutilak legez gerrara joan daitezkeenak. Borrokatu, tiro egin, hil, lehertu, harrapatu. Azken finean, hau amodioa da. Azken finean, zuk eta Dimkak ere gerlari bizirik sentitu nahi zenuten, errutinatik alde egiteko!
  Dankak erantzun zion:
  Gure bizitza ez da errutina. Orokorrean, aitzindari izatea, baita liderra eta kirolaria ere, oso interesgarria da.
  Orduan, zergatik eman duzu izena gurekin? Beldur al zara hiltzeko edo mutilatzeko? - zirikatu zuen Maksimkak sarkastikoki.
  Dankak puska egin zuen:
  - Horregatik sinatu nuen bielorrusiarrek errusiarrek baino okerrago borrokatu ezin dutela erakusteko. Eta gero mundu osoak zure garaipenei buruz idatzi eta hitz egiten du...
  Hansek barre egin zuen.
  - Bueno, bai! Gure garaipenei buruz, unibertso osoan aintza. Eta bielorrusiarrek nekez bultzatu dezakezue alemaniar armada txikia paduretara metodo partidistarekin. Ez duzu harrotzeko ezer!
  Dankak erantzun zion:
  - Khalkhin Gol ere badugu!
  Maksimkak arbuiatu egin zuen:
  - Liskar txikiak non Asian. Eta gure mutilek dagoeneko hartu dute Europa, eta ia Afrika eta Asia osoa. Eta Amerika harrapatuko dugu, txu egiteko garaia da!
  Dankaren begiek haserre egin zuten:
  - Politikariek mihi luzeak eta dimentsiorik gabeko anbizioak dituzte, baina Lurra hartzeko, eskuak laburrak dira, eta gogoa are gutxiago!
  Maksimek barre egin zuen.
  - Eta nola behartu zaitugu Brest-Litovskeko Ituna sinatzera? Eman zenigun lurra, zenbatu Dnieperraino, hiru aldiz baioneta eta sable gehiago izanda. Zer esan daiteke bielorrusiako soldadu gisa kasu honetan?
  Mutilak oin biluziak zapaldu eta txio-txintxo egin zuen errimaz:
  -Ez harrotu altzairuzko teknologiaz, zure izpiritua gelatina bezalakoa bada, basatiek koldar bati makil bat eman zioten, zeruan zein lurrean!
  Dankak Maxim ukabilkada eman nahi zion muturrean, eta "munduko erdia" txapeldun gisa zuen indarra ezagututa, zalantzarik gabe, mutil sobietar harroputza kanporatuko zuen, baina... ez nuen lerroa hautsi eta antolatu nahi izan. borrokatu. Bai, eta eztabaidan zehar ukabilak erabiltzea ez da ona. Kasu honetan izan ezik, ziurrenik atxilotu egingo dute, eta ez du astirik izango bielorrusiarrek errusiarrek baino okerrago borrokatzen ez dutela erakusteko. Hori dela eta, Dankak lasaitasunez kontra egin zuen:
  - Bielorrusiarrek Sigismundo II.aren menpe irabazi zintuzten, eta Mosku ere hartu. Eta Napoleon Handiak agindu zigunean, bere armadaren erdia bielorrusiarrak eta poloniarrak ziren, eta Lehen Mundu Gerran Brusilovsky-ren aurrerapena izan zen. Eta egin genuen bielorrusiarrek. Eta alemaniarrek ere ez zuten Paris hartu, Bielorrusiako gure tropek ia Koenigsberg harrapatu zutelako.
  Maksimkak erantzun zion:
  - Baina dena den, alemaniarrekin izandako azken borroketan, garaitua izan zinen!
  Dankak nahiko arrazoizko aurka egin zuen:
  - Tsarraren menpe, industria atzerakoia geneukan, batez ere arlo militar-teknikoan. Eta orain, industria serio bat garatu dugu. Adibidez, KV-2 tankea ikusi zenuen. 152 mm-ko obusez hornituta dago. Amerikarrek ba al dute horrelakorik?
  Maksimek barre egin zuen.
  - S-2 tankeetan frantsesek ere 155 milimetroko kalibrea baino are handiagoak zituzten obusak, baina alemaniarrek ez zuten igelak arraun-igerilekuak garaitzea eragotzi, orain baino ekipamendu ahulagoa zutelarik. Armada Gorriaren indar nagusia giza faktorearen nagusitasuna da!
  Dannyk aurpegia izorratu zuen.
  - Eta giza faktorean zergatik uste duzu abantaila daukazula gure aldean, "mundu erdiaren" txapeldun izan bazara? Eta zure mutil onenak garaitzea?
  Maksimkak nahiko arrazoiz esan zuen:
  - White rus salbuespenak batzuetan arauak berresten ditu. Izan ere, ia beti! Orain, fenomeno indibidualak ez baditugu, entrenamendu militarraren maila oro har hartzen baditugu, hemen ...
  Danka haserretu zen:
  - Ez dakizu zein maila dugun borroka-entrenamendua eta nola egiten diren Bielorrusiako armada sobietarreko ariketak. Beraz, ez dago espekulatu beharrik!
  Maksimkak logikoki adierazi zuen:
  - Espainian, Bielorrusiako eskola militar sobietarren, doktrina eta Errusiako sobietarren arteko lehia egon zen. Gure ekipoak eta armak probatu genituen. Emaitza gure eskola militarraren garaipena, eta arte estrategikoa, eta Stalinen arabera erregimen komunista sendotzea da. Beraz, dagoeneko zure mutilekin borrokatu eta irabazi dugu!
  Dankak esan zuen triste:
  - Guk baino askoz tropa gehiago zeunden! Zenbatekoa hartu besterik ez duzu!
  - Ez nuke hori esango. - Maksimkak ile moztu batekin burua garbia jaitsi eta isilik geratu zen, nekearen lehen zantzuak agertzen hasi ziren eta hitz egitea zaila egin zitzaion.
  Okerrena, noski, beroa da. Eguzkia ezinbestean joan zen gailurrera. Mutiletako bat ere ez zen harekin ohituta. Bielorrusia eta Errusia iparraldeko herrialdeak dira, eta udan gutxitan igarotzen dira hogeita hamar gradutik gora. Eta hau Afrika da irailean, eta haizeak Nilotik tiratzeari utzi dio.
  Mutilen hankak belar lehorrez pikatzen hasi ziren, eta bat-batean amaitu zen, eta kilometro oso bat legar errez estali zen. Oso mingarria izan zen, gutxiegi ez ziren mutil batzuek irrintzi egiten zuten. Izerdia isurtzen zen haietatik eta isuri batekin legar beroaren gainera. Dimka eta Danka, eta beste mutil gehienak irribarre egiten saiatu ziren eta haien larritasuna ez traizionatzen. Beste zerbaitetan pentsatzen ari ziren. Beraz, Dimkak irudikatu zuen bere oinak biluziak erretiluko su batek miazkatzen zituela, eta estatu sekretu garrantzitsu bat kendu nahi zioten. Eta jasan behar du eta ez minduta edo beldurtuta dagoela erakutsi. Gainera, mutilak baldintza gogorretan hazi ziren eta orpoak ez zituzten hain mimatuak, poetak eta hartxintxa beltzak erre ziren arren, baina ez hainbeste azal zakarra zuritu ez zedin.
  Laster etorri ziren bero kolpeak. Ia aldi berean, gehiegi berotutako hainbat mutil zorabiatu ziren, eta ohatila arin eta tolesgarri batean jaso behar izan zituzten.
  Dimkak bere artean adierazi zuen alemaniarrek, oro har, ekipamendu ona dutela. Baliteke Armada Gorrian duraluminotik zaurituak eramateko gailu bat aurkitzea, eta aldi berean motxila batean erraz ezkutatzen dena.
  Baina zailagoa da eskuetan karga gehigarri batekin korrika egitea, eta takoi biluziak indartsuago erretzen dira, presioa handitu ahala. Beraz, borondatezko-derrigorrezko infernu batean daude. Dimkak ere pentsatu zuen: nola erreakzionatuko zuten bere burkideek halako proba baten aurrean, denek bizirik aterako ziren.
  Legar belztutako eta gorizko zati zabalak belar lehor eta labankadarekin konbinatzen ziren. Horrez gain, komandanteak pixkanaka mutilak Nilotik urrundu zituen, antza denez, Egiptoko asentamenduetan sartzea saihesteko.
  Berriz ere, mutil batzuk erortzen hasi ziren, eta mutilek, eguzki-klubak nekatuta edo zur eta lur utzita, buruak urez bustitako trapu batekin estali eta ohatilan jarri zituzten. Aurretik greba arina jasan zuten batzuk altxatu eta korrika jarraitu zuten.
  Baina mutil gazteen indarra gutxitzen ari zen, eta ia erdiak ez zeuden.
  Azkenik, komandanteak, nahiko nekatuta ere, esan zuen:
  - Denei atseden hartzeko agintzen diet! Mugara iritsi gara! Estali zaitez eguzkitako itzalekin, edan ura ozpinarekin eta txokolatearekin. Orduan etzango zara arnasketa ariketak egiteko!
  Mutilek koru ahul batean oihukatu zuten:
  - Edozein eskaera betetzeko prest gaude!
  Eguzkitarako krema izan arren, haurraren azala gorritu eta ubeldu egin zen. Deserosoa zen belar lehorrean etzanda, eta mutilek zelofana jartzen zuten euren azpian.
  Dimka eta Oleg denda berean elkarren ondoan kokatu ziren. Mutilak apur bat lehortuta ziruditen, eta azala ilundu egin zen. Oin biluziek erre eta azkura handia zuten, hankak altxatu behar ziren odola isur zedin eta apur bat errazagoa izan zedin.
  Dannyk adierazi zuen:
  - Gerra eztia eztia, bagenekien, baina ez neurri berean!
  Dimkak goibel esan zuen:
  - Oraindik loreak dira. Odola ikusten baduzu eta zure lehen gorpua begiratuz gero, ulertuko duzu gainazal bero batean dabiltzan horiek guztiak ezer ez direla!
  Dankak sabela sartu eta esan zuen:
  - Liburuetan, noski, pertsona bat lehen aldiz hiltzen duzunean zer sentitzen den idazten dute. Pertsona txarra eta zure etsaia ere, tripak askatzeko prest. Baina hala da..
  Dimak esan zuen:
  - Boussenard-en "Captain Daredevil" liburuan ere bazegoen britainiarrekin borrokan ari ziren zurrupatzaileen batailoi oso bat. Zerbaitek gogorarazten digu. Baina hor psikologiaren arazoa, diotenez, pertsona bat hiltzea zer den, laburki ukitzen da bala batek danbor-jotzaile gazte bat ustekabean mozten duenean. Eta, beraz, oro har, heriotzarekiko jarrera nahiko friboloa dago. Gerra bat ere ez omen da, oporrak baizik!
  Dankak logikoki kontra egin zuen:
  - Haur eta nerabeentzako liburua da hau; esperientzia psikologikoei buruz irakurtzeaz aspertuta daudenak. Eta amaiera hain da txarra, ia esne batailoi osoa hil zen, eta jarraipena ez zen inoiz idatzi!
  Dimak esan zuen:
  - Baina halako liburua da, zeinen azkar amaitu zen damutzen zaren. Baina askoz gehiagotan gertatzen da alderantziz, lan hau edo bestea gainditu nahian literalki oinazetuta zaudela!
  - Leo Tolstoiren "Gerra eta bakea" eleberria baduzu, orduan, dudarik gabe, arrazoia du Olezhek! Danka baietz.
  Orduan, bikote gazteak aurka egin zuen:
  - "Gerra eta bakea" liburuan intriga, hainbat istorio eta pertsonaiak zehatz-mehatz azaltzen dira. Ez, ez dago hutsik. Inolaz ere ez aspergarria! Nahiz eta noski hasieran interesgarrienetik urrun dagoen.
  Danka baietz.
  - Bai, hala da... Idazle askok trama geldo batekin bekatu egiten dute, ekintzarik interesgarriena hasi baino lehen, itxuraz aspergarria den liburu bat baztertzea lortzen duzunean.
  Mutilei eguzkiaren gailurrera itxaroteko aukera eman ondoren, komandantea Vladimir Wolverine alaia da, hamalau bat urte inguruko ume gihartsu bat. Aurpegia ederra da, baina zorrotza, umea eta heldua aldi berean. Vladimir bera Krasny Orlyonok-koa da oraindik, baina bere aginte printzipioa da gazteak gazteak gidatu behar dituela. Eta Wolverine-k esperientziarik ez duela eta oraindik umea izateak ez du inor molestatzen. Gauza nagusia da ario gorria dela eta sobietar arioei agintzen diela, hau da, jende arruntari ezinezkoa egiteko gai dela. Eta zer? Egiten ari dira!
  Berriro korrika egitea, minaz, nekeaz, lotsatu ere egiten diren mutilez (hala da heziketa!), ama, aita gogoratzea edo zerbait samurraz pentsatzea. Hau da sufrimendua jasateko gaitasuna, eta proba bera bedeinkapen handia da.
  Gudari gazteek desobedientzian pentsatu gabe korrika egiten dute, eta ezer nahi badute, borroka da!
  Beroa oso indartsua da oraindik, eta mutilak berriz ere legar-bero ziztrintsura ateratzen dira korrika. Eta amaierarik ere ez du ikusten. Mina jasanezina bihurtzen da eta gudari gazte askok ezin diete gehiago minaren intziriari eutsi.
  Orduan Dimka joan-etorrian konposatutako abesti bat abesten hasi zen, benetako martxa bat:
  Pertsonentzako askatasuna lortu nahi dugu:
  Berreskuratu arratsaldeko izarra zerutik!
  Azken finean, ona da kanpainek denei ekartzen dieten helburua;
  Jaunak esan zuen: Armada batekin etorriko naiz!
  
  Baina gure fedea komunismoaren fedea da,
  Gure bidea gogorra da, baina laster etorriko gara!
  Kapitalistak puska egin zuen, zinismoz beteta,
  Baina ezpataz birrinduko dugu narrastia!
  
  Eraiki dezagun mundu bat etorkizuneko ondorengoentzat;
  Ametsa egia bihurtzeko!
  Bobina txanponak jo zuen,
  Borrokatu Errusiaren alde, ausardiaz eta ausartu!
  
  Negozioa ezagutzen dugu, fedea hasten dugu,
  Utzi planeta loratzen!
  Hilabete bakoitza maiatzeko lore bat bezala izan dadin,
  Lurra osoa bat izan dadin!
  
  Orduan ez da gerrarik eta ekintza gaiztorik izango,
  Eta guztiontzako zoriona eta askatasuna egongo dira!
  Bai, infernuko ankerkeria asko daude munduan,
  Baina arazoen konponbidean aurrerapena dago!
  
  Gizakian, arrazoia boterea da;
  Gihar bat da, baina gihar inteligentea!
  Eta izakiak denok eror ez gaitzan,
  Irmotasuna behar dugu, borondatea azkeneraino!
  
  Zer egin indarrak dagoeneko nahikoak ez badira;
  Etsaia indartsu dagoenean, teknika zenbakia!
  Non aurki dezakegu paradisuaren adierazpena,
  Zalditeria martxan dagoenean!
  
  Bai, non dago galdera; eta gogoan eta bihotzean,
  Non erabakiak gogoak hartzen dituen!
  Ez da berriro buelta eman beharrik,
  Eta egon lasai, mandoa bezala irmo!
  
  Irauten bazara zure helburura iritsiko zara
  Hau da gure herri santuaren bermea!
  Sobietar herria oso jakintsua eta harroa da;
  Harengana etorriko da Jauna dohainekin, sinetsi!
  
  Noski Jainkoa, ez osaba bizarra,
  Eta bera da aurrerapena, zientzia, gogoa, garuna!
  Aberriaren bidearekin zerbitzatzen gaituzte,
  Beraz, pertsona bat boterera igo dadin!
  . 3. KAPITULUA
  Dimkak amaitu zuen abesti jostalaria, eta mutil sobietarrek txistu eta barrez onartu zuten.
  Korrika dibertigarriagoa bihurtu zen, bizitasuna gehitu zitzaion... Eta laster legarra amaitu eta belar biguna joan zen, erretako umeen oinentzat gozagarri bihurtu zen, mutil ausartak.
  Dannyk adierazi zuen:
  - Abesti batek bizitzen laguntzen duela esaten dute, baina ez zen ezer esan bizkarrean zama astun bat arintzen duela ere!
  Dimak erantzun zuen:
  - Antzinako Egiptoko zibilizazioan ere ezaguna zen musikak giza gorputzean zuen eragin bizia ematen zuena, eta abestiak ere bai. Esaterako, soro eta harrobietan oraindik modu eraginkorrean lan egin ezin zuten esklabo txikiak eta emakumezko esklaboak kantatzera behartuta zeuden esklabo helduak alaitzeko. Azken finean, Egiptotik etorri zen Valiologiaren halako zientzia bat.
  Vladimir komandanteak oihukatu zuen:
  - Hazkunderako berreraiki! Eta ez hitz egin!
  Mutil gudariak berrantolatu ziren berehala, eta gero isilik korrika egin zuten.
  Eguzkia ilunabarrean sartu da jada (Afrika iparraldean uztailean iluntzen du erdiko erreian baino lehenago). Geldialdia gertu zegoen jada, bat-batean seinale bat jarraitu zenean.
  - Denak etzan eta mozorrotu!
  Arrazoi batengatik atera zen bezala. Urruneko zarata zegoen aurretik. Eta mutilak aktiboki lanean ari ziren zapatzaile-palekin, belarra botatzen. Nahikoa ilun zegoen jada...
  Maksimkak adierazi zuen:
  - Seguruenik, gurea da! Lehen lerrotik urrunegi dago oraindik, Armada Gorriak dexente aurreratu duelako.
  Dannyk adierazi zuen:
  "Baina mozorrotzearen artea ikasteak ez du inoiz minik egiten!" Benetako gerra batean, hau ondo etorriko da!
  Maksimek onartu zuen:
  - Bai, inoiz ez, baina ziur gurea dela!
  Vladimirrek barre egin zuen:
  "Hitz bat gehiago eta bertan tiro egingo zaitut!" Denak itxaron! Eta egin granadak.
  Laster argi geratu zenez, Maksimka oker zegoen. Britainiar tankeak agertu ziren. Hala ere, mutilak isil-isilik segadan eserita zeuden: zer gertatu zen harrapatutako ibilgailuetan eurenak izango balira.
  Tankeak iparralderantz doazen arren. Lau baino ez dira, hiru arin eta sartze zail bat "Matilda" -3. Azken tankea arazo handia da, granadek bere arrastoak bakarrik kalte ditzakete eta. Birikak, berriz, jaurtiketa zehatzekin jo daitezke teilatuan edo popan. Matildak -3-k arrastoak hausten baditu, orduan mutilei galerak eragin ditzake bere bi metrailadore eta kanoi batekin.
  Vladimir-ek ez zuen nahi bere lagunak hiltzea bigarrenean, edo hobeto esanda, Afrikara heldu eta hirugarren egunean ere. Egia da, metrailadorek kolpe zehatzak desgaitu ditzakete. Baina galdera da, noren tankeak dira hauek? Bat-batean, jada alemaniarrek harrapatutako garaikurrak?
  Vladimirrek agindu zuen:
  - Arrano Gorria Dimka pribatua. Irten tankeetara armarik eta poltsarik gabe eta jakin nortzuk diren!
  Dimkak xuxurlatu zuen:
  - Entzun komandanteari!
  Galtza motz beltzekin erdi biluzik, mutikoa babes-kremaz iluna zen, eta ile ilehoria ezkutatzeko egunkarietako turbante moduko bat jarri zuen. Orain ume arabiar arrunt eta pobre baten antza zuen. Nekez hartuko dute etsaitzat.
  Tankeak patxadaz mugitzen ziren, motorrek zarata gutxien ateratzen zuten martxa batean sartuz, eta horrek ere susmoak pizten zituen. Haiengana salto eginez, Dimkak besoak kementsuki astindu zituen eta ingeles hautsian oihukatu zuen.
  - Minak daude! Minak daude!
  Tankeak gelditu ziren, buru kaskoa atera zitzaion Matildatik eta ahots haserre batek ingelesez erantzun zuen:
  - Zergatik arapchonok, nahi duzu?
  Mutil txikiak negar egin zuen:
  - Errusiarrek minak jarri zituzten bidean! Kontuz errege tropak!
  Sorbaldatik bigarren buru bat agertu zen, erantzuna entzun nuen:
  Errusiar gaizto horiek hil daitezela! Gurekin George erregea eta Churchill garaiezina. Esan, non daude meatzeak txakurkumeak?
  Dimka korrika joan zitzaien:
  - Ene jaunak erakutsiko dizkizut! Orain jango ditugu!
  -Etorri hemen eseri! - Agintzen dio, poltsak ikusita, Britainia Handiko Tankeen Armadako koronel bati!
  Mutilak dorrean gora egin zuen, armaduraren freskotasun atsegina sentitu zuen bere oin biluzi txiki-txikietan. Orduan atzera makurtu eta britainiarrei bidea erakusten hasi zen.
  Bost ziren, eta Matilda-3 tanke ertaineko dorretxo ez oso zabalean jendez gainezka zegoen. Orduan Dimkak heroi bihurtzea erabaki zuen. Haren esku trebe eta trebatuak, zorrolari profesional batenak bezala, gerrikoetara heldu eta errebolberak atera zituzten. Erpurutxoek metxak kendu zituzten aldi berean.
  Noski, zitala zen, baina "balentria" egiteko tentazioa hain zen indartsua, non Dmitryk errebolber bakoitzetik pare bat tiro egin zuen, aldi berean ezkerreko omoplatoaren azpira apuntatuz.
  Halako distantziatik, zaila da galtzea, eta ero batek, edo azken koldar batek, balen aurkako txalekoa jantzi dezake tanke batean eserita dagoen bitartean. Koronela harrituta geratu zen, eta pistola baten muturra sentitu zuen lepoaren atzean. Mutilak xuxurlatu zuen, Londresko dialekto garbienean:
  - Bizi nahi baduzu, agindu beste hiru tankeei amore emateko! Bestela, gure batailoiak tripulazioekin batera suntsitu egingo ditu!
  Koronela harrituta geratu zen:
  - Nor zara?
  Dimkak zintzo erantzun zuen:
  - Bizirauteko zure azken aukera! Hiru tanke arin granadaz bonbardatuko dira eta suak torturatuko zaituzte. Jendea hilko da! Hiru arte zenbatuko dut, edo ematen diezu agindua eman eta kotxetik ateratzeko, edo hanka-haragitik tiro egingo dizut eta hasieratik errepikatuko dizut eskaera! Bat bi...
  Koronelak irrintzi egin zuen.
  - Ados! Ez gaitzazu hil!
  Dimkak harro adierazi zuen:
  - Ez ditugu errusiar presoak hiltzen! Eta gero, Britainia Handiaren kapituluaren ondoren, berriro zerbitza dezakezu Errege Indar berrietan, Britainia berritua.
  Koronelak agindua eman zuen ahots dardaraz. Zisternak esaneko handiz igo ziren tankeetatik, armak utzita. Alemaniako mutil handienetako batzuk, kamuflaje belarra botata, haiengana korrika joan ziren, euren bizitzako lehen preso sorta jasotzeko prestatzen.
  Oleg Rybachenko tropa kolonialekin, AEBekin eta Britainia Handiarekin ere borrokatu zen.
  Mutilak eta neskak etsaien erasoari aurre egin zioten.
  Oleg-ek granada hilgarri bat bota zuen bere behatz hutsekin, britainiar autoari buelta eman eta kirrinka egin zuen:
  - Politikaria, txorakeriak ehotzen ditu, bertatik ez da irina ogirako, irin sendoa baizik, fideoak boto-emaileen belarrietan!
  Margaritak gaineratu zuen, hortzak agerian utziz, eta orpo hutsez heriotzaren pakete leherkariari men eginda ere:
  - Soldadu bat herensuge baten aurka borrokatzen duen zalduna da, baina herensuge hau benetan atzealdean dago eta ez ditu zazpi buru, milioi bat maskara baizik, eta ezin konta ahala txerri mutur!
  Haurrak gogor borrokatu ziren. Aurrera doazen autoei su eman eta granadak behatz hutsez jaurtiz.
  Oleg-ek, tiroka, adierazi zuen:
  - Soldadu batek, oilasko zulatua ez izateko, antzara izan behar du, politikaria, boto-emaileak parrillan frijitzeko, pixa egingo du pozik, ez lagunartean!
  Margaritak, orpo hutsez bonba bat jaurtiz, irrintzi egin zuen:
  - Soldaduak mutilak besterik ez dira, baina guduz guda hazten dira, politikariak, adina edozein dela ere, hauteskunde kanpaina batetik bestera, are erotasun handiagoan erortzen dira!
  Hilezkortasunaren dohaina duten haurrak titanak bezala borrokatzen dira. Baina zeruan oraindik neskak borrokan daude.
  Natashak autoa moztu zuen aliatuei, zapaldu egin zuen, oin biluziak vodka egiteko erabiliz, eta kirrinka egin zuen:
  - Soldadu bat bizargabea izan daiteke, baina gerlari loriatsua, eta edozein egoeratan dagoen politikari batek ezin du isatsa utzi!
  Anastasiak ere ostiko bat egin zuen, ingeleseko auto bat bota zuen eta oldarkor egin zuen:
  - Mutilak arrano gerlari bihurtzea du amets, baina ez dago argi nondik datozen politikari-txerriak hain zikinak, haiekin amets egitea nazkagarria den!
  Akulinak esan zuen oldarkor, botoiak oin biluziekin sakatuz eta kuxkuxka:
  - Borrokalari jaiotako mutil batek nahiago luke elurretan oinutsik korri egin, politikaz jantzi eta feltrozko bota bihurtzen utzi baino!
  Mirabelak esan zuen oldarkor, takoi hutsak pedalei kolpeka emanez eta kexaka:
  - Emakume biluzik ez da oilasko moztua, edozein gizoni galtzak kenduko dizkio eta agintari harrotsu bat ere errege biluzik bihurtuko du!
  Neskek ilusio handiz borrokatzen dute eta klase bikaina erakusten dute.
  Eta batailoi osoko mutilek gero eta abilezia eta sendotasuna erakusten dute;
  Tankeak eta britainiarrak harrapatuta, mutikoek hurbileneko asentamendura entregatu zituzten, eta ondoren hegoalderago mugitzeko agindu zieten Egiptoko Mehu hiri zaharrera.
  Mutilak berriz oinutsik zeuden, eta kirol galtza motzekin, karga batekin, deltan zehar korrika egiten zuten, non askotan belar biguna lur harritsuarekin txandakatzen zen.
  Aurreko lasterketaren hurrengo egunean, SESBeko Arrano Gorriaren borrokalari gazteen giharrak min handia zuten. Batez ere txahalak, errekak bezala, ateratako zainez estaliak, bizkarrak eta oin biluzi eta umeen zola basatiki kiskali eta urratuak.
  Mutil asko oso gaizki sentitu ziren, eta hasieran batailoiak ezin izan zuen erritmo bizia hartu. Vladimir Wolverine komandanteak ere, bide batez, beste guztiek bezala, oinutsik eta akituta, oihu egin zuen, tiro egiteko mehatxu egin zuen, baina ezin izan zituen mutilak azotatu. Egia da, hala ere tiro egin zuen, ile ilehori bat balaz moztuz mutiko makalenetako bati. Horren ostean, korrika pixka bat indartsuago joan zen.
  Mina infernua zen, zola biluziak bero, baina kilometro gutxiren buruan errazagoa egin zen, bigarren haize bat ireki zen, eta azido laktikoz bustitako giharrak berotu egin ziren eta ez zuten gehiago min hartu.
  Dimkak eta Dankak ere sufritu zuten, nahiz eta, agian, beste mutilek baino gutxiago, guru baten gidaritzapean haien entrenamendua are mingarriagoa zelako. Eta, oro har, mutil eslabiarrak erresistentzia genetikoa dute. Hala ere, arioak ere bai.
  Mutilek ahalik eta modu guztietan saihestu zituzten asentamenduak korrikan zehar. Eta beroa jasanezina zenean, eguzkitako toldoen azpian etzan ziren.
  Dimkak, Dankarekin paratuta zegoenak, honako hau esan zuen:
  - Bai, mutil indartsuak daude! Orokorrean, bielorrusiarren eta errusiarren arteko gerrari dagokionez, zaila izango dugu! Oso estua!
  Dankak erantzun zion:
  - Gazteak oso ondo prestatzen dituzte, baina hauek ez dira unitate gehienak. Horrez gain, ario gorriak baino gehiago gara oraindik.
  Dimak esan zuen:
  - Europan bakarrik ehun milioi errusiar inguru daude, baina Errusia Sobietar aliatuen tropak ere badaude. Horrez gain, milioika arabiar eta beltz erregimentu ere erabil ditzakete gure aurka. Indarrak desorekatuak dira, batez ere komunistak azkenean Afrikan eta Asian errotzen badira.
  Dankak kikildu egin zuen.
  - Eta zein da ondorioa?
  Dimak hasperen egin zuen.
  - Altzairuzko Arranoa banintz, lehenengo kolpatuko nuke.
  Orduan beste mutil alemaniarrak sartu ziren elkarrizketan, eta nik isildu behar izan nuen. Jarraian, arnasketa ariketak egiteko agindua. Orduan, eguzkia baretu zenean, berriro ere lurrik maitagarriena ez zenetik korrika. Eta gauaren lehoia hartu zuten.
  Ametsa astuna zen, giharrak minez minez estututa zeuden eta mutilen oinak su motelean erretzen ari ziren. Hurrengo eguna, pilatutako nekearen ondorioz, zailena izan zen. Vladimirrek ere hori ulertu zuen eta bere taldeari erritmo bizian mugitzeko aukera eman zion.
  Mutilak, hala ere, eusten saiatu ziren, baina hiru mutil oraindik erori ziren. Erritmoa moteldu egin zen, eta azkenik pauso bat eman zuten gazteek. Orduan Dimkak abesti batekin animatzea erabaki zuen:
  Aitzindari adarra jo zuen Aberriaren gainean,
  Bertan lorpenetara pauso egiteko deia dago - gazteria!
  Gure fedea komunismoaren fedea da,
  Eta ez duzu beldurragatik hartuko etsai gaiztoa!
  
  Borrokatuko ditugun aitzindariak
  Errusiaren alde eta arranoak bezala askatasunaren alde!
  Hegazkina - hegoak pintura distiratsuarekin distira egiten du,
  Gure pilotuak sobietar semeak dira!
  
  Gorbata gorria da, isuritako odolaren kolorea;
  Mundua krudela da, diruak eta gerrak gobernatzen dute!
  Guztiei trago bat eman nahi diegu, borondate askea,
  Hordaren iluntasuna lurpekora ibil dadin!
  
  Aitzindari, komunisten anaia txikia ere zara,
  Zoriontasuna guztiontzat den mundu bat eraiki nahi al duzu!
  Zeruko koloreak bizitzan fruitua eman dezan,
  Sufrimendua eta arazoak ekiditeko!
  
  Bidean, ordea, gerrak eta krudelkeria,
  Tentsioa eta batzuetan gogorra!
  Metrailadorea astuna da eta ukondoa murrizten du,
  Eta palma kaskarra da, arraun handia!
  
  Baina ez dakigu halako hitzik - ahultasuna,
  Ez dugu halako hitzik - ez dut nahi!
  Zahartzaroa ez da etorriko soldadu sobietarrentzat,
  Espaziora hegan egingo dut suziri batean!
  
  Indarra eta hilezkortasuna ematen digu;
  Zientzia bakarrik, argi mugagabea!
  Eta eroritakoak jaikiko dira, sinistu
  Zorte on eta arrakasta etorriko zaigu!
  Abestiak borrokalari gazteak alaitu zituen, eta korrika azkar batera pasatu ziren.
  Hala ere, eguzkia gailurrera iritsi zenean, berriro atseden hartu behar izan nuen. Horren ostean, jasanezina bihurtu zen eta mutilek pauso bat eman zuten. Errepidea lazgarria zen eta hankak eroritakoak odolustu zituzten, eta agonia ia jasanezina zen.
  Bidean, zorionez, Nilora isurtzen zen ibai batekin egin nuen topo, eta mutilek hara salto egin zuten. Sufrimendua arindu nahi zuten. Orduan, oso zaila izan zen mutilak uretatik kanporatzea. Vladimirrek subfusil baten leherketa bat eman behar izan zuen buruen gainean.
  Ondoko bidea burokraziaren menpeko ekonomiaren trantsizio-aldi bat bezalakoa zen: mingarria eta presarik gabea.
  Gauerdia pasata iritsi ziren hirira, hankak apenas mugitu. Barraketara eraman zituzten eta mutilak, egurrezko oheetan pilatuta, afaltzeko ahaleginik egin gabe.
  Ametsak astunak ziren, izugarrikeriaz beteak, baina ezin nuen ezer gogoratzen ... Dmitry pare bat aldiz esnatu zen eta estu etzanda zeuden mutilen eskuak bota zituen. Egozten ari zen, leihoetako barrak itxita zeuden eta hegoaldeko gazteen kolonia tipiko bat zirudien.
  Baina goizean mutilak berri onen zain zeuden: Mariskalak berak, Rokossovsky jaunak, sariak emango zizkieten. Soldadu alemaniarren multzoa banatu ondoren, Alemaniako eta Italiako tropak, Egiptotik eta hegoalderago Sudani erasotu behar zutenak, Rokossovsky handi eskarmentuduna agintzeko izendatu zituzten. Borroka-mariskal honek Stalin ohiaren konfiantza osoa zuen, beraz, "Center" armada sobietar talde boteretsuena agintzea esleitu zitzaion, bereziki Paris hartu behar zuena.
  Arrano Gorriaren borrokalari gazteentzako uniforme egokirik ez zegoenez, erdi biluzik jarri ziren lerroan, ia beltzak babes-kremagatik eta Afrikako beltzaran freskoa. Mutikoak apur bat lehortu dira azken egunotan eta harrobietako esklabo arabiar itxura hartzen hasi dira, itxura harroak baino ez.
  Sari-banaketa ekitaldia kasualitatea izan zen, inolako arrangurarik eta ekitaldirik gabe.
  Konstantin Rokossovsky bera altua zen, argala, aurpegi gaztea, baina jada ondo higatua. Poloniako komandante tipikoa, itxura zorrotzekoa. Besterik gabe, iragarri zuen:
  - Batailoiak behartutako martxan eta britainiarrak harrapatzeko erakutsitako ausardiagatik, eman SESBeko Arrano Gorria batailoiari, brontzezko arranoa duen zinta berezi batekin unitatearen estandarrari. Komandanteari, berriz, "Diligentzia eta Ausardia!" brontzezko domina ematen zaio.
  Mutilek eskuak txalo egin zituzten eta gudu-mariskalak jarraitu zuen:
  - Dmitry Rocketny pribatuak, bere asmamenagatik, heroismoagatik eta asmamenagatik, eta horri esker Errege tropen koronela harrapatu zuen, bigarren mailako Aintza Ordena ematen diote. Hala, hamaika urte besterik ez zituela, Bielorrusiako gure gonbidatua izan zen Stalinen boterera iritsi ondoren saritutako guztien artean sari honen hartzaile gazteena.
  Oleg Rybachenkok bere neska-lagunarekin balentriak egiten jarraitu zuen.
  Mutilak oin biluziekin disko landu zorrotz bat bota zuen, britainiarren buruak moztu eta kirrinka egin zuen:
  - Mutil bat soldadu hazten da, eta nor izan zen politikari gaztaroan hain txerri haundi bat hazten bazen?
  Margaritak, aurkariak borrokatu eta hiltzen, logikoki adierazi zuen, aurkariak moztuz:
  - Emagaldua zintzoa da bezeroekin - dirua plazeraren truke, eta politikaria gezurti osoa da, botoak eta zergak etsipen hutsaren truke!
  Oleg Rybachenkok orpo hutsarekin heriotzaren opari hilgarria bota zuen, aurkariak sakabanatu zituen eta kirrinka egin zuen:
  - Politikaria oso emagaldu garestia da, garuneko sifilisa hartzeko arriskua ez ezik, poltsikoan txerria ere!
  Margarita Korshunovak hartu zuen eta buelta bat eman, aurkari mordoa moztu eta txio egin zuen:
  - Politikari bat emagaldu moduko bat da, arropa erantzi beharrean hautesleei hiru azalak erauzi eta telebista bidez kutsatzen dituena!
  Natasha zeruan borrokatu zen. Eta hango lagunek ere beren legegabetasunaren adibidea erakutsi zuten indarran.
  Natashak hegazkin ingeles bat bota zuen eta kuxkuxa egin zuen, bere perlazko hortzak agerian utziz:
  - Ez zara birritan sartzen ibai berean, baina etengabe txerrikumea dozena bat aldiz berriro hauta daiteke!
  Anastasiak hartu zuen eta esan zuen oso zentzudun, eta hegazkina bota zuen bere behatz biluzien laguntzaz, kirrinka:
  - Animaliei eta umeei ez zaie gatzik gabeko janaria gustatzen, baina zergatik erortzen dira helduak egiaren gatzaz kentzen diren politikarien hizkera gozoaz!
  Akulina Orlovak esan zuen oldarkorki, ingelesezko beste hegazkin bat moztuz eta vyaknula:
  - Egiaren gatza mingotsa da, baina sendatzeko ahalmena du, politiko baten hizkera gozoa da, baina adimenaren diabetesa eragiten du!
  Mirabela Magnetic, aliatuen beste makina handi eta handi bat moztuz, eta igorri zuen:
  - Pertsona batek ez du peoia izan nahi, baina armadako karrera pribatuekin hasten da, politikari batek ez du arauen arabera jokatu nahi, eta politikan karrera legegabekeriaz eramaten du!
  Neskak, noski, oso politak eta sexyak dira. Denbora guztian oinutsik eta bikini batean borrokatzen dira.
  Halako lapurreta bikainak.
  SU-100 Afrikan ere borrokan ari da. Berez, bero handia egiten du, eta neskak kulero mehe batzuekin daude.
  Elizabethek, behatzak biluziak erabiliz, etsaia kolpatu zuen eta hau esan zuen:
  - Gayak iraintzen dituen politikaria bera ipurdi handia da, eta ez du gizontasunik!
  Ekaterinak, etsaia kolpeka jo zuen, eta orpo hutsez ere baliatuz, hots egin zuen:
  - Soldadu bat ez da bi aldiz hilko, baina politikari batek hiru aldiz traizionatuko du, eta milioi bat aldiz engainatuko du!
  Elenak gogotsu adierazi zuen, oin biluziak etsai oldarkorrari ostikoka emanez:
  - Bi heriotza ez dira gertatzen, eta ezin dituzu botak kendu oinutsik, baina politikariek denbora guztian hiltzea lortzen dute eta hiru azalak erauzi!
  Efrosinyak ere jaurtiki bat jaurti zuen etsaia eta kirrinka egin zuen, hortzak agerian:
  - Neskak ez du beldurrik elurretan oinutsik korrika egiteko, beldur da senargaia ez ote den botako feltrozko bota ergel bat izango, belarrietaraino zapatatuta!
  Gudariak Afrikan eta ahal zen guztietan borrokatu ziren, eta mirariak sortu zituzten.
  Eta Afrikan, ez ziren hain zirraragarri eta interesgarri gertakariak gertatu.
  Belatz Gorriaren oinutsik osatutako mutil batailoi batek bizirauteko lasterketa nekagarrian jarraitu zuen... Zerua merezi izateko gainditu behar zen infernua zen. Eta mina, eta irina, zorionaren aurretik.
  Sari banaketaren ostean, ordea, mutilak hain animatuta zeudenez, egunaren eta gauaren bigarren erdia korrika egin zuten, ia gelditu gabe eta nekea ahaztu gabe.
  Vladimirrek erabaki bat hartu zuen: egunez lo egingo dute, eta gauez, eguzkiak erretzen ez duenean, martxa behartuak egingo dituzte. Oro har, hemen mutilak daude, elite gogortua, eta horrelako probak ez dira lehen aldia. Orain bakarrik beroa ez dela hain infernua. Arrazionalenak kasu honetan, eguzkia bere zenituan dagoenean, toldoen azpian etzan eta lo egiten dute.
  Dankak eskertu zuen birbanaketa hau:
  - Gaueko martxa behartuak ez dira ohiko gonbidatuak Armada Gorrian. Ilunpetan borrokatzen ere ikasi behar dugu!
  Dimka oinutsik ados zegoen:
  - Gauez, zailagoa da erasotzea, baina azken finean, mutu ere defendatuko dute. Eta biak egitea espero dugu.
  Hurrengo egunak askoz gogorragoak izan ziren... Azken aldian, mutilen ilusioari esker, organismoen mugak blokeatu zituzten, eta orain bazirudien muskulu-zuntz bakoitza estrategikoki bonbardatzen ari zirela napalmarekin.
  Ezin izan zituzten intziriari eutsi ere egin, eta bazirudien txahal gazteen artaldea zela pikatzen ari ziren.
  Bere kide berriak alaitzeko, Dimkak abestu zuen:
  Jaunak ur-iturri bat ematen die bizidunei,
  Urrezko palmondoak eta arrosak loratzen dira paradisuan!
  Errealitate bihurtzeko, amets batean amets bat dela,
  Borrokatu behar dugu, ez emakumeek bezala malkorik isuri!
  
  Jainkoak beldurgarriak infernura botako ditu,
  Eta ausarta dena senar ahalguztidun bihurtuko da!
  Hemen Kremlineko izarrak erretzen ari dira,
  Bidea betikoak eman digunak adierazten du!
  Komunismo ospetsua eraikitzen ari gara,
  Gure printzipioa sinplea da - azkarragoa, altuagoa eta indartsuagoa!
  Gure balorazioa jaitsi ez dadin,
  Jendeak ausartagoak eta burutsuagoak izan beharko genuke!
  
  Azken finean, gudari bakoitza gizon bat da,
  Pentsatu behar da izaki ahula dela!
  Adimenak pisua ematen digu:
  Eta unibertsoa astronautei men egingo die!
  
  Pena da batasuna urrun egotea:
  Herrialde, pertsona, nazio eta erlijio asko daude!
  Baina sakon pentsatu behar da;
  Egoismoaren kateak kenduko ditugu!
  
  Gerra ez da batere horretarako;
  Planetako biztanleak umiliatzeko eta oinazetzeko!
  Eta jendearen uztarria hausteko,
  Balentria hauei buruz koplak kantatuko dira!
  
  Orduan familia osoa izango gara elkarrekin;
  Non daude munduan denak, anaia-arreba maiteak!
  Non ez karrera zalaparta;
  Eta altruismoa eta hurkoari laguntzea ohitura da!
  
  Ez da heriotzarik eta arazorik izango;
  Han gizon ahaltsu bat bihurtuko dela uste dut!
  Zure nagitasuna gainditu duzu
  Hartu fusil bat eta motxila karga batekin!
  Halako abesti baten ondoren, Belatz Gorriaren gudari gazteak biziki alaitu ziren eta ilusio eta indar olatu berri batek hartu zuen bere gain. Beraz, bizirik iraun zuten egun hauetan, eta loratu eta labean hasi zenean, loak hartu zuten.
  Dimkak zerbait berezi batekin amesten zuen... Zeruan zegoen mundu batean amaitu zuen, eta honek begia eman zion lehenik. Alegia, argizaleek futbolean jokatzen zuten. Gainera, marradun sandia eta krokodiloen hibridoak ziren talde batean, eta pepino eta rinoceronteen nahasketa bat bestean.
  Dimka harri-koskor baten gainean eseri zen eta norabide guztietan sakabanatuta zeuden pentsamenduak biltzen saiatu zen zaldi bero-talde baten antzera. Azken finean, ezin da izan argiek futbolean jolastu, eta benetako flora eta faunaren batere ezaugarri ez diren halako forma ikaragarriak hartzea ere.
  Oro har, fisikaren lege guztien arabera, izarrak esferikoak omen dira, funtsean axioma astinezin bat da! Edonola ere, konstante fisikoak pertsonak bizi diren unibertsoari bat datoz. Eta, beraz, hau oinarrizko asmakizun pentsaezina da!
  Mutil adimentsu baten pentsamenduak animalia txiki ulertezin baten agerpenak eten zituen. Hemen ere harrigarria izan zen izakia, nolabait, aire mehetik gauzatzea, izotz-zulo batetik ateratzen den arraina bezala. Bide batez, burua arrain bat zen, baina gorputza gezitik ordu bateko moduan. Gainera, koadroan, orduak adierazten dituzten zenbakien ordez, gozotu gabeko hieroglifo batzuk daude marrazki moduan. Bai, eta geziak beraiek dozena bat baino gehiago dira eta abiadura ezberdinetan biratzen dira.
  Dimkak txistu egin zuen:
  - Gora! Nor zara?
  Arrain eta iratzargailu zoragarri batek ustekabean erantzun zuen errusieraz:
  - Eta Yahita, eta zu nor zara, ile zuria?
  - Gizakia! Dimak erantzun zuen.
  Yahitak oso argala egin zuen eltxo baten antzera:
  - Ikusten dut gizakia zarela. Kargua, izena, lanbidea interesatzen zait!
  Dimka oso harrituta geratu zen:
  - Zer gertatzen da zure munduko jendea?
  Yahitak baietz egin zuen.
  - Bai, noski badela! Are zaila da primate ilegabeak ezagutuko ez dituzun mundu bat aurkitzea. Jendea nonahi oso ezberdina den arren, goiaingeruak bezala indartsuak eta garatuak daude, eta basati primitiboak ere! Ez dirudi mundu garatuaren ordezkari bat, oinutsik, ia biluzik, baina zu ere ezin zaizu basatia deitu...
  Dimak ezin izan zion galdetu galdetzeari:
  - Eta zergatik ez?
  Yahitak azaldu zuen:
  "Zure begiak oso adimentsuak dira, jakintsu batenak bezalakoak, eta ez tribu primitibo bateko umea!"
  Dimkak argudio guztiz arrazoizkoa egin zuen:
  "Eta zergatik uste duzu basatiak ergelak izan behar direla?" Azken finean, animalia handien eta haizedunen artean ponpatutako lehergailu nuklearrik gabe bizirauteko, asmamen handia eta trebetasun praktikoa behar dituzu!
  Yahitak onartu zuen:
  - Ondo! Baina nola jakingo luke basati batek ponpatutako lehergailu nuklear bati buruz, nahiz eta giza goiaingeruen estandarren arabera hau harri aroa den. Esadazu, nor zara zu karguz eta zein zereginekin bidali zintuzten hona?
  Dimka erantzun zuzena saihesten saiatu zen:
  - Gure unibertsoan dena erlatiboa da: batez ere posizioak! Zer gertatzen da zereginarekin? Bai, munduetan zehar bidaiatzen ari naiz. Azken finean, futbolean jokatzen duten izarrak hain dira ezohikoak eta interesgarriak!
  Yahitak zuzendu zuen, bere enborra gardenaren gainazaleko geziak modu ezberdinean biratzen hasi ziren:
  - Hau futbola da, baina joko guztiz ezberdina. Begira, hemen pilotak hegoak dituzte, eta hiru dira aldi berean, eta atea ez da ikusten! Antzinako garaietako zure giza futbola dirudi?
  Dimka ados jarri behar izan zuten:
  - Noski ez... Nahiz eta, begiratu bezain pronto, berehala sortu zen futbolarekiko elkartea. Azken finean, bada nolabaiteko antza! Formala ez bada ere!
  Yahitak keinu egin zuen.
  - Hauek dira elkarteak... Burua mindu eta borrokak besterik ez dizkidate. Baina esaidazu, ez al zara ordubetez sabotea?
  - Formalki ez! Dimkak erantzun zuen mekanikoki.
  Yahitak hanka astindu zuen.
  - Orduan jarraitu nazazu. Zerbait interesgarria erakutsiko dizut!
  Dmitry Rocket altxatu eta mugitu egin zen, bere atzetik jarraitu zuen, bat-batean amets bat nonbait iritsi zen eta igotzeko seinalea entzuten zen.
  Mutilak, ozta-ozta atseden harturik, berriro korrika egin zuten zamarekin, hemen jada ez zuten atseden hartzeko aukerarik. Muskuluetako min zorrotza lausotu egin zen, eta eraitsitako oinak zurrun bihurtu ziren, sufrimenduz lehertu gabe, min bizia baizik, eta irrintziak hanketan zehar hedatu ziren, eta hirugarren eta laugarren arnasak biriketan ireki ziren.
  Dankak, fisikoki indartsuena izaki, neurri apalagoan sufritu zuen, eta aspertuta ere sentitu zen: borroka bat nahi zuen, baina zorteak nahi zuenez, ez zen tiro bakar bat ere egin... Hemen, Dmitryk, beti bezala zorteatuta, egin zuen. balentria zinematografikoa, koronela eta Aintzaren Ordena lepoan hartu zituen. Saria bera ez da garestia, burdinatik hartzen duzuna eta nikelezko geruza fin bat herdoil ez dadin, baina ez dago estanpatutako eredu handirik. Gauza nagusia, noski, prestigioa da. SESBk ere etsai larriak zituen.
  Behin-behineko Lehen Mundu Gerran, Hitlerrek lau agindu irabaztea lortu zuen, lehen graduko burdinazko gurutzea barne, arraroa kaporal soil batentzat. Bai, benetan soldadu ausarta eta argia zen, nahiz eta orain bere izena haurrak beldurtzeko erabiltzen den.
  Baina helbururik gabe korrika egin dezakete uda eta udazken osoan, zortea oraindik erortzen denean.
  Mutilek azkeneko gudu baten lekuarekin egin zuten topo, hildako soldadu britainiarren gorpuak etzanda zeuden, gehienetan beltzak eta arabiarrak ziren. Halako beroan hildako haragia lehortu eta ez zen deskonposatzen hasi. Metalezko zatiak, oskol-zorroak zeuden inguruan, baina errusiar txukunek lortu zuten harrapatutako arma guztiak jasotzea. Baina hala ere mutiletako batek zortea izan zuen, eta eroritako labana bat hartu zuen. Eta amerikar egina. Ihesean, lagunei erakutsi zien:
  - Hori da nire garaikurra!
  Erantzun gisa garrasi egin zuten:
  - Harrotzeko zerbait aurkitu! Hobe duzu ingeles bat hiltzea!
  Gaiztoak erantzun zion:
  - Eta hau ez da horrela izango! Hori besterik ez da etsaiak aurkitzeko! Eta are azkarrago egin behar duzu korrika!
  Baina egun hauek liskarrik gabe igaro ziren, eta hori, bide batez, nahiko naturala da gerra gehienetarako. Azken finean, gatazka batean, oinez baino gehiago mugitzen zara. Batekoek bezala, irteera gehienak hutsik daude, batez ere borroka handien eta erasoko operazioen artean. Loak hartu baino lehen, Dankak esan zion Dimkari:
  - Badakizu, tigre kume zuria (Dmitry ezizena), gerra ez da Red Devils, edo Captain Daredevil, eta beste batzuetan agertzen den bezain erromantikoa. Desilusioa sentitzen duzu. Ez, noski, ez naiz txikia eta ulertzen dut zinema eta erreala ez direla gauza bera, baina hala ere....
  Dimkak aharrausi egin zuen desafioki:
  - Hilabete barru hobe dugu honetaz hitz egitea, baina oraingoz meditazioa eta ohera joatea. Hala ere, behar dut gure kamarada berriak mutil duinak direla. Ondo eusten dute!
  . 4. KAPITULUA
  Gerra intentsitate gutxirekin joan zen. Afrikan, amerikar eta britainiar tropak ez dira oso indartsuak, baina hedadurak zabalak dira, eta oihana eta basamortuak, eta ibai eta padura asko.
  Bai, Kontinente Beltza izugarria da, eta saiatu azkar harrapatzen. Beraz, gerra luzea luzatu zen.
  Eta Britainia Handia bera kontinentean ez da hain erraza lortzea. Hau arazo izugarria izan da.
  Oleg Rybachenko eta Margarita Korshunova titan gazteen antzera borrokatzen dira. Eta garaipen zoragarria lortzen dute. Aurkari oso indartsuekin borrokatzen dute, nahiz eta asko ez izan.
  Hala ere, non daude amerikarrak, britainiarrak eta haien tropa kolonialak haur fenomeno hilezinak baino lehen.
  Oleg Rybachenkok adierazi zuen, beste aurkari-lerro bat moztuz eta oin hutsez antimateria duen ilar bat bota zuela:
  - Gerra batean soldadu bat gazteago eta helduago bihurtzen da aldi berean, politikari bat ezkutuko borroka batean, zahartu eta heldu egiten da, aldi berean, basapiztiaren mailara hondoratzen da!
  Margaritak, neska borrokalari honek, hartu zuen eta bere behatz hutsez buruak mozten zituen disko bat jaurti zuen eta adierazi zuen:
  - Soldadu bat soldadu pribatua da eta gerran profesional bihurtzen da, politikari bat ez daki epeak eta profesional bat garaipena ematean!
  Mutilak eta neskak ederki birrindu zituzten aurkariak. Eta moztu zituzten gehiagorik gabe.
  Oleg-ek hartu zuen eta zerbait hilgarria eta suntsitzailea baino gehiago jaurti zuen bere orpo hutsarekin - esanez:
  - Soldadu batek suharria izan behar du, baina ez bere bihotzean harri bihurtu, politikari batek aspaldi du bihotzaren ordez harria, baina kautxuaren gogortasuna du!
  Margaritak, Britainia Handiko soldaduak eta gudari beltz ugari moztuz, atzamar zorrotzak botaz, esan zuen:
  - Gudan soldadu on bat Deabrua bezalakoa da - beharrezkoa dela sua itzaltzea, politikari trebea gaiztakerian Satan bera da, eta promesak betetzea ohiko mahuka bat da!
  Oso ondo eta oso zintzo jokatu zuten etsaien aurka eta oldarkorki suntsitu zituzten britainiar unitateak. Tira, ez bakarrik noski.
  Olegek, arerioak moztu ondoren, oihu egin zuen:
  - Soldadu bat gudu-zelaian hil daiteke, baina hobe da politikarien ahotik gezur goxo-korronte baten azpian desagertzea baino!
  Margaritak, ezin konta ahala aurkari zapalduz, zeinak, ordea, ez ziren hainbeste geratzen, hartu eta bonba atzamar hutsez bota eta kirrinka egin zuen, hortzak agerian:
  - Gudari jaiotzen dena, heroi bat hilko da, politikari bihurtu dena, dagoeneko hildako sasikume bat den eta hilotz ibiltaria!
  Gerlari-umeak benetako erraldoi eta pentsamenduko erraldoiak bezala borrokatu ziren.
  Baina Elizabeth eta bere tankerako tripulatzaileak ez ziren asko izan, eta oihanean barrena ibili ziren. SU-100ak hogeita hamalauren zeharkaldirako gaitasun bera badu ere, oraindik ez da erraza oihanean zehar gidatzea.
  Elizabethek aharrausi egin zuen eta esan zuen, txanda emanez:
  - Politika gauza bat esaten dutenean, beste bat esan, hirugarren bat egin, laugarrena ateratzen da, baina hala ere alboan doa eta gibelean higuingarri geratzen da!
  Catherine nahiko logikoki ados zegoen honekin:
  - Politikan ez dago anairik, baina senide txiro asko dago, ez dago maitagarrien printzerik, baina errege biluzien gehiegikeria, ez dago egia une batez ere, baina gezur nahikoa izango da baino gehiagorako. belaunaldi bat!
  Elenak oldarkorki nabaritu zuen hortz irrifar batekin perlak bezala distira egiten dutela eta ederrak direla:
  - Maitasuna itxaroten ez duzunean dator, politikariak deitzen ez duzunean itsasten dira!
  Efrosinya ohartu zen, zafirozko begiei keinu eginez eta armadura hatz hutsez kolpatuz:
  - Adin guztiak maitasunaren menpe daude, politikariek gaiztakeria guztiak maneiatu ditzakete!
  Neskak pixka bat aspertu ziren, abesten ere hasi ziren, oso garrantzitsua den zerbait;
  Sorpresa, sorpresa!
  Bizi sorpresa! Sorpresa, sorpresa! Bizi sorpresa!
  
  Imajinatu halako egoera bat - Gertatuko zaizun guztia, aldez aurretik badakizu. Ez dago orduan kezkak, zalantzak, Munduan denak ordutegi bat emango du.
  
  Eta aspertzeari aurre egiten diogu Zeren, ezinezkoa baita munduan inor ezustekorik gabe bizitzea.
  
  Sorpresa, sorpresa! Bizi sorpresa! Sorpresa, sorpresa! Bizi sorpresa!
  
  Ibiltzeko ordutegi bat eskaintzen du, kontzientzia areagotzea ematen du.Eta noski, aharrausiak areagotuko dira, eta jendetza beteko du unibertsoa.
  
  Eta aspertzeari aurre egiten diogu Zeren, ezinezkoa baita munduan inor ezustekorik gabe bizitzea.
  
  Sorpresa, sorpresa! Bizi sorpresa! Sorpresa, sorpresa! Bizi sorpresa!
  
  Eta aspertzeari aurre egiten diogu Zeren, ezinezkoa baita munduan inor ezustekorik gabe bizitzea.
  
  Sorpresa, sorpresa! Bizi sorpresa! Sorpresa, sorpresa! Bizi sorpresa!
  Baina beste heroi batzuk, SESBeko Arrano Gorriaren mutilen batailoia, askoz zorte handiagoa izan zuten. Eta mutilak jada prest zeudela asperduraz ulu egiteko: ez borrokarik, ez abenturarik, korrika bakarrik! Azkenean, gutxi gorabehera pareko batailoi britainiar bat aurretik zegoelako abisua jaso zuten.
  Vladimirrek etzan eta gero sabelean arakatzeko agindu zien. Mutilek horixe egin zuten. Britainiarrek nabaritu omen zuten, eta berehala, hurbilketaren zain egon gabe, tiro egin zuten. Baina bistan denez, presaka ibili ziren, Stalinen belatz gazteetako bat bakarrik zauritu zuten sorbaldan, eta gainerakoek atzera egitea besterik ez zuten lortu. Borroka berdintsu baterako lurra ez zen nahiko tipikoa, dena sasi eta sastrakaz estalia. Britainiar unitateek aktiboki tiro egin zuten, baina ez zehaztasunez. Arrano gorriko borrokalariek gutxiago erantzun zuten, baina askoz eraginkorrago. Mutil gehiago arrakastaz mozorrotu ziren, gabardina kakiak jantzi eta isilik mugituz. Britainiarrak, berriz, urduriegi zeuden, eta etengabe aurrera ateratzen uzten zioten.
  Dimka Rocket arrakastatsua izan zen bereziki. Azkar, antzar-lurra bezala, britainiarren atzealdera igo zen (oraingoan ia zuriak bakarrik borrokatu ziren haien aurka, hau da, askoz borrokalari iraunkorragoak, sirenen ulutik sakabanatzen ez zirenak), eta tiro-galeria bateko dianak bezala tirokatu zituen. Fusil automatikoak primeran funtzionatu zuen, eta biktima kopurua handitzen joan zen!
  Hala ere, ai, mutilek ere galerak izan zituzten, batez ere trukea granadak botatzen hasi zirenean. Mutil ausartetako bat urdaileko zati batek urratu zuen, eta hesteak arrastaka atera ziren. Beste batek zango-hezurra birrindu zuen, oso desatsegina ere. Baina gudua pizten ari zen, eta ingeles madarikatu eta krudelak hasieran leninista gazteek uste zutena baino askoz gehiago izan ziren. Hainbeste garrasi eta intziri izan ziren bi aldeetatik.
  Orduan Dimkak, entzun ondoren, komandantea zehaztu zuen. Ingeles handia zen, ahots sakoneko koronel bat ere bai. Aurretik zulatutako lubaki batean ezkutatu zen.
  Ile ilehoridun mutilak barre egin zuen eta azkar, sugegorri txiki baten antzera, inguratzen zituen ingelesak kenduta, lubakira arrastaka joan zen. Kolpe bat buruan sastaka batekin eta koronela isilik geratu zen, ezpainetatik txistuka, autoko pneumatiko zulatu baten antzera. Horren ostean, mutilak, hosto zimurtu mordoa ahoan jarrita, orroa egin zuen antzeko ahotsez.
  Hona hemen sekretua hostoak zuku itsaskorrez bustita zeudela (Dimkak aldez aurretik prestatua zuen, basatiak beldurtzeko asmoz, baina gero Pinotxo efektua zegoen, gauza bat bilatzen duzunean, baina zerbait ateratzen da. bestela, baina guztiz ezberdina den zerbait ateratzen da, baina erabilgarria ere bai!).
  Komandantearen ahotsa zein ikaragarria zen, ingeles desitxuratuan funtzionatzen zuen:
  - Denok zutitu, eta korrika egin atzera urrats martxa!
  Eta funtzionatu zuen! Britainiarrek jauzi egin zuten, eta, ondoren, metralleta eta fusil automatikoen leherketak bota zituzten haien gainean. Noski, halako galerak ikusita, agindurik gabe korrika egingo duzu... Britainia Handiko soldadu ausartak orpoetara doaz, eta mutilak, distiratsu, belarretik berde pozoitsuak, oinutsik, takoi biribilak, haien atzetik doaz, tiroka ari diren bitartean. joan!
  Orain hori borroka bat zen! Erabateko sarraskia eta aldi berean eraginkorra! Jazarpen gogorrarekin.
  Vladimirrek oihukatu zuen bere biriken goialdean:
  - Niretzat borrokalariak aurrera! Hemen kontu bat ireki dugu!
  Beste mutilek batera abesten zuten:
  - Stalinek altzairuzko beso-hegoak eman zizkigun, eta bihotzaren ordez, suzko motor bat!
  Vladimir gehitu zuen:
  - Gero eta gorago eta gorago! Gure txorien hegaldiaren alde borrokatzeko, eta helize bakoitzean arnasten, gure mugen lasaitasuna!
  Nola ezagutzen zituzten alemanek halako abestiak? Dimkak nahiago bazuen berea konposatu, orduan bere lagun Dankak, aitzitik, lehendik konposatutakoa, ezaguna eta ezaguna, bultzatu zuen...
  Hala ere, Dimka, oraingoan garaile nagusia izan zena, haserretu egin zen eta bere doinua abestu zuen:
  Stalin Handiari zin egiten diogu;
  Bukaera arte mantentzeko eta borrokatzeko ohorea!
  Bere indarra eguzkia bezalakoa baita,
  Jainkoaren argia herri bat baita!
  
  Babes dezagun Aberria zoritxarretik;
  Lehoia britainiarra buztanetik altxatuta!
  Zoriontasuna planetan eraikiko dugu;
  Kristo Jaunak agindu bezala!
  
  Berdintasunak eta anaitasunak gobernatuko dute;
  Zerua urdin hutsa bihurtuko da!
  Azken finean, horren alde borrokatzeko eskubidea duzu,
  Sozialismoaren bidea gazteentzat da!
  
  Ama aberria Errusia ederra,
  Stalin Jainkoak emandako buruzagi bat da!
  Non soroan loreak ederrenak diren,
  Non boor hitza ezin da bota!
  
  Herrialdean dena hazten ari da, zabala da;
  Izotza eta belardi oparoak ditu!
  Ekialdetik basamortuko urrea
  Zilarrezko eta perlak elurra!
  
  Argiaren planetan Kremlin bat dago;
  Baina are bat-batean boterea gugan dago!
  Hemen "Katyusha" zerua argitu zuen;
  Goiaingeruak berak begi bat emango balu bezala!
  
  Ama-erriaren erri guziak batu dira;
  Ez dugu haien artean arazorik hutsik!
  Errusia ez zen makurtu bizkarreko uztarripean;
  Huts egin duzu lurra hartu, jauna!
  
  Txantxak jada egokiak ez daitezen,
  Gu ere jaunak gara!
  Errusiarrak ez daude jendez gainezka planetan,
  Ur gozoa isurtzen ari da zerutik!
  
  Soro erraldoiak hazten ari dira;
  Kolosoa bihotzen erle eztia bezalakoa da!
  Jainkoak errusiarrei leku bat eman zien paradisuan bertan,
  Eta erramu koroa zuri!
  
