Рыбаченко Олег Павлович: другие произведения.

Sto Lat W Piekle Dla Życia Wiecznego

"Самиздат": [Регистрация] [Найти] [Рейтинги] [Обсуждения] [Новинки] [Обзоры] [Помощь|Техвопросы]
Ссылки:


 Ваша оценка:
  • Аннотация:
    Miliarder Władimir Wiunow zawarł układ z niemal wszechmocnym Bogiem Demiurgą. Da mu nieśmiertelność, ale w zamian bajeczny bogacz będzie musiał spędzić sto lat w ciele dwunastoletniego chłopca w różnych nieletnich koloniach. Sto lat więzienia dla dzieci, ze względu na wieczność, kiedy nie mogą cię nawet zabić? Osiemdziesięcioletni miliarder zgodził się na ten test, teraz czekają go straszne, ciekawe i stosunkowo niebezpieczne przygody, jednak bez ryzyka śmierci, więc jego ciało stało się teraz nieśmiertelne.

  STO LAT W PIEKLE DLA ŻYCIA WIECZNEGO
  ADNOTACJA
  Miliarder Władimir Wiunow zawarł układ z niemal wszechmocnym Bogiem Demiurgą. Da mu nieśmiertelność, ale w zamian bajeczny bogacz będzie musiał spędzić sto lat w ciele dwunastoletniego chłopca w różnych nieletnich koloniach. Sto lat więzienia dla dzieci, ze względu na wieczność, kiedy nie mogą cię nawet zabić? Osiemdziesięcioletni miliarder zgodził się na ten test, teraz czekają go straszne, ciekawe i stosunkowo niebezpieczne przygody, jednak bez ryzyka śmierci, więc jego ciało stało się teraz nieśmiertelne.
  PROLOG
  Władimir Wiunow jest już mężczyzną w bardzo średnim wieku, bardzo bał się śmierci. Nie był już szczęśliwy, ani fortuny wielu miliardów dolarów, ani młodej żony i kilku młodych kochanek, ani luksusowych pałaców i jachtów.
  Jaka jest jedyna rzecz w tym wszystkim, jeśli wkrótce skończysz osiemdziesiąt lat i zostaniesz zgrzybiałym i starym dziadkiem.
  Władimir Wiunow w czasach sowieckich był pułkownikiem KGB i udało mu się na czas zreorganizować i przejść na stronę nowego rządu. Tam brał udział w prywatyzacji i odnosił w tym duże sukcesy. Został miliarderem. I duży guz. Był deputowanym do Dumy Państwowej, senatorem i gubernatorem.
  Chyba że udało się odwiedzić prezydenta.
  Ale prawie wszystko zostało osiągnięte. I w końcu stał się najbogatszym człowiekiem w Rosji i jednym z najbogatszych na świecie.
  Jednak Władimir Wiunow nie ma kontroli nad czasem. Zdrowie jest wstrząśnięte: wiek, wiek jest. A fortuna w wysokości stu miliardów dolarów, jeśli nie więcej, nie jest już radością.
  Vladimir chciał zostać nieśmiertelny. I był gotów oddać przynajmniej całą swoją fortunę na przedłużenie swojego życia.
  Kilka ekspedycji poszukiwawczych zostało wysłanych w różne miejsca, aby znaleźć jakiś wspaniały artefakt, aby otrzymać największy dar: życie wieczne.
  Władimir Wiunow ogłosił nawet konkurs na to. Ale pojawili się liczni szarlatani i wróżbici, którzy obiecali dać wieczną młodość.
  Ale pod tym prowadził, oczywiście, w oszustwo.
  Ale były pułkownik KGB Władimir Wiunow ma bardzo dobre wyczucie oszustów.
  Chociaż nie można wszystkiego przewidzieć...
  W każdym razie jeden chłopiec, który wyglądał na około dwanaście lat, powiedział, że może uczynić miliardera nieśmiertelnym.
  Władimir oczywiście nie chciał spotykać się z dzieckiem. To albo oszust, albo młodzieńczy schizofrenik.
  Ale jakie było zaskoczenie starszego oligarchy, gdy zobaczył tego blondyna w swoim biurze.
  Co więcej, chłopiec wisiał w powietrzu, składając jedną z bosych stóp za drugą.
  Władimir wykrzyknął:
  - Bezpieczeństwo!
  Chłopak pokręcił głową, miał fryzurę półpudełkową i śmiał się:
  - Nie przeszkadzaj im! Oni śpią!
  Pułkownik-oligarcha zapytał szorstko:
  - I kim jesteś?
  Chłopiec wzruszył ramionami i odpowiedział:
  - Ja... Można to w jakiś sposób powiedzieć Boże!
  Władimir drżącymi rękami wyciągnął pistolet i ryknął:
  - Wynoś się głupcze!
  Chłopak roześmiał się i strzelił gołymi, opalonymi palcami. Pistolet zniknął, a sam oligarcha został wzniesiony w powietrze.
  Chłopiec powiedział cicho:
  - Cóż, możesz mnie uważać za przedstawiciela super-cywilizacji, która opanowała wiele, bardzo wiele tajemnic wszechświata i która może dać ci to, czego chcesz!
  Żyjący prawie osiemdziesiąt lat Vladimir nauczył się kontrolować swoje emocje. Tym bardziej widać, że chłopak ma fantastyczną siłę.
  Czy to naprawdę może być super-cywilizacja? Istnienie starszych braci w myślach nie jest sprzeczne z nauką.
  A on cicho powiedział:
  - Czego chcesz dziecko!
  Chłopiec odpowiedział ze złością:
  - Pozory mylą! Po raz pierwszy odwiedziłem planetę Ziemię, kiedy piramida Cheopsa była jeszcze w budowie. Więc lepiej przełączyć się na ciebie. Co więcej, Twoje pieniądze są dla nas prochem!
  Vladimir spuścił wzrok. Wisiał w powietrzu jak latawiec. A strażnicy byli bezradni. Albo to starczy nonsens, albo chłopiec naprawdę ma diabelską moc.
  I chcę żyć. A odmłodzenie, rozstanie się ze zgrzybiałym ciałem to bardzo duże marzenie.
  Chłopiec demiurg, odgadując jego myśli, powiedział:
  - Jeśli chcesz odzyskać młodość i żyć wiecznie, musisz zapłacić!
  Oligarcha-pułkownik wybuchnął:
  - Nie będę żałował całej mojej fortuny!
  Chłopiec skinął głową i wykonał salta, zauważył:
  I tak możemy zabrać twoją fortunę. Nie, nie interesują nas ludzkie pieniądze!
  Władimir syknął:
  - Czego odemnie chcesz? Dusza?
  Chłopiec demiurg wzruszył ramionami.
  - Dusza? Cóż, to ciekawsza propozycja. Ale jeśli otrzymasz ciało wieczne, to jak możemy zabrać twoją duszę, nie łamiąc słowa o nieśmiertelności cielesnej!
  Oligarcha-pułkownik powiedział z pasją:
  - Jestem gotów wypracować nieśmiertelność cielesną i wiernie Ci służyć! Cokolwiek chcesz, zrobię wszystko!
  Chłopiec skinął głową, znów się przekręcił i odpowiedział:
  - No, no... Jeśli jesteście gotowi na wszystko, to... My tak naprawdę mówiąc od ludzi niczego nie potrzebujemy. Jesteśmy prawie wszechmocni i mamy prawie wszystko. Ale...
  Vladimir spiął się w oczekiwaniu. Bardzo się bał, że to, czego pragnął i tak ponętna nieśmiertelność, odpłynie od niego.
  Chłopiec demiurg kontynuował:
  - Ale wszechmocnie się nudzimy i uwielbiamy się bawić i bawić. Tutaj możesz nas trochę zabawić.
  Vladimir skinął głową na znak zgody.
  - Jestem gotowa na wszystko!
  Chłopiec demiurg skinął głową.
  - Jest idealnie! Oto pierwszy poziom gry, w którym nagrodą jest nieśmiertelność - przez sto lat pozostaniesz w ciele dwunastoletniego chłopca. Zgadzam się?
  Oligarcha-pułkownik skinął głową:
  - Zgadzam się!
  Chłopiec z fenomenalną siłą kontynuował:
  - I spędzisz te sto lat w koloniach dziecięcych dla młodocianych przestępców! Zgadzasz się na to?
  Vladimir trochę się zawahał. Ale strach przed śmiercią był silniejszy i oświadczył:
  - Zgadzam się!
  Chłopiec demiurg skinął głową.
  - Jest idealnie! Będziesz w więzieniu dla dzieci przez sto lat w ciele dwunastoletniego chłopca. Nie da się cię zabić, a będziesz prawie jak najzwyklejszy chłopiec - w tym wieku. Po stu latach opuścisz więzienie dla dzieci, a przejdziesz na drugi poziom gry i sprawdzisz!
  Pułkownik-oligarcha powiedział rozczarowany:
  - Więc przez te sto lat moje próby się nie skończą?
  Chłopiec Fenomenalny skinął głową.
  - Oczywiście nie! Nieśmiertelność nie jest zbyt łatwa! Sam powiedziałeś, że jesteś gotowy na wszystko. I tylko moja wola zadecyduje o momencie, w którym zdecydujemy, czy zasłużyłeś na życie wieczne, czy nie!? A otrzymawszy wolność, będziesz mógł cieszyć się nieśmiertelnością przez całą wieczność. Czy to nie jest warte testu?
  Vladimir skinął łysą głową na znak zgody:
  - Oczywiście, że warto! Rozumiem, że za tak wspaniały prezent zapłata nie może być niska i niewielka!
  Chłopiec demiurg skinął głową.
  - Po wyrażeniu zgody pozostaje tylko podpisanie umowy! A wtedy natychmiast staniesz się chłopcem, nieśmiertelnym, zdrowym i młodym, ale w naszej mocy!
  Pułkownik oligarcha skinął głową.
  - Rozumiem to. Czy mogę jednak zadać pytanie?
  Chłopak fenomenalny skinął głową.
  "Właściwie nie możesz zadawać niewolnikom pytań jego panom. Ale wiem z góry i czytam twoje myśli. Więc odpowiem, nawet jeśli nie zapytasz!
  Vladimir skinął głową.
  - Zrozumiały!
  Chłopiec-demiurg powiedział łagodnym głosem:
  - Oczywiście interesuje Cię, w której kolonii spędzisz sto lat. Odpowiem - w różnych koloniach ZSRR i Rosji będziesz deptał strefę od 1926 do 2026 w licznych więzieniach dla młodocianych.
  Pułkownik oligarcha zauważył:
  - Ale jeśli zobaczą tam, że nie dorastam, nie dorastam i na zawsze jestem dzieckiem, to czy wzbudzi to podejrzenia?
  Fenomenalny chłopak się roześmiał.
  - Nie martw się! Upewnimy się, że nikt cię nie podejrzewa. Będziesz w więzieniach różnych dzieci i nauczysz się prawie wszystkiego. Za sto lat będziesz musiał wiele przeżyć. Ale nie martw się - nie da się cię zabić i to jest najważniejsze. A te sto lat minie... Ale w twoim życiu minęło już osiemdziesiąt lat, więc co z tego?
  Władimir zgodził się:
  - Poleciał w mgnieniu oka!
  Chłopiec demiurg potwierdził:
  - Na pewno! Wszystkie twoje próby zakończą się prędzej czy później! A przed nami będzie wieczne, radosne życie. Czy te sto lat kolonii dzieci są tak straszne, jeśli w zamian czeka cię wielka nagroda?
  Vladimir skinął głową na znak zgody.
  - Nie! Wcale nie straszne! Jestem gotowy!
  Fenomenalny chłopak chwycił liść gołymi palcami swoich dziecinnych, opalonych nóg i zamruczał:
  - Złóż swój podpis! I już nigdy nie umrzesz! Wieczność będzie na zawsze!
  Oligarcha-pułkownik określił:
  - Wieczność w młodości?
  Chłopiec demiurg potwierdził:
  - Tak, w młodości jest wieczność! Pozwolimy Ci wyrosnąć na młodego mężczyznę zdolnego do kochania się z kobietami!
  Vladimir wyjął z kieszeni długopis. I zdecydowanym ruchem podpisał.
  Wtedy powiedział:
  - W trosce o szczęście dla ludzi!
  Poprawiony fenomen chłopca:
  - W trosce o szczęście dla siebie!
  Oligarcha zdradził chłopcu dokument. Złapał go, ponownie gołą, zwinną stopą.
  Vladimir nie mógł się oprzeć pytaniu:
  - A dlaczego nadal jesteś w ciele chłopca?
  Chłopiec demiurg powiedział szorstko:
  - Jeśli chcesz o coś zapytać, musisz powiedzieć tak: wielki mistrzu, pozwól mi się zawrócić!
  Oligarcha-pułkownik skłonił się i zapytał:
  - Wielki mistrzu, pozwól mi się odwrócić.
  Chłopiec Fenomenalny skinął głową.
  - Przyzwalam i odpowiadam natychmiast! Bo mam już milion lat. A ciało wpływa na postrzeganie wszechświata. A gdybym nie postrzegał wszechświata jako dziecko, po prostu oszalełbym z przeciążenia. A więc wygląd może być dowolny.
  Piękna, duża, muskularna dziewczyna o rudych włosach pojawiła się przed Władimirem Wiunowem. Miała na sobie krótką spódniczkę, a jej pełne piersi tylko nieznacznie okrywał cienki pasek materiału.
  Dziewczyna zaśmiała się i chwyciła oligarchę-pułkownika za nos bosymi palcami.
  Zawył:
  - Zraniony!
  Dziewczyna odpowiedziała z uśmiechem:
  - Nic! Teraz rozumiesz, że nie jestem zwykłym chłopcem! I przestań mówić! Gra się rozpoczęła!
  Władimir Wiunow został porwany przez trąbę powietrzną i szybko, szybko zawirował. A potem ognisty błysk ogarnął całą przestrzeń.
  . ROZDZIAŁ 1
  Władimir Władimirowicz Wiunow trafił do jakiegoś domu. Pachniało sianem i chlebem. Przypomniało to oligarsze-pułkownikowi jego odległe dzieciństwo, dzieciństwo na wsi, prawie boso. Chociaż już w tamtych czasach dzieci jakoś wstydziły się chodzić boso. Uważano, że bieda już się skończyła i nieprzyzwoite jest, zwłaszcza dla miejskich chłopców, afiszowanie się z gołymi obcasami.
  Dom wyglądał nieco archaicznie. Szczególnie żyrandole ze świecami. Ale jasne jest, że to nie jest biedny dom.
  Vladimir poczuł niezwykłą lekkość w swoim ciele. Moje serce przestało bić głupio, podobnie jak żołądek. Wręcz przeciwnie, wesołość, świeżość i pogodny nastrój.
  Vladimir spojrzał na siebie. I widziałem ciało chłopca w wieku około dwunastu lat i normalnego wzrostu jak na taki wiek. Dłonie stały się dziecinne, gładkie z mocnymi kostkami. Ubrania są czyste, nowe, na nogach były małe, dziecięce buciki. Podobno stał się chłopcem.
  Vladimir podbiegł do lustra i tam zajrzą. Spojrzała na niego twarz przystojnego chłopca o blond, dość długich, ale starannie przystrzyżonych włosach.
  Chłopak od dzieciństwa wyglądał jak sam Vladimir, ale z jaśniejszymi włosami na głowie i był znacznie przystojniejszy. Pod pewnymi względami wyglądał jak gwiazdor.
  Vladimir uśmiechnął się i podziwiał jego mocne, białe zęby. Nastrój był pogodny. W rzeczywistości, jak się czujesz dobrze, a nawet doskonale - i chcesz się śmiać i skakać.
  Z drugiej strony pamiętasz, że w rzeczywistości jesteś dorosłym miliarderem, który ma prawie osiemdziesiąt lat.
  Wtedy przez głowę przemknęła mi niepokojąca myśl: przecież oczekuje się od ciebie, że spędzisz sto lat w kolonii dziecięcej. A to nie jest wystarczająco przyjemne. Teraz jesteś naprawdę szczęśliwy.
  W wieku osiemdziesięciu lat każdy ruch powoduje agonię. A tutaj jesteś taki wesoły i świeży. I chcę skakać.
  Vladimir podskoczył i nawet dotknął ręką sufitu. Potem wylądował. Pokazał język przed lustrem i zaśpiewał:
  Martwa natura jest dobra
  I żadnego problemu!
  Władimir, a raczej teraz Wowka, postanowił przespacerować się ulicą. Nawet jeśli robi się późno. I wygląda na to, że wciąż jest zimno.
  Chłopak podbiegł do drzwi i pociągnął za klamkę. Drzwi się nie otworzyły.
  Nagle zabrzmiał delikatny głos:
  - Pavlushka już się spóźnia! Prześpij się!
  Vladimir obejrzał się. Drzwi otworzyła kobieta po trzydziestce, dość ładna i jasnowłosa. Jej twarz była podobna do pyska, którą Vladimir widział w lustrze.
  Prawdopodobnie to matka - myślałem, że były miliarder. I czuł się zirytowany, bo nie chciał spać, a wręcz przeciwnie, chciało się ruszać i skakać jak koza.
  Władimir mruknął z irytacją:
  - Nie jestem Pawlusą! A już dorosły!
  Kobieta skinęła głową.
  - Tak, jesteś już dorosłym Pawłem! I rozumiesz, że jutro masz szkołę i musisz obudzić się wypoczęty i wypoczęty. A potem skiniesz głową w klasie!
  Vladimir już miał się sprzeciwić, ale rozległo się silne pukanie do drzwi i szorstki głos:
  - Otwarty! Policja!
  Kobieta podniosła ręce i ćwierkała:
  - Co za żal!
  Władimir przypomniał sobie umowę z chłopcem demiurgiem, odpowiedział:
  - To chyba dla mnie! Czas odpracować dług!
  Pukanie stało się głośniejsze i rozległ się ryk:
  - Otwórz i rozwal drzwi.
  Kobieta podbiegła i przekręciła zasuwkę. Do chaty włamało się kilka osób w szarych płaszczach.
  Vladimir mimowolnie poddał się. Poczuł całkiem naturalny strach miliardera przed policją.
  Mężczyzna z dziurkami od guzików dowódcy podszedł i ryknął:
  - Pavlusha Vyunov jest tutaj!
  Kobieta, cofając się i blednąc, odpowiedziała:
  - Tak, to mój syn!
  Szef odpowiedział:
  - Jest aresztowany pod zarzutem działalności antysowieckiej i natychmiast trafi do aresztu!
  Kobieta bulgotała o:
  - To tylko dziecko, ma dopiero dwanaście lat!
  Oficer skinął głową.
  - Akurat wiek do odpowiedzialności karnej! Zabieramy go!
  Władimir lub Wowka wzdrygnęli się. Naprawdę chciał uciec. Ale pamiętał umowę z demiurgiem. Czy jest w więzieniu? Władimir oczywiście mógł trafić za kratki więcej niż raz w poprzednim życiu, ale wszystko się udało. A teraz oczywiście był nawet zainteresowany.
  Podeszli do niego po policjanta. I przeprowadzone:
  - Ramiona!
  Wowka z westchnieniem wyciągnął swoje dziecięce łapki. Specjalne kajdanki dla dzieci zatrzaskują się na nich. W czasach sowieckich jest pełna bezdomnych dzieci. I zrobili dla nich specjalne bransoletki. Vovka-Pavlik poczuł zimny metal na nadgarstkach dzieci. Policjant pchnął chłopców w plecy i syknął:
  - Idź chłopczyko, czekasz na niebo w pudełku i przyjaciół w pasie.
  Chłopiec i były miliarder ruszyli razem z policją. Byli niepodobni do rosyjskich policjantów XXI wieku. Te mundury są czarne, a sowiecka policja lat dwudziestych jest biała. Istnieje stowarzyszenie z lekarzami. Ale policjant może być i jest lekarzem, który leczy choroby takie jak przestępczość. Ale w tym przypadku pamięć sugeruje, że Pavlik nie jest za nic winny. Ale przecież jest rok 1926, czasy surowych rządów bolszewickich komunistów, kiedy nie stali na uroczystościach z dziećmi.
  Nawet jeśli rządzi NEP.
  Pavlusha została umieszczona w wozie na koniu. Oczywiste jest, że nikt nie wyda benzyny, aby dostarczyć dwunastoletniego chłopca do więzienia. Wózek jest jednak specjalny do przewożenia bezdomnych dzieci. Posiada specjalny haczyk na łańcuszek, do którego przymocowano kajdanki. Teraz nie możesz zeskoczyć z wozu i uciec. Woźnica smagnął batem kilka koni. I skoczyli. W latach dwudziestych samochody były jeszcze luksusem. Nocne, wiosenne powietrze Ukrainy było świeże i przyjemne. Poczuł zapach trawy, która już zaczęła kiełkować.
  Tutaj wiosna przychodzi wcześnie i jest ładnie. Pavlik-Vovka nie jest do końca jasne, kim naprawdę jest, czuł energię młodego, nawet dziecięcego ciała. I dobrze się bawił. Pomimo tego, że policjanci zabrali go do więzienia. I nie obiecywał radości. Jeszcze w XXI wieku warunki w areszcie śledczym są dalekie od sanatorium, ale tu w latach dwudziestych czasów sowieckich.
  Vovka-Pavel podniósł oczy ku niebu. Noc była tak jasna i było tak wiele gwiazd. W wieku osiemdziesięciu lat miliarder nie widział już dobrze, nawet w soczewkach kontaktowych. A potem jego wizja stała się tak niesamowicie ostra, nawet lepsza niż u prostego, młodego człowieka. I widzisz od razu nawet najmniejsze gwiazdy. A na raz są ich dziesiątki tysięcy - co jest świetne.
  Vovka-Pavlik podziwiał niebo i wdychał zioła. Nie zauważył, jak wóz wjechał do miasta. I tak zatrzymali się przy wysokim płocie.
  Było to więzienie miejskie, zbudowane w czasach carskich.
  Vovka-Pavlik został odpięty z wozu, kazano wstać i przeprowadzić przez bramę.
  Przy wejściu policjant pokazał dokumenty i powiedział:
  Sprowadzamy kolejnego młodocianego mordercę!
  Chłopiec został zabrany do środka i pociągnięty przez policjanta. Następnie weszli po schodach do samego budynku. Wszędzie były kraty i drzwi. Mimo późnej pory biuro pracuje.
  Policjant powiedział:
  - Tutaj sprowadził przestępcę! Musisz uważać, żeby nie uciec!
  Vovka-Pavlik został wyprowadzony na światło dzienne. Szef biura zadał następujące pytania:
  - Imię, nazwisko, patronimik, data urodzenia.
  Potem z niezadowoleniem zauważył, kiedy usłyszał datę 1 sierpnia 1914 r., powiedział Vovka ze starego wspomnienia Pavlusha.
  - Nie ma jeszcze dwunastu lat! I żyjący rodzice!
  Policjant nakazał:
  - Zapisz się na 1 kwietnia 1914 r., po prostu będzie można sadzić jako przestępca. Nie chcemy pozwolić zabójcom odejść!
  Nie kłócił się. Pavlik-Vovka był jeszcze kilkakrotnie pytany o swoich rodziców. I zabrali mnie do pokoju przeszukiwania.
  Tam chłopca spotkały dwie kobiety w białych kitlach. Założyli dość szorstkie rękawiczki i posypali je alkoholem.
  Kolejność następowała:
  - Rozebrać się!
  Wowka-Pawlik westchnął. Zwykła procedura w więzieniu to shmon. Nie możesz się bez niego obejść. Ale mimo to jest to jakoś nieprzyjemne, gdy dzieci są poszarpane i nienaturalne. Jednak nawet wtedy, gdy zostaniesz oskarżony o morderstwo, a nie tylko kradzież.
  Vovka zdjął sweter, koszulę, spodnie, T-shirt, buty, skarpetki i pozostał w samych szortach. Kobiety dokładnie wymacały wszystkie ubrania, sprawdziły każdy szew i fałdę.
  Wtedy starszy powiedział:
  - I zdejmij majtki!
  Vovka-Pavlik był zakłopotany:
  - Jesteś kobietą!
  Opiekunka w białym fartuchu warknęła:
  - Nie jestem kobietą, ale policjantem i wykonuję swój obowiązek. A w krótkich spodenkach możesz schować pieniądze lub dziecko.
  Chłopiec niechętnie zdjął majtki. Teraz był zupełnie nagi przed nieznanymi kobietami. Ci jednak bez okazywania emocji poczuli majtki.
  Potem zaczęli badać samego chłopca. Kobieta włożyła do ust dłonie w skórzanych rękawiczkach, a Vovka posmakował alkoholu. Poczuł się bardzo zniesmaczony, gdy jego palce wspięły się po policzkach, spojrzały w niebo, wsunęły się pod nasadę języka. I prawie zwymiotował, jeśli chodzi o same migdałki. Zbadali też jego włosy, przeczesując je specjalnym grzebieniem i uszami. Zmuszony do podniesienia rąk spojrzał między pachy.
  Wtedy starszy powiedział:
  - Usiądź!
  Vovka-Pavlik był zakłopotany:
  - Po co?
  Opiekunka odpowiedziała z uśmiechem:
  - Możesz schować coś w dupie. A jeśli nie chcesz, żeby twoje palce się tam wspinały, to dobrowolnie przykucniesz. I wyciągnij ręce do przodu.
  Pavlik-Vovka, rumieniąc się z zimna, zaczął kucać. Młode ciało poruszało się z łatwością.
  Usiadł tak dwanaście razy.
  Opiekunka w białym fartuchu powiedziała:
  - Dość!
  Potem strzeliła między palce bosych stóp i zauważyła:
  - Coż, to na razie wszystko!
  Tak więc Pavlik-Vovka przeszedł przez pierwszą część swojej edukacji więziennej shmon. I zaprowadzono go nagiego do innego pokoju. Chłopiec już tam był. Prawie w tym samym wieku co Vovka-Pavlik. Bosy dzieciak z ogoloną głową, w krótkich spodenkach, w jakimś podartym T-shircie z numerem. Od razu widać, że ten sam więzień. W rękach trzymał ręczną maszynkę do strzyżenia. Widać, że trzynastoletni chłopiec pracował w więzieniu jako fryzjer. Uśmiechnął się całkiem uprzejmie. Vovka-Pavlusha odwzajemnił uśmiech i trochę się rozweselił. Jest teraz młodocianym przestępcą i oczywiście musi być ogolony na łyso. Zwłaszcza w celach dla bezdomnych dzieci pełnych wszy.
  Vovka usiadł na krześle. Zobaczył przed sobą dość dobrze odżywionego i jednocześnie umięśnionego chłopca w wieku około dwunastu lat. Jego twarz była pogodna, a jego blond włosy były długie i gęste. Możesz nawet wziąć Vovkę za dziewczynę za jej twarz. Ale potem chłopiec-więzień zaczął obcinać włosy Wowki. Po prostu postawił maszynę, zmiażdżył ją rękami i odciął włosy. Trochę bolało - maszyna jest głupia. Naczelnik w tym czasie odszedł, fryzjer zapytał:
  - Dlaczego ty?
  Vovka-Pavlik odpowiedział:
  - Nie za nic, ale szyją morderstwo!
  Chłopak skinął głową z westchnieniem.
  - To jest złe! Za kradzież zostałbyś wysłany do lokalnej kolonii Makerenko, ale mogą też trafić na Syberię. A zimą jest tam zimno.
  Vovka-Pavlik odpowiedział z westchnieniem:
  - Cóż, taki los! I tniesz łatwiej!
  Fryzjer odpowiedział:
  - Maszyna jest głupia, co dwa tygodnie wszyscy więźniowie są ostrzyżeni na łyso, nie mamy czasu jej naostrzyć. Samochody zgrzytają.
  I kontynuował cięcie. Jasne włosy Vovki-Pavlika opadały i wydawało się, że część osobowości chłopca odchodzi z każdym kosmykiem.
  Vovka-Pavlik zapytał:
  - A co z facetami tutaj?
  Fryzjer odpowiedział:
  - Różni, ale głównie punkowie. Można ich pokonać podczas rejestracji.
  Vovka-Pavlik odpowiedział, krzywiąc się:
  - Jestem gotowy!
  Fajnie było siedzieć nago, a Vovka drgnął, żeby się ogrzać. Zastanawiam się, czy wszyscy chłopcy tutaj chodzą boso? Jednak do lata jeszcze daleko - dopiero początek kwietnia. Nawet wszystkie zaspy jeszcze się nie stopiły.
  Vovka-Pavlik spojrzał w lustro. Jego dziecięca czaszka była odsłonięta. Stał się prawie nagi, a jego siwe włosy są prawie niewidoczne. Czoło jest naprawdę wysokie i piękne. Głowa, nawet przycięta do zera, ładnie wygląda, a nie wygląda na przestępcę. Tylko trochę pulchny chłopak o regularnych rysach.
  Po zakończeniu golenia chłopiec-więzień wytarł głowę, szyję i ramiona Pawluszy ręcznikiem i udzielił rady:
  - Rzuć wyzwanie ojcu chrzestnemu aparatu do walki, a będziesz żył dobrze, nawet jeśli zostaniesz pokonany!
  Pavlusha-Vovka skinął głową...
  Został zabrany do innego pokoju. Tam pobrano odciski palców Pavlushy. Dłonie zostały posmarowane wałkiem i czarną czerwienią, a każdy palec został odciśnięty na białym papierze. Został zmiażdżony przez bardzo młodą dziewczynę. Ale zrobiła to raczej niegrzecznie. To nie jest tak bolesne, jak upokarzające. Jednak były miliarder widział to w kinie. Ale było bardziej zaskakujące, kiedy zaproponowali, że pobiorą odciski palców z podeszew bosych stóp chłopca. Tego nie można było zobaczyć w kinie. Chłopak podniósł nogę, a dziewczyna w białym płaszczu zaczęła ją smarować czarną farbą.
  Vovka-Pavlik zapytał:
  - Po co to jest?
  Dziewczyna odpowiedziała z uśmiechem:
  - Wy bezdomne dzieci biegacie boso prawie przez cały rok, a koloniom też konfiskuje się buty od pierwszego kwietnia do listopada. Więc odciski palców cię złapią.
  I ostrożnie wybiłem podeszwę dziecka na papierze. Potem drugi.
  Potem otarła stopy chłopca szmatką i alkoholem. Następnie Vovka została zważona i zmierzona pod kątem wzrostu i rozpiętości ramion. Potem już strzyżony został sfotografowany z profilu, z całą twarzą, do połowy z boku iz tyłu. Najpierw tylko głowa, a potem w pełnym wzroście.
  Potem dwie dziewczyny zaczęły go badać i przepisywać znaki. Zapisali to w teczce pisakami.
  Vovka-Pavlik zapytał ze zdziwieniem:
  Dlaczego tak dokładnie sprawdzasz wszystkich?
  Główna opiekunka warknęła.
  - Jesteś zabójcą! A ty masz specjalne podejście, młodociany przestępca!
  Vovka-Pavlik był już doświadczonym starcem z pamięci. W przeciwnym razie bardzo by się wstydził stanąć nago przed kobietami. Widać, że wojna domowa powaliła wielu mężczyzn i jest ich za mało. Dlatego też młodociani przestępcy są przyjmowani przez kobiety w areszcie śledczym. I zbadaj i zanotuj każdy pieprzyk, oparzenie lub bliznę. To prawda, że na ciele Pavlika-Vovki zniknęły wszystkie oparzenia i blizny. Pozostały tylko rzadkie małe pieprzyki.
  Po zakończeniu kopiowania Vovka-Pavlik został poprowadzony dalej korytarzami. Oto łazienka. Tam wylali na chłopca wybielacz, który jest bardzo nieprzyjemny i koroduje oczy, szczypie w szyję i ramiona. A potem nalali zimną wodę z węża. Br... Oczywiste jest, że brakuje ciepłej wody. Ale jakie to żenujące. Ale w końcu farba i włosy zmyły się. A ciało stało się znacznie czystsze.
  Pavlik-Vovka został ponownie oblany, w tym przypadku z wiadra. A potem opiekunka rzuciła szorstkim ręcznikiem. Chłopak szybko się wytarł.
  Było zimno i nieprzyjemnie. Potem został ponownie zabrany, tym razem do spiżarni.
  Rozdali więźniom ubrania dla dzieci. Vovka-Pavlik był zaskoczony. Dali mi podarte, sprane szorty, a także podarty T-shirt, który wyblakł. I to było to.
  Vovka bulgotał z westchnieniem:
  - Zimno mi w stopy, daj mi chociaż buty!
  Opiekunka odpowiedziała surowo:
  - Nie dozwolony. Jest już kwiecień, a ty masz letni mundurek. Buty wybuchną, gdy będzie zimno.
  Vovka-Pavlik westchnął ciężko. Odebrano go ławce i chłopiec musiał czekać na decyzję, do której celi zostanie wysłany. Siedział tam półnagi, ostrzyżony do łysiny, z nagimi, raczej bladymi po zimie nogami chłopca, trzęsącymi się z zimna i podniecenia.
  Wreszcie nadszedł rozkaz.
  - Wyślij go do oddziału dziecięcego, do trzynastej celi!
  Pavlik-Vovka musiał wstać i jechać dalej. Bose stopy opuściły drewnianą podłogę i poczuły zimny kamień kratowanych schodów.
  Schody były już dość zniszczone przez wiele stóp, zarówno bosych dzieci, jak i obutych dorosłych.
  . ROZDZIAŁ 2
  Pavlik-Vovka myślał, że po osiemdziesięciu latach życia w końcu dowie się, czym jest prawdziwe więzienie. Tyle że w więziennym korytarzu między celami nie pachniało zbyt przyjemnie. Chłopcu towarzyszył policjant korpusu, któremu nakazano zakuć ręce za plecami w kajdanki. Dopiero gdy Pavlik-Vovka został wprowadzony do celi, został zwolniony.
  Pachniało pomyjami. Oczywiste jest, że nadal nie ma spłukiwanych toalet, a młodzi więźniowie załatwiają się bezpośrednio do koryta. Na pryczy były dzieci. Podnieśli przycięte głowy. Chudzi chłopcy, raczej bladzi i niezdrowo wyglądający. Spali na gołych deskach iw ubraniach. Nie było koców, materacy, poduszek. Wszyscy boso i nikt powyżej czternastu lat.
  Parasza trochę z dala od pryczy. Pavlik-Vovka wszedł i wypowiedział zdanie, które gdzieś słyszał:
  - Pokój w twoim domu!
  Chłopiec w wieku około czternastu lat zeskoczył z pryczy. Nie był tak chudy i wyglądał na bardziej opalonego i zdrowszego niż reszta chłopaków. Ponadto miał na nogach kapcie.
  Marszcząc twarz, powiedział:
  - Kim jesteś!
  Vovka-Pavlik odpowiedział spokojnie:
  - Jestem człowiekiem!
  Ryknął:
  - Artykuł!
  Vovka-Pavlik spokojnie odpowiedział:
  - Uszyli mi morderstwo, ale jestem niewinny!
  Ojciec chrzestny natychmiast próbował uderzyć przybysza pięściami w twarz.
  Vovka-Pavlik, którego reakcja była szybka, energicznie unikał.
  Pahan warknął:
  - Jesteś super zabójcą!
  I próbował poruszyć łokciem. Vovka-Pavlik służył w wojsku i miał umiejętności walki wręcz. I jego ciało, choć dziecinne, ale takie szybkie. Uderzenie kolanem w brzuch zaskoczyło młodego ojca chrzestnego. Zgiął się wpół z bólu. A Vovka-Pavlik się poruszy, lekko odbijając łokieć z tyłu głowy. Młodociany ojciec chrzestny upadł, tracąc przytomność.
  Aparat dziecięcy sapnął. Potem haftowało jeszcze dwóch chłopców, nieco szczuplejszych i bosych. Wowka zacisnął pięści. Mocno uśmiechali się i piszczali:
  - Teraz jesteś naszym nowym wyglądem! Będziesz ojcem chrzestnym!
  Vovka-Pavlik odpowiedział:
  - Jeśli to konieczne, to zrobię!
  Chłopiec z ogoloną głową zauważył:
  - Możesz założyć mu kapcie, senior w celi ma prawo do butów zwyciężonego!
  Vovka skrzywił się i odpowiedział:
  - Jest w mojej dupie!
  Chłopcy zachichotali i zgodzili się:
  - Dobrze!
  Jeden z nich bezczelnie oderwał nieprzytomnemu seniorowi w celi leżącemu przy wiadrze kapcie i założył je na brudne, ciemne.
  Inny zauważył:
  - Twoje miejsce przy oknie!
  Parsza naprawdę śmierdziała, a znacznie lepiej było być w najdalszym miejscu celi przy oknie. Nawiasem mówiąc, w całej celi był jedyny materac.
  Vovka-Pavlusha położyła się. Czuł się naprawdę wyczerpany, zwłaszcza psychicznie.
  Jego prawa ręka zauważyła:
  - Już późno! Musisz spać, bo rano odwiozą Cię do pracy!
  Vovka-Pavlusha był zaskoczony:
  -Czy jest praca?
  Chłopiec skinął głową.
  Tak, ale nie jest ciężki. Przecinaj sznury, zbieraj pędzle lub przewracaj pudła. To lepsze niż siedzenie w śmierdzącej celi.
  Vovka-Pavlusha zgodził się:
  - Prawdopodobnie lepiej!
  Chłopiec dodał:
  - I nadal mamy tu studia. Uczą zarówno w areszcie śledczym, jak iw kolonii. Więc nie będziesz się nudzić.
  Pawlik-Vovka westchnął. Ten, który ma trzy wyższe wykształcenie, w ogóle nie chciał studiować z młodocianymi przestępcami. To jest nuda. I tak lepiej spać. Przynajmniej we śnie zobaczysz coś dobrego.
  Pavlik-Vovka zobaczył coś szalonego...
  Jednak na przykład chłopiec Vovka-Pavlusha miał zupełnie inne zdanie. Chłopiec podjechał skuterem do Lwowa. Bandera już panował w tym mieście i przybyły pierwsze kolumny armii NATO. Nastąpił rodzaj rekonkwisty dawnych terytoriów.
  Harcerz rozumiał, że jego młody wiek niewiele pomoże uśpić czujność miejscowych policjantów. W Armii Czerwonej jest wiele chłopięcych pułków i może są one o wiele bardziej zagorzałe i oddane sprawie bolszewizmu niż kupcy i nieromantyczni dorośli.
  Rzeczywiście, kiedy jesteś dzieckiem, pieniądze są dla ciebie czymś niemal abstrakcyjnym. Ale dorośli traktują ich z szacunkiem, często nawet drożej niż życie, zwłaszcza cudze. Vovka-Pavlusha była zafascynowana romansem - pragnieniem zbudowania świata, w którym nie dominowałyby interesy kupieckie, podłość i przemoc. Pragnienie osiągnięcia czegoś bardziej konkretnego niż bycie najemnym robotnikiem lub chciwym, mięsożernym krwiopijcą. I choć harcerz ma dopiero jedenaście lat, a za miesiąc skończy dwanaście lat, to ma zdolności cudownego dziecka. A jego prawdziwe imię i nazwisko są zbyt dobrze znane, by można je było wywoływać otwarcie.
  I tak piękny, dobrze znany wizerunek Vovki-Pavlusha jest wymowny i zapada w pamięć. Niech więc chłopiec będzie w roli podobnego modelu.
  Ogólnie człowiek jest złą istotą. Z jakiegoś powodu wielu dowódców dywizji pospiesznie skapitulowało przy pierwszych nalotach sępów NATO lub zdradziło swoich po otrzymaniu paczek dolarów. Ale w każdym razie teraz Armia Czerwona ponosi ciężkie straty i wycofuje się. W takich warunkach wojna partyzancka dostarcza najskuteczniejszych metod.
  Tylko na Ukrainie Zachodniej trudno znaleźć lokalne siły, które mogłyby wspierać interesy ludu i bolszewicką intifadę. Ale jeśli zaczniesz szukać, znajdziesz podziemie. Rzeczywiście, w czasach sowieckich partyzanci walczyli w najbardziej pozornie beznadziejnych obszarach dla sowieckiego rządu.
  Vovka-Pavlusha ukrył skuter pod drzewem i założył modne ubrania i trampki. Do miasta nie można wejść boso - wzbudzi to podejrzenia, zwłaszcza, że jest jeszcze marzec i jest dość zimno. Chłopcy z Armii Czerwonej wyzywająco gardzą butami i starają się chodzić i biegać boso, o ile mają wystarczająco dużo zdrowia.
  Ale generalnie, gdy temperatura jest dodatnia, nawet bez butów, z pewnym przyzwyczajeniem można biegać bez ograniczeń. Na śniegu jest oczywiście trudniej, ale doświadczony młody wojownik jest w stanie wytrzymać kilka godzin.
  Vovka-Pavlik był dobrze usposobiony, ponadto jego ojciec nauczył go tajnych metod poprawiających krążenie krwi, gdy jego nogi i inne kończyny praktycznie nie zamarzają. Wystarczy tylko nakłuć w określonych miejscach igłami lub wziąć trochę ziół. Nawiasem mówiąc, w średniowieczu wielu chłopców bez żadnych podstępnych sztuczek podczas silnych mrozów, nawet nie kaszlało, biegając półnagie przez zaspy śnieżne. A ich niebieskoszare obcasy z zimna nie znały żadnej innej podeszwy niż naturalna, dopóki broda nie zaczęła się przedzierać.
  Vovka-Pavlik pomyślał nawet, że warto chwycić skuter, ale ... Samochód był jego własnym montażem, ale seryjną produkcją. Mogły powstać niepotrzebne podejrzenia - skąd i dlaczego. Ponadto hulajnoga jest naprawdę wyjątkowa, składana i kompaktowa i może przyspieszyć do dwustu trzydziestu kilometrów na godzinę, a nawet podskoczyć. Nie, taka maszyna jest zbyt zauważalna.
  Poza tym chciałem chodzić i słuchać tego, co myślą ludzie.
  Mimo całego swojego romantyzmu Vovka jest bardzo bystrym chłopcem i zastanawia się, dlaczego duch długiego dolara jest tak wytrwały i pociągający.
  Czy naprawdę nie ma innych, ciekawszych wartości? Chociaż w końcu najbardziej radosne jest dla człowieka zabawianie swojej natury i mamony.
  Dzieciak szedł, gwiżdżąc amerykański, dzielny marsz. Więc żadnych podejrzeń. Będąc dość dużym chłopcem, Vovka-Pavlik wyglądał we śnie na starszego niż swoje lata i mógł z łatwością uchodzić za nastolatka z lokalnej prozachodniej organizacji młodzieżowej.
  Na rękawie miał nawet pasujący bandaż z głową węża. To nosiciel węża!
  Jak mógł wyglądać tak dobrze! Półpudełkowa fryzura i blond włosy - możesz zamówić sobie plakat - Hitler Youth!
  Tu, przed nami, na zepsutej wiejskiej drodze, kuca jakaś stara kobieta. Ciągnie ogromny plecak, że wydaje się, że zaraz ją zmiażdży. Ciekawe, co tam dodała stara kobieta? Może na sprzedaż we Lwowie, ciągnąc coś jadalnego? Będzie musiał odwiedzić i zrobić rekonesans.
  Ostatnie zdanie okazało się tak absurdalne, że chłopak mimowolnie zachichotał i dodał krok. Stopy w modnych tenisówkach są niezwykle gorące, a to nieprzyjemne. Chociaż oczywiście wygląda to na bogatsze. A potem, kiedy ich oddział wkroczył do wcale nie biednej Słowenii, z sympatią i strachem patrzyli na bosy oddział chłopczycy. Jakby byli szaleni lub całkowicie zubożeni. A chłopcy wybili szybki krok, tak że zaspa chrzęściła. Obnażyli zęby, nie zwracając uwagi na czerwone od zasp śnieżnych obcasy i niebieskie palce. A patrząc na ich twarde spojrzenia i mocno zaciśnięte pięści, gotowe do śmiechu, wykrzywili usta ze strachu i odwrócili oczy ze strachu.
  Ale ta babcia wydaje się być całkowicie wyczerpana. Vovka-Pavlik skrzywił się - cóż, dlaczego wiek tak szalenie oszpeca kobiety. W końcu piękne dziewczyny i starsze panie stają się przerażające.
  Jak pomarszczona skóra, garby czy cokolwiek - estetycznie przyjemne. A gdzie w tym przypadku patrzy Bóg? Że lubi taką brzydotę? A co z poczuciem estetyki?
  Cóż, w porządku, nadejdzie czas, a oni zrozumieją to z Bogiem, sprawią, że odpowie za wszystkie kpiny ludzkości. Tymczasem pomóżmy staruszce, to nie jej wina, że stała się taką brzydką kobietą!
  Vovka-Pavlusha podskoczył do babci i grzecznym tonem, po ukraińsku, zapytał:
  - Widzę, że to dla ciebie trudne, możesz pomóc?
  Stara kobieta cofnęła się przed chłopcem i syknęła gniewnie:
  - Tak, jesteś dziwakiem, nie waż się otwierać ust! Myślisz, że nie wiem, że rzuciłeś się na moje warzywa.
  Babcia zaczęła machać laską, a jej wypchany plecak otworzył się. Wasilij z daleka wyczuł silny zapach farby, a teraz całkowicie wybałuszył oczy. Z pojemnego plecaka wystawały niezdarnie ufarbowane zielone liście zwiędłej kapusty. A jakiś idiota namalował tę zgniliznę. Sam plecak też był pokryty plamami, a paskudna i hałaśliwa babcia była lekko zamazana.
  Stara kobieta próbowała uderzyć chłopca kijem w głowę, ale Wasilij z łatwością uniknął i przechwycił kolejny zamach.
  A babcia krzyczy na całe gardło:
  - Och, rabują! Złoczyńca stara się wyrwać zielone! Ech, chroń moją kapustę!
  Wovka-Pavlushka zauważył ironicznie:
  - Zawsze tak jest! - A harcerz śpiewał. Kto pomaga ludziom, marnuje ich czas! Dobre uczynki, nie możesz stać się sławny!
  A stara kobieta naprawdę wyglądała jak Shapoklyak, tylko była jeszcze bardziej cudowna i obrzydliwa, nawet z garbem. Wzięła więc plecak, przycisnęła go do piersi, tak że jej haczykowaty nos dostał się do barwionej kapusty i krzyknął, choć niezbyt wyraźnie:
  - Och, jesteś moim dolcem! Łyka byki! Chroń się przed bandytami, przed straszliwymi Moskalami!
  Vovka-Pavlik nagle poczuł się jak Stirlitz, który był na skraju porażki. Chłopak odruchowo skurczył się i wskazał palcem na bandaż z głową węża i artystycznie zamieniając słowa ukraińskie na angielskie, powiedział:
  - Jesteśmy organizacją, która chroni osoby starsze na całym świecie! I to my im pomagamy, budujemy domy, dajemy biały chleb z masłem czekoladowym!
  Babcia trochę się uspokoiła i zapytała szeptem:
  "Czy przypadkiem jesteś Amerykaninem?"
  Vovka-Pavlik, wyciągając usta w najsłodszym uśmiechu, potwierdził po angielsku:
  - Tak, oczywiście w stu procentach! - A potem widząc, że babcia w najpopularniejszym języku na świecie nie robi na drutach ani łyka, ani łyka - dodał po ukraińsku. - Jestem amerykańskim nastolatkiem i harcerzem!
  Stara kobieta w końcu uspokoiła się i lżejszym tonem zapytała:
  - A ile wideł i mercedesów mogę kupić za moje greensy?
  Harcerz, zdając sobie sprawę, że z szalonymi ludźmi lepiej nie kłócić się, spokojnie odpowiedział:
  - Działka! Wiele!
  Ale babcia była uparta i nadal pytała muskularnego i bystrego chłopca poza jego wiek:
  - A ile to dużo!?
  Vovka-Pavlik odpowiedział poważnym tonem:
  - No to mercedesy, są w różnych modyfikacjach. Im nowsza i bardziej luksusowa marka, tym więcej kosztuje, co oznacza, że potrzebuje też więcej zieleni!
  Stara kobieta ciężko dysząc odłożyła plecak i jęknęła wskazując na barwioną kapustę:
  - Nie mniej niż sześćdziesiąt kilogramów! Boję się, że umrę, jeśli przyniosę do miasta tyle zieleni!
  W ovka-Pavlik był gotów wybuchnąć głośnym śmiechem, ale widząc, jak zdenerwowany jest jego wyraz twarzy wobec wstrętnej staruszki, odpowiedział:
  - A dlaczego nosisz! Znajdź motocyklistę, a z wiatrem i komfortem zostaniesz przewieziony do Lwowa!
  Zgarbiona babcia westchnęła ciężko, a koleżanka zadudniła w trudnym do odczytania tupotem:
  - Och, jesteś moją wnuczką... Zaprosiłem traktorzystę Fiodora, żeby mnie pośpieszył. Zapytał więc Heroda, dlaczego posmarowałem zgniłą kapustę w farbie. Tłumaczę mu więc głupcem - kapusta i zielenina to najwyższe wartości na świecie! Za zielenie można kupić wszystko oraz Mercedesy i pałace!
  Vovka-Pavlik, który będąc utalentowanym harcerzem umiał rozumieć znaczenie i rozumieć najbardziej niewyraźne i krępujące języki mamrotanie, wnikliwie zasugerował:
  - A kierowca ciągnika obiecał, że zabierze cię do durka za darmo!
  Stara kobieta, wykrzywiając twarz, wzruszyła ramionami w gniewie:
  - Prawie tak! Ale nie za darmo, trzymaj kieszeń szerszą, ale za litr zacieru! Cóż, wysłałem go z głupcem!
  Chłopiec nie mógł powstrzymać się od śmiechu. To naprawdę okazało się koszmarem. Babcia najwyraźniej słyszała wystarczająco, że zieleń i kapusta to najwyższe wartości, ale nie rozumiejąc humoru, potraktowała slang zbyt dosłownie. No cóż, od wiosny to warzywo pożółkło, jego przedsiębiorcza babcia pomalowała je na zielono.
  Jeśli dodamy do tego, to po publicznym spaleniu we Lwowie wszystkich banknotów, których nie udało się ukryć w gotówce, powstał uczciwy deficyt, to zrozumiałe, dlaczego dolar zyskał największą wartość.
  Tymczasem stara kobieta mówiła dalej szczerze:
  - No, wcześniej bym wezwał taksówkę przez internet, ale bolszewicy, żeby wycisnąć z sieci diabła, przekręcili wszystkie maszty telegraficzne. I nawet prosty telefon nie wydaje sygnału dźwiękowego! Och, jestem nieszczęśliwy, siedzę tutaj i żywię się tylko plotkami. Chciałem jechać do Borysowa, więc konia zabrali na potrzeby Armii Czerwonej. Nut miał takiego fajnego i pięknego mercedesa - więc bolszewicy spłaszczyli go młotami kowalskimi. Jak zbyt luksusowy, a nie proletariacki samochód! Więc są antychrystami wywróconymi do góry nogami. Dlatego musiałem sam zaciągnąć zieloną kapustę na rynek!
  Vovka-Pavlusha uznał za konieczne przerwanie bełkotu babci. Chociaż taka stara kobieta została złapana, szpital psychiatryczny chciwie płacze za nią kratami!
  - Nie masz naturalnych zieleni, proszę pani ...
  Babcia od razu się podekscytowała:
  - Więc co?
  Harcerz, z trudem powstrzymując rogi wymykające mu się z klatki piersiowej, wyjaśnił:
  - A to, że... Możesz być ścigany za barwioną zieleń!
  Stara kobieta była przestraszona i zrobiła się fioletowa na twarzy, jej chude nogi w jakichś łykowych butach zaczęły się zaplatać, gdy babcia się cofnęła. I niebieskie usta mruczały:
  - Po co? Za co będę rozliczany?
  Vovka-Pavlik odpowiedział logicznie:
  - Nie nosisz naturalnej kapusty, ale uschła. Więc próbujesz narzucić fałszywe zielenie tanią farbą! A to jest podrabianie!
  A szpieg zrobił sobie przerażające oczy.
  Stara kobieta jąkała się i zaczęła bełkotać:
  - Nie pociągaj mnie do odpowiedzialności. Farba jest wciąż świeża i naturalna. Jej wnuk przyniósł
  Vovka-Pavlik cierpiał, czuł się jak prawdziwy Ostap Bender:
  - Więc postawimy również naszego wnuka przed sądem za współudział w produkcji fałszywych banknotów. Będziesz miał rodzinne więzienie.
  Babcia zareagowała niespodziewanie, rzuciła plecak i rozdarła łzę, krzycząc:
  - To nie moje! To wcale nie jest moje! To nie jest nawet moje!
  Poplamiony farbą plecak leżał na drodze. Kilku nastoletnich chłopców oglądało występ z szeroko otwartymi ustami. Kapusta pachniała nie tylko najtańszą trującą zieloną farbą, ale także zgnilizną. Nie było więc najmniejszej ochoty na zbieranie ciężkich rupieci, ai tak położyłem je na plecach.
  Zwłaszcza po to, by tracić czas na stare kobiety, które oszalały. Ale dzikie warczenie miejscowych nastolatków nie mogło nie przyciągnąć uwagi. Chłopiec miał czternaście lat, okazał się wyższy od Wowk-Pawlusza i znacznie grubszy. Chociaż oczywiście były miliarder, dobrze wyszkolony w sztukach walki, wcale się ich nie bał. Niech się po prostu poślizgną!
  Ale wydawali się zachwyceni! Ten, który chrząknął grubiej:
  - Cóż, odesłałeś ją! Tak jak Kogan!
  Vovka-Pavlik podskoczył w odpowiedzi i zakręcił gramofonem w powietrzu. Następnie lądując z uśmiechem terminatora, odpowiedział:
  - Ale czy ten ogromny reseller wie, jak to zrobić?
  Nastolatki odwzajemniły uśmiech, szczekając:
  - Nie głupi żart! Przyjdź i spędź z nami czas!
  Vovka-Pavlik zainteresowała się po prostu spędzaniem czasu z rówieśnikami i omawianiem z nimi bieżących problemów. Chociaż z drugiej strony nie zachowuje się zbyt dobrze - przestraszył staruszkę niepiśmienną, a nie karał zła!
  Fajnie byłoby umyć twarz tego, który zasugerował babci pomysł tej słodkiej kapusty zieloną farbą.
  Jednak w Ovka-Pavlik poczuł niesmak w stosunku do garbatej babci i dlatego zasugerował:
  - A co właściwie, przewróćmy się! Będzie bardzo kilowa rozgrzewka!
  Faceci na motorowerach jechali z miasta. Vovka-Pavlik usiadł za najchudszym dzieckiem i zagwizdał kolejną melodię. Jednak nastrój był słaby i czujesz się jak kompletny łajdak.
  Przy wjeździe do Lwowa członkowie NATO ustawili już swój punkt kontrolny i sprawdzili dokumenty. Była mała kolejka samochodów. Chłopcy natychmiast stracili cały popis, a grubas ze smutkiem zauważył:
  - Nie mamy przy sobie żadnych dokumentów. Wyślą cię do więzienia!
  Vovka-Pavlusha powiedział zarozumiale:
  - Tym lepiej! Wtedy zorganizuję dla nich Majdan w więziennej celi!
  Wtedy para młodocianych Banderów ryknęła:
  - Zalejmy Moskwę krwią i dotrzemy do Uralu!
  Potem motorowery skręciły, najwyraźniej w poszukiwaniu objazdu. Vovka-Pavlusha doświadczyła silnej pokusy, by dobrze pobić nieletnich drani, ale na razie lepiej się nie ujawniać. Myśli poszły w innym kierunku.
  Rzeczywiście okazało się, że Stany Zjednoczone stanęły po stronie ZSRR podczas II wojny światowej, prowokując tym samym Japonię i samą siebie do wojny przeciwko sobie. A co by się stało, gdyby układ sił był inny?
  Jeśli Ameryka, prawdopodobnie, dla takiego kraju byłoby o wiele bardziej naturalne zjednoczyć się z Hitlerem?
  W tym przypadku w pierwszych miesiącach wojny historia prawie nie odbiegała od rzeczywistości. W każdym razie dużo. Stany Zjednoczone najprawdopodobniej pomogłyby Trzeciej Rzeszy ekonomicznie i bombardowaniem. Oczywiście przystąpienie Japonii do wojny na Dalekim Wschodzie może stworzyć pewne problemy. Wówczas dywizje sowieckie zostałyby przygwożdżone w wojnie z samurajami i nie mogłyby brać udziału w obronie Moskwy.
  Jednak prawdopodobnie nie jest to tak przerażające, jak się wydaje na pierwszy rzut oka. Pod koniec października wojska radzieckie wstrzymały ofensywę niemiecką, mimo że wojska z Dalekiego Wschodu jeszcze się nie zbliżyły, a główne siły zostały otoczone i zniszczone. Należy zauważyć, że wojska radzieckie miały pewien margines bezpieczeństwa i prawdopodobnie byłyby w stanie utrzymać stolicę nawet w trudniejszych warunkach. Chociaż możliwe, że w tym przypadku Armia Czerwona nie miałaby wystarczających sił do kontrofensywy.
  Wygląda na to, że chłopcy znaleźli słaby punkt, drogi strzegł miejscowy oddział nacjonalistów. Na straży stały nastolatki nieco starsze niż nowi przyjaciele Włodzimierza-Pawła. Przywitali swój motorower skrzekiem i krzykiem.
  Starszy z kozią bródką syknął:
  - Co za dziecko! Może przyszedłeś walczyć?
  Vovka-Pavlik wybuchnął gniewnie:
  - Wyobraź sobie, że tak!
  Lider zamówił:
  - W takim razie zejdź z motoroweru! Musimy być odpowiedzialni za rynek!
  Zwiadowca zwinnie zeskoczył i natychmiast wstał. Wasilijowi wydawało się, że teraz stał się ucieleśnieniem Bruce'a Lee w jego dziecinnej, ale nie mniej niebezpiecznej wersji!
  - No to chodźmy zmierzyć siłę!
  Przywódca jednak nie walczył sam, tylko skinął głową w bok:
  - Zajmij się nim!
  Odwracając się do salta, wyskoczył z niego chłopak w kimonie. Podobno wojownik wychowany na spartański sposób, boso w chłodne dni i szybki. Nieco starszy i wyższy od Vovk-Pavlush, ale wciąż bardzo młody wojownik, z czarnym pasem.
  Zwiadowca był trochę zakłopotany. Myślał, że będzie miał do czynienia z kolejną torbą, a więc przeciwko niemu prawdziwy profesjonalista, zręczny, a nie jakaś napompowana góra tępych mięśni.
  Vovka-Pavlik ruchem "demona" zdał sobie sprawę, że jest to bardzo silny przeciwnik i na wszelki wypadek zrzucił tenisówki, które uniemożliwiły mu wyczucie powierzchni ziemi.
  Dzięki temu lepiej uchwyci każdy ruch zwinnego wroga.
  Obaj chłopcy stanęli naprzeciwko siebie i skłonili się. Inny nieletni Bandera otoczył ich pierścieniem, pozostawiając wolną przestrzeń do pojedynku.
  Walka rozpoczęła się bez sygnału, przeciwnik Vovki-Pavlika ostro zaatakował przeciwnika w ciało. Zwiadowca postawił blok i nie poczuł dużej siły uderzenia. Nawet w wypchaną kostkę dźgnął. Nie, to naprawdę czarny pas i wybitny wojownik i powinieneś zebrać wszystkie siły, aby go pokonać.
  Bes przeszedł do ofensywy, ale były miliarder, również dość wyrafinowany, częściowo sparował, a częściowo wycofał się przed wrogiem, starając się nie przegapić ciosów.
  Tłum bojowników wokół krzyczał głośno:
  - Więc jego, tak! Zabij białego!
  - To tchórz! Zabij go!
  Vovka-Pavlik w odpowiedzi poczuł wściekłość i rozpoczął kontrofensywę. Pięść wroga przesunęła się swobodnie wzdłuż jego prawej kości policzkowej, ale były miliarder uderzył również przeciwnika w klatkę piersiową, zmuszając go do skrzywienia się i wycofania.
  Uderzenie nastąpiło w nadchodzącym ruchu, kostki Vovki-Pavlika zostały odciśnięte na tarczy klatki piersiowej.
  Bes po raz pierwszy spojrzał na przeciwnika z szacunkiem i mruknął:
  - Wcale nie jesteś zły!
  Vovka-Pavlik, umieszczając blok dynamiczny, odpowiedział:
  I jeszcze bardziej niebezpieczne niż myślisz!
  Bes ponownie przeszedł do ofensywy. Próbował zadawać więcej ciosów stopami, Vovka-Pavlik kilkakrotnie stawiał bloki wypchaną golenią i chichotał, próbując zatuszować wroga. Ale nagle przeoczył go rękami i natychmiast odpowiedział.
  U obu chłopców w miarę postępu walki dodawano siniaki, otarcia i guzy. Oddzielne ciosy miały miejsce, jak nawiasem mówiąc, w pojedynku zawodowym. Ale łuski, zmieniające się wszystkie, nie mogły przechylić się w tym czy innym kierunku.
  Były miliarder sprytnie próbował pokonać wroga, ale zawodowy mistrz wcale nie był prosty i sam tworzył pułapki. I każdy nowy atak - albo przechodził od niechcenia, albo rozkwitał siniakami na twarzy. Jednak harcerz oddał to, co otrzymał z zainteresowaniem. I znowu zaatakował! W odpowiedzi pomijam bolesne szturchnięcia.
  Obaj chłopcy mieli złamane nosy i ciężko oddychali. Pojedynek coraz bardziej przypominał walkę gladiatorów lub bitwę zapaśników. Coraz częściej chłopcy wpadali w chwyt i próbowali potrząsać sobą zapaśniczymi sztuczkami. Zderzali się głowami, ale żaden nie był gorszy od drugiego. Ten trudny pojedynek był rywalizacją równych i upartych.
  Stopniowo nie tylko młodzi zawodnicy zaczęli się męczyć, ale także otaczający ich tłum. Ruchy i ciosy stawały się coraz bardziej powolne. Tutaj demon z trudem, ciężko dysząc, podniósł Vovkę-Pavlika na ramiona i rzucił go. Ale sam karateka ustąpił miejsca swoim nogom i upadł, chowając głowę w silnym nacisku chłopca-szpiega. Vovka-Pavlik natychmiast wykorzystał błąd konkurenta i nogami mocno chwycił mocną szyję "demona" w "zamku".
  Taka dusząca technika i bardzo skuteczna. W odpowiedzi wróg próbował uszczypnąć Vovkę-Pavlika, a nawet ścisnąć najbardziej wrażliwe miejsce w mężczyźnie, ale nacisk na kręgi szyjne okazał się tak silny, że ręce "demona" automatycznie objęły kolana chłopak, który go dusił.
  Były miliarder zwiększył nacisk, łącząc ciało z nogami i wzmacniając dźwignię szyi. Walczył desperacko. Jego przystojna, choć posiniaczona twarz zaczynała przybierać wiśniowo-czerwoną barwę, a oczy były mętne w najsilniejszy sposób.
  Vovka-Pavlik syknął:
  - Dotknij dłonią, że się poddajesz!
  "Imp" chciał powiedzieć "nie", ale z jego zaciśniętego gardła wydobył się tylko bulgot. Wygląda na to, że został poważnie zmiażdżony. Taka technika mogła być generalnie śmiertelna, a podczas wojny Vovka-Pavlik musiał zabijać dorosłych, a bynajmniej nie małych mężczyzn. Więc na próżno chłopiec karate był uparty. Wprawdzie szkoda, by były miliarder, a teraz nieśmiertelny dzieciak, zabił swojego rówieśnika, prawie w tym samym wieku, ale to wciąż wróg - Bandera. A wrogowie nie są oszczędzeni!
  "Bes" zrobił się niebieski na twarzy i zamilkł. Vovka-Pavlik rozluźnił uścisk. Jego przeciwnik wciąż żył, ale był nieprzytomny, trochę bardziej, a nawet jego wytrenowane kręgi zostały złamane. Vovka był jednak również wyczerpany i nie mógł wstać z powodu skrajnego zmęczenia. Chłopak - leżał i ciężko oddychał, stawiając stopę na grzbiecie niepełnosprawnego przeciwnika. Walka jeszcze się nie skończyła. Choć zasady pojedynku nie zostały z góry uzgodnione, najstarszy z Bandery krzyknął:
  - Ustalmy zwycięstwo w wolnych zapasach!
  Vovka-Pavlik zebrał siły i desperackim wysiłkiem odepchnął wroga bosymi stopami. Obrócił się tylko do połowy. Musiałem znowu złapać oddech i ponownie pchnąć, żeby karateka w końcu położyła się na plecach. Następnie kładziesz stopę na klatce piersiowej i czekasz, aż sędzia powoli do ciebie podejdzie. Albo nastolatek, który sam wybiera sobie rolę sędziego. Potem weźmie i przeliczy.
  Chłopiec z kozacką grzywką na głowie puka powoli i głośno. Wasilij czuje się niecierpliwy. Dlaczego w mojej głowie pojawiło się skojarzenie z głosem kukułki. Oto ręka faceta z pomalowanymi paznokciami, która wygląda jak kozak zaporoski, wisi w powietrzu, zaczyna opadać. I nagle, za trzecim uderzeniem, karateka szarpnęła się leniwie i odrzuciła bosą stopę Wowki-Pavlika z jego piersi.
  W szeregach zgromadzonych chłopców i młodzieńców rozległ się ryk. Okazało się, że zabawny spektakl będzie trwał dalej. Poczucie irytacji byłego miliardera pomogło mu się pozbierać i desperacko kopnął swojego odpowiednika zrogowaciałą piętą w podbródek.
  Odchylił się do tyłu i znów zamilkł, leżąc na plecach. A teraz ciężko mu wstać. Vovka-Pavel, również zadając cios, resztą sił i nie mógł zbliżyć się do wroga.
  Coś przypomniało mi walkę Chelubeja z Peresvetem, kiedy obaj wojownicy: Tatarzy i Rosjanie zostali zabici w wyniku desperackiego starcia z włóczniami.
  To prawda, Peresvet nadal siedział w siodle, a Chelubey wyleciał. Tak więc armia rosyjska, kosztem kolosalnych strat, pokonała Tatarów mongolskich. A to pozwoliło pozbyć się sztywnego jarzma.
  Ale teraz trzeba było się zebrać, skoncentrować i przeczołgać ten metr. Przez nie mogę i przez najdziksze zmęczenie.
  Ogólnie rzecz biorąc, byłemu miliarderowi, choć z pieniędzmi, który od kwietnia 2014 roku brał udział w najcięższych walkach w Donbasie, nie jest obcy najcięższy wysiłek fizyczny. I dlaczego jest taki zrelaksowany i bezwładny? Nie, powiedzieliśmy faszystom, nasz naród nie będzie tolerował pachnącego rosyjskiego chleba - nazwano słowo bród!
  Vovka-Pavel wypiął klatkę piersiową i drgnął gwałtownie, zbliżając się do przeciwnika. Udało mu się przewrócić i tym razem położył rękę na podrapanych osłonach mięśni.
  Znowu podszedł do nich sędzia amatorski. Stał przez jakiś czas niezdecydowany, a potem znowu zaczął bardzo powoli liczyć i klaskać jak najmocniej w ucho młodego wojownika.
  Nadal drgał przy trzecim klaśnięciu, a chwyt nie był zasilany. Ale ręka nie odrzuciła, a sędzia, patrząc na wodza, zaczął znowu liczyć.
  Ale też jeszcze wolniej niż wcześniej. Chłopiec karate znów drgnął.
  Vovka-Paul próbował szturchnąć przeciwnika w skroń pięściami, ale jego zmęczona i osłabiona ręka tylko ześlizgnęła się z spoconej głowy przeciwnika. Były miliarder leżał na brzuchu i znowu ciężko oddychał. Potem zaczął się podnosić za pomocą rąk.
  Ataman niespodziewanie wkroczył w pojedynek mówiąc z pozorem pojednania:
  - Cóż, to remis! - I wyciągnął szeroką dłoń do Vovki-Pavlika. - Pokazałeś, że jesteś silnym wojownikiem i zasługujesz na godne miejsce w naszym gangu!
  Vovka-Pavel na to ze zmęczonym spojrzeniem iz trudem stojąc na nogach odpowiedział:
  - Trochę z tobą spędzam czas, osobiście nie mam nic przeciwko, ale... W przyszłości poczekamy i zobaczymy!
  Wowka-Paweł mówił ostrożnie, bo czuł się niezdolny do poważnej walki. A odmowa od razu wiąże się z ryzykiem poważnego leszcza.
  Chociaż ogólnie były miliarder mógł uwierzyć, że zdał egzamin. Walczył o prawdziwy czarny pas w karate i faktycznie wygrał. Więc pozostał na nogach, ja jego przeciwnik wciąż kłamie. Nawet jeśli zwycięstwo nie jest formalnie ustalone przez chwyt. Ale kto jeszcze w jego wieku jest zdolny do takiego pojedynku.
  Vovka-Pavel poczuł chęć jedzenia, a to znak powrotu sił. Kilka dziewczyn podbiegło do "demona" i zaczęły pocierać niebieskawą twarz chłopca karate.
  Walka oczywiście okazała się sukcesem - i wszyscy rozeszli się zadowoleni. Vovka-Paul przyniesie szklankę z jakimś przezroczystym płynem. Harcerz był tak zmęczony, że maszyna połknęła całą zawartość jednym haustem i dopiero gdy opróżnił ją do kropli, nagle zorientował się, że to wódka.
  Dwieście pięćdziesiąt gramów alkoholu, jak na śmiertelnie zmęczone dziecko, to dużo, a chłopiec, nie mogąc wytrzymać dawki, popadł w prawdziwy, głęboki alkoholowy nokaut.
  Dziewczyny w skórzanych kurtkach iz tatuażami chwyciły go za ręce i nogi i zaniosły do swojego namiotu. A reszta banderowców gwizdała i pohukiwała.
  Były miliarder wpadł w trudny i jednocześnie bardzo zabawny sen.
  Generalnie, jak to często bywa, wychodzisz z ognia na patelnię!
  . ROZDZIAŁ 3
  Chłopców obudził dźwięk trąbki. Teraz mieli przed sobą nowy dzień pracy.
  Po nodze bose stopy Vovki-Pavlika zesztywniały, poruszanie nimi było trochę bolesne. Komora jest szczelna. Dwóch młodszych chłopców wyniosło wiadro.
  Ojciec chrzestny prawej ręki wyjaśnił:
  - Robią to na zmianę!
  Były ojciec chrzestny ledwo opamiętał się i był zahamowany. Cios był silny i trafił dokładnie w podstawę tyłu głowy. Trudno się od tego uwolnić. Boso iw krótkich spodenkach zamienił się w zwykłego, ogolonego chłopca. Kilka razy chłopaki go kopnęli. Dopóki Vovka-Paecock nie krzyknął na nich, że mówią, że martwy lew może kopnąć osła, a tym bardziej oszołomionego.
  Chłopcom dano jedzenie. W drewnianych miskach był kleik, a do tego chleb.
  Jedzenie nie było zbyt dobre - kraj wciąż jest biedny. To prawda, że dawali jeszcze więcej chleba niż dorośli.
  Chłopcy zaczęli jeść drewnianymi łyżkami. W celi. Dostali tylko cztery minuty na jedzenie i musieli się spieszyć.
  A potem wyprowadzili go z celi. Vovka-Pavlik był zachwycony. Była sekcja dziecięca i nikt powyżej piętnastu lat. Tylko starsi w celi mieli kapcie. I tak wszyscy są w rządowych szortach i koszulkach z numerami. Chłopcy byli hałaśliwi, a policjanci krzyczeli na nich.
  Vovka-Pavlik czuł nieprzyjemne zapachy niemytych, młodych ciał. Nagie obcasy były brudne i czarne. Tu nie ma kranu w każdej celi, tak jak nie ma muszli klozetowej ze spłuczek, jest więcej niż telewizor i lodówka. I nie ma internetu. Tylko pięćdziesięciu łysych chłopców w podartych szortach i podkoszulkach, bez miejsca do prania. Tylko raz w tygodniu myje się je z węża zimną wodą, a raz na dwa tygodnie maszynowo golą włosy i obcinają paznokcie tępymi nożyczkami.
