Рыбаченко Олег Павлович : другие произведения.

Конан - Дечак Из Буду"ности!

Самиздат: [Регистрация] [Найти] [Рейтинги] [Обсуждения] [Новинки] [Обзоры] [Помощь|Техвопросы]
Ссылки:


 Ваша оценка:
  • Аннотация:
    У замену за бесмртност, стариЌи човек постаЌе мушки дечак Конан. А сада Ќе приморан да изврши многе мисиЌе да би остварио вечни живот. Али заиста величанствене авантуре чекаЌу безброЌ Тоон дечака, и сЌаЌно Ќе бити Конанов дечак.

  КОНАН - ДЕЧАК ИЗ БУДУ"НОСТИ!
  АНОТАЦИєА
  У замену за бесмртност, стариЌи човек постаЌе мушки дечак Конан. А сада Ќе приморан да изврши многе мисиЌе да би остварио вечни живот. Али заиста величанствене авантуре чекаЌу безброЌ Тоон дечака, и сЌаЌно Ќе бити Конанов дечак.
  . ПОГЛАВЉЕ 1
  єедна особа Ќе заиста желела да се врати у дети®ство. Уопште, страховито се плашио старости и смрти. Био Ќе изузетно нестрп ив да избегне суше®е и старе®е од коЌих пате други  уди. И активно Ќе тражио, ук учуЌу"и и на Интернету, ко "е му помо"и да поново постане млади".
  А онда сам открио ... єедна видов®аки®а Ќе дала наЌаву - стварно Ќе вратити младост!
  Човек од осамдесетих, наравно, радо Ќе к уцао. Искуше®е Ќе веома велико. Понео сам пристоЌну суму новца са собом и отишао код ове ровчице.
  Москва Ќе велики град и у ®оЌ се све може на"и.
  Павел Иванович Рибаченко, наравно, ниЌе наЌглуп а особа на свету и схватио Ќе да можете наи"и на преваранте.
  Али како песма каже:
  Бесмртност за дуго времена
  Човек Ќе тражио чудесну сврху опчи®ен ...
  У религиЌи древних к®ига,
  И строге науке касниЌих времена.
  И покретан не само страхом,
  Али и же а да се иде до краЌа,
  Види зору, чуЌ одговор
  Корак у висине невиђеног зна®а!
  Про"и "е године, можда "емо разумети
  Како пре"и ову бескраЌну реку,
  Како се не изгубити у див ем вртлогу времена
  Растворен у празнини универзума,
  Про"и "е године и поЌави"е се светлост,
  Снага времена "е покидати све ланце,
  У сЌаЌу звезда кроз хи аде година,
  Сви "емо се срести на нашоЌ планети!
  А онда Ќе стигао и био близу зграде. Тамо Ќе гатара изнаЌмила собу. Сама зграда Ќе пословни центар. И све Ќе научно. А жена коЌа га Ќе срела Ќе такође била та ситница. Не личи на циганку. Али не ни руски. Изгледа као ИндиЌка, тамне пути, али коса ЌоЌ ниЌе црна, ве" светло смеђа. Лепа, као млада. Али она осе"а да Ќе ве" стара много година.
  Чак и ако на ®еном лицу нема ни Ќедне бора, ни мреже, ни мр е ... Али ипак, осе"а се као да Ќе дама са беспрекорном фигуром ве" прешла четрдесету. Иако Ќе миши"ава и не показуЌе знаке старости. А зуби су, када се смеЌу, тако бели и веома велики.
  Павел Иванович Ќе чак мислио да има лажне. Али не, наЌвероватниЌе прави. Генерално, ова госпођа Ќе донекле подсе"ала на шоу звезду. Као гатаре из филмова.
  Жена ме Ќе позвала да седнем и приЌатним гласом упитала:
  - Ви, видим, стварно желите да поново постанете млади"?
  Павел Иванович климну главом у знак слага®а:
  - Да! И веома!
  Жена се закикота и одговори:
  - Али за све што разумеш у нашем свету мораш да платиш!
  Павел протресе "елаву голу жену и засикта:
  - Спреман сам! Не могу да победим цену!
  Извукао Ќе из ¤епа свежа® новчаница од сто долара.
  Гатара Ќе презриво фркнула:
  - Да ми треба новац, тражио бих сто милиона долара од неког стариЌег милиЌардера. И не би одбио зарад вечне младости ... Не, треба ми више од новца!
  Павле изненађено упита:
  - И шта?
  Гатарка Ќе слегнула раменима и одговорила:
  - У замену за повратак младости, поста"еш моЌ слуга, или чак роб! - нацерила се жена и додала. Да ли сте спремни да постанете роб зарад младости?
  Павел упита са плахом надом:
  Хо"е ли младост бити вечна?
  Гатарка Ќе енергично климнула главом.
  - Можда! ТачниЌе, могу се побринути да више никада не"ете остарити!
  Павел Иванович пуцкета прстима и рече свечано:
  - НиЌе! МоЌ одговор Ќе Ќасан, са свим се слажем!
  Гатара се широко осмехну и примети:
  - Добро, добро ... Имаш ли високо образова®е?
  Човек климну главом.
  - Да! Сигурно!
  Видов®ак Ќе изЌавио:
  - Па, дивно Ќе! Треба ми човек са интелигенциЌом. А тело ... єа "у сам направити тело коЌе ми треба!
  Павел Иванович Ќе стид иво приметио:
  - Али надам се да не"у постати наказа?
  Гатара Ќе одмахнула главом као одговор.
  - Наравно да не! Не треба ми наказа! Напротив, би"ете здрави, лепи и Ќаки!
  Павел Иванович Ќе усхи"ено узвикнуо:
  - Спреман сам за то!
  Гатара климну главом и одговори:
  - Сад "у вам дати признаницу, таквог садржаЌа. єа сам Павел Иванович Рибаченко, постаЌем роб госпође Цветик, док ме не ослободи службе. Кунем се да "у беспоговорно извршавати све ®ене наредбе до овог тренутка! Заузврат, добиЌа®е вечне младости! А ти "еш потписати крв у.
  Гатара Ќе намигнула и б еснула зубима боЌе слоноваче, изглед ЌоЌ Ќе био беспрекоран, а истовремено се осе"ало колико Ќе заиста стариЌа него што Ќе изгледала. Али напротив, то Ќе у ®оЌ некако побудило више повере®а.
  ЛеЌди Блосом рече одлучно:
  Тада "у ти дати младо и снажно тело! И после тога "еш заувек бити млад!
  Павел Иванович Ќе са осмехом одговорио:
  - И шта? Договор Ќе договор! Служба "е пре или касниЌе завршити, али младост остаЌе!
  Гатарка Ќе  утито приметила:
  Али ти "еш бити моЌ слуга! А ако покушате да не послушате, оти"и "ете право у пакао! У међувремену, дозволите ми да вам помогнем да пробушите прст.
  Било Ќе мало болно . Павел Иванович Ќе прегледао собу гатаре. Бело офарбани зидови. Више монитора. Много разних сензора. То Ќе као лабораториЌа, а не центар за прорица®е судбине.
  Чак Ќе и глупо некако потписати оваЌ папир. Мало Ќе вероватно да "е неки суд сматрати крвави потпис валидним. Али... Нешто му говори да то ниЌе блеф или шала.
  Човек Ќе некако изнео своЌ потпис, у виду кичме. Онда Ќе промрм ао:
  - Потписао сам своЌе! Сада Ќе реч ваша!
  Гатара се закикота и примети:
  - Па шта да кажем! Па шта да кажем ... Овако су  уди распоређени! Желите да знате, желите да знате! Желе да знаЌу шта "е се десити!
  А онда се пред човеком поЌави огроман монитор. Из ®ега Ќе било Ќасно да се ради о некоЌ врсти цртаног филма. Некакав борац коЌи Ќе бацао коп а, голих, дети®астих ногу, брзо Ќе трчао.
  Гатара се нацери и упита:
  - Да ли сте гледали Ќапанску анимирану сериЌу - "Конан - дечак из буду"ности"?
  Човек Ќе слегнуо раменима и одговорио:
  - Изгледа да Ќе тако... Био Ќе такав дечак, изгледало Ќе као да Ќе Ќако Ќак!
  Гатара климну главом у знак сагласности.
  - Да! Па "у те ставити у ®егово тело!
  Старац Ќе изненађено звиждао.
  - У телу цртаног филма?
  Гатара Ќе самоуверено потврдила:
  - То Ќе то! Шта си хтео?
  Човек Ќе био збу®ен због грк а®а:
  Али он Ќе само дете!
  Гатара се закикота.
  - Али има више снаге од десетак одраслих. Да, и окретан Ќе, Ќак телом, веома га Ќе тешко убити и оштетити!
  Павел Иванович Ќе збу®ено промрм ао:
  - И да "у заувек остати дете, или "у одрасти?
  Гатарка Ќе показала зубе и одговорила:
  - Наравно, заувек "еш остати такав, дечак од Ќеданаест година са ђаволском снагом.
  Ухвативши незадово ан поглед, додао Ќе човек.
  - Па, ово Ќе пла"а®е за бесмртност, и што Ќе наЌважниЌе... Пошто Ќе ово Ќапански аниме, а єапанци веома воле хентаи цртане филмове, онда "ете имати мушкост недети®астих величина. У борбеном положаЌу, двадесет пет центиметара, што Ќе доста за одраслу особу. Дакле... НаЌважниЌа ствар коЌу можете учинити а да не оштетите себе и своЌ либидо.
  Павел Иванович Ќе збу®ено приметио:
  - Али колико жена жели да спава са дечаком?
  Гатара Ќе саркастично викнула у одговор:
  - А жене не желе да спаваЌу са тобом! Дакле, колики Ќе губитак? А ако у вечности можеш да се обогатиш или да постанеш цар, онда "е те девоЌке пратити у стадима, без обзира да ли изгледаш као дечак или не.
  Човек Ќе оклевао неколико секунди, а онда одлучно рекао:
  - У реду, слажем се! Главна ствар Ќе да улог треба да буде велики. Шта ако нисте превелики? Снага надокнађуЌе!
  Гатара Ќе приметила радосним погледом:
  - Научи"у те магиЌи и техникама борбе као што Ќе Наруто. И поста"еш непобедив!
  Павел Иванович Ќе потврдио:
  Можда сам тако желео!
  Гатара Ќе ударила руком по колену и рекла:
  - Седи у ту столицу. єа "у извршити конверзиЌу. У ствари, знам да си желео да поново постанеш не само млад, ве" дечак. То Ќе била твоЌа наЌстрасниЌа же а. И Ќак дечак! Дакле, оваЌ пут би трансформациЌа требало да функционише!
  Павел Иванович седе у фоте у. Гатара Ќе почела да му став а жице и сензоре. Кажу да желиш да постанеш дечак, а ми "емо ти то средити.
  Заиста, сан Ќе веома добар, о вечном дети®ству. Човек не прве младости, сада Ќе био облеп ен сензорима и жицама са свих страна. И тако га Ќе гатара узела и како сече струЌу ...
  Павел Иванович Ќе буквално све изокренуо пред очима. А осе"аЌ Ќе био као да се то ага помера кроз мозак. Или Ќе чак и ма  пао на сваки завоЌ.
  Прилично потресен... И пливао пред моЌим очима, ти си као у ог®еноЌ измаглици. И почело Ќе силовито да се тресе од праж®е®а. И крилати афоризми су почели да ми скачу у глави;
  Има много гадних ствари у животу, али наЌгадниЌе Ќе то када се живот заврши!
  Ако хо"еш да се приближиш Богу, прибиЌ маЌмуна у души на крст!
  Човек Ќе настао, ако не од маЌмуна, онда Ќе бар престао да буде маЌмун!
  Ако си маЌмун са умом, онда "е те лисица прогутати као грабеж ива боа!
  Не постоЌи ништа бесконачно, осим времена коЌе Ќе потребно политичарима да испуне обе"а®е!
  Ако много лаЌеш, цвили"еш као пребиЌен пас!
  Не веруЌ ономе ко говори црвено, а црвена ватра може да гори!
  Ни Бог не може да се свађа са женом и да подигне маЌмуна на ниво  удске културе!
  Без  убави нема осмеха, осим ако ниЌе грабеж иви осмех политичара!
  Предуго горе у облацима, политика без крила лети у дим®ак!
  Мала душа, увек има амбициЌу дива!
  Мала душа има ¤иновску уображеност!
  Политичар Ќе лопов коЌи себи пише законе а државу сматра зоном!
  Политичар има седам петка у неде и, али када треба да испуните обе"а®е, долази ЌевреЌска субота!
  єединство Ќе добро, осим ако се не пари са политичарем!
  Политичар Ќе такво створе®е да хо"е сви®ским методама од тебе да направи овцу!
  Сви®ски методи политичара претвараЌу бираче у чоп!
  Под сви®ским владаром живот никад ниЌе дебео!
  Правити сви®у председника Ќе превише дебело!
  Ако желите да постанете председник, ухватите своЌе сре"не тренутке!
  Владар коЌи бираче сматра овцама Ќе типична сви®а!
  Бог ниЌе само свемо", ве" и спремност да се иде на крст ради других!
  Владар коЌи дуго седи на престолу изазива Ќе®ава®е државе!
  Млад вођа Ќе као свеж ко®, стари Ќе као кобила слом ених копита!
  У средствима за постиза®е Божанских висина, политичар Ќе сам Сатана!
  Политичар Бог Ќе само у Ќедном, у измиш а®у изговора зашто су ®егова предизборна обе"а®а тако ђаволски пропала!
  Политичар Ќе као пиво, добар само хладан и на столу!
  Политичар Ќе сладак са говорима, али горак укус од ®их уопште ниЌе пиво!
  Политичар извлачи истину из уста само када се лажно представ а!
  Политичар разапи®е гласача до краЌа да би добио мало Божанства!
  Чак и медвеђа снага вас не"е спасити ако сте паметан шпил!
  Лисица Ќе таква звер да "е са лава срушити три коже!
  Политичар Ќе тада наЌЌачи, бирачи су му слаби умом!
  Политичар зато настав а са медом, да гласач уопште не п уЌе!
  Снажно узми палицу, онаЌ коЌи има пи евину у глави!
  Храст Ќе кра  дрве"а, храстова глава претвара сваки па® у поданик!
  Храст Ќе отпоран на трулеж, храстова глава пуна прашине!
  Ако си па®, онда бар имаш колац на глави!
  Непознато Ќе застрашуЌу"е, али познато те понекад само уплаши!
  Зна®е ствара самопоузда®е чак и када Ќе тешко, незна®е ствара забуну чак и када Ќе лако!
  Кукавица ниЌе онаЌ ко се плаши, ве" онаЌ ко Ќе ле® да у себи негуЌе храброст!
  Страх Ќе слабост, храброст Ќе снага, али чуваЌте се дебила у себи!
  Ко дозволи да га воде за нос ризикуЌе да се изгуби међу три бора!
  Чини хода®е у круговима бескраЌном глупош"у, са нултом домиш атош"у!
  НиЌе важно да млеко на уснама ниЌе пресушило, Ќош горе ако Ќе беш"утност у срцима!
  УстаЌали просЌачки хлеб, горка со покаЌа®а!
  Мед из уста политичара, мами оне коЌима се млеко ниЌе осушило на уснама!
  Политичар ниЌе лопов у закону, он Ќе лопов коЌи доноси законе!
  Политичар обе"ава сладак живот, сипа мед из уста, али су му шапе леп иве као мува!
  Елоквентан политичар, пиЌавица загризе у новчаник бирача!
  Зашто Ќе "ута®е злато Ќер се пла"а!
  Шта Ќе наЌве"а ствар на свету? Брдо обе"а®а политичара!
  Политичар хо"е новац и власт, спреман Ќе да поцепа свакога!
  Политичар Ќе пре свега лисица, не увек блиставог изгледа, али увек маше репом!
  Политичар радо пуни ваш новчаник ничим осим празним обе"а®има!
  Политичар Ќе поштен само у Ќедном, кад каже - ми, па више нема своЌе!
  Шта Ќе више од атома у универзуму? Маске и маске политичара!
  Оно што политичар наЌрадиЌе ради - чисти ¤епове бирача!
  Политичар ниЌе увек постао, али ®егова обе"а®а увек миришу на труле ствари!
  Политичар има седам петка у неде и, али слуша®е бирача Ќе увек слободан дан!
  Ко Ќе био први? Политичари, Ќер су направили хаос!
  Не веруЌте у чврстину петлова политичара, они увек певаЌу из туђег гласа лисице!
  Ако политичар сипа као славуЌ, значи да му Ќе лисица направила музику!
  Пре "е рак на планини звиждати, него "е политичар обе"а®е испунити не поцрвеневши!
  Политичар Ќе као но"на вила, само што муштериЌе наЌчеш"е вади да®у!
  Како Ќе политичар као пас, кад много прича, онда Ќе свакако питом и има власника!
  Они за коЌе гласаЌу срцем често заврше са бирачима у Ќетри!
  Политичар Ќе као вотка, гласач "е осетити своЌом Ќетром да Ќе спржена!
  Политичар извр"е мозак као вотка, само за разлику од ®ега пун мутности!
  Политичар воли да попу®ава маглу, са провидним ци ем да се обогати!
  Политичар има много обе"а®а, али Ќош више изговора ако се не испуне!
  Политичар Ќе лисица, али чеш"е сива!
  Политичар скида струготине са храстова, а обара жир као сви®у!
  Ако Ќе политичар прич ив као тестера, онда "е сигурно направити па® од бирача!
  Политичар воли да прича о Богу Ќер Ќе и сам сатана!
  Политичар Ќе лукав као ђаво, али анђео у подели обе"а®а!
  Политичар воли да се крсти, али руке увек посежу за новчаником!
  Пошто сте гласали за елоквентног политичара, ризикуЌете да касниЌе п унете крв!
  Обично  уди бираЌу између мачака у шаци, вукова у овчиЌоЌ кожи и лисице са трулим сиром!
  Ако Ќе политичар одржао обе"а®е, погледаЌте планину, да ли на ®оЌ рак звижди!
  Лакше Ќе окачити колобок него натерати политичара да испуни обе"а®е!
  Политичар Ќе доследан само у Ќедном - у потрази за профитом у сопственом ¤епу!
  Политичар ме®а саборце као рукавице, само му руке од овога постаЌу Ќош пр авиЌе!
  Политичар Ќе таква животи®а да од гласача прави Ќелена!
  Политичар, ако не вук у овчиЌоЌ кожи, онда типичан ован!
  Политичар коЌи ниЌе лисица, па ован, или Ќелен!
  Политичар може да обе"а планине, али после ®ега само граб ате рушевине!
  Не журите да гласате за петла, он "е вас к уцати утробу!
  Диктаторе, ово Ќе лисица, на престолу лава, окружена овновима!
  Ако не"еш да будеш Ќелен, буди и сам мала лисица!
  На изборима побеђуЌе онаЌ ко вране не сматра даром!
  Можете гласати срцем, али без ума, победнику "е одбити мозак!
  
  Политичар Ќе лисица коЌа више воли зелени сир као боЌу боЌе долара, од оних коЌи рачунаЌу гаврана!
  Жена ниЌе рукавица, чим промениш рукавице, сигурно "еш стати у олош, од спарних авантура!
  ГениЌални дечаци доносе много више откри"а него осред®и старци са упутствима!
  У младости Ќе ватра у срцу, откри"а у глави, и као резултат, победа!
  Пут до успеха ниЌе увек раван, али не трпи понизност савиЌена леђа!
  Политичар се савиЌа у наклон да подигне нос више!
  Политичар се кла®а, па да савиЌе бирача!
  Политичар Ќе спреман да копа зем у носом да би закопао своЌу одговорност према бирачима!
  Све немогу"е Ќе могу"е у нашем свету, а веруЌте ми, веома Ќе тешко живети, као у стре ани!
  Магарац са кесом злата бо е "е пробити зид тврђаве него мамут са челичним овном!
  Политичар са златним устима, претвара бираче у магарце, са златним кесама приноса!
  Ко Ќе наЌЌача звер? Наравно, магарац натоварен вре"ом злата! Лисица "е спалити жуту боЌу издаЌе и златнике приноса!
  Политичари често машу црвеним заставама за жуту боЌу новчи"а коЌе узимаЌу из ¤епова бирача без црвенила!
  Црвени говори милосрдних политичара лиЌу горке сузе маЌки чиЌи су синови страдали у крвавоЌ борби!
  Ко обе"ава златне планине, не вреди ни слом еног бакарног пениЌа!
  Политичар се виЌуга као зец, миго и се као лисица, али повремено "е гласачу прегристи грло као вук!
  Политичар воли да броЌи новац у туђем ¤епу, али се наЌчеш"е издваЌа само за мито!
  Политичар Ќе лукав са бирачем као лисица са колобоком, само Ќеде уз аплауз!
  Политичар сече струготине са бирача златним секачем сребрних говора, мелифли ¤елати!
  Храст дуго гори у ватри, али се брзо ломи од ватреног говора политичара!
  Понекад наЌве"и проблем зем е, мала памет владара!
  БезначаЌност на трону, велики проблем за државу!
  Политичар Ќе често тигар од папира, а оч®ака лисица, он Ќе рођен за подле игре, а добар Ќе за трикове!
  НиЌе увек политичар пун новчаник, коЌи сви воле, ве" увек ¤епни новчаник коЌи руши савест!
  Човек воли зеленило у ¤епу и са®а на каучу, само Ќе новац у магли ако живиш у нирвани!
  Политичар радо бике, али во но оре, иако настоЌи да преора гласача са свом страш"у крепке краве!
  Политичар коЌи се игра на геЌ мрж®у не"е поцрвенети када усисава гласача у дупе!
  Политичари под црвеним заставама не црвени се од стида, проливаЌу"и скерлетну крв!
  У свету си или сиви вук или бела овца, или ухра®ена лисица или поЌедени зец, а у политици с разлогом тиранин доведе демократиЌу до сЌаЌа!
  Политичар има вучЌе навике, лисичЌе Ќаме, али дубоко у себи Ќе и да е чоколадни зец, само потпуно неЌестив за бираче!
  Што више политичар обе"ава, то "е се бирач пре замрзнути у ишчекива®у!
  Политичар Ќе као проститутка, много ради Ќезиком, али може задово ити само интелектуалног импотента!
  КоЌа Ќе разлика између политичара и проститутке? За проститутку Ќе клиЌент увек у праву, за политичара бирач увек упадне у нево е!
  Политичар са петли"им криком, орловом амбициЌом, змаЌевим стиском, гаврановом похлепом, а ипак бескрилни!
  Политичар Ќе често паметан као чизма, али лудо обува бирача!
  Сваки политичар може да се обуЌе, али после тога гласач Ќе скитница у животу!
  Политичар вам завлачи руку у торбицу када се насилно прекрсти, и сапли"е га, клече"и!
  Зашто се верници називаЌу овцама, стрижу их одметници коЌи немаЌу ништа свето!
  Ако си овца, век "еш ходати бос, ако си коза, оста"еш магарац! Ако си човек са своЌим умом, онда "еш бити сре"ан заувек!
  Права лисица у политици може не само да оструже овцу, ве" и да скине три коже са лава!
  Мушкарац Ќе дужан да пусти жену, али где она не дође у ситуациЌу да ЌоЌ не треба женско стрп е®е и мушка храброст!
  НаЌнепотопивиЌи Ќе онаЌ ко ниЌе невешто вешт у воЌним пословима, а не балван разума!
  А онда Ќе изненада пустио, и постало Ќе врло лако. И Павел Иванович Ќе осетио ведрину и проток енергиЌе у свакоЌ "елиЌи.
  Гатара Ќе одушев ено одговорила:
  - Готово Ќе! Сада си Цонан дечко!
  Павел Ќе осетио како жице и сензори падаЌу са ®ега и он се ослободио. А одозго се спушта велико огледало.
  Гатарка Ќе одушев ено рекла:
  - ПогледаЌ се!
  Павел Ќе погледао. Његов вид Ќе постао оштар и брз. У огледалу се поЌавио дечак. Миши"ав, у кратким панталонама. Коса ЌоЌ Ќе црна, са плавим ниЌансама. Лице приЌатно и лепо, преплануло, прилично европско. Сам дечак Ќе веома жилав, врат му Ќе снажан, а очи црне. Зуби, када се не осмехуЌу временским приликама, су велики. Изгледа као да има Ќеданаест година, али ®егови миши"и су изваЌани као код Бруса ЛиЌа. Као у цртаном филму, ноге су голе, али веома жилаве и окретне.
  Веома атлетски и снажан и обучен дечак.
  Павел Иванович Ќе направио бицепсе, набуЌали су у троугловима. Био Ќе веома задово ан:
  - Лепа фигура! И да "у бити заувек?
  Гатара Ќе самоуверено рекла:
  - Ти си цртани филм! А цртани филмови не старе! Можда ти Ќе драго што никада више не"еш бити старац!
  Павел Иванович Ќе скочио, п еснуо рукама преко главе и промрм ао:
  - То Ќе сЌаЌно! Како се добро осе"ам!
  Гатара се нацерио и приметио:
  Али сада си моЌ роб! Морамо радити на бесмртности! Да ли разумеш!
  Павел Иванович Ќе одушев ено рекао:
  - Пионеер Ќе увек спреман!
  Гатара удари песницом о сто и рече:
  Ваш први задатак "е бити лак. Изађи напо е и нађи тамо клинца Гришку Мимозу. УдараЌте га у лице док не добиЌе модрице. Са твоЌом снагом, то Ќе лако. И узми му школску торбу и иПхоне. Онда ме доведи!
  Павел збу®ено подиже руке.
  - Зашто вам Ќе потребан студентски иПхоне?
  Гатара Ќе залаЌала:
  - Ти си моЌ роб! Не питаЌ, уради то! Нема потребе да знате и расправ ате о наредбама! Или "еш умрети и твоЌа душа "е заувек оти"и у пакао!
  Пол-Конан стид иво упита:
  - Где могу на"и Гришку Мимозу?
  Гатара Ќе бацила семе дечаку терминатору:
  - ХаЌде и прати га! Где сиЌаш, ту Ќе и душманин!
  Павел-Конан, више не постав аЌу"и пита®е, б ескаЌу"и голим, округлим дечачким штиклама, искочи из канцелариЌе. Осе"ао Ќе енергиЌу и же у да се кре"е.
  Тело Ќе заиста било веома снажно и брзо. Павел-Конан ниЌе осе"ао ноге под собом. Убрзао Ќе уз степенице, не обазиру"и се на лифтове. И било му Ќе тако лако, а лет Ќе био тако брз и узбуд ив.
  Након тога, дечак терминатор Ќе искочио на улицу. Време Ќе било прохладно, управо Ќе падала киша. Цртани дечак Ќе п ускао по локвама. Подигнута прска®а. И био Ќе добро. И брзина трча®а, попут расног, тркачког ко®а. Барем брже од  уди. НемоЌ тако лако сусти"и.
  Ево Ќедног клинца, не обазиру"и се на семафоре, проЌури између аутомобила. Његова брзина Ќе била одлична, а реакциЌа одлична. Конан Ќе заиста изузетан цртани филм. Брз, одличне реакциЌе, Ќак и издрж ив. НедостаЌе му обука у борилачким вештинама и магиЌи. Тада би био Ќош хладниЌи од Нарута. Али ништа, пред ®им Ќе цела вечност. А енергиЌе никад не понестаЌе.
  Цртани дечак Ќе прескочио ауто. Ипак, пребрзо Ќе трчао, а пролазници су се освртали на босоногог дечака. Чак Ќе и полициЌа звиждала. Али добро, не обра"аЌу"и паж®у, Конан-Пол Ќе стигао до дворишта.
  Ту Ќе био Гришка Мимоза. Дечак од тринаест година, веома дрског погледа. И изгледао Ќе као животи®а. Угледавши Паул-Цонана, праснуо Ќе у смех, показуЌу"и прстима:
  - ПогледаЌ просЌаче! Нема пара за ципеле!
  Конан-Пол Ќе Ќурнуо на преступника, ударио га ногом у стомак, а затим померио песницу по поти ку. Срушио се као олупина. Конан-Пол нема велику снагу. Након тога, цртани дечак се сетио да треба оставити и модрице на лицу. Окренуо се и ударио га неколико пута песницом у лице.
  Затим Ќе узео актовку, извукао ¤епове у потрази за аЌфоном. Излетела Ќе гомила новчи"а, пар папири"а. Конан-Пол их Ќе са задово ством почистио. Али где Ќе иПхоне - где Ќе отишао! Млади ратник Ќе чак стргао оде"у на жртви, излажу"и Ќе до струка. Али и Ќа сам га коначно пронашао.
  Узео сам то за себе ... И одЌурио назад. Урађено Ќе! И што Ќе наЌважниЌе, то Ќе тако лако и Ќедноставно! То Ќе као жвака"а гума! Све Ќе испало тако добро!
  А дечак опет поЌури, и звиждуче песму у себи:
  - Прекинута нит, прети нам зла смрт! А да би живео - Ќунак мора да умре!
  И опет прескака®е аутомобила. Скролова®е салта, разне врсте окрета.
  Конан-Пол Ќе улетео у канцелариЌу. Нико га ниЌе зауставио. Затим Ќе отрчао горе до гатаре.
  Поздравила га Ќе не превише срдачно:
  - Па ти даЌ! Зашто си убио Гришку?
  Конан-Паул збу®ено рашири руке:
  - Нисам га Ќа убио?
  Гатара се закикота и нацери.
  - Дечак Конан, може да подигне преко главе стену тешку више од тоне. Замислите колико Ќе Ќак. И померио Ќе тинеЌ¤ера на поти ак! Да ли си идиот?
  Конан-Паул збу®ено рашири руке:
  - Па, нисам ни мислио. Сам поти ак ми Ќе пао под шаку!
  Гатара Ќе залаЌала:
  - Укратко, натераЌ будалу да се Богу моли, он "е се у чело! Добро Ќе што мени лично ниЌе требао оваЌ дечак. И иПхоне и актовка "е стати. Али ето ти... Схваташ да си сада убица!
  Конан-Паул тешко уздахну и одговори:
  - Па нисам хтела! Следе"и пут "у бити опрезниЌи!
  Гатарка Ќе зарежала и лупила петом о под:
  - Не"е бити следе"ег пута. Се"ам се тебе, дечака коЌи полугол трчи по хладно"и и шамара по Ќесе®им локвама. А полициЌа "е вероватно тражити убицу. Дакле, у Москви, у сваком случаЌу, не личите!
  Павел-Конан Ќе неозби но испалио:
  Шта ако офарбаш косу у бело? Би"у Ќош лепша!
  Гатара Ќе пуцнула прстима и одмахнула главом.
  - Не! Док не трчиш по Москви! Посла"у те у вилински свет! Тамо "еш добити седам артефаката за мене. А онда - виде"е се! Али пазите, будите опрезни са силом!
  . ПОГЛАВЉЕ 2
  У међувремену, можда... - намигнула Ќе гатара и одговорила са лукавим осмехом. - Води  убав са мном. Увек сам са®ао да испробам мушко савршенство Ќапанског цртаног филма. На краЌу краЌева, у хентаиЌу не постоЌи Ќеднака вештина Ќапанских цртаних ликова.
  Гатара Ќе изгледала младо и беспрекорно у фигури. Можете Ќе чак назвати и лепом. И наравно, Пол-Конан се ниЌе противио. Спавати са таквом женом за ништа Ќе дар судбине. Могла би да захтева пла"а®е за секс са ®ом.
  И тако Ќе гатара легла на леђа и раширила ЌоЌ ноге. Њена рука Ќе узела курац Тоон, коЌи Ќе брзо набуЌао и нарастао на двадесет пет центиметара.
  Пол-Конан Ќе просиктао:
  - Дивно!
  Дечак Ќе ушао у жену и почео да се кре"е у ®еним грудима своЌим великим мушким савршенством изнад ®егових година. Похотни бунар се одмах навлажио, а жена Ќе почела да сте®е и маше. Обрадовао Ќу Ќе и Ќапански цртани филм, у стилу хентаи.
  Тада се спо а чини да Ќе веома миши"аво дете, али мушко савршенство Ќе као у цртаном филму у порнографиЌи, односно велико чак и за одрасле.
  И наравно Ќедна стариЌа, иако добро очувана гатара са таквим веома приЌатним. Плус Ќош Ќедан човек, тада седамдесетогодиш®ак. И, наравно, он уопште нема дечЌе искуство.
  Истина, као и ве"ина мушкараца, жена и ®ено задово ство су послед®е мисли.
  Али гатара Ќе темпераментна и чак ЌоЌ се грубо свиђа.
  И она сладострасно сте®е.
  Дечак Ќе такође почео да сте®е, и избацио белу кашу. Да, стварно Ќе сЌаЌно...
  Гатара Ќе поново почела да се скуп а, па чак и сагнувши се неколико пута лизнула Ќе Ќезиком пулсираЌу"и штап од жада. И устао Ќе, опет, и натекао.
  Након што Ќе Пол-Конан поново ушао у жену. Тресла се од оргазма.
  Било Ќе забавно и кул.
  Онда Ќе опет завршио... И опет Ќе гатара Ќезиком полизала ову слатку, тако приЌатног укуса ману.
  Водили су  убав, неколико сати док нису били исцрп ени. Први Ќе одустао од гатаре и рекао:
  - Дово но! Ти си прави бивол у снази!
  Пол Конан климну главом:
  - Наравно, Ќа сам Ќак бизон! Па, да ли се слажете да Ќе супер?
  Гатара се сложила:
  - Да то Ќе тачно! Али свиђа ми се, овако на груб и брз начин. Али многе друге жене воле више наклоности, и нежниЌе, и не тако брзо!
  Цртани дечак климну главом.
  - То Ќе у реду! Али постао сам тело као дете. И моЌе размиш а®е и темперамент су се променили на ниво тинеЌ¤ера!
  Гатара Ќе приметила:
  - Веома снажно и брзо дете, не само клинац. Да ли сте се раниЌе бавили каратеом?
  Пол-Конан Ќе искрено рекао:
  - Не! Нажалост нема! А за време моЌе младости карате Ќе био забра®ен!
  Гатара Ќе кроз смех рекао:
  - єа то знам! Али у младом телу можете брзо научити било шта. Генерално, Конан уме мало да се бори ногама, природно се добро истеже, али научи га техници - за таквог борца не би било цене!
  Дечак из цртаног филма Ќе питао:
  - Хо"еш ли ме научити?
  Гатара одмахну главом.
  -Не! НиЌе моЌ посао да учим дечаке каратеа. Има"ете посебног ментора, а можда и ментора. Па, у међувремену... До тада, одспаваЌ мало.
  Посла"у те у други свет, а ти треба да добиЌеш снагу.
  Пол-Конан Ќе самоуверено изЌавио:
  - Уопште нисам уморан!
  Цвет Ќе одговорио:
  - Не расправ аЌ се! Тамо "ете морати много да се борите. Поред тога, на овом свету "ете имати и задатке. Тако сте"и снагу млади пастув. Узгред, не искомплексираш се што си постао дечак?
  Пол-Конан Ќе самоуверено одговорио:
  - Не! Ни трунке комплекса!
  Гатара Ќе приметила:
  "У свету у коЌи улазите, можда "ете морати да служите витезовима. И би"ете третирани као дечак, тачниЌе дете у смислу поштова®а. Мада, нека вас и дете по изгледу не поштеде!
  Пол-Конан Ќе одговорио са уздахом:
  - Шта сам спреман за ово! Штавише, бесмртност захтева жртву!
  Цвет Ќе забележио:
  - Лези на кауч. Млад си и здрав, па "еш лако заспати. А онда "е се то видети. И имаш лепе снове! И то нису само снови, они "е делимично одражавати алтернативну стварност.
  Пол Конан Ќе певао:
  - Нисам Ќадан инсект,
  Као нин¤а кор®ача!
  Затим Ќе одлучно отишао до софе. Легао сам на ®ега и затворио очи.
  А онда Ќе дечака скоро одмах захватио талас сна.
  И са®ао Ќе да Ќе у време цара Нерона. ОргиЌа бесни, и много хетеросексуалаца. У исто време Ќе и племенита гозба.
  Сам цар, Ќуначке грађе са дебелим вратом, свира лауту.
  Нерон Ќе у савременом свету персонификован са нечим злим и изопаченим. Нарочито након више пута сниманог романа: "Камо Гриадесхи ".
  Али да ли Ќе Нерон заиста запалио Рим и да ли Ќе убиЌао хриш"ане ниЌе тачно познато.
  Али волео Ќе борбе гладиЌатора, то Ќе сигурно. Управо за време гозбе су изашла два дечака од четрнаест година да се боре. Били су полуголи и препланули. У рукама су држали мачеве. И опрезно корачаЌу"и боси, прилазили су Ќедно другом. Племи"и и патрициЌи су аплаудирали.
  Момци су почели да се туку. Искре су падале са мачева. Момци су газили, Ќедан Ќе голом петом стао на ви ушку и направио гримасу.
  Дечаци су почели да се секу и скоро одмах су добили огреботине. Ово Ќе брутална борба.
  Цар Ќе погледао момке похлепним погледом. Конан-Пол Ќе завршио са другим дечацима коЌи су чекали своЌ ред. Дечаци, скоро голи, али миши"ави, седели су на клупи. Неки су имали трозупце, други мачеве или саб е. Било Ќе дечака са секирама.
  ДевоЌке су биле на другоЌ страни. И оне су биле скоро голе, у истим га"ама. Такође Ќе требало да забав аЌу Нерона и ®егову прат®у.
  Наравно, лепо Ќе гледати како се боре дечаци или девоЌчице.
  Конан-Пол упита дечаке:
  Хо"емо ли се овако убиЌати?
  НаЌстариЌи од дечака, око петнаест година и веома миши"ав, одговорио Ќе:
  Да, ово Ќе наша судбина! Одлазе"и у смрт, поздрав ам цара.
  У том тренутку пао Ќе Ќедан од дечака гладиЌатора. И угасио се не помераЌу"и се. Маварски роб Ќе дечаку донео бак у до босих ногу. Пламен Ќе предаторски лизао голу пету тинеЌ¤ера. Вриснуо Ќе и покушао да скочи. И поново Ќе пао, задобивши смртоносни ударац у врат. После тога Ќе коначно утихнуло. Иако су босе ноге поново покушале да га спале ватром. Али дечак ниЌе могао да се помери. Коначно се смирио.
  Нерон Ќе урлао:
  - Победник "е дати живот до следе"е битке! А сад нека се девоЌке боре!
  Овде Ќе дошла прва на платформу шармантна, висока и миши"ава плавуша. Била Ќе само у купа"им га"ама, а груди са гримизним брадавицама биле су голе. Наравно, ноге су голе, а у рукама мач и штит. ДевоЌка Ќе препланула, али ®ена коса Ќе плава - што Ќе веома лепо.
  Поклонила се цару. И мислио сам да "е Нерон, након што Ќе бацио двадесет килограма, бити веома згодан човек.
  Онда Ќе други ратник истрчао уз музику. Такође скоро голи у плавим купа"им га"ама. Али црвена коса. Била Ќе наоружана трозубом и мрежом.
  Тако да се очекивала веома заним ива и брутална битка. Обе девоЌке су високе и миши"аве, танког струка и раскошних бокова. И обе лепотице имаЌу мужевне браде и мо"не вратове.
  Ратници су се погледали. ДевоЌке су се згледале и  утито гледале. Почели су да се кладе.
  Нерон уздахну:
  - Не волим кад девоЌке умиру!
  ПетрониЌе Ќе предложио:
  Нека се боре без оружЌа!
  Римски цар се успротивио:
  - Не! Нека буде пуна борба! Кладим се на црвено!
  Зачуо се сигнал. Обе девоЌке су имале голе, преплануле груди са рубин брадавицама.
  И они су се слагали. Црвенокоса Ќе ударила трозубом у штит и испустила мрежу. Плавуша се окрену. Њен колега Ќе пребацио трозубац преко ®ених ногу и покушао да зграби мрежу. Али плавуша Ќу Ќе ударила по рамену и огребала црвенокосу. Крв Ќе изашла и пала на огроман сто где су се девоЌке тукле.
  ПетрониЌе Ќе приметио:
  - Ваш  убимац Ќе повређен!
  Неро Ќе логично приметио:
  - А чак Ќе и незаним иво када битке иду у Ќедну капиЌу!
  Црвенокоса Ќе поново покушала трозубом да удари плавушу босим ногама. Чак Ќе успела да закачи девоЌку у очврснуту пету. Обе лепотице су биле искусни гладиЌатори. Ве" су имали ожи ке и посекотине по телима.
  Плавуша Ќе поново покушала да нападне. одговорила Ќе црвенокоса. И користио трозубац. И опет им Ќе снажно махнула. Сукобили су се оштрицама.
  Црвенокоси Ќе ипак посегнуо за мрежом и подигао Ќе. Али плавуша Ќе успела да удари своЌу такмичарку у бутину, а она се повредила.
  Сада Ќе било болно померати црвенокосу. И одшепала Ќе.
  Плавуша Ќе потрчала за ®ом. И удари мачем у лопатице. Али црвенокоса Ќе одговорила, а трозубац Ќе ударио плавушу у стомак. И утиснуте су три и®екциЌе.
  И крварила Ќе.
  Нерон облизне усне:
  - НиЌе лоше!
  Црвенокоси Ќе покушао да баци мрежу. И скоро Ќе почела, али Ќе убодена у прса мачем. И испустио Ќе мрежу. Њене босе ноге су биле запет ане. Плавуша Ќу Ќе ударила дршком мача по глави. Црвенокоси спусти слушалицу и у"ута.
  Мавар Ќе са бак ом нанео ватру на голе, завод иве ноге Ќедне црвенокосе девоЌке. Опет се чуЌе мирис печеног меса, тако нежан и приЌатан. Црвенокоса се пробудила од див ег бола и посегнула за трозубом. Али плавуша Ќе поново ударила мачем, равно по глави. И запа®ена лепотица се онесвестила.
  єедан ратник беле косе принесе ЌоЌ мач на прса и погледа цара Нерона.
  Главни коЌи помилуЌе Ќе монарх, такав обичаЌ. Нерон Ќе пружио руку и оклеваЌу"и подигао прст.
  Конан-Павле Ќе сматрао да цар ипак ниЌе такво чудовиште, могао Ќе да има милости.
  У међувремену, ТетрулиЌан Ќе приметио:
  - Чини се да Ќе међу дечацима био неко сувишан!
  Нерон климну главом.
  - Ево, нека се бори!
  Конан-Паул Ќе био приморан да оде. Носио Ќе шортс, коЌи се мало разликовао од купа"их га"ица, и веома миши"ав. Нерон Ќе погледао дечака и приметио:
  - Слатка беба! Па нека се бори са двоЌицом одЌедном! И они са мачевима, а он без оружЌа!
  ПетрониЌе Ќе приметио:
  Брзо "е га убити!
  Нерон Ќе одговорио:
  - Он има такве миши"е. Ово Ќе Херкул са десет или Ќеданаест.
  Била су два дечака од четрнаест година. Били су мало виши од Конан-Пола, иако не тако истакнути у миши"има. Али свеЌедно, дечаци су миши"ави, прека ени, обучени. Можда су се чак недавно сакрили у каменоломе.
  Конан-Пол им се осмехнуо. Момци гладиЌатори су се намрштили. Зачуо се сигнал и они су, машу"и мачевима, Ќурнули на своЌе колеге. Цртани дечак Ќе голим прстима зграбио противнички мач и истргнуо му га из руке. Други Ќе умало ударио Конана у главу. Али дечак га Ќе ударио песницом у прса и оборио. Ударац Ќе био толико Ќак да му се на грудима проширила модрица.
  Дечак Ќе зграбио Конан-Пола рукама, али га Ќе бацио као лутку.
  Тада Ќе дечак из цртаног филма забио пету у браду обореног дечака и сломио му вилицу, иск учивши Ќе.
  Напуштени клинац Ќе покушао да устане, али Ќе добио ударац песницом у чело и онесвестио се као бик испод месарске батине.
  Оба дечака су била тиха. Конан-Пол погледа Нерона.
  Узео га Ќе и пружио руку. Затим Ќе окренуо палац надоле. И урлао:
  - Убити их!
  Конан-Пол Ќе збу®ено погледао дечаке. Скоро гола, усахла тела, обучени дечаци коЌи нису били добро ухра®ени.
  Нерон Ќе оштро упитао:
  - Зар не разумеш латински?
  Конан-Пол климну главом.
  - Разумем ваше величанство!
  Цар Ќе наредио:
  - Подигни мач и пробиЌ срце оба дечака!
  ТинеЌ¤ери су изгледали потпуно беспомо"но. На леђима и са стране мршавих тела налазе се трагови бича, коЌе су великодушно делили надзорници у каменоломима.
  Не, Конан-Пол ниЌе могао да их убиЌе. Богатир Ќе  утито лупио босом, препланулом, миши"авом ногом и рекао:
  - Не!
  Неро Ќе зарежао:
  - Шта не*
  Дечак Ќе искрено одговорио:
  -Не могу да их убиЌем!
  Цар Ќе просиктао:
  - Уразуми дечаке!
  Мавари са бак ама довели су пламен до голих табана дечака коЌи су изгубили своЌу креациЌу. Вриштали су и дошли к себи. Видело се да су дечаци-гладиЌатори затетурали, и пребледели!
  Нерон Ќе наредио:
  - У каменолом ®их! Нека раде по старом. А овог смелог дечака чека посебан тест! Нека се бори против гладног афричког лава!
  Свита Ќе изразила бурно одобрава®е.
  И цар Нерон Ќе нашао за сходно да дода:
  "Наравно, самоуверени дечак "е се борити без икаквог оружЌа.
  ДворЌани су се закикотали. єедна од Весталских Девица Ќе мудро приметила:
  - ДаЌ нам га, господару. Отера"емо га у смрт!
  Нерон Ќе, непристоЌно се смеше"и, приметио:
  "Његово савршенство можда ниЌе дово но велико да задово и тигрице попут тебе!"
  Весталка Ќе приметила:
  - А дечак има и Ќезик! А ово Ќе чак и бо е од достоЌанства.
  А публика Ќе урлала од смеха.
  Цар Ќе наредио:
  - Па хаЌде да му доведемо лава - наЌ у"ег.
  БоЌиште Ќе било ограђено од гостиЌу веома високо дебелим шипкама.
  Ограда, тако да Ќе било могу"е не плашити се огромног лава.
  Павел-Конан Ќе у себи осе"ао извесну плаш ивост. Схватио Ќе да ово
  не баш сан. И наЌвероватниЌе прелазак на следе"у мисиЌу.
  Вештица Ќе мо"на чаробница и послала га Ќе у прошлост са неким ци ем.
  Можда чак ни ®егов свет. Дакле, лав може да се сломи, снажан, али у исто време, дети®асто тело Тоона Ќе стварно.
  Ве" се вади. Звер Ќе заиста огромна, чак и за лава. Добре пола тоне тежине. Грива Ќе густа, жута, реп дугачак са ресом. Да, ово Ќе озби ан противник.
  Павел-Конан изгледа као обичан дечак просечне висине Ќеданаест година. То Ќест, чак и за антику, то Ќе мало. Истина, миши"и су му веома истакнути, а испод танке, преплануле коже котр аЌу се као жица.
  Али Ќош увек дете у шортсу, са голим штиклама против чудовишта.
  Неронова свита Ќе почела да се клади. А гладни лав Ќе држан на посебном ланцу. Скоро све опкладе су биле на лава. Али главна  убавница Нерона ПомпеЌа, лепа и развратна жена коЌа ве" има тридесет година, упркос кратким хлачама, успела Ќе да примети да Конан ниЌе баш дете. И одлучно се кладио на дечака. У исто време сам одлучио да ако дечак преживи, обавезно га одвучем у кревет.
  Овде су улози. И лав Ќе узет и ослобођен. єурнуо Ќе уз див у граЌу, на миши"аво, лепо и снажно дете.
  Павел-Цонан, осе"аЌу"и страх, поЌури да трчи што Ќе брже могао. Њене голе, округле потпетице су б еснуле.
  Лав ниЌе успео да сустигне дечака и он се попео уз решетку.
  Легионари су подигли коп а и спречили дечака да склизне у решетке.
  Цар Нерон прогунђа:
  - А ти си брз! ХаЌде, убиЌ лава. Ако га победиш, опрости"у ти и чак те узети у своЌу прат®у!
  Павлик-Конан се насмеЌао и одговорио:
  - У реду, одера"у лава!
  Цртани дечак Ќе у себи осетио бес и самопоузда®е. Павлик-Конан Ќе скочио са ограде. И ударио га босом ногом у страну. Лав се добро протресе и завиЌа. ПоЌурио, режу"и на пркосно дете. Павлик-Конан Ќе кренуо за петама. Његове миши"аве ноге су толико брзе да заиста можете прести"и грубог лава.
  Дечак трчи и пете му б ескаЌу. А лав Ќе иза ®ега у круг. Али овде се Павлик-Конан зауставио. А он "е га узети и ногом ударити благо задиханог лава са стране. Задобио Ќе Ќак тресак и ребро Ќе очигледно напукло. Скочио Ќе на дечака, али се он померио и опет, као ударац у ребра. Овог пута звер Ќе заиста напукла. А иза ®ених уста су излазили ружичасти мехури"и.
  Павлик-Конан Ќе ударио босом ногом у скоку. И то право на лав и нос. ОнаЌ коЌи режи од бола. И гола, тврда пета детету разбиЌена Ќе до крви.
  Лав Ќе скочио на дечака. Пао Ќе на леђа и бацио звер преко себе.
  И лав се срушио веома болно. Чак су и мехури"и из уста ишли много активниЌе, и то у потоку.
  Дечак из цртаног филма Ќе певао:
  - Постат "емо храбриЌи и храбриЌи од лава,
  СтаЌа"емо бар Ќедном, у наЌстрашниЌем часу...
  Сва несре"а "е нам покушати - трава !
  И дечак поново баци лава коЌи Ќе скочио на ®ега ногама. Делимично се се"ао трикова дечака Конана. Тако дивно дете коЌе Ќе због зраче®а постало хероЌ мутант. А ®егова снага Ќе Ќедноставно невероватна, а ово Ќе у телу детета, чак и са гипсаним миши"има.
  Лав Ќе ве" крварио не само из уста, ве" и из полом ених ребара. Конан-Павлик Ќе поново почео да га туче по страни. И кости су се ломиле, крцкале. Лав Ќе ве" успорио, па чак и почео да узмиче.
  Дечак из цртаног филма га Ќе поново ударио у ребра. А онда Ќе рукама ухватио ®егову гриву и бацио Ќе преко ®ега. Лав Ќе поново пао. Павлик-Конан Ќе желео да га задави, али Ќе предаторов врат био предебео да би га дечЌе, иако изузетно Ќаке, руке обавиле око ®ега.
  Стога Ќе дечак терминатор наставио да туче звер ногама. Све више се оште"ивао. Коначно, од шока бола и губитка крви, звер се смирила.
  Цар Нерон Ќе устао и рекао са одушев е®ем:
  - То Ќе дете! єеси ли ти коЌим случаЌем син бога Херакла, или Аполона?
  Конан-Павлик Ќе подигао лава са плочице, подигао га изнад главе и отрчао на решетку, тачно испред Нероновог престола и узвикнуо:
  - МоЌ плен Ќе твоЌ плен!
  Цар Ќе био веома задово ан и аплаудирао. Затим Ќе са осмехом упитао:
  - Како се зовеш млади робе?
  Дечак-богатир Ќе самоуверено одговорио:
  - Цонан!
  Нерон Ќе обЌавио:
  - Овом младом робу даЌем слободу и уписуЌем га у своЌу личну гарду!
  Свита Ќе аплаудирала. ПомпеЌ Ќе Нерону шапнуо на уво:
  - Ово Ќе мудра одлука!
  Нерон климну дечаку. Павлик-Конан Ќе као маЌмун прескочио ограду. И отишао код Нерона. Цар Ќе био стасит и снажно грађен. єош Ќе млад и може се назвати лепим.
  Познат по своЌоЌ страсти према пева®у. И такође... Љубав и према женама и према лепим млади"има.
  А сада Ќе погледао дечака. Конан Ќе згодан, а миши"и су му попут ливеног челика. Нерон Ќе прешао руком преко груди хероЌског дечака и приметио:
  - Имаш углађену кожу! И лепота младог Аполона!
  Конан-Павлик климну главом:
  - Да, одлично... Спреман сам да те послужим!
  Цар Ќе наредио:
  - Бо е вино за мог новог ратника!
  И босоноги суж®и стадоше да сипаЌу зелено вино у златну чашу. Конан-Павлик се осмехну. Заним иво Ќе окусити вино старог Рима ве" у новом, младом телу. Чак Ќе и изузетно кул.
  Конан-Павлик Ќе Ќео и фазанов бут. Било Ќе укусно и у сосу. Вино Ќе такође веома доброг укуса. єуначки дечак Ќе полако пио и Ќео.
  Цар Нерон Ќе помиловао ®егова миши"ава леђа. Било Ќе одвратно, али Конан-Павлик Ќе издржао. Борба са свим Рим анима, чак и за ®ега, Ќе превише.
  Ево нове борбе гладиЌатора. Овог пута девоЌке се боре.
  Лепотице су изашле само у купа"им га"ама. Неронове очи засветле.
  И ®егова рука поче да милуЌе голог слугу.
  Нерон Ќе волео и жене и тинеЌ¤ере. Био Ќе корумпиран.
  И Павлик-Конан Ќе почео да милуЌе ПомпеЌеве миши"е. Она Ќе жена,
  Веома лепа, чак се сматра првом лепотом Рима.
  Иако ЌоЌ Ќе ве" тридесет, а ®ен син Ќе висок скоро као Конан-Павлик.
  Али она воли слатке дечаке. Штавише, млади хероЌ има такву кожу.
  Баш као крокодил, а ре еф миши"а Ќе бо и од било коЌе статуе Аполона.
  У исто време, дечак Ќе жив и ®егово младо снажно тело приЌатно мирише.
  ПомпеЌ га милуЌе и опипа му миши"е. То Ќе Ќако пали. ПриЌатан Ќе и дечак-Ќунак, нежне руке лепе жене. И чак Ќе почео да преде као мачка од задово ства. И тако се спустила рукама, опипала пупак. А онда ®ене руке у шортсу. Мушко савршенство дечака се одЌедном уздигло и почело да набубри, на своЌих двадесет пет центиметара у узбуђеном ста®у.
  ПомпеЌ, виде"и импресивну туберкулозу, тешко Ќе удахнуо и рекао:
  Вечерас "еш бити моЌ!
  Павлик-Конан Ќе засте®ао:
  - Ох, тетка! Како добро, сад "у завршити.
  Али ПомпеЌ Ќе повукао руке. Нерон Ќе погледао дечака и насмеЌао се. Млади Ќунак се осе"ао изнервираним. И ®егово мушко савршенство Ќе заспало. Сада Ќе само миши"ав и изузетно снажан терминатор.
  У међувремену, Ќедна од девоЌака се заплела у мрежу, и добила трозубац у боку. И почео да умире, крваре"и. Њен партнер Ќе такође ра®ен у раме, а противницу Ќе бесно избо ножем.
  Коначно се утихнула. А онда Ќе Мавар са бак ом притрчао девоЌци. И принесе бак у босим ногама. А онда Ќе пламен месождерски лизао голу, округлу, ружичасту пету девоЌчице. Вриснула Ќе и покушала да устане.
  И Ќош Ќедан лепи гладиЌатор ставио ЌоЌ Ќе трозубац на груди.
  И погледа Нерона.
  Цар упита Конан-Павлика:
  - Па, опростите или не!
  Добродушни дечак Ќе самоуверено одговорио:
  - Наравно, смилуЌ се!
  Цар климну главом.
  - Добро! Али ти "еш служити ПомпеЌи, а Ќа "у то гледати!
  Конан-Павлик Ќе приметио:
  - Она Ќе лепа жена, али секс Ќе интиман!
  Нерон Ќе одговорио:
  - Не, секс Ќе колективна ствар!
  Свита, где Ќе било и мушкараца и жена, се смеЌала. Изгледало Ќе смешно. Конан-Павлик Ќе прилично велик у антици.
  Ово се сматра тинеЌ¤ером, и стога Ќе  убав ПомпеЌе изгледала природно.
  Нарочито момку-робу од не превише младе, али ипак лепе жене.
  Нерон подиже прст. ДевоЌка Ќе отпет ана из мреже, и извучена са боЌног по а. Оно што Ќе злостав а®е Ќе злостав а®е.
  Тада су се борила четири против четири дечака. Они у црвеним купа"им га"ама имаЌу равне мачеве и округле штитове. А они коЌи имаЌу плаве купа"е га"е имаЌу закрив ене мачеве и правоугаоне штитове. Ево момака.
  Дечаци изгледаЌу око четрнаест или петнаест година. И да е имаЌу чисту кожу и нежна лица. Али голи су им табани жу еви, од оштрог каме®а рудника у коЌима су донедавно радили. А тела су сува, Ќака. Пре борбе су били добро опрани, а тела препланула, чиста, а босе ноге као да су могле да откину прашину. Миши"ави момци гледаЌу на подиЌум. За неке, мушка савршенства почи®у да буЌаЌу од узбуђе®а. Штавише, многи од ®их практично нису видели жене у каменоломима. И тако сам осетио веома снажно узбуђе®е, посебно када сам видео робове са голим грудима и брадавицама. А онда Ќе ПомпеЌ оголио ®ене груди.
  Момци су се кикотали. Неко време су стаЌали Ќедан наспрам другог. До сада се нису борили, Ќер су се кладили на тимове. Развратне жене су са пожудом гледале миши"аве тинеЌ¤ере. Ускоро "е глатку кожу дечака посе"и мачеви. Крв "е поте"и, а отпале голе табане "е спалити или бак а или усиЌано гвожђе.
  Павлик-Конан Ќе завршио своЌе вино, докраЌчио свог фазана и гледао борбу. Видео сам борбе гладиЌатора у филмовима. Ипак, готово да нема филмова у коЌима би се момци борили у рингу. Тако да Ќе заним иво видети.
  Нерон воли бездлака тела дечака и девоЌчица.
  Па гледа са великом похлепом.
  Коначно се огласи сигнал. И момци се слажу у битку. Оштрице удараЌу и варнице лете.
  Нерон са осмехом каже:
  - Борба видим би"е добра!
  Темурлин Ќе приметио:
  - Сви сте добри, супер!
  Цар климну главом.
  - Па пусти ме да певам!
  Сенатор Сенека климну главом.
  - То би била мудра одлука, о супер!
  А цар Нерон Ќе стаЌао у пози беседника и певао:
  Огромни, олуЌни, таласи зле крви,
  БескраЌни поток тече преко зем е...
  И  уди признаЌу тако сте®у од бола ...
  Пожари су буквално свуда!
  А онда Ќе прекинуо, и лупио ногом, лаЌу"и:
  - Нисам расположена! ХаЌде да се боримо.
  єедан од дечака Ќе ве" тешко ра®ен и пао Ќе. Из ®ега Ќе потекла крв.
  Мавар Ќе притрчао и гурнуо бак у у босе ноге тинеЌ¤ера. Дечакови табани, иако жу еви, Ќош увек су живи. И вришти од страшног бола. И Ќури шепаЌу"и у боЌ.
  Цар виче:
  - Ату хим! Ату!
  Дечаци се поново судараЌу. И опет им мачеви кап у крв. Конан-Павлик се присетио к®иге "Витезови са четрдесет острва". И ту су се момци потукли. И гинули су и много страдали. Да, то Ќе био живот пун пат®е. Мада, с друге стране, тинеЌ¤ери не цене живот толико, а себе сматраЌу бесмртнима.
  За одрасле би то било много глуп е.
  Конан-Павлик Ќе видео како дечак поново пада. И опет му принесу бак у до голих пета. И тинеЌдзер гладиЌатор поново скаче, и опет пада растрган од удараца.
  И опет битка. И опет убиЌени дечаци. А све Ќе много крвавиЌе и суровиЌе.
  НаЌзад Ќе на ногама остао само Ќедан дечак у црвеним купа"им га"ама.
  Нерон Ќе овога пута неумо ив:
  - УбиЌ остале!
  Задобивши неколико огреботина и и®екциЌа, дечак, блистав од зноЌа и крви, несигурно корача босим, обореним стопалима. И пробада своЌе младе другове коЌи су изгубили способност крета®а.
  єош Ќедна тешка борба...
  . ПОГЛАВЉЕ 3
  После гозбе, ПомпеЌ Ќе, наравно, одвео Конан-Павлика у ®ене одаЌе. ХероЌски дечак ниЌе могао, наравно, да одбиЌе, али напротив, заиста Ќе желео секс. Послед®их година ®еговог прошлог живота ®егово интересова®е за жене потпуно Ќе нестало. И стога Ќе Павел Иванович Рибаченко био веома сре"ан због повратка своЌе младости.
  Када имаш осамдесетак година, онда, наравно, ве" имаш мало радости од живота. Добро Ќе што има снаге да вуку ноге. И Ќош Ќе сам стигао до гатаре.
  И ево ти други живот и вечну младост. А како не водити  убав са првом лепотицом Рима?
  Дечака-Ќунака прале су ропки®е у кади, а миши"аво тело мазали тамЌаном.
  Затим су Ќе покрили велом и, као младу конкубину, одвели су у ПомпеЌе. Она га Ќе ве" чекала потпуно гола. Њено тело Ќе Ќош увек било прилично свеже и привлачно , али ве" пуначко. Видело се да Ќе жена зрела, а не млада девоЌка.
  Конан-Павлик Ќе осетио да му се она чини неком старом. Иако Ќе он сам нешто колико стар. Али би"е одређуЌе свест. А младо тело чини перцепциЌу света младим.
  Дакле, иако сте у прошлом животу старац, али у овом сте акцелератор. А ваше савршенство ниЌе развиЌено према вашим годинама. На краЌу краЌева, ти си заиста Ќапански цртани филм и имаш способност да чиниш чуда у кревету као у хентаиЌу.
  ПомпеЌ Ќе дао знак. Робови су скинули покриваче са дечака-Ќунака. И ево га младог Ќунака пред ®ом. А ®егово савршенство Ќе ве" у борбеном положаЌу.
  ПомпеЌ Ќе наредио:
  - ХаЌде, дођи код мене!
  Конан-Павлик поЌури ка ®оЌ. И ве" силом ушао у ®ена недра. ПомпеЌ се очаЌнички одгурну и засикта:
  - Чекати! Прво лечимо!
  Велики дечак уздахну. И поче Ќезиком да лиже ®ене гримизне брадавице.
  ПомпеЌ Ќе узела Конанове руке и ставила их на себе, и почела да се кре"е глатко. Њено тело Ќе било узбуђено додиром, снажно, миши"аво и веома младо тело.
  Затим му Ќе окренула Конан-Павлика на леђа. И она Ќе сама оседлала ®егово савршенство. И клизнула Ќе као  у ашка. Затим Ќе слатко засте®ала. Конан-Павлик се осе"ао на врхунцу блаженства. У свом претходном животу, никада ниЌе морао да води  убав са тако отмЌеном и лепом женом.
  И занос Ќе растао, ПомпеЌ Ќе сте®ао, све гласниЌе и гласниЌе. И тако су завршили заЌедно. Али развратна жена ниЌе била дово на и она Ќе употребила своЌ Ќезик.
  И узбуђено савршенство Ќе порасло. Конан-Павлик се сада тукао, и то Ќе дуже траЌало, а ПомпеЌ Ќе долазио неколико пута. А онда Ќе млади Ќунак обавио нужду.
  Али ПомпеЌ Ќе желео више, и поново Ќе ставио своЌ Ќезик у акциЌу. Конан-Павлик Ќе почео да ради и ®егов штап од жада се поново подигао. Овог пута Ќе радио више од сат времена, а ПомпеЌа се коначно исцрпила од каскаде оргазмом.
  Одмах су завршили и ве" исцрп ени заспали.
  Конан-Павлик Ќе са®ао о неким скоковима и ексцесима.
  И пробудио се. Поред ®ега Ќе заблистао облак и у ®ему се поЌавила слика вештице-врачице.
  Рекла Ќе са осмехом:
  Ве" сте обавили први део задатка. ПомпеЌа "е имати дете са тобом! Постат "е славан и Ќак цар!
  Конан-Павлик климну главом:
  - Ово Ќе добро! Али како знаш да Ќе син?
  Чаробница Ќе самоуверено изЌавила:
  - МоЌа снага Ќе велика, а знам шта знам! Међутим, мора"ете да останете са Нероном неко време. Не дозволи му да уништи хриш"ане, и помози му да се учврсти на престолу сузбиЌа®ем завереника. А када се ваш син роди и добиЌе статус наследника, а главне опасности за Нерона прођу, врати"ете се и добити други задатак!
  Конан-Павлик подиже руку на главу као пионир и узвикну:
  - Увек сам спреман! Пионеер Ќе увек спреман!
  Чаробница рече са осмехом:
  - А ви можда упоредо са овим чекате нова искуше®а и месиЌе. Па не"е бити одмора...
  И ®ена слика Ќе нестала.
  Конан-Павлик Ќе поново заспао... И спавао Ќе релативно мирно. Истина, са®ао сам партиЌу шаха. Заиста дуго. Као да фигуре са обе стране залутаЌу, а онда поново расту као печурке. А ово Ќе генерално безопасан сан.
  Сутрадан Ќе Нерон узео Конан-Павлика из ПомпеЌе и наредио му да научи мачева®е од наЌбо их маЌстора Рима. Па, у свом прошлом животу, Павел Иванович се ниЌе бавио мачева®ем, тако да би техника држа®а мача била корисна. Међутим, Конан-Павликова брзина и снага су изузетне и омогу"иле су да се и без опреме савладаЌу наЌбо и маЌстори.
  Међутим, технологиЌа Ќе Ќош бо а. Боре"и се са противницима, дечак-хероЌ Ќе неколико пута хватао мачеве и ломио их голим прстима своЌих дети®астих, али изузетно Ќаких ногу. И ово Ќе шокирало наставнике.
  Ипак, Конан-Павлик Ќе вредно тренирао. И бацао Ќе коп а, и рукама и ногама.
  Веома Ќе ефикасан. Бацаш коп е голим прстима. Лети добар километар, пробиЌаЌу"и мету. Бивши носач, дечак из цртаног филма, бацао Ќе коп а веома спретно ногама. Такође можете научити како да бацате бумеранге и друге деструктивне предмете ногама. И, наравно, руке такође. Конан Ќе знао и да пуца из лука. Сада морамо да унапредимо своЌе вештине.
  Конан-Павлик Ќе и да е проучавао технике борбе мачевима. Учили су га и да се бори песницама и ногама. Наравно, наЌбо и учите и. Били су задив ени снагом, окретнош"у и брзином дечака. Конан Ќе такође имао веома Ќаку кожу. НиЌе се тако лако пробити, а могао Ќе да скочи са велике висине без оште"е®а. Да, он Ќе чудо дечак.
  Нерон Ќе такође сматрао рат. На истоку Ќе било мо"но кра евство Парта, коЌе се протезало све до ИндиЌе. Осим тога, єевреЌи су се побунили. Дакле, постоЌали су буду"и ратови.
  Цар Нерон Ќе позвао дечака к себи. Конан-Павлик, по обичаЌу, бос у неким шорцима, стигао Ќе на царев поглед.
  Владар Рима Ќе предложио:
  "Сада Ќе неред у нашоЌ провинциЌи єудеЌи. Послао сам тамо свог наЌбо ег команданта Тита. Мислим да бисте могли да се придружите кампа®и, и ту се покриЌете славом изводе"и подвиге. И тада "е те чекати Партско царство!
  Конан-Павлик рече са осмехом:
  - Куд се царево коп е окрене, и Ќа "у тамо!
  Владар Рима Ќе агресивно истакао:
  Видим да си мудар дечко изнад своЌих година. Да ли би волео да ме чуЌеш како певам?
  Конан-Павлик климну главом:
  - Било Ќе Ќако кул, супер!
  Нерон Ќе певао ... Његов глас Ќе био Ќак и прилично приЌатан. Нешто слично Кобзону. Сам цар Ќе био висок, широких рамена, са великим, али ве" прилично натеченим миши"има. Међутим, био Ќе Ќак, способан да савиЌе сребрну посуду или да заврти ви ушку. Нерон Ќе убиЌен са само тридесет и Ќедном годином. Можда би ®егова владавина могла постати Ќедна од наЌдужих у историЌи Рима, и веома славна.
  Али Нерон Ќе све више пропадао. И имао Ќе неке заним иве идеЌе. єедно од наЌодвратниЌих Неронових недела било Ќе то што Ќе, по ®еговом наређе®у, убиЌена ®егова рођена маЌка.
  Али ово Ќош ниЌе по у ало мо". До сада Нерон ниЌе запалио Рим, а ниЌе било ни устанка легионара у ГалиЌи. И ниЌе било масовног терора против животне средине.
  Нерон Ќе, међутим, желео да оде у Атину и учествуЌе на ОлимпиЌским играма. Али ®егов нови слуга, или чак роб, могао Ќе узети све награде и меда е. А Нерон ово ниЌе ни желео. И сам Ќе желео да освоЌи награду. Пре свега зато што Ќе возио кочиЌу, и подигао себи статуу у ОлимпиЌскоЌ долини.
  Међутим, то ниЌе све. Било Ќе неких хриш"ана. Међу ®има Ќе и грађанин Рима, апостол Павле. Са ®им Ќе проповедник само желео да се сретне.
  Чини се да хриш"ани обожаваЌу Исуса Христа кога сматраЌу Богом. У исто време, Бог Ќе био таЌ коЌи Ќе био распет, и изгледа да Ќе васкрсао. Тек тада се о ®ему нешто не чуЌе.
  Што Ќе наЌважниЌе, хриш"ани су против секса ван брака, содомиЌе, прождр ивости, пиЌанства, окрутних погуб е®а. А Нерон Ќе волео гладиЌаторске борбе и муче®е лепих жена и дечака. Уживао Ќе у муче®у жена и бичева®у или увиЌа®у брадавица клештима. Да, и слатке момке Ќе лепо мучити.
  И борбе гладиЌатора - Нерон не може да живи без овога. Мада, има много робова - а наЌбо и примерци гину у овим биткама.
  Сада Ќе Нерон пустио дечака-хероЌа са наређе®ем да побегне у Палестину код Тита. Као, Ќуриш брже од наЌчистокрвниЌег пастува став еног у галоп, па можеш сам да стигнеш до Палестине, где се єевреЌи буне.
  Штавише, огромна Партска воЌска долази у помо" єевреЌима. А ПартиЌа Ќе, по малом броЌу становника и величини, инфериорна од целог Рима. Дакле, Титус може бити веома чврст. Да, и єевреЌи су броЌни и фанатични. Њиме командуЌе Кобра, а десна рука му Ќе Варнава . КоЌи Ќе, иначе, пуштен уместо Исуса Христа.
  Дакле, грд®а "е бити озби на. А дечак Ќунак Ќе велики ратник. Нерон Ќе чак хтео да га увуче у своЌ кревет. Али сам се плашио. Шта ако би ово дете, коЌе Ќе голим рукама убило наЌмо"ниЌег, до тада непобедивог лава Римског царства, задавило и Нерона. Опасно Ќе имати тако Ќаку конкубину . Иако се за дечака мора ре"и да Ќе веома леп, а ®ени миши"и су тако ре ефни - Неро никада ниЌе видео тако оштар и дубок миши"ни узорак.
  И лице дечака Ќе веома лепо. Истина, коса може бити и офарбана у бело, али ово Ќе Ќош бо е. Желим да се оваЌ дечак допадне женама.
  У међувремену Ќе цар отишао у собу за муче®е. Тамо "е бити мучене двоЌе  уди: жена сенатора и ®егов син. Жена Ќе Ќош млада и лепа, а дечак Ќе Ќош нежан, око дванаест година, и види се на ®ихову муку. Или можда чак и сами учествуЌете у ®има.
  АЌ-да, Неро - не без разлога су те историчари сматрали чудовиштем.
  Џелати су са сенаторове жене стргнули ха ину, тунику, сандале и га"ице... Била Ќе гола. Тада Ќе дечак слагао и тунику и шортс, уз сандале.
  Оставивши дечака и одраслу жену потпуно голе, одвели су их до ужади.
  Окренули су руке уназад и нагло их повукли на сталак. И конопци су затегнути.
  Жена Ќе вриснула од бола и стида, а дечак Ќе тихо цвилио. Испружили су се на конопцима.
  Жена сенатора била Ќе млада, у тридесетим годинама, ве" Ќе почела да плива пунашне, пунашне фигуре. Дечак Ќе прилично миши"ав, физички развиЌен и преплануо.
  Болело га Ќе, али клинац Ќе стиснуо зубе и у"утао. Али ®егова маЌка Ќе наставила да плаче и цвиле.
  Нерон Ќе одлучио да би било добро да се и сам мало забави. Цар Ќе покупио бич и изашао из сенке.
  Жена Ќе препознала владара Рима и зацвилила:
  - О велика милост. Нисмо ми ништа криви!
  Неро се нацерио.
  - ТвоЌ муж Ќе хтео да ме отруЌе!
  Жена сенатора Ќе викнула:
  - НиЌе истина о наЌве"ем од наЌве"их!
  Цар Ќе суморно изЌавио:
  - Не! Испита"у те док не наведеш имена своЌих саучесника!
  И ударио Ќе сенаторову жену бичем по леђима. Вриштала Ќе из свег гласа.
  Опет Ќе цар удари, тако да Ќе кожа пукла.
  Дечак Ќе викнуо:
  - Не удараЌ моЌу маму!
  Нерон се месождерски нацерио и бичевао и дечака. И он Ќе вриштао.
  Цар се осмехну. И поче да биЌе бичем наизмЌенце, удараЌу"и дечака и жену. Имао Ќе тешку руку. Кожа на леђима и боковима дечака и жене Ќе пукла, крв Ќе потекла. Вриштали су од несносног бола.
  А цар се сав намотао и на утио се.
  Док коначно, прво жена, а потом и дете, исецкани у крвавом нереду, нису Ќе®авали.
  Нерон Ќе обрисао зноЌ са чела и наредио:
  - Уразуми их!
  Из унапред припрем еног бунара ¤елати су сипали канте на жртве. Дошли су себи и засте®али.
  Нерон Ќе узео бак у у руке. И без размиш а®а, узео Ќе и усмерио пламен на голе табане жене. Мирисало Ќе на спа ено месо. Жена Ќе вриснула из свег гласа. А цар ве" беше ставио пламен дечаку под босе ноге. И опет мирис прженог рошти а, и печеног меса и вриска.
  Нерон Ќе почео да спа уЌе жртве ватром. Викали су и поново спустили слушалицу. По налогу диктатора поново су поливени леденом водом. И опет Нерон поче да их пржи.
  И момак и жена опет урлаЌу прекривени опекотинама.
  Не, ипак, цар Рима Ќе велика звер.
  Мучити жену и дете, шта може бити горе.
  Момак Ќунак Ќе водио  убав са роби®ом на растанку. Веома се трудио да буде нежан и да угоди робу. Чинило се да ЌоЌ се то свидело и Ќела Ќе сладострасно.
  Узевши са собом два мача, коЌа су направ ена по посебноЌ нару¤би од посебно ка еног челика и лук са тоболцем пуним стрела, дечак Ќунак одЌури у трпезариЌу.
  И ту Ќе узео печеног вепра са собом и кренуо да е.
  Сада Ќе требало самостално до"и до Палестине. А ово Ќе, наравно, трча®е на дуге стазе. Заиста веома брз дечак.
  Конан-Павлик Ќе спреман за ово.
  Па, за почетак, можете попити целу канту вина. А онда га узми и Ќури у правцу севера.
  И голе, округле пете дечака блеснуше. И одЌурио Ќе у правцу Алпа. Шта Ќе добро трчати. Нарочито ако Ќе лето и вру"е.
  Дечак Ќе трчао и пристаЌао мало док Ќе ишао;
  Уместо неперспективних тенкова: "Лав", "Маус" и Е-100, Хитлер Ќе наредио наЌбо им конструкторима да се фокусираЌу на самоходни топ Е-10, праве"и чудотворну машину. Тешка само десет тона са мотором од 400 ко®ских снага, али истовремено зашти"ена у челу од свих совЌетских топова, а на броду од противтенковских пушака и топа коЌи може да пробиЌе све совЌетске тенкове у чело до Ќедног километра.
  Чинило се да Ќе то нереално. Али дизаЌнери су направили аутомобил, висок само 1,2 метра, са само два члана посаде коЌа су лежала. А пред®и оклоп аутомобила Ќе 82 мм под веома великим нагибом оклопа, а бочне стране су 52 мм, плус ва ци. А тежина Ќе била десет тона са мотором од 400 ко®ских снага. То значи велику брзину и управ ивост. А пишто  Ќе дужине цеви 75 мм 48 ЕЛ, као и модернизована верзиЌа Т-4.
  Тако се поЌавила величанствена машина у време Курске битке. А Хитлер Ќе, да би пове"ао броЌ ових самоходних топова, чак одложио операциЌу Цитадела. Али, наравно, Ста ин ниЌе чекао Фирера, ве" Ќе 15. Ќула кренуо у офанзиву против нациста.
  Немци су имали мо"ну одбрану и спремни су. Борбе су показале да Ќе Пантер био веома добар тенк у одбрани. И ради одличан посао. А "Тигар" такође ниЌе лош, ук учуЌу"и и контранападе.
  Али Е-10, буду"и да Ќе и ЌефтиниЌи и лакши за производ®у, надмашуЌе и Пантер и Тигар у борбеним квалитетима.
  И Немци су успели да зауставе совЌетску офанзиву на своЌим положаЌима.
  На СицилиЌи су, међутим, савезници били успешни. И успели су прво да заузму острво, а затим да слете у ИталиЌу.
  Али немачке трупе су разоружале ИталиЌане и кренуле у снажан контранапад на савезнике.
  А на истоку су сами Немци кренули у офанзиву и опколили Курск. И створили су огроман котао за совЌетске трупе. То Ќе била авантура.
  Успех Немаца на истоку, и заузима®е Воро®ежа. Под овим условима, Ста ин Ќе Хитлеру понудио примирЌе.
  Фирер Ќе пристао, али под условом да престане герилски рат.
  Ста ин ниЌе дао гаранциЌе за ово. И рат се наставио са новом снагом. Немци су развили озби ну офанзиву у Ќужном правцу.
  Али партизани су наставили да делуЌу, а посебно Ќунаштво показала су деца, посебно партизанка Лара.
  16. октобра 1943. Лариса МикхеЌко Ќе отишла у мисиЌу у село. ДевоЌка Ќе ве" била искусан подземни радник и извиђач. Хода®е ниЌе било лако. Грубе ципеле са дрвеним ђоном Ќако су му тр але стопала. ДевоЌка Ќе са уздахом изула ципеле и ходала боса. Пр авштина од но"ног мраза смрзнула се у грудве леда, и одзва®ала деци под ногама. Ходати боси било Ќе хладно, готово болно. ДевоЌка Ќе, да се не би смрзла, додала корак. Њени голи табани, очврснути од лета, гребали су о тврду подлогу. ДевоЌка Ќе дуго ходала, голи прсти су ЌоЌ почели да плаве од хладно"е, болело Ќу Ќе стопало, празан стомак ЌоЌ Ќе грунуо од хладно"е. Црвена коса вирила Ќе испод мараме и лепршала на ветру.
  Мала партизанка Лара Ќе отпевала песму да не буде тако гадно.
  Ми смо пионири деце комунизма -
  Ватра, шатор и звонка звона!
  ИнвазиЌа проклетог фашизма -
  Ко чека биЌесан пораз!
  
  Шта смо изгубили у овим биткама?
  И онда у биткама са неприЌате ем стеченим?
  Били смо само деца света -
  А сада ратници родне зем е!
  
  Али Хитлер Ќе направио корак ка нашоЌ престоници,
  Бацане бомбе без броЌа®а водопада!
  Ми смо Ота¤бина лепша од неба -
  Сада Ќе дошао проклети залазак сунца!
  
  На агресиЌу "емо одговорити оштро -
  Иако су и сами малог раста!
  Али мач у рукама крхког тинеЌ¤ера -
  єачи од легиЌа сатане!
  
  Нека тенкови Ќуре лавина за лавином,
  И пушку делимо на три!
  Нека полициЌа подло нишани у леђа,
  Али свети Бог "е их жестоко казнити!
  
  Шта смо одлучили? радити светско дело
  А за то сам, аваЌ, морао да пуцам!
  Смиреност Ќе ве" одвратна.
  Има и наси а!
  
  Са девоЌком заЌедно трчимо боси -
  Иако Ќе падао снег, снежни нанос гори као уга !
  Али не боЌ се, познаЌ децу -
  Фашисту "е метком смело утерати у ковчег!
  
  Овде су ставили подлу Фриц компаниЌу,
  А остале кукавице су у бекству!
  Згазимо пешадиЌу као Ќатаг у борби -
  Младим  етима нисмо смет®а!
  
  Остваре®е победе, би"е у маЌу,
  Сад ме"ава бод икав, тврд снег!
  Дечак Ќе бос, ®егова сестра боса,
  У крпама су деца дочекала врхунац!
  
  Одакле долазе ове мо"и?
  Издржи бол и хладно"у, та потреба!
  Када Ќе приЌате  измерио дно гроба,
  Кад друг засте®е - умриЌе"у!
  
  Христос Ќе благословио нас пионире,
  Рече, Ота¤бину ти Ќе Бог дао!
  Ово Ќе прва вера од свих,
  СовЌетска, света зем а!
  ДевоЌка Ќе певала веома дир иво и звучно. Хладно Ќе у похабаноЌ просЌачкоЌ ха ини, али кад брзо ходаш греЌе те. Лара помало подсе"а на Герду, лутаЌу"и леденим Ќесе®им путем у потрази за Каием. Али на рачун партизана ве" постоЌи дигнут мост, неколико ма®их саботажа и доста информациЌа о крета®у нациста.
  Лара Ќе нерасположена. И не само зато што Ќе изашла из ку"е пре мрака и без доручка. И не само зато што девоЌачке ноге, босе, оборене на ивице леда, горе од ватре и страшно боле.
  НаЌжалосниЌе су вести добиЌене са фронта. Немци су ве" заузели скоро цео Кавказ, осим Бакуа и єеревана, пали су Архангелск и велики броЌ градова на северу. Нацисти су само пар стотина километара од Москве. єапан притиска са истока, гута целу МонголиЌу и ПриморЌе и приближава се Алма-Ати.
  Нема радости од вести са фронта. А Лара се намршти на ово. Ве" Ќе тре"а година рата, а промена на бо е нема. Да ли су осуђени на пропаст? И нема шансе за прелом? Истина, док престоница стоЌи, има наде!
  Лара се, да би се смирила, сетила Жане д'Арк . Британци су заузели више од половине Француске и главни град Париз. Међутим, Французи су успели да преокрену ток рата и потераЌу Британце из своЌе зем е. Можда "е се исто десити и сада. НаЌважниЌе Ќе да не увене народ и ®егов дух.
  Ларине босе ноге су пробиле кору леда у локви, било Ќе шкак иво за жу еве коЌи су нарасли на табанима. ДевоЌчица се развесели и каже:
  - А Ќа сам див ак... Див и и неустрашиви!
  На белом мразу били су отисци босих стопала. Мокре ноге су хладне и девоЌка скоро да трчи, чини се да испод ђона гори уга . Да Лара ниЌе била прека ена хи адама пређених ми а између села, ®ени отврднути табани би крварили.
  И тако боли и пече, али мало тупо, а тврди ђон издржи.
  Прека ена сталним прелазима, девоЌка Ќе дуго трчала, добила Ќе други ветар, загреЌала се, па чак и мало презноЌила. Само оборени табани Ќако боле, а преморена телад болела.
  Али и село, треба оти"и до жуте колибе и назвати шифру.
  ДевоЌка Ќе покуцала три пута. ПоЌавила се млада, прилично привлачна жена у се ачкоЌ ха ини. Она сум®ичаво погледа просЌаки®у, ногу црвених од хладно"е, и упита:
  - Ти са добрим вестима, или ђаво и чопор!
  Лара Ќе аутоматски одговорила:
  - Нема ђавола, али Бог Ќе Ќедан!
  Жена Ќе поновила:
  - Бог Ќе єедан, а светаца Ќе много!
  Она пружи руку девоЌци.
  - Уђи, драга, видиш да Ќе залеђено са пута!
  Лара Ќе ушла, носе"и у рукама грубе ципеле. Извадила Ќе шифру са дрвеног ђона. Жена га узме у руке, сакри га иза рукава, зазвижди:
  - Донеси чиниЌу топле воде, сине!
  ПоЌавио се дечак плаве косе стар око десет година. Мршав, у ЌедноставноЌ се ачкоЌ оде"и, бос , али весео.
  Жена Ќе  убазно рекла:
  - Опери ноге свом госту!
  Лара Ќе постиђено одмахнула главом.
  - єа сам. НиЌе дама!
  Жена Ќе одмахнула.
  - Чуо сам за тебе Лара. Задали сте много нево а Фрицу, а чак сте и уручени Орденом Великог ота¤бинског рата.
  ДевоЌка Ќе тешко уздахнула. Дечак Ќе узео комади" сапуна за пра®е веша и почео да тр а девоЌчицине тврде, изгребане и натучене ноге.
  Жена Ќе саосе"аЌно рекла:
  - Ходали сте боси по таквоЌ хладно"и?
  Лара климну главом, одговараЌу"и:
  - Ципеле су веома грубе, нису у величини, протр ане штикле. Да, и босоног ми Ќе познатиЌе, и лакше ми Ќе ногама!
  Жена рече са осмехом:
  - Тако да не"е дуго траЌати. А обу"у Ќе тешко набавити, посебно за децу, под окупациЌом, народ Ќе осиромашио. Али дет Микхеи плете одличне ципеле, може ли да вам наручи Ќедну по величини? Бо е Ќе од дрвених ципела!
  Лара Ќе одмахнула.
  - Ма, немоЌ... Никада се нисам разболела као дете, а изгледам као без ципела. И тако се у ципелама осе"ам као просЌак Ќачи од босоног.
  Сама жена Ќе протр ала Ларину ногу, груби ђон, и приметила:
  - Имаш га као се анка, жилава! Али пут пред нама Ќе дуг. Можда Ќести на путу?
  Лара, коЌу Ќе ве" други дан мучила глад, климну главом:
  - Овде Ќе могу"е!
  Ручак Ќе био скроман. Жена Ќе била удовица и подигла Ќе петоро деце. Сви су добили по кромпир у униформи и шо у млека. Лара Ќе ве" била прилично висока, а ®ена фигура се формирала, обе"аваЌу"и да "е се ускоро претворити у расцветалу и лепу девоЌку. єедан кромпир, наравно, ниЌе био дово ан за организам коЌи расте. Али питати чак и са таквим сиромаштвом ниЌе била дово на савест. Деца су мршава, али весела, стално насмеЌана и смеЌу"а.
  Лара Ќе полизала прсте и попила укусно млеко до капи. Хтео сам да Ќедем Ќош више него пре вечере. Али она Ќе ве" навикла да Ќеде из руке у уста. Ништа ве" кромпир, сажвакан заЌедно са кором, и масно млеко дало Ќе нешто телу. А тамо, можда, уђе у неку богатиЌу колибу и нахрани партизана.
  Жена Ќе Лари предала фонт. ДевоЌка га Ќе сакрила у дрвени ђон тешке чизме. Након релативно топле колибе на улици, облила Ќу Ќе хладно"а. Жена ЌоЌ Ќе притрчала и набацила ЌоЌ мараму преко рамена. Лара Ќе узвратила:
  - Нема потребе! Тако си сиромашан! Нека Ќе бо е за децу!
  Удовица Ќе по убила девоЌке за растанак и рекла:
  - Па с Богом! Желим да стигнем тамо!
  Лара се кретала смрзнутим путем. Да бих се загреЌао, почео сам да трчим. Дувао Ќе хладан ветар са севера, небо Ќе било облачно, а дан Ќе био мраз. А она Ќе само у ЌедноЌ староЌ ха ини изнад колена, и босих, црвених стопала. После топле воде, ледени ветар Ќе Ќош хладниЌи. Као да се клешта хватаЌу за голе пете.
  Лара трчи, покушаваЌу"и да задржи дах. Па бар мало топлиЌе. Под босим, гримизним ногама, ледена кора. Сетио сам се приче о ЗоЌи КосмодемЌанскоЌ. Како ЌоЌ Ќе било болно, боса у снегу. НиЌе ни чудо што су нацисти користили такво муче®е.
  И Лари су зуби цвокотали, а она Ќе убрзала корак. Мислио сам да ¤абе нисам узео шал. Поподне се октобарски мраз само поЌачао. Али она Ќе совЌетски пионир и дужна Ќе да издржи. Само да Ќе било дово но снаге. Њено тело Ќе обучено броЌним прелазима, и све "е мо"и да издржи. Чак и ако сваки корак експлодира у болу! Брзо трча®е Ќе, на краЌу, почело да загрева Лару. Постало Ќе топлиЌе, а од црвених, као куваних кракова ракова, девоЌка Ќе чак почела да се пари. Бол Ќе престао, а други ветар се отворио. Шта Ќе показала да може... Као она Герда што Ќе боса Ќурила по Ќаком мразу до палате снежне кра ице. И мада Ќе пред ®ом било Ќош добрих двадесет ми а, Лара Ќе била сигурна да "е трчати!
  . ПОГЛАВЉЕ #4
  ПоЌавила се као анђео из таме, или демон из светлости, чаробница. Блиснула Ќе као му®а и рекла, показуЌу"и своЌе велике ко®ске зубе:
  - ОчекуЌе вас Ќош Ќедна мисиЌа! Ти си моЌ слуга и мораш да се бориш тамо где ти заповедам!
  Павлик-Конан се поклони и рече:
  - МоЌ одговор Ќе Ќасан - пристаЌем на све!
  Чаробница Ќе самоуверено изЌавила:
  - Сада вас чека битка са кинеском воЌском! Али ту "ете се борити не сами, и би"е то супер борба!
  И махнула Ќе своЌим магичним штапи"ем. И ме"ава се ковитла и потоци светлости зап усну дечака Ќунака.
  Дечак и девоЌчица, као и четири вештице, завршили су у Ќужном Сибиру и одбили навалу Кинеза. Био Ќе то мало познат рат, када су Ман¤ури били на власти у Кини, коЌи су се активно ширили у различитим регионима АзиЌе.
  И тако су напали Русе у региону Тибета. А права прича, успели су да одузму део териториЌе. Штавише, РусиЌа Ќе у том тренутку била ослаб ена се анком и козачким ратом Стенке Разина. Да, и трупе би морале бити пребачене на веома велике уда ености.
  Али бесмртни дечак и девоЌчица и четири девоЌке терминатори притекли су у помо" рускоЌ тврђави.
  Огромна кинеска воЌска упала Ќе у новоизграђену руску тврђаву. А снаге су биле очигледно неЌеднаке.
  Руса има само хи аду, а Кинеза двеста хи ада. И изгледало Ќе да уопште нема шансе.
  Али шест класних ратника су супер спремни за борбу.
  Конан-Павлик Рибаченко на зиду. Бесмртни дечак, изгледа стар око дванаест година, голим прстима баца игле. И удара Кинезе коЌи напредуЌу. Десетина одЌедном.
  Баца игле и Маргарита голим прстима. ДевоЌка уништава противнике и шкрипи:
  - МоЌа велика снага!
  И бори се храбро.
  Наташа такође баца снажан бумеранг голим прстима. Како сломити противнике и шкрипати:
  - У име велике славе!
  Затим ЗоЌа сече Кинезе мачевима, а истовремено босим ногама баца игле са отровом. И пева у себи:
  - У пространствима РусиЌе,
  Можемо спасити свакога!
  И опет мачеви падаЌу на противнике. А ако секу, онда без имало сажа е®а.
  Али када Ќе Аурора почела да уништава и баца бумеранге голим прстима, онда Ќе ово потпуно униште®е. И побиЌени Кинези падаЌу под ударима црвеног ђавола.
  А девоЌка урла:
  - Све "у смрскати и поцепати!
  А како "е узети и се"и са оба мача!
  А са ®ене голе пете лети оштар и продоран диск. Ово Ќе генерално девоЌка тоталне смрти.
  И ево Светлане у одлучуЌу"оЌ бици. Како да мучимо Кинезе, и да их мачевима исечемо на ситне комаде.
  ДевоЌка Ќе померила лептир, а седам ратника Небеског царства Ќе посечено на смрт.
  А онда са голих прстиЌу лете оштре, отровне игле. И задивити Кинезе.
  Конан-Павлик Рибаченко се бори са жутим ратницима. Његови мачеви трепере као пропелер.
  Дечак са гуштом пева:
  - Би"у наЌЌачи шампион света,
  Победи"емо Америку, Кину!
  И опет дечак баца оштре игре голим прстима дечиЌих ногу. И две десетине убиЌених Кинеза падаЌу одЌедном.
  Ево такве битке. У стварноЌ историЌи, царска РусиЌа из предпетровског времена изгубила Ќе део своЌе териториЌе. Али овде се руски витезови боре и не"е попустити.
  Конан-Павлик Рибаченко се бори и пева:
  - Али ми смо витезови пуни руског духа,
  Никада ¤елати не"е чути наш пригушени ЌецаЌ!
  И опет дечак баца веома оштре, и са Ќаким отровом, куваним од вештица, врло танке иглице!
  ДевоЌка Маргарита Ќе поред ®ега. И ®ене ноге бацаЌу такве смртоносне игле. И руке су секле нападаЌу"е Кинезе. Ратник уништава противнике, и пева:
  - Тако сам кул, као демон свих зема а ...
  Дима, Дима, Билан! Дима, Дима Билан!
  Владар свих зема а!
  И Наташа сече Кинезе и пева:
  - У вечер®у зору, не"емо да дамо Сатани да победи!
  А и смртоносне игле лете са ®ених босих ногу.
  Затим ЗоЌа уништава неприЌате е. А из ове девоЌке као да извиру вибрациЌе колосалне енергиЌе.
  А бумеранги и оштре игле лете са босих ногу лепотице.
  Ратници шкрипе:
  - єа сам велики босоноги сан и лепотица!
  И опет "е бацити нешто изузетно убитачно на своЌе противнике.
  Али када Аурора води млин и посече Кинезе, онда Ќе ово врхунац униште®а.
  А онда "е црвенокоса голим прстима бацати игле за пирсинг. И мртви жути ратници падаЌу.
  Али када Светлана лупанет. А притом ЌоЌ из босих ногу лети читава гомила игала коЌе све буше и убиЌаЌу.
  А ратници шкрипе:
  - Тако, тако, тако - добиЌте фашисту у пени!
  А ®ене босе ноге опет "е бити бачене убоЌито на Кинезе.
  Наташа Ќе, сецкаЌу"и мачевима жуте ратнике, приметила:
  - Са нацистима Ќе било лакше и теже!
  Светлана Ќе, прошавши млин, приметила:
  - А са нама девоЌкама Ќе увек лако!
  Аурора Ќе поновила приЌем вентилатора и прогунђала:
  - Са мном ти уопште не"е бити досадно!
  А смртоносни жалац лети са ®ених босих ногу.
  А ЗоЌа "е узети и зацвилити:
  - Нисмо ми бубашвабе, ми смо девоЌке - велике славе!
  И опет "е нешто излетети из ®ених босих ногу, и удари"е неприЌате а.
  ДевоЌке су посао прихватиле к срцу.
  Ова тврђава Ќе скоро Ќедино руско упориште у овоЌ области. У изград®и Ќе Ќош неколико градова. Добро Ќе што Кинези нису гурнули главу преко Амура. Али РусиЌа Ќе у стварноЌ историЌи изгубила део своЌе териториЌе. Веома агресивна династиЌа на власти у Кини. Међутим, девоЌке су оно што Ќе способно да Луциферове пукове избаци у бекство.
  Конан-Павлик Рибаченко сече Кинезе. И док дечак пева:
  - НаЌвиша класа би"е ...
  А онда полети бумеранг коЌи Ќе бацила дечакова боса нога и крик:
  - Дикобраз "е све посе"и!
  Маргарита Ќе такође бацила на неприЌате а оно што Ќе убиство. Сломила га Ќе на комаде и зацвилила:
  - єа сам бос сан и велика лепотица!
  А ®ена нога "е бацати див е дискове.
  Следе"а у бици Ќе Наташа. И такође баца на неприЌате а оно што цепа противнике.
  И то ради веома паметно.
  А ®ене босе ноге бацаЌу редовне, смртоносне игле.
  Следе"е, ЗоЌа у борби. И баца на неприЌате а, свакакве кукасте крстове и бумеранге.
  И коси неприЌате а.
  Затим, како пролази:
  - Слава добром кра у!
  Али у борби и Аурора. Такође уништава неприЌате е из Кине. А ако баци, баци"е смртоносном силом.
  И док пева:
  - Да, у име Руске Зем е!
  И, такође, смртоносни набоЌи лете са ®ених босих ногу.
  Светлана такође не изневерава неприЌате а. А са ®ених босих ногу лети нешто што доноси очигледну смрт.
  И ратник пева:
  - Никада не"емо одустати! Нево а не"е до"и у РусиЌу!
  И опет "е Кинези бити повређени. И он "е га узети без церемониЌе и исецкати га.
  Шест ратника и ратника тешко су ударили. И сече душманина, и баца босе ноге.
  Конан-Павлик Рибаченко Ќе, посечу"и Кинезе, певао:
  - Звездани борац, узалуд ти труби -
  Далеко Ќе твоЌа зем а у сум®ивоЌ слави...
  Пламен битке трепери између редова -
  У ЌедностраноЌ игри без правила!
  И Ќош Ќедан бумеранг лети дечаковим босим ногама, коЌи Ќе пререзао грк ан десетак Кинеза.
  Дечак Ќе, као што видимо, борац.
  И Маргарита Ќе такође у борби. И тако ®ене босе ноге раде. Она без икакве сум®е изузетно кул уништава неприЌате е.
  А мачеви су ЌоЌ као ¤елати.
  Ратник шкрипи:
  - Нека Ќе слава!
  Наташа такође пуца босим ногама, а баца убоЌите. И у исто време активно сече мачевима.
  Пишта у исто време:
  - МоЌа свита Ќе посада у државном власништву!
  Следе"а у борби Ќе ЗоЌа. Такође ђаво наЌвишег степена униште®а. Како држати лептира са мачевима. А онда "е узети и бацити ударне елементе босим ногама.
  Након чега пролази:
  - ВоЌска се радуЌе - напредуЌе!
  И цео низ закошених кинеских пада.
  ДевоЌка пева у себи:
  - ЗоЌа воли да убиЌа! Ах, та ЗоЌа!
  А ево и Ауроре у брзоЌ офанзиви. Или бо е речено агресивна одбрана. И уз помо" босих ногу нокаутира неприЌате е.
  И у исто време шкрипи. А кад ®ене саб е прођу као сечива култиватора, онда "е се три десетине Кинеза растргнути!
  А Аурора вришти:
  - Хармонични акорди, застава РусиЌе Ќе веома поносна!
  А сада "е ®ена гола пета стати кинеском генералу у браду. Он "е узети и пасти.
  ЗоЌа Ќе агресивна у борби. Сече своЌе душмане, и цвили:
  - Сум®а"емо и све "емо побити!
  А са босих ногу такви бодежи лете.
  Светлана такође никога не изневерава. И уништава неприЌате е, као да коса траву коси. Кинези пропадаЌу.
  ДевоЌка вришти:
  - Луда игла! Излази из дворишта!
  Павлик-Конан Рибаченко како мачевима посе"и гомилу жутих ратника. А онда "е босих ногу бацити звездицу и викнути:
  - МоЌа воЌска Ќе наЌЌача!
  Дечак терминатор, као што видите, Ќе на самом врхунцу униште®а неприЌате а. И то ради са великом страш"у.
  А са ®егових голих ножних прстиЌу одле"е Ќош Ќедан дар смрти. И како то испу®ава Кинезе коЌи се пе®у на зид.
  Жути ратници су фанатици. Ве" су нагомилали читаве гомиле лешева. И настав аЌу да се пе®у и пе®у и пе®у!
  Али дечак и девоЌчица су само оличе®е смртоносне мо"и. А кад секу, прска®е крви лете на све стране и веома далеко.
  Конан-Павлик Рибаченко Ќе певао:
  - єунаштво Ќе подвиг прослав ен,
  Ми смо осваЌачи планета!
  Маргарита, ова немирна девоЌка Ќе певала:
  Не"емо стати ни на тренутак.
  ЧуЌе се нечиЌи пригушени врисак!
  А и са босих ногу девоЌке лете разорне и убиствене игле. УдараЌу"и Кинезе као снопове пшенице. Да, девоЌка Маргарита Ќе прави терминатор.
  Наташа Ќе, посечу"и Кинезе, певала:
  - И мислила Ќе девоЌка, г®ече"и жуту,
  Да Ќе живот добар, и да Ќе живот добар!
  Онда опет игле лете са ®ених босих ногу.
  ЗоЌа Ќе са саб ама прошла поред ветре®аче и зацвилила:
  - Поби"у све душмане, и веруЌте ми, не шалим се!
  И ноге ратника лансирале су неколико звезда.
  А лепотица Ќе певала:
  - ВоЌни чин - погодио сам цент!
  Аурора, сече"и без непотребних емоциЌа, издала Ќе:
  - ОчекуЌе нас велики успех! ВеруЌте ми, не постаЌе бо е!
  А исто тако као боси, лансира"е оно што убиЌа.
  Онда "е шкрипати:
  - єа сам проклета кобра!
  Светлана не даЌе милости Кинезима. И истреб уЌе као да су мрави. И притом пева:
  - Сме"е не"е бити скупо,
  Подигни ноге!
  А сада са ®ених голих ножних прстиЌу поново лете убилачки поклони. Ово Ќе наЌбо а дама !
  И такође урла:
  - Би"е наше победе, у светом рату!
  Конан-Павлик Рибаченко постаЌе све активниЌи. И сече са обе руке, па чак узе лулу у уста и п уЌе Кинезе иглама. Уништава противнике и шкрипи у себи:
  - Ово Ќе наша победа -
  Пун окрет и крени!
  И опет, дечак терминатор сече као луд. И у исто време баци оно што убиЌа без сажа е®а.
  У борби Ќе и Маргарита. ОчаЌна девоЌка. А ако босом ногом лансира бумеранг, онда Ќе ово ни ма®е ни више него десетак посечених Кинеза.
  Тада "е девоЌка певати:
  - Ох, Ќа имам велики хеликоптер,
  Па срце ми пева од сре"е!
  И погубна звезда лети са голе пете девоЌке. Да, ово Ќе лепота наЌвишег акробатика. А смрт сеЌе десно и лево.
  И Наташа на сваки начин истреб уЌе Кинезе.
  И док пева:
  - Шкрипа, шкрипа, шкрипа...
  Оливер Ќе пронашао Твист!
  И убитачан поклон лети са ®ене босе ноге.
  Па се ЗоЌа извукла... Узела Ќе и п унула на неприЌате а из сламке. Затим Ќе млин мачевима посекла. Тада су ®ене босе ноге узеле и лансирале паклени поклон смрти.
  И Кинези су пали. Као да их Ќе лизао бацач пламена.
  А овде у борби и Аурора. Такође брза девоЌка. И црвена смрт, и паклени гору"и зрак. И он "е га узети, пресе"и "е га.
  Не, ништа то не"е зауставити.
  Чак и тенк Маус.
  Ево Ауроре и закуцава Кинезе. Што Ќе изузетно кул и са лудим симболима и мачем.
  И мачеви црвене харпиЌе не"е стати, ни за тренутак.
  У исто време Аурора шкрипи:
  - МоЌа домовина Ќе ота¤бина комунизма!
  И такође са ®ених босих ногу, као лет нечег изузетно смртоносног.
  И опет Ќе девоЌка у ваздуху.
  А онда се Аурора сетила како се заиста борила са "Мишом", у ЌедноЌ од алтернативних прича. Тада су савезници зак учили примирЌе са Тре"им раЌхом, а Немци су, искористивши недостатак бомбардова®а, пустили Миша у производ®у.
  Да, ови резервоари су заиста били бисерни као животи®е. А ®ихов напредак Ќе био ужасан.
  Али не за девоЌке терминатора. Борили су се против нациста хладнокрвно и брзо у исто време.
  И показали су Кузмину маЌку! И ратници су се храбро борили.
  А сада црвенокоса Аурора сече мачевима. И покоси неприЌате е, као култиватор.
  Онда "е шкрипати:
  - УбиЌам га!
  Светлана, такође, ниЌе стид ива у борби. Кинези се истреб уЌу. И при том босим ногама оно што сеЌе смрт, баца.
  И у исто време вришти:
  - Свемирска брава -
  Би"е велика серенада!
  И намигни неприЌате има!
  Онда "е исп унути из цеви!
  А онда "е се ве" Конан-Павлик Рибаченко рази"и. И не само да бацамо игле на Кинезе, него и да бацамо бумеранге ногама.
  Такав Ќе брзи терминатор ухва"ен.
  И притом пева:
  - НеприЌате и нас не"е зауставити
  Ако слаба помо"!
  И не бежи, не бежи...
  Ако не напред!
  И Конан-Павлик "е звиждати.
  А Маргарита га Ќе узела и голим ножним прстима бацила разорно и смртоносно. И притом Ќе певала:
  - Ово "е бити порука кобре!
  А девоЌка намигуЌе и шкрипи!
  Наташа такође ниЌе промашаЌ у борби. Узела га Ќе и голим прстима бацила оштар кукасти крст. Пробила Ќе много кинеских и зацвилила:
  - За моЌу Ота¤бину!
  А онда Ќе ЗоЌа у борби. И такође босим ногама баца оптужбе на неприЌате е.
  И шкрипи са цереком зуба:
  - єа сам такав ратник, стварно терминатор!
  После тога девоЌка млати мачевима. И вришти из свег гласа.
  - Банзаи!
  ДевоЌка, као што видите, не"е престати да се бори. И он "е се"и без непотребног антимона.
  Аурора "е се такође заузети за истреб е®е. Кинези се сламаЌу, без икаквог сарказма. А жути ратници падаЌу, као да су поцепани.
  А црвенокоса девоЌка вришти:
  - Пламен комунизма над светом!
  И опет "е га узети, и посе"и са два мача. И онда исп уните из цеви. И подметнути неприЌате у.
  Да, Аурора Ќе сама лепота и савршенство.
  Иако Светлана ниЌе ништа лошиЌа. А такође Ќе организовала да Кинези буду тучени и убиЌани у натури.
  А ®ене босе ноге бацаЌу дарове униште®а на жуте ратнике. Да, све то раде на високом таласу.
  Светлана вришти:
  - Борба "е бити крвава, света и права!
  И из ®ене босе ноге опет Ќе нешто смртоносно пукло. А како "е узети и ударити Кинезе!
  Овде су се девоЌке заиста распале. И не даЌу ни кап. Ево жене - све жене жене!
   Конан-Павлик Рибаченко у снажном Ќуришу. Они су ве" убили много хи ада Кинеза. Ослабио Ќе налет ратника овог жутог царства.
  Конан-Павлик цикну:
  - НаЌвиша мера победе!
  Маргарита Ќе узела и голим прстима бацила смртоносно, и то оштриЌе од бритве.
  Тада Ќе девоЌка певала:
  - Изазивамо олуЌе,
  Зашто и зашто?
  Живите у свету без изненађе®а -
  Немогу"е за било кога!
  Маргарита Ќе исп унула читав низ лула Кинезима и наставила:
  - Нека сре"а - неуспеси,
  И скачите горе-доле!
  Само на оваЌ начин, а никако другачиЌе -
  Само на оваЌ начин, а никако другачиЌе...
  Живело изненађе®е!
  Изненађе®е! Изненађе®е!
  Живело изненађе®е!
  Изненађе®е! Изненађе®е!
  Живело изненађе®е!
  И само горе - ни милиметар доле!
  ДевоЌка Ќе показала прилично борбено расположе®е.
  Наташа Ќе такође у самом епицентру битке. Као вулкан коЌи еруптира. И баца игле голим прстима. Удари противнике. И остав а лешеве из ®их.
  Тада Ќе девоЌка певала са цереком зуба:
  - Ми смо такви терминатори, као роботи из снова, и велика лепота!
  А ево девоЌке како сече бекхенд мачевима. И посекао много  уди.
  ЗоЌа Ќе такође у Ќеку борбе. Бори се за себе и голи зубе и урла:
  - Нико нас не"е зауставити!
  А са ®ених босих ногу Ќедан диск прелете Кинезе. КоЌи Ќе пререзао много грла. И угуше се воЌске небеског царства.
  А девоЌке се све више гураЌу.
  Ево како "е Аурора лансирати нешто што сече метал. Он "е посе"и масу глава коЌе су се формирале у хумке. И скочи"е, полете"е и узети га, урлати:
  - МоЌе име Ќе моЌа песница!
  И опет замахне две саб е, а Кинези пусте црева. Али у исто време, немоЌте се ни мало стидети.
  А ®ене босе ноге лансираЌу смртоносне бумеранге. КоЌе су главе покошене у редовима.
  Тада црвенокоси ратник цикне:
  - Не"емо бити у каблу!
  Нека Ќе сре"а на Зем и!
  И Ќош "е узети из луле своЌим скерлетним устима и п унути. И ратници небеског царства "е се срушити, као кули са брашном.
  Тако Ќе Светлана показала у борби ..
  Оборила Ќе противнике к учале воде. А они опарени "е то узети и урлати врло див е.
  Светлана шкрипи:
  - МоЌе убиство!
  И босом ногом баци"е пар бумеранга. Исе"и "е много Кинеза.
  И истискуЌе много лешева.
  Тако раде ударачи.
  И посекли су кинеско царство за себе, без да ег. Не, чак имаЌу посебан такт.
  БроЌ убиЌених Кинеза се ве" кре"е у десетинама хи ада. А девоЌке се само забав аЌу и скачу као лопте.
  Конан-Павлик Рибаченко такође изводи наЌслађи акробатику коЌи се може замислити.
  А дечак сече са два мача тако да руке и ноге и главе лете на све стране.
  Конан-Павлик виче:
  - Хо"е, веруЌем у нашу одлучуЌу"у победу!
  Маргарита босом ногом, бацаЌу"и деструктивну, потврди:
  - Да, хо"е!
  И цела шесторица Ќе почела Ќош активниЌе да сецка.
  . ПОГЛАВЉЕ #4
  Након што Ќе скоро цела кинеска воЌска од две стотине хи ада била уништена, шесторица ратника су се преселила да е у дубине Небеског царства. Да се Кинези поново не врате у руске градове у Сибиру.
  Овде су ратници напали жуте ратнике у наЌближем великом граду.
  Конан-Павлик Рибаченко, посечу"и жуте борце и машу"и са оба мача, викну:
  - У и руски цареви!
  И оштре игле летеле са ®егових босих ногу. Погодили су кинеске борце.
  Маргарита, сече"и жуте ратнике своЌим мачевима, узе Ќе и запева:
  - Сада правимо историЌу!
  И игле су летеле са ®ених босих ногу у жуте ратнике.
  Следе"а Ќе Наташа у борби. Он такође баца поклоне смрти и цвили:
  - Буду"ност Ќе наша! Слава ВеликоЌ РусиЌи!
  А ®ена гола, исклесана нога "е ово избацити страшном силом. И исе"и Кинезе у крвави хаос.
  ЗоЌа такође очаЌнички сече. И разнео кинеског генерала на пола. И исекао му кости.
  Након чега Ќе урлала:
  - За моЌу велику победу!
  И босих ногу поново "е лансирати убилачки поклон. И нокаутирати много кинеских бораца.
  Али када Ќе Аурора у борби, генерално Ќе страшно. Она сече кинеске воЌнике на пола, а босим ногама баца убилачке поклоне. И тако слама жуту воЌску.
  Не, Аурора се заиста зове црвена вештица. И она Ќе непобедива.
  А смртоносне игле лете са ®ених голих прстиЌу. УдараЌу Кинезе и они се руше као вре"е песка.
  Аурора урла на врх своЌих плу"а:
  Руси ме познаЌу
  И они то зову сЌаЌним!
  И опет Ќе лепота као баца®е смртоносне игле. А душманин Ќе прикован као буба.
  Аурора о грк а®у:
  - Можете са®ати, са®ати лоше!
  И опет девоЌка млати као бумеранг.
  Да, ова црвенокоса - ни фунта соли ниЌе Ќела у воЌним пословима. Ако се врши, онда се врши.
  И опет, брза и ватрена девоЌка Ќе у нападу.
  А овде Ќе Светлана же на борбе. И тако све сече и уништава. А мачеви су ЌоЌ као светлуцаве му®е.
  И игле лете са босих ногу.
  ДевоЌка Ќе викнула:
  - МоЌа велика снага -
  ИграЌ се са мном да будеш приЌате  са крокодилом!
  Дечак Конан-Павлик Рибаченко Ќе, као и увек, у нападу. Он Ќе брзи мунгос. Сече и баца звезде на неприЌате а.
  И млади ратник плаче:
  - Идемо у офанзиву
  ХаЌде да победимо све Кинезе!
  А ево дечака у нападу.
  А девоЌка Маргарита у великом узбуђе®у слама жуте трупе. А ®ени голи прсти бацаЌу дарове смрти.
  А девоЌка урла:
  - єа "у да победим!
  И опет цела киша игала Ќури са ®ене босе ноге.
  А игле су смртоносне и отровне.
  Маргарет у офанзиви. Кинези су веома тесни против ®е. А девоЌка Ќе оличе®е ужаса.
  Иако леп ратник.
  А сад ЌоЌ опет комади" смрти одлети са босе ноге. КоЌи погађа неприЌате е.
  Наташа у див ем лету. Сече Кинезе на комаде. И ®ени мачеви не познаЌу милости.
  Ратник урла:
  - Би"е то наша велика победа!
  А са босих ногу лепотице поново лете врло убоЌите и опасне игле.
  Ударали су Кинезе у великом броЌу. Шта су девоЌке стварно цоол.
  А у офанзиви никоме не даЌу спуст.
  Али ЗоЌа не зна, нема ни речи. Она се пробиЌа до противника. А мачеви су ЌоЌ као ¤елати.
  ЗоЌа вришти из свег гласа:
  - Не знам за милост - само смрт!
  А ®ене босе ноге "е бацити тако да Кинези не могу да одоле!
  Насупрот томе, ратник сваки минут убрзава. Ево клизалишта у офанзиви.
  Аурора Ќе такође тако дивна девоЌка. Не одустаЌе и не одустаЌе. И она успева у свему.
  Овде Ќе голим прстима бацила челичну лепезу. Она Ќе посекла кинеске воЌнике и сиктала:
  - У црвеном царству би"е ватра коЌа "е загреЌати целу планету!
  И опет нешто што конкретно убиЌа муве са ®ене босе ноге.
  И ратник Ќе опет на високом положаЌу.
  А ево Светлане у борби. Не одступа од плана. И сече се див им притиском. И оштар диск лети са ®ених босих ногу. Што славно сече противнике.
  Светлана шкрипи од див ег беса:
  - Све "у вас растурити!
  А девоЌка Ќе у офанзиви. А ®ене босе ноге су тако окретне.
  Да е у бици, Конан-Павел Рибаченко Ќе растрган. Ево очаЌног дечака-терминатора. То ук учуЌе колосалне силе и притисак див ег Ќарета.
  А ево и дете коЌе босом ногом баца бумеранг. Да, и противници су изгубили две десетине глава одЌедном.
  Ово Ќе заиста - стварно смртоносна сила.
  Конан Пол Ќе певао:
  - МоЌ рукопис Ќе Ќедноставан -
  Не волим да вучем мачку за реп!
  И полете оштрица са голе пете дечака, и како "е Кинези бити батинани. Они су буквално изгубили дух и храброст.
  Конан-Паул Ќе са див им помамом приметио:
  - Никад не реци не!
  Дечак Ќе у нападу... Онда се сетио Владимира Кличка. Да, оваЌ боксер би могао да се врати у ринг. А зашто не покушати? Ако Ќош има здрав а, онда ти Ќе сам Бог наредио да се бориш!
  Терминатор дечак у нападу. Слаби Кинезе и пева:
  Млади приЌате  увек буди млад
  Не жури да се одмориш...
  Будите весели, смели, бучни -
  Морате се борити - па се борите!
  Човек са чврстином -
  Да вас све редом победим!
  єа сам вечни дечак са душом,
  Шта даЌе резултат!
  Вечни дечак И душа
  И не одступите!
  Млади ратник и вечито дете у бесном нападу на Кинезе. Показа"е се са наЌбо е стране.
  Маргарита такође слама жуте ратнике и пева:
  - Никада не"емо одустати!
  И она Ќе одсекла много Кинеза, додала Ќе уз церека®е:
  - Не, веруЌ ми никад!
  И девоЌка Ќе поново бацила оштре, отровне игле.
  Она Ќе у брзом и Ќединственом покрету.
  Наташа у борби Ќе брза и страшна, попут Валкире. Бори се храбро. И обараЌу"и Кинезе.
  Често се борила на небу. Била Ќе одличан ас пилот. Морала Ќе да се бори у пешадиЌи.
  Али сада Ќе Наташа преузела Кинезе. И млатимо са свим бесом.
  А бумеранги и иглице лете са ®ених босих ногу. Она слама неприЌате а.
  ДевоЌка пева:
  - Али веруЌем у излазак сунца,
  РазвеЌа"е таму тамнице!
  ЗоЌа напада Кинезе. И избиЌа чврсто. А ®ене босе ноге нокаутираЌу неприЌате е без икаквог заустав а®а.
  Ратник у покрету. Она Ќе као кобра коЌа скаче и скаче себи.
  ДевоЌка са златном косом вришти:
  - Буду"ност Ќе наша
  Ми смо као витезови ЏедаЌи!
  А сада "е га узети из окрета и ошамарити га.
  Следе"а у нападу Ќе Аурора. Слом ива и борбена девоЌка црвене боЌе. Прешла Ќе у офанзиву, Ќош више поЌачавши темпо. Њени мачеви су као оштрице ветре®аче.
  Ватрена лепотица издата:
  - Би"е такве сре"е целом свету!
  И опет девоЌка иде у див и темпо. Ово Ќе права боги®а рата.
  Светлана такође пева, скачу"и:
  - Сто за сто, пук за пуком,
  Руски витезови секу мачем!
  А сада "е ®ени голи прсти бацити оно што се штитом не може одбити.
  Ево девоЌке. Прави мегер.
  Наташа цврку"е са цереком зуба:
  - НемоЌ ме учити!
  И баци смрт босом ногом.
  Аурора се слаже:
  - Нема шта да нас учи!
  Ратници убрзаваЌу своЌе покрете. За сада Ќе скоро цео град затрпан лешевима. Да, Кинези су упали у истреб е®е. Има само шест  уди, али они раде за читаву воЌску.
  Конан-Паул Рибаченко се сетио приче о Ќедном момку из рода виле®ака. Завршио Ќе у Тре"ем РаЌху и успео Ќе да га убеди да буде послат у Луфтвафе.
  Да, виле®ак Ќе, иако малог раста, веома брз, снажан са одличном реакциЌом. Генерално, виле®аци су супериорниЌи од  уди у физичком ста®у и брзини мисли. А у авиону се виле®ак, па чак и кра евска крв, осе"а као орао.
  И оваЌ ратник Ќе на Фиреров рођендан 20. априла 1944. успео да обори 538 неприЌате ских авиона, а он сам никада ниЌе оборен.
  За првих две стотине авиона, виле®ак Ќе добио Витешки крст Гвозденог крста са храстовим лиш"ем, мачевима и диЌамантима. Ве" преко три стотине Орден немачког орла са диЌамантима. Преко четири стотине Витешки крст Гвозденог крста са мачевима од златног храстовог листа и диЌамантима. А за пет стотина комеморативних летелица - Велики крст Гвозденог крста. Тако Ќе виле®ак прикупио рекордан броЌ награда, а у том погледу Ќе чак победио Хермана Геринга и добио чин пуковника.
  Иако се у авиону борио као редов.
  Дакле, иако се тако изванредан ас поЌавио у Луфтвафеу, он ниЌе превише утицао на ток рата. Заиста, ако узмемо првих шест асова Луфтвафеа у стварноЌ историЌи, они су оборили укупно више од хи аду и по авиона. Па, колико Ќе то помогло Вермахту?
  Иако Ќе броЌ оборених летелица можда био преувеличан Гебелсовом пропагандом.
  Многе од ових цифара су снажно сум®але.
  Али виле®ак Ќе поштено оборио толико аутомобила, али сам ниЌе изгубио ниЌедног борца.
  Али онда га Ќе Конан-Павел Рибаченко срео и питао:
  - Зашто сте се држали Тре"ег раЌха, коЌи се сматра силом зла?
  Виле®ак Ќе логично приметио:
  - Зато што на свету уопште нема силе добра! Мислите ли да су Ста ин и савезници свеци?
  Конан-Павлик Ќе са осмехом приметио:
  - Али у СССР-у би вас, пошто сте оборили толико авиона, сматрали Богом са великим словом! И зато треба да будеш п уван и проклет!
  Виле®ак Ќе искрено приметио:
  - У октобру четрдесет друге године, када Ќе почео да се бори за РаЌх, исход рата Ќош ниЌе био очигледан. Шта мислите, немам шансе да будем међу победницима?
  Конан-Павлик Рибаченко Ќе искрено одговорио:
  - Ако пребегнете у СССР, мислим да "е вам бити опроштено и прихва"ено. ХероЌи и велики ратници су свуда це®ени!
  Виле®ак се озарено осмехну и одговори:
  - Хвала на понуди! Али када се други светски рат заврши, врати"у се на своЌу планету са наградама... И наравно, више ме не"е брига што Ќе Немачка изгубила. Главно Ќе да сам се показао као хероЌ и ушао у историЌу авиЌациЌе као наЌбо и ас свих времена!
  Конан-Павлик Рибаченко Ќе узнемирено приметио:
  Колико Ќе добрих момака умрло због тебе!
  Виле®ак Ќе зацвилио, логично се присетио:
  - Ту Ќе и Рудел ... И он Ќе надчовек!
  Конан-Павлик климну главом:
  - Рудел ... То Ќе као Ќунак из стрипа!
  Виле®ак Ќе промрм ао:
  - Био сам и Ќесам и би"у ратник! Зато "у покушати да своЌ рачун доведем до хи аду!
  Конан-Павлик Рибаченко Ќе сум®ао:
  - Можеш ли успети? Тре"и раЌх капитулира 9. маЌа 1945. године!
  Виле®ак Ќе задово но упитао:
  - Можете ли прецизниЌе ре"и када и где и у коЌе време, коЌим снагама "е црвени и савезници напасти?
  Конан-Павлик изненађено упита:
  - Зашто Ќе потребан?
  Виле®ак Ќе искрено одговорио:
  - Хо"у тривиЌално да развучем рат да забава потраЌе дуже!
  Конан-Павлик тада извади пишто  и одговори:
  - Могао бих да те упуцам, али не"у то учинити!
  Виле®ак Ќе био изненађен
  - И зашто?
  Конан-Павлик Рибаченко Ќе одлучно изЌавио:
  - Нека те савест казни!
  И раскинули су...
  Конан-Павлик Рибаченко Ќе мислио да ипак ниЌе узалуд ударио овог виле®ака. Колико "е Ќош авиона оборити. Би"е само страшно.
  И дечак Ќе поново лансирао бумеранг смрти голим прстима.
  Маргарита активно истреб уЌе Кинезе у борби. Њене босе ноге су тако добро претучене убиственим поклонима да сте Ќедноставно запа®ени.
  Супермен девоЌка.
  И ®ена активност у битци, као животи®а ласице.
  Не, такву девоЌку нико никада не"е уплашити, чак и ако има две милиЌарде Кинеза.
  Али шта Маргарет треба да ради?
  Она брани своЌу зем у.
  Конан-Павлик Рибаченко Ќе, посечу"и Кинезе, певао:
  - Нема лепше ота¤бине РусиЌе,
  Бори се за ®у и не боЌ се...
  Нема лепше зем е у универзуму -
  Цела васиона Ќе бак а светле РусиЌе!
  Дечак "е скочити и убрзати, ко у све ногама.
  Наташа се такође бори и пева:
  Фатална година, не можете ми веровати
  Хи аду деветсто деведесет девет...
  Престани да се вртиш у круг
  Ђаво "е се окренути златним роговима!
  А девоЌка "е опет босих ногу бацити поклон убицу.
  ЗоЌа Ќе такође у борби, ра®ена и бори се. Активна девоЌка. А ако сече мачевима, све лети тако далеко.
  А ®ене босе ноге тако активно бацаЌу поклоне. И толико много неприЌате а нокаутира.
  Да, Кинези очигледно имаЌу црне дане.
  Аурора погађа без имало сажа е®а. А ®ене босе ноге су нешто више од смртоносне. Ово Ќе генерално боги®а униште®а.
  А у ®ему Ќе хи аду ђавола.
  Светлана са великом страш"у млати Кинезе и вришти:
  - Буду"ност Ќе
  Да не бисмо морали да будемо мачка!
  А ®ене босе ноге "е опет нешто бацити, а душмани "е се растргнути.
  Борилачка девоЌка - акробатика у ®оЌ!
  Очистивши град од Кинеза, шесторица су се одморила. Одмах Ќе напунио вепра и испржио га целог.
  Исекли су га на комаде и почели да Ќеду.
  Наташа Ќе приметила:
  - Овде код Валтера Скота витезови су Ќели много по Ќедном!
  Конан-Павлик Рибаченко се насмеЌао и подсетио:
  - И Думаса! Тако Ќе Портос поЌео целог овна!
  Наташа се смеЌала.
  - Овце? Зашто не вепар?
  Конан-Павлик Ќе певао као одговор:
  Сва твоЌа проклета породица
  МоЌ уЌак коЌи Ќе добио вепра...
  Док Ќе био жив - упозоравао ме Ќе -
  Немогу"е Ќе узети жену од канибала!
  Маргарет Ќе потврдила:
  - То Ќе див а песма! И желим нешто душевниЌе!
  Конан-Павлик Ќе приметио:
  - Духовно? Ово Ќе добро!
  И дечак Ќе певао нешто...
  Али Аурора га Ќе прекинула и приметила:
  - Неопходно Ќе не певати, ве" глумити.
  А девоЌка Ќе извадила иПхоне из поЌаса. Конан-Павлик се осмехну, Наташа му пружи своЌ и предложи:
  - ИграЌте тенкове са црвенокосим!
  Аурора се сложила:
  - Волим ову игру!
  И девоЌка-хероЌ Ќе почела да добиЌа параметре.
  Конан-Павлик Рибаченко Ќе преузео тенковску флоту.
  Аурора Ќе упозорила:
  - єедан тенк за Ќедног! ПробаЌте дуел!
  Дечак Ќе пристао.
  - Ово Ќе у реду!
   Конан-Павлик Ќе изабрао наЌхладниЌи совЌетски тенк четрдесетих година - ИС-7. Диван аутомобил коЌи никада ниЌе постао сериЌски. Она има све и оклоп, и оружЌе, и брзину. Прави ореол!
  Аурора Е-75. Ауто Ќе гори. И тежа, и ма®а брзина, резерва снаге, мало слабиЌи и пишто . ИС-7 има 130 милиметара наспрам 128 за Е-75. Оклоп Немаца Ќе можда деб и, али то Ќе надокнађено великим нагибом ИС-7. И стране Фрица су више ... Тако Ќе, али ...
  Аурора помера Е-75 на М ниво... И ауто постаЌе све бо и. И мотор Ќе снажниЌи и силуета Ќе много нижа, а пишто  Ќе постао дужа цев. А сада се оклоп згуснуо. Немачки тенк Ќе и да е тежак деведесет пет тона, у поређе®у са шездесет осам за совЌетски. А након надоград®е, има сличан распоред и сада "е бити мо"ниЌи.
  А ИС-7 Ќе ионако остао без развоЌа. Дакле, у стварноЌ историЌи то нико ниЌе предвидео.
  Па шта Ќе са Конан-Павликом, хаЌде да се упрегнемо.
  Дечак, међутим, ниЌе изгуб ен. Пошто се неприЌате  модернизовао, онда "е дете урадити нешто и користити шко ке од перЌа. А онда "е бити веома добра борба.
  ИС-7 се приближава. Али ипак, возне перформансе Немца су и да е бо е.
  Аурора испа уЌе своЌ топ са дужом цеви. Али Ќош увек не могу у"и.
  И дечак терминатор прилази и намотава трагове. Чини се да Ќе мали момак прилично самоуверен.
  Аурора Ќе, после Ќош Ќедног пуц®а, изнела морал:
  - Миш може да убиЌе слона!
  И битка се наставила, Конан-Павлик Ќе забио топовску гранату од 130 мм у споЌ трупа и победио. Упркос свим погодностима.
  Али генерално, у резервоарима из четрдесетих постоЌе различити аутомобили. Веома импресиван проЌекат - "Кра евски лав". Тежина Ќе сто тона, топ Ќе калибра 210 мм, пред®и оклоп Ќе нагнут 300 мм, бочни су 200 мм, а мотор Ќе 1800 ко®ских снага.
  Ово Ќе аутомобил - чак и ИС-7 може само да продре са стране и да се затвори. И заиста Ќе сЌаЌно!
  Аурора Ќе певала са цереком зуба:
  - Ово Ќе орао, коЌи лети изнад сунца!
  И умукни...
  Након што су Ќели, шесторица су се преселила у кинеске градове. За сада Ќе потребно пости"и склапа®е мира и обесхрабрити Ман¤уре од напада.
  ДевоЌке и дечак су напали Кинезе и поново многе убили мачевима и голим прстима.
  Тада су ратници пуцали из зароб ених топова. И много Кинеза Ќе убиЌено.
  Конан-Павлик Рибаченко Ќе приметио:
  - Можда Ќе бо е играти дефанзивно? И онда некако испадне ружно?
  Аурора Ќе одговорила:
  - ПостоЌи концепт превентивног рата!
  Конан-Павлик Ќе подсетио:
  - И Виктор Суворов Ќе покушао да докаже да Ќе рат фашистичке Немачке против СССР-а био превентиван!
  Аурора се нацерила и зарежала:
  - Зар ниЌе тако?
  Конан Павлик одмахну главом.
  - Сум®иво!
  Маргарет се присетила:
  - Прочитао сам ову к®игу. На први поглед изгледа убед иво. Али ако копате дуб е...
  Аурора климну у знак сагласности.
  - СССР Ќе спремао офанзивни рат, и то Ќе чи®еница!
  Маргарет Ќе приметила:
  - СССР Ќе и после рата спремао офанзивни рат. Али офанзива никада ниЌе почела!
  Конан-Павлик Ќе логично приметио:
  - Ако Ќе Ста ин планирао офанзиву, онда касниЌе, пошто Ќе наЌпре извршио попу®ава®е своЌих дивизиЌа тенковима и другом опремом. А наЌновиЌа авиЌациЌа Ќе тек почела да стиже у Ќединицама, чак ни пилоти нису савладали!
  Аурора Ќе такође логично приговорила:
  - Ако се совЌетска воЌска пренаоружавала, онда ни немачка воЌска ниЌе стаЌала на месту. Док Ќе СССР производио наЌновиЌе авионе, Фриц Ќе пове"авао производ®у наЌновиЌе технологиЌе.
  Предност одлага®а Ста ина се не би пове"ала. Напротив, нацисти би, имаЌу"и потенциЌал Европе, могли квалитетниЌе да сустигну РусиЌу по количини опреме!
  Конан-Павлик Рибаченко Ќе сум®ао:
  - Зашто мислите да Ќе ®ихов квалитет био бо и?
  Аурора Ќе искрено одговорила:
  - Али победили су у четрдесет првоЌ години! Ако су тукли, попуштаЌу"и у броЌу, онда су били супериорниЌи, можда, и у техници!
  Дечак гениЌе Ќе сум®ао:
  - єа не мислим тако!
  Маргарет Ќе приметила:
  - Четрдесет прва година Ќе мистериЌа. Зашто Ќе формално Ќача Црвена армиЌа губила битку за битком. А онда Ќе, формално, а заправо слабиЌа, почела да побеђуЌе?
  Конан-Павлик Рибаченко Ќе одговорио:
  - Ово Ќе велика мистериЌа Другог светског рата!
  Наташа Ќе предложила:
  - Дошло Ќе до интервенциЌе виших сила!
  Конан-Павлик климну главом:
  - Заиста Ќе било нечега!
  Августин зарежа:
  - Наши идоли су крвави, наши Богови су богови рата!
  ЗоЌа се сложила.
  - Обливени крв у и богови рата!
  Након што су Конан-Павлик и Аурора почели да играЌу стратегиЌу Другог светског рата. Аурора за Хитлера, Конан-Павлик за Ста ина.
  Ве" Ќе дошло до размене правих удараца. Аурора Ќе искористила лажну шифру и масу тенкова сериЌе "Е", пробила се до Москве. Того и Олег су користили шифру преваранта и ИС-7 како би Ќебали Немце. И коса се скупила на камен. И много ковчега. Нека и виртуелно.
  Конан-Павлик Рибаченко игра са гуштом, а ®егове трупе пробиЌаЌу немачку одбрану. Изградите котлове. Аурора поново покре"е лажни код. ПостоЌи веома див а размена потеза.
  Дечак гениЌе Ќе певао:
  - Негде на Ками - не знамо ни сами,
  Негде на Ками - маЌке реке!
  Не посегни рукама, не дохвати ногама,
  Па, ако треба, помери покере!
  А совЌетски тенкови разбиЌаЌу нацисте. Не постоЌи ништа бо е од ИС-7. И можете се безбедно борити са "Мишевима" и "Е" -100. СовЌетски тенк се не плаши таквих чудовишта.
  Тежи су, али то не значи да су Ќачи.
  А Конан-Павлик напредуЌе, кре"у"и се брзо са машинама. И то Ќе као хи аду ђавола.
  Продиги бои пева:
  - ХаЌде да разбиЌемо Фрица, цхики - цхики - цхики - та!
  А сада су совЌетске трупе заузеле Ќош Ќедну бариЌеру. Они су као гениЌи борбе и туча!
  Аурора, међутим, такође ниЌе Ќедноставна. И делуЌе агресивно. Баца нове и нове и нове снаге под точкове Црвене армиЌе.
  И црвенокоси ратник пева:
  - НеприЌате и ме не"е зауставити! ОсвоЌи"у пространство свемира!
  И нови и нови пукови иду у борбу.
  Конан-Павлик Рибаченко Ќе радо певао:
  Фриц бесни у бесу,
  НеприЌате  пука Ќе кренуо напред ...
  Али луди АриЌевци -
  Руси "е дочекати неприЌате ство!
  ЗабиЌаЌу у кожу сви®е,
  НеприЌате  "е бити смрв ен у прах -
  Руси се жестоко боре
  єака воЌничка песница!
  И дечак изводи Ќош Ќедан заобилазни маневар и уводи Аурорине трупе у ринг.
  Да, клинац Ќе паметан, нема речи.
  Аурора Ќе гркнула:
  - Не, не"у одустати, али увек сам знао да се борим!
  Конан-Павлик Рибаченко се сложио:
  - Не даЌмо се! єедноставно "емо вас уништити!
  А сада су совЌетске трупе поново у офанзиви. А ве" код лопова не помаже Фрицу.
  Онда Аурора лукаво ме®а опциЌу. И БританиЌа и САД улазе у рат на ®иховоЌ страни. Ратници ове армаде Ќурнули су у битку. И да притиснемо неприЌате а.
  Али совЌетски тенкови ИС-7 са Ќош ве"ом лако"ом уништаваЌу америчке Шермане и Першинге, као и енглески тенк Черчил.
  Они сами не преузимаЌу никакву штету.
  Аурора Ќе зарежала:
  - Па, ти и мали иванчи"!
  . ПОГЛАВЉЕ #5
  Ратници из двадесет првог века поново су се сукобили са Кинезима из седамнаестог.
  У Небеском царству има превише воЌника. Теку као бескраЌна река.
  Конан-Павел Рибаченко, посечу"и Кинезе мачевима, заурла:
  - Никада не одустаЌ!
  И оштар диск полете са дечакове босе ноге!
  Маргарита, сламаЌу"и противнике, прогунђа:
  - Има места за подвиг на свету!
  И отровне игле расуле су се из босих ногу девоЌке, удараЌу"и Кинезе.
  Наташа Ќе такође забацила голе ножне прсте, убоЌито и урлала:
  Никада не"емо заборавити и никада опростити.
  И ®ени мачеви прошли кроз млин на Кинезе.
  ЗоЌа, секу"и неприЌате е, зацвилила Ќе:
  - За нови ред!
  И нове игле разбацане са ®ених босих ногу. А шта Ќе у оку, шта Ќе у грлу кинеским воЌницима.
  Да, било Ќе Ќасно да су ратници постаЌали узбуђени и бесни.
  Аурора Ќе секла жуте воЌнике, пискала:
  - Наша гвоздена во а!
  И нови, убитачни дар полети са ®ене босе ноге. А жути борци падаЌу.
  Светлана сече воденичару, мачеви су ЌоЌ као му®е.
  Кинези падаЌу као снопови.
  ДевоЌка босим ногама баца игле и шкрипи:
  - єер "е победити маЌка РусиЌа!
  Конан-Павел Рибаченко напредуЌе против Кинеза. Дечак Терминатор сече жуте трупе.
  А у исто време, прсти дечакових голих ногу избацуЌу игле са отровом.
  Дечак урла:
  - Слава буду"оЌ РусиЌи!
  И у покрету сече свима главе и ®ушке.
  Маргарита такође слама противнике.
  Њене босе ноге млатараЌу. Кинези умиру у великом броЌу. Ратник виче:
  - За нове границе!
  А онда "е девоЌка узети и пресе"и ...
  Маса лешева кинеских воЌника.
  Али Наташа Ќе у офанзиви. Сече своЌ кинески и пева:
  - РусиЌа Ќе велика и блистава,
  єа сам веома чудна девоЌка!
  А дискови лете са ®ених босих ногу. Ко Ќе Кинезима пререзао грк ан. Да, ово Ќе девоЌка.
  ЗоЌа Ќе у офанзиви. Сече жуте воЌнике са обе руке. П ува®е из цеви. И баца смртоносне игле голим прстима.
  И притом пева у себи:
  - Ох, тупа, идемо,
  Ох, моЌ оми ени "е оти"и!
  Аурора, сече"и Кинезе и уништаваЌу"и жуте воЌнике, цичи:
  - Сав чупав и у животи®скоЌ кожи,
  Бацио се то агом на полициЌу!
  И голим ножним прстима, како се бацити у неприЌате а, нешто што "е убити слона.
  А онда зацвили:
  - Вукови!
  Светлана у офанзиви. Сече, сече Кинезе. Босих ногу на ®их баца поклоне смрти.
  Води млин са мачевима.
  Сломила Ќе много бораца и цвили:
  - Стиже велика победа!
  И опет Ќе девоЌка у див ем покрету.
  А ®ене босе ноге лансираЌу смртоносне игле.
  Конан-Павел Рибаченко Ќе скочио. Дечак се завртео у салту. Исецкао доста Кинеза у скоку.
  Бацао Ќе игле голим прстима и грк ао:
  - Буди славан по моЌоЌ лепоЌ храбрости!
  И опет дечак у борби.
  Маргарита иде у офанзиву. Уништава све неприЌате е заредом. Њени мачеви су чврш"и од сечива ветре®аче. И голи прсти бацаЌу дарове смрти.
  ДевоЌка Ќе у офанзиви. Истреб уЌе жуте ратнике без церемониЌе.
  И скокови с времена на време, и увиЌа®а!
  И од ®е лете дарови униште®а.
  И сами Кинези падаЌу мртви. И читаве гомиле лешева гомилаЌу се.
  Маргарита шкрипи:
  - єа сам амерички каубоЌ!
  И опет су ®ене босе ноге бациле иглу.
  А онда Ќош десетак игала!
  Наташа у офанзиви Ќе такође веома кул.
  И баца босим ногама, и п уЌе из сламке.
  И вришти из свег гласа:
  - єа сам светлуцава смрт! Све што треба да урадите Ќе да умрете!
  И опет лепота у покрету.
  ЗоЌа Ќуриша на блокаду кинеских лешева. А бумеранги униште®а такође лете са ®ених босих ногу.
  А жути ратници падаЌу и падаЌу.
  ЗоЌа вришти:
  - Босонога девоЌко, победи"еш!
  А са голе пете девоЌке лети десетак игала. КоЌи директно у грло Кинеза копаЌу.
  Паду мртви.
  Или бо е речено, потпуно мртав.
  Аурора у офанзиви. РазбиЌа жуте трупе. Њени мачеви се носе у две руке. И она Ќе тако велики ратник.
  Торнадо се шири кроз кинеске трупе.
  ДевоЌка са црвеном косом урла:
  - Буду"ност Ќе скривена! Али би"е победоносно!
  А у офанзиви лепотица ватрене косе.
  Аурора у див ем заносу урла:
  - Богови рата све "е поцепати!
  И ратник у офанзиви.
  А ®ене босе ноге бацаЌу много оштрих, отровних игала.
  Светлана у борби И тако светлуцаво и борбено. Њене голе ноге избацуЌу толико смртоносних ствари. Не човек, ве" смрт са плавом косом.
  Али ако се поквари, онда га не можете зауставити.
  Светлана пева:
  - Живот не"е бити мед,
  ТаЌ скок у колу!
  Нека се сан оствари -
  Лепота претвара човека у роба!
  А у покрету девоЌке све више беса.
  Конан-Пол у офанзиви, све се убрзава. Дечак победи Кинезе.
  Његове босе ноге бацаЌу оштре игле.
  Млади ратник шкрипи:
  - Луда империЌа "е све растурити!
  И опет Ќе дечак у покрету.
  Маргарита Ќе бурна девоЌка у своЌоЌ активности. И млати неприЌате е.
  Овде Ќе лансирала голу ногу, грашак са експлозивом. Она "е експлодирати и одмах бацити стотину Кинеза.
  ДевоЌка вришти:
  - Победа "е нам ипак до"и!
  И води млин са мачевима.
  Наташа Ќе убрзала покрете. ДевоЌка сече жуте ратнике. И док виче:
  - Победа чека руску империЌу.
  И да истребимо Кинезе убрзаним темпом.
  Наташа Ќе девоЌка терминатор.
  Не помиш а да се заустави и успори.
  ЗоЌа Ќе у офанзиви. Чини се да ®ени мачеви секу месну салату. ДевоЌка вришти из свег гласа:
  - Наш спас Ќе на снази!
  И голи прсти такође бацаЌу такве игле.
  И маса  уди са избушеним грлом, коЌи леже около у гомилама лешева.
  Аурора Ќе луда девоЌка. И слама све као да Ќе робот из хиперплазме.
  Ве" Ќе разбио ни сто Кинеза. Али све убрзава. А ратник Ќош урла.
  - єа сам непобедив! НаЌкул на свету!
  И опет лепота у нападу.
  А из босих ножних прстиЌу грашак излети. И три стотине Кинеза Ќе распарчала снажна експлозиЌа.
  Аурора Ќе певала:
  - Не"ете се усудити да нам отмете зем у!
  Светлана Ќе такође у офанзиви. И не даЌе ни грам предаха. Вилд Терминатор Гирл.
  И сече неприЌате е и истреб уЌе Кинезе. А маса жутих бораца ве" Ќе пала у Ќарак и поред путева.
  Шесторица су били бесни. Направио див у борбу.
  Конан-Павел Рибаченко се вратио у акциЌу. И напредуЌе машу"и оба мача. А дечак терминатор води млин. Мртви Кинези падаЌу.
  Маса лешева. Целе планине крвавих тела.
  Дечак се се"а див е стратегиЌе. Где су се такође мешали ко®и и  уди.
  Конан-Павел Рибаченко шкрипи:
  - Тешко од памети!
  И би"е доста новца!
  И дечак терминатор у новом покрету. А ®егове босе ноге "е нешто узети и бацити.
  Дечак гениЌе Ќе заурлао:
  - МаЌсторска класа и фирма "Адидас"!
  Испало Ќе стварно цоол и цоол перформанс. И колико Ќе побиЌених Кинеза. И наЌве"и броЌ наЌве"их убио Ќе жуте борце.
  У борби Ќе и Маргарита. Слаби жуте воЌске и урла:
  - Велики ударни пук! Сви се возимо у ковчег!
  А ®ени мачеви секу на Кинезе. Ве" се срушила маса жутих бораца.
  ДевоЌка Ќе зарежала:
  - єа сам чак хладниЌи од пантера! Докажите да су сви наЌбо и!
  И из голе пете девоЌке, као грашак са мо"ним експлозивом, излете"е.
  И удари на неприЌате а.
  И он "е узети и разбити неке од противника.
  А Наташа Ќе на власти. И она побеђуЌе противнике, а сама никоме не"е дати спуст.
  Колико Ќе Кинеза ве" прекинуло.
  И ®ени зуби су тако оштри. А очи су сафирне. Ово Ќе девоЌка - главни ¤елат. Иако има све своЌе партнере - ¤елате!
  Наташа вришти:
  - єа сам луд! Има"ете казну!
  И опет "е девоЌка мачевима посе"и много Кинеза.
  ЗоЌа Ќе у покрету и исекла много жутих ратника.
  И босе ноге бацаЌу игле. Свака игла убиЌа неколико Кинеза. Ове девоЌке су заиста лепе.
  Аурора напредуЌе и уништава противнике. И притом не заборав а да викне:
  - Не можете побе"и из ковчега!
  А девоЌка "е узети своЌе зубе и голи"е зубе!
  А црвенокоса Ќе тако... Коса виЌори на ветру, као пролетерска застава.
  И све буквално долази из беса.
  Светлана у покрету Овде Ќе исекла много лоба®а. Ратница коЌа показуЌе зубе.
  ПоказуЌе Ќезик. А онда п уне из сламке. Онда завиЌа:
  - Хо"ете ли бити мртви!
  И опет смртоносне игле лете са ®ених босих ногу.
  Конан-Павел Рибаченко скаче и скаче.
  Босоноги дечак испушта гомилу игала и пева:
  - Идемо на кампова®е, отвори велики рачун!
  Млади ратник Ќе у наЌбо ем изда®у.
  Доста Ќе стар, али изгледа као дете. Само веома Ќак и миши"ав.
  Конан-Павел Рибаченко Ќе певао:
  - Нека игра не буде по правилима - проби"емо фраеру!
  И опет су му с босих ногу полетеле смртоносне и разбиЌаЌу"е игле.
  Маргарита Ќе са одушев е®ем певала:
  - Ништа ниЌе немогу"е! ВеруЌем да "е слобода сванути!
  ДевоЌка Ќе поново бацила смртоносну каскаду игала на Кинезе и наставила:
  - Мрак "е нестати! Нека цветаЌу руже!
  И чим ратница голим прстима баци грашак, хи аду Кинеза одмах полете у ваздух. Да, воЌска Небеског царства се топи пред нашим очима.
  Наташа у борби. Скаче као кобра. Експлодира неприЌате е. И толико Кинеза умире.
  Њихова девоЌка и мачеви, и зрна на уг у, и коп а. И игле.
  У исто време и урла:
  - ВеруЌем да "е победа до"и!
  И слава Руса "е на"и!
  Голи прсти бацаЌу нове игле, удараЌу"и противнике.
  ЗоЌа у див ем потезу. Напада Кинезе. РазбиЌа их на мале комаде.
  Жена ратница голим прстима баца игле. ПробиЌа се кроз противнике и како урлати:
  Наша потпуна победа Ќе близу!
  И води див и млин са мачевима. Ово Ќе заиста девоЌка као девоЌка!
  Али кобра Аурора Ќе кренула у офанзиву. Ова жена Ќе но"на мора за све но"не море.
  А ако га пресече, значи да "е га пресе"и.
  Након тога, црвенокоса "е узети и запевати:
  - Отвори"у све лоба®е! єа сам велики сан!
  А сада ®ени мачеви у акциЌи и секу месо.
  Светлана такође иде у офанзиву. Ова девоЌка нема кочнице. Како исецкати, па Ќе маса лешева посута.
  Плавокоси терминатор урла:
  - Како "е бити добро! Како "е бити добро - знам!
  А сад од ®е лети грашак убица.
  Конан-Пол "е поново одсе"и стотину Кинеза, носе"и са собом метеор. И он "е поди"и бомбу и бацити Ќе.
  Мале величине, али смртоносне...
  Како разбити на мале комаде.
  Дечак терминатор Ќе урлао:
  - ОлуЌна младост страшних машина!
  Маргарита "е то поновити у борби.
  И посекли много жутих бораца. И сма®уЌе велике празнине.
  ДевоЌка вришти:
  - Ламбада Ќе наш плес на песку!
  И ударио са новом снагом.
  Наташа у офанзиви Ќе Ќош бесниЌа. Па млати Кинезе. НиЌе добро за ®их да се одупиру таквим девоЌкама.
  Наташа Ќе узела и запевала:
  - Трча®е на лицу места Ќе обичан помирите !
  И девоЌка ратница Ќе са таквим каскадом удараца упала у противнике.
  И босим ногама "е бацати дискове.
  Овде Ќе водила млин. Маса глава жуте воЌске откотр ала се назад.
  Она Ќе борбена лепотица. Победите себи такву жуту армаду.
  ЗоЌа Ќе у покрету, слама све без изузетка. А ®ени мачеви су као маказе смрти.
  ДевоЌка Ќе Ќедноставно дивна. А ®ене босе ноге бацаЌу веома отровне игле.
  Поразите противнике. ПробиЌаЌу грло и праве ковчеге.
  ЗоЌа га Ќе узела и зацвилила:
  - Ако нема воде у чесми...
  Наташа Ќе усхи"ено викнула:
  Дакле, ти си крив!
  И голим прстима баца нешто што убиЌа теме но. Ово Ќе заиста девоЌка од девоЌака.
  А са ®ених босих ногу како "е оштрица полетЌети. И погодио много бораца.
  Аурора у покрету. Брз и Ќединствен у своЌоЌ лепоти.
  Какву светлу косу има. Као пролетерска застава коЌа се виЌори. Ова девоЌка Ќе права лисица.
  И сече противнике - као да Ќе рођена са мачевима у рукама.
  Црвенокоси, проклето копиле!
  Аурора га узе и просикта:
  - Би"е воловска глава - не"е борци полудети!
  И овде Ќе опет сломила много бораца.
  Конан-Павел Рибаченко Ќе прогунђао:
  - Шта вам Ќе потребно! Ево девоЌке!
  Маргарита, бацивши босом ногом, потврди:
  - Велика и кул девоЌка!
  Аурора се спремно сложила са овим:
  - єа сам ратник коЌи "е свакога угристи!
  И опет "е голих ножних прстиЌу лансирати убилачку.
  Светлана у борби ниЌе инфериорна у односу на противнике. Не девоЌка, ве" пламени завршетак.
  И вришти:
  - Какво плаво небо!
  Аурора, пуштаЌу"и сечиво босом ногом, потврди:
  - Ми нисмо присталице п ачке!
  Светлана Ќе, сече"и неприЌате е, цвркутала:
  - Будали не треба нож....
  ЗоЌа Ќе шкрипала, бацаЌу"и игле голим, препланулим ногама:
  - Лага"еш га из три кутиЌе!
  Наташа Ќе, посечу"и Кинезе, додала:
  - И уради с ®им за пени!
  А ратници "е узети и скочити. Тако су крвави и кул. Уопште, имаЌу много узбуђе®а.
  Конан-Павел Рибаченко изгледа веома елегантно у борби.
  Маргарита Ќе певала:
  - Ударац Ќе Ќак, а момак има интерес...
  ГениЌални дечак Ќе ногом лансирао нешто што Ќе личило на елису хеликоптера. Кинезима Ќе одсекао пар стотина глава и зацвилио:
  - Прилично спортски!
  И обоЌе - дечак и девоЌчица у пуном ажуру.
  Конан-Павлик, секу"и жуте воЌнике, грк а:
  - И би"е велика победа за нас!
  Маргарита Ќе просиктала у одговору:
  - УбиЌамо све - босим ногама!
  ДевоЌка Ќе заиста тако активан терминатор.
  Наташа Ќе певала у офанзиви:
  - Свети рат!
  И ратник Ќе лансирао оштар диск-бумеранг. Летио Ќе у луку, посекао много Кинеза.
  ЗоЌа Ќе додала, настав аЌу"и истреб е®е:
  - Би"е то наша победа!
  И нове игле полетеле са ®ених босих ногу. И погодили су много бораца.
  Плавокоса девоЌка Ќе рекла:
  - Мат противника!
  И показала Ќе своЌ Ќезик.
  Аурора Ќе, машу"и ногама и бацаЌу"и кукасте крстове оштрих ивица, грк ала6
  - Царска застава напред!
  Светлана Ќе спремно потврдила:
  - Слава палим Ќунацима!
  А девоЌке су сложно викнуле, зг®ечивши Кинезе:
  - Нико нас не"е зауставити!
  И сад лети диск са босих ногу ратника. Месо Ќе поцепано.
  И опет урлати:
  - Нико нас не може победити!
  Наташа Ќе полетела у ваздух. Распарала Ќе противнике и рекла:
  - Ми смо вучице, спржите душмана!
  А из ®ених голих прстиЌу излете"е веома смртоносни диск.
  ДевоЌка се чак и извиЌа у екстази.
  А онда промрм а:
  - Наше пете воле ватру!
  Да, девоЌке су стварно секси.
  Конан-Павлик Рибаченко о грк а®у:
  - Ох, рано, даЌе сигурност!
  И намигну ратницима. Они се смеЌу и показуЌу зубе као одговор.
  Наташа Ќе посекла Кинезе и зацвилила:
  - У нашем свету нема радости, без борбе!
  Дечак Ќе одговорио:
  "Понекад ни туча ниЌе забавна!"
  Наташа се сложила:
  - Ако нема снаге, онда да...
  Али ми ратници смо увек здрави!
  ДевоЌка Ќе голим прстима бацила на игле противника и певала:
  - ВоЌник Ќе увек здрав,
  И спремни за акциЌу!
  Након тога, Наташа Ќе поново посекла неприЌате е.
  ЗоЌа Ќе веома брза беба. Ево читаво буре у Кинезима лансирано. И откинуо пар хи ада од Ќедне експлозиЌе.
  Онда Ќе викнула:
  - Не стаЌ, штикле нам светлуцаЌу!
  И девоЌка у борбеноЌ чипки!
  Аурора у борби такође ниЌе слаба. Па млати Кинезе. Као из снопа ланаца избиЌа.
  И сече противнике - пева:
  - Пазите, би"е корисно
  Би"е пита на Ќесен!
  Црвенокоси ђаво заиста оре у борби као ђаво у бурмутици.
  А ево како се Светлана бори. А Кинези то добиЌаЌу од ®е.
  А ако удари, удари"е.
  Из ®е лете крваве прске.
  Светлана Ќе оштро приметила када су ЌоЌ металне прске летеле са босих ногу, топе"и лоба®е:
  - Слава РусиЌи, много чак и слава!
  Тенкови Ќуре напред...
  ДивизиЌа у црвеним маЌицама -
  Поздрав руски народе!
  Овде су девоЌке преузеле Кинезе. Тако се секу и сецкаЌу. Не ратници, ве" стварно пантери коЌи су прекинули ланац.
  Конан-Павлик у борби и напада Кинезе. БиЌе их без сажа е®а и цике:
  Ми смо као бикови!
  Маргарита, сламаЌу"и жуту воЌску, покупи:
  Ми смо као бикови!
  Наташа га Ќе узела и завиЌала, посечу"и жуте борце:
  - Лаж Ќе измакла контроли!
  ЗоЌа Ќе поцепала Кинезе, зацвилила:
  - Не, не из руке!
  А и он "е узети и пустити звезду босом ногом.
  Наташа Ќе узела и зацвилила:
  - Наш ТВ Ќе ук учен!
  А убитачан сноп игала лети са ®ене голе ноге.
  ЗоЌа, коЌа Ќе такође сломила Кинезе, зацвилила Ќе:
  - Наше приЌате ство Ќе монолит!
  И опет такво баца®е да се кругови замаг уЌу на све стране. Ово Ќе девоЌка - чисто истреб е®е противника.
  ДевоЌка голих прстиЌу "е узети и лансирати три бумеранга. А лешева од овога постало Ќе Ќош више.
  Након тога, лепотица "е издати:
  - Не"емо дати неприЌате у милост! Би"е леш!
  И опет смртоносна ствар одлети са голе пете.
  Аурора Ќе такође сасвим логично приметила:
  - Само не Ќедан леш, него многи!
  Након тога, девоЌка га Ќе узела и боса прошетала кроз крваве локве. И убио много Кинеза.
  И како бучи:
  - Масовна убиства!
  А онда лупи главом о кинеског генерала. Сломи му лоба®у и издаЌ:
  - Банзаи! Оти"и "еш у раЌ!
  Светлана, веома биЌесна у нападу, шкрипи:
  - Не"ете бити поштеђени!
  И десетак игала ЌоЌ одлети са голих прстиЌу. Како она побеђуЌе све. И веома много чак и ратник покушава да раскомада и убиЌе.
  Конан-Павлик Рибаченко шкрипи:
  - Славни чеки"!
  А дечак такође баци босом ногом тако кул звезду у облику свастике. Замршен хибрид.
  И маса Кинеза се срушила.
  Конан-Павлик заурла:
  - Банзаи!
  И дечак Ќе поново у див ем нападу. Не, само кипи од снаге, а вулкани жуборе!
  Маргарет у покрету. Свима "е поцепати стомаке.
  ДевоЌка са ногом избаци"е педесет игала одЌедном. А масу убиЌаЌу свакакви неприЌате и.
  Маргарита Ќе певала весело:
  - єедан два! Туга ниЌе проблем!
  Никада се не треба обесхрабрити!
  Држите нос и реп више са цеви.
  ЗнаЌте да Ќе прави приЌате  увек са вама!
  Ово Ќе тако агресивна компаниЌа. ДевоЌка млати и вришти:
  "Председник ЗмаЌа "е постати леш!"
  Наташа у борби Ќе само нека врста терминатора. И урлаЌу"и о грк а®у:
  - Банзаи! Брзо!
  И граната ЌоЌ Ќе полетела са босе ноге. А Кинези су као ексери. И разбити.
  Ево ратника! Свим ратницима - ратник!
  ЗоЌа Ќе такође у офанзиви. Тако биЌесна кучка.
  А она га узе и прогунђа:
  - Наш отац Ќе сам Бели Бог!
  А Кинезима сече троструки млин!
  А Аурора Ќе урлала у одговор:
  - А моЌ Бог Ќе црн!
  Заиста, црвенокоса Ќе само оличе®е преваре и подлости. За неприЌате е, наравно. А за приЌате е, она Ќе драга.
  И како "е голим прстима узети и бацити. И много гомила ратника небеског царства.
  Црвенокоса Ќе викнула:
  - РусиЌа и црнобог су иза нас!
  Ратник са веома високим борбеним потенциЌалом. Не, под ово Ќе бо е не мешати се.
  Аурора Ќе просиктала:
  - Све издаЌнике "емо смрвити у прах!
  И намигни своЌим партнерима. Да, ова ватрена девоЌка ниЌе баш нешто што може дати мир. Осим ако мир ниЌе смртоносан!
  Светлана Ќе, сламаЌу"и неприЌате е, издала:
  - Помести"емо те у ред!
  Аурора Ќе потврдила:
  - Све "емо побити!
  А са ®ених босих ногу поново лети дар тоталног униште®а!
  Конан-Павлик Ќе певао као одговор:
  - Би"е комплетан банзаи!
  Аурора, кидаЌу"и Кинезе голим рукама, сече"и их мачевима и бацаЌу"и игле голим прстима, издала Ќе:
  - Укратко! Укратко!
  Наташа, уништаваЌу"и жуте ратнике, зацвилила Ќе:
  - Укратко - банзаи!
  И да секу противнике див ом горчином.
  Конан-Павлик Рибаченко, секу"и противнике, издао Ќе:
  - ОваЌ гамбит ниЌе кинески,
  А деби Ќе, веруЌте ми, таЌландски!
  И опет Ќе са дечакове босе ноге полетео оштар диск за реза®е метала.
  Маргарита Ќе, посечу"и ратнике Небеског царства, певала:
  - А кога "емо на"и у борби,
  И кога "емо на"и у борби...
  Да се не шалимо с тим -
  ХаЌде да га растргнемо!
  ХаЌде да га растргнемо!
  . ПОГЛАВЉЕ #6
  После победе над Кинезима, можете се мало одморити. Али, нажалост, немате времена да се превише опустите.
  Увлаче се нове жуте хорде.
  Конан-Павлик Рибаченко их поново сече и урла:
  - У светом рату - Руси не губе!
  Маргарита голим прстима баца смртоносне поклоне и потврђуЌе:
  - Никад не губе!
  Конан-Павлик Ќе хтео да каже Ќош нешто...
  Али сада су били привремено пребачени вештичином чаролиЌом у другу супстанцу.
  А Конан-Павлик Рибаченко Ќе постао пионир у Ќедном од немачких логора. И Маргарита се преселила са ®им.
  Па, не све време да се секу са Кинезима.
  - Слава Ота¤бини! - поновио Ќе крик пионир Конан-Павлик Рибаченко, и нечуЌно издржао ударац у рамена, иако Ќе пао тачно на Ќедан од прошлих натечених ожи ака. А из другог, и уопште сецира®а - крв се излила! И где су нестале само снага и феноменална виталност.
  Маргарита Ќе са изненађе®ем и захвалнош"у погледала Павлика-Конана Рибаченка и упитала га нешто на енглеском. Чудо од детета Павлик-Конан Рибаченко помисли - вероватно, поново пита шта сам видео у сну - постоЌи ли синхронизам? Дечак се осмехнуо своЌоЌ сестри у наручЌу и слегнуо прилично широким раменима за десетогодиш®ака. Очигледно, Маргарита Ќе схватила да Ќе Конан-Павлик Рибаченко Ќедноставно желео да покаже да се не предаЌе и да ниЌе разумео шта га Ќе навело да виче у стилу пролетерског филма.
  И не само он, ве" и оваЌ мршави, "елави Марат Казеи. Али уз охрабруЌу"е намигнувши, климнула Ќе храбром дечаку...
  Конан-Павлик Рибаченко се изненада увреди и, потискуЌу"и бол у гласу, примети:
  - Бравада Ќе све!
  Маргарита Ќе приговорила шапатом:
  - Не, не хвале! То Ќе као да кажете - реч заудара на баЌонет!
  Конан-Павлик Ќе озби но приметио:
  - Бо е Ќе убити Ќедног фашисту него стотину Шваба!
  Чула се бука, бука мотора и галама, Ќахачи из СС-а и ¤елати лекари - скочили су на зем у, расседлали своЌе више мутанте него животи®ске ко®е. Зароб еници су седели на трави - у ланцу. Проверили су окове: тако да су били чврсто оковани.
  И Конан-Павлик Рибаченко ниЌе био превише изненађен када Ќе видео како му Ќе тачно пришао Ќедан од млађих СС лекара. На немачком Ќе грубо рекао - устани, бебо примате - гурнувши дечака пионира прстом меке чизме у бутину или чак мало више, у бубреге. Конан-Павлик Рибаченко се напео... а онда се умешала хладна Аурора. Ватрени ђаво (Тако су Ќе у воЌсци прозвали због своЌе неприродне и Ќарко црвене боЌе косе и неженствене издрж ивости и снаге!) Нешто Ќе подруг иво обЌаснила - и ово руга®е ниЌе било над Конан-Павликом.
  Види се да Ќе то осетио и доктор фашиста! Нациста Ќе ногом ударио Аурору у миши"аво раме. Само се закикотала. Тада Ќе фашиста ударио из кружног тока, оштро преврнувши флексибилна леђа одважноЌ девоЌци.
  Павлик-Конан се тргнуо у страну од треса®а. Аурора Ќе одмах поново села и немо показала своЌе оковане руке. Дебели професор Ќе довикнуо свом млађем колегу, коЌи Ќе одЌедном спустио поглед. Затим Ќе сломио грану сувог вриЌеска и показао Рибаченка Конан-Павлику. Махнуо Ќе испред носа - дечак Ќе нехотице устукнуо. Доктор фашиста се поново претварао да узима руку, одмахнуо главом, направио неки чудан покрет. Не разумем, као да есесовац Ќеде кашиком ...
  Конан-Павлик Рибаченко Ќе  утито изговорио на немачком:
  Не можете се изразити  удским речима.
  Фриц се излегао: под уд, зна Ќезик главне расе?
  Млади Рибаченко Млађи Ќе схватио да се напрасно издао, открио шта Ќе бо е чувати у таЌности, али ... Реч ниЌе врабац - пропусти"ете Ќе, не"ете Ќе ухватити. Истина, дебели, високи доктор Ќе био равнодушан, реч Ќе угушила немачку фразу коЌу Ќе дечак изговорио. Поново Ќе поновио претходни гест и показао преклоп ену руку.
  И Конан-Павлик Рибаченко Ќе схватио - послали су га као слугу за огрев ...
  Нисам желео да ме поново туку после поносног одбиЌа®а. И да, не можете пропустити прилику.
  Па шта Ќе понос центуриона, бо е речено патрициЌа да се сломи. Помисао на бекство Ќе, наравно, дошла - стигла Ќе чим су тешке лисице шк оцнуле испод великог к уча. Иако Ќе можда логичниЌе ре"и да уопште ниЌе отишла! Али мала мисао се показала као уплашени зец коЌи трчи у фаровима, не знаЌу"и да Ќе ве", у ствари, ухва"ен. Па ипак - чим се Конан-Павлик Рибаченко уда ио од паркинга - дечак Ќе видео да га прати вукодлак. єедан од оних чудних, обучених мутаната коЌи чуваЌу СС конвоЌ. У исто време, нико из конвоЌа пркосно не гледа ка босоногом дечаку коЌи се журно пе®е на сипине.
  Иако Ќе Конан-Павлик Рибаченко осе"ао да, наЌвероватниЌе, скривена камера снима ®егове покрете. Чак Ќе изненађуЌу"е колико су Фрицови технички напредовали. Ако наши не одговоре адекватно, онда "е бити лоше.
  Шкрипац Ќе болно боцкао ве" зарасле табане беспомо"них дечиЌих стопала. Снажно оборене ноге су ве" почеле да грубе, али оваЌ процес Ќе прилично болан када се стане на оштро каме®е.
  Овде више нема тело некадаш®ег црта"а, ве" ра®ивиЌег дечака пионира.
  Конан-Павлик Ќе тихо засте®ао, труде"и се да не покаже да га боли и да не погледа поново крв коЌа Ќе избила. Али тада га Ќе захватио као цунами необЌаш®ивог.
  Страх Ќе моментално, и необЌаш®иво, лишио дечака пионира ®егових сопствених мисли и же а. Само сам хтео да се окренем у правцу вукодлака (?). Под погледом не удских очиЌу нацистичке звери, Конан-Павлик Рибаченко се нехотице укочио и укочио. Али одмах Ќе тек печеног пионира зап уснула врелина, а дечак се померио као митра ез из фабрике. Поломио Ќе сува дебла бреза и чемпреса коЌи су расли у пукотинама, Ќош не зелени после зиме - много, Ќедва их вуче. Сложио сам га у велику провидну кесу, одвукао, не разликуЌу"и пут до паркинга.
  Босоног и више не тако снажан као раниЌе са неуништивим месом цртаног филма Конан-Павлик Рибаченко, током путова®а, очаЌнички Ќе покушавао да савлада ужас коЌи му Ќе одузео храброст. Пионир-одличан он или не! Али оваЌ Ќе био као неспособан пливач коЌи покушава да остане на води. Искочи, па опет прелиЌе...
  Вукодлак га Ќе пратио: с времена на време заустав аЌу"и се и ®уше"и босе отиске стопала коЌе Ќе дечак оставио.
  ГениЌални пионир осетио Ќе олакша®е од таласа ужаса тек када се вратио на локациЌу логора.
  Подли не уди фашисти као да нису гледали у Конан-Павлика Рибаченка. Иако у ствари пар есесоваца ниЌе скидало поглед. Тек када Ќе сложио оно што Ќе донео, стариЌи лекар-¤лат Ќе, кратко погледавши, добацио нешто дечаку... ех! Конан-Павлик Ќе коначно дошао к себи. Похлепно га Ќе зграбио, мисле"и да су можда за посао дали чоколадицу или нешто више од оброка. И излегао - лежао, кремен и челик. Кремен Ќе наЌвероватниЌе био кварц. А столица изгледа као комад фаЌла. Како све ово искористити - развиЌени пионир Павлик-Конан знао Ќе у теориЌи, па чак и са интересова®ем, пробао би и Робинсоне Полесие... да ниЌе било чудних околности.
  Конан-Павлик додирну влажне гране ногом, па руком, и одмахну главом.
  - Тиндер... - тихо рече пионир на руском, изненада се закаш а и понови. - Тиндер Ќе потребан. - И с муком се уздржао од преласка на немачки говор. - Не"е упалити.
  Конан-Павлик их Ќе погледао... НиЌе Ќасно зашто Ќе Фрицовима, коЌи уз себе имаЌу упа аче, шибице и, вероватно, чак и бацач пламена, потребан оваЌ старински начин добиЌа®а ватре. Желе да тестираЌу домиш атост пионира. Да ли мере ментални развоЌ совЌетске особе? Или, тривиЌално исмева®е зароб еног дечака? Ко "е их разумети као са друге планете!
  Нацисти су се погледали, показали зубе. НаЌчудниЌе и ... и наЌстрашниЌе за Конан-Павлика Рибаченка Ќе то што се испоставило да ®ихова лица нису била зла, не окрутна, чак ни подруг ива! Веома радознао као да размиш а о необичноЌ животи®и, посебно живо интересова®е Ќе забележено код вишег професора, као да Ќе намерно скинуо наочаре. Нема ни капи равнодушности, толико Ќе заним иво како научници прате експеримент.
  Конан-Павлик Рибаченко Ќе поновио шапатом, покушаваЌу"и да обузда узбуђе®е у свом гласу:
  Све Ќе влажно током зиме! Не"у и"и!
  У очима, пре хи®еног него искреног неспоразума, али опет без  ут®е. Али онда Ќе Ќедан од младих - не онаЌ коЌи Ќе скинуо Конан-Павлика - гунђао, устао, протегао се, протр ао зад®ицу, пребиЌен о седло, уз смех осталих СС-оваца... Конан-Павлик Ќе био ниЌе превише изненађен што неки од Немаца користе ко®е за крета®е - ма®ак горива. Мада, из неког разлога, транспорти пузе за ®има? Нацистички неприЌате  Ќе донео кутиЌу са склоп ених седла, из коЌе Ќе нешто извадио... Пионир и бивши пензионер Ќе мислио да Ќе вата, али ниЌе. На да ину изгледа као грудва танких нити. Конан-Павлик Рибаченко, узевши га у руке, схватио Ќе - суву маховину.
  Опет се пионирско чудо од детета изненадило зашто Ќе то био Фриц, па чак и доктор коЌи носи траву у плугу... Можда ова маховина и ниЌе тако Ќедноставна?
  Па престани да размиш аш, боли ме глава. Мора да изгледа - ЌедноставниЌе и глуп е него што Ќеси. Чудно, али Ќе одмах кренуо тиндер - Павлик-Конан ниЌе ударио кремен о кремен, ве" Ќе глатко стругао (негде сам прочитао) - и варнице су п уштале као град. И он Ќе умео да ложи ватре (сада Ќе направио обичну "колибу") ве" неколико година, ве"ину свог живота. Убрзо Ќе ватра заиграла силовито - бреза добро гори и влажна Ќе. Овде су се млади стражари из СС-а оживЌели, почели да забиЌаЌу металне стубове у зем у са стране ватре.
  И Конан-Павлику Рибаченку се завртело у глави, нешто краЌ®е заЌед иво му се увукло у нос и истог тренутка иск учило ®егову свест са стварности. Али одЌедном се преврнула визиЌа коЌа Ќе била запа®уЌу"а у реализму.
  Чак се и личност детета променила, замиш ао Ќе себе као несре"но сироче, са живим родите има. Штавише, тата и мама нису оставили не - лишили су своЌе претке права за дугове и послали дечака у поправно, затворско склониште. Без кривице, али пошто су ти родите и дужни, онда си ти, судском одлуком у диктаторскоЌ, свемирскоЌ империЌи, малолетни злочинац.
  Сиротиште за децу налазило се у индустриЌскоЌ зони престонице и заиста Ќе личило на затвор. Свуда касарне, "елиЌе-бараке. Конан-Павлик Рибаченко, у реалистичкоЌ визиЌи, провео Ќе но" на лоше бла®аним дрвеним креветима. У близини су лежали и други дечаци, како из  удске расе, тако и ванзема аца. НиЌе било "ебади, душека, Ќастука, преморено и често претучено тело лежи на голом дрвету. А но"у се нога окова за ланац да не беже. У "елиЌи Ќе стотинак деце, веома Ќе загуш иво, тела зноЌна, претучена Ќедно до другог у углу канте, нема чак ни канализациЌе. И то у Држави, чиЌи звЌездани бродови ору пространства галаксиЌе, а чиЌе заставе круне десетине хи ада насе ених свЌетова! Ипак, момци се труде да се олакшаЌу на улици, око две тре"ине дана су заузети послом. НаЌтеже се сматра у рад®и, праш®аво и досадно. Леђа и руке су страшно уморне од тога, а пред очима почи®е да "пропада", операциЌе су Ќедноставне, али напорне, захтеваЌу понав а®е. ПриЌатниЌи посао, напо у у по у или на градилишту. Да би се ма®е уморили и добили отпуст, покушаваЌу да се сме®уЌу у разним радним процесима. Али свеЌедно тело боли, многи дечаци, у сиротишту - скоро половина  уди Ќауче у сну.
  Конан-Павлик Рибаченко се нервозно бацао и окретао, ланац Ќе звецкао, прстен му Ќе протр ао ногу до крви. Звучи сирена, значи устаните, ради. Тело детета Ќош се ниЌе одморило, остали дечаци - голи  удски род и крзнени потомци других светова боре се да се уздигну. Умор акумулиран током месеци ропства уступа место тупим боловима у миши"има. Ланци коЌима управ а уграђени чип аутоматски сле"у са ногу, направ ени су од веома Ќаке легуре коЌа се не може прорезати. ПоЌав уЌу се надзорници, чуЌу се прете"и повици.
  Момци се воде да се купаЌу, не"е дуго, вода из резервоара зарђала. Конан-Павлик Рибаченко испира уста, прска да спере зноЌ. У "елиЌи нема вентилациЌе, а соба са мирисом зноЌа ниЌе у ста®у да освежи сан. Након тога их воде на доручак, мораЌу да Ќеду стоЌе"и, нема потребе за столицама за малолетне осуђенике. Храни се хлебом и силажом, месо Ќе скупо, а деца не смеЌу, па више воле да плутаЌу паш®ак. Међутим, ко® Ќе вегетариЌанац, али како то ради, док грабеж ивци, поЌевши месо, одлазе у кревет. Поред Конан-Павлика Ќе ®егов приЌате  Тимур. ОбоЌица имаЌу по дванаест година у овоЌ визиЌи, тачниЌе од друге стварности, прекретници за снажне дечаке, када Ќе веома тешко помирити се са ропским жребом.
  Тимур, пиЌу"и сок од коприве у лоше опраноЌ чаши, рече са сте®а®ем:
  - И то опет да радим у овоЌ рад®и! Не желим!
  - Не желим да стоЌим и понав ам исти покрет десет хи ада пута. - одговорио Ќе, дрхте"и од неприЌатних успомена, Конан-Павлик Рибаченко.
  - Можда "емо тражити теренски рад! - Тимур Ќе са®иво погледао у небо, где су на овоЌ планети засиЌале одЌедном три звезде. - Посебно очистите шаране-брескве. Баш су укусни, посебно они са златним пераЌима, али како управник не гледа похлепно, ионако можете нешто да уберете у уста.
  Конан-Павлик Рибаченко тешко уздахну:
  - И Ќа бих више волео баш такав посао у недрима нежне природе. - А онда Ќе овапло"ени пионир постао ведриЌи. - Робот-посматрач се може преварити, овде Ќе ве"ина опреме за пра"е®е ве" украдена!
  Доручак Ќе готов, а воде их до ожиче®а...
  Деца су построЌена на паради, дечаци  удског рода покушаваЌу да се држе заЌедно, ванзема ци држе формациЌу по висини. ПодиЌе ени су у групе према старости и величини. Ту су дечаци од пет до шеснаест година, као и крзнени и  ускави млади"и, представници других светова.
  єедина ствар коЌа их спаЌа Ќе оде"а, односно ®ено скоро потпуно одсуство, само шортс са матичним броЌем на дечацима.
  ИмпериЌа их третира по принципу да од оних коЌи су престали да се сматраЌу грађанином исцеде више користи за себе! Штед®а у свему, на оде"и, обу"и, међутим, неки дечаци у слободном животу никада нису познавали ципеле.
  Али са штаповима и гуменом гомилом на голим петама често су добиЌали. Главе се бриЌу, сваке две неде е купаЌу, где се опеку. Онда се одмах обриЌу тупом машином, а онда ниЌе много успело да израсте. Момци маршираЌу боси по оштром каме®у. Ако Ќе Конан-Павлик навикао на ово и ®егова отврднута нога не осе"а бол, онда и наЌма®а деца обараЌу пете и голе прсте до крви.
  Цела гарда се састоЌи од ванзема аца коЌи представ аЌу наЌокрутниЌе расе у свемиру, само шефица склоништа, старица Фрау Понтусс , гледа своЌим бруталним очима садисте.
   Тигар -носорог, коЌи игра улогу надзорника, даЌе упутства где "е ко данас радити, тачниЌе, вредно радити док не изгуби свест. Конан-Павлик, спуштаЌу"и кошчата рамена, гледа у другу половину дворишта. Има девоЌака, од малих до скоро одраслих. Обучени су као просЌаци у отрцане крпе од наЌгруб ег платна. Лица су сува, очи делуЌу крупне и тужне. КостриЌет Ќе кратка, испод ®е се виде танке, али жилаве ноге. ДевоЌке су такође босе и све без изузетка су "елаво обриЌане. То Ќе очигледно учи®ено да би се они понизили, да би се Ќош Ќедном показало да су ништа. Али овде никако нису окуп ени злочинци - несре"на напуштена деца.
  Овде наЌав уЌу да "е група дечака оти"и у шива"у, да раде у наЌзаморниЌем и наЌисцрпниЌем профилу. Овде Тимур ниЌе могао издржати и викнуо Ќе са муком:
  - Не"у да радим тако! Поша ите ме на плантажу или у башту.
  Дечаци су се смрзли, препланули, мршавих тела напетих.
   Понтус Ќе био очигледно одушев ен новом приликом за погуб е®е:
  - єуче сте били тихи, а Ќа сам се плашио да "е ваша породица остати без визуелне лекциЌе. Да "е се дечак пет пута возити кроз редове.
  Узбуђе®е Ќе прошло кроз редове деце.
  - Тако Ќе. - безизлазним тоном рече матрона. - Подели штапове свима.
  Ударци су наношени специЌалним бод икавим шипкама. Обично су их брали дечаци сами из шикара, у периодима када ниЌе било посла. Међутим, заиста, и тада су деца била принуђена, макар и без користи за империЌу, да копаЌу, на пример, пола дана копаЌу рупу, а пола дана затрпаваЌу.
  Конан-Павлик Рибаченко Ќе погледао у руке своЌе деце, биле су оборене у жу евима.
  Момци су аутоматски демонтирали решетке, Олегу се чинило да су они, инструменти за муче®е, опекли прсте, а ноге су им постале тешке. НиЌе хтео да удари приЌате а, али ниЌе имао храбрости да протестуЌе. Готово ништа ниЌе видео и болно Ќе ударио ножним палцем о леже"у калдрму. Чудно, али осе"аЌ бола Ќе помогао да се скупи и магла пред моЌим очима се разбистрила. Корак Ќе постао чврш"и, иако Ќе прст поплавио.
  Грађени су у полукругу у дугачком низу. Тимур Ќе био везан моткама за руке, а рамена су му била увиЌена да би било згодниЌе да туку дечака коЌи Ќе увредио. Момци жмире и покушаваЌу да скрену поглед. По наређе®у фрау Понтусс , попрскали су саламуру, посипаЌу"и му плаву со по мршавим, али жилавим леђима. Суде"и по начину на коЌи Ќе дечак направио гримасу, почео Ќе да гори.
  Дома"ица Ќе пуцнула уснама.
  - Сада сви имате лекциЌу. Удри Ќаче, ко вара би"е осуђен на одмазду.
  Помо"ник у овом случаЌу, пацов носорог, оголио Ќе оч®аке:
  Позабави"емо се ®има одмах! Чудовиште Ќе промрм ало.
  Дечак Ќе премештен између редова. Момци су полако подигли штапове и први ударци су пали на Тимурова леђа. Суде"и по ожи цима на леђима и боковима, дечак Ќе више пута каж®аван, па Ќе само уздахнуо и тешко дисао, као и сви дечаци коЌи су покушавали да обузда вриску.
  - Удри Ќаче! - викао Ќе Понтус . - Пусти га да виче.
  Прве ударце задали су наЌма®и дечаци, коЌи Ќедноставно нису имали снаге да изазову озби ан бол. Али онда су стариЌи момци почели да ме туку. Дететова леђа су била исечена црвеним пругама, капала Ќе крв. Бол, поЌачан плавом со у, натерао Ќе Тимура да вришти, чак Ќе пао, доле Ќе забиЌена даска са ексерима и избола га у груди.
  - Нема потребе! - викнуо Ќе дечак. - Ради"у где год ти кажеш.
  - Наравно да хо"еш! - одговорио Ќе Понтус . - Али прво, батина.
  єучераш®и другови су били превише узбуђени и претукли су свог Ќучераш®ег брата. И  уди и ванзема ци су се тукли истом жестином. Дечак Ќе вриштао, босих ногу остав аЌу"и крваве отиске. Пацов-носорог Ќе зарежао и ударио клинца батином по голим, препланулим ногама. Хтео Ќе да дечаку нанесе Ќош више бола. Ударац Ќе пао на жилаве чланке, а следе"и на пете. Тимур Ќе зацвилио и поклекнуо. Затим Ќе мучите  зарио дебелу иглу у зад®ицу, уливаЌу"и течност.
  - Тачно! - рекао Ќе Понтус . - Сада би радиЌе умро него се онесвестио. Нико не избегне казну.
   Конан-Павлик Рибаченко Ќе стаЌао скоро на самом краЌу реда и чинило му се да су на ®ега пали ударци бича. Тимур Ќе био изневерен, сам дечак се само трзао, викао и плакао. Његово округло лице постало Ќе гримизно од бола, гримаса пат®е га Ќе искривила.
  Видевши Конан-Павлика, прошапута бледим уснама:
  - ИмаЌ милости!
  Дечак Ќе оклевао: укочио се.
  Пацов носорог Ќе викнуо:
  - Па шта чекаш! Баи!
  Конан-Павлик Рибаченко Ќе одговорио:
  - Не, не могу! Он Ќе моЌ приЌате !
  Пацов носорог се нацерио:
  Да ли желите исто за вас?
  Конан-Павлик Ќе цео задрхтао, пребледе"и:
  - Не али!
   Понт га Ќе прекинуо:
  - Дово но! Дечак Ќе сам потписао своЌу казну. Шта вредиш мордоворот. Добро га сипаЌте и окачите на сталак да му се други диве.
  Конан-Павлик Ќе избачен из реда, повучен до коза. Дечак Ќе покушао да се одупре, али тигрови носорози су се с ®им носили као са мачи"ем. Руке су се болно увиЌале, кости крцкале. Ставили су га на даске, дечак Ќе осетио храпавост врха истурених ексера на образу и стомаку. Пробушене су у миши"аве, груди, браду, пред®и део бутина, колена. Образ му Ќе био изгребан до крви.
  - Ох, немоЌ! - упитао Ќе Конан-Павлик.
  - Неопходно! - рекао Ќе пацов- носорог, да би сви били пример.
  Дечак Ќе осетио како му се сипа саламури на леђа, а затим се сипа со. Пецка као сенф. Конан-Павлик Ќе направио гримасу, жу ева стопала су му била размазана (послед®и пут када Ќе био у оном чудном се"а®у коЌе Ќе испливало у овоЌ визиЌи - обуо Ќе сандале пре неких шест година), готово одмах су почеле див е да сврбе. Пацов-носорог Ќе забио иглу у зад®ицу, она Ќе грубо и болно убола, гору"а течност Ќе ушла унутра.
  - Сада "ете бити веома престрав ени, и не"ете изгубити свест. - Гракну монструм, оголивши лице, замуцкивао би и продуцент хорор филма!
  - За шта? засте®ало Ќе невино затворено дете. - Христа ради помилуЌ.
  Пацов носорог, прскаЌу"и отровну п увачку, одговорио Ќе:
  - Не веруЌем у ове баЌке о добром Исусу! Уопште, ако постоЌи Бог, онда Ќе он зао и суров. И што више зла и пат®е нанесеш ближ®ему, то "еш више мо"и и блаженства добити на оном свету.
  - Апсурдно! - рекао Ќе, пребледе"и од ужаса, и одЌедном Ќе Бог заиста такав дечак.
  - Виде"ете! - закикота се изданак космичког Тартара. - Али не надаЌ се, данас не"еш умрети.
   Понтус Ќе лаЌу"им тоном заповедио:
  - Почети! Нека памти за вечност по упце бича!
  Зароб ено пионирско чудо од детета задрхтало Ќе чувши продоран звиждук, а потом и снажан потрес мозга од коЌег му Ќе пукла кожа на леђима. Пацови носорога су снажно ударили, али су истовремено обуздали снагу да не убиЌу. Дечаку се из грла отео врисак, он Ќе задрхтао, потекла Ќе суза. Гризе"и усну док ниЌе прокрварила, дечак се суздржао. Тренутак касниЌе уследио Ќе Ќош Ќедан ударац коЌи Ќе потресао цело тело. Конан-Павлик Рибаченко Ќе дубоко удахнуо, бол, поЌачан со у и сланом водом, био Ќе неподнош ив.
   Понтус Ќе викнуо:
  - Настави!
  Опет звиждук и дувачки! Сече до кости. Дечак Ќе изгорео изнутра. Чинило се да Ќе откуцао стомак. Упркос свим напорима, део вриска Ќе исцурио са ®егових стиснутих усана.
  - Мама!
  Опет ударци! На леђима, између оштрих лопатица и, коначно, на голим петама. Дечак вришти, нема више снаге да се обузда. Врисак избиЌа као вулкан из грла и онога што изгледа као нос. Понтус Ќе задово ан:
  "Сада видим да га тучете до сржи. ПребиЌте га добро, али га немоЌте убити!
  Са сваким ударцем, бол се погоршава. Сузе се мешаЌу са крв у и падаЌу на кревет. Крваве пруге на леђима спаЌаЌу се, спаЌаЌу у гримизни неред, танке беле кости дечака почи®у да се откриваЌу. Конан-Павлик Рибаченко се гуши, нема дово но ваздуха, жица му се забила у савиЌене чланке. Голе пете зуЌе од нагризаЌу"е, грубе, жу еве коже, не помераЌу се одмах, али кап ице крви и да е излазе. Ударци се поЌачаваЌу, чини се да му®а пролази кроз нервне завршетке до самог гребена. Други дечаци "уте, савест не дозво ава да се одобри, страх од одмазде не дозво ава да се осуди. Види се како су се дечацима главе спустиле, али очи прате погуб е®е. Радознали и нервозни, ве"ина Ќе ве" бичевана на сличан или софистицираниЌи начин. Мислиш само да нисам Ќа, а понекад ти Ќе злоба у мислима: он вришти, али би, наравно, могао да издржи, не тако слаби" као Конан-Павлик.
  Ударац Ќе ве" по голим костима, леђа, бокови, бутине су чврста рана. Да ниЌе и®екциЌе стимуланса, дечак би био сЌебан на смрт - преминуо Ќе од болног шока. И тако Ќе упао у нешто горе од Дантеовог пакла. То Ќе када Ќе сваки молекул, свака "елиЌа, свака вена заси"ена кошмарним болом.
  Пионир Конан-Павлик Рибаченко Ќе очаЌнички покушавао да се одврати од бола. Се"аЌу"и се своЌих родите а, сре"ног доба далеког дети®ства, он као да се одгурнуо ногама, од усиЌане буЌа"е лаве пат®е, али она га Ќе опет усисала, покрила главом. Тако су пловили кроз океан муче®а, сан смрти као избавите  од муке. Сетих се речи Открове®а светог єована. - И они "е хтети да умру, али не могу. Овако судбина чека грешнике коЌи муче децу. Господ "е их стоструко наградити, а наЌважниЌа казна, како каже Исус у єеванђе у по МатеЌу, би"е вечна. И Ќедни "е оти"и у живот вечни, други у вечне муке. Ово Ќе некако утешно, буди мрж®у према неприЌате има, же у да се преживи и победи. Дечак успе да викне:
  - Плати"ете за ово, за сваку проливену сузу детета одговара"ете на дан Суда БожиЌег.
  - Умукни кучко! - Пацов носорог риче.
  - Не можете угушити истину. Пионир Ќе уздахнуо.
  - Узми Ќош!
  Поново га удараЌу, улажу"и сав бес, ломе"и кости, али бол Ќе ве" достигао толики праг да Ќедноставно не може да постане Ќачи. Ово Ќе гвожђе, коЌе се може загреЌати до одређене температуре, а затим се шири.
   Понтус то разуме, старица (тачниЌе, изгледа не више од четрдесет година, а заправо Ќе прешла неколико векова), има много искуства као ¤елати:
  - Па, доста Ќе! А онда "е умрети! ХаЌде да излечимо малог затвореника и да га мучимо уз помо" компЌутера. Само имам програм "муче®е олимпиЌаца".
  Носорог пацов, намерно зеваЌу"и, каже:
  - Где Ќе сад? У амбуланту?
  - Не на сталак! - Матрона Ќе прекинула без жалбе. Нека виси као опомена другима. УбризгаЌте само и®екциЌе за подршку срцу. И нека поново протераЌу Тимура кроз редове, и нека од тебе добиЌе остале ударце. Некада спектакл за узгоЌ. Треба радити!
   Странац са бичем накриви главу и помери крзнене уши:
  - СлушаЌ дома"ицу. Па, покрени поново.
  Нови удари пали су на Тимура. Овог пута нико се ниЌе усудио да протестуЌе. НиЌе било ни наЌма®е же е да падне у руке ¤елата. Тимур с времена на време вришти. Поново га дижу и туку. Друга сериЌа штраЌкова се ве" приводи краЌу. Остало Ќе само неколико дечака. єедан од ®их Ќе наЌстариЌи, има шеснаест година, ве" се пробиЌа брада и виде се бркови. Очигледно оклева, удара, али то чини лако, Ќедва додируЌу"и.
  Фрау Понтус Ќе бесна:
  - Окачите овог ле®ог млади"а о сталак и вежите му камен за ноге. Нека пати.
  Дечак Ќе ухва"ен, напреже ре ефне миши"е, плод тешког рада, и виче:
  - Па шта гледаш, момци их тукли!
  Момци се стресу, тут®ава се провлачи кроз редове, али им недостаЌе одлучност да Ќурну на своЌе мучите е.
  Млади" се вуче, сваки пацов носорог Ќе бар седам пута тежи од ®ега. Бесмислено Ќе узвра"ати. Али онда се дешаваЌу догађаЌи, на нивоу оних коЌи ме®аЌу судбину империЌе. ОдЌекнула су два пуц®а и пацови носорога падаЌу, леђа чудовишта су посечена, дубоки кратери зЌапе. Млади" се ослободи и паде, али одмах скочи уз крик:
  - Видите, ту Ќе БожЌа правда.
  ПоЌавивши се као анђео из мрака, златнокоса девоЌка, коЌа Ќе толико личила на своЌу поручницу Маргариту, одговори:
  - Прилично  удски. ЗнаЌте да договор са ђаволом не гарантуЌе раЌ на зем и и топло место у паклу. Ослонити се на Сатану Ќе као седе®е у електричноЌ столици!
  Други овоЌ ватреноЌ Аурори гласно:
  - Ово што се овде дешава Ќе заплет за хорор филм. Урадите ово са децом. Скините дечака са полице.
  Конан-Павлик Рибаченко Ќе одмахнуо главом и... пробудио се. Он ниЌе лагао током визиЌе, ве" Ќе Ќедноставно стаЌао мирно... Међутим, то ниЌе била визиЌа, ве" Ќедноставно тренутни прелазак у други свет, са своЌим невероватним, иако окрутним, авантурама.
  И прошло Ќе доста времена. Нацисти су и да е радили
  Припрема хране. Али ова страшна дрога, коЌа Ќе настала удиса®ем, димом из чудне маховине , СС лекари, никако ниЌе деловала кратко.
  Конан-Павлик Рибаченко Ќе одмах помислио зашто ови Швабе немаЌу ефекта. Да ли су без филтер маски? И чему таква но"на мора у овоЌ халуцинациЌи. Шта раде са тим?
  Али сами нацисти су се понашали сасвим природно, чак су се некако више сприЌате или, наговештаваЌу"и да, кажу, могу да Ќеду са нама.
  Заиста, извукли су пар дебелих бутина краве украдене од локалног становништва. Тада Ќе Ќедан нациста вукао позамашан казан, а други фашиста Ќе, заЌедно са Олегом, отишао по воду. Опет, чинило се чудним радозналом пиониру, две кожне канте, а у наЌгорем случаЌу обичан метал или дрво. Штавише, Ќедан есесовац, што такође ниЌе било сасвим типично, вукао се.
  Пионир ниЌе био сасвим сигуран на ногама, ударци на овом погуб е®у били су превише стварни у осе"а®у, а потомак Ломоносова Ќе претпоставио да иза тога стоЌи нешто више од Ќедноставне или чак не Ќедноставне халуцинациЌе.
  Вода Ќе текла на стотину корака од логора, сребрнасти, искричави кристални млаз испод два камена коЌи Ќе надвисивао балкон. Конан-Павлик Рибаченко се похлепно гурнуо према ®оЌ. Дечак Ќе управо сада осетио да Ќе све унутра испечено у камен, тачниЌе у уга . Похлепно се ухватио за приЌатну хладно"у и ... добио Ќе у уво.
  кликнуо Ќе нешто на панелу сложеног уређаЌа и закикотао се као пацов.
  Ударац Ќе фашиста задао без злобе, али таквом силином да Ќе Конан-Павлик бачен на каме®е, престао Ќе да чуЌе на лево уво, а ова страна главе Ќе заиста утрнула.
  Доктор насилник у ку"ном огртачу и златном ланчи"у прасне у смех и зарежа:
  - Бокс! Бокс!
  
  . ПОГЛАВЉЕ #8
  Конан Павлик се вратио у Нероново време. А сада Ќе трчао, газио босим ногама по каменитоЌ стази. Дечак-Ќунак Ќе Ќурио, и осе"ао се помало исцрп ено у визиЌи пионира, а пре тога, битке са Кинезима.
  Ево авантуре. Сада сам морао да направим паузу. Конан-Павлик Ќе изабрао наЌближи пласт сена. Одсекао Ќе мало од вепра коЌи Ќе био иза ®ега и ово Ќе поприлична тежина. Узео сам га и поЌео, комад меса. Било ми Ќе тешко и онда сам заспао.
  И са®ао Ќе Ќош Ќедну визиЌу, чак и ако не о себи.
  ЗаЌедно са оцем ухапшен Ќе и дечак од око тринаест година. Старац Ќе разум иво познати бунтовник коЌи Ќе пролио потоке крви. Али син Ќе Ќош дете. КоЌи га пита.
  Али Корнилов помо"ник Ќе на бившег воЌног атамана гледао другачиЌе. И понудио Ќе да испитуЌе дечака са страш"у - и одЌедном он зна где су благо ®еговог оца.
  Син Стенке Разин доведен Ќе у подрум за муче®е. Дечак Ќе покушао да гледа право и да се поносно држи. Иако Ќе унутра било страшно. Оруђа за муче®е су окачена, ог®иште букти. Џелати у црвеним шлемовима.
  Самоса приђе дечаку, пружи му руку, протресе му крагну и упита га прете"и:
  - Реци ми где Ќе тЌатка сакрио благо, пусти га на слободу. Не - ми "емо мучити!
  Гришка, син Стенке Разина, храбро Ќе одговорио:
  - Не"у ти ништа ре"и! И Ќош више за вас!
  Самоса Ќе залаЌао:
  - Мучи дечака!
  И он Ќе лично повукао крагну, откинувши дечаку кафтан. Гришка су скинули и вукли на сталак. Дечак Ќе очаЌнички покушао да узврати ударац. Али искусни ¤елати ударцем у врат имобилисали су Гришку. Затим су му причврстили руке позади и почели да га подижу за конопац. Дечак Ќе шкргутао зубима. Џелат Ќе зграбио дечака за торзо и протресао га, увр"у"и му зглобове. Гришка Ќе тешко дисао, али суздржао плач.
  Ђакон Ќе, диктиравши к®ижевницима, промукао:
  - Кажи лопову, где Ќе твоЌ таст сакрио благо.
  Дечак одговори са презиром у гласу:
  "Чак и да знам, не бих рекао!
  Самоса Ќе наредио ¤елату:
  - Баи! Десет удараца паж иво !
  Џелат Ќе ударао упорно. Гришкино тело се тресло. Код десетог ударца мучите  се укочио. И погледа у Самосу. Током погуб е®а, дечак Ќе "утао, гризу"и се за усну.
  ДЌак, неЌасно:
  - Реци лопове, где Ќе тЌатка сакрила благо?
  Гришка Ќе викнуо:
  - Не"у ре"и!
  Самоса Ќе зарежао:
  - Пет удараца без спасава®а!
  Џелат Ќе замахом замахнуо дечаку, потресавши му цело тело. Гришка Ќе вриснуо, али се угризао за усну. Уследио Ќе други ударац. Такође храбар и снажан. Гришка Ќе наставио да "ути. И опет тре"и ударац, крв Ќе капала из посечене коже.
  Самоса се намрштио на начин на коЌи су дечака бичевали. Наравно, син можда не би знао где Ќе Стенка сакрио благо. Па чак и, можда, право благо. Али дечак мора бити испитан. И отму таЌне од ®ега.
  После петог можданог удара крв Ќе активно капала.
  Ђакон Ќе поновио пита®е. Гришка Ќе "утао.
  Самоса Ќе наредио:
  - Спали му пету.
  Џелат извади комад усиЌаног гвожђа и принесе га дечаковим голим табанима. Задрхтао Ќе, изврнуо се и .... изгубио свест.
  Адала Ќе мислила да би била добра идеЌа пустити Питера да прође кроз ово како не би убио ненаоружане и старе. Петар ниЌе добро прошао. А какав би он био у правоЌ, контакт битци? Зар не би био стид ив?
  Син Стенке Разин Гришка Ќе, иначе, знао где се криЌе Ќедно очево благо, али Ќе "утао. Приведен Ќе себи полива®ем кантом ледене воде. Тада Ќе Самоса наредио:
  - КаутеризираЌте другу пету гвожђем!
  Овог пута дечак се ниЌе онесвестио, покушао Ќе да се тргне, али су Гришкине босе ноге закачиле у блок.
  Самоса Ќе просиктао:
  - єош пет удараца бичем, без бриге !
  После петог ударца, светла глава дечака се затресла, а Гришка Ќе изгубио свест.
  Искусни службеник у послу муче®а саветовао Ќе:
  - Пустити га да оде! Дете се и да е насла®а!
  Самоса рече строго:
  - Узми штене! Обриши га вотком и стави на кревет... Пусти то! Сутра "емо наставити тортуру!
  Гришка Ќе укло®ена са сталка, а посекотине су истр ане мешавином алкохола и воде. Дечак се трзнуо: вотка гори. Тада Ќе Гришка добио вру"у чорбу и зак учао га у загреЌану "елиЌу. Али за сваки случаЌ оковали су дечака ланцем за врат и пустили га да спава. Дечак Ќе спавао на стомаку, кревет Ќе био мекан. Мучени од ¤елата, жртве често умиру, а Самоша Ќе желео да сазна где Ќе Стенка сакрио своЌе благо.
  Након што су Гришку пустили да спава, сутрадан Ќе дечак поново одвучен у мучилиште. Поново су га ставили на сталак. Гришкини ве" истегнути зглобови постали су болниЌи. Дечацима су окачени тегови до ногу. Да више истегнете миши"е. Затим Ќе ¤елат, смеше"и се, донео усиЌано гвожђе и приложио га Гришкиним грудима. Дечак Ќе шкргутао зубима од страшног бола.
  Самоса Ќе викнуо:
  - Говори лопов!
  Мирисало Ќе на па евину. Мирис печеног меса се поЌачао. Гришкине очи су зашки иле од шока бола, а дечак Ќе поново изгубио свест. Џелат му Ќе узео гвожђе из груди и рекао:
  - Снажан момак...
  Самоса Ќе зарежао:
  - Неопходно Ќе поделити ... Жар до ногу!
  Џелат Ќе дечаку намазао табане у ем и на да ину запалио мангал. Ве" спржене пете су биле веома болне. Дечак Ќе тешко дисао. Испустио Ќе мешавину зноЌа и крви, шкргутао зубима, али Ќе "утао. Иако га Ќе то скупо коштало. Напори су били очаЌни.
  Самоса Ќе жестоко зарежао:
  - Ти "еш говорити! ХеЌ, раме беЌ!
  Џелат Ќе ударио Гришку. На десетом такту, дечакова глава се млитаво забацила и срушила се. Дечак ниЌе одмах дошао себи, чак ни након што га Ќе полила кофа воде. Самос удари Гришку у лице и нареди:
  - єош беат!
  ВоЌвода Ќе приметио:
  - Голи "е умриЌети....
  Самоса Ќе зарежао:
  - Доврага! Скините га са полице! Наставите сутра!
  Гришка Ќе поново скинут са уређаЌа за муче®е и одведен у собу. Дечак се мучио и трзао. Утонуо сам у тежак, обманут сан. Онда се пробудио и заплакао. Али чим се тамничар поЌавио, у"утао Ќе и  утито га погледао. Добацио Ќе клинцу хлеб са квасом. Дечак ниЌе имао шансе да побегне, поготово што Ќе био окован за врат.
  Сутрадан Ќе Гришка мучен мало другачиЌе. Подигли су ме у плафон, подижу"и руке на сталак, а онда су ме пустили. Тако див и бол
  престаЌе да дише. Дечака су подизали три пута док ниЌе изгубио свест.
  После тога, ¤елат Ќе поново тукао бичем, а стомак опекао усиЌаним гвожђем. Након што Ќе дечака теме но мучио, пуштен Ќе и одведен у "елиЌу. Џелати нису успели ништа да постигну.
  Сутрадан Ќе Гришка извучен на сталку, под босим ногама му Ќе запа ена мангала, а усиЌана жица ударена по леђима и зад®ици. Дечак Ќе током тортуре неколико пута губио свест, али Ќе долазио к себи. Док се и сами ¤елати нису уморили, заустав аЌу"и муче®е.
  Следе"ег дана, дечак Ќе био испружен, а ¤елат Ќе почео да му ломи прсте на ногама усиЌаним клештима, а такође и да му г®ечи ребра. Гришка Ќе неколико пута вриснуо, али Ќе на захтеве да се нешто каже одговорило Ќеца®ем.
  И опет Ќе добио бич.
  Прошле су две неде е. Гришкино дети®асто тело ве" Ќе исцрп ено муче®ем. Бол Ќе свуда. Нема крви, нема вене нетакнуте болом. У почетку, када су га тукли и палили, хтео Ќе да поЌури и да пригуши експлозиЌе у свом телу. Али када Ќе бол захватио целу суштину, отупио Ќе.
  Сам Самоса Ќе видео да Гришкине шансе да нешто нокаутираЌу бледе пред ®еговим очима. Џелати су испробали нови лек. Нашли смо брашно. Гришкина коса Ќе била обриЌана, а хладна вода Ќе почела да кап е на врх главе. Муче®е Ќе брутално и ефикасно. После неколико сати, осе"а се као да бомбе експлодираЌу у мозгу. Гришка Ќе био скоро слеп и глув. Више ниЌе чуо речи коЌе су изговарали ¤елат и Самоса .
  Одустали су, опет вукли на сталак. Не схватаЌу"и да Ќе било какав бол за дечака само утеха - одвра"а®е паж®е од страшниЌег чира на мозгу.
  Од ватре и трепавица заблисталих у очима.
  Гришка Ќе дошао себи и могао Ќе да види ¤елате. Овде мучите  став а тегове на блок у коЌи су биле стегнуте дечакове ноге. Бол у рукама и раменима се погоршава, али одвлачи паж®у од пакла у мозгу.
  Самоса урла на све стране. Он Ќе црвенокос, са брадом:
  - Реци штенету, где Ќе отац сакрио благо!
  Гриша одмахуЌе главом. Као одговор, уследи ударац коЌи тресе тело, снажно туку. Други ¤елат, под дечаковим босим ногама, загрева се на сталку. єезиво, али не тако страшно.
  Ево Корнила, кума Стенке Разина и бившег воЌсковође. Остарели, са седом брадом. У ®еговом погледу постоЌи чак и привид симпатиЌе према измученом детету. У близини стоЌи боЌарин у дабровом шеширу. Очигледно му Ќе вру"е у комори за муче®е. И на лицу Ќасног интересова®а за муче®е дечака. Муче®е се настав а. Гришка одЌедном осети прилив снаге у себи и запева:
  Ти си Разин моЌ кра  и отац,
  Подигао народ против Ќарма...
  ВеруЌем да "е пат®а престати
  Би"е боЌара, само бичеви и смоква!
  
  Се ак, радник сада под Ќармом,
  єедноставног пролетера зг®ече боЌари...
  Али веруЌем да "емо помести све крвопиЌе,
  ЗапеваЌмо хи аду ариЌа нашоЌ Ота¤бини!
  
  Уосталом, у сваком дворишту жртва боЌара сте®е,
  Свуда су колци и сталак ...
  Они су Ќош гори, сматраЌ неверника,
  Муче®е, кретен на мукама!
  
  Али Разин Ќе прошао кроз битке,
  Све потребне руке и путеви ...
  Победом Ќе дошао наш слободни козак,
  Да поцепаЌу све боЌарске свештенике!
  
  Не, знате, сум®е, веруЌте нам,
  Уосталом, ми смо за народ, без сум®е...
  Сада долази час увида,
  За славу других генерациЌа...
  
  Ти си Разин слободе и части - вођа,
  Прошетао нашом РусиЌом...
  Желим да постанеш наш суверен,
  И бо е од васе енског месиЌе!
  
  Да, онда веруЌте у правду
  Увек "е бити трачак светлости...
  И би"е звер коЌу растргне деспот,
  СачекаЌмо зору!
  
  Битка Ќе под Симбирском - борба,
  Ми смо бесни насилни ратници знаЌу!
  И веруЌем да "е судбина постати победник,
  Молим те да даш шипкама мозак!
  
  Иако Ќе Разин хероЌски погинуо у борби,
  Али у вечности ®егово свето лице ...
  Уосталом, он Ќе без сум®е витез, ко®аник,
  И би"е, веруЌете Крем у за тренутак!
  
  Прекини ропство и Ќарам боЌара,
  И сунце "е иза"и над планетом...
  Пат®а, обмана "е нестати заувек,
  А Разин Ќе опеван у песмама!
  Док Ќе дечак певао, сви, и ¤елати и "публика", укочени су, слушали. Али на послед®им речима, Самоса Ќе експлодирао и викнуо из свег гласа:
  - Баи! УбиЌ га!
  Џелат Ќе дечаку задао жестоке ударце. Ве" изгубивши свест, Гришка Ќе шапнуо:
  - Народ РусиЌе "е бити слободан!
  Окрвав ени дечак Ќе подигнут са сталка и однесен. Самоса Ќе обрисао зноЌ са чела и просиктао:
  - Дово но! Доста са нама! ИздвоЌи копиле и заврши с тим!
  Корнила рече несигурно:
  - Да ли Ќе у реду да се дете четвори? Да, чак и у Ќавности? Можда га задавити у "елиЌи?
  Самоса Ќе зарежао, удараЌу"и петама о под.
  - Не! Изврши! И то Ќавно - четврта®ем!
  БоЌарин Ќе потврдио, стиснувши песницу:
  - Нека буде тако! Одобравам смртну казну!
  Самоса се злобно осмехну.
  - Четворе Гришку! Изне"емо сво Разиново семе!
  Овде Ќе Адала била расеЌана. Она Ќе принуђена да изда команду за пуца®е. А Торонто гађа ракета бомбардер од двадесет тона. Доноси смрт и ужас. Адала своЌим збу®еним погледом прати ватрени реп.
  Ох, волео бих да Ќе пилот. Како дивно и романтично. Ево таквог пилота-раидера.
  Небо Ќе веома хладно.. ДевоЌка Ќе нагнула главу и почела да се се"а бар нечег доброг. Али ништа ми ниЌе пало на памет. Поред приче о сину Стенка Разина.
  Дечак Ќе лежао на кревету и извиЌао се у сну, у делириЌуму. Тешко Ќе спавати када ти Ќе цело тело ра®ено, а чиреве нагризаЌу и со и вотка. Послед®их петнаест дана била Ќе мука. Муче®е но"у и тежак делириЌум током дана.
  Дечак Ќе са®ао свог оца. Мо"ни и снажни Степан охрабри сина:
  - Држи се мали! Памти"е те народ, како си смрт прихватио!
  Гришка у делириЌуму одговори:
  - А шта ме чека смрт?
  Степан Ќе самоуверено изЌавио:
  - Наша буду"ност Ќе магловита. И не зна се шта Ќе пред нама. Али ваши послед®и тренуци у животу би"е наЌважниЌи. Не оклеваЌте! СачуваЌ храброст!
  Гришка Ќе одговорио не баш самоуверено:
  - Би"у чврст... Али ти си тата... Да ли Ќе наша праведна ствар умрла?
  Степан изЌави громогласним гласом:
  - Па не! Они могу да ме погубе, али "е до"и други Разин, а за ®им други Разин, и наши неприЌате и не"е мо"и ништа са овим! Би"е нових векова, би"е смене генерациЌа... Али Ле®ин, господар олуЌе, до"и "е по Разина!
  Гришка, такође стекавши самопоузда®е, рече:
  - ВеруЌем да "еш се вратити!
  Дечак се пробудио. Тело Ќе глупо бо ело и кожа Ќе била сирова. Зачуло се звецка®е на вратима и ¤елат Ќе ушао у "елиЌу.
  Велики мучите  рече  убазним тоном:
  - Здраво Гришка!
  Дечак, изненада осетивши снагу у себи, одговори:
  - Џелат ниЌе добро, па умри!
  Мучите  добродушно климну главом.
  - А ти си храбро штене. Разне сам видео и мучио... Али ви нисте видели никог као што сте ви! Тако мали, али прави кремен!
  Гришка Ќе скромно одговорио:
  - Имам дух свог оца!
  Џелат Ќе са осмехом предложио:
  ХаЌде да се договоримо...
  Дечак Ќе звекнуо ланцем и смогао снаге да устане из кревета и седне. Гришка Ќе са интересова®ем упитао:
  - Какав договор?
  Џелат Ќе шапатом предложио:
  - ХаЌде, ти ми реци где Ќе благо твог оца, а Ќа ... скину"у крагну и изне"у те у торби.
  Гришка Ќе за тренутак оклевао. Заиста, шта ако превариш ¤елата. Реците му лажно место, и сами искористите тренутак и бежите. Спасити своЌ живот и оставити своЌе неприЌате е са носом? Искуше®е Ќе било велико. Али дечак се сетио свог оца. Лукавство и превара да ти купиш живот? Не, он мора да умре достоЌанствено на одру!
  Гришка Ќе одмахнуо обриЌаном главом, сав у модрицама и квргама:
  - Не!
  Мучите  се насмеЌао и приметио:
  - Сутра "еш бити погуб ен! То Ќе сигурно... Муче®а више не"е бити, а нема других спремних за егзекуциЌу!
  Гришка се стресе, али храбро одговори:
  - Па погуби"е... Сви смо ми смртници!
  Џелат Ќе додао са осмехом:
  "Не"еш тек тако бити одсечен! И баци га на точак! Одсецали су прво руке, па ноге, па тек онда главу. Да ли желиш ово?
  Дечак Ќе задрхтао, постао бледи и промрм ао:
  - Пошто Ќе судбина таква... Само "у се трудити да смрт прихватим достоЌанствено!
  Џелат се насмеЌао и приметио:
  - ТвоЌ отац Ќе ве" одведен у Москву. Тамо те Ќош нагло муче. А онда чека и точак са четвртинама. А ти... Штета што су погуб ени! Ти си Ќак дечко, и било би лепо да те Ќош мучим!
  Гришка Ќе оштро одговорио:
  - На оном свету "еш бити мучен!
  Џелат Ќе изашао из "елиЌе. А Гришка се окрену и удари песницом по бради. Уступио Ќе место боловима у растегнутим венама на сталку. Можда Ќе узалуд тако? Требало Ќе показати разборитост и преварити ¤елата. И напред, чекаЌу"и га ...
  Дечак се Ќедва подигао и погледао своЌу руку прекривену писуги и опекотинама? Хо"е ли бити одсечена? Гришка Ќе погледао своЌу ногу. Такође сав испребиЌан, табани изгорели, прсти полом ени. Али "е вероватно мо"и да се попне на скелу свеЌедно. И одсече му ноге и руке и на краЌу главу. И тада "е душа одлетети у небо ...
  Он Ќе Ќош дете, и ниЌе имао времена да греши. Положио тест ватре и бича. НаЌвероватниЌе, пред вама Ќе заслужени раЌ, или у наЌгорем случаЌу, кратак боравак у чистилишту. Питам се да ли "е позвати свештеника на исповест? Међутим, то више ниЌе важно. Гришка иза себе ниЌе осе"ао грехе и ниЌе се плашио сада неизбежног сусрета са Богом. И добро Ќе у раЌу, дивном врту, где Ќе вечно лето, и анђели свираЌу харфе. Зашто не место заслужено за дечака коЌи Ќе претрпео наЌтежу тортуру?
  Бо е Ќе него да висиш на сталку кад ти Ќе бич раздерао кожу, а прсте ломи усиЌано гвожђе. Тамо "еш заувек остати дечак, и би"еш заувек млад и здрав.
  Покуцало Ќе на врата. ПоЌавила се девоЌка са послужавником, и два стражара, као и Самоса. Чудовиште се насмеЌа и рече:
  - Послед®и пут у животу поЌеди добро штене! Цорнила Ќе великодушна! И тамо "е ти одсе"и руке и ноге!
  Гришка Ќе оштро одговорио:
  - И би"еш каж®ен... Не на Зем и, него на небу!
  Самоса Ќе зарежао:
  - Штене! Да видимо како вриштиш на волану!
  Гришка Ќе храбро рекао:
  - Смрт понекад даЌе бесмртност, а издаЌа заборав!
  Самоса  утито залупи вратима и оде. Остао Ќе само ¤елат. Гришка му скоро  убазно климну главом:
  - То су славе коЌе славимо! И не желиш да умреш!
  Џелат Ќе лукавим погледом упитао дечака:
  - єеси ли размиш ао о своЌоЌ души?
  Гришка Ќе искрено одговорио:
  - Не осе"ам грехе иза себе да се покаЌем .
  Џелат на ово климну главом.
  - Па, радуЌ се "елав. ПопиЌте чашу вина у исто време. Вероватно први у твом животу.
  Гришка Ќе почео да Ќеде гуску. После затворске каше, храна Ќе деловала изузетно укусно. Дечаку Ќе било мало болно да жва"е, али Ќе месо деловало слатко. И активно прогутао.
  Џелат Ќе приметио:
  - Да ниЌе ваш кум Корнила, не бисте дочекали такве гозбе.
  Гришка Ќе упитао озби ним погледом:
  - Шта хо"е?
  Мучите  Ќе искрено одговорио:
  - Узми Степаново благо. Иначе се не би померио.
  Гришка Ќе равнодушним тоном одговорио:
  - Нека благо лежи у зем и. И служите буду"им устанцима!
  Џелат рече задив ено:
  - Па ти и орао! Прави ратник! Па, желим вам успех!
  И мучите  остави дечака. Гришка Ќе осетио тежину након што Ќе Ќео и попио чашу Ќаког вина. Очи су му се затвориле и дечак Ќе заспао. Са®ао Ќе битке и разне инциденте. Као да Ќе витез из баЌке коЌи посече хи аде бораца.
  Маха®е удесно - улица, трака лево!
  А онда Ќаше змаЌа. Као Ќунак из баЌке...
  Следе"ег Ќутра Грушка се пробудила. Дечак Ќе први пут добро спавао и осе"ао се ведриЌе. Џелати су га подигли. Обуци ра®ено тело, костриЌет. И подигли су га и одвели на погуб е®е. Гришка Ќе у зору видео боЌу и оштра коп а.
  Дечак Ќе ходао у жлездама, што Ќе било неприЌатно. Извели су га у двориште. Дечакове босе, осака"ене ноге тешко су крочиле по калдрми. Али Гришка, шкргу"у"и зубима, трпио Ќе то и покушао да стоЌи усправно. Иако Ќе сваки корак опечених стопала даван са болом. И тако изађе на мегдан.
  Људи су видели дечака. ОбриЌан, само прекривен огреботинама и модрицама, са босим, спа еним стопалима, измршав.
  Гришка Ќе више изазивао сажа е®е него мрж®у. Многи, посебно жене, уздахнуше са сажа е®ем.
  Дечак им Ќе намигнуо и рекао:
  - Као, где Ќе наш, ниЌе нестао!
  И кренуо да е. НиЌе било посебног страха. Гришка Ќе био сигуран да не заслужуЌе пакао. А небо Ќе много бо е од зема ског, суровог постоЌа®а.
  Место погуб е®а опколили су одабрани, московски стрелци. Много стражара и дома"их козака. Чинило се да уопште не погуб уЌу дете, ве" државног злочинца космичких размера.
  Дечак се несигурно, тетураЌу"и, попео уз мердевине, ступаЌу"и спа еним ногама, по храстовим даскама.
  На блоку за сече®е блистала Ќе огромна, наоштрена секира. Огроман ¤елат у црвеноЌ одори Ќе ходао около. ПостоЌао Ќе и точак наме®ен четврта®у.
  Гришка се прекрсти. Заиста Ќе болно померати руке.
  Гласник Ќе почео да чита оптужбу:
  - Крив Ќе оваЌ син Стенке Разин Гришке: за чува®е блага, организова®е побу®ених одреда, за погуб е®а и п ачке боЌара, за наси е над женом и тако да е. Стога Ќе осуђен на четвртину на точку и вечну анатему. Нека се казна изврши.
  Гришка Ќе задрхтао, али Ќе остао да стоЌи и држао се право. Ђакон сикну:
  - Па, да ли Ќе лопов спреман да се покаЌе пред народом?
  помисли Гришка. Да, има за шта да се покаЌе. Дечак се поклони и рече:
  - Опростите донским козацима. Крив сам пред тобом што те нисам ослободио од боЌарског Ќарма.
  Самоса Ќе очаЌнички викнуо:
  - Ускоро га погубите!
  Џелатови помо"ници су поЌурили до дечака. Гришка Ќе, савладаваЌу"и бол у рукама, откинуо сопствену костриЌет. Чиреви и ране коЌе су нанели ¤елати отварали су се пред народом. Тада су Гришкине руке уврнуте и бачене на точак.
  Џелат Ќе подигао секиру над дечаком. "Ускоро "е почети", помисли Гришка.
  Али у том тренутку затруби рог и гласник обЌави:
  - Кра евска милост! С обзиром на ГригориЌево дети®ство, смртна казна Ќе заме®ена продаЌом у ропство! Нека буде тако! Дечак Ќе подигнут са одра и ушао у собу. За Гришку Ќе почео нови живот.
  Прво су га нахранили кашом и дали му млеко да пиЌе. Дечака су оковали око врата и пустили да легне на сламу. Дошао Ќе доктор. Почео Ќе да брише ране вотком. Болело Ќе, али Гришка Ќе "утао.
  Доктор Ќе приметио:
  - Дечак Ќе жилав, живе"е као пас!
  Гришка Ќе, поЌевши, чврсто заспао ... Имао Ќе разне но"не море.
  Сутрадан су му поново дали храну и одвели га, став аЌу"и му окове на руке и ноге. Дечак Ќе био гол, али Ќе преко ®ега набачен огртач.
  Пратили су га стражари и Самоса.
  Босе ноге мало по¤иле и било Ќе лакше корачати. Гришка Ќе покушао да се претвара да ниЌе повређен. И поносно Ќе подигао своЌу обриЌану главу, са стр®иком плаве косе коЌи Ќе ве" почео да расте.
  Водили су га улицом, а пролазници су се освртали. Време Ќе било топло и сунчано.
  Гришка Ќе покушао да се орасположи. Па у ропство, па шта? Не плаши се посла! Чак и ако треба да идете у каменоломе, он "е издржати и побе"и. На"и "е начин. Или поди"и устанак као легендарни Спартак.
  Дечака су увели у камену зграду и однели на спрат. У жу евима босе ноге приЌатног детета хладила Ќе камена хладно"а.
  Овде Ќе уведен у собу. Ту, поред врата, стаЌала су два огромна, голих груди, миши"ава ратника. Затим Ќе горела лампа и величанствена софа. На ®ему Ќе лежала жена у велу и огртачу. А у близини су биле миши"аве слуге и неколико собарица. Штавише, биле су голе до струка, и кратке сук®е, али сандале и такође затвореног лица. Али у исто време, груди су голе, а брадавице затам®ене.
  Поглед на голе груди изазвао Ќе Гришку велико узбуђе®е и он Ќе поцрвенео. Његове године су управо када млади"и показуЌу интересова®е за супротни пол. А поглед на младе прелепе груди Ќе тако узбуд ив.
  Жена у раскошном велу и раскошноЌ ха ини Ќе гукала:
  - Скини га!
  Гришин кабаница Ќе била поцепана. Био Ќе потпуно гол. А мушко савршенство, ве" потпуно развиЌено, штрчило Ќе, од коЌег Ќе било тако неприЌатно. Сам дечак Ќе био добро грађен, миши"ав, и броЌни трагови муче®а, чак су му давали шарм.
  Жена се смеЌала, гледаЌу"и Гришкино узбуђе®е. А она Ќе гукала:
  - Добар дечко! Видим да сте сасвим спремни.
  Прате"и Грисхка Самос Ќе одговорио:
  - Он вреди сто златних руба а, госпођо!
  У то време, ово Ќе била велика сума. Добар ко® се могао купити за три руб е.
  Жена се насмеЌа и одговори:
  - єош Ќе дете, а на турским пиЌацама има дово но робова! Чисто из поштова®а према вама и зато што ми се свиђа оваЌ дечак, плати"у за ®ега педесет руба а!
  Самоса Ќе приметио:
  - Гувернер жели да син бунтовника вредно ради у каменоломима на Криму, или у ТурскоЌ! Он баш и не жели да Ќе малолетни преступник, уместо надгледниковог бича, био блажен у наручЌу похотног ханша!
  Жена се насмеЌа и одговори:
  - Да, разумем... Стенка Разин ти Ќе покварио много крви и хо"еш да му вратиш сина! Теши"у те, волим да мучим и понижавам лепе дечаке. А кад се уморим, посла"у га у руднике!
  ДаЌем седамдесет пет руба а и ово Ќе моЌа послед®а реч!
  Самоса климну главом.
  - Договорено одлично!
  У ствари, мало Ќе вероватно да "ете за исцрп еног дечака од тринаест година добити више од неколико руба а на аукциЌи. А чи®еница да средовечна ханша воли да мучи и мучи лепе дечаке била Ќе свима позната. Штавише, обожавала Ќе младо месо. Али када су дечаци имали браду, ослепели су их, ишчупали им Ќезици и послали их у руднике, где су полако али сигурно умирали.
  Дакле, не можете ре"и да Ќе Гришка имао много сре"е. Али авантуре младог хероЌа тек почи®у... А наЌинтересантниЌе Ќе пред нама!
  Конан-Павлик се пробудио, после овог сна, веома весео и пун снаге. А онда Ќе поново почео да трчи.
  Да, тако су му б еснуле голе, дети®асте, ружичасте, округле потпетице.
  Он Ќе ве" био свеж и одлучио се да побегне, а дуг Ќе пут до састав а®а приче.
  И нека из такве приче буде веома забавно и заним иво.
  . ПОГЛАВЉЕ #9
  Хитлер Ќе, након заузима®а єугославиЌе и Грчке, одлучио да привремено одустане од напада на СССР. Конкретно, Фирер се плашио да не"е имати времена да заузме Москву пре зиме. Осим тога, ®егови воЌни аташеи у Москви видели су тенкове КВ-2 и Т-34 на паради 1. маЌа, што Ќе оставило снажан утисак - посебно КВ-2.
  Па, Хитлер Ќе одлучио да док Немачка не буде имала тешке тенкове, СССР не треба нападати.
  єош бо е, фокусираЌте се на БританиЌу и ®ене колониЌе. Истовремено, добивши колосалне ресурсе и ослободивши руке на другом фронту.
  Пре свега, било Ќе потребно оЌачати Ромелову групациЌу - четири одабране тенковске дивизиЌе опремом. И истовремено заузети базу на Малти.
  Ве" са искуством искрцава®а на острво Крит, нацисти су прво извршили бомбардова®е Малте, а потом и очаЌнички десант. И успели су то успешниЌе да избегну велике губитке.
  Након тога, пребацива®е трупа у Роммел Ќе ишло брже. Поред тога, Фирер се поново састао са Франком. И захтевао Ќе у строгоЌ форми да се трупе пусте на Гибралтар.
  Франко се сложио са овим, додуше нево но.
  У међувремену Ќе дошло до пребацива®а снага у Африку. Ук учуЌу"и прве женске бата оне, пошто Ќе Фирер желео да жене учествуЌу у рату. И да Ќе Фирер имао просвет е®е, и да Ќе схватио да Ќе немогу"е живети без жена на свету, не!
  А у борби жена Ќе права звер, способна за много.
  Чета девоЌака из специЌалног СС бата она "Вук" долетела Ќе транспортним авионом Ме-323 за Тунис. Ратнице су биле све као шибица, младе и Ќош неудате. Углавном високе атлетске плавуше, боЌа немачке нациЌе, ®ене крви и сока.
  Међу осталим ратницима издваЌаЌу се две девоЌке, медена плавуша и ватрена риђокоса, коЌе су, иначе, лепотом и озби нош"у у очима такође достоЌне подиЌума. Кад би сви остали ратници били међу релативно искусним борцима коЌи су успели да на®уше барут у ФранцускоЌ и на Балкану. Али не на начин да превише, због пролазности неприЌате става и недостатка же е, поша е девоЌке у густину. Ве" су се бориле, ове две су биле веома младе, скоро девоЌке, послед®е коЌе су замениле погинуле у ваздушном нападу. Наравно, и они су били обучени са свом немачком педантнош"у, али су ипак били тако невини, уосталом, имали су Ќедва шеснаест година. Праве руже напуштене у пусти®и.
  Ватрени црвени "вук" Ќе питао своЌу плаву другарицу:
  - У британскоЌ воЌсци има доста црнаца. Веома су груби и окрутни, али замисли Герде, шта "е се десити ако будеш ухва"ен и почне муче®е?
  Медена плавуша Ќе мирно одговорила:
  - Труди"у се да ме Шарлота не ухвати, али ако Ќе то и да е во а Господ®а, не"у ништа дати душманима!
  Црвенокоса Шарлот Ќе прошапутала:
  - Прича се да "е ускоро почети велики рат на истоку са РусиЌом. А трупе се ве" повлаче, концентришу снаге. НиЌе ни чудо што Ќе толико пешадиЌе регрутовано у воЌску, девоЌке причаЌу да мушкараца по селима скоро да и нема!
  Герда се сложи са уздахом:
  - Да, то би било Ќезиво! Ратовати са Русима: суровим и фанатичним, са ®иховим бескраЌним пространствима и суровим зимама... Би"е то нешто страшно!
  Црвенокоса Ќе одговорила:
  - Руси нису могли да поразе ни си"ушну финску воЌску, а ми смо победили наЌве"е неприЌате ске снаге! Цела Европа Ќе ве" под нама, а Ромел слама Британце у Африци. Зашто мислиш да "еш изгубити?
  Герда Ќе нево но одговорила:
  - Руси имаЌу велику популациЌу и огромна пространства. Они "е апсорбовати превише трупа! А ако не будемо имали времена да заузмемо главни град РусиЌе пре зиме, онда "е се наши воЌници Ќедноставно смрзнути, а опрема "е се узнемирити и заглавити у снежним наносима, би"е елементарно страшно!
  Шарлот Ќе снажно одмахнула главом.
  - Ма, немоЌ да причаш о тако гадним стварима, аЌде бо е да отпевамо неку романсу. О  убави...
  Герда се невино осмехну и сложи се:
  - Наравно, пева"емо наЌбо е!
  ДевоЌке "Вучице" су своЌим Ќасним, кристалним гласовима певале:
  Бисерна, дрхтава фризура,
  Бринем се, груди ми се тресу!
  єа сам девоЌка као плаха бреза,
  БоЌим се да се померим и да дишем!
  
  А шта ти свеж ветар шапу"е на уво?
  Песак шкри под ногама боси...
  И нема мене сре"ниЌег на планети,
  Кад кренем са тобом у шуму!
  
  ОткриЌ ми велику таЌну, во ена,
  Како си успео да зачараш срце!
  Али твоЌе лице Ќе тако тужно?
  Преко чела Ќе прошла наЌта®а нит бора!
  
  одговара са муком ;
  Рат "е вас Ќош дуго раздваЌати!
  Да нам нађеш место у раЌским шумама,
  Сатана мора бити побеђен у паклу!
  
  Као одговор, витка бреза Ќе климнула главом,
  Ти си ми више од приЌате а!
  Иако би исход битке могао бити сузаван,
  Али Бог Исус пастир Ќе са нама!
  
  РастЌераЌмо пакао демона - зле сенке,
  Па да гаЌеви зелени цветаЌу!
  Помази ми препланула колена
  Држи ме чврсто душо!
  
  А он одговори као девоЌка у шали:
  Рекао Ќе на звук раширеног гра®а;
  - Хо"еш ли ме чекати годину дана, голубице?
  Искуше®е вру"их ждралова Ќе Ќако!
  
  Као одговор, рекао сам му тако строго,
  - Не"у бити цивил на штанду машина!
  И волим воЌнички пут,
  Хо"у да се борим, да победим зле!
  
  Дошао сам до ствари - посекао гране, плетенице,
  Дали су ми нову машину са диском!
  Иако трава плаче као бисери росе,
  Чему невиност - постао као воЌник!
  
  Онда, да ми Ќе Ота¤бина дража од свих,
  Ота¤бина изнад звезда гори у души!
  НиЌе изнутра оно што се упада у кревет,
  И прено"ити с пушком у колиби!
  