  Dena obeto egin zitzaion gizakiari,
  Harrotasunak bakarrik ezin zuen mugatu!
  Baina ez izan giza aroaren amaiera;
  Espazioak ateak zabaltzen dizkigu!
  Mutilek oso kementsu eta onespentsu txalotu zuten emanaldi bikaina. Vladimirrek bele bat bota zuen pistola baten jaurtiketa ondo zuzenduta, eta Dankak esan zuen:
  - Eta zu, Dimka, bikaina zara - funtsean zurea bakarrik abesten eta konposatzen duzu!
  Maisu gazteak honako hau esan zuen:
  - Eta hau da baliotsuena zeure burua sortzen duzunean, eta ez errepikatu loro bat bezala!
  Galerak azkar kalkulatu ziren... Ai, hiru mutil urruntzetik aldendu ziren betiko, beste bost hain larri zauritu zituzten, non eraman behar izan zituzten, eta hogeita bost pertsona zauritu ertainak izan ziren beren boterearekin, edo arin...
  Zortzirehun eta berrogei pertsona baino gehiago hil zituzten britainiarrek .... Oro har, ratioa nahiko onargarria da! Baina presoa ez zegoen, mediku zerbitzuko nagusi bat izan ezik. Beste guztiak hil zituzten...
  Dankak esan zuen:
  - Guk, metrailadoreak luzaroan zurtuz, milaka bostehun ingeles zerratu eta eraitsi genituen!
  Vladimirrek eten zion:
  - Isildu, ba? Gure mutiletako hiru hil ziren. Pentsatzen ari naiz hemen lurperatzea, gudu-zelaian, edo nire unitateetara eramatea, Kristoren ohituraren arabera lurperatu ahal izateko!
  Danka harrituta geratu zen:
  - SESBek Kristo estimatzen al du? Azken finean, bai zuk eta bai Stalinek berak etengabe diozue: Kristo ahul eta lohi bat da eta ez ario bat!
  Vladimir-ek lasai erantzun zion:
  - Zer nolako Kristoren araberakoa da... Bibliakoa ez da arioa eta bakezalea! Guk sinesten duguna, hau da, Eskritura Santua deiturikoa gabe, ario gorri bera da! Eta ez bakarrik ario gorri bat, baita pertsona ausart bat ere! Hau ulertu behar duzu.
  Dimak baiezkoa eman zuen.
  - Nik ere badaukat Jesus bibliko bat, gaizkiari ez aurre egiten eta masailetako eskuma batere ez gustatzen irakasten duena. Tsarist garaian jada horrela zen, zer? Bereziki, nekazariaren maisua kolpatu zuen, aurpegia odoletan apurtu, saihetsak apurtu zizkion bastiluan, eta dohakabe hark nagusiaren alde otoitz besterik ez zuen egin. Baina horrek lur-jabea zentimo bat ere hobetu zuen?
  Dankak berak erantzun zien guztiontzat:
  - Noski ezetz! Gaizkiari aurre egin behar zaio berehala! Gaitza sugarra baita; horretarako gasolina onena pazientzia da, eta partidarik onenak axolagabekeria eta berekoikeria!
  Vladimirrek gogor eten zituen:
  - Zuk esaten duzuna agerikoa da jada, zentzuzko edozein pertsonarentzat erabat. Beraz, ez dago ezer gehiago azaldu eta irakatsi beharrik. Orokorrean, errusiarrak, ezagutzen dut Dostoievskiren estiloko arrazoibide filosofikoa eta boltologia maite dituen herri bat. Bitartean, zuk Oleg eta Dankak eramango duzue ohatila Peterrekin, beraz, bera da hildakoen artean astunena. Orain martxa gaitezen...
  Mutilak lehen garaipen militarrean inspiratuta eta inspiratuta zeuden, eta gorputz gogortuak beroari eta estresari egokitzen hasiak ziren jada. Dibertigarria izan zen! Beraz, korrika eta jolastu...
  Dankak galdetu zion Dmitry ihesean:
  - Baina zu haur aurreratua zara, zientzialaria esan dezakezu... Zergatik uste duzu kristautasunak mundu osoan halako arrakasta lortzeko gai izan zela. Eta gainera, doktrina honetan logika, ez quark bat!
  Ile zuriko mutilak, pixka bat pentsatu ondoren, erantzun zion:
  - Gogoan dut Goebbels propaganda zientzietako doktoreak esan zuena: gezur batean sinesteko, handia izan behar da. Parafraseatuz, doktrina sinestu ahal izateko, logikarik gabe egon behar du! Edo are zehatzago: erlijio batean sinetsi ahal izateko, logikarik eta zentzurik gabe egon behar du!
  Dankak keinua egin zuen korrika egiten zuen bitartean.
  - Hori neurri batean egia da, baina hala ere... Gure munduan gauza asko logikarik eta zentzurik gabe daude, baina ezerk ez du lortu kristautasunak bezain arrakastarik, eta hori ezin da paradoxaz bakarrik azaldu!
  Dimak esan zuen:
  - Hainbat faktore eta botere administratiboaren baliabidea daude, zerbitzari esanekoei etekina atera baitziren, geroko bizitza hobeago baten sinesmenak engainatuta eta lurrean ezer aldatu nahi ez zutenez. Eta noski, esklaboen ahulezia, ahulegiak eta desegituratuak zirela ulertu baitzuten Erroma Eternoko legioei aurre egiteko. Eta abar... Jesukristoren irudi oso erromantikoa. Kontuan izan Jesus ez zela pertsona arrunt bat. Gizateriaren heren batek haragian agertu den Jainko Ahalguztiduna dela uste du. Eta hori xarma dohain berezi bat duen pertsona batentzat bakarrik da posible.
  Eskuinean zihoan mutil sobietarrak, itxuraz, bielorrusiako hizkuntza ulertzen zuen eta esku hartu zuen:
  - Eta hemen dena askoz errazagoa da! Esanahia Jainko Ahalguztidunak berak gizakiaren forma hartu zuela jendearen mesedetan, gurutzera igo zen. Ekintza bera hain da irrazionala, denontzat ulergaitza, azaltzeko zaila, baina aldi berean gozagarria jendea erortzen zela. Horrez gain, pertsona lausengatzailea da. Zergatik lausengua? Gizona denez, hain balio handia ematen du, unibertsoaren sortzaileak berak sufritu eta bere bizitza ematen duela! Eta, oro har, bikaina da!
  Danka baietz.
  - Bai, ulertezina da! Unibertsoaren Sortzailea torturatu eta gurutziltzatuta dago, eta bere borreroengatik otoitz egiten du! Nork imajina dezake hau? Zer gehiago izan daiteke?
  Dimak baiezkoa eman zuen.
  -Ezer ez! Azken finean, Ebanjelioaren beraren izaera paradoxikoa izan zen bertan sinesteko arrazoia, jakintsuak barne, halakorik asmatzea ezinezkoa zela konturatuta! Bereziki, Konstantino enperadorea kalkulu praktikoak ez ezik, ez zen errentagarria izan. Kristauak ez ziren gehiengoa Erromatar Inperioan. Aitzitik, gutxiengo etsi bat ziren, gainera, gutxiengo pasibo eta bakezalea. Eta paganoak, aitzitik, gehiengo oldarkorra ziren. Beraz, Konstantino enperadoreak uste zuen... Gainera, zintzo sinesten zuen, eta kristautasuna onartzean, arrisku hilkor bat hartu zuen beretzat...
  Dannyk erdeinua egin zuen:
  - Ez dut ulertzen, zein zen hemen hiltzeko arriskua?
  Dimkak pazientziaz azaldu zuen:
  - Erromatar harroentzat, kristauak judu sekta bat besterik ez ziren. Hau da, ez zituzten pertsonatzat ere hartzen, baina Jainko Olinpikoak erlijio nazionala dira, nahiz eta greziarrengandik hartuak. Hau da, Konstantino enperadorea bere arbasoen eta bere ingurunearen aurka joan zela gertatzen da. Gainera, kristautasuna puritanismoa du ezaugarri, eta erromatarrak ez zeuden inola ere mugatzera ohituta. Hau da, hain zuzen, kristautasunaren ez-naturaltasuna zen, fede horrek bizitzako plazer askori uko egiten diola, eta hori izan zen bere hartzean arrisku izugarria. Beraz, gai militarretan zorteak bakarrik ahalbidetu zion Konstantin-ek oin bat irabaztea, ezkutuetako gurutzearen laguntza barne!
  Dannyk adierazi zuen:
  - Islamak baionetetan, edo hobeto esanda, ezpatetan eta lantzetan ezarri zuen bezala! Honek berriro baieztatzen du - indartsua denak arrazoi du! Ukabil sendoak dira argudiorik onenak!
  Dimak barre egin zuen.
  - Agian ez da dibertigarria izango... Baina tragikoa da gogoa bereziki estimatzen ez denean. Nahiz eta alferrik nerabeek indar fisikoa baino ez dutela errespetatzen uste dute. Bestelako ezaugarriak ere badira, balore intelektualak barne!
  Mutilak isildu ziren... Hitz egitea, noski, interesgarria da, baina orain arte gaiak airean baino ez dira ibili. Erlijioa ez da gairik ezagunena mutilen elkarrizketetan. Beraz, agian tankeei buruz hitz egiten saiatu?
  Dankak galdetu zion Dimari:
  - Eta zer deritzozu Alemaniako ekipamendu militarren kalitateari buruz? Bereziki panzvalearen zati goraipatua?
  Mutilak nahiko logikoki erantzun zuen:
  - Inola ere ez, praktikak Alemaniako tankeak sendoak eta eraginkorrak direla baieztatzen du! Zer gehiago esan daiteke hemen? Eta arma, armadura, motorra eta emaitza bezalako adierazleak: potentzia deigarria, babesa, motorra, noski, garrantzitsuak dira, baina, aldi berean, bigarren mailakoak. Jakina, benetako tankerako batekoak ez badira!
  Dannyk zimurtu zuen.
  - Zer esan nahi duzu ez daukagula tankerako batekoak?
  Dimak irribarre errugabe egin zuen moja baten antzera:
  - Eta nongoak izan behar dira? Gure bielorrusiako tankeak ez dira tankeekin borrokatu oraindik. Suomi finlandiarren herrialdeak ia ez zuen tankerik, Japoniak Khalkhin Golen ere bazuen gugulkin sudurra. Ez zuten hazteko astirik izan - gertaera eztabaidaezina! Beraz, oraingoz alferrik da gai honi buruz hitz egitea.
  Dannyk aurpegia izorratu zuen.
  - Bai, ez dugu ezer bereziki ikusgarria eta ez! Beraz, posible da NKVDko sotoak sobietarren aurkako asaldurarako.
  Dimkak barre egin zuen emeki.
  - Baina hemen sinesten dugu eta lehenak izango gara! Agian zaldun gurutzeak ere lortuko ditugu, errusiarrok irabazteko jaio baikara!
  Sobietar mutilak haserre eten zuen:
  -Oh ez! Arioak irabazteko jaioak gara. Azken finean, orain arte lagundu dizun gauza bakarra gure armadak oraindik Ekialderantz jo ez duela da. Baina Britainia Handiak kapitulatu bezain laster, gure tankeak Kremlinen desfilean ikusiko dituzu.
  Dankak zirikatu zion nazi gazteari:
  - Gerrako garaikurrak bezala, noski. Bai, presoen zutabeak eskolta azpian zebiltzan arren! Horrela ikusiko duzu Mosku!
  Lehertuko zela mehatxatzen zuen borroka bat Vladimirren oihu mehatxagarri batek eragotzi zuen:
  - Isildu! Zu Danka mihi luzeko zigorragatik... Gau bateko lo egin beharrean, zaintzapean zaude, gau osoan poltsa bizkarrean. Eta horrelako zerbait egongo da...
  Dankak botilara igo nahi zuen, baina Dimkak lasaitu zuen:
  - Zure errua da. Azken finean, herrialde adiskide baten gonbidatuak gara, eta haren soldaduak iraintzen dituzu... Barkatu eta behatu gonbidatu bati dagokion taktoa!
  Danny isilik zegoen. Ez zuen akatsik onartu edo gatazkarik piztu nahi. Eta Dimak iradoki zuen:
  - Kanta dezakezu zerbait adiskidetzearen seinale?
  Komandanteak erantzun zion:
  - Ez, ez da ordua!
  - Orduan gaueko guardian ere egon naiteke nire lagun Dankarekin batera?
  Vladimirrek berriro eta nahiko arrazoiz kontra egin zuen:
  - Eta oker egongo da, harentzat alferrikako entretenimendua egongo da... Bata aspertu eta gogor pentsatzen uztea... - Batailoiko komandante gazteak pausatu egin zuen eta ia intsulinaz galdetu zuen:
  - Harritzen nauzu. Non lortu zenituen gaitasun militar izugarriak? Ameriketako komikietako superman bezala borrokatzen zara, zein da zure sekretua?
  Dimka nahastuta zegoen:
  - Beno, zergatik da Superman... Dena, printzipioz, pertsona baten ahalmenen barruan dago. Lehen aldia zen tankeen aurrean agertzen nintzen. Mutiko arabiar batekin hartu ninduten, izugarria eta apartekoa. Orduan sinetsi zuten istorioa, gainera, naturalki, beno, umeak dirua irabazi eta britainiarrei lagundu nahi die. Beno, noski, pertsona guztiek ezin dituzte pistolak atera gerrikotik, oharkabean egin dezakete harrapatu gabe, baina gaztetako edozein "pintxa" nahiko da. Tira, zuetako edozein gai da bi pistoletatik lau tanker estu tiro egiteko. Eta koronelak berehala errenditu izana, Britainia Handiko gerraren esperientzia zuelarik, ez da hain harrigarria. Hona hemen hiru milioi frantses errenditu ziren ia borrokarik gabe eta gotorleku bikainetan eserita, hori askoz harrigarriagoa da. Laburbilduz, bigarren mailako lehen krosa, nahiko logikoki jasoa, zure batailoiko edozein haurrek egin zezakeena nire ordez egin nuen. Eta saria bera ez da bakarra; Lehen Mundu Gerran, ia ehun eta sei mila soldadu eta ofizialei eman zieten. Beraz, zergatik goratu behar dut neure burua hainbeste!
  Vladimir neurri batean onartu zuen:
  - Alde batetik, badirudi, baina... Bigarren borrokan ez zinen beste guztiak bezala. Bereziki, britainiarrek ez omen zuten zutaz ohartu, eta eskuz jo duzu apuntatu gabe, baina, aldi berean, galdu gabe. Eta denak ez dira gai koronelaren ahotsa imitatzeko!
  Dimkak aurka egin zuen:
  - Ez, denek egin dezakete azken hau erresonantziarako gailu bat erabiltzen baduzu. Hori irakatsiko dizut nahi baduzu. Hutsik gabe jaurtitzeari dagokionez, orduan oso dexente jaurti duzu. Zure batailoiko edozein borrokalari eman diezaioke Voroshilov Rifleman titulua. Ingelesek ikusi ninduten? Beraz, beste borrokalariez ere ez ziren ohartu, hirurak hilda galdu genituen, hau da, gudari hauek begiak garbi estali zituztela!
  - Dagoeneko lau hildako! - Dimkak zuzendu zuen ahotsa atzetik. - Alexandro hil zen, ai, gerra.
  Vladimir nekatuta zegoen halako elkarrizketaz, eta oihu egin zuen:
  - Azkar ibili, bestela ez diegu gainerakoei jakinaraziko.
  Bidean, larri zauritutako beste borrokalari bat hil zen, baina borrokalariak herri arabiar handi batera joan ziren. Bertan, jaiki ezin zutenei larrialdiko laguntza eman zieten. Horren ostean, Vladimir SESBeko Armada Gorriko koronelarekin hitz egin zuen, egoera azalduz eta iraganeko guduaren berri emanez. Armada Gorriko bi soldadu bidaltzeko agindu zuen arabiar gidariekin egiaztatzeko. Hala ere, Vladimirrek argazki bat erakutsi zion hildako ingeles pilo batekin eta esan zuen:
  - Gugan konfiantza izan dezakezu, oraindik ez dugu gezurretan ikasi!
  - Baina konposatzen ikasi! - Goibel eta poz handirik gabe erantzun zion koronelak.
  Baina hori ez da ezer Vladimir ez zen lotsatu eta azken gertakaria azaldu zion heldu zen jeneralari. Eskua eman zion eta nabarmendu zirenak sarituko zituela agindu zuen. Horren ostean, borrokalari gazteak kuartelera lotara bidali zituzten.
  Hala ere, Vladimir Wolverine-k, kuartelean beteegia zela konturatuta, kalean arrastatzeko agindua eman zuen ... Jakin gure mutilek ez dutela tankeen, zikinkeriaren eta midgesen beldur. Danka guardia jarri zuten. Motxilan harlanduak sartu zizkioten, pisu gehiago eta zigor gogorragorako. Hala ere, Vladimir ziztu bizian sartu zen, penalti kutxa kontsolatzeko irribarrez:
  - Baina ez zaizkizu gure sari eta meritu komunak kenduko. Ez dizugu diziplina-zigorrik ezartzen, eta hori onuragarria da zuretzat!
  Dankak, ulertu ez balu bezala, galdetu zuen:
  - Zergatik da onuragarria?
  Vladimir Wolverinek besterik gabe azaldu zuen:
  - Diziplina-zehapenen presentzia arrazoi bikaina da meritu militarraren saria emateari uko egiteko. Eta zuk, noski, San Jurgi Gurutzea, edo beste ordenaren bat, erakutsi nahi duzu sorterrira itzultzean.
  Dankak burua astindu zuen haserre.
  - Bai, gogorik ez?
  Vladimir oker, barruti batek irribarre egin zuen bezala:
  - Bai... Ez dut sinesten, zure lagunak ziurrenik galdetzen hasiko direlako zergatik dituen burdinazko gurutzeak, baina zuk ez? Zergatik geratu zinen saririk gabe, agian gaizki borrokatu zinen!
  Dankak itxura axolagabea jarri zuen:
  - Berdin zait. Sobietar sariak alemaniar bitxiak baino askoz ere baliotsuagoak dira, baita diamantedun zaldun gurutzea ere! Beraz!
  - Tira, gelditu bielorrusiar harroa! Uste dut zure kontzientzia zainduko duzula. - Vladimir Wolverine isilean joan zen. Hamabi urteko ume baten oin biluzien arrastoak utziz, baina bere adinerako mutil handi samarra.
  . 5. KAPITULUA
  Oleg Rybachenkok bere eginkizun interesgarria jarraitu zuen. Berak, Margarita neskarekin batera, beste base ingeles bat suntsitzen du.
  Terminator mutilak granada bat eman zuen orpo hutsarekin eta esan zuen:
  - Politikari bat gizon eder baten itxura duen munstro bat da, baina luxuzko muniziorik ezin du ezkutatu txerri baten zentimoa eta otsoaren hatzak!
  Neska gudariak, atzamar hutsez heriotzaren opari hiltzaile bat jaurtiz, oihu egin zuen:
  - Soldadu bat ere munstro bat da nolabait, gudu zelaian hiltzen duelako, baina politikari bat ez bezala, berdintasunean dago, baina hautesleak beti galtzen du!
  Oleg Rybachenkok, oin biluziekin granada bat indar hilgarriz jaurtiz eta aurkariak sakabanatuz, oihu egin zuen:
  - Emakume batek maitasuna eta zoriona nahi ditu beretzat eta bere familiarentzat, politikari bati beste batzuk hondatzea interesatzen zaio batez ere, eta diruaren maitasunaz obsesionatuta dago!
  Margaritak heriotza-opari bat bota zuen indar hilgarriko oin biluziekin eta esan zuen:
  - Emakume bat arrosa bat bezalakoa da: lurrin erakargarria, itxura distiratsua, arantza zorrotzak, eta noren antza du politikari batek, kiratsez, itxura txarraz eta kaktus kaustikoz deigarria?
  Terminator mutilak, aurkariak birrintzen zituen eta zafirozko begiak keinuka, esan zuen:
  - Emakumea edertasunaren eta garbitasunaren irudikapena da, beti ideala ez bada ere, baina politikaria beti izango da gaiztakeriaren eta itsuskeriaren estandarra!
  Terminator Girl-ek irribarrez esan zuen:
  - Mutil oinutsik ez da askotan gaizki jokatzen eta poltsikoan sartzen, politikari batek gauza gaiztoak egiten dituen eta txerria sartzen duen bezala!
  Ume hilezkorrak benetako mirariak egiten zituzten, eta bikainak ziren.
  Hala ere, eta Britainia Handiko aireko bataila irabazi zuten neska pilotuek.
  Natashak ingeleseko auto bat bota zuen hankak biluzik erabiliz eta irrintzi egin zuen:
  - Umeari armekin jolastea gustatzen zaio, baina maitagarria da, politikariak zalaparta egitea gustatzen zaio, baina beldurra beharrean, nazka eta barreak sortzen ditu!
  Anastasiak oldarkor adierazi zuen, etsaiaren beste auto bat eroriz:
  - Zientzialariek dioten bezala, gizakia tximino batetik sortu zen, politikaria, nahiz eta primate tipiko batek, batez ere arrakastatsuak diren pertsonak, txakal batekin harremana izan!
  Akulina Orlovak modu oldarkorrean adierazi zuen, beste aurkari bat bota zuen barrilaren teknikaz:
  - Pertsona batek Jainkozko izaera sortzailea du, baina politikariek naturaz deabruak besterik ez direla gurutziltzen dute eta kaosa sortzen dute!
  Mirabela Magnetic-ek, etsaien hegazkinak zulatu eta haizagailu baten uhin batekin bezala moztu zituen:
  - Politikaria haragizko Deabrua da, baina ez infernuko jauna, Lurraren azpimunduaren sortzailea baizik, zeinetan deabruak kontroletik kanpo geratzen diren eta kaosa sortzen duten!
  Neskak, noski, munstro emeak dira eta adarrak ematen dizkiote aliatutako eltxo osoari edo eltxo-talde bati.
  Bitartean, SESBeko neska eder batzuk harem-en Irango Shah-ari saltzen ari zaizkio.
  Gudarien gorputzei ere masajea egiten zitzaien, eta ez zuten neskameek egiten, ezta eunukoek ere, esklabo nerabe gihartsuek baizik. Haien ukituagatik, neskak hunkitu egin ziren eta askoz erakargarriagoak eta erakargarriagoak bihurtu ziren.
  Eta Angelica ilegorria eta Alice ilehoria apaltasuna ahaztu eta boluptuotsu purrustada egin zuten gazteen ukitu trebeen azpian. Negoziatzeko aurrekari bat izan zen haiek dibertigarri eta erotikoki ahalik eta erakargarriena izatea.
  Buka dezagun "ariketa", neskak berriz garbitu eta mozorrotu. Takoi altuak eta hanketan harri bitxiak zituzten oinetakoak jartzen zituzten, eta ilean bitxiak dituzten tiarak. Angelica ere harrituta geratu zen:
  - Ez al da pena jabeak gu horrela apaintzea? Azken finean, harritxo hauek dirutza balio dute, eta zenbat emango diguten ezezaguna da!
  Neskame nagusiak lasaitu zien:
  - Merkealdian zehar, guztiz biluzik egongo zara eta oinutsik dantza egingo duzu. Hau da, Evaren mozorroarekin salduko bazinate, ez zenuke haririk izango. Eta beste guztia, erosleak kuota gehigarri baten truke eros dezake.
  Alice gorritu egin zen, lotsatuta.
  - Beraz, guztiz biluzik egon behar dugu gizon-talde baten aurrean?
  Neskameak baietz egin zuen.
  - Noski! Hau da antzinako ohitura. Erosleak erabat jakin behar du bere esklaboei buruz. Akats guztiak, badira, noski, bertuteak badira. Noski, neska asko izugarri atsekabetuta daude, ez baitaude ohituta beloa kentzera ere gizonen aurrean. Baina ez dugu induljentziarik egiten.
  Angelica, hemen bitxia bihurtu zen:
  - Eta lotsatik esklaboak txorakeria bat antolatzen badu?
  Eunuko erraldoi eta lodi batek hautsez eta luxuzko durbante batez kate-maila grisez jantzita erantzun zion neskamearen alde:
  - Eta haiekin hitz egiten dugu enkantea baino lehen, lotsatu behar duzunean ez dela horrela, aitzitik, umiltasuna erakutsi behar duzula. Bestela, zigorra zain dago. Normalean funtzionatzen du eta esklaboak isilik daude. Zuei dagokienez, birjina izan arren, erdi biluzik ibiltzera ohituta zaudela ematen du, beltzaranez ikusten duzu, beraz, pazientzia. Shah-en haremean saltzen bazaituzte, posible den paturik onena izango da.
  Alicek errekurtaldi apur bat egin zuen.
  - Kontsolatu gaituzu!
  Neskei hainbat estalki zeharrargiz estaltzen zitzaien, kendu behar izan zirenak, enkantean saldutako esklaboaren gorpuak pixkanaka bere xarma erakusten zuen.
  Arabiar estandarren arabera, Alice eta Angelica diva altuak ziren, intsentsuaz zipriztinduak zeuden, eta berriro ere jaisten, ile zoragarria kizkurtu zuten sorbalden gainean eror zedin, negoziazioen erdian.
  Bi gudariak lasai zeuden, bizitzak, gerrak eta entrenamenduak gogortu zituzten, hau da, ez zegoen beldurtzeko arrazoirik. Zer dira beraientzat aurreiritziak eta sineskeriak? Eta ez dute ezer lotsatu beren gorputzaz.
  Hemen seinalea entzun zen eta esklaboak enkantera eraman zituzten. Hemen, bide batez, neskak erabiltzen ez ziren takoidunekin, hankak benetan estutzen zituzten, eta desatsegina zen galtzerdia atxilotzea eta gorputz indartsu eta neskatoen pisu osoa izatea.
  Beraz, jada ibiltzen zen, tortura inkisitorialaren antzeko zerbait, ordea, bertsio leunago batean.
  Jende asko bildu zen, enkanteak zeuden tokian, pobreentzat. Emakumeak, haurrak, gizonak saltzen zituzten. Baina kalitate baxuko edo balio baxuko ondasunekin idulki ireki batean zegoen. Emakumeak, ordea, gupidagabe eranzten zituzten eta denen aurrean haztapatzen zituzten, ezkutatzen saiatzen zirenak azotez jo zituzten. Intziriak entzun ziren, eta ulu asko izan ziren. Bai, eta garrasiek batzuetan sufrimendua adierazten zuten. Batez ere beldurgarria zen gurasorik gabe geratu ziren umeentzat, biluzik eramaten baitzituzten enkantera eta noizean behin erosleak atzamar garbitu gabe ahoan sartu eta pintxatzen zieten. Hortaz, negar egitea asko zen, azote baten txistua bezala. Horrez gain, hainbat ur zikinen kiratsa ere bazen, leku batzuetan astoek utzitako pastelak ikusten ziren. Kolore berdeko motozikleta pare batek bakarrik suntsitu zuen erdi aroko esklaboen salerosketaren paisaia.
  Alicek mingots esan zuen:
  Zein umiliagarria den hau. Animaliak bezala tratatu.
  Angelikak gehitu zuen:
  - Espero dut hau ez izatea guretzat?
  Eunuko nagusiak neskak lasaitu zituen:
  - Ez, jauregian salduko zara, aberatsentzat. Bide batez, neskaren oinak oinetakoekin nekatuta badaude, rickshaw batek ibilaldi bat emango dizu.
  Bai, altuak, gazte arabiarrei kotxeak ematen zizkieten eta andreak haien gainean esertzen ziren. Aldi berean, guardiako eskoltak, ustekabean bizikletak eskuratu zituen. Eunuko handiak agindu zuen:
  - Momentu batean helburu argira iritsiko gara!
  Oraingoan mukiak ez zuen gezurrik esan. Neskak ekartzen zituzten jauregia handia zen, luxuzkoa, estatua eta iturriekin.
  Baina gauza nagusia negoziatzeko lekua bera da, antzerkiko eszenatoki bat gogora ekartzen duena. Eta hemen ere ilaran itxaron behar izan zen. Angelikak ere galdetu zuen:
  - Esklaboen salerosketaren gune nagusia al da?
  Eunuko Nagusiak esan zuen:
  "Hau emakumezkoen esklaboen salerosketarako zentro garrantzitsu bat da. Gizonak gehienetan beste leku batzuetan saltzen dira. Bide batez, eta mutilak, kontsolamendurako...
  Lizitazioa aktiboa zen, publikoa asko bildu zen eta dena ekialdeko jantzi luxuzkoekin. Jende gutxi zegoen Europako jantziekin, baina, oro har, dezente pila bat zen. Zarata handia zegoen, eta plataformara eramaten zituzten neskak pixkanaka azaleratzen zituzten, edo berehala atera zituzten biluzik.
  Hona hemen horietako bat, hala ere, umiliazioari eutsi eta haserre bat bota zuen. Hiltegian txalo bat bezala orro egin zuen, bizirik larruatuta zegoen bitartean. Zaindariek amordaztatu eta gelatik atera zuten. Eunuko Nagusiak esan zuen:
  "Azotatuko dituzte azala ez kaltetzeko, agian hankak ere erreko dituzte sutegi batean, zolak anpulu txikiz estali daitezen, eta erretilua ere posible da. Andreak bere onera etorri behar du. Berdin zara "zaldiak" botatzen badituzu mutilaziorik gabeko zigor krudel bat jasoko duzu eta berriro saltzera eramango zaituzte.
  Angelikak oraindik galdetu zuen:
  - Berriro txorakeria bat botatzen badugu!
  Eunukoak zorrotz esan zuen:
  - Orduan kolokatu egingo zaituzte, beraz tentatu patua!
  Azkenean neskak plataformara atera zituztenean, beldurra baino lasaitu gehiago sentitu zuten.
  Enkantearen kudeatzaileak honakoa irakurri zuen:
  - Bi xarma gazte, birjinalak, sutsuak, Mendebaldeko erara maitatzeko trebatuak, baina oraindik ez zituzten gizonak ezagutzen. Ilehoria eta suzkoa parean saldu. Hasierako prezioa bost mila urrezko piastra da.
  Horren harira, atsekabeko harridurak entzun ziren arabieraz:
  - Erakuts iezaguzu haien aurpegiak! Zein divas.
  Eunukoek, alboetan zutik, neskei beloa bota eta fisonomia estali, zirraraz sutan. Gerda nahi gabe dar-dar egin zuen, orain ehun bat gizon lizungarriren aurrean biluztuko zutela pentsatzea hain nazkagarria zen, non bere aurpegi samurra gorri bihurtu zen eta zafirozko begiek jauzi egin zuten.
  Eta entzuleek poz-pozik oihu egin zuten eta alde egiten dugu:
  - Zazpi mila piastra.
  - Zortzi mila!
  - Hamar mila!
  - Hamabi mila! oihukatu zuen esmeraldaz apaindutako turbante berde batean bizar grisa zuen gizon batek.
  Angelikak galdetu zion eunukoari:
  - Eta zenbat dira hamabi mila piastra europar dirura itzultzen badira?
  Eunuchak antzeko esperientzia eta heziketa izan zuen:
  "Ehun eta hogei mila AEBetako dolar inguru dira. Beno, gutxi gorabehera tasa bera urrez zenbatzen baduzu!
  Alicek ezpainak biribildu zituen.
  - Mama Mio, hauek hiru M-16 tanke astun dira.
  Angelikak zuzendu zuen:
  - Ez, askoz gehiago!
  Gizon oso altua, lehor samarra, sudur akilinoa eta turbante gorriduna, hamabost mila eta erdi piastra bezainbeste eskaini zituen.
  Eunuko nagusiak xuxurlatu zuen:
  - Hau turbante gorridun batekin, Ali-Topal bera, Irango Shah-aren haremaren hornitzailea. Ez dago ohituta eskaintzak galtzera.
  Gizon aberats batek esmeraldadun turbante berdez zeraman:
  - Hamazazpi mila piastra, ordu pare baten truke...
  Orduan, turbanterik gabeko gazte bat, baina europar jantzia, altxatu eta oihu egin zuen:
  - Hemezortzi milla piastra! Emakume hauek nigatik merezi dute, Raja Malik indiarra.
  Behin-behineko etenaldi bat egon zen... gizonak ikaratu ziren... Esmeraldadun turbantedun aberatsak printzeari esan zion:
  - Eta bi lapurretagatik dirua eman nahi duzu, zeinekin suntsitzaile bat erosi dezakezun?
  Printzeak haserre erantzun zion:
  - Burdinazko ontzi batekin lo egin nahi duzu?
  Bitartean, eunukoek beren bular esferiko dotoreak estaltzen zituzten neskei estalkiak bota zizkieten. Titiak begi arrosak bezala distiratzen zuten. Merkataritza suspertu egin zen. Xeikhetako batek diamante eskukada bat atera zuen bere zorrotik eta esan zuen:
  "Hogei mila piastra eskaintzen dizkizut!" Merezi dute!
  - Hogeita bat mila! - Eskeini zion gizon bat turbante berde batekin.
  - Hogeita bi mila! Printzeak haserre egin zuen.
  - Hogeita bost mila! - Shah hornitzaileak landatu.
  Burrunba bat ibili zen errenkadetan zehar, baina negoziazioa ez zen gelditu. Xeikak bitxigilearengana hurbildu eta poltsaren eduki guztia astindu zuen eta galdetu zuen:
  - Begiratu diamante hauek!
  Atera zuen:
  - Hogeita zortzi piastra!
  Xeikh-ak burrunba egin zuen:
  - Nireak dira, neska biak!
  Indiako printzeak aurka egin zuen:
  - Nirea ez! Hogeita hamar mila piastra!
  Etenaldi bat egon zen berriro. Demagun hirurehun mila AEBetako dolar, hau garai haietarako kopuru handia da. Asko hasi dira galdetzen ea merezi ote duen neskentzat hainbeste antolatzeak.
  Seinale batean, eunukoek esklaboen sabelak estaltzen zituzten beloak bota zituzten, eta gero diademak kentzen zituzten, ile zoragarria zabalduz... Enkanteak berriro hasi ziren, gizonen teilatuak joan ziren.
  - Hogeita hamairu!
  - Hogeita hamabost!
  - Hogeita hemeretzi!
  - Berrogeita bat mila!
  Pausa .... Eta orduan xaharen hornitzaileak igorri zuen:
  - Berrogeita bost mila piastra. Eta gainontzekoei ohartarazten diet zenbatekoa izendatu eta osorik ordaindu ezin duena jendaurrean azotea eta enkantetik kanporatua izango dela lotsaz.
  Xeikak apur bat desanimatu ziren... Orduan ez zen halako petrodolar fluxu ugaririk, eta dolarrak berak ez zuen oraindik amortizatzeko astirik izan, beraz, zenbatekoa oso handia zen. Eta eman esklabotzat...
  Baina Eunuko Nagusiak ez zituen oraindik karta guztiak jarri, eta aldakak eta hankak estaltzen zituen azken beloa neskengandik hegan egin zuen. Eta gero tapoiak sakatuz hankak askatu zituen takoidun oinetakoetatik. Aginduak jarraitu zuen:
  - Dantza!
  Emakume bat dantzan ari bada, orduan ez da batere geldirik dagoenean bezala. Azken finean, hau jada ez da estatua bat, ederra izan arren, haragi dardara bizia baizik. Eta neskak, lotsak biziki hunkituta eta, aldi berean, egoeraren pikikeriagatik, biziki dantzatu zuten.
  - Berrogeita hamar mila! intziri egin zuen durbante berdeko gizonak.
  - Berrogeita hamabost mila! - Haremaren hornitzaileak ez zuen amore eman.
  - Hirurogei! - Oihukatu zuen xeik batek.
  - Hirurogeita bost! - Txekearen hornitzailea gehitu da.
  - Hirurogeita hamar! - oihukatu zuen esmeralda turbantearen jabeak.
  - Laurogei! - Shah hornitzaileak eten eta gehitu zuen. - Egiaztatu zure saldoa zorigaiztoko, látigo bat lor dezakezu.
  Azken txosna zimeldu zen... Errima batek jarraitu zuen:
  - Bat, bi... - Eten bat dago, bat-batean norbaitek iritziz aldatzen du... xuxurlatu zuen Alicek (bai, noiz amaituko da azkenean! Ateo-Komsomol-eko kidea naiz Allahri otoitz egiteko prest!). - Hiru! Shah-en haremaren hornitzaileari saldu.
  Berehala belo bat bota zuten neskei eta literalki enkantetik atera zituzten besoetan. Horrela amaitu zen gudarien "lan" eguna. Zehatzago esanda, oraindik ez. Ameriketan erositako benetako trailerra kargatu eta Teheranera eraman zuten. Neskak beraiek oraindik ere, egia esan, biluzik zeuden, baina oheko zorroz estalita eta sofan etzanda. Gourmet bazkariak ere ematen zizkieten, eta zaindariak kanpoan uzten zituzten. Beraz, etzan eta gozatu, maitea.
  Alicek harrituta esan zuen:
  - Oraindik arraroa da! AEBetako hogei tanke astunen kopuru bat ordaindu ziguten. Hori da inflazioak oraindik amortizatu ez dituen urrezko dolarrekin. Eta hala ere, harrotasunik ez, zerbait ez da sentitzen!
  Angelikak hasperen egin zuen.
  - Urrea beti da balio bat, baina kaiola bateko barrak horretaz eginda daudenean, deskontu egin nahi duzu!
  Alicek iradoki zuen:
  - Agian hirietan joko dugu. Hiriari izena emango diogu, eta gero beste bat, aurrekoaren amaieran hasi dadin?
  Angelikak burua negatiboki astindu zuen.
  - Dagoeneko squishy modukoa da. Agian beste zerbait pentsa dezakezu. Zein ideia?
  Alicek aurkitu zuen:
  - Eta gero egin ditzagun flexioak txandaka. Lehenengo hausten duenak, galtzen du!
  Angelikak erraz onartu zuen:
  - Hemen doa! Aldi berean, besoak eta bularra entrenatuko ditugu. Eta orduan gure hankek karga nahikoa jaso zuten, baina ez zegoen eskurik!
  Neskak ondo pasatzen ari ziren bitartean, Afrikan ere beroa egiten zuen....
  SESBeko Red Eaglet batailoia hegoalderantz zihoan ... Halakoak dira marratxoak eta martxa behartuak. Mutilak basamortu eta oihanetan barrena korrika egiteko erritmo itogarri eta nekagarrian sartuta zeuden jada. Eta bidean, britainiarren erresistentzia militarra gainditu behar izan genuen.
  Bereziki, bi metrailadore-dorre dituen kontrolgune bat. Hemen apur bat tiro egin behar izan nuen granadak erabili aurretik. Ez zen galerarik izan...
  Baina gero are zailagoa izan zen, zortzi tanke eta lau kanoi autopropulsatu lurperatu zituzten, eta haien inguruan infanteria, metrailadoreak, soldadu eskarmentudunak, hexagono batekin zulatutako lubakiak zeuden. Ez da hain erraza hona hartzea, Somalia, Sudan eta Etiopia lotzen eta lotzen dituen hiru errepideen elkargunean dagoen eremu gotor moduko bat.
  Ez zen erraza izan hurbiltzea, ingurua tirokatu eta inguruko basoa moztu zuten. Vladimir, erasoaren abenturazaletasunaz konturatuta, hegazkinari laguntza eskatzekotan zegoen, baina Dimka Rocket-ek katapulta itxura bat eraikitzea eta tankearen aurkako granada sorta pare bat botatzea eskaini zion.
  - Ez da beharrezkoa hegazkin gorria distraitzea, batez ere etsaiak gutxienez 90 mm-ko kalibreko hegazkinaren aurkako bost kanoi indartsu dituelako, airezko pistola gehiago zenbatu gabe. Hemen etsaiaren aurrerapen txiki bat dago, eta setio-balistak behar dira postuen aurka.
  Hemengo Vladimir mutilen eta ario gorrien batailoiko komandanteak, arrazoi osoz, besteak beste, zalantza batzuk zituen:
  - Uste al duzu nahikoa zehaztasunez atera dezakezula?
  Dimkak, bere lagunekin batera palma olioa eta erretxina estutuz, baieztatu zuen:
  - Bai, baietz uste dut, Voroshilovsky jaurtitzailea oraindik gauza txikia da. Bai, eta Voroshilov bera da gerlaririk primitiboena. Eman iezadazu lidergoa.
  Mutilak benetan hausnartu zuen tiroaren aurretik, eta palmondo olioarekin eta erretxinekin nahastutako gasolina ere gehitu zion, karea eta karburoa gehitzen zieten granadei. Orduan, kalkulu bat eginik, bere burua gurutzatu zuen, aitzindariari agurra eman eta tiro egin zuen:
  - Hemen nedolvyat duzu!
  Tiro bat, gero beste bat oihuka:
  - Stalinen aberriaren alde!
  Etsaiaren aldetik, orro bat, garrasiak, intziriak.
  Dimkak berriro agindu zuen:
  - Beste bolea bat!
  Intziriak, orroak, sugarrak indartu egin ziren, ingelesez oihuak ziren: errenditu!
  Oraingoan bostehundik gora preso zeuden, eta ingeles zuriak ziren gehienbat. Zaila da sinestea mutil hauek duela sei hilabete besterik ez italiarren indarrak hautsi zituztenik Etiopian eta Italian bertan. Baina orain ardi artalde miserable bat bezala eraiki ziren.
  Oinutsik, urratuta, baina mutil alaiak gidatzen zituzten presoak, oin azpiko harriei eta arantzei kasurik egin gabe. Eta Dimka Rocket-ek ere abestu zuen:
  Herrialdea santua da komunismoarentzat;
  Planeta osoaren zuzia piztu duzu!
  Estalinismoaren bandera eraman,
  Nork eman zien halako zoriona haurrei!
  
  Gutako bakoitzak fusil bat dauka
  Badakigu lan militar ohorezkoa!
  Azken finean, abestia mamitsua da, ozen,
  Gainean izar baten argi gorriarekin!
  
  Poza, zoriona mundu osoari ekartzen diogu,
  Laneko eroa zen jabea!
  Kapitalista gizena erantzuteko,
  Proletarioa tronura igo da!
  
  Gure bandera gorritxoa, noski odol kolorekoa;
  Kristo Jaunaren boterea harengan agertzen da!
  Eta min handia jasan beharko dute,
  Aurpegien ikonotik santuak gidatzen gaituzte!
  
  Eta orduan mutilek ez dute paradisua ikusiko,
  Pentsamendu jakintsuak dituzten zientzialariek berpiztuko gaituzte!
  Orduan elkartu loreekin soldadu baten urratsa,
  Komunismo bikainen pean!
  
  Stalin burkidea Jaunak izendatu zuen;
  Aberria gobernatu eta garaipenera eraman!
  Gure gailurrerako bidea oso okertua da,
  Eta erantzunaren guztiaren lider handia zara!
  
  Batasuna izango da gure agurra herriei,
  Nork aterako dio mesede leninismoaren baioneta!
  Askatasun izpi bero batek izotz lurra urtuko du,
  Scarletaren azpian, kumach pankarta!
  
  Hemen tankeak infanteria ilara bat txikitzen ari dira,
  Eta koldar guztiak, hitzik gabe, amore eman!
  Hori da konpainia ausartaren mutilen heroismoa;
  Hegazkinak ez direla lapikoak eta platerak!
  
  Aintza handia zain dago - sinetsi
  Errusia bizitzaren gainetik estimatzen dutenak!
  Ireki ditzagun ate distiratsuak espaziora,
  Ustelkeriarik ez dadin!
  
  Aberriarentzat balentria behar da;
  Eta berari eskainiko diogu, sinetsi iezaguzu!
  Eta faxismo gaiztoa jada garaitua izan da,
  Aintza, ohore, poza - belaunaldiak!
  Dimkak benetako maisu bat bezala abesten zuen eta sobietar mutilak berarekin batera ... Eta inork ez zion kasurik egin totalitarismoaren aurkako erasoari, konpainia honetan guztiz egokia ez zena. Eta zer, formalki, Sobietar Errusia ez da totalitarioa, demokratikoa baizik!
  Dankak bakarrik xuxurlatu zuen ezpainekin:
  - Tira, Dimka ematen diozu!
  Presoak gertueneko basean entregatu zituzten, eta askatu zituzten mutilak aurrera egin zuten. Orain arte, ez dira gelditu. Rokossovsky mariskalak bide luzea egin behar izan zuen Hegoafrikaraino. Eta horrela saiatu, Afrika osoa zeharkatu. Gainera, Afrikako kontinentearen ekialdean askoz tropa britainiar gehiago dago Mendebaldean baino. Bai, eta Etiopian, matxinoekin eta britainiar aldeko hainbat printzerekin kontutan izan behar duzu.
  Beraz, mutiko borrokalariek arantza eta harri-koskorren gainetik korrika egin behar dute, atsedenaldian pentsatu gabe. Hemen beste liskar bat dator, oraingoan bertako tribu errebelde batek.
  Borroka ez zen hain odolgabea izan, ume bat "Bur"-tik etzan zen kopetan joz. Egia da, Sudaniarrek ere lortu zuten, laurehunek moztu zituzten, zatiketa-granadak erabiliz eta ihesean jarriz.
  Hiru ume hain larri zauritu ziren ezen ohatilan eraman behar izan zituzten.
  Oheratu baino lehen, Dimkak esan zion Dankari, bera ere apur bat urratu zuen metraila batek bular zabaleko ezkutuan:
  "Ikusten duzu, gerra dibertigarria da. Eta borrokak, biktimak daude, eta amodioa!
  Danka baietz.
  - Bai, orain ados nago, erromantzea dago, eta biktimak. Nahiz eta hobe den gure partetik batere hildakorik ez egotea.
  Dimkak keinua egin zuen maltzurki:
  - Oh... Badakizu, honek magia eskatzen du. Baina sinetsi nigan, hobetuko da.
  Hurrengo eguna bezain bizia pasatu zen, zaldizko batzuk erasotzen saiatu ziren, baina mutilak erne zeuden, eta oraingoan galerak saihestu zituzten, ehun eta berrogeita hamar erasotzaile mota ezarriz. Hildakoen artean britainiar bi ofizial zeuden. Eta horrela, gerra pixkanaka piztu zen. Bistakoa zen hori ez zela ibilaldi bat, eta ez bakarrik behartutako martxak.
  Beraz, Bakhtxi ondoko britainiar gotorlekura iritsi ziren. Baina ia ez zegoen borrokatu beharrik. Dozena bat soldadu britainiar edo gehiago bunkerrean barrikadak egiten saiatu ziren, baina etxean egindako substantzia pozoitsuekin erre zituzten. Hainbat britainiar bertan hil ziren, eta gainontzekoak lehertu ziren, non lotuta zeuden.
  Baina ekipamendua nahiko ohikoa zen, eta puntua babesteko bildutako arabiarrek leialtasuna zin egin zioten Sobietar Batasunari.
  . 6. KAPITULUA
  Oleg Rybachenko eta Margarita Korshunova Hegoafrikarako bidean dira jada.
  Namibiako ingeles basea suntsitzen ari dira eta, beti bezala, kolpe handian. Hain mutil itsusiak.
  Mutilak indar hilgarri eta suntsitzaileko granada bat jaurti zuen britainiarrei eta kirrinka egin zuen:
  - Soldadu bat Jainkoak eta denborak epaitzen dute, politikaria epaiketarik gabeko bastardoa da, eta bere legegabetasunak ez du denbora-tarterik ezagutzen!
  Neskak erasokor esan zuen, hanka zizelatutako hatz hutsekin heriotza-opari bat jaurtiz:
  - Soldaduak ez du bakea bilatzen, eta ekaitzak ere ez du keinurik egiten, politikariak bere balentriak lurperatuko ditu, parasitoak inbidia handia du!
  Oleg Rybachenkok berriro granada bat jaurti zuen etsaia, granada bat bota zuen bere orpo hutsarekin eta hau esan zuen:
  - Soldadu bat gudaria da batzuetan nahi gabe, eta ez du hil nahi, baina ama-aberriarekiko betebehar sakratu bat betetzen du, politikaria, berriz, txerria gustuko duen borondatezko traidore bat da, hautesleekiko betebeharrak ez betetzea!
  Margaritak etsaia moztu zuen ondo zuzendutako leherketa batez, barrua urratuz, esanez:
  - Soldadu batek guduetan puzzleak konpontzen ditu, politikari batek konbinazio maltzurrak eraikitzen ditu, ezin du gaia modu baketsuan konpondu!
  Beste leku batzuetan, neskek balentriak egiten zituzten.
  Alicek eta Angelikak hainbat mila aldiz egin zituzten flexioak, baina izerditan, ez zuten elkarri amore eman nahi. Azkenik, neskek nahikoa izan zutela uste zuten, eta indarrak ondo etorriko zitzaizkien. Beraz, hobe da atseden hartzea.
  Angelikak esan zuen:
  - Eta zu eta ni errusiar herriko emakumeak bezalakoak gara, hau da, burugogorrak. Zer entretenituko dugu orain?
  Alicek txantxetan:
  - Ziurrenik tximeletak...
  Trailerra gelditu zen eta neskek berriro janaria ekarri zuten urrezko erretiluetan. Flexioneekin entrenamendu basati baten ondoren, gudariak oso gose ziren. Jateko eta edateko irrikaz jaten zuten... Opilak, txokolatea eta fruituak eztiarekin jaten zituzten... Eta ez ziren ohartu nola lozorrorik gogorrena nola ibiltzen zen haien gainean.
  Benetako telenobela bihurtua: amets serieak jarraitu zuen;
  Itxaropen berri batek bi txirrindulari ederrenen bihotzak mozkortu zituen. Eta beren zaldi zoragarrian ibili ziren - megagnomoa.
  Angelikak hunkituta esan zuen:
  - Badakizu, fantasiazko mundu honetan egonik, benetan atseden hartzen du bere burdina trumoitsuaren unibertsoa!
  Alicek, bere hortz perlatsuak agerian utziz, baiezkoa eman zuen:
  - Benetan da! Erlaxatu eta kendu arima.
  Suzko Deabruak hitz egin zuen:
  - Gerra existituko ez balitz, asmatu beharko litzateke, eta Jainko Ahalguztiduna ez bezala, maitagarrien ipuin honek ezin sinesgarriagoa izango litzateke!
  Alice men egin zuen:
  - Uste dut, bai! Baina Stalin gure herrian zein handia den jakinda, oso posible da Jainko Gorenaren existentzian sinestea!
  Angelica itxura maltzur batekin eta nahiko logikoki argitua:
  - Baina, jakina, Jainko Ahalguztiduna Jesukristo ez bada!
  Alicek hasperen handia egin zuen.
  - Deabruaren inpotentzian Jesusen ahalguztidunean baino errazagoa da sinestea!
  Gaueko iluntasunak egunsenti aurreko iluntze likatsu bati utzi zionean, zerrenda ilun bitxi batek bidea moztu zuen. Nolabait urrunetik pitoi orban baten antza zuen. Astunak, zikinduta eta kurba bitxiekin, harkaitzak lerro amaigabean luzatzen ziren belar heze eta zakar artean.
  Alicek oihukatu zuen:
  "Hemen, hau da seguruenik lur azpiko jaunaren ondasunen muga!"
  - Ez, ez izan beldurrik, diva ile argia, muga zahar bat besterik ez da! Angelikak oihu egin zuen pozik. - Orain ia, ba, hala espero dut - besterik ez etxean!
  Gudari ilehoria oinutsik keinu egin zuen.
  - Eta oraindik baikortasunez beteta zaude amigdaletaraino!
  Suzko gerlaria minduta zegoen:
  - Nork hitz egingo zuen jada baikortasunaz, arrazoirik gabe!
  Inork ez zituen goroldiozko harriak zaintzen, eta beste aldean troll eta mamu gaiztoen inperioaren aldean bezain hutsik zegoen. Alicek bere oskola urratu zuen oin hutseko hatzekin eta txistu egin zuen:
  - Hemen polita da, ordea! Edo, hobeto esanda, triste!
  Noski, muga hauek zeharkatzeak, azkeneko ibaiak bezala, ez zuen inolako bermerik ematen, baina hala ere iheslari distiratsuak apur bat lasaiago sentitzen ziren.
  Angelikak poetikoki esan zuen:
  - Hemen da agindutako lurra, baina ez Israel!
  - Eta zergatik dago hain arraro jarrita muga berria? -galdetu zuen Alicek, bere begirada distiratsuarekin harri-pila bat jarraituz. - Erosoagoa da, ziurrenik, harrietan baino edo berdin ez dago?
  Angelikak burrunba egin zuen:
  - Zergatik jakin behar duzu hau?
  Alicek sorbaldak altxatu zituen.
  - Bai, hain bitxia. Hasiberria naiz mundu honetan. Nahiz eta ezin harro egon!
  - Harrizko muga ez zen mamu edo gudarientzat jarri. Aurretik, hezur-mozkatzaileen lurraldeak zeuden, troll hiltzaile zital eta oso indartsuak. Troll, iratxo, mamu eta labezomorro tigreen arteko gerra mendeetan zehar luzatu zen. Hainbat izakiren armadak erraldoiak ziren, ehunka milatara iritsi ziren! Behin garaipen batzuk lortu zituztenean, hezur-hozkailuko troll-ak, mendilerroetaraino iritsi ziren eta ia Peach-Amber suntsitu zuten - eta hau da, azken finean, Maitasunaren eta Itxaropenaren Lurraldearen hiriburua, zeinaren Argi distiratsuak eta energia iturriak dituena. Unibertsoaren Bihotza! - esan zuen Angelikak.
  Alicek oihu egin zuen, eskuak lotuz:
  - Zer izua! Beraz, unibertso eta hamaika mundu guztiak mehatxupean zeuden?
  Gerlari sutsuak atsegin handiz lasaitu zion bere lagunari:
  "Baina haien indarrak lehortu dira mendian. Orduan, urte on batean, gure gudariek, iratxoekin batera, hala ere, troll gaiztoen armadak irauli eta azkeneraino kolpatu zituzten. Haien belarra guztia erre zuten, hiriak okupatu eta sendatu. Eta muga mugetatik iparraldeko mugetara eraman zuten!
  Alicek barre egin zuen.
  - Aupa! Baina halako istorioak tipikoak dira, ia maitagarrien ipuin guztietarako!
  Angelikak nahiko logikoki erantzun zuen:
  - Eta zer da maitagarrien ipuina, bizitzaz apur bat apainduta ez bada
  - Gudariek unibertsoa salbatu zutela esan nahi duzu... - Gerda ulertzen hasi zen zergatik ez zuen Angelikaren itxura desberdina antzinako garaietako jainkosetatik, greziarrek beren estatuetan irudikatzen zituztenak.
  Anbar koloreko sugandila bat bere hatzetatik irristatu zitzaion, kilika-sentsazioa eraginez.
  - Gudari guztiak antzinako jainkosen eta jainkosen ondorengoak dira. Horregatik, hemen paradisu mundu bat dago hainbeste denboran. Baina Luziferrek esan zuen: nahikoa grazia! Tira, mamuek erabaki zuten orain arioak endekatu egin direla, horregatik Justiziaren eta Zoriontasunaren inperioari eraso zioten...
  Angelikak amaitu eta trebetasunez harrapatu zuen muskerra bere behatz hutsez.
  Alicek burrunba egin zuen:
  - A, bai. Beraz, endekatu ere egin dugu... Nork hitz egingo luke, troll freak eta bai gure neska eta iratxoen edertasunari begira!
  Angelikak zentzuz erantzun zuen:
  Herri bakoitzak bere edertasunaren kontzeptua du.
  Alicek baiezkoa eman zuen. Megagnometik salto egin zuen eta airean saltoka egin zuen.
  - Bai, nazio eta espezie bakoitzaren edertasunaren kontzeptuak badu berea. Orain bakarrik haserreei buruzko iritziak harrigarriro berdinak dira guztiontzat, salbuespenik gabe. Badago halako fenomeno bat. Bide batez, normalean neska bat esaten dutenean, eder bat gehitzen dute, eta atso bat itsusia denean!
  Angelikak ere itzulinguru bat egin zuen, eta ezpata bira egin zuen:
  - Bai, bada horrelako zerbait... Jende guztiak, kontua, gaztetasuna maite du eta zahartzaroari beldurra dio. Hau agerraldi tipikoa da. Hala ere, ezin da ados egon naturala dela.
  Hemen nesken elkarrizketak eten ziren, beste piztia bat jauzi egin zen haien aurrean, jada ezaguna den tigre-labezomorro zaharra. Egia da, bakarrik zegoen, baina bi ezpata oso luzerekin, eta baita ezkutuekin ere.
  - Neska-gerlariek borrokatuko dutela?
  Angelikak pauso bat eman zuen harengana:
  - Noski, sinetsi, ez gara lotsati izango! Eta ez zinen beldurrik guregana bakarrik etortzeko!
  Tigre-labezomorroak aurka egin zuen:
  - Ez, edertasun oinutsik, ez nago bakarrik.
  Alicek txistu egin zuen.
  - Banekien inoiz ez zinela ausartuko zintzotasunez borrokatzera. Uste dut armada ekarri duzula zurekin?
  Tigre-labezomorroak aurka egin zuen:
  - Ez, egia esan bakarrik nago, baina nire jainko ilunak nirekin daude, zu garaitzen lagunduko didate. Gu bakarrik borrokatuko gara, zintzotasunez espero dut - bat-batean!
  Alicek ados agertu zuen irrika nabari batekin:
  - Noski, egia esan. Eta ilehoria naizenez, eta jainko ilunek laguntzen zaituztenez, orduan aurkari baten aukeraketa nire gain erori beharko litzateke!
  Angelikak isil-isilik, bat-batean, presioaren ondorioz balbula bat urratu balu bezala, buelta eman eta oso itxura desatseginaz erre zuen Alizia. Isildu inkoherente batek ihes egin zion gerlariaren ezpainetatik.
  Gerlari ilehoria harrituta zegoen:
  - Zer zara, lagun bat?
  "Ez zait gustatzen zurekin hitz egitea", esan zuen azkenean Suzko Deabruak axolagabe eta izoztuta. - Leku huts bat bezala sentitzen zaitut.
  Alice bere laguna lasaitzen saiatu zen:
  - Eta hala ere, nire aukera da! Angelica izan abertzalea, ez egoista, koherentea Sobietar Batasunaren zerbitzuan...
  Angelikak ito egin zuen:
  - Ados, borrokatu! Eta irabazi, ahal baduzu, noski, eta zugan sinesten dut!
  Tigre labezomorroa berehala lasterka joan zen gerlari ilehoria. Itxuraz lotsagabe hartzen saiatu ziren, ile ilehoria oraindik berotu ez zelakoan. Baina, dirudienez, Alice prest zegoen horretarako. Edonola ere, bere diruzain zorrotzenak guduaren lehen segundoetan ireki zuen munstroaren sabela. Angelikak bere lagunari animatu zion:
  - Hori bai! Inprimakian ikusten duzu!
  Etsaiak zitalki oihukatu zuen:
  - Bai, ile zuriko izakia zara!
  Tigre labezomorroa zabalegia egin zuen eta bere indar guztiekin inbertitu zuen, eta hori primeran aprobetxatu zuen Alicek, erasotzaileari eskuila moztuz. Orduan adierazi zuen:
  - Zalantza zabala da, baina ikuspegia estua da!
  Tigre labezomorroak erantzunez erasotu zuen, beheko gorputz-adarretan ere ostikoka eman nahian. Baina terminator ilehoriak oso trebeki moztu zuen belauna, etsaia kolokan jartzera behartuz. Angelikak berriro onartu zuen:
  - Hau nahiko Sobietar Batasun garaitezinaren estilokoa da. Orain amaitu azkar.
  Alicek tropikoetako tornado baten antzera jo zuen bere harrapakinaren gainera, tigre-labezomorroak ia ez zuen borrokatzeko denborarik izan eta ez da harritzekoa laster bere buru itsusia gorputzetik banandu izana. Horrela amaitu zen borroka...
  Angelikak bere pentsamenduak adierazi zituen:
  - Ezinezko guztia posible da ziur dakit! Ezinezkoa da betiko birjina garbia izatea!
  Orduan, Alicek bere lagunari galdetu zion harrituta:
  - Eta zergatik, berarekin borrokatu nahi nuenean, hain hotza hartu zenuen, trikimailu zital bat balitz bezala. Azken finean, nire eskubidea da!
  Angelikak irribarre egin zuen.
  - Eta zuri azalpen bat ukatzeko eskubidea. Baina iritsiko da ordua eta dena jakingo duzu!
  Alicek hasperen handia egin zuen, baina ez zuen lagunari galderekin molestatu.
  Isilik egon ziren eguzkia atera arte. Angelica pixkanaka hoztu zen eta nolabait inhibitu egin zen. Megagnomo kulunkariaren armaduraren hieroglifoak zorroztu egin ziren, zerua zurbildu ahala. Garbitu zenean, Alicek xehetasunez ikusi ahal izan zuen ibaiaren eskuineko hiria, haien aurrean hedatuta, laranja zukuaren koloreko olatuak zituela. Baina enblema erraldoiak inpresio berezia egin zuen, harri erdi bitxietatik zizelkatua zegoen, xehetasun harrigarriz, eta agian goizeko argi-ilun-jolasak biziarazi zuen behe-erliebe magiko txiki hori. Bertikalean kokatutako hegaztiak hegoak zabal baina okertu zituen eta burua profilaz biratu zuen.
  Ondo zehaztutako begi bultuek ikusmen zorrotza sinbolizatzen zuten, eta harrapari-moko tolestua arriskutsuki zorrotza zen. Baina harrigarriena behean zegoen. Hegaleko luma bakoitza ere txori txiki bat zen, eta denak batera hegazti gerlarien destakamendu izoztua bihurtu ziren, beren agintari handiari leialki begira, agindu baten zain egongo balitz bezala... Boterea, leialtasuna eta berehalako erasorako prestutasuna. maisuki transmititu ziren. Alicek luze begiratu zion seinale ahaltsu honi, pentsatuz...
  Nesken loa, espero bezala, eten egin zen, baina gertatu zen, ez da batere lagunek aurreikusitako modua. Jauregi eder baten areto zoragarri eta erraldoi batean esnatu ziren, non gauza txiki bakoitza munduko artearen maisu-lan bat zen, non airea lurrintsua zen eta paradisuko txoriak abesten zuten.
  Ur goxo-korronteak isurtzen ziren, xanpainez betetako putzu bat zipriztindu zen eta hormak ereduetan zeuden. Bi neskak beraiek etzanda zeuden lumazko ohe altuetan, Sabako Erregina duin baten oheetan. Dena izango litzateke, oro har, nesken eskumuturrak eta orkatilak lotzen dituzten urrezko kateengatik ez balitz. Haien gorputz zoragarriak, ederki biluziak, magikoak, ohe gainean gurutziltzatuta zeuden. Halakoxea da esklabo umiliatu eta bikain distiratsuen ezintasun egoera.
  Angelikak sakon hasperen egin zuen.
  "Beraz, ez nekien kaiola bat urrezkoa izan daitekeenik, ez bakarrik zentzu figuratiboan.
  Alicek bere laguna kontsolatu zuen:
  - Xahak bakarrik izan dezake halako jauregi handi eta luxuzkoa. Beraz, hain zuzen ere, helburua lortu eta helmugara iritsi ziren!
  Angelikak irribarre gozoa egin zuen.
  - Zer nolako shah den galdetzen diot?
  Galderari erantzunez bezala, zipriztina bat zegoen, eta gizon handi eta bizardun bat, berrogeita hamar edo berrogeita hamabost urte ingurukoa, xanpain-igerilekutik atera zen. Bular zabala eta sorbalda zabala zuen, ordea, sabela. Indar natural handia zegoen bere baitan, baina giharrak bizimodu alfer eta jaleko koipearekin igeri egiten zuen. Gizon hau biluzik zegoen, kate bateko talisman preziatu bat baino ez zen bere apaingarri guztia, baina ez zegoen zalantzarik, txeke bat zen. Bai, eta bularrean zegoen talismana errege boterearen sinboloa zen.
  Noski, neskak xaharen argazkia ikusi zuten, bertan gazteagoa zirudien arren, eta bizarra laburragoa zen.
  Xa-a txanpainan bainatu berria zen, baina tinko ibili zen, agintari seguru baten itxura. Eta, noski, haremaren ordu berriak ezin ziren bere arretatik pasatu. Lehenik eta behin, Irango agintari autokratikoa (formalki mugagabea) Alicerengana hurbildu zen. Haren esku iletsuak neskaren orkatila gainean pausatu eta emeki laztandu zuen. Ilehoriak itxura axolagabe batekin begiratu zion Shah-ari, baina orduan bere gorputza traizionatzen hasi zen eta masailak lotsaz gorritu ziren.
  Birjina al zara? - galdetu zion jaunak Gerdiri.
  Ilehoriak begietan malkoak zituztela erantzun zuen:
  - Bai jauna!
  Shah-ak irribarre irribarretsu egin zuen.
  - Beno, hori bikaina da. Orain emakume bihurtuko zara, hogeita hamargarren belaunaldiko Allahren Mezularen ondorengoaz errege gisa gozatzeko lehen esperientzia jaso ondoren.
  Benetako malkoek Aliceren masail gorrietatik jaisten ziren:
  - Oso mingarria eta krudela da, jauna. Beldur izugarria daukat honek!
  Shahek bere esku zabala neskaren aldaka luxuaren gainean jarri eta masajeak ematen hasi zen, lasaituz:
  - Ez duzu beldurrik izan behar! Maitale trebea naiz. Mina laburra izango da, eltxoaren ziztada bezala, eta gero plazer ozeanoan murgilduko zara.
  Alicek jarraitu zuen, eta itxurakeriaren itzalik txikienik gabe, negarrez. Inozentzia galtzeko pentsamendua izugarria zen benetan. Batez ere bera bezalako kristau puritano batentzat.
  - Ez, mesedez... Hain gizon erraldoia zara, utzi ni neu...
  - Eta bere buruaz? Xaha harrituta geratu zen.
  - Nik neuk jarriko dut titan baten duin zure duintasuna eta hain kontu handiz eta trebetasunez egingo dut, zure eta niretzat ona izango baita. Ala erregutzen dizut!
  Shah lotsatuta zegoen, benetan pena ematen zion neska errugabea, aingerurik xarmangarriena zirudien, eta agindu zuen:
  - Askatu!
  Shah-aren atzetik zihoazen bi eunuko zaindariek gupidagabe astindu zituzten giltzak eta azkar ireki zituzten neska ilehoriaren besoetako eta orkatiletako sarrailak. Beraz, poliki-poliki altxatu eta irribarre egin zion Shah-ri. Keinua egin zion:
  - Tira, goazen, jauzi nire pikorrera.
  Alicek benetan salto egin zuen eta ukondoarekin Shah kokotsean jo zuen. Gizon erraldoi bat erori zen... Eunukoek hatsa egiteko denbora besterik ez zuten izan, Aliziaren oin biluziak eskuinekoa orpo biribilarekin eguzki-plexuan bultzatzen baitzuen, min-shock indartsu bat eraginez, arnasa kolpatu eta garrasiari eutsi zion. Ezkerreko eunukoa sable batekin heldu zen, baina kolpe bat erori zitzaion, Alicek tenplua jo zuen subiranoaren lepotik erauzitako talisman pisutsu batekin.
  Oraingoan hilgarria izan zen... Beste kolpe bat eman zuen gerlari ilehoriak bigarren eunukoaren buruaren atzeko aldean, eguzki plexo bat zuen poke batetik makurtuta. Horrela, Shah-aren guardia hurbilena suntsitu zuten. Angelikak ahots baxuez deitu zion Aliziari:
  - Hartu giltzak eta askatu nazazu azkar!
  Terminator ilehoriak erantzun zuen:
  - Hau ez da arazorik! Orain!
  Ez zen zaila izan kateak irekitzea, hemen ez zegoen aukera berezirik giltza-zulo batekin eta giltza batekin. Oro har, neskak nahiko giltzapetuta zeuden ez hilketaren beldurragatik, jolasteko baizik.
  Angelica askatu zenean, Shah burua altxatzen hasi zen, erorketa astun batetik berreskuratu nahian. Suzko deabruak bi sastakaia kendu zizkion eraildako eunukoaren gerrikotik. Bat bota zion Aliziari, eta bigarrenak, jauzika, xaharen eztarria ukitu zuen:
  - Tira, Persia eta Irango agintaria, autokrata ahaltsua... Zure bizitza eta ehunka mila mendekoen bizitzak salbatu nahi dituzu, baita herrialdearen independentzia eta, noski, zure pertsonala gorde ere? boterea?
  Xaha gogor makurtu zen eta nahastuta esan zuen:
  - Ba, nork ez du nahi... Denek nahi dute!
  Suzko Deabruak bere esmeraldazko begiei keinuka egin zien gogor:
  - Beraz, berehala deklaratu gerra Britainia Handiari eta egin aliantza Sobietar Batasunarekin!
  Xak, maiz keinu eginez, begiratu zien, eta azkenean ohartu zen:
  - Beraz, sobietar espioiak zarete. A ze astoa naizen, lizunkeriak itsutu ninduen, baina nor zaren asmatu behar nuen. Posible al da Europako emakume arruntek halako gorputz gihartsu eta lehor izatea...
  Angelikak sorbaldak altxatu zituen.
  - Onerako egiten den guztia. Esaterako, SESBeko tropak garaiezinak dira, eta gaizki armatua eta gaizki prestatua den zure armada, kopuru handia izan arren, garaitua izango zen dudarik gabe. Eta zure lurraldean kokatuta dauden britainiar dibisio batzuk, laguntza gutxiegi. Beraz, aukera bikaina duzu zure boterea, aberastasuna mantentzeko eta, azkenik, Britainia Handiko tutoretza kentzeko. Edo lotsagabe hil... Gogoratu besterik ez, sadikoa naiz, eta lehenik zure duintasuna moztuko dizut, mingarria eta umiliagarria baita.
  - Eta nire borreroen torturak ez zaitu beldurtzen? - Ez zen nahiko ziur marmar Xah-k.
  Alicek barre egin zuen erantzunez.
  - Eta ederki zekiten zertan sartzen ari ziren halako zeregin bat adostuz. Ez gara bizirik errendituko, eta harrapatzen bagaituzte, torturak jasaten saiatuko gara benetako Komsomol kide bezala. Eta zure heriotza jada zeregina betetzearen parekoa da, dekapitatutako Irango armadaren erresistentzia ez baita hain antolatuta egongo, eta zure zirkuluko asko Errusia Sobietarrekin aliantzaren alde daude.
  Shah-ek pixka bat gehiago, itxuragatik zalantzan jarrita, irmo eta irmo esan zuen:
  - Konbentzitu nauzu! Hain ona, gerra Ingalaterrarentzat, batasuna SESBrentzat!
  Angelikak gogor esan zuen:
  - Ofizialki gerra deklaratuko duzu, iruzurrik egon ez dadin, zurekin jarraituko dugu denbora guztian. Gure edertasuna kontuan hartuta, horrek ez du susmorik piztuko. Eta gogoan izan nire lagunak eta biok borrokan edo tiro egiten dugun bezain maisutasunez jaurtitzen dugula sastakaia.
  - Bai! -esan zuen Shahek sinistu gabe.
  Angelikak hemen indarrez sastakaia bota zuen oin biluziekin. Hogeita hamar metro eginda, erretratu zahar batean makurtuta zegoen tximeleta baten enborra zulatzen zuela zirudien. Xaha, ikusmen zorrotza zuena, harrituta geratu zen intsektuaren gorputz txikia zulatzen zelako zehaztasunarekin. Berriro marmarka zuen:
  - Konbentzitu nauzu! Dena egingo dut zuregatik ... Baina nahi baduzu, urrezko kutxa bat emango dizut maitasun gau baterako, eta Irango probintziarik aberatsena?
  Angelikak berehala erantzun zion:
  - Ados, baina osotasuna mantentzearen baldintzapean...
  Shah soldata murriztua:
  - Orduan urrezko kutxa baterako bakarrik, non metal preziatuaren zentimo bat egongo den. Zure errugabetasuna mantenduko da, baina beste guztia nik agindu bezala egingo duzu!
  Suzko deabruak Aliziagatik eta beregatik erantzun zuen:
  - Noski, ados gaude, baina zeremonia eta izapide ofizial guztiak bete ondoren! Britainia Handiko gerra, SESBrekin aliantza edo Errusia Sobietarra. Hona hemen aurrebaldintza.
  Maisuarekin hitzarmena bostekoa batekin zigilatu zen...
  Gainera, oro har, jada ez zen hain interesgarria izan, Shahek Britainia Handiko jihada ofizialki aldarrikatu zuen eta SESBek Iranekiko aliantza eta mezenasgoa aitortu zuen, hain zuzen ere Errusia Sobietarraren basailu bihurtuz. Bere hurbileko inork ez zuen aurka egin, eta britainiar mandatari eta ordezkariak berehala atxilotu zituzten.
  Beno, "Vostok" Bagramyan eta Konev armadako taldeak Persiarako muga zeharkatu zuten ....
  Zeregin arrakastaz bete zen, eta neskak ikaratu ziren Xah-arekin datorren maitasun gauarekin bakarrik. Zein mutuegia den birjina gazteentzat, errugabetasuna kendu ez arren.
  Hala ere, bere burua eta bere laguna animatzeko asmoz, Alicek konposatu berri zuen abestia egitea erabaki zuen:
  Neska isila eta apala zen,
  Nire etxea izatearekin amesten nuen!
  Beraz, haurren barreak ozen isuri zituen,
  Hartza otzan zedin basoan!
  
  Eremu heldu baketsu bat nahi nuen,
  Urrezko espiguletak!
  Nahastea betiko ez ezagutzeko,
  Eta etsairik ez zegoela!
  
  Baina hemen dator tatariarren erasoa,
  Eta forjatutako apatxeen zartada!
  Tira, non zaude husarren errejimentua;
  Zer da famatua bere zinengatik?
  
  Non daude zaldunak, erraldoiak zarete,
  Baina zergatik ez dago babesik?
  Hona hemen gure aberri bakarra;
  Beroa, infernuko argia!
  Oinutsik uztarrira eramaten naute,
  Kono, adar eta estepekin!
  Eta azote batekin bizkarra mozten dute,
  Zein zaila den kateetan intziri egitea!
  
  Lepoko neska etsaia lazo batekin,
  Estutu eta ito nahi du!
  Hemen sultan gaiztoaren erreinuan,
  Joko bero bat bihurtu nintzen!
  
  Lehena sufritu nuen eremuan
  Poltsek eztena zeramaten!
  Baina edertasuna loratu zen
  Azken finean, Jainko burujabe eskuzabala!
  
  Hemen Jaunari gustatu zitzaion;
  Serrallora bidali ninduten!
  Han, gizon baten indarra sentituz,
  Zabor guztiari atsegin ematen hasi nintzen!
  
  Jakin ezazu halako umiliazioa
  Trukatu gorputz gozoena!
  Hobe da gabezia jasatea,
  Nire amak etzan ez dezan!
  
  Bidearen amaieran zer zain dagoen, ez dakit
  Beldurra zahartzaroa eta borreroa!
  Baina ez dago zeruan hilkorrarentzako lekurik,
  Bakarrik geratzen da - negar mingotsa!
  Eta Afrikan, historiaren egungo ibilbidean eragina duten gertakariak ere izan ziren.
  Arrano Gorri batailoiak liskar batzuk gehiago borrokatu zituen, eta ondoren barealdi labur bat izan zen. Sudanen, britainiar goarnizioak suntsitu edo kapitulatu zituzten, Somalian bakarrik bereizita, baina azkar desagertzen ziren erresistentzia-poltsak kiskali ziren. Bada, hegoalderantz, zutabe mugikorrak joan ziren, eta Afrikako errepideen egoera txarrak eta erregaiaren hornikuntzaren arazoek bakarrik moteldu zuten mugimendua.
  Baina haien batailoiak, ofizialki "Gepardoak" izenekoak, bere burua bereiztea lortu zuen, eta badirudi Stalin liderrak ere arreta jarri ziela. Dena den, agindua jarraitu zuen: mutilak saritzea eta Frantziara eramatea, garraio-hegazkinean.
  Azken albisteak bereziki poztu zituen alemaniar mutilak: esan nahi zuen, ziurrenik, britainiar metropoliaren beraren alde borrokatzeko aukera emango zietela. Eta hau Afrika zabalean baina erdi basatian borrokatzea baino ohorezkoagoa da.
  Bereiztu zen batailoia, noski, Konstantin Rokossovsky gudu mariskalak berak eman zuen. Baina destakamendu osoa ia hirurehun pertsona direnez, garestia da zuk zeuk ospatzea, bigarren mailako burdinazko izarrak neska laguntzaile bereziek entregatu zituzten. Mutilak uniformez aldatu ziren, altuagoak eta helduagoak ematen saiatu ziren, eta, aldi berean, jazarpena egiten, puzkera egiten zuten...
  SESBeko mariskalak berak pertsonalki bi eman zituen. Vladimir komandantea eta bereziki Dmitry ospetsua. Oso baliotsuak jaso zituzten, batez ere Lehen Mailako Hero izarren prestigioari dagokionez. Insignia honek oraindik ez du sari-maiztasuna gutxitzeko astirik izan, eta mutilentzat - hau da, oro har, harrotasun arrazoi bat!
  Nahiz eta, noski, zaldun-gurutzea prestigio handiagoa izango litzatekeen, eta are handiagoa.
  Dimkak, ordea, xuxurlatu zion Dankari:
  - Nahiago nuke SESBeko heroiaren urrezko izarra Zaldunaren Gurutzea baino!
  Bere lagunak erantzun zion:
  - Eta nork behar du gurutzea, batez ere hilobi baterako!
  Sari-banaketan, banda militar batek martxa bat jo zuen, eta neskek Errusiako dantza herrikoia egin zuten, trantsizio zailak izan arren hanka biluzi eta dotoreak altxatuz.
  Honetan, ordea, dena amaitu zen, mutilak formazioan bidali zituzten garraio indartsu batera. Konstantin Rokossovsky ere haserre zegoen honekin:
  - Merezi al du hainbeste gasolina erretzeak zurrupatzaile batailoi bat mugitzeagatik. Frantzian, nahikoa langile-dibisio daude, esperientziadun borrokalarienak, hurrengo grebara haurrak ez botatzeko.
  Oraingo honetan adjudante jeneralak iradoki zuen:
  - Hemen hainbat faktore uste dut. Lehena: agian Stalinek uste du horrela borrokalari gazteak omentzen ari direla. Eta, hain zuzen ere, mutilak asko haserretuko lirateke Londresko ekaitza haiek gabe gertatuko balitz. Bigarrena: mutilak heroiak bezala borroka egiteak gure helduak alaitu eta herabetasun sentsazioa eragin beharko luke britainiarrengan. Eta hirugarrena: agian pare bat aste barru hirugarren mundu gerra amaituko da, eta gogorra izango litzateke borrokalari ospetsuei euren azken garaile akordea jotzen ez uztea!
  SESBeko borroka-mariskalak buztana astintzen zuen paumari begiratu zion eta esan zuen:
  -Zer? Agian arrazoi duzu! Era berean, Afrika berora bidali nindutela pizten dit, non udan irina besterik ez den, Foggy Albion ekaitz egin beharrean. Eta hau ezkutatzen saiatzen naizen arren, min handia egiten du. Hemen Zhukov mariskal handi bat eman zioten, baina zertarako da galdera?
  Jeneralak maltzur erantzun zuen:
  - Dirudienez, inoiz ez zuelako bere buruari Stalinen erabaki batzuk gaitzesten utzi!
  Garraioan nahiko erosoa zen, musika jotzen zuen, lore jaso berriak zituzten ontziak zeuden. Mutilek ondo pasatzen zuten kartetan, dominoan, flexioetan eta eserietan xakean... Hegaldia nahiko luzea zen, eta Bigarren Mundu Gerrako garraio-hegazkin handienaren gurutzaldi-abiadura bakoitzeko hirurehun kilometro baino apur bat gutxiagokoa zen. ordua.
  Dimkak eta Dankak partida pare bat jokatu zituzten jada ezaguna den Fuhrerren xakean, baina gero nekatu egin ziren. Hemen kartak primitiboak ziruditen, baina zergatik ez jolastu Indiako xake tradizionala blitz estiloan.
  Suitzako erloju txiki bat zegoen lekuan eta, partidako hiru minutu apustu eginez, nahikoa jokatu zitekeen.
  Hala ere, hemen ere Dimkak irabazi zuen denbora guztian, besterik gabe, lizun erraza. Eta mutilak irekitzeen teoria erritmo bizian irakurtzen zuela, informatzaile oso bat, eta baita berea pentsatu ere. Guduari eutsi eta kasua estaltze-eraso batekin konpondu zuen. Beste batzuek ez zuten teoria ezagutzen, ezta kalkulurako abiadura handia ere.
  Alde bakarreko kolpea izan zen blitz baten estiloan, eta, ondorioz, borroka bat ere piztu zen alemaniar mutil garaietako batek Dimkan piezak jaurti zituenean. Ukabil kolpe zehatz batekin, kokotsaren kolpe punturaino, etsaia erorarazi zuen.
  Hasi zen, zabortegi bat izan zen, mutil batzuek Dimka izardun heroiaren alde egin zuten, eta beste batzuek euren alde...
  Vladimir komandantearen esku-hartzeak, su-itzalgailu batetik apar zuriz borrokalariei tiro egin zien, hilketa eten zuen.
  Horren ostean, mutilek eskua eman eta Dimkak, adiskidetzearen seinale, abestia abestu zuen:
  Gure Aberria edertasun miresgarria da;
  Ederki loratzen da - lorategi alai distiratsua!
  Borroka gogorrak - ordu gaiztoak;
  Baina arerio guztiak garaitu behar dituzu!
  
  Azken finean, porrota heriotza baino okerragoa da,
  Ez dago bizitzarik, jakin esklabotza osoan!
  Infernuko espiritu gaiztoak - ezabatu egin behar dira,
  Argitzeko, itxaropenaren bihotzean izar bat!
  Pistolak orroak dira, geziak automatikoak dira,
  Beraz, gudu-ontzia zatitan hautsi zen!
  Utzi soldaduak odoletan
  Mundua azukrea da, borroka benetakoa da!
  
  Amak negarrez - semeak erori dira,
  Hileta ardatza - erreka ekaitz bat!
  Norbaitek lur-maila lortuko du,
  Norbait kaiolan sartuko da intziri batekin!
  
  Jakin gerran - anaia izendatua bezalako baioneta bat,
  Askotan batzuetan defentsa izaten jarraitzen du!
  Zure makina trabatu bada,
  Beraz, lan egin klub bat bezala!
  
  Errusiako lurrak, basoak eta belardiak:
  Kamamila usaina, marrubi usaina!
  Odola ur-jauzi bat bezala isurtzen da nire eskura,
  Tira, gorpuetan krabelinak loratzen dira!
  
  Hori guztia babestu behar dugu.
  Umeei barre ozen eragiteko!
  Bostetan azterketa gainditzeko,
  Beraz, ez duzu AWOL joan behar!
  
  Laster amaieran, mina amaitu da,
  Uste dut jendeak hilezkortasuna lortuko duela!
  Nork bizirautea lortu zuen, ondo egin,
  Pozik izango gara: sinistu, sinistu!
  Dimkak amaitu zuen abestia eta denek txalotu zuten oso gogotsu eta aho batez.
  Horren ostean, Dmitry Rocket abeslari ilehoriak, politikoki nahiko zuzena, xake partida bat galdu zuen eta ehun zigor flexio egin zituen. Honetan lasaitu ziren.
  Sizilian, oraindik hornitzea tokatu zitzaigun, eta mutilek futbolean aritzea lortu zuten. Egia da, oso modu berezian, amerikarretik hurbilago, hau da, bultzada eta bidaiekin, ingelesetik baino. Eta askoz jende gehiago zegoen aldi berean jolas arruntetan baino.
  Baina, bide batez, are dibertigarriagoa eta erabilgarriagoa zen trebetasun militarrei dagokienez. Eta borroka hori araurik gabeko borrokaren oinarria da.
  Gero berriro hegaldia, Parisera... Ez zen gorabehera berezirik izan, eta lehorreratzea gauez egin zen.
  Mutilak arin atera ziren, apaindegi bero baten ostean gerriraino biluzik, muskulu-erliebe inbidiagarria erakutsi nahian. Baina Afrika suaren ondoren, gauez Parisek fresko dirudi. Mutilak dardarka eta SS zelaiko uniformeaz tiraka ari dira.
  Horren ostean, luxuzko hirian zehar ibilalditxo bat egiteko aukera ematen zaie. Dmitryk lasai esan zion bere lagun Danka-ri:
  - Zein hiri zoragarria, batez ere Eiffel dorrea. Igo gaitezen eta ikus dezagun Paris txori-begitik.
  Dannyk baietz egin zuen baietz.
  - Hori izango litzateke onena! Badakizu, Mosku Paris izan ezik beste edozein hiri baino hobea eta ederragoa zela uste nuen... Uf, horregatik sartuko gaituzte kartzelan! Etsai kapitalistei gorespena!
  Dimkak begiak estutu zituen maltzurki:
  - Ez dago inor salatzeko... Eta kartzelan sartu nazakete lehen graduko burdinazko izar batengatik. Ados, goazen dorrera!
  Sarreran koska bat zegoen, Dimkak ez zuen sinesten halako borrokalari gazte batek lehen graduko benetako burdinazko gurutzea zuenik. Dankak, oro har, askoz sinesgarriagoa zuen. Baina dena ondo atera zen eta mutilak doan sartu zituzten. Azkar igo ziren eskailerak goialderaino eta han ondo pasatzea erabaki zuten parapetoan zehar eskuekin ibiltzen. Eta trikimailu hau normalean trikimailuek egiten dutela diruaren truke, hau da, ...
  Dibertigarria izan zen, zure azpian amildegi bat dago, zeina beldurrik gabe begiratzen duzun, eta argi asko. Fuhrer-a iristean, alemaniarrek halako konfiantza lortu zuten, non itzalaldia erabat itzali zuten. Beraz, Paris ederra zen dudarik gabe, eta hankaz gora begiratuz gero, bikoitza. Eta mutilek barre eta hitz egiten zuten joan-etorrian.
  . EPILOGOA
  Britainia Handian tropen lehorreratzea hasi da dagoeneko. Eta tornadoen gorakada bat bezalakoa izan zen, bat-batekoa eta indartsua.
  Oleg Rybachenkok hegazkin batean borrokatu zuen eta mutilak segurtasunez airean etsaiak bota zituen.
  Eta Margarita Korshunova neska bere ondoan borrokatu zen.
  Bi ume hilezinen tandema garaiezina zen. Eta hitzez hitz lortu zuten. Eta harrapaketa egin zuten, harrapaketa ondoren.
  Eta britainiarrak ehunka bota zituzten. Hegazkinak sutan zeuden eta hegazkinaren kanoi-obus bakoitzak bere helburua aurkitu zuen.
  Eta itsasontzi ingelesak hondoratu egin ziren, olatuak itota.
  Aldi berean, terminator haurrek abesten zuten ...
  Suziriak, hegazkinak,
  Munduko izpiritu errusiar indartsuena...
  Pilotu onenen buruan -
  Etsaia garaitua izango da: errautsetara eta behera!
  Soldadu arruntek ere arrakastaz borrokatu zuten britainiarrekin. Bereziki Angelica eta Alice. Gerlari sutsu eta elur zuriek etsaia eraso zuten, metrailadoreetatik kolpatu, etsaiak preso hartu...
  Momentuetako bat bakarrik izan zen arriskutsua gerlarientzat, britainiar tankeak kontraerasoan jo zutenean. Baina neskek ez zuten haien aurka gorde. Lehenik eta behin, pistak apurtu zituzten pilatutako granada jaurtiketekin ongi zuzenduta, eta, ondoren, zulatzaileen aizkora tiroei jaramonik egin gabe, hurbilen zeuden ibilgailuen bokalak bihurritu eta optika hautsi zuten.
  Hemen Alice sorbaldan zauritu ere egin zuten, orduan minak errusiar otsoa amorratu besterik ez zuen egin. Oro har, zulatzaile aizkora batekin nahiko posible da tanke baten bokata bihurritzea edo txikitzea, eta are gehiago metrailadorea.
  Neskak tankeetara joan ziren eta hainbeste jipoitu zituzten, non amesgaiztoko izua hasi zen ingeles zutabe ugarian. Bandera zuriak edo zapi soilak dozena pare bat kotxe gainean ibili ziren... Eta horrela aho batez, agindu bat eman balute bezala.
  Angelikak barre egin zuen komiki-sail batean elurrezko neska bat bezala:
  Beno, horixe da espero zenukeena! Bukatu da haien distira ikaragarria!
  Alicek iradoki zuen:
  - Edo beharbada tankera ohi bezala sartu eta ibiliko gara? Beraz, bikaina izango da?
  Angelikak eskua astindu zuen.
  - Ados! Dezagun! Goazen Londresera!
  Eta neskak, Hollywoodeko western baten estiloan, AEBetan erositako M-36 makina astun indartsuenean eseri ziren. Eta dena zapaldu, hautsi, xehatu nahian joan ginen.
  Krasny Orlyonok-eko SESB batailoiak ere oso ausart eta trebetasunez borrokatu zuen. Mutilek formazio soltean eraso zuten, eta jada gerrako presoen zutabea gidatzen zuten, gero lotu eta berriro erasora oldartu ziren lokatzez belztutako takoi distiratsuekin (oinutsik mutilek askoz ere trebeago egiten dute erasoa!), musu hilgarriak saihestuz. baletatik. Hala ere, sirenen uluak, Wagnerren musikak eta bonbardaketa masiboek beldurtuta, britainiarrek ez zuten erresistentziarik egin edo ez zuten batere tirorik egin edo ahalik eta gehien tiro egiten saiatu ziren apuntatu gabe.
  Dimkak, hunkituta, bi eserlekuko biplano ingeles bat fusil batetik botatzea lortu zuen, piztu egin zen eta, tren bat utzita, lurra jo zuen. Vladimirrek onartu zuen:
  - Ondo zuzendutako planoa... Eraitsi dezakezu Spitfire?
  - Lortzen badut! - Seguru esan zuen Dimkak.
  Ordu erdi igaro ondoren, hiru Spitfire topatu ziren berehala. Eta "tradizionalki" joaten ziren arbasoengana. Batek Danka suntsitu zuen, eta Dimkak berehala bi suntsitu zituen. Beste borrokalari errusiarrek ez zuten biktimak aukeratzeko denborarik izan - bielorrusiar mutilak azkarragoak ziren.
  Hala ere, gainontzeko mutilentzat heroismoaren helburuak eta objektuak zeuden. Zoritxarrez, ezin izan zuen galerarik egin, mutilak lodira igo baitziren.
  Arratsaldean, Oleg Rybachenkok tankeen borroka ikusteko aukera izan zuen. T-44 britainiar ibilgailuen aurka. Britainiarren zenbakizko nagusitasuna izan arren, Oleg Rybachenkoren diseinua (benetan T-54-ren aldaketa bat!), etsaien tankeak suntsitu zituen arazorik gabe. Kanoi erdi-automatikoak, ikusgarritasun bikainak, optikak eta garrantzitsuena den armadura erabat penetrezinak, gudu-zelaian nagusitasuna lortzen lagundu zuten. Eta hau ez da keveshka erdi itsu bat zuretzat, errusiar eta prusiako jenio teknikoaren nahasketa bat da.
  Bai, dorreak Matildas, Churchills, Pershings kendu zizkieten eta beste tankeei buruz ez dago ezer esateko. Gudua hain alde bakarrekoa izan zen non britainiar tripulatzaile batzuek koldarki tankeak abandonatu eta sakabanatzen hasi ziren ...
  Oleg Rybachenkok ezpainak zapaldu zituen irabazi ikaragarri eta ustekabeko merkatari batek bezala:
  - Hau polita da! Ez nuen akatsik egin tanke bat aukeratzerakoan. Makina zoragarri hauek dituzten halako dozena bat zati Ameriketatik igaroko dira hilabete batean, edo are azkarrago!
  Dagoeneko gauean Londresen beraren aldeko borrokak zabaldu ziren. Sobietar tropen mugikortasun maila oso altua eta britainiarren erresistentzia ahulak gehi nahiko distantzia laburra, hiriburura hain azkar iristea ahalbidetu zuten. Gaua beroa zen, suntsipen borrokak...
  Londres hiri handi bat da, auzo, gotorleku, hainbat eraikin zaharrekin. Ingelesak oso indartsu daude oraindik, eta Errege Guardiako dibisioak ausart borrokatzen ari dira. Baina hona hemen milizia ugari, bi milioi eta erdi ziren eta Churchillek eta bere segizioak halako itxaropen handiak lotu zituztenekin, ez zuten beren burua justifikatzen.
  Miliziak beren etxeetara sakabanatzen dira edo masiboki errenditzen dira. Eta asko ez ziren batere agertu bilketa puntura. Hain alde bakarreko jipoia da hau.
  Abuztuaren hamazazpiko goizean argi geratu zen tropa alemaniarrek Londresko zenbait auzo okupatu zutela jada. Unitateekiko komunikazioa galduta zegoen ordurako, nahiz eta Churchill irratitik sekula Londrestik aterako ez zela oihukatzen saiatu zen. Zergatik da are hobea...
  Oleg Rybachenkok esan zuen:
  - Egon hemen Churchill! Orduan zu gabe, Britainia Handiak erabat kapitulatu egingo du. Eta kapitulatu ez bada ere, guztiz suntsituko da. Hau jada ez da aukera bat.
  Eguerdiko ordu batean, igitaia eta mailua zituen bandera gorri bat Buckingham jauregi famatuaren gainetik hegan. Eta hori jadanik final estuaren garaipenaren ikur bat da.
  Honen ostean ia berehala bandera zuriak botatzen hasi zirela ikus daiteke Britainia Handiko hiriburuko beste gune batzuetan. Rokossovskyk esan zuen irratira:
  - Suitzako brigadak ez dira bakarrik kapitulatu, Stalin buruzagiari eta Errusia Sobietar Handiari leialtasun zina egiteko prest ere!
  Oleg Rybachenkok labur-labur agindu zuen:
  - Onar dezatela, eta prest egon zaitezte Ingalaterrako gainontzeko lurrak okupatzeko, guretzat hartu Londres.
  - Indar nahikoa dugu komandante distiratsu guztiarentzat! esan zuen Rokossovskyk ziur. - Gure soldadu batek ehunka ingeles balio du! - Azken esaldia ahoskatu zen, are seguruago dago mariskala!
  Hemen Oleg Rybachenkok bat-batean arreta seinale bat sentitu zuen: esku hartu behar zuen. Mutil jeneralak oihukatu zuen:
  - Badirudi Winston Churchill ihesi doala... Tira, zer nago haren atzetik...
  Churchillek alde egitea erabaki zuen. Bere inguruko ordezkariek nahiko arrazoiz adierazi zuten Londres ezin zela gehiago ospatu, eta Hirugarren Reich-aren aurkako borroka AEBetatik, edo Kanadatik, formalki Britainiar Dominiotik, jarraitu zitekeela. Eta, beraz, bere heriotzak edo gatibutasunak Hitlerri bakarrik mesede egingo dio...
  Arrazionala zen, baina ez zegoen mutil jeneralarengandik urruntzeko aukerarik...
  Oleg Rybachenkok, inolako zeremoniarik gabe, garai batean lehen ministro ikaragarriaren konboi pertsonaleko zortzi ehiza-hegazkin bota zituen. Mutil jeneralak ez zion kasurik egin ere egin haien metrailadore sukarari. Orduan, estatuburuaren goi-mailako lau motorreko motorraren pare bat bota zituen. Kotxe handia altuera galtzen hasi zen. Bost paraxutistak hegan egin zuten sabeletik. Oleg Rybachenko haien atzetik murgildu zen. Mutil jeneralaren ikuspegi zorrotzak Britainia Handiko buruaren bulldog aurpegia izutu eta larrialdi-ahalmenez hornituta antzematea ahalbidetu zuen.
  Churchill, noski, hil liteke, eta hori polita litzateke, baina harrapatzea are hobea da. Eta pertsonalki hartu...
  Oleg Rybachenkok lortzen du, hobetutako Auroraren hegoen gaitasuna erabiliz miaketa aldatzeko, bere autoa Londresko parke batean belarra lurreratzea. Mutil jeneralak salto egin eta Churchillek korrika egin nahi duen norabidean doa korrika. Oinutsik, mutikoen takoi txikiak. Oleg Rybachenkori tiro egiten diote, baletako batek alboan erretzen dio desatsegina ...
  Mutil jeneralak madarikatu zuen:
  - Arraioa!
  Oleg Rybachenko balak sahiestu eta bere fusil automatikoarekin erantzutera behartuta dago. Ingelesak isildu egiten dira, mutil jeneralak bidalitako "opariak" errukigabe zehatzak dira. Oleg Rybachenkok are azkarrago doa, eta bere atzean utzi du balez moztutako britainiar talde osoa...
  Intuizioak eramaten du nahastezina, hona hemen Churchill bera bere ministroekin. Ez dira atzera botatzen saiatzen, ahal bezain azkar flotatzen dute. Muskulu hilezin gazteen aukerak eta gorputzak arbitrarioki sortzen dituen hormona maskulinoen aukerak erabiliz, Oleg Rybachenko, erabat menpeko sikario batek, gainditu egiten ditu. Nerbio-bukaeretan kolpeak: ministro bat kanporatu zuten, bigarrena, hirugarrena... Beraz, Churchill bera inmobilizatu zuten...
  Oleg Rybachenkok lehen ministro garaitua sorbalda gainean jarri eta tropei laguntza eskatzen die.
  Hemen, Sobietar Sobietar Sobietar Armadaren formako soldaduak dagoeneko beregana doaz. Harridurazko oihuak entzuten dira:
  - Mutil jeneral zauritua zara!
  Oleg Rybachenkok bere alde odolduari begiratzen dio eta irribarre egiten du:
  - Zaborra da! Nola da hainbeste etsai suntsitzea eta marradurarik ere ez lortzea. Ez zen bidezkoa! - Mutil jeneralak Churchill immobilizatua utzi zuen. - Orain, bere izenean, britainiar tropen errendizioa iragarriko dugu. Uste dut badugula bere baxua imita dezakeena. Eta ez bada, nik neuk egingo dut!
  Hamar minutu geroago Konstantin Rokossovskyk deitu zuen eta esan zuen:
  - Britainia Handiko Jurgi III.a erregeak erresistentziaren amaiera iragarri eta amore emateko agindua eman zuen, eta nazio anglosaxoi handiari errukitzeko eskaera ere egin zigun.
  Oleg Rybachenkok galdetu zuen, Rokossovskyren poza ia ezkutatuta:
  - Ulertzen al duzu zer esan nahi duen horrek?
  Gudu-mariskalak ziur esan zuen:
  - Noski ulertzen dudala! Guk irabazi dugu, Ingalaterrak amore eman du eta zuk, Gudari Gazteen Handiena, Churchill bera harrapatu duzu pertsonalki.
  Oleg Rybachenkok oihukatu zuen:
  - Ondo! Baina ez hori bakarrik! Orain, Sobietar Batasunaren historiako lehen komandantea bihurtuko zara Inperio Gorriaren saririk gorena jasotzen: "Garaipena" Diamante Handiaren Ordenaren Izarra, agindu nizun bezala.
  Konstantin Rokossovskyk aurka egin zuen:
  - Baina garaipen honetan meritu nagusia zuri dagokizu, mutil terminator handia. Eta hau da janztea merezi duzun izarra!
  Oleg Rybachenkok harro adierazi zuen:
  - Eta niretzat, Kontseilu Gorenak aurrez aurrekaririk gabeko beste sari bat onartuko du: Diamante Ordenaren "Garaipena" Izar Handia! Eta izan honen arabera!
  Eta mutil jeneralak, umeen oin biluziak kolpatuz, alboko zauria guztiz desagertuta, kantatu zuen;
  Aitzindariak gara - Aberriaren heroiak,
  Urriaren zeinupean jaiotakoak...
  Ez gara damutuko Errusiaren bizitzaz,
  Erregearen bandera gorriarekin loriatzera!
  
  Maite dugu eta badakigu gogor borrokatzen,
  Naziek sutsuki hautsi zituzten adarrak...
  Granadak poltsa zabal batean ditugu,
  Bizitza ez da garestia aitzindarientzat!
  
  Maite dugu gure aberri santua,
  Zer sortu zuen komunismo izugarriak...
  Hona hemen Komsomol neska bat elurretan oinutsik dabilela,
  Eta faxistak jaitsi nahi gaitu!
  
  Mosku ondoan nazismoarekin gogotsu borrokatu nintzen,
  Eta etsai guztiak igitai batekin moztu genituen...
  Zergatik eman zitzaien Wehrmacht hau errusiarrei,
  Ukabilarekin joko dut!
  
  Aitzindaria naiz eta Mosku handiaren menpe,
  Gerlari erraldoi bat bezala borrokatu zen...
  Faxismoaren erasoa basatia gelditu zen,
  Lord Supreme Kind bat dugu!
  
  Errusiaren berpizkundean ez dago ertzarik,
  Stalin handia, belaunetatik altxatu gaitu...
  Svarog handia, mesias gorena,
  Eta Ladaren ideal distiratsua!
  
  Aitzindariak gara, mutilak, neskak,
  Borrokatzea gustatzen zaigu - hau da gure patua...
  Eta Komsomoleko kide baten ahotsa soinutsua da,
  Kaos odoltsua nagusi den arren!
  
  Errusia Svarog-en ama da,
  Eta komunismoak argitu zuen bidea...
  Aitzindariek ez dute Jainko gaiztorik behar,
  Etsaiak ezin izango gaitu ukabila makurtu!
  
  Armadura maldadun tanke fresko bat dugu,
  Oso erraza da Fritzentzat ez apurtzea,
  Maitasunez Ladari, neska noblea,
  Harrapari bat joko bihurtzeko!
  
  Moskuko borrokalariek defendatu zuten,
  Eta gero Stalingrado handia zegoen....
  Laster ikusiko dugu komunismoa ematen,
  Pasa zaitez eta ezagutu Berlingo desfilea!
  
  Bai, Stalingrado harro dago hitz honekin,
  Oinutsik aitzindariak gara elur-zulo batean...
  Behi ergel bati adarra hautsiko diogu
  Eta Hitler zuzenean hilkutxara eramango dugu!
  
  Jakin ezazu Aberria ez dela inoiz makurtuko,
  Bere bulkada ezin da oztopatu...
  Eguzkiak betirako distira egin dezala Errusiaren gainean,
  Eta lapur traidorea zanpatuko da!
  
  Ausardia erakutsi zuten Stalingradon,
  Naziak geldiarazteko gai izan ginen...
  Errusiarrek halako lotsagabekeria dute, badakizu,
  Eta etsaiak zero bakarrik joango dira!
  
  Errusiak Martera hegan egin dezake
  Eta handitasun ezberdina sortu...
  Eta noski dena oso polita izango da,
  Bizitza zetazko haria bezain hauskorra den arren!
  
  Errusiar izpirituak ez daki hesiaren guduetan,
  Perunen boterea du...
  Jainkoen sarien zain gaude,
  Eta elementuak distira egiten du, sinetsi runa!
  
  Zer moduz errusiar izpirituak ez du porrota ezagutzen?
  Sinetsi iezadazu, dena zapalduko du...
  Aitzindariok hainbeste nahi dugu mendekua...
  Aberriaren armada bezain garaiezina!
  
  Ia irabazi dugu
  Argia izan bedi komunismoaren aintzan...
  Gure aitonak aberriaren alde borrokatu ziren,
  Laster ezagutuko dugu poza eta egunsentia!
  