  Chłopcy są zbudowani i zaprowadzeni do pracy. Tutaj możesz przynajmniej trochę pospacerować na świeżym powietrzu, co jest miłe. Nie ogrzewają się już w tej kamiennej torbie. To prawda, że w celi jest dużo facetów i ogrzewają ją. A jeśli zerwiesz, to w porządku.
  Praca, jak ostrzegał Pavel-Vovka, miała trwać sześć godzin i niezbyt intensywna, a kolejne cztery godziny nauki. Plus spacer po więziennym dziedzińcu. Możliwe jest krycie wymagające wspólnej toalety. Co najgorsze, w dzień wolny. Swoją drogą, w latach dwudziestych nie jest niedziela, ale jedna z pięciu. Zamiast pracować i uczyć się, usiądź w celi i chodź tylko przez dwie godziny po więziennym dziedzińcu. I oczywiście, siedząc w celi, wiadro się zapełnia i śmierdzi. Nie ma nic gorszego niż spanie przy wiadrze.
  Więc Vovka-Pavlik mógł docenić takie przejęcie, jak można spać przy oknie, gdy przepływa świeże powietrze.
  Generalnie więzienia są tu oczywiście niezbyt dobre. Cele są przepełnione, drewniane prycze na dwóch poziomach. A może trzy jest jeszcze gorsze. To prawda, że ciała są młode, a dzieci śpią spokojnie i prawie nie chrapią. Ci, którzy są starsi w więzieniu, są jeszcze gorsi.
  Vovka-Pavlik uważał, że to dobrze, że spędził sto lat w kolonii dziecięcej, a nie na wroslaku. A jak łatwo włamać się na ojców chrzestnych wśród chłopców. Tutaj, wśród dorosłych, samo bicie starszego w celi nie stanie się czujką. A dla dobrego ojca chrzestnego i innych więźniów podpisze. A potem znokautowany prawie w tym samym wieku, który oczywiście w więzieniu nie odżywia się zbyt dobrze, a mięśnie ćwiczy tylko w pracy i już czuwa, czyli senior w celi.
  Prawa ręka chłopca, potwierdzona:
  - Przelewy można wykonywać tylko raz w miesiącu. Ale dostaniesz ćwierć każdego, a resztę podzielimy po równo.
  Vovka-Pavlik zapytał:
  - A po co mi cały kwartał?
  Pomocniczy ojciec chrzestny chłopca odpowiedział:
  - Mamy takie koncepcje! Jednak tutaj ponad połowa nie otrzymuje w ogóle żadnych programów. Więc jedna czwarta to niewiele.
  Vovka-Pavlik zapytał:
  - A kiedy do strefy?
  Chłopiec wzruszył ramionami.
  - Jeśli jesteś mordercą, to w każdym razie będzie proces. A ci, którzy są tylko włóczęgami, są wysyłani do kolonii decyzją komisji, jak drobni złodzieje w nieskończoność. A za morderstwo dadzą wyrok, ale ponieważ jesteś dzieckiem w wieku osiemnastu lat, muszą zostać zwolnieni!
  Może ktoś inny byłby zdenerwowany perspektywą spędzenia sześciu lat w dziecięcej kolonii pracy, ale Vovka-Pavlik będzie musiał spędzić sto lat w więzieniu!
  I na tym tle mimowolnie zazdrościcie nawet tym chłopcom, którzy tupali w strefie od kilku lat w najgorszym razie. I mogą skończyć w legendarnej kolonii dziecięcej Makerenko lub nazwanej na cześć Maksyma Gorkiego. A kręcenie terminu na Ukrainie jest o wiele przyjemniejsze niż Syberia. Jest mało prawdopodobne, że przetrwa te sto lat w jednym miejscu. Co wydarzyło się od 2 kwietnia 1926 r.
  Podobno będziemy musieli poznać syberyjskie przymrozki. Albo coś gorszego.
  Chłopców wprowadzono do sklepu. To była naprawdę prosta i generalnie niezbyt ciężka praca. Przybijanie pudełek, cięcie sznurków, zbieranie szczotek lub wbijanie nitów. Proste, nieskomplikowane operacje, całkiem wykonalne i dostępne dla dzieci.
  Więcej niż sześć godzin jest niedozwolone, a zgodnie z prawem młodzież nie może pracować. Plus są przerwy. Wydaje się, że nie ma tu nic złego.
  Ale Vovka-Pavlusha została zawinięta w trąbę powietrzną wraz z trzema innymi chłopcami. Starszy policjant powiedział surowo:
  - A skoro jesteś winny, pompujesz pompę. Jednocześnie mięśnie będą rosły i rozwijała się wytrzymałość.
  Wowka Paweł zapytał:
  - A dlaczego ja?
  Starszy policjant odpowiedział ostro:
  - Pokonałeś starszego w celi i masz ciężki artykuł. Czy to nie wystarczy?
  Vovka-Pavlik skinął ogoloną głową - nie było nic do zarzucenia.
  Musiałem opierać się na kamieniach bosymi stopami, aby rękoma pchać drążek przed sobą. I szedł ciężko. Chłopcy też pchali, opierając nogi. Tutaj, jakby celowo, ktoś rzucił ostre kamienie pod bose stopy dzieci.
  Podobno po to, żeby było bardziej boleśnie. Jeśli podeszwy bezdomnych chłopców ze stałego, prawie całodobowego chodzenia boso są bardziej szorstkie, to Pavlik, w którym Vladimir okazał się byłym miliarderem ze stosunkowo zamożnej rodziny. A jego stopy, zwłaszcza po zimie, nie są tak szorstkie i raczej bolesne.
  Vovka-Pavlik westchnął ciężko, ale na razie zachował pozory uległości. Koło zamachowe obróciło się i poszło łatwiej. Chłopcy pchali, ciężko oddychając, ale stopniowo wciągali się w rytm. Były miliarder przypomniał sobie film, w którym niewolnicy pchali koło w ten sam sposób. To było bardzo trudne, zwłaszcza dla kobiet.
  I był film z Arnoldem Schwarzeneggerem w roli tytułowej, w którym również pchnął koło Conana. I to też było bardzo interesujące. W końcu Schwarzenegger już sam pchał kierownicę.
  Vovka-Pavlik pamiętał, że był nieśmiertelny. Tak, praktycznie nie czuje się zmęczony. Świecą tylko gołe podeszwy stóp z ostrych kamieni. Ale wkrótce się do tego przyzwyczają. Więc możesz żyć. W rzeczywistości jest dopiero szósta. A niewolnicy czasami obracali kamienie młyńskie przez szesnaście godzin. I nie byli nieśmiertelni.
  Rzeczywiście, całe zmęczenie już minęło i otworzył się drugi wiatr, a ból w złamanych stopach stępił się, prawie nie był już odczuwalny. Słychać oddechy chłopców, zapach spoconych, młodych ciał, dawno nie mytych. Widać, że chłopcy lekko utykają i boli o ostre kamienie.
  To, jak pracują inni chłopcy, nie jest szczególnie widoczne. Są do sklejki. A policjant stoi z pałką i pilnuje, żeby więźniowie nie buchali.
  Vovka-Pavlik nie odczuwał już fizycznego dyskomfortu, ale moralnie był znudzony.
  Ponadto gliniarz krzyknął:
  - Nie mów, grzywny pracy!
  Vovka-Pavlik próbował wyobrazić sobie coś abstrakcyjnego, aby oderwać się od monotonnej pracy. Jako biznesmen ma dobrą wyobraźnię. W czasach sowieckich napisał nawet kilka książek i otrzymywał wysokie honoraria. To bardzo pomogło w tamtych czasach, kiedy pojawiły się spółdzielnie, a Gorbaczow dał wolność biznesowi. Wtedy było dobrze.
  Powiedzmy, że to AI.
  Aleksander III nie odniósł obrażeń w katastrofie kolejowej pod Charkowem i nie doznał poważnego siniaka nerek. W rezultacie ten car-bogatyr mógł żyć dłużej. A teraz Mikołaj II nie wstąpił na tron, a rządzi Aleksander III.
  Trwa budowa TRANSIB, ekspansja Rosji do Chin, a przede wszystkim do Mandżurii i Korei. A wojna z Japonią też się szykuje. Ale jest też znacząca różnica. Po pierwsze, Aleksander III jest bardziej zdecydowanym i twardym carem niż Mikołaj II, dlatego TRANSIB został zbudowany szybciej i nie było w nim dziury w Bajkale. Po drugie, w gospodarce było lepiej niż za Mikołaja II, a eskadra bałtycka została zbudowana dwa lata wcześniej. I ukradli znacznie mniej niż z bardziej miękkim synem. A Aleksander Trzeci nie dał pieniędzy Chinom, a japońska eskadra okazała się słabsza o sześć dużych statków.
  Tak więc wiele się zmieniło. A sam car Aleksander III rozumiał, że wojna jest nieunikniona. I tak, tego właśnie chciał. Lata mijają, król się starzeje, a podboje są zresztą niewielkie jak na razie tylko w Azji Środkowej. Dobrze mieć przydomek Strażnik Pokoju, ale Wielki jest lepszy. A Aleksander III z góry mianował admirała Makarowa dowódcami eskadry Pacyfiku.
  I wysłał ją na spotkanie z Bałtykiem.
  Zaskoczony atak na rosyjską eskadrę w Port Arthur nie powiódł się. Zatopiono nawet kilka japońskich niszczycieli. A to dlatego, że admirał Makarow był w pogotowiu.
  Na morzu Japonia nie była w stanie zdobyć przewagi. Doszło do walki między Togo a Makarowem. Walka była brutalna. Obie eskadry nie straciły statków i uległy rozproszeniu. Krążownik "Varyag" nie zginął, więc admirał Makarow zabrał go na czas wraz z kanonierek "Korean" do Port Arthur. Czyli od początku wojny wszystko było w porządku.
  Następnie Makarov zastawił sprytną pułapkę i dwa japońskie pancerniki zatonęły, a poobijana eskadra Togo weszła w nierówną bitwę. Vovka brał udział w tej walce jako chłopiec kabinowy.
  Chłopiec w czapce bez daszka i tupiący bosymi stopami po rozgrzanym metalowym pokładzie przynosił marynarzom pociski. A rosyjskie statki strzelały do wroga.
  Działały nawet dwunastocalowe pistolety. Vovka skoczył jak szalony zając.
  Na pancerniku , na którym walczył chłopiec, było wiele kobiet. Są młodzi, w marynarskich garniturach, z gołymi nogami podwiniętymi do kolan. A chłopak walczy z wielką pasją.
  A teraz jasne jest, że rosyjskie statki skupiły się na Mikaso. I zaczęli go bić pociskami przeciwpancernymi. Szczególnie skuteczne okazały się działka dwunasto- i dziesięciocalowe. Japoński okręt flagowy został jednocześnie trafiony przez dziesięć rosyjskich okrętów. Pojawiła się różdżka Nate'a. I to jest miażdżący cios.
  Chłopiec i były miliarder Vovka poczuł, jak stalowy pokład nagrzewa się i pali bose stopy chłopca. Ale chłopczyca nie zwróciła na to uwagi i nadal strzelała.
  Wowka nawet zaśpiewała:
  Jak żyliśmy, walcząc
  I nie boi się śmierci...
  Więc od teraz ty i ja będziemy żyć,
  A na gwiaździstych wyżynach i górskiej ciszy,
  W morskiej fali i wściekłym ogniu,
  I w ogniu wściekłym i wściekłym!
  A dziewczyny w kamizelkach skaczą dookoła. Było już całkiem słonecznie i gorąco. Niektóre piękności ściągnęły kamizelki i odsłoniły torsy. A dziewczyny mają nagie piersi ze szkarłatnymi sutkami. Powiedzmy, piękności.
  A te piękności spoczną na gołych obcasach i jak będą bić z dwunastocalowego pistoletu. A pocisk rzuci się i jak zderzy się z japońskim okrętem flagowym. I zaświeci się. I to będzie niezwykle okrutne. I spada maszt japońskiego pancernika. A potem celny strzał zniszczył połowę rury. "Mikaso" otrzymał obrażenia po uszkodzeniu. A jego pistolety przewracają się od eksplozji.
  I tak dziewczyny pobiegły, potrząsając piersiami truskawkowymi sutkami, wyciągnęły ciężki pocisk do dwunastocalowego pistoletu. I tu pojawia się celny strzał. A "Mikaso" schyla się, nabiera wodę rufą i tonie.
  Dziewczyny krzyczą zgodnie:
  - Chwała naszej broni!
  I tupią bosymi, pełnymi wdzięku stopami.
  Te dziewczyny to po prostu super piękności.
  Chłopiec Vovka też tupie i piszczy bosymi stopami:
  - W zwycięstwie nieśmiertelnych idei komunizmu,
  Widzimy przyszłość naszego kraju...
  I czerwony sztandar naszej Ojczyzny,
  Zawsze będziemy bezinteresownie wierni!
  To jest zespół i tyle dziewczyn. A japoński okręt flagowy tonie. Admirał Makarow jest bardzo agresywnym i inteligentnym dowódcą marynarki wojennej. Teraz twierdzi, że jest drugim Uszakowem. Chociaż Japonia nie jest szczególnie autorytatywnym przeciwnikiem.
  Ale być może Kuropatkin nie wzrośnie do poziomu Suworowa. Najwyraźniej tak naprawdę tego nie rozumie. Tak, a japońska armia na lądzie jest raczej słaba.
  Chłopiec Vovka ponownie celuje z pistoletu, strzela i krzyczy:
  Chwała Ojczyźnie, nasza wolna,
  Przyjaźń narodów jest podporą na stulecie,
  Siła prawowita, wola ludu,
  W końcu o jedność prostej osoby!
  I znowu nagie, okrągłe pięty dziecka będą uderzać o metal. To jest naprawdę fajne.
  Po unieruchomieniu pancernika flagowego Japończycy w końcu się pomieszali. A ich statki są poza grą. Co stało się bardzo przerażające. I nie ma jak się oprzeć. A dziewczyny zaczęły o wiele bardziej energicznie migotać gołymi nogami.
  Płeć piękna w ogóle nie lubi nosić butów. To zasadnicza różnica między kobietami a mężczyznami. Wolą biegać boso. I to jest ich szczególny urok.
  Wowka nawet zaśpiewała:
  - Boso, tylko boso,
  Pod lipcowym piorunem
  A pod dźwiękiem fal ...
  Boso, tylko boso
  Z bosą dziewczyną
  Tańcz z miłością!
  Chociaż chłopak i nie wszystko poszło gładko. Ale z głębi serca.
  A wojna trwa i trwa z wielką intensywnością i może doprowadzić do śmierci.
  Ale japońska flota odnosi coraz większe zniszczenia. Oto kolejny tonący pancernik.
  Rosyjskie pociski są przeciwpancerne, a ich celność jest wyższa niż pocisków odłamkowo-burzących. Więc Japonia dostaje morze.
  Krążowniki też toną... Dziewczęta wycelowały z armaty i złapały w celownik japoński niszczyciel i trafiły go bardzo celnie.
  Tutaj walczą i fajni wojownicy.
  Chłopiec Vovka wziął go i zaśpiewał, obnażając zęby:
  Melony, arbuzy, bułki pszenne,
  Hojna, dobrze prosperująca ziemia ...
  I zasiada na tronie w Petersburgu -
  Ojcze carze Mikołaju!
  A dziewczyny nagle krzyczą:
  - O czym mówisz! Car teraz Aleksander! Zostaniesz pobity!
  Walka trwa, a Japończycy desperacko chcą uciec.
  I w rezultacie samurajowie stracili kolejny tuzin , kolejne statki i prawie wszystkie pancerniki i krążowniki przeciwpancerne.. Po czym inicjatywa na morzu całkowicie przeszła na Rosję.
  Ale postanowili ukarać chłopca Vovkę za głupie piosenki. Mówi się, że na tronie nie jest już młody, ale bardzo silny car Aleksander III, a więc śpiewanie oznacza właściwie życzenie śmierci króla. Co więcej, spadkobiercą carewicza jest właśnie Nikołaj.
  Kogo jeszcze nie widać, czy dożyje swego wstąpienia na tron.
  Załoga pancernika składa się prawie w całości z kobiet. A chłopiec Vovka za tę piosenkę zostanie wychłostany przed całym systemem.
  A co najbardziej wstrętne, z czego szkoda - zupełnie nagie. I to oczywiście nie jest zachęcające. Nawzajem...
  Zdarli marynarski płaszcz, spodnie i szorty Wovki. Zostawiony zupełnie nagi. Kazali mi złożyć ręce za sobą i zaprowadzili na egzekucję. Chłopcu towarzyszyły dwie silne, wysokie kobiety. A kat już czekał na rusztowanie. To była kobieta, prawdziwy bohater. Wysoki na dwa metry, mięśnie jak liny pod skórą. Piersi są jak dwa wiadra, a sutki jak pomidory. Oto kobieta, nawet z nagim, opalonym torsem. Można by ją nazwać piękną, ale jej ramiona są zbyt szerokie, a nogi i biodra przypominają konia pociągowego. Waży dobre dwieście kilogramów, a jej ramiona są grubsze niż nogi dorosłego, dużego mężczyzny.
  Taka właśnie jest kobieta. Tułów jest nagi, ma na sobie tylko szorty, ale na dużej twarzy ma dużą maskę. Ponadto katowniczka miała też ciężkie buty, włożyła na siebie rozmiar olbrzyma.
  Ale możesz zobaczyć stupę i zamoczone w niej rózgi do chłosty. Wowka mimowolnie wzdrygnął się. Jego dziecinna twarz zarumieniła się ze wstydu, jest zupełnie naga przed setkami kobiet. I naprawdę go wychłostają. I to jest takie głupie i paskudne, a nawet bolesne.
  Ta kobieta-kat ma na imię Olimpias. Jest tak silna, że sama potrafi obrócić dwunastocalową armatę. Ale Vovka przyjaźnił się z nią, a teraz go wychłosta.
  Bose stopy chłopca depczą po metalowych pokładach. Pochylił głowę i chciał zakryć wstyd rękami. Ale kobiety, które szły za nim od tyłu, chwyciły go za ręce i rozsunęły.
  Vovka zacisnął zęby z irytacją. To naprawdę kiepskie. A ty jesteś jak publiczna dziewczyna naga i boso. Chociaż Vovka jest zwykle na statkach cały czas bez butów, nawet zimą. Chociaż zimy w Port Arthur są dość surowe.
  Ale nago, przed kobietami - to jest wyjątkowo głupie i obrzydliwe.
  Oto chłopiec kabinowy wspinający się po schodach na rusztowanie.
  Kobieca kat Olimpias tupie butami i ryczy:
  - Połóż się na bloku do rąbania!
  Obok niej jest dwóch pomocników. Są również nagie, ale w butach, maskach, majtkach i rękawiczkach na rękach.
  Kiedy Vovka się położył, asystentki założyły mu pętle na ręce i nogi.
  Następnie zaciśnięto nadgarstki i kostki chłopca. I wzmocnili go.
  Wowka westchnął ciężko. Inna dziewczyna w mundurze wojskowym rozwinęła pergamin i zaczęła czytać oskarżenie.
  Vovka został oskarżony o życzenie śmierci działającego króla i niewłaściwego wykonywania piosenek.
  Zdanie - dwieście uderzeń batem i sto uderzeń kijem w piętę.
  Olympia skinęła głową.
  Wowka wzdrygnął się i przygryzł wargę. Najważniejsze, żeby nie hańbić i nie krzyczeć, a tym bardziej nie płakać.
  Igrzyska olimpijskie otrzymały bat. Wzięła go w swoje silne ramiona. Zamachnęła się mocno i wymierzyła cios w plecy Vovki. Uderzyła tak mocno, że skóra natychmiast pękła. Vovka ledwo mógł powstrzymać krzyk. Jego oddech stał się ciężki.
  Kobieta-kat ponownie uderzyła w bicz, tak bardzo, że skóra znów pękła.
  Vovka milczał, zaciskając zęby. Wtedy Olimpias podniosła kij. I zadała cios w nagie, okrągłe pięty chłopca.
  Ból przeszył Wovkę od podeszew stóp do tyłu głowy i drgnął. Jednak z tytanicznym wysiłkiem powstrzymał krzyk.
  Potem Olympias ponownie uderzyła chłopca w plecy. I znowu bicz dosłownie przeciął skórę na pół.
  Vovka milczy i drży. Kolejny cios batem tuż pod i w pośladki. I skóra znowu pęka. A potem kat ponownie bierze kij w rękę.
  I bije chłopca po jego nagich, dziecinnych obcasach. Wije się z bólu.
  I znowu igrzyska olimpijskie na bat i na plecy. I znowu skóra pęka, krew spływa. I po dwóch ciosach w plecy uderza po piętach.
  Ile kosztowały chłopca tytaniczne wysiłki, by powstrzymać dzikie krzyki wydobywające się z jego ust. Nawet krew wypłynęła zza wargi. A Vovka przełknął konwulsyjnie.
  Z kolei igrzyska olimpijskie nakładały na siebie naprzemienne ciosy i ile ich jeszcze. Po kolejnym uderzeniu głowa chłopca potrząsnęła i upadła. Zemdlał z szoku bólu.
  Ale z góry jest wiadro lodowatej wody. A pomocnik kata wylewa to na chłopca. Blond włosy Vovki są wstrząśnięte. I opamięta się
  Wraz ze świadomością powraca ból. I znowu Olimpiada uderza zarówno w plecy, jak i w pośladki, a kij obala sine i opuchnięte stopy chłopca.
  Kara jest co najmniej surowa. Ale to i tak lepsze niż dziesięć lat ciężkiej pracy na Syberii. A więc jeśli dzieciak nie umrze pod torturami, to nadal będzie walczył.
  Vovka ponownie traci przytomność i ponownie zostaje przyniesiony do siebie z wiadrem wody.
  Chłopiec powstrzymuje krzyki. Próbuje wymyślić coś innego. Na przykład księżniczka jest sprzedawana na aukcji niewolników. A zasłona po zasłonie jest z niej ostrożnie usuwana. I najpierw odsłonili głowę cudownymi jasnożółtymi włosami, dlaczego ramiona i klatkę piersiową. I na końcu uda.
  A dumna dostojna osoba jest zupełnie naga przed setkami mężczyzn. W końcu zdejmują go przy bucie, zostawiając matkę w tym, co urodziła. A za dziewczynę nagą do skóry dają cały wielki worek złota.
  A Vovka nawet poczuł się śmiesznie i uśmiechnął się siłą.
  A Olimpias masowała go i biła kijami w jego nagie pięty. I robi to z wielkim entuzjazmem. A jej kij tak tłucze, naga, zakrwawiona, spuchnięta podeszwa dziecka.
  Ale Vovka nadal nie krzyczy ani nie wyje. Jej plecy i pośladki są całkowicie pocięte, a ból stępił. A gołe podeszwy są całkowicie oderwane. Ale Vovka ten chłopak nie jest tchórzem i trzyma wszystkie ciosy.
  Olimpias, kobieta-kat, nawet się pociła, a jej opalona na brąz skóra lśniła jak naoliwiona. Taka właśnie jest dziewczyna. Chce, żeby chłopak jęknął z bólu i krzyczał. Ale chłopiec Vovka, wychłostany prawie na śmierć, milczy jak tytan.
  Kobieta-kat uderzyła ponownie i przekręciła bicz tak, że cios spadł na mosznę.
  Vovka cicho krzyknął i znowu stracił przytomność. Wylano na niego wiadro wody, ale chłopiec nie opamiętał się. Pomocnik kata wyczuł puls chłopca i zapytał:
  - Ile zostało?
  Olimpias pewnie odpowiedziała:
  - Dwadzieścia batów i dziesięć na piętach!
  Oficerka powiedziała:
  - Daj mu odpocząć, potem znowu go biczujemy!
  Vovka został rozwiązany z ławki. I zaniósł na noszach do ambulatorium statku. Chłopiec został brutalnie pobity. Ale młode, zdrowe ciało zebrało swoje żniwo i wszystko wyleczyło się na psie. Pozostały nawet prawie niewidoczne blizny na plecach, bokach i pośladkach, a rozdarta skóra ponownie opalona.
  Został ponownie wychłostany i kopnięty w pięty. Ale bez obecności kobiet.
  Tak, a igrzyska olimpijskie pokonały połowę siły, a Vovka, kulejąc na złamanych piętach, zdołał uciec na własnych nogach.
  A dzień później już podskakiwał i śmiał się - cokolwiek weźmiesz, dziecko nie traci serca i szybko zapomina o bólu.
  A na lądzie Japończycy zostali pokonani. I wtedy zbliżyła się również eskadra bałtycka.
  Japonia poprosiła Rosję o pokój. Warunki były trudne. Japonia została zmuszona do oddania carskiej Rosji całego łańcucha Kuryl i wyspy Tajwan. I zapłać kolejny miliard odszkodowania w złocie i rozdaj wszystkie swoje okręty wojenne, które przetrwały.
  Rosja ufortyfikowała się w Mandżurii i Korei. Tak więc Aleksander Trzeci spędził zwycięską wojnę ze stosunkowo niewielką ilością krwi i wzmocnił swój autorytet. Który był już wysoki. W carskiej Rosji rozwinęła się medycyna, wzrosła liczba szkół, spadła śmiertelność, a wskaźnik urodzeń utrzymywał się na wysokim poziomie. Oczywiście były problemy z tym, że działki się kurczyły.
  Stołypin przeprowadził reformę i aktywnie zaczął zaludniać Syberię. Wzrósł także przemysł w Rosji. Kraj przygotowywał się do wojny światowej. Aleksander III uznał jednak, że sojusz z Francją i Wielką Brytanią jest bezpieczniejszy dla Rosji. Tak więc Niemcy i Austriacy po zwycięstwie na Zachodzie mogli zwrócić się do Rosji. Mongolia i Mandżuria stały się Zheltorossia i dobrowolnie stały się częścią Rosji w wyniku referendum. Tak jak Korea.
  Populacja carskiej Rosji stała się jeszcze większa niż w prawdziwej historii.
  A liczebność armii w czasie pokoju to trzy miliony żołnierzy i tysiąc pułków. Niemcy mają w czasie pokoju armię liczącą tylko 600 000 osób. Pięć razy różnica! Oczywiście w takich warunkach rozpoczęcie wojny to samobójstwo. Carska Rosja również miała czołgi, głównie gąsienicową Luna, która była zarówno lekka, jak i szybka z prędkością czterdziestu kilometrów na godzinę. I bombowce z czterema silnikami. Zwłaszcza "Ilya Muromets" niosący dwie tony bomb i osiem karabinów maszynowych.
  Kawaleria imperium carskiego była również wielka w sile. Ogólnie rzecz biorąc, carska Rosja jest całkiem gotowa na I wojnę światową. I miała dość artylerii, a gospodarka rosła, m.in. z powodu braku rewolucji.
  Tutaj oczywiście myśleli Niemcy, ale czy warto zacząć przeciwko carskiej Rosji?
  Co więcej, jest już wiek dwudziesty, a tutaj jest jakoś niecywilizowany, by iść na wojnę.
  . ROZDZIAŁ 4
  Vovka-Pavlik skończył kręcić kołem. Chłopcy zostali już wyprowadzeni, a bokserzy karni byli ostatnimi, którzy zostali zwolnieni z pracy.
  Vovka-Pavlik doceniła ciało, które stało się nieśmiertelne, które praktycznie nie było zmęczone, i podeszwy dzieci, które już pokryły się świeżymi modzelami. Tak dobrze - elfy-demiurgowie go nie oszukali.
  Możesz więc bezpiecznie patrzeć w przyszłość.
  Chcieli jeść, a Vovka-Pavlik miał nadzieję, że zostaną nakarmieni. Jednak lata dwudzieste i konsekwencje dewastacji nie zostały przezwyciężone. A chłopców karmi się tylko dwa razy dziennie.
  Więc idź do szkoły z pustym żołądkiem. Co głowa może pracować na pusty żołądek i działać lepiej.
  Wowka i inni chłopcy maszerowali do klasy wzdłuż eskorty milicji, maszerując u ich stóp. Jeśli ktoś się z niego wydostał, krzyczeli na niego, a nawet mogli go lekko uderzyć pałką.
  Ale ogólnie należy zauważyć, że policja nie popełniła okrucieństw. Mimo to, nie jest to jeszcze trzydziesty siódmy rok, kiedy w ogóle ludzie i śledczy jakoś wpadli w szał, tutaj wszystko jest jakoś łagodniejsze.
  Vovka-Pavlik i pozostali weszli do klasy. W oknach były kraty, ale na stole leżał globus. Na służbie pozostało dwóch policjantów. A potem weszła nauczycielka, wciąż dziewczyna. Oczywiste jest, że skazani młodociani mogą rzucić się do takiego. Co więcej, niektórzy chłopcy mają już czternaście lat. A to już taki wiek.
  Vovka-Pavlik westchnął, przepraszam za dziewczynę. Klasa śmierdzi niemytymi ciałami, nastolatkami spoconymi w pracy, a ona musi ich uczyć.
  Była lekcja matematyki, ale raczej arytmetyki. Vovka-Pavlusha z trzema wyższymi wykształceniem i doktoratem była nudna i prymitywna. Nie podniósł ręki, po prostu usiadł i pomyślał o czymś innym. Na przykład, gdyby jego dusza przeniosła się nie do dziecka, ale do Napoleona Bonaparte. Wtedy nie poszedłby do Rosji, ale przeniósłby swoje wojska do Stambułu. Zdobył Imperium Osmańskie, Afrykę, Indie, a potem dotarłby nawet do Chin. I byłoby fajnie!
  Nauczyciel przerwał jego myśli.
  - Hej, widzę, że jesteś nowy. Chodź, chodź do tablicy!
  Vovka-Pavlik wstał i wyszedł. Nauczyciel spojrzał na dziecko. Krótkowłosy, bosy chłopak w starych, połatanych szortach. W koszulce widoczna jest dziura, a przez nią przetłoczona płaskorzeźba. Twarz chłopca jest piękna, odważna, blond włosy wygolone na łyso, oczy niebieskie. Mógł popisać się na plakacie w krawacie pioniera.
  Vovka-Pavlik podszedł do tablicy i skinął głową:
  - Jestem gotowy!
  Nauczyciel zapytał go:
  - Poszedłeś do szkoły?
  Vovka-Pavlik skinął głową:
  - Tak!
  Dziewczyna zadała pytanie:
  - Masz rodziców?
  Vovka-Pavlik potwierdził:
  - I mama i tata. Nie jestem sierotą!
  Nauczycielka zapytała z uśmiechem:
  Jak udało ci się skończyć w więzieniu?
  Chłopiec odważnie odpowiedział:
  - Niech śledczy mnie o to zapyta!
  Dziewczyna skinęła głową.
  - Więc zdecyduj!
  I zaczął mu dyktować. Vovka-Pavlik rozwiązał te problemy arytmetyczne, jakby łamał orzechy. Ma wysoki poziom inteligencji. A chłopiec robił to nawet wtedy, gdy się nudził.
  Nauczyciel zauważył:
  - Dobra robota, usiądź pięć!
  Vovka-Pavlik poszedł do swojego miejsca. Jeden z chłopców potknął się, ale sam otrzymał szturchnięcie od byłego miliardera, który ma zwiększoną reakcję w swoim nieśmiertelnym ciele. Co więcej, Vovka-Pavlik spodziewał się tak brudnej sztuczki.
  Ostrzyżony więzień jęknął. Policjanci groźnie unieśli pałki.
  Nauczyciel zapytał:
  - Czym jesteś?
  Skazany chłopiec odpowiedział:
  - Nic. Właśnie posiniaczyłem palec u nogi i przypadkowo w niego uderzyłem.
  Dziewczyna skinęła głową.
  - Więc podejdź do tablicy i zdecyduj!
  Vovka-Pavlyk zauważył, że niewłaściwe jest informowanie i narzekanie na dzieci-więźniów na siebie nawzajem. To dobrze, ale z drugiej strony musisz żyć według zasad.
  Chłopiec-więzień przy tablicy zarumienił się, chodził utykając po uderzeniu przez Vovkę-Pavlika. A teraz jest bardzo nieszczęśliwy. A rozwiązywanie pozornie prostych przykładów jest jeszcze trudniejsze. Tak napięła się kufa, a czoło zmarszczyło. I staraj się nie decydować. A obok są policjanci z pałkami.
  Vovka-Pavlik znów zaczął myśleć o swoim. W klasie poza globusem nie ma prawie nic poza kratami w oknach. I tablica z kredą. Biurka są dość szorstkie i niewygodne.
  Szkoła więzienna z ubogich czasów. I chcę jeść. Jednak jedzenie dwa razy dziennie jest zbyt rzadkie. Zastanawiam się, jak żywią się w kolonii? W teorii lepiej niż dorośli, ale w każdym razie gorzej niż w domu. Tutaj chłopcy są praktycznie wszyscy szczupli. To prawda, że daleko im do poziomu obozu zagłady. I jest wystarczająco dużo żywności państwowej, aby utrzymać mobilność i wesołość.
  Ogólnie dzieci, nawet w więzieniu, cieszą się.
  To ich osobliwość, gdy nieustanne uśmiechy i chichoty są często nie na miejscu.
  A Vovka-Pavlik zauważył, że również chciał się uśmiechać i śmiać. Z drugiej strony chciałbym grać na konsoli lub na komputerze osobistym. Internet by się wspiął. Obejrzyj jakiś film. I tak, jest o wiele więcej do życzenia.
  W klasie jest całkiem fajnie, a bose stopy, które rozgrzewają się podczas odciągania pokarmu, znów stają się zimne. A lekcja jest długa. Skazany chłopiec, kulejąc, wrócił na swoje miejsce i zawołał innego. Kiedy nastąpi zmiana?
  Vovka-Pavlik próbował wyobrazić sobie historię...
  Mała grupa cyrkowa szła letnią krymską drogą. Pierwszy szedł boso, jasnowłosy chłopiec w wieku około dwunastu lat. Chudy, ale żylasty dzieciak w szortach i chodził w upale z nagim torsem. Żebra wystawały, ale żyły były jak drut, pod prawie czarnym od opalenizny skóry.
  Podążyła za nim dziewczyna. Jasnobrązowe włosy paliły się w słońcu jak przejrzała pszenica. Brwi dziewczyny są również jasne, a jej twarz, od kurzu i silnego oparzenia słonecznego, jest śniada jak u Cyganki. Ale rysy twarzy są bardzo piękne, tylko lekko spiczaste ze względu na szczupłość. Dziewczyna jest szczupła, w lekkiej bawełnianej sukience za kolana. A także boso, chociaż nie zazdrościsz tym, którzy nie mają butów, jeśli idą skalistą drogą Krymu. Nie tylko kamienie są ostre, ale i gorące w letnim słońcu.
  Ale dziewczynki i chłopak są przyzwyczajeni do bosych stóp w upale i zimnie, a ich brązowe nogi i zrogowaciałe podeszwy nie zwracają uwagi na takie drobiazgi.
  Za nimi przecina urocze stworzenie. Biały, ale z brązowymi paskami. Śliczny tygrys albinos. Także wychudzony, strasznie głodny, łapiący w biegu motyle i mruczący.
  Za ramionami dziewczyny znajduje się lira korbowa w rękach niektórych akcesoriów. Załadowany trochę i chłopak. Idą od rana. Chłopiec nadepnął na odłamek butelki. I poczuł ukłucie przez kalus, utykał. I tak gołe podeszwy są powalone, a modzele swędzą od ostrych, gorących kamieni.
  Dziewczyna uśmiechnęła się i powiedziała:
  - Uważaj Oleżko! Czasami na drogach pojawiają się niespodzianki!
  Chłopiec warknął ze złością:
  - Tak, nic strasznego, nawet krwi! Ale czym nakarmimy Bimbo!
  Dziewczyna wzięła głęboki oddech i powiedziała:
  - Tak, tygrysek przeszedł! On potrzebuje mięsa! Resztki nie potrwają długo!
  Chłopiec odpowiedział z uśmiechem:
  - Jest wiele daczy z bogatymi ludźmi. Może wypijemy mięso. A ty, Olesya, również schudłeś ...
  Dziewczyna otrząsnęła się i zauważyła:
  - I mi to odpowiada! Zwinność nawet wzrosła!
  A dziewczyna podskoczyła i obróciła się na palcu. Olezhka gwizdnął z podziwem, a tygrysek warknął.
  Kilka lat temu byli w tej samej grupie cyrkowej, która skontaktowała się z Wolą Ludu i została pokonana. Olesya również wzięła udział i według plotek nawet zatrzasnęła generała. A teraz błąkała się po Rosji boso i niespokojnie. Zimą przenieśli się do Iranu, Iraku, gdzie wiosłowali po stromych zboczach i dawali przedstawienia. Latem pojechaliśmy do Rosji. Olesya znała kilka języków, w tym perski, i uczyła Olega.
  Zabawnie jest nawet chodzić po Iranie w zasłonie, ale boso. Zmiażdżyli show, a ostatnio zdobyli Bimbo. Również uciekinier, z jakiejś grupy. Bestia o rzadkiej urodzie, ale strasznie żarłoczna. Zapasy szybko trafiły do niego, chociaż tygrysiątka zebrały wiele osób. Ale w ostatnich dniach nadeszła ciemna passa dla grupy. Z jakiegoś powodu piękna dziewczyna, chłopiec i tygrysek albinos nie dostali pieniędzy. I głodowali. A co najgorsze, głód znosiły małe drapieżniki.
  Triumwirat usiadł na rozwidleniu. Olesya podzieliła się z chłopcem dwoma małymi ziemniakami, a cały chleb dała tygrysicowi. Zjadł go łapczywie i poprosił o więcej. Szkoda, że tak bardzo jęczy... Jak szczeniak. I jaki chudy.
  Olesya wstała stanowczo i uderzyła ją w nagie podeszwy:
  - Poszedł! Zabawmy panów!
  Już pierwsza dacza spotkała ich nieprzyjaźnie. Woźny nie chciał jej wpuścić i nazwał Olesię prostytutką.
  Za drugim razem było lepiej. Wpuściła mnie trzydziestopięcioletnia pani. Oleg przebrał się w sfatygowane rajstopy i zręcznie pogalopował. Olesia próbowała. Jej dziewczęca figura gimnastyczki jest bardzo zręczna. Bimbo niewiele wiedział, ale przeskoczył też przez obręcz, którą Olesya trzymała gołymi palcami, z utwardzoną podeszwą, ale nie tracąc gracji. Pani była bardzo zadowolona i zapytała Olega:
  - Jesteś dobrym klaunem!
  Chłopiec odpowiedział ze złością:
  - Nie jestem klaunem, ale akrobatą i trochę żonglerem!
  Pani zapytała:
  - Spalić!
  Oleg z przyjemnością zaczął rzucać przedmiotami. W zestawie długopis i grzebień leżący na stole.
  Pani uśmiechając się z zadowoleniem zapytała:
  - A ta kobieta jest twoją matką?
  Oleg potrząsnął głową.
  - Nie, mój partnerze!
  Pani skinęła głową.
  - Tak, jest za młoda... Masz rodziców?
  Chłopiec westchnął cicho.
  - Nie znam swoich rodziców!
  Pani westchnęła smutno i odpowiedziała:
  - Sierota! Cóż, mam jeszcze buty od starej pokojówki! Przynieś je!
  Lokaj, narzekając, wyszedł. Olesya uśmiechnęła się z zadowoleniem. Potem przyszedł lokaj. Buty były już zużyte i z połamaną skórą.
  Pani mruknęła:
  - Sam jestem zadłużony i niestety nie mogę dać więcej!
  Olesya wzięła buty iz rezerwą podziękowała pani. Potem opuścili domek. Dziewczyna mruknęła z oburzeniem:
  - Za takiego handlarza śmieciami nie da więcej niż pięciocentówkę. Na żądle! A ile czasu to zajęło!
  Oleg zauważył:
  To był długi dzień, chodźmy więcej!
  Na kolejnej daczy jeszcze mniej szczęścia. Zostali przyjęci, ale po występie dostali tylko talerz resztek ze stołu. Tygrys połknął je jednak żywcem. Przynajmniej taki zysk.
  Ale na czwartej daczy chłopcu pękła czeska czapka i musiał dalej występować boso, bez munduru. I dali mi tylko dziesięciocentówkę.
  Na piątej daczy nie wolno im było. Szóstego było kilkoro dzieci, które otoczywszy tygrysiątko, zaczęły wpychać do niego ciastka. Leczyli też Oleżkę. Głodny chłopiec z przyjemnością zjadł krem z czekoladą. Ale musieli pracować. Dzieci długo nie chciały puścić. Barin również przyjrzał się przedstawieniu. Szczególnie podobał mu się występ gimnastyczki Olesyi. Poprosił mnie o powtórzenie tego kilka razy. Potem również poczęstował dziewczynę ciastem. Trwało to długo, a słońce już zachodziło. A zapłacili tylko dwie hrywny.
  W końcu mistrz położył łapę na gołej nodze Olesi i zabulgotał:
  - Swoim wyglądem możesz zarobić duże pieniądze w inny sposób!
  Olesya wycofał się:
  - Nigdy! Nie pójdę do panelu!
  Barman uśmiechnął się i zauważył:
  - Dziewczynce cyrkowej trudniej znaleźć dochodowego pana młodego niż damie łatwej cnoty.
  Olesya mądrze zauważył:
  - Ale miłość jest łatwiejsza!
  Ale dwadzieścia kopiejek to też pieniądze. Możesz już kupić im butelkę wódki. W każdym razie tygrysiątko dostało kawałek mięsa. Olesya sprzedał buty za siedem kopiejek. Mieli dosyć.
  Robi się już ciemno, a po daczy nie chodzisz. Olesya powiedziała do Olega:
  - Pójdziemy do pensjonatu?
  Chłopiec z przekonaniem skinął głową.
  - Nie pójdzie! Śmierdzi tam!
  Olesia zgodziła się:
  - A pijani włóczędzy przylgną do mnie. Znajdziemy dla siebie miejsce w jaskini, a przed pójściem spać popływamy.
  Chłopiec skinął głową. Kąpali się w pustynnym basenie. Woda była ciepła i słona. Oleg podziwiał postać Olesi, bardzo muskularną i smukłą. Jej ciało wcale nie wydawało się chude, ale było bardzo harmonijne. Opalona, gimnastyczka. Jak aktywnie grabi ręce i nogi. Jak pantera na polowaniu.
  Oleg przypomniał sobie pracę o Mowglim. Była śmieszna historia o chłopcu wychowanym wśród wilków. Coś podobnego do nich. Wędrujesz, ale jesteś wolny, widzisz tak wiele. Te same dacze są luksusowe, niektóre z fontannami i rzeźbami. Bardzo ładny. Zwłaszcza latem na Krymie. Podsumowując, lato to świetny czas. Zimą jest gorzej. Nawet w Iranie i Iraku w nocy jest zimno. Często poruszają się w nocy, aby się ogrzać, śpiąc na świeżym powietrzu.
  Po dostatecznej kąpieli chłopiec i dziewczynka zasnęli. Są młodzi, zdrowi, wyszkoleni. Śpią jak dzikie zwierzęta: mocno, nie zwracając uwagi na twardą powierzchnię. A co z tym, gdy zdrowe ciało nie potrzebuje puchu. I bardzo dobrze jest spać na świeżym powietrzu.
  Ale w przeciwieństwie do zwierząt ludzie widzą sny... Oleg marzył o tym, jak został chłopcem kabinowym na pirackim statku i walczył. Z szablą atakuje angielskich żołnierzy w mundurach. Cięcie i rozdrabnianie wrogów. Tutaj chłopiec uderza bosą stopą w pachwinę. Podskakuje i miażdży Brytyjczyków. Przeskakuj między wrogami. Spadają, tną i okaleczają. A chłopak podnosi drugą szablę. Młyn prowadzi i bardzo po mistrzowsku. Chłopiec jest bardzo mądry...
  Ale sny są niejasne i pamiętasz z nich tylko wspólne cechy.
  Następnego dnia musisz znowu udać się do daczy. Co więcej, zostaną zabite, a tygrysiątko należy nakarmić.
  Dziewczyna próbowała wyglądać wesoło i uśmiechała się. Jest bardzo piękna, a drzwi stróża chętnie zostały dla niej otwarte. Ale tutaj służyli znacznie gorzej. W pierwszej daczy panowie chętnie oglądali swoją pantomimę. Pan szczególnie lubił oglądać migotanie nagich, muskularnych, opalonych nóg Olesi. Ale tutaj podawali tylko resztki ze stołu, którymi karmiono tygrysiątko.
  Długo trzymali ją w drugiej daczy, mistrz nawet pogłaskał dziewczynę po nodze. Pani poczęstowała Oleżkę ciastem. Dali mi ani grosza. Kolejne dwie dacze były puste - panowie nie przyszli.
  Olesya zauważyła oszołomiona:
  - Tak... Tu nie da się zbić fortuny!
  Oleżka mruknął ze złością:
  - Lepiej polować na rabunek! Bardziej opłacalny!
  Olesya w odpowiedzi podniósł wzrok i zaśpiewał:
  - Co za błękitne niebo. Nie jesteśmy zwolennikami rabunku!
  Kolejna dacza wyróżniała się ogromnymi rozmiarami i niesamowitym luksusem. Fontanny były złocone i tryskały wysoko w niebo. Przy wejściu stali luksusowo ubrani lokaje. Olesya była nawet zawstydzona jej bosym wyglądem. Starszy lokaj krzyknął:
  - Nie dajemy biednym!
  Dziewczyna odpowiedziała:
  - Jesteśmy cyrkiem! Rozproszmy smutek!
  Olesya gwizdnęła i podniosła bosą stopę. Biały tygrys podskoczył i śmiał się śmiesznie w powietrzu. Oleżka postawił obręcz, a Bimbo wsunął się w nią i ponownie odwrócił do góry nogami.
  Główny lokaj gwizdnął i mruknął:
  - Nie jest zły! Możesz przejść!
  Chłopiec i dziewczynka weszli do bramy. Wbiegł też biały tygrys. Pan kontynentu po prostu nudził się w swoim luksusowym pałacu w stylu wiejskim. Siedząc w altanie przed luksusowym stołem szlachetny szlachcic żuł tłuste mięso i popijał drogim winem ze złotego kielicha. Obok niego siedziała młoda, piękna kobieta w sukni ozdobionej klejnotami. Na werandę wyskoczyła około siedmioletnia dziewczyna w eleganckiej sukience i bardzo podobna do żony mistrza, tylko jej włosy były jaśniejsze.
  Mistrz spojrzał na Olesyę. Jest dokładnym przeciwieństwem żony. Blondynka kontra brunetka, szczupła, muskularna, szczupła sylwetka kontra pełnia. Skórka z ciemnej czekolady przeciw arystokratycznej bladości. Oczywiście szlachetny szlachcic chętnie obejrzał dziewczynę, jej bose stopy, wysokie piersi, szczupłą talię. Tak, pomyślał mistrz, moja żona przytyła. I to...
  Olesya i Oleg zaczęli wykonywać numery. Olesya tańczyła w jednej kombinacji, która tak bardzo podobała się mężczyznom. Oleg występował teraz w rajstopach i błyszczącej koszulce. Boso był nawet jakoś bardziej zręczny niż u Czechów. Chłopiec kręcił się, robił salta, skakał. Olesya podniosła go na wyciągniętej ręce. Biały tygrys przeskoczył przez obręcze, ręce i nogi, przeszedł przez nożyczki.
  Olesya zagrała też melodię na małej lirze korbowej. Chłopiec żonglował. Potem dziewczyna żonglowała, potem byli razem. Cyrkowcy byli zwinni, dużo kręcili. Olesya wykonała nawet podwójne salto i razem chodzili na rękach. Potem tygrysek ponownie przeskoczył przez obręcze, które Olesya trzymała gołymi palcami.
  Podczas występu dziewczyna kręciła się i co jakiś czas krzyczała z podziwu. Barin i jego żona klaskali powściągliwie. Ale było oczywiste, że byli szczęśliwi.
  Na koniec chłopak i dziewczynka zaśpiewali, a ich głosy są cudowne, pełne brzmienia. Potem Olesya wyciągnęła kapelusz, żeby zebrać pieniądze. Była taka piękna, ledwo ukryta w połączeniu. Mistrz kontynentu uśmiechnął się i zauważył:
  - Byłem jednak niegdyś żebrakiem z rodziny szlacheckiej. I udało mu się zostać milionerem i kupić sobie tytuł książęcy. Co może kiedyś i staniesz się bogaty!
  Olesya odpowiedziała z uśmiechem:
  - Dziękuję, Wasza Ekscelencjo!
  Barin zauważył sucho:
  - Ale marnotrawny, bogactwa nie zdobędzie! Dlatego proponuję sprzedać mi swoje małe zwierzątko.
  Olesya zmusiła się do uśmiechu i powiedziała:
  - Bimbo to nasz przyjaciel, nie jest na sprzedaż!
  Mistrz uśmiechnął się ze złością i zauważył:
  - Tak zwykle mówią, gdy chcą przebić wysoką cenę! Ale nie możesz mnie oszukać! Wiem co jest co! Oferuję chervonets, a nie pół tuzina więcej!
  Olesya pokręciła głową.
  - Przepraszam, sir, ale ten przyjaciel nie jest na sprzedaż! Nie za żadne pieniądze!
  Książę warknął ze złością:
  - Tak, powinieneś się cieszyć, że uwalniam cię od takiego ciężaru. Tygrys potrzebuje fortuny na wyżywienie. A kiedy dorośnie... Myślisz, że będziesz mógł wędrować po mieście z dużym i niebezpiecznym drapieżnikiem?
  Olesya była zdezorientowana. Rzeczywiście, czasami przychodziła mu do głowy myśl, co zrobić z Bimbo, kiedy dorośnie. Już teraz policja patrzy na nich z ukosa, ale co się stanie po kilku miesiącach?
  W każdym razie Bimbo będzie musiał się wkrótce rozstać. Dziesięć rubli to też pieniądze. Możesz kupić szczeniaka i go wyszkolić. Pies je mniej i można z nim podróżować przez rok. Zaoszczędź trochę pieniędzy i może otwórz jakiś biznes. Albo wyskoczyć w małżeństwie... Jest piękna, zgrabna.
  Olesya zawahał się, zdrowy rozsądek podpowiadał, że księciu lepiej byłoby z tygrysiątkiem niż głodować z wędrowną grupą. A jeśli rozstajesz się z drapieżnikiem, lepiej zrobić to teraz, gdy nadarzy się taka okazja.
  Ale wtedy córka mistrza, dziewczyna z haftowanymi perłami kokardkami, wierzgała nogami i krzyczała:
  - Chcę tygrysa! Chcę białego tygrysa!
  Książę machnął ręką i uderzył pięścią:
  - Zamknij się! Teraz robię interesy!
  Żona wykrzyknęła:
  - Nie krzycz na dziecko!
  Dziewczyna była oczywiście zepsuta i nie bała się. Ale odskakując do tyłu, pisnęła ciszej:
  - Kup tatusia! Kup tygrysiątko...
  Żona zwróciła się do córki z uśmiechem:
  - To zwierzę może być niebezpieczne... To drapieżnik i zjada małe dziewczynki!
  Mistrz złamał palce i powiedział:
  - Ostatnie słowo to piętnaście rubli! Padnij jeszcze na kolana, nie dodam!
  Olesya skłonił się i zapytał:
  - Czy możemy przejść na emeryturę, Ekscelencjo?
  Książę warknął:
  - Nie! Pytam po raz ostatni, czy za piętnaście rubli rozdajesz tygrysiątko?
  Olesya pokręciła głową. Mistrz kontynentu sarkastycznie zapytał:
  - Jak masz na imię?
  Dziewczyna odpowiedziała z uśmiechem:
  - Olesiu.
  Książę uśmiechnął się złowieszczo.
  - Czy masz paszport? Pokażmy!
  Olesya wzdrygnęła się i zbladła. Książę klasnął w ręce i krzyknął:
  - Weź je i wezwij policję! Ukradli mojego tygrysa i pierścionek z brylantem!
  Dziewczyna wykrzyknęła z zachwytem:
  - Brawo tato!
  Olesya została zaatakowana przez lokajów. Dziewczyna nie stawiała oporu. Ona i Oleżka zostali związani linami i zamknięci w piwnicy. Wkrótce przybyła również policja.
  Po wysłuchaniu księcia założyli Olesi i Olega kajdany na ręce i stopy. Ponadto miały specjalne rozmiary dla dzieci. W którym przykuwano nieletnich złodziei.
  Następnie dziewczynka i chłopiec zostali zabrani do więzienia. Tam zostali podzieleni. Olega wrzucono do piwnicy, gdzie było już kilkunastu zakutych w kajdany chłopców, a Olesyę wrzucono do celi z kobietami. To nie było słodkie. W celach smród, zamiast latryny jest dziura w podłodze, jest wilgotno i półmrocznie. Chłopców trzymano w kajdanach, co jest bardzo niewygodne. Ręce i stopy są zakute w kajdany. W ciasnej komorze trudno się poruszać. Karmili tylko chlebem i wodą, czasem dawali zgniłe owoce.
  Siedzieli tam do procesu. Wtedy na chłopców czekała albo ciężka praca, albo więzienny schron. Kobiety także do ciężkiej pracy na Syberii, do Azji Środkowej na zbiory bawełny lub do więzienia za pracę w dowolnej fabryce żywności rządowej. A przed rozprawą możesz siedzieć według uznania władz. Oprócz tego wychłostano także więźniów.
  Olegowi i Olesi kazano jednocześnie zostać wychłostany. Chłopca i dziewczynkę rozebrano do pasa i wyciągnięto na kozy. Byli otoczeni przez dwóch policjantów. Strażnicy moczyli pręty w moździerzu. Machali w powietrzu, strącając kropelki. A potem natychmiast, na komendę, chłopcy i dziewczęta uderzyli w plecy. Olesya i Oleg mocno zacisnęli zęby, żeby nie krzyczeć. Zmierzono lanie. Policja miotała się z umiarkowanym entuzjazmem, po prostu wykonując swój obowiązek. Chłopiec i dziewczynka, ciężko oddychając, wytrzymali. Po kilkunastu ciosach skóra pękła i kapała krew. To było bardzo bolesne.
  Komendant, który przepisał sto ciosów, uśmiechnął się. Jeśli kopyta ukaranych zostaną wyrzucone, taki jest los Boga. Wtedy świeci ciężka praca przez całe życie. Za kradzież na szczególnie dużą skalę, za zamach na życie księcia oraz jego żony i córki. I wtedy też okazało się, że szukali Olesi jako wspólnika w zabójstwie gubernatora. W każdym razie dziewczyna zostanie wywieziona na zawsze na Syberię. Jak mała dziewczynka. Więc może lepiej być poniewieranym.
  Oleg i Olesya odważnie znosili wszystkie sto ciosów bez utraty przytomności. Ale ich plecy zamieniły się w krwawy bałagan. Następnie ponownie założyli im kajdany i wtrącili do więzienia.
  Nauczyciel wyszedł. Zamiast tego przyszła kolejna kobieta, mająca już ponad trzydzieści lat, ale raczej ładna.
  Zaczęła uczyć rosyjskiego. Również według uproszczonego programu szkoły podstawowej.
  A kiedy zobaczyła nowego Vovkę-Pavlika, wezwała go do tablicy.
  Żebrak w krótkich spodenkach wyszedł pewnie. Kobieta spojrzała na niego i zapytała:
  Czy przypadkiem jesteś liderem?
  Vovka-Pavlik odpowiedziała pewnie:
  - Szef komórki!
  Kobieta gwizdnęła.
  - Wow! Tak bardzo dorósł w ciągu jednej nocy - dobra robota!
  Chłopiec zauważył:
  - Aby to zrobić, musisz umieć walczyć!
  Nauczycielka zapytała z uśmiechem:
  Czy przypadkiem jesteś sierotą?
  Vovka-Pavlik odpowiedziała pewnie:
  -Nie! Mam żyjących rodziców!
  Kobieta zmarszczyła brwi i zauważyła:
  - Więc co ty pakujesz w gówno!
  Chłopiec pewnie powiedział:
  - Nie jestem winny! Dostaję fałszywą sprawę!
  Kobieta pokręciła głową.
  - W reżimie sowieckim po prostu nie sadzi się takich ludzi!
  Vovka-Pavlik odpowiedziała pewnie:
  - Pod każdym rządem niewinni są więzieni!
  Nauczyciel uśmiechnął się i zauważył:
  - Jeśli jesteś taki mądry, weźmiesz dyktando!
  Więzień skinął głową.
  - Jestem gotowy!
  Kobieta zaczęła dyktować. Vovka-Pavlik zapisz. Wkrótce cała tablica zajęła się tekstem.
  Nauczyciel gwizdnął.
  - Piszesz szybko, po prostu cudowne dziecko. Ile masz lat?
  Vovka-Pavlik pewnie powiedział:
  - Według metryki tylko jedenaście, ale zostałem nagrany na dwanaście!
  Nauczyciel zauważył:
  - Gdybyś był sierotą, wiek nie miałby znaczenia. Co w ogóle ukradłeś?
  Wowka-Pawlik potrząsnął głową.
  - Uszyli mi morderstwo!
  Kobieta zapytała z uśmiechem:
  - Naprawdę i kogo?
  Chłopiec więzień odpowiedział:
  - Nie wiem!
  Policjant powiedział z uśmiechem:
  - Zabił pracownika imprezy!
  Nauczycielka pokręciła głową.
  - Nie może być!
  Policjant wzruszył ramionami i odpowiedział:
  - To nie nasza sprawa! Ale prokurator podpisał nakaz aresztowania. Na razie będzie w areszcie śledczym, potem w kolonii, a jeśli będzie miał szczęście w imieniu Gorkiego, a jeśli nie, to na Syberię.
  Nauczyciel zauważył:
  - Taki mądry chłopak należy do kolonii Makarenko. Nie, nie potrzebujemy go na Syberii. Napiszę mu dobrą recenzję.
  Policjant skinął głową.
  - Sąd Ludowy weźmie to pod uwagę!
  Młoda kobieta skinęła głową skazanemu chłopcu:
  - Usiądź pięć!
  Vovka-Pavlik wrócił na miejsce. Nikt tym razem nie odważył się go podbić. Nastrój się poprawił. Co więcej, ciekawie było przekonać się, czym jest legendarna kolonia Makarenko.
  . ROZDZIAŁ 5
  Vovka-Pavlik znów chciał o czymś marzyć, ale lekcje już się kończyły. Chłopcy zostali następnie wyprowadzeni z pokoju. I nadszedł najradośniejszy czas w areszcie śledczym - dwie godziny marszu na świeżym powietrzu.
  Chłopców z różnych cel zapędzili na podwórze więzienne. Na górze była siatka, a słońce już zachodziło. Boso, w krótkich spodenkach, obdarci i przycięci chłopcy chodzili w kółko, prowadzeni przez policjantów z pałkami. To jakiś ruch na świeżym powietrzu i poczucie smaku woli.
  Chłopcy poniżej szesnastego roku życia byli trzymani osobno, a także maszerowali w innym miejscu niż starsi. Więc są tylko dzieci i młodzież. Jest wielu, którzy nawet wyglądają młodziej niż Vovka-Pavlik. Tak, taka jest tutaj arytmetyka.
  Dzieci i młodzież maszerowały w kółko. Strzyżone wszystkie bez wyjątku - to zrozumiałe pełne wszy. I prawie wszyscy są szczupli, z rzadkim wyjątkiem tych, którzy otrzymywali dodatkowe racje żywnościowe lub zabierali paczki żywnościowe.
  Mimo to młodzi więźniowie uśmiechali się i śmiali cicho, gdy szli.
  Jeden z nich, najwyraźniej nie zaznajomiony z ciosami Vovki, kopnął go w tyłek. Były miliarder po prostu zrelaksował się i nie trafił w cios, i był dość wrażliwy. Ciało zareagowało szybciej niż umysł, a Vovka-Pavlik uderzył go w głowę rondem. Trochę starszy skazany chłopiec chciał obrazić, upadł od silnego ciosu, zemdlał.
  Policjanci rzucili się i zaczęli bić Vovkę-Pavlika pałkami. Chłopiec ledwo mógł się powstrzymać od odpowiedzi. Widząc, że chłopak nie zareagował, gliniarze zatrzymali się.
  Starszy dowodził:
  - W celi karnej! I nie dawaj obiadu!
  Vovka-Pavlik został zakuty w kajdanki i zabrany korytarzem kilka pięter niżej. Zrobiło się znacznie zimniej.
  I był zamknięty w celi karnej, gdzie było tylko gołe metalowe łóżko, brak światła - było zupełnie ciemno i bardzo zimno. Co więcej, gliniarz zdarł również koszulę, zostawiając chłopca z nagim torsem. Na dole nawet podłoga pokryta jest szronem.
  Aby się ogrzać, Vovka-Pavlik zaczął stawiać kroki w ciemności, wpadając na śliskie ściany od szronu i szlamu. Śmierdziało bardzo paskudnie, a szczury piszczały. Trzeba ich było odepchnąć nogami. Oczywiste jest, że nie będziesz w stanie zasnąć w tej pozycji.
  A młody więzień, aby zabić czas, zaczął komponować coś ciekawego, żeby straszna noc w karnej celi minęła szybciej.
  Hitler w alternatywnej historii nie wypowiedział wojny Stanom Zjednoczonym. To naprawdę nie jest rozsądne. Wspinaj się na takiego potwora. Co więcej, Japonia zdecydowanie nie wyraziła zgody na atak na ZSRR. A jeśli tak, to... Niemcy do tej pory wykazywali się rozwagą.
  Początkowo przebieg wojny nie odbiegał od rzeczywistego. Chyba że Japończycy pokonali Amerykanów i bitwę o Midway. Dopóki Mainstein nie uderzył, kontratak. Który jest nieco zdobyty w sile. A Rommelowi udało się zatrzymać Brytyjczyków w Libii. W wyniku nieobecności sił amerykańskich Mainstein przydzielił do bitwy kilka kolejnych dywizji. A Niemcy byli w stanie zabrać Kursk w ruchu. Ponadto w bitwach brały udział nie tylko "Pantery", "Tygrysy", ale także "Lwy".
  Niemcy po zdobyciu Kurska przez jakiś czas stali w miejscu. Nagromadzili siły.
  I w końcu Hitler podjął ciekawą decyzję: wzmocnić Rommla, ale nie atakować Rosji.
  Podczas gdy Wielka Brytania jeździ konno. A Führer uważa, że należy zająć Egipt i Bliski Wschód.
  A w czerwcu Rommel przeszedł do ofensywy. W tym samym czasie nastąpił atak na Maltę i tam lądowanie.
  Sukces przyczynił się do nazistów. Szczególnie silne okazały się "Tygrysy" i "Pantery", które zmiażdżyły pozycje brytyjskie. A Stalin wciąż czekał, aż Niemcy ruszą sami. Ale tutaj naziści karmili dezinformację. W rzeczywistości Hitler chciał najpierw pozbyć się Wielkiej Brytanii. Ponadto naziści nie wiedzieli, gdzie wsadzić nos.
  W kierunku Moskwy jest bardzo silna linia obrony, a pod Stalingradem Niemcy ją już odebrali.
  Rommel bez problemu zdobył Egipt i przekroczył Kanał Sueski. Następnie objął w posiadanie Palestynę, podbijając Irak i Kuwejt. Naziści zdobyli przyczółek na Bliskim Wschodzie.
  I dopiero 1 września Stalin nakazał iść w kierunku Kursk-Oryol.
  Ale Niemcy już się tego spodziewali. Ich obrona jest silna, a ich czołgi są bardzo dobre do obrony. Zwłaszcza "Lev", który działając z zasadzki, z dużej odległości strzelał do rosyjskich czołgów.
  Walki trwały ponad miesiąc bez większych sukcesów dla Armii Czerwonej. Führer zaproponował Stalinowi rozejm zimą. Ale przywódca ZSRR nie chciał przegapić sprzyjającego czasu. A Armia Czerwona znów ruszyła naprzód. Zimą udało im się osiągnąć sukces pod Leningradem. Blokada została zniesiona. I Niemcy zostali pokonani. Ale na froncie południowym Fritz się utrzymał.
  Mieli wiele czołgów. W tym "Maus", potężna obrona. A co najważniejsze, czekali tam na cios. A podczas ofensywy okazało się, że Armia Czerwona nie jest do końca mobilna. Tak, i że niemiecki karabin szturmowy MP-44 jest lepszy od radzieckiego i nie jest zły w obronie.
  Ogólnie rzecz biorąc, na południu Mainstein zdołał stawić opór. Jednak Niemcy porzucili czołg "Lew", który ważący dziewięćdziesiąt ton prawie nie miał przewagi nad "Tygrysem" -2 w opancerzeniu, a jego potężniejsze działo było zbędne i mniej szybkostrzelne.
  W maju Niemcy sprowadzili dodatkowe siły. ME-262 pojawił się na niebie z potężną bronią, bardzo szybką i trudną do zestrzelenia.
  Pod koniec maja naziści przenieśli się do Woroneża. Ale sowieckie wojska tego oczekiwały. A w upartych bitwach Fritz posuwał się tylko pięćdziesiąt kilometrów w ciągu miesiąca.
  Stalin odpowiedział na to potężnym ciosem w centrum, ale nie udało mu się osiągnąć sukcesu.
  Wymiana zastrzyków trwała jesienią i zimą. Ale bez znaczących zmian z przodu.
  Niemcy stopniowo przejmowali inicjatywę w powietrzu, a ich samoloty odrzutowe zyskały dominację.
  Pojawiły się również pierwsze działa samobieżne z serii "E", lekkie, mobilne, kompaktowe, o niskiej sylwetce i dobrze opancerzone.
  W styczniu Armia Czerwona ponownie próbowała nacierać, ale ugrzęzła w gęstej obronie wojsk niemieckich. W marcu Niemcy niespodziewanie uderzyli w okolice Leningradu i ponownie zajęli miasto pod blokadę. W maju sam Stalin zaproponował rozejm. Niemieckie odrzutowce, zwłaszcza XE-162, były silniejsze i wydajniejsze od samolotów radzieckich. A działa samobieżne z serii "E" są bez wątpienia najlepsze na świecie.
  Hitler zgodził się, ale zażądał:
  - Niech ZSRR wypłaci reparacje olejem, surowcami i chlebem!
  Stalin zgodził się...
  A wojska niemieckie skierowały się na zachód. Gibraltar został zdobyty w lipcu 1945 roku. A w drugiej połowie roku zdobyli całą Afrykę.
  Następny rok spędził w ofensywie powietrznej przeciwko Wielkiej Brytanii. Stany Zjednoczone nie interweniowały w wojnie. I wszystko było dobrze dla Niemców.
  Wojna między Ameryką a Japonią wciąż się przeciągała. A bomba atomowa nie została stworzona.
  W czerwcu 1947 Niemcy dokonali desantu desantowego w Wielkiej Brytanii i zdobyli wyspę.
  A w 1948, 22 czerwca, wojna na wschodzie została wznowiona. ZSRR zwiększył produkcję czołgu T-54 jako głównego, a IS-4 jako ciężkiego. Dla Niemców głównym czołgiem stał się E-75, samochód jest dość mocny. Pod względem opancerzenia był zbliżony do IS-4, a nawet lepszy pod względem uzbrojenia z działem 128 mm w 55 EL. Oczywiście jego przewaga nad T-54 była jeszcze większa.
  Produkcja MIG-15 dopiero się rozpoczynała. A Niemcy mieli już ME-262 i XE-262. Silniejsze były także niemieckie bombowce odrzutowe. Są szybsze od pierwszych radzieckich pojazdów tego typu, zarówno pod względem uzbrojenia, jak i ładunku bomb.
  Naziści poprowadzili główną ofensywę w kierunku Kaukazu. Już 1 sierpnia Turcja przystąpiła do wojny po stronie Niemiec. Turcy również chcieli czerpać korzyści z sowieckich ziem. I oczywiście nie zrezygnowali z tego, co uważali za dostępną zdobycz.
  Turcy bali się okrążyć Erewan i zdobyć większość Batumi. Ale na tym zakończył się cały ich sukces. Turcy zostali zatrzymani.
  Ale z drugiej strony Fritz, który używał wielu zagranicznych i afrykańskich dywizji, zdołał zbliżyć się do Stalingradu w połowie września. O miasto nad Wołgą, podobnie jak w czterdziestym drugim roku, toczyły się bardzo zacięte bitwy.
  Naziści są liczni, silni i mają dużo sprzętu. Ale zahartowana Armia Czerwona ciężko walczy.
  I nawet potężne maszyny: "Szturmlew", "Sturmmaus", "Sturmbear" nie pomagają nazistom. Posuwając się na Kaukazie, naziści zbliżyli się do miast Grozny i Ordzhonikidze. I oni też zostali zatrzymani. Walki ciągnęły się do zimy, po której naziści ustalili. Armia Czerwona próbowała w grudniu powtórzyć okrążenie Stalingradu. Ale tym razem się nie udało.
  Ponieważ naziści byli już nauczeni gorzkim doświadczeniem, a na flankach trzymano duże siły. Ponadto doświadczony i bardzo utalentowany dowódca Mainstein dowodził szturmem Stalingradu. Którego nie da się oszukać na sieczce. A naziści kopali okopy i wyciągali potężne i większe śmiercionośne czołgi.
  Armia Czerwona nie była w stanie osiągnąć znaczącego sukcesu, ale odwróciła znaczne siły faszystowskie od Stalingradu. Do maja Niemcy tylko ostrzeliwali i bombardowali miasto. I dopiero w przeddzień lata szturmy wznowiono. Fritz próbował również przejść na Kaukazie, przez Bramy Terek. I udało im się tylko okrążyć Grozny i zająć Ordzhonikidze. Pod koniec sierpnia upadło również Suchumi.
  Niemcy nie zdobyli Stalingradu jesienią, ale odcięli go wzdłuż Wołgi zarówno od północy, jak i południa. Zimą nadeszła kolejna cisza. Armia Czerwona próbowała posuwać się w centrum iw kierunku Woroneża, ale wojska niemieckie były gotowe nawet zimą i odpierały wszelkie próby przebicia się.
  Wiosną 1950 r., pod koniec kwietnia, hitlerowcy przesunęli swoje wojska wzdłuż Wołgi w kierunku południowym. Ogólnie rzecz biorąc, był to ruch poprawny strategicznie. Fritz zamierzali odciąć Kaukaz drogą lądową.
  Ale nie od razu im się to nie udało. Armia Czerwona oczekiwała tego i uparcie stawiała opór. Ponadto naziści nieco spowolnili przezbrajanie sił, a czołg główny pozostał niezbyt doskonały i dość ciężki E-75.
  Produkcja myśliwca MIG-15 gwałtownie wzrosła, a maszyna ta mogłaby konkurować z niemiecką technologią. Więc naziści nie są tacy prości.
  A Japonia i USA wciąż były w stanie wojny. Niemcy zdobyli Indie i pomogli, mając wspólną granicę - Japonię. Ale to również odwróciło siły od ZSRR.
  W lecie hitlerowcy byli w stanie przebyć tylko siedemdziesiąt kilometrów. Tylko trochę odnieśli sukces na terenie Kałmucji. To prawda, że miasto Grozny, które przez wiele miesięcy było oblężone, upadło. Niemcy zbliżyli się do Szali.
  Naziści zabrali też Zugdidi Gudautę.
  Niemal cała Abchazja została schwytana. Turcy jakoś zdobyli Batumi.
  Jesienią, gdy padały deszcze, Niemcy w końcu przestali. Zimą Armia Czerwona przeprowadziła kilka ofensyw, ale wszystkie zostały odparte.
  Samoloty odrzutowe i dyskietki Niemców przeprowadziły doskonały rozpoznanie, a Armii Czerwonej nie udało się w żaden sposób skoncentrować sił potajemnie.
  Nadszedł rok 1951... Niemcy nieco zmodernizowali E-75, czyniąc układ jeszcze bardziej zwartym i instalując nowocześniejszy i doskonalszy pistolet wysokociśnieniowy. Wzrosła również produkcja dyskietek.