  Победа "е до"и, Ќа чврсто веруЌем у ®у,
  На краЌу краЌева, наша ствар Ќе увек у праву!
  Па, смеЌте се радосниЌе момци,
  Чека нас добра судбина, веруЌте!
  Са ®има Ќе певала цела породица, док су девоЌке одмахивале главама и п ескале рукама. Али онда Ќе ®ихова идила прекинута, завиЌала Ќе сирена и на небу су се поЌавили енглески авиони! СпитфаЌерс Ќе покушао да нападне караван снабдева®а. МЕ-109 из прат®е храбро су поЌурили ка ®има. Ватреноцрвена Шарлот Ќе чак скочила од сре"е:
  - Овде почи®е битка у ваздуху! Би"е кул!
  Герда Ќе узбуђено потврдила:
  - Сад наши, попушта"е!
  енглеских СпитфаЌера и петнаест немачких Месера, ниЌе велика разлика. Митра ески рафали и ударани су авионски топови. Шарлот се насмеЌала и показала прстом:
  - Види како их наши млати! Лепота!
  Герда Ќе филозофски рекла:
  - У борби не"е победити наЌЌачи, ве" дово но наЌзлобниЌи да Ќе изазове, али не и да уђете сами у ®у!
  - Рат Ќе такмиче®е где су сви дисквалификовани и пре почетка! Подржао Шарлот.
  Он из енглеског " СпитфаЌерса " се ве" запалио, и почео да пада, за ®им Ќе почео да пада и немачки... Битка Ќе почела да се разбуктава Ќош ве"ом жестином. Британски авиони су имали митра езе, док су Немци имали топове, Ќедни од 20 мм у комаду, други су имали чак три топа од 20 мм, али су такве машине биле само две ... исто, можда чак и за МЕ -109 чак Ќе и тежина ма®а и брже се окре"е. Али ни Британци нису тако Ќедноставни, па су троЌица ®ихових борца похрлила у транспорт, не обазиру"и се на прикривену ватру. ДевоЌке унутра су вриснуле:
  - ХаЌде, момци, не пропустите! Присилна ватра пли!
  Шарлот вришти:
  - Фурр ! Фурр !
  Ме-323 Ќе огроман транспорт способан да понесе до 200 воЌника, има шест митра еза одбрамбеног наоружа®а. Они су распоређени у систем "Ќеж" и почи®у да жвр аЌу... Борци пуцаЌу, а меци великог калибра пробиЌаЌу кожу и пробиЌаЌу премаз. ДевоЌке ратнице скачу, док циче као сви®е:
  - Кучка има младунчад.
  єедна од девоЌака Ќе закачена и грчи се. ДЌевоЌка-доктор прискаче до ®е и одмах каже:
  - Пролетело Ќе! - И прави ЌоЌ прелив. Она се смируЌе и покушава да задржи Ќауке.
  Али онда Месершмит долази у позадину енглеског борца, прецизно шутира и он се запали и пада. ДевоЌке урлаЌу:
  - Невероватно! Ово Ќе наш момак!
  У овом тренутку, митра езац коЌи покрива труп (а ово Ќе човек) пада пробиЌен метком право кроз ®ега. Герда Ќури као му®а, држи се за жицу и пада, чизме ЌоЌ лете. Млада девоЌка коЌа трепери голим, ружичастим штиклама у пар скокова кроз оборена тела, скочи до митра еза и притисне окидач. Олово Ќе исп увано из цеви и СпитфаЌер губи контролу, почи®е да пада у реп.
  ДевоЌке вучице циче од одушев е®а и певаЌу:
  - Пак! Перач! Немачка против БританиЌе два - нула!
  Герда, међутим, ниЌе стигла да обори други ловац, уништили су га немачки пилоти. Ваздушне битке су пролазне, а пошто су изгубили више од половине ловаца, Британци су побегли. Резултат Ќе био 11 против 3 у корист Немаца. ДевоЌке су узвикнуле у одговору, тако радосно и руковале се Ќедна са другом. Похвалили су и Герду, коЌа ниЌе изгубила главу и први оборени авион, своЌу жртву, забележила као своЌу имовину! ДевоЌка Ќе поцрвенела од великог узбуђе®а и промрм ала:
  - Да, нисам се сетио! Да ли Ќе било тако нешто? Потпуно незамисливо! у трансу сам...
  Шарлот промрм а са незадово ним осмехом:
  - Али не могу себи да опростим каш®е®е. Па само кочнице!
  Командир чете Мадлен Ќе тешила Шарлот:
  - єош Ќе толико битака пред нама! То Ќе Африка!
  Шарлот се закикотала и нашалила се:
  - Мала деца ¤абе на свету, деца не иду у Африку у шет®у! Африка има аЌкуле, Африка има гориле, а Африка велике крокодиле! Али Велики РаЌх; рекао нам Ќе - не дрифтаЌ!
  Све девоЌке су се углас смеЌале. Како Ќе било сЌаЌно...
  Главни град Туниса, такође носи име, Тунис, у ®ему се налази главна база нациста у Африци. Главни савезник Немачке: Мусолини Ќе ушао у Други светски рат тек 17. Ќуна, пет дана пре предаЌе Француске. Желео Ќе да "победи", односно да удари, ве" пораженог неприЌате а да би стекао знатне териториЌалне добити. Па ако Немачка пропадне, отворите сами други Ќужни фронт против Тре"ег РаЌха! ИталиЌанска воЌска Ќе деловала, не баш успешно, и упркос огромноЌ броЌчаноЌ надмо"и, успела Ќе да напредуЌе само неколико километара по цену огромних губитака. Али тако Мусолини ниЌе нарочито успешно ушао у рат. У буду"ности су се ИталиЌани борили краЌ®е неуспешно. Битови у ГрчкоЌ, упркос ®иховоЌ броЌчаноЌ надмо"и, у ЕтиопиЌи, коЌа има скоро пет пута више снага од Британаца, и у ЛибиЌи, коЌа Ќе изгубила скоро целу териториЌу са нафтним бушотинама коЌе су ве" почеле да се развиЌаЌу. Али Ромел, млади генерал коЌи се придружио НацистичкоЌ партиЌи пре него што Ќе Хитлер дошао на власт, покренуо Ќе снажан контранапад против Британаца. Штавише, он Ќе кренуо у офанзиву и пре пребацива®а главних снага, имаЌу"и само десет тенкова и педесет камиона прерушених у тенк. Брзим баца®ем, наЌбо и британски генерал Коленкор Ќе ухва"ен, а готово цела ЛибиЌа вра"ена под контролу нациста. Међутим, добро утврђена тврђава Толбук , коЌу су ИталиЌани тако осред®е предали, и да е се држи! Ромел има само две стотине тенкова, сви Т-1 и Т-2, односно лаки, а Ќош две стотине италиЌанских су углавном митра еске танкете тешке 2,7 тона. Наравно, са таквим снагама тешко Ќе борити се са Матилдом: има фронтални оклоп од 78 мм и 70 мм Цромвелл. Док се фронт привремено стабилизуЌе, обе стране ЌачаЌу снагу...
  СС чете су слетеле на аеродром и одмах су одуване у врели афрички ваздух. єош лето, Ќун и Африка! ДевоЌке су се, међутим, трудиле да се закопчаЌу и да не покажу да им Ќе вру"е. А онда Ќе Мадлен наредила:
  Направимо марш преко пусти®е! А у исто време "емо тестирати креме за сунча®е, ви "ете скакати у купа"им костимима!
  ДевоЌке су направиле гримасу од незадово ства: на ®има се поново експериментише. Иако Ќе, наравно, у купа"ем костиму на таквоЌ вру"ини много Ќе приЌатниЌе од униформе, па чак и од панцира, коЌи се такође могу натерати да носе.
  ДевоЌке су се брзо пресвукле у купа"е костиме, офарбане у боЌу пусти®е, почеле да се мажу заштитном кремом, коЌа би, иначе, такође требало да им помогне да брже поцрне. Герда Ќе помогла да се Шарлот маже, а она Герда. Црвенокоса Ќе приметила:
  - То су исти Тунис, на перифериЌи сламова, само у центру од педесет камених ку"а и десетак ¤амиЌа. Читао сам баЌке и очекивао да "у међу Арапима видети величанствене палате са фонтаном и баштама!
  Герда одговори са уздахом:
  - АваЌ, кад би у нашем свету било као у баЌци! АваЌ, наш свет Ќе немилосрдан, неправедан, подмукао! Тело сте®е и пати у мукама!
  Шарлот Ќе наставила:
  - Али паметан Ќе човек, славно напредуЌе! Мада изгледа да га Ќе Господ заборавио!
  Остав ене саме у купа"им костимима и мало испране хладном водом пре наноше®а креме, лепе девоЌке су осетиле олакша®е. Ако у самом авиону и да е ниЌе било тако вру"е, онда Ќе на аеродрому и граду само пакао. Истина, друге вучице су се ве" бориле у ГрчкоЌ, где Ќе топло у априлу, али Ќош увек не као у Африци лети.
  После тушира®а, девоЌке су биле у кожним папучама, али Ќе Медлин наредила:
  - Покупите другу крему и добро подмажите табане! Маршира"ете кроз пусти®у боси! Шта треп"еш - разумеш, па настави.
  ДевоЌке су се мазале грациозним стопалима босих, девоЌачких ногу, без много ентузиЌазма. На краЌу краЌева, песак Сахаре Ќе скоро врео тига®. Истина, овде Ќе Ќош увек близу обале, а често падаЌу ливаде обрасле би ем. Али трчати голих потплата по каме®у, ш унку, песку, коЌи Ќе греЌао афричко сунце? Ово Ќе генерално див ина!
  ДевоЌке, међутим, нису тако симпатичне, елитни програм обуке ук учуЌе присилне маршеве за девоЌке из Женске немачке униЌе, а често и босоноге, и по неравном терену. Да се ратници не свађаЌу! Генерално, за фашистичку Немачку, природа жуд®е за разним експериментима. Хитлер Ќе ватрени обожавалац Ничеове теориЌе о натчовеку, или човеку буду"ности. Он мора бити Ќачи, бржи, паметниЌи и окрутниЌи од савременог човека. Прави немачки воЌник мора бити: снажан, брз, прека ен - Ќер Ќе ариЌевски! Али АриЌевке коЌе рађаЌу хероЌе мораЌу и саме бити хероЌи, а снагу треба неговати! Дакле, наЌувежбаниЌе девоЌке су интензивно обучене, темпериране, образоване! Дакле, ®ихове  убазне, генетски надарене лепотице, мораЌу да прођу кроз екстремно ка е®е у афричким пусти®ама: да докажу да АриЌевац и АриЌевац могу да поднесу све тестове, а не бариЌеру коЌу не могу да поднесу - непобедиви и храбри воЌник Тре"ег РаЌха !
  А сада чета, напуштаЌу"и воЌни камп, трчи по уским, каменим рибарским штаповима Туниса.
  ДевоЌчине голе пете боду црне, оштре каменчи"е пута, и сурово се пеку. Али мазиво мало ублажи опекотине, а када брзо трчиш, не пече толико, иако Ќе сунце прошло после подне и температура Ќе на максимуму. Међутим, пр ава арапска деца постаЌу све ма®а, са малим црним штиклама, без креме, чак се и не мрште. Изгледа да имаЌу жу еве на табанима. На готово голе девоЌке у купа"им костимима, и развиЌених миши"авих тела, изгледаЌу Арапски мушкарци; уста им разЌап ена, а жене се брже помераЌу у страну, Ќош чврш"е се увиЌаЌу"и у црни вео.
  А девоЌке трче држе"и митра езе на рамену и сваки ранац са залихама и гранатама. А ово Ќе укупно двадесетак килограма... Чак и ако узмемо у обзир да су девоЌке покуп ене физички Ќаке, и да тренираЌу у спартанским условима више од годину дана, то Ќе ипак тежина, посебно ако Ќе вру"ина преко педесет степени у хладу, а потребно Ќе савладати маратонску дистанцу.
  Герда трчи, покушаваЌу"и да што правилниЌе дише, како би имала дово но снаге за дуже време. Иако ниЌе толико живела, послед®их осам година провела Ќе у специЌалноЌ школи за децу генетске елите. Али то не значи да су живели у угодним условима. Напротив, устаЌа®е у пет уЌутру, залива®е леденим тушем, тешке вежбе, сат трча®а па пар сати рада. Затим учите, пре ручка, поново тренираЌте, ук учуЌу"и и борбене спаринге. ВоЌна обука, уче®е, обука, до десет сати, после чега се гаси светла. Истина, добро су се хранили, али нису давали месо, повр"е, во"е, рибу, посластице и слаткише, само за Фиреров рођендан, Божи" и 1. маЌ. Слободног времена практично нема, све Ќе строго регулисано... Од ®их су припрем ени  уди буду"ности коЌи Ќе требало да владаЌу Зем ом. Сам Химлер , шеф СС-а, држао Ќе такав програм под контролом.
  Шта Ќе Герда мислила о нацистима и Хитлеру? Тако су учили да Ќе Хитлер наЌве"и гениЌе свих времена и народа, непобедиви командант и буду"и владар Зем е. И баш као први АриЌевац Исус Христос, намесник Свевиш®ег заповедио Ќе осваЌа®е овог и других космичких светова!
  Заиста, Немачка Ќе победила, а вера у Фирера Ќе Ќачала! Али сада Ќе она заправо у рату. Трче, девоЌке смеђе од масно"е по пусти®и, босе ноге пече мешавина песка и ш унка, а ве" се осе"а све ве"и умор; бол у листовима, леђима и сува уста. Али она Ќе права АриЌевка и никада се не"е сломити! РадиЌе нека ЌоЌ срце пукне него да одустане. Да, и ниЌе први пут да Ќе Герда овде да трчи. Се"ам се да су направили присилни марш кроз планине. Боса, девоЌка Герда са аутоматом на рамену, трчала Ќе по оштром каме®у превоЌа, потпуно засечу"и табане, тако да су на каме®у остали крвави отисци стопала, али Ќе стигла до краЌа. Па чега "е сад да се одрекне? Не! И опет не! Бори"е се до краЌа док не пређе на дистанцу. Истина, никада ниЌе трчао по таквоЌ вру"ини, али ... Требало Ќе почети од нечега да би прошао тест до краЌа и веровао у буду"у Победу! И не Немачка: она нема сум®е у ово, ве" победе над собом!
  Ве" постаЌе лакше, а други ветар се отвара у увежбаним плу"има... Сунце се ве" наги®е ка заласку и загуш ива вру"ина се повлачи. Полако, готово неприметно, али се повлачи!
  Црвенокоса Шарлот такође пати, али се држи. Она и Герда су старе приЌате ице, чак су и кревети у девоЌачким баракама стаЌали поред ®их. Често спарингуЌу Ќедни са другима. Два приЌате а лишена дети®ства и рано сазрела. Ипак, живот Ќе ипак борба, вечна борба. А можда "е наЌве"а трагедиЌа за човечанство и за сваког поЌединца бити када се нема за шта борити!
  Шарлот Ќе први пут видела Хитлера на митингу; када Ќе имала само пет година. Тада Ќош ниЌе био Фирер Велике Немачке, ве" само Ќедан од опозиционих политичара. Али нешто посебно се осе"ало у: неописивоЌ харизму овог лидера, са малим брковима! О чему Ќе тачно буду"и Фирер говорио, Шарлот се ниЌе се"ала. Адолф Хитлер Ќе говорио веома емотивно, енергично машу"и песницама, често изговараЌу"и речи: Велика Немачка, храброст, част, витештво, снага, достоЌанство! А цела гомила Ќе само режала у неописивом одушев е®у. И какав Ќе био аплауз. И Ќош тада Ќе Шарлот схватила да се пред ®ом Бог инкарнира!
  Она се тако добро се"а тог дана! Њени родите и су обожавали Фирера, много пре него што Ќе Хитлер дошао на власт. У странку су ушли краЌем двадесетих, када су се изгледале илузорне шансе нациста да дођу на власт, а нацисти су освоЌили два-три одсто гласова! Па, па, Фирер Ќе тада ве" био Фирер и прави вођа! Али била Ќе потребна тешка криза, коЌа Ќе уздрмала све теме е друштва, да Немачка у ®оЌ нађе свог лидера. ДевоЌка Ќе одрасла у тешким условима елитне касарне, где Ќе провела осам година, али никада у души ниЌе мрзела Фирера.
  Чак и када су ®у и друге окрутне приЌате е бичевали широким (да не би посекли кожу!) поЌасевима или слали у казнену "елиЌу, где су морали да гураЌу точак испред себе. Казна измиш ена у СС Ќе такође софистицирана. Окре"ете точкове, а сензори су залеп ени за ваше тело из коЌег тече струЌа. Што га брже окре"ете, струЌа слабиЌе удара, а када успорите, удара Ќаче. Нека врста мешавине казне за недолично понаша®е и физичку обуку. Они су били ка ени и обучени у стилу древне Спарте, коЌоЌ су се дивили и Хитлер, и ®егов главни полицаЌац, и ¤елат Тре"ег РаЌха , Химлер !
  Као што Ќе Фирер рекао: "Немачки дечак мора да издржи батине и да се навикне на суровост од дети®ства!". Па, Химлер Ќе сличну тезу проширио и на девоЌке! Тако Ќе волео да цитира Ничеа - суровост, суровост и Ќош Ќедном суровост коЌа цементира нациЌу!
  Ве" Ќе пређена уда еност од педесетак па и мало више километара, колосалан терет по таквоЌ вру"ини и са оптере"е®ем, за такве девоЌчице. Герда, Шарлот више нису осе"але ®ихова тела, трчале су као сомнамбулисти, осе"аЌу"и како им нешто кида миши"е, а у главама туп бол. Али ево наредбе:
  - Скочи корак! Доста за први пут!
  ДевоЌке успораваЌу и ходаЌу ве" брзим темпом. Пете почи®у да сврбе, чак и више. Герда Ќе шапнула Шарлоти:
  - Из пакла у чистилиште!
  ДевоЌка се ниЌе сложила.
  - Из чистилишта у раЌ!
  Каменито тло Ќе готово и босе, исцрп ене ноге девоЌака ступаЌу на меку, смарагдну траву. Герда Ќе узвикнула:
  - А како Ќе блажено, после муче®а бод икавим каме®ем и запа еним пусти®ским песком, ходати као сомот природни "илим!
  Овог пута Шарлот Ќе спремно пристала.
  - Наравно, заиста Ќе раЌ! После овако оштрог марша! Али мислим да "е бити Ќош теже.
  Када су девоЌчице коначно стигле до игралишта, Медлин их Ќе зауставила и наредила им да легну на леђа. Отприлике опипао стопала десет наЌбо их ратника и рекао са очигледним задово ством:
  - Дивно! И кожа се не  ушти, а на ђону нема пликова. А чак ни штикле нису биле праш®аве, остале су ружичасте , као да сте управо изашли из каде! - Медлин Ќе расла, застала, а приЌате  Ќе му®евитом брзином бацио бодеж. Оштрица Ќе б еснула као сунчани зечи" коЌег Ќе ученик из огледала извукао, а врх Ќе закуцао великог црног шкорпиона. Глас СС официра постао Ќе груб и, а лепе црте девоЌачког лица отежале. - Сутра "емо трчати од Ќутра до вечери. Зашто извиЌате фаце - Ќесте ли АриЌевци или нисте? Ако Ќесте, онда морамо издржати, оне коЌи падну, пуца"емо на лицу места! ИзрачунаЌ прво, друго.
  Након преброЌава®а, девоЌке су такође биле приси ене да раде склекове и трбуш®аке, а затим их милостиво послате у кревет. Све док се можете опустити.
  Тако Ќе дошло до преласка лепих девоЌака у пусти®у Сахару. А овде Гибралтар ЌуришаЌу нацисти.
  Магда и Кристина учествуЌу у нападу на ову енглеску тврђаву. Наравно, девоЌке су босе у нападу и у бикиниЌу. єуриш право у битку.
  Магда Ќе плава са благом жутилом на коси, док Кристина има мешавину црвене и жуте косе.
  ДевоЌке пуцаЌу из аутомата, обараЌу Британце и певуше.
  Гоп-стоп, не тражи милост
  Гоп-престани, и не вичи на месец!
  Ти си девоЌка - кул са пишто ем,
  Сви мораЌу бити истреб ени!
  И за ово "е бити величанствена награда!
  Ратници заиста показуЌу своЌу наЌвишу класу. А током Ќуриша на Гибралтар користе се немачки Ќуришници єу-87, коЌи задив уЌу своЌом прецизнош"у. И показуЌу колико су кул.У биткама током Ќуриша на Гибралтар окушава се легендарни Ќуришни пилот Рудел . Постао Ќе права легенда у правоЌ историЌи. Али чак и сада оваЌ страшни ратник повређуЌе Британце. И Гибралтар дрхти под ударима.
  А онда Ќе легендарна тврђава пала. А изнад ®е виЌори се застава са кукастим крстом.
  Хитлер Ќе обЌавио:
  - Црни континент "е бити наш!
  Након пада Гибралтара, Немци су успели да пребаце трупе у Африку на наЌкра"у уда еност. И то им Ќе омогу"ило да потпуно заузму црни континент.
  Истовремено, Немци су одлучили да заузму и Толбук . И ту су се одвиЌале озби не битке.
  Герда ниЌе имала времена да пева. Пробудили су девоЌку, прекинувши хероЌски сан. Али овога пута ниЌе било наређе®а да се бежи. Ратницима вуцима наређено Ќе да копаЌу ровове.
  ДевоЌке су прихватиле посао са умереним ентузиЌазмом. Шарлот се заиграно нашалила:
  - Копамо рупу за душмана!
  Герда ЌоЌ одговори:
  - И шта! Копа®е ниЌе бо е од трча®а, али тренира леђа и подлактицу.
  Копа®е правог редута на сунцу ниЌе велика радост. Али, аваЌ, мора. ДевоЌке су чак почеле да певаЌу своЌ традиционални корач. Рад Ќе постао бо и...
  Шарлот Ќе мислила...
  Овако свет ради, мало ко Ќе блажен, а ве"ина оре. Шта она лично може да промени? Само за себе! А то значи себичност, такође у извесном смислу, добра. Ево роЌ, роЌ за себе... Чак и нема времена за ужива®е у нечему забра®еном или приЌатном до лудила. Узгред, зашто су одлучили да се укопаЌу? По свему суде"и, девоЌке се налазе нешто источниЌе од Ќако утврђеног Толбука . А унутар ®ега нису инфантилне колониЌалне трупе, ве" дивизиЌа аустралиЌске гарде, и тако ве"ина наЌбо их ваздушно-десантних дивизиЌа, као и пристоЌна количина опреме - посебно тенкова. Дакле, Толбук Ќе неосвоЌив, у ®ему нема ма®е одабраних трупа , немачких делова Ромела (Наравно, ИталиЌана Ќе чак више него воЌника из Немачке, али тестенине се Ќако лоше боре!). Дакле, за сада Ќе нерационално узимати тврђаву на Ќуриш. Друга могу"ност би био удар на Египат, остав аЌу"и Толбук у блокади, али... Колико Ќе снага потребно за блокаду? Ако су ИталиЌани могли да се одупру, онда их Ќе било могу"е напустити и кладити се у офанзиви на немачке трупе. Дакле, Ромел Ќе осуђен на стагнациЌу.
  Вау, па вру"ина, данас Ќе наЌдужи дан у години двадесет други Ќун. Иначе, управо Ќе данас, како су кружиле гласине, немачке трупе требало да нападну СССР. Али до сада нико ниЌе чуо за то. Вау, ®оЌ лично ниЌе сметало да буде пребачена у хладну РусиЌу - ратник Ќе био болестан од вру"ине. А тамо "е, на пример, бити могу"е трчати боси по снегу и тиме показати Русима снагу правих АриЌеваца.
  Први светски рат, где су Немци победили Русе упркос ®иховоЌ броЌчаноЌ надмо"и, добивши готово све велике битке, оставио Ќе међу немачким официрима добро се"а®е на источни фронт.
  Али чак и зелена пропаганда лаже, тврде"и да Ќе 23. фебруара Црвена армиЌа победила цео Псков и Нарву, одабране немачке трупе. У ствари, КаЌзерова воЌска Ќе заузела Псков готово без борбе, а гарнизон Нарве Ќе пожурио да капитулира, чак и пре приближава®а десантних снага. Генерално, од 18. до 23. фебруара Немци су Ќедноставно марширали, а само густ, тачниЌе буЌан снег и недостатак горива за аутомобиле (и сама опрема) отежавали су крета®е.
  Шарлот Ќе била помало презирна према Русима. Изгубили су од єапана, а Ќош раниЌе од Британаца и Жаба током Крима. Фи! Чак и одвратно. Где да се пореде са Немцима - рођеним ратницима! Истина, Руси се хвале да су победили Наполеона, али у стварности Бонапарта Ќе изгубио од временских прилика. А руске зем е са богатом црницом нису Африка са пусти®ама, ве" прави сан, о се ачком плугу. Ту се добиЌа има®е и робови.
  Шарлот Ќе питала Герду:
  - Слажете се да бисте са®али да одете у РусиЌу!
  Герда одмахну главом.
  - Искрено, не. Мада што се тиче климе, тамо Ќе бо е него овде!
  Шарлот Ќе див е направила гримасу.
  - Плашите ли се руских воЌника, или руске зиме?
  Герда одмахну главом.
  - Па не! Чак би било заним иво колико Ќе могла да издржи у ®иховоЌ великоЌ хладно"и, боса и у Ќедном купа"ем костиму. Али то ниЌе поента?
  Шарлот направи гримасу.
  - И у чему? Плашиш ли се да умреш?
  Герда Ќе одмахнула:
  - Па не! єа сам кукавица, али видите, Руси су такав народ... КоЌи се обично бори до краЌа и савладава наЌупорниЌе!
  ОтресаЌу"и зноЌ са главе, Шарлота се разиђе и, павши на врели песак, одвратно зашишта, приговори:
  - Али они су капитулирали у Првом светском рату. Са нама су потписали срамни мир, па "ете после тога тврдити да су непобедиви и борити се до краЌа!
  Герда одговори са уздахом:
  - Дакле, Веде и ми смо капитулирали у Првом светском рату.
  одбрусила Ќе Шарлот.
  - То Ќе била издаЌа наше власти!
  - Дакле, они имаЌу издаЌу од револуционара и бо шевика! - испали Герда. - Као да не знаш ко Ќе Ле®ин!
  Шарлот Ќе вртела прстима на слепоочници.
  - Нажалост, знам!
  На томе Ќе девоЌка завршила разговор, грло се пресуши, боли прича®е, а Дамоклов мач Ќе сиЌао напред.
  Када Ќе сунце прешло зенит, а затим почело да умире, а сенке су се продужиле, показало се да девоЌке нису узалуд започеле своЌ посао.
  Сада, када Ќе сам пакао прошао, зачу се тут®ава мотора и неки покрет са стране Толбука .
  Мадлен Ќе заповедала:
  - Спремите се девоЌке! Тада Ќе ®ен глас постао много опрезниЌи. - Вукови у пишто у!
  Коначно су се у да ини поЌавиле силуете тенкова на линиЌи тврђаве. Кре"у се споро, али некако злослутно. ДевоЌке су припремиле своЌе противоклопне пушке. Такви су бацачи граната , лаки без трзаЌа . Њихова експлозивна мо", међутим, ниЌе погодна за сваки резервоар.
  Мадлен, командуЌе, тачниЌе упозорава:
  - Не отвараЌте ватру без наређе®а. Испред су Кромвелс и Матилда. Пред®и оклоп тенка Кромвел Ќе седамдесет центиметара, а Матилда осамдесет. Наши бацачи граната их не"е узети. Дакле, пуца"ете само на стазе.
  ДевоЌке су у глас викнуле:
  - Тако Ќе друже команданте!
  Герда Ќе, заиграно позираЌу"и, приметила:
  - Ипак, "Кромвел" личи на пеглу!
  Заиста, оваЌ Ќедан од наЌмасовниЌих енглеских тенкова изгледао Ќе као банално гвожђе са закошеним пред®им делом. Ипак, било Ќе веома тешко пробити такав тенк. Овде вам Ќе потребан калибар од наЌма®е 75, што Ќе Ќош увек реткост за немачку воЌску. Топ од 88 милиметара Ќе Ќош бо и , али Ромел их има мало, и веома Ќе тешко превести такав колос, посебно у пусти®и.
  А ево и Матилде. НаЌбо а предратна креациЌа британске тенкоград®е. Осамдесет милиметара фронталног оклопа, тежине само 27 тона. То Ќест, пред®и оклоп сред®ег тенка Ќе деб и од оклопа тешких совЌетских КВ-ова, па чак и закошен као прамац брода. Герда Ќе мислила да се "Матилда" очигледно спрема за рат против СССР-а. Руси ве" имаЌу топове од 76 милиметара, што значи да су способни да пробиЌу оно што Ќе слабиЌе. Сама Матилда, међутим, ниЌе добро наоружана, 47 калибра, али има три митра еза.
  ДевоЌке су, међутим, хладнокрвне. Кре"е се тек нешто више од тридесет тенкова, а за ®има танкете и пешадиЌа. Део пешадиЌе на мотоциклима са приколицама. Танкета, нешто више од педесет, али моторизована пешадиЌа пристоЌно Ќури. Герда Ќе питала Шарлот:
  - Одакле им толика опрема у блокади?
  Шарлот се насмешила док Ќе харпиЌа одговорила:
  - Да, никада нису имали проблема са лименкама. Желе да нас тестираЌу на снагу. Како ре"и да наши момци не"е посустати!
  Герда Ќе одговорила:
  - Не момци, него девоЌке! И такође наЌслађи ...
  А иза клинова и мотоцикала Ќе марширала пешадиЌа. Енглески воЌници су побегли благо погнути, а у рукама су држали пушке и митра езе. Чуо се звекет гусеница и шкргута®е песка.
  Шарлот Ќе погледала около (изгледа да ниЌе ништа страшно, по ивицама положаЌа коЌи заузимаЌу девоЌке, гвожђе, немачки момци такође седе у заседи!). До сада из Ќединица Вермахта ниЌе испа ен ниЌедан хитац. Све Ќе тихо и мирно. Герда Ќе прошапутала:
  - Ми смо као ИндиЌанци у заседи, али истовремено и сами ризикуЌемо да изгубимо скалпове!
  Шарлот Ќе фркнула у одговору са посебним презиром:
  - Са таквим расположе®ем уопште не треба и"и у битку!
  . ПОГЛАВЉЕ #10
  Али Британци су имали горе живце, или су можда хтели да импресионираЌу неприЌате а и зато су тенкови одмах били обавиЌени димом, зачули су се пуц®и. У трагу за ®има пуцало се из митра еза, а из пушака су рафали и пешаци. Немци су "утали, чекаЌу"и да се неприЌате  приближи.
  А када Ќе неприЌате има остало само сто метара, Мадлен Ќе заповедала:
  - Ватра!
  ДевоЌке су ве" аутоматски успеле да се договоре око своЌих жртава и испалиле су из бацача граната на шинама. На сре"у, они су савршено вид иви у енглеским тенковима. Герда Ќе опалила, и радосно узвикнула, десна гусеница оклопне "Матилде" Ќе полом ена. ДевоЌка се окренула:
  - Матилда Ќе добила мат!
  Шарлот, такође успела да нокаутира Кромвела, девоЌка Ќе радосно заокружила :
  - Буржоаска револуциЌа у НемачкоЌ не"е про"и!
  Тада су се обе девоЌке смеЌале. Друге вучице су прилично прецизно гађале своЌе бацаче граната , због чега су се сва тридесет четири британска тенка зауставила. Мадлен Ќе узвикнула:
  - Енглези се сви тресу, безначаЌност им Ќе преко ивице! Ако се Немци боре, бо е Ќе не улазити у борбу!
  Заиста, жене су таква врста да имаЌу посебан дар у стре аштву. И погодили су изузетно добро. Тако Ќе ударна мо" Британаца била парализована.
  Истина, БританиЌа ниЌе слаба зем а и заустав ени аутомобили су почели да узвра"аЌу. Али какав им Ќе недостатак... Њушка се не спушта добро, па... Медлин командуЌе :
  - ДевоЌке коЌе нису испалиле своЌе бацаче граната нека бираЌу жртве међу танкетама.
  Шарлот се закикота.
  - А клинови, о клинови - ми "емо од ®их сластице!
  Шта Ќе танкета? Ово Ќе машина коЌа изгледа као мали тенк, понекад на гусеничарима, понекад на точковима . Истина Ќе тешка само две-три тоне, односно четири и по тоне. Теже модификациЌе имаЌу и топ. Тако мали ... калибар му Ќе 20 милиметара, али Ќе веома опасан за пешадиЌу. Иначе, танкета се може пробити и у чело, посебно ако уђете у труп, где оклоп вероватно не"е одбити. Неке девоЌке посебно имаЌу и додатни сет бацача граната. Брзо нежно поново пуне, као да милуЌу буре детета. Затим отвараЌу ватру да убиЌу.
  Шарлот Ќе чак певала:
  - Понав амо Ќедноставне покрете - добро усмерен ударац на пораз!
  Клинови реагуЌу на ударце на различите начине. Код Герде, на пример, челична жртва Ќе експлодирала, а код Шарлот, искрив ена, почела Ќе да се насе ава. ДевоЌке чак и циче од усхи"е®а, као да их мазе лепи момци. А одговор Ќе исп унути смрт.
  Герда Ќе чак Ќезиком лизнула бацач граната , осетила метални укус. Скоро све танкете су постав ене. Британски мотоцикли су почели да успораваЌу. И издалека се видело како су лица АустралиЌанаца искрив ена. Напад страшне БританиЌе Ќе очигледно гушио...
  Шарлот Ќе, спуштаЌу"и бацач граната , узела митра ез и, притискаЌу"и пса, рекла:
  - єа сам нежан фризер, Ќер нема ништа нежниЌе од смрти!
  Герда Ќе урлала:
  - НиЌе грех ошишати се као Британци!
  Пуц®ава Британаца постала Ќе хаотична, а затим су закуцани немачки тешки митра ези, а топови су погођени фрагментационим гранатама. Прво су пуцали из малокалибарских топова, али су и они произвели приличну количину разара®а, а затим су зарадили просечан калибар од 75 милиметара. Када такав калибар удари, а гранате се распадну у фрагменте ...
  Шарлот задово но протр а дланове.
  - Ево им каше !
  єедан Енглез Ќе био црнац, и то тако огроман: седам и по стопа, ни ма®е ни више. Носио Ќе панцир и урлао Ќе као ра®ени вепар. Пошто Ќе велики мотоцикл на коЌем се возио црнац погођен, он Ќе скочио са ®ега и отрчао на положаЌ. Герда се злослутно осмехнула.
  Да, био Ќе добар момак.
  Снимак босоноге плавуше Ќе ватрено прецизан, право у препоне оклопног Отела. Црнци су повикали: доживевши компримовани "оргазам". Герда се нашалила:
  Ми девоЌке смо фини момци
  Храброст "е бити потврђена челичним мачем!
  Метак у чело олоша из митра еза,
  "елавим црнцима "емо откинути ЌаЌа!
  Шарлот се скоро угушила од изненађе®а.
  - Па ти Ќош знаш да псуЌеш! Па, ти и приЌате !
  Герда Ќе намигнула.
  - И шта? Веома сам разноврстан!
  Део Британаца Ќе легао и узвратио ватру. Битка Ќе расла, а Ќедан од метака Ќе долетео толико близу Шарлотине главе да Ќе чак одсекла чуперак косе. Чинило се да Ќе пао комад сЌаЌног пламена. Шарлот се аутоматски прекрстила:
  - Ови фризери имаЌу руке наоштрене до ђавола!
  Герда, настав аЌу"и да води нишанску ватру, одговори:
  - Кукукен куакин !
  Шарлот, упркос томе што Ќе била заузета борбом, ипак ниЌе могла да одоли пита®у:
  - Шта си рекао?
  Герда Ќе лукаво намигнула.
  Да ли разумеш латински? Израз коЌи означава тотални капут!
  Шарлот Ќе, као одговор, прекинула дуг ред од Ќош пет неблаговремених искочених Енглеза, рекла:
  - Вишак ума Ќе раван ®еговом недостатку!
  Герда и онда нашао нешто да приговори:
  - Не, грешиш! Ум Ќе лако одузети, али га Ќе тешко додати.
  Шарлот Ќе ставила Ќош Ќедног Арапина у кревет, а затим одлучила да се сложи:
  - Шта могу да кажем! Генерално немогу"е! Чаша вина - не"е додати памет! Други и тре"и су луди!
  Али, упркос губитку морала, Британци су и да е били опасни. Ево Ќедног од вукова, црнокоса слаткица у бикиниЌу, неколико метака погођених у главу, примораваЌу"и кратки врисак да заувек утихне. Штета што се живот девоЌке показао тако кратак, као Ќеднодневни лептири. Неколико вукова Ќе повређено. Шарлот Ќе то рекла:
  - Има много разних асова, само много пида ....
  Герда Ќе прекинула:
  - Псова®е током туче Ќе лош знак...
  Рекавши ово, девоЌка Ќе само забила метак у око противника. Чак Ќе постала некако туробна, па убиЌеш, убиЌеш.... Овоме се не назире краЌ. Шарлот такође ниЌе заостаЌала и чак Ќе почела да броЌи мртве. Генерално, ако размислите о томе, убиЌа®е даЌе снагу особи? Само убиЌа®е, наравно, додаЌе и Ќача карму. Чини се да вас покре"е енергиЌа инфериорних поЌединаца. И постаЌеш хи аду пута Ќачи. Како кажу - ратници-хероЌи. Или бо е речено ратници-богатири. Ево Ќедног аустралиЌског момка - скоро дечак Ќе изгубио пола лоба®е. Шарлот Ќе приметила:
  Бо е Ќедном убити него хи аду пута псовати!
  Герда се сложила.
  - Сигурно! Можете кликнути на свакога овако! Где ти Ќе аутоматски притисак, свирепо п ува®е у мозгове пада звезда.
  Шарлот Ќе додала:
  - Британци те спуштаЌу, па пиЌ дођавола! Само киша на крову вашег генерала!
  Герда Ќе такође почела да преброЌава уништене поЌединце. Заиста, ®ена лепота треба да стоЌи на церемониЌи. Али ево Ќош Ќедног пита®а, да ли да став а све"е за мртве или не? На краЌу краЌева, иако су лоши  уди неприЌате и, они су ипак  уди. Како су нпр. Спартанци у таквим случаЌевима. Вероватно племенито.
  Герда Ќе рекла:
  - Знаш Шарлот, хаЌдемо после борбе до наЌближег храма и помолимо се за наше побиЌене да им душе из чистилишта одЌуре право у раЌ.
  Црвенокоси ратник Ќе направио гримасу.
  - Или "емо можда у ¤амиЌу? Па, ти и сентиментална Герда. Баш као твоЌ име®ак из Андерсенове баЌке. Али наш свет ниЌе арена за Ќефтина осе"а®а.
  Плавокоса ратница слеже раменима.
  - Како да кажем? Не бих волео да у случаЌу моЌе смрти тело буде угажено у стаЌ®ак, па чак и уринирано одозго. Чиниш добро и вра"а ти се...
  - Вра"а се са метком! одбрусила Ќе Шарлот.
  Герда, положивши Ќош два, примети:
  - А ти не зеваш, онда те ни метак не"е на"и!
  Шарлот Ќе зезнула лице.
  - Метак Ќе будала и баЌонет ниЌе професор, али проЌектил ниЌе доцент! Али не можете се заштитити од аутоматске ватре кадионицом!
  Герда Ќе приметила:
  - Написао Ќе Ќедан познати песник - па да се перо изЌедначава са баЌонетом!
  У овом тренутку плавуши Ќе метком мало огребано уво. Међутим, Герда се ниЌе ни тргнула. А шта ако метак звижди, значи да Ќе пролетео. Шарлот Ќе одобрила:
  - Овакво понаша®е Ќе достоЌно правог АриЌевца!
  Герда Ќе узвратила:
  - Великодушност за комплименте, маскира оскудицу ума и похлепу!
  Шарлот Ќе викала.
  - Таква филозофиЌа "е вас одвести у гроб!
  Десно од Герде ра®ена Ќе и плавокоса другарица. Иако Ќе девоЌка Ќош увек непозната, ипак ЌоЌ Ќе жао. Али она не сте®е, напротив, истиснула Ќе осмех. Затим Ќе Ќезиком почела да вади метак. Герд Ќе пузао ка ®оЌ:
  - Пусти да ти помогнем...
  Она узврати:
  - Си"и! Бо е испалите и уништите уш иве лавове. Ово Ќе супер за тебе.
  Герда, спустивши их три у кратком рафалу (она ве" има митра ез, толико врео да Ќе цев почела да постаЌе црвена, чак Ќе изненађуЌу"е што се Ќош ниЌе заглавила!), зарежала Ќе:
  - Одлично, то се никада не дешава у рату! Дефинитивно нешто недовршено!
  ПриЌате  (®ено име Ќе Вхален) Ќе рекао:
  - То би ти било до Ќезика, па чак и зашрафи обарач митра еза! Дакле, уништило би све.
  Герда се насмеЌа, веома гласно. Онда Ќе Ќедан од Енглеза викнуо:
  - Ви сте све Босхи курве!
  Герда Ќе, као одговор, силом бацила фрагментарну гранату:
  - ЧуЌем се од жигола!
  Шарлот Ќе пукла и такође бацила гранату. викао:
  - Увек смо великодушни на такве поклоне!
  ВеЌлен Ќе извукао метак са ®еног рамена и исп унуо га.
  - Имаш бо и укус него што се осе"аш!
  У позадини Британаца поЌавила су се поЌача®а, Ќош десетак тенкова. Да, Матилда, и остали МакабеЌци су куп ени у САД. Послед®и тенкови су били без куполе, али са по три топа. Шарлот Ќе звиждала.
  - Да! То су аутомобили диносауруса!
  Герда Ќе нервозно направила гримасу.
  - Знате, диносаурус може да згази сисара ако успори своЌим мозгом. Сва маса...
  Шарлот Ќе прекинула:
  - И овде ниси у праву. Човек десет пута брже мисли него што се кре"е. Односно, ниЌе нас пре свега изневерио мозак, ве" тело!
  Герда Ќе заколутала очима.
  - Да, тело... Душа Ќе обично Ќака.
  Шарлот се закикота.
  - Душа Ќе згрешила, али тело Ќе одговорно!
  МакабеЌци су били веома спори, па се Матилдама ниЌе журило. Међутим, девоЌке нису биле нервозне , остала су им Ќош нека изненађе®а, посебно неколико десетина противтенковских пу®е®а. Али у овом случаЌу нису успели да се покажу. Зачула се граЌа и чак три гранате су поЌуриле ка британским тенковима. Ево Ќедног "МакабеЌа" одмах се испоставило да Ќе погођен, у ®еговом широком трупу настала Ќе рупа. Британци, међутим, нису остали затечени и чак су безуспешно покушали да отворе ватру у покрету. Међутим, било Ќе тешко одредити одакле пуцаЌу Ромелови паж иво прикривени топови. Уследио Ќе Ќош Ќедан рафал коЌи Ќе искривио Матилдину куполу. Герда се весело осмехнула.
  - И шта? Противваздушни топ, па брза па ба!
  Шарлот Ќе узнемирено зарежала:
  "Не"е нам остати ништа."
  После МакабеЌаца, поЌавиле су се нове танкете, као и неколико Кромвела. Штавише, суде"и по о уштеноЌ боЌи, ови аутомобили су ископани из песка. Такође штап, хо"е дрско да га узму. Шарлота Ќе прстима, девоЌачка, боса, ухватила паука и без церемониЌе га зг®ечила:
  - То Ќе исто за све Британце!
  Герда Ќе одобрила:
  - Браво! Само настави тако!
  Протуавионски топови калибра 88 мм су наставили да проводе нишанску ватру. Њихова брзина гађа®а била Ќе висока, али ®ихова прецизност ниЌе посустаЌала. НеприЌате  Ќе пуцао веома насумично и ниЌе могао да изазове значаЌну штету. Па и вучице да се боре са пешадиЌом, коЌа Ќе све више пристизала.
  Шарлот Ќе приметила:
  - Британци су толико неекономични у кориш"е®у  удских ресурса. Невероватно Ќе да су успели да заузму пола света!
  Герда Ќе, дакле, проговорила у веома ласкавоЌ прилици за Немце:
  - Они су маЌстори, гађаЌу нас лешевима! Не можете се противити овоме, вау, лешеви Ќако смрде!
  Шарлот се тихо насмеЌала.
  - Да, гасни напад, озби на ствар.
  Британски тенкови су пузали као кор®аче, а убрзо су од МакабеЌаца остале само гомиле метала. Али спретниЌа "Матилда" Ќе успела да се провуче, али су ®ене вучице одмах убиле гусеницу, као и увек погодно погодивши из бацача граната .
  Герда облизне усне:
  - То Ќе наш начин! Према Есима!
  Кромвелови, тачниЌе ®ихове посаде, били су страшно нервозни, вукли су команде и грешком смрскали сопствене воЌнике. Чак су и гусенице, од песка и крви, постале пр аве и црвено-смеђе. Истовремено, тенкови су се увиЌали на лицу места, а куле су покушавале да се неспретно окре"у. Герда Ќе показала зубе и певала:
  - Незаборавнице расту негде. Мама пече пите! РаЌх у устима нису зуби, ве" оч®аци из шко ки!
  "Кромвели" су прилично глупо наставили да чачкаЌу, и Ќош интензивниЌе разбиЌаЌу сопствене воЌнике. Чак су и немачки противваздушни топови у"утали да не ометаЌу тенкове, да изврше "часну" мисиЌу. Шарлот Ќе жестоко зарежала.
  Дакле, идемо сада! Можда можемо да побегнемо од олуЌе!
  Али ево неколико "Кромвела" Ќе ипак успело да се изЌедначи и поЌури на позициЌе коЌе су девоЌке заузеле. Али скоро одмах су заустав ени добро нишаним хицима. Очигледно су вучице у узбуђе®у битке, Ќедноставно су себи забраниле да промаше. Британци су се суочили са истински немачком снагом. Ево Ќедне од танкета, коЌа Ќе изгубила остатке храбрости, окренула се назад. АустралиЌски генерал Ќе нешто командовао и на ®у су летеле гранате. Смртно ра®ени аутомобил се запалио, а затим су гранате почеле да пуцаЌу унутра. Такав Ќе спектакл.
  Гердин митра ез се заглавио од прегрева®а и, одложивши комад гвожђа коЌи Ќе постао бескорисан, почела Ќе да пуца из самопуне пушке. И каква врло добра тактика! Брзина па бе Ќе ма®а, али Ќе ци  ве"и. То су учиниле и остале ратничке девоЌке Ќош нешто раниЌе. Шарлот Ќе приметила:
  - Рат учи економиЌи. И то напред, чак и више него позади!
  Герда Ќе нево ко пристала:
  - Нека учи! Али колико ових лави"а Ќури на нас! Да ли Ќе могу"е да су Британци, овако, бацили све своЌе снаге на нас!
  Шарлот Ќе лукаво одговорила:
  "Искрено, управо на то рачунам!"
  Герда Ќе била изненађена:
  - Да ли броЌиш? Хо"еш да умремо? У тако младоЌ доби прона"и смрт?
  Шарлот Ќе нежно намигнула.
  - Не у овом случаЌу! Помислите само, шта се дешава када неприЌате  концентрише све своЌе снаге на Ќедном месту?
  Герда Ќе одмах одговорила:
  - ОЌачаЌте се у овоЌ области. Она може да пробиЌе линиЌу фронта.
  - Шта Ќе са другима?
  - єаче! - изненада Ќе погодила Герда - Дакле, док неприЌате  баца све своЌе снаге на нас, остатак наших трупа може да Ќуриша на неприЌате ско упориште!
  Шарлот се преврнула и по убила приЌате ицу у ®ен зноЌан, изгребан образ.
  - Паметно! Коначно сам схватио! Тако да Толбук не"е постати рекордни град коЌи се толико дуго држао против Вермахта.
  Герда Ќе приметила:
  - И Толбук Ќе ве" постао такав град. И надам се да ниЌедан од неприЌате ских градова не"е оборити ®егов рекорд! Уосталом, ми...
  Шарлот Ќе прекинула:
  - Ре"и да смо непобедиви док се битка не заврши Ќе лош знак. И ти то знаш!
  Герда Ќе  утито б еснула своЌим сафирним очима у одговор:
  - Бити верник не значи бити суЌеверан. Ово се чак поми®е у катихизисима!
  єош Ќедном Ќе Шарлот, након што Ќе успешно опалила из пишто а и одсекла Ќош Ќедног "кита убицу", сасвим озби но предложила:
  - ПеваЌ моЌа девоЌка! То Ќе свакако бо е певати него Ќаукати!
  Герда се изненада нашалила:
  - Бо е Ќецати од оргазма него певати од бола!
  Шарлот се Ќош више на утила:
  - Па, не можете да повежете две речи и зато говорите вулгарност. ХаЌде, певаЌ гласниЌе.
  И Герда Ќе почела да пева, испрва Ќе изгледало да Ќе тихо, али са сваким новим стихом глас ЌоЌ Ќе постаЌао све Ќачи.
  Ево га, дошао Ќе час судбине судбине,
  єеза Ќе испунила наше светле долине!
  Кажем ти - одлази мртва смрт,
  Не требаЌу нам - проклете слике!
  
  Ево плаш иве девоЌке коЌа хода, мало дише,
  Као да зла коб да изврши егзекуциЌу!
  И бесмртна душа блиста
  Не треба страхом мучити дух борца!
  
  Вукица зле силе се не боЌи,
  ВеруЌ ®еноЌ грди, срцу мила!
  Он не шиЌе своЌе приЌате е од калико,
  А памет Ќе оштра као игла за Ќелку!
  
  Сада, ако тенк пузи са наЌглуп ом ®ушком,
  Можете га упуцати из пушке !
  Тако да Ќе противник надуван као мехур,
  Па да Ќе уништен као игра!
  Ми смо велике патриоте,
  Пушке су ми у крви!
  Овде радимо на по у за скице,
  И претвори мо" зла у нуле!
  
  Роди"е нам се лепа деца,
  Ако прођем цео рат до краЌа!
  И свима "е бити удобно на планети,
  Више "емо поштовати Бога него Оца!
  
  Баците врелу гранату "Кромвел",
  И шта онда? Вероватно краЌ!
  Похлепно сам по убила момка у маЌу
  Сигурно "е мртав бити мртав!
  
  Не веруЌем - човек Ќе увек бесмртан,
  Рођен Ќе планине, осваЌаЌте свемир!
  Ви сви народе ота¤бине, веруЌте
  Шта "е бити као аутопут на небу !
  
  Прекините бол, Исусову мо"
  Зашто Ќе Бог страдао на крсту?
  Да би се човек ослободио подлог,
  Отворио пут ка блаженом сну!
  
  Нека наука, разум служе напретку,
  Тако да се сан одЌедном претворио у стварност!
  Живети нам Ќе било веома интересантно,
  Па да лав  уби, срну милуЌе!
  
  За ово "емо се жестоко борити,
  Нема бо ег ци а - радости на Зем и!
  Нека сунце Ќаче сиЌа над домовином,
  А звезде су као диЌаманти на тепиху!
  Британски напад Ќе коначно пропао. Послед®и оборени тенкови зауставили су се код ископаних немачких ровова. И само пешадиЌа, и новопридошли мотоциклисти и да е нису остав али покушаЌе да побегну из стиска. Исцрп ене дугим маршом, девоЌке, грубе од песка залеп еног од зноЌа, узвратиле су послед®им мецима. Герда намЌести баЌонет и рече Шарлоти:
  - Па, прса у руку?
  ДевоЌка Ќе одговорила:
  - Да прса у руку! Би"е то славан лов, иако "е за многе бити послед®и! Само чекаЌте наређе®е команданта!
  Герда Ќе прошапутала:
  - Наредба команданта током рата испу®ена Ќе  убав у и огромном ценом!
  Међутим, било Ќе Ќасно да међу британским воЌницима нема Ќединства. Неки од ®их су легли и нису хтели да трче напред, док су остали боЌаж иво ударали ногама. Ратницама Ќе ве" остало неколико хитаца, иако Ќе у почетку свака вучица донела читаву вре"у мунициЌе. Да, то су девоЌке, лепе, босе, у неким веома Ќаким бикиниЌама ратнице елитног женског СС бата она. Оде е®е у коме су се борили, па чак и немилосрдно тренирали наЌбо и поЌединци Немачке. СвоЌеврсни програм за ствара®е  уди буду"ности - натчовек кога пева бри антни Фридрих Ниче. ДевоЌке су се трудиле да изаберу своЌу жртву свака и да не изгубе ниЌедан патрону узалуд. А онда су били тенкови. А откуд ови "Матилде" жигосане кроз кров. Али сада, чини се: граница стрп е®а Ќе достигнута, Мадлен Ќе ве" спремна да изда наређе®е за борбу прса у прса, кад изненада. Из далеких облака звучала Ќе Вагнерова грандиозна симфониЌа. Ова музика Ќе тако колосална и дивна, способна да доведе правог АриЌевца до потпуног лудила. И отерати неприЌате а у трну. ГледаЌу"и у небо, Шарлот Ќе узвикнула:
  - Да, ово су наши бомбардери Штуке.
  Герда Ќе залаЌала:
  - Комади не"е организовати демонтажу део по део!
  Шта ре"и о страшном єу-87, легендарном ронилачком бомбардеру, симболу немачког Блицкрига? Ова машина, просто савршена (за своЌе време, када ниЌе било тако мо"них и ефикасних компЌутерских система за навође®е), погодна Ќе за уништава®е копнених ци ева, а посебно пешадиЌе, али и тенкова.
  Мадлен Ќе гласно залаЌала:
  - ЗакопаЌ се у песак, брзо и сакриЌ главу!
  А сада су уследили ударци на Британце, Матилде су разнете и преврнуте. Герда Ќе осетила како ЌоЌ крхотине, попут чеш а, пролазе кроз косу и гребаЌу Ќе по уху. Шарлот се такође закачила, а Ќедна девоЌка ниЌе имала нимало сре"е, посекла Ќе крхотину. Али, на сре"у, то су ве" биле послед®е жртве. Сада Ќе британски напад коначно угушен, а транспарент са кукастим крстом се уздигао изнад главне мунаре Толбука ! Ова застава Ќе била огромна и престрашила Ќе више од половине света:
  Шарлот Ќе узвикнула:
  - Блимеи! Коначно!
  Герда Ќе била изненађена:
  - Победили смо? Некако не могу да веруЌем!
  Шарлот се закикота.
  -Да Да Да Да!
  Преживели Британци су такође почели да бацаЌу беле крпе. То Ќе била победа, нешто о чему можете само са®ати, стоЌе"и пред спо а неосвоЌивом армадом, то се догодило.
  Герда Ќе узвикнула:
  - Радост, радост све време! Увек "емо бити сре"ни! Наш банер црвенкасте боЌе показуЌе пут ...
  Неки ђаво Ќе повукао Шарлоту за Ќезик, а она Ќе рекла:
  - И"и никуда!
  Али Мадлен Ќе чула, она Ќе, на сре"у, била у близини, и тут®ава Ќе у том тренутку утихнула. Командир чете зарежа:
  - Ето како? Транспарент са кукастим крстом не води, по вашем миш е®у, никуда. Реши"емо то са вама, али за сада морамо да изградимо затворенике.
  Заиста, међу онима коЌи су се предали било Ќе много ра®ених, и то тешких. Са ®има су нацисти поступили "милосрдно", контролни хитац у главу и потпуни ред. Они коЌи су лакше ра®ени смештени су у посебну колону - могу се излечити и користити као радна снага. Герда Ќе, међутим, изненада искусила грижу савести када Ќе видела масакр тешко ра®ених и сакатих. У Тре"ем раЌху све Ќе било подређено захтевима експедитивности. И тако, непотребно Ќе укло®ено. Сама Герда, упркос свим вежбама, и ве" солидном (нарочито после ове битке!) броЌу лешева на ®еном рачуну, остала Ќе  убазна и веома сентиментална. Чак ЌоЌ Ќе горка суза скотр ала низ праш®ави, препланули образ. Шта Ќе рат пр ава ствар, како ме®а карактер и процену човека.
  Шарлот Ќе такође била нервозна; шта "е Ќош смислити сурова Мадлен. Како "е она бити каж®ена? Заиста, у ратно време, командант може Ќедноставно наредити да се стре а, чак и не обЌаш®аваЌу"и разлоге. Иако се то наЌвероватниЌе никада не"е догодити. Уосталом, они су елита и у случаЌу егзекуциЌе, па и код сведока, могу да почну да копаЌу шта Ќе шта, зашто. Они су вредни ратници, али топовско месо.
  Рот Ќе, међутим, био прилично претучен. Три девоЌчице су погинуле, пет Ќе тешко повређено, скоро половина лака, а све без изузетка су изгребане и смртно уморне. Обрачун губитака извршен Ќе нешто касниЌе, али за сада су затвореници изграђени и зароб ени трофеЌи су преброЌани. А такође су девоЌке сложиле оружЌе коЌе Ќе неприЌате  бацио у посебну гомилу. Иако Ќе била но", било Ќе дово но светло, посебно захва уЌу"и пуном месецу. Герда Ќе приметила:
  - А знате Шарлот по таквом времену, вукодлаки су обично веома активни. Посебно бивши мртви!
  Црвенокоси ратник Ќе искривио лице.
  - Ако ипак баЌке, онда да. Али ви сте одрасли. ТачниЌе, ми смо одрасле девоЌке, а и саме смо као духови. Чак и ако су женске и веома лепе.
  Пред Гердиним очима, тачниЌе, у ®еном свежем се"а®у, б еснула Ќе епизода прошле битке, пошто су се након пада бомбе тела Британаца распршила. Међу ®има Ќе био Ќедан - очигледно међу староседеоцима АустралиЌе, ®ушке са дебелим уснама и сп оштеним носом - само ужас. А очи... Само моЌа  убазна и нежна звер, толико те волим, веруЌ ми. Глава ниЌе стигла до Герде само десет метара! И то Ќе као...
  ПобиЌене девоЌке, за разлику од обичних воЌника, нису могле бити тек тако сахра®ене. Њихова тела су умотана у пластичне кесе и после опроштаЌног и погребног обреда (то Ќе урадио специЌални свештеник са кукастим крстом на рукаву!), послати су авионом у Немачку.
  . ПОГЛАВЉЕ #11
  Свештеник Ќе био специЌални СС у црвеноЌ униформи, и са ликом професионалног убице. Хитлер Ќе дуго желео да успостави нову религиЌу у Тре"ем РаЌху. Истина, састав а®е алтернативне теологиЌе Ќе наишло на потешко"е. Неколико амбициозних филозофа Ќе гурало сваки своЌ модел и теориЌу. И само Ќе Фирер могао изабрати заЌедничку. Али усваЌа®е нове религиЌе, где би крст заменио свастику, тачниЌе кукасти крст, значило би неминовни расцеп у друштву, па чак и само уочи Другог светског рата. Хитлер Ќе одлучио да реформациЌу одложи до бо их времена! АваЌ, чак Ќе и Фирер изгледао способан да помера планине и ме®а законе природе, приморан да рачуна са  удским предрасудама. Шарлот Ќе црвенокоса, а црвена, боЌа лукавог и нестандардног размиш а®а, уздахнула Ќе. За разлику од Герде, ово су убице са Ќаг®е"ом душом, она ниЌе волела Христа искрено сматраЌу"и га слаби"ем и єевреЌином. Заиста, БиблиЌа Ќе потпуно сра®е. Сама чи®еница да су єевреЌи народ изабран од Бога изазива само смех и одбацива®е. Да Бог изабере... Брр... Шарлот Ќе прекинула своЌе мисли и помогла утоварити мртве у посебан контеЌнер. Заиста Ќе чудно да Ќе особа, круна универзума, толико крхка да може бити убиЌена. Уосталом, да ли Ќе могу"е уништити савршеног ... Међутим, смешно Ќе говорити о савршеноЌ особи. Ово створе®е Ќе прилично лоше прилагођено животу, посебно  удска деца. А зашто тако? Ово изазива сум®у у природни ток ствари у еволуциЌи. На краЌу краЌева, човек Ќе наЌвиша сфера и нико не може да тврди да Ќе то управо тако. Дакле, атеизам Ќе логичан. На краЌу краЌева,  удске слабости се обЌаш®аваЌу чи®еницом да Ќе Ќош увек практично на самом почетку лествице еволуциЌе. То Ќест, док сте слаби, али у буду"ности можете постати Ќаки.
  Хриш"ански морал претпостав а: да си рођен са говнима и оста"еш исто говно, само "еш своЌе пониже®е носити заувек. Па, само значе®е поЌма ислам значи покорност... А бити подложан значи бити ништавност, што Ќе за истински поносну особу више него неприхват иво.
  У међувремену, вучице су биле заузете чиш"е®ем лешева и прикуп а®ем опреме. Ве" Ќе била но", наЌсветлиЌа у години. Лешеви су ве" почели да одишу загуш ивим мирисом. Шарлот се тргнула: па, зашто  уди имаЌу толико сра®а! Човек Ќе ходаЌу"а канта за ђубре! Али у теориЌи, човек треба да буде - натчовек! Ово има посебно значе®е - ум, дава®е и физичко савршенство. Вау, ови  уди... или бо е речено мали  уди. Па зашто су бо и од животи®а, ако тако смрде! Само треба да се савладате да бисте додирнули лешеве и бацили их... Герда Ќе имала сре"е, копа дубоку и широку рупу заЌедно са другим воЌницима, где "е лешеви бити бачени. Међутим, Шарлот Ќе мало преварила, пожурила да помогне тенку Кромвел коЌи Ќе неприЌате  напустио. Па, ништа оваЌ колос. Ратник Ќе рекао:
  - Техника Ќе сра®е.
  Босонога плавуша Кет, такође из ®еног друштва, приговорила Ќе:
  - ТехнологиЌа нема везе ако су  уди трули!
  Шарлот се сложила:
  - Зарђалу опрему Ќе лакше очистити него покварену особу освежити! НаЌЌачи миши" Ќе немо"ан - ако Ќе ум слаб!
  Кет, гураЌу"и резервоар рукама, закикота:
  - Па ти и Солон! Или бо е речено, Сократ у сук®и, тако замршено изражен. Али Хитлер, како рече: туци, туци и опет туци!
  Шарлот Ќе зарежала.
  - Удри, али не узвра"аЌ!
  КеЌтини ши асти бицепси су се испупчили, свом снагом Ќе гурнула тенк, а стомак ЌоЌ се срушио од напора. Ни Шарлот ниЌе преварила. ДевоЌка Ќе дала све од себе, па чак и певала:
  - Не мисли на  убав! Гурните огромне тежине! Уосталом, ово Ќе наш тешки спорт - не локални, светски рекорд!
  КеЌт Ќе певала:
  - Постав амо нове рекорде да зем а расте! Двапут, три пута више од норме - да моЌа зем а цвета!
  Шарлот Ќе наставила:
  - А ти рекорди су кул - убиЌ Ќош копилана! Нисмо ми лоше девоЌке - цигле ломимо бибером!
  Црвенокоса ратница, чак и у екстази, удари"е главом о оклоп. А онда сам слушао музику. А онда се Ќош више напела. Ипак, чудно Ќе да су Британци, коЌи имаЌу тако пиЌететан однос према монархиЌи, назвали тенк по Кромвелу, побу®енику, револуционару. Да, чак и погуб е®е кра а Чарлса првог. Колико Ќе супротно логици назвати нови тенк крстарице по убици, са дово но мо"ним оклопом. Иако пишто  испа уЌе фрагменте, а не противтенковске гранате. Шарлот Ќе боЌаж иво лизнула оклоп Ќезиком, а затим сласно исп унула:
  - Мало горко!
  КеЌт Ќе приметила:
  - Ако нам после ове битке не даЌу награду, онда "е ово бити наЌве"а неправда!
  Шарлот Ќе уз уздах приметила:
  - У теориЌи, потребно Ќе великодушно наградити све ратнице нашег бата она, односно чете. Сви су се борили као хероЌи, нико се ниЌе избегао, а сваки Ќе имао бар десетак лешева под ногама. Сам сам убио више од четрдесет "лави"а". И да сви буду награђени - то би било поштено!
  Кат климну главом.
  - Што да не! Штавише, наша три приЌате а су остала да леже на песку. Тако да Ќе све страшно. Сви ови непрекидни ратови у историЌи човечанства. Рат Ќе, наравно, заним ив, али  уди гину!
  Шарлот одЌедном пева:
  - Људи умиру за метал! Људи умиру за метал! Сатана влада тамо, лопта влада тамо! Сатана влада лоптом тамо, и сипа напалм!
  ДевоЌке су се смеЌале и коначно утовариле Кромвел на платформу. Истовремено, Шарлот Ќе успела да зг®ечи палац своЌе десне, босе ноге. ДевоЌка Ќе направила гримасу и рекла:
  - На ногама као на асфалту! Диал флат не виола!
  Хумор Ќе хумор, али посао Ќе рад. Вучице су се трудиле, као на тешком раду, али су притом искале зубе. Шарлот и овде су покушали да се истакну. єош меснате бутине су се тако снажно тресле. КеЌт Ќе, цвиле"и, приметила:
  - Плес Ќе плес!
  Шарлот Ќе била изненађена.
  - Ста си наумио?
  КеЌт Ќе обЌаснила:
  - Играмо као у балету, али истовремено са теговима. Чуо сам да и боксери користе сличну технику тренинга - даЌте тегове рукама и скочите пред огледало!
  Шарлот ниЌе могла да се не насмеЌе.
  - Па да! Разумем да Ќе ово одличан метод! Ако су тегови пуд, онда "е после тегова у истим рукавицама руке Ќедноставно летети!
  КеЌт Ќе приметила:
  - Многи желе да полете, али ве"ина очекуЌе судбину Икара, пошто Ќе перЌе амбициЌе причврш"ено воском кукавичлука!
  Шарлот се лукаво насмеЌала.
  - Видим и тебе, филозоф! Обично...
  КеЌт Ќе прекинула:
  - Међу ®има нема глупих вукова! Сви смо ми образовани, па, чита®е Фридриха Ничеа Ќе обавезно.
  Шарлот Ќе питала:
  - Ниче? Ово Ќе заним ив филозоф. Али критериЌум надчовека ниЌе прецизно дефинисан у ®еговом делу. Уопште, Ниче Ќе вучен ка примитивном комуналном уређе®у, односно каменом добу, коЌе Ќа лично не волим.
  КеЌт Ќе била изненађена
  - И зашто?
  Шарлот се грубо закикота.
  - Чи®еница Ќе да Ниче недово но расвет ава, тачниЌе, чак потпуно потце®уЌе улогу научно-технолошког напретка. Како то утиче на особу, и на бо е. И уопште, покушаЌ идеализациЌе каменог доба - назива®е га златним Ќе неприкладан. У ствари, на еволуционом путу  уди иду од Ќедноставног ка сложеном, од наЌгорег ка наЌбо ем. На пример, колико се брзо ме®аЌу авиони, од наЌЌедноставниЌих до наЌЌачих. Концепти као што су брзина, управ ивост и тако да е.
  КеЌт се закикотала и певала:
  - До каквог Ќе напредова®а дошло - до чуда невиђених! Али нешто фали, лукави демон подвиЌа реп!
  Шарлот Ќе Ќош мелодичниЌе додала:
  - Нево а заборав ена! Тре"и РаЌх влада! Ускоро роботи! Сп оштени паразит!
  ДевоЌке су морале да носе и раде док нису процветале, ве" Ќе било прилично светло и лешеви неприЌате а су коначно закопани, чинило се да могу да легну у кревет, али ниЌе било. Не, девоЌке су ипак добиле нешто да Ќеду, а поводом победе чак су и залогаЌле трофеЌног чорбе. Мадлен Ќе заповедала:
  - Велика вам Ќе част да окусите храну свог неприЌате а!
  Шарлот Ќе узвикнула на то:
  - Не, велика Ќе част за Британце што смо пристали да Ќедемо ®ихова сра®а!
  Мадленине очи су  утито б еснуле.
  - Па не, то ве" прелази све границе. Ти Шарлот си остала без хране! Штавише, би"ете подвргнути некоЌ врсти тортуре. Посебно ми се чини да су ти трбуш®аци превише млохави, а миши"и нису растере"ени. Дакле, хаЌде да тестирамо нову праксу на вама!
  Онда Ќе неко повукао Герду за Ќезик:
  "Не желим да оставим Шарлот да пати саму. Нека се и Ќа мучим.
  Мадлен се иронично осмехнула.
  - Браво девоЌко. Таква преданост, тачниЌе приЌате ство. Издржа"ете и Ќедно и друго! И останите гладни обоЌе!
  Герда Ќе у"утала, мирис чорбе голицао Ќе ноздрве гладне, уморне девоЌке. А онда су остали ®ени приЌате и почели претерано гласно да сркаЌу.
  Али главно муче®е Ќе тек предстоЌало. Мадлен Ќе заиста смислила нешто софистицирано. ДевоЌке су обешене са рукама о жицу коЌа се болно забиЌала у зглоб, а за ноге им Ќе био прикован ланац. Штавише, ако држите ноге паралелно са зем ом, праве"и угао, онда Ќе челични ланац мало кратак, а затим гвоздени лим. Али ако спустите ноге, онда врх ланца замахуЌе метал, коЌи Ќе заузврат повезан са извором напона. И ваше тело пробиЌа електрично праж®е®е . Ево тако заним ивог муче®а.
  Мадлен Ќе пркосно облизала усне.
  - Ваша штампа "е постати тако Ќака... ДевоЌке "ете ми захвалити на тренингу!
  Шарлот Ќе, хистерично се кико"у"и, изЌавила:
  - А зашто вуци, да се одмах захвалимо на обуци! Хвала великом СС за наше сре"но дети®ство!
  Мадлен Ќе одмахнула прстом.
  - Ви девоЌке "ете морати да висите тако цео дан. Али, коначно, можете се осе"ати као прави мушкарци!
  Шарлот одмахну главом.
  - Сви експерименти показуЌу да Ќе жена, ако Ќе правилно обучена, много издрж ивиЌа и опасниЌа од мушкараца!
  Мадлен Ќу Ќе скратила:
  - єош Ќедна реч и дода"у дан нових тестова!
  ДевоЌке су у"утале, тешко Ќе држати угао, поготово ако им Ќе ланац дуго везан за ноге. Зато виси као брадавица. Мадлен Ќе отишла без поздрава, остав аЌу"и девоЌке да се овако муче. Герда Ќе осетила притисак у до®ем делу стомака, ланац ЌоЌ Ќе протр ао глеж®еве, повукао ноге. ДевоЌку Ќе изненада завела прилика да провери шта би се десило ако би се гвожђе дотакло ланцем. Шта пробати...
  СтруЌни удар Ќе био толико Ќак да Ќе прека ена Герда нехотице вриснула. Као да Ќе усиЌан колац пробио тело од пета до поти ка. Био Ќе зуб у миши"има, и главобо а. Герда Ќе зарежала:
  - Ово Ќе жуд®а за експериментима!
  Шарлот Ќе у полушали додала:
  - Добро Ќе експериментисати на... НеприЌате има! Међутим, не вређа ме лекциЌа.
  ДевоЌке су неко време "утале. Шарлот помисли: каква бизарна судбина. Сада су Немци победили, сви се радуЌу, а они су приморани да висе као крушке, па чак и да пате. Коме пите и крофне, а коме модрице и кврге! Заним иво Ќе шта Ќе следе"е. Сада, након пада Толбука , могу"е Ќе кренути у напад на Египат, чак и пре пребацива®а додатних поЌача®а. У ствари, зашто чекати ако се чини да има много трупа у Египту, али како ре"и да Ќесу... Нису баш спремни за борбу, превише Ќе Арапа и црнаца коЌи се разбацуЌу када завиЌа сирена. А ако одуговлачите, онда "е Британци имати времена да повуку много богатства, посебно из АлександриЌе и Каира. Нема потребе брже ударати и нокаутирати неприЌате а. Африка Ќе цео континент, али пад Египта Ќе и к уч за АзиЌу. Запленивши резерве нафте, боксита и других метала, Немачка "е се коначно ослободити сваке зависности од СССР-а. А можда чак и освоЌити РусиЌу! Поход на исток... Стари сан АриЌеваца! И шта онда? Можда чак и шире®е свемира, како воле да описуЌу у научнофантастичним романима. Лет до звезда и нових светова. Где, на пример, живе хибриди шаргарепе и жабе... Супер Ќе, нешто што раниЌе ниЌе постоЌало, а не"ете на"и аналог на Зем и. На краЌу краЌева, други светови су испу®ени неосвоЌивом светлош"у, што значи да немачке трупе мораЌу да их заузму на Ќуриш. Уосталом, нема ништа светлиЌе од сунца, осим звезда! Шарлот Ќе питала Герду:
  - Па не разумем те, зашто си тражио брашно? Да ли волиш да висиш овако на сталку? Плус, боли ме стомак.
  Герда Ќе успела да се осмехне.
  - А ти добро знаш! На пример, дуго сам приметио да ми трбуш®аци благо заостаЌу. Па сам се зауставио.
  Шарлот Ќе мрачно приметила:
  - Па нисам знао да "е нас натерати да тренирамо новинаре. єа сам лично мислио да "е ме ту"и пендрецима по петама. Или можда чак и бич бод икавом жицом. Међутим, ако вас то чини сре"ним...
  Герда проговори гласниЌе:
  - Знате, не мучите душу! Можда би требало да разговарамо о нечем другом.
  Шарлот климну у знак сагласности.
  - ХаЌде да разговарамо! ПеваЌ цвет, не стиди се! На краЌу краЌева, са лепотом такве сестре, можете видети писа®е песама, сЌаЌну занатлиЌу.
  Герда, одлучивши да би било бо е да се на оваЌ начин одврати од бола, певала Ќе, штавише, од мушког имена:
  Звезде светлуцаЌу у тами но"и,
  И сЌаЌ сребрног месеца!
  Лепота намршти слатке очи,
  Заувек смо верени са ®ом!
  
  Гримизни залазак сунца био Ќе тмуран,
  Али зора "е избити!
  И ветар Ќе постао весео, бучан,
  єедро брода Ќе надувано!
  
  МоЌа душа Ќе тежак камен
  Чека се тест борца!
  И нека барЌак лети изнад главе,
  Идемо све до краЌа!
  
  Срце не"е зарасти у маховину ,
  Брзи лет орли"а!
  Иако крв кипи, полетан лет,
  Пуца"у као стрела!
  
  Врбе ми се поклониле,
  Свемогу"и Бог Ќе окренуо своЌ поглед!
  Иако сте непретенциозни,
  Дода"у ти снаге у борби!
  
  На краЌу краЌева, ти поштено служиш ота¤бини,
  Али тело Ќе слабо, дух се разболео!
  Не"ете се покаЌати, Ќа знам живот
  Не даЌ да се претвориш у овнуЌски рог!
  
  Оперите грехе прошлих дана
  Шта Ќе било у прошлости, пусти то!
  Видиш, крушке сазреваЌу у башти,
  Скица "е оцртати авион!
  
  Служи ота¤бини свом снагом,
  Заборавите да постоЌи мир у свету!
  Да не би спалио гаЌ ватром,
  Па да сви добро живе са тобом!
  
  На ово сам Ќедноставно одговорио:
  Господе, копа"у зем у!
  Да се деца смеЌу од сре"е,
  Тако да не морате да помирите своЌе!
  
  Уосталом, добро зависи само од нас,
  Свако одлучуЌе - избор за себе!
  И од тебе одлазе свемо"не нити,
  Држиш универзум у шаци!
  
  Држа"емо се и за вас
  Уосталом, Ота¤бина се не налази светиЌа!
  ПуцаЌу"и, прсти су ми Ќако утрнули,
  А ми Ќош немамо ни двадесет!
  
  Победа Ќе недостижан плод;
  За оне коЌи су слаби, кукавички или глупи!
  Али на рамену воЌника сви врхови,
  Узмимо, имамо ову прекомерну тежину на пупку!
  
  Овако се туку голоноге девоЌке. И прелепо Ќе.
  Хитлер Ќе, наравно, задово ан овим. И Толбук Ќе пао, после чега Ќе почела велика офанзива у Египту. Што Ќе цоол.
  Фашисти, мора се ре"и, напредуЌу на белом ко®у и осе"аЌу у себи колосалан импулс.
  Овде су ратници Ќедноставно наЌвиша класа. И толико се свађаЌу да Ќе немогу"е ре"и у баЌци, а не описати оловком.
  А нацисти сви штапаЌу преко Африке у Египат.
  И наравно, са ®има су босоноге и готово голе девоЌке.
  НаЌгори страхови ратника нису се потврдили. Нису морали да виси предуго (понекад добри  уди имаЌу сре"е!). Мадлен се поЌави као анђео из таме и повиче:
  - Све девоЌке напо е! Сам Ромел нам Ќе дао наређе®е да се преселимо. НаЌвероватниЌе "емо ударити без икакве паузе и би"емо бачени у густину. Наравно, трча"ете заЌедно са свима.
  Герда и Шарлот радосно узвикну:
  - Драго ми Ќе да пробам гђу Хаупман .
  ДевоЌке су ве" почели да боли стомак од напетости, нека обичан човек покуша да направи макар минут угао без тежине, а ве" су висиле добра два сата и са прилично великом тежином.
  А сада за Ќош Ќедан ниво тестира®а, боси и бикини у пусти®и, и ранац, оружЌе и залихе свих врста. Дакле, кажу, свиђало се то вама или не, али бежите. И тако девоЌке бришу прашину са своЌих голих пета у лет®ем поподневу преко Сахаре. Ужарени афрички песак пече голе девоЌачке табане, ве" веома очврсле, нису ни премазане заштитном кремом. Вучице из СС бата она се чак донекле разме"у своЌом нера®ивости и стрп е®ем. Као, немачку жену ништа не"е сломити. Шарлот Ќе ово коментарисала:
  Бол у моЌоЌ души бесни као див а олуЌа,
  И ватра у грудима немилосрдно пламти!
  Волим те - у одговору гледаш поносно,
  Лед се разбиЌа у крхотине срца!
  Герда Ќе похвалила свог приЌате а:
  - Па то Ќе супер! Врло добар!
  Шарлот Ќе додала:
  - А кад уђемо у Египат, би"е Ќош бо е!
  Релативно мали део немачких и италиЌанских трупа налазио се дуж египатско-либиЌске границе. Друга резерва Ќе била базирана на извесноЌ уда ености, у случаЌу покушаЌа Британаца да се пробиЌу. Британска воЌска до сада, међутим, ниЌе планирала велике офанзиве, а за то ниЌе било концентрисано дово но трупа. Међутим, сви су пребачени из Судана, а пребачено Ќе и поЌача®е. ИталиЌа Ќе своЌевремено имала Ќаку позициЌу на афричком континенту, али Ќе поражена пре свега због осред®ости командова®а и лошег снабдева®а. Посебно Ќе тежак био недавни губитак ЕтиопиЌе. МусолиниЌев режим ниЌе био у ста®у да води паралелни рат. У ствари, сам Дуче ниЌе био тако бистар и харизматичан вођа као Хитлер. Црнокошу аши нису успели да победе на изборима, а Мусолини Ќе добио власт само захва уЌу"и своЌоЌ способности да сплеткари. Нарочито Ќе успео да убеди кра ево окруже®е да "е он бити наЌпослушниЌи и наЌефикасниЌи премиЌер. Затим су уследиле реформе у воЌсци, краЌ®е безначаЌне, истовремено Ќе пове"ана дужина радног дана. Потрош®а на одбрану Ќе, међутим, пове"ана, а пристоЌна флота, ве" од Првог светског рата, порасла Ќе. У авиЌациЌи и аутомобилскоЌ индустриЌи било Ќе неких достигну"а. Али генерално, Мусолини никада ниЌе успео да изгради тоталитарну државу (он Ќе био први коЌи Ќе прогласио тако отворен позив - да се изгради тоталитарна држава!). Ниво корупциЌе у руководству ИталиЌе био Ќе наЌвиши, ниво воЌне производ®е - посебно тенкова, мизеран. Генерално, наЌтежи тенк у ИталиЌи, заправо танкета - тежине 2,7 тона. Треба напоменути да Ќе ваздухопловство све више заостаЌало за савременим захтевима. ИталиЌани су се борили прилично слабо и губили капитално, упркос броЌчаноЌ надмо"и. Дакле, Мусолини Ќе имао на шта да приговори. Дуче Ќе деловао тромо, ®егов пораз у ГрчкоЌ гурнуо Ќе єугославиЌу на тврдоглавост, приморавши нацисте да одустану од офанзиве 15. маЌа, што Ќе могло пресудно да утиче на ток целог рата. На пример, у октобру 1941. године су разоткривени прилази Москви, након опко ава®а главних снага. Не заглавите у немачкоЌ технологиЌи под Ќаким кишама и суснежицом, они би могли да преузму престоницу СССР-а у покрету. Овде су нацистима недостаЌале буквално две или три неде е доброг, сувог времена. А немачка опрема ниЌе била спремна за руско блато! Мада, наравно, пад престонице Ќош ниЌе значио краЌ рата, а можда би се и сам град могао Ќош дуго бранити. Али у случаЌу животне средине. Међутим, ово Ќе ве" из домена фантазиЌе. Фирер, међутим, да Ќе заиста био бри антан командант и политичар, могао би, на пример, да пребаци неколико дивизиЌа у Ќесен-зиму 1940. да помогне ИталиЌи да победи Грчку. Да, а у ЕтиопиЌи би бар две-три немачке дивизиЌе гарантовале против колапса. Хитлер ниЌе толики гениЌе, пропустио Ќе многе прилике. А чи®еница да ИталиЌани не"е издржати у Африци била Ќе више него очигледна током Шпанског грађанског рата. Фирер Ќе волео МусолиниЌа. Али Дуче Ќе, у сваком случаЌу, Хитлеру задао само главобо у. Иначе, ®егова власт у ИталиЌи ниЌе била апсолутна, постоЌао Ќе и кра  коЌи Ќе чак могао да смени МусолиниЌа са функциЌе (и сменио га 1943!). ОваЌ дуализам такође ниЌе допринео просперитету и воЌном Ќача®у ИталиЌе. Иначе, постоЌе докази да Ќе Мусолини био против рата са СССР-ом. Можда Ќе то тачно, Ќер само присуство немачких трупа може спасити ИталиЌу, коЌа поносно тврди да Ќе нови Рим. Мусолини се упоредио са Цезаром, али Ќе успео да оствари само Ќедно велико осваЌа®е - ЕтиопиЌу, а затим Ќе брзо изгубио. Тако, потврђуЌе пословица, теже Ќе задржати побеђеног него победити!
  Ромел, тада Ќош генерал, био Ќе вешт и храбар командант. Ве" у ФранцускоЌ се показао сасвим Ќасно. По миш е®у ве"ине западних историчара, велики командант, чиЌе наЌбо е особине нису показане, због чи®енице да ниЌе био обдарен ширином ауторитета. Поред тога, италиЌанске трупе су стално изневериле Ромела. Међутим, сада Ќе "Пусти®ска лисица" у успону. Пораз главне британске базе на Малти обе"авао Ќе значаЌно побо ша®е снабдева®а. Па, ударац Британцима Ќе морао одмах да се зада. У Толбуку су зароб ене велике залихе оружЌа и горива, тако да "е залиха бити дово но. Али немогу"е Ќе оклевати и пустити неприЌате а да се обнови. Ромел Ќе стога одлучио да удари без паузе, истовремено користе"и ваздушну надмо". На пример, єу-87, чувена "Ствар" "е се показати у свом сЌаЌу. То значи да можете поделити фронт и победити неприЌате а без икаквог Ќаза. Овде се трупе ве" кре"у са заузетог Толбука , а у конвоЌу су остали само "макарони" (ИталиЌани).
  Али девоЌке и да е треба да трче до границе са Египтом, што им Ќе, иначе, сасвим извод ив задатак. Али, нажалост, не у Ќедном дану.
  Инспирисане победом, девоЌке су истрчале чак и лавовски део но"и истрчавши лични рекорд. Тек када Ќе Мадлен почела да цвета, дозволила Ќе вучицама, коЌе нису спавале ве" тре"и дан, да дремаЌу, сакривши се иза огртача-шатора.
  Сан ратнице Герде прекинуо Ќе снажан ударац у ®ене голе, ружичасте, девоЌачке потпетице. Излазе"и из крваво-слатке измаглице сна, девоЌке су се мало загреЌале вежбама, пиле воду и Ќуриле као тркачки, па чак и шибале ко®е. Па скачите ратничке девоЌке, спалите ноге да табани поцрвене ...
  Шарлот Ќе узнемирено помислила: па, када "е коначно сти"и до границе са Египтом. А онда "е уместо исцрп уЌу"ег маратона и лудих снова бити прави рат! Уосталом, шта Ќе горе од досаде? Мучна досада!
  Герда Ќе питала Шарлот док Ќе трчала:
  - єесте ли и ви видели луде снове са тучама?
  Црвенокоса вучица Ќе спремно одговорила:
  - Да, видео сам! Прво, хвата®е фломастера америчке крстарице, великог разарача кровних филца (у сваком случаЌу, ово Ќе брод типа крстарица !). Онда нека чудовишта и амерички град. єош га нисмо победили, али ЌенкиЌе разбиЌамо теме но!
  Герда се закикота.
  - О, девоЌке - да, ви сте Ќуришници! Ташне, а митра ези као топници! Ох, нево не ствари, резервоари са сатом! Где Ќе граница Немачке - све стране зем е!
  ДевоЌке су певале:
  - Где су зем е бескраЌне Немачке? Где год да се живи! Где другови лутаЌу умом - галаксиЌе сусре"у врхунац! Или Ќе можда свемир безграничан - заувек "емо заузимати отворене просторе! Разне далеке зем е - коЌе мачем осваЌамо!
  Песма Ќе била смешна и инспирисана да трчим брже. Шарлот Ќе мислила: постоЌи мир, постоЌи рат и постоЌи бежа®е. Оно што су певали грчки филозофи. Нарочито су волели лепоту тела, али су више волели мушко... Ево перверз®ака, можда су плави на сат...
  О Грци... Каква култура! НаЌстариЌи у Европи, развоЌ филозофиЌе као главног правца науке и зна®а света! И истовремено, како су деградирали, после осваЌа®а Рима, с времена на време, налазе"и се под Ќармом одређене зем е. Сада су део немачког комесариЌата. Бар "е их Хитлер коначно натерати да раде! Овде Ќе Фирер сада увео универзалну радну службу за Немце и за покорене народе. Дефинитивно Ќе тешко, али Ќе неопходно! Иако Ќе Шарлот веровала да Ќе модерна немачка технологиЌа ве" дово на за победу. Да, Немачка Ќош нема ниЌедан тенк способан да пробиЌе пред®и оклоп Матилде или Кромвела, али Британцима то ипак не помаже. На пример, златно-ружичаста дина изгледа као Кромвел, нека врста гвозденог резервоара! Чини се да се глатко кре"е... Ова дина и одсЌаЌи преливих тонова и песка пусти®е... Такве соларне игре... Па, зашто постоЌи само Ќедно свети ко на ®иховоЌ планети? То Ќе тако досадно и неправедно. Иако "е немачка наука несум®иво измислити начин да направи нова светила коЌа  удима даЌу радост!
  Вечера Ќе ве" била прошла, а Мадлен Ќе ипак дозволила девоЌкама да удахну и попиЌу мало воде. Затим Ќош Ќедно трча®е, и... Коначно, авантура. Караван камила се поЌавио напред. Само овде се одмах видела превелика нервоза бедуина . Трзали су главама, а лица су им била црвена. НаЌсум®ивиЌе Ќе то што се у погледима коЌе су бацали на миши"аве девоЌке, у бикиниЌу, читала не пожуда, ве" страх.
  ДевоЌке су без размиш а®а застале и почеле да прегледаЌу караван. Готово одмах, изненађе®а су пронашла воки-токиЌе, чак и малу радио станицу, оружЌе и мине. Било Ќе и митра еза. єедан од "бедуина" Ќе покушао да поцепа , али Ќе скоро одмах убиЌен.
  Ратници су викали звучним, девоЌачким хором:
  Ко ниЌе са нама таЌ Ќе против нас! Ко се трза поста"е леш!
  Зароб еника Ќе било само дванаест - тринаести Ќе стре ан. После тога, трча®е Ќе постало забавниЌе. Можете енергично бичевати камиле за коЌе су везани несре"ни саботери. И с времена на време бичевати зароб енике бичевима, и уживати у ®иховим врисцима. И певаЌ заЌедно...
  Касно у но", ратници су коначно стигли до базе, нашавши се веома близу египатске границе. Сама база Ќе била теренска, али добро опрем ена. Плус, она Ќе и да е стаЌала у оази, у близини се налазило мало арапско село. Ратници су поново спавали под ведрим небом, али су истовремено заспали готово сре"ни. Можда "е сутра бити борбе и офанзива. Међутим, у сну су Герда и Шарлот поново морале да доживе авантуре ...
  . ПОГЛАВЉЕ #12
  Мадлен, построЌаваЌу"и девоЌке прете"и и истовремено им радосно саопштила:
  -Сутра "е Група армиЌа Африка кренути у офанзиву. Дакле, девоЌке, мора"емо да се боримо, стварно. Оно што, међутим, видим очима - хо"еш и ти! И зато Ќе наређе®е да се изврши препад иза неприЌате ских линиЌа, да се испитаЌу ®егове формациЌе. Разумете девоЌке? А сада да преброЌимо !
  Чета Ќе сма®ена на деведесет пет ратника (троЌица су погинула, а Ќош двоЌица су тако тешко ра®ена да су остали у болници). Неколико ратника Ќе и да е имало ожи ке на своЌим витким, миши"авим телима, а испоставило се да Ќе неколико девоЌака завиЌено. Уморне од дугих путова®а, вучице нису изгледале баш ратоборно - биле су изнемогле да су им се видела чак и ребра. ДевоЌке су нервозно гребале стопала по песку, пекла и грудела, превише су сврбеле и брутално сврбеле. Уопште, ако на зем и постоЌи место горе од Дантеовог пакла, онда су га сами открили у Африци. Међутим, ратници нису постали млохави, а можда су се чак и разметали чи®еницом да су морали да искусе тако окрутне нево е. Нека врста морала: што више потешко"а, то бо е. Пропаганда аскетизма и духовних вредности, карактеристична за нацизам, посебно у радикалноЌ верзиЌи Гебелса, насупрот западноЌ буржоаскоЌ идеологиЌи потрош®е. Овако девоЌке, поцрнеле од опекотина и прашине , Ќедва покривене бикиниЌем, и обешене оружЌем, изгледаЌу као карикатура америчких милитаната. А недалеко Ќе немачка база и граница са Египтом.... Одатле дува врео поветарац, чуЌе се мирис па евине, а облаци на небу су тако ретки... само острва у Тихом океану. Ружичасте дине под утицаЌем ваздушних маса лагано се помераЌу, као да зароб ени титани желе да збаце магиЌу паганских богова, али се истовремено гуше у немо"и.
  Герда Ќе врло тихо шапнула Шарлоти:
  И када коначно...
  Црвенокоса одговори Ќош тише:
  - Врло брзо! Опет да се напиЌемо!
  Мадлен Ќе заглушно викнула:
  - Трчите, корачаЌте (таква команда звучи као право подсмех!)
  Лепотице су Ќурнуле, ®ихове очврсле, нагореле пете блеснуле су на позадини златног, готово дим еног песка. Упркос чи®еници да се сунце приближавало зениту, девоЌке су морале поново да трче. Тако скоро гол, са чврстим теретом преко рамена...
  Герда, намрштена, примети:
  - Поподне "е нас видети на великоЌ уда ености и стре ати нас!
  Шарлот се ниЌе сложила:
  - НиЌе све тако суморно. Можда нас и не приме"уЌу... ТачниЌе, цела рачуница се заснива на томе да нормалан човек не"е налетети на такву паклену вру"ину у пусти®и.
  - Посебно боси! Герда се закикота.
  А ветар Ќе постао Ќош Ќачи. Сутра Ќе први Ќул... НаЌтоплиЌи месец лета, на наЌтоплиЌем континенту планете Зем е. А девоЌке мораЌу да трче, вуку"и са собом оружЌе и солидну мунициЌу. Шарлот се сетила фантастичне приче о далекоЌ буду"ности. Мо"на суперцивилизациЌа , забранила Ќе разним врстама и расама у галаксиЌи да воде праве ратове великих размера међу собом. Па, пошто се одређени спорови стално Ќав аЌу између звезданих империЌа, водите ограничене битке - са малим снагама и са приближно Ќеднаким оружЌем.
  Чини се да Ќе то разумна идеЌа са становишта хуманистичког размиш а®а, али ... У стварности, "ВоЌска спаса" Ќедне суперцивилизациЌе сама Ќе регрутовала воЌнике за ове битке, бираЌу"и наЌкукавниЌе, наЌнеспособниЌе или убеђене пацифисти - коЌи су због наЌамничких разлога завршили у воЌсци. Штавише, у трупе су слати провокатори како би пореметили битку и пре него што Ќе почела... Укратко, то Ќе била пародиЌа на ратове, све док се не нађе особа коЌа Ќе успела да разбиЌе оваЌ ма®кав систем. Ово Ќе ®егов позив - професиЌа воЌника, душа ратника. И неочекивани холивудски краЌ - то ниЌе могло без учеш"а жене!
  Све Ќе како треба - какав посао, без праве  убави и страсти?
  Размиш аЌу"и, Шарлот Ќе босом ногом стала на комад кактуса, убола Ќе, али девоЌка ниЌе ни обра"ала паж®у на то ...
  Било Ќе могу"е разбити ма®кав поредак без рата, а самим тим и храброст у универзуму нерадосне буду"ности, на краЌу уз помо"  убави. А Шарлот Ќе до сада волела само у сновима, или у сновима. Била Ќе врела и у исто време развратна девица. И она Ќе своЌ буран темперамент испразнила у обуци и ратовима. А шта Ќе  убав - нешто за шта се крв насилно пролива!
  Црвенокоса жена отресе зрнца зноЌа. Чудно, али песници наЌчеш"е римуЌу  убав и крв. Очигледно, то Ќе због чи®енице да су мушкарци развили жуд®у за наси ем у односу на жену. Човек, међутим, ниЌе животи®а, у смислу да Ќе у ста®у да размиш а рационално... Али с друге стране, хриш"ански морал му Ќе потпуно туђ. Оно што Исус учи за човека, а посебно Ќаког човека, толико Ќе неприродно и изазива ватрено одбацива®е да Ќе успех хриш"анства био супротан логици... Међутим, не само хриш"анство, било коЌу религиЌу карактерише известан парадокс и намета®е одређена ограниче®а за особу. И, често прилично неразумно...
  РелигиЌе се разликуЌу не само по називима, ве" и по односу  уди према овим религиЌама. У исти храм могу да иду  уди са потпуно различитим идеЌама о вери и вери. То значи да Ќе религиозна вера двосмислен поЌам (иако Ќе, са становишта филозофиЌе, ово део свих концепата). А како можемо бити? Шта се подразумева под религиозном вером? По свему суде"и, мора"емо да се придржавамо традиционалне тачке гледишта: "РелигиЌска вера даЌе човеку повере®е у постиза®е же еног ци а (спасе®е душе, васкрсе®е, вечни живот, итд.)" - ово Ќе цитат из Ќедне к®иге о томе. филозофиЌа. Према Шарлот, ово Ќе превише поЌедностав ен поглед (ако не и погрешан). Али пошто Ќе тема сложена, покуша"емо да Ќе поЌедноставимо. За сада нека верска вера буде само нада у светлиЌу буду"ност у загробном животу. Мада... Овде Шарлот направи гримасу са гађе®ем: (Да ли тамо  уде чека тако светла буду"ност?). Сама чи®еница да не"е бити могу"ности за добиЌа®е грешних наслада чини боравак у раЌу или Царству небеском болним, ако не за све, онда за ве"ину оних коЌи живе на зем и! Иако Ќе Зем а тако несавршено изграђена, шта би могло бити одвратниЌе и одвратниЌе по укусу од чашице Ќаке ракиЌе? Али с друге стране, за слабог и кукавичког човека, Царство Небеско, где Ќе могу"ност наси а само по себи иск учена, Ќе, наравно, прави раЌ! Осим, наравно, ако би боравак у таквом раЌу био превише другачиЌи од животи®ског постоЌа®а овце коЌа пасе на дебелоЌ, зимзеленоЌ ливади. Али, наравно, такво увере®е нема емпириЌских доказа. Пита®е: како можете веровати у нешто за шта нема доказа?
  С друге стране, покушаЌте да веруЌете у Свемогу"ег Бога, када живот на планети Зем и ниЌе раЌ, и да видите, на пример, децу како умиру од рака: некако ниЌе рационално, али тако веровати! И, не само са становишта разума, ве" и елементарне логике. На пример, замислите такву ситуациЌу; Отац бескраЌне мо"и види како Ќе маниЌак напао ®егово дете, желе"и да га силуЌе. Природна реакциЌа нормалног и одговорног Оца била би да заустави злочинца и казни га. И наравно, пре свега, заштитите своЌе дете (Ќер су сви  уди деца БожиЌа!). Али ако отац у исто време види како маниЌак мучи своЌу "ерку, али не мрдне прстом у ®ену одбрану, иако Ќе то за ®ега лака ствар, онда "ете ре"и за таквог тату? Па, наравно, сваки нормалан "е ре"и: да, ниЌе ово Отац, него копиле!
  Али то се с правом може ре"и и за Свемогу"ег Бога, коЌи равнодушно гледа на броЌна муче®а, убиства, наси а, смртоносне болести, гладне  уде, бога е, губавце... Може се наброЌати много страница  удских несре"а, ук учуЌу"и и оне коЌе су подвргнуте да на Зем и недужну  удску децу, или наЌ убазниЌе  уде. А где Ќе ®ихов тобоже свемогу"и Отац у ово време, зашто се криЌе од своЌе деце и равнодушан према пат®и? Зашто бол и пат®а уопште постоЌе?
  Осим тога, свака творевина на оваЌ или онаЌ начин одражава карактер и  удске квалитете Творца. Као што, на пример, писац, у време писа®а романа, емотивно дожив ава све догађаЌе коЌи се дешаваЌу ®еговим ликовима. И у ®еговом делу, ®егов сопствени поглед на свет и душа налази печат.
  У вези с тим, Ќавила се мисао, ниЌе ли зло одраз карактера и личних особина самог Бога Свевиш®ег?
  Шарлот се мало одвукла од своЌих мудрих мисли и погледала Ќе по пусти®и. Дакле, иако ниЌе било непрекидне линиЌе фронта, чи®еница да се Ќош нису сусреле са британским трупама, упркос чи®еници да су девоЌке ве" продрле на териториЌу Египта, ниЌе посебно изненађуЌу"е. ПокушаЌте да ископате ров на таквоЌ вру"ини, па чак и за стотине километара песка. Друга ствар Ќе што се ®ихово друштво, наравно, не"е продуб ивати у недоглед и пре или касниЌе "е се негде залепити. Сунце Ќе ве" почело да пада на запад, што значи да "е вру"ине почети да Ќе®аваЌу. Питам се на ком континенту постоЌи раЌ, и оптимална температура? Где ваше тело може да доживи само задово ство и на ком месту... Али уопште, ако Свемогу"и постоЌи, зашто онда ствара толико проблема своЌоЌ сопственоЌ деци (а сви смо ми деца Свемогу"ег Бога!) . Дуго времена су ови или они филозофи покушавали да нађу одговоре на ова пита®а.
  Вера и разум, како Ќе учио Климент, коЌи Ќе страшно давно живео, не противрече Ќедно другом. У наукама заснованим на разуму постоЌи субординациЌа. Ниже науке воде ка философиЌи, а философиЌа ка теологиЌи. Дакле, философиЌа Ќе обавезна за теологе, буду"и да даЌе у руке теологу инструмент аргументациЌе, инструмент аргументациЌе, да би ширио и бранио хриш"анство.
  У спору са гностицима Климент негира ®ихов приступ односу вере и разума... Каже да Ќе однос вере и разума хармоничан. Свака  удска способност (и вера и разум) неопходна Ќе за неку сврху. Вера има неку предност, отвара предмете сазна®а, ЌедноставниЌа Ќе, лакша, Ќер сви  уди имаЌу веру. ДаЌе се готово, а у зна®у увек постоЌи елемент вере.
  ТертулиЌан Ќе имао нешто другачиЌе ставове. ТертулиЌанова главна теза Ќе да Ќе човечанство, измиш а®ем филозофиЌе, све превише изопачило. Човек треба да живи ЌедноставниЌе, без прибегава®а претераноЌ софистицираности у виду разних филозофских система. Он се мора окренути природном ста®у кроз хриш"анску веру, подвижништво и самосазна®е. Вера у Исуса Христа ве" садржи сву истину у целини, ниЌе ЌоЌ потребан никакав доказ и никаква философиЌа. Вера уче®ем убеђуЌе, а не убеђива®ем учи. НиЌе потребно убеђива®е. Филозофи немаЌу чврсту основу у своЌим уче®има. Таква основа може бити само єеванђе е, само Радосна вест. А после проповеда®а єеванђе а међу хриш"анима, више нема потребе за било каквим истражива®ем.
  У тумаче®у Светог писма, ТертулиЌан Ќе избегавао сваки алегоризам, схватаЌу"и Свето писмо само буквално. Свако алегориЌско тумаче®е настаЌе када човек веруЌе да Ќе, да тако кажем, нешто паметниЌи од Аутора Светог Писма. (Овде се Шарлота не убазно нацерила, Ќер се испостав а да ТертулиЌан постав а ЌевреЌски ум много више од зна®а и интелектуалних способности других народа!) Ако Ќе Господ хтео да каже управо ово, онда Ќе то рекао. Човек у своЌоЌ гордости смиш а свакаква алегориЌска тумаче®а коЌа само одводе хриш"ане од истине. Ако нешто ниЌе Ќасно, ако нешто изгледа контрадикторно или супротно другим одредбама, то значи да Ќе истина скривена у БиблиЌи изван нашег разумева®а. Ово само доказуЌе надахну"е истине коЌа нам Ќе дата у Светом писму. Ово Ќе наЌвиша истина, у коЌу можете само веровати, а не подвргавати Ќе било каквим сум®ама и тумаче®има. И што се више мора веровати, то Ќе ма®е тривиЌално и парадоксално. Стога ТертулиЌан изЌав уЌе да веруЌе, Ќер Ќе ®егово верова®е апсурдно. Апсурд хриш"анства Ќе наЌвише мерило ®егове истине, наЌвиши доказ ®еговог Божанског порекла.
  Црвенокоси ратник се после ових речи насмеЌао, мало гласниЌе од очекиваног. Неколико пратилаца у трча®у ЌоЌ Ќе узвратило поглед, али ништа ниЌе рекло. Само Ќе Герда све разумела:
  - Вероватно се, опет, нешто див ачки смешно сетило?
  Шарлот Ќе негативно протресла своЌу ватрену гриву.
  - Пре, можда, глупо него смешно.
  Герда Ќе погодила:
  - Опет, вероватно повезано са хриш"анском религиЌом и моралом?
  Шарлот се закикота.
  - Да, ти Снежана Ќе необично паметна и брзоплета. Понекад ако помислите како су филозофи и теолози изопачени. На пример, ТертулиЌан сасвим искрено веруЌе да Ќе главни критериЌум праве вере ®ена апсурдност и нелогичност!
  Герда се  убазно осмехнула.
  - А шта се у нашем свету може назвати апсолутно логичним? КоЌа поЌава се може обЌаснити и описати са математичком прецизнош"у? Све Ќе у Ќедном или другом степену ирационално. Тако да та логика често закаже. Али ако узмемо, на пример, ислам - коЌа Ќе сврха обав а®а молитве пет пута дневно. Да добиЌем Свевиш®ег механичким молитвама?
  Шарлот се сложила:
  - И тако Ќе! У овоЌ или оноЌ религиЌи има много сувишног, што одражава  удске слабости и страхове. Свака религиЌа учи, пре свега, стадо - да све прихвата вером и без непотребног расуђива®а, и захтева доказа. Ово Ќе типично за све свештенике.
  Герда се ниЌе сложила.
  - Па, неки антички филозофи, попут Августина, аргументовали су сасвим логично и трудили се да веру и разум доведу у складну равнотежу.
  Црвенокоси ратник одговори са уздахом:
  - Пре Августина, заправо, ниЌе постоЌала хриш"анска философиЌа као таква, само се покушавало философирати, осла®аЌу"и се на одредбе и догмате Светог писма, теме е хриш"анства. Да ли познаЌете ову Гердочку ?
  На позадини готово црног, попут чоколадног тела, коса наЌлепше девоЌке Герде одликовала се белином свежег снега. И сама Ќе била анђео и говорила Ќе сребрним гласом:
  - Интересантан Ќе покушаЌ да се обЌасни постоЌа®е зла под добрим и свемогу"им Богом. С Ќедне стране, Августин истиче да зло долази у свет из непостоЌа®а, од чега Бог ствара свет. А пошто неби"е као такво не постоЌи, онда ни зло не постоЌи. Бог ниЌе могао да створи свет као Он, Ќер Бог не може да створи Бога. Свака творевина Ќе увек нижа од Бога, стога Ќе свако ствара®е недостатак доброте.
  Шарлот Ќу Ќе прекинула:
  - А зашто Ќе то тако, односно опет се Ќав а проблем - да Бог ниЌе свемогу", Ќер не може да чини савршене ствари! Односно, Августин доводи у пита®е главну црквену догму - Свемо" БожиЌу. Да, и приписуЌе одређене квалитете непостоЌа®у.
  Шарлот Ќе озби но прекинула своЌу црвенокосу страст:
  - СлушаЌте до краЌа! Затим Ќе наставила много мекше. - Зло Ќе оваЌ недостатак, одсуство доброте. Зло постоЌи само у овом аспекту - као недостатак доброте. Као што постоЌи сенка - недостатак светлости; сама сенка нема никакву суштинску основу. Августин уочава Ќош Ќедну древну традициЌу обЌаш®ава®а постоЌа®а зла у свету - стоичку, по коЌоЌ су зло и добро у хармониЌи. Знамо зло само када познаЌемо добро. С друге стране, често мислимо да Ќе оно што Ќе заправо добро зло. Дакле, зло Ќе део општег поретка света. Августин раздваЌа природно и морално зло. Природно зло Ќе зло коЌе постоЌи у свету, такоре"и, онтолошки; морално зло - зло коЌе постоЌи у човеку као ®егов грех. Природно, зло онтолошки не постоЌи, свет Ќе добар, мада у ма®оЌ мери од Бога. У човеку постоЌи морално зло као ®егова во а. Иако Ќе во а добра, али Ќе несавршена, стога ово добро ниЌе апсолутно.
  заврши Герда и некако се невино насмеши Шарлоти. Ватрена ратница мирним и уЌедначеним гласом (као да уопште ниЌе остала без даха од брзог трча®а са пристоЌним оптере"е®ем) одговори:
  - Али опет, ако непостоЌа®у припишемо такве особине као што Ќе зло, онда се испостав а да уопште ниЌе нешто што уопште не постоЌи. На краЌу краЌева, само предмет из стварног живота може имати одређене квалитете и карактерне особине. А ако Ќе непостоЌа®е нешто више од апсолутно ништа, онда га Ќе он створио? Уосталом, БиблиЌа Ќасно каже: Он Ќе створио све вид иво и невид иво, све зема ско и небеско! И да ли се зло може сматрати природним, и да ли Свемогу"и Бог (По своЌоЌ светости и  убави према Ствара®у, своЌоЌ деци!) ниЌе дужан да се бори и победи зло у повоЌу (што, наравно, може!).
  Фроудеов партнер, смеђокоса жена чиЌа Ќе коса ве" избледела на сунцу, приметила Ќе:
  - Имате веома заним ив разговор. С обзиром на то колико смо исцрп ени, ово "е нас забавити. Али коЌи се зак учци могу изву"и о равнотежи између вере и разума?
  Шарлот Ќе, смеше"и се, одговорила читавим говором:
  - ПокушаЌи сред®овековних филозофа да остваре хармониЌу између вере и разума, по правилу су се претварали у многе рупе у сваком уче®у. Од ®их Ќе наЌпроблематичниЌе то што ве"ина нево а и пат®и човека долази од природе света коЌи Ќе створио Свемогу"и, а не од слободне во е. На пример, суша, зем отреси, друге природне катастрофе и, што Ќе наЌважниЌе, старост су последица закона овога света коЌе Ќе наметнуо Бог. Доктрина о вечним мукама у паклу (тачниЌе, у ог®еном паклу, такође Ќе покренула многа пита®а о сразмерности казне, да ли Господ на таЌ начин овековечуЌе бол и грех, поштено Ќе приписати Христу особине горе од оних било ког тиранина !). На краЌу краЌева, заиста Ќе настао парадокс: тачан одраз суштине Оца, онога коме цео суд припада Исусу, осуђуЌе ве"ину човечанства на бескраЌне муке у паклу. єер Свето писмо каже да су сви мртви од рође®а у очима БожЌим, и да се мора доживети ново рође®е да би ушло у Царство БожиЌе. Исус каже да су широка врата коЌа воде у пропаст и да их многи прате. Многи су позвани, али су мало изабрани - такође речи Бога Христа!
  ДевоЌка у бекству одсече пусти®ску крвопиЌацу врхом бодежа и настави:
  -ПостоЌао Ќе парадокс доброте БожиЌе коЌа иде на крст, и монструозне суровости према  удима, и то углавном не лоше, ве" Ќедноставно исказива®е духовне и телесне слабости. Односно, како Ќе, на пример, написао Фридрих Ниче - ако претпоставимо да постоЌи свемо"на личност, онда Ќе ®ен утицаЌ на свет мешавина задово ства и садизма. Али Творац васе ене не може да поседуЌе такве особине карактера, због своЌе стваралачке функциЌе... Дакле, Творац као личност не постоЌи. Са тачке гледишта ума, ово Ќе сасвим логична изЌава. Уосталом, нико не"е поре"и да Ќе Отац коЌи сурово мучи и изобличава своЌу децу (и на Зем и и у паклу!), чудовиште. Поред тога, ако говоримо о свему што Ќе написано у БиблиЌи, и о главном закону Свемогу"ег: плата за грех Ќе смрт (тачниЌе, бескраЌно муче®е - и они "е се мучити да®у и но"у заувек!) . Испостав а се да Ќе особа са своЌом, иако несавршеном правдом и кривичним закоником,  убазниЌа од Свемогу"ег и БескраЌно мудрог Створите а Универзума. А Свемогу"и Исус (ЗаЌедно са Оцем!) Ќе мучио, ук учуЌу"и и просто страшне  уде, у Ќезеру сумпора и ватре милиЌарде милиЌарди година!
  Фруда див ачки зарежа:
  - И Бог с ®има чини праву ствар! Требало би да урадите исто са кукавицама! Наиме, у Гехену и мучити их заувек!
  Шарлот Ќе брзо завршила.
  антибиблиЌска осе"а®а , пре свега, међу струч®ацима и представницима нових филозофских школа . Разум са хуманистичким погледом на свет не може да се помири са идеЌом Свемогу"ег као чудовишта. Мада Ќе, наравно, и сам хуманистички поглед на свет ма®кав!
  босом ногом оборила кра евску шкорпиЌу и изЌавила:
  - Наравно, реч хуманизам значи хуманост. Али у  удскоЌ природи Ќе да буде агресиван и себичан. У овоЌ дефинициЌи постоЌи неки парадокс.
  - Да имам! Шарлот Ќе "утала. Била Ќе исцрп ена и, генерално, изразила Ќе све што Ќе желела. Штавише, ве" Ќе почело да тамни и сенке су се убрзано издужиле. Вру"ина се, међутим, полако повлачила, као храбри руски воЌници на Бородинском по у. Шта Ќе она опет у епицентру. У епицентру испитива®а и ка е®а. Иначе, вукови су се ве" донекле прилагодили вру"ини и нико од ®их ниЌе изгубио свест.
  Вучица се присетила како су ®ихови ђаци, коЌи су требало да одгаЌаЌу воЌнике и  уде далеке буду"ности, били приморани да трче боси кроз новембарско блато. Ледена кора Ќе пукла, под тек мало очврслим, босим стопалима девоЌака. Толико Ќе болело, можда чак и више од хладно"е него од механичких оште"е®а. И трчали су но"у, када около ниЌе било светла, био Ќе мрак и... Да Ќе Шарлот била сама, била би уплашена, али Ќе била тако толерантна са осталим приЌате има. Штавише, речено им Ќе да "е их посебан програм ка е®а и исхране учинити бесмртнима и да се никада не"е претворити у ружне старице! Послед®е индивидуе  удског пола, страшно су уздрмане Шарлот. Па како Ќе Господ Бог могао да створи такву грозоту, и допусти да му се деца тако унаказуЌу.
  А Химлер Ќе обе"ао да "е ве" у ®иховоЌ генерациЌи велика германска, ариЌевска наука стати на краЌ старости и свакоЌаким болестима. И веровали су у то, Ќер су хтели да веруЌу!
  Ве" Ќе била пуна и уЌедначена но" (ипак, ветар Ќе сустигао облаке са мора недалеко од обале), када су девоЌке коначно истрчале ка ци у.
  Пре ®их Ќе била енглеска база, па чак и са аеродромом. Штавише, суде"и по кулама, бод икавоЌ жици, бетонским пистама, одавно Ќе опрем ена. Британци су окупирали Египат 1882. године, постав аЌу"и тамо марионетски режим. Сада су Немци планирали да учине исто.
  Мадлен Ќе скенирала базу и аеродром кроз пар необично намотаних воЌних двогледа. Придружило ЌоЌ се Ќош неколико девоЌака каплара. Ве" искусна у рату, почевши у ШпаниЌи, као иу По скоЌ, ФранцускоЌ и єугославиЌи, Мадлен Ќе одмеравала своЌе шансе. Аеродром Ќе бранио доста снажно, ук учуЌу"и и противавионску арти ериЌу. Да, и на ®ему Ќе било много авиона. Узгред, да ли Ќе чудно што Британци држе толику авиЌациЌу на Ќедном месту а да Ќе не растураЌу по по ским аеродромима? Можда Ќе овде лажна мета, а прави авиони се налазе негде другде? Има доста митра еских тор®ева, чак су три тенка Матилда и четири тенка Кромвел. Ако чачкате около, онда не можете без крви.
  Мадлен Ќе строго наредила:
  - Шарлот и Герди Ќе наређено да уђу на аеродром и сазнаЌу коЌи су тамо авиони.
  ДевоЌке су послушно климале главама: наређе®е, постоЌи наређе®е и оно се мора извршити. А како - то Ќе ®ихов проблем. Герда и Шалот су брзо отишли на аеродром. Ватрени ратник Ќе предложио:
  - ХаЌде да ухватимо Ќезик и узмемо облик од ®ега. Затим, после пресвлаче®а, продре"емо на аеродром. ХаЌде да се тамо мало забавимо!
  Герда Ќе приметила помало збу®ено:
  - Морамо прво прона"и оваЌ Ќезик. Онда мислиш да лутаЌу пусти®ом? И можете их ухватити овакве у гомили?
  Шарлот звижди уснама.
  - Сигурно. На пример, у близини тенкова су стражари, Ќер су они иза периметара кула. Тамо можете пуцати и на стражаре, а ако Ќе потребно ...
  - Ухватити тенк и возити се? Герда се криво осмехнула .
  Шарлот климну у знак сагласности.
  - И да Ќе сасвим могу"е. Иако нам Ќе наређено само да извршимо извиђа®е. Диза®е буке без команде... Знате и сами са чим Ќе испо ава®е инициЌативе бременито у рату!
  Герда Ќе тешко уздахнула.
  - Нажалост, знам врло добро!
  ДевоЌке су, готово не скриваЌу"и се, трчале ка тенковима. Стражари су такође били из реда црнаца - пушили су цигарете, и практично ништа нису видели. Само Ќедан од ®их Ќе био беле расе и, чини се, официр. Али био Ќе и прилично пиЌан. Герда Ќе била изненађена овим: како се понашаЌу Британци? Зар се не плаше саботаже, напада Арапа или смелог налета Немаца? Истина, можда исцрп ени страшном вру"ином, као и лошим вестима са фронта, обично хладнокрвни Британци су почели да лупаЌу. Генерално, Герда се сетила овога из у¤беника: тип Енглеза, као хладан субЌект и без емоциЌа, ниЌе ништа друго до мит. Осим тога, Шкоти и Ирци коЌи пиЌу нису будале. Па, црнци су у том погледу потпуно блокирани - они полуде од оскудне дозе, као што, иначе, раде єапанци.
  ДевоЌке никад ништа не опраштаЌу. Хвата®е главе, и бодежом у грлу, тачно у каротидноЌ артериЌи - ово Ќе време. Али постоЌи ефикасниЌи приЌем, уклонили су други пар стражара, ударили дланом у браду, а затим се окренули, лагано подижу"и главу. Црунцх и врат уврнут.
  Шарлот Ќе намигнула своЌоЌ приЌате ици.
  - Тако их само пуцамо. Као крушке са дрве"а!
  Герда Ќе тихо одговорила:
  - ПостоЌи Ќош ЌедноставниЌи начин - на пример, пуца® из нечуЌног оружЌа. И зато ниЌе добро пр ати своЌе мале руке.
  Шарлот Ќе презриво фркнула, као велика грабеж ива мачка:
  - Ти си приземан човек Герд. Романтика ужива®а у лепоти битке ниЌе у вама. Све Ќе тако примитивно. Да ли Ќе заним иво пуцати и чак близу?
  Герда Ќе прекинула своЌу приЌате ицу:
  - Бо е погледаЌ, има и осми тенк. Био Ќе прилично вешто прерушен у пласт сена. Али одмах сам схватио зашто би нам сунце сушило траву, кад ни камила после тога не би хтела да Ќе поЌеде.
  Шарлот се сложила:
  - Да, ово Ќе сасвим логично запажа®е. Танк, мора"у да видим коЌи. Вероватно Ќедан од наЌновиЌих...
  Герда зграб а мало сена и одмах зазвижди:
  - Ох, да, он има склопиво буре. Ово Ќе први пут да сам видео ову технику. Вероватно амерички, ако греше!
  Шарлот Ќе прекинула Герду:
  Сада идемо на аеродром. Има и паса коЌи трче около. Ово Ќе Ќош Ќедан проблем проблема.
  Герда Ќе пожурила да увери своЌу приЌате ицу:
  - Знам да утичем на псе и зато "у и"и сам. Сре"ом, официр из реда белаца Ќе обриЌан и сред®ег раста. Његова униформа "е ми одговарати. Ве" ме®ам лице.
  ДевоЌка се, у ствари, брзо нашминкала. И да су томе учили и у специЌалноЌ школи. Шарлот се ниЌе противила.
  - Ти иди, а Ќа "у се позабавити новим резервоаром. Има и нешто корисно за немачку воЌну науку. Али Герда, молим те, не задржаваЌ се дуго, чим завршиш инспекциЌу, па "у узвратити.
  Плавокоса девоЌка Ќе одговорила са осмехом.
  - Уради"у све врло брзо. Колико Ќе то уопште могу"е.
  Шарлот више ниЌе обра"ала паж®у на свог приЌате а, ве" се у потпуности бавила проучава®ем тенка. Овде Ќе направила неколико откри"а. Прво, тенк Ќе имао два заварена топа. Топ калибра 76 милиметара дуге цеви са склопивом цевчицом и краткоцевни топ калибра 47 милиметара за испа ива®е фрагментационих проЌектила. Генерално, наоружа®е Ќе доста богато, посебно за 1941. годину.
  ДевоЌка Ќе истр ала површину и нашла амблем орла на отвору и натпис на енглеском: "Маде ин тхе УСА". Шарлот се заклела:
  - Па, као што сам увек сум®ао, ово Ќе амерички хак. Очигледно су нам БританиЌу ставили на душу! И нису свесни да "е немачки тенкови марширати кроз ЊуЌорк због овога.
  Отвара®е отвора ниЌе било тако лако, али су девоЌке, наравно, учене и томе. Дакле, узети као препреку било Ќе пита®е части.
  Герда Ќе у међувремену прилично спретно опонашала пиЌани ход и пришла улазу на аеродром. И одмах осетио разлику између британског и немачког менталитета. Ле®и глас стражара упита:
  "Ким се бавиш, Петре?"
  Герда Ќе кратко одговорила:
  - Лично!
  . ПОГЛАВЉЕ #13
  Да, прича коЌу Ќе Пол-Конан компоновао Ќе била огромна, а дечак Ќе ве" Ќурио кроз Алпе. Његове босе ноге биле су толико отврднуте да се ничега нису плашиле. Дечак Ќе, наравно, био уморан и мало Ќе спавао.
  Али чак и у сну су га прога®але лепе и секси девоЌке коЌе су му испуниле цео ум.
  Герда Ќе била унутар аеродрома. Прегледала Ќе авионе, и приметила све, ук учуЌу"и карневалске мр е на трупу, просути бензин и друго. Тада ЌоЌ Ќе одмах постало Ќасно да Ќе од више од две стотине летелица бар две тре"ине вешто направ ене маскирне шаре. Ипак, постоЌале су и праве машине, ук учуЌу"и мо"не Ланкастере способне да носе до шест тона бомби. Два булдога су притрчала Герди. ДевоЌка их Ќе нежно помазила и кренула да е. Када на Ќедном релативно малом простору има толико авиона, то остав а утисак, посебно на романтичне природе.
  Ове крилате машине, како изгледаЌу у своЌим редовима, су, ето, п увачка слика витезова Тевтонског реда коЌи су дошли да покоре Словене. Само много масовниЌе и страшниЌе. Немци су, по правилу, преферирали веома масивни оклоп коЌи Ќе добро штитио витеза. У исто време, чак и ако "е цена бити сма®е®е покрет ивости ратника. Али у савременом свету, пут Ќе ишао ка употреби маневарских ловаца. Исти Ме-109 Ќе и да е тежи од енглеских противника.
  А ево ови крилати витезови стоЌе и чекаЌу нешто, а мирише на урлаЌу"е и смртоносне техничаре двадесетог века.
  Герда, међутим, ниЌе нарочито приЌатна за хода®е, ®ене девоЌачке ноге су изгубиле навику на чизме и ве" су почеле да тр аЌу. Штавише, Британци нису показали велику машту: постав аЌу"и праве авионе на Ќедну страну, вид ива Ќе чак и црвена полица разграниче®а. Па, ово Ќе, уопште, разум иво зашто, тако да британски пилоти, па чак и пиЌаних очиЌу, ништа не збуне. И тако Ќе генерално ве" могу"е вратити се.
  Герда Ќе кренула назад, па Ќе чак почела Ќош више да тетура. Затим су Ќе без пита®а пустили назад, а тек пошто су по®ушили чобане, лагано су зацвилили. Герда им Ќе тихо шапнула:
  - Ништа ускоро ме®аш власника!
  И опет полако назад... И ветар Ќе постао много свежиЌи, ускоро "е почети да бледи...
  А Шарлот Ќе, у међувремену, схватила тенк... Био Ќе то експериментални модел Мп-16 "Д". Генерално, тенк Ќе прилично мо"ан и има хидраулички систем управ а®а за митра езе (у стилу, тачниЌе у систему, карактеристичном за наЌновиЌе ловце!). Са великим оптере"е®ем мунициЌе и аутоматским системом за пу®е®е. Тенк Ќе наЌновиЌи за своЌе време, а ниЌе Ќасно ни зашто су Британци показали толики немар када су га чували? Можда Ќе овде прорадила бахатост своЌствена многим нациЌама, туђа не може бити добра, што значи да Ќе не треба штитити!
  Пре доласка Герде, ватрена лепотица-ратница, напунила Ќе резервоар горивом и проверила оптере"е®е мунициЌе. Плавокоси ратник, изувши омражене чизме са ногу боги®е рата, брзо Ќе приЌавио ситуациЌу свом партнеру.
  Шарлот Ќе рекла, Мадлен се чула, а онда Ќе ®ено мало лице заблистало:
  - Гердоцхка сада наше девоЌке нападаЌу неприЌате а. И било нам Ќе дозво ено да одмах погодимо неприЌате а, користе"и ове тенкове.
  Снежно бели ратник Ќе узвикнуо:
  - Ово Ќе оно о чему сте са®али! Па, да ли ауто ради?
  Шарлот Ќе потврдила:
  - Извође®е радова. Американци увек имаЌу бо е тенкове од танкера.
  Заиста, ауто Ќе кренуо из првог скрета®а. Заним иво Ќе да мотори нису били бучни. ДевоЌке су, на пример, знале да руски Т-34 тут®и, па... ОваЌ тенк се може употребити против британских колониЌалних трупа за растерава®е домородаца.
  И ратници су газили позамашан аутомобил од педесет пет тона. Међутим, контролисало се прилично лако, мада наравно лошиЌе од лакшег Т-4. На Мп-16 Ќе постав ено пет мотора одЌедном, али Ќе то, можда, чак и пове"ало прежив ава®е тенка у борби.
  ДевоЌке су без размиш а®а отвориле ватру на митра еске куле. Први погођени фрагментационим проЌектилом и претучени "лавчи"и" лете наопачке.
  Међу Британцима Ќе, као што се и очекивало, напад изазвао панику. Пуц®ава Ќе била нестална, а девоЌке су ипак успеле да повежу митра езе. Шарлот Ќе хтела да покриЌе Ланкастер добрим поготком, али ЌоЌ Ќе Медлин преко радиЌа оштро наредила:
  - Поштедите неприЌате ске авионе, ми "емо их ухватити живе и здраве.
  Па зашто тако поштедети, поштедети. Бо е Ќе срушити куле и изабрати  удске жртве. Овако добро ци ани погоци.
  Остали ратници су у међувремену (ве" су се прикрали ближе) ушли у британске тенкове. Требало Ќе само пола минута да се отворе отвори, а затим и нагомилава®е. Генерално, девоЌке скоро нису ни обра"але паж®у на аеродром, ве" су се Ќедноставно кретале према енглескоЌ бази. Истовремено су погодили касарну, где су се налазили неприЌате ски воЌници, као и уснули пилоти.
  Мадлен Ќе урлала као медвед у вру"ини:
  - Не пуцаЌте у складиште горивом! Он "е нам бити од користи!
  Шарлот и Герда срушиле су неколико митра еских тор®ева користе"и велику масу свог тенка. ДевоЌке су се буквално грчиле у стомаку од смеха. Као, и да е су кул.
  Али главни посао су и да е обав али митра ези. Било Ќе потребно не пустити неприЌате ске пилоте до авиона, не пустити их да полете. Али неколико самих ратника поЌурило Ќе ка енглеским колима и село за кормило. А шта сад да се угради у базу, пошто и они имаЌу обезбеђену такву летачку обуку. Да, и авиони се пуни пуном мунициЌом. Ево испада таква маша-малашка .
  Герда Ќе прецизним ударцем разбила малу танкету коЌа Ќе искочила из гараже. Осам тенкова са посадама вучица почело Ќе насилно да уништава огромну енглеску базу. Тенкови су без много церемониЌе смрскали капиЌе и све напунили оловом. Чак Ќе и касарна горЌела. Из ®их су искакали збу®ени Енглези и староседеоци свих врста. Ве" Ќе била битка, у ствари, ниЌе било, али Ќе било тотално батина®е проса. Истина, поЌедини британски воЌници и митра ески тор®еви су узвратили. Чак Ќе и по оклопу тенка ударао оловни град. Шарлот Ќе зарежала као  ути пантер.
  - Па шта сте ви  убите и острига и овсених паху ица, коначно схватили шта Ќе прави рат. Ускоро "емо бити у Лондону!
  Герда Ќе певала, показуЌу"и зубе:
  Друг Фирер "е повести у битку,
  Бесплатно БомбаЌ, ЊуЌорк и Лондон!
  Да"емо ционистима победнички резултат,
  А изнад планете барЌак поносно сиЌа!
  Шарлот Ќе негативно одмахнула главом.
  - Не, ово ниЌе песма коЌа инспирише на подвиге! Али мора бити другачиЌе!
  И ватрени, смеЌу"и се ратник као митра ез. Тако су комади меса летели у различитим правцима, а десетак Енглеза се одЌедном срушило.
  И сам тешки тенк, хаЌде да зг®ечимо неприЌате ске воЌнике, "глађуЌу"и" их гвожђем. Кости су шкрипале испод гусеница. А онда Ќе неприЌате  почео да се расипа на све стране. Али онда Ќе неприЌате  "Матилда" искочио. Дакле, на ®ему Ќе Герда лупана оклопом.
  - Узмите гранату "овсене паху ице", певаЌте серенаду за успомену!
  Овога пута проЌектил Ќе погодио тачно у кундак између куполе и трупа, а тенк Ќе, после доброг протреса®а, одведен у страну. Истовремено Ќе експлодирао резервоар за гас, коЌи Ќе одмах експлодирао црвено-црвеним пламеном.
  Герда ниЌе могла да одоли оштрини:
  - Матилда добиЌа мат - резултат "е бити смешан!
  Шарлот Ќе ударила партнера по бутинама.
  - А ти си млада, девоЌко моЌа! Зато певаЌте овако!
  Ипак, очигледно Ќе Ќедан од Британаца грешком, или можда намерно, пуцао на резервоар за гориво. Пр аво-смеђи жбун бензинског пламена Ќе букнуо и процветао. Герда Ќе испалила дугачак рафал из брзометног Ќуришног митра еза калибра 9 мм. Четрдесетак енглеских воЌника се срушило на лицу места. А неколико ра®еника, без имало сажа е®а, газило Ќе широке гусенице америчког тенка. Герда се несташно насмеЌа.
  - Ово ниЌе кармин! Како Ќе претварати се у колаче!
  Шарлот ниЌе заборавила да убаци:
  - Како год да Ќе уврнеш, бо е су палачинке жигосане цистерном од крав ег измета!
  ДевоЌке су брзо разбиле Ќош три клина. Герда Ќе показала, а Шарлот Ќе дала гранате, а пу®е®е Ќе извршено аутоматски. И сами су добили гранату на оклоп. Чини се да ниЌе страшно, за заштиту куполе од 80 мм, али теме но зуЌи. Шарлот Ќе зацвилила.
  - Ево их поклона маркиза од Карабаса! Можемо ли их попаприти нечим мало  утим и посолити?
  Герда Ќе отпевала Ќош Ќедно " чудовиште " са шко ком:
  - Какво посуђе, какво посуђе - све би понео са собом! Штета што се не свађамо често - ретка звер, таква кланица!
  Шарлот се изненада удари по челу и сети се:
  - Али дуго од тебе Герда, нисмо чули песме! ПеваЌ да цветаш не стиди се!
   Бисернокоса ратница Ќе певала, а глас ЌоЌ Ќе био, сирена поред ®е нема везе:
  Избацимо гнев БожиЌи на противника,
  Не"у учинити моЌу породицу беску"ницима!
  На краЌу краЌева, наш одред храбрих девица у борби,
  Да буше плавим и млитавим погледом!
  
  Господ Ќе надахнуо светите а на боЌ,
  Наредио Ќе Ота¤бини да се кла®а у вери!
  И Свемогу"и Ќе дао бездан снаге,
  Душе коЌе откриваЌу неизмерна богатства!
  
  Ево Духа  убави коЌи гори у мени као ога®,
  Знала се Христова безгранична  убав!
  Да чинимо више добрих дела
  Да отвори небо дао!
  
  Потребни су нам аплаузи
  Оно што Ќе Ота¤бини више потребно Ќе у срцима!
  Осе"ам нежан дах
  Оно што сам замиш ао у наЌлуђим сновима!
  
  Да, у свету Ќе много галаме,
  Али само Ќе Ота¤бина величанствена у светлости!
  У песми има превише зареза
  О, како стихирам, али не почи®и изнова!
  
  Али свет изгледа само досадан
  Кад пушке тут®е - екстаза!
  Изнад нас, херувими прете"и лебде,
  Такав крвави, испао Ќе зао час!
  
  Али искуше®а моЌе домовине,
  Миши"и, кости, оЌачани челиком!
  єури кавалкада тих ко®а,
  На чиЌем смо се возили ми е, ми е!
  
  Да, морао сам да доживим прилично муче®е,
  Месите пусти®у босим ногама!
  Али ватра храбрости се ниЌе угасила,
  Отплати"емо своЌе дугове!
  
  Ми смо девоЌке и ратници РусиЌе,
  За нас нема ништа важниЌе од части!
  Ти доносиш истину у универзум,
  И би"емо са Исусом заувек заЌедно!
  
  Али царство коЌе "е се поЌавити на небу
  Не"е бити мирно, Ќер мир Ќе гроб!
  Понекад се бориш чак иу живим сновима,
  Уосталом, витезови су непобедиви у биткама!
  Герда Ќе завршила на гор®оЌ ноти, али Шарлот Ќу Ќе затим лагано боцнула ногом, право голом петом, у Ќаку, препланулу штампу:
  - А зашто певаш о РусиЌи? Ми смо Немци, а не Руси. Снежана Ќе луда!
  Герда Ќе очаЌнички одмахнула главом, док ЌоЌ руке нису померале да контролише митра ез:
  - Изви®авам се! Побркали РусиЌу са Пруском! Претешко Ќе снимати и компоновати у исто време!
  Шарлот се закикотала као сирена.
  - На рачун компонова®а - ово Ќе дискутабилно пита®е, али пуца®е Ќе лако и Ќедноставно!
  Заиста, броЌни енглески официри и воЌници, грабе"и беле марамице, почели су енергично да се предаЌу. Притом су се толико уплашили да су лопатама бацили лопатом све врсте глупости, или чак и завиЌали. Неколико хи ада колониЌалних воЌника (Арапа и Црнаца), запрепаш"ених страхом, као и неколико стотина, ништа ма®е кукавичких, бледих Енглеза, дигло Ќе руке. Чак су се и беле крпе поЌавиле из тенкова. Како кажу, пронашли су другачиЌи начин заштите - поузданиЌи од активног оклопа!
  ДевоЌке су се кикотале - тако се то ради - никад се не предаЌ!
  Шарлот Ќе искочила из резервоара и намерно трчала боса по ужареноЌ колотечини. Герда, међутим, ниЌе помиш ала да попусти своЌоЌ другарици, а ®ене голе девоЌачке ноге су пролетеле. Прека ене девоЌачке потпетице миловале су Ќезике плавог пламена. Али вукови ратници су само задово но пискали као одговор.
  Овде црнац ниЌе могао да обузда своЌу пожуду, Ќурнуо Ќе на ®их и задобио од Шарлоте схрвани ударац у соларни плексус, након чега се коначно смирио.
  Ово Ќе, како се испоставило, било послед®е избиЌа®е отпора. Сада су енглески воЌници коначно били слом ени. На ногама Ќе стаЌало више од три хи аде затвореника. Међутим, око пет стотина британских вучица, коЌе нису могле да се усправе због рана, без церемониЌе су стре ане: зашто да патите, а Вермахт оптере"ивати додатним теретом. Као што Ќе Химлер рекао : милост не би требало да пређе границе економске сврсисходности.
  ДевоЌке су наредиле затвореницима да копаЌу рупе како би тамо сместили мртве. Ве" Ќе било прилично светло, а дим се преносио на велику да ину.
  Гердин приЌате  се сетио филма, Ќер Ќе у овом случаЌу Ќедан од главних ликова, после тешке победе, тужно вукао лулу. Ипак, овога пута победа Ќе била прилично лака, али Ќе Ќедна од девоЌака ипак нашла своЌу смрт, пет лепотица Ќе повређено, неке од ®их - тачниЌе две, прилично тешко.
  Немачки авиони су се поЌавили на небу са западне стране. ДевоЌке су их дочекале са радосним весе ем. Мадлен Ќе такође обЌавила:
  - Наше трупе успешно напредуЌу. Тако да немамо времена да стоЌимо на месту. Нека се затвореници вежу, а ми "емо их затворити у хангар, остав аЌу"и десетак вучица да чуваЌу. А остали "е наставити да се брзо кре"у иза неприЌате а.
  Шарлот и Герда су се веома плашиле да "е им бити поверена заштита ратних зароб еника, Ќер су девоЌке ве" биле узбуђене и хтеле су да се боре. Али очигледно су ®ихови борбени квалитети оставили утисак на Мадлен и, наЌавила им Ќе.
  - Допунимо гориво и допунимо тенк мунициЌом. Возите да е. Видим да си добар у борби! Штавише, нисте посебно велики и много сте погодниЌи за тенк.
  ДевоЌке су лаЌале:
  - Драго ми Ќе да пробам друже команданте!
  - Да се лакше носиш са пушком и митра езима, са тобом "е и Фруда! - Одсече Мадлен и поЌури да обЌасни сврху осталих девоЌака. Страшни вук Ќе такође био бос, а иако се ®ене ноге нису могле назвати малим, форма Ќе била прилично лепа, пакао и она сама има само двадесет две године, само прекомерни развоЌ миши"а чини да Мадлен изгледа све теже и стариЌе. Међутим, он Ќе изненађуЌу"е брз.
  Док су девоЌке сипале гориво и допу®авале мунициЌу, Фруда их Ќе засипао пита®има:
  - Био си у ®иховоЌ ваздушноЌ бази, сасвим сам. Посебно ти Герда... Зар ниЌе страшно?
  Плавуша Ќе кратко одговорила:
  - Не! Зашто да се плашимо? Ми смо прави АриЌевци!
  Фруда Ќе са уздахом одговорио:
  - Ви сте наЌмлађи од нас, а пре него што сте отишли у Африку нисте имали искуства. Овде су све девоЌке ве" стекле борбено искуство, и на®ушиле барут. Успут, скоро да делуЌете као девоЌке, са тако невиним лицима.
  Шарлот Ќе жестоко одбрусила.
  Али ми не убиЌамо невино. Шта Ќе уопште поента овог разговора. Да ли тражите свађу?
  Фроуда Ќе оштро одбио:
  - Наравно да не! Али признаЌем ти, иако сам први пут на®ушио барут 1. септембра 1939. године у По скоЌ. Односно, и пре ве"ине девоЌака у друштву, обично су почи®але ватрено крште®е са по а Француске, али Ќа и да е осе"ам страх. - девоЌка стид иво обори зелене очи. - Посебно узима трему пред почетак битке.
  Герда Ќе погладила Фрудино изгребано, миши"аво раме.
  - Да будем искрен, понекад се осе"ам неприЌатно. Иако Ќе физичко оптере"е®е коЌе дожив авамо толико заморно да чак и са®ате да се ослободите смртног тела.
  Смеђокоса жена слеже раменима.
  - Па, не знам! И то ме исцрп уЌе теме но, ништа ма®е од тебе, али и да е остаЌе страшни страх. Осим тога, постоЌи ли тако нешто као душа? Велики и мудри Фирер никада ниЌе говорио о томе, и ниЌе писао ни у Ќедном свом делу.
  Шарлот Ќе за Герду одговорила:
  - И ниЌе важно. За нас Ќе главна ствар да убиЌамо неприЌате е што Ќе више могу"е, а своЌе животе што ма®е угрожавамо. Наравно, у супротном - опрез се не"е претворити у издаЌу!
  Фруда се сложио:
  - Ко не штеди живот у борби, таЌ "е задржати достоЌанство и при подели трофеЌа!
  Герда Ќе потврдила:
  - Ко украде победу, изгуби"е плодове, Ќер оваЌ труне од нарушеног угледа!
  Седе"и у резервоару, девоЌке су окачиле енглеске заставе и тако се одвезле. А укупно Ќе возила чак петнаест оклопних и никако добро наоружаних возила, зароб ених од Британаца. Тако да су сензациЌе биле наЌузвишениЌе, као да су ратници на паради.
  Шарлот Ќе приметила:
  - Ово Ќе лепота! Водимо нашу мачку са собом! Вилл, видим тучу - доби"е насилника!
  Герда Ќе, без много ентузиЌазма, приговорила:
  - Уопште ниЌе смешно! Грех Ќе смеЌати се овоме!
  Овде Ќе Цхарлотте почела:
  Шта значи поЌам греха? Ево ти, Герда, певаш о Исусу Христу, а ни не схваташ да Ќе главни библиЌски закон - одмазда за грех, смрт Ќедноставно апсурдна! Апсолутно без логике!
  Фроуда Ќе пожурио да дода:
  - Сигурно! Иначе, какви смо ми воЌници, ако не кршимо заповест - не убиЌ!
  Овде Ќе Герда нашла нешто чему би приговорила:
  - Заправо, у оригиналу - ова седма заповест звучи овако - не чини злоубиство! Односно, овде Ќе реч о убиству, а не о лишава®у живота човека. Овде постоЌе неке ниЌансе!
  Шарлот Ќе одсекла зло:
  - Такође везе ка преводу са хебреЌског. Шта друго може бити одвратниЌе! Уопште, у БиблиЌи има много апсурда, али наЌапсурдниЌе су ®ене претензиЌе на улогу речи БожиЌе и на непогрешивост! А притом се Исус збуни у наЌелементарниЌим стварима!
  Герда Ќе тада оштро приговорила:
  - Нема потребе да тако кажем, и то категорично. На неки начин Ќе збу®ен, а на неки начин Ќе видов®ак. Уопштено говоре"и, постоЌи много пророчанстава коЌа су се ве" остварила у БиблиЌи.
  Шарлот Ќе снажно одмахнула ватреном главом.
  "То уопште ниЌе истина, а Ќа "у вам то доказати!
  Герда направи гримасу.
  - Па, покушаЌ, имаш карте у руци!
  Шарлот Ќе почела да говори:
  У светим к®игама свих религиЌа наЌважниЌе место заузимаЌу пророчанства, односно предвиђа®а буду"ности. У БиблиЌи постоЌе таква пророчанства. Ве"ина ових пророчанстава су превише неЌасна. У опроштаЌном разговору са апостолима, Исус Ќе пророчки рекао: "Тада "ете чути о ратовима и о ратним гласинама... єер тако мора бити... Уста"е народ на народ и царство на царство, и би"е глади, куге и зем отреси" (єеванђе е по МатеЌу. 24:5-6). Али управо се то догодило у свету пре Христових пророчанстава, и то траЌе до данас. КоЌа Ќе онда вредност тих пророчанстава у коЌима се "предвиђа®е" догађаЌа непрестано дешава без икаквог пророчанства?
  Нека од библиЌских пророчанстава су написана ретроактивно - након што су се ти догађаЌи ве" десили. Истина, понекад су се пророци усуђивали да предвиде буду"е догађаЌе, али су у исто време, по правилу, падали у неред.
  Дакле, Бог преко пророка обе"ава потомцима Давидовим вечну владавину (2 Цар., 7,11-16), али се Давидово царство распало на Израи  и єуду после смрти ®еговог сина Соломона, и потомака (потомака) кра а Давида су делимично уништени прво у асирског кра а Артаксеркса, а затим - под кореном, без изузетка, вавилонског кра а Навуходоносора. (єеремиЌа 52:9-11, 22:28-30).
  Бог, преко пророка єеремиЌе, обе"ава да "е уништити заувек, да депопулациЌу Египта од Суеца до ЕтиопиЌе (28:8-14), али Бог ниЌе испунио ово обе"а®е до данас.
  И више о єеремиЌиним пророчанствима. Кроз ®егова уста, Бог обе"ава да "е предати Египат у руке Набукодонозору (29:19); заувек уништи Тир (26:3-14; 27;36; 28:19). Али Навуходоносор ниЌе узео и ниЌе покушао да заузме Египат. Што се тиче града Тира, ®ега ниЌе заузео Навуходоносор, нити га Ќе заузео Александар Велики, и ни дан-данас ниЌе престао да постоЌи.13 Супротно єезеки евом пророчанству , Навуходоносор Ќе узео и разорио єерусалим и не Египат и не Тир. Међутим, 16 година након свог пророчанства, сам єеремиЌа признаЌе да град Тир настав а да постоЌи неоште"ен (26:1; 29:8-14). КасниЌе Ќе сам Исус Христ напрасно прорекао смрт овог непоколеб ивог Тира (МатеЌ, 11:21-22; Лука, 10:14).
  Исти єеремиЌа Ќе у име Бога обЌавио да "е цар єоахин бити каж®ен за своЌе грехе тако што не"е имати деце (22:28-30). Али МатеЌ назива єекониЌу Ќедним од предака Исуса Христа (МатеЌ 1:11-12). Како то да Ќе Исус могао да се роди од далеког претка коЌи ниЌе имао деце?
  После послед®е изЌаве, Фроуде се злонамерно закикотао. А Герда Ќе приметила:
  - Ово Ќе условно пророчанство!
  Шарлот Ќе презриво фркнула.
  - Али свако лажно пророчиште може тако ре"и! СлушаЌ да е! - наставила Ќе црвенокоса ђаволица, Ќер тенкови не могу да иду пребрзо у пусти®и, а прилично су тешки и има времена за "аска®е... Шарлотин глас Ќе звучао све сигурниЌе:
  єеремиЌа, у име Бога, предвиђа хвата®е Навуходоносора за ЌевреЌског кра а СедекиЌу , али му обе"ава тиху смрт и побожну сахрану (34:2-5). Али, како се касниЌе испоставило, Навуходоносор Ќе побио све СедекиЌине рођаке , а ®ега самог ослепио, бацио у тамницу, где Ќе и умро (52:9-11). Ауу мирна смрт и побожна сахрана!
  Исти 'мирни и спокоЌан' живот Ќе проречен за кра а єосиЌу (2. Кра евима 22:18-20). После таквог пророчанства , Егип"ани су смртно ранили єосиЌу у бици код Мегида ( Исто, 35:20-24).
  Пророк ИсаиЌа Ќе писао да "е єерусалим стаЌати заувек: да у ®ега не"е у"и нечисти, не"е у"и ниЌедан неЌевреЌ. Али одмах после овог пророчанства, єерусалим Ќе заузео и разорио Навуходоносор (586. пре Христа), затим су га заузели и до теме а уништили Рим ани (70. н.е.); заузели су и уништили ПерсиЌанци, Арапи, крсташи, Турци, Британци и Французи, а сада у ®ему живи "чистих" єевреЌа колико и "нечистих" Арапа, Европ ана, Црнаца...
  Хриш"ани, по правилу, баш и не читаЌу пророчанства о догађаЌима пре рође®а Исуса Христа. Њих више занимаЌу пророчанства самог Исуса Христа и ®егових апостола, односно пророчанства к®ига Новог завета. Посебно забри®аваЌу ®ихова пророчанства о Другом доласку Исуса Христа (о послед®ем суду, о Армагедону).
  Не"емо се дотицати других пророчанстава, нити дета а пророчанстава о Другом доласку Исуса Христа. Задржимо се само на Ќедном наЌважниЌем пита®у: Када "е до"и Други долазак? ПогледаЌмо речи самог Исуса Христа. Чувени амерички проповедник и беседник Били ГреЌем израчунао Ќе да у БиблиЌи 380 пута прориче о другом Христовом доласку. ХаЌде да се задржимо на кардиналном и наЌЌасниЌем од ®их.
  Шарлот се спремала да настави, када се на радиЌу огласио сигнал:
  - Напред иде колона енглеских тенкова. Спремите се сви!
  Герда Ќе збу®ено приметила:
  - Сад и сам не знам шта Ќе горе - починити зло убиство или слушати такве глупости !
  Фруда Ќе одговорио:
  - Шарлот само говори чисту истину и логички аргументуЌе. Штавише, БиблиЌа Ќе дово на, Ќасно и оштро говори о лажним пророцима. Зато победи неприЌате а ®еговим сопственим оружЌем.
  Ватрени ђаво ратник Ќе додао:
  - Гле, бо е Ќе како "емо душмана ®еговим сопственим оружЌем! И не само на идеолошком фронту. єош увек говорим о БиблиЌи. У међувремену, погледаЌте Снежанине оклопне гранате!
  . ПОГЛАВЉЕ #14
  Дечак-Ќунак Ќе изашао из сена, где Ќе заспао. єели укусно месо вепра. И чак Ќе почео да се плаши да би се могао покварити. Истина, у планинама Ќе прилично хладно и нема разлога за бригу.
  И тамо можете наставити своЌ есеЌ.
  Нацисти су напредовали преко Египта и извоЌевали победу за другом. И наравно, борбене и лепе, и наравно босоноге девоЌке су испред свих у првом плану: плавуша и црвенокоса.
  Дакле, све Ќе у реду.
  И ратници могу да наставе да се боре.
  Герда одбруси без икакве злобе:
  - Па, наравно, тако елементарна ствар, могу и сама! За кога ме сматраш! єа сам ратна дама!
  Фроуде Ќе, помажу"и да се напуни топ, певао:
  - Лади оф Вар! Ко Ќош може да се упореди са вама! Лади оф Вар ускоро "емо бити у енглескоЌ престоници!
  Мадленин тихи, готово мушки глас зачуо се на радиЌу.
  - Прескочи колону и пуцаЌ у страну!
  ДевоЌке су узвратиле:
  - Сиег Хеил!
  Наравно, морате имати гвоздене живце да дозволите несуђеном неприЌате у да се приближи, а затим да прође поред вас. Овде су напред сред®и тенкови Цромвеллс и Матилдас, а затим лаке танкете. Десетак зароб ених тенкова треба да делуЌе синхронизовано тако да сваки погоди своЌу жртву. Ово Ќе своЌеврсно извође®е музичке симфониЌе. Ако се барем Ќедна нота поквари, цела композициЌа "е се показати лажном и изгубити титулу ремек-дела. А какав Ќе ово рат! Ве"ину поклоника сакупила Ќе воЌна уметност, али сузе су увек искрене, а нико не жели да позове на бис!
  Герда Ќе прошапутала:
  Помози нам Пресвета Богородице!
  Мадлен Ќе заповедала:
  - Ватра!
  И десетак буради одЌедном Ќе исп унуло шко ке. Стране Матилде и Кромвела су много лошиЌе зашти"ене, што значи да су... Шарлот Ќе узвикнула:
  - Слом ене картонске кутиЌе!
  Герда Ќе одмах, напунивши пушку на нов начин, приметила:
  - Па, глупи Енглези! Нису нам ни тражили лозинку, само су видели заставе, па су нас одмах узели за своЌе!
  Шарлот се закикота.
  - То Ќе ®ихов британски менталитет!
  ОдЌедном Ќе уништено двадесет пет великих тенкова и дванаест вучица. Онда су имали времена, пре него што Ќе збу®ени неприЌате  реаговао, да даЌу други раван на неприЌате а.
  И Ќош десетак жртава, разбиЌених резервоара, попут скелета аЌкула избачених на обалу, на врео, жути песак. И притом се Ќош пуше, тамносмеђи потоци пузе у небо. Изгледа да Ќе легло змиЌа. Штавише, гмизавци, као да су осака"ени погрешном еволуциЌом. И шишта®е Ќе невероватно колико одвратно може бити.
  Британски тенкови су се одмах зауставили и смрзли. єедини преживели тешки тенк Ќе неспретно покушао да се окрене. Герда Ќе певала:
  - Лепотица! Лепота! Водимо нашу мачку са собом!
  Шарлот Ќе певала:
  - Не у торби, него у ®ушци! Са оклопним метком!
  Фруда се закикота.
  - Хо"ете ли пси - после наше борбе!
  Након тога, поставили су се на клинове. Па могу да се зг®ече у чело. Део британских танкера ниЌе издржао и, оставивши опрему, поЌурио Ќе у општи лет. Неки клинови са искусниЌим возачима су ипак наставили да узвра"аЌу. Овде Ќе проЌектил погодио тенк Мп-16, испуштаЌу"и глуву тут®аву у оклопу.
  Герда Ќе показала ружичасти Ќезик:
  - Наши хероЌи су у бекству - глупи Британац не"е да стигне!
  Шарлот Ќе гласно зарежала.
  - Одустани брзо!
  Фруда Ќе потврдио:
  - И не боЌ нас се! Бити затворенике каишем по папи, црвени крст забра®уЌе!
  Герда Ќе, разбила гранатом тврдоглаву танкету, рекла:
  - Разбио сам те! И цигла свима у ®ушку!
  Битка Ќе завршена, неколико танкета Ќе покушало да оде, али су без церемониЌе избачене. Вукице су испустиле срцепараЌу"е писка®е одушев е®а:
  - Блимеи! Ова борба ниЌе глупост!
  Међутим, битка Ќош ниЌе била завршена. ПоЌав уЌу се енглески камиони и мотоциклисти. Герда Ќе ударила гелерима наЌближи аутомобил, он се распао, а резервоари горива су Ќедноставно експлодирали. Шарлот Ќе блеснула зубима.
  - Шок! То Ќе наш!
  Фруда Ќе рекао:
  Бо е убити него убедити!
  Герда Ќе била Ќош конкретниЌа:
  - Бо е Ќедном погодити него сто пута ре"и! Бо е Ќе ударити сто пута него "утати...
  Шарлот Ќе прекинула:
  - Британци ве" трче! Дођи за ®има!
  ДевоЌке су пуцале прилично прецизно, Герда никада ниЌе промашила, али тенкови се и да е не могу поредити са камионима у брзини. Осим тога, Кромвелови овде нису били наЌновиЌи мотор Метеор од 600 ко®ских снага, ве" слабиЌи од 400. Очигледно Ќош нису имали времена да преопреме оваЌ крстаре"и тенк. Матилда Ќе такође била слабиЌа, а шта ре"и о тешком Мп-16.
  Дакле, девоЌке мало заостаЌу. Да, и ветар Ќе дувао ка сусрету, почели су да се скуп аЌу облаци. Шарлот Ќе приметила:
  - Сад "е киша!
  Герда Ќе била одушев ена:
  - Све бо е! И веома Ќе вру"е у овом резервоару! И греЌе се, ал' сунце пржи!
  Фруда Ќе потврдио:
  - Па да! А колико можете пржити!
  Шарлот ниЌе делила оптимизам:
  - Песак "е постати млохав и ми "емо стати!
  Герда Ќе изЌавила:
  - И мене лично то не плаши!
  Облаци су се врло брзо скуп али и небо Ќе потамнило, као да Ќе заиста дошло до помраче®а Месеца. Шарлот Ќе викнула:
  - Онда веруЌ у Бога после тога!
  Герда звижди.
  - И шта? Зашто не веруЌете! НиЌе ли Христос доказао да Ќе прави Бог?
  Велике кап ице тропске кише ударале су по крову резервоара. Љута, Шарлот Ќе поново почела да говори;
  У разговорима са своЌим ученицима Христос их Ќе уверавао да "е сви они, ®егови апостоли, живети и своЌим очима видети Његов Други долазак у слави. "Заиста вам кажем: не"ете имати времена да заобиђете градове Израелове (у Палестини) пре него што дође Син ЧовечиЌи" (МатеЌ, 10:23) коЌи "е до"и у своЌе царство" (МатеЌ 16:28; Марко 9 :3).
  Обра"аЌу"и се своЌих 12 апостола, међу коЌима Ќе био и єуда, коЌи Ќе касниЌе издао Христа, Исус каже: "Заиста вам кажем да "ете ви коЌи сте пошли за мном, у помире®е, када Син ЧовечиЌи седне на престо славе своЌе, такође седите на дванаест престола да судите дванаест племена Израелових" (МатеЌ 19:28). Испоставило се да Исус Христ, у време свог говора, Ќош ниЌе знао за буду"у єудину издаЌу, и поуздано му прориче место на Ќедном од престола СудиЌе народа!
  Киша Ќе ве" п уштала као из ведра. Герда Ќе рекла:
  - Да, Исус Ќе хтео да пружи шансу, ук учуЌу"и и єуду?
  Шарлот Ќе Ќасно рекла:
  - Овде се не ради о шансама, ве" о конкретноЌ прогнози. А ако Ќе Исус Свемогу"и и Свевиде"и Бог, како онда уопште може погрешити. Штавише, ако Фирер обе"ава, онда по правилу конкретно!
  Герда Ќе уздахнула, изговорила баналност:
  - НиЌе сваком дато да проникне у таЌне мисли Свевиш®ег!
  Фруда  утито протресе гривом.
  - А шта можете ре"и о другом доласку Свемогу"ег Бога, коЌи се проЌавио у телу кроз Исуса?
  Шарлот се закикота и одговори:
  - Ништа посебно! єа само цитирам библиЌу. Пре "у вам ре"и шта Ќе написано у єеванђе у, без икаквог изврта®а. И сами доносите зак учке!
  Герда Ќе саркастично приметила:
  - Али, наравно, не можете без коментара и сопствених зак учака.
  Фруда Ќе  утито хукнула, па чак и босим ногама ударила прстима у оклоп, напо у Ќе беснела тропска олуЌа, прете"и да п усак однесе све и свашта. Зарежала Ќе:
  - Не сметаЌте професору да нас просвет уЌе!
  Шарлот Ќе наставила са ироничним осмехом;
  - Исус Христ Ќе више пута говорио да "е ®егови савременици видети Други долазак, Послед®и суд, Армагедон и Смак света (МатеЌ 24:34; Марко 13:10; Лука 21:31-32).
  Ватрени ратник Ќе цитирао као и наЌнапредниЌи Богослов.
  -Апостол Павле Ќе прорекао да "е ®егови слушаоци, а и он са ®има, дочекати Други Христов долазак живи, али "е и"и ка Њему после васкрслих мртвих (1. Солу®анима ( Сонунима ), 4,15-17). У Апокалипси Христос наглашено наглашава: 'Ево, долазим ускоро!' (22:12, 20), 'єа ве" стоЌим на вратима и куцам!' (3:20). ИмаЌте на уму да Ќе Апокалипса написана у другоЌ половини 1. века, а сада Ќе ве" на прагу 3. милениЌума. Нешто што се ово пророчанско 'Ускоро' одуговлачило веома, веома, веома дуго ...
  Герда Ќе поново ставила:
  - Хи аду година код Господа Ќе као Ќедан дан, а Ќедан дан као хи аду година!
  Шарлот Ќе узвратила:
  - Потребно Ќе погледати контекст! И да схвати смисао у комплексу других пророчанстава.
  Фруда се сложио:
  - Сигурно! Када сам читао БиблиЌу, и сам сам мислио да би други долазак требало да се деси ускоро. РадиЌе се питаЌте зашто се то ниЌе десило дуго времена.
  Шарлот се насмешила док Ќе наставила са своЌим узбуд ивим обЌаш®е®ем:
  - Истина, свакоЌаким тумаче®има и теолошким триковима, проповедници хриш"анства су покушавали да оправдаЌу одуговлачени Други долазак Исуса Христа, да се одмакну од правог значе®а пророчких речи Новог Завета. 'Апокалипса' Ќе због неиспу®ених пророчанстава у 3. веку иск учена из Новог завета и проглашена за апокрифну, Ќеретичку и неугодну к®игу. Тек 692. године, декретом Трулске катедрале, Апокалипса Ќе вра"ена у Нови завет и призната као к®ига надахнута од Бога . И речи Апокалипсе: "Долазим ускоро", као и пророчанства Исуса Христа, почеле су да се односе на наЌближе сутра. Тако Ќе током протеклих хи аду и по година свака наредна година од стране Ќедног или другог проповедника хриш"анства проглашена годином краЌа света, Страшног суда, почетка небеског блаженства за праведнике. Понекад су се, да би се потврдиле такве изЌаве, позивале на "Ќасно: као БожЌи дан" назнаке библиЌских пророка.
  Фруда Ќе одлучио да разЌасни овде:
  - А зашто не назвати савремене "пророцима"?
  Шарлот Ќе затресла прстом према небу.
  - О томе "емо разговарати. Током протекла два века, наЌупечат ивиЌе време Христовог доласка направио Ќе амерички баптиста Милер. Након што Ќе годинама издавао дане из Данилових пророчанстава (има таквих текстова у БиблиЌи!), везуЌу"и одброЌава®е за погрешну годину обнове єерусалимског храма и годину смрти Исуса Христа, дошао Ќе до зак учка да Ќе Други Христов долазак догоди"е се 1843. Милерови прорачуни су имали огроман утицаЌ на цео хриш"ански свет. Сви и свуда су чекали Страшни суд 1843. године, део верника се у гомилама селио у Палестину, у єосафатову долину, на свете горе. 1843. ниЌе дошао смак света. Милер се прерачунао и признао грешку годину дана. Послед®и суд Ќе одложен за 1844. годину. Неки хриш"ани су се разочарали у Милера и престали су да га слушаЌу. Али део Ќе остао са ®им, формираЌу"и садаш®у Цркву адвентиста седмог дана. Од тада адвентисти из дана у дан чекаЌу Христов долазак.
  Фруда се оштро присетио:
  - И ови єеховини сведоци. Можда су нешто прорекли?
  Шарлот Ќе великим напором потиснула смех.
  - Па наравно да не би могли без ®их!
  Герда Ќе, незадово на, зарежала као пантер коме Ќе извучена кост:
  - А вреди ли говорити о овим Ќеретицима?
  Шарлот Ќе иронично одговорила:
  - О куги Ќе бо е да не причамо, али Ќе неопходно подсетити на превенциЌу ове заразе! Па слушаЌ. КраЌем прошлог века амерички судиЌа Радерфорд израчунао Ќе да "е Христос до"и 1914. и успоставити 1.000-годиш®е царство БожиЌе на зем и за своЌу верну децу. Они коЌи су му веровали уЌединили су се у Друштво истраживача БиблиЌе 'Кула стражара' ( Ватцх Товер ) и себе називаЌу єеховини сведоци. Године 1914. избио Ќе Први светски рат у коме су Ќеховисти видели научну потврду Ратерфордових прорачуна и почетак Армагедона. Први светски рат Ќе завршен 1918. године, а небески живот на зем и ниЌе дошао за єеховине сведоке.
  Црвенокоса ђаволица се закикота и онда настави:
  - Челници єеховиних сведока поново су скрупулозно 'прорачунали' да Ќе Христос 1914. године ушао само у небески храм, а одатле избацио Сатану. (Испостав а се да Ќе у небеском храму; не Бог, него сатана, све време Ќе остао; да до 1914. године ниЌе Бог, него сатана владао светом!) Улазе"и у небеску свети®у, Исус Христос се задржао у ®оЌ по реду. да очисти и освежи храм од духа сатане. Пошто Ќе теме но проветрио небески храм, Исус "е се дефинитивно спустити на зем у да би на Зем и успоставио 1000 година старо кра евство єеховиних сведока. УзимаЌу"и у обзир сва ова нова 'научна откри"а', Радерфорд 18. марта 1918. у БруклинскоЌ академиЌи наука (коЌу су Ќеховисти основали да служи научним потребама своЌих верника) држи говор на тему: 'Милиони  уди коЌи сада живе никада не"е умрети'. Говор Ќе обЌав ен као памфлет, а затим значаЌно проширен и Ќош увек служи као научни водич за савремене єеховине сведоке. Након тога, Радерфорд Ќе одредио почетак послед®ег Армагедона за 15. октобар 1932. године.
  Герда Ќе то сама рекла:
  - И, наравно, поново ударио прстом у небо. Можда бо е него да причамо о разним Ќересима, певамо или ме®амо тему. Ево, на пример, летови у свемир, него не разговор. Како "е, посебно, изгледати становници других светова.
  Шарлот Ќе хтела нешто да каже, када их Ќе прекинуо Медлинин глас са радиЌа:
  - Тенкови сада не"е и"и кроз песак. И зато ти наређуЌем да спаваш! Сви спаваЌу, осим два посматрача. Песак у пусти®и се брзо суши и за неколико сати настав амо крета®е.
  Фруда се сложио:
  - Наравно, да спавамо! Уосталом, остаЌе нам да се боримо и боримо!
  ДевоЌке су се склупчале у пространоЌ кули и по навици, без икаквих сувишних мисли, готово моментално заспале.
  Герда и Шарлот су се поново нашле у свом очараваЌу"ем сну. Можда ово ниЌе ни случаЌно, ве" неки прозори у паралелне светове и алтернативну стварност у времену.
  А оно што су, уосталом, били и сада су пророчки снови врло честа поЌава. И зашто? ПостоЌе различите верзиЌе, посебно ако прихватимо да време ниЌе апсолутни поЌам, ве" има много различитих вектора и праваца. А понекад постоЌе и бизарне комбинациЌе, преклапа®а различитих времена, епоха, цивилизациЌа. И не увек зема ског порекла.
  
  Док Ќе Герда приређивала масакр, ®ен партнер ниЌе заостаЌао. Мора се признати да Шарлот, упркос свом активном антагонизму према цркви, уопште ниЌе била такав ђаво, а Ќош ма®е садиста. Конкретно, пошто Ќе убила борце коЌи су Ќе напали и срушила морал єенкиЌа, одлучила Ќе да помогне деци у луци. Позвавши Ќе, кратко Ќе рекла:
  - ХаЌде, ве" сам овде! - И онда уз веселу ирониЌу додану. - ТачниЌе, ходала Ќе преко лешева!
  На улазу Ќе било неколико чамаца са митра езима,  уди су се искрцавали из ®их, али Шарлот нису приметили. Герда Ќе слушала, познати глас пату ка Ќе шапнуо у орман:
  - СлушаЌте "Пунцтуре-малем", клиЌент можда не"е до"и током такве битке, али чим се поЌави, дочекаЌте га мо"ном ватром.
  Промукао, зарђао, мучно одвратан глас Ќе одговорио:
  - Имам "Кордон" - Ќедан од наЌновиЌих модела. Бра"о, извучени право из монтажне рад®е.
  - Новац и сваг, белци имаЌу много. - Речено Ќе, Ќош више, пату ак. - Значи десет одсто за бакшиш ниЌе дово но.
  - Да, ми више не пла"амо пату ка! - Глас говорног типа постао Ќе за пола тона нижи, од чега Ќе еуфониЌа Ќош више опала.
  - Наравно, ово Ќе прихва"ено код вас, али можда "е бити изузетка! - зацвилио Ќе пату ак.
  - Уместо да дрмамо мамону да "емо те сами натопити. - Глас Ќе постао много шкрипавиЌи, а тоналитет Ќе, напротив, порастао.
  - Не, довео сам ти не послед®ег клиЌента. Ружни пату ак Ќе нервозно лупкао прстима по тврдоЌ подлози.
  - Зашто сте повели са собом шмркаве младе? - Строго прогнуални бандит.
  - да не постану сум®ичави. И мисли"е да сам их бацио. Поред тога, белци такође могу ангажовати обезбеђе®е. - нервозно Ќе цвилио пату ак.
  - єесте ли сигурни да су белци? - Пита®е Ќе звучало озби но сум®ичаво.
  - Имам апсолутни глас, грузиЌски нагласак Ќе природан и беспрекоран! Пату ак Ќе издахнуо.
  - Какав курац, за сада "емо ти веровати, али ако ништа... - Звук Ќе био као да Ќе оштрица бодежа прешла преко зарђалог метала.
  Деца су Ќецала, босим ногама стругала по поду, Шарлот Ќе могла да слуша, али било их Ќе седамнаест и двадесетак разбоЌника у заседи.
  - Па, заправо сам ово предвидео! Сада хаЌде да убиЌемо лопове! - Ог®ени ратник, бацио Ќе орах у ®ена скерлетна уста, и збрусио зубе заЌедно са  уском.
  Након тога, девоЌка се кретала кроз пристаниште, ура®аЌу"и ноге, загреЌане брзим трча®ем, у воду. Ишла Ќе на рукама, сломивши врат на путу до стражара, и ушла у зад®и део олоша. Одсекла Ќе два одЌедном, бацивши бумеранг диск. РазбоЌници ЌоЌ нису деловали као озби ан противник, али Ќе постоЌала опасност да упуцаЌу децу или да на ®их баце гранату. Стога, ниЌе смислила сложене конструкциЌе, дала Ќе тихи рафал по главама. Сада су остали само вођа Пробушеног ма а и погрешно постав ени пату ак. ДевоЌка Ќе скочила до ®их, ударила вођу ногом у леђа. Разбила га Ќе, упркос чи®еници да Ќе главни бандит имао панцир. Имобилизовани "Прободни ма " пао Ќе неспособан да се помери. Пату ак Ќе успео да баци фрагментациону гранату, гурнувши Ќе чизмом ка деци. ОГУ Ќе таква ствар да Ќе Ќош гора од Ф-1, фрагменти лете превише густо, не даЌу момцима шансу, али има више експлозива.
  РизикуЌу"и да доживотно остане сакат или да умре, Шарлот се стомаком бацила на гранату. єедноставно ниЌе било дово но времена да се то одбаци. Истина, на ®ему су били артефакти "Оклоп".
  - У име правде!
  Трзала се, лагано бацила девоЌчицу, фрагменти су ЌоЌ пробили стомак, изазиваЌу"и бол. На сре"у, оклоп и каменчи"и су ублажили ударац. А са босих ногу, посебно с обзиром на пад из непознатих разлога, артефакт Ќе отишао.
  Фрагменти су скоро одсекли палац десне ноге, као и у потпуности сред®и, оштетили мали прст и распршили стопало. Ништа ма®е повређених ниЌе било ни лево, а болови су били Ќаки. Шарлот Ќе, међутим, скочила и ударила пату ка по рамену, сломивши му кост. Пао Ќе див е вриште"и.
  Сре"ом, ниЌедно дете ниЌе повређено. Шарлот Ќе пожалила што Ќе скинула своЌе специЌалне чизме, Ќер су могле да одражаваЌу ове фрагменте. Истина, не прети да "е остати бога , све "е се потпуно опоравити, али колико "е бола, посебно када трчи, морати да издржи.
  - Див и ужас! - рекла Ќе девоЌка.
  Напором во е локализовала Ќе бол, брзо намазала ране леком и обула чизме да се не би запр ала пр авштином. ПревиЌа®е ниЌе неопходно, крв се одмах згрушава.
  - Тако смо се повредили! Вук девоЌка намигнула Ќе деци. - Тако сам се уплашио за вас молекуле.
  - Ти си жена? - упитао Ќе изненађено наЌвиши дечак, изгледаЌу"и стар око четрнаест година са тешким модрицама на округлом лицу.
  - Зашто не постоЌе жене ратнице!? - Огорчени ратник.
  - Нема таквих да митра езом униште целу банду! - Дечак Ќе раширио руке, слом еног носа му Ќе потпуно натекао.
  Мршава девоЌка заши еног носа га Ќе прекинула:
  - ДешаваЌу се у филмовима. Видела сам!
  - Дакле - филм, не живот. Дечак Ќе одмахнуо главом, скидаЌу"и прашину са своЌе косе. - Живот Ќе другачиЌи од филма, да су сви хорори доступни, али сви ужици нису доступни!
  - Добро, шта "емо са пату ком, хтео Ќе да те уништи? Шарлот Ќе прете"и набрала обрве.
  - Ово Ќе сурови садиста, тукао нас Ќе бичем и струЌом, изглад®ивао, а девоЌке терао на такве ствари, што Ќе непристоЌно говорити. - дрхтавим гласом Ќе више пута рекао претучени дечак.
  - Па Ќа "у га обесити куком да не погине одмах. А ти за мном, а Ќа "у те тако паж иво изневерити да "е те подморница безбедно одвести. - Шарлот Ќе голим прстима зг®ечила велику бубашвабу мутанту.
  - Би"емо веома сре"ни!
  И поред батина и лошег хра®е®а, деца су добро трчала, пр аве потпетице су б еснуле у прашини. Истина, Ќурнули су као да су опечени к учалом водом.
  Шарлот Ќе повела пату ка са собом, бираЌу"и место где не"е одмах бити сним ен. На краЌу краЌева, постоЌао Ќе ризик да се уЌутру изопачени чудак нађе и да преживи.
  На Ќезеру Ќе било превише чамаца, а чак Ќе била и баржа преуређена да изгледа као ратни брод. Конкретно, на ®ему Ќе био ускладиштен бензин.
  - То Ќе одлично! Шарлот Ќе уперила своЌ РПГ и опалила у високом луку. - Тако "емо се пробити кроз вас.
  Баржа Ќе планула, а ватра Ќе изазвала панику. Сама Шарлот се само злобно нацерила.
  - Обично, да бисте спасили Ќедног, морате убити другог! Ово Ќе несум®иво суров закон, али вра"а природну равнотежу врста!
  Чамац се, након неколико удараца, посебно након што Ќе полом ено кормило, преврнуо. А други се управо забио у кочару. Шарлот Ќе пуцала, користе"и зароб ени "Кордон" максималним интензитетом. У вештим рукама, страшно оружЌе. Чамци су дизани у ваздух Ќедан по Ќедан, ватра се поЌачавала. Тако се поЌавио немачки хеликоптер Крецхет-м и почео да се спушта. Такође мо"на машина, ниЌе инфериорна у односу на лете"и тенк М-34, само Ќе модел новиЌи.
  - Оборили смо хеликоптере из бацача граната , али "Кордон" не"е да га прими? Или ипак узмите, ако прецизно погодите пукотине непробоЌним стаклом.
  ДевоЌка Ќе хтела да провери, и дала Ќе дугачак ред. Схватио сам! Истина се ук учила као одговор, а Шарлот се сакрила иза армирано-бетонске капе. Спинер Ќе почео да пада у страну. Генерално, можете видети митра ез против хеликоптерске силе.
  - Енглезе смо тукли, у сваком тренутку. Можда би само Руси могли равноправно да се боре против Немаца. Истина, шведски кра  Ќе Ќедном рекао: нема бо ег борца на свету од руског воЌника и ве"ег тиранина од руског генерала! - Или ниЌе реч Карло дванаести?
  Шарлот Ќе испалила Ќош неколико рафала, убиЌаЌу"и морнаре, воЌнике борце. Њен воки-токи Ќе тихо шкрипао:
  Изгледа да сте открили пут! Где су деца?!
  - Можете их видети термовизиром, али сам за собом оставио само лешеве. - закикота се она, показуЌу"и зубе, ватрени ратник.
  - У овоме си добро прошао, велики пристаниште! У ®еговом гласу било Ќе искреног изненађе®а.
  - Па, шта видиш? одбрусила Ќе Шарлот.
  "Изгледа да су се ослобођени момци збили заЌедно!" Они могу побе"и кад нас виде. Да их! - ве" мекше упита ратник.
  - Све морате сами. У РЕДУ! За вас постоЌи само Ќедан захтев, шта да радите са пату ком погрешне ориЌентациЌе?
  - Бивши власник деце? - Проверите са Цхарлотте.
  - Да! Хо"у да га обесим на удицу! - урлала Ќе ватрена, поштена ђаво а.
  - Нема потребе! ДаЌ нам то и копиле "е бити каж®ено по закону. Добити доживотну казну. - ИзЌавио преко радиЌа.
  - И то Ќе добро! Али одЌедном бежи! Шарлот Ќе била забринута.
  - Шта сте чули о томе? - Глас Ќе постао много строжи.
  - Зар не треба да знам да таЌне службе криЌу много тога, посебно своЌе промашаЌе. Одавно сам се растала од ружичастих илузиЌа. - Шарлот Ќе док Ќе причала дланом оборила позамашну бубу величине тиквице.
  - То би могло бити тачно. Али не брини, не"е побе"и. Не"емо му дозволити да живи предуго! - закикота се у одговору.
  - У реду, одне"у ти! АЛИ ако Ќе рок ма®и од живота, онда "у га сам прона"и и докраЌчити! - Ог®ени ђаво Ќе урлао послед®е речи тако да су чак и инсекти мутанти почели да се разбацуЌу на све стране.
  ДевоЌчица Ќе, узевши митра ез и пату ка, отрчала до деце. Могла Ќе да их намирише. Зонски чиреви на Ќадницима били су трули и одисали су мирисом. Шарлот Ќе морала да отвори ватру неколико пута успут . Па притрча момцима, кад Ќе виде, они скоче и отрче на састанак:
  - Тетка, тачниЌе боги®а-правда Ќе стигла! - радосно су промрм ала деца.
  - Па да! То сам Ќа! Ваш покровите  "е бити послат у затвор, где "е умирати много година, а ви "ете бити излечени, а ви "ете, драги моЌи, учити у наЌбо им школама наЌбогатиЌе зем е. - Самоуверено, као да Ќе ве" постала Свемогу"и Бог, рекла Ќе Шарлот.
  - Добро! Али свако од нас може да га удари песницом! - упитао Ќе стариЌи дечак. И постиђен додао. - Не за освету, ве" за правду.
  - И дозволи! - Одсекао га Ќе ратник. - Бо е Ќе бити зао змаЌ него добар детли"!
  Деца су пришла и ударила пату ка по болном рамену, наневши му страшне болове. Зашкрипало Ќе. И сама Шарлот Ќе патила након трча®а, ®ене голе, девоЌачке ноге као да су биле заглав ене у бодежима. Али осмех ниЌе силазио са ®еног слатког лица.
  - У реду, лепи момци, доста Ќе било! - рекао Ќе поЌавили официр специЌалног одреда СС.
  - И, коначно, онда! Нешто што успораваш! - зарежа ог®ени ђаво.
  Не можемо да сиЌамо. Осим тога, сам "у ре"и да ми се то не свиђа, лудило коЌе сте исценирали! - одмахну главом седокоси, али стасити и витки официр.
  - Да ли вам Ќе жао Американаца? Шарлот Ќе презриво фркнула кроз ноздрве.
  - Убили сте више єенкиЌа у ЌедноЌ но"и него што су изгубили за десет година рата у Авганистану! - Официр Ќе рукама направио осмицу у знак изненађе®а.
  - Па, добро им служи! - Ватрени ратник, п уЌе Ќош Ќедну бубу, па чак и мутантну бубу.
  - Да! У међувремену, захва уЌу"и СЌеди®еним Државама, сма®ен Ќе проток дроге из Авганистана у Тре"и раЌх. И уопште, шта би било бо е да се боримо у исто време са руским Иванима и єенкиЌима Америке? Тада би било сЌаЌно. - Официр лукаво, ле®иниста сузи очи.
  - єедна чета девоЌака и момака попут нас може да се придружи Авганистану и ИндиЌи као колониЌа Тре"ем РаЌху! Шарлот Ќе прете"и стегнула бицепсе, савиЌаЌу"и миши"е руку.
  - Па, имаш амбициЌе. Да ли сте читали "Послед®у кап на Марс"? СС официр се нацерио.
  - Права к®ига! єа лично нисам присталица мултиполарног света, ве" планете где Ќе Ќедан власник Велика Немачка. Људско стадо треба да има Ќедног пастира, а целим светом влада Ќедан Ќедини диктатор! Тада "е човечанство коначно мо"и да стигне до звезда и створи Хиперуниверзално царство! Замислите свет у коме сваки Немац поседуЌе планету. Мада не, каква Ќедна патетична планета, него цео универзум! - У екстази Ќе викнула ватрени ђаво Шарлот.
  Деца су скочила у подморницу, а доведен Ќе и пату ак. Пуковник Ќе приметио:
  - Да, причаш као Хитлер. И очигледно си поцепан на Фирере.
  - Па, зашто се не може поцепати?! На краЌу краЌева, Немци су наЌдаровитиЌи народ на Зем и и сасвим су достоЌни да постану главна нациЌа. Не"емо никога тлачити, у буду"ности "е чак и црнци до"и на планету, а можда чак и на свемир. - Вука Ќе у осмеху показала зубе, али су ЌоЌ очи и да е биле озби не.
  - Знаш, Шарлот, психолог "е се бавити тобом. У међувремену, мислим, прона"и Герду и напустити град.
  . ПОГЛАВЉЕ #15
  Дечак-Ќунак Ќе наставио да трчи, и да се приближава ГрчкоЌ, и да истовремено компонуЌе у ходу.
  Но"на мора диван сан се наставио...
  - Зашто? Нисмо све побили! - Ог®ени ђаво, поцрвенео Ќе до беса. Жва"е на голим ногама тако се играло.
  - Зашто немате дово но лешева! Осим тога, нико вам ниЌе дао инсталациЌу да све уништите! - огорчен Ќе СС официр.
  - Ако желимо да убедимо єенкиЌе да Ќе напад извршио турски султан, онда морамо бити немилосрдни. И уопште, ниЌе нам пуковник таЌ коЌи нам наређуЌе, ве" генерал-потпуковник! Шарлот Ќе тргнула вратом и ухватила лептира у зубе. Затим га Ќе  утито исп унула.
  - Мислите "Фритз буздован". єедном Ќе помагао Авганистанцима да се боре против Американаца, па гаЌио злобу према ®има! - Пуковник СС, извукао Ќе из поЌаса пишто  са шест цеви.
  - И Ќедном сам се заклео да "у за сваког Немца убити сто Американаца. Дакле, ово Ќе само почетак! - Ватрени ратник, ошишао и каменчи" прстима грациозне босе ноге, у лету Ќе оборио велику, бод икаву бубу мутанта.
  Шарлот Ќе затим журно позвала генерал-потпуковника.
  - Треба ми "Фриц Маце"!
  - Пуковник Бидербургер Ќав а да генерал спава! - Зацвилио слом еним ¤аком, глас кастрата.
  - Зашто спава? - огорчена Ќе црвенокоса ђаволица.
  - Значи ве" Ќе четири сата уЌутру, и он Ќе мушкарац, додуше у униформи. - цвилио Ќе пуковник.- Са човеком се мора поступати  удски!
  - Невероватно! єедан спава, други чита морал! - одбрусила Ќе ватренокоса лепотица-терминаторка.
  - Не могу си помо"и! Пуковник Ќе био спреман да бризне у плач.
  - Спржили смо Нев Схед! Шарлот Ќе зарежала, а зуби су ЌоЌ блистали.
  - Разум иво! - Глас Ќе постао Ќош киселиЌи.
  - Деца су евакуисана! - Рекавши то, ватрени ђаво, избачен из бацача граната , и Ќош Ќедан амерички хеликоптер марке Баракуда, процветао Ќе у трептаЌу и почео брзо да пада.
  - Одакле су деца? - Седе"и са друге стране жице, пуковник Ќе био очигледно изненађен.
  - Жртве терориста! Шарлот Ќе прешла ивицом руке преко грла.
  - Добро урађено! Само настави тако! - Глас Ќе постао ведриЌи и више ниЌе деловао тако размазано.
  Црвенокоса лепотица дала Ќе кратак рафал, пресекла пет милитаната у шлемовима са антенама коЌе су вириле на све стране. Онда Ќе зарежала:
  - Али сада размиш амо да докраЌчимо специЌалце єенкиЌа и групу Стабилност или да поштедимо оне коЌи су остали.
  Глас опет кисео:
  - Тако тежак избор!
  Шта предлаже пуковник? Шарлот Ќе бацила малу гранату пу®ену закрив еним иглама. И опет крици, Ќауци и ЌецаЌи смртно ра®ених воЌника.
  - Зауставити! Чини се да Ќе дело ве" учи®ено, али додатна крв Ќе бескорисна! - Почео Ќе, био Ќе СС официр.
  - Можда Ќе у праву! Време Ќе да сакриЌете оч®аке! - Овде на радиЌу, потврдила Ќе Герда. Међутим, то ниЌе спречило плавокосог терминатора да одсече троЌицу "леп ивих" мушкараца.
  Али ватрена девоЌка-терминатор се ниЌе сложила:
  - То Ќе исто врло сум®иво! Сва веродостоЌност напада црног султана иде дођавола. ПобеђуЌемо и онда се повлачимо.
  - У реду онда! Нудим вам следе"е. УбиЌте двоЌицу вођа адмирала ХаЌне Џеферсона и Остапа Бендера, а затим се повуците! - истисну из пуковника.
  - То Ќе компромис! - Шарлот Ќе прстима трзала пса бацача граната , девоЌачких ногу .
  - Живот Ќе компромис. - Приметио, тешко уздишу"и, пуковниче.
  Шарлот се окренула свом партнеру:
  - Герда, чуЌеш ли ме?
  - Сигурно! - одмах Ќе одговорио плавокоси терминатор.
  - Где си? - Забринути терминатор са ватреном косом.
  - Управо сам убио адмирала из Пиндостана , запалио хотел и сад се возим на тенк Цхеетах, палим све што се кре"е.
  - Ово Ќе добро! Да ли су Џеферсон и ®егови заменици мртви? - Шарлот ниЌе баш веровала свом превише религиозном и  убазном партнеру.
  - Деадер се не дешава! - Герда се чак закикота у одговору и облизне усне, буЌне, искричаве попут рубина.
  - Добро! Где Ќе Остап? - упитао Ќе, скидаЌу"и прашину са Шарлоте.
  - Овде постоЌи проблем. На рачунару нема информациЌа. Осим тога, мислио сам да, пошто си спавала са ®им, онда Ќе он твоЌ! - Закикотала се, скала, танки оч®аци плави терминатор.
  - Наивна претпоставка! Са ким спаваш и твоЌим! Па, то Ќе урнебесно! И ог®ени ђаво се закикотао.
  - Генерално, такве ствари су, немам поЌма о Остапу Бендеру! Герда Ќе тешко уздахнула.
  - Нападните на штаб групе Ресилиенце, можда нађете некога тамо! - Шарлот Ќе овога пута ударила неприЌате ског воЌника, п унувши иглу.
  - Само идем код ®е! - одушев ено Ќе викао снежно бели анђео смрти.
  Шарлот се окренула другом пуковнику.
  - Ради приЌате ства међу народима, правим компромисе са своЌом савеш"у, али следе"и пут не"ете чекати милост од мене!
  - ГОП стани! Сада не тражите милост! У реду, напад мерци. - Месасти есесовац Ќе закачен .
  Успут, мадам. Шарлот направи гримасу.
  - Нема везе, нема везе, тако храбро. Ионако сте ко ачи! Пуковник Ќе одмахнуо другом брадом.
  - А можда си само шпиЌун! - не убазно б есну очима Ватрени Ђаво.
  - Да ли вређаш? Пуковник се згрчио.
  - Износим чи®енице! - зарежа ратник, а како пуца, шта... Крвави струготини су падали.
  - єош се ниси родио, али си прошао кроз ватру и воду у БелоЌ ПрускоЌ и борио се на Блиском истоку! ПолицаЌац Ќе неспретно покушао да се дури.
  - Али овде сам се опустио. Генерално, немамо о чему да разговарамо. Само нападам и ударам!
  ДевоЌка Ќе у свакоЌ брзини, искричави крвавим, босим ногама, потрчала на страну где Ќе Ќурила пуц®ава. Ноге Ќе више не боле.
  Герда Ќе са пар рафала запалила штаб групе Стабилност. Видевши аутомобил, тако скуп, позла"ен бисерним шарама, одмах на улазу у канцелариЌу, девоЌка ниЌе могла да одоли:
  - Ово Ќе супер! Нема квазара!
  И Ќурила Ќе гусенице на ауто. Са стране, пет млазова фонтане рибе, предвођених кра ем Нептуном, ударало Ќе у небо. Био Ќе леп сам по себи, а неколико лешева давало му Ќе веома егзотичан изглед.
  Герда Ќе приметила:
  - Претерани луксуз Ќе знак лакомислености, лакомисленост Ќе претеча скоре пропасти!
  Нисам хтео да пуцам на фонтану, а девоЌка Ќе Ќедноставно подигла митра езе и пуцала на снаЌпере и гнезда. Затим Ќе, пове"аваЌу"и брзину, залупила вратима.
  - Америка, Америка Ќе схватила своЌ напредак, где год да погледаш, нема посла за раднике! Само услуге убице су им увек у част! Заврти пропелере и освета гроб а! - Отпевала Ќе глупу, али ужасно смешну песму са гласом девоЌке коЌа Ќе унапређена и ниЌе стигла да промукне примадону.
  Искочила из резервоара, преселила се у канцелариЌу. Машина Ќе прва продрла, али до сада нису пронађени трагови Остапа Бендера (па, он има и име и презиме). Командовао Ќе ®егов заменик Али ЧугаЌев. Узбекистанац по националности, бивши рекетар и прилично добар боксер. Али Ќе викнуо:
  - Какви су наЌновиЌи извештаЌи!
  - Нападнути смо са мора, Ќеданаест чамаца Ќе уништено, две барже су горЌеле, коча Ќе оште"ена! - урлали су шакали као одговор!
  - ПристоЌно нас Ќе ухватило! Где Ќе наЌважниЌи адмирал, онаЌ коЌи нас Ќе скроз малтретирао? Али зарежа.
  - Не одговара, али дим излази из ®еговог хотела и ватра се надвиЌа! Гласови су ве" дрхтали.
  Изгледа да постоЌи напад. Колика снага напада? - Узгред, говоре"и, Али, упркос криминалноЌ прошлости, ниЌе волео лоповске речи и изгледао Ќе прилично угледно.
  - А ко "е разумети! Овде се неприЌате ске трупе, као невид иве, поЌав уЌу, па нестаЌу! - РазбоЌници су били спремни да заплачу.
  - Ово Ќе или руски специЌалац, или црни султан. Дуго смо покушавали да га ухватимо, али не успевамо. - просиктао Ќе сам, у ствари, окорели милитант.
  - Нека доведу рачун на милиЌарду и сами ®егови саучесници "е Ќе дати! - Орални шакал.
  Герда Ќе барем ово слушала, ниЌе застала ни на тренутак. ДевоЌка Ќе ишла напред, напала, тукла, распарала. МариЌу Ќе више занимало да буде посечена бодежом него да Ќе просто упуцаЌу. Заиста, када избаците метак, не осе"ате га, осим можда малог трзаЌа. Истина Ќе ухватила пар енглеских митра еза. Покушали су да отворе унакрсну ватру, али их Ќе изневерило присуство мртвог сектора. Герда месождерски облизне усне.
  - Има"е ко да се надокнади. Живот Ќе ланац, али компромиси су карике - без уговора живот ниЌе мука!
  Плавокоси терминатор Ќе гурнуо огромног пацова величине шкоЌа; па Ќе пала на леђа и хистерично дрмала шапама. Затим Ќе подигла два диска бумеранга и бацила их на неприЌате е. Окренули су и одсекли своЌе противнике.
  - Овако! Не"ете разумети шта Ќе бо е бацити или пуцати. Ко нема тачност у борби, утрне"е у паклу гроба!
  Шарлот ЌоЌ Ќе, режу"и, одговорила:
  - НаЌбо е Ќе побе"и!
  Зашто не пратиш ово? Плавокоси терминатор Ќе направио гримасу.
  - Чистим Ќужну страну града! - одговорила Ќе вучица.
  Шарлот се заиста померила да е од луке, покушаваЌу"и да прикупи богатиЌу жетву смрти. НиЌе било организованог отпора.
  Герда такође ниЌе стаЌала мирно. Зграбила Ќе енглеске митра езе "Кра евски булдог". Наравно, добар Ќе и митра ез са ураниЌумским мецима. И онда су такви салве: сви су пометени редом, само Ќе тешко наву"и поЌача®е на себе. Кат за спратом, докраЌчите мртве.
  Истина, ве" на претпослед®оЌ линиЌи, Герда Ќе чекала Ќош Ќедан тест. Напао Ќу Ќе борац, изгледа, такође прекривен артефактом "мега-оклопа". У сваком случаЌу, чак ни непрекидни оловни млаз митра еза га ниЌе однео. И сам Ќе пуцао из АКМ-110, такође без ефекта, иако Ќе девоЌчица осетила благу топлоту.
  - Од ових непробушених мука ми Ќе. рекла Ќе Герда.
  Шта си мислио, птичице? - РазбоЌник Ќе као да Ќе погодио да Ќе испред ®ега девоЌка.
  - Да, другачиЌе! Посебно, како бисмо се борили бодежима. - Плавокоса терминаторка Ќе благо оголила десну страну груди, увиЌаЌу"и треш®аву брадавицу.
  - Ако си уморан од живота, хаЌде! Груб се месождерски насмеЌао.
  НеприЌате  Ќе имао прави мач. Озби на ситница може заголицати не само девоЌку.
  Герда Ќе тежила прилично дугачком бодежу, направ ен Ќе од тако тврдог метала да се Ќош увек ниЌе отупио.
  - Ви сте у предности у дужини, а Ќа имам на уму!
  - Жене, посебно плавуше, нису паметне. Ако желиш да спасиш своЌ живот, клекни и даЌ ми лепо и страствено пуше®е! - РазбоЌникова ®ушка Ќе постала тако гадна
  - СвоЌим непристоЌним предлогом продужили сте сопствене муке. - ДевоЌка Ќе скочила на свог противника. Грациозно Ќе одступио, парираЌу"и нападу:
  - НиЌе лоше за курву!
  - єа сам пристоЌна жена, тачниЌе девоЌка. Герда Ќе осетила да Ќе поцрвенела.
  - Видим девицу! НиЌе по убио! Пату ак се лукаво осмехнуо.
  - єеси ли ти пророк? - Герда Ќе стаЌала боса, са девоЌачком ногицом на ломачи и осетила благу опекотину огрубелим табаном.
  - Врло могу"е! Ипак, нешто се може наслутити гледаЌу"и у очи! И лукаво смех као одговор.
  Герда Ќе била изненађена како Ќе знао да Ќе плавуша, Ќер се испод камуфлаже ништа ниЌе видело. НиЌе дово но глупа да свима откриЌе своЌ идентитет. Па, то што Ќе Герда девица, нико не зна осим ФСБ-а. Да ли би то могао бити агент ЦИА-е?
  ДевоЌка Ќе направила тежак напад, али Ќе неприЌате  парирао, повукао се и, заузврат, одржао сериЌу повратка.
  Герда Ќе Ќасно одступила, у стилу клизачице на леду, не, ипак се кретао спориЌе од ®е као веома вешт човек, не нижи од међународног маЌстора спорта у мачева®у, ве" као обичан протеински тип. МариЌа Ќе била бржа и покушала Ќе да то искористи. ДевоЌка Ќе направила неколико искорака, затим извела технику "сипа", али ниЌе могла да ухвати неприЌате а.
  - Имаш сЌаЌне миши"е. - рекао Ќе борац мало другачиЌим тоном. - Овако исклесани листови, идеални миши"и се виде без капи сала. Чак Ќе изненађуЌу"е да жена може имати тако суво тело.
  - Да ли те то изненађуЌе? - упитала Ќе, осе"аЌу"и озби ну  ут®у Герда.
  - Делимично да! Нисам хтео да те убиЌем! СубЌект се злобно нацерио.
  У том тренутку неколико аутоматских рафала проболо Ќе Герду. єедан од метака Ќе тангенциЌално погодио панцир.
  - Дођавола! Ти мени причаш, док остали гадови пуцаЌу! зарежао Ќе плавокоси терминатор.
  - Се ави ! То Ќе живот! Не"у убиЌати као пас, као што би остали. Тако да вам гарантуЌем да Ќе ковчег девица. - И отрован осмех као одговор.
  Гердином главом пролети мисао:
  - Уместо да Ќе очи стекао под утицаЌем артефакта, своЌства рендгенских зрака. У овом случаЌу може да види сваку моЌу вену, па чак и покрете штампе. Ово обЌаш®ава зашто Ќе тако брз и погађа ме.
  - Па, нема смисла више одлагати! - зацвилила Ќе ратна дама.
  ДевоЌка Ќе напала неприЌате а свом снагом, па чак и ногама. Повукао се, тешко парираЌу"и. Герда ниЌе обра"ала паж®у на ударце, иако Ќе три пута, додуше у ослаб еноЌ форми, погодила. Навикнувши противника на одређени редослед покрета, он Ќе ве" аутоматски парирао. ДевоЌка Ќе напрегла миши"е, тобоже да би ударила, избегаваЌу"и се, извела Ќе замах и вешто уоквирила бодеж. Њен противник се грлом обрушио на тачку. Истина, оштрица ®еговог мача могла Ќе огребати Герду, развиЌена и грациозна груди, чак Ќе и крв излазила.
  - Па, ево Ќош Ќедног чудовишта пораженог. Али генерално, ве" сам се исцрпио од таквог притиска! ДевоЌка се отресла зноЌ.
  У том тренутку, прете"и крик у воки-токиЌу натерао Ќе девоЌчице да се разбуде...
  - Упалите своЌе моторе! Ве" можете и"и да е лепоте.
  Шарлот Ќе повукла прекидач.
  - Напред "тарзани" чуваЌу ваше боЌе! Не софе, не ¤епови, али Москва Ќе моЌ сан!
  Ве" Ќе била светла пусти®ска но", а девоЌке су чак и звиждале од нестрп е®а. Очигледно су желели крв.
  Фруда зарежа као тигрица:
  - И да "емо разбити греЌну плочу!
  Шарлот Ќе саркастично одговорила:
  - Не морате да сломите Ќастучи" за греЌа®е свог ума! Где Ќе рационалниЌе пресе"и резервоар!
  Герда Ќу Ќе исправила:
  - Не! Бо е Ќе разбити оклоп тенка!
  Шарлот Ќе избацила неколико жвака"их жвака"их жвака"их жвака"их жвака"их жвака"их жвака"их гума из уста. А онда Ќе проговорила:
  - А зашто има толико наказа на свету, а Ќош више ружно"е?
  Герда Ќе одговорила:
  - И према томе, немогу"е Ќе живети по уму!
  Фруда Ќе питао Шарлот:
  - Можете ли ми ре"и Ќош нешто о религиЌи?
  Ог®ени ђаво намигну ®еним смарагдним очима:
  - Хо"е ли вам бити заним иво?
  Фруда Ќе одговорио:
  - Сигурно! Имамо Ќош сат времена, ако не и више од солидног потеза!
  Шарлот Ќе приметила:
  - Вероватно идемо у саму АлександриЌу, или у базу, коЌа Ќе близу главног града Египта.
  Герда Ќе викнула:
  - Па где идемо, сти"и "емо!
  Шарлот Ќе почела да говори:
  Цео Нови завет, са изузетком Апокалипсе, описуЌе зема ски живот Исуса Христа и Његову улогу у спасе®у  удског рода. Али опис Његовог живота, уче®а, смрти и васкрсе®а Ќе толико контрадикторан да ниЌедан хриш"ански теолог Ќош ниЌе био у ста®у да напише комплетну биографиЌу самог Исуса Христа.
  Герда Ќе узвратила:
  - Дакле, уосталом цео свет, до сада нико ниЌе успео да освоЌи, али "е велики Фирер успети!
  Фруда  утито промрм а:
  - Не прекидаЌ плавуше!
  Шарлот Ќе, игноришу"и, наставила:
  - Богослови Ќош не могу, на пример, да утврде када се Христос родио и колико година Ќе живео на зем и. У єеванђе у по МатеЌу пише да Ќе Исус рођен под царем Иродом (умро 4. пре Христа), а у Луки - под владарем СириЌе КвириниЌем (постао владар 6. н.е.). Испоставило се да се Исус Христос родио два пута: под кра ем Иродом, а затим не ма®е од 10 година касниЌе, други пут под КвириниЌем .
  Ватрени ђаво застаде, отпиЌе пар гут аЌа из чутуре и настави:
  Црквеници Ќош не могу утврдити: коЌе године нашег доба Ќе Исус Христос разапет. Католичка црква се придржава датума од 27 година, протестанти - 30 година, а православни - 33. Али сведочанство єеванђе а по єовану даЌе разлога да се веруЌе да Ќе Исус имао нешто више од 40 година на дан смрти ( 2,19-21; 8:56-58). У 3. веку, Ќедан броЌ истакнутих теолога Ќе веровао да Ќе Исус Христ имао тачно 49 година на дан своЌе смрти.
  Исти єован извештава да Ќе Исус Христос умро на крсту у петак пре ЌевреЌског празника Пасхе. А сама Пасха Ќе била у суботу, када се Исус упокоЌио у гробу (19:14,31). Али остала три Ќеванђелиста - МатеЌ, Марко и Лука - Ќедногласно тврде да Ќе Исус Христос славио празник са своЌим ученицима уочи ЌевреЌске Пасхе, и да Ќе разапет и умро на сам дан ЌевреЌске Пасхе. И они, као и єован, тврде да Ќе Исус Христос умро у петак. Ако се држите сва четири Ќеванђе а, онда треба признати да Ќе Исус разапет у петак, а да Ќе оваЌ петак био и на сам дан Васкрса и дан раниЌе - уочи празника Васкрса.
  ОдмахуЌу"и своЌом пламеном главом као бак а, Шарлот Ќе завршила:
  Научници су израчунали да Ќе за време Пилатовог намесништва (26-36 година) ЌевреЌска Пасха падала три пута - за 27, 30 и 33 године - у петак, али ни Ќедном у суботу. Дакле, Пилат ниЌе могао да погуби Исуса Христа у време коЌе поми®е Ќеванђелист єован, али га Ќе могао погубити три пута у време коЌе поми®у МатеЌ, Марко и Лука. Укратко, ако Ќе значе®е Ќош нешто о чему се овде расправ а!
  Герда се на необичан начин сложила:
  - Мислим да не! Али овде могу дати неке доказе о божанском надахну"у БиблиЌе, како да кажем супротно!
  Фруда Ќе хистерично махала рукама.
  - Не! Бо е не!
  Герда направи гримасу.
  - Шта ти треба?
  Шарлот Ќе одговорила за Фроуда:
  - Бо е отпеваЌ нешто! Ви сте добри у томе!
  А Герда Ќе, као и увек, певала са одушев е®ем и осе"а®ем:
  Кад гранате пуцаЌу, ниЌе грм авина,
  А месец, као крвави срп!
  Орао са раширеним крилом
  Он Ќе оличе®е мо"и!
  
  Време ме®а броЌ кра ева,
  И у вечности Ќе наш град основан!
  Нека се зликовац избрише у говно
  У рукама мо"ног српа и чеки"а!
  
  НеприЌате и окрутно сум®ам
  Избриса"у колеру са чела света!
  Стави"у храброст на чело,
  ХероЌски поЌас од порфира!
  
  Иако сте окружени неприЌате има,
  єуда са подлом издаЌом!
  Али ми "емо освоЌити древни престо,
  И шири се по свемиру!
  
  Али Ќадна Содома Ќе подла,
  Претходни противник Ќе тако подмукао!
  Али чекаЌу"и пораз нечистих хорди,
  Под благим, блиставим небом!
  
  Шта Ќе оборила глава Ќунака?
  ОдаЌе Албиона нас чекаЌу!
  Нека ова борба буде славна
  Цоол хероЌ Бурбона!
  
  Чароб®ак Ќе бесно загрмео
  Авиони су летели уз хук!
  Али да победимо Ќе наша судбина,
  Нека су пруски пилоти у слави!
  
  Као водопад крви
  За свако добро, част Ќе важниЌа!
  Света чиста  убав
  За ствар истине би"е освете!
  
  Овде Ќе домовина, ®иве, пластови сена,
  Босе девоЌке са срповима!
  Ти си ми драг свим срцем,
  О миру нисмо са®али!
  
  Псовка Ќе заувек дата
  Зем а Ќе слободна - да е простор!
  Универзум вечна обала,
  Скуп амо звезде у торби!
  Лепу, па чак и у величанственом извође®у, песму Ќе изненада прекинуо  утити Медлин глас:
  - Британски контролни пункт испред. Спремите се да ударите!
  Герда Ќе непаж ивим покретом бацила проЌектил и распршила прсте:
  - Па, хаЌде да схватимо... У стилу СС!
  Шарлот Ќе певала:
  - Котлет, као шума, за Ќело у рерни СС воЌника!
  Фруда Ќе тако страшно направила гримасу, као да Ќе двоглави вукодлак и ставила на торзо, своЌу другу паклену суштину:
  - Не ватрени, не знате да компонуЌете!
  Британски пункт Ќе био добро опрем ен, а чак Ќе и на видику била "Матилда". Међутим, вучице су се само смеЌале таквим мерама опреза. Герда Ќе див ачки, али у исто време зезнувши своЌу карикатуру, приметила:
  - Тако Ќе увек Ќело зрело...
  Уследило Ќе наређе®е, а митра ески рафали су одмах покрили страже, а добро нишан хитац Ќе срушио тора® митра еза пре него што су испа ени узвратни хици. Одмах су се зачули крици и понижени захтеви за предаЌу. У ствари, ниЌе било битке... Чак ни Матилда ниЌе морала да буде раскомадана, Ќедноставно Ќе зароб ена без икакве церемониЌе. Шарлот, коЌа Ќе Ќедва успела да одсече два црнца у кратком рафалу, рече:
  - Па, да будем искрен.... ПобеђуЌем све без изузетка!
  Међутим, Фруда ниЌе желео да подржи разиграни тон црвенокосе вучице:
  - Нисмо погодили аса, максимално Ќе шестица!
  Шарлот Ќе искривила ®ушку.
  - Пиле к уца зрно по зрно, машина пуца у метак, музика свира по нотама, а само машта све одЌедном ухвати!
  Герда Ќе одобрила, ватрени партнер:
  - И како Ќе лепо ре"и! Управо тамо су затвореници поподне!
  Шарлот Ќе опуштено одмахнула.
  - Зар не чуЌете како камиони долазе за нама!
  Герда, са изузетном спретнош"у, бацивши своЌ девоЌачки босоноги проЌектил, рече одушев ено:
  - Па, шта онда, а ми "емо точити гориво у ходу!
  Колона тенкова и прате"их возила коЌа их Ќе сустигла наставила Ќе да се кре"е. Имало Ќе Ќош много посла док Ќе неприЌате  био у паници и расеЌао се од слом ивих удараца Вермахта.
  . ПОГЛАВЉЕ #16
  Дечак хероЌ Ќе ве" у ГрчкоЌ, ведар Ќе и чак квазар од трча®а и крета®а. На краЌу краЌева, он Ќе цртани филм. А Грчка Ќе топла и уопште шармантна. Толико различитих храмова богова и боги®а.
  И заиста можете уживати у архитектури. И неку жену да узме и притисне дрво, и обради. Тако да се тресла од оргазма.
  И то Ќе само тривиЌално шик. И рецимо - одлично!
  И у исто време можете наставити да пишете великом брзином.
  Око поднева тенкови су се, кре"у"и се своЌом снагом, ве" приближавали предграђу АлександриЌе. На путу Ќе, међутим, било неких инцидената, два тенка су се подигла, мотори су се угасили. ДевоЌке су их, међутим, брзо поправиле и, да не би губиле време, напуниле аутомобиле горивом. Герда Ќе рекла:
  - Видите, ни техника не стоЌи!
  Шарлот Ќе одговорила:
  - Технику ствараЌу  уди, а креациЌа не може бити Ќача од ствараоца!
  Герда Ќе саркастично убацила:
  - Сада сте потврдили да и ви веруЌете у Свевиш®ег!
  Шарлот се закикота у одговору.
  - Па да! Наравно да! Неко мора дати мир НемачкоЌ. Само уосталом, у Господу покровите ству ваше велике Ота¤бине - ово Ќе Ќедно! А у библиЌском ЌевреЌском богу ово Ќе сасвим другачиЌе! Ово Ќе суштина доктрине, по нацизму: у шта веровати - у оно што Ќе разумно!
  Герда се насмешила и сложила се:
  - Веровати у Бога своЌе Ота¤бине... Наравно, ово Ќе много разумниЌе од ®ушка®а ЌевреЌског, интелектуалног ђубрета!
  Фруда, коЌи Ќе, заЌедно са свима осталима, пунио резервоаре горивом , приметио Ќе:
  - Али чудно Ќе! Хитлер Ќе рекао да су єевреЌи уништили духовност и унели материЌализам и атеизам у свет. Али с друге стране, єевреЌи су ти коЌи су аутори монотеизма. Дакле, то Ќе као мач са две оштрице...
  Шарлот Ќе предложила:
  - А и хриш"анство Ќе дошло од єевреЌа! Фу... Браво Ниче Ќе разоткрио ову инфекциЌу. Створио Ќе исправну и рационалну доктрину, без баЌки и илузиЌа. Човек треба да се ослони на сопствену снагу, а не да се осла®а на ...
  Герда Ќе прекинула овде:
  - Па, наравно, никад нисам рекао да "е се Исус борити за нас, а Ќош више да се требамо осла®ати на молитву. Поред тога, да ли Ќе Герда кукавица у борби или Ќе одбила да пуца. Ко може да ми замери?
  Шарлот Ќе потапшала другарицу по снажном, иако грациозном рамену.
  - Нико никад! Ти си храбра девоЌка!
  Фруда се изненада саркастично убаци:
  - И, аваЌ, само девоЌка!
  Герда се намршти.
  - Шта под тим подразумевате?
  Фруда, дуре"и се, рече:
  - Чак и убивши хи аду неприЌате а, не"ете донети више користи ота¤бини него што сте родили Ќедног, ве" много потомака!
  Герда се, на краЌу краЌева, спремно сложила:
  - То "е бити! Енглези су слаби и надам се да Ќош можемо заузети Лондон пре зиме!
  Шарлот овде ве" ниЌе била дово но оптимистична:
  - Како да кажем. Би"е неопходно уништити огромну, прву флоту на свету. Иако су наше подморнице ве" направиле приличну количину пробоЌа, спаливши врх лав ег репа.
  Фроуда Ќе певао:
  - У тучи Ќе кукавичлук глупост - свима "емо задавати модрице! Можете живети без репа, али покушаЌте без мозга! Глава, глава - паметна глава, али до разумне главе, па чак и вештине!
  Герда се на ово веома слатко насмешила:
  - То Ќе прелепа песма! И духовит! Да ли сте то сами написали?
  Фруда Ќе овде одЌедном показао искреност:
  - Не, то Ќе руски народ! Знаш ли руски!
  Герда и Шарлот рекоше углас:
  - Наравно да имамо! Ово Ќе Ќедан од наЌважниЌих потенциЌалних неприЌате а Тре"ег РаЌха, и можда "емо Ќош морати да се боримо са ®им!
  Фруда Ќе тада упитао:
  - Па, знате ли руски фолклор?
  Герда, помало посрам ена, одговори:
  - Знам мало ... На пример, баЌка - "Маша и медвед." Свиђа ми се Ќер Маша, такоре"и, симболизуЌе лукаву Немачку, а медвед домиш ату РусиЌу.
  Шарлот Ќе звиждала.
  - Зашто ми као да идемо у СССР! Међутим, Руси су, упркос оби у сопствене зем е, увек жудели за страним териториЌама. Подсетимо се похода кнеза Олега на Цариград или СвЌатослава, коЌи Ќе освоЌио ништа ма®е од Александра Великог.
  Герда Ќе додала:
  - Тако су и Македонци, такође Словени...
  Шарлот одмахну главом.
  - Заборавили сте шта су нас учили: Македонци су ариЌевски део старих Грка.
  Шарлот Ќе овде и веома озби но приговорила:
  - Сам Фирер Ќе у свом послед®ем говору, када Ќе послао поруку честитке, рекао заузима®е Толбука ! Наши подвизи, подвизи воЌске Вермахта, несум®иво "е засенити походе Александра Словена и Наполеона Корзиканца! И Фирер, као што знате, ниЌе погрешио!
  Фруда Ќе такође приметио:
  - Тако да мислим да ове године не"е бити рата са РусиЌом. Све више дивизиЌа Вермахта и СС-а стиже у Африку, што значи да Ќе за рат са СССР-ом остало све ма®е снага. Стога, ако уследи удар на истоку, онда после предаЌе БританиЌе!
  Шарлот Ќе имала идеЌу:
  - Ипак, Фирер Ќе ове године узалуд одбио да нападне! Сада "е тешко да изненади Русе. Можда се Ста ин само надао да се Хитлер, без завршетка са БританиЌом, не"е попети на ®ега!
  Герда се, међутим, овде ниЌе сложила:
  - Мудар политичар увек мора да одржава барут сувим, а воЌску у ста®у пуне борбене готовости! То Ќе аксиом сваког рата и разумне политичке стратегиЌе. Дакле, совЌетске трупе, што Ќе сасвим разумно претпоставити, само су заузеле положаЌе у дефанзиви и чекаЌу нас.
  Фруда Ќе, са изгледом великог стратега, додао:
  - СССР има тенкове по оклопу ништа лошиЌе од Матилда и Кромвела, али са снажниЌим топом. Дакле, морамо сами да изградимо своЌе оклопне миши"е и тек онда да ударимо. Тако да Ќе Хитлер, као и увек и скоро свуда, у праву!
  Напунивши резервоаре горивом и поправивши, вучица Ќе наставила пут. Просечна брзина аутомобила ниЌе прелазила тридесет пет километара на сат, упркос убрза®у мотора, иако Ќе колона ушла на аутопут. Ипак, Кромвели су могли да буду бржи, али су Матилде успориле. И сунце Ќе неумо иво пузало до зенита. Међутим, за десет сати плус време за допуну горива успели су да пређу ве"и део уда ености. Ипак, АлександриЌа ниЌе тако далеко од либиЌске границе.
  Немачки авиони су неколико пута прелетели девоЌке, али колона ниЌе пала под сопственом ватром, чини се да Ќе Ромел добро отклонио интеракциЌу трупа и комуникациЌа. На небу се поЌавило десетак двокрилаца Ксе-123.
  Герда (извукла Ќе главу из тор®а и возила, иначе Ќе бити у усиЌаном резервоару муче®е) одговорила Ќе изненађено:
  - Ох, а ови старци су овде?
  Шарлот Ќе уперила прст у небо и одговорила:
  - Знате двокрилци, два паралелна крила ствараЌу ве"и аеродинамички отпор, али бо е лебде, а имаЌу ма®у брзину при ро®е®у. Односно, као Ќуришна летелица, ако нема ловаца у близини, онда су веома ефикасни. Па, после пораза од Малте и сериЌе наших удара, Британци немаЌу чиме да прекриЌу небо над Египтом. Дакле, одлука о употреби Ксе-123 , послед®ег двокрилног авиона, мора се назвати рационалном и генерално прагматичном, говоре"и о Фиреровом гениЌу!
  Герда Ќе приметила:
  - Блимеи! Све за фронт, све за победу!
  Фруда Ќе приметио:
  - Међутим, колико Ќе вру"е у резервоару, скоро да нема вентилациЌу. Нешто што Ќе Американцима промакло.
  Шарлот Ќе приметила:
  - Кромвелови и Матилда и да е имаЌу вентилациЌу, мада не сви, али овде резервоар очигледно ниЌе прилагођен пусти®и. Такође Ќе невероватно како му се мотори нису заглавили.
  Фруда Ќе презриво фркнула.
  - Школа за аутомобилско инже®ерство у СЌеди®еним Државама Ќе наЌстариЌа. И наравно сами мотори нису лоши, само их Ќе пет, а не Ќедан.
  - Али ово пове"ава прежив ава®е тенка у борби! примети Герда. - Иако Ќе сам резервоар због овога можда теже саставити.
  Шарлот Ќе у да ини приметила авион изнад линиЌе и звиждала:
  - А шта Ќе ово чудо?
  Герда сузи очи и рече:
  - СпитфаЌре , лете са истока на запад, три комада... Можда Ќе чак и наш.
  Шарлот се ниЌе сложила:
  - Можда има нашег, али... Енглеског пилота можете препознати по начину на коЌи се лети. Ево, погледаЌте изблиза. То Ќе типичан британски стил! Тако да...
  Герда Ќе додирнула митра ез:
  - Ово Ќе Ќуришни калибар 13, 7. Можете покушати да оборите!
  Фруда Ќе одговорио:
  Зашто "еш пуцати? Имам више искуства!
  Шарлот Ќе зарежала као одговор.
  - Нека Герда бо е гори! Обара из првог ударца и без искуства.
  Плавокоса терминаторка Ќе забацила косу и по убила митра ез:
  - Душо, немоЌ ме изневерити, молим те! Баи!
  Митра ез пуца... И упркос великоЌ висини, СпитфаЌер се упали, Герда настав а да пуца, други гори, а тре"и експлодира. Бабак и ватрена груда се распламсала на небу, тачниЌе, чак и мала грудвица на таквоЌ уда ености.
  Шарлот Ќе звиждала.
  - Виртуоз! И како си то урадио?
  Герда Ќе скромно одговорила:
  - " СпитфаЌер " Ќе ловац, а не Ќуришна летелица, има доста слабу заштиту одоздо. Ако га погодите исправно, митра ез "е пробити резервоар за гас.
  Фруда Ќе додао:
  - Код овог модела, иначе, мотор Ќе превише запа ив, опасан од пожара. НиЌе тешко спалити! Дакле, главна ствар Ќе погодити, тачно у труп са прилично слабим стомаком. Никакво чудо, солидна математика и рачуница!
  Шарлот Ќе, упркос томе, додала:
  - СвеЌедно Герда браво.
  Преко радиЌа се чуо Мадленин  утит глас.
  - Како се усуђуЌеш да пуцаш без команде! Добро Ќе што су Британци заправо седели тамо. А да су наше на зароб еним авионима, или Ќош више, вучице. Видели сте како Ќе део моЌе чете попео на ухва"ене крилате ко®е!
  Герда Ќе полуша иво одговорила:
  - Увек миришем наша срца! А ко Ќе туђ, ниЌе моЌ!
  Шарлот Ќе смело додала:
  - А колико би ова наша троЌица могла да оборе? єесте ли размиш али о томе?
  Мадлен Ќе  утито одговорила:
  - Кад буде пауза у биткама, одговара"ете за дрскост! До тада, бори се ако можеш! И видим да можеш!
  ПеЌзаж унаоколо ниЌе блистао разноликош"у, пусти®а, дине, пар ве" напуштених пунктова. ПостоЌало Ќе и арапско село. Био Ќе енглески камион, четири мотоцикла са приколицом. Довршени су за пет секунди, не можете то назвати окршаЌем, то Ќе само масакр.
  Тек ближе предграђу АлександриЌе, коначно су наишли на контролни пункт коЌи Ќош ниЌе био напуштен, па чак и на привид две кутиЌе за пилоте. Чини се да Ќе Ќедан од ®их чак и мермер и пет пушака.
  Шарлот Ќе грабеж иво облизала своЌе гримизне усне.
  - Ево, коначно, имамо озби ан посао! А онда само беремо треш®е! Не рат, него карневал - ма како га ђаво разбио!
  Герда се  убазно нашалила:
  - Повра"а®е Ќе обично или од сре"е или од месечине!
  Шарлот саркастично, како Ќе женски твор приметио:
  - И месечина за оверклок, па вино до краЌа!
  Међутим, и овде се битка показала кратком, Ќедан рафал Ќе био дово ан да онеспособи топове, а митра ези су покосили три стотине и три пешака. Само Ќе Ќедан Енглез успео да баци гранату. Фрагменти су погодили оклоп Кромвела , а Ќедан Ќе поцепао Црнца, ®егове панталоне, откинувши му достоЌанство. Вукове девоЌке су се заЌедно смеЌале, а Шарлот Ќе шалила:
  - Овако ми обав амо своЌу селекциЌску функциЌу!
  Фруда Ќе додао:
  - Кастрира®е инфериорних!
  Само Ќе Герди било жао воЌника. И генерално, ови момци су били у погрешно време и на погрешном месту. Ево бункера, кога су гранате погодиле, искрив еног као стара ципела током суше®а. Зидови су се расцепили у широке пукотине, за коЌе желите да се ухватите и удавите у ®има. И то Ќе страшно. Или гримасе убиЌених момака, углавном младих, чак и ако су претежно обоЌене. Ово Ќе резултат бог зна ко Ќе започео рат. Мада Ќесте, БританиЌа Ќе прва обЌавила рат НемачкоЌ и плати"е за то. Али само пиони умиру, а Черчил "е, наЌвероватниЌе, имати времена да побегне на чамцу негде у ¤унгли или САД. А маЌке "е се растргати над своЌим синовима. Међутим, можда "е до"и време када  уди не само да се не"е убиЌати, ве" "е превази"и старост, и...
  Герда Ќе питала Шарлот:
  - Али ми смо паметни, читам доста научне фантастике. Реци ми, како се мртви могу васкрснути снагом науке?
  Црвенокоса ђаволица саркастично се ругала:
  - А ти ве" не веруЌеш у васкрсе®е Христово, ко "е до"и и васкрснути све мртве?
  Плави вук Ќе одмах пронађен:
  Ве"ина пророчанстава у БиблиЌи су чиста алегориЌа. Зато кажу да "е Христос васкрснути, а у ствари "е  уди васкрснути своЌу бра"у и претке разумом, кроз Исуса. А шта су рекли апостоли - проповеда дух свети, у ствари се подразумева да Ќа проповедам  уде вођене Духом Светим!
  Фруда се закикота.
  - И шта? Логично! Можете то протумачити тако!
  Шарлот пркосно зевну.
  - А о чему "емо причати о баЌкама? Ево нове борбе...
  Герда се претварала да Ќе изненађена:
  - Зар не желиш да знаш шта те чека после смрти? Или се задово аваш глупим ништавилом?
  Ватрени ратник се оживи:
  - А пошто сте тако поставили пита®е, онда да, и мени Ќе живот после смрти веома заним ив. Ипак Ќе у реду причати о томе...
  Фруда Ќе прекинула:
  - И шта ипак! Тема Ќе интересантна. На пример, многи, ук учуЌу"и храбре официре Вермахта, веровали су да Ќе Фирер започевши рат са савезницима започео безнадежан посао. НеприЌате  има мо"ну линиЌу одбране, броЌне колониЌе и ресурсе. А немамо много сировина, толико неопходних за рат. Да, неприЌате  има много више опреме од наше!
  Герда Ќе брзо додала:
  - Да, и сам сам видео да су Немци плакали од туге када су сазнали да нам Ќе БританиЌа обЌавила рат. Било Ќе, како да кажем...
  Шарлот Ќе предложила:
  - Као нека тиха паника!
  Герда весело климну главом.
  - Управо тако!
  Фруда настави са лукавим осмехом:
  - Па зашто не претпоставимо да ако Ќе наш велики народ, предвођен наЌве"им гениЌем свих времена и народа, умео да створи оно што се чинило немогу"им, онда "е наука бити у ста®у да се дочепа прилике!
  Шарлот Ќе узвикнула из свег гласа:
  Да, то Ќе бри антна идеЌа! Па, имам неке идеЌе о овоме!
  Фруда се претварао да Ќе изненађен:
  - Да ли Ќе стварно тамо? А Ќа сам тако наиван, видиш, нисам знао!
  Шарлоти Ќе промакла ова укосница, глуве уши су почеле да обЌаш®аваЌу:
  - Прво, сасвим Ќе могу"е, како су то описивали многи писци научне фантастике, почев од Марка Твена, па чак и раниЌе, путова®а кроз време. У овом случаЌу можете узети особу из прошлости у тренутку када умре и одвести Ќе у буду"ност.
  Герда Ќе уздахнула.
  - Лепо звучи, али ако се леш не пронађе, онда "е то изазвати велике, не, само огромне сум®е, поготово ако се то ради масовно.
  Шарлот одмахну главом.
  - Не, у овом случаЌу може све да се уради веома чисто, односно да се уместо особе коЌа Ќе убиЌена, па чак и умрла од старости или болести, остави биомодел . На краЌу краЌева, репродукова®е физичке копиЌе особе сасвим Ќе у мо"и науке буду"ности, а веруЌем и не превише далеке!
  Фруда Ќе усхи"ено узвикнуо:
  - И шта? Ово Ќе логично! Сви моЌи мртви приЌате и заправо нису умрли, ве" су у тренутку смрти пребачени у буду"ност. И сада уживаЌу у свету, тачниЌе у универзуму, где Ќе Тре"и РаЌх мега-универзална империЌа!
  Герда намерно направи гримасу.
  - Аха добро! Мислите ли да Ќе могу"е живог човека, у тренутку смрти, тако неприметно пренети на друге?
  - Што да не! Шарлот Ќе узвикнула. "ПостоЌи уметност за прикрива®е. А у далекоЌ буду"ности би"е доведен до савршенства. Дакле, крета®а у простору коЌа су нама неприметна су сасвим могу"а!
  Фруда Ќе чак додао:
  - А сугерисати супротно било Ќе Ќедноставно потпуно одсуство диЌалектичког миш е®а. Односно, само покварени конзервативац може другачиЌе да мисли!
  Герда ниЌе одустаЌала:
  - А ако Ќе човек коЌи Ќе умро од болести или старости?
  Шарлот стави прст на усне и лукаво прошапута:
  - Па не! То Ќе само поента, он ниЌе умро! Нико, у сваком случаЌу, од достоЌних  уди уопште не умире ни на тренутак. Ми прави АриЌевци смо у суштини бесмртни и живимо чак и у случаЌу смрти. Што у ствари ниЌе! Па, подмладити или излечити било коЌу, па и наЌбезнадежниЌу болест за науку буду"ности, посебно за ариЌевску, то Ќе ситна, елементарна ствар! То Ќест, нико никада не"е видети смрт!
  Герда се нервозно закикота.
  - Па да, и наша тела не"е бити ни протеинска!
  Шарлот Ќе потврдила:
  - Сигурно не протеин! На краЌу краЌева, протеин Ќе наЌнестабилниЌи елемент у природи. Зашто би се савршени АриЌевац састоЌао од протеина.
  Герда се подруг иво осмехнула.
  - А од чега се састоЌи прави АриЌевац, ако не од протеина. Можда од челика, нема бо ег од титаниЌума, али ниЌе Ќасно како савиЌати удове у овом случаЌу.
  Фруда Ќе предложио:
  - Можда "е то бити течни титаниЌум, или нека врста течне кристалне структуре?
  Шарлот Ќе снажно одмахнула главом.
  - Па не! Мислим да "е бити другачиЌе. Знате ли шта Ќе плазма?
  Фруда, испред Герде, умало не викне:
  - Да, плазма Ќе другачиЌа; постоЌи крвна плазма, а постоЌи и плазма коЌа се формира унутар звезда као резултат термонуклеарне реакциЌе.
  Шарлотино лице Ќе попримило изглед свезналице:
  - Добро! Али замислите суперплазму , тачниЌе такву супстанцу коЌоЌ сам смислио оригинални назив: принцепс-плазма! И уз ®егову помо", можете сте"и тако дивна своЌства тела ... Чак ни фантастична, ве" хипер-баЌковита !
  Герда Ќе питала:
  - А зашто Ќе назив таква принцепс-плазма?
  Шарлот Ќе спремно обЌаснила:
  - Зато што принцепс на латинском значи први или поглавица! ПостоЌао Ќе чак и концепт принципата. А таква супстанца Ќе способна за такве ствари... На пример, може да промени своЌу величину и извуче више енергиЌе из Ќедног атома него хи аду метагалаксиЌа са свим звездама и планетама. Или Ќош горе...
  Расправе, штавише, веома забавне, прекинула Ќе страшна туча Мадлен:
  - НеприЌате и напред! Сада Ќе права борба!
  ДевоЌке, понесене разговором задив уЌу"им за сваку машту, нису приметиле како су доспеле у АлександриЌу, у то време наЌве"и град Египта и ®егову престоницу (Каиро Ќе и да е по страни!). Сам град, са оби ем древних грађевина и споменика свих врста, од коЌих су неки толико очигледни да се запитамо зашто их пуритански Арапи нису уништили, био Ќе чудесан. Али девоЌке овог пута нису имале времена да се диве. А испред ®их су, у ствари, били неприЌате и, и то у великом броЌу. Опрема свих врста, тенкови, самоходи, камиони, оби е пешадиЌе. Али Ќасно Ќе да су Британци и ®ихове броЌне колониЌалне трупе уплашене. Била Ќе то чиста паника . Понегде су у граду ве" пламтеле ватре и около су лежали поцепани лешеви, уг енисани и изрешетани мецима. Било Ќе Ќасно да су  убите и овсених паху ица били спремни да се огрну чак и до месеца како би се ослободили наЌжеш"ег притиска немачких трупа. Али овде Ќе неприЌате  ве" у близини, посебно Ќуришници, Иу-87 и Ксе-123, бомбардери Иу-88 и До-217 млатили су се без прекида. Енглески авиони нису били ни вид иви.
  Хи аде британских воЌника и стотине камиона, десетине тенкова изгледали су као ру а, или уплашени цигански логор коЌег прогоне немилосрдни инквизитори. Иако "цигани" некако имаЌу превише метала. Али гужва Ќе ван сваке мере.
  Мадлен Ќе наредила:
  - єош ближе! ХаЌде да га ударимо Ќако. Пре свега, треба да извадите резервоаре, они су Ќедини коЌи Ќош могу да загребу. Митра ези "е и"и за пешадиЌу и камионе!
  Герда Ќе одЌедном осетила колико снажно куца ®ено срце. Ближи се тренутак велике жетве, када Ќе коначно...
  - Ватра! - урла Мадлен (каква лоша навика, тако вика®е, потребан вам Ќе вешт командант да научи своЌе потчи®ене да слушаЌу без вике).
  Немогу"е Ќе промашити са мале уда ености, рафал тут®и, крмени и боров оклоп британских тенкова пуцаЌу као мехури"и нафте!
  Шарлот вришти:
  - Тако смо их дали!
  И тако Ќе почело... Британци и ®ихови пла"еници су заиста били у ста®у краЌ®е панике, у свом наЌлуђем изразу. Неки од воЌника су побегли, а многи су чак отворили и насумично ватру, погађаЌу"и Ќедни друге! Ево Ќедног и црнци су почели да машу мачем, секу"и наЌближе партнере. А онда, у екстази, као хак, удари сопствену ногу! Ово Ќе заиста хорор филм. Брр... Неким сасвим недавно, тако храбрим и чврстим борцима БританиЌе, од страха им Ќе потекла крв из уста, па чак и без погодака Немаца.
  Па, девоЌке, наравно, нису губиле време. Бесно су пуцали, буквално све заливши оловом. Герда Ќе ударила са два митра еза одЌедном и видела како под ®еним ударцима леже искошени редови. Штавише, поређе®е са ударцима српа Ќе преслабо, овде Ќе, узимаЌу"и у обзир агресиван рад осталих девоЌака, био робот хи ада комбаЌна. Да Ќе неко хтео да уведе овде макар и наЌелементарниЌи ред, ниЌе могао! єедноставно нисам могао, Ќер Ќе тако нешто у оваквом хаосу било немогу"е! А девоЌке су разбиЌале, пуштаЌу"и гранате наЌве"ом могу"ом брзином, служиле су их и брзо пролазиле, тако да су се на све навикле. А онда са врха опет "Штукас" ( коЌу су лапетери на совЌетском фронту прозвали єу-87 ). Истовремено, ту Ќе и заглушуЌу"и урлик сирена, и музика Вагнера. Све ово остав а утисак на овсене каше. А девоЌке терминаторке могу само да пуцаЌу и истребе што Ќе пре могу"е. Берите и покушаЌте да не закасните да уберете слаткише са стола. Када се испа уЌу из тенкова, фрагментационе гранате су импресивне. Али када митра ези великих калибара туку, кидаЌу воЌнике, то погађа мозак двоструко.
  Одозго падаЌу и броЌне, али мале бомбе. У СССР-у су имали надимак "божи"на ЌаЌа". Показали су велику ефикасност у ударима на аеродроме, оштетивши одЌедном многе летелице и прекривши их покровом униште®а.
  Али у овом свету нема рата са СССР-ом, а Енглеска ве" треба да доживи ђаволски изум немачке науке. Доживите екстремне тешко"е. Под овим условима више не можете да одустанете, ве" се можете само савиЌати.
  Герда Ќе видела како се одвиЌа паклено шиша®е, како се под ®еним ударцима као кег али низови  уди запа®ени од страха. А Шарлот, пуцаЌу"и, босим ногама окре"е полуге, притискаЌу"и их и тераЌу"и тенк да се помери и немилосрдно слама ову ру у. Кости су шкрипале испод гусеница, црева су чак почела да се мотаЌу око ва ака. Овде Ќе чак и немилосрдни Фроуде упозорио:
  - Не гураЌ их тако, гусеница "е се заглавити!
  Шарлот Ќе прогунђала у одговору:
  - ХаЌде, Ќа сам интелигентан са ®има!
  Герда Ќе, пак, изненада осетила, упркос улози немилосрдног ¤елата, такво духовно уздиза®е да Ќе чак почела да пева;
  Не, не могу се према свима односити Ќеднако,
  ПоЌурили смо на стрме обале!
  Светли у боЌама неувенутих таласа,
  Голфска струЌа Ќури из пусти®е у снегове!
  
  Но"не звезде светлуцаЌу на небу,
  Чини се као да Ќе густа шума одЌедном заталасала!
  Осе"ам диван дах лета и маЌа,
  Васкрсе Бог свемогу"и у несебичноЌ души!
  
  Овде смо шетали уличицама Келна,
  Инспиративни говор Ќе текао великодушно!
  И ухватио сам се у томе не по во и,
  Да сам осетио животи®ску, бурну страст!
  
  Игре величанствених мо"них кра ева,
  Водили смо се у свету, окрутну битку!
  Људи су пуни густе заблуде,
  Уплаши их и смирено душе и мучи!
  
  Зли єуда Ќе завршио као Ќасика,
  Отерали су сексот ниже од гробова у пакао!
  Нападамо као тим,
  ВеруЌем да Ќе истина иза нас, а ми "емо победити!
  Колико Ќе девоЌака и приЌате а пало у секциЌу,
  Сам Везелвул чува трон пакла!
  А без оца се Ќадно дете мучи,
  Али сви ратници стекли славу, част!
  
  Али наш послед®и вез Ќе предалеко
  Свако од нас се заклео вером у Творца!
  И да не одаЌемо велику почаст нашоЌ Ота¤бини,
  Ужарене жеге селима не"е шетати!
  
  Тако понекад испадне тако претенциозно,
  Свет ниЌе баЌка, али чуда и да е живе!
  Али не"е бити мали хобит да те спасе,
  И Исуса Свевиш®ег БожЌу руку!
  
  Само на то "е Он пружити десну руку,
  Ко не би могао упр ати душу кукавичлуком!
  Ко бранио мир ота¤бине, драги распони,
  Ко ниЌе дозволио да се приЌате ска воЌска разбиЌе у борби!
  
  Ето коме и част - поштова®е,
  Иако смо морали да трпимо много девоЌака!
  Молим ота¤бину за ниски опроштаЌ,
  И по уби сре"ну,  убазну маЌку!
  Герда Ќе певала и пуцала, капи зноЌа капале су на залеп ено гвожђе митра еза, изгледа да су девоЌке ве" истребили више од хи аду. Никада ниЌе мирисало на организовани отпор, али сада Ќе или бекство или лупа®е по коленима почело баца®ем беле заставе. Сада су се са стране поЌавили одреди падобранаца са тракама са кукастим крстом. Шарлот Ќе узвикнула:
  - Наше трупе у граду! АлександриЌа Ќе наша!
  . ГЛАВА 17
  Конан-Павлик Ќе био веома уморан од трча®а и поново Ќе заспао, поЌевши део вепра коЌе Ќе носио иза леђа.
  И морам ре"и да Ќе веома укусно.
  И у сну можете гледати прелепе девоЌке коЌе се тако славно боре.
  ДевоЌке нису мировале. Терали су уплашене Енглезе коЌи су изгубили  удски изглед, тераЌу"и их ударцима кундацима. Мадлен Ќе, очигледно да би донела радост ратницима и показала апсолутну мо", наредила:
  - Изаберите затвореника и пустите их да вам по убе сваку ногу три пута.
  Весело се кико"у"и, вучице су то учиниле. Герда Ќе гурнула босу ногу, попрскану моторним у ем и пусти®ским песком, под нос зароб еног плавокосог момка. Млади" Ќе поцрвенео, али се ниЌе свађао, поготово што Ќе девоЌка у бикиниЌу била Ќедноставно незамисливо лепа. Али први по убац Ќе био превише плаш ив и Герда Ќе  утито викнула:
  - ХеЌ, немоЌ да вараш! Чврш"е притисните усне.
  ДевоЌчици Ќе смрскао ноге од мириса тенка, а после сланог по упца песак Ќе зашкрипао на млади"евим зубима, а ®егово готово бездлако лице поцрвенело од пониже®а.
  Герда Ќе, гледаЌу"и га, одЌедном осетила же у и да ЌоЌ се у до®ем делу стомака и међу ногама као да Ќе набуЌао уга , што Ќе било страшно болно и, у исто време, болно приЌатно.
  Очи других ратника тако су гореле, а у очима им се читало узбуђе®е и же а за мушком наклонош"у. Шарлот Ќе зграбила свог зароб еног Арапина за косу и натерала га да ЌоЌ по уби трбуш®аке.
  Мадлен, коЌоЌ су се такође  убила стопала, прете"и Ќе викнула ратницима:
  - Не помиш аЌ на то! Прави АриЌевци не би требало да копулираЌу са поЌединцима инфериорне расе! Дакле, наредба Ќе: шутните робове у лице!
  Вукице су рефлексно, али не пуном снагом, удариле своЌе робове, иако су у исто време неке од ®их ипак изгубиле свест. Герда ниЌе деловала фатално, али Ќе ударила потколеницу у слепоочницу. Момак се онесвестио, мртав, након чега Ќе плавокоса терминаторка почела да га шамара по образу, а затим Ќе трзаЌем по убила момка у усне. Одмах Ќе дошао к себи. Герда му Ќе шапнула:
  - И волим те, реци ми како се зовеш да те нађем после рата?
  Омладина Ќе шапутала:
  - Дик Ракешент из Улстера!
  Герда Ќе била одушев ена:
  - Ракешент ретко презиме, на"и "у те!
  Завршивши са ђубретом, неуморне девоЌке су поново б еснуле, босе, патиле у пусти®и. Након тога су отишли да пуне резервоаре и чисте филтере, поЌедине к учне делове, тестираЌу"и их на чврсто"у. Чим су зароб енике изградиле друге Ќединице коЌе су наишле, а у резервоарима заме®ено у е и поново доливено горивом, кренули су на исток. И била Ќе скоро но". Ово ниЌе превише мрачно, лето....
  Шарлот Ќе филозофски приметила:
  - Дан следи но", само се порази никада не"е променити, сериЌа победа Тре"ег раЌха. Пре Суетског канала не смемо да сретнемо озби не одбрамбене линиЌе неприЌате а!
  Фроуда ниЌе био тако оптимистичан:
  - Не мислим, глупане, да Ќе све тако Ќедноставно! Да, Египат Ќе ве" наш, али онда "емо морати да уђемо у Палестину да бисмо стигли до Ирака, а ово ...
  Герда Ќу Ќе прекинула:
  - Хтео сам да се дивим египатским пирамидама! Уосталом, само они, и кинески зид, светска чуда коЌа су преживела до данас!
  Шарлот одмахну главом.
  - Идемо превише близу обале Средоземног мора. А да бисте видели пирамиде, потребно Ќе да се померите мало на Ќуг. И нема времена за губ е®е, хитно Ќе блокирати Сует канал. Има веома важну стратешку вредност!
  Герда рече са  ут®ом:
  - Не треба да обЌаш®авам ®ен стратешки значаЌ, Ќасно Ќе како пресеца пут ка Африци.
  Фруда Ќе одмах приметио:
  - Када прођемо СинаЌско полуострво, можемо наи"и на озби ан отпор. А Палестина има много ЌевреЌских насе а, а нека од ®их имаЌу утврђе®а, неку врсту малих, стамбених утврђе®а!
  Шарлот се закикота.
  - Баш тако! Борба против ционизма улази у одлучуЌу"у фазу. Овде нико не"е замерити Фиреру за нерад. А за нас Ќош више.
  Герда рече забринуто:
  - єевреЌска насе а могу озби но да успоре наше напредова®е ка Истоку. Иако...
  Шарлот Ќе прекинула:
  - Да ли су єевреЌи рођени ратници? Пре Ќе ®ихов позив да тргуЌу, шпекулишу и играЌу на берзи! Ето чиЌи Ќе народ право оличе®е ратника и ратника по рође®у - то Ќе Немац!
  Фруда Ќе овде показала ко®е зубе и пристала:
  - Наравно, ако се єевреЌин роди са новчаником, онда Немац са пушком!
  Герда Ќе обЌаснила:
  - Рођени дечаци се увек могу препознати по ономе што их привлачи: єевреЌин за новац, Немац за оружЌе, Рус... Не знам директно!
  Шарлот Ќе подруг иво викнула:
  - Да, до Ќастука, шта друго! Страшно ле®и  уди!
  Герда се ниЌе сложила:
  - Не, Руски®е су радиле у нашоЌ ®иви и биле су веома вредне. Се"ам се овога када сам Ќош била девоЌчица. Заним иво, ®ихове жене су прека ене, желе да зими буду босе по снегу и да се притом смеЌу и певаЌу песме! Иначе , ми смо то радили у елитном кампу, али ове " Словенке " се никада нису обувале, а спавале су у негреЌаноЌ штали!
  Шарлот се намршти.
  - Да! Тада главна прет®а нашим осваЌа®има долази из РусиЌе! Они су опасна нациЌа коЌа може...
  Фроуда Ќе прекинула:
  - Сваки народ Ќе опасан ако си и сам слаб... И Руси. ИмаЌу прилично страшне тенкове КВ-2 и Т-34, коЌе су демонстрирали нашим представницима на првомаЌскоЌ паради у Москви. КВ тенк импресионира своЌом величином и огромним пишто ем. Тенк Т-34 не изгледа тако страшно, али Ќе ®егов топ Ќош увек ве"ег калибра од наших тенкова. Дакле, можда има техничких проблема...
  Шарлот Ќе била огорчена.
  - Нема шта да радиш, комплименте Русу! И да е "емо победити. Британци имаЌу више трупа у Африци и много мо"ниЌе тенкове, али ипак се слиЌеваЌу као снопови пшенице! Па да затворимо ову тему!
  Фруда се лако сложио:
  - Наравно да "емо га затворити, а када нас РусиЌа нападне, ту"емо, а не причамо!
  Овде су девоЌке морале бити ометене. Нова колона британских трупа кренула Ќе напред, тенкови и многи камиони. Па, шта да се с ®има свечано држи, поготово што су тенкови били лаки, са равним куполама, иако се предност косог распореда оклопа показала Ќош на првим МакабеЌцима.
  Шарлот Ќе звиждала.
  - Натера"емо рачуне на пла"а®е - промовиса"емо културу Вермахта! А можда у египатски песак, ук учимо и друге зем е у РаЌх!
  Истина, АлександриЌа се налазила у делти, и ту ниЌе било песка, ве" прави би ни раЌ. Чак Ќе изненађуЌу"е како Ќе нагло завршила пусти®а, а почео Ќе наЌгуш"и покривач жбу®а, траве и дрве"а наЌразличитиЌих врста!
  Врхунац се ве" ближио, и упркос угашеним фаровима, неприЌате ски аутомобили су врло Ќасно вид иви... Али више уопште не изгледаЌу застрашуЌу"е, ве" изазиваЌу асоциЌациЌу на укусан рошти  коЌи желите да прогутате целог са своЌим девоЌачка уста.
  Фруда облизне усне.
  - Како чудно, сад не осе"ам ни кап, ни фотон , страх...
  Герда Ќе одговорила:
  - Ово Ќе сасвим природно - победе нас чине храбриЌим и Ќачим!
  Ве" су се скоро приближили густини, пошто Ќе уследила Медлинина тешка команда:
  - Ватра!
  Иако Ќе први погодак био стопостотан, Британци овога пута нису одмах паничили. Штавише, у овоЌ колони било Ќе много ма®е црнаца и Арапа. Танкете су покушале да одговоре, али су то успеле тек после друге салве. Неколико десетина малих граната Ќе исп унуло из кратких ®ушки, али Ќе броЌ погодака био минималан. Међутим, тенк, где Ќе весело троЌство Ќахало, ниЌе имао сре"е, проЌектил од 47 мм погодио Ќе куполу, због чега Ќе оклоп зазвонио.
  Герда Ќе зарежала:
  - Ово Ќе хотел!
  Шарлот Ќе потврдила:
  - Да, не од задово ава®а!
  Међутим, ентузиЌазам ниЌе дово ан - показало се да ниЌе отпоран! Мало су цвркутали, па одмах у жбу®е... ТачниЌе, окачили су ®ушке. Али тек, међутим, после четвртог волеЌа. НапаЌаЌу"и проЌектил, Герда Ќе испустила:
  - И опет напуни пушке, ни сам ђаво ниЌе сре"ан с тобом! єа сам витез, а не гусар!
  Међутим, Ќедноставно су оборили Ќедну од Матилда ударцем из масивног трупа. Шарлот Ќе то рекла:
  - ХаЌде , идемо у ринг! ПЌешак се кре"е, слама, биЌе свакога, див им маневром у дамама!
  Десетак чудом преживелих танкета Ќе безуспешно покушало да оде, али су и оне покрадене, али Ќе било митра еза на камионима и мотоциклима. Да како су тукли, да су се ве" ковчези димили. А камиони су ту и тамо експлодирали, или дали козу...
  Фруда Ќе приметио:
  - Ово Ќе борба, ово Ќе борба - Тре"и РаЌх против Брига - сто - нула!
  Шарлот Ќе стиснула песнице и запевала:
  Нема разлога да нацисти сум®аЌу у себе! Кул ударац, очаЌни момци! Тенкове возе прави мушкарци - ово Ќе хокеЌ смрти, ово Ќе хокеЌ смрти!
  Овде су девоЌке са убрза®а на свом чудовишту од 50 тона обориле три камиона одЌедном, натеравши их да се скупе као хармоника. Неки Британци су покушали да баце гранате, али су се само одбиЌали од оклопа и ударали гелерима. Генерално, током 1941. ниЌе било ефикасних противтенковских граната, кумулативно наравно. А како "е пробити граната, а посебно пред®и оклоп тенка? Дакле, "Тигрови" и "Пантери", коЌе су десетине нокаутиране уз помо" конвенционалних граната, па чак и 1941! То Ќе мит! БаЌка!
  Али Герда одЌедном почи®е да пева, и пуца Ќош смртоносниЌе:
  Тенк Ќе мо"ан и дебео оклоп,
  Звер див ег осмеха Ќури у Ота¤бину!
  Мрачна сила ме напада
  А срце гори слегнуто раменима и топи лед!
  
  Испоставило се, па су се попели у пусти®у,
  Голи песак пече девоЌачке ноге!
  НеприЌате  Ќе лукав као лукава црвена лисица,
  Њушка дише подли смрад на моЌу слепоочницу!
  
  Па, зашто ми се ова Африка предала?
  Пе®у"и се у главу лудоЌ девоЌци мисли!
  Да, не привлачи ме зла сила,
  Иако дужност налаже: бори се и бори се!
  
  Ево Сахаре и зуби на ивици,
  ПиЌте лов, нема ни капи воде!
  Ми смо босоноге жене, девоЌке у песку,
  єер сунце топи чизме!
  
  А преко неба " Харикмер " Ќезиви мрак,
  Овде Ќе "Ланкастер" истоварио смртоносни товар!
  Сатана влада лоптом на овом терену,
  Иако Ќе Свемогу"и наш Отац и Учите !
  
  Бомба пада, чуЌе се експлозиЌа
  Горе крхотине, оштар хитац горе!
  СмилуЌ се на Творца деце моЌе,
  Нека се маЌке врате!
  
  Ево приЌате а коЌи Ќе умро од ране,
  МоЌ приЌате  крвари!
  Где Ќе ова анђеоска метла,
  Шта "е очистити Зем у од пожара!
  
  Не требаЌу нам  уди да веруЌу у по а туђина,
  Ота¤бина у срцима Ќе наЌдрагоцениЌа ствар!
  Да живиш под мирним небом, не тугуЌ,
  У овоме "е помо"и Исусово Божи"но време!
  
  Али док сам био сахра®ен са раном у песку,
  Пустио сам противника да се приближи!
  Шта да не будем у подзем у у злим мукама,
  Бацам гранату на мо"ни тенк!
  
  Да, наравно да ниЌе лако пробити оклоп,
  Али точкови копиле су погинули!
  И Христе, да нема милостивиЌег молим,
  Сигурно смо победили!
  
  Нека се види да крвари
  Не"у се предати, нема тог корака!
  єер ми смо ота¤бинска воЌска,
  И не"у пасти под окупатора!
  
  Ево Ќош мало, иако ране пеку,
  Самоходна пушка застрашуЌу"а нокаутирана!
  Енглези су бедни,
  И искрив ена, видим ®ушку!
  
  Близу, осе"ам краЌ
  Видите како деца тугуЌу без маЌке!
  ОдрастаЌу"и, буди сваки добар момак,
  УдостоЌи се тебе Велика слава!
  Упркос тужном краЌу песме, зла судбина чекала Ќе управо енглеске воЌнике, од коЌих Ќе неколико пукова било уништено или претворено у велики лет, а ве"ина кукавица Ќе поступила глупо - оставивши опрему.
  Вукове девоЌке су почеле да их Ќуре. Шарлот Ќе заурлала:
  - Не, не"ете бити поштеђени! Ви пет а за капке копилад!
  Фруда Ќу Ќе подржао:
  - Ни секунде каш®е®а! Натера"емо вас да патите!
  Само Ќе Герда била мирниЌа:
  - Па, зашто си тако? Морамо бити хуманиЌи према  удима!
  Шарлот Ќе узвратила:
  - Што си немаран, изоштри бо е очи девоЌачки! Уосталом, човек Ќе понекад нехуман према магарцима!
  Фруда Ќе додао:
  - И магарце  удима! Знате како ми зовемо Енглези- недолвиата ! Овде Ќе концепт подчовека, али постоЌи и аутсаЌдер !
  Шарлот се закикота кроз вучЌе зубе.
  - Наравно, али између ®их нема битне разлике!
  Границу у истреб ива®у пешадиЌе у бекству могла Ќе да стави само залиха патрона за митра езе, иако ниЌе била мала! Али можда Ќе пред нама било Ќош битака и вучице су више волеле да се Ќедноставно зг®ече гусеницама. Истина, пар тенкова Ќе платило за ово, оштетивши гусенице на гомили граната, а неки од Британаца са слета®а испоставили су се да и нису били тако кукавички наивци. Ово Ќе мало засенило победу, иако ниЌедна од девоЌака ниЌе погинула нити повређена. Мадлен Ќе одлучила да не губи време и наредила Ќе да крене да е, а преостале вучице, ако поправка не траЌе предуго, да их сустигну, вођене радио фаром.
  Након тога кола су пузала на исток. Брзина Ќе нешто сма®ена, Ќер се испоставило да Ќе аутопут недовршен. Сунце се све више дизало на небо, а са ®им Ќе расла и вру"ина.
  Шарлот Ќе тужно приметила:
  - Сунце излази - нема радости! Питам се да ли постоЌи место на Зем и где Ќе температура увек приЌатна за тело?
  Герда Ќе на ово одговорила:
  - Не на Зем и, али у Едену има!
  Шарлот се закикота.
  - А ти кажеш Еден? И шта Ќе то?
  Герда Ќе мирно одговорила:
  - Место где лоша девоЌка попут тебе сигурно не"е и"и!
  Фруда Ќе пожурио да их увери:
  - Не мораш да се толико замараш. Вукови живе у чопорима и не уЌедаЌу...
  ДевоЌке су у"утале, постаЌало Ќе све вру"е, а душмани више нису наилазили. Али немогу"е Ќе заспати док не буде наређе®а, иако Ќе ве" тре"и дан на ногама.
  Док Ќе девоЌке мучио други нимало тако приЌатан тип, тешко Ќе пролазио и ве" помало заборав ени пуковник Дес . Уопште, десило му се оно што Ќе требало да се деси, по законима жанра са негативцем. Арапи су му ипак успели да даЌу дрогу, а он се, заЌедно са Хансом, пробудио везан и запушен уста.
  Онда Ќе почело ... обично. Бедуини их нису мучили, палили ватром или им забиЌали игле под нокте, ве" Ќе бити везан у пусти®и озби но и болно муче®е. Слабо су хранили затворенике, по мало сувог колача дневно, а давали су и недово но воде за Сахару. Међутим, нису журили да убиЌаЌу зароб енике. После неде у дана глупог заточеништва, коначно се главни вођа номада удостоЌио да лично приђе Десу и наредио на лошем енглеском:
  - Одвежите га!
  Дессове руке су биле потпуно утрнуле, ниЌе могао да их осети. Послед®а неде а Ќе била пакао за ®ега, у свом екстремном облику. А послед®и сан Ќе потпуно застрашуЌу"и, када су велики, бод икави пацови буквално гризли месо. А после ®их сам морао да пливам у измету и црвима ...
  Па кад су га одвезали, пуковник одЌедном исциЌеди из себе:
  Хвала шеик!
  Вођа племена упита бесрамно неспретне речи:
  - єеси ли ти богат Немац, од принчева?
   Десс Ќе аутоматски одговорио:
  - єа сам пуковник, моЌ отац Ќе обичан месар.
  Вођа се осмехнуо, у устима му Ќе недостаЌало неколико зуба, због чега Ќе дебели Арап изгледао као боксер. Убо Ќе прстом у СС пуковника у груди.
  - Имаш наградни крст! Ви сте вредан и мо"ан ратник. Хо"е ли ваша команда платити откуп за вас?
  Овде Десс задрхта ... спасе®е и не мирише! Чи®еница Ќе да Ќе Ромел наЌавио да никада не"е платити откуп за зароб еног воЌника. А ко се усуди да отме немачког воЌника би"е уништен заЌедно са своЌом породицом. Тако...
  Пуковник се загрцне:
  -Наравно да не!
  Вођа Ќе направио гримасу.
  - И шта? У име Аллаха, Милостивог, сахрани"емо те у пусти®и. Живе "емо их закопати да не би пролили крв зароб еника. Нека ти Свевиш®и скрати дане у паклу!
   Десс Ќе одмах промуцала:
  - Команда вам не"е платити, али могу и сам да понудим нешто вредно...
  Вођа испружи своЌ дебели врат:
  - Шта имаш, нешто.
  Пуковник Ќе енергично климнуо главом.
  - Наравно, о блистави потомку пророка. Постат "еш наЌбогатиЌи шеик на зем и иу свим...
  Глава бедуина Ќе прекинула и прешла на француски, коЌи Ќе ве" био много бо и од поквареног енглеског:
  - А зашто бих Ќа веровао да имаш пара ако ти Ќе отац обичан месар, односно обичан, а ви Немци добиЌате малу плату?
   Десс Ќе прилично убед иво обЌаснио:
  - Ми не наслеђуЌемо главно богатство, ве" га сами зарађуЌемо. Уместо тога, хватамо себе. На краЌу краЌева, оп ачкао сам толики воЌни плен у зем ама Европе... И наравно, немаЌу"и мали чин, успео сам да себи обезбедим пуну касу.
  Вођа ЌоЌ Ќе скинуо турбан, почешао Ќе по глави и рекао:
  - ДаЌ ми мудрости, Аллаху, Свемогу"и и Милостиви! - Онда говоре"и - Аллах Акбар! - Поклонивши се неколико пута у правцу где би, по ®еговом миш е®у, требало да буде Мека, рекао Ќе инсинуирано:
  - Па шта ниЌе у реду... Убедио си ме. Напишите родбини да тражим откуп за вас. - Тада се глава бедуина замисли и поче нешто да броЌи на прсте. Затим Ќе наставио. - У облику сто енглеских фунти злата. Или количина злата, величине ко®ске главе!
   Дес Ќе звиждао себи, па, амбициЌе, али Ќе усмено рекао:
  - Што Ќе савршено прихват иво. Само бих волео да моЌ во ени слуга Ханс добиЌе слободу заЌедно са мном.
  Вођа Ќе одмахнуо руком.
  - И он има Ќош своЌих пет фунти злата у енглескоЌ стандардноЌ мери злата и ваш Ќе!
   Десс се претварала да Ќе задово на овим:
  - Шта сам ти захвалан на милости исказаноЌ у име Алаха.
  Вођа му Ќе пружио оловку са мастилом француске производ®е.
  - Ево ти "еш сад писати, коме и сам знаш писмо у коме тражи откуп. - Овде Ќе глава повисио тон. Па шта чекаш!
   Десс Ќе мирно, чак и ле®о, обЌаснио:
  - Руке су утрнуле! Целу неде у Ќе седео везан за кола.
  Вођа климну главом у знак разумева®а.
  - Да, знам да Ќе после конопца увек тако. Али милостиви Алаху, мислим да "еш обновити циркулациЌу крви!
  Десс Ќе имао храбрости да каже:
  - Слаб ум и Свемогу"и Бог не може усре"ити!
  Вођа Ќе био изненађен
  - Па, ти си филозоф. Зашто не прихватите ислам?
  Пуковник се злобно осмехну и одговори:
  - Ако би то било неопходно за моЌу кариЌеру, онда сам бар постао будиста. Па зашто се молити пет пута дневно и патити од глади и жеђи читавог месеца Рамазана!
  Шеф се у одговору тихо насмеЌао и намигнуо:
  - Овде Ќе прагматизам неверника. Све мисли се односе само на личну корист. А кад те шеЌтан одвуче у пакао, где "е те демони мучити. Тада "еш бити спреман да се молиш педесет пута дневно!
   Десс Ќе постала смелиЌа:
  - Да Ќе ислам права религиЌа, онда би Узвишени Аллах увек подржавао вернике. И у овом случаЌу, Тунис никада не би постао бедна француска колониЌа. Ако си у праву, зашто се онда покораваш неверницима?
  Вођа рашири руке, суве црне од опекотина и пр авштине:
  - Сви смо ми грешници, а можда Ќе Алах одлучио да нам поша е искуше®а за грехе. Али и ти си у нашем заточеништву и покораваш се онима коЌи су, по твом миш е®у, неверни. Да, и свет у коме нема ратова, а сви побожни муслимани, Ќе превише досадан. И зато... Узгред, дечак Али вам ниЌе рекао тачно место где се налази благо, зар не?
  Пуковник Дас Ќе узнемирено залаЌао :
  - Да, лукаво нас Ќе преварио, да ме ухвати оваЌ гад, скинуо бих му кожу!
  Вођа се  убазно осмехнуо.
  - И ве" смо му одерали кожу. Саслушани су очекивано, испрва на добар начин, тукли су дечака бичем по босим петама. НиЌе рекао ништа. Па сам пробао светло. Баш смо га мучили уштеђевином да се не завали, али добро Ќе добио. Куне се да не зна сигурно. Сада Ќе у кревету после тортуре, али на младом "е све зарасти као на псу и за пар неде а "е поново да трчи. Не знам ни како да га да е разбиЌем? Можда он заиста ништа не зна?
  Пуковник Дас Ќе предложио:
  - И полиЌте то отоп еном сви®ском лоЌем. Онда "е вам ре"и а он га не познаЌе!
  - Дебела сви®а! Вођа се насмеЌао. - Нуда за верног муслимана Ќе пониже®е и страх изнад сваке маште. - Вођа Ќе одЌедном постао Ќош  убазниЌи. - Знате, имамо неколико жена, не жена, ве" природних робова. Нико их не сматра  удима... Хо"еш да прено"иш са наЌлепшом од ®их?
   Десс, исцрп ен дуготраЌном апстиненциЌом, одмах се сложио:
  - Наравно, ниЌедан човек не"е одбити добру Ќуницу!
  Шеик Ќе одмахнуо прстом на ово:
  - Али за ово "еш ми дати више од злата, неколико аутомата немачке производ®е. Такође ми Ќе потребна снага и поуздана заштита! Уосталом, и сами знате да Ќе свет у власти шеЌтана!
   Дес Ќе ватрено климнуо главом, осе"аЌу"и како постепено, кроз Ќаке болове (СС пуковник никако ниЌе био кукавица!), ®егови укочени удови почи®у да ожив аваЌу:
  - Тренутно у то нема сум®е! Иако сам сигуран да "у се предомислити ако видим твоЌу дивну роби®у!
  . ГЛАВА 18
  Дечак-богатир се пробудио. Изађи из сена. Отресао Ќе влати траве са своЌе косе. И поново кренуо према Палестини. Овог пута мора"е да плива, преплива Босфор и да се пресели из Европе у АзиЌу. А до Палестине ве" ниЌе тако далеко.
  Дечак плива у топлом мору, веслаЌу"и рукама и ногама.
  И у исто време настав а да компонуЌе;
  Пред вече се заглавила прегреЌана кутиЌа первача и резервоар на коме се Ќахало весело и несташно троЌство девоЌака. То Ќе, наравно, било природно, таква топлота, лоша вентилациЌа и велика тежина америчког тенка. Мадлен ниЌе дозво авала другима да успоре и наредила Ќе; брзо поправити, а затим Ќош брже сусти"и.
  Фруда тихо примети:
  - Не можеш толико дуго да се возиш у наЌвишоЌ брзини, добро Ќе и што смо издржали толико сати.
  Ве" се окренувши, Мадлен Ќе прогунђала:
  - И ти "еш одговарати за то!
  ДевоЌке су остале саме, врели песак после купа®а резервоара придавао Ќе босим, девоЌачким стопалима више задово ства него бола. Герда Ќе чак приметила:
  - И радиЌе бих да трчим кроз пусти®у него да се винем у овом ковчегу са ®ушком.
  Шарлот Ќе потврдила:
  - И Ќа исто!
  Камиони за снабдева®е кретали су се на извесноЌ уда ености од тенкова. єедан од ®их Ќе успорио. Неколико мушких маринаца у праш®авоЌ камуфлажи и три дана старим стрништима искочише из аута и питаЌу вучице:
  - Могу ли ти помо"и?
  Фруда рече са уздахом:
  - Треба нам механичар... - А онда Ќе изненада додала. - По могу"ности млађи.
  У камиону се управо испоставило да Ќе тако млад, Ќош увек без браде (велика предност у пусти®и, где се не можете добро обриЌати!), Са косом коЌа Ќе имала времена да изгори на сунцу. Пешадинац, намрште"и се, примети:
  - Ово Ќе приправник из школе, само не знам да ли "е вам такав наивчина помо"и!
  Шарлот Ќе прекинула:
  - Шта мислиш да сам стар! Напротив, нова генерациЌа ниЌе толико окована предрасудама старог система буржоаског света!
  ПешадиЌци на ово нису одговорили, ве" су се Ќедноставно вратили у камион, међутим, да е нису отишли. Млади механичар Ќе на босим ногама имао шортс и сандале, због чега Ќе изгледао као дечак, иако Ќе био прилично висок и витак. Поглед му Ќе пао на мо"ног Фруду, а када Ќе додирнуо Герду, млади" Ќе одЌедном поцрвенео. Овако лепа и раскошна плавуша, чиЌе чари Ќедва прикрива бикини, превелико Ќе искуше®е за тинеЌ¤ерку, можда чак и девицу (иако у Тре"ем раЌху морал никако ниЌе био пуритански!). Фруда рече тихим, мушким гласом:
  - Па, за сада, ставите црево у резервоар и напуните нас до ока. Бо и смо у механици.
  Млади" се усудио да одговори:
  - Заправо, био сам одличан ученик... ТачниЌе, а сада савршено учим!
  Шарлот Ќе презриво направила гримасу.
  - Шта знаш о америчкоЌ технологиЌи? Можете ли поправити ме®ач ?
  Дечак Ќе одлучно рекао:
  - Ве" сам то урадио, са тенковима Т-1, Т-2, Т-3, Т-5, па чак и са чешким... Мада не лажем, само са немачким моделима!
  Фруда Ќе задиркивала момка:
  - Да, ти си прави патриота! Само овде... СипаЌте гориво док гориво.
  Млади" се ниЌе препирао, дражи себи, посебно о друштву лепих вучица, слава Ќе ве" грмила по афричком корпусу. Чак и ако воле да силуЌу мушкарце. Било Ќе то послед®е што Ќе наЌма®е од свега уплашило младог механичара. Чак Ќе и желео, вру"ина Ќе само распламсала же у, а у ®еговим годинама здрави момци имаЌу хормоне!
  Шарлот, разумевши све, поново оседла ко®а:
  - Па, Исус Ќе био човек са очигледним помаком! Научио Ќе ко у жену са же ом погледа, оти"и "е у пакао! НиЌе ли то перверзиЌа?
  Герда Ќе Ќасно приговорила:
  - Не! То Ќе само алегориЌа! У ствари, Христос Ќе несум®иво волео жене. И уопште, тренутно не желим да причам о вери. ХаЌде да бо е разговарамо о томе коЌе друге опциЌе за васкрсе®е из мртвих могу бити, осим путова®а кроз време!
  Шарлот Ќе зарежала.
  - Васкрсе®е снагом науке?
  Герда Ќе потврдила:
  - То Ќе мо" науке! Уз то, како ре"и, можда Ќе крета®е у прошлост потпуно немогу"е. Па, рецимо да су закони природе такви да их ни наЌнапредниЌа наука не може заоби"и!
  Шарлот се тешко намрштила.
  - Па, зашто мислите да то ниЌе до науке. Ово Ќе путова®е кроз време, стари сан  уди, попут лете®а кроз ваздух. ПостоЌала Ќе баЌка - постала Ќе стварност и сада летимо брже од птица. Па зашто не бисмо, савладавши ваздушну стихиЌу, обуздали пространства времена! Ово Ќе диЌалектика!
  Герда Ќе одговорила:
  - Зато! Шта Ќе уопште сврха научног откри"а?
  - Из воЌске! Фруда Ќе одговорио уместо Шарлоте. - А са чиме другим - они то раде! Као што Ќе Хитлер рекао: рат Ќе природно ста®е човека!
  Герда Ќе радосно потврдила:
  - То Ќе то! А ви замислите да, у принципу, постоЌи могу"ност путова®а кроз време. Тада свака зем а или народ може да се спусти у прошлост и уништи свог неприЌате а у пупо ку, док Ќош има камену секиру у рукама. А ово "е, заузврат, утицати на садаш®ост. Односно, испостави"е се да "е, уништивши свог противника, извођачи овога уништити себе у буду"ности. На краЌу краЌева, чак и наЌма®и траг у времену може изазвати такву лавину ...
  Шарлот Ќе прекинула плавокосог филозофа.
  - Па, прочитао сам! Ефекат лептира коЌи Ќе убио диносаурусе! Па, или...
  Фруда Ќе додао:
  - Х. Г. Велс Ќе скренуо паж®у на сличан проблем: шта се дешава ако убица убиЌе свог деду. Такође заним иво пита®е!
  Шарлот Ќе сасвим озби но рекла, не заборав аЌу"и да се поиграва са ме®ачем и чак се дала да ради на ме®ачу:
  Мислим да ово не"е бити проблем!
  Фруда Ќе скептично направио гримасу.
  - И зашто Ќе то?
  Ватрени ратник брзо одговори:
  - Али зато... Цео свет буду"ности, и то не тако далеко, би"е под контролом Тре"ег РаЌха. Дакле, сва крета®а у времену би"е узета под контролу СС-а. И неовлаш"ено меша®е више не"е бити могу"е. А наши  уди, специЌалисти наЌвише класе, направи"е замену тако да нико не"е приметити! Чак ни уређаЌи не"е поправити флуктуациЌе етра. Зато немоЌ да нас плашиш! Буду"ност "е бити блиставо светла, а идеЌе националсоциЌализма "е сигурно победити!
  Фруда се почеша по бради.
  - И шта? Ово Ќе сасвим логично, Ќер замена леша био -моделом вероватно не"е довести до закрив ености простора!
  Шарлот Ќе исправила:
  - Чак ни леш! ВеруЌем да нико од живих на зем и никада ниЌе умро и никада не"е умрети. Дакле, смрти нема - бар за  уде.
  Герда Ќе прстима босих ногу подигла к уч и спретно га бацила у десну руку и приметила:
  - А коЌа Ќе сврха да васкрсавамо неприЌате е Тре"ег раЌха и физички и интелектуално хендикепиране  уде?
  Шарлот се насмеЌала.
  - Ако Ќе наука буду"ности способна да се кре"е кроз време и васкрсава мртве, онда Ќе сасвим способна да лечи болесне и исправ а телесне и душевне мане! Зато немоЌ мислити лоше о себи и не сажа евати се за момцима коЌе си убио. У свету светле буду"ности, ¤елат "е при"и своЌоЌ жртви, нежно загрлити и по убити. И сви "е бити сре"ни у безграничном универзуму, можда чак и сами ствараЌу"и универзуме!
  Фруда Ќе  утито одмахнула главом, поцрвенелом од пусти®ске прашине.
  - Дакле, са®ао си. Али нисам толико оптимиста у погледу могу"ности напретка. Конкретно, не можемо да се носимо ни са овим бедним ме®ачем и ме®ачем. Па, како "е после тога зрачити безграничним оптимизмом?
  Шарлот Ќе Ќедноставно одговорила:
  - Тишина!
  Герда Ќе, напротив, разборито рекла:
  - Знате, када су прав ени први авиони на свету, скептици су установили и да су у принципу тврдили да уређаЌи тежи од ваздуха не могу да полете. Али време Ќе показало да су управо они Немци коЌи су се хероЌски борили за наизглед безнадежну ствар били у праву!
  Фруда, готово хистерично повлаче"и стартер, се ниЌе сложио:
  - Зашто безнадежно! На пример, постоЌи птица или слепи миш коЌи Ќе тежи од ваздуха и истовремено лети. Али покушаЌте да пронађете у природи аналог ваздушног брода?
  Герда Ќе подигла:
  - Или пронађите створе®е коЌе би се кретало у времену. Отуда потиче моЌ скептицизам. У природи постоЌи аналог авиона, али времеплов не постоЌи!
  Шарлот и овде нашла примедбу:
  - Али девоЌко моЌа, воз ниЌе преписан од зеца, него тенк од носорога!(Герда се закикота на ову аналогиЌу). Али ®ихова брзина ниЌе патила од овога, ве" управо супротно. Дакле, не опонашамо природу. Сам човек Ќе арбитар судбине и творац свог света.
  Млади механичар коЌи Ќе одавно напунио пун резервоар ушао Ќе у разговор:
  - Тако заним иво причаш... Тако мудре теме. Али реци ми, да ли постоЌи бесмртна душа?
  - Да! брзо рече Герда.
  - Не! - одмах Ќе узвратила Шарлот.
  Нико са сигурнош"у не зна! - сажео Ќе Фроуда.
  Велики дечак тужно климну главом.
  - Односно, наводно васкрсе®е из мртвих, да ли Ќе то само ваш сан и ваше миш е®е?
  Црвенокоса ђавола рече:
  - Све у нашем свету. Пре било каква изЌава, нечиЌе лично миш е®е. Само што сада изопаче®е личности ниЌе увек у корист универзума! И не мислим на секс...
  Млади" Ќе поцрвенео од послед®их речи и спустио очи. И прсти на рукама су дрхтали фино, фино. Герда Ќе осе"ала симпатиЌе према момку:
  Да ли тражите своЌу прву  убав? А где друго тражити ако не у рату!
  Дечак Ќе закорачио ка ®оЌ. Па како Ќе лепа, па и тако, праш®ава, у моторном у у. То Ќе чак чини сексипилниЌом... Герда, такође, дожив ава  убавну клонулост, и предузима узвратни корак. Овде младе свеже усне долазе у додир Ќедна са другом, савиЌаЌу"и се у савиЌа®у ...
  Фроуда их изненада прекида:
  - Не, то не"е мо"и! Немогу"е Ќе да вучица доживи прво  убавно искуство са момком чиЌе име не зна, а упознала га Ќе пре сат времена. Би"е веома налик животи®и.
  Дечак Ќе, дубоко поцрвеневши, одступио и ®егов приЌате  Ќе рекао:
  - МоЌе име Ќе Клаус!
  Фруда Ќе одмахнуо.
  - єош увек ниЌе дово но! Наравно, разумем рат, и можеш да одеш на онаЌ свет као девица, али прво искуство Ќе увек посебно. Да бих могао да радим са тобом Клаусе, да се ослободим стреса, Ќер много стариЌи од ових лепотица и далеко си ми од првог!
  Млади" Ќе негативно одмахнуо главом.
  - Желим и да ми први пут буде из  убави, а не као примитивна животи®а током еструса.
  Фруда климну дечаку смеше"и се.
  - Онда хаЌде, бо е нам помози да поправимо оваЌ ковчег америчке гусенице.
  Млади" Ќе са ентузиЌазмом прионуо на посао. Али ствари се нису помериле. Било Ќе ве" три сата, била Ќе дубока лет®а но". Фруда Ќе шкргутала зубима.
  - Хмм ! Нема сре"е, изгледа да смо дуго овде!
  Млади" Ќе одговорио:
  - У друштву девоЌака попут тебе време неопажено лети и желим да останем заувек, у овом слатком блаженству.
  Герда и момак су током поправке покушали да се додируЌу што Ќе чеш"е могу"е. Млади" Ќе чак оголио и торзо, коЌи се показао прилично ре ефним, миши"ав у плочицама, од чега Ќе приправница плавокосоЌ вучици почела да делуЌе много лепше. Да ли Ќе то нешто танко у костима, што га чини не баш идеалним, представником млађе генерациЌе по мери ариЌевске лепоте. Плавокоса Герда Ќе такође смршала док Ќе ¤огирала, као и остале девоЌке (осим Мадлен, коЌа Ќе бар трчала равноправно са свима, али Ќела за пет, и то често у покрету). Међутим, Фруда са широким костима такође Ќе задржала масивну грађу, коЌу су нагласиле ®ене неженствено мо"не к учне кости. Можда ЌоЌ се зато ниЌе допао врели млади", превише мужевни, упркос раскошним грудима.
  Млади  убавници су се, међутим, паж иво и наводно случаЌно додиривали, али притом нису отишли да е. Али Шарлот Ќе почела да дожив ава и®екциЌе  убоморе. На краЌу краЌева, она Ќе такође веома лепа, а можда чак и сексипилниЌа, Ќер Ќе црвена боЌа много топлиЌа од беле. И зашто Ќе оваЌ лепи млади" пао на ®у. Истина, Шарлоту Ќе тешила помисао да Герда, пошто Ќе религиозна, не би желела да изгуби невиност пре брака, а сви млади"и су тако за уб ени. То Ќе ®ихова физиологиЌа!
  Фруда Ќе такође доживела убоде  убоморе, желела Ќе мушку наклоност, а маринци су ве" отишли. Па, немоЌ силовати типа! Мо"на вучица Ќе предложила:
  ХаЌде да мало грицкамо! А онда се кров може побркати са механизмом великих мука.
  Герда и Шарлот су се Ќедногласно сложиле:
  - Тако Ќе, Ќер смо гладни!
  У резервоару (Американци су економски  уди) конзервирана храна, и повртна и месна, чувана Ќе у посебноЌ термо кутиЌи. Млади" Ќе скромно стаЌао по страни све док му Фруда ниЌе довикнуо:
  - Па зашто се смрзнуо као идол! И танак као КошеЌ. Дођи да Ќедеш са нама, оЌачаЌ се!
  Млади" седе и одмах се прилепи за Герду, а она за ®ега. Шарлот са игле:
  - А знате у хриш"анству, блуд Ќе наЌстрашниЌи грех!
  Након ових речи, пар се одвоЌио Ќедно од другог, као од струЌног удара. А Фруда се насмеЌа:
  - Ево Ќе твоЌа прва  убав! Не боЌ се голубице... Само немоЌ да пређеш границу.
  Герда рече одлучно:
  - Ништа озби но пре венча®а! И свадба после рата!
  После ових речи, млади" Ќе направио гримасу тако да се чак види како му суза нехотице потече низ образ.
  Шарлот Ќе предложила Герди:
  - Па зашто си тако испратио момка! Бо е Ќе певати! На краЌу краЌева, имате глас боги®е Венере, а вашем дечаку "е се одмах вратити добро расположе®е!
  Плавокоса вучица Ќе певала без непотребних расправа, улажу"и душу у сваки ред:
  Али какав чудан осе"аЌ  убави
  У ®ему се одЌедном пламте хладно"а леда и пламен!
  И бо е да се не расправ ате са страш"у,
  Кад Ќе див а!
  
  Нема лепшег осе"аЌа на свету,
  Али у исто време, нема горе несре"е!
  Када су се путеви разишли са во еном,
  Кад Ќе, као пара, сре"а Ќурнула у небо!
  
  Шта ствара  убав у нашем свету,
  Она Ќе као срж пупка великог универзума!
  Али ми проливамо крв за наше приЌате е,
  Уосталом, поред живота и подлог мириса пропада®а!
  
  Ко Ќе први починио убиствени грех,
  Какво искуше®е да напусти Адамов раЌ!
  Човек Ќе одбио сре"у
  Убио се, сурово ревносно!
  
  Љубомора Ќе змиЌа отровна,
  Она види да се брат Каин заразио!
  Добра породица ниЌе настала,
  Несре"ни Абел Ќе отишао у гробове таме!
  Шта ради  убав
  Он нас води ка звездама кроз векове!
  Али како понекад тело пати,
  Али зашто старимо, одговарамо!
  
  Господ мудро говори о томе;
  Не треба размиш ати - као да долази ци !
  И тмурни поглед поста"е лепши од сунца,
  Виде"ете нови блистави свет!
  
  То "е нам вратити младу боЌу  убави,
  Са ®ом "емо постати Ќачи него што смо били пре!
  Пред Свемогу"им, реци ми реч ,
  Христос Велики Свети Бог Ќе нада!
  
  Господ одговори: сан "е те васкрснути,
  Мо"на мудрост, безгранична наука!
  Тада  уди живе заувек - заувек,
  На краЌу краЌева, живот Ќе вредан тога!
  На послед®оЌ линиЌи буран аплауз. Песма Ќе толико инспирисала девоЌке да су оне, заЌедно са момком, ревносно кренуле у поправку, а петнаест минута касниЌе резервоар Ќе кренуо. Пет мотора Ќе тут®ало неуобичаЌено Ќаком хуком и чуо се наЌгадниЌи мирис па евине. Шарлот Ќе покрила нос и нашалила се:
  - Чини се да Ќе резервоар одан бившим власницима и одлучио да се побуни, да нас убиЌе уг ен-моноксидом!
  Герда Ќе у шали певала:
  Гасови, гасови , гасови , гасови свуда ! ХаЌде да побиЌемо све црнце одЌедном! Нема потребе за отвара®ем, нема потребе за отвара®ем налога! Ко Ќе црн, умриЌе"е!
  А девоЌке су праснуле у смех, додируЌу"и своЌе голе ноге и чак успеваЌу"и да додирну полуге прстима. И резервоар Ќе додао брзину, а урлик мотора Ќе постао тиши. Зашто Ќе оклоп престао да се тресе ...
  Клаус Ќе приметио:
  - Како Ќе добро седети у кули носиоца смрти, када су три тако дивне и лепе девоЌке скоро близу тебе. Зашто су жене у воЌсци тако ретке?
  Герда одговори са уздахом:
  - И зато што се лепи момци не налазе често! НиЌе све лепо у нашем свету!
  Шарлот се одмах саркастично убацила:
  - А ово Ќе главни доказ да Бог не постоЌи!
  Герда Ќе снажно одмахнула главом.
  - Не, ту Ќе и библиЌска БожЌа реч!
  Шарлот одмахну главом.
  - ХаЌде да се прво позабавимо пита®ем: шта Ќе Бог?
  УтицаЌ идеЌе Бога на духовну (и на материЌалну) културу читавог човечанства, народа, зем е - до поЌединца био Ќе веома, веома значаЌан, у многим аспектима веома, веома плодоносан. Наравно, идеЌа Бога и све што Ќе било повезано са идеЌом Бога носило Ќе са собом и са собом много тога што Ќе било штетно за  удску културу, за  удски напредак, за поЌединца. Не обавезуЌем се да наброЌим апсолутно све плусеве и минусе ИдеЌе Бога и свега што Ќе у прошлости и садаш®ости повезано са овом идеЌом, да бих тако коначно показао генерално позитиван или генерално негативан резултат. Човечанство Ќе постоЌало и развиЌало се када Ќе веровало у Бога, са идеЌом Бога. А ова вера, ова идеЌа Ќе увек била и Ќош увек Ќе важан и мотивациони и интегрални моменат у историЌи човечанства, коЌа, уопштено говоре"и, иде и иде узлазном линиЌом. Узмимо то као дато. Прихватимо и покушаЌмо да схватимо суштину саме идеЌе Бога.
  Концепт, коЌи се означава речЌу "Бог" (на немачком - Тхеос , на латинском - Деус , на немачком - Готт , на енглеском - Год , и тако да е), Ќе религиозног порекла. Али из низа разлога, о коЌима "е сада бити речи на другом месту, у процесу историЌског развоЌа, рецимо -  удски дух, поЌам Бога Ќе растао, набуЌао у свом обиму и истовремено се ста®ио у специфичном садржаЌу ( по логичком закону обрнутог односа обима и садржинских поЌмова: што Ќе шири обим поЌма, то Ќе ®егов садржаЌ сиромашниЌи; што Ќе садржаЌ поЌма богатиЌи, то Ќе ®егов обим ма®и) у толикоЌ мери да Ќе превазилазио Другим речима, границе религиЌе су испале из недра религиЌе коЌа га Ќе родила.
  Али концепт "Бога" ниЌе сасвим превазишао религиЌу (испао из религиЌе). Његов корен и лавовски део ®еговог садржаЌа и да е Ќе у религиЌи. Штавише, ван религиЌе, поЌам нерелигиозног Бога постаЌе не само неразум ив, ве", строго говоре"и, потпуно сувишан. Да ниЌе било религиЌе, замислимо то теориЌски, духовноЌ култури или ®еним елементима не би био потребан никакав Бог. Ако као полазну основу узмемо да личност, као разумна ( Хомо Сапиенс Царл Линнаеус), Ќавно ( Зоон Политикон Аристотела) и ствара®е алата ( Алат Животи®а од Адама Смита) створе®е се поЌавило пре 40 хи ада година (и то Ќе, заиста, тако), тада су се први знаци Бога у ®еговом уму поЌавили/формирали пре 20-15 хи ада година. И послед®е, такође, заиста. И за савременог човека и за примитивног човека, идеЌе и поЌмови, ук учуЌу"и идеЌе и поЌмове о Богу, били су и Ќесу директан производ ®егове духовне, рационалне, интелектуалне делатности. Са ове тачке гледишта, представе о поЌму Бога су производ иск учиво  удске свести. У ствари: идеЌе и поЌмови о Богу се рађаЌу и живе у уму човека; ван  удске свести не постоЌе поЌмови о Богу, ван  удске свести нема вере у Његово постоЌа®е. Само атеисти у исто време дозво аваЌу да Бог постоЌи иск учиво у субЌективном духу свести, а религиозни  уди веруЌу да ван ®ихове свести, у стварности, постоЌи нешто што одговара ®иховим идеЌама/концептима о Богу.
  Остав аЌу"и по страни све спо аш®е факторе и разлоге коЌи су човека гурали да створи веру у Бога, фокусираЌмо се на чисто духовно, коЌе се Ќав а иск учиво у свести, изоловано од материЌалног постоЌа®а, факторе и процесе настанка и формира®а поЌмова/представа о Богу.
  Дакле, дошли смо до консензуса да прве идеЌе о Богу ствара примитивни човек; настао не одмах са настанком самог човека, ве" нешто касниЌе. ВеруЌу"и хриш"ани, єевреЌи и муслимани можда не"е оставити консензус са атеистима по овом пита®у ако наставе да пре"утно веруЌу да су Адам и Ева били примитивни  уди коЌи су управо изашли из руку Створите а. Али према БиблиЌи, Адам и Ева нису веровали у Бога и нису му се молили. Први Ќе, треба признати, био неуспешан покушаЌ да се помоле Богу први синови Адама и Еве - Каин и Аве . Услед неуспешних последица прве молитве Богу, Ќедна половина рођеног човечанства уништила Ќе другу половину рођеног човечанства: наЌстариЌи син Адама и Еве - Каин убио Ќе наЌмлађег сина Адама и Еве - Аве а (Постанак , 4:1-8). И тек после (130+150+90+815) 1.185 година, тек у четвртоЌ генерациЌи од првих  уди, у ствари, праунука Адама и Еве, како Ќе записано у БиблиЌи, "онда за први када су почели да призиваЌу име Господ®е" (Постанак, 4:26; 5:10). Дакле, и атеисти и теолози мораЌу се без икакве расправе сложити да вера у Бога и религиЌа нису биолошки (антрополошки) урођене човеку, другим речима, Бог ниЌе створио човека као такву "религиозну животи®у". Човек Ќе, не из природе, не из руку Творца, изашао као верник у Бога. Он Ќе постао верник у Бога након доста дугог времена свог постоЌа®а ве" у  удском друштву.Како Ќе примитиван човек створио идеЌу о Богу, а затим веровао у овог Бога? То нам омогу"ава да сагледамо психологиЌу развоЌа  удске свести од дети®ства до узраста одрасле особе. Познато Ќе да као што човек у материци у процесу сазрева®а убрзано "трчи" кроз све кораке еволуциЌе свог биолошког развоЌа од "елиЌе ембриона до биолошке врсте Хомо . Сапиенс , дете рођено на оваЌ начин, тече своЌим историЌским развоЌем истим брзим темпом од потпуног див ака, или тамо троглодита, до модерне цивилизоване личности. Што се тиче развоЌа у  удскоЌ свести (или: развоЌа  удском свеш"у, што Ќе исто) идеЌа/поЌмова о Богу, онда Ќе логика управо таквог развоЌа потврђена оби ем археолошког и етнографског материЌала.
  Дакле, свест примитивног човека била Ќе потпуно "чиста", то Ќе била историЌски неразвиЌена свест. У уму примитивног човека, као у уму детета, свет се играо свим боЌама, звуцима, укусима, мирисима. Свест примитивног човека, као и свест детета, била Ќе испу®ена конкретним чулним представама, у облику коЌих Ќе опажао свет. НиЌе видео никакву разлику између онога што Ќе видео, чуо, помирисао, окусио и онога што Ќе око ®ега. За ®ега Ќе постоЌао само свет коЌи се огледао у ®еговим осе"а®има. Првобитни човек Ќе био свестан само света око себе и себе у овом свету. Осе"ао Ќе себе као само Ќедан од саставних обЌеката, ствари, би"а овог света. А када су сазрели обЌективни и субЌективни, индивидуални и друштвени услови за спознаЌу овога света, тада Ќе оваЌ свет почео да спознаЌе по аналогиЌи са собом, наиме, кроз персонификациЌу. Да би разумео свет око себе, он Ќе предмете и поЌаве коЌи га окружуЌу уподоб авао себи, односно предмете и поЌаве коЌи га окружуЌу обдарио Ќе личним своЌствима; замиш ао их као би"а коЌа, попут ®ега, виде, чуЌу, миришу, дожив аваЌу бол, хладно"у, радуЌу се,  уте се итд. Са овим "личностима" коЌе су му ве" постале у мислима, он покушава да успостави личне везе: да убеђуЌе, моли, плаши, умируЌе и тако да е. Зашто Ќе особа персонификовала поЌаве и предмете стварности око себе? Прво, Ќер, као што смо ве" приметили, таква Ќе специфичност неразвиЌене и Ќош увек непому"ене чисте свести примитивног човека (и детета). У свом уму, он Ќе овладавао светом око себе шире"и на ®ега своЌе зна®е о себи. И друго, што Ќе органски повезано, прво, Ќер му Ќе стварност коЌа га окружуЌе била непозната. Управо Ќе ова персонификациЌа поЌава и предмета спо аш®е средине посеЌала (узрасла) у човеков ум прве идеЌе и семе улаза идеЌа о Богу. Концентришите се и не заборавите да сада покушавамо да ухватимо прве клице поЌмова идеЌа о Богу само у  удском уму, апстрахуЌу"и од спо аш®их фактора и узрока. Запамтите, ово "е вам добро до"и ако желите да се позабавите теологиЌом или дубоко размислите о концепту Бога: у  удском уму Бог (богови) од самог почетка нису били ништа друго до персонификациЌа непознатог. идеЌе о Богу у процесу еволуциЌе религиЌе.
  После малог разумева®а стварности, човек Ќе у свом окруже®у издвоЌио оне предмете, поЌаве и факторе од коЌих Ќе очигледно и уско зависио ®егов живот. Са ®има Ќе пре свега покушао да успостави личне,  удске односе коЌи су му били потребни. Верски научници и етнографи персонификоване идеЌе о предметима и поЌавама коЌи су се настанили и постоЌе у  удском уму називаЌу духовима: духовима животи®а, духовима елементарних сила природе, духовима плодности, духовима ог®ишта итд. на.
  Поред осталих елемената религиЌе, формира®е првих идеЌа о Богу било Ќе и формира®е првих облика религиЌе. ИдеЌа/концепт Бога примитивних  уди била Ќе примитивна колико и они  уди коЌи су Ќе створили, идеЌа/концепт Бога. У  удскоЌ свести ови духови су били жива, лична би"а и некако су личили на изглед дрвета, шуме, реке, ватре, животи®е... Временом Ќе у  удском уму поЌав ива®е духова, богова, Бог попримио изглед. личности (антропоморфна идеЌа о Богу). Према БиблиЌи, Бог Ќе створио човека на своЌу слику и прилику ( Поста®е 1:26-27 ). Човек Ќе узвратио (заблагодарио, осветио) Богу на исти начин: створио Ќе Бога и себи, по свом лику и по подобиЌу.
  У процесу да ег историЌског развоЌа идеЌа/поЌам Бога у  удском уму ме®ала се на два начина: 1. дошло Ќе до сма®е®а броЌа и раста личне величине и мо"и сваког поЌединачног Бога коЌи Ќе остао у категориЌи натприродна би"а; 2. специфично чулна представа/концепт Бога постаЌала Ќе све та®а. Тако се, упоредо са еволутивним развоЌем религиЌе, идеЌа/концепт Бога кретао у правцу: духови - богови - Бог, што Ќе одговарало религиЌи пандемонизма - политеизма - монотеизма и истовремено од идеЌе/концепта Бога. конкретно чулно Богу апстрактно. У краЌ®ем краЌ®ем случаЌу, идеЌа Бога Ќе изгубила своЌе конкретно чулне, рецимо материЌалне облике (обрисе), проредила се и потпуно изгубила своЌе конкретно чулне форме (обрисе). Бог Ќе тако постао єедно и, штавише, Би"е коЌе се може апстрактно описати : Свемо"но, Свеприсутно, Свеблагословено , Свезадово но , Вечно, Непромен иво и тако да е. У хриш"анскоЌ теологиЌи, према православном катихизису, Господу Богу се приписуЌе 10 апстрактних квалитета, а Алаху се у мухамеданскоЌ теологиЌи приписуЌе 100 таквих апстрактних квалитета. РелигиЌе са идеЌом/концептом Бога као би"а єедног (єедан) и на исто време коЌе апстрактно описуЌе Бог називаЌу се религиЌама апстрактног монотеизма. Само четири религиЌе тренутно званично претендуЌу на улогу такве религиЌе апстрактног монотеизма : хриш"анство, ислам, Ќудаизам, сикизам. Али ма®е-више доследно такве тврд®е су изражене само у списима теолога ових религиЌа. У главама маса веруЌу"их хриш"ана, мухамеданаца, єевреЌа, сика, Бог не остаЌе у своЌоЌ само"и, ве" Ќе окружен слугом анђела, духова, светаца и другог баласта натприродних, боголиких би"а. И Бог хриш"анске религиЌе, према сред®евековном теологу АтанасиЌу АлександриЌском, иако "єедан, али не Сам". Он, хриш"ански Бог, Ќе єедан у Три Лица: Бог Отац, Бог Син и Бог Дух Свети. Према теолозима, Бог Ќе єедан, али верник се може молити одвоЌено Богу Оцу, посебно Богу Сину, а посебно Богу Духу Светом. Хриш"анска црква Ќе своЌим верницима обезбедила одговараЌу"е одвоЌене молитве ТроЌици одвоЌених: Богу Оцу, Богу Сину и Богу Духу Светом. Овако изгледа першун!
  . ПОГЛАВЉЕ #19
  Ево дечака-хероЌа, Конан-Павлик Ќе изашао на суседну обалу. И сад опет трчиш бос планинским стазама, а босим петама газиш по оштром каме®у.
  Дечак терминатор трчи и компонуЌе у исто време;
  Герда Ќе прекинула Шалотин дугачак монолог:
  - Дово но! Мислите ли да смо заинтересовани да слушамо ваше предава®е?
  Ватрена ђаволица зубима Ќе пустила сунчеву зраку и задиркивала:
  - Сматраш се верником, а кад погледаш момка, имаш пожудне мисли, а твоЌа златна кожа хо"е да додирне ®егово месо. Знаш ли да "е те ђаволи за ово ставити у тига®?
  Млади Клаус се уда ио и чак почео да навлачи маЌицу. Фруда га заустави:
  - НемоЌ! Лепа си и не треба да се стидиш. Уопштено говоре"и, бо е Ќе ре"и Шарлот, коЌе друге могу"ности постоЌе за васкрсе®е из мртвих снагом науке?
  Шарлот, цере"и се, одговори:
  - Овде треба дуб е копати у могу"ности  удске психе. И начин на коЌи  уди размиш аЌу. Уосталом, сама мисао Ќе прилично материЌална, остав а трагове у мозгу и пам"е®у.
  - Логично! Фруда се сложио.
  Шарлот Ќе наставила:
  - Али остав а трагове не само у супстанци мозга. Читав простор универзума такође може да перципира наше мисли, акциЌе, емоциЌе. А у овом простору и наше мисли, емоциЌе и молитве остав аЌу траг, као слике светлости, репродукуЌу кадрове у филму.
  Герда Ќе приметила:
  - То Ќе као уче®е Вернадског о ноосфери... Међутим, за ®ега сам чуо само краЌичком уха и нисам баш схватио суштину...
  Шарлот Ќе презриво фркнула.
  - Вернадски? Али да ли су Руси способни да створе неку врсту кохерентног и логичног система? ОдликуЌе их неспретан рад. Смислио сам нешто бо е.
  Фруда се напу"и:
  - А шта си с ватреним смислио?
  ДевоЌка се насмешила и рекла:
  - Али такав систем. Чи®еница Ќе да Ќе наша душа заправо велика енергиЌа коЌа Ќе распршена по свемиру.
  Герда Ќе прекинула:
  - Па, глупости, тачниЌе глупости си претрпела Шарлот!
  Ватрени ратник се одмах прибра:
  - Имао сам нешто друго на уму! Не то уопште! Чи®еница Ќе да интелектуални потенциЌал наших мисли и делова®а не нестаЌе без трага, ве" настав а да постоЌи чак и у нашем конфузном свету! Односно, душа Ќе, баш као добар филм, сним ена у принцепс-ноосфери, где Ќе Ќединствена и вечна постоЌи у посебном подсвету . Ово, наравно, ниЌе раЌ и пакао, ве" нешто посебно - хиперкосмос духовног принцепс-ноосфере. Има много сличног нашем, али много Ќе другачиЌе.
  Герда Ќе презриво фркнула:
  - Опет са®ам. И какав Ќе зак учак?
  Шалот Ќе готово без размиш а®а одговорила:
  - Да, Ќедноставно! Ову душу можемо изву"и из света принцепс-ноосфере и преселити Ќе у било коЌе тело коЌе смо произво но изабрали! То Ќест, направити елементарну замену!
  Герда Ќе хтела нешто да каже, док Ќе ®ен Фруда викнуо:
  - Вау, изгледа да су наше девоЌке радиле! И урадили су добар посао!
  И заиста, видела се цела колона разбиЌених камиона и тенкова, смрсканих мотоцикала и неколико стотина лешева. Сунце Ќе ве" поново било у зениту и сп оштено месо Ќе одвратно смрдело. Герда звижди.
  ПрепознаЌем Мадленин рукопис!
  Шарлот се намршти.
  - Ништа добро! Опет "емо остати без награда. Тако сам рачунао на гвоздени витешки крст!
  Фруда Ќе неспретно покушао да утеши:
  - Не буди тужан! То Ќе само комад гвожђа !
  Шарлот Ќе експлодирала на ово.
  -Добро! За такве говоре можете угодити Гестапоу! Међутим, освети"у ти се на други начин.
  - Како? - изненадиле су се вучице.
  - Опет "у ти одржати предава®е о религиЌи! - Ог®ена ђаво а девоЌка оштро блесну очима и говор ЌоЌ поЌури у говорници муче"и уши;
  Апстрактни монотеизам Ќе наЌвиша и послед®а фаза у еволуционом развоЌу религиозне идеЌе Бога, наЌвиша и послед®а фаза у развоЌу саме религиЌе. ЗаокружуЌу"и своЌу унутраш®у развоЌну представу - концепт Бога у апстрактном монотеизму квантитативно сведен на ®егов гранични броЌ - на Ќедан. Да е сма®е®е Бога "е потпуно елиминисати Бога. Бога не"е бити. Ако у уму верника нема бар Ќедног Бога, не"е бити ни религиЌе. Ово Ќе с Ќедне стране. А с друге стране, еволутивни развоЌ религиозне идеЌе/концепта Бога избавио Ќе и избавио Бога од конкретно-чулних облика коЌи су му некада у прошлости били своЌствени. До се ослободио онога што Ќе Бога лишило свих конкретно-чулних облика, лишило га било каквих вид ивих облика. Да би описали остатке тако иста®еног Бога, оставили су му квалитет "Духа" и супротставили се овом квалитету духа материЌе. "Дух нема ни тела ни костиЌу", рекао Ќе Исус Христ (Лука 24:39). "Бог Ќе Дух" наглашено наглашаваЌу писци новозаветних к®ига (єован 4:24; 2. Корин"анима 3:17). Али чак и у избав е®у БожиЌем, конкретно-чулни квалитети су граница таквог "избав е®а". Без обзира на то како лише Богу своЌства или своЌства материЌалних, човеколиких своЌстава, Он у религиозноЌ свести верника мора остати, прво, би"е, а друго, би"е са своЌствима своЌствених човековоЌ личности. Бог у религиЌи Ќе лично би"е, Бог Ќе личност. И као такав, Бог, као и човек, има такве компоненте  удске психе као што су ум, осе"а®е и во а. У Богу свих религиЌа без изузетка, Бог, као и свака  удска личност, има ум, има осе"а®а, има во у. Он, Бог, зна, Он осе"а, Он слободно одлучуЌе и поступа по своЌим одлукама. Верска свест и теолошки списи могу на различите начине мерити ниво божанског зна®а, осе"а®а и во е. Главна ствар ниЌе мера божанског ума, осе"а®а и во е, ве" ®ихово присуство. Ако лишимо Бога ума, осе"а®а и во е, онда такав Бог престаЌе да буде Бог за верника. За верника смисао Бога ниЌе толико у чи®еници да он Ќесте, да постоЌи и како изгледа, колико у томе да се човек може обратити Њему, СвезнаЌу"ем , Свемогу"ем и Љубав у (Саосе"аЌном), у краЌ - причаЌ и "однеси (осветли) душу". Читав комплекс религиЌе почива на томе да Бог чуЌе оне коЌи се обра"аЌу Богу, Бог зна да их Бог не"е оставити у нево ама и радостима. У свом писму єевреЌима, апостол Павле Ќе о томе писао овако: "єер ко год дође Богу, нека веруЌе да постоЌи Бог, и да "е наградити оне коЌи Га траже" (11:6).
  У религиозним студиЌама, приписива®е Богу конкретно-чулне врсте животи®а назива се зооморфизам; приписива®е Богу конкретно чулног облика човека назива се антропоморфизам; приписива®е Богу особина  удске психе назива се антропопатиЌа (од грчких речи " антхропос " - личност и " патос " - осе"а®е, бол). Нажалост, у нашоЌ литератури концепти антропопатизма се мешаЌу и апсорбуЌу концепт антропоморфизма . Бог можда ниЌе зооморфан, можда ниЌе антропоморфан, али не може бити неантропопатски .
  Шарлот Ќе била мало без даха, испуштаЌу"и тако дуг митра ески рафал. Фроуда Ќе коментарисао:
  - Ето шта значи читати много верске литературе! Ево долази вучица!
  Црвенокоси демон Ќе зарежао:
  - Нисам Ќош завршио предава®е.
  Фруда се див ачки нацери.
  - Можеш ли имати дово но?
  Герда и Клаус су неочекивано, Ќедногласно приговорили:
  - Не, ниЌе дово но! Наставите, заинтересовани смо!
  Фруда Ќе туробно приметио:
  - Добро, просветли нас! Али знаЌ да Свевиш®и уопште ниЌе деда на небу!
  Шарлот се спремно сложила:
  - Па, наравно не девоЌка! И не стари, ве" вечни, бесмртни. Да, он ниЌе Деда у виду зема ског Деде, али Он, Бог, Ќесте нужно Деда по личним, психичким, квалитетима зема ског Деде. Да! Бог Ќе деда у психологиЌи. Бог Ќе деда! КоЌе су личне особине деде? - То ве" зависи од система верова®а одређене религиЌе, од система верова®а одређене цркве, секте или Ќереси; ово у наЌве"оЌ вери зависи од личних параметара одређеног верника.
  На личном нивоу, у уму верника, Бог Ќе створен или по законима аналогиЌе (за злог, освето убивог верника, Бог Ќе зао, освето убив; за доброг верника, Бог Ќе добар; за деликатног, интелигентног верника, Бог Ќе деликатан, интелигентан) или по законима компензациЌе контраста (За глупог верника Бог Ќе веома паметан; за беспомо"ног Ќе Бог свемогу"; за кукавицу Бог Ќе храбар; за сиромашног Бог Ќе богат; за болесног Ќе Бог исцелите ; за неоже®еног Бог Ќе провода¤иЌа).
  На послед®им речима млади" Клаус Ќе узвикнуо:
  - Па како се то тачно приме"уЌе! Заиста, свако бира за себе: жену, веру, пут! Служити ђаволу или пророку - свако бира за себе!
  Шарлот Ќе одмахнула млади"у и наставила:
  - Горе смо рекли да се представа-поЌам Бога не може лишити квалитета или своЌства би"а (Ќедног би"а или више би"а, али Бог Ќе увек би"е, иако би"е посебне врсте) и личних квалитета. Али ово "немогу"е" се може применити на материЌалне ствари. Али за свест, као и за самог Бога, ништа ниЌе немогу"е. Пошто се свест остваруЌе речима, чак се и неизрециво може изразити речима, могу"е Ќе изразити и оно што ниЌе и оно што не може бити. У материЌалном свету постоЌи много немогу"их ствари, али у свету свести све Ќе могу"е. У БиблиЌи, у односу на Бога, исту идеЌу изражаваЌу речи Ќеванђе а Исуса Христа: "Немогу"е Ќе  удима могу"е Богу", "Богу Ќе све могу"е" (Лука, 18,27; МатеЌ , 19:26; Марко, 10:27; 14:36).
  Бог, као именица и би"е, не може изгубити своЌу броЌност . Може бити само Ќедан, или неколико, или много. На граници єедног, или Бог постоЌи или не постоЌи. Нема тре"ег у овом погледу између Да и Не. А ова граница постоЌа®а у Ќединици - нема Ќе ма®е - тешко да Ќе Ќедина ствар коЌа Ќе своЌствена и материЌалном и духовном свету. Хегел Ќе Ќедном приметио да Ќе Бог идеална тачка коЌоЌ  удска свест придаЌе само одређене квалитете. Ставка може и не мора бити. Али чак и квалитети могу бити везани за ®ега во ом свести или уопште не везани. У овом случаЌу, без икаквих квалитета (своЌстава), Бог остаЌе само неодређена, идеолошка и апстрактна тачка коЌу ствара свест. Али ако свест ствара, макар и речима, такав поЌам Бога - Бога без икаквих особина, без икаквих дефинициЌа, онда такав Бог одмах испада из сфере религиЌе у сферу филозофског апстрактног миш е®а. Бог без личних квалитета Ќе само у речима Бог. Бог правих религиЌа Ќе увек лични Бог, погодан за личну комуникациЌу са своЌим верницима.
  
   Блез Паскал Ќе, пореде"и библиЌски, коЌи Ќе предмет религиозног верова®а, библиЌског Бога, са филозофским концептом апстрактног Бога, написао: "Бог Ќе Бог Аврама, Исака, єакова, а не Бог филозофа. Истовремено, научник и Ќансенски монах Паскал Ќе цитирао БиблиЌу, у коЌоЌ Ќе Бог, Ќав аЌу"и се веруЌу"им єевреЌима, непрестано изЌав ивао: "єа сам Бог Авраамов, Исаков, єаков ев" (Постанак, 28:13; Излазак, 3: 6; МатеЌ, 22:32; Марко, 12:26).
  Дакле, ми смо чврсто схватили да Ќе у свим религиЌама без изузетка Бог лично би"е; Изгубивши знаке (квалитете) личности, Бог престаЌе да буде Бог верника и, буквално, неприхват ив Ќе у сфери праве религиЌе.
  Герда Ќе то такође потврдила:
  - Па наравно, Свевиш®и Ќе личност! Како другачиЌе. Пантеизам Ќе у основи неприхват ив !
  Фруда Ќе одговорио:
  - Али Платон и Аристотел су мислили другачиЌе!
  Шарлот се слатко насмешила и почела да плете да и разговор:
  - Треба ре"и да Ќе концепт єедног и апстрактно могу"ег да се опише Бог наЌпре створен у сфери философског, а не религиозног миш е®а, креирали су га филозофи, а не свештенство или теолози. Филозофски концепт єедног Бога прво су користили творци хриш"анске религиЌе, а затим кроз хриш"анство - ислам, и коначно, ве" у 10. веку, кроз хриш"анство и ислам - творци модерног Ќудаизма. Сикхски монотеизам се формирао под утицаЌем ислама ве" у 16. веку уз бурну и плодну активност Нанака (1469 - 1538), оснивача сикизма.
  Не треба подле"и теолошким сугестиЌама, као што то често бива, и понав ати за ®има да Ќе Бог БиблиЌе монотеистички Бог. Текст БиблиЌе Старог Завета, како лепо, Ќасно и недвосмислено сведочи о постоЌа®у многих богова. РелигиЌа старих єевреЌа библиЌских времена, у наЌбо ем случаЌу, може се препознати као религиЌа хенотеизма, коЌа Ќе признавала постоЌа®е многих богова, међу коЌима су Бога єахвеа чували само єевреЌи и коЌи Ќе, по ®иховом миш е®у, био Ќачи од богови других народа.
  Фруда Ќе направио гримасу.
  - А ми праве ариЌевске вучице да разговарамо о ЌевреЌским предрасудама. Ужас!
  Клаус Ќе филозофски, чак чудно за своЌе младе године, приметио:
  - єевреЌи покушаваЌу да компензуЌу своЌ комплекс инфериорности, причама само о ®има и иск учиво о сопственом Свемогу"ем Богу!
  Герда овде ниЌе спорила:
  - Ни Ќа не веруЌем у Стари завет, и у одабир од стране Свемогу"ег Створите а таквог народа као што су єевреЌи. Штета што ниЌе истина!
  Ватрени проповедник Ќе наставио ко зна шта, без конкретних одговора;
  - Испавши из сфере религиЌе у сферу философског миш е®а, Бог се потпуно ослобађа личног опште®а са верницима, са човеком уопште. Али жигови ®еговог религиозног порекла и ®егове религиозне функциЌе и да е остаЌу на филозофском Богу.
  У религиЌи, Бог Ќе би"е вишег реда, ау филозофиЌи, Бог Ќе концепт вишег реда (у смислу свог логичког обима или своЌстава; у смислу параметара моралног поретка; у смислу лепоте, правде итд. по нару¤би. Као што видимо и овде и тамо, Бог Ќе "наЌвиши", али у религиЌи би"е, а у филозофиЌи - поЌам.
  У религиЌи, Бог Ќе персонификациЌа непознатог; у филозофиЌи, Бог Ќе концепт непознатог. Као што видимо, и у религиЌи и у филозофиЌи Бог се гура у простор (сферу, рупу) непознатог, али се у религиЌи ово непознато персонификуЌе, а у филозофиЌи се ствара теориЌски концепт, теориЌска претпоставка о овом непознатом.
  У религиЌи, Бог треба да задово и практичне потребе човека, а у филозофиЌи, концепт Бога треба да теоретизира о непознатом као познатом.
  Клаус Ќе обрисао зноЌ са чела и погледао кроз отвор. Сунце Ќе ве" полако клизило са неба као плутача у време плиме. Млади" Ќе изЌавио:
  Ох, коначно постаЌе лакше.
  А Фруда охрабри девоЌку:
  - И шта? Лажи да е!
  Шарлот се овде озби но увредила:
  - Лажем! Ни трунке истине! єедна Ќедина логика! И зна®е!
  Фруда див ачки одмахну руком.
  - Ви очигледно не разумете немачки фолклор.
  Шарлот Ќе, уместо свађе, наставила своЌе предава®е;
  -Као резултат вишевековног теолошко-филозофског теоретиса®а, развиЌен Ќе низ категориЌа за описива®е идеЌа-поЌмова о Богу, створен Ќе низ системских концепата о Богу.
  Дакле, да бисмо описали однос Бога према свету (Универзуму), користе се следе"е категориЌе:
  Иманентно (од латинске речи имманенс - пребива®е, своЌствено нечему) - оно што Ќе неодвоЌиво, неодвоЌиво од нечега. Ова категориЌа се користи ако Ќе потребно нагласити да Ќе Бог неодвоЌив од света (Универзума), да ниЌе супротстав ен свету, ве" Ќе, такоре"и, близу, близак унутар овог света. Као што Ќе апостол Павле рекао: "Бог ниЌе далеко од свакога од нас, Ќер Њиме живимо и кре"емо се и постоЌимо" (Дела 17,28). У краЌ®ем случаЌу, "Иманентно", уз додатна поЌаш®е®а, може значити да Ќе Бог, такоре"и, изливен у природу или споЌен са природом и са свим ®еним саставним деловима.
  Трансцендентно (од латинске речи трансцендентно , трансцендентис ) - оно што иде да е, трансцендентно. Ова категориЌа се користи када Ќе потребно иста"и суштинску, фундаменталну разлику између Бога и света, од предмета и поЌава овога света. Апостол Павле у свом писму ТимотеЌу пише: "Бог обитава у неприступачноЌ светлости. Нико од  уди Га ниЌе видео, и не може га видети" (ТимотеЌу 10, 6:16). Бог и свет, ®егови предмети и поЌаве немаЌу ништа заЌедничко, немаЌу комуникациЌу; Бог Ќе у себи, и свет Ќе у себи; да Ќе свет потпуно независан од Бога, препуштен сам себи. Понекад се израз "Трансцендентно" користи да би се истакла фундаментална неспознат ивост Бога, коЌи Ќе не само далеки, ве" и снажно супротстав ен у сваком погледу свету и особеностима свести човека коЌи живи у овом свету.
  Клаус Ќе претерано уздахнуо на ове речи.
  - ГледаЌу"и наше страда®е, а и муке других  уди у уда ености и несхват ивости Свевиш®ег, како да веруЌете!
  Фруда Ќе узнемирено приметио:
  - А колико Ќе овоЌ вучици требало да чита разне филозофске расправе. Све што би се могло искористити у корист, за потребниЌи ци !
  Шарлот Ќе пожурила да увери:
  - Мало! Читам веома брзо!
  Фруда климну, неколико капи зноЌа одлете:
  - Па, онда вози да е!
  Црвенокоса ђаволица наставила Ќе да се смеши;
  У историЌи филозофске и теолошке мисли развиЌени су различити концепти Бога, коЌи су добили следе"а имена:
  Деизам (од латинске речи Деус - Бог) Ќе филозофски концепт коЌи признаЌе постоЌа®е Бога Творца, али негира ®егову интервенциЌу у ствари и догађаЌе у свету. Према уче®у деизма, Бог Ќе створио свет, ставио у ®ега своЌе ци еве и законе. Бог Ќе, према идеЌама неких деиста, би"е коЌе има сва савршенства до наЌвишег степена, од коЌих су главна Свемо", Мудрост, Самодово ност. Бог Ќе створио свет своЌом свемогу"нош"у, створио оваЌ свет по принципу свог свезна®а. Али после ствара®а Света, Бог се уда ио од ®ега и ни на коЌи начин се не меша у ®егове догађаЌе и процесе. У том погледу, деизам представ а Бога као би"е трансцендентно свету.
  Између осталог, деисти аргументуЌу своЌе гледиште на следе"и начин. Ако би се Бог умешао у догађаЌе и процесе у свету, онда би то указивало да Ќе Бог учинио нешто лоше у овом свету, погрешио и да Ќе принуђен да стално исправ а своЌу творевину. А исправ ати се недостоЌно Ќе Бога са ®еговом Свемо"и, Свезна®ем и другим ®еговим свесавршеним своЌствима; исправити значи признати да Он, Бог, ниЌе умео, ниЌе у ста®у да створи свет савршеним.
  
  Пошто Ќе Бог, по уче®у деиста, укло®ен из света коЌи Ќе створио, онда Бог, такоре"и, не постоЌи за оваЌ свет, не постоЌи за човека. Молитве верника не допиру до деистичког Бога и немаЌу никаквог утицаЌа на ®ега. Када би Бог слушао молитве верника и интервенисао у догађаЌима у свету у складу са обредима богослуже®а, онда би, кажу доследни деисти, испало да Богом управ аЌу верници и свештеници; да самим светом не влада Бог по своЌим вечним и неуништивим законима, ве" да светом владаЌу свештеници и верници наси ем над Богом...
  Герда Ќе заколутала очима.
  - СЌаЌно! Али у ствари, воЌска Вермахта исправ а несавршеност света!
  Шарлот Ќе наставила са трансферима;
  Пантеизам (од грчких речи " пан ", све и " тхеос " бог - Бог Ќе свуда и у свему) Ќе филозофски концепт коЌи признаЌе постоЌа®е Бога неодвоЌивог од света. Према пантеистима, Бог ниЌе само присутан у свету, ве" Ќе, такоре"и, изливен у оваЌ свет, "коЌи Ќе свуда и све испу®ава " (коЌи Ќе свуда присутан и све испу®ава собом), како се пева у православним Црквена молитва "Цару небеском". Пантеисти кажу да Ќе Бог све што постоЌи, а све што постоЌи, пак, Ќесте Бог; да Ќе свет или истоветан са Богом или Ќе израз БожиЌе природе. Пантеисти, по правилу, виде свет у ®еговом Ќединству, а само Ќединство света проглашаваЌу божанским.
  НаЌистакнутиЌи представник класичног облика пантеизма, филозоф Спиноза, веровао Ќе да Ќе Бог синоним за природу. " Деус сиве Натура "(Бог, или Природа) Ќе оми ени израз филозофа пантеиста. Бог се манифестуЌе у овом свету по законима природе, Ќер закони природе су закони БожиЌи, Бог Ќе Природа. Природа-Бог делуЌе по законима природе. на ®ене непромен иве законе.Он Ќе, као и Природа, безличан... Молитве Богу могу психички да умире верника, али никако не могу утицати на природу.
  Клаус се почешао по глави.
  Али вру"ина Ќе на путу! Дакле, наше молитве су услишене!
  Шарлот, с муком сузбиЌаЌу"и смех, наставила Ќе своЌим говором;
  - Атеизам (од грчких речи "а" и " тхеоц " - буквално "без бога") - поглед на свет коЌи не дозво ава постоЌа®е било коЌе врсте - било иманентног или трансцендентног, деистичког или пантеистичког - Бога. Атеизам Ќе усмерен на то да се оваЌ свет сагледа онаквим какав он заиста Ќесте, а да се овом свету не додаЌу натприродна би"а коЌа су му страна.
  Теизам (од грчке речи " Тхеос " - Бог) Ќе филозофски концепт коЌи признаЌе постоЌа®е Бога, препознаЌе повремену БожЌу интервенциЌу у догађаЌима овог света. Теистички концепт Бога Ќе близак религиозном погледу на свет, али у исто време теисти се обично вербално не придржаваЌу ставова о Богу било коЌе одређене религиЌе. Не може се пре"утати чи®еница да су сви теисти, по свом личном убеђе®у, присталице Ќедне или друге одређене религиЌе, у оквиру коЌе филозофираЌу. Теизам по правилу стоЌи на позициЌама монотеистичког и апстрактно описаног Бога, али за собом остав а личне особине своЌствене Богу - Ум, Осе"а®а и Во у.
  Према теизму, Бог Ќе и трансцендентан свету (и стога превазилази свет, уздиже се изнад света и човек га не може спознати) и истовремено иманентан свету (и стога не напушта оваЌ свет сам; периодично, према потребама, интервенише у стварима света чини чуда, комуницира са верницима кроз молитве). КомбинациЌа трансценденциЌе Бога са ®еговом иманентнош"у Ќе проблем логички нерешив за теисте, али без такве комбинациЌе немогу"е Ќе задржати се у оквиру религиозног погледа на свет. Све то тера теисте да трпе своЌа логичка превира®а и глупо понав аЌу загонетке о компатибилности БожиЌе трансцендентности и иманенциЌе.
  Герда ниЌе издржала и поново Ќе интервенисала:
  - А ко Ќош проповеда ове глупости у нашем савременом и образованом свету?
  Шарлот Ќе стрп иво обЌаш®авала;
  - Пример модерног теизма могу бити радови такозваног Института ствара®а ( Институт оф Цреатион ), коЌи се налази у САД, али има своЌе присталице у свим зем ама у коЌима Ќе хриш"анство распростра®ено. Теизам се препушта неколицини научника коЌи остаЌу верници. Теистичке лудориЌе таквих научника су фрагментарне, филозофски слабе и у сваком погледу теориЌски неодрживе. Они избиЌаЌу на светлост дана и постаЌу Ќавни као покушаЌ да се помири верска савест ових научника са ®иховим научним истражива®има, коЌа су очигледно противречна верским принципима. Пример теизма може бити и синдологиЌа - "наука" коЌа проучава, по налогу и под вођством католичке цркве, различите артефакте и сакралне предмете.
  Фруда зарежа:
  - Американци широм света шире своЌу културну заразу!
  Шарлот настави сагласно;
  -ТеологиЌа или теологиЌа - теориЌски формулисан поглед на свет (религиЌа) одређене религиЌе, цркве, секте. ТеологиЌа Ќе теориЌска апологиЌа специфичних верских увере®а. За разлику од теизма, теологиЌа Ќе увек исповедна. У открива®у садржаЌа идеЌа-поЌмова о Богу теологиЌа користи различите методе излага®а, ук учуЌу"и и теориЌске. У исто време, логика се обилато користи са своЌим методама доказива®а и побиЌа®а, филозофским дигресиЌама, разним салтима. Али све ово Ќе усмерено на то - и само на то! - да потврди религиозне идеЌе/концепте о Богу, коЌе су изложене у Светом писму (БиблиЌа, Куран, Трипитахас , Зенд-Авеста, Мормонова к®ига и тако да е). Наравно, и то у одобреним моделима догмата (Ликови вере, Исповести, Катихизисе и слично ђубре) дате религиЌе.
  Клаус рече са сум®ом:
  - Мислите ли да Ќе атеизам истина?
  Шарлот рече сасвим искрено:
  - Бар Ќе поштениЌи!
  -И зашто Ќе то? Герда Ќе била огорчена.
  Шарлот одговори хладно;
  - Зато! У расправама са атеизмом, теолози прилично често скриваЌу лице своЌе религиозне суштине, скриваЌу"и се иза теизма, а понекад чак и деистичких и пантеистичких "разлога". Али ово Ќе Ќедноставно Ќош Ќедан срамеж иви и лаж иви трик теолога. Паж иво загребите теистичку кожу таквог противника, а испод ®е "ете свакако на"и тонзуре, рогове и ноге расног религиозног теолога, а самим тим и себичног у исто време!
  КатегориЌе "Иманентно" и "Трансцендентно" се користе не само за описива®е лика и суштине БожиЌе. Они су пронашли и Ќош увек налазе своЌу примену у филозофскоЌ мисли да би разумели и опи- сали низ онтолошких и епистемолошких проблема. Као резултат тога, оквир за разумева®е ових категориЌа постао Ќе садржаЌниЌи и много шири од онога што имаЌу у уском по у описива®а божанства. Али сам опис Бога коЌи религиЌе нуде савременом цивилизованом вернику, па чак и просве"еним теолозима, не може без употребе категориЌа "Иманентно" и "Трансцендентно".
  Што се тиче деизма, пантеизма, атеизма, теизма и теологиЌе, историЌски и суштински сви они нису исцрпили и не исцрп уЌу своЌ садржаЌ иск учиво описом поЌмова Бога. Сви они имаЌу много, много шири обим светоназорске визиЌе. Они су се у пракси, са изузетком теологиЌе (теологиЌе), претворили у мо"не философске струЌе, коЌе са своЌих становишта покушаваЌу да сагледаЌу све аспекте погледа на свет. Наравно, у срцу ®иховог погледа на свет за ®их Ќе латентно кардинално - поЌам Бога. Сви они покушаваЌу да створе интегрални поглед на свет под претпоставком постоЌа®а или одсуства Бога. Осим тога, сваки од ®их на оваЌ или онаЌ начин ступа у интеракциЌу са другим областима филозофске и теолошке мисли коЌе смо навели. Дакле, деизам и пантеизам у свом порица®у личног Бога у много чему иду у корак са атеизмом. Али у исто време, своЌим оправда®има за постоЌа®е посебне врсте Бога, деизам и пантеизам се поиграваЌу са теизмом и теологиЌом, снабдевши их мо"ним филозофским и научним аргументима, коЌе и теисти и теолози вешто користе. Али деизам и пантеизам у многим аспектима пружаЌу вредан теориЌски материЌал и апологетима атеистичког погледа на свет.
  Фруда Ќе рекао:
  - А атеизам ниЌе Ќеднообразан! ТачниЌе, Ќасан научни концепт!
  Шарлот рашири руке, веслаЌу"и речи на таласима мора:
  - Наравно, атеизам ниЌе Ќеднообразан! Ако бо е погледамо атеистички поглед на свет и савремене атеистичке покрете, у ®има можемо прона"и много међусобно комплементарних и изнутра раздиру"их елемената. Са ове тачке гледишта, како у прошлости тако и у садаш®ости, постоЌи неколико врста атеизма. Ту спадаЌу, поред, како кажу, отворени и до краЌа доследни атеисти, и агностици, слободоумници, исти деисти и пантеисти, антиклерикалци, хуманисти, борбени атеисти (има их), марксистички атеисти, атеисти по ФроЌду, следбеници Бертранда Расела и др.
  Да би се описали и анализирали барем главни аспекти деизма, пантеизма, теизма, атеизма и теологиЌе, потребне су посебне студиЌе и посебан приказ. Поставио сам себи задатак да укратко изложим суштину и главна полазишта приступа разумева®у идеЌа - поЌмова о Богу ових светоназорских праваца. Имам трачак наде да "е материЌал коЌи нудим посетиоцима Ќедног атеистичког саЌта помо"и да им, посебно младима, конкретниЌе и успешниЌе размене миш е®а о тако важноЌ теми погледа на свет као што Ќе поЌам Бога.
  Шарлот Ќе завршила и у том тренутку Фроуде Ќе викнуо:
  - Вукови, а нама понестаЌе бензина.
  . ГЛАВА 20
  єуначки дечак и да е трчи, прелазе"и Малу АзиЌу. А ето горе свуда около, оштро каме®е гребена. Босоного дете гази голим табанима о оштро каме®е.
  Али ®егова стопала овог супермена су толико груба и тврда да их уопште не боле.
  Конан-Павлик трчи и настав а да компонуЌе у ходу;
  Шарлот Ќе збу®ено залепршала трепавицама.
  - Вау! Мораш да "одЌебеш"!
  Герда, намигуЌу"и, смеше"и се, изЌави:
  КоЌи су закони физике. Штавише, успоставио их Ќе нико други до Свемогу"и Бог, против кога Ќе Шарлот била тако агресивно подешена. Сад, изгледа да каснимо на поделу нару¤би и чу®ева!
  Фруда Ќе пожурио да увери Герду:
  - У реду Ќе, сада "емо преко радиЌа контактирати команду и они "е нам послати камион са запа ивим материЌалом.
  Ватрени ратник се сложио:
  Да, то би био наЌбо и начин!
  Фруда Ќе, лагано дрхте"и (плашила се да не добиЌе добро батина®е), ступила у контакт са Мадлен. Међутим, била Ќе прилично друже убива:
  - Ве" смо стигли до Суетског канала и за сада смо стали. Сти"и "еш нас за сто километара. Камиони "е сти"и за наЌвише два сата.
  Фруда се осмехну.
  - єа сам задово ан! А шта да радимо!
  Мадлен Ќе рекла оштро са посебним акцентом:
  - А ти спаваЌ! И сам сам спавао у покрету, у тенк фоте и. А моЌе вучице се сада одмараЌу! Дакле, да сте Ќош у колевци!
  Фруда Ќе усхи"ено узвикнуо:
  - Све девоЌке напо е! Видимо се ускоро.
  Вукице се дуго нису гасиле, размиш аЌу"и, а Клаус Ќе ставио светлу Гердину главу на своЌа гола препланула прса. Плавокоса терминаторица се готово одмах нашла у свом сериЌском сну.
  Окренувши се, девоЌка Ќе испалила рафал коЌи Ќе у"уткао стрелце. Неколико АК-ова и М-26 Ќе слетело. Герда, чак Ќе постало смешно, задиркивала Ќе несре"не ратнике:
  "Ево ти бацаш оружЌе.
  Шарлот Ќу Ќе прекинула:
  - єе ли све у реду с тобом, лаки вуко?
  Герда Ќе, разгаливши зубе, коЌи су ве" били обливени крв у, смеЌу"и се одговорила:
  - Управо сам имао равноправну битку, пар модрица, и лаку рану!
  - НиЌе лоше, али управо га завршавам. Зар нисте нашли Остапа Бендера? - У послед®им речима ватреног ратника чуо се читав водопад презира.
  - єош ниЌе! - Одсекао терминатор вучица.
  - То Ќе штета! Ухватите живог ®еговог заменика! - готово инсинуираЌу"е упитала Ќе разиграна Шарлот.
  - Покуша"у. промрм а Герда.
  - И у исто време одузмите артефакте од тог чудовишта! - лаЌала Ќе риђокоса ђаволица, уз ове речи, полажу"и одЌедном пет разбоЌничких пла"еника.
  - Управо то радим! - рече Герда увређено, такође не престаЌу"и да пуца. Њене босе ноге оставиле су веома слатке завод иве трагове.
  Заиста, плен Ќе био богат. Чак осам "шко ки", две скоро никада нису пронађене "Виев" каменчи"е коЌи вам омогу"аваЌу да гледате кроз зидове и оде"у. Камен  убави, и два "Плуса" и Ќедна непозната "Гестапо" и СС класификациЌа.
  - Да, ово Ќе ве" нешто! - рече са одушев е®ем примадона Герда.
  - Ти си сре"ан и Ќа сам сре"ан. ХаЌде да се упознамо и поделимо! Шарлот Ќе зарежала.
  - Само од себе! Плавокоси терминатор се закикотао.
  Наоружана до зуба, Герда се попела на гор®и спрат. Овде Ќе ве" било мало  уди. Четири митра еза. ДевоЌка им Ќе направила нос. Пуцали су, избу ивши очи на нера®ивог борца.
  - Какви ви наивни момци. - Герда му Ќе пуцала у кости ноге, бол Ќе Ќак, иск учуЌе свест, али човек остаЌе жив. - Па, зар стварно мислите да бих Ќа отишао, тако отворено, не сигуран, потпуно безбедно.
  Блиндирана врата су била затворена, али Ќе плавокоси ратник само разнео зид, срушивши бетон као варалица коЌа игра ку"у од карата. Затим Ќе шалила:
  - А ови маЌмунски трикови не помажу!
  ДевоЌка Ќе скочила унутра. Њен израз лица постао Ќе весео. Али ЧугаЌев Ќе у руци држао РПГ-29, спреман да пуца у сваком тренутку.
  - Будите опрезни на таквоЌ уда ености би"ете посечени фрагментима! - Као да се брине о босоногоЌ девоЌци - залаЌао Ќе разбоЌник.
  - НиЌе ме брига! Герда се закикота. А онда Ќе додала.
  - Рачунате ли на узбекистански раЌ? Или шта Ќе са єилгом...
  - єа сам атеиста! Не веруЌем у црквене приче! - шкрипао Ќе АзиЌат поквареним зубима.
  Герда се подруг иво осмехнула.
  - єош увек идем на страну! - ДевоЌка Ќе опалила прстом, иглом из рукавице. Парализовала Ќе удове борца.
  - То Ќе све врло Ќедноставно! Плавокоси вук се закикотао.
  - Ко си ти! - гракнуо Ќе Узбек.
  Герда Ќе отела РПГ из ®ених смрзнутих руку и ударила АлиЌа по носу. А онда Ќе тихо рекла:
  - Хо"еш да живиш?
  - Сигурно! - У гласу пла"еника-терористе звучала Ќе нада. Искрив ена вилица Ќе истовремено шк оцнула.
  - Реци ми, где Ќе отишао Остап Бендер? Гердов глас Ќе постао Ќош отровниЌи.
  - Знам те! Чим кажем, одмах "еш ме убити. - поново се затресао Узбек.
  - Али зашто? - Босоноги плавокоси терминатор показао Ќе ретку наивност.
  - єа сам додатни сведок да ти не треба ¤абе! - рече, тресу"и се од страха АзиЌат.
  Герда се ниЌе ни осмехнула.
  - Не видиш моЌе лице, безобличну фигуру, проме®ен глас. Мислим да Интерполу или ЦИА-и не можете дати дово но добар савет да ме ухвате. Штавише, они коЌи су видели моЌу силуету сигурно "е остати. А то да смо ми борци високе класе Ќе ве" Ќасно, без сведока!
  - И какав Ќе зак учак? - у гласу ЧугуЌева поново се поЌави нада.
  - Нема разлога да те убиЌем! Али имате разлог да кажете! - рекао Ќе Герда уз притисак, у том тренутку се у отвору поЌавио воЌник у гас маски и одмах га Ќе одувао добро нишан хитац.
  - И коЌе? - Али челичи се мало мирниЌе.
  - Пре свега, спасите своЌ живот! рече Герда весело.
  - То Ќе наЌважниЌе. - Нацерио се разбоЌник.
  - Друго, и не ма®е важно, смени"ете свог шефа. У овом случаЌу, имате одличне шансе да предводите групу за отпорност. - Плави терминатор исекао Ќе Ќош два " слепца слепца ".
  - Или ®ен стуб. Али тешко уздахну.
  - Уз помо" Американаца брзо "ете повратити утицаЌ и броЌност. Тако да то не"е бити проблем. - бацила Ќе Герда каменчи" прстом босе ноге, погодивши прецизним поготком у чело, другог олоша.
  - Можда! - развеселио се ЧугуЌев.
  - И тре"и! НаЌвиши амерички генерал Ќе убиЌен, а ако ваш вођа буде жив, разбесне"е ЦИА. У овом случаЌу, они "е пустити све псе у вашоЌ организациЌи. И тако "е све бити лакше: око за око, зуб за зуб, вођа за вођу! Разумео ме! - Герда Ќе, ради убед ивости, подметнула линиЌу коЌа Ќе извела седам милитаната коЌи су покушали да уђу у просториЌе.
  - Урадили сте сЌаЌан посао! Па, ако се закунеш да "еш ми спасити живот, да"у га. Али се сложио.
  - Имам строг принцип да никада не псуЌем. И увек говори истину. И не преостаЌе вам ништа друго него да веруЌете, иначе "у вам набити ужарени жарач у дупе. " зарежао Ќе вучЌи ратник.
  - У реду, он Ќе у подземном бункеру. Да бисте ушли тамо, потребно Ќе да окренете реп сребрне рибе. Иначе, ту Ќе похра®ено Ќош пет милиона долара и милион евра. - Пожурио Ќе да увери страшни терминатор Узбек.
  Ако ниси лагао, живе"еш. У међувремену спаваЌ, радости моЌа.- Герда Ќе немарно предала каротидну артериЌу заменику вође.
  Било Ќе лакше си"и, било Ќе мало неприЌате а, а оних коЌи су Ќош били наслагани у гомилама. Међутим, Герда, било Ќе готово досадно, као у компЌутерскоЌ игрици након проласка кроз наЌтежу фазу, када остаЌу само индиректни нивои.
  Лагао или не! Али свеЌедно смо урадили своЌ посао.
  Неоште"ена чесма Ќе испуштала благо плавичасту воду. Но"у Ќе био освет ен и деловао Ќе мистериозно. Герда Ќе додирнула своЌ реп и оклевала. Изненада, ово "е покренути велику количину експлозива. Ако експлодира, онда експлодира капитално.
  Истина, у овом случаЌу, зграда "е се срушити, Али Цхугаев "е умрети, а у ®ему девоЌка ниЌе пронашла велику жуд®у за самопожртвова®ем. Окренувши се, Герла Ќе бацила своЌ бумеранг са штапи"ем. Летео Ќе готово не додируЌу"и зид. Неко Ќе повређен, чуо се самртни крик.
  - Добро оружЌе! - рекао Ќе, оголивши уста, Герд. - Он зна кога да убиЌе.
  ДевоЌка Ќе прстима подигла диск, крв се никада ниЌе залепила за оваЌ метал.
  Скочила Ќе, Ќуре"и свим брзинама, стрме степенице су водиле доле, два леша на ®има.
  - Извините, молим вас. ДевоЌка се поклонила. - Па, тако се догодило.
  Неохлађени лешеви су "утали, на посеченим лицима поЌавио се привид гримасе. Овде се Герди учини да Ќе мртвац шапнуо:
  - Да, отишао си!
  - Што ниси пристоЌан! - И ударац ногом коЌа ломи кост .
  ДевоЌка Ќе кренула да е, узнемирено Ќе удахнула, три особе су стаЌале у заседи испред врата. Како их утишати? Граната?
  - Не, превише примитивно! - шапнуо Ќе плавокоси терминатор.
  Герда Ќе скочила низ степенице, раширивши ноге. Слетела Ќе, нагнула се, прескочивши рафал преко главе. єедном Ќе померила чело на Ќедну у соларни плексус, а са друге две руке у препоне.
  - Ево Ќедне брзе баналне кастрациЌе.
  Три борца су села, туча се завршила.
  У суседноЌ просториЌи ниЌе било никога, али на краЌу ходника Ќе узнемирено дисао човек. И прилично велика. Герда Ќе у компЌутеру видела фотографиЌу Остапа Бендера, хероЌа од два метра. Чак Ќе и глумио са бра"ом Кожедуб. Герда Ќе обожавала ове борце, посебно Владимир-Волфовича. Сада Ќе чека Бендер, вероватно залеђен са подцевним бацачем граната. НаЌвероватниЌе, РПГ-39, тако во ен од стране локалног становништва, такође ниЌе мале снаге и ниЌе прескуп.
  УбиЌа®е, међутим, ниЌе тешко, али бих волео да погледам у очи, да разговарам пре смрти.
  - Понекад можеш да убиЌеш, никад не можеш одузети наду! Нада Ќе наЌвредниЌи од оних дарова коЌи не осиромашуЌу дародавца! - шапутао Ќе Герд афоризме.
  ДевоЌка Ќе добро размислила. Отвара®е врата Ќе готово немогу"е чути, мора да Ќе то или сЌаЌ сенке, или шкрипа титаниЌума. А са друге стране, просториЌа Ќе изолована, чак Ќе и вентилациЌа аутономна. Истина, можете испробати ЌедноставниЌу чак и дечиЌу верзиЌу.
  Герда Ќе на прстима пришла вратима, захва уЌу"и чизмама - што су се на време поломиле, везала жицу за кваку и, одлазе"и на безбедну уда еност, навукла Ќе. Врата су се трзнула, а одмах Ќе уследио условни рефлекс. Пуца® и експлозиЌа. Лансира®ем пу®е®а из бацача граната одлом ен Ќе титаниЌум. Фрагменти су се распршили у различитим правцима, гору"а киша Ќе скоро дотакла девоЌчицу.
  - Ето, ту си и отворио се слатко! Не постоЌи непробоЌни оклоп, али постоЌи непобедива тврдоглавост! Герда Ќе поЌурила на отвор док се прашина не разишла. Брзина ЌоЌ Ќе помогла да се на време пробиЌе, до самог неприЌате а. Успео Ќе да избаци наЌновиЌи АКМ-323, али Ќе девоЌка заронила као риба и оборила оружЌе. Онда су се ухватили у коштац.
  Двометарски хероЌ тежио Ќе наЌма®е сто тридесет пет килограма, имао Ќе мо"не миши"е. Герда ниЌе имала ни седамдесет, али му Ќе за пет секунди заврнула руку, натеравши га да засте®е од бола. Бендер промрм а:
  - Да, ко си ти!
  - Алахов ратник! - лаЌао Ќе плавокоси терминатор, веома грубим мушким гласом.
  - Лажеш! Такве технике се проучаваЌу само у пруским специЌалним снагама! - урлао Ќе као одговор вођа разбоЌника.
  - А шта Ќе у НемачкоЌ, у целом Тре"ем раЌху, нема муслимана? - увредила се Герда.
  - Све сам разумео, ово Ќе провокациЌа Гестапоа. Хо"еш да ти Америка помогне у лову на турског султана, па уговараш провокациЌе. Бендер Ќе зацвилио.
  - У заблуди грешиш! - заколутала Ќе зубима плавокоса вучица.
  - Ве" сам пренео америчкоЌ бази да Ќе то била пруска провокациЌа. єедва чекате да обновите Тре"и РаЌх Ќе затвор, тачниЌе концентрациони логор народа! - Глас вође Ќе постао гуш"и.
  Герда Ќе аутоматски рекла:
  - Тре"и раЌх ниЌе затвор, ве" братска породица. А народи никако нису хтели ®ен слом!
  - Заиста нису хтели. Шта Ќе са во ом израженом на украЌинско-кавкаском референдуму? - Бендер Ќе очигледно покушавао да скрене паж®у девоЌке. Међутим, била Ќе на опрезу и положила Ќе два веома велика милитанта са главама гула.
  - Тамо постав ено пита®е ниЌе било тачно. За независност ви или зависност. На Ќош Ќедном референдуму УкраЌинци и Кавкази су хтели да живе у Тре"ем РаЌху, и ви то знате! - Герда Ќе осетила да "е ЌоЌ се десити хистериЌа.
  - Заправо чудан убица! Дошао си да ме потопиш тако мокар. А дискусиЌе само потресаЌу ваздух! - Бендер се ве" осе"ао прилично понижено.
  - Не треба ми само твоЌа смрт... - Почело Ќе, био Ќе ратник.
  - Купус у блиндираноЌ кутиЌи, ако хо"еш, дави се! Бендер Ќе зарежао.
  - А новац ниЌе наЌважниЌи! Герда одмахну главом.
  - Наравно, вама Ќе главно да служите Тре"ем раЌху. - презриво Ќе п унуо вођа банде.
  - Зар не видите у шта САД претвараЌу УкраЌину, Кавказ, па чак и Сибир? Очи плавокосог Терминатора заискриле.
  - У просперитетну западну државу, а када смо живели у Тре"ем раЌху у наЌбогатиЌоЌ зем и на свету: ше"ер, путер, хлеб, били су на купонима. Ми момци смо трчали наоколо полугладни, а сада смо барем поштеђени овог пониже®а! - Бендер Ќе смислио како да зграби испуштено оружЌе.
  - За то су криви издаЌници свих раса! - Герда Ќе прецизним рафалом пресекла противнике.
  - А под Герингом ниЌе било ситости! - Виакнул, шеф групе "Стабилност".
  - Геринг Ќе био олигарх. Рођен и живео у великом луксузу, па Ќе постао капиталиста, одбацуЌу"и идеЌу народне државе. Ви то знате! одбрусила Ќе Герда.
  - У реду! УбиЌ ме брже! У сваком случаЌу, ре"и "у свима да Ќе ово пруска провокациЌа Гестапоа! - чак Ќе и заурлао Бендер.
  Герда Ќе оклевала, било Ќе сум®иво да и сам здрав, млади" тражи смрт. Нешто овде ниЌе у реду.
  - И ништа ти ниЌе жао? упитала Ќе без даха.
  - Не! - кратко Ќе одсекао коловођу, блеснувши очима.
  - Па се бар моли! - прекрсти се Герда.
  - єа сам католик! Бендер Ќе испалио.
  - Посебно! - инсистирао Ќе вук.
  - Али не фанатично. - Било Ќе Ќасно да Остап Бендер нерадо да се крсти. - Па, Ќеси ли сада задово ан?
  Герда Ќе почела да шапу"е молитву, а Шарлотин звонки глас Ќу Ќе прекинуо:
  - Да, заврши с ®им брзо, идемо!
  - Зашто жури? - упитала Ќе Герда са наивнош"у будале.
  - Ускоро "е сванути, а ми Ќош треба да покупимо оружЌе из подморнице! - Шалота Ќе чак била изненађена " глупости " свог партнера.
  - У реду! - полугласно упита Герда Остапа. - ПокаЌао си се и понизио се пред Господом Исусом.
  - Боли ме то Ќе неопходно! Бендер Ќе зарежао, пис"у"и.
  - Онда те са великом тугом у души убиЌам. Знаш превише. Зна®е Ќе добро, али не у овом случаЌу! - Герда Ќе ивицом длана ударила у чело, а онда, када Ќе Бендер омолнуо, стиснула Ќе вратну хрскавицу.
  - То Ќе страшно! - ОдбацуЌу"и леш, девоЌка Ќе паж иво проверила да ли су у просториЌи скривене камере. Испоставило се да постоЌи. Герда Ќе избрисала све рекорде и оборила их. Нема сум®е да Ќе узела новац. Два камена "оклопа" коЌа су била на вођи. Неки непознати артефакт,  убичасти са зеленим мр ама. Е, то Ќе све, вођа групе "Стабилност" ниЌе био посебно набиЌен каменчи"има. Можда Ќе зато тако тешко умро. ДевоЌка се Ќош мало увиЌала, користе"и уређаЌ, проверила Ќе присуство "бубица".
  - Не, изгледа да Ќе овде све чисто! рекла Ќе Герда. Послед®и пут, пошто се учтиво поклонила лешу, пошла Ќе горе. - Изгледа да Ќе све у реду. єа сам се носио са задатком, али у срцу ми Ќе тежина и бол. Можда Ќе то због количине крви. - рекла Ќе сама себи.
  ДевоЌка се брзо повукла, четири неприЌате ска воЌника су покушала да пробиЌу главе одозго, али су покошена Ќедним баца®ем диска бумеранга.
  - єа сам добар фризер, ошиша"у ти косу. - Лепотица Ќе показала црни хумор.
  Герда Ќе изашла. Тада Ќу Ќе Шарлот упитала:
  - И како си?
  - Пуцам, Ќужни део града Ќе у суштини очиш"ен! Плавокоси терминатор Ќе показао удесно.
  - Убио сам више! Шарлот Ќе зарежала.
  - И решио сам Бендеров проблем. Сада смо решили све ци еве! Герда се радовала.
  - Ово Ќе добро! Зграбите Цхеетах тенк, возимо оне коЌи су преживели! Терминатор ватреног вука се жестоко закикотао.
  - И сам сам мислио да "е оваЌ величанствени примерак немачке науке бити од користи нашим истраживачима! - скромно обори очи плавокоса вучица.
  - Имаш сре"е Герда, убио си вође, заробио супертенк! - У Шарлотином гласу осе"ала се очигледна завист.
  - Али спасили сте децу, а ово Ќе наЌскуп а награда! - узвикну снежно бели ратник.
  - Шта те нервира свети®а! Шарлот Ќе безуспешно покушала да потапша другарицу по образу.
  Герда Ќе тада искочила и прешла у резервоар. Успут су покушали да пуцаЌу на ®у из митра еза, али се оваЌ покушаЌ испоставио као мизеран лавеж обореног мешанца.
  - Да, чак и незаним иво! - Пуца® и четири митра еза су полетели са крова уз самртни крик. - Лепо добродошли момци. - рекао Ќе ратник.
  А ево тенка, по облику пред®и део Гепарда подсе"а на главу штуке или на совЌетски тенк ИС-3. Аутомобил Ќе заиста имао за своЌе време одличан оклоп и не битне возне перформансе. У служби Ќе остала око годину дана, а онда Ќу Ќе заменио ма®е естетски, али практичниЌи ИС-4 (одакле такво зна®е. Па, глупости, помислио Ќе вучЌи ратник). Герда Ќе у себи мислила да су Немци донекле слични єапанцима, усваЌаЌу"и туђе идеЌе. Конкретно, Пантер Ќе много позаЌмио од Т-34, а био Ќе Ќош мо"ниЌи и тешко оклоп ен, око четрнаест тона тежи од совЌетског. Али ниЌе на¤ивео своЌ главни недостатак - високу цену. Дакле "Леопард"-5 превазилази и "Амбрамс" и Т-90, а можда чак и по оклопу и Т-100, али прескуп. То значи да ниЌе погодан за масовну производ®у.
  Истина, два митра еза и борбено возило пешадиЌе су седели у заседи код тенка. Шта треба да се носите са ®има. Посебно користите гранате!
  ОГРУ-6, међу ухва"еним, сасвим су прикладни. Сада Ќе модерно користити игле као фрагменте. Када експлодираЌу, окре"у се и цепаЌу месо. ОружЌе Ќе нехумано, али ефикасно. Герда Ќе бацала гранате у руке, рачунаЌу"и пута®у. Откотр али су се дуж кривудаве пута®е, а талас фрагмената заглушио Ќе митра есце.
  ДевоЌка се прекрсти:
  - Душе "е вам полетети на звук авиона, напустили су пупак зем е! Чини се да Ќе нешто у пространим пространствима, цвет Ќе процветао у да ини! Певала Ќе нешто попут молитве.
  Сада остаЌе да се уклони БМП. То Ќе такође прилично озби ан проблем. Ова машина Ќе као вучЌац, поготово не руски модел, ве" немачки "алигатор" - 5, са активним оклопом и два топа калибра 98 мм, четири митра еза тешка четрдесет и шест тона. Ово може узети само РПГ - 39, ве" РПГ - 27 или 29 не ради. Аутомобил Ќе прилично низак, са великим нагибом оклопних плоча, чак Ќе тешко погодити. А противавионски топови су брзометни.
  Герда се сетила снима®а документарца (из некакве заблуде алтернативне стварности!), колико Ќе брз био немачки "Тигар", посебно кра евски. И, ипак, био Ќе случаЌ када се дечак од четрнаест година разнео гранатом, у близини резервоара за гориво. Као резултат тога, дошло Ќе до пожара, а изгорело Ќе тридесет потпуно нових тигрова, од коЌих Ќе десет било кра евских. Био Ќе то подвиг достоЌан целе дивизиЌе, а Ќедан клинац Ќе то урадио. Наравно, не без сре"е, али посредно су му помогли и партизани, поцепавши шину и нагомилавши велику количину опреме своЌом саботажом на станици. Али дати своЌ живот и то не као мученик коЌи рачуна на харем и локве медених вина, ве" атеистичког васпита®а за Ота¤бину. Да ли би Герда то могла сама?
  ДевоЌка се предомислила из РПГ-а, свако може да разнесе "Алигатора", али шта ако га уништиш голим рукама.
  Герда Ќе почела да се пробиЌа до аута у кратким цртицама. Покушала Ќе да се помери како не би била приме"ена. Тешко Ќе, морао сам да се криЌем иза лешева. Али на краЌу Ќе скоро успео. Приме"ена Ќе врло близу, погођена митра езима.
  - Немачке сви®е! - викну на шпанском.
  Герда Ќе Ќедва стигла да скочи испод стомака, ауто се покренуо и покренуо, покушаваЌу"и да зг®ечи храбру девоЌку. ДевоЌка Ќе ухватила удицу, повукла шарку. Била Ќе добро упу"ена у механику и сада Ќе гусеница полетела са точкова.
  - То копиле ружно"е! - промрм ао Ќе Шпанац.
  Његов партнер Ќе додао:
  - Код шо е! Изгледа да Ќе пруска сви®а закачена!
  - Пусти ме да га возим. - Борац се затресао снажним кеЌ лоптама.
  -Онда ризикуЌте кавалира! єер "е те упуцати! - Партнер Ќе покушао да задржи насилника.
  - А Ќа сам бацач пламена! - зарежао Ќе низак бас.
  - Иди Мартинито !
  Шпанац Ќе испузао из куле са цеви и резервоаром. Очи су му злобно заискриле.
  - Испеците пруско прасе, а би"е и "евапа!
  Пламен Ќе плануо, спуштаЌу"и се на дно БМП-а. Герда ниЌе тестирала поузданост артефакта оклопа против ватре. Иако Ќе то свакако ублажило разорне ефекте. ДевоЌка Ќе погладила диск бумеранга.
  - Колико сам те пута користио, поново сервираЌ. Герда Ќе уснама нежно по убила своЌе оружЌе за баца®е. Онда Ќе лансирала. Тешко"а Ќе у томе што сам морао да одустанем а да не видим мету слепо, фокусираЌу"и се само на слух, дрхта®е тела и интуициЌу:
  - Да, ниЌе све тако слатко!
  Ипак, унутраш®е уво ниЌе изневерило Герда, оштрица Ќе одсекла два Немца одЌедном. Официр коЌи Ќе испружио своЌу радозналу главу и бацач пламена коЌи Ќе побркао битку и забаву. Герда Ќе брзо скочила на спрат, само двоЌе Ќе остало у кабини, али нису могли да прате девоЌчицине брзе покрете.
  - Касно као и увек! У рату, пропустити секунду - можеш изгубити вечност! - рекао Ќе извиђач из СС-а.
  Сада Ќе унутра подесила "Алигатора" и позвала Шарлот:
  - Имам два наЌновиЌа дома"а аутомобила. Тешко их Ќе одмах одузети, Ќош не знам како да поделим на два дела.
  Ватрени ратник Ќе одговорио:
  - Видим, на путу сам до тебе!
  У том тренутку су зашкрипале слушалице и зачуо се глас генерал-потпуковника:
  - Па, како иде чиш"е®е?
  - Феноменалне! Лидери су уништени, али су убили, мислим бар две хи аде за две! Шарлот се смеЌала.
  - єеси ли полудео. НаређуЌем вам да одмах престанете и напустите Нову шупу! - викнуо Ќе газда.
  - Зар не желите потпуно униште®е групе Стабилност? - Изненађен ратник.
  - Не! То ниЌе у нашем интересу. И уопште, зашто мислите да не можемо да користимо проамеричке групе у своЌе сврхе. На пример, у УкраЌини Ќе утицаЌ Гестапоа и СС-а, након доласка на власт плаво -наран¤астих вођа, чак порастао. - рече генерал-потпуковник мирниЌе.
  - Увек сам сум®ао! Истовремено, одличан разлог да се ударе цене оружЌа коЌе Ќе потребно Тре"ем РаЌху! єесмо ли вас разочарали? Шарлот се закикота.
  - Не, у принципу, драго ми Ќе! Два СС и Гестапо борца никада нису уништили толико добро наоружаних момака за Ќедну но", а немаЌу ни мало борбеног искуства. Ово Ќе сензационална вест коЌа показуЌе незамисливе границе биоинже®еринга. То значи успех нашег истражива®а о ствара®у натчовека! Генералов ентузиЌазам Ќе био истински.
  - Слаби амерички специЌалци! - Рече, кико"у"и се Герда.
  - НемоЌ ми ре"и. Амерички рен¤ери имаЌу искуство у извође®у специЌалних операциЌа и борби широм света. Да, и технички опрем ени бо е од наших. Тек недавно смо почели помало да их престижемо захва уЌу"и пове"аном финансира®у и новим колониЌама. И то Ќе само у неким областима. А ако узмемо у обзир ста®е трупа на велико... - претерано гласно уздахну генерал-потпуковник.
  - Добро, то више ниЌе важно! Имамо два возила: тенк "гепард" -6 и "алигатор" -5, наЌновиЌи модели. Да ли бисте били заинтересовани да их набавите?
  - Наравно, ово Ќе експериментално оружЌе. Могли бисмо да научимо нешто од немачког зна®а направ еног у САД. Конкретно, нуклеарна технологиЌа и први реактивни гравитациони реактори. су позаЌм ене из Америке, али су их направили немачки научници.
  Шарлот Ќе покуцала на оклоп:
  - ХеЌ Герда! Ево ме, сав у крви.
  - Ускочимо у "Гепард" добио наређе®е: одлази! - зарежао Ќе плавокоси терминатор.
  - ПотврђуЌем ово! - Као да Ќе нева али заставник залаЌао генерала.
  - Чуо сам! Али толико ми се допао ратни процес да се тешко могу отргнути. А што се тебе тиче? Шарлот Ќе намигнула своЌим смарагдним оком.
  Герда Ќе хтела да одговори потврдно, али тада су ЌоЌ пред очима б еснули броЌни унакажени лешеви, ®ихова слом ена лица, неки искрив ени од бола, други наизглед блажени. Чак се и разболела.
  - Не, доста вечерас, прешао све границе, идемо!
  Шарлот се фантастичном брзином пробила до Гепарда. Два борца коЌа су седела на оклопу су избачена. ДевоЌка Ќе Ќедноставним манипулациЌама отворила отвор, скочивши унутра.
  Ни Герда ниЌе губила време, узела Ќе и причврстила гусеницу на точак (и одакле толика снага у ®еним рукама!). Покушали су да пуцаЌу на ®у уз упорност детли"а коЌи куца о оклоп. ДевоЌка ниЌе хтела да одговори, али када Ќе гранатира®е постало превише упорно. промрм ао:
  - Па, зашто  уди не цене  убазност и уздржаност. - Герда Ќе зачепила уста п у"у"и оловом у другом рафалу.
  Шарлот ЌоЌ Ќе одговорила:
  - Човек се покорава сили, поштуЌе суровост, презире благост и не цени доброту!
  - ПасЌи инстинкти! - Герда се тако згрозила, као да Ќе уро®ена у фекалиЌе.
  - РазвиЌен као резултат еволуциЌе! - Констатовао Ќе ватрени вук.
  - Или Ќе можда измислио Сатана? предложи Герда.
  - Чак и ако Луцифер постоЌи, он Ќе светао и племенит анђео. То Ќе оно што БиблиЌа учи. Уосталом, Господ га Ќе створио савршеним и добрим. - Шарлот Ќе радо ук учила ме®ач, за шест секунди резервоар Ќе убрзао на четрдесет километара. Испалила Ќе рафал у да ину, али заправо ниЌе било никога да пуца, само се Ќедан милитант коЌи Ќе случаЌно преживео срушио у згужвану зем у. Поцепани гарнизон више ниЌе могао да одоли. Тако Ќе рат престао да буде заним ив.
  - єадни момци, колико смо вас положили! Чак Ќе и немилосрдна Шарлот плакала.
  Герда Ќе хтела да ЌоЌ нешто каже, али сан Ќе поново почео да нестаЌе, вра"аЌу"и не ма®е филмску стварност.
  . ГЛАВА 21
  Дечак-Ќунак Ќе био уморан и исцрп ен од брзог трча®а са теретом преко рамена.
  Поново Ќе Ќео и закопао се право у песак. Ово Ќе веома практично, морам да кажем.
  И заспао да поново видим лепе девоЌке у сну и дивим се ®иховим авантурама.
  Пробудивши се, девоЌке су изненада откриле да су Клаус и Фруда ве" напунили тежак амерички резервоар. На збу®ено пита®е, млади" им Ќе одговорио:
  - И не треба нам више, да бисмо ставили црево. А онда можете бити хладниЌи и добро спавати.
  Фруда климну главом у знак одобрава®а.
  - И одспава"емо у покрету. После пет километара би"е прилично пристоЌан пут, уређен Ќош од времена фараона, и мо"и "емо да спавамо у резервоару.
  Млади" Ќе потврдио:
  - Сигурно! Ве" Ќе но" и много хладниЌе.
  Герда и Шарлот су прогунђале у одговору:
  - Па, шта Ќе са тенковима коЌе "емо ипак довести до краЌа пута!
  Герда Ќе чак певала после тога:
  - ТрофеЌни тенк напред лети до ЊуЌорка! Немамо другог начина - вотка Ќе поскупела!
  Шарлот, ова песма ти се очигледно не свиђа:
  - Па, као и увек, певаш Герда, нешто гадно и подло. Или Ќе можда бо е извести лепу, патриотску химну?
  Плавокоса вучица се насмеЌала у одговору и завртела своЌим голим, препланулим ногама. Млади" Ќе зграбио девоЌку за чланак и почео нежно да Ќе милуЌе, говоре"и:
  - Драга боги®е, нежност и чистота! Вечна поезиЌа - смешиш ми се!
  Герда Ќе била задово на додиром дечака, лаких жу евитих руку, и гугутала Ќе од усхи"е®а:
  - Шармантан и блажен!
  Клаус Ќе упитао Герду:
  - ОтпеваЌ ми, молим те, романсу о  убави!
  Плавокоса вучица одмахну главом.
  - Не! Не желим! Уопште, романсу о  убави момак обично пева девоЌци, а не обрнуто!
  Клаус се посрамио и поцрвенео.
  - Да, Ќа, нажалост, не знам да компонуЌем песме! єа немам такав дар!
  Герда Ќе на то оштро приговорила:
  - НиЌе истина! Видим шта има! Ви започните главну ствар, и стога "е вам речи до"и до главе! ИнспирациЌа Ќе такође ствар добити! ВеруЌте мом искуству! Потребно Ќе само да речи о  убави буду искрене и прозрачне:
  Млади" уздахну, мало прочисти грло, па наЌпре боЌаж иво, а онда са све ве"им притиском, стичу"и самопоузда®е, запева:
  Коса ти Ќе бела
  Златна сатенска кожа!
  МоЌа страст гори безгранично,
  Младалачки жар ниЌе ни мало избледео!
  
  ДевоЌко моЌа, лепа си
  Боси по песку!
  Ти и Ќа смо тако сре"ни
  Не могу да живим без тебе!
  
  И као одговор, лепотица "е ми ре"и:
  Дечко, ти си пристоЌан младоже®а!
  ВеруЌ ми и ти, много ти се свиђа,
  Дух  убави никада ниЌе увенуо!
  
  Али живот Ќе незгодна ствар
  Новац влада светом, веруЌте ми!
  А мамут Ќе дебео, то Ќе главна ствар,
  Човек човеку Ќе звер!
  
  Као одговор, рекао сам да око ниЌе скривено ;
  Знам да Ќе сиромаштво зао наш сапутник!
  ми смо уз вас бос ,
  Као прича о ЏеЌмсу Смиту!
  
  Али  убав не познаЌе границе
  У ®ему нема препрека!
  Како нам Ќе заповедио свети Господ,
  И иконе блажене светлости лица!
  
  Па хаЌде да се венчамо
  Деца "е одрастати у сре"и!
  А онда "е се наш живот окренути,
  На наЌширем путу на свету!
  
  ДевоЌци Ќе одмах постало хладно,
  У очима су се поЌавиле леденице!
  Племенита страст Ќе спласнула,
  И горчина у цртама!
  
  Не, не"у бити бос
  А Ќа "у добити палату!
  А ти гладни дечко
  Само са круном мршаве краве!
  
  Зашто сам се свађао са своЌом во еном,
  Мислио сам, пе®и се од туге у омчу!
  Мораш да изгубиш толико савести
  Само се ухвати олош, уби"у те!
  
  Али сада Ќе избио рат, на сре"у,
  Одмах доброво но на фронт!
  Иако Ќе пут бод икав од иглица,
  Почео сам да добиЌам мушки налог!
  
  Дакле, ево битке,
  Проклетство да смо у борби и  убави!
  И рат се ближи краЌу
  Нуле расту у ширину!
  
  Али ту долази трагедиЌа
  Пролетео Ќе луди, зао проЌектил!
  Нисам желео ово, веруЌте ми.
  Али кости су пале у низу!
  
  Овде моЌа душа лебди небом,
  ДЌевоЌка на гробу стоЌи!
  И уплакане кристалне очи
  Он гледа доле од бола!
  
  - Коначно сам схватио глупост
  Зло  уди расте на новцу!
  Примитивни живот Ќе слободан,
  Е, сад завлада страх!
  
  Немам опроште®а на небу,
  У понору света идем у манастир!
  ПеваЌте химне сваки дан
  Исус Ќе моЌ Отац, моЌ водич!
  Овде Ќе узела и бацила ципеле,
  ХодаЌу"и боси кроз снежне наносе!
  И прослав аЌу"и Христа у кручинушки,
  Песме гласно о Богу певаЌте!
  Млади" Ќе отпевао праву романсу, а девоЌке су певале заЌедно са ®им. И било Ќе тако смешно и у исто време помало тужно. Герда, чиЌу Ќе ногу дечак наставио да милуЌе, погладила Ќе Клаусову осунчану косу као одговор и рекла:
  - Ти имаш таленат! И изузетан таленат... Да ниси воЌник, сигурно би постао песник!
  Клаус Ќе понизно рекао:
  - ВоЌник, тачниЌе генерал, мислим да постаЌем бо и од пуког компонова®а, макар и течно!
  Шарлот Ќе на ово одговорила:
  - Овде нисте сасвим у праву! Перо понекад удара истинитиЌе од баЌонета. Иако Герда, морам ре"и, одлично пева, а Ќош бо е компонуЌе!
  Клаус Ќе спремно пристао на ово.
  - Да, веруЌем у то! Она дивно компонуЌе. Као славуЌ... - Млади" Ќе тада ударио песницом о оклоп тенка. - Не, поређе®е са овом птицом Ќедноставно понижава такву лепоту и оригиналност. ТачниЌе, чак Ќе...
  - ЗмаЌ! предложио Ќе Фруда. - Златни змаЌ!
  Шарлот их Ќе изненада прекинула:
  - ХеЌ  уди... Два тенка су испред. И да нас упознамо.
  Фруда Ќе упозорио:
  - Не покушаваЌ да пуцаш! Може бити и наше!
  Ватрени ратник Ќе направио искрив ено лице.
  - Ох, како се боЌим! Иако заправо постоЌе три тенка.
  Герда се нагнула из отвора. Ве" плахо цвета®е, као бад®ак, обасЌало Ќе зору на Истоку. Овде можете видети како се линиЌа хоризонта полако пуни гримизном боЌом. Како сиве дине постаЌу мало ружичастиЌе, као лица девоЌака коЌе гледаЌу у нешто безобразно. На овоЌ позадини, три тенка, два "Кромвел" и Ќедан "Валденс", изгледала су некако неумесно...
  Герда Ќе предложила:
  - Ово Ќе наЌвероватниЌе нека врста авангарде британских трупа. ХаЌде да направимо заседу или чак да се закопамо у песак...
  Фруда Ќе прекинула плаву вучицу:
  - Тешко да Ќе то авангарда. Не мислим да су Британци успели да пребаце толики броЌ трупа у Египат. НаЌвероватниЌе, ово Ќе фрагмент поражених енглеских тенковских дивизиЌа. И убаци"емо оваЌ фрагмент у керамичку вазу!
  Шарлот Ќе ве" дово но видела Кромвелове, ВалденсиЌанци су имали топ од 76,2 мм са дужом цеви и Ќош Ќедан топ од 47 мм са стране. То Ќест, резервоар Ќе висок, тежак четрдесет три тоне и споро се кре"е на позадини Кромвела. Истина, ®егов топ Ќе прилично опасан и не може се поредити са кратким Кромвелом и малокалибарским Матилдама. Сам тенк, међутим, америчка наказа, слабо Ќе издржао ударац. Чак Ќе и спо а изгледао као гвоздени дрвосеча из баЌке "Чароб®ак из смарагдног града", тачниЌе, креациЌе Унфина єуиса . А у позадини дина, такво чудовиште би могло да се поЌави на снима®у холивудског хорор филма.
  Шарлот Ќе звиждала.
  - Ба! Пхасмогориа !
  Фруда Ќе наредио:
  - Нека га Герда, коЌа не промашуЌе, обори Ќедним прецизним ударцем. Пушке Кромвелових су кратке цеви и нису опасне за нас!
  Герда сузи очи и рече:
  - Наравно, нису опасни, али страшни! Дакле, овде нема шта да се криЌе!
  "Валденс" Ќе ве" на видику топа од 76 милиметара. Герда ментално шапу"е молитву, учинило ЌоЌ се да се Ќедна од дина претворила у гусарску бригантину, а одатле ЌоЌ сигнализираЌу - гледаЌ, не пропусти.
  Лагано помера®е прстиЌу и проЌектил од шест килограма Ќури ка изроду... Пораз право у центар закованог оклопа и насилник, попут кик-боксера коЌи Ќе ногом избегао сунце, слеже.
  Шарлот Ќе звиждала и одушев ено одобравала:
  - То Ќе добро п ува®е, а сад Ќош Ќедан волеЌ!
  Али ниЌе било потребно. Црвени, запрепаш"ени Енглези нагнули су се из гвоздених кула и енергично махали белим марамицама. Фруда зарежа:
  - Ово Ќе победа! Са Ќедним проЌектилом!
  Ог®ени ратник Ќе певао:
  - Ко има наЌбо и изглед! Кога желиш да победи! Са Ќедним замахом!
  Герда Ќе скромно изЌавила:
  - Ево и разда ина Ќе мала! Па, зашто не упасти у такву рупу ?!
  Клаус дети®асто упита:
  - Можете ли да оборите авион топом?
  Герда Ќе слегнула своЌим атлетским раменима.
  - Нисам Ќош покушао да пуцам из таквог пишто а. Али у принципу, зашто не ризиковати! Штета што Ќош не видимо мете!
  Фруда Ќе кратко одговорио:
  - Би"е Ќош! - И онда наредио. - Ово ниЌе дозво ено у Бухенвалду!
  Окренувши се, зароб ени британски тенкови кренули су под прат®ом да е до Суетског канала.
  Шарлот Ќе кроз зубе рекла:
  - Ево нашег следе"ег царте бланцха! Царте бланцхе коЌу Ќе издала сре"а!
  Фруда Ќе одговорио са отровним осмехом:
  - Како кажу Руси, природа Ќе будала! - После ових речи позвала Ќе Медлин. Капетан Вук Ќе рекао:
  - Сада сапери усмераваЌу прелазе од роговЌа, а ми "емо пре"и Сует канал. Затим настав амо крета®е ка єерусалиму. А како сте ви?
  Фруда Ќе, хвале"и се, одговорио:
  - єедан тенк Ќе уништен, а ми сада водимо два зароб еника. Укратко, мала победа на великом путу. И тако сам се лично плашио да Ќе можда само време изгуб ено узалудно током ове трке.
  Мадлен Ќе пожурила да увери девоЌку:
  - Па, па шта... Ово ниЌе лоше! Генерално, можете бити награђени гвозденим крстом првог степена. РадиЌе не витешки, премлад... Тако да се можете радовати... єа "у се лично залагати за вас.
  Фруда се наклонио.
  - Тако сте  убазни, сЌаЌни! И тако поштено!
  Маделеине Ќе завршила теже.
  - Ве" смо осамдесет километара далеко, Ќош мало смо изгребали Британце успут. Нажалост, покретни мост преко канала Ќе мало оште"ен и цистерне не"е про"и кроз ®ега, али га Ќе сасвим могу"е обновити. Зато само напред и убрзаЌ.
  Веза Ќе прекинута, а девоЌке су звиждале, а онда се осмехнуле:
  - ЧекаЌу победу! ЧекаЌу победу! Они коЌи жуде да раскину окове! Чека се победа, чека се победа! Мо"и "емо да освоЌимо цео свет!
  Након тога, Шарлот Ќе искочила из резервоара и поЌурила да трчи кроз пусти®у. Герда Ќе одмах искочила за ®ом. єутар®е сунце ниЌе било тако исцрп уЌу"е, песак се Ќош ниЌе угреЌао, а било Ќе приЌатно летети главом без обзира босим девоЌачким ногама. И Герда Ќе мало преварила главу, како Ќе кул.
  Фруда и Клаус су остали у колима коЌи су возили тенк. Герда Ќе предложила Клаусу:
  - Фруда и Ќедан за рукова®е. Дођи да трчиш бос са нама. Знаш како Ќе то лепо.
  Клаус Ќе био збу®ен.
  - Не"е болети?
  ДевоЌке су презриво и гласно фркнуле:
  Ви сте мушкарац и морате бити стрп иви.
  Клаус Ќе послушао и скочио у песак. єедва да Ќе имао више од шеснаест година, а дечакове ноге су биле голе, преплануле, готово се нису разликовале од девоЌчиних, само што су биле нешто светлиЌе. Зачудо, млади" Ќе био нежниЌи од девоЌака, а стопала су га одмах убола. Међутим, Клаус се понашао храбро и чак се насмешио. Шарлот, с друге стране, ниЌе пронашла ништа паметниЌе него да поново почне да демонстрира своЌе наЌдуб е и наЌосновниЌе зна®е. Чинило се да Ќе желела да покаже своЌу ерудициЌу. А Герда и Клаус су само трчали, држе"и се за руке и нису обра"али паж®у на ®ено брб а®е. Иако Ќе Шарлот заправо рекла неке веома паметне ствари;
  АнализираЌу"и друштвену егзистенциЌу, стварни процес народног живота, друштвена филозофиЌа не може а да се не ослони у своЌим зак учцима на резултате конкретних студиЌа поЌединих друштвених наука. СоциЌална филозофиЌа позаЌм уЌе методе приватних наука, истражуЌу"и друштвене процесе. СоциЌална филозофиЌа сажима специфичан научни материЌал историЌе, психологиЌе, етнографиЌе, социологиЌе, културологиЌе, политичких наука и других наука.
  Али истовремено настоЌи да да општу слику друштвеног света у интегритету, да откриЌе интегративна своЌства различитих процеса коЌи се одвиЌаЌу у друштву.
  Фроуде, коЌи Ќе ово чуо, насмеЌао се.
  - Дођавола! У елитноЌ школи за наЌбо е немачке девоЌке требало Ќе ту"и голе пете палицама него гурати такве мудистике.
  Шарлот Ќе наставила:
  Али уз друштвену филозофиЌу постоЌе и науке коЌе проучаваЌу друштвени живот. То Ќе, на пример, историЌа, културологиЌа, социологиЌа итд. Дакле, историЌска наука се не бави општим као таквим, ве" специфичним испо ава®ем законитости друштвеног развоЌа у одређеном региону, међу одређеним  удима у одређеним специфичних историЌских услова. ПриповедаЌу"и о доследноЌ повезаности догађаЌа, историчар из богате чи®еничне грађе прошлости бира наЌкарактеристичниЌе и наЌтипичниЌе. ИсториЌа Ќе оно што се дешава конкретним  удима, ®оме се догађаЌи друштвеног живота конкретизуЌу у реалном времену и простору. ИсториЌа Ќе област поЌединачних догађаЌа у коЌоЌ постоЌе општа и посебна обележЌа друштвене организациЌе и кроз коЌу постоЌе стварни односи сличности и сличности конкретних  удских друштава.
  Предмет културолошких студиЌа Ќе проучава®е укупности свих вредности коЌе ствара друштво и начина на коЌи човек може да овлада овим вредностима. КултурологиЌа анализира не опште законитости развоЌа друштва, ве" ®ихову манифестациЌу у развоЌу културе.
  Фруда се, као пас, почешала иза уха, девоЌачком ногом, и опет се изразила:
  - А Ќа немам више од тридесет - то Ќе вековима!
  А ог®ени ратник се вртео и п унуо, као да се обарач заглавио у митра езу;
  НаЌве"а потешко"а Ќе узгоЌ предмета социологиЌе и социЌалне филозофиЌе. СоциЌална филозофиЌа и социологиЌа уЌеди®ене су у же и да схвате друштво у ®еговоЌ системскоЌ природи, као несводиво на збир ®егових саставних делова. Такав приступ разликуЌе филозофско и социолошко зна®е о друштву од приватних друштвених наука коЌе проучаваЌу поЌедине делове целине у ®иховоЌ релативноЌ самосталности, унутраш®оЌ логици функциониса®а и развоЌа. СоциологиЌа Ќе позвана да проучава законитости устроЌства, функциониса®а и развоЌа историЌски специфичних типова друштвених организациЌа коЌе уЌеди®уЌу социокултурно сродне зем е и народе. Дакле, социологиЌа феудализма анализира законе генезе датог система друштвених односа, фазе ®еговог саморазвоЌа, прелазак из раног у касни феудализам, механизме ®еговог постепеног самоуниште®а, претвара®а у другачиЌи тип. друштвеног поретка. Конкретна социологиЌа иде Ќош да е, проучаваЌу"и стабилне, понов иве карактеристике саморазвоЌа коЌе нису своЌствене типовима друштвене организациЌе, ве" стварним друштвеним организмима.
  Однос друштвене филозофиЌе са другим друштвеним наукама Ќе диЌалектичке природе, због ®ихове међусобне повезаности и интеракциЌе. УтицаЌ друштвене филозофиЌе на науке као што су економиЌа, социологиЌа, политичке науке, историЌа, право, статистика итд., првенствено Ќе последица чи®енице да друштвена филозофиЌа друштвени живот посматра на вишем нивоу генерализациЌе од других друштвених наука. Друштвена филозофиЌа делуЌе као општа методологиЌа за спознаЌу друштвених поЌава за конкретниЌе друштвене науке, с обзиром на наЌопштиЌе обрасце и трендове у развоЌу друштва.
  Фруда Ќе вртела прстом на слепоочници.
  - Знам да Ќе деда Ле®ин више од свих волео реч диЌалектика. Нарочито комбинациЌа - диЌалектичко Ќединство. Само Ќош Ќедно пита®е, да ли Ќе Владимир И ич разумео шта ово конкретно значи?
  Ова методолошка и општетеориЌска функциЌа друштвене филозофиЌе у односу на друге друштвене науке налази се ве" у формулиса®у ®ених главних тема и пита®а: суштина друштва, природни теме и друштвеног живота, друштво као интегрални друштвени систем, главне области. друштвеног живота, материЌалног и духовног живота друштва, смисла историЌе., филозофских проблема човека итд.
  Осим тога, социЌална филозофиЌа формулише наЌопштиЌе обрасце, принципе и категориЌе друштвене спознаЌе и тиме неизбежно продире у само ткиво других друштвених наука, помажу"и им да формулишу специфичне категориЌе и методе истражива®а. На пример, у теориЌи права, при обЌаш®ава®у таквих категориЌа и пита®а као што су правна свест, право, правна правда, хуманизам права, тумаче®е норми права (закона), правни нихилизам итд. немогу"е Ќе без разумева®а основних филозофских категориЌа. Заузврат, и сама друштвена филозофиЌа Ќе под утицаЌем друштвених наука, коЌа се састоЌи, пре свега, у томе што она генерализуЌе податке друштвених наука и развиЌа се на овоЌ основи.
  Шарлот, морао сам овде да станем, на небу се поЌавио борац, и очигледно Ќе енглеског порекла. " СпитфаЌер " за коЌи Ќе Черчил Ќедном рекао: "Ово ниЌе само добар борац - то Ќе СпитфаЌер ! Међутим, ватрени ратник Ќе чак и обрађен ...
  - Сада покушаЌ Герда, обори борца из тенковске пушке!
  Плавокоси терминатор Ќе одмах одговорио:
  - Наравно да хо"у! - И скочио у резервоар. Блештале су само голе, девоЌачке потпетице. Клаус Ќе поЌурио за ®ом и то Ќе било као трка за лидера. Шарлот Ќе као одговор наставила да засипа речима;
  Свака врста културе има своЌ менталитет, верске ставове, политичку и економску организациЌу. На краЌу краЌева, све карактеристике коЌе карактеришу одређену врсту културе концентрисане су око главних вредности културе. У идеЌном систему, Бог, натчулни и надрационални , Ќе главна вредност културе. Чулну културу карактерише препознава®е чулне стварности као Ќедине постоЌе"е и тиме делуЌе као главна вредносна ориЌентациЌа. Идеалистичка култура препознаЌе комплементарност натчулних и чулних вредности. ИсториЌски постоЌе"а друштва су класификована према предложеноЌ шеми. Тако, на пример, културе сред®евековне Европе и браманске ИндиЌе одговараЌу идеационом систему, европска култура 16.-20. века одговара чулном систему, а западноевропска култура 13.-14. века одговара идеалистичком систему. . ИсториЌски развоЌ Ќе у овом концепту замиш ен као промена типова култура.
  Герда Ќе у међувремену покушала да упери пишто  у мету, али Ќе СпитфаЌер изненада нагло кренуо увис, као да Ќе осетио да желе да га оборе. Међутим, плавокоси вук Ќе хтео да испали из пишто а калибра 37 мм, сматраЌу"и да Ќе калибар 76 мм предебео. Али цео проблем Ќе у томе што су обе пушке упарене и могу да се ци аЌу само заЌедно. Фруда Ќе опсовао:
  - Ево наше немачке педантности ...
  - И америчка глупост! - Завршено за ®у Герда. А Шарлот Ќе наставила да сади и сади:
  Аутори културолошких концепата, истичу"и типове култура и цивилизациЌа и на таЌ начин структурираЌу"и историЌску грађу, настоЌе да избегну поЌам историЌе као прогресивног, природног развоЌа. Принцип културног плурализма супротстав ен Ќе идеЌи Ќединства светске историЌе. Тако се испостав а да Ќе проблем периодизациЌе историЌског процеса нераскидиво повезан са проблемом Ќединства и разноликости историЌе.
  Клаус Ќе гурнуо Герду за лакат.
  - Шта чекаш! ХаЌде да пуцамо!
  Плавокоси ратник зарежао Ќе.
  "Можда можеш да се упуцаш, памет®акови"у."
  До ®их Ќе допрла жамор ог®еног ратника;
  ИстражуЌу"и проблем покретачких снага историЌског процеса, оснивачи историЌског материЌализма издвоЌили су материЌалну производ®у као главну одредницу историЌског развоЌа. По овом основу историЌа Ќе поде ена на различите етапе у зависности од степена развоЌа материЌалне производ®е. Да би се окарактерисале фазе развоЌа друштва у историЌском материЌализму, развиЌена Ќе категориЌа друштвено-економских облика.
  На краЌу Ќе Герда опалила, али Ќе било касно, због велике висине и трза®а проЌектил Ќе лепо полетео.
  Фруда се агресивно нацери.
  - Не можете у"и!
  Герда Ќе гурнула млади"а у груди:
  - Сметало ми Ќе. Све се пе®е рукама да помилуЌе. Губи се одавде, копиле!
  Клаус се повукао, режу"и.
  - Па, стварно ми треба! На"и "у  епшу дЌевоЌку за свог приЌате а.
  Фруда Ќе одмах исправио:
  - А онда девоЌка? Треба ти искусна жена, стариЌа... Па дођи душо код мене.
  А Клаус се, очигледно да би изнервирао Герду, ухватио за капларова масивна женска прса. Привукла га Ќе ближе себи и по убила га у чело. Међутим, упркос чи®еници да Ќе прелепо тело млади"а изазвало животи®ску пожуду, било Ќе превише лишити момка невиности у резервоару, чак и за либерални морал СС-а.
  Герда се окренула, рекавши да ЌоЌ Ќе свеЌедно, али ЌоЌ Ќе десно око нехотице почело сузити. А Шарлот Ќе Ќош увек плакала;
  єавна и индивидуална свест карактерише природно окруже®е, као и себе и другог човека. Људи различито проце®уЌу стварност у зависности од свог здравственог ста®а, степена образова®а, васпита®а итд. Индивидуална свест Ќе у суштини друштвена свест, у коЌоЌ се прелама сав садржаЌ ове послед®е. Свест поЌединца упиЌа зна®а, норме, оцене из Ќавне свести, асимилуЌе их, чини своЌима, прилагођава их свом животу. єавна и индивидуална свест су у сталноЌ интеракциЌи. ПоЌединац се селективно односи према ЌавноЌ свести, Ќер постоЌи слободна во а. Али друштвена свест се формира и на рачун индивидуалне свести. Али друштвена свест селективно се односи на индивидуалну свест. Само оно из индивидуалне свести коЌа ради за друштвено значаЌну потребу, коЌа изазива интересова®е, може у"и у сферу друштвене свести. Индивидуална свест не треба да се развиЌа само према сопственоЌ произво ности. Не би требало да буде у потпуности ограничено на ®ихове индивидуалне потребе и интересе. Лоше Ќе када човек претерано истиче своЌе "Ќа". Морамо слушати искуства других, поштовати миш е®а других. У исто време, лоше Ќе када се индивидуална свест раствара у колективноЌ свести, када ниЌе у ста®у да превазиђе погледе своЌе групе и потпуно Ќе подређена овоЌ свести.
  - У"ути! - викао Ќе Фроуда. "Иначе "у сигурно пуцати!
  Шарлот се ниЌе нимало уплашила, чак Ќе показала и Ќезик у одговору, али Ќе престала да гунђа. Герда и Клаус су искочили из резервоара и одЌурили. Тада су девоЌке немо трчале, само с времена на време звижду"и.
  Ево, воде Суетског канала су ве" напред.... Они су ипак успели да изненада налете на Мадленин одред. Велвет се, супротно законима физике, показао високим и нагло покриваЌу"и одред тенкова.
  Фруда Ќе "сЌахао", приЌавио ситуациЌу и изЌавио:
  - Па, генерално, док не закаснимо...
  Медлин мрко климну главом.
  - Опуштено! Да ли сте изашли или не, на мени Ќе да одлучим. Као што Ќе Фирер рекао: єа и Хаупмани командуЌемо воЌском ! Па слушаЌ ме паж иво... Сад "емо кренути у прелазак, а онда...
  Њене речи Ќе прекинуо глас:
  - ЧуЌем тут®аву из многих енглеских авиона...
  Медлин Ќе намрштила обрве.
  - Добро! НаЌгори део рата. Али у реду Ќе, Ќош "емо се борити, а ускоро "е наши борци сти"и на време.
  Фруда Ќе самоуверено рекао:
  - Наравно да хо"е! И сруши"е на неприЌате а такав слоЌ гвожђа и експлозива да "е се откотр ати до ИндиЌе!
  Медлин исправи ратника.
  - Не! У Кину! А сада сви на тенкове!
  Уз све своЌе недостатке, амерички тенк Ќе имао Ќедан плус - ®ушка се могла поди"и под прилично високим углом. Истина, постоЌао Ќе минус у томе, механизам пишто а и сама посада могли су да пресеку крхотине и кап ице олова кроз прорезе маске. Али Герда се природно ниЌе постидела. ДевоЌка Ќе одлучно уперила топ, иако Ќе у Фрудиним очима била сум®а:
  - Из тенковске пушке у авионима? Да, то се не дешава девоЌко!
  Герда Ќе исправила:
  - У свим армиЌама, осим у непобедивоЌ армиЌи Тре"ег РаЌха!
  А да не би губио време на свађе, плавокоси терминатор Ќе одмах опалио, чим су Ланкастери б еснули на небу. Пуцало се из топа калибра 37 мм, поготово што залихе много ма®их граната Ќош нису биле потрошене, а оваЌ топ Ќе био много бржи од топа 76 мм.
  Ево, лете"е чудовиште са четири мотора одмах се разбило у ваздух, и процветало као пупо ак руже, са пламеним реповима. Онда Ќош Ќедан хитац... И Ќош Ќедан погодак.
  Клаус се одЌедном постиди и млади" Ќе клекнуо и по убио Герду у скочни зглоб, а затим и у помало праш®аво, босо, девоЌачко стопало. Плавокоси терминатор, не обра"аЌу"и паж®у на ®ега, наставио Ќе да пуца. Амерички пишто  имао Ќе недостатак, ниЌе могао да пуца синхроно са оним великог калибра, али Ќе брзина па бе била због аутоматског пу®е®а и пу®е®а на висини. И авиони су експлодирали, и друге вучице су падале.
  Британци у почетку нису били превише збу®ени, али су онда, видевши како су успешно уништени, почели да бацаЌу бомбе било где. Герда Ќе грабеж иво зашки ила, показала зубе и чак Ќе неколико пута по убила затварач пишто а. Енглески авиони су били као лешинари, коЌих не треба штедети. Напротив, сваки погодак изазивао Ќе див е одушев е®е, било Ќе Ќасно да се неприЌате  чак плашио да баци бомбе испод тенкова Ќедва прекривених песком . Али неколико поклона Ќе ипак слетело на прелаз од рогова. Било Ќе пукотина и пукотина. НаЌма®е три мушкарца сапера су погинула. єош Ќедан гелер разбио Ќе лоба®у Арапа коЌи Ќе помагао нацистима и одсекао руку црнооком локалном дечаку. Арапски дечак Ќе пао и чинило се да се одмах угушио у сланоЌ води теснаца. Међутим, ово Ќе био послед®и чин храбрости британских пилота. Пуц®и вучица су болно смртоносни, посебно Герда, коЌа Ќе своЌ резултат довела на седамнаест. Добивши тако окрутну лекциЌу, разређена ваздушна ескадрила се вратила. А плавокоси терминатор, као ловац на Ќаребице, оборио Ќе осамнаестог клиЌента! Герда Ќе изнела афоризам:
  - Не боре се по броЌевима, ве" награђуЌу по броЌу! БроЌа®е, планира®е - не"ете погрешити када се борите!
  . ГЛАВА 22
  Овде Конан-Павлик поново трчи. Он пове"ава брзину. А ве" под дечачким босим ногама врели песак пусти®е. И не пече голе табане.
  И дечак терминатор трчи себи, и настав а да компонуЌе;
  После тако невероватног окршаЌа, девоЌке су Ќош морале да изгубе време да обнове прелаз. Међутим, плива®е у води топлоЌ као свеже млеко много Ќе приЌатниЌе него трчати голи и боси кроз врелу пусти®у. Чак и тако, морате радити. Нева ала Шарлот Ќе приметила:
  - Сада смо урадили много, али "емо Ќош више на Блиском истоку. Дакле, Ќош ниЌе време за жетву!
  Герда Ќе тихо одговорила:
  - ВоЌник не губи када Ќе исцрп ен, ве" када се смири - уосталом, у првом случаЌу помаже гвоздена во а, а у другом утапа ле®у мочвару безво е!
  Црвенокоса Ќе приметила:
  - Кад во а, а кад нема во е! Надам се да "е ускоро добити нову опрему.
  Герда Ќе одлучно рекла:
  - Техника гомила метала, ако Ќе атрофирао мозак и гомила штака, ако су миши"и отказали!
  Шарлот Ќе додала:
  - По чему Ќе човек надмашио Бога - за разлику од Свевиш®ег, успео Ќе да створи свог гробара!
  Фруда Ќе махнула рукама према црвенокосоЌ.
  - Само не о религиЌи. Не вреди дирати сличну тему!
  Шарлот Ќе затворила очи.
  - О чему желиш да причамо?
  Герда Ќе стид иво предложила:
  - ХаЌде да поразговарамо о томе шта би било да Немачка победи у првом светском рату!
  Шарлот се обрадовала овим речима:
  - Тако Ќе. НаЌсекуларниЌи разговор. Волим да разговарам о томе шта би било, а шта не. А шта "е Герда ре"и?
  Плавокоси терминатор Ќе одговорио:
  Замислимо на тренутак да се Шлифенов план остварио. Француска Ќе уништена. Руске трупе су поражене и вра"ене у источну По ску. Западна По ска иде у Немачку. Цео рат и пото®и преговори зара"ених страна завршаваЌу се наЌкасниЌе 1915. године. Какве би биле последице таквог тока догађаЌа? Каква би била светска историЌа у таквоЌ ситуациЌи?
  До села "ут иви Клаус постави сасвим природно пита®е:
  Шта Ќе Сцхлиеффен план ? Чуо сам оваЌ израз много пута, али да будем искрен, немам поЌма о томе.
  Шарлот Ќе за Герду одговорила:
  Шлифеновом плану . Почнимо са историЌом. После Француско-пруског рата 1870. године, француска покраЌина Алзас-Лорена ( Алзас-Лорена ), насе ена Немцима и Французима, постала Ќе део Немачке империЌе. Жедна освете, Тре"а француска република се заклела да "е повратити териториЌе коЌе Ќе Француска поседовала више од две стотине година. Француска Ќе била изолована, али Ќе после ступа®а на престо младог Вилхелма ИИ 1888. године, као и постепеног отуђе®а Немачке од РусиЌе и БританиЌе, међу немачким руководством почео да расте страх од могу"ности рата на оба фронта.
  Клаус Ќе изЌавио:
  - И знате, иако су многи моЌи врш®аци негодовали, Фирер Ќе поступио веома мудро потписуЌу"и пакт о ненапада®у са Ста ином.
  Шарлот Ќе оголила своЌе бисерне зубе и настав аЌу"и да упире рогове, наставила Ќе:
  - Само историЌа може дати недвосмислен одговор - шта Ќе мудро, а шта не! Немци су Француску, поражену 1870. за само две неде е, Ќош увек сматрали прет®ом. Истовремено, на истоку Ќе било Руско царство, са коЌим би рат могао бити веома тежак, посебно ако би цар могао да мобилише становништво далеког дела царства. А шта Ќе са становништвом РусиЌе 1913. године, 180 милиона, и сви на истом континенту и имаЌу Ќединствено држав анство. За разлику од БританиЌе, на пример. Након потписива®а Англо-француског споразума 1904. ( Антанта Цордиале ), КаЌзер Вилхелм Ќе затражио од Алфреда фон Шлифена да развиЌе план коЌи би омогу"ио НемачкоЌ да истовремено води рат на два фронта, и децембра 1905. фон Шлифен Ќе кренуо на посао.
  Герда Ќе одмах приметила:
  - То смо и требали да очекуЌемо, присе"аЌу"и се старогрчке пословице: "Два зеца Ќуриш, Ќедног не"еш ухватити!"
  Шарлот климну главом и одговори:
  - Овде се, наравно, слажем, али... Вероватно се дипломатским путем ово показало претешким, готово немогу"е остваривим. Овде Ќе своЌу улогу одиграла тврдоглавост цара НиколаЌа И, фуЌ ®егова друга.... И интриге БританиЌе, а можда и САД. Можда КаЌзер ниЌе био сасвим убед ив...
  Герда Ќе рекла:
  - Мислим да ниЌе требало да обЌавимо рат РусиЌи. Могу"е Ќе да НиколаЌ ИИ не би ризиковао да први нападне! Или друга опциЌа, офанзива на Русе, са привременим одбиЌа®ем да нападну Французе.
  Шарлот Ќе на ово мирно одговорила пркосним зева®ем:
  - Управо Ќе Шлифен хтео да почне од жаба, коЌе нису имале свог Наполеона Бонапарту. План Ќе био заснован на идеЌи брзог заузима®а Француске. План Ќе предвиђао 39 дана за заузима®е Париза и 42 дана за коначну предаЌу Француске. Према прорачунима грофа, ово време Ќе требало да буде дово но да спречи мобилизациЌу Оружаних снага Руске империЌе и напад на Источну Пруску. План се заснивао на способности Немаца да тако брзо заузму Француску да неприЌате  ниЌе имао времена да мобилише трупе, а тада Ќе било предвиђено окрета®е трупа ка РусиЌи. Планови Немачке су такође ук учивали же у да заузме такве неутралне зем е као што су Луксембург, БелгиЌа и ХоландиЌа.
  Герда Ќе наставила да устраЌава:
  - Али у овом случаЌу Ќедноставно ниЌе било потребно обЌавити рат РусиЌи, а заиста уприличити балканску кризу, тим пре што Ќе СрбиЌа пристала на готово све услове Немачке, односно Аустроугарске. Тако би удар немачких трупа постао изненадниЌи, а проширени други фронт не би настао.
  Фруда Ќе сажето приметио:
  - Логично!
  Шалот Ќе рекао:
  - Знате, ниЌе се тако лако одлучити на рат. Поготово ако нема разлога...
  Клаус упита ватреног ратника:
  - Зар лекциЌе историЌе нису вредне разматра®а?
  Шарлот одмах климну главом.
  - ДостоЌно су урадили наши генерали. На пример, такав. Немачке трупе дуго нису успеле да заузму Париз (1870. године опсада Париза Ќе траЌала месецима, за разлику од планираних 39 дана), али су ипак, после дугих борби, прошле кроз западни део града. Суштина плана ниЌе била да се заузму градови и трговачки центри зем е, ве" да се француска воЌска натера да се преда и зароби што више воЌника као зароб еника, односно да понови ток француско-пруског рата.
  Герда Ќе помогла да се у структуру убаци Ќош Ќедан дета  (девоЌке су причале не излазе"и из воде). Вук девоЌка Ќе рекла:
  - Било Ќе, генерално, сасвим реално, иако...
  Прекинувши Герду, Шарлот Ќе наставила:
  - Али, нажалост, неки од дета а коЌи су касниЌе довели до слома били су невид иви за немачку команду: и Шлифен и особа коЌа Ќе касниЌе извршила план, Хелмут фон Молтке , били су у искуше®у могу"ности да се наметну францускоЌ воЌсци са две стране. . єош Ќедном, инспирациЌа Ќе била историЌа, односно пораз воЌске старог Рима у бици код Кане 216. године, а Шлифен Ќе ту битку веома помно проучавао . У суштини, ®егов план Ќе био прилично велико преиспитива®е Ханибаловог плана.
  Клаус Ќе одобрио, па чак и шутирао воду ногама:
  - Управо тако! Ханибал Ќе гениЌе - виши од Цезара!
  Герда се ниЌе сложила:
  - Напротив, Цезар Ќе супериорниЌи од Ханибала управо зато што Ќе успео да добиЌе герилски рат против Гала, што Ќеднооки командант никада ниЌе успео да уради са Римом.
  Ватрени ратник заурла на ово:
  - ВеруЌем да спо а, Ханибал ниЌе требало да понуди мир Риму, али Ќе имало смисла да се одмах иде у престоницу.
  Герда Ќе одмах додала:
  - А са стране каЌзера ниЌе требало да обЌаве рат РусиЌи!
  Шарлот се ниЌе баш сложила.
  - Овако се, у принципу, могло ре"и, могло се одупрети на два фронта. МобилизациЌа руске воЌске Ќе била веома спора због лошег ста®а и покривености зем е железницом. Па, наравно, краЌ®е инертна бирократска машина и просто незамислива корупциЌа у руском руководству. После ране победе над Француском, Немачка Ќе одлучила да концентрише своЌе снаге на Источном фронту. План Ќе био да се 9% воЌске остави у ФранцускоЌ, а преосталих 91% поша е у РусиЌу. КаЌзер Вилхелм ИИ Ќе то рекао овако: "Доручкова"емо Париз, а ручак Санкт Петербург"!
  Клаус Ќе узвикнуо:
  - То Ќе наш начин! Наравно, РусиЌа не"е оти"и! Надам се да "емо Ќош газити на Црвеном тргу!
  Шарлот Ќе потврдила:
  - Наравно да хо"емо! Заузима®е Блиског истока нам омогу"ава да, у случаЌу рата са СССР-ом, скоро одмах ударимо на АзербеЌ¤ан, а самим тим и преузмемо Баку нафту.
  Герда Ќе показала радозналост:
  - А шта се тачно догодило у случаЌу наше победе!
  Шарлот Ќе на ово одговорила са дубоким уздахом:
  - Прво, треба да се сетите какве су последице тока догађаЌа у АктуелноЌ, не наЌслађоЌ стварности.
  Прво, БританиЌа излази из рата са огромним дугом према Америци. Народ Ќе уморан од рата, слом ен Ќе дух нациЌе. Истина, успели смо да зграбимо нешто; нафтом богат Ирак, НамибиЌа са великим налазиштима диЌаманата и злата .
  Друго: Француска Ќе претрпела монструозне материЌалне и  удске губитке, што доводи у пита®е ®ен да и развоЌ као светске силе. (Иако се Француска Ќош увек сматрала таквом све до 1940. године, крвопроли"е 1914-1918. поткопали су снагу нациЌе, услед чега Ќе француски напредак био сувише спор, па су 1940. делови нашег храброг Вермахта све поставили на своЌе место).
  Тре"е: Америка Ќе заузела воде"у позициЌу у свету, европске зем е коЌе су учествовале у рату постале су амерички дужници, америчка воЌска Ќе стекла прво искуство глобалних воЌних операциЌа. Америка почи®е трку коЌа "е Ќе или довести до улоге Ќедине суперсиле на свету, или "е Ќе претворити у гомилу пуше"их жила. Наш Хитлер ништа не прашта и никада не губи!
  Клаус се, прскаЌу"и водом, сложио:
  - Па то Ќе сигурно! Фирер не"е никога изневерити! Мада сам, на пример, чуо да Руси имаЌу тенкове величине троспратнице!
  Ватрени вук се закикотао.
  - То им сада не"е помо"и! Четврто; У РусиЌи се десила револуциЌа са познатим последицама. Поштено ради, морамо признати да Ста ин, наравно, ниЌе тако слабово но жена као НиколаЌ ИИ, а бо шевици имаЌу кичму и тешке песнице!
  Тада Ќе Герда проговорила:
  И наравно наЌфаулниЌи; за Немачку Ќе пораз био национална катастрофа, дугови зем е су огромни, народ деморалисан, привреда Ќе у наЌдуб оЌ рупи, флота Ќе положена у Скапа Флоу, колониЌе су изгуб ене, воЌска Ќе скоро распуштена ( РаЌхсвер 20-их тешко се може сматрати пуноправном воЌском), они ЌачаЌу револуционарни покрети.
  Клаус Ќе брзо додао:
  Било Ќе и других последица, попут слома Аустроугарске, али ове су без сум®е наЌважниЌе. Тада "е Америка почети да осваЌа све више позициЌа у свету, Енглеска "е их губити, на месту РусиЌе "е настати индустриЌски СССР, у НемачкоЌ "е на власт до"и наш Фирер Хитлер итд. Резултати су познати и нису Ќеднозначни. Сама чи®еница да Ќе Немачка као резултат добила вођу, тако великог гениЌа као што Ќе Фирер, више Ќе него способна да блокира много тога!
  Шарлот Ќе завршила силом:
  - Наравно, да Ќе победник у Првом светском рату (у Другом светском рату дефинитивно може да победи само Тре"и раЌх) била само Ќедна држава - Америка. Може се ре"и да Ќе єапан добио неке користи од рата, али то не вуче победу!
  Фруда  утито рече:
  - Ови издаЌници су єапанци! Како су се сметлари држали наших колониЌа. И кажу - племенити самураЌ!
  Шарлот Ќе стишала глас и наставила:
  - Размислите шта би се десило да Немачка победи. Дакле, почетком 1915. године све континенталне зем е су склопиле мир. Немачка Ќе значаЌно пове"ала своЌе колониЌе (до сада само формално), победила све своЌе европске неприЌате е и Ќош увек има другу флоту у свету после Британске. Америка ниЌе имала времена да се умеша у рат. Да и догађаЌи могу и"и према две опциЌе.
  Прва опциЌа: БританиЌа настав а да се бори.
  Клаус Ќе изЌавио:
  - С обзиром на тврдоглавост Британаца, ово Ќе наЌвероватниЌе! Уосталом, они нису тражили мир 1940. године, после пораза Француске. Мало Ќе вероватно да и сада имаЌу храбрости за то!
  Шарлот Ќе пустила сунчеву зраку из очиЌу.
  Утолико горе по ®их! Да е акциЌе се могу развиЌати према следе"ем сценариЌу. Централне силе, извршивши притисак на ИталиЌу, чине Ќе своЌим савезником и почи®у борбу за Средоземно море. Комбиноване флоте ИталиЌе и Аустроугарске, наравно, не"е истиснути енглеску флоту са овог позоришта операциЌа, ве" "е део ®ених снага пову"и на себе. Ово "е фаворизовати Немачку у вође®у опште поморске битке. Осим тога, немачки ресурси нису ограничени копненим ратом и она може да почне са припремама за подморнички рат. Друга опциЌа Ќе да се ФранцускоЌ олакшаЌу услови мира (на пример, остав а®ем више колониЌа), Немачка заузврат захтева ®ено учеш"е у рату против Енглеске, користе"и своЌе колониЌе као одскочну даску за акциЌе против британских колониЌа. И коначно, Немачка би могла да поша е трупе у Турску и освоЌи Блиски исток преузима®ем контроле над Суецким каналом. За БританиЌу би то била катастрофа.
  Клаус се нервозно насмеЌао.
  - Шта смо управо урадили... Али до сада не можемо да транспортуЌемо тенкове!
  Шарлот Ќе запретила прстом:
  - То а "е и да е бити о-о-о! Међутим, зак учак се може изву"и недвосмислено. Уосталом, на оваЌ начин, остав ена Ќедан на Ќедан са читавом Европом, БританиЌа "е неминовно бити поражена. Очигледно Ќе да Америка до овог тренутка не"е имати времена да се умеша у рат, штавише, у светлу брзе победе Немачке, потреба за таквом интервенциЌом у иностранству би"е оце®ена као краЌ®е сум®ива.
  Фруда Ќе оштро рекао:
  - єенкиЌи се наравно не усуђуЌу да интервенишу!
  Ог®ена ратница, показуЌу"и зубе, додаде:
  - Дакле, ово су колачи: БританиЌа или трпи пораз, или рат своди на нерешено, по цену економског пада и губитка значаЌног дела флоте, што аутоматски значи и губитак превласти на мору уз све уследиле последице по колониЌално царство. Стога Ќе ве"а вероватно"а да "е БританиЌа поступити по другоЌ опциЌи.
  - КоЌи? питао се Фроуда.
  Шарлот развуче своЌе гримизне усне Ќош шире у месождерском осмеху:
  - ОпциЌа два - где Ќе сваки хероЌ. БританиЌа склапа частан мир. Свет има Ќедан услов - БританиЌа правно признаЌе нову мо" реалности у свету, у виду призна®а бивших француских колониЌа као немачке териториЌе. За Немачку Ќе такав мир такође користан, Ќер нема потребе да трошите средства на наставак рата, нема потребе да ризикуЌете сопствену флоту, коЌа, наЌвероватниЌе, не"е мо"и да се носи са Британцима. - Пресре"у"и неверице саговорника, додала Ќе. - АваЌ, сре"а Ќе слепа. Осим тога, не треба чекати на интервенциЌу нових зема а у рату, ве" се можете фокусирати на наставак свог економског развоЌа и развоЌ огромних колониЌалних поседа. НаЌвероватниЌе би се догађаЌи развиЌали по овом сценариЌу. И све би то довело до апсолутно невероватног тока историЌе за особу из наше славне стварности...
  Шарлот Ќе у"утала, а Герда Ќе покушала да отвори уста, док би Ќедна од девоЌака вриснула:
  - Анксиозност! Приближава се тропски ураган. Осе"ам то!
  Мадлен Ќе одмах заповедала:
  - Окре"емо се! Грисет никада не греши у таквим предвиђа®има!
  Ратници вукова су заиста морали да спакуЌу своЌе ствари и да се евакуишу. Међутим, не само Гризет, ве" и остале девоЌке осетиле су како Ќе одЌедном постало хладно, у стилу ледене дистопиЌе, упркос томе што Ќе сунце тек било у зениту. Радили су складно, ве" без шале и сувишних речи.
  Успели смо таман на време, након чега Ќе запухао такав ветар да Ќе прашина коЌа се подигла онемогу"авала вид ивост на уда ености ве"оЌ од два метра.
  ПриЌате ска четворка се сакрила у прилично простран резервоар, где Ќе, иначе, било топлиЌе, и сместила се у полукруг.
  Клаус Ќе прилично глупо упитао:
  - Не, то Ќе дошао смак света?
  Шарлот Ќе одговорила:
  - Не! Ово ниЌе наЌвише неколико сати! Не више!
  Мадленин строги, готово мушки глас чуо се преко радиЌа:
  - Можете спавати за сада, драге девоЌке! Да е, мора"ете да марширате све до Багдада да надокнадите изгуб ено време!
  Вукице ратника углас залаЌаху уз звиждук:
  - ПоЌедите све да спаваЌу!
  Герда и Шарлот су лаке тако да су ®ихова гола тела притиснута Ќедно са десне, а друго са леве стране, ка младом Клаусу. Заспали су скоро моментално, умор и навика да заспиЌу чим Ќе наређе®е прим ено (спасоносна навика у условима хроничног недостатка сна и одмора у условима касарне и елитне школе!). У исто време, као што би се очекивало, завршили су као пар у своЌоЌ бескраЌноЌ сериЌи снова.
  Испаливши Ќош неколико "дежурних" хитаца: "Ови олоши су били превише тврдоглави, да су падали у рафалима. Герда се вратила на расправу:
  - ВеруЌем да Ќе Луцифер заиста првобитно био  убазан, узвишен и племенит анђео. Али грех и гордост се уселише у ®егово срце! Тако се догодило да Ќе под утицаЌем греха - мистериЌе безако®а, добро у души главног анђела почело да умире, а злоба се поЌавила.
  Боже моЌ, како си лепа и чиста,
  ВеруЌем да Ќе твоЌа права бескраЌна!
  СвоЌ славни живот си дао на крсту
  И сад "еш заувек горети у мом срцу!
  
  Ти си Господ лепота - радост, мир и  убав,
  Оличе®е безграничне, Ќарке светлости!
  Пролио си драгоцену крв за народ,
  Спасен бескраЌном жртвом планете!
  Герда Ќе певала са великим ентузиЌазмом. Две бисерне сузе су се скотр але из ®ених сафирних очиЌу, склизнуле низ ®ен сатенски образ и капале. ДевоЌка Ќе постала веома згрожена због своЌе окрутности. Шарлот Ќе ухватила своЌе расположе®е:
  - Сада треба да покупимо оружЌе Стингер и да га предамо терористима. Ово Ќе наш првобитни план. Потребно Ќе сте"и повере®е у турског султана.
  Герда Ќе протр ала болну пету о метал, боса нога ЌоЌ се прекрила малим пликовима и истиснула:
  - Савршено разумна претпоставка. Али прво да напустимо град, Нова шупа Ќе мало уморна.
  Шарлот Ќе добро нишаним поготком одсекла двокрилац коЌи Ќе блеснуо на небу, попушио реп и заронио:
  - И Ќа волим. НиЌе могу"е да свако створи прилично пристоЌну енклаву међу отвореним просторима ЧернохарЌева !
  Герда узнемирено уздахну.
  - Не можете кривити банду Стабилност за ово.
  Тенк и борбена возила пешадиЌе су изашла из града, постепено су убрзавала брзину, покушаваЌу"и да извуку максимум. Немачки "гепард" Ќе убрзао до осамдесет пет километара на сат, а БМП Ќе прескочио стотину.
  - Не вози Герда тако, одЌедном "еш налетети на заседу! Шарлот Ќе уплашено зарежала.
  - Онда "у душманину подметнути на два бурета! - плавокоса терминаторка Ќе показала зубе.
  На путу су наишли на три мотоцикла, Ќедан Ќе чак испалио и минобацач. Међутим, пуцати их у стилу компЌутерске игре Ќе веома приЌатно.
  Ми смо господари ватрених стаза. - рече, циче"и од одушев е®а Шарлот. - Онда Ќе строго упитао пуковник. - Нево но смо изашли из игре. Било Ќе тешко, али аваЌ, неопходно!
  - И да сте хтели да ову териториЌу учините ненасе еном. Ово ниЌе ук учено у наше стратешке планове! узврати пуковник.
  - Добро, али утицаЌ групе "Стабилност" Ќе подрен. Дакле, мора"ете да промените нешто у политици унутар зоне. - Професорским погледом подстакла Ќе ватрена дама.
  - Наравно, али о томе "е одлучити гор®и мена¤мент. У међувремену, ухвати ову особину турског султана! - Одсекао команданта.
  Прошавши отвор девоЌке, одвезли смо се у ¤унглу. Напред су блистале аномалиЌе.
  "Сам град можда има неку заштиту од ових чуда. - Приметио сам Герд како се намршти на челу. - Открива®ем ®ене природе могли бисмо да направимо значаЌан напредак у развоЌу зоне.
  - Наравно да могу! Али они то ве" раде без нас! НаЌбо и научници Тре"ег РаЌха раде! Шарлот Ќе узвратила.
  - И да научници Ќош нису научили како да лече ФЛПИД и рак. Колико  уди умире у агониЌи. Ово бих урадио! Герда Ќе надувала образе и стиснула песнице таквом снагом да су ЌоЌ чак и зглобови постали  убичасти.
  - У Тре"ем раЌху треба модернизовати здравствени систем по узору на Бели Марс (СЌаЌан виц, хумор мртвих!). На краЌу краЌева, новца има дово но, можете га учинити бесплатним и доступним свима. Шарлот Ќе подигла прсте, а затим поново опалила. - Осим тога, било Ќе бо е да момци и девоЌке служе заЌедно, ствараЌу"и мешана друштва. Помислите само на млади"а у самоЌ зори снаге и либида две године, а раниЌе су четири године били лишени женске наклоности. НиЌе ни чудо што су сексуални злочини тако драматично порасли. Секс Ќе наЌбо и лек за све менталне болести, али, нажалост, скуп и тешко доступан! Шарлот Ќе приметила.
  - Видим само ово на уму! - са презиром рече Герда.
  - Сасвим нормалан инстинкт! Ко не воли секс, не воли живот, и не цени телесне радости! А чиЌе тело не осе"а слободу, тада душа чами у тамници! Ох, и ми смо на путу! - Шарлот Ќе убола прст напред, срушивши дебелог четвртастог бумбара.
  Тенк и БМП су се возили око аномалиЌе, затим Ќош Ќедног кратера. Повучена свежа праж®е®а. АномалиЌа Ќе испружила своЌе пипке, готово невид иве, али опип иве, тако да Ќе оклоп вибрирао попут каменчи"а коЌи звецкаЌу о ®ега.
  - Прилично Ќе заним иво, осе"ам таласе, веома мали домет, загреваЌу површину! - Рече, помало женствено нервозно, Герда.
  - Нисам ни Ќа балван! Да, то Ќе нешто! Поред тога, наши резервоари су акумулациЌа метала и могу приву"и негативну енергиЌу! - Шарлотино лице Ќе поцрвенело, осетила Ќе све ве"у напетост, разна по а.
  - Могу пробати са фрагментационим проЌектилом! Протреса®е ваздуха "е променити поставке позадине. - Понуђен плави терминатор.
  - Не, бо е да идемо около! - протресла Ќе ¤оЌстик девоЌка. - Уопште, ми Немци смо ово паметно смислили. Уместо волана и дугмади, користите елемент конзоле за игру као контролу. НиЌе ни чудо што су немачки "мерцедес" и БМВ тако популарни аутомобили, чак их и амерички председник поштуЌе, уз сву размет ивост єенкиЌа.
  главу испод гусеница , животи®а Ќе пукнула оч®ацима и Ќурнула под ауто.
  Пуцкета®е лом ених ребара и проливена крв наЌав ивали су да се створе®е тиранизира.
  єош десетак ових чудовишта пуцало Ќе митра еским рафалима, падало Ќе, а месо се буквално раскидало на комаде.
  - И они су ван гаранциЌе. - рече девоЌка коЌа прави гримасу.
   Пси пацови и друга створе®а бежали су од резервоара, очигледно су их помешали са опасним животи®ама мутантима.
  - Види, они нас се боЌе! - Герда Ќе дети®асто показала прстом.
  - Нема велике заслуге, и ти би се уплашио. - Одговорио Ќе, показуЌу"и Шарлотин Ќезик.
  Тада су девоЌке ипак успориле и одвезле се на канал. Положена су два возила, тенк и борбено возило пешадиЌе.
  Па, изгледа да смо нешто постигли! Ево наше подморнице! - Са задово ством, рече Герда.
  - КраЌ®е Ќе време! Шарлот Ќе зарежала.
  Испод воде су се поЌавили теме и титаниЌумског чамца. Чудесни ауто Ќе отишао уз канал. Делимично Ќе дуплирао функциЌе резервоара, али се природно истакао у универзализму.
  Из ®ене утробе искочили су ве" познати борци у егзоскелетима, као и пуковник. Младим ратницима су почели да предаЌу нераспаковане "мега-жаоке".
  - Ево неколико комада ове модификациЌе коЌе "емо узети за себе да проучимо. - Рекао Ќе пуковник пуковник. - А остало, ниЌе визуелни приЌате  турског султана.
  - Не свиђа ми се идеЌа да се тако великодушан поклон донесе неприЌате у Тре"ег раЌха. Шарлот Ќе набрала обрве.
  - То Ќе дански поклон. Прво, мега-стингери "е постати потпуно бескорисни у борби. А друго... - Почео сам, био Ќе пуковник.
  - Знам! - безочно Ќе прекинула Герда.
  - Шта знаш? Пуковник Ќе одмах био на опрезу.
  - Шта, друго. Сваком мега-стингеру сте доделили позивни знак са приЌемом. У овом случаЌу, мо"и "ете да пратите крета®е неприЌате а! - узвикнуо Ќе брзоплет плавокоси терминатор.
  - Да, нека врста буба! - прекинула Ќе Шарлот. - Сасвим Ќе Ќедноставно, за животи®е ове величине!
  - Погодили сте! Да, прати"емо све ®ихове кретене на оваЌ начин. Али они "е журити около хладни. - насмеЌао се строги, више не млади представник специЌалних служби.
  - Добро, добро онда, прихвати"емо поклон! ДевоЌке су радосно п еснуле Ќедна другоЌ у руке.
  - Поред тога, бубе "е такође бити унете у ваше резервоаре. Уосталом, сигурно "е бити сведока да сте их украли, иначе "ете их предати турском султану. И Ќош Ќедан поклон ®ему и има"емо Ќош ци ева за пра"е®е! Пуковник Ќе лукаво намигнуо.
  Герда климну главом у знак сагласности.
  - Сигурно подмукли турски султан жели и сам да се попне тамо. На краЌу краЌева, врло Ќе вероватно да "е и сам терориста же ни мо"и тестирати нову технику.
  - И ми такође. " Хипербагови " "е мо"и да емитуЌу видео са тенкова и борбених возила пешадиЌе. єасно и прецизно, као и делимична вид ивост ван резервоара. Пази"емо на неприЌате а! - Представник специЌалних служби бацио му Ќе у уста жваку коЌа заме®уЌе никотин са флуоридним адитивима (Зуби су оЌачани!).
  После паузе, Шарлот Ќе упитала:
  - Каква техника?
  Пуковник извади мале кристале, пружи их на длану:
  - Мини-електроника, може им се дати било коЌи облик. Сакри"емо их у инструменте тенка тако да неприЌате  ни на коЌи начин не"е приметити. ВеруЌте ми, чак ни амерички струч®аци не"е мо"и ништа да откриЌу. Ово се може сакрити у панелу или под маском лака.
  - Вау, нисам знао да наши то могу! - Ватрена ратница у див е®у пређе Ќезиком преко усана.
  - НиЌе само наш. За велике паре купили су неколико америчких научника и два Руса, као и Ќедног ИндиЌца. Да не говоримо о томе да су наши  уди украли нешто од истраживачких института у САД и Канади. Све силе науке непобедивог Тре"ег раЌха бачене су против опседнутог турског султана. НаЌбо и кадрови и умови. Дакле, девоЌке, нисте саме, иза рамена Ќе дах мо"не зем е! - Патос пуковника ниЌе био сасвим примерен у овоЌ публици, али су младе девоЌке одговориле са одушев е®ем.
  - Осе"амо! Слава мо"ноЌ НемачкоЌ!
  ВоЌници специЌалних снага су поправили Хипербугове на тенк и БМП. Све Ќе паж иво закрп ено, а "мега-стингери" су утоварени на посебна колица. Док су се такве припреме вршиле, пуковник Ќе упитао:
  - Колико сте отприлике  уди, с обзиром на брод, докраЌчили  уде. Герда се мало замисли и одговори:
  - єа лично око хи аду и четири стотине!
  Шарлот, цере"и се, потврди:
  - И Ќа сам такође око хи аду триста. Борили смо се као Ќеднаки!
  - И две хи аде осам стотина на краЌу. Добра демонтажа, навлачи гвоздени крст са храстовим лиш"ем, а можда и мачевима!). Стави"емо то у аналогиЌу успешних акциЌа специЌалних снага. Можда "ете бити таЌно награђени! Знате, за специЌалце су увели, поред крстова, и нову награду - рубин звезду. Уз ®егову помо", доби"ете право на изванредан воЌни чин, ко сте иначе! - упитао Ќе пуковник мрште"и се из неког разлога.
  - Герда ВаЌт смрт! - Приватна СС армиЌа Тре"ег РаЌха.
  - Цхарлотте Фире Сатан! - обична СС армиЌа Велике Немачке или Тре"ег РаЌха.
  - ВеруЌте ми, сигурно "ете бити унапређени у официре, чиме "ете постати потпоручници.
  На небу Ќе б еснула птица мутант, у тами Ќе б еснула гола лоба®а, са зубима закрив еним као му®а. Све у свему, одличан хорор филм. Међутим, ниЌе било потребно пуцати, птица рептила Ќе пролетела.
  Шарлот Ќе ипак пуцала из митра еза, меци су погодили велико створе®е величине борца. Рептил Ќе дахнуо и експлодирао. Ваздушни талас Ќе затресао дрве"е.
  - Дивно, урадио сам Ќе! Само ®ено перЌе Ќе Ќаче од легираног челика, треба да ударите тачно у гузу, испод репа. Након тога, природни гас експлодира, а киселина коЌа се накупила у унутраш®ости. - Рече, показуЌу"и Шарлотин не превише неопходан успех.
  - Птица Рууффи , тако посебна, див а, опасна. Али прилично ретко, било Ќе могу"е поштедети. Пуковник Ќе клонуло зевао.
  - А она се храни лешевима и шири заразу. Било Ќе случаЌева да су живи воЌници Ќели, да, ®ен пакао! И да, "аскали смо! Шарлот Ќе зарежала.
  Пуковник Ќе спремно пристао.
  - Да, наравно, "аскали су преко сваке мере. Тако да имам бо и предлог. Нека нам славна примадона Герда отпева песму о тако светлоЌ победи.
  Герда ниЌе показала много ентузиЌазма:
  - Сада ми очито ниЌе глас и нисам расположен. Можда други пут?
  Шарлот Ќе одговорила:
  - Можда не"е бити другог пута! Осим тога, у песми треба само да почнете, а онда све иде врло лако. Па немоЌ да се стидиш, пева"у ти!
  Герда се неколико пута снажно накаш ала да прочисти грло и запевала своЌим анђеоским гласом:
  Уморан сам од лута®а свемиром,
  Колико Ќе то окрутно и зло!
  Али молим Господа само за Ќедно,
  Да заштитим, свет блиског, драги!
  
  Рат, не знаЌу"и између, дође до мене,
  Покрила Ќе своЌим немилосрдним крилом!
  Мач Ќе оштар, не зна корица,
  Ево злог змаЌа коЌи вири ®ушку!
  
  Али пруски витез, мо"ни хероЌ,
  Пакао га не може сломити!
  Рекли су лопови - не крадете своЌу савест,
  Од нашег поште®а - знаЌ наду!
  
  Тат се уплашио - угледа страшни мач,
  За безако®е - тешка казна!
  Ми смо похлепни, можемо изгорети одЌедном,
  А Ота¤бина Ќе висока награда!
  
  Ко ниЌе волео - не зна ове муке,
  Шта "е донети другачиЌе реше®е!
  Али наша ватра, веруЌте ми, ниЌе се угасила,
  Дово но нам Ќе ако двоЌе заЌедно!
  
  ОдброЌава®е Ќе наравно строго Бог долази,
  Он Ќе слаб, плаш ив - нимало зашти"ен!
  Такви  уди - рачун Ќе постав ен,
  Да Ќе разбиЌена воЌска оних коЌи живе у парампарчад!
  Али човек Ќе као клица,
  Кад веруЌе - знаЌ, не"е избледети!
  ЗнаЌ бекство напретка, не сузи се,
  Простор коЌи видимо на небу дао!
  
  Шта нам треба на овом свету - потребан нам Ќе успех,
  Таква Ќе природа човечанства!
  ЧуЌе се весео, младалачки смех,
  А нова култура расте!
  
  Конзервативизам Ќе наш сурови ¤елат,
  Окована мисао  уди као камен!
  Али ако Ќе воЌнику тешко, немоЌ да плачеш
  Хо"емо, веруЌте ратницима у удару!
  
  Дошла Ќе дуго очекивана победа
  А ко би други сум®ао у то!
  Човек мисли Ќе оштра игла,
  Ко Ќе хероЌ, таЌ ниЌе игра глупана!
  
  ВеруЌем да "е планета на"и сре"у,
  Поста"емо - знам да су сви слатки, лепи!
  И злоба "е нам поштено платити,
  Сипа"е великодушно класицима кукурузног по а!
  
  Не познаЌемо мир, то Ќе пуно,
  Како Ќе еволуциЌа сурова!
  У универзуму безгранични хаос,
  У ®ему Ќе свако створе®е усам ено!
  
  Бо е, надамо се
  Да "е бити сре"е и нестати страха!
  И сви синови "е постати као рођаци,
  А нови пут "емо описати у стиховима!
  . ЕПИЛОГ
  Дечак хероЌ Ќе коначно стигао у Титов штаб. єош ниЌе знао да "е му Нерон послати свог телохраните а и врло опрезно Ќе примио младог ратника. Али Конан Павлик му Ќе показао пергамент са печатом и потписом самог цара Нерона.
  И неповере®е се распршило. Штавише, дечак Ќунак лако Ќе згужвао прсте, прво на рукама, а потом и на стопалима, на бакарном новчи"у, показуЌу"и своЌу феноменалну снагу.
  И млади ратник Ќе стигао баш на време. Кра  ПартиЌе Ќе окупио све своЌе снаге и, добивши скоро петоструку броЌчану надмо", заЌедно са побу®еним єевреЌима, покушао Ќе да нападне Титову воЌску. Снаге су биле неЌеднаке, иако су Рим ани, можда, имали бо е оружЌе и организациЌу.
  Тит Ќе заузео припрем ен, утврђен положаЌ. И ту Ќе почео да одбиЌа Ќуриш, надмашивши снаге кра а Керзе . И партски и ЌевреЌски пук похрлише на Рим ане.
  Цртани дечак Ќе подигао лук и повукао тетиву. И одапео стрелу на неприЌате а. А онда Ќе голим ножним прстима бацио стрелицу, и ударио одЌедном три партска ратника.
  Конан-Павлик Ќе певао:
  - За велики комунизам Нерона!
  После тога дечак Ќе поново бацио босоногу, дети®асту, али снажну ножну стрелицу и поново опалио из лука.
  Тада Ќе Конан-Павлик почео да баца пикадо босим ногама и да гађа без прекида из лука. Летеле су и стреле и стрелице. И проболи су и Пар"ане и єевреЌе.
  Конан-Павлик Ќе то урадио енергично.
  И девоЌке су почеле да се боре са ®им, а девоЌка Маргарита се придружила борби.
  У Партском царству има много воЌника. Теку као бескраЌна река.
  Конан-Павлик Рибаченко, посечу"и Пар"ане своЌим мачевима, заурла:
  - Никада не одустаЌ!
  И оштар диск полете са дечакове босе ноге!
  Маргарита, сламаЌу"и противнике, прогунђа:
  - Има места за подвиг на свету!
  И отровне игле расуле су се са босих ногу девоЌке, удараЌу"и Парте.
  Наташа Ќе такође бацила голе ножне прсте, смртоносно, испалила му®у из скерлетне брадавице препланулих груди и заглушно завиЌала:
  Никада не"емо заборавити и никада опростити.
  И ®ени мачеви прођоше кроз воденицу преко Парта.
  ЗоЌа, секу"и неприЌате е и ша у"и пулсеве из гримизних брадавица, зацвилила Ќе:
  - За нови ред!
  И нове игле разбацане са ®ених босих ногу. А шта Ќе у оку, шта Ќе у грлу кинеским воЌницима.
  Да, било Ќе Ќасно да су ратници постаЌали узбуђени и бесни.
  Августин сече тамне воЌнике, пуштаЌу"и каскаде му®а из ®ених рубин брадавица, шкрипа:
  - Наша гвоздена во а!
  И нови, убитачни дар полети са ®ене босе ноге. И мрки борци падаЌу.
  Светлана сече ветре®ачу, из брадавица Ќагода пушта корона праж®е®а, мачеви су ЌоЌ као му®е.
   Пар"ани падаЌу као снопови.
  ДевоЌка босим ногама баца игле и шкрипи:
  - єер "е победити маЌка РусиЌа!
  Конан-Павлик Рибаченко напредуЌе против ПартиЌана. Дечак терминатор сече тамне трупе.
  А у исто време, прсти дечакових голих ногу избацуЌу игле са отровом.
  Дечак урла:
  - Слава буду"оЌ РусиЌи!
  И у покрету сече свима главе и ®ушке.
  Маргарита такође слама противнике.
  Њене босе ноге млатараЌу. Парти умиру у великом броЌу. Ратник виче:
  - За нове границе!
  А онда "е девоЌка узети и пресе"и ...
  Маса лешева партских воЌника.
  Али Наташа Ќе у офанзиви, сиЌаЌу"и му®е из своЌих гримизних брадавица. Сече своЌ кинески и пева:
  - РусиЌа Ќе велика и блистава,
  єа сам веома чудна девоЌка!
  А дискови лете са ®ених босих ногу. Ко Ќе видео грла Пар"ана. Да, ово Ќе девоЌка.
  ЗоЌа Ќе у офанзиви. Сече тамне воЌнике са обе руке. П ува®е из цеви. И баца смртоносне игле са голим прстима, и избацуЌе пулсаре са гримизним брадавицама.
  И притом пева у себи:
  - Ох, тупа, идемо,
  Ох, моЌ оми ени "е оти"и!
  Августин, ко е Пар"ане и уништава тамне воЌнике, б уЌу"и дарове смрти са рубин брадавицама, цвили:
  - Сав чупав и у животи®скоЌ кожи,
  Бацио се то агом на полициЌу!
  И голим ножним прстима, како се бацити у неприЌате а, нешто што "е убити слона.
  А онда зацвили:
  - Вукови!
  Светлана у офанзиви. Сече , уништаваЌу"и ПартиЌе. Босих ногу на ®их баца поклоне смрти. А из брадавица Ќагоде излете мрвице магоплазме.
  Води млин са мачевима.
  Сломила Ќе много бораца и цвили:
  - Стиже велика победа!
  И опет Ќе девоЌка у див ем покрету.
  А ®ене босе ноге лансираЌу смртоносне игле.
  Конан-Павлик Рибаченко Ќе скочио. Дечак се завртео у салту. Исецкао много ПартиЌана у скоку.
  Бацао Ќе игле голим прстима и грк ао:
  - Буди славан по моЌоЌ лепоЌ храбрости!
  И опет дечак у борби.
  Маргарита иде у офанзиву. Уништава све неприЌате е заредом. Њени мачеви су чврш"и од сечива ветре®аче. И голи прсти бацаЌу дарове смрти.
  ДевоЌка Ќе у офанзиви. Истреб уЌе тамне ратнике без церемониЌе.
  И скокови с времена на време, и увиЌа®а!
  И од ®е лете дарови униште®а.
  И сами Парти падаЌу мртви. И читаве гомиле лешева гомилаЌу се.
  Маргарита шкрипи:
  - єа сам амерички каубоЌ!
  И опет су ®ене босе ноге бациле иглу.
  А онда Ќош десетак игала!
  Наташа у офанзиви Ќе такође веома кул. Уз помо" гримизних брадавица, ша е му®у за му®ом.
  И баца босим ногама, и п уЌе из сламке.
  И вришти из свег гласа:
  - єа сам светлуцава смрт! Све што треба да урадите Ќе да умрете!
  И опет лепота у покрету.
  ЗоЌа Ќуриша на блокаду партских лешева. А бумеранги униште®а такође лете са ®ених босих ногу. А брадавице малине ша у читаве каскаде мехури"а, ломе"и и уништаваЌу"и све.
  А тамни ратници падаЌу и падаЌу.
  ЗоЌа вришти:
  - Босонога девоЌко, победи"еш!
  А са голе пете девоЌке лети десетак игала. КоЌи се зариваЌу право у грло Парта.
  Паду мртви.
  Или бо е речено, потпуно мртав.
  Августин у офанзиви. РазбиЌа тамне трупе. Њени мачеви се носе у две руке. И она Ќе тако велики ратник. И рубинске брадавице у акциЌи, спа уЌу све и претвараЌу их у уг енисане костуре.
  Торнадо се шири кроз партске трупе.
  ДевоЌка са црвеном косом урла:
  - Буду"ност Ќе скривена! Али би"е победоносно!
  А у офанзиви лепотица ватрене косе.
  Августин урла у див ем заносу:
  - Богови рата све "е поцепати!
  И ратник у офанзиви.
  А ®ене босе ноге бацаЌу много оштрих, отровних игала.
  Светлана у борби И тако светлуцаво и борбено. Њене голе ноге избацуЌу толико смртоносних ствари. Не човек, ве" смрт са плавом косом.
  Али ако се поквари, онда га не можете зауставити. Нарочито ако из брадавица Ќагоде лете му®е убице.
  Светлана пева:
  - Живот не"е бити мед,
  ТаЌ скок у колу!
  Нека се сан оствари -
  Лепота претвара човека у роба!
  А у покрету девоЌке све више беса.
  Конан-Павлик у офанзиви, све се убрзава. Дечак биЌе Парте.
  Његове босе ноге бацаЌу оштре игле.
  Млади ратник шкрипи:
  - Луда империЌа "е све растурити!
  И опет Ќе дечак у покрету.
  Маргарита Ќе бурна девоЌка у своЌоЌ активности. И млати неприЌате е.
  Овде Ќе лансирала голу ногу, грашак са експлозивом. Она "е експлодирати, и одмах бацити стотину ПартиЌана.
  ДевоЌка вришти:
  - Победа "е нам ипак до"и!
  И води млин са мачевима.
  Наташа Ќе убрзала покрете. ДевоЌка сече тамне ратнике. Њене гримизне брадавице све више избацуЌу потоке му®а и магоплазме . И док виче:
  - Победа чека руску империЌу.
  И да истребимо Парте убрзаним темпом.
  Наташа, ово Ќе девоЌка терминатор.
  Не помиш а да се заустави и успори.
  ЗоЌа Ќе у офанзиви. Чини се да ®ени мачеви секу месну салату. И гримизне брадавице коЌе б уЌу бесне токове магоплазме и му®а. ДевоЌка вришти из свег гласа:
  - Наш спас Ќе на снази!
  И голи прсти такође бацаЌу такве игле.
  И маса  уди са избушеним грлом, коЌи леже около у гомилама лешева.
  Августин Ќе луда девоЌка. И слама све као да Ќе робот из хиперплазме.
  Она ве" ниЌе разбила ни Ќедну Ќедину стотину или чак хи аду ПартиЌана. Али све убрзава. Из рубинских брадавица избиЌаЌу токови енергиЌе. А ратник Ќош урла.
  - єа сам непобедив! НаЌкул на свету!
  И опет лепота у нападу.
  А из босих ножних прстиЌу грашак излети. И три стотине ПартиЌана Ќе раздерала снажна експлозиЌа.
  Августин Ќе певао:
  - Не"ете се усудити да нам отмете зем у!
  Светлана Ќе такође у офанзиви. И не даЌе ни грам предаха. Вилд Терминатор Гирл.
  И посече неприЌате е и истреб уЌе Парте. А маса тамнопутих бораца ве" Ќе пала у Ќарак и поред путева. А ратник све агресивниЌе користи му®евите летове на партске борце из своЌих Ќагода и великих брадавица.
  Конан-Павлик Рибаченко се вратио у акциЌу. И напредуЌе машу"и оба мача. А дечак терминатор води млин. ПобиЌени Пар"ани падаЌу .
  Маса лешева. Целе планине крвавих тела.
  Дечак се се"а див е стратегиЌе. Где су се такође мешали ко®и и  уди.
  Конан-Павлик Рибаченко шкрипи:
  - Тешко од памети!
  И би"е доста новца!
  И дечак терминатор у новом покрету. А ®егове босе ноге "е нешто узети и бацити.
  Дечак гениЌе Ќе заурлао:
  - МаЌсторска класа и фирма "Адидас"!
  Испало Ќе стварно цоол и цоол перформанс. А колико мртвих ПартиЌана. А црне борце поби наЌве"е мноштво наЌве"их.
  У борби Ќе и Маргарита. Слаби црне воЌске и урла:
  - Велики ударни пук! Сви се возимо у ковчег!
  А ®ени мачеви секу на Кинезе. Ве" се срушила маса тамнопутих бораца.
  ДевоЌка Ќе зарежала:
  - єа сам чак хладниЌи од пантера! Докажите да су сви наЌбо и!
  И из голе пете девоЌке, као грашак са мо"ним експлозивом, излете"е.
  И удари на неприЌате а.
  И он "е узети и разбити неке од противника.
  А Наташа Ќе на власти. И она побеђуЌе противнике, а сама никоме не"е дати спуст.
  Колико Ќе Кинеза ве" прекинуло.
  И ®ени зуби су тако оштри. А очи су сафирне. Ово Ќе девоЌка - главни ¤елат. Иако има све своЌе партнере - ¤елате! И из скерлетних брадавица ша е дарове униште®а.
  Наташа вришти:
  - єа сам луд! Има"ете казну!
  И опет "е девоЌка мачевима посе"и много ПартиЌана.
  ЗоЌа Ќе у покрету и исече много тамних ратника. И испалио му®е из гримизних брадавица.
  И босе ноге бацаЌу игле. Свака игла убиЌа неколико ПартиЌана. Ове девоЌке су заиста лепе.
  Августин напредуЌе и слама противнике. Он разбацуЌе магоплазматске мр е са рубин брадавицама , пеку"и Парте. И притом не заборав а да викне:
  - Не можете побе"и из ковчега!
  А девоЌка "е узети своЌе зубе и голи"е зубе!
  А црвенокоса Ќе тако... Коса виЌори на ветру, као пролетерска застава.
  И све буквално долази из беса.
  Светлана у покрету Овде Ќе исекла много лоба®а. Ратница коЌа показуЌе зубе. А брадавице боЌе презрелих Ќагода б уЌу му®е.
  ПоказуЌе Ќезик. А онда п уне из сламке. Онда завиЌа:
  - Хо"ете ли бити мртви!
  И опет смртоносне игле лете са ®ених босих ногу.
  Конан-Павлик Рибаченко скаче и скаче.
  Босоноги дечак испушта гомилу игала и пева:
  - Идемо на кампова®е, отвори велики рачун!
  Млади ратник Ќе у наЌбо ем изда®у.
  Доста Ќе стар, али изгледа као дете. Само веома Ќак и миши"ав.
  Конан-Павлик Рибаченко Ќе певао:
  - Нека игра не буде по правилима - проби"емо фраеру!
  И опет су му с босих ногу полетеле смртоносне и разбиЌаЌу"е игле.
  Маргарита Ќе са одушев е®ем певала:
  - Ништа ниЌе немогу"е! ВеруЌем да "е слобода сванути!
  ДевоЌка Ќе поново бацила смртоносну каскаду игала на Парте и наставила:
  - Мрак "е нестати! Нека цветаЌу руже!
  И чим ратница голим прстима баци грашак, хи аду ПартиЌана одмах полете у ваздух. Да, воЌска ПерсиЌског царства се, такоре"и, топи пред нашим очима.
  Наташа у борби. Скаче као кобра. Експлодира неприЌате е. И толико Пар"ана гине. И читаве каскаде му®а и коронских праж®е®а лете са ®ених гримизних брадавица.
  ДевоЌка ®ихових тамних ратника и мачева, и зрна на уг у, и коп а. И игле.
  У исто време и урла:
  - ВеруЌем да "е победа до"и!
  И слава Руса "е на"и!
  Голи прсти бацаЌу нове игле, удараЌу"и противнике.
  ЗоЌа у див ем потезу. Напада Парте. РазбиЌа их на мале комаде. И гримизним брадавицама избацуЌе масовну п увачку магоплазму.
  Жена ратница голим прстима баца игле. ПробиЌа се кроз противнике и како урлати:
  Наша потпуна победа Ќе близу!
  И води див и млин са мачевима. Ово Ќе заиста девоЌка као девоЌка!
  Али Августинова кобра Ќе кренула у офанзиву. Ова жена Ќе но"на мора за све но"не море. И рубинске брадавице коЌе избацуЌу потоке му®а коЌе одводе неприЌате е.
  А ако га пресече, значи да "е га пресе"и.
  Након тога, црвенокоса "е узети и запевати:
  - Отвори"у све лоба®е! єа сам велики сан!
  А сада ®ени мачеви у акциЌи и секу месо.
  Светлана такође иде у офанзиву. Ова девоЌка нема кочнице. Како исецкати, па Ќе маса лешева посута. А из брадавица Ќагоде "е прскати праж®е®а смртоносне му®е.
  Плавокоси терминатор урла:
  - Како "е бити добро! Како "е бити добро - знам!
  А сад од ®е лети грашак убица.
  Конан-Павлик "е поново одсе"и стотину ПартиЌана, носе"и са собом метеор. И он "е поди"и бомбу и бацити Ќе.
  Мале величине, али смртоносне...
  Како разбити на мале комаде.
  Дечак терминатор Ќе урлао:
  - ОлуЌна младост страшних машина!
  Маргарита "е то поновити у борби.
  И посекао много тамних бораца. И сма®уЌе велике празнине.
  ДевоЌка вришти:
  - Ламбада Ќе наш плес на песку!
  И ударио са новом снагом.
  Наташа у офанзиви Ќе Ќош бесниЌа. Овако млати Парте. НиЌе добро за ®их да се одупиру таквим девоЌкама. А поготово ако брадавице, гримизне као латице руже, б уЌу му®е.
  Наташа Ќе узела и запевала:
  - Трча®е на лицу места Ќе обичан помирите !
  И девоЌка ратница Ќе са таквим каскадом удараца упала у противнике.
  И босим ногама "е бацати дискове.
  Овде Ќе водила млин. Маса глава тамне воЌске се откотр а.
  Она Ќе борбена лепотица. Да се пребиЌеш са тако тамном армадом.
  ЗоЌа Ќе у покрету, слама све без изузетка. А ®ени мачеви су као маказе смрти. А из ®ених гримизних брадавица лете изузетно смртоносни испусти.
  ДевоЌка Ќе Ќедноставно дивна. А ®ене босе ноге бацаЌу веома отровне игле.
  Поразите противнике. ПробиЌаЌу грло и праве ковчеге.
  ЗоЌа га Ќе узела и зацвилила:
  - Ако нема воде у чесми...
  Наташа Ќе викала од одушев е®а, а из ®ених гримизних брадавица покрену"е се такав разорни налет да маса ПартиЌана лети у пакао, а девоЌчин врисак Ќе убиствен:
  Дакле, ти си крив!
  И голим прстима баца нешто што убиЌа теме но. Ово Ќе заиста девоЌка од девоЌака.
  А са ®ених босих ногу како "е оштрица полетЌети. И погодио много бораца.
  Августин у покрету. Брз и Ќединствен у своЌоЌ лепоти.
  Какву светлу косу има. Као пролетерска застава коЌа се виЌори. Ова девоЌка Ќе права лисица. И рубинске брадавице исп уЌу из ®е оно што смрт доноси партским ратницима.
  И сече противнике - као да Ќе рођена са мачевима у рукама.
  Црвенокоси, проклето копиле!
  Августин га узе и просикта:
  - Би"е глава бика - не лудуЌте борци!
  И овде Ќе опет сломила много бораца. А онда како да звижди. И хи аде врана су се онесвестиле од страха. И ударили су у обриЌане врхове ПартиЌана. А кости су биле полом ене, што Ќе натерало крв да прска.
  Конан-Павлик Рибаченко Ќе прогунђао:
  - Шта вам Ќе потребно! Ево девоЌке!
  И дечак терминатор "е такође звиждати... И хи аде врана, коЌе су имале срчане ударе, пале су на главе ПартиЌана, удараЌу"и их у наЌсмртоносниЌу битку.
  А онда Ќе клинац каратиста бацио бомбу дечЌом петом, нокаутираЌу"и партске воЌнике, и викнуо:
  - За велики комунизам!
  Маргарита, бацивши босом ногом, потврди:
  - Велика и кул девоЌка!
  А и звижда"е, обараЌу"и вране.
  Августин се спремно сложио са овим:
  - єа сам ратник коЌи "е свакога угристи!
  И опет "е голих ножних прстиЌу лансирати убилачку. А из рубина светлуцавих брадавица пусти"е му®у.
  Светлана у борби ниЌе инфериорна у односу на противнике. Не девоЌка, ве" врх пламена. Са брадавицама боЌе Ќагоде, избацила Ќе масу му®а и спалила масу ПартиЌана.
  И вришти:
  - Какво плаво небо!
  Августин, пуштаЌу"и сечиво босом ногом, и п уваЌу"и плазму своЌим рубин брадавицама, потврди:
  - Ми нисмо присталице п ачке!
  А девоЌке и момак докраЌчише послед®е партске воЌнике. И Конан-Павлик Ќе пробио стрелицом кра а Керзе .
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
 Ваша оценка:

Связаться с программистом сайта.

Новые книги авторов СИ, вышедшие из печати:
О.Болдырева "Крадуш. Чужие души" М.Николаев "Вторжение на Землю"

Как попасть в этoт список
Сайт - "Художники" .. || .. Доска об'явлений "Книги"