Рыбаченко Олег Павлович : другие произведения.

Сто Години В Ада За Вечен Живот

Самиздат: [Регистрация] [Найти] [Рейтинги] [Обсуждения] [Новинки] [Обзоры] [Помощь|Техвопросы]
Ссылки:


 Ваша оценка:
  • Аннотация:
    Милиардерът Владимир Вюнов сключи сделка с почти всемогъщия Бог Демиург. Той ще му даде безсмъртие, но в замяна на това приказният богаташ ще трябва да прекара сто години в тялото на дванадесетгодишно момче в различни колонии за непълнолетни. Сто години детски затвор, в името на вечността, когато дори не могат да те убият? Осемдесетгодишният милиардер се съгласи на това изпитание, сега го очакват ужасни, интересни и относително опасни приключения, но без риск да умре, така че плътта му вече е станала безсмъртна.

  СТО ГОДИНИ В АДА ЗА ВЕЧЕН ЖИВОТ
  АНОТАЦИЯ
  Милиардерът Владимир Вюнов сключи сделка с почти всемогъщия Бог Демиург. Той ще му даде безсмъртие, но в замяна на това приказният богаташ ще трябва да прекара сто години в тялото на дванадесетгодишно момче в различни колонии за непълнолетни. Сто години детски затвор, в името на вечността, когато дори не могат да те убият? Осемдесетгодишният милиардер се съгласи на това изпитание, сега го очакват ужасни, интересни и относително опасни приключения, но без риск да умре, така че плътта му вече е станала безсмъртна.
  ПРОЛОГ
  Владимир Вюнов вече е на много средна възраст, много се страхуваше от смъртта. Вече не беше щастлив, нито богатство от много милиарди долари, нито млада съпруга и няколко млади любовници, нито луксозни дворци и яхти.
  Кое е единственото нещо във всичко това, ако скоро навършиш осемдесет години и станеш мършав и стар дядо.
  Владимир Вюнов по съветско време беше полковник от КГБ и успя навреме да се реорганизира и да премине на страната на новата власт. Там той участва в приватизацията и постигна голям успех в това. Станал милиардер. И голям удар. Бил е депутат от Държавната дума, сенатор и губернатор.
  Освен ако не беше възможно да се посети президентът.
  Но почти всичко е постигнато. И в крайна сметка той стана най-богатият човек в Русия и един от най-богатите в света.
  Владимир Вюнов обаче няма контрол над времето. Здравето е разклатено: възраст, има възраст. И състояние от сто милиарда долара, ако не и повече, вече не е радост.
  Владимир искаше да стане безсмъртен. И беше готов да даде поне цялото си състояние за удължаване на живота си.
  И няколко експедиции за търсене бяха изпратени на различни места, за да намерят някой прекрасен артефакт, за да получат най-големия дар: вечния живот.
  Владимир Вюнов дори обяви конкурс за него. Но се появиха много шарлатани и екстрасенси, които обещаха да дадат вечна младост.
  Но под това доведе, разбира се, в измама.
  Но бившият полковник от КГБ Владимир Вюнов има много изострен усет за мошеници.
  Въпреки че не можеш да предвидиш всичко...
  Във всеки случай едно момче, което изглеждаше на около дванадесет години, каза, че може да направи милиардер безсмъртен.
  Владимир, разбира се, не искаше да се среща с детето. Това е или измамник, или непълнолетен шизофреник.
  Но каква беше изненадата на възрастния олигарх, когато видя това русо момче в кабинета си.
  Освен това момчето увисна във въздуха, сгъвайки единия си бос крак зад другия.
  Владимир възкликна:
  - Сигурност!
  Момчето поклати глава, имаше прическа в полубокс и се засмя:
  - Не ги безпокойте! Те спят!
  Олигарх-полковник попита остро:
  - А ти кой си?
  Момчето сви рамене и отговори:
  - Аз... Можеш да го кажеш по някакъв начин Господи!
  Владимир извади пистолет с треперещи ръце и изрева:
  - Махай се от тук глупако!
  Момчето се засмя и щракна босите си загорели пръсти. Пистолетът изчезна, а самият олигарх беше издигнат във въздуха.
  Момчето каза тихо:
  - Е, можете да ме смятате за представител на суперцивилизация, която е усвоила много, много тайни на Вселената и която може да ви даде това, което искате!
  Владимир, живял почти осемдесет години, се е научил да контролира емоциите си. Още по-ясно е, че момчето има фантастична сила.
  Може ли това наистина да е суперцивилизация? Съществуването на по-големи братя в ума не противоречи на науката.
  И той тихо каза:
  - Какво искаш дете!
  Момчето отговори ядосано:
  - Външният вид е измамен! За първи път посетих планетата Земя, когато Хеопсовата пирамида все още се строеше. Така че е по-добре да премина към вас. Освен това парите ви са прах за нас!
  Владимир погледна надолу. Той висеше във въздуха като хвърчило. И пазачите бяха безпомощни. Или това са сенилни глупости, или момчето наистина има дяволска сила.
  И аз искам да живея. А да се подмладиш, да се разделиш с мършаво тяло е много голяма мечта.
  Момчето демиург, отгатвайки мислите му, каза:
  - Ако искате да си върнете младостта и да живеете вечно, тогава трябва да платите!
  Олигархът-полковник избухна:
  - Няма да съжалявам за цялото си богатство!
  Момчето кимна и се изкриви в салта, отбеляза:
  Така или иначе можем да вземем състоянието ви. Не, човешките пари не ни интересуват!
  Владимир изсъска:
  - Какво искаш от мен? душа?
  Момчето демиург сви рамене.
  - Душа? Е, това е по-интересно предложение. Но ако получиш вечно тяло, как тогава да вземем душата ти, без да нарушим думата за телесното безсмъртие!
  Олигарх-полковник страстно каза:
  - Готов съм да изработя телесно безсмъртие и да ти служа вярно! Каквото искаш, ще направя всичко!
  Момчето кимна, отново се извъртя и отговори:
  - Добре, добре... Ако сте готови на всичко, тогава... Ние, всъщност, говорейки от хората, нямаме нужда от нищо. Ние сме почти всемогъщи и имаме почти всичко. Но...
  Владимир се напрегна в очакване. Много се страхуваше, че това, което желае, и такова примамливо безсмъртие, ще изплува от него.
  Момчето демиург продължи:
  - Но ние всемогъщи сме отегчени и обичаме да играем и да се забавляваме. Тук можете да ни забавлявате малко.
  Владимир кимна в знак на съгласие.
  - Готова съм на всичко!
  Момчето демиург кимна.
  - Перфектно е! Ето първото ниво на играта, където наградата е безсмъртие - сто години ще останеш в тялото на момче на дванадесет години. Съгласен съм?
  Олигарх-полковник кимна:
  - Съгласен съм с това!
  Момчето с феноменална сила продължи:
  - И вие ще прекарате всички тези сто години в детски колонии за малолетни престъпници! Съгласен ли се с това?
  Владимир се поколеба малко. Но страхът от смъртта беше по-силен и той заяви:
  - Съгласен съм с това!
  Момчето демиург кимна.
  - Перфектно е! Сто години ще бъдеш в детските затвори в тялото на момче на дванадесет години. Ще бъде невъзможно да те убият и ще бъдеш почти като най-обикновеното момче - на тази възраст. След сто години ще напуснете детския затвор и ще отидете на второто ниво на играта и ще тествате!
  Олигархът-полковник каза разочаровано:
  - Значи, тези сто години, моите изпитания няма да свършат?
  Феноменното момче кимна.
  - Разбира се, че не! Безсмъртието не се дава много лесно! Ти сам каза, че си готов на всичко. И само моята воля ще определи момента, в който ще решим дали си заслужил вечен живот или не!? И като получиш свободата, ще можеш да се радваш на безсмъртие за цяла вечност. Не си ли струва теста?
  Владимир кимна с плешива глава в знак на съгласие:
  - Разбира се, че си заслужава! Разбирам, че плащането не може да бъде ниско и малко за такъв страхотен подарък!
  Момчето демиург кимна.
  - След като се съгласите, остава само да подпишете договора! И тогава веднага ще станеш момче, безсмъртен, здрав и млад, но в нашата власт!
  Полковникът олигарх кимна.
  - Разбирам. Все пак мога ли да задам въпрос?
  Феноменното момче кимна.
  "Всъщност не можеш да задаваш въпроси на роб на господарите му. Но знам предварително и чета мислите ти. Така че ще ти отговоря дори и да не питаш!
  Владимир кимна.
  - Разбираемо!
  Момчето-демиург каза с плавен глас:
  - Вие, разбира се, се интересувате в коя колония ще прекарате сто години. Ще отговоря - в различни колонии на СССР и Русия ще тъпчете зоната от 1926 до 2026 г. в многобройни младежки затвори.
  Полковникът олигарх отбеляза:
  - Но ако там видят, че не пораствам, не пораствам и съм вечно дете, това ще предизвика ли подозрение?
  Феноменалното момче се засмя.
  - Не се безпокой! Ще се погрижим никой да не ви заподозре. Ще бъдете в различни детски затвори и ще научите почти всичко. След сто години ще трябва да преживеете много. Но не се притеснявайте - невъзможно е да ви убият и това е основното. И тези сто години ще минат... Но осемдесет години вече минаха в живота ти, какво от това?
  Владимир се съгласи:
  - Полетя на мига!
  Момчето демиург потвърди:
  - Разбира се! Всичките ви изпитания ще приключат рано или късно! И предстои вечен, радостен живот. Толкова ли са ужасни тези сто години детска колония, ако в замяна ви очаква страхотна награда?
  Владимир кимна в знак на съгласие.
  - Не! Изобщо не е страшно! Готов съм!
  Феноменалното момче взе листа с голите пръсти на детските си загорели крака и мърка:
  - Сложете своя подпис! И никога няма да умреш след това! Вечността ще бъде завинаги!
  Олигарх-полковник уточни:
  - Вечност в младостта?
  Момчето демиург потвърди:
  - Да, в младостта е вечност! Ще те оставим да пораснеш, за да станеш млад мъж, способен да прави любов с жени!
  Владимир извади химикалка от джоба си. И с решително движение се подписа.
  Тогава той каза:
  - Заради щастието на хората!
  Феномен момче коригира:
  - Заради щастието за себе си!
  Олигархът предаде документа на момчето. Той го улови, отново използвайки босия си пъргав крак.
  Владимир не можа да устои на въпроса:
  - А защо все още си в тялото на момче?
  Момчето демиург каза грубо:
  - Ако искаш да попиташ нещо, трябва да кажеш това: голям майсторе, нека се обърна!
  Олигарх-полковник се поклони и попита:
  - Страхотен майстор, нека се обърна.
  Феноменното момче кимна.
  - Разрешавам и отговарям веднага! Защото вече съм на милион години. А тялото влияе на възприемането на Вселената. И ако не възприемах Вселената като дете, просто щях да полудея от претоварване. И така външният вид може да бъде всякакъв.
  Красиво, едро, мускулесто момиче с червена коса се появи пред Владимир Вюнов. Беше с къса пола, а пълните й гърди бяха само леко прикрити от тънка ивица плат.
  Момичето се засмя и хвана олигарха-полковника с боси пръсти за носа.
  Той извика:
  - Боли!
  Момичето отговори с усмивка:
  - Нищо! Сега разбираш, че не съм обикновено момче! И спри да говориш! Играта започна!
  Владимир Вюнов беше вдигнат от вихрушка и бързо, бързо се завъртя. И тогава огнена светкавица погълна цялото пространство.
  . ГЛАВА 1
  Владимир Владимирович Вюнов се озова в някаква къща. Миришеше на сено и хляб. Това напомни на олигарха-полковник за далечното му детство, детството в провинцията, почти босо. Въпреки че вече в онези дни децата някак си се срамуваха да ходят боси. Смятало се, че бедността вече е свършила и е неприлично, особено за градските момчета, да парадират с боси токчета.
  Къщата изглеждаше някак архаична. Особено полилеи със свещи. Но е ясно, че това не е бедна къща.
  Владимир усети необикновена лекота в тялото си. Сърцето ми спря да бие глупаво, както и стомаха ми. Напротив, бодрост, свежест и весело настроение.
  Владимир се погледна. И видях тялото на момче на около дванадесет години и с нормален ръст за такава възраст. Ръцете станаха детски, гладки със силни кокалчета. Дрехите са чисти, нови, на краката бяха малки, детски ботуши. Явно е станал момче.
  Владимир се затича към огледалото и те ще погледнат там. Гледаше го лицето на красиво момче с руса, доста дълга, но спретнато подстригана коса.
  Момчето приличаше на самия Владимир от детството, но с по-светла коса на главата и беше много по-красив. В известен смисъл той изглеждаше като звездно момче.
  Владимир се усмихна и се възхищаваше на силните си бели зъби. Настроението беше весело. Всъщност как се чувстваш добре, дори отлично - и ти се иска да се смееш и да скачаш.
  От друга страна, вие си спомняте, че всъщност вие сте възрастен милиардер, който ще навърши осемдесет години.
  Тогава в главата ми мина смущаваща мисъл: все пак се очаква да прекараш сто години в детска колония. И това не е достатъчно приятно. Точно сега сте наистина щастливи.
  На осемдесет години всяко движение причинява агония. И тук си толкова весел и свеж. И искам да скоча.
  Владимир скочи и дори докосна тавана с ръка. После кацна. Той показа езика си към огледалото и запя:
  Натюрмортът е добър
  И нито един проблем!
  Владимир, или по-скоро Вовка, реши да се разходи по улицата. Въпреки че става късно. И изглежда, че все още е студено.
  Момчето изтича към вратата и дръпна дръжката. Вратата не се отвори.
  Изведнъж се чу нежен глас:
  - Павлушка вече закъсня! Наспи се!
  Владимир погледна назад. Вратата беше отворена от трийсетгодишна жена, доста красива и светлокоса. Лицето й беше подобно на муцуната, която Владимир видя в огледалото.
  Вероятно това е майката - мислех, че бившият милиардер. И се чувстваше раздразнен, защото не искаше да спи, а напротив, имаше желание да се движи и да скача като коза.
  Владимир измърмори раздразнено:
  - Аз не съм Павлуша! И вече възрастен!
  Жената кимна.
  - Да, ти вече си възрастен Павел! И разбираш, че утре имаш училище и трябва да се събудиш свеж и отпочинал. И тогава ще кимате в класната стая!
  Владимир се канеше да възрази, но на вратата се почука силно и се чу груб глас:
  - Отвори! Полиция!
  Жената вдигна ръце и изчурулика:
  - Каква мъка!
  Владимир си спомни споразумението с момчето демиург, отговори:
  - Това вероятно е за мен! Време е да погасите дълга си!
  Почукването стана по-силно и се чу рев:
  - Отворете и разбийте вратата.
  Жената изтича и завъртя резето. Няколко души със сиви палта нахлуха в хижата.
  Владимир неволно се поддаде. Той изпита съвсем естествения страх на милиардера пред полицията.
  Един мъж с бутониери на командир се приближи и изрева:
  - Павлуша Вюнов е тук!
  Жената, като се отдръпна и пребледня, отговори:
  - Да, това е моят син!
  Главата отговори:
  - Той е арестуван по обвинение в антисъветска дейност и веднага ще бъде задържан!
  Жената бълбука наоколо:
  - Той е само дете, само на дванадесет е!
  Офицерът кимна.
  - Просто възрастта за наказателна отговорност! Ще го вземем!
  Владимир или Вовка потръпнаха. Наистина искаше да избяга. Но той си спомни споразумението с демиурга. В затвора ли е? Владимир, разбира се, можеше да се окаже зад решетките повече от веднъж в минал живот, но всичко се получи. И сега, разбира се, той дори се интересуваше.
  Приближиха се до него за полицай. И извършено:
  - Обятия!
  Вовка протегна бебешките си лапи с въздишка. Върху тях щракнаха специални белезници за деца. По съветско време е пълно с бездомни деца. И за тях направиха специални гривни. Вовка-Павлик усети студения метал върху китките на децата. Полицаят бутна момчетата отзад и изсъска:
  - Върви, момченце, чакаш небето в кутия и приятели в лента.
  Момчето и бивш милиардер се премести заедно с полицията. Те не приличаха на руските полицаи от двадесет и първи век. Тези униформи са черни, а съветската полиция от двадесетте години е бяла. Има връзка с лекари. Но полицаят може да бъде и е лекар, който лекува болести като престъпността. Но в този случай паметта подсказва, че Павлик не е виновен за нищо. Но в края на краищата годината е 1926 и времената на строгото управление на болшевишките комунисти, когато те не се церемониха с деца.
  Дори и НЕПът да царува.
  Павлуша беше качен в каруца на кон. Ясно е, че никой няма да харчи бензин, за да предаде дванадесетгодишно момче в затвора. Количката обаче е специална, за превоз на бездомни деца. Има специална кука за верижка, а към нея са прикрепени белезници. Сега не можеш да скочиш от вагона и да избягаш. Шофьорът удря няколко коня с камшик. И те скочиха. През двадесетте години автомобилите все още бяха лукс. Нощният пролетен въздух на Украйна беше свеж и приятен. Усещаше се миризма на трева, която вече беше започнала да пониква.
  Тук пролетта идва рано и е хубаво. Павлик-Вовка не е наясно кой всъщност е той, усещаше енергията на младо, дори детско тяло. И той се забавлява. Въпреки факта, че полицаите го водеха в затвора. И обещаваше малко радост. Дори през двадесет и първи век условията в следствения арест са далеч от санаториум, но тук са двадесетте години на съветското време.
  Вовка-Павел вдигна очи към небето. Нощта беше толкова ясна и имаше толкова много звезди. На осемдесет години милиардерът вече не вижда добре дори с контактни лещи. И тогава зрението му стана толкова невероятно остро, дори по-добро от това на обикновен млад мъж. И виждате наведнъж дори най-малките звезди. И има десетки хиляди наведнъж - което е страхотно.
  Вовка-Павлик се любуваше на небето и вдишваше билките. Той не забеляза как каруцата се заби в града. И така те спряха близо до висока ограда.
  Бил е градски затвор, построен по царско време.
  Вовка-Павлик беше откачен от каруцата, наредено му беше да стане и го поведе през портата.
  На входа полицай показа документи и каза:
  Вкарваме още един непълнолетен убиец!
  Момчето било вкарано вътре и изтеглено от полицай. След това се изкачиха по стълбите в самата сграда. Навсякъде имаше решетки и врати. Въпреки късния час офисът работи.
  Полицаят каза:
  - Тук доведе престъпника! Трябва да внимавате да не избягате!
  Вовка-Павлик беше изведен на бял свят. Началникът на кабинета зададе следните въпроси:
  - Име, фамилия, бащино име, дата на раждане.
  Тогава с недоволство забеляза, когато чу датата 1 август 1914 г., това каза Вовка от стария спомен на Павлуша.
  - Той още не е на дванадесет! И живи родители!
  Полицаят нареди:
  - Запишете за 1 април 1914 г., просто ще може да се засади като престъпник. Не искаме да пуснем убийците!
  Той не спореше. Павлик-Вовка беше питан още няколко пъти за родителите му. И ме отведоха в стаята за търсене.
  Там момчето е пресрещнато от две жени в бели престилки. Те сложиха доста груби ръкавици и ги поръсиха с алкохол.
  Следва заповедта:
  - Съблечи се!
  Вовка-Павлик въздъхна. Обичайната процедура в затвора е шмон. Не можете без него. Но все пак е някак неприятно, когато децата са настъргани и неестествено. Въпреки това, дори когато сте обвинени в убийство, а не само в кражба.
  Вовка свали пуловера, ризата, панталоните, тениската, ботушите, чорапите и остана само по шорти. Жените внимателно опипаха всички дрехи, провериха всеки шев и гънка.
  Тогава старейшината каза:
  - И си свалете бикините!
  Вовка-Павлик се смути:
  - Вие сте жени!
  Матроната в бялото палто изръмжа:
  - Не съм жена, а полицай и си върша дълга. И в шорти можете да скриете пари или бебе.
  Момчето с неохота си свали гащите. Сега той беше напълно гол пред непознати жени. Тези обаче, без да проявяват емоции, опипаха бикините.
  След това започнаха да преглеждат самото момче. Жената пъха ръцете си с кожени ръкавици в устата си и Вовка усети вкус на алкохол. Чувстваше се много отвратен, когато пръстите му се катереха по бузите му, погледнаха през небето, сложиха се под корена на езика. И почти повърна, когато стана дума за самите сливици. Прегледаха и косата му, като я сресаха със специален гребен и уши. Принуден да вдигне ръце, погледна между подмишниците.
  Тогава старейшината каза:
  - Седни!
  Вовка-Павлик се смути:
  - За какво?
  Матроната отговори с усмивка:
  - Можеш да скриеш нещо в задника. И ако не искате пръстите ви да се катерят там, тогава ще клякате доброволно. И протегнете ръцете си отпред.
  Павлик-Вовка, почервеняла от студа, започна да кляка. Младото тяло се движеше лесно.
  Той сядаше така дванадесет пъти.
  Матроната в бялото престилка каза:
  - Достатъчно!
  Тогава тя стреля между пръстите на босите си крака и отбеляза:
  - Е, това е всичко за сега!
  Така Павлик-Вовка премина през първата част на своето затворническо образование шмон. И го отведоха гол в друга стая. Момчето вече беше там. Почти на същата възраст като Вовка-Павлик. Босо хлапе с бръсната глава, по шорти, в някаква скъсана тениска с номер. Веднага става ясно, че същият затворник. В ръцете си държеше ръчна машинка за подстригване. Вижда се, че тринадесетгодишно момче е работило като фризьор в затвора. Той се усмихна доста мило. Вовка-Павлуша се усмихна и малко се развесели. Сега той е малолетен престъпник и, разбира се, трябва да бъде обръснат на плешив. Особено в килиите за бездомни деца, пълни с въшки.
  Вовка седна на стол. Той видя пред себе си доста добре охранено и в същото време мускулесто момче на около дванадесет години. Лицето му беше весело, а русата му коса дълга и гъста. Можете дори да вземете Вовка за момиче по лицето. Но тогава затворническото момче започна да подстригва косата на Вовка. Просто сложи машината и я смачка с ръце и отряза косата си. Болеше малко - машината е глупава. Надзирателят в този момент си отиде, фризьорът попита:
  - Защо ти?
  Вовка-Павлик отговори:
  - Не за нищо, но шие убийство!
  Момчето кимна с въздишка.
  - Това е лошо! За кражба щяха да бъдат изпратени в местната колония Макеренко, но те могат да отидат и в Сибир. И там е студено през зимата.
  Вовка-Павлик отговори с въздишка:
  - Е, такава е съдбата! И режете по-лесно!
  Фризьорът отговори:
  - Машината е глупава, на всеки две седмици всички затворници се режат плешиви, нямаме време да я наточим. Колите се мелят.
  И продължи да реже. Русата коса на Вовка-Павлик падаше и сякаш част от личността на момчето си отиваше с всеки кичур.
  Вовка-Павлик попита:
  - Ами момчетата тук?
  Фризьорът отговори:
  - Различни, но предимно пънкари. Те могат да бъдат бити при регистрация.
  Вовка-Павлик отвърна с гримаса:
  - Готов съм!
  Беше доста готино да седя гол, а Вовка потрепваше, за да се стопли. Чудя се дали всички момчета тук ходят боси? Лятото обаче е още далече - само началото на април. Дори всички снежни преспи още не са се стопили.
  Вовка-Павлик се погледна в огледалото. Бебешкият му череп беше открит. Той стана почти гол, а бялата му коса почти не се вижда. Челото е наистина високо и красиво. Главата, дори подрязана до нула, изглежда добре и не прилича на престъпник. Просто леко пълничко момче, с правилни черти.
  След като приключи бръсненето, момчето-затворник избърса главата, шията и раменете на Павлуша с кърпа и даде съвет:
  - Предизвикайте кръстника на камерата на бой, тогава ще живеете добре, дори и да ви бият!
  Павлуша-Вовка кимна...
  Отведоха го в друга стая. Там Павлуша е взела пръстови отпечатъци. Дланите бяха намазани с валяк и черно червено, а всеки пръст беше отпечатан върху бяла хартия. Той беше смазан от много младо момиче. Но тя го направи доста грубо. Не е толкова болезнено, колкото е унизително. Бившият милиардер обаче видя това в киното. Но по-изненадващо беше, когато предложиха да вземат отпечатъци от стъпалата на босите крака на момчето. Това не трябваше да се види в киното. Момчето вдигна крака си и едно момиче в бяло палто започна да го намазва с черна боя.
  Вовка-Павлик попита:
  - За какво е?
  Момичето отговори с усмивка:
  - Вие, бездомни деца, тичате боси почти през цялата година, а и в колониите обувките се конфискуват от първи април до ноември. Така пръстовите отпечатъци ще ви хванат.
  И внимателно подпечата бебешката подметка върху хартията. След това вторият.
  След това тя избърса краката на момчето с парцал и алкохол. След това Вовка беше претеглена и измерена за височина и размах на ръцете. След това вече подстриганият беше сниман в профил, анфас, наполовина отстрани и отзад. Първо, само главата и след това в пълен растеж.
  Тогава две момичета започнаха да го разглеждат и да преписват знаци. Записаха го в папка с мастилени химикалки.
  Вовка-Павлик попита изненадано:
  Защо проверявате всички толкова внимателно?
  Главната матрона изръмжа.
  - Ти си убиец! И ти имаш специален подход, малолетни престъпници!
  Вовка-Павлик вече беше опитен старец по памет. В противен случай много би се срамувал да застане гол пред жените. Вижда се, че гражданската война е нокаутирала много мъже и не са достатъчно. Затова непълнолетните престъпници се приемат от жени в следствения арест. И прегледайте и запишете всяка бенка, изгаряне или белег. Вярно е, че по тялото на Павлик-Вовка всички изгаряния и белези изчезнаха. Останаха само редки малки бенки.
  След като приключи с копирането, Вовка-Павлик беше воден по-нататък по коридорите. Ето и банята. Там изляха на момчето белина, която е много неприятна и разяжда очите, боде врата и раменете. И тогава изляха студена вода от маркуч. Бр... Ясно е, че топла вода липсва. Но колко неудобно. Но накрая боята и косата се измиват. И тялото стана много по-чисто.
  Павлик-Вовка отново беше обляна, в случая от кофа. И тогава матроната хвърли груба кърпа. Момчето бързо се избърса.
  Беше студено и неприятно. След това го закараха отново, този път в килера.
  Раздадоха детските дрехи на затворника. - изненада се Вовка-Павлик. Дадоха ми скъсани, изпрани шорти, също скъсана тениска, която беше избеляла. И това беше всичко.
  Вовка бълбука с въздишка:
  - Краката ми са студени, дай поне обувки!
  Матроната отвърна строго:
  - Не е позволено. Вече е април и имаш лятната си униформа. Ботушите ще издухат, когато е студено.
  Вовка-Павлик въздъхна тежко. Отговориха му на пейката и момчето трябваше да изчака решение в коя килия ще бъде изпратено. Той седеше там полугол, остриган плешив, с босите, доста бледи след зимата крака на момчето, треперещи от студ и вълнение.
  Най-накрая поръчката дойде.
  - Изпратете го в детското отделение, в тринадесета килия!
  Павлик-Вовка беше принуден да стане и отведен по-нататък. Боси крака напуснаха дървения под и усетиха студения камък на настърганото стълбище.
  Стъпалата вече бяха доста износени от много крака, както боси деца, така и обути възрастни.
  . ГЛАВА 2
  Павлик-Вовка смяташе, че след осемдесет години живот най-после ще разбере какво е истински затвор. Само че в коридора на затвора между килиите не миришеше много приятно. Момчето беше придружено от корпусен полицай, наредено да сложи ръце зад гърба си с белезници. Едва когато Павлик-Вовка вкараха в килията го пуснаха.
  Миришеше на помии. Ясно е, че тоалетни с вода все още няма и младите затворници се облекчават направо в коритото. На койката имаше деца. Те вдигнаха подстриганите си глави. Слаби момчета, доста бледи и нездравословни. Спяха точно на голите дъски и по дрехите си. Нямаше нито одеяла, нито матраци, нито възглавници. Всички боси и никой над четиринадесет години за гледане.
  Параша малко встрани от койките. Павлик-Вовка влезе и изрече една фраза, която беше чул някъде:
  - Мир на вашия дом!
  Момче на около четиринадесет скочи от койката. Той не беше толкова кльощав и изглеждаше по-загорял и по-здрав от останалите момчета. Освен това на краката си имаше чехли.
  Сбръчка лицето си, той каза:
  - Кой си ти!
  Вовка-Павлик отговори спокойно:
  - Аз съм човек!
  Той изрева:
  - Статия!
  Вовка-Павлик спокойно отговори:
  - Шият ми убийство, но аз съм невинен!
  Кръстникът веднага се опитал да удари новодошлия с юмруци в лицето.
  Вовка-Павлик, чиято реакция беше бърза, бързо се отдръпна.
  Паханът изръмжа:
  - Ти си убиец толкова готин!
  И той се опита да помръдне лакътя си. Вовка-Павлик служи в армията и притежаваше умения за ръкопашен бой. И тялото му, макар и детско, но толкова бързо. Коляно до корема изненада младия кум. Той се удвои от болка. И Вовка-Павлик ще се движи, като подскача леко с лакът на тила. Непълнолетният кум паднал, загубил съзнание.
  Бебешката камера ахна. Тогава още две момчета бродираха, малко по-слаби и боси. Вовка стисна юмруци. Те силно се усмихнаха и изпищяха:
  - Сега вие сте нашата нова визия! Ще бъдеш кум!
  Вовка-Павлик отговори:
  - Ако трябва, ще го направя!
  Момче с бръсната глава отбеляза:
  - Можеш да му обуеш чехлите, старшият в килията има право на обувките на победения!
  Вовка направи гримаса и отговори:
  - В задника ми е!
  Момчетата се изкикотиха и се съгласиха:
  - Точно така!
  Един от тях грубо скъса чехлите на изпадналия в безсъзнание старшина в килията, лежащ до кофата, и ги обу мръсни тъмни.
  Друг отбеляза:
  - Твоето място на прозореца!
  Параша наистина вонеше и беше много по-добре да е на най-отдалеченото място на килията до прозореца. Между другото, в цялата килия имаше единствения матрак.
  Легна Вовка-Павлуша. Чувстваше се наистина изтощен, особено психически.
  Дясната му ръка отбеляза:
  - Вече е късно! Трябва да спиш, защото сутринта ще те карат на работа!
  Вовка-Павлуша беше изненадана:
  -Има ли работа?
  Момчето кимна.
  Да, но не е тежък. Нарежете шнурове, събирайте четки или съборете кутии. По-добре е, отколкото да седиш в миризлива килия.
  Вовка-Павлуша се съгласи:
  - Вероятно по-добре!
  Момчето добави:
  - И ние все още имаме проучвания тук. Преподават както в следствения арест, така и в колонията. Така че няма да ви е скучно.
  Павлик-Вовка въздъхна. Той, който има три висши образования, изобщо не искал да учи с малолетни престъпници. Това е скука. Все пак е по-добре да спя. Поне ще видиш нещо хубаво насън.
  Павлик-Вовка видя нещо лудо...
  Обаче, например, момчето Вовка-Павлуша имаше съвсем друго мнение. Момчето се качи на скутер до Лвов. Бандера вече царува в този град и пристигнаха първите колони от армията на НАТО. Стана своеобразно отвоюване на бившите територии.
  Разузнавачът разбра, че младата му възраст няма да помогне много за приспиване на бдителността на местните полицаи. В Червената армия има много момчешки полкове и може би те са много по-твърди и отдадени на каузата на болшевизма, отколкото меркантилните и неромантичните възрастни.
  Наистина, когато сте дете, парите за вас са нещо почти абстрактно. Но възрастните се отнасят към тях благоговейно, често дори по-скъпо от живота, особено на някой друг. Вовка-Павлуша беше очарована от романтиката - желанието да се изгради свят, в който няма да доминират меркантилните интереси, подлостта и насилието. Желанието да постигнеш нещо по-съществено от това просто да си наемен работник или алчен, месояден кръвопиец. И въпреки че скаутското момче е само на единадесет и след месец ще навърши дванадесет години, но има способностите на дете-чудо. А истинското му име и фамилия са твърде добре известни, за да бъдат наричани открито.
  И така красивият добре познат образ на Вовка-Павлуша е красноречив и запомнящ се. Така че нека момчето бъде в ролята на подобен модел.
  Като цяло човекът е зло същество. По някаква причина много командири на дивизии побързаха да капитулират още при първите въздушни удари на лешояди на НАТО или да предадат своите, след като получиха пачки долари. Но, във всеки случай, сега Червената армия понася тежки загуби и се оттегля. При такива условия партизанската война предоставя най-ефективните методи.
  Само в Западна Украйна е трудно да се намерят местни сили, които биха могли да подкрепят народните интереси и болшевишката интифада. Но ако търсите, ще намерите подземието. Наистина, по съветско време партизаните се биеха в най-безнадеждни райони за съветското правителство.
  Вовка-Павлуша скри тротинетка под дървото и навлече модни дрехи и маратонки. Не можете да отидете бос в града - това ще предизвика подозрение, особено след като все още е март и е доста студено. Момчетата от Червената армия предизвикателно презират обувките и се опитват да ходят и бягат боси, стига да имат достатъчно здраве.
  Но като цяло, когато температурата е положителна, до без обувки, с някакъв навик, можете да бягате без ограничения. На снега, разбира се, е по-трудно, но опитен млад воин е напълно способен да издържи няколко часа.
  Вовка-Павлик беше добре закален, освен това баща му го научи на тайни методи, които подобряват кръвообращението, когато краката и другите му крайници практически не замръзват. Необходимо е само да се убодят в определени точки с игли или да се вземат някои билки. Между другото, през Средновековието много момчета се справяха без никакви хитри трикове при тежки студове и дори не кашляха, тичайки полуголи през снежните преспи. И синьо-сивите им токчета от студа не познаваха друга подметка освен естествена, докато брадата не започна да пробива.
  Вовка-Павлик дори си помисли, че ще си струва да вземете скутер, но ... Колата беше негова собствена сглобка, но серийно производство. Може да възникнат излишни подозрения - откъде го взе и защо. В допълнение, скутерът е наистина специален, сгъваем и компактен и може да ускори до двеста и тридесет километра в час и дори да отскача. Не, такава машина е твърде забележима.
  Освен това исках да се разхождам и да слушам какво мислят хората.
  Въпреки целия си романтизъм, Вовка е много умно момче и се чуди защо призракът на дълъг долар е толкова упорит и примамлив.
  Наистина ли няма други, по-интересни ценности? Въпреки че в края на краищата за човек е най-радостно да забавлява своята природа и мамона.
  Хлапето вървеше, подсвирквайки американския галантен марш. Така че няма подозрения. Като доста голямо момче, Вовка-Павлик изглеждаше по-възрастен от годините си насън и лесно можеше да мине за тийнейджър от местна прозападна младежка организация.
  Дори имаше подходяща превръзка на ръкава си със змийска глава. Това е змиеносец!
  Как успя да изглежда толкова добре! Подстригване на полубокс и руса коса - можете да си поръчате за плакат - Хитлерюгенд!
  Тук, напред, на разбит селски път, някоя старица е приклекнала. Влачейки яка раница, че изглежда, че е на път да я смачка. Чудя се какво добави там старицата? Може би за продажба в град Лвов, влачейки нещо годно за консумация? Ще трябва да се посети и да се направи разузнаване.
  Последната фраза се оказа толкова абсурдна, че момчето неволно се изкикоти и добави крачка. Краката в модерните маратонки са необичайно горещи и това е неприятно. Въпреки че, разбира се, по този начин изглежда по-богато. И тогава, когато тяхната чета навлезе в съвсем не бедна Словения, те погледнаха със съчувствие и страх към босоногата чета от момчета. Сякаш са луди или напълно обеднели. И момчетата изсекаха бърза стъпка, така че снежната преса хрусти. Те оголиха зъби, без да обръщат внимание на червените от снежните преспи пети и сините пръсти. И като гледаха коравите им погледи и здраво стиснати юмруци, готови да се смеят, те изкривиха усти от страх и отвърнаха уплашено очи.
  Но тази баба изглежда е напълно изтощена. Вовка-Павлик направи гримаса - добре, защо възрастта обезобразява жените толкова диво. В крайна сметка красивите момичета и по-възрастните дами стават страховити.
  Като набръчкана кожа, или гърбици или каквото и да е - естетически приятно. И къде гледа Бог в този случай? Че харесва такава пълна грозота? Какво ще кажете за чувството за естетика?
  Е, добре, ще дойде времето и те ще го разберат с Бог, ще го накарат да отговаря за всички подигравки на човечеството. Междувременно да помогнем на възрастната жена, не е тя виновна, че е станала толкова грозна жена!
  Вовка-Павлуша скочи до баба си и с учтив тон, на украински, попита:
  - Виждам, че ти е трудно, можеш ли да помогнеш?
  Възрастната жена се отдръпна от момчето и изсъска гневно:
  - Да, ти си изрод, не смей да си отваряш устата! Мислиш, че не знам, че си замахнал към зелените ми.
  Баба започна да размахва пръчката си и препълнената й раница се отвори. Василий долови силна миризма на боя от разстояние и сега напълно изцапа очите си. Неудобно боядисани зелени листа от изсъхнало зеле, стърчащи от просторна раница. И някакъв идиот нарисува това гниене. Самата раница също беше на петна, а гадната и шумна баба беше леко размазана.
  Възрастната жена се опита да удари момчето по главата с пръчка, но Василий лесно се избегна и засече още един замах.
  И бабата вика с пълна сила:
  - О, те ограбват! Злодеят се стреми да грабне зелените! Ех, пази ми зелето!
  Вовка-Павлушка иронично отбеляза:
  - Така е винаги! - И момчето скаут запя. Който помага на хората си губи времето! Добри дела, не можеш да станеш известен!
  И възрастната жена наистина приличаше на Шапокляк, само че беше още по-прекрасна и отвратителна, дори и с гърбица. Затова тя взе раницата си, притисна я към гърдите си, така че кукистият й нос влезе в боядисаното зеле и изкрещя, макар и не твърде ясно:
  - О, вие сте моите пари! Кофти пари! Пазете се от бандити, от ужасни московчани!
  Вовка-Павлик изведнъж се почувства като Щирлиц, който беше на ръба на провала. Момчето рефлекторно се сви и посочи с пръст превръзката със змийската глава и артистично редувайки украински думи с английски, каза:
  - Ние сме организация, която защитава възрастните хора по света! И ние сме тези, които им помагаме, строим къщи и даваме бял хляб с шоколадово масло!
  Баба се успокои малко и попита шепнешком:
  - Ти случайно американец ли си?
  Вовка-Павлик, разтягайки устни в най-милата усмивка, потвърди на английски:
  - Да, разбира се, сто процента! - И след това като видя, че бабата на най-разпространения език в света не плете нито лика, нито лика, добави той на украински. - Аз съм американски тийнейджър и бойскаут!
  Най-после възрастната жена се успокои и с по-лек тон попита:
  - А колко вили и мерцедеси мога да си купя със зелените си?
  Момчето скаут, осъзнавайки, че е по-добре да не спорим с луди хора, спокойно отговори:
  - Много! Много!
  Но бабата се инатила и продължила да пита мускулестото и сметливо момче над годините:
  - А колко е много!?
  Вовка-Павлик отговори със сериозен тон:
  - Ами мерцедеси са, идват в различни модификации. Колкото по-нова и по-луксозна е марката, толкова повече струва, което означава, че има нужда и от повече зеленина!
  Възрастната жена, дишайки тежко, остави раницата си и изпъшка, сочейки боядисаното зеле:
  - Няма по-малко от шестдесет килограма! Страхувам се, че ще умра, ако донеса толкова много зеленина в града!
  В овка-Павлик той беше готов да избухне в силен смях, но като видя колко е разстроен лицето му към гадната старица, той отговори:
  - А защо носиш! Намерете мотоциклетист и ще бъдете закарани до Лвов с бриз и комфорт!
  Прегърбената баба въздъхна тежко, а приятелят изръмжа с трудно четлива щрилка:
  - О, ти си моя внучка... Поканих Фьодор тракториста да ме бърза. Затова той попита Ирод защо намазах гнило зеле с боя. Затова му обяснявам на глупак - зелето и зелените са най-високите стойности в света! За зелени можеш да си купиш всичко и мерцедеси и дворци!
  Вовка-Павлик, който, като талантлив скаут, знаеше как да разбере смисъла и да разбере най-неясното и завързано с език мърморене, проницателно предложи:
  - И трактористът обеща да те закара безплатно до дурката!
  Възрастната жена, изкривявайки лицето си, го сви рамене от гняв:
  - Почти така! Но не безплатно, дръж си джоба по-широк, а за литър каша! Е, изпратих го с глупак!
  Момчето не можа да не се разсмее на глас. Наистина се оказа кошмар. Баба явно е чула достатъчно, че зелените и зелето са най-високите стойности, но без да разбира хумора, прие жаргона твърде буквално. Е, тъй като до пролетта този зеленчук пожълтял, предприемчивата му баба го боядисала в зелено.
  Ако добавим към това, тогава след публичното изгаряне в Лвов на всички банкноти, които не са успели да скрият в брой, се образува справедлив дефицит, тогава е разбираемо защо доларът придоби най-висока стойност.
  Междувременно възрастната жена продължи да говори откровено:
  - Е, по-рано щях да извикам такси през интернет, но болшевиките, за да изстискат дяволската мрежа, обърнаха всички телеграфни стълбове. И дори обикновен телефон не бипка! О, нещастен съм, седя тук и се храня само със слухове. Исках да отида в Борисов, та му отнеха коня за нуждите на Червената армия. Нут имаше такъв готин и красив мерцедес - така че болшевиките го сплескаха с чукове. Като, твърде луксозен не пролетарска кола! Значи те са антихристите, всички обърнати с главата надолу. Затова трябваше сам да влача зеленото зеле на пазара!
  Вовка-Павлуша смяташе за необходимо да прекъсне бърборенето на баба си. Макар че такава възрастна жена се хвана, една психиатрична болница лакомо плаче за нея с решетки!
  - Нямате естествена зеленина, госпожо...
  Баба веднага се развълнува:
  - И какво?
  Момчето скаут, с мъка овладявайки рогата, излизащи от гърдите му, обясни:
  - И това, че... Може да бъдете съден за боядисана зеленина!
  Старицата се уплаши и почервеня в лицето, кльощавите й крака в някакви лапти започнаха да сплитат плитки, когато бабата се отдръпна. И сините устни промърмориха:
  - За какво? За какво ще отговарям?
  Вовка-Павлик отговори логично:
  - Не носите естествено зеле, а изсъхнало. И така, вие се опитвате да вмъкнете фалшиви зелени в евтина боя! И това е фалшификация!
  И шпионинът си направи страшни очи.
  Старицата заекна и започна да бърбори:
  - Не ме дръж отговорен. Боята е все още свежа и естествена. Внукът й донесе
  Вовка-Павлик страдаше, той се чувстваше като истински Остап Бендер:
  - Така ще подведем и нашия внук под отговорност за съучастие в изработката на фалшиви банкноти. Ще имате семеен затвор.
  Бабата реагира неочаквано, хвърли раницата си и се просълзи, викайки:
  - Това не е мое! Изобщо не е моя! Дори не е моя!
  Раницата, изцапана с боя, беше оставена да лежи на пътя. Няколко момчета тийнейджъри гледаха представлението с широко отворени уста. Зелето миришеше не само на най-евтината отровна зелена боя, но и на гниене. Така че нямаше ни най-малко желание да събирам тежки боклуци и все пак да ги лежа на гърба си.
  Особено да губя време за стари жени, които са си излезли от ума. Но дивото ръмжене на местните тийнейджъри нямаше как да не привлече вниманието. Момчето беше на четиринадесет години и се оказа по-високо от Вовк-Павлуш и много по-дебело. Въпреки че, разбира се, бившият милиардер, добре обучен в бойни изкуства, изобщо не се страхуваше от тях. Нека просто се подхлъзнат!
  Но изглеждаха много щастливи! Този, който изсумтя по-гъсто:
  - Е, ти я изпрати! Точно като Коган!
  Вовка-Павлик скочи в отговор и завъртя грамофона във въздуха. След това, кацайки с усмивка на терминатор, той отговори:
  - Но този огромен ressler знае ли как да направи това?
  Тийнейджърите се ухилиха в отговор, излаяха:
  - Не е тъпа шега! Елате да се мотаете с нас!
  Вовка-Павлик се заинтересува просто да се мотае с връстници, да обсъжда текущи проблеми с тях. Въпреки че, от друга страна, той не действа много добре - той уплаши една неграмотна старица, а не наказа злото!
  Би било хубаво да насапуните лицето на този, който предложи на баба идеята за това сладко зеле със зелена боя.
  В Овка-Павлик обаче той изпита отвращение към гърбавата баба и затова предложи:
  - И какво нека правилно, преобръщане! Ще има много килово загряване!
  Момчетата с мотопеди тръгнаха от града. Вовка-Павлик седна зад най-слабото хлапе и подсвирна още една мелодия. Настроението обаче беше минорно и се чувстваш пълен негодник.
  На входа на Лвов членовете на НАТО вече са поставили своя контролно-пропускателен пункт и са проверили документите. Имаше малка опашка от коли. Момчетата веднага загубиха цялата показност, а дебелият мъж тъжно отбеляза:
  - Нямаме документи при нас. Ще те пратят в затвора!
  Вовка-Павлуша каза самоуверено:
  - Още по-добре! Тогава ще им уредя майдан в затворническа килия!
  Тогава двама непълнолетни Бандера извикаха:
  - Ще залеем Москва с кръв и ще стигнем до Урал!
  Тогава мотопедите се обърнаха, явно в търсене на обходен път. Вовка-Павлуша изпита силно изкушение да даде добър побой на малолетните гадове, но засега е по-добре да не се разкривате. Мислите тръгнаха в друга посока.
  Всъщност се оказа, че САЩ застанаха на страната на СССР във Втората световна война, като по този начин провокира Япония и себе си към война срещу себе си. И какво би станало, ако балансът на силите беше различен?
  Ако Америка, какво вероятно за такава страна би било много по-естествено да се обедини с Хитлер?
  В този случай още в първите месеци на войната историята едва ли би се отклонила от реалността. Е, все пак много. Съединените щати най-вероятно биха помогнали на Третия райх икономически и с бомбардировки. Разбира се, влизането на Япония във войната в Далечния изток може да създаде определени проблеми. Тогава съветските дивизии щяха да бъдат затиснати във войната със самураите и нямаше да могат да участват в отбраната на Москва.
  Това обаче вероятно не е толкова страшно, колкото изглежда на пръв поглед. В края на октомври съветските войски спират германското настъпление, въпреки факта, че войските от Далечния изток все още не са се приближили, а основните сили са обкръжени и унищожени. Трябва да се отбележи, че съветските войски имаха известна граница на безопасност и вероятно биха успели да запазят столицата дори при по-трудни условия. Въпреки че е възможно в този случай Червената армия да няма достатъчно сили за контранастъпление.
  Момчетата изглежда са намерили слабо място, пътят е охраняван от местния клон на националистите. Тийнейджъри, малко по-големи от новите приятели на Владимир-Пол, стояха на стража. Те посрещнаха мотопеда си с писъци и викове.
  По-големият с козата брада изсъска:
  - Какво бебе! Може би сте дошли да се биете?
  Вовка-Павлик гневно изрече:
  - Само си представете да!
  Водачът нареди:
  - В този случай слезте от мотопеда! Ние трябва да бъдем отговорни за пазара!
  Разузнавачът пъргаво скочи и веднага се изправи. На Василий се струваше, че сега той се превърна в въплъщение на Брус Лий, в неговата детска, но не по-малко опасна версия!
  - Ами да излезем да мерим сили!
  Лидерът обаче не се пребори, а кимна встрани:
  - Справете се с него!
  Преобръщайки се в салто, оттам изскочи момче с кимоно. Също така очевидно боец, възпитан по спартански начин, бос в хладно време и бърз. Малко по-възрастен и по-висок от Вовк-Павлуш, но все още много млад войн, с черен колан.
  Момчето скаут малко се смути. Мислеше си, че ще трябва да се справя с още една торба и така срещу него истински професионалист, сръчен, а не някаква напомпана планина от тъпи мускули.
  Вовка-Павлик от движението на "демона" разбра, че това е много силен противник и за всеки случай хвърли маратонките си, които му пречеха да усети повърхността на земята.
  Така той ще улови по-добре всяко движение на пъргав враг.
  И двете момчета застанаха едно срещу друго и се поклониха. Други непълнолетни Бандера ги обградиха с пръстен, оставяйки свободна зона за дуел.
  Боят започна без сигнал, противникът на Вовка-Павлик остро атакува противника си в тялото. Момчето скаут постави блок и не почувства голяма сила на удара. Дори в пълнено кокалче се заби. Не, това наистина е черен колан и изключителен боец и трябва да съберете всичките си сили, за да го победите.
  Бес премина в настъпление, но бившият милиардер, също доста изтънчен, частично парира и частично се оттегля от врага, опитвайки се да не пропусне ударите.
  Тълпата от бойци наоколо крещеше силно:
  - Значи негово, така! Убийте белия!
  - Той е страхливец! Убий го!
  Вовка-Павлик изпита ярост в отговор и предприе контраофанзива. Юмрукът на врага мина небрежно по дясната му скула, но бившият милиардер удари и противника си в гърдите, принуждавайки го да трепне и да отстъпи.
  Ударът настъпи при насрещното движение, кокалчетата на Вовка-Павлик бяха отпечатани върху гръдния щит.
  Бес погледна опонента си с уважение за първи път и промърмори:
  - Ти изобщо не си лош!
  Вовка-Павлик, поставяйки динамичен блок, отговори:
  И дори по-опасно, отколкото си мислите!
  Бес отново премина в настъпление. Той се опита да нанесе повече удари с крака, Вовка-Павлик няколко пъти постави блокове с натъпкания пищял и се кикотеше, опитвайки се да прикрие врага. Но изведнъж го пропусна с ръцете си и веднага отговори.
  И при двете момчета с напредването на битката се добавят синини, охлузвания и подутини. Настъпиха отделни удари, както, между другото, трябва да бъде в професионален дуел. Но везните, които се колебаеха всички, не можеха да се наклонят в една или друга посока.
  Бившият милиардер се опита да вземе врага с хитрост, но професионалният майстор не беше никак прост и сам създаде капани. И всяка нова атака - или минаваше небрежно, или цъфна със синини по лицето. Момчето скаут обаче върна полученото с лихва. И отново атакуван! В отговор, прескачане на болезнени удари.
  И двете момчета бяха със счупени носове и дишаха тежко. Двубоят все повече приличаше на гладиаторска битка или битка на борци. Все по-често момчетата се хващаха и се опитваха да се разтърсят един друг с трикове за борба. Те блъскаха глави, но нито един от тях не беше по-нисък от другия. Този тежък дуел беше съревнование на равни и упорити.
  Постепенно не само младите бойци започнаха да се уморяват, но и тълпата около тях. Движенията и ударите ставаха все по-бавни. Тук демонът с мъка, дишайки тежко, вдигна Вовка-Павлик на раменете си и го хвърли надолу. Но самият каратист отстъпи място на краката си и той падна, зарови глава в силната преса на шпионинското момче. Веднага Вовка-Павлик се възползва от грешка на състезател и с крака здраво хвана здравия врат на "демона" в "замъка".
  Такава задушаваща техника и много ефективна. В отговор врагът се опита да прищипе Вовка-Павлик или дори да стисне най-чувствителното място в човека, но натискът върху шийните прешлени се оказа толкова силен, че ръцете на "демона" автоматично прегърнаха коленете на момче, което го удушаваше.
  Бившият милиардер увеличи натиска, като свърза тялото с краката и засили лоста за врата. Той се съпротивляваше отчаяно. Красивото му, макар и насинено лице започваше да става черешовочервено, а очите му се помътниха най-силно.
  Вовка-Павлик изсъска:
  - Докоснете с дланта си, че се отказвате!
  "Импът" искаше да каже "не", но от стегнатото му гърло излезе само бълбукане. Изглежда, че е бил силно смачкан. Такава техника обикновено може да бъде фатална и във войната Вовка-Павлик трябваше да убива възрастни и в никакъв случай малки мъже. Така че напразно каратиста се инатял. Въпреки че е жалко за бившия милиардер, а сега безсмъртно дете, да убие своя връстник, почти на същата възраст, но това все още е враг - Бандера. И враговете не са пощадени!
  "Бес" посиня в лицето и замълча. Вовка-Павлик разхлаби хватката си. Противникът му беше още жив, но в безсъзнание, още малко и дори тренираните му прешлени бяха счупени. Вовка обаче също беше изтощена и не можеше да стане от силна умора. Момчето - лежеше и дишаше тежко, поставяйки крака си върху гърба на противник с увреждания. Битката още не беше приключила. Въпреки че правилата на дуела не бяха договорени предварително, най-големият от Бандера извика:
  - Да оправим победата в свободната борба!
  Вовка-Павлик събра силите си и с отчаяно усилие бутна противника с босите си крака. Обърна се само наполовина. Трябваше отново да си поема дъх и да натискам отново, за да може каратиста най-накрая да легне по гръб. След това поставяте крака си на гърдите си и чакате съдията бавно да се приближи до вас. Или тийнейджър, избиращ себе си ролята на съдия. Тогава той ще вземе и ще преброи.
  Момче с казашки чуб на главата чука бавно и силно. Василий се чувства нетърпелив. Защо в главата ми имаше асоциация с гласа на кукувицата. Е, ето ръката на човек с боядисани нокти, която прилича на запорожки казак, виси във въздуха, започва да пада. И изведнъж, при третия удар, каратиста се дръпна вяло и отхвърли босия крак на Вовка-Павлик от гърдите му.
  В редиците на събралите се момчета и младежи премина рев. Оказа се, че смешното зрелище ще продължи. Чувството за досада на бившия милиардер му помогна да се събере и той отчаяно рита колегата си с мазолиста пета в брадичката.
  Той се облегна назад и отново замълча, легнал по гръб. И сега му е трудно да стане. Вовка-Павел, също нанасяйки удар, останалата част от силата си и не можа да се доближи до врага.
  Нещо ми напомни за битката между Челубей и Пересвет, когато и двамата воини: татарин и руснак бяха убити в резултат на отчаян сблъсък с копия.
  Вярно е, че Пересвет все още остана на седлото, а Челубей излетя. Така руската армия, с цената на колосални загуби, победи монголо-татарите. И това направи възможно да се отървем от твърдото иго.
  Но сега беше необходимо да се съберат и концентрират, и да пълзи този метър. Чрез не мога и през най-дивата умора.
  Като цяло бившият милиардер, макар и с пари, участвал в най-тежките битки в Донбас от април 2014 г., не е чужд на най-тежките физически натоварвания. И защо е толкова отпуснат и отпуснат? Не, казахме на фашистите, нашият народ няма да търпи уханния руски хляб - наречена думата брод!
  Вовка-Павел изду гърди и рязко потрепна, приближавайки се до противника си. Той успя да се преобърне и този път сложи ръка върху надрасканите мускулни щитове.
  Отново към тях се приближи аматьорски рефер за разлив. Той постоя известно време в нерешителност, а след това отново започна да брои много бавно и да пляска възможно най-силно близо до ухото на младия воин.
  Той все още потрепна при третото пляскане и задържането не беше задействано. Но ръката не изхвърли и реферът, като погледна вожда, започна да брои отново.
  Но също така дори по-бавно от преди. Каратето отново потрепна.
  Вовка-Паул се опита да мушне противника си в слепоочието с юмруци, но уморената му и отслабнала ръка само се изплъзна от потната глава на противника. Бившият милиардер беше по корем и отново дишаше тежко. След това започна да се издига с помощта на ръцете си.
  Атаман неочаквано се намеси в дуела, като каза с вид на помирение:
  - Е, равен е! - И той протегна широката си длан към Вовка-Павлик. - Показахте се като силен воин и заслужавате достойно място в нашата банда!
  Вовка-Павел на това с уморен поглед и трудно се изправи на крака, отговори:
  - Да се помотая малко с теб, аз лично нямам нищо против, но... Занапред ще почакаме и ще видим!
  Вовка-Павел говореше предпазливо, тъй като се чувстваше неспособен на сериозен бой. И да кажеш не веднага е риск да получиш сериозна платика.
  Въпреки че като цяло бившият милиардер можеше да повярва, че е издържал изпита. Той се бори с истински черен колан по карате и всъщност спечели. Така че остана на крака, аз неговият опонент все още лежи. Дори ако победата не е официално фиксирана чрез задържане. Но кой друг на неговата възраст е способен на такъв дуел.
  Вовка-Павел усети желанието да яде и това е знак за връщане на силите. Няколко момичета се втурнаха към "демона" и те започнаха да търкат синкавото лице на каратиста.
  Битката, разбира се, се оказа успешна - и всички се разотидоха доволни. Вовка-Пол донесе чаша с някаква прозрачна течност. Разузнавачът беше толкова уморен, че машината изгълта цялото съдържание на една глътка и едва когато го източи до капка, изведнъж осъзна, че е водка.
  Двеста и петдесет грама алкохол за смъртоносно уморено дете са много и момчето, неспособно да издържи дозата, изпадна в истински дълбок алкохолен нокаут.
  Момичетата с кожени якета и с татуировки го хванаха за ръцете и краката и го отнесоха в палатката си. А останалите бандеровци подсвиркваха и освиркваха.
  Бившият милиардер изпадна в трудна и в същото време много забавна мечта.
  Като цяло, както често се случва, излизате от огъня и влизате в тигана!
  . ГЛАВА Љ3
  Момчетата бяха събудени от звук на букал. Сега им предстоеше нов работен ден.
  След крака босите крака на Вовка-Павлик се схванаха, беше малко болезнено да ги движиш. Камерата е стегната. Две по-малки момчета изнесоха кофата.
  Десният кръстник обясни:
  - Правят го на ред!
  Бившият кум почти не дойде на себе си и беше затормозен. Ударът беше силен и удари точно в основата на тила. Трудно е да се измъкнеш от това. Бос и по шорти той се превърна в обикновено, обръснато момче. Няколко пъти момчетата го ритнаха. Докато Вовка-Паун не им извика, че казват, че мъртъв лъв може да рита магаре, а още повече зашеметено.
  На момчетата беше дадена храна. В дървени купи имаше каша, а към нея и хляб.
  Храната не беше много добра - страната все още е бедна. Вярно, те дадоха дори повече хляб от възрастните.
  Момчетата започнаха да ядат с дървени лъжици. Точно в килията. Дадоха им само четири минути да ядат и трябваше да побързат.
  И тогава го изведоха от килията. Вовка-Павлик беше възхитена. Имаше детска секция и никой над петнадесет. Само старейшините в килията имаха чехли. И така всички са по държавни шорти и тениски с цифри. Момчетата бяха шумни и полицаите им викаха.
  Вовка-Павлик усети неприятните миризми на неизмити млади тела. Голите токчета бяха мръсни и черни. Тук във всяка килия няма кран, както няма тоалетна чиния от изплакването, има повече от телевизор и хладилник. И няма интернет. Само петдесет плешиви момчета със скъсани шорти и тениски без къде да се перат. Само веднъж седмично се мият от маркуч със студена вода, а веднъж на две седмици си бръснат косата с машина и подстригват ноктите си с тъпи ножици.
  Момчетата са изградени и водени на работа. Тук можете поне малко да се разходите на чист въздух, което е хубаво. Те вече не се нагряват в тази каменна торба. Вярно е, че в килията има много момчета и я топлят. И ако се разделите, това е добре.
  Работата, както беше предупреден Павел-Вовка, щеше да бъде шест часа и не особено интензивна, и още четири часа учене. Плюс разходка в двора на затвора. Възможно е чифтосване при нужда от обща тоалетна. Най-лошото, колкото и да е странно, в почивен ден. Между другото, през двадесетте не е неделя, а една от пет. Вместо да работите и учите, седнете в килия и се разхождайте само два часа в двора на затвора. И разбира се, седейки в килията, кофата се пълни и смърди. Няма нищо по-лошо от това да спиш до кофа.
  Така Вовка-Павлик може да оцени такава придобивка, как е възможно да спите до прозореца, когато тече чист въздух.
  Като цяло затворите, разбира се, не са много добри тук. Килиите са препълнени, дървени легла на два етажа. А може би три е още по-лошо. Вярно е, че телата са млади и децата спят здраво и почти не хъркат. По-възрастните в затвора са още по-зле.
  Вовка-Павлик смяташе, че е добре да прекара сто години в детска колония, а не на вросляк. И колко лесно е да пробием в кръстници сред момчетата. Тук сред възрастните просто биенето на по-възрастния в килията няма да се превърне в наблюдател. А за добър кум и други затворници ще подпишат. И тогава той нокаутира почти същия възрастен, който, разбира се, не се храни много добре в затвора, а тренира мускулите си само на работа и вече гледа, или старши в килията.
  Дясната ръка на момчето, потвърди:
  - Преводите могат да се извършват само веднъж месечно. Но вие ще получите една четвърт от всеки, а останалите споделяме по равно.
  Вовка-Павлик попита:
  - А защо ми трябва цяла четвърт?
  Помощник-кумът на момчето отговори:
  - Имаме такива понятия! Тук обаче повече от половината изобщо не получават никакви програми. Така че една четвърт не е толкова много.
  Вовка-Павлик попита:
  - А кога на зоната?
  Момчето сви рамене.
  - Ако си убиец, то при всички случаи ще има съд. А тези, които са просто скитници, се изпращат в колонии по решение на комисията, като дребни крадци за неопределено време. И за убийството ще дадат срок, но понеже си дете на осемнайсет трябва да ги пуснат!
  Може би някой друг ще се разстрои от перспективата да прекара шест години в детска трудова колония, но Вовка-Павлик ще трябва да прекара сто години в затвора!
  И на този фон неволно дори завиждаш на тези момчета, които в най-лошия случай тъпчат зоната от няколко години. И те могат да се озоват в легендарната детска трудова колония Макеренко или на името на Максим Горки. И навиването на срок в Украйна е много по-приятно от Сибир. Едва ли ще издържи тези сто години на едно място. Какво се случва от 2 април 1926 г.
  Явно ще трябва да познаваме сибирските студове. Или нещо по-лошо.
  Момчетата бяха докарани в магазина. Беше наистина проста и като цяло не твърде тежка работа. Заковаване на кутии, рязане на въжета, събиране на четки или чукане на нитове. Прости, неусложнени операции, напълно изпълними и достъпни за деца.
  Повече от шест часа не е разрешено, а по закон младежите не могат да работят. Освен това има почивки. Изглежда тук няма нищо лошо.
  Но Вовка-Павлуша беше подведена в туистър, заедно с още три момчета. Старшият полицай каза строго:
  - И като си виновен, ще помпаш помпата. В същото време мускулите ще растат и ще се развива издръжливостта.
  Вовка Павел попита:
  - А защо аз?
  Старшият полицай отвърна остро:
  - Биеш старейшината в килията, а имаш тежка статия. Това не е ли достатъчно?
  Вовка-Павлик кимна с бръснатата си глава - нямаше какво да възразя.
  Трябваше да се опря на камъните с боси крака, за да бутна щеката с ръце пред себе си. И той вървеше трудно. Момчетата също се бутаха, подпирайки краката си. Тук сякаш нарочно някой изсипа остри камъни под босите крака на децата.
  Явно, за да стане по-болезнено. Ако подметките на бездомните момчета от постоянно, почти денонощно ходене боси са по-груби, тогава Павлик, в който Владимир се оказа бивш милиардер от сравнително заможно семейство. И краката му, особено след зимата, не са толкова груби и доста болезнени.
  Вовка-Павлик въздъхна тежко, но засега запази вид на покорност. Маховикът се завъртя и тръгна по-лесно. Момчетата се бутаха, дишаха тежко, но постепенно се привличаха в ритъма. Бившият милиардер си спомни филм, в който роби бутат колелото по същия начин. Беше много трудно, особено за жените.
  И имаше филм с Арнолд Шварценегер в главната роля, където той също бутна колелото на Конан. И това също беше много интересно. В крайна сметка Шварценегер вече буташе колелото сам.
  Вовка-Павлик си спомни, че е безсмъртен. Да, той практически не се чувства уморен. Само босите стъпала, от остри камъни, светят. Но скоро ще свикнат. Така че можете да живеете. Всъщност е само шест часа. А робите понякога въртяха воденичните камъни по шестнадесет часа. И те не бяха безсмъртни.
  Наистина, цялата умора вече премина и се отвори втори вятър, а болката в счупените крака притъпя, почти не се усещаше вече. Чува се дишането на момчетата, миризмата на потни, млади тела, които отдавна не са измити. Вижда се, че момчетата леко куцат и боли по остри камъни.
  Как работят другите момчета не се вижда особено. Те са за шперплат. А полицаят стои с тояга и гледа момчетата-затворници да не бягат.
  Вовка-Павлик вече не изпитваше физически дискомфорт, но морално беше отегчен.
  Освен това ченгето извика:
  - Не говорете, работете глоби!
  Вовка-Павлик се опита да си представи нещо абстрактно, за да се разсее от монотонната работа. Той има добро въображение като бизнесмен. В съветско време той дори написа няколко книги и получи високи хонорари. Това помогна много в онези дни, когато се появиха кооперациите и Горбачов даде свобода на бизнеса. Тогава беше добре.
  Да кажем този AI.
  Александър Трети не е пострадал при влаковата катастрофа край Харков и не е получил тежко натъртване на бъбреците. В резултат на това този цар-богатир успя да живее по-дълго. И сега Николай II не се е възкачил на трона, а Александър Трети управлява.
  В ход е изграждането на TRANSIB, експанзията на Русия в Китай и преди всичко в Манджурия и Корея. И войната с Япония също назрява. Но има и съществена разлика. Първо, Александър Трети е по-волев и твърд цар от Николай II и затова TRANSIB беше построен по-бързо и в него нямаше дупка в Байкал. Второ, в икономиката нещата бяха по-добри, отколкото при Николай II, а Балтийската ескадра беше построена две години по-рано. И крадяха много по-малко, отколкото с по-мек син. И Александър Трети не даде пари на Китай, а японската ескадра се оказа с шест големи кораба по-слаба.
  Така че много се промени. И самият цар Александър III разбира, че войната е неизбежна. И да, точно това искаше. Годините минават, царят остарява, а завоеванията, освен това, засега са малки само в Централна Азия. Хубаво е да имаш прякора Миротворец, но Великият е по-добър. И Александър Трети предварително назначи адмирал Макаров за командири на Тихоокеанската ескадра.
  И той я изпрати да се срещне с Балтика.
  Изненадваща атака срещу руската ескадра в Порт Артур се провали. Дори няколко японски разрушителя бяха потопени. И това беше, защото адмирал Макаров беше нащрек.
  В морето Япония не успя да вземе надмощие. Имаше бой между Того и Макаров. Битката беше жестока. И двете ескадрили не загубиха кораби и се разпръснаха. Крайцерът "Варяг" не загина, така че адмирал Макаров го отведе навреме, заедно с канонерската лодка "Кореец", до Порт Артур. Така че всичко беше наред от началото на войната.
  Тогава Макаров устрои хитър капан и два японски бойни кораба потънаха, а очуканата ескадра на Того влезе в неравна битка. Вовка участва в тази битка като хижанка.
  Момче с шапка без връх и тропащо с боси крака по нагрятата метална палуба донесе снаряди на моряците. И руските кораби стреляха по врага.
  Дори дванадесет инчови оръдия работеха. Вовка скочи като луд заек.
  На бойния кораб , където момчето се бие, имаше много жени. Те са млади, в моряшки костюми и с боси крака, навити до коленете. И момчето се бори с голяма страст.
  И сега е ясно, че руските кораби са се фокусирали върху Микасо. И започнаха да го удрят с бронебойни снаряди. Дванадесетте и десетинчовите оръдия бяха особено ефективни. Японският флагман беше ударен от десет руски кораба наведнъж. Появи се пръчката на Нейт. И това е съкрушителен удар.
  Момчето и бивш милиардер Вовка усети как стоманената палуба се нагрява и изгаря босите крака на каютата. Но момчето не обърна внимание и продължи да стреля.
  Вовка дори изпя:
  Как живеехме, биехме се
  И не се страхува от смъртта...
  Така че отсега нататък ти и аз ще живеем,
  И в звездните висини и планинската тишина,
  В морската вълна и яростния огън,
  И в яростен, и яростен огън!
  А момичетата по жилетки подскачат наоколо. Вече беше доста слънчево и горещо. Някои красавици смъкнаха жилетките си и оголиха торсовете си. А момичетата са с голи гърди с алени зърна. Да кажем, красавици.
  И те красавици ще почиват на босите си пети, и как ще бият от дванадесет инчов пистолет. И снарядът ще се втурне и как ще се блъсне в японския флагман. И ще светне. И ще бъде изключително жестоко. И мачтата на японския боен кораб пада. И тогава точен изстрел събори половината от тръбата. "Микасо", получи повреда след повреда. И оръжията му се преобръщат от експлозии.