  W maju naziści ponownie posuwali się wzdłuż Wołgi. I udało im się osiągnąć pewne taktyczne sukcesy. Latem hitlerowcy posunęli się o sto kilometrów, aw rejonie Kałmucji dotarli nawet do Morza Kaspijskiego.
  ZSRR był wyczerpany wojną. Jesienią walki były sporadyczne. A zimą Armia Czerwona była już jednak lekko ukłuta.
  Nadszedł rok 1952... Wiosną Niemcy ponownie próbowali posuwać się wzdłuż Wołgi. A latem przeszliśmy osiemdziesiąt kilometrów. Na Kaukazie naziści w końcu zajęli Szatoj i Wedeno, całkowicie zdobywając Czeczenię.
  Jesienią hitlerowcy ponownie się zatrzymali. Poszliśmy do defensywy. Zimą zmęczona Armia Czerwona również praktycznie nie posuwała się naprzód.
  Stalin zmarł w marcu 1953 r. Odwróciła się kolejna karta historii.
  Wasilewski został głównodowodzącym, Żukow ministrem obrony, Malenkow szefem GKO, a Nikita Chruszczow sekretarzem KPZR. A Beria został przewodniczącym rady ministrów. W zasadzie istniał zbiorowy zarząd. Ale jak dotąd Armia Czerwona trzymała się mocno.
  Hitler ponownie próbował zająć Stalingrad.
  Ale szturm zakończył się niepowodzeniem, trwającym do późnej jesieni. A zimą Armia Czerwona posuwała się bez większych sukcesów.
  Ale w 1954 sytuacja nagle się pogorszyła. Stany Zjednoczone nigdy nie były w stanie stworzyć bomby atomowej i pokonać Japonii na morzu. 29 maja 1954 Ameryka podpisała rozejm z Japończykami i Niemcami. Naprawdę, jak bardzo możecie się nawzajem zabić. Ameryka jest w stanie wojny od grudnia 1941 roku. I nie jest szczęśliwa. Niemcy pomagają Japończykom, a ich łodzie podwodne są najlepsze na świecie - ponury geniusz krzyżacki.
  Führer, uwolniwszy więcej sił, ponownie rozpoczął ofensywę wzdłuż Wołgi. I udało się coś osiągnąć. Jego wojska dotarły do delty Wołgi i ostatecznie odcięły lądem Kaukaz. Jesienią Niemcy, posuwając się wzdłuż wybrzeża Morza Kaspijskiego, zajęli Dagestan. Ale zimą znów się zatrzymali.
  Po prostu bombardowali i strzelali. Rozrzedzona Armia Czerwona również praktycznie nie posuwała się naprzód. Aż do maja 1955 r. naziści wznowili swój marsz w kierunku Baku.
  A pod koniec sierpnia 1955 naziści i Turcy zjednoczyli się, dzieląc Kaukaz na dwie części. We wrześniu 1955 r. zdobyto stolicę Gruzji, Tbilisi, co bardzo ucieszyło Fritza.
  A 15 października 1955 rozpoczął się atak na Baku. Wehrmacht przygotowywał się do przejęcia obszarów bogatych w ropę.
  Ale pięć dziewczyn: Alenka, Anyuta, Alla, Maria i Matryona, po opuszczeniu Stalingradu, przeniosły się do Baku i tam walczyły. I wykazują niezwykłą odporność.
  Alenka rzuca granatem gołymi palcami i ćwierka:
  - Chwała komunizmowi!
  Anyuta obdarowuje śmiercią gołą piętą i potwierdza:
  - Chwała bohaterom!
  Rudowłosa Alla daje kolejkę. I znowu bosymi palcami rzuci granat i pisnie:
  - I chwała Ojczyźnie!
  Maria też weźmie to i wystrzeli coś zabójczego bosą stopą i wyda:
  - O święty socjalizm!
  A Matrena wzięła z gołymi podeszwami całą wiązkę granatów, gdy tylko rzuciła, i ryknęła:
  - Dla rosyjskich potężnych bogów!
  A cała piątka natychmiast ryczy na powitanie i pokaże perłowe zęby, które się nie brudzą. I jest tak fajnie, że nie możesz przebić się przez wojowników. Walczą od czterdziestego pierwszego roku, a mimo to są tacy świeżo, dobrze wychowani, piękni.
  Ponieważ były dziewczynami, pozostały. I co? Dlaczego się starzeją? Wojna jest dla młodych! Kuracja zmarszczek!
  Alyonka rzuca granatem gołymi palcami u stóp, jest w samych majtkach i śpiewa:
  - Och, moja ojczyzno! Biedny kraj! Odszedłeś tak szalony!
  A potem Anyuta rzuca bosymi stopami. Rozrzuca nazistów i krzyczy:
  - Jestem super!
  Ognista Alla, również rzucając gołymi palcami dar śmierci, pisnęła:
  - A ja jestem czerwonym mamutem!
  Maria, ta dziewczyna ze złotymi włosami, a także z nagim torsem i truskawkowymi sutkami, rzuca bosą stopą zabójczy dar śmierci i szepcze:
  - A ja jestem złotą dziewczyną!
  I Matryona, ta bohaterska dziewczyna. Tutaj weźmie całą beczkę z domowymi materiałami wybuchowymi o potężnych nogach i rzuci nią w nazistów. I rozbija je na kawałki rozdartego mięsa. Która sama to lubi i pali.
  Tak, pięć dziewczyn jest po prostu piekielnych. I gdzie są naziści przeciwko nim. Dziewczyny walczą już od piętnastu lat. I nie ma końca. I ogólnie, ile możesz walczyć?
  Alenka śpiewała ze smutkiem w głosie:
  Ilu sąsiadów możesz zabić?
  W końcu rodzi się człowiek, uwierz na szczęście!
  Matka nie pozwala synowi iść na front -
  A nawet latem na wojnie jest zła pogoda!
  A po tych słowach dziewczyna ponownie z dziką siłą rzuca granat... Obrona Baku będzie heroiczna. To jest oczywiste dla wszystkich. I Fritz też.
  Więc oto jest!
  Dziewczyny z drużyny Alenki walczyły w niszczonym przez nazistów Baku. Jest już koniec listopada i robi się coraz zimniej. Z powietrza wybuchły rajstopy, a nawet spadł śnieg.
  Ale dziewczyny wciąż nieustraszenie walczą boso iw samych majtkach. I nie boją się świeżego śniegu. Pozostawiają na niej wdzięczne, piękne odciski stóp, z dziewczęcymi stopami.
  Alenka rzuca granatem gołymi palcami i ćwierka:
  - Za Rosję, której nie stracimy!
  Anyuta również wystrzeliła bosą stopą dar śmierci i pisnęła:
  - Nie! Nigdy nie przegramy!
  A piękna Alla również wzięła i uwolniła, śmiertelna i śmiertelna, sycząc:
  - Naszą drogą jest komunizm!
  Oto Maria, dziewczyna w majtkach i ze złotymi włosami, pisnęła:
  - Fuhrer zostanie pokonany!
  A Matrena rzuciła bosymi stopami całą wielką wiązkę granatów i jęknęła:
  - O zwycięstwo komunizmu na całym świecie!
  A naziści na terytoriach okupowanych szaleją. W szczególności porwana pionierka Sasza została wyciągnięta na przesłuchanie. Zdarli z chłopca ubranie i tylko w krótkich spodenkach zabrali go na śnieg. W nocy jest mroźno, pionierowi zimno. Bose stopy stają się czerwone i sztywne. Niemcy jadą około dwudziestu minut, a potem do nagrzanego pomieszczenia. I to bardzo boli.
  Chłopiec jest czerwony jak homar i drży.
  Był tak prowadzony kilka razy. Potem przywiązali mnie do ławki. I otworzyli usta i włożyli tam lejek. Zaczęli nalewać wodę. To też jest bolesne. Pęcznieje żołądek, naciska na płuca, a pionier dusi się. Następnie na jego brzuch kładzie się gorące żelazko. I jest zapach spalenizny.
  Brzuch pierwszy. Następnie na gołe podeszwy pioniera nakładane są rozgrzane do czerwoności żelazne paski. To naprawdę boli małego chłopca. Sapał i zgrzytał zębami, ale zdołał powstrzymać krzyk.
  Wtedy też pionierowi przyłożono rozgrzane do czerwoności żelazo na jego nagiej piersi. Chłopiec stracił przytomność z powodu szoku bólowego.
  Po torturach dano mu kilka dni na położenie się i ponownie torturowano. Tym razem z pomocą stojaka. Zrozumiany do sufitu i zwolniony. Całe ciało się trzęsło, chłopcze. Potem podnieśli go ponownie.
  Policjant bił biczem po nogach pioniera. Następnie chłopca chłostali gorącym drutem po plecach i pośladkach. Pioneer znowu stracił przytomność. Więc Sasza nie był zadowolony z niczego, wrzucili go do kazamaty. Skóra chłopca była ranna i przypalona. Ale chłopak był zaskakująco wytrwały. Po kilku dniach zaczął się wkładać i czołgać, dotykać ścian celi.
  Został zabrany z powrotem na przesłuchanie. Położyli to na stojaku. Jeden kat bił batem w plecy. A drugi palił pięty i rozpalał upał. Chłopiec nawet nie jęknął. Rozejrzał się po pokoju, by oderwać myśli od bólu. A nawet się uśmiechnął. Sasha był bity, aż stracił przytomność. Zdjęty ze stojaka.
  A obecny na przesłuchaniu pułkownik SS zauważył z westchnieniem:
  To dziecko ma wolę stali! Czy możemy mu obiecać wolność?
  Kobieta-kat odpowiedziała:
  - Spróbujmy czegoś doskonalszego!
  Tak, Niemcy znaleźli nową mąkę. Czujniki zostały połączone z korpusem i włączono prąd o wysokim napięciu. Kat kręciła dynamo, a pułkownik SS zadawał pytania.
  Zaciskając zęby z całej siły, Sasha milczał. Wiedział, że jeśli otworzy usta, usłyszy krzyk. I trzymał się resztek sił. Zraniona, pokryta ranami i wrzodami, oparzeniami i pęcherzami skóra dosłownie świeciła od prądu.
  Chłopiec ciężko oddychał, ale wytrzymał. Okazał nieludzką odwagę podczas tortur.
  Lekarz zrobił znak:
  - To wszystko na teraz! Może twoje serce się zatrzyma!
  Pulsy ustały. Pioneer odprężył się i wyłączył. Został przeniesiony z powrotem do celi na noszach.
  Kobieta-kat zasugerowała:
  Zamurujmy go! I tak nam nie powie! Po prostu marnujemy czas.
  Pułkownik SS odpowiedział:
  - Najlepszy ze wszystkich, spróbujmy pogłaskać!
  Kobieta kat racjonalnie zauważyła:
  - Tam, gdzie ból nie pomógł, pieszczota nie pomoże! Znam takich fanatyków!
  Pułkownik SS mrugnął chytrze:
  - Mam pomysł... A jeśli spróbujesz serum prawdy?
  Kobieta-ka zachichotała i zauważyła:
  - Ciekawy pomysł! Ale to nie zawsze działa!
  Pułkownik SS zachichotał i potrząsnął głową.
  - Tak to prawda! W przeciwnym razie nie byłoby potrzeby tortur! W międzyczasie zajmiemy się świeżym chłopcem.
  Vovka został zabrany do sali tortur. Pokazali chłopcu wszelkiego rodzaju narzędzia i płonący kominek. Chłopiec milczał. Potem zdarli z niego szaty i oblali wrzątkiem jego nagie ciało. Pioneer nie mógł tego znieść i krzyknął.
  Został wychowany, a Niemiec bił go w nogi żelaznym i rozpalonym do czerwoności biczem. Kaleki chłopiec znów wrzasnął, a potem stracił przytomność.
  Zalano go lodowatą wodą, a nagie podeszwy stóp pioniera usmażyły się językiem ognia. Chłopiec został dokładnie podpalony i ponownie stracił przytomność. Dziewczyna z Komsomołu była rozebrana, a jej sutki spaliły się od zapalonych papierosów. Rozpaczliwie krzyczała i wiła się. Następnie na jej biuście umieszczono dużą, rozgrzaną stalową gwiazdę. A członek Komsomola stracił przytomność.
  A dziewczyna znów była dręczona rozpalonymi szczypcami. Potem złamali członkowi Komsomola palce u nóg. Zaczęliśmy od małego palca, a skończyliśmy na dużym. Potem klatka piersiowa została ponownie rozdarta. Dopóki dziewczyna nie umarła z bolesnego szoku.
  W ten sposób naziści wyśmiewali się z narodu rosyjskiego. I co zrobili.
  Nadszedł grudzień 1955. Niemcy nadal szturmowali Baku, paliły się szyby naftowe. A miasto było zadymione.
  Alenka i jej zespół dzielnie walczyli z nazistami. Nadal trzymali się w Baku. Próbowaliśmy bronić Kaukazu. Chociaż na Kaukazie pozostał tylko Erewan, nie zajęty przez nazistów.
  Alenka rzuciła ciężkim granatem gołymi palcami i zaśpiewała:
  - Komuniści do przodu!
  Anyuta również rzuciła dar śmierci bosą, pełną gracji stopą i syknęła wściekle:
  - I do najwyższych osiągnięć!
  Ognista Alla również wypuściła prezent anihilacji i pisnęła:
  - Do maksymalnych osiągnięć!
  A potem Maria rzuca cytryną gołymi palcami i bełkocze:
  - Rozbij Rzeszę!
  A piękna dziewczyna-bohaterka Matrena wzięła i wystrzeliła ciężką beczkę z materiałami wybuchowymi i vyaknula:
  - A my będziemy Amba Fritz!
  Ale wydaje się, że naziści nie boją się zbytnio. Oto słynny pilot Huffman w czerwcu 1945 roku zestrzelił 400 samolotów, za co otrzymał Krzyż Kawalerski V stopnia Krzyża Żelaznego ze złotymi liśćmi dębu, mieczami i diamentami. A wiosną 1946 poszedł do 500 samolotów. Za to został odznaczony Orderem Orła Niemieckiego z Diamentami.
  Po zestrzeleniu 750 samolotów wiosną 1948 roku został odznaczony trzecim Krzyżem Rycerskim Żelaznego Krzyża z diamentowymi mieczami. Po osiągnięciu 1000 zestrzelonych samolotów w lutym 1950 roku, po raz czwarty został odznaczony Krzyżem Kawalerskim Żelaznego Krzyża ze srebrnymi dębowymi liśćmi i diamentami, a także Wielkim Krzyżem Żelaznego Krzyża.
  Pomimo stopnia generała Huffman nadal latał. Nie został zabrany ani przez śmierć, ani przez kulę, ani przez pocisk samolotu. Do marca 1955 roku wielki as miał już 2000 zestrzelonych samolotów. Za każde 500 samolotów Huffman otrzymał Krzyż Rycerski Żelaznego Krzyża ze Złotymi Liśćmi Dębu, Mieczami i Diamentami. A za samolot z 2000 roku został odznaczony osobistą nagrodą: Krzyżem Kawalerskim Krzyża Żelaznego z platynowymi liśćmi dębu, mieczami i diamentami. Do grudnia 1955 roku Huffman zestrzelił 2340 samolotów.
  To wynik godny całego korpusu lotniczego. W tym samym czasie Huffman został zestrzelony, ale nigdy nie został poważnie ranny.
  Ale wtedy na niebie pojawiła się pilotka Albina. Który szybko dogonił Huffmana jako najbardziej produktywnego asa II wojny światowej.
  Dziewczyna przekroczyła już dwa tysiące zestrzelonych samolotów, a także otrzymała wyjątkową nagrodę: Krzyż Kawalerski Krzyża Żelaznego z platynowymi liśćmi dębu, mieczami i diamentami.
  Sekret występu Albiny był prosty: walczyła cały czas boso i w bikini. I tak nie umknęło. Całkiem młoda dziewczyna.
  A w powietrzu same bitwy są tak wrzące.
  Albina za jednym zamachem zestrzeliwuje tuzin radzieckich myśliwców MIG-15 i mówi:
  - Co jest dla mnie zimne, co jest dla mnie ciepłem ....
  I znowu strzela z siedmiu działek ME-462, zestrzeliwuje naraz czterdzieści samolotów radzieckich i powtarza:
  - Co mi leje deszcz!
  A dziewczyna terminator naciska, jej bose, okrągłe obcasy na pedałach, agresywnie rycząc:
  - Kiedy moi przyjaciele są ze mną!
  Następnie wojownik ponownie się rozbił i strzelając, zestrzeliwując jeszcze dziewięć samolotów, kontynuował:
  - Kiedy moi przyjaciele górują!
  Tak, kiedy Albina jest w powietrzu, rosyjskim samolotom trudno. Właściwie to taka piękna blondynka. I miażdży wszystkich. Dziś nie ma już samolotów.
  Dziewczyna wylądowała i przeniosła się do modelu samolotu szturmowego. I zajął się celami naziemnymi. W szczególności oprócz T-54 polują na potężniejsze IS-15. To czołg stworzony przez radzieckich projektantów. Ma taki zabójczy i śmiercionośny pistolet.
  Albina, strzelając do radzieckich pojazdów, śpiewa:
  - Uwielbiam bić wszystkich i każdego mogę zmiażdżyć!
  I znowu, jak szarpie bosymi piętami z nóg.
  Dziewczyna ma ogromną moc. Tutaj znokautowała osiemnaście czołgów T-54 i ćwierkała:
  - Za Ojczyznę, za Stalina naprzód!
  I jak się śmieje... Ale na wojnie nie wszystko jest takie proste, jak się wydaje. To osiemnasty rok II wojny światowej. A końca nie widać. To naprawdę jakiś rodzaj dystopii.
  Albina wzięła to i zaśpiewała entuzjastycznie:
  - Dziewczyny nigdy nie było w domu. - Dziewczyny znokautowały jeszcze sześć czołgów i kontynuowały. "Zagraniczne statki nigdy tam nie pływają. Ale w słonecznych Niemczech, w moich Niemczech. Taka obfitość i żadnych obozów!
  Dziewczyna od dawna walczy. Jej główną zasadą jest walka boso iw bikini, wtedy nic nie zabierze dziewczyn.
  Podczas gdy dziewczęta są boso i prawie nagie, ich batalion praktycznie nie poniósł strat. I gdzie nie było tylko wojowników. A także w Afryce, Indiach i ZSRR.
  Na górskich ścieżkach przeszły tysiące kilometrów, bose stopy dziewczyn galopowały.
  Dziewczyna Albina wskoczyła na samolot szturmowy i syknęła:
  - Mam dość gadania bzdur!
  A wojownik ponownie wystrzelił pocisk samolotu na dach czołgu, przebijając wroga:
  - Chcę drażnić moje szczęście!
  Albina znowu strzela, i to bardzo celnie. Nie przelatuje ani jeden pocisk.
  Dziewczyna pamięta, jak biegła ze swoim batalionem dziewcząt przez Saharę.
  Błyskają gołymi obcasami i nie boją się upału. Wojownicy są prawie nadzy. A kiedy jest naprawdę ciasno, zdejmij też biustonosze. I będzie świetnie.
  Albina, wysyłając śmiercionośne pociski, śpiewała:
  - O zwycięstwo używane do walki! I śpiewaj śmieszne piosenki!
  Jej partnerka Alvina dodała:
  Lećmy wyżej niż słońce! A piosenka brzmi tak! Zmiażdżmy naszych przeciwników!
  I też bosymi stopami weźmie go i zapuka. Oto dziewczyny.
  Bardzo lubią pracować z młodymi mężczyznami z językiem. I naprawdę to lubią. Rzeczywiście, taka przyjemność. Fajnie jest też, gdy pokrzywy są bite na gołych podeszwach. A to sprawia, że jest jeszcze przyjemniej!
  Albina pokonała IS-15, potężny czołg z działem 203 mm. Oto potwór. A wojownik śpiewał:
  - Najwyższa ocena! Jesteśmy akrobacją!
  Alvina napisała na Twitterze:
  - Kolejny pocisk trafił w maskę i samolot rozleciał się!
  A także gołymi palcami wciśnie przycisk joysticka. I jak to działa. Weź to i dmuchnij. Z samochodów radzieckich latają tylko podarte fragmenty.
  . ROZDZIAŁ 6
  Ale są też sowieckie asy. Oto pilot Mirabela. Dziewczyna ze złotymi włosami. Najbardziej wydajny ze wszystkich. Przez długi czas Kozhedub był uważany za najbardziej płodny.
  Wyprzedził Pokryszkina w maju 1945 roku. I kontynuował żniwa. Do 1950 r. Kozhedub zestrzelił ponad sto pięćdziesiąt samolotów i został pierwszym pilotem i żołnierzem ZSRR, który miał sześć gwiazdek bohatera ZSRR. Ale jesienią 1950 roku ten wyjątkowy as zmarł. Przez długi czas jego rekord był uważany za nieosiągalny dla sowieckich asów, ale... Mirabela był w stanie go pokonać. Zestrzeliła ponad dwieście samolotów. A za każde dwadzieścia pięć samochodów otrzymała gwiazdę bohatera ZSRR.
  Ale wtedy dziewczyna, która walczyła boso i w samych majtkach, zaczęła tak głośno miażdżyć Niemców, że specjalnie dla niej ustanowiono nową nagrodę: platynową gwiazdę bohatera ZSRR. Który został przyznany za aż sto zestrzelonych samolotów. A Mirabela zgromadziła już ich siedem. Zbliżała się do tysiąca zestrzelonych samochodów. I nie miała sobie równych. A wszystko dlatego, że walczyła boso iw majtkach.
  Mirabela w samych szortach biegnie do MiG-15 i młóci Niemców. Podczas śpiewania:
  - Hitler zostanie tak pobity, że zginie pod wyciągarką!
  A dziewczyna gołymi palcami nacisnęła dźwignię i jednym zamachem powaliła czternastu Fritza. Potem ryknęła:
  - Ogon i łuski! Daj dziewczynie dwa ruble!
  Mirabela rozmarzona przewróciła oczami. Pamiętam czterdziesty pierwszy rok. Jak wtedy naziści posuwali się naprzód na ziemi sowieckiej.
  Młoda dziewczyna, potem tupała boso po sowieckiej ziemi. A jej nagie, jeszcze nieutwardzone podeszwy wyczuwały każde wybrzuszenie, gałązkę i pagórek lasu.
  Mirabela była głodna i zmęczona. Ale wszystko trwało i trwało. Wydawało się, że została wypędzona na wschód. Ale wtedy naprawdę chciałem jeść. Dziewczyna w biegu chwytała jagody, koniczynę i szyszki.
  Dziewczyna czuła się zmęczona. Cielęta bolały szczególnie mocno, a opuszczone podeszwy stóp paliły.
  Mirabela, aby trochę oderwać się od bólu, pomyślała. Cóż, dlaczego doszło do takiej niesprawiedliwości i Niemcom udało się odrodzić. Teraz, gdyby car pozostał w Rosji, to co by się stało?
  Pierwsza niesprawiedliwość wydarzyła się za czasów Iwana Groźnego, kiedy Rosja walczyła przez dwadzieścia pięć lat, ale ostatecznie przegrała wojnę na rzecz Polaków, Szwedów i Niemców.
  I wszystko zaczęło się tak dobrze. W sześć miesięcy zdobyli dwadzieścia twierdz. I Połock został zdobyty pomyślnie. Ale co to za pech? A kłopoty zaczęły się od bitwy pod Chasznikami.
  To tam zginął Peter Shuisky i jego armia. I bardzo się to zmieniło. To mogło tylko zakłócić przebieg wojny.
  Mirabela szła boso po wybojach, a jej zranione nogi dręczyły. Dziewczyna pomyślała, jak miło byłoby położyć się na sianie i spać. Jeszcze lepiej, jedz. Aby się odwrócić, przedstawiłem się.
  Na przykład ostrzegła Petera Shuisky'ego, a armia rosyjska była gotowa do bitwy.
  Pokonała hetmana iw rezultacie Mińsk został zdobyty, aw ogóle Litwa stała się prowincją rosyjską. A potem Polska została całkowicie podbita. A nowy car Iwan Groźny jest królem Polski i Wielkim Księciem Litewskim. Powstało imperium.
  Mirabella śpiewała:
  - Świetne światło imperium,
  Daje szczęście wszystkim ludziom...
  W niezmierzonym wszechświecie
  Nie możemy znaleźć lepszego!
  
  szlachetne pędzle,
  Od końca do końca...
  Imperium się rozprzestrzeniło
  Potężny, święty!
  A Mirabela przyspieszyła kroku... Tak, Iwan Groźny. Król, pod rządami którego Rosja podwoiła swoje terytorium. Niejednoznaczna osobowość. I kat, a zarazem wielki władca, który wiele zrobił dla Rosji. Zbudowali dużą flotę pod Iwanem Groźnym.
  Ale Stalin też nie jest jednoznaczny. I wiele osób zginęło pod nim, a cios nazistów chybił.
  Ech, Stalina też nie można tak łatwo przyjąć i wybaczyć! Ale Rosja podniosła się pod nim, ale została zaatakowana przez nazistów.
  Mirabela chodzi boso i śpiewa:
  - Wielkość Rosjanina rozpoznaje planetę,
  Faszyzm został zmiażdżony ciosem miecza,
  Jesteśmy kochani i doceniani przez wszystkie narody świata,
  Ludzie w całym kraju idą w stronę komunizmu!
  A dziewczyna jest po prostu niesamowita. I tupie bosymi stopami, a węzłów się nie boi.
  Tak, oczywiście, bitwa pod Chasznikami jest punktem zwrotnym wojny. Oprócz szturmu na Połock. Wtedy też Rosja miała szansę się oprzeć. Kiedy to miasto upadło, wszystko się rozpadło.
  Zarówno Polacy, jak i Tatarzy zaczęli deptać ziemię rosyjską. Ale w tych warunkach Rosja podbiła Syberię. Oczywiście nie wszystkie, ale poza Uralem.
  Rosja miała wiele osiągnięć. Ale wojna rosyjsko-japońska z lat 1904-1905 wyróżnia się. Udało mi się to zgubić. I oczywiście to wstyd. Ale w końcu Rosja mogła się za to zemścić. Tak, car Mikołaj II nie miał szczęścia. A jeśli było odwrotnie?
  Mirabela wyobrażała sobie, że rosyjski car odniósł sukces. Japonia zostaje pokonana, a następnie Niemcy. Turcja zniknęła z mapy świata. A Rosja jest największą potęgą granicy, która biegnie wzdłuż Odry. Brakowało nam takiego zwycięstwa z powodu rewolucji lutowej!
  I oczywiście szkoda!
  Mirabella śpiewała:
  Rosjanie są niezwyciężeni w bitwach,
  Chwalebny rycerz nie zniesie wstydu ....
  Rosjanie są silni, silni w zjednoczeniu,
  Nadejdzie cios!
  I dziewczyna znów tupnęła, gołymi, rzeźbionymi nogami. Tak, jest zmęczona naciskaniem na głupotę, chce pozwać swoje szczęście!
  Mirabela zaśpiewała ponownie:
  - Niech żyje nasza ziemia!
  Stalin jest chwałą bitwy,
  Stalin to lot mądrości ...
  Walcząc i wygrywając z piosenkami,
  Nasi ludzie pójdą za Stalinem!
  Walcząc i wygrywając z piosenkami,
  Nasi ludzie pójdą za Stalinem!
  A dziewczyna znów podskoczyła i skoczyła wyżej. Ale nie była w tym zbyt dobra.
  Ale teraz w samolocie miażdży wszystkich i niszczy samoloty Wehrmachtu.
  Osiągnęła już liczbę tysiąca! Jaka będzie jej nagroda za to?
  Dziewczyna nie wiedziała, że przygotowano dla niej coś specjalnego. W szczególności duża, diamentowa gwiazda bohatera ZSRR.
  Dlaczego na to nie zasłużyła?
  Dziewczyna zaśpiewała:
  Dostajemy lśniące skrzydła,
  Otrzymaliśmy wielką odwagę...
  Stalin, obfitość kołchozów,
  Chwała ziemi sowieckiej!
  Tyle pięknych dziewczyn walczy na frontach. I naprawdę chcą się kopulować. A wojna trwa. Jest już połowa grudnia. Niemcy szturmują Baku od miesiąca.
  Dziewczyny, jak zawsze, w bitwie iz karabinami maszynowymi. Strzelają do siebie i rzucają granaty bosymi stopami. Pięć walk z entuzjazmem. I wierzy w swoje zwycięstwo.
  Ale to jest trudne. Naziści zajęli już tak duże terytorium. A Baku jest już prawie całkowicie zniszczone. Tyle trupów wypełniło miasto. Niemcy wypychają Afrykanów, Arabów, Hindusów. Próbują odwrócić losy walki. I jak mięso armatnie jest wykorzystywane przez żołnierzy.
  Dziewczęta z Armii Czerwonej wykorzystały krótką przerwę, by sikać z powodu największej nadziei Rosji: rosyjskich bogów! Można dla nich powiedzieć całą nadzieję!
  A rosyjscy bogowie są silni i jest ich wielu.
  Tutaj na przykład piękny wiecznie młody bóg Słowian Kolyada.
  Alenka, strzelając gołymi palcami, pisała:
  Kolyada - Bóg Młodego Słońca, Bóg Zimowego Słońca, urodzony w noc przesilenia zimowego, w najdłuższą noc w roku. Istnieje kilka wersji pochodzenia imienia Boga Kolyada:
  Wspaniała blondynka Anyuta już tutaj kontynuowała:
  Słownik etymologiczny języków słowiańskich określa pochodzenie słowa "Kolyada" od nazwy obrzędu związanego z początkiem roku;
  Pochodzenie od słowa "koleda", co oznacza "obchodzenie", lub od słowa "koleda", czyli "naczynia okrągłe" (wersja Dmitrija Szczepkina);
  Piotr Bessonov uważa, że nazwa Kolyada pochodzi od słowa "pokład" i jest związana z tradycją palenia pnia podczas obchodów Kolyady;
  Według Nikołaja Kostomarowa "Kolyada" pochodzi od "Kolo", co oznacza koło.
  Dalej, strzelając i trzymając długopis bosymi stopami, Ałła nabazgrała:
  We wszystkich wersjach widzimy, że imię słowiańskiego boga Kolyady jest w jakiś sposób związane z obchodami narodzin Młodego Słońca po najdłuższej nocy w roku. Według legendy Korachun pojawia się przed Kolyadą - nocą, w której umiera stare słońce. Przeczytaj więcej w dużym artykule: "Karachun - kto to jest?".
  Co więcej, już złotowłosa Maria nadal wydobywała piękno bosymi stopami;
  Słowianie czczą Boga Koladę jako Boga Mędrców, który przyniósł mądrość, wcielenie Boga Najwyższego, Boga prowadzącego ludzi ścieżką Władzy. Z jego przybyciem wiąże się nie tylko światło słońca, które zaczyna pojawiać się po przesileniu zimowym, ale także światło mądrości, wiedzy.
  A potem bohaterska dziewczyna Matryona dalej gryzła gołymi palcami;
  Według słowiańskiej mitologii, Bóg Kolyada urodził się Maya-Zlatogorka, pierwsza żona Dazhdboga. Maya-Zlatogorka wyjechała do Nav, nie wypełniając swojego przeznaczenia, nie urodziwszy dziecka, które stanie się nowym wcieleniem Najwyższego Boga. Następnie Stwórca Rod poprosił Makosha o zmianę losu Zlatogorki, Viy pozwoliła na czasowy powrót jej duszy do świata Reveal, a Veles przyniósł Dazhdbogowi pierścień, który mógł cofnąć czas. Tak więc wspólnie Bogowie ustalili wszystko, aby mógł narodzić się Kolyada, Bóg Młodego Słońca.
  Alenka znów zaczęła zręcznie i pięknie rysować litery gołymi palcami;
  Bogowie ukryli Mayę-Zlatogorkę w jaskiniach Pinega, aby siły Chaosu nie przeszkodziły jej w urodzeniu Boga Młodego Słońca. Zlatogorka pomógł Zhivie, Bogini Lata. W odpowiednim czasie Zlatogorka urodziła dwoje dzieci: Kolyadę, boga zimowego słońca i Avsena, boga jesiennego słońca. I tak od tego czasu podążają za sobą wszędzie.
  Potem Anyuta ponownie wzięła go i zaczęła bazgrać gołymi palcami;
  Kiedy nadszedł czas, aby Maya-Zlatogorka ponownie wyjechała do Nav, jej dzieci Kolyada i Avsenya zostały przekazane Khorsowi, bogu słonecznego dysku. Tak więc Khors wychował dwóch młodych bogów słonecznych wraz ze swoją żoną Zaryą-Zaryanitsą.
  A ognista Alla nadal będzie stawiać bose stopy;
  Nie bez powodu słowiański bóg Kolyada narodził się w najdłuższą noc. Słowiańskie mity mówią, że Bogowie postanowili cofnąć czas, aby Kolyada mogła się narodzić, ponieważ bali się, że ludzie zejdą ze ścieżki Władzy. Nawet Mroczni Bogowie pomogli narodzinom Kolyady, ponieważ zadaniem świata Navi jest oddzielenie Rzeczywistości i Władzy od Chaosu, który stara się zawładnąć światem.
  A potem Maria weźmie to i weźmie gołymi palcami u stóp i będzie pisać agresywnie;
  Magowie szczególnie czczą Kolyadę. Według legendy Młody Bóg Kolyada zebrał 60 Mędrców z różnych narodów i udzielił im wiedzy, jak podążać ścieżką Władzy. Kolyada nauczyła ludzi liczyć czas, dzięki czemu mogli spojrzeć nieco dalej w przyszłość, przestali żyć pewnego dnia i zaczęli myśleć o skutkach swoich działań w odległej przyszłości.
  Wtedy Marusya również go wzięła i gołymi palcami wwierciła się w pochwę;
  Najbardziej znanym symbolem Kolyady jest Kolyadnik. Ten sam znak jest przedstawiony na słowiańskich cięciach Rodziny, oznaczających Boga Kolyadę. Kolyadnik to znak swastyki z ośmioma promieniami obracającymi się w słońcu, a ogony promieni w tym czasie są wygięte w antysłońcu. Symbol Kolyadnika nosi się, aby uchronić się przed niepowodzeniami i katastrofami, przyciągnąć dobrobyt, osiągnąć sukces w pracy.
  Kiedy piszesz historie, czas leci. A teraz jest poranek, chociaż w celi karnej tego nie widać.
  Drzwi otwierają się i następuje polecenie:
  - Ręce za plecami!
  I kajdanki zatrzasnęły się na nadgarstkach skazańca. Vovka-Pavel czuł się zmęczony długim spacerem tam iz powrotem w celi karnej. I światło uderzyło moje oczy. Zabrali go na górę. Im wyższe stopnie, tym cieplej. Chociaż bose stopy chłopca szybko stwardniały.
  Prowadzono go korytarzami. Ściany stają się coraz jaśniejsze. A policja wprowadziła mnie do biura. W środku palił się ogień i było ciepło.
  Starszy detektyw Marfei miał na sobie ciemne okulary i skórzaną kurtkę. Typowy czekista. Zwykle przesłuchiwał dorosłych, ale to szczególny przypadek.
  Zadawał trafne pytania:
  - Imię, nazwisko, patronimik i pochodzenie.
  Wtedy zauważył:
  - A twój ojciec to pięść!
  Vovka-Pavlik odpowiedziała pewnie:
  Ale płaci więcej podatków!
  Marfeusz skinął głową i zapytał:
  - Zabiłeś sekretarza Pankratowa!
  Vovka-Pavlik odpowiedział nieśmiało:
  -Nie ja!
  Starszy śledczy przesłuchał:
  - Tak. Właśnie sprawdziliśmy, twoje odciski palców są na nożu. Tak, są inni świadkowie. Nie zostałeś aresztowany. Więc dowody i świadkowie są przeciwko tobie!
  Chłopiec wziął głęboki oddech i odpowiedział:
  - Przysięgam, że nie jestem winny!
  Starszy śledczy warknął:
  - Nie bądź krzywoprzysięzcą! Lepiej napisz zeznanie, a przed rozprawą zostaniesz zwolniony pod opieką rodziców. A tam, skoro nie osiągnąłeś wieku odpowiedzialności karnej, otrzymasz wyrok w zawieszeniu!
  Vovka-Pavlik wątpił:
  - Wybaczysz mi morderstwo sekretarza partii?
  Marteusz uśmiechnął się i odpowiedział:
  Oczywiście nie wybaczymy. Ale weźmy pod uwagę wiek i fakt, że masz dobrych rodziców. I nie wyślemy do kolonii. Siedziałeś już w celi karnej, co ci się tutaj podoba?
  Vovka-Pavlik odpowiedział szczerze:
  - Nie w celi karnej, ale w ogóle można żyć. Faceci szanują siłę, ale ja potrafię się bronić!
  Główny śledczy zauważył:
  - Zgodnie z prawem możemy przetrzymywać cię w celi karnej przez tydzień, a nawet dłużej, jeśli chcemy. Ponadto, mimo że nie jest to mile widziane, możemy przeklasyfikować Twoją sprawę jako terroryzm. A wtedy będzie można wpłynąć na ciebie fizycznie. Więc pomyśl, mój chłopcze! Po co rujnować własne życie. Zarejestruj się!
  Chociaż nie do końca rozsądne, były miliarder odpowiedział:
  - Nie! Nic nie napiszę!
  Marfeusz skinął głową.
  - No to dobrze! Daję ci dzień do namysłu! A żeby twoja głowa pracowała lepiej, spędzisz je bez jedzenia i picia w celi karnej! Może wtedy będziesz mądrzejszy!
  Vovka-Pavlik warknął:
  - Nie masz prawa torturować dzieci!
  Starszy śledczy odpowiedział:
  - Nie, mamy prawo umieszczać młodocianych przestępców w celi karnej. Zwłaszcza, że chłopak, którego kopnęłaś w głowę, miał poważny wstrząs mózgu. Jesteś urodzonym zabójcą!
  Vovka-Pavlik logicznie zauważył:
  "I muszę ufać, że nie wyślesz urodzonego mordercy do kolonii!"
  Marfeusz zauważył:
  - Kolonia Gorkiego, która jest bardzo blisko, uważana jest za obóz pracy dla dzieci, nawet bez krat. Ale na Syberii mrozy są dotkliwe, a latem są duże komary, jest różnica! Zabierz go do celi!
  Chłopca, któremu nie zdjęto kajdanek, wyprowadzono z biura.
  Starszemu śledczemu było trochę żal chłopca, który jest jeszcze dzieckiem, ale jeśli w tym wieku już zabija, to czym się stanie, gdy dorośnie? Będzie horror.
  I znów Wovka-Pavlik korytarzami i schodami w dół, gdzie z każdym krokiem robi się coraz zimniej.
  I tu znowu został doprowadzony do stalowych drzwi. I nie zastanawiając się zbyt długo, zamknęli go.
  Nie zdjęli nawet kajdanek. A ręce są z tyłu, a to jest nieprzyjemne i niewygodne.
  Vovka-Pavlik usiadł na łóżku, to były ich zimne, żelazne opaski. Jest dopiero początek kwietnia, a pod ziemią jest zimno i wilgoć. A żelazo jest gołe, gdyby tylko ułożono deski.
  W rzeczywistości umieszczam dzieci w celach karnych, gdzie przynajmniej są deski, żeby się nie przeziębiły. Ale ta karna cela jest przeznaczona dla szczególnie upartych.
  Vovka-Pavlik, czując zimno, wstał ponownie i zaczął powoli iść. Kiedy jesteś nieśmiertelny z wytrzymałością, wszystko w porządku.
  A jednocześnie, aby zabić czas, możesz komponować;
  W czerwcu 1944 r. szef Sztabu Generalnego Guderian zdołał jednak przekonać Hitlera do niespodziewanego, wyprzedzającego uderzenia na południu. Naziści wysadzili z terytorium Mołdawii i zachodniej Ukrainy w zbieżnych kierunkach. Mainstein był odpowiedzialny za to jako najbardziej doświadczona i przebiegła osoba. Niemcom udało się osiągnąć całkowite zaskoczenie taktyczne.
  I mieli dużo czołgów, w tym najnowszy, najpotężniejszy "Tygrys" -2. Przy umiejętnym użyciu ta maszyna nie miała sobie równych. Jego przedni pancerz nie został przebity przez sowieckie działa, a działa trafiały z dużej odległości w sprzęt Armii Czerwonej.
  Walki pokazały, że sowieckie siły zbrojne nie są do końca gotowe do obrony, a dowództwo zareagowało z opóźnieniem. Niemcy mieli dużą przewagę w czołgach, gdyż najlepsze jednostki radzieckie przygotowywały się do ataku na Białoruś.
  Naziści byli nawet w stanie stworzyć duży kocioł, otaczający kilka armii sowieckich. Sukces taktyczny i operacyjny nazistów doprowadził do odwołania operacji Bagration. A Stalin pospiesznie zaczął przerzucać wojska z centrum na południe.
  We Francji alianci również zawiedli. Guderian rozwikłał plany lądowania w Normandii i podciągnął czołgi wcześniej na miejsce lądowania. A Brytyjczycy, Amerykanie zostali wrzuceni do morza. Niemcy nadal byli silni w samochodach. A ich "Pantera" jest znacznie silniejsza niż "Sherman" i "Churchill".
  Klęska wojsk sowieckich na Ukrainie wyrwała z siebie Stalina. Wódz działał bardzo chaotycznie, zabraniając wycofywania wojsk, a jednocześnie starając się przerzucać siły z centrum, i to bardzo pospiesznie.
  Mainstein wykorzystał to, aby pokonać wroga kawałek po kawałku. Wojska radzieckie poniosły klęskę za porażką. Niemcy stworzyli nowe kotły. Tutaj również upadł Żytomierz.
  We Francji Rommel odparł drugą próbę lądowania aliantów w lipcu. Wielu Brytyjczyków i Amerykanów dostało się do niewoli. Niemieckie okręty podwodne wyrządziły również sojusznikom ogromne szkody. W sierpniu trzecia próba lądowania zakończyła się kolejną trasą. Alianci czasowo zawiesili bombardowanie Niemiec. Zbyt wielu żołnierzy dostało się do niewoli. Z kolei Niemcy odnieśli zwycięstwa na Ukrainie. Zajęli szereg miast, rozbijając Armię Czerwoną. A nawet zbliżył się do Kijowa.
  Stalin postanowił wycofać się za Dniepr. W tym samym czasie wojska radzieckie próbowały zaatakować Psków i Tallin. Ale ta próba została odrzucona. W bitwach na wschodzie Niemcy umiejętnie wykorzystywali swoje czołgi. Zwłaszcza Pantera. Bardzo dobrze, okazał się najnowszym karabinem szturmowym MP-44, który nie miał sobie równych.
  Walki pokazały, że pod umiejętnym dowództwem Niemcy wciąż są w stanie zwyciężać.
  Jesienią 1944 r. do jednostek hitlerowskich zaczęły napływać bardziej zaawansowane i lepiej chronione modyfikacje "Pantery" "F". I był "Tygrys" -2 z silnikiem o mocy 1000 koni mechanicznych. Alianci i Niemcy nieco zmniejszyli intensywność działań wojennych. Bombardowanie III Rzeszy ustało. Produkcja broni w Niemczech nadal rosła. ME-262 okazał się szybką, potężnie uzbrojoną i wytrwałą maszyną.
  Bombowiec Arado również zademonstrował swoją moc. Niemcy ufortyfikowali się za Dnieprem i przygotowali do kampanii zimowej. Nadal oczekiwali wygranej.
  Stalin w styczniu 1945 r. rozpoczął ofensywę w centrum. Kosztem ogromnych strat Armia Czerwona przedarła się przez obronę Wehrmachtu i była w stanie posunąć się poza Dniepr. Ale w lutym potężne czołgi nazistowskie, w tym najnowszy Panther, przedarły się przez obronę flanki i odcięły jednostki radzieckie. Japończycy zatopili niemieckie okręty desantowe, które miały wylądować na Filipinach.
  Ponownie pojawiły się kotły i zniszczenie. W Stanach Zjednoczonych Roosevelt przegrał wybory i przegrał z Republikaninem. W końcu zawarł rozejm z III Rzeszą i wstrzymał dostawy w ramach Lend-Lease do Rosji. Także Wielka Brytania wycofała się z wojny.
  A Niemcy dostali czołg E-50. Samochód jest całkiem fajny. Dzięki oszczędnościom na wale korbowym oraz umiejscowieniu przekładni i silnika razem, wysokość maszyny uległa zmniejszeniu. Został on dodatkowo zredukowany przez bardziej zaawansowaną skrzynię biegów z napędem na tylne koła. Pozwoliło to Niemcom zredukować masę czołgu do 50 ton podczas opancerzenia Tygrysa-2 i przyspieszyć silnik do 1200 koni mechanicznych. Zwiększyły się również kąty nachylenia płyt pancernych, co zwiększyło ochronę.
  Działo 88 mm w 100 EL z dużą celnością, szybkostrzelnością 12 strzałów na minutę i hydraulicznym stabilizatorem. Wieża była węższa i bardziej zwarta niż w "Tygrysie" -2. Samochód okazał się zwrotny, zwinny, przez czterdziesty piąty rok był doskonale chroniony w czole i z niszczycielem czołgów w dziale.
  Użycie bojowe wykazało praktyczność "E" -50. A skuteczność w bitwach to idealny czołg przełomowy. Niemcy otrzymali główną maszynę, lepszą w swoich właściwościach od Pantery. Walki rozpoczęły się od wiosennej ofensywy w centrum. I przełom w sowieckiej obronie.
  Niemcy uderzali w nocy za pomocą urządzeń na podczerwień. I zgniotli radę jak bibułę.
  Setki tysięcy więźniów są ponownie przepędzone, a Smoleńsk zajęty. Następnie Vyazma. Niemcy mają też działa samobieżne E-10 i E-25. Pojawił się również czołg E-75. Maszyna o zwartym układzie i poprzecznym układzie silnika i skrzyni biegów. Wysokość samochodu zmniejszyła się i stał się niski, przysadzisty. Grubość czoła kadłuba wynosi 200 mm pod kątem, boków 125 mm, a rufy 150 mm pod kątem. Wieża jest jeszcze mocniejsza: przód 252 mm, bok 150 mm i pochylony tył. I działo 128 mm. W tym samym czasie Niemcy trzymali się w granicach siedemdziesięciu ton, zachowując przy tym zadowalające osiągi jezdne z silnikiem o mocy 1200 koni mechanicznych.
  E-75 stał się najpotężniejszym czołgiem III Rzeszy w produkcji seryjnej. E-100 nie trafił do serii, a jego układ jest przestarzały.
  W sierpniu 1945 r. Niemcy zbliżyli się do Moskwy i ponownie otoczyli Leningrad.
  Stalin nie mógł jeszcze przeciwstawić się samolotom odrzutowym Luftwaffe i nowym czołgom serii E. Rozwój T-54 został opóźniony, a IS-3 okazał się drogim czołgiem.
  Stalin zaproponował Hitlerowi rozejm. Ale oczywiście odmówił. Jesienią Niemcy ostatecznie otoczyli Moskwę, a rząd ZSRR przeniósł się do Kujbyszewa.
  Wojna z Japonią nieco się przeciągnęła ze względu na taktyczne sukcesy samurajów w bitwie o Filipiny. A Amerykanie nie zdobyli Okinawy. Tak, a projekt nuklearny utknął w martwym punkcie. To naprawdę ma tak wiele pułapek.
  A Stalin nie mógł uzyskać czyjejś pomocy.
  A Niemcy mają już dyskoteki w szeregach i odrzutowy bombowiec Yu-287.
  Moskwa upadła pod koniec grudnia. A w lutym Niemcy rozpoczęli ofensywę na Gorkiego i skręcili na południe. Woroneż upadł w marcu. Naziści zwrócili się do Stalingradu.
  Piękne dziewczyny jeździły na działach samobieżnych E-15, było już cieplej, była wiosna, kwiecień. Wojowniczki Albina i Alvina rozebrały się z przyjemnością i pozostały w jednym bikini. Jechali obaj, leżąc na bardzo praktycznym samobieżnym dziale. Wysokość to tylko 1,4 metra, działo pochodzi z Pantery, przedni pancerz 82 mm przy nachyleniu 45 stopni, boczny pancerz 52 mm plus rolki. Silnik o mocy 550 koni mechanicznych o masie 16 ton. Co najmniej dobra maszyna. Silniejszy niż T-34-85 będzie. A dziewczyny na nim jeżdżą. Potężny silnik daje ciepło, a wojownicy biją gołymi stopami.
  Albina strzela do trzydziestu czterech sowietów. I trafia prosto w cel, gwiżdżąc:
  - Jestem Niemką i bardzo fajna.
  Alvina rozbija też wieżę radzieckiej maszyny i ćwierka:
  - Uwielbiam boso na mrozie!
  Dziewczyny nawet skaczą z podniecenia. I skręcaj bosymi stopami. Jakie są piękne i seksowne.
  Albina strzelała do sowieckiego samochodu. Działo Pantery uderza mocno, a rdzeniem pocisku jest uran. I uderza z daleka. Zaczerwienić się od Niemców. Czego chcieli? Skontaktowaliśmy się z Wehrmachtem. A Niemcy mają mocny argument - dziewczyny: boso iw bikini!
  Alvina rozbiła rosyjski samochód i napisała na Twitterze:
  - Uważaj na nas... Jesteśmy fajni!
  Albina zaatakowała sowiecki czołg, staranowała jego kadłub i syknęła:
  - Jestem z kociej rodziny!
  Potem znowu wystawiła język. Dziewczyna wyobraziła sobie, jak liże językiem podekscytowaną męską doskonałość i zmysłowo jęknęła. No cóż, usta dziewczyny z takiej przyjemności.
  Alvina trafiła również w rosyjski czołg. Przebiła się przez wieżę, oderwała metal jak kawałek plasteliny i zaskrzeczała:
  - Przeszedł huragan o średniej sile!
  Albina również użyła długiego języka, zburzyła wieżę sowieckiej maszyny i krzyknęła:
  - Kobiety są fajne, skąd czerpiesz siły!
  I mrugnęła do siebie. Jest pełen różnych rodzajów energii. I takie siły w ogóle. Czego nie mówić w bajce, nie opisywać długopisem. A moc jest absolutnie niesamowita.
  Alvina chichotała i ćwierkała, strzelając do trzydziestu czterech:
  - A konik polny pobiegnie oddać butelki!
  Albina też waliła, rozbijała sowiecki samochód i szczekała:
  - A o czymś śpiewamy na skrzypcach!
  Tak, to jest para wojowników. I jeżdżą tak szykownymi działami samobieżnymi. Żadna siła nie może się im przeciwstawić. Nawet jeśli ta moc zostanie zamrożona podczas erupcji wulkanu.
  Alvina, po rozbiciu sowieckiego samochodu, ćwierka:
  - Nikt nas nie zatrzyma!
  Albina podzielił rosyjski czołg, wydany:
  - Nikt nas nie pokona!
  Alvina, po zastrzeleniu sowieckiego mastodonta, uciszyła się:
  - Białe wilki miażdżą wrogów!
  Albina wzięła go i również wystrzeliła pocisk. Patroszył wroga i pisnął:
  - Białe wilki pozdrawiają bohaterów!
  Kilka dziewczyn wyglądało bardzo imponująco. Uśmiechnęli się, błyszczeli perłowymi zębami. I rozesłałem prezenty we wszystkich kierunkach.
  A jakie działa samobieżne E-15? Bardzo dobra broń. Ukradkowy, zwinny, bardzo zwinny i zapewnia dobrą ochronę czoła. To naprawdę godny rozwój. A rolki zakrywają obie strony. Takie przysadziste działo samobieżne.
  Albina ryknęła na całe gardło, rozpryskując się z dokładnym uderzeniem trzydziestu czterech:
  - W świętej wojnie - będzie nasze zwycięstwo!
  Alvina rozbił sowiecki czołg i krzyknął:
  - Imperialna flaga naprzód - chwała poległym bohaterom!
  A dziewczyny śpiewały unisono:
  - Nikt nas nie zatrzyma! Nikt nas nie pokona! Aryjskie kobiety miażdżą wroga! Aryjskie kobiety też są bohaterkami!
  A wojownicy mrugnęli. I wyszczerzyli zęby. I wyglądali, jakby sprzedawali smalec i kiełbasę.
  Albina wzięła go, mamrotając z pewnością siebie, niszcząc radzieckie samochody:
  - Źli Aryjczycy gromadzą się razem! Tylko wtedy rodzina przetrwa! Słabi giną, są zabijani, oczyszczając świętą krew!
  I obie dziewczyny śpiewały w refrenie:
  - Nikt nas nie zatrzyma! Nikt nas nie pokona! Nikt nas nie zatrzyma! Nikt nas nie pokona! Aryjskie kobiety depczą wroga! Aryjskie kobiety pozdrawiają bohaterów!
  Niemcy zbliżyli się do Stalingradu. W historii świata wybuchła druga bitwa o miasto nad Wołgą. Dopiero teraz ZSRR było trudniej. Moskwa została już zajęta, a Niemcy mają Sturmtigery i jeszcze potężniejsze Sturmmauses.
  Ostatni samochód miał 600-milimetrową wyrzutnię rakiet i wszystko zburzył. Uderzając, wysadza cały blok. To śmiertelna siła.
  Niemcy zdobyli już prawie cały region Wołgi i zdobywali Stalingrad z pomocą bombowców nurkujących.
  Miasto zostało zdobyte w ciągu dwóch tygodni, o czym aktywnie huczała cała niemiecka propaganda. A potem upadł Kujbyszew. Turcja przystąpiła do wojny, przemieszczając się przez Kaukaz.
  A Niemcy dosłownie ryczą z zachwytu. Pod koniec 1946 r. hitlerowcy dotarli na Ural. Stalin uciekł do Noworosyjska. Na szczęście Japonia i USA wciąż wyją i to dość spokojnie.
  Hitler w końcu zaoferował pokój. W tym samym czasie dostają Niemcy i Azja Środkowa. A Syberia i Daleki Wschód pozostają na szczęście za Stalinem.
  Jakoś się zgodził. Podpisano ugodę. I zawarli pokój. Azja Środkowa znajdowała się pod III Rzeszą. A naziści kontynuowali wojnę z Wielką Brytanią i Stanami Zjednoczonymi. Na szczęście ręce są rozwiązane, ale nadal nie ma spokoju.
  Naziści przenieśli się do Indii. A w marcu 1947 zajęli Gibraltar. I wylądował w Maroku. Najkrótszą drogą zaczęto je przenosić do Afryki. Wybuchły zacięte walki. Niemiecki czołg E-50 otrzymał mocniejszy silnik z turbiną gazową i stał się cięższy. Jego waga wzrosła do sześćdziesięciu pięciu ton. Pancerz przedni stał się szeroki na 250 milimetrów i szeroki na 170 milimetrów. Działo pozostało takie samo, ponieważ dobrze radziło sobie z czołgami alianckimi. Tylko optyka stała się jeszcze lepsza. Ulepszono także noktowizory.
  Niemcy byli wystarczająco aktywni. Zdobyte Maroko, Algieria, Tunezja, Libia. A potem Egipt. Wyższość w ilości i jakości broni wpłynęła już zbyt mocno. Amerykański "Pershing" nie radził sobie z E-50 i poniósł klęskę za porażką. Stopniowo cała Afryka stała się niemiecka. Tylko naciąganie komunikacji zakłócało dostawy.
  W tym samym czasie trwała wojna podwodna. W 1947 r. schwytano zarówno Indie, jak i Iran. A w styczniu 1948 r. upadła Afryka Południowa. Rozpoczęły się przygotowania do inwazji na Wielką Brytanię. Amerykanie zaproponowali III Rzeszy podział stref wpływów. Hitler oświadczył, że jest już za późno. I trzeba było postawić w czterdziestym roku.
  W czerwcu 1949 roku doszło do udanego lądowania na Wielkiej Brytanii. Po miesiącu zaciekłych walk metropolia upadła. W tym samym czasie naziści i wojska kolonialne zajęli Chiny. Powstało zagrożenie planetarne. Jesień wylądowała w Australii. A potem Japończycy i Niemcy stworzyli przyczółek w Ameryce Łacińskiej.
  1950 odbył się w ofensywie przeciwko Stanom Zjednoczonym z południa i północy. Jankesi stracili grunt i wycofali się. 30 stycznia 1951 r. Ameryka skapitulowała. Była sytuacja światowego hegemona III Rzeszy i Japonii. Stalin zmarł 5 marca 1953 r. 20 kwietnia 1953 III Rzesza zaatakowała Japonię. Rozpoczęła się kolejna wojna. Sześć miesięcy później podbito Japonię. Tak więc III Rzesza stała się absolutnym hegemonem. 20 kwietnia 1955 r. wojska niemieckie rozpoczęły ofensywę przeciwko pozostałościom ZSRR.
  Malenkow był teraz na czele państwa. Beria został aresztowany i zastrzelony. Armia Czerwona otrzymała nowy czołg T-55, który jednak był gorszy od niemieckich marek. A siły były nierówne. W ciągu pierwszych kilku tygodni walk Niemcy posuwali się o tysiąc kilometrów z zachodu i ze wschodu. Zajęto Władywostok, Chabarowsk, Kemerowo i szereg innych miast. Niemcy zbliżyli się do Nowosybirska.
  Ale 22 czerwca 1956 roku Adolf Hitler rozbił swój samolot. A w wieku sześćdziesięciu siedmiu lat panowanie wielkiego dyktatora zostało przerwane. Tak się po prostu stało...
  Najzdolniejszy syn Führera miał go zastąpić. Ale najstarszy z synów Führera nie miał jeszcze trzynastu lat. Była więc niespokojna sytuacja. A wojna z ZSRR trwa. I w tych warunkach Mainstein próbował przeprowadzić wojskowy zamach stanu.
  I obalił tego samego Schellenberga i jego SS. Tak więc naziści przerwali dynastię Hitlerów. I kto dobrze słuchał!
  . ROZDZIAŁ 7
  Vovka-Pavlik postanowił chwilę posiedzieć. W ciemności i zimnie dni mijają powoli. Poza tym mam ochotę jeść i pić. Siedzenie na łóżku jest zimne.
  Teraz Vovka-Pavlik pomyślał, może warto podpisać? Mimo to od stu lat przebywa w kolonii młodocianych - ni mniej, ni więcej. I możesz siedzieć na różne sposoby. Siedzenie w śmierdzącej i zimnej celi karnej, gdzie nawet najmniejszy promień światła nie przenika, a szczury biegają, to jedno. W cieplejszej celi, razem z chłopcami, dla których jesteś ojcem chrzestnym i autorytetem - to zupełnie inaczej. A na Syberii nie chciałem zamrażać i karmić komarów.
  Może spędzi całe sto lat dziecięcego więzienia na serdecznej Ukrainie, a nie w gorszych miejscach, a nawet poza kołem podbiegunowym.
  Vovka-Pavlik zrozumiał, że nie ma sensu być upartym, zwłaszcza jako były miliarder. Ale chłopcy są tacy uparci. A czasem zachowują się wbrew logice.
  Vovka-Pavlik zmiażdżył najbardziej irytującego szczura gołymi palcami i wyrzucił go.
  Potem wstał i znowu zaczął chodzić. I komponuj w tym samym czasie;
  W marcu 1985 roku nie Gorbaczow, ale Grigorij Romanow został nowym sekretarzem generalnym KC KPZR. I znacząco zmienił bieg historii. Grigorij Romanow, zdając sobie sprawę z potrzeby reform w gospodarce, zaczął wprowadzać rachunek kosztów i ograniczone relacje rynkowe. Ale w polityce zaczął zachowywać się nawet ostrzej niż jego poprzednicy. Dysydenci byli aktywnie prześladowani, zaostrzano kary za nieobecność w pracy. Walka z korupcją zainicjowana przez Andropowa nasiliła się jeszcze bardziej. I oczywiście kampania antyalkoholowa poszła jeszcze trudniej. Grigorij Romanow nie poszedł na demokratyzację, a nawet próbował jeszcze mocniej dokręcać śruby.
  Tymczasem Stany Zjednoczone obniżyły ceny ropy. Ale w ZSRR zaczęli ściślej monitorować siew i zbiory.
  Grigorij Romanow osobiście podróżował po Rosji i kierował niedbałymi właścicielami. Nastąpiły aresztowania i sankcje dyscyplinarne. Nastąpiło odmłodzenie personelu. Przybyli nowi ludzie. Zastosowano metodę kij i kij. Masowa walka z korupcją miała miejsce również w Azji Środkowej.
  W gospodarce zaczęli rozstawać się z wyrównaniem płac i zaostrzyli popyt ze strony szefów. Zaczęli snuć wielkie plany i więzić tych, którzy ich nie zrealizowali. Tym samym nastąpiło większe przyspieszenie gospodarki.
  Wprowadzono nowe technologie, bardziej kulturowe metody rolnictwa. A wojna w Afganistanie trwała dalej. Sowieckie ugrupowanie zaczęło się nawet budować.
  Wojska zdobywały coraz większe doświadczenie i rozbijały dushmanów. Ale wojna nadal nie ustała. Chociaż wojska sowieckie naciskały na mudżahedinów.
  Stosunki z USA pozostały wrogie. Ale jak się okazało, stworzenie systemu obrony przeciwrakietowej jest dla Ameryki nierealne. A za nowego prezydenta Busha ponownie rozpoczęły się negocjacje w sprawie redukcji potencjału nuklearnego. Jednak ceny ropy nadal spadały. A Saddam Husajn zajął Kuwejt.
  A ceny ropy poszybowały w górę. Stany Zjednoczone zaczęły przenosić wojska do Arabii Saudyjskiej. ZSRR wysłał swoją wzmocnioną flotę z lotniskowcami do wybrzeży Kuwejtu. W Zatoce Perskiej rozpoczęła się konfrontacja między Ameryką a ZSRR.
  Obie strony bardzo groziły, Palestyna się zbuntowała, doszło do konfrontacji z Izraelem. Kuwejt stał się częścią Iraku, odbyło się nawet referendum na ten temat. A konfrontacja z Ameryką ciągnęła się przez wiele lat. W 1992 roku Clinton doszedł do władzy w Stanach Zjednoczonych, a stosunki z ZSRR nieco się ociepliły. Mówiono o zmniejszeniu potencjału jądrowego. W tym samym czasie doszło do zbliżenia ZSRR z Chinami. Stosunki handlowe osiągnęły nowy poziom. Mówiono też o sojuszu wojskowym. Chiny mogą zawrzeć traktat wojskowy, w tym warszawski. W Jugosławii rozpoczęła się wojna domowa.
  Z rozkazu Romanowa do kraju socjalistycznego wkroczyły wojska sowieckie. Chorwaccy separatyści zostali pokonani. Jugosławia oficjalnie przystąpiła do Układu Warszawskiego. Albania, gdzie doszło do buntu islamistów, również została zmuszona do przyłączenia się do bloku ZSRR. Układ Warszawski rozszerzył się i wzmocnił. Do serii wszedł nowy zbiornik turbiny gazowej, T-90. Ten samochód nie był taki sam jak w prawdziwej historii, ale był bardziej zwrotny i lepiej opancerzony.
  Rozwinięty w technologię wojskową na innych poziomach. W tym antyrakiet. Stworzył własną obronę przeciwrakietową. W USA gospodarka rosła, Bill Clinton był u szczytu sytuacji. Ale ZSRR zgodnie z planem szybko się rozwijał. Sztywny reżim totalitarny i ograniczone reformy rynkowe pomogły pchnąć do przodu bogate w surowce imperium.
  Konkurencja zbrojeniowa trwała nadal. I stawali się coraz ostrzejsi. Ale Bill był bardziej miękkim facetem i wraz z Romanowem zgodzili się zredukować broń jądrową. Szczególnie strategiczne. I nikt nie zaczął naruszać wojska. W Afganistanie duszmani zostali pokonani, a działania wojenne na dużą skalę ustały. Powstało spokojne życie, rozwinęła się gospodarka. Afganistan dołączył nawet do RWPG i Układu Warszawskiego. Sam kraj stał się ateistyczny.
  Reżim w ZSRR pozostał totalitarny i nawet twardszy niż w epoce Breżniewa. I to przyniosło efekt. Wzrósł również wskaźnik urodzeń - odkąd aborcja została zakazana, a środki antykoncepcyjne nie były produkowane po prostu nic. Dzięki erotyce prawda stała się nieco swobodniejsza. Nawet częściowo zalegalizowana i pornografia. Ale homoseksualizm został bardzo surowo ukarany. Podwyższone podatki od kawalerów, par bezdzietnych, par z tylko jednym dzieckiem. Jednocześnie podnieśli zasiłki na dzieci i wprowadzili kapitał macierzyński.
  Populacja w ZSRR rosła szybciej niż w USA, a gospodarka rosła szybciej. W 2000 roku odbył się pierwszy lot na Marsa. Radzieccy kosmonauci odwiedzili Czerwoną Planetę. I wrócili. To kolejne zwycięstwo ZSRR w wyścigu kosmicznym. Clinton został zastąpiony przez Busha Jr. Stosunki z ZSRR znów zaczęły się pogarszać. Rosja Sowiecka zaczęła przenikać do Ameryki Łacińskiej. W Wenezueli do władzy doszedł antyamerykański Hugo Chavez, który zaczął koncentrować się na ZSRR. A po próbie wojskowego zamachu stanu Związek Radziecki utworzył tam bazę.
  Sytuacja niesamowicie się zaostrzyła. Bush Jr. bardzo groził, manewrował swoimi żołnierzami, ale nie odważył się iść na wojnę.
  Ceny ropy rosły. Stosunki z Iranem nadal były napięte. W ZSRR panował ateizm, jeszcze bardziej agresywny niż za Breżniewa. Oczywiście islam również został zmiażdżony - zamknięto meczety, nawrócono minarety. W Azji Środkowej praktycznie nie ma już meczetów. Kilkukrotnie zmniejszyła się również liczba parafii w Rosji.
  Zmiażdżyli też i uwięzili protestantów. Adwentyści i baptyści zostali oficjalnie zakazani jako destrukcyjne sekty. Wierzący zostali ukarani. Komunistę, który ochrzcił dziecko, został wyrzucony z partii. Pojawił się także związek "wojujących ateistów". Wszyscy zostali w nim nagrani. Prześladowano także Cyganów i Żydów.
  Iran od dawna pomaga mudżahedinom w Afganistanie, a relacje z nim są zepsute. Saddam Husajn, uzupełniwszy swoją armię najnowszymi sowieckimi czołgami, rozpoczął ofensywę. Jego wojska pokonały armię irańską. ZSRR udzielił pomocy Irakowi. Iran upadł. Północ tego kraju stała się częścią ZSRR. Kurdowie, Azerbejdżanie i niektóre inne narody otrzymały autonomię.
  Irak rozszerzył swoje posiadłości. I stał się silniejszy... Pojawiły się już myśli o kampanii przeciwko Arabii Saudyjskiej. ZSRR i USA były w konfrontacji, która balansowała na krawędzi wojny nuklearnej. Ale w 2008 roku zmarł Grigorij Romanow. Miał osiemdziesiąt pięć lat. A następcą został Giennadij Ziuganow. W Ameryce zmieniła się także władza i pojawił się czarny Obama.
  Sytuacja jest nieco rozbrojona. Ponadto stosunki między ZSRR a Chinami zaczęły się pogarszać.
  Niebiańskie Imperium stało się zbyt silne, a konkurencja nasiliła się ze względu na sprzedaż różnych towarów. Eksport Chin konkurował z eksportem ZSRR. W Rosji Sowieckiej produkowano zbyt wiele towarów, rozwijał się zarówno przemysł motoryzacyjny, jak i lekki. Zderzył się z Chińczykami. Sprzeczności dotknęły zarówno Mongolię, jak i Koreę. Chiny znalazły się w sytuacji rywalizacji z Imperium Rosyjskim.
  Mimowolnie oba sowieckie imperia są stłoczone w jednej kryjówce. A Ameryka i ZSRR zaczęły się zbliżać. Ziuganow nieco złagodził politykę w dziedzinie religii, a parafie prawosławne zaczęły się ponownie otwierać. Pewna liberalizacja wpłynęła również na politykę. W szczególności za Romanowa zbytnio wzrosła liczba więźniów. Ludzi wysyłano do więzienia za najmniejsze przewinienie.
  Ziuganow ogłosił amnestię i złagodził kodeks karny. Na Zachodzie zyskał reputację liberała. Łatwiejsze warunki dla więźniów. Wiek odpowiedzialności karnej, skrócony za Romanowa do dziesięciu lat, ponownie wzrósł do czternastu. Został przyjęty w ograniczonych dawkach i do zachodniego Internetu.
  Początkowo poprawiły się stosunki z USA. Jednak konfrontacja między ZSRR a Chinami w Afryce nasiliła się. Były ciągłe wojny. ZSRR tradycyjnie uważał Afrykę za swoje lenno i nie wpuścił tam Chin. Eskalacja opozycji. USA i ZSRR zbliżyły się do siebie, wypychając Chińczyków z Afryki. w tym operacje wojskowe.
  W 2012 roku Obama został ponownie wybrany na nową kadencję. Jak dotąd wszystko byłoby w porządku, ale w Syrii wybuchła islamska rebelia. A potem zaczęły się występy w Egipcie i gdzie indziej. Zwłaszcza w Iranie, który został podzielony na strefę sowieckich interesów. Znowu wojna, krew. Masowe zabójstwa.
  ZSRR poparł Syrię, ale bunt rozprzestrzenił się na Arabię Saudyjską. Doprowadziło to do wzrostu cen ropy i gwałtownego wzrostu terroryzmu. Islamiści poruszyli się także w Azji Środkowej. Wzrosła liczba ataków terrorystycznych.
  W ZSRR ponownie zaczęli dokręcać śruby. Po raz kolejny podniósł się wiek odpowiedzialności karnej, a dokładniej skrócił się do dziesięciu lat. Zaczęto prześladować wierzących.
  Islam był zwalczany przy pomocy naukowego ateizmu. A potem nakrętka została mocno dokręcona.
  A Stany Zjednoczone ponownie zaostrzyły stosunki. A także z Chinami. Za nowego prezydenta USA Trumpa podjęto próbę szukania po omacku sojuszu z Chinami. Ale to nie wyszło. Teraz na świecie pojawiły się trzy ośrodki władzy: ZSRR, USA i Chiny. I wszyscy trzej są do siebie wrogo nastawieni.
  Rosja i Stany Zjednoczone walczyły o świat islamski, Chiny też próbowały dostać się do Afryki. A czarny kontynent płonął. ZSRR znalazł się w trudnej sytuacji, ale posuwał się naprzód. Stany Zjednoczone i Chiny również były w sprzeczności. Świat po raz kolejny wisiał na krawędzi wojny nuklearnej.
  A potem była bomba wodorowa w Korei. Kompletne szaleństwo. I zaraz zaczną wymieniać ataki nuklearne.
  Ciekawy esej, ale raczej krótki.
  Może napisz coś bardziej fundamentalnego? Vovka-Pavlik ponownie usiadł na łóżku. Chciałem pić więcej, ale głód przeciwnie, stał się nudny. Pojawiła się myśl - czy powinniśmy złapać szczura nogami i go zjeść? Nie, jeszcze nie dotarł do tego punktu.
  Lepiej trochę uzbroić się w cierpliwość. I tam, wezwany na przesłuchanie, podejmie decyzję. Albo dalej upierać się, albo brać na siebie czyjejś winy.
  Mimo wszystko możesz mieszkać w więzieniu dla dzieci. A ciemna, zimna, śmierdząca i pełna szczurów cela karna jest zbyt głupia i paskudna.
  Vovka-Pavlik złapał innego szczura bosymi palcami dziecięcych stóp. Zmiażdżyłem go i rzuciłem innym. Ruszyli, by ją gryźć i pożerać. Szczury to kanibale.
  Potem wstał i znowu zaczął chodzić. Ten ruch to życie. A jednocześnie możesz skomponować coś ciekawego.
  Wielka Brytania po niemieckim ataku na Polskę nie odważyła się wypowiedzieć wojny III Rzeszy. Jednak może to prowadzić do kolosalnych kosztów i ofiar. A Francja bez Anglii jeszcze bardziej. A w prawdziwej historii kraje te walczyły czysto nominalnie. Być może mając nadzieję, że Hitler, pomimo paktu Ribbentrop-Mołotow, nadal zaatakuje ZSRR. A potem postanowili nie walczyć nominalnie.
  Na początku nie było różnic. I Polska została pokonana, a ZSRR zajął zachód Ukrainy i Białorusi. Ale... Tutaj Hitler, który nie miał za sobą frontu, zaczął naciskać na Stalina. Czy on nie chce za dużo? Czy Galicja była częścią carskiej Rosji? Czy komuniści nie huśtali się zbyt szeroko? A kraje bałtyckie? To też nie jest ta sama strefa wpływów!
  I były poważne tarcia. Jak, panowie komuniści, chcecie za dużo!
  Relacje natychmiast się pogorszyły. Führer chciał dla siebie Bałtyku i inne terytoria, a jego ręce są rozwiązane. A Wielka Brytania naciska na wojnę.
  Finlandia również zaczyna się borykać. Stalin próbował dogadać się z Niemcami. Ale Führer nie chciał odstąpić państw bałtyckich. Sytuacja była napięta.
  Finowie, jak zawsze, interweniowali w konflikt. Ostrzelali pozycje sowieckie i wybuchły walki. Wojska sowieckie ugrzęzły w tym kierunku, a III Rzesza przeniosła swoje pułki. Rozpoczęły się bitwy. Rumunia przystąpiła do wojny po stronie Niemiec, nieco później Włoch i, co najważniejsze, Japonii.
  Niemcom nie udało się osiągnąć Blitzkriegu, mogli tylko otoczyć i zająć Mińsk i Wilno, ale zostali zatrzymani na rzece Berezyna. Na południu hitlerowcy w trakcie polskiej kompanii zdobyli Lwów i Brześć i byli w stanie przejść do Żytomierza. Rumuni, Węgrzy i Włosi odcięli Odessę, oblegając to miasto. Rok czterdziesty zakończył się stabilizacją frontów. Niemcom udało się również zdobyć Rygę, ale do tej pory również zostali zamrożeni.
  Fritzowi brakowało czołgów i samolotów do decydującej ofensywy. Armia Czerwona również nie była do końca gotowa - prawie wszystkie jej liczne czołgi były lekkie, a samolot był przestarzały. Ponadto Japonia napierała ze wschodu, mając dużo piechoty, ale też słabą w czołgach i samolotach.
  Więc wojna była inna niż prawdziwa. Jeśli w prawdziwej wojnie, jak w czterdziestym pierwszym roku, linia frontu była bardzo ruchliwa i nikt nie opóźniał się w defensywie, to w wojnie, która rozpoczęła się w grudniu 1939 r., wręcz przeciwnie, linia frontu szybko się ustabilizowała.
  Armia Czerwona wkopała się w ziemię, kopiąc okopy i jeże. Niemcy budowali także fortyfikacje. Próba awansu wiosną i latem czterdziestego pierwszego roku okazała się dla Fritza dużymi stratami. Ich czołgi były jeszcze słabe, jedynie samoloty były mniej więcej wystarczające. Ale nawet wtedy samolot szturmowy Yu-87 jest wyraźnie przestarzały.
  Naziści poczynili niewielkie postępy i tylko na południu, gdzie Armia Czerwona nie spodziewała się tajnego przerzutu Niemców, udało im się dotrzeć do Dniepru. Winnica upadła, a część prawobrzeżnej Ukrainy została utracona. Jesienią Armia Czerwona już próbowała awansować. Ale Niemcy byli w potężnej obronie. I też się udało, tylko nieznacznie zaawansowany. Walki trwały przez całą zimę.
  Niemcy nie odważyli się zaatakować. A Armia Czerwona, która walczyła z całą koalicją państw, nie miała dość siły. W tym został skrępowany przez Japonię.
  Samuraje mieli wiele rezerw piechoty i wyszkolonych oraz populację stu milionów. I to oczywiście jest duży problem. W czterdziestym drugim roku Niemcy, oszczędzając na zimę rezerwy, wiosną i latem zajęli jednak Odessę i Kijów. Tutaj szczególnie wyróżnił się Mainstein, który stał się prawdziwym geniuszem szturmów i oblężeń. Dobrze wypadł również Rommel. Również świetny dowódca. Armia Czerwona ostatecznie opuściła prawobrzeżną Ukrainę, ale ufortyfikowała się za Dnieprem i Berezyną. Linia frontu w końcu się ustabilizowała. Późną jesienią i zimą wojska radzieckie posuwały się w centrum i na Rygę, ale nie osiągnęły znaczącego sukcesu.
  Latem czterdziestego trzeciego roku naziści próbowali już zaatakować. W tym za pomocą nowych czołgów ciężkich "Pantera", "Tygrys", "Lew" i dział samobieżnych "Ferdinand". Udało im się przedrzeć przez sowiecką obronę. Ale Niemcy przeszli tylko trzydzieści do trzydziestu pięciu kilometrów i po ciężkich stratach w sprzęcie zatrzymali się. Bitwy pokazały, że najcięższy "Lev" pomimo potężnego działa i pancerza nie jest zbyt dobry. Wielu Ferdynandów zaginęło również na polach minowych. Słabość pancerza bocznego i rufowego Pantery również miała bardzo negatywny wpływ.
  Wojska sowieckie wytrzymały. Ale i oni sami podczas jesiennych i zimowych bitew tylko zepchnęli Niemców na ich pierwotne terytoria.
  Wojna trwała... Czterdziesty czwarty rok. Niemcy mają nowe czołgi "Pantera" -2, "Tygrys" -2, "Maus". Rosja ma IS-2 i T-34-85. W lotnictwie ZSRR ma LA-7 i IK-3, Niemcy mają TA-152, ewolucję Focke-Wulf i ME-309, a także bardzo potężny bombowiec Yu-288. A nieco później pierwszy czterosilnikowy Yu-488. Ale najważniejsze są samoloty odrzutowe. Rozwijał się szybciej wśród Niemców niż wśród Rosjan. Chociaż użycie bojowe pierwszego ME-262 było nieco rozczarowujące - droga maszyna odrzutowa okazała się zbyt ciężka i niewystarczająco zwrotna. Nawet jeśli jest szybki. Ale XE-162 zapowiadał się jako maszyna lekka, tania i bardzo zwrotna.
  Latem 1944 r. Armia Czerwona próbowała awansować w centrum. I to był duży ruch. Ale naziści się spodziewali. W bitwach obronnych bardzo dobrymi czołgami okazały się "Maus", "Tygrys" -2 i "Pantera" -2 oraz "Pantera". Niemcy używali także miotaczy gazu i bardziej zaawansowanych TA-152, które mogły być zarówno myśliwcami, jak i samolotami szturmowymi.
  Walki w powietrzu pokazały, że nowa niemiecka maszyna wielozadaniowa jest bardzo udana. Szybszy i bardziej zwrotny niż Focke-Wulf, miał potężne uzbrojenie i pancerz. Może to być samolot szturmowy oraz bombowiec i myśliwiec na pierwszej linii. TA-152 okazał się generalnie maszyną najwyższej klasy.
  Letnia ofensywa Armii Czerwonej ugrzęzła i kosztowała wiele krwi. Niemcy zdołali przejąć inicjatywę i posuwali się dalej nad Dniepr, zdobywając prawie całą Białoruś. Ale nad Dnieprem zostali zatrzymani. Jesień minęła w wymianach ciosów. I nic się nie wydarzyło. Taka słaba obrona.
  A zimą znowu walki i próby awansu Armii Czerwonej. Ale niezbyt udany. Aż w końcu Niemcy próbowali uderzyć na wiosnę. Po raz pierwszy zastosowano działa samobieżne z serii "E", ale niezbyt skutecznie, ponieważ działa samobieżne lepiej nadają się do obrony.
  Ale naziści opracowali samoloty odrzutowe. A latem Niemcy w końcu zdobyli przewagę w powietrzu. XE-162 miał niezrównane osiągi w locie, ale był tani i łatwy w produkcji. W lecie Niemcy posuwali się wokół Dniepru i zdołali zająć Psków. Ale miasto stawiało opór prawie do połowy jesieni. Jednak problem został rozwiązany. Mimo to Niemcy okopali się i zbliżyli do Tallina. Miasto zostało otoczone.
  Ale był bardzo wytrwały. Tak do zimy i zimy. Do 1946 przyszedł. Niemcy przetrwali zimę, a w kwietniu próbowali awansować. Ale nawet przewaga w powietrzu im nie pomogła. Po zaciekłej walce Fritz zatrzymał się. Rezerwy siły roboczej Niemiec i Włoch wyczerpały się. W Rumunii i na Węgrzech wybuchły protesty. Wszyscy chcieli szybko zakończyć wojnę na wyczerpanie.
  Latem Niemcy jeszcze trochę pogrzebali. Jesienią już zbliżała się Armia Czerwona, która również była na skraju wyczerpania. Ale się nie udało...
  Tak więc aż do zimy i nowego 1947... Po pojawieniu się w tym roku czołgu T-54 stało się trochę łatwiej. Ale Niemcy rozmieścili także bardziej zaawansowane E-50 o niskiej sylwetce i potężnym dziale. Wymiana ciosów trwała dalej, walcząc w powietrzu. Ale już linia frontu praktycznie się nie ruszyła. Niemcy nie mogli nawet zdobyć Tallina.
  Więc wymienili zastrzyki, aż do czterdziestego ósmego roku. I jest też front siedzący. Jedyne, co w lecie udało się nazistom w końcu zdobyć Tallin, ale to był ich ostatni sukces. W końcu wyczerpani naziści uspokoili się... I bombardowali tylko samolotami odrzutowymi. Armia Czerwona tradycyjnie atakowała zimą, ale niewiele to pomogło.
  Tak więc nadszedł rok 1949... Naziści próbowali zbombardować Leningrad rakietami FAA i zbombardować pozycje sowieckie. Ale prawie nigdy nie przyszli. Z obu stron padło więcej strzałów. Armia Czerwona próbowała awansować dopiero późną jesienią, ale nigdy się to nie udało. Minęło dziesięć lat od rozpoczęcia wojny między Niemcami a koalicją i ZSRR. Armia Czerwona dostała samolot odrzutowy MIG-15 i czołg IS-10, który mniej więcej odpowiadał wojsku.
  A Niemcy wciąż mają serię "E", przed czołgami piramidalnymi, w tej historii ich projektanci nie myśleli o tym. Ale nadal dyskoteki weszły do serii. A maszyny są niezniszczalne i bardzo szybkie.
  Mussolini zmarł wiosną 1950 roku. A we Włoszech już otwarcie ogłosili, że na razie zawrze pokój. Ile możesz walczyć? Wszyscy są już wyczerpani.
  W Niemczech do wojska powoływano ludzi w wieku od czternastu do sześćdziesięciu pięciu lat. I po raz pierwszy kobiety walczyły na niebie iw czołgach. Rumuni, Węgrzy i Finowie byli wyczerpani. Zginęło również wielu Japończyków. Oczywiście zarówno Armia Czerwona, jak i Rosja są skrajnie wyczerpane. Ponad dziesięć lat wojny. I nic się nie zmieniło. A w lipcu 1950 r. zawarto rozejm i rozpoczęto negocjacje. Ale potem okazało się, że Hitler zgodził się tylko wtedy, gdy granice przebiegały wzdłuż linii, którą naziści już zdołali zdobyć, plus płatności od Rosji za reparacje. Ale Stalin zgodził się tylko na granice 1939 roku.
  Okazało się, że Koba nie chciał oddać tak dużego terytorium, aby przejść do historii jako przegrany na rzecz Niemców.
  Obaj uparci ludzie nie mogli się zgodzić... A 1 stycznia 1951 r. wojna została wznowiona. Armia Czerwona próbowała iść naprzód, ale Niemcy byli w defensywie i odparli ataki. Trwało to do wiosny. A na wiosnę sami Fritz próbowali awansować, mogli tylko zabrać Narwę.
  Tak więc walki przeciągnęły się od nowa... Cały rok 1951 minął w zastrzykach... Potem przyszedł rok 1952. Armia Czerwona była uzbrojona w potężniejsze czołgi T-64, z działem większego kalibru i grubszym pancerzem. Nie dawało to jednak zdecydowanej przewagi nad serią "E", więc Niemcy poprawili także technikę. W powietrzu nad Fritzem pojawiły się XE-262 i ME-462, które przewyższały radzieckie MIGI. I wszystko kręciło się w kółko.
  Wymiana ciosów, ciężkie straty, brak postępu i decydujący sukces z jednej lub drugiej strony.
  Ostatecznie w marcu 1953 zmarł Stalin. Nowy reżim, w którym Malenkow i Beria stali się głównymi, ponownie zaoferował Hitlerowi negocjacje. A w sierpniu 1953 r. ostatecznie zawarto pokój. Niemcy przyjęły całą Białoruś, prawobrzeżną Ukrainę, kraje bałtyckie, obwód pskowski i Murmańsk. Chociaż ostatnie miasto nie zostało zajęte przez Niemców, Malenkow i Beria przekazali je Niemcom. Jako mała część Białorusi nie została zdobyta przez Fritz.
  Ponadto ZSRR oddał Niemcom wszystkich więźniów bezpłatnie, a za każdą głowę zapłacił okup. Plus to i zadośćuczynienie, jednak dość umiarkowane, chleb i oliwa. Pietrozawodsk udał się do Finlandii. Kilka małych miasteczek w pobliżu Leningradu. Niemcy otrzymali także bazę na Krymie i na sto lat bezpłatnie, a także cały ich lud nadwołżański.
  Wojna się skończyła... Hitler oczywiście jest zwycięzcą, ale za bardzo wysoką cenę. Aby zrekompensować spadek liczby mężczyzn, Führer zezwolił oficjalnie na cztery żony, tak jak w islamie, i wprowadził nowe podatki od kawalerów i par bezdzietnych, a także par z tylko jednym dzieckiem.
  Ponadto w III Rzeszy wprowadzono nową religię. Jest również bardzo podobny do islamu. Jeden Bóg i jego posłaniec Fuhrer. I poligamia i święta wojna. Tylko teraz oczywiście bez Namaz i Ramadanu. Wręcz przeciwnie, nagie ciało zostało zreplikowane jak w Grecji. A kobiety mogły zdradzać swoich mężów z silniejszym i mądrzejszym mężczyzną. A jeśli jest bohaterem III Rzeszy, to tym bardziej. Hitler był w stanie wzmocnić nową religię i wystarczająco szybko. Niemcy z nowymi ziemiami podniosły się gospodarczo. Wzrósł wskaźnik urodzeń.
  Ale 20 kwietnia 1958, w wieku 69 lat, Führer rozbił swój samolot w swoje urodziny. Jego dzieci, uzyskane w wyniku sztucznego zapłodnienia, były jeszcze nieletnie. A władzę przejął bardziej umiarkowany Schellenberg, który został następcą Himmlera na stanowisku szefa SS.
  Führer pozostał żywym bogiem, ale jego dzieci nie otrzymały władzy. A reżim stopniowo łagodził i stawał się bardziej liberalny. Nie przeszkodziło to jednak Niemcom stać się drugą gospodarką na świecie, niemal doganiając Stany Zjednoczone. Z kolei ZSRR przez długi czas znajdował się w stagnacji, a potem upadł... Do władzy doszli nowi burżua, a na rząd silny wpływ miały Niemcy, USA, Wielka Brytania, Francja i Japonia.
  Ten ostatni kraj długo walczył z Chinami, ale otrzymał tam strefy wpływów, dzieląc je ze Stanami Zjednoczonymi. Ameryka stworzyła bombę atomową dwadzieścia pięć lat później niż w prawdziwej historii i nie wypuściła jej w serii.
  Niemcy trochę wcześniej, ale przeszli na stosowanie pokojowego atomu.
  Religia w III Rzeszy pozostała hitlerowska i dość popularna, ale w ogóle zaczął dominować ateizm. A Führer oczywiście pozostał w historii.
  Krótko mówiąc, świat, w którym system kolonialny się nie zawalił, a Wielka Brytania i Francja były bardzo silne.
  Bardziej stabilna i bezpieczna... I dzięki światowej globalizacji. Jakie coraz bardziej aktywne nabyte funkcje. Najpierw Niemcy, Francja i Wielka Brytania zawarły Unię Europejską. Potem dołączyły do niego Stany Zjednoczone i Japonia. A potem byłe republiki ZSRR. A w 2020 roku na całym świecie wprowadzono jedną walutę, armię i rząd. A ludzkość rzuciła się w kosmos.
  Większa stabilność i przewidywalność niż w rzeczywistości! I więcej lotów pokojowych i kosmicznych!
  . ROZDZIAŁ 8
  Vovka-Pavlik zaczął dziobać nosem. Już chciałem spać. Ale lepiej to wszystko przezwyciężyć i iść dalej. Chociaż z drugiej strony...
  Vovka-Pavlik zamknął oczy, siedząc na łóżku. Ale sen był trudny. Jakbyś siedział zamarznięty w grubości lodu. Przypomniałem sobie powieść Jurija Petuchowa - półtora roku w piekle. Tutaj było tak koszmarnie i różne udręki. Po prostu koszmar... I tortury, gdy jesteś zamrożony w grubości lodu. Tak, to jest piekło...
  Vovka-Pavlik został przebudzony. I kolor wlał się do aparatu. Ponownie policja zabrała chłopca. Po celi karnej światło oślepiało. Ale moje oczy szybko się do tego przyzwyczaiły. Wylali wiadro zimnej wody na Vovkę-Pavlika, najwyraźniej po to, by zabić zapach.
  Chłopak prychnął i ochlapał wodą. Stało się znacznie łatwiejsze.
  Vovka-Pavlik poszedł dalej. Wow, skute kajdankami ręce są zdrętwiałe.
  Tutaj ponownie został wprowadzony do znajomego biura.
  I znowu starszy śledczy Marfey spotyka się z kpiącym uśmiechem:
  - Cóż, mój chłopcze, opamiętałeś się?
  Vovka-Pavlik szczeknął ze złością:
  - Nie!
  Starszy śledczy zapytał ostro:
  - Podpiszesz spowiedź?
  Chłopiec znów warknął.
  - Nie!
  Starszy detektyw Marfei rozkazał:
  - Potem znowu jest w celi karnej, tylko tym razem na trzy dni!
  Policjant zauważył z uśmiechem:
  - Przez trzy dni możesz umrzeć na takim mrozie!
  Marteusz odpowiedział szorstko:
  - Nic, chłopak jest silny i chart. I nie pozwól mu pić ani jeść!
  Policjant zauważył:
  - W rzeczywistości do celi karnej wkłada się wodę i trzysta gramów chleba dziennie.
  Marteusz śpiewał:
  - Dobra, możesz dać wodę i chleb. Kiedy trochę jedzą, głód jest odczuwany bardziej dotkliwie niż wtedy, gdy są całkowicie głodne!
  I zmiękczając nieco głos, zapytał:
  - A może zmieniłeś zdanie?
  Vovka-Pavlik naprawdę chciał powiedzieć "tak". Ale czasami ludzie są tak nieopłacalni i nie są pragmatycznie uparci. A Vovka-Pavlik wydał:
  - Nie!
  Marteusz ryknął:
  - W celi karnej przez trzy dni!
  Chłopiec został ponownie wyprowadzony z biura bez zdejmowania kajdanek i zabrany do piwnicy. Zamknięcie w więzieniu dla dzieci stało się naprawdę bardzo bolesne.
  Vovka-Pavlik pomyślał, no cóż, dlaczego jest uparty. Mimo to ma mniej niż sto lat od 2 kwietnia 1926 r. - nie ma możliwości wyjazdu do 2 kwietnia 2026 r. I będziesz musiał spędzić sto lat w zakładach karnych dla dzieci. I po co sam wniosek zamieniać w piekło? Jednak na przykład ludzie często robią głupie rzeczy. Jak na przykład Angelica zamiast gorącego uścisku sułtana wolała bolesną śmierć, dźgając go nożem? Czy to było mądre? Oczywiście, że to głupie. I gdyby nie w dziele sztuki, ale w prawdziwym życiu, Angelica nie uniknęłaby bolesnej śmierci.
  A co on jest uparty. Lepiej podpisać. I wróć do celi, połóż się na materacu pod oknem i przyjrzyj się zachwyconym spojrzeniom chłopców.
  Vovka-Pavlik znów jest w całkowitej ciemności. I chodzi po celi, żeby się ogrzać lub obciążyć mięśnie.
  Jednocześnie możesz komponować.
  W marcu 1943 Hitler został wysadzony w powietrze. Równie dobrze mogło się wydarzyć w rzeczywistości, ale tak się nie stało. A potem bomba wybuchła i nie było Hitlera. Oficjalny następca Goeringa dokonał zamachu stanu i zastrzelił: Goebbelsa, Bormanna, Himmlera, Kalterbrunera. I ogłosił zawieszenie ludobójstwa Żydów. W zamian Wielka Brytania i Stany Zjednoczone zgodziły się na zawarcie rozejmu i rozpoczęcie negocjacji.
  Na zachodzie nastąpiła przerwa. A na wschodzie naziści zintensyfikowali swoje wysiłki. Na niebie pojawił się ME-309, a następnie Yu-288, który w prawdziwej historii nie miał wystarczających zasobów. Niemcy wznowili prace nad czołgami "Lew" i "Maus".
  Stalin na razie czekał... Goering też się wahał. Bardziej ostrożny niż Hitler, nowy władca Niemiec najwyraźniej uważał, że atak na Wybrzeże Kurskie bez przewagi sił jest bardzo ryzykowny.
  I chciał zgromadzić więcej czołgów, zwłaszcza najnowszych modeli. A jednocześnie Niemcy liczyli na zdobycie przewagi w powietrzu.
  Tutaj mieli Focke-Wulfa i ME-309, ale ten ostatni właśnie wszedł do produkcji seryjnej. Niemieckie myśliwce miały również silne uzbrojenie i dużą szybkość.
  Ale bitwy nie wykazały dużej wyższości. A Góring zawahał się. I tak minął lipiec. W sierpniu do ofensywy przeszła sama Armia Czerwona. Zaczęło się 5 sierpnia w kierunku Orela i Charkowa. W porównaniu z prawdziwą historią Niemcy mieli więcej czołgów, piechoty, artylerii, a zwłaszcza samolotów. Znaczne siły zostały przeniesione z Francji, Włoch, Bałkanów i Afryki. Ponadto część dział została usunięta z Wału Atlantyckiego i linii Zidrich. Wiele dział przeciwlotniczych zostało przeniesionych na Zachód. Pod Orelem była poważna obrona i dużo broni. Ponadto walczyły "Pantery" i "Tygrysy" i "Ferdynandy". I są bardzo, bardzo silni w bitwach obronnych.
  Niemcy spodziewali się głównego ciosu w kierunku Oryola i skoncentrowali tam ponad czterdzieści dywizji, w tym dywizje czołgów. Cechą tej ofensywy była gotowość Niemców, duża liczba samolotów. Obrona nazistów była dobrze przygotowana.
  A bitwy pokazały, że Panther jest doskonałym niszczycielem czołgów. Sowiecka machina wojenna utknęła w martwym punkcie. Fritz walczył ciężko. Mobel w kierunku Oryol odpowiedział żołnierzom z pierwszej linii obrony i uratował ich podczas przygotowań artyleryjskich. A druga linia i trzecia walczyły niezwykle ciężko.
  Mainstein też miał dużo siły. I tam Niemcy byli gotowi do obrony.
  Ofensywa jednostek sowieckich trwała ponad miesiąc. Kosztem ogromnych strat Armia Czerwona posunęła się nie dalej niż trzydzieści kilometrów i poniosła ogromne straty, zatrzymała się. Jednak Niemcy również byli poobijani i nie odważyli się przejść do kontrofensywy. Stalin przerwał. Armia Czerwona zapełniała swoje szeregi. Szczególnie wiele czołgów zostało utraconych. "Pantera" i "Tygrys" okazały się niezwykle skuteczne w obronie, podobnie jak "Ferdynand". Ostatni niszczyciel czołgów wszedł nawet do produkcji seryjnej. Co nie miało miejsca w prawdziwej historii.
  Pojawił się długo oczekiwany "Lew". Czołg był uzbrojony w armatę 105 mm i ważył dziewięćdziesiąt ton. Jednocześnie w pancerzu czołowym nie miał przewagi nad "Tygrysem" -2, który wszedł do serii nieco wcześniej niż w prawdziwej historii. Działo było potężniejsze ze względu na kaliber, ale miało gorszą szybkostrzelność. Nieco grubszy na 100 milimetrów był pancerz rufy i burt.
  "Lew", jak pokazały bitwy, był gorszy w prowadzeniu i walce od "Tygrysa" -2, a jednocześnie był cięższy i droższy. W porównaniu z najmasywniejszym radzieckim T-34-76 jego działo jest zbędne. I z daleka spróbuj dostać się do podobnego czołgu.
  Tylko najlepsza ochrona boków: 100 mm i pochyłość dawała temu czołgowi pewne możliwości w walce wręcz. I mniej podatności. Ale 800-konny silnik to zdecydowanie za mało dla dziewięćdziesięciu ton. I tylko przedni pancerz wieży na 240 mm, a nawet pod kątem, zapewniał Lionowi całkowitą nieprzepuszczalność w tym najbardziej dotkniętym miejscu.
  Zimą Armia Czerwona czuła się pewniej. A niemieckie czołgi wyraźnie zgubiły się w mrozie, a ich walce wykazywały niedoskonałość. Wojska radzieckie uderzyły w centrum. Ale tam napotkali bardzo upartą obronę. Potem przyszedł atak na Orel. Chociaż Niemcy się go spodziewali, nie mogli utrzymać miasta. Chociaż walki przeciągnęły się do połowy stycznia i kosztowały Armię Czerwoną duże straty. Półka Orłowskiego została odcięta. Ale bitwy o Biełgorod przeciągnęły się do końca lutego. Naziści byli w stanie odeprzeć ofensywę pod Leningradem. Dotknęło to wiele zagranicznych dywizji.
  Góring, będąc bardziej elastycznym niż Hitler, tworzył nawet dywizje z Polaków. Dużo piechoty rekrutowanej z podbitych ziem. Ponadto Stany Zjednoczone zgodziły się sprzedać na kredyt dużą liczbę dobrych karabinów automatycznych. I uzupełnili arsenał III Rzeszy. Włochy, nie połączone drugim frontem, zaczęły aktywniej walczyć, a Bułgaria zastąpiła swoimi oddziałami wojska niemieckie na Bałkanach. Hiszpania również zwiększyła podaż wolontariuszy.
  Nawet w USA diaspora niemiecka utworzyła oddział ochotniczy. Niemcy dali nawet autonomię Francji i zebrali wszystko, co mogli z Zachodu.
  I stawiali opór w potężnych fortyfikacjach pod Leningradem iw centrum. Biełgorod upadł, ale Armii Czerwonej nie udało się zdobyć Charkowa.
  Nadeszła wiosna. Niemcy otrzymali do swojej dyspozycji samoloty odrzutowe i zaczęli aktywnie tłumić w powietrzu Armię Czerwoną. Ponadto produkcja samolotów stale rosła. Sowieci nie mogli już przyjmować ilości. A niemiecki ME-309 wciąż jest zbyt dobry pod względem szybkości i uzbrojenia. Pojawiły się także TA-152 i ME-262. Tak, było trochę ciasno jak na czerwień w powietrzu.
  Na lądzie radzieckie nowe czołgi IS-2 i T-34-85 były lepsze od poprzednich, ale były gorsze od Niemców pod względem masy. Nie mając problemów z bombardowaniem i mając więcej surowców, naziści wprowadzili Mausa do serii. Jednak ten czołg nie usprawiedliwiał się. Tak, nie dało się go przebić ani z boku, ani na czole. Ale samolot szturmowy wciąż uderzał w giganta. Tak, a osiągi "Mausa" wyraźnie nas zawiodły. Ale samochód nadal mógł się poruszać, manewrować i wspinać się pod górę.
  Walki pokazały, że "Mysz" może jeszcze wiele zdziałać. Zwłaszcza w obronie, jeśli jesteś na to z góry przygotowany. Tak, a w ofensywie te czołgi poszły jak klin.
  W maju Niemcy rozpoczęli ofensywę w kierunku Oryola. Przez miesiąc walk Orel został jednak pokonany, ale powstrzymały ich kontrataki. 22 czerwca 1944 r. wojska sowieckie testowały Niemców pod kątem siły w centrum. Ale też nie odnieśli znaczącego sukcesu. Linia frontu stawała się coraz bardziej nieaktywna, a wojna przerodziła się w wyniszczenie pozycyjne.
  Prace nad "Panterą" -2 ciągnęły się dalej. Niemcy próbowali stworzyć czołg z potężną bronią i opancerzeniem, ale jednocześnie dość lekki i mobilny. Co okazało się trudne, przy tradycyjnym niemieckim układzie. Na froncie pojawiły się działa samobieżne E-10. Ta maszyna mniej lub bardziej pasowała do polecenia. Ale to wciąż było niedoskonałe. Nieco później pojawiły się E-25 i E-100. Ostatni samochód nie ustępował w obronie "Mausowi", był lżejszy, miał niższą sylwetkę i lepsze osiągi. E-25 pojawił się jako działo samobieżne. Nie miała jednak zasadniczej przewagi nad już seryjnym "Panzerem" -4 z działem "Panther". A Goering nakazał sfinalizować tę serię.
  "Pantera" -2 urodziła się zbyt długo, a zamiast niej pojawił się czołg E-50. Samochód nie był zbyt udany. Przy wadze 65 ton pancerz był porównywalny pod względem grubości do Tygrysa-2 z tylko nieco bardziej nachylonym pancerzem, a działo miało 88 mm w 100 EL. Działo jest oczywiście bardzo przeciwpancerne i celne, z hydraulicznym stabilizatorem. A silnik po doładowaniu przyspieszył do 1200 koni mechanicznych.
  Inna sprawa jest zła - samochód okazał się ciężki, dość wysoki i drogi. A także niezbyt wygodny w transporcie.
  Okazało się, że E-75 ważył osiemdziesiąt pięć ton. Taki silnie dorosły "Tygrys" -2. Wieża ma jednak dobre 252 mm czoło, 160 mm boki i pod kątem. A 128-milimetrowe działo, a nawet działa przeciwlotnicze, są dość szybkostrzelne. Samochód wyposażony w 1250-konny silnik jest nadal dość mobilny.
  Zima 1945 r. minęła we wspólnych próbach przebicia się. Ale linia frontu była nieaktywna. W marcu wojska Mainsteina otoczyły i zajęły Biełgorod. Ale ich sukces ograniczał się do tego. W maju pojawiły się radzieckie IS-3. Stalin postanowił nie opracowywać czołgów cięższych niż czterdzieści siedem ton.
  I pomimo tego, że E-50 ważył sześćdziesiąt pięć ton i był uważany za czołg średni. "Pantera" -2 i wszedł do serii. Ale narodził się "Lew" -2. Porsche umieścił skrzynię biegów i silnik razem z przodu, a wieżę przesunął do tyłu. "Lew" -2 dzięki oszczędnościom na wale ramy stał się cieńszy w sylwetce, zauważalnie lżejszy i dogonił wagę z E-50, z mniej więcej podobnym pancerzem, a nawet nieco lepszym po bokach i czole wieży. Tym samym "Lion" -2 stał się najlepszym niemieckim czołgiem, a jego charakterystyka przewyższała poprzednie pojazdy.
  Latem 1945 roku Niemcy nie osiągnęli niczego znaczącego. Ale ich przewaga w powietrzu wzrosła jeszcze bardziej. Bombowce odrzutowe i myśliwce nękały Armię Czerwoną. I nie było na to odpowiedzi.
  Jesienią naziści ponownie zaatakowali, a przy użyciu nowych czołgów nadal byli w stanie zdobyć Kursk i przejść do Woroszyłowgradu. Zabrali Krasnodonsk.
  Ale znowu zostali zatrzymani. Coraz więcej obrony stawało się silniejsze niż atak.
  Stany Zjednoczone zrzuciły bomby na Hiroszimę i Nagasaki w sierpniu 1945 roku. Ale Japonia odmówiła kapitulacji. Wojna na Pacyfiku trwała nadal. Ale Stalin i Goering czuli rosnącą potęgę Ameryki. Zaczęły się próby znalezienia gruntu pod pokój. Ale oczywiście III Rzesza nie chciała oddać okupowanych, a ZSRR nie mógł iść do pokoju z dużymi stratami terytorialnymi.
  Zimą Niemcy utrzymali linię i sami kontratakowali. Nadszedł czterdziesty szósty rok. Do tej pory T-54 był w fazie rozwoju, a cięższe czołgi były całkowicie zamrożone. Głównym czołgiem Niemców był E-50. Został nieco zmodernizowany, zmniejszając wysokość i wagę do pięćdziesięciu pięciu ton, a także zwiększając kąty racjonalnego nachylenia. Więc ZSRR nadal miał czołg główny T-34-85, Niemcy wierzyli w rezerwację E-50. A jeśli nie, to jest cięższy E-75. Został również zmodernizowany. Zmniejszyliśmy sylwetkę i zagęszczliśmy układ, zmniejszając wagę do siedemdziesięciu ton. Po tym, E-75 stał się całkowicie wystarczającym czołgiem, a jego produkcja została zwiększona.
  Korzystając z faktu, że w czterdziestym szóstym roku ZSRR nie miał jeszcze ani samolotów odrzutowych, ani czołgów T-54, Niemcy, mając już dobrą serię E i rozwinięte lotnictwo, rozpoczęli ofensywę na południu. A potem Turcja przystąpiła do wojny.
  A latem, jesienią, upadł Kaukaz. Rosja straciła znaczne terytoria. I stracił dużo oleju.
  Zimą ofensywa wojsk sowieckich ugrzęzła. Nadszedł czterdziesty siódmy rok. Mimo to w maju Stany Zjednoczone zaczęły lądować na Japonii. Co jeszcze mogli zrobić? A Niemcy zbliżali się do Saratowa i Moskwy. Zaczęły pojawiać się czołgi T-54. Nadal byli w stanie przebić E-50 i trochę trzymać niemieckie działa. Ogólnie rzecz biorąc, niemiecki czołg był nieco lepszy od radzieckiego pod względem przebicia pancerza działa i przedniego pancerza kadłuba, a także był blisko przedniego pancerza wieży.
  Mały Niemiec był jeszcze silniejszy. A E-75 pozostał poza konkurencją, więc po IS-3 nie było żadnych innych zmian. Niemcy dostali również "Lev"-3 z bardziej skuteczną i celną armatą 88 mm o mocy 100 EL i dwunastu strzałach na minutę. Masa pozostała taka sama i wynosiła 65 ton, ale pancerz stał się jeszcze grubszy, a nachylenie wzrosło.
  Niemcy byli całkiem zadowoleni z przebicia pancerza i celności działa 88EL, zwłaszcza że T-54 był nadal produkowany w małych partiach, a w porównaniu z T-34-85 przebijanie pancerza było wystarczające z marginesem.
  Moskwa, uparcie się broniąc, upadła jednak jesienią 1947 roku. Zimą walki nieco się uspokoiły. Stalin zaoferował Niemcom pokój i zakończenie wojny partyzanckiej. Góring, który dotarł do linii Astrachań-Kazań, zgodził się.
  Vovka-Pavlik przerwał kompozycję. Rozległo się skrzypnięcie, drzwi do celi się otworzyły. Policjant podsunął chłopcu miskę z wodą i warknął:
  - Wypij dzieciaku!
  Vovka-Pavlik z przyjemnością pił zwykłą wodę ze studni. Wtedy gliniarz włożył sobie do ust kawałek chleba, mówiąc:
  - Jest tylko trzysta gramów, już nie wolno na jeden dzień!
  Chłopiec, połknąwszy chleb, zauważył:
  - Niedźwiedź tylko ssie łapę przez całą zimę i jest zdrowy!
  Potem drzwi karnej celi zamknęły się i znów zrobiło się ciemno.
  Vovka-Pavlik był tak podekscytowany, że znów zaczął chodzić. A jego żywiołowy umysł nadal tworzył się w szaleńczym tempie.
  Według niektórych źródeł Stalin we wrześniu 1943 r. wyrzucił Hitlerowi ostatnią propozycję oddzielnego pokoju. Dokonał tego zastępca Mołotowa Litwinow podczas wizyty w Norwegii. Ciężkie straty ZSRR podczas bitwy pod Kurskiem, zwłaszcza w czołgach, niezdecydowanie aliantów. Gwałtowna klęska Włoch, które próbowały odrzucić faszyzm, nieco zburzyła wojowniczy ton Stalina.
  Naczelny Wódz zaczął się obawiać, że Rosjanie wykrwawią się na śmierć w przedłużającej się wojnie z hitleryzmem. I postanowiłem spróbować natychmiast wydostać się z wojny.
  Nie była to pierwsza taka propozycja. W czterdziestym pierwszym roku, za pośrednictwem ambasadora bułgarskiego, przekazali Hitlerowi pragnienie drugiego traktatu brzesko-litewskiego. Stalin poszedł na dalsze ustępstwa terytorialne, ale Hitler zorientował się, że Koba po prostu gra na zwłokę.
  W styczniu 1942 r. ponownie pojawiła się propozycja oddzielnego pokoju. Niemcy przystąpiły do wojny ze Stanami Zjednoczonymi i przegrały bitwę o Moskwę. Ale Hitler nadal wierzył w zemstę, a Stalin chciał również, aby Niemcy wycofali się zbyt daleko na zachód. Obie strony były zbyt daleko, by zawrzeć pokój.
  Ponowna propozycja Stalina pod koniec sierpnia 1942 r. sugerowała większe ustępstwa ze strony Niemców. Koba zgodził się nawet na całkowitą rezygnację z Ukrainy, Białorusi i krajów bałtyckich. Ale wtedy naziści posuwali się naprzód, a Stalin nie chciał rezygnować z smakołyka - Kaukazu i ropy baku.
  Po kontrataku Stalingradu i Mainsteina Naczelny Wódz ponownie zaoferował Niemcom pokój. Ale ustępstwa terytorialne Stalina były czysto symboliczne. Hitler wierzył, że latem odniesie nowe zwycięstwa i znów będzie mógł dyktować swoje warunki.
  Ale jego kalkulacje się nie sprawdziły, jednak straty wojsk sowieckich, zwłaszcza w czołgach, okazały się znacznie większe niż niemieckich.
  Teraz jednak obie strony są bliżej niż kiedykolwiek porozumienia. Trzecia Rzesza jest przygwożdżona we Włoszech, próba ataku nie powiodła się. Front Niemców na lewobrzeżnej Ukrainie jest bliski załamania. Przygotowany został już plan obrony Dniepru. Ale Hitler nadal uparcie nie chce wycofać wojsk za barierę wodną.
  Propozycja dla Stalina jest już ostatnia. Opcja zero - świat bez aneksji i odszkodowań. Wymiana jeńców wojennych - wszyscy za wszystkich. Trudne pytanie o wywóz Rosjan do Niemiec. Wszyscy wracają lub tylko do woli. Ale jeśli zechce, Niemcy będą oszukiwać.
  Oczywiście taki odrębny pokój wydaje się Hitlerowi nieopłacalny. Wojska niemieckie nadal utrzymują Smoleńsk, większość Ukrainy, a nawet Noworosyjsk z Półwyspem Taman, podczas gdy Niemcy kontrolują Krym, a ich wojska oblegają Leningrad.
  Ale strategiczna pozycja III Rzeszy jest prawie beznadziejna. Alianci wybili już ducha ofensywy z Japonii. I stworzyli rozległy przyczółek w południowych Włoszech. W przyszłym roku dojdzie do lądowania na północy Francji, a może na Bałkanach. W każdym razie Niemcy są naciskani. Masowe bombardowania niszczą fabryki wojskowe III Rzeszy.
  To prawda, że produkcja broni wciąż rośnie. Ale jakość metalu spada.
  A co najważniejsze, Rosjanie już posuwają się na południe i centrum. Obliczenia, że po krwawej bitwie na Wybrzeżu Kurskim nastąpi przerwa operacyjna, nie sprawdziły się. Rosjanie kontynuowali natarcie niemal natychmiast. I każdego dnia posuwali się szerokim frontem. I w pobliżu Taganrogu iw Donbasie iw górnym biegu Dniepru.
  Tempo awansu jest dość szybkie, choć nie rekordowe, ale... Najbardziej obrzydliwe jest to, że Niemcy nie mają perspektyw. Nie mają czasu na tworzenie rezerw, partyzanci wściekają się na tyłach, a dawny sojusznik Bandera i inni rozpraszają się lub przechodzą na stronę bolszewików.
  Dlatego mimo tego, że Niemcy musieliby wycofać się daleko na zachód, prawie generałowie i ministrowie opowiedzieli się za zaakceptowaniem pokoju. Goering i Himmler poparli także ideę uwolnienia rąk Wschodu. Co dziwne, Bormann, który był uważany za inteligentnego pragmatyka i Goebbels, wypowiedział się przeciwko.
  Minister propagandy uważał, że Stalin nie oferuje pokoju od dobrego życia, a wkrótce bolszewikom zabraknie pary, a Niemcy bez powodu stracą wielkie ziemie na wschodzie i siłę roboczą.
  Speer w odpowiedzi zwrócił uwagę, że ziemie wschodnie, zwłaszcza na Białorusi, są pełne partyzantów. Ponadto Stalin obiecał przywrócić stosunki gospodarcze z III Rzeszą.
  Hitler zawahał się. W prawdziwej historii ostatecznie odrzucił propozycję Stalina, mówiąc dosłownie co następuje.
  - Teraz nie czas na domaganie się pokoju - nasza armia przegrywa. Musimy osiągnąć decydujące sukcesy na frontach!
  Mainstein zapytał Führera:
  - A jeśli odniesiemy decydujący sukces, to zawrzemy pokój?
  - Nie, to musimy osiągnąć jeszcze bardziej zdecydowany sukces! Uderz, póki żelazko jest gorące!
  W prawdziwej historii ostatnia realna szansa w II wojnie światowej dla III Rzeszy zniknęła.
  Ale alternatywnie Mainstein użył dość przekonującego argumentu Hitlera.
  - Zostawimy mojego Führera na powrót!
  Adolf oniemiał, pytając:
  - Ale jako?
  - Pokonamy Zachód, zdobędziemy surowce w Afryce, a potem zwrócimy się na wschód i razem z Japonią wykończymy Stalina! - Skończył Mainstein.
  Argument ten miał nieodparty skutek, a Hitler zaakceptował propozycje Stalina dotyczące odrębnego pokoju.
  Pięć milionów żołnierzy III Rzeszy, nie licząc sił policyjnych, zaczęło opuszczać front wschodni. 15 września 1943 r. zawarto rozejm, a następnie rozpoczęło się wycofywanie wojsk niemieckich, które powinno zakończyć się do nowego roku.
  Decyzja o pokoju między III Rzeszą a ZSRR wywołała prawdziwy szok na Zachodzie. Okazało się, że stalinowska pięść, która rozpraszała większość jednostek naziemnych, wypadła z gry.
  A teraz kapitaliści musieli znowu zmagać się ze sobą. A Hitler przede wszystkim zaczął przenosić wojska do Włoch.
  Piloci brytyjscy i amerykańscy jako pierwsi odczuli wzmocnienie Niemców. Z frontu wschodniego naleciała ogromna liczba doświadczonych asów. Co więcej, najbardziej produktywni piloci niemieccy walczyli z Armią Czerwoną i sokołami Stalina. Okazało się, że asy-orły równie dobrze walczą z Brytyjczykami.
  Straty w lotnictwie sojuszniczym wzrosły wielokrotnie. Niemiecka flota powietrzna od razu podwoiła się, a tym bardziej pod względem jakości.
  Ale najważniejszą rzeczą, z którą musieli się zmierzyć alianci, były oczywiście siły lądowe Wehrmachtu. Zostali zahartowani ogniem i mieczem, walcząc z Armią Czerwoną. Wielka Brytania, a tym bardziej Stany Zjednoczone, nie miały nawet setnej części doświadczenia Wehrmachtu.
  Tak, niemieckie "Tygrysy" i "Pantery" znacznie przewyższały siłą "Shermanów" i "Churchillów". Sytuację dodatkowo pogorszył fakt, że najnowsze Shermany, M 4, nie weszły jeszcze do masowej produkcji, podczas gdy Pantery i Tygrysy były już napiętnowane mocą i siłą.
  Niemiecka kontrofensywa rozpoczęła się 17 października. Jak się okazało, na lądzie Wehrmacht miał miażdżącą przewagę. To prawda, że w powietrzu ustanowiono niestabilny parytet.
  Straty aliantów były znacznie większe niż straty Luftwaffe. Mainstein sformował parę kotłów z decydującym ciosem, zadając poważną klęskę alianckim jednostkom.
  Wojska anglo-amerykańskie ruszyły w kierunku wybrzeża pod osłoną dalekosiężnych dział morskich. Do niewoli trafiło ponad 240 000 mieszkańców Zachodu i ponad 120 000 Włochów. Było to pierwsze wielkie zwycięstwo nazistów na zachodzie od czasu ofensywy Rommla. Jednak ze względu na presję sojuszników i ich liczną flotę trudno jest awansować na Sycylię.
  Wielki admirał Dennits otrzymał zadanie zniszczenia wrogich okrętów i zdobycia dominacji na morzu. Produkcja łodzi podwodnych wzrosła do czterdziestu miesięcznie, zaczęto produkować bardziej zaawansowane, opływowe jak rekiny czy wieloryby, a także zasilane nadtlenkiem wodoru.
  Niemiecka flota okrętów podwodnych stała się najliczniejszą i jakościowo najlepszą na świecie.
  Kluczowym punktem bitwy o Sycylię miał być atak na Gibraltar.
  Ponadto naziści planowali włączyć Turcję do konfliktu. Posuwać się razem z Turkami do Palestyny i Syrii, a dalej do Kanału Suestockiego. Turcy nie są przeciwni ekspansji, ale boją się Brytyjczyków i Amerykanów.
  8 marca 1944 niemieckie samoloty przypuściły niespodziewany atak na Maltę. Wróg nie spodziewał się, że Niemcy jeszcze przed zdobyciem Sycylii zaryzykują przeprowadzenie tak śmiałego desantu. Ale nie bez powodu Fritz stwardniał na wschodzie i tam nauczył się zuchwałości. Wydawało się, że twierdza na wyspie jest nie do zdobycia, ale upadła w ciągu kilku godzin. Ponad trzydzieści pięć tysięcy Brytyjczyków, dziesięć tysięcy Amerykanów dostało się do niewoli. Zdobyto ogromne trofea.
  Sukces Niemców miał także znaczenie moralne. Turcja pozwoliła wojskom niemieckim przejść przez swoje terytorium do Palestyny i dalej do Kanału Sueckiego.
  Generalissimus Franco nadal się wahał, bardzo chciał poszerzyć granice Hiszpanii i zdobyć kolonie, ale bał się porażki. Salazar coraz aktywniej współpracował z III Rzeszą. A Brazylia, widząc, że szanse na podbój Europy spadają i że najprawdopodobniej trzeba będzie ją obmyć krwią, pospiesznie wycofała się z wojny z Niemcami.
  W maju rozpoczęła się niemiecka ofensywa na Palestynę. Dowodził nim słynny feldmarszałek von Bock.
  Hitler postanowił zmienić swój gniew na miłosierdzie i pozwolić tak doświadczonemu feldmarszałkowi zrehabilitować się. Na innych frontach panował do tej pory względny spokój. Alianci ponieśli ciężkie straty na morzu, ale do tej pory trzymali Sycylię. Ale główna bitwa miała zwrócić się na północ Francji. W czerwcu 1944 r. zaplanowano lądowanie. Ze względu na wysokie koszty wojny światowej, a także fakt, że Wał Atlantycki nadal się umacniał, alianci zmuszeni byli do pośpiechu.
  Ponadto naziści w masowej produkcji pojawił się Me-262. Samolot nie jest jeszcze bardziej niezawodny technicznie, ale jest bardzo szybki, ma silne uzbrojenie i wyróżnia się przeżywalnością.
  Zachód nie miał porównywalnej maszyny, a Niemcy, którzy tak bardzo wzmocnili się w bitwach powietrznych, mogli z powodzeniem zakończyć przewagę powietrzną wroga.
  Na północy Francji było około stu dwudziestu dywizji gotowych do walki, z czego dwadzieścia jeden było opancerzonych. Duża liczba Tygrysów i Panter. Co więcej, pojawiły się już seriale i "Pantera" -2 oraz słynny "Królewski Tygrys".
  Tak więc, w przeciwieństwie do prawdziwej historii, szanse sojuszników okazały się znacznie mniejsze. Należy zauważyć, że na wszelki wypadek nadal istniały znaczne siły Fritza w Holandii i Belgii. Ponadto działalność wilczych stad Dennika spowodowała ogromne zniszczenia floty sojuszniczej.
  A lotnictwo nie spało. W szczególności bomby sterowane radiowo są bardzo skuteczne w celach morskich.
  Ale pociski balistyczne V-2 nie usprawiedliwiały się zbytnio. Ale zostały wyprodukowane mniej niż w prawdziwej historii. Faktem jest, że z pilotami, zwłaszcza po wymianie z rosyjskimi jeńcami w Luftwaffe, stało się to łatwiejsze. I pojawiły się całkiem rozsądne - czy te ślepe drony są potrzebne? Ponadto były wróg Stalin nagle zamienił się w przyjaciela, a nawet postanowił pomóc Niemcom.
  A czego najbardziej brakuje Niemcom? Wypuszczanie lotnictwa w III Rzeszy przekroczyło sto samolotów dziennie, a doświadczonych asów brakuje. Niech więc ochotnicy przyłączą się do bitwy.
  Wśród tych, którzy zostali dobrowolnie-przymusowo wysłani do walki z przeklętymi kapitalistami, wymieniano także Kozheduba, który wkrótce stał się legendą.
  Lądowanie w Normandii, mimo że w pierwszych dniach wydawało się, że alianci odnieśli sukces, zdołali stworzyć trzy przyczółki, ostatecznie zakończyło się największą klęską Zachodu w historii II wojny światowej.
  Niemal jednocześnie Niemcy zdobyli także Kanał Suecki, przenosząc arterię do Wielkiej Brytanii. A w Skandynawii miała miejsce Operacja Niedźwiedź Polarny - Szwecja została zajęta prawie bez strat w ciągu dwóch tygodni.
  Po niemieckiej prowokacji Franco w końcu przystąpił do wojny po stronie III Rzeszy. Pod koniec 1944 r. podczas trzydniowego szturmu hitlerowcy zdobyli Gibraltar.
  Po rozpoczęciu ofensywy w Afryce. 1945 był rokiem szybkiego rozmieszczenia niemieckich samolotów odrzutowych. Walki w Afryce były zacięte. Amerykanie przerzucili na czarny kontynent duże siły lądowe , musieli jednak przeciągnąć wojska i zaopatrzenie przez cały Ocean Atlantycki.
  To jak rozciągający się grzechotnik...
  . ROZDZIAŁ 9
  Niemcom udało się również zdobyć Sycylię. Bitwa o Afrykę rozpoczęła się, a raczej trwała. Naziści wykorzystali liczne floty okrętów podwodnych i dogodniejszą lokalizację do ataku na czarny kontynent.
  Amerykanie nie radzili sobie zbyt dobrze w bitwach z Japonią. Lądowanie na Filipinach zakończyło się całkowitą porażką.
  Pancerniki Kraju Kwitnącej Wiśni - w tym gigantyczny Yamato - w końcu pokazały się i zatopiły statki wraz z amerykańskim lądowaniem. Ciężkie straty ostro spowolniły marsz Nimitza i Mankurta przez Pacyfik.
  Niemcy stopniowo wyrównali bitwę na niebie. ME-262 i HE-162, następnie ME-1010 i TA-138. Te myśliwce odrzutowe zapewniały jakościową przewagę nad zachodnią ilością.
  Po śmierci Roosevelta pozycja izolacjonistów w Stanach Zjednoczonych gwałtownie wzrosła. Domagali się pokoju z III Rzeszą i wojny wyłącznie przeciwko Japonii.
  Dulles próbował przez Szwajcarię szukać po omacku odrębnego pokoju z Niemcami. Ale wtedy pojawił się problem - sam Hitler nie chciał zakończyć wojny. Niemcy, choć powoli, ale posuwali się przez Maroko i Egipt. Udało im się już przejąć Irak, czyli uzyskać dostęp do ropy. Kuwejt zaraz upadnie. Dokąd więc pójdzie Anglia? A flota okrętów podwodnych nazistów staje się coraz silniejsza. A bombowce odrzutowe już zdobywają Londyn i całą okolicę, nie wspominając o V-2.
  Hitler nie chciał pokoju, liczył na więcej.
  Ale Amerykanie mieli w kieszeni mocny atut.
  Ponieważ Japończycy zachowali kontrolę nad większością swojej komunikacji, pierwsza próba zrzucenia bomby atomowej na Hiroszimę nie powiodła się. Myśliwce samurajskie przechwyciły B-29, który poruszał się bez osłony. Zginęła zarówno sama maszyna, jak i bomba atomowa na pokładzie. Kolejny cios w Hiroszimę nastąpił 19 sierpnia. Tym razem Amerykanie byli w stanie zapewnić osłonę i zaatakować większą liczbą bombowców. Uderzenie nie było zbyt czyste, bomba eksplodowała dziesięć kilometrów od miasta, ale efekt i tak był imponujący.
  Tutaj Toreadora chwilowo przerwała. Przynieśli jej drugie śniadanie - zapiekankę z rodzynkami. I jeszcze szklanka herbaty. Po odświeżeniu się dziewczyna poczuła się znacznie radośniej. Pióro leciało znacznie szybciej.
  Teraz okazało się, że Stany Zjednoczone dysponują batutą nuklearną o ogromnej sile, co oznacza, że Niemcy i ich sojusznicy ryzykują, że staną się bardzo twarde w obliczu kapitulacji.
  Ale wtedy do gry wszedł trzeci czynnik. Przez długi czas, siedząc w zasadzce, liżąc rany spowodowane II wojną światową, Stalin zaproponował po raz pierwszy w historii osobiste spotkanie z Hitlerem. Adolf Hitler natychmiast się zgodził. Co więcej, Führer III Rzeszy zgodził się nawet przyjechać po to do Moskwy, pod osobistymi gwarancjami bezpieczeństwa Stalina.
  Spotkanie odbyło się 2 września 1945 r. Rozpoczął się siódmy rok II wojny światowej. W prawdziwej historii to się właśnie skończyło w tym momencie. A teraz jest u szczytu. Niemcy znokautowali już Brytyjczyków z Kuwejtu, na zachód od Iranu, Iraku, Turków z Egiptu i walczyli w Libii, Sudanie, na Półwyspie Arabskim. A także bitwy toczyły się pełną parą w Maroku i na obrzeżach Algierii.
  Generalnie inicjatywa była po stronie Niemców, ale alianci ciężko walczyli. Rozrost floty okrętów podwodnych III Rzeszy został zrekompensowany budową coraz to nowych statków i coraz bardziej zaawansowanymi metodami ochrony przed watahą wilków.
  Wielka Brytania została zbombardowana, zaatakowana rakietami. W odpowiedzi zbombardowali terytorium III Rzeszy. Niemcy zwiększyli produkcję broni, zwłaszcza samolotów odrzutowych. Tworzyli dywizje obce i dywizje o mieszanym składzie. Używali niewolniczej pracy i wymyślali nowe rodzaje broni.
  W szczególności dyskoteki okazały się nie tylko niezwykle szybką bronią, ale także zdolną do wznoszenia się w stratosferze. A to uczyniło z nich niebezpieczne i niezniszczalne bombowce na dużych wysokościach.
  TA-400 stał się również niezrównaną maszyną, przewyższając pod każdym względem B-29. Ale najbardziej zdolny jest oczywiście BD-18 - samolot skrzydłowy. Jest w stanie zbombardować terytorium USA i wrócić do Niemiec. Zasięg lotu maszyny odrzutowej wynosi do 20 tysięcy kilometrów.
  Ale wciąż jest testowany. Ale w serii są już mniejsze bezogonowe.
  Niemcy jako lotnictwo wyprzedzają aliantów. Czołgi serii "E" są również znacznie silniejsze niż amerykańskie "Shermans" i "Pershings". W rzeczywistości nawet niemiecka "Pantera" -2 nie ma jeszcze godnego przeciwnika. Ale "Pantera" - drugi pojazd w produkcji seryjnej - jest głównym czołgiem niemieckim. Tylko angielskie działa samobieżne "Tortila" mogą z nim konkurować. Ale taka maszyna waży - 80 ton. Więc podczas gdy naziści pokonali wroga jakością. Ale w odpowiedzi wróg używa ilości. Niemcy i ich sojusznicy i tak wygrywają... Ale czynnik bomby atomowej i użycie 19 sierpnia 1945 roku niepokoi Stalina. Japonia była w stanie powstrzymać natarcie Brytyjczyków i Amerykanów, ale jak dotąd, mocno poturbowana na morzu, nie może iść naprzód.
  Przywódca wszystkich czasów i narodów zrozumiał. Nie ma sensu siedzieć dalej, a można znaleźć się w pozycji głupiej małpy - która siedzi na palmie i czeka... aż odpadną banany. Co jest głupszego niż czekanie, aż banany spadną, kiedy już na nich siedzisz?
  Stalin uśmiechnął się do Hitlera. Führer wyglądał na zmęczonego, ale pogodnego. Obaj dyktatorzy są mniej więcej tego samego, nieco poniżej średniej wzrostu. Oba wąsy. Ale wąsy Stalina są większe, z siwymi włosami, wąsy Hitlera są bardzo małe i nieco zabawne. Grzywka nadaje niemieckiemu tyranowi młodzieńczy wygląd. Tak, jest dziesięć lat młodszy od Józefa Wissarionowicza.
  Stalin przywitał się, natychmiast wziął byka za rogi:
  - Jesteśmy gotowi na wojnę ze światowym kapitalizmem i syjonizmem!
  Hitler logicznie zapytał:
  - Na jakich warunkach?
  Przywódca wszystkich czasów i narodów odpowiedział z typową ostentacyjną szczerością:
  - Ktokolwiek coś złapie, to będzie to!
  Hitler spojrzał na Stalina. Po zawarciu pokoju przywódca został odznaczony Orderem Zwycięstwa i drugą gwiazdą bohatera Związku Radzieckiego. To logiczne, że ZSRR ogłosił się zwycięzcą. Ponadto Stalinowi przyznano tytuł generalissimusa. Ale nie nosił munduru. Może nie tylko ze względu na skromność. Po stracie dwudziestu milionów ludzi, wielki przywódca wszystkich czasów i narodów, zdołał doprowadzić do remisu wielkiej bitwy.
  Ludzie mogą nie rozumieć. W ZSRR wzrosła liczba niezadowolonych z reżimu.
  A co najważniejsze, strach prawie zniknął. Po takiej wojnie NKWD znacznie mniej się bało. Tak, i wróciło z niewoli wiele osób, które nienawidzą rządu sowieckiego i... Dość słyszało się o antysowieckiej propagandzie.
  Ale Stalin rozumiał najważniejszą rzecz: gdyby Stany Zjednoczone miały czas, mogłyby poszerzyć produkcję broni jądrowej na bieżąco, a po Niemczech zrównałyby ZSRR z ziemią.
  Możliwa jest też opcja pokoju z III Rzeszą. A potem wojna koalicji kapitalistycznych drapieżników przeciwko ZSRR. W każdym razie musimy przywrócić kraj do II wojny światowej. Pomóż Hitlerowi w pokonaniu Stanów Zjednoczonych i kolonialnego Imperium Brytyjskiego.
  A potem zobaczymy! Nigdy nie jest za późno, by użyć Operacji Burza do wyzwolenia Europy.
  Nawiasem mówiąc, USA i Wielka Brytania desperacko próbowały popchnąć Stalina do wojny zemsty. Ale byli zbyt chciwi i mało oferowali. Przywódca zażądał, aby Ameryka natychmiast, bez żadnych warunków, przeniosła Alaskę i Wyspy Hawajskie.
  Ale Amerykanie i Brytyjczycy, nawet w Europie, prawie nie chcieli nic dawać. A do diabła z nimi taki sojusz?
  Za to, czego nie płacą, nic to nie jest warte, ale za to, że nic nie jest warte, trzeba zapłacić najwięcej!
  Nie chcieli sojuszu ze Stalinem przeciwko Hitlerowi, będzie odwrotnie. Co więcej, oba ich imperia są totalitarne i łączy je jedno - nienawiść do zachodniej demokracji i liberalizmu.
  Hitler odpowiedział z nie do końca typową zwięzłością i racjonalizmem:
  - Sprawiedliwy! Czas zawrzeć traktat i rozpocząć wspólne operacje wojskowe!
  Stalin z szerokim tygrysim uśmiechem i nienaturalnie dużymi zębami odpowiedział:
  - Już wydałem rozkaz! I umowa gotowa!
  Führer uśmiechnął się, uścisnął dłoń i odpowiedział:
  - Zamówienie jest ważniejsze niż umowa!
  Silne siły lądowe ZSRR wkroczyły do Iranu iz bitwy zaczęły się przesuwać w kierunku Indii. A jednocześnie z nadejściem zimy duże siły przeniosły się na Alaskę. Oczywiście pojawienie się sowieckich samolotów na niebie oraz okrętów i łodzi podwodnych na morzu przysporzyło sojusznikom problemów.
  Po stronie III Rzeszy walczyło już wiele asów sowieckich. Dwóch z nich otrzymało już krzyże rycerskie. Pierwszym, który otrzymał taki rozkaz, był Kozhedub. Miał konto zniszczonych 123 samolotów brytyjskich i amerykańskich. Rekord wśród sowieckich ochotników.
  Ale najlepszy wynik dla Huffman był 19 sierpnia, właśnie w dniu bombardowania Hiroszimy, zestrzeliła czterysetny samolot, ustanawiając tym samym trzeci rekord. Za to został odznaczony Orderem Orła Niemieckiego z diamentami, a jeszcze wcześniej, za 350 samolotów, Krzyżem Kawalerskim V stopnia Krzyża Żelaznego ze złotymi liśćmi dębu, mieczami i diamentami.
  Indie były objęte stosunkowo niewielkimi batalionami brytyjskimi, a sipaje wojsk kolonialnych przeszli na stronę Armii Czerwonej. W Iranie wybuchły bardziej gwałtowne walki. Tam Wielka Brytania i Stany Zjednoczone mają znacznie więcej sił. Ale przewaga liczebna, a także bezcenne doświadczenie II wojny światowej odniosły skutek iw ciągu dwóch i pół miesiąca cały Iran został całkowicie wyzwolony.
  W Birmie wciąż toczyły się zacięte walki.
  Ale ogólnie rzecz biorąc, do nowego roku Indie, Pakistan, Iran, Bliski Wschód i cała Azja lądowa znalazły się pod kontrolą ZSRR i III Rzeszy.
  Następnie na lądzie wojska radzieckie wkroczyły do Afryki. Poza tym zimą toczyła się prawdziwa bitwa o Alaskę.
  Amerykanie nadal bali się ataków nuklearnych na ZSRR i próbowali rozszarpać Japonię. Ale z trzech bomb atomowych przed końcem roku udało im się zrzucić tylko jedną na Nagasaki.
  Truman histerycznie domagał się zwiększenia liczby głowic nuklearnych i ulepszonych środków ich przenoszenia.
  Niemcy, posuwając się w Afryce, planowali lądowanie w Wielkiej Brytanii.
  Rok 1946 upłynął pod znakiem ogólnego sukcesu koalicji władz dyktatorskich. Afryka w ciągu roku znalazła się pod całkowitą kontrolą koalicji, ale aliantom udało się odeprzeć desant w Wielkiej Brytanii.
  Stany Zjednoczone zrzuciły bombę atomową na Władywostok i pięć kolejnych na Japonię. Jeden dla Czukotki. I trzy na terytorium kontrolowanym przez III Rzeszę. Wśród Niemców poziom samolotów odrzutowych i systemu obrony przeciwlotniczej urósł tak bardzo, że z trzech sojuszników - dwóch dla Francji i jednego dla Norwegii - same Niemcy nie dały się złapać.
  Ale podczas gdy naziści nie mieli bomby atomowej, by odpowiedzieć. Nie było mowy o pokoju. Wojna okazała się teraz bezkompromisowa - na całkowitą zagładę.
  Nadszedł rok 1947. Po zdobyciu Afryki i Azji prawie wszystkie zasoby półkuli wschodniej znalazły się pod kontrolą Koalicji Antyzachodniej. Wojska radzieckie nacierały na Alaskę i Kanadę, Niemcy próbowali stworzyć przyczółek w Ameryce Łacińskiej i ostatecznie położyć kres brytyjskiej metropolii.
  Z drugiej strony Brytyjczycy zamienili swoją "Wyspę Wolności" w nie do zdobycia morską fortecę. Jednak działalność wilczych watah i bohaterskich sowieckich okrętów podwodnych doprowadziła do faktycznej blokady metropolii.
  A bitwy lądowe zostały zastąpione przez morskie. Na morzu toczyły się bezprecedensowe bitwy. Niemcy są silniejsi pod względem ilości i jakości okrętów podwodnych - USA i Kanada mają więcej dużych okrętów nawodnych. Oznacza to, że oba imperia kosztują się nawzajem. A raczej nie imperium, system. Formalna demokracja zachodnia wobec militaryzmu wschodniego i niemieckiego oraz totalitaryzmu.
  Pojedynek systemów... i zasobów. A związek dyktatorów ma więcej zasobów ludzkich i naturalnych. Czy ci się to podoba, czy nie, ale ktokolwiek jest silniejszy, musi ostatecznie wygrać.
  Dyktatury latynoamerykańskie bardziej sympatyzowały z faszystami i militarystami, ale robiły wszystko, aby uniknąć zaangażowania ich krajów na dużą skalę w II wojnę światową. Ponadto wielu odstraszył stalinowski bolszewizm. Tylko Argentyna otwarcie przyłączyła się do sojuszu totalitarnego. Niemcy zgromadzili tam siły i zbombardowali Włochy.
  A wojska radzieckie próbowały osiągnąć sukces na kontynentalnym terytorium Ameryki. Przedłużające się linie komunikacyjne, trudności w zaopatrzeniu grupy i uparty opór Amerykanów utrudniały szybki sukces.
  Wojska radzieckie posuwały się zimą, ale latem 1947 Amerykanie rozpoczęli kontrofensywę. Bardzo negatywny wpływ miała również utrata jakościowej przewagi ZSRR nad Ameryką. Rozwój i udoskonalanie czołgu T-54 zostało znacznie opóźnione, a T-34-85 nadal był głównym pojazdem.
  Osiągi tego czołgu są stosunkowo dobre, ale uzbrojenie zaczęło ustępować amerykańskiemu Pershingowi. Co więcej, Amerykanie byli w stanie zainstalować potężniejszą broń o długości lufy 73 EL i kalibrze 90 milimetrów. W ten sposób zyskuje przewagę w ognistej bitwie nad sowiecką maszyną. A pancerz głównego amerykańskiego czołgu okazał się nieco lepszy.
  IS-3 oczywiście mógł konkurować ze swoim amerykańskim przeciwnikiem, ale ta ciężka maszyna nie była produkowana masowo.
  A odrzutowiec MIG - 15 był jeszcze w fazie rozwoju. Nie osiągnięto więc decydującego punktu zwrotnego. Ale Amerykanie nie byli w stanie wrzucić zahartowanych wojsk radzieckich do Pacyfiku, chociaż toczyły się tam straszne bitwy.
  Ale w 1947 koalicja dyktatorów ostatecznie skonsolidowała swoją kontrolę nad Australią i Nową Zelandią.
  Stany Zjednoczone zrzuciły około dwudziestu bomb atomowych, wyrządziły poważne szkody niektórym miastom i budowlom, ale tylko niewielkie miasta i punkty koncentracji były w stanie je zdobyć. Ale zginęło około miliona ludzi, a to jest znaczące. Zwłaszcza po upadku bomby atomowej w Afryce.
  W 1948 roku T-54 w końcu zaczął wchodzić seryjnie do Armii Czerwonej. Samochód nie jest pozbawiony wad, ale potężniej uzbrojony i wytrwały niż poprzednie trzydzieści cztery.
  Pojawiły się również pierwsze MIG-15. Jednak Amerykanie zwiększyli również produkcję silników odrzutowych. Trwała bitwa na wyczerpanie. Wojska radzieckie posuwały się bardzo wolno, ale wciąż były w stanie w końcu odzyskać Alaskę i stworzyć przyczółki w Kanadzie. Natarcie przebiegało w szeregu następujących po sobie operacji, na różnych sektorach frontu. W walkach brali udział zarówno Niemcy, jak i Japończycy.
  Ale Hitler unikał wysyłania dużych sił lądowych na kontynent amerykański. Führer bardzo się martwił, że naród niemiecki się kurczy, że miliony mężczyzn zostały pobite, a kobiety nie mogą znaleźć męża. Adolf podjął więc za pośrednictwem Reichstagu bezprecedensową decyzję6, by mężczyzna mógł mieć cztery żony. Katolicy trochę narzekali, ale zgodzili się. Nie idź do obozu koncentracyjnego. A mężczyzn w Europie było naprawdę za mało.
  Jeśli hitlerowcy wysyłali żołnierzy na rzeź, to spośród obcych dywizji i oddziałów kolonialnych. Ale Związek Radziecki mógł również wykorzystać w bitwach Hindusów i Arabów, których udało się pojmać Stalinowi, a także Chińczyków.
  Rok 1949 był jeszcze trudniejszy dla Ameryki. Wojna ciągnęła się dalej, a rezerwy gospodarki kapitalistycznej zostały skonsumowane. Ponadto sojusz dyktatorów przewyższał liczebnie wolny świat zasobami. Szczególnie ludzki... Armia Czerwona nadal powoli napierała na Amerykę. Tempo posuwania się naprzód nie przekraczało średnio jednego lub dwóch kilometrów dziennie. Ale w ciągu roku przyzwoite terytorium już się rozwijało.
  Tu np. w czasie I wojny światowej i przez kilka lat stabilnie utrzymywał się ten sam front. A potem Ameryka została zmuszona do ugięcia, aczkolwiek niezwykle powoli.
  Radziecki przemysł wojskowy zwiększył produkcję nowego sprzętu. W masowej produkcji pojawił się czołg IS-7 - prawdopodobnie arcydzieło budowy czołgów. To prawda, waży sześćdziesiąt osiem ton, ale jest mocniejszy niż wszystkie modele amerykańskie.
  Jednak w Stanach Zjednoczonych Pershing został zastąpiony przez bardziej zaawansowany Paton, czołg Abraham pojawił się z 120-mm armatą o długiej lufie. Niemcom udało się opracować czołg piramidalny, do poziomu nie gorszego od IS-7, a nawet nieco lepszego po bokach.
  Amerykanie zrzucili około trzydziestu bomb atomowych, ale nie wpłynęło to znacząco na przebieg wojny.
  1950 ... Wreszcie w maju Niemcy i wojska sowieckie wylądowały w Wielkiej Brytanii. Metropolia walczyła prawie dwa miesiące i ostatecznie upadła. To już znaczący sukces. W Kanadzie postęp jest wciąż powolny, ale stały. Co najważniejsze, Yankees nie mają już większych sukcesów. Są bici na Pacyfiku, Archipelag Hawajski zaginął, a nawet Japończycy już wylądowali w Panamie, ale zostali stamtąd wypędzeni.
  Kraje Ameryki Łacińskiej są neutralne. Nie mają nic przeciwko atakom na Stany Zjednoczone, ale boją się dostać na głowę broń nuklearną.
  Stany Zjednoczone już opracowują bombę wodorową.