  Aberririk gabe, ez dago aitzindarientzako bizitzarik,
  Haren alde borrokatu nahi dute...
  Eta zer nahi duzue jaun gaiztoak?
  Esklabo-bizitza eman behar al dugu?
  
  Ez, errusiarren Fuhrer esklabo izango da,
  Panpina bat bezala zapalduko dugu...
  Azken finean, Errusiako zaldunek borrokatu dezakete,
  Eta urrezko hegodun kerubinak gurekin!
  
  Ez dago gure aberriaren aurpegirik mundu azpian,
  Izar distiratsuena bezala dizdira...
  Idolo bihurtu zara niretzat,
  Ez naiz inoiz zurekin banatuko!
  
  Aitzindaria eta oinutsik mutila naiz
  Orpo hutsez elurretan barrena dabilena...
  Eta nonbait untxi zuri polit bat jauzi egiten ari da,
  Nork hautsiko du etsaien adarra!
  
  Zalantza borrokan aitzindariak ez daki,
  Ez da pailazoa, baina ezagutzen duzu terminatzailea...
  Faxista gogorrak etorriko dira, mendekua sinistu,
  Eta komunismoa paradisu argitsua izango da!
  
  Nola etorriko da garaia,
  Bertan, gerleko gudari bakoitza...
  Borrokatu azken arnasa arte
  Sutsuak suntsitzeko, ezagutu gaiztoa!
  
  Komunismoaren izarrek distiratsu egiten dute,
  Argiaren aroa, munduan ez dago ederragorik....
  Faxismo fedearen uztarria zapalduko dugu,
  Eta Hitler errusiarra izango da afaltzeko!
  
  Uste dugu horrelako altzairuzko tankeak,
  Beren pantera oskola ez dela sartuko...
  Iodoa eman dezagun gure mutilaren zaurietara,
  Eta berriro aitzindaria ausardiaz borrokatzera!
  Beno, zer egin zuten naziek gogor,
  Ez zuten uste irabazi besterik ez genuenik.
  Antza denez, komunismoa kilometrotan ezagutzen dugu,
  Eta txantxetan Wehrmacht garaitu dezakegu!
  
  Gure aberri ahaltsuaren izenean,
  Aitzindari harro bat erasora doa...
  Hodeiak aberriaren gainean zintzilik dauden arren,
  Jar dezagun denontzat adibide irabazlea!
  
  Sinetsi etsaiak ez duela ametsa geldituko,
  Faxista guztiak garaituko ditugu berriro...
  Gaitzak ez du sinetsiko tronuan errege izango denik,
  Mundu-ordena berri bat sortuko dugu!
  
  Dena ondo egongo da Aberrian, badakizu
  Mutil bat naiz, baina Robin Hood bezalako borrokan,
  Hasieran, idazmahaian urratu besterik ez nuen egiten,
  Eta orain oso uste ona!
  
  Errusiak baioneta batekin urratu ditzake naziak,
  Edozein armada garaituko du...
  Eta aitzindariak komunismopean bizi dira...
  Azken finean, gure adiskidetasuna monolito sendoa da!
  
  Ez dugu Fritz-en aurrean amore emango ezertan,
  Etsaiak garaitu ditzakegu txantxetan...
  Eta horrela naziak makil batekin irabazi genituen,
  Elur elur batek orroa egiten du, elurra zurrunbilo bihurtuz!
  
  Errusiak ez daki naziek errukia ezagutzen dutela,
  Indar garaiezina da...
  Sable bat tinko sartuko dute sasikumeen lepoan,
  Eta Satan suntsitu egingo da!
  
  Ez sinetsi Hitler garaiezina denik,
  Infernuaren boterea bada ere, kontuan hartu dena bilduta...
  Herria eta alderdia batuta daudenean,
  Gure Wehrmacht-eko jendea txikitu egin zen!
  
  Errusia mendeetan zehar ospetsua izan da santu gisa,
  Metalak bezala hautsi zituen Tigreak...
  Zabaldu mutur batetik bestera,
  Gizon gazte batek bakarrik amesten zuen halako herrialde batekin!
  
  Erraldoiak bezala irabazi genuen
  Etsai moztuek ezpataz dakite...
  Errusiarrok garaitezinak gara guduetan,
  Aberriaren aurkariak garaituko ditugu!
  
  Sinetsi iezadazu, ezerk ez gaitu geldituko
  Eta badakizu ezer ez dela irabaziko...
  Fuhrer buruan lurperatuko dugu,
  Ezpata zorrotza eta altzairuzko ezkutua ditugu!
  
  Unibertso osoan ez dago Errusia ederragorik,
  Argiaren aroa izango du adinetarako...
  Belaunaldi guztiak bakea eta zoriona izango dira,
  Aberriak esku sendoa behar du!
  
  Beraz, Berlinen jotzean,
  Zikin dezagun Wehrmacht-a errautsak bezala odoletan...
  Hori izango da paradisuaren mugaren garaia,
  Eta Ladarekin batera maitasuna da nagusi!
  
  PIXKA BAT DESBERDINA ETA EZIN EZIN EGIN LURRALDE BATIK GABE!
  Chamberlainek ez zuen Britainia Handiko lehen ministro izateari utzi eta Hitlerrekin ohorezko bakea amaitzea lortu zuen. Fuhrer-ek Britainia Handiko jabetza kolonialen bortxaezintasuna bermatu zuen. Horren truke, Britainia Handiak Hirugarren Reichak harrapatzea lortu zuen guztia aintzat hartzea onartu zuen. Frantziako, Belgikako eta Holandako koloniak barne. Eta hau asko da. Orduan Hitlerrek Jugoslavia eta Grezia hartu zituen.
  1941eko ekainaren 22an SESB erasotu zuen. Alde batetik, alemaniarrek indar gehiago mantendu zuten, batez ere hegazkinean: hiru mila hegazkin ez ziren galdu Britainia Handiko aire nagusitasunaren aldeko borrokan. Mediterraneo eremuan izandako galerak eta hegazkintza indarren desbideratzeak kontuan hartu gabe.
  Gainera, oraindik ez ditugu tropak Afrikara eraman behar izan. Italia pozik zegoen Etiopiaren harrapatzearekin, baita Frantziako eta Belgikako jabetza gehiago Afrikan ere. Eta nahikoa izan zuen.
  Rommelek ekialdeko frontean borrokatu zuen horrela. SESBek, beraz, historia errealean baino are aukera gutxiago zuela zirudien. Azken finean, naziak askoz indartsuagoak dira bigarren fronterik gabe.
  Baina, bestalde, Stalinek mobilizazio orokor bat iragartzea lortu zuen, eta defentsarako tropak prestatu zituen. Ondorioz, modu antolatuago batean sartu ziren gerran eta Dniepertik erretiratu ondoren, defentsa egonkortu eta bertan eusteko gai izan ziren. Gerrak Lehen Mundu Gerraren izaera hartu zuen orduan. Lehen lerroa inaktiboa da, defentsa indartsua eta ezin da erasoa garatu.
  Borrokak odoltsuak dira, baina eraginkorrak. Bi alemaniarrak eta errusiarrak posizio borroketan ihartu ziren. Eta inork ezin zuen elkar hautsi.
  Wehrmacht zein sobietar tropak hobeto borrokatu ziren defentsan. Eta alemaniar tankeak ez ziren nahikoa indartsu eta eraginkorrak zeharkatzeko, eta sobietarrak ere bai.
  Baina 1944an, naziek jet-hegazkinak lortu zituzten eta indar sobietarrei gogor presionatzen hasi ziren.
  Airean, naziek abantaila izan zuten berrogeita batgarren urtean. Orduan, pixkanaka hegazkin gehiago askatuz, sobietar hegazkintza posizioak berdintzen hasi zen.
  Baina gero, gerra osoa deklaratu eta Speer, Arma eta Munizio Ministroak larrialdi-eskumenez hornitu ondoren, armen ekoizpena handitzen hasi zen. Eta alemaniarrek jet-hegazkinak eta suziri teknologia gehitu zituzten.
  Baina lehen lerroa Dnieper-en zegoenez eta oraindik Moskutik urrun zegoenez, FAA misilen programa ez zen seriean sartu. Izan ere, alemaniarrek Baltikotik Leningradora baino ezin izan zuten tiro. Adituek Hitlerri misil balistikoak garestiegiak zirela azaldu zioten, eta hegazkin-hegazkina oso merkeagoa eta hobea zela. Izan ere, alemaniarrek nahikoa erregai zuten, eta Arado hegazkin-hegazkin berria seriean sartu eta sobietar posizioak bonbardatzen hasi zen.
  Helizez gidatutako TA-152, ehiza-hegazkin eta eraso-hegazkin armatu eta blindatu indartsua, ez zen txarra ere izan - benetako lan-zaldia. Eta orduko 760 kilometroko abiadura dexente da, eta beste parametro batzuk ere armak barne daude. 30 mm-ko alemaniar hegazkin-pistola eraginkorra eta sobietar hegazkin bat kolpe bakar batekin eraisteko gai zela frogatu zen.
  Zer da bereziki garrantzitsua IL-2 eraso-hegazkinen aurkako borrokan. Eta hau larria da.
  Alemaniarrak airetik hegazkinak aktiboki sakatzen hasi ziren eta aireko erasoaldi bat hasi zen.
  Udazkena bereziki zaila izan zen, hegaldiaren ezaugarri bikainak eta fabrikatzeko errazak zituen XE-162 ehiztaria aurrealdean masiboki sartzen hasi zenean. Bai, hau larria da!
  Stalinek erantzuna bilatzeko agindu zuen. Baina SESBen egon zen bitartean, jet-hegazkinen garapena atzean geratu zen. Yak-3 ez zen kantitate handietan ekoitzi, LA-7 agertu zen, hala ere, TA-152, ME-309 eta alemaniar jet-ibilgailuen baino txikiagoa zen.
  Halakoa zen frontean egoera. SESBeko tankeetan, ibilgailu nagusiak T-34-85 eta IS-2 ziren, "Panther" -2 eta "Tiger" -2 alemaniarrak. Alemaniako autoak historia errealean baino zertxobait hobeak ziren motor indartsuagoak zirela eta. "Panther" -2, berrogeita hamahiru tonakoa, 900 zaldiko motorra zuen, eta "Tiger" -2, hirurogeita zortzi tonakoa, 1000 zaldikoa. Beraz, bi tankeak mugikor samarrak ziren, 88 milimetroko kanoi indartsua zuten 71 EL kanoi luzerako, eta kopetan ongi babestuta zeuden. Eta kolonien baliabideei esker, aleazio-elementu nahikoa zeuden eta tanke alemaniarrak funtzionamenduan nahiko fidagarriak izan ziren. Eta sobietar ibilgailuak zulatu zituzten borrokarako egokia den edozein distantziatik.
  Alemanek sobietarren gainetik ekipamendu ona zuten tankeen dueluetan, baina ezin izan zuten irabazi.
  Hala ere, jet-hegazkinen agerpenak Stalinen kartak nahastu zituen. Eta zer erantzun argi ez zegoen bitartean.
  Baina sobietar belatz artaldean hiru arrano neska daude. Eta Hirugarren Reich-ari adarrak ematea erabaki zuten.
  Anastasia Vedmakova, Akulina Orlova eta Mirabela Magnetic.
  Eta horrela hartu eta borrokan sartu ziren naziekin.
  Anastasiak, Alemaniako hegazkin bat botatzen, dio:
  - Mina maltzurra duen diktadoreak bere baldintzak zerora jartzen baditu, horrek esan nahi du boto-emaileak bastoa jaso duela berriro!
  Akulinak, nazia moztuz, honakoa adierazi zuen:
  - Gudari batek kausa justu baten alde borrokatzen du beti, politikari batek garaikur guztiak ezkerrera hartzen dituen bitartean!
  Honekin ados zegoen Mirabela:
  - Gudari batek ezkerreko eskuarekin tiro egiten du arrazoi justu baten alde, politikari batek mihia duen bitartean lorpen guztiak ezkerrera eramaten ditu!
  Anastasiak, bere oin biluzien laguntzaz, hegazkin alemaniar bat bota zuen eta hau esan zuen:
  - Gerra maitasunaren ozeanoaren kontrakoa da, baina odol iturri bat ere behar du!
  Akulinak tiro egin zuen, orpo biribila eta biluzi sakatuz eta baieztatu zuen:
  - Gudari bat ez da Jainkoa indarrez, aingeru bat noblezian baizik!
  Mirabelak baietz egin zuen baietz, eta Fritz eraitsi ondoren, zera esan zuen:
  - Soldaduak burdinazko kaskoa, altzairuzko baioneta eta urrezko bihotza ditu, baina politikariak ez du estimatzen kobrezko zentimo bategatik ere!
  Neskak etsipenez eta oso konfiantzaz borrokatu ziren zeruan. Naziak tirokatu zituzten, eta haien trebetasuna erakutsi zuten.
  Eta berdin dio hegazkin alemaniarrak sobietarrak baino hobeak eta eraginkorragoak direla diruditela.
  Gauza nagusia SESBren buruan, ederra eta inteligentea, ia biluzik bikini pilotu batean.
  Horien artean Natasha Sokolovskaya dago, mundu mailako batekoa ere.
  Oin biluziekin, Natashak kotxe alemaniar bat bota zuen eta kirrinka egin zuen:
  - Soldaduak ardiak bezala hiltzera eramaten dituzte maiz, baina lehoiak dira bihotzean, eta lehoiak bezala orro egiten duen politikaria ardi tipikoa da!
  Anastasiak etsaia lehertu zuen hegazkin-obus batekin, Hirugarren Reich-eko hegazkina zulatu eta kirrinka egin zuen:
  - Soldadu batek ere heriotzari beldurra izan diezaioke, baina hala ere desohoreari beldur handiagoa dio, eta politikari bat dardarka ari da bere bizitzagatik, baina ohorea galdu zuen aspaldi!
  Akulinak adierazi zuen, etsaia oso ondo zuzenduta eta konfiantzaz egindako tiroa zuzenduz:
  - Soldaduek, etsaia garaitu ondoren, garaipena ospatzen dute, politikariak, boto-emailea engainatuta, koldarra ospatzen du!
  Mirabelak oso ongi jo zituen naziak behatz hutsez eta oihu egin zuen:
  - Mutil bat gerlari ona izan daiteke, baina politikari bat ez da inoiz hazi boto-emaileen aurrean erantzule izateko!
  Natashak, naziei tiro egin eta kolpatuz, adierazi zuen:
  - Hobe mutil oinutsa izatea politikariei oinetakoak jantzi eta gaztetasuna lapurtzea baino!
  Anastasiak naziei eraso egin zien eta esan zuen:
  - Neska bat zimeldu daitekeen lore bikaina da, baina inoiz ez duen usaina galtzen, politikaria simaur pilo bat da, tronura igo daiteke, baina gehiago kiratsa izango du!
  Akulina oldarkorki ohartu zen, perla-hortzak erakutsiz, eta hegazkinaren pistola oin hutsekin zuzentzen zuen:
  - Soldadu bat benetako gizona da, politikaria prakadun emakume makur bat!
  Natashak behatz biluziak kolpatu zituen, palanka aurkariari sakatuz, eta txistu egin zuen:
  - Soldadu batek lehoiaren orroa bezalako amorru noblea du, eta politikari batek histeria zitala, hitza ahari baten burrunba da!
  Akulinak oldarkor adierazi zuen, bere titi gorritxoak keinuka eta etsaiari zehaztasunez tiro eginez:
  - Soldadu batek gutxitan izaten du atseden eguna, baina politikari batek astean zazpi ostiral ditu, eta bere boto-emaileek astelehenean ospatzen dute urtebetetzea!
  Natashak Fritz-i kolpeka eman zion orpo hutsa sakatuz eta irribarrez eman zuen, hortzak agerian utziz:
  - Soldadu bat, erorita, zulatu egiten da, politikari bat moralki erortzen ari da beti eta poltsikoan zimurtzen!
  Anastasiak etsaia zaplaztekoa eman, moztu, literalki moztu eta txio egin zuen:
  - Soldadu bat batzuetan lohitik pasatzera behartuta dago gizona izaten jarraitzen duen bitartean, eta arropa garbiz jantzita eta koloniaz bustita dagoen politikari batek txerri izaten jarraitzen du!
  Akulinak adierazi zuen, nazien hegazkinak moztuz, bere eztanda suntsitzailearekin:
  - Soldadu batek ohorea ematen du eta ohorearekin geratzen da, politikari batek txerri bat irristatu eta txerri geratzen da!
  Mirabelak aurkaria moztu zuen, bizarra bezala moztuta, eta, gainera, oin biluziak erabiliz, garrasi egin zuen:
  - Soldadu batek botoiak segidan ditu, politikariak basurdearen ipurdia!
  Natashak erasokor moztu zituen naziak eta hots egin zuen:
  - Soldadu belarriak ume ausartak, eta bidali politikariak ospitale psikiatrikoetara!
  Anastasiak, zentzu handiz, erantzun zion, keinu eginez eta tiroka etsaiari:
  - Gizona tximinotik etorri omen zen, baina berehala ikusten da politikari bat eta txerri geratu zen!
  Akulinak, etsaia zapalduz, behatz biluziak erabiliz, hots egin zuen:
  - Lanak tximinotik egin zuen gizona, eta ezkutuko politikak azeri bat txerri nahasketa bihurtu zuen!
  Mirabelak oldarkor adierazi zuen, bere behatz biluzien laguntzaz berunezko balen jauziak jaurtiz:
  - Langileak lan egiten du eta batzuetan alkohola edaten du, politikaria txerrikumea da, eta beti hitzezko beherakoa botatzen du!
  Natashak nahiko oldarkor adierazi zuen, indar hilgarriz heriotza eta suntsipen-jauzi bat bidaliz:
  - Soldadu bat borrokaz guda hazten da, politikari bat hauteskunde kanpaina batetik bestera, gero eta gehiago emagaldu bihurtzen da!
  Anastasiak, indar hiltzailearekin naziei heriotza-opariak bidaltzen zizkieten, hau esan zuen:
  - Soldadu baten begiak erretzen dira borrokalariaren gazte ilusioarekin, politikari baten txanoa lapurra bezala, erretako ziniko baten axolagabekeriaz!
  Akulinak keinua egin zuen, hegazkin-obus batekin lehertuta, oin biluzien laguntzaz, eta kirrinka egin zuen:
  - Soldadu batek aukera du: kutxa gurutzetan edo burua sasietan, politikari batek, berriz, aspirazioz, hautesleez eta aza buruez betetako gurutzeak baino ez ditu!
  Mirabelak, etsaiari tiro eginez, hanka biluzi eta zizelkatuak erabiliz, ohartu zen:
  - Soldadu bat, nahiz eta ausardiaz tamaina txikikoa, erraldoia, politikaria, nahiz eta kargu altua izan - kontzientzia pigmeoa!
  Natashak barre egin zuen eta beste heriotza-opari bat bidali zuen, eta etsaia ziurtasunez zapalduz:
  - Soldadu batek emakumearen gorputza nahi du balentria baterako opari gisa, eta politikari batek merezi gabe jartzen du herrialde osoa minbizia!
  Anastasiak, bere oin biluzien laguntzaz, heriotza-opari hiltzaile bat bidali zuen, etsaiaren hegazkina zapaldu eta oihu egin zuen:
  - Soldadu batek beti du denbora eta lekua balentria baterako, baina ez da beti posible hori burutzea, etengabeko arazoak dituen politikari batek, zalantzarik gabe, txerria buruan jartzeko denbora izango du!
  Akulinak, oin biluzien laguntzaz alemaniarrak zapalduz eta bolizko hortzak agerian utziz, hau esan zuen:
  - Politikaria da naturan denen buruan kaka egiten duen hegorik gabeko izaki bakarra!
  Mirabelak oldarkor gehitu zuen, aurkariak bere hiltzaile eta hanka sexyekin arazorik gabe suntsituz:
  - Eskola- ume bakoitzak badaki bi aldiz bik lau egiten dituela, politikariek bakarrik, zenbakiak biderkatu beharrean, etengabeko zatiketa egiten dute poltsikoan!
  Natashak bere borrokalari maniobragarriaren buelta bat erreproduzitu zuen, izaki faxistak eta vyaknula birrinduta:
  - Soldadu batek kolpeak betez ikasten du, politikari bat hautesleak ohitzen saiatzen da erpuruak jotzen badituzu aurrera egin dezakezula!
  Anastasiak, indar hilgarriko jaurtigai bat bidaliz, orpo huts eta neska baten laguntzaz, adierazi zuen:
  - Soldadu bakoitza borrokalaria da, aldea mailan bakarrik dago, politikari bakoitza emagaldua da, aldea proxeneta mailan bakarrik dago!
  Akulinak esan zuen irribarrez, hortzak agerian utziz eta keinu eginez:
  - Soldadua neurri batean borreroa da, berak ere odola isurtzen duenez, politikaria guztiz zintzoa da, burmuinetan tantaka dabil eta!
  Mirabelak etsaia jo zuen, bere atzamar biluziak, bere hankak zizelkatuak erabiliz eta eman zuen:
  - Jenerala ezkontza batera gonbidatzen bada, soldaduak Ama-aberria salbatzeko gonbidapena jasoko du, ezkontzak herrialde libre batean jokatu daitezen!
  Neskek oso ondo borrokatu zuten. Eta Armada Gorriaren heroismo orokorrak frontearen erabateko erorketa saihesten lagundu zuen.
  Urtarrilean, Sobietar Armada Gorria aurrera egiten saiatu zen, baina ez zuen arrakasta handirik lortu.
  Beraz, Wehrmacht-en babes trinkoan lur jota geratu nintzen. Eta gero martxoan alemaniarrak ere saiatu ziren hausten. E-25 kanoi autopropulsatua zuten Panther kanoi batekin, eta 1,7ko altuera zuen zazpiehun zaldiko motor batekin eta hogeita sei tonako pisuarekin. Kotxe mugikorra - ez duzu ezer esango. Baina ez oso eraikitzailea.
  Udan, ibilgailu berriak iristen hasi ziren bi armadetan. IS-3 Gorria bekokian hobeto babestuta dago, E-50 eta E-75 alemaniarra eta E-100. Borrokek erakutsi zuten, ordea, Alemaniako teknologia berria ez zela guztiz perfektua. E-50 Tiger-2 baino apur bat arinagoa eta hobeto babestuta zegoen. Egia da, jada bazeukan dorre bat, eta karroza arinagoa eta pasagarriagoa zen. Gainera, 88 mm-ko pistola armadura-zulatzaile bat 100 EL-n. Beraz, badirudi autoa ez dela ezer. Eta E-50ak Panther-2 ordezkatu zuen tanke nagusi gisa.
  E-75 astunegia zen: laurogeita hamar tonatik gora, baina hobeto babestuta zegoen 128 mm-ko kanoi batek. Eta tanke honek arazo batzuk sortu zituen. Eta E-100 are astunagoa eta garestiagoa da. Hala ere, militarrek ez zuten tanke hau oso gustuko.
  Ezagunagoa zen E-50 1250 zaldiko motorra zuena, nahiko arin eta kopeta ondo babestuta.
  SESBn, T-54 tanke berriaren garapena moteldu egin da, eta orain arte T-34-85 tanke nagusia, zertxobait zaharkitua. Eta E-50a alboan bakarrik sartu ahal izan zuen, eta E-75a guztiz iragazgaitza gertatu zitzaion.
  Udan, alemaniarrek zertxobait aurreratu zuten erdialdean. Eta udazkenean Smolensk-era joan ziren borrokak.
  Borrokak sasoi betean zeuden oso egoskor. Sobietar tropak kontraerasoa egiten saiatu ziren.
  Hala ere, Smolensk heroikoki defendatuz mantentzea lortu zuen. Eta negua heldu zen.
  Zaila da... Alemanek, noski, beren super klase batekoak dituzte zeruan. Esaterako, Marseilla, Burdin Gurutzearen Zaldun Gurutzearen Izarra jaso zuen mila hegazkin erorita ezpatekin eta diamanteekin zilarrezko haritz hostoekin.
  Bai, kasu paregabea da pilotu bikain batentzako sari berri bat asmatu zenean eta berarentzat beste hiru titulu zeuden.
  Marseilla eroritako bi mila hegazkin iritsi zenean, Burdin Gurutzearen Zaldun Gurutzearen Izarra eman zioten ezpatekin eta diamanteekin urrezko haritz hostoekin.
  Eta eroritako hiru mila hegazkinengatik, Burdin Gurutzearen Zaldun Gurutzearen izarra ezpatekin eta diamanteekin platinozko haritz hostoekin.
  Hau benetan borrokalaria da, borrokalari guztien borrokalaria.
  Berrogeita seigarren urtea ere heldu zen... Alemanak berriz aurrera zihoazen udaberrian. Jet-hegazkin aurreratuagoak dituzte. E-50 ere bloke bakarrean motorra eta transmisioa zituen aldaketa batean agertu zen, eta silueta baxuago bihurtu zen eta bere pisua berrogeita hamar tonara jaitsi zen.
  Baina horrek ez zien alemaniarrei irabazten lagundu. Gerra berdintasunean zegoen. Diskoek ez zuten beren burua justifikatzen. Garestiegiak izan ziren eta arma txikien suaren aurrean zaurgarriak izan ziren.
  Haien abantaila bakarra abiadura handia eta hegaldiaren altitudea dira, gutxi gorabehera errekonozimenduetan eta bonbardaketetan lagunduta.
  Baina hori ere ez da gehiegi.
  Berrogeita seigarren urtea ere pasa zen, berrogeita zazpigarrena aitzinatzen ari zen... Alemanak urtaro epelean, tropa sobietarrak hotzean.
  Eta aurten ez dio ezer oparitu inori. Armada Gorriak T-54ak zituen, baina E-50 alemaniarra ez zen okerragoa, eta are mugikorragoa ...
  Marsellak urte amaierarako lau mila hegazkinetara eraman zuen bere kontua, eta agindu berri bat jaso zuen: Zaldunaren Gurutzearen Izarra, Burdin Gurutzea platinozko haritz hostoekin, ezpatak eta diamante beltzekin.
  Bai, hau ere laugarren gradua da - diamante beltzak, eta oso baliotsuak!
  Berrogeita zortzigarren urtea ere kolpe truke gogorretan pasatu zen.... Eta dena egonkorra den bitartean...
  Eta berrogeita bederatzigarren urtea igaro zen ... SESBk MIG-15 borrokalaria du seriean ...
  Marseillak bost mila hegazkinetara eraman zituen bere kontuak. Eta Burdinazko Gurutzearen Zaldun Izar Handiaren Ordena berria jaso zuen, zilarrezko haritz hostoekin, ezpatekin eta diamantekin.
  Eta neska sobietarrak ere ez dira falta...
  Dagoeneko 1950. urtea pasatu da... Alemanak zintzilik daude eta Armada Gorria ere lehen lerro finko batean dago.
  Sobietar tankeak T-54 eta IS-7 E-50 U eta E-75 U-ren aurka. Alemanek ere autoak egin zituzten bloke bakarrean, transmisioarekin eta zeharkako motorrekin. Eta E-50 T-54 baino handiagoa zen gidatzeko errendimenduan eta aurrealdeko armaduran. Eta armaren armadura zulatzeko boterean batzuk. Baina hala ere alemaniarrek ezin izan zuten irabazi.
  Beraz, 1951. urtea ere pasatu zen... Eta ez dago zentzurik.
  Marseillak sei mila hegazkinengatik urrezko haritz hosto, ezpata eta diamanteekin Zaldunen Gurutzearen Izar Handia jaso zuen Burdin Gurutzeko.
  Eta polita da!
  Hala ere, Natasha, Anastasia, Akulina, Mirabelak kontu dezente lortu zituzten.
  Gainera, oin biluziak eta beraiek bikinia erabiliz borrokatzen dute.
  Neskak zer behar duzuen...
  Eta horrela pasatu zen 1952. urtea... Lehen lerroa ere sedentarioa da.
  Baina 1953ko martxoan Stalin hil zen. Eta hau larria da. Baina buruzagi handiak testamentu idatzi bat uztea lortu zuen, non Lavrenty Palych Beria bere oinordeko zela iragarri zuen. Eta hau erabaki handia da.
  Horrela, sobietar frontea ez zen erori, eta gerrak berdin-berdin jarraitu zuen.
  1953 amaitu da...
  Marsellak zazpi mila hegazkinengatik jaso zuen Zaldunaren Burdin Gurutze Izar Handia, platinozko haritz hostoekin, ezpatekin eta diamantekin.
  Neskak sari handiak ere irabazi zituen beretzat.
  Dagoeneko 1954 da... Denbora tantaka pasatzen ari da lurrean. Edo agian bat-batean.
  Eta ez alemaniarrek ez errusiarrek ezin dute ezer aldatu nabarmen.
  Beraz, 1955ean, naziak aurrera doaz. Eta sobietar tropek defendatzen dute udan. Eta udazken amaieran, Armada Gorria bera erasotzen saiatzen ari da.
  1956. urtea da jada.
  Marsellak zortzi mila hegazkinengatik Zaldunaren Gurutze Izar Handia jaso zuen platinozko haritz hostoekin, ezpatekin eta diamante beltzekin.
  1956ko ekainaren 22an hamabost urte bete ziren zehazki Abertzale Gerra Handia. Eta, noski, aspalditik hitz egiten da bakeaz. Lavrenty Beria konpromisoetarako prest dago. Baina Adolf Hitlerrek uko egiten dio konpromisoari.
  Hitlerrek arma miragarri batean sinesten du oraindik, eta amaieraraino borrokatzeko gogoa dago.
  Gainera, noski, Japonia...
  Sortzen Eguzkiaren Lurraldeari buruz? Oso denbora luzea darama Txinarekin gerran. Eta hemen jada posible da mugarik gabe borrokatzea. Bi aldeek ezin dute hartu. Ez Txinak ez Japoniak ezin dute elkar garaitu. Txinatarrak galera gehiago jasaten ari diren arren.
  Eta horrela, Muller Zeruko Inperiora joan zen misio berezi batekin. Konbentzitu samuraiak Zeruko Inperioarekin bat etortzeko. Gero Errusiaren gainera erortzeko, eta azkenean arazo luze hau konpontzeko!
  Mullerren misioa 1956ko irailean hasi zen... Oro har, japoniarrek bakea eta eragin-esparruak banatzea adostu zuten. Hala ere, momentu honetan Molotovek, Beriaren aginduz, Txinara bisita egin zuen. Eta Zeruko Inperioa samuraiekin gerran jarraitzeko konbentzitu zuen.
  Ezin izan zen Japoniaren eskuak askatzea. Eta SESB eta Hirugarren Reich-aren arteko gerrak jarraitu zuen.
  Pasatu eta 1956tik ... 1957 etorri da ...
  Alemanak maiatzean saiatu ziren berriro aurrera egiten, eta AG klaseko tanke piramidal berriak zituzten. Eta hau larria da. Eta piramidearen formak armadura inklinatua ematen zuen angelu guztietatik. Eta mugimendu serioa izan zen.
  Naziek sobietar defentsak hautsi eta Smolensk inguratu ahal izan zituzten. Eta gero, iparraldean arrakasta garatuz, Leningradora hurbildu eta Vyazma hartu erdigunean.
  Egoera oso zaila bihurtu da. Eta Moskuren aurkako erasoa hasi da dagoeneko.
  Eta baldintza horietan, itxaropen bat geratzen zen, Oleg Rybachenkorentzat eta eroritakoen lurreratzea.
  Eta hemen terminator mutila bera eta neskak bere onenean daude.
  Eta naziak Mosku inguruan isurtzen ari dira dagoeneko alde ezberdinetatik.
  Orduan Oleg eta neskak berriro ere borrokan sartu ziren, Errusiari edo, hobeto esanda, SESBri lagunduz.
  Orduan, Margarita neska oinutsa batu zitzaien. Halaber, emakume idazle heldu bat hamabi urteko neska bihurtu zen hilezkortasunaren truke eta misio bat betetzen du.
  XXI. mendeko gudariak berriro borrokatu ziren XX.
  Inperio marroi faxistan soldadu gehiegi dago. Ibai amaigabe baten antzera isurtzen dira.
  Oleg Rybachenkok, naziak ezpatekin moztu zituen, infanteria zein tankeen orroa egin zuen:
  - Inoiz ez amore eman!
  Eta disko zorrotz bat hegan egin zuen mutilaren oin hutsetik!
  Margaritak, aurkariak zapalduz, hortzak agerian utziz, egin zuen ahotan:
  - Munduan balentriak egiteko lekua dago!
  Eta orratz pozoitsuak neskaren oin hutsetatik sakabanatu ziren, naziak eta haien hegazkinak eta tankeak joz.
  Natashak ere oin biluziak jaurti zituen, hiltzaile eta uluka:
  Ez dugu inoiz ahaztuko eta inoiz barkatuko.
  Eta bere ezpatak errotan faxisten artean igaro ziren.
  Zoyak, etsaiak moztuz, irrintzi egin zuen:
  - Eskaera berri baterako!
  Eta orratz berriak sakabanatuta bere oin hutsetatik. Eta zer den begian, zer dagoen nazien soldaduen eta hegazkinen eztarrian.
  Bai, argi zegoen gudariak hunkitu eta haserretzen ari zirela.
  Agustinek, soldadu zuriak eta tankeak moztuz, irrintzi egin zuen:
  - Gure burdinazko borondatea!
  Eta opari berri eta hilgarri bat hegan egiten du oin biluzitik. Eta erori takni eta borrokalari zuriak.
  Svetlanak errotariari mozten dio, bere ezpatak tximista bezalakoak dira.
  Naziak pikor bezala erortzen ari dira.
  Neskak orratzak botatzen ditu oin biluziekin eta kirrinka:
  - Ama Errusiak irabaziko baitu!
  Oleg Rybachenko nazien aurka aurrera egin du. Terminator mutila tropa marroiak mozten.
  Eta, aldi berean, mutilaren hanka biluzien behatzek orratzak pozoiarekin botatzen dituzte, enborrak urratu eta hegazkinak botatzen dituzte.
  Mutilak orro egiten du:
  - Aintza Etorkizuneko Errusiari!
  Eta mugimenduan denei burua eta mukia mozten die.
  Margaritak aurkariak ere zapaltzen ditu.
  Oinak biluziak astintzen ari dira. Naziak asko hiltzen ari dira. Gerlariak oihu egiten du:
  - Muga berrietarako!
  Eta orduan neskak hartu eta moztuko du...
  Soldadu faxisten gorpuen masa.
  Baina Natasha erasoan dago. Tankeekin batera naziak mozten ditu, eta abesten du:
  - Errusia handia eta distiratsua da,
  Oso neska arraroa naiz!
  Eta diskoak hegan egiten du bere oin hutsetatik. Nork ikusi zituen nazien eztarriak. Bai, hau neska bat da.
  Zoya erasoan dago. Soldadu marroiak bi eskuekin moztea. Hodi batetik tu egiten. Eta orratz hilgarriak botatzen ditu bere behatz hutsez - bota tankeak eta hegazkinak.
  Eta aldi berean bere buruari abesten dio:
  - Ene, goazen,
  Ai, nire gogokoena joango da!
  Agustinak, naziak moztu eta soldadu marroiak suntsituz, irrintzi egiten du:
  - Guztiak ilunak eta animalia baten larruazalean,
  Kluba batekin istiluen poliziarengana joan zen!
  Eta bere behatz hutsez, etsaia jaurtiko du, elefante bat hilko duen zerbait, eta are gehiago tanke bat.
  Eta gero irrintzi:
  - Otsoak!
  Svetlana erasoan. Mozketak, naziak moztuz. Oin hutsik, heriotzaren opariak botatzen dizkie.
  Ezpatekin errota bat egiten du.
  Borrokalari eta irrintzi asko zapaldu zituen:
  - Garaipen handi bat dator!
  Eta berriro neska mugimendu basatian dago.
  Eta bere oin hutsik orratz hilgarriak jaurtitzen ditu, tankeak eta hegazkinak suntsituz.
  Oleg Rybachenkok salto egin zuen. Mutila itzulika egin zuen. Nazi asko txikitu jauzian.
  Behatz hutsez orratzak bota eta gurpilka egin zuen:
  - Izan zaitez famatua nire ausardia ederragatik!
  Eta berriro mutila borrokan dago.
  Margarita erasora doa. Etsai guztiak segidan txikitzen ditu. Bere ezpatak haize-errotaren palak baino gogorragoak dira. Eta oin biluziak heriotzaren opariak botatzen ari dira, tankeak eta hegazkinak erretzen ari dira.
  Neska erasoan dago. Gerlari marroiak suntsitzen ditu zeremoniarik gabe.
  Eta noizean behin jauziak, eta birakak!
  Eta deuseztatzeko opariak hegan egiten diote.
  Eta naziak beraiek hilda erortzen dira. Eta gorpu-multzo osoak pilatzen dira.
  Margaritak irrintzi egiten du:
  - Cowboy amerikarra naiz!
  Eta berriro oin biluziek orratza bota zuten.
  Eta gero dozena bat orratz gehiago!
  Erasoan Natasha ere oso polita da.
  Eta oin hutsik botatzen du, eta lasto batetik tu egiten du.
  Eta garrasi egiten du biriken goialdean:
  - Herio distiratsua naiz! Egin behar duzun guztia hiltzea da!
  Eta berriro ere edertasuna mugimenduan.
  Zoyak nazien gorpuen blokeo bat erasotzen du. Eta suntsipen-bumerangak ere hegan egiten du bere oin hutsetatik.
  Eta gerlari marroiak erortzen eta erortzen jarraitzen dute.
  Zoyak oihu egiten du:
  - Neska oinutsik, irabaziko duzu!
  Eta dozena bat orratz hegan egiten dute neskaren orpo hutsetik. Zein zuzenean nazien eztarrian sartu.
  Hilda erortzen dira.
  Edo hobeto esanda, guztiz hilda.
  Agustin erasoaldian. Tropa marroiak birrintzen ditu. Bere ezpatak bi eskuetan daramatza. Eta hain gerlari handia da.
  Tornado batek tropa faxistak zeharkatzen ditu.
  Ile gorridun neska orroa:
  - Etorkizuna ezkutatuta dago! Baina garaile izango da!
  Eta erasoan, ile sutsuko edertasun bat.
  Agustinek orro egiten du estasi basatian:
  - Gerrako jainkoek dena urratuko dute!
  Eta gudaria erasoaldian.
  Eta bere oin biluziak orratz zorrotz eta pozoitsu asko botatzen ditu.
  Svetlana guduan Eta hain distiratsu eta borrokan. Haren hankak biluziak hainbeste gauza hilgarri botatzen ditu. Ez gizon bat, ile ilehoria duen heriotza baizik.
  . 7. KAPITULUA
  Baina hausten bada, ezin duzu gelditu.
  Svetlanak abesten du:
  - Bizitza ez da eztia izango,
  Dantza biribil batean salto hori!
  Utzi ametsa egia bihurtu -
  Edertasunak gizon bat esklabo bihurtzen du!
  Eta neska oinutsiaren mugimenduan gero eta amorru gehiago dago.
  Erasoan Oleg dena bizkortzen ari da. Mutilak naziak jipoitzen ditu.
  Haren oin hutsik orratz zorrotzak botatzen dituzte - tankeak eta hegazkinak urratzen dituzte.
  Gudari gazteak irrintzi egiten du:
  - Inperio eroak denak hautsiko ditu!
  Eta berriro mutila mugitzen da.
  Margarita neska ekaiztsua da bere jardueran. Eta etsaiak kolpatzen ditu.
  Hemen jaurti zuen hanka biluziarekin, lehergailudun ilar bat. Lehertuko da, eta berehala ehun nazi eta hamar tanke botako dituzte.
  Neskak oihu egiten du:
  - Garaipena hala ere helduko zaigu!
  Eta ezpatekin egingo du errota - tankeen upelek norabide ezberdinetan hegan egiten dute.
  Natashak bere mugimenduak bizkortu zituen. Neskak gerlari marroiak mozten ditu. Eta oihukatzen zuen bitartean:
  - Garaipena Errusiako inperioaren zain dago.
  Eta desagerrarazi ditzagun naziak erritmo bizkor batean.
  Natasha terminator neska bat da.
  Ez du uste gelditzea eta moteltzea, eta tankeak eta hegazkinak okertu egiten dira.
  Zoya erasoan dago. Bere ezpatak haragia eta metal entsalada mozten omen ditu. Neskak garrasi egiten du biriken goialdean:
  - Gure salbazioa indarrean dago!
  Eta oin biluziek ere botatzen dituzte halako orratzak.
  Eta eztarria zulatuta dagoen jende andana, gorpu-multzoetan etzanda, baita hautsitako tankeak eta eroritako hegazkinak ere.
  Augustine neska eroa da. Eta denak birrintzen ditu hiperplasmako robot bat balitz bezala.
  Dagoeneko ez ditu ehun nazi apurtu. Baina denak hartzen du erritmoa. Eta gudariak orro egiten du oraindik.
  - Garaiezina naiz! Munduko politena!
  Eta berriro, edertasuna erasoan.
  Eta oin biluzietatik ilar bat ateratzen da. Eta hirurehun nazi eta dozena bat tanke hautsi zituzten leherketa indartsu batek.
  Agustinek kantatu zuen:
  - Ez zara ausartuko gure lurra bereganatzera!
  Svetlana ere erasoan dago. Eta ez du atseden gramo bakar bat ere ematen. Terminator basatia neska.
  Eta etsaiak moztu eta naziak suntsitzen ditu. Eta borrokalari marroien masa lubakira eta errepideetan zehar erori da jada.
  Seiak haserre zeuden. Borroka basatia egin zuen.
  Oleg Rybachenko ekinera itzuli da. Eta aurrera doa, bi ezpatak astinduz. Eta terminator mutilak errota zuzentzen du. Hildako naziak erortzen ari dira.
  Gorpu-masa. Gorputz odoltsuen mendi osoak.
  Mutil idazleari estrategia basati bat datorkio gogora. Non ere zaldiak eta jendea nahasten ziren.
  Oleg Rybachenkok irrintzi egiten du:
  - Ai burutik!
  Eta diru asko egongo da!
  Eta mutiko terminatzailea mugimendu berrian. Eta bere oin biluziek zerbait hartu eta botako dute.
  Mutil jeinuak orro egin zuen:
  - Master class eta enpresa "Adidas"!
  Oso ikuskizun polita polita izan zen. Eta zenbat naziak hil zituzten. Eta handienen kopururik handienak borrokalari marroiak hil zituen.
  Margarita ere borrokan dago. Kanela eta altzairuzko armadak birrintzen ditu eta orroak egiten ditu:
  - Shock erregimentu handia! Denok sartzen gara hilkutxan!
  Eta bere ezpatak piratatzen dizkiote naziei. Borrokalari marroien masa erori egin da jada.
  Neskak burrunba egin zuen:
  - Panterak baino are freskoagoa naiz! Frogatu denak direla onenak!
  Eta neskaren orpo hutsetik, lehergailu indartsuak dituen ilarra bezala, hegan egingo du.
  Eta jo etsaia.
  Eta aurkari eta tanke eta hegazkin batzuk hartu eta apurtuko ditu.
  Eta Natasha agintaria da. Eta aurkariak irabazten ditu, eta berak ez dio inori jaitsierarik emango.
  Zenbat nazik eten duten jada.
  Eta hortzak hain zorrotzak dira. Eta begiak zafiroak dira. Hau neska da - borrero nagusia. Bere bikote guztiak dituen arren - borreroak!
  Natashak oihu egiten du:
  - Zoratuta nago! Penalti bat izango duzu!
  Eta berriro ere, neskak nazi asko moztuko ditu ezpatekin.
  Zoya mugimenduan dago eta gerlari marroi asko moztu ditu.
  Eta oin hutsik orratzak botatzen dituzte. Orratz bakoitzak hainbat nazi hiltzen ditu. Neska hauek benetan ederrak dira.
  Agustinek aurkariak aurreratu eta birrintzen ditu. Eta, aldi berean, ez du oihu egiteaz ahazten:
  - Ezin duzu hilkutxatik ihes egin!
  Eta neskak hortzak hartu eta hortzak erakutsiko ditu!
  Eta gorritxoa hain da... Ilea haizean dardara, pankarta proletario baten antzera.
  Eta dena literalki haserretik ateratzen da.
  Svetlana mugimenduan Hemen burezurrak eta tankeen dorre asko moztu zituen. Hortzak erakusten dituen gudaria.
  Mihia erakusten du. Eta gero lasto batetik tu egiten du. Orduan oihu egiten du:
  - Hilko al zarete mutilak!
  Eta berriro ere, orratz hilgarriak hegan egiten dute oin hutsetatik, infanteria eta hegazkinak jo zituztenak.
  Oleg Rybachenko jauziak eta jauziak.
  Mutil oinutsik orratz mordoa botatzen du, tankeak eraitsi eta abesten du:
  - Goazen kanpinera, ireki kontu handi bat!
  Gerlari gaztea bere onenean dago.
  Nahiko zaharra da, baina ume baten antza du. Oso indartsua eta gihartsua bakarrik.
  Oleg Rybachenkok abestu zuen:
  - Jolasa ez dadila arauen araberakoa izan - fraera apurtuko dugu!
  Eta berriro ere, orratz hilgarri eta apurtzaileak oin hutsetatik hegan egin zuten.
  Margaritak pozez kantatu zuen:
  - Ezer ez da ezinezkoa! Uste dut askatasuna argituko dela!
  Neskak berriro orratz-jauzi hilgarria bota zien naziei eta haien tankeei, jarraitu zuen:
  - Iluntasuna desagertuko da! Arrosak lor daitezela!
  Eta gudariak behatz hutsez ilar bat bota bezain laster, mila nazi berehala igo ziren airera. Bai, inperio marroi eta infernuko armada gure begien aurrean urtzen ari da.
  Natasha guduan. Kobra bat bezala jauzi egiten du. Etsaiak lehertzen ditu. Eta hainbeste nazi hiltzen eta hegazkinak erortzen ari dira.
  Haien neska eta ezpatak, eta aleak ikatza gainean, eta lantzak. Eta orratzak.
  Aldi berean, orroa ere egiten du:
  - Uste dut garaipena iritsiko dela!
  Eta errusiarren loria aurkituko du!
  Oin biluziek orratz berriak botatzen dituzte, aurkariak ukabilkadaka.
  Zoya mugimendu basati batean. Naziei eraso egiten die. zati txikitan apurtzen ditu.
  Emakume gudariak hatz hutsez orratzak botatzen ditu. Aurkariak hautsi eta nola orro egin:
  Gure garaipen osoa eskura dago!
  Eta ezpatekin errota basati bat egiten du, tankeak garbituz. Hau benetan neska bat bezalakoa da!
  Baina Agustinen kobra erasora joan zen. Emakume hau amesgaizto guztientzako amesgaiztoa da.
  Eta mozten badu, moztu egingo duela esan nahi du.
  Horren ostean, gorritxoak hartu eta abestuko du:
  - Buru-hezur guztiak irekiko ditut! Amets handia naiz!
  Eta orain bere ezpatak martxan daude eta haragia eta metala mozten dituzte.
  Svetlana ere erasora doa. Neska honek ez du balaztarik. Moztu bezain laster, gorpuzkinen masa beteta dago eta hegazkinak eta tankeak erortzen ari dira.
  Terminator ilehoriak orro egiten du:
  - Zein ona izango den! Zein ona izango den - badakit!
  Eta orain ilar hiltzaile batek hegan egiten du.
  Oleg berriz ehun naziek, meteoro bat zeramatela, moztu zuten. Eta bonba bat hartu eta botako du.
  Tamaina txikia, baina hilgarria...
  Nola apurtu zati txikitan.
  Terminator mutilak ulu egin zuen:
  - Makina izugarrien gazte ekaitz!
  Margaritak berriro egingo du borrokan.
  Eta borrokalari marroi asko moztu. Eta hutsune handiak mozten ditu.
  Neskak oihu egiten du:
  - Lambada da gure dantza hondarrean!
  Eta indar berrituz jo.
  Natasha erasoan are amorratuago dago. Beraz, naziak jotzea. Ez zaie oso ona halako neskei aurre egitea.
  Natashak hartu zuen eta kantatu zuen:
  - Bertatik korrika egitea adiskidetzaile arrunta da!
  Eta neska gerlaria aurkariei lehertu zitzaien halako kolpe-jauzi batekin.
  Eta oin hutsik diskoak botako ditu.
  Hemen errota zuzentzen zuen. Armada marroiaren buru-masa atzera egin zuen eta tankeak erre ziren.
  Edertasun borrokalaria da. Irabazi zeure burua armada horia.
  Zoya mugimenduan dago, denak salbuespenik gabe birrintzen. Eta bere ezpatak heriotzaren guraizeak bezalakoak dira.
  Neska ederra da. Eta oin biluziek oso orratz pozoitsuak botatzen dituzte.
  Aurkariak garaitu. Eztarria zulatu eta hilkutxak egiten dituzte, tankeak eta hegazkinak lehertzen dituzte.
  Zoyak hartu eta irrintzi egin zuen:
  - Itxian urik ez badago...
  Natashak pozez oihukatu zuen:
  Beraz, zure errua da!
  Eta bere behatz hutsez erabat hiltzen duen zerbait botatzen du. Hau benetan nesken neska bat da.
  Eta bere hanka biluzietatik, nola hegan egingo duen pala. Eta borrokalari asko joko ditu, tankeetatik dorreak moztuz.
  Agustin mugimenduan. Azkarra eta berezia bere edertasunean.
  Zein ile argia duen. Pankarta proletario baten antzera. Neska hau benetako azeri bat da.
  Eta aurkariak mozten ditu - ezpatak eskuetan zituela jaio balitz bezala.
  Gorrigorria, putzu madarikatua!
  Agustinek hartu eta txistu egin zuen:
  - Zezen buru bat egongo da - borrokalariak ez dira erotuko!
  Eta hemen berriro borrokalari asko birrindu zituen.
  Oleg Rybachenkok marmar egin zuen:
  - Zer behar duzu! Hona hemen neska!
  Margaritak, oin hutsez daga bat jaurtiz, tankearen dorretxoa hautsiz, baieztatu zuen:
  - Neska handi eta polita!
  Agustinek erraz bat egin zuen honekin:
  - Edonor hozkatuko duen gudaria naiz!
  Eta berriro, behatz hutsez, hiltzaile bat jaurtiko du.
  Svetlana guduan ez da aurkariei baino gutxiago. Neska bat ez, halako sorgin bat sutan bukatzeko baizik.
  Eta oihuak:
  - Zer zeru urdina!
  Agustinek, oin hutsez pala bat askatuz, tankearen dorretxoa moztuz, baieztatu zuen:
  - Ez gara lapurretaren aldekoak!
  Svetlanak, etsaiak moztu eta hegazkinak botaz, txio egin zuen:
  - Ergelak ez du aiztorik behar....
  Zoyak irrintzi egin zuen, hanka biluzi eta beltzaranekin orratzak botaz:
  - Hiru kutxatatik gezurra esango diozu!
  Natashak, naziak moztuz, gehitu zuen:
  - Eta egin berarekin zentimo baten truke!
  Eta gudariek hartu eta salto egingo dute. Hain odoltsuak eta freskoak dira. Oro har, ilusio handia dute.
  Oleg Rybachenko oso dotorea da borrokan.
  Margaritak kantatu zuen:
  - Kolpea gogorra da, eta mutilak interesa du...
  Mutil jenialak oinarekin jaurti zuen helikopteroaren helizea zirudiena. Pare bat ehun buru moztu zizkien naziei eta tankeei, kirrinka:
  - Nahiko kirola!
  Eta biak - mutil bat eta neska bat erabat irekita.
  Oleg-ek, soldadu marroiak txikituz, gurg egin zuen:
  - Eta garaipen handia izango da guretzat!
  Margaritak isildu egin zuen erantzunez:
  - Denak hiltzen ditugu - oinutsik!
  Neska hain amaitzaile aktiboa da.
  Natashak erasoan kantatu zuen:
  - Gerra santua!
  Eta gerlariak disko-boomerang zorrotz bat jaurti zuen. Arku batean hegan egin zuen, nazi eta tankeen dorre asko moztu zituen.
  Zoyak gehitu zuen, sarraskiarekin jarraituz:
  - Gure garaipena izango da!
  Eta orratz berriak hegan egin ziren bere oin hutsetatik. Eta borrokalari eta hegazkin asko jo zituzten.
  Neska ilehoriak esan zuen:
  - Xake mate aurkariari!
  Eta mihia erakutsi zuen.
  Agustinek, hankak astinduz eta ertz zorrotzeko esvastikak jaurtiz, hots egin zuen:
  - Bandera inperiala aurrera!
  Svetlanak erraz baieztatu zuen:
  - Aintza eroritako heroiei!
  Eta neskek aho batez oihukatu zuten, naziak zapalduz:
  - Inork ez gaitu geldituko!
  Eta orain disko bat hegan ari da gerlarien oin hutsetatik. Haragia urratu eta tankeen dorreak eraisten ari dira.
  Eta berriro ulua:
  - Inork ezin gaitu garaitu!
  Natasha airera hegan egin zuen. Aurkariak eta sai hegodunak zatitu, eta igorri zuen:
  - Otsoak gara, frijitu etsaia!
  Eta bere hatz hutsetatik, oso disko hilgarri bat aterako da hegan.
  Neska ere bihurritu egiten da estasiaz.
  Eta orduan marmar egiten du:
  - Gure takoiek sua maite dute!
  Bai, neskak oso sexyak dira.
  Oleg Rybachenkok gurpil egin zuen:
  - Ai, goiz, segurtasuna ematen du!
  Eta keinua egin zien gudariei. Barre egiten dute eta hortzak biluztu dituzte erantzun gisa.
  Natashak naziak moztu eta garrasi egin zuen:
  - Gure munduan ez dago pozarik, borrokarik gabe!
  Mutilak erantzun zion:
  "Batzuetan borrokatzea ere ez da dibertigarria!"
  Natashak onartu zuen:
  - Indarrik ez badago, bai...
  Baina gudariok beti gaude osasuntsu!
  Neskak orratzak bota zizkion bere behatz hutsez etsaiari, tanke-masa bat leherrarazi zuen eta kantatu zuen:
  - Soldadua beti dago osasuntsu,
  Eta ekintzarako prest!
  Horren ostean, Natashak berriro etsaiak moztu zituen, tankeen dorreak eraitsiz.
  Zoya oso ume azkarra da. Hemen upel oso bat jaurti zuen naziei. Eta pare bat mila leherketa batetik atera zituen.
  Orduan oihu egin zuen:
  - Ez gelditu, gure takoiak distiratsu daude!
  Eta neska bat borroka parpailetan!
  Agustin guduan ere ez da ahula. Beraz, naziak jotzea. Kate-sorta batetik kolpatzen balitz bezala.
  Eta aurkariak moztuz - abesten du:
  - Kontuz, erabilgarria izango da
  Udazkenean tarta bat egongo da!
  Deabru ilegorria benetan goldatzen du guduan deabruak tabako kutxa batean bezala.
  Eta hona Svetlana nola borrokatzen den. Eta naziek beregandik lortzen dute.
  Eta jotzen badu, jo egingo du.
  Bertatik, zipriztina odoltsuak ateratzen dira.
  Svetlana gogor ohartu zen bere oin hutsetik metalezko zipriztinak hegan egiten zutenean, tankeetako burezurrak eta dorreak urtu zituztenean:
  - Aintza Errusiari, oso aintza ere!
  Tankeak aurrera doaz...
  Kamiseta gorrietako zatiketak -
  Zorionak errusiar jendea!
  Hemen neskek naziak hartu zituzten. Beraz, moztu eta birrindu egiten dira. Ez gerlariak, katea hautsi duten panterak baizik.
  Oleg guduan dago eta naziei erasotzen die. Gupidarik gabe kolpatzen ditu, tankeak moztu eta irrintzi egiten ditu:
  Zezenak bezalakoak gara!
  Margaritak, armada marroia birrinduta eta tankeak moztuta, jaso zuen:
  Zezenak bezalakoak gara!
  Natashak hartu zuen eta ulu egin zuen, tankeekin batera borrokalari marroiak moztuz:
  - Gezurra eskuetatik kanpo dago!
  Zoyak naziak puskatu zituen, irrintzi:
  - Ez, ez eskuetatik kanpo!
  Eta berak ere oin hutsez izartxo bat hartu eta askatu eta faxista asko akabatuko ditu.
  Natashak hartu eta irrintzi egin zuen:
  - Gure telebista piztuta dago!
  Eta orratz-sorta hiltzaile bat hegan egiten du hanka hutsetik.
  Zoyak, naziak eta haien tankeak ere suntsituz, zera esan zuen:
  - Gure adiskidetasuna monolito bat da!
  Eta berriro halako jaurtiketa zirkuluak norabide guztietan lausotzen dituena. Hau neska bat da - aurkarien sarraski hutsa.
  Oin biluziak dituen neskak hiru bumerang hartu eta jaurtiko ditu. Eta honetatik gorpuak are gehiago bihurtu ziren.
  Horren ondoren, edertasunak emango du:
  - Ez diogu etsaiari errukirik emango! Gorpu bat egongo da!
  Eta berriro gauza hilgarria hegan egiten du orpo hutsetik.
  Agustinek ere nahiko logikoki adierazi zuen:
  - Hilotz bakarra ez, asko baizik!
  Horren ostean, neskak hartu eta oinutsik ibili zen putzu odoltsuetatik. Eta nazi asko hil zituen.
  Eta nola egiten duen orroa:
  - Hilketa masiboa!
  Eta orain burua kolpatuko dio jeneral naziari. Garezurra hautsi eta eman:
  - Banzai! Zerura joango zara!
  Svetlana oso haserre dago erasoan, batez ere tankeak eraitsiz, irrintzi egiten du:
  - Ez zaituzte salbatuko!
  Eta hatz biluzietatik dozena bat orratz hegan. Denak zeharkatzen dituen bitartean, hegazkinak erori egiten dira. Eta oso gerlaria ere txikitzen eta hiltzen saiatzen da.
  Oleg Rybachenkok irrintzi egiten du:
  - Mailu loriatsua!
  Eta mutikoak ere svastika itxurako halako izar fresko bat botatzen du oin hutsarekin. Hibrido korapilatsua.
  Eta nazien masa erori egin zen.
  Olegek orroa egin zuen:
  - Banzai!
  Eta mutila berriro eraso basati batean dago. Ez, indarrez ikusten du, eta sumendiek gurpil egiten dute!
  Margaret mugimenduan. Guztien sabelak urratuko ditu.
  Oina duen neska batek berrogeita hamar orratz botako ditu aldi berean. Eta masa mota guztietako etsaiek hil zuten, tankeak eta hegazkinak kanporatu zituzten.
  Margaritak alaitasun aldetik kantatu zuen:
  - Bat bi! Pena ez da arazoa!
  Ez zara inoiz desanimatu behar!
  Mantendu sudurra eta buztana gorago tutu batekin.
  Jakin ezazu benetako lagun bat zurekin dagoela beti!
  Hain enpresa erasokorra da hau. Neskak kolpea eta garrasika egiten du:
  "Herensugearen presidentea gorpu bihurtuko da!"
  Borrokan Natasha Terminator moduko bat besterik ez da. Eta orroka egin zuen:
  - Banzai! Lortu azkar!
  Eta granada batek oin biluzitik hegan egin zuen. Eta naziak iltzeak bezalakoak dira. Eta mastodonte eta makina hegodun eta infernu asko apurtuko ditu.
  Hona hemen gerlaria! Gerlari guztiei - gerlari bat!
  Zoya ere erasoan dago. Hain puta amorratua.
  Eta hartu eta gurg egin zuen:
  - Gure aita Jainko Zuria bera da!
  Eta errota hirukoitza mozten die naziei!
  Eta Agustinek atzera bota zuen:
  - Eta ene Jainkoa beltza da!
  Izan ere, gorritxoa iruzur eta gaiztakeriaren gauza bera da. Etsaientzat, noski. Eta lagunentzat, kuttuna da.
  Eta nola behatz hutsez hartu eta botako duen. Eta inperio marroiaren gudari pila asko, baita haien tankeak eta hegazkinak ere.
  Gorriak oihukatu zuen:
  - Errusia eta Jainko beltza gure atzean!
  Borroka potentzial oso handia duen gudaria. Ez, honen azpian hobe da ez nahastea. Tankeen dorreak eta hegazkin faxisten hegoak urratzen diren bezala.
  Agustinek txistu egin zuen:
  - Traidore guztiak hauts bihurtuko ditugu!
  Eta keinua egin bere bikotekideei. Bai, neska sutsu hau ez da bakea eman dezakeen zerbait. Bakea hilgarria ez bada!
  Svetlanak, etsaiak zapalduz, hau esan zuen:
  - Ilaran sartuko zaitugu!
  Agustinek baieztatu zuen:
  - Denak hilko ditugu!
  Eta bere oin hutsetatik, erabateko suntsipenaren oparia hegan egiten du berriro! Eta hainbeste tanke eta hegazkin txirbil txikitan lehertu ziren aldi berean.
  Olegek erantzunez abestu zuen:
  - Banzai osoa egongo da!
  Agustinek, bere esku hutsez naziak hautsiz, ezpatez moztu eta orratzak bere behatz hutsez botaz, tankeak eta hegazkinak aldi berean suntsituz, hau esan zuen:
  - Laster hitz egiten! Laster hitz egiten!
  Natashak, gerlari marroiak suntsituz, irrintzi egin zuen:
  - Laburbilduz - banzai!
  Eta moz ditzagun aurkariak samintasun basatiz.
  Oleg Rybachenkok, aurkariak moztuz, honako hau igorri zuen:
  - Gambito hau ez da txinatarra,
  Eta debuta, sinets iezadazu, thailandiarra da!
  Eta berriro, metalezko disko zorrotz bat hegan egin zuen mutilaren oin hutsetik. Tankeen dorreak eta hegazkinaren isatsak moztu zituen.
  Margaritak, inperio marroiaren gudariak eta tankeen armadura moztuz, kantatu zuen:
  - Eta nor aurkituko dugu guduan,
  Eta nor aurkituko dugu guduan...
  Ez gaitezen txantxetan egin horrekin...
  Urratu dezagun!
  Urratu dezagun!
  Lan ona egin zuten orduan naziekin... Eta Errusia Sobietarrak inperio marroia garaitu zuen Moskuko erasoaldian.
  Gerra oraindik ez zen amaitu, baina SESBk naziak beraiek garaitzeko aukera zuten jada. Beraz, seiek berriro eten behar izan zuten euren misio super eta coolaren exekuzioa.
  Oleg Rybachenkok agur ere kantatu zuen;
  Aitzindariak gara - Aberriaren heroiak,
  Urriaren zeinupean jaiotakoak...
  Ez gara damutuko Errusiaren bizitzaz,
  Erregearen bandera gorriarekin loriatzera!
  
  Maite dugu eta badakigu gogor borrokatzen,
  Naziek sutsuki hautsi zituzten adarrak...
  Granadak poltsa zabal batean ditugu,
  Bizitza ez da garestia aitzindarientzat!
  
  Maite dugu gure aberri santua,
  Zer sortu zuen komunismo izugarriak...
  Hona hemen Komsomol neska bat elurretan oinutsik dabilela,
  Eta faxistak jaitsi nahi gaitu!
  
  Mosku ondoan nazismoarekin gogotsu borrokatu nintzen,
  Eta etsai guztiak igitai batekin moztu genituen...
  Zergatik eman zitzaien Wehrmacht hau errusiarrei,
  Ukabilarekin joko dut!
  
  Aitzindaria naiz eta Mosku handiaren menpe,
  Gerlari erraldoi bat bezala borrokatu zen...
  Faxismoaren erasoa basatia gelditu zen,
  Lord Supreme Kind bat dugu!
  
  Errusiaren berpizkundean ez dago ertzarik,
  Stalin handia, belaunetatik altxatu gaitu...
  Svarog handia, mesias gorena,
  Eta Ladaren ideal distiratsua!
  
  Aitzindariak gara, mutilak, neskak,
  Borrokatzea gustatzen zaigu - hau da gure patua...
  Eta Komsomoleko kide baten ahotsa soinutsua da,
  Kaos odoltsua nagusi den arren!
  
  Errusia Svarog-en ama da,
  Eta komunismoak argitu zuen bidea...
  Aitzindariek ez dute Jainko gaiztorik behar,
  Etsaiak ezin izango gaitu ukabila makurtu!
  
  Armadura maldadun tanke fresko bat dugu,
  Oso erraza da Fritzentzat ez apurtzea,
  Maitasunez Ladari, neska noblea,
  Harrapari bat joko bihurtzeko!
  
  Moskuko borrokalariek defendatu zuten,
  Eta gero Stalingrado handia zegoen....
  Laster ikusiko dugu komunismoa ematen,
  Pasa zaitez eta ezagutu Berlingo desfilea!
  
  Bai, Stalingrado harro dago hitz honekin,
  Oinutsik aitzindariak gara elur-zulo batean...
  Behi ergel bati adarra hautsiko diogu
  Eta Hitler zuzenean hilkutxara eramango dugu!
  
  Jakin ezazu Aberria ez dela inoiz makurtuko,
  Bere bulkada ezin da oztopatu...
  Eguzkiak betirako distira egin dezala Errusiaren gainean,
  Eta lapur traidorea zanpatuko da!
  
  Ausardia erakutsi zuten Stalingradon,
  Naziak geldiarazteko gai izan ginen...
  Errusiarrek halako lotsagabekeria dute, badakizu,
  Eta etsaiak zero bakarrik joango dira!
  
  Errusiak Martera hegan egin dezake
  Eta handitasun ezberdina sortu...
  Eta noski dena oso polita izango da,
  Bizitza zetazko haria bezain hauskorra den arren!
  
  Errusiar izpirituak ez daki hesiaren guduetan,
  Perunen boterea du...
  Jainkoen sarien zain gaude,
  Eta elementuak distira egiten du, sinetsi runa!
  
  Zer moduz errusiar izpirituak ez du porrota ezagutzen?
  Sinetsi iezadazu, dena zapalduko du...
  Aitzindariok hainbeste nahi dugu mendekua...
  Aberriaren armada bezain garaiezina!
  
  Ia irabazi dugu
  Argia izan bedi komunismoaren aintzan...
  Gure aitonak aberriaren alde borrokatu ziren,
  Laster ezagutuko dugu poza eta egunsentia!
  
  Aberririk gabe, ez dago aitzindarientzako bizitzarik,
  Haren alde borrokatu nahi dute...
  Eta zer nahi duzue jaun gaiztoak?
  Esklabo-bizitza eman behar al dugu?
  
  Ez, errusiarren Fuhrer esklabo izango da,
  Panpina bat bezala zapalduko dugu...
  Azken finean, Errusiako zaldunek borrokatu dezakete,
  Eta urrezko hegodun kerubinak gurekin!
  
  Ez dago gure aberriaren aurpegirik mundu azpian,
  Izar distiratsuena bezala dizdira...
  Idolo bihurtu zara niretzat,
  Ez naiz inoiz zurekin banatuko!
  
  Aitzindaria eta oinutsik mutila naiz
  Orpo hutsez elurretan barrena dabilena...
  Eta nonbait untxi zuri polit bat jauzi egiten ari da,
  Nork hautsiko du etsaien adarra!
  
  Zalantza borrokan aitzindariak ez daki,
  Ez da pailazoa, baina ezagutzen duzu terminatzailea...
  Faxista gogorrak etorriko dira, mendekua sinistu,
  Eta komunismoa paradisu argitsua izango da!
  
  Nola etorriko da garaia,
  Bertan, gerleko gudari bakoitza...
  Borrokatu azken arnasa arte
  Sutsuak suntsitzeko, ezagutu gaiztoa!
  
  Komunismoaren izarrek distiratsu egiten dute,
  Argiaren aroa, munduan ez dago ederragorik....
  Faxismo fedearen uztarria zapalduko dugu,
  Eta Hitler errusiarra izango da afaltzeko!
  
  Uste dugu horrelako altzairuzko tankeak,
  Beren pantera oskola ez dela sartuko...
  Iodoa eman dezagun gure mutilaren zaurietara,
  Eta berriro aitzindaria ausardiaz borrokatzera!
  Beno, zer egin zuten naziek gogor,
  Ez zuten uste irabazi besterik ez genuenik.
  Antza denez, komunismoa kilometrotan ezagutzen dugu,
  Eta txantxetan Wehrmacht garaitu dezakegu!
  
  Gure aberri ahaltsuaren izenean,
  Aitzindari harro bat erasora doa...
  Hodeiak aberriaren gainean zintzilik dauden arren,
  Jar dezagun denontzat adibide irabazlea!
  
  Sinetsi etsaiak ez duela ametsa geldituko,
  Faxista guztiak garaituko ditugu berriro...
  Gaitzak ez du sinetsiko tronuan errege izango denik,
  Mundu-ordena berri bat sortuko dugu!
  
  Dena ondo egongo da Aberrian, badakizu
  Mutil bat naiz, baina Robin Hood bezalako borrokan,
  Hasieran, idazmahaian urratu besterik ez nuen egiten,
  Eta orain oso uste ona!
  
  Errusiak baioneta batekin urratu ditzake naziak,
  Edozein armada garaituko du...
  Eta aitzindariak komunismopean bizi dira...
  Azken finean, gure adiskidetasuna monolito sendoa da!
  
  Ez dugu Fritz-en aurrean amore emango ezertan,
  Etsaiak garaitu ditzakegu txantxetan...
  Eta horrela naziak makil batekin irabazi genituen,
  Elur elur batek orroa egiten du, elurra zurrunbilo bihurtuz!
  
  Errusiak ez daki naziek errukia ezagutzen dutela,
  Indar garaiezina da...
  Sable bat tinko sartuko dute sasikumeen lepoan,
  Eta Satan suntsitu egingo da!
  
  Ez sinetsi Hitler garaiezina denik,
  Infernuaren boterea bada ere, kontuan hartu dena bilduta...
  Herria eta alderdia batuta daudenean,
  Gure Wehrmacht-eko jendea txikitu egin zen!
  
  Errusia mendeetan zehar ospetsua izan da santu gisa,
  Metalak bezala hautsi zituen Tigreak...
  Zabaldu mutur batetik bestera,
  Gizon gazte batek bakarrik amesten zuen halako herrialde batekin!
  
  Erraldoiak bezala irabazi genuen
  Etsai moztuek ezpataz dakite...
  Errusiarrok garaitezinak gara guduetan,
  Aberriaren aurkariak garaituko ditugu!
  
  Sinetsi iezadazu, ezerk ez gaitu geldituko
  Eta badakizu ezer ez dela irabaziko...
  Fuhrer buruan lurperatuko dugu,
  Ezpata zorrotza eta altzairuzko ezkutua ditugu!
  
  Unibertso osoan ez dago Errusia ederragorik,
  Argiaren aroa izango du adinetarako...
  Belaunaldi guztiak bakea eta zoriona izango dira,
  Aberriak esku sendoa behar du!
  
  Beraz, Berlinen jotzean,
  Zikin dezagun Wehrmacht-a errautsak bezala odoletan...
  Hori izango da paradisuaren mugaren garaia,
  Eta Ladarekin batera maitasuna da nagusi!
  
  STENKA RAZIN SEMEAREN ABENTURA BERRIAK
  Hamahiru urteko mutiko bat atxilotu zuten aitarekin batera. Old Man odol jarioak isurtzen dituen matxino ezaguna da. Baina semea umea da oraindik. Zeinek galdetu zion.
  Baina Kornilen laguntzaileak beste modu batera ikusten zuen ataman militar ohia. Eta mutikoa pasioz galdeketa egitea proposatu zion, eta bat-batean badaki non dauden aitaren altxorrak.
  Stenka Razinen semea tortura sotora eraman zuten. Mutilak zuzen begiratzen eta harro eusten saiatu zen. Barruan beldurgarria bazen ere. Tortura tresnak zintzilik daude, tximinia sutan dago. Borreroak kasko gorriekin.
  Samosa mutilarengana hurbildu, eskua luzatu, lepokoa astindu eta mehatxagarri galdetu zion:
  - Esadazu non ezkutatu zituen tyatkak altxorrak, utzi aske. Ez, torturatuko dugu!
  Grishkak, Stenka Razinen semeak, ausart erantzun zuen:
  - Ez dizut ezer esango! Eta are gehiago zuretzat!
  Samosak zaunka egin zuen:
  - Torturatu mutila!
  Eta berak lepotik tira egin zuen, mutikoari kaftana kenduz. Grishka erantzi eta arrastaka eraman zuten. Mutila etsi-etsian saiatu zen atzera egiten. Baina esperientziadun borreroek lepoan kolpe batekin inmobilizatu zuten Grishka. Orduan eskuak atzean finkatu eta sokatik altxatzen hasi ziren. Mutilak hortzak estutu zituen. Borreroak mutikoa enborratik heldu eta astindu egin zuen, artikulazioak bihurrituz. Grishkak arnasa gogor hartu zuen, baina oihu bati eutsi zion.
  Diakonoak, eskribauei aginduz, esan zuen:
  - Esan lapurrari, non ezkutatu zituen zure aitaginarrebak altxorrak.
  Mutilak ahotsean mespretxuz erantzun zion:
  "Nahiz eta jakingo, ez nuke esango!
  Samosak agindu zion borreroari:
  -Badia! Hamar greba kontuz!
  Borreroak etengabe jo zuen. Grishkaren gorputza astindu egin zen. Hamargarren kolpean, torturatzailea izoztu egin zen. Eta Samosari begiratu zion. Exekuzioan, mutila isilik egon zen, ezpainari hozka egiten.
  Dyak, nahasia:
  - Esan lapurra, non ezkutatu zituen tyatkak altxorrak?
  Grishkak oihukatu zuen:
  - Ez dut esango!
  Samosak garrasi egin zuen:
  - Bost greba gorde gabe!
  Borreroak kolpe bat eman zion mutikoari kulunka batekin, gorputz osoa astinduz. Grishkak garrasi egin zuen, baina ezpaina hozkatu zion. Bigarren kolpe bat jarraitu zen. Ausarta eta indartsua ere bai. Grishkak isilik jarraitu zuen. Eta berriro hirugarren kolpea, moztutako azaletik odola isurtzen zen.
  Samosak kopeta zimurtu zuen mutila azotatzen ari ziren moduari. Noski, baliteke semeak ez jakitea non ezkutatu zuen Stenkak altxorra. Eta baita, agian, benetako altxorrak. Baina mutila galdekatu behar da. Eta sekretuak kendu zion.
  Bosgarren trazuaren ondoren, odola modu aktiboan isurtzen zen.
  Diakonoak galdera errepikatu zuen. Grishka isilik zegoen.
  Samosa agindu zuen:
  - Erre orpoa.
  Borreroak burdina gori-gori bat atera eta mutilaren zoletara eraman zuen. Dardarka, bihurritu eta.... konortea galdu zuen.
  Adalak pentsatu zuen ideia ona izango zela Peterri hau pasatzen uztea, armagabeak eta zaharrak ez hiltzeko. Pedrok ez zuen ondo egin. Eta nolakoa izango zen benetako kontaktu borroka batean? Ez al zinateke lotsatia izango?
  Stenka Razinen seme Grishkak, bide batez, bazekien non zegoen ezkutatuta aitaren altxor bat, baina isilik zegoen. Beregana ekarri zuen ontzi bat ur izotz isuriz. Orduan Samosak agindu zuen:
  - Bigarren orpoa burdinaz kauterizatu!
  Oraingoan mutila ez zen galdu, dardarka egiten saiatu zen, baina Grishkaren oin hutsak blokean harrapatu zituen.
  Samosak isuria egin zuen:
  - Beste bost astindu, ez axola!
  Bosgarren kolpearen ostean, mutilaren buru distiratsuak astindu egin zuen, eta Grishkak konortea galdu zuen.
  Tortura negozioan esperientziadun langile batek honako hau aholkatu zuen:
  - Utzi! Umea oraindik atzera makurtzen da!
  Samosak zorrotz esan zuen:
  - Hartu txakurkumea! Garbitu vodkarekin eta jarri ohean... Utzi! Bihar torturarekin jarraituko dugu!
  Grishka parrillatik kendu eta mozketak alkohol eta ur nahasketa batekin igurtzi ziren. Mutilak kikildu egin zuen: vodka erretzen da. Ondoren, Grishkari salda beroa eman zioten eta berotutako zelula batean itxi zuten. Baina badaezpada, kate batez mutikoa lepotik kateatu eta lo egiten utzi zioten. Mutilak sabelean lo egiten zuen, ohea biguna zegoen. Borreroek torturatuta, biktimak maiz hiltzen dira, eta Stenkak bere altxorrak non ezkutatu zituen jakin nahi zuen Samosak.
  Grishkari lo egiten utzi ondoren, hurrengo egunean mutila berriz ere tortura-gelara eraman zuten. Berriro ipiñi zuten erretiluan. Grishkaren artikulazio luzeak mingarriagoak bihurtu ziren. Pisuak mutilen oinetan zintzilik zeuden. Muskuluak gehiago luzatzeko. Orduan, borreroak, irribarrez, burdina gori bat ekarri eta Grishkari bularrean jarri zion. Mutilak hortzak estutu zituen min izugarriarekin.
  Samosak hots egin zuen:
  - Hitz egin lapurra!
  Erre usaina zuen. Haragi errearen usaina areagotu egin zen. Grishkaren begiak zurbildu ziren minaren kolpeagatik, eta mutikoak berriro konortea galdu zuen. Borreroak bularreko burdina hartu eta esan zuen:
  - Mutil indartsua...
  Samosak garrasi egin zuen:
  - Beharrezkoa da zatitzea... Brazier oinetara!
  Borreroak olioz zikindu zituen mutilaren zolak eta urrutitik su bat piztu zuen. Dagoeneko erretako orpoak oso mingarriak ziren. Mutilak arnasa gogor hartzen zuen. Izerdi eta odol nahasketa bota zuen, hortzak karraskatu, baina isilik geratu zen. Garesti kostatu zitzaion arren. Ahaleginak etsiak izan ziren.
  Samosa gogor egin zuen:
  - Hitz egingo duzu! Aizu, sorbalda bey!
  Borreroak kolpeak askatu zituen Grishkari. Hamargarren kolpean, mutikoaren burua astindu eta erori egin zen. Mutikoa ez zen berehala bere onera etorri, ontzi bat ur gainera bota ostean ere. Samosek Grishka aurpegian jo eta agindu zion:
  - Beat gehiago!
  Duke-k esan zuen:
  - Biluziak hilko dira....
  Samosak garrasi egin zuen:
  - Arraioa! Atera ezazu erretilutik! Jarraitu bihar!
  Grishka berriz ere tortura aparatutik kendu eta gelara eraman zuten. Mutila borrokan eta kikildu egin zen. Lo astun eta delirante batean erori nintzen. Orduan esnatu eta negar egin zuen. Baina kartzelazaina agertu orduko, isildu eta haserre begiratu zion. Ogia kvasarekin bota zion umeari. Mutilak ez zuen ihes egiteko aukerarik izan, batez ere lepotik kateatuta zegoelako.
  Hurrengo egunean, Grishka apur bat ezberdin torturatu zuten. Sabaira altxatu ninduten, eskuak erretiluaren gainean altxatuta, eta gero utzi ninduten. Halako min basatia
  arnasa hartzeari uzten dio. Mutikoa hiru aldiz altxatu zuten konortea galdu zuen arte.
  Horren ondoren, borreroak berriro jo zuen azote batekin, eta urdaila erre zuen burdina gori batekin. Mutikoa erabat torturatu ondoren, askatu eta gelaxkara eraman zuten. Borreroek ez zuten ezer lortu.
  Biharamunean, Grishka erretilu baten gainean altxatu zuten, su bat piztu zioten oin hutsen azpian, eta alanbre gori-gorria bizkarrean eta ipurmasailean jo zuten. Mutikoak hainbat aldiz konortea galdu zuen torturak zehar, baina bere onera etorri zen. Borreroak beraiek nekatu arte, tortura geldituz.
  Biharamunean, mutikoa luzatu egin zen, eta borreroa oinen behatzak apurtzen hasi zen gorri-gorriekin, eta saihetsak ere zapaltzen. Grishkak hainbat aldiz garrasi egin zuen, baina zerbait esateko eskaerei ahulaz erantzun zitzaien.
  Eta berriz zartada bat jaso zuen.
  Bi aste pasatu ziren. Grishkaren haur gorputza torturak agortuta dago jada. Mina nonahi dago. Ez da odolik geratzen, ez minak ukitu gabeko zainik. Hasieran, kolpatu eta erre zutenean, ziztu bizian eta leherketak moteldu nahi zituen gorputzean. Baina minak esentzia osoa irentsi zuenean, lausotu egin zen.
  Samosak berak ikusi zuen Grishkak zerbait botatzeko aukerak itzaltzen ari zitzaizkiola bere begien aurrean. Borreroek erremedio berri bat probatu zuten. Irina aurkitu dugu. Grishkari ilea moztu egin zitzaion, eta ur hotza tantaka hasi zitzaion buru gainean. Tortura basatia eta eraginkorra da. Ordu batzuk igaro ondoren, garunean bonbak lehertzen ari direla ematen du. Grishka ia itsua eta gorra zen. Jada ez zituen entzun borreroak eta Samosak esandako hitzak.
  Amore eman zuten, berriro arrastaka arrastaka. Mutilarentzat edozein min kontsolamendu bat besterik ez zela konturatu gabe, garuneko ultzera izugarriago batetik distraitzea.
  Sutik eta astinduak argitu zituzten begietan.
  Grishka bere onera etorri zen eta borreroak ikusi ahal izan zituen. Hemen torturatzaileak pisuak jartzen ditu mutilaren hankak estututa zeuden blokean. Besoetako eta sorbaldako mina areagotu egiten da, baina garuneko infernutik aldentzen du.
  Samosa orroa egiten du biriken goialdean. Ilegorria da, bizarra duena:
  - Esan txakurkumeari, non ezkutatu zituen aitak altxorrak!
  Grishak burua astintzen du. Horren aurrean, gorputza astinduz kolpe bat dator, gogor jotzen dute. Beste borrero bat, mutilaren oin hutsen azpian, berotu egiten da erretiluan. Izugarria, baina ez hain beldurgarria.
  Hona hemen Kornila, Stenka Razinen aitabitxia eta armadako buruzagi ohia. Zahartua, bizar grisarekin. Ume torturatu batenganako sinpatia itxura bat ere badago bere begiradan. Inguruan boiar bat dago kastore-txapelarekin. Garbi dago tortura ganberan beroa. Eta mutilaren torturen gaineko interes argiaren aurrean. Torturak jarraitzen du. Grishkak bat-batean bere baitan indar gorakada bat sentitu zuen eta kantatu zuen:
  Zu zara Razin nire errege eta aita,
  Herria uztarriaren aurka altxatu...
  Sufrimendua amaituko dela uste dut
  Egongo dira boiarrak, zartailuak eta pikua bakarrik!
  
  Nekazaria, langilea uztarripean dago orain,
  Proletario soila zapaltzen dute boiarrek...
  Baina uste dut odolzale guztiak kenduko ditugula,
  Kanta ditzagun milla aria gure Ama-errian!
  
  Azken finean, patio guztietan intziri egiten du boien biktimak,
  Leku guztietan daude apustuak eta bastidore bat...
  Are okerragoak dira, kontuan hartu infidelak,
  Tortura, oinazean jerk!
  
  Baina Razinek guduak igaro zituen,
  Beharrezko esku eta bide guztiak...
  Garaipenarekin, gure kosako librea etorri zen,
  Apaiz boyar guziak urratzeko!
  
  Ez, badakizu, zalantzak, sinetsi iezaguzu,
  Azken finean, jendearen alde gaude, dudarik gabe...
  Badator orain ikuspenaren ordua,
  Beste belaunaldien aintzarako...
  
  Askatasunaren eta ohorearen Razin zara - liderra,
  Gure Errusian zehar ibili...
  Gure subirano bihurtu nahi zaitut,
  Eta mesias unibertsala baino hobea!
  
  Bai, orduan sinistu justizia
  Beti egongo da argi izpi bat...
  Eta piztia bat izango da despota batek urratua,
  Itxaron dezagun egunsentiari!
  
  Gudua Simbirsken azpian dago - borroka,
  Gerlari bortitzak amorratuak gara, badakizu!
  Eta patua irabazle bihurtuko dela uste dut,
  Tabernei burmuina emateko eskatzen dizut!
  
  Razin borrokan heroikoki hil zen arren,
  Baina betikotasunean bere aurpegi santua...
  Azken finean, dudarik gabe zalduna da, zaldizkoa,
  Eta izango da, uste duzu Kremlina hartu une batean!
  
  Amaitu esklabotza eta boien uztarria,
  Eta eguzkia aterako da planetaren gainetik...
  Sufrimendua, iruzurra betiko desagertuko da,
  Eta Razin olerkietan abesten da!
  Mutila abesten ari zen bitartean, denak, borreroak zein "ikusleak", izoztuta, entzuten zuten. Baina azken hitzetan, Samosak eztanda egin zuen eta birikak goitik behera oihukatu zituen:
  -Badia! Hil ezazu!
  Borreroak kolpe amorratuak eman zizkion mutilari. Konortea galduta, Grishkak xuxurlatu zuen:
  - Errusiako jendea libre izango da!
  Odolez betetako mutila parrillatik altxatu eta eraman zuten. Samosak izerdia garbitu zuen bekokitik eta txistu egin zuen:
  - Nahikoa! Nahikoa da gurekin! Sasikua laurdenatu eta amaitu!
  Cornilak esan zuen zalantzarik gabe:
  - Zuzena al da ume bat laurden jartzea? Bai, jendaurrean ere? Agian itotzea zeldan?
  Samosak garrasi egin zuen, orpoak lurrean kolpatuz.
  - Ez! Exekutatu! Eta publikoki - laurdenez!
  Boiak baieztatu zuen, ukabila estutuz:
  - Hala izan dadila! Heriotza zigorra onartzen dut!
  Samosak irribarre gaizto egin zuen.
  - Grishka laurdenatzen ari dira! Razin hazi guztia aterako dugu!
  Hemen Adala distraitu zen. Tiro egiteko agindua ematera behartuta dago. Eta Toronto hogei tonako bonba-kohete batek jotzen ari da. Heriotza eta izua ekartzen ditu. Adala suzko buztanari jarraitzen dio bere begirada nahasiarekin.
  Ai, nahiko nuke pilotua izatea. Zein zoragarri eta erromantikoa. Hona hemen halako pilot-raider bat.
  Zerua oso freskoa da .. Neskak burua okertu eta zerbait ona behintzat gogoratzen hasi zen. Baina ezer ez zitzaidan burura. Stenka Razinen semeari buruzko istorioaz gain.
  Mutila ohean etzan zen, eta lotan bihurritu zen, eldarnio. Gorputz osoa zaurituta dagoenean zaila da lo egitea, eta ultzerak ere gatzarekin eta vodkarekin herdoiltzen dira. Azken hamabost egunak oinazeak izan dira. Tortura gauez eta eldarnio handia egunean zehar.
  Mutilak bere aitarekin amets egin zuen. Stepan ahaltsu eta indartsuak bere semea animatu zuen:
  - Eutsi haurra! Herriak gogoratuko zaitu, nola onartu zenuen heriotza!
  Grishkak eldarnioan erantzun zuen:
  - Eta zer itxaroten nau heriotza?
  Stepanek ziur esan zuen:
  - Gure etorkizuna lainotsua da. Eta ez da jakiten zer dagoen. Baina bizitzako azken uneak izango dira garrantzitsuenak. Ez izan zalantzarik! Gorde ausardia!
  Grishkak ez zuen oso ziur erantzun:
  - Irmoa izango naiz... Baina zu aita zara... Gure kausa justua hil al da?
  Stepanek ahots trumoitsu batez adierazi zuen:
  - Beno, ez dut! Exekutatu ahal naute, baina beste Razin bat etorriko da, eta haren atzetik beste Razin bat, eta gure etsaiek ezin izango dute honekin ezer egin! Mende berriak izango dira, belaunaldi aldaketa bat izango da... Baina Lenin, ekaitzaren jauna, Razinen bila etorriko da!
  Grishkak ere, konfiantza hartuz, esan zuen:
  - Uste dut itzuliko zarela!
  Mutila esnatu zen. Gorputzak ergel minbera zuen eta azala gordin zegoen. Atean txintxar bat zegoen eta borreroa zeldan sartu zen.
  Oinaze handiak esan zuen tonu maitasunez:
  - Kaixo Grishka!
  Mutilak, bat-batean bere baitan indarra sentituz, erantzun zuen:
  - Borreroa ez dago ondo, hil egiten zara!
  Oinazeriak buruarekin baietz egin zuen.
  - Eta zu txakurkume ausarta zara. Hainbat ikusi eta torturatu ditut... Baina zu bezalako inor ez duzu ikusi! Hain txikia, baina benetako suharria!
  Grishkak apala erantzun zuen:
  - Nire aitaren izpiritua dut!
  Borreroak irribarrez iradoki zuen:
  Egin dezagun akordioa...
  Mutikoak katea jo zuen, eta ohetik jaiki eta esertzeko indarra aurkitu zuen. Grishkak interes handiz galdetu zuen:
  - Zer tratua?
  Borreroak iradoki zuen xuxurla batean:
  - Tira, esaten didazu non dagoen zure aitaren altxorra, eta nik... lepokoa kendu eta poltsa batean eramango zaitut.
  Grishkak zalantza egin zuen une batez. Izan ere, zer gertatzen da borreroa engainatzen baduzu. Esaiozu leku faltsu bat, eta aprobetxa ezazu momentua eta ihes egin. Bizitza salbatu eta etsaiak sudurra utzi? Tentazioa handia izan zen. Baina mutila bere aitaz oroitu zen. Zure bizitza erosteko maltzurkeria eta iruzurra? Ez, duintasunez hil behar du aldamioan!
  Grishkak burua moztuta astindu zuen, ubelduraz eta kolpez estalita:
  - Ez!
  Torturatzaileak barre egin zuen eta esan zuen:
  - Bihar exekutatu egingo zaituzte! Hori ziur... Ez da tortura gehiago izango, eta ez dago beste batzuk exekutatzeko prest!
  Grishkak dardar egin zuen, baina ausart erantzun zuen:
  - Tira, exekutatu egingo dute... Denok gara hilkorrak!
  Borreroak irribarrez gehitu zuen:
  "Ez zaituzte burua moztuko!" Eta bota ezazu gurpilera! Lehenengo besoak moztu zituzten, gero hankak, eta gero burua bakarrik. Hau nahi duzu?
  Mutilak dardar egin zuen, zurbildu egin zen eta marmar egin zuen:
  - Patua horrelakoa denez... Heriotza duintasunez onartzen baino ez naiz saiatuko!
  Borreroak barre egin zuen eta esan zuen:
  - Zure aita Moskura eraman dute jada. Han oraindik bat-batean torturatzen zaituzte. Eta gero laurdena duen gurpila ere zain dago. Eta zu... Pena da exekutatzen ari direla! Mutil indartsua zara, eta polita izango litzateke zu gehiago torturatzea!
  Grishkak gogor erantzun zion:
  - Beste munduan, torturatua izango zara!
  Borreroak zelula utzi zuen. Eta Grishkak buelta eman eta ukabilarekin kokotsa jo zuen. Minari lekua eman zion tirantean luzatutako zainetan. Agian alferrik da horrela? Beharrezkoa zen zuhurtzia erakutsi eta borreroa engainatzea. Eta aurrera, haren zain...
  Mutilak ia altxatu eta pisugiz eta errez estalitako eskuari begiratu zion? Moztuko al da? Grishkak hankari begiratu zion. Gainera denak jipoitu, zolak erre, atzamarrak hautsi. Baina ziurrenik aldamiora igotzeko gai izango da berdin. Eta hankak eta besoak moztuko dizkiote eta azkenik burua. Eta orduan arimak zerura hegan egingo du...
  Umea da oraindik, eta ez zuen bekatu egiteko astirik izan. Suaren eta astinduen proba gainditu zuen. Seguruenik, ondo merezitako paradisu bat itxaroten da, edo kasurik okerrenean, purgatorioan egonaldi labur bat. Nire buruari galdetzen diot ea apaiz bat aitortzera gonbidatuko duten? Hala ere, ez du gehiago axola. Grishkak ez zuen bekaturik sentitu bere atzean eta ez zuen orain Jainkoarekin saihestezina den bileraren beldurrik. Eta ona da paradisuan, lorategi zoragarri batean, non betiko uda den, eta aingeruak harpa jotzen. Zergatik ez torturarik gogorrenak jasan zituen mutilarentzat merezitako lekua?
  Hobe da bastidorean zintzilikatzea baino azala zartagin batek urratu eta atzamarrak burdina gori batekin hautsita. Han betiko mutila izango zara, eta betiko gazte eta osasuntsu izango zara.
  Atea jo zuten. Neska bat agertu zen erretilu batekin, eta bi zaindari, baita Samosa ere. Munstroak barre egin zuen eta esan zuen:
  - Zure bizitzan azken aldiz, jan txakurkume on bat! Kornila eskuzabala da! Eta han moztuko dizkizute besoak eta hankak!
  Grishkak gogor erantzun zion:
  - Eta zigortuko zaituzte... Lurrean ez, zeruan baizik!
  Samosak garrasi egin zuen:
  - Txakurkume! Ea nola garrasi egiten duzun gurpilean!
  Grishkak adoretsu esan zuen:
  - Heriotzak batzuetan hilezkortasuna ematen du, eta traizioak ahanztura!
  Samosa haserre atea jo eta alde egin zuen. Borreroa bakarrik geratu zen. Grishkak ia adeitasunez egin zion keinua:
  - Hauek dira ospatzen ditugun jaiak! Eta ez duzu hil nahi!
  Borreroak begirada maltzur batekin galdetu zion mutilari:
  - Pentsatu al duzu zure ariman?
  Grishkak zintzoki erantzun zuen:
  - Ez dut nire atzean bekaturik sentitzen damutzeko.
  Borreroak keinua egin zuen.
  - Tira, poztu zaitez burusoila. Har ezazu aldi berean baso bat ardo. Ziurrenik zure bizitzako lehena.
  Grishka antzara jaten hasi zen. Kartzelako kaskarraren ondoren, janaria oso zaporetsua zirudien. Pixka bat mingarri egin zitzaion mutilari murtxikatzea, baina haragia gozoa zirudien. Eta aktiboki irentsi zuen.
  Borreroak zera esan zuen:
  - Zure aitabitxi Kornila ez balitz, ez zenituzke holako jairik jasoko.
  Grishkak begirada serio batekin galdetu zuen:
  - Zer nahi du?
  Torturatzaileak zintzo erantzun zuen:
  - Lortu Stepanen altxorra. Bestela ez zen mugituko.
  Grishkak tonu axolagabe erantzun zuen:
  - Utzi altxorrak lurrean. Eta zerbitzatu etorkizuneko altxamenduei!
  Borreroak esan zuen miresgarri:
  - Tira, zu eta arrano bat! Benetako gudari bat! Beno, arrakasta opa dizut!
  Eta torturatzaileak mutila utzi zuen. Grishka astuna sentitu zen ardo indartsu edalontzi bat jan eta edan ondoren. Begiak itxi eta mutila lo hartu zuen. Borrokekin amesten zuen, eta era askotako istiluekin. Milaka borrokalari mozten dituen maitagarrizko zaldun bat balitz bezala.
  Eskuinera astintzen - kalea, erreia ezkerrera!
  Eta gero dragoi batean ibiltzen da. Ipuinetako heroi bat bezala...
  Hurrengo goizean Grushka esnatu zen. Mutilak ondo lo egin zuen lehen aldiz eta alaiago sentitu zen. Borreroek jaso zuten. Gorputz zauritua jarri, zakua. Eta hartu eta exekuziora eraman zuten. Grishkak egunsentian pintura ikusi zuen, eta lantza zorrotzak.
  Mutikoa guruinetan ibili zen, eta hori deserosoa zen. Patiora atera zuten. Mutilaren oin biluzi eta elbarriei kostatu zitzaien harlauza zapaltzea. Baina Grishkak, hortzak estutuz, eutsi egin zion, eta zuzen gelditzen saiatu zen. Erretako oinetako pauso bakoitza minez ematen zen arren. Eta horrela atera zen plazara.
  Jendeak mutila ikusi zuen. Bizarra moztuta, urraduraz eta ubelduraz estalita besterik ez, oin biluziak, erreak, argalduta.
  Grishkak errukia piztu zuen gorrotoa baino. Askok, batez ere emakumeek, sinpatiaz hasperen egin zuten.
  Mutikoak keinua egin zien eta esan zuen:
  - Bezala, non dago gurea, ez da desagertu!
  Eta aurrera. Ez zegoen beldur berezirik. Grishka ziur zegoen ez zuela infernua merezi. Eta zerua askoz hobea da lurreko existentzia krudela baino.
  Exekuzio lekua Moskuko arku hautatuz inguratuta zegoen. Zaindari asko eta kosako etxekoak. Bazirudien ez zutela batere ume bat exekutatzen, proportzio kosmikoko estatu-kriminal bat baizik.
  Mutila ezinegon, txundituta, eskaileratik igo zen, oin erreekin zapalduz, haritz oholen gainean.
  Mozketa-blokearen gainean aizkora handi eta zorroztu batek distira egiten zuen. Bata gorriz jantzitako borrero izugarri bat ibili zen. Laurdenetarako pentsatutako gurpil bat ere bazegoen.
  Grishkak bere burua gurutzatu zuen. Benetan mingarria da besoak mugitzea.
  Heraldoa salaketa irakurtzen hasi zen:
  - Stenka Razin Grishkaren seme hau erruduna da: altxorrak gordetzeagatik, matxinoen destakamenduak antolatzeagatik, boiarren fusilamendu eta lapurretengatik, emakume baten aurkako indarkeriagatik, etab. Hori dela eta, gurpilean laurdena eta betiko anatema kondenatzen dute. Bete dadila sententzia.
  Grishka dardar egin zuen, baina zutik eta zuzen mantendu zen. Diakonoak txistu egin zuen:
  - Beno, lapurra prest dago herriaren aurrean damutzeko?
  pentsatu zuen Grishkak. Bai, badu zerbait damutzeko. Mutilak makurtu eta esan zuen:
  - Barkatu Don Kosakoei. Ni zure aurrean errudun naiz ez zintuztela libratu boien uztarritik.
  Samosak etsi-etsian oihukatu zuen:
  - Exekutatu ezazu laster!
  Borreroaren laguntzaileak mutilarengana joan ziren. Grishkak, eskuetako mina gaindituta, zaku-oihala urratu zuen. Borreroek eragindako izurrite eta zauriak zabaldu zituzten herriaren aurrean. Orduan Grishkaren eskuak bihurritu eta gurpilera bota zituzten.
  Borreroak aizkora bat altxatu zuen mutilaren gainean. "Hastekotan da", pentsatu zuen Grishkak.
  Baina une hartan klantxoak jo zuen, eta heraldoak esan zuen:
  - Errege errukia! Gregorioren haurtzaroa ikusita, heriotza-zigorra esklabutza saltzearekin ordezkatzen da! Hala izan dadila! Mutikoa aldamiotik altxatu eta gelara eraman zuten. Bizitza berri bat hasi zen Grishkarentzat.
  Lehenik porridge jaten eman zioten eta esnea edateko. Mutikoa lepoan kateatu eta lasto gainean etzanda utzi zuten. Medikua etorri zen. Zauriak vodkaz garbitzen hasi zen. Mina egin zuen, baina Grishka isilik zegoen.
  Medikuak adierazi zuen:
  - Mutil tenkorra da, txakur bat bezala biziko da!
  Grishka, jan ondoren, loak hartu zuen... Denetariko amesgaiztoak izan zituen.
  Biharamunean, berriz ere janaria eman eta urrunera eraman zuten, eskuetan eta oinetan kateak jarriz. Mutikoa biluzik zegoen, baina kapa bat bota zioten.
  Zaindariak eta Samosa izan zituen lagun.
  Bare oinak podzhili pixka bat eta errazagoa izan zen urratsa. Grishka minik ez zegoela itxuratzen saiatu zen. Eta harro bota zuen burua moztua, ile ilehoria hazten hasia zela.
  Kalean behera eraman zuten, eta pasatzen zirenek ingurura begiratzen zuten. Eguraldia epela eta eguzkitsua zen.
  Grishka animatzen saiatu zen. Tira, esklabotzara, zer? Ez dio lanari beldurrik! Harrobietara joan behar baduzu ere, zutik aterako da. Bide bat aurkituko du. Edo altxamendu bat sortu Spartacus mitikoa bezalakoa.
  Mutikoa harrizko eraikin batera eraman zuten eta goiko solairura eraman zuten. Ume atsegin baten oin biluzik babak hoztu zituen harrizko hoztasunak.
  Hemen sartu zuten gelara. Han, ate ondoan, bi gerlari erraldoi, bular biluzi eta gihartsu zeuden. Jarraian, lanpara bat pizten ari zen, eta sofa bikain bat. Emakume bat belo bat eta bata bat zegoen gainean etzanda. Eta ondoan zerbitzari gihartsuak eta neskame pare bat zeuden. Gainera, gerriraino biluzik zeuden, eta gona laburrak, baina sandaliak eta gainera aurpegia itxia zuten. Baina, aldi berean, bularrak biluzik eta titiak tindatuta daude.
  Bular biluziei begiratzeak zirrara handia eragin zion Grishkari eta gorritu egin zen. Bere adina gizon gazteek kontrako sexuarekiko interesa erakusten dutenean da. Eta bular eder gazteak ikustea oso zirraragarria da.
  Luxuzko belo batez eta soineko bikain batez zeraman emakume batek:
  - Erauzi hura!
  Grisharen gabardina urratu zioten. Erabat biluzik zegoen. Eta gizonezkoen perfekzioa, jada guztiz garatua, kanpoan geratu zen, eta horren lotsagarria zen. Mutikoa bera ondo eraikia zen, gihartsua eta tortura zantzu ugari, xarma ere ematen zion.
  Emakumeak barre egin zuen, Grishkaren ilusioari begira. Eta txistu egin zuen:
  - Mutil ona! Nahiko prest zaudela ikusten dut.
  Grishka Samosek zera erantzun zuen:
  - Urrezko ehun errublo balio ditu, andrea!
  Garai hartan, kopuru handia zen. Zaldi on bat hiru errubloren truke eros zitekeen.
  Emakumeak barre egin zuen eta erantzun zuen:
  - Haur bat da oraindik, eta Turkiako merkatuetan nahikoa esklabo daude! Zureganako errespetu hutsagatik eta mutil hau gustatzen zaidalako, berrogeita hamar errublo ordainduko dizkizut!
  Samosak honako hau adierazi zuen:
  - Gobernadoreak matxino baten semeak Krimeako harrobietan, edo Turkian, gogor lan egitea nahi du! Benetan ez du nahi delinkuente adingabe bat, begiralearen azotearen ordez, khansha lizuntsu baten besoetan zoriontsu izatea!
  Emakumeak barre egin zuen eta erantzun zuen:
  - Bai, ulertzen dut ... Stenka Razinek odol asko hondatu dizu eta bere semea berreskuratu nahi duzu! Kontsolatuko zaitut, mutil ederrak torturatu eta umiliatzea gustatzen zait. Eta berataz nekatzen naizenean, meategietara bidaliko dut!
  Hirurogeita hamabost errublo ematen ditut eta hau da nire azken hitza!
  Samosak baietz egin zuen.
  - Oso ondo ados!
  Izan ere, nekez lortuko duzu hamahiru urteko mutiko agortuarentzat errublo batzuk baino gehiago enkantean. Eta adin ertaineko khansha mutil ederrak torturatzea eta torturatzea maite zuela denek ezagutzen zuten. Gainera, haragi gaztea maite zuen. Baina mutilek bizarra zutenean, itsututa zeuden, mihia atera eta meategietara bidali zituzten, non poliki-poliki hiltzen ziren.
  Beraz, ezin duzu esan Grishkak zorte handia izan zuenik. Baina heroi gaztearen abenturak hasi besterik ez dira egiten... Eta interesgarriena aurretik dago!
  
  TANK MOSKURA - WEHRMACHTAREN AUKERA GALDUA
  Hitlerrek ez zituen alemaniar tropak hegoalderantz biratu. Horren ordez, Frantziatik eta Balkanetatik indar gehigarriak transferitu zituen, Bulgariako eta Italiako unitateekin ordezkatuz. Ondorioz, Fritzek Mosku berehala harrapatzea lortu zuen, defentsa kondentsatzen utzi gabe, eta udazkeneko desizoztea hasi aurretik.
  Stalinek ihes egitea lortu zuen, baina gobernuaren zati bat harrapatu eta suntsitu zuten naziek. Mosku erori ondoren, Stalinek bakea eskaini zion Hitlerri edozein baldintzatan - hiriburua itzuli besterik ez.
  Führer-ak Mosku itzultzea onartu zuen. Baina trukean, alemaniarrek Kaukasoa, Ukraina osoa, Krimea, Baltikoko estatuak, Karelia eta iparraldean Arkhangelsk-era jaso zituzten, Leningradorekin Errusia bakarrik utziz korridore batekin. Gainera, SESBko gainerako lurraldeek kalte-ordain handiak ordaindu behar izan zituzten. Eta hau larria da.
  Hitlerrek, noski, bere burua izendatu zuen garaile. Eta Britainia Handira jo zuen - borrokatzeko edo jasateko zerbait izango dela diote? Bestela, kolonia guztiak kenduko dizkizute. Baina Churchill burugogorrak gerra aukeratu zuen, AEBetako baliabideekin kontatuta.
  Japoniak Amerika beste aldetik erasotu bazuen ere, eta Peru Portuaren ondoren, samuraiak hartu zuen ekimena.
  Itsasoan, japoniar esperientziadun eta trebeagoek garaitu zituzten yankiak.
  Hitlerrek ultimatum bat eman zion Francori. Eta adostu zuen Alemaniako tropak Gibraltarrera joaten uztea. Ziudadela hartu zuten, eta Hirugarren Reich-eko tropak Marokora abiatu ziren. Maltako britainiar basea garaitu eta harrapatu zuten. Horren ostean, Rommelen tropek, errefortzuak jasota, Egipto hartu zuten.
  Lehorrean, alemaniarrek konfiantzaz garaitu zituzten britainiarrak. Jada ez zituen sobietar fronteak eutsi. Eta berrogeita bigarren urtean, alemaniarrek Afrika osoa hartu zuten, baita Ekialde Hurbila eta India ere.
  Eta datorren urtean bezain goiz hasi ziren Britainia Handia erasotzera... Eta hasteko, aireko erasoa. Eta bonbardaketa asko...
  Baldintza hauetan, mugimendu sendo bat behar duzu! Hitlerrek Yu-288 bonbardatzaileak lortu zituen. Hegodun munstro bat zen, lau tona bonba zeramatzan egoera normalean eta sei birkargatzeko bertsioan. Eta abiadura orduko seiehun eta berrogeita hamar kilometrokoa da.
  Kotxe hau amesgaizto bat da Britainia Handiarentzat. ME-309 borrokalari berria bezala, AEBentzat eta Britainia Handiko amesgaiztoa dena.
  Gerra honetan alemaniarrek asko dute. SESBren garaipen azkarraren arrazoietako bat T-4 tankearen modernizazioa ere izan zen, kanoi luzeko 75 mm-ko kanoi bat jaso zuen eta T-34 armadura zatitan apurtu ahal izan zuena. Bai, Fritz indartsuak Mosku eraman zuela atera zen. Eta kanoi luzeagoa zuen T-4a ere argudio erabakigarria eta trufa bat izan zen.
  Gainera, SESBren aurkako esperimentu gisa berrogeita batgarren urtean, Gerda neska ederren tankeen tripulatzaileak guduetan parte hartu zuen. Lau gudari: bi ilehoria eta bi gorri.
  T-4an borrokatu zuten, sobietar tankeak kanporatu eta txantxak egin zituzten.
  Sobietar autoa behatz hutsez kolpatuz, Gerdak kirrinka egin zuen:
  - Soldadu batek zurtoinak hazten ditu, baina ukimenerako atsegina izan dadila emakume bati, eta politikari batek, zeinen leunki bizarra egin arren, narrasti batekin musu baten sentipena sortzen du!
  Charlottek ere erantzun zuen, bere orpo hutsez palanka bultzatuz eta esan zuen:
  - Soldadu bat txolarre maila duen arranoa da, politikaria indioilar maila duen oilasko bustia!
  Kristinak kolpea eman zion tanke errusiarrari, zulatu eta hortzak agerian utziz esan zuen:
  - Soldadua itxuraz argia ez den arren, eta batzuetan agindu ergelak betetzen dituen arren, politikari-loroak ez bezala, ez du beste inoren ahotsetik abesten!
  Magdak esan zuen, zintzoki, etsaia zehaztasun handiz pikokatuz eta sobietar tankeak zulatuz:
  - Soldadu bat gerrako langile-inurri bat da, eta politikari batek kaka botatzen du goitik, atzealdeko drone gizen bat izanik!
  Eta neskek barre egingo dute eta perlazko hortzak erakutsiko dituzte. Argi dago SESBek ezin diola eutsi horrelako putaei. Eta Errusiako armadak ez du Wehrmacht garaitzea lortuko. Eta, oro har, borroka asko pil-pilean daude hemen.
  Moskuko guduetan neskak oraindik nabarmen bereizten ziren.
  Gerdak, behatz hutsez tiro eginez, irribarre oldarkor eginez, kuxkuxeatu zuen:
  - Soldadu ausarta da lotsatia izanda ere, politikaria koldarra da, baita oilarra denean ere!
  Charlottek ere tanke sobietarrari kolpeka jo eta garrasi egin zuen:
  - Soldadu bat noblea da, baina ez askea, politikari zitala, eta funtsean pasioen esklaboa ere bai!
  Christinak ere irrintzi egin zuen, perlazko hortz irrifar batekin:
  - Soldadu bat lehoia da, oraindik laburra bada ere, eta politika azeri bat da eta dagoeneko hazita!
  Magdak, orpo hutsez jaurtiki bat erasokorki bidaliz, esan zuen:
  - Soldadu bat infernuko aingeru baten antzekoa da, eta politikaria izurrite batean ospatzen ari den txerria!
  Gerdak, Errusiako tanke baten dorrea kolpatzen eta eraisten jarraituz, oso oldarkor esan zuen:
  - Oinutsik mutiko bat erosoago dago elurretan korri egiten duen politikari zapataduna baino!
  Charlottek, kanoi sobietarrei tiro eginez, hartu eta irrintzi egin zuen:
  - Mutil bat, hotz biluzik ere, alaiago dago politikari baten hizkeraren lokatzetan bustitako agure bat baino!
  Christinak, etsaiei obusak bidaliz, ulu egin zuen:
  - Emakume batek ez dio hainbeste beldurrik biluzik eta oinutsik egoteari, gizon politikari batek zapatu eta hiru larru kentzeari bezainbeste!
  Magdak, neska eder eta sexy baten irribarrez, gaineratu zuen:
  - Emakume bat lotsatia da itxuraz, baina ezer gutxi dago benetan beldurra dezakeenik, gizonezko diktadore bat ikaragarria da itxuraz, baina bere itzaletik aldentzen da!
  Gerdak gogor esan zuen, beste kanoi errusiar bat botaz:
  - Isiltasuna urrezkoa da diktadore batentzat, subjektuek marmarkarik gabe mihia poltsikoan sartzen jasaten badute soilik!
  Charlottek oskol batekin auto sobietar bat apurtu zuen eta kirrinka egin zuen:
  - Diktadoreak harri bat bezain gogorra dela ziurtatzen du, baina, egia esan, tiranoa harri ergel bat besterik ez da!
  Christinak etsaia zehaztasun handiz jo zuen, eta hogeita hamalaua jo zuen:
  - Neska batek hankak erortzen ditu oinutsik harri zorrotzen gainetik korrika egiten duenean, politikari batek nahastu egiten du erreka artean zapatatuta korrika egiten duenean!
  Magdak gogo handiz erantzun zuen, hortzak agerian utziz:
  - Emakumezko orpo hutsa zorrotz batek zula dezake, boto-emaile politiko batek zapatarik ez du zulatu ere egingo!
  Gerdak, su oso zehatza eta zuzenduta, nahiko logikoki adierazi zuen:
  - Emakume batek nahiago du hotzean oinutsik ibiltzea, politikarien diskurtso sutsuez jantzita egotea baino!
  Charlottek oldarkor tiro egin zuen sobietar tankera eta kirrinka egin zuen:
  - Hotzean, bihotz beroa ez da hoztuko, eta politikari baten suzko hizkera ez da berotuko!
  Christinak oso modu aktiboan jo zuen etsaia, dorrea eraitsi eta kirrinka egin zuen:
  - Abertzale batek sugarra dauka bihotzean, eta kaka bakarrik gibelean politikari batengandik!
  Magdak oso positiboki eta hortz irribarrez esan zuen:
  - Soldadu batek abertzale baten bihotz sutsua du, eta politikariek ostruka ustel baten urdaila eta pitoi zikoitz baten eztarria!
  Gerdak sobietar tanke batera jo zuen, dorretik bota zuen eta esan zuen:
  - Soldadu batek ohorea mantentzen du - asko kostatzen da, politikari batek lotsagabekeria saltzen du, ez du balio hautsitako zentimo bat, baina hiru garesti!
  Charlotte ados zegoen honekin, beste obus sobietar bat hautsi zuen:
  - Soldaduak beroki grisa dauka, eta materia gris asko buruan, politikariak otso grisaren ilea du, eta kardinal grisak izateko asmoa du!
  Cristinak esan zuen oldarkor, jaurtigai bat indar hilgarriz bidaliz:
  - Politikariek hitz gorri baten mesedetan soldaduak bidaltzen dituzte odola isurtzera, eta negozio beltz baten mesedetan - maitasuna traizionatzen dute!
  Magdak, errusiar kanoia apurtu ondoren, hots egin zuen:
  - Soldadu batek gorputza zikin dezake, baina arima garbia izaten jarraitzen du, eta bainugelak ez du politikari bati zikinkeria espirituala garbitzen lagunduko!
  Gerdak sobietar autoa kolpatu zuen bere behatz hutsez eta txio egin zuen:
  - Soldadu batek gaiztoak hil behar ditu Aberriaren mesedetan, politikari batek on dena hiltzen du anbizioarekin bere kabuz!
  Charlottek oldarkortasun handiz, etsaia kolpatuz eta tankearen armadura hautsiz, eman zuen:
  - Soldadu bat, hiltzea ez da hiltzailea, politikari batek agintzen duena - ez du betetzen!
  Christina oldarkor ohartu zen, beste obus bat hautsiz:
  - Soldadu batek, batzuetan, ezinezkoa egiten du bere burua barkatu gabe, politikari batek bere poltsikoan interesik gabe posible den ezer ez du egiten, besteak gorde gabe!
  Magdak T-34 tankea zapaldu zuen bere behatz biluziak erabiliz eta ilusioz egin zuen txirrindula:
  - Soldadu bat aharien agindupean falta den lehoia da, politikaria oilasko garuna duten ahariek bakarrik obeditzen duten azeria da!
  Gerdak, bere oin biluzien laguntzaz, indar hilgarriko beste jaurtigai bat bidali zuen eta oihu egin zuen:
  - Soldadu bat ezin da beti lehoi bihurtu, baina gauza nagusia ez da hiru larru jaitsi ziren asto bat izatea!
  Charlottek logikoki adierazi zuen, orpo hutsaren laguntzaz jaurtiketa bat bidaliz sobietar obusera eta kirrinka:
  - Soldadu batek ez du beti aingeru baten antzera jokatzen, baina bere arimaren barrenean Jainkoari dedikatua dago, politikari batek beti isurtzen ditu aingeruen hizkerak paradisuko promesekin, baina izpirituaren azalean argi dago debokatua dela. Satanera!
  Christinak oso logikoki adierazi zuen, hortzak agerian utziz eta esmeraldazko begiei keinu eginez:
  - Soldadu bat botarik gabe gera daiteke guduan, baina politikari batek oinetakoak jartzen ditu, edozein egoeratan!
  Magdak ere jaurtigai bat bidali zuen hanka zizelkatuen hatz hutsen laguntzaz eta hau esan zuen:
  - Soldadu batek kamuflaje-uniforme bat janzten du Aberriaren mesedetan bizirauteko, politikaria kamaleoia da, tronua bereganatzeko hautesle morala hiltzeko!
  Mosku hartu zuten, eta ondoren naziek hegoaldera jo zuten, Kiev inguratuz.
  Armada Gorria desmoralizatu egin zen hiriburua erori ostean.
  Baina leku batean, sobietar tankeak alemaniarren kontraerasoa egiten saiatu ziren oraindik.
  Gerdak jaurtiki bat bidali zuen bere behatz biluzien laguntzaz eta kirrinka egin zuen, hortzak agerian:
  - Gudan soldadu batek basurdeari txakur bat bezala dabil, atzealdean politikari bat, zaunka asko eta txerri!
  Charlottek ere nahiko zehatz tiro egin zion Errusiako autoari eta erasokor esan zuen:
  - Soldadu batentzat ona da etsaiarekin elkartzean haritz bezain sendoa izatea, okerragoa da politikari batekin kontaktuan tontorra izatea!
  Christinak etsaia jo zuen bere orpo hutsa palankaren oinarrian sakatuz eta txio-txintxo eginez:
  - Borreroak aizkora batekin buruak mozten ditu, soldadu batek baionetarekin eztarrian sastatuta, politikari bat garunera tantaka mihiarekin, eta lepoa itotzen du hitz itsaskorrekin!
  Magdak keinua egin zuen eta tonu oldarkor batez, heriotza-opari hiltzaile bat bidali zion Errusiako tankera eta kirrinka egin zuen:
  - Hobe da soldadu bat otso zital bat izatea untxi koldar bat baino, batez ere boa politiko batekin topo egiten denean!
  Gerdak zehaztasun handiz mailukatu zuen, eta hogeita hamalauei ukabilkada eman zien kirrin batez:
  - Soldadu bat itxuraz gogorra izan daiteke, baina arkume xume baten sakonean, itxura aingeruzkoa duen politikaria txerri tipikoa da benetan!
  Charlottek oso oldarkor jokatu zuen, eta aurpegia irribarre egin zuen, eta, aldi berean, etsaiari obus bat kolpatu zion, noski, hanka zizelatutako hatz hutsen laguntzaz, hau esanez:
  - Soldaduak beti ausartak dira, atzera egin ere maniobra taktiko bat besterik ez dute egiten, politikariak beti koldarrak dira, erasoan ere, trikimailu estrategiko bat egiten dute!
  Christinak etsaia zaplazteko eta hortzak agerian utzi zituen, eta irribarrez esan zuen:
  - Soldadu batek berdin eta indartsuekin borrokatzen du aginduz, politikari batek ahulei erasotzen die, bere arbitrarioz!
  Magdak indar handiz bultzatu zuen etsaia tankearen dorrearen oinarrira, oin biluziak erabiliz eta oihu egin zuen:
  - Benetako soldadu bat ez da beti ondo jaioa, baina beti betetzen du bere betebeharra, politikariak, nahiz eta errege-erreginen izena izan, ez ditu beti bere promesak betetzen!
  Neskak Afrikan zein Asian borrokatu ziren, nonahi oso gerlari izugarriak zirela erakutsiz.
  Eta otsailean berrogeita hiruan, eta ondoren Australian lehorreratzea. Eta gero Hegoafrikaren aurkako erasoa.
  Horrela, naziek britainiar kolonia eta domeinu ia guztiak konkistatu zituzten.
  Churchillek koldarrez bakea eskatu zuen. Hitlerrek ezezkoa eman zion, beraz dena hartu zuen jada. Eta 1943ko ekainean, Britainia Handian lehorreratze anfibio bat gertatu zen.
  Lau neska eder: Gerda, Charlotte, Christina eta Magda. Tanke esperimental batean ibiltzen dira - "Panther" -2.
  Neskak, noski, oinutsik eta bikiniz jantzita.
  Haien tankea stocketatik hegan egin eta kostaldera joan zen. "Panther" -2 tanke ona da printzipioz. Kaskoaren aurrealdeko armadura 100 mm-koa da, dorreak 120 mm-koa, alboak 60 mm-koak eta pistola nagusia 88 mm 71 EL da. Horrelako pistola batek britainiar tankeak jotzen ditu, baita Churchills ere, distantzia handitik.
  Gerdak, bere behatz biluzien laguntzaz, pistolaren botoia sakatu eta tanke britainiarrak kolpatu zituen.
  Kotxea jo eta kantatu zuen:
  - Aintza Hirugarren Reich-ari!
  Charlotte, azeri oldarkor hori. Etsaiari tiro egin ere. Churchill-en aurrealdeko armadura hautsi eta purrustada egin zuen:
  - Gure garaipen loriatsuengatik!
  Eta oinutsik ere tiro egin zuen.
  Orduan neska honek txio-txilo egin zuen:
  - Tira, irabiatuko zaitut!
  Christina oso jaurtiketa zehatza da. Armadura hautsi zuen suntsitzeko dirua eman zuten.
  Urrezko ilea zuen gudari ilegorri batek txio egin zuen:
  - Hirugarren Reicharen alde!
  Eta berriro, oin hutsik, hilgarria den zerbait jaurti zuen. Eta non daude britainiarrak alemaniarren aurka. Fritzek ekipamendu sendoagoa dute, pertsonal hobea.
  Orduan Magdak tiro egin zuen, eta aurkariak moztu zituen. Eta oin hutsez pistola etsaia zuzendu zuen. Eta indar basatiz tiro egin zuten.
  Gudariak irrintzi eta garrasi egin zuen:
  - Munduko botere gorenaren alde!
  Neska oso distiratsua zen hemen. Eta aurkariak kolpatu zituen. Bai, alferrik, Churchill lehen ministroa Hirugarren Reicharekin harremanetan jarri zen. Noren aurka jo zuen? Kolpe latza izan zen.
  Noski, ez dago harrerarik Gerdaren aurka. Indar kolosala duen neska bat da.
  Eta berriro oin hutsez tiro egingo du, eta britainiarren masa apurtuko du.
  Jarraian, Charlottek behatz hutsekin tiro egingo du. Eta gero, Cromwell-en ere jo du. Bai, britainiarrek ondo hartzen dituzte adarrak.
  Charlottek barrezka egin zuen.
  - Munduko pertsonarik politena naiz!
  Christinak ere zehaztasunez tiro egiten die etsaiei. Potentzial handiko neska bat da. Eta tiro egiten badu, tiro egiten du.
  Eta oinutsik bidalitako bere maskorrak hain dira hilgarriak. Eta gudariak ulu egin zuen:
  - Lorpen gorenetarako!
  Magdak ere hartu eta zaplaztekoa eman zien britainiarrari. Zure hanka biluziak erabiliz. Britainiar tropak garaitu eta garrasi egin zuen:
  - Oso kolosala izango da dena!
  Orduan gerlariak mihia erakutsi zuen.
  Laburbilduz, hemengo neskak oso politak dira. Eta ez batere ergela. Eta takoi hutsez bideratzen dituzte kanoi ingeles tankeetara eta kanoi autopropulsatuetara.
  Laburbilduz, lurreratzea arrakastatsua izan zen. Alemanek britainiarrak ere irabazi zituzten airean. ME-309 borrokalari berriak bere nagusitasun osoa erakutsi zuen etsaiaren aurrean. Focke-Wulf bezala. Britainiarrak izutu zituen horrek.
  Laburbilduz, Londres inguratuta zegoenean. Eta Churchill ihes egiten saiatu zen. Baina ez zegoen han.
  Albina eta Alvina bi emakume pilotu alemaniarrek eskoltako hegazkin guztiak bota zituzten eta Churchill-en ontzia lurreratzea behartu zuten. Lehen ministro harroa belaunikatu eta edertasunen oin hutsei musu ematera behartu zuten. Churchill musu eman zion, bai Albinaren eta bai Alvinaren hanketan. Eta oinak, eta behatzak, eta orpoak. Horren ondoren, bere neskak - Britainia Handiko lehen ministroa Venusen bularra miaztera behartu zuten. Neskek maite zutena.
  Halaxe dira ipurdiak.
  Britainia Handia erori da. Eta Fritz zaldi zuri baten gainean, garaile.
  Adolf Hitlerrek solemneki iragarri zuen:
  - Gengis Khan baino hiriburu gehiago hartu ditut!
  Estatu Batuak garaitzea baino ez da geratzen. Baina honek denbora pixka bat behar du.
  1944 osoa aireko kolpeen trukean eta itsas guduetan igaro zen. Urpeko alemaniarrak hobetu egin ziren eta amerikarrak baino hobeak bihurtu ziren. Edo hobeto esanda, jada hobeak ziren, haien nagusitasuna erabateko bihurtzen ari zen.
  Fuhrer-ak, esaten den bezala, bere indarra areagotu zuen. ME-262 hegazkin-hegazkinak eta hidrogeno peroxidoz bultzatutako itsaspekoak serieko ekoizpenean agertu ziren. Beraz, Fritzek baliabide asko dituzte orain. Eta horrek gizakiak barne hartzen ditu.
  Bismarck gudu-ontzia erritmo bizkor batean eraiki zen berriro. 1944ko martxoan jarri zen martxan. Ontzi berria aurrekoa baino bi aldiz handiagoa zen desplazamenduari dagokionez eta hiru aldiz indartsuagoa zen armak. Hegazkin-garraioak ere eraiki ziren, eta oso indartsuak.
  1945eko urtarrilean bota zuten ehun eta hogei hegazkin garraiatzeko gai den eta krosko erraztua zuen hegazkin-ontzi bat.
  Hirugarren Reich jauzi egiteko prestatzen ari zen. 1945. urtea iritsi zen... Amerikako flotak galera handiak izan zituen. Eta Japoniak ere mendebaldetik presionatu zituen Estatu Batuak. Alemaniako hegazkinak gero eta perfektuagoak ziren, batekoen kontuak handitu ziren.
  Esaterako, Hirugarren Reich-eko bi pilotu -Albina eta Alvinak A deitzen zieten- karratu bat, oso azkar lortu zituzten kontuak. Orain arte, Huffmanek izan du errekorra. 1945eko ekainerako, bere kontua laurehun kotxetara eraman zuen eta, ondorioz, Burdin Gurutzearen Zaldun Gurutzea jaso zuen urrezko haritz hosto, ezpata eta diamanteekin. Eta hau bosgarren gradua da.
  Baina Albina eta Alvina harrapatzen ari ziren jada. Bakoitzak eroritako hirurehun ibilgailu gaindituta, Burdin Gurutzearen Zaldun Gurutzea jaso zuten zilarrezko haritz hostoekin, ezpatekin eta diamantekin. Baina orain jada laurehun hurbiltzen ari ziren. Eta ez ziren geldituko.
  Hona hemen Albinak oin biluziak bolantearen pedaletan sakatu eta txio-txintxo egin zuen:
  - Aintza Aberri handiari!
  Eta hegazkin amerikar pare bat bota.
  Alvinak, tiroka jarraituz, jo zuen ere. AEBetako armadako bi hegazkin bota zituen oin hutsik eta kirrinka egin zuen:
  Gorrotoaren irudikapena gara!
  Neskak banandu egin ziren. Borrokan oso bizkorra dira.
  Albinak kanoia bota zuen eta txistu egin zuen:
  - Aintza Aberriari - azotea!
  Honekin ados zegoen Alvin:
  - Aintza itzela!
  Alemanek oso gogor estutu zituzten amerikarrak. Eta beren hegazkinaren kalitatea hartu zuten.
  E-50 garapen ona izan zen. Tanke hau armadura-zulatzaile eta su azkarreko kanoi batekin atera zen. Eta aurrealdeko babes onarekin.
  Sherman estatubatuarra ez da bere arerioa. Baita Pershing ere. E-50 makina bat piztia zela frogatu zen.
  Berrogeita bosgarren urtean alemaniarrak Groenlandian finkatu ziren, eta Kanadan finkatu zuten. Aldi berean, diplomazia alemaniarrak bere alde irabazi zuen Brasil, aspaldi esanekoa zen Argentinarekin batera. Eta sustapena hegoaldeko zubi-buruetatik hasi zen.
  1946. urtea erabakigarria izan zen. Alemaniako eta japoniar tropek Mexiko inbaditu zuten, eta ia Kanada osoa hartu zuten, Alaska ere inbadituz. Eta gero etsaiak azkenean Estatu Batuetara eraman zituzten. Bere lurraldean, benetako borrokak hasi ziren gertatzen.
  Eta, jakina, E serieko tanke alemaniarrak oso arriskutsuak eta borrokarako ibilgailuak zirela erakutsi zuten. Non daude amerikarrak aurretik. Faxistek badute halako indarra.
  Batez ere Gerda tankeen tripulazioak erasoan eta AEBetako tropak birrintzen ari direnean.
  E-50 serieko auto bat du, arina eta azkarra. 100 EL-ko kanoi luzera eta 105 mm-ko pistola kalibrea ditu. Halako pistola batek zapaltzen badu.
  Gerdak joystick botoia sakatu zuen bere behatz hutsez, jaurtiki bat jaurti zuen, etsaia zehatz-mehatz joz eta kirrinka:
  - Aintza Hirugarren Reich-ari!
  Charlotte, neska ilegorri honek ere kolpea eman zien, bere behatz biluziak erabiliz, amerikarrei eta txio egin zuen, hortzak agerian utziz:
  Aintza gure tropa garaitezinei!
  Kristinak ere hatz hutsekin hanka arin eta zizelkatuak kolpatu zituen eta oihu egin zuen:
  - Aintza Wehrmacht-en heroismoari!
  Magdak, hanka biluzietako hatz luze eta dotoreez baliatuz, kolpeka eta irrintzi egin zuen:
  - Aintza Wehrmacht garaiezinari!
  Eta lau neskak hartu eta orroka egingo dute biriketan:
  - Benetako arranoak gara, eta heroismoz beteak! Eta txoriak bezala hegan egiten dugu, Aberri ausartaren semeak!
  Gerdak tiro egin zuen berriro behatz hutsez. Ameriketako autoa jo eta txistu egin zuen:
  - Ez, semeak ez, alabak baizik!
  Charlottek kotxe amerikarrari tiro egin zion, bere dorretxoa erauzi eta txioa egin zuen:
  - Noski, alabak oso heroikoak dira!
  Christinak bere aurkariari zaplaztekoa eman zion. Etsaia zeharkatu eta zeharkatu zuen, eta txistu egin zuen, hortzak agerian:
  - Heriotzaren benetako makinak gara!
  Magdak ere tiro egin zion etsaiari. Etsaiaren armadura hautsi zuen, etsaiaren bekokia kolpatu eta oihu egin zuen:
  - Eta gu munduko makinarik perfektuenak gara!
  Eta neskek uluka egin zuten koruan:
  - Aintza Alemaniari, aintza, tankeak aurrera doaz! Hirugarren Reich-eko dibisioek ongietorria ematen die jende ausarta!
  Laburbilduz, alemaniarrak oso ondo ari ziren, eta haien tropak garaipen bata bestearen atzetik lortzen ari ziren.
  Estatu Batuek, noski, ekonomia indartsua dute, baina teknologia aldetik galdu egin zuten. Batez ere tankeak eta jet-hegazkinak. Alemaniarrek ME-262 X zuten jada serieko ekoizpenean, eta hegazkin hau bizirauteko modukoa zen, orduko 1150 kilometro baino gehiagoko abiadura eta 30 mm-ko bost hegazkin kanoiz armatuta. Amerikarrek ezin diote horrelako makina bati aurre egin.
  Alemanek ere bazuten XE-262 txori bat, fabrikatzeko erraza, ia osorik egurrez egina, oso arina eta maniobragarria. Baina XE-262, masa txikiegia eta abiadura handia zirela eta, kudeatzeko zaila zen eta trebetasun handiko pilotuak behar zituen. Baina handia zen Huffmanen estilorako, hurbilketa lan egiten zuena. Eta hurbiletik birrindu zituen amerikarrak.
  Baina Huffmanez gain, bi neska ere aritu ziren: Albina eta Alvina. Bakoitzak eroritako hirurehun hegazkin gainditu zituzten eta Burdin Gurutzearen Zaldun Gurutzea jaso zuten zilarrezko haritz hostoekin, ezpatekin eta diamantekin. Urrezko haritz hosto, ezpata eta diamantedun zaldunen gurutzeek orain arte bostehun hegazkin baino gehiago bota zituzten Huffmanek eta Rudelek, erasorako hegazkin mitikoek, bostehun tanke baino gehiago eta lurreko beste helburu asko bota zituzten. Eta beste hamazazpi hegazkin.
  Hirugarren Reich-ean, Burdin Gurutzearen Zaldun Gurutzearen seigarren gradua ere onartu zuten platinozko haritz hostoekin, ezpata eta diamanteekin, eroritako mila hegazkinetara, edo tanke hautsi kopuru bera iristen zirenei.
  Zaldunen Gurutze honetan, gutxienez ehun diamante erantsi behar ziren, eta beste Zaldunen Gurutzeek baino handiagoa izango zen. Beraz, saria ohorezkoa ez ezik, garestia ere izan zen.
  Albina eta Alvina zeruan zehar hegan egiten ari dira. Beren hegazkin yankeeak bota eta hortzetatik abesten dute:
  - Neska ederrak,
  Lagun bikainak...
  Ikaragarriak izango ziren mutilak -
  Eta ostikada bikainak!
  Albinak oin biluzien laguntzaz hegazkin-pistola zuzendu zuen, estatubatuarrari kolpeka eman eta kirrinka egin zuen:
  - Begi alaien argiak!
  Eta keinua egin zion bikotekideari. Bere parekoa moztu zuen. Etsaia puskatu zuen bere behatz biluziak erabiliz eta txio egin zuen:
  - Komunismoaren eta gure garaipen loriatsuen alde!
  Albinak bere bikotekidea zuzendu zuen, hegazkin yankeea botaz:
  - Komunismo arioaren alde!
  Eta bi neskak barrez lehertu ziren.
  Bitartean, gerrak jarraitu zuen. Amerikarrek argi eta garbi galtzen ari ziren teknologian eta prestakuntzan etsai onenaren aurrean, eta baita atzerriko dibisioak erabiltzen ere.
  Bereziki, yankiek Sherman tanke nagusia dute. Tira, non dago Alemaniako E-50 nagusiaren aurka. Nazien makinak 250 milimetroko aurrealdeko blindajea zuen, alboko blindajea 170 milimetrokoa eta hirurogeita hamar tonako pisua zuen 1200 zaldiko motor batekin, motorra bultzatzearekin.
  Kontuan izan behar da Sherman ezin zela Alemaniako aldean sartu ere egin, E-50-ren armadura maldatsua baita. Hamazazpi oineko pistola zuen Sherman-ek ere, Firefly-ak, ez zuen alemaniar bat eraman. Baina tanke hau ez zen masiboa.
  Eta alemaniarrek konfiantzaz hartu zuten Amerikako tankea bost kilometrora. Gainera, silueta altua du. Amerikarrek zertxobait hobeto zuten Pershing. Baina tanke hau ez zen Sherman bezain masiboa, eta, hala ere, bere 90 mm-ko pistola ez zen nahikoa borroka eraginkorra izateko.
  "Supershing" bakarrik sartu ahal izan zen Alemaniako E-50 alboan. Pistola baten abantaila eta 90 mm-ko kalibrea eta 73 EL-ko kanoi luzera. Baina, bestalde, suaren abiadura minutuko lau txanda baino ez da hamabi E-50 alemaniarrarentzat, eta berrogeita hamar tonako pisua handiegia da 500 zaldiko motor batentzat. Bai, eta armadura ez da nahikoa. Alemaniako mastodonte nagusiaren kopetan, amerikarrek oraindik ez zuten apurtu. Eta Fritz-ek ere E-75 bat zeukan 128 mm-ko kalibreko pistola eta 210 mm-ko alboko armadura-lodiera maldetan, are babes hobearekin eta 1500 zaldiko motor batekin.
  Beraz, hasiera-hasieratik, AEBak galtzen ari ziren. T-93 tankeak bakarrik, zehatzago esanda, laurogeita hamahiru tonako kanoi autopropulsatua, 305 milimetroko armadura frontaleko lodiera eta 155 milimetroko kanoia zuena, mastodonte alemaniarrei aurre egin ziezaiekeen aurrez aurre.
  Baina autopropulsatutako pistola honen gidatzeko errendimenduak ez zuen garrantzirik, suaren abiadura ere bai. Eta alemaniarrek hegazkinekin suntsitu zuten.
  Beraz, amerikarrak oro har ez zeuden ondo, eta itxaropenik gabe galtzen ari ziren.
  Eta alemaniar tropak gero eta hurbilago zeuden New Yorkera eta Washingtonera.
  Trumanek Hitlerri bakea eskatu zion.
  Baina Führer-ak inolako baldintzarik gabe amore osoa nahi zuen. Washington inguratuta zegoen. Eta naziek AEBetako hiriburuaren aurkako erasoa hasi zuten.
  Gerda tankerako tripulatzaileak bihar distiratsuagoa lortzeko borrokatu zuen. Eta arazorik gabe irabazi zuen.
  Neska behatz hutsez ez ezik, bularretako titi gorritxoekin ere tiro egiten hasi zen. Eta asko lagundu zuen.
  Charlottek ere tiro egin zuen joystick-aren botoian bere rubizko titiak sakatuz eta txio eginez:
  - Komunismoaren handitasuna arraina ez izatean datza, balea baizik!
  Christinak, tiro eginez, joystickaren botoiak sakatuz, esan zuen:
  - Eta alemanok eraikiko dugu komunismorik handiena!
  Magdak, aurkariei titi-gorriak tiroka, erasokor esan zuen:
  - Komunismorik distiratsuena! Gora bakarrik, ez pauso bat behera!
  Gerdak kanoia behatz hutsez seinalatuz eta obus amerikarrari buelta emanez ondo zuzenduta, baieztatu zuen:
  - Komunismo arioaren alde!
  Washingtonen erori ostean, Amerikak laster kapitulatu zuen. Eta 1947ko urtarrilaren 31n gertatu zen.
  Bigarren Mundu Gerra amaitu da. Eta Hitlerren boterera igotzea Amerikaren kapitulazioarekin bat etorri zen.
  . 2. KAPITULUA
  Bake aldi luzea omen zegoen. Izan ere, gerra guztiak amaitu dira, Estatu Batuak harrapatuta daude, eta zer gehiago nahi zenuke? Baina superpotentzia bat gehiago zegoen koloniekin: Japonia. Eta Hitlerrek ere konkistatu nahi zuen.
  1953ko apirilaren 20an mundua birbanatzeko gerra berri bat hasi zen. SESB oraindik existitzen zen forma moztuan. Stalinen ondoren boterera iritsi ziren militarrek Voznesensky jarri zuten gobernu nagusi formal gisa. Lider honek Errusiako ekonomia partzialki berreskuratzea lortu zuen. Eta Japoniaren aurkako gerran SESBren parte hartzea eskaini zion Hitlerri. Onartu zuen, baina Errusiak Primorye, Sakhalin uhartea eta Kuril katea soilik itzuliko zituela, aurretik samuraiak harrapatuta.
  Beraz, Voznesenskyk SESB berpizteko eta inperioa partzialki birgaitzeko aukera berri bat lortu zuen.
  Borrokak indar osoz garatu ziren.
  Alenka eta bere taldea T-11 tanke esperimental berri batean borrokatu zuten. Kotxe hau astuna eta ondo babestuta zegoen. Bere aurrealdeko armadurak 300 milimetrora iritsi ziren hirurogeita zortzi tonako makina bat pisuarekin eta 130 mm-ko kalibreko pistola batekin. Bitartean, T-54 tanke nagusia SESBn dago oraindik, eta hori ere ez dago batere gaizki.
  Eta Alenka eta bere bikotea pistola indartsu batetik tiro egiten ari dira distantzia luzetik. Japoniarrek, noski, beren autoak dituzte. Bereziki, hona hemen E-75, Alemaniako modelotik lizentziapean kopiatutakoa. Baina depositu hau jada zaharkituta dago.
  Eta Alenkak kolpatu egiten du bere behatz biluziak erabiliz. Eta proyectila muturreraino bidaltzen du.
  Neskak txistu egiten du:
  - Aintza komunismo garaiari! Aintza Lenin bihotzetan!
  Izan ere, maila goreneko edertasuna da hau.
  Anyutak ere tiro egiten du, hanka zizelkatuz eta kirrinz betetako hatz biluziak erabiliz:
  - Oso gerlari polita naiz, eta erloju-panpina bat bezalakoa da!
  Allak ere tiro egiten du txandaka. Neska honek samuraia kolpatu zuen eta esan zuen:
  - Argiaren, beroaren eta haizearen izenean!
  Eta, noski, oinutsik erabiliz.
  Eta orduan Maria lurreratu zen. Indar espiritual izugarriko neska bat da. Japoniako tanke bat apurtu zuen eta txio egin zuen:
  - Komunismo indartsuaren alde!
  Eta bere orpo hutsean men egin zuen.
  Eta azkenean oin biluziaren eta Marusyaren laguntzaz tiro egin zuen. Neskak etsaia jo eta txistu egin zuen:
  - Aintza mundu hobe baten garaiari!
  Eta nola txistu egiten duen... Hau benetan neska polita da.
  Sobietar tankeen tripulazioa lan bikaina egiten ari da eta fakturak jasotzen ari da. Neskek noski azkar hartzen dute lidergoa. Armada Gorrirako autorik onena ere badute.
  Eta Gerda tanke piramidal batean borrokan ari da. Kotxe hau aurreratuagoa da jada eta bi tripulazio kide baino ez ditu.
  Haiek, Charlotterekin batera, japoniarren kontra ari dira tiroka, eta oso eraginkorrak dira.
  Gerdak, oin biluziak erabiliz, joystick botoiak sakatu eta Japoniako autoa jo zuen, txistuka:
  - Eta samuraiak lurrera hegan egin zuen altzairuaren eta suaren presiopean!
  Charlottek ere tiro egin zion, zizelatutako hanken hatz hutsez baliatuz, eta txistu egin zuen:
  - Baina gure Wehrmacht taigatik Britainia Handiko itsasoetaraino, denak milioika aldiz indartsuagoak dira!
  Magda eta Christina beste tanke piramidal batean borrokan ari dira.
  Terminator neskak oso borrokalariak eta kolosalak dira.
  Eta horrela, Christinak tiro egiten du, bere behatz biluziak erabiliz eta japoniarrari ukabilkada ematen.
  Orduan oihu egiten du:
  - Gure aroa garaipenak aurretik!
  Magdak ere etsaiari tiro egiten dio. Dorrea eraisten du samuraiengandik eta irrintzi egiten du:
  - Eta lorpenak are freskoago daude zain!
  Eta berriro, behatz hutsez, sistematik etsaiak eraitsiz ateratzen ditu etsaiak.
  Bai, badaude neskak lauhazkan zaldi bat gelditu eta erretako txabola batean sartuko direnak.
  Gudariek etsaia gainditu eta pixkanaka gorantz hartu zuten.
  Japonia galtzen ari zen. Eta alemaniarrek arma izugarria erabili zuten: diskoteka.
  Plato hegalari hauek ez zuten parekorik.
  Hemen Agatha eta Adala diskete batean borrokan ari dira. Gerlariek makina kontrolatzen dute joysticken laguntzaz, eta unitaterik indartsuena zabaltzen dute. Eta horrela aurkariak birrintzen dituzte. Eta aireko bero izpiekin jo zuten. Literalki arerioen boterea suntsitzen.
  Agatak, etsaiari tiro eginez, orroa egiten du:
  - Gora nire pasioa!
  Eta orpo biluzi eta biribil batekin, sakatuz bezala.
  Adalak, etsaiei tiro eginez, ziur esaten du:
  - Boterea baino ez da!
  Eta oin biluziak ere erabiltzen ditu etsaiaren aurka.
  Neskak benetan sakabanatu ziren. Eta halakoak, demagun borroka-edertasun zuzenak.
  Japoniatik apenas geratzen dela ezer.
  Eguzki Sortzailearen Lurraldea galtzen ari zen. Eta ai, ia itxaropenik gabea zirudien.
  Samuraiak nagusitasun teknologikoari aurre egin zion. Eta oso arerio larria plangintza operatiboari dagokionez.
  Japoniak Errusia garaitu zuen bere garaian, baina orain koalizioen aurrean galtzen ari zen.
  Amaieran, Hirugarren Reich-ak uharteetan eraso nuklearra ere hasi zuen, eta eguzkiaren lurrak kapitulatu egin zuen.
  Ondorioz, lur kolosalen konkista amaitu zen. Hala ere, Hirugarren Reich-ak Latinoamerikan apur bat gehiago borrokatu zuen, eta lurraldeen bahiketa gehigarriak egin zituen.
  Baina mundu osoa Hirugarren Reich-aren menpe dagoenean, oraindik libre dagoen SESB Führer-a zirikatzen ari da.
  Eta 1957ko apirilaren 20an Errusiaren aurkako erasoa hasten da. Eta indar kolosalak aurrera egiten ari dira SESB.
  Baldintza hauetan zertan konta daiteke Armada Gorriak? Indarrak oso desorekatuak dira jada.
  Baina itxuraz, errusiarrek eta beste nazionalitate batzuek oraindik kalkulu batzuk dituzte.
  Batez ere Oleg Rybachenko eta Margarita Korshunovan. Hamabi urteko mutil bat eta neska bat SESBri bizirik irauten eta irabazten laguntzeko misio berezi batekin hedatzen dira.
  Hauek dira haurrak eta lau neska demiurgo haiekin!
  Eta oso gogor borrokatzen dute.
  Natasha, Zoya, Augustine, Svetlana nazien aurka borrokan ari dira.
  Neskak tradizioz oinutsik eta bikiniz jantzita. Eta hau da haien kredoa. Borroka basatiarekin borrokatzen dute.
  Natashak, metrailadore batetik tiro eginez, honela dio:
  - Zertan gabiltza onak, borrokatzen dakigula!
  Zoyak, etsaiari tiro eginez, adostu zuen:
  - Ahal dugu!
  Eta granada bat bota zuen behatz hutsekin.
  Agustinak metrailetaz naziei zirriborra egin zien, eta ilusio handiz, oihu egin zuen, orpo hutsarekin granada bat jaurtiz:
  - Ni naiz gaizkiaren suntsitzailea!
  Svetlanak, gainera, etsaiari tiro eginez, eta zehaztasunez tiro eginez, etsaiak moztu eta oin hutsez lehergailu poltsa bat bota zuen, eta horregatik tankea irauli egin zen, probokatiboki esan zuen:
  - Hirugarren Reich hautsez birrinduko dut!
  Eta neskak mihia atera zuen berriro.
  Oleg Rybachenkok heriotza-opari bat bota zion etsaia botere hiltzaileko hanka haur batekin eta hau esan zuen:
  - Soldadu batek batzuetan emagalduak erabiltzen ditu oporretan, politikari batek beti erabiltzen du boto-emaileak bai lanean bai atsedenaldian!
  Margaritak, izaki faxistak moztuz eta heriotza-opari hiltzaileak bidaliz, esan zuen:
  - Soldadu batek bere odolarekin irabazten duena emagalduei ordaintzen die, politikari bat bera emagaldu da eta hautesleen odola hondatzeko ordaintzen dute!
  Hauek emakume gudariak eta munstro umeak dira. Haiekin ia edozein munstroren aurka borrokatu dezakezu. Eta baita Hitlerrena ere.
  Natashak, naziei tiro eginez eta Mosku defendatuz, abestu zuen:
  - Hordaren uztarriak zapaltzen gaitu,
  Infidelaren uztarriak zapaltzen gaitu...
  Zoyak, Fritz-i tiro eginez, eta bere oin biluziak oinekin jaurtiz, txistu hiltzaile bat bota zuen:
  Baina gure zainetan irakiten da
  Eslaviarren zerua...
  Agustinak, naziei tiro eginez, eta oso kementsu jokatuz, orpo hutsez granada bat emanez, jarraitu zuen:
  Eta itsasertz zoragarrietatik,
  Kolymako ertzera...
  Svetlanak pasio basatiz abesten zuen, hanken giharrekin jolastuz, eta prentsako fitxak eman zuen:
  Hau guztia gure Lurra da,
  Hau guztia gu gara!
  Eta hemen neskak, esan behar dut, harrokeria handiz eta oldarkortasun izugarriz zeudela.
  Eta Oleg Rybachenko eta Margarita Korshunova betiko seme hilezinak ere super klaseko gudariak dira.
  Oleg Rybachenkok pakete lehergarri bat jaurti zuen indar hilgarriko oin biluziekin eta txistu egin zuen.
  Beleak txundituta eta txundituta erori ziren nazien gainera, eta haiek buruen gailurrak zulatu zituzten.
  Oleg Rybachenkok txio egin zuen:
  - Soldadu batek tiro egiten du, etsaiari bala bat bularrean bidaliz, politikari batek hiltzen du, txerri bat poltsikoan sartuz eta behazuna gibelean!
  Margarita Korshunovak, hasiera batean ere, oin biluziekin, heriotzaren oparia bota zuen indar hilgarriz. Eta txistua ere egingo du, etsaia bele bat botaz, tankeen dorreak apurtuz.
  Neskak txioa egin zuen:
  - Gudan soldadu batek animoak oihukatzen ditu, politikaria ere ez da isiltzen, baina gudari bat guduan kolpatzen bada, oihu bat, ai, ez baita ezkutu bat!
  Inork ezin ditu gelditu, ezerk ezin ditu garaitu. Otso gaiztoek etsaia zapaltzen dute, tigresa gaiztoek heroiak agurtzen dituzte.
  Edo agian heroiak. Hona hemen txori baten hegaldi goreneko joko neskak.
  Eta borrokatzen badute, bihotzetik...
  Eta Alenka bere tripulazioarekin T-13 tankean. Alemaniako konposizio piramidalei aurre egiteko prest dagoen makina. Neskak etsaiari tiro egiten dio, eta abesten du:
  - Gure tankeak, miraria besterik ez da,
  Basamortuetatik iparraldeko itsasoetara!
  Desegingo zaitugu, sinetsi Judas,
  Piztia izugarria suntsitu egingo da!
  Aniutak amorruz berretsi zuen, bere oin biluzien laguntzaz etsaiari tiro eginez:
  - Etsaia urratu eta hauts bihurtuko dut.
  Allak txandaka kargatu zuen etsaia bere behatz biluzien laguntzaz eta txio egin zuen:
  - Komunismo gorriaren handitasunaren alde!
  Mariak ere etsaia kolpatu zuen, bere beheko gorputz-adarra biluziarekin tiro ondo zuzenduta eta orroa egin zuen:
  - Garaipen ederren alde!
  Marusyak ere, bere behatz biluzien laguntzaz, mugitu zuen etsaia, kolpatuko balu bezala, eta oihu egin zuen:
  - Komunismoaren ideia gorenen alde!
  Bostek nazien aurka borrokan aritu ziren amaitzaile bezala.
  Oleg Rybachenkok errota lehertu zuen ezpatekin, naziak moztu eta txioka:
  - Soldadu bat ez da beti izar bat, baina bere balentrien loria ez da mendeetan zehar desagertzen, politikari batek beti du helburu argiaren papera, baina bere infamia moldez estalita dago!
  Margarita Korshunovak ere txikitu zuen tximeleta teknika baten laguntzaz eta kirrinka egin zuen:
  - Soldaduak baioneta zorrotzarekin lan egiten du eta kontzientzia onean labankada egiten du, politikariak erpuruak jotzen ditu bere zorroztasuna kontzientziarik gabeko mihi baten laguntzaz!
  Eta ume-terminators nola txistu eta nola bota nazien aurka estu txundituta beleak.
  Eta sobietar pilotuek ere zeruan borrokatu zuten. Bereziki, Anastasia Vedmakova eta Akulina Orlova.
  Emakumezko heroi epikoen antzera borrokatu ziren. Oin biluziak erabiliz, aire jaurtigaiak bidali zituzten. Oso egoki jo zuten etsaiak.
  Anastasiak joystick-aren botoian sakatu zuen titia gorrixka, faxista jo eta txio egin zuen:
  - Aintza komunismoaren ideiei!
  Etsaia marrubi titiak erabiliz tiro eginez, erdi biluzik Akulinak ere kuxkuxa egin zuen:
  - Aintza SESBeko heroiei!
  Hauek neska beroak eta indartsuak dira hemen. Nola borrokatzen diren benetako piztiak bezala. Eta gizakiaz gaindiko grina eta indar kolosala dute.
  Anastasiak, naziak birrinduta, kantatu zuen:
  - Zoritxarreko planetaren gainean zintzilik zegoen,
  Fritz gaiztoa iluntasunean...
  Okupatzaileak gorroto du bere aizkora,
  Zorroztu eta moztu burua!
  
  Hala ere, ez da peoia,
  Eta ez beti uztarriaren azpian ibili...
  Etsaia gaiztoak suzko marka bihurtzen ditu,
  Munduen agintari bihurtuko da!
  Oleg Rybachenkok, berriz, behatz hutsez ilar batzuk bota zituen suntsituta eta kantatu zuen:
  - Errusiaren eta askatasunaren alde azkeneraino, bihotzak batera taupada egitera behartuz!
  Eta orduan terminator mutilak esan zuen:
  - Soldadu batek ardo gehiegi edan eta kaka egin dezake, baina ez du, politikari batek bezala, hitzezko beherakoa neurririk gabe isuriko mozkorraldira!
  Margarita Korshunovak ezpatekin helize moduan hartu eta moztu zituen etsaiei, moztuz.
  Eta txio egin zuen, aurpegia agerian utziz:
  - Neska oinutsi bat maitalearen atzetik beldurrik gabe korrika egiteko prest dago, baina zer sustorekin uzten du boto-emaileak bere burua politikariek zapata jartzen!
  Eta gero Elizabeth dago T-55 tankean. T-54a baino 105 milimetroko kanoi indartsuagoa duen makina bat eta etsaien aurka borrokatzeko prest.
  Neskak tankean, noski, bikini bakarrean.
  Elizabethek joystick botoia sakatu zuen bere behatz hutsekin, nahiko zehatz tiro eginez etsaiari, eta kuxkuxeatu zuen:
  - Komunismoaren Errusiaren alde!
  Orduan, Ekaterinak tiro egin zuen txandaka, bularreko titia gorrixka erabiliz tiro egiteko.
  Nazien tankera jo zuen eta hots egin zuen:
  - Komunismoa eraikitzeko arrakastagatik!
  Elenak ere aurkariari tiro egin zion oin biluziak erabiliz. Depositu piramidal baten barrika apurtu zuen, dena egoki egin zuen.
  Orduan txintxoa egin zuen:
  - Distiratsuena komunismoa izango dugu!
  Gero lupanula eta Euphrasia, normalean gidaria besterik ez den arren. Baina neskak oso zehatz jo zuen, nazien tankearen muturra kolpatuz.
  Orduan, txistu egin zuen:
  - Gure komunismoa eguzkia baino argiagoa da!
  Tankeko neskak oinutsik daude eta bikini batean itxura ederra eta karismatikoa dute. Eta bularrak dituzte halako titi gorritxoekin.
  Elizabethek poz-pozik kantatu zuen;
  Uztarria zapal dezagun, sinistu faxismoa,
  Behar bada mendiak mugituko ditut...
  Aro bat izango da, komunismoaren garaia,
  Zerura hegan egingo dut abesti batekin!
  Eta berriro ere, bere titi gorridun neskak joystick botoia sakatuko du eta naziak jo.
  Beraz, Fuhrer-ak ez du gutxi aurkituko.
  Halako neskekin, argi dago SESB oraindik bizirik dagoela, eta Hitlerrek ezin duela hain erraz hautsi.
  Eta halako mutilekin eta Oleg Rybachenko eta Margarita Korshunova bezalako neska batekin, are gehiago.
  Terminator mutilak ezpatekin astindu zuen eta irrintzi egin zuen:
  - Politikaria, hau azeria da, zeinaren boto-emaileak oilategi bateko bizilagunak dira, baina oilo baten adimena dutenen haragia irentsiz, politikari batek behin betiko txerri bat irristatuko du!
  Margarita Korshunovak behatz hutsez ilar suntsitzaile batzuk bota zituen eta txio egin zuen:
  - Soldaduak urrezko arrautzak erruten dituzten oilarren borrokan ari dira, azeri politikariek irensten dituzten indioilar jeneralentzat!
  Oleg Rybachenkok txistu egin zuen, aurrera doazen faxisten buruan beleak botaz eta txio egin zuen:
  - Soldaduak erasora doa, garaipenan sinetsita, atzealdean dagoen politikariak, nolanahi ere, borrokalariari leporatuko dio printzipioetatik aldendu izana!
  Margarita Korshunovak ere txistu batez kolpatu zituen beleak, eta suntsitu egin zituen, Fritz-en buruetara eroriz, kirrinka:
  " Soldaduek batzuetan atzera egiten dute, zoriontasuna aldakorra delako, baina politika beti lagatzen da, haien zoriona podlyanka eta txerri bat irristatzea da!
  Oleg Rybachenkok berriro haize-errota egin zuen bere ezpatekin eta ulu egin zuen:
  - Oinutsik mutiko bat inteligenteegia da politikari bati orpo azpian gidatzen uzteko!
  Margarita Korshunovak harrera machaon bat egin zuen ezpatekin eta kirrinka egin zuen:
  - Neska baten oin biluziak harri zorrotzek zauritzen dituztenean, gizon baten bihotza zauritzen dute, baina oinetako bastekin aza zopa xurgatzera behartzen dituzten politikariek hautesleen gibela jotzen dute!
  Oleg Rybachenkok, bere mutil-orpo hutsarekin, heriotzaren opari hiltzaileari men egin eta oihu egin zuen:
  - Soldadu batek ez du heriotzaren bila, bizi nahi du, politikari batek ez du bere hauteskunde-promesak betetzeko modurik bilatzen - hautesleei dirua atera nahi die!
  Margarita Korshunovak hartu zuen eta oin hutsez disko mehe bat bota zuen, tankeen dorreak moztu eta orroa egin zuen:
  - Soldadu bat beti da bihotz gaztea, gris bihurtu ere, politikari maltzur zahar bat gibelean eserita, eta deabru burusoila ile lodiarekin ere!
  Olegek ezpatekin moztu zuen berriro machaon baten estiloan eta kirrinka egin zuen:
  - Antzina, soldadu batek ezpata zuen, gero metrailadore batek ordezkatu zuen etsaiak errazago hiltzeko, eta garai hartako politikari batek arma-hizkuntza bat zuen - ezinezkoa da hilgarri gehiago asmatzea!
  Margarita Korshunovak gogor adierazi zuen, etsaia haserre biziz joz:
  - Soldadu bat gerra-makina moduko bat da, baina gizon izaten jarraitzen du, politikan ez dago ezer gizakirik - arrazoizko argudioen aurkako gerra mekanismoa da!
  Oso aktiboki eta titan gazteen borroka ilusioz aritu ziren.
  Baina alemaniarrak eta haien armadak presionatzen ari dira.
  Bi neska Yu-888 gainean hegan egiten ari dira: Isabella eta Zaira, ilehori ederrak. Bonbak botatzen dituzte. Baina gero Yak-23 agertzen da albotik.
  Isabellak, bere behatz biluzien laguntzaz, aire-pistola zuzentzen du eta makina sobietarrari tiro egiten dio. Ondoren, gehitu abiadura. Yak-23 ez da azkarregia hala ere, eta hemen ere gainkargatutako bertsioan dago, eta ezin du Alemaniako autoa harrapatu.
  Neskek takoi hutsekin edalontzia jo eta txirrinka:
  - Izan famatua, gure armada santua da!
  Eta nola erakutsiko duten mihiek!
  Eta sobietar autoa atzeko bi hegazkinen kanoietatik tiro egin zen, eta su hartu zuen, neska hanken hatz biluziek egiten duten urak.
  Zairak txin-txin egin zuen, hortzak agerian utziz:
  - Soldadu gorri guztiak garbituko ditut!
  Eta begi urdinak keinu egin. Eta borrokalariena eta biziena dirudi.
  Eta nola maite dituen gizon gazte ederrak.
  Hala ere, bere hiltzeko gogoa askoz gehiago da.
  Alemanak bonbardaketaren ostean lehorreratu zirenean, Zairak garagardo pixka bat edan zuen. Eta Isabellak, garagardoaz gain, karramarroa ere gehitu zuen. Neskek pozik jan zuten. Dotoreak, oinak biluziak, oinatzak utzi zituzten aireportuko izoztean. Mutilek beren edertasun ia biluziak irensten zituzten gose eta lotsatuta begiradaz. Zein politak diren neskak eta aldi berean ikaragarriak.
  Isabelak galdetu zion Zairi:
  - Gerra laster amaituko dela uste duzu?
  Zairak adierazi zuen:
  - Uda baino lehen ez! Mosku hartu arte, errusiarrek ez dute kapitulurik egingo!
  Esmeralda-begi ilehoriak honako hau esan zuen:
  - Eta Mosku erori ostean, borrokak egon daitezke oraindik!
  Ile urdina zuen ilehoriak baiezkoa eman zuen:
  - Ahal dute! Baina jada ez dira borrokak izango, agonia baizik!
  Eta neskek barre egin zuten, karramarroak jan eta berriro guduan sartu ziren... Eguraldia nahiko hegan zegoen bitartean. Eta oin biluziek aztarna dotoreak utzi zituzten.
  Isabellak adierazi zuen:
  - Dena dugu ederra, baita arrastoak ere!
  Zairak baietz egin zuen.
  - Neska alemaniarrak ezin hobeak dira!
  Eta bi edertasun gaiztoek koruan kantatu zuten:
  - Reich perfekzioa da,
  Reich perfekzioa da...
  Irribarretik keinura
  Laudorio guztien gainetik!
  Ai zer bedeinkapena
  Jakin perfekzioa garela
  Jakin perfekzioa garela
  Jakin idealak garela!
  Eta berriro ere, bonbak jaurtitzen dituzte sobietar posizioetan. Eta jendea hiltzen ari da. Jende asko hiltzen da bonbardaketen eta bonbardaketen ondorioz. Eta gas jaurtigailuen eta beste gailu hilgarri batzuen planoetatik.
  Anastasia Vedmakova eta Akulina Orlova oso neska politak dira. Anastasiak urte asko ditu jada, baina ez du zahartzen, eta oso fresko eta gaztea dirudi, oso garatuta eta gihar handiek zaharragoa ematen diote. Eta bere aurpegiak ez du zimurrik edo sarerik, azal delikatua eta beltzarana duena. Eta Akulina oraindik gaztea da urtetan. Edertasun biak bikainak dira. Klase goreneko batekoak dira. Gainera, Pokryshkin, Friedrich Wolfek eraitsi ondoren, oso harrituta dago eta jada ez du irteera gehiago egiten.
  Anastasiak upel urratu bat maniobratzen du. Eta zaharkitu samarra den ME-362 bat botatzen du. Horren ondoren, neska heroiak irrintzi egiten du:
  - Arranoak zeruan ari gara!
  Akulinak maniobrak egiten ditu, azeri-sugea, eta Focke-Wulf-5-i buztana mozten dio eta txio egiten du:
  - Errusia atzean dago! Errusia atzean dago!
  Neskak gorantz doaz zalantzarik gabe. Borrokatzen diren kulero mehe batzuetan ez zituzten bularrik jarri ere egin. Baina borrokan asko laguntzen du. Azken finean, bitxikeria hiltzaileen eraginaren eraginkortasuna areagotzen du.
  Anastasiak maniobra bat egiten du berriro. Oraingoan ME-462 baino aurkari serioagoa du, zortzi su puntu dituena. 30 mm-ko kalibreko lau hegazkin kanoi barne. Eta, noski, hau aurkari serioa da. Arma indartsuek etsaia mozteko aukera ematen dizute. Eta aire-pistola bakarra duzu...
  Anastasiak, ordea, trebetasunez botatzen du bere hegazkina albo batera, berunezko hegazkin hegalarietatik urrunduz. Bai, 20 milimetroko pistola kalibrea baino ez du. Baina buztanera tiro egiten baduzu.
  Anastasiak irribarrez kantatu zuen:
  - Junkers etorri zitzaizkidan buztanera,
  Baina gero erretzen zuen...
  Torlojuek gogaikarri uluka egin zuten,
  Ez dute gurutzerik behar beren hilobietan,
  Gurutzeak hegaletan jaitsiko dira!
  Akulinak barre egin zuen eta Yu-588 moztu zuen, kexatzen:
  - Garaipen dibertigarrietarako!
  Eta perlazko hortzak erakutsi zituen. Hemengo neskak borroka isuririk zabalena eta kolosalena dira.
  Anastasiak Yak-23 alde batera botatzen du. Berriro botatzen saiatzen ari dira. ME-462 sakatzen du, autoa larri dago.
  Anastasiak haserre kantatu zuen:
  - Eta serio bat ikusten dut,
  Ivan Izugarriaren ametsean...
  Siberiako lurrak banatuta,
  Jatorria Errusia!
  Eta gudariak berriro auto alemaniarra kolpatzen du. Lehenik eta behin hegala urratzen du. Abiadura galtzen dizu. Eta gero buztanera doa. Alemaniarrak ihes egiteko aukera handiak ditu murgiltzearen abiadura handia dela eta. Baina ez Sorginen aurka. Klase goreneko batekoa delako!
  Akulina ere borroka gogorrean dago. Neskak takoi hutsak pedalen gainean jartzen ditu eta abesten du:
  - Ez jasan eslaviarren umiliazioa,
  Altxa gaitezen denok alemanen aurka...
  Ez dezagun irain gehiagorik hartu
  Zapaldu dezagun etsaia altzairuzko esku batekin!
  Hona hemen Airacobra -5 kontra. Makina indartsua: lau metrailadore, eta 37 milimetroko bi aire pistola. Akulinak bere autoa trineo bat bezala jaurtitzen du muino batetik behera, hegazkinen obusak saihestuz. Eta sabela azpian murgiltzen da. Oinen behatz hutsez sakatzen du gatilloa... Eta zehatz-mehatz jotzen du helburu zaurgarria.
  Eta kotxe amerikarra pizten da.
  Akulinak gogotsu kantatu zuen:
  - Komunismoaren ideia hilezkorren garaipenera!
  Anastasia ere ondo borrokatzen du. Hona hemen bere aurka hiru Mustang. Badirudi ez direla ME-462 bezain ikaragarriak, zeinen aire-kanoiak kolpe bakarrean erortzeko gai diren. Mustang-ek, borrokalari estatubatuarrak, ez ditu metrailadoreak soilik. Baina, bestalde, sei dira, nahiko handiak 14 milimetroko kalibrekoak.
  Anastasiak maniobra egin behar du. Balen zorrotada batek apur bat urratu zuen hegala. Baina hurbilpenean arrakasta bat dago eta borrokalari estatubatuarra sutan dago.
  Anastasiak kantatu zuen:
  -Etxe eroa sutan,
  Deabruek etengabe oinazetuko dute
  Gizon bekatari batek berea lortuko du
  Satanas gurtzen zuena!
  Eta hona hemen AEBetako auto bat gehiago ekarri dena... Eta hau, noski, aplikazio nahiko serioa da.
  Azken yanki autoa ihes egiten saiatzen ari da. "Mustang"-ek Yak-23 abiadura gainditzen du eta alde egitea lortzen du. Anastasiak urrunetik tiro egin zuen.
  Eta amerikar bat lortu. Baina hark, isatsarekin puztuta, gudutik irtetea lortu zuen.
  Anastasiak adierazi zuen:
  - Bang Bang! Galduak! Untxi grisa alde egin zuen!
  Akulinak R-71arekin ere borrokatu zuen. Zortzi metrailadore eta 37 mm-ko aire kanoi dituen ibilgailu indartsua. Eta maniobraz ere, auto honen hegalari sua ematen dio... Eta atzealdera eramaten du, tiro egiten du.
  Akulinak kantatu zuen:
  Eguzkia barrez ari da
  Umeentzako distira bizia...
  Eta berriro bere autoa albo batera bota zuen. Yu-288-ra jaurtitzen du. Makina hau zaharkituta dago, baina oraindik borrokan. Alemana, ihes egin nahian. Baina ezin du ezkutatu takoi biluzi eta biribilekin pedalei kementsuki sakatu eta autoak su hartzen duen neskarengandik.
  Anastasiak esan zuen barrez:
  - Horrela guri beldurra!
  Eta beste Focke-Wulf estalita!
  Akulinak amorruz esan zuen tiro egiten ari zela:
  - Munduak errespetatu behar gaitu, beldur izan,
  Nesken egintzak ezin dira zenbatu...
  Komsomoleko kideak oso onak dira borrokan,
  Satan suntsitu egingo da!
  Eta gudariak keinu egin zion bikotekideari. Nahiz eta ezin duzu ikusi...
  Edertasunak itzuli dira. Eta arriskutsua da. Hemen ME-462 haien atzetik hasten da. Tiroak...
  Neskak mugitzen ari dira. Alemaniako auto arriskutsua. Akulinaren hegala hondatuta zegoen eta zuhaitzak su hartu zuen.
  Bere neska-laguna pistara iritsi zen. Witcher-ek ere lortu zuen... Eta fuselajea zulatu zuen eta olioa isuri zen, motorra apur bat hondatuz.
  Neskak hegaldia uztera behartuta daude momentuz. Haien autoak konpontzen ari dira.
  Eta oinutsik korrika egin zuen elurretan zehar. Luzatu haien gorputz sendoak eta gihartsuak.
  Bi neska beltzaranak daude. Gorria, bere ilea haizean SESBen bandera bezala, eta ilehoria.
  Anastasiak bere bikotekideari galdetzen dio:
  - Beno, nola uste duzu irabaziko ditugula alemaniarrak?
  Akulinak zintzoki erantzun zion hasperen batekin:
  - Alemanak bada... Mundu kapitalista osoa motorra!
  Gorriak baiezko keinua egin zuen.
  - Etsaia oso indartsua da. Baina zer espero zenuen?
  Gerra gogorra da, baina garaipenean gerlarien fedea ezinezkoa da, eta horrelako pertsonekin mendiak mugitu eta Hitler garaitu dezakezu.
  
  Fuhrer-ek ez zion Britainia Handiari aukerarik eman dukerren menpe
  Hitlerrek ez zituen Dyukerren menpeko tropak gelditu. Eta britainiar armada neurri batean garaitu eta neurri batean harrapatu zuten. Honek britainiarrei astindu izugarria eragin zien. Eta, ondorioz, Hitlerren bake eskaintza onartu zen. Baldintzak moderatuak ziren. Britainiarrek Hirugarren Reich-era itzuli zituzten aldez aurretik hartutako Alemaniako koloniak, eta lehenago Turkiatik hartutako lurrak. Eta lehendik irabazitakoa ere aitortu zuten eta horrela irabazi zuten.
  Hitlerrek, frantziar, belgikar, holandar asko harrapatu eta aurretik galdutako koloniak itzulita, aldi baterako lasaitu zen. Beharrezkoa zen lur berriak liseritzea.
  Berrogeita batgarren urtean Grezia ere okupatu zuten, eta Jugoslavia. Baina hor da gerraren amaiera...
  Fuhrer-ak ez zuen presarik ekialderantz joateko. Stalinek ez zituen antzarak zirikatu, oraindik ez behintzat. Baina Hirugarren Reich-ak gerrak prestatzen jarraitu zuen. Eta 1944an, kasuak Bukovinaren iparraldeko auzia ukitu zuen. Führer-ak Stalinek lur horiek Errumaniara itzultzeko eskatu zuen, lehenago Errusiar Inperiokoak ez baitziren.
  Stalin, ordurako ehun eta hogei tanke-dibisioen langile gutxi zituena, burugogor bihurtu zen. SESB jada berrezartzea amaitu zuen herrialdea zen eta berrogeita hamar mila tanke argudio serioa da.
  Hitler, berriz, Panther-2 eta Tiger-2 kaleratzea sustatzen ari zen, arma indartsuak dituzten tanke aurreratuagoak. Egia da, makina hauek historia errealean baino motor indartsuagoak zituzten. Hirugarren Reich-eko jet-hegazkina ez dago txarra, baina deskonektatzen hasi berria da.
  SESBek hegazkin kopuruan du nagusitasuna.
  Egia da, Hitlerrek eskulan gehiago ditu, tropa kolonialak barne, eta oro har potentzial ekonomiko handiagoa.
  Laburbilduz: 1944ko ekainaren 22an gerra berri bat hasi zen. Bi aldeek elkarri erasoa leporatu zioten. Borrokak muga-eremuetan jarraitu ziren arrakasta ezberdinekin. Beharbada Armada Gorriak bere aukerak galdu zituen erabaki gabe jokatuz. Agian Stalinek berak zalantza egin zuen nazien posizioetan sakondu ala ez.
  Edonola ere, alemaniarrek sobietar lurraldean pixka bat sakondu eta gelditu egin ziren. Borrokak piztu ziren zeruan. ME-262 hegazkinak abiadura paregabea zuen, eta indartsu armatuta zegoen, baina ez zen aski fidagarria hegaldian. Zertxobait eraginkorragoa zen ME-309, armamentu oso indartsuarekin, 30 mm-ko hiru kanoi eta orduko 740 kilometroko abiadura handiko lau metrailadorerekin.
  Alemaniarrak, oro har, indartsuagoak ziren hegazkinean eta haien batekoak sobietarren gainetik zeuden. Baina, gainera, ez dago hain argi. Gerra azkarregi amaitu zen Alemaniarentzat eta ez zen esperientziarik lortu.
  Borrokek erakutsi zuten KV tanke astunen seriea zaharkituta zegoela bai moralki eta bai fisikoki. "Panther" -2 tanke ona zela frogatu zuen. Eta lehentasuna eman zioten. T-34 ez zegoen txarra, baina jada zaharkitua. SESBen oraindik gurpildun tanke eraginkorrak ekoizten ziren. Beraz, bi armada inperfektuen arteko kolpe trukea egon zen...
  Neguan, lehen lerroa izoztu zen ... 1945eko udaberrian, sobietar tropak aurrera egiten saiatu ziren, baina Wehrmacht-en defentsan murgilduta geratu ziren. Borrokak oraindik jarraitzen zuen mugan. Gutxi gorabeherako indarraren parekotasuna zen. Baina egoerak okerrera egin dezake. Alemaniarrak etsi-etsian saiatu ziren Japonia ere gerrara eramaten.
  Samuraia Txinan lur jota geratu zen, honela osorik irentsi ezinik, lodiegi eta zati handi bat.
  Baina egoera egonkortu egin da. Eta Hirohitok tregua proposatu zion Chiang Kai-shek aukera gisa. Eta eragin-esparruen behin-behineko banaketa bat eskuak askatzeko iparraldean. Gerra luze batez nekatuta, onartu egin zuten txinatarrak.
  Eta orain benetako mehatxu bat sortu da jada 1945eko maiatzaren amaieran Japoniak bigarren fronte bat irekiko duela. Eta Alemania faxistak, satelite eta koloniekin batera, SESBk baino askoz ere giza baliabide eta baliabide ekonomiko gehiago ditu. Eta gero eta gehiago areagotzen ari da armen ekoizpena. Gainera, alemaniarrek SESBek baino teknologia aurreratuagoa dute, batez ere jet-hegazkinetan!
  Stalin egoera honetatik ateratzeko bidea bilatzen saiatzen ari da. Lotu, adibidez, Britainia Handia gerrarekin. Baina berak arazoak ditu kolonietan, batez ere Indian. Bai, Estatu Batuek ez dute Hirugarren Reich eta Japonia borrokatu nahi. Gainera, Hitlerrek ez zuen juduen aurkako errepresio masiborik egin, eta oraindik ez zuen munstroaren osperik Mendebaldearen aurrean.
  Beraz, aliatu berriak aurkitzeko saiakerek porrot egin zuten. Japonia, berriz, Khalkhin Gol mendekatzeko eta iraganeko arrakasta errepikatzeko irrikaz zegoen. Eta Txinan tregua amaitu ondoren, indar gehigarriak askatu zituzten harengandik. Eta samuraiak oraindik ez dira Britainia Handiko eta AEBrekin gerran sartu.
  Maiatzaren 30ean, Japoniak SESBri gerra deklaratu eta mugaren perimetro osoan zehar erasotu behar zuen, eta kolpe gogorra eman zion Vladivostokeko base sobietarrari ere, oso arriskutsua den mugimendua. Eta Japoniako tropen kolpea gogorra izan behar da.
  Hirohito enperadoreak pertsonalki gainbegiratu zituen iparraldeko ofentsibarako azken prestaketak. Plan orokorrak Mongolia eta Primorye inbasioa aurreikusten zuen... Orokorrean logikoa da erabateko Amur ibaia behartzea saihestea, eta, hain zuzen ere, zure zenbakizko nagusitasuna erabiltzea, batez ere Mongolian.
  Kezka bakarra Eguzki Sortzailea herrialdeko tankeen flotaren egoera zen. Tanke arinak ama-herritik kontinentera eramaten ari diren arren... Itxaropen handiak jartzen dituzte kanoi luze samarra duen Alemaniako T-4 tankearen marrazkietan. Hogeita bost tonako pisu arinak eta aurrealdeko armadura indartsuak borrokarako erabiltzeko egokia egiten dute ibilgailua.
  Baina oraindik kantitate masiboetan ekoitzi behar da. Ideia alternatiboak ere badaude - T-34 kopiatzeko... Zorionez, badago dokumentazioa. Instalatu alemaniar kanoi bat - balistika hobea du.
  Enperadoreak berak agindu zuen bi tankeak ahalik eta azkarren ekoizten jartzeko. Baina oraingoan, eta ez da nahikoa. Elurra egiten hasiko da edo eurite handiak ere egingo ditu eta deabruarekin edo bi borrokatuko dituzu... Egia da, bide alternatiboak ere posible dira. Bai, eta Mongoliak elurra baino lehen ere borrokatu dezake ...
  Baina protagonismo nagusia infanteria, zalditeria... Guztira, lau milioi infanteria daude lehen mailan, zati esanguratsu batek dagoeneko borroka-esperientzia du, beste errekluta ongi prestatuak -Japoniak erreserba izugarria du. Tanke gutxi daude - bi mila baino apur bat gehiago, eta guztiak arinak dira ... Batzuei ezin zaie tankerik deitu ere egin - ziriak. Garraio handirik ere ez dago, ezin da Wehrmacht-ekin alderatu... Nahiz eta itxaropena dagoen errusiarrak honekin ere ondo ez egotea. Lehen lerroan bost mila hegazkin baino gehiago daude, hala ere, bonbardatzaileak, oro har, maila taktikokoak dira, baina Yu-87 baino txikiagoak ez diren urpeko bonbardatzaileak daude. Oro har, hegazkin-flota ez da alemaniarra baino ahulagoa berrogeita batgarrenean, Yu-88 analogoarekin Japonia ere alemaniarra baino okerragoa dela izan ezik.
  Baina ezer ez, lehengai nahikoa dago, lan indar nahikoa dago, Amerikak ezin ditu lortu. Posible izango da, koloniak digerituta, maila goreneko tropak ematea.
  Baina hau etorkizunean da, baina oraingoz... Oraingoz, itxuraz, galera handiak ordaindu beharko dituzu urrats bakoitzeko! Japonian, soldadu baten bizitza ez da oso baloratzen. Heriotza bertutetzat hartzen da, aukera bikaina!
  Lekualdatutako uharteak, non ehun milioigarren nazio estua den, moral ankerra, Bushido kodea. Arrastoa uzten du eta, jendea inurriei begiratzen diezu. Pentsatzen duzu zenbat sakrifikatu ditzakezun oraindik gerra ez galtzeko.
  Ez dago harrapatzaile baten paperean egoteko prest. Eta gizonen eskasia poligamiak konpentsatzen du - azken finean, ez daude moral kristauek mugatzen!
  Beraz, lehen mailan dagoeneko Wehrmacht-en adinako indarrak daude hegazkinean eta infanterian (mekanizazio okerragoa dutenak, baina ez ausardian bederen!), Egia da, tankeetan eta artillerian, japoniarrak Wehrmacht-en baino nabarmen ahulagoak izango dira. berrogeita batgarren urtea.
  Baina, bestalde, enperadorea ziur dago horretaz eta askoz indar gutxiago jarriko dira haien aurka. Horrez gain, zerbitzu militar unibertsala denbora luzez ez dagoenez, alemaniarrek ofizial arrunten eskasia dute. Japoniak ez zuen ezbehar hori ezagutu. Horrek esan nahi du Eguzki Goralduaren Lurraldean militarrak, batez ere adin ertainekoak, Alemaniako kideek baino prestatuago daudela. Eta hilabete gutxiren buruan, T-34tik kopiatutako "Karas" tankeak, baina pistola hobe batekin, kantitate masiboetan iristen hasiko dira. Eta gero Hirugarren Reicharekin berdintasunean hitz egingo dute!
  Beraz, Hirohitok, oro har, dagoeneko erabaki du dena. Maiatzaren 30ean jarri dute data. Japonian, 30 zenbaki harmoniatsutzat hartzen da, maiatza bezala. Oporrak eta hasteko ordua besterik ez. Eta data honetarako amaituko dira prestaketa jarduera nagusiak.
  Jauregi inperialean emakume ninja asko daude. Funtzio bikoitza betetzen dute, enperadorearen zerbitzura eta Japoniako jainko ofiziala fidagarritasunez zaintzen.
  Hemengo neskak desberdinak dira, noski emakume japoniar gehiago daude, baina badira gorritxoak, ilehoriak, ile marroiak ere. Arropak ere askotarikoak dira, eta oso aberatsak, eta xumeak, eta batere ez bikinian. Bat egiten dute denak, salbuespenik gabe, gazteak, ederrak, patinatzaileak eta... oinutsik. Japonian, ohikoa da neskameak horrela ibiltzea etxe edo jauregietan. Baina gizonak ez, noski... Mutila zerbitzatzen dutenak ere, oraindik hamabost urte ez dituztenak, oinutsik doaz.
  Jauregia bera luxuzkoa da; azken asteetan, hainbat larru produktu, larru eta garaikurrak gehitu zaizkio.
  Eta enperadorearen aginduz, berri bat eraikitzen ari dira ... Hirohitok garaipenen omenez eraikin bat altxatzea erabaki zuen, Eiffel Dorrearen altuera bikoiztu zuen eraikina. Baina munduko jauregirik handienaren azpian dauden bitartean, langile txinatarrak gune hori garbitzen ari dira. Gerra garaiko zailtasunak, gaur egun langile ugari dagoen arren, garrantzitsua da askoz urriagoak diren lehengaiak ez isurtzea. Meategiak garatzeko, Britainia Handitik eta AEBtik berreskuratu zituzten lehengoak berreskuratzeko ...
  Yamamoto enperadorean sartu zen eta makurtu egin zen sakonki, osasun handia opatuz... Aurrerago, negozio-elkarrizketa hutsa.
  Almirante handiak 1904an Port Arthur-en jada gertatutakoa errepikatzea proposatu zuen, urtarrilaren 27an Japoniako flotak traidoreki eraso egin zion Errusiako Inperioko itsas baseari.
  Oraingo honetan bakarrik guduontzien eta hegazkin-ontzien indarrekin greba egitea aurreikusi zen, bai, noski, tokiko flotillarekin, suntsitzaileekin. Japoniako flotaren indarra izugarria da: horrek esan nahi du oraindik ere erabili behar dutela. Galderak sortu ziren oraindik, Petropavlovsk-Kamtxatka jo ala ez?
  Hirohitok iruzkindu zuen:
  - Puntu honetan berehala landatzeko, Oiasso Artxipelagoaren defentsatik indarren zati bat kentzera iritsiko da, eta hori da Pazifikoko defentsaren punturik funtsezkoena galtzeko arriskua!
  Yamamotok konfiantza eman zuen:
  - Alde batetik, Zure Maiestateak arrazoia du, baina... Yankeek orain ez daukate erasotzeko nahiko indar handirik. Oraintxe nekez ausartuko dira presaka, batez ere duela astebete haien hegazkin-ontzi gehiago hondoratu genituela neska ninjaen laguntzaz. - Almirante Handiak zerua seinalatu zuen. - Ez gaituzte ezer eusteko, eta airetik Hawaiiren aurkako erasoari eusteko. Eta hegazkin-ontzi eta ontzi-ontzi ez dira azkar eraikitzen. - Mankurt tipo eroa den arren, baina egoera honetan erabilgarria izan dadin...
  Enperadoreak zentzuz erantzun zuen:
  "Baina horregatik, baliteke bere aukera aprobetxatzen saiatuko dela. Esaterako, merkataritza-ontzietan lehorreratzeko, Estatu Batuek ohiko ontzien tona nahikoa duten bitartean.
  Yamamotok ere logikoki hau adierazi zuen:
  - Saia dadila! Gure oinetako soldaduek lekua hartzea lortu dute dagoeneko eta mundu osoan ezagunak dira euren ausardia eta iraupena. Etsaiei ez zaie asko harrapatzen utziko. Eta orduan gure ontzi-ontzi eta hegazkin-garraioak itzuliko dira eta hornidura moztuko dute ... Eta hamarnaka mila gorpu berriak eta preso bat egongo dira. Eta kasu honetan, barne-zatiketak are gehiago areagotuko dira Amerikan, eta miniaturazko gerra zibil bat ere posible da!
  Hirohitori gustatu zitzaion ondorio hori. Enperadoreak almirante handiari sorbaldan kolpea eman zion adiskidetasunez:
  - Eta zer? Izan ere, nik ezagutzen dudanez amerikarrak, ez dakite nola egin lehorreratze azkarrak prestatu gabeko kostaldean. Beraz, tranpa bat zain dute!
  Yamamotok gehitu zuen irribarrez:
  - Eta hurrengo pausoa Panamako kanalera jauzia da!
  Hirohitok erantzun zuen:
  - Ez, almirante. Ez dugu istmoari eutsiko. Amerikak milioi bat soldadu bota ditzake Sherman berriekin, eta ezinbestean indar ahulenak itsasora bota ditzake. Horrez gain, AEBetako kapitalistek Ozeano Barea utzi dezakete oraindik, baina ez dute inoiz Panama galduko, lehengaiak Hego Amerikatik datoz. Hau da amaieraraino borrokatzeko seinalea. Eta, beraz, itxaropena dago Hawaii haien indar guztiak iman batekin erakarriko dituela, AEBetako tropak ehotzen ditugu iritzi publikoak eta gerraren zailtasunek Orlanen inperioa kaosean murgiltzen duten arte. - Enperadoreak kafe beltz trago pare bat hartu eta gehitu zuen. - Estatu Batuentzat, Amerika bera gotorleku menderaezin bat da, baina Hawaii, aurrerapen bat, atzerriko lurraldean dago. Utz diezaiogun sutsutasuna etsairik garrantzitsuena garaitu arte. Bada, orduan Estatu Batuen aurka eroriko gara bi aldeetatik. Ez ahaztu, bigarren fronte bat irekitzeak horietako batean indarrak gutxitzea eskatuko duela.
  Yamamotok neurri batean bakarrik onartu zuen:
  - Noski, iparraldea da guretzat garrantzitsuena, batez ere epe luzerako aurreikuspenei dagokienez. Baina ia ez ditu ontziak lotzen. Vladivostok erori ostean, eguraldi gogorra ikusita, errusiarrekin geratuko denak ez gaitu gehiago distraituko. Eta gero AEBen aurkako operazio militar aktiboagoak posible dira!
  Hirohitok baieztatu zuen:
  - Noski egingo dutela! Nire eskuineko eskua eta tronuaren euskarria zara!
  Enperadoreak, neskame ederrei begira, esan zuen:
  - Baina orain lurreko unitateak Eguzki Sortzailearen Lurraldea goratzeko misioa hartzen ari dira eta gerraren pisua jasango dute. Beraz, ezinbestekoa izango da gure oinetakoei despeditzeko hitzak ematea!
  Yamamoto enperadoreari gogorarazten hasi zen:
  - Baina berrogeita batetan iparraldera joatea proposatu zuen... Nahiz eta, ziurrenik, proposamen hau oraindik heldu ez zen garai hartan!
  Hirohitok baieztatu zuen:
  - Ondo! Orain hobeto prestatuta gaude iparraldeko gerra luze baterako. Petrolioa zein bauxita, metalak, ikatza, eskulana... Denetarik dugu luze eta arrakastaz borrokatzeko. Indartsuago egin gara, eta berrogeita batgarrenean baino askoz hobeto prestatuta gaude. Laburbilduz, Yamamoto - zoaz eta irabazi!
  Japoniako komandante ospetsuena, Hirohito, eskoltatu ondoren, emakume ninjaek interpretatutako abesti bat entzutea erabaki zuen. Bada, orduan elkarrizketa atsegin bat daukat lurreko indarren jeneralekin. Egun pare bat besterik ez dira falta.
  Ribbentrop-ek Tokiora egin zuen bisitaren ostean Japoniako eraso baten mehatxua benetakoa bihurtu zen arren, eroskeriaren eta traizioaren laguntzaz, Mikadoko agenteek Vladivostokeko komandoa konbentzitu zuten tropak borrokarako prest ez jartzeko. Eta ondorioz, Damoklesen ezpata ekarri dute jada, eta jatetxean ari dira festan.
  Vinogradova nagusiak iletik heldu zion ofizial gazteari, bera baino buru bat altuagoa zen eta argi eta garbi indartsuagoa zen:
  - A zer txora eta mozkor bat! Zergatik daukazu halako talde desegin bat! Mutil honek kabinete baten antza du ofizial bat baino. Beharbada, hasteko, putz egin ezazu ondo, lupulu guztiak atera daitezen.
  Dubinin lotsatuta zegoen:
  - Hau Pasha Shoigu da. Suvorov Eskolatik zuzenean bidali zuten ikastaroetara, programa laburtu baten arabera. Nahiko mutila da oraindik, bi hilabete barru bere urtebetetzea hamasei urte bete ditu.
  Vinogradovak keinu desatsegina egin zuen:
  - Aupa! Hamabost urterekin eta dagoeneko ofiziala! Hori da gerrak egiten duena! Eta ez nekien esneek jada titulu osoak jasotzen zituztenik.
  Dubininek sorbaldak altxatu zituen.
  - Gerran umeak goiz hazten dira! Gainera, istorio bat gertatu zitzaion, Moskuren defentsari buruzko istoriorik onena idatzi zuen bezala, eta Zhukovek hori adierazi zuen eta mutila kadeteetatik ofizialetara pasatzeko gomendatu zion.
  Vinogradova atseginagoa bihurtu zen hitz hauekin:
  - Ona! Ez dela ergela. - Mehatxatu zuen hatzarekin ikasitako eskolako ikasle batek bezala. - Orokorrean, ez dago gaizki, baina ez edan gehiago! Usaintzen dut, eta nire sudurra txakur baten antzekoa da, berehala tribunalaren azpian! - Emakume sendo batek, heldua, baina kirolaren harmonia eta freskotasuna galdu gabe, hatza kolpatu zion koronelari. "Egia esan, hau ordainduko duzu. Dagoeneko adin ertaineko gizona da, baina portatzen da.
  Dubininek haserre eztul egin zuen:
  "Egia esan, hogeita hamahiru urte ditut, baina dagoeneko zazpi aldiz zauritu naute, beraz zaharra dirudi...
  Vinogradovak erantzun moduan zerbait esan nahi zuen, bat-batean burrunba ikaragarri batek egunsenti aurreko isiltasuna hautsi zuenean. Zerutik harri astunak eroriko balira bezala, leihoko kristala berehala lehertu zen. Txingorraren puskak mahai gainean jo eta mozkortutako ofizialen eskuetan eta aurpegietan ere iritsi ziren. Vinogradovak komandante batek bezala oihukatu zuen:
  - Denak berehala atera.
  Dubininek erantzunez oihukatu zuen, hainbesteraino non ia ahots kordak urratu zituen:
  - Hauek hamabi eta hemezortzi zentimetroko maskorrak dira! Tona handieneko ontzi japoniarrak ehizan daudela dirudi, hau da.
  Vinogradovak, haserre, pareta jo zuen bere botarekin. Aditua zegoen piku batetik, bide batez, garaikurra bota, fitxa pitzatu zen:
  - Hasi, baina ez guk aurreikusi bezala! Inola ere ez! Arraioa, berehala eskuadra itsasora eraman behar dugu eta begi estuen tximinoen herrialdeko flota hondoratu.
  Lau hankan erorita, lehen mailako kapitainak (Bestela koronelak) hausnartu zuen:
  - Nire suntsitzailean eta aska txiki pare batean bakarrik daude armak. Ez dugu erantzunik ere.
  Vinogradovak ukabil astuna erakutsi zuen:
  - Tira, zu eta astoak! Orroka egin zuen tsunami baten antzera ile urdina zuen emakume gudariak. - Baina kostaldeko artilleria izan beharko zenuke! Azken finean, denak ez ziren mendebaldeko frontera bidali, baita hegazkinera ere. Azken finean, Japonia edozein momentutan gerran sar daitekeela urteak daramatza.
  Dagoeneko nahiko zaurituta zegoen Dubinin, esan nahi zuen, baina berriro burrunba egin zuen, euri zatiak bota zituen. Sirenak astindu zuen, hegazkinen etorreraz ohartaraziz. Dubininek, zailtasun handiz, altxatu eta oihu egin zuen, Vinogradovaren burrunba oztopatzen:
  - Abiazioa dugu, eta kostaldeko bateriak, nahiz eta multzo oso batean ez egon, eskuragarri daude. Erantzun dezagun!
  Pilotuak burrunba egin zuen kaleetan zehar korrika egiten zuen bitartean:
  - Nire borrokalariarengana korrika egingo nuke eta Japs hauek landatuko ditut, ez da nahikoa irudituko. Tsushima, eta Muduen ordainduko dute oraindik.
  Shoiguk, belarriaren erdia moztuta, baiezkoa eman zuen:
  - Bai, ordainduko dute! Bai, ehuneko batekin ere!
  Leherketak eta hegazkinen aurkako kanoien txio berantiarra izan ziren. Oro har, Vladivostok-eko aire-defentsa gehiena berrogeita batgarren urtean atera zen, Moskuren defentsa indartzeko, beraz, Eguzki Sortzailea herrialdeko eltxo-koloniako puntu anitzek ez omen zuten arreta handirik jarri. halako "zaratari". Japoniako murgiltze-bombardek udaberriko "opariak" bota zituzten garrasi zorrotz batekin. Kolpea hiriari zein flotari eman zioten. Japoniako hegazkinak ez dira handiegiak, bizkorra baizik, baina gudu-ontziek, aitzitik, astunak dira. Hemen, haietako handiena ere ozeanoan estua da, hirurehun metroko luzera eta 460 milimetroko kanoiak.Harik eta amerikarrek edertasun horietakoren bat hondoratzea lortu zuten arte, eta bizirik atera zirenek, gurutzontziekin batera, kostaldea suntsitu zuten arte. Antz handia zuen 1904ko urtarrilaren 27an Eguzki Sortzen den Lurraldearen eraso zitalaren antza. Orduan bakarrik ez zegoen hegazkintzerik.
  Dubininek korrika egiteagatik itotzen ari zela sentitu zuen. Ez da supergizon bat, birikak gaixotutako gizon soil bat baizik, egoera zailean harrapatuta. Eta Victoriak ez zuen asko aurreratu. Zenbat urte dituen galdetzen diot, ia hogeita hamar baino gehiagoko itxura dauka, bularrak handiak dira eta sorbaldak gizon batenak bezala.
  Vinogradovak bat-batean buelta eman eta eskua astindu zuen:
  - Ez ibili agurea, jarraitu niri! - Oihu egin zuen hain indarrez non soinu-uhinak belarrietara jo besterik ez zuen egin. - Eraman suntsitzailea itsasora ahalik eta azkarren.
  Gertuko leherketak burrunba egin ziren, hondakinak erori ziren, horietako bat zuzenean Vinogradovaren gainera erori zen, eta eskuekin mekanikoki harrapatu zuen. Terminator neska atezain bat bezala sentitu zen penalti jaurtiketa bat arrakastaz irabazi zuen, zatia borobila, beroa eta baloi baten antza zuen. Angelikak bat-batean sentitu zuen zerbait likido isurtzen bere besoetatik. Neskak zatiari begiratu zion, eta orduan ere bere burdinazko gudariari ere, hiru urteko gerrak gogortuta (Españolarekin batera), goragalea heldu zitzaion eztarrira. Haurtxo baten burua zuen eskuetan. Neska gizajoa (hau buztan laburretatik ikus daiteke, begiak aterata. Vinogradovak kontu handiz jarri zuen burua asfalto pitzatuan eta gurutzatu zuen:
  - Ez zenuen bekatu egiteko astirik, ez bizitzeko! Hala ere, ez dago Jainkoa baino bekatari handiagorik, beraz, ez dago umeen sufrimenduarekiko axolagabekeria baino bekatu handiagorik.
  Berriz ere, orro bat, eta zatiak, batek botatako neskari jo zion, azala urratuz. Vinogradovak jada buelta eman eta ahal zuen azkarren korrika egin nahi zuen pistara, non bere MIG azafata oldarkorraren zain zegoen pazientziaz, baina...
  Sastakaia bezain zorrotza, gerlariaren begiradak min-grina jasanezina antzeman zuen Vasiltxikov lehen mailako kapitainaren aurpegian, urraturiko gorputzaren goiko aldea eztanda-uhinak botata hegan egin zuenean. Neskak berak ozta-ozta saihestu zuen zatia. Nolako neska den arren, lehen aldiz armak hartu zituen bizitza zibilean. Dagoeneko garai batean, masaila harrapatu zuen nolabait, baita Espainian nazioarteko borrokan ere. Ondorioz, orbain sakon bat geratu zen, eta horrek, denbora luzez, bere itxura hondatu zuen. Gainera atxiloketa eta koronela kontzentrazio-esparru batera bidaltzea. Egia esan, Siberian izan zen azti oso indartsu bat aurkeztu zuten, ukenduen laguntzaz eta izpirituen deialdiarekin, inoiz izan ez balitz bezala, zauri hau eta beste hainbat sendatzea lortu zuen. Txekiar Zuriekin, Kolchak, Denikin, Wrangel-eko tropekin izandako borroketan jasotako orbainak. Eta asko irakatsi zion, beraz, Vinogradova, antza, aukeratutako jendearena zen.
  Emakumezkoen xarma erabiliz aurrea hartzeko aukera izan zuen, beraz, amnistia baten menpe eraman zuten artikulu zaila izan arren. Kontua, noski, ez da hainbeste gizona konbentzitzea, festaren antolatzaileak horren berri ez dezan ziurtatzea baizik. Eta mota guztietako iruzurgile asko daude, non snitch batek, snitch eta snitch batean, bultzatzen dituen. Beraz, ez duzu benetan azkartuko zure karrera maitea baduzu.
  Horrek esan nahi du Japoniak abantaila handia duela infanterian, hegazkinean eta baita tankeetan ere. Beno, tankeetan, gure aldetik nagusitasun kualitatiboarekin konpentsatzen da, eta gainerakoa askoz okerragoa da. Arma txikiak hartzen badituzu ere, Japonia ere atzean geratzen da metrailadore kopuruan, gehienbat armak ditu. Hala ere, Ekialde Urruneko dibisioak metrailetaz gaizki hornituta daude. Ez dago denentzako makina nahikoa. Beraz ... Kalitateari dagokionez, ez dago nagusitasunik infanterian, are okerrago, ofizial onenak sobietar frontera eramaten dira, hemen tropa txarrenak, oro har, ez dira tiro egiten, gutxieneko bat edukitzea. prestakuntza militarra. Horrek esan nahi du gerra hasten dela, SESBrentzat oso egoera desegokian. Eta eratu berri diren erreserba dezente ekialderantz botako dira...
  Vinogradovak bat-batean sutan sartu zuen. Bonbardatutako hiriko ospitalea sutan zegoen. Irudia benetan apokaliptikoa da, eta emakumeak, haurrak eta zaharrak bizirik erretzen ari dira. Hemen haurra sutara erori zen, eta inguru guztian orro eta intziri ikaragarriak zeuden.
  Vinogradovak goiaingeruen turutak sentitu zituen buruan eta sutara bota zuen. Suzko mihiek neskaren esku biluziak eta aurpegia irekita miazkatu zituzten, baina pilotua hain azkar mugitu zen non haurra harrapatzea lortu zuen, suntsipenaren besarkadatik ateraz.
  Neskak jauzi egin zuen, azalean azkura apur bat besterik ez zuela sentitu, haurrari begirada bat bota zion. Ai, beranduegi zen, mutikoa ito egin zen, suak biriketara sartuz, erredurak aurpegi biribilean. Larruazaleko babak urratuak margarita-begiak baino leunagoak dira. Vinogradovak oihu egin zuen:
  - Hemen giza kaosa da!
  Botarekin zabor pilo bat jo zuen, eta horren ostean korrika joan zen beste nor salba zitekeen laguntzera. Gas erregailuen artean dantzan kobra bat bezalakoa zen, neska oso bitxiki zimurtu eta dantza egiten zuen. Bere burua erre zuen, botak urtu, tunika ikaztuta, baina segitu zuen borrokan egoskorki haur baten malko bakoitzarengatik, bihotz txiki baten taupada bakoitzeko, bizitza hauskor bakoitzarengatik, baina herriarentzat hain beharrezkoa! Botak apurtu egin ziren, eta orain neskak suaren zurrunbiloetan zehar dantzatzen zuen, bere hanka biluzi, xarmangarri. Martiria izan zen, baina ez bakarrik barau eta azotez bere burua torturatzen duen moja, eta horrek ez du mesederik egiten ez Jainkoari ez jendeari, bizitza zehatzak salbatzen dituen martiri borrokalaria. Neska gerlariaren hankak anpulu txikien geruza batez estalita zeuden, baina are azkarrago eta zehatzago mugitzen ziren minagatik.
  Mediku-zerbitzuko kapitainak, bere poltsatik bota handiak atera, oihukatu zion:
  - Hartu, azkar jarri! Suaren gainean dantzatzen duzu, beraz, elbarri bihurtuko zara.
  Nagusi maila zuen gudari batek berehala erantzun zuen:
  - Hobe da fisikoki elbarri bihurtzea moralki friki izatea baino! Ez segundo bat zeuretzat, dena fronterako, dena garaipenerako!
  Osasun zerbitzuko kapitainak erantzun zion:
  - Hau benetako gizon sobietarra da!
  Vinogradovak, sugarra zapalduz, madarikatu zuen:
  - Eta zer zaude zutik, salbatu jendea!
  Kapitainak hasperen egin zuen.
  - Protesiak ditut, hanken ordez!
  Vinogradovak, aurpegi erdi kiskali eta konorterik gabe zeukan beste neska bat ateraz, oihukatu zuen amorruz:
  Zein krudela den Jainkoa!
  Kapitainak sorbaldak altxatu zituen.
  Ez da Jainkoaren errua, jendearena baizik!
  Vinogradovak oso zentzuz eta konfiantzaz kontra egin zuen:
  - Hau esatearen gauza bera da - gurasoak ez dira errudunak, umeak baizik!
  Kapitainak zerbait esan nahi zuen, baina ke-hodeiak eztarrian sartu zizkion, eta haserre eztul egin zuen.
  Bonbardaketak baretu ziren, baina bonbardaketak jarraitu zuen. Itsasontziko kanotek obus hornidura dexente dute, hala ere, orain armagabetutako ontzi sobietarrei zuzenduta zegoen sua. Yamamotok ulertu zuen itsasoko nagusitasunak gerra honetako ekimena Japoniara eramango zuela luzaroan. Eta ontziak eraikitzeko, prozesua garestia eta luzea da, nahiz eta, adibidez, itsaspekoak, agian, errazagoak diren zigilatzeko. Hori ere kontuan hartu behar da, noski, baina garrantzitsua da egitura haustea. Yamamoto almirantea, Japoniako gizonik boteretsuena Hirohito enperadorearen ondoren, jainko bat sentitzen zen. Benetako jainkoa, beraz, Eguzki Sortzen herrialdeko erlijioak irakatsi zuen jainkotzeko modurik onena trebezia militarra dela! Eta orain komandante handiak bere inguruko espazioa arbitrarioki oinaze eta nahastu zezakeen. Vladivostoken gainetik ke hodei lodi eta beltzak daude kilometro askotan; petrolioa biltegiratzeko instalazioak eta sutan dauden erregai biltegiak dira. Ehunka, milaka pertsona erre dira, arraio, beno, horren ondoren, nola ez zara errusiarrez mendekua hartu zuen jainko bat bezala sentitu mendeetako umiliazioz, herri handi bat behartuta dago hain txiki-txikitako uharte sorta batean bilduta. Errusiako hedadurak. Orain Errusiako flota hondoratzen ari da, eta Peruko portua ez bezala, ez dute ontzi bakar bat ere utziko.
  Khalkhin Goleko guduan, Yamamotok Vladivostokeri antzeko kolpe bat ematea proposatu zuen, eta horretarako plan zehatza egin zen. Baina Hitlerrek ustekabean bakeak egin zituen Stalinekin. Oro har, Hitler ergelak, juduen sarraskia hasi zuen eta, ondorioz, bere buruari ezarri zion bai Poloniari bai Mendebaldeko herrialdeei. Eta zergatik behar zuen? Juduen aberastasunak lortu nahi dituzu? Baina hobe zen lehenik munduko potentzia bihurtzea, SESB garaituz, eta agian gero beste herrialde batzuk. Mendebaldea errazagoa da irabazten, bere mentalitateak askoz gutxiago ezaugarritzen dituelako fanatismoa eta bere burua sakrifiziorako joera. Ezagutzen al da gutxienez estatubatuar pilotuek astintzen duten kasu bat? Egia da, pare bat talka izan ziren, baina ziurrenik istripua izango da. Errusiarrak fanatikoak dira, eta hori bitxia da, fede ortodoxoak ez duelako suizidioa onartzen, eta ez duelako batere kontuan hartzen armen balentrien bidez paradisurako bidea irabaz daitekeenik. Oro har, Kristoren irakaspena oso ergela eta praktikoa da. He Yamamotok Biblia irakurri zuen eta jendearen ergelkeriaz harritu zen halako Jainko bakezaletzat hartzea. Esaterako, irakasten du: eskuineko masailean jotzen zaituzte - ezkerrera biratu, alkandora bat eskatzen dizute - bi eman, maitatu zure etsaia! Buruko gaixo batek bakarrik har dezake Kristo Jainkotzat. Erlijio hori esklaboentzat bakarrik da ona, loturiko basailuentzat. Eta Europa osoak eta munduaren erdiak sinetsi behar zuten. Egia da, Jesusen irakaspenek, Itun Zaharreko printzipioa baztertu arren, begiz begia, eta etsaiak maitatzen irakasten dizun arren, ez zieten eragotzi britainiarrek planeta osoaren herena konkistatzeko, sortuz. gizateriaren historiako inperiorik zabalena. Eta hau Britainia Handiko erlijiotasuna izan arren, Jainkoa ereserki nazionalean ere aipatzen den. Bitxia bada ere, AEBetako presidenteek Biblia zin egiten dute, baina hala ere Japoniako hiriak napalm bonbaz bonbardatu zituzten, milaka emakume eta ume bizirik errez. Gainera, biztanleria zibila hil zuten, ez kasualitatez, baina nahita, hauxe zen biztanleria zibila izutzeko taktika bat: giza baliabideak eta baliabide ekonomikoak ahultzea. Baina japoniarrek oraindik ez dituzte Estatu Batuak bonbardatu. Baina egingo dute! Eta ankerkeria berezia ere egozten diote samuraiari. Azken finean, Yamamotok, nahi izanez gero, AEBetako hirietara bonbardaketekin apurtu zezakeen, batez ere Peruko portutik gertu yankien flota garaitu ostean. Bai europarrak sasikume moralak dira. Ulermena, fedea, irakaspena eta ez egitea perbertitua dute! Ez da horrela Japonian! Irakasten digutena egiten duguna da. Ez dago Jainkoak beste masaila eman dionik, baina bere zerbitzariek nahita hil zituzten ume txikiak. Bai, orokorrean, Jainkoa Bat eta Ahalguztiduna dela sinestea ezin da egia izan. Bakarrik balego, orduan, noski, zainduko luke jendeak behar bezala gurtzeko, fedez eta egiaz, eta doktrina bakarra izan dezan. Eta horrela bakoitzak nahi duen bezala, nahi duena otoitz egiten du. Eta mundua itsusi eta okerregia da Jainko Ahalguztidun bakar batek sortua izateko. Azken finean, lehenik eta behin, edozein agintari arduratsu ordena eta justiziaren alde ahalegintzen da. Indartsuak, jakintsuak, nobleak, zintzoak lehenik eta behin izatea nahi du, eta gainerakoak bere burua zuzendu, fisikoki eta espiritualki hazi edo... Hala ere, Jainkoa Ahalguztiduna eta unibertsoaren Sortzailea bada, orduan ez luke egingo. gorputz eta buruko freaks sortu. Azken finean, zergatik behartzen da batzuetan enperadorea pertsonen ahuleziak jasatera? Beste biderik ez dagoenez, ezin ditu frikiak gizon eder eta koldarrak ausart bihurtu begi-bistan. Baina ahal izango banu, berehala egingo nuke! Ai, zer den onartu eta jaso dudan giza materialari aurre egin behar diot. Baina norengandik jaso zuen beste galdera bat da. Bai, eta enperadoreak berak ahulguneak ditu: gizon bat besterik ez da - zahartzen ari da, gaixotzen, dekrepitu. Bitxia bada ere, jainkozko enperadore bat maiz zerbitzari arrunt bat baino gutxiago bizi da, jeneral eta soldadu askok baino arma gaitasun gutxiago ditu. Beno, zer dago Jainko Ahalguztidunarengandik. Baina zuria ez da hobea! Europako historia osoan ez zegoen Hitler baino konkistatzaile ikaragarri eta arrakastatsuagoa. Bai, benetan zurien trebetasun militarraren sinboloa da! Eta, hala ere, garai eta herri guztietako komandanterik handienak ezin izan zuen gimnasioa amaitu ere egin, bigarren hezkuntza lortu, derrigorrezkoa dena Japonian!
  Gainera, Hitler ez zuten armadan onartu, osasun arrazoiengatik. Bitxia bada ere, indarraren kultuaren zelo hura, gerrako lehoia, hain fisikoki ahul geratu zen, non Alemanian ere, postu bakoitzean militar postu bat dagoen, ez zuten pribatu gisa deitu. Zein degradatua dagoen Europa.
  Hala ere, Stalinek, gure garaiko beste politikaririk nabarmenenetako batek ere ez zuen bigarren hezkuntzarik, pepita bat zen. Eta interesgarria da, gainera, ez zuten armadan sartu, osasun arrazoiengatik. Interesgarriak, kasualitateak, bi etsai gaiztok ez zuten bigarren hezkuntzarik, ez zuten soldadutzara deitu osasun arrazoiengatik, mozkorren aitak zituzten eta Hitlerren aitak ere zapatagile lan egiten zuen hasieran!
  Hona hemen halako kasualitatea, arraroa, ikaragarria. Goer Hitlerren eskuineko eskua ez da horrela. Aristokrata familia batekoa da, Goeringen arbasoa Bismarck Alemaniako benetako agintariaren diputatua izan zen. Goering enpresaburua, oligarka, aristokrata eta pragmatista da. Gainera, jabetutako Fuhrer ordezkatzea posible ikusten dute. Amerikak eta Britainia Handiak ere, ezkutuan bada ere, Errusia amaitu nahi dute, agintearen erregimena edozein dela ere, baina komunistak amaitu nahi dituzte, jabetza pribatuaren kontzeptua bera ukatzen baitute, hainbesteraino non gehiegizko indartzearen aurrean begiak ixten baitituzte. Alemaniakoa.
  Hala ere, Alemania lehiakide geopolitikoa da, baina joko arau kapitalista eta aristokratikoen esparruan lehiakidea da, eta Errusia boltxebikea erabat arrotza eta etsai. Are harrigarria da berrogeita batgarrenetik Churchill-ek berak Stalini laguntza eskaini izana, hau Errusiarekiko bere antikomunismo, tradizio eta ingeles gorroto guztiarekin. Azken finean, Alemania gorrien azpian gerrako zaldia da sobietar gurdira aprobetxatuta, eta SESB marroien azpian betiko zona partidista. Azken finean, boltxebike fanatikoak ez dira adiskidetuko, eta gerrilla-gerra luze bat egingo dute, Hirugarren Reich-a hain agortuko duena, non gehiago hedatzeko amets guztiak ekaitz baten ondoren ortzadarra bezala desagertuko baitira! Errusia Alemaniaren azpian, Alemaniak Errusiaren azpian baino hobeto! Hori ulertuta, argi dago zergatik bilatzen ari diren AEBak eta Britainia Handiak gerratik irteteko.
  Yamamoto pragmatista da, AEBekin eta Britainia Handiarekin gerran zegoen. Baina bi inperio hauek beraiek Japonia probokatu zuten petrolio-produktuen hornikuntzaren enbargoa ezarriz. Azken finean, Eguzki Sortzailearen herrialdeak ez du bere putzurik, eta beste hainbat lehengai. Japoniarrak negoziatzen ari ziren, amerikarrek gero eta eskakizun umiliagarriagoak biltzen zituzten.
  Eta, aldi berean, yankiek, gerra probokatuz, ez zuten batere arduratu armada eta itsas armada prest borrokatzera ekartzeaz. Tentazioa handiegia izan zen, are gehiago Mosku erortzear zegoela eta Alemania eta bere aliatuak erreskatatzera etorriko zirelako itxaropenaren distira bat zegoen. Gainera, itxaropena zegoen Ameriketako Estatu Batuak, oraindik ere herrialde demokratiko samarra izanik, iritzi publikoaren menpekotasun handia izanik, gerra luzatuz gero, besteen uharteetara odola isuri nahi ez izatea. Izan ere, zergatik lortuko lituzke kaleko amerikar arrunt batek bere senideekin zink-hilkutxak, Estatu Batuetako lurraldea bera babesteaz ari ez bagara, eta baita zerga militar handiak ordaindu ere! Agian horregatik galdu zuen Errusia tsaristak, soldadu gehiago izanda, baina errusiar herriak ez zuen Mantxuria bere lurraldetzat hartzen, eta ez zuen odolez eta izerdiz ordaindu nahi interes abstraktuengatik. Ai, Hitlerrek ez zuen Mosku hartu, neurri batean Negu gogorrako prestatu gabe zegoelako, eta, neurri batean, boltxebikeen ezaugarri den fanatismoagatik. Hala ere, boltxebikeak ez ezik, errusiar herriak bere burua sakrifikatzeko joera du helburu handietarako. Azken finean, lehen aire-aharia Messer errusiarrak egin zuen. Are harrigarria da hori ez egin izana paradisuko hourisen mesedetan, Aberriaren mesedetan baizik. Nahiz eta... Messer neurri batean ergela den, azken finean, aerobazia maisua da, asmatzailea, diseinatzailea, eta, jakina, bizi den batek askoz onura gehiago ekarriko lioke Ama Aberriari. Agian Yankees ez daude hain oker, printzipioa errepikatuz: guduan gauza nagusia bizirik irautea da! Azken finean, hildakoek ezin dute gehiago hil!
  Naumo almiranteak esan zuen:
  - Dagoeneko munizioaren bi heren baino gehiago erabili ditugu. Pistolak oso beroak dira, ur ontziekin isurtzen dira!
  Yamamotok gurutze bat egin zuen atzamarra airean eta ahots baxu eta apur bat txarrez esan zuen:
  - Uste dut pistolek obusen azken herenak jasango dituztela. Ezetz arren, kanporatu ehuneko laurogeita hamabost arte.
  Naumo almiranteak sorbaldak altxatu eta izerdia garbitu zuen bekokitik.
  - Merezi al du lehen egunean onena emateak?
  Yamamotok ukabilak estutu zituen.
  - Kostuak! Noski merezi duela! Errusiarrak ezustean hartu genituen, 1904an bezala, 1941ean alemaniarrak, baina Stalinek gogor zigortuko du komandoa eta ez da berriro gertatuko. Beraz, beharrezkoa da herensugearen buztana lo geratu zela erabiltzea. Egia esan, ulertzen dut Stalinek, Alemaniarekiko gerrak arreta xurgatu zuen neurri batean, non Ekialde Urruneko zaintzeari utzi zion. Eta buruzagirik gabeko bere segizioak ekimena hartzeko beldurra du. Hemen gure kolpea galdu genuen. Baita amerikarrak ere. Guztiontzat argi zegoen gaia prestatzen ari zela, hodeiak biltzen ari zirela, trumoiak laster joko zuela, baina...
  Naumok gerrikoan zintzilik zegoen samurai ezpataren heldulekua ukitu zuen, edo katana ere esaten zaion bezala:
  - Errusiarrek beti berandu jokatzen dute! Gerra ez da luzeegia izango eta Uraletara helduko gara.
  Yamamotok begiak zerura altxatu zituen.
  "Jainkoek lagun gaitzatela honetan, baina ez dut uste!" Azkar ikasten dute, Khalkhin Golek erakutsi zuen errusiarren maila 1904-1905eko gerran baino handiagoa dela. Horrez gain, sekretu bat kontatuko dizut. Vladivostoken gure agente sekretuak apur bat lagundu zuen kostaldeko artilleria indartsuak ez zuela obusik, eta hegazkinak ez zuen garaiz aireratu. Hau da gerra sekretua.
  Naumo harrituta geratu zen:
  - Eta SMERSH eta NKVD-a non ikusten ziren?
  Yamamotok barre egin zuen, behatzak astinduz.
  "Errusiako koadrorik okerrenek hemen zerbitzatzen dute Ekialde Urrunean, sobietar-alemaniar frontean hiltzeko beldur direnek Vladivostoken alde ari dira. Hortaz, hemen, askoz errazagoa da goian traidore bat edo ergel bat aurkitzea, baita norbere buruari dagokion pertsona bat ere. Eta NKVD hain ohituta dago irudimenezko konspirazioak ezagutzera, ezen jada benetako traidoreak nabaritzen ez dituen. Beraz, nahiko posible da lan egitea. Bide batez, hainbat jeneral alemaniarren alde joan baziren, haien senideak, senideak eta lagunak horretarako exekuzio mehatxatuta dauden arren, oso posible da goitik norbait erostea. Edo erabili ilunpetan, eta hori are hobea da. Beraz, lan asko egin dugu. Japoniarrek, oro har, operazio militarren gainean pentsatzeko zorrotza dugu eta gauza txiki guztiak kontuan hartzea.
  Naumok katanaren heldulekua igurtzi zuen.
  - Ondo! Baina Khalkhin Golen lotsak mingostasun eta haserretasun handia eragiten du! Nola genezake...
  Yamamotok kontsolatu zuen:
  - Mantxu gehiago zeuden japoniarrak baino, eta orokorrean ezinezkoa da denbora guztian irabaztea. Kontuan izan behar dut, hala ere, unitate onenak ez zirela gure alde borrokatu, eta errusiarrek abantaila handia zutela hegazkintzan eta tankeetan.
  Naumo katana erdi aterata.
  - Ez gaude justifikatuta! Samurai batek ez du sekula pala dorpea eta zaldi nekatua, etsai asko eta arma ahul bat aipatuko!
  Yamamotok zuzendu du:
  - Samuraiak noski ez, baina gizon bat zoritxarrez bai! Jendeak akatsak egin ohi ditu!
  Yamamoto distraitu zen eta hodietara zerbait oihukatu zuen, eta gero jarraitu zuen:
  - Samurai bat ez da inoiz makurtuko! Ahari eta korronte kontra doa.
  Naumok baietz egin zuen.
  - Benetan! Baina AEBekin eta Britainiar Lehoiarekin borrokatu genuen.
  Yamamotok hatzarekin gurpil-etxea jo zuen.
  - Bai! Egia da, baina AEBek hortzak jo zituzten, Britainia Handiak bere koloniak galdu zituen eta Alemaniak arazoak zituen. Errusiako mendebaldetik ahalik eta indar gehien erretiratu nahi genituen, Wehrmacht-i erasora joatea errazteko. Kolpea maiatzerako aurreikusita zegoen, errepideak lehortzen ari zirenerako, baina amerikarrek eragotzi zuten.
  Naumok bere katana marraztu eta airean moztu zuen:
  - Heriotza AEB! Japoniarekin oztopatzen dute beti.
  Irribarre maltzur egin zuen Yamamotok.
  - Ez beti, noski, adibidez, Errusiarekin borrokan ibili ginenean, yankiek asko lagundu ziguten maileguekin, baita arma hornikuntzarekin ere. Gure flotaren erdia baino gehiago Estatu Batuen eta Britainia Handiko diruarekin egin zen, eta euren ontzioletan. Beraz, Amerika ez da beti txarra, baina ez kasu honetan.
  Naumok harrituta galdetu zuen:
  - Eta zergatik?
  Yamamotok kondenatu zuen azaltzeko:
  - Ibilbide luzeko bonbardatzaile multzo bat Tokioraino sartu zen, eta kolpe maltzur bat eman zion hiriburuari, napalm bonbak erabiliz. Egurrezko ehunka etxe erre ziren, eta enperadoreak kosta ahala kosta agindu zuen kontrol eremua hiriburutik urruntzeko. Eta lehenik eta behin, Japoniako eskeletoetatik hurbilen dagoen Midway artxipelagoko base amerikarren borroka konplexua harrapatzea. Eta lortu genuen!
  Naumak bere ezpata astindu zuen airean:
  Oraindik irabazi dugu!
  Yamamotok eten zuen:
  - Zurien artean ere, badaude smart! Ez da harritzekoa Enperadoreak bere bulegoan, Napoleonen bustoa jarri. Baina bazegoen beste Zesar bat, esan zuen: zailagoa da konkistatua mantentzea irabaztea baino. Kasu honetan, hau lehenik eta behin aplikatzen zaigu. Naumak ezpatarekin zortziko irudia erreproduzitu zuen:
  Buruarekin ulertzen dut, baina bihotzarekin!
  Yamamoto zutitu zen eta bere lankideari txalo bat eman zion sorbaldan.
  - Bai, ez zaitez haserretu, kasu honetan itzultzera joaten gara. SESB garaituko dugu eta berriro AEB eta britainiarra botako ditugu, baina dagoeneko alemaniarrekin eta pastarekin batera.
  Nauma almiranteak, mugimendu ia hautemanezin batez, katana bere zorroan ezkutatu zuen eta, liskarka, xuxurlatu zuen:
  - Etorkizuna ona da, baina oraina hobea da! Entzun hegazkin-ontzietan, bonba-hornidura osoa agortu da, eta ...
  Yamamotok labur-labur agindu zuen:
  - Zatoz bizkarrean eta begiratu ingurura, ordu erdi barru buelta emango dugu eta gertuen dagoen baserantz abiatuko gara.
  Naumak txistu egin zuen sudurretik:
  - Entzun komandanteari!
  Almiranteak jauzi egin zuen, ateari helduta, kolperik ez egiteko. Haren pausoak itzali baino lehen, itzal bat atetik irten zen, oin puntetan ibili zen eta estalkia bota zuen.
  
  ZER IZAN BEHAR ZEN!
  2001eko irailaren 11n atentatu terroristarik izan ez zen beste istorio bat. Aukerak esku hartu zuen. Bin Ladenen islamistak Estatu Batuetan eraso terroristak prestatzen ari diren informazio operatiboa izanda, ustezko islamista guztiak Ameriketatik kanporatu besterik ez zuten egin. Eta erasoa ez zen gertatu. Eta Ahmad Shah Massoud hil ostean, talibanak Iparraldeko Aliantza apurtzen hasi ziren. Eta Vladimir Putinek talibanei erasotzeko agindua eman zuen, Afganistanen aliatuen erabateko porrota ekiditeko.
  Lehenengo, noski, bonbardaketak. Eta orduan Errusiako lurreko indarrak Afganistanera eramaten hasi ziren. Vladimir Putin oraindik gazte samarra da, buru-beroa, eta famatua izan nahi du. Mendeku hartu SESBek Afganistanen izandako porrot lotsagarriagatik.
  Eta gerra, 2001eko urrian talibanen posizio eta baseen bonbardaketarekin hasi zena, maila handiko gatazka bihurtu zen pixkanaka. Gainera, Mendebaldeak eta mundu islamiarrak ez zuten zalantzarik izan talibani eta Al-Qaedari laguntzeko. Eta gerrak oso izaera luzea hartu zuen.
  Eta orain Snezhana Afganistanen borrokan ari da azken T-95 tankearekin. Badator 2012ko udazkena. Vladimir Putin presidente bihurtu zen berriro. Eta hamar urte baino gehiago daraman gerra amaitzeko agindua eman zen. Eta bereziki azkenean Osama bin Laden harrapatzea edo hiltzea.
  Snezhana, Alice eta Anzhelika elkarrekin borrokan ari dira tanke batean. Mujahidinei tiro egiten diete autotik.
  Snezhanak oin biluziak sakatzen ditu joystick botoien gainean. Etsaia kolpatzen du eta garrasi egiten du:
  - Soldadu bat orein inozoa izan daiteke, baina ez da inoiz erbi koldar bihurtuko txerri politikari batek ezartzen ez badu!
  
  Alicek, tiro eginez, erraz baieztatzen du:
  - Soldadu bat arrano mailara hel daiteke, txerri politikariak antzara jaisten ez badu!
  Angelikak, gogo basatiarekin, oin biluziak joystickaren botoiak sakatuz, gehitu zuen:
  - Txerri-politikariak ez dira soldadu lagunak, batez ere belatzak badira!
  Neskak, beraz, zeharo sakabanatu ziren. Eta haien tankeak astindu eta birrindu zituen bidean topatu ziren mujahidin guztiak. Eta beldarrekin zapaldu zuen, eta metrailadoreetatik zirriborratzen zuen.
  Snezhanak adierazi zuen:
  - Gudu zelaian hiltzen den soldadu bat ez da betirako hiltzen, bere arima loria hilezkorrean dago, gerlari bat hiltzera bidaltzen duen politikaria, hildakoa bizitzan, zerriek ez baitute arimarik!
  Alicek, mujahidinen gainean beruna eta uranio euria botaz, txio egin zuen, hortzak agerian utziz:
  - Politikariek armada agintzen dute, lehoiak bezala orroa egin nahian, baina errealitatean txakurren zaunkak eta txerri baten burrunba besterik ez dira entzuten!
  Angelikak joystick-aren botoia sakatu zuen orpo hutsarekin, sutan piztuta eta oldarkor esan zuen:
  - Askotan soldadu batek burua arriskatzen du politikarien txerri-nikerrak direla eta, dena den!
  Snezhanak ere kolpea eman zion etsaia, zapaldu egin zuen, iragazki batek bezala asmatzen zuen:
  - Soldadu bat antzara ederra izan daiteke, arranoa izaten jarraitzen duen bitartean, eta politikaria azeri birtuosoa, txerriaren esentzia duena!
  Alicek barre egin zuen eta gehitu zuen, bere hortz perlatsuak dirdir eginez:
  - Soldadu bat, nahiz eta batzuetan antzara izan, baina lumak etengabe hegan egiten dio harengandik, eta politikari bat txerriak, baina ura antzara baten ura bezalakoa da!
  Angelikak kolpea eman zuen, oin biluziak botoien gainean sakatuz eta kirrinka egin zuen:
  - Soldaduak zaldia bezala goldatzen du, eta jeneralak batzuetan zezenak bakarrik!
  Snezhanak ere palanka sakatu zuen orpo hutsez, etsaia apurtu eta txio egin zuen:
  - Gerran, soldaduak hiltzen dira gehien - denak ez dira nobleak, heroi guztiak baizik, eta politikariek fruituak jasotzen dituzte - ez dira burutsuak, zital guztiak baizik!
  Alicek, hanka dotoreen hatz biluziekin, joystick-en botoiak sakatu zituen, etsaia moztu eta kirrinka egin zuen:
  - Soldadu bat lumak hegan egiten duen borrokarako oilarra da, eta politikari bat urraka sasiko hutsa, hitzezko beherakoa igortzen duena!
  Angelikak ilusio basatiarekin joystickaren botoia sakatu zuen bere titi gorritxoarekin, moztu zituen izpiak eta esan zuen:
  - Soldadu batek ez dauka garbitzeko astirik, baina noblezia usaina du, eta politikari batek, zenbat bainua hartu ere, ahuntza oparitzen du, eta ahozko beherakoa!
  Snezhanak irribarrez erantzun zuen, joystick botoia ere sakatu zuen bere ttipi errubiarekin eta mujahidinak moztu zituen:
  - Soldadu batek botak argizariarekin leuntzen ditu, eta politikari batek eskuak garbitzen ditu egintza zikinez!
  Alicek barre egin zuen eta adierazi zuen joystickaren botoia sakatuz marrubi bularreko titi batekin:
  - Soldadu batek oso gutxitan jasotzen ditu balentrien sariak, politikari batek txerria jartzen die soldaduei denbora guztian!
  Angelikak, oso ondo zuzendutako su bat eman zien izpirituei, eta segatzen zituztela kultibatzaile batek bezala, garrasi egin zuen:
  - Soldadua beti gose da haragi faltagatik, nahiz eta politikariak aldizka txerri bat jartzen dion eta fideoak belarrietan zintzilikatzen dizkion!
  Snezhanak hortzak agerian utzi zituen mujahidinei tiro eginez. Oin hutsez joystickaren botoiak sakatuz zapaldu zituen, baina, aldi berean, kuxa egin zuen:
  - Bitamina eta barazki multzo batetik, soldadu batek ziapea eta piperra bakarrik lortzen ditu politikarien hitzaldietatik, eta hirugarren txerri freskoa haragitik, eta hirugarrenean erroskila zulo bat bakarrik!
  Alicek barre egin zuen eta ukabilkada eman zuen, joystickaren botoiak sakatuz bere takoi huts eta biribilarekin:
  - Soldaduak agindua betetzen du, jeneralak aginduak ematen ditu, politikariak ahozko beherakoa isuriz soldaduen uniformeak zikintzen ditu!
  Angelica horrekin ados baino gehiago zegoen, Afganistango militante ugariren ilarak mozten:
  - Soldadu batek beldurra du batzuetan, baina ez beldurrik, politikari bat etengabe harrotzen ari da, baina mihi luzea bakarrik luzatzen da erasotzeko!
  Snezhanak oldarkor adierazi zuen, haien gainean aurrera zihoazen soldadu afganiarrei tiro eginez, orpo hutsa erabiliz:
  - Soldadu baten uniformea ez da lubakiko zikinkeriak hondatzen, etengabe txerri diren politikarien mihiek baizik!
  Alicek esan zuen zirrara handiz, zafirozko begiei keinu eginez eta mujahidinak zapalduz:
  - Balak ez du soldadurik hartzen, sua ez da erretzen eta gudaria ez da uretan itoko, baina hiltzera bidali duten politikarien hitzezko beherakoarekin itotzeko arriskua du!
  Angelikak gehitu zuen, joystick-aren botoia sakatuz bere ttipi errubiarekin eta txingaka egiten zuen mujahidinak mozten bitartean:
  - Soldadu bat hiltzea ez da borreroa, zeruko bizitza agintzen duen politikaria ez da aingerua!
  Eta Errusiako diseinu hilgarriko tankeak Afganistango dushmanak birrindu zituen, uranio nukleoekin bala txikiz gainezka.
  Snezhanak adierazi zuen, Afganistango mujahidin ugari moztuz.
  - Jainkoak uzten du gerrak zerurako ausartenak bereiztea, eta intriga politikoak infernurako gaiztoenak ateratzea!
  Alicek oldarkor ohartu zen, apo baten antzera igotzen ari ziren dushmanak kolpatu zituen, txioka:
  - Iluntasuna existitzen da, argiaren distira ikus dadin, politikari zitala agerian dauden pertsona nobleak bereizteko!
  Angelikak gogo onez onartu zuen honekin, etsaiak desagerraraziz eta mujahidinak erasotuz:
  - Politikari bat txerri handi bat da, txerri handiz elikatzen ez dena, katu batekin zopa baizik, eta belarrietarako fideoak!
  Snezhanak oldarkor adierazi zuen, fantasmagoei tiro eginez eta gorpu-multzoak altxatuz:
  - Soldadu batek ez luke erbia izan behar, garaipenak ez zaizkit koldarrei etortzen, jeneral batek ez luke txerria izan behar - lodiek beraiek barbakoa egiten uzten dute!
  Alice oso gogo onez onartu zen honekin, etsaiak moztuz, zuhaitzari txirbilak kenduko balitu bezala:
  - Soldadua ere heriotzaren beldurra da, baina kaka politikoan itotzeko beldurrak lehen lerrora eramaten du, atzeko txerrietatik urrun!
  Angelikak, dushmanei tiro eginez, eta oin hutsez tankearen pistolak kontrolatuz, irrintzi egin zuen:
  - Ez izan beldurrik gerran gorputza galtzeko, izpiritua hilezkorra delako, baina beldur izan behar duzu arima politikari baten menpe jartzeko, beraz boterean dauden txerriek onena hiltzen dute!
  Snezhanak, mujahidinei oldarkorki zirriborratuz, Afganistango militanteen alde borrokatu zen xeikh arabiarra moztu zuen eta purrusta egin zuen:
  - Erraza da zure arima galtzea, are errazagoa da zure gorputza galtzea, baina zure bizia Ama-erriaren alde emanez, pertsonen betiko oroitzapen baliotsuena eskuratzen duzu, Jainko Gorenaren bihotzean hilezkortasuna!
  Alicek esan zuen, keinu eginez, etsaiari obusak bidaltzen zizkion hanka dotoreen hatz hutsez:
  - Soldadu batek, guduan gorputza galduta, betiko oroimena lortuko du, txerri politiko batek atzealdean, betiko lotsara kondenatzen du!
  Angelikak modu oldarkorrean adierazi zuen, mujahidinak moztuz eta titi gorritxoak erabiliz tiro egiterakoan:
  - Gorputza urtetan higatzen da, baina guduetan eroritakoen heroitasuna ez da mendeetan desagertzen!
  Snezhanak, Afganistango soldadu erasotzaileak moztu eta hilotz mordoak pilatuz, ohartu zen:
  - Pertsona baten gorputza denbora baterako da, arima betikoa da, soldaduak ez dio utziko Ama Aberria zerbitzatzeari, jeneralak oihu egingo du, politikariak txerri egingo du, baina Jainko Jaunak ez du gaizkiaren unibertsoa garbituko!
  
  Alicek, alde guztietatik aurrera zihoazen izpirituetan idatziz, eta belarrietako igitaia bezala moztuz, hau esan zuen:
  - Pistolen tiroetatik bere belarriak jartzen ditu, politikarien kontzientzia gorren diskurtso gozoetatik eta itxaropen bat!
  Angelikak adierazi zuen, mujahidinak kolpatuz, oso modu aktiboan ari zirela Errusiar tropen posizioetara igotzen, eta esan zuen:
  - Harraparirik handiena ez da hartz zuria, arima beltza duen politikari-txerria baizik!
  Neskek mujahidinak itzali zituzten egun osoan, baina borrokarako ekipamendurik gabe geratu ziren. Eta basera itzuli ziren. Bertan balen hornidura hornitu eta hornitu zuten: txikia, baina garestia eta uranio-nukleoarekin. Baita botere hilgarria areagotu duten maskor mota bereziak ere.
  Eta 2012ko azaroaren 4an, Errusian oporraldi baterako garaiz, berriro T-95 tankerako dushmanen aurka oldartu ziren, garaipen handia lortu nahian.
  Snezhanak, ongi zuzendutako sua eginez, hatz hutsak erabiliz, hankak zizelkatuz, militanteak kolpatuz, adierazi zuen:
  - Politikaria harrapari haragijalea da, baina harrapatzailea, eta bere simaurretik, arrosak ez dira hazten, aldartea bakarrik desagertzen da!
  Alicek, etsaia kolpatuz, bere behatz biluziak erabiliz eta aurkariak moztuz, adierazi zuen:
  - Politikari batek askotan hortz ustelak ditu eta ahotik eramaten ditu, eta elokuentziaren desodoranteak ez ditu hitzezko gorotzak ezkutatuko!
  Angelikak etsaia kolpeka jo zuen, bere hanka biluzi eta zizelkatuak ere erabiliz, eta kuxkuxa egin zuen:
  - Politikaria hortz faltsuak dituen otsoa da, baina benetako mihi luzea duena, hau da, txerri asko!
  Snezhanak leherketa hilgarria egin zuen Afganistango izpirituei eta pozez oihukatu zuen:
  - Politikari batek boto-emaileen poltsikoetan mihia sartzea ez da hain txarra, okerragoa da bete-betean ateratzen duela!
  Angelikak, Afganistango militanteei tiro eginez, eta errukirik gabe bortizki kolpatuz, adierazi zuen, uranio leherketaz moztuta:
  - Ez da hain beldurgarria politikari batek boto-emaileen poltsikoetatik zentimoak ateratzen baditu, okerrago da txerria sartzen duenean!
  Alicek ere kolpea eman zuen, bere titia gorrixka joystickaren botoian sakatuz, eta hortzak agerian utziz, gogotsu adierazi zuen:
  - Soldadu batek bere arima osotik negarrez leher daiteke bere kamaradak galdu ondoren, arimarik gabeko politikari batek krokodilo malkoak baino ezin ditu isuri!
  T-95 U tankea izan zen modelorik modernoena, maskor eta beste kartutxo mota ugarirekin. Neskek ondo borrokatu zuten, baina Afganistango gerrak sutan jarraitu zuen.
  Gerra hasi da eta neskek euren aerobazia maila gorena erakusten dute. Eta errealitate garaileen adibideak erakusten dituzte.
  Eta oso oldarkorrak dira.
  Snezhanak mujahidinak kolpatu zituen, oin biluziak erabiliz haien masa bota zuen eta kirrinka egin zuen:
  - Politikariak mihiaren laguntzaz hautesleen zentimoetan hanka-palak eta arrastoak ditu, poltsikoak hustuz txerria itsasteko nonbait egon dadin!
  Alicek, dushmanak zirriborratuz eta ilusio basatiz jokatuz, hortzak agerian utzi zituen:
  - Politikariak elokuenteak dira promesetan, baina mingaina ez betetzeko aitzakiak direnean!
  Angelikak, alde guztietatik zetozen mujahidinak kolpatuz, labezomorro itsaskorrak bezala, adierazi zuen:
  - Politikariak mihi malgua du, baina boto-emaileek hezur gogorra eztarrian!
  Snezhanak mujahidinak uraniozko balen zorrotadaz mozten jarraitu zuen, belarrietako aleak bezala botaz, ohartuz:
  - Politika ospitale psikiatriko osoa da, udare bat hazten da sahats batean!
  Alicek lehergailu handiko obus bat jaurti zuen Afganistango dushman-en aurka, gogor kolpatuz eta txio-txintxo eginez:
  - Soldadu batek behi-osasuna behar du, eta gogoak ez luke ardi izan behar, txerriek goldatu ez dezaten!
  Angelikak, aurkariei tiro egiten jarraituz eta zehaztasun birtuosoa erakutsiz, adierazi zuen:
  - Ona da gudu-zelaian hanka bitxiak izatea, baina ez zara erbiaren mailara makurtu behar, azeriak irentsi eta txerri batek pixa ez dezan!
  Snezhanak etsaia marraztu zuen beruna eta uranio euria botako balu bezala, eta irrintzi egin zuen:
  - Emakume batek, behor bihurtu beharrik, ere ez du izan behar bere buruan, bestela gizon batek goldatu egingo du, eta zurdaraino sartuko da!
  Alicek, igotzen ziren izpirituei tiro eginez, bizar astinduz, grisak zein beltzak eta gorriak, orroa egin zuen:
  - Ergela ez da behor aurpegia duen emakumea, txerri batek goldatzen uzten duena baizik!
  Angelikak hori baieztatzea adostu zuen, Afganistango militanteei erasotzen zituzten hordak, orro batekin:
  - Txerri batek goldatzen utzi bazenu, lepokoa jantziko duzu gogoa ardi geratzen den bitartean!
  Snezhanak biziki mujahidinen tumulua kolpatu zuen eta irrintzi egin zuen:
  - Politikari batek ardi gogoarekin eta oilasko garunarekin ez ezik, azeriaren maltzurkeria duen txerria bada, eta trikuaren asmamenarekin!
  Eta barre egin, bere mihi arrosa luzea erakutsiz.
  Hemen neskak berriro aurkariak kolpatzen ditu bere behatz hutsez.
  Alicek mujahidinak kolpeka eman zizkion, burua moztu, urdaila zulatu zuen eztanda batekin eta kirrinka egin zuen:
  - Politikariak borobil hitz egiten du, baina auzoan bere diskurtsoetatik, bolatxo bat ere bai, txerri-opilak bakarrik oztopatzen duela izan ezik!
  Angelikak barre egin zuen eta karga hilgarria eta suntsitzailea bidali zion etsaiari, marmarka egin zuen:
  - Politikari batek bozkatzaileari muturra itsatsi badio, herria zentimorik gabe geratuko da zalantzarik gabe!
  Snezhanak argi esan zuen, hortzak agerian utziz, perlak baino distira handiagoa dutela eguzki izpietan:
  - Politikari bati mihia zorro batean sartzen utziz, sudurra txerri batekin forratuta geratzen zara, eta prakarik gabe!
  Alicek, izurriei tiro eginez, bere behatz biluziak erabiliz, gogotsu hartu eta eman zuen:
  - Politikari baten mihi luzea lepoan dagoen lazoa bezalakoa da, zuk bakarrik bota dezakezu ez akotxak ostikoz, baizik eta buru zorrotz eta asmamenez!
  Angelikak, mujahidinei uraniozko balen leherketa batekin lehertuta, haietako dezente kolpatu zituen eta kirrinka egin zuen:
  - Politikari baten hizkerak, lazoak bezela, zezen-lepoari eutsiko dio, hautesleak ardi gogoa badu!
  Snezhanak oldarkor adierazi zuen, bere kideei keinu eginez. Eta, aldi berean, dushmanei oso zehatz tiro egiten jarraituz:
  - Emakume baten mihia belarriak laztantzen ditu, politikari batek garunean pozoia isurtzen dion ezten pozoitsu bat dauka!
  Alicek ohartarazi zuen, erasotzen zioten izpirituak moztuz, aizkora batean inurriak bezala igo zirela:
  - Politikaria hauteskunde-promesen urrezko euria botatzen ari da hautesleen garunean!
  Angelikak, mujahidinen aurka kolpatuz, bere oin biluzi dotoreak erabiliz, adierazi zuen:
  - Politikan, hauteskunde-promesak betetzeko etengabeko lehortea dago, baina, bestalde, hizkera etengabe ari da, eta burmuinetan tantaka!
  Snezhanak, su-jaurtitzaileetatik su-jarioak bota eta mujahidinak bizirik erretzen, adierazi zuen:
  - Hartza bezalako politikari batek hizkeraren ezti gozoa maite du, baina hibernazioaren ordez urte osoan txerritzen da!
  Alicek ere berretsi zuen, neskei keinu sutsuki eginez eta beldurrak oldarkorki suntsituz:
  - Politikarien hizkera eztiak entzutea gustatzen bazaizu, orduan hiru larru aterako zaizkizu hartzak bezala!
  Eta oin biluziekin, ilehoria xarmagarri honek joystick botoiak sakatuko ditu.
  Angelica ohartu zen, keinu oldarkor eginez, bere perlazko hortzak agerian utziz eta izpirituak kolpatuz:
  - Tiloak ezti lurrintsua du, eta politikarien ahotik datorren eztia, lino sendoa izan arren, itogarria da!
  Snezhanak mujahidinen erasoko tankea kolpatu zuen. Aldi berean, noski, behatz biluziak erabili eta orro egin zuen:
  - Politikari bat, azeria bezala, sarritan maltzurra da, batzuetan egia esaten du errentagarria bada, baina aldi berean lortzen du izorratzea bere kalterako ere!
  Alicek hartu eta kolpatu egin zuen bere bularreko titi gorritxoen laguntzaz eta ispilu baten antzera distira egiten zuen hortz irrifar batekin kuxkuxa egin zuen:
  - Politika beti izorratzea lortzen duten lekua da, hautesleak bakarrik miatzen du batzuetan kaka iraultzaren jario odoltsuarekin!
  Angelikak barre egin zuen berriro, eta perlazko hortzak agerian utzi zituen piraña irribarre batean, eta neska ilegorria zen, adierazi zuen:
  - Politikari hitza eta duin hitza, hirugarrena gehitzearekin bakarrik konbinatzen dira - bastard!
  Snezhanak kuxkuxeatu zuen, mujahidin ugari zapalduz, frankotiratzaile baten betaurrekoak bezala kolpatuz, eta kuxa egiteaz ahaztu gabe:
  - Izaeraz politikari batek dena izan dezake kontzientzia eta ohorea izan ezik, baina kontzientziaz mozorrotzen da, petrala bada ere!
  Alicek ere esan zuen gogotsu, begiak zafiroz distiratsu, oin biluziak harrigarriro arin:
  - Politikariak urrezko mendi bat agintzen dio zeruari izar bat pizteko, bakarrik ez du urrezko argirik ematen, halako argi batekin, hautesleak ez du egunsentiari itxarongo!
  Angelikak ere oso gogotsu jarraitu zuen, mujahidinak birrintzen. Aldi berean, edertasunak bere bularreko titi errubiak erabili zituen. Eta oso ederki egin zuen.
  Eta berriro oihukatu zuen, zuritutako tutua duen zerra bezala:
  - Politikariak zeruko izarrak baino maskara gehiago ditu, baina denak azeri politikoari txerritzea errazteko baino ez dira!
  Eta tankeak irristatu eta astinduz jarraitu zuen, militanteak kolpatuz eta errez. Borrokak ia alde bakarrekoak izan ziren. Baina Errusiak galerak izan zituen oraindik. Eta gero eta gehiago ziren.
  Oraindik badira urteak igaro direnak... 2018. urtea heldu da... Eta Afganistango gerrak aurrera jarraitzen du eta ez du moteldu nahi. Eta soldadu asko lurperatu dituzte jada.
  Snezhanak eta Mirabelak erasoko hegazkin batetik mujahidinen posizioetara tiro egiten dute. Eta erasokor desagerrarazten dituzte. Eta basoak masiboki erretzen ari dira. Tornado-ren boleak urtzen diren mendiak.
  Gerrak jarraitzen du.
  Snezhanak esan zuen barrez:
  - Politikaria zati bat azeri, beste otso, beste elefante txinatar denda batean, nolabait erbi koldarra, baina egia esan txerri osoa!
  Mirabelak indar hilgarriz bidali zuen suziri bat bere behatz biluzien laguntzaz, adierazi zuen:
  - Politikariak mihiarekin mortero batean ura jotzea maite du - hautesleentzat alferrikakoa den okupazioa, baina politikari diru-sarrerak ekartzen dizkio hizkeraren apar moduan!
  Hitz hauen ondoren, neskak barrez hasi ziren eta hortzak biluztu zituzten. Eta keinua egin elkarri.
  Eta bidali suziriak erreketan, eta mendiak hondakin bihurtuz. Eta kantuan:
  - Herria lurrera botatzeko agindua eman zen,
  Tornadoen boladak mendiei su eman diete...
  Ikusten da norbaitek gure txartela lehertu zuela,
  Tira, pikutara elkarrizketa hauekin!
  Eta orpo hutsez, neskek berriro bidaltzen dute suziriaren indar hilgarria, eta dushmanen posizioak suntsitzen dituzte.
  Gerrak aurrera jarraitzen du... Eta ez dago amaierarik. Errusian gerraren aurkako mugimendua hazten ari da. Denek amaitu nahi dute. Baina Putin presidentea burugogorra da...
  Beraz, errusiarra borrokan ari den bitartean, eta argi dago beste abentura interesgarri asko itxaroten gaituela.
  
  GENGHIS KHANEN OBSESIOA
  Genghis Khan bere buruarentzat hilezkortasunaren ideiarekin obsesionatuta zegoen. Eta ez zen beldurrak bakarrik bultzatu zituena. Mongol handiak ulertu zuen bere heriotzaren ondoren, seme eta biloba ugari boterearen aldeko borrokan hazkurtuko zirela, eta inperio erraldoia hainbat zatitan banatu eta gainbeheran eroriko zela. Argi zegoen nola Alexandro Handiak mongoliarren konkista hauskorra zen.
  Zenbat da Mongolia hori? Zer egin dezakete dena mantentzeko? Inperio berezi bat behar genuen...
  Gengis Khanek betiko bizitza nahi zuen, eta mundu osoko milaka mezulari betiko bizitzaren elixiraren bila ari ziren, edo antzeko zerbaiten bila.
  Baina Gengis Khanen mezularietako batek "Irbisen ispilua" artefaktua entregatu zuen. Genghis Khan-i betiko bizitza ematea onartu zuen jeinu indartsu bat zegoen. Baina urtero, laurogeita hemeretzi birjinak espiritu deabruari sakrifikatu behar zaizkio. Eta hain prezio altua zen Gengis Khanen hilezkortasuna.
  Baina jeinuak bere hitza bete zuen eta gaztetasuna Gengis Khanera itzuli zen. Txinaren konkista amaituta, komandante hau Indiara joan zen. Oraingoan mongoliarrak mugitu ziren eta herrialde zoragarri eta bero hau konkistatu ahal izan zuten. Orduan Gengis Khan Bagdadera joan zen eta hura ere harrapatu zuen, ia gizon guztiak hil zituen.
  Gainera, mongoliarrek Ekialde Hurbila eta Volga eskualdea konkistatu zituzten.
  Errusiaren aurkako kanpaina handi bat hasi zen... Kasu honetan, mongolo-tatariarren armada are ugariagoa eta hornituta zegoen. Eta Novgorod harrapatzeko gai izan ziren, ekaitz menderatu ostean.
  Kieveko Errusia ere konkistatu zuten. Eta orduan mongoliarren jendetza isuri zen Europara.
  Oraingoan, inperioak indar gehiago eta teknologia hobea zuen. Eta hungariarrak eta beste zaldun rati batzuk garaitu zituzten. Viena eta Berlin hartu zituzten, eta Italiara iritsi ziren, hura ere harrapatuz. Frankoen lurraldeetara ere iritsi ginen. Paris ere hartu zuten.
  Eta orduan hordak mugitu ziren, azken itsasora iritsiz. Ondoren, Pirinioetara bidaia eta Espainiaren harrapaketa. Eta gero Afrikara joan. Hasteko, Kontinente Beltzaren iparraldearen konkistarekin. Baina gero mongoliarrak hegoaldera joan ziren Nilotik eta basamortuan zehar.
  Hala, ekialdeko hemisferioko lur-ibilbideko lur guztiak hartu zituzten.
  Baina ez zen hor amaitu. Mongoliarrek flota bat eraiki zuten eta gero eta lurralde berri gehiago konkistatu zituzten...
  Indioak erresistentzia egiten saiatu ziren, baina partzialki sarraskituak izan ziren, eta batzuk gaixotasunak jota hil ziren. Bizirik atera zirenek mongoliarren agintea aitortu zuten.
  Laburbilduz, XIII.mendearen amaieran, mundu osoan Mongoliako inperio bat sortu zen, Gengis Khan buru zela.
  Bertan, Txinatik asko mailegatu zen kudeaketan, eta Antzinako Erromatik zerbait. Botere sistema piramidal bat, herrialde kolosala eta satrapoen administrazioa eraikitzen hasi ziren. Horrela, mundu mailan sistema berezi eta zentralizatu bat sortu zen.
  Zientzia eta medikuntza ere garatu ziren. Nekazaritza eta artisautza garapenean gauza asko egin ziren herriarentzat. Lur planetako herriak gero eta nahasiagoak ziren. Eta gizarte berri bat sortu zen.
  Etorkizunean, inperioko biztanle guztiek hiritartasuna jaso zuten eta esklabotza desagertu zen.
  Eta azkenik, espazioaren hedapen aroa hasi da. Gengis Khanek botere gutxi zuen planeta batean eta askoz gehiago nahi zuen.
  Eta oraindik urtero laurogeita hemeretzi birjina sakrifikatzen ziren infernuko Jainkoari.
  Eta lote berezi batek hautatu zituzten. Neskak nazionalitate eta espezie ezberdinetakoak ziren. Eta hain oinutsik ibiltzen ziren gona zuri laburrekin eta oihal-zerrenda mehe batekin bularrean.
  Gengis Khan inperioko biztanleria milaka milioi pertsona da. Eta dagoeneko Ilargian kokatuak daude, eta izar-ontziak Marten eta Artizarran lehorreratu dira. Argiaren abiadurara bizkortzeko gai diren zientzialariak eta fotoi-koheteak asmatu.
  Eta, aldi berean, Genghis Khan betirako gazte eta osasuntsu geratu zen espiritu infernuari sakrifikatzen diote.
  Vladimir Rybachenkok, hamahiru urteko mutiko ausart eta gihartsu batek ez zuen hori onartzen. Bereziki bere ahizpa biktima gisa aukeratu zutenean. Eta hamahiru urteko mutil batek Gengis Khanen mendekua hartzea erabaki zuen.
  Baina zer egin dezake bakarrik armada oso baten aurka? Eta nola garaitu munstroa?
  Mutilak aztiarekin kontsultatzea erabaki zuen. Eta baso trinkoan sartu zen, bere oinetakoak zutoin batean zintzilik.
  Mutikoa errepidetik ibili eta kantatu zuen;
  Ilunpeko gudariak indartsuak dira ziur aski,
  Gaiztoak mundua gobernatzen du kopurua jakin gabe...
  Baina zuek Satanen semeak...
  Ez hautsi Kristoren boterea!
  Hala ere, kristautasunaren erlijioa debekatuta dago. Eta denek Jainko bakarra dute - Gengis Khan bera!
  Tira, eta halako Jainko bat, bere zaldia bezala. Hala ere, zaldiak, Gengis Khan ez bezala, hilkorrak dira, eta zahartu ahala aldatzen dira.
  Vladimir Rybachenko ibiltzen da, haurtxoaren oinak zaplazteko. Eta orduan sei hankadun tigre sable-horzdun bat atera zitzaion aurrerantz. Hemen basoa ez da sinplea, magikoa baizik.
  Mutilak makurtu egin zen erraldoiaren aurrean, elefante baten antzera, pizti luzeagoa baino ez zena eta galdetu zuen:
  - Sorginarengana joaten utzi?
  Sable hortzdun tigre erraldoiak orro batekin erantzun zuen:
  - Erantzun hiru galdera - gero sartzen utziko dizut!
  Vovka mutilak irribarrez galdetu zuen:
  - Erantzuten ez banu?
  Sable hortzdun tigreak zaunka egin zuen:
  "Orduan zatituko dut!"
  Vladimir Rybachenkok logikoki adierazi zuen:
  - Ezin dira bi heriotza gertatu, ezin da bat saihestu!
  Sable hortzdun tigreak hots egin zuen:
  - Zeri du beldurrik ausartenak, eta azken koldarrak ez du bibotea jotzen?
  Mutilak ukabila sartu zion haurraren kokotsean. Tira, misterio bat da. Benetan zer? Heriotza agian?
  Vladimir Rybachenkok abestu zuen:
  - Gerlari errusiarrak ez dio heriotzari beldurrik,
  Gudu zelaian ez diogu heriotzari beldurrik...
  Ama Aberri Santuak borrokatuko baitu,
  Eta hiltzeak ere irabaziko du!
  Sable hortzdun tigreak orro oldarkor egin zuen:
  - Poesia irakurriko duzu edo galderak erantzungo dituzu!
  Mutilak tigrea bota nahi zuen: non dago zure kontzientzia, baina orduan argitu zitzaion, eta mutilak bota zuen:
  - Kontzientzia! Ausartenak ere kontzientziari beldurra dio!
  Sable hortzdun tigreak gogoz kontra egin zuen baietz eta baieztatu zuen:
  - Bat - zero zure alde! Tira, zer gertatzen da beste galderarekin.
  Mastodonteak bira egin zuen eta monstruo baten antzera egin zuen garrasi:
  - Zein da munduko ederrena?
  Mutilak oin hutsik zapaldu eta buelta eman zuen. Galdera da zailena benetan. Baina erantzuna nire buruan dago!
  Vladimir Olegovichek esan zuen:
  - Ez dago egia justuagorik, edozein gezurren egia ederragoa da!
  Sable hortzdun tigreak berriro txintxo egin zuen atsekabetuta:
  - Hori bai, txakurkume... Ikusten dut super borrokalaria zarela! Ados, goazen hirugarren asmakizunera.
  Mutilak buru distiratsua egin zuen.
  - Goazen!
  Sable hortzdun tigreak hots egin zuen:
  - Zein da munduko azkarrena!
  Vladimirrek sorbaldak altxatu zituen. Fotoi hori esan nahi zuen. Baina zergatik gogoratu nuen zientzialariak ultrafotoiak garatzen ari direla abiadura superluminaletan hegan egiteko. Bai, hau ez da behar duzuna. Eta badirudi grabitoiak argiaren abiadura baino azkarrago mugitzen direla.
  Vladimir Olegek ukabilarekin kopeta jo zuen eta erantzun zuen:
  - Pertsona baten pentsamendua azkarragoa da, eta edozein izpi baino azkarragoa!
  Sable hortzdun tigrea barrez lehertu zen, eta hortz irribarrez erantzun zuen:
  - Logikoki! Gaztea zara, hiru zero alde dituzu! Joan zaitezke!
  Mutikoa adreilu horiko errepidean oin hutsik arraun egiten, burrunbaka...
  Eta mendien isiltasunean, eta altuera izartsuetan,
  Itsasoko olatuan eta su amorratuan...
  Eta su amorratuan, eta amorratuan!
  Eta haurrak salto egingo du eta harri-harria apurtuko du oin hutsarekin. Baina nahiko mingarria da.
  Mutilak burrunba egin zuen:
  - Zer mina, zer mina - Gengis Khanen inperioa - ehun - zero!
  Orduan pentsatu zuen, zer gertatu zen Gengis Khan Super Enperadore Handia hilko balitz? Onurarik izango al dio gizakiari? Azken finean, munduko inperioan, jendea ondo bizi da. Denek dute lana, eta denak beteta, ez dago epidemiarik, gaixotasun asko desagertu dira, baita minbizia ere txertoa jarri. Hilkortasuna baxua da, eta horrek murrizketak ere ezarri zituen jaiotza-tasari. Ia denek dute auto bat. Teknologiak eboluzionatu egin du, gero astean hiru egun libre! Eta entretenimenduaren industria handia da. Eta jendeak eguzki-sistemako planeta guztiak bisitatu ditu, eta dagoeneko Marten daude lehen hiriak.
  Vovka Rybachenko mutilak kantatu zuen;
  Eguzkia argitzen ari da gure gainean
  Bizitza ez, grazia baizik...
  Gure ardura dutenei
  Ulertzeko garaia da
  Gure ardura dutenei
  Ulertzeko garaia da!
  Ume txikiak gara
  Oinez ibili nahi dugu!
  Baina orain orpo biluziak pixka bat erretzen hasi zitzaizkion. Adreilu horia beroa da. Baina ezin dituzu oinetakoak jantzi: haurrak bide horitik edo oinutsik ibil daitezke, edo oinetako magikoekin. Hauek dira baso magikoaren arauak. Eta magiarik gabe, ezin duzu zure ahizpa salbatu.
  Mutilak jasaten du, eta hortzak biluztu ere egiten ditu... Makurtzen ez den benetako aitzindaria da.
  Haurrak bere orpoei begira zeuden adreiluetatik aldentzea pentsatu zuen, horregatik al da mongoliarrak mundu osoa konkistatzeko gai izan? Denak indartsuagoak ala adimentsuak direla? Eta zergatik hilezkortasuna Genghis Khanengana joan zen, lehenago krudelkeria egin zuena.
  Tira, orain ez noski. Badaude belaunaldiz belaunaldi leuntzen diren legeak. Esaterako, heriotza-zigor bortitza kendu zuten. Orduan, tortura eta zigor fisikoen erabilera mugatua da. Esaterako, eskoletan oraindik ere makilak jotzen dituzte orpo hutsean, portaera txarragatik. Baina kolpeak zure adin eta pisu bereko ume batek ematen ditu, eta plastikozko makila malgua eta elastikoa da. Mina ekartzen du, baina ez ditu haurren zolak elbarritzen.
  Haurrak oraindik eskoletan orpoetan eta ipurmasailean jotzen dituzten arren, ez askotan. Batzuetan bazter batean jartzen dute.
  Heriotza zigorra ere arraroa bihurtu da. Eta normalean jendaurrean egiten da. Baina ez dira askotan exekutatzen.
  Vladimirrek hiru neska nola urkatu zituzten ikusi zuen arren. Gona zuri oso motzean eta oihal hari batek apenas estalitako bularrarekin joan ziren aldamiora. Eta oinutsik noski.
  Emakumeak eta adingabeak oinutsik exekutatzen dituzte, eta ia biluzik. Eta gizon helduak, normalean, etxe barruan exekutatzen dituzte. Haurrak ere publikoki exekutatzen dira larderia egiteko. Gainera, exekuzioa kolorezko pantailetan erakusten da, eta eskola-umeek ikusi behar dute. Baina hau gero eta arraroagoa da. Krimena jaisten ari da. Teknologiak garatzen ari dira, eta delitu bat egin duen pertsona batentzat askoz zailagoa da erantzukizuna saihestea.
  Vladimir Rybachenkok, azkenean, adreiluetako beroa apaltzen ari zela sentitu zuen.
  Mutilak pozez kantatu zuen:
  - Pistak kurban zehar doaz,
  Oinutsik mutilak...
  Zaldiak lurperatzeaz nekatuta
  Nire zoriona zirikatu nahi dut!
  Eta mutilak hartu zuen:
  - Skiratu! Nonbait joan da!
  Hartu ninduen!
  Eta mutilaren aurrean etxola bat zegoen oilasko hanketan. Handia eta ederra. Umearengana itzuli zen.
  Vladimir Rybachenkok hots oldarkor egin zuen:
  - Txabola, etxola, basoari bizkarra eman, niri aurrea!
  Txabola bueltaka... Erraz eta kirrinkarik gabe mugitzen zen. Atea ireki zen eta neska bat atera zen. Eta hain ilehoria natural ederra.
  Galtza motzak jantzitako mutikoari begiratu zion, oinutsik eta ilehoria, kutsu:
  - Badakit zergatik etorri zinen! Zure arreba salbatu nahi al duzu?
  Mutilak hortzak agerian utziz erantzun zuen:
  - Ez bakarrik! Nik ere salbatu nahi dut nire planeta Gengis Khanen despotismotik!
  Sorgin ilehoriak barre egin zuen eta erantzun zuen:
  "Lan zaila egin duzu, mutil. Oso zaila, baina... Galdera erantzuten badiozu lagunduko dizut.
  Vovkak baietz egin zuen.
  - Eskolako ikasle nintzela galderak erantzuten nituen!
  Sorgin ilehoriak, hortzak agerian utziz, galdetu zuen:
  - Zer da ehun errublo baino garestiagoa?
  Mutilak irribarre egin eta erantzun zion:
  - Berrehun errublo kilometro!
  Sorgin ilehoriak barre egin zuen eta esan zuen:
  - Beno, oso sinplea da. Baina hemen zaude errepidean. Aurretik, alde batetik, zure ama, bestetik, zure lagunik onena da -nor zanpatu behar da?
  Vladimir Olegovich Rybachenkok ziur erantzun zuen:
  - Balaztak!
  Sorgin ilehoriak baietz egin zuen.
  - Ederra! Benetan ona! Orduan galdera, zailagoa egingo dizut: zergatik Jainko Ahalguztidunak ez dituen pertsona guztiak zoriontsu egiten!
  Mutilak txistu egin zuen eta esan zuen:
  - Nu eta galdera! Teologo trebeenek ere ez dakite horren erantzuna!
  Sorgin ilehoriak baietz egin zuen.
  - Zer uste zenuen, dena hain erraz lor dezakezula?
  Mutikoak hasperen batekin erantzun zion:
  - Ados, saiatuko naiz...
  Mutilak umeen kopeta zimurtu eta oin biluziak zapalduz, kontzentratzen saiatu zen. Benetan deseroso sentitzen zen... Kako baten haragi zati bat balitz bezala, edo okerragoa dena. Oro har, hain justizia gutxi dago munduan. Horixe zen Alexander Sergeevich Pushkin literatur jeinua, eta hogeita hamazazpi urte zituela hil zen dueluan. Eta zenbat balio lezake gizadiarentzat? Eta Lermontov gazteari buruz ez dago zer esanik, literatur indarra hartzen ari zen. Eta gogaikarria da alboko kolikoak.
  Eta orduan bat-batean argitu zitzaion: garrantzitsua da ez hain zuzen erantzutea errimaz baino.
  Mutilak lasai esan zuen:
  - Jainkoak zoriona egin dezake zure gogoarekin txarra ez bazara! Zergatik ez denontzako zoriontasuna - aldaketarako egarria behar duzu!
  Sorgin ilehoriak txistu egin zuen eta esan zuen:
  - Hori da zure gogoa! Oso ondo, mutil bikaina zara! Horregatik, aholkatuko dizut!
  Mutilak oin biluzik zapaldu eta garrasi egin zuen:
  - Eskerrik asko!
  Neska sorginak keinua egin eta erantzun zion:
  - "Irbisen ispilua" hautsi behar da eta orduan Genghis Khan makurtu egingo da eta bere erregealdia amaituko da!
  Vovkak sorbaldak altxatu zituen eta esan zuen:
  - Ondo dago! Baina ispilua ez da hain erraza apurtzen, zainduta dago!
  Sorgin neskak baietz egin zuen.
  - Bai, Gengis Khan baino indartsuago zaintzen da. Baina zure ahizpa sakrifizioa izatetik salba dezaket! Ispilu honetako jeinuak Akulina Rybachenkori sakrifizioari uko egin diezaioke infernuko munstroetako bat garaitzen baduzu. Talde bat izango duzu... Zure helburua lortzen baduzu, zure ahizpa salbatzeaz gain, zuk zeuk ere Gengis Khanen lekua hartu ahal izango duzu!
  Mutilak ahotsean itxaropenarekin galdetu zuen:
  - Eta ez dituzu birjinak hil beharko betiko bizitzagatik?
  Sorgin ilehoriak baietz egin zuen.
  - Ez, ene mutila! Ez beharrik! Irbis ispiluaren botere guztia lortuko duzu, eta bere gaitasunak bikainak dira.
  Vladimir Rybachenkok honako hau esan zuen:
  - Lur planeta eta Gizateria osoa gobernatzea polita da! Baina ardura handia ere bada!
  Sorgin ilehoriak baietz egin zuen.
  - Ondo! Baina gauza asko egin ditzakezu jendearentzat! Baina dena den, zure ahizpa salbatu nahi duzu, ezta?
  Terminator mutilak baietz egin zuen.
  - Bai, prest nago! Lanerako eta defentsarako prest!
  Neska sorginak mutila eskutik hartu eta ispilura eraman zuen, buruarekin:
  Orain misio bat duzu!
  Ispilua izugarria zen eta ortzadarraren kolore guztiekin distira egiten zuen, eta literalki distira egiten zuen.
  Vovkak irribarre batekin erantzun zuen:
  - Arrautza bat egosi behar da hamabost minutuz fresko egoteko, eta aitzindari bat beti dago prest!
  Mutilak baietz egin zuen, hanka biluzi eta beltzarana altxatu eta irmotasunez pauso bat eman zuen ezezagunean.
  
  STALINEN EGONKOTASUNA EDO UKO GAMBITS
  Hitlerrek beste aukera bat izan zuen. Stalinek, Zhitomirren aurkako mehatxuarekin haserre, tropak handik erretiratzea debekatu zuen eta Teheranera bisitaren bezperan Ukrainari eskuineko ertzeko erasoaldiarekin jarraitzeko exijitu zuen. Eta ondorioz, sobietar tropak kalderera erori ziren, eta erabat garaituak izan ziren. Eta naziek Kiev berreskuratu zuten, eta sobietar tropak Dniepertik haratago inguratu zituzten. Eta han Dnieper zehar defentsak eraikitzeko gai izan ziren. Ondorioz, gerra luzatu zen. Stalinek Leningradotik gertu zegoen iparraldeko erasoaldia bertan behera utzi zuen, eta tropak hegoaldera eraman zituen. Baina jada beranduko erabakia zen. Ezin izan zen Dniepertik haratago zubi-buruak berriro jabetu. Eta naziek gotorleku bat eraiki zuten bertan eta erresistentzia egin zuten. Armada Gorriaren galerak handiak izan ziren, eta etsai aktiboak udara arte atzeratu ziren. Alemaniarrek ekimena zuten bitartean. Eta ekainean, Normandian lehorreratzea aliatuentzat erabateko hondamendian amaitu zen eta aliatuen porrotarekin, milioi erdi soldadu eta ofizial eta ekipamendu asko galdu baitzituzten preso.
  Krimearako gudua ere luzatu zen. Alemaniarrak ondo gotortuta zeuden, eta erresistentzia estutu ahal izan zuten. Eta atzerapenarekin hasi zen erasoaldia erdialdean eta Leningradoren norabidean. Alemaniarrek, aliatuak garaitu ondoren, mendebaldetik tropak transferitzeko gai izan zirenean.
  Alemaniarrek tropa sobietarren erasoa uxatzeko gai izan ziren. Hain zuzen ere, arrakasta handiko TA-152 erasorako hegazkin erabilera anitzeko hegazkin bat zuten, aurrealdean lan-zaldi gisa erabil zitekeena. Focke-Wulf baino aurreratuagoa zen eta haiek baino askoz hobea hegaldiaren ezaugarriei dagokienez. Baina, aldi berean, gainera, armadura sendoekin, eta arma indartsuekin. TA-152 alemaniar hegazkin masiboena bihurtu zen, jet-hegazkinak zabaldu beharrean, Luftwaffeko azpiegitura horretarako prest ez dagoen hala ere. ME-262 fidagarria ez den hegazkin bat da oraindik, eta Fuhrer-ek, adituen aholkuez, amaitu eta oraindik ekoizten ez izateko agindu zuen. XE-162 kotxe ona dela dirudi, baina gidatzeko zaila eta ez da masa ekoizpenerako egokia.
  TA-152aren atzean lehen lerroko bonbardaketa bat, eraso-hegazkin bat eta borrokalari bat egon daitezke. Bere orduko 760 kilometroko abiadura Aliatuen eta SESBko borrokalari onenenena baino handiagoa da. Eta armak eserleku bakarreko ibilgailuen artean indartsuenak dira, armadura sendoak. Eta maniobragarritasunari dagokionez, Focke-Wulf baino hobea da, eta aurreko autoak zituen hutsune askorik gabe. Beraz, alemaniarrek munduko helizez gidatutako hegazkin onena lortu zuten, hau da, jack-of-trading. Eta ez dago ekoizpen lerroak bereziki berrikusi beharrik - Focke-Wulf familiakoa da eta bere bilakaera.
  Zeruan, alemaniarrak seguruago sentitzen ziren. Eta lehorrean ez ziren hain txarrak.
  E-10 kanoi autopropulsatuek nahiko arrakastatsua izan zuten. Berrogei bat zentimetroko silueta baxu batek kotxea hamar tonako pisu baxuan jartzea ahalbidetu zuen. Transmisioa eta motorra bloke bakarrean eta zeharkakoan, eta bi tripulazio kide baino ez. Egia da, Hitlerri ez zitzaion gustatzen armaduraren lodiera: hogeita hamar milimetroko alboan hirurogei milimetroko kopeta ez da nahikoa. Eta kopetan, lodiera laurogeita bi milimetrotara igo zen, alboan, berrogeita hamabi milimetrora. Eta makinaren pisua hamabost tonaraino igo zen.
  Baina 400 zaldiko motor batekin, hau pozgarria da. Eta gerra arrakasta handiagoz joan zen. SAU E-10 makina eraginkor eta tinko gisa erakutsiz. Bekokian inklinazio handiak zituen bere armadura indartsuak ez zuen sobietar arma gehienetatik apurtu. Eta laguntza handia izan zen.
  Sobietar tropek, hala ere, Krimea hartu zuten, baina ezin izan zuten beste leku batzuetan Alemaniako defentsak hautsi. Eta Leningrado blokeoan geratu zen momentuz.
  Borrokak negura arte luzatu ziren... Urtarrilean, sobietar tropak berriro aurrera egiten saiatu ziren, baina kolpea ito egin zuten. Seriean, alemaniarrek Panther F aurreratuago bat lortu zuten, dorre estu batekin eta beheko silueta batekin. Bere armadura ohiko Pantera bat baino lodiagoa eta inklinatuagoa zen. Eta osoa are apur bat txikiagoa da diseinu trinkoari esker. Ondorioz, auto alemaniarra ez zen hogeita hamalaurekin kopetan sartu, eta IS-2ren aurka aukerak izan zituen, eta, aldi berean, gidatzeko errendimendua ere hobetu zen.
  Indartsuagoa eta lodiagoa eta alboko armadura izan zen. Orain ez zuten tankearen aurkako fusilek hartu, eta berrogeita bost. Eta hau, noski, alemaniarrak lehen baino indartsuago egin zituen erabaki nabarmena da.
  Beraz, fronteari eutsi zioten ... Martxoan, naziek erasoaldi bat hasi zuten Italian eta aliatuak garaitu zituzten ... Eta britainiarrak eta amerikarrak Siziliatik kanpora bota zituzten apirilean ...
  Truman AEBetako presidente berriak, alemaniar itsaspekoen jarduera eta Amerikako flotaren galera handiak ikusita, tregua eskaini zion Fuhrerri. Alemanek V-misilen programa izoztu zuten, eta haiek, berriz, hidrogeno peroxidoz elikatutako itsaspekoak zituzten -oso eraginkorrak-. AEBek eta Britainia Handiak galera handiak izan zituzten.
  Beraz, Filipinetan Japoniaren aurkako lehorreratzeak porrot egin zuen. The Land of the Rising Sun-eko gudu-ontziek amerikar garraioak hondoratu zituzten. Eta gero samuraiaren aldean, ninja gerran sartu zen. Eta hauek superklaseko gudariak dira.
  Eta are gehiago gudariak, aerobatika!
  AEBetako Australiako basearen porrotaren ondoren, ninja aktiboagoa bihurtu zen. Amerika borrokalari fenomenalen aurrean dago, ez duten ezer aurre egiteko. Bai bonbardatzaile astunak bai hegazkin-ontziek ezin dute supergizon ikusezinen armadaren aurka. Estatuek eta Britainia Handiak jasaten duten arazo handia da. Fire Tiger, borrokalari zakarrekin batera, AEBetako baseari eraso zion Peru Harbour. Berarekin batera, emakume borrokalari garaiezina den Azumik ere parte hartu zuen erasoan. Emakume japoniar xarmagarria eta ilegorria. Azumi oso ederra da, sorbalda zabalak, bular altuak, aldaka sendoak ditu. Hankak biluzik ditu denbora guztian, bai beroan eta bai hotzean, baina oso ederrak, zizelkatuak eta dotoreak. Behatzak luzeak eta prensilak dira.
  Azumi oso gustuko du oin biluziak diskoak botatzeko erabiltzea. Emakume ikaragarria, suzko tigresa... eta ohean sutsua. Ninja neskak tradizionalki oinutsik dira, txikitatik trebatuak eta gizonezkoak baino arrisku gutxiagokoak. Ederra!
  Amerikarrek berehala sentitu zuten. Izurdeak imitatzean, ninja-k ur azpian ukitzen dute. Hegazkin-ontzi eta guduontzietarako meatzaritzarako erabiltzen zuten lehergai berezi bat, TNT baino mila aldiz indartsuagoa dena. Itsasontziaren sabel azpian igerian, iman batekin bola txiki bat bihurtu ziren, intxaur baten tamainakoa. Hona hemen neskak!
  Ninja igerian ia isilik. Ezin dira ur azpian aurkitu. Itzal iheskorrak. Orduan, indar handiko lehergailuak jarri zituzten, baina trinkoak.
  Eta gero basearen aurkako erasoa dator. Sentinelak segundo zati batean kentzen dira. Disko zorrotz iheskorrak hegan egiten dute. Eta eztarria eta lepoa moztu. Soldadu amerikarrak garrasi egin baino lehen hiltzen ari dira. Gero berriro ikusezinaren hegaldia. Neskek hatz hutsekin jolasak botatzen dituzte. Haien hankak ezohiko arin dira.
  Oinarria alde guztietatik erasotzen ari da. Hegazkinak lehertu egiten dira, su gar erraldoi bat pizten da. Eta gune osoa berehala estaltzen du. Ehunka auto aldi berean urratzen hasten dira. Su artifizial erraldoi bat piztu izan balitz bezala zen. Eta aldi berean, karburagailuen motorretan pizteak funtzionatu zuen.
  Eta denak txistuka egiten du, ikaraz, lehertzen da aldi berean... Geiser sutsuak zerurantz eramaten dira. Trumoi deabruaren erroiluak entzuten dira... Dena berehala dago, nolabait aldi berean nahasten da. Eta badirudi lurra orbitatik irtengo dela, eta eguzki berri bat agertzen da. Baina ez baketsua, militarra baizik, eta infernua. Jendea sutan dago, kotxeak sutan daude eta lehertu egiten dira. Eta urruneko neska ninjaek ilar lehergarriak botatzen dituzte hanka dotoreen hatz hutsekin. Baina hau benetan deabruzko eragina da. Eta etenaldiak entzuten dira, pandemonioa dago. Hainbat hegazkin oraindik hormigoizko zerrendatik apurtzea lortu zuten, baina gainazala erori eta urratzen hasi ziren. Heriotzaz, minez eta suntsipenez betea.
  Milaka soldadu estatubatuar eta britainiar hil ziren guduaren lehen minutuetan. Eta borrokak berak ez zuen gudu baten antza, erabateko sarraskia baizik. Eta euria egin zuen, eta euria egin zuen amerikar posizioetan, heriotza eta errautsak...
  Gurutzontzi eta gudu-ontziak ere hautsi zituzten, hegazkin-ontziak erditik banatu zituzten. Heriotza erabatekoa, guztiz errukigabea ere jokatu zen itsasoan. Bere besarkada beroan erori zen guztiak, erraustu, hautsetan ezabatu.
  Mihi bero eta gorriak hegazkinak miazkatu zituen, metala urtua, dena erre zen. Harria ere...
  Ninjak benetako zurrunbilo sutsua egin zuen, edo hobeto esanda, ez zurrunbilo bat, urakan bat baizik! Edo tornado bat ere bai. Horrek hezurdura eta errautsak bakarrik uzten ditu atzean.
  Azumi oso emakume ederra da, baina hilgarria. Hatz hutsez orratzak botatzen ditu, eta Japoniako aurkariak jotzen ditu. Nork aurre egin diezaioke ninjari?
  Eta gurutzontziek eta guduontziek eztanda egiten dutenean, altzairua eta titanioa hausten dira. Suzko tigrea pozik dago. Dena bere planaren arabera doa. Hemen erortzen da soldadu amerikarren lerro alakatua.
  Azumi bere bikotekidea onartzen du. Eta heriotza ereiten du.
  Hala ere, emakume gazteak honako hau adierazi du:
  - Errusiarrek gogor jo zituzten alemaniarrak Stalingradon. Guk laguntzen ez badugu, gure aliatuek galdu egingo dute!
  Edertasunak hiru orratz bota zituen oin hutsarekin, infernutik ihes egin nahian AEBetako armadako bederatzi soldaduren lepoa zulatu zuten. Ozeanoaren gainazalean, zurrunbiloan sartzea saihestu nahian, itsasgizon amerikarrak ibiltzen dira.
  Ninja-k akabatu zituen bi ezpatekin aldi berean moztu eta diskoak jaurtiz. Emakume japoniarrak oso aktiboak ziren: lirainak eta indartsuak. Eta oin biluziak erabili zituzten tiro egiteko.
  Yamatok ziur erantzun zuen:
  - Errusia ere joko dugu! Khalkhin Gol mendekatuko da!
  Eta super ninja eskua airean zehar pasatu zuen, tsunami olatu bat pasatu zen. Urakanaren zurrunbiloa bezala altxatu zen, eta aho zikoiztsuz gainazalean astintzen ari ziren marinelak irentsi zituen.
  B-29 bonbardatzaile batek ninjen gainetik inguratu zuen. Azumik miniaturazko baleztaren haria oin hutsekin hartu zuen. Lehergailu arriskutsuak askatu ditu. Autoa literalki hautsita zegoen... Zatiak lehergailuekin gas-tanga bezala sakabanatuta zeuden. Eta hainbat borrokalari bota zituzten. Azumi barre egin zuen, bere oin biluzi eta dotorea belar gainean igurtzi eta kuxkuxa egin zuen:
  - Neska bikaina naiz eta super!
  Suzko tigreak hartu eta txistu egin zuen:
  - Benetan bikaina! Errusiar hauek ere zikinduko ditugu, amerikarrak bezala!
  Azumi barre egin zuen eta kolpeak agerian utzi zituen...
  Ninja-k azken hegazkinak amaitu eta irlatik alde egin zuten. Gainerako oinarriak apurtu behar dituzu. Amerikarrek denbora luzez gogoratuko dute egun hau. Damutuko dira Eguzki Sortzailearen Lurraldearen aurka petrolio blokeoa ezarri izana, eta horrek japoniarrak borrokatzera behartu zituen. Eta bat-batean gertatu zen Japonia ekonomian Amerika baino hamar aldiz gutxiago bada ere, hain indar berezi zoragarriak dituela, ez dagoela ezer aurka egiteko!
  Ninja-ek beste garraiatzaile-formazio bati eraso zioten. Droneen gainean hegan egin zuten airetik eta bonba txiki baina hilgarriak bota zituzten. Itsasontzietako hodi eta labeetara hegan egiten ziren infernuko hotelak.
  Eta ontzi guztiak errenkadan lehertu zituzten. Suntsiketak urakanen erritmoan jarraitu zuen. Eta gurutzontziek eta guduontziek estalitako hegazkin-ontzi talde baten hondoratzea. Eta heriotzaren ilar infernuaz estaliak zeuden. Zein, jositako armadurak, metala urratu zuen.
  Suak piztu ziren itsasoan, eta dena erretzen ari zen. Ke garratza igo zen airera eta biraka egiten zuen kobraren kiribil beltzak bezala, hortz pozoitsuak isuriz atmosferara hazteko prest.
  Eta hori guztia dantzatu, arkutu, airera edan zuen... Ninja-k lehergailuak igorri zituzten, eta hegazkin-ontzirik aurreratuena eta modernoena osorik utzita, bere tripulazioari eraso zioten. Orduan katana ezpatak erabiltzen ziren, eta neska ninja-ek hatz hutsez orratzak botatzen zituzten. Eta hain maisutasunez egin zuten, non orratz batek hiruzpalau pertsona aldi berean hil zituen.
  Neskek eraso egin eta kantatu zuten:
  - Ez gara intsektu miserableak, superninja - plakak mozten ditugu! Talentu esplizituak - zoaz!
  Eta benetan olatu baten gandorra bezala mugitu ziren. Azumi bere ezpatarekin almirantea moztu zuen, hamabi zatitan moztuz hiru kulunkarekin. Odola isuri zuen oholtza gainezka. Azumi-k txiokatu zuen:
  - Hilkutxa batean egongo zara! moztuko zaitut!
  Eta beste almirante bat hil zuen. Eta hortzak agerian utzi zituen horrela. Ninja-k ez zuten tiroen beldur. Balak ihes egin zien. Ez zuten ezagutzen ahultasuna, nekea eta errukia. Hegodun txoriak bezalakoak ziren, edo baita jet-motorrak ere.
  Azumi-k oin hutsik zaplaztekoa eman zuen, oinatz dotoreak utziz bizkarrean. Gerlari harrigarria da. Baina beste neskak ere bikainak dira.
  Hegazkin-ontzia harrapatu eta, zabalduta, Japoniako portuetara eramaten ari dira. Burdina ere behar dute.
  Oso zaila da samurai eta ninja armadari aurre egitea. Supergizonak dira. Eta haien presioa jasanezina da.
  Eta berriro arrakastak eta harrapaketak datoz. Ninja itsasoko lapur iheskor bezala jokatzen dute. Izua Ameriketan. Ez dago ikusezinari aurre egiteko modurik.
  Azken finean, indar berezia da, bai abiazioek bai artilleriak ez baitute gerlari ausarten hurbilketa nabaritzen. Hodei beltzak bezala zintzilikatzen direnak eta ezpatak astintzen dituztenak, kilometrotan hegan egiten duten diskoak jaurtitzen dituzte eta edozein metal zulatzen dute.
  Ninja ez da Erdi Aroan bezala. Azken teknologia du bere esku. Eta bidean jartzen zaizkion guztiak birrintzen ditu.
  Eta sobietar-alemaniar frontean barealdia dago. Alemaniarrak erasoaldia prestatzen ari dira Kursk Bulge gainean. Ez da ideiarik adimentsuena aurrez gotortutako posizioak erasotzeko, etsaia baino kopuru handiagoarekin. Baina Alemaniak aukera gutxi du.
  Alemaniarrak garaituak izan ziren Afrikan, eta beste fronteetan garaipenak bilatzera behartuta daude.
  Japoniarren arrakastak, ordea, Hirugarren Reich-eko instalazio militar-industrialen aurkako aire erasoen intentsitatea murriztu zuen. Horrek armen ekoizpena areagotzea ekarri zuen benetako historiarekin alderatuta. Kurskeko guduan, Fritzek "Panterak" eta "Tigreak" gehiago dituzte, baita hegazkinak ere. Horrek arazo jakin bat sortzen du.
  Baina, hala ere, Armada Gorria indartsuagoa da. Hirohitok galdera guztiz arrazoizkoa egiten du:
  - Alemaniaren aliatuari lagunduko diogu?
  Japoniako militar gehienek bigarren fronte bat irekitzearen alde egin zuten. Egia da, ninjaren parte-hartzearekin. Amerikak bere hegazkin-ontzi eta azalera handiko ontzi guztiak galdu ditu. Ezinezkoa bihurtu zen Ozeano Bareko eraso erasoak egitea. Eta Japoniaren eskuak askatuta daude. Gainera, ninja-ek beraiek lau hegazkin-ontzi bahitu zituzten kalterik gabe. Eta hegazkin asko suntsitu zituzten. Hainbat itsasontzi handi ere harrapatu zituzten. Oro har, konpainia arrakastatsua izan zen.
  Edo, hobeto esanda, enpresa sorta bat. Arrakasta bikainek markatu zituztenak. Amerika gerratik kanpo dago. Zehatzago esanda, tregua eskaini zuen, edozein baldintzatan.
  Japoniak eskatu zuen: Hirugarren Reich-aren bonbardaketak geldiaraztea eta SESBren laguntza. Estatu Batuek Britainia Handian ere eragin behar izan zuten etsaiak horrela amaitzeko. Britainiarrak bekatuarekin ados zeuden erditik. Aliatuek Hirugarren Reicharekin tregua eta presoen trukea adostu zuten.
  Hitlerrek berriro atzeratu zuen Kurskeko saihetsaren aurkako erasoa. Lehenik mendebaldeko frontetik indar eta tanke gehiago biltzea erabaki zuen. Eta indartu zure tropak.
  Baina gero, uztailaren 15ean, Stalinek Orel eta Belgoroden aurkako erasoa agindu zuen.
  Ninja-k, berriz, amerikar garraioak ere lapurtu zituen Sherman tanke berriekin. Eta Azumi, neskekin batera, askoz ere operazio ausartagoa bota ahal izan zuen. Britainiar fabriketatik hirurehun eta berrogeita hamar tanke britainiar onenetariko "Churchill" lapurtu zituen, armadura hobetuekin, eta Alemaniara garraiatu zituen. Ingelesak nesken ezpataren azpian hiltzen ari ziren. Horrez gain, edertasunek oso zehaztasunez bota zituzten hatz hutsez orratz zorrotzak, borrokalariak hilz. Eta zer esan? Britainiarrak harrituta geratu ziren.
  Japoniako neskek, gainera, bi ibilgailu arrastaka eraman zituzten gasolinaz. Zein da Hirugarren Reicharentzat oparirik onena.
  Hori dela eta, Armada Gorriak hasiera-hasieratik erresistentzia gogorra topatu zuen.
  Defentsako guduetan, "Ferdinand" tanke-suntsitzaile ia oso bikaina zela frogatu zen. Eta "Tigre" eta "Pantera" bezala. Azken autoa, askotan matxuratu bazen ere, ez zen horren esanguratsua izan defentsako guduetan.
  Azumi, berriz, frontoira heldu zen. Eta pertsonalki Errusiarren aurka borrokatu zuen Oriol noranzko arriskutsuenean. Orduan, hogeita hamalau sobietar borrokara joan ziren.
  Emakume japoniarrak, bere bikotearekin batera, garagar alea bezain lehergailu puskak atera zituen. Eta hatz neskatil eta arin erabiltzen hasi ziren ale horiek deposituetara botatzeko. Sobietar autoak lehertu eta irauli egin ziren orro gorgarriz.
  Azumi oihukatu zuen:
  - Banzai!
  Bere oinutsik lagunak garrasi egin zuen:
  - Planeta paradisu bihurtuko dugu!
  Eta granada txiki bat bota zuen ... Sobietar autoak lehertu ziren. Kolpea izan zen eta txinpartak hegan egin ziren bi hogeita hamalauek aire erdian talka egin zutenean. Eta orduan nola lehertzen den borroka-kitak. Eta kotxeak perla beltzak bezala xehatuko dira.
  Azumi-k berriro ale txiki batzuk jaurti zituen, bere hatz biluziekin eta txintxoekin:
  - Heriotza ekartzen dut!
  Bere lagun hankak oihu egin zuen, opari hilgarriak ere botaz:
  - Laburbilduz - banzai!
  Bi edertasunak barrez lehertu ziren. Eta berriro, oin hutsik, bota ditzagun ale hauek lehergailu metatuekin. Eta dena erabat suntsituz. Hona hemen dozena bat HF handiago botata. Eta beldarrak urratuak, hautsitako arrabolak goitik biraka. Eta beraiek jaurti, hautsiz. Erasoan zihoazen soldadu sobietarrak tirokatzen ari ziren bitartean.
  Eta bi neska ninja barrezka ari dira. Hemen, orratz txiki zorrotzak ere erabiltzen dira, oinutsik neskak hankekin ibiltzen direnak. Eta sobietar tropen erasoa amaitzen da. Errusiako unitateak, kalte handiak jasan ondoren, gelditu eta izoztu egiten dira.
  Eta bidelapur hanka biluziak barrez... Panterak bezala irribarre egiten ari dira!
  Trumanek, gaiak keroseno usaina duela ikusita, Hirugarren Reich-ari tregua eskaini zion edozein baldintzatan. Eta Churchill ados zegoen horrekin.
  Hitlerrek gerrako preso guztiak Alemaniara eta Italiara itzultzeko eta merkataritza berriro hastea exijitu zuen.
  Baina aliatuek, beren herria itzuli nahi badute, berreskuratu behar dute. Truman eta Churchillek, gogoz kontra bazen ere, ados jarri ziren.
  Faxistak areagotu egin dira. Maiatzean, sobietar tropen beste ofentsiba bat uxatu zuten erdialdean. Eta ekainaren 22an, E serieko tankeak erabiliz, aurrera egiten saiatu ziren.
  Lehen E-50 tankea azkarregi garatu zen eta ez zuen guztiz arrakastatsua izan. Bere pisua ia hirurogeita bost tona zen "Ti" ra "-2 armaduraren lodierarekin, nahiz eta aldapa zertxobait handiagoak izan. Eta gidatzeko errendimendua hobea izan zen: motorra 1200 zaldi-potentziaraino azeleratu zen bultzatutakoan. Horrek bere abiadura eta maniobragarritasuna areagotu zituen. Pistola hasiera batean 88 milimetrokoa zen 71 EL-n, eta horrek nahiko ondo zetorren alemanei.
  Egia da, 1945eko maiatzetik, IS-3, kopeta hobeto babestuta, SESBn ekoizten hasi zen, eta horrek alemaniarrek pistola aurreratuagoa eta armadura-zulatzaile bat instalatzera bultzatu zituen.
  Ekainean eta uztailean Alemaniako erasoaldia ez zen garatu. Ehun kilometro aurreratu eta galera handiak izanda, Fritz gelditu ziren. Orduan etorri zen Armada Gorria...
  Baina arrakasta handirik gabe ere. Lehen lerroa egonkortu zen... Eta orduan erabat inaktibo bihurtu zen.
  SU-100 sobietarrak ospea lortu zuen tanke-suntsitzaile jasangarri gisa. T-34-85 tankerik masiboena izaten jarraitzen zuen, eta orain arte T-54 hura ordezkatzeko baino ez zen garatzen.
  1945. urtearen amaieran, alemaniarrek ME-262 X aurreratuagoa zuten zeruan, orduko 1100 kilometro baino gehiagoko abiadura, hegoak eta motor fidagarriagoak, arma indartsuak zituztenak: bost aire-pistola. Hegazkin honen itxurak Luftwaffe aireko nagusitasun izugarria eman diezaioke.
  Hitlerrek horretan kontatzen zuen. Baita SESB apurtzeko jet-hegazkinetan ere. Eta esan behar dut, orain arte Errusiak ez zuela erantzunik.
  Armada Gorriak neguan aurrera egiteko saiakerak uxatu ondoren, 1946ko maiatzaren amaieran, alemaniarrek berriro ere tankeak erasora bota zituzten. E-50-ren aldaketa aurreratuago bat agertu zen motorraren eta transmisioaren kokapena bloke batean eta zehar. Tanke honek bi metro baino ez zituen silueta, eta, aldi berean, berrogeita bost tona ere pisatzen zituen. Bere abiadura hazi da, eta maniobragarritasuna eta gidatzeko errendimendua. Eta pistolak 12 tiro azkarrago egiten zuen minutuko, eta armadura zulatzaileak 100 EL kanoi-luzeran. Eta, noski, hori arazo bihurtu zen Armada Gorriarentzako.
  E-50 tanke arrakastatsua izan zen aldaketa berri batean, bekokian ezin hobeto babestuta, baina alboetan ahul samarra izan zen. Mugimendu-abiadura handian bada ere, jada ez da horren esanguratsua.
  Hala ere, sobietar frontea makurtzen hasi zen ... Stalin oso kezkatuta zegoen honekin. Alemanek Smolensk hartu ere lortu zuten, eta Moskura hurbildu ziren... Egia da, orduan Hitler pausatu eta Leningrado erasotu zuen. Baina ofentsiba hori atzera bota zuten.
  Alemaniarrek kalte handiak jasan zituzten eta moteldu egin zuten...
  Eta gero udazkena, eta gero negu gogorra. Beraz, ez da barre egiteko axola.
  1947ko urte berria iritsi da ... SESBn, T-54ko lanak nolabait amaitu ziren, baina makina hau ez zen seriean sartu. Eta gauzak larri moteldu dira.
  Alemaniarrek bat egin zuten. Haien E-75 tanke berria oso ondo babestuta zegoen angelu guztietatik. Kopeta 250 mm-koa da, alboak 170 mm-koa eta pistola 105 mm-koa 100 EL-tan, motorrak mila bostehun zaldi-potentzia ditu. Hirurogeita hamabost tonako potentzia da.
  Eta sakatu ditzagun sobietar tropak ... Erantzun moduan, SESBk IS-7 lortu zuen, baina ezin izan zen depositu honen ekoizpen masiboa ezarri. Eta noski, hau ez da ona.
  Orain arte, zeruan, nazien abantaila hazi baino ez da egin. Borrokako diskoak agertu ziren, indar suntsitzaile handikoak. Eta tankeak eta hegazkinak birrindu zituzten.
  Edonola ere, disketea arma txikiekin erasoezina zen. Eta dozenaka hegazkin sobietar bota ditzake kaltetu gabe.
  Alemaniako pilotuak nagusitu ziren zeruan. Huffman-i Burdin Gurutzearen Zaldun Gurutzea eman zioten urrezko haritz hostoko ezpatekin eta diamanteekin eroritako laurehun hegazkinengatik. Eta bostehunengatik Burdinazko Gurutze Handia jaso zuen. Goering baino ez zena. Eta zazpiehun eta berrogeita hamar hegazkin eroritako Zaldunaren Burdinaren Gurutzea platinozko haritz hostoko ezpatekin eta diamanteekin. Lorpen izugarria izan zen...
  Alemaniarrak berriro aurrera egiten ari ziren Moskun. Baina sobietar defentsa oso garatua zegoen eta borrokalariek tinko borrokatu zuten. Gotorleku asko zulatu ziren .... Alemaniarrek Vyazma eta Rzhev hartu ahal izan zituzten galera handiak eraginda, baina ito egin zuten ... Eta berriro ere borrokak luzatu ziren udazken amaierara arte ... Eta gero negua eta 1948 berria ...
  Eta eguraldi hotzean, Armada Gorria aurrera zihoan jada, baina arrakasta handirik gabe.
  Eta udan alemanek eraso egin zuten. Baina ez zuten aurrerapen handirik lortu ... Neguan, Armada Gorriak aurrera egin zuen ...
  1949. urtea heldu da. T-54 azkenean masibo bihurtu da. IS-7-ren ordez, seriean SU-130 ageri zen, arinagoa eta fabrikatzeko errazagoa zena. Eta garrantzitsuena, MIG-15 hegazkin-hegazkina seriean sartu zen. Horrek, egia esateko, alemanak baino txikiagoak izan arren, oraindik zerbait bederen erakutsi zezakeen.
  Huffman-ek eroritako mila hegazkinek sari berezi bat jaso zuten: Zaldunaren Gurutze Handia, zilarrezko haritz hostoekin, ezpatekin eta diamanteekin. Eta kasu arraroa zen heroi jakin baterako sari bat sortu zutenean.
  Hitlerrek adierazi zuen Huffman benetako ario bat dela. Eta errukigabea Reich-aren etsaiei, eta garaipena izango dela.
  Baina alemaniarrek zein sobietar tropek urte osoa zeharkatu zuten, baina ezerk ez zuen inor hartu.
  Eta 1950. urtea heldu zen... Berriz ere, kolpeen trukea eta defentsa-lerro inaktiboa... Eta horrela joan zen 1951. urtea.... Dena kolokan egotea bezala da. Eta berriro ere, kolpe truke basatiak.... Eta izoztutako lehen lerroa. Eta 1952. urtea hondamendi likatsu berean igaro zen.
  1953ko martxoan Stalinen heriotzak ez zuen ezer aldatu modu nabarmenean. Generalisimoaren lekua Beria mariskalak hartu zuen, ondorengo ofizial izendatu baitzuten. Eta berriro aurrealde izoztua. Eta IS-10 tankea bakarrik agertu zen SESBn. Baina hau ez da hain esanguratsua.
  1954. urtea ere pasa da.... Alemaniarrak eta errusiarrak geldirik egon dira. Eta super arma berriak huts egin zuen. Huffman-ek eroritako bi hegazkinengatik Zaldunaren Gurutze Handia jaso zuen urrezko haritz hostoekin, ezpatekin eta diamantekin.
  Beraz, 1955. urtea ere sarraski basati batean pasatu zen...
  Eta 1956. urtea heldu zen... Ekainaren 22an hamabost urte bete ziren zehazki, Gerra Abertzale Handia hasi zenetik. Eta Adolf Hitlerrek berak proposatu zuen azkenean tregua.
  Negoziazioak denbora luzez joan ziren eta sei hilabete geroago bakea amaitu zen. Muga lehen lerrotik zihoan. Hemen amaitu zen dena. Presoak aldatu ziren, denentzat. Indemnizaziorik ez, baina Hirugarren Reich-ak zerbait hartu zuen...
  Hala ere, Europa zuriz odolduta zegoen. 1958ko martxoan Hitler hil zenean, Hirugarren Reich-a erori zen. Eta SESBk bere lehengo lurraldeak itzuli zituen. Lavrenty Beriak ekonomia berreskuratu eta herrialdea, berak esan bezala, komunismora eraman zuen, ba hori beste istorio bat da. Hala ere, 1969ko martxoan, Beria hil zen, eta Shelepinek bere oinordetzan hartu zuen ... SESB azkar garatu zen eta diktadura komunista gogorrak lehen planora eraman zuen - AEB gaindituz!
  
  FRANKLIN ROOSEVELT LEHENAGO HILKO BAZAL
  Franklin Roosevelt askoz lehenago hil zen, patuaren bira arraro batean 1943ko urtarrilaren 30ean. Henry Wallace ezkertiartzat hartu bazuten ere, askoz idealistagoa izan zen eta Stalini eskatu zion, laguntza militarraren truke, erreforma politikoak eta preso politiko guztien amnistia egitea.
  Stalinen erreakzio gogorrak, hark ere Stalingradon garaipen handia lortu berri zuen eta oso gogorra eta indartsua sentitu zen, Wallace haserretu zuen, eta SESBri laguntza militarra amaitzea iragarri zuen. Rol negatiboa jokatu zuen eta Churchillen jarrera, ez zuen nahi Armada Gorriaren aurrerapen azkarra Europan, eta Adolf Hitlerren ustekabeko malgutasuna, "juduen auziaren behin betiko irtenbidea" izoztea iragarri zuena. Führer-ak ingurunetik pertsona sanoak konbentzitu ahal izan zituen, tartean, bitxia bada ere, Hirugarren Reich-eko borrero nagusia, Himmler.
  Argudioak funtzionatu zuen: juduak ez direla inora joango, eta gerra galtzen baduzu, dena gal dezakezula eta berreskuratu gabe. Bada, Ekialdean irabazita, aliatuekin beste era batera hitz egiteko aukera izango da.
  Nolanahi ere, Estatu Batuek operazio militarrak izoztu zituzten, Britainia Handiak ere bai, eta formalki tregua ere ofizialki iragarri ez bazen ere, mendebaldeko gatazka murriztu egin zen. Horrek, noski, Wehrmacht-i mesede egin zion. Alemaniako itsaspeko flotak erasoak gelditu zituen, aliatuak bildu ziren, bonbardaketa estrategikoa geldiaraziz.
  Sobietar tropek, historia errealean bezala, otsailaren hasieran Kursk hartu zuten 8an, eta Belgorod 9an. Otsailaren 15ean, Kharkoven aurkako erasoa hasi zen, eta horrek, inguratzea saihestuz, tropa alemaniarrak utzi zituen. Lehenago ere, naziek Rostov-on-Donetik alde egin zuten.
  Otsailaren 18an, Hitler pertsonalki heldu zen egoitzara. Mainsteini botere berriak eman zizkion. Horrez gain, errefortzuak azkar eraman zituzten Mendebaldetik. Lehenik eta behin, noski, abiazioa. Mendebaldeko fronteak hegazkinak xurgatu zituen ez hain gutxi - hegazkinaren ia erdia. Afrikara transferitzeko asmoa zuten hainbat dibisio trenbidez bidali zituzten Ekialdera. Horrez gain, borrokarako prest zeuden formazio guztiak Frantziatik eta Balkanetatik eraman zituzten, eta Alemanian bertan, erabateko mobilizazioa eta gerra aldarrikatu zituen Reichstagek.
  Otsailaren 19an, Mainstein-ek 4. Panzer Armadari kontraeraso bat abiarazteko agindu zion tropa sobietarrek Pavlograden zehar aurrera egitea geldiarazteko. Otsailaren 22an, Pavlograd okupatu zuten. Krasnograd edo Dnepropetrovsk-etik, edo Poltava edo Kremenchug-en barrena, iparraldetik Dnieperrako bideak defendatzeko lana Kempf taldeari eman zitzaion.
  Benetako historia ez bezala, alemaniarrek askoz gehiago lortu zuten. Haien aireko armada guztiak guduan sartzeari esker, berriz ere abantaila izan zuten airean. Horrez gain, lurreko tropa gehiagok parte hartu zuten erasoaldian, Tiger tanke berrien 30 tankeak barne, historia errealean Afrikako hareetan itsatsita geratu zirenak.
  Alemaniarrek Kharkov benetako istorioa baino sei egun lehenago inguratzea lortu zuten, martxoaren 8an, Belgorod Fritzek harrapatu zuen, eta Belgorod mugimenduan harrapatu zuten 9 egun lehenago - martxoaren 10ean.
  Naziek Kursk kolpe batez harrapatzea ere lortu zuten, martxoaren 14an beste eraztun bat itxiz. Martxoaren 18an, Fritzek Stary Oskol ere harrapatu zuen. Hala ere, ondorengo desizozteak eta tropa sobietarren erresistentzia heroikoak naziek arrakasta garatzea eragotzi zuten. Baina Armada Gorriak galdaretan izandako galerak historia errealean baino esanguratsuagoak izan ziren, eta Kursk Bulge 1943ko martxoan moztu zuten.
  Mainsteinen arrakasta larria izan zen, baina mugatua, beraz naziek ezin izan zuten itzuli ere egin Voronezh-Kastornoe operazioan galdutako guztia. Orain buruko minik ez zuten arren - Kursk Bulge. Baina horrek arazo gehigarriak sortu zituen: non eta nola eraso?
  Aliatuek pasiboki jokatzen zuten bitartean, Alemaniako ekonomia oso aktiboki okertu zen. Tankeen eta autopropulsatutako kanoien ekoizpena bikoiztu egin zen hiru hilabetean, eta hilero 1.200 ibilgailutara iritsi zen, azken "Tigreak", "Panterak" barne - borroka boterean sobietar ekipamenduarekin alderatuta. Baina tripulatzaileek tanke berriak menperatu behar zituzten oraindik, eta haien haurtzaroko gaixotasunak gogora ekarri.
  Eta ez da erraza erasorako norabideak aukeratzea. Moskura joan zaitezke, eta berriro saiatu Stalingradoren mendekua hartzen, Kaukasoko petrolioan sartu. Leningrado, non sobietarrentzat zaila den errefortzuak transferitzea, helburuetako bat bihur daiteke.
  Alemaniarrek hiru hilabete itxaron zuten, indarrak eta tanke berriak gorde zituzten, erreklutak trebatu zituzten. Dagoeneko armadan eta hamalau urteko mutilak ez dira arraroak, atzerriko dibisio asko sortu dira. Wehrmacht-en indarra gehienez 10,5 milioi soldadu eta ofizial izatera iritsi zen, nahiz eta tropen kalitatea apur bat gutxitu.
  Airean, borrokak arrakasta ezberdinekin egin ziren. Naziek hegazkinen ekoizpena handitu zuten, eta aktiboago jokatu zuten.
  Haien batekoek, oro har, beren borroka lekua aukeratu zuten, eta borrokan ez sartzen saiatu ziren, kopuruz amore emanez.
  Kontuan izan behar da Focke-Wulf, sobietar hegazkinaren maniobragarritasuna baino txikiagoa izan arren, baina murgiltze batean zehar abiadura handiari esker buztana uztean ihes egiteko aukera eman zuen, eta arma indartsuak hegazkinak jaurtitzeko lehen hurbiltzetik. Beraz, ezin izan zen nazien gaineko abantaila erabat aprobetxatu, eta nahiko esperientziadun ale alemaniar batekoak, arma indartsuagoekin, nagusitu ziren airean.
  Hitlerrek, hala ere, Kaukasoari erasotzea erabaki zuen, modu apur bat ezberdinean bakarrik. Alegia, Stalingrado norabide nagusia izatea, eta hara "A" eta "B" armada taldeak bidaltzea. Irtenbidea, noski, ez da optimoa, baina Rzhev zubi-burua galdu ostean, Moskun aurrera eginez, alemaniarrek defentsa-lerro oso indartsua gainditu beharko lukete.
  Leningradoren kontura, orduan zitadela hiriaren aurkako erasoak ez zion Hirugarren Reich-ari dibidendu arrakastatsuak izan arren eman.
  Beraz, hegoaldera joatea geratzen da. Stalinek, hala ere, Hitlerri aurrea hartu zion.Ekainaren 22an, sobietar tropak erasora abiatu ziren Oryol eta Kusk norabideetan. Itxaroteko taktikak alde batera uzteko arrazoia aliatuaren jokaera pasiboarekin lotzen zen: ez bakerik, ez gerrarik. Zer gehiago onartu zitekeen, baina... Duraluminioaren eskasia, hegazkin alemaniarren ekoizpen gero eta handiagoarekin batera, pixkanaka gero eta ekimen gehiago transferitu zion Luftwaffe-ri.
  Gainera, naziek Yu-188 bonbardatzaile oso ona zuten jada, yaken abiadura handiagoa edo ez txikiagoa zena, eta Yu-288a arrakastaz probatu ere egin zuen. Azken autoa, DO-217 seriearekin batera, bonba estrategiko oso ona izan liteke. Eta horrela, alemaniar hegazkintza oso faktore desegokia bihurtu zen sobietar tropentzat.
  Hitlerrek, berriz, erasoaldiarekin zalantzan jarri zuen, beraz, tankeen dibisio berrien eraketa eta tripulazioen prestakuntzak aurrera egin zuen. Bonbardaketa falta zela eta, Tigreak eta Panterak benetako historian baino gehiago askatu zituzten, eta menperatu egin behar izan ziren.
  Alemaniarrek defentsa osoa prestatzea lortu zuten, ezin izan zuten ezustean hartu. Borrokak hilabete baino gehiago iraun zuen. Sobietar tropek Alemaniako teknologia berria topatu zuten, eta ondorioztatu zen "Pantera" eta "Tigrea" datozen guduetan sobietar ibilgailuak baino magnitude ordena handiagoak zirela. Butting-ek ez zien T-34ri eta KVri irabazteko aukerarik eman. Gainera, 85 mm-ko kanoi indartsuagoa duten ibilgailuen ekoizpena oraindik ez da menderatu, eta 76 mm-ko "Panther" eta "Tiger" ezin izan dira aurrez aurre hartu.
  Sobietar tropek eremu batzuetan bakarrik egin zuten aurrera hamabost kilometrora eta galera handiak jasan zituzten. Alemaniarrek kontraerasoan ibiltzeko gai izan ziren. Komandanteen artean, Rommel nabarmendu behar da, ekialdeko frontera etorri berria, baina Mendebaldean oso ezaguna. Sobietarren aurkako borrokan ondo frogatzea lortu zuen.
  Alemaniarrak gai izan ziren, kontraeraso bat garatuz, Donera iristeko. Baina gero, Moskun aurrera egin beharrean, hegoaldera jo zuten.
  Führer-ak Stalingradoren mendekua nahi zuen. Kontuan izan behar da hasieran horrek alemanei ere mesede egin ziela. Stalinek ez zuen Blau Operazioa errepikatzeko aukeran sinesten eta bere erreserba guztiak Moskura hurbildu zituen. Ondorioz, naziak, Donean zehar mugituz, atzealdetik sartu ziren sobietar tropetan.
  Hala ere, Armada Gorria jada ezberdina zen. Borrokan esperientzia lortu zuten jeneral sobietarrek trebeago jokatu zuten, eta soldaduak beraiek nabarmen oztopatu ziren. Fritzek ezin izan zuten Donea zeharkatu eta Stalingradora apurtu. Beren lorpenen gehiengoa, Rostov-on-Don-en harrapatzea, eta ibaira irtetea bere tarte osoan zehar. Egia da, sobietar tropek Voroshilovgrad, Donets eta lurralde esanguratsuak galdu zituzten, baina naziek ezin izan zuten udako eta udazkeneko kanpainetan harrapatu, nahiz eta 1942an lortu zutena. Stalinek nolabaiteko arrakastatzat jotzen zuena. Kontuan hartzen badugu SESB orain fronte batean borrokatzen ari zela.
  Japoniaren mehatxua ahuldu egin zen, Ozeano Barean izandako porroten ondorioz, Eguzki Sortzen den Lurraldearen porrotek. Eta SESBek, berriz, Ekialde Urrunari beldur handiegirik ez zion izan.
  Neguan, Armada Gorriaren kontraerasoa hasi zen. Alemaniako tanke ugarik hotzean eta elur-gordeetan amore eman zuten, eta arrabolen antolamendu mailakatuak txasisa trabatu zuen. Baina hemen ezin izan zen erabateko arrakasta lortu. Alemanak erdialdera pixka bat bultzatu zituzten, eta Donen porrot egin zuten, baina Leningrado eskualdea, etsaien defentsa indartsuegiaren ondorioz, ezin izan zen askatu. Betiere blokeoa mantenduz. Alemanek ere asko ikasi zuten, baina gerratik akituta zeuden jada. Hurrengo udan Fritz-en ekimena aprobetxatzeko saiakera izan zen. Baina berriro ere naziak Donera bakarrik iritsi ziren. Leningradoren aurkako erasoa porrotarekin amaitu zen.
  AEBetan aldaketak gertatu dira. Itxaron eta ikusteko taktika, Wallacek presidentetzarako hauteskundeak galdu zituen Cheney errepublikanoaren aurka. Baina ondorengoak pasiboki jokatzen jarraitu zuen. Britainia Handiko buruan Churchill ordezkatu zuten laboristek bezalaxe. 1945eko neguan, sobietar tropek erdialdeko Wehrmacht-eko defentsak apurtu eta Smolenskera aurreratu eta hiri hau okupatu ere egin zuten. Baina etsaiaren jet-hegazkinak airean nagusitu ziren eta sobietar tropen erasoa gelditu zen. Eta martxoan eta apirilean, Fritzek galdutakoa berreskuratu zuten. 1945eko udan, alemaniarrak Moskuren aurkako erasoa garatzen saiatu ziren "E" tankeak eta jet-hegazkinak eta munduko lehen disko-formako borroka-ibilgailuak erabiliz.
  Misil balistikoak, berriz, arma garestiegiak eta eraginkorregiak zirela aitortu zuten. Alemaniarrek Moskura hurbiltzea lortu zuten, baina udazken amaiera iritsi zen jada, eta amerikarrek arma atomikoak erabili zituzten eta Japonia kapitulatzera behartu zuten.
  Bonba atomikoa izanda, Cheneyk bi herrialdeei bakea amaitzeko exijitu die.
  Baina Stalin zein Hitler ezin ziren inolaz ere ados jarri. AEBetan ere ez zegoen batasunik, non zirkulu erreakzionario askok uste zuten bi aldeek elkar hiltzen jarraitu behar zutela ahalik eta denbora gehien.
  Baina naziek arrakasta lortu zutenez, oraingoan Leningrado moztu eta Moskura ehun kilometrora hurbildu ziren, Estatu Batuak eta Britainia Handiak SESBri laguntzen hasi ziren Lend-Lease hornidura berreskuratuz.
  Neguan, sobietar tropak berriro hasi ziren naziak bultzatzen, baina ezin izan zuten Leningrado desblokeatu. Lenin hiria erori zen, baina Fritz hiriburutik apur bat atzera bota zuten. Mendebaldeko laguntza neurrizkoa zen eta erabakigarria izan zitekeen. Baina alemaniarrak nekatuta eta nekatuta zeuden.
  1946ko uda posizio aldaketa txikiekin igaro zen. Eta neguan, sobietar tropek nolabaiteko arrakasta lortu zuten, Rzhev eta Vyazmako Fritz kanporatu eta, apur bat bada ere, Donera bultzatuz.
  1947ko udaberrian, Adolf Hitler hil zen eta, maiatzaren 18an, armistizioa sinatu zen Estatu Batuen eta Britainia Handiaren bitartekaritzarekin. Baldintzak nahiko zailak izan ziren SESBrentzat eta ez oso onuragarriak Alemaniarentzat. Ukraina, Bielorrusia, Wehrmacht-ek zituen lurralde guztiak Estatu Batuen, Britainia Handiaren, Alemaniaren eta sateliteen kontrol bateratuaren menpeko agindutako lurralde bihurtu ziren.
  Hirugarren Reich Europar Batasuna bezalakoa bihurtu zen, eta okupatutako lurralde sobietarrak, hala nola, protektoratuak, Leningrado barne. Donek agindutako lurralde estatusa jaso zuen, SESBtik independentea eta formalki independentea, baina izatez Estatu Batuetatik eragin handia zuena.
  Horrela, Sobietar Errusiako lurraldea asko murriztu zen. Stalin zahartu eta ahuldua politika utzi behar izan zuen. Bere agintea asko jaitsi zen, eta bere segizioa zatitu zen.
  Stalinek dimisioaren ostean, Kaukasoa -Georgia, Armenia, Azerbaijango- laster banandu zen SESBtik. Eta urte batzuk geroago, eta Erdialdeko Asia. Hala, Errusia potentzia txiki baten paperera utzi zuten, nahiz eta arma nuklearrekin. Benetako historiarekin alderatuta, San Petersburgo, Smolensk, Pskov eta Mendebaldeko beste zenbait eskualde aginduta geratu ziren.
  Eta laster, batez ere musulmanez populatutako Ipar Kaukasoko eskualdeak ere banandu ziren. Alemanian, Hitlerren heriotzaren ondoren (ziurrenik Führer-ari alde egiten lagundu zioten), laster hil zen Goering drogazalea. Himmler ere hil zuten. Speer moderatuagoak boterea hartu zuen. Urte batzuk beranduago, alderdi anitzeko sistema berreskuratu zen, eta naziak askoz ere moderatuagoak bihurtu ziren.
  Azken finean, Estatu Batuak mundua menderatu eta menderatzera iritsi ziren. Orain ez zuten SESB lehiakide, eta komunistek laster galdu zuten boterea. Txinan, amerikarren aldeko gobernu batek agintzen du, mundu islamikoan gauza bera. Ameriketako erabateko dominazioaren aroa heldu da...
  Baina horrek ez zion zoriontasuna ekarri gizakiari, nahiz eta amerikarrek, Lurrean hegemonia ezarrita, XX. Ondorioa izan zen orain Estatu Batuek mundu osoko zientzialariak kontrolatzen zituztela. Baina ez da sekretua giza zientziaren garapena oztopatu zuen gehiegizko sekretua izan zela.
  Zentzu batean, benetako historian baino seguruago bihurtu da. Estatu Batuetako armadek eta haien sateliteek terroristak eta muturrekoak zapal ditzakete munduko edozein lekutan, politikoki zuzena ez izatea leporatzeko beldurrik gabe. Esku-hartze humanitarioak, eta globalizazio ekonomiko eta politiko eraginkorra egitea posible da. Ez du ezertarako balio muturreko erlijiosoak elikatzea aurkari politikoak iraultzeko, esku-hartze soil batekin egin daiteke.
  Beraz, neurri batean, badirudi munduak irabazi duela unipolar bihurtuz benetako multipolar batekin alderatuta. Baina orduan Vasily Terkinek pertsona bakar baten patua ikusi zuen ...
  Anna Kazei (Abizenen kointzidentzia interesgarria eta ziurrenik ez da kasualitatea, ekintza XXI. mendean gertatzen den arren!) tren geltokitik jaitsi eta oinez jarraitu zuen. Trena dotorea da, bagoi errazekin, baina geltokia bera da probintzietako bat. Ukrainako udazken epela izan zen: uda indiarra, urrezko soinekoak urki baten sorbaldetan zeudenean eta basoak eta basoak errege gorri kolorez jantzita zeuden. Natura ederra da, eta emakume bat oraindik ez dago xarmarik gabe, nahiz eta gutxienez hogeita hamabost urte dituen, eta ile grisa jada erakusten ari den.
  Anna Kazei triste dago, beraz, bere seme-alabekin zita bat egiten du... lan gogorren kartzela batera. Zertan datza 12 urteko mutiko bati eta 15 urteko neska bati 99 urteko kartzela zigorra ezarri zien epaileak? Hori al da zorigaiztoko umeekin egiten duzuna? Eta zer egin zuten? Tira, publizitateak erauzi zituzten iragarkiekin. Bai, telefono eta Interneteko kableak moztu zituzten amerikar eraginaren kutsadurari aurre egiteko.
  Ekialdeko Ukrainan mugimendu bat dago - "Erresistentzia abertzalea". Ez, ez dute benetako gerrillarik egiten, Bigarren Mundu Gerran gertatu zen bezala. Funtsean, haien erresistentzia propaganda eta eskala txikiko sabotajea da giza hildakorik gabe. Beraz, bere seme-alabek Mendebaldeko tiraniari aurre egin nahi zioten haria hainbat aldiz moztuz.
  Baina bideokamerarekin grabatu ahal izan zituzten, eta nahikoa "ongizale" ere bada. Sabotajea eta baita terrorismoa ere leporatu zieten mutilei, baita ekonomiari kalte larriak eragitea ere. Eta konexioak gaztetan, inguruabar aringarri bat hartu zuten kontuan: ia ehun urteko lan gogorra egin zuten.
  Oso azkar pasatu zen epaitegia, eta abokatuak keinua bakarrik egin zion fiskalari baietz. Bai, eta prozesua bera itxi egin zen. Gainera, Annari aditzera eman zioten bere seme-alabek oraindik zortea izango zutela jakingo balute, eta lurrazpiarekin lotura izango zutela, ezin izango zutela lehen tortura saihestu, eta gero heriotza zigorra. Hala ere, lan gogorrak izatea bera ez da tortura.
  Annaren hankak oinetako zaharrekin korapilatuta daude. Motxila oso bat darama urtean behin bakarrik egiteko baimena duten programekin. Eta zorigaiztoko umeak, ziurrenik, ez dira oso cool kartzelan.
  Zigortuak errepidean daude, beraz, ez daude kuarteleko kanpamentuan, autobidetik luzatzen dira. Patruilak barrez barre egiten diote Annari, eta eskuekin motxilara heltzen dira, janaria ateratzen. Bertako polizia potoloak berehala sartu zion ahoan sirvelad txistorra. Formalki Ukrainak estatuaren ezaugarri guztiak dituen arren, Rada hautetsia barne, baina bandera amerikar gehiago daude hori-urdinak baino.
  Hemezortzi urtetik beherako mutilek helduengandik bereizita egiten dute lan. Eguna epela, eguzkitsua, marraduna da, kartzelako alkandorak pila batean tolestuta daude, eta gorputz mehe eta nerbioak, nerabeen eguzkiaren txokolatea, izerdiz distira. Batzuk harriak eta hartxintxarra trenbidearen gainean nahasketa zabalarekin sartzen ari dira, beste batzuk errailak tiratzen ari dira, beste batzuk enborrak zerratzen eta planatzen ari dira.
  Hamar eta hamazazpi urte bitarteko mutilak daude, eta batzuk oraindik gazteagoak dirudite. Eta nola ez da haietaz errukitu legedi anglosaxoia nagusi baldin bada agindutako Ukrainan, hamar urtetik aurrera erantzukizun penala helduentzat aplikagarria denean?
  Orduan poliziak Annari, zeinaren motxila nabarmen arinagoa baitzen, non bilatu behar zuen bere seme Marat (hemengo izenen kasualitatea ere ez!). Bai, kosta egiten zaio halako pisua eramatea, baina hala ere atxikita dago. Eta erliebe hori ez da poza, hemen anoak eskasak baitira eta mutilak argalak.
  Eta hona hemen bere semea. Oin biluziak, belaunen gainetik agindutako galtza marradunekin, harri zorrotzen gainean pausatu eta hormigoizko upel bat bultzatzen du. Eta Marat oinutsi begira, arnasa gogor isilduta, Anna konturatu zen bera ere indartzen ari zela borondate izugarri batekin. Buru moztua sorbalda meheen atzealdean handia dirudi, eta ile ilehoria garezur angelu beltzaren atzealdean ia ikusezina da. Mutilak guztiz burusoila dirudi. Bekokiko zimurra nabariagoa zen sakonago. Bertatik, altuera txikiagatik eta sorbalda estuengatik ez balitz, mutilek askoz zaharragoak dirudite.
  Marat lanean ari da, eta begirale ferorrak gertutik ibiltzen dira, oihuka eta larru gordineko izurrite zabalak astintzen. Hau lan gogorra da, errukigabea. Halako lan-erritmoari eusteko, erlaxatu behar zara segundo batzuetan gutxienez, eta bidoi gainean etzan zaitez bizkarralde bihurri eta moztuari atseden emateko. Hala ere, erretzen denean, normalean ez du azala mozten.
  Annak ez du lanera bazkaltzeko atsedenaldira arte etortzeko eskubiderik. Beraz, ikusi eta itxaron behar duzu.
  Amaren malkoak nahi gabe ateratzen dira. Mutilaren hankak ubelduraz estalita daude, ubeldurak, ubeldurak, zolak kailuz estalita. Udaberri, uda eta udazken osoan, adingabeak oinutsik lan egitera behartuta daude. Are trebeagoa eta hobeagoa dela diote kartzelako mutilentzat. Izan ere, hau da Amerikako ekonomia ezaguna. Gainera, mendebaldeko estiloko oinetakoak azkarregi higatzen dira. Eta, beraz, Jainkoak ez dezala, estatuko botak gutxienez neguari eusten diote - zorionez, klima berotu egin da eta elur garaia ez da hain luzea.
  Baina orain mutilak errail astunak arrastatzera behartuta daude. Tira, non dago Maratika. Lezka bat bezain mehea da, hala erakusten dute saihetsak azal beltzaranaren azpitik, eta urdaila kolapsatzen da tentsioagatik. Begien azpian zirkulu ilunak, esaten dute lan gogorra ez dela erraza mutiko batentzat. Hogei urte luzatzeko gai izango al da, eta, ondoren, errekurtsoa jartzeko legezko eskubidea aurkez daiteke?
  Baina omenaldia egin behar diogu Marati, trebetasunez jartzen du erraila, eta ama ikustean, irribarre egiten du erantzunez. Kopetako zimurrak leundu egiten dira eta argi dago oraindik edozein egoeratan dibertigarria aurkitzen den mutila dela...
  Zurrunbiloak txistu egiten du eta minez erretzen du Marat. Amak garrasi egiten du, poliziaren gainbegiraleari lasterka egiten saiatzen da, ambalak sorbaldatik heldu dio, geldiaraziz:
  - Ez ausartu! Kartzelari bati eginbeharreko erasoa... Onenean, dozena bat!
  Anna dagoeneko haserretuago dago:
  - Legearen arabera umeak jipoitzeko eskubiderik ba al dute?
  Ertzainak zintzo erantzun zion:
  - Gaizkileekiko eragin fisikoaren neurri behartua deitzen zaio. Kexa egitea guztiz alferrikakoa da!
  Emakumeak hasperen handia egin zuen, eta bere semeari begiak kentzen saiatu zen, hain gogorra izan ez zedin. Gainontzeko mutilak ere astintzen ari dira. Ia denak oinutsik daude, zaharrenetako pare bat bakarrik, jakina, etxeko atrezzo batzuetan. Eta denak burusoil moztuta daude, salbuespenik gabe. Bietako bat sorbalda gainean harri bat zuela hurbildu zenean, Annak bere zenbakia zulatua ikusi zuen.
  Izua - bere semeak badu hau?
  Bazkaltzeko atsedenaldia laburra da -legearen arabera, kondenatuek egunean hamabi ordu gutxienez lan egin behar dute, baina, egia esan, hamalau eta hamasei behar dituzte-. Egia da, asko lanaren larritasunaren araberakoa da. Esaterako, nekez jasatea heldu batek ere berrogeita hamar kilogramo pisua eramatea, solairu batetik bestera sorbalda gainean.
  Baina, adibidez, kotoia gehiago bil dezakezu. Neskek normalean landaketetan lan egiten dute, beraz fisikoki zailagoa da mutilentzat.
  Bazkaltzeko, mutikoak arrozarekin elikatzen dira;Ukrainan, oso ondo errotu da eta oso baliotsua da proteina elikagaia. Esne pixka bat ere gehitzen dute ogiarekin eta baratxuriarekin, min gutxiago izan dezaten. Janaria nahiko osasuntsua da, beraz, mutilek, nahikoa ez izan arren, ez dute aho hutsik ikusten. Hona hemen sagarrak eta limoiak.
  Maratek, gose izan arren, honela azaltzen dio amari:
  - Ohitura bat dugu, eta jakintsua - programak mutil guztientzat banatzea!
  Anna harrituta geratu zen
  - Jakintsua?
  Mutiko nagusi batek, besoan tatuaje landu bat eta bularrean gurutze bat zuela, ziur azaldu zuen:
  - Noski! Urtean behin baino gehiagotan, transferentzia bat jaso dezakezu barryk handi batengatik bakarrik. Eta ezin duzu mantendu. Asko gara eta nolabaiteko kargak egiten dira denbora guztian!
  Annak baiezkoa eman zuen eta, bere semeari bizkarra laztanduz, marra eta urradura freskoak eta jada sendatuak sentitu zituen. Amak semeari galdetu zion:
  - Askotan kolpatzen al dute?
  Maratek irribarre bat behartu zuen eta erantzun zuen:
  - Minik ez egiten saiatzen dira. Giltzurrunak eta funtsezko organoak ez dira irabiatzen.
  Annak galdera jarraitu zuen:
  - Ez al du hotza oinutsik ibiltzeko?
  Mutilak zintzo erantzun zion:
  - Noski, herrian oinutsik ibiltzen ziren egun epeletan bakarrik, baina hemen botatzen dituzte elurra egin arte, eta hori salbagarria izan daiteke... Baina.
  Gurutzea zuen mutilak esku hartu zuen berriro:
  - Bost urte daramat hemen! Ondo dago, kanpoan lan egitea, janari osasuntsua jatea, gogortu zaitezke eta ezta eztulik ere! Bizirik iraungo dugu hiltzen ez bagara!
  Maratek, hestebeteak kontu handiz hozkatuz, esan zuen:
  - Noski, bizirik aterako gara, eta agian askatasuna aurkituko dugu!
  Hemen Anna bat-batean konturatu zen elkarrizketarako gaiak agortuta zeudela. Maratek bere bizitza bizi zuen, berak berea. Eta desegokia da mutilarekin sinpatizatzea, mindu besterik ez da egingo. Maratek bere borondatea ikusteko aukerak zerotik gertu dauden arren. Bai, eta antolatu fantasiaren eremutik ihesaldia. Gainera, ihes egiten baduzu ere, orduan mundu modernoan, nola ezkutatu lur azpian denbora gehiegi? Teknologia aurrera doa, eta ziurrenik haien elkarrizketa grabatzen ari da, eta agian bideo-irudi batekin ere bai.
  Maratek Polkan zakurraz galdetu zuen, eta erantzuna jasota, isilik geratu zen. Annak bere semeari begiratu zion jakinaren gainean. Ikusten dugu, bere arrebari buruz zehatzago galdetu nahi zuen, baina amak oraindik ez zuela berarekin komunikatu sentitzen zuen. Bazkaltzeko atsedenaldia laburra da, eta bost minutu barru berriz ere lanean hasiko dira Trudovik mutilak.
  Annak puntuzko zapatilak luzatu zizkion semeari:
  - Jantzi nire laztana!
  Maratek xuxurla batean erantzun zion:
  - Ez omen da... Mutil guztiak berdinak izan beharko lukete zigorra. Eta izozte arte oinutsik ibiltzea da zigor moduetako bat! Erre besterik ez dituzte egingo. Hobe utz dezala kalumniak nire anaia txikia hazten denean.
  Amak azkenean laztandu zituen bere semeei hankak gogortu eta eroriak, eta musu eman zien hautsak gorabehera. Orduan azken muxu bat izan zen kopetan, eta arduradunaren oihu mehatxagarriaren azpian, altxatu eta irteerarantz abiatu zen. Orduan gelditu zen. Arrazionaltasun amerikarrekin antolatu zen lana: kondenatuek gogor lan egin zuten, karga gihar talde ezberdinetara joan zedin. Gero lana eta gorputza garatzen da, proportzionalagoa da eta presoak gutxiago nekatzen dira, hau da, askoz gehiago estutu dezakezu.
  Maraten eskuak adartsuak dira jada kailekin, eta nahiko konfiantzaz ari da oinetakoa kargatzen. Gorputza argala da, baina nerbiotsua, eta beso meheak sendoak dira. Ez, beharbada lan gogorrak jasango dituzte luzaroan. Beraz, goizegi da mutila lurperatzeko.
  Eskoltak Annari gogor bultzatu eta oihukatu zuen:
  - Zure denbora amaitu da! Goazen hemendik! Eta beraz, muga gainditu nuen!
  Emakumearen hankak oso astunak dirudite. Aurretik ahizpa Marinka bisita. Oraintxe udazkeneko sufrimendua da, eta garaia hartu behar dugu. Ona da anaia-arreba urrunegi ez egotea.
  Amerikako hiriburua da nagusi Ukrainan, atzerriko funtzionarioek bezala, bide batez. Jende arrunta bera xume bizi da, baina haiei ere zerbait erortzen zaie. Nolanahi ere, trapuak merkeak dira, eta Annak bere arropa txarrean jantzita ardi beltz baten antza du.
  Hala ere, marradun soinekoak dituzten neska kondenatuak nazien kanpamenduetako presoen antza dute. Tren bagoitik ikus daitezke. Neska asko kartzelara botatzen dituzte iruzur fiskal soilagatik, lan egiteko aukera emanez. Horregatik, behartutako langile asko daude soroetan.
  Annak zortea izan zuen, neskek eremu zabal bat osatu berri zuten eta berria baino lehen oinutsik zapaltzen dute beste hamar verstako. Beraz, Marinarekin hitz egin dezakezu. Antza denez, neska oinutsik eta argal bat, bularrean zenbaki bat eta abizena zituen marradun soineko batekin, ez zitzaion arriskutsua iruditzen eskoltari, eta oinez joan zen, metrailadorea sorbaldan jarrita. Marinka, Marat bezala, pixka bat altuagoa eta askoz argalagoa bihurtu da azken bileratik. Hala ere, ez zegoen arazorik janariarekin Ukrainako herrian.
  Hemen arauaren arabera elikatzen dira, nahikoa ez direnak, hain lan intentsibo eta gogorra egiteko. Marinak amaren galdera aitortu zuen:
  - Bai, benetan jan nahi dut! Lurreko zizareak ere harrapatzen ditugu, garbitu eta modu berezian erretzen ditugu, eta batzuetan gordinik jaten ditugu. Gose!
  Annak osasunari buruz galdetu zuen. Marinak zintzo erantzun zuen:
  - Hasieran giharrak min handia egiten zuen, loa bereziki minduta zegoen, baina orain sartu nintzen. Ez dago beste ezer - aire freskoan eta lurrean lan egiten dugu. Neguan okerragoa izango da, makinak benetan gogorrak eta aspergarriak dira.
  Amak, irutegiaz gogoratuz, gaineratu zuen:
  - Eta hautsez!
  Marinkak Marati buruz galdetu zuen. Mutikoa osasuntsu zegoela jakin nuen, eta hilabete batzuk lan gogorra egin ondoren ere, fisikoki indartsuago eta tenplatu egin zen. Poz-pozik. Anaia txikiak zazpi urte ditu jada, eta indartsua ere bada. Nire aita orain lan gogorra egiten ari da Siberiako nonbait, eta korrespondentziarako eskubidea kendu zioten. Bizirik dagoela bakarrik jakin da, heriotzaren kasuan jakinarazpen bat egongo litzateke.
  Marinak esan zuen hasperen batekin:
  "Nire aitagatik ez balitz, agian ez nintzatekeen negozio honetan sartuko!" Bizitza osoa bata marradunarekin pasatzea, eta komunera segidan eta abestiekin joatea ere amesgaiztoa da!
  Anna irribarre egiten saiatu zen, esanez:
  - Iruzkinik ez badago, hogei urteren buruan, legearen arabera, kaleratze goiztiarraren eskaera bidali dezakezu!
  Marinak burua astindu zuen.
  - Lehen hogei urteetan, normalean, ez dute barkatzen, merezimendu nabarmenak izan ezik... Tira, ihesbide bat edo konspirazio bat agerian uzten baduzu! - Neskak mehatxuz murriztu zituen eguzkiak zuritutako bekainak gari helduaren kolorera. - Baina ez naiz inoiz denuntziara joango!
  Annak alabari begiratu zion. Ausarta, Maraten kokotsa bezalakoa, ezaugarri erregularrak, zorrotz samarrak. Bukatzeko, nesken ilea burusoil moztuta dago, baina dagoeneko lortu dute pixka bat haztea. Kizkur zuriak eta urrezkoak pixka bat kizkurtzen hasi ziren. Neska garai samarra, eta argala izan arren, ez dirudi batere hezur edo angeluarra.
  Annak nahi gabe galdetu zion alabari:
  - Eta zuk... Ez al zintuzten saiatu bortxatzen?
  Marinkaren aurpegia dar-dar egin zuen, eta lasai erantzun zion:
  - Hori gabe ez, baina... Amerikarrek oraindik erlijiosoak dira eta ez dute bultzatzen... Goi mailako agintarien baimenik gabe. Baina ofizialki putetxe batean izena eman dezakezu eta epealdiko urtebete bitara joango da!
  Annak ez zuen galdetu. Bazekien Marinka halako zerbitzuen eskaintzarekin soilik mindu egingo zela. Emakumearen bihotza are gogorragoa bihurtu zen. Neskak irribarrez erantzun zion:
  - Ez zaitez triste egon... Beti daude aukerak! Gehiago dago, bizitzan dibertsio handia dago.
  Eta edertasun makalak kantatu, eta neskak koruan jaso;
  Emaztegai xamurrari gertatu zitzaiona
  arima beltzarekin sufritzen ari naiz!
  Bere aurpegi ederra gogoan,
  Zer gordetzen dut gudura joaten naizenean!
  Oinutsik neskak mutilaren izenean abestu zuen, amodio eder bat, eta nahiko naturala eta ederra zirudien.
  Gogoan dut nola ibiltzen zen bidea presarik gabe,
  Herri baketsuetan barrena, basamortuetan!
  Arropa adimentsua duzu jantzita
  Urrats eta bide erraza monasterioetara!
  
  Eta urrezko belarra heltzen da soroan,
  Haizeak laino guztia uxatu zuen!
  Ortodoxia betiko lorian egongo da,
  Itxaropenaren argia kristauen otoitzetan!
  
  Oin hutsik errepideetan
  Neska eta ni bekatuetaz damu!
  Makurtu eta sinistu Jainko Santuan
  Zure bizitza balantzan pisatuko du!
  Zaindariak, batez ere, udaltzainez zeuden eta neskei ongi entzuten zieten. Preso politak zerrendan sartu ziren, non hori bakarrik pasatzen zen, ekaitz baten itzalpean.
  Eta tronutik ahots bat jotzen duenean,
  Ez zara merezi Nire paradisuan sartzeko!
  Zeruko santutasuna delako
  Ez dago eskuragarri, ez amets egin ere!
  
  Bekatua zara arazo baxu eta zikinetan,
  Norberak mendez mende egon eta men egin beharko luke!
  Garaipenetan ausardia bakarrik baloratzen da,
  Errusiako armada bakar baten fusioa bezala!
  
  Gure soldadua ez da tabernetara joaten,
  Vodka edaten, nazkatuta dago - gaiztoa!
  Gerlaririk indartsuena da - munduko ekaitza!
  Errusiara igo dena, kakatan ezabatuko dugu!
  
  Nire neskaren urratsa bidetik behera
  Txapa urratu baten sorbalden atzean!
  Bere botak zaintzen ditu
  Jainkoaren ontzietara dena eman nuen!
  Neska guztiek zuten komunean: jantziak eta oin biluziak ziren. Gehienak neska altuak eta handiak dira dagoeneko, baina oraindik ere oso neska txikiak daude burua moztuta dutenak. Aztarna txiki eta biluzi berberak uzten dituzte. Annak nahi gabe malko bat isurtzen du: konkistatzaileen erregimeneko zorigaiztoko presoak. Eta zeinentzat bidali zituzten hamalau edo hamasei orduz lan gogor lanetan?
  Eta dagoeneko usainak, erre beltza,
  Horda bat herrietan barrena ibili zen!
  Herri osoa urratu zen
  Hiriko errauts eta hondakinetan!
  
  Orduan neska haserretu zen,
  - Ez, ez da kontua sotoan ezkutatzea!
  Eta aurrean eskatutako grina guztiarekin,
  Jesusek deitu zuelako!
  
  Hegazkin bat eman zioten, naziak irabazteko,
  Hegan egiteko, Kristo hau goretsiz!
  Zeru garbian beroa izateko,
  Zeruak ixteko Fritz!
  
  Bai, bere indar guztiekin borrokatu zuen,
  Eta gaizkiaren ikonoaren aurrean otoitz egin zuen!
  Ez nuen hilobiaren gatibu izan nahi
  Desagerrarazitako narrastiak, ez kopurua!
  Hitz horiekin, neskak, gehienak ere, animatu eta erritmoa bizkortu zuten. Annak ere oinutsik arraun egiten zuen lokatz epelean. Eta pozik zegoen. Zure gaztarora itzultzen ari zinen bezala da. Errepideko harri handiek zola biluziari kilikatzen dute, eta nekeak alde egiten du honetatik, eta alaitasuna erakusten du. Eta amodioaren jarraipena oso tristea bada ere, Annak irribarre zabala egiten du.
  Baina azken borrokan gaizki atera zen,
  Zerbaitegatik, gasolina lehertu egin zen!
  Erruki zaitez, otoi, Jainkoari negar egiten ari naiz,
  Pena neskak sutan badaude!
  
  Jesusek zorrotz erantzun zidan
  Zugatik sufritu nuen, sufritu nuen!
  Eta orain sinetsi iezadazu - ez dago hilkutxarik,
  Ahalguztidunak berpiztu zituen erorikoak!
  
  Eta orain zure andregaia zeruan dago
  Berarentzat ona da, berak garbitu zuen malko bat!
  Sinetsi nazazu, zuretzat ere badago lekua
  Zure ametsa egi bihurtuko duzu!
  
  Jakin ezazu - Errusia zerbitzatzen,
  Hau da Jainkoari atsegin emateko modua!
  Zer izan planeta osoa zoriontsu,
  Beharrezkoa da aberria zerbitzatzea gotorleku osoarekin!
  
  Bekatu nagusia Aberria alde egitea da,
  Ez joan errietara - etzan zaitez sasietan!
  Nahiago izan bufoi miserable baten papera,
  Jaunaren edertasuna ezagutu gabe!
  
  Beraz, zoaz eta mendeku hartu nazien aurka,
  Jesusek hain gaizki hitz egin zuen!
  Kea lurrintsuko airean desagertuko da,
  Bakerako denbora izango da!
  
  HIMMLER ETA FUHRER-EN INTRIGAK ESTRATEGIA BAT
  Bigarren Mundu Gerrak izaera luzeagoa hartu zuen Fuhrer-ak FAA misilen programaren ordez herri borrokalari batean inbertitzea erabaki baitzuen. Makina arina, merkea eta fabrikatzeko erraza da. Eta XE-162 seriean sartu zen 1943an. Aldi berean, Hitlerrek Rommel-i entzun eta Alemaniako eta Italiako tropak Afrikatik atera zituen. Ondorioz, alemaniarrek historia errealean galdutako zortzi dibisio eta ekipamendu asko mantendu zituzten, gehi Italiako indar esanguratsua.
  Ondorioz, Sizilia hobeto estali zuten tropek, eta aliatuen lehorreratzea porrotarekin amaitu zen.
  Kursk Bulge-n, Hitlerrek ere atzerapena atzeratu zuen, kasu honetan, Tiger-2 eta Panther-2 gudan probatzeko nahia zela eta. Abuztuan, azkenik, Stalinek Oryol eta Kharkov norabideen aurkako erasoa agindu zuen.
  Alemanek teknika eraginkorragoa zuten defentsan, eta gotorleku asko zulatu zituzten.
  Baina Armada Gorriak indarren nagusitasuna zuen. Batez ere Oriolako norabidean nabaritzen da. Baina Armada Gorria oso poliki aurreratu zen. Kharkoven norabidean, alemaniarrek hegoaldeko erasoaldia atzera bota ahal izan zuten, Mainsteinek agindu zuen tokian. Oryolen, udazken amaierara arte luzatu ziren borrokak, baina Oriol hartu zuten oraindik. Eta arrakasta izan zuten.
  Baina oso galera handiak, euren tropa asko kanporatuz. Orduan eten bat egon zen. Sobietar tropek kalteak konpondu zituzten. Alemaniarrak zulatzen ari ziren... Tankeen ekoizpena hazten ari zen... Panther-2 ez zen produkzioan sartu. Hitlerri ez zitzaion gustatu tankearen pisua nabarmen handitzea. Eta orduan tankea ez zen Fuhrer-ak nahi zuen moduan atera. Eta motorra are indartsuagoa da, ez dago prest. Tiger-2 tanke oso indartsua da, baina bere pisu handia ere ken bat da. Baina tankeekin, alemaniarrek ez dute oraindik eredu perfekturik egin. "Panther" T-34-76aren gainetik dagoen makina bat da, nahiko nabarmen. Baina SESBek T-34-85 tanke indartsuagoa eta aurreratuagoa du bidean, Panther baino askoz txikiagoa dena aurrealdeko armadura eta armadura zulatzaileetan.
  Alemanek zerbait perfektuagoa sortu nahi dute. "Panther" alemaniar tanke nagusia armadura nahiko ahula da.
  Eta alboetara tiro egitean tankearen aurkako fusilen ahultasun bat dago.
  Naziek dute, baina hegazkin eta borrokalari indartsuak. Batez ere XE-162 oso indartsu eta merkeak oso gogorrak dira eta etsaiak zapal ditzakete zeruan.
  Eta aliatuak airea estutzen hasi ziren. Eta noski Armada Gorria ere bai.
  Neguan, ordea, sobietar tropak aurrera egiten hasi ziren eta erdian naziak bultzatzen hasi ziren ...
  Borrokak zeruan garatu ziren... Oso ondo XE-162 Huffmanengana hurbildu zen, honek konfiantzaz lortu zuen eta indarra areagotu zuen. Bere errendimendua historia errealean baino handiagoa izan zen.
  Baina neguan, alemaniarrek amore eman zuten... Abenduan, etsaiak indarberrituta hasi ziren berriro. Udazkenean eta neguan, alemaniar tankeei borroka egitea zailagoa egin zitzaien. Eta xasisaren antolamenduak koadroko ereduan arazo asko sortu zituen. Pista artean elurrak eta lokatzak trabatuta, eta gauean izozteak, mugimendua oztopatu zuten. Sobietar tankeek, etsaia mugikortasunean gaindituz, noizean behin ezusteko erasoak egiten zituzten, eraso eta erretiroaren printzipioaren arabera.
  Alemaniako frontea neguan erori zen. Naziek Kharkov, Belgorod eta Donbass gehienak galdu zituzten. Baina, hala ere, haien porrota ez zen historia errealean bezain zorrotza izan. Bigarren fronterik ez egoteak, Fritzek erabilitako tanke kopuru handiak, Tigre astunak barne, hegazkinaren potentzia handia, bereziki Focke-Wulf eraso-hegazkin oso eraginkorra, eragin zuen. Horrez gain, italiar unitateek ere parte hartu zuten guduetan, zeinak, alemaniarrekin nahastuta, ez hain gaizki borrokatu.
  Mainstein eta Rommel-en arte militarrak ere eragina izan zuen.
  Naziak Donbassetik kanporatu zituzten, baina lerro gehigarrietan oinarritu ahal izan ziren, ezkerreko Ukrainaren zati bat mantenduz. Martxoan, sobietar tropak, erreserba gehigarriak borrokara botata, Dnieperra iritsi ziren leku batzuetan, baina ez zuten ibaia behartu.
  Horrez gain, Leningrado inguruko martxoko erasoak ere ez zuen arrakastarik izan. Alemaniarrek, gotorleku sendoetan oinarrituz, hiriaren azpian eutsi ahal izan zuten oraindik. Eta sobietar tropek, erreserba eskasia bizi zuten: indar nagusiak hegoaldean sartu ziren, koroaren erasoaren eremuan hogeita hamar kilometroko distantziara bakarrik zirikatu ziren.
  Baina, nolanahi ere, Armada Gorriak aurrera egin zuen berriro, eta naziak atzera bota zituzten. Eta "Panterak" eta "Tigreak" produkzio masiboak ere ez zien naziei lagundu. Eta SESB IS-2 agertu zen, eta T-34-85. Egia da, Fritzek "Panther" -2 ere garatu zuen dorre txiki batekin, eta "Tiger" -2 forma eta arma aurreratuagokoak.
  Baina Fritz-ek itxaropena lotu zuen nagusia jet hegazkinak eta ME-262 izan ziren. 1944ko ekainerako, jadanik milatik gora zituzten hegazkin-hegazkin horiek. Himmlerrek airearen nagusitasuna lortzea eta bere arma miragarria erabiltzea espero zuen.
  Stalinek ulertu zuen eraso egin behar zuela. Sobietar armadaren kolpe nagusia erdian zintzilik zegoen. Bagration operazioa 1944ko ekainaren 22an hasi zen. Smolensk Alemaniako kontrolpean zegoen oraindik, eta Fritz defentsa-lerroak ingeniaritza terminoetan garatu ziren. Bai, eta ezusteko taktikoa ezin izan zen lortu. Etsaiak hori espero zuen. Hala ere, Fritzek ez zuen aurre egin. Haien defentsa lerroa, nahiz eta ez berehala, hautsi zuten. Sobietar artilleria prestatzeko indarrak eta soldadu sobietarren heroismoak ere eragina izan zuten.
  Baina alemaniarrak ez dira hain sinpleak. Bigarren eta bereziki hirugarren defentsa lerroa egin zuten boteretsuena. Himmlerrek, Hitlerrek ez bezala, adituen aholkuak entzuten zituen, eta lerro elastikoagoak erabili zituen. Galera proportzioa nabarmena izaten jarraitu zuen alemaniarren alde, eta armatutako tankeen ukabilak asko erabili zituzten. Kontuan izan behar da "Panther"-2 tanke oso sendoa zela frogatu zela, kopeta armadura bikainarekin eta armadura zulatzeko pistola indartsuarekin. Defentsan, tanke hau nahiko onargarria da.
  Alemaniako E-10 pistola autopropulsatu berria, oso silueta baxua eta pisu txikia duena, gidatzeko errendimendu bikaina duena, ondo frogatu da. ME-262-k biziraupena, abiadura bikaina eta arma indartsuak ere erakutsi zituen. HE-162 eta baita Arado bonbardaketa ere eraginkorra zirudien.
  Abuztuaren 8rako, sobietar tropek Smolensk askatu zuten, baina hilaren amaieran erabat agortu zituzten erasorako gaitasunak, Bielorrusiarako borroka hasi gabe. Garaipena oso urrun zegoen oraindik. Baina alemaniarrek ezin izan zuten ezer lortu, eta poliki-poliki atzera egin zuten.
  Hala ere, higadura gerrak bi aldeak agortu zituen. Baina SESBk kalteak konpontzen jarraitu zuen. Baina alemaniarrek nabarmen hobetu zuten airean. Yak-3 eta LA-7 sobietar berriek hegazkinen hegazkinaren hutsunea partzialki konpentsatu ahal izan zuten.
  Alemaniarrek, hegazkintzan zuten nagusitasun kualitatiboa erabiliz, gehienetan airean nagusitu ziren. Eta tankeen eraikuntzan, E-serieko tankeak zeresan handia izaten hasi zen.Zehazkiago, oraingoz kanoi autopropulsatuek - E-25 88 mm-ko kanoi batekin, E-50 105 mm-ko kanoi batekin. eta E-10 Panther-aren 75 mm-ko pistola batekin.
  1944ko azaroaren hasieran hilabete pare batez atseden hartu ondoren, tropa sobietarrek erasoaldiari ekin zioten Leningradoren norabidean. Oraingoan, Alemaniako inteligentzia gailentzen zen, eta optika oso zehatza zuten hegazkin espioi berrienen erabilerak ere eragin zuen. Alemanek sobietar tropen kontzentrazioa irekitzea lortu zuten indarrak tiratzeko.
  Baina, hala ere, elur eta izozte baldintzetan, naziek aurreari eustea oso zaila izan zen. Borroka oso odoltsuaren ostean, 1945eko urtarrilean Leningradoren blokeoa erori zen. Hiria kateek behera bota zuten... Eta tropa sobietarren arrakasta handi berri bat.
  Egia da, urtarrileko erdialdean ezin izan zen aurrerapausorik garatu. Sobietar tropa gehiegi galerak konturatu ziren. Baina hala ere, otsailaren hasieran, Fritzek Dnieperera atzera bota zituzten, eta lurraldez lurralde galtzen ari ziren.
  Hala ere, martxoan, Mainsteinek, oraindik ezkerraldeko Ukrainan oinarriak zituenak, erasoaldi handia hasi zuen. Alemanek gauez eraso zuten tankeetan gaueko ikusmen gailu aurreratuagoak erabiliz, baita "Lion"-aren azken garapena ere, moko luze eta indartsua zuen ibilgailu okupa bat. Horrez gain, bai E-50 eta bai Sturmtigers masiboki erabili ziren - aurrerapen arma oso indartsuak.
  1943ko martxoan Mainsteinen kontraerasotik lehen aldiz, alemaniarrek arrakasta handia lortu, Poltava, Petrazavodsk, Kherson eskualdea hartu, Krimea desblokeatu eta Kharkov ere sartu ahal izan zuten. Sobietar komandoak, etsi-etsian erreserbak birmoldatuz, Fritz-en aurrerapena geldiarazi eta Kharkovetik kanporatu ere egin ahal izan zuen apirilean, baina galera handiegiek arrakasta galarazi zuten. 1945eko maiatzean nahiko nekatuta zeuden bi aldeak.
  Himmlerrek bakea eskaini zion Stalini baldintza moderatuan: bakoitzak harrapatzea lortu zuena gordetzen du, presoak trukatzen ditugu guztion artean. Ez dago kalte-ordainik ordaindu beharrik, eta merkataritza harremanak berrezartzen ari dira.
  Stalinek, ordea, baldintza horiei uko egin zien. Eta 1939ko irailaren 1ean alemaniarrei mugak baino ez lurralde lagatzeko prest agertu zen.
  Kasu honetan, alemaniarrek bakarrik nahiko mendebaldera erretiratu beharko zuten. Eta garaipenen zaporea sentitu zuenez, Hitlerrek aukera horri uko egin zion. Horrez gain, indar erreakzionarioak boterera iritsi ziren Estatu Batuetan, faxista erradikalak modu guztietan gerrara bultzatu zituen garaile amaierara.
  Eta 1945eko ekainean, etsaiak indar berrituta hasi ziren berriro. Sobietar tropek naziei eraso zieten Ukrainan. Kolpe truke amorratua hasi zen. Zorionez Armada Gorriarentzat, alemaniarrek ez zuten zorrotada laminarrik disko-hegazkinean, eta, ondorioz, haien autoa ez zen nahikoa tinko eta eraginkorra izan. Bere hegaldiaren ezaugarriak ikusgarriak ziren arren.
  Ez zuten arrakasta handirik izan alemaniarrek eta E-100 tankeak. Astunegiak diseinu zaharkituarekin, mastodonte honek ez zituen itxaropenak bete. Pistola, aitortu beharra dago, bere su-abiadura azkarragatik bereizten zen arren. Baina "Lev" -2 sobietar tanke modelo guztien gainetik izan behar du, baita IS-3a ere. Baina gerra ezin du piztien erregeak bakarrik irabazi.
  Ukrainako borrokak arrakasta ezberdinarekin jarraitu zuen, hiri askok eskuz aldatu zuten hainbat aldiz. Alemaniarrek atzera egin zuten erdialdean erasoaldia garatzeko, baina artilleriz oso saturatu zen tankearen aurkako defentsa batekin estropezu egin zuten eta lur jota geratu ziren. Uda osoa oreka dinamikoan igaro zen. Baina irailean, sobietar tropek erasoaldiari ekin zioten. Airea oraindik Luftwaffe nagusi zen arren.
  Borrokak etengabeko irmotasunarekin piztu ziren. Baina urrian, Japoniak kapituluatu egin zuen bonbardaketa atomiko berrien ostean.
  Hala, Estatu Batuetako eta Britainia Handiko militarrek eskuak askatu zituzten. Aliatuen laguntza ez-beligerantearen doktrina onartu zen. Tropak, boluntarioak, ekipoak eta ekipamenduak Hirugarren Reich-era hornitzen hasi ziren. Aldi berean, Espainia, Portugal, Argentina eta gero beste herrialde batzuk, Turkia eta Suedia bereziki, SESBrekin gerran sartu ziren amerikarren presiopean.
  Egoera berotzen ari zen...
  Turkiako armada, Shermans eta Pershings asea, Sobietar hegoaldeko muga zeharkatzen hasi zen. 1945eko azaroan lortu zuten Erevan inguratzea eta Batumiko zatirik handiena harrapatzea. Alemaniako unitateak Kharkoven sartu ziren berriro, aspaldiko sufrimenduko hiri hau okupatuz. Sobietar unitateen hegoaldeko hegalean zintzilik zeuden. Egoera mehatxagarria zen.
  Stalinek lehen lerroa berdintzea eskatu zuen. Baina heldu den neguak ere ez zuen aldaketarik ekarri, hiri sobietarren bonbardaketak nabarmen areagotu baitziren. Mendebaldeko presioa areagotu egin zen.
  1946ko neguan, Kharkov berreskuratu eta alemaniarrak erdialdera bultzatzea besterik ez zen posible izan, berriro Dnieperra iritsiz. Baina udaberrian, borrokak mendekuz piztu ziren. Alemanak, amerikar eta britainiar tankeak erabiliz, hegoaldetik aurrera egiten hasi ziren.
  Eta neskak borrokan ari ziren...
  Eta ausardi handiz borrokatu ziren eta mutilak borroka ilusioz beteta zeuden eta abenturak bizi zituzten.
  - Ondo abesten duzu Dimka! Petkak ohartu eta bere lagunari sorbaldan kolpeka eman zion.
  Baina orain behar dugu... - Hemen lurpeko mutilak zalantza egin zuen eta galdezka begiratu zuen zerura. Han arrastoen bila zebilela zirudien. Hiru eguzkiek aho batez keinua egiten zioten umeari.
  Larisa Komsomol neskak atzamarra ezpainetara eraman eta isil-isilik esan zuen:
  - Ez egin zaratarik. Ikusgarriegiak gara. Hurbilen dagoen poligonora hurbildu eta langileekin nahastu beharko zenuke.
  Dimkak gogotsu oihukatu zuen:
  - Ideia bikaina! Spartak edo Emelyan Pugachev-en altxamendua antolatuko dugu hemen!
  Larisak zoritxarrez adierazi zuen:
  - Errazagoa da hitzez egitea praktikan baino... Baina ez galdu esperantza mutilak. Jarrai gaitezen...
  Mutilak kementsuki zaplazteko beren zola biluziak bide bazterrean mugitu ziren. Belarra oso kilikatua zen, itxuraz biguna, baina laster mutilen eta neskaren oinak azkura egiten hasi ziren ortiketan ibili izan balira bezala. Eta barre egiteko gogo handia nuen. Ostruka lumaz orporaino eramango bazinate bezala.
  Esan beharrik ez dago dibertigarria dela, baina hamar bat minuturen buruan - dagoeneko jasanezina da eta oin biluziak, kilikilengatik gorrituta, beraiek eraman zuten asfaltora. Askoz errazagoa da hona joatea, nahiz eta inertziaz orpoetan azkura jarraitzen duen.
  Petyak, besteak beste, honako hau esan zuen:
  - Zerbait joaten gara, joan... Eta gure inguruan ez da ezer aldatzen. Biribilean ibiltzen bagina bezala?
  Dimak baiezkoa eman zuen.
  - Bai... Hain sorgindutako zerbait ikusten da hemen...
  Larisak keinu egin zuen nahastuta eta esan zuen:
  "Adia... Nahi ala ez, txasis honetatik atera beharko dugu ezer ikusi nahi badugu.
  Petkak murmur egin zuen:
  - Edo aurreratu... Hori, ordea, gauza bera da!
  Mutilek gogoz kontra belar gainean zapaldu zuten berriro. Duela pare bat urte nola harrapatu zuten gogoratu zuen Dimkak. Orduan, alemaniarrek eraman zuten, oraindik haur samarra, oinutsik elurretan zehar. Zorionez, orduan ez zatitzeko ausardia izan zuen. Seguruenik, antzararen hankak bezala hankak gorriak zituen ile ilehori bat ez zitzaion arriskutsua iruditzen Fritzentzat. Ondo azotatu eta kartzelatik bota zuten. Garai hartan Dimkak jadanik bere kontura alemanak hilko zituen arren.
  Elurretan oinutsik ibiltzeak ez zion horren beldurgarria iruditzen mutiko gogor bati. Nahiz eta, azkenean, hankak zurrundu eta ezer sentitzeari utzi zionean, beldur larria zuen: bat-batean baliogabe geratuko zen. Hala ere, sainduak oinutsik ibiltzen ziren urte osoan, eta ez ziren hiltzen, eta atzamarrak ez ziren erortzen. Beraz, agian ez da merezi izua hartzea. Etxola bero batean hankak oso min ematen hasi ziren berotzean. Tortura, noski, astuna da, eta naziek maite dute. Bereziki maite dute emakumeak eta haurrak elurretara eramatea. Gizon helduak normalean ezberdin torturatzen dituzte.
  Dimkak, elurrari nola zaplastekoa eman zion gogoan, eta atzean faxista batek baionetaz bultzatuta, irribarre egin zuen. Jasan zuen, beraz, kikilak jasango ditu. Gainera, Larisa neska bat izan arren, konfiantzaz ibiltzen da, eta pauso bat ere ematen du.
  Petkak, zoletako azkura gogortik desbideratzeko, galdera interesgarri bat egin zion Komsomoleko kideari:
  Zer iruditzen zaizu monoteismoaz?
  Larisak barre egin zuen eta maltzurki esan zuen:
  - Galdera ona Komsomolean sartzeko adina duenarentzat...
  Dimkak, gai honetan ere interesatuta zegoena, honakoa adierazi zuen:
  "Ez dugu Jainko Ahalguztidun bakar batean sinesteko arrazoirik. Eta hala bada, monoteismoa iruzurra da!
  Larisak esan zuen eszeptizismoz:
  - Beraz, arrazoirik ez? Tomasek Atenaskoak bost froga eman zituen Jainkoaren existentziaren existentziaz.
  Petka animatu egin zen eta belarriak zulatu zituen:
  - Zein froga? Bost direla ere entzun nuen, baina ez dakit zer jartzen duten bere baitan?
  Larisak irribarre batekin erantzun zion, belarra urratuz bere errukirik gabe kili-ki-zolekin:
  - Lehena... Denak du sustrai bat. Oiloa baldin badago, orduan arrautza bat zegoen eta bertatik oiloa agertu zen, eta arrautza bat bazen, orduan errun zuen oilaskoa zegoen. Unibertsoaren antzeko sustrai bat egon behar da. Tomas Atenasekoak uste zuen halako arrazoia Jainko Goiena dela!
  Petkak azkurako orpoa igurtzi zuen zuhaitz-enbor irristakorrari, ezkataz estalita bezala, eta galdera inozo eta aldi berean haur jakintsu bat egin zuen:
  - Guztiak behar badu lehen kausa, orduan zer izan zen Jainkoaren lehen kausa?
  Larisak sorbaldak altxatu zituen eta esan zuen:
  - Bai, hau da Atenaseko Tomasaren eraikuntzan zaurgarriena. Jainkoa fedearen bidez onartzea eskatzen du lehen kausa gisa, baina aldi berean ez du azaltzen zergatik den beharrezkoa Unibertsoarentzat lehen kausen existentzia, baina ez bere Sortzailearentzat beharrezkoa.
  Dimkak, tximino bat bezala saltoka, iradoki zuen:
  - Baliteke unibertsoaren Sortzaileak bere Sortzailea izatea, eta Sortzaile honek berea izatea, eta horrela ad infinitum...
  Petkak negatiboki astindu zuen burua.
  - Ez, hau absurdoa da... Eskolako irakasleak esan zuen: materia betikoa da eta etengabe eraldatzen ari da, horrela unibertsoan munduak sortuz. Eta eraldaketa-mekanismoa nork abiarazi duen galderari erantzun dio: natura!
  Dimkak berriz ere oso pentsamendu interesgarria adierazi zuen:
  "Beraz, natura Jainkoa da!" Hori ikusita...
  Petka poztu zen hitz bat txertatuz:
  - Panteismoa! Hau da Jainkozkoa eta natura lotzen dituzunean?
  Larisak, urduri jauzika, galdetu zion mutilari:
  - Eta zuk zeuk nola imajinatzen duzu?
  Petkak sorbaldak altxatu zituen nahastuta eta erantzun zuen:
  - Nolabait ez daukat ideiarik!
  Dimak, Alexandre Dumasek liburuan irakurritako esaldia zioen: "Hogeita hamar urte geroago".
  - Jainkoa gauza guztien gainazalean dago...
  Mutilak isilik zeuden. Elkarrizketa sublimeegia bihurtu zen hamalau urteko nerabe sobietarrentzat. Gero beraiek ulertzen ez zuten tokira igo ziren.
  Bai, eta basoa amaitu zen... Soroak luzatu ziren. Dimkaren ikuspegi zorrotzak landan gogor lan egiten zuten nekazari segida antzeman zuen. Mutilak moteldu egin zuen. Bidera atera ziren, eta belar azkura apur bat baretu zen. Joan zaitezke zelaitik ohartu ez daitezen.
  Langileak ez ezik, lanera begira traje urdinez jantzitako hiru zaldun ere aztertu zituen Larisa begi zorrotzak, baita korrika egiten ari diren hainbat animalia ere. Dimkak harrituta esan zuen:
  - Bai, hauek hiru buruko txakurrak dira!
  Petkak txistu eta txistu egin zuen:
  - Txakur batek hozka egin dezake, txakur baten bizitzatik bakarrik...
  Larisak begiak aldatu eta gertuagotik begiratzen hasi zen. Berak ezer gutxi zekien mundu honi buruz. Bazegoen zerbait harritzekoa. Lehen, baserritarren artean ez zegoen heldurik. Umeek bakarrik egiten zuten lan, baina baita, arraroa dena, hamar urte baino gutxiago, eta hamalau baino gehiago. Gizaki itxurakoak, ia denak ilehoriak, iledunak edo gorri argiak, agian buru ilun pare bat besterik ez.
  Hain mutil jatorrak, gaizki jantziak, guztiak oinutsik salbuespenik gabe. Erdi Aroaren nahiko antzekoa. Orain bakarrik hautsita dagoen bilatzaile bat zintzilik dago, eta antzeko zerbait ikus daiteke zelaian, erdi desmuntatutako jet hegazkin bat bezala. Goardiako hiru zaldun bakarrik daude, eta ehunka ume nekazari, baina denek obeditzen dute. Umeek alai, osasuntsu, beltzarana ikusten dute, gogotsu lan egiten dute. Hori dibertigarria da, zerbait abesten dute ere.
  Honek zertxobait gogorarazten du zelaietako borrokaren asaldura, eskola-umeek zaharrei laguntzen dietenean.
  Lan-tresnak dira primitiboenak: palak, arrastelak, segak. Mekanizaziorik ez. Neskak goldea aprobetxatu eta beraiek arrastatu ere egiten zuten, zaldien ordez.
  Petkak esan zuen haserre:
  - Aupa - esplotatzaileak!
  Dimkak, literatura-lan bat gogoratuz, honako hau esan zuen:
  - Gogoratzen al zara nola izan zen Leorekin... Hau da, barkatu, Alexei Tolstoik Marten iraultza egin zuen...
  Petkak barre egin zuen eta iradoki zuen:
  - Hiru eta hiru zaldun besterik ez gara. Ikus ditzagun haiengana, tiro egin eta deialdi iraultzaile bat egin dezagun!
  Larisak negatiboki astindu zuen burua.
  - Hiru buruko txakurrek ez digute utziko guregana makurtzen, eta gudariek arkuak dituzte, eta beharbada nahiko zehatz tiro egiten dute. Hemen gogoarekin erabaki behar da.
  Dimkak Larisari begiratu zion eta esan zuen:
  - Apur bat hazi zara... Hemen oraindik mutilekin nahastu eta zer den jakin dezakegu...
  Aurpegi polita zuen neskak baiezkoa eman zuen:
  - Hori bai, joan haiei errekonozimenduarekin... Nik pertsonalki hemen ez dut gauza handirik ulertzen!
  Scout profesionalentzat, hiru buruko txakurrak inguratzea arazo zaila da, baina konpon daitekeena. Hala ere, mutilek erabaki zuten, alferrikako zalaparta ez sortzeko, ezkutuan eta naturaltasunez jokatzea.
  Baina orduan Petka bat-batean ohartu zen:
  - Zer gertatzen da hizkuntza-hesiarekin? Bizirik hozkatuko gaituzte!
  Larisak Petka kontsolatu zuen:
  - Baina ez kezkatu... Nola ulertuko dugu haien hizkuntza, eta pentsatuko dute euren hizkuntza egiten dugula.
  Dimak iradoki zuen:
  - Eta gero lasterka zaldunengana, eta esan alboko herri batetik bidali gintuzten laguntza eske. Askoz naturalagoa izango da horrela.
  Larisak eskua arbuiatuz egin zuen.
  - Saiatu... Espero dut arrakasta izatea. Ez ezazu gehiegi jokatu!
  Mutilak, bi aldiz pentsatu gabe, korrika hasi ziren. Plana sinpleegia zen.
  Mutilak eta Larisa berriro errealitatera itzuli ziren pena handiarekin. Kartzelan amaitu genuen berriro, eta denetan zikinena dena, alemaniarrek, hiruna inspiratzailea zela ikusita, galdeketara eraman zituzten. Oraingoan sutegi batekin torturatu zuten. Neska eta mutilaren zola biluziak olioz zikintzen zituzten, eta sugar bero bat jarri zuten urrun. Halako torturak hamabost edo hogei minutu iraun ditzake eta oso mingarriak izan daitezke. Baina hankak ez zeuden elbarrituta, eta hainbat egunez tortura errepikatu ahal izan zen. Hirurek jasan zuten ia orpoak ukitzen zituen sugar hori, eta orduan Larisa hasi zen abesten;
  Neska bat nengoen aitzinean,
  Ohiko Komsomol oinutsik...
  Azken finean, Stalin, Lenin familia bat dira,
  Eta haien artean deseroso sentitzen naiz!
  
  Gatibu zegoen neska bat torturatu zuten,
  Takoiak su goriarekin labean zeuden...
  Baina ez nintzen men egin, sinetsi etsaia...
  Komunismoa bakarrik eman zioten neskari santuek ...
  
  Eraiki dezagun paradisu bat unibertsoan
  Utzi ahotsa oso soinutsu isurtzen...
  Mutil ez zaitez triste egon eta ez aspertu
  Neska oinutsik putzuetatik korrika!
  
  Wehrmacht irabaziko dugun borrokan sinesten dugu,
  Faxismoak neurria ezagutzen ez duen arren...
  Berarekin dago Sam infernukoa, kerubin gaiztoa,
  Eta, beraz, galera handia!
  
  Kapitalismoak faxismoa ematea erabaki zuen,
  Haien armak, tankeak, kapitalak...
  Gupidagabe deabruak eta lapurrak zapaldu gaitu,
  Traidoreei agintzen zaie eztia, bananak!
  
  Baina zer egin behar dut gatibuan banago
  Eskuburdinek eskuak estuki estutu zituzten...
  Biluzik zintzilik egon naiz ordubetez apalean,
  Eta oin biluzien pisuak zintzilik zeuden...
  
  Baina neska ez zen etsaien aurrean men egin,
  Nola faxista gaiztoek ez zuten torturatu...
  Izan bedi Hitlerren lotsa,
  Gerrako gudariak gara, ez bakezaleak!
  
  Ia biluzik eramaten naute tiroa jasotzera,
  Eta oinutsik elurteen oinen azpian...
  Jaunak argi eta garbi ez zuen hori nahi.
  Printzesaren eguneraketaren aurrean nago!
  
  Neska baten soka lepoan inguratuta,
  Eta neska ondo tiratu zen...
  Bai, zigorra jadanik dabil bekatuengatik,
  Eta nazien zain daude, ezagutu balak botatakoak!
  
  Baina zer da, zaldi-buztana lehertu zen,
  Eta neska bat urkamenditik erori zen...
  Narrasti faxista hautsitako mezu ospetsua,
  Eta eraso partidista - gauza txikiak!
  
  Kolpatu ninduten, berriro ere mailan nago,
  Oso ausart borrokatzen dut faxistei...
  Jesus eta Stalin maite ditut
  Eta ez dut errukitzen Adolf zitala!
  
  Dagoeneko Berlinen, ezagutu gure tankeak
  Eta Europaren erdia berehala askatu zen...
  Paradisua laster egongo da planeta osoan,
  Komunismorako urrats bakarra, ez kilometroak!
  Naziak, halako ausardiaren aurrean, harrituta geratu ziren. Alanbre goriarekin bizkarrean neska-mutilak beste zenbait aldiz jo eta kasamatara bidaltzen zituzten.
  Eguraldia beroa eta atsegina zegoen gelaxkan. Bakarrik orain anpulutako zola biluziak asko erretzen ziren, eta bizkarra, alanbre gori-goriz moztuta, min hartu zuen.
  Larisak Petka eta Dima kontsolatu zituen:
  - Ikusten duzu, denbora berri bakoitzarekin, gero eta errazagoa zaigu tortura hau jasatea. Orain atseden hartzeko eta lo egiteko denbora izango dugu.
  Dimak esan zuen:
  - Lekurik interesgarrienean, gure ametsa eten egin zen. Zein gogaikarria.
  Petkak bere konfiantza adierazi zuen:
  Baina oraingoan, uste dut lortuko dugula!
  Larisak eskuak mutilen lepoan jarri zituen eta konjurazioari ekin zion. Benetan ere azkar egon nahi zuen, mundu berri batean, nondik salbazioa SESBera ekar zitekeen.
  Mutilak amets batean erori ziren, baina ez zuten ikusi nahi zutena batere ikusi.
  Alegia, neskak nola torturatu eta gidatzen dituzten lehenik oinutsik elurretan, eta gero ikatz beroetan.
  Hala ere, jada zeharkako istorio bat da... Hitlerrekin izandako amets baten beste zati bat agertu zen.
  Hitlerrek Alemaniako Ju-487 lau motorreko lehen hegazkin-hegazkina orduko 1100 kilometro baino gehiagoko abiaduran behatzeko nahia izateaz gain, hegazkinaren buruan eseri ere egin nahi izan zuen. Kurt Tank-ek, frantsesek egindako garapena gainbegiratzen duena, gogor agertu zen hau:
  - Makina, lan titanikoaren ondoren, metalean gorpuztu berri da. Ezin dugu Fuhrerren bizitza arriskuan jarri.
  Field Marshal Kissilring-ek Tank onartzen zuen:
  - 1947ko ekainaren 27ko egunsentian egingo dugun ia lehen hegaldia da. Autoak nabarmentzen du: hegal-eremu txiki samarra, arrastatze aerodinamikoa murrizten duena eta bonbardatzaile estrategikoa orduko 1200 kilometrora bizkortzea ahalbidetzen duena. Baina hegoen karga izugarri handitzen da eta hori arriskua da!
  Hitler bera ez zegoen gogo handiegia sarraskian joateko, baina ondorengoei gogoan utzi zieten bere ausardia. Führer bera, begetarianoa zena, besterik gabe disuadituko zela espero zuen. Alemanek etsi-etsian auto berri bat behar dute, are gehiago Estatu Batuak jipoitu beharko lituzkete halako garapenen eremuan.
  Zortzi motordun TA-600 Tankaren proiektua zegoen neurrian atzeratu zen. Hasiera batean aurreikusitako 860 kilometro orduko abiadura ezin zen jada Fuhrer-era egokitu. Hori dela eta, berriro egin behar izan zen jet-motorrak paraleloan instalatuz. Orain makinaren abiadura orduko 1220 kilometrora igo beharko litzateke, eta horrek SESBeko edozein puntu bonbardatzeko aukera emango du ia inpunitatez, baina denbora asko beharko da mekanismoa berreraikitzeko.
  Makinaren armamentuarekin zenbait arazo sortu ziren. Adituek nahiko arrazoiz uste zuten 16 (!) Aireko pistola horietatik 13 - 30 mm jada gehiegi zirela.
  Irailaren 7an aireratzeko prest dagoen beste makina bat XE-377 izan zen. Bonbardatzaile honek lehen arrakastarik ez zuen XE-277 ordezkatu beharko luke.
  Diseinuari dagokionez, murgiltze astun bat eta jet bomber bat sortzeko ideia oso konplexua zen. Errentagarria izan arren. Murgiltzean, bonbardaketaren zehaztasuna plano horizontal batetik baino askoz handiagoa da, eta hegazkin kopuru txiki batek instalazio estrategikoak eta industrialak desgaitu ditzake.
  XE-277 altuera handiko bonbardaketa bat izan zen, nahiz eta oraindik hegazkina ez izan. 15 kilometro egin zituen eta hiriak bonbarda ditzake inpunitaterik gabe.
  Baina, aldi berean, autoak murgiltzeko gaitasuna mantendu zuen, XE-177 bezala, gainkargak erori gabe.
  XE-377 azken diseinua, jada bonbardatzailearen jet bertsioa eta oso ikaragarria, hiri eta herri asko berdindu eta industria-instalazioak eraginkortasunez suntsitzeko gai dena.
  Makina itxaropentsuak Amerikako eta Britainia Handiko parekoak baino handiagoak ziren, eta horrek Hitler gailetez gainezka elikatzen den indioilar bat bezala sentiarazi zuen, landa-oiloen atzealdean artatxikia mastekatzen. Baina kasu honetan, makina berriak kontuan hartzeaz gain, arazo larriago batek kezkatzen zuen Fuhrer? Non jo abiazio eta makil blindatu batekin? Makil indartsuarekin bada ere, baina...
  Nimitzek tonu zorrotzean esan zuen:
  - Gure estrategek uste dute Mosku alderako grebaz gain, indarren zati batek hegoalderantz jo beharko lukeela, Alma-Ata eta Kuibyshev-en norabidean ere ofentsiba garatuz!
  Hitlerrek, gogo handirik gabe, erantzun zuen:
  - Behin baino gehiagotan eztabaidatu dugu honetaz! Ondoriora iritsi ginen, desegokia den arren, baina norabide ezberdinetan joko dugu.
  Nimitzek baietz esan zuen eta gaineratu zuen:
  - Gainera, Ukrainako Radarako hauteskundeak eskualde guztietan egin beharko lirateke. Voroshilovgrad eta Donetsk barne, non eremu alderdikoiak eratu ziren. Ezin dugu parlamentu txiki bat izan!
  Mainsteinek, gora begiratu gabe, prismatikoetatik begiratu zuen - nola lau motorreko Yu-487 han altuera irabazten ari zen eta, aldi berean, ohartu zen:
  - Erasoa uztailaren 20a baino lehen hasi behar da... Eguraldi baldintzak oso larriak dira guretzat. Errusiarren erresistentzia luzatzen bada, orduan... Euria hasiko du, eta are gehiago, elurte bat eroriko da, eta dagoeneko geure biziraupena zaindu beharko dugu.
  Hitlerrek tonu seguru batean esan zuen:
  - Erasoa uztailaren 21ean hasiko da. Ordurako dena prest egongo da. Kolpeak aldi berean emango dira bost tokitan. Hiru norabidetatik, erasoaldia Errusiako hiriburura zuzendu zen, bitan, Erdialdeko Asia eta Kuibyshev aldera. Oro har, norabideak zehazten dira. SESB ekintzatik kanpo utzi behar da Urte Berria baino lehen. Guztiz ez bada, gehienetan behintzat.
  Hemen amets basatiaren irudia eten egin zen, eta haurrak berriro sendatu ziren bidean.
  
  ERREGE ETA GUTAKO MISIOA
  Neska talde batek misio bat egin zuen: lehen mundu gerran errusiar tropa tsaristen posizioan puntu ahulena defendatuz.
  Natashak ere esan zuen:
  Borrokan galdutako une batek mendeetan esklabotza sortzen du!
  Eta neskek tanke oso oldarkor eta indartsu bat aukeratu zuten eurentzat eta Kaiserren Alemania hartu zuten.
  Tankeko neskek alemaniarrak suntsitzen jarraitu zuten, eta infanteria tirokatu zuten. Zehatzago esanda, Alicek metrailadoreetatik tiro egin zuen, eta Natashak kanoi batetik. Maksimka abiadura handiko tanke bat gidatzen ari zen, eta Anzhelikak, emakumerik osasuntsuena eta handiena bezala, aktiboki, fakir baten doinuan dantzan ari den kobra baten antzera, obusak jaurti zituen.
  Baina orain laugarren baterien multzoa apurtu zen, eta orduan amaitu zen hogeita hamar kiloko obusen hornidura. Hala ere, eremu honetan kontzentratuta dauden alemaniar arma guztien erdia baino gehiago suntsitu dira dagoeneko. Muniziorik gabe ere geratu zen. Berrogei mila alemaniarrek euren heriotza aurkitu zuten, baina munizioa agortuta zegoen.
  Orain neskek bete beharko lukete. Baina saiatu kalibre egokia aurkitzen XXI. Gauza bera munizioarekin. Tankea gelditu zen, eta gerlariek, Maximekin batera, bosgarren bateria multzoari eraso zioten.
  Angelica bereziki pozik zegoen honetaz, beraz, orain, maskorrak umiliagarriki ekarri beharrean, bere edertasun osoan erakutsi dezake!
  Hemen Angelikak kolpe lazgarria eman zuen oin hutsarekin Alemaniako Kaiser-eko soldadu baten masailezurra. Kolpetik hegan egin eta beste bost soldadu alemaniar eraitsi zituen.
  Natashkak ere eutsi zion biragailuari, eta Alicek, jaurtiketatik desbideratuta, oso minez jo zuen Fritzek ertzean. Maximek nahiago izan zuen alemaniarra ukabilarekin kolpatu.
  Gudarien laukote bat: betiko hiru neska eta mutil bat orratz bezala sartu ziren Kaiserren tropen postuetan. Orpo hutsez jauzi egin zuten parapetoaren gainetik eta alemaniar metrailadoreak jarri zituzten. Eta beren bala-hegazkinak isuri ziren Fritz-era.
  Gorpu-masa batek Alemaniako Kaiser tropen erredutegia bete zuen. Laukotea, gotorlekuko puntura bizkor lasterka joan zena, tigre basatien artalde baten antzera zihoan. Alemanek ez zuten espero erdi biluzik neska-mutil ederrak zaretenik, horrela sakatuko dira. Eta tu-balak huts egin gabe hegan egin dezaketela.
  Eta gudariek, mutilarekin batera, metrailadoreak zeramatzaten, zintak atzetik arrastaka, eta errukirik gabe tiro egin zuten etsaiaren aurka.
  Maximek, betiko mutil sendo honek, kantatu zuen:
  - Odolzalea naiz! Gupidagabea naiz! Errusiako zalduna naiz - Barmaleya!
  Angelica emakume erregea da, aurpegi oso atsegina duena, kokots ausarta eta ile-adar sutsuak, alemaniarrek jotzean, hitzaren zentzurik literalenean erretzen zituztenak. Neska-zaldunak kantu batean gehitu zuen:
  - Eta ez dut behar! Txokolaterik ez! Mermeladarik ez! Irabazi Fritz kolpe batez! Irabazi Fritz kolpe batez!
  Eta bere hanka handiak, baina graziarik gabekoak, kolpatu zituztenean, Kaiserren soldaduen burezurrak konkretuki hautsi ziren! Horrez gain, neskek eta mutilak altzairuzko objektuak bota zizkieten aurkariei behatz hutsez. Hala, billete kiskali sorta osoekin jo zuten Fritz.
  Beraz, bateriara salto egin zuten, eta bertatik alemaniarrek tiro egin zieten errusiar tropei. Eta metrailadoreen eztandak artillero guztiak moztu zituen aldi berean.
  Eta gudariek hankekin munizio kutxei su eman zieten. Eta bateriak suntsitzen hasi ziren.
  Borroka-multzoak urratu zituzten, su artifizialez sakabanatuta, alemaniarrak ehunka eta milaka hil zituzten.
  Laukotea bera erasoezin geratu zen. Ezin izan zuten ez jo, ezta baionetekin engantxatu ere: magia indartsua! Eta gudariak ibiltzen ziren eta ibiltzen ziren eta segatzen zuten, sastraka artetik ibiliko balitz bezala. Eta gudariak denak ibili ziren, eta ibiltzen ziren, eta galopan, suntsipenaren muga berri guztiak gaindituz.
  Laurek batera ere abestu zuten;
  Zaldunak gara - ezpata eta sua,
  Urratu ditzagun guztiak animaliak bezala!
  Faktura bat igorriko dugu - isuna ezarri da,
  Ez bihurtu gure loro zaldun!
  
  Arranoak bezala hoztuko gara
  Ezabatu ditzagun hainbat espiritu gaizto aldi berean!
  Ezagutu gure Aberriaren seme politak,
  Gure erronka betikoari botatzen diogu!
  
  Zein ederki asartzen den gerra
  Zein herriek erretzen duten...
  Satana lurpetik etorri zen guretzat,
  Haren atzetik makila friki faxistak!
  
  Neskei aurpegia gogor emango diegu,
  Naziak adar bat bezala hautsiko ditugu...
  Eta orduan gure soldadua maisu bihurtuko da,
  Utzi maiatzeko arrosak bikain loratzen!
  
  Lortu, asko jakiteko gai gara,
  Altxatu zure botereak izarren gainetik...
  Eta beraz, gerlari handia borrokatu eta ausartu,
  Hilobi mehatxagarriak egingo ditugu!
  
  Begira, gerlari bat egongo da orduan,
  Dena berria da eta astigarrak bezalakoa...
  Eta uste dut arazo hori guduan pasatuko zaigula,
  Bihurtu zaldun, borrokalari trebea!
  
  Hemen, kolpe indartsu batekin, erregimentu oso bat moztu zuen,
  Eta harekin, bi erregimentu busti ziren ...
  Eta herensugearen Fuhrer, gaiztoa hil dadin,
  Eta izarretarako kilometro loriatsuak gara!
  
  Hemen Kaiser-ek malko bat utzi zuen beldurragatik,
  Zure errukiagatik otoitz egiten dut!
  Indar bortitza asko ditugu,
  Oso jantzita egongo gara!
  
  Berlin honetan hiru kolorerekin sartzen garenean,
  Eta Nikolas Tsar Jainko bihurtzen da,
  Herriak erabakiko du bidea indar infinitutan,
  Ez epaitu monarka hain gogor!
  
  Aberriaren arazoa ez da orduan hilko,
  Handia Eguzkia izango da...
  Kaiserren horda gaiztoa sakabanatu egingo da,
  Bihotzak taupadaka larritan!
  
  Neska eder batekin, ospetsua pasatzen gara,
  Gure errusiar hedaduraren bidez!
  Eta oso ona izango da guretzat familiarekin batera,
  Uste dut zoriontasuna laster etorriko dela!
  Eta gerlariek gotorleku honen suntsipena amaitu zuten. Egia
  Angelica, bufalo gerlari honek zauri txiki bat jaso zuen indartsu batean
  sorbalda. Nonbait oraindik apur bat zulatu zuen babesa. Beno, Magomatrix ez da beti perfektua.
  Alicek ere hankak erre zituen pixka bat. Neska ederrak, min ematen badu ere, ez du batere eragiten bere zehaztasunean.
  Eta borrokak jarraitzen du. Zinta hutsak botata, boa tripatuak bezala, neskak harrapatutako metrailadorez eta munizio kaxez kargatu zuten. Angelikak sorbaldan mina aurkitu zuen, eta depositua hornigaiekin kargatu zuen. Horren ostean, Maksimkak salto egin zuen, eta makina indartsua naziak, edo hobeto esanda, Kaiserren soldaduak suntsitzera joan zen.
  Betiko haurrak, besterik gabe, ehunka soldadu xehatu zituen beldarrekin. Horren ostean, elkarrekin, Alicek eta Natashak tiro egin zuten harrapatutako metrailadoreetatik alemaniar zalditeria eta infanteriari. Sarraskia edozein Rambok inbidia izango zuen erritmoan jarraitu zuen. Baina haien taldea seigarren eremu gotorura sartu zen. Bertan eta su artifizial berri bat antolatu zuten. Eta metrailatetatik tiro egiteaz gain, neskak oraindik oinekin Fritzetik harrapatutako obusak botatzen ari ziren.
  Estasiaren aurkako borrokan, Angelica garrasika hasi zen biriken goialdean;
  Hilezkortasunean sinesten duena betiko bizi da, bere heriotzan sinesten dutenak bakarrik hiltzen baitira benetan!
  Batzuetan, ehiztariarentzat ona da jokoa topatu ez izana, bere armadura papera bezalakoa baita, eta tranpako kateak hari mehe baten modukoak direlako!
  Pazientzia da garaipenaren giltza gaitzaren aurrean apaltasunarekin uztartzen ez bada!
  Heriotza, portuko puta bat bezala, denen inguruan zintzilik dago, baina diru-zorroa baino buru hutsagoa dutenei bakarrik heltzen zaie!
  Zaldun baten pedigriaren luzera bulkaden eta izpirituaren handitasunaren neurri bikaina da!
  Etsaia ere ez da akabatzen, gaixotasuna askotan sendatzen ez den bezala, azken hori bere kabuz joan badaiteke sendatu gabe, orduan ez dago amaitu gabeko errefusaren konplikazioak saihesteko modurik!
  Ihes egiteak zentzua izan dezake oraindik, baina zentzugabeko hegaldi batek ez du salbaziorik!
  Koldarra lehen bala ikusi baino lehen hil zen, ausarta izango da bizitzako lehena, balak gorabehera!
  Gorputzeko lesio bat giza zientziaren arrakasta txiki baten bidez zuzendu daiteke, baina Goren Gorena ere batzuetan indarrik gabe geratzen da deformazio morala zuzendu aurretik!
  Gerra talentu eta jakintsuak prestatzen dituen eromen mota da, eta benetako jenioek bakarrik saihestu dezaketena!
  Hilobian ere ez dago erabateko atsedenik, ametsetan ere ez dago erabateko atsedenik, horrek esan nahi du ezinezkoa dela gehiago nekatzea!
  Gure munduan, ezer ez da ezergatik ematen, nahiz eta zentimo hautsi batengatik traizionatua!
  Deabrua itxuragabeki margotuta dago, baina zikinean dagoen gauzarik ikaragarriena ontzi polit batean pozoia zerbitzatzeko gaitasuna da!
  Gerrak erre usaina du, baina batzuetan gerrari uko egiteak askoz usain txarragoa du!
  Ez dago borroka aspergarririk errealitatean, koliko barregarrirainoko guduen zinemarako moldaketa kaskarra besterik ez dago!
  Familiako ekaitzak, haizea beletan bezala, ontzia dardarka ari da, baina Jainkoak ez du lasaitasun osoa!
  Koldar batek ez du hockeyan jokatzen, baina galtzen du, bizitzatik hegan egiten du puck batekin!
  Ondo borrokatzen duenak, ezin hobeto gorde dezake irabazitakoa, baldin eta gutizia asetasunera murrizten badu!
  Ezin duzu arrakasta pertsonala eraiki hezurretan, nahiz eta hezurrak iraganeko ekintzek goraipatutako arbasoen erlikiak izan!
  Arbasoen erlikiak ez dira hezurrak soilik, balentriaren aintza ez da soinu bat bakarrik!
  Garaipen itsusi bat galera eder bat baino hobea da, irabazleak beti apain dezake errealitatea!
  Elbarriek ezin dute jan, baina hildakoek ez dute hozkarik egiten!
  Etsai indartsu baten garaipena ohoretsua da, etsai zintzo baten garaipena ohore bikoitza!
  Alemanek benetan erakutsi zuten hiltzen badakitela... Baina nolabait ergelkeria! Eta errusiar gudariak ez dira batere hiltzen, heroismo zuhurrez irabazi baizik. Eta etsaia mozten hasi baziren, ilusio izugarriarekin. Eta benetan ezin dira gelditu! Napalm bizi eta magikoz osatutako elur-jausi etengabea dago. Harrapatutako metrailadoreak deskargatuta daude jada, eta laukotea etsaiari harrapatutako gerriko berriak kargatzen ari da.
  Neskak, halakoetan esaten den bezala: bolbora, hori ez da falta! Patinaje-pista sutan mugitzen dira, non takoiek literalki ke egiten diete.
  Hauek emakume zaindariak dira. Azken gotorlekuko zazpigarren puntura doaz, dagoeneko laurogeita bost mila zalditeria eta infanteria baino gehiago suntsitu baitituzte.
  Kaiserren tropek literalki odola eta isurtzen dute. Haien laukote garaitezinak kolpea oso ugari tiratzen du. Eta kolpea bera ez da Merkurio edo Marte baino txikiagoa.
  Eta terminator gerlariek hurrengoa eta apartekoa eraisten dute alkoholiko baten vodka botila bat bezala, bateria baten arabera. Ez dira zalantza edo damurik bizitzeko hain ahulak. Behin irabazteko helburua ezarrita, garaipena, orduan irabaziko da. Eta etsaia ez bada amore ematen, orduan okerrago etsaia!
  Angelica bera sartu zen tiroan, zalditeria-erreserba batek berriro erasotu ostean, honako hau esanez:
  - Goebbelsek gezurra esan zuen errusiarrek, aurrera eginez, alemaniar posizioetara gorpuak botatzen ari zirela. Eta orain ikusten dugu nor den benetan gorpua eta deskonposatzen dena.
  Alicek errespetuz adierazi zuen:
  - Eta hala ere alemaniarrak ausartak dira! Japoniako kamikazeak bezala borrokara igotzen dira:
  Natashak barre egin zuen, ohartuta:
  - Eta haien porrota ez da Japonia baino krudelagoa zain!
  Maksimkak zerbait gogoratu zuen:
  - Orain SESBeko heroiaren laugarren izarrari uko egin nion, gainontzeko neskak bidegabe engainatu zituztela sinetsita ... Eta orain katuak nire arima urratzen ari dira!
  Alicek, aldi berean hainbat metrailadoretik tiro egiteari utzi gabe, besoak eta hankak erabiliz alemaniarrei tiro egiteko, baieztatu zuen hasperen handiz:
  - Ni ere ez naiz oso gustura sentitzen... Hainbeste hilketa gure nahigabeko erruagatik!
  Angelica berriro hasi zen garrasika bihotz-bihotzez eta ikaragarriz:
  -Engainua bihurgunetsua da, baina egia zuzena, lehenengoaren egiak, normalean, helmugara azkarrago eramaten du bihurgunerik gabeko sinuositatea eta koipe olioz zikindutako promesak bada!
  Baina pazientzia eta lanak, senar-emazteen antzera, arrakasta sortzen dute, hala ere, egonaldi luze baten eta maitasunez hurbiltzearen baldintzapean!
  Asiako jakinduria ona da, asiarren basakeria txarra!
  Lehoi batek mila ardi ihes egiteko gai da, baina lehoi ahari batek bere anaietatik mila ahatsa bota ditzake!
  Gerran, azkar desikasten da harrituta geratzen, agian oraindik bizirik dagoela eta desertatu ez duela izan ezik!
  Gerrako gauzarik ikaragarriena beldurra da, ezin duzuna diskrezio arruntera murriztu!
  Bizitzako antzerkiaren titiritero bihurtzeko, sukaldeko rolak banatzean behintzat txotxongiloaren ezintasuna kendu behar duzu!
  Gerran, bakea amets bat baino ez da, baina amesgaizto hilgarriz betetako ametsa da!
  Ausardia gudu zelaian zortea harrapatzen duen trebetasunaren kako soka da!
  Mihiaren zorroztasuna ezin zorroztu adimen dor baten errota-harriek!
  Ezin duzu zoriontasuna engainuaren gainean eraiki, baina zoriontsuak engainuaren gainean eraiki ditzakezu!
  Ez amaitu etsaia, zelaia ez dagoela belar txarrez, garaipenaren uztak hondatuko ditu sabotajearen eta sabotajearen zirazak!
  Bide bihurgunetsuek helburura eramaten dute zuzenean, alboko begiradarik ez duenak bakarrik!
  Burmuinarekin zoratuta bazaude, orduan patuaren kurbak zuzenean hilobiaren lauzara eramaten du!
  Gerra batean harakina izatea ohore txikia da, baina txuleta bihurtzea, oro har, desohoragarriagoa da!
  Armairu handiak ozen erortzeaz gain, geldotasun ikaragarriz hautsak botatzen ari gara!
  Konspiratzaileen armairuetako hezurdura askok koldarkeria hiltzen duen ustel kirats gisa ematen dute!
  Zazpi euli edozein ergelak zapal ditzake, baina kopetan zazpi tarterekin bakarrik atera dezake traizioaren zorri bat!
  Gerran, bainuetxean bezala da, eta beroak eta izerdiak eta hezurrak min egiten dute, baina lurrun-gelan ez bezala, zenbat eta gorago igo, orduan eta sutsu gutxiago geratzen da!
  Egia beti da hutsala, baina maltzurrak, zalantzarik gabe, modu original batean desitxuratzeko modua aurkituko du!
  Gaizkiaren aurkako borrokak balentria sortzen du, balentriarik gabeko onak asperdura!
  Diplomaziak sotila izan behar du, baina sotiltasun hori gure aldarrikapenak bermatzen dituzten ezpaten zorroztasuna da!
  Ba al dago munduan Romeo eta Julietaren istorioa baino istorio tristeagorik? Baina hau oso silaba eztabaidagarria da, lagunak, haien familiak gaztetasuna mantendu duelako!
  Harritzea ez da oraindik irabaztea, baina etsaia benetan harrituta badago, kontuan hartu jada garaitua izan dela!
  Angelikari omenaldia egin behar diogu, oihu egin zuena nahiko zintzoa eta erakargarria zen eta, punturaino. Eman dezagun, neska, benetan, galgoen galgo bat da.
  Zazpigarren gotorlekuaren porrotaren ostean, Terminator neskak hainbat bateria txikiagoren bila abiatu ziren. Orain benetan poztu ziren euren arrakastarekin. Egiak Maksimka harrapatu zuen eta mutil jeneralak min handia zuen eskuineko eskuan.
  Eternal Youth-ek honako hau esan zuen:
  - Bala ez da tontoa, baina muxuak min ergelarekin!
  Angelikak bere senarrari musu gozo-gozo eman zion erantzun gisa, eta kuxkuxa egin zuen:
  - Izan zaitez zure mutil gerlari bat! Stalinen ondoren!
  Natashak, begiak apalki beherantz, esan zuen:
  - Baina hala ere, ez dezagun ahaztu Koba, salbatu ninduen! Eta zu, Angelica, benetako bufaloa zara.
  Deabru ilegorriak bekorrak zimurtu eta garrasi egin zuen:
  - Eta zure ilearen kolorea ez da naturala!
  Stalinen emazteak algaraka egin zuen:
  - Naturala dena ez da kriminala! Eta krimenak erakarri naute beti! Ez da harritzekoa nire senarra hiltzaile nagusia izatea!
  Alicek ingurura begiratu zuen eta xuxurla batean esan zuen:
  - Ados nago honekin!
  Gudariak hegan egin zuten eta bateriak berriro jo eta dibisioko erreserba mozten hasi ziren, eta Angelikak berriro garrasi egin zuen bere biriken goialdean:
  -Adimenaren eta maltzurkeriaren arteko aldea erabileraren maiztasunean dago, beti iruzur egiten dute, sarritan ere adimentsuak izaten saiatzen dira, baina jende gutxi bizi da gogotik!
  Zientziak pertsona batek nahi duen guztia egin dezake, baina ez pertsona batek nahi duen guztia!
  Gehienetan burua galtzen du, alferegi den ideia-jasa!
  Bihotz abertzale beroak ezpata Aberrira altxatzen duten erasotzaileen asmoak hoztuko ditu!
  Burdinurtuzko buruarekin iltze bat sar dezakezu, baina lepoan soka bat jartzeko bakarrik!
  Eroskerian aurrezten duenak galtzen du gehien.
  Jendea ez da etengabeko haserrean, baina askoz ere koherenteagoa kultuko gurtzan.
  Ona gordez, ez duzu onik irabaziko, batez ere frugalitatea zikokeria bihurtzen bada!
  Beraz, edan dezagun gure arazoak beti neurrikoak direla eta erosketak ez dakitela neurria!
  Ahaztu ez nazazuek odolean kimatzen dute, odola ez baita ahazten eta arimaren orbainak sendatzen ez direlako!
  Ez dira kopurutan borrokatzen, hilotz kopuruarekin bakarrik galdu eta lo egiten dute!
  Zazpi ergelak gaizkiaren aurka borrokatzen du, zortzigarren argiak ongiarekin borrokatzen du!
  Etsaiari kolpea garaiz eman behar zaio, hortz azpian ordezkatzea beti denboraz kanpo dago!
  Negozio bat hasten duzunean, ez espero alferkerian amaitzea!
  Batzuek billeteak mozten dituzte, beste batzuk ergelei ilea mozten diete, baina iruzurgile gehienei berdin zaie zer den txerriaren artilea!
  Borreroaren aizkorak moztu ditzake konstituzioko artikulurik onuragarrienak, arrano baten lumaz inskribatu ezean, eta ez oilasko busti batek!
  Zure alkandora zure gorputzetik gertuago dago, eta soka zure lepotik gertuago dago, batez ere alkandora batean jaio ez den norbaitek gordetzen badu!
  Mendekotasun berekoiek botatako azala kentzeko aukera ematen dizute, "bast zapatak" beren merkantzia-interesarekin jantzita!
  Zaila da badea arakatzea, baina erraza da uretan itotzea!
  Maksimka jeneral mutilari azken esaldia hain gustatu zitzaion, non oihu egin zuen:
  - Dagoeneko hainbat egun daramatzat suteen kearekin ametsetan... Hain alferra naiz, baita alferra ere neure burua itotzeko!
  Depositua bateriaren gainetik pasa zen. Horren ostean, gudariak Austriako zalditeria-erreserbara jo zuten. Kolpe batek jota austriarrak sakabanatzen hasi ziren. Stand bat baino gehiago, Hungariako infanteria errusiar tankeari erasotzera joan zen.
  Neskak etsipenez jaurtitzen hasi ziren. Saltoko fusil baten bala batek Angelikaren izter indartsua jo zuen, eta gudaria berriro oihuka hasi zen. Gainera, eskuin eta ezkerreko aforismo hegaldunak bota zituen:
  -Ezagutza ez da tropa erasotzaileei bidea argitzen duen faro baten argia bakarrik, arerioaren posizioak erretzen dituen laser izpi kiskalgarria baizik!
  Irabazleak ez dira epaitzen, irabazlea epailea bera da, ordainaren eta mendekuaren legearen arabera soilik errekurritu daitekeena!
  Heriotza txarra da, baina gehiago prozesuan ondorioetan baino!
  Edozein hondamendia ikuskizun koloretsua da lehenik, baina kolorea beti tonu odoltsua da, eta soinu-banda hileta martxa batekin dator!
  Hondamendirik izango ez bagenu, ez litzateke balentriarik izango, eta balentriarik gabe, bizitza piperrik gabeko zopa bezalakoa da!
  Gerrak, piperrak bezala, begiak urratzen ditu, baina bizitza ez da hutsala!
  Heriotza onartu zuenari barkamena eska diezaiokezu, baina ezin duzu aitzakiarik jarri heriotza ereiten duena hiltzeko!
  Etsaia gutxiestea azterketa baino lehen hitzaldia gutxiestea da, balorazio bat baino ez - bi estaketa bikote batek behin betiko elkar gurutzatuko du, hilobi gurutze bat osatuz!
  Nork bere buruari txirbilak kentzen uzten dion, adar baten adimena eta haritz kontua ditu!
  Gerrako bilera bakoitza maite batekin hitzordu bat bezalakoa da, ezinezkoa da ahaztea, ezinezkoa da berandu iristea eta oso gaizto saihestea!
  Maltzurkeria eta kalkulua: nola senar-emazteek garaipena erditzen duten - zintzotasuna hirugarren gehigarria da!
  Hodeiak komandantearen gainean biltzen badira, hau hobe da erregimentuak komandantearen azpian argaltzen direnean baino!
  Lotsa ez da beldurraren zentzuan, baizik eta betebeharraren zentzua galdu arte haren mendean uzten duzunean!
  Indartsua denean, ahul agertu; ahul dagoenean, indartsu agertu! Engainuaren arau hau ona da gerrarako, baina agintariak ez luke ahultasunik erakutsi behar, haserrea hezurrez beteta egon arren, eta indarra sagua bezalakoa izan!
  Magyar oinetako soldadu batzuk granadak jaurtitzeko distantziara iristea ere lortu zuten. Hil baino lehen, opariak bota zituzten, eta berriro engantxatu zituzten lauko borrokalariak.
  Denak zauritu ziren, eta edertasunek hortzak estutu zituzten haserre handiz, gogor madarikatuz.
  Baina erasoa baztertu egiten da. Eta depositua berriro zabaldu dezakezu. Eta erregaia amaitu izana ez da arazoa. Alkohola oso egokia da hornitzeko.
  Azken finean, txantxa horretan bezala da - dena joango da pasatzen ez bada!
  Horren ostean, laukote amorratua berriro mugitzen hasi zen. Alicek, ordea, banatzean txokolatezko gozoki bat eman zion morroiari. Beldurtuegi zegoen eta negar egin zuen.
  Neska dohakabeari burua laztanduz, Alicek agindu zion:
  - Errusiako borrokek bizitza duin bat emango dizute, eta ez zara gose eta oinutsik izango.
  Beraz, esker oneko keinua egin eta agindu zuen:
  - Zuregatik otoitz egingo dut!
  Baina pasarte hunkigarri honen ostean, gudariak berriro ere korrika joan ziren alemaniar eta austriar tropak suntsitzera.
  Beren 126 mila soldadu eta ehunka armaren lehen maila suntsitu dute dagoeneko, baina denbora dagoen bitartean etsaien kondairak garaitu beharko lituzke.
  Natashak sentitu zuen momentu honetan ez zirela betirako iraungo, eta horregatik presa egin zuen bere indar guztiekin, depositua sakabanatzen.
  Hemen etsaien erreserbei eraso egin zieten, alemaniar infanteria-gorputz oso bat, mendebaldeko frontetik ekialdera eramana. Alemanek Errusia Tsarista gerratik atera nahi dute, baina horretan gaizki kalkulatuko dute, eta agian dagoeneko gaizki kalkulatu dute.
  Baina aurreikusitako porrota egi bihurtu behar da. Eta gudariak etsaiaren gainera erori ziren indar handiz. Baina hemen Angelica berriro moztu zuten metraila bularrean eta sabelean.
  Honetan, gerlari ahaltsua oihuka hasi zen;
  - Gehienetan borroka-entrenamenduaren bizkarrezurra ez duen hezurdura bihurtzen da!
  Aurkari txakurrek irentsi ez dezaten, plater bat jan behar duzu gai militarretan!
  Ez izan beldur faxista baten kateei, zure pentsamenduak garbitzeko erratz batekin lotzeko gai bazara!
  Dantza dantzatik ezberdintzen da beste baten doinuarekin dantzatzen dutelako, eta dantzan zuk zeuk aukeratzen duzu zure erritmoa!
  Ekintzak hitzak baino hobeak dira beti, airea astintzea baino oinarri sendoagoa baitute!
  Ona da gerran zaldun izatea, ausardia negoziatu gabe, baina zaldunkeriak bakarrik izan behar du arrazionala, dendariaren maltzurkeria bezala!
  Hilketa da bekatu mota bakarra, zeinaren ebaluazioa formaren araberakoa da hainbeste: higuingarria eta ausardia emaitza bakarrarekin!
  Arriskua nonahi dago, baina zaila da gogoak izarran hegan egiten duenean!
  Errenditzea da azken gauza, beti muturrekoa uzten zaitu!
  Arriskurik gabe irabaz dezakezu oraindik, baina garaipenaren fruituak aprobetxa ditzakezu katu handi honi, tigre bati bezala, bibotetik eusten badiozu!
  Jazarletik galdu zaitezke, burua galdu gabe hurrengorako diru-laguntza lortuz!
  Ez dago itxaropenik gabeko egoerarik, posizio abantailatsu baterako sarrerarik ez dagoela gertatzen da!
  Zure itzaletik ere ihes egin dezakezu, zure kontzientzia engainatu, baina ezin duzu ezkutatu kontrolik ez duzun hori!
  Gutxitan dauka dirua, zeinaren izpiritua maiz itzultzen den!
  Gure munduan dena borrokaren bidez ematen da, arazoak bakarrik etortzen dira arazorik gabe!
  Irteteko trantsizioa iriste puntuaren arabera bereizten da azkeneko joan den azken lekua!
  Giltza-zuloak emakume gisa adimena eta teknikotasuna behar ditu!
  Ergelkeria ez da beti aurreikusten, baina beti zigorgarria!
  Batzuetan delitu batek gizateriaren mesede egiten dio, eta balentria bihurtzeak horregatik bakarrik saritzen du, oro har, hil ostekoa!
  Jainko ahalguztidunak edozer egin dezake, baina berak ere ezin du gizakia gainditu anbizioz eta irudimen koloretsuz!
  Jainkoak gizakia gainditzerik ez duen beste gauza bat da hitz alferren irrika izatea, Ahalguztidunak nahiago du hitz batekin sortu, eta ez hitzekin jolastu!
  Zerua axolagabe egon ohi da laguntza eskatzean, baina salbuespenak soilik berresten dituen araua da!
  Asko dira jainko bihurtu nahi dutenak, baina gurutziltzatzeak ez du ilararik hartzen!
  Hitz zorrotza ona da, baina are hobe begi zorrotza izatea, espresio zorrotz batengatik botatako harri bat antzemateko!
  Tramp bat pertsona maltzurrak bere burua lapatzen uzten duena da!
  Hegan egiteko gogor lan egin behar da, hegan egiteko, lanetik atsedena hartu!
  Bolo-txapela hutsik dagoenean, hegan egiten du ez haize bortitz batekin, odol hotzeko kolpe batekin baizik!
  Filosofia xume hutsalak harrapatzeko sare bat da, baina bertan dauden zelulak bakarrik garun-biribilbideen maiztasunaren araberakoak dira!
  Askotan pertsona batek, jainko bihurtuta, apur bat bederen gurutziltzatzen du jendea bete-betean!
  Gorputzak zatika suntsitu behar izan zituen, borroka-tresna berrituz. Baina, bestalde, gudariek trebetasun militar handia erakutsi zuten.
  Natashka ere zauritu zen, baina gudariak irribarre egin zuen:
  - Zauririk gabeko soldadua poltsikorik gabeko gizon aberatsa bezalakoa da!
  Maksimkak, hark ere engantxatuta, adostu zuen:
  - Gorputzeko zauri batetik minez jasaten da, baina moralki elbarri zaudenean, ezinezkoa da jasan!
  Orain gorputzaren zatirik handiena hurrengo mundura joan zen. Baina bi zalditeria-dibisio erasoan daude.
  Angelica tiroka, berriro orroa;
  - Gizakiaren bedeinkapenik handiena, Jainkoaren borondatearen aurreikuspena, madarikaziorik okerrena ere bada, beraz errutinaren paradisura eramaten gaitu!
  Diruak ez du usainik, baina halako kiratsa ematen du, non enpresariek beti jantzi berriak jartzen dituzte!
  Lagunak aurreztuz, mamona bete dezakezu, baina arimaren hutsuneak zure hiriburua etsai bihurtuko du!
  Aberririk gabeko gizona ezkontzarik gabeko friki bat bezalakoa da!
  Zaila da bizirautea, baina posible da, ezinezkoa da bizitzea, baina erraza da!
  Zentimo batek errublo bat aurrezten du zuhur batengandik, zentimo batek zentimo bat praktikotik jasotzen du, eta gutizia batek eta zentimo batek soka batera eramaten du!
  Aho biko ezpata, baina hasierarik gabe bihurtzen da tximino bihurtzen den gizon baten eskuetan!
  Zure buruzagia zarenean, berekoikeriaren hasierako senak baino ez zaitu menderatu!
  Zaila da jasotzeko arrazoia aurkitzea, baina zein erraza den ez emateko arrazoia aurkitzea!
  Gure bizitza arauak indartsuenek zehazten dituzten joko bat dela eta sari-funtsa maltzurrena dela!
  Arrakasta zaila porrot erraza baino hobea da, zortea bilatu behar den arren, eta porrota beti zure oinpean!
  Izan zaitez piztia, baina ez animalia!
  Asko agintzea dena lortu ezin izatea bezain erraza da!
  Edan dezagun gu bakarrik konspiratzen ari garela, eta gainerakoak haietan korapilatzen direla!
  Horren ondoren, Angelikak agortu zuen elokuentziaren iturria eta isildu zen, arerioak isiltasunean iltzatuz. Eta ez da hain eraginkorra horretarako. Beraz, kroskoek laster izango dituzte adarrak eta hankak. Egia da, neskak gero eta zauri gehiago daude, eta Maxim betiko mutila ere sufritzen ari da.
  Antza denez, zatiak eta balak desbideratzen dituen babes-matrize magikoa ahultzen ari da. Eta horregatik, gauzak ez doaz hain ondo laukote militantearentzat. Baina Fritz Kaiserren gorputza urtzen ari da pixkanaka. Zaldizkoak erasotzen ari dira.
  Alicek, bere sorbalda gihartsuan zati bat jaso ondoren, marmar egiten du:
  - Gauza desatsegin asko daude munduan... Eta gaiztoena da oraingoan ezin badut aforismo hegodun bat erditu.
  Orpoan zati bat jaso zuen mutil jeneralak iradoki zuen:
  - Arazo asko daude, etsaiak teilatua baino gorago daude, baina astindutako txapela oraindik apurtzen da lagun bat beheko eta hego handikoa ez denean!
  Alicek mutikoari sorbalda eman zion eta zintzo eskertu zion:
  - Eskerrik asko! Orain badakit nola animatzen!
  Angelikak, bere gorputz handi eta gihartsuetan bizilekurik ez izateko zatiz zatituta zegoenak, oihukatu zuen:
  - Zure etsaiaren gorpuak usain onena du, eta Frantziako lurringintza gorotzak dira!
  Natashkak, etsaiaren azken infanteria-maila mozten zuen:
  - Baina zergatik? Usain dezakezu! - Eta gero, oinekin metrailadoreak eramanez, iltze bat erantsi zien oinetakoei. - Baina nire asmakizun pertsonalaren lurringintza askoz hobea da!
  Maksimkak, nahiko txarto geratu zena, baiezkoa eman zuen:
  - Bakarra! Jainkozko usaina!
  Zalditeriaren erasoa lehortu zenean, aireko erasoari aurre egin behar izan zioten. Hegazkinak, ordea, erraz eraitsi zituzten kalibre handiko metrailadoreen eztandak. Baina berriro ere, laukotearen artean lesioak egon ziren. Kaiserren hegazkina gertutik ez uzten saiatu ziren arren. Baina balak erakarri balituzte bezala.
  Maksimek, pare bat zauri berriren ostean, irrintzi eta garrasi egin zuen:
  - Zure Txernobog-ak argi eta garbi min egiten gaitu!
  Angelika deabru ilegorriak gogor zulatu zion mutilari zauritutako hanka aztertuz, eta txistu egin zuen:
  - Ez kalumniatu Familiako Seme zaharrena!
  Alice ez zegoen oso ziur:
  - Egia esan, Rod-en seme zaharrena Belobog dela uste nuen. Lehen argia jaio zen eta itzala egin zuen!
  Angelikak, leherketa batean bost hegazkin moztuz, hauxe egin zuen:
  - Hasieran iluntasuna zegoen, eta iluntasunean Belobog-en argi izpi batek distiratzen zuen!
  Natashak, azken dozena hegazkin moztuta, laburbildu zuen:
  - Eta nire ustez, Belobog eta Chernobog Familia Ahalguztidunaren hipostasi gisa, Lada Loverekin batera, beti egon dira eta betirako egongo dira!
  - Amen! - Maximek azken Fritz amaitu zuen eta zauri askoren ondorioz bere sorkuntza galdu zuen.
  
  OLEG RYBACHENKO sakabanatzaile zoroa
  Berriz ere mundu alternatibo batean dir-dir egiten ari zela zirudien, gazte zoro bat, eta mutil nerabe bat bihurtu zen, oraindik fresko, aurpegi garbia eta altuera baxua, baina sorbalda eta bular zabalarekin... Hamalau urteko mutil bat, oso nerabezaroaren goia, lehen maitasunaren eta hasperenen garaia.
  Baina, aldi berean, morroi bat bakarrik Errusia tsaristan XX. mendearen hasieran, non serbotasuna ez zen inoiz abolitu ... Nola gerta liteke hori?
  Historian aldaketa apur bat - Skobelev jeneral mitikoa: hogei urte lehenago jaio zen, eta, ondorioz, paper garrantzitsua jokatu zuen Krimeako Gerran - Menshikov erdipurdikoa ordezkatu eta turkiarren, frantsesen, britainiarren eta sardiniarren lehorreratzeko indarrak garaitu zituen. zatika. Errusiak garaitu zuen koalizioa, eta laster erori zen. Eta errusiar tropek Kars, Erzurum, Tangorg harrapatu zituzten. Otomandar Inperioak bake zail bat egitera behartu zuen, Armenia eta lurralde asko lagaz, Niza aintzira ospetsua barne. Baina, Balkanetako aldarrikapenen egia Austria eta Prusiaren posizioa ikusita, Nikolas tsarrak ukatu behar izan zuen. Arriskutsua da alemaniarren aurka borrokatzea, batez ere, kasu honetan britainiarrak eta frantsesak indar berrituta sar daitezkeelako gerran.
  Hala ere, Bulgariak autonomia mugatu bat jaso zuen, eta kristauek eskubideen berdintasun formala jaso zuten Otomandar Inperioko herritarrekin batera. Errusiako Eliza Ortodoxoak lur batzuk eta Jerusalem jaso zituen.
  Frantzian, Napoleon III.aren aurkako matxinada piztu zen, baina hainbat borroka gogorren ostean, enperadoreak hala ere boterea mantentzea lortu zuen, baina kontzesio gisa, konstituziora mugatu zen.
  Denbora batez, Kaukasoko Shamilekin gerrak jarraitu zuen, baina kapitulatu ostean, Errusiak Erdialdeko Asian zabaldu zuen berriro. Aldi berean, Errusiarentzako onuragarria den mugako ituna sinatu zen Txina ahulduarekin. Gainera, Nikolas Lehenak historia errealean baino are lur gehiago jaso zuen bere seme Alexandro Askatzailea. Beraz, Errusiako armen agintea askoz handiagoa zen orain.
  Iranekin gerra bat izan zen, bere iparraldeko eskualdeen konkistarekin amaitu zena, Teheran hiribururaino...
  Nikolas Lehenak ez zuen bere buruaz beste egin; historia errealean baino hamabi urte gehiago bizi izan zen -1867an hil zen-. Ordurako, Errusiako armadak dudarik gabeko agintea zuen, eta Skobelev landa mariskal eta agindu askoren jabe bihurtu zen.
  Alexandro II.ak, aitzitik, ez zuen zorterik izan, eta hamar urte lehenago hil zuten 1871n, literalki aste pare bat besterik ez ziren faltan serbotza indargabetzeko manifestua iragartzeko. Alexandro Hirugarrenak, bere seme eta atzerakoiak, noski, ez zuen manifestua sinatu.
  Aurreko koroatze batek eragin positiboa izan zuen Alexandro III.aren osasunean - errege bihurtu zenean edateari utzi zion eta historia errealean baino gehiago bizi izan zen. Errusiak gerra arrakastatsua egin zuen 1877-1878an turkiarrekin, eta potentzia handien artean Otomandar Inperioaren azken zatiketa gertatu zen. Errusiak Istanbul edo Konstantinopla, Irak eta Indiako Ozeanorako sarbidea lortu zuen, Frantzia Siria eta Palestina, eta Britainia Handia Egipto Sudanekin.
  Horrela, Otomandar Inperioa mapa geografikotik desagertu zen. Laster, Iranetik geratzen zena ere likidatu zen, eta gatazka eta enpresa luzeen ostean, Saudi Arabia ere banatu zen. Britainia Handiko politikariak beren inperio kolonialaren hedapen eta hedapen bihurtu ziren, Errusiak eta Frantziak beren bidesaria hartu zuten bitartean, mundu islamiarra menderatuz. Italiak Libia okupatzea lortu zuen, eta Marokoko frantsesek. Irango hegoaldea Britainia Handira joan zen, eta erdialdea Errusiara.
  Handik gutxira, Afganistan ere banatu zen: uzbekak eta tajikarrak bizi ziren iparraldeko eskualdeak errusiarrei joan zitzaizkien, eta hegoaldekoak paxtunak britainiarrei.
  Laburbilduz, hegoaldean Errusiak bere hedapenaren mugara iritsi eta dena banatu zuen britainiarren eta frantsesen artean.
  Bitxia bada ere, baina Errusiarekin izandako gerran porrotak Frantziari mesede egin zion, beraz, erregimen tsaristak Napoleon III.aren alde egin zuen eta ez zien utzi prusiarrei gerra hasi eta azkenean Alemania batzea.
  Baina Austriar Inperioaren papera hazi egin zen ... Austriarrek Italiako iparraldea mantendu zuten - ahuldutako Frantziak ezin zuen haiekin gerra egin. Orduan Austriak hegoaldeko lurraldeak bereganatu zituen. Prusiarrak itsasontzia kulunkatzen saiatu ziren, baina apur bat abiatuta, Napoleon Hirugarrenak austriarrak lagundu zituen eta erregimentu alemaniarrak garaitu zituen. Nikolas I.ak ere gogor lagundu zuen Austriar Inperioa.
  Otomandar Inperioa zatitu ondoren, austriarrek ere beren pieza jaso zuten - Bosnia eta Herzegovina, baita Serbia iparraldea ere. Bavaria eta Alemaniako hegoaldeko lurrak kontuan hartuta, Austriar Inperioa Europako estaturik handiena bihurtu zen bai lurraldeari bai biztanleriari dagokionez. Baina Franz Joseph enperadoreak zentzua zuen Errusiarekin ez liskarrik egiteko, harekin aliantza izateko.
  Alemaniaren batasuna ez zen gertatu, baina Austriar Inperioa zabala eta indartsua bihurtu zen, Prusia bere bazkide txiki bihurtuz. Italia ere zatikatuta geratu zen. Egia da, "presidentea" Garibaldi errege izan zen Napolin, baina austriarrek eta frantsesek Aita Santuetarako bidea galarazi zioten. Eta laster Sardiniako Erresuma euren artean banatu zuten Austriak, Frantziak eta Britainia Handiak.
  Napoleon III.a hil ondoren, Napoleon IV.a bere semea gobernatzen hasi zen.
  Austria eta Frantziaren arteko harremanak okertzen hasi ziren berriro, Napoleonen inperioak alemaniarrek baino askoz arrakasta handiagoa izan baitzuen koloniak zabaltzen.
  Japoniarekin gerra bat ere egon zen. Ordurako, Skobelev bikaina hil zen, baina bere ikasleak - batez ere Brusilov ez zen talentu gutxiagokoa izan, eta Japoniako botere oreka historia errealean baino askoz okerragoa da - Errusia lurralde handiagoa da, eta armada da. ondo trebatua eta profesionala. Egia da, armagintzan dena ez dago ondo: halere, morroiak landa-eremuko lan-fluxua murrizten du. Baina hala ere, zer den nahikoa.
  Eta morroi kopurua gutxitzen ari da pixkanaka. Zikloetan gertatzen den arren, batzuetan sariengatik handitzen da. Eta Alexandro Hirugarrenak mesede egitea maite du. Japoniaren porrotaren ostean, Zheltorossia ere sortu zen.
  1911ko martxorako, Alexandro Hirugarrena 1909ko abenduan hil zen - Nikolas II.ak tronuan lortu zuen eta bigarren urtez gobernatzen ari da, koroatzea duela gutxi egin da.
  Nikolaik dagoeneko badu oinordeko bat, eta osasuntsu bat, beraz, Aita Alexanderk emakume alemaniar hilgarria baztertu eta emaztegai hobe bat aurkitu zuen. Baina 1904an erditu zuen semeak ere Alexei izena du.
  Errusia inperio handia da, historia errealean baino are zabalagoa, eta Arazoen Garaiaz geroztik ez du ia bere lurralderik galdu gerretan, eta ez du serioski gerra bat ere galdu, banakako gudu eta konpainiak izan ezik.
  Baina hamalau urteko ile ilehoria zurrunbilo zuridun morroi mutilari ez zaio asko axola handitasun inperiala. Oraindik elurra dagoenean, eta enbor astunak oinutsik arrastaka ari zarenean, eta egia esan esklaboa zara: jabeak jo, umiliatu, saldu dezakeena, ba... legearen arabera ez du hiltzeko eskubiderik, baina egia esan. oraindik azotatzen dira hiltzen, orduan ez zaio ezer gertatuko nagusiari!
  Baina, bestalde, hemen da gaztetasuna: ia ez du hotza egiten zola biluzi eta zakarrentzako elurretan kolpeak emateko, eta idazle zahar bikain izatetik urrun zegoenean baino askoz alaiago eta freskoago sentitzen zara. Hala ere, mutiko hilezkorra bihurtzeko momentuan, Oleg Rybachenkok ez zituen oraindik berrogeita hamar urte, beraz, neurriz kanpo dekrepitotzat jotzea busto izugarria da jada.
  Baina benetan, lan gogorraren nekeak ez dirudi mingarria, atsegina baizik, eta ilundu eta gero dantzan has zaitezke oraindik ...
  Orduantxe agertu zen andrea eta gonbidapenez keinu egin zion eskuarekin. Ez, ez da zaharra, ez ditu berrogei urte ere, baina nahiko itxura ona du, agian eder dei daiteke. Herriko mutil batentzat, ia emakume zaharra dirudi. Eta ez da batere Oleg Rybachenkok bere lehen maitasuna imajinatu zuena.
  Ametsak desberdinak ziren. Neska gazte eta baserritarra txirikorda ilehoria eta buruan koroa duena. Hemen oinutsik dago udaberriko belar usaina besarkatzen duela, eta ezpainetan musukatzen dira. Zehatzago esanda, musu goxo-goxo ematen du...
  Eta hemen andreak berak ekimen oldarkorra erakusten du, ez du gogorik pizten, beldurra baino ez du sortzen. Baina laztan latzak, eta praketan eskua ongi zainduak, erraz kitzikagarria den nerabe baten izaera maskulinoa esnatzen dute eta erantzun egiten diote. Zakarra eta animalia ere bada, eta, bide batez, andereño potoloari asko gustatzen zaiona.
  Orduan, gaiztoa eta oso nazkagarria sentitzen zara. Puta bat balitz bezala da: ez maitasunik, ez maitasunik, ez errespeturik.
  Baina ezin duzu uko egin, bestela azotatu egingo zaituzte, eta askotan hil arte!
  Andreak ez zuen esker onez bereizten: ez zuen ezer ematen, ez zuen inola ere saritzen eta ez zuen lan arruntetik askatzen ere. Berarentzat, animalia bat besterik ez da, edo oheko erosotasunaren esklabo bat.
  Oleg Rybachenko bera ez zen erlijiotasunagatik bereizten, baina hala ere, harekin maitasuna egin ondoren, bataiatu eta tu egin zuten. Au zorra...
  Baina oraingoan, animalien kopulazio umiliagarria Victoria gorri sutsu baten agerpenarekin eten zen, andrea mugitu baitzuen barailean bizkorra zuela, eta gero ekidna gaiztoa erditik moztu zuen kolpe batez.
  Orduan, lehendik zegoen Zhukov mutilarengana itzuli zen, eta arduragabekeriaz mugimendu batekin askatu zen bikinitik, guztiz biluzik agertuz, finka epeletik nonbait sortu zen elurra oin biluziekin bilduz, bere hanka dotorea aldera joan zen. hark, xuxurlaturik:
  - Nahi zaitut eta maite zaitut!
  Oleg Rybachenko bere aldera makurtu zen eta... Itsasoa, esne freskoa bezain epela, erori zen. Orain bakarrik igeri egiten du bertan, eta bere inguruan olatu moreak eta gaueko zerua besterik ez daude. Eta hain ondo sentitzen zara, ezen loak ere egiten zaren... ametsetan!
  Terminator mutila benetako jubenil matxista bat bezala sentitzen zen, super klasea.
  Baina zer... Mutilak Lehen Mundu Gerran parte hartuko du.
  Kaiseriteak Ekialdeko Prusian garaitu ondoren, errusiarrek Koenigsberg setiatu zuten. Hegoaldean, borrokak are arrakastatsuago garatu ziren. Lvov eta Przemysl eraman zituzten mugimenduan. Eta baita Krakovia ere Poloniatik kolpe indartsu batekin.
  Alemanak sartu ziren. "Luna"-2 errusiar tankea eraginkorra izan zen erasoan. Alemania ere garaitu zuten Paristik gertu. Eta baztertu egin zen.
  Kaiser etsita zegoen. Errusiako tropak Oderren norabidean zihoazen, eta jada Budapestera hurbiltzen ari ziren. Eta etsaia zapaldu zuen. Austriako unitateak erregimentutan errenditu ziren, eta sarritan danborren erritmoan.
  Argi geratu zen frontea ezin zela eutsi. Eta orduan Italiak fronte berri bat ireki zuen alemaniarren aurka. Eta hegoaldetik aurrera egiten hasi zen.
  Laburbilduz, porrota izan zen Fritzentzat.
  Nesken batailoia aurrera egin zuen Oder aldera.
  Gerlariek granadak bota zituzten oin hutsekin. Eta alemaniarrak metrailaz moztu zituzten.
  Hemen mundu honetan gerra historia errealean baino askoz arrakasta handiagoarekin burutu zen. Ezagutza hartu da dagoeneko. Alemaniarrak korrika ari dira. Errusiako armadak nagusitasun handia du infanterian eta zalditerian. Alemanek, oro har, ez dute ezer errusiar tanke arinen aurka.
  Eta jeneral tsaristak, garaipenaren konfiantzan eta herriaren aldartean, esan dezagun - Major.
  Veronikak granada bat botatzen du oin hutsarekin. Alemanak sakabanatu eta kirrinka:
  - Errusia izan dadila guztien gainetik!
  Victoriak ere jaurtitzen du. Granada bat botatzen du oin hutsez eta biriken goialdean kirrinka egiten du:
  - Etorkizuneko mundua gurea izan dadila!
  Gainera, Juliana neska ederrak bere buruari tiro egiten dio inolako zeremoniarik gabe.
  Eta oin hutsarekin granada bat ere botatzen du. Eta Fritz oso sakabanatuta zeuden.
  Neskak txioa egin zuen:
  - Tigres amorratua naiz!
  Eta gero Anna ere, tiro egingo balu bezala. Eta oin hutsik, granada bat jaurtiko du oso zeiharka, Kaiser unitateak kristala bezala hautsiz.
  Eta esaten du:
  - Garaipenaren psikologia! Patuaren Demokrazia!
  Eta orduan Matryonak lehergailu kaxa oso bat jaurtiko du. Eta nola lehertuko dituen Kaiserren soldaduak. Eta orroa:
  - Errusiarentzako espazio altueran!
  Beste bi neska eder Luna-2 tanke arinean ibiltzen ari dira. Kotxe ona bi metrailadorerekin. Armadura ez da lodiegia, baina metrailadoreak ditu. Forma arina da. Olga eta Zhenya neskak barruan kokatzen dira, etzanda eta beren artean alemaniarrei buruz idazten.
  Ez da auto txarra: orduko berrogei kilometroko abiadura. Iragazkortasun bikaina. Eta beldarra.
  Neskek alemaniar soldaduak berunez betetzen dituzte eta abesten dute;
  Zu, aita, hilabete batez argia zara,
  Ez duzula berdin distira
  Ez berdin, ez berdin
  Hodeien atzean ezkutatzen zaren guztia
  Hodei mehatxagarri batez estalita zaude!
  Errusia Santuan izan genuen bezala.
  Errusia santuan, Moskun harrian.
  Kremlin hiri loriatsu batean zegoen,
  Ivanen ondoan, Handiaren ondoan,
  Katedralean Arkhangelsken zegoen,
  Eskuineko abesbatzak izan zuen bezala:
  Arkulari gazte bat erlojuaren gainean dago,
  Erlojuan zutik, Jainkoari otoitz eginez,
  Negar egiten du ibaiak isurtzean
  Negar - malko jarioak isurtzen dira,
  Berdysh-a ardatz batekin jotzen du,
  Berdysh ardatza lur hezean:
  "Zu goy bat zara, ama lurra hezea da,
  Norabide guztietara zabaldu zara
  Ireki duzu, hilkutxa taula,
  Buelta, urrezko damaskoa!
  Zu altxatu, altxatu, tsar ortodoxoa,
  Alexei Mikhailovich tsar ortodoxoa!
  Begira zure familiari
  Errusia Santuari, Mosku Ama,
  Mosku-ama, umezurtza!"
  Neskek euren buruari abesten eta alemaniarrak birrintzen dituzte. Gorpuen gainean ibiltzen dira eta arrasto odoltsu bat uzten dute beldarrekin. Hona hemen neskak. Deposituaren barruan ere ia biluzik daude, galtza motz berdinetan eta oinutsik. Baina oso neska politak.
  Eta alemaniarrek galera izugarriak jasaten dituzte euren suarekin. Metrailadoreak astunak eta tiro azkarrak dira. Eta neskak oso argiak dira. Armada tsarista ondo hornituta zegoen.
  Errusiarentzat lanean ari diren zientzialari japoniarrak ere badaude. Hona hemen garai hartan munduko Ilya Muromets bonbardatzailerik indartsuena alemaniarrak bonbardatzera hegan egiten zuena. Lau motordun munduko lehen hegazkina. Zortzi metrailadore eta bi tona bonba. Hona hemen autoa.
  Baita neskaren tripulazioan ere. Eta ia biluzik, bainujantzia batean. Oso polita eta sexya da.
  Ilya Muromets bonbardatzailearen gerlari komandantea, Valentina. Ilehoria oso polita eta kurbatua. Beharrezkoa da autoa moteldu eta alemaniar bunkerra bonba jaurtiketa zehatz batekin estaltzea.
  Kaiserren soldaduak indartsuak eta diziplinatuak dira. Munstro errusiarrari tiro egiten diote. Baina gerlariak kolpea ematen dute erantzunez. Zortzi metrailadorek literalki alemaniar infanteria ezabatzen dute. Alemaniako Armadako soldadu urratuak erortzen ari dira.
  Suaren buru, urrezko iledun Ladak irribarre haragijale egiten du. Neskak bularra ere kendu zuen hobeto kontzentratzeko. Eta bular biluzi astintzen du. Edertasun handi bat besterik ez. Hainbeste grazia eta zehaztasun horretan. Lada bera argala da, baina nerbioa, eta gerria mehea da, liztorra bezala.
  Galina ere alemaniarren kontra metrailadoreak jaurtitzen ari da. Neska ederra eta kurbatua ere bada. Oinutsik abiarazleak sakatzen ditu. Eta aurpegia oso polita da. Ez gerlari bat, super neska bat baizik.
  Galinak dio irribarrez:
  - Erregearen aitaren aintzarako!
  Erasokorra eta zoragarria, urre hosto ilearekin, Ladak baieztatzen du:
  - Ekor ditzagun Judas irabiagailuarekin!
  Valentinak oin biluzik sakatzen du pedalean. Tonako bonba bat Alemaniako bunker baten gainera erortzen da. Hau botere hilgarria da. "Ilya Muromets", bizkortzen du zatiek ukitu ez dezaten. Bunkerrak eztanda egiten du, ke zutabe bat altxatuz.
  Neskek aho batez oihukatzen dute:
  - Jo! Fritz!
  Eta poz-pozik eman oin hutsez. Bai, alemaniarrak garaitzeko gai diren neskak dira. Jendeak inoiz jendea hilko ez duen mundu batekin borrokatzen dute. Adibidez, Nikolas II.aren inperio tsaristak mundu osoa konkistatzen badu. Baina Errusia betiereko inperio bihurtzeko gai den entitate paregabea da! Romanov dinastiak mendeetan goberna dezakeelako. Eta Paulo enperadorearen ondoren, azkenean, Errusiak egonkortasuna lortu zuen eta denek azkenean onartu zuten dinastiaren zilegitasuna.
  Eta orain, Japonia garaitu zuen Nikolas II.a tsarra alemaniarren bizkarra hausten ari da.
  Erregearen mugimendu sendoetako bat emakumeak armadan erreklutatzea da. Eta errusiar emakumea munduko gerlaririk ikaragarriena da! Ez da hori!?
  Hemen, adibidez, Sokol borrokalarian, Alice pilotua lasterka dabil. Hain neska ederra, ilean gorri ukitu batekin ilehoria. Neska liraina, ia biluzik.
  Oinutsik pedala sakatzen du, eta maniobrak egiten ditu. Eta orduan bere buruari tiro egiten dio. Kalibre handiko metrailadore batekin auto alemaniar bat botatzen du. Erre egiten du eta esaten du:
  - Errege zerbitzurako jaio nintzen! Neska polita da, eta odol urdinez, husarrak!
  Eta "Falcon"-aren abiadura bizkortzen du. Agian errusiar hegazkinak munduko onenak dira.
  Eta jada aurrealdean, Mendeleiev handiaren semeak sortutako tanke astunagoa eta aurreratuagoa agertu zen. Su azkarreko bi kanoi eta sei metrailadore dituen makina. Eta neskek ere kudeatzen dute halako koloso bat.
  Eta Errusiako tanke bat dator, alemaniarrak suntsitzen. Gainera, diesel motor indartsu batekin, eta nahiko pasagarria eta bizkorra.
  Tankeko neskek abesten dute;
  Gure Jainko maitea Errusia,
  Lur oparo eskuzabala...
  Tira, erregeak ederragoak dira, ederragoak...
  Aita Nikolas Tsar!
  Eta tankeen bideek soldadu alemaniarrak birrintzen dituzte. Literalki hesteak arakatzen ari dira jada eta beldarretatik odol jarioak isurtzen ari dira.
  Tankeko komandanteak, Tatyana Krupskaya, dio:
  - Bai, Errusiari irabaziko diogu!
  Bide batez, neska printze familiakoa da, baina kuleroekin bakarrik borrokatzen da. Baina hain polita. Barne indar handia du.
  Oin hutsez, neskak pedala sakatu eta esaten du, hortzak agerian, eta barrez.
  - Nikolas Tsar handiena zara!
  Eta gudariak ziur daude Berlinera helduko direla halako tanke batean. Eta gerlari eta gudari guztien konfiantza gero eta indartsuagoa da.
  Natasha, ilusioz harrapatuta, konposatzen eta abesten hasi zen. Gainontzeko neskak animatu ziren;
  Errusia santuak gure zorteari aurre egiteko,
  Bihotz erraldoidun neskak gara...
  Sobietar lurraldeko faxistak nahi zuen
  Baina Rodekin beti borrokalari batu gara!
  
  Izan bedi gure Errusia betiko aintzan,
  Gengis Khanen hordek ez gaituzte konkistatuko...
  Borrokatu Amaren alde eta ez izan beldurrik,
  Edozein infidel zapalduko dugu!
  
  Faxista bortitzak adarra makurtzen ditugu,
  Sinetsi iezadazu, inork ez du Errusia gaindituko...
  Azken finean, Jesus Jainko Gorena gurekin dago,
  Eta ez eraman Fritz txorakeriak!
  
  Guztiek daki Aberria guri emana dela,
  Iluntasuna ezagutu gabe garaipen amorratuengatik...
  Satan ikaragarriak hortzak agerian utzi zituen,
  Alkandora odolez blai!
  
  Komsomol kide batentzat ez dago koldar hitzik,
  Neskentzat, oztopoak ez dira esanguratsuak...
  Jainko zuriak lagunduko digu Jesus,
  Hilezkortasuna izango da saririk handiena!
  
  Oso ausart borrokatu genuen Moskutik gertu,
  Alemanek indar izugarria erabiltzen duten arren...
  Erdi biluzik borrokatu zen oinutsik
  Eta uste dut garaipenaren zain egongo dela!
  
  Errusiako gerlarien handitasuna bizi da,
  Eta ez du inoiz nazien aurrean amore emango...
  Fritz amorruz kontsumitzen utziko dugu,
  Zer ez zen igo oso zikinak!
  
  Bai, Hitler, maltzurra eta maltzurra zara,
  Mundu erdia hartzeko gai ere...
  Baina Stalin arrano ausarta ere bada,
  Ez zaitez idolo bihurtu!
  Komsomol kiderik ez, badakizu ez atzera egiten,
  Ez diote izozteari beldurrik ere...
  Eta Fritz laster joko bihurtuko da,
  Azken finean, errusiarrek beti izan dute borrokatzeko gai!
  
  Errusia maitasunaren ama-aberria da,
  Eta komunismoari opari bat egingo dio...
  Ez dago odolari buruzko baloraziorik egin beharrik
  Errebantxa lotsagabeko irribarre batekin!
  
  Bai, Fuhrer-ak eztarritik hartu nahi gaitu,
  Eta okertu Errusia aldamioaren gainean...
  Baina amorruz borrokatzen gara bostengatik
  Azken finean, Stalin gurekin dago kapa eta txapelarekin!
  
  Gerlari handia da, denek dakite
  Eta Komsomoleko kideak beti egongo dira oinutsik...
  Eta Hitler bizarpean mugituko dugu,
  Gure txirikordak bero biziarekin erretzen ari dira!
  
  Gudariak gure patua dira,
  Pantera erraldoia birrinduko dugu...
  Adolf kaos gaiztoa sortu arren,
  Araua eta neurria adieraziko diogu!
  
  Ez dago Stalin adimentsuago eta indartsuagorik,
  Erraldoi handiaren herrialdeko buruzagia da...
  Eta Fritz indartsuago irabazi duzu, neska
  Azken finean, beti gaude guduetan batuta!
  
  Lorpenetarako serie oso bat eraikitzen dugu,
  Izarrak hego bizkorreko txori gisa apuntatuz...
  Eta emaitza ozena izango da,
  Halako neskak, arrano harroak!
  Errusiako tropak Oderra iritsi ziren. Nikolas II.aren armada tsaristak garaipen asko lortu ditu jada. Austria-Hungariako hiri asko hartu zituzten, borrokak egin zituzten Budapesten. Non gehiago erresistentzia egin zuten hungariarrek. Pali Przemysl, Lviv, Krakovia, Bratislava eta beste hainbat asentamendu.
  Alemaniarrek galera handiak izan zituzten eta atzera egin zuten. Austriarrek erregimentu osoak eta baita dibisioak ere errenditu zituzten. Eta orkestraren azpian banderak altxatuta. Gerrak aurrera jarraitu zuen, maitagarrien ipuin batean bezala - atsegin handiz odol isuri gutxirekin eta atzerriko lurraldeetan.
  Nahiz eta normalean Errusiak oso gutxitan izan zuen zorte horren konkistetan. Eta ia gerra eta garaipen guztiak errusiarrei eman zizkieten odol isurketa handiarekin.
  Beharbada Oleg Profetiko deitzen zen Bizantzio odolik gabe errenditzera behartu zuelako?!
  Nolanahi ere, Nikolas II.ak Handiaren papera aldarrikatu zuen.
  Neskak Oderra atera ziren. Udazkena heldu da jada. Hostoen urrezko alfonbrak.
  Gudariek alfonbrak zapaldu zituzten. Eta uretan murgildu zen.
  Veronikak, ibaian zipriztinduta, galdetu zion Victoriari:
  - Uste duzu tsarrak gerra ostean lurrak emango dizkiela baserritarrei?
  Neska aginteak burua astindu zuen.
  Zergatik behar dute nekazariek lurra?
  Veronikak barre egin zuen eta esan zuen:
  Bai, ezin dute euren kabuz kudeatu. Baina badira tira egin dezaketen negozio-exekutibo indartsuak.
  Victoriak gogor erantzun zuen:
  - Hemen lurrak kreditu bidez salduko dituzte. Agian hobe izango da horrela.
  Julianak uretara itzuli eta esan zuen:
  - Ziurrenik, hobe da lur jabeek lurra edukitzea. Baserri handiak exekutatu eta traktoreak erabil ditzakete. Eskala handiko ekoizpen pribatua da eraginkorrena!
  Veronikak gogoz kontra onartu zuen:
  - Agian. Baina honek balio erantsia sortzen du!
  Julianak barre egin zuen eta esan zuen:
  - Baina eraginkortasuna handia da!
  Victoriak, koronel maila zuenak, irribarrez esan zuen:
  - Garapena suspertzen du. Eta zertarako balio du nekazari bati lurrak emateak, baita edaleari ere. Munduaren erdia errusiar ogiz elikatzen duen lur-jabea da! Gure herria oso aberatsa da!
  Honekin ados zegoen Veronica:
  - Bai, Errusia aberatsa da eta bizitza gero eta hobea da! Esaterako, nire anaiak Putilov lantegian egiten du lan kontramahai gisa. Eta hirurehun errubloko soldata du, hobariak kontuan hartu gabe.
  Victoriak buelta eman eta, miresmenez, oin hutsik zaplaztekoa eman zion ur gainean eta ziztada bat izan zuen:
  - Horixe dio! Errusia altxatzen ari da! Eta laster are indartsuagoa izango da!
  Neskek Oder-en igeri egin zuten, eta elkarrizketa bat izan zuten. Annak neskei galdetu zien:
  Zer uste duzu itxaroten gaituela hil ostean?
  Julianak irribarre egin zuen eta erantzun zuen:
  - Ateoek diote - ez-existentzia. Eta erlijioak irakasten du - arima Jainkoarengana joango da, eta hark erabakiko du nora joan zerura edo infernura.
  Veronikak galdetu zion Julianari:
  - Jainkorik badela uste duzu?
  Neskak oin hutsez zaplaztekoa eman zion ura, olatu bat altxatu eta erantzun zuen:
  - Egia esan, ez dakit. Jainkoaren aldeko eta kontrako argudioak daude. - Neskak berriro zipriztindu zuen eta ohartu zen. - Jakina, galdera honi ez dago erantzunik, baina hainbat argudio ekar ditzakezu.
  Victoria ados zegoen honekin:
  - Zalantzarik gabe, oso ezberdina. Eta zertaz hitz egiteko dago. Pertsonalki uste dut irabazten dugunez gero Jainkoa, noski, existitzen dela! Baina zenbait momentutan mongoliar-tatariarren menpe aurkitzen ginen. Eta orduan galdera hauxe da: non zegoen Jainko Goiena?
  Julianak irribarre xalo batekin adierazi zuen:
  - Baina bada mongol-tatariar uztarria baino askoz okerragoa den zerbait!
  Victoria harrituta zegoen
  - Zer da Mongol-Tatar uztarria baino okerragoa?
  Julianak esan zuen:
  - Zahartzaroa! Zer izan daiteke zahartzaroa baino okerrago!?
  Victoriak adostu zuen:
  - Bai, oso txarra izango da!
  Neskak isilik zeuden. Lotsagarria izan zen haientzat horretaz hitz egitea. Neskek hartu eta ur hotzetik jauzi egin zuten. Berengana korrika egin zuten, takoi biribilak eta biluziak.
  Marusya haiekin korrika egin zuen eta irribarrez galdetu zuen:
  - Baina galdetzen diot, zergatik behar dugu zahartzaroa? Gizagabea esan behar da!
  Victoriak erraz onartu zuen honekin:
  - Benetan gizagabea! Hobe da betirako gazte eta osasuntsu egotea!
  Neskak harrigarriak eta dibertigarriak ziren, bueltaka jiraka.
  Veronikak irribarre batekin eta, irribarrez, iradoki zuen:
  - Bai, gure armada neska indartsuak dira! Eta sasoi bikainean egongo gara!
  Eta neskak keinua egin zien lagunei. Denak barrez lehertu ziren irribarrez, harpiak.
  Julianak iradoki zuen:
  - Aurki dezagun ur bizia eta bihurtu gaitezen benetan hilezkorra! Oso polita izango da!
  Neskek irribarre egin eta keinu egin zioten elkarri.
  Victoriak orduan iradoki zuen, hortzak agerian utziz, ohartuta:
  - Bai, ondo legoke ez zahartzeko modua aurkitzea. Zein ona eta ederra izango zen!
  Neskak edertasun eta gizon gazte batzuekin mundu bat irudikatu zuen. Agian hobe bizarrik gabe, aurpegiak politagoak eta politagoak izan daitezen.
  Veronikak hasperen batekin erantzun zion:
  - Bai, hau da munduan izan daitekeen gauzarik zoragarriena! Betiko gaztetasuna eta argia nahi ditugu.
  Eta neskak barre egin zuen, perlazko hortzak agerian utziz.
  Victoriak salto egin zuen eta iradoki zuen:
  Buka dezagun benetan zahartzaroa! Hau orokorrean onartezina da! Giza gorputzak ez luke zahartu behar!
  Veronikak, irribarre eta saltoka, abestu zuen:
  - Koronela jauna, zahartzea baino! Ez da hobe Errusiarengatik hiltzea! Ausardiaren eta ohorearen mesedetan - ez naiz txantxetan ari! Erantzun zuen - gorria naizela? Ez nahi!
  Neskek are ozenago barre egin zuten. Oso oso ederra da.
  Julianak iradoki zuen barrez:
  - Eta gaztetu ditzagun atso guztiak! Beraz, dena eguzkia bezala distira dadin!
  Victoriak baiezkoa eman zuen, gora jauzi eginez:
  - Amaren eta Nikolas Handiaren alde!
  Annak, gerlari ilegorri honek, esan zuen:
  - Baina berdin, mojak, otoitzak izan arren, ez dira gaztetzen. Espiritu saindua izan arren. Beraz, pentsatzen hasten zara, non dago Jainkoaren justizia?
  Victoriak arnasa hartu eta erantzun zuen:
  - Intziri bat dago lur osoan... Non zaude jabea, non?
  Veronikak amorruz kantatu zuen:
  Jende handi asko dago
  Noren egintzak mendeetan bizi dira...
  Aurpegi argiko hegazti asko daude,
  Hilezkorrak deitzen direnak!
  
  Eta epikoetako heroiak,
  Berehala garaitu zuten horda...
  Errusiak botere handia sortuko du,
  Basurman guduan urratuko da!
  
  Baina buru biko arrano bat,
  Tsar erregea Nikolai gloriosa...
  distiratsu dago zeru azpian,
  Otoitz egiten duzu haren alde, zoaz!
  
  Errusia osoko enperadorea
  Zerk altxatu zuen herrialde mota...
  Benetako misioa
  Aurrerapenaren eta antzinatasunaren alde!
  
  Japoniarrak guduetan garaitu zituen
  Alemaniarrak berehala garaitu zituzten...
  Nesken ahotsa soinutsua da,
  Nikolai gure Jauna!
  
  Eta gure erregeak ez du guduan amore emango,
  Erraldoi handi baten eraikuntzan...
  Gogor jotzen ditu aurkariak,
  Eta lerrokatze amorratua izan zen!
  Abesti ederra jaso zuten neskek batera. Hain abeslari zoragarriak eta gorputz handikoak dira. Hain abesti ederra dute.
  Bai, neska harrigarriak.
  
  STEPAN RAZIN-EN AUKERA BERRIA
  Stenka Razinek ohorezko jantziak eta Donean errege izateko etiketa jaso zituen tsaren eskutik. Eta alferrikako gerra zibil baten ordez, errege legitimoaren aurka, Azov-en aurkako kanpaina bat egin zuen eta, trebezia eta trikimailuei esker, hiri hau harrapatzea lortu zuen.
  Azov-en aurkako erasoa Stepan Timofeevich-en egintza loriatsuenetako bat da. Gainera, kosakoek hainbat aldiz uxatu zituzten turkiarren eraso saiakerak. Azkenean, otomandarrek Azov aitortu zuten.
  Horren ostean, Stepen Timofeevichek gerra handi bat hasi zuen Iranen aurka. Eta oso trebe jokatu zuen. Haren alde zeuden persiar eta azerbaijan arrunt asko. Eta gerrak aurrera egin zuen Errusia tsaristarentzat aldeko eszenatoki baten arabera. Stenka Razin Indiako Ozeanora joan zen, eta Indiara iritsi zen. Gero Asia Erdialdean borrokatu zen. Aleksei Mikhailovich tsarra gehiago bizi izan zen. Hala ere, historia errealeko gerra zibilak agintariaren bizitza laburtu zuen. Pedro Handia adin helduagoan iritsi zen tronura, eta Errusia Streltsyko istiluen istiluak eta beste talka asko saihestu ahal izan zituen. Eta Stenka Razinek Erdialdeko Asia eta Indiaren zati bat konkista osatu zuen ... Indus ibaia barne ...
  Errusiak lurralde kolosala eskuratu zuen. Horrez gain, bere biztanleria hazi egin da ...
  Pedro Handiak gerra bat hasi zuen suediarrekin. Hasiera-hasieratik arrakasta handiagoa izan zuen, Errusiako armada historia errealean baino indartsuagoa eta ugariagoa baitzen. Narva hartu eta Karlos Hamabigarren Suediako erregea garaitzea lortu zuen. Eta Baltikoa berehala jabetzeko... Stenka Razinek ez zuen borrokarako astirik izan XVIII. Eta historiara pasa zen hamazazpiko komandanterik handiena.
  Pedro Handiak, suediarren garaipenaren ostean, Commonwealth ere bereganatu zuen. Eta Poloniako tsar bihurtu zen... Aldi berean San Petersburgo eraiki zuen. Pedro Handia gehiago bizi izan zen. Alexei Mikhailovich berrogeita sei urte baino gehiago bizi izan zen, 1676an hil zen. Eta luzeagoa - hirurogeita sei urte. Eta 1696an hil zen. Peterrek hogeita hiru urte zituen jada, eta ez zuen denborarik izan ardoa eta garagardoa ontzietan erretzeko eta ardoa eta garagardoa edateko ohitura txarra hartzeko. Eta lehen Errusiako enperadorea gehiago bizi izan zen.
  Eta bere biloba Pedro II.a izan zen 1742an. Hogeita sei urte zituen eta ez zuen ez edaten ez erretzen. Bere aitaren bizitzan, Pedro Handiak heziketa zorrotzagoa jaso zuen, tabakoa erretzea debekatuta utzi zuen eta alkoholaren salmenta ere mugatua izan zen.
  Eta Pedro Bigarrenak ez zuen edan... Bere aitonak Pedro Handiak Polonia anexionatzeaz gain, Indiaren konkista amaitu eta Mantxuriar Txina garaitu zuen. Bere konposizioan inperioaren zati bat sartu zuen. Pedro Handiak Turkiaren zati bat konkistatzen lortu zuen, Krimea irabazi zuen, Itsaso Beltzeko kostaldeko iparraldeko zati garrantzitsu bat.
  Gero gerra berriak etorri ziren. Pedro Bigarrenak, ahuldutako Turkiaren porrota amaitu zuen, eta Egipton bere lurraldeak ere hartu zituen, eta Errusiako tropak Marokora iritsi ziren. Eta, gainera, Peter bigarrenak eta Ekialde Hurbileak harrapatu zituen. Gero gerra bat izan zen Mendebaldean, Prusiarekin. Federiko II.a garaitua izan zen, eta Errusiak Ekialdeko Prusia eta Oder ondoko lurraldeak barne hartzen zituen. Eta laster Prusia guztiz desagertu zen. Banatuta zegoen. Eta 1780an, Pedro II.a hil zen. Eta Pedro Hirugarren Tsar berriak Ekialdeko gerrarekin jarraitzen du... Azkenean, ahuldutako Txina eta Korea konkistatu ditu. Eta gero Indotxinara.
  Baina gero iraultza bat dago Frantzian. Errusiak ez dio jaramonik egiten... Baina orain Napoleon Lehena heldu da boterera. Bere burua enperadore aldarrikatzen du eta gerrak hasten ditu. Pedro Hirugarrena 1810ean hil zen eta Pedro Laugarrena izan zen haren ordez.
  1812an errege hau Napoleon Bonaparterekin gerran sartzen da. Eta urte gutxiren buruan Napoleonek konkistatu zuen Frantzia eta Europa osoa konkistatzen ditu.... Pedro Laugarrena Afrikan eta Amerikan ere mugitzen da. Bere tropek konkistaz konkista egiten dute. Baina Britainia Handia menderaezina da oraindik... 1830ean Pedro Laugarrena hiltzen da eta bere seme Alexandro Lehena tsar berria bihurtzen da. Errege berriak Afrikako jabegoa osatu eta Estatu Batuetarako gerra irabazi zuen. Latinoamerikan Errusiako gerrak egon ziren koloni legalentzat. Errusiarrak ere Australian lehorreratu ziren. 1864an, Errusiak Amerika osoa hartu zuen Panamaraino. Alexandro I.a 1867an hil zen eta bere seme Alexandro II.a izan zen ordez. Eta 1871n, azkenean, Britainia Handian lehorreratzea heldu zen. Eta Errusiako etsai nagusiaren harrapaketa amaitu da. Eta XIX. mendearen amaieran, Lur planetaren konkista amaitu zen azkenean ...
  Eta gizadiaren batasunaren xederako misiorik handienaren historia amaitu zen.
  Garaipen loriatsua... Eta 1901ean, gizon batek mundu osoan zehar hegan egin zuen lehen aldiz. Eta 1909an, jendeak ilargia bisitatu zuen. Eta 1925ean, astronautak Martera lehorreratu ziren. Eta gero hamar urte barru eta Lurreko beste planeta guztietan.
  Eta oso interesgarria izan zen hori egitea. Eta Errusiako inperioa espazioaren hedapenerako izar-ontziak eraikitzen hasi zen. Eta 1980an Alpha Centaurirako lehen hegaldia izan zen, izar honen inguruan hegaldia eta itzulera batekin. Eta 1991n, Sirius izarraren inguruko planetetako batera hegaldi bat hasi zen. Eta aldi berean zazpi izar ontziak hegan egin zuten.
  Oraindik denbora dezente behar da hegan egiteko. Hori dela eta, taldeek nerabeak hartu zituzten. Eta ez aspertzeko, lo artifizialaren egoera sartu zuten. Gainera, lo eta amets egiten ari zara, eta momentu honetan zure gorputza mugitzen ari zara. Hamalau urteko nerabeak dira oraindik, baina egoera horretan hamar aldiz motelago hazten dira, eta, noski, zahartzea ere igarotzen da prozesu fisiologikoen moteltzeagatik hamabi aldiz motelago.
  Neska-mutilek zerbait interesgarria jokatzen ari dira oraindik, eta Sirius izarraren planetara hegan egiten ari dira lurreratzeko, hogeita hamar urte behar dituzten bitartean. Eta 2021ean bakarrik lehorreratuko dira planeta honetan.
  Eta oso joko interesgarriak daude ... Haurrak jolasten dira, lehenik eta behin, noski, gerran, eta horien artean Oleg Rybachenko eta Margarita Korshunova kosmonautak daude primerako loaren matrize artifizial batean, edozein ilusio erraz erreproduzitzen denean, eta lehenik eta behin, estrategia historikoa eta shooter pertsona bakarrean.
  Eta hona hemen poloniarrak erasora doazela. Erregeak pertsonalki agintzen du armada. Eta orduan ehun mila borrokalari bildu ziren, XVII. mendeko estandarren arabera armada erraldoi bat.
  Oleg Rybachenkok arkua jaurtitzen du. Ofizial poloniar bat apurtzen du, eta berehala arkua atera eta tiro egiten du. Sua eramaten du eta Margarita Korshunova. Gainera, oso zehaztasunez egiten du tiro. Eta garrantzitsuena, ume hilezinak oso azkar tiro egiten dute, ez diote etsaiari erasoan bizirik irauteko aukerarik ematen.
  Oleg Rybachenkok, gezi bat bidaliz, geziaren ondoren abesten du:
  Ausart borrokatuko dugu Errusiaren alde,
  Errusiako zaldun, ezin du beldur izan!
  Mutikoa, benetan, galgo bat da. Eta arku berezi bat aukeratu zuen beretzat, halako arku bat oso gutxitan da heroi heldu batek bi eskuekin tiratuko duena. Eta haurrek jolasean tiro egiten dute, eta, jakina, poloniarrak jo dituzte jada bi kilometrotara. Eta min handia egin zuten. Hala ere, askoz mertzenario gehiago daude, batez ere alemaniarrak, poloniarrak baino.
  Oleg Rybachenkok, etsaiei tiro eginez, historia gogoratu zuen. Zein ondo hasi zen gerra hau Errusiarentzat. Eta lehenik eta behin eskerrak Bogdan Khmelnitskyri. Errusiarrek poloniarrak garaitu, eta Kieveko Rus muga zaharrera iritsi ziren. Baina orain Errusiako indarrak sakabanatuta daude, eta oso garrantzitsua da Bielorrusia soldadu kopuru txiki batekin mantentzea.
  Eta han hetman errebeldeei aurre egingo diete, eta Varsoviara itzuliko dira. Edo suediarrak akabatu. Indartsuak direnak.
  Oleg Rybachenko jaurtitzen ari da... Poloniarrak dagoeneko korrika egin dute hormara eta eskailerak jartzen ari dira. Ezpatekin moztu behar dituzte. Margaret berarekin.
  Oleg-ek oihu egiten du:
  - Neuk kudeatu dezaket! Eta zailagoa den tokira korrika egiten duzu!
  Poloniarren erasoa gogorra da. Hiria ondo gotortuta dagoen arren, eta bertako bielorrusiarrak errusiarrekin batera borrokan ari diren arren.
  Garrantzitsua da etsaia kopuruz handiagoa dela, sega eta adardun milizien aurka. Baina gero harresi garaiak eta jendearen heroitasuna.
  Oleg Rybachenkok errota ezpatekin zuzentzen du, bost polo moztu eta esan zuen:
  - Gure garaipenagatik!
  Eta mutilak orratzak botatzen ditu behatz hutsez. Beraz, dozena bat poloniar hartu eta hil ziren.
  Terminator mutilak poloniarrak mozten jarraitzen du eta abesten du:
  - Aintza Errusia handiaren ideiei,
  Mundu osoan jolastuz konkistatuko dugu...
  Perlak bezalako izarrek estalkia zipriztindu zuten,
  Svarog nire idoloa izango da!
  Ume borrokalaria, eta oso beligerantea. Eta mozten badu, indar etsiarekin moztuko du.
  Margarita ere neska polita da. Hilezkortasuna jaso zuen eta orain betetzen ari da. Eta umeen oinen behatz biluziekin, oso orratz hilgarriak botatzen ditu. Eta aurkariak hil arte.
  Eta hainbeste etsaien mutil eta neska bat etzan ziren. Hau da supergizonek egiten dutena.
  Oleg Rybachenko poloniarrak moztu eta nahaspila odoltsu batean bihurtzen ditu. Eta haragi entsalada mozten du.
  Aldi berean, mutilak abesten du:
  - Aintza Errusiari betirako,
  Borroka gaitezen gure herriaren alde...
  Eta ez dugu soberako hitz ergelak behar,
  Ez gara ergelak - erori eta zartatu!
  Margarita Korshunovak beste leku batean poloniarrak mozten ditu, eta irrintzika eta hortzak agerian jarriz abesten du:
  - Gerlari errusiarrak ez dio heriotzari beldurrik,
  Gudu zelaian ez diogu heriotzari beldurrik...
  Borrokatuko dugu Ama Aberriaren alde,
  Eta badakit behin betiko irabaziko dudala!
  Ume hilezinak, inork geldiarazi edo zapaldu ezin dituen moduan borrokatzen dute.
  Umeek lotako kanpamentu bat ikusi zuten, suak itzalita edo oraindik piztuta, zaldi asko zaintzen.
  Oleg Rybachenkok orratz bat bota zuen umearen oin hutsarekin, guardiako burua hautsiz eta kirrinka egin zuen:
  - Aintza komunismoari eta tsarismoari!
  Margaritak ere orratz hilgarri bat bota zuen, etsaia zulatu eta txioa egin zuen:
  - Aintza garaiko handitasunari!
  Ume hilezkorrak kanpamenduko etsaiak saihestu bitartean mugitu ziren. Lehenik eta behin, erregea eta bi hetman bete behar dituzu, eta gero errazagoa izango da.
  Haurren oin biluziek isilik zapaltzen dute aurkariak. Hona hemen Erregearen Karpa Handia. Hetman gertu dago. Eta mutilak eta neskak moz ditzagun mertzenarioak eta poloniarrak. Hain estu hartu zuten, eta halako erokeria basatiarekin, benetan garaipenaren kobratuko balute bezala.
  Mutilak eta neskak beren bi ezpata magikoekin piratatu zuten, metala moztu zuten paper bat bezala, eta hamarnaka metroz luzatu ziren. Eta oso aktibo jokatu zuten, bizar batekin ilea mozten balute bezala.
  Margaritak oin hutsez dozena bat orratz mehe bota zituen, aurkariak etzan eta txio-txilo egin zuen:
  - Eta banderak unibertsoaren gainean distira egingo du...
  Oleg Rybachenkok, poloniarrak zeharkatuz, oldarkor gehitu zuen:
  - Ez dago unibertsoan herri santurik ederragorik!
  Margaritak berriz oin hutsez dozena bat orratz mehe bota zituen aurkariak ukabilkadaka hiltzeraino, eta kirrinka egin zuen:
  - Eta behar bada, berriro hilko gara!
  Oleg Rybachenko Terminator mutilak, etsaiak moztuz, adierazi zuen:
  - Berpiztuko da Rodnoverye, gure fedea!
  Eta poloniarrekin, eta erregearen guardia pertsonalekin borrokatu ziren. Terminator mutila oso eraginkorra zen. Eta orduan haurrak zerrauts-granada bat bota zuen oin hutsarekin eta orro egin zuen:
  - Aintza aberriari!
  Eta poloniar asko eta Poloniako erregea bera urratu zituen!
  Hetmana erditik moztu zuen Margarita Korshunovak. Neskak txin-txin egin zuen, hortzak agerian utziz:
  - Munduko txapeldun absolutua izango naiz!
  Haurrek benetan erakusten dute trebetasun handiena borrokan. Halako borroka bat zabaldu zen.
  Oleg Rybachenkok birikak goitik behera oihukatzen ditu polonieraz:
  - Alemanek erregea hil zuten! Irabazi Fritz!
  Margarita dagoeneko oihuka ari da alemanez:
  - Poloniarrek eraso ziguten, irabazi poloniarrak!
  Eta neska ausarta ere borrokatzeko gogoz dago. Eta poloniarrak mozten ditu. Eta bitartean, liskarra hasi zen. Alemaniarrek, poloniarrek eta beste mertzenario batzuek elkarri txikitu eta tiro egin zioten. Hemen Margaritak, umeen oin biluziarekin, bonba bat bota eta duke alemaniarra urratu zuen. Horrek egoera areagotu zuen. Eta borroka gero eta oldarkorrago joan zen.
  Elkarrekiko sarraskia eta sarraskia joan ziren. Elkar hil zuten, dudarik gabe, eta pena. Gudariak milaka hil ziren.
  Oleg Rybachenko eta Margarita Magnitnaya ezpatekin aritu ziren zaleen antzera astintzen ari balira bezala. Eta moztu Errusiako etsaiak kopuru handitan.
  Margaritak oin hutsez orratzak bota zituen, poloniarrak jo eta irribarrez esan zuen:
  - Super neska bat daukat!
  Oleg Rybachenkok ere haurren hanketako hatz hutsekin orratzak bota zituen, aurkariak jo eta kirrinka egin zuen:
  - Tira, torlojutik!
  Eta berriro ere, haurrak poloniar tropak eta mertzenarioak urratzen hasi ziren, literalki odola atera zitezen. Eta gerlari gazteek aerobazia eta borroka trebetasun handienak erakutsi zituzten. Oso politak dira.
  Oleg Rybachenkok, Errusiako etsaiak moztuz, abestu zuen:
  - Eta itsasora joaten dira, mutil txaloak!
  Margaritak berriro orratzak oin hutsez bota zituen eta kirrinka egin zuen:
  - Itsasoko elementua! Itsasoko elementua!
  Gerlaria, ohi bezala, maila gorenekoa, borrokalaria da. Eta ez gelditu bere ez irabazi.
  Oleg Poloniako armada mozten du, eta bat-batean txistu egiten du. Eta milaka bele zorabiatu ziren, poloniarren eta mertzenarioen burezurrak ukabilkadaka.
  Margaritak ere hartu eta txistu egin zuen, eta beleak ere bota zituen etsaiei. Bihotzekoak izan zituzten eta zaldiak kolpeka bezala erori ziren.
  Neskak kuxkuxeatu zuen:
  - Aintza gure Ama Errusia!
  Eta berriro bere oin biluziek ikatz granada hilgarri bat jaurti zuten. Eta nola lehertuko den, eta arerio asko apurtuko dituen.
  Margaritak abestu zuen, hortzak agerian:
  - Aintza Aberri ausartari,
  Bizi gaitezen komunismopean!
  Eta neskak haize-errota bat egin zuen ezpatekin, aurkari-masa bat moztu eta zintzurra egin zuen:
  - Agur komunismo saindua!
  Eta bere orpo hutsak duke alemanaren kopeta jo zuen, aurkariaren burezurra hautsiz.
  Margueritek kuxkuxeatu zuen:
  - Aberriaren aintzarako, mendeetan aske!
  Eta neskak berriro hartu eta txistu egingo du biriken goialdean... Eta bele-horda osoak eroriko dira poloetara.
  Eta literalki zeharkatzen dute.
  Oleg Rybachenkok baietz baiezkoa eman zuen, poloniarrei ezpatekin errota bat bezala moztuz:
  - Munduko txapeldun handia naiz!
  Eta orduan mutilaren oin biluziek berriz ikatz granada bat bota zuten, aurkariak urratuz.
  Mutikoa, benetan, oso polita eta polita zen. Eta errukirik gabe iltzatu zituen Errusiako etsaiak.
  Margaritak, etsaiak zapalduz, garrasi egin zuen:
  - Derrapatu, derrapatu nonbait, irristatu nau!
  Eta orain neskak, oin biluziekin, heriotzaren oparia botako du indar hilgarriz.
  Eta ehun polotik urratu. Eta orroa bere biriken goialdean:
  - Errusia santuaren alde!
  Eta haur biluziaren orpoak suntsipenaren orainari amore emango dio.
  Oleg Rybachenkok borrokan jarraitu zuen, abestu zuen:
  - Aintza komunismoaren ideiei! Bizitzaren eta askatasunaren alde!
  Eta orpo hutsez mutila suntsipenaren dohainari men egin zion...
  Momentu horretan, soldadu errusiarrek Brest-etik irteera bat egin zuten. Eta jada odolik gabeko eta drogatutako poloniarren armadari eraso zioten. Kolpe lazgarriari eutsi ezinik, soldadu errusiarrek ihes egin zuten.
  Oleg Rybachenko eta Margarita Korshunova Errusiako armadara korrika egiten dute. Haien takoi hutsak, dir-dir egiten duten bitartean.
  Margaritak esan zuen irribarrez:
  - Zu eta ni betiko umeak gara... Oso erromantikoa da!
  Honekin ados zegoen Oleg:
  - Bai, oso erromantikoa. Izan ere, mutikoa nintzela, berehala sentitu nuen energia eta alaitasun gorakada bat nire baitan. Gorputz gazte bat, eta baita supergizon bat ere. Eta kezkarik eta arazorik ez duzula sentitzen duzu!
  Margaritak gorago jauzi egin zuen, orpo hutsarekin kolpe bat kolpatu zuen eta esan zuen:
  - Hori ez da arazorik!
  Olegek adierazi zuen, aurrerago:
  - Hori da ona gorputzean mutila zarenean. Edozein txantxa, edozein zakarkeria, edozein ergelkeria bota ditzakezu, eta denek barre egingo dute. Eta inork ez du pentsatuko tontoa zarenik.
  Margaritak barre egin zuen eta esan zuen:
  - Beharbada... Betiko neska izatea gogaikarria den arren. Errazagoa da mutil batentzat, baina ez niretzat!
  Oleg barre egin zuen eta adierazi zuen:
  - Bueno, ezer ez, hilezkorrak gara. Lehenago edo beranduago etorkizunera biziko gara eta han gure gorputzak nola aldatzen ikasiko dugu!
  Honekin ados zegoen Margarita:
  - Ikas dezagun. Eta gizon bat emakume bihur daiteke, eta emakume bat gizon bihur daiteke!
  Oleg-ek baieztatu zuen:
  - Eta sexu gutxiengoekin ez da arazorik izango!
  Bidean, ume hilezinak Suediako destakamendu batekin egin zuten topo. Mutilek eta neskak txikitu zituzten zeremonia handirik gabe. Oso erraza izan zen.
  Eta korrika egin zuten.
  Ume hilezkorrak lasterka doaz, takoi biluzi eta biribilak keinuka. Eta berriro hitz egiten ari dira.
  Terminator Boy dio:
  - Hemen "Highlander" filmean ere bazegoen hilezkortasuna irabaztearen pasarte bat. Eta, zalantzarik gabe, polita da bostehun urte bizitzea. Batzuk gehiago bizi izan dira...
  Margarita Magnitnayak esan zuen irribarrez:
  - Eta nola gainkargatzen du psikea? Mende askotako memoria!
  Oleg Rybachenkok barre egin zuen eta esan zuen:
  - Gainkargak... Kapitalki benetan! Baina ume baten gorputzean bazaude, orduan dena askoz errazago hautematen duzu!
  Margaritak barrez adierazi zuen:
  - Hemen hainbeste jende hiltzen duzu, eta hau ordenagailu joko bat balitz bezala hautematen duzu. Ez mina, ez shock, ez lotsarik!
  Olegek barre egin zuen eta esan zuen, barrez:
  - Bai, egia esan, nire oin biluzi eta umeak odol putzuetan zaplaztekoak dira, eta hau ona eta dibertigarria da!
  
  BERRIZ ERDIALDEAN DENA ALDATZEN DU
  Midway-ko guduan Japoniak lortutako garaipenak Eguzki Sortzailearen Lurraldeak ekimena behin betiko bereganatzea ekarri zuen. Samuraiek Oiasso Artxipelagoa harrapatu eta Estatu Batuak garaitu zituzten itsasoan. Eta India inbaditu zuten.
  Bere kolonia handiena mantentzeko, Britainia Handiak tropen zati bat Egiptotik transferitu zuen.
  Hori dela eta, Operazioa Torch ez zen gertatu. Eta Rommelek porrotetik ihes egin zuen. Baina, bestalde, naziek oraindik hondamendia zuten Stalingradotik gertu. Eta berrogeita bi - berrogeita hiru urteko neguan frontea erortzea. Baina, bestetik, Mainsteinen kontraerasoa indarrez irabazi zuen. Hitlerrek Afrikara errefortzurik bidali ez zuenez, beste hainbat dibisiok parte hartu zuten nazien kontraofensivan. Eta batez ere hegazkinean proportzio onuragarriagoa zegoen. Gainera, Estatu Batuek hirugarren Reich-aren bonbardaketa murriztu zuten. Eta Marokon ez zen lurreratzea.
  Naziek, indar gehiago zituzten, azken tankeak barne: "Tiger" eta "Panther", sobietar tropen hegala zapaldu zuten. Eta Kharkov eta Belgorod ez ezik, Kursk ere inguratu eta hartu ahal izan zuten. Armada Gorriaren porrota indartsuagoa izan zen, eta galerak askoz handiagoak. Eta Afrikara transferitu ez ziren zatiketen ondorioz nazien arrakastak, Saharan gloriarik gabe hil zezaten, handiagoak izan ziren. Eta hogeita hamar Tiger tanke berriek indar deigarria gehitzeko gai izan ziren, eta ez hondarretan trabatu. Horrez gain, alemaniar tankeen kopuru osoa handia zen, alemaniarrek ez baitzuten ekipamenduak Afrikara transferitu, baizik eta ibilgailu nabarmen gehiago ekoitzi baitzituzten.
  Hirugarren Reich-eko lantegien bonbardaketen intentsitatea jaitsi delako. Amerikako indartsuagoek ia ez zuten bonbardatu, eta britainiarrek bakarrik ezin izan zioten aurre egin kalte handiak egiteari.
  Britainiar indarren zati bat Indiara bideratzeak beste ondorio batzuk izan zituen. Hans Marcel pilotu eta super-ak ez zen istripu batean hil, baina ekialdeko fronteko guduetan parte hartu zuen. Pilotu sobietarrentzat izan zuen agerpena benetako harrigarria izan zen. Hans Marcel deabru beltza bezala ezagutu zen. Eta aireko frankotiratzaile izugarria zen.
  Ekialdean agertzeak harridura eragin zuen. 1942ko irailaren amaierarako, Hans Marcelek ehun eta berrogeita hamar hegazkin bota zituen. Eta urte berrirako berrehun eta berrogeita hamar hegazkinera iritsi zen. Horregatik, Alemaniako Arranoaren Ordena jaso zuen diamanteekin. Normalean estatu-gizonei bakarrik ematen zitzaien.
  Hirurehun hegazkinengatik, Hans Marcelek Burdin Gurutzearen Zaldun Gurutzea jaso zuen berriz zilarrezko haritz hostoekin, ezpatekin eta diamantekin. Eta polita izan zen...
  Laurehun hegazkinengatik, Hans Marcel izan zen urrezko haritz hosto, ezpata eta diamanteekin Burdinezko Gurutzearen Zaldun Gurutzea jasotzen lehena. Eta bostehunengatik Burdinazko Gurutze Handia eman zioten, Hermann Goeringek bakarrik zeukan saria.
  Marseillak gol ospetsua egin zuen ekialdeko frontean. Eta literalki ehizatu eta korrika egin zuen sobietar hegazkinetan ...
  Baina gero udaberriko desizoztea etorri zen eta borroka literalki izoztu zen.
  Eten operatiboa izan zen. Hirugarren Reichen, otsailean bueltan, erabateko mobilizazioa eta indarrak metatutakoak iragarri zituzten. SESBn ere indarra pilatu zuten ...
  Teorian, alemaniarrek udan aurrera egin beharko lukete, baina non? Ez nuen berriro Stalingradotik igo nahi.
  Moskuko norabidea gotorregia da. Edonora zoazela, nonahi da txarra. Eta Fuhrer-ek... Egiptoren aurka jotzea erabaki zuen. Eta Britainia Handia gerratik atera. AEB ez dago jada gerran. Kontinente Beltzeko eta Ekialde Hurbileko baliabideak eskuratzean oinarritzen zen kalkulua. Eta honek Hirugarren Reich garaiezina egin lezake!
  Alemaniako tropek lehen kolpea eman zioten Maltari. Hegazkin-masa handiak erabiltzea izan zen, eta gero arrakasta garailez lurreratzea. Borroketan lehen aldiz, Yu-288 bonbardaketa eta ME-309 hegazkina erabili ziren. Eta hau eragin izugarria da, benetan hilgarria.
  Eta, hain zuzen ere, Malta harrapatu dute eta askoz errazagoa da tropak Afrikara eramatea. Eta gero Espainian, Hitlerrek presioa egin zion Francori. Eta, hala ere, tropak Gibraltarrera joaten uztea onartu zuen. Eta ziudadela hartua izan zen. Eta eraso honek arrakasta izugarria izan zuen. Horren ostean, nazien indar handiak Marokora eramaten hasi ziren, eta Kontinente Beltza hartzen ari ziren.
  Eta abuztuan hasi zen Egipton nazien ofentsiba handia. "Tigreak" eta "Panterak" eta "Lehoiak" eta "Ferdinands"-ek parte hartu zuten guduetan. Eta baita "Lehoia" tankea. Kotxe honek, ordea, ez zuen bere burua justifikatzen. Baina "Tigreak" benetako shock bat izan zen britainiarrentzat. Naziek defentsak hautsi eta britainiarrak garaitu zituzten. Alexandria ere hartu zuten, eta naziak Suezko kanalera iritsi ziren. Eta hauek garaipen handiak dira.
  Orduan, horda naziek Ekialde Hurbila inbaditu zuten. Kolpe indartsu baten laguntza izan zuten eta turkiarrek. Eta naziek Irak eta Kuwait eta Saudi Arabia harrapatzea lortu zuten. Iranera iritsi ziren, baina han SESBeko tropak haiengana joan ziren.
  Stalinek denbora luzez itxaron zuen ... Baina 1943ko irailaren 1ean, erasoaldi bat hasi zen hegoaldeko hegalean. Borroka oso gogorra izan zen. Baina alemaniarrak prest zeuden eta defentsa sakonean oinarritzen ziren. Aldi berean, etsipenez borrokatu ziren, eta, adibidez, Panther defentsarako makina oso eraginkorra zela frogatu zen. Bere ahultasuna: maiz matxurak eta alboko armadura mehe samarrak ez dira hain esanguratsuak defentsako gudu batean. Baita "Ferdinand" exekutatzeko kalitate eskasa ere. Eta "Tiger"-ek bere burua erakutsi zuen erasoan eta defentsan - makina unibertsala.
  ME-309 berriena ere ez zen txarra izan, eta bere abiadura eta armamentua onenean zeuden. Nahiz eta maniobragarritasunarekin zertxobait okerragoa izan, baina borroka-taktika egokiekin, hori ez da hain esanguratsua. Alemanek ere hegazkinen aurkako kanoi asko zituzten. Eta defentsa ondo antolatua, aurrealde nahiko laua duena.
  Borrokak udazken amaierara arte luzatu ziren eta Armada Gorriak hamar-hamabost kilometro baino ez zituen aurrera egin. Eta galera handiak izan zituen.
  Sobietar tropen erdigunean aurrera egiteko saiakerak ere porrotarekin amaitu zuen. Alemanek defentsa estua mantendu zuten, eta ondo gotortu ziren. Gainera, bigarren eta hirugarren defentsa lerroak lehena baino are sendoagoak ziren. Horrek zertxobait ahuldu zuen artilleriaren eragina.
  Neguan, alemaniarrek Afrika erdiaren eta Ekialde Hurbilearen kontrola hartu zuten. Baina esanguratsuena Ekialde Urruneko japoniar erasoa da. Eta Armada Gorriaren indar esanguratsuen distrakzioa. Eta sobietar tropen birrintzea gertatu zen. Aitzitik, Hirugarren Reich-eko indar esanguratsuak desbideratu ziren.
  Neguan, Armada Gorria berriz ere erdialdean eta hegoaldean aurrera egiten saiatu zen, baita Leningradotik gertu ere. Hala ere, Japoniako fronteak erraztu egin zien alemaniarrei defendatzea. Samuraiak, izozteak izan arren, amorruz igo ziren aurrera, eta indar handiak desbideratu zituen.
  Eta naziek Afrikako konkista amaitu zuten udaberrian eta neguan, eta baliabide izugarriak zituzten eskura. Maiatzean, Iran ere erori zen, eta ekainean, alemaniarrek japoniarrek okupatu ez zuten Indiaren erdia hartu eta haiekin bat egin zuten.
  Naziek "Panther" -2 88 mm-ko kanoiekin eta berrogeita hamahiru tonako pisuarekin, 900 zaldiko motor batekin, eta "Tiger" -2 mila zaldiko motor batekin, borrokatu ziren. Auto hauek gidatzeko ezaugarri onargarriak izan ziren.
  Bonbardaketen ia erabateko ezak motor indartsuagoetan lanean lehenago hasi eta bukatzea ahalbidetu zuen. "Panther" -2 eta "Tiger" -2 oraindik nahikoa perfektuak ez ziren arren, borroka eginkizunari aurre egin zioten. Sobietar T-34-85 eta IS-2 ahulagoak izan ziren ... Eta ezin izan zuten ekimena hartu.
  Udan, Armada Gorria erdigunean aurrera egiten saiatu zen, baina tranpa batean erori zen eta erabat garaitua izan zen. Airean, naziek jada ME-262 seriean eta TA-152 eta beste arma mota indartsuak zituzten. Ekimenaren jabe ziren erabat. SESB hegazkinen ekoizpenean gaindituta, alemaniarrek ere nagusitasun kualitatiboa areagotu zuten. Eta Armada Gorria kolpatu zuten zeruan txuleta bezala.
  Marsellak zazpiehun eta berrogeita hamar hegazkinengatik jaso zuen Burdin Gurutzearen Zaldun Gurutzea, platinozko haritz hostoekin, ezpatekin eta diamantekin. Heroia bereizteko sari berezia da. Eta eroritako mila Marseillako hegazkini Burdin Gurutzearen Zaldunaren Izarra eman zioten platinozko haritz hostoekin, ezpatekin eta diamantekin.
  Kondaira eta benetako Jainko bihurtu zen bere bizitzan zehar. Eta bere bururako, Stalinek milioi bat urrezko errubloko saria izendatu zuen.
  Baina ai, ezinezkoa zen hura garaitzea.
  Erortutako bi hegazkinengatik, Hans Marcelek Zaldunaren Gurutzearen Izarra jaso zuen, Burdinezko Gurutzea urrezko haritz hostoekin, ezpatekin eta diamantekin.
  Hori izan zen super-akoa.
  Erdialdean sobietar tropak garaitu ostean, Moskura joan ziren eta Mozhaisk defentsa-lerroarekin egin zuten topo.
  Orduan, Fuhrer-ak Kaukasoan aurrera egiteko agindua eman zuen. Eta Turkiak ere lehen lerroa ireki zuen bertan.
  1944ko udazken-neguan eta 1945aren hasieran naziek Kaukasoa ere hartu zuten... Berrogeita bosgarren urtea iritsi zen... Martxoaren amaieran, Fritz-ek Volgatik aurrera egiten hasi ziren Saratoveko norabidean. eta Kuibyshev.
  Borroketan, E serieko azken tanke naziak onartu ziren jada, eta Luftwaffe zeruan amorratu zen. Bazirudien SESBek jada ez zuela aukerarik.
  Eta ekialdetik Japonia igo zen.
  SESB lehertzen ari zen. Bere eskulana azkar gutxitzen ari zen bi frontetako gerra batean.
  Stalinek, baldintza horietan, egoeraren itxaropenik ezaz jabetuta, bakea eskaini zuen edozein baldintzetan.
  Hitlerrek baiezkoa eman zuen, baldin eta Estatu Baltikoei, Ukrainari, Bielorrusia, Kaukaso eta, gainera, Volgako muga, Moskuko lurrak, baita Karelia eta Leningrado ere Astrakaneraino, eta alemaniarrek Erdialdean jada harrapatu zuten guztia emanez gero. Asia. Eta han sartu ziren jada Kazakhstan.
  Japoniak ere Siberian jaso zituen bere piezak.
  Stalinek baiezkoa eman zuen, hau zelako SESB salbatzeko eta Mosku mantentzeko aukera bakarra.
  Gainera, laurogeita hemeretzi urtez Hirugarren Reich-ari kalte-ordaina eman behar izan zenion oraindik. Eta hori oso umiliagarria da. Eta SESBen urre erreserbak Alemaniara eraman zituzten.
  Errusiak asko galdu du, baina neurri batean behintzat bizirik irauteko gai izan zen. Eta Hitlerrek, Makhkhent proiektuarekin kezkatuta, Estatu Batuak kentzea erabaki zuen.
  1945eko abuztuan, bake ituna sinatu zen SESBrekin. Eta orain naziek aurpegia jarri zuten Estatu Batuetara.
  Amerika benetan saiatu zen bonba atomiko bat sortzen, baina bere lana motela izan zen. 1946ko udaberrian, naziak Groenlandian eta Kuban lehorreratzen hasi ziren.
  Eta haien indarren zati bat Argentinara eraman zuten. Kuban, bertako biztanleak alemaniar tropei lagundu zien eta lehorreratzea arrakastatsua izan zen. Fritz eta japoniarrak eraztuna estutzen hasi ziren. Latinoamerikan zehar mugitu ziren. Brasil gerran sartu zen Hirugarren Reicharen alde. Egoerak okerrera egin zuen.
  Udan, borrokak Kanadarako buelta eman zuen, non Fritzek zubi buru bat sortzen saiatu ziren.
  Gerda eta bere tripulatzaileak E-50ean borrokatu ziren aldaketa hobetu batean. Autoak hirurogeita bost tona pisatzen zituen. 105 mm-ko kalibreko pistola bat du, 100 EL-ko kanoi luzera duena.
  Aurrealdeko armadura 250 mm-koa da, eta albo-armadura 170 mm-koa. Depositu honek 1500 zaldiko motorra eta gidatzeko errendimendu bikaina zituen.
  Beraz, amerikarrek ez dute ezer horren aurka egiteko. Sherman zaharkitua, masiboa bada ere, tankerako bateko alemaniarrek harekin gola egiteko nahikoa izan zen. Pershing apur bat hobea da, baina bere pistola oraindik nahiko ahula da E-50-ren diseinu hobetuaren aurka. Eta "Supershingek" bakarrik, tanke oso masiboa ez zena, Gerda eta bere tripulatzaileak zihoazen tankearen alboan eta ondoan sartzeko aukera izan zuen.
  Hirugarren Reich-eko neska batek oin hutsik jaurti zuen joystick-aren botoian, tanke amerikar bat jo eta kexaka:
  - Super klaseko neska bat daukat!
  Charlottek ere tanke amerikarrei tiro egin zien eta adostu zuen:
  - Eta hi hipera zara!
  Christinak berriro tiro egin zuen bere behatz hutsez Yankee autoaren aurka eta kirrinka egin zuen:
  - Hau da joko handiaren estrategia!
  Magdak ere tiro egin zuen bere oin biluzien laguntzaz bere oin dotoreen gainean eta esan zuen:
  - Hobe duzu neskek Jainkoaz hitz egitea!
  Gerdak berriro tiro egin zuen orpo hutsez eta esan zuen:
  - Begiratzen baduzu, ez dugu Bibliaren beharrik. Arioak gara, ez juduak. Eta ez genuke ardi edo ahuntz mailara makurtu behar!
  Christinak keinua egin zuen kementsu, beste jaurtiki bat bidaliz bere behatz hutsez:
  - Noski ezetz! Batez ere Biblian, bildotsak nazio salbatuak artzain izango ditu burdinazko haga batekin. Zer behar dugu zoriontasuna?
  Magdak erantzun zion haserre:
  - Eta zer nahi duzu gene suan?
  Charlottek barre egin zuen eta erantzun zuen, amerikarrei tiro eginez bere behatz hutsez:
  - Sua baino ikaragarriagoa den zerbait bururatu dezakezu! Eta sorginak sutan erretzen dituzten inkisidoreak hutsalki sadikoak direla!
  Magdak irmo esan zuen, joystickaren botoia orpo hutsez sakatuz:
  - Oso krudela da! Eta ez dute federik!
  Gerdak kanoi amerikarra apurtu zuen, eta adierazi zuen:
  Nork du egiazko fedea?
  Magdak hasperen batekin erantzun zion:
  - Horrelako jende gutxi dago!
  Eta berriz ere hanka zizelkatuen hatz biluzien laguntzaz tiroa.
  Bai, hemengo eta eztabaidetako neskak indartsuak dira. Eta asko erakutsi eta keinu egin dezakete zafirozko begiekin.
  Eta gerra martxan dago. Eta borrokak daude zeruan. Albina eta Alvina fakturak kobratzen ari dira eta hegazkin asko dagoeneko pertsonalki bota dituzte.
  Eta haien oldarkortasunak ez du mugarik.
  Albinak, bere behatz biluziak erabiliz, heriotza-opari hiltzaile bat bidali zuen eta txio egin zuen:
  Aintza Kristoren maitasunari!
  Alvinak, oin biluziak ere erabilita, auto amerikarra moztu zuen eta gaineratu zuen:
  - Zer da aireztatua eta garbia!
  Eta neskek berriro buelta bat eman zuten AEBetako hegazkinak botatzeko.
  Baina hau gerra bezalakoa da. Dagoeneko udan, Kanadako zati bat harrapatu zuten. Eta gero udazkena pasa zen.
  Alemanek Toronto erasotu zuten. Energiaz jokatzen dute. Tankeak eta metrailadoreak amerikarrak baino hobeak izango dituzte. Fritz eta Tiger-3-n agertu zen. E-75 makinaren bilakaera. Indartsuak ere: hirurehun milimetroko armadura frontala, berrehuneko alboko armadura. Eta pistolak 128 mm-ko luzera du 100 EL-ko kanoi batekin. Eta tanke hori ondo erakutsi zuen. Nahiz eta indar handiegia izan.
  Fritzek aurrera egin zuen eta hiriz hiri hartu zuen.
  Neguan, dagoeneko iparraldetik Amerikako lurraldera abiatu ziren. Eta han hautsi zuten yankien erresistentzia tematikoa.
  Amerikak ez zuen aukerarik izan. Baina bonba atomikoak ez zuen funtzionatu.
  Amerika TA-400 astunek bonbardatzen dute. Are indartsuagoak diren TA-500ak gosea eta instalazio militarrak suntsitu zituzten.
  Udaberrirako, alemaniarrek Kanada osorik eta Estatu Batuen zati bat hartu zuten jada. Eta udaberrian bertan, Filadelfia eta beste hainbat lurralde hartu zituzten.
  AEBen eta Alaskaren heren bat baino gehiago harrapatu zituzten. Eta Mexiko ere estatubatuar eta japoniar tropek konkistatu zuten.
  Udan, nazien erasoak jarraitu zuen. Eta Estatu Batuen aukerak gure begien aurrean urtzen ari ziren.
  Abuztuan, naziak New York erasotzen hasi ziren. Plateru hegalariek parte hartu zuten guduetan.
  Hemen haietako batek Eva eta Agatarekin borrokatu ziren. Bikinidun neska eder bi auto indartsu bat gidatzen ari ziren.
  Hegazkin laminar batek inguratu zuen eta arma txikiekin eraso ezina zen. Eta neskek beraiek bero izpiak erabiltzen zituzten tiro egiterakoan.
  Evak joystickaren botoia sakatu zuen bere behatz hutsez, bero izpiak isuriz, etsaiak sugarra bezala piztuz eta txio-txintxoa:
  - Aintza Hirugarren Reich-ari!
  Agatak, behatz hutsez tiro eginez, birika goitik behera egiten zuen:
  -Irabazi dezagun!
  Neska oso borrokalaria eta ederra da. Eta etsaiak laser batekin nola kolpatzen dituen.
  Eta bero izpiek beste tanke amerikar bat urtuko dute.
  Eta lehorrean, Gerdak eraso egiten du. Neska borrokalaria ere bai.
  Eta orain bera eta bere tripulazioa erdigunean daude jada. Eta obusek tankearen dorretik errebotatzen dute. Eta neskek beraiek yankiak joko dituzte. Eta jende hodei osoa hautsiko dute eta eraso guztiarekin jokatuko dute. Gudariak hain bitxiak eta galgoak dira, hanka biluzi zizelatuak dituztenak.
  Abesten ere egiten dute, hortzak agerian utziz. Hauek dira Hirugarren Reich-eko edertasun borrokalariak. Eta nahikoa ondo tiro egiten dute. Eta etsaiak orratzak bezala zulatzen dituzte olioz zehar eta zehar.
  New York erori da dagoeneko. AEBek kapitulatu egiten dute eta haien tropak errenditu egiten dira.
  Horrela, historiaren beste orri bat bihurtu da. Garaipen bat omen da... Baina pixka bat geroago Hitlerrek Latinoamerika harrapatzen du.
  Eta 1953ko apirilaren 20an Japoniarekin eta bertako koloniekin gerra bat hasten du. Hirugarren Reich-eko indarrek abantaila bat dute teknologian.
  Eta arma indartsuekin erasotzen dute. Plato hegalari erasoezinak barne.
  Albina eta Alvina disko-hegazkin batean borrokan ari dira. Neskak borrokan ari dira, baina zer gehiago esaten dute. Eta behatz hutsez joystickaren botoiak sakatzen dituzte.
  Hemen daude Japoniako tropak erretzen erasoan.
  Bero izpiek alfonbra bat bezala hegan egiten dute. Eta neskek euren artean barre egiten dute. Eta astindu haien bularrak titi gorriekin.
  Albinak ere kantatu zuen:
  Inork ez gaitu geldituko, inork ez gaitu garaituko!
  Eta orpo hutsarekin joystickaren botoiak sakatu zituen, aurkariak joz. Halako neska bat da, otso batetik jaioa.
  Alvinak ere joystickaren botoiak sakatzen ditu bere behatz hutsez, eta irrintzi egiten du:
  - Nire botere kosmikoagatik, baserri kolektiboko presidentea hilobira eramango dugu!
  Eta keinua egin lagun bati!
  Bai, gudariak tximista bezain bizkorrak eta azkarrak dira. Sutan daude.
  Albinak oin hutsarekin apuntatzen du eta bero izpi bat botatzen du. Aurkariak erre eta kirrinka egiten ditu:
  - Nire garaipen handiengatik!
  Bai, hemengo neskak maila eta klase gorenetakoak dira. Besteek ezin dituzten gauzak egin ditzakete. Eta japoniarrak birrintzen dituzte, otsoen energia amorratuarekin.
  Baina ez bakarrik alemanek eta beste atzerriko armadak samuraiak hiltzen dituzte.
  SESB, orain Beriak agintzen zuena, gerran sartu zen. Hemen, bide batez, Stalin, Hirugarren Reich-ekin izandako porrotagatik atsekabetuta, 1951ko martxoan lehenago hil zen. Eta Beriak boterea hartzea lortu zuen. Eta orain, bere burua sendotu arren, Hitlerrekin talde berean dago.
  Eta samuraiak elkarrekin erasotzen dituzte.
  Eta Elizabeth-eko tripulatzaileak japoniarren aurka borrokatzen ari dira Primorye-n. Neska oso borrokalaria eta aktiboa da.
  Oinutsik eta bikinitan borrokatzen dute, noski. Eta thresh samurai, gogoz.
  Oraindik kantuan;
  Eta borrokak berriro jarraitzen du
  Eta bihotza urduri dago bularrean...
  Eta Lenin hain gaztea da
  Eta urri gaztea aurretik!
  Eta orain Elizabethek, oin biluziak erabiliz, T-54 tankearen pistolatik Japoniako auto bati tiro egiten dio eta hil arte zulatzen du.
  Orduan, txistu egin zuen:
  - Aintza komunismo garaiari!
  Ekaterinak ere etsaia kolpatu zuen bere behatz biluziak erabiliz. Samuraien tankea zulatu zuen, eta erasokor adierazi zuen:
  - Ez dago gurea baino herrialde gloriosorik!
  Elenak etsaia tiro egin zuen eta kuxkuxeatu zuen:
  - Komunismoaren aro bat egongo da Lurrean!
  Eufrasiak, behatz biluziak ere erabilita, kolpea eta txioa egin zuen:
  "Heriotza gaiztoaren presidente-Satana!"
  Hemengo gudariek klase goren eta borrokalariari buruz esan behar da.
  Eta zeruan, Anastasia Vedmakova eta Akulina Orlova kontuak irabazten ari dira.
  Anastasiak borrokalari japoniar bat eraitsi eta abestu zuen:
  - Eta neska oinutsik zeruan hegan!
  Akulinak, samuraia moztuz, hanka biluzien laguntzaz, txio egin zuen:
  - Elementu polita! Elementu polita!
  Gudariak prentsaren giharrekin jokatzen dute. Ordena ezin hobean daude eta gerra txantxetan irabazteko gai dira.
  Anastasiak, beste hegazkin bat bota zuen, hartu eta kuxkuxeatu zuen:
  - Etsaien eta haien porrotaren harrapaketa polita izango da!
  Honekin ados zegoen Akulina, etsaia oin hutsez kolpatu zuen:
  - Antola dezagun erabateko ibilaldi bat!
  Japoniarrak estututa zeuden...
  Hemen, LP-10 tanke sobietarra borrokan parte hartzen du, eta bertan borrokan ari dira Alenka taldeko neskak.
  Eta auto handi batean borrokatzen dira 130 mm-ko kanoi batekin.
  Alenkak oin biluziekin eta txirrinka egiten du tiro:
  - Hau da komunismoaren loria!
  Anyutak ere aurkaria kolpatu zuen. Etsaia jo eta kirrinka egin zuen:
  - Ideia berrien izenean!
  Eta orpo hutsa ere zaplaztekoa eman zion.
  Allak joystick botoia sakatu zuen titi gorri batekin. Samuraia jo eta oihu egin zuen:
  - Herriaren handitasunaren alde!
  Mariak, etsaiari tiro eginez, garrasi egin zuen:
  - Mundu osoko errusiarren batasunaren alde!
  Eta marrubizko titia ere erabili zuen tiro egiteko.
  Eta Olinpiar Jokoek etsaia joko dute. Borrokalari asko apurtuko ditu eta txistu egingo du:
  - Errusiarentzat, munduko santuena!
  Eta orpo hutsez ere etsaiari amore emango dio.
  Neskak oso bitxiak direla esan behar da. Eta gogortasun izugarria dute.
  Jakina, Japoniak ezin dio eutsi presio horri.
  Gainera, Fritzek arma nuklearrak ere erabili zituen. Erabateko shock bat izan zena.
  Sei hilabetetan amaitu zen gerra.
  SESBk lehen galdutako lurrak berreskuratu zituen, eta Hirugarren Reichak samuraiak eta haien kolonia guztiak konkistatu zituen.
  Hitlerrek ez zuen gehiago borrokatu... Jabetzak digeritu zituen... Txinan bakarrik zeuden tokiko guduak oraindik. Eta han zapaldu zuten Mao Zedongen Armada Gorria. 1958ko maiatzaren 1ean, Adolf Hitlerren hegazkin istripuak munduaren historiaren ibilbidea aldatu zuen. Eta nabarmen aldatu zen... Goering, drogak abusatzen zituena, ordurako hila zen. Himmler, eragin handiegia bihurtu zena, Fuhrer-ak berak kendu zuen. Schellenbergek hartu zuen bere lekua, baina bera ere minbiziak jota hil zen. Eta laburbilduz, Fuhrer-en ondorengo ofiziala Wolf Kleiman gaztea izan zen, Schellenbergen ondorengoa.
  Politikari berriak hogeita hamabost urte besterik ez zituen, eta erreforma demokratikoak hasi zituen. Hala ere, ezer gutxi balio zuten.... Eta Hirugarren Reichak, demokrazia gehiegizko batetik, hartu eta erori egin zen...
  SESB, Lavrenty Palych Beria-ren gidaritzapean, berpiztu eta indartu zen. Eta bere azpian Hirugarren Reich-aren hondakinak biltzen hasi zen. Horrela berpiztu zen sobietar inperioa.
  Eta ondorioztatu zen Lavrenty Palych Beria, exekutaturiko galtzailearen ordez, Errusia Sobietarreko agintaririk handiena izan zela. Are Stalin baino altuagoa eta freskoagoa!
  Hona hemen ordezko historia!
  
 Ваша оценка:

Связаться с программистом сайта.

Новые книги авторов СИ, вышедшие из печати:
О.Болдырева "Крадуш. Чужие души" М.Николаев "Вторжение на Землю"

Как попасть в этoт список
Сайт - "Художники" .. || .. Доска об'явлений "Книги"