  И така момичетата хукнаха, разклащайки гърдите си с ягодови зърна, изтеглиха тежък снаряд в дванадесетинчов пистолет. И тук идва добре насоченият изстрел. И "Микасо" се навежда, загребва вода с кърма и потъва.
  Момичетата викат в един глас:
  - Слава на нашите оръжия!
  И тропат с босите си грациозни крака.
  Тези момичета са просто супер красавици.
  Момчето Вовка също тропа и скърца с боси крака:
  - В победата на безсмъртните идеи на комунизма,
  Виждаме бъдещето на нашата страна...
  И червеното знаме на нашето Отечество,
  Винаги ще бъдем безкористно верни!
  Това е отбор и толкова много момичета. И японският флагман потъва. Адмирал Макаров е много агресивен и интелигентен военноморски командир. Сега той твърди, че е вторият Ушаков. Въпреки че Япония не е особено авторитетен противник.
  Но Куропаткин, може би, няма да нарасне до нивото на Суворов. Явно наистина не го разбира. Да, и японската армия на сушата е доста слаба.
  Момчето Вовка отново насочва пистолета, стреля и вика:
  Слава на Отечеството, нашето свободно,
  Приятелството на народите е опора за век,
  Законна сила, волята на народа,
  В крайна сметка за единството на прост човек!
  И отново голите, заоблени токчета на детето ще пляскат по метала. Това е наистина страхотно.
  След като флагманският боен кораб беше деактивиран, японците най-накрая се объркаха. И техните кораби са извън играта. Което стана изключително страховито. И няма как да устои. И момичетата започнаха да трептят с боси крака много по-енергично.
  Нежният пол изобщо не обича да носи обувки. Това е съществената разлика между жените и мъжете. Предпочитат да тичат боси. И това е техният специален чар.
  Вовка дори изпя:
  - Бос, само бос,
  Под юлския гръм
  И под шума на сърфа...
  Бос, само бос
  С босо момиче
  Танцувайте с любов!
  Въпреки че момчето и не всичко вървеше гладко. Но от дъното на сърцето си.
  И войната продължава и продължава с голяма интензивност и е способна да доведе до смърт.
  Но японският флот понася все повече и повече щети. Ето още един потъващ боен кораб.
  Руските снаряди са бронебойни, а точността им на стрелба е по-висока от тази на фугасните. Така Япония получава морето.
  Крайцерите също потъват... Момичетата насочиха оръдието си, и хванаха японски разрушител в мерника си и как го уцелиха, много точно.
  Тук те са бойни и готини воини.
  Момчето Вовка го взе и запя, оголивайки зъби:
  пъпеши, дини, пшенични рулца,
  Щедра, просперираща земя...
  И седи на трона в Санкт Петербург -
  Отец цар Николай!
  И момичетата изведнъж крещят:
  - За какво говориш! Цар сега Александър! Ще бъдете разбити!
  Битката продължава, тъй като японците отчаяно искат да се измъкнат.
  И в резултат на това самураят загуби още една дузина , още един кораб и почти всички бойни кораби и бронебойни крайцери .. След което инициативата в морето изцяло премина към Русия.
  Но те решиха да накажат момчето Вовка за глупави песни. Казват, че на трона вече не е млад, а много силен цар Александър Трети и така пеенето означава всъщност да пожелаеш смъртта на царя. Освен това наследникът на царевича е просто Николай.
  Кой тепърва ще се види дали ще доживее да види възкачването си на трона.
  Екипажът на бойния кораб е почти изцяло съставен от жени. И момчето Вовка за тази песен ще бъде бичувано пред цялата система.
  И кое е най-мръсното, от което е срам - съвсем гол. И това, разбира се, не е обнадеждаващо. Обратно...
  Скъсаха моряшкото палто, панталони и шорти на Вовка. Оставен напълно гол. Наредиха ми да скръстя ръце зад себе си и ме отведоха на екзекуцията. Момчето беше придружено от две яки, високи жени. А палачът вече чакаше ешафода. Беше жена, истински герой. Висок два метра, мускули като въжета под кожата. Гърдите са като две кофи, а зърната са като домати. Ето една жена, и то с гол, загорял торс. Може да се нарече красива, но раменете й са твърде широки, а краката и бедрата са като впрегнат кон. Тя тежи добри двеста килограма, а ръцете й са по-дебели от краката на възрастен едър мъж.
  Такава е тя. Торсът е гол, тя е само по къси панталони, но на едрото й лице има голяма маска. Освен това жената-мъчител имаше и тежки ботуши, обула се с размерите на гигант.
  Но се вижда ступата и пръчките, напоени с нея, за бичуване. Вовка неволно потръпна. Детското му лице се изчерви от срам, то е напълно голо пред стотици жени. И наистина ще го бият. И е толкова тъпо и гадно и дори болезнено.
  Тази жена палач носи името Олимпия. Тя е толкова силна, че може сама да завърти дванадесетинчово оръдие. Но Вовка беше приятел с нея и сега ще го бичува.
  Босите крака на момчето стъпват по металните палуби. Той наведе глава и искаше да прикрие срама си с ръце. Но жените, които го следваха отзад, го хванаха за ръцете и го раздърпаха.
  Вовка стисна досадно зъби. Наистина е гадно. А ти си като публично момиче голо и босо. Въпреки че обикновено Вовка е на кораби през цялото време без обувки, дори и през зимата. Въпреки че зимите в Порт Артур са доста тежки.
  Но гол, пред жени - това е изключително тъпо и гадно.
  Ето едно каюто момче, което се изкачва по стъпалата към скелето.
  Жената екзекутор Олимпия тропа с ботушите си и реве:
  - Легнете на блока за рязане!
  До нея са двама помощници. Те също са с голи гърди, но с ботуши, маски, бикини и ръкавици на ръцете.
  Когато Вовка легна, помощничките закопчаха примки на ръцете и краката му.
  След това китките и глезените на момчето бяха стегнати. И го направиха по-силен.
  Вовка въздъхна тежко. Друго момиче в офицерска униформа разгъна пергамента и започна да чете обвинението.
  Вовка беше обвинен, че е пожелал смъртта на действащия крал и неподходящо изпълнение на песни.
  Присъда - двеста удара с камшик и сто удара с тояга по петите.
  Олимпия кимна.
  Вовка потръпна и прехапа устни. Основното тук е да не се опозорявате и да не крещите и още повече да не плачете.
  Олимпийските игри получиха камшик. Тя го взе в силните си прегръдки. Тя замахна силно и нанесе удар по гърба на Вовка. Тя удари толкова силно, че кожата веднага се спука. Вовка едва сдържа вика си. Дишането му стана тежко.
  Палачът отново удари камшика, дотолкова, че кожата отново се спука.
  Вовка мълчеше и стисна зъби. Тогава Олимпиас вдигна пръчка. И тя нанесе удара върху голите кръгли пети на момчето.
  Болка прониза Вовка от стъпалата на краката до тила и той потрепна. Въпреки това с титанични усилия той сдържа вика.
  Тогава Олимпиас отново удари момчето в гърба. И отново камшикът буквално пресече кожата наполовина.
  Вовка мълчи и потрепва. Още един удар с камшика точно отдолу и по задните части. И кожата отново се чупи. И тогава палачът отново взема пръчката в ръката й.
  И той удря момчето по голите си детски пети. Той се извива от болка.
  И пак олимпиада за камшика, и то на гърба. И отново кожата се спуква, кръвта тече надолу. И след два удара по гърба удря петите.
  Какви титанични усилия струваха на момчето да сдържи дивите писъци, излизащи от устата му. Иззад устните потече дори кръв. И Вовка преглътна конвулсивно.
  На Олимпиадата пък се редуваха удари и още колко. След пореден удар главата на момчето се разклати и падна. Той припадна от болковия шок.
  Но има кофа с ледена вода предварително. И помощникът на палача го излива върху момчето. Русата коса на Вовка се разклати. И той идва на себе си
  Заедно със съзнанието се връща и болката. И отново Олимпиада удря и гърба, и дупето, а тоягата сваля сините и подути крака на момчето.
  Наказанието е меко казано тежко. Но все пак е по-добре от десет години тежък труд в Сибир. И така, ако хлапето не умре под мъчения, тогава той все още ще се бие.
  Вовка отново губи съзнание и отново го довеждат до себе си с кофа вода.
  Момчето сдържа писъците си. Опитва се да измисли нещо друго. Например, една принцеса се продава на търг за роби. И булото след воал внимателно се отстранява от него. И първо оголиха главата с прекрасни светложълти коси, защо раменете и гърдите. И в края на бедрото.
  А гордият август е напълно гол пред стотици мъже. Накрая го свалят при обувката, оставяйки майката в това, което е родила. А за момиче голо до кожата дават цяла голяма торба злато.
  А Вовка дори се почувства смешна и се усмихна насила.
  И Олимпиас го търка и го бие с тояги по босите пети. И го прави с голям ентусиазъм. А тоягата й е толкова бияща, голата, окървавена, подута подметка на детето.
  Но Вовка все още не крещи и не вие. Гърбът и задните й части са напълно изрязани, а болката е притъпена. И голите подметки са напълно отбити. Но това момче Вовка не е страхливец и той държи всички удари.
  Олимпия, женската палач дори се изпоти, а изгорялата й бронзова кожа блестеше като намазана. Това е момичето. Тя иска момчето да стене от болка и да крещи. Но момчето Вовка, избито почти до смърт, мълчи като титан.
  Жената палач удари отново и изви камшика, така че ударът падна върху скротума.
  Вовка изпищя тихо и отново загуби съзнание. Изляха го с кофа с вода, но момчето не дойде на себе си. Помощникът на палача опипа пулса на момчето и попита:
  - Колко остава?
  Олимпиас уверено отговори:
  - Двадесет камшика и десет на петите!
  Жената офицер каза:
  - Оставете го да си почине, тогава пак ще го бичем!
  Вовка беше развързан от пейката. И пренесени на носилка до корабната лазарета. Момчето било жестоко пребито. Но младото, здраво тяло взе своето и всичко оздравя на кучето. Дори почти невидимите белези по гърба, страните и задните части останаха, а разкъсаната кожа отново загоря.
  Отново го бият и ритаха в петите. Но без присъствието на жени.
  Да, и олимпиадата биеше с половин сила, а Вовка, накуцвайки на счупени пети, успя да се измъкне на краката си.
  А ден по-късно вече скачаше и се смееше - каквото и да вземеш, детето не пада духом и бързо забравя болката.
  И на сушата японците бяха победени. И тогава приближи и Балтийската ескадра.
  Япония поиска от Русия мир. Условията бяха трудни. Япония беше принудена да даде на царска Русия цялата Курилска верига и остров Тайван. И платете още един милиард обезщетение в злато и раздайте всичките си оцелели военни кораби.
  Русия се укрепи в Манджурия и Корея. Така Александър Трети прекара победоносна война с относително малко кръв и укрепи авторитета си. Което вече беше високо. В царска Русия медицината се развива, броят на училищата расте, смъртността намалява, а раждаемостта остава висока. Разбира се, имаше проблеми с факта, че парцелите се свиваха.
  Столипин провежда реформа и активно започва да населява Сибир. Промишлеността в Русия също се повиши. Страната се подготвяше за световна война. Александър Трети въпреки това реши, че съюзът с Франция и Великобритания е по-безопасен за Русия. Така германците и австрийците след победата на Запад можеха да се обърнат към Русия. Монголия и Манджурия станаха Желторосия и доброволно станаха част от Русия в резултат на референдум. Точно като Корея.
  Населението на царска Русия стана дори по-голямо, отколкото в реалната история.
  А размерът на мирновременната армия е три милиона войници и хиляда полка. Германия има мирновременна армия от едва 600 000 души. Пет пъти разлика! Разбира се, в такива условия започването на война е самоубийствено. Царска Русия също имаше танкове, предимно гусеническа Луна, която беше едновременно лека и бърза с четиридесет километра в час. И бомбардировачи с четири двигателя. Особено "Иля Муромец", носещ два тона бомби и осем картечници.
  Конницата на царската империя също беше голяма по сила. Като цяло царска Русия е напълно готова за Първата световна война. И тя имаше достатъчно артилерия и икономиката беше в голям възход, включително поради липсата на революция.
  Тук, разбира се, помислиха германците, но струва ли си да започнем срещу царска Русия?
  Още повече, че вече е двадесети век, а тук е някак нецивилизовано да се води война.
  . ГЛАВА Љ 4
  Вовка-Павлик свърши да върти колелото. Момчетата вече са изведени, а наказателните боксьори последни бяха освободени от работа.
  Вовка-Павлик оцени безсмъртното тяло, което на практика не беше уморено, и детските подметки, които вече бяха покрити със свежи мазоли. Толкова добре - елфите-демиурзи не го измамиха.
  Така че можете спокойно да гледате в бъдещето.
  Искаха да ядат, а Вовка-Павлик се надяваше, че ще бъдат нахранени. Но все пак двадесетте години и последствията от разрухата не са преодоляни. А момчетата се хранят само два пъти на ден.
  Така че отивайте на училище с празен стомах. Какво може главата да работи на празен стомах и да работи по-добре.
  Вовка и други момчета маршируваха към класната стая покрай милиционерския ескорт, марширувайки в краката им. Ако някой се измъкне от него, му крещяха или дори можеха леко да го ударят с палка.
  Но като цяло трябва да се отбележи, че полицията не е извършила зверства. Все пак не е тридесет и седма година, когато по принцип хората и следователите някак полудяха, тук всичко е някак по-меко.
  Вовка-Павлик и другите момчета влязоха в класната стая. На прозорците имаше решетки, но на масата имаше глобус. Двама полицаи останаха на служба. И тогава влезе учителката, все още момиче. Ясно е, че непълнолетните осъдени могат да се втурнат към такъв. Освен това някои момчета вече са на четиринадесет. И това вече е такава възраст.
  Вовка-Павлик въздъхна, съжалявам за момичето. Класната стая мирише на неизмити тела, тийнейджъри, потни от работа, а тя трябва да ги учи.
  Имаше урок по математика, но по-скоро дори по аритметика. Вовка-Павлуша с три висши образования и доктор беше цялата скучна и примитивна. Той не вдигна ръка, а просто седеше и мислеше за нещо друго. Например, ако душата му би се преместила не в дете, а в Наполеон Бонапарт. Тогава той нямаше да отиде в Русия, а щеше да премести войските си в Истанбул. И той превзе Османската империя, Африка, Индия, а след това дори щеше да стигне до Китай. И това би било готино!
  Учителят прекъсна мислите му.
  - Хей, виждам, че си нов. Хайде, ела до черната дъска!
  Вовка-Павлик стана и си тръгна. Учителят погледна детето. Късо подстригано, босо момче в стари, кърпени шорти. В ризата се вижда дупка, а през тях има релефна преса. Лицето на момчето е красиво, смело, русата коса е обръсната плешиво, очите му са сини. Можеше да се покаже на постер с пионерска вратовръзка.
  Вовка-Павлик отиде до черната дъска и кимна:
  - Готов съм!
  Учителят го попитал:
  - Ходил ли си на училище?
  Вовка-Павлик кимна:
  - Да!
  Момичето зададе въпрос:
  - Имате ли родители?
  Вовка-Павлик потвърди:
  - И мама и татко. Не съм сирак!
  Учителят попита с усмивка:
  Как успяхте да попаднете в затвора?
  Момчето отговори смело:
  - Нека следователят ме пита за това!
  Момичето кимна.
  - Тогава решавай!
  И започна да му диктува. Вовка-Павлик решаваше тези аритметични задачи, сякаш чупеше орехи. Той има високо ниво на интелигентност. И момчето го правеше дори когато му беше скучно.
  Учителят отбеляза:
  - Браво, седнете пет!
  Вовка-Павлик отиде при него. Едно от момчетата се спъна, но самият той получи удар от бившия милиардер, който има засилена реакция в безсмъртното си тяло. Освен това Вовка-Павлик очакваше такъв мръсен трик.
  Подстриганото момче затворник изхленчи. Полицаите вдигнаха заплашително палки.
  Учителят попита:
  - Какво си ти?
  Момчето-осъден отговорило:
  - Нищо. Просто си насиних пръста на крака и случайно го ударих.
  Момичето кимна.
  - Тогава отидете до черната дъска и решете!
  Вовка-Павлик отбеляза, че е погрешно да се информират и оплакват децата-затворници един за друг. Това е добре, но от друга страна трябва да се живее по правилата.
  Момчето-затворник на черната дъска се изчерви, ходеше накуцвайки след удар от Вовка-Павлик. И сега е много нещастен. А решаването на привидно прости примери е още по-трудно. Така муцуната се напрегна, а челото се набръчка. И се опитайте да не решавате. А до него са полицаи с бухалки.
  Вовка-Павлик отново започна да мисли за своето. В класната стая, освен глобуса, няма почти нищо, освен решетките на прозорците. И дъска с тебешир. Бюрата са доста груби и неудобни.
  Затворническо училище на бедните времена. И искам да ям. Въпреки това, яденето два пъти на ден е твърде рядко. Чудя се как се хранят в колонията? На теория по-добре от възрастните, но във всеки случай по-лошо, отколкото у дома. Тук момчетата на практика са слаби. Вярно е, че те са далеч от нивото на лагера на смъртта. И има достатъчно държавна храна за поддържане на мобилност и веселие.
  Като цяло децата, дори в затвора, се радват.
  Това е тяхната особеност, когато постоянните усмивки и кикот често са неуместни.
  А Вовка-Павлик отбеляза, че също иска да се усмихне и да се смее. От друга страна бих искал да играя на конзола или на персонален компютър. Интернет щеше да се изкачи. Гледайте някой филм. И да, има още какво да се желае.
  В класната стая е доста хладно, а босите крака, които се стопляха по време на помпане, отново стават студени. И урокът е дълъг. Осъденото момче, накуцвайки, се върнало на мястото си и извикало друг. Кога ще има промяна?
  Вовка-Павлик се опита да си представи една история...
  Малка циркова група се разхождаше по летния Кримски път. Първото тръгнало босо светло момче на около дванадесет години. Слабичко, но жилаво дете с къси панталони и ходеше в жегата с гол торс. Ребрата стърчаха, но вените бяха като тел, под почти черната от тен на кожата.
  Едно момиче го последва. Светлокестенява коса изгоря на слънце, като презряла пшеница. Веждите на момичето също са светли, а лицето й от прах и силно слънчево изгаряне е мургаво като на циганка. Но чертите на лицето са много красиви, само леко заострени поради слабостта. Момичето е стройно, в лека памучна рокля над коленете. А също и боси, въпреки че няма да завиждате на тези, които са без обувки, ако вървят по скалистия път на Крим. Не само камъните са остри, но и горещи на лятното слънце.
  Но момичетата и момчето са свикнали да боси в жегата и в студа, а бронзовите им крака и мазолистите им подметки не обръщат внимание на подобни дреболии.
  Зад тях кайма сладко създание. Бяло, но с кафяви ивици. Сладко тигърче албинос. Също отслабнал, ужасно гладен, лови пеперуди в движение и мърка.
  Зад раменете на момичето има хърди-гурди в ръцете на някои аксесоари. Зареди малко и момчето. От ранна сутрин се разхождат. Момчето стъпи на парче от бутилка. И той усети убождане през калуса, накуцваше. И така голите подметки се събарят, а мазолите сърбят от остри, горещи камъни.
  Момичето се усмихна и каза:
  - Внимавай, Олежка! Понякога има изненади по пътищата!
  Момчето изръмжа гневно:
  - Да, нищо страшно, дори кръв! Но с какво ще храним Бимбо!
  Момичето пое дълбоко дъх и каза:
  - Да, тигърчето мина! Той има нужда от месо! На остатъците няма да издържи дълго!
  Момчето отговори с усмивка:
  - Има много дачи с богати хора. Може би ще пием месо. И ти, Олеся, също отслабна ...
  Момичето се разтърси и отбеляза:
  - И ми отива! Ловкостта дори се увеличи!
  И момичето скочи и се завъртя на пръста си. Олежка изсвири от възхищение, а тигърчето изръмжа.
  Преди няколко години те бяха в същата циркова група, която се свърза с Народната воля и беше победена. Олеся също взе участие и според слуховете тя дори удари генерала. И сега тя се скиташе из Русия боса и неспокойна. През зимата те се преместиха в Иран, Ирак, където гребаха по стръмните склонове и изнасяха представления. През лятото слязохме в Русия. Олеся знаеше няколко езика, включително персийски, и преподаваше Олег.
  Дори е смешно да се разхождаш из Иран с воал, но с боси крака. Смазаха шоуто, а наскоро получиха Бимбо. Също беглец, от някаква група. Звяр с рядка красота, но ужасно ненаситен. Запасите бързо отидоха при него, въпреки че тигърчетата събраха много хора. Но през последните дни за групата дойде тъмна ивица. По някаква причина красиво момиче, момче и тигърче албинос не получиха никакви пари. И гладуваха. И най-лошото е, че гладът беше понесен от малки хищници.
  Триумвиратът седна на разклона. Олеся сподели два малки картофа помежду си с момчето и даде целия хляб на тигърчето. Той го изяде лакомо и поиска още. Жалко, че толкова много хленчи... Като кученце. И какъв кльощав.
  Олеся се изправи решително и удари босите си подметки:
  - Отиде! Нека забавляваме господата!
  Вече първата дача ги срещна неприветливо. Портиерът отказа да я пусне и нарече Олеся проститутка.
  Вторият път беше по-добре. Една тридесет и пет годишна дама ми позволи да вляза. Олег се преоблече в опърпан чорапогащник и сръчно препусна в галоп. Олеся се опита. Момическата й фигура на гимнастичка е много сръчна. Бимбо не знаеше много, но той също скочи през обръча, който Олеся държеше с боси пръсти, с втвърдени подметки, но без да губи грация. Дамата беше много доволна и попита Олег:
  - Ти си добър клоун!
  Момчето отговори ядосано:
  - Аз не съм клоун, а акробат и малко жонгльор!
  Дамата попита:
  - Изгори го!
  Олег започна да хвърля предмети с удоволствие. Включително химикалка и гребен, лежащи на масата.
  Дамата, усмихвайки се доволно, попита:
  - И тази жена ти е майка?
  Олег поклати глава.
  - Не, партньоре ми!
  Дамата кимна.
  - Да, твърде млада е... Имате ли родители?
  Момчето въздъхна тихо.
  - Не познавам родителите си!
  Дамата въздъхна тъжно и отговори:
  - Сираче! Е, още имам обувки от старата мома! Донеси ги!
  Лакеят, мрънкайки, си тръгна. Олеся се усмихна доволно. После дойде лакеят. Обувките бяха вече износени и със счупена кожа.
  Дамата измърмори:
  - Аз самият съм в дългове и за съжаление не мога да дам повече!
  Олеся взе обувките си и сдържано благодари на дамата. След това напуснаха вилата. Момичето възмутено измърмори:
  - За такъв търговец на боклуци той няма да даде повече от петел. При жилото! И колко време отне!
  Олег отбеляза:
  Беше дълъг ден, нека вземем още!
  На следващата дача, още по-малко късметлия. Те бяха приети, но след представлението им дадоха само чиния с остатъци от масата. Тигърчето обаче ги погълнало живо. Поне това е печалбата.
  Но на четвъртата дача чешката шапка на момчето се спука и той трябваше да продължи да играе бос, без униформа. И ми дадоха само стотинка.
  В петата дача не им беше позволено. На шестия имаше няколко деца, които, като заобиколиха тигърчето, започнаха да бутат торти в него. Лекуваха и Олежка. Гладното момче изяде сметаната с шоколад с удоволствие. Но те трябваше да работят. Децата дълго не искаха да се пуснат. Баринът също разгледа изпълнението. Особено му хареса изпълнението на гимнастичката Олеся. Помоли ме да го повторя няколко пъти. Тогава той почерпи и момичето с торта. Отне много време и слънцето вече залязваше. И платиха само две гривни.
  В крайна сметка господарят постави лапата си върху бос крак на Олеся и избълбука:
  - С външния си вид можете да спечелите големи пари по друг начин!
  Олеся се дръпна назад:
  - Никога! Няма да отида на панела!
  Барманът се ухили и отбеляза:
  - За циркачката е по-трудно да намери печеливш младоженец, отколкото за дама с лесна добродетел.
  Олеся мъдро отбеляза:
  - Но любовта е по-лесна!
  Но двадесет копейки също са пари. Вече можете да си купите бутилка водка за тях. Във всеки случай на тигърчето беше дадено парче месо. Олеся продаде обувките за седем копейки. Имаха достатъчно за ядене.
  Вече се стъмнява, а вие не се разхождате из дачи. Олеся каза на Олег:
  - Ще отидем ли в квартирата?
  Момчето кимна уверено.
  - Няма да отида! Там мирише!
  Олеся се съгласи:
  - И пияни скитници ще се вкопчат в мен. Ще си намерим място в пещера, а преди лягане ще поплуваме.
  Момчето кимна. Къпеха се в пустинния басейн. Водата беше топла и солена. Олег се възхищаваше на фигурата на Олеся, много мускулеста и стройна. Тялото й изобщо не изглеждаше слабо, но беше много хармонично. Загоряла, гимнастичка. Как тя активно грабва ръцете и краката си. Като пантера на лов.
  Олег си спомни работата за Маугли. Имаше една забавна история за момче, възпитано сред вълци. Нещо подобно на тях. Обикаляте, но сте свободни, виждате толкова много. Същите дачи са луксозни, някои с фонтани и скулптури. Много красиво. Особено през лятото в Крим. Като цяло лятото е страхотно време. През зимата е по-зле. Дори в Иран и Ирак е студено през нощта. Често се движат през нощта, за да се стоплят, спят на открито.
  След като се изкъпаха достатъчно, момчето и момичето заспаха. Те са млади, здрави, обучени. Те спят като диви животни: здраво, без да обръщат внимание на твърдата повърхност. А какво да кажем, когато здравият организъм не се нуждае от пера. И е много добре да спите на чист въздух.
  Но за разлика от животните, хората виждат сънища... Олег мечтаеше как е станал каюта на пиратски кораб и се бие. Със сабя напада английски войници в униформи. Нарязване и раздробяване на врагове. Тук момчето удря с бос крак в слабините. Скочи и смазва британците. Тире между враговете. Те падат, порязват се и се развалят. И момчето вдига втората сабя. Дирижира мелницата и то много майсторски. Момчето е много умно...
  Но сънищата са неясни и от тях помните само общи черти.
  На следващия ден отново трябва да отидете на дачата. Освен това те ще бъдат убити, а тигърчето трябва да бъде нахранено.
  Момичето се опита да изглежда весело и се усмихна. Тя е много красива и вратите на пазача й бяха отворени с охота. Но тук те обслужваха много по-зле. В първата дача господата охотно гледаха своята пантомима. Господинът особено обичаше да гледа как трептят голите, мускулести, загорели крака на Олеся. Но тук сервираха само остатъци от масата, които бяха хранени на тигърчето.
  Дълго я държаха във втората дача, господарят дори погали крака на момичето. Дамата почерпи Олежка с торта. Дадоха ми стотинка. Следващите две дачи бяха празни - господата не дойдоха.
  Олеся отбеляза с недоумение:
  - Да... Тук не можеш да направиш състояние!
  Олежка измърмори ядосано:
  - По-добре е да се ловува за грабеж! По-изгодно!
  Олеся вдигна очи в отговор и запя:
  - Какво синьо небе. Ние не сме привърженици на грабежа!
  Следващата дача се отличаваше с огромния си размер и невероятен лукс. Фонтаните бяха позлатени и струяха високо в небето. На входа стояха луксозно облечени лакеи. Олеся дори се смути от нейния откровено бос външен вид. Старшият лакей извика:
  - Ние не даваме на бедните!
  Момичето отговорило:
  - Ние сме цирк! Да разсеем тъгата!
  Олеся подсвирна и вдигна бос крак. Бялото тигърче прескочи и се засмя смешно във въздуха. Олежка вдигна обръч, а Бимбо се шмугна в него и отново го обърна с главата надолу.
  Главният лакей подсвирна и измърмори:
  - Не е зле! Можеш да минеш!
  Момчето и момичето влязоха през портата. Дотича и бяло тигърче. Господарят на континента просто се чувстваше отегчен в луксозния си селски дворец. Седейки в беседка пред луксозна маса, благородник дъвчеше тлъсто месо и се измиваше със скъпо вино от златен бокал. До него седеше млада красива жена в рокля, украсена със скъпоценни камъни. На верандата скочи момиченце на около седем години в елегантна рокля и много приличаше на жената на господаря, само че косата й беше по-светла.
  Господарят погледна яростно Олеся. Тя е пълната противоположност на съпругата. Блондинка срещу брюнетка, стройна, мускулеста, слаба фигура срещу пълнота. Кожа от тъмен шоколад срещу аристократична бледност. Разбира се, благородникът с нетърпение разглеждаше момичето, босите й крака, високи гърди, тънка талия. Да, помисли си господарят, жена ми е надебеляла. И този...
  Олеся и Олег започнаха да изпълняват номера. Олеся танцува в една комбинация, която толкова хареса на мъжете. Олег вече се представи в чорапогащник и лъскава тениска. Босите бяха дори някак по-сръчни, отколкото в чехите. Момчето се въртеше, правеше салта, скачаше. Олеся го вдигна на протегнатата си ръка. Бялото тигърче прескачаше през обръчи, ръце и крака, минаваше през ножици.
  Олеся също изсвири мелодията на малък хърди-гурди. Момчето жонглираше. Тогава момичето жонглира, после бяха заедно. Циркачите бяха пъргави, много се въртяха. Олеся дори направи двойно салто и те вървяха на ръце заедно. Тогава тигърчето отново скочи през обръчите, които Олеся държеше с босите си пръсти.
  По време на представлението момичето се въртеше и от време на време крещеше от възхищение. Барин и съпругата му аплодираха сдържано. Но беше очевидно, че са щастливи.
  На финала момчето и момичето запяха, а гласовете им са прекрасни, пълнозвучащи. След това Олеся протегна шапка, за да събере пари. Беше толкова красива, едва прикрита от комбинацията. Капитанът-континент се ухили и отбеляза:
  - Някога самият аз бях просяк обаче от благородно семейство. И той успя да стане милионер и да си купи княжеска титла. Какво може някой ден и ще станеш богат!
  Олеся отговори с усмивка:
  - Благодаря, Ваше Превъзходителство!
  Барин отбеляза сухо:
  - Но блудник, няма да спечели богатство! Затова ви предлагам да ми продадете вашето малко животинче.
  Олеся се усмихна насила и каза:
  - Бимбо е наш приятел, не се продава!
  Майсторът се ухили ядосано и отбеляза:
  - Това обикновено казват, когато искат да пробият висока цена! Но не можеш да ме заблудиш! Знам какво е! Предлагам червено, а не половин дузина повече!
  Олеся поклати глава.
  - Съжалявам, сър, но този приятел не се продава! Не за никакви пари!
  Принцът изръмжа гневно:
  - Да, трябва да се радваш, че те освобождавам от такова бреме. Тигърът се нуждае от богатство, за да се храни. А като порасне... Мислиш ли, че ще ти позволят да се скиташ из града с голям и опасен хищник?
  Олеся беше объркана. Наистина, мисълта какво да прави с Бимбо, когато порасне, понякога му минаваше през ума. Полицията вече ги гледа накриво, но какво ще стане след няколко месеца?
  Във всеки случай Бимбо ще трябва да се раздели скоро. Десет рубли също са пари. Можете да си купите кученце и да го обучите. Кучето яде по-малко и можете да пътувате с него за една година. Спестете малко пари и може би отворете някакъв бизнес. Или да скочи в брак ... Тя е красива, фигурира.
  Олеся се поколеба, здравият разум подсказа, че принцът ще бъде по-добре с тигърче, отколкото да гладува с скитаща група. И че ако се разделите с хищник, по-добре е да го направите сега, когато се появи такава възможност.
  Но тогава дъщерята на майстора, момиче с лъкове, бродирани с перли, ритна краката си и изкрещя:
  - Искам тигър! Искам бял тигър!
  Принцът махна с ръка и удари с юмрук:
  - Млъкни! Сега правя бизнес!
  Съпругата възкликна:
  - Не крещи на детето!
  Момичето очевидно беше разглезено и не се страхуваше. Но като отскочи назад, тя изпищя по-тихо:
  - Купи татко! Купете си тигърче...
  Съпругата отбеляза на дъщеря си с усмивка:
  - Това животно може да бъде опасно... Хищник е и яде малки момиченца!
  Майсторът счупи пръсти и каза:
  - Последната дума е петнадесет рубли! Коленичи повече, няма да добавя!
  Олеся се поклони и попита:
  - Може ли да се пенсионираме, Ваше превъзходителство?
  Принцът изръмжа:
  - Не! За последен път питам, подаряваш ли тигърче за петнадесет рубли?
  Олеся поклати глава. Господарят на континента саркастично попита:
  - Как се казваш?
  Момичето отговори с усмивка:
  - Олеся.
  Принцът се ухили зловещо.
  - Имате ли паспорт? Да покажем!
  Олеся потръпна и пребледня. Принцът плесна с ръце и извика:
  - Вземете ги и се обадете в полицията! Откраднаха тигъра и пръстена ми с диамант!
  Момичето възкликна с наслада:
  - Браво татко!
  Олеся беше нападната от лакеи. Момичето не се съпротивлява. Тя и Олежка бяха вързани с въжета и затворени в мазето. Скоро пристигна и полицията.
  След като изслушаха принца, те сложиха окови на Олеся и Олег на ръцете и краката си. Освен това имаха специални размери за деца. В която бяха оковани непълнолетни крадци.
  След това момичето и момчето са отведени в затвора. Там те бяха разделени. Олег беше хвърлен в мазето, където вече имаше дузина оковани момчета, а Олеся беше хвърлена в килия с жени. Не беше сладко. В килиите има воня, вместо тоалетна има дупка в пода, влажно е и полутъмно. Момчетата са били държани в окови, което е много неудобно. Ръцете и краката са оковани. Трудно е да се движите в тясна камера. Хранили са само хляб и вода, понякога давали и гнили плодове.
  Те седяха там до процеса. Тогава момчетата бяха очаквани или от тежък труд, или от приют за затвор. Жените също или на тежък труд в Сибир, или в Централна Азия за събиране на памук, или в затвор с работа в която и да е фабрика за държавна храна. И преди процеса можете да седнете по преценка на властите. Освен това затворниците са били бичувани.
  На Олег и Олеся е наредено да бъдат бичувани едновременно. Момчето и момичето бяха съблечени до кръста и се опънаха върху козите. Те бяха заобиколени от двама полицаи. Пазачите накисват пръчките в хаванче. Размахваха се във въздуха, събаряйки капчици. И тогава, веднага, по команда, момчетата и момичетата удариха гърбовете. Олеся и Олег стиснаха здраво зъби, за да не крещят. Напляскането беше измерено. Полицаите биеха с умерен ентусиазъм, просто изпълнявайки дълга си. Момчето и момичето, дишащи тежко, издържаха. След десетина удара кожата се спука и потече кръв. Беше много болезнено.
  Комендантът, който беше предписал сто удара, се ухили. Ако копитата на наказаните бъдат изхвърлени, такава е съдбата на Бога. Тогава те лъснат тежък труд през целия живот. За кражбата в особено големи размери, за покушението върху живота на принца и съпругата и дъщеря му. И тогава се оказа, че те търсят Олеся като съучастник в убийството на губернатора. Във всеки случай момичето ще бъде закарано завинаги в Сибир. Като малкото момиченце. Така че може би е по-добре да бъдете унижени.
  Олег и Олеся смело издържаха всичките сто удара, без да губят съзнание. Но гърбовете им се превърнаха в кървава каша. След това отново им сложиха окови и ги хвърлиха в затвора.
  Учителят си тръгна. Вместо това дойде друга жена, вече на възраст над тридесет, но доста красива.
  Започна да преподава руски език. Също и по опростената програма за начално училище.
  И като видя новия Вовка-Павлик, го извика в таблото.
  Просякът по шорти излезе уверено. Жената го погледна и попита:
  Вие случайно ли сте лидер?
  Вовка-Павлик отговори уверено:
  - Началник на килията!
  Жената подсвирна.
  - Еха! Толкова порасна за една нощ - браво!
  Момчето отбеляза:
  - За да направите това, трябва да можете да се биете!
  Учителят попита с усмивка:
  Сирак ли си случайно?
  Вовка-Павлик отговори уверено:
  -Не! Имам живи родители!
  Жената се намръщи и отбеляза:
  - Е, какво се забъркваш в глупостите!
  Момчето уверено каза:
  - Не съм виновен! Получавам фалшив случай!
  Жената поклати глава.
  -При съветския режим просто не насаждат такива хора!
  Вовка-Павлик отговори уверено:
  - При всяко правителство невинните са затворени!
  Учителят се усмихна и отбеляза:
  - Ако си толкова умен, ще вземеш диктовка!
  Момчето затворник кимна.
  - Готов съм!
  Жената започна да диктува. Вовка-Павлик запишете. Скоро цялото табло беше заето с текст.
  Учителят подсвирна.
  - Пишеш бързо, просто дете-чудо. На колко години си?
  Вовка-Павлик уверено каза:
  - По метрика само единадесет, но ме записаха за дванадесет!
  Учителят отбеляза:
  - Ако бяхте сираче, тогава възрастта нямаше значение. Какво все пак открадна?
  Вовка-Павлик поклати глава.
  - Шият ми убийство!
  Жената попита с усмивка:
  - Наистина и кой?
  Затвореното момче отговорило:
  - Не знам!
  Полицаят каза с усмивка:
  - Той уби партиен работник!
  Учителката поклати глава.
  - Не може да бъде!
  Полицаят сви рамене и отговори:
  - Не е наша работа! Но прокурорът подписа заповедта за арест. Засега ще бъде в следствения арест, а след това в колония и ако има късмет в името на Горки, но ако не, тогава в Сибир.
  Учителят отбеляза:
  - Такова умно момче е в колонията Макаренко. Не, не ни трябва в Сибир. Ще му напиша добра рецензия.
  Полицаят кимна.
  - Народният съд ще вземе това предвид!
  Младата жена кимна на осъденото момче:
  - Седнете пет!
  Вовка-Павлик се върна на мястото. Този път никой не посмя да го спъне. Настроението се повиши. Освен това беше интересно да разберете сами какво представлява легендарната колония Макаренко.
  . ГЛАВА Љ 5
  Вовка-Павлик искаше отново да мечтае за нещо, но уроците вече бяха към своя край. След това момчетата бяха изведени от стаята. И дойде най-радостното време в следствения арест - два часа разходка на чист въздух.
  Момчетата от различни килии бяха закарани в двора на затвора. Отгоре имаше мрежа, а слънцето вече залязваше. Боси, по шорти, дрипави и подстригани момчета вървяха в кръг, карани от полицаи с бухалки. Това е някакво движение на чист въздух и усещане за вкус на волята.
  Момчетата под шестнадесет години бяха държани отделно и също маршируваха на различно място от тези, които са по-големи. Значи има само деца и тийнейджъри. Има много, които дори изглеждат по-млади от Вовка-Павлик. Да, такава е аритметиката тук.
  Деца и юноши маршируваха в кръг. Остригани всички без изключение - разбираемо е пълно с въшки. И почти всички от тях са слаби, с рядко изключение на тези, които са получили допълнителни дажби или са взели хранителни колети.
  Въпреки това младите затворници се усмихваха и се смееха тихо, докато вървяха.
  Един от тях, явно непознат с ударите на Вовка, го рита в дупето. Бившият милиардер просто се отпусна и пропусна удар, при това доста чувствителен. Тялото реагира по-бързо от ума и Вовка-Павлик го удари в главата с кръгово движение. Малко по-голямо осъдено момче искаше да обиди, падна от силен удар и припадна.
  Полицаите се втурнаха и започнаха да бият Вовка-Павлик с палки. Момчето трудно се сдържа да не отговори. Виждайки, че момчето не реагира, ченгетата спряха.
  Старшият заповяда:
  - В наказателната килия! И не давайте вечеря!
  Вовка-Павлик беше вързана с белезници и отведена по коридора на няколко етажа по-долу. Стана много по-студено.
  И той беше затворен в наказателна килия, където имаше само голо метално легло, нямаше светлина - беше напълно тъмно и много студено. Нещо повече, ченгето също скъса ризата си, оставяйки момчето с голо торс. На долния етаж дори подът е покрит със скреж.
  За да се стопли, Вовка-Павлик започна да прави стъпки в тъмното, блъскайки се в хлъзгави стени от скреж и слуз. Миришеше много неприятно и плъховете пищяха. Те трябваше да бъдат прогонени с крака. Ясно е, че в тази поза няма да можете да заспите.
  И младият затворник, за да убие времето, започна да съчинява нещо интересно, за да премине по-бързо ужасната нощ в наказателната килия.
  Хитлер в алтернативна история не е обявил война на Съединените щати. Наистина не е много разумно. Изкачете се срещу такова чудовище. Освен това Япония определено не даде съгласие за нападение срещу СССР. И ако е така, тогава... Германците досега са проявявали предпазливост.
  Отначало ходът на войната не се различава от реалния. Освен ако японците не победят американците и битката при Мидуей. Докато Майнщайн удари, контраатака. Което донякъде е спечелено по сила. И Ромел успя да спре британците в Либия. В резултат на отсъствието на американски сили, Майнщайн ангажира още няколко дивизии в битката. И германците успяха да превземат Курск в движение. Освен това в битките участваха не само "Пантери", "Тигри", но и "Лъвове".
  Германците, след превземането на Курск, стояха неподвижни известно време. Натрупаха сила.
  И в крайна сметка Хитлер взе интересно решение: да укрепи Ромел, но да не атакува Русия.
  Докато Великобритания е на кон. И фюрерът смята, че Египет и Близкия изток трябва да бъдат завзети.
  И през юни Ромел премина в настъпление. В същото време последва атака срещу Малта и десант там.
  Успехът допринесе за нацистите. Особено силни се оказват "Тигрите" и "Пантерите", които смазват британските позиции. А Сталин все още чакаше германците да се придвижат сами. Но тук нацистите подхранваха дезинформация. Всъщност Хитлер искаше първо да премахне Великобритания. Освен това нацистите не знаеха къде да си пънат носа.
  В посока Москва има много силна отбранителна линия, а край Сталинград германците вече са я получили.
  Ромел превзе Египет без никакви проблеми и прекоси Суецкия канал. Тогава той завладя Палестина, завладявайки Ирак и Кувейт. Нацистите се укрепиха в Близкия изток.
  И едва на 1 септември Сталин заповядва да напредва в посока Курск-Орел.
  Но германците вече го очакваха. Защитата им е силна и танковете им са много добри за защита. Особено "Лев", който, действайки от засада, простреля руски танкове от голямо разстояние.
  Боевете продължиха повече от месец без особен успех за Червената армия. Фюрерът предлага примирие на Сталин през зимата. Но лидерът на СССР не искаше да пропусне благоприятното време. И Червената армия отново напредва. През зимата те успяха да постигнат успех близо до Ленинград. Блокадата беше премахната. И германците бяха победени. Но на южния фронт фриците устояха.
  Имаха много танкове. Включително "Маус", мощна защита. И най-важното е, че там чакаха удар. И по време на настъплението се оказа, че Червената армия не е съвсем мобилна. Да, и че немската щурмова пушка MP-44 е по-добра от съветската и не е лоша в защита.
  Като цяло на юг Майнщайн успя да устои. Германците обаче изоставиха танка "Лъв", който с тегло деветдесет тона нямаше почти никакво предимство пред "Тигър"-2 в бронята, а по-мощното му оръдие беше излишно и по-малко бързострелно.
  През май германците вдигнаха допълнителни сили. ME-262 се появи в небето с мощни оръжия, много бързи и трудни за сваляне.
  В края на май нацистите се преместват във Воронеж. Но съветските войски очакваха това. И в упорити битки Фриц напредва само с петдесет километра за месец.
  Сталин отговори на това с мощен удар в центъра, но не успя да постигне успех.
  Смяната на инжекциите продължи през есента и зимата. Но без съществени промени в предната част.
  Германците постепенно овладяха инициативата във въздуха и техните реактивни самолети добиха надмощие.
  Появиха се и първите самоходни оръдия от серията "Е", леки, мобилни, компактни, с нисък силует и добре бронирани.
  През януари Червената армия отново се опита да настъпи, но затъна в плътната отбрана на германските войски. През март германците неочаквано удариха близо до Ленинград и отново превзеха града под блокада. През май самият Сталин предложи примирие. Германските самолети, особено XE-162, бяха по-силни и по-ефективни от съветските самолети. А самоходните оръдия от серията "Е" несъмнено са най-добрите в света.
  Хитлер се съгласи, но поиска:
  - Нека СССР плаща репарациите с петрол, суровини и хляб!
  Сталин се съгласи...
  И германските войски се обърнаха на запад. Гибралтар е превзет през юли 1945 г. И през втората половина на годината те завзеха цяла Африка.
  Следващата година беше прекарана във въздушната офанзива срещу Великобритания. САЩ не се намесиха във войната. И всичко беше наред за германците.
  Войната между Америка и Япония все още продължаваше. И атомната бомба не е създадена.
  През юни 1947 г. германците извършват десант във Великобритания и превземат острова.
  И през 1948 г., на 22 юни, войната на изток отново се възобновява. СССР увеличи производството на танка Т-54 като основен, а на ИС-4 като тежък. За германците Е-75 стана основен танк, колата е доста мощна. По отношение на бронята беше близо до ИС-4 и дори превъзхождаше по въоръжение със 128-мм оръдие в 55 EL. Естествено предимството му пред Т-54 беше още по-голямо.
  Производството на МИГ-15 тепърва започваше. А германците вече имаха ME-262 и XE-262. Германските реактивни бомбардировачи също бяха по-силни. Те превъзхождат по скорост първите съветски превозни средства от този тип както по въоръжение, така и по бомбено натоварване.
  Нацистите водят главното настъпление в посока Кавказ. Точно на 1 август Турция също влиза във войната на страната на Германия. Османците също искали да печелят от съветските земи. И те, разбира се, не се отказаха от това, което смятаха за наличната плячка.
  Турците се страхуват да обкръжат Ереван и да превземат по-голямата част от Батуми. Но с това приключи целият им успех. Османците са спрени.
  Но от друга страна фриците, които използваха много чуждестранни и африкански дивизии, успяха да се доближат до Сталинград до средата на септември. За града на Волга, както и през четиридесет и втората година, се разиграха много ожесточени битки.
  Нацистите са многобройни, силни и имат много оборудване. Но закалената Червена армия се бие усилено.
  И дори страхотни машини: "Штурмлев", "Щурмаус", "Щурмбеар" не помагат на нацистите. Настъпвайки в Кавказ, нацистите се приближиха до градовете Грозни и Орджоникидзе. И те също бяха спрени. Боевете се проточват до зимата, след което нацистите спират. Червената армия се опита през декември да повтори обкръжението на Сталинград. Но този път не успяха.
  Тъй като нацистите вече бяха научени от горчив опит и големи сили бяха държани по фланговете. Освен това опитният и много талантлив командир Майнщайн командва щурмуването на Сталинград. Което не можеш да заблудиш на плявата. И нацистите изкопаха окопи и изтеглиха мощни и по-големи смъртоносни танкове.
  Червената армия не успя да постигне значителен успех, но отклони значителни фашистки сили от Сталинград. До май германците само обстрелват и бомбардират града. И едва в навечерието на лятото нападенията се възобновиха. Фриците също се опитаха да настъпят в Кавказ, през Терекските порти. И те само успяха да обградят Грозни и да превземат Орджоникидзе. В края на август падна и Сухуми.
  Немците не успяват да превземат Сталинград през есента, но го отрязват по Волга както от север, така и от юг. През зимата настъпи ново затишие. Червената армия се опита да напредне в центъра и в посока Воронеж, но германските войски бяха готови дори през зимата и отблъснаха всички опити за пробив.
  През пролетта на 1950 г., в края на април, нацистите придвижват силите си по Волга в южна посока. Това беше ход, като цяло, стратегически правилен. Фриците щяха да отсекат Кавказ по суша.
  Но не успяха веднага. Червената армия очакваше това и се съпротивляваше упорито. Освен това нацистите донякъде забавиха превъоръжаването на силите, а основният танк остана не твърде съвършен и доста тежък E-75.
  Производството на изтребителя МИГ-15 се увеличи рязко и тази машина можеше да се конкурира с немските технологии. Така че нацистите не са толкова прости.
  А Япония и САЩ все още бяха във война. Германците превзеха Индия и помогнаха, като имаха обща граница - Япония. Но това също отклони сили от СССР.
  През лятото нацистите успяха да напреднат само седемдесет километра. Само малко те успяха на територията на Калмикия. Вярно е, че град Грозни, който беше под обсада в продължение на много месеци, падна. Немците се приближиха до Шали.
  Нацистите взеха и Гудаута от Зугдиди.
  Почти цяла Абхазия е превзета. Турците по някакъв начин превземат Батуми.
  През есента, когато заваляха дъждовете, германците най-накрая спряха. През зимата Червената армия предприема няколко настъпления, но всички те са отблъснати.
  Реактивните самолети и дискети на германците извършват отлично разузнаване, а Червената армия не успява по никакъв начин да концентрира силите тайно.
  Настъпи 1951 година... Германците донякъде модернизираха E-75, като направиха оформлението още по-компактно и инсталираха по-модерен и съвършен пистолет за високо налягане. Увеличава се и производството на дискети.
  През май нацистите отново напредват по Волга. И успяха да постигнат някои тактически успехи. През лятото нацистите напредват на сто километра, а в района на Калмикия дори достигат до Каспийско море.
  СССР беше изтощен от войната. През есента боевете бяха спорадични. А през зимата Червената армия обаче вече беше леко убодена.
  Дойде 1952 година... През пролетта германците отново се опитаха да настъпят по Волга. И през лятото се преместихме осемдесет километра. В Кавказ нацистите най-накрая превзеха Шатой и Ведено, като напълно завзеха Чечения.
  През есента нацистите отново спряха. Отидохме в отбрана. През зимата уморената Червена армия също практически не напредва.
  Сталин умира през март 1953 г. Още една страница от историята се обърна.
  Василевски става главнокомандващ, Жуков става министър на отбраната, Маленков става ръководител на ГКО, а Никита Хрушчов става секретар на КПСС. И Берия стана председател на Министерския съвет. По принцип имаше колективно управление. Но досега Червената армия държеше твърдо.
  Хитлер отново се опита да превземе Сталинград.
  Но нападението завърши с неуспех, продължило до късна есен. А през зимата Червената армия напредва без особен успех.
  Но през 1954 г. ситуацията внезапно се влошава. Съединените щати никога не успяха да създадат атомна бомба и да победят Япония в морето. На 29 май 1954 г. Америка подписва примирие с японците и германците. Наистина, колко можете да се избиете един друг. Америка е във война от декември 1941 г. И тя не е щастлива. Германците помагат на японците, а подводниците им са най-добрите в света - мрачен тевтонски гений.
  Фюрерът, след като освободи повече сили, отново премина в настъпление по Волга. И успя да постигне нещо. Неговите войски достигат делтата на Волга и накрая отрязват Кавказ по суша. През есента германците, настъпващи по крайбрежието на Каспийско море, окупираха Дагестан. Но през зимата пак спряха.
  Само бомбардираха и стреляха. Изтънената Червена армия също практически не напредва. До май 1955 г. нацистите възобновяват настъплението си към Баку.
  И до края на август 1955 г. нацистите и турците се обединяват, разрязвайки Кавказ на две части. През септември 1955 г. е превзета столицата на Грузия Тбилиси, което много зарадва фриците.
  И на 15 октомври 1955 г. започва нападението срещу Баку. Вермахтът се готвеше да превземе богатите на петрол простори.
  Но пет момичета: Аленка, Анюта, Алла, Мария и Матрона, след като напуснаха Сталинград, се преместиха в Баку и се бият там. И показват изключителна устойчивост.
  Аленка хвърля граната с боси пръсти и чурулика:
  - Слава на комунизма!
  Анюта дава подарък на смъртта с голата си пета и потвърждава:
  - Слава на героите!
  Червенокосата Алла дава реда. И пак с голи пръсти ще хвърли граната и ще изкрещи:
  - И слава на Родината!
  Мария също ще го вземе и ще пусне нещо убийствено с бос крак и ще издаде:
  - За светия социализъм!
  А Матрена взе с босите си подметки цял куп гранати, щом ги хвърли, и изрева:
  - За руски, могъщи богове!
  И петимата ще изрекат поздрав наведнъж и ще покажат перлени зъби, които не се цапат. И е толкова готино, че не можеш да минеш през воините. Борят се от четиридесет и първата година, но все пак са толкова свежи, възпитани, красиви.
  Както бяха момичета, така и останаха. И какво? Защо остаряват? Войната е за младите! Лечение на бръчки!
  Альонка хвърля граната с боси пръсти, само по бикини е и пее:
  - О, моя родина! Бедна държава! Толкова ли си полудял!
  И тогава Анюта хвърля босите си крака. Разпръсква нацистите и вика:
  - Супер съм!
  Огнената Алла, също хвърляйки подаръка на смъртта с голите си пръсти, изскърца:
  - И аз съм червен мамут!
  Мария, това момиче със златиста коса, а също и с голи гърди и с ягодови зърна, хвърля убийствен дар на смъртта с бос крак и шепне:
  - И аз съм златно момиче!
  И Матрьона, това героично момиче. Тук той ще вземе цяла бъчва със самоделни експлозиви с мощни крака и ще го хвърли към нацистите. И ги разбива на парчета накъсано месо. Което само по себе си като това и дим.
  Да, петте момичета са просто адски. И къде са нацистите срещу тях. Момичетата се бият вече петнадесет години. И това няма край. И като цяло колко можеш да се бориш?
  Аленка пееше с тъга в гласа:
  Е, колко съседи можеш да убиеш?
  В крайна сметка човек се ражда, вярвайте за щастие!
  Майка не пуска сина си на фронта -
  И дори през лятото има лошо време във войната!
  И след тези думи момичето отново хвърля граната с дива сила ... Защитата на Баку ще бъде героична. Това е очевидно за всички. И Фриц също.
  И така, ето го!
  Момичетата от отбора на Аленка се биеха в разрушавания от нацистите Баку. Вече е краят на ноември и става все по-студено. Чорапогащи изригнаха от въздуха и дори падна сняг.
  Но момичетата все още безстрашно се бият боси и сами по гащи. И те не се страхуват от пресен сняг. Те оставят грациозни, красиви отпечатъци върху него, с момичешки крака.
  Аленка хвърля граната с голи пръсти и чурулика:
  - За Русия, която няма да загубим!
  Анюта също пусна подарък на смъртта с бос крак и изскърца:
  - Не! Никога няма да загубим!
  И красивата Алла също взе и пусна, смъртоносна и смъртоносна, съскаща:
  - Пътят ни е комунизмът!
  Ето Мария, момиче по гащички и със златен косъм, изскърца:
  - Фюрерът ще бъде победен!
  А Матрена хвърли цяла голяма връзка гранати с боси крака и извика:
  - За победата на комунизма в целия свят!
  А нацистите в окупираните територии са вилнеещи. По-специално, заловеният пионер Саша беше извлечен за разпит. Скъсаха дрехите на момчето и само по шорти го изведоха в снега. През нощта е мразовито, пионерът е студен. Босите крака стават червени и сковани. Немците карат около двадесет минути и след това в горещо отопляема стая. И много боли.
  Момчето е червено като омар и трепери.
  Няколко пъти го водеха така. После ме вързаха за една пейка. И те отвориха устата си и сложиха фуния там. Започнаха да наливат вода. Също така е болезнено. Стомахът се подува, притиска белите дробове и пионерът се задушава. След това върху стомаха му се поставя гореща ютия. И има миризма на изгоряло.
  Първо корем. След това върху голите подметки на пионера се нанасят нажежени железни ленти. Наистина боли малкото момче. Той хриптеше и скърцаше със зъби, но успя да сдържи писък.
  Тогава на пионера също сложиха нажежено желязо на голите му гърди. Момчето загуби съзнание от болков шок.
  След мъченията му дадоха няколко дни да лежи и отново измъчван. Този път с помощта на багажника. Разбра се до тавана и пусна. Цялото тяло се разтресе, момче. След това го вдигнаха отново.
  Полицаят биел с камшик краката на пионера. Тогава момчето било бичувано с гореща тел по гърба и задните части. Пионер отново загуби съзнание. Така че Саша не се задоволи с нищо, хвърлиха го в каземата. Кожата на момчето беше наранена и обгорена. Но момчето беше изненадващо упорито. След няколко дни той започна да се вмъква и пълзи, да усеща стените на клетката.
  Той беше върнат за разпит. Поставиха го на стелажа. Един палач биеше с камшик по гърба. А другият пареше пети и надигаше жегата. Момчето дори не стенеше. Той огледа стаята, за да отвлече ума си от болката. И дори се усмихна. Саша беше бит, докато припадне. Изваден от стелажа.
  А SS полковникът, който присъстваше на разпита, отбеляза с въздишка:
  Това дете има воля от стомана! Можем ли да му обещаем свобода?
  Жената палач отговори:
  - Да опитаме нещо по-съвършено!
  Да, германците намериха ново брашно. Сензорите бяха свързани към тялото и беше включен ток с високо напрежение. Жената палач въртеше динамото, а полковникът от СС задаваше въпроси.
  Стискайки зъби с всичка сила, Саша мълчеше. Знаеше, че ако отвори уста, ще се чуе писък. И се държеше с последните сили. Ранена, покрита с рани и язви, изгаряния и мехури, кожата буквално сияеше от течението.
  Момчето дишаше тежко, но издържа. Той показа нечовешка смелост под изтезания.
  Лекарят направи знак:
  - Това е всичко за сега! Може би сърцето ти ще спре!
  Пулсите спряха. Pioneer се отпусна и изключи. Върнаха го в килията на носилка.
  Жената палач предложи:
  Да го зазидаме! Той така или иначе няма да ни каже! Просто губим време.
  Полковникът от СС отговори:
  - Най-хубавото е, нека опитаме да галим!
  Жената палач рационално отбеляза:
  - Където болката не помогна, ласката няма да помогне! Познавам такива фанатици!
  Полковникът от СС лукаво намигна:
  - Имам идея... Ами ако опиташ серума на истината?
  Жената палач се засмя и отбеляза:
  - Интересна идея! Но не винаги работи!
  Полковникът от SS се засмя и поклати глава.
  - Да, така е! В противен случай нямаше да има нужда от мъчения! Междувременно ще обработим прясното момче.
  Вовка е отведена в камерата за изтезания. Те показаха на момчето всякакви инструменти и горяща камина. Момчето мълчеше. След това те скъсаха дрехите му и заляха голото му тяло с вряла вода. Пионер не издържа и извика.
  Той беше издигнат и германецът го биеше по краката с железен и нажежен камшик. Сакатото момче отново изпищя, а след това загуби съзнание.
  Поляха го с леденостудена вода, а босите стъпала на пионера бяха изпържени с огнен език. Момчето беше подпалено обилно и той отново загуби съзнание. Комсомолката била съблечена, а зърната й били изгорени със запалени цигари. Тя отчаяно крещеше и се гърчеше. Тогава на бюста й беше поставена голяма звезда от гореща стомана. И комсомолът загуби съзнание.
  И момичето отново се измъчва с нажежени щипки. Тогава счупиха пръстите на краката на комсомолца. Започнахме с малкия пръст и завършихме с големия. След това сандъкът отново беше разкъсан. Докато момичето почина от болезнен шок.
  Ето как нацистите се подиграваха с руския народ. И какво направиха.
  Дойде декември 1955 г. Германците все още щурмуваха Баку, горяха нефтени кладенци. И градът беше покрит с дим.
  Аленка и нейният екип смело се бориха срещу нацистите. Те все още се държаха в Баку. Опитахме се да защитим Кавказ. Въпреки че в Кавказ остана само Ереван, който не беше превзет от нацистите.
  Аленка хвърли тежка граната с боси пръсти и запя:
  - Напред комунистите!
  Анюта също хвърли дара на смъртта с босия си грациозен крак и яростно изсъска:
  - И към най-високите постижения!
  Огнената Алла също пусна подарък на унищожение и изпищя:
  - За максимални постижения!
  И тогава Мария хвърля лимон с голи пръсти на краката си и крещи:
  - Разбийте Райха!
  И красивото момиче-герой Матрена взе и пусна тежка цев с експлозиви и вякнула:
  - И ние ще бъдем амба Фриц!
  Но нацистите, изглежда, не се страхуват много. Тук е известният пилот Хъфман през юни 1945 г., той сваля 400 самолета, за което получава пета степен на Рицарския кръст на Железния кръст със златни дъбови листа, мечове и диаманти. И през пролетта на 1946 г. отива на 500 самолета. За това е награден с орден на немския орел с диаманти.
  След като сваля 750 самолета през пролетта на 1948 г., той е награден с третия Рицарски кръст на Железния кръст с диамантени мечове. При достигане на 1000 свалени самолета през февруари 1950 г. той е награден с Рицарския кръст на Железния кръст със сребърни дъбови листа, мечове и диаманти за четвърти път, както и с Големия кръст на Железния кръст.
  Въпреки генералския чин, Хъфман продължава да лети. Той не беше взет нито от смърт, нито от куршум, нито от самолетен снаряд. До март 1955 г. великият ас вече разполага с 2000 свалени самолета. За всеки 500 самолета Хъфман получава Рицарския кръст на Железния кръст със златни дъбови листа, мечове и диаманти. А за самолета 2000 е удостоен с лична награда: Рицарски кръст на Железния кръст с листа от платинен дъб, мечове и диаманти. До декември 1955 г. Хъфман има 2340 свалени самолета.
  Това е резултат, достоен за цял въздушен корпус. В същото време Хъфман е бил свален, но никога не е бил сериозно ранен.
  Но тогава в небето се появи пилотът Албина. Което бързо настигаше Хъфман като най-продуктивния ас на Втората световна война.
  Момичето вече надхвърли две хиляди свалени самолета и също получи уникална награда: Рицарски кръст на Железния кръст с листа от платинен дъб, мечове и диаманти.
  Тайната на представянето на Албина беше проста: тя се биеше през цялото време боса и по бикини. И така не пропусна. Доста младо момиче.
  А във въздуха самите битки толкова кипят.
  Албина сваля дузина съветски изтребители МИГ-15 с един взрив и казва:
  - Какво ми е студено, какво ми е жега....
  И отново стреля от седем въздушни оръдия ME-462, сваля четиридесет съветски самолета наведнъж и повтаря:
  - Какво ми лее дъжд!
  И момичето-терминатор натиска, с голите си кръгли пети на педалите, агресивно реве:
  - Когато приятелите ми са с мен!
  След това воинът отново се разби и, стреляйки, сваляйки още девет самолета, продължи:
  - Когато моите приятели планина!
  Да, когато Албина е във въздуха, руските самолети изпитват трудности. Тя всъщност е толкова красиво русо момиче. И смазва всички. Днес вече няма самолети.
  Момичето кацна и се премести в щурмовия модел самолет. И пое наземни цели. По-специално, в допълнение към Т-54, те ловуват за по-мощни ИС-15. Това е танк, създаден от съветски дизайнери. Има такъв убийствен и смъртоносен пистолет.
  Албина, стреляща по съветски автомобили, пее:
  - Обичам да бия всички и мога да смажа всеки!
  И пак как дърпа босите си пети.
  Момичето има огромна сила. Тук тя изби осемнадесет танка Т-54 и изчурулика:
  - За Родината, за Сталин напред!
  И как се смее... Но във войната не всичко е толкова просто, колкото изглежда. Това е осемнадесетата година от Втората световна война. И не му се вижда край. Това наистина е някаква дистопия.
  Албина го взе и запя ентусиазирано:
  - Момичето никога не е било вкъщи. - Момичетата избиха още шест танка и продължиха. "Чуждестранни кораби никога не ходят там. Но в слънчева Германия, моята Германия. Такова изобилие и никакви лагери!
  Момичето се кара дълго време. Основното й правило е да се бие боса и по бикини, тогава нищо няма да вземе момичетата.
  Докато момичетата са боси и почти голи, техният батальон практически не претърпя загуби. И където само воините не са били. И в Африка, и в Индия и СССР.
  По планинските пътеки минаваха хиляди километри, препускаха босите крака на момичетата.
  Момичето Албина скочи на изтребител и изсъска:
  - Писна ми да говоря глупости!
  И воинът отново изстреля самолетен снаряд по покрива на танка, пробивайки врага:
  - Искам да дразня щастието си!
  Албина стреля отново и то много точно. Не минава нито един снаряд.
  Момичето си спомня как тичаше с батальона си от момичета през пустинята Сахара.
  Те светват с боси токчета и не се страхуват от жегата. Воините са почти голи. А когато е наистина тясно, трябва да свалите и сутиените. И ще бъде страхотно.
  Албина, изпращайки смъртоносни снаряди, пееше:
  - За победата се бие! И пейте забавни песни!
  Нейният партньор Алвина добави:
  Да летим по-високо от слънцето! И песента върви така! Нека смажем опонентите си!
  И също с боси крака ще го вземе и ще го почука. Ето ги момичетата.
  Те много обичат да работят с млади мъже с езика. И наистина го харесват. Наистина, такова удоволствие. А също така е хубаво, когато коприва се разбива на боси подметки. И това го прави още по-забавно!
  Албина победи ИС-15, мощен танк с 203 мм оръдие. Ето го чудовището. И воинът запя:
  - Най-високата оценка! Ние сме висш пилотаж!
  Алвина туитира обратно:
  - Друг снаряд удари капака и самолетът се разлетя!
  А също и с голите си пръсти ще натисне бутона на джойстика. И как работи. Вземи го и духай. От съветските автомобили летят само разкъсани фрагменти.
  . ГЛАВА Љ6
  Но има и съветски аса. Ето го пилотът Мирабела. Момиче със златиста коса. Най-ефективният от всички. Дълго време Кожедуб се смяташе за най-плодотворния.
  Той изпревари Покришкин през май 1945 г. И продължи да жъне. До 1950 г. Кожедуб сваля над сто и петдесет самолета и става първият пилот и войник на СССР, който има шест звезди на героя на СССР. Но през есента на 1950 г. този уникален ас умира. Дълго време рекордът му се смяташе за недостижим за съветските аса, но... Мирабела успя да го победи. Тя свали повече от двеста самолета. И за всеки двадесет и пет коли тя получи звезда на героя на СССР.
  Но тогава момичето, което се бие боси и само в бикини, започна да мачка германците толкова известно, че специално за нея беше създадена нова награда: платинената звезда на героя на СССР. Което беше дадено за цели сто свалени самолета. А Мирабела вече е натрупала седем от тях. Тя се приближаваше към хиляда свалени коли. И тя нямаше равна. И всичко това, защото се биеше боса и по гащи.
  Мирабела, само по къси панталони, се втурва към МиГ-15 и вършее германците. Докато пее:
  - Хитлер ще бъде толкова бит, че ще умре под лебедката!
  И момичето натисна лоста с босите си пръсти и събори четиринайсет фрици с един изблик. Тогава тя изрева:
  - О, опашка и люспи! Дайте на момичето две рубли!
  Мирабела извъртя очи мечтателно. Спомням си четиридесет и първата година. Как тогава нацистите напредват на съветска земя.
  Младо момиче, след което стъпваше боси по съветска земя. И нейните голи, още не втвърдени подметки усещаха всяка подутина, клонка и хълм на гората.
  Мирабела беше гладна и уморена. Но всичко продължаваше и продължаваше. Тя сякаш беше прогонена на изток. Но тогава много исках да ям. Момичето грабнало горски плодове, детелина и шишарки в движение.
  Момичето се почувства уморено. Особено силно боляха прасците, изгаряха спуснатите стъпала.
  Мирабела, за да се разсее малко от болката, се замисли. Е, защо се случи такава несправедливост и Германия успя да се възроди. Сега, ако царят остане в Русия, тогава какво ще се случи?
  Първата несправедливост се случи по времето на Иван Грозни, когато Русия воюва двадесет и пет години, но в крайна сметка загуби войната от поляци, шведи и германци.
  И всичко започна толкова добре. Те превзеха двадесет крепости за шест месеца. И Полоцк беше превзет успешно. Но какъв е лошият късмет? И неприятностите започнаха с битката при Чашники.
  Именно там загиват Петър Шуйски и неговата армия. И се промени много. Това не можеше да не разстрои хода на войната.
  Мирабела вървеше боса през неравностите, а ранените й крака измъчваха. Момичето си помисли колко хубаво би било да легне на сеното и да спи. Още по-добре яжте. И за да се разсея, се представих.
  Например, тя предупреди Петър Шуйски и руската армия беше готова за битка.
  Тя побеждава хетмана и в резултат на това Минск е превзет и като цяло Литва става руска провинция. И тогава Полша беше напълно завладяна. А новият цар Иван Грозни е крал и на Полша, и на великия княз на Литва. Създадена е империя.
  Мирабела изпя:
  - Голяма светлина на империята,
  Дава щастие на всички хора...
  В една неизмерена вселена
  Не можем да намерим по-добро!
  
  скъпоценни четки,
  От край до край...
  Империята се разпространи
  Могъщ, свят!
  И Мирабела ускори крачка... Да, Иван Грозни. Царят, при когото Русия удвои територията си. Двусмислена личност. И палачът, и в същото време велик владетел, който направи много за Русия. Те построиха голям флот при Иван Грозни.
  Но Сталин също не е еднозначен. И много хора бяха убити под него, а ударът на нацистите пропусна.
  Ех, и Сталин не може така лесно да бъде взет и простен! Но Русия се издигна под него, но беше атакувана от нацистите.
  Мирабела ходи боса и пее:
  - Величието на руснака признава планетата,
  Фашизмът беше съкрушен с удар на меч,
  Ние сме обичани и ценени от всички нации по света,
  Народът на цялата страна върви към комунизма!
  А момичето е просто невероятно. И тропа босите си крака и не се страхува от възли.
  Да, разбира се, битката при Чашники е повратната точка на войната. Освен щурма над Полоцк. Тогава също Русия имаше шанс да устои. Когато този град падна, всичко се разпадна.
  И поляците, и татарите започнаха да тъпчат руската земя. Но при тези условия Русия завладява Сибир. Не всички, разбира се, но отвъд Урал.
  Русия имаше много постижения. Но Руско-японската война от 1904-1905 стои отделно. Успя да го загуби. И разбира се, че е жалко. Но в крайна сметка Русия успя да си отмъсти за това. Да, цар Николай II нямаше късмет. Ами ако беше обратното?
  Мирабела си въобрази, че руският цар е успешен. Япония е победена, следвана от Германия. Турция изчезна от картата на света. А Русия е най-голямата сила на границата, която минава по Одер. Пропуснахме такава победа заради Февруарската революция!
  И разбира се, че е жалко!
  Мирабела изпя:
  Руснаците са непобедими в битките,
  Славният рицар няма да търпи срам....
  Руснаците са силни, силни, когато са обединени,
  Ще последва удар!
  И момичето отново тропна с босите си изрязани крака. Да, омръзна й да пробутва глупостта, иска да съди щастието си!
  Мирабела запя отново:
  - Здравей нашата земя!
  Сталин е славата на битката,
  Сталин е полетът на мъдростта...
  Борба и победа с песни,
  Нашите ще последват Сталин!
  Борба и победа с песни,
  Нашите ще последват Сталин!
  И момичето отново скочи и скочи по-високо. Но тя не беше много добра в това.
  Но сега в самолета тя смазва всички и унищожава самолетите на Вермахта.
  Вече достигна числото от хиляда! Каква ще бъде нейната награда за това?
  Момичето не знаело, че са й приготвили нещо специално. По-специално, голяма диамантена звезда на героя на СССР.
  Защо не го заслужаваше?
  Момичето изпя:
  Дадени са ни искрящи крила,
  Дадена ни е голяма смелост...
  Сталин, колхозно изобилие,
  Слава на съветската земя!
  Ето колко красиви момичета се бият по фронтовете. И те наистина искат да се чифтосват. И войната продължава. Вече е средата на декември. Немците щурмуват Баку цял месец.
  Момичета, както винаги, в битка и с картечници. Стрелят се и хвърлят гранати с боси крака. Пет битки с ентусиазъм. И вярва в победата си.
  Но е трудно. Нацистите вече завзеха толкова много територия. А Баку вече е почти напълно разрушен. Толкова много трупове изпълниха града. Германците прокарват напред африканци, араби, индийци. Те се опитват да обърнат хода на битката. И как се използва пушечно месо от войниците.
  Момичетата от Червената армия се възползваха от краткото затишие, за да пикаят за най-голямата надежда на Русия: руските богове! Цялата надежда може да се каже за тях!
  А руските богове са силни и има много.
  Ето, например, красивият вечно млад бог на славяните Коляда.
  Аленка, стреляща с боси пръсти, написа:
  Коляда - Бог на младото слънце, Бог на зимното слънце, роден в нощта на зимното слънцестоене, в най-дългата нощ в годината. Има няколко версии за произхода на името на Бог Коляда:
  Разкошната блондинка Анюта вече продължи тук:
  Етимологичният речник на славянските езици определя произхода на думата "Коляда" от името на обреда, свързан с началото на годината;
  Произход от думата "koleda", което означава "обикаляне", или от думата "koleda", тоест "кръгли чинии" (версията на Дмитрий Шчепкин);
  Пьотър Бесонов смята, че името Коляда произлиза от думата "палуба" и е свързано с традицията за изгаряне на пън по време на празника на Коляда;
  Според Николай Костомаров "Коляда" идва от "Коло", което означава кръг.
  Освен това, стреляйки и държейки писалка с босите си крака, Алла надраска:
  Във всички версии виждаме, че името на славянския бог Коляда по някакъв начин е свързано с празнуването на раждането на Младото слънце след най-дългата нощ в годината. Според легендата Корачун идва преди Коляда - нощта, когато старото слънце умира. Прочетете повече в голяма статия: "Карачун - кой е?".
  По-нататък вече златокосата Мария продължи да извежда красивото с боси крака;
  Славяните почитат Бог Коляда като Бог на влъхвите, който е донесъл мъдростта, въплъщението на Всевишния Бог, Бог, който води хората по пътя на управлението. С неговото идване се свързва не само светлината на слънцето, която започва да пристига след зимното слънцестоене, но и светлината на мъдростта, знанието.
  И тогава юнашкото момиче Матрьона продължи да драска с голи пръсти;
  Според славянската митология Бог Коляда е роден Мая-Златогорка, първата съпруга на Даждбог. Мая-Златогорка заминава за Нав, без да изпълни съдбата си, без да роди дете, което ще стане ново въплъщение на Всевишния Бог. Тогава Създателят Род помоли Макош да промени съдбата на Златогорка, Вий даде разрешение временно да върне душата й в света на Reveal, а Велес донесе на Даждбог пръстен, който може да върне времето назад. Така заедно Боговете уредиха всичко, за да може да се роди Коляда, Богът на младото слънце.
  Така Аленка отново започна ловко и красиво да рисува букви с босите си пръсти;
  Боговете скрили Мая-Златогорка в пещерите Пинега, за да не й попречат силите на Хаоса да роди Бога на младото слънце. Златогорка помогна на Жива, богинята на лятото. Навремето Златогорка роди две деца: Коляда, богът на зимното слънце и Авсен, богът на есенното слънце. И оттогава те се следват навсякъде.
  Тогава Анюта отново го взе и драскаше с боси пръсти;
  Когато дойде време Мая-Златогорка да замине отново за Нав, децата й Коляда и Авсеня бяха предадени на Хорс, богът на слънчевия диск. Така Хорс отгледа двама млади слънчеви богове заедно със съпругата си Заря-Заряница.
  И огнената Алла ще продължи да си прави боси крака;
  Славянският бог Коляда е роден в най-дългата нощ с причина. Славянските митове разказват, че боговете са решили да върнат времето назад, за да се роди Коляда, защото се страхували хората да не отклонят пътя на Правилото. Дори Тъмните богове помогнаха за раждането на Коляда, защото задачата на света на Нави е да отдели Реалността и Управлението от Хаоса, който се стреми да завладее света.
  И тогава Мария ще го вземе и ще го вземе с боси пръсти и ще пише агресивно;
  Влъхвите особено почитат Коляда. Според легендата младият бог Коляда събрал 60 влъхви от различни нации и им дал знанието как да следват пътя на Правилото. Коляда научи хората как да изчисляват времето, благодарение на което те успяха да погледнат малко по-далеч в бъдещето, спряха да живеят един ден и започнаха да мислят за резултатите от своите действия в далечното бъдеще.
  Тогава Маруся също го взе и проби ножницата с голите си пръсти;
  Най-известният символ на Коляда е Колядник. Същият знак е изобразен на славянските разфасовки на Семейството, обозначавайки Бог Коляда. Колядник е знак на свастика с осем лъча, въртящи се на слънцето, а опашките на лъчите в този момент са огънати в анти-слънцето. Символът Колядник се носи, за да се предпази от неуспехи и бедствия, да привлече просперитет, да постигне успех в работата.
  Когато пишеш истории, времето лети. И сега е сутрин, макар че това не се вижда в наказателната килия.
  Вратите се отварят и командата следва:
  - Ръцете зад гърба си!
  И белезници щракнаха на китките на осъденото момче. Вовка-Павел се почувства уморен от дългата разходка напред-назад в наказателната килия. И светлината удари очите ми. Отведоха го горе. Колкото по-високи са стъпалата, толкова по-топло. Въпреки че босите крака на момчето бързо се втвърдиха.
  Водеха го по коридорите. Стените стават все по-светли. И полицията ме вкара в офиса. Вътре имаше огън и беше топло.
  Старши следовател Марфей беше с тъмни очила и кожено яке. Типичен чекист. Обикновено разпитвал възрастни, но това е особен случай.
  Той зададе уместни въпроси:
  - Име, фамилия, отчество и произход.
  Тогава той забеляза:
  - И баща ти е юмрук!
  Вовка-Павлик отговори уверено:
  Но той плаща повече данъци!
  Марфей кимна и попита:
  - Ти уби секретарката на Панкратов!
  Вовка-Павлик плахо отговори:
  -Не съм аз!
  Старши следовател попита:
  - Да. Току-що проверихме, пръстовите ви отпечатъци са върху ножа. Да, има и други свидетели. Не те просто арестуваха. Така че доказателствата и свидетелите са срещу вас!
  Момчето пое дълбоко дъх и отговори:
  - Кълна се, че не съм виновен!
  Старши следовател изръмжа:
  - Не бъди лъжесвидетел! По-добре напишете самопризнание и преди процеса ще бъдете освободен под закрилата на родителите си. А там, като не сте навършили наказателна отговорност, ще получите условна присъда!
  Вовка-Павлик се усъмни:
  - Ще ми простите ли убийството на партийния секретар?
  Мартей се усмихна и отговори:
  Няма да простим, разбира се. Но нека направим надбавки за възрастта и факта, че имате добри родители. И няма да изпратим в колонията. Вече седнахте в наказателната килия, какво харесвате тук?
  Вовка-Павлик отговори честно:
  - Не в наказателна килия, но като цяло може да се живее. Момчетата уважават силата, но аз мога да отстоявам себе си!
  Главният следовател отбеляза:
  - По закон можем да ви държим в наказателната килия една седмица, а ако искаме и повече. Освен това, макар и да не се гледа, можем да преквалифицираме вашия случай като тероризъм. И тогава ще бъде възможно да ви повлияе физически. Така че мисли моето момче! Защо да съсипваш собствения си живот. Ами запишете се!
  Макар и не съвсем разумно, бившият милиардер отговори:
  - Не! Нищо няма да пиша!
  Марфей кимна.
  - Добре тогава! Ще ти дам ден да помислиш! И за да ти работи по-добре главата, ще ги прекараш без храна и напитки в наказателната килия! Може би тогава ще станете по-мъдри!
  Вовка-Павлик изръмжа:
  - Нямате право да измъчвате деца!
  Старши следовател отговори:
  - Не, ние имаме право да вкараме непълнолетни нарушители в наказателна килия. Особено след като момчето, което ритнахте в главата, беше с тежко сътресение. Ти си роден убиец!
  Вовка-Павлик логично отбеляза:
  - И трябва да вярвам, че няма да изпратиш роден убиец в колонията!
  Марфей отбеляза:
  - Колонията Горки, която е съвсем близо, се смята за детски, трудов лагер, дори и без решетки. Но в Сибир студовете са тежки, а през лятото има големи комари, има разлика! Заведи го в килията!
  Момчето, от което не са свалени белезниците, е изведено от офиса.
  Старшият следовател малко съжаляваше за момчето, което е още дете, но ако на тази възраст вече убива, тогава какво ще стане, когато порасне? Ще има ужас.
  И Вовка-Павлик отново по коридорите и надолу по стълбите, където с всяка стъпка става все по-студено.
  И тук той отново беше доведен до стоманената врата. И без да мислят дълго го затвориха.
  Дори не свалиха белезниците. И ръцете са отзад и това е неприятно и неудобно.
  Вовка-Павлик седна на леглото, това бяха техните студени железни ленти. Едва началото на април е и е студено под земята във влага. А желязото е голо, само дъски да бяха сложени.
  Всъщност поставям децата в наказателни килии, където поне има дъски, за да не настинат смъртоносно. Но тази наказателна килия е за особено упорити.
  Вовка-Павлик, като му стана студено, отново стана и започна бавно да върви. Когато си безсмъртен с издръжливост, ти си добре.
  И в същото време, за да убиете времето, можете да композирате;
  През юни 1944 г. началникът на Генералния щаб Гудериан все пак успява да убеди Хитлер да нанесе изненадващ превантивен удар на юг. Нацистите взривиха от територията на Молдова и западната част на Украйна в сближаващи се посоки. Майнщайн беше поставен да отговаря за това като най-опитния и хитър човек. Германците успяха да постигнат пълна тактическа изненада.
  И те имаха много танкове, включително най-новия, най-мощен "Тигър" -2. С умело използване тази машина нямаше равни. Неговата челна броня не беше пробита от съветските оръдия и оръдията поразиха оборудването на Червената армия на голямо разстояние.
  Битките показаха, че съветските въоръжени сили не са напълно готови за отбрана и командването реагира със закъснение. Германците имаха голямо предимство в танковете, тъй като най-добрите съветски части се готвеха да атакуват в Беларус.
  Нацистите дори успяха да образуват голям котел, обграждащ няколко съветски армии. Тактическият и оперативният успех на нацистите доведе до отмяната на операция "Багратион". И Сталин набързо започна да прехвърля войски от центъра на юг.
  Във Франция съюзниците също се провалиха. Гудериан разгадае плановете за кацането в Нормандия и изтегли танковете предварително до мястото за кацане. И британците, американците бяха хвърлени в морето. Германците все още бяха силни в колите. И тяхната "Пантера" е много по-силна от "Шерман" и "Чърчил".
  Поражението на съветските войски в Украйна извади Сталин от себе си. Лидерът действаше много хаотично, забранявайки изтеглянето на войските и в същото време се опитваше да прехвърли сили от центъра и много прибързано.
  Майнщайн се възползва от това, за да победи врага парче по парче. Съветските войски търпят поражение след поражение. Германците създават нови котли. Тук падна и Житомир.
  Във Франция Ромел отблъсква втори опит за десант на съюзниците през юли. Много британци и американци бяха взети в плен. Германските подводници също нанасят големи щети на съюзниците. През август третият опит за кацане завърши с друг разгром. Съюзниците временно преустановиха бомбардировките на Германия. Твърде много войници бяха взети в плен. Германците от своя страна спечелиха победи в Украйна. Те превземат редица градове, разбивайки Червената армия. И дори се приближи до Киев.
  Сталин решава да се оттегли отвъд Днепър. И в същото време съветските войски се опитаха да атакуват Псков и Талин. Но този опит беше отхвърлен. В битките на изток германците умело използваха своите танкове. Особено Пантера. Много добре, оказа се най-новата щурмова пушка МР-44, която нямаше равна.
  Боевете показаха, че под умело командване германците все още са способни да спечелят.
  През есента на 1944 г. в нацистките части започват да пристигат по-модерни и по-добре защитени модификации на "Пантера" "F". И имаше "Тигър" -2 с двигател от 1000 конски сили. Съюзниците и германците донякъде намаляват интензивността на военните действия. Бомбардировките на Третия райх спряха. Производството на оръжие в Германия продължи да расте. ME-262 се оказа бърза, мощно въоръжена и упорита машина.
  Бомбардировачът Арадо също демонстрира своята мощ. Германците се укрепиха отвъд Днепър и се подготвиха за зимната кампания. Те все още очакваха да спечелят.
  Сталин през януари 1945 г. започва офанзива в центъра. С цената на огромни загуби Червената армия проби отбраната на Вермахта и успя да напредне отвъд Днепър. Но през февруари мощни нацистки танкове, включително най-новата Пантера, пробиха отбраната на фланга и отрязаха съветските части. Японците потопиха немски десантни кораби, които щяха да кацнат във Филипините.
  Отново възникнаха котли и разрушения. В Съединените щати Рузвелт загуби изборите и загуби от републиканеца. Най-накрая той сключи примирие с Третия райх и спря доставките по ленд-лиз за Русия. И Великобритания също се оттегли от войната.
  И германците получиха танка Е-50. Колата е доста готина. Поради икономии на коляновия вал и разположението на трансмисията и двигателя заедно, височината на машината е намаляла. Той беше допълнително намален от по-модерна трансмисия със задно предаване. Това позволи на германците да намалят теглото на танка до 50 тона при брониране на Тигър-2 и да ускорят двигателя до 1200 конски сили. Ъглите на наклон на броневите плочи също се увеличават, което повишава защитата.
  Оръдие 88 мм в 100 EL с голяма точност, висока скорост на стрелба от 12 изстрела в минута и хидравличен стабилизатор. Кулата беше по-тясна и по-компактна от тази на "Тигър"-2. Колата се оказа маневрена, пъргава, за четиридесет и пета година беше перфектно защитена в челото и с унищожител на танкове в оръдието.
  Бойното използване показа практичността на "E" -50. А ефективността в битките е идеален танк за пробив. Германците получиха основната машина, превъзхождаща по своите характеристики Пантера. Боевете започнаха с пролетна офанзива в центъра. И пробивът на съветската отбрана.
  Германците удрят през нощта с помощта на инфрачервени устройства. И мачкаха съвета като попиване.
  Стотици хиляди пленници отново са изгонени и Смоленск е превзет. След това Вязма. Немците имат и самоходни оръдия Е-10 и Е-25. Появи се и танкът Е-75. Машина с уплътнена конструкция и напречно разположение на двигателя и трансмисията. Височината на колата е намаляла и тя е станала ниска, клекнала. Дебелината на челото на корпуса е 200 мм под ъгъл, страните са 125 мм, а кърмата е 150 мм под ъгъл. Кулата е още по-здрава: 252 мм отпред, 150 мм отстрани и наклонена отзад. И 128 мм оръдие. В същото време германците се държаха в рамките на седемдесет тона, като същевременно поддържаха задоволителни характеристики на шофиране с двигател от 1200 конски сили.
  E-75 стана най-мощният танк на Третия райх в серийно производство. E-100 не влезе в серията, а оформлението му е остаряло.
  До август 1945 г. германците се приближават до Москва и отново обграждат Ленинград.
  Сталин все още не можеше да противопостави нищо на реактивния самолет на Луфтвафе и новите танкове от серия Е. Разработката на Т-54 се забави, а ИС-3 се оказа скъп танк.
  Сталин предложи на Хитлер примирие. Но, разбира се, той отказа. През есента германците най-накрая обкръжиха Москва, а правителството на СССР се премести в Куйбишев.
  Войната с Япония се проточи донякъде поради тактическите успехи на самураите в битката при Филипините. И американците не превзеха Окинава. Да, и ядреният проект спря. Наистина има толкова много клопки.
  И за Сталин беше невъзможно да получи нечия помощ.
  А германците вече имат дискотеки в редиците и реактивен бомбардировач Ю-287.
  Москва падна в края на декември. И през февруари германците започнаха настъпление към Горки и се обърнаха на юг. Воронеж падна през март. Нацистите се обърнаха към Сталинград.
  Красиви момичета се возиха на самоходните оръдия Е-15, вече беше по-топло, беше пролет, април. Воините Албина и Алвина се съблекоха с удоволствие и останаха по едно бикини. Двамата яздеха, легнали върху много практичен самоход. Височината е само 1,4 метра, пистолетът е от Пантера, предната броня е 82 мм при наклон от 45 градуса, страничната броня е 52 мм, плюс ролки. Двигател от 550 конски сили, с тегло 16 тона. Добра машина меко казано. По-силен от Т-34-85 ще бъде. И момичетата яздят. Мощен двигател дава топлина, а воините пляскат с боси крака.
  Албина стреля по съветската тридесет и четири. И удря точно в целта, изсвирквайки:
  - Аз съм германец и много готин.
  Алвина също разбива кулата на съветската машина и чурулика:
  - Обичам бос в студа!
  Момичетата дори скачат от вълнение. И усуквайте с боси крака. Колко са красиви и секси.
  Албина стреля по съветската кола. Оръдието на Пантера удря силно и сърцевината на снаряда е уран. И удря от разстояние. Вземете червено от германците. Какво искаха? Свързахме се с Вермахта. И немците имат силен аргумент - момичета: боси и по бикини!
  Алвина катастрофира с руската кола и туитира:
  - Внимавай с нас... Страхотни сме!
  Албина нападна съветски танк, удари корпуса му и изсъска:
  - Аз съм от семейството на котките!
  После тя отново изплези език. Момичето си представи как облизва с език развълнуваното мъжко съвършенство и изстена сладострастно. Е, на каква уста на момиче от такова удоволствие.
  Алвина удари и руския танк. Тя проби кулата, откъсна метала, като парче пластилин, и изкърка:
  - Пролетя ураган със средна сила!
  Албина също използва дълъг език, събори кулата на съветската машина и изкрещя:
  - Жените са готини, откъде черпиш сили!
  И тя си намигна. Той е пълен с различни видове енергия. И изобщо такива сили. Какво да не се каже в приказка, да не се опише с химикал. А силата е абсолютно невероятна.
  Алвина се изкикоти и изчурулика, докато стреля по тридесет и четирите:
  - И скакалецът ще тича да предаде бутилките!
  Албина също тупна, разби съветската кола и излая:
  - А за нещо пеем на цигулка!
  Да, това са двама воини. И те карат такива шикозни самоходни оръдия. Никаква сила не може да устои срещу тях. Дори ако тази сила е замръзнала при вулканично изригване.
  Алвина, след като счупи съветската кола, чурулика:
  - Никой няма да ни спре!
  Албина раздели руския танк, издаде:
  - Никой не може да ни победи!
  Алвина, след като застреля съветския мастодонт, измърмори:
  - Белите вълци смазват враговете!
  Албина го взе и също изстреля снаряд. Изкормен врага и изпищя:
  - Бели вълци поздравяват героите!
  Няколко момичета изглеждаха много впечатляващо. Те се ухилиха, искряха с перлени зъби. И изпрати подаръци във всички посоки.
  И какви самоходни оръдия Е-15? Много добро оръжие. Скрит, пъргав, много пъргав и добра защита на челото. Това наистина е достойно развитие. И ролките покриват и двете страни. Такъв клекнал самоходен пистолет.
  Албина изрева отгоре на дробовете си, пръскайки с точен удар от тридесет и четири:
  - В свещената война - ще бъде нашата победа!
  Алвина разби съветски танк и изкрещя:
  - Имперско знаме напред - слава на загиналите герои!
  И момичетата запяха в един глас:
  - Никой няма да ни спре! Никой няма да ни победи! Арийските жени смазват врага! Арийските жени също са герои!
  И воините намигнаха. И оголиха зъби. И изглеждаха, че продават свинска мас и наденица.
  Албина го взе, промърмори с апломб, унищожавайки съветските коли:
  - Злите арийци се скупчват заедно! Само така семейството ще оцелее! Слабите загиват, те са убити, пречиствайки свещената кръв!
  И двете момичета запяха в хор:
  - Никой няма да ни спре! Никой няма да ни победи! Никой няма да ни спре! Никой няма да ни победи! Арийските жени ще стъпчат врага! Арийските жени поздравяват героите!
  Германците се приближиха до Сталинград. Избухна втората битка за града на Волга в световната история. Само че сега беше по-трудно за СССР. Москва вече е превзета, а германците имат Sturmtigers и още по-мощни Sturmmauses.
  Последната кола имаше 600-милиметрова ракетна установка и събори всичко. Като удря, издухва целия блок. Това е смъртоносна сила.
  Германците вече са превзели почти цялото Поволжие и превземат Сталинград с помощта на пикиращи бомбардировачи.
  Градът беше превзет за две седмици, за което цялата германска пропаганда активно реве. И тогава Куйбишев падна. Турция влиза във войната, преминавайки през Кавказ.
  А германците буквално реват от възторг. До края на 1946 г. нацистите достигат до Урал. Сталин избяга в Новоросийск. За щастие Япония и САЩ все още вият, и то доста спокойно.
  Тогава Хитлер най-накрая предложи мир. Германия получава по същото време и Централна Азия. А Сибир и Далечният Изток остават милостиво зад Сталин.
  Някак се съгласи. Подписа споразумение за уреждане. И сключиха мир. Централна Азия беше под Третия райх. И нацистите продължиха войната с Великобритания и САЩ. За щастие ръцете са развързани, но все още няма покой.
  Нацистите се преместиха в Индия. И през март 1947 г. те превземат Гибралтар. И кацна в Мароко. С най-краткото разстояние те започнаха да се прехвърлят в Африка. Избухнаха ожесточени боеве. Германският танк Е-50 получи по-мощен газотурбинен двигател и стана по-тежък. Теглото му е нараснало до шестдесет и пет тона. Предната броня стана широка 250 милиметра и 170 милиметра. Оръдието остана същото, тъй като се справи добре със съюзническите танкове. Само оптиката стана още по-добра. Подобрени са и устройствата за нощно виждане.
  Германците бяха достатъчно активни. Превзети Мароко, Алжир, Тунис, Либия. И след това Египет. Превъзходството в количеството и качеството на оръжията вече се отрази твърде много. Американският "Pershing" не можа да се справи с E-50 и претърпя поражение след поражение. Постепенно цяла Африка става германска. Само разтягането на комуникациите пречеше на доставката.
  В същото време продължаваше и подводната война. През 1947 г. и Индия, и Иран са пленени. И през януари 1948 г. Южна Африка падна. Започна подготовката за нахлуването във Великобритания. Американците предложиха на Третия райх разделение на сферите на влияние. Хитлер обяви, че вече е твърде късно. И беше необходимо да се постави в четиридесетата година.
  През юни 1949 г. има успешен десант във Великобритания. След месец на упорити битки, метрополисът падна. В същото време нацистите и колониалните войски превзеха Китай. Създадена е планетарна заплаха. Есента кацна в Австралия. И тогава японците и германците създават опора в Латинска Америка.
  1950 г. се провежда в офанзивата срещу Съединените щати от юг и север. Янките загубиха позиции и се оттеглиха. На 30 януари 1951 г. Америка капитулира. Имаше ситуация на световния хегемон на Третия райх и Япония. Сталин умира на 5 март 1953 г. На 20 април 1953 г. Третият райх атакува Япония. Започна още една война. Шест месеца по-късно Япония е завладяна. Така Третият райх стана абсолютен хегемон. На 20 април 1955 г. германските войски започват настъпление срещу онова, което е останало от СССР.
  Маленков сега беше начело на държавата. Берия е арестуван и разстрелян. Червената армия получи нов танк Т-55, който обаче отстъпваше на германските марки. И силите бяха неравни. През първите няколко седмици на боевете германците напредват на хиляда километра от запад и от изток. Владивосток, Хабаровск, Кемерово и редица други градове бяха превзети. Немците се приближиха до Новосибирск.
  Но на 22 юни 1956 г. Адолф Хитлер катастрофира със своя самолет. И на шестдесет и седем години управлението на великия диктатор е прекъснато. Просто така се случи...
  Най-способният син на фюрера трябваше да го наследи. Но най-големият от синовете на фюрера все още не беше на тринадесет години. Така че имаше неприятна ситуация. И войната със СССР продължава. И при тези условия Майнщайн се опита да извърши военен преврат.
  И свали същия Шеленберг и неговите SS. Така нацистите прекъснаха династията на Хитлерите. И кой слуша браво!
  . ГЛАВА 7
  Вовка-Павлик реши да поседи за малко. В тъмното и студено дните минават бавно. Освен това ме кара да искам да ям и да пия. Студено е да седиш на леглото.
  Сега Вовка-Павлик си помисли, може би си струва да се подпише? Все пак той е в колония за непълнолетни от сто години - ни повече, ни по-малко. И можете да седнете по различни начини. Да седиш в миризлива и студена килия, където дори и най-малкият лъч светлина не прониква, а плъховете тичат наоколо е едно. В по -топла килия, заедно с момчетата, на които си кум и авторитет - това е съвсем друго. А в Сибир не исках да замразявам и храня комари.
  Може би ще прекара всичките сто години детски затвор в привързана Украйна, а не на по-лоши места и дори отвъд полярния кръг.
  Вовка-Павлик разбра, че няма смисъл да се инат, особено като бивш милиардер. Но момчетата са толкова упорити. И понякога се държат противно на логиката.
  Вовка-Павлик смачка с боси пръсти най-досадния плъх и го изхвърли.
  После стана и отново тръгна. И композирайте в същото време;
  През март 1985 г. не Горбачов, а Григорий Романов става новият генерален секретар на ЦК на КПСС. И това промени значително хода на историята. Григорий Романов, осъзнавайки необходимостта от реформи в икономиката, започна да въвежда отчитане на разходите и ограничени пазарни отношения. Но в политиката той дори започна да действа по-твърдо от своите предшественици. Дисидентите бяха активно преследвани, наказанията за отсъствия бяха по-строги. Инициираната от Андропов борба с корупцията се засили още повече. И разбира се, антиалкохолната кампания стана още по-тежка. Григорий Романов не отиде за демократизация и дори се опита да затегне винтовете още по-силно.
  Междувременно САЩ свалиха цените на петрола. Но в СССР започнаха по-стриктно да наблюдават сеитбата и прибирането на реколтата.
  Григорий Романов лично обикаляше из просторите на Русия и караше небрежни собственици. Последваха арести и дисциплинарни наказания. Имаше подмладяване на персонала. Дойдоха нови хора. Използван е методът с пръчка и пръчка. Масирана борба с корупцията се проведе и в Централна Азия.
  В икономиката те започнаха да се разделят с изравняването на заплатите и затегнаха търсенето от шефовете. Те започнаха да дават големи планове и затвориха онези, които не ги изпълниха. Така се наблюдава по-голямо ускорение на икономиката.
  Въведени са нови технологии, повече културни методи на земеделие. И войната в Афганистан продължи. Съветската групировка дори започна да се натрупва.
  Войските трупаха все повече опит и разбиваха душманите. Но войната все още не стихна. Въпреки че съветските войски притискаха муджахидините.
  Отношенията със САЩ останаха враждебни. Но както се оказа, създаването на система за противоракетна отбрана е нереалистично за Америка. И при новия президент Буш преговорите за намаляване на ядрения потенциал започнаха отново. Цените на петрола обаче продължиха да падат. И Саддам Хюсеин окупира Кувейт.
  И цените на петрола скочиха до небето. Съединените щати започнаха да прехвърлят войски в Саудитска Арабия. СССР изпрати своя укрепен флот със самолетоносачи до бреговете на Кувейт. Започна конфронтация между Америка и СССР в Персийския залив.
  И двете страни заплашваха много, Палестина се разбунтува, имаше конфронтация с Израел. Кувейт стана част от Ирак и дори беше проведен референдум по тази тема. И конфронтацията с Америка се проточи дълги години. През 1992 г. Клинтън дойде на власт в САЩ и отношенията със СССР станаха малко по-топли. Говореше се за намаляване на ядрения потенциал. В същото време имаше сближаване между СССР и Китай. Търговските отношения достигнаха ново ниво. Говореше се и за военен съюз. Китай може да сключи военен договор, включително и Варшавския. Гражданската война започна в Югославия.
  По заповед на Романов съветските войски влязоха в социалистическата страна. Хърватските сепаратисти бяха победени. Югославия официално се присъедини към Варшавския договор. Албания, където имаше ислямистки бунт, също беше принудена да се присъедини към блока на СССР. Варшавският договор се разшири и стана по-силен. Нов резервоар с газова турбина, Т-90, влезе в серията. Тази кола не беше същата като в реалната история, но по-пъргава и по-добре бронирана.
  Разработено във военни технологии на други нива. Включително противоракетни. Създава собствена противоракетна отбрана. В САЩ икономиката растеше, Бил Клинтън беше в разгара на ситуацията. Но СССР според плана се развива бързо. Твърдият тоталитарен режим и ограничените пазарни реформи помогнаха на богатата на ресурси империя да продължи напред.
  Оръжейната надпревара продължи. И те ставаха все по-остри. Но Бил беше по-мек човек и с Романов се съгласиха да намалят ядрените оръжия. Особено стратегически. И никой не започна да посяга на армията. В Афганистан душманите са победени и мащабните военни действия са прекратени. Установи се спокоен живот, икономиката расте. Афганистан дори се присъедини към СИВ и Варшавския договор. Самата страна стана атеистична.
  Режимът в СССР остава тоталитарен и дори по-твърд от епохата на Брежнев. И имаше ефект. Раждаемостта също се повиши - тъй като абортите бяха забранени, а контрацептивите не се произвеждаха просто нищо. С еротиката истината стана малко по-свободна. Дори частично легализирана и порнография. Но хомосексуалността беше наказана много строго. Увеличени данъци за ергени, бездетни двойки, двойки само с едно дете. И в същото време вдигнаха детските надбавки и въведоха майчински капитал.
  Населението в СССР расте по-бързо, отколкото в САЩ и икономиката расте по-бързо. През 2000 г. се осъществи първият полет до Марс. Съветските космонавти посетиха Червената планета. И те се върнаха обратно. Това е поредната победа на СССР в космическата надпревара. Клинтън беше заменена от Буш-младши. Отношенията със СССР отново започнаха да се влошават. Съветска Русия започва да прониква в Латинска Америка. Във Венецуела на власт дойде антиамериканецът Уго Чавес, който започна да се фокусира върху СССР. И след опита за военен преврат, Съветският съюз създава база там.
  Ситуацията ескалира невероятно. Буш-младши заплашваше много, маневрираше с войските си, но не посмя да влезе във война.
  Цените на петрола се покачваха. Отношенията с Иран продължават да са напрегнати. В СССР имаше атеизъм и дори по-агресивен, отколкото при Брежнев. Разбира се, ислямът също беше смазан - джамиите бяха затворени, минаретата бяха преустроени. В Централна Азия практически не са останали джамии. Броят на енориите в Русия също намалява няколко пъти.
  Те също така смачкват и затварят протестанти. Адвентистите и баптистите бяха официално забранени като деструктивни секти. Вярващите бяха наказани. Комунистът, който е кръстил детето, е изключен от партията. Появява се и съюзът на "Войнически атеисти". Всички бяха записани в него. Преследвани са и циганите и евреите.
  Иран от дълго време помага на муджахидините в Афганистан и отношенията с него са развалени. Саддам Хюсеин, след като попълни армията си с най-новите съветски танкове, започна офанзива. Неговите войски разбиват иранската армия. СССР оказва помощ на Ирак. Иран се срина. Северът на тази страна стана част от СССР. Кюрдите, азербайджанците и някои други народи получиха автономия.
  Ирак разшири своите владения. И той стана по-силен... Вече се появиха мисли за кампания срещу Саудитска Арабия. СССР и САЩ бяха в конфронтация, която се намираше на ръба на ядрена война. Но през 2008 г. Григорий Романов почина. Той беше на осемдесет и пет години. И Генадий Зюганов стана наследник. В Америка властта също се промени и дойде черният Обама.
  Ситуацията е донякъде разредена. Освен това отношенията между СССР и Китай започнаха да се влошават.
  Поднебесната империя стана твърде силна и конкуренцията се засили поради продажбата на различни стоки. Износът на Китай се конкурира с този на СССР. В Съветска Русия се произвеждаха твърде много стоки и се развиваха както автомобилната, така и леката промишленост. Сблъска се с китайците. Противоречията докоснаха както Монголия, така и Корея. Китай се оказа в ситуация на съперничество с Руската империя.
  Неволно двете съветски империи са тесни в едно леговище. И Америка и СССР започнаха да се сближават. Зюганов донякъде смекчи политиката в областта на религията и православните енории отново започнаха да се отварят. Известна либерализация засегна и политиката. По-специално, при Романов броят на затворниците се увеличи твърде много. Хората влизаха в затвора за най-малкото престъпление.
  Зюганов обяви амнистия и смекчи наказателния кодекс. На Запад той си спечели репутация на либерал. По-лесни условия за затворниците. Възрастта на наказателна отговорност, намалена при Романов на десет години, отново се повиши до четиринадесет. Беше приет в ограничени дози и в западния интернет.
  Отначало отношенията със САЩ се подобриха. Но конфронтацията между СССР и Китай в Африка ескалира. Имаше постоянни войни. СССР считаше Африка за свое владение и не пусна Китай да отиде там. Опозицията ескалира. САЩ и СССР се сближиха, изтласквайки китайците от Африка. включително военни операции.
  През 2012 г. Обама беше преизбран за нов мандат. Досега всичко щеше да е наред, но в Сирия избухна ислямистки бунт. И тогава започнаха представления в Египет и другаде. Особено в Иран, който беше разделен на зона на съветски интереси. Отново война, кръв. Масови убийства.
  СССР подкрепи Сирия, но бунтът се разпространи в Саудитска Арабия. Това доведе до повишаване на цените на петрола и рязък скок на тероризма. Ислямистите се раздвижиха и в Централна Азия. Броят на терористичните атаки се е увеличил.
  В СССР отново започнаха да затягат винтовете. За пореден път възрастта за наказателна отговорност се повиши, по-точно намаля до десет години. Вярващите започнаха да бъдат преследвани.
  Ислямът се бори с помощта на научния атеизъм. И тогава гайката беше затегната капитално.
  И САЩ отново ескалира отношенията. А също и с Китай. При новия президент на САЩ Тръмп имаше опит да се намери съюз с Китай. Но не се получи. Сега в света се появиха три центъра на сила: СССР, САЩ и Китай. И тримата са враждебни един към друг.
  Русия и САЩ се бориха за ислямския свят, Китай също се опита да влезе в Африка. И черният континент пламна. СССР се оказа в трудна ситуация, но напредваше. Съединените щати и Китай също бяха в противоречие. Светът отново увисна на ръба на ядрена война.
  И тогава имаше водородната бомба в Корея. Пълна лудост. И те са на път да започнат да си разменят ядрени удари.
  Интересно есе, но доста кратко.
  Може би напишете нещо по-основно? Вовка-Павлик отново седна на леглото. Исках да пия повече, но гладът, напротив, стана притъпен. Възникна мисълта - трябва ли да хванем плъх с крака и да го изядем? Не, той все още не е стигнал до тази точка.
  По-добре е да имаш малко търпение. И там, когато го извикат на разпит, той ще вземе решение. Или да се упорит допълнително или да поеме чужда вина.
  Все пак можеш да живееш в детски затвор. А тъмната, студена, миризлива и нападната от плъхове наказателна килия е твърде тъпа и гадна.
  Вовка-Павлик хвана друг плъх с босите пръсти на детските крачета. Смачка го и го хвърли на останалите. Те се втурнаха да я гризат и поглъщат. Плъховете са канибали.
  После стана и отново тръгна. Това движение е животът. И в същото време можете да съставите нещо интересно.
  Великобритания след нападението на Германия срещу Полша не посмя да обяви война на Третия райх. Но това може да доведе до колосални разходи и жертви. А Франция без Англия още повече. И в реалната история тези страни се биеха чисто номинално. Може би надявайки се, че Хитлер, въпреки пакта Молотов-Рибентроп, все пак ще атакува СССР. И тогава те решиха да не се бият номинално.
  В началото нямаше разлики. И Полша беше победена, а СССР окупира западната част на Украйна и Беларус. Но... Тук Хитлер, който нямаше фронт зад гърба си, започна да оказва натиск върху Сталин. Не иска ли твърде много? Дали Галиция е била част от Царска Русия? Комунистите не се ли размахаха твърде широко? А Балтийците? Това също не е същата сфера на влияние!
  И имаше сериозни търкания. Като, господа, комунистите, много искате!
  Отношенията веднага се влошиха. Фюрерът искаше Балтика и други територии за себе си и ръцете му са развързани. И Великобритания настоява за война.
  И Финландия също започва да се бори. Сталин се опита да се разбере с Германия. Но фюрерът не искаше да отстъпи балтийските държави. Ситуацията беше напрегната.
  Финландците, както винаги, се намесиха в конфликта. Обстрелват съветските позиции и започват боеве. Съветските войски затънаха в тази посока и Третият райх премести своите полкове. Разиграха се битки. Румъния влезе във войната на страната на Германия, а малко по-късно Италия и най-важното Япония.
  Германците не успяват да постигнат Блицкрига, те могат само да обкръжат и превземат Минск и Вилна, но са спрени на река Березина. На юг нацистите, по време на полската рота, превзеха Лвов и Брест и успяха да напреднат към Житомир. Румънци, унгарци и италианци отрязаха Одеса, като обсадиха този град. Четиридесетата година завърши със стабилизирането на фронтовете. Германците също успяха да превземат Рига, но засега и те бяха замразени.
  На Фриц им липсваха танкове и самолети за решително настъпление. Червената армия също не беше напълно готова - почти всичките й многобройни танкове бяха леки, а самолетът беше остарял. Освен това Япония натискаше от изток, разполагайки с много пехота, но също така слаба в танкове и самолети.
  Така че войната беше различна от истинската. Ако в истинска война, както през четиридесет и първата година, фронтовата линия беше много подвижна и никой не беше забавен в отбрана, то във войната, която започна през декември 1939 г., напротив, фронтовата линия бързо се стабилизира.
  Червената армия се рови в земята, копаейки окопи и таралежи. Немците също построиха укрепления. Опитът за напредване през пролетта и лятото на четиридесет и първата година се оказа тежки загуби за фриц. Танковете им все още бяха слаби, само самолетите им бяха повече или по-малко адекватни. Но дори тогава щурмовият самолет Ю-87 явно е остарял.
  Нацистите постигнаха малък напредък и само на юг, където Червената армия не очакваше тайно прехвърляне на германците, успяха да стигнат до Днепър. Виница падна и част от десния бряг на Украйна беше загубена. През есента Червената армия вече се опитваше да напредне. Но германците бяха в мощна защита. И то също успя, само леко напреднало. Боевете продължиха и през зимата.
  Немците не смеят да атакуват. А Червената армия, която се биеше с цяла коалиция от държави, нямаше достатъчно сила. Включително тя беше окована от Япония.
  Самураите са имали много пехота и обучени резерви и население от сто милиона души. И това, разбира се, е голям проблем. През четиридесет и втората година германците, като натрупаха резерви през зимата, въпреки това превзеха Одеса и Киев през пролетта и лятото. Тук особено се отличи Майнщайн, който се превърна в истински гений на щурмите и обсадите. Ромел също се представи добре. Освен това страхотен командир. Червената армия най-накрая напусна Дяснобережна Украйна, но се укрепи зад Днепър и Березина. Предната линия най-накрая се стабилизира. В края на есента и зимата съветските войски напредват в центъра и към Рига, но не могат да постигнат значителен успех.
  През лятото на четиридесет и трето нацистите вече се опитваха да атакуват. Включително използването на новите тежки танкове "Пантера", "Тигър", "Лъв" и самоходни оръдия "Фердинанд". Те успяват да пробият съветската отбрана. Но германците напреднаха само на тридесет до тридесет и пет километра и след като претърпяха тежки загуби в оборудването, спряха. Битките показаха, че най-тежкият "Лев" въпреки мощното оръжие и бронята не е много добър. В минните полета бяха изгубени и много Фердинанди. Слабостта на страничната и кърмовата броня на Пантера също имаше много негативен ефект.
  Съветските войски устояха. Но и те самите по време на есенните и зимните битки само изтласкват германците обратно към първоначалните им територии.
  Войната продължи... Четиридесет и четвърта година. Немците имат нови танкове "Пантера" -2, "Тигър" -2, "Маус". Русия има ИС-2 и Т-34-85. В авиацията СССР има LA-7 и IK-3, германците имат TA-152, еволюция на Focke-Wulf, и ME-309, плюс много мощен бомбардировач Ю-288. И малко по-късно първият четиримоторен Ю-488. Но най-важното е реактивният самолет. Разви се по-бързо сред германците, отколкото сред руснаците. Въпреки че бойното използване на първия ME-262 беше донякъде разочароващо - скъпата реактивна машина се оказа твърде тежка и недостатъчно маневрена. Дори и да е бързо. Но XE-162 обеща да се превърне в машина, която е едновременно лека и евтина, и много маневрена.
  През лятото на 1944 г. Червената армия се опитва да настъпи в центъра. И това беше голям ход. Но нацистите очакваха. В отбранителни битки "Маус", "Тигър" -2 и "Пантера" -2 и "Пантера" прости се оказаха много добри танкове. Германците също така използваха газови хвърлячи и по-модерни TA-152, които могат да бъдат както изтребители, така и щурмови самолети.
  Боевете във въздуха показаха, че новата немска многоцелева машина е много успешна. По-бърз и по-маневрен от Focke-Wulf, той имаше мощно въоръжение и броня. Това може да бъде щурмова авиация и фронтов бомбардировач и изтребител. TA-152 се оказа като цяло машина от най-висок клас.
  Лятната офанзива на Червената армия затъна и струва много кръв. Германците успяха да превземат инициативата и напреднаха по-нататък към Днепър, завладявайки почти цяла Беларус. Но на Днепър те бяха спрени. Есента премина в размяна на удари. И нищо особено не се случи. Толкова слаба защита.
  А през зимата отново битки и опити на Червената армия да настъпи. Но не много успешно. Докато най-накрая германците се опитаха да нанесат удар през пролетта. За първи път бяха използвани самоходни оръдия от серията "E", но не много успешно, тъй като самоходните оръдия са по-подходящи за защита.
  Но нацистите разработиха реактивни самолети. И до лятото германците най-накрая завзеха господството във въздуха. XE-162 беше несравним в полетите, но беше евтин и лесен за производство. През лятото германците настъпват около Днепър и успяват да превземат Псков. Но градът устоя почти до средата на есента. Проблемът обаче е разрешен. Въпреки това германците се укрепиха и се приближиха до Талин. Градът беше обкръжен.
  Но той беше много упорит. Така до зимата и зимата. Докато дойде 1946 г. Немците оцеляха през зимата и през април се опитаха да настъпят. Но дори въздушното превъзходство не им помогна. След ожесточена битка фриците спряха. Резервите от работна сила както на Германия, така и на Италия бяха изчерпани. В Румъния и Унгария назряха протести. Всеки иска бързо да сложи край на войната на изтощение.
  През лятото германците се помъкнаха още малко. През есента Червената армия вече настъпваше, която също беше на ръба на изтощение. Но не успя...
  Така до зимата и новата 1947 г. ... След появата на танка Т-54 тази година стана малко по-лесно. Но германците разположиха и по-модерни Е-50 с нисък силует и мощно оръдие. Размяната на удари продължи, битка във въздуха. Но вече фронтовата линия на практика не се движи. Германците не можеха дори да превземат Талин.
  Така си разменяха инжекции до четиридесет и осмата година. И има и заседнал фронт. Единственото нещо, което през лятото нацистите най-накрая успяха да превземат Талин, но това беше последният им успех. В крайна сметка, изтощени, нацистите се успокоиха ... И бомбардираха само с реактивни самолети. Червената армия традиционно атакува през зимата, но това не й помогна.
  И така, годината 1949 настъпи... Нацистите се опитаха да бомбардират Ленинград с ракети на FAA и да бомбардират съветски позиции. Но те почти никога не идваха. От двете страни се чуха още изстрели. Червената армия се опитва да настъпи едва през късната есен, но така и не успява. Изминаха десет години от началото на войната между Германия и коалицията и СССР. Червената армия получи реактивен самолет МИГ-15 и танк ИС-10, които повече или по-малко подхождаха на военните.
  И германците все още имат серия "Е", преди пирамидалните танкове, в тази история техните дизайнери не са се сетили за това. Но все пак дискотеките влязоха в сериала. А машините са неуязвими и много бързи.
  Мусолини умира през пролетта на 1950 г. А в Италия вече открито заявиха, че засега да сключат мир. Колко можеш да се бориш? Всички вече са изтощени.
  В Германия хората са били призвани в армията на възраст от четиринадесет до шестдесет и пет години. И за първи път жените се биеха в небето и в танкове. Румънците, унгарците и финландците бяха изтощени. Загинаха и много японци. Разбира се, и Червената армия, и Русия са изключително изтощени. Повече от десет години война. И нищо не се е променило. И през юли 1950 г. е сключено примирие и започват преговори. Но след това се оказа, че Хитлер се съгласи само ако границите минават по линията, която нацистите вече са успели да превземат, плюс плащания от Русия за репарации. Но Сталин се съгласи само с границите от 1939 г.
  Оказа се кой Коба не е искал да отстъпи толкова много територия, за да остане в историята като губещ на германците.
  И двамата упорити хора не можаха да се съгласят ... И на 1 януари 1951 г. войната се възобнови. Червената армия се опитва да напредне, но германците са в отбрана и отбиват атаките. Това продължи до пролетта. И през пролетта самите фрици се опитаха да настъпят, те можеха да превземат само Нарва.
  Така битките се проточиха отново.... Цялата 1951 г. мина в инжекции... После дойде 1952 година. Червената армия беше въоръжена с по-мощни танкове Т-64, с оръдие с по-голям калибър и по-дебела броня. Но това не даде решаващо предимство пред серията "E", така че германците също подобриха техниката. Във въздуха на Fritz се появиха XE-262 и ME-462, които превъзхождаха съветските MIGI. И всичко вървеше в кръг.
  Размяна на удари, тежки загуби и липса на напредък и решителен успех от една или друга страна.
  Накрая, през март 1953 г. Сталин умира. Новият режим, в който Маленков и Берия станаха главни, отново предложи преговори на Хитлер. И през август 1953 г. мирът най-накрая е сключен. Германия получи цяла Беларус, дяснобережна Украйна, балтийските държави, Псковска област и Мурманск. Въпреки че последният град не е превзет от германците, Маленков и Берия го отстъпват на германците. Като малка част от Беларус, която не е превзета от фриците.
  Освен това СССР даде на германците безплатно всички пленници и той плащаше откуп за всяка глава. Плюс него и репарациите обаче доста умерени, хляб и олио. Петрозаводск отиде във Финландия. Няколко малки градове в близост до Ленинград също. Немците също получиха база в Крим, и то за сто години, и то безплатно, както и всичките им волжци.
  Войната свърши... Хитлер, разбира се, е победител, но на много висока цена. За да компенсира намаляването на мъжкото население, фюрерът разрешава официално четири жени, както е в исляма, и въвежда нови данъци за ергените и бездетните двойки, както и за двойките само с едно дете.
  Освен това в Третия райх е въведена нова религия. Също така много прилича на исляма. Един Бог и неговият пратеник фюрер. И полигамията и свещената война. Само сега, разбира се, без Намаз и Рамадан. Напротив, голо тяло беше копирано като в Гърция. И жените можеха да изневеряват на мъжете си с по-силен и умен мъж. И ако той е герой на Третия райх, още повече. Хитлер успя да укрепи новата религия и то достатъчно бързо. Германия с новите земи се издигна икономически. Раждаемостта се увеличи.
  Но на 20 април 1958 г., на 69-годишна възраст, фюрерът катастрофира със самолета си на рождения си ден. Децата му, получени чрез изкуствено оплождане, са все още непълнолетни. И властта е завзета от по-умерения Шеленберг, който става наследник на Химлер като глава на СС.
  Фюрерът остана жив бог, но децата му не получиха власт. И режимът постепенно омекна и стана по-либерален. Това обаче не попречи на Германия да се превърне във втората икономика в света, почти догонвайки САЩ. СССР, от друга страна, дълго време беше в стагнация, а след това рухна... Нови буржоа дойдоха на власт, а правителството беше силно повлияно от Германия, САЩ, Великобритания, Франция и Япония.
  Последната страна дълго време се бори с Китай, но получи сфери на влияние там, споделяйки ги със САЩ. Америка създаде атомната бомба двадесет и пет години по-късно, отколкото в реалната история и не я изстреля в серия.
  Германия малко по-рано, но премина към използването на мирен атом.
  Религията в Третия райх остава хитлеристка и доста популярна, но като цяло атеизмът започва да доминира. И фюрерът, разбира се, остана в историята.
  Накратко, свят, в който колониалната система не се срина, а Великобритания и Франция бяха много силни.
  По-стабилни и сигурни... И със световната глобализация. Които все по-активни придобиваха функции. Първо, Германия и Франция и Великобритания сключиха Европейския съюз. Тогава към него се присъединиха САЩ и Япония. И след това бившите републики на СССР. А през 2020 г. в цял свят бяха въведени единна валута, армия и правителство. И човечеството се втурна в космоса.
  Повече стабилност и предвидимост, отколкото в действителност! И повече мир и космически полети!
  . ГЛАВА Љ 8
  Вовка-Павлик започна да кълве с носа си. Вече исках да спя. Но е по-добре да преодолеете всичко това и да продължите напред. Макар че от друга страна...
  Вовка-Павлик затвори очи, докато седеше на леглото. Но сънят беше труден. Сякаш седиш замръзнал в дебелината на леда. Спомних си романа на Юрий Петухов - година и половина в ада. Тук беше толкова кошмарно и разни мъки. Просто кошмар... И мъчение, когато си замръзнал в дебелината на леда. Да, това е адът...
  Вовка-Павлик беше събуден. И цветът се изля в камерата. Отново полицията изведе момчето. След наказателната килия светлината ослепяваше. Но очите ми бързо свикнаха. Изляха кофа студена вода на Вовка-Павлик, явно за да убият миризмата.
  Момчето изсумтя и плисна вода. Стана много по-лесно.
  Вовка-Павлик отиде по-далеч. Леле, ръцете с белезници са изтръпнали.
  Тук той отново беше въведен в познат офис.
  И отново старши следовател Марфей се среща с подигравателна усмивка:
  - Е, момчето ми, опомни ли се?
  Вовка-Павлик излая гневно:
  - Не!
  Старши следовател попита остро:
  - Ще подпишеш ли признание?
  Момчето отново изръмжа.
  - Не!
  Старши следовател Марфей нареди:
  - После пак е в наказателната килия, само че този път за три дни!
  Полицаят отбеляза с усмивка:
  - За три дни можеш да умреш в такъв студ!
  Мартей отвърна остро:
  - Нищо, момчето е яко и хрътка. И не му позволявайте да пие или да яде!
  Полицаят отбеляза:
  - Всъщност в наказателната килия се слага вода и триста грама хляб на ден.
  Мартей изпя:
  - Добре, може да дадеш вода и хляб. Когато се хранят малко, гладът се усеща по-остро, отколкото когато са напълно гладни!
  И като смекчи малко гласа си, той попита:
  - Или може би си променил решението си?
  Вовка-Павлик много искаше да каже "да". Но понякога хората са толкова нерентабилни и не са прагматично упорити. И Вовка-Павлик издаде:
  - Не!
  Мартей изрева:
  - Три дни в наказателната килия!
  Момчето отново беше изведено от офиса, без да се свалят белезниците и отведено в мазето. Задържането в детски затвор наистина стана много болезнено.
  Вовка-Павлик си помисли, добре, защо е инат. Все пак той е на по-малко от сто години от 2 април 1926 г. - няма как да си тръгне до 2 април 2026 г. И ще трябва да прекарате сто години в детски поправителни институции. И защо да превръщаш самото заключение в ад? Въпреки това, например, хората често правят глупости. Как, например, Анжелика вместо горещата прегръдка на султана е предпочела мъчителна смърт, като го наръга с нож? Умен ли беше? Разбира се, че е глупаво. И ако не беше в произведение на изкуството, а в реалния живот, Анжелика нямаше да избяга от мъчителна смърт.
  И какъв е инат. По-добре е да се подпише. И се върнете в килията, легнете на матрака до прозореца и хванете възхитените погледи на момчетата.
  Вовка-Павлик отново е в пълен мрак. И обикаля из килията, за да се стопли, или да натовари мускулите.
  В същото време можете да композирате.
  През март 1943 г. Хитлер е взривен в самолет. Много добре можеше да се случи в действителност, но не се случи. И тогава бомбата избухна и Хитлер нямаше. Гьоринг, официалният наследник, извърши военен преврат и застреля: Гьобелс, Борман, Химлер, Калтербрунер. И той обяви спирането на геноцида над евреите. В замяна Великобритания и САЩ се съгласиха да сключат примирие и да започнат преговори.
  На запад настъпи пауза. А на изток нацистите засилиха усилията си. В небето се появи ME-309, а след това и Ю-288, който в реалната история нямаше достатъчно ресурси. Германците възобновиха работата по танковете "Лъв" и "Маус".
  Сталин изчака засега... Гьоринг също изпитваше колебание. По-предпазлив от Хитлер, новият владетел на Германия очевидно е вярвал, че е много рисковано да атакува Курската дуга без превъзходни сили.
  И той искаше да натрупа повече танкове, особено най-новите модели. И в същото време германците се надяваха да завземат надмощие във въздуха.
  Тук имаха Focke-Wulf и ME-309, но последният току-що беше влязъл в серийно производство. Германските изтребители също имаха силно въоръжение и голяма скорост.
  Но битките не разкриха голямо превъзходство. И Гьоринг се поколеба. И така мина юли. През август самата Червена армия премина в настъпление. Започна на 5 август в посока Орел и Харков. В сравнение с реалната история, германците имаха повече танкове, пехота, артилерия и особено самолети. Значителни сили бяха прехвърлени от Франция, Италия, Балканите и Африка. Освен това някои от оръдията бяха извадени от Атлантическата стена и линията Зидрих. Много зенитни оръдия бяха прехвърлени на Запад. Под Орел имаше сериозна защита и много оръдия. Освен това се биеха "Пантерите" и "Тигрите" и "Фердинандс". И те са много, много силни в отбранителни битки.
  Немците очакваха главния удар в посока Орел и съсредоточиха там повече от четиридесет дивизии, включително танкови. Характеристика на това настъпление беше готовността на германците, голям брой самолети. Защитата на нацистите беше добре подготвена.
  И битките показаха, че Пантера е отличен унищожител на танкове. Съветската военна машина спря. Фриците се бориха упорито. Мобел в посока Орел отговори на войските от предната линия на отбрана и ги спаси по време на артилерийската подготовка. И втората линия и третата се бориха изключително упорито.
  Майнщайн също имаше много сила. И там германците бяха готови да се защитават.
  Настъплението на съветските части продължава повече от месец. С цената на огромни загуби Червената армия напредна не повече от тридесет километра и след като понесе огромни загуби, спря. Въпреки това германците също бяха очукани и не посмяха да преминат в контранастъпление. Сталин направи пауза. Червената армия попълваше редиците си. Особено много танкове бяха загубени. "Пантера" и "Тигър" се оказаха изключително ефективни в защита, както и "Фердинанд". Последният унищожител на танкове дори влезе в серийно производство. Което не беше така в реалната история.
  Появи се дългоочакваният "Лъв". Танкът беше въоръжен със 105 мм оръдие и тежеше деветдесет тона. В същото време в предната броня той нямаше предимство пред "Тигъра" -2, който влезе в серията малко по-рано, отколкото в реалната история. Пистолетът беше по-мощен поради калибъра, но беше по-нисък по скорост на стрелба. Малко по-дебела на 100 милиметра беше бронята на кърмата и страните.
  "Лъв", както показаха битките, беше по-нисък по характеристики на шофиране и бой от "Тигър" -2 и в същото време беше по-тежък и по-скъп. Срещу най-масовия съветски Т-34-76 оръдието му е излишно. И от голямо разстояние опитайте да влезете в подобен резервоар.
  Само най-добрата защита на страните: 100 мм и наклон дадоха на този танк някои възможности в близък бой. И по-малко уязвимост. Но двигател с мощност 800 конски сили очевидно не е достатъчен за деветдесет тона. И само челната броня на кулата на 240 мм, и дори под ъгъл, даде на Лъва пълна непроницаемост на това най-засегнато място.
  През зимата Червената армия се чувстваше по-уверена. А германските танкове явно се изгубиха в студа и ролките им показаха несъвършенство. Съветските войски са ударени в центъра. Но там те се изправиха пред много упорита защита. След това дойде атаката срещу Орел. Въпреки че германците го очакваха, те не можаха да задържат града. Въпреки че боевете се проточват до средата на януари и струват на Червената армия големи загуби. Орловският перваз беше отрязан. Но битките за Белгород се проточиха до края на февруари. Нацистите успяха да отблъснат офанзивата близо до Ленинград. Тук са засегнати голям брой чуждестранни дивизии.
  Гьоринг, като е по-гъвкав от Хитлер, дори формира дивизии от поляците. Много пехота, набрана от завладените земи. Освен това САЩ се съгласиха да продадат голям брой добри автоматични пушки на кредит. И те попълниха арсенала на Третия райх. Италия, несвързана с втори фронт, започва да воюва по-активно, а България замества германските войски на Балканите със свои войски. Испания също увеличи предлагането на доброволци.
  Дори в САЩ германската диаспора формира доброволческа дивизия. Германците дори дадоха автономия на Франция и събраха всичко, което можеха от Запада.
  И те устояха в мощни укрепления близо до Ленинград и в центъра. Белгород падна, но Червената армия не успя да превземе Харков.
  Пролетта дойде. Германците получиха на свое разположение реактивни самолети и започнаха активно да потискат Червената армия във въздуха. Освен това производството на самолети непрекъснато нараства. Съветите вече не можеха да приемат в количество. А германският ME-309 все още е твърде добър като скорост и въоръжение. Появиха се също TA-152 и ME-262. Да, беше малко тясно за червеното във въздуха.
  На сушата съветските нови танкове ИС-2 и Т-34-85 бяха по-добри от предишните, но по маса отстъпваха на германските. Без проблеми с бомбардировките и разполагайки с повече суровини, нацистите пуснаха Maus в поредицата. Този танк обаче не се оправда. Да, не можеше да се пробие нито отстрани, нито от челото. Но щурмовият самолет все пак удари гиганта. Да, и шофирането на "Maus" явно ни разочарова. Но колата все още можеше да се движи, да маневрира и да се изкачва нагоре.
  Битките показаха, че "Мишката" може още много. Особено в защита, ако сте готови за това предварително. Да, и в настъплението тези танкове минаха като клин.
  През май германците започнаха настъпление в посока Орил. За един месец битки Орел все пак беше отбит, но бяха спрени от контраатаки. На 22 юни 1944 г. съветските войски тестват германците за сила в центъра. Но и те не постигнаха значителен успех. Фронтовата линия ставаше все по-неактивна и войната се превръщаше в позиционно изтощение.
  Работата по "Пантерата"-2 се проточи. Германците се опитаха да създадат танк с мощни оръжия и броня, но в същото време доста лек и мобилен. Което се оказа трудно, с традиционното немско оформление. Появи се в предната част на самоходните оръдия E-10. Тази машина повече или по-малко отговаряше на командата. Но все още беше несъвършен. Малко по-късно се появиха Е-25 и Е-100. Последната кола не отстъпваше на "Maus" в защита, и беше по-лека, с по-нисък силует и по-добро шофиране. E-25 се появи като самоходно оръдие. Но тя нямаше фундаментално предимство пред вече серийния "Panzer" -4 с оръдие "Panther". И Гьоринг нареди да финализира тази серия.
  "Пантера" -2 се роди твърде дълго и вместо него беше предложен танкът Е-50. Колата не беше много успешна. С тегло от 65 тона бронята беше сравнима по дебелина с Тигър-2 само с малко по-наклонена броня, а оръдието беше 88 мм в 100 EL. Пистолетът, разбира се, е много бронебойен и точен, с хидравличен стабилизатор. И двигателят, когато е усилен, се ускорява до 1200 конски сили.
  Друго нещо е лошо - колата се оказа тежка, доста висока и скъпа. И също така не е много удобен за транспортиране.
  И Е-75 се оказа, че тежи осемдесет и пет тона. Такъв силно пораснал "Тигър" -2. Кулата обаче е с добро 252 мм чело, 160 мм страни и под ъгъл. И 128-милиметрово оръдие и дори зенитни оръдия са доста бързострелящи. Автомобил, оборудван с двигател от 1250 конски сили, все още е доста мобилен.
  Зимата на 1945 г. премина във взаимни опити за пробив. Но фронтовата линия беше неактивна. През март войските на Майнщайн обкръжиха и превзеха Белгород. Но успехът им се изчерпваше с това. През май се появиха съветските ИС-3. Сталин реши да не разработва танкове, по-тежки от четиридесет и седем тона.
  И въпреки факта, че E-50 тежеше шестдесет и пет тона и се смяташе за среден танк. "Пантера" -2 и влезе в сериала. Но се роди "Лъв" -2. Porsche постави трансмисията и двигателя заедно отпред и премести купола отзад. "Лъв" -2 поради спестяване на рамковия вал стана по-нисък по силует, забележимо по-лек и настигна по тегло с E-50, с приблизително подобна броня и дори малко по-добре отстрани и челото на кулата. Така "Лъвът"-2 стана най-добрият немски танк, а характеристиките му надминаха предишните превозни средства.
  През лятото на 1945 г. германците не постигат нищо съществено. Но предимството им във въздуха нарасна още повече. Реактивни бомбардировачи и изтребители измъчваха Червената армия. И нямаше отговор на това.
  През есента нацистите атакуват отново и използвайки нови танкове, те все още успяват да превземат Курск и да напредват към Ворошиловград. Те превзеха Краснодонск.
  Но те отново бяха спрени. Все повече и повече защита ставаше по-силна от атаката.
  Съединените щати хвърлят бомби над Хирошима и Нагасаки през август 1945 г. Но Япония отказа да капитулира. Войната в Тихия океан продължи. Но Сталин и Гьоринг усетиха нарастващата мощ на Америка. Започнаха опити за намиране на почва за мир. Но, разбира се, Третият райх не искаше да отстъпи окупираните, а СССР не можеше да сключи мир с големи териториални загуби.
  През зимата германците държат линията и се контраатакуват. Четиридесет и шестата година дойде. Досега Т-54 беше в разработка, а по-тежките танкове бяха напълно замразени. Основният танк на германците е Е-50. Той беше леко модернизиран, намалявайки височината и теглото до петдесет и пет тона и допълнително увеличавайки ъглите на рационалния наклон. Така че СССР все още имаше основния танк Т-34-85, германците вярваха, че резервацията на Е-50. А ако не, значи има по-тежък Е-75. Той също е модернизиран. Направихме силуета по-нисък и уплътнихме оформлението, намалявайки теглото до седемдесет тона. След това Е-75 става напълно адекватен танк и производството му се увеличава.
  Възползвайки се от факта, че през четиридесет и шестата година СССР все още няма нито реактивни самолети, нито танкове Т-54, германците, имайки вече добра серия Е и развита авиация, започнаха офанзива на юг. И тогава Турция влезе във войната.
  И през лятото, през есента, Кавказ падна. Русия загуби значителни територии. И загуби много масло.
  През зимата настъплението на съветските войски затъва. Четиридесет и седмата година дойде. През май обаче Съединените щати започнаха да кацат в Япония. Какво друго можеха да направят? А германците настъпваха към Саратов и Москва. Започнаха да се появяват танкове Т-54. Те все още успяха да пробият Е-50 и да задържат малко германските оръдия. Като цяло германският танк превъзхождаше донякъде съветския по бронепробиваемост на оръдието и челната броня на корпуса и беше близо до предната броня на кулата.
  Малко германец беше още по-силен. А Е-75 остана извън конкуренцията, така че след ИС-3 нямаше други разработки. Немците се сдобиха и с "Лев"-3 с по-ефективно и точно 88-мм оръдие със 100 EL и дванадесет изстрела в минута. Теглото остава същото - 65 тона, но бронята става още по-дебела и наклонът се увеличава.
  Германците бяха доста доволни от бронепробиваемостта и точността на оръдието 88EL, особено след като Т-54 все още се произвеждаше на малки партиди, а срещу Т-34-85 бронебойността беше достатъчна с марж.
  Москва, упорито се отбранява, все пак падна през есента на 1947 г. През зимата боевете малко се успокоиха. Сталин предлага на Германия мир и прекратяване на партизанската война. Гьоринг, след като достигна линията Астрахан-Казан, се съгласи.
  Вовка-Павлик прекъсна композицията. Чу се скърцане, вратите на килията се отвориха. Полицаят пъхна купа с вода под носа на момчето и изръмжа:
  - Изпий хлапе!
  Вовка-Павлик пиеше обикновена вода от кладенеца с удоволствие. Тогава ченгето сложи парче хляб в устата си, като каза:
  - Има само триста грама, вече не е позволено за един ден!
  Момчето, като глътна хляба, отбеляза:
  - Мечката цяла зима суче само лапата си и е здрава!
  След това вратите на наказателната килия се затвориха и отново стана тъмно.
  Вовка-Павлик беше толкова развълнуван, че отново започна да ходи. И буйният му ум продължаваше да композира с неистово темпо.
  Според някои източници Сталин хвърли последното предложение за сепаративен мир на Хитлер през септември 1943 г. Това направи заместникът на Молотов Литвинов по време на посещение в Норвегия. Тежки загуби на СССР по време на битката при Курск, особено в танкове, нерешителността на съюзниците. Бързото поражение на Италия, която се опитваше да изхвърли фашизма, донякъде повали войнствения тон на Сталин.
  Върховният главнокомандващ започва да се страхува, че руснаците ще кървят до смърт в продължителна война с хитлеризма. И реших да се опитам незабавно да изляза от войната.
  Това не беше първото подобно предложение. През четиридесет и първата година чрез българския посланик те предават на Хитлер желанието за втори Брест-Литовски договор. Сталин направи повече териториални отстъпки, но Хитлер разбра, че Коба просто си играе за времето.
  През януари 1942 г. отново следва предложение за сепаративен мир. Германия влиза във войната със САЩ и губи битката за Москва. Но Хитлер все още вярваше в отмъщението, а Сталин също искаше германците да се оттеглят твърде далеч на запад. И двете страни бяха твърде далеч, за да сключат мир.
  Повторното предложение на Сталин в края на август 1942 г. предполага по-значителни отстъпки от страна на германците. Коба дори се съгласи да се откаже изцяло от Украйна, Беларус и балтийските държави. Но тогава нацистите напредваха и Сталин не искаше да се откаже от лакомството - Кавказ и петрол от Баку.
  След контраатаката на Сталинград и Майнщайн върховният главнокомандващ отново предлага мир на Германия. Но териториалните отстъпки на Сталин бяха чисто символични. Хитлер вярваше, че през лятото ще спечели нови победи и отново ще може да диктува условията си.
  Но изчислението му не се осъществи, но загубите на съветските войски, особено в танкове, се оказаха много по-големи от германските.
  Сега обаче и двете страни са по-близо от всякога до споразумение. Третият райх е притиснат в Италия, опитът за атака е неуспешен. Фронтът на германците на левобережната Украйна е на път да рухне. Вече е изготвен план за отбрана на Днепър. Но Хитлер все още упорито не желае да изтегля войските отвъд водната преграда.
  Предложението към Сталин вече е последно. Вариант нула - свят без анексии и обезщетения. Размяна на военнопленници - всичко за всички. Труден въпрос за изнесените руски хора в Германия. Всички се връщат обратно или само по желание. Но ако пожелаят, германците ще измамят.
  Разбира се, подобен отделен мир изглежда неизгоден за Хитлер. Германските войски все още държат Смоленск, по-голямата част от Украйна и дори Новоросийск с Таманския полуостров, докато германците контролират Крим и техните войски обсаждат Ленинград.
  Но стратегическата позиция на Третия райх е почти безнадеждна. Съюзниците вече бяха победили нападателния дух от Япония. И те създадоха обширна база в Южна Италия. Догодина ще има десант в северната част на Франция или може би на Балканите. Във всеки случай германците са притиснати. Масирани бомбардировки унищожават военните фабрики на Третия райх.
  Вярно е, че производството на оръжия все още се увеличава. Но качеството на метала намалява.
  И най-важното е, че руснаците вече напредват на юг и в центъра. Изчисленията, че след кървавата битка на Курската издутина ще последва оперативна пауза, не се сбъднаха. Руснаците продължиха настъплението си почти веднага. И всеки ден те напредваха на широк фронт. И близо до Таганрог, и в Донбас, и в горното течение на Днепър.
  Темпото на напредване е достатъчно бързо, макар и не рекордно, но... Най-отвратителното е, че германците нямат перспективи. Те нямат време да формират резерви, партизаните бушуват в тила, а бившият съюзник Бандера и други се разпръскват или преминават на страната на болшевиките.
  Следователно, въпреки факта, че германците трябваше да се оттеглят далеч на запад, почти генералите и министрите говориха в полза на приемането на мир. Гьоринг и Химлер също подкрепиха идеята за разгръщане на ръцете на Изтока. Колкото и да е странно, Борман, който беше смятан за умен прагматик и Гьобелс, се обяви против това.
  Министърът на пропагандата вярваше, че Сталин не предлага мир от добър живот и скоро болшевиките ще се изчерпят, а Германия ще загуби големи земи на изток и работна сила за нищо.
  В отговор на това Шпеер посочи, че източните земи, особено в Беларус, са пълни с партизани. Освен това Сталин обещава да възстанови икономическите отношения с Третия райх.
  Хитлер се поколеба. В реалната история той в крайна сметка отхвърли предложението на Сталин, казвайки буквално следното.
  - Сега не е моментът да искаме мир - нашата армия губи. Трябва да постигнем решителни успехи по фронтовете!
  Майнщайн попита фюрера:
  - И ако постигнем решителен успех, тогава ще сключим мир?
  - Не, тогава трябва да постигнем още по-решителен успех! Ударете, докато желязото е горещо!
  В реалната история последният реален шанс във Втората световна война за Третия райх се изплъзна.
  Но като алтернатива Майнщайн използва доста убедителен аргумент от Хитлер.
  - Ще оставим моя фюрер да се върне!
  Адолф онемя и попита:
  - Но като?
  - Ще победим Запада, ще получим ресурси в Африка, а след това ще се обърнем на изток и заедно с Япония ще довършим Сталин! - Завършен Mainstein.
  Този аргумент имаше неустоим ефект и Хитлер приема предложенията на Сталин за сепаративен мир.
  Пет милиона войници от Третия райх, без да се броят полицейските сили, започнаха да напускат източния фронт. На 15 септември 1943 г. е установено примирие и след това започва изтеглянето на германските войски, което трябва да приключи до новата година.
  Решението за мир между Третия райх и СССР предизвика истински шок на Запад. Оказа се, че сталинският юмрук, който разсея повечето наземни части, е извън играта.
  И сега капиталистите трябваше отново да се борят един с друг. И Хитлер преди всичко започна да прехвърля войски в Италия.
  Британските и американските пилоти първи усетиха укрепването на германците. Огромен брой опитни аса долетяха от източния фронт. Освен това най-продуктивните немски пилоти се биеха срещу Червената армия и сталинските соколи. Оказа се, че аса-орли се бият също толкова добре и срещу британците.
  Загубите на съюзническата авиация се увеличиха многократно. Германският въздушен флот се е удвоил наведнъж и още повече като качество.
  Но основното, пред което се изправиха съюзниците, бяха, разбира се, сухопътните сили на Вермахта. Те бяха закалени с огън и меч, борейки се с Червената армия. Великобритания и още повече Съединените щати нямаха дори една стотна от опита, който имаше Вермахта.
  Да, немските "Тигри" и "Пантери" значително превъзхождаха по силата си "Шерман" и "Чърчил". Ситуацията се влошава допълнително от факта, че най-новите Shermans, M 4, все още не са влезли в масово производство, докато Panthers и Tigers вече се щамповат с пълна сила.
  Германската контраофанзива започва на 17 октомври. Както се оказа, на сушата Вермахтът имаше огромно превъзходство. Вярно, във въздуха се установи нестабилен паритет.
  Загубите на съюзниците са много по-големи от тези на Луфтвафе. Майнщайн формира двойка котли с решителен удар, нанасяйки тежко поражение на съюзническите части.
  Англо-американските войски се придвижиха към брега под прикритието на морските оръдия с голям обсег. Повече от 240 000 западняци и над 120 000 италианци са взети в плен. Това е първата голяма победа на нацистите на запад след офанзивата на Ромел. Въпреки това, поради натиска на съюзниците и техния голям флот, е трудно да се напредне към Сицилия.
  Гранд адмирал Денитс получава задачата да разбие вражески кораби и да придобие господство в морето. Производството на подводници се увеличи до четиридесет на месец, започнаха да се произвеждат по-модерни, рационализирани като акули или китове, а също и захранвани от водороден прекис.
  Германският подводен флот стана най-многобройният и качествено най-добрият в света.
  Ключовият момент на битката за Сицилия трябваше да бъде нападението на Гибралтар.
  Освен това нацистите планирали да свържат Турция с конфликта. Да настъпи заедно с османците към Палестина и Сирия и по-нататък към канала Suetost. Турците не са против експанзията, но се страхуват от британците и американците.
  На 8 март 1944 г. немска авиация предприема изненадваща атака срещу Малта. Врагът не очакваше, че германците ще поемат риска, дори преди превземането на Сицилия, да извършат такъв смел десант. Но не напразно фриците се втвърдиха на изток и там се научиха на наглост. Изглеждаше, че крепостта на острова е непревземаема, но падна за няколко часа. Повече от тридесет и пет хиляди британци, десет хиляди американци бяха взети в плен. Бяха заловени огромни трофеи.
  Успехът на германците имаше и морално значение. Турция позволи на германските войски да преминат през нейна територия към Палестина и по-нататък към Суетския канал.
  Генералисимус Франко продължаваше да се колебае, той наистина искаше да разшири просторите на Испания и да спечели колонии, но се страхуваше от поражение. Салазар си сътрудничи все по-активно с Третия райх. И Бразилия, виждайки, че шансовете за завладяване на Европа намаляват и най-вероятно ще трябва да се измие с кръв, побърза да се оттегли от войната с Германия.
  През май започва германската офанзива срещу Палестина. Командван е от известния фелдмаршал фон Бок.
  Хитлер реши да промени гнева си на милост и да остави такъв опитен фелдмаршал да се реабилитира. На други фронтове досега е имало относително спокойствие. Съюзниците претърпяха тежки загуби в морето, но досега държаха Сицилия. Но основната битка беше да се обърне на север от Франция. През юни 1944 г. е насрочен десантът. Поради високите разходи на световната война, както и факта, че Атлантическата стена продължава да се укрепва, съюзниците са принудени да побързат.
  В допълнение, нацистите в масово производство се появиха Me-262. Самолетът все още не е технически по-надежден, но е много бърз, със силно въоръжение и се отличава с оцеляване.
  Западът нямаше сравнима машина и германците, които се бяха засилили толкова много във въздушните битки, можеха да сложат край на превъзходството на противника във въздуха.
  В северната част на Франция имаше около сто и двадесет напълно боеспособни дивизии, от които двадесет и една бяха бронирани. Голям брой тигри и пантери. Освен това в сериала вече се появиха и "Пантера" -2 и известният "Кралски тигър".
  Така че, за разлика от истинската история, шансовете на съюзниците се оказаха много по-малки. Трябва да се отбележи, че за всеки случай все още имаше значителни сили на фриците в Холандия и Белгия. Освен това дейността на вълчите глутници на Деник причини огромни щети на съюзническия флот.
  И авиацията не спеше. По-специално, радиоуправляемите бомби са много ефективни за военноморски цели.
  Но балистичните ракети V-2 не се оправдаха твърде много. Но те са произведени по-малко, отколкото в реалната история. Факт е, че с пилотите, особено след размяната с руски пленници в Луфтвафе, стана по-лесно. И се появиха доста разумни - тези слепи дронове необходими ли са? Освен това бившият враг Сталин изведнъж се превърна в приятел и дори реши да помогне на германците.
  И какво най-много липсва на Германия? Освобождаването на авиацията в Третия райх надхвърли сто самолета на ден и има недостиг на опитни асове. Така че нека доброволците се включат в битката.
  Сред онези, които бяха изпратени доброволно-принудително да се бият с проклетите капиталисти, беше изброен и Кожедуб, който скоро стана легендарен.
  Десантът в Нормандия, въпреки факта, че още в първите дни изглеждаше, че съюзниците са успешни, успяха да създадат три плацдарма, в крайна сметка завърши с най-голямото поражение на Запада в историята на Втората световна война.
  Почти едновременно германците превземат и канала Сует, прехвърляйки артерията във Великобритания. А в Скандинавия се проведе операция "Полярна мечка" - Швеция беше окупирана почти без загуби за две седмици.
  След като германците организираха провокация, Франко най-накрая влезе във войната на страната на Третия райх. В края на 1944 г. нацистите превземат Гибралтар по време на тридневно нападение.
  След началото на офанзивата в Африка. 1945 е годината на бързото разгръщане на немските реактивни самолети. Боевете в Африка бяха ожесточени. Американците прехвърлиха големи сухопътни сили на черния континент, но трябваше да влачат войски и провизии през целия Атлантически океан.
  Това е като гърмяща змия, която се разтяга...
  . ГЛАВА Љ 9
  Германците успяват да превземат и Сицилия. Битката за Африка започна или по-скоро продължи. Нацистите използваха множество подводни флоти и по-удобно място за атаката на Черния континент.
  Американците не се разбираха много добре в битките с Япония. Кацането във Филипините завърши с пълен провал.
  Бойните кораби на Страната на изгряващото слънце - включително гигантът Ямато - най-накрая се показаха и потопиха корабите с американския десант. Тежките загуби рязко забавят напредването на Нимиц и Манкурт през Тихия океан.
  Германците постепенно изравняват битката в небето. ME-262 и HE-162, след това ME-1010 и TA-138. Тези реактивни изтребители осигуряваха качествено превъзходство над западното количество.
  След смъртта на Рузвелт позицията на изолационистите в САЩ рязко се увеличава. Те поискаха мир с Третия райх и война изключително срещу Япония.
  Дълес се опита през Швейцария да търси сепаратен мир с Германия. Но тогава възниква проблем - самият Хитлер не иска да сложи край на войната. Германците, макар и бавно, но напредват през Мароко и Египет. Те вече успяха да превземат Ирак, което означава да получат достъп до петрол. Кувейт е на път да падне. Къде ще отиде Англия тогава? А подводният флот на нацистите става все по-силен. А реактивните бомбардировачи вече превземат Лондон и цялата околност, да не говорим за V-2.
  Хитлер не искаше мир, той разчиташе на повече.
  Но американците имаха силен коз в джоба си.
  Тъй като японците запазиха контрола над повечето от комуникациите си, първият опит за хвърляне на атомна бомба над Хирошима се провали. Самурайски бойци засечеха B-29, който се движеше без прикритие. Загиват както самата машина, така и атомната бомба на борда. Следващият удар срещу Хирошима последва на 19 август. Този път американците успяха да осигурят прикритие и да атакуват с повече бомбардировачи. Ударът не беше много чист, бомбата избухна на десет километра от града, но ефектът все пак беше впечатляващ.
  Тук Тореадора временно прекъсна. Донесоха й втора закуска - гювеч със стафиди. И още една чаша чай. След като се освежи, момичето се почувства много по-весело. Писалката летеше много по-бързо.
  Сега се оказа, че Съединените щати имат ядрена палка с огромна мощ, което означава, че Германия и нейните съюзници рискуват да станат много твърди в лицето на капитулацията.
  Но тогава се намеси и трети фактор. Дълго време, седейки в засада, облизвайки раните, причинени от Втората световна война, Сталин предложи за първи път в историята да проведе лична среща с Хитлер. Адолф Хитлер веднага се съгласи. Нещо повече, фюрерът на Третия райх дори се съгласи да дойде в Москва за това, при гаранциите за лична сигурност на Сталин.
  Срещата се състоя на 2 септември 1945 г. Започна седмата година от Втората световна война. В реалната история току-що свърши в този момент. И сега е в своя пик. Германците вече нокаутираха британците от Кувейт, западната част на Иран, Ирак, заедно с турците от Египет и воюваха в Либия, Судан, на Арабския полуостров. И също така битките бяха в разгара си в Мароко и в покрайнините на Алжир.
  Като цяло инициативата беше на страната на германците, но съюзниците се бориха упорито. Разрастването на подводния флот на Третия райх беше компенсирано от изграждането на все повече и повече нови кораби и по-модерни методи за защита срещу вълчи глутници.
  Великобритания беше бомбардирана, атакувана с ракети. В отговор те бомбардират територията на Третия райх. Германците увеличават производството на оръжия, особено на реактивни самолети. Те образуваха чужди дивизии и дивизии със смесен състав. Използвали робски труд и изобретили нови видове оръжия.
  По-специално дискотеките се оказаха не само изключително бързи оръжия, но и способни да набират надморска височина в стратосферата. И това ги направи опасни и неуязвими височинни бомбардировачи.
  TA-400 също се превърна в машина без аналог, надминавайки B-29 във всички отношения. Но най-способният, разбира се, е BD-18 - самолет с крило. Той е в състояние да бомбардира територия на САЩ и да се върне обратно в Германия. Обхватът на полета на реактивната машина е до 20 хиляди километра.
  Но все още се тества. Но в сериала вече има и по-малки безопашки.
  Германците като авиация изпреварват съюзниците. Танковете от серия "E" също са много по-силни от американските "Shermans" и "Pershings". Реално дори германската "Пантера" -2 все още няма достоен противник. Но "Пантерата" - втората машина в серийно производство - е основният немски танк. С него могат да се конкурират само английските самоходни оръдия "Тортила". Но такава машина тежи - 80 тона. Така че докато нацистите бият врага качествено. Но в отговор врагът използва количество. Германците и техните съюзници така или иначе печелят... Но факторът на ядрената бомба и използването на 19 август 1945 г. тревожи Сталин. Япония успя да спре настъплението на британците и американците, но засега, тъй като е силно ударена в морето, не може да напредне.
  Водачът на всички времена и народи разбра. Няма смисъл да седиш по-нататък и можеш да се окажеш в позицията на глупава маймуна - която седи на палма и чака... докато паднат бананите. Какво по-глупаво от това да чакаш бананите да паднат, когато вече седиш върху тях?
  Сталин се усмихна на Хитлер. Фюрерът изглеждаше уморен, но весел. И двамата диктатори са приблизително еднакви, малко под средния ръст. И двата мустака. Но мустаците на Сталин са по-големи, със сива коса, тези на Хитлер са много малки и донякъде забавни. Бретонът придава младежки вид на немския тиранин. Да, той е десет години по-млад от Йосиф Висарионович.
  Сталин поздрави, веднага хвана бика за рогата:
  - Готови сме да воюваме със световния капитализъм и ционизма!
  Хитлер логично попита:
  - При какви условия?
  Водачът на всички времена и народи отговори с типичната си показна честност:
  - Който улови нещо, това ще бъде!
  Хитлер погледна Сталин. След сключването на мира лидерът е награден с орден "Победа" и втората звезда на героя на Съветския съюз. Логично е СССР да се обяви за победител. Освен това Сталин е удостоен със званието генералисимус. Но той не носеше униформа. Може би не само заради скромността. След като загуби двадесет милиона души, великият водач на всички времена и народи, успя да доведе голямата битка до равенство.
  Хората може да не разберат. В СССР броят на недоволните от режима се увеличава.
  И най-важното, страхът е почти изчезнал. След такава война НКВД се страхува много по-малко. Да, и се върнаха от плен много хора, които мразят съветската власт и ... Чух достатъчно за антисъветска пропаганда.
  Но Сталин разбра най-важното: ако на Съединените щати им се даде време, те биха могли да разширят производството на ядрени оръжия, а след Германия ще изравнят СССР със земята.
  И вариантът за мир с Третия райх също е възможен. И тогава войната на коалицията от капиталистически хищници срещу СССР. Във всеки случай трябва да върнем страната във Втората световна война. Помогнете на Хитлер да победи Съединените щати и колониалната Британска империя.
  И тогава ще видим! Никога не е късно да използваме операция "Гръмотевична буря" за освобождение на Европа.
  Между другото, САЩ и Великобритания отчаяно се опитваха да тласнат Сталин към война за отмъщение. Но те бяха твърде алчни и предлагаха малко. Лидерът поиска Америка незабавно, без никакви предварителни условия, да прехвърли Аляска и Хавайските острови.
  Но американците и британците, дори в Европа, почти не искаха да дадат нищо. И по дяволите такъв съюз?
  За това, което не плащат, не струва нищо, но за това, че не струва нищо, трябва да платите най-много!
  Те не искаха съюз със Сталин срещу Хитлер, ще бъде обратното. Освен това и двете им империи са тоталитарни и имат едно общо нещо - омразата към западната демокрация и либерализма.
  Хитлер отговори с не съвсем типична краткост и рационализъм:
  - Честно! Време е да сключим договор и да започнем съвместни военни операции!
  Сталин, с широка тигрова усмивка, с неестествено големи зъби, отговори:
  - Вече дадох заповедта! И договорът е готов!
  Фюрерът се ухили и се ръкува и отговори:
  - Поръчката е по-важна от договора!
  Силните сухопътни сили на СССР влязоха в Иран и от битката започнаха да се придвижват към Индия. И едновременно с настъпването на зимата големи сили се преместиха към Аляска. Разбира се, появата на съветски самолети в небето и кораби и подводници в морето добавиха проблеми към съюзниците.
  Много съветски асове вече са воювали на страната на Третия райх. Двама от тях вече са получили рицарски кръстове. Първият, награден с такъв орден, беше Кожедуб. Той имаше сметка за 123 унищожени британски и американски самолета. Рекорд сред съветските доброволци.
  Но най-добрият резултат за Хъфман беше на 19 август, точно в деня на бомбардировката над Хирошима, тя свали четиристотния самолет, като по този начин постави третия рекорд. За това той е награден с орден на немския орел с диаманти, а още по-рано, за 350 самолета, пета степен на Рицарския кръст на Железния кръст със златни дъбови листа, мечове и диаманти.
  Индия беше покрита от сравнително малки британски батальони, а сипаите на колониалните войски преминаха на страната на Червената армия. По-ожесточени сражения тлеят в Иран. Там Великобритания и САЩ разполагат с много повече сили. Но численото превъзходство, както и безценният опит от Втората световна война оказват влияние и за два месеца и половина целият Иран е напълно освободен.
  В Бирма все още бушуват ожесточени битки.
  Но като цяло до новата година Индия, Пакистан, Иран, Близкия изток и цялата суша Азия бяха под контрола на СССР и Третия райх.
  След това на сушата съветските войски навлизат в Африка. Освен това през зимата се разигра истинска битка за Аляска.
  Американците все още се страхуваха да нанесат ядрени удари по СССР и се опитаха да прокопаят Япония. Но от трите атомни бомби преди края на годината те успяха да пуснат само една върху Нагасаки.
  Труман истерично поиска увеличаване на броя на ядрените бойни глави и подобрени средства за тяхното доставяне.
  Германците, настъпващи в Африка, планират десант във Великобритания.
  1946 г. бе белязана от общия успех на коалицията от диктаторски сили. Африка през годината попада под пълния контрол на коалицията, но съюзниците успяват да отблъснат десанта във Великобритания.
  САЩ хвърлиха атомна бомба над Владивосток и още пет над Япония. Един за Чукотка. И три на територията, контролирана от Третия райх. Сред германците нивото на реактивните самолети и системата за противовъздушна отбрана нарасна толкова много, че от трима съюзници - два за Франция и един за Норвегия - самата Германия не можеше да бъде закачена.
  Но докато нацистите нямаха атомната бомба, за да отговорят. За мир не се говореше. Войната се оказа сега безкомпромисна - за пълно унищожение.
  Дойде 1947 година. След превземането на Африка и Азия почти всички ресурси на Източното полукълбо бяха под контрола на Антизападната коалиция. Съветските войски напредваха в Аляска и Канада, германците се опитваха да създадат плацдарм в Латинска Америка и накрая да сложат край на британската метрополия.
  Британците пък превърнаха своя "Остров на свободата" в непревземаема морска крепост. Но дейността на вълчи глутници и героични съветски подводници доведоха до действителната блокада на метрополиса.
  И сухопътните битки бяха заменени с морски. В морето се развиха безпрецедентни битки. Германците са по-силни като количество и качество на подводниците - САЩ и Канада имат повече големи надводни кораби. Тоест и двете империи си струват една друга. Или по-скоро не империя, а система. Официална западна демокрация срещу източния и германския милитаризъм и тоталитаризъм.
  Дуел на системи... и ресурси. А съюзът на диктаторите разполага с повече човешки и природни ресурси. Харесва ли ви или не, но който е по-силен, той в крайна сметка трябва да победи.
  Латиноамериканските диктатури бяха по-благосклонни към фашистите и милитаристите, но направиха всичко възможно, за да избегнат мащабното участие на своите страни във Втората световна война. Освен това сталинисткият болшевизъм изплаши мнозина. Единствено Аржентина открито се присъедини към тоталитарния съюз. Германците натрупват сили там и бомбардират Италия.
  И съветските войски се опитаха да развият успех на континенталната територия на Америка. Продължителните комуникационни линии, трудността при снабдяването на групата и упоритата съпротива на американците попречиха на бързия успех.
  Съветските войски настъпват през зимата, но през лятото на 1947 г. американците започват контраофанзива. Много негативно се отрази и загубата на качественото превъзходство на СССР над Америка. Разработването и усъвършенстването на танка Т-54 беше значително забавено и Т-34-85 все още беше основното превозно средство.
  Шофьорските характеристики на този танк са сравнително добри, но въоръжението започна да изостава от американския Pershing. Освен това американците успяха да инсталират по-мощно оръжие с дължина на цевта 73 EL и калибър 90 милиметра. По този начин, получавайки предимство в огнена битка над съветската машина. И бронята на основния американски танк се оказа малко по-добра.
  ИС-3, разбира се, можеше да се конкурира с американския си опонент, но тази тежка машина не се произвеждаше масово.
  А реактивният МИГ - 15 все още беше в процес на разработка. Така че решителният повратен момент не беше достигнат. Но американците не успяха да хвърлят закоравели съветски войски в Тихия океан, въпреки че там бяха в разгара си ужасни битки.
  Но през 1947 г. коалиция от диктатори най-накрая консолидира контрола си над Австралия и Нова Зеландия.
  Съединените щати хвърлиха около двадесет атомни бомби, причиниха сериозни щети на определени градове и структури, но само малки градове и концентрационни пунктове успяха да го получат. Но загинаха около милион души и това е важно. Особено след падането на ядрена бомба в Африка.
  През 1948 г. Т-54 най-накрая започва да влиза в Червената армия последователно. Автомобилът не е без недостатъци, но по-мощно въоръжен и упорит от предишните тридесет и четири.
  Появиха се и първите МИГ-15. Американците обаче увеличиха и производството на реактивни двигатели. Битката на изтощението продължи. Съветските войски напредваха изключително бавно, но все пак успяха най-накрая да превземат Аляска и да създадат плацдарми в Канада. Настъплението продължи в серия от последователни операции на различни участъци от фронта. В битките участват както германците, така и японците.
  Но Хитлер се отдръпна от изпращането на големи сухопътни сили на американския континент. Фюрерът беше много притеснен, че германската нация намалява, че милиони мъже са избити, а жените не могат да си намерят съпруг. Така Адолф взе чрез Райхстага безпрецедентното решение6 да позволи на мъжа да има четири жени. Католиците помрънкаха малко, но се съгласиха. Не ходете в концентрационен лагер. И наистина нямаше достатъчно мъже в Европа.
  Ако нацистите изпратиха войници да бъдат избити, тогава измежду чужди дивизии и колониални войски. Но Съветският съюз може да използва и индийците и арабите в битките, които Сталин успява да залови, както и китайците.
  1949 беше още по-тежка година за Америка. Войната се проточи и резервите на капиталистическата икономика бяха изразходвани. Освен това съюзът на диктаторите превъзхождаше свободния свят по ресурси. Особено човешки... Червената армия продължи полека да тласка Америка. Скоростта на напредване не надвишава средно един или два километра на ден. Но през годината вече се издигаше прилична територия.
  Тук, например, по време на Първата световна война и в продължение на няколко години една и съща фронтова линия се държеше стабилно. И тогава Америка беше принудена да увисне, макар и изключително бавно.
  Съветската военна индустрия увеличи производството на ново оборудване. Танкът ИС-7 се появи в масово производство - вероятно шедьовър на танкостроенето. Вярно, с тегло шестдесет и осем тона, но по-силен от всички американски модели.
  В Съединените щати обаче Pershing е заменен от по-модерния Paton, танкът Abraham се появява със 120-мм дългоцевно оръдие. Германците успяха да разработят пирамидален танк до ниво, което не е по-ниско от IS-7 и дори малко по-добро отстрани.
  Американците хвърлиха около тридесет атомни бомби, но това не повлия съществено на хода на войната.
  1950 г. ... Накрая през май германските и съветските войски кацат във Великобритания. Мегаполисът се бори близо два месеца и накрая падна. Това вече е значителен успех. В Канада напредването все още е бавно, но стабилно. Най-важното е, че янките вече нямат големи успехи. Те са бити в Тихия океан, Хавайският архипелаг е загубен и дори японците вече са кацнали в Панама, но са изгонени оттам.
  Страните от Латинска Америка са неутрални. Те нямат нищо против да атакуват Съединените щати, но се страхуват да получат ядрено оръжие върху главите си.
  САЩ вече разработват водородна бомба.
  С известно закъснение на 21 декември 1950 г. в СССР са изпитани ядрени оръжия.
  Част от забавянето се дължи на факта, че Сталин искаше да направи няколко обвинения тайно и да ги скрие от Хитлер.
  Германия изпробва ядрени оръжия на 29 април. След това САЩ неочаквано обявиха, че ще замразят използването на ядрени оръжия, ако СССР и Третият райх последват примера. Решението е частично разумно. Хитлер неочаквано задържа него и Сталин, не оставаше нищо друго освен да се присъедини към него.
  Съветските войски през февруари 1951 г. най-накрая навлизат на територията на континентална Америка - Аляска не се брои.
  Но янките отчаяно удържаха. Те показаха устойчивост и героизъм. Те се оказаха добри войници. А в американската армия жените се биеха много масово. Което не е съвсем типично за Третия Райх и дори СССР. По-специално Сталин предпочиташе да защитава жените и да изпраща индийци и китайци с араби като пушечно месо.
  А през май 1951 г. полигамията също беше официално въведена в СССР. Освен че компенсира липсата на мъже, подобно решение помогна за асимилацията на покрайнините.
  Торонто падна през ноември, а Квебек падна през декември. Силен съюзник на САЩ, Канада, е извън играта.
  1952 г. можеше да бъде последната във Втората световна война. Съединените щати се задавяха от напрежение и накрая Бразилия им обяви война, а с това и други страни от Латинска Америка. Включително Мексико. Но Америка продължи да се бори, отказвайки да капитулира. През годината САЩ губят почти една трета от територията, но янките се бият много здраво и упорито и войната се премества в следващата година.
  На Сталин не му е било писано да доживее до капитулацията на Съединените американски щати. От тежък труд, прекомерно пушене, както и пиене и нощни бдения, лидерът получава инсулт и на 5 март 1953 г. Йосиф Висарионович умира.
  Задълженията на председателя на GKO преминаха на дясната му ръка: Берия. Е, до този край войната вече е решена. Съветско-германските войски вече обкръжиха Вашингтон и почти превзеха Ню Йорк.
  Това, което е останало от Америка, капитулира на 9 май 1953 г. Така завърши Втората световна война. Съюзът на диктаторите спечели, но с изключително висока цена.
  Хитлер не преживява дълго Сталин, като по ирония на съдбата умира на 21 декември 1955 г., както на рождения си ден. А Мусолини умря още по-рано. Берия, като председател на Държавния комитет по отбрана, наследява Сталин, но след края на войната не иска да се раздели с извънредните правомощия и е убит в кабинета си.
  Вовка-Павлик състави много прилична история. Отне много време...
  Тогава момчето задряма малко на желязното легло и сънува, отново нещо чудовищно.
  Вовка-Павлик се озовава в кулата в една килия с Наташа. Беше облечен в скъп костюм, но на места скъсан. Мечът и всички оръжия били отнети при пленяването и били грубо претърсени, като били взети пари и бижута. Но засега оставиха ботуши и камизола. И седиш на сноп слама. Сега вие сте момче на около тринадесет години през Средновековието. Това е малко по-малко от дванадесет за двадесет и първи век. Но тялото е тренирано, принцът, разбира се, се развива чрез физически упражнения и фехтовка. Но не толкова силен и бърз, както когато Вовка-Павлик беше в безсмъртна плът. Но това тяло също е добро. Повече или по-малко здрави, всички зъби непокътнати, но по-чувствителни. Тук по време на ареста го зашеметили с палка и на главата му се издула тежка подутина.
  Златният шлем беше отнет. И прикован за врата към стената. Но веригата е дълга и можете да станете. До него е майка му. Наташа се промени малко. Не толкова широкоплещеста и мускулеста, въпреки че жената е стройна и силна, също не от слабите, макар и не безсмъртна вещица. Малко по-възрастна от Наташка, на около тридесет години по съвременните стандарти и много красива, лицето й е по-нежно и не толкова твърдо. Зряла жена, малко по-бледа от Наташка, която беше тъмна от слънчево изгаряне, а косата й е руса, но не синя, а леко златиста.
  Тя беше първата красавица на кралството, която роди само две деца и затова, спортувайки, успя да поддържа момичешка фигура. По стандартите на Средновековието изглежда просто супер!
  Докато кралицата не беше ограбена, специални и лоялни хора бяха пленени без съпротива. И тя има бижута, много скъпа рокля, много бижута, chabots, бродирани с перли и злато. Красива млада жена, богата и външно доста спокойна. Докато не беше в окови, а Вовка-Павлик дори се срамуваше да бъде окован като кученце, и че костюмът му беше разкъсан на места, надупчен и се виждаха петна от кръв.
  Но те искаха да вземат принца жив, след като очевидно получиха строга заповед и не убодиха, не отрязаха, а само леко зашеметени. Въпреки че бойното момче отчаяно се съпротивляваше.
  Но е ясно, че предстоят по-тежки изпитания. Кралицата седи на легло с пух и възглавници, до нея е прислужница.
  Вовка-Павлик си спомни филма: "Дамата и разбойникът". Там също красива жена, или по-скоро момичето, беше държано в една повече или по-малко приемлива кула, с легло и пух и прислужница. А бижутата са отнети едва преди екзекуцията. И сега те са изправени пред екзекуция. И не хуманната брадва на палача, а горяща на клада от инквизицията. Само преди това мъчителите ще избият брутално необходимата им информация за много богатите, съкровищата на короната и най-важното за една свещена реликва, която може да даде на инквизиторите колосална сила, а може би и власт над света!
  Вовка-Павлик потръпна, беше загубил навика към обичайното си, макар и младо и здраво тяло. Неприятно стоманената яка разтриваше врата на детето. И като цяло е унизително да седиш на верига, като куче. И той имаше малка личност и принц, тоест горд. Когато си това и не си съвсем ти. И е унизително да се чувстваш като кученце.
  Наташа го поглежда. Тя не е съвсем нейната - вид на кралица. И умът, и възприятието и за нея, и за нея. Споменът за бившия носител съществува. Но войнствени вещици. И имате двойна памет. И Вовка-Павлик, който вече беше в голямо разнообразие от различни мисии, макар и чисто психически, посети линиите, и принцът, който има по-малко приключения, но и на тринадесетгодишна възраст характерът му до голяма степен се формира.
  А има и навици. Например да седиш на мръсна слама е неприятно и отвратително, костюмът на принца е елегантен и относително изчистен. И да, искам да ям. И няма да навреди да пия. И какво ще дадат на пленниците да пият?
  Ще бъдат ли държани на хляб и вода, като обикновените затворници? Или ще подарят нещо по-луксозно и подходящо за крале.
  Тук, в романа "Десет години по-късно", в Бастилията, затворниците бяха добре хранени. Но може да е просто художествено изобретение. Или благородните хора са добре нахранени?
  Вовка-Павлик въздъхна и попита кралица Наташа:
  - Ще бъдем ли готови?
  Момичето с най-августовската кръв заяви решително:
  -Винаги готов!
  Момчето принц искаше да каже още нещо, но вратите на доста голямото изскърцаха. Някой обърна ключа на ключалката. И тогава те се отвориха от много дебел метал и камерата влезе. Няколко големи, специално обучени затворнически пазачи, също няколко палачи в роби, двама свещеници в султани и една жена в монашеско облекло.
  По-високият свещеник хвърли поглед към кралицата и каза сухо:
  - Вземете всички бижута и амулети от нея!
  Една жена в монашеско расо се приближи до Наташа и, като сложи ръкавици от тънка кожа, смирено каза:
  - Извинете, Ваше Величество, трябва да Ви претърся, за да не скриете някакъв амулет, който може да попречи на дявола да се покае дори под мъчения!
  Свещеникът строго отбеляза:
  - Това не е величие, а заподозрян в магьосничество! Ако тя се съпротивлява, охраната ще я задържи!
  Наташа гордо каза:
  - Аз самият не си струвам!
  Тя започна да сваля бижутата си. Вовка-Павлик си спомни романа "Айвенхо". С Ребека също така премахнаха всички бижута и ярки ориенталски материи. Остана само в бяла роба, малките крачета на момичето бяха боси. Да, вижда се, че не е много приятно да ходиш бос по английския неравен терен за момиче от богато семейство с незакалени подметки. Или може би хладно. Между другото, в адаптациите на Айвънхоу не е ясно дали Ребека е боса или не.
  Но се чудя дали кралица Наташа ще бъде унищожена?
  Монахинята сложи диадемата, обеците, пръстените и гривните в торба. Тогава тя учтиво поиска разрешение да докосне Наташа, за да види дали не е скрила нещо.
  Свещеникът строго заповяда:
  Трябва да е съблечена!
  Наташа се изчерви и тропна с крак в обувката си:
  - Как смееш!
  Свещеникът изръмжа:
  - Трябва да те прегледат за вещици петна! И не се срамувайте, ще бъдете голи, висящи на багажника със сина си! Освен ако, разбира се, не си признаете веднага и откриете къде са скрити съкровищата!
  Наташа изръмжа гневно:
  - Никога!
  Свещеникът излая в отговор:
  - Дръж я! Нека направим по-задълбочено търсене!
  Стражите сграбчиха кралицата много здраво. И монахинята в ръкавици започна да развързва корсета си. Наташа отчаяно се съпротивляваше и се опита да рита. Внезапно тя беше ударена в лицето от страж и кралицата изпищя. Монахинята беше опитен тъмничар и много хитро развърза роклята си и я скъса. След това дойдоха блузата и полата. Наташа се засрами. Олег е смесица от възмущение и същевременно вълнение на тийнейджър, в който се съблича красива жена. Тук обувките бяха скъсани от кралицата, а след това и чорапите. Какъв грациозен крак има. Краката на Наташа, въпреки че бяха красиви, бяха големи и втвърдени от постоянното ходене боси. И кралицата ги има по-малки и много по-разглезени.
  Ето един чорап излъга, после друг. Друга пола беше ловко освободена от монахиня. Кралицата остана боса и в сутиен, бродиран с диаманти, и бикини. Това са всички дрехи на опозорения август.
  Монахинята се обърна към свещеника, очевидно началника на инквизиторите. Той се поколеба, но в килията влезе друг мъж с богат султан и тюрбан със смарагди. Той каза яростно:
  - Е, какво чакаш, събличай я още! Вещицата трябва да се търси докрай!
  От кралицата монахинята внимателно свали сутиена, след което свали бикините. Изложена пазвата на Венера. Наташа искаше да го прикрие и буквално изгоря от срам. Но ръцете й бяха държани от силни и обучени затворници.
  Вовка-Павлик изпита най-силно вълнение в себе си. Красива жена била съблечена преди подлеса, а през Средновековието момчетата, макар и не едри на ръст, били много развити. Мъжкото съвършенство на принца се изправи и набъбна до краен предел. Толкова исках да използвам ръцете си, но в присъствието на други хора е срамно да правя това.
  Инквизиторът в султана със смарагди нареди:
  - Прегледайте тялото на Чарлз за петна от вещици...
  Свещеникът се появи в гола, красива, извита жена. Кралицата непрекъснато спортуваше и се ограждаше, така че нямаше излишни мазнини и дори се виждаше преса, макар и не толкова изпъкнала като тази на Наташа в предишното й тяло. Тя е красива, но външно инквизиторът запази непроницаемо лице. А ръцете и ръкавиците му почти докоснаха тялото и прегледът на кралицата беше от бизнес интерес. Но кожата на млада жена, чиста, гладка, нежна, бледа, тъй като кралицата рядко можеше да прави слънчеви бани и само там, за да не се вижда.
  Но ясно се виждаше, че тя няма да има недостатъци и петна. Вовка-Павлик изведнъж усети, че вълнението му утихна. Той все още беше твърде малък телесно, за да бъде затрупан с хормони и да страда болезнено, когато не могат да бъдат изхвърлени. Но майка му е унижена и палачите я преглеждат. И вече не вълнува, а предизвиква гняв. Бурният гняв на най-августовото и разглезено момче.
  Вовка-Павлик, възползвайки се от факта, че веригата на яката е доста дълга, скочи и успя да стигне с крак до задната част на инквизитора, оглеждащ майка си. Ударът бил болезнен и свещеникът паднал. Той удари главата си, но не силно в корема на кралицата, а тя го ритна с коляно в брадичката.
  Инквизиторът в султан със смарагди извика:
  - Вземете това кученце и го изсипете в него, с пръчки добре!
  Свещеникът отдолу отговори:
  - Не можеш да биеш августовския човек без съдебно решение!
  - А мъченията?
  Свещеникът отговори шепнешком:
  - Съдът вече е дал разрешение за изтезания, но без осакатяване, и само за получаване на информация!
  Инквизиторът ядосано отбеляза:
  - И мъчение, за да получиш признание в магьосничество?
  Свещеникът тихо прошепна:
  - Императорът се нуждае от съкровища и дори обещава да пусне момчето и жената, ако кажат и издадат входа на тайника!
  Инквизиторът в султана каза ядосано:
  - Защо дърпа? Да измъчим кралицата и принца веднага! Освен това те не искат да говорят!
  Свещеникът кимна.
  - Няма смисъл да се дърпа! Към мазето им!
  Вовка-Павлик беше заловен от охраната и започна грубо да разкъсва дрехите му. Те бяха много силни, явно специално подбраха най-добрите затворници, които да пазят най-ценните затворници. Затова те буквално разкъсаха камизолата, ризата, панталоните, скъсаха ботушите. Вовка-Павлик се оказа напълно гола, само че по шорти.
  Откачиха яката му и го завлякоха нагоре по стълбите с Наташа. Вовка-Павлик си помисли, че вероятно по този начин Малчиш-Кибалчиш е пренесен в камерата за мъчения със същите шорти. Въпреки това, Вовка-Павлик все още има преднина пред истинския принц, той ще почувства истинска болка, но така или иначе няма да умре, но потомството на кралското семейство би се страхувало много повече на негово място, тъй като на Happy End , той не се брои. Дори да кажеш тайна, пак ще те изгорят като магьосник - никой не се нуждае от допълнителен свидетел.
  Пътят до мазето не е твърде дълъг, всичко в една кула. За благородните затворници отгоре мястото на разпит е по-ниско.
  Вовка-Павлик, макар и да беше чул, че е по-добре да не гледаш оръдията на мъчението, се вторачи с любопитство. Има много богат арсенал на инквизицията. И какво просто не беше. И щипки, и куки, и пръти, и бормашини, и куп други елементи.
  . ГЛАВА #10
  Вовка-Павлик е посрещната от червенокоса палач, специалист по детски изтезания. Тя погледна красивото, мускулесто момче и очите й се възбудиха от сладострастна похот.
  Хващайки грациозния бос крак на красивото момче, тя гука:
  - Колко е хубаво да измъчваш такова сладко момче!
  Тя ловко грабна нажежени щипки от камината и ги нанесе върху кръглия ток на Вовк-Павлик. Болката за невтвърдената подметка на принца беше ужасна и той потрепна, издърпвайки крака си с вик.
  Червенокосата жена палач се засмя и бутна зачервеното от жегата желязо към стомаха на момчето. И как се удря с ботуш в слабините. Вовка-Павлик си пое дъх.
  И червенокосата кимна.
  - Майната им на двамата!
  Древно мъчение. Ръцете им се връзват зад гърба и се изцеждат, което много боли трениращите. Вовка-Павлика усети изгарянето на мъчението и видя мехури по кожата на стомаха му. Но те му извиха ръцете и го издърпаха нагоре. И ставите се изтеглят от раменете. Наташа или кралицата е напълно гола. И тя също е издърпана на стелаж. Виждате как се напрегнаха мускулите на момичето. Наташа се опитва да рита, но мускулите й не са толкова силни, а уменията й са готини.
  Вовка-Павлик усеща, че се извива и се навежда, но палачът рязко се дръпва и ставите се изкривяват, а босите крака на момчето се откъсват от пода. Ето го вдигнат. Краката се вмъкват в блока, от което допълнително тегло и много по-болезнено.
  Вовка-Павлик усеща, че глезените му са закопчани в щипки. Тежки са и имат куки за окачване на тежести и разтягане на жертвата. Момчето стисна по-силно зъби, за да не изпищи. Трябва да си смел пред изтезанията.
  Кажете си, че наистина не боли. Ето как момчето, което беше измъчвано от нацистите. Забиваха игли под ноктите и той си въобразяваше, че това е таралеж.
  Или Малчиш-Кибалчиш. Когато бил измъчван, му била дадена сила, че враговете му се страхували още повече от него.
  Тук те окачват тежестта за куката. Болката в разтегнатото тяло става по-силна. А ето го и царицата гола, а също и нея на дъба. Наташа страда, изхвърли зъбите си и се опитва да не скърца. Кожата й е толкова бяла, а не златиста, изгоряла, както обикновено. Младата жена се поти от болки, закачват й се и тежести. Мускулестото, тонизирано тяло на кралицата се напряга.
  Вовка-Павлик изпитва вълнение в себе си и мъжкото съвършенство отново се издига. Червеният дявол се смее и ръмжи:
  Момчето е развълнувано!
  И рязко скъса бикините и стисна топките си с ръце. И те са толкова силни.
  Вовка-Павлик не издържа и извика. Очите му помръкнаха от шока от болка. Изглежда, че яйцата са на път да се спукат. Това наистина е такова мъчение, че съветските генерали също се разбиха.
  Червенокосият палач изсъска:
  - Кажете ми, къде е входът на съкровищницата?
  Преписвачите скърцаха с химикалки, готови да запишат разкъсано на стелажа признание.
  Вовка-Павлик изсъска:
  - Да, ти отиде...
  Червенокосата стисна по-силно и Вовка-Павлик припадна. Събудих се от кофа със студена вода. Болката се върна в съзнание. Лигаментите са опънати на рейката, но боли особено в слабините, като топките са наполовина смачкани. Глупаво болезнена и изгорена пета от кърлежи. Палачите окачват допълнителни тежести, от които се засилват болките в раменете и връзките. Изглежда, че ръцете и краката са на път да се отделят.
  Вовка-Павлик се опитва да се успокои, че няма да го оставят да скъса и че навяхването ще свърши скоро. Междувременно си представете, че сте пионер. Или... Тук Наташа беше напълно опъната и те започнаха да го бият с камшик. Палачите бичуваха без особена злоба, без да бързат, за да причинят максимална болка. Опитната Наташа, очевидно през вековете на живот и хилядите мисии, се е научила да контролира болката и емоциите и дори не стене. Освен това той се усмихва.
  Вдига се и настроението на Вовка-Павлик. Но какво, ако си представим, че болката е приятна? Някои хора го харесват. Не върба, а желязна пръчка внезапно рухна на гърба на момчето, самата червенокоса удари. Тялото на принца се разтресе. Вовка-Павлик потръпна и изръмжа:
  Е, ти си Сатана!
  Червенокосата удари отново... Загорялата кожа на принца се спука... Кръв се изля.
  Тогава тя изръмжа:
  - Мангал под краката ви и обелете с камшик.
  Когато се разбиват камшиците, не е толкова страшно. Но босите подметки на момчетата бяха намазани с масло, а под тях беше поставен мангал. Огънят пламна. И горещи струи въздух удариха петите на децата. В началото болката не беше толкова силна. Но топлината се натрупа и гори по-силно. И кралица Наташа също беше пържена. И е толкова красиво, когато горят такива съблазнителни крака на момиче.
  Вовка-Павлик отново усеща вълнението, въпреки че топките му са подути от силното стискане на ръката на жената-палач. И ерекцията беше много болезнена. А ударите на камшика по тялото почти не се забелязват на фона на болката, която залива опънатите връзки на тялото, и изпечените пети.
  Тук червенокосата вдигна желязна пръчка с нажежен край и как я мушна в подмишницата на Вовка-Павлик. Отново болката, момчето потрепва и почти изкълчва челюстта си, за да не крещи.
  Червенокосият шумоли, показва големи зъби като на кон:
  - Кажи ми къде е входът на съкровищницата!
  И тя го изгори в другата, детска, подмишница на принца. После отново спусна пръчката в камината. Започнах да загрявам. Вовка-Павлик изстиска усмивка, болката изпълни детското тяло на принца, но предизвика и вълнение, от което усещанията бяха почти приятни.
  Червенокосият дявол, след като нагрее добре пръчката, я извади и я поднесе към детското лице на Вовка-Павлик, ревяйки:
  - Говори кученце! Е, къде са скрити съкровищата?
  Момчето смело отговорило:
  - Където? В Караганда!
  Горещо желязо докосна гладката, детска буза на момчето. Вовка-Павлик изпитваше дива болка и в същото време страх, че ще бъде осакатен. И наистина исках да си призная. Но тогава ме удари в главата. Бъдете като пионер на стелажа! В крайна сметка изтезанията не можеха да ги счупят.
  Червенокосата изръмжа:
  - Ще говориш ли?
  И вече другата буза беше обезобразена от болка от пръчка. Вовка-Павлик мълчеше. Жената палач завъртя крана и мангала под босите крака на момчето пламна по-силно. Тогава по неин знак двама помощник-палачи извадиха от камината вече специални камшици от бодлива тел, които станаха нажежени.
  Вовка-Павлик потръпна. Изглеждаше страшно. Но болката в крайна сметка е силно усещане и може, при определено настроение на мисълта, да бъде приятна.
  Само си представете, че ви бичат с метла във ваните. А момчето дори се усмихнало, когато бодливата тел, зачервена от жегата, падна върху вече избитото му тяло.
  Но боли, боли много и вие сте буквално в цунами от страдание. За Средновековието мъченията са наистина готини. И кралица Наташа беше бита с нажежена тел. И тя също се усмихва като проститутка , когато клиентът й се качи по гащичките и гъделичка с ръка путката й.
  От подобни мисли момчето-принц изпитва силно вълнение, а мъжкото му съвършенство стърчи като колче. Червенокосата е ядосана. Той се приближава до камината, изважда широка желязна лента от огъня със специални клещи. И го донася до гърдите на момчето. Тя докосна голата кожа, притисна и оголи зъбите си и каза:
  - Е, какво боли?
  Вовка-Павлик смело отговори:
  - Няма начин! Като жена, убодена с шило!
  И той беше ударен с върха на ботуша си в слабините. Болката наистина е силна, но момчето се вдъхнови, че е приятно, и затова не плачеше, не викаше, а се ухили.
  Червенокосата се ядосваше все повече и повече. Тя грабна нажежените щипки от огъня и хвана момчето за брадичката. Въртене. Тогава тя започнала да чупи момченцата на децата с нажежени щипки. И в същото време продължавайки да пържите петите.
  Вовка-Павлик се изкикоти истерично. Болката беше такава, че буквално ме побърка. Но принцът изпита най-дивото вълнение в себе си.
  Червенокосото момиче палач счупи пръстите на краката на момчето и изграка:
  - Ще говориш ли? Къде са съкровищата?
  Вовка-Павлик смело отговори:
  - Млъкни глупаво чудовище! Твоето съкровище няма да бъде известно!
  И пак си чупи пръстите на краката. Червенокосата харпия обаче измислила още едно мъчение. Така палачите му сложиха фуния в зъбите и свързаха маркуч. И да налеем студена вода в гърлото ти. Също така древно и ефективно мъчение. Сега коремът ви се подува и притиска гърдите ви. И в същото време палачката с огнена коса вади още една лента нажежено желязо. И го слага на препълнения корем на момчето. Оригва вода и уринира спонтанно.
  И мангала започва да съска, което изгаря босите крака на принца.
  Червенокосият дава сигнал на палачите:
  - Удовлетворен!
  И с голямо усилие чупи последния пръст на босия крак на момчето. Тогава той изръмжа:
  - Копеле, ще те разбием!
  И палачката вади остри, нажежени игли от друга камина и започва да убожда момчето Вовка-Павлик в нервните окончания. Адски боли. Но момчето продължава да се усмихва. Макар че в същото време го удряха с нажежена тел по гърба и страните. И след това се поръсва със солена вода.
  Сякаш най-дивата болка избухна с бомби. Но все пак съзнанието не е избледняло. Момчето беше превъзбудено и затова не се изключи. И болката беше смесица от болка и удоволствие. Като изнасилване за жена. Когато тя едновременно изпитва болка и оргазъм.
  Така че Наташка, съдейки по лицето й, е блажена въпреки мангала под босите й крака и ударите на нажежена тел по тялото.
  Бузите на Вовка-Павлик отново бяха изгорени, този път с по-широка ивица. И запали подмишниците с факла. Те пробиха тялото докрай с дълга нажежена игла. После пак се убодиха.
  Брашното може да бъде различно. Инквизицията се опита. Така жената палач постави нажежен прът в петата точка. Болката е дива и ослепителна.
  И тук те донесоха факла до косата на момчето и я запалиха. Това е направо страшно.
  Вовка-Павлик студено измърмори:
  - Не плачи за бръсната коса!
  Червенокосата жена палач в отговор ще хване момчето за носа с нажежени до червено клещи и ще го дръпне рязко. Момчето Вовка-Павлик излая:
  - Откъснаха носа на любопитната Варвара на пазара!
  И всъщност извадиха половината от носа му, обезобразявайки момчето. И тогава нажеженият прът в дупето се издигна по-високо... Преминал към стомаха, пълен с вода и изгорен през черупката.
  Вовка-Павлик едва не припадна от шока от болка, но успя да излае:
  - Аз няма да кажа!
  Червенокосият дявол го взел и започнал да бие момъка с нажежена тел в дива бяс. След това тя скочи до мангала и грабна нажежени до бяло клещи в специална пещ, където горят въглища, и специална топлина като в доменна пещ.
  Палачът рязко хвана Вовка-Павлик за топките с нажежени до бяло клещи и дръпна. Мъжкият корен избягал и момчето-принц щеше да получи такъв болезнен шок, че наистина загуби съзнание. И обикновеното тяло не можеше да издържи на претоварването. Душата на Вовка-Павлик излетя от осакатената плът на измъченото и смъртно разкъсано момче.
  И в безтелесната глава, но способна да мисли и да възприема души, тананикаше песен;
  Попаднал във фашистки ужасен плен,
  Нося се по вълните на страшната болка!
  Но кървящ, той пееше песни,
  В крайна сметка безстрашният пионер е приятелски настроен със сърцето!
  
  И ще ви кажа твърдо, палачи,
  Каква подла радост, напразно си изляла!
  Слабият ще ми каже да мълча,
  В крайна сметка болката е мъчителна и просто ужасна!
  
  Но знам, твърдо вярвам
  Фашизмът ще бъде хвърлен в бездната!
  Струя от зли пламъци ще те завладее,
  И всички, които паднаха, радвайки се, ще възкръснат!
  
  И нашата вяра в комунизма е силна
  Да полетим като сокол, да се издигнем над всички звезди!
  Нека реки от мед текат вино
  Целият свят, силният клаксон ще чуе съвети!
  
  И стискащата плътно машина пионер,
  Погледни към небето, млади!
  И дай пример на онези, които се колебаят,
  Вратовръзката ти е ярка като карамфил!
  
  Родината за мен означаваш всичко
  Майка и смисълът на целия млад живот!
  Оставяйки трудния живот досега,
  Нашият народ страда от зъл фашизъм!
  
  Но напрегнете волята на червения момък,
  Плюйте в лицето с адски бандит със свастика!
  Нека враговете потръпнат от ярост,
  И те ще бъдат победени от Червената армия!
  
  свещената страна на СССР,
  Какво даде комунизма на народите!
  Как майка ни даде сърцето си,
  За щастие, мир, надежда и свобода!
  Вовка-Павлик се събудила, когато в килията влязла полиция. Отново дадоха да пият от съд с вода. Е, поне водата беше чиста, без пясък. И тогава ми дадоха дневна дажба хляб. Рядко е, разбира се.
  Но е незаконно да се гладува в наказателна килия. Павлик-Вовка хапна и благодари на охраната.
  И отново беше в тъмното. Мислех си, че ако следващия път ме заведат при следователя, тогава е по-добре да го подпиша, отколкото да се върна в наказателната килия. Всъщност защо доброволно да превръщаш живота си в ад. Сто години ще минат като сън в миг на око. И защо пак да се измъчваш. И така можете да се насладите на властта над момчетата, което вече е удоволствие. В крайна сметка е толкова хубаво да управляваш над себе си. И тук можете само да смажете плъховете.
  Вовка-Павлик, за да избяга от мрака, студа, скърцането и смрадта, започна пак да съчинява;
  Друг AI. Фюрерът нареди да се направят нови танкове от серия "Е" под формата на самоходни оръдия и привлече най-добрите специалисти за това. Германците се фокусираха върху самоходните оръдия E-10. В резултат на това до юни 1943 г. малък шедьовър е въплътен в метал. Машината е с плътно разположение - трансмисия и двигател заедно, височина само метър тридесет и пет сантиметра. С тегло от десет тона автомобилът имаше предна броня от 60 милиметра, която беше компенсирана от голям ъгъл на рационален наклон и странична броня от 30 милиметра. Има само двама членове на екипажа. Оръдие с калибър 75 мм в 48 EL. И двигател от 400 конски сили, осигуряващ скорост от около 80-90 километра в час.
  Доста прост за производство и лек самоходен пистолет, нисък, незабележим, лесно камуфлиран, обеща да се превърне в много обещаващо и най-важното масово оръжие. За да го изпробва, Хитлер отново отложи офанзивата на Курската дуга. Сталин вече беше уморен от това и на 1 август съветските войски удариха първи. В две посоки - Орел и Харков. Но на юг по-силната група на Майнщайн отблъсква съветските атаки. А на север германците се съпротивлявали по-упорито, отколкото в реалната история. Техните "Пантери", "Тигри", "Фердинанд" са много по-силни в отбрана, отколкото в офанзива. И действаха ефективно. Самоходните оръдия Е-10 също се оказаха много боеспособни. Съветските войски успяха да превземат Орел едва на 30 октомври. И това е така, защото част от германските сили се оказват отклонени към войната в Италия.
  До средата на ноември настъплението на съветските войски най-накрая спря. Червената армия понесе огромни загуби, особено в танкове. Сталин дори се поколеба. И исках да предложа примирие. Но Жуков и други забелязаха, че германците винаги са били бити през зимата. И най-вероятно ще е така и този път. Може би щеше да е така, ако не бяха самоходните оръдия Е-10. Тази кола бързо стана масова. Той не проникна в челото на Т-34-76 поради големия ъгъл на рационалния наклон на бронята на четиридесет градуса от хоризонталата.
  На борда колата е малко по-уязвима, но ниският силует вече е добра защита сам по себе си, плюс скорост и маневреност. Освен това самоходното оръдие се обърна много, превръщайки се в най-защитената му страна.
  Но най-важното е производителността и ниското тегло. Произвеждаше се в големи и непрекъснато нарастващи количества и караше през снега дори по-добре от Т-34 и още повече от серията KV.
  Германците дори ограничиха производството на Т-4 и Т-3 заради Е-10 и намалиха производството на "Тигри" и "Пантери" заради Е-10. Машината е идеална за борба със съветски танкове и е добра както за настъпателни, така и за отбранителни цели. Съветските войски се опитват да настъпят към Харков през декември и януари, но попадат в капана на Майнщайн и претърпяват съкрушително поражение. Освен това германците дори успяха да развият успех и да превземат Курск и Орел.
  Нещата бяха малко по-добри за Червената армия в центъра. Там те успяха да настъпят с боеве на петдесет до шестдесет километра, но резервите напуснаха, за да затворят пролуката на южния фланг и, без да получат подкрепа, съветските войски спряха.
  На Ленинградския фронт Червената армия, с упорити битки, напредна само на петнадесет километра и спря, понасяйки огромни загуби.
  Германците успяха да оцелеят, този път през зимата и да избегнат бедствие. Нещата бяха малко по-зле за Фриц в Италия. Там съюзниците успяха да превземат Неапол. Но те претърпяха и колосални загуби, като загубиха част от бойния дух. Между другото, малкият размер на E-10 го направи добър инструмент за борба с врага в условията на вражеско надмощие във въздуха.
  Пролетта дойде. Стана по-топло. Немците се сдобиха и с нова машина Е-15. Всъщност това беше модернизацията на Е-10. Само бронята стана по-дебела. Фронтално в 82 милиметра при голям наклон. Вграден в 52 мм, плюс ролки. Пистолетът удължи цевта до 70 EL като "Пантера". Теглото на танка се увеличи до 16 тона, но това беше компенсирано от по-мощен двигател с мощност 550 конски сили. Новите самоходни оръдия не проникват в челото на Т-34-85 и имаха голяма вероятност да изпратят снаряди от тежкия съветски танк ИС-2 в рикошета с наклонена броня. E-15 запази всички предимства на предишния модел - нисък силует, невидимост, скорост и маневреност, но стана по-упорит и всички танкове на антихитлеристката коалиция го пробиха на бойно разстояние. Освен това германците се появиха в поредицата и реактивният изтребител ME-262, много бърз, тежко въоръжени и най-важното упорит. Характеристика на този самолет беше, че два реактивни двигателя направиха възможно автомобилът да стане по-тежък и следователно по-добре защитен. Да, и четири 30-мм въздушни оръдия, плюс ракети, това е много мощно оръжие.
  Универсалната ТА-152 също се превърна в сериозна машина. Подобно на Focke-Wulf, този самолет се оказа многоцелеви: атакуващ самолет, изтребител и фронтов бомбардировач. Истински боен кон, само по-бърз и по-маневрен от F-190. Така германците драстично се засилиха.
  Заплахата от десант на съюзниците в Нормандия обаче попречи на фриците да започнат голяма офанзива срещу СССР. Хитлер е принуден да подсили войските си във Франция и Италия. Войната на два фронта е тежка. И Сталин също става все по-силен. Щампова нови танкове: ИС-2 и Т-34-85. Както и нови самолети - по-бърз LA-7 и по-маневрен Як-3. Последният обаче не замени Як-9 поради високата му цена. А германците се сдобиха и с бомбардировача Ю-288, много мощен и бърз.
  Сталин се поколеба и отново предложи на фюрера примирие за една година.
  Хитлер прие това предложение без колебание. Трябва да се справим с втория фронт. Междувременно германците увеличават производството на самоходни оръдия Е. Е-15 се изпробва в битката с ИС-2 през пролетта. По-тежка съветска кола си проправи път от разстояние от километър челно или дори по-далеч. И самата тя имаше шанс да пробие само на не повече от 500 метра, а след това в малка част от случаите от факта, че голям ъгъл на наклон на бронята даде силен отскок.
  Германците окончателно преустановиха производството на "Тигъра" и отказаха да пуснат серията "Тигър" -2, а също така почти спряха производството на "Пантерата". Така E-15 надмина Panther във всички отношения, като беше няколко пъти по-евтин, по-технологичен и по-лек. И вместо "Тигър"-2, са разработени самоходните оръдия Е-25 с 88-мм оръдие 71EL и тегло 26 тона, с челна броня от 120 мм и 82-мм странична броня. Тоест, по-лек и по-евтин от "Тигър" -2, не по-малко защитен, но незабележим, с нисък силует и висока скорост. Двигател от 700 конски сили е напълно достатъчен за високи скорости.
  Единственият плюс на "Тигър" -2 е въртящата се кула. Но като се има предвид високата скорост на завъртане на Е-25 и ниския завой на кулата на Тигър-2, това също няма значение.
  Примирието започва на 1 юни 1944 г. И на 6 юни започва нахлуването на съюзниците в Нормандия. Германците не отгатнаха нито датата на кацането, нито мястото. Но те получиха възможност да използват войски от източния фронт.
  Включително E серия, която показа своята огромна гъвкавост и ефективност. И "Чърчил", и "Шърман" се поддадоха на Е-15, който ги проби, а самият той беше много по-ефективен и по-добър. Да, и немските реактивни самолети, с много ефективно 30-мм въздушно оръдие, са много по-силни.
  Битките показаха, че са унищожили САЩ и Великобритания, основно въоръжени с картечници, срещу ME-262 и TA-152 те са много слаби. Освен ако не са големи на брой. Но немските аса са най-продуктивните в света.
  Боевете в Нормандия се проточват до края на август и завършват с пълно поражение на съюзниците. Повече от седемстотин хиляди души загубиха само затворници.
  През септември германците започнаха офанзива в Италия. Което продължи два месеца, докато целият юг от страната на Мусолини не беше заловен от нацистите. След това последва удар към Сицилия. През декември нацистите превземат и този остров. Боят беше много ожесточен. Но германците бяха много по-силни. И имат по-добра техника, и авиация, и танкове, и картечница МР 44, и по-опитни, обучени и дисциплинирани войски. И разбира се командването има повече боен опит с много силен и фанатичен враг.
  След като победиха съюзниците, германците нападнаха Малта, бомбардираха и след това разтовариха войски. И след това Гибралтар. И Франко нямаше друг избор, освен да се съгласи да пропусне краутите.
  Нацистите се движат из Африка. И вече Великобритания, която беше извадена от подводници, започна да преговаря за примирие. Превземането на Англия, особено преди края на примирието със СССР, изглеждаше нереалистично. След като замина за Египет и си върна френските владения, фюрерът се съгласи със статуквото. Германците си взеха петрола на Либия и Нигерия с Камерун и свободни ръце. Великобритания дишаше по-свободно. Освен това нацистите разполагаха с реактивни бомбардировачи Арадо, способни да унищожат Великобритания практически безнаказано. И разбира се беше страшно.
  Хитлер вярваше, че във всеки случай е необходимо да се сложи край на Съветския съюз възможно най-скоро. В противен случай Сталин ще го измами лупанет.
  Така на 1 юни 1945 г. войната със СССР се възобновява. По това време нацистите са подготвили ново самоходно оръдие Е-50, по-бронирано, със силно оръдие. Предната броня е 160 мм при голям наклон, страничната броня е 125 мм, плюс 50 мм екрани и 88 мм оръдие с дължина на цевта 100 EL. С тегло на машината от петдесет тона и двигател, достигащ 1200 конски сили при форсиране. Да, новите самоходни оръдия имаха отлична защита от всички ъгли и способността да унищожават съветските танкове. В същото време остава в нисък силует, ненатрапчив и лесен за производство. Отличителна черта е силната защита на страните в общо 175 мм, плюс ролки. И челото в голям ъгъл е рационално наклонена броня. В допълнение към 88 мм оръдие е монтирано и 105 мм. Самоходните оръдия E-25 също обаче не загубиха своята актуалност.
  Германците обърнаха много внимание на разработването на пълноценен танк Е-50. Машината, благодарение на по-плътното оформление, обеща да стане универсална.
  Повече работа е напреднала по танка Е-100. Това вече не беше самоходно оръдие, а машина с въртяща се кула. Но две оръдия направиха кулата по-тежка. И много пъти ми се налагаше да преработвам този проект. И се оказа нещо не много смилаемо. Във всеки случай, по-нисък по бойна ефективност от предишната серия Е, СССР все още запази Т-34-85 в масово производство и пусна само ИС-3, без да разработва танкове по-тежки от четиридесет и седем тона. Така че E-100 изглеждаше екзотично. Самоходните оръдия на щурмовата модификация Е-50 изглеждаха много по-рационални. Поне изглеждаше по-умна.
  Германското настъпление започва в южна посока. Фриците пробиха съветската отбрана и отидоха във Воронеж...
  Неколцина затънаха в битките за този град. Съветските войски се придържаха към Воронеж и много упорито защитаваха този град. Те се биеха наистина титанически. И не мислеха да отстъпят или да се откажат.
  Нацистите хвърлиха в битка "Sturmtigers", а самоходните оръдия E-50 с бомбардировач. Използвани са и реактивни самолети. Битките бяха изключително упорити. Воронеж беше сериозно повреден. Нападението на града продължи повече от месец. В крайна сметка съветските войски напуснаха това селище. Но нацистите също загубиха много сили и време. Настъплението по Дон се развива бавно. Червената армия принуди нацистите да пробиват последователно една след друга отбранителна линия. И изтощи фрица.
  Нещата бяха по-зле във въздуха. Германският ME-262 се оказа бърза и оцеляваща машина, а реактивният NE-162 се оказа най-маневреният и най-бърз изтребител в света. А немското 30 мм оръдие е много ефективно. С едно попадение тя сваля съветски коли.
  Хъфман овладява HE-162, който е най-подходящ за неговия стил на битка на изключително близки разстояния. За четиристотин свален самолет този ас получи втория Рицарски кръст на Железния кръст в историята на Третия райх със златни дъбови листа, мечове и диаманти.
  В небето от страната на СССР той се биеше като основен изтребител Як-9 и не можеше да се конкурира с германците по скорост. Както и Як-3 и ЛА-7. Германските превозни средства също превъзхождаха съветските по въоръжение.
  Единственото нещо, в което TA-152 и ME-262 нямаха превъзходство, беше хоризонталната маневреност. Но XE-162 превъзхождаше съветските превозни средства по маневреност. В края на годината се появи по-усъвършенстван немски реактивен бомбардировач Ю-287, който създаде сериозни проблеми на червените войски.
  Реактивни щурмови самолети също влязоха в експлоатация. Които са много упорити и бързи.
  И в танковете германците имаха качествено превъзходство. Съветската индустрия обаче се опита да се противопостави на това с количество. Танкът Т-34-85 е произведен в големи количества. IS-3 отиде малко по-малко, машината е доста трудна за производство, макар и с по-добра предна защита от IS-2. Тъй като завършването на Т-54 се забави, производството на СУ-100 с по-мощно оръжие, способно поне нещо да се противопостави на германците, започна да се увеличава.
  Но нацистите не стояха неподвижни. След като получи достъп до африкански суровини и разполагайки с човешки ресурси на Европа, Близкия изток, значителна част от СССР, Третият райх произвеждаше оръжия в огромни количества. И Русия, след като загуби значителна част от територията и загуби доставките по ленд-лизинг, тривиално не можеше да изпревари Германия по количество оборудване.
  Единственото нещо е, че Третият райх беше принуден да формира огромен брой чуждестранни единици. И дори в германските дивизии имаше огромен брой Heavis. Поради това бойната способност на Вермахта намалява.
  Вярно е, че нацистите не бяха по-ниски по брой войници. Те имат и половината Африка, и Близкия изток, и почти цяла Европа, и стотици хиляди бивши съветски граждани.
  Нацистите отидоха до завоя на Дон и бяха спрени. И тук Хитлер заповядва атака срещу Москва. Но там отбраната на съветските войски се оказва най-силна. Нацистите напредват от тридесет до петдесет километра с цената на колосални загуби и спират, когато сняг падна върху тях.
  . ГЛАВА #11
  Нацистка Германия не постигна целите си, след като успя да превземе сравнително малка територия. И без дори да достигнат границите на максимален напредък през четиридесет и втората година. Но какви бяха надеждите. Освен това зимата идваше. И Червената армия се засили.
  Но през зимата битките бяха в разгара си. Отново основният немски танк беше Е-25. Лесен за производство, лек и маневрен, бореше се добре в снега. Във въздуха германците поддържаха и дори увеличаваха своето превъзходство. В серията се появи по-усъвършенствана модификация на ME-262 X с стреловидни крила и TA-183. Имаше и самолет B-18 с бездомна модификация и по-модерни ракетни изтребители ME-263, способни да летят половин час, малки и много маневрени.
  Развива се авиацията на Луфтвафе. А СССР все още не можеше да пусне реактивни самолети в серия и безнадеждно губеше.
  Това му попречи да грабне инициативата през зимата и да постигне значителен успех. Германците отблъснаха атаките и дори през март успяха отново да отсекат Ленинград по суша. Така се получи една наистина критична ситуация.
  През пролетта нацистите подновяват настъплението си. Удряха навсякъде, където можеха. Те използваха тактиката на масирани бомбардировки. В допълнение, турбогенераторен двигател влезе в експлоатация с panzvale. Това най-накрая направи възможно получаването на дългоочаквания танк E-75, непробиваем от всички ъгли, но без загуба на мобилност и достатъчно бърз.
  Тази немска машина, поради своята гъвкавост и скоростта на стрелба на пистолета, се оказа ефективен вариант.
  Фриците успяха да объркат съветското разузнаване и да нанесат изненадваща атака срещу Тихвин, като превземат Ленинград в двоен пръстен и пробиват към Москва от север.
  Червената армия се опита да настъпи в района на Воронеж, но Майнщайн предвиди това. Той позволи на съветските войски да победят по-слабите италианци и след това нанесе режещ удар, образувайки голям котел. Фриц се възползва от пробива и премести армадата си около Москва. И Майнщайн дори успя да превземе Рязан, като прекъсна комуникациите.
  Но през четиридесет и шестата година положението за германците все още беше трудно. Съединените щати и Великобритания през август, след като хвърлиха дузина атомни бомби, успяха да принудят Япония да капитулира. А през септември 1946 г. Великобритания и САЩ се оттеглиха от примирието, което им попречи да довършат СССР. По това време германците имаха дискотеки в поредицата - непробиваеми за стрелково оръжие, но по-способни за таран. Самите Фриц от дискотеките не можеха да стрелят, но самите те останаха неуязвими поради ламинарната струя. Огромната скорост на дисковия самолет направи възможно изпреварване на самолети и таран на врага.
  САЩ и Великобритания започнаха битка през октомври с опит за ядрен удар. Но се сблъскват с по-напреднали немски изтребители. Те свалиха три американски бомбардировача, опитващи се да пробият към Берлин.
  Германците вече имаха перфектна система за радарна защита и предупреждение.
  През ноември последва десантно кацане в Мароко. Нацистите успяха да използват подводници, включително водороден прекис, за да потопят някои от американските кораби.
  Десантът е претърпял тежки щети. Но по това време нацистите вече почти бяха обградили Москва и се стремяха да довършат СССР, чиято нарастваща мощ уплаши Третия райх.
  Следователно в Мароко имаше малко германски войски и американците успяха да създадат плацдарм. И те започнаха да изграждат група. Но далечното разстояние, дейността на германския подводен флот, направиха усилията им все още не опасни. В края на декември 1946 г. пръстенът около Москва се затваря. Столицата беше обкръжена. През януари и февруари упоритите битки бяха в разгара си.
  Опитът за деблокиране на столицата на Русия се провали. И в края на март трябваше да вземе Кремъл. Въпреки че съветските части все още в Москва устояват до края на април.
  По това време Съединените щати и Великобритания са завзели половината от Мароко. Те проведоха активна, но не особено успешна въздушна атака срещу Третия райх. Германците използваха новите изтребители XE-262, толкова евтини и маневрени като XE-162, но по-добре защитени и по-тежко въоръжени.
  Битките показаха, че Луфтвафе е по-силно от американците във въздуха, особено качеството на самолета и подготовката на асовете. А евтиността и лекотата на производство с XE-262 позволиха донякъде да се изравни ситуацията с количественото превъзходство на съюзниците.
  След падането на Москва и гладуващия Ленинград германците донякъде развързаха ръцете си. Започва атаката срещу Кавказ, Турция влиза във войната на страната на Третия райх. В същото време през май германците настъпват към град Горки. Сталин отново предложи примирие на Хитлер. Фюрерът прие предложението, но не веднага. Първо, нацистите завзеха Кавказ, Горки, Казан. Фюрерът искаше да застане здраво на Волга и да изгони Червената армия. Вярно е, че войната на изток се проточи до август. Но на 1 септември беше сключено споразумение при обременителни условия.
  СССР се задължава да плаща почит на Германия и губи значителна част от територията си. Освен това Сталин беше длъжен да достави на Германия по-голямата част от оборудването от Урал, най-добрите инженери, и да даде на германците практически цялото си оборудване.
  Сталин, усещайки безполезността на съпротивата, също се съгласи с това. Но от друга страна той си запази правото да има армия и да разработва нови видове оръжия. Някои градове на Волга - по-специално Куйбишев и Саратов - останаха на СССР, като Уляновск. Границите са начертани на принципа - заснетото е ваше. Въпреки това нацистите успяха да превземат Архангелск.
  И сега войната се премести на Запад. Който успя да хвърли няколко атомни бомби върху Европа.
  Но все още имаше колебания. Германските бойци са твърде силни. Освен това немските ракети земя-въздух също се оказаха много ефективни. Способни да се насочат към звук или топлина, те нанасят тежки щети на съюзниците.
  Труман също се поколеба. Войната с Третия райх струваше твърде много на американците.
  Но нацистите прехвърлиха големи сили в Африка, през октомври 1947 г. те победиха САЩ и Великобритания там. А през декември германските войски навлизат в Индия, завладявайки и тази колония. Голямата офанзива на нацистите започва в Африка.
  1948 г. премина в размяна на удари. Германците успяха да се свържат с помощта на подводници и реактивни бомбардировачи. Използваха много мощните ТА-500 и ТА-600, както и най-новия реактивен мастодонт Ю-387 и изтребителя МЕ-362. Добре се показаха и немските дискотеки. Те са се таранили, изпълнявали са разузнавателна роля и са неуязвими.
  До лятото нацистите завзеха Южна Африка и Мадагаскар, окупирайки Африка. А за есента е планирана инвазия във Великобритания.
  Но докато битката беше в разгара си във въздуха. Хъфман, след 500 свалени самолета, получава орден на немския орел с диаманти. И след като достига хиляда през октомври 1948 г., той е награден с нов орден със специално установена степен на Рицарския кръст на Железния кръст с листа от платинен дъб, мечове и диаманти.
  Хъфман стана вторият носител на това отличие. Рудел също го получи, и то малко преди Хъфман. И двамата герои бяха на недостижима височина.
  Кригман се открояваше сред танкистите. Този танков ас беше най-продуктивният, макар и не много щедро награден. Кригман беше артилерист и достоен човек. Когато броят на танковете му надхвърли петстотин, той най-накрая беше награден с Рицарски кръст на Железния кръст с дъбови листа и златен и диамантен кръст на унищожителя на танкове.
  На 4 ноември 1948 г. започва операция "Северен гамбит", която каца във Великобритания. Британците не очакваха германците да вземат решение за операция през ноември и бяха изненадани. Засегнаха и дейността на германската авиация и подводници. Така десантът се проведе под предимството на нацистите. Уви, такъв е Палас.
  Чърчил вече не беше на власт. И без него всичко се обърка. Американците, разбира се, помогнаха на британците, но те не са достатъчни. Германците използваха най-новия танк E-50 U, с по-модерна защита и само двама членове на екипажа. Вярно е, че в този свят нацистите не са имали пирамидални танкове. Но все пак E-50 U имаше височина по-малко от два метра и надмина американския "Patons" и английския "Kolankur".
  Великобритания падна в средата на декември. Тогава приключва операцията за принуждаване на британците към мир. Ирландия също е нападната през януари 1949 г.
  Хитлер се обяви за победител. Германците започнаха офанзива срещу Индокитай. И напред към Япония. Съединените щати все още продължават войната, но вече не могат да получат Германия. Нацистите обаче донякъде са затънали в Китай. Многобройната проамериканска армия на Чан Кайши и Червената армия на Мао се обединява срещу Вермахта.
  Има много китайци и се борят здраво. Малко по-лесно нацистите завладяват Виетнам, Тайланд и по-нататък Индонезия. А през есента на 1949 г. те кацнаха и в Австралия.
  Битките се разтеглиха. Дойде 1950 година. Хитлер не искаше мир със Съединените щати. Въпреки че новият президент Айзенхауер предложи да раздели сферите на влияние, обещавайки на германците свобода в източното полукълбо. Главният фашист искаше власт над света. Въпреки че е много трудно да се получи САЩ.
  На 1 май 1950 г. се състоя историческата среща на двамата диктатори Хитлер и Сталин. След това Германия и СССР влязоха в съюз срещу Америка. Сталин разбра, че все още няма сили да победи Третия райх, но няма да навреди да върне Аляска. Освен това нацистите обещаха да спрат да вземат репарации от СССР. Което също е много добро.
  Сталин започва настъпление от Чукотка. Той изпрати войски, по-специално най-новия танк ИС-7, в Аляска. По този път поеха и германците. Есента на 1950 г. е белязана от битки, в които качеството надминава количеството. Нацистите напредват заедно с Червената армия. Битките показаха, че немският танк Е-50 остава най-добрият в света, въпреки че ИС-7 е добър.
  Но американците имат трудно време с технологиите. "Патон" не дърпа. Пистолетът му е по-нисък както на Т-54, така и на ИС-7, а последният е много по-нисък и още повече от бронята. Немският E-50 U е близо по ниво до IS-7, само пистолетът е с по-малък калибър, но по-бърз и по-точен, с по-дълга цев. Единствено немският танк в Третия райх е основният, а съветският IS 7 не е толкова масов. Нацистите също имат мастодонти. E-75 също е ниско компактен, с по-дебела броня и по-голям калибър на пистолета. И E-100 U също е двупушка, но едното оръдие е бомба, а второто е 88-милиметрово противотанково оръдие, но ще свърши работа за Патон. Малко по-добър от американския Линкълн. Разполага с 120 мм оръдие с начална скорост над 1070 метра в секунда.
  Този резервоар обаче има много недостатъци и често се разпада. Но поне е в състояние да проникне в IS 7 и E 50 близо до челото.
  В авиацията германците са извън конкуренцията и това е факт. Така те взеха ME-462 и безопашните бомбардировачи, които мачкат всичко. Те летят на големи разстояния. А също и дискотеки - машини, които нямат равни. И всеки самолет е безсилен срещу тях.
  1950 година премина в много упорити и ожесточени битки. Аляска е завладяна. Следващата зима започна с настъпление през Канада. Коалиционните танкове се движеха, прорязвайки американските войски. Те се опитаха да се съпротивляват. "Патън" получи по-дълъг, но все още недостатъчен пистолет. Американците се опитаха да хвърлят атомни бомби върху Червената армия и германците, но все пак това не им помогна. Ролята на отделния войник ставаше все по-силна.
  В битките нацистите използваха нови войници с гени на плъхове. Експериментът обаче не мина добре. Новите бойци бяха силни, но не твърде умни.
  В отговор обаче американците опитаха някои видове допинг за своите войници. И те като цяло донякъде увеличиха силата си, но не постигнаха решаващо предимство.
  Когато коалицията премина Канада и влезе в Съединените щати, съпротивата стана по-ожесточена. От време на време последваха контраатаки.
  Американците се опитаха да използват ракети, за да обстрелват съветски и немски танкове. И въпреки че е по-скъпо, все пак е по-ефективно. Един от методите за водене на война е използването на леки бронетранспортьори, които изстрелват ракети. И нанесоха известна вреда на коалицията.
  Но Америка постепенно губеше позиции. Лос Анджелис вече падна. И нацистите се приближиха до Филаделфия. Стана някак си много обезпокоително.
  До края на 1951 г. повече от половината територия на САЩ е под контрола на коалицията. И до март 1952 г. Америка капитулира. Там отмина тревожното и опасно време на войната.
  Настъпи временно спокойствие. Сталин умира през март 1953 г. Хитлер е още жив. И той предприема офанзивата точно на 20 април 1955 г.
  По това време Третият райх имаше специални резервоари, изработени от керамика и въглеродни влакна. И нацистите се втурват на изток. Те искат да завладеят това, което все още е останало от СССР. Но на 9 май 1955 г. Адолф Хитлер катастрофира по време на полет със самолет. И ерата на безпрецедентния тиранин беше прекъсната. Фюрерът надмина Чингис хан. И може да направи това, за което другите тирани могат само да мечтаят.
  Червената армия продължава упорито да се съпротивлява на настъпващите орди на Хитлер.
  Но уви, силите са неравни... Въпреки че Червената армия използва новите танкове Т-64, които обаче не могат да спрат нацистите.
  Да, войната беше почти едностранна. Третият райх има целия свят, СССР има само половината от Русия.
  Така завърши завоеванието. Тъжно и тъжно...
  Вовка-Павлик след такова есе спря и подремна, седнала в леглото. Когато имаш гол торс, да лежиш върху леден метал е някак тъпо.
  Сънят на Вовка-Павлик беше много особен.
  Така че сраженията преминаха дори по-зле за Червената армия, отколкото в реалната история. И фриците започнаха да пробиват по-бързо. И планът "Барбароса" беше преизпълнен. Червената армия напълно се разпада.
  И сега нацистките орди се приближават до Москва. Тук е необходимо нацистката армада да срещне упорита съпротива.
  Но ето знаците за влизането на шестимата бойци в битката. Една надежда за Вовка-Павлик, Маргарита, Наташа, Зоя, Августина, Светлана. Те са способни да спрат и побеждават враговете наведнъж, превръщайки ги в пепел.
  Толкова див и красив екип от момичета се събра. А срещу тях е Асо от диаманти и неговата банда. Е, не е страшно...
  А нацистите вече обикалят Москва от различни страни.
  Тогава Вовка-Павлик и момичетата отново влязоха в битката, помагайки на Русия, или по-скоро на СССР.
  Тогава към тях се присъедини и босоногото момиче Маргарита. Освен това възрастна писателка се превърна в момиче на около дванадесет в замяна на безсмъртие и изпълнява мисия.
  Воините от двадесет и първи век отново се бориха с нацистите от двадесети.
  Има твърде много войници във фашистката кафява империя. Текат като безкрайна река.
  Вовка-Павлик, сечейки нацистите с мечове, и пехота, и танкове изреваха:
  - Никога не се отказвай!
  И остър диск излетя от бос крак на момчето!
  Маргарита, смазвайки противниците, оголила зъби, изсумтя:
  - В света има място за подвиг!
  И отровни игли, разпръснати от босия крак на момичето, удряха нацистите и техните самолети и танкове.
  Наташа също хвърли голите си пръсти, убийствено и извика:
  Никога няма да забравим и никога няма да простим.
  И мечовете й минаха през фашистите в мелницата.
  Зоя, режейки враговете, изпищя:
  - За нова поръчка!
  И нови игли, разпръснати от босите й крака. И какво е в окото, какво е в гърлото на нацистките войници и самолети.
  Да, ясно се виждаше, че воините се вълнуват и вбесяват.
  Августин, сечейки бели войници и танкове, изпищя:
  - Нашата желязна воля!
  И нов, смъртоносен подарък излита от босия й крак. И падат такни и бели бойци.
  Светлана сече на воденичаря, мечовете й са като светкавици.
  Нацистите падат като снопи.
  Момичето хвърля игли с боси крака и скърца:
  - За майката Русия ще победи!
  Младият воин Вовка-Павлик настъпва срещу нацистите. Момче Терминатор нарязва кафяви войски.
  И в същото време пръстите на босите крака на момчето изхвърлят игли с отрова, късат хоботи и свалят самолети.
  Момчето реве:
  - Слава на бъдеща Русия!
  И в движение реже главите и муцуните на всички.
  Маргарита също мачка противниците.
  Босите й крака се размахват. Нацистите загиват в големи количества. Воин крещи:
  - За нови граници!
  И тогава момичето ще вземе и ще отреже ...
  Масата от трупове на фашистки войници.
  Но Наташа е в настъпление. Той изсича нацистите заедно с танковете и пее:
  - Русия е велика и сияеща,
  Аз съм много странно момиче!
  И дискове летят от босите й крака. Който видя гърлата на нацистите. Да, това е момиче.
  Зоя е в настъпление. Рязане на кафяви войници с две ръце. Плюене от тръба. И хвърля смъртоносни игли с боси пръсти - сваля танкове и самолети.
  И в същото време той пее на себе си:
  - О, тъпа да тръгваме,
  О, любимият ми ще си отиде!
  Августина, която посича нацистите и унищожава кафявите войници, крещи:
  - Цялата рошава и в кожата на животно,
  Той се втурна към ОМОН с тояга!
  И с голи пръсти, как да се изстреля в противника, нещо, което ще убие слон и още повече танк.
  И после изскърца:
  - Вълци!
  Светлана в настъпление. Разфасовки, режещи нацистите. С боси крака той пуска подаръци на смъртта върху тях.
  Управлява мелница с мечове.
  Тя смачка много бойци и крещи:
  - Идва голяма победа!
  И отново момичето е в бурно движение.
  А босите й крака изстрелват смъртоносни игли, унищожавайки танкове и самолети.
  Вовка-Павлик скочи. Момчето се завъртя в салто. Нарязаха много нацисти в скока.
  Той хвърли иглите с голи пръсти и избълбука:
  - Бъди известен с моята красива смелост!
  И отново момчето е в битка.
  Маргарита преминава в настъпление. Раздробява всички врагове подред. Нейните мечове са по-здрави от остриетата на вятърна мелница. И голи пръсти хвърлят дарове на смъртта, танкове и самолети горят.
  Момичето е в настъпление. Унищожава кафяви воини без церемония.
  И скача от време на време, и извива!
  И даровете на унищожение летят от нея.
  И самите нацисти падат мъртви. И се трупат цели купчини трупове.
  Маргарита изскърца:
  - Аз съм американски каубой!
  И отново босите й крака хвърлиха иглата.
  И тогава още дузина игли!
  Наташа в настъплението също е много готина.
  И хвърля с боси крака, и плюе от сламка.
  И крещи с пълна сила:
  - Аз съм искряща смърт! Всичко, което трябва да направите, е да умрете!
  И отново красотата в движение.
  Зоя щурмува блокаж от нацистки трупове. И бумерангите на разрушението също летят от босите й крака.
  А кафявите воини продължават да падат и падат.
  Зоя крещи:
  - Босо момиче, ще спечелиш!
  И десетина игли летят от голата пета на момичето. Които директно в гърлото на нацистите ровят.
  Те падат мъртви.
  Или по-скоро напълно мъртъв.
  Августин в настъпление. Смазва кафявите войски. Нейните мечове се носят в две ръце. И тя е толкова велик воин.
  Торнадо преминава през фашистките войски.
  Момиче с червена коса изрева:
  - Бъдещето е скрито! Но ще бъде победоносно!
  И в настъпление красавица с огнена коса.
  Августин реве в див екстаз:
  - Боговете на войната ще разкъсат всичко!
  И войнът в настъпление.
  А босите й крака хвърлят много остри, отровни игли.
  Светлана в битка И толкова искрящ и борбен. Голите й крака изхвърлят толкова много смъртоносни неща. Не мъж, а смърт с руса коса.
  Но ако се счупи, тогава не можете да го спрете.
  Светлана пее:
  - Животът няма да е мед,
  Този скок в кръгов танц!
  Нека мечтата се сбъдне -
  Красотата превръща човека в роб!
  А в движението на босоногата девойка все повече ярост.
  Вовка-Павлик в офанзива, всичко се ускорява. Момчето бие нацистите.
  Босите му крака хвърлят остри игли - разкъсват танкове и самолети.
  Младият воин изскърца:
  - Лудата империя ще разкъса всички!
  И отново момчето е в движение.
  Маргарита е бурно момиче в своята дейност. И разбива враговете.
  Тук тя изстреля с бос крак, грахово зърно с експлозив. Тя ще избухне и наведнъж ще бъдат хвърлени сто нацисти и десет танка.
  Момичето крещи:
  - Победата така или иначе ще дойде при нас!
  И той ще управлява мелницата с мечове - цевите на танковете летят в различни посоки.
  Наташа ускори движенията си. Момичето посича кафявите воини. И докато вика:
  - Победата очаква руската империя.
  И нека унищожим нацистите с ускорени темпове.
  Наташа е момиче-терминатор.
  Не мисли да спре и да намали скоростта и танкове и самолети се заблуждават.
  Зоя е в настъпление. Мечовете й сякаш режат месо и метална салата. Момичето крещи с пълна сила:
  - Нашето спасение е в сила!
  И голите пръсти също хвърлят такива игли.
  И маса хора с прободени гърла, лежащи наоколо в купчини от трупове, както и счупени танкове и свалени самолети.
  Августин е лудо момиче. И мачка всички като робот от хиперплазма.
  То вече е разбило не сто нацисти. Но всичко набира скорост. И воинът все още реве.
  - Непобедим съм! Най-готиният в света!
  И отново красотата в атаката.
  И от босите й пръсти излита грахово зърно. И триста нацисти и дузина танка бяха разкъсани от мощна експлозия.
  Августин пееше:
  - Няма да посмееш да заграбиш земята ни!
  Светлана също е в офанзива. И не дава нито грам отсрочка. Диво момиче Терминатор.
  И той реже враговете и унищожава нацистите. А масата кафяви бойци вече падна в канавката и по пътищата.
  Шестимата бяха бесни. Направи дива битка.
  Вовка-Павлик се завръща в действие. И той напредва, размахвайки и двата меча. И момчето терминатор управлява мелницата. Мъртвите нацисти падат.
  Маса от трупове. Цели планини от кървави тела.
  Момчето-писател му напомня една дива стратегия. Където също се смесиха коне и хора.
  Олег Рибаченко изскърца:
  - Горко от ума!
  И ще има много пари!
  И момчето терминатор в новото движение. И босите му крака ще вземат нещо и ще го хвърлят.
  Момчето гений изрева:
  - Майсторски клас и фирма "Адидас"!
  Наистина готино шоу се оказа готино. И колко убити нацисти. И най-големият брой от най-големите уби кафявите бойци.
  Маргарита също е в борбата. Мачка канела и стоманени армии и реве:
  - Голям ударен полк! Всички караме в ковчега!
  И мечовете й са насечени срещу нацистите. Масата от кафяви бойци вече рухна.
  Момичето изръмжа:
  - Аз съм дори по-готин от пантерите! Докажете, че всеки е най-добрият!
  И от голата пета на момичето, като грахово зърно с мощни експлозиви, ще излети.
  И да удари врага.
  И той ще вземе и ще разбие някои от противниците и танкове и дори самолети.
  И Наташа е на власт. И тя побеждава опонентите, а самата тя няма да даде на никого спускане.
  Колко нацисти вече прекъснаха.
  И зъбите й са толкова остри. И очите са сапфирени. Това е момичето - главният палач. Въпреки че тя има всички свои партньори - палачи!
  Наташа крещи:
  - Аз съм луд! Ще имаш дузпа!
  И отново момичето ще посече много нацисти с мечове.
  Зоя е в движение и е отрязала много кафяви воини.
  И боси крака хвърлят игли. Всяка игла убива няколко нацисти. Тези момичета са наистина красиви.
  Августин напредва и смазва противниците. И в същото време той не забравя да крещи:
  - Не можеш да избягаш от ковчега!
  И момичето ще си вземе зъбите и ще оголи зъбите си!
  И червенокосата е толкова... Коса, развяваща се на вятъра, като пролетарско знаме.
  И всичко буквално идва от гняв.
  Светлана в движение Тук тя изряза много черепи и танкови кули. Воин, който оголи зъбите си.
  Показва език. И след това плюе от сламка. Тогава той вие:
  - Ще бъдете ли мъртви!
  И отново от босите й крака летят смъртоносни игли, които удрят пехота и самолети.
  Вовка-Павлик скача и скача.
  Босо момче пуска куп игли, събаря танкове и пее:
  - Да отидем на къмпинг, отвори голяма сметка!
  Младият воин е в най-добрия си вид.
  Той е доста стар, но изглежда като дете. Само много силни и мускулести.
  Момчето Вовка-Павлик изпя:
  - Нека играта не е по правилата - ще пробием фраерата!
  И отново смъртоносни и разбиващи игли отлетяха от босите му крака.
  . ГЛАВА #12
  Маргарита запя с наслада:
  - Нищо не е невъзможно! Вярвам, че свободата ще изгрее!
  Момичето отново хвърли смъртоносна каскада от игли по нацистите и техните танкове, продължи:
  - Мракът ще си отиде! Да цъфтят розите!
  И щом воинът хвърли грахово зърно с боси пръсти, хиляда нацисти веднага излетяха във въздуха. Да, армията на кафявата, адска империя се топи точно пред очите ни.
  Наташа в битка. Скача като кобра. Експлодира врагове. И толкова много нацисти умират и самолети падат.
  Тяхното момиче и мечове, и зърна на въглища, и копия. И игли.
  В същото време и реве:
  - Вярвам, че победата ще дойде!
  И славата на руснаците ще намери!
  Голите пръсти хвърлят нови игли, пробивайки опонентите.
  Зоя в див ход. Напада нацистите. Разбива ги на малки парченца.
  Жената-воин хвърля игли с голи пръсти. Пробива опонентите и как да ревете:
  Пълната ни победа е близо!
  И той извършва дива мелница с мечове, помитайки танкове. Това наистина е момиче като момиче!
  Но кобрата на Августин премина в настъпление. Тази жена е кошмар за всички кошмари.
  И ако го реже, значи ще го отреже.
  След това червенокосата ще вземе и ще пее:
  - Ще отворя всички черепи! Аз съм страхотна мечта!
  И сега мечовете й са в действие и прорязват месо и метал.
  Светлана също преминава в офанзива. Това момиче няма спирачки. Щом секат, значи масата от трупове е осеяна, а самолети и танкове падат.
  Русокосият терминатор реве:
  - Колко хубаво ще бъде! Колко хубаво ще бъде - знам го!
  И сега от нея лети грахово зърно убиец.
  Вовка-Павлик отново ще отсече сто нацисти, носейки метеор. И той ще вземе бомба и ще я хвърли.
  Малък по размер, но смъртоносен...
  Как да разбиете на малки парченца.
  Момчето терминатор извика:
  - Бурна младост на ужасни машини!
  Маргарита ще направи това отново в битка.
  И отсече много кафяви бойци. И изрязва големи пропуски.
  Момичето крещи:
  - Ламбада е нашият танц на пясъка!
  И удари с нова сила.
  Наташа в настъплението е още по-бесна. Така че вършете нацистите. Не е много добре за тях да се противопоставят на такива момичета.
  Наташа го взе и изпя:
  - Бягането на място е общ помирител!
  И момичето воин нахлу в противниците с такава каскада от удари.
  И ще хвърля дискове с боси крака.
  Тук тя управляваше мелницата. Масата от глави на кафявата армия се изтърколи и танковете горяха.
  Тя е бойна красавица. Победете си такава жълта армада.
  Зоя е в движение, мачка всички без изключение. И мечовете й са като ножици на смъртта.
  Момичето е просто прекрасно. А босите й крака хвърлят много отровни игли.
  Победете противниците. Пробиват им гърлата и правят ковчези, карат танкове и самолети да взривяват.
  Зоя го взе и изскърца:
  - Ако няма вода в чешмата...
  Наташа извика с наслада:
  Значи вината е ваша!
  И с голите си пръсти хвърля нещо, което убива напълно. Това наистина е момиче от момичета.
  И от босите й крака как ще лети острието. И той ще удари много бойци, отрязвайки кули от танкове.
  Августин в движение. Бърз и уникален в своята красота.
  Каква ярка коса има. Като развяващо се пролетарско знаме. Това момиче е истинска лисица.
  И сече опонентите - сякаш е родена с мечове в ръце.
  Червенокос, проклет копеле!
  Августин го взе и изсъска:
  - Ще има глава на бик - бойците няма да полудеят!
  И тук тя отново смачка много бойци.
  Момчето Вовка-Павлик изсумтя:
  - От какво имаш нужда! Ето го момичето!
  Маргарита, хвърляйки кинжал с бос крак, отчупвайки кулата на танка, потвърди:
  - Голямо и готино момиче!
  Августин с готовност се съгласи с това:
  - Аз съм воин, който ще ухапе всеки!
  И пак с голи пръсти ще пусне убийствен.
  Светлана в битката не е по-ниска от противниците. Не момиче, но да свърши с такава вещица в пламъци.
  И крещи:
  - Какво синьо небе!
  Августин, пускайки острие с бос крак, отрязвайки кулата на танка, потвърди:
  - Ние не сме привърженици на грабежа!
  Светлана, нарязвайки врагове и сваляйки самолети, чурулика:
  - Глупакът не се нуждае от нож....
  Зоя изскърца, хвърляйки игли с босите си загорели крака:
  - Ще го излъжеш от три кашона!
  Наташа, посичайки нацистите, добави:
  - И направи с него за една стотинка!
  И воините ще вземат и ще скочат. Те са толкова кървави и готини. Като цяло, те имат много вълнение.
  Вовка-Павлик изглежда много стилно в битка.
  Маргарита изпя:
  - Ударът е силен и човекът има интерес ...
  Гениалното момче изстреля с крак нещо, което приличаше на витло на хеликоптер. Той отряза няколкостотин глави от нацистите и танковете, изскърца:
  - Доста спортно!
  И двете - момче и момиче в пълен ажур.
  Вовка-Павлик, като посичаше кафявите войници, избълбука:
  - И ще има голяма победа за нас!
  Маргарита изсъска в отговор:
  - Убиваме всички - с боси крака!
  Момичето наистина е толкова активен терминатор.
  Наташа пя в офанзивата:
  - Свещена война!
  И воинът пусна остър диск-бумеранг. Летя по дъга, посече много нацисти и танкови кули.
  Зоя добави, продължавайки унищожаването:
  - Това ще бъде нашата победа!
  И нови игли полетяха от босите й крака. И поразиха много изтребители и самолети.
  Русокосото момиче каза:
  - Матирайте противника!
  И тя си показа езика.
  Августин, размахвайки крака и хвърляйки свастики с остри ръбове, избълбука:
  - Имперско знаме напред!
  Светлана с готовност потвърди:
  - Слава на загиналите герои!
  И момичетата извикаха в един глас, смазвайки нацистите:
  - Никой няма да ни спре!
  И сега диск хвърчи от босите крака на воините. Разкъсва се месо и се събарят танкови кули.
  И вой отново:
  - Никой не може да ни победи!
  Наташа полетя във въздуха. Разкъсва опоненти и крилати лешояди и издава:
  - Ние сме вълци, изпържи врага!
  И от голите й пръсти ще излети много смъртоносен диск.
  Момичето дори се извива в екстаз.
  И тогава той мърмори:
  - Нашите пети обичат огъня!
  Да, момичетата са наистина секси.
  Вовка-Павлик за бълбукането:
  - О, рано, дава сигурност!
  И намигна на воините. Те се смеят и оголват зъби в отговор.
  Наташа посече нацистите и изпищя:
  - В нашия свят няма радост, без борба!
  Момчето отговорило:
  "Понякога битката също не е забавна!"
  Наташа се съгласи:
  - Ако няма сила, тогава да...
  Но ние, воините, винаги сме здрави!
  Момичето хвърли игли по врага с боси пръсти, взриви маса танкове и запя:
  - Войникът винаги е здрав,
  И готови за действие!
  След това Наташа отново посече враговете, разрушавайки кулите на танковете.
  Зоя е много бърза мадама. Тук тя пусна цяла бъчва срещу нацистите. И откъсна няколко хиляди от една експлозия.
  Тогава тя изпищя:
  - Не спирайте, петите ни искрят!
  И момиче в бойна дантела!
  Августин в битка също не е слаб. Така че вършете нацистите. Сякаш от сноп вериги избива.
  И насича опонентите - пее:
  - Внимавайте, ще бъде полезно
  Ще има баница на есен!
  Червенокосият дявол наистина оре в битка като дявол в табакера.
  А ето как се бори Светлана. И нацистите го получават от нея.
  И ако удари, ще удари.
  От него излитат кървави пръски.
  Светлана рязко забеляза, когато от босите й крака излетяха метални пръски, които стопиха черепите и кулите на танковете:
  - Слава на Русия, много дори слава!
  Танковете се втурват напред...
  Дивизии в червени фланелки -
  Поздрави руски народе!
  Тук момичетата се заеха с нацистите. Така те се нарязват и нарязват. Не воини, а наистина пантери, които са скъсали веригата.
  Вовка-Павлик в битка и напада нацистите. Той ги бие без жал, прорязва танковете и крещи:
  Ние сме като бикове!
  Маргарита, смазвайки кафявата армия и прорязвайки танковете, вдигна:
  Ние сме като бикове!
  Наташа го взе и извика, порязвайки кафявите бойци заедно с танковете:
  - Лъжата е извън контрол!
  Зоя разкъса нацистите, изпищя:
  - Не, не извън контрол!
  И той също ще вземе и ще пусне звездичка с бос крак и ще довърши много фашисти.
  Наташа го взе и изскърца:
  - Нашият телевизор е включен!
  И убийствен сноп игли хвърчи от босия й крак.
  Зоя, също унищожавайки нацистите и техните танкове, изпищя:
  - Приятелството ни е монолит!
  И отново такова хвърляне, че кръговете се размиват във всички посоки. Това е момиче - чисто изтребление на противници.
  Момичето с голи пръсти ще вземе и пусне три бумеранга. И труповете от това станаха още повече.
  След това красавицата ще издаде:
  - Няма да дадем на врага милост! Ще има труп!
  И пак смъртоносното нещо отлита от голата пета.
  Августин също съвсем логично отбеляза:
  - Само не един труп, а много!
  След това момичето го взело и тръгнало боса през кървавите локви. И тя уби много от нацистите.
  И как реве:
  - Масов убиец!
  И сега ще си удари главата в нацисткия генерал. Счупете му черепа и дайте:
  - Банзай! Ще отидеш в рая!
  Светлана е много яростна в офанзивата, особено при събарянето на танкове, тя скърца:
  - Няма да бъдете пощадени!
  И дузина игли излитат от голите й пръсти. Докато тя пробива всички, самолетите се срутват. И много дори воинът се опитва да раздробява и убива.
  Момчето Вовка-Павлик изскърца:
  - Славен чук!
  И момчето също хвърля такава готина звезда под формата на свастика с бос крак. Сложен хибрид.
  И масата на нацистите рухна.
  Вовка-Павлик изрева:
  - Банзай!
  И момчето отново е в дива атака. Не, просто кипи от сила и вулканите бълбукат!
  Маргарет в движение. Ще разкъса коремите на всички.
  Момиче с крак ще изхвърли петдесет игли наведнъж. И масата беше избита от всякакви врагове, избиха и танкове, и самолети.
  Маргарита пееше от гледна точка на бодрост:
  - Едно две! Скръбта не е проблем!
  Никога не трябва да се обезкуражавате!
  Дръжте носа и опашката по-високо с тръба.
  Знайте, че истинският приятел е винаги с вас!
  Това е толкова агресивна компания. Момичето се блъска и крещи:
  "Президентът Дракон ще се превърне в труп!"
  Наташа в битка е просто някакъв терминатор. И рев бълбука:
  - Банзай! Вземете го бързо!
  И граната отлетя от босия й крак. А нацистите са като пирони. И ще разбие много мастодонти и крилати, адски машини.
  Ето го воина! На всички воини - воин!
  Зоя също е в настъпление. Такава яростна кучка.
  И тя го взе и бълбука:
  - Нашият баща е самият Бял Бог!
  И сече тройна мелница при нацистите!
  И Августин извика в отговор:
  - И моят Бог е черен!
  Всъщност червенокосата е самото въплъщение на измамата и подлостта. За враговете, разбира се. А за приятели тя е любима.
  И как с голи пръсти ще вземе и ще хвърли. И много купища воини от кафявата империя, както и техните танкове и самолети.
  Червенокосата извика:
  - Русия и черният бог са зад гърба ни!
  Воин с много висок боен потенциал. Не, при това е по-добре да не се намесвате. Както са откъснати кулите на танковете и крилата на фашистките самолети.
  Августин изсъска:
  - Ще смачкаме всички предатели на прах!
  И да намигне на партньорите си. Да, това огнено момиче не е точно нещо, което може да даде мир. Освен ако мирът не е смъртоносен!
  Светлана, смазвайки враговете, издаде:
  - Ще те изметем на опашката!
  Августин потвърди:
  - Ще убием всички!
  И от босите й крака отново излита дарбата на тоталното унищожение! И толкова много танкове и самолети се взривиха на малки чипове наведнъж.
  Вовка-Павлик изпя в отговор:
  - Ще има пълен банзай!
  Августин, разкъсвайки нацистите с голи ръце, нарязвайки ги с мечове и хвърляйки игли с голи пръсти на краката си, унищожавайки танкове и самолети наведнъж, издава:
  - Накратко! Накратко казано!
  Наташа, унищожавайки кафявите воини, изпищя:
  - Накратко - банзай!
  И да режем противниците с дива горчивина.
  Вовка-Павлик, изсичайки противници, издаде:
  - Този гамбит не е китайски,
  А дебютът, повярвайте ми, е тайландски!
  И отново остър металорежещ диск излетя от босия крак на момчето. Той отряза както кулите на танковете, така и опашките на самолета.
  Маргарита, посичайки воините на кафявата империя и бронята на танковете, пееше:
  - И кого ще намерим в битка,
  И кого ще намерим в битка...
  Да не се шегуваме с това -
  Да го разкъсаме!
  Да го разкъсаме!
  Тогава те свършиха добра работа с нацистите... И Съветска Русия победи кафявата империя по време на щурмуването на Москва.
  Войната все още не е приключила, но СССР вече имаше шанс да победи самите нацисти. Така шестимата отново трябваше да прекъснат изпълнението на своята супер и готина мисия.
  Вовка-Павлик беше събуден от пристигането на охраната. Пак му донесоха дажби - триста грама хляб и вода.
  Затвореното момче яде и пи с удоволствие. Малко се развълнувах и забелязах:
  - И в затвора не е лошо - храната, напитките и покривът над главата са безплатни!
  Полицаят каза с усмивка:
  - А ти си желязно дете, не губи! Само ако всички бяха така!
  Вовка-Павлик логично отбеляза:
  - Тогава полицията нямаше да е нужна!
  Полицаят каза, че остава един ден и тогава момчето-осъден отново ще бъде отведено за разпит от следователя.
  Вовка-Павлик кимна в знак на съгласие:
  - Добре, мога да се справя!
  След това отново е затворен в наказателна килия. В тъмнината обаче момчето вижда нещо с необичайно острото си зрение. Тук можете по-специално да хващате и удушавате плъхове. Ще бъде много интересно. Хващаш се на плъх и смазваш.
  Мислите трептят, но не бихте опитали сурово? Защо китайците ядат сурови зародиши на плъхове?
  Затвореното момче от плъховете взе и прехапа кожата.
  Но после все пак го изхвърли, отвратително.
  Тогава момчето отново стана и започна да ходи. В същото време можете да съставите нещо интересно.
  Испанският диктатор Франко, за разлика от реалната история, се съгласи германските войски да атакуват английската крепост Гибралтар. В замяна Испания получи някои британски и френски земи в Африка.
  Нападението под командването на Майнщайн се извършва през нощта от 25 на 26 ноември 1940 г. Както се оказа, британците не са съвсем готови за такъв военен ход и нацистите успяват да превземат толкова мощна крепост от един замах.
  Падането му оказва значително влияние върху хода на войната. Вермахтът успя да прехвърли сили на най-краткото разстояние до Африка и британците бяха блокирани от навлизане в Средиземно море от изток.
  Германското командване изпрати няколко дивизии в екваториална Африка. Освен това корпусът на Ромел беше прехвърлен в Либия, няколко месеца по-рано от реалността.
  Британците от своя страна изоставиха офанзивата срещу италианците в Етиопия и започнаха да укрепват позициите си в Египет. Въпреки това Ромел успява да ги изпревари и в резултат на превантивен удар побеждава колониалните войски, превземайки Александрия и Кайро. Положението на Великобритания в Африка се усложни. Германците вече бяха достигнали Суецкия канал и заплашиха да напредват по-нататък в Близкия изток. Освен това стана възможно да се придвижи към Судан.
  Вярно е, че делата на италианците в Гърция не бяха много успешни, но подходът на допълнителни сили от Германия спаси ситуацията.
  Хитлер имаше дилема: да атакува СССР или да довърши Великобритания? Успехите на Вермахта в Африка доведоха до второто решение - да си развържат ръцете на Запад. Въпреки че военните приготовления на СССР вдъхваха страх на фюрера.
  Червената армия ставаше все по-силна, но и германците не седяха със скръстени ръце. Производството на танкове през 1941 г. се удвоява спрямо 1940 г., а авиацията се увеличава почти два пъти и половина.
  Нацистите извършиха бомбардировките и десанта над Малта. Тогава Ромел проби отбраната на Суецкия канал и влезе в арабски Ирак, който се разбунтува срещу британското управление. Германците сравнително лесно завладяват както Кувейт, така и целия Близък изток. Сталин, от друга страна, се придържаше към тактиката на изчакване. Но Чърчил упорито продължи войната. Вермахтът, стигайки до Иран, се обърна към Южна Африка.
  1941 година наближаваше края си. Освобождаването на подводници се увеличи и Великобритания губеше колониите си. САЩ бяха пасивни. Но Япония не можа да седи със скръстени ръце и атакува пристанището на Перу на 7 декември. Започна нова война в Тихия океан. И Хитлер трябваше отново да се откаже от плановете за атака срещу СССР.
  Необходимо е да се помогне на японците, да се превземат Иран и Индия, както и Южна Африка. И най-важното самата Великобритания. Освен това американските бомбардировачи не са играчка. Те могат да причинят много неприятности на Третия райх. И най-удобно е да се нанасят бомбардировки от територията на Великобритания.
  Така фюрерът е принуден през 1942 г. да се откаже от идеята за нахлуване на изток.
  Имаше риск самият Сталин да отвори фронта, но... Човек трябва да знае характера на Сталин. Той е много резервиран във външната политика. Войната с Финландия направи Червения диктатор още по-предпазлив.
  Докато СССР натрупва сила. Броят на авиацията на 1 януари 1942 г. достига тридесет и две хиляди превозни средства, а танковете - повече от двадесет и пет хиляди, плюс още три хиляди танкети. Общо Сталин планира да завърши набирането на 20 механизирани корпуса с общ брой танкове от 32 хиляди превозни средства, от които най-новите KV от различни марки и Т-34, 16,5 хиляди. Плюс това, развитието на танковете Т-50 все още продължаваше, въпреки че колата се оказа лека.
  Германците, след като се натъкнаха на Матилда и някои крайцерски танкове и имайки информация, че британците разработват тежки танкове, също започнаха да правят свои мастодонти. На първо място "Тигърът" с 88 мм оръдие и броня с непробиваемо 75 мм оръдие с дълга цев.
  Имаше и информация за съветското танкостроене. Танкът КВ-2 дефилира на първомайския парад на Червения площад, а тридесет и четирите имаха някакви данни.
  Във всеки случай, когато Шпеер оглавяваше имперското министерство на въоръженията и боеприпасите, развитието на технологиите вървеше по-бързо. Хитлер искаше да има най-добрите танкове в света, и то по-тежки. Но докато Германия беше явно по-ниска от СССР. И броя на колите и тяхното качество. През август 1941 г. започва производството на танк КВ-3. Колата се оказа доста тежка - 68 тона, но въоръжена със 107 мм оръдие с начална скорост на снаряда 800 метра в секунда. Това й осигури предимство пред "Тигъра", който между другото все още не беше пуснат в сериала.
  Още по-мощен беше KV-5 с тегло 125 тона и две оръдия. Вярно е, че такава тежка машина създаде повече проблеми за съветската армия, отколкото полза. И през 1942 г. е приета версията KV-4 с тегло 107 тона. СССР с право може да се гордее с най-тежките си танкове в света и дори с най-мощните.
  Но от друга страна Германия се е развила доста добре в авиацията. Ю-188, след като влезе в серия, разви скорост, сравнима с изтребителите. DO-217 също изглеждаше прилично. Активно се развиваха и реактивни самолети. Тъй като Великобритания беше основната цел, на реактивните бомбардировачи беше отделено много повече внимание, отколкото в реалната история.
  Германците активно използваха робския труд. Внесени от Африка огромен брой чернокожи. Черните работници бяха послушни, издръжливи, но неквалифицирани. Използвани са за спомагателна работа.
  Но контролирайки Европа, германците можеха да наемат достатъчно брой и квалифицирана работна ръка.
  Шпеер дори успява да убеди Хитлер, като все още не провежда програма за унищожаване на евреите, а да ги използва в производството на самолети и оборудване.
  Залогът беше поставен за въздушна офанзива срещу Великобритания и мащабна война с подводници.
  Въпреки това, влизането на Америка в конфликта добави главоболие към фриците и наложи рязко увеличаване на броя на вълчите глутници.
  Германия беше принудена със закъснение да засили производството на бомбардировачи и стратегически самолети. На първо място Ю-288 и Ю-488 - с четири двигателя. Но тяхното разработване и довеждане до ума отне време. Модификацията ME-109 "F" като цяло беше достоен противник за британските автомобили. Но разработката на ME-209 се провали, както и на ME-210.
  Пикиращият бомбардировач XE-177 също се провали. Но Шпеер си играеше с количеството. Освен това Focke-Wulf стана най-мощният изтребител по отношение на въоръжението, като компенсира някои от слабостите на ME-109. Да, и летателното училище на германците се оказа по-добро, английско и още повече американско. През май 1942 г. нацистите превземат Южна Африка. И американска ескадрила пристигна в Мадагаскар. Битката при Мидуей се оказа загубена от американците: така капитанът от трети ранг, който изигра решаваща роля в тази битка, се озова по ирония на съдбата в Мадагаскар. Съединените щати искаха да поддържат база в Африка и да не оставят нацистите да се отпуснат. Но това значително влоши позицията им в Тихия океан.
  Вярно е, че японците не се държаха съвсем на ниво. Битката за Хавайския архипелаг се проточи.
  Нацистите получиха контрол над Африка и огромни запаси от стратегически суровини, а също така завзеха Индия и Иран. Ресурсите под контрола на Третия райх са огромни, но те все още трябва да бъдат усвоени.
  Въздушната битка за Великобритания не е толкова проста. Постоянно увеличавайки производството на самолети, германците оказваха натиск, но нямаше тотална доминация. Липсата на мощност на стратегическата авиация и помощта на Съединените щати, а дори и тогава няма достатъчно подводници. И чудотворното торпедо, с което бяха свързани толкова много надежди, ни подведе.
  Фюрерът не посмя да кацне във Великобритания през 1942 г. Залогът е направен за укрепване на морската мощ и подводния флот. В същото време са построени самолетоносачи и бойни кораби. Имаше достатъчно производствен капацитет, но всичко отне време.
  Балистичните ракети клас А също изискват фина настройка. Но роботизираните снаряди FAU-1 започнаха да се произвеждат масово. Сравнително евтините автомобили, използващи просто гориво, имаха несъмненото предимство, че не се нуждаеха от пилоти.
  Хитлер, след като получи достъп до неограничени природни ресурси и трудови резерви, искаше да спаси живота на немските пилоти. V-1 като лесен за производство и безпилотен изглеждаше най-доброто решение. И хиляди такива роботизирани снаряди са паднали от есента на 1942 г. върху Лондон.
  В същото време германците ускоряват разработването на реактивния бомбардировач Arado и балистичните ракети.
  Сталин продължи да чака и да трупа сили. През 1942 г. СССР произвежда пет и половина хиляди нови танка КВ и Т-34 и около хиляда стари марки, около петстотин нови леки Т-50 и Т-60 и двеста амфибии. Увеличи се и самолетният парк - около петнадесет хиляди нови и стари самолета влязоха в експлоатация. Дори имаше недостиг на пилоти. Производството на Катюши нараства бавно.
  Нацистка Германия произведе повече от тридесет хиляди самолета, но понесе значителни загуби в битки. Германците произвеждат около шест и половина хиляди танка. Най-вече Т-3 и нова модификация на Т-4 с дългоцевно 75-мм оръдие. Произведени са малко повече от сто от най-новите "Тигри", а "Пантерите" все още са само в прототипи.
  Но щурмовата пушка MP-44, проектирана от Шмайстер, започва да влиза в серията. За разлика от истинската история, машината не трябваше да се разработва, като се има предвид недостига на цветни метали. И това ускори разработването на по-проста щурмова пушка с легирана стомана.
  Така че в малките оръжия германците започнаха да печелят предимство. Но им трябваше и време, за да може машината да превъоръжи всички войски.
  Но в подводния флот, където освобождаването достигна четиридесет или петдесет подводници на месец, германците наистина нямат равни.
  Имаше дори много високоскоростни подводници на водороден прекис. Ускорена работа в ядрената програма. За щастие има много ресурси. И дори грешката на немските физици, че графитът не е подходящ за модератор, не се оказа катастрофална. Изградени са няколко фабрики за производство на тежка вода, включително в Африка.
  Така че не е чрез измиване, а чрез търкаляне, но ядреният реактор на нацистите започва да работи през декември 1942 г. Дори малко по-рано от американците. След пораженията в Тихия океан те започнаха сериозно разглобяване. А финансирането на ядрената програма беше драстично съкратено.
  Началото на 1943 г. е белязано от обявяването на Хитлер за тотална война и въвеждането на всеобща трудова служба в окупираните територии. Масовите удари V-1 срещу Лондон не се оправдаха съвсем. Британците се научиха да отблъскват частично такива удари, но германците взеха номера.
  . ГЛАВА Љ 13
  Но войната с подводници се оказа наистина пагубна за Великобритания. Производството на оръжия на острова рязко пада поради липса на суровини. Мегаполисът беше на ръба на колапса. Освен това нацистите завзеха Мадагаскар, а японците, заедно с нацистите, нахлуха в Австралия и сравнително бързо постигнаха нейната капитулация.
  Въпреки че Сталин разбира опасността от тактиката на изчакване, той остава верен на себе си, без да влиза в битка. По-добре нека капиталистите да се изтребят докрай. И ние ще гледаме...
  Но тази тактика имаше и своите недостатъци. Използвайки огромни ресурси, Третият райх вече подготвяше война срещу СССР. Производството на танкове в Третия райх през 1943 г. достига средно 1200 превозни средства на ден, плюс триста и петдесет самоходни оръдия. Освен това самоходните оръдия изобщо не са слаби. "Фердинандс", "Бъмбари", "Ягдпантера". Като се има предвид, че германците почти не претърпяха загуби в танкове, тяхното попълване на панцвале вече беше два пъти по-бързо от това на Червената армия. И количествената разлика в технологиите в полза на СССР започна да се свива.
  По отношение на качеството Fritz получи "King Tiger", подобен по тегло на KV-3, по отношение на проникващата мощност пистолетът дори беше малко по-добър поради качеството на снаряда и по-здравата предна броня. Е, супер тежките съветски КВ-5 и КВ-4 се оказаха много технически ненадеждни, особено ходовата им част. Така че бойното използване на такива чудовища беше под въпрос.
  И Сталин също нареди създаването на KV-6 със седем оръдия и две ракетни установки. Направиха колата. Но се оказа толкова тежък и дълъг, че не можете да го носите във влак или да го разгърнете в битка. Т-34-76 е доста успешно превозно средство, но по-слабо в челен бой от Panther или Tiger. А KV-1 и KV-2 са сравними с германците по отношение на теглото, но отстъпват на Panthers и Tigers по блъскане. Германският Т-4 настигна тридесет и четирите по броня и го надмина по въоръжение, видимост и оптика, и то с еднакво тегло или дори по-малко, ако сравним по-тежки модификации.
  Накратко, Fritz беше изтеглен и качеството беше на ниво. А появата на ME-309 и ME-262 даде предимство в качеството на авиацията. Като Ю-488, най-добрият четиримоторен бомбардировач. А зад тях стоят реактивни модели. Като Ю-287 и Арадо.
  През септември 1943 г. нацистите най-накрая извършват успешен десант във Великобритания. След две седмици на битки - Англия капитулира. И въпреки че Чърчил избяга в Канада, изходът от войната на Запад изглеждаше предрешен.
  Рузвелт, след като загуби основния си съюзник и се страхувайки от нарастващата мощ на Третия райх, поиска мир.
  Хитлер, след дискусии с обкръжението си, поставя условие на Съединените щати: отхвърляне на ядрената програма и признаване на всички завоевания на Япония и Третия райх. Както и изтеглянето на войските от Исландия, които фриците вече всъщност бяха покрити с подводния флот. Контролът на Страната на изгряващото слънце над Гея, където битките все още не са спрели. Освен това Хитлер поиска финансова компенсация за Третия райх и Япония за всички разрушения и военни разходи, причинени от Съединените щати и Великобритания.
  Въпреки че условията на мира са изключително трудни, Рузвелт с големи трудности успява да прокара приемането им в Конгреса и Сената.
  Голяма роля в спазването на САЩ изиграха намеците на Сталин, че той не е против присъединяването към коалицията на силите на Оста и поне е готов да си върне Аляска.
  Победи американският прагматизъм, който се оказа по-висок от ентусиазма и емоциите. Освен това ядрената програма на германците се развиваше по-бързо от американската и това беше изпълнено с катастрофа в бъдеще.
  Първата фаза на Втората световна война приключи. Но сега фюрерът искаше да сложи край на СССР.
  Неочакваната изчакваща тактика на Сталин и неговата отдаденост на каузата за световния мир изиграха зловеща шега. На Йосиф се противопоставиха Третият Райх и Япония с всички ресурси на Източното полукълбо, включително Австралия, и някои плацдарми в Западния свят.
  Страната на изгряващото слънце обаче все още не е завършила Китай, но можеше да отвори втори фронт. Хитлер, от друга страна, активно формира колониални войски и чуждестранни легиони. В същото време се увеличава и производството на оръжия.
  През първата половина на 1944 г. производството на танкове и самоходни оръдия в Третия райх достига и надхвърля сто превозни средства на ден. Пантера-2 в своето ниво заобиколи всички съветски автомобили. Имаше и по-усъвършенстван немски танк "Лъв", а скоро и "Кралски лъв".
  И най-важното е, че реактивната авиация е серийно разработена. В отговор танковете Т-34-85 и ИС-1 и ИС-2 започнаха да се произвеждат в СССР и никой не премахна серията KV от производство. Най-масовият сериен танк на Третия райх за 1944 г. е Пантера-2, а на СССР Т-34-85. По-тежките модели се произвеждаха значително - около пъти, в десет по-малки количества. И германците не искаха да карат тежести много по съветските пътища и Сталин започна да не се доверява на серията KV и IS се оказаха твърде сурови.
  Въпреки това немската "Пантера"-2 с 88-мм оръдие с калибър 71 L надмина Т-34-85 по бронепробиваемост на оръдието, по предна броня и малко отстрани, а също и не отстъпва в шофиране с двигател от 900 конски сили и тегло от 47 тона. Дори когато теглото на немския танк нарасна до 50,2 тона, се оказа, че не е фатално.
  А германският реактивен самолет изобщо нямаше достоен противник.
  Хитлер решава, че е по-добре да не влачи гумата, и започва войната на 22 юни 1944 г. Хвърляне на СССР триста и петдесет свои и чужди дивизии и сто и двадесет дивизии сателити. На страната на Третия райх бяха: Румъния, Унгария, Словакия, Хърватия, Финландия, Швеция, Италия, Португалия, Испания, България, Аржентина, Турция.
  Германците също използваха огромен брой чужденци и хиуи във Вермахта. Като цяло Третият райх, само в първия ешелон, хвърли дванадесет и половина милиона войници в битка, от които не повече от четиридесет процента са германци по националност. Сателитите добавиха още три милиона. Общо в първия ешелон има почти шестнадесет милиона пехота, около тридесет и три хиляди танка, повече от петдесет и пет хиляди самолета, около двеста и петдесет оръдия и минохвъргачки.
  СССР, след мобилизация, разположи тринадесет и половина милиона войници, но част от силите трябваше да се задържат в Далечния изток и вътрешните райони. В първия ешелон имаше осем милиона войници, около тридесет хиляди танка, почти четиридесет хиляди самолети и около двеста хиляди оръдия и минохвъргачки.
  Така на страната на Третия райх има двойно превъзходство в пехотата и петкратно превъзходство в мобилността на силите, с по-добра картечница. Вярно е, че СССР има много картечници, почти паритет.
  Разликата в танковете не е голяма, но процентът на остарелите превозни средства в СССР е по-висок, както и танковете от по-ранни версии.
  Германската реактивна авиация няма противник, а витлови самолети на Третия райх са по-бързи и по-добре въоръжени. Вярно е, че съветските превозни средства превъзхождат хоризонталната маневреност.
  В артилерията и минохвъргачките съотношението на силите е най-близо до равенство. И количество, и качество.
  Вярно е, че флотът на Третия райх е особено подводен, много пъти по-силен от съветския. Както е в случая с Япония.
  Освен това нацистите вече имат балистични ракети клас А в масово производство и излетяха първите дискети.
  Като цяло нацистите ще бъдат по-силни, а Сталин доста разумно подготви, макар и със закъснение, защита. Но не е направено много. Линията на Сталин не беше напълно възстановена и най-важното е, че войските не бяха достатъчно обучени да удържат линията. Въпреки че бяха отчаяно преквалифицирани.
  Граничната линия на Молотов, за три години коефициент, като цяло беше завършена, но беше разположена твърде близо до границата и нямаше достатъчна дълбочина. Освен това Сталин нарежда изграждането на трети ешелон зад Днепър, но това започва едва след капитулацията на Съединените щати.
  Вярно е, че в допълнение към съветските войски, може да се разчита на части от НКВД, чийто брой е до един милион войници и милицията. Това са около четири милиона души, само в западните градове. Въпреки че, разбира се, тяхната бойна ефективност е много по-лоша от обикновените единици.
  Немците, както и реалната история, нанесоха основния удар в центъра, като разрязаха перваза на Бялисток и юмрука на Лвов. Още първите дни на боевете показаха, че германците, въпреки големия брой чуждестранни части, водят настъплението повече или по-малко гладко. Но съветските войски често се губят.
  Освен това боеспособността на украинските части се оказа съмнителна. Много дезертьори и се предадоха още в първите дни на войната.
  Не беше възможно да се овладее противникът в граничните битки. И тогава Сталин направи грешка, като забрани изтеглянето на части към главната линия и поиска изправяне на фронта. Грешката обаче беше поправена, но със закъснение. Германците успяха да превземат Минск още на 28 юни, като пробиха линията на Сталин в центъра.
  Объркването само се засили. На 30 юни се състоя очакваното влизане във войната на Япония и нейните сателити. Така че засега трябваше да забравим за прехвърлянето на войски от Далечния изток.
  Германският пробив в центъра се разширяваше. Имаше огромна празнина, която те отчаяно се опитаха да запълнят. Но нацистите напредват и на 16 юли нахлуват в Смоленск.
  Хвърляйки всички налични резерви в битка и поставяйки опълченците под оръжие, Сталин и Жуков успяха да спрат напредването на фриците в центъра. Но Хитлер насочва войските си на юг. Нацистите създадоха огромен котел в Киев и завзеха почти цяла Украйна.
  Блокира Ленинград, нахлу в Крим. Ходът на военните действия много приличаше на 1941 г., като безмилостна карма. Но разликите също бяха доста значителни. СССР през 1941 г. имаше малко свободни резерви, а сега вече всичко беше мобилизирано. А когато щурмът стана през октомври, се оказа, че почти няма с какво да се държи отбраната.
  До началото на ноември 1944 г. нацистите обграждат Москва, принуждавайки Сталин да избяга в Куйбишев.
  Нацистите, за разлика от реалната история, имаха значително числено превъзходство. Те имаха достатъчно дивизии, за да заобиколят Москва от север и юг. Но съветските части са се разпространили твърде много на различни фронтове.
  Реално през 1941 г., след мобилизацията, Сталин получава предимство пред Вермахта по численост на личния състав и разполага с четири пъти повече самолети и танкове, отколкото Третият райх имаше от самото начало на войната. И през първите пет месеца на войната е произведено повече съветско оборудване в реалната история.
  Но сега нацистите са всички козове, както на страната на количеството, така и на качеството на оръжията и личния състав. И Червената армия има същите рани като през 1941г. Включително нежеланието на украинци, балти и много малки народи да умрат за съветската система. Масово предателство и блъскане на жертви на репресии, лишени от собственост и други оскърбени от всички маниери. Включително идеологическите врагове на съветския режим.
  А фактът, че германците победиха и Запада, само увеличава броя на предателите.
  Затова не е изненадващо, че Москва е обкръжена, а германците превзеха Донбас, Воронеж и се придвижват към Сталинград.
  Зимата през 1944 г., за съжаление, не беше толкова мразовита и снежна, както през 1941 г. Москва обаче героично издържа до края на декември 1944 г. Но се оказа, разбира се, взето. Сталинград падна през януари 1945 г. и битките за него не бяха твърде дълги. През февруари и началото на март германците и техните сателити напълно завзеха Кавказ и нефтените кладенци в Баку.
  Тогава офанзивата продължи по Волга. До Саратов, до Куйбишев и по-нататък до Оренбург и Казан.
  Сталин избяга в Свердловск. Казан падна през май. През лятото германците и японците продължиха да се придвижват в дълбините на Русия. Съпротивата на съветските войски падна. На 5 август 1945 г. е превзет Свердловск. И на 3 септември 1945 г. Сталин най-накрая се съгласява да се предаде. В замяна на собствения си живот и свобода.
  Втората световна война свърши. Но мирът не продължи дълго. След като изпробва ядрените оръжия, Хитлер се убеди в тяхната феноменална разрушителна сила.
  Сега изглеждаше, че Япония и Съединените щати все още са на пътя към световното господство от Третия райх. И въпреки че фюрерът завоюва повече земя от Чингис хан, Александър Велики, Наполеон, император Троян и Сюлейман Великолепни взети заедно, той решава да победи и Япония.
  Точно три години след края на Втората световна война сто балистични междуконтинентални ракети с мощни ядрени заряди покриха земята на Изгряващото слънце наведнъж.
  И тогава започна настъплението на сухопътните части на Вермахта и флота. Германците сравнително бързо завзеха владенията на Япония в Азия, а самата метрополия беше изравнена със земята с атомни бомби.
  Повече или по-малко продължителна съпротива оказаха тихоокеанските владения на страната на изгряващото слънце. Но до юни 1949 г. всичко приключи. Сега оставаше само да победим Съединените щати. Освен това имаше защо. Американците, противно на споразумението, въпреки това разработиха ядрени оръжия и проведоха своя секретен тест.
  Хитлер започва войната на 1 януари 1950 г., хвърляйки триста ядрени ракети наведнъж на новата година.
  Опустошителен ядрен удар унищожи сто големи американски града и уби няколко десетки милиони хора. Добави още едно от най-големите престъпления на Адолф Хитлер към най-дългия списък с най-омразните зверства.
  След това дойде инвазията в Канада и от юг заедно с латиноамериканските диктатури. Американците бяха отслабени и шокирани, но се биеха отчаяно. Те разбраха, че поражението за тях означава само робство и бавна, мъчителна смърт.
  Следователно това беше най-отчаяната от всички войни. И това продължи повече от година, принуждавайки Третия райх да хвърли още около двеста ядрени заряда и да превърне много плодородни земи в радиоактивна пустиня.
  Но целта все пак беше постигната и последният враг на Третия райх беше победен. И след това започна процесът на така наречената световна глобализация. Германската марка стана единствената световна валута. Дори формално независимите държави бяха сведени до нивото на колониите на Третия райх, като същевременно запазиха само ограничено местно самоуправление.
  Евреите и циганите бяха поставени извън закона: те бяха издирвани и унищожени. SS извърши масови чистки и буйства. Дойде истински кошмар - часът на дракона. Или, по-точно, епоха. Фюрерът изграждаше истинска тоталитарна империя с претенции за космическа експанзия.
  През 1959 г., по време на честването на седемдесетия рожден ден на фюрера, се провежда официална коронация, световен плебисцит, който узаконява титлата супер-император. И когато Адолф Хитлер умира през 1967 г., синът му наследява титлата и властта му.
  По това време планетата Земя вече е създала селища на Луната и Марс с Венера и активно се подготвя за експанзия във външните звездни светове... Нацистите искаха универсална империя - изграждането на Звездния райх, за да да потопи цялата вселена в кошмар. И през 2001 г. започва първата междузвездна експедиция от пет звездни кораба, която се втурва към Алфа Кентавър. Полетът продължи десет години, докато стигнаха до звездата, а за връщането им беше необходима същата сума. През 2037 г. космическите кораби успяха да надминат скоростта на светлината за първи път.
  Време е за Междузвездни войни. По-точно, досега човечеството не е срещало сериозни форми на живот по пътя си. Но в научната фантастика такава тема беше много модерна. И събитията бяха моделирани под космическото и хладно.
  Есето се оказа на много оптимистична нотка. Въпреки че започна повече от противоречиво.
  Вовка-Павлик все още усещаше енергия в себе си. И все още можете да композирате нещо подобно по любимата си тема за изкуствен интелект. Но Втората световна война вече стана скучна.
  Не би било по-добре да измислите нещо по-модерно и актуално.
  Затворникът удуши с боси пръсти друг досаден плъх. След като усети прилив на вдъхновение, той започна да композира.
  През август 1999 г. Елцин предлага нов кандидат за поста министър-председател, като същевременно обявява Путин официално за свой наследник. Но Зюганов и обкръжението му решиха: по-добре е да отидете на изборите в Думата, но никога не е зле да се пазарите. Ами ако получим нещо? Да, и медийното внимание ще се прехвърли към Държавната дума и гласовете ще бъдат изтеглени от блока "Отечество", а информационното внимание няма да навреди.
  Накратко, и трите леви фракции единодушно се противопоставиха на кандидатурата на Путин. И Зюганов също обвини бившия заместник Собчак в корупция. Повечето от фракцията на Яблоко също не подкрепиха кандидатурата на наследника на Елцин. Накратко, първият път одобрението не се състоя и... Последва напрегната пауза. Елцин измърмори нещо неразбираемо. Заплашваха, мислеха... И предлагаха за министър-председател Михаил Кастянов.
  Новият кандидат подхождаше и на олигарсите. Но мисълта му може да бъде неприятна.
  Комунистите се пазариха, мърмореха нещо неясно. Вторият път Кастянов беше отхвърлен. Но в третия ... Какво, по дяволите, не се шегува! Е, комунистите не искаха да загубят топлите си познати места, макар и за кратко. И одобриха Михаил Кастянов от третия опит.
  Ето как се промени историята...
  Бойци от Дагестан бяха изтласкани. Но уахабитските села не бяха щурмувани. На свой ред Басаев не нападна и Дагестан. Михаил Кастянов се срещна с Масхадов и му обеща помощ.
  В Чечения обаче назряваше конфликт. Басаев обвини Масхадов в предателство. Към него се присъединиха Салман Радуев и Хатаб. Започна гражданската война. Масхадов беше подкрепен от умерени полеви командири и Русия. Басаев беше подкрепен от радикални групи. Западът на думи беше за Масхадов.
  Боевете продължиха с променлив успех. Кадиров и Ямадаев застанаха на страната на Масхадов.
  Купата с тежестта се колебаеше в една или друга посока. Воюваха чеченци и много чуждестранни наемници. Русия не изпрати своите войски.
  Изборите за Държавна дума се проведоха, както в реалната история на 17 декември 1999 г. Управляващата партия се опита да създаде блок "Единство". Но той не постигна голям успех и само с мъка преодоля петпроцентната бариера.
  Те влязоха в парламента: първото място зае комунистическият блок "За победа", след това "Отчество - цяла Русия" начело с Примаков, след това Либерално-демократическата партия на Жириновски (тази партия се популяризира активно от прокремълските медии и тя работи!), четвъртото място зае "Яблоко". По-нататък "Единство" начело с Шойгу, а шестият и последният на ръба на петпроцентната бариера "Съюзът на десните сили".
  Думата се оказа доста пъстра, но комунистите не запазиха господството си. Въпреки че имаше най-много. Но много от привържениците на Примаков минаха през едномандатни райони, като почти настигнаха левицата. Либералнодемократическата партия почти не претърпя загуби, но все пак намаля с няколко мандата. Вярно, но някои бизнесмени и криминални босове отидоха в парламента в едномандатни райони. Ябълката се е свила повече. Появиха се нови партии: СПС и Единство.
  Започна кампанията за президентските избори. Кастянов стана официален наследник и дойде от управляващата партия. Примаков, Зюганов, Жириновски, Явлински, Лужков и др.
  Ето как протече забавлението.
  Изборите бяха интригуващи. По-специално, главните фаворити Примаков, Лужков, Зюганов се изправиха един срещу друг. Но Кастянов бързо се приближи до тях. Той беше много активно популяризиран от прокремълските медии и такива медии доминираха в телевизията. Освен това Кастянов успя да преговаря с Гусински и той започна да промотира кандидата от Кремъл срещу заплащане.
  Кметът на Москва Лужков, под натиска на следователи от прокуратурата, се съгласи на премиерския пост при президента Кастянов. И той оттегли кандидатурата си в полза на представител на Кремъл. Жириновски също много искаше позиция при царя. Но анализаторите на Кремъл решиха да го запазят за втория тур. Примаков беше обилно полят с кал.
  Зюганов и Кастянов се класираха за втори тур на изборите. Нещо повече, комунист номер едно дори събра повече гласове от премиера. Но във втория кръг Жириновски, който завърши четвърти, получи поста секретар на Съвета за сигурност. А Примаков, който завърши трети, беше номиниран за поста председател на конституционния и върховния съд. Явлински получи поста първи вицепремиер на икономиката. Накратко, всички се спуснаха на Зюганов. Но във втория кръг Кастянов победи с голяма трудност. Разликата е само три процента и дори те са фалшифицирани.
  Но тогава Елцин най-накрая си отиде и започна нов живот.
  В Чечения избухна гражданска война. Басаев и Хатаб не се поддадоха. Русия помогна на Масхадов, но не използва войските си. Цените на петрола се повишиха, икономиката расте. На 11 септември 2001 г. имаше терористична атака в Ню Йорк. И започна американската война в Афганистан. И след това в Ирак.
  Но цените на петрола продължиха да растат. Руската икономика беше във възход. През 2004 г. Кастянов уверено спечели в първия кръг. И комунистите загубиха изборите за Дума. Зюганов обаче и този път остана втори. Икономиката се повиши доста бързо. В Чечения войната продължава, но Масхвадов успява да превземе основните селища и борбата се превръща в партизанска фаза.
  Икономическият растеж в Русия беше придружен от увеличаване на военната мощ. Но отношенията с Америка останаха приятелски. Кастянов избягваше антизападната реторика и се стреми към добросъседски отношения. След края на президентския мандат Олег Дерибаско беше избран за нов президент. Най-големият олигарх продължи предишния курс на Кастянов и либералите.
  Отношенията с Америка останаха приятелски. Освен това Русия дори влезе в НАТО. Дерибаско консолидира властта си. Но поради икономическата криза ситуацията в страната се влоши. На изборите през 2012 г. Зюганов успя отново да стигне до втори тур. Но той беше победен във втория. Дерибаско приема редица закони, ограничаващи дейността на комунистите. И той прие поправка в конституцията, с която се премахва ограничението на президента за два последователни мандата.
  Комунистите не бяха допуснати до изборите през 2016 г., а Дерибаско беше преизбран за трети мандат на първия тур. В същото време Русия провеждаше военни операции заедно с Америка в Сирия. Отношенията между Запада и Русия са приятелски. А заплатата в долари вече надхвърли 1200. В същото време в Русия се проведе кампания за събаряне на паметници на Ленин, а мумията на лидера беше изнесена от мавзолея.
  Всичко е кръстено: Ленинопад. Ленин обаче е погребан с майка си по човешки. Стандартът на живот в Русия продължи да расте. Телевизията беше интересна. Имаше многопартийна система, но Единна Русия доминираше. Медиите са относително свободни и от време на време щипеха Дерибаско. Държавната дума дори получи някои допълнителни права. По-специално депутатите могат да отстранят отделен министър с две трети от гласовете си и два пъти в рамките на три месеца да гласуват вот на недоверие. Но на практика това не даде нищо на парламента, така че правото да назначава и отстранява всички министри остана за президента. Освен това Парламентът получи правото да присъжда награди с две трети гласове. И на първо място наградите паднаха върху Олег Дерибаска. Сравнително млад на четиридесет години той стана президент на Русия, олигархът нямаше желание да дава властта си на никого. Във външната политика той се придържаше към проамерикански курс, но понякога правеше критични изявления.
  По отношение на режима Лукашенко предприе твърда политика. Не признава президентските избори в Беларус през 2010 г. Ситуацията в Беларус рязко се влоши по време на икономическата криза. Избухнаха масови бунтове. И в отговор на репресиите на Русия и Запада те наложиха много тежки икономически санкции. Завършва през 2013 г. с военен преврат, в резултат на който Лукашенко беше свален.
  Дерибаско назначи млада жена Олга Карач за нов президент. Беларус влезе в зоната на рублата. И на референдума през август 2018 г. тя най-накрая се присъедини към Русия. Какво допълнително засили авторитета на Олег Дерибаско. През 2020 г. на президентските избори в Русия над 90 процента гласуваха за действащия държавен глава. Заплатите надхвърлиха хиляда и половина долара. И през 2021 г. се осъществи първият полет до Марс. Той продължи почти година и беше сензационно успешен. След напускането на Назарбаев се случиха масови безредици в Казахстан, а Русия взе шест руски региона за себе си. По-нататъшно разширяване на империята.
  Китай изпадна в състояние на стагнация. И в него възникна криза на свръхпроизводството.
  Започнаха вълнения и искания за демократизация. Наистина всички са уморени от еднопартийната система. Както и дисциплината с бастуна. Хората искаха повече свобода. Да, Китай има твърде много хора. Нямаше достатъчно за всички. Така избухна революция, която се превърна в гражданска война. И потече кръв... И много убийства, жертви и разрушения.
  Китай се разпада...
  Да, получи се интересно есе, но част от него е твърде кратко, може би нещо друго да се натъпче преди лягане?
  И Павлик-Вовка пак почна да композира;
  И така настъпва непреодолимо влияние, което отблъсква съюзническите сили от 1 януари 1943 г. Очуканият корпус на Ромел спря на границата с Либия. И всички бомбардировки на нацистка Германия спряха. Опитите за полет към Лондон също се оказаха неуспешни. Германските самолети не се разбиха, а бяха изхвърлени назад. Случи се невиждано по-рано чудо, разделянето на света чрез теомагическа сила.
  Отначало обаче това не помогна много на германците. Сталинград, или по-скоро групировката на Паулус в него, може би вече не може да бъде спасена. И съветските войски уверено продължиха напред. Настъплението по Воронеж и в други посоки е извършено успешно. Почти както в реално изражение, Червената армия освободи Курск, Белгород, Харков.
  Въпреки това, след прехвърлянето на закалените дивизии на Ромел от Африка и онези сили, които в реалната история също бяха хвърлени безполезно в алжирските и тунизийските пустини, известната контраатака на Майнщайн забележимо набра сила. Тъй като в него участват много повече немски сили, особено авиацията.
  Да, и тридесет чисто нови "Тигъра", които затънаха в Сахара напразно, се оказаха съвсем не излишни.
  Тук се случи първото значително несъответствие с реалната история. Майнщайн предприе контраатака четири дни по-рано и с много повече сила напредна по-бързо. Харков беше превзет девет дни по-рано, Белгород дванадесет и в движение, и най-важното, беше превзет Курск, който в реалната история не се поддаде на фриците.
  Броят на германските сили се оказа значителен. Германците използват и прехвърлените резерви от Франция, практически всички боеспособни танкови части и основната авиация. Искате или не, но почти половината от Луфтвафе беше разсеяна от Западния фронт, така че врагът добави значителни сили във въздуха. И той каза това в хода на германската контраофанзива, която приличаше на удар със сърп.
  Да, и Майнщайн надигра съветските генерали в реалната история и тук той има двадесет дивизии повече сухопътни сили и, като се вземе предвид концентрацията на ресурси, три пъти повече самолети. И Focke-Wulf не е лош при правилна употреба: скоростта е висока, оръжията са мощни. Важното е, че F-190 е по-ефективен с числено превъзходство. Тъй като мощните му оръжия ви позволяват да свалите самолет с едно движение, а самият той може да избяга поради високата скорост на гмуркане.
  Съветските войски претърпяха тактическо поражение и напуснаха Курск, много войници и офицери бяха обкръжени. Частично някои загинаха, други, въпреки че малка част от тях бяха заловени, много избягаха, като загубиха истината за оборудването си.
  Съветските войски претърпяват колосални щети и настъплението им е спряно. Но германските танкове не можаха да надградят успеха поради пролетното размразяване.
  Имаше временен баланс на силите.
  Във войната обаче може да влезе и нова сила: Япония. Ръцете на самураите също бяха развързани. Америка не е достъпна, но и не атакува. Вярно, докато силната сухопътна армия на Япония оказва натиск върху Китай. Тук Чан Кай-ши се оказа в много трудно положение. Или се опитайте да преговаряте с японците, или да се биете, но вече не получавате подкрепа с пари и оръжия от САЩ, Великобритания и други страни.
  Естествено, германците се стремяха да отворят втори фронт, за да отклонят част от вражеските сили от изток. Все пак те претърпяха осезаеми загуби. Особено Сталинград отне много сили. Съветските войски също загубиха много, а част от войските се озоваха в Харков и Курск.
  Нацистите увеличават производството на оръжия. Поради липсата на бомбардировки, Fritz успяха да увеличат производството на танкове с по-голяма цифра, както и на самолети. Бомбардировката попречи на нацистите повече, отколкото се смята. Освен това в реалната история Германия увеличи производството на оборудване до голяма степен поради преструктурирането на икономиката на военна основа и все по-активното използване на робския труд, а не защото те бяха слабо бомбардирани.
  Немците изчакаха и построиха нови танкове, обучаваха екипажи, разчитайки на съвременни технологии. В същото време остава отворен въпросът откъде да започне офанзивата? Курската издатина вече я нямаше. И това е естествена кука. И така самите германци и Хитлер се поколебаха. Имаше идея да се превземе Ленинград с щурм. Въпреки че в този случай би било необходимо да се пробие мощни укрепления.
  . ГЛАВА #14
  Германските генерали не искаха да отидат отново в Сталинград. Но изборът, честно казано, не е голям. Това за да атакува самата Москва. Между фашистките лидери възникнаха сериозни разногласия. Майнщайн, Гудериан и Ромел дори говореха в смисъл, че е по-добре изобщо да не атакуваме, а да оставим руснаците да се вмъкнат и да ги примамят в капан.
  Алтернативен план предвиждаше започване на настъпление от Таманския полуостров и от Ростов на Дон, този добре укрепен град беше защитен от фриците, като прехвърлиха подкрепления от Балканската групировка, като замениха окупационните си войски с български и италиански.
  Фюрерът, който харесва операцията, когато войските пробиват в сближаващи се посоки, все повече и повече се наклонява към този план, но се колебае да го приложи. По-специално танкът Panther се оказа капризен и често се разпадаше, така че трябваше да бъде подобрен. Нека допълнително обучение на екипажа. И фюрерът искаше да щампова още "Тигри".
  На Сталин накрая му писна. Страхувайки се, че вторият фронт ще бъде открит от Япония, която е постигнала голям напредък в Южен Китай, чиято сухопътна армия вече е надхвърлила седем милиона войници и данни за нарастващия военен потенциал на Третия райх, той самият заповядва офанзива в Курск и Посоки на Донбас. Колебанията на Хитлер, желанието на фюрера да формира дивизии със стотици "Тигри" и "Пантери" доведоха до превантивно действие.
  Съветските войски обаче, като започнаха настъпление на 7 юли 1943 г., сами по себе си нямаха решаващо предимство в силата. Срещу 6,6 милиона съветски войници и офицери действаха 5,56 милиона германски войници, около един милион двеста и петдесет хиляди сателитни войници. Мусолини, след изчезването на заплахата от настъпление от запад и юг, значително увеличава броя на италианските войски на изток. Броят на испанските единици също се увеличава. Изпрати дивизия от "доброволци" и Салазар. Воюват и френските легиони, румънци, по-активно унгарци, албанци и от цяла Европа чужди дивизии в СС.
  Така съветската армия нямаше превъзходна численост, но хетерогенността на коалицията намали качеството на вражеските сили. В танковете и артилерията Червената армия има известно числено превъзходство. Но засега може би "Тигрите" и "Пантерите" все още не са се изравнили със своя противник по огнева мощ и броня. Да, и Т-4 спечели превъзходство в огневата мощ на пистолета над Т-34-76. Но от друга страна, СССР разполага с ракетна артилерия, а германците, въпреки наличието на разработки, по-специално газови пускови установки, това не е добре развито.
  В авиацията приблизителен числов паритет. Германските изтребители ME-109 "G", Focke-Wulf обаче са по-силни от съветските самолети по въоръжение и скорост, но малко по-слаби по отношение на маневреността. А Германия, уви, има по-опитни и продуктивни аса. Бомбардировачът Ю-188 е може би по-добър по летни характеристики от ПЕ-2 и ТУ-3. И Ю-288 започна да влиза в експлоатация. Вярно, той току-що беше започнал да пуска корени, като ME-309.
  Но във всеки случай, без предимство в силата, Червената армия предприема настъпление срещу подготвената отбрана на противника. И срещна упорита съпротива. Но съветските войски са категорични в настъплението, независимо от загубите, те се изкачиха напред. Въпреки че средният темп на напредък беше нисък и един-два километра на ден. Врагът се щракна и отново успя да окопи. Темпото въпреки това героичният напредък продължи. До средата на август, с цената на тежки загуби, съветските войски напреднаха до сто километра, приближиха Курск, започнаха упорити битки за самия град и също се приближиха до Белгород.
  На 19 август 1943 г. Япония, преодолявайки колебанията, открива фронт в Далечния изток. По това време, след като претърпя поредица от поражения, режимът на Чан Кай-ши стигна до благоприятен мир за самураите. Японците получиха контрол над важни комуникации и се отърваха от необходимостта да водят тежка партизанска война в лошо организирани, но много многобройни китайски войски. Но на Чан Кай-ши беше обещана подкрепа във войната с Червената армия на Мао Дзедун. Япония вече разполага с всички средства да води война със СССР. И те решиха да не чакат дъждовната есен и суровата сибирска зима. Да не говорим за факта, че Хитлер обяви война на САЩ още през 1941 г., но самураите не го подкрепиха. Откриването на втори фронт през 1942 г. можеше да спаси нацистите от съкрушително поражение при Сталинград.
  Решението на Япония беше съвсем очаквано. Въпреки това, при атаката срещу Владивосток, самураят постигна тактическа изненада и нанесе сериозни щети на съветския Тихоокеански флот.
  Германците в края на август се опитаха да контраатакуват, използвайки много от най-новите танкове. Но тяхната южна контраатака успя да постигне само относителен успех. Съветското командване вече предвиди такава възможност, изтегли войските към изходните им линии. Само 31-ва общовойскова армия попада в котела и в по-голямата си част е унищожена.
  Съветските войски обаче не постигнаха целта си и претърпяха много значителни загуби, като не успяха да завземат отново територията. Особено загубени са повече от шест и половина хиляди танка срещу около осемстотин германски. В танковия парк численото предимство премина към нацистите. През септември германците успяха да настигнат СССР в производството на стотици самолети на ден, а през ноември приблизително в автомобили, увеличавайки производството на Panthers до 650-700 танка на месец. Тук голяма роля играе използването на ресурсите на окупираните страни, преди всичко на Франция, както и на Белгия и Холандия, където е въведена трудовата служба.
  С малко закъснение през септември германците започнаха дълго планирана офанзива от Ростов на Дон и Таманския полуостров. И те се натъкнаха на упорита съветска защита. И Япония настъпваше към Монголия, превземайки Улан Батор и Приморие. Но там е постигнат малък напредък.
  Това отклони значителни резерви и след месец и половина ожесточени боеве германските групи се обединяват. Но загубите на Fritz също се оказаха много значителни и те бяха принудени да спрат. Но този тактически успех провокира влизането на Турция във войната и откриването на трети фронт в Закавказието.
  Сега трябваше да се боря в тази посока.
  До зимата фронтовата линия в Далечния изток трябва да се стабилизира. Японците напредват в района на Приморие от петдесет до сто и двадесет километра, превземат по-голямата част от Монголия заедно с Улан Батор, но настъплението им е спряно. Турците се приближиха до Ереван и нападнаха Батуми, като успяха да превземат последния град с две трети. Самите германци няма да напреднат много през есента. И все още не са поели инициативата.
  Войната ставаше все по-позиционна и продължителна. До изтощение и до технологично превъзходство. През 1943 г. СССР увеличава производството на самолети с един и половина пъти от 25 000 на 37 000. Нацистка Германия от над 15 хиляди на 32 хиляди, повече от два пъти. През последните месеци на годината германците изравняват представянето си със съветските производствени резултати при самолети. И в танкове и самоходни оръдия също - с качествено превъзходство. Но СССР все още трябва да отвърне на Япония. Освен това редица самолети и танкове се произвеждат в Италия и в други сателитни страни на Третия райх. Нека не прекалено много. Освен това германците, възползвайки се от липсата на война, започнаха да добиват и доставят петрол от Либия за своите нужди.
  Така постепенно недостигът на енергия в Третия райх отслабва. Освен това африканските френски владения обещаха да станат добър източник на суровини.
  За да могат нацистите да се снабдяват достатъчно добре. В отговор червените конструктори подготвиха нови типове танкове за Сталин с 85 мм и 122 мм оръдия. Германците малко забавиха работата по "Пантерата" -2. Не е лесно да се сдобиете с танк с мощни оръжия, силна броня и сравнително мобилен. А "Кралският тигър" се оказа твърде тежък с 68 тона. Само модернизацията на Panther обеща да бъде относително успешна. И танкът Т-4, очевидно, е изчерпал своите възможности. Постепенно, от новата 1944 г., производството на тази машина започва да намалява. През април да спре напълно.
  През зимата съветското командване предприема няколко настъпателни операции. И на Таманския полуостров, и в центъра, и в посока Ленинград, и близо до Курск. Но никъде не беше постигнат значителен успех. Противникът вече имаше числено превъзходство в жива сила както в танковете, така и в авиацията. Само страхът от времето принуди фриците да се придържат към отбранителна тактика.
  Отрицателна роля изигра и увеличеният брой дезертьори и предатели, както и фактът, че германците разработиха височинна авиация, която по-ефективно се занимаваше с разузнаване от въздуха.
  Освен това съветското командване подходи малко неправилно към процеса на концентрация на силите. По-специално, самата тактика за започване на следващата операция в друг сектор преди завършването на предходната имаше смисъл в лицето на численото превъзходство. Както в Първата световна война, дърпане на германците. Но ако врагът ви превъзхожда по численост, това ви попречи да постигнете превъзходство в силите в отделен сектор.
  Ако Сталин беше успял да създаде превъзходство в отделен участък от фронта в съотношение приблизително три към едно, тогава може би щеше да бъде постигнат тактически успех.
  И така в един сектор има офанзива, в друг се готвят, но в действителност е по-лесно за германците и техните съюзници да отблъснат. Освен това Fritz вече разполагаше с високоскоростни разузнавачи на голяма надморска височина с отлична оптика, което позволяваше да се проследява движението на войските. А през зимата е по-трудно да се прикрие, а нощта не е панацея, така че офицерите от германското разузнаване се сдобиха с устройства за добро нощно виждане.
  "Кралският тигър" като планиран пробивен танк беше забавен с масовото производство и не беше напълно успешен. "Пантерата" -2, която Хитлер нареди да бъде подсилена с броня до непроницаемостта на ИС-2 и да се монтира двигател от 900 конски сили, тежеше 51 тона, дори като се вземе предвид инсталирането на дуралуминий корпус, който спести 800 килограми. От друга страна, стана възможно да се укрепи страничната броня до 82 милиметра при рационален наклон. Това направи немския танк не толкова уязвим отстрани, колкото предишните модели. Но отново, "Пантера" -2 и "Лъв" -2 в по-усъвършенствана схема за оформление все още е само в процес на разработка.
  Но през зимата германците напълно поемат контрола над френските владения в Африка, включително Нигерския кръг. Има и нефт, и газ, и боксити, и дори големи запаси от уран, особено в Конго. Де Гол беше хванат - без помощта на съюзниците той не струваше нищо, а Скорели работеше чисто и умело.
  Така до май 1944 г. проблемите с петрола са до голяма степен разрешени. Доставките вече идваха от Либия и оставаше само да се пробиват все нови и нови кладенци.
  Но през май германците все още не бяха готови за атака. Освен остарелия като дизайн "Тигър", те нямаха сериозен пробивен танк. Вярно е, че "Тигърът" вече беше масово произвеждан и благодарение на високото качество на бронята и дебелината на страните, както и на бързострелящото, точно оръдие, той можеше да играе ролята, ако не идеална, но повече или по-малко поносим танк, нарушаващ оборота на войските на СССР.
  Германското командване след поредица от спорове се връща към предишния план от 1942 г. А именно, започнете офанзива по фланговете. Вземете Ленинград в двоен пръстен и пробийте към Сталинград. Освен това, след като Вермахтът напусна перваза Ржев-Вяземски, удобен трамплин за атака срещу Москва беше загубен. Така че столицата е сравнително далеч.
  Планът на нацистите също не е оптимален, но... В Швеция се проведоха предсрочни парламентарни избори, където нацистите постигнаха впечатляваща победа. Страна с население от осем милиона души и с развита икономика беше готова да влезе във война срещу СССР. Най-популярната фигура беше Чарлз Дванадесети. Шведите копнеят за реванш за предишните си поражения и унижения по време на войните, загубени от Петър Първи и Александър Първи. Така цяла Европа вече беше във война срещу СССР. Освен това Франко и Салазар решават да влязат официално във войната, за да поискат своя дял от плячката. Само една Швейцария остана формално неутрална, но тя изпрати и дивизия от доброволци.
  Численото превъзходство се оказа на страната на нацистката коалиция. Освен това до средата на май 1944 г. германците вече разполагаха с около хиляда реактивни самолета ME-262. Самата кола е доста успешна, но с недовършени двигатели. Но постепенно двигателите се стегнаха, станаха по-мощни, надеждният разход на гориво намаля.
  Офанзивата започна на юг. Фриц се опита да повтори плана, разработен от OKW за операция Blue през януари 1942 г., но след това произволно променен от Хитлер. Когато настъпвате към Сталинград и от юг, и от север, в сближаващи се посоки. Но първо тук германците трябваше да пробият до Дон. Фашистките "Тигри" тръгнаха в атака, но се изправиха пред силна линия на защита. Настъплението на фрици се оказа бавно, те затънаха в отбраната в дълбочина на съветските войски. След преминаване за първите десет дни само 35-40 километра в посока Воронеж.
  Тогава, за две седмици на упорита битка, нацистите напредват само с десетина километра и с оглед на тежките загуби са принудени да спрат.
  По-успешно се развива настъпление на юг. Там има по-малко съветски войски и е по-трудно за защита. Многобройни "Пантери", "Тигри", "Фердинанд" (този самоходни оръдия се оказаха по-масови поради липсата на стратегически бомбардировки!) И първите модели на "Jagdtigr" и особено ефективния "Sturmtigr". Германците успяват да пробият първите линии на отбрана и да навлязат в оперативното пространство.
  В същото време японската армия също премина в настъпление. Самураите увеличиха размера на танковия си флот и новите им превозни средства със средно тегло на практика не бяха по-ниски по въоръжение и шофиране на Т-34-76 и дори надминаха предната броня, въпреки че по-ниски обаче в защитата отстрани .
  Япония започна офанзива в Монголия, където е много по-трудно да се поддържа отбрана. Съветското командване е изправено пред недостиг на резерви, отвръщайки се и на трите фронта. А загубите на личния състав по време на зимната офанзива бяха доста големи.
  Настъплението на германците към Тихвин, а на финландците и шведите от страната на Беломорския канал беше отблъснато трудно. Нацистите напредват бавно, но почти непрекъснато. В средата на юни, на юг, войските на Майнщайн нахлуват в Сталинград. Започна втората битка за Сталинград. И до началото на юли, след падането на Тихвин и Волхов, финландците, шведите и германците се обединяват - образувайки втори пръстен около град Ленин.
  Така се разви изключително трудна ситуация за съветските военни сили.
  Но Сталинград не се поддаде на Майнщайн. И това попречи на германците да развият офанзивата в други посоки. На юг, както през 1942 г., те стигнаха само до портата на Терек: затънали близо до Грозни и Орджоникидзе. Тежките боеве продължават в посока Воронеж. До септември съветските войски бяха принудени да се изтеглят отвъд Дон. Ето иронията на съдбата до края на октомври, фронтовата линия на юг се повтаря 1942 г. по време на най-голямото настъпление на нацистите.
  По-лошо беше на север, където Ленинград беше в пръстена на тоталната блокада. Освен това германците, финландците и шведите успяха да пробият отбраната на Червената армия на Карелския полуостров, отрязвайки Мурманск от основната част на СССР по суша.
  Около четиридесет съветски дивизии бяха изолирани. Броят им обаче беше далеч от нормалното. Швеция представи около двадесет и пет доста добре оборудвани дивизии. Заедно с закоравелите финландци и германските войски те бяха превъзхождани. И е изключително трудно да се прехвърлят резерви на Карелския полуостров.
  Като цяло Червената армия не можа да получи необходимите подкрепления, така че японците се оказаха неочаквано силни, броят им, заедно с марионетните войски, надхвърли пет милиона и това всъщност е пълноправен втори фронт. Така че трябваше само да се борим срещу германците и техните съюзници.
  Постепенно зоната на контрол на съветските войски в Карелия беше намалена, а Мурманск беше напълно блокиран и всъщност обречен. Така вражеският флот и особено подводниците доминираха в морето, така че нямаше какво да установи снабдяване.
  Уви, през ноември 1944 г. СССР нямаше резерви да повтори повратната точка от 1942 г. Почти всичко беше изразходвано, за да се предотврати загубата на Кавказ. Освен това германците проведоха нападението срещу Сталинград по-професионално и резервите трябваше постоянно да се прехвърлят там, сякаш във фунията на Тартар. Сталин заповядва да запази града на Волга на всяка цена. Но в условията на господство на вражески самолети във въздуха цената се оказа невероятно висока.
  Освен това Майнщайн, за разлика от Паулус, не бързаше и се грижеше за войниците. В резултат на това съотношението на загубите не беше в полза на Червената армия.
  Хитлер побърза Майнщайн, но хитрият фелдмаршал знаеше как да избягва и да устои на натиска.
  Един от най-силните видове оръжия станаха "Sturmtigers". Имаха изключително мощни бомбардировачи, хвърлящи снаряди с тегло триста и двадесет килограма. Освен това снарядите са реактивни и много по-мощни от гаубиците. Можете да ги наречете достоен отговор на "Катюша", макар и на пистите. Освен това някои бомбардировачи бяха монтирани и на камиони, с по-дълъг обхват на стрелба.
  Германците също са използвали газови хвърлячи. И разбира се реактивни бомбардировачи.
  През декември японците превзеха почти цяла Монголия и се приближиха до Владивосток, като частично превзеха Приморие и Хабаровск. Но генерал Фрост ги принуди да спрат.
  Възползвайки се от това, Червената армия организира поредица от контраатаки по германските флангове, с които се опитват да превземат това, което е останало от Сталинград. Макар че малка част от града се задържа в началото на 1945г. Германците постигнаха известен успех през 1944 г., но дори не успяха да завладеят Кавказ и да получат петрол от Баку. Вярно, за собствените си нужди те все още имаха достатъчно румънски, унгарски, либийски, камерунски и нигерийски.
  Ленинград все още беше под блокада. В него предварително бяха създадени големи запаси от храна и боеприпаси, за да може градът да оцелее тази зима, продължавайки да обвързва значителни сили на Вермахта и неговите съюзници.
  Съветското ръководство успя да направи стратегически запаси от суровини в град Ленин, за производство на оръжия. Така че докато нацистите не са дали твърде много.
  Но Мурманск беше напълно блокиран. От десетте транспорта, които отиваха към града, Фриц изпиха девет.
  През януари съветското командване се опита да изпробва силата на германците в центъра. Не беше възможно обаче да се победи много мощната и инженерно развита защита. Максималният напредък беше пет или шест, в най-добрия случай не повече от осем километра. А загубите на съветските дивизии бяха много осезаеми. В повечето части, до половината от състава.
  Но част от германските сили бяха отклонени, което им позволи да задържат Сталинград... През март самите германци започнаха офанзива при Терекските порти. Те успяват да пробият линията на съветската отбрана и да обкръжат Грозни и Орджоникидзе, но при Фриц се натъкват на линията Ведено, Шали и по-нататък през градовете.
  Самият град Грозни издържа до май в пълна блокада. Сталинград най-накрая падна през май. От града и предградията му, както и от танковата фабрика, дори практически не са останали руини.
  Германската коалиция също се разпадаше, но фюрерът искаше победа. През януари се проведоха първите успешни тестове на диск-самолет, който достигна скорости до две скорости на звука и се повиши до 18 километра височина. През май диск-самолетът вече е развил четири скорости на звука и е скочил на височина от 30 километра.
  Но новата кола, с всичките си силни и дори уникални летателни характеристики, се оказа уязвима за огън от стрелково оръжие и скъпа. Проблемът с уязвимостта скоро беше решен чрез пускане на ламинарен плуг, но това увеличи разхода на гориво и намали времето за полет на машината. А самата дискета в ламинарно "шубено палто" не можеше да води ефективен огън.
  Но началото на ерата на "летящите чинии" е положено. Освен това германците придобиха силен коз: танкове от ново поколение от клас "E". Те се различаваха по тегло, подобно на "Кралския тигър" и "Пантерата" в много по-плътно и перфектно оформление, нисък силует и дебела броня.
  В масово производство и на бойните полета Panther-2 и Tiger-2, а след това и Tiger-3, се показаха прилично. Последната кола с по-плътно оформление и малка кула имаше здрава броня и двигател от 1080 конски сили. "Мишките" така и не свикнаха. Но модификацията "Пантера" - "F" се показа прилично.
  Поради липсата на легиращи елементи съветските танкове нямаха много висококачествена броня и досега Пантера, дори и със 75-мм оръдие, вършеше работата си доста добре. А 120-мм наклонената предна броня защитаваше доста надеждно 85-мм съветското оръдие Т-34-85. Но може би съветското самоходно оръдие СУ-100 се оказа достоен противник на Пантера, което укрепи бронята. Т-4 вече беше излязъл от производство. А от серийните танкове Panther се оказа най-лекият.
  Първият усъвършенстван в своето оформление беше производственият танк "Лев". Кулата на този танк беше преместена назад, а трансмисията, двигателят и скоростната кутия бяха разположени в един блок отпред. В резултат на това силуетът на колата се оказа нисък, а бронята с мощно 105 мм оръдие е сравнима с "Кралския тигър", а челото на кулата е още по-мощно.
  Изместването на кулата назад даде на "Лъва" и предимството, че при движение през гората дулото на дългоцевното му оръдие не се придържаше толкова към стволовете на дърветата.
  Нацистите опитаха и други схеми, а също бомбардираха съветските позиции със силни самолети.
  Япония също се опита да напредне и накрая отряза Владивосток от континента.
  Немците през юни и юли се опитаха да пробият към Москва. Но съветската отбранителна линия се оказа много силна и нацистите претърпяха колосални загуби. Дори танкът "Лев" не е съвсем адекватен в настъплението, главно поради недостатъчно покритие на страните.
  Съветското командване все по-активно използва пистолета с калибър 100 милиметра. Ясно е, че СССР няма ресурси да победи вражеските танкове със същите танкове, но противотанковата артилерия може да се използва масово.
  Е-100 в оригиналния модел се оказа твърде тежък със 140 тона и със странична броня от 120 милиметра (чело 240 милиметра!), дори и под ъгъл. Това вече не беше достатъчно. Да не говорим за факта, че "Мишките" безнадеждно изостават в оформлението си.
  Реално танкът "Лев" и самоходните оръдия - Е-10, Е-25 бяха усъвършенствани немски превозни средства, където местоположението на двигателя, трансмисията и скоростната кутия беше комбинирано. Въпреки това германците произвеждат много изоставащо оборудване. Например "Пантери", "Тигри", "Jagdtigers", "Jagdpanthers" с доста високи силуети, изоставащи в развитието.
  "Е"-70 също не беше съвсем успешен. Оказа се, че превозното средство има мощно 128 мм оръдие и усъвършенствана схема на оформление, но поради желанието да запази боен комплект от най-малко 80 изстрела и да не надвишава 70 тона, неговата бронезащита се оказа сравнима с " Крал тигър" - моделът от 1944 г. и неадекватен за пробив. "Тигър" -3 е по-добре защитен. Но на E-70 беше успешно тестван двигател с турбокомпресор с мощност 1200 конски сили, което позволи на танка да развие скорост от 60 километра в час по магистралата.
  Във всеки случай немските танкове понасят тежки загуби, както и пехотата. И чуждестранните дивизии, и сателитите на Третия райх загубиха много.
  До средата на август германците напредват само на 40-50 километра в центъра и не могат да влязат в оперативното пространство. И загубите бяха огромни. През септември нацистите започнаха нова офанзива на юг... За месец и половина на най-тежките битки врагът проби до Каспийско море, отрязвайки Кавказ по суша.
  Но съветското командване успява да установи снабдяване по море, но с цената на огромни щети. През ноември Фриц, с цената на огромни усилия и големи щети, достигна делтата на Волга. През декември фронтовата линия се стабилизира. Пропастта между фронтовете на Кавказ и основната съветска територия нараства. Освен това японците успяха да отсекат Владивосток, като взеха съветския град под обсада.
  Мурманск успя, въпреки блокадата, да издържи героично до декември 1945 г. Но все пак падна...
  През 1946 г. военните действия продължават ... Позицията на групата на съветската армия в Кавказ се оказва изключително трудна. Те са откъснати от суша и има заплаха от окончателна загуба на Баку.
  Сталин се чувствал изключително нервен и физическо изтощение. Ожесточени боеве се разгърнаха в посока Тихвин. Имаше опит за спасяване на обкръжения Ленинград. В самия град вече са останали запаси от храна за по-малко от половин година, а картите за храна отново са нарязани.
  Първоначално съветските войски пробиха фронтовата линия, но след това противникът, превъзхождащ броя на танковете, успя да извърши контраатака и дори да отсече част от съветските войски. Февруари премина в ожесточени битки както на север, така и на юг, където съветските войски изпитаха врага и се опитаха да превземат Сталинград. И последният частично успя. Съветските танкове нахлуха в града, но, за съжаление, не можаха да изгонят нацистите оттам.
  Но избухва третата битка за Сталинград. Съветските войски постигнаха относително големи успехи край Воронеж. Но дори и там Fritz, използвайки голям брой танкови единици и тяхното технологично превъзходство, успяха да възстановят ситуацията. През март в бойните действия започват да участват дискови хеликоптери и дискови самолети. Германците донякъде подобриха летящите чинии и успяха да изстрелят ракетни атаки срещу съветските позиции с тях. Но на практика дискетата не оправда очакванията като чудо-оръжие.
  Точно както балистичната ракета фон Браун се оказа твърде скъпа и с ниска точност, за да се оправдае активното й използване в бойни действия.
  Но германците имаха безопашни реактивни бомбардировачи, способни да пренасят до десет тона товари, летящи на разстояние до 16 хиляди километра (!).
  За съжаление съветската реактивна авиация все още изоставаше и врагът почти изцяло доминираше във въздуха. Във всеки случай самолетите, задвижвани с витла, по принцип не могат да надминат реактивните самолети по летни характеристики. И нашите собствени разработки бяха твърде късно. И преходът от витло към реактивен самолет е твърде болезнен.
  И пилотите трябва да се преквалифицират, и пистите да се удължат, и да се подготви специален вид гориво. Е, самите двигатели тепърва ще бъдат тествани и отстранени!
  Германците бяха отклонени към Сталинград... Колкото и да е странно, Третият райх и цялата коалиция се изчерпиха, а Червената армия беше като птица Феникс. И април, и май преминаха в ожесточени битки край Сталинград. И дори през юни Червената армия все още се опитваше да напредва, притискайки врага. Но през юли, въпреки жегата, нацистите все пак се придвижиха по крайбрежието на Каспийско море в посока Баку. Напредъкът беше изключително бавен. Средно 1,5 километра на ден. Дагестан щракна... Съветските войски смазаха фриците и техните съюзници по всички азимути.
  Те победиха врага както в центъра, така и на север. Не им позволиха да отидат в Архангелск... Но през септември темпът на германското настъпление в Кавказ се ускори. Силите на кавказката групировка бяха силно изтощени и море от десет транспорта плаваше под господството на вражески самолети във въздуха със сила от двама или трима. В края на октомври нацистите все пак навлязоха в Азербайджан. И през ноември те напредват към Баку. И в началото на декември фриците се обединяват с турците в Грузия ...
  Още преди март имаше битки в Кавказ и Ереван като цяло продължи до юни 1947 г.
  Цяла зима Червената армия неуморно се опитваше да напредва. Силно потупаха коалицията. Въпреки че в крайна сметка японците превзеха Владивосток през април, това само позволи на СССР да се установи по-твърдо зад Амур.
  Въпреки че Червената армия не постигна осезаем успех с атаките си през зимата и през март, коалицията даде справедлив урок. Вътре в страните на германските сателити ситуацията се влошава все повече и повече. Човешките ресурси бяха изчерпани, а загубите бяха огромни. Икономическото бреме ставаше непоносимо. Дори успехите на фронтовете все по-малко радваха европееца на улицата. Желанието за мир ставаше все по-силно.
  Но Хитлер упорито искаше да довърши СССР. Въпреки че изчисленията, че Червената армия ще загуби своята бойна ефективност след загубата на Баку, не се сбъднаха. През 1946 г. СССР произвежда рекорден брой оръжия - около 60 хиляди самолета и 40 хиляди танка и самоходни оръдия, 250 хиляди оръдия и минохвъргачки. Да, съветската авиация е основно изтребителят Як-9, щурмовият самолет Ил-2, който все още не е спрян от производство. Як-3 и ЛА-7 са произведени в малки количества. Все още се произвеждат PE-2 и TU-3. Да, авиацията може да се счита за остаряла срещу вражеските реактивни чудовища, но е така. Подобно на Т-34-85, ИС-3 и СУ-100, останалите превозни средства са в малки количества.
  . ГЛАВА #15
  И през 1947 г. Т-54 започва да влиза в експлоатация, което трябваше да сложи край на качественото превъзходство на немската технология. Разбира се, Т-54, тежащ 36 тона, не можеше да бъде по-силен от всички вражески танкове, но можеше да се конкурира с Пантерите и Тигрите.
  Основният немски танк беше "E" -50, наречен "Lion" -3. Автомобил, подобен на "Лъва", но с по-мощен двигател от 1200 конски сили и дебела броня. При тегло от 75 тона дебелината на страничната броня на немския танк се увеличава до 140 милиметра, а челото е 240 милиметра при оръдие 105 милиметра и дължина на цевта 100 ел. Новият немски автомобил трябва да стане основен. Той превъзхожда съветския по въоръжение и броня, но повече от два пъти по-тежък.
  Въпреки това, Т-54 тепърва започва да се произвежда.
  Но лятото на 1947 г. е още по-горещо. Германците отново се опитват да атакуват Москва. Пробиват и до Саратов. Боевете се проточват до късна есен. Фриците все пак успяват да превземат Саратов. Но в района на Москва те успяха да напреднат до максимум шестдесет до седемдесет километра. И Ржев, и Вязма, въпреки че последният беше наполовина обкръжен, останаха в СССР.
  Москва не е завладяна и нацистите и тяхната брутална коалиция трябва да посрещнат зимата в окопите. Този път съветското командване спасява хората и натрупва сили. По-специално танкът Т-54. И на 31 декември 1947 г. МИГ-15 е изпитан успешно, което трябва да сложи край на германския монопол върху реактивните самолети във въздуха.
  Вярно е, че през февруари 1948 г. Ленинград падна след продължителна обсада. Много тежък удар по престижа на съветската власт.
  Позицията на СССР през май 1948 г. се пренарежда безнадеждно. Германците и техните коалиции контролират Кавказ, след това Волга до Саратов и Тамбов с Воронеж. След това на изток от Орел, почти до Тула, след това във Вязма и близо до Сам Ржев, чак до Архангелск.
  И така, какво друго може да се направи в такава ситуация? Освен това японците контролират цялото Приморие по река Амур и завзеха единствения съюзник: Монголия.
  И през седемте години на войната бяха загубени земи, на които преди окупацията живееше поне половината от населението на СССР, а може би и повече. През седемте години на войната Червената армия безвъзвратно загуби най-малко двадесет милиона войници и офицери. Без да се броят ранените или осакатените. Без да броим огромните загуби и от масираните бомбардировки, обстрели и глад.
  Дори като се вземат предвид евакуираните семейства, Сталин е имал под контрол не повече от сто милиона жива сила, вероятно, може би по-малко. От тях всеки пети е призован в армията. Около двадесет милиона различни войници. На машините бяха разрешени деца от петгодишна възраст, пенсионери и инвалиди от първа и втора група.
  Страната е изключително мобилизирана. Освобождаването на оръжия през 1947 г. само леко намалява... Така че засега е много рано да се сложи край на страната на Съветите!
  Самият Сталин във всеки случай не смяташе така. Да, и Хитлер също искаше да натисне Русия - да получи всичко наведнъж! Така че нямаше компромис.
  През лятото германците започнаха нова офанзива срещу Москва. Те все още се надяваха, че могат да разбият столицата и да сложат край на СССР. От страната на Червената армия Москва беше покрита от повече от три милиона войници и милиции. Те бяха въоръжени с дванадесет хиляди танка и самоходни оръдия. Вярно е, че Т-54 е само около петстотин, воюваха главно Т-34-85 и СУ-100. По това време ИС-3 вече беше свален от производство. Има много малко произведени танкове ИС-4 поради технологичната ненадеждност на този мастодонт. Произведени са шест танка ИС-7, но това превозно средство не влезе в масово производство. Макар че вероятно напразно. Тя можеше да пробие със своето 130 мм оръдие 240 мм броня на 75-тонния Lion-3. Вярно е, че германците имаха по-усъвършенстван танк "Royal Lion" с тегло 100 тона с двигател от 1800 конски сили и 128 мм с много дългоцевно оръдие с начална скорост на снаряда от 1260 метра в секунда.
  Но Сталин някак се охлади към тежката техника и предпочете: още по-добре, малко, но отдалечено.
  Но от друга страна четиримата воини: Зоя, Виктория, Елена, Надежда не мислеха така. И току-що взеха под свой контрол танка ИС-7. Освен това и на номер седем. Така че четиримата направиха тази кола за своя сметка. Момичетата намериха златни кюлчета в Сибир и ги дариха във фонда на Министерството на отбраната. И сега искаха да се застрелят от тази прекрасна машина.
  А знаменателният ден 22 юни 1948 г. тъкмо наближаваше. Хитлеристките войски просто водеха населението, опитвайки се да заобиколят и обградят съветския град Ржев.
  И четирите дъщери на руските богове Демиурги, както винаги, в критичен момент за Русия, решиха да се намесят! В края на краищата те винаги спасяват родината си Русия в точното време и място!
  Момичетата, разбира се, са боси.
  Четири момичета в един резервоар е страхотно. Вътре мирише не на бензин или гадна мъжка пот, а на скъпи и в същото време натурални парфюми. Красиви момичета, както обикновено по бикини, с колан около ханша - в който са скрити сгъваеми мечове и лъкове. А самият танк е голям, но с ниска купола. Доста сполучливо произведение на изкуството, блести с красота и дизайн. Само кула със сложна форма, различна по дебелина и извита под натиск броня. Тоест резервоарът се оказа твърде скъп и труден за производство. Така че момичетата трябва да бъдат по-внимателни с него.
  Оръдие с калибър 130 мм с начална скорост 900 метра в секунда. Преди това този калибър се използваше на крайцери - военноморско оръдие, преобразувано за стрелба по наземни цели. Снарядът е тежък, почти тридесет килограма. И обикновено в такъв резервоар е необходим втори товарач. Но, разбира се, момичетата се справят добре и без него.
  Те са истински, не само красиви, но и силни. В самия танк е много пренаселено, поради факта, че боеприпасът е доведен до стотици снаряди. Но момичетата само потриват ръце в очакване на това, което ще започне.
  Наистина е като зората, изгряваща над планетата. И заедно с него се чува тътенът на стотици вражески танкове. Разчитайки на ресурсите на завладяната Европа, Донбас, Кавказ и много други земи, включително използвайки африкански роби и труда на военнопленници, нацистите произвеждат по двеста и петдесет танка и самоходни оръдия всеки ден. Сред оборудването им има такова чудовище като "Щурмаус" с реактивни бомбардировачи в 600-милиметров калибър и малък разузнавателен танк-амфибия "Ласка" с тегло до 10 тона. Има и Е-150 с прякор "Мамут". Машина, подобна на "King Lion" по своя дизайн, сплескана, но с още по-хладно по-мощно 150 мм оръдие, а също и с дълга цев. А бронята е още по-дебела. "Пантерите" вече са спрени от производство, но все още се намират в армията. "Тигър"-4 с 88-мм оръдие, все още на въоръжение, но и унифициран с "Лъва". Единствено оръдието на "Тигъра" е с по-малък калибър, което направи възможно чрез намаляване на размера на танка да се получи подобно по броня и запас от снаряди превозно средство, но с петнадесет тона по-леко. От това "Тигър" -4, с тегло 60 тона и двигател от 1200 конски сили, има относително добри показатели на шофиране, по-добри от тези на "Лъва" - 3. Танкът Mammoth, с всичко в 150 тона и двигател с мощност 1800 конски сили, приблизително равен на шофиране на съветския ИС-3, развиващ скорост по магистралата от 40 километра в час. Челото на "Мамута" има предна броня от 350 милиметра, а страна от 250 ...
  И именно "мамутите" вървят напред. Типична немска тактика е "клин" или "свиня". И е невъзможно да не признаем, че в това има рационално зърно. Дори 203-милиметровото съветско полево оръдие не може да пробие наклонената предна броня на Mammoth с оригиналната му форма на купола без горна част или покрив. А "Мамут" не е по силите да вземе щурмови самолет. Производството на МИГ-15 тепърва започва да се развива, а германската авиация все още доминира тук.
  Това винаги изненадва Олег Рибаченко: как момичетата успяват да се озоват в много вселени едновременно? Но ако вземете предвид, че зад тях стои Всемогъщата сила на Родителя, Семейството, тогава няма нищо изненадващо в това! В крайна сметка, родът е един в разнообразието. А многообразието на Всемогъщия руски Бог-Създател на Семейството е изразено от изключително велика фигура. Също така броят на създадените от Него вселени е неизчислим. А броят на синовете и дъщерите на Родителя е значителен. Белобог и Чернобог са първите двама сина и те не са родени, а вечни. Дори е трудно да се разбере как е възможно подобно нещо по принцип... Вечната, също женска, четвърта ипостас на Лада. Така четирите ипостаси на Рода и Родителя са вечни и винаги са съществували. А останалите се раждат и в същото време, в известен смисъл на думата, също са вечни. И ако най-висшите богове Демиурги са Синовете и Дъщерите на Семейството, то хората са Неговите внуци и всеки човек също носи Божествената Частица на Всемогъщия Родител.
  Поради това слугите, прислужниците от Всемогъщия, Вездесъщия, Вечния, Всезнаещия вид могат да бъдат едновременно и на много различни места.
  Но сега те гледат на "мамутите" с усмивка. Бронята на танка ИС-7 изобщо не пречи на гледката. Добра кола, но има още един недостатък: уязвима е - ако снарядът удари приклада между корпуса и купола. В този случай се случва следното: няма отскок, тъй като има пролука между корпуса и купола и машината рискува да експлодира.
  Виктория насочва оръдието, а Зоя доставя снаряда. Елена спря резервоара за сега. Вътре още не е горещо, слънцето тъкмо изгрява, но какво ще стане тогава. А колко красиви са момичетата, гледайки телата им, е трудно да не се възхищаваме.
  Виктория предпочита да стреля от голямо разстояние. На пръв поглед "Мамут" е мамут. Няма слабости или пролуки в предната част на бронята. Проектиран е по такъв начин, че отпред да представлява истинско желязо с двоен рационален наклон на бронята и да не е пробиван от противотанковата защита на противника.
  Или по-скоро носът на кораба е обърнат с остър ъгъл.
  Но Виктория не е за нищо дъщеря и слуга на самия Чернобог - Богът на войната и злото! Тя знае точно къде и как да удари. Огненият воин опря петите си на стоманения ръб и изпрати първия си снаряд, като натисна носа си върху спусъка.
  Снарядът излетя бавно, поне според възприятието на момичетата-воини. Зоя раздвижи миглите си. Те са буйни, черни и дълги. Само примигна и немският "Мамут" беше разседнал. Предната му броня се спука и следващата стъпка беше взривяването на бойния комплект. И танкът гръмна, дотолкова, че кулата му беше откъсната от копитата. И тогава утробата се отвори и от нея заваляха огнени искри и маса човешки трупове.
  Виктория пляска буйните си устни и изчурулика:
  - Не харесвам празен вход! Първият ми ход, а не последният ми ход!
  Самата Надежда изстреля втория снаряд на седем километра към врага и изрева:
  - Ето къде бихме врага по руски! Това е безмилостно!
  Красиви момичета и такива, каквито виждаме, безмилостни. Но възможно ли е да се пощади такъв твърд и коварен враг като нацистите?
  Тук линията избухва смачкана като черупка от яйце с чук "Мамут". И какво направи командирът на този танк Хаупман Лифердорф?
  Тук главата на Вовка-Павлик беше претоварена. И тя се хвърли на леглото. Легнете изцяло. А голото тяло на безсмъртното момче вече толкова свикнало със студа, че той, без никакви задни крака, заспал почти мигновено.
  И той сънува...
  И така руските богове-демиурзи решили да хвърлят в битка цял десант от убийци. И на първо място шестимата безсмъртни. Вечното момче Вовка-Павлик и приятелката му, писателката Маргарита Коршунова. И още четири вещици.
  Ами... Азербайджанската армия започва да щурмува Степанакерт.
  Водят се решителни битки за столицата на Нагорни Карабах. И битката е изключително жестока.
  Дроновете атакуват от небето. Армада, настръхнала от стомана и стволове, напредва в неизчислим поток. Азербайджанци има много и армията им е готова за подвизи.
  Момчетата и момичетата тропаха с боси крака, ще е горещо. И колко врагове има тук, танкове и самолети, че птици кръжат в небето. Войниците пълзят като мравки по позициите на арменците, а между тях има танкове. А в небето, като рояк насекоми, безброй самолети. И всичко е толкова заплашително и опасно.
  Един шест герои, където и да не са били и са готови да се бият с всяка армия.
  Вовка-Павлик размаха вълшебните си мечове. Те се удължиха и прорязаха търтеите като ножове за масло. След това момчето хвърли няколко граха с експлозив с боси пръсти.
  Азербайджански танкове избухнаха.
  Момчето изпя:
  - Слава на ерата на руския меч!
  Маргарита също размаха остриетата си. Нарязани по хеликоптери. И тогава момичето хвърли разрушителни игли с голите си пръсти.
  Разкъса опонентите и изскърца:
  За каузата на комунизма!
  А ето и Наташа в атаката... Как сече с мечове по авиацията на Азербайджан. И унищожи вражески самолети. И тогава с босите си пръсти ще изстреля убийствен бумеранг, разкъсващ войниците на източната, Кавказка империя.
  И тогава, сякаш от пъпа, проблясва с мълния. И тогава тя ще хвърли сутиена си и ще пусне пулсар от алено зърно.
  Ще разкъса маса от войниците на Алиев и ще реве:
  - Слава на ерата на съветския народ!
  И тогава Зоя отряза с дива ярост. Той също така смачква чрез удължаване с мечове и отрязване на кулите на танковете.
  И тогава пръстите на голите крака, като горяща субстанция, ще бъдат изстреляни. И тогава дар на смъртта ще си отиде от голата пета.
  А пурпурните зърна ще пуснат каскада от светкавици върху хеликоптери. И тогава от пъпа ще изтръгне нещо смъртоносно.
  Августин също се бори за това. Това момиче е смъртоносно. И от рубинените зърна светкавици. И голите пръсти хвърлят пулсари. И с лъч от пъпа той фатално се присъедини към войските на Алиев.
  И езикът ще се покаже и ще ръмжи:
  - За майка Русия!
  Така че Светлана е много агресивна в битка. И нейните мечове, удължавайки се, посечеха и самолети, и танкове.
  И от ягодовото зърно как ще пусне потоците на тоталната смърт. И тогава пъповете им ще бъдат убити с убийствен удар. И след нейните боси крака ще използват такива, че много врагове ще бъдат разкъсани. Азербайджан попадна под разпространение. Доказване на всички, че силата е трудна за победа.
  Особено когато Русия е на страната на Армения. Но Армения все още е православна и затова е близка.
  Диктатор Алиев, нападнахте грешните хора.
  Вовка-Павлик засече с мечовете си, които рязко се простираха покрай дроните и самолетите на Азербайджан, и ги отсече. След това с босите пръсти на детските крака той пусна смъртоносна, разрушителна мълния, която стопи маса вражески танкове.
  И тогава момчето терминатор подсвирква. И масата врани изпадна в дълбок припадък и се нахвърли върху кавказката армия на диктатора Алиев.
  Момчето изпищя:
  - За съюзниците на Русия!
  Маргарита Коршунова също се бори отчаяно и смело. Управлява мелница с мечове. После оголи момичешките й крака, докато пускат подарък на истинска и опасна смърт.
  Тогава момичето ще изстреля изпускане от пъпа си, изпарявайки маса танкове и самолети на Азербайджан.
  И тогава Маргарита как да подсвирква. И гарваните ще падат като килим върху главите на азербайджанските войници. И те всъщност ще пробият кулите и ще им откъснат крилете.
  Момичето изпищя:
  - За нашите мирни инициативи и православното братство.
  Наташа отново е в отчаяна атака. Нейните мечове предизвикват огромни разрушения. И толкова много самолети и танкове бяха посечени. И тогава голите пръсти ще хвърлят грах от унищожение и ще разкъсат маса противници, разкъсвайки кули от танкове. И тогава едно момиче от алено зърно бие с пулсар в армията на Алиев.
  И тогава има каскада от светкавици от пъпа, толкова смъртоносни. И в крайна сметка как от пазвата на Венера ще излети поток магоплазма.
  Воинът изрева:
  - За нашите съюзници!
  Следващата реже Зоя. Бойно момиче използва техника на хеликоптер. И тогава босите й крака сякаш излъчват дарбата на смъртта. И от пурпурни зърна излитат смъртоносни светкавици, поразяващи противници. И след това от пъпа потоци от пулсари.
  И от пещерата на Венера, нови порции от унищожаването на азербайджански войници и танкове със самолети.
  Момичето изкрещя:
  - Слава на комунизма!
  Августин се завръща в действие като каскадна мълния. И сега мечовете й сечеха като брада до корена. И голите пръсти хвърлят дар на пълно унищожение. И тогава от рубинените зърна излитат лазерни лъчи, които прорязват азербайджански танкове и самолети.
  Но от пъпа мълния ще изстреля с унищожение.
  И ето как ще дойде адското цунами на смъртта от лоното на Венера, донасяйки несъмнена смърт на всичко, което атакува Армения. И масата самолети, танкове, дронове напълно изгоряха.
  Момичето запя от гняв:
  - Да пием заедно за Русия и Армения!
  Светлана също е по-гореща в битка. И разрязва войските на Алиев без ни най-малко съжаление. И с голите си пръсти хвърля грах от унищожение, смазвайки врага.
  И от зърната на ягодите излитат потоци от пълно унищожение, които преобръщат масата танкове и самолети на Азербайджан. Дори ролки летяха във всички посоки.
  И от пъпа цял поток светкавици, които стопиха много бойци на Алиев.
  И тогава също лоното на Венера, като приливна вълна от магическа плазма ще полети и войските на Алиев ще свършат.
  Светлана изрева:
  - За меча за слава на руския Христос!
  Тогава Вовка-Павлик и момичетата дадоха голяма битка на азербайджанците. И използваха силна магия. Момичетата дори от лоното на Венера изхвърлиха потоци от магическа енергия и цунами от магия. И те нокаутираха войниците на Алиев, като кегли с топка.
  Вовка-Павлик не само изсича адски кавказки танкове с мечове, но и подсвирква. И гарвани тараниха азербайджански самолети. Изравниха ги със земята.
  Маргарита Коршунова също ще го вземе, както си иска, но ще управлява мелницата с мечове, отсичайки кавказките бойци. И тогава с боси крака той ще вземе и ще изстреля мощен пулсар.
  И унищожава азербайджанците сякаш с таран. И как свири момичето, а гарваните паднаха върху адските кавказки самолети.
  Момичето извика:
  - За комунизма по целия свят!
  Наташа също атакува азербайджанците. И сега мечовете й ще бъдат взети и отсечени косо. И сега босите й крака ще изстрелят нещо смъртоносно, което разкъсва вражеските превозни средства.
  След това момичето от алените зърна ще пусне горещи, убийствени пулсари. И те ще се блъснат в кавказките орди. И момичето също от пъпа блесна към азербайджанците със светкавици. И наистина ще изпържат всички, ще направят чеверме.
  Но още по-хладно, когато поток от енергия изригне от пазвата на Венера. И пометете голяма маса азербайджанци.
  Това е дамата със синя коса. И рева:
  - Слава на Родината!
  И отново, пускайки подарък на унищожение от аленото зърно, убивайки кавказките воини, тя добави:
  Който има голям корем, ще умре от глад!
  Зоя също накълцала като противници зеле. Тя ги отряза с голяма лекота, сякаш премахваше стърготини. И с босите си пръсти хвърли унищожителна бомба. И смаже враговете.
  И тогава от малиновите зърна гърми: отдясно по танковете, отляво по самолетите! И много ефективно смаже противниците.
  И след това от кръглия пъп с поредица от мълнии. А войниците на Алиев ще бъдат изпепелени, превръщайки ги в хрупалки.
  И тогава, от пещерата на Венера, цяло торнадо от унищожителна енергия ще излети и ще излети.
  Момичето извика остроумно:
  - Високо летяща птица, не вдига носа си, не се рее в облаците!
  Августин участва пряко в битката. Не момиче, а просто тигрица. И буквално разкъсва враговете с нокти. И сече, като не дава шанс с мечове.
  И сега босите й крака стартират изключително смъртоносен дар на унищожение. Разкъсване на опонентите на малки попивачки. И лишавайки и най-малкия шанс за спасение.
  Но от рубинените зърна излитат мълнии, буквално изгаряйки азербайджанците като хартия.
  И пулсар се изхвърля от пъпа. И как прорязва адските кавказки танкове. И да съборят кулите им.
  И от пазвата на Венера изригва друг поток магическа плазма. И ако го изгори, тогава войските на Алиев няма да го намерят достатъчно.
  И воинът си казва:
  - Който иска да стане лъв, без вълча хватка, ще остане с птичи права!
  Светлана отново е в движение. Реже метал с мечове. И с босите си пръсти изстрелва смъртоносни гранати. Сълзи и изгаряния азербайджанци.
  В същото време момичето не забравя да изпрати светкавици от ягодови зърна.
  Но от пъпа ще изригне, разрушителен и разтопен метал.
  Но от пещерата на Венера ще излети и ще излети лазерен лъч, който ще вземе всички и ще ги разреже.
  И после изръмжава:
  - Правата на птиците най-често имат предвид магарета и характер на овце!
  Момчето Вовка-Павлик продължи да се бори много уверено, демонстрирайки силата на титан. Тук той сече азербайджанците с мечове. И тогава с босите пръсти на детските крачета той ще изстреля нещо повече от убийствена граната. Ще разкъса много азербайджанци.
  След това хлапето ще изсвири, а уплашените лешояди и гарвани, сякаш атакуват кавказките войски на Алиев, ще си легнат. И те започнаха да свалят самолети без съжаление.
  Вовка-Павлик остроумно отбеляза:
  - Безкрилата с мозък на пиле!
  Маргарита Коршунова продължи да върти грамофони с мечовете си. Тя отсече азербайджанците без колебание. И в същото време с боси детски крака хвърляше подаръци на унищожение. И се разкъса като купчина фолио.
  И как ще свири, и гарванът ще хвърли върху адските кавказки войски. Всички те ще бъдат измити на прах. И когато азербайджанците бяха под ударите на птици, те бяха повече от стегнати - смачкаха ги.
  И Маргарита казва:
  - Не се преструвайте на орел с пилешки мозъци и птичи права!
  Наташка ще скочи и ще засече с мечове. Ще нареже войските на Алиев на зеле. Хвърли подарък на унищожение с бос крак. Той ще унищожи много азербайджанци и ще скърца с пълна сила:
  - Ако си мокро пиле по природа, ще изсъхнеш от глад!
  И от алените зърна ще пусне смъртоносен ток. Ще унищожи много азербайджански войски. И тогава от пъпа като пулсар ще се движи. И всички противници ще бъдат разкъсани.
  И сега от пазвата на Венера ще изригне поток цунами, който изгаря всички с адска плазма.
  Ето го момичето.
  А Зоя, в дивата офанзива, бие всички без излишни паузи. И се нарязва на най-малките парчета. Оставяйки буквално овъглени парчета. И как с бос крак ще бъде хвърлено нещо невероятно разрушително. И тогава нещо, което носи най-впечатляваща смърт и пълна смърт, ще излети от пурпурните зърна.
  И тогава такъв див ще изскочи от пъпа и ще разкъса магическата плазма като тигър.
  И в заключение, от пещерата на Венера, подарък, който носи истинска смърт на войските на Алиев без шанс.
  Тогава момичето извика:
  - Не можеш да снасяш златни яйца с пилешки мозъци!
  Августина отряза с мечове кулите на кавказките танкове Алиев. И тогава, с голи пръсти, тя пусна дар на смъртта. Но рубинените им зърна на момичето излетяха огнени светкавици. И изгориха куп азербайджанци.
  И тогава от пъпа ще излети цяло торнадо на унищожение.
  Но от лоното на Венера излита разрушение, което носи пълна победа и унищожение.
  Августин мъдро отбеляза:
  - Петелът все още може да снася златни яйца, но характерът на пиле само ви вкарва в бъркотия!
  Светлана също е гореща в битка. Как сече с мечове азербайджанци и ги разбива на кисело зеле. И с босите си пръсти ще изпрати подарък на унищожение. Разбийте враговете в прах.
  И смъртоносни мълнии ще излитат от ягодовите зърна. Азербайджанците ще бъдат изгорени на парчета. И тук пъпът ще изпрати вълна на тоталитарно изтребление на кавказците на Алиев.
  И в заключение, балон с магическа плазма ще излети от пещерата на Венера, която ще разтопи всички врагове наведнъж. И танковете ще пушат, а снарядите вътре в тях ще експлодират.
  И Светлана как да реве:
  - Защо сте всички в облаците, защото мозъкът на пиле!
  Вовка-Павлик се бие с нарастваща ярост. Той ще вземе и ще пореже врагове. Всички те ще се натрошат и нарязват на малки парченца.
  И тогава, бос, с детски крак, той ще хвърли граната и ще я разкъса.
  След като момчето отново изсвири и свали много самолети.
  Тогава той изрази идеята:
  - Дори да имаш силата на мечка, но с кокоши мозъци ще си останеш магаре!
  Маргарита Магнитная сечеше с мечовете си с всичка сила. Тогава с бос крак момичето хвърли убийствения дар на смъртта. Тя разкъса азербайджанците на парчета от кости и кожа. И тогава как свири, че гарвани ще падат на купища върху азербайджанците.
  Тогава Маргарита извика:
  - Ако имате пилешки мозъци, тогава след среща с лисицата перата ще летят!
  Наташа се бие с азербайджанци много активно. И сега босите й крака хвърлят нещо дяволски убийствено. И мечове изсичаха кули.
  И тогава мълнията ще бъде отсечена от пъпа ...
  И алените зърна ще пуснат смъртоносни пулсари. И тогава момичето ще го вземе и ще излъчи огнено торнадо от пазвата на Венера. И разделете противниците на парчета.
  Тогава момичето изчурулика:
  - За да направите котлет от прасе, трябва да имате хватка на вълк и лисича находчивост!
  Зоя взе вятърната мелница с мечовете си. Тя проряза всички коли и пързалките се разпръснаха във всички посоки. И тогава босите крака на момичето-терминатор пуснаха бомби, унищожения. И летящите започнаха да разкъсват враговете.
  Но малиновите зърна ще вземат и ще излъчват мълния на унищожение. И тогава лазерен лъч ще излети от пъпа.
  И ето пещерата на Венера ще изхвърли поток от силно торнадо, което смазва кавказките войски на Алиев.
  И момичето реве:
  - Най-вероятно ще отидете на печена лисица с пилешки мозъци!
  Августин също се бори сега, така че го има като будилник. И реже азербайджанци без съжаление и съжаление. Хвърля гранати с боси крака, разкъсва противниците.
  И от рубинените зърна хвърчат каскадни светкавици. Но от пъпа ще бъде изковано нещо абсолютно смъртоносно. И да разкъсат азербайджанците. И тук магическо торнадо от смърт и разрушение ще излети от пещерата на Венера.
  Тогава момичето ще лае:
  - Ако характерът е като на мокро пиле, ще се изсушиш без пари на улицата!
  Светлана също се бори много нахално. И сече с мечове, и хвърля убийствени дарове на смъртта с боси крака. И тогава той ще го вземе и от зърната на ягодите ще избълва каскада от мехурчета магическа плазма.
  И тогава от пъпа бие една след друга мълния.
  Но от пещерата на Венера, как ще се излее ураган на тотално унищожение и пълно унищожение.
  Светлана извика:
  - Пилешки мозъци правят безкрили, пилешки характер изпраща на оскубване!
  . ГЛАВА #16
  Вовка-Павлик изръмжа и сечеше с мечове със завои и разрушения. И той взе голите детски крака и хвърли граната. Разкъсаха много азербайджанци. И после как да подсвиркваш. И куп гарвани ще смажат облак от самолети на армията на Алиев.
  Момчето извика:
  - Кой е пиле под душа, тая лисица храна в колиба!
  На Вовка-Павлик дори малко му писна да сече и хвърля гранати по азербайджанци с боси крака. Момчето повтори афоризма:
  - Ако искаш да живееш като бял човек, бъди поне малко червен в хитростта!
  Маргарита Магнитная хвърли с босите си пръсти убийствена хрупка на унищожение. Разкъсаха много азербайджански войници. И тогава тя избухна от пъпа с лазер.
  И след това тя го взе, подсвирна и унищожи куп самолети.
  И тя провери:
  - Истинските бели хора не изглеждат бледи, когато се провалят!
  Тогава момичето отново хвърли дарбата на унищожението с боси пръсти на краката си, чуруликайки:
  - Ако си пиле с мозък, ще отидеш на бульон за лисица с дела!
  Наташа изпусна пулсар на унищожение от аленото си зърно и извика:
  - Бъди птица на орлов полет, но нямай полет на петел!
  Зоя отбеляза агресивно, като също изпусна дар за пълно унищожение от пурпурното си зърно:
  - Който много петли, без да яде качамак - ще прокука на кофата!
  Августин пусна своя унищожаващ пулсар от рубинното си зърно и промърмори:
  - Ако един политик много петли, избирателите тогава вият като вълци!
  Светлана бълваше мълния като вулкан с ягодово зърно и изсъска:
  - Политик, който лае много, но опитва малко, ще доведе народа до кучешки живот!
  Вовка-Павлик сечеше, въртейки мечовете си. Той хвърли граната с босия си детски крак и отбеляза:
  - Политиците се гаврят като деца, но номерата им са стари колкото самата политика!
  След това момчето подсвирна, след като се справи с армията на Алиев, събаря гарвани като пясък от дънките си, и отново измърка:
  - Политикът е врана, мечтаеща за орлов трон, само човката му не е пораснала!
  Маргарита рационално отбеляза, като също хвърли послание за унищожение с бос крак:
  - Политикът иска лъвския трон, но умът често е само крава без рога!
  Наташа пусна мълния от пъпа си и излая:
  - Лъвът не трябва да е овца, но поне малко лисица няма да му навреди, за да не попадне в магарета!
  Зоя го взе и с босите си пръсти пусна дар на смърт. Тогава тя изплю пулсар с пурпурни зърна и извика:
  - Дори да си лъв, но с пилешки мозъци ти е гарантиран кучешки живот!
  Августина удари рубинените си зърна със смъртоносна мълния и изскърца:
  - Който много лае на луната, животът го сваля в развъдник!
  Светлана държеше грамофон. Тогава тя изпусна секрет от ягодовите зърна и изпищя:
  - Ако политик ти обещае баница в небето, значи той смята избирателя за кълвач!
  Вовка-Павлик, подсвирквайки враните, отбеляза разумно:
  - Ако имате дървена глава, тогава определено ще дадете дъб!
  Маргарита, отново избивайки враговете, издаде:
  - Ако си главата като дъб, ще я откъснат като лепкава!
  Наташа остроумно отбеляза, пускайки мощен дар на смъртта от алено зърно и унищожавайки войските на Алиев:
  - За избиратели на дъбове политикът е пълна липа!
  Зоя, нарязвайки азербайджанци и изпращайки лъчи на смъртта от пурпурните зърна, отбеляза:
  - Ако си тъп като плъстен ботуш, винаги ще си подкован!
  Августин остроумно отбеляза, изпращайки гибел от рубинените си зърна:
  - Нищо не пречи всеки ден, спукано печено като пилешки ум!
  Светлана издуха ягодовите зърна и издаде:
  - Ако имаш кокошка памет, ще забравиш как да се рееш като орел!
  Вовка-Павлик хвърли с бос крак подарък на грозник и изскърца:
  - Пилето не е птица - пилешкият ум не е ум!
  Маргарита с бос крак пусна нещо, което нямаше да й позволи да умре без болка. Тогава тя изсвири, удряйки азербайджанците с гарвани и изпищя:
  - Избирател с кокоши мозъци избира петли за президент!
  Наташа от аленото зърно духна горещо и много парещо и издаде:
  - Политик, който много се клати, привлича само тези, които имат кокоши мозъци!
  Зоя, стреляйки по враговете, от малиновите си зърна, отбеляза:
  - Кой се съблазни от лисичата реч на политик, пиле с ум, а овца с характер!
  Августин, удряйки с горящи пулсари от рубинени зърна, отбеляза:
  - За един политик езикът е и меч, и камшик, и ключ, но той на първо място слага избирателя под ключ!
  Светлана удари мълния от ягодово зърно. Тя смачка много самолети и танкове на армията на Азербайджан и Алиев, издавайки:
  - Пилешкият пух е мек, но на какви твърди легла спят тези с пилешки мозъци!
  Вовка-Павлик се съгласи, подсвирквайки още веднъж:
  - Нежният характер на владетеля често води до тежко падане на държавата!
  Маргарита, довършвайки, подсвирквайки и пращайки гарвани по главите, довършвайки последните азербайджанци, добави:
  - С пилешки мозъци и характер на пиле, ще стане като свинска пържола!
  Момичетата свършиха много готина работа с боси крака и накрая пуснаха вълни цунами от пазвата на Венера. И огнен и адски вихрушка ще мине. И всичко ще изгори до основи.
  И доблестните войски на Алиев бяха овъглени.
  Да, тук тяхната маса вече е смляна и победата е близо.
  Екипът се премества в друг сектор на фронта и започва активно да действа там. Врагът е много силен и многоброен.
  Вовка-Павлик насякъл войските на Алиев с мечове. В същото време босите му детски крака хвърляха дарове на смъртта, унищожавайки враговете на Русия и съюзната на Русия Армения. Готиното момче логично отбеляза:
  - Странно е да убиваш азербайджанци. Добри хора и просперираща държава!
  Маргарита, посечейки воините на кавказката империя на Алиев и дисекция на бойците, хвърляйки дискове с боси крака, отрязвайки кули на танкове и опашки на самолетите, отбеляза:
  - Да, грозно е да се държи така с азербайджанци. В известен смисъл това напомня на исторически стратегии. Има два начина: да се бориш или да построиш рай на земята. В зависимост от избора получавате мисии. Както се казва, във военна мисия изграждането на рай ще бъде по-трудно!
  Вовка-Павлик посече маса азербайджанци с едно замахване на удължените си мечове и поклати отрицателно глава:
  - Това е друг начин да го кажа. Забелязах, че в играта "Клеопатра", във военните мисии, като правило, няма проблеми с бирата. А в мирно време ечемикът може да се транспортира само и това създава проблеми.
  Маргарита държеше грамофон, като посичаше противници, включително самолети и танкове, и много хеликоптери от армията на Алиев, и оголивайки зъби, тя пееше:
  - Реки, морета, протоци... Колко вреда причиняват!
  Вовка-Павлик, хвърляйки експлозивен пакет дървени стърготини с босите пръсти на крака на детето си, вдигайки във въздуха с унищожение цял батальон с танкове американско и руско производство, й даде грахово зърно с боса си пета и запя:
  Не бирата убива хората! Водата убива хората!
  Момчето-терминатор всъщност е весело като момче от анимационен филм за Конан.
  И той отново подсвирква, сваляйки враните върху азербайджанците.
  Наташа, кълцайки противници и оголила зъби, държейки мелницата, се ухили агресивно. Ето я, какъв страхотен войн. И сега голите й пръсти, докато хвърлят експлозивен пакет с убийствена сила, разкъсвайки на малки парченца войниците на Кавказката империя на Алиев.
  Момичето от алените зърна ще изпрати мълния. Той ще изгори няколкостотин азербайджанци и мърка за:
  - Ще настъпи ерата на най-великия комунизъм!
  И тогава, както показва езикът. Това е момиче, най-високата класа в нея.
  Зоя също посича врагове. Не им дава шанс. И пеперуда прави прием с мечове. Отсича опонентите, пресича десетки азербайджанци. И тогава с голи пръсти ще пусне експлозивен пакет дървени стърготини. Ще разкъса враговете и ще чурулика:
  - Слава на великата Русия на царете и победителите!
  И от малиновото зърно ще освободи дара на смъртта и пулсара на разрушението.
  Тук се бие и Августин - бойно момиче от екстра класа. Тук тя ще го вземе и ще изстреля грахово зърно с експлозиви по врага с боса си пета. Разкъсайте враговете си на парчета.
  И след това от рубинените зърна като светкавичен разряд. И изгори враговете до основи.
  И извика с пълна сила:
  - Слава на Отечеството на комунизма!
  Светлана също се бори с голям ентусиазъм. И реже враговете с дива ярост и ярост. И с босите си пръсти хвърля граната с въглени, която разкъсва тълпата азербайджанци. И тогава ягодовите зърна ще пуснат мълния. И ще изгорят батальона бойци на Кавказката империя на Алиев. Ето едно момиче, чиста вещица и терминатор.
  Светлана изпя:
  - Аз съм великият воин на седемте морета,
  И пея удивително - като славей!
  И се смейте на глас.
  Агдам, заловен преди това от азербайджанците, падна с гръм и трясък.
  И азербайджанците бяха победени. Но за да се закрепите най-накрая, трябва да вземете също Зардаб и Агзхарбери.
  Вовка-Павлик, Маргарита Коршунова и екип от вещици щурмуват Зардаб.
  И се бият като истински герои. Въпреки че изглеждат като деца. А момичетата на вещиците изглеждат на около двадесет години, въпреки че вече са толкова стари, че хората не живеят толкова дълго.
  Вовка-Павлик разсича войските на Алиев по стената, държейки техника на сепия с мечове. След това с босите си пръсти хвърли смъртоносна граната, разкъсвайки азербайджанците на парчета. След това момчето, според традицията, ще свири, събаряйки гарвани на главите им, на войниците на Кавказката империя на Алиев.
  Вовка-Павлик изпя:
  - И кипяща тъмнина полетя към земята на злите чудовища!
  И момчето отново прекара цялата мелница с мечове. И така той мачка противниците и буквално изтребва.
  Маргарита също е накълцана като великан. Момичето замахна с мечовете си с пълна скорост. И с голата си пета ще се предаде на дара на смъртта. А азербайджанците се унищожават без жалост и съмнение.
  Момичето го взе и запя:
  - Ще има оживен комунизъм, фашизмът ще бъде унищожен веднага!
  Босоногото момче Вовка-Павлик проведе прием със самовар, нарязвайки азербайджанци и отбеляза:
  - Унищожен наведнъж фашизма!
  Битката ставаше все по-неконтролируема.
  Особено когато Наташка започна да хвърля звезди с боси пръсти, всяка от които унищожи стотици азербайджанци наведнъж. И вече ако от алените зърна избухва с мълния и изгаря противниците.
  Момичето изгука:
  - Аз съм най-силният в света, ще убия всички врагове в тоалетната!
  Зоя, стреляйки по врага, изпищя:
  - Слава на комунизма!
  И с голи пръсти, как да изстреля смъртоносна граната, най-разрушителната сила.
  И тя е супер момиче. От пурпурното зърно изстрелва най-дивата и яростна светкавица.
  Августина, посичайки азербайджанците и дисекция на противниците, изпъшка:
  - За промяна към по-добро!
  И с голи пръсти, как да пуснете смъртоносен експлозивен пакет дървени стърготини. И разкъсайте противниците.
  И след рубинените зърна как ще падне изхвърлянето на разрушителна мълния и унищожение.
  Светлана, разбивайки врага с мечовете си и поддавайки се на граната с голата си пета, гука:
  - За комунизма!
  И от ягодово зърно ще пусне такова убийство, че всички дяволи ще се разболеят.
  Вовка-Павлик, без да обръща внимание на изстрелите - те не удрят безсмъртните, се качи нагоре по стената. Прекара мелницата с мечове.
  Посече куп азербайджанци, а след това с голите пръсти на детски крака хвърли убийствен подарък на смъртта.
  Разкъса куп противници и изрева:
  - Слава на ерата на комунизма с царската корона!
  След това момчето терминатор ще го вземе и ще свири. И облаци врани ще паднат над главите на войниците на Кавказката империя на Алиев.
  Маргарита Коршунова също посича азербайджански войници. И той държи грамофон, отсичащ войниците на Кавказката империя на Алиев. И с голата си пета момичето изпраща подарък на унищожение, удряйки врага.
  Тогава той изрева:
  - Слава на новия арийски комунизъм!
  И момичето ще го вземе от пъпа като пусне мълния... Така цял куп азербайджанци ще изгорят.
  След това децата подсвиркват в хор и хиляди гарвани падат върху главите на кавказките войници на Алиев.
  Наташа, кълцайки противници и хвърляйки игли с голи пръсти на краката си, гука:
  - Слава на Велика Русия!
  И от аленото зърно как да пуснеш смъртоносна мълния. И целият батальон азербайджанци ще изгори.
  Зоя, сечейки врагове и хвърляйки гранати с боси пръсти, изсъска:
  - За величието на Русия!
  И от малиновото зърно, сякаш се взривява с нещо много смъртоносно. И смажете опонентите си.
  Августина също се бори, с изключителна степен на агресивност. Смазва противниците и от рубинените зърна изпраща смъртоносни светкавици. И с голата си пета той ще се предаде на експлозивен пакет дървени стърготини, който разкъсва враговете.
  Тогава, както се казва:
  - За комунизма в цялата вселена!
  И от пъпа ще изкара мълния!
  Това е момиче - момиче за всички момичета!
  Светлана също се кара. И реже врагове с двата меча. Удължават се с нея, с един удар косят десетки хора. И тогава момичето с голи пръсти на краката си хвърля друг, смъртоносен дар на смъртта и разкъсва противниците. И как нейните ягодови зърна ще пуснат нещо разрушително и неподражаемо?
  Светлана вика:
  - За арийските идеи на комунизма!
  И от пъпа как да пусна цяла каскада от убийствени светкавици. Това е момиче - всички момичета, момиче!
  Вовка-Павлик продължава да се бори. Момчето сече с мечове, хвърля дискове с боси пръсти и свири. Гарваните, получили сърдечни удари, нокаутират опонентите старателно и не дават ни най-малък шанс за спасение.
  И момчето пее:
  - Обичам вашите пространства,
  Обичам твоите гори и планини!
  Небето и земята, и моята роля!
  Маргарита, кълцайки азербайджанци и хвърляйки пакети със смърт с боси крака, и режещи противници бърбореше:
  - Слънцето грее над страната...
  почитане...
  Имаш родна страна -
  Всичко на света е!
  И отново момичето ще изсвири и смъртоносните дарове на унищожение ще паднат върху враговете. Много азербайджански войници бяха убити.
  Отново момчето-затворник беше събудено. Полицаите съобщиха, че трите дни в наказателната килия са приключили. И отново го отвеждат при старши следовател Марфей.
  Вовка-Павлик, след като излязъл от наказателната килия, примижа в светлината. Отново го поляха с кофа вода. И отми мръсотията и кръвта на смачкани плъхове. После пак ме качиха горе.
  Вовка-Павлик се опита да счупи белезниците. И те изпукаха, когато момчето започна да изправя раменете си. Полицаят извика:
  - Не чупете гривните, има дефицит!
  Вовка-Павлик се засмя и изплези език. После отново се качи нагоре, тропайки с босите си детски крака, прашни в кръвта на плъхове.
  На входа на кабинета на момчето го накараха да избърше босите си крака с мокър парцал. И станаха по-чисти.
  Отново Марфей с черните си очила срещна мрачно Вовка-Павлик. Зададени последващи въпроси:
  - Пълно име!
  После пак попита:
  - Обмислил ли си го внимателно?
  Вовка-Павлик решително заяви:
  - Не!
  Следователят изръмжа:
  - Какво не е!
  Затвореното момче каза решително:
  Няма да подписвам нищо! Не съм виновен!
  Мартей каза грубо:
  - А ако е минала седмица в наказателната килия?
  Вовка-Павлик измърмори:
  - Това няма да ме спре!
  Главният следовател отбеляза:
  - А ти си железен човек! Виждам, че не можеш да те вземеш с голи ръце. Добре, вече нямаме нужда от твоето признание. Всички доказателства и свидетели вече са там и съдът ще ви произнесе. Междувременно ще те измием и ще се върнеш при другарите си.
  Вовка-Павлик кимна:
  - Добре! Вече ми липсват момчетата!
  Мартей се усмихна, чифт зъби бяха направени от желязо, и отбеляза:
  "И все пак напразно си упорит. Попаднах в колонията Горки и така... Е, съдът ще го реши, но все пак си толкова сополив, може би ще съжаляваш, ако се разкаеш!
  Вовка-Павлик решително заяви:
  - Ако в Сибир, значи в Сибир. Тя също е забавна за гледане!
  Старши следовател нареди на полицаите:
  - Да го накараме да работи. Нека се върне при своите.
  Вовката беше отведена в ъгъла и още веднъж го поляха с кофа вода. След това се върнаха, скъсана, прана тениска с бродиран номер. И накрая свалиха белезниците, но ми казаха да вървя с ръце зад мен.
  Вовка-Павлик усети емоционален възход в себе си. Той все пак успя да издържи на всички изтезания и разпити и прекалява с следователя. Дори и да не прави нищо. Още повече, че минаха първите пет дни от сто години затвор. И сметката е отворена. И разбира се, това е наистина страхотно. Можете да отпразнувате малка годишнина.
  Вовка-Павлик беше отведена във вече познатата сграда, където осъдените момчета вяло блъскаха с чукове. Нямаше достатъчно работа за всички. Още не са тридесетте, но според НЕП има дори малък процент от безработните.
  Появата на Вовка-Павлик беше посрещната с рев на добре дошли. Вовка-Павлик изглежда е уважаван от момчетата. И за това, че не боде, и за това, че може да върне. Може би дори повече за последното. Ченгетата крещяха на момчетата, заплашвайки ги с бухалки и те млъкнаха.
  Вовка-Павлик беше върнат на помпата. Едно от момчетата е освободено, изпратено да свали момчетата. И натискате наказателното поле. Повече от пет часа работа.
  Вовка-Павлик бута и почти не се чувства уморен. Просто наистина искам да ям. Той загуби малко тегло и кожата, след като загуби част от мазнините, започна да изглежда по-тънка. И ребрата се показаха, но вените станаха още по-остри. Изглежда дори станахме по-сухи и по-красиви. Натиснете пръчката си. А голите подметки станаха толкова мазоли и груби, че дори беше гъделичкащо и приятно да се ходи по остри камъни.
  Вовка-Павлик отново започна да композира мислено;
  Някои немски танкове от този клас Е-150 бяха въоръжени с гаубици и 450-милиметрови ракетни установки. Щурмова модификация на пробивния танк!
  Тук, въпреки липсата на възможност, един от "мамутите" ще се прицели точно и ще направи изстрел към позициите на съветските войски. И снаряд от половин тон, изстрелян от смес от експлозиви, реве.
  Зашумя пред петстотин метра от резервоара, в който седяха рейнджърските момичета. Въпреки солиден недостатък, той се втурна с такава сила, че разтърси съветската кола. И остарелият Т-34-85, който беше по-близо до епицентъра на експлозията, се преобърна и дори се изви няколко пъти във въздуха.
  Виктория подсвирна през ноздрите си, което обаче направи оглушително високо и извика:
  - Еха! Е, бомбардировачът удря!
  Елена, енергично захранваща друг снаряд, забеляза:
  - По-рязко от нашия "Андрюша" сигурно ще бъде!
  Виктория, вместо да отговори, насочи цевта, като взе под пистолета щурмовата модификация на "Мамут". За какво всъщност говори тя? Пред вас е враг, който трябва да бъде унищожен. Нека силата на Всемогъщия Чернобог й помогне в това. Разбира се, много хора страдат от злото, а изпитанията на боговете Демиурги, на които те подлагат човечеството, без съмнение са жестоки. Особено когато монголо-татарското иго дойде в Русия: плащане за отстъпление от оригиналните, руски богове.
  Но именно в тези изпитания се изковава душата на воините. И ако се върнете към старото поклонение, тогава много от най-трудните проблеми на човечеството ще бъдат решени.
  Но сега изпратеният от огнения дявол снаряд решава решително проблема от местен мащаб.
  Огромен, приличащ на железен "Мамут" се удря точно в устата на широките му оръдия. Дори хитра шапка не му помага много. По-точно Виктория улови точно момента, в който той започна да се отваря. И как мастодонтът избухва. Боеприпасите детонират: и смазваща експлозия разкъсва щурмовия модел Е-150. Сякаш се е пръснал съд, пълен с адски джинове. Няколко дузини немски, обърнати с главата надолу и осакатени от миналата вълна от цунами... Подаръкът, получен от Виктория, изглеждаше като смъртоносен подарък и не само изглеждаше така, но всъщност беше!
  Воинът Виктория изсмя пълните си устни с наслада и изчурулика:
  - Та-та-та! Красотата! Вкусно чука котка!
  Зоя отново инжектира снаряда в затвора. Червената дявол стреля и следващият изстрел извади новия мамут с невероятен ефект. И това удари и щурмовия модел... Загубите сред най-тежките пробивни танкове бяха осезаеми.
  Има обаче още по-масивно самоходно оръдие: "Щурмаус" с 600-милиметрова ракетна установка. Цялата е 250 тона и има цели два мотора по 1800 конски сили всеки. Ето го "Sturmmaus" откриващ огън от голямо разстояние... Виктория някак си пропусна този изстрел, може би се надяваше да вземе това тлъсто парче за закуска.
  Като цяло за германците в атаката: танковете са основният таран. Тъй като пехотата няма да тръгне да щурмува съветските, най-мощните укрепления, осеяни като таралеж с игли с картечници, и оръдия няма да отидат. Първо се движат танковете, а след това и бронетранспортьорите.
  Така че "Sturmmaus" е най-ужасният и мощен мастодонт. Оръжието му не отстъпва по разрушителната си сила на "Дора", а машината се движи на гъсеници.
  Двутонен снаряд избухна зад ИС-7. Този път щетите, нанесени на съветските автомобили, бяха значителни. Няколко десетки танка бяха унищожени, а до петдесет получиха значителни щети.
  Силно разтърси и ИС-7. Надежда дори получи кутия снаряди на главата си, а Виктория удари челото си в затвора на 130-мм оръдие. И Зоя, и Елена страдаха. А самият танк излетя и потегли малко напред.
  Огненият дявол извика от ярост:
  - Проклетият фюрер! За да умреш!
  Имаше за какво да се разстроиш. Много мощен снаряд от реактивни бомбардировачи. Може би дори по-опасно от бомба с това тегло или сто подаръка от гаубица. Още повече, че някой глупак постави съветските танкове твърде плътно. И трябва да се съсредоточите. Фактът, че противникът може да стреля с балистични ракети и най-важното, да прикрива позиции от въздуха.
  Въпреки това оръдието, за щастие, не е загубило способността си да стреля. Елена и Зоя едновременно целунаха затвора на пистолета, зареждайки там снаряда. А Виктория, разбира се, дори стреля с боси пръсти.
  Настоящето унищожение полетя във висока дъга. Цевта на бомбардировача беше вдигната и капачката беше открехната. Тъй като германците смятаха, че ще бъде невъзможно да влязат в широката част на багажника. Огненият дявол обаче предвидил и усетил всичко. Последният й снаряд попадна в прясно поставена бомба...
  И сега шейсет тона боен комплект веднага избухнаха. И няколкостотин германски танка бяха взривени и унищожени на място, а няколкостотин бяха повредени. Тези щети обаче не са ограничени. Още един "Sturmmaus" и пет "Sturmtigers" избухнаха от сътресението, умножавайки причинените щети. Какво накара новите танкове да експлодират...
  Виктория блесна с оголени зъби и измърка доволно:
  - Колко добре се получи! И все още има такива мъже по света - щом видят жена, веднага са глупаци!
  Надежда логично отбеляза:
  - Когато се превъплъти великият Перун, той беше и женкар. Същият Иля Муромец: неговият незаконен син!
  Зоя потвърди подобна образователна програма:
  - Това е сигурно! Освен това Иля прекара тридесет и три години на Олимп и изобщо не седна на печката!
  Елена измърка напевно:
  - Емеля седи на печката... Тогава седмицата му отмина!
  И за пореден път Виктория стреля... Все още има нещо специално, романтично във всяка битка. Особено когато си във война с такива гадове. Ето, например, оберстунбанфюрер Клаус, сър. През зимата той организира жестоко забавление. Нацистите избираха по-хубави деца в селата и ги довеждаха в хижата. Освен това момчетата не бяха нито партизани, нито подземни работници. От тях не започнаха да извличат информация или изтезания.
  Просто се преоблякоха в нова пионерска униформа и изритаха боси на студа. Тогава те бяха принудени да бягат през снежните преспи, проблясващи с алени токчета от студа, а кучетата бяха спуснати по босите стъпки.
  Това беше жесток, безсмислен лов. Така фашистите се забавляваха тривиално и задоволяват садистичните си инстинкти. Нито едно от момчетата и момичетата не оцеля. Тези, които не бяха разкъсани от кучета, бяха тривиално окачени от нацистките фанатици на бърлоги и изпечени живи на клада. Какво си мислеха те, докато момчетата и момичетата се пукаха и крещяха, докато бяха погълнати от пламъци? Какво имаше в сърцата на тези чудовища? Нито един от тях не си спомняше собственото си семейство, децата си? Също руса и отслабнала от храна на карти...
  Но ако фриците са загубили човешкия си вид и се държат така: по-лошо от варварите, потъвайки до нивото на канибали, тогава нека свършат повече от жестоко!
  Виктория, която видя сенчестата страна на нещата и усети подобни зверства с кожата и сърцето си, не прости.
  Защото в опит да накаже грешника: Чернобог е безмилостен и благороден. И Великият Родител, и Белобог, и Чернобог, и Лада се борят за справедливост. Но ако Лада и Белобог използват предимно доброта и обич, тогава методите на Чернобог са много по-трудни, но този е още по-ефективен. Но, уви, не е лесно да победиш злото с добро и още повече със зло!
  Германците понасят огромни загуби от огъня на Виктория. И с приближаването на вражеските танкове загубите им се увеличават. Е-25 ... Едно от най-ефективните самоходни оръдия, с екипаж от двама и 88-мм оръдие. Машината е висока само 1,4 метра и е отличен унищожител на танкове. Може би обаче пистолетът му не е достатъчно мощен за Т-54, но повече от надминава бронята на Т-34-85. И последният резервоар все още е най-масивният.
  Е-25 се опитват да пробият в близко разстояние, но Виктория е нащрек. Но постепенно снарядите на ИС-7 са към своя край. Вярно е, че самите германци се изчерпват. Снаряди от "Тигър" -4 и "Лъв" -3 няколко пъти удариха челото на ИС-7... Съветската машина издържа изпитанието с чест, но само вътре в нея звънна силно. Ето и последните изстреляни снаряди...
  И отгоре вече атакувам фашистките реактивни щурмови самолети. Елена обръща колата и се отдалечава от вражеските ракети. Не, тя самата няма да позволи на танка си да удари от въздуха. Нацистите нападнаха грешната девойка на войната.
  . ГЛАВА 17
  Воинката лесно избягваше експлодиращи ракети и фонтани от счупени ракети и бомби, които от време на време избухваха близо до танка й... Съветският МИГ-15 все още не е достатъчно многоброен, за да издържи на ME-362 и ME-2010, най-модерния самолет на Третия райх. Освен това нацистите имаха и нова марка: ME-462 със седем огневи точки: шест 30 мм относително леки и компактни оръдия и 50 мм централен оръдие. Последното оръдие беше предимно оръжие за стрелба по наземни цели, но представляваше и сериозна опасност във въздуха. ME-462 имаше висока степен на оцеляване и следователно идеално пригоден за ролята на щурмови самолети и бомбардировачи. За съжаление МИГ-15 досега остава само изтребител и далеч не е най-масовият. Як-9 се биеше в небето, витла машина - един вид дядо на авиацията. Е, не точно дядо, но такава машина влезе в производство през далечната 1942 г. и шестима се бият на нея. И досега тази кола е най-масовата.
  Освен това има Як и опростен модел: камикадзе. Явно има имитация на японската версия, но с руски героизъм. Обикновено тийнейджърите се записват в камикадзе. Те извършват ритуала по кръщение и освещаване от православен свещеник, а след това, след като се прекръстят четири пъти, сядат в каютата. Възникна обичаят преди това да се събличат дрехите, за да не се пропилява доброто и да лети до смърт в едни и същи бански.
  Ето тринадесетгодишно момче, което отива да таран тежък реактивен щурмови самолет XE-384. За какво си мисли момчето Пашка? Вероятно не за факта, че е живял толкова малко. И явно той не вижда небесни часове, когато включи максималната скорост на принудителен, прост двигател.
  Разбира се, искам да живея, наистина искам, особено на възраст, когато просто откриваш нов свят за себе си. Вече не сте дете и осъзнавате стойността на живота, който, между другото, все още не сте започнали да вкусвате както трябва.
  Но момчето явно мрази фашизма много повече, отколкото обича живота. И затова смело отива при овена. Последната мисъл и вик преди смъртта: Слава на Велика Русия!
  И сега германският ас няма време да избегне отчаяното хвърляне, направено от руснака.
  Процепът унищожава тялото, а душата, избягала от оковите, се извисява във висините! Демоните влачат фашистката нахалка в ада или пък в ада!
  И четирите красавици излизат от обстрела, чувствайки се като доблестни победители! Германската атака около Ржев се изчерпи!
  Но отново иронията на съдбата нарича четирите заплашителни възклицания на Чернобог. Например, вие се намесихте веднъж, а сега трябва да спрете ... Същността на проблема скоро ще им стане ясна.
  Ожесточените боеве край Москва продължават. Германците и техните сателити натискат, самураите увеличават натиска от изток. Япония копира танковете Т-34-85 и СУ-100. А машините им вече са достатъчно напреднали, за да се борят наравно със съветските технологии. Или почти равни. Ситуацията стана особено опасна, когато войските на страната на изгряващото слънце нахлуха в Алма-Ата в края на юли и превзеха столицата на Казахстан. И нацистите от своя страна се преместиха в Уралск, опитвайки се да се обединят с армията на Страната на изгряващото слънце. В центъра нацистите в крайна сметка успяха да превземат Вязма.
  И тогава Червената армия предприема контраатака, за да изгони японците от Алма-Ата.
  Отново момичетата са в танка, но този път вместо ИС-7 са в Т-54. Твърде дебело е да прехвърлите толкова тежка и перфектна кола от Москва до Алма-Ата.
  Но положението на фронтовете беше критично. Северната група нацистки войски се приближи до Твер и се приближи до Калинин. След падането на Ленинград, шведите и цялата северна група отприщиха големи сили.
  Четирите момичета са изпратени да се бият в югоизточния сектор на фронта. Но момчето Вовка-Павлик, по волята на руските богове, премина в периода на алтернативно водене на Втората световна война. Това е, когато СССР се бори сам, без съюзници, срещу огромна фашистка коалиция и цяла Европа.
  Чернобог каза на смелото момче:
  - И Бог на тъмната страна на нещата и злото, но в същото време покровител на руския народ! Имате честта да се биете на страната на Червената армия! - добави тогава господарят на нощта. - И дори ви давам възможност да изберете войските, за които бихте искали да се биете!
  Вовка-Павлик наду гърди и каза с патос:
  - Искам да бъда пилот на МИГ-15! Станете най-добрият съветски ас!
  Чернобог потвърди:
  - Нека бъде така!
  Кожедуб беше смятан за най-продуктивния съветски ас. Той се оказа единственият съветски пилот, който успя да надхвърли бариерата от сто свалени самолета. И Кожедуб през май 1946 г. става първият съветски герой на СССР четири пъти. Сталин категорично забрани на друг изключителен ас Покришкин да лети. Покришкин спечели последната си потвърдена 59-та победа през ноември 1944 г. След което получава званието генерал. И сега Покришкин дори е повишен в маршал на авиацията и също така получи четвъртата звезда на героя на СССР. Четири пъти герой на СССР беше и маршал Жуков. Освен това акаунтът на Покришкин беше официално увеличен с още петнадесет коли, което преди това не беше потвърдено. Страната има нужда от герои.
  Още двама съветски пилоти надвишиха броя на свалените самолети със 75 броя и станаха герои на СССР три пъти. Два пъти героите, които свалиха повече от петдесет самолета, вече бяха около осемдесет. Въпреки че трябва да се признае, че през последните години счетоводната политика се промени и НКВД дори се опита да припише броя на свалените самолети, вместо да го намали.
  В условия, когато войната не вървеше по най-добрия начин, страната се нуждаеше от нови герои. Толкова много аса, особено последните години на войната, бяха преувеличени ценности.
  Разбира се, изненадващо е, че момче на дванадесет години беше предадено без допълнителни думи такъв рядък и скъп изтребител като МИГ-15. Но Чернобог, разбира се, изигра положителна роля.
  Освен това най-масовият съветски изтребител Як-9 по своя полет, технически характеристики и въоръжение беше абсолютно неконкурентоспособен в битката с вражески реактивни самолети. МИГ-15 може малко или много да се конкурира по качеството си с германците. Скоростите на Fritz обаче бяха по-високи, а оръжията по-мощни, но маневреността на лекия МИГ-15 беше поне толкова добра. Освен това съветската наука не стои на едно място. Подобрени са както оптиката на самолета, така и летателните характеристики.
  Освен това 37-милиметровото оръдие е достатъчно мощно, за да свали дори тежки вражески самолети. Дори и не с един изстрел.
  Германците смятаха за най-важното: бронята и оръжията, поради това те наистина страдаха от маневреност и скорост на завои.
  Малкото момче Вовка-Павлик хукна към самолета си. Токчетата на момчето буквално искряха, особено след като се плискаше бос из локвите. Всъщност все още е лято, а самата кола е гореща. Защо други дрехи освен бански?
  Момчето Терминатор скочи в колата. Крилата на МИГ-15 са замахани, а самият изтребител изглежда много елегантен. Изкуствените соколи Як-9, стоящи до него, изглежда са направени много тромаво. Уви, както е. Машините бяха грубо построени, предимно от жени и деца от най-евтините материали. LA-7 така и не стана масов модел, а по-лекият и по-маневрен Як-3 изискваше висококачествен дуралуминий. И така, докато МИГ-15 си струва златото.
  Момчето имаше обща представа как да управлява реактивни изтребители. И тази машина, за щастие, не е твърде сложна. В момента се извършва въздушно нападение и изтребителят лесно излиза от пистата.
  Момчето Вовка-Павлик се усмихва. Дуралуминият кон се оказа послушен. Може би Чернобог е помогнал малко на добре обучено дете. Или опитът да летиш на по-модерни, но доста подобни реактивни машини - по-готини от тази.
  И ето ги немските бомбардировачи. Ужасен TA-600: осем двигателя и способен да носи двадесет тона без претоварване, и се защитава от 18 въздушни оръдия и повече ракети.
  Като цяло германците вече активно разработват самонасочващи се ракети, които се насочват от фотоклетки и топлина. И в този случай, разбира се, ще стане по-трудно да се борим с фашистките лешояди, но все пак руските дизайнери ще измислят нещо!
  Момчето влиза в битката с ME-362. Това е основният немски изтребител с два двигателя и пет огневи точки. По отношение на огневата мощ противникът дори има предимство: четири 30-мм оръдия и едно 37-мм оръдие. МИГ-15 има два 23 мм и един 37 мм. Но момчето не го интересува. Голи пети натискат педалите, отдалечавайки се от огнените струи на противника, снарядът от най-тежкото оръдие удря приклада между крилата. И страхотният, тежко брониран ME-362 се разделя ....
  Младият Вовка-Павлик, като момче, облизва доволно устните си, сякаш отхапва шоколадов бонбон:
  - Една нула! Отваряне на сметка!
  Новият съветски автомобил има фотоклетка, която засича удар. Докато има малко такива бойци, можете да фалирате на пробни снимки. Освен това в ситуации, когато врагът е на стъпалата към Москва, превзе Ленинград и Кавказ, всяка победа изглежда ценна и изобщо не е излишна!
  И какво оголи там рогата на Златната орда? С нея ще се справят някак си!
  Момчето-терминатор ловко избягва изстрели и прави вятърни мелници в полет, принуждавайки три вражески бойци от един взрив да пламнат наведнъж, получавайки щети в опашките. А ето и по-леката ME-2010. Тази машина има само един двигател, разположен във фюзелажа и много прилича на МИГ-15 по своя дизайн. Само сенникът на пилотската кабина е с форма на капка, а размахът на крилата е регулируем. Е, това е още по-добре... Макар че обикновено на такива машини летят аса от висок клас.
  Е, да... Германецът успя да се измъкне от изстрела, почти разроши стомаха на Олег. Съдейки по формата на кръста на фюзелажа, това е асо, наградено с диаманти на Рицарския кръст на Железния кръст. И те се предават на онези немски асове, които са достигнали броя на свалените коли от 250 броя. Германците имат само двадесет и трима пилоти като този на този ден. И най-известният несъмнено е Хъфман. Истински русокоси бесенче, което е било съборено повече от веднъж, но което винаги е успявало да оцелее.
  Хъфман стана вторият след Рудел, награден със Златни дъбови листа на Рицарския кръст с диаманти. Рудел също като очарован шегаджия продължи кариерата си. И този щурмови терминатор беше награден за хиляда разбити танка - безпрецедентен случай в Третия райх: платинени листа до Рицарския кръст на Железния кръст, със златни дъбови листа, мечове и диаманти, както и солидна премия за това.
  Хитлер е забранил на Хъфман да лети няколко пъти, но трябва да отдадем почит: русото бесче показа постоянство, когато пробива на фронта. След четиристотин свалени самолета той получи златни листа до кръста. След петстотин получава орден на немския орел, а след шестстотин платинени листа до Рицарския кръст. Рудел, който беше свален четиридесет и пет пъти и който вкара половината от танковете си, вече се биейки с протеза, оцеля, но беше заловен за четиридесет и шести път.
  Сталин отказа да предаде Рудел, дори срещу огромен откуп от 100 милиона златни германски марки - цената на четиристотин танка от серията Лев-3. Но самият Рудел беше държан в плен с чест.
  Хъфман донесе светлината си до 860 коли... Хитлер обеща, че когато достигне хиляда, като изключение, Хъфман ще бъде награден с Големия кръст на Рицарския кръст - награда, която според обичая се получава изключително от командирите.
  Не, в първата си битка момчето Вовка-Павлик не се изправи срещу Хъфман, а повече от достоен противник. И двамата показаха чудеса на маневрата.
  Момчето, не искайки да губи време за продължителна битка, използва оригинална техника. А именно изстрел, ритнат на сляпо, разчитайки на усещането от картината... И това не е първият път, когато работи... Фашистът беше закачен от снаряд и неговият боец, обхванат от пламъци, се втурна надолу като камък .
  Младата Вовка-Павлик премина към следващата мишена. Този път МЕ-362 стана нова жертва, момчето изстреля три снаряда във фенера му... И това е страхотно... А ето и друг тип немски изтребител - ТА-283. Този боец вече е получил прякора "Вампир", има удължен фюзелаж и отново свинска муцуна.
  А асо момчето вече е ас, реже си вътрешностите. И тогава още един TA-283 наклонено отрязано. Е, сега най-дебелата цел: TA-600. И хлапето стреля от разстояние... Той удари двигателя, проби бронята му и отскочи назад. Момчето Вовка-Павлик отново беше принудено да се изправи срещу ME-362. Въздушните оръдия стрелят и германските крила са откъснати. Момчето натисна бос лостовете и усети мисловната картина до тила си, а ето четирима могъщи немски бойци, пламнали. И те отидоха да заровят човките си на повърхността на планетата.
  Момчето ас се ухили. Ето HE-362, лека еднодвигателна машина за пяна. Маневрен, но крехък... Пет от тях помете момчето-пилот и се разцепиха като ледени висулки, падащи върху камъчета.
  Момчето Вовка-Павлик избухна в смях и направи нос на фрица. Но той беше възпрепятстван да влезе отново, за да атакува TA-600 от XE-477, двуместно самолетно чудовище: тринадесет оръдия: десет 30 mm, две 37 mm и едно 75 mm за удари срещу наземни цели.
  Момчето успя да отсече тази дванадесеттонна горила, само като освободи почти целия боен комплект.
  И с последния си изстрел, точно в опашката на Ю-288, вече остарялата винтова машина на Луфтвафе.
  След това, довеждайки резултата си до осемнадесет свалени коли, момчето счупи рекорда, поставен преди това от германеца Гелен, седемнадесет свалени коли. Също така легендарна личност Гелен: единственият фелдмаршал на авиацията, който летеше като обикновен пилот в реактивни изтребители: и той се биеше много успешно. По време на тази легендарна битка той блокира резултата на Хъфман от шестнадесет самолета, но самият той беше свален. Гелен оцеля, но получи контузия на гърба, която сложи край на летателната му кариера и германският маршал беше принуден да премине към академична работа. И той стана третият, награден с платинени листа на Рицарския кръст, златни дъбови листа, мечове и диаманти.
  Но сега младата Вовка-Павлик счупи два пъти съветския рекорд и един по един немския!
  И това беше направено от босоно момче, което преди това нямаше опит в подобни битки.
  Но това е само първият полет! И сега колата, която не е получила нито една драскотина, ще бъде заредена и заредена с боеприпаси и тя също ще излети.
  Почти целият персонал: деца, твърде много възрастни загинаха, как работата тук е такава, че десетгодишни момчета и момичета могат да се справят. Когато Вовка-Павлик легна, възрастна жена веднага му извика:
  - Защо разпръснат гултай, нека помогнем на другите!
  Детето чудо, което още не беше уморено, макар и морално, веднага скочи като пружина и възкликна:
  - С удоволствие!
  И се втурна да помогне на момчетата. Той вече е достатъчно голям, за да управлява удобно изтребител, но не е достатъчно възрастен, за да пуши (какъв лош и глупав навик!) С пилоти, повечето от които също са млади - макар че младите вече се бръснат. И има по-възрастни момчета със сиви мустаци!
  Момчето се втурна на работа и действаше енергично. Момчето-терминатор е изпълнено с ентусиазъм, острите му лопатки скачат между пулсациите на вълнообразни мускули под загорялата от шоколад кожа. Олег извади със себе си кутия с въздушни снаряди, по-точно три кутии. И той тегли един и половина ценнера върху себе си.
  Пилот със сиви мустаци, кавказки вид и герой на СССР, промърмори:
  - Скъпо момче! Претоварете се, починете си!
  Вовка-Павлик гордо отговори:
  - Работи, почивай!
  Той влачи кутиите. Възрастен кавказки ас подаде цигара на дете-чудо:
  - Естествен "Казбек"! Дръж се скъпи!
  Опитният Вовка-Павлик смело отговори:
  - Всички отрова от отрови, дори и естествени! Само задух от него и безплодие!
  - Какво е безплодие?! Кавказецът уплашено загаси цигарата си. Лицето му потрепна. - И си сигурен в това!
  Момчето с мъка потисна сълзите си и отговори сериозно:
  - Век опит!
  Момчето се изкикоти, а някои от тях не пренебрегнаха да вдигнат фасове от цигари. Момчето Вовка-Павлик реши да говори с тях в корав дух, за да се държат достойно за пионерите. И затова дори не е подходящо да вземете фасове от цигари по престъпни стандарти.
  Младият Вовка-Павлик едва дочака реда си и отлетя обратно в МИГ-15. Германците натискаха по време на атаката срещу Москва и бомбардираха почти всеки час. Момчето-рицар и бивш милиардер се качи във вече познатата каюта и се отпусна на удобен за тийнейджърското му мускулесто тяло стол. И колко лесно се сваля МИГ-15. Сега СССР все още има само Як-23 с две 23 мм оръдия, реактивна машина. Той е по-лек, но не толкова тежко въоръжен.
  Вовка-Павлик вижда как летището се свива и фашистките лешояди се увеличават. Момчето този път действа много по-уверено и стреля от разстояние. И той стреля, използвайки чертежа на битката и усещайки отличния си кон. Започна да забива и най-масивният ME-362 започна да се пръска с фенери. И боецът стана с отсечени глави и падна в тях.
  Момчето месоядно запя:
  Ние сме вълците на небето и мечките на вятъра! Но по-добре от хляб и малко пипер!
  Момчето Вовка-Павлик отсече единадесет бойци МЕ-362 с един залх и се закиска. Да, и опашката и пее:
  - руски орел над планетата,
  Криле, разперени, излитайте!
  Врагът ще бъде призован за сметка -
  А юмрукът ни е монолит!
  Красиви стихотворения и дванадесет коли, четири от тях са NE-362, четири ME-362, две TA-383, две AP-383. Последните двама вече са многоцелеви бомбардировачи!
  Цели двадесет и три коли - свалени! И той счупи собствения си рекорд! Детето-чудо се смее и си изплези език.
  Младият Вовка-Павлик отиде в атака срещу TA-600, време е да убием това чудовище. Жива година. Една броня не му виси цели четири тона. Опитайте, вземете го. Но момчето чудо решило този път да сложи край на враговете на всяка цена.
  И така дава завой и наводнява от там, оловна градушка се слива. По-точно, поток от градушки...
  Младата Вовка-Павлик изпя:
  - Веднъж! две! Четири пет! Нека да заклинаме!
  Но ТА-600 рухна едва когато последният въздушен снаряд влетя в него. По-точно, той залитна и започна да планира надолу, и се готвеше да се спусне... И германците вече не можеха да избягат, той изскочи от навеса на пилотската кабина с помощта на катапулт.
  Двадесет немски самолета бяха загубени. Сметката стана четиридесет и две коли! Има само две бои, а нормата за златната титла на героя на СССР вече е надвишена. И детето току-що започна да ускорява.
  Връщайки се, пъргавото момче Вовка-Павлик се втурна да помогне да зареди своя бомбардировач. По-точно боец, но можете да окачите няколкостотин килограма. Четири бомби ще бъдат хвърлени на сушата. Ще бомбардираме - реши момчето-рицар и бившият милиардер! Две момчета още по-млади му помогнаха и гледаха с уважение. Освен това Вовка-Павлик премести тежки кутии върху парчета пяна пластмаса.
  Момчето летяло за трети път, да се скара. И се втурна като разярен, яростен кон. И той искаше да се бие... Този път трябваше да се бие с няколко бойци. Немците се опитаха да маневрират. Момчето трябваше да се движи и това доведе до загуба на темпо. Само осем коли са свалени. Но тогава хлапето се откъсна и успя да хвърли четири бомби. "Мамутът" гръмна, а два "Тигъра" -4, както и един "Щурмтигр". Последният, след като се взриви, повреди няколко съседни танка.
  И той се върна обратно, като вече имаше петдесет свалени немски самолета.
  Но четвъртият полет беше сравнително неуспешен. Свалени са само три самолета... Петият излет вече е по-добър, единадесет от тях са свалени, мощен ТА-600. Само шестдесет и един самолет!
  Но номер шест беше неуспешен. Момчето се почувства прекалено самоуверено. Но немските коли не се натъкнаха и той се втурна над фронтовата линия. И тогава от главата на Олег Рибаченко излетя, че могат да свалят от сушата. Германците удариха ракети земя-въздух, ако зенитните оръдия не улучиха суперас. Ракетите избухнаха почти наблизо и сваленият асо момче полетя надолу. И тогава той взе и се изплю с помощта на катапулт.
  По-точно устройство за изхвърляне ... Уви, такава скъпа и все още рядка кола се губи. Ужасен!
  И нацистите наистина разработиха добри системи за противовъздушна отбрана - ракети, които целят звук. И момчето Вовка-Павлик не разбра веднага, че такива ракети могат да бъдат свалени. Исках да сваля по-скъпия ME-362. Или хванете по-скъпия ME-462.
  Момчето от гняв дори не използвало парашута. Не бива да се щадите. Кацането на трева без спиране е трудно, но доста поносимо. Тръните се забиха в босите пети на момчето, но това само го развесели. Лошо е, че такъв скъп е загубен.
  О, хубаво е, когато момичетата пляскат с боси крака и ги хвърлят с дискове.
  Работата по помпата се проточи още пет часа. Момчетата вече дишаха тежко и куцаха. Вместо да учат, завъртяха тази помпа. Да проявява жестокост към деца-затворници.
  Но момчетата бяха освободени. Разрешено им е да се върнат в килиите си. Преди това дори наредиха да се съблекат и изляха вода в кофа по голите си тела.
  След това Вовка-Павлик отиде да почива в килията. Момчетата имаха дългоочаквана вечеря. Плюс това вечер можете да хапнете и да прехвърляте хранителни стоки.
  Отведен е в старата килия. Момчетата много се зарадваха, че кумът се върна.
  Дясната ръка каза:
  - Всичко е наред! Днес ще бъде вкусно!
  Вовка-Павлик кимна в знак на съгласие:
  - Вярвам в това! Всичко ще бъде наред, ако не се прецакат.
  Момчетата седнаха, Вовка-Павлик се ръкува с тях. Тук донесоха ечемичена каша, хляб и нещо подобно на чай. Момчетата бяха гладни и ядоха бързо. След това имаше трансфер. Вовка-Павлик раздели наденицата и свинската мас по равно на всички. Независимо от костюма.
  Старшият след него искаше да възрази, но Вовка-Павлик извика:
  Няма привилегии за никого, дори за мен. Всички ще бъдем равни, като в комуна.
  Момчетата-затворници, особено по-малките, кимаха одобрително и аплодираха.
  След хранене момчетата побъбриха малко. Попитаха какво е станало в Павлик-Вовка. Разпитал ли го е следователят с предубеждение? Не бяха ли? Ако те бият, значи на момчетата им е писнало да се оплакват. Но можете сами да си отмъстите и както беше в наказателната килия.
  Вовка-Павлик спечели уважение, че не се счупи и не подписа нищо.
  Тогава момчетата се настаниха. Те са уморени за деня. И на сутринта доста рано за залепване. А в колонията по принцип подемът е в пет часа сутринта. Така че момчетата там не са особено разкъсани. Там има много работа, но храната е малко по-добра от следствения арест. Един плюс е чистият въздух, особено когато е топло. Е, това не е най-голямата утеха.
  И там Вовка-Павлик легна на единствения дюшек до прозореца и бързо заспа. И той отново имаше много готин и интересен сън;
  Този път Вовка-Павлик Вюнов, заедно с екипа на вечното момиче Маргарита Коршунова и четири момичета вещици, се бие с азербайджанците в позиция, в която кавказките сили на Алиев са изключително силни.
  И горят океаните си с танкове и самолети и шибани дронове, дронове.
  Там един арменски полк от смели воини се бие срещу триста азербайджански дивизии. В реалната история само с помощта на мощния кавказки военноморски флот азербайджанците успяха с голяма вероятност да потиснат арменските позиции.
  Момичетата и момчето, въоръжени с вълшебни саби, срещнаха азербайджанците, като хвърляха много еднократни игли с боси крака.
  Тези, летящи, поразявали до смърт заразни воини.
  Момчето Вовка-Павлик Вюнов взе и разряза настъпващите азербайджанци със саби. И тогава той хвърли игли с голи детски крака ...
  Десетина разбити бойци на Алиев се настаниха на тревата.
  Момчето терминатор извика:
  - Квазар!
  И как свири отгоре на дробовете си. Гарваните, които започнаха да се стичат към бойното поле, започнаха да припадат. Удряне на азербайджански черепи с човки при падане.
  Вовка-Павел Вюнов изпя:
  - Слава на цар Александър III!
  Маргарита реже и азербайджанци с магически саби, които се опитват да атакуват позициите на героичните арменски войски.
  Момиче с къдрава златиста коса крещи:
  - Слава на великото Отечество!
  И с боси пръсти вечното дете хвърля игли, които удрят смъртоносно азербайджанските войници, както и техните танкове и самолети от Кавказката империя на Алиев.
  И тогава красавицата изсвири... И враните, зашеметени от славейчето, се спуснаха върху азербайджанците. И един лешояд ще го вземе и ще го чукне. Веднага петима воини от империята на адското кавказко слънце бяха поразени от падането на една голяма птица.
  Наташа също е много активна в бойния потенциал. И така тя управляваше мелница с мечове, посече десетина азербайджанци. И тогава тя хвърли дузина игли с голите си пръсти, поставяйки маса азербайджанци. И след това го взе от аленото зърно, докато пуска светкавица. Веднага половин стотин азербайджанци бяха изпечени живи. Ето го момичето.
  И рева:
  - За Русия велики царе!
  И Зоя го взе и също ги наряза остро с мечове. Настърга много азербайджанци. И с бос крак пусна диска. Прелетя и отряза повече от дузина глави.
  И воините добавиха пулсар от малиновото зърно. Преобръщане на маса азербайджански войници.
  Тогава тя извика:
  - Страхотни идеи за Русия!
  Августин също се бори с удивителен героизъм. Тази червенокоса лисица е просто терминатор на терминаторите.
  Той ще управлява мелницата с мечове. И след това пеперуда с бърз замах. И тогава той ще го вземе с боси пръсти и ще хвърли бумеранг с диамантени остриета.
  Ще отлети и ще се върне. Но вече няколко дузини глави са отрязани чисто. И тогава от рубинените зърна момичето ще пусне светкавица. Което ще пламне и ще изгори голяма маса азербайджанци.
  И червенокосият дявол как да крещи:
  - Ако имаш кафе, ще имаш какао и чай!
  Светлана изплези език. Също така се извършва комбинация от мечове. Тя отсече много азербайджанци. И тогава с голи пръсти пусна грахово зърно с мощен експлозив. И цели сто азербайджанци бяха разкъсани на парчета наведнъж.
  Воинът от ягодовите зърна пусна мълнии. Изгориха много азербайджанци, разпространявайки миризмата на пържени шишчета.
  И извика:
  - Самурай, самурай -
  Да се биеш с руснак не е рай!
  . ГЛАВА 18
  Да, шестимата воини се справиха с азербайджанците от времето на втория президент на Русия и все пак Путин, старателно.
  Вовка-Павлик направи атака с лък със сабите си, като отсече азербайджанските войници. И тогава с бос, момчешки крак той ще хвърля остри и остри игли, убивайки противниците.
  И после пак, като славея разбойникът свири. И цели люспи от зашеметени врани ще паднат върху азербайджанските войски.
  Момчето терминатор изпищя:
  - Малко момче намери огнехвъргачка,
  Кавказките чудовища, уви, нямат късмет!
  Маргарита също посече отчаяно азербайджанците. Но в същото време тя хвърляше тънки дискове с боси крака. Те отрязаха главите на войниците на страната на Адското кавказко слънце.
  Момичето изсвири едновременно и извика:
  - За светата Русия!
  И враните паднаха, блъскайки азербайджанците като градушка.
  Не само вечните деца и четирите вещици се караха. Арменският полк срещу 300 азербайджански дивизии демонстрира неукротима издръжливост. И той унищожи танковете и самолетите им.
  Междувременно Наташа взе, насече мелницата с мечове. Смазани вражески воини. И тогава с боси крака пусна поредния бумеранг. Тя преряза гърлата на азербайджанците.
  И от аленото зърно пламна пулсар, пеейки:
  - Слава на най-великата Русия!
  Зоя също не даде шанс на опонентите си. Тя сечеше, от време на време удължавайки мечовете. И тогава с голите си пръсти хвърляше отровни игли. А след нейните пурпурни зърна бълваха цели каскади от светкавици.
  Воинът запя:
  - Русия е нашата страна!
  Винаги ще й бъда верен!
  И как пулсар изстрелва от пъпа на момичето. Нека смаже азербайджанците на разкъсани парчета кожа.
  Августина също не дава шанс на азербайджанците. Медночервената коса на момичето-терминатор се развява на вятъра като пролетарско знаме.
  И голите, издълбани крака хвърлят много смъртоносни дарове на смъртта.
  В същото време воинът изхвърля горящи парчета магическа плазма от рубинени зърна. И не забравяйте да ревете:
  - Слава на Родината - да живеем при комунизма!
  И после от кръглия му пъп, като светкавица.
  Светлана също е в битката. Тя е изключително готино момиче. И също удря азербайджанци с мечове. И голи, изящни крака хвърлят цели ками на смъртта. Че отрязват главите на азербайджанците.
  И от ягодовите зърна пак ще издаде коронен разряд. И наистина е повече от смъртоносно.
  И воинът също от пъпа ще се поддаде на дара на унищожението.
  И пейте:
  - Слава на великата Русия! Бог може да ни спаси!
  А арменските войници стрелят по азербайджанците от прочутата противотанкова пушка Мосин. Няколко картечници също работят. Оръжията стрелят. В действие е и един от първите арменски гравитационни минохвъргачки. Той реже тези кавказки същества като ятаган.
  Войниците от арменската армия бяха добре подготвени. Удрят прецизно и са много дисциплинирани.
  Това е сън, в който защитавате Армения - готино!
  Вовка-Павлик, изсичайки азербайджанците, си помисли: как нашите момчета от кавказката армия на Алиев успяха да загубят?
  Напълно е срамно! Но арменците и руснаците се справят по-добре. Така славянските войници пронизват с щикове малки, короновани, кавказки войници. Остава само малко за победа. А арменската армия е много героична. Ето едно руско момиче-картечник за войските, което стреля почти цялата Вселена. С къса пола и боса това момиче, но тя изпраща куршуми уместно.
  И Вовка-Павлик сече със саби. И тогава той също ще хвърли бумеранг с голи детски крака, отрязвайки врага. И когато момчето свири...
  И пак как ще паднат гарваните върху азербайджанците. След това кавказките бойци вече нямат шанс.
  Вовка-Павлик Вюнов, това вечно момче изпищя:
  - Слава на моето космическо Отечество!
  Маргарита, това вечно момиче е горещо и в битка. И сече със саби, много прочуто. И как свири, че куп гарвани удрят отгоре и чупят главите на азербайджанците. И с боси детски крака хвърля бумеранги, така че воините на страната на изгряващото кавказко слънце да падат на десетки.
  Маргьорит изгука:
  - Скъпа моя Русия - приятелско семейство от народи!
  Наташка разряза азербайджанците с мечове. Тя набожда цял куп игли с голи пръсти. Те взеха и пронизаха азербайджанците. Момичето обаче не пропусна да пусне коронен разряд от алените си зърна.
  И как ще бъде изхвърлена мълния от пъпа със смъртоносен резултат.
  Момичето изпищя:
  - Ще бъда супер!
  Зоя също се бие в дива битка. И мечовете й искрят като буря бушува, леят потоци огнени искри. А босите крака на момичето-терминатор хвърлят игли, които осеят азербайджанците като таралеж.
  И смъртоносни пулсари на унищожение излитат от пурпурни зърна. Воинът е много борбен на външен вид и на дела.
  Красавицата реже азербайджанците, не им дава милост.
  И борбеното и босо момиче крещи:
  - Слава на Родината!
  Августин в битка не познава мир и яростна ярост кипи с нея. И враговете реже като зелки със саби. И очите й горят като смарагди. А босите крака, като перките на витлото, изхвърлят съобщения за унищожение.
  А зърната с цвят на рубин изпращат такива струи магическа плазма към азербайджанците, че нищо не може да й устои.
  Но когато от пъпа на Августин излита поток вълшебни светкавици. И ще разбие цял набор от врагове.
  Момичето изпищя с пълна сила.
  - Слава на Всемогъщия Бог Род!
  Светлана се бори с дива тълпа. И момичето как да удари с пеперуда. И с боси крака, как да пуснете нов бумеранг. Хипер класа воин и естествена блондинка.
  И как цунами от магически петна ще се освободи от зърното на ягоди. И тя го взе и разби врага, сякаш ледът се беше разбил от ударите на меча. И от пъпа я взривиха с коронен разряд.
  Светлана туитира:
  - Момичето обича да убива,
  Ето го момичето!
  Вовка-Павлик Вюнов се бори като истински титан. Момчето-терминатор е толкова отчаян боец. И с боси детски крака ще пусне няколко диска, които ще режат враговете.
  И как карате хлапе върти вятърна мелница.
  И ако го вземе и свирне отгоре на дробовете си. Че цяла маса гарвани ще поемат и ще паднат. И таран главите на азербайджанските бойци.
  И тогава ще изплюе от тръбата... И откъсна мъжките съвършенства на цели сто азербайджанци. Тези от болков шок взеха и okuchurilas.
  Момчето милиардер изпищя и оголи петите към кавказките войски и пусна подарък за унищожение:
  - За комунизма в Русия!
  Маргарита в дива ярост ще плюе азербайджанците, а от устата й излетяха струи магическа плазма. И изядоха азербайджанците до самите скелети.
  Воинът е момиче със златиста коса.
  А босите й крака хвърлят бодливи и смъртоносни неща, така че от азербайджанците отлитат само парчета накъсано месо.
  И момичетата също се разделиха сериозно ...
  Дори си свалиха гащичките. След това унищожаването на азербайджанците премина много по-ефективно.
  Наташа нанесе каскада от удари върху жълтите войници. И тогава босите й крака хвърлиха няколко гранати и щяха да разкъсат цял батальон азербайджанци. И тогава от алените зърна ще пусне вълна, носеща унищожението на кавказките бойци, като каскада от войски с цунами.
  И от пъпа ще вземе смъртоносна мълния като полет и ще изгори азербайджанската кохорта и от тях ще останат само овъглени трупове.
  И накрая, като от пазвата на Венера, ще излети красиво момиче, убийствен пулсар, който, нараствайки по размер, взе ролка и изгори наведнъж цял полк азербайджанци.
  Воинът изрева:
  - За великия комунизъм!
  Зоя взе и изпълни комбинация, удължавайки се с мечове. И външно младият воин го взе и го изстреля с дискове, примесени с грахова бомба. И ще разкъса много азербайджанци. И тогава от малиновите зърна ще се вземе и ще пусне нов поток от мълния. И разбийте враговете на чипове, а фолиото с най-малките чипове.
  И след това от пъпа, сякаш ударен от лазерни лъчи. И масата азербайджанци ще бъде отсечена.
  И в заключение, като от пещерата на Венера, воин с коса с цвят на злато ще изхвърли неистов поток от енергия. И пометете азербайджанската охрана. Това са силни бойци.
  Воинът извика с пълна сила:
  - Слава на комунизма на Сталин и на цар Александър III!
  И ето го Августин в битка, луд като агресивна и непобедима кобра. И огнената й коса, тя блести като чисто злато.
  И той ще извърши комбинация с мечове, от които батальонът беше отрязан от корена на азербайджанските сили.
  И тогава голите пръсти пуснаха такива остриета, че настъргаха азербайджанците на салата с месо.
  И от рубинените зърна цял поток смъртоносна мълния ще излети и ще разбие азербайджанците.
  Е, когато петно от плазмата на магията изхвърчи и унищожи цял азербайджански полк.
  И когато цяла бучка енергия се изсипа от пазвата на Венера, готино, червенокосо момиче, тогава няколко хиляди азербайджанци веднага го взеха и, разпространявайки апетитната миризма на цяло стадо мамут, пържени в тиган, го взеха и станаха шишчета с коричка.
  Воинът ще реве:
  - Александър Трети - най-добрият от царете!
  Светлана е много агресивно момиче. И направи комбинация с дългите си мечове. И наряза враговете, сякаш е нарязала наденицата на тънки филийки. И тогава с боси пръсти на краката си пусна смъртоносна бомба. Разкъсваше враговете като каскада от смърт.
  И тогава от зърната на ягодите ще издаде поток от унищожаване на сериозно количество. И разбиване на азербайджанците.
  И как мълния се втурва от пъпа и разбива азербайджанците, без никаква истинска жалост, а също и нереално.
  Но пещерата на Венера бълва най-смъртоносното. Това наистина е убиецът на убийците, като хипер-ядрено оръжие!
  И как това диво цунами от магия ще помете и изтрие хиляди азербайджанци в пепел.
  Момичето измърмори:
  - Аз съм световен шампион!
  Вовка-Владимир Вюнов се съгласи с това:
  - Супер шампион!
  Момчето изнесе тройна вятърна мелница със саби. И тогава той хвърли граната за многократна употреба с бос крак. И така тя разкъса батальона на армията на страната на адското кавказко слънце.
  Каратистът свири като свирка... Доста натрупан облак от гарвани и лешояди пое и падна върху азербайджанците.
  И на главата, и да откъснем враговете от заразната империя.
  Вовка-Павлик дори си спомни как в един свят един трол помогна на Хитлер да победи СССР. Той говори така с немските войници и те станаха неуязвими. И той също успя да създаде танк "Пантера" с тегло от четиридесет тона и височина от един и половина метра, а с бронята и оръжията на "Тигър"-2, нацистите завзеха целия свят. И нека изградим всички там... И проектът за озеленяване на Африка започна. Това е тролът...
  Тогава те, добре, такъв фалшив, но интересен спомен за него насън - Владимир-Павел и бос и красив екип от момичета, взеха Хитлер от този свят на 20 април 1957 г. и го отвлякоха, и го превърнаха в роб момче, принуждавайки го да завърти колелото. Какво искаше фюрерът? Мислехте, че руските момичета просто ще го ритнат в рогата?
  Вовка-Павел извърши друга комбинация от петкратна мелница. Той отряза азербайджанците и изпищя:
  - Цар Александър Трети - самото съвършенство!
  Маргарита взе и изтегли троен орел със сабите си и наряза сто азербайджанци на зеле.
  И с боси крака момичето пусна бомба, която ще разбие армадата от азербайджански войници тук.
  И сега момчето и момичето свирят заедно. И толкова врани падат от небето и с остри човки ще счупят главите на всички тези азербайджански полкове.
  Шестимата работеха толкова активно, че и трите дивизии на страната на Адското кавказко слънце бяха унищожени. Убити са от руски воини и вечното момче.
  Но това, разбира се, не е достатъчно. Все още има голям азербайджански флот. Е, войниците на Армения трябва да разберат какво означава да се свържете с Русия и Армения. Особено с шестте вещици и магьосници.
  Бойната група беше разделена на три части и нека бягаме през морето, за да се втурнем към азербайджанските кораби.
  Тъй като са решили да унищожат ескадрилата, това означава, че със сигурност ще я унищожат.
  Тук Вовка-Павлик и Маргарита дотичаха до най-близкия азербайджански боен кораб. Със саби момче и момиче посечеха маса моряци от флота на страната на адското кавказко слънце. Игли се хвърляха с боси детски крака, трупове осеяха палубите. И те поеха кормилото.
  Те разположиха броненосец и как се натъкват на съседен враг. И как бронята ще вземе и ще се спука. И веднага два кораба започнаха да се разпадат и потъват.
  Бойната двойка извика:
  - Удар с меч от Междузвездни войни,
  Преобърна демоничната армия...
  Скакалците се превърнаха в прах,
  Руският дух няма да бъде потъпкан от враговете ви!
  Наташа и Зоя заловиха близък кавказки броненосец. Те режат азербайджанците с мечове. И тогава бумерангите бяха хвърлени с боси крака. И от цвета си на зрели макове зърната се освобождават от светкавици. И тогава пулсарите от пъпите заработиха.
  И в заключение, такива смъртоносни подаръци от зла старица с ятаган излетяха от пазвата на Венера. И всички тези азербайджанци бяха поставени така, че се превърнаха в истински трупове.
  След това момичетата завъртяха волана и бойните кораби на азербайджанците поеха и се сблъскаха.
  И двете момичета изръмжаха с пълна сила:
  - Слава на най-великата Русия в света!
  И дяволите ще се смеят с пълна сила!
  И тук Августин и Светлана заловиха плячката си. Работеха и с мечове. След това хвърляха игли с боси крака. Снимаха с рубинени зърна. И пъпчетата на момичетата работеха добре. И накрая, от пещерата на Венера, тя се разбива като убийствена саламура и поток от магическа енергия.
  След това момичетата заловиха този боен кораб и го насочиха към съсед и всъщност блъснаха врага до смърт.
  И веднага потънаха два големи кораба на страната на адското кавказко слънце.
  Ето как шестте вълшебни, безсмъртни воини се заеха да потопят флота на империята на заразните азербайджанци.
  Вовка-Павлик Вюнов и Маргарита Коршунова пленяват нов броненосен крайцер. Те също сечеха със саби и хвърляха дарове на унищожение с детски крака. Но не само това. Те също изсвиркват, дотолкова, че рибите полудяха, и се втурнаха към азербайджанските моряци, разрязвайки ги с перките си.
  След това момчето и момичето бутнаха азербайджанските кораби един срещу друг и ги потопиха.
  Адски кавказки войници се удавиха и духаха мехурчета.
  Вовка-Павлик Вюнов отбеляза:
  - Ще бъде много готино
  Морето е много кално!
  Маргарита, кикотейки се, отбеляза:
  - Комунизмът няма да напусне Русия!
  Наташа и Зоя отново са в атака. Те са безмилостни воини. Но и красива. Момиче със синя коса и коса със златни листа.
  Тук те посичаха противниците с мечове. Хвърляха дискове с диамантени ръбове с боси крака. Светкавица избълва алени зърна. Пулсарите изстрелваха от пъповете им.
  И от лоното на Венера те изхвърлиха толкова неразбираемо агресивни каскади на смърт и унищожение.
  И тогава те го взеха и блъснаха бронен крайцер срещу брониран крайцер.
  И металът се спука, и азербайджанците потънаха без излишни церемонии и проблеми.
  Наташа и Зоя възкликнаха:
  - Слава на най-голямата царска Русия!
  Августина и Светлана също не ни подведоха в атака. Те прорязват няколко пъти с мечове. Те хвърляха дискове с боси крака, разкъсвайки войниците на Алиев. И тогава от рубинените зърна те ще пуснат такъв огромен пулсар, който носи унищожение.
  И пъпите ще бълват токови светкавици. Тези момичета са много смели и готини.
  И тогава, от пещерата на Венера, духа като взрив, поради факта, че не оставя капка милост на враговете.
  Момичетата обръщат кормилото и сега бронираните крайцери се сблъскват. И с рев бронята се пука. Воините, трябва да кажа, свършиха много готина работа.
  И извикаха с пълна сила:
  - Слава на най-добрия цар Александър Трети! И за новия президент на Русия - Владимир Вюнов!
  Дванадесет най-големи кораба от азербайджанския флот са унищожени. Сега можете да поемете по-малките.
  Отново в атака са Вовка-Павлик и Маргарита. Те се втурват към крайцера от специална османска вселена. Правят всичко бързо и много умело. А именно те замахнаха сабите си, посякоха моряците. След това хвърлят игли с пръстите на босите си крака, убивайки азербайджанците.
  Дори не е нужно да свирите. Завъртяха крайцерите и ги блъснаха челно. Онези с гръм и трясък броня.
  Вовка-Павлик изпищя:
  - Цар Николай е наш човек!
  Наташа и Зоя се завръщат в битка. Крайцерът беше изчистен с удари с меч и хвърляне на игли с голи пръсти. Е, стреляха и със светкавици от алените зърна.
  Но това беше ограничено. Взеха го, завъртяха шлемовете и бутнаха корабите.
  Наташа изпя:
  - И в звездните висини...
  Зоя изчурулика с пълна сила:
  - И планинска тишина!
  Междувременно Августина и Светлана изчистиха и друг крайцер и го обърнаха, за да таранят. Тогава те извикаха:
  - Морска вълна и яростен огън!
  Вовка-Павлик и Маргарита оседлаха друг крайцер и също го изпратиха на овена. Момче и момиче хвърляха игли с боси крака и изведнъж изсвиркват... Рибите скочиха и опашките им удариха азербайджанците в лицето. И заразните бойци валят мъртви.
  Момчето-терминатор и бивш милиардер отбеляза:
  - Нашата техника!
  И отново крайцерите се сблъскват един с друг.
  Наташа и Зоя отново са в атака. Освен това мечовете бяха удължени и отрязани. И тогава са хвърлени кинжали с голи пети. Те пронизаха бойците на страната на Адското кавказко слънце. И те извикаха:
  - Слава на Отечеството!
  След това отново бутнаха крайцерите заедно.
  Но в сблъсъка и Августин със Светлана. Таранили са и крайцер с крайцер. И в същото време от зърната на ягодите се изстрелваха светкавици.
  Момичетата развалиха не малка шега.
  Тук Вовка-Павлик Вюнов и Маргарита решиха да направят малко по-лесно. Децата започнаха да подсвиркват като редуващи се биологични полета. И се появиха луди риби и акули. И да разкъсаме наведнъж всички моряци подред. И момчетата започнаха да ги завършват със саби. И се нарязва на малки парченца месо.
  И тогава с голите си пръсти момчето и момичето пуснаха смъртоносни игли. Те пронизаха противниците, като таралеж, осеял всичко с игли.
  И няколко крайцера веднага останаха без хора.
  И тогава Наташа и Зоя взеха и пуснаха пулсари от утробата. Разбиха крайцерите право встрани. И проби метала.
  Корабите от Азербайджан на великата Вселена взеха и потънаха.
  Момичетата изпищяха и викаха:
  - Момчетата са различни и добре, че още не са заразни!
  Августина и Светлана също хвърляха бомби с боси пръсти, които пробиваха бордовете на крайцерите на империята на адското заразно слънце. И тогава от пъпите се изстреля светкавица, която прониза и корабите на Азербайджан-Вселената.
  И тогава те взеха и изпратиха от пазвата си такива смъртоносни подаръци на смъртта, че се оказа пълен ужас.
  И разбиха азербайджанските крайцери на стоманени стърготини.
  Наташа изпищя:
  - Слава на Родината!
  Червенокосата лисица изръмжа:
  - Голяма слава!
  Вовка-Павел Вюнов и Маргарита Коршунова отново са в движение. Така те взеха и с босите си детски крачета хвърлиха цяла снопа много тънки, но отровни игли. Прониза хиляда моряци. И със свирка вдигнаха нова вълна от акули.
  Те нападнаха азербайджанците и започнаха да ги хапят и разкъсват. Веднага се оказаха няколко крайцера, в резултат на което нямаше екипажи.
  Маргарита отсече:
  - За моя курс и победа!
  И с боси крака момичето ще изпрати още един подарък на смъртта.
  Вовка-Павлик Вюнов се съгласи:
  - Нашата победа ще бъде очевидна!
  Наташа и Зоя също не са толкова прости. Много пъргави, краката им са боси. Когато се изстрелват гранати, те пробиват крайцерите точно на борда. И тогава те ще го вземат и ще изстрелят потоци плазма от алените зърна. И всички врагове ще бъдат смазани.
  И когато огнен пулсар излетя от пазвата на Венера, те веднага разделиха корабите на малки части. И пет крайцера наведнъж...
  Да известни работи шест. Засега всички крайцери на азербайджанците са или потопени, или без отбор. И вечно младите воини преминават към разрушители и разрушители.
  Вовка-Павлик Вюнов и Маргарита потапят по-малки кораби, много по-лесно: хвърлят мощни гранати с боси крака. Тези разрушители или разрушители се разделят без никакви проблеми.
  И ето още един много ефективен начин: подсвиркване. В този случай рибите, делфините и акулите хвърлят разрушител на борда и го обръщат веднага.
  И по този начин те загряват много ефективно.
  Наташа и Зоя не са обикновени воини. Без да мислят дълго, те ще хвърлят гранати с голи, грациозни крака. Тези разрушители се разбиват на парчета. След това, от алените зърна, те вършеят враговете. А азербайджанските кораби потъват без проблеми.
  А когато и красавиците вземат от пъпите, ще бъдат чукани от мълнии. Което също е смъртоносно за инфекция.
  И тогава от лоното на Венера ще бъде изстреляно нещо изключително разрушително и неразбираемо мощно. И как ще смаже цялата маса стоманени кораби.
  И ето ги Августина и Светлана в дяволската битка. И те не дават на Азербайджан - Вселената ни най-малък шанс.
  Босите крака на момичетата ще вземат и ще пуснат даровете на смъртта с решителен замах. И те ще смажат коронавирусите без никакви предразсъдъци. Направете ги фигуративни трупове. И ще потопят много разрушители и разрушители. Освен това те също ще получат удар и убийствени пулсари от рубинени зърна. И тогава, без повече думи, и лъчи на магически лазери от пъпите. Които, ако вече са прецакани, значи ще бъдат прецакани без да дават спускане.
  И най-смъртоносното настояще се втурва от пещерата на Венера. Това са топки от мощна магическа хиперплазма. Те изгарят корабите на Империята на адското кавказко слънце като метла от китки бластери.
  Августин изръмжа:
  - Слава на Отечеството на цар Николай!
  Светлана се съгласи с това:
  - Голяма слава на нашите герои!
  И момите сложиха босите си пръсти на устните си, и как свиркат. Делфините, рибите, акулите ще полудеят. Те ще се стоварят върху азербайджанците без излишни церемонии. И те ще ги обърнат в пълно съответствие с ажура.
  Вовка-Павлик Вюнов, като видял как загиват азербайджанските кораби, взе диска с босия си детски крак. Той прелетя и се удари в тръбата, от която излизаше дим. И разрушителят на Адската заразна слънчева страна избухна, сякаш беше ударил мина.
  Момчето си спомни дуела в друга вселена с "Маус"-2. Този танк тежеше четиристотин тона и беше въоръжен с ракетна установка с калибър 750 милиметра. Но смелото момче не загуби главата си, а взе и хвърли граховото зърно право в багажника на мастодонта. Той се втурна толкова, когато бойният комплект реагира, че цели сто нацистки танка се обърнаха.
  Вовка-Павлик Вюнов и Маргарита дори сега хвърлиха десетина грахови зърна с боси крака и потопиха още толкова азербайджански разрушители.
  Наташа изстреля изпускане от пазвата на Венера и изскърца:
  Да ги вземем момчета!
  Вовка-Павлик Вюнов с готовност потвърди:
  - Разбира се, че ще го направим!
  И всичките шестима ще го вземат и ще подсвирнат... Тържещата се вълна от риби и акули заля последните кораби, империите на адското кавказко слънце.
  Августин отбеляза:
  - Някой губи, а някой намира!
  Момчето генерал излая от смях, хвърляйки грахово зърно с античастица с бос крак, потапяйки последния разрушител:
  - Ние сме родени, за да сбъднем една приказка! Слава на Русия, и САЩ, и Армения, и цялото човечество!
  Маргарита пое с ентусиазъм:
  - Голяма слава на Героите на Русия и САЩ!
  Вовка-Павлик се събуди от звук на букал. Измина още една нощ в плен. И настъпва нов ден. Един ден в детски затвор в следствен арест, където са затворени момчета, които още не са навършили шестнадесет години. И тук вече ви е удобно и се чувствате като риба във вода. И всичко ще бъде наред. Момчето ти се усмихва и настроението се повишава.
  Просто наистина искам да почистя устата си с паста за зъби и да изплакна с топла вода. Но тук, в затвора на двадесетте, двадесети век, няма дори умивалник. Да примитивно. Би било по-добре да седне в детска, трудова колония на двадесет и първи век. Почти като в санаториум, можеш дори да играеш на компютъра. И плувайте в басейна. Животът ще бъде като малина.
  Вовка-Павлик закуси с баланда и хляб. Не е вкусно, но децата винаги са гладни и ще изядат всичко.
  След това ги връщат на работа. Тази трудотерапия е, както винаги, символ на прогрес.
  Вовка-Павлик вижда, че отношението на всички момчета, дори и на по-големите, на около петнадесет години, е станало много по-уважително към него. Всъщност той не се страхуваше да седи гол в наказателна килия, покрита със скреж. И ударът на детето е като на слон, и то много умен. А мозъкът на младежа се цени. А възрастните се ценят още повече.
  Вовка-Павлик върви гордо. Всичко би било наред, но ченгетата постоянно коригират гадни неща.
  Разбира се, не ме бият директно, но отново ме накараха да работя по помпата. Моля, натиснете.
  И разбира се за целия ден преди вечеря. Беше решено, че такъв умен човек като Вовка-Павлик няма нужда да учи вино. И момчетата с него са с един по-малко. Така че за трима ще бъде много по-трудно да натиснат.
  Добре. Вовка-Павлики и очакваше, че старши следовател ще му направи лоши неща. Не и без това.
  Но пак няма да подпише нищо. И ще се държи възможно най-борзо. Дори имаше изкушение да ритна ченгето. Въпреки че, разбира се, това ще бъде допълнително престъпление. Но какво е един термин, какво са два. Във всеки случай ще трябва да служите сто години. И няма да излезете от затвора преди 2 април 2026 г. Или по-скоро от детски затвор, щом ти ще останеш дете тези сто години.
  Междувременно, за да освежите времето и да се разсеете малко, можете да композирате;
  . ГЛАВА #19
  В края на четиридесет и третата година ACS E-10 влезе в масово производство в Третия райх. Тази кола се оказа доста успешна. Нисък силует, голям ъгъл на рационален наклон на бронята, отлична мобилност и маневреност, бързострелно оръжие. И с ниско тегло, лекота на производство и ниска цена. Самоходните оръдия като цяло са по-прости и по-евтини от танковете. И в същото време по-нисък по силует и по-малко забележим. И тук машината тежи само десет тона. Предната броня от 60 мм е малко слаба, но има голям ъгъл на наклон, с голяма вероятност от рикошет. А ниският силует прави колата невидима, трудна за удар. А двигателят от 400 конски сили, с тегло 10 тона, осигурява отлична мобилност.
  И само двама членове на екипажа. А липсата на въртяща се кула повече от компенсира способността на самоходните оръдия да правят бързи завои. Колата е къса. И двигателят е разположен напречно на трансмисията.
  Накратко, получихме ефективен и основен лесен за производство самоходен пистолет.
  Първоначално това имаше малък ефект върху хода на войната. Но вече в битките за Одеса германските самоходни оръдия забележимо пощадиха Червената армия. Имаше и нова модификация на E-15. Тя е станала по-дебела броня в 82 мм челна и 52 мм бордова. Пистолетът е монтиран от "Пантера" и със скорост на стрелба от 20 изстрела в минута. Теглото на автомобила се увеличи до 16 тона, но това беше компенсирано от новия двигател от 550 конски сили.
  E-15 се превърна в универсален и великолепен самоходен пистолет. Опасен дори за ИС-2 и непробиваем в челото от тридесет и четири снаряда.
  По време на десанта в Нормандия съюзниците се натъкват на това самоходно оръдие. И те претърпяха огромни загуби.
  В Беларус съветската офанзива започва малко по-късно. Тъй като битките за Одеса бяха твърде дълги. Германците успяват да укрепят танковия си флот. И на първо място Е-15. Машина по бойна ефективност превъзхожда Пантера, но много по-евтина и по-лека.
  Съветските войски в Беларус не постигнаха успех. Изсъхнаха в битките с Е-15. Това самоходно оръдие беше много успешно камуфлажирано в горите и разби съветските части.
  И имаше много коли от този вид. Червената армия спря настъплението.
  Не можеха да развият настъплението и съюзниците. Те успяха да създадат само един голям плацдарм, но не продължиха напред. Боевете се проточиха до късна есен. Никой не можеше да победи никого. Германците държаха фронта. Те се сдобиха и с ново самоходно оръдие Е-25. С тегло от двадесет и шест тона, това превозно средство беше въоръжено с 88 мм оръдие King Tiger, имаше 120 мм предна броня под ъгъл 45 градуса и 82 мм странична броня, плюс ролки, които покриваха изцяло долната страна. И двигател със 700 конски сили, монтиран напречно заедно със трансмисията.
  Това самоходно оръдие беше равно по въоръжение на "Тигр"-2, по отношение на бронята практически не му отстъпваше. Но в същото време е много по-пъргав, по-нисък по силует, по-незабележим и по-евтин. Разбира се, тази нова серия беше универсална. Производството на танкове "Пантера", "Тигър", "Тигър"-2, Т-4 се оказа съкратено. В полза на новите самоходни оръдия.
  Германците отблъснаха настъплението на съветските войски в Беларус. И дори започнаха настъпление от Западна Украйна в посока Молдова.
  Зимната офанзива на фриците се оказва тактически внезапна. И новите им самоходни оръдия се движеха перфектно в снега. В резултат на това се образува котел в западната част на Украйна и на границата с Румъния. Съветските войски се оттеглят към Житомир. Те бяха много ужилени от новата, по-напреднала немска технология.
  През февруари, възползвайки се от влошаващото се време, нацистите атакуват съюзниците в Нормандия. В битките участваха и самоходните оръдия Е-50. Първоначално германците щяха да направят пълноценен танк. Но това отне време и пари. И се оказа самоходен. С множество оръжия. Оръдие 88 мм 100 EL, оръдие 105 мм EL71 и 128 мм 55 EL. Предната броня, тежаща 50 тона, достига 160 мм, под ъгъл от четиридесет и пет градуса, а страничната броня 120 мм, плюс 50 мм щит над ролките, защитаващ страните. И двигателят на 1200 конски сили.
  Накратко, колата се оказа - супер! Непробиваем в челото за всички съюзни пушки. Да, и на борда също. Но тя можеше да пробие врага от много голямо разстояние.
  Универсални самоходни оръдия на пробив.
  В резултат на германския удар съюзниците са разбити. Сталин по това време се държеше пасивно и не помогна. Освен това малко преди това Червената армия беше разбита на юг. През март остатъците от съюзническите сили капитулират. Повече от осемстотин и петдесет хиляди души бяха взети в плен.
  Съкрушително поражение! Освен това реактивните самолети имат съюзнически войски. Рузвелт почина през април. И Труман веднага предложи примирие на Третия райх. Чърчил подкрепи това.
  Сталин в ярост заповяда да напредне в центъра. В Беларус гърмяха битки.
  Всичко би било наред, но Вермахтът е много силен.
  ACS E-100 се превърна в поредната разработка на конструкторите на Третия райх. Колата беше по-стегната серия от нисък силует, с големи ъгли на рационален наклон на бронята на превозните средства. Въоръжението му беше 174 мм дългоцевно оръдие. А челната броня достига 250 мм при голям наклон, а страничната броня 200 мм, плюс още 50 мм щитове отгоре на ролките.
  Колата е напълно непробиваема от съветските оръдия от всякакъв ъгъл, с тегло малко повече от сто тона и двигател от 1800 конски сили.
  Но въоръжението му все още е излишно и е по-подходящо за стрелба по небронирани цели.
  По-практични са все още самоходните оръдия Е-25 с достатъчно здрава броня и достатъчно бронебойна. Или дори Е-50. А E-100 е супер чудовище.
  Но сега краят на април 1945 г. и Червената армия настъпва в Беларус. Има битки със силите на нацистите, превъзхождащи технологиите. СССР вече има СУ-100, но те отстъпват на германските превозни средства.
  За цял месец битки съветските войски напредват само на тридесет до четиридесет километра в центъра. И те спряха. След настъплението вече е нацистите.
  Те пробиват съветската фронтова линия. Те превземат Житомир на юг и блокират Киев. Червената армия се оттегля към Днепър. В центъра нацистите пробиват на север и превземат Псков. Ситуацията се нажежава.
  Сталин предлага на Хитлер примирие. Фюрерът се чувства на кон. Реактивни самолети на Луфтвафе бушуват във въздуха. През август нацистите се приближиха до Смоленск.
  ИС-3 участва в битките. Засега немските самоходни оръдия "Е" са най-добрите в света. Съветската кола е само по-добре защитена в челото на кулата. Но долната част на бронята дава рикошет. Да, и колата е по-сложна по форма и скъпа. Сталин е ужасно нервен. През септември нацистите завиват на юг.
  Те се движат из Киев. Известен успех се постига. През октомври се образува котел.
  Няколкостотин хиляди съветски войници бяха обкръжени. Някои от тях обаче успяха да избягат. Немски самолети доминираха в небето. XE-162 беше особено упорит, лесен за производство и с много добри летателни характеристики. За руснаците е изключително трудно да му устоят. И реактивните бомбардировачи го получиха. Те почти не претърпяха загуби и бяха в крак с всичко.
  Сталин не знаеше какво да прави и се уплаши. През зимата нацистите обградиха Смоленск и окупираха половината от Донбас, а също така блокираха Крим. Фриц напредна, макар и бавно. Съветските войски оказват изключително упорита съпротива. И са били закалени от предишни битки. Но все пак...
  Появи се нов немски танк Е-75. В този случай това не беше самоходно оръдие, а танк с въртяща се кула. Немските дизайнери направиха автомобила с ново компактно оформление. И в същото време се опитаха да го направят непроницаем от всички ъгли. Предната броня на корпуса достигаше двеста милиметра от челото, сто и шестдесет страни и кърмата под ъгъл, а кулата беше 252 на 180 милиметра и също с наклони. Освен това машината се сдоби с мощно оръдие с дължина на цевта 105 мм от 100 EL. Но това чудо се оказа трудно. Почти осемдесет тона. Въпреки че поради спестяванията на шахтата на кади, корпусът намаля и кулата беше по-тясна.
  И за първи път в германското и световното танкостроене е монтиран газотурбинен двигател с мощност 1500 конски сили.
  Немският танк в броня е много задоволителен. Най-новото оръжие имаше добра скорост на стрелба и хидравличен стабилизатор, както и точност и прецизност. Може би за борбата с танковете тя е най-добрата в света. Но теглото на колата все още е твърде голямо. За такова плътно оформление това донякъде не е много добро.
  Но за първи път се оказа танк, способен да издържи ударите на съветските превозни средства от почти всички ъгли и сам да се кълца. Нещо като подобрен "Тигър" -2.
  Германците отбиват контраатаките на Червената армия през зимата. Наближаваше пролетта на 1946 г. Япония до този момент все още се противопоставяше на Америка. Но вече е ядрено. Въпреки това САЩ удължиха примирието. Чърчил падна. Лейбъристите също удължиха примирието. Беше предоставена помощ по ленд-лизинг, но чисто символична. Така че не изигра съществена роля. Труман каза, че нека двамата диктатори се унищожат един друг.
  Така че няма кой да помогне. Третият райх започна офанзива на юг през март. Нацистите превзеха Орел, Курск, Белгород. И в края на април стигнахме до Воронеж. Те обаче също са претърпели щети. И те бяха принудени да спрат. И подложен на постоянни контраатаки.
  Ситуацията за Червената армия се влоши от появата на по-усъвършенствана модификация на ME-262 X и дискети. Досега Русия не е разполагала с пълноценен боен реактивен изтребител във въздуха. Як-9, най-масовият сериен изтребител, все още се биеше. Германците почти изоставиха витлови самолети, с изключение на многоцелевия ТА-152 от еволюцията на Focke-Wulf.
  През май Сталин вече разпореди удар по центъра. Германците обаче отблъснаха атаката. Самоходните им оръдия бяха идеални за времето си.
  В СССР е разработен Т-54. Машини, способни да се бият наравно с Е-25, а може би дори и малко по-добри.
  I-7 обеща да бъде отговорът за по-тежките мастодонти.
  Сменени бяха две момчета, които заедно въртяха колелото на помпата във Вовка-Павлик. Твърде много те боси деца затворници са уморени.
  И сложиха още две момчета. Какво трябва да се каже на практика. Тук не смениха Вовка-Павлик - нека се изтощи по-скоро.
  Но смелото момче продължи да се извива, бутайки прът и подпирайки босите си детски крачета.
  В същото време продължава да композира;
  Кримската война се печели. Съвсем реално е. Освен това руснаците бяха близо до победата. Само посредствеността на Меншиков попречи на това. Но да кажем, че царят смени командването на Муравьов. И той победи британците и французите.
  След поражението в Крим във Франция избухва революция. Наполеон III е свален. Великобритания също се оттегли от войната. Турците губят Карс и са победени. Тогава руската армия превзема Ерзерум и Танрог.
  През 1956 г. Николай Първи все пак се съгласява на мир. Русия получава част от Румъния и Закавказието. Включително турски земи. Карс, Ерзурум, Танрог стават руски. Освен това в Йерусалим православните получават парче земя.
  Автономия е предоставена и на България. Русия се разшири значително на юг. Но Османската империя все пак се измъкна евтино.
  През 1861 г. царска Русия анексира значителни територии на изток без война. Освен това, дори повече, отколкото в реалната история, тъй като авторитетът на руските оръжия се оценяваше по-високо.
  Никълъс беше първият, който подкрепи южните щати по време на Гражданската война в САЩ. Тъй като той беше консерватор и противник на премахването на крепостното право. И той не искаше да даде на черните равни права с белите.
  В Европа има някои промени в сравнение с реалната история. Австрия победи Сардинското кралство и го включи в състава му. В самата Франция имаше гражданска война между привържениците на Наполеон III и републиканците. Освен това към тях се присъединиха и марксистите.
  Българи и черногорци със сърби се разбунтуват срещу Турция. Румъния искаше пълна независимост.
  Русия също се приближи до Ирак. Кюрдите се разбунтуваха срещу турците.
  Укрепената Австрия предлага на Русия съюз срещу Османската империя. Да разделим окончателно Балканите.
  Първи се съгласи цар Николай. Но през май 1863 г. внезапно умира. Синът му Александър II обаче охотно подкрепя намеренията на баща си. Войната с Турция започва през 1864 г. То продължава година и половина и завършва с превземането на Константинопол.
  Премахването на крепостното право беше донякъде забавено. Русия също беше във война в Централна Азия и Александър се страхуваше, че драстичните реформи ще отслабят държавата. Вместо това броят на крепостните селяни постепенно намалява. Имаше еволюционно прераждане на страната. Построени са нови фабрики и ж.п. Сформирана е нова армия.
  Но реформите бяха бавни. Нещата вече изглеждаха добре външно и нямаше голямо желание за промяна.
  Гражданската война в САЩ се проточи. Ейбрахам Линкълн беше убит. И скоро беше подписано примирие между север и юг. Страната остана разделена. И робството се запазило на юг. Най-лошото беше във Франция. Страната е силно отслабена. Тулон успя да грабне австрийците. Хабсбургската империя става изключително силна. Включва Хърватия, Босна, част от Сърбия и западна Румъния.
  Германия се опитва да се обедини, но се сблъсква с австрийците. През 1870 г. има война между империите. По-многобройните австрийци побеждават прусаците.
  Южната Германия отиде в Австрия. Превърна се в могъща сила, най-силната в Европа.
  Александър II беше на власт дълго време. Той завзе земи в Централна Азия и северен Афганистан. След това имаше война с Иран, която завърши с анексирането на тези земи, до Пакистан. В крайна сметка обаче Великобритания и Русия успяха да се споразумеят за разделението на сферите на влияние. Австрия също анексира Неаполското кралство. Също така част от папската държава.
  Освен това австрийците нахлуват в Либия и Алжир. Напред към Мароко. Започва разширяването на империята в Африка.
  Александър II провежда реформите много внимателно и никога не премахва крепостното право. В резултат на това нямаше движение на Народна воля и нямаше терористичен лов за царя. Александър II е живял много по-дълго, отколкото в реалната история. Той дори успя да преживее Александър III и през 1901 г. незабавно прехвърли властта на Николай II.
  Русия също води война с Турция. Окончателното разделение на Османската империя. И тръгвайки през Средиземно море към Палестина. Великобритания включва Египет и Судан. Австрия Либия, Алжир, Мароко и продължи на юг до Нигерската верига.
  Франция се опита да се бие, но беше победена и загуби всичките си земи на юг. Австрийците анексираха и западната част на Германия, както и Елзарц и Лотарингия. Прусия става част от Австрия през 1903 г.
  Русия при цар Николай II влиза във войната с Япония. Но този път противникът на Япония беше много по-силен. Освен това Русия може да изпрати бойни кораби от Персийския залив, който е много по-близо. По това време Близкият изток вече беше напълно под контрола на царската империя. А границата минаваше през Суецкия канал с британските колонии.
  Войната с Япония, след първоначалните неуспехи, започна, когато пристигнаха кораби от Иран. Все пак Русия имаше твърде голямо превъзходство по сила.
  Царската сухопътна армия се състоеше от много повече полкове от самурайската. Превъзходството в населението на Русия също оказа влияние. Но все пак дълго време късметът не отиде при руснаците. Дори Порт Артър падна. Но след това през август 1905 г., два пъти повече от руските сили, те побеждават общо японците. И ги закара на юг.
  През септември Порт Артур отново е обсаден. И през ноември, след упорит щурм и бомбардировка, той е превзет. На сушата до януари 1906 г. японците са напълно победени. Само в морето, докато флотът им все още доминираше.
  Но царската империя построи нови кораби. Пуснати броненосци. И постепенно взе надмощие.
  Междувременно Съединените щати останаха разделени. И те не играха голяма роля във външната политика. Франция беше посечена и отслабена. Само Австрия набъбна, превръщайки се в световна сила. Е, с Великобритания, разбира се.
  След преговори Япония, която загуби повече от милион убити войници, въпреки това се съгласи на мир. Русия запази своите завоевания и направи Корея протекторат. Япония запази Курилските острови. Въпреки това успешните действия в морето имаха ефект.
  И двете страни останаха почти на нула. Освен ако влиянието на Русия в Корея и Манджурия не стане още по-силно. Образува се Желторосия. Китай постепенно се разделя с Великобритания и Австрия.
  Но мирната обстановка остана измамна. Австрийците искаха да се разширят. Те бяха водени от желание за надмощие. Великобритания също имаше амбиции. Русия също искаше своята експанзия във всички посоки. Възникнаха три огромни империи: Австрия, Русия, Великобритания - които се състезаваха.
  САЩ бяха разделени на две държави. Освен това робството продължава да съществува на юг и през ХХ век.
  Австрия беше абсолютна монархия, като Русия. Освен това в Русия формално все още е в сила крепостното право. Александър II е смятан за най-великия цар - при когото Русия постига най-големите завоевания. Никола естествено завиждаше на дядо си. Така че войната беше неизбежна. Австрийците искаха да победят Русия и да вземат всички Балкани за себе си. Русия планира да си върне всички славянски земи и да победи Германската империя.
  Републиканска Франция може да стане съюзник на Русия. Но тази сила има доста слаба армия и флот. Австрия се опита да се обедини с Великобритания срещу Русия. Но британците бяха хитри. През 1915 г. обаче избухва война между Австрия и Русия. Причината беше убийството на престолонаследника.
  Въпреки че Русия нямаше нищо общо с това. Австрия мобилизира армията и обявява война на 1 август. За разлика от истинската история, това беше огромна империя. Включва всички германски земи, половината Балкани, Италия, половината Франция, колонии в Африка и Индокитай. Русия обаче също беше по-обширна, отколкото в реалната история. В допълнение към това, което беше, включва Иран, Турция, Близкия изток, по-голямата част от Афганистан, Северен Китай, Монголия, Тибет, Корея, Аляска. И дори част от Канада, и половината от Балканите. Както виждате, ресурсите са големи. И се развива промишленото производство.
  Австрия е силна, но поради своя консерватизъм малко изостава. Но и голяма армия.
  Двете страни застанаха една срещу друга. Австрийските полкове напредваха бавно. Русия вече имаше на въоръжение леки високопроходими автомобили Луна-2, може би най-добрите леки танкове на времето.
  Почти от самото начало австрийците претърпяха огромни загуби и паднаха в котлите. Царската армия ги изтласква от Варшава. И взе Лвов в Галиция. И след това заобиколи крепостта Пшемисл.
  Австрия отчаяно се опита да напредне, но загуби. В края на декември руснаците превземат Краков и се приближават до Кьонигсберг.
  На следващата година руснаците започват нова офанзива. Те пробиха в Буковина, превзеха Пшемисл и Познан. Най-накрая Киенигсберг беше блокиран. Пролетта стана много трудна за австрийците. Но на 30 май 1916 г. Англия влиза във войната срещу Русия. И месец по-късно Япония. Ситуацията отново се влоши.
  Руският флот не може да устои на Великобритания и започва да търпи поражение след поражение. Английските войски на сушата се втурват на помощ на австрийците.
  През лятото руските войски, въпреки всички трудности, постигнаха известен успех. Кьонигсберг е превзет. Напреднахме малко към Одер. Те отблъснаха опита на британците да настъпят от Египет. През есента стана по-трудно. Японците отново кацнаха в Корея и се преместиха в Порт Артур. Те бяха подкрепени от английски войски и кораби.
  На западния фронт водеха бойни действия. Но защитата стана бездействаща. През зимата руската армия отблъсква опита на австрийците и англичаните да настъпят към Краков.
  Дойде седемнадесетата година. Порт Артур се защитаваше героично. И във флота се появи нов велик адмирал Колчак. Много талантлив командир нанесе няколко чувствителни поражения на британците и японците. Леко намаляване на техния потенциал. През лятото на седемнадесета планина руската армия се насочи към Индия. С подкрепата на местното население руските войски влязоха в Делхи.
  Бомбай е превзет през есента. На западния фронт руската армия отблъсква всички атаки на австрийците и англичаните. През зимата руските войски дори започнаха офанзива в Полша. Напреднахме чак до Одер. Успехът беше улеснен от факта, че британските колониални войски загубиха своята бойна ефективност в студа, а славянските австрийски полкове отказаха да се бият с руснаците.
  През 1918 г. руските войски започват настъпление срещу Египет и са успешни, освобождавайки Кайро. Местното население подкрепяше руските войски.
  На западния фронт бойните действия бяха в разгара си. Ситуацията за руснаците ескалира. Британците хвърлиха танкове в битка. И това влоши нещата. Но нямаше паника и руските войници се биеха с натиск много смело. И британците, след като бяха изхвърлени от плацдармите, отново бяха изхвърлени над Одер.
  През есента и зимата руснаците все още можеха да се придвижват на запад. И през пролетта на деветнадесетата година се приближете до Будапеща.
  В Африка руските войски освободиха Либия и Судан. На изток те навлизат в Бирма и по-нататък в Индокитай. Порт Артур успя да устои по време на многомесечната обсада и беше освободен. Руският флот набираше скорост, а подводниците бяха особено успешни. Те са доста активни и ефективни за времето си.
  През есента на деветнадесета година, заобиколен от Будапеща е взет. Руснаците изгониха австрийците както от Западна Гърция, така и от Хърватия. Британците претърпяха поражение след поражение. През зимата руските войски най-накрая изтласкват австрийците от Унгария и се приближават до Виена. Дойде двадесетата година. Руските войски избиха японците от Корея и почти напълно завзеха Индокитай. Царската армия успешно напредва и в Африка.
  През пролетта на двадесетата година австрийският император Йосиф III предлага примирие на Русия. Император Николай II се съгласи с това, но Великобритания категорично се противопостави.
  Руската армия през лятото, използвайки новите танкове на Менделеев, обгради Виена. Австрийската столица падна. След това започнаха масови дезертьорства и капитулация. Берлин пада през септември 1920 г. И през декември цялата територия на Австрия в Европа беше под контрола на Русия.
  Войната обаче продължава дори през 1921 г. Великобритания упорито не искаше мир, но губеше колониите си в Африка. Докато господството на Южна Африка падна до есента. И следващата година, 1922 г., последвано от десант във Великобритания, който завършва с триумфа на царска Русия. В същото време те притискат Япония към морето, принуждавайки ги да сключат мир, изгоден за царската империя.
  Накратко, войната приключи през 1922 г. и Русия стана световен хегемон.
  Цар Николай II става успешен монарх. По-точно дори страхотно. Така в историята на Русия се случиха промени. И много се промени.
  Цар Николай II управлява успешно, за разлика от реалната история. Докато Алексей II не го смени през юни 1935 г. Но от друга майка имаше наследник и следователно здрав.
  А САЩ все още бяха второстепенна сила. Русия също анексира Австралия. Имаше постепенно обединение на света.
  Аленка скицира такава история. А самата тя продължи да хвърля гранати по японците с боси крака.
  Това, което обеща на Русия, самата идея за свят без революция. Тук можете да гадаете дълго време. Във всеки случай Русия може да спечели Първата световна война и това ще бъде суперсила. Втори по големина в света след Великобритания. И в случай на срив на последния, в бъдеще той може да стане първият. Тук можете да гадаете дълго и по различни начини.
  Отново помете момчетата. И донесоха само един. Беше вече доста късно. Но всъщност искат да измъчват Вовка-Павлик и то доста добре. Ако наказателната килия не го счупи, тогава нека бъде тежка работа. Но ужасният следовател Марфей иска на всяка цена да довърши и пречупи смелото и упорито момче.
  Но Вовка-Павлик е специален и държи на себе си. И преодолява трудностите стоически.
  Хитлер е жертва на опит за убийство през май 1942 г. И в резултат на това на власт дойдоха по-умерени кръгове по отношение на антисемитизма, начело с Гьоринг. В резултат на това Великобритания и Съединените щати първо ограничиха военните действия, а след това официално сключиха примирие с Третия райх. В тази ситуация в началото това не се отрази много на хода на военните действия. Германците прехвърлят няколко от освободените дивизии от Африка и Европа.
  Те успяха да избегнат съветски пробив в центъра и успяха малко повече в Сталинград. Съветските войски така или иначе държаха своя Кан, но с малко по-слаб ефект. Тактическата изненада беше постигната, но фриците имаха повече резерви и успяха да пробият коридора, за да снабдят групата на Paulus. Отсъствието на втори фронт се отрази особено негативно на авиацията. Луфтвафе поддържаше превъзходство във въздуха и това, разбира се, създаваше проблеми в настъплението.
  Не беше възможно да се пробие и фашисткият фронт в центъра. Боевете при Сталинград продължиха. Вермахтът, който не беше разсеян от Африка и беше възможно да се намали присъствието във Франция и на Балканите до минимум, стана по-лесно. Като цяло съветските войски през 1942 г. само малко превъзхождат германските, следователно няколко десетки пълнокръвни дивизии от запад се оказаха достатъчни, за да избегнат катастрофа. Въпреки че вероятно нацистите биха могли да избегнат поражението дори с реални сили, ако бяха разположили войските си по-умело и рационално.
  Но без втори фронт, преди повратната точка, на Червената армия липсваха няколко батальона.
  Удържайки фронта през зимата, германците през пролетта подкопават силите си с пълна мобилизация и в края на май преминават в настъпление, използвайки тежки танкове "Тигр", "Лъв" и "Пантера". В резултат на боевете до края на 1943 г. нацистите успяват да превземат целия Кавказ. И през пролетта на 1944 г. започва настъплението на войските на Вермахта към Саратов и Пенза. Червената армия бавно се оттегля.
  В битките участват "Тигър" -2, "Лъв" -2 и "Пантера" -2. Машините са малко по-напреднали от преди. И разбира се реактивни изтребители.
  Америка пък загуби битката при Мидуей и досега не беше много успешна, въпреки че не беше разсеяна от войната с Третия райх.
  Японците досега надиграваха американците тактически и държаха предния и защитния периметър по протежение на островите.
  Изчисленията на самураите се основаваха на факта, че Съединените щати, осъзнавайки безполезността на опитите си да превземат инициативата, загиват.
  Немците превземат Пенза и Уляновск през лятото и се приближават до Казан.
  Сталин не можеше да направи нищо. Армията му загуби морал.
  Оставаше само едно - да се откажа! И къде ще отиде Йосиф Висарионович?
  През есента фриците превземат и Казан с град Горки. И заобиколи Москва отзад.
  Сталин беше блокиран. И отказа да напусне столицата. Зимата на четиридесет и четвърта, четиридесет и пета година всъщност е последната. В края на февруари столицата падна и Йосиф Висарионович загина под обстрел.
  Берия набързо подписа капитулацията.
  СССР беше разделен на части. И се оказа някакво подобие на федерация с марионетни правителства.
  След това последва офанзива срещу Великобритания. Гьоринг е и амбициозен диктатор. Но всъщност защо да не се обърнем към Запада, след като се сдобим с дискотеки и най-мощния реактивен самолет в света.
  За щастие Япония издържа. И през втората половина на четиридесет и петата година Третият райх превзема Северна Африка и Близкия изток.
  През първата половина на 1946 г. цяла Африка и Индия и Австралия. И през август 1946 г. десантът във Великобритания и победата там!
  Не е ли готино?
  Останаха само САЩ. Разработката на атомната бомба беше малко забавена. А Германия и Япония контролират цялото източно полукълбо.
  Плюс това, страхотни реактивни самолети, дискотеки, които са неуязвими, и подводници, задвижвани от водороден прекис. Както и разработването на екраноплани.
  Е, Америка имаше трудно време. Четиридесет и седмата година премина в двоен натиск. Те натискаха от изток и запад. Преместен от Аржентина в Бразилия. И през Исландия, Гренландия, Канада.
  Стиснат ... Съединените щати капитулират през януари 1948 г.
  Японско-германската власт дойде над света. Докато пет години по-късно, през 1953 г., избухва война между Германия и Япония. Както казват. До края. Япония, поради голямата си територия и население, но технически по-ниска от фриците, просъществува само една година.
  И имаше мир в целия свят. Твърда, унифицирана и ефективна сила.
  С поглед към разширяването на пространството и скок към звездите!
  Това са мехурчетата.
  Можете да композирате нещо такова, по-хладно;
  И това също е възможно... Да кажем, че Сталин ще изпревари Хитлер и ще удари на 12 юни 1941 г.
  Германските войски, неподготвени за отбрана, търпят поражение след поражение. И Червената армия успешно напредва. И през август Берлин падна. И до края на септември цяла Европа стана съветска.
  Сега това е много по-приятно.
  Сталин завзема още Испания и Португалия. Вземете Гибралтар.
  Съветските войски навлизат в Африка. Движа се напред. Но засега не могат да победят британския фронт.
  Но Черният континент е обречен. Точно като Индия. Япония започва война срещу САЩ и Великобритания. И той успява.
  През 1942 г. цяла Африка става съветска.
  И Сталин атакува Англия от въздуха. И също така изгражда подводен флот. Мъчи Великобритания и много дори силно.
  Но САЩ също са във война. Необходимо е да се изтегли флота и армията. Серията KV показа наднормено тегло и обемност. Той беше заменен от ИС.
  И през Аляска започва нахлуването на много големи съветски сили.
  САЩ отчаяно се съпротивляват. Но срещу тях са по-силни съветски танкове и самоходни оръдия.
  Докато накрая... До края на четиридесет и третата година Съединените щати не капитулират пред СССР.
  И през четиридесет и петата година Сталин започва война с Япония. Е, къде са самураите срещу съветската армия.
  До четиридесет и седмата година целият свят е под една-единствена червена, комунистическа власт. Сила силна, но ефективна.
  И комунизмът също се изгражда по света с перспектива за разширяване на космоса. Сталин умира, но е заменен от надеждния Берия. И светът върви много добре.
  Икономиката се развива по план. Животът става все по-добър и по-добър. И до 2018 г. човечеството създаде селища във всички краища на Слънчевата система. И първата междузвездна експедиция отива при други звезди.
  Така приключи борбата за единство на човечеството.
  Във всеки случай, една единствена, световна сила е благословия! И колко е възможно да се разделят силите на хората в безсмислена борба между страните. Вие давате универсална глобализация и политическа интеграция.
  . ГЛАВА 20
  Вовка-Павлик беше напълно изтощен. Полицаите също са уморени. Той въртеше този воденичен камък повече от дванадесет часа.
  Накрая му дадоха дажба - парче хляб и вода. И затворен за през нощта в помпата - казват, спи на скалите.
  Ако Вовка-Павлик не беше обвързан със споразумение с демиургите, той без съмнение щеше да се опита да избяга. И така не. Трябва да се наспите добре, иначе сутринта е по-мъдра от вечерта.
  Освен това в съня отново ще има нещо готино и интересно;
  Момчето е бивш милиардер, а момичето е бивш известен писател, както и четири момичета вещици се озовават в Южен Сибир и отблъскват натиска на китайците. Това беше малко известна война, когато манджурите бяха на власт в Китай, които активно се разширяваха в различни региони на Азия.
  И така те нападнаха руснаците в района на Тибет. И истинската история, те успяха да отнемат част от територията. Освен това Русия в този момент беше отслабена от селянката и казашката война на Стенка Разин. Да, и войските ще трябва да бъдат прехвърлени на много дълги разстояния.
  Но безсмъртните момче и момиче и четири момичета терминатори се притекоха на помощ на руската крепост.
  Огромна китайска армия щурмува новопостроената руска крепост. И силите бяха явно неравни.
  Има само хиляда руснаци и двеста хиляди китайци. И сякаш нямаше никакъв шанс.
  Но шестте класови воини са супер готови за битка.
  Вовка-Павлик Вюнов на стената. Безсмъртно момче, изглеждащо на около дванадесет години, хвърля игли с голи пръсти. И удря настъпващите китайци. Дузина наведнъж.
  Хвърля игли и Маргарита с голи пръсти. Момичето унищожава противниците и скърца:
  - Моята велика сила!
  И се бори смело.
  Наташа също хвърля мощен бумеранг с боси пръсти. Как да смачкате опонентите и да скърцате:
  - В името на великата слава!
  Тогава Зоя реже китайците с мечове и в същото време хвърля игли с отрова с боси крака. И пее на себе си:
  - В необятността на Русия,
  Можем да спасим всеки!
  И отново мечовете падат върху противниците. И ако режат, тогава без никаква жалост.
  Но когато Аврора започна да унищожава и да хвърля бумеранги с боси пръсти на краката си, тогава това е пълно унищожение. И убитите китайци попадат под ударите на червения дявол.
  И момичето реве:
  - Ще смачкам и разкъсам всичко!
  И как ще вземе и ще сече с двата меча!
  И от голата й пета излита остър и пронизващ диск. Това обикновено е момиче на пълна смърт.
  И ето Светлана в решителната битка. Как да измъчваме китайците и да ги нарязваме на малки парченца с мечове.
  Момичето превърта пеперудата и седем воини от Небесната империя бяха хакнати до смърт.
  И тогава остри, отровни игли излитат от голи пръсти. И удивете китайците.
  Павлик-Вовка Вюнов се бие с жълти бойци. Мечовете му трептят като витло.
  Момчето пее с удоволствие:
  - Ще бъда най-силният световен шампион,
  Ще победим Америка, Китай!
  И отново момчето хвърля остри игри с голите си пръсти на детските крачета. И две дузини убити китайци падат наведнъж.
  Ето такава битка. В реалната история царска Русия от предпетровско време губи част от територията си. Но тук руските рицари се бият и няма да се предадат.
  Вовка-Павлик Вюнов се бие и пее:
  - Но ние сме рицари, пълни с руски дух,
  Палачите никога няма да чуят нашия задушен стон!
  И отново момчето хвърля много остри и със силна отрова, сварени от вещици, много тънки игли!
  Момичето Маргарита е до него. И също така краката й хвърлят такива смъртоносни игли. И ръцете режат атакуващите китайци. Воинът унищожава противниците и пее:
  - Толкова съм готин, като демон от всички страни ...
  Дима, Дима, Билан! Дима, Дима Билан!
  Владетел на всички държави!
  Наташа също реже китайците и пее:
  - Вечерната зора няма да позволим на Сатана да победи!
  И смъртоносни игли също летят от босите й крака.
  След това Зоя унищожава враговете. И от това момиче сякаш излъчват вибрации на колосална енергия.
  А бумеранги и остри игли летят от босите крака на красавицата.
  Воините скърцат:
  - Аз съм голяма боса мечта и красота!
  И отново той ще хвърли нещо изключително смъртоносно към опонентите си.
  Но когато Аврора управлява мелница и изсича китайците, тогава това е върхът на унищожението.
  И тогава червенокосата ще хвърля пиърсинг игли с голите си пръсти. И мъртвите жълти воини падат.
  Но когато Светлана lupanet. И в същото време от босите й крака летят цял куп игли, които пронизват и убиват всичко.
  И воините пищят:
  - Така, така, така - вземете фашист на стотинка!
  И босите й крака отново ще бъдат хвърлени смъртоносно по китайците.
  Наташа, сечейки жълти воини с мечове, отбеляза:
  - С нацистите беше и по-лесно, и по-трудно!
  Светлана, след като мина мелницата, отбеляза:
  - А с нас, момичетата, винаги е лесно!
  Аврора възпроизведе приема на вентилатора и изсумтя:
  - Никак няма да ти омръзне с мен!
  И смъртоносно жило лети от босите й крака.
  И Зоя ще го вземе и ще изскърца:
  - Ние не сме хлебарки, ние сме момичета - на голяма слава!
  И пак нещо ще излети от босите й крака и ще удари врага.
  Момичетата приеха работата присърце.
  Тази крепост е почти единствената руска крепост в района. Има още няколко града в процес на изграждане. Хубаво е, че китайците не си навиха глава над Амур. Но Русия в реалната история е загубила част от своята територия. Много агресивна династия на власт в Китай. Въпреки това, момичетата са това, което е способно да пусне полковете на Луцифер в бягство.
  Вовка-Павлик Вюнов сече китайците. И докато момчето пее:
  - Най-високият клас ще бъде...
  И тогава бумеранг, хвърлен от бос крак на момчето, лети и извиква:
  - Дикобразът ще реже всички!
  Маргарита също хвърли върху врага това, което е убийство. Тя го смачка на парчета и изпищя:
  - Аз съм боса мечта и голяма красавица!
  И кракът й ще хвърля диви дискове.
  Следващата в битката е Наташа. И също така хвърля към врага това, което разделя противниците.
  И го прави много хитро.
  А босите й крака хвърлят обикновени, смъртоносни игли.
  След това Зоя в битка. И също така хвърля към врага всякакви свастики и бумеранги.
  И коси врага.
  След това, докато минава:
  - Слава на добрия цар!
  Но в битка и Аврора. Освен това унищожава врагове от Китай. И ако хвърли, ще хвърли със смъртоносна сила.
  И докато пее:
  - Да, в името на Руската земя!
  И също така от босите й крака летят смъртоносни заряди.
  Светлана също не подвежда врага. И от босите й крака излита нещо, което носи очевидна смърт.
  И воинът пее:
  - Никога няма да се откажем! Проблемът няма да дойде в Русия!
  И отново китайците ще бъдат наранени. И той ще го вземе без церемония и ще го накълца.
  Шестима воини и воини удариха силно. И реже врага, и хвърля боси крака.
  Вовка-Павлик Вюнов, сечейки китайците, изпя:
  - Звезден боец, рогът ти свири напразно -
  Вашата земя е далеч в съмнителна слава...
  Пламъкът на битката трепери между редовете -
  В едностранна игра без правила!
  И още един бумеранг лети с босите крака на момчето, което преряза гърлата на дузина китайци.
  Момчето, както виждаме, е боец.
  И Маргарита също е в битка. И така босите й крака работят. Тя унищожава враговете без никакво съмнение изключително готино.
  И мечовете й са като палачи.
  Воинът изскърца:
  - Нека бъде слава!
  Наташа също стреля с боси крака и хвърля смъртоносните. И в същото време той активно сече с мечове.
  Бипка едновременно:
  - Обкръжението ми е държавен екипаж!
  Следващата в битката е Зоя. Също дявол от най-високо ниво на унищожение. Как да държите пеперуда с мечове. И тогава той ще вземе и ще хвърли поразителни елементи с боси крака.
  След което преминава:
  - Армията се радва - напредва!
  И цяла редица скосени китайски пада.
  Момичето пее на себе си:
  - Зоя обича да убива! Ах, тази Зоя!
  И ето го Аврора в бърза офанзива. Или по-скоро агресивна защита. И с помощта на боси крака нокаутира врагове.
  И в същото време скърца. И когато саблите й преминат като остриетата на култиватор, тогава три дузини китайци ще бъдат разкъсани!
  И Аврора изпищя:
  - Хармонични акорди, знамето на Русия е много гордо!
  И сега голата й пета ще пасне на китайския генерал в брадичката. Той ще вземе и ще падне.
  Зоя е агресивна в битка. Той реже враговете си и крещи:
  - Ще се усъмним и ще убием всички!
  И от боси крака такива кинжали летят.
  Светлана също не подвежда никого. И унищожава врагове, сякаш коса коси трева. Китайците се провалят.
  Момичето крещи:
  - Луда игла! Махай се от двора!
  Вовка-Павлик Вюнов посича куп жълти воини с мечове. И тогава с боси крака той ще хвърли звездичка и ще вика:
  - Моята армия е най-силната!
  Момчето-терминатор, както можете да видите, е на самия връх на унищожаването на враговете. И го прави с голяма страст.
  И от босите му пръсти отлита още един дар на смъртта. И как запълва китайците, които се катерят по стената.
  Жълтите воини са фанатици. Вече са натрупали цели купища трупове. И те продължават да се катерят, да се катерят и да се катерят!
  Но момчето и момичето са само въплъщение на смъртоносна сила. И когато режат, пръските кръв летят във всички посоки и много далеч.
  Вовка-Павлик Вюнов изпя:
  - Героизмът е прославен подвиг,
  Ние сме завоевателите на планетите!
  Маргарита, това неспокойно момиче пееше:
  Няма да спрем нито за миг.
  Чува се нечий приглушен писък!
  А също и от босите крака на момичето летят разрушителни и убийствени игли. Удря китайците като снопове пшеница. Да, момичето Маргарита е истински терминатор.
  Наташа, изсичайки китайците, изпя:
  - И момичето си помисли, смазвайки жълто,
  Че животът е добър и този живот е добър!
  После пак игли летят от босите й крака.
  Зоя мина покрай вятърната мелница със сабите си и изскърца:
  - Ще убия всички врагове и повярвайте ми, не се шегувам!
  И краката на воина изстреляха няколко звезди.
  И красавицата запя:
  - Военна постъпка - ударих петачка!
  Aurora, изрязване без излишни емоции, издава:
  - Очаква ни голям успех! Повярвайте ми, не става по-добре!
  И също като боси крака, това, което убива, ще започне.
  Тогава ще скърца:
  - Аз съм проклета кобра!
  Светлана не дава милост към китайците. И унищожава като мравки. И в същото време пее:
  - боклукът няма да е скъп,
  Вдигнете крака!
  И сега от босите й пръсти отново летят убийствени подаръци. Това е най-готината дама!
  И също реве:
  - Ще има наша победа, в свещена война!
  Вовка-Павлик Вюнов става все по-активен. И реже с две ръце, и дори взе лула в устата си и плюе китайците с игли. Унищожава опонентите и скърца на себе си:
  - Това е нашата победа -
  Пълен завой и тръгвай!
  И отново момчето терминатор се реже като лудо. И в същото време хвърляйте това, което убива без съжаление.
  Маргарита също е в борбата. Отчаяно момиче. И ако пусне бумеранг с бос крак, то това са не по-малко от дузина отсечени китайци.
  Тогава момичето ще пее:
  - О, имам голям хеликоптер,
  Е, сърцето ми пее от щастие!
  И смъртоносна звезда излита от голата пета на момичето. Да, това е красотата на най-високия пилотаж. И смъртта сее надясно и наляво.
  Наташа също унищожава китайците по всякакъв начин.
  И докато пее:
  - Скърцане, скърцане, скърцане...
  Оливър намери Twist!
  И смъртоносен подарък излита от босия й крак.
  Така Зоя се изтегли... Тя го взе и плю врага от сламка. Тогава тя насече мелницата с мечове. Тогава босите й крака взеха и пуснаха адски подарък на смъртта.
  И китайците паднаха. Все едно са били облизани от огнехвъргачка.
  И тук в битка и Аврора. Също бързо момиче. И червена смърт, и адски горящ лъч. И ще го вземе, ще го отреже.
  Не, нищо няма да го спре.
  Дори танкът Маус.
  Ето я Аврора и заковава китайците. Което е изключително готино и с щури символи и меч.
  И мечовете на червената харпия няма да спрат, нито за миг.
  В същото време Аврора изскърца:
  - Моята родина е родината на комунизма!
  А също и от босите й крака, като полет на нещо изключително смъртоносно.
  И отново момичето е във въздуха.
  И тогава Аврора си спомни как наистина се е борила с "Мишка", в една от алтернативните истории. Тогава съюзниците сключиха примирие с Третия райх и, възползвайки се от липсата на бомбардировки, германците пуснаха Mouse в производство.
  Да, тези резервоари наистина бяха перлени като животни. И напредъкът им беше ужасен.
  Но не и за момичета-терминатори. Те се бориха с нацистите хладнокръвно и в същото време бързо.
  И показаха майката на Кузма! И воините се биеха смело.
  И сега червенокосата Аврора реже с мечове. И косете враговете като култиватор.
  Тогава ще скърца:
  - Убивам го!
  Светлана също не е срамежлива в битка. Китайците се унищожават. И в същото време с боси крака това, което сее смърт, хвърля.
  И в същото време той крещи:
  - Космическа бравада -
  Ще има голяма серенада!
  И намигвайте на враговете!
  Тогава той ще изплюе от тръбата!
  И тогава Вовка-Павлик Вюнов ще се разпръсне. И нека не само да хвърляме игли по китайците, но и да хвърляме бумеранги с краката си.
  Такова е хванатото бързо момче терминатор.
  И в същото време пее:
  - Враговете няма да ни спрат
  Ако слаб помощ!
  И не бягай, не бягай...
  Ако не напред!
  И Вовка-Павлик ще свири.
  И Маргарита го взе и с боси пръсти хвърли разрушителното и смъртоносно. И в същото време тя пее:
  - Това ще бъде посланието на кобрата!
  И момичето намига и скърца!
  Наташа също не е пропусната в битката. Тя го взе и с голи пръсти хвърли остра свастика. Тя проби много китайски и изскърца:
  - За моята Родина!
  И тогава има Зоя в битка. И също така хвърля заряди срещу врагове с боси крака.
  И скърца с усмивка със зъби:
  - Аз съм такъв воин, наистина терминатор!
  След това момичето удря с мечове. И да крещи с пълна сила.
  - Банзай!
  Момичето, както виждате, няма да спре да се бори. И той ще реже без излишен антимон.
  Аврора също ще се заеме с изтреблението. Китайците се мачкат, без никакъв сарказъм. И жълтите воини падат, сякаш са разкъсани наполовина.
  И червенокосото момиче крещи:
  - Пламъкът на комунизма над света!
  И той пак ще го вземе и ще го разсече с два меча. И след това изплюйте от тръбата. И го насадете на врага.
  Да, Аврора е самата красота и съвършенство.
  Въпреки че Светлана не е по-лоша. И също така уреди китайците да бъдат бити и убити в натура.
  И босите й крака хвърлят подаръци на унищожение по жълтите воини. Да, правят всичко това на висока вълна.
  Светлана крещи:
  - Борбата ще бъде кървава, свята и права!
  И от босия й крак отново се счупи нещо смъртоносно. И как ще вземе и ще удари китайците!
  Тук момичетата наистина се разпаднаха. И капка не дават. Ето ги жените - всички жени жени!
  Вовка-Павлик Вюнов в рязка атака. Те вече са убили много хиляди китайци. Настъплението на воините на тази жълта империя е отслабнало.
  Вовка-Павлик изпищя:
  - Най-високата мярка за победа!
  Маргарита го взе и с голи пръсти хвърли смъртоносното, и то по-остро от бръснач.
  Тогава момичето запя:
  - Ние предизвикваме бурите,
  Защо и защо?
  Живейте в света без изненади -
  Невъзможно за никого!
  Маргарита изплю цяла редица лули към китайците и продължи:
  - Нека късмет - неуспехи,
  И скачай нагоре-надолу!
  Само по този начин, а не иначе -
  Само по този начин, а не иначе...
  Да живее изненадата!
  Изненада! Изненада!
  Да живее изненадата!
  Изненада! Изненада!
  Да живее изненадата!
  И само нагоре - нито милиметър надолу!
  Момичето показа доста бойно настроение.
  Наташа също е в самия епицентър на битката. Като изригващ вулкан. И хвърля игли с голи пръсти. Удря противници. И оставя трупове от тях.
  Тогава момичето запя с усмивка на зъби:
  - Ние сме такива терминатори, като роботи-мечти, и страхотна красота!
  А ето и момичето, което прорязва бекхенд с мечове. И отсече много хора.
  Зоя също е в разгара на битката. Бори се за себе си, оголи зъби и реве:
  - Никой няма да ни спре!
  И от босия й крак диск премина през китайците. Което преряза много гърла. И армиите на небесната империя се задавиха.
  А момичетата се натискат все повече.
  Ето как Aurora ще пусне нещо, което реже метал. Той ще отсече маса от глави, които са се образували на могили. И то ще скочи, ще полети и ще го вземе, ще реве:
  - Моето име е моят юмрук!
  И пак размаха две саби, а китайците пуснаха червата. Но в същото време не се срамувайте.
  А босите й крака изстрелват смъртоносни бумеранги. Кои глави се косят в редици.
  Тогава червенокосият воин изпищя:
  - Няма да сме в кабела!
  Нека има щастие на Земята!
  И ще вземе още от лулата с алената си уста и плюе. И воините на небесната империя ще рухнат, като кули с брашно.
  Така Светлана показа в битка ...
  Тя събори противниците на вряща вода. И тези попарени ще го вземат и ще викат много диво.
  Светлана изскърца:
  - Моето убийство!
  И с бос крак ще хвърли няколко бумеранга. Ще режат много китайски.
  И изцежда много трупове.
  Така работят нападателите.
  И те съкратиха китайската империя за себе си, без повече приказки. Не, те дори имат специален такт.
  Броят на убитите китайци вече е в десетки хиляди. А момичетата просто се забавляват и скачат като топки.
  Вовка-Павлик Вюнов изпълнява и най-готиния висш пилотаж, който можете да си представите.
  И момчето сече с два меча, така че ръцете и краката и главите да летят във всички посоки.
  Вовка-Павлик вика:
  - Ще стане, вярвам в решителната ни победа!
  Маргарита с бос крак, хвърляйки разрушителното, потвърди:
  - Да, ще бъде!
  И всичките шестима започнаха да секат още по-активно.
  Вовка-Павлик беше събуден от изливане на кофа с вода без никаква церемония. Момчето скочи, пръхтейки и плюейки вода от себе си. Да, това не е много приятно събуждане, но е ободряващо и дава огромна енергия.
  Затворникът скочи и видя около себе си петима ченгета.
  Те се засмяха и казаха:
  - Е, какъв работен кон. Да се закопчаваме отново.
  Вовка-Павлик строго поиска:
  - Да хапнем първо!
  Менютата трептяха. Но все пак слагат в купа каша и хляб. Хлябът беше горе-долу нормален. И все пак гражданската война вече мина от няколко години, а реколтите са прилични, глад няма.
  Вовка-Павлик изпи от течната каша и изяде хляба с удоволствие.
  Ченгетата, кикотейки се, казаха:
  - Сега сам ще въртиш помпата!
  Момчето затворник кимна. Показа подобие на смирение.
  Почиваше на шест. Той не се поддаде. Тогава момчето бутна с всичка сила, отблъсквайки острите камъни с боси крака.
  Колелото се движеше със скърцане. Отначало беше много трудно, а след това с разгръщането стана по-лесно.
  Двама полицаи бяха оставени да гледат, за да не спре нещастното, подстригано, полуголо робиня.
  Беше като мъчение, разтеглено във времето. Но Вовка-Павлик издържа и продължи да натиска буквално със сила. А безсмъртното му тяло беше изключително издръжливо. И дори можете да издържите това - крайното натоварване.
  Затворникът бутна и за да облекчи малко болката в мускулите, страдащи от стрес, продължи да композира;
  В него Хитлер все пак решава да извърши десантно кацане във Великобритания. И колкото и да е странно, това приключение се увенча с пълен успех. Е, че германците са имали шанс за успешен десант във Великобритания, вярваха много експерти. Освен това отбраната на Англия не беше идеална, а страната Албион имаше малко боеспособни сухопътни сили.
  Да, и нацистките войски превъзхождаха британските по бойни способности и обучение.
  При десанта германците използваха собствения си търговски флот и корабите на вече завладени държави. Така приключението "Морски лъв" мина с гръм и трясък.
  Отне по-малко от две седмици, за да спечели, а Сталин, и двамата по време на поражението на Франция, не посмя да забие нож в гърба на Хитлер.
  Най-интересното се случи по-късно. Германците поставиха прогермански крал и националсоциалистическо правителство на британския трон. И те грабнаха под техния действителен контрол над колонията. Въпреки че формално Великобритания и Франция само върнаха на германците предишните им притежания, в действителност германските корпорации получиха нечувани облаги и възможности за обогатяване.
  Както и способността да се формират колониални войски и да се използват десет милиона роби от почти цял свят в индустрията.
  И фюрерът реши: защо да не сложи край на болшевизма? И през 1943 г. той започва войната на изток. Германците се подготвиха внимателно преди нахлуването. Германското разузнаване съобщава, че СССР има силни тежки и средни танкове, както и доста модерна авиация.
  Но тогава Хитлер разполага с много повече техника и човешка сила.
  Следователно нацистите рискуваха да започнат война само като се сдобият с "Тигри", "Лъвове" и "Пантери". Но СССР разполага и с Т-34 и серия танкове КВ, включително КВ-5 с тегло сто тона. Така че Фриц не постигна значително качествено предимство. Само танкът "Лев" с тегло деветдесет тона и 105-милиметрово оръдие с дълга цев имаха предимство пред танковете KV-3, KV-4 и KV-5. Тези превозни средства имаха противотанково оръдие с калибър 107 мм, но по-ниско от лъва в началната скорост на снаряда. И разбира се, многобройните танкове Т-34-76 са сравнително евтини и лесни за производство, но доста ефективни. Основният немски танк остана модернизираният Т-4, който не превъзхождаше много тридесет и четирите по бойни качества. Въпреки че имаше по-дълъг пистолет и по-добър снаряд. Но дори и тогава не на всички модели. Нямаше забележима разлика в качеството.
  Но те бяха донякъде изравнени по количество, използвайки ресурсите на Европа, Африка и огромно количество робска сила, те щамповат много различно оборудване. Включително мощните Focke-Wulf, ME 309, Yu-288 и други видове страховити лешояди.
  Реактивните самолети обаче не издържаха на битката. Но това все още не е трагедия.
  Фриц имаше и доста добър картечен пистолет с междинен патрон. Но и руснаците имат свои разработки. Най-важното е, че фриците няма да могат да разчитат на изненадваща атака. Но след това имат мощен съюзник на Изток - Япония. И ръцете й, за разлика от истинската история, са развързани.
  Съединените щати, страхувайки се от война на два фронта, не посмяха да изрекат и дума, когато Страната на изгряващото слънце завзе всички колонии на Великобритания и Франция в Азия. И сега Русия беше изправена пред тежки изпитания.
  . ГЛАВА 21
  Боевете се развиха в граничната зона. Скоро стана ясно, че съветските войски имат много недостатъци, но те се бият героично. Но все пак трябва да се оттеглите към Днепър. Както се оказа, танковете от серията KV също са недоразвити, а още по-лошо са също не идеалните немски "Пантери" и "Тигри" и особено "Лъвът" - който се поврежда от време на време.
  Тоест немският гигантски танк не оправда очакванията, въпреки че при удара беше по-силен от всички модели KV. Последният обаче също постоянно се чупеше и засядаше. Особено KV-4 с тегло 107 тона и със 180 мм предна броня. Най-новият от танковете, но в същото време най-ненадеждният. Плаващите коли не се оправдаха. Твърде слабата броня направи възможно стрелбата по превозни средства с противотанкови пушки и фаустпатрони.
  Единствено Т-34 се оказа добър танк, само че не е достатъчно мощен и не е достатъчно защитен.
  "Пантера" често се разваляше, но обещаваше. "Тигър" в офанзивата, може би най-ефективният, макар и малко остарял и твърде тежък.
  В битките участват както германски, така и колониални войски. Освен това част от силите отиват за отблъскване на японската агресия.
  Самураите обаче не успяха твърде много и можеха само да блокират Владивосток.
  Така че фронтовата линия се стабилизира в края на 1943 г. на Днепър. Киев остана съветски. А през зимата Червената армия извърши няколко настъпателни операции, приближавайки Минск. Германската техника не се биеше по най-добрия начин през зимата, но някои погрешни изчисления на съветското командване и прехвърлянето на значителни сили и оборудване позволиха на Fritz да избегнат пълно поражение.
  Танковете "Лъв" и "Маус" показаха пълния си провал и бяха свалени от производство. А какво да кажем за скъпи, тежки и практически неспособни да се движат през зимата.
  За Червената армия ситуацията във въздуха се влоши: с появата на самолети на Луфтвафе. Особено ME-262 - страхотна скорост, мощни оръжия и силна броня. През лятото германците хвърлиха в битка по-напреднали "Тигър" -2 и "Пантера" -2, след като успяха леко да променят баланса на силите.
  Тези машини, особено "Пантера" -2, са по-модерни и с мощни двигатели. Не толкова често, колкото преди, те се разпадат и могат да удрят конкретно. Да, и японците станаха по-активни. Те започнаха да атакуват Монголия. Ставаше все по-трудно.
  Използвани са арабски и африкански дивизии. Съветските войски отново се оттеглят към Днепър и губят Естония. Те също се оттеглиха към Киев. Но през зимата те отново започнаха да печелят, пробивайки до Неман. Но това беше последният успех. Танковете "E" с по-модерно шаси, ниски силуети, плътно разположение и големи рационални ъгли на наклона на бронята бяха в серийно производство. Освен това реактивните самолети на Луфтвафе завзеха окончателното надмощие във въздуха. И през пролетта на 1945 г. започва германската контраофанзива в Беларус. Противникът използва нови, по-модерни танкове в схемата за оформление, които не са по-ниски по бойни качества на съветските машини, а може би дори много забележимо превъзхождат тях.
  Особено Е-50, който превъзхожда Тигър-2 по въоръжение и броня, но по-лек и с двигател от 1200 конски сили.
  Ситуацията се влошава от факта, че Япония копира съветските танкове и успя да наложи тяхното масово производство, а също така придоби реактивни самолети.
  В СССР, докато работата по най-новия Т-54 се забави, а реактивните самолети напълно спряха.
  Съединените щати водеха политика на самоизолация, търгуваха със СССР и с Германия и Япония и бавно направиха атомна бомба.
  Те се придържаха към тактиката на изчакване, радвайки се, че тоталитарните режими се изтребват взаимно.
  Но тъй като нямаше война, финансирането на ядрените оръжия не беше приоритет. Освен това Съветският съюз дори не мислеше да се отказва. През лятото и есента германците са задържани в битките при Смоленск, а през зимата съветските войски правят опит за контраофанзива. Но това не беше толкова успешно, както преди, тъй като немските технологии успяха да се адаптират към зимата.
  Самоходните оръдия Е-25 бяха идеални за унищожаване на танкове, имайки както скорост, така и нисък силует.
  Освен това Фриц имаха дискети. Тези самолети, неуязвими за малки оръжия, с уникални характеристики, успяха да прорязват самолети. Ламинарната струя, която тече около тях, се оказа толкова мощна, че - не можете да свалите дисков самолет с никакво оръжие!
  Наистина машина - ноу-хау.
  1946 г. беше трудна година за СССР. Германците се задържаха близо до Смоленск и дори обградиха този град.
  Хвърляха като пушечно месо черни, араби, индийци. И се появиха по-усъвършенствани модификации на E-50.
  И тогава те завиха на юг. Имаше заплаха за Източна Украйна. Врагът, хвърляйки в битка много различни видове танкове, предимно от серия "E", постепенно преодоля. Но всяка стъпка струваше много скъпо на нацистите. Те се движеха бавно, като последователно пробиваха съветските отбранителни линии една след друга. И използвайки своето въздушно превъзходство. До края на годината нацистите все пак стигнаха до Дон. И японците напредват към Магадан.
  Но възникнаха търкания между Третия райх и страната на изгряващото слънце.
  През зимата съветските войски започват контраофанзива срещу самураите и в крайна сметка ги принуждават да се изтеглят отвъд Амур.
  Нацистите, страхувайки се от укрепването на Япония, се държаха пасивно.
  Но от друга страна, през пролетта германците започнаха настъпление от Дон до Кавказ. Турция също влиза във войната на страната на Третия райх. За Сталинград се развиха ожесточени битки. Едва в късната есен нацистите успяха да го превземат, но в същото време претърпяха толкова тежки загуби, че бяха принудени да спрат. Войната се проточи вече пет години. Дойде 1948 г. СССР имаше в масово производство танкове Т-54 и ИС-7, които поне не отстъпваха на германските Е-50 и Е-75. Да, и изтребителят МИГ-15 показа обещание.
  Само че нямаше противоотрова срещу дискотеките, но са твърде скъпи и не са серийни.
  Нацисткият фюрер вече започна да изпробва почвата за мир. Но Сталин настоя за война до пълна победа. Последва нова размяна на удари. Германците използваха колониални дивизии, което им даде числено предимство, и все още бяха по-силни във въздуха. Така те успяват да се придвижат до долното течение на Волга и да достигнат до Каспийско море. Освен това нацистите разполагаха с по-модерни газотурбинни двигатели на танкове, което позволяваше на Е-50 след модернизация да запази превъзходството си в бронята и оръжията над по-лекия Т-54. Германците доведоха теглото на Е-50 до седемдесет тона, което при 1500 конски сили на газотурбинен двигател все още не е критично. Разбира се, тридесет и шесттонният Т-54 не можеше да надмине немските. А ИС-7 се оказа твърде трудоемък в производството, за да се превърне в масов танк.
  Оръдието ИС-4 не е достатъчно бронебойно срещу серия Е.
  1948 година премина в ожесточени битки. Нацистите бавно напредват през Кавказ. Боевете продължиха към края на годината. И на следващата година, 1949 г., има зимен щурм срещу Баку. И едва до края на пролетта Третият райх и неговите сателити установиха контрол над целия Кавказ. С оглед на крайното изчерпване на силите, след шест години непрекъснати битки Сталин предлага примирие.
  Наистина колко много можете да се блъскате един друг. И СССР се показа във война с превъзходни сили, доста достойно.
  Уморените германци се съгласиха. Особено най-смелото парче: петролът от Баку е завладян, а Москва не е много необходима на нацистите.
  Америка не е толкова лесна за достигане.
  В продължение на няколко години страните почиваха, докато не се сдобият с ядрени бомби. След това никой изобщо не искаше война. Сталин умира през март 1953 г. Маленков става негов наследник. Германия все още беше управлявана от по-младия вегетарианец Хитлер, въпреки че и той имаше някои здравословни проблеми. Току-що започнаха да се произвеждат атомни бомби. Беше 1954 година. И точно по това време в СССР се появи убиец. Трябва да кажа, че Русия загуби много в примирието. Смоленска област и част от Ленинград, Герман. Финландците и шведите отсечеха Петрозаводск и Мурманск. По-нататък границата минаваше по Дон, Волга, включително немския Сталинград и половината от делтата, както и част от Астрахан.
  Не много добър
  Приморие по Амур, Владивосток и Хабаровск японски. СССР загуби изцяло: Украйна, балтийските държави, Беларус, Кавказ. И разбира се, никой не искаше да се примири с това. Но започването на война с такъв мощен враг като Третия райх е твърде рисковано. Особено след смъртта на Сталин. Мнозина смятаха, че след като още един такъв велик, смел и волеви човек отиде на бял свят, никой няма да посмее да предизвика нацистите.
  В края на краищата, борбата за власт започна не на шега.
  Нещо повече, Хитлер, този най-велик завоевател е все още жив. А тоталитарният режим, който контролира половината свят, е много силен и продължава да расте.
  В реалния живот обаче се случват чудеса!
  Така че убиецът измисли нов тип броня, която трябва да даде на съветската танкостроене решаващо предимство. И все още няма толкова много атомни бомби и от двете страни, за да може това да реши нещо. Освен това в света беше сключено споразумение: да не се използват ядрени оръжия.
  Може да унищожи живота на земята.
  Дори Адолф Хитлер заяви, че никога няма да вземе атомната бомба първи. Въпреки че е невъзможно да се повярва на такъв гад и демагог.
  Но новите оръжия, използващи знанията на двадесет и първи век, трябва да дадат шанс за победа.
  Но съветското ръководство вярваше на убиеца от бъдещето. Появиха се най-новите танкове, самолети и лазерни оръжия. И през 1955 г., точно на 1 май, Червената армия предприема решителна контраофанзива. Боят беше много ожесточен. Врагът беше силен, многоброен, но по-нисък технически. И съветските войски напреднаха, преодоляха яростната съпротива.
  Населението на Третия райх е твърде голямо.
  Смоленск е превзет. Тогава Червената армия влезе в Минск. Тук трябваше да отблъснем натиска на бързите дискети на противника, развиващи скорост от 10-12 звука. И постигане на страхотни резултати.
  Но срещу тях бяха открити по-модерни ултразвукови пушки и топлинни лъчи.
  Германците бяха разбити. Съветските танкове и самолети станаха непробиваеми за врага.
  Фрицът се удиви как танковете с тегло четиридесет тона са неуязвими срещу оръдия от най-големия калибър.
  А лазерът въобще се оказа оръжие-чудо. Нещо, на което Фриц не можа да устои. И тогава Червената армия, след успехи в Беларус, зави на юг и влезе в Киев. Това бележи най-голямото постижение на съветската техника и масовия героизъм на народа. Германският фронт на изток рухна и нацистите поискаха милост. Но нищо не можеше да ги спаси.
  И за какъв свят можем да говорим, ако войната е с канибали?
  Съветските войски влязоха във Варшава и там направиха кратка пауза, за да се прегрупират.
  По същото време те освобождават Румъния, където се извършва антигермански преврат.
  След това те продължават настъплението към Берлин. Германците хвърлиха най-новото си изобретение в битка: пирамидални танкове, трудни за проникване от всички ъгли, но дори и това не помогна на нацистите. Тъй като срещу лазера това не е най-добрият вариант.
  Всяка броня е безсилна срещу лъч с температура от милиони градуси.
  Друго нещо е, че лазерните системи, особено джобните бластери, все още не са достатъчни. Но тези, които бяха внесли объркване в немските редици и предизвикаха паника.
  И един боец може да унищожи половината от дивизията в битка.
  Фриц го получи, и то от специална гравиомагнитна стомана. Дори 210-милиметровите дългоцевни оръдия на танковете "Кралски лъв"-3 не го поеха и не можаха да пробият реактивни бомбардировачи. И най-важното, летящите чинии вече не дават на нацистите никакво предимство, а напротив, съветските лазери лесно пробиват ламинарна струя, извеждайки дискотеките от строя.
  Слабо е нацистите да измислят лазер!
  Нацистите получиха очевидно и брутално поражение. Американците, уплашени от мощта на страната на Съветите, влязоха във войната на страната на Германия. Те дори използваха атомната бомба.
  Въпреки че на какво са разчитали янките не е ясно.
  Техните стратегически бомбардировачи успяха да пробият до Ленинград и да пуснат четири презентации. Още две атомни бомби паднаха върху освободения от японците Владивосток и една върху Петропавловск-Камчатск. Този коварен удар не остана без отговор. След падането на Берлин Червената армия се обърна и започна да освобождава Америка от Аляска. Там се насочиха нови неуязвими резервоари със специални гравиомагнитни включвания. Минаха през екрана на оръдията на Янки като брадва през фолио. И те напредваха уверено, влизайки в Канада.
  Американските танкове са дори по-лоши от германските. И нямат шанс.
  А в Европа съветските войски освободиха Париж и дори кацнаха в британската метрополия. В същото време, преодолявайки Пиренеите, те окупираха Лисабон и навлязоха в Африка през Гибралтар. Никой не можеше да спре задействания механизъм на настъплението на Червената армия. И ако руснакът Иван се е събудил и е влязъл в бой, тогава това няма да изглежда достатъчно за никого. Освен това много вече е решено от техническо превъзходство. Срещу които не можете да тъпчете по никакъв начин. А атомната бомба изглеждаше просто безобидна петарда.
  И кой се страхува от ядрени оръжия: този гад!
  Тук Червената армия навлиза на територията на Съединените щати. Тя напредваше с битки. Американците в началото се биеха усилено, но след това започнаха да се разпръскват под безмилостните въздушни удари и лазерни лъчи. Кой би могъл да победи врага с оръжията на двадесет и първи век.
  Науката беше комбинирана с комунистическата система!
  Особено опасни се оказаха съветските дискотеки с лазери. Те кацнаха близо до Белия дом и убиха президентската охрана, като взеха държавния глава в затвор. След това от Америка останаха само рога и крака. Капитулацията беше подписана.
  Достатъчно почтен за Америка.
  След това се проведоха избори, на които комунистите спечелиха предвидима победа. Е, тогава, последвано от молба - да се присъедини доброволно към СССР. И разбира се потвърдено от референдум. И същото важи във всички страни, първо в Европа, а след това и в Африка.
  Добър начин за консолидиране на човечеството!
  Япония също се присъедини към СССР. Само в Китай имаше временно колебание. Но Мао беше застрелян и референдумът също беше приет с единодушен резултат.
  Китайците бяха само щастливи, осъзнавайки, че животът ще бъде по-добър за тях!
  Накратко, до 1958 г. всички страни по света са станали част от СССР. Адолф Хитлер е осъден от световен трибунал на разстрел. Въпреки че най-вероятно фюрерът е трябвало да бъде обесен. Но лично Маленков любезно замени бесилката с изстрел в сърцето.
  Да, Хитлер успя да издържи смъртното си наказание. И фюрерът нямаше смелостта да се застреля.
  Тогава планетата стана едно цяло. Вместо да изразходват толкова много енергия в борба помежду си, страните по света са спечелили в един впряг. Но да се мисли, че науката може да се развива много по-бързо. В крайна сметка в различни страни едни и същи изследователски институти работят по една и съща тема. И пазят тайни един от друг.
  А вирусите с червеи са разрешени през Интернет.
  Ако изследователските институти по света работеха съвместно помежду си и обменяха информация, тогава науката щеше да се развива много по-бързо.
  И така, поради страховете от шпионаж, колко информация е скрита от научния свят. Големи щети бяха нанесени на прогреса и войните, по време на които загинаха най-добрите хора.
  И материалната база на всички участващи страни беше подкопана.
  Въпреки че от друга страна войната ускорява прогреса, тя служи като своеобразен стимул за науката. Но в този случай обединението на усилията на човечеството рязко увеличи космическото разширяване. Още през 1967 г. се осъществи първият полет до Марс. И десет години по-късно съветският космонавт посети най-отдалечения самолет на Слънчевата система - Плутон. И през 2011 г. стартира първата междузвездна експедиция на фонова ракета.
  Това е най-великото събитие в историята на човечеството.
  И се оказа експериментално - възможно е да се движите по-бързо от скоростта на светлината. През 2013 г. съветски звездолет превиши скоростта на светлината. А през 2015 г. първият съветски космонавт стъпи на една от планетите на звездата Сириус.
  През 2018 г. вече десетина планети извън Слънчевата система бяха обитавани.
  Така червените воини стъпиха героично върху звездните светове. И това е само началото на разширяването на космоса.
  Всичко расте с ураганни темпове.
  Човечеството бързо се разпространи из цялата галактика. Създават се нови по-модерни космически кораби, науката се развива все по-бързо. Термокварковият и по-късно синтезът на термопреон осигурява достъп до колосални енергийни маси. И това позволи на хората да преодоляват все повече и повече пространства. Така те се преместиха в съседна галактика. Там те се натъкват на враждебна протеинова форма на живот върху полупроводниците.
  Какво става!
  Започна първата междугалактическа война в историята на човечеството. В него участваха най-силните видове оръжия. И различни видове полета, включително кинепространствени.
  И какво? И хората също имат ядрени оръжия!
  Или нещо още по-готино!
  По време на тази война земляните откриха машина на времето. И те започнаха да извличат мъртвите войници от времето на Втората световна война, премествайки ги в звездните светове.
  И не позволявайте наистина да умре!
  Така се появи цяло поколение нови и в същото време стари бойци - тези, които преминаха кабината на втория свят и първата звезда. Те усъвършенстваха своите двойни умения, издигнаха нивото на въоръжените сили на СССР до феноменални космически висоти.
  Така че изобретателността е силна!
  И сега, след най-упоритите битки, империята на полупроводниковите извънземни беше победена. И така човечеството обърна още една страница от собствената си история. И следващата стъпка беше разширяването до галактическите свръхкупове.
  Ще завладеем простора на Вселената: ботушите блестят в похода!
  Както се оказа, въпреки че има много планети във Вселената, разумната форма на живот е доста рядка. И още повече, не беше възможно да се срещне някаква суперцивилизация. И това позволи на човечеството да се чувства доста комфортно, заселвайки се в различни светове, в галактики, в свръхкупове.
  И в същото време решаване на проблема с удължаването на живота, като се научи да подмладява организмите.
  И сега хората отлетяха до края на Вселената. Видяхме удивителната празнота на пространството и решихме... Какво следва? И така е построен най-новият звездолет, способен да лети на огромни разстояния. И хората се втурнаха към нови светове. След като прелетяха няколкостотин трилиона светлинни години, те най-накрая се втурнаха към друга вселена. А имаше и звезди, планети, комети. И накрая се срещна суперцивилизация. Но човечеството говореше с нея на равни начала, защото тя самата беше станала цивилизована извън всякаква мярка.
  Защо Библията не предсказва, че човекът ще стане като боговете?
  Хората са се научили да възкресяват мъртвите. Включително тези, които умряха много отдавна, и дори тези, с които пепелта беше разпръсната на вятъра.
  Почти всички бяха възкресени, дори жертви на аборт и престъпници. Последните, включително Хитлер, са изпратени в удобни лагери за превъзпитание.
  Така човечеството е придобило едновременно всемогъщество и щастие. И хората вече са опитали и сами са създали галактики, превръщайки се в създатели-демиурги.
  Всички физически закони са станали подчинени на човечеството.
  Вовка-Павлик беше много уморен, препъна се и падна. И го удариха с тояга по боси пети. Тогава полицаите го заляха с две кофи ледено студена вода.
  Затворникът дойде на себе си. Под кикотенето на служителите на реда той отново започна сам да върти колелото на помпата. Той получи второ въздух.
  И за да не е толкова скучно, Вовка-Павлик отново започна да композира;
  Хитлер действаше по-мъдро и не обяви война на Америка. Япония все пак спечели битката при Мидуей, но не успя да превземе Хавайския архипелаг. Да, това е голяма пречка за Страната на изгряващото слънце.
  Войната в тази визия минава неуспешно и за германците. Нацистите успяха да бъдат победени при Сталинград. И се търкулна на запад. Вярно е, че Майнщайн предприе контраатака и частично възстанови ситуацията. По време на битката на Курска издатина, нацистите, поради липсата на бомбардировки от страна на Съединените щати, успяха да произведат повече танкове и самолети.
  Преминал бойна спускане и "Лъв". Вярно е, че тази машина се оказа не съвсем ефективна. Нейното оръдие беше твърде мощно и недостатъчно бързо. Единствената добра защита отстрани направи танка упорит. Но този проблем беше решен чрез набиване. Боевете обаче придобиха по-продължителен и ожесточен характер. Фашистките изтребители Focke-Wulf се натиснаха във въздуха и се появи най-новият ME-309.
  В Африка Ромел се оттегля на изток от Либия и успява да отблъсне британската офанзива.
  Битката при Куск продължи от 5 юли до 23 септември. Съветските войски успяха да превземат Орел и Белгород, но нацистите запазиха Харков. Загубите на Червената армия се оказаха твърде големи и те трябваше да направят оперативна пауза, за да попълнят силите си.
  Германците, без да са ограничени от западния фронт, активно формират чужди дивизии. И те все още можеха да задържат позициите си. Производството на танкове и самоходни оръдия също нараства бързо. Някои немски превозни средства, по-специално леки самоходни оръдия, можеха да работят доста добре през зимата.
  Като цяло обаче танковете "Пантера" и "Тигър" за зимното време не бяха напълно успешни. И още по-лош беше случаят с "Лъва" и "Фердинанд". В крайна сметка "Лъвът" най-накрая беше прекратен. Но в сериала се появи "Тигър" -2. Битките показаха, че новият танк е добре защитен в челото, но доста слаб при шофиране.
  През зимата германците бяха победени. И те бяха прогонени от Източна Украйна. Но те успяха да се оттеглят отвъд Днепър и през март настъплението на съветските войски спря. Вярно е, че Червената армия успя да превземе Смоленск. Но вече нямаше достатъчно сили за настъпление близо до Ленинград. Все пак няма фактор на западния фронт и бомбардировките от страна на Съединените щати.
  А това означава, че нацистите са много по-лесни.
  До лятото германците попълниха силите си с нови танкове, включително Panther-2, и се сдобиха с реактивни самолети. Лятната задръжка на настъплението на Червената армия в центъра не беше напълно успешна. Германците имаха силна, инженерно изградена защита. Освен това самата конфигурация на фронта предполагаше, че Съветите могат да нанасят удари само в центъра. За да не форсира Днепър на юг. На север германците имат мощна защита.
  Отрицателен фактор за Червената армия беше лекото намаляване на производството на танкове, на фона на неусуканото производство на "Пантери" и по-модерния "Тигър" -2. А развитието на реактивната авиация създаде някои неблагоприятни перспективи. Въпреки че ME-262 все още беше далеч от перфектния изтребител, неговата висока скорост и мощно въоръжение: четири 30-милиметрови оръдия имаха ефект.
  Във всеки случай в битките за Беларус съветските войски се натъкнаха на мощен брониран клуб на врага. Освен това производството на Т-34-85 тепърва започваше да се развива, основният съветски танк беше по-слабият Т-34-76, а ИС-2 също беше недовършен автомобил.
  Майнщайн успява да подкопае съветските войски, за да формира двойка котли. Германците дори завзеха Смоленск в движение. Само чрез въвеждане на големи резерви на щаба в битка беше възможно да се избегне пълно поражение и да се спрат нацистите.
  Но нацистите показаха силата си. Ситуацията се влоши и появата на по-лек и усъвършенстван E-10, който може да замени по-тежките и по-скъпи автомобили. И още по-съвършен и мощен E-25. Както и увеличаване на производството на "Пантера"-2 с мощно 88-мм оръдие.
  Червената армия обаче също беше силна. През зимата съветските войски отново се опитаха да атакуват в центъра. Но нацистите имаха много голям танков флот. Те увеличиха количеството на технологиите. Освен това се появи по-усъвършенствана модификация на "Тигър" -2 с двигател от хиляди конски сили. И новият танк "Лъв" -2. Това превозно средство е произведено с трансмисия и двигател, разположени заедно и пред резервоара. Това даде възможност за уплътняване на оформлението и намаляване на височината на машината. Теглото на "Лъва" се сви до шестдесет тона, като запази бронята и въоръжението в предишната версия с двигател от хиляда конски сили. Освен това скоростта на стрелба на пистолета беше увеличена до осем изстрела в минута, а на него бяха монтирани хидравличен стабилизатор и устройство за нощно виждане.
  Новият "Лъв" вече беше по-задоволителна машина.
  Въпреки че на практика E-10 изглеждаше по-успешен. Предната броня на това самоходно оръдие нарасна до 82 мм при голям наклон, а теглото достигна 16 тона, но това беше компенсирано от по-мощен двигател с мощност 550 конски сили.
  Германците отблъснаха съветската офанзива през януари 1945 г. А през февруари те самите се опитаха да атакуват, но не твърде успешно. Преместихме се трийсет-четиридесет километра. Тогава съветските резерви ги спряха. В битките участваха нови съветски СУ-100, които се противопоставиха на нарастващите германски танкове. По-специално, от есента обичайната Panther излезе в модификация F с по-здрава предна броня и не можа да пробие 85-мм оръдие. А "Пантера" -2 още повече.
  В Африка също битките бяха в разгара си. След като спести сили, Монтгомъри се опита да напредне. Но Ромел отблъсна всички атаки на британците. Битките показаха високата ефективност на самоходните оръдия Е-10, особено с оръдието на Пантера, способно да пробие дори Чърчил. Не лошо се бие и "Пантера". Британците имаха твърде малко тежко въоръжени танкове, а Пантера държеше снарядите. Битките показаха слабостта на оръжията на Чърчил и недостатъчното му шофиране. А "Кромуел" се оказа още по-зле.
  Ромел успя да заобиколи британците и през март образува голям котел. Британците бяха принудени да отстъпят. Те понесли тежки загуби и напуснали Толбук. Само в района на Ел-Аман, след като отстрани част от силите от японския фронт, британската армия спря Ромел. И това е, защото не е получил подкрепления.
  Германците внезапно започнаха настъпление в южна посока през март. Подкопаване на съветската групировка от Смоленск до Донбас. За първи път масово се използват устройства за нощно виждане и офанзива през нощта.
  Фриците успяха да постигнат тактическа изненада, така че Сталин се страхуваше повече за московската посока. Нацистите постигнаха известен успех, превзеха Полтава, Харков, повече от половината от Донбас. Крим засега остава блокиран от съветските войски. Но през май нацистите възобновиха настъплението си и се присъединиха към техните части, блокирани по суша.
  Съветското командване през четиридесет и петата година се оказа в трудна ситуация. По-модерните немски танкове E влязоха в серията, а реактивните самолети доминираха в небето все по-активно. Още по-лошо. Танкът Т-44 се оказа недостатъчно модифициран за серийно производство, а остарелият Т-34-85 трябваше да се използва като основна машина. Това означава, че немските автомобили, особено Panther -2, и най-новите E-50 се оказаха по-силни.
  Само ИС-3 влезе в производство, но това не беше достатъчно. През юни нацистите превземат Белгород и Орел. И те се опитаха да създадат котел близо до Курск. Червената армия, с трудности и непрекъснато контраатакувайки, задържа фрица. Но това й струваше много. Сталин предложи на нацистите примирие. Хитлер се съгласи, но само за шест месеца.
  Кратка пауза беше в полза на Вермахта, който започна голяма офанзива в Египет през август. През септември Египет беше изцяло под контрола на Фриц. Нацистите превзеха и Гибралтар. Франко, под силен натиск, все пак се съгласи да пропусне германските войски.
  Развивайки успех, нацистите окупираха Ирак и Кувейт, завзеха Палестина.
  Всичко щеше да е наред, но на 21 декември 1945 г., точно на рождения ден на Сталин, САЩ използваха ядрено оръжие срещу Япония. Трябва да се отбележи, че Америка, неограничена от западния фронт, започвайки от края на четиридесет и третата година, започна да напредва към японските позиции. Янките напредваха бавно, с цената на огромни загуби, но сигурно.
  Основната причина е огромното превъзходство на САЩ в икономиката. Американците произведоха пет до шест пъти повече самолети от Япония, пуснаха все повече и повече нови кораби.
  Така че преобладаващо те се заеха. И дори японското командване не винаги е било на върха.
  Още през ноември 1945 г. американците кацнаха във Филипините.
  След това B-29 все пак пробиха в Япония. И хвърли една бомба върху Хирошима. А вторият беше загубен поради действието на бойци.
  Но целият свят беше даден урок. Фюрерът се изнерви. И Сталин предложи удължаване на примирието. Или може би дори сключете мир.
  Но Сталин заявява, че ще се съгласи само при условие, че всички съветски територии бъдат върнати. Хитлер предложи разделение: на базата на завладените територии. И двамата диктатори не успяха да се споразумеят.
  Фюрерът реши, че е необходимо да се довърши СССР. И за защита срещу Америка с помощта на реактивни самолети.
  И разбира се, дискове, които имат изключителна смъртоносна сила и колосални скорости.
  През март 1946 г., използвайки по-модерни танкове от серия Е, предимно Е-50 в тежка модификация, нацистите преминават в настъпление. Първоначално танкът Е-50 тежеше около петдесет тона и имаше броня Тигър-2, но с големи наклони. Уплътняването на схемата на танка позволява на нацистите да намалят теглото на превозното средство, без да застрашават защитата. Е-50 е оборудван с много точен и бронебойно оръдие 88 мм в 100 EL и хидравличен стабилизатор. В челото танкът държеше снарядите на почти всички противотанкови оръдия на СССР. Но страничната защита от 82 мм, макар и под наклони, очевидно беше недостатъчна. Но нова модификация на E-50 инсталира газотурбинен двигател от 1500 конски сили, укрепи бронята, като увеличи теглото до 70 тона. Новият танк вече имаше 250 мм челна броня и 150 мм наклонени борти.
  По-добрата му сигурност го направи напълно надеждна пробивна машина.
  В СССР започва производството на ИС-4, който не отстъпва по защита на немския танк. Но съветската кола се оказа малко влажна. А немското оръдие е по-напреднало, бързострелно и бронебойно.
  Основният Т-54 все още не е финализиран и не е влязъл в серията. А германците, използвайки труд от цяла Европа, произвеждаха танкове в големи количества. Самоходните оръдия Е-25 и Е-10 бяха лесни за производство, но добре защитени. И имаше много от тях. Те можеха да устоят на съветските машини.
  И в същото време тази техника е доста ефективна. И способен да напредва през зимата и с добра проходимост. Нацистите създават производството на по-модерни технологии. И успяхме да решим проблема с количеството. Включително и за сметка на африканските роби.
  Турция също влезе във войната през април. Нацистите превзеха Воронеж и се откроиха на Таманския полуостров.
  Те напредваха, използвайки численото си превъзходство. В битките участват и арабски дивизии. Имаше и много италианци, както и войници от цяла Европа. Същият френски.
  В края на май нацистите се приближиха до Сталинград. Битката за града започна отново. Този път нацистите разчитаха на "Sturmtigers" и реактивни самолети.
  Битките за Сталинград се проточиха. Но нацистите стигнаха до Грозни и Орджоникидзе. Турция, заедно с германците, обкръжи Ереван и превзе Батуми.
  Ситуацията ескалира до краен предел. В битките немските танкове показаха силата си. И реактивните самолети най-накрая спечелиха надмощие във въздуха.
  СССР все още нямаше реактивни самолети и възможност да се бие на равна нога.
  До края на август 1946 г. Сталинград пада. Германците се укрепиха на Волга. През септември те стигнаха до Каспийско море, отрязвайки Кавказ по суша.
  Възникна критична ситуация. Сталин се опита да реши проблема със свирепост и с нови танкове ИС-7. През октомври Червената армия се опита да превземе Воронеж от германците. Ударът пада върху италианските войски и отбраната е пробита.
  Но Майнщайн, предвиждайки това, нанесе удар с големи танкови корпуси на съветските войски на фланга и ги отсече по Дон. Битките показаха, че танковете от серия Е не са по-ниски от съветските по характеристики на шофиране. И изчислението за по-добра проходимост през есенното време не се осъществи. И налягането на въздуха се увеличи.
  Баку пада през ноември 1946 г. И през декември целият Кавказ беше под фашистите.
  Но междувременно САЩ нанесоха още няколко ядрени удара по Япония. И превзе Филипините, Окинава. Но самураите все още не щяха да капитулират.
  Новата 1947 година дойде. СССР най-накрая пусна в серията не съвсем завършените Т-54 и ИС-7. Тези танкове можеха по някакъв начин да устоят на нацистите. Германците получиха Е-75 със 105 мм оръдие 100 EL и тежащо около осемдесет тона. Това, което беше компенсирано от газотурбинен двигател от 1800 конски сили. E-75 допълнително уплътнява оформлението, повишавайки дебелината на страничната броня до 200 mm, а в предната част на 250 mm чрез увеличаване на ъгъла на наклон.
  Новият немски танк - без никакво съмнение, надмина ИС-7, но в отбрана беше с дванадесет тона по-тежък. Имаше и пистолет, който беше малко по-бронебой. Танкът Е-50, напротив, стана с пет тона по-лек, но страничната му броня е с 20 мм по-дебела. Поради уплътняване на оформлението.
  Тези два танка станаха основните. И продукцията им се увеличи. Германците все още доминираха в Африка и Близкия изток. И тяхното превъзходство във въздуха, особено след появата на реактивния самолет TA-500 и безопашния B-28, само се увеличи.
  Съветските градове и фабрики бяха бомбардирани. Това намали производството на оръжия. Особено на фона на остър недостиг на работна ръка.
  През март 1947 г. нацистите започват настъпление срещу Саратов и в същото време срещу Москва. Нацистите разчитаха на силата си.
  В битките участваха и самоходните оръдия Е-50, които бяха по-прости за производство и високи само 1,5 метра. Справиха се отлично със задачата да се борят с танкове. И те се развиха много бързо.
  Съветските войски се биеха героично, но постоянно отстъпваха. През май Саратов падна след героична защита и нацистите превземат Вязма. В средата на юли беше взет и Куйбишев. Нацистите уверено напредват, залавяйки и Калинин, приближавайки Тула.
  В края на август фриците превземат и Уляновск. В същото време падна и Уралск, с Гуриев.
  И в края на септември нацистите завършиха обкръжаването на Москва. Така че беше огромен успех.
  Боевете за столицата се проточиха до края на декември. Но на 31-ви, точно в навечерието на Нова година, остатъците от гарнизона капитулират.
  В същото време германците превземат Рязан и Казан. Но през януари 1948 г. Япония капитулира под ядрени удари.
  И САЩ се обърнаха към Германия и СССР - казват, край войната! В противен случай ще получите атомни бомби. По това време нацистите бяха обградили Горки и вече довършваха СССР. И те наистина не искаха да се поддадат на американското изнудване.
  През февруари 1948 г. Германия подновява настъплението си на изток. Германците нанесоха основния удар в посока Централна Азия, където климатът е по-топъл. В резултат на това съветските войски отстъпват и предават Ташкент, Душанбе, Ашхабад. И през май нацистите се преместиха в Свердловск. Червената армия не се съпротивляваше толкова активно. Имаше морален шок. Увеличава се броят на дезертьорите и предателствата.
  Съединените щати все още не са решили да влязат във войната с Третия райх. Освен това дискотеките с лудата си скорост плашеха американците. Такива машини биха могли да светнат над Ню Йорк, като са напълно неуязвими.
  След превземането на Свердловск Сталин бяга в Новосибирск. Немците бяха по петите. В СССР в серията влезе нов танк ИС-11. Това превозно средство е разработено набързо, за да се превърне в най-тежкия съветски танк в историята, въоръжен с 203 мм оръдие, 400 мм предна броня и тежащ сто двадесет и пет тона. Тази машина не може да бъде масово произведена под бомби и поради загубата на много фабрики. Но тя, от друга страна, премина бойното кръщение.
  Измина 1948 година. Нацистите превземат Новосибирск. Но през зимата е много трудно да се борим със студове. Следващата година беше 1949 г. През пролетта нацистите продължават да напредват през Сибир. Червената армия се съпротивлява с обречена ярост.
  Американците все още не са се намесили. Те само увеличиха ядрения си потенциал. И те разработиха по-модерни методи за доставка до целта.
  Но нацистите не седяха неподвижни. Имат пирамидален танк AG. Тази кола нямаше равна в защита.
  До края на 1949 г. всички големи градове на СССР са взети под контрола на Германия. Сталин избяга в горите. В същото време нацистите превзеха Индия почти без загуби, нокаутирайки британците оттам. И вкоренен в Африка. Съединените щати отново не посмяха да влязат във войната, въпреки че заплашваха много и силно.
  Междувременно нацистите започнаха да смилат спечеленото. Настъпи временно спокойствие. Фюрерът създава заедно с учените и атомната бомба. И двете страни бяха замръзнали в очакване.
  Започна ерата на Студената война. Третият райх контролираше две трети от Африка. Земи до Бирма, цялата територия на СССР, както и Европа.
  Нацистите тихо окупираха Швеция и Швейцария със своите войски. Останалата част от Европа беше принудена да подпише поробващи икономически споразумения.
  Германците имаха огромна сила. И използвайки тоталитарна система, смесена с пазарна икономика, започна да се развива. Едновременно с това води търсенето на нови оръжия.
  През ноември 1955 г. самолетът на Хитлер се разбива. И царуването на Чингис хан от двадесети век, който завладява много земя, беше прекъснато.
  Шеленберг става наследник, заменяйки Химлер като ръководител на СС. Развитието на Германия продължи. Докато най-накрая през 1980 г. се създава радиация, способна да неутрализира атомните заряди.
  И започна нова война. Този път Трета световна война.
  . ЕПИЛОГ
  Вовка-Павлик беше забележимо изтощена. Но вече беше толкова късно, че полицията искаше да спи.
  Те оставиха на затворника да легне. Един от тях дори прояви милост, като хвърли куп слама.
  Преди лягане на момчето давали хляб и каша от просо да яде на водата. Вовка-Павлик бързо хапна. Мислех, че е завършил още един ден от сто години. И може би напразно той превърна престоя в детската стая в затвора в истински ад и тежък труд, въпреки че по принцип е възможно да се живее тук.
  Но не исках да се отказвам и да се отказвам. И осъденото момче реши: "стой до смърт".
  Междувременно легна на сламата, протегна босите си, съборени, много мазоли, детски крака и заспа.
  И той мечтаеше за продължение на чудния сън;
  След като почти цялата китайска армия от двеста хиляди беше унищожена, шестимата воини се преместиха по-навътре в дълбините на Поднебесната империя. За да попречи на китайците да се върнат отново в руските градове в Сибир.
  Тук воините нападнаха жълтите воини в най-близкия голям град.
  Вовка-Павлик, като посече жълтите бойци и размаха двата меча, извика:
  - В името на руските царе!
  И остри игли полетяха от босите му крака. Те удариха китайските бойци.
  Маргарита, като насече жълтите воини с мечовете си, го взе и запя:
  - Сега правим история!
  И игли летяха от босите й крака в жълтите воини.
  Следващата е Наташа в битка. Той също хвърля подаръци на смъртта и крещи:
  - Бъдещето е наше! Слава на Велика Русия!
  И нейният гол, изсечен крак ще изхвърли това със страшна сила. И наряза китайците на кървава каша.
  Зоя също реже отчаяно. И взриви китайски генерал наполовина. И му сряза костите.
  След което тя извика:
  - За моята голяма победа!
  И с боси крака отново ще пусне убийствен подарък. И нокаутира много китайски бойци.
  Но когато Аврора е в битка, като цяло е ужасно. Тя разрязва китайските войници наполовина и пуска убийствени подаръци с босите си крака. И така смазва жълтата армия.
  Не, Аврора наистина се нарича червената вещица. И тя е непобедима.
  И смъртоносни игли летят от голите й пръсти. Удрят китайците и те рухват като чували с пясък.
  Аврора изрева в горната част на дробовете си:
  Руснаците ме познават
  И те го наричат страхотно!
  И отново красотата е като хвърляне на смъртоносна игла. И врагът е притиснат като бръмбар.
  Аврора за бълбукането:
  - Можеш да мечтаеш, да мечтаеш лошо!
  И отново девойката се блъска като бумеранг.
  Да, тази червенокоса - нито килограм сол яде във военните дела. Ако върши, значи върши.
  И отново бързото и огнено момиче е в атака.
  И тук Светлана е нетърпелива да се бие. И така той реже и унищожава всички. И мечовете й са като искрящи светкавици.
  И игли летят от боси крака.
  Момичето извика:
  - Моята голяма сила -
  Играйте с мен, за да бъдете приятели с крокодил!
  Момчето Вовка-Павлик Вюнов, както винаги, е в атака. Той е бърз мангуст. Нарязва и хвърля звезди по врага.
  И младият воин вика:
  - Да преминем в настъпление
  Да победим всички китайци!
  И ето момчето в атака.
  И момичето Маргарита в голямо вълнение смазва жълтите войски. И голите й пръсти хвърлят дарове на смъртта.
  И момичето реве:
  - Ще спечеля!
  И отново цял дъжд от игли се втурва от босия й крак.
  И иглите са смъртоносни и отровени.
  Маргарет в настъпление. Китайците са много твърди срещу нея. А момичето е олицетворение на ужаса.
  Макар и красив войн.
  И сега парче смърт отново отлита от босия й крак. Което удря враговете.
  Наташа в див полет. Нарязва китайците на парчета. И мечовете й не познават милост.
  Воин реве:
  - Това ще бъде нашата голяма победа!
  И от босите крака на красавицата отново излитат много смъртоносни и опасни игли.
  Те удариха китайците в голям брой. Какви момичета са наистина готини.
  И в офанзивата не дават на никого спускане.
  Но Зоя не знае, никога няма и дума. Тя пробива до опонентите. И мечовете й са като палачи.
  Зоя крещи с пълна сила:
  - Не познавам милост - само смърт!
  И босите й крака ще хвърлят такова, че китайците не могат да устоят!
  И обратното, воинът ускорява всяка минута. Ето ледената пързалка в настъплението.
  Аврора също е толкова добро момиче. Не отстъпва и не се предава. И тя успява във всичко.
  Тук тя хвърли стоманено ветрило с боси пръсти. Тя отсече китайските войници и изсъска:
  - В червената империя ще има огън, който ще стопли цялата планета!
  И отново нещо, което специално убива мухи от босия й крак.
  И воинът отново е на висока позиция.
  И ето Светлана в битка. Не се отклонява от плана. И се порязва с див натиск. И от босите й крака излита остър диск. Което знаменито реже противниците.
  Светлана изскърца от дива ярост:
  - Ще ви разкъсам всичките!
  И момичето е в настъпление. И босите й крака са толкова пъргави.
  По-нататък в битката Вовка-Павлик Вюнов се разкъсва. Ето едно отчаяно момче-терминатор. Включва колосални сили и натиска на диво момче.
  И ето едно дете, което хвърля бумеранг с бос крак. Да, и противниците загубиха две дузини глави наведнъж.
  Това е наистина - наистина смъртоносна сила.
  Вовка-Павлик изпя:
  - Моят почерк е прост -
  Не обичам да дърпам опашката на котката!
  И от голата пета на момчето излетя острие, и как ще се бият китайците. Те буквално загубиха духа и смелостта си.
  Вовка-Павлик с дива лудост отбеляза:
  - Никога не казвай думата не!
  Момчето е в атака... Тогава се сети за Владимир Кличко. Да, този боксьор може да се върне на ринга. А защо да не опитате? Ако все още има здраве, значи самият Бог ти е заповядал да се биеш!
  Момчето Терминатор в атака. Мачка китайците и пее:
  Млад приятел винаги бъди млад
  Не бързайте да почивате...
  Бъдете весели, смели, шумни -
  Трябва да се бориш - така че се бори!
  Човек с твърдост -
  Да ви победя всички подред!
  Аз съм вечно момче с душа,
  Какво поражда резултата!
  Вечно момче I душа
  И не отстъпвай!
  Млад воин и вечно дете в яростна атака срещу китайците. Той ще се покаже от най-добрата страна.
  Маргарита също мачка жълтите воини и пее:
  - Никога няма да се откажем!
  И тя отряза много китайски, добави с усмивка:
  - Не, повярвай ми никога!
  И момичето отново хвърли остри, отровни игли.
  Тя е в бързо и уникално движение.
  Наташа в битката е бърза и страшна, като валкирия. Бори се смело. И събаря китайците.
  Тя често се биеше в небето. Тя беше отличен пилот-ас. Тя трябваше да се бие в пехотата.
  Но сега Наташа се зае с китайците. И нека върша с цялата ярост.
  И бумеранги и игли летят от босите й крака. Тя смазва врага.
  Момичето пее:
  - Но аз вярвам в изгрева,
  Ще разсее мрака на тъмницата на затвора!
  Зоя напада китайците. И избива плътно. А босите й крака избиват врагове без никакво спиране.
  Воин в движение. Тя е като кобра, която скача и скача към себе си.
  Момичето със златната коса крещи:
  - Бъдещето е наше
  Ние сме като рицарите джедаи!
  И сега тя ще го вземе от завой и ще го удари.
  Следващата в атаката е Аврора. Смазващо и борбено момиче с червен цвят. Тя премина в настъпление, като набра темпото още повече. Мечовете й са като остриетата на вятърна мелница.
  Издадена огнена красота:
  - Ще има такова щастие за целия свят!
  И отново момичето тръгва в дива скорост. Това е истинската богиня на войната.
  Светлана също пее, скачайки:
  - Сто след сто, полк след полк,
  Руските рицари секат с меч!
  И сега голите й пръсти ще хвърлят това, което не може да бъде отблъснато от щит.
  Ето го момичето. Истински мегер.
  Наташа чурулика със зъби:
  - Не ме учи!
  И хвърля смъртта с бос крак.
  Аврора се съгласява:
  - Изобщо няма какво да ни учи!
  Воините ускоряват движенията си. Засега почти целият град е осеян с трупове. Да, китайците попаднаха на изтребление. Има само шестима души, но работят за цяла армия.
  Вовка-Павлик Вюнов си спомни историята на един човек от рода на елфите. Той се озовава в Третия райх и успява да го убеди да бъде изпратен в Луфтвафе.
  Да, елфът, макар и малък на ръст, е много бърз, силен с отлична реакция. Като цяло елфите превъзхождат хората по физическо състояние и скорост на мисълта. А в самолета елфът и дори кралската кръв се чувства като орел.
  И този воин успя да свали 538 вражески самолета точно на рождения ден на фюрера на 20 април 1944 г., а самият той никога не е бил свален.
  За първите двеста самолета елфът получи Рицарския кръст на Железния кръст с дъбови листа, мечове и диаманти. Над триста вече орденът на немския орел с диаманти. Над четиристотин Рицарски кръст на Железния кръст със златни мечове от дъбови листа и диаманти. И за петстотин възпоменателни самолета - Големия кръст на Железния кръст. Така елфът събра рекорден брой награди и в това отношение той дори победи Херман Гьоринг и получи званието полковник.
  Въпреки че се е биел в самолета като редник.
  Така че, въпреки че такъв изключителен ас се появи в Луфтвафе, той не повлия твърде много на хода на войната. Всъщност, ако вземем първите шест аса на Луфтвафе в реалната история, те свалиха общо повече от хиляда и половина самолета. Е, колко помогна на Вермахта?
  Въпреки че броят на свалените самолети може да е бил преувеличен от пропагандата на Гьобелс.
  Много от тези цифри силно се съмняват.
  Но елфът честно свали толкова много коли, но самият той не загуби нито един боец.
  Но тогава Вовка-Павлик Вюнов го срещна и попита:
  - Защо се придържахте към Третия райх, който се смята за сила на злото?
  Елф логично отбеляза:
  - Защото в света изобщо няма сила на доброто! Мислите ли, че Сталин и съюзниците са светци?
  Вовка-Павлик с усмивка отбеляза:
  - Но в СССР вие, като сте свалили толкова много самолети, щеше да бъде смятан за Бог с главна буква! И така трябва да бъдеш оплюван и прокълнат!
  Елф честно отбеляза:
  - През октомври на четиридесет и втората година, когато той започна да се бие за Райха, изходът от войната все още не беше очевиден. Как мислите, нямам шанс да бъда сред победителите?
  Вовка-Павлик Вюнов отговори честно:
  - Ако избягате в СССР, мисля, че ще ви простят и ще ви приемат. Героите и великите воини се ценят навсякъде!
  Елфът се усмихна лъчезарно и отговори:
  - Благодаря за предложението! Но когато свърши Втората световна война, ще се върна на планетата си с награди... И разбира се, няма да има значение за мен, че Германия загуби. Основното е, че се показах като герой и влязох в историята на авиацията като най-добрия ас на всички времена!
  Вовка-Павлик Вюнов с досада отбеляза:
  Колко добри момчета загинаха заради теб!
  Елфът изпищя, логично си припомни:
  - Има и Рудел... Той също е супермен!
  Вовка-Павел кимна:
  - Рудел... Да, това е като герой от комиксите!
  Елфът измърмори:
  - Бях и съм и ще бъда воин! Така че ще се опитам да доведа сметката си до хиляда!
  Вовка-Павлик Вюнов се усъмни:
  - Можеш ли да го направиш? На 9 май 1945 г. Третият райх капитулира!
  Елфът любезно попита:
  - Можете ли да кажете по-точно кога и къде и в колко часа, с какви сили ще атакуват червените и съюзниците?
  Вовка-Павлик изненадано попита:
  - Защо ти трябва?
  Елфът отговори честно:
  - Искам тривиално да проточа войната, така че забавлението да продължи по-дълго!
  Тогава Вовка-Павлик извади пистолет и отговори:
  - Мога да те застрелям, но няма да го направя!
  Елфът беше изненадан
  - И защо?
  Вовка-Павлик Вюнов решително заяви:
  - Нека съвестта ви накаже!
  И те се разделиха...
  Вовка-Павлик Вюнов смяташе, че все пак не е ударил този елф напразно. Колко още самолета ще свали. Просто ще бъде ужасно.
  И момчето отново пусна бумеранга на смъртта с боси пръсти.
  Маргарита активно унищожава китайците в битка. Босите й крака са толкова уместно удряни с убийствени подаръци, че просто оставате изумени.
  Супермен момиче.
  И нейната активност в битката, като животно невестулка.
  Не, никой никога няма да уплаши такова момиче, дори и да има два милиарда китайци.
  Но какво да прави Маргарет?
  Тя защитава страната си.
  Вовка-Павлик Вюнов, сечейки китайците, изпя:
  - Няма по-красива родина Русия,
  Борете се за нея и не се страхувайте...
  Няма по-красива страна във Вселената -
  Цялата вселена е факел от светлина Рус!
  Момчето ще скочи и ще ускори, заклавайки всички с краката си.
  Наташа също се бие и пее:
  Фатална година, не можете да ми повярвате
  Хиляда деветстотин деветдесет и девет...
  Спрете да се въртите в кръг
  Дяволът ще се обърне със златни рога!
  И момичето отново ще хвърли убиец подарък с боси крака.
  Зоя също е в битка, ранена е и се бие. Активно момиче. И ако сече с мечове, всичко лети дотук.
  А босите й крака толкова активно хвърлят подаръци. И толкова много нокаутират врагове.
  Да, китайците очевидно имат тъмни дни.
  Аврора удря без никакво съжаление. А босите й крака са нещо повече от смъртоносно. Това обикновено е богинята на унищожението.
  И в него има хиляди дяволи.
  Светлана удря китайците с голяма страст и крещи:
  - Бъдещето е
  За да не сме котки!
  И босите й крака пак ще хвърлят нещо и враговете ще бъдат разкъсани.
  Бойно момиче - висш пилотаж в нея!
  След като изчистиха града от китайците, шестимата си починаха. Веднага напълни глигана и го изпържи цял.
  Нарязаха го на парчета и започнаха да ядат.
  Наташа отбеляза:
  - Тук, при Уолтър Скот, рицарите ядоха много наведнъж!
  Вовка-Павлик Вюнов се изкикоти и напомни:
  - Направи и Дюма! Ето как Портос изяде цял овен!
  Наташа се засмя.
  - Овце? Защо не глиган?
  Вовка-Павлик изпя в отговор:
  Цялото ти проклето семейство
  Чичо ми, който взе глигана...
  Когато беше жив - предупреди ме -
  Невъзможно е да вземеш жена от канибали!
  Маргарет потвърди:
  - Това е дива песен! И искам нещо по-душевно!
  Вовка-Павлик отбеляза:
  - Духовна? Това е добре!
  И момчето изпя нещо...
  Но Аврора го прекъсна и отбеляза:
  - Необходимо е не да се пее, а да се действа.
  И момичето извади iPhone от колана си. Вовка-Павлик се усмихна, Наташа му подаде своята и предложи:
  - Играйте на танкове с червенокосата!
  Аврора се съгласи:
  - Обичам тази игра!
  И момичето-герой започна да набира параметри.
  Вовка-Павлик Вюнов пое танковия флот.
  Аврора предупреди:
  - Един резервоар за един! Опитайте дуел!
  Момчето се съгласи.
  - Това е точно така!
  Вовка-Павлик избра най-готиния съветски танк от четиридесетте - ИС-7. Прекрасна кола, която така и не стана сериен. Тя има всичко и броня, и оръжия, и скорост. Истински ореол!
  Аврора Е-75. Колата е по-зле. И по-тежък, и по-малко скорост, резерв на мощност, малко по-слаб и пистолет. ИС-7 има 130 милиметра срещу 128 за Е-75. Бронята на германеца може би е по-дебела, но това се компенсира от големия наклон на ИС-7. И страните на Fritz са по-високи ... Така е, но ...
  Aurora премества E-75 на ниво M... И колата става все по-добра. И двигателят е по-мощен и силуетът е много по-нисък, а цевта на пистолета е станала по-дълга. И сега бронята се сгъсти. Германският танк все още тежи деветдесет и пет тона, в сравнение с шестдесет и осем за съветския. И след надстройката той има подобно оформление и вече ще бъде по-мощен.
  А ИС-7 така или иначе остана без разработка. Така че в реалната история никой не го е предвидил.
  Ами Вовка-Павлик, да се впрегнем.
  Момчето обаче не е загубено. Тъй като врагът се е модернизирал, тогава детето ще направи нещо и ще използва черупки от пера. И тогава ще има много добър бой.
  ИС-7 наближава. Но въпреки това шофирането на германеца все още е по-добро.
  Аврора стреля с оръдието си с по-дълга цев. Но все още не мога да вляза.
  И момчето терминатор се приближава и навива пистите. Малкото момче изглежда е доста уверено.
  Аврора, след още един изстрел, извади морала:
  - Мишка може да убие слон!
  И битката продължи, Вовка-Павел заби 130-мм оръден снаряд в ставата на корпуса и спечели. Въпреки всички предимства.
  Но като цяло в танковете от четиридесетте има различни автомобили. Много страхотен проект - "Кралски лъв". Теглото е сто тона, оръдието е с калибър 210 мм, предната броня е 300 мм наклонена, страните са 200 мм, а двигателят е 1800 конски сили.
  Това е кола - дори ИС-7 може да проникне само отстрани и да се затвори. И наистина е страхотно!
  Аврора изпя със зъби:
  - Това е орел, който лети над слънцето!
  И млъкни...
  След като се нахранили, шестимата се преместили в китайските градове. Засега е необходимо да се постигне сключването на мир и да се обезкуражи манджурите от нападение.
  Момичетата и момчето нападнаха китайците и отново убиха мнозина с мечове и боси пръсти.
  Тогава воините стреляха от пленените оръдия. И много китайци бяха убити.
  Вовка-Павлик Вюнов отбеляза:
  - Може би е по-добре да играем в защита? И тогава някак си се оказва грозно?
  Аврора отговори:
  - Има понятие за превантивна война!
  Вовка-Павлик припомни:
  - Виктор Суворов също се опита да докаже, че войната на фашистка Германия срещу СССР е била превантивна!
  Аврора се ухили и изръмжа:
  - Не е ли така?
  Вовка-Павлик поклати глава.
  - Съмнително!
  Маргарет си спомни:
  - Прочетох тази книга. Тя изглежда убедителна на пръв поглед. Но ако копаете по-дълбоко...
  Аврора кимна в знак на съгласие.
  - СССР подготвяше настъпателна война и това е факт!
  Маргарет отбеляза:
  - СССР подготвяше настъпателна война и след войната. Но офанзивата така и не започна!
  Вовка-Павлик логично отбеляза:
  - Ако Сталин е планирал настъплението, то в по-късен период, след като първо завърши комплектуването на своите дивизии с танкове и друга техника. И най-новата авиация току-що започна да пристига по части, дори пилотите не са я усвоили!
  Аврора също логично възрази:
  - Ако съветската армия се превъоръжаваше, тогава германската армия също не стои на едно място. Докато СССР произвеждаше най-новите самолети, Фриц увеличаваха производството на най-новите технологии.
  Предимството на Сталин от забавяне няма да се увеличи. По-скоро, напротив, нацистите, имащи потенциала на Европа, биха могли да настигнат Русия по количество оборудване с по-добро качество!
  Вовка-Павлик Вюнов се усъмни:
  - Какво ви кара да мислите, че качеството им е било по-добро?
  Аврора честно отговори:
  - Но те спечелиха през четиридесет и първата година! Ако биеха, като отстъпваха по брой, значи бяха по-добри, може би, и по техника!
  Момчето гений и бивш милиардер се усъмни:
  - Не мисля така!
  Маргарет отбеляза:
  - Четиридесет и първата година е мистерия. Защо формално по-силната Червена армия губеше битка след битка. И тогава, след като стана формално и всъщност по-слаба, започна ли да печели?
  Вовка-Павлик Вюнов отговори:
  - Това е голяма мистерия на Втората световна война!
  Наташа предложи:
  - Имаше намеса на висши сили!
  Вовка-Павлик кимна:
  - Наистина имаше нещо!
  Августин изръмжа:
  - Нашите идоли са в кръв, нашите богове са боговете на войната!
  Зоя се съгласи.
  - Покрити с кръв и боговете на войната!
  След Вовка-Павлик и Аврора започнаха да играят стратегията на Втората световна война. Аврора за Хитлер, Вовка-Павлик за Сталин.
  Вече имаше размяна на истински удари. Аврора използва измамния код и масата танкове от серия "Е", пробивайки до Москва. Того и Вовка-Павлик използваха кода на мошеника и ИС-7, тъй като биха победили германците. И ятагана се събра на камъка. И много ковчези. Нека и виртуално.
  Вовка-Павлик Вюнов играе с кеф, а войските му пробиват германската отбрана. Изграждане на котли. Аврора стартира отново измамния код. Има много дива размяна на ходове.
  Момчето гений и бивш милиардер изпя:
  - Някъде на Кама - ние не познаваме себе си,
  Някъде на Кама - майки на реката!
  Не посягайте с ръцете си, не посягайте с краката си,
  Е, ако е необходимо, преместете покерите!
  И съветските танкове разбиват нацистите. Няма нищо по-добро от IS-7. И можете спокойно да се биете с "мишки" и "Е" -100. Съветският танк не се страхува от такива чудовища.
  Те са по-тежки, но това не означава, че са по-силни.
  А Вовка-Павел напредва, движейки се бързо с коли. И е като хиляди дяволи.
  Момче-чудо и бивш милиардер пее:
  - Да разбием фрица, чики-чики-чики-та!
  И сега съветските войски заеха друга бариера. Те са като гении на битки и битки!
  Аврора обаче също не е проста. И действа агресивно. Хвърля нови и нови и нови сили под колелата на Червената армия.
  И червенокосият воин пее:
  - Враговете няма да ме спрат! Ще покоря простора на Вселената!
  И нови и нови полкове влизат в бой.
  Вовка-Павлик Вюнов радостно запя:
  Фриц ярост в ярост,
  Врагът на полка се придвижи напред ...
  Но луди арийци -
  Руснаците ще се срещнат с враждебност!
  Забиват се в кожата на прасе,
  Врагът ще бъде смазан на прах -
  Руснаците се бият яростно
  Силен войник юмрук!
  И момчето извършва друга заобиколна маневра и извежда войските на Аврора на ринга.
  Да, хлапето е умно, няма думи.
  Аврора изръмжа:
  - Не, няма да се предам, но винаги съм знаел как да се боря!
  Вовка-Павлик Вюнов се съгласи:
  - Да не се отказваме! Ние просто ще ви унищожим!
  И сега съветските войски отново са в настъпление. И вече кодът на мошеника не помага на фрица.
  Тогава Аврора хитро променя опцията. И Великобритания и САЩ влизат във войната на нейна страна. Воините от тази армада се втурнаха в битка. И да притиснем врага.
  Но съветските танкове ИС-7 с още по-голяма лекота унищожават американските Shermans и Pershings, както и английския танк Чърчил.
  Самите те не понасят никакви щети.
  Аврора изръмжа:
  - Е, ти и малкото бесче!
  И тя го взе и запя, оголила зъби;
  До кристалното огледало на езерото;
  Карам се като лястовица!
  Не замразих сърцето си -
  Славна Русия ви даде!
  
  И през пролетта дърветата са зелени;
  И младата пролет кипи от живот!
  Там издънките растат обновени,
  Там изумрудените листа шумят!
  
  Колко красиви сте дълбоки води;
  Слънчевата светлина се отразява!
  Зърната на полето се напълниха със сокове,
  Зората ги боядиса в рубини!
  
  Архангелите изискват да бъдат невинни;
  Пазете всички чисти преди сватбата!
  И работете, стискайте краката във времена за хляб,
  Извъртете най-фината нишка от коприна!
  
  Но не се чувствам призован
  В сърцето ми, орда от дяволи!
  Как да водя живот като този, тъжен;
  По-добре е да отидете на война - убийте злото там!
  
  Тук пред нас са отвъдморските простори;
  Под копитата на захарните пустини!
  Няма прохлада, която немъртвите под боровете,
  Вижте какво поглъща духът!
  
  Във войната познавах страданието
  Изнасяне на вашите мъртви!
  И какви са риданията
  Плач на босите сираци!
  
  Но от другата страна на приключението,
  Много риск, ти живееш живота!
  Всевишният дава ли прошка?
  Да, не ни трябва рай - къде си въшка!
  
  Човекът е такова същество
  От какво го гади тихият мир!
  Тогава той изгражда своята вселена,
  Налагането на заповед е страхотно!
  
  А Родината е Великата Майка;
  Вие сте Русия, свята страна!
  Като кадифе вашите камъчета, камъчета,
  По който тичаха босите!
  
  Но времето е дошло, същността е коварна,
  Любовта изпълзя от засада!
  Бях изкушен, намерих си човек,
  Ето такава покварена плът!
  
  Бъдете, разбира се, той е предан на Отечеството:
  Нямаше да има подло нещастие!
  Но такава е съдбата на човечеството,
  Че сме хора, всъщност говеда!
  
  Той се оказа шпионин, безмилостен,
  Той предаде плановете ни без чест!
  Но това не са детски шеги,
  Ако противникът те е предал!
  
  Нещата се влошиха
  Ето и нашето разделение в котела!
  И нацистите, хванати за плитки,
  Така станах в робство!
  
  Работя гол ден и нощ
  Изпращам и натрошена руда!
  И през зимата и лятото съм бос,
  И тичам след количката!
  
  Камшикът ме измъчва и няма милост,
  И познавах насилието напълно!
  О, каква отпадък се превърнахме,
  Злодеят Сатаната оголи зъби!
  
  Никога не съветваш потомците,
  Не отивайте да предавате страната!
  Не заменяйте сърцето с монета,
  Нашата Родина; Боже, Съвест, Майко!
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
 Ваша оценка:

Связаться с программистом сайта.

Новые книги авторов СИ, вышедшие из печати:
О.Болдырева "Крадуш. Чужие души" М.Николаев "Вторжение на Землю"

Как попасть в этoт список
Сайт - "Художники" .. || .. Доска об'явлений "Книги"