  Z pewnym opóźnieniem, 21 grudnia 1950 r., w ZSRR testowano broń jądrową.
  Częściowo opóźnienie było spowodowane tym, że Stalin chciał potajemnie postawić kilka zarzutów i ukryć je przed Hitlerem.
  Niemcy testowały broń jądrową 29 kwietnia. Po tym Stany Zjednoczone nieoczekiwanie ogłosiły, że zamrozą użycie broni jądrowej, jeśli ZSRR i III Rzesza pójdą w ich ślady. Decyzja jest częściowo uzasadniona. Hitler niespodziewanie trzymał jego i Stalina, nie pozostało nic innego, jak tylko do niego dołączyć.
  Wojska radzieckie w lutym 1951 w końcu wkroczyły na terytorium Ameryki kontynentalnej - Alaska się nie liczy.
  Ale Jankesi desperacko się trzymali. Wykazali się odpornością i heroizmem. Okazali się dobrymi żołnierzami. A w armii amerykańskiej kobiety walczyły bardzo masowo. Co nie jest do końca typowe dla III Rzeszy, a nawet ZSRR. W szczególności Stalin wolał chronić kobiety i wysyłać Hindusów i Chińczyków z Arabami jako mięso armatnie.
  A w maju 1951 roku poligamia została oficjalnie wprowadzona również w ZSRR. Oprócz zrekompensowania braku mężczyzn, taka decyzja pomogła w asymilacji przedmieść.
  Toronto padło w listopadzie, a Quebec w grudniu. Silny sojusznik USA, Kanada, wypada z gry.
  1952 mógł być ostatnim w II wojnie światowej. Stany Zjednoczone dusiły się napięciem, aż w końcu Brazylia wypowiedziała im wojnę, a wraz z nią inne kraje Ameryki Łacińskiej. Łącznie z Meksykiem. Ale Ameryka nadal walczyła, odmawiając kapitulacji. W ciągu roku Stany Zjednoczone straciły prawie jedną trzecią terytorium, ale Jankesi walczyli bardzo zaciekle i uparcie, a wojna przeniosła się na następny rok.
  Stalinowi nie było pisane dożyć kapitulacji Stanów Zjednoczonych Ameryki. Z powodu ciężkiej pracy, nadmiernego palenia, a także picia i nocnych czuwań przywódca doznał udaru i 5 marca 1953 zmarł Józef Wissarionowicz.
  Obowiązki przewodniczącego GKO przeszły na jego prawą rękę: Berię. Cóż, do tego końca wojna jest już przesądzona. Wojska sowiecko-niemieckie już otoczyły Waszyngton i prawie zajęły Nowy Jork.
  To, co pozostało z Ameryki, skapitulowało 9 maja 1953 roku. Tak zakończyła się II wojna światowa. Związek dyktatorów wygrał, ale niezwykle wysokim kosztem.
  Hitler nie przeżył długo Stalina, jak na ironię, umierając 21 grudnia 1955 r., podobnie jak w dniu swoich urodzin. A Mussolini zmarł jeszcze wcześniej. Beria jako przewodniczący Komitetu Obrony Państwa został następcą Stalina, ale po zakończeniu wojny nie chciał rozstawać się z uprawnieniami nadzwyczajnymi i zginął w swoim biurze.
  Vovka-Pavlik skomponował bardzo przyzwoitą historię. Zajęło to dużo czasu...
  Potem chłopiec trochę drzemał na żelaznym łóżku i przyśnił mu się znowu coś potwornego.
  Vovka-Pavlik trafił do wieży w tej samej celi z Nataszą. Miał na sobie drogi garnitur, ale miejscami podarty. Miecz i całą broń zabrano na czas niewoli i brutalnie przeszukano, zabierając pieniądze i biżuterię. Ale na razie zostawili buty i koszulkę. A ty siedzisz na wiązce słomy. Teraz jesteś chłopcem w wieku około trzynastu lat w średniowieczu. To trochę mniej niż dwanaście w XXI wieku. Ale ciało jest trenowane, książę oczywiście rozwija się poprzez ćwiczenia fizyczne i szermierkę. Ale nie tak silny i szybki, jak wtedy, gdy Vovka-Pavlik był w nieśmiertelnym ciele. Ale to ciało też jest dobre. Mniej lub bardziej zdrowe, wszystkie zęby nienaruszone, ale bardziej wrażliwe. Tutaj, podczas aresztowania, ogłuszono go pałką, a na głowie nabrzmiał ciężki guz.
  Zabrano złoty hełm. I przykuty za szyję do ściany. Ale łańcuch jest długi i możesz wstać. Obok niego jest jego matka. Natasza trochę się zmieniła. Nie tak barczysta i muskularna, choć kobieta jest szczupła i silna, nie jest też słabą, choć nie nieśmiertelną wiedźmą. Nieco starsza od Nataszki, według współczesnych standardów około trzydziestu lat i bardzo piękna, jej twarz jest delikatniejsza i nie tak twarda. Dojrzała kobieta, trochę bledsza od ciemnej od poparzeń słonecznych Nataszki, z włosami blond, ale nie niebieskimi, tylko lekko złotymi.
  Była pierwszą pięknością królestwa, która urodziła tylko dwoje dzieci, dlatego uprawiając sport, była w stanie zachować dziewczęcą sylwetkę. Jak na standardy średniowiecza wygląda po prostu super!
  Dopóki królowa nie została obrabowana, wyjątkowi i lojalni ludzie byli schwytani bez oporu. I ma na sobie biżuterię, bardzo drogą sukienkę, dużo biżuterii, szaboty wyszywane perłami i złotem. Piękna młoda kobieta, bogata i na pozór dość spokojna. Chociaż nie był w kajdankach, a Vovka-Pavlik wstydził się nawet, że został przykuty jak szczeniak, a jego garnitur był podarty, przebity i widoczne były plamy krwi.
  Ale chcieli zabrać księcia żywcem, najwyraźniej otrzymawszy surowy rozkaz, i nie kłuli, nie cięli, ale tylko lekko ogłuszeni. Chociaż walczący chłopiec desperacko stawiał opór.
  Ale jasne jest, że czekają na nich trudniejsze testy. Królowa siedzi na łóżku z pierzem i poduszkami, obok niej pokojówka.
  Vovka-Pavlik przypomniał sobie film: "Dama i rozbójnik". Tam też piękna kobieta, a raczej dziewczynka, była trzymana w mniej lub bardziej akceptowalnej wieży, z łóżkiem i pierzem oraz służącą. A biżuterię zabrano dopiero przed egzekucją. A teraz czeka ich egzekucja. I nie ludzki topór kata, ale spalenie na stosie przez Inkwizycję. Dopiero wcześniej oprawcy brutalnie pobiją potrzebne im informacje o bardzo bogatych, skarbach korony, a co najważniejsze, o jednej świętej relikwii, która może dać inkwizytorom kolosalną władzę, a może i władzę nad światem!
  Vovka-Pavlik zadrżał, stracił nawyk swojego zwykłego, choć młodego i zdrowego ciała. Stalowa obroża nieprzyjemnie ocierała szyję dziecka. I generalnie upokarzające jest siedzenie na łańcuchu jak pies. I miał małą osobowość i księcia, to znaczy dumnego. Kiedy jesteś tym, a nie całkiem sobą. I upokarzające jest czuć się jak szczeniak.
  Natasza patrzy na niego. Ona nie jest do końca sobą - wygląd królowej. I umysł i postrzeganie zarówno jej, jak i jej. Pamięć byłego przewoźnika istnieje. Ale wojownicze czarownice. I masz podwójną pamięć. I Vovka-Pavlik, który był już w wielu różnych misjach, nawet jeśli czysto mentalnie, odwiedził linie, a książę, który ma mniej przygód, ale także w wieku trzynastu lat, jego postać jest w dużej mierze ukształtowana.
  I są też nawyki. Na przykład siedzenie na brudnej słomie jest nieprzyjemne i obrzydliwe, garnitur księcia jest elegancki i stosunkowo czysty. I tak, chcę jeść. I nie zaszkodzi pić. A co dadzą do picia więźniom?
  Czy będą trzymani na chlebie i wodzie, jak zwykli więźniowie? Albo dadzą coś bardziej luksusowego i odpowiedniego dla królów.
  Tutaj, w powieści "Dziesięć lat później", w Bastylii więźniowie byli dobrze odżywieni. Ale może to być tylko artystyczny wynalazek. A może szlachetni ludzie są dobrze odżywieni?
  Vovka-Pavlik westchnął i zapytał królową Nataszę:
  - Będziemy gotowi?
  Dziewczyna najdostojniejszej krwi oświadczyła zdecydowanie:
  -Zawsze gotowy!
  Chłopiec książę chciał powiedzieć coś jeszcze, ale drzwi dość dużego zaskrzypiały. Ktoś przekręcił klucz w zamku. A potem otworzyły się z bardzo grubego metalu i weszła kamera. Kilku dużych, specjalnie przeszkolonych strażników więziennych, a także kilku katów w szatach, dwóch księży w sułtanach i kobieta w stroju zakonnym.
  Wyższy kapłan spojrzał na królową i powiedział sucho:
  - Zabierz jej całą biżuterię i amulety!
  Kobieta w zakonnej sutannie podeszła do Nataszy i zakładając rękawiczki z cienkiej skóry, pokornie powiedziała:
  - Przepraszam, Wasza Wysokość, muszę Cię przeszukać, abyś nie ukrył żadnego amuletu, który mógłby powstrzymać diabła przed pokutą nawet pod wpływem tortur!
  Ksiądz surowo zauważył:
  - To nie majestat, ale podejrzany o czary! Jeśli się sprzeciwi, strażnicy ją zatrzymają!
  Natasza z dumą powiedziała:
  - Sama nie jestem tego warta!
  Zaczęła zdejmować biżuterię. Vovka-Pavlik przypomniał sobie powieść Ivanhoe. Z Rebeccą również usunęli całą biżuterię i jasne orientalne tkaniny. Została tylko w białej szacie, małe stopy dziewczyny były bose. Tak, widać, że dla dziewczyny z bogatej rodziny o nieutwardzonych podeszwach chodzenie boso po angielskim nierównym terenie nie jest zbyt przyjemne. A może chłodno. Nawiasem mówiąc, w adaptacjach Ivanhoe nie jest jasne, czy Rebecca jest boso, czy nie.
  Ale zastanawiam się, czy królowa Natasza zostanie zrównana z ziemią?
  Zakonnica włożyła tiarę, kolczyki, pierścionki i bransoletki do torby. Potem grzecznie poprosiła o pozwolenie na dotknięcie Nataszy, żeby zobaczyć, czy coś ukryła.
  Ksiądz ściśle zarządził:
  Musi być rozebrana!
  Natasza zarumieniła się i tupnęła stopą w bucie:
  - Jak śmiesz!
  Ksiądz warknął:
  - Powinieneś zostać przebadany pod kątem plam czarownic! I nie wstydź się, będziesz nagi wisząc na wieszaku ze swoim synem! Chyba że od razu się przyznasz i odkryjesz, gdzie ukryte są skarby!
  Natasza warknęła ze złością:
  - Nigdy!
  Ksiądz odszczekał:
  - Trzymaj ją! Zróbmy dokładniejsze wyszukiwanie!
  Strażnicy bardzo mocno złapali królową. A zakonnica w rękawiczkach zaczęła rozpinać gorset. Natasza desperacko stawiała opór i próbowała kopnąć. Nagle strażnik uderzył ją w twarz, a królowa krzyknęła. Zakonnica była doświadczonym strażnikiem więziennym i bardzo sprytnie rozwiązała jej sukienkę i zdarła ją. Potem przyszła bluzka i spódnica. Natasza zawstydziła się. Oleg to mieszanka oburzenia i jednocześnie podniecenia nastolatka, w którym rozbiera się piękna kobieta. Tutaj królowej zerwano buty, a potem pończochy. Jakąż ma wdzięczną nogę. Stopy Natashy, choć piękne, były duże i stwardniałe od ciągłego chodzenia boso. A królowa ma je mniejsze i znacznie bardziej rozpieszczone.
  Oto jedna pończocha leżąca, a potem druga. Kolejną spódnicę zręcznie uwolniła zakonnica. Królowa pozostała boso, w staniku wyszywanym brylantami i majtkach. To wszystkie ubrania zhańbionej dostojnej osoby.
  Zakonnica zwróciła się do księdza, najwyraźniej szefa inkwizytorów. Zawahał się, ale do celi wszedł inny mężczyzna w bogatym sułtanie i turbanie ze szmaragdami. Powiedział zaciekle:
  - No na co czekasz, rozbierz ją dalej! Czarownicę trzeba przeszukać do końca!
  Od królowej zakonnica ostrożnie zdjęła stanik, po czym ściągnęła majtki. Odsłonił łono Wenus. Natasza chciała go zakryć i dosłownie spaliła się ze wstydu. Ale jej ręce trzymali silni i wyszkoleni strażnicy.
  Vovka-Pavlik czuł w sobie najsilniejsze podniecenie. Piękna kobieta została rozebrana przed zaroślami, a w średniowieczu chłopcy, choć niedużej postury, byli bardzo rozwinięci. Męska doskonałość księcia wstała i rosła do granic możliwości. Tak bardzo chciałem użyć rąk, ale w obecności innych to wstyd to zrobić.
  Inkwizytor w sułtanie ze szmaragdami rozkazał:
  - Zbadaj jej ciało Charlesa pod kątem plam czarownic...
  Ksiądz podszedł w nagiej, pięknej, krągłej kobiecie. Królowa nieustannie ćwiczyła i uprawiała płot, więc nie miała nadmiaru tłuszczu, a nawet było widoczne uciskanie, choć nie tak widoczne, jak Nataszy w jej poprzednim ciele. Jest piękna, ale zewnętrznie inkwizytor zachował nieprzeniknioną twarz. A jego ręce i rękawiczki prawie dotykały ciała, a badanie królowej miało interes biznesowy. Ale skóra młodej kobiety, czysta, gładka, delikatna, blada, ponieważ królowa rzadko mogła się opalać i tylko tam, żeby jej nie było widać.
  Ale było wyraźnie widoczne, że nie będzie miała wad i plam. Vovka-Pavlik nagle poczuł, że jego podniecenie opadło. Wciąż był zbyt mały, by przytłaczać go hormonami i boleśnie cierpieć, gdy nie można ich wyrzucić. Ale jego matka jest upokorzona i kaci ją badają. I już nie podnieca, ale wywołuje gniew. Burzliwy gniew najbardziej dostojnego i rozpieszczonego chłopca.
  Vovka-Pavlik, korzystając z faktu, że łańcuszek na obroży jest dość długi, podskoczył i zdołał sięgnąć stopą do tyłu inkwizytora badającego matkę. Cios był bolesny i ksiądz upadł. Uderzył się w głowę, ale nie mocno w brzuch królowej, a ona kopnęła go kolanem w podbródek.
  Inkwizytor w sułtanie ze szmaragdami krzyknął:
  - Weź tego szczeniaka i wlej go do niego, dobrze z rózgami!
  Kapłan poniżej odpowiedział:
  - Nie możesz wychłostać dostojnej osoby bez orzeczenia sądu!
  - A tortury?
  Ksiądz odpowiedział szeptem:
  - Sąd już wydał zgodę na tortury, ale bez okaleczania, a tylko po to, by uzyskać informacje!
  Inkwizytor ze złością zauważył:
  - A tortury, żeby się przyznać do czarów?
  Ksiądz szepnął cicho:
  - Cesarz potrzebuje skarbów, a nawet obiecuje puścić chłopca i kobietę, jeśli powiedzą i oddadzą wejście do skrytki!
  Inkwizytor w Sułtanie powiedział ze złością:
  - Dlaczego ciągnąć? Torturujmy teraz królową i księcia! Co więcej, nie chcą rozmawiać!
  Ksiądz skinął głową.
  - Nie ma sensu ciągnąć! Do ich piwnicy!
  Vovka-Pavlik został schwytany przez strażników i brutalnie zaczął zdzierać mu ubranie. Byli bardzo silni, najwyraźniej specjalnie wyselekcjonowali najlepszych więźniów do pilnowania najcenniejszych więźniów. Dlatego dosłownie zerwali stanik, koszulę, spodnie, zerwali buty. Vovka-Pavlik okazała się zupełnie naga, tylko w krótkich spodenkach.
  Odczepili mu kołnierzyk i wciągnęli go po schodach z Nataszą. Vovka-Pavlik pomyślał, że prawdopodobnie w ten sposób Malchish-Kibalchish został przeniesiony do sali tortur w tych samych szortach. Jednak Vovka-Pavlik wciąż ma przewagę nad prawdziwym księciem, odczuje prawdziwy ból, ale tak naprawdę nie umrze, ale potomstwo rodziny królewskiej bałoby się na jego miejscu znacznie bardziej, ponieważ na Happy Endzie , nie można go policzyć. Nawet jeśli zdradzisz sekret, i tak spalą cię jak czarownik - nikt nie potrzebuje dodatkowego świadka.
  Droga do piwnicy nie jest zbyt długa, wszystko w jednej wieży. Dla szlachetnych więźniów powyżej miejsce przesłuchania jest niższe.
  Wowka-Pawlik, choć słyszał, że na narzędzia tortur lepiej nie patrzeć, patrzył z zaciekawieniem. Inkwizycja posiada bardzo bogaty arsenał. A czego po prostu nie było. I szczypce, haki, pręty, wiertła i mnóstwo innych przedmiotów.
  . ROZDZIAŁ 10
  Vovka-Pavlik spotkał rudowłosego kata, specjalistę od tortur dzieci. Spojrzała na przystojnego, muskularnego chłopca, a jej oczy rozbudziła pożądliwa żądza.
  Chwyciwszy wdzięczną bosą stopę przystojnego chłopca, zagruchała:
  - Jak miło torturować takiego uroczego chłopca!
  Zręcznie chwyciła rozpalone do czerwoności szczypce z kominka i przyłożyła je do okrągłego obcasa Vovka-Pavlika. Ból w nieutwardzonej podeszwie księcia był straszny i drgnął, wyrywając nogę z krzykiem.
  Rudowłosa kata roześmiała się i wepchnęła czerwone od gorąca żelazko w brzuch chłopca. I jak uderzyć butem w pachwinę. Vovka-Pavlik wstrzymał oddech.
  A rudowłosy skinął głową.
  - Pieprzyć ich obu!
  Starożytne tortury. Ręce są związane za plecami i wykręcane, co bardzo boli kursantów. Vovka-Pavlika poczuł palącą torturę i zobaczył pęcherze na skórze brzucha. Ale wykręcili mu ręce i podciągnęli go. A stawy są wyciągane z ramion. Natasza lub królowa są zupełnie nagie. I ona też jest wciągnięta na stojak. Możesz zobaczyć, jak napięły się mięśnie dziewczyny. Natasha próbuje kopnąć, ale jej mięśnie nie są tak silne, a jej umiejętności są fajne.
  Vovka-Pavlik czuje się wygięty w łuk i pochylony, ale kat szarpie się gwałtownie, stawy są skręcone, a bose stopy chłopca oderwane od podłogi. Tutaj jest podniesiony. Nogi wkłada się w blok, od którego dodatkowo obciąża się i znacznie bardziej boli.
  Vovka-Pavlik czuje, że jego kostki są wciśnięte w kolby. Są ciężkie i mają haki do wieszania ciężarów i rozciągania ofiary. Chłopak mocniej zacisnął zęby, żeby nie krzyczeć. Musisz być odważny w obliczu tortur.
  Powiedz sobie, że to naprawdę nie boli. Tak wyglądał chłopiec, który był torturowany przez nazistów. Wbijali igły pod paznokcie i wyobrażał sobie, że to ukłucie jeża.
  Lub Malchish-Kibalchish. Kiedy był torturowany, dano mu siłę, aby jego wrogowie jeszcze bardziej się go bali.
  Tutaj wiszą ciężar na haku. Ból w rozciągniętym ciele staje się silniejszy. A oto naga królowa, a także na dębie. Natasza cierpi, wyłamuje zęby i stara się nie skrzypić. Jej skóra jest taka biała, a nie złocistooliwkowa, jak zwykle spalona słońcem. Młoda kobieta poci się z bólu, a także wiesza się na niej ciężarki. Umięśnione, stonowane ciało królowej napina się.
  Vovka-Pavlik czuje w sobie podekscytowanie, a męska doskonałość znów rośnie. Czerwony diabeł śmieje się i warczy:
  Chłopiec jest podekscytowany!
  I nagle rozdarła majtki i ścisnęła jądra rękami. I są tak silne.
  Vovka-Pavlik nie mógł tego znieść i krzyknął. Jego oczy pociemniały od szoku bólu. Wygląda na to, że jajka zaraz pękną. To naprawdę taka tortura, że załamali się też radzieccy generałowie.
  Rudowłosy kat syknął:
  - Powiedz mi, gdzie jest wejście do skarbca?
  Skrybowie trzeszczali piórami, gotowi do spisania rozdartej spowiedzi na wieszaku.
  Vovka-Pavlik syknął:
  - Tak, poszedłeś ...
  Ruda ścisnęła mocniej i Vovka-Pavlik zemdlał. Obudziłem się z wiadra zimnej wody. Ból powrócił ze świadomością. Więzadła są naciągnięte na stojaku, ale boli szczególnie w pachwinie, gdy kulki są do połowy zgniecione. Głupio boląca i przypalona kleszczowa pięta. Kaci zawieszają dodatkowe ciężary, od których nasila się ból w barkach i więzadłach. Wygląda na to, że ręce i nogi zaraz odpadną.
  Vovka-Pavlik stara się zapewnić sobie, że nie pozwolą mu się rozerwać i że skręcenie wkrótce się skończy. Tymczasem wyobraź sobie, że jesteś pionierem. Albo... Tutaj Natasza była dokładnie rozciągnięta i zaczęli go bić batem. Kaci bez większej złośliwości, bez pośpiechu, wychłostali, aby zadać maksymalny ból. Doświadczona Natasza, najwyraźniej przez wieki życia i tysiące misji, nauczyła się kontrolować ból i emocje, a nawet nie jęczeć. Co więcej, uśmiecha się.
  Wzrasta również nastrój Vovki-Pavlika. Ale co, jeśli wyobrazimy sobie, że ból jest przyjemny? Niektórym się to podoba. Nie wierzba, ale żelazny pręt nagle upadł na plecy chłopca, ruda sama uderzyła. Ciało księcia zadrżało. Vovka-Pavlik wzdrygnął się i warknął:
  Cóż, jesteś Szatanem!
  Ruda uderzyła ponownie... Opalona skóra księcia pękła... Wylała się krew.
  Potem warknęła:
  - Kociołek pod stopami i obierz batem.
  Kiedy bicze są bite, nie jest to takie straszne. Ale nagie podeszwy chłopców były posmarowane olejem, a pod nimi umieszczono kociołek. Ogień wybuchł. A gorące strumienie powietrza uderzają w dziecięce pięty. Początkowo ból nie był tak silny. Ale ciepło narastało i paliło mocniej. A królowa Natasza też była smażona. I jest tak pięknie, gdy płoną tak uwodzicielskie nogi dziewczyny.
  Vovka-Pavlik ponownie odczuwa podekscytowanie, chociaż jego jądra są spuchnięte od silnego ściskania ręką kata. A erekcja była bardzo bolesna. A ciosy bicza na ciele są prawie niezauważalne na tle bólu, który zalał naciągnięte więzadła ciała i prażone pięty.
  Tutaj rudowłosa kobieta podniosła żelazny pręt z rozpalonym do czerwoności końcem i jak szturchnęła go pod pachę Vovka-Pavlika. Znowu ból, chłopak drga i prawie zwichnął szczękę, żeby nie krzyczeć.
  Rudowłosy szeleści, pokazując duże zęby jak u konia:
  - Powiedz mi, gdzie jest wejście do skarbca!
  I spaliła go w drugą, dziecinną pachę księcia. Potem ponownie włożyła pręt do kominka. Zacząłem się rozgrzewać. Vovka-Pavlik wydusiła uśmiech, ból wypełnił dziecięce ciało księcia, ale wywołał też podniecenie, z którego doznania były prawie przyjemne.
  Rudowłosy diabeł, po dokładnym podgrzaniu pręta, wyjął go i przyniósł do dziecięcej twarzy Vovki-Pavlika, rycząc:
  - Mów szczeniaku! Gdzie są ukryte skarby?
  Chłopiec odważnie odpowiedział:
  - Gdzie? W Karagandzie!
  Gorące żelazo dotknęło gładkiego, dziecinnego policzka chłopca. Vovka-Pavlik poczuł dziki ból i jednocześnie obawiał się, że zostanie okaleczony. I naprawdę chciałem się wyspowiadać. Ale potem uderzyło mnie w głowę. Bądź jak pionier na stojaku! Przecież tortury nie mogły ich złamać.
  Ruda warknęła:
  - Przemówisz?
  I już drugi policzek został zniekształcony bólem rózgą. Wowka-Pawlik milczał. Kobieta-kat odkręciła kurek i piecyk pod bosymi stopami chłopca płonął jeszcze intensywniej. Wtedy, na jej znak, dwóch pomocników katów wyjęło z kominka już specjalne bicze z drutu kolczastego, który rozpalił się do czerwoności.
  Wowka-Pawlik wzdrygnął się. Wyglądało to przerażająco. Ale ból jest w końcu silnym doznaniem i przy pewnym nastroju myślenia może być przyjemny.
  Wyobraź sobie, że jesteś bity miotłą w łaźni. A chłopak nawet się uśmiechnął, gdy czerwony od gorąca drut kolczasty spadł na jego już pobite ciało.
  Ale to boli, bardzo boli i dosłownie przeżywasz tsunami cierpienia. W średniowieczu tortury są naprawdę fajne. A królowa Natasza została ubita rozpalonym drutem. I ona też uśmiecha się jak prostytutka , gdy klientka wkłada jej majtki i łaskocze ją w cipkę dłonią.
  Z takich myśli chłopiec-książę przeżywa silne podniecenie, a jego męska doskonałość wystaje jak kołek. Ruda zła. Podchodzi do kominka, specjalnymi szczypcami wyciąga z ognia szeroki pasek żelaza. I przynosi to chłopcu do piersi. Dotknęła gołej skóry, przycisnęła i wyszczerzyła zęby i powiedziała:
  - Cóż, co boli?
  Vovka-Pavlik śmiało odpowiedział:
  - Nie ma mowy! Jak kobieta ukłuta szydłem!
  I został uderzony czubkiem buta w pachwinę. Ból jest naprawdę silny, ale chłopak inspirował się, że jest przyjemny, dlatego nie płakał, nie krzyczał, tylko się uśmiechał.
  Ruda coraz bardziej się denerwowała. Złapała rozpalone do czerwoności szczypce z ognia i chwyciła chłopca za podbródek. Spinning. Potem zaczęła tłuc chłopców na nogi rozpalonymi do czerwoności szczypcami. A jednocześnie kontynuując smażenie pięt.
  Vovka-Pavlik zachichotał histerycznie. Ból był taki, że dosłownie doprowadzał mnie do szału. Ale książę czuł w sobie najdziksze podniecenie.
  Rudowłosa katowa dziewczyna złamała chłopcu palce u nóg i zaskrzeczała:
  - Przemówisz? Gdzie są skarby?
  Vovka-Pavlik śmiało odpowiedział:
  - Zamknij się głupi potworze! Twój skarb nie będzie znany!
  I znowu łamie palce u nóg. Jednak rudowłosa harpia wymyśliła kolejną torturę. Więc kaci włożyli mu lejek w zęby i podłączyli wąż. I wlejmy do gardła zimną wodę. Również starożytne i skuteczne tortury. Teraz twój żołądek puchnie i naciska na klatkę piersiową. A w tym samym czasie kat, dziewczyna z ognistymi włosami, wyciąga kolejny pasek rozgrzanego żelaza. I kładzie go na przepełnionym brzuchu chłopca. Odbija wodę i spontanicznie oddaje mocz.
  I zaczyna syczeć kociołek, który parzy bose stopy księcia.
  Ruda daje sygnał katom:
  - Zadowolona!
  I z wielkim wysiłkiem łamie ostatni palec bosej stopy chłopca. Potem warczy:
  - Draniu, złamiemy cię!
  A dziewczyna-kat wyciąga ostre, rozpalone do czerwoności igły z innego kominka i zaczyna wbijać w zakończenia nerwowe chłopca Wowkę-Pawlika. Boli jak diabli. Ale chłopak nadal się uśmiecha. Chociaż jednocześnie bili go rozgrzanym drutem w plecy i boki. A następnie posyp słoną wodą.
  To było tak, jakby najdzikszy ból eksplodował od bomb. Ale nadal świadomość nie wyblakła. Chłopiec był nadmiernie podekscytowany i dlatego nie wyłączył się. A ból był mieszanką bólu i przyjemności. Jak gwałt na kobiecie. Kiedy jednocześnie doświadcza bólu i orgazmu.
  Tak więc Natashka, sądząc po jej twarzy, jest błogo pomimo koksownika pod bosymi stopami i uderzeń rozgrzanego do czerwoności drutu na jej ciele.
  Policzki Vovki-Pavlika znów były spalone, tym razem z szerszym paskiem. I podpal pochodnią pachy. Przebili ciało na wskroś długą, rozgrzaną do czerwoności igłą. Potem znowu nakłuli.
  Mąka może być inna. Inkwizycja próbowała. Więc kobieta-kat włożyła rozgrzany pręt do piątego punktu. Ból jest dziki i oślepiający.
  I tutaj przynieśli pochodnię do włosów chłopca i podpalili. To jest wręcz przerażające.
  Vovka-Pavlik mruknął chłodno:
  - Nie płacz nad ogolonymi włosami!
  Rudowłosa kat w odpowiedzi złapie chłopca za nos rozgrzanymi do czerwoności szczypcami i mocno pociągnie. Vovka-Pavlik, chłopiec szczekał:
  - Ciekawski Varvara nos został oderwany na targu!
  I faktycznie wyrwali mu połowę nosa, szpecąc chłopca. A potem rozpalony do czerwoności pręt w tyłku uniósł się wyżej... Przeszedł do żołądka wypełniony wodą i przepalił się przez muszlę.
  Vovka-Pavlik prawie zemdlała z szoku bólu, ale zdołała szczekać:
  - Nie powiem!
  Rudowłosy diabeł wziął go i w dzikim szale zaczął bić chłopca rozgrzanym drutem. Potem wskoczyła do paleniska i wyrwała rozgrzane do białości szczypce w specjalnym piecu, w którym palił się węgiel i specjalny żar jak w wielkim piecu.
  Kobieta-kat nagle chwyciła Vovkę-Pavlika za kule rozpalonymi do białości szczypcami i pociągnęła. Męski korzeń uciekł, a chłopiec-książę doznał tak bolesnego szoku, że naprawdę stracił przytomność. A zwykłe ciało nie mogło wytrzymać przeciążenia. Dusza Vovki-Pavlika wyleciała z okaleczonego ciała torturowanego i śmiertelnie rozdartego chłopca.
  A w bezcielesnej głowie, ale zdolnej do myślenia i postrzegania dusz, brzęczała pieśń;
  Wpadł do faszystowskiej strasznej niewoli,
  Unoszę się na falach straszliwego bólu!
  Ale krwawiąc śpiewał piosenki,
  W końcu nieustraszony pionier ma przyjazne serce!
  
  I powiem wam stanowczo katów,
  Jaka podła radość, wylewałeś na próżno!
  Słaby każe mi milczeć,
  W końcu ból jest rozdzierający i po prostu okropny!
  
  Ale wiem, mocno wierzę
  Faszyzm zostanie wrzucony w otchłań!
  Ogarnie cię strumień złych płomieni,
  A wszyscy, którzy upadli, radując się, zmartwychwstaną!
  
  A nasza wiara w komunizm jest silna
  Lećmy jak sokół, wznieśmy się ponad wszystkie gwiazdy!
  Niech rzeki miodu płyną winem
  Cały świat głośny klakson usłyszy radę!
  
  A maszyna ściskająca mocno pioniera,
  Spójrz w niebo, młody!
  I dawaj przykład tym, którzy się wahają,
  Twój krawat jest jasny jak goździk!
  
  Ojczyzna dla mnie znaczysz wszystko
  Matko i sens całego młodego życia!
  Odpuszczając ciężkie życie do tej pory,
  Nasi ludzie cierpią z powodu złego faszyzmu!
  
  Ale nadweręż wolę czerwonego chłopca,
  Pluj w twarz z piekielnym bandytą ze swastyką!
  Niech wrogowie zadrżą z wściekłości,
  I zostaną pokonani przez Armię Czerwoną!
  
  święty kraj ZSRR,
  Co dał komunizm narodom!
  Jak matka dała nam swoje serce,
  O szczęście, pokój, nadzieję i wolność!
  Vovka-Pavlik obudził się, gdy do celi weszła policja. Znowu dawali do picia z miski wody. Cóż, przynajmniej woda była czysta, bez piasku. A potem dali mi codzienną rację chleba. Oczywiście jest rzadki.
  Ale głodowanie w celi karnej jest nielegalne. Pavlik-Vovka zjadł i podziękował strażnikom.
  I znowu był w ciemności. Pomyślałem, że jeśli następnym razem zabiorą mnie do śledczego, to lepiej to podpisać niż wracać do karnej celi. Właściwie, dlaczego dobrowolnie zamieniasz swoje życie w piekło. Sto lat minie jak sen w mgnieniu oka. I po co znowu się torturować. I dzięki temu możesz cieszyć się władzą nad chłopcami, co już jest przyjemnością. W końcu tak miło jest rządzić swoim rodzajem. A tutaj możesz tylko zmiażdżyć szczury.
  Vovka-Pavlik, aby uciec z ciemności, zimna, pisku i smrodu, znów zaczął komponować;
  Kolejna sztuczna inteligencja. Führer zlecił wykonanie nowych czołgów serii "E" w postaci dział samobieżnych i przyciągnął do tego najlepszych specjalistów. Niemcy skupili się na działach samobieżnych E-10. W rezultacie do czerwca 1943 r. małe arcydzieło zostało ucieleśnione w metalu. Maszyna ma gęsty układ - skrzynia biegów i silnik razem, wysokość zaledwie metra trzydzieści pięć centymetrów. Przy masie dziesięciu ton samochód miał przedni pancerz 60 milimetrów, co kompensował duży kąt racjonalnego nachylenia i 30 milimetrowy pancerz boczny. Jest tylko dwóch członków załogi. Działo w kalibrze 75 mm w 48 EL. I silnik o mocy 400 koni mechanicznych zapewniający prędkość około 80-90 kilometrów na godzinę.
  Dość proste w produkcji i lekkie działo samobieżne, niskie, niepozorne, łatwe do kamuflażu, miało stać się bardzo obiecującą, a co najważniejsze, bronią masową. Aby to sprawdzić, Hitler ponownie odłożył ofensywę na Wybrzeże Kurskie. Stalin był już tym zmęczony i 1 sierpnia najpierw uderzyły wojska sowieckie. W dwóch kierunkach - Oryol i Charków. Ale na południu silniejsza grupa Mainsteina odparła sowieckie ataki. A na północy Niemcy stawiali opór bardziej niż w prawdziwej historii. Ich "Pantery", "Tygrysy", "Ferdynandy" są znacznie silniejsze w defensywie niż w ofensywie. I działali skutecznie. Działa samobieżne E-10 również okazały się bardzo gotowe do walki. Wojska radzieckie mogły zająć Orel dopiero 30 października. A to dlatego, że część sił niemieckich została skierowana na wojnę we Włoszech.
  W połowie listopada ofensywa wojsk sowieckich ostatecznie ustała. Armia Czerwona poniosła ogromne straty, zwłaszcza w czołgach. Stalin nawet się zawahał. I chciałem zaproponować rozejm. Ale Żukow i inni zauważyli, że Niemców zawsze bito zimą. I najprawdopodobniej tak będzie i tym razem. Może tak by było, gdyby nie działka samobieżne E-10. Ten samochód szybko stał się masowy. Nie przebił czoła T-34-76 ze względu na duży kąt racjonalnego pochylenia pancerza pod kątem czterdziestu stopni od poziomu.
  Na pokładzie samochód jest nieco bardziej wrażliwy, ale niska sylwetka już sama w sobie zapewnia dobrą ochronę, a także prędkość i zwrotność. Ponadto działo samobieżne bardzo się odwróciło, stając się jego najbardziej chronioną stroną.
  Ale najważniejsza jest produktywność i niska waga. Produkowany był w dużych i stale rosnących ilościach i jechał po śniegu nawet lepiej niż T-34, a tym bardziej seria KV.
  Niemcy ograniczyli nawet produkcję T-4 i T-3 na rzecz E-10 oraz ograniczyli produkcję "Tygrysów" i "Panter" na rzecz E-10. Maszyna była idealna do walki z radzieckimi czołgami i sprawdza się zarówno w celach ofensywnych, jak i defensywnych. Wojska radzieckie próbowały nacierać na Charków w grudniu i styczniu, ale wpadły w pułapkę Mainsteina i poniosły miażdżącą porażkę. Co więcej, Niemcom udało się nawet osiągnąć sukces i zająć Kursk i Orel.
  Nieco lepiej było z Armią Czerwoną w centrum. Tam udało im się posuwać się naprzód z walką, pięćdziesiąt do sześćdziesięciu kilometrów, ale rezerwy pozostawiły, aby zamknąć lukę na południowej flance i bez wsparcia wojska radzieckie zatrzymały się.
  Na froncie leningradzkim Armia Czerwona z upartymi bitwami posuwała się tylko o piętnaście kilometrów i zatrzymała się, ponosząc ogromne straty.
  Niemcom udało się przetrwać, tym razem zimę, i uniknąć katastrofy. Nieco gorzej było z Fritzem we Włoszech. Tam alianci zdołali zająć Neapol. Ale ponieśli też kolosalne straty, tracąc część ducha walki. Nawiasem mówiąc, niewielkie rozmiary E-10 sprawiły, że był dobrym narzędziem do walki z wrogiem w warunkach przewagi powietrznej wroga.
  Nadeszła wiosna. Zrobiło się cieplej. Niemcy dostali też nową maszynę E-15. W rzeczywistości była to modernizacja E-10. Pogrubiał się tylko pancerz. Przód w 82 milimetrach na dużym nachyleniu. Na pokładzie 52 mm plus rolki. Pistolet wydłużył lufę do 70 EL, podobnie jak "Pantera". Masa czołgu wzrosła do 16 ton, ale zostało to zrekompensowane mocniejszym silnikiem o mocy 550 koni mechanicznych. Nowe działa samobieżne nie przebijały czoła T-34-85 i miały duże prawdopodobieństwo wystrzelenia pocisków ciężkiego radzieckiego czołgu IS-2 w rykoszet z pochyłym pancerzem. E-15 zachował wszystkie zalety poprzedniego modelu - niską sylwetkę, kamuflaż, szybkość i zwrotność, ale stał się bardziej wytrwały, a wszystkie czołgi koalicji antyhitlerowskiej przebiły go na dystansie bojowym. Ponadto w serii pojawili się Niemcy i myśliwiec odrzutowy ME-262, bardzo szybki, ciężko uzbrojony i co najważniejsze wytrwały. Cechą tego samolotu było to, że dzięki dwóm silnikom odrzutowym samochód był cięższy, a przez to lepiej chroniony. Tak, i cztery 30-mm wiatrówki plus rakiety, to bardzo potężna broń.
  Uniwersalny TA-152 stał się również poważną maszyną. Podobnie jak Focke-Wulf, ten samolot okazał się wielozadaniowy: samolot szturmowy, myśliwiec i bombowiec frontowy. Prawdziwy koń bojowy, tylko szybszy i bardziej zwrotny niż F-190. Więc Niemcy drastycznie się nasilili.
  Jednak groźba lądowania aliantów w Normandii uniemożliwiła Fritzowi przeprowadzenie wielkiej ofensywy przeciwko ZSRR. Hitler został zmuszony do wzmocnienia swoich wojsk we Francji i Włoszech. Wojna na dwóch frontach jest trudna. A Stalin też się umacnia. Stempluje nowe czołgi: IS-2 i T-34-85. A także nowe samoloty - szybszy LA-7 i bardziej zwrotny Jak-3. Jednak ten ostatni nie zastąpił Jaka-9 ze względu na jego wysoki koszt. Niemcy dostali też bombowiec Yu-288, bardzo mocny i szybki.
  Stalin zawahał się i ponownie zaproponował Führerowi rozejm na rok.
  Hitler przyjął tę ofertę bez wahania. Musimy zająć się drugim frontem. W międzyczasie Niemcy zwiększali produkcję dział samobieżnych E. E-15 wiosną sprawdził się w walce z IS-2. Cięższy sowiecki samochód jechał czołowo z odległości kilometra, a nawet dalej. A ona sama miała szansę przebić się tylko nie dalej niż 500 metrów, a potem w mniejszości przypadków z tego, że duży kąt nachylenia zbroi dawał mocne odbicie.
  Niemcy ostatecznie przerwali produkcję "Tygrysa" i odmówili uruchomienia serii "Tygrys" -2, a także prawie wstrzymali produkcję "Pantery". Tak więc E-15 pod każdym względem przewyższał Panterę, będąc kilkakrotnie tańszym, bardziej zaawansowanym technologicznie i lżejszym. Zamiast "Tygrysa" -2 opracowano działa samobieżne E-25 z 88-mm działem 71EL i ważącym 26 ton, z przednim pancerzem 120 mm i 82-mm pancerzem bocznym. Oznacza to, że lżejszy i tańszy niż "Tiger" -2, nie mniej chroniony, ale niepozorny, o niskiej sylwetce i dużej prędkości. Do dużych prędkości wystarcza silnik o mocy 700 koni mechanicznych.
  Jedynym plusem "Tygrysa" -2 jest obrotowa wieża. Ale biorąc pod uwagę wysoki obrót E-25 i niski obrót wieży Tiger-2, to również nie ma znaczenia.
  Rozejm rozpoczął się 1 czerwca 1944 r. A 6 czerwca rozpoczęła się inwazja aliantów na Normandię. Niemcy nie odgadli ani daty lądowania, ani miejsca. Dostali jednak możliwość użycia wojsk z frontu wschodniego.
  W tym seria E, która wykazała się ogromną wszechstronnością i wydajnością. Zarówno "Churchill", jak i "Sherman" ulegli E-15, który ich przebił, a on sam był znacznie sprawniejszy i lepszy. Tak, a niemieckie samoloty odrzutowe, z bardzo skuteczną wiatrówką 30 mm, są znacznie mocniejsze.
  Bitwy pokazały, że zniszczyły USA i Wielką Brytanię, głównie uzbrojone w karabiny maszynowe, przeciwko ME-262 i TA-152 są bardzo słabe. Chyba że jest ich dużo. Ale niemieckie asy są najbardziej produktywne na świecie.
  Walki w Normandii trwały do końca sierpnia i zakończyły się całkowitą klęską aliantów. Ponad siedemset tysięcy osób straciło samych więźniów.
  We wrześniu Niemcy rozpoczęli ofensywę we Włoszech. Trwało to dwa miesiące, aż całe południe kraju Mussoliniego zostało zajęte przez nazistów. Potem nastąpił cios na Sycylię. W grudniu naziści zdobyli również tę wyspę. Walki były bardzo zacięte. Ale Niemcy byli znacznie silniejsi. I mają lepszy sprzęt, i lotnictwo, i czołgi, i karabin maszynowy MP 44, i bardziej doświadczonych, wyszkolonych i zdyscyplinowanych żołnierzy. No i oczywiście dowództwo posiadające większe doświadczenie bojowe z bardzo silnym i fanatycznym przeciwnikiem.
  Po pokonaniu aliantów Niemcy zaatakowali Maltę, zbombardowali, a następnie wylądowali. A potem Gibraltar. A Franco nie miał innego wyjścia, jak tylko zgodzić się na przepuszczenie Szwabów.
  Naziści przeszli przez Afrykę. I już Wielka Brytania, która została wyjęta przez okręty podwodne, zaczęła negocjować rozejm. Zdobycie Anglii, zwłaszcza przed zakończeniem rozejmu z ZSRR, wydawało się nierealne. Po wyjeździe do Egiptu i odzyskaniu posiadłości francuskich Führer zgodził się na status quo. Niemcy zdobyli ropę Libii i Nigerii z Kamerunem i wolną rękę. Wielka Brytania oddychała swobodniej. Co więcej, naziści dysponowali bombowcami odrzutowymi Arado, zdolnymi praktycznie bezkarnie zniszczyć Wielką Brytanię. I oczywiście to było przerażające.
  Hitler uważał, że w każdym razie konieczne jest jak najszybsze zakończenie Związku Radzieckiego. W przeciwnym razie Stalin oszuka go lupanet.
  Tak więc 1 czerwca 1945 r. wznowiono wojnę z ZSRR. W tym czasie naziści przygotowali nowe działo samobieżne E-50, bardziej opancerzone, z mocnym działem. Pancerz przedni miał 160 mm przy dużym nachyleniu, pancerz boczny 125 mm, plus ekrany 50 mm, a działo 88 mm z lufą o długości 100 EL. Z maszyną ważącą pięćdziesiąt ton i silnikiem o mocy 1200 koni mechanicznych po doładowaniu. Tak, nowe działa samobieżne miały doskonałą ochronę pod każdym kątem i zdolność do niszczenia radzieckich czołgów. Jednocześnie pozostając w niskiej sylwetce, dyskretny i łatwy w produkcji. Charakterystyczną cechą jest mocna ochrona boków o łącznej długości 175 mm plus rolki. A czoło pod dużym kątem to racjonalnie pochylony pancerz. Oprócz armaty 88 mm zainstalowano również działo 105 mm. Działa samobieżne E-25 też nie straciły jednak na znaczeniu.
  Niemcy poświęcili wiele uwagi opracowaniu pełnoprawnego czołgu E-50. Maszyna, dzięki gęstszemu układowi, zapowiadała się uniwersalna.
  Trwają dalsze prace nad czołgiem E-100. Nie było to już działo samobieżne, ale maszyna z obrotową wieżą. Ale dwa działa sprawiły, że wieża była cięższa. I wiele razy musiałem przerabiać ten projekt. I okazało się, że jest to coś niezbyt strawnego. W każdym razie, gorszy pod względem skuteczności bojowej niż poprzednia seria E, ZSRR nadal utrzymywał T-34-85 w masowej produkcji i wypuścił tylko IS-3, nie rozwijając czołgów cięższych niż czterdzieści siedem ton. Tak więc E-100 wyglądał egzotycznie. Działa samobieżne w modyfikacji szturmowej E-50 wyglądały znacznie bardziej racjonalnie. Przynajmniej wyglądała mądrzej.
  Ofensywa niemiecka rozpoczęła się w kierunku południowym. Fritz przedarł się przez sowiecką obronę i udał się do Woroneża...
  Kilku ugrzęzło w bitwach o to miasto. Wojska radzieckie przylgnęły do Woroneża i bardzo uparcie broniły tego miasta. Walczyli naprawdę tytanicznie. I nie myśleli, żeby się poddać ani się poddać.
  Naziści wrzucili do bitwy "Sturmtigery" i działa samobieżne E-50 z bombowcem. Wykorzystywano również samoloty odrzutowe. Bitwy były niezwykle uparte. Woroneż został poważnie uszkodzony. Atak na miasto trwał ponad miesiąc. Ostatecznie wojska sowieckie opuściły tę osadę. Ale naziści stracili też dużo sił i czasu. Ofensywa nad Donem rozwijała się powoli. Armia Czerwona zmusiła nazistów do sukcesywnego przełamywania jednej linii obrony za drugą. I wyczerpał Fritza.
  Gorzej było w powietrzu. Niemiecki ME-262 okazał się maszyną szybką i zdolną do przetrwania, a odrzutowiec NE-162 okazał się najbardziej zwrotnym i najszybszym myśliwcem na świecie. A niemiecka armata 30mm jest bardzo skuteczna. Jednym trafieniem zestrzeliła radzieckie samochody.
  Huffman opanował HE-162, który najbardziej pasował do jego stylu walki na ekstremalnie bliskich dystansach. Za czterysta zestrzelonych samolotów as otrzymał drugi w historii III Rzeszy Krzyż Rycerski Żelaznego Krzyża ze złotymi liśćmi dębu, mieczami i diamentami.
  Na niebie od strony ZSRR walczył jako główny myśliwiec Jak-9 i nie mógł konkurować z Niemcami szybkością. Podobnie jak Jak-3 i LA-7. Pojazdy niemieckie przewyższały również radzieckie pod względem uzbrojenia.
  Jedyną rzeczą, w której TA-152 i ME-262 nie miały przewagi, była zwrotność w poziomie. Ale XE-162 przewyższał pojazdy radzieckie pod względem zwrotności. Pod koniec roku pojawił się bardziej zaawansowany niemiecki bombowiec odrzutowy Yu-287, który stworzył poważne problemy dla oddziałów czerwonych.
  Do służby weszły również samoloty szturmowe. Które są bardzo wytrwałe i szybkie.
  A w czołgach Niemcy mieli przewagę jakościową. Jednak przemysł sowiecki próbował temu przeciwdziałać ilością. Czołg T-34-85 był produkowany w dużych ilościach. IS-3 poszedł trochę mniej, maszyna jest dość trudna do wyprodukowania, chociaż ma lepszą ochronę przednią niż IS-2. Ponieważ ukończenie budowy T-54 było opóźnione, produkcja SU-100 z potężniejszą bronią, zdolną przynajmniej do przeciwstawienia się Niemcom, zaczęła wzrastać.
  Ale naziści nie stali w miejscu. Uzyskując dostęp do afrykańskich surowców, dysponując zasobami ludzkimi Europy, Bliskiego Wschodu, znacznej części ZSRR, III Rzesza produkowała broń w ogromnych ilościach. A Rosja, po utracie znacznej części terytorium i utracie dostaw Lend-Lease, trywialnie nie mogła wyprzedzić Niemiec pod względem ilości sprzętu.
  Jedyną rzeczą jest to, że III Rzesza została zmuszona do sformowania ogromnej liczby jednostek zagranicznych. A nawet w dywizjach niemieckich była ogromna liczba Heavisów. Z tego powodu zmniejszyła się zdolność bojowa Wehrmachtu.
  To prawda, że naziści nie byli gorsi pod względem liczby żołnierzy. Mają połowę Afryki, Bliski Wschód i prawie całą Europę oraz setki tysięcy byłych obywateli Związku Radzieckiego.
  Naziści poszli na zakręt dona i zostali zatrzymani. Tutaj również Hitler zarządził atak na Moskwę. Ale tam obrona wojsk sowieckich okazała się najsilniejsza. Naziści posuwali się z trzydziestu do pięćdziesięciu kilometrów kosztem kolosalnych strat i zatrzymali się, gdy spadł na nich śnieg.
  . ROZDZIAŁ 11
  Nazistowskie Niemcy nie osiągnęły swoich celów, zdołały zająć stosunkowo niewielkie terytorium. I nawet nie osiągając granic maksymalnego zaawansowania w czterdziestym drugim roku. Ale jakie były nadzieje. Co więcej, nadchodziła zima. A Armia Czerwona przyspieszyła.
  Ale zimą bitwy toczyły się pełną parą. Po raz kolejny głównym niemieckim czołgiem był E-25. Łatwy w produkcji, lekki i zwrotny, dobrze walczył na śniegu. W powietrzu Niemcy utrzymali, a nawet zwiększyli swoją przewagę. W serii pojawiła się bardziej zaawansowana modyfikacja ME-262 X ze skośnymi skrzydłami oraz TA-183. Był też samolot B-18 z modyfikacją bez hosta oraz bardziej zaawansowane myśliwce rakietowe ME-263 zdolne do latania przez pół godziny, małe i bardzo zwrotne.
  Rozwinęło się lotnictwo Luftwaffe. A ZSRR nie mógł jeszcze uruchomić serii samolotów odrzutowych i beznadziejnie przegrywał.
  Uniemożliwiło mu to przejęcie inicjatywy zimą i osiągnięcie znaczącego sukcesu. Niemcy odparli ataki i jeszcze w marcu udało im się ponownie odciąć Leningrad drogą lądową. W ten sposób rozwinęła się naprawdę krytyczna sytuacja.
  Wiosną hitlerowcy wznowili ofensywę. Uderzyli, gdzie tylko mogli. Posłużyli się taktyką masowych bombardowań. Ponadto w panzvale wszedł do służby silnik turbogeneratora. To w końcu umożliwiło zdobycie długo oczekiwanego czołgu E-75, niemożliwego do przebicia pod każdym kątem, ale nie tracącego mobilności i wystarczająco szybkiego.
  Ta niemiecka maszyna, ze względu na swoją wszechstronność i szybkostrzelność działa, okazała się skuteczną opcją.
  Fritzom udało się zmylić sowiecki wywiad i przeprowadzić niespodziewany atak na Tichwin, biorąc Leningrad podwójnym pierścieniem i przebijając się do Moskwy od północy.
  Armia Czerwona próbowała awansować w regionie Woroneża, ale Mainstein to przewidział. Pozwolił wojskom sowieckim zmiażdżyć słabszych Włochów, a następnie wykonał cios tnący, tworząc duży kocioł. Fritz wykorzystał wyłom i okrążył Moskwę swoją armadą. A Mainsteinowi udało się nawet schwytać Riazana, przerywając komunikację.
  Ale w czterdziestym szóstym roku sytuacja Niemców była nadal trudna. Stany Zjednoczone i Wielka Brytania w sierpniu, po zrzuceniu kilkunastu bomb atomowych, były w stanie zmusić Japonię do kapitulacji. A we wrześniu 1946 Wielka Brytania i Stany Zjednoczone wycofały się z rozejmu, uniemożliwiając im wykończenie ZSRR. W tym czasie Niemcy mieli w serii dyskoteki - nieprzeniknione dla broni strzeleckiej, ale bardziej zdolne do taranowania. Sami Fritz z dyskotek nie mogli strzelać, ale sami pozostali nietykalni ze względu na strumień laminarny. Ogromna prędkość samolotu dyskowego umożliwiła wyprzedzanie samolotów i taranowanie wroga.
  Stany Zjednoczone i Wielka Brytania rozpoczęły walkę w październiku próbą uderzenia nuklearnego. Ale w obliczu bardziej zaawansowanych niemieckich myśliwców. Zestrzelili trzy amerykańskie bombowce próbujące przedrzeć się do Berlina.
  Niemcy mieli już doskonały system ochrony radarowej i ostrzegania.
  W listopadzie nastąpiło lądowanie desantowe w Maroku. Naziści byli w stanie użyć okrętów podwodnych, w tym nadtlenku wodoru, do zatopienia niektórych amerykańskich statków.
  Zwiad doznał ciężkich obrażeń. Ale w tym czasie naziści już prawie otoczyli Moskwę i starali się wykończyć ZSRR, którego rosnąca siła przeraziła III Rzeszę.
  Dlatego w Maroku było niewiele wojsk niemieckich, a Amerykanom udało się stworzyć przyczółek. I zaczęli budować grupę. Jednak odległa odległość, działalność niemieckiej floty podwodnej sprawiły, że ich wysiłki nie były jeszcze niebezpieczne. Pod koniec grudnia 1946 r. zamknięto pierścień wokół Moskwy. Stolica została otoczona. W styczniu i lutym uporczywe bitwy toczyły się pełną parą.
  Próba odblokowania stolicy Rosji nie powiodła się. A pod koniec marca miał zająć Kreml. Chociaż jednostki sowieckie wciąż w Moskwie stawiały opór do końca kwietnia.
  Stany Zjednoczone i Wielka Brytania zdobyły do tego czasu połowę Maroka. Przeprowadzili aktywny, ale niezbyt udany atak z powietrza na III Rzeszę. Niemcy użyli nowych myśliwców XE-262, równie tanich i zwrotnych jak XE-162, ale lepiej chronionych i ciężej uzbrojonych.
  Bitwy pokazały, że Luftwaffe jest w powietrzu silniejsza niż Amerykanie, zwłaszcza jakość samolotów i wyszkolenie asów. A taniość i łatwość produkcji z XE-262 pozwoliły nieco wyrównać sytuację z ilościową przewagą sojuszników.
  Po upadku Moskwy i głodującym Leningradzie Niemcy nieco rozwiązali ręce. Rozpoczął się atak na Kaukaz, Turcja przystąpiła do wojny po stronie III Rzeszy. W tym samym czasie, w maju, Niemcy nacierali na miasto Gorki. Stalin ponownie zaproponował Hitlerowi rozejm. Führer przyjął ofertę, ale nie od razu. Najpierw naziści zdobyli Kaukaz, Gorkiego, Kazań. Führer chciał twardo stanąć nad Wołgą i wypędzić Armię Czerwoną. To prawda, że wojna na wschodzie przeciągnęła się do sierpnia. Ale 1 września została zawarta umowa na uciążliwych warunkach.
  ZSRR zobowiązał się do oddania hołdu Niemcom i utracił znaczną część swojego terytorium. Ponadto Stalin był zobowiązany do dostarczenia Niemcom większości sprzętu z Uralu, najlepszych inżynierów, oraz oddania Niemcom praktycznie całego swojego sprzętu.
  Stalin, wyczuwając daremność oporu, również się na to zgodził. Ale z drugiej strony zachował prawo do posiadania armii i opracowywania nowych rodzajów broni. Niektóre miasta nad Wołgą - w szczególności Kujbyszew i Saratów - pozostały w ZSRR, jak Uljanowsk. Granice zostały wytyczone zgodnie z zasadą - to, co jest uchwycone, jest Twoje. Jednak nazistom udało się zająć Archangielsk.
  A teraz wojna przeniosła się na Zachód. Komu udało się zrzucić kilka bomb atomowych na Europę.
  Ale wciąż były wahania. Niemieckie myśliwce są zbyt silne. Ponadto niemieckie pociski ziemia-powietrze również okazały się bardzo skuteczne. Zdolne do namierzania dźwięku lub ciepła, zadawały duże obrażenia sojusznikom.
  Truman również się zawahał. Wojna z III Rzeszą kosztowała Amerykanów zbyt wiele.
  Ale naziści przerzucili duże siły do Afryki, w październiku 1947 pokonali tam USA i Wielką Brytanię. A w grudniu wojska niemieckie wkroczyły do Indii, podbijając również tę kolonię. Wielka ofensywa nazistów rozpoczęła się w Afryce.
  1948 minął w wymianie ciosów. Niemcy komunikowali się za pomocą okrętów podwodnych i bombowców odrzutowych. Użyli bardzo potężnych TA-500 i TA-600, a także najnowszego mastodonta Yu-387 i myśliwca ME-362. Nieźle pokazały się też niemieckie dyskoteki. Staranowali, pełnili rolę rozpoznania i są nietykalni.
  Do lata naziści zdobyli Afrykę Południową i Madagaskar, okupując Afrykę. A na jesień planowana jest inwazja na Wielką Brytanię.
  Ale podczas gdy bitwa toczyła się pełną parą w powietrzu. Huffman, po zestrzeleniu 500 samolotów, otrzymał Order Orła Niemieckiego z diamentami. A po osiągnięciu tysiąca w październiku 1948 r. został odznaczony nowym orderem ze specjalnie ustanowionym stopniem Krzyża Kawalerskiego Krzyża Żelaznego z platynowymi liśćmi dębu, mieczami i diamentami.
  Drugim laureatem tego wyróżnienia został Huffman. Rudel też to dostał, a trochę przed Huffmanem. Obaj ci bohaterowie byli na nieosiągalnej wysokości.
  Wśród tankowców wyróżniał się Krigman. Ten as pancerny był najbardziej produktywny, choć niezbyt hojnie nagrodzony. Kriegman był strzelcem i przyzwoitym człowiekiem. Kiedy liczba jego czołgów przekroczyła pięćset, został ostatecznie odznaczony Krzyżem Kawalerskim Żelaznego Krzyża z liśćmi dębu oraz złotym i diamentowym krzyżem niszczyciela czołgów.
  4 listopada 1948 r. rozpoczęła się operacja "Northern Gambit", która wylądowała w Wielkiej Brytanii. Brytyjczycy nie spodziewali się, że Niemcy zdecydują się na operację w listopadzie i zostali zaskoczeni. Ucierpiała także działalność niemieckiego lotnictwa i okrętów podwodnych. Lądowanie odbyło się więc na korzyść nazistów. Niestety, taki jest Pallas.
  Churchill nie był już u władzy. A bez niego wszystko poszło nie tak. Amerykanie oczywiście pomogli Brytyjczykom, ale to nie wystarczy. Niemcy użyli najnowszego czołgu E-50 U, z bardziej zaawansowaną ochroną i tylko dwoma członkami załogi. To prawda, że na tym świecie naziści nie mieli czołgów piramidalnych. Mimo to E-50 U miał wysokość poniżej dwóch metrów i przewyższał amerykańskie "Patony" i angielskie "Kolankur".
  Wielka Brytania upadła w połowie grudnia. Wtedy zakończyła się operacja zmuszenia Brytyjczyków do pokoju. Irlandia została również zaatakowana w styczniu 1949 roku.
  Hitler ogłosił się zwycięzcą. Niemcy rozpoczęli ofensywę przeciwko Indochinom. I przejdź do Japonii. Stany Zjednoczone nadal kontynuowały wojnę, ale nie mogły już zdobyć Niemiec. Jednak naziści ugrzęźli nieco w Chinach. Liczna proamerykańska armia Czang Kaj-szeka i Armia Czerwona Mao zjednoczyła się przeciwko Wehrmachtowi.
  Jest wielu Chińczyków i ciężko walczą. Nieco łatwiej naziści podbili Wietnam, Tajlandię i dalej Indonezję. A jesienią 1949 wylądowali także w Australii.
  Walki przeciągały się. Nadszedł rok 1950. Hitler nie chciał pokoju ze Stanami Zjednoczonymi. Chociaż nowy prezydent Eisenhower zaproponował podział stref wpływów, obiecując Niemcom wolność na półkuli wschodniej. Główny faszysta chciał władzy nad światem. Chociaż bardzo trudno jest dostać się do USA.
  1 maja 1950 roku odbyło się historyczne spotkanie dwóch dyktatorów Hitlera i Stalina. Następnie Niemcy i ZSRR zawarły sojusz przeciwko Ameryce. Stalin rozumiał, że wciąż nie ma sił, by pokonać III Rzeszę, ale powrót na Alaskę nie zaszkodzi. Ponadto naziści obiecali zaprzestać przyjmowania reparacji od ZSRR. Co też jest bardzo dobre.
  Stalin rozpoczął ofensywę z Czukotki. Wysłał na Alaskę wojska, w szczególności najnowszy czołg IS-7. Tą drogą również poszli Niemcy. Jesień 1950 roku to bitwy, w których jakość pokonała ilość. Wraz z Armią Czerwoną posuwali się naziści. Bitwy pokazały, że niemiecki czołg E-50 pozostaje najlepszy na świecie, chociaż IS-7 jest dobry.
  Ale Amerykanie mają problemy z technologią. "Paton" nie ciągnie. Jego działo jest gorsze zarówno od T-54, jak i IS-7, a ten drugi jest znacznie gorszy, a jeszcze bardziej od opancerzenia. Niemiecki E-50 U jest zbliżony do IS-7, tylko działo jest mniejszego kalibru, ale szybsze i celniejsze, z dłuższą lufą. Tylko niemiecki czołg w III Rzeszy jest głównym czołgiem, a radziecki IS 7 nie jest tak masywny. Naziści też mają mastodonty. E-75 jest również niski i kompaktowy, z grubszym pancerzem i większym kalibrem działa. A E-100 U jest również dwudziałem, ale jedno działo to wyrzutnia bomb, a drugie 88-milimetrowe działo przeciwpancerne, ale wystarczy dla Patona. Nieco lepszy niż amerykański Lincoln. Posiada działo 120 mm o prędkości wylotowej ponad 1070 metrów na sekundę.
  Jednak ten czołg ma wiele wad i często się psuje. Ale przynajmniej jest w stanie przebić IS 7 i E 50 blisko czoła.
  W lotnictwie Niemcy są poza konkurencją i to jest fakt. Więc dostali ME-462 i bezogonowe bombowce, które miażdżą wszystko. Latają na duże odległości. A także dyskoteki - maszyny, które nie mają sobie równych. A każdy samolot jest wobec nich bezsilny.
  Rok 1950 minął w bardzo upartych i zaciętych bitwach. Alaska została podbita. Kolejna zima zaczęła się od postępów w całej Kanadzie. Czołgi koalicyjne ruszyły, przecinając oddziały amerykańskie. Próbowali się oprzeć. "Patton" otrzymał dłuższą, ale wciąż niewystarczającą broń. Amerykanie próbowali zrzucić bomby atomowe na Armię Czerwoną i Niemców, ale niewiele im to pomogło. Rola pojedynczego żołnierza stawała się coraz silniejsza.
  W bitwach naziści używali nowych żołnierzy z genami szczura. Eksperyment jednak nie powiódł się. Nowi wojownicy byli silni, ale niezbyt sprytni.
  Jednak Amerykanie w odpowiedzi próbowali niektórych rodzajów dopingu dla swoich żołnierzy. A te w ogóle nieco zwiększyły swoją siłę, ale nie osiągnęły decydującej przewagi.
  Kiedy koalicja przeszła przez Kanadę i weszła do Stanów Zjednoczonych, opór stał się bardziej zaciekły. Od czasu do czasu następowały kontrataki.
  Amerykanie próbowali używać rakiet do strzelania do sowieckich i niemieckich czołgów. I choć jest droższy, to i tak jest skuteczniejszy. Jedną z metod prowadzenia wojny było użycie lekkich transporterów opancerzonych, które wystrzeliwały rakiety. I spowodowali szkody w koalicji.
  Ale Ameryka stopniowo traciła grunt pod nogami. Los Angeles już upadło. A naziści zbliżyli się do Filadelfii. Stało się to jakoś bardzo niepokojące.
  Do końca 1951 r. ponad połowa terytorium USA była pod kontrolą koalicji. A do marca 1952 roku Ameryka skapitulowała. Tam minął niepokojący i niebezpieczny czas wojny.
  Nastąpił chwilowy spokój. Stalin zmarł w marcu 1953 r. Hitler wciąż żyje. A do ofensywy przystępuje dopiero 20 kwietnia 1955 roku.
  Trzecia Rzesza miała w tym czasie specjalne zbiorniki wykonane z ceramiki i włókna węglowego. A hitlerowcy pędzą na wschód. Chcą uchwycić to, co jeszcze zostało z ZSRR. Ale 9 maja 1955 r. Adolf Hitler rozbił się podczas lotu samolotem. A era bezprecedensowego tyrana została przerwana. Führer przewyższył Czyngis-chana. I potrafił zrobić to, o czym inni tyrani mogli tylko pomarzyć.
  Armia Czerwona nadal uparcie stawiała opór nacierającym hordom Hitlera.
  Ale niestety siły są nierówne... Chociaż Armia Czerwona używała nowych czołgów T-64, które jednak nie były w stanie powstrzymać nazistów.
  Tak, wojna była prawie jednostronna. Trzecia Rzesza ma cały świat, ZSRR tylko połowę Rosji.
  Tak zakończył się podbój. Smutny i smutny...
  Vovka-Pavlik po takim eseju przerwała i zdrzemnęła się, siedząc w łóżku. Kiedy masz nagi tors, leżenie na lodowatym metalu jest jakoś głupie.
  Sen Vovki-Pavlika był bardzo osobliwy.
  Tak więc dla Armii Czerwonej walki potoczyły się jeszcze gorzej niż w prawdziwej historii. A Fritz zaczął szybciej się przebijać. A plan "Barbarossa" został przepełniony. Armia Czerwona całkowicie się rozpada.
  A teraz nazistowskie hordy zbliżają się do Moskwy. Tutaj konieczne jest, aby nazistowska armada spotkała się z zaciętym oporem.
  Ale oto znaki sześciu bojowników wchodzących do bitwy. Jedna nadzieja dla Vovki-Pavlika, Margarity, Nataszy, Zoi, Augustiny, Swietłany. Potrafią natychmiast zatrzymać i pokonać wrogów, zamieniając ich w popiół.
  Zebrał się taki dziki i piękny zespół dziewczyn. A przeciwko nim jest As Diamentów i jego gang. Cóż, to nie jest straszne...
  A naziści już opływają Moskwę z różnych stron.
  Następnie Vovka-Pavlik i dziewczyny ponownie wkroczyły do bitwy, pomagając Rosji, a raczej ZSRR.
  Potem dołączyła do nich bosa Margarita. Również dorosła pisarka została około dwunastoletnią dziewczynką w zamian za nieśmiertelność i wypełnia misję.
  Wojownicy XXI wieku ponownie zmagali się z nazistami XX wieku.
  W faszystowskim brązowym imperium jest zbyt wielu żołnierzy. Płyną jak niekończąca się rzeka.
  Vovka-Pavlik, siekając nazistów mieczami, ryczała piechota i czołgi:
  - Nigdy się nie poddawaj!
  I ostry dysk wyleciał z bosej stopy chłopca!
  Margarita, miażdżąc przeciwników, obnażając zęby, chrząknęła:
  - Na świecie jest miejsce na wyczyn!
  I trujące igły wyrwane z bosej stopy dziewczyny, uderzające w nazistów, ich samoloty i czołgi.
  Natasza również rzucała bosymi palcami, morderczo i wyła:
  Nigdy nie zapomnimy i nigdy nie wybaczymy.
  A jej miecze przeszły przez faszystów w młynie.
  Zoya, tnąc wrogów, pisnęła:
  - O nowe zamówienie!
  I nowe igły porozrzucane z jej bosych stóp. A co w oku, co w gardle nazistowskich żołnierzy i samolotów.
  Tak, było jasne, że wojownicy byli podekscytowani i wściekli.
  Augustyn, ścinając białych żołnierzy i czołgi, pisnął:
  - Nasza żelazna wola!
  A z jej bosej stopy wylatuje nowy, śmiercionośny prezent. I spadają takni i biali wojownicy.
  Svetlana tnie do młynarza, jej miecze są jak błyskawica.
  Naziści padają jak snopy.
  Dziewczyna rzuca bosymi stopami igłami i piszczy:
  - Bo Matka Rosja zwycięży!
  Młody wojownik Vovka-Pavlik wyrusza przeciwko nazistom. Chłopiec Terminator siekający brązowe wojska.
  A jednocześnie palce gołych nóg chłopca wyrzucają igły z trucizną, rozrywają pnie i zestrzeliwują samoloty.
  Chłopiec ryczy:
  - Chwała przyszłej Rosji!
  A w ruchu tnie wszystkim głowę i pysk.
  Margarita miażdży również przeciwników.
  Jej bose stopy wymachują. Naziści masowo giną. Wojownik krzyczy:
  - Na nowe granice!
  A potem dziewczyna weźmie i wytnie ...
  Masa zwłok faszystowskich żołnierzy.
  Ale Natasza jest w ofensywie. Razem z czołgami tnie nazistów i śpiewa:
  - Rosja jest wielka i promienna,
  Jestem bardzo dziwną dziewczyną!
  A dyski lecą z jej bosych stóp. Kto widział gardła nazistów. Tak, to jest dziewczyna.
  Zoya jest w ofensywie. Siekanie brązowych żołnierzy obiema rękami. Wypluwanie z tuby. I rzuca śmiertelnie groźnymi igłami bosymi palcami - zestrzeliwuje czołgi i samoloty.
  A jednocześnie śpiewa sobie:
  - Och, pałko chodźmy,
  Och, mój ulubiony pójdzie!
  Augustina, wycinając nazistów i eksterminując brunatnych żołnierzy, piszczy:
  - Cały kudłaty i w skórze zwierzęcia,
  Rzucił się z pałką na policję!
  A bosymi palcami, jak rzucić się we wroga, coś, co zabije słonia, a tym bardziej czołg.
  A potem pisk:
  - Wilki!
  Swietłana w ofensywie. Cięcia, cięcie nazistów. Bosymi stopami rzuca na nich prezenty śmierci.
  Prowadzi młyn z mieczami.
  Zmiażdżyła wiele myśliwców i pisków:
  - Nadchodzi wielkie zwycięstwo!
  I znowu dziewczyna jest w dzikim ruchu.
  A jej bose stopy strzelają śmiercionośnymi igłami, niszcząc czołgi i samoloty.
  Vovka-Pavlik zerwał się. Chłopak wykonał salto. Posiekał wielu nazistów w skoku.
  Rzucał igłami gołymi palcami i bulgotał:
  - Bądź sławny z mojej pięknej odwagi!
  I znowu chłopiec jest w bitwie.
  Margarita przechodzi do ofensywy. Niszczy wszystkich wrogów z rzędu. Jej miecze są twardsze niż ostrza wiatraków. A bosymi palcami rzucają dary śmierci, płoną czołgi i samoloty.
  Dziewczyna jest w ofensywie. Eksterminuje brązowych wojowników bez ceremonii.
  I co jakiś czas skacze i kręci się!
  I latają od niej dary zagłady.
  A sami naziści giną. I piętrzą się całe kopce trupów.
  Margarita piszczy:
  - Jestem amerykańskim kowbojem!
  I znowu jej bose stopy rzuciły igłą.
  A potem jeszcze kilkanaście igieł!
  Natasza w ofensywie też jest bardzo fajna.
  I rzuca bosymi stopami i pluje ze słomy.
  I krzyczy na całe gardło:
  - Jestem iskrzącą się śmiercią! Wszystko, co musisz zrobić, to umrzeć!
  I znowu piękno w ruchu.
  Zoya szturmuje blokadę zwłok nazistów. A bumerangi zniszczenia również wylatują z jej bosych stóp.
  A brązowi wojownicy wciąż spadają i spadają.
  Zoya krzyczy:
  - Boso dziewczyno, wygrasz!
  A z nagiej pięty dziewczyny wylatuje tuzin igieł. Które bezpośrednio w gardło nazistów kopią.
  Padają martwi.
  A raczej całkowicie martwy.
  Augustyn w ofensywie. Miażdży brązowe oddziały. Jej miecze są noszone w dwóch rękach. A ona jest wspaniałym wojownikiem.
  Przez wojska faszystowskie przetacza się tornado.
  Dziewczyna z rudymi włosami ryczy:
  - Przyszłość jest ukryta! Ale będzie zwycięski!
  A w ofensywie piękność z ognistymi włosami.
  Augustyn ryczy w dzikiej ekstazie:
  - Bogowie wojny rozerwą wszystko!
  I wojownik w ofensywie.
  A jej bose stopy wrzucają mnóstwo ostrych, trujących igieł.
  Swietłana w bitwie I tak błyszczące i walczące. Jej gołe nogi wyrzucają tak wiele śmiercionośnych rzeczy. Nie mężczyzna, ale śmierć z blond włosami.
  Ale jeśli się zepsuje, nie możesz tego zatrzymać.
  Swietłana śpiewa:
  - Życie nie będzie miodem,
  Ten skok w okrągłym tańcu!
  Niech marzenia się spełnią -
  Piękno zamienia mężczyznę w niewolnika!
  A w ruchu bosej dziewczyny jest coraz więcej wściekłości.
  Vovka-Pavlik w ofensywie, wszystko przyspiesza. Chłopiec bije nazistów.
  Jego bose stopy rzucają ostrymi igłami - rozrywającymi czołgi i samoloty.
  Młody wojownik piszczy:
  - Szalone imperium rozerwie wszystkich na strzępy!
  I znowu chłopiec jest w ruchu.
  Margarita jest burzliwą dziewczyną w swojej działalności. I bije wrogów.
  Tutaj wystrzeliła gołą nogą, groszek z materiałami wybuchowymi. Wybuchnie i od razu wyrzuci stu nazistów i dziesięć czołgów.
  Dziewczyna krzyczy:
  - Zwycięstwo i tak przyjdzie do nas!
  I pokieruje młynem z mieczami - lufy czołgów lecą w różnych kierunkach.
  Natasza przyspieszyła ruchy. Dziewczyna ścina brązowych wojowników. A krzycząc:
  - Zwycięstwo czeka imperium Rosji.
  I wytępijmy nazistów w przyspieszonym tempie.
  Natasha jest terminatorką.
  Nie myśli o zatrzymaniu się i spowolnieniu, a czołgi i samoloty zbłądzą.
  Zoya jest w ofensywie. Jej miecze wydają się ciąć mięso i metalową sałatkę. Dziewczyna krzyczy na całe gardło:
  - Nasze zbawienie jest w mocy!
  A bose palce też rzucają takimi igłami.
  I masa ludzi z przebitymi gardłami, leżących w stosach trupów, a także rozbitych czołgów i zestrzelonych samolotów.
  Augustine to szalona dziewczyna. I miażdży wszystkich jak robot z hiperplazmy.
  Zmiażdżyła już nie stu nazistów. Ale wszystko nabiera tempa. A wojownik wciąż ryczy.
  - Jestem niezwyciężony! Najfajniejszy na świecie!
  I znowu piękno w ataku.
  A z jej bosych palców wylatuje groszek. A potężna eksplozja rozerwała trzystu nazistów i kilkanaście czołgów.
  Augustyn śpiewał:
  - Nie odważysz się zagarnąć naszej ziemi!
  Swietłana również jest w ofensywie. I nie daje ani grama wytchnienia. Dzika dziewczyna terminatora.
  I tnie wrogów i eksterminuje nazistów. A masa brązowych myśliwców wpadła już do rowu i wzdłuż dróg.
  Szóstka była wściekła. Wdał się w dziką walkę.
  Vovka-Pavlik wraca do akcji. I posuwa się naprzód, wymachując obydwoma mieczami. A chłopak terminator prowadzi młyn. Zmarli naziści padają.
  Masa zwłok. Całe góry zakrwawionych ciał.
  Chłopiec pisarz przypomina szaloną strategię. Gdzie też mieszały się konie i ludzie.
  Oleg Rybaczenko piszczy:
  - Biada umysłu!
  I będzie mnóstwo pieniędzy!
  I chłopak terminator w nowym ruchu. A jego bose stopy coś wezmą i rzucą.
  Geniusz chłopca ryknął:
  - Mistrzowska klasa i firma "Adidas"!
  Naprawdę fajny program okazał się fajny. A ilu zabitych nazistów. A największa liczba największych zabiła brązowych wojowników.
  Margarita też jest w walce. Miażdży armie cynamonu i stali i ryczy:
  - Wielki pułk uderzeniowy! Wszyscy wjeżdżamy do trumny!
  A jej miecze są posiekane na nazistów. Masa brązowych myśliwców już się zawaliła.
  Dziewczyna warknęła:
  - Jestem jeszcze fajniejszy niż pantery! Udowodnij, że wszyscy są najlepsi!
  A z nagiej pięty dziewczyny wyleci jak groszek z potężnymi materiałami wybuchowymi.
  I uderz we wroga.
  I weźmie i rozbije niektórych przeciwników i czołgi, a nawet samoloty.
  A Natasza ma władzę. I bije przeciwników, a ona sama nie da nikomu zejścia.
  Ilu nazistów już przerwało.
  A jej zęby są takie ostre. A oczy są szafirowe. To jest dziewczyna - główny kat. Chociaż ma wszystkich swoich partnerów - katów!
  Natasza krzyczy:
  - Jestem szalony! Będziesz miał karę!
  I znowu dziewczyna zabije wielu nazistów mieczami.
  Zoya jest w ruchu i ściąła wielu brązowych wojowników.
  I bosymi stopami rzucać igłami. Każda igła zabija kilku nazistów. Te dziewczyny są naprawdę piękne.
  Augustyn posuwa się naprzód i miażdży przeciwników. A jednocześnie nie zapomina krzyknąć:
  - Nie możesz uciec z trumny!
  A dziewczyna weźmie zęby i obnaży zęby!
  A ruda jest taka... Włosy trzepoczą na wietrze, jak proletariacki sztandar.
  I wszystko dosłownie wychodzi z gniewu.
  Swietłana w ruchu Tutaj wycięła wiele czaszek i wież czołgów. Wojowniczka obnażająca zęby.
  Pokazuje język. A potem pluje ze słomy. Potem wyje:
  - Będziecie martwi!
  I znowu śmiertelne igły wylatują z jej bosych stóp, które uderzają w piechotę i samoloty.
  Vovka-Pavlik skacze i skacze.
  Bosy chłopiec wypuszcza pęk igieł, przewraca czołgi i śpiewa:
  - Jedźmy na kemping, otwórz duże konto!
  Młody wojownik jest w najlepszej formie.
  Jest dość stary, ale wygląda jak dziecko. Tylko bardzo silny i muskularny.
  Chłopiec Vovka-Pavlik śpiewał:
  - Niech gra nie będzie zgodna z zasadami - przebijemy się przez fraera!
  I znowu śmiertelne i miażdżące igły odleciały mu z bosych stóp.
  . ROZDZIAŁ 12
  Margarita śpiewała z zachwytem:
  - Nic nie jest niemożliwe! Wierzę, że nadejdzie wolność!
  Dziewczyna ponownie rzuciła śmiertelną kaskadą igieł w nazistów i ich czołgi, kontynuowała:
  - Ciemność zniknie! Niech kwitną róże!
  A gdy tylko wojowniczka rzuci groch gołymi palcami, tysiąc nazistów natychmiast wzbiło się w powietrze. Tak, armia brązowego, piekielnego imperium topnieje na naszych oczach.
  Natasza w walce. Skacze jak kobra. Wysadza wrogów. I tak wielu nazistów ginie, a samoloty spadają.
  Ich dziewczyna i miecze, zboże na węglu i włócznie. I igły.
  Jednocześnie ryczy też:
  - Wierzę, że nadejdzie zwycięstwo!
  A chwała Rosjan znajdzie!
  Bosymi palcami rzucają nowe igły, uderzając przeciwników.
  Zoya w dzikim ruchu. Atakuje nazistów. Rozbija je na małe kawałki.
  Kobieta wojowniczka rzuca igłami gołymi palcami. Przebija się przez przeciwników i jak ryczeć:
  Nasze całkowite zwycięstwo jest na wyciągnięcie ręki!
  I prowadzi dziki młyn z mieczami, zmiatając czołgi. To naprawdę dziewczyna jak dziewczyna!
  Ale kobra Augustyna przeszła do ofensywy. Ta kobieta jest koszmarem wszystkich koszmarów.
  A jeśli to przetnie, to znaczy, że to przetnie.
  Potem ruda weźmie i zaśpiewa:
  - Otworzę wszystkie czaszki! Jestem wielkim marzeniem!
  A teraz jej miecze są w akcji i przecinają mięso i metal.
  Svetlana również przechodzi do ofensywy. Ta dziewczyna nie ma hamulców. Jak tylko siekają, to masa trupów jest zaśmiecona, a samoloty i czołgi spadają.
  Blond terminator ryczy:
  - Jak dobrze będzie! Jak dobrze będzie - wiem o tym!
  A teraz leci z niej zabójczy groszek.
  Vovka-Pavlik ponownie odetnie setkę nazistów niosących meteor. A on podniesie bombę i ją rzuci.
  Mały rozmiar, ale zabójczy...
  Jak rozbić na małe kawałki.
  Chłopiec terminator zawył:
  - Burzliwa młodość strasznych maszyn!
  Margarita zrobi to ponownie w walce.
  I wyciąć wielu brązowych wojowników. I wycina duże luki.
  Dziewczyna krzyczy:
  - Lambada to nasz taniec na piasku!
  I uderzaj z odnowionym wigorem.
  Natasza w ofensywie jest jeszcze bardziej wściekła. Więc młócenie nazistów. Opieranie się takim dziewczynom nie jest zbyt dobre.
  Natasza wzięła to i zaśpiewała:
  - Bieganie na miejscu to wspólny pojednawca!
  A wojowniczka wpadła w przeciwników z taką kaskadą ciosów.
  I będzie rzucał dyskami bosymi stopami.
  Tutaj prowadziła młyn. Masa głów brunatnej armii cofnęła się i czołgi płonęły.
  Jest walczącą pięknością. Pokonaj się taką żółtą armadą.
  Zoya jest w ruchu, miażdżąc wszystkich bez wyjątku. A jej miecze są jak nożyce śmierci.
  Dziewczyna jest po prostu urocza. A jej bose stopy rzucają bardzo jadowitymi igłami.
  Pokonaj przeciwników. Przebijają sobie gardła i robią trumny, sprawiają, że czołgi i samoloty eksplodują.
  Zoya wzięła to i pisnęła:
  - Jeśli w kranie nie ma wody...
  Natasza krzyknęła z zachwytem:
  Więc to twoja wina!
  A gołymi palcami rzuca czymś, co dokładnie zabija. To naprawdę dziewczyna dziewcząt.
  A z jej gołych nóg, jak ostrze będzie latać. I uderzy w wiele myśliwców, odcinając wieże od czołgów.
  Augustyn w drodze. Szybki i niepowtarzalny w swoim pięknie.
  Jakie ma jasne włosy. Jak powiewający proletariacki sztandar. Ta dziewczyna to prawdziwa lisica.
  I tnie przeciwników - jakby urodziła się z mieczami w dłoniach.
  Rudowłosy, cholerny drań!
  Augustine wziął go i syknął:
  - Będzie głowa byka - bojownicy nie oszaleją!
  I tutaj znowu zmiażdżyła wielu bojowników.
  Chłopiec Vovka-Pavlik chrząknął:
  - Czego potrzebujesz! Oto dziewczyna!
  Margarita, rzucając sztyletem bosą stopą, odrywając wieżę czołgu, potwierdziła:
  - Duża i fajna dziewczyna!
  Augustyn chętnie się z tym zgodził:
  - Jestem wojownikiem, który każdego ugryzie!
  I znowu, bosymi palcami, wystrzeli morderczy.
  Svetlana w bitwie nie jest gorsza od przeciwników. Nie dziewczyną, ale żeby skończyć z taką wiedźmą w płomieniach.
  I krzyczy:
  - Co za błękitne niebo!
  Augustine, wypuszczając ostrze bosą stopą, odcinając wieżę czołgu, potwierdził:
  - Nie jesteśmy zwolennikami rabunku!
  Swietłana, siekając wrogów i zestrzeliwując samoloty, świergotała:
  - Głupiec nie potrzebuje noża ....
  Zoya pisnęła, rzucając igłami gołymi, opalonymi nogami:
  - Okłamujesz go z trzech pudeł!
  Natasza, wycinając nazistów, dodała:
  - I zrób z nim za grosz!
  A wojownicy będą brali i skakali. Są takie krwawe i fajne. Ogólnie mają dużo emocji.
  Vovka-Pavlik wygląda bardzo stylowo w bitwie.
  Margarita śpiewała:
  - Cios jest mocny, a facet ma zainteresowanie...
  Genialny chłopiec wystrzelił stopą coś, co wyglądało jak śmigło helikoptera. Odciął nazistom i czołgom kilkaset głów, pisnął:
  - Całkiem sportowy!
  I jedno i drugie - chłopiec i dziewczynka w pełnej ażurowej odsłonie.
  Vovka-Pavlik, ścinając brązowych żołnierzy, bulgotał:
  - I będzie dla nas wielkie zwycięstwo!
  Margarita syknęła w odpowiedzi:
  - Zabijamy wszystkich - bosymi stopami!
  Dziewczyna jest rzeczywiście takim aktywnym terminatorem.
  Natasza śpiewała w ofensywie:
  - Święta wojna!
  A wojownik wystrzelił ostry dysk-bumerang. Leciał po łuku, ściął wielu nazistów i wieże czołgów.
  Zoya dodała, kontynuując eksterminację:
  - To będzie nasze zwycięstwo!
  A nowe igły wyleciały z jej bosych stóp. I uderzyli w wiele myśliwców i samolotów.
  Blondynka powiedziała:
  - Mat przeciwnika!
  I pokazała swój język.
  Augustine, machając nogami i rzucając swastyki o ostrych krawędziach, bulgotał:
  - Imperialna flaga do przodu!
  Svetlana z łatwością potwierdziła:
  - Chwała poległym bohaterom!
  A dziewczyny krzyczały zgodnie, miażdżąc nazistów:
  - Nikt nas nie zatrzyma!
  A teraz dysk leci z bosych stóp wojowników. Rozrywane jest mięso i burzone są wieże czołgów.
  I znowu wyć:
  - Nikt nas nie pokona!
  Natasza wzleciała w powietrze. Rozerwał na strzępy przeciwników i skrzydlate sępy i wydał:
  - Jesteśmy wilczycami, usmażyć wroga!
  A z jej gołych palców wyleci bardzo śmiercionośny dysk.
  Dziewczyna nawet skręca się w ekstazie.
  A potem mruczy:
  - Nasze obcasy kochają ogień!
  Tak, dziewczyny są naprawdę seksowne.
  Vovka-Pavlik o bulgotaniu:
  - Och, wcześnie, daje bezpieczeństwo!
  I mrugnął do wojowników. W odpowiedzi śmieją się i obnażają zęby.
  Natasza ścięła nazistów i pisnęła:
  - W naszym świecie nie ma radości bez walki!
  Chłopiec odpowiedział:
  "Czasami walka też nie jest zabawna!"
  Natasza zgodziła się:
  - Jeśli nie ma siły, to tak ...
  Ale my, wojownicy, jesteśmy zawsze zdrowi!
  Dziewczyna gołymi palcami rzucała we wroga igłami, wysadziła masę czołgów i śpiewała:
  - Żołnierz jest zawsze zdrowy,
  I gotowy do akcji!
  Następnie Natasza ponownie ścinała wrogów, burząc wieże czołgów.
  Zoya jest bardzo szybką dziewczyną. Tutaj wystrzeliła całą beczkę na nazistów. I wyrwał kilka tysięcy z jednej eksplozji.
  Potem pisnęła:
  - Nie przestawaj, nasze obcasy błyszczą!
  I dziewczyna w koronce bojowej!
  Augustyn w bitwie też nie jest słaby. Więc młócenie nazistów. Jakby wybija się ze snopa łańcuchów.
  I siekający przeciwnicy - śpiewa:
  - Uważaj, przyda się
  Jesienią będzie ciasto!
  Rudowłosy diabeł naprawdę orka w bitwie jak diabeł w tabakierce.
  A oto jak walczy Svetlana. A naziści to od niej dostają.
  A jeśli uderzy, uderzy.
  Z niego wylatują krwawe plamy.
  Swietłana szorstko zauważyła, gdy z jej bosej stopy poleciały metalowe bryzgi, które stopiły czaszki i wieże czołgów:
  - Chwała Rosji, bardzo nawet chwała!
  Czołgi pędzą do przodu...
  Podziały w czerwonych koszulach -
  Pozdrowienia Rosjanie!
  Tutaj dziewczyny podjęły hitlerowców. Więc są cięte i szatkowane. Nie wojownicy, ale tak naprawdę pantery, które zerwały łańcuch.
  Vovka-Pavlik w walce i atakuje nazistów. Bije ich bez litości, przecina czołgi i piszczy:
  Jesteśmy jak byki!
  Margarita, miażdżąc brązową armię i przecinając czołgi, podniosła:
  Jesteśmy jak byki!
  Natasza wzięła go i zawyła, ścinając brązowe myśliwce wraz z czołgami:
  - Kłamstwo wymyka się spod kontroli!
  Zoya rozerwała nazistów, pisnęła:
  - Nie, nie z ręki!
  I on też weźmie i wyrzuci gwiazdkę gołą stopą i wykończy wielu faszystów.
  Natasza wzięła to i pisnęła:
  - Nasz telewizor jest włączony!
  A zabójcze pęki igieł wylatują z jej gołej nogi.
  Zoya, również niszcząc nazistów i ich czołgi, pisnęła:
  - Nasza przyjaźń to monolit!
  I znowu taki rzut, że koła rozmywają się we wszystkich kierunkach. To jest dziewczyna - czysta eksterminacja przeciwników.
  Dziewczyna z bosymi palcami weźmie i wystrzeli trzy bumerangi. A zwłoki z tego stały się jeszcze większe.
  Potem piękno wyda:
  - Nie damy wrogowi litości! Będzie trup!
  I znowu śmiertelna rzecz odlatuje z bosej pięty.
  Augustyn również dość logicznie zauważył:
  - Tylko nie jeden trup, ale wiele!
  Potem dziewczyna wzięła go i szła boso przez zakrwawione kałuże. I zabiła wielu nazistów.
  I jak ryczy:
  - Masowe morderstwo!
  A teraz uderzy głową w nazistowskiego generała. Rozbij mu czaszkę i rozdaj:
  - Banzai! Pójdziesz do nieba!
  Swietłana jest bardzo wściekła w ofensywie, zwłaszcza powalając czołgi, piszczy:
  - Nie zostaniesz oszczędzony!
  A z jej nagich palców wylatuje tuzin igieł. Gdy przebija się przez wszystkich, samoloty się zapadają. I bardzo nawet wojownik próbuje strzępić i zabijać.
  Chłopiec Vovka-Pavlik piszczy:
  - Chwalebny młot!
  A chłopak też rzuca bosą stopą taką fajną gwiazdę w postaci swastyki. Skomplikowana hybryda.
  A masa nazistów upadła.
  Vovka-Pavlik ryknął:
  - Banzai!
  A chłopiec znów jest w dzikim ataku. Nie, po prostu kipi mocą i bulgoczą wulkany!
  Margaret w drodze. Rozerwie wszystkim brzuchy.
  Dziewczyna z nogą wyrzuci naraz pięćdziesiąt igieł. A masa została zabita przez różnego rodzaju wrogów, znokautowana zarówno czołgami, jak i samolotami.
  Margarita śpiewała wesoło:
  - Jeden dwa! Smutek nie jest problemem!
  Nigdy nie powinieneś się zniechęcać!
  Trzymaj nos i ogon wyżej za pomocą fajki.
  Wiedz, że prawdziwy przyjaciel jest zawsze z tobą!
  To taka agresywna firma. Dziewczyna rzuca się i krzyczy:
  "Prezydent Smoka stanie się trupem!"
  Natasza w bitwie jest tylko jakimś terminatorem. I zabulgotał ryk:
  - Banzai! Zdobądź to szybko!
  A granat spadł z jej bosej stopy. A naziści są jak gwoździe. I zmiażdży wiele mastodontów i skrzydlatych, piekielnych maszyn.
  Oto wojownik! Do wszystkich wojowników - wojownik!
  Zoya również jest w ofensywie. Taka wściekła suka.
  A ona wzięła go i bulgotała:
  - Naszym ojcem jest sam Biały Bóg!
  I tnie potrójny młyn na nazistów!
  A Augustyn odkrzyknął:
  - A mój Bóg jest czarny!
  Rzeczywiście, ruda jest ucieleśnieniem oszustwa i podłości. Oczywiście dla wrogów. A dla przyjaciół jest kochana.
  A jak gołymi palcami będzie brał i rzucał. I wiele stosów wojowników brązowego imperium, a także ich czołgów i samolotów.
  Ruda krzyknęła:
  - Rosja i czarny bóg są za nami!
  Wojownik o bardzo wysokim potencjale bojowym. Nie, pod tym lepiej nie wtrącać się. Jak wieże czołgów są zrywane i skrzydła faszystowskich samolotów.
  Augustyn syknął:
  - Zmiażdżymy wszystkich zdrajców na proszek!
  I mrugnij do swoich partnerów. Tak, ta ognista dziewczyna nie jest czymś, co może dać spokój. Chyba że pokój jest śmiertelny!
  Svetlana, miażdżąc wrogów, wydała:
  - Ustawimy cię w kolejce!
  Augustyn potwierdził:
  - Zabijemy wszystkich!
  A z jej bosych stóp znów leci dar całkowitego unicestwienia! I tak wiele czołgów i samolotów eksplodowało jednocześnie na małe kawałki.
  Vovka-Pavlik zaśpiewała w odpowiedzi:
  - Będzie kompletny banzai!
  Augustyn, rozrywając nazistów gołymi rękami, rąbiąc mieczami i rzucając igłami gołymi palcami u nóg, niszcząc jednocześnie czołgi i samoloty, wydał:
  - Krótko mówiąc! Krótko mówiąc!
  Natasza, niszcząc brązowych wojowników, pisnęła:
  - W skrócie - banzai!
  I obetnijmy przeciwników dziką goryczą.
  Vovka-Pavlik, wycinając przeciwników, wydał:
  - Ten gambit nie jest chiński,
  A debiut, uwierz mi, jest tajski!
  I znowu ostry, tnący metal dysk wyleciał z bosej stopy chłopca. Odciął zarówno wieże czołgów, jak i ogony samolotu.
  Margarita, ścinając wojowników brązowego imperium i zbroje czołgów, śpiewała:
  - A kogo znajdziemy w bitwie,
  A kogo znajdziemy w bitwie...
  Nie żartujmy z tego -
  Rozerwijmy to!
  Rozerwijmy to!
  Odwalili wtedy dobrą robotę z nazistami... A Rosja Sowiecka pokonała brunatne imperium podczas szturmu na Moskwę.
  Wojna jeszcze się nie skończyła, ale ZSRR miał już szansę na pokonanie samych nazistów. Tak więc szóstka ponownie musiała przerwać wykonanie swojej super i fajnej misji.
  Vovka-Pavlik został obudzony przez przybycie strażników. Znowu przynieśli mu racje - trzysta gramów chleba i wody.
  Więzień chętnie jadł i pił. Trochę się podekscytowałem i zauważyłem:
  - A w więzieniu nie jest źle - jedzenie, picie i dach nad głową gratis!
  Policjant powiedział z uśmieszkiem:
  - A ty jesteś żelaznym dzieciakiem, nie przegrywaj! Gdyby tylko wszyscy byli tacy!
  Vovka-Pavlik logicznie zauważył:
  - Wtedy policja nie byłaby potrzebna!
  Policjant powiedział, że został jeszcze jeden dzień, po czym skazany-chłopiec zostanie ponownie zabrany na przesłuchanie przez śledczego.
  Vovka-Pavlik skinął głową na znak zgody:
  - Dobra, dam sobie radę!
  Następnie został ponownie zamknięty w celi karnej. Mimo to w ciemności chłopiec widzi coś swoim niezwykle ostrym wzrokiem. Tutaj możesz w szczególności łapać i dusić szczury. Będzie bardzo ciekawie. Łapiesz szczura i miażdżysz.
  Myśli migoczą, ale nie spróbujesz na surowo? Dlaczego Chińczycy jedzą surowe płody szczurów?
  Chłopiec więzień spośród szczurów wziął i przegryzł skórę.
  Ale potem i tak go wyrzucił, obrzydliwie.
  Potem chłopiec wstał ponownie i zaczął chodzić. Jednocześnie możesz skomponować coś ciekawego.
  Hiszpański dyktator Franco, w przeciwieństwie do prawdziwej historii, zgodził się na atak wojsk niemieckich na angielską fortecę Gibraltar. W zamian Hiszpania otrzymała kilka brytyjskich i francuskich ziem w Afryce.
  Szturm pod dowództwem Mainsteina odbył się w nocy z 25 listopada 1940 na 26. Jak się okazało, Brytyjczycy nie byli jeszcze do końca przygotowani na taki ruch militarny, a nazistom udało się błyskawicznie zdobyć tak potężną twierdzę.
  Jego upadek miał znaczący wpływ na przebieg wojny. Wehrmacht był w stanie przerzucić siły na najkrótszą odległość do Afryki, a Brytyjczycy nie mogli wejść na Morze Śródziemne od wschodu.
  Dowództwo niemieckie wysłało kilka dywizji do Afryki równikowej. Ponadto korpus Rommla został przeniesiony do Libii, kilka miesięcy wcześniej niż rzeczywistość.
  Brytyjczycy z kolei porzucili ofensywę przeciwko Włochom w Etiopii i zaczęli umacniać swoje pozycje w Egipcie. Rommelowi udało się jednak ich wyprzedzić i w wyniku wyprzedzającego uderzenia pokonał wojska kolonialne, zdobywając Aleksandrię i Kair. Sytuacja Wielkiej Brytanii w Afryce stała się bardziej skomplikowana. Niemcy dotarli już do Kanału Sueskiego i zagrozili posuwaniem się dalej na Bliski Wschód. Ponadto stało się możliwe ruszenie w kierunku Sudanu.
  Co prawda sprawy Włochów w Grecji nie były zbyt udane, ale nadejście dodatkowych sił z Niemiec uratowało sytuację.
  Hitler miał dylemat: zaatakować ZSRR czy wykończyć Wielką Brytanię? Sukcesy Wehrmachtu w Afryce skłoniły do podjęcia drugiej decyzji - rozwiązania im rąk na Zachodzie. Chociaż przygotowania wojskowe ZSRR wzbudziły strach w Führerze.
  Armia Czerwona rosła w siłę, ale Niemcy też nie siedzieli bezczynnie. Produkcja czołgów w 1941 r. podwoiła się w porównaniu z 1940 r., a lotnictwo wzrosło prawie dwuipółkrotnie.
  Naziści przeprowadzili bombardowanie i lądowanie na Malcie. Następnie Rommel przedarł się przez obronę na Kanale Sueskim i wkroczył do arabskiego Iraku, który zbuntował się przeciwko rządom brytyjskim. Niemcy stosunkowo łatwo podbili zarówno Kuwejt, jak i cały Bliski Wschód. Z drugiej strony Stalin stosował taktykę oczekiwania. Ale Churchill uparcie kontynuował wojnę. Wehrmacht po dotarciu do Iranu zwrócił się do RPA.
  Rok 1941 dobiegał końca. Wzrosło uwalnianie okrętów podwodnych, a Wielka Brytania traciła swoje kolonie. Stany Zjednoczone były bierne. Ale Japonia nie mogła siedzieć bezczynnie i 7 grudnia zaatakowała port Peru. Na Pacyfiku rozpoczęła się nowa wojna. A Hitler musiał ponownie porzucić plany ataku na ZSRR.
  Konieczna jest pomoc Japończykom w przejęciu Iranu i Indii, a także RPA. A co najważniejsze, sama Wielka Brytania. Co więcej, amerykańskie bombowce nie są zabawką. Mogą sprawić III Rzeszy wiele kłopotów. A najwygodniej jest przeprowadzać naloty bombowe z terytorium Wielkiej Brytanii.
  Tak więc Führer został zmuszony w 1942 roku do porzucenia pomysłu inwazji na wschód.
  Istniało ryzyko, że sam Stalin otworzy front, ale... Trzeba znać charakter Stalina. Jest bardzo powściągliwy w polityce zagranicznej. Wojna z Finlandią sprawiła, że Czerwony Dyktator stał się jeszcze bardziej ostrożny.
  Podczas gdy ZSRR buduje siłę. Liczba lotnictwa na dzień 1 stycznia 1942 r. wyniosła 32 tysiące pojazdów, a czołgów ponad dwadzieścia pięć tysięcy plus kolejne trzy tysiące tankietek. W sumie Stalin planował zakończyć rekrutację 20 korpusów zmechanizowanych, z łączną liczbą czołgów 32 tys. pojazdów, z czego najnowszy KV różnych marek i T-34, 16,5 tys. Poza tym prace nad czołgami T-50 nadal trwały, chociaż samochód okazał się lekki.
  Niemcy, po zetknięciu się z Matyldą i niektórymi czołgami krążownikowymi oraz mając informacje, że Brytyjczycy rozwijają czołgi ciężkie, zaczęli również tworzyć własne mastodonty. Przede wszystkim "Tygrys" z armatą 88 mm i pancerzem z armatą nie do przebicia 75 mm z długą lufą.
  Dostępne były również informacje o sowieckiej budowie czołgów. Czołg KV-2 maszerował na paradzie pierwszomajowej na Placu Czerwonym, a trzydzieści cztery miały jakieś dane.
  W każdym razie, gdy Speer stał na czele cesarskiego ministerstwa uzbrojenia i amunicji, rozwój technologii postępował szybciej. Hitler chciał mieć najlepsze czołgi na świecie i cięższe. Ale podczas gdy Niemcy były wyraźnie gorsze od ZSRR. A także ilość samochodów i ich jakość. W sierpniu 1941 r. rozpoczęto produkcję czołgu KV-3. Samochód okazał się dość ciężki, ważąc 68 ton, ale uzbrojony w działo 107 mm o początkowej prędkości pocisku 800 metrów na sekundę. Dało jej to przewagę nad "Tygrysem", który, nawiasem mówiąc, nie został jeszcze wprowadzony do serii.
  Jeszcze potężniejszy był KV-5 o wadze 125 ton i z dwoma działami. To prawda, że tak ciężka maszyna przysporzyła armii radzieckiej więcej problemów niż pożytku. A w 1942 roku przyjęto wersję KV-4 ważącą 107 ton. ZSRR mógł słusznie być dumny ze swoich najcięższych czołgów na świecie, a nawet najpotężniejszych.
  Ale z drugiej strony Niemcy dość dobrze rozwinęły się w lotnictwie. Yu-188, po przejściu do serii, rozwinął prędkość porównywalną do myśliwców. DO-217 również wyglądał przyzwoicie. Aktywnie rozwijano także samoloty odrzutowe. Ponieważ głównym celem była Wielka Brytania, bombowcom odrzutowym poświęcono znacznie więcej uwagi niż w prawdziwej historii.
  Niemcy aktywnie wykorzystywali niewolniczą pracę. Przywieziono z Afryki ogromną ilość czarnych. Czarni robotnicy byli posłuszni, wytrzymali, ale niewykwalifikowani. Wykorzystywano je do prac pomocniczych.
  Ale kontrolując Europę, Niemcy mogliby rekrutować wystarczającą liczbę i wykwalifikowaną siłę roboczą.
  Speerowi udało się nawet przekonać Hitlera, nie prowadząc jeszcze programu eksterminacji Żydów, ale by wykorzystać ich do produkcji samolotów i sprzętu.
  Postawiono na ofensywę powietrzną przeciwko Wielkiej Brytanii i ogromną wojnę podwodną.
  Jednak wejście Ameryki w konflikt przysporzyło Fritza bólu głowy i wymusiło gwałtowny wzrost liczby watah.
  Niemcy zostały z opóźnieniem zmuszone do rozkręcenia produkcji bombowców i samolotów strategicznych. Przede wszystkim Yu-288 i Yu-488 - z czterema silnikami. Ale ich rozwój i przypomnienie wymagały czasu. Modyfikacja ME-109 "F" jako całość była godnym przeciwnikiem dla brytyjskich samochodów. Ale rozwój ME-209 nie powiódł się, podobnie jak ME-210.
  Bombowiec nurkujący XE-177 również zawiódł. Ale Speer bawił się ilością. Ponadto Focke-Wulf stał się najpotężniejszym myśliwcem pod względem uzbrojenia, kompensując niektóre słabości ME-109. Tak, a szkoła lotnicza Niemców okazała się lepsza, angielska, a tym bardziej amerykańska. W maju 1942 r. naziści zdobyli RPA. Na Madagaskar przybyła amerykańska eskadra. Bitwa o Midway okazała się przegrana przez Amerykanów: tak więc kapitan III stopnia, który odegrał decydującą rolę w tej bitwie, trafił, jak na ironię, na Madagaskar. Stany Zjednoczone chciały utrzymać bazę w Afryce i nie pozwolić nazistom na relaks. Ale to znacznie pogorszyło ich pozycję na Oceanie Spokojnym.
  To prawda, że Japończycy nie zachowywali się tak samo. Bitwa o archipelag hawajski przeciągnęła się.
  Naziści zdobyli kontrolę nad Afryką i ogromnymi rezerwami surowców strategicznych, a także zdobyli Indie i Iran. Zasoby znajdujące się pod kontrolą III Rzeszy są ogromne, ale wciąż trzeba je przetrawić.
  Bitwa powietrzna o Wielką Brytanię nie jest taka prosta. Stale zwiększając produkcję samolotów, Niemcy wywierali presję, ale nie było całkowitej dominacji. Brak siły lotnictwa strategicznego i pomoc Stanów Zjednoczonych, a nawet wtedy nie ma wystarczającej liczby okrętów podwodnych, dotknęły. A cudowna torpeda, z którą wiązano tak wiele nadziei, zawiodła nas.
  Führer nie odważył się wylądować w Wielkiej Brytanii w 1942 roku. Postawiono na wzmocnienie potęgi morskiej i floty podwodnej. W tym samym czasie budowano lotniskowce i pancerniki. Moce produkcyjne były wystarczające, ale wszystko wymagało czasu.
  Pociski balistyczne klasy A również wymagały dopracowania. Ale pociski robotów FAU-1 zaczęły być masowo produkowane. Stosunkowo tanie samochody, wykorzystujące proste paliwo, miały niewątpliwą zaletę, że nie potrzebują pilotów.
  Hitler, uzyskawszy dostęp do nieograniczonych zasobów naturalnych i rezerw siły roboczej, chciał ratować życie niemieckim pilotom. V-1 jako łatwy w produkcji i bezzałogowy wydawał się najlepszym rozwiązaniem. Od jesieni 1942 roku na Londyn spadły tysiące takich robotycznych pocisków.
  W tym samym czasie Niemcy przyspieszyli rozwój odrzutowego bombowca Arado i pocisków balistycznych.
  Stalin nadal czekał i gromadził siły. W 1942 r. ZSRR wyprodukował pięć i pół tysiąca nowych czołgów KV i T-34 oraz około tysiąca starych marek, około pięciuset nowych lekkich T-50 i T-60 oraz dwieście amfibii. Wzrosła również flota samolotów - do służby weszło około piętnastu tysięcy nowych i starych samolotów. Nawet brakowało pilotów. Produkcja Katiuszy rosła powoli.
  Nazistowskie Niemcy wyprodukowały ponad trzydzieści tysięcy samolotów, ale poniosły znaczne straty w bitwach. Niemcy wyprodukowali około sześciu i pół tysiąca czołgów. Przede wszystkim T-3 i nowa modyfikacja T-4 z długą lufą 75 mm. Wyprodukowano nieco ponad sto najnowszych "Tygrysów", a "Pantery" wciąż są tylko w prototypach.
  Ale karabin szturmowy MP-44 zaprojektowany przez Schmeistera zaczął wchodzić do serii. W przeciwieństwie do prawdziwej historii, maszyna nie musiała być rozwijana, biorąc pod uwagę brak metali kolorowych. A to przyspieszyło rozwój prostszego karabinu szturmowego ze stali stopowej.
  Tak więc w broni ręcznej Niemcy zaczęli zdobywać przewagę. Ale potrzebowali też czasu, by maszyna uzbroiła wszystkie oddziały.
  Ale we flocie okrętów podwodnych, gdzie wypuszczanie osiągnęło czterdzieści lub pięćdziesiąt okrętów podwodnych miesięcznie, Niemcy naprawdę nie mają sobie równych.
  Były nawet bardzo szybkie łodzie podwodne na nadtlenku wodoru. Przyspieszona praca w programie jądrowym. Na szczęście zasobów jest dużo. I nawet błąd niemieckich fizyków, że grafit nie nadaje się na moderatora, nie okazał się katastrofalny. Powstało kilka fabryk do produkcji ciężkiej wody, m.in. w Afryce.
  Więc to nie mycie, tylko walcowanie, ale reaktor atomowy nazistów zaczął działać w grudniu 1942 roku. Nawet trochę wcześniej niż Amerykanie. Po porażkach na Pacyfiku przystąpili do poważnego demontażu. A fundusze na program jądrowy zostały drastycznie obcięte.
  Początek 1943 roku to wypowiedzenie przez Hitlera wojny totalnej i wprowadzenie powszechnej służby pracy na terenach okupowanych. Masowe strajki V-1 na Londyn nie do końca usprawiedliwiały się. Brytyjczycy nauczyli się częściowo odpierać takie ciosy, ale Niemcy wzięli numer.
  . ROZDZIAŁ 13
  Ale wojna okrętów podwodnych okazała się naprawdę katastrofalna dla Wielkiej Brytanii. Produkcja broni na wyspie gwałtownie spadła z powodu braku surowców. Metropolia była na skraju upadku. Ponadto naziści zdobyli Madagaskar, a Japończycy wraz z nazistami najechali Australię i stosunkowo szybko dokonali jej kapitulacji.
  Chociaż Stalin rozumiał niebezpieczeństwo taktyki oczekiwania, pozostał wierny sobie, nie wdając się w bójkę. Lepiej niech kapitaliści eksterminują się do końca. I będziemy oglądać...
  Ale ta taktyka miała też swoje wady. Wykorzystując ogromne środki, III Rzesza już przygotowywała wojnę przeciwko ZSRR. Produkcja czołgów w III Rzeszy w 1943 r. osiągnęła średnio 1200 pojazdów dziennie plus trzysta pięćdziesiąt dział samobieżnych. Co więcej, działa samobieżne wcale nie są słabe. "Ferdinands", "Trzmiele", "Jagdpanther". Biorąc pod uwagę, że Niemcy prawie nie ponieśli strat w czołgach, ich uzupełnianie panzvale było już dwukrotnie szybsze niż Armii Czerwonej. A luka ilościowa w technologii na korzyść ZSRR zaczęła się zmniejszać.
  Pod względem jakości Fritz otrzymał "Tygrysa Królewskiego" zbliżonej wagą do KV-3, pod względem siły penetracji działo było nawet nieco lepsze ze względu na jakość pocisku i mocniejszy pancerz przedni. Cóż, superciężkie radzieckie KV-5 i KV-4 okazały się bardzo zawodne technicznie, zwłaszcza ich podwozie. Więc użycie bojowe takich potworów było wątpliwe.
  Stalin nakazał również stworzenie KV-6 z siedmioma działami i dwiema wyrzutniami rakiet. Zrobili samochód. Okazało się jednak, że jest tak ciężki i długi, że nie można go było przewieźć w pociągu ani użyć w bitwie. T-34-76 to całkiem udany pojazd, ale słabszy w walce czołowej niż Pantera czy Tygrys. A KV-1 i KV-2 są porównywalne z Niemcami pod względem masy, ale są gorsze od Panter i Tygrysów w walce. Niemiecki T-4 dogonił trzydzieści cztery w opancerzeniu i prześcignął go pod względem uzbrojenia, widoczności i optyki, i to przy takiej samej wadze, a nawet mniejszej, jeśli porównamy cięższe modyfikacje.
  Krótko mówiąc, Fritz został podciągnięty, a jakość była na równi. A pojawienie się ME-309 i ME-262 dało przewagę w jakości lotnictwa. Podobnie jak Yu-488, najlepszy czterosilnikowy bombowiec. A za nimi są modele reaktywne. Takich jak Yu-287 i Arado.
  We wrześniu 1943 r. naziści w końcu przeprowadzili udane lądowanie w Wielkiej Brytanii. Po dwóch tygodniach walk - Anglia skapitulowała. I chociaż Churchill uciekł do Kanady, wynik wojny na Zachodzie wydawał się przesądzony.
  Roosevelt, utraciwszy głównego sojusznika i obawiając się rosnącej potęgi III Rzeszy, poprosił o pokój.
  Hitler po rozmowach z otoczeniem postawił Stanom Zjednoczonym warunek: odrzucenie programu nuklearnego i uznanie wszystkich podbojów Japonii i III Rzeszy. Jak również wycofanie wojsk z Islandii, które Fritz faktycznie nałożył na flotę okrętów podwodnych. Kontrola Kraju Wschodzącego Słońca nad Gają, gdzie walki jeszcze się nie skończyły. Ponadto Hitler zażądał rekompensaty finansowej dla III Rzeszy i Japonii za wszystkie zniszczenia i wydatki wojskowe spowodowane przez Stany Zjednoczone i Wielką Brytanię.
  Chociaż warunki pokoju były niezwykle trudne, Rooseveltowi z wielkim trudem udało się przeforsować ich przyjęcie w Kongresie i Senacie.
  Dużą rolę w posłuszeństwie USA odegrały aluzje Stalina, że nie jest przeciwny przyłączeniu się do koalicji państw Osi, a przynajmniej jest gotowy do odzyskania Alaski.
  Wygrał amerykański pragmatyzm, który okazał się wyższy niż entuzjazm i emocje. Ponadto program nuklearny Niemców rozwijał się szybciej niż program amerykański, co w przyszłości groziło katastrofą.
  Zakończyła się pierwsza faza II wojny światowej. Ale Führer chciał teraz zakończyć ZSRR.
  Nieoczekiwana taktyka Stalina i jego oddanie sprawie pokoju na świecie były złowrogim żartem. Józefowi sprzeciwiły się Trzecia Rzesza i Japonia ze wszystkimi zasobami półkuli wschodniej, w tym Australią, i niektórymi przyczółkami w świecie zachodnim.
  Kraj Kwitnącej Wiśni nie wykończył jednak jeszcze Chin, ale równie dobrze mógł otworzyć drugi front. Z drugiej strony Hitler aktywnie tworzył oddziały kolonialne i obce legiony. W tym samym czasie wzrosła również produkcja broni.
  W pierwszej połowie 1944 r. produkcja czołgów i dział samobieżnych w III Rzeszy sięgała i przekraczała sto pojazdów dziennie. Panther-2 na swoim poziomie ominął wszystkie radzieckie samochody. Był też bardziej zaawansowany niemiecki czołg "Lew", a wkrótce "Królewski Lew".
  A co najważniejsze, lotnictwo odrzutowe było seryjnie rozwijane. W odpowiedzi czołgi T-34-85 oraz IS-1 i IS-2 weszły do produkcji w ZSRR i nikt też nie wycofał z produkcji serii KV. Najbardziej masywnym czołgiem produkcyjnym III Rzeszy w 1944 roku był Panther-2 i ZSRR T-34-85. Cięższe modele były produkowane znacznie - mniej więcej razy, w dziesięciu mniejszych ilościach. A Niemcy nie chcieli zbytnio jeździć ciężarami po sowieckich drogach, a Stalin zaczął nie ufać serii KV, a IS okazali się zbyt surowi.
  Jednak niemiecka "Pantera" -2 z 88-mm działem kalibru 71 L przewyższała T-34-85 w sile przeciwpancernej działa, w pancerzu przednim i trochę z boku, a także nie ustępują w osiągach dzięki silnikowi o mocy 900 koni mechanicznych i wadze 47 ton. Nawet gdy waga niemieckiego czołgu wzrosła do 50,2 tony, okazało się, że nie jest to śmiertelne.
  A niemiecki samolot odrzutowy w ogóle nie miał godnego przeciwnika.
  Hitler zdecydował, że lepiej nie wyciągać gumy i 22 czerwca 1944 rozpoczął wojnę. Rzucając na ZSRR trzysta pięćdziesiąt dywizji własnych i obcych oraz sto dwadzieścia dywizji satelitów. Po stronie III Rzeszy znalazły się: Rumunia, Węgry, Słowacja, Chorwacja, Finlandia, Szwecja, Włochy, Portugalia, Hiszpania, Bułgaria, Argentyna, Turcja.
  Niemcy wykorzystywali też w Wehrmachcie ogromną liczbę cudzoziemców i hiwi. W sumie III Rzesza tylko w pierwszym rzucie rzuciła do boju dwanaście i pół miliona żołnierzy, z czego nie więcej niż czterdzieści procent stanowili Niemcy według narodowości. Satelity dodały kolejne trzy miliony. W sumie w pierwszym rzucie jest prawie szesnaście milionów piechoty, około trzydziestu trzech tysięcy czołgów, ponad pięćdziesiąt pięć tysięcy samolotów, około dwieście pięćdziesiąt dział i moździerzy.
  ZSRR po mobilizacji rozmieścił trzynaście i pół miliona żołnierzy, ale część sił musiała zostać zatrzymana na Dalekim Wschodzie iw obwodach wewnętrznych. W pierwszym rzucie było osiem milionów żołnierzy, około trzydziestu tysięcy czołgów, prawie czterdzieści tysięcy samolotów i około dwieście tysięcy dział i moździerzy.
  Tak więc po stronie III Rzeszy istnieje podwójna przewaga piechoty i pięciokrotna przewaga mobilności sił z lepszym karabinem maszynowym. To prawda, że ZSRR ma dużo karabinów maszynowych, prawie parytet.
  Różnica w czołgach nie jest duża, ale odsetek przestarzałych pojazdów w ZSRR jest wyższy, podobnie jak czołgów z wcześniejszych wersji.
  Niemieckie lotnictwo odrzutowe nie ma przeciwnika, a śmigłowe samoloty III Rzeszy są szybsze i lepiej uzbrojone. To prawda, że radzieckie pojazdy są lepsze pod względem zwrotności w poziomie.
  W artylerii i moździerzach równowaga sił jest najbardziej zbliżona do równości. Zarówno ilość jak i jakość.
  To prawda, flota III Rzeszy jest szczególnie podwodna, wielokrotnie silniejsza niż sowiecka. Tak jak w Japonii.
  Ponadto naziści mają już w masowej produkcji pociski balistyczne klasy A, a pierwsze dyskietki wystartowały.
  Ogólnie rzecz biorąc, naziści będą silniejsi, a Stalin dość rozsądnie, choć z opóźnieniem, przygotował obronę. Ale wiele nie zostało zrobione. Linia Stalina nie została w pełni przywrócona, a co najważniejsze, wojska nie były wystarczająco wyszkolone, aby utrzymać linię. Chociaż byli desperacko przekwalifikowani.
  Linia graniczna Mołotowa, przez trzy lata, była w zasadzie ukończona, ale znajdowała się zbyt blisko granicy i nie miała wystarczającej głębokości. Ponadto Stalin nakazał budowę trzeciego rzutu za Dnieprem, ale rozpoczęto to dopiero po kapitulacji Stanów Zjednoczonych.
  To prawda, że oprócz wojsk sowieckich można liczyć na części NKWD, których liczebność wzrosła do miliona żołnierzy i milicji. To około czterech milionów ludzi, tylko w zachodnich miastach. Choć oczywiście ich skuteczność bojowa jest znacznie gorsza od zwykłych jednostek.
  Niemcy, podobnie jak prawdziwa historia, zadali główny cios w centrum, przecinając białostocką półkę i lwowską pięść. Już pierwsze dni walk pokazały, że Niemcy, mimo dużej liczby jednostek zagranicznych, mniej lub bardziej sprawnie prowadzili ofensywę. Ale wojska sowieckie często giną.
  W dodatku zdolność bojowa jednostek ukraińskich okazała się wątpliwa. Wielu dezerterów i poddało się już w pierwszych dniach wojny.
  Nie można było powstrzymać wroga w bitwach granicznych. A potem Stalin popełnił błąd, zabraniając wycofania jednostek na główną linię i żądając wyprostowania frontu. Błąd został jednak naprawiony, ale z opóźnieniem. Niemcom udało się zdobyć Mińsk już 28 czerwca, po przełamaniu linii Stalina w centrum.
  Zamieszanie tylko się nasiliło. 30 czerwca nastąpiło spodziewane wejście do wojny Japonii i jej satelitów. Na razie musieliśmy więc zapomnieć o przerzucie wojsk z Dalekiego Wschodu.
  Niemiecki przełom w centrum narastał. Była ogromna luka, którą desperacko próbowali zatkać. Ale hitlerowcy posuwali się naprzód i 16 lipca wdarli się do Smoleńska.
  Rzucając wszystkie dostępne rezerwy do bitwy i biorąc milicje pod broń, Stalin i Żukow byli w stanie powstrzymać natarcie Fritza w centrum. Ale Hitler skierował swoje wojska na południe. Naziści stworzyli w Kijowie ogromny kocioł i zdobyli prawie całą Ukrainę.
  Zablokowany Leningrad, najechał Krym. Przebieg działań wojennych bardzo przypominał rok 1941, jak nieubłagana karma. Ale różnice też były dość znaczące. ZSRR w 1941 r. miał wolne rezerwy, a teraz wszystko było już zmobilizowane. A kiedy w październiku doszło do szturmu, okazało się, że nie ma prawie nic, czym można by utrzymać obronę.
  Na początku listopada 1944 r. naziści otoczyli Moskwę, zmuszając Stalina do ucieczki do Kujbyszewa.
  Naziści, w przeciwieństwie do prawdziwej historii, mieli znaczną przewagę liczebną. Dywizji wystarczyło, by ominąć Moskwę od północy i południa. Ale jednostki sowieckie za bardzo rozprzestrzeniły się na różnych frontach.
  W rzeczywistości w 1941 roku, po mobilizacjach, Stalin uzyskał przewagę liczebną nad Wehrmachtem, miał czterokrotnie więcej samolotów i czołgów niż III Rzesza od samego początku wojny. A w pierwszych pięciu miesiącach wojny w prawdziwej historii wyprodukowano więcej sowieckiego sprzętu.
  Ale teraz wszyscy naziści są atutem, zarówno po stronie ilości, jak i jakości broni i personelu. A Armia Czerwona ma te same rany, co w 1941 roku. W tym niechęć Ukraińców, Bałtów i wielu małych narodów do umierania za system sowiecki. Masowa zdrada stanu i bieganie po ofiarach represji, wywłaszczonych i innych znieważonych. W tym ideologicznych wrogów reżimu sowieckiego.
  A fakt, że Niemcy pokonali także Zachód, tylko zwiększa liczbę zdrajców.
  Nic więc dziwnego, że Moskwa jest otoczona, a Niemcy zdobyli Donbas, Woroneż i zmierzają w stronę Stalingradu.
  Zima 1944 roku niestety nie była tak mroźna i śnieżna jak w 1941 roku. Moskwa jednak bohatersko wytrzymała do końca grudnia 1944 roku. Ale okazało się oczywiście zajęte. Stalingrad padł w styczniu 1945 roku, a walki o niego nie trwały zbyt długo. W lutym i na początku marca Niemcy i ich satelity całkowicie opanowali szyby naftowe Kaukazu i Baku.
  Następnie ofensywa przeszła wzdłuż Wołgi. Do Saratowa, do Kujbyszewa i dalej do Orenburga i Kazania.
  Stalin uciekł do Swierdłowska. Kazań upadł w maju. Latem Niemcy i Japończycy nadal schodzili w głąb Rosji. Spadł opór wojsk sowieckich. 5 sierpnia 1945 r. Swierdłowsk został zdobyty. A 3 września 1945 r. Stalin w końcu zgodził się na poddanie. W zamian za własne życie i wolność.
  II wojna światowa się skończyła. Ale pokój nie trwał długo. Po przetestowaniu broni jądrowej Hitler przekonał się o ich fenomenalnej niszczycielskiej sile.
  Teraz okazało się, że Japonia i Stany Zjednoczone wciąż są na drodze do dominacji nad światem przez Trzecią Rzeszę. I chociaż Fuhrer podbił więcej ziem niż Czyngis-chan, Aleksander Wielki, Napoleon, Cesarz Trojan i Sulejman Wspaniały razem, postanowił pokonać również Japonię.
  Dokładnie trzy lata po zakończeniu II wojny światowej sto pocisków balistycznych, międzykontynentalnych z potężnymi ładunkami nuklearnymi, od razu pokryło krainę Wschodzącego Słońca.
  I wtedy rozpoczęła się ofensywa jednostek naziemnych Wehrmachtu i floty. Niemcy stosunkowo szybko zajęli japońskie posiadłości w Azji, a sama metropolia została zrównana z ziemią bombami atomowymi.
  Mniej lub bardziej długotrwały opór stawiały pacyficzne posiadłości kraju Wschodzącego Słońca. Ale w czerwcu 1949 było już po wszystkim. Teraz pozostało tylko pokonać Stany Zjednoczone. Co więcej, był powód. Amerykanie, wbrew umowie, opracowali jednak broń jądrową i przeprowadzili swój tajny test.
  Hitler rozpoczął wojnę 1 stycznia 1950 roku, zrzucając jednocześnie trzysta pocisków nuklearnych w nowy rok.
  Niszczycielski atak nuklearny zniszczył sto głównych amerykańskich miast i zabił kilkadziesiąt milionów ludzi. Dodano jeszcze jedną z największych zbrodni Adolfa Hitlera do najdłuższej listy najbardziej odrażających okrucieństw.
  Potem przyszła inwazja na Kanadę, a od południa wraz z dyktaturami latynoamerykańskimi. Amerykanie byli osłabieni i zszokowani, ale walczyli desperacko. Zrozumieli, że porażka oznacza dla nich tylko niewolnictwo i powolną, bolesną śmierć.
  Dlatego była to najbardziej rozpaczliwa ze wszystkich wojen. Trwało to ponad rok, zmuszając Trzecią Rzeszę do zrzucenia około dwustu kolejnych ładunków nuklearnych i zamienienia wielu żyznych ziem w radioaktywną pustynię.
  Ale cel został jednak osiągnięty i ostatni wróg III Rzeszy został pokonany. A potem rozpoczął się proces tzw. światowej globalizacji. Marka niemiecka stała się jedyną światową walutą. Nawet formalnie niepodległe państwa zostały zredukowane do poziomu kolonii III Rzeszy, przy zachowaniu jedynie ograniczonego samorządu lokalnego.
  Żydów i Cyganów wyjęto spod prawa: odszukano ich i zniszczono. SS przeprowadzało masowe czystki i szalało. Nadszedł prawdziwy koszmar - godzina smoka. A dokładniej epoka. Führer budował totalitarne imperium w prawdziwym świecie z roszczeniem do ekspansji kosmicznej.
  W 1959 roku, podczas obchodów siedemdziesiątych urodzin Führera, odbyła się oficjalna koronacja, ogólnoświatowy plebiscyt - uprawomocniający tytuł supercesarza. A kiedy Adolf Hitler zmarł w 1967 roku, jego syn odziedziczył jego tytuł i władzę.
  W tym czasie planeta Ziemia założyła już osady na Księżycu i na Marsie z Wenus i aktywnie przygotowywała się do ekspansji na zewnętrzne światy gwiezdne... Naziści chcieli uniwersalnego imperium - budowy Gwiezdnej Rzeszy, aby pogrążyć cały wszechświat w koszmarze. A w 2001 roku rozpoczęła się pierwsza międzygwiezdna ekspedycja pięciu statków kosmicznych, która rzuciła się na Alpha Centauri. Lot trwał dziesięć lat, zanim dotarli do gwiazdy, i tyle samo zajęło powrót. W 2037 roku statki kosmiczne po raz pierwszy przekroczyły prędkość światła.
  Czas na Gwiezdne Wojny. Dokładniej, do tej pory ludzkość nie spotkała na swojej drodze żadnych poważnych form życia. Ale w science fiction taki motyw był bardzo modny. A wydarzenia były modelowane pod kosmos i fajnie.
  Esej okazał się bardzo optymistyczny. Chociaż zaczęło się więcej niż kontrowersje.
  Vovka-Pavlik wciąż czuł w sobie energię. I nadal możesz skomponować coś podobnego, na swój ulubiony temat AI. Ale II wojna światowa już się znudziła.
  Nie byłoby lepiej wymyślić coś bardziej nowoczesnego i odpowiedniego.
  Chłopiec-więzień udusił innego irytującego szczura gołymi palcami. Po przypływie inspiracji zaczął komponować.
  W sierpniu 1999 r. Jelcyn zaproponował nowego kandydata na stanowisko premiera, jednocześnie ogłaszając oficjalnie Putina swoim następcą. Ale Ziuganow i jego świta zdecydowali: lepiej iść na wybory do Dumy, ale targowanie się nigdy nie zaszkodzi. A jeśli coś dostaniemy? Tak, a uwaga mediów przeniesie się na Dumę Państwową, a głosy zostaną odciągnięte od bloku Ojczyzny, a uwaga informacyjna nie zaszkodzi.
  Krótko mówiąc, wszystkie trzy frakcje lewicowe jednogłośnie sprzeciwiły się kandydaturze Putina. A Ziuganow oskarżył także byłego zastępcę Sobczaka o korupcję. Większość frakcji Jabłoka również nie poparła kandydatury następcy Jelcyna. Krótko mówiąc, za pierwszym razem nie doszło do zatwierdzenia i... Nastąpiła napięta pauza. Jelcyn wymamrotał coś niezrozumiałego. Zagrożony, pomyślał... I zaproponował na stanowisko premiera Michaiła Kasjanowa.
  Nowy kandydat odpowiadał także oligarchom. Ale mógł być nieprzyjemny dla tej myśli.
  Komuniści targowali się, wymamrotali coś niewyraźnie. Za drugim razem Kastianowa został odrzucony. Ale w trzecim... Co do diabła nie żartuje! Otóż komuniści nie chcieli stracić swoich ciepłych, znajomych miejsc, choćby na krótki czas. I zatwierdzili Michaiła Kasjanowa przy trzeciej próbie.
  Tak zmieniła się historia...
  Wyparli bojowników z Dagestanu. Ale wioski wahabitów nie były szturmowane. Z kolei Basajew nie zaatakował również Dagestanu. Michaił Kastianow spotkał się z Maschadowem i obiecał tę ostatnią pomoc.
  W Czeczenii jednak szykował się konflikt. Basayev oskarżył Maschadowa o zdradę. Dołączyli do niego Salman Raduev i Khattab. Rozpoczęła się wojna domowa. Maschadow był wspierany przez umiarkowanych dowódców polowych i Rosję. Basayev był wspierany przez radykalne grupy. Zachód w słowach był dla Maschadowa.
  Walki toczyły się ze zmiennym powodzeniem. Kadyrow i Yamadayev stanęli po stronie Maschadowa.
  Miska wagi wahała się w tym czy innym kierunku. Walczyli Czeczeni i wielu zagranicznych najemników. Rosja nie wysłała swoich wojsk.
  Wybory do Dumy Państwowej odbyły się, jak w prawdziwej historii, 17 grudnia 1999 r. Partia rządząca próbowała stworzyć blok "Jedność". Ale nie odniósł większego sukcesu i tylko z trudem pokonał pięcioprocentową barierę.
  Weszli do parlamentu: pierwsze miejsce zajął blok komunistyczny "Za zwycięstwo", następnie "Patronimiczny - Cała Rusi" na czele z Primakowem, potem Partia Liberalno-Demokratyczna Żyrinowskiego (partia ta jest aktywnie promowana przez prokremlowskie media, a pracował!), czwarte miejsce zajęło "Jabłoko". Dalej "Jedność" na czele z Shoigu, a szósta i ostatnia na skraju pięcioprocentowej bariery "Związek Sił Prawicy".
  Duma okazała się dość pstrokata, ale komuniści nie zachowali swojej dominacji. Chociaż miał najwięcej. Jednak wielu zwolenników Primakowa przeszło przez okręgi jednomandatowe, niemal doganiając lewicę. Partia Liberalno-Demokratyczna nie poniosła prawie żadnych strat, ale zmniejszyła się o kilka mandatów. To prawda, ale niektórzy biznesmeni i szefowie przestępczości poszli do parlamentu w okręgach jednomandatowych. Jabłko skurczyło się bardziej. Pojawiły się nowe partie: SPS i Unity.
  Rozpoczęła się kampania wyborcza prezydencka. Kastianow został oficjalnym następcą i wywodził się z partii rządzącej. Zgłosili się także Primakow, Ziuganow, Żyrinowski, Jawliński, Łużkow i inni.
  Tak poszła rozrywka.
  Wybory były intrygujące. W szczególności główni faworyci Primakow, Łużkow, Ziuganow poszli łeb w łeb. Ale Kastianow szybko się do nich zbliżył. Był bardzo aktywnie promowany przez media prokremlowskie i takie media zdominowały telewizję. Ponadto Kastianow był w stanie negocjować z Gusinskim i zaczął za opłatą promować kandydata z Kremla.
  Mer Moskwy Łużkow, pod naciskiem śledczych z prokuratury, zgodził się na premiera za prezydenta Kasjanowa. I wycofał swoją kandydaturę na rzecz przedstawiciela Kremla. Żyrinowski również bardzo chciał stanowiska u cara. Ale analitycy Kremla postanowili zachować go na drugą turę. Primakowa obficie oblewano błotem.
  Ziuganow i Kastianow awansowali do drugiej tury wyborów. Co więcej, komunista numer jeden zebrał nawet więcej głosów niż premier. Ale w drugiej turze żyrinowski, który zajął czwarte miejsce, otrzymał stanowisko sekretarza Rady Bezpieczeństwa. A Primakow, który zajął trzecie miejsce, został nominowany na stanowisko przewodniczącego sądów konstytucyjnych i najwyższych. Yavlinsky otrzymał stanowisko pierwszego wicepremiera gospodarki. Krótko mówiąc, wszyscy padli na Ziuganowa. Ale w drugiej rundzie Kastianow zwyciężył z dużym trudem. Różnica wynosi tylko trzy procent, a nawet te są sfałszowane.
  Ale potem Jelcyn w końcu odszedł i zaczęło się nowe życie.
  W Czeczenii wybuchła wojna domowa. Basayev i Khattab nie poddali się. Rosja pomogła Maschadowowi, ale nie użyła swoich wojsk. Ceny ropy wzrosły, gospodarka się rozwinęła. 11 września 2001 roku w Nowym Jorku miał miejsce atak terrorystyczny. I zaczęła się wojna amerykańska w Afganistanie. A potem w Iraku.
  Ale ceny ropy nadal rosły. Rosyjska gospodarka rosła. W 2004 roku Kastianow pewnie wygrał w pierwszej rundzie. A komuniści przegrali wybory do Dumy. Jednak i tym razem Ziuganow był drugi. Gospodarka ożywiła się dość szybko. W Czeczenii wojna trwała nadal, ale Mashvadovowi udało się zdobyć główne osady i walka przekształciła się w fazę partyzancką.
  Wzrostowi gospodarczemu w Rosji towarzyszył wzrost siły militarnej. Ale stosunki z Ameryką pozostały przyjazne. Kastianow unikał antyzachodniej retoryki i dążył do dobrych stosunków sąsiedzkich. Po zakończeniu kadencji prezydenckiej Oleg Deribasko został wybrany nowym prezydentem. Największy oligarcha kontynuował poprzedni kurs Kastyanowa i liberałów.
  Stosunki z Ameryką pozostały przyjazne. Co więcej, Rosja przystąpiła nawet do NATO. Deribasco umocnił swoją władzę. Jednak z powodu kryzysu gospodarczego sytuacja w kraju się pogorszyła. W wyborach 2012 roku Ziuganowowi udało się ponownie przejść do drugiej tury. Ale został pokonany w drugim. Deribasco przyjął szereg ustaw ograniczających działalność komunistów. I uchwalił poprawkę do konstytucji znoszącą ograniczenie prezydenta na dwie kolejne kadencje.
  Komunistom nie dopuszczono do udziału w wyborach w 2016 roku, a Deribasko został ponownie wybrany na trzecią kadencję w pierwszej turze. W tym samym czasie Rosja prowadziła wspólnie z Ameryką operacje wojskowe w Syrii. Stosunki między Zachodem a Rosją są przyjazne. A pensja w dolarach przekroczyła już 1200. W tym samym czasie w Rosji odbyła się kampania burzenia pomników Lenina, a mumia przywódcy została wyjęta z mauzoleum.
  To wszystko jest nazwane: Leninopad. Lenin został jednak pochowany wraz z matką po ludzku. Poziom życia w Rosji nadal rósł. Telewizja była interesująca. Był system wielopartyjny, ale dominowała Jedna Rosja. Media są stosunkowo wolne i od czasu do czasu szczypią Deribasko. Duma Państwowa otrzymała nawet dodatkowe uprawnienia. W szczególności posłowie mogli odwołać jednego ministra dwoma trzecimi głosów, a dwukrotnie w ciągu trzech miesięcy uchwalić wotum nieufności. Ale w praktyce nic to nie dało parlamentowi, więc prawo do powoływania i odwoływania wszystkich ministrów pozostało w gestii prezydenta. Ponadto Parlament otrzymał prawo do przyznawania nagród większością dwóch trzecich głosów. A przede wszystkim nagrody spadły na Olega Deribaskę. Stosunkowo młody w wieku czterdziestu lat został prezydentem Rosji, oligarcha nie chciał nikomu oddawać swojej władzy. W polityce zagranicznej trzymał się kursu proamerykańskiego, ale czasem wypowiadał się krytycznie.
  W odniesieniu do reżimu Łukaszenka przyjął twardą politykę. Nie uznał wyborów prezydenckich na Białorusi w 2010 roku. Sytuacja na Białorusi gwałtownie się pogorszyła w czasie kryzysu gospodarczego. Wybuchły masowe zamieszki. A w odpowiedzi na represje Rosji i Zachodu nałożyli bardzo surowe sankcje gospodarcze. Zakończył się w 2013 roku wojskowym zamachem stanu, w wyniku którego Łukaszenka został obalony.
  Deribasko powołał młodą kobietę, Olgę Karach, na nowego prezydenta. Białoruś weszła do strefy rubla. A w referendum z sierpnia 2018 roku w końcu dołączyła do Rosji. Co jeszcze bardziej wzmocniło autorytet Olega Deribasko. W 2020 roku w wyborach prezydenckich w Rosji na urzędującą głowę państwa głosowało ponad 90 proc. Płace przekraczały półtora tysiąca dolarów. A w 2021 roku odbył się pierwszy lot na Marsa. Trwał prawie rok i odniósł rewelacyjny sukces. Po odejściu Nazarbajewa w Kazachstanie doszło do masowych zamieszek, a Rosja przejęła dla siebie sześć rosyjskich regionów. Dalsza rozbudowa imperium.
  Chiny popadły w stagnację. I powstał w nim kryzys nadprodukcji.
  Rozpoczęły się niepokoje i żądania demokratyzacji. Rzeczywiście, wszyscy są zmęczeni systemem jednopartyjnym. Jak również dyscyplina trzciny. Ludzie chcieli więcej wolności. Tak, Chiny mają zbyt wielu ludzi. Nie wystarczyło dla wszystkich. Wybuchła więc rewolucja, która przerodziła się w wojnę domową. I płynęła krew... I wiele morderstw, ofiar i zniszczeń.
  Chiny się rozpadają...
  Tak, okazał się ciekawym esejem, ale część jest za krótka, może coś innego do wkuwania przed pójściem spać?
  A Pavlik-Vovka znów zaczął komponować;
  I tak nastał nieodparty wpływ, który od 1 stycznia 1943 r. zablokował siły alianckie. Poobijany korpus Rommla zatrzymał się na granicy z Libią. I ustały wszystkie bombardowania nazistowskich Niemiec. Próby lotu w kierunku Londynu również okazały się niepowodzeniem. Samoloty niemieckie nie rozbiły się, ale zostały odrzucone. Zdarzył się wcześniej niewidziany cud, podział świata przez teomagiczną moc.
  Jednak początkowo nie pomogło to zbytnio Niemcom. Stalingrad, a raczej zgrupowanie w nim Paulusa, nie dało się już uratować. A wojska radzieckie pewnie posuwały się naprzód. Ofensywa wzdłuż Woroneża iw innych kierunkach została pomyślnie przeprowadzona. Prawie jak w rzeczywistości Armia Czerwona wyzwoliła Kursk, Biełgorod, Charków.
  Jednak po przeniesieniu z Afryki zahartowanych dywizji Rommla i tych sił, które w prawdziwej historii bezużytecznie zostały rzucone na pustynie Algierii i Tunezji, słynny kontratak Mainsteina wyraźnie zyskał na sile. Wzięło w nim bowiem udział znacznie więcej sił niemieckich, zwłaszcza lotnictwa.
  Tak, a trzydzieści nowiutkich "Tygrysów", które bezskutecznie ugrzęzły na Saharze, wcale nie były zbyteczne.
  Tu nastąpiła pierwsza znacząca rozbieżność z prawdziwą historią. Mainstein cztery dni wcześniej rozpoczął kontratak i ze znacznie większą siłą posuwał się do przodu szybciej. Charków został odbity dziewięć dni wcześniej, Biełgorod dwanaście, a w ruchu, a co najważniejsze, zdobyto Kursk, który w prawdziwej historii nie uległ Frycowi.
  Liczba sił niemieckich okazała się znacząca. Niemcy korzystali także z przeniesionych rezerw z Francji, praktycznie wszystkich gotowych do walki jednostek pancernych oraz głównego lotnictwa. Czy ci się to podoba, czy nie, ale prawie połowa Luftwaffe była rozproszona przez front zachodni, więc wróg dodał znaczne siły w powietrzu. I powiedział to w trakcie niemieckiej kontrofensywy, która wyglądała jak strajk sierpowy.
  Tak, a Mainstein ograł sowieckich generałów w prawdziwej historii, a tutaj ma dwadzieścia dywizji więcej sił lądowych i, biorąc pod uwagę koncentrację zasobów, trzy razy więcej samolotów. A Focke-Wulf nie jest zły przy odpowiednim użyciu: prędkość jest duża, broń jest potężna. Co ważne, F-190 jest skuteczniejszy i ma przewagę liczebną. Ponieważ jego potężna broń pozwala zestrzelić samolot za jednym zamachem, a on sam może uciec dzięki dużej prędkości nurkowania.
  Wojska radzieckie poniosły taktyczną porażkę i opuściły Kursk, wielu żołnierzy i oficerów zostało otoczonych. Częściowo niektórzy zginęli, inni, choć mniejszość z nich została schwytana, wielu uciekło, tracąc prawdę o swoim sprzęcie.
  Wojska radzieckie doznały kolosalnych zniszczeń i ich ofensywa została zatrzymana. Ale niemieckie czołgi nie mogły oprzeć się na sukcesie z powodu wiosennej odwilży.
  Nastąpiła tymczasowa równowaga sił.
  Jednak do wojny może również przystąpić nowa siła: Japonia. Samurajom również rozwiązano ręce. Ameryka nie jest dostępna, ale też nie atakuje. To prawda, podczas gdy silna armia naziemna Japonii wywiera presję na Chiny. Tutaj Czang Kaj-szek znalazł się w bardzo trudnej sytuacji. Albo spróbuj negocjować z Japończykami lub walczyć, ale nie otrzymuj już wsparcia pieniędzmi i bronią ze Stanów Zjednoczonych, Wielkiej Brytanii i innych krajów.
  Oczywiście Niemcy chętnie otwierali drugi front w celu odwrócenia części sił wroga ze wschodu. Mimo to ponieśli wymierne straty. Szczególnie Stalingrad wziął dużo siły. Dużo straciły też wojska radzieckie, a część wojsk trafiła do kieszeni Charkowa i Kurska.
  Naziści zwiększyli produkcję broni. Ze względu na brak bombardowań Fritz byli w stanie zwiększyć produkcję czołgów o większą liczbę, a także samolotów. Bombardowanie przeszkodziło nazistom bardziej, niż się powszechnie sądzi. Co więcej, w prawdziwej historii Niemcy zwiększyły produkcję sprzętu w dużej mierze dzięki restrukturyzacji gospodarki na gruncie wojennym i coraz bardziej aktywnemu wykorzystywaniu niewolniczej siły roboczej, a nie dlatego, że były słabo bombardowane.
  Niemcy czekali i budowali nowe czołgi, szkolili załogi, opierając się na nowoczesnej technologii. Jednocześnie pytanie pozostawało otwarte, od czego zacząć ofensywę? Nie było już Kurskiego występu. A to jest naturalny haczyk. I tak sami Niemcy, a Hitler się zawahał. Pojawił się pomysł, aby szturmem zdobyć Leningrad. Chociaż w tym przypadku konieczne byłoby przebicie się przez potężne fortyfikacje.
  . ROZDZIAŁ 14
  Niemieccy generałowie nie chcieli ponownie jechać do Stalingradu. Ale wybór, szczerze mówiąc, nie jest szeroki. Czy to atak na samą Moskwę. Wśród przywódców faszystowskich doszło do poważnych nieporozumień. Mainstein, Guderian i Rommel mówili nawet w tym sensie, że lepiej w ogóle nie atakować, ale dać się wbić Rosjanom i zwabić w pułapkę.
  Alternatywny plan zakładał rozpoczęcie ofensywy z Półwyspu Taman i Rostowa nad Donem, tego dobrze ufortyfikowanego miasta bronili Fritz, przenosząc posiłki z grupy bałkańskiej, zastępując wojska okupacyjne bułgarskimi i włoskimi.
  Führer, któremu podobała się operacja, gdy wojska przebijały się w zbieżnych kierunkach, coraz bardziej skłaniał się do tego planu, ale wahał się przed jego realizacją. W szczególności czołg Panther okazał się kapryśny i często się psuł, więc wymagał ulepszenia. Niech dodatkowe szkolenie załogi. A Führer chciał stemplować więcej "Tygrysów".
  Stalin w końcu się tym zmęczył. W obawie przed otwarciem drugiego frontu przez Japonię, która poczyniła wielkie postępy w południowych Chinach, której armia lądowa przekroczyła już siedem milionów żołnierzy i dane o rosnącym potencjale militarnym III Rzeszy, sam zarządził ofensywę na Kursk i Kierunki Donbasu. Wahanie Hitlera, chęć Führera do tworzenia dywizji z setkami "Tygrysów" i "Panter" doprowadziły do wyprzedzenia.
  Jednak wojska radzieckie, po rozpoczęciu ofensywy 7 lipca 1943 r., same nie miały decydującej przewagi siły. Przeciwko 6,6 mln żołnierzy i oficerów sowieckich wystąpiło 5,56 mln żołnierzy niemieckich, około miliona dwieście pięćdziesiąt tysięcy żołnierzy satelickich. Mussolini po zniknięciu groźby ofensywy z zachodu i południa znacznie zwiększył liczebność wojsk włoskich na wschodzie. Wzrosła również liczba jednostek hiszpańskich. Wysłał oddział "ochotników" i Salazara. Walczyły też legiony francuskie, Rumuni, aktywniej Węgrzy, Albańczycy, a także z całej Europy obce dywizje SS.
  Armia radziecka nie miała więc przewagi liczebnej, ale heterogeniczność koalicji obniżała jakość sił wroga. W czołgach i artylerii Armia Czerwona ma pewną przewagę liczebną. Ale na razie być może "Tygrysy" i "Pantery" nie dorównały jeszcze przeciwnikowi pod względem siły ognia i pancerza. Tak, a T-4 zyskał przewagę w sile ognia działa nad T-34-76. Ale z drugiej strony ZSRR ma artylerię rakietową, a Niemcy, pomimo rozwoju konkretnych wyrzutni gazowych, nie są dobrze rozwinięte.
  W lotnictwie przybliżony parytet liczbowy. Niemieckie myśliwce ME-109 "G", Focke-Wulf są jednak silniejsze od samolotów radzieckich pod względem uzbrojenia i szybkości, ale nieco słabsze w manewrowości. A Niemcy, niestety, mają więcej doświadczonych i produktywnych asów. Bombowiec Yu-188 jest prawdopodobnie lepszy pod względem parametrów lotu niż PE-2 i TU-3. A Yu-288 zaczął wchodzić do służby. To prawda, że właśnie zaczął się zapuszczać, jak ME-309.
  W każdym razie, nie mając przewagi w sile, Armia Czerwona rozpoczęła ofensywę przeciwko przygotowanej obronie wroga. I spotkał się z upartym oporem. Ale wojska radzieckie są asertywne w ofensywie, niezależnie od strat, poszły naprzód. Chociaż średnie tempo postępu było niskie i jeden lub dwa kilometry dziennie. Wróg pękł i ponownie zdołał się okopać. Tempo jednak trwał heroiczny postęp. Do połowy sierpnia, kosztem ciężkich strat, wojska radzieckie posunęły się do stu kilometrów, zbliżyły się do Kurska, rozpoczęły uparte bitwy o samo miasto, a także zbliżyły się do Biełgorodu.
  19 sierpnia 1943 r. Japonia, przezwyciężając wahania, otworzyła front na Dalekim Wschodzie. W tym czasie, po serii porażek, reżim Czang Kaj-szeka osiągnął korzystny dla samurajów pokój. Japończycy przejęli kontrolę nad ważną komunikacją i pozbyli się konieczności prowadzenia ciężkiej wojny partyzanckiej w słabo zorganizowanych, ale bardzo licznych oddziałach chińskich. Ale Czang Kaj-szekowi obiecano wsparcie w wojnie z Armią Czerwoną Mao Zedonga. Japonia ma już wszelkie środki do prowadzenia wojny z ZSRR. I postanowili nie czekać na deszczową jesień i srogą syberyjską zimę. Nie wspominając już o tym, że Hitler wypowiedział wojnę Stanom Zjednoczonym w 1941 roku, ale samuraje go nie poparli. Otwarcie drugiego frontu w 1942 roku mogło uratować nazistów przed miażdżącą klęską pod Stalingradem.
  Decyzja Japonii była dość oczekiwana. Jednak podczas ataku na Władywostok samurajom udało się zaskoczyć taktycznie i zadać poważne szkody sowieckiej Flocie Pacyfiku.
  Niemcy pod koniec sierpnia próbowali kontratakować, używając wielu najnowszych czołgów. Ale ich południowy kontratak mógł odnieść jedynie względny sukces. Dowództwo sowieckie już przewidziało taką możliwość, wycofało wojska na linie startowe. Tylko 31. armia kombinowana wpadła do kotła iw większości została zniszczona.
  Jednak wojska radzieckie nie osiągnęły celu i poniosły bardzo duże straty, nie odbierając terytorium. W szczególności stracono ponad sześć i pół tysiąca czołgów, przeciwko około ośmiuset niemieckim. W parku czołgów przewaga liczebna przeszła na nazistów. We wrześniu Niemcy byli w stanie dogonić ZSRR w produkcji setek samolotów dziennie, a w listopadzie mniej więcej w samochodach, zwiększając produkcję Panter do 650-700 czołgów miesięcznie. Dużą rolę odegrało tu wykorzystanie zasobów krajów okupowanych, przede wszystkim Francji, a także Belgii i Holandii, gdzie wprowadzono służbę pracy.
  Nieco późno, we wrześniu Niemcy rozpoczęli od dawna planowaną ofensywę z Rostowa nad Donem i Półwyspu Taman. I natknęli się na upartą sowiecką obronę. A Japonia zbliżała się do Mongolii, zdobywając Ułan Bator i Primorye. Ale tam poczyniono niewielkie postępy.
  Odwróciło to znaczne rezerwy i po półtora miesiąca zaciekłych walk niemieckie ugrupowania zjednoczyły się. Ale straty Fritza również okazały się bardzo znaczące i zostali zmuszeni do zatrzymania się. Ale ten taktyczny sukces sprowokował wejście Turcji do wojny i otwarcie trzeciego frontu na Zakaukaziu.
  Teraz musiałem walczyć w tym kierunku.
  Do zimy linia frontu na Dalekim Wschodzie powinna się ustabilizować. Japończycy posunęli się w regionie Primorye z pięćdziesięciu do stu dwudziestu kilometrów, zdobyli większość Mongolii wraz z Ułan Bator, ale ich ofensywa została zatrzymana. Turcy zbliżyli się do Erewania i zaatakowali Batumi, ostatnie miasto udało im się zdobyć o dwie trzecie. Sami Niemcy nie zrobią dużego postępu jesienią. I jeszcze nie podjęli inicjatywy.
  Wojna stawała się coraz bardziej pozycyjna i przedłużała się. Do wyczerpania i do przewagi technologicznej. W 1943 ZSRR zwiększył produkcję samolotów o półtora raza z 25 000 do 37 000. Niemcy hitlerowskie z ponad 15 tys. do 32 tys., ponad dwukrotnie. W ostatnich miesiącach roku Niemcy zrównali swoje osiągi z wynikami produkcji radzieckiej w samolotach. A także w czołgach i działach samobieżnych - z przewagą jakościową. Ale ZSRR wciąż musi walczyć z Japonii. Ponadto wiele samolotów i czołgów jest produkowanych we Włoszech oraz w innych krajach satelickich III Rzeszy. Niech nie za dużo. Dodatkowo Niemcy, korzystając z braku wojny, zaczęli wydobywać i dostarczać na swoje potrzeby ropę z Libii.
  Stopniowo więc słabł niedobór energii w III Rzeszy. Ponadto afrykańskie posiadłości francuskie obiecały stać się dobrym źródłem surowców.
  Aby naziści mogli się dobrze zaopatrzyć. W odpowiedzi czerwoni projektanci przygotowali nowe typy czołgów dla Stalina z działami 85 mm i 122 mm. Niemcy nieco spowolnili prace nad "Panterą" -2. Nie jest łatwo zdobyć czołg z potężną bronią, mocnym pancerzem i stosunkowo mobilny. A "Królewski Tygrys" okazał się zbyt ciężki przy 68 ton. Dopiero modernizacja Pantery zapowiadała się względnie pomyślnie. A czołg T-4 najwyraźniej wyczerpał swoje możliwości. Stopniowo, od nowego 1944 roku, produkcja tej maszyny zaczęła spadać. Przestać całkowicie w kwietniu.
  Dowództwo sowieckie podjęło zimą kilka operacji ofensywnych. I półwysep Taman, w centrum, w kierunku Leningradu i niedaleko Kurska. Ale nigdzie nie osiągnięto znaczącego sukcesu. Wróg miał już przewagę liczebną pod względem siły roboczej zarówno w czołgach, jak iw lotnictwie. Dopiero strach przed pogodą zmusił Fritza do stosowania taktyki obronnej.
  Negatywną rolę odegrała też zwiększona liczba dezerterów i zdrajców, a także rozwinięcie przez Niemców lotnictwa wysokogórskiego, które skuteczniej zajmowało się rozpoznaniem z powietrza.
  Ponadto sowieckie dowództwo nieco niewłaściwie podeszło do procesu koncentracji sił. W szczególności sama taktyka rozpoczęcia kolejnej operacji w innym sektorze przed zakończeniem poprzedniej miała sens w obliczu przewagi liczebnej. Jak w I wojnie światowej, ciągnąc Niemców. Ale jeśli wróg przewyższa cię liczebnie, to uniemożliwiło ci osiągnięcie przewagi sił w oddzielnym sektorze.
  Gdyby Stalinowi udało się stworzyć przewagę w wydzielonym odcinku frontu w stosunku około trzech do jednego, być może udałoby się osiągnąć taktyczny sukces.
  I tak w jednym sektorze jest ofensywa, w innym szykują się, ale w rzeczywistości Niemcom i ich sojusznikom łatwiej jest się odeprzeć. Co więcej, Fritz miał już na dużych wysokościach, szybkich zwiadowców z doskonałą optyką, co umożliwiało śledzenie ruchu wojsk. A zimą trudniej się ukryć, a noc nie jest panaceum, więc oficerowie niemieckiego wywiadu dostali dobre noktowizory.
  "Królewski Tygrys" jako planowany czołg przełamujący został opóźniony z masową produkcją i nie odniósł całkowitego sukcesu. "Pantera" -2, którą Hitler kazał wzmocnić pancerzem do nieprzepuszczalności IS-2 i zainstalować silnik o mocy 900 koni mechanicznych, ważyła 51 ton, nawet biorąc pod uwagę montaż duraluminiowej obudowy, która pozwoliła zaoszczędzić 800 kilogramy. Z drugiej strony stało się możliwe wzmocnienie bocznego pancerza do 82 milimetrów przy racjonalnym nachyleniu. To sprawiło, że niemiecki czołg nie był tak wrażliwy z boków jak poprzednie modele. Ale znowu, "Pantera" -2 i "Lion" -2 w bardziej zaawansowanym schemacie układu są dopiero w fazie rozwoju.
  Ale zimą Niemcy całkowicie przejęli kontrolę nad francuskimi posiadłościami w Afryce, w tym Pętlą Nigru. A jest tam ropa, gaz i boksyty, a nawet duże rezerwy uranu, zwłaszcza w Kongu. De Gaulle został złapany - bez pomocy sojuszników nie był nic wart, a Scorreli pracował czysto i umiejętnie.
  W ten sposób do maja 1944 r. problemy naftowe zostały w dużej mierze rozwiązane. Dostawy nadchodziły już z Libii i pozostało tylko wiercenie coraz to nowych odwiertów.
  Ale w maju Niemcy nadal nie byli gotowi do ataku. Oprócz przestarzałego "Tygrysa", nie mieli poważnego czołgu przełomowego. Co prawda "Tygrys" był już masowo produkowany i dzięki wysokiej jakości pancerza i grubości boków, a także szybkostrzelnej, celnej armacie, mógł spełniać swoją rolę, jeśli nie idealną, ale mniej lub bardziej znośny czołg przerywający rotację wojsk ZSRR.
  Dowództwo niemieckie po serii sporów wróciło do poprzedniego planu z 1942 roku. Mianowicie rozpocząć ofensywę na flankach. Weź Leningrad w podwójny pierścień i przebij się do Stalingradu. Co więcej, po tym, jak Wehrmacht opuścił półkę Rżew-Wiazemski, utracono dogodną trampolinę do ataku na Moskwę. Stolica jest więc stosunkowo daleko.
  Plan nazistów też nie jest optymalny, ale... Przedterminowe wybory parlamentarne odbyły się w Szwecji, gdzie naziści odnieśli imponujące zwycięstwo. Kraj z ośmiomilionową populacją i rozwiniętą gospodarką był gotowy do wojny przeciwko ZSRR. Najpopularniejszą postacią był Karol Dwunasty. Szwedzi pragnęli zemsty za poprzednie porażki i upokorzenia podczas wojen przegranych z Piotrem I i Aleksandrem I. Tak więc cała Europa była już w stanie wojny przeciwko ZSRR. Co więcej, Franco i Salazar postanowili oficjalnie przystąpić do wojny, aby odebrać swój udział w łupach. Tylko jedna Szwajcaria pozostała formalnie neutralna, ale wysłała też oddział ochotników.
  Przewaga liczebna okazała się po stronie koalicji hitlerowskiej. Ponadto do połowy maja 1944 r. Niemcy mieli już w służbie około tysiąca samolotów odrzutowych ME-262. Samo auto jest całkiem udane, ale z niedokończonymi silnikami. Ale stopniowo silniki zacieśniły się, stały się mocniejsze, a zużycie paliwa spadło.
  Ofensywa rozpoczęła się na południu. Fritz próbował powtórzyć plan opracowany przez OKW dla operacji Blue w styczniu 1942 roku, ale potem arbitralnie zmieniony przez Hitlera. Kiedy zbliżasz się do Stalingradu zarówno od południa, jak i od północy, w zbieżnych kierunkach. Ale najpierw tutaj Niemcy musieli przebić się do dona. Faszystowskie "Tygrysy" przystąpiły do ataku, ale stanęły przed silną linią obrony. Natarcie Fritza okazało się powolne, ugrzęzło w obronie w głębi wojsk sowieckich. Po przejściu przez pierwsze dziesięć dni tylko 35-40 kilometrów w kierunku Woroneża.
  Następnie, w ciągu dwóch tygodni upartych walk, naziści posuwali się zaledwie kilkanaście kilometrów i wobec ciężkich strat zostali zmuszeni do zatrzymania się.
  Bardziej pomyślnie rozwinęła się ofensywa na południu. Jest tam mniej wojsk sowieckich i trudniej jest się bronić. Liczne "Pantery", "Tygrysy", "Ferdynandy" (te działa samobieżne okazały się bardziej masywne ze względu na brak strategicznego bombardowania!) I pierwsze modele "Jagdtigr" i szczególnie skuteczny "Sturmtigr". Niemcom udało się przedrzeć przez pierwsze linie obrony i wkroczyć w przestrzeń operacyjną.
  W tym samym czasie do ofensywy przeszła również armia japońska. Samuraje powiększyli liczebność swojej floty czołgów, a ich nowe pojazdy średniej masy praktycznie nie ustępowały T-34-76 pod względem uzbrojenia i prowadzenia, a nawet przewyższały przedni pancerz, chociaż gorszy pod względem ochrony z boków .
  Japonia rozpoczęła ofensywę w Mongolii, gdzie znacznie trudniej jest utrzymać obronę. Dowództwo sowieckie stanęło w obliczu braku rezerw, walcząc na wszystkich trzech frontach. A straty personelu podczas ofensywy zimowej były dość duże.
  Ofensywa Niemców na Tichwin oraz Finów i Szwedów od strony Kanału Białomorskiego została z trudem odparta. Naziści posuwali się powoli, ale prawie nieprzerwanie. W połowie czerwca na południu wojska Mainsteina wdarły się do Stalingradu. Rozpoczęła się druga bitwa pod Stalingradem. A na początku lipca, po upadku Tichwina i Wołchowa, Finowie, Szwedzi i Niemcy zjednoczyli się - tworząc drugi pierścień wokół miasta Lenin.
  W ten sposób powstała niezwykle trudna sytuacja dla sowieckich sił zbrojnych.
  Ale Stalingrad nie uległ Mainsteinowi. A to uniemożliwiło Niemcom rozwinięcie ofensywy w innych kierunkach. Na południu, podobnie jak w 1942 r., dotarli tylko do Bramy Tereckiej: ugrzęzli w pobliżu Groznego i Ordzhonikidze. Ciężkie walki trwały w kierunku Woroneża. Do września wojska radzieckie zostały zmuszone do wycofania się za Don. Oto ironia losu pod koniec października, linia frontu na południu powtórzyła się w 1942 r. w czasie największego natarcia nazistów.
  Gorzej było na północy, gdzie Leningrad znajdował się w pierścieniu całkowitej blokady. Ponadto Niemcy, Finowie i Szwedzi byli w stanie przebić się przez obronę Armii Czerwonej na Półwyspie Karelskim, odcinając lądem Murmańsk od głównej części ZSRR.
  Wyizolowano około czterdziestu dywizji sowieckich. Jednak ich liczba była daleka od normy. Szwecja wystawiła około dwudziestu pięciu dość dobrze wyposażonych dywizji. Wraz z zahartowanymi Finami i oddziałami niemieckimi mieli przewagę liczebną. A przeniesienie rezerw na Półwysep Karelski jest niezwykle trudne.
  Ogólnie Armia Czerwona nie mogła zdobyć niezbędnych posiłków, więc Japończycy okazali się niespodziewanie silni, ich liczba wraz z oddziałami marionetek przekroczyła pięć milionów, a to właściwie pełnoprawny drugi front. Musieliśmy więc walczyć tylko z Niemcami i ich sojusznikami.
  Stopniowo zmniejszono strefę kontroli wojsk sowieckich w Karelii, a Murmańsk został całkowicie zablokowany, a właściwie stracony. Tak więc flota wroga, a zwłaszcza okręty podwodne, zdominowała morze, więc nie było nic, aby zapewnić dostawy.
  Niestety, w listopadzie 1944 r. ZSRR nie miał rezerw, by powtórzyć punkt zwrotny z 1942 r. Prawie wszystko wydano, aby zapobiec utracie Kaukazu. W dodatku Niemcy bardziej profesjonalnie przeprowadzili szturm na Stalingrad i tam trzeba było nieustannie przenosić rezerwy, jakby w lej Tartaru. Stalin nakazał za wszelką cenę utrzymać miasto nad Wołgą. Ale w warunkach dominacji samolotów wroga w powietrzu cena okazała się niewiarygodnie wysoka.
  Co więcej, Mainstein, w przeciwieństwie do Paulusa, nie spieszył się i opiekował się żołnierzami. W rezultacie stosunek strat nie był na korzyść Armii Czerwonej.
  Hitler pośpieszył Mainsteina, ale przebiegły feldmarszałek wiedział, jak unikać i wytrzymać presję.
  Jednym z najsilniejszych rodzajów broni stały się "Sturmtigery". Mieli niezwykle potężne bombowce miotające pociski ważące trzysta dwadzieścia kilogramów. Co więcej, pociski są reaktywne i znacznie potężniejsze niż haubice. Możesz nazwać je godną odpowiedzią na "Katiuszę", choć na torach. Ponadto niektóre bombowce zainstalowano również na ciężarówkach o większym zasięgu strzelania.
  Niemcy używali także miotaczy gazu. I oczywiście bombowce odrzutowe.
  W grudniu Japończycy zdobyli prawie całą Mongolię i zbliżyli się do Władywostoku, częściowo zdobywając Primorye i Chabarowsk. Ale generał Frost zmusił ich do zatrzymania się.
  Wykorzystując to, Armia Czerwona zorganizowała serię kontrataków na niemieckich flankach, próbując uchwycić to, co pozostało ze Stalingradu. Co prawda niewielka część miasta została opanowana na początku 1945 roku. Niemcy odnieśli pewien sukces w 1944 roku, ale nie byli w stanie nawet podbić Kaukazu i zdobyć bakuńskiej ropy. Co prawda na własne potrzeby mieli jeszcze dość rumuńskiego, węgierskiego, libijskiego, kameruńskiego i nigeryjskiego.
  Leningrad wciąż był zablokowany. Z góry stworzono w nim duże zapasy żywności i amunicji, aby miasto mogło przetrwać tę zimę, nadal wiążąc znaczne siły Wehrmachtu i jego sojuszników.
  Radzieckim przywódcom udało się stworzyć strategiczne zapasy surowców w mieście Lenin do produkcji broni. Więc póki co naziści nie dali zbyt wiele.
  Ale Murmańsk został całkowicie zablokowany. Z dziesięciu transportów jadących do miasta Fritz skończył wypić dziewięć.
  W styczniu sowieckie dowództwo próbowało sprawdzić siłę Niemców w centrum. Nie udało się jednak pokonać bardzo potężnej i rozwiniętej inżyniersko obrony. Maksymalny postęp wynosił pięć lub sześć, w najlepszym razie nie więcej niż osiem kilometrów. A straty dywizji sowieckich były bardzo namacalne. W większości do połowy składu.
  Ale część sił niemieckich została odwrócona, co pozwoliło im utrzymać Stalingrad... W marcu sami Niemcy rozpoczęli ofensywę na Bramy Terek. Udało im się przedrzeć przez linię obrony sowieckiej i otoczyć Grozny i Ordzhonikidze, ale w Fritz wpadli na linię Vedeno, Shali i dalej przez miasta.
  Samo miasto Grozny przetrwało do maja w całkowitej blokadzie. Stalingrad ostatecznie upadł w maju. Z miasta i jego przedmieść, a także fabryki czołgów praktycznie nie pozostały nawet ruiny.
  Koalicja niemiecka też szwankowała, ale Führer chciał zwycięstwa. W styczniu odbyły się pierwsze udane testy tarczy-samolotu, który osiągnął prędkość do dwóch prędkości dźwięku i wzrósł do 18 kilometrów wysokości. W maju samolot dyskowy rozwinął już cztery prędkości dźwięku i wskoczył na wysokość 30 kilometrów.
  Ale nowy samochód, ze wszystkimi swoimi mocnymi, a nawet unikalnymi właściwościami lotu, okazał się podatny na ostrzał z broni ręcznej i drogi. Problem luki został wkrótce rozwiązany przez uruchomienie pługa laminarnego, ale to zwiększyło zużycie paliwa i skróciło czas lotu maszyny. A sama dyskietka w laminarnym "futrze" nie mogła prowadzić skutecznego ognia.
  Ale położono początek ery "latających spodków". Ponadto Niemcy zdobyli mocny atut: czołgi nowej generacji klasy "E". Różniły się masą zbliżoną do "Królewskiego Tygrysa" i "Pantery" znacznie gęstszym i doskonalszym układem, niską sylwetką i grubym pancerzem.
  W masowej produkcji i na polach bitew przyzwoicie zaprezentowały się Panther-2 i Tiger-2, a następnie Tiger-3. Ostatni samochód o gęstszym układzie i małej wieży miał mocny pancerz i silnik o mocy 1080 koni mechanicznych. "Myszki" nigdy się nie przyzwyczaiły. Ale modyfikacja "Pantera" - "F" pokazała się przyzwoicie.
  Ze względu na brak pierwiastków stopowych radzieckie czołgi nie posiadały bardzo wysokiej jakości opancerzenia i jak dotąd Pantera, nawet z armatą 75 mm, radziła sobie całkiem nieźle. A 120-milimetrowy pochylony przedni pancerz dość niezawodnie chronił radzieckie działo T-34-85 kal. 85 mm. Być może jednak sowieckie działo samobieżne SU-100 okazało się godnym przeciwnikiem Pantery, która wzmocniła pancerz. T-4 już nie był produkowany. Spośród czołgów produkcyjnych Panther okazał się najlżejszy.
  Pierwszym zaawansowanym w swoim układzie był czołg produkcyjny "Lev". Wieża tego czołgu została cofnięta, a skrzynia biegów, silnik i skrzynia biegów znajdowały się w jednym bloku z przodu. W efekcie sylwetka samochodu okazała się niska, a pancerz z potężną armatą 105 mm jest porównywalny z "Tygrysem Królewskim", a czoło wieży jest jeszcze potężniejsze.
  Przesunięcie wieży do tyłu dało "Lewowi" również tę zaletę, że podczas poruszania się po lesie lufa jego długolufowego działa nie przylegała tak mocno do pni drzew.
  Naziści próbowali także innych schematów, a także bombardowali pozycje sowieckie silnymi samolotami.
  Japonia również próbowała posuwać się naprzód i ostatecznie odciąć Władywostok od kontynentu.
  Niemcy w czerwcu i lipcu próbowali przebić się do Moskwy. Ale sowiecka linia obrony okazała się bardzo silna, a naziści ponieśli kolosalne straty. Nawet czołg "Lev" nie jest całkiem odpowiedni w ofensywie, przede wszystkim z powodu niewystarczającego pokrycia boków.
  Radzieckie dowództwo coraz aktywniej wykorzystywało kaliber działa 100 milimetrów. Oczywiste jest, że ZSRR nie ma zasobów, aby pokonać wrogie czołgi tymi samymi czołgami, ale artyleria przeciwpancerna może być masowo używana.
  E-100 w oryginalnym modelu okazał się zbyt ciężki przy 140 ton i z bocznym pancerzem 120 milimetrów (czoło 240 milimetrów!), nawet pod kątem. To już nie wystarczało. Nie mówiąc już o tym, że "Myszki" są beznadziejnie opóźnione w swoim układzie.
  W rzeczywistości czołg "Lev" i działa samobieżne - E-10, E-25 były zaawansowanymi pojazdami niemieckimi, w których połączono lokalizację silnika, skrzyni biegów i skrzyni biegów. Jednak Niemcy wyprodukowali dużo opóźnionego sprzętu. Na przykład "Pantery", "Tygrysy", "Jagdtigers", "Jagdpanthers" z dość wysokimi sylwetkami, opóźnionymi w rozwoju.
  "E"-70 też nie odniósł sukcesu. Pojazd okazał się mieć potężne działo 128 mm i zaawansowany schemat rozmieszczenia, ale ze względu na chęć zachowania zestawu bojowego co najmniej 80 strzałów i nieprzekraczania 70 ton, jego ochrona pancerza okazała się porównywalna z " King Tiger" - model z 1944 roku i nieadekwatny do przełomu. "Tygrys" -3 jest lepiej chroniony. Ale w E-70 pomyślnie przetestowano silnik z turbodoładowaniem o mocy 1200 koni mechanicznych, co pozwoliło czołgowi rozwinąć prędkość 60 kilometrów na godzinę na autostradzie.
  W każdym razie czołgi niemieckie poniosły ciężkie straty, podobnie jak piechota. Wiele straciły zarówno dywizje zagraniczne, jak i satelity III Rzeszy.
  W połowie sierpnia Niemcy posunęli się tylko 40-50 kilometrów w centrum i nie mogli wejść do przestrzeni operacyjnej. A straty były ogromne. We wrześniu naziści rozpoczęli nową ofensywę na południu... W ciągu półtora miesiąca najcięższych walk wróg przedarł się na Morze Kaspijskie, odcinając lądem Kaukaz.
  Ale sowieckiemu dowództwu udało się ustanowić zaopatrzenie drogą morską, jednak kosztem ogromnych szkód. W listopadzie Fritz, kosztem ogromnych wysiłków i wielkich zniszczeń, dotarł do delty Wołgi. W grudniu linia frontu ustabilizowała się. Powiększała się przepaść między frontami Kaukazu a głównym terytorium sowieckim. Ponadto Japończykom udało się odciąć Władywostok, biorąc pod oblężenie sowieckie miasto.
  Murmańsk zdołał mimo blokady bohatersko dotrwać do grudnia 1945 roku. Ale i tak spadł...
  W 1946 r. trwały dalsze działania wojenne... Pozycja sowieckiej grupy armii na Kaukazie okazała się niezwykle trudna. Są odcięci lądem i istnieje groźba ostatecznej utraty Baku.
  Stalin odczuwał skrajne nerwowe i fizyczne wyczerpanie. W kierunku Tichwinu toczyły się zacięte walki. Podjęto próbę ratowania otoczonego Leningradu. W samym mieście zostało już mniej niż pół roku zapasów żywności, a karty żywnościowe zostały ponownie odcięte.
  Początkowo wojska radzieckie przedarły się przez linię frontu, ale potem wróg, przewyższając liczebnie liczbę czołgów, zdołał przeprowadzić kontratak, a nawet odciąć część wojsk sowieckich. Luty minął w zaciętych bitwach zarówno na północy, jak i na południu, gdzie wojska radzieckie próbowały nieprzyjaciela i próbowały odzyskać Stalingrad. A to ostatnie częściowo się udało. Do miasta wdarły się sowieckie czołgi, ale niestety nie mogły stamtąd wypędzić nazistów.
  Ale wybuchła trzecia bitwa pod Stalingradem. Pod Woroneżem wojska radzieckie odniosły stosunkowo duże sukcesy. Ale nawet tam Fritz, używając dużej liczby czołgów i ich przewagi technologicznej, był w stanie przywrócić sytuację. W marcu w działaniach wojennych zaczęły brać udział helikoptery w kształcie dysków i samoloty w kształcie dysków. Niemcy nieco ulepszyli latające spodki i byli w stanie przeprowadzić z nimi ataki rakietowe na pozycje sowieckie. Ale w praktyce dyskietka nie spełniła oczekiwań jako cudowna broń.
  Tak jak pocisk balistyczny von Brauna okazał się zbyt drogi i mało celny, aby jego aktywne użycie w operacjach bojowych miało swoje uzasadnienie.
  Ale Niemcy mieli bezogonowe bombowce odrzutowe zdolne do przenoszenia do dziesięciu ton ładunku, lecące na odległość do 16 tysięcy kilometrów (!).
  Niestety radzieckie lotnictwo odrzutowe wciąż pozostawało w tyle, a wróg niemal całkowicie zdominował powietrze. W każdym razie statki powietrzne z napędem śmigłowym nie mogą co do zasady przewyższać samolotów odrzutowych pod względem charakterystyk lotu. A nasz własny rozwój był za późno. A przejście ze śmigła na samolot odrzutowy jest zbyt bolesne.
  A pilotów trzeba przekwalifikować, wydłużyć pasy startowe i przygotować specjalny rodzaj paliwa. Cóż, same silniki są jeszcze do przetestowania i debugowania!
  Niemcy zostali skierowani do Stalingradu... Co dziwne, III Rzesza i cała koalicja wyczerpały się, a Armia Czerwona była jak ptak Feniks. Zarówno kwiecień, jak i maj upłynęły w zaciętych bitwach pod Stalingradem. I nawet w czerwcu Armia Czerwona wciąż próbowała iść naprzód, przygwożdżając wroga. Ale w lipcu, pomimo upałów, naziści ruszyli jednak wzdłuż wybrzeża Morza Kaspijskiego w kierunku Baku. Postęp był bardzo powolny. Średnio 1,5 kilometra dziennie. Dagestan pękł... Wojska radzieckie zmiażdżyły Fritza i ich sojuszników na wszystkich azymutach.
  Pokonali wroga zarówno w centrum, jak i na północy. Nie pozwolono im jechać do Archangielska... Ale we wrześniu tempo niemieckiego marszu na Kaukazie przyspieszyło. Siły zgrupowania kaukaskiego zostały poważnie uszczuplone, a morze dziesięciu transportów pływało pod dominacją wrogich samolotów w powietrzu z siłą dwóch lub trzech. Mimo to pod koniec października naziści wkroczyli do Azerbejdżanu. A w listopadzie ruszyli do Baku. A na początku grudnia Fritz zjednoczył się z Turkami w Gruzji ...
  Jeszcze przed marcem toczyły się bitwy na Kaukazie, a Erewan na ogół utrzymywał się do czerwca 1947 roku.
  Przez całą zimę Armia Czerwona niestrudzenie próbowała iść naprzód. Mocno poklepali koalicję. Chociaż Japończycy ostatecznie zajęli Władywostok w kwietniu, to tylko pozwoliło ZSRR na mocniejsze oparcie się na Amurach.
  Choć Armia Czerwona nie odniosła wymiernych sukcesów swoimi atakami zimą iw marcu, koalicja dała słuszną lekcję. W krajach satelickich Niemiec sytuacja stawała się coraz bardziej zaostrzona. Zasoby ludzkie wyczerpały się, a straty były ogromne. Obciążenie ekonomiczne stawało się nie do zniesienia. Nawet sukcesy na frontach coraz mniej cieszyły Europejczyka na ulicy. Pragnienie pokoju stawało się coraz silniejsze.
  Ale Hitler uparcie chciał wykończyć ZSRR. Chociaż obliczenia, że Armia Czerwona straci skuteczność bojową po utracie Baku, nie sprawdziły się. W 1946 r. ZSRR wyprodukował rekordową liczbę broni - około 60 tysięcy samolotów i 40 tysięcy czołgów i dział samobieżnych, 250 tysięcy dział i moździerzy. Tak, radzieckie lotnictwo to głównie myśliwiec Jak-9, samolot szturmowy Ił-2, który nie został jeszcze wycofany z produkcji. Jak-3 i LA-7 były produkowane w niewielkich ilościach. Wciąż w produkcji PE-2 i TU-3. Tak, lotnictwo można uznać za przestarzałe w walce z wrogimi potworami odrzutowymi, ale tak jest. Podobnie jak T-34-85, IS-3 i SU-100, pozostałe pojazdy występują w niewielkich ilościach.
  . ROZDZIAŁ 15
  A w 1947 roku do służby wszedł T-54, co powinno było położyć kres jakościowej przewadze niemieckiej technologii. Oczywiście T-54, ważący 36 ton, nie mógł być silniejszy niż wszystkie czołgi wroga, ale mógłby z powodzeniem konkurować z Panterami i Tygrysami.
  Głównym czołgiem niemieckim był "E" -50, zwany "Lewem" -3. Samochód podobny do "Lwa", ale z mocniejszym silnikiem 1200 koni mechanicznych i grubym pancerzem. Przy wadze 75 ton grubość bocznego pancerza niemieckiego czołgu wzrosła do 140 milimetrów, a czoło miało 240 milimetrów z działem 105 milimetrów i lufą o długości 100 el. Nowy niemiecki samochód powinien stać się głównym. Jest lepszy od radzieckiego pod względem uzbrojenia i zbroi, ale jest ponad dwukrotnie cięższy.
  Jednak T-54 dopiero wchodzi do produkcji.
  Ale lato 1947 roku jest jeszcze gorętsze. Niemcy ponownie próbują zaatakować Moskwę. Przebijają się też do Saratowa. Walki ciągną się do późnej jesieni. Fritzom nadal udaje się zdobyć Saratów. Ale w regionie moskiewskim udało im się osiągnąć maksymalnie sześćdziesiąt do siedemdziesięciu kilometrów. Zarówno Rżew, jak i Wiazma, choć ten ostatni był w połowie otoczony, pozostali w ZSRR.
  Moskwa nie zostaje podbita, a naziści i ich zbrutalizowana koalicja muszą stawić czoła zimie w okopach. Tym razem sowieckie dowództwo ratuje ludzi i gromadzi siły. W szczególności czołg T-54. A 31 grudnia 1947 r. pomyślnie przetestowano MIG-15, co powinno zakończyć niemiecki monopol na samoloty odrzutowe w powietrzu.
  To prawda, że w lutym 1948 Leningrad padł po długotrwałym oblężeniu. Bardzo ciężki cios w prestiż władzy sowieckiej.
  Stanowisko ZSRR w maju 1948 r. zmienia się beznadziejnie. Niemcy i ich koalicje kontrolują Kaukaz, następnie Wołgę do Saratowa i Tambow z Woroneżem. Potem na wschód od Orela, prawie pod Tułą, potem w Wiazmie i koło Sama Rżewa, aż do Archangielska.
  Co jeszcze można zrobić w takiej sytuacji? Dodatkowo Japończycy kontrolują cały Primorye wzdłuż rzeki Amur i zdobyli jedynego sojusznika: Mongolię.
  A w ciągu siedmiu lat wojny utracone zostały ziemie, na których przed okupacją mieszkała co najmniej połowa ludności ZSRR, a może i więcej. W ciągu siedmiu lat wojny Armia Czerwona bezpowrotnie straciła co najmniej dwadzieścia milionów żołnierzy i oficerów. Nie licząc tych, którzy zostali ranni lub okaleczeni. Nie licząc ogromnych strat i masowych bombardowań, ostrzałów i głodu.
  Nawet biorąc pod uwagę ewakuowane rodziny, Stalinowi pozostawiono pod kontrolą nie więcej niż sto milionów ludzi, być może mniej. Spośród nich co piąty zostaje wcielony do wojska. Około dwudziestu milionów różnych żołnierzy. Do maszyn można było zakładać dzieci od piątego roku życia oraz emeryci i osoby niepełnosprawne z pierwszej i drugiej grupy.
  Kraj jest niezwykle zmobilizowany. Wypuszczanie broni w 1947 r. tylko nieznacznie spadło... A więc na razie jest bardzo wcześnie, aby położyć kres krajowi Sowietów!
  W każdym razie sam Stalin tak nie uważał. Tak, a Hitler chciał też wycisnąć nacisk na Rosję - dostać wszystko na raz! Więc nie było kompromisu.
  Latem Niemcy rozpoczęli nową ofensywę na Moskwę. Wciąż mieli nadzieję, że uda im się rozbić stolicę i zakończyć ZSRR. Ze strony Armii Czerwonej Moskwę osłaniało ponad trzy miliony żołnierzy i milicji. Byli uzbrojeni w dwanaście tysięcy czołgów i działa samobieżne. To prawda, że T-54 to tylko około pięciuset, głównie walczyły T-34-85 i SU-100. Do tego czasu IS-3 został już wycofany z produkcji. Czołgów IS-4 produkowanych jest bardzo niewiele ze względu na zawodność technologiczną tego mastodonta. Wyprodukowano sześć czołgów IS-7, ale ten pojazd nie wszedł do masowej produkcji. Chociaż prawdopodobnie na próżno. Mogła penetrować swoim działem 130 mm, pancerzem 240 mm 75-tonowego Lion-3. To prawda, że Niemcy mieli bardziej zaawansowany czołg "Królewski Lew" o wadze 100 ton z silnikiem o mocy 1800 koni mechanicznych i 128 mm z bardzo długą lufą o początkowej prędkości pocisku 1260 metrów na sekundę.
  Ale Stalin jakoś ochłodził się do ciężkiego sprzętu i wolał: jeszcze lepszy, mały, ale odległy.
  Ale z drugiej strony czterej wojownicy: Zoya, Victoria, Elena, Nadieżda tak nie uważali. I właśnie przejęli kontrolę nad czołgiem IS-7. Ponadto i pod numerem siedem. Cała czwórka wykonała więc ten samochód na własny koszt. Dziewczyny znalazły na Syberii sztabki złota i przekazały je na fundusz Ministerstwa Obrony. A teraz chcieli się zastrzelić z tej cudownej maszyny.
  I właśnie nadchodził znaczący dzień 22 czerwca 1948 roku. Wojska Hitlera właśnie prowadziły ludność, próbując ominąć i otoczyć sowieckie miasto Rżew.
  A cztery córki rosyjskich bogów Demiurga, jak zawsze, w krytycznym dla Rosji momencie, zdecydowały się interweniować! W końcu zawsze ratują swoją ojczyznę, Rosję, we właściwym czasie i miejscu!
  Dziewczyny są oczywiście boso.
  Cztery dziewczyny w jednym zbiorniku to super. W środku pachnie nie benzyną czy paskudnym męskim potem, ale drogimi i zarazem naturalnymi perfumami. Piękne dziewczyny, jak zwykle w bikini, z paskiem wokół bioder - w którym ukryte są składane miecze i kokardki. A sam czołg jest duży, ale z niską wieżą. Dość udane dzieło sztuki, lśni pięknem i designem. Tylko wieża o skomplikowanym kształcie, różniąca się grubością i zgiętym pod naciskiem pancerzem. Oznacza to, że czołg okazał się zbyt drogi i trudny w produkcji. Więc dziewczyny powinny bardziej uważać na niego.
  Działo kalibru 130 mm z prędkością wylotową 900 metrów na sekundę. Wcześniej ten kaliber był używany na krążownikach - działach morskich przystosowanych do strzelania do celów naziemnych. Pocisk jest ciężki, prawie trzydzieści kilogramów. I zwykle w takim czołgu potrzebny jest drugi ładowacz. Ale oczywiście dziewczyny radzą sobie bez niego.
  Są prawdziwe, nie tylko piękne, ale i silne. W samym czołgu jest bardzo ciasno, ponieważ ładunek amunicji został podniesiony do setek pocisków. Ale dziewczyny tylko zacierają ręce w oczekiwaniu na to, co ma się zacząć.
  To naprawdę jest jak świt wschodzący nad planetą. A wraz z nim rozlega się dudnienie setek wrogich czołgów. Opierając się na zasobach podbitej Europy, Donbasu, Kaukazu i wielu innych ziem, w tym wykorzystując afrykańskich niewolników i pracę jeńców wojennych, naziści codziennie produkują dwieście pięćdziesiąt czołgów i dział samobieżnych. Wśród ich wyposażenia jest taki potwór jak "Sturmmaus" z bombowcami odrzutowymi w kalibrze 600 milimetrów oraz mały czołg rozpoznawczy "Laska" ważący do 10 ton. Jest też E-150 nazywany "Mamutem". Maszyna podobna w konstrukcji do "Króla Lwa", spłaszczona, ale z jeszcze chłodniejszym, mocniejszym działem 150 mm, a także z długą lufą. A zbroja jest jeszcze grubsza. "Pantery" zostały już wycofane z produkcji, ale nadal znajdują się w wojsku. "Tygrys"-4 z działem 88 mm, nadal w służbie, ale także zjednoczony z "Lwem". Tylko działo "Tygrysa" jest mniejszego kalibru, co pozwoliło, poprzez zmniejszenie rozmiaru czołgu, uzyskać pojazd podobny pod względem opancerzenia i zapasów pocisków, ale o 15 ton lżejszy. Z tego wynika, że "Tygrys" -4, o masie 60 ton i silniku 1200 koni mechanicznych, ma stosunkowo dobre właściwości jezdne, lepsze niż "Lion" - 3. Czołg Mammoth, ze wszystkim w 150 tonach i silnik o mocy 1800 koni mechanicznych, w przybliżeniu równy osiągom radzieckiego IS-3, rozwijający prędkość na autostradzie 40 kilometrów na godzinę. Czoło "Mamuta" ma przedni pancerz 350 milimetrów, a bok 250 ...
  I to właśnie "Mamuty" idą do przodu. Typową niemiecką taktyką jest "klin" lub "świnia". I nie można nie przyznać, że jest w tym racjonalne ziarno. Nawet radzieckie działo polowe kalibru 203 mm nie może przebić pochyłego przedniego pancerza Mamuta o oryginalnym kształcie wieży bez dachu i dachu. A "Mamut" jest poza zasięgiem samolotu szturmowego. Produkcja MIG-15 dopiero zaczyna się rozwijać, a niemieckie lotnictwo nadal dominuje tutaj.
  To jest to, co zawsze zaskakiwało Olega Rybachenko: jak dziewczynom udaje się znaleźć jednocześnie w wielu wszechświatach? Ale jeśli weźmiesz pod uwagę, że za nimi stoi Wszechmocna Moc Rodzica, Rodzina, to nie ma w tym nic dziwnego! W końcu rodzaj to jeden w różnorodności. A różnorodność Wszechmogącego Rosyjskiego Boga-Stwórcy Rodziny wyraża niezwykle wielka postać. Również liczba stworzonych przez Niego Wszechświatów jest nieobliczalna. A liczba synów i córek Rodzica jest znacząca. Belobog i Chernobog są pierwszymi dwoma Synami i nie rodzą się, ale są wieczni. Trudno nawet zrozumieć, jak w zasadzie coś takiego jest możliwe... Odwieczna, także żeńska, czwarta hipostaza Łady. Tak więc cztery hipostazy Rodzaju i Rodzica są wieczne i zawsze istniały. A reszta rodzi się i jednocześnie w pewnym sensie jest też wieczna. A jeśli najwyższymi bogami Demiurga są Synowie i Córki Rodziny, to ludzie są Jego wnukami, a każdy człowiek nosi również Boską Cząstkę Wszechmogącego Rodzica.
  Dzięki temu sługi, służebnice Wszechmogącego, Wszechobecnego, Wiecznego, Wszechwiedzącego Rodzaju mogą być jednocześnie i w wielu różnych miejscach.
  Ale teraz patrzą na "Mamuty" z uśmiechem. Pancerz czołgu IS-7 w ogóle nie przeszkadza w widoku. Dobry samochód, ale ma jeszcze jedną wadę: jest wrażliwy - jeśli pocisk trafi w kolbę między kadłubem a wieżą. W tym przypadku dzieje się co następuje: nie ma odbicia, ponieważ między kadłubem a wieżą jest luka, a maszyna grozi wybuchem.
  Victoria celuje z armaty, a Zoya dostarcza pocisk. Elena na razie zatrzymała czołg. Wewnątrz jeszcze nie jest gorąco, słońce dopiero wschodzi, ale co się wtedy stanie. A jak piękne są dziewczyny, patrząc na ich ciała, trudno nie podziwiać.
  Victoria woli strzelać z dużej odległości. Na pierwszy rzut oka "Mammoth" to mamut. Nie ma słabych punktów ani luk z przodu zbroi. Został zaprojektowany w taki sposób, że od przodu jest prawdziwym żelazem z podwójnym racjonalnym nachyleniem pancerza i nie jest przebijany przez obronę przeciwpancerną wroga.
  A raczej nos statku odwrócony do góry nogami pod ostrym kątem.
  Ale Wiktoria nie na darmo jest córką i sługą samego Czarnoboga - boga wojny i zła! Wie dokładnie, gdzie i jak uderzyć. Ognisty Wojownik oparł pięty na stalowej krawędzi i wysłał swój pierwszy pocisk, naciskając nos na spust.
  Pocisk wyleciał powoli, przynajmniej w oczach wojowniczych dziewcząt. Zoya poruszyła rzęsami. Są bujne, czarne i długie. Tylko zamrugał i niemiecki "Mamut" został odsiodłany. Jego przedni pancerz pękł, a następnym krokiem była detonacja zestawu bojowego. A czołg eksplodował tak bardzo, że jego wieża została oderwana od kopyt. A potem łono otworzyło się i spadły z niego ogniste iskry i masa ludzkich zwłok.
  Victoria cmoknęła bujnymi ustami i ćwierkała:
  - Nie lubię pustego wpisu! Mój pierwszy ruch, a nie ostatni!
  Sama Nadieżda wystrzeliła drugi pocisk, siedem kilometrów do wroga i ryknęła:
  - To tam pokonaliśmy wroga po rosyjsku! To jest bezlitosne!
  Piękne dziewczyny i takie jakie widzimy bezwzględne. Ale czy można oszczędzić tak twardego i podstępnego wroga jak naziści?
  Tutaj linia eksploduje zgnieciona jak skorupka jajka młotem kowalskim "Mamut". A co zrobił dowódca tego czołgu Haupman Lieferdorf?
  Tutaj głowa Vovki-Pavlika była przeciążona. I opadła na łóżko. Połóż się całkowicie. A nagie ciało nieśmiertelnego chłopca było już tak przyzwyczajone do zimna, że bez tylnych nóg zasnął niemal natychmiast.
  I marzył...
  I tak rosyjscy bogowie-demiurgowie postanowili wrzucić do boju cały desant zabójców. A przede wszystkim sześciu nieśmiertelnych. Wieczny chłopiec Vovka-Pavlik i jego dziewczyna, pisarka Margarita Korshunova. I jeszcze cztery wiedźmy.
  Cóż... Armia Azerbejdżanu zaczyna szturmować Stepanakert.
  Trwają decydujące bitwy o stolicę Górnego Karabachu. A walka jest niezwykle zacięta.
  Drony atakują z nieba. Armada najeżona stalą i pniami posuwa się nieobliczalnym strumieniem. Jest wielu Azerbejdżanów, a ich armia jest gotowa na wyczyny.
  Chłopak i dziewczęta tupnęli bosymi stopami, będzie gorąco. A ilu jest tu wrogów, zarówno czołgów, jak i samolotów, że ptaki krążą po niebie. Żołnierze czołgają się po stanowiskach Ormian jak mrówki, a między nimi są czołgi. A na niebie, jak rój owadów, niezliczone samoloty. A wszystko jest takie groźne i niebezpieczne.
  Jeden sześciu bohaterów, gdziekolwiek nie byli i są gotowi do walki z każdą armią.
  Vovka-Pavlik wymachiwał magicznymi mieczami. Wydłużyły się i przecięły trutnie jak noże do masła. Potem chłopiec rzucił gołymi palcami kilka groszków z materiałami wybuchowymi.
  Czołgi azerbejdżańskie eksplodowały.
  Chłopiec zaśpiewał:
  - Chwała epoce rosyjskiego miecza!
  Margarita również machała swoimi ostrzami. Ciął helikoptery. A potem dziewczyna rzuciła niszczącymi igłami gołymi palcami.
  Rozerwał przeciwników i pisnął:
  W imię komunizmu!
  A oto Natasza w ataku... Jak tnie mieczami w lotnictwie Azerbejdżanu. I niszcz samoloty wroga. A potem gołymi palcami wystrzeli morderczy bumerang, rozrywając na strzępy żołnierzy wschodniego, kaukaskiego imperium.
  A potem, jakby z pępka, błyska błyskawicą. A potem zrzuci stanik i wystrzeli pulsar ze szkarłatnego sutka.
  Rozerwie masę żołnierzy Alijewa i ryczy:
  - Chwała epoce narodu radzieckiego!
  A potem Zoya przecięła się z dziką furią. Miażdży również wydłużając mieczami i odcinając wieże czołgów.
  I wtedy zostaną wystrzelone czubki gołych nóg, jak paląca substancja. A wtedy dar śmierci wyjdzie z nagiej pięty.
  A szkarłatne sutki wystrzelą kaskadę błyskawic na helikoptery. A potem z pępka wyżłobi się coś śmiertelnego.
  Augustyn też o to walczy. Ta dziewczyna jest śmiertelna. I od błyskawicy z rubinowych sutków. A bosymi palcami rzucają pulsary. I promieniem z pępka śmiertelnie dołączył do oddziałów Alijewa.
  A język pokaże i warczy:
  - Dla matki Rosji!
  Więc Svetlana jest bardzo agresywna w walce. A jej miecze, wydłużając się, ścinały zarówno samoloty, jak i czołgi.
  A z truskawkowego sutka, jak uwolni strumienie całkowitej śmierci. A potem ich pępki zostaną zabite zabójczym ciosem. A po jej bosych stopach użyją takich, że wielu wrogów zostanie rozerwanych na strzępy. Azerbejdżan znalazł się w dystrybucji. Udowodnić wszystkim, że siła jest trudna do wygrania.
  Zwłaszcza, gdy Rosja jest po stronie Armenii. Ale Armenia nadal jest prawosławna, a więc bliska.
  Dyktatorze Alijewie, zaatakowałeś niewłaściwych ludzi.
  Vovka-Pavlik ciął mieczami, które ostro rozciągały się wzdłuż dronów i samolotów Azerbejdżanu, i odciął je. Następnie gołymi palcami dziecięcych stóp wypuścił śmiertelną, niszczącą błyskawicę, która stopiła masę wrogich czołgów.
  A potem gwiżdże chłopak terminatora. A masa wron popadła w głębokie omdlenia i spadła na kaukaską armię dyktatora Alijewa.
  Chłopiec pisnął:
  - Za sojuszników Rosji!
  Margarita Korszunowa również walczy rozpaczliwie i odważnie. Prowadzi młyn z mieczami. Potem jej nagie dziewczęce nogi, gdy wystrzeliwują prezent w postaci prawdziwej i niebezpiecznej śmierci.
  Wtedy dziewczyna wystrzeli wyładowanie z pępka, wyparowując masę czołgów i samolotów Azerbejdżanu.
  A potem Margarita jak gwizdać. A kruki spadną jak dywan na głowy azerbejdżańskich żołnierzy. I rzeczywiście przebiją się przez wieże i oderwą skrzydła.
  Dziewczyna pisnęła:
  - Za nasze inicjatywy pokojowe i prawosławne braterstwo.
  Natasza znów jest w desperackim ataku. Jej miecze powodują ogromne zniszczenia. I tak wiele samolotów i czołgów zostało wyciętych. A wtedy gołe palce rzucą groszek zagłady i rozerwą masę przeciwników, wyrywając wieże z czołgów. A potem dziewczyna ze szkarłatnym sutkiem bije pulsarem w armii Alijewa.
  A potem z pępka spada kaskada błyskawic, tak zabójcza. I na koniec, jak strumień magoplazmy wyleci z łona Wenus.
  Wojownik ryknął:
  - Za naszych sojuszników!
  Następna tnie Zoya. Walcząca dziewczyna wykorzystuje technikę helikoptera. A potem jej bose stopy wydają się emitować dar śmierci. A ze szkarłatnych sutków wylatują śmiercionośne błyskawice, uderzając przeciwników. A potem z pępkowych strumieni pulsarów.
  A z groty Wenus nowe porcje niszczenia żołnierzy azerbejdżańskich i czołgi z samolotami.
  Dziewczyna krzyknęła:
  - Chwała komunizmowi!
  Augustine powraca do akcji jako kaskadowa błyskawica. A teraz jej miecze tną jak broda do korzenia. A gołe palce u stóp rzucają dar totalnej zagłady. A potem z rubinowych sutków wylatują wiązki laserowe, które przecinają azerbejdżańskie czołgi i samoloty.
  Ale z pępka błyskawica wystrzeli ze zniszczenia.
  I tak piekielne tsunami śmierci wyjdzie z łona Wenus, niosąc niewątpliwą śmierć wszystkiemu, co atakuje Armenię. A masa samolotów, czołgów, dronów doszczętnie spłonęła.
  Dziewczyna śpiewała z wściekłością:
  - Wypijmy razem za Rosję i Armenię!
  Swietłana jest również gorętsza w walce. I tnie wojska Alijewa bez najmniejszej litości. A gołymi palcami rzuca grochem zagłady, miażdżąc wroga.
  A z truskawkowych sutków wylatują strumienie całkowitego zniszczenia, które przewróciły masę czołgów i samolotów Azerbejdżanu. Nawet rolki latały we wszystkich kierunkach.
  A z pępka cały strumień piorunów, który stopił wielu myśliwców Alijewa.
  A potem też łono Wenus, jak fala magicznej plazmy przeleci i skończą się wojska Alijewa.
  Swietłana ryknęła:
  - O miecz ku chwale rosyjskiego Chrystusa!
  Vovka-Pavlik i dziewczyny stoczyły wtedy wielką bitwę z Azerbejdżanami. I używali silnej magii. Dziewczyny nawet z łona Wenus wyrzucały strumienie magicznej energii i magiczne tsunami. I znokautowali żołnierzy Alijewa, jak kręgle piłką.
  Vovka-Pavlik nie tylko ścinał mieczami piekielne kaukaskie czołgi, ale także gwizdał. A wrony staranowały samoloty Azerbejdżanu. Zrównali je z ziemią.
  Margarita Korszunowa też przyjmie to, co jej się podoba, ale będzie prowadzić młyn z mieczami, odcinając kaukaskich wojowników. A potem bosymi stopami weźmie i wystrzeli potężny pulsar.
  I niszczy Azerbejdżanów jakby przez taranowanie. I jak dziewczyna gwiżdże, a wrony spadają na piekielne kaukaskie samoloty.
  Dziewczyna krzyknęła:
  - O komunizm na całym świecie!
  Natasza atakuje także Azerbejdżanów. A teraz jej miecze zostaną zabrane i przecięte ukośnie. A teraz jej bose stopy wystrzelą coś zabójczego, co rozerwie wrogie pojazdy na strzępy.
  Potem dziewczyna ze szkarłatnych sutków wypuści gorące, mordercze pulsary. I zderzą się z kaukaskimi hordami. A dziewczyna również z pępka błyska piorunami w Azerbejdżanie. I naprawdę wszystkich usmażą, zrobią grilla.
  Ale jeszcze chłodniej, gdy z łona Wenus wybucha strumień energii. I zmieść wielką masę Azerbejdżanu.
  To jest dama o niebieskich włosach. I ryk:
  - Chwała Ojczyźnie!
  I znowu, uwalniając prezent zniszczenia ze szkarłatnego sutka, zabijając kaukaskich wojowników, dodała:
  Kto ma duży brzuch, umrze z głodu!
  Zoya również siekała jak kapuściani przeciwnicy. Odcięła je z dużą łatwością, jakby usuwała wióry. A gołymi palcami rzuciła bombę anihilacyjną. I zmiażdżył wrogów.
  A potem z malinowych sutków dudni: od prawej na czołgach, od lewej na samolotach! I bardzo skutecznie miażdżą przeciwników.
  A potem z okrągłego pępka z serią błyskawic. A żołnierze Alijewa zostaną spaleni, zamieniając ich w trzaski.
  A wtedy z groty Wenus wystartuje i wyleci całe tornado energii anihilacji.
  Dziewczyna krzyknęła dowcipnie:
  - Ptak wysoko latający, nie unosi nosa, nie szybuje w chmurach!
  Augustyn jest bezpośrednio zaangażowany w bitwę. Nie dziewczynka, ale po prostu tygrysica. I dosłownie rozdziera wrogów pazurami. I tnie, nie dając szans mieczem.
  A teraz jej bose stopy uruchamiają niezwykle śmiercionośny dar unicestwienia. Rozdzieranie przeciwników na małe blottery. I pozbawiając najmniejszej szansy na zbawienie.
  Ale błyskawice wylatują z rubinowych sutków, dosłownie paląc Azerbejdżanów jak papier.
  I pulsar zostaje wyrzucony z pępka. I jak przedziera się przez piekielne kaukaskie czołgi. I zburzyć ich wieże.
  A z łona Wenus wybucha kolejny strumień magicznej plazmy. A jeśli go spali, to wojska Alijewa nie znajdą go dość.
  A wojownik mówi do siebie:
  - Kto chce zostać lwem, nie mając wilczego uścisku, pozostanie z prawami ptaka!
  Swietłana znów jest w ruchu. Tnie metal mieczami. A gołymi palcami wystrzeliwuje śmiercionośne granaty. Łzy i oparzenia Azerbejdżanów.
  W tym samym czasie dziewczyna nie zapomina wysłać błyskawicy z sutków truskawkowych.
  Ale z pępka wybuchnie, niszczycielsko i topi metal.
  Ale z groty Wenus wystartuje i wyleci wiązka laserowa, która zabierze wszystkich i ich przetnie.
  A potem warczy:
  - Prawa ptaków najczęściej mają na myśli osły, a charakter owiec!
  Chłopiec Vovka-Pavlik nadal walczył bardzo pewnie, demonstrując siłę tytana. Tutaj tnie Azerbejdżanów mieczami. A potem, bosymi palcami dziecięcych stóp, wystrzeli coś więcej niż morderczy granat. Rozerwie wielu Azerbejdżanów.
  Potem dzieciak gwiżdże, a przestraszone sępy i wrony, jakby atakowały kaukaskie oddziały Alijewa, położą się. I zaczęli bez litości zestrzeliwać samoloty.
  Vovka-Pavlik zauważył dowcipnie:
  - Bezskrzydły z mózgiem kurczaka!
  Margarita Korszunowa nadal obracała talerzami za pomocą swoich mieczy. Bez wahania zlikwidowała Azerbejdżanów. A jednocześnie bosymi, dziecinnymi stopami rzucała prezenty zniszczenia. I rozdarł się jak kupa folii.
  I jak będzie gwizdać, a kruk rzuci się na piekielne wojska kaukaskie. Wszystkie zostaną umyte na proszek. A kiedy Azerbejdżanie byli pod ciosami ptaków, byli bardziej niż ciasni - zmiażdżyli ich.
  A Małgorzata mówi:
  - Nie udawaj orła z mózgami kurczaków i prawami ptaków!
  Natashka podskoczy i tnie mieczami. Pokroi wojska Alijewa na kapustę. Rzuć darem zagłady bosą stopą. Zlikwiduje wielu Azerbejdżanów i zapiszczy na całe gardło:
  - Jeśli z natury jesteś mokrym kurczakiem, wyschniesz z głodu!
  A ze szkarłatnych sutków uwolni śmiertelne wyładowanie prądu. Zlikwiduje wiele wojsk azerbejdżańskich. A potem z pępka ruszy niczym pulsar. A wszyscy przeciwnicy zostaną rozerwani na strzępy.
  A teraz z łona Wenus wybuchnie strumień tsunami, który spali wszystkich piekielną plazmą.
  Oto dziewczyna.
  A Zoya w dzikiej ofensywie bije wszystkich bez zbędnych przerw. I pokroić na najmniejsze kawałki. Zostawiając dosłownie zwęglone kawałki. I jak bosą stopą zostanie rzucone coś niesamowicie destrukcyjnego. A potem ze szkarłatnych sutków wyleci coś, co sprowadza najbardziej imponującą śmierć i śmierć totalną.
  A wtedy taki dziki wyskoczy z pępka i rozerwie magiczną plazmę jak tygrys.
  I na zakończenie z groty Wenus dar, który bez szans przynosi prawdziwą śmierć wojskom Alijewa.
  Wtedy dziewczyna krzyknęła:
  - Nie możesz złożyć złotych jajek z mózgami kurczaków!
  Augustina odcięła mieczami wieże kaukaskich czołgów Aliev. A potem, gołymi palcami u stóp, wypuściła dar śmierci. Ale ich rubinowe sutki dziewczyny wyleciały ognistymi błyskawicami. I spalili grupę Azerbejdżanów.
  A wtedy całe tornado zniszczenia wyleci z pępka.
  Ale z łona Wenus wylatuje zniszczenie, które przynosi całkowite zwycięstwo i zniszczenie.
  Augustyn mądrze zauważył:
  - Kogut nadal może składać złote jajka, ale postać kurczaka tylko wpędza Cię w bałagan!
  Svetlana jest również gorąca w walce. Jak tnie Azerbejdżanów mieczami i rozbija ich na kwaśną kapustę. A bosymi palcami ześle prezent zniszczenia. Rozbijaj wrogów w pył.
  A śmiertelne błyskawice wylatują z sutków truskawkowych. Azerbejdżanie zostaną spaleni na kawałki. I tu pępek wyśle falę totalitarnej eksterminacji kaukaskich Alijewa.
  I na koniec z groty Wenus wyleci bańka magicznej plazmy, która stopi wszystkich wrogów na raz. A czołgi będą dymić, a pociski w nich eksplodują.
  A Swietłana jak ryczeć:
  - Dlaczego wszyscy jesteście w chmurach, bo mózgi kurczaka!
  Vovka-Pavlik walczy z coraz większym szaleństwem. Bierze i tnie wrogów. Wszystkie kruszą się i kroją na małe kawałki.
  A potem boso, stopą dziecka, rzuci granat i rozerwie go na kawałki.
  Po tym chłopak znowu zagwizdał i zestrzelił wiele samolotów.
  Następnie wyraził pomysł:
  - Nawet jeśli masz siłę niedźwiedzia, ale z kurzymi mózgami pozostaniesz osłem!
  Margarita Magnitnaya z całej siły cięła mieczami. Następnie bosą stopą dziewczyna rzuciła morderczy dar śmierci. Rozdarła Azerbejdżanów na kawałki kości i skóry. A potem jak gwiżdże, że na Azerbejdżanów spadają kruki.
  Wtedy Margarita krzyknęła:
  - Jeśli masz mózgi kurczaka, to po spotkaniu z lisem pióra będą latać!
  Natasha bardzo aktywnie walczy z Azerbejdżanami. A teraz jej bose stopy rzucają czymś diabelsko morderczym. A miecze ścinają wieże.
  A potem błyskawica zostanie odrąbana z pępka ...
  A szkarłatne sutki uwolnią śmiercionośne pulsary. A wtedy dziewczyna weźmie go i wyemituje ogniste tornado z łona Wenus. I podziel przeciwników na kawałki.
  Wtedy dziewczyna zaćwierkała:
  - Aby zrobić kotlet ze świni, musisz mieć uścisk wilka i zaradność lisa!
  Zoya wzięła wiatrak swoimi mieczami. Przebiła się przez wszystkie samochody, a lodowiska rozrzucone we wszystkich kierunkach. A potem bose stopy terminatorki wystrzeliły bomby, anihilacje. A latające zaczęły rozdzierać wrogów.
  Ale sutki malinowe przyjmą i wyemitują błyskawice zniszczenia. I wtedy wiązka laserowa wyleci z pępka.
  A oto grota Wenus wyrzuci strumień twardego tornada, który zmiażdży kaukaskie wojska Alijewa.
  A dziewczyna ryczy:
  - Najprawdopodobniej wybierzesz pieczonego lisa z móżdżkami z kurczaka!
  Augustine również walczy teraz, więc ma to na sobie jak budzik. I tnie Azerbejdżanów bez litości i żalu. Rzuca granaty bosymi stopami, rozrywa przeciwników na strzępy.
  A z rubinowych sutków lecą kaskadowo błyskawice. Ale z pępka wybije się coś absolutnie zabójczego. I rozerwij Azerbejdżanów na strzępy. I tu z groty Wenus wyleci magiczne tornado śmierci i zniszczenia.
  Wtedy dziewczyna szczeka:
  - Jeśli postać jest jak mokry kurczak, wysuszysz się bez pieniędzy na ulicy!
  Svetlana również walczy bardzo zadziornie. I tnie mieczami, a bosymi stopami rzuca mordercze dary śmierci. A potem weźmie go iz truskawkowych sutków wyrzuci kaskadę bąbelków magicznej plazmy.
  A potem z pępka bije jedna błyskawica po drugiej.
  Ale z groty Wenus wyleje się huragan totalnego zniszczenia i całkowitej zagłady.
  Swietłana krzyknęła:
  - Mózgi z kurczaka robią bezskrzydłe, postać kurczaka wysyła do skubania!
  . ROZDZIAŁ 16
  Vovka-Pavlik warknął i ciął mieczami, obracając i niszcząc. I wziął gołe nogi dzieci i wystrzelił granat. Rozerwał wielu Azerbejdżanów. A potem jak gwizdać. A banda wron zmiażdży chmurę samolotów armii Alijewa.
  Chłopiec ryknął:
  - Kto jest kurczakiem pod prysznicem, tym lisim jedzeniem w chacie!
  Vovka-Pavlik był nawet trochę zmęczony rąbaniem i rzucaniem granatów w Azerbejdżanów bosymi stopami. Chłopiec powtórzył aforyzm:
  - Jeśli chcesz żyć jak biały człowiek, bądź choć trochę zaczerwieniony w sprycie!
  Margarita Magnitnaya gołymi palcami rzuciła morderczy sok unicestwienia. Podarli wielu azerbejdżańskich żołnierzy. A potem wystrzeliła laserem z pępka.
  A potem wzięła go, zagwizdała i zniszczyła kilka samolotów.
  I sprawdziła:
  - Prawdziwi biali ludzie nie wyglądają blado, kiedy im się nie udaje!
  Wtedy dziewczyna ponownie rzuciła darem unicestwienia gołymi palcami u nóg, ćwierkając:
  - Jeśli jesteś kurczakiem z mózgiem, pójdziesz na rosół po lisa z uczynkami!
  Natasza wypuściła pulsar zniszczenia ze swojego szkarłatnego sutka i jęknęła:
  - Bądź ptakiem lotu orła, ale nie miej lotu koguta!
  Zoya agresywnie zauważyła, również upuszczając dar całkowitego zniszczenia ze swojego szkarłatnego sutka:
  - Kto dużo kogutów nie jedząc owsianki - zapieje do wiadra!
  Augustine upuścił pulsar anihilacji z rubinowego sutka i wymamrotał:
  - Jeśli polityk dużo kurek, wyborcy wyją jak wilki!
  Svetlana wypluwa błyskawicę jak wulkan z truskawkowym sutkiem i syknęła:
  - Polityk, który dużo szczeka, ale mało się stara, wprowadzi ludzi do psiego życia!
  Vovka-Pavlik ciął, obracając mieczami. Rzucił granat gołą, dziecięcą stopą i zanotował:
  - Politycy płatają figle jak dzieci, ale ich sztuczki są tak stare jak sama polityka!
  Potem chłopiec zagwizdał, rozprawiwszy się z armią Alijewa, strącając z dżinsów wrony jak piasek i znów zamruczał:
  - Polityk to wrona, która marzy o orlim tronie, tylko dziób nie urósł!
  Margarita racjonalnie zauważyła, również rzucając gołą stopą wiadomość o zniszczeniu:
  - Polityk chce tronu lwa, ale umysł jest często tylko krową bez rogów!
  Natasza wypuściła błyskawicę z pępka i szczeknęła:
  - Lew nie powinien być owcą, ale przynajmniej mały lisek mu nie skrzywdzi, żeby nie wylądować w osłach!
  Zoya wzięła go i gołymi palcami u stóp wystrzeliła dar śmierci. Potem wypluła pulsar z karmazynowymi sutkami i jęknęła:
  - Nawet jeśli jesteś lwem, ale z kurzymi mózgami masz gwarantowane psie życie!
  Augustina uderzyła swoimi rubinowymi sutkami błyskawicą śmierci i pisnęła:
  - Kto dużo szczeka na księżyc, życie spycha go do budy!
  Swietłana trzymała gramofon. Potem wydzieliła się z sutków truskawkowych i pisnęła:
  - Jeśli polityk obiecuje Ci placek na niebie, to uważa wyborcę za dzięcioła!
  Vovka-Pavlik, gwiżdżąc wrony, zauważył racjonalnie:
  - Jeśli masz drewnianą głowę, na pewno oddasz dąb!
  Margarita, ponownie mordując wrogów, wydała:
  - Jeśli masz głowę jak dąb, oderwą ją jak lepką!
  Natasza zauważyła dowcipnie, uwalniając potężny dar śmierci ze szkarłatnego sutka i niszcząc oddziały Alieva:
  - Dla wyborców dębów polityk to kompletna lipa!
  Zoya, siekając Azerbejdżanów i wysyłając promienie śmierci ze szkarłatnych sutków, zauważyła:
  - Jeśli jesteś głupi jak filcowy but, zawsze będziesz obuty!
  Augustine zauważył dowcipnie, zsyłając zgubę ze swoich rubinowych sutków:
  - Nic nie stoi na przeszkodzie, by każdego dnia pękała pieczeń jak kurczakowy umysł!
  Svetlana wydmuchała truskawkowe sutki i wydała:
  - Jeśli masz pamięć o kurczaku, zapomnisz, jak szybować jak orzeł!
  Vovka-Pavlik rzucił bosą stopą dar zniszczenia chłopczycy i pisnął:
  - Kurczak to nie ptak - umysł kurczaka to nie umysł!
  Margarita gołą stopą wystrzeliła coś, co nie pozwoliło jej umrzeć bez bólu. Potem gwizdnęła, bijąc Azerbejdżanów krukami i pisnęła:
  - Wyborca z kurzymi mózgami wybiera koguty na prezydenta!
  Natasza ze szkarłatnego sutka wybuchła gorąco i bardzo paliła i wydała:
  - Polityk, który dużo kogutów, przyciąga tylko tych, którzy mają kurze mózgi!
  Zoya, strzelając do wrogów z malinowych sutków, zauważyła:
  - Kogo uwiodła lisa mowa polityka, kurczaka z rozumem, a owca z charakterem!
  Augustyn, uderzając płonącymi pulsarami z rubinowych sutków, zauważył:
  - Dla polityka język jest zarówno mieczem, jak i biczem, i kluczem, ale on na pierwszym miejscu stawia wyborcę pod kluczem!
  Svetlana uderzyła piorunem z sutka truskawkowego. Zmiażdżyła wiele samolotów i czołgów armii Azerbejdżanu i Alijewa, wydając:
  - Puch z kurczaka jest miękki, ale na jakich twardych łóżkach śpią ci z kurzymi mózgami!
  Vovka-Pavlik zgodził się, gwiżdżąc po raz kolejny:
  - Łagodny charakter władcy często prowadzi do ciężkiego upadku państwa!
  Margarita, wykańczając, gwiżdżąc i wysyłając wrony na głowy, wykańczając ostatnich Azerbejdżanów, dodała:
  - Z mózgiem kurczaka i postacią kurczaka stanie się jak kotlet schabowy!
  Dziewczyny wykonały bardzo fajną robotę bosymi stopami i wreszcie wypuściły fale tsunami z łona Wenus. I nadejdzie ognisty i piekielny podmuch. I wszystko spłonie doszczętnie.
  A dzielne oddziały Alijewa zostały zwęglone.
  Tak, tutaj ich masa została już zmielona i zwycięstwo jest bliskie.
  Zespół przeniósł się do innego sektora frontu i zaczął tam aktywnie działać. Wróg jest bardzo silny i liczny.
  Vovka-Pavlik posiekał oddziały Alijewa mieczami. W tym samym czasie jego bosymi, dziecinnymi stopami rzucały dary śmierci, niszcząc wrogów Rosji i sprzymierzonej z Rosją Armenii. Fajny chłopak logicznie zauważył:
  - Dziwne jest zabijanie Azerbejdżanów. Dobrzy ludzie i zamożny kraj!
  Margarita, ścinając wojowników kaukaskiego imperium Alijewa i przeprowadzając sekcję wojowników, rzucając dyskami bosymi stopami, odcinając wieże czołgów i ogony samolotów, zauważyła:
  - Tak, brzydko jest tak postępować z Azerbejdżanami. Pod pewnymi względami przypomina to strategie historyczne. Są dwa sposoby: walczyć lub zbudować raj na ziemi. W zależności od wyboru otrzymasz misje. Jak mówią, w misji wojskowej budowanie raju będzie trudniejsze!
  Vovka-Pavlik, jednym machnięciem wydłużonych mieczy powalił masę Azerbejdżanów i potrząsnął przecząco głową:
  - To inny sposób na powiedzenie tego. Zauważyłem, że w grze "Kleopatra" w misjach wojskowych z reguły nie ma problemów z piwem. A w czasach pokoju jęczmień można transportować tylko, a to stwarza problemy.
  Margarita trzymała gramofon, ścinając przeciwników, w tym samoloty i czołgi, i wiele helikopterów z Armii Alijewów, i obnażając zęby śpiewała:
  - Rzeki, morza, cieśniny... Ile szkód wyrządzają!
  Vovka-Pavlik, rzucając gołymi palcami dziecięcej stopy wybuchową paczkę trocin, wznosząc w powietrze cały batalion czołgami produkcji amerykańskiej i rosyjskiej ze zniszczeniem, podał jej groszek gołą piętą i zaśpiewał:
  To nie piwo zabija ludzi! Woda zabija ludzi!
  Chłopak-terminator jest w rzeczywistości odlotowy jak chłopiec z kreskówki o Conanie.
  I znowu gwiżdże, sprowadzając wrony na Azerbejdżanów.
  Natasza, siekając przeciwników i obnażając zęby, trzymając młyn, uśmiechnęła się agresywnie. Oto ona, co za fajna wojowniczka. A teraz jej bose palce, gdy rzucają wybuchową paczką z morderczą siłą, rozrywając na drobne kawałki żołnierzy kaukaskiego imperium Alijewa.
  Dziewczyna ze szkarłatnych sutków wyśle piorun. Spali kilkuset Azerbejdżanów i mruczy o:
  - Będzie era największego komunizmu!
  A potem, jak pokazuje język. To dziewczyna, najwyższa w niej klasa.
  Zoya wycina również wrogów. Nie daje im szansy. A motyl urządza przyjęcie z mieczami. Odcina przeciwników, przecina dziesiątki Azerbejdżanów. A potem gołymi palcami wystrzeli wybuchową paczkę trocin. Rozerwie wrogów i ćwierka:
  - Chwała wielkiej Rosji carów i zwycięzców!
  A z malinowego sutka uwolni dar śmierci i pulsar zniszczenia.
  Tutaj walczy także Augustine - wojownicza dziewczyna z dodatkowej klasy. Tutaj weźmie go i rzuci groszkiem z materiałami wybuchowymi we wroga gołą piętą. Rozerwij swoich wrogów na strzępy.
  A potem z rubinowych sutków jako wyładowanie błyskawicy. I spalić wrogów na ziemię.
  I krzycz na całe gardło:
  - Chwała Ojczyźnie komunizmu!
  Swietłana również walczy z wielkim entuzjazmem. I tnie wrogów z dzikim szaleństwem i furią. A gołymi palcami rzuca granat z węgla, który rozdziera tłum Azerbejdżanów. A potem sutki truskawkowe uwolnią błyskawicę. I spalą batalion bojowników kaukaskiego imperium Alijewa. Oto dziewczyna, czysta wiedźma i terminator.
  Swietłana zaśpiewała:
  - Jestem wielkim wojownikiem siedmiu mórz,
  I śpiewam niesamowicie - jak słowik!
  I śmiej się głośno.
  Aghdam, zdobyty wcześniej przez Azerbejdżanów, upadł z hukiem.
  A Azerbejdżanie zostali pokonani. Ale żeby w końcu zdobyć przyczółek, trzeba wziąć również Zardab i Agzharberi.
  Vovka-Pavlik, Margarita Korshunova i zespół wiedźm szturmują Zardab.
  I walczą jak prawdziwi bohaterowie. Mimo że wyglądają jak dzieci. A czarownice wyglądają na około dwadzieścia lat, chociaż są już tak stare, że ludzie nie żyją tak długo.
  Vovka-Pavlik ciął oddziały Alijewa o ścianę, trzymając mieczami technikę mątwy. Następnie gołymi palcami u nóg rzucił śmiercionośnym granatem, rozrywając Azerbejdżanów na strzępy. Następnie chłopiec, zgodnie z tradycją, będzie gwizdał, powalając wrony na głowy, żołnierzom kaukaskiego imperium Alijewa.
  Vovka-Pavlik śpiewał:
  - A wrząca ciemność poleciała do krainy złych potworów!
  A chłopiec znów spędził cały młyn na mieczach. I tak miażdży przeciwników i dosłownie eksterminuje.
  Margarita jest również siekana jak olbrzym. Dziewczyna machnęła mieczami z pełną prędkością. A swoją nagą piętą podda się darowi śmierci. A Azerbejdżanie są niszczeni bez litości i wątpliwości.
  Dziewczyna wzięła go i zaśpiewała:
  - Będzie rozbrykany komunizm, faszyzm zostanie zniszczony od razu!
  Chłopiec z gołymi nogami Vovka-Pavlik wydał przyjęcie z samowarem, rąbiąc Azerbejdżanów i zanotował:
  - Zniszczony od razu faszyzm!
  Walka stawała się coraz bardziej niekontrolowana.
  Zwłaszcza, gdy Natashka zaczęła rzucać gołymi palcami w gwiazdy, z których każdy zniszczył naraz setki Azerbejdżanów. A już, jeśli ze szkarłatnych sutków pęka błyskawica i pali przeciwników.
  Dziewczyna gruchała:
  - Jestem najsilniejszy na świecie, wszystkich wrogów zabiję w toalecie!
  Zoya, strzelając do wroga, pisnęła:
  - Chwała komunizmowi!
  A bosymi palcami, jak wystrzelić śmiercionośny granat, najbardziej niszczycielską siłę.
  I jest super dziewczyną. Z szkarłatnego sutka wystrzeliwuje najdziksza i szalona błyskawica.
  Augustyna rąbiąc Azerbejdżanów i dokonując sekcji przeciwników, jęknęła:
  - O zmianę na lepsze!
  A bosymi palcami, jak wystrzelić śmiertelnie wybuchową paczkę trocin. I rozerwać przeciwników.
  A po rubinowych sutkach, jak ulegnie wyładowaniu niszczycielskiej błyskawicy i anihilacji.
  Swietłana, miażdżąc wroga swoimi mieczami i poddając się granatowi gołą piętą, gruchała:
  - Za komunizm!
  A z sutka truskawkowego wypuści tak morderczą rzecz, że wszystkie diabły zachorują.
  Vovka-Pavlik, nie zwracając uwagi na strzały - nie trafiają w nieśmiertelnych, wspinał się po ścianie. Spędził młyn z mieczami.
  Ściął bandę Azerbejdżanów, a potem gołymi palcami dziecięcych nóg rzucił morderczy prezent śmierci.
  Rozerwał grupę przeciwników i ryknął:
  - Chwała epoce komunizmu z koroną królewską!
  Potem chłopiec terminator weźmie go i zagwiżdże. A nad głowami żołnierzy kaukaskiego imperium Alijewa spadną chmury wron.
  Margarita Korszunowa również tnie azerbejdżańskich żołnierzy. I trzyma gramofon, odcinający żołnierzy kaukaskiego imperium Alijewa. A nagim obcasem dziewczyna posyła prezent zniszczenia, uderzając wroga.
  Potem ryczy:
  - Chwała nowemu aryjskiemu komunizmowi!
  A dziewczyna wyjmie go z pępka, gdy wystrzeli piorun... Więc cała banda Azerbejdżanów spłonie.
  Potem dzieci gwiżdżą chóralnie, a na głowy kaukaskich żołnierzy Alijewa spadają tysiące wron.
  Natasza rąbiąc przeciwników i rzucając igłami gołymi palcami, gruchała:
  - Chwała Wielkiej Rosji!
  A ze szkarłatnej brodawki, jak uwolnić śmiertelną błyskawicę. A cały batalion Azerbejdżanu spłonie.
  Zoya, ścinając wrogów i rzucając granaty gołymi palcami, syknęła:
  - O wielkość Rosji!
  I z malinowego sutka, jakby eksplodował czymś bardzo śmiercionośnym. I zmiażdż swoich przeciwników.
  Augustina również walczy z niezwykłą agresywnością. Miażdży przeciwników, a z rubinowych sutków wysyła wyładowania śmiercionośnej błyskawicy. A gołą piętą ulegnie wybuchowej paczce trocin, która rozdziera wrogów na strzępy.
  Następnie, jak to mówi:
  - O komunizm w całym wszechświecie!
  A z pępka wystrzeli piorun!
  To jest dziewczyna - dziewczyna dla wszystkich dziewczyn!
  Swietłana również walczy. I tnie wrogów obydwoma mieczami. Wydłużają się z nią, jednym pociągnięciem kosią dziesiątki ludzi. A potem dziewczyna gołymi palcami u stóp rzuca kolejny, śmiercionośny dar śmierci i rozrywa przeciwników na strzępy. A jak jej truskawkowe sutki uwolnią coś destrukcyjnego i niepowtarzalnego?
  Swietłana krzyczy:
  - O aryjskie idee komunizmu!
  A z pępka jak uwolnić całą kaskadę zabójczych błyskawic. To jest dziewczyna - wszystkie dziewczyny, dziewczyno!
  Vovka-Pavlik nadal walczy. Chłopak sieka mieczami, rzuca dyskami gołymi palcami u nóg i gwiżdże. Kruki, które otrzymały atak serca, całkowicie nokautują przeciwników i nie dają najmniejszej szansy na zbawienie.
  A chłopiec śpiewa:
  - Kocham Twoje przestrzenie,
  Kocham twoje lasy i góry!
  Niebo i ziemia i moja rola!
  Margarita, siekając Azerbejdżanów, rzucając paczkami śmierci bosymi stopami i tnąc przeciwników, bełkotała:
  - Nad krajem świeci słońce...
  Uhonorowanie...
  Masz kraj ojczysty -
  Wszystko na świecie jest!
  I znowu dziewczyna zagwiżdże, a śmiertelne dary zagłady spadną na wrogów. Zginęło wielu żołnierzy azerbejdżańskich.
  Ponownie zbudził więźnia. Policjanci ogłosili, że trzy dni w celi karnej minęły. I ponownie zostaje zabrany do starszego śledczego Marfeusza.
  Vovka-Pavlik, wyszedłszy z celi karnej, zmrużył oczy w świetle. Znowu wylano na niego wiadro wody. I zmył brud i krew zmiażdżonych szczurów. Potem znowu zabrali mnie na górę.
  Vovka-Pavlik próbował zerwać kajdanki. I trzeszczały, gdy chłopiec zaczął prostować ramiona. Policjant krzyknął:
  - Nie łam bransoletek, brakuje ich!
  Vovka-Pavlik roześmiał się i wystawił język. Potem znowu wszedł na górę, tupiąc bosymi, dziecięcymi stopami, zakurzonymi we krwi szczurów.
  Przy wejściu do gabinetu chłopca kazali mu wycierać gołe nogi mokrą szmatką. I stały się czystsze.
  Znowu Marfey w swoich czarnych okularach spotkał ponuro Vovkę-Pavlika. Zadawane pytania uzupełniające:
  - Imię i nazwisko!
  Potem ponownie zapytał:
  - Czy dobrze się nad tym zastanowiłeś?
  Vovka-Pavlik stanowczo oświadczył:
  - Nie!
  Śledczy warknął:
  - Co nie jest!
  Chłopiec więzień powiedział stanowczo:
  Niczego nie podpiszę! Nie jestem winny!
  Marteusz stwierdził szorstko:
  - A jeśli to był tydzień w celi karnej?
  Vovka-Pavlik mruknął:
  - To mnie nie powstrzyma!
  Główny śledczy zauważył:
  - A ty jesteś żelaznym facetem! Widzę, że nie możesz wziąć cię gołymi rękami. Dobra, nie potrzebujemy już twojej spowiedzi. Wszystkie dowody i świadkowie już tam są, a sąd wyda na ciebie wyrok. W międzyczasie umyjemy cię i wrócisz do swoich towarzyszy.
  Vovka-Pavlik skinął głową:
  - Dobry! Już tęsknię za chłopakami!
  Marteusz uśmiechnął się, jego zęby były zrobione z żelaza i zauważył:
  "A jednak jesteś uparty na próżno. Wylądowałem w kolonii Gorkiego, i tak... No cóż, zadecyduje o tym sąd, ale nadal jesteś taki zasmarkany, może żałowałbyś, gdybyś żałował!
  Vovka-Pavlik stanowczo oświadczył:
  - Jeśli na Syberię, to na Syberię. Ona też jest fajna do oglądania!
  Starszy śledczy polecił policjantom:
  - Zabierzmy go do pracy. Niech wróci do swojego.
  Vovka został zabrany w kąt i jeszcze raz oblali go wiadrem wody. Potem wrócili, podarty, sprany T-shirt z wyhaftowanym numerem. I w końcu zdjęli kajdanki, ale kazali mi iść z rękami za sobą.
  Vovka-Pavlik poczuł w sobie emocjonalny wzrost. Wciąż zdołał wytrzymać wszystkie tortury i przesłuchania, a także nadmiernie uparł śledczego. Nawet jeśli nic nie robi. Co więcej, minęło pierwszych pięć dni stuletniej kary pozbawienia wolności. A konto jest otwarte. I oczywiście to jest naprawdę fajne. Możesz świętować małą rocznicę.
  Vovka-Pavlik została zabrana do znanego już budynku, gdzie skazani chłopcy leniwie walili młotkami. Pracy nie starczyło dla wszystkich. To jeszcze nie lata trzydzieste, ale według NEP-u jest nawet niewielki procent bezrobotnych.
  Pojawienie się Vovki-Pavlika zostało powitane rykiem powitania. Vovka-Pavlik wydaje się być szanowana przez chłopców. I za to, że nie kłuje, i za to, że może się oddać. Może nawet więcej za ostatnią. Gliniarze krzyczeli na chłopców, grożąc im pałkami, a oni zamilkli.
  Vovka-Pavlik został zabrany z powrotem do pompy. Jeden z chłopców został zwolniony i wysłany, by zastrzelić chłopców. I pchasz pole karne. Ponad pięć godzin pracy.
  Vovka-Pavlik popycha i prawie nie czuje się zmęczony. Po prostu naprawdę chcę jeść. Schudł trochę, a skóra, po utracie części tłuszczu, zaczęła wydawać się cieńsza. I żebra prześwitywały, ale żyły stały się jeszcze ostrzejsze. Wygląda na to, że staliśmy się nawet bardziej wysuszeni i piękniejsi. Popchnij kij. A nagie podeszwy stały się tak zrogowaciałe i szorstkie, że po ostrych kamieniach było nawet łaskotanie i przyjemnie.
  Vovka-Pavlik znów zaczął komponować mentalnie;
  Niektóre niemieckie czołgi tej klasy E-150 były uzbrojone w haubice i 450-milimetrowe wyrzutnie rakiet. Modyfikacja szturmowa czołgu przełomowego!
  Tutaj, mimo braku możliwości, jeden z "Mamutów" celnie wyceluje i odda strzał w kierunku pozycji wojsk sowieckich. I półtonowy pocisk wystrzelony z mieszanki materiałów wybuchowych.
  Zadudnił pięćset metrów od czołgu, w którym siedziały strażniczki. Mimo solidnego niedoboru pędził z taką siłą, że wstrząsnął sowieckim samochodem. A przestarzały T-34-85, który znajdował się bliżej epicentrum wybuchu, przewrócił się, a nawet skręcił kilka razy w powietrzu.
  Victoria zagwizdała przez nozdrza, co jednak zrobiła ogłuszająco głośno i krzyknęła:
  - Wow! Cóż, bombowiec uderza!
  Elena, energicznie podając kolejny pocisk, zauważyła:
  - Bardziej nagle niż prawdopodobnie będzie nasza "Andryusha"!
  Victoria zamiast odpowiedzieć, wycelowała w lufę, biorąc pod broń modyfikacje szturmowe "Mamuta". O czym ona tak naprawdę mówi? Przed tobą jest wróg, który musi zostać zniszczony. Niech moc Wszechmogącego Czarnoboga jej w tym pomoże. Oczywiście wielu ludzi cierpi z powodu zła, a próby Bogów Demiurga, którym poddają ludzkość, są bez wątpienia okrutne. Zwłaszcza, gdy do Rosji przybyło jarzmo mongolsko-tatarskie: zapłata za odwrót od pierwotnych, rosyjskich bogów.
  Ale to w tych próbach wykuwa się dusza wojowników. A jeśli powrócisz do starego kultu, wiele z najtrudniejszych problemów ludzkości zostanie rozwiązanych.
  Ale teraz pocisk wysłany przez ognistego diabła zdecydowanie rozwiązuje problem na skalę lokalną.
  Ogromny, wyglądający jak żelazny "Mamut" zostaje trafiony prosto w paszczę swoich szerokich pistoletów. Nawet sprytna czapka niewiele mu pomaga. Dokładniej, Victoria złapała właśnie moment, w którym zaczął się otwierać. I jak wybucha mastodont. Amunicja wybuchła, a miażdżąca eksplozja rozerwała model szturmowy E-150. Jakby pękł statek pełen piekielnych dżinów. Kilkadziesiąt niemieckich wywróconych do góry nogami i okaleczonych przez minioną falę tsunami... Prezent otrzymany od Victorii wyglądał jak śmiertelny prezent i nie tylko tak wyglądał, ale w rzeczywistości był!
  Wojowniczka Victoria cmoknęła z rozkoszą pełnymi ustami i ćwierkała:
  - Ta-ta-ta! Piękno! Cudownie uderzył kota!
  Zoya ponownie wstrzyknęła muszlę do zamka. Czerwona diablica wystrzeliła, a następny strzał z niesamowitym efektem zniszczył nowego Mamuta. I to też uderzyło w model szturmowy... Straty wśród najcięższych czołgów przełomowych były namacalne.
  Istnieje jednak jeszcze bardziej masywne działo samobieżne: "Sturmmaus" z 600-milimetrową wyrzutnią rakiet. Całość waży 250 ton i ma aż dwa silniki o mocy 1800 koni każdy. Oto "Sturmmaus" otwierający ogień z dużej odległości... Jakoś Victoria nie trafiła w ten strzał, może miała nadzieję, że weźmie ten gruby kawałek na przekąskę.
  Ogólnie rzecz biorąc, dla Niemców w ataku: czołgi są głównym taranem. Ponieważ piechota nie pójdzie szturmować sowieckich, najpotężniejszych fortyfikacji, usianych jak jeż igłami z karabinami maszynowymi, a armaty nie pójdą. Najpierw poruszają się czołgi, a potem transportery opancerzone.
  Tak więc "Sturmmaus" to najstraszniejszy i najpotężniejszy przełomowy mastodont. Jego broń nie ustępuje "Dorze" pod względem niszczycielskiej mocy, a maszyna porusza się na gąsienicach.
  Dwutonowy pocisk eksplodował za IS-7. Tym razem szkody wyrządzone pojazdom radzieckim były znaczne. Kilkadziesiąt czołgów zostało zniszczonych, a do pięćdziesięciu otrzymało znaczne uszkodzenia.
  Mocno wstrząśnięty i IS-7. Nadieżda dostała nawet pudełko pocisków na głowę, a Wiktoria uderzyła się w czoło w zamek armaty 130 mm. Cierpiały zarówno Zoya, jak i Elena. A sam czołg wystartował i pojechał trochę do przodu.
  Ognisty diabeł wrzasnął z wściekłości:
  - Przeklęty Führer! Abyś umarł!
  Było o co się martwić. Bardzo potężny pocisk z bombowców odrzutowych. Może nawet bardziej niebezpieczna niż bomba tej wagi czy sto prezentów z haubicy. Zwłaszcza, że jakiś głupiec umieścił sowieckie czołgi zbyt ciasno. I musisz się skoncentrować. Fakt, że przeciwnik może strzelać pociskami balistycznymi, a co najważniejsze osłaniać pozycje z powietrza.
  Mimo to armata na szczęście nie straciła swojej zdolności do strzelania. Elena i Zoya jednocześnie pocałowały zamek pistoletu, ładując tam pocisk. A Victoria, oczywiście, oddała nawet strzał gołymi palcami.
  Obecna anihilacja poleciała wysokim łukiem. Podniesiono lufę bombowca i uchylono kołpak. Ponieważ Niemcy myśleli, że nie da się dostać do szerokiej części pnia. Jednak ognisty diabeł przewidział i wyczuł wszystko. Jej ostatni pocisk trafił w świeżo podłożoną bombę....
  A teraz sześćdziesiąt ton zestawu bojowego natychmiast eksplodowało. A kilkaset niemieckich czołgów zostało wysadzonych i zniszczonych na miejscu, a kilkaset zostało uszkodzonych. Szkody te nie były jednak ograniczone. Kolejny "Sturmmaus" i pięć "Sturmtigerów" zdetonowało się w wyniku wstrząsu mózgu, zwielokrotniając wyrządzone szkody. Co spowodowało wybuch nowych czołgów...
  Victoria błysnęła obnażonymi zębami i zamruczała z zadowoleniem:
  - Jak dobrze wyszło! A na świecie wciąż są tacy mężczyźni - jak tylko widzą kobietę, od razu są głupcami!
  Nadieżda logicznie zauważyła:
  - Kiedy wcielał się wielki Perun, był też kobieciarzem. Ten sam Ilya Muromets: jego nieślubny syn!
  Zoya potwierdziła podobny program edukacyjny:
  - Na pewno! Co więcej, Ilya spędziła trzydzieści trzy lata na Olympusie iw ogóle nie siedziała na kuchence!
  Elena zamruczała śpiewająco:
  - Emelya siedzi na kuchence ... Potem minął jego tydzień!
  I po raz kolejny Victoria odpaliła... W każdej bitwie jest jeszcze coś wyjątkowego, romantycznego. Zwłaszcza, gdy prowadzisz wojnę z takimi potworami. Tutaj na przykład Oberstunbannführer Klaus, sir. Zimą urządził okrutną zabawę. Naziści wybierali ze wsi ładniejsze dzieci i sprowadzali je do chaty. Co więcej, chłopaki nie byli ani partyzantami, ani robotnikami podziemnymi. Od nich nie zaczęto wydobywać informacji ani tortur.
  Po prostu przebrali się w nowy mundur pioniera i wykopali boso na zimno. Następnie zmuszeni byli biec przez zaspy śnieżne, lśniące szkarłatnymi obcasami od zimna, a psy spuszczano po gołych śladach.
  To było okrutne, bezcelowe polowanie. Faszyści w ten sposób bawili się trywialnie i zaspokajali swoje sadystyczne instynkty. Żaden z chłopców i dziewczynek nie przeżył. Tych, których nie rozszarpały psy, nazistowscy fanatycy w banalny sposób powiesili na norach i upiekli żywcem na stosie. Co myśleli, gdy chłopcy i dziewczęta mieli pęcherze i krzyczeli, gdy zostali pochłonięci przez płomienie? Co było w sercach tych potworów? Czy żadne z nich nie pamiętało własnej rodziny, swoich dzieci? Również blondyny i wychudzone od jedzenia na kartach...
  Ale jeśli Fritz utracili swój ludzki wygląd i zachowują się tak: gorsi niż barbarzyńcy, spadając do poziomu kanibali, to niech skończą bardziej niż okrutnie!
  Victoria, która widziała ciemną stronę rzeczy i czuła takie okrucieństwa na swojej skórze i sercu, nie wybaczyła.
  Aby ukarać grzesznika: Czarnobóg jest bezlitosny i szlachetny. A Wielki Rodzic, Belobog, Czarnobog i Łada walczą o sprawiedliwość. Ale jeśli Lada i Belobog używają głównie życzliwości i uczucia, to metody Chernoboga są znacznie trudniejsze, ale ta jest jeszcze bardziej skuteczna. Ale niestety nie jest łatwo zwyciężyć zło dobrem, a tym bardziej złem!
  Niemcy ponoszą ogromne straty w wyniku pożaru Wiktorii. A gdy zbliżają się czołgi wroga, ich straty rosną. E-25 ... Jedno z najskuteczniejszych dział samobieżnych, z dwuosobową załogą i działem 88 mm. Pojazd ma tylko 1,4 metra wysokości i jest doskonałym niszczycielem czołgów. Być może jednak jego działo nie jest wystarczająco mocne dla T-54, ale przewyższa pancerz T-34-85. A ostatni czołg jest nadal najmasywniejszy.
  E-25 próbują przedostać się na bliską odległość, ale Victoria jest w pogotowiu. Ale stopniowo pociski IS-7 dobiegają końca. To prawda, że sami Niemcy się wyczerpali. Pociski z "Tygrysa" -4 i "Lwa" -3 kilkakrotnie trafiły w czoło IS-7... Sowiecka maszyna z honorem wytrzymała próbę, ale tylko w jej wnętrzu mocno zadzwonił. Oto ostatnie wystrzelone pociski ...
  A z góry już atakuję faszystowskie samoloty szturmowe. Elena zawraca samochód i oddala się od wrogich rakiet. Nie, ona sama nie pozwoli, by jej czołg wystrzelił z powietrza. Naziści zaatakowali niewłaściwą dziewicę wojny.
  . ROZDZIAŁ 17
  Wojownik z łatwością unikał eksplodujących rakiet i fontann zepsutych rakiet i bomb rozpalających się w pobliżu jej czołgu od czasu do czasu... Radziecki MIG-15 wciąż nie jest wystarczająco liczny, aby wytrzymać ME-362 i ME-2010, najbardziej zaawansowany samolot III Rzeszy. Ponadto naziści mieli także nową markę: ME-462 z siedmioma punktami ostrzału: sześcioma stosunkowo lekkimi i kompaktowymi działami 30 mm oraz centralną armatą 50 mm. Ostatnia armata była głównie bronią do strzelania do celów naziemnych, ale stwarzała też poważne zagrożenie w powietrzu. ME-462 miał wysoki stopień przeżywalności i dlatego doskonale nadawał się do roli samolotu szturmowego i bombowca. Niestety, MIG-15 do tej pory pozostał tylko myśliwcami i daleko mu do bycia najmasywniejszym. W przestworzach walczył Jak-9, maszyna śmigłowa - rodzaj dziadka lotnictwa. Cóż, niezupełnie dziadek, ale taka maszyna weszła do produkcji w 1942 roku i walczy na niej sześciu. I jak dotąd ten samochód jest najbardziej masywny.
  Do tego dochodzi Yak i uproszczony model: kamikaze. Jest wyraźna imitacja wersji japońskiej, ale z rosyjskim heroizmem. Zazwyczaj nastolatki są rejestrowane w kamikadze. Odprawiają rytuał chrztu i konsekracji przez księdza prawosławnego, a następnie, po czterokrotnym przeżegnaniu się, zasiadają w chacie. Wcześniej powstał zwyczaj zdejmowania ubrań, aby dobro nie zostało zmarnowane i nie poleciało na śmierć w tych samych kąpielówkach.
  Oto trzynastoletni chłopiec, który zamierza taranować ciężki odrzutowy samolot szturmowy XE-384. O czym myśli chłopiec Pashka? Chyba nie o tym, że tak mało żył. I widocznie nie widzi niebiańskiej hurysy, gdy włącza maksymalną prędkość wymuszonego, prostego silnika.
  Oczywiście, że chcę żyć, naprawdę chcę, zwłaszcza w wieku, w którym dopiero odkrywasz dla siebie nowy świat. Nie jesteś już dzieckiem i zdajesz sobie sprawę z wartości życia, którego nawiasem mówiąc jeszcze nie zacząłeś właściwie smakować.
  Ale chłopiec najwyraźniej bardziej nienawidzi faszyzmu niż życia. I dlatego dzielnie idzie do barana. Ostatnia myśl i płacz przed śmiercią: Chwała Wielkiej Rosji!
  A teraz niemiecki as nie ma czasu na uniknięcie desperackiego rzutu rosyjskiego chłopca.
  Przepaść niszczy ciało, a dusza, uciekając z kajdan, wznosi się na wyżyny! Demony wciągają faszystowskiego bachora do piekła albo do piekła!
  A cztery piękności wychodzą z ostrzału, czując się jak dzielni zwycięzcy! Niemiecki atak wokół Rżewa wyparował!
  Ale znowu ironia losu wywołuje cztery groźne okrzyki Czarnoboga. Na przykład interweniowałeś raz, a teraz powinieneś przerwać ... Istota problemu wkrótce stanie się dla nich jasna.
  Trwają zaciekłe walki pod Moskwą. Niemcy i ich satelity napierają, samuraje napierają ze wschodu. Japonia skopiowała czołgi T-34-85 i SU-100. A ich maszyny są już wystarczająco zaawansowane, by walczyć z sowiecką technologią na równych prawach. Lub prawie równy. Sytuacja stała się szczególnie niebezpieczna, gdy pod koniec lipca wojska kraju wschodzącego słońca wdarły się do Ałma-Aty i zdobyły stolicę Kazachstanu. A naziści z kolei przenieśli się do Uralska, próbując zjednoczyć się z armią Kraju Wschodzącego Słońca. W centrum naziści w końcu zdołali schwytać Vyazmę.
  A potem Armia Czerwona rozpoczęła kontratak, aby wypędzić Japończyków z Ałma-Aty.
  Ponownie dziewczyny są w czołgu, ale tym razem zamiast IS-7 są w T-54. To za gruba, żeby przewieźć tak ciężki i doskonały samochód z Moskwy do Ałma-Aty.
  Ale sytuacja na frontach była krytyczna. Północna grupa wojsk hitlerowskich zbliżyła się do Tweru i do Kalinina. Po upadku Leningradu duże siły zostały uwolnione przez Szwedów i całą grupę północną.
  Cztery dziewczyny zostały wysłane do walki w południowo-wschodnim sektorze frontu. Ale Boy Vovka-Pavlik z woli rosyjskich bogów przeniósł się w okres alternatywnego prowadzenia II wojny światowej. To wtedy ZSRR walczy sam, bez sojuszników, przeciwko wielkiej koalicji faszystowskiej i całej Europie.
  Czarnobog powiedział do odważnego chłopca:
  - I Bóg ciemnej strony rzeczy i zła, ale jednocześnie patron narodu rosyjskiego! Masz zaszczyt walczyć po stronie Armii Czerwonej! - Potem dodał władca nocy. - A ja nawet daję ci możliwość wyboru wojsk, za które chciałbyś walczyć!
  Vovka-Pavlik wypiął pierś i powiedział z patosem:
  - Chcę być pilotem MIG-15! Zostań najlepszym sowieckim asem!
  Czarnobog potwierdził:
  - Niech tak będzie!
  Kozhedub był uważany za najbardziej produktywnego sowieckiego asa. Okazał się jedynym sowieckim pilotem, który był w stanie przekroczyć barierę stu zestrzelonych samolotów. A Kozhedub w maju 1946 r. Cztery razy stał się pierwszym sowieckim bohaterem ZSRR. Stalin kategorycznie zabronił latać innemu wybitnemu asowi Pokryszkinowi. Pokryszkin odniósł swoje ostatnie potwierdzone 59. zwycięstwo w listopadzie 1944 r. Po czym otrzymał stopień generała. A teraz Pokryszkin został nawet awansowany na marszałka lotnictwa, a także otrzymał czwartą gwiazdę bohatera ZSRR. Czterokrotnie bohaterem ZSRR był także marszałek Żukow. Ponadto konto Pokryszkina zostało oficjalnie powiększone o kolejne piętnaście samochodów, co wcześniej nie zostało potwierdzone. Kraj potrzebuje bohaterów.
  Dwóch kolejnych sowieckich pilotów przekroczyło liczbę zestrzelonych samolotów w 75 sztukach i trzykrotnie stało się bohaterami ZSRR. Dwukrotnie bohaterów, którzy zestrzelili ponad pięćdziesiąt samolotów, było już około osiemdziesięciu. Choć trzeba przyznać, że w ostatnich latach zmieniła się polityka rachunkowości, a NKWD próbowało nawet przypisywać liczbę zestrzelonych samolotów, a nie ją ograniczać.
  W warunkach, gdy wojna nie przebiegała najlepiej, kraj potrzebował nowych bohaterów. Tyle asów, zwłaszcza ostatnie lata wojny, to były wartości przesadzone.
  Oczywiście zaskakujące jest to, że dwunastoletni chłopiec został przekazany bez dalszych ceregieli tak rzadkim i drogim myśliwcem jak MIG-15. Ale Czarnobóg oczywiście odegrał pozytywną rolę.
  Co więcej, najbardziej masywny radziecki myśliwiec Jak-9 pod względem lotu, parametrów technicznych i uzbrojenia był absolutnie niekonkurencyjny w walce z wrogimi samolotami odrzutowymi. MIG-15 może mniej więcej konkurować jakością z Niemcami. Prędkości Fritza były jednak wyższe, a broń potężniejsza, ale zwrotność lekkiego MIG-15 była co najmniej równie dobra. Ponadto nauka radziecka nie stała w miejscu. Poprawiono zarówno optykę samolotu, jak i charakterystykę lotu.
  Ponadto działo kalibru 37 mm jest wystarczająco silne, aby zestrzelić nawet ciężkie samoloty wroga. Nawet jeśli nie jednym strzałem.
  Niemcy uważali za najważniejsze: zbroję i broń, przez co naprawdę cierpieli z powodu zwrotności i szybkości skrętów.
  Chłopczyca Vovka-Pavlik pobiegł w kierunku swojego samolotu. Obcasy chłopca dosłownie błyszczały, zwłaszcza że boso pluskał w kałużach. Właściwie to jeszcze lato, a samo auto jest gorące. Dlaczego inne ubrania poza kąpielówkami?
  Chłopiec terminator wskoczył do samochodu. Skrzydła MIG-15 są zamiecione, a sam myśliwiec wydaje się bardzo elegancki. Stojące obok niego sztuczne sokoły Jak-9 wydają się być wykonane bardzo niezdarnie. Niestety, tak jest. Maszyny były budowane prymitywnie, w większości wykonane przez kobiety i dzieci z najtańszych materiałów. LA-7 nigdy nie stał się modelem masowym, a lżejszy i bardziej zwrotny Jak-3 wymagał wysokiej jakości duraluminium. Tak więc, podczas gdy MIG-15 jest na wagę złota.
  Chłopiec miał ogólne pojęcie o tym, jak latać myśliwcami odrzutowymi. A ta maszyna na szczęście nie jest zbyt skomplikowana. W tej chwili trwa nalot, a myśliwiec z łatwością schodzi z pasa startowego.
  Chłopiec Vovka-Pavlik uśmiecha się. Koń z duraluminium okazał się posłuszny. Być może Czarnobog pomógł trochę dobrze wyszkolonemu dziecku. Albo doświadczenie latania na nowocześniejszych, ale całkiem podobnych maszynach odrzutowych - fajniejszych niż ten.
  A oto niemieckie bombowce. Okropny TA-600: osiem silników, zdolny unieść bez przeciążenia dwadzieścia ton, broniony przez 18 działek pneumatycznych i więcej rakiet.
  Ogólnie rzecz biorąc, Niemcy już aktywnie rozwijają pociski samonaprowadzające, które są naprowadzane za pomocą fotokomórek i ciepła. I w tym przypadku oczywiście trudniej będzie walczyć z faszystowskimi sępami, ale w końcu rosyjscy projektanci coś wymyślą!
  Chłopiec wchodzi do bitwy z ME-362. To główny niemiecki myśliwiec z dwoma silnikami i pięcioma punktami ostrzału. Pod względem siły ognia przeciwnik ma nawet przewagę: cztery działka 30 mm i jedno działko 37 mm. MIG-15 ma dwa 23mm i jeden 37mm. Ale chłopca to nie obchodzi. Gołe pięty wciskają pedały, oddalając się od ognistych strumieni wroga, pocisk z najcięższej armaty trafia w kolbę między skrzydłami. A potężny, ciężko opancerzony ME-362 pęka....
  Młody Vovka-Pavlik, będąc chłopcem, z zadowoleniem oblizuje usta, jakby odgryzł czekoladowy cukierek:
  - Jedno zero! Otwarcie konta!
  Nowy radziecki samochód ma fotokomórkę, która wykrywa trafienie. Dopóki jest mało takich myśliwców, można zbankrutować podczas próbnych strzałów. Co więcej, w sytuacjach, gdy wróg jest na schodach do Moskwy, zajął Leningrad i Kaukaz, każde zwycięstwo wygląda na wartościowe i wcale nie jest zbyteczne!
  A co tam odsłaniają rogi Złotej Ordy? Jakoś sobie z nią poradzimy!
  Chłopak Terminator zręcznie unika strzałów i tworzy wiatraki w locie, zmuszając trzy wrogie myśliwce z jednej serii do wybuchu naraz, otrzymując obrażenia w ogonach. A oto lżejszy ME-2010. Maszyna ta ma tylko jeden silnik umieszczony w kadłubie i jest bardzo podobna do MIG-15 w swojej konstrukcji. Tylko baldachim kokpitu ma kształt kropli, a rozpiętość skrzydeł jest regulowana. Cóż, tak jest jeszcze lepiej... Chociaż zwykle na takich maszynach latają asy wysokiej klasy.
  No tak... Niemiec zdołał uciec od strzału, prawie spuścił brzuch Olega. Sądząc po kształcie krzyża na kadłubie, jest to as przyznawany diamentami Krzyżowi Rycerskiemu Żelaznego Krzyża. I są przekazywane tym niemieckim asom, które osiągnęły liczbę zestrzelonych samochodów 250 sztuk. Niemcy mają tego dnia tylko dwudziestu trzech takich pilotów. A najwybitniejszym z nich jest bez wątpienia Huffman. Prawdziwy chochlik o blond włosach, który został powalony więcej niż jeden raz, ale któremu zawsze udało się przetrwać.
  Huffman jako drugi po Rudelu został odznaczony Złotymi Liśćmi Dębu do Krzyża Rycerskiego z Diamentami. Rudel też, niczym zaczarowany żartowniś, kontynuował swoją karierę. A ten terminator szturmowy został nagrodzony za tysiąc rozbitych czołgów - przypadek bezprecedensowy w III Rzeszy: platynowe liście do Krzyża Kawalerskiego Żelaznego Krzyża, ze złotymi liśćmi dębu, mieczami i diamentami, a także solidną premią za to.
  Hitler kilkakrotnie zabronił Huffmanowi latać, ale musimy oddać hołd: blond chochlik wykazał się wytrwałością, przedzierając się na front. Po czterystu zestrzelonych samolotach otrzymał złote liście do krzyża. Po pięciuset otrzymał Order Orła Niemieckiego, a po sześciuset platynowych listach do Krzyża Rycerskiego. Rudel, który został zestrzelony czterdzieści pięć razy i który strzelił połowę swoich czołgów już walczących z protezą, przeżył, ale został schwytany po raz czterdziesty szósty.
  Stalin odmówił wydania Rudla, nawet za ogromny okup w wysokości 100 milionów złotych marek niemieckich - cenę czterystu czołgów serii Lev-3. Ale sam Rudel był trzymany w niewoli z honorem.
  Huffman przywiózł już swoje światło do 860 samochodów... Hitler obiecał, że po osiągnięciu tysiąca, jako wyjątek, Huffman zostanie odznaczony Wielkim Krzyżem Krzyża Rycerskiego - nagrodą, którą zgodnie ze zwyczajem otrzymywali wyłącznie dowódcy.
  Nie, w swojej pierwszej walce chłopiec Vovka-Pavlik nie zmierzył się z Huffmanem, ale bardziej niż godnym przeciwnikiem. I obaj pokazali cuda manewru.
  Chłopak, nie chcąc tracić czasu na przedłużającą się walkę, zastosował oryginalną technikę. Mianowicie strzał, kopnięty na ślepo, polegając na wyczuciu obrazu... I to nie pierwszy raz zadziałał... Faszysta został zaczepiony przez pocisk, a jego wojownik, pochłonięty płomieniami, rzucił się w dół jak kamień .
  Młody Vovka-Pavlik przerzucił się na następny cel. Tym razem ME-362 stał się nową ofiarą, chłopiec wystrzelił trzy pociski w jego latarnię... I to świetnie... A oto inny typ niemieckiego myśliwca - TA-283. Ten wojownik otrzymał już przydomek "Wampir", ma wydłużony kadłub i znowu świński pysk.
  A chłopiec as jest już asem, podcina mu wnętrzności. A potem kolejny skośny TA-283 odcięty. Cóż, teraz najgrubszy cel: TA-600. A dzieciak strzelił z daleka... Uderzył w silnik, przedzierając się przez zbroję i odskoczył. Chłopiec Vovka-Pavlik został ponownie zmuszony do zmierzenia się z ME-362. Działa powietrzne wystrzeliły i niemieckie skrzydła zostały oderwane. Chłopiec nacisnął boso na dźwignie i poczuł mentalny obraz aż do tyłu głowy, a oto czterech potężnych niemieckich wojowników, płonących. I poszli zakopać swoje dzioby na powierzchni planety.
  As chłopak uśmiechnął się. Oto HE-362, lekka jednosilnikowa maszyna do piany. Zwrotne, ale delikatne... Pięć z nich przeleciało nad chłopcem-pilotem i pękło jak sople lodu spadające na kamyki.
  Chłopiec Vovka-Pavlik wybuchnął śmiechem i przyłożył nos do Fritza. Nie mógł jednak ponownie wkroczyć do ataku na TA-600 przez XE-477, dwumiejscowego potwora lotniczego: trzynaście dział: dziesięć 30 mm, dwa 37 mm i jedno 75 mm do rażenia celów naziemnych.
  Chłopcu udało się odciąć tego dwunastotonowego goryla, tylko wypuszczając prawie cały zestaw bojowy.
  I swoim ostatnim strzałem w ogon Yu-288, już przestarzałej maszyny śrubowej Luftwaffe.
  Następnie, podnosząc swój wynik do osiemnastu zestrzelonych samochodów, chłopiec pobił rekord wcześniej ustanowiony przez niemieckiego Gehlena, siedemnaście zestrzelonych samochodów. Również legendarna osobowość Gehlen: jedyny feldmarszałek lotnictwa, który latał jak zwykły pilot myśliwców odrzutowych: walczył bardzo skutecznie. Podczas tej legendarnej bitwy zablokował wynik szesnastu samolotów Huffmana, ale sam został zestrzelony. Gehlen przeżył, ale doznał kontuzji pleców, która zakończyła jego karierę lotniczą, a niemiecki marszałek został zmuszony do przejścia do pracy naukowej. I jako trzeci został odznaczony platynowymi liśćmi Krzyża Rycerskiego, złotymi liśćmi dębu, mieczami i diamentami.
  Ale teraz młody Vovka-Pavlik dwukrotnie pobił sowiecki rekord, a niemiecki jeden po drugim!
  A zrobił to bosy chłopak, który nie miał wcześniej doświadczenia z takimi bitwami.
  Ale to dopiero pierwszy lot! A teraz samochód, który nie otrzymał ani jednej rysy, zostanie zatankowany i załadowany amunicją, a także wystartuje.
  Prawie cała kadra: dzieci, zginęło zbyt wielu dorosłych, jak praca tutaj jest taka, że poradzą sobie z nią dziesięcioletni chłopcy i dziewczęta. Kiedy Vovka-Pavlik się położył, starsza kobieta natychmiast krzyknęła na niego:
  - Dlaczego rozwalony gultay, pomóżmy innym!
  Cudowne dziecko, które nie było jeszcze zmęczone, choćby moralnie, natychmiast zerwało się jak sprężyna i zawołało:
  - Z przyjemnością!
  I rzucił się na pomoc chłopakom. Jest już wystarczająco duży, by wygodnie latać myśliwcem, ale za mały, by palić (co za zły i głupi zwyczaj!) Z pilotami, z których większość jest również młoda - chociaż młodzi już się golą. A są też starsi faceci z siwymi wąsami!
  Chłopiec rzucił się do pracy i działał energicznie. Chłopak-terminator jest pełen entuzjazmu, jego ostre łopatki podskakują między zmarszczkami mięśni pod czekoladowo opaloną skórą. Oleg wyciągnął ze sobą pudło z napowietrznymi muszlami, dokładnie trzy pudła. I wciągnął na siebie półtora centa.
  Pilot o siwych wąsach, o kaukaskim wyglądzie, bohater ZSRR, mruknął:
  - Drogi chłopcze! Daj się przytłoczyć, zrób sobie przerwę!
  Vovka-Pavlik odpowiedział z dumą:
  - Praca, odpoczynek!
  Przeciągnął pudła. Starszy as rasy kaukaskiej wręczył cudownemu dziecku papierosa:
  - Naturalny "Kazbek"! Trzymaj się kochanie!
  Doświadczony Vovka-Pavlik odważnie odpowiedział:
  - Cała trucizna z trucizn, nawet jeśli jest naturalna! Tylko duszność od niego i niepłodność!
  - Co to jest niepłodność?! Kaukaski zgasił papierosa ze strachu. Jego twarz drgnęła. - I jesteś tego pewien!
  Chłopiec z trudem stłumił łzy i odpowiedział poważnie:
  - Sto lat doświadczenia!
  Chłopak zachichotał, a niektórzy z nich nie gardzili podnoszeniem niedopałków. Chłopiec Vovka-Pavlik postanowił porozmawiać z nimi w twardym duchu, aby zachowywali się godnie dla pionierów. A więc nie wypada nawet podnosić niedopałków papierosów według kryminalnych standardów.
  Młody Vovka-Pavlik prawie nie czekał na swoją kolej i poleciał z powrotem do MIG-15. Niemcy naciskali podczas ataku na Moskwę i bombardowali praktycznie co godzinę. Chłopak-rycerz i były miliarder wspiął się do znajomej już kabiny i opadł na krzesło, które było wygodne dla jego nastoletniego, muskularnego ciała. I jak stosunkowo łatwo wypada MIG-15. Teraz ZSRR nadal ma tylko Jaka-23 z dwoma działami 23 mm, maszynę odrzutową. Jest lżejszy, ale nie tak ciężko uzbrojony.
  Vovka-Pavlik widzi, jak lotnisko się kurczy, a faszystowskie sępy rosną. Chłopak tym razem zachowuje się znacznie pewniej, strzela z dystansu. I strzela, wykorzystując rysunek bitwy i czując swojego doskonałego konia. Zaczął wbijać gwoździe i najbardziej masywny ME-362 zaczął pękać od latarni. A wojownik stał się z odciętymi głowami i wpadł w nie.
  Chłopiec mięsożernie śpiewał:
  Jesteśmy wilkami nieba i niedźwiedziami wiatru! Ale lepsze niż chleb i odrobina pieprzu!
  Chłopiec Vovka-Pavlik odciął jedenaście myśliwców ME-362 w jednej serii i zachichotał. Tak, a kolejka i śpiewała:
  - rosyjski orzeł nad planetą,
  Skrzydła, rozpościerają się, startują!
  Wróg zostanie pociągnięty do odpowiedzialności -
  A nasza pięść to monolit!
  Piękne wiersze i dwanaście samochodów, cztery z nich to NE-362, cztery ME-362, dwa TA-383, dwa AP-383. Ostatnie dwa to już bombowce wielozadaniowe!
  Aż dwadzieścia trzy samochody - zestrzelone! I pobił swój własny rekord! Cudowne dziecko śmieje się i wystawia język.
  Młody Vovka-Pavlik zaatakował TA-600, czas zabić tego potwora. Żywy rok. Jedna zbroja nie wisi na nim aż cztery tony. Spróbuj, weź. Ale cudowne dziecko tym razem postanowiło zabić wrogów za wszelką cenę.
  I tak skręca i stamtąd wylewa, ołowiany grad łączy się. Dokładniej, strumień gradów ...
  Młody Vovka-Pavlik śpiewał:
  - Raz! Dwa! Cztery pięć! Wyczarujmy!
  Ale TA-600 zawalił się dopiero wtedy, gdy wleciał w niego ostatni pocisk lotniczy. Dokładniej, zachwiał się i zaczął planować w dół, i przygotowywał się do upadku ... A Niemcy nie mogli już uciec, wyskoczył z baldachimu kokpitu za pomocą katapulty.
  Zginęło dwadzieścia samolotów niemieckich. Konto stało się czterdziestoma dwoma samochodami! Są tylko dwa wypady, a norma złotego tytułu bohatera ZSRR została już przekroczona. A dzieciak właśnie zaczął przyspieszać.
  Wracając, zwinny chłopiec Vovka-Pavlik pospieszył, by pomóc załadować bombowiec. Dokładniej, wojownikiem, ale możesz powiesić kilkaset kilogramów. Na ląd zostaną zrzucone cztery bomby. Zbombardujemy - zdecydowali chłopiec-rycerz i były miliarder! Dwóch jeszcze młodszych chłopców pomogło mu i spojrzało z szacunkiem. Ponadto Vovka-Pavlik przenosił ciężkie pudła na kawałki pianki.
  Chłopak poleciał po raz trzeci, by skarcić. I rzucił się jak wściekły, wściekły koń. A on chciał walczyć... Tym razem musiał walczyć z kilkoma zawodnikami. Niemcy próbowali manewrować. Chłopiec musiał się ruszać, co doprowadziło do utraty tempa. Tylko osiem samochodów zostało zestrzelonych. Ale potem dzieciak oderwał się i zdołał zrzucić cztery bomby. "Mamut" eksplodował i dwa "Tygrysy" -4, a także jeden "Sturmtigr". Ten ostatni po wybuchu uszkodził kilka sąsiednich czołgów.
  I wrócił, mając już pięćdziesiąt zestrzelonych niemieckich samolotów.
  Ale czwarty lot był stosunkowo nieudany. Zestrzelono tylko trzy samoloty... Piąty wypad jest już lepszy, zestrzelono jedenaście z nich, potężny TA-600. Tylko sześćdziesiąt jeden samolotów!
  Ale numer sześć nie powiódł się. Chłopak poczuł się zbyt pewny siebie. Ale niemieckie samochody się nie natknęły, a on rzucił się na linię frontu. A potem wyleciało z głowy Olega Rybaczenko, że mogli zestrzelić z lądu. Niemcy strzelali pociskami ziemia-powietrze, jeśli działa przeciwlotnicze nie trafiły w superas. Rakiety eksplodowały prawie w pobliżu, a zestrzelony as zleciał w dół. A potem wziął i wypluł się za pomocą katapulty.
  Dokładniej, urządzenie wyrzucające ... Niestety, tak drogi i wciąż rzadki samochód ginie. Straszny!
  A naziści naprawdę opracowali dobre systemy obrony powietrznej - rakiety, które mają na celu dźwięk. A chłopiec Vovka-Pavlik nie od razu zdał sobie sprawę, że takie pociski można zestrzelić. Chciałem zestrzelić droższego ME-362. Lub złap droższego ME-462.
  Chłopiec ze złości nawet nie skorzystał ze spadochronu. Nie powinieneś się oszczędzać. Lądowanie na trawie bez hamowania jest trudne, ale całkiem znośne. Ciernie wbiły się w nagie pięty chłopca, ale to tylko go pocieszyło. Szkoda tylko, że tak drogi się zgubił.
  Och, dobrze, jak dziewczyny klaszczą bosymi stopami i rzucają w nie dyskami.
  Prace przy pompie ciągnęły się o dodatkowe pięć godzin. Chłopcy już ciężko oddychali i utykali. Zamiast się uczyć, włączyli tę pompę. Okazywać okrucieństwo więźniom dzieci.
  Ale chłopcy zostali zwolnieni. Mogli wrócić do swoich cel. Wcześniej nawet kazali się rozebrać i wylać wodę w wiadrze na swoje nagie ciała.
  Następnie Vovka-Pavlik poszedł odpocząć w celi. Chłopcy zjedli długo oczekiwany obiad. Plus wieczorem można zjeść i przewóz spożywczy.
  Został zabrany do starej celi. Chłopcy byli bardzo zadowoleni z powrotu ojca chrzestnego.
  Prawa ręka powiedziała:
  - Wszystko jest dobrze! Dziś będzie pysznie!
  Vovka-Pavlik skinął głową na znak zgody:
  - Wierzę w to! Wszystko będzie dobrze, jeśli nie schrzanią.
  Chłopcy usiedli, Vovka-Pavlik uścisnął im ręce. Tutaj przynieśli kaszę jęczmienną, chleb i coś podobnego do herbaty. Chłopcy byli głodni i jedli szybko. Potem był transfer. Vovka-Pavlik podzielił równo między wszystkich kiełbasę i smalec. Niezależnie od koloru.
  Starszy za nim chciał się sprzeciwić, ale Vovka-Pavlik krzyknął:
  Żadnych przywilejów dla nikogo, nawet dla mnie. Wszyscy będziemy równi, jak w gminie.
  Więźniowie, zwłaszcza ci młodsi, kiwali głowami z aprobatą i wiwatowali.
  Po posiłku chłopcy odbyli krótką pogawędkę. Pytali, co się stało w Pawliku-Wowce. Czy śledczy przesłuchiwał go z uprzedzeniami? Czy nie byli? Jeśli cię biją, chłopcy mają dość narzekania. Ale możesz sam się zemścić, i tak jak w celi karnej.
  Vovka-Pavlik zdobył szacunek za to, że nie załamał się i niczego nie podpisał.
  Potem chłopcy usadowili się. Są zmęczeni na cały dzień. A rano dość wcześnie do wklejenia. A w kolonii generalnie wzrost następuje o piątej rano. Więc faceci nie są szczególnie rozdarci. Jest tam dużo pracy, ale jedzenie jest trochę lepsze niż w areszcie śledczym. Plusem jest świeże powietrze, zwłaszcza gdy jest ciepło. Cóż, to nie jest największa pociecha.
  I tam Vovka-Pavlik położył się na jedynym materacu przy oknie i szybko zasnął. I znowu miał bardzo fajny i interesujący sen;
  Tym razem Vovka-Pavlik Vyunov wraz z drużyną wiecznej dziewczyny Margarity Korshunova i czterema czarownicami walczył z Azerbejdżanami w sytuacji, w której siły kaukaskie Alijewa są niezwykle silne.
  I palą swoje oceany czołgami, samolotami i pieprzonymi dronami, dronami.
  Tam jeden armeński pułk dzielnych wojowników walczył z trzystoma dywizjami azerbejdżańskimi. W prawdziwej historii, tylko przy pomocy potężnej kaukaskiej floty morskiej, Azerbejdżanie z dużym prawdopodobieństwem zdołali stłumić pozycje ormiańskie.
  Dziewczynki i chłopak, uzbrojeni w magiczne szable, spotkali Azerbejdżanów rzucaniem gołymi stopami wielu jednorazowych igieł.
  Ci, przelatując obok, zabijali zaraźliwych wojowników.
  Chłopiec Vovka-Pavlik Vyunov wziął i pociął nacierających Azerbejdżanów mieczami. A potem rzucał igłami gołymi dziecięcymi nogami ...
  Na trawie usadowiło się tuzin złamanych wojowników Alijewa.
  Chłopiec terminator krzyknął:
  - Kwazar!
  I jak gwiżdże na całe gardło. Wrony, które zaczęły gromadzić się na polu bitwy, zaczęły mdleć. Uderzając azerbejdżańskie czaszki dziobami podczas upadku.
  Wowka-Paweł Wiunow śpiewał:
  - Chwała carowi Aleksandrowi III!
  Margarita tnie też magicznymi szablami Azerbejdżanów, którzy próbują zaatakować pozycje bohaterskich wojsk ormiańskich.
  Dziewczyna z kręconymi, złotymi włosami krzyczy:
  - Chwała wielkiej Ojczyźnie!
  A bosymi palcami wieczne dziecko rzuca igłami, które śmiertelnie trafiają azerbejdżańskich żołnierzy, a także ich czołgi i samoloty kaukaskiego imperium Alijewa.
  A potem piękność zagwizdała... I wrony, oszołomione słowikiem, spadły na Azerbejdżanów. A jeden sęp weźmie go i wbije. Natychmiast pięciu wojowników imperium piekielnego kaukaskiego słońca zostało przytłoczonych upadkiem jednego dużego ptaka.
  Natasza jest również bardzo aktywna w potencjale bojowym. I tak prowadziła młyn z mieczami, ściąła tuzin Azerbejdżanów. A potem gołymi palcami rzuciła tuzinem igieł, kładąc masę Azerbejdżanów. A potem wyjęła go ze szkarłatnego sutka, wystrzeliwując błyskawicę. Natychmiast pół setki Azerbejdżanów upieczono żywcem. Oto dziewczyna.
  I ryk:
  - Za Rosję wielcy carowie!
  I Zoya wzięła go i również przecięła je ostro mieczami. Rozdrobniono dużo Azerbejdżanów. I gołą stopą wystrzeliła dysk. Przeleciał, odcinając kilkanaście głów.
  A wojownicy dodali pulsar z malinowego sutka. Wywrócenie masy azerbejdżańskich żołnierzy.
  Potem krzyknęła:
  - Świetne pomysły dla Rosji!
  Augustyn walczy również z niesamowitym heroizmem. Ta rudowłosa lisica jest tylko terminatorem terminatorów.
  Pokieruje młynem z mieczami. A potem motyl z szybkim ruchem. A potem weźmie go gołymi palcami i rzuci bumerang z diamentowymi ostrzami.
  Przeleci obok i wróci. Ale już kilkadziesiąt głów wyciętych do czysta. A potem z rubinowych sutków dziewczyna wypuści błyskawicę. Który zapłonie i spali dużą masę Azerbejdżanu.
  A rudowłosy diabeł jak krzyczeć:
  - Jeśli masz kawę, będziesz miał kakao i herbatę!
  Swietłana wystawiła język. Przeprowadzono również kombinację mieczy. Wycięła wielu Azerbejdżanów. A potem gołymi palcami wypuścił groszek z potężnym materiałem wybuchowym. I cała setka Azerbejdżanów została jednocześnie rozerwana na strzępy.
  Wojownik z truskawkowymi sutkami wypuścił błyskawice. Spaliłem dużo Azerbejdżanu, rozsiewając zapach smażonych szaszłyków.
  I wył:
  - Samuraj, samuraj -
  Walka z Rosjaninem to nie raj!
  . ROZDZIAŁ 18
  Tak, sześciu wojowników skonfrontowało się z Azerbejdżanami od czasów drugiego prezydenta Rosji, a przecież Putina, dokładnie.
  Vovka-Pavlik wykonał atak z łuku szablami, odcinając azerbejdżańskich żołnierzy. A potem gołą, chłopięcą stopą będzie rzucał ostrymi i ostrymi igłami, zabijając przeciwników.
  I znowu, jak słowik gwiżdże złodziej. A na wojska azerbejdżańskie spadną całe płatki oszołomionych wron.
  Chłopak terminator pisnął:
  - Mały chłopiec znalazł miotacz ognia,
  Kaukaskie potwory niestety nie mają szczęścia!
  Margarita również desperacko ścinała Azerbejdżanów. Ale jednocześnie rzucała bosymi stopami cienkie dyski. Odcięli głowy żołnierzom kraju piekielnego kaukaskiego słońca.
  Dziewczyna jednocześnie gwizdnęła i krzyknęła:
  - Za świętą Rosję!
  A wrony spadły, bijąc Azerbejdżanów jak grad.
  Walczyły nie tylko wieczne dzieci i cztery czarownice. Armeński pułk przeciwko 300 dywizjom azerbejdżańskim wykazał się niezłomną wytrzymałością. I zniszczył ich czołgi i samoloty.
  Tymczasem Natasza wzięła, posiekała młyn mieczami. Zmiażdżeni wojownicy wroga. A potem bosymi stopami wystrzeliła kolejny bumerang. Poderżnęła gardła Azerbejdżanom.
  A ze szkarłatnego sutka płonął pulsar, śpiewając:
  - Chwała największej Rosji!
  Zoya również nie dała szans swoim przeciwnikom. Cięła, od czasu do czasu wydłużając miecze. A potem gołymi palcami rzuciła jadowitymi igłami. A po jej szkarłatnych sutkach pluły całe kaskady błyskawic.
  Wojownik śpiewał:
  - Rosja to nasz kraj!
  Zawsze będę jej wierny!
  I jak pulsar wystrzeliwuje z pępka dziewczyny. Niech zmiażdży Azerbejdżanów na strzępy poszarpanej skóry.
  Augustina również nie daje szans Azerbejdżanom. Miedzianoczerwone włosy terminatorki powiewają na wietrze jak proletariacki sztandar.
  A gołe, rzeźbione nogi rzucają bardzo śmiercionośne dary śmierci.
  W tym samym czasie wojownik wyrzuca z rubinowych sutków płonące kawałki magicznej plazmy. I nie zapomnij ryczeć:
  - Chwała Ojczyźnie - żyć pod komunizmem!
  A potem z okrągłego pępka, jak błyskawica.
  Swietłana również bierze udział w bitwie. Jest niesamowicie fajną dziewczyną. A także bije Azerbejdżanów mieczami. A gołe, pełne wdzięku nogi rzucają całymi sztyletami śmierci. Że odcięli głowy Azerbejdżanom.
  A z sutków truskawkowych nadal będzie wydzielać wyładowanie koronowe. I to naprawdę jest więcej niż zabójcze.
  A wojownik również z pępka ulegnie darowi unicestwienia.
  I śpiewać:
  - Chwała wielkiej Rosji! Bóg może nas zbawić!
  A armeńscy żołnierze strzelają do Azerbejdżanu ze słynnego przeciwpancernego karabinu Mosin. Działa też kilka karabinów maszynowych. Strzelają działa. Działa też jedna z pierwszych armeńskich moździerzy grawitacyjnych. Tnie te kaukaskie stworzenia jak kosą.
  Dobrze przygotowani byli żołnierze armii ormiańskiej. Trafiają celnie i są bardzo zdyscyplinowane.
  To sen, w którym bronisz Armenii - super!
  Vovka-Pavlik, wycinając Azerbejdżanów, pomyślał: jak nasi ludzie z kaukaskiej armii Alijewa przegrali?
  To całkowicie wstydliwe! Ale Ormianie i Rosjanie radzą sobie lepiej. W ten sposób słowiańscy żołnierze przebijają bagnetami małych, ukoronowanych, kaukaskich żołnierzyków. Zostało tylko trochę do wygrania. A armeńska armia jest bardzo bohaterska. Oto jedna rosyjska strzelec maszynowa dla żołnierzy, z których strzela prawie cały Wszechświat. Ta dziewczyna w krótkiej spódniczce i boso, ale celnie posyła kule.
  A Vovka-Pavlik tnie mieczami. A potem rzuci też bumerangiem z gołymi dziecięcymi nogami, odcinając wroga. A kiedy chłopak gwiżdże...
  I znowu, jak wrony spadną na Azerbejdżanów. Po tym kaukascy bojownicy nie mają już szans.
  Vovka-Pavlik Vyunov, ten wieczny chłopiec pisnął:
  - Chwała mojej kosmicznej Ojczyźnie!
  Margarita, ta wieczna dziewczyna jest również gorąca w walce. I tnie szablami, bardzo dobrze. I jak gwiżdże, że banda wron uderza z góry i łamie głowy Azerbejdżanom. A bosymi, dziecięcymi stopami rzuca bumerangami, aby wojownicy kraju wschodzącego kaukaskiego słońca padali dziesiątkami.
  Małgorzata gruchała:
  - Moja droga Rosja - przyjazna rodzina narodów!
  Natashka pocięła Azerbejdżanów mieczami. Wbiła całą wiązkę igieł gołymi palcami. Zabrali i podziurawili Azerbejdżanów. Dziewczyna nie zapomniała jednak uruchomić wyładowania koronowego ze swoich szkarłatnych sutków.
  I jak błyskawica zostanie wyrzucona z pępka ze śmiertelnym skutkiem.
  Dziewczyna pisnęła:
  - Będę super!
  Zoya walczy również w dzikiej bitwie. A jej miecze błyszczą jak szaleje burza, leją się strumienie ognistych iskier. A bose stopy terminatorki rzucają igłami, które rozsiane są po Azerbejdżanie jak jeż.
  A śmiertelne pulsary anihilacji wylatują ze szkarłatnych sutków. Wojownik jest bardzo wojowniczy z wyglądu i czynów.
  Piękno tnie Azerbejdżanów, nie dając im litości.
  A walcząca i bosa dziewczyna piszczy:
  - Chwała Ojczyźnie!
  Augustyn w bitwie nie zaznaje spokoju i kipi z nią gwałtowna wściekłość. I tnie wrogów jak kapustę szablami. A jej oczy płoną jak szmaragdy. A bose stopy, niczym śmigła, wyrzucają wiadomości o zniszczeniu.
  A sutki koloru rubinowego wysyłają do Azerbejdżanu takie strumienie magicznej plazmy, że nic nie może się temu oprzeć.
  Ale kiedy strumień magicznej błyskawicy wylatuje z pępka Augustyna. I zmiażdży całą masę wrogów.
  Dziewczyna krzyczała na całe gardło.
  - Chwała Wszechmogącemu Bogu Rodu!
  Svetlana walczy z dzikim tłumem. A dziewczyna, jak uderzyć motylem. A bosymi stopami, jak wystrzelić nowy bumerang. Hiperklasowy wojownik i naturalna blondynka.
  I jak tsunami magii zostanie uwolnione z truskawkowego sutka. Wzięła go i zmiażdżyła wroga, jakby lód pękł pod ciosami miecza. A z pępka została wystrzelona wyładowaniami koronowymi.
  Swietłana napisała na Twitterze:
  - Dziewczyna uwielbia zabijać,
  Oto dziewczyna!
  Vovka-Pavlik Vyunov walczy jak prawdziwy tytan. Chłopiec terminator to taki zdesperowany wojownik. A bosymi, dziecinnymi stopami wypuści kilka dysków, które przetną wrogów.
  I jak dzieciak karate prowadzi wiatrak.
  A jeśli weźmie to i gwiżdże na całe gardło. Że cała masa wron zabierze i upadnie. I staranuj głowy bojowników azerbejdżańskich.
  A potem wyplunie z fajki... I oderwał męską doskonałość całej setce Azerbejdżanu. Ci z szoku bólowego wzięli i okuchurilas.
  Chłopak-miliarder pisnął i gołymi obcasami na kaukaskich oddziałach i rzucił prezent zagłady:
  - O komunizm w Rosji!
  Margarita w dzikiej wściekłości pluje na Azerbejdżanów, a z jej ust wylatują strumienie magicznej plazmy. I pożarli Azerbejdżanów do samych szkieletów.
  Wojownik to dziewczyna o złotych włosach.
  A jej bose stopy rzucają kłujące i śmiercionośne rzeczy, tak że z Azerbejdżanu odlatują tylko kawałki rozdartego mięsa.
  A dziewczyny też się rozeszły na serio ...
  Zdjęli nawet majtki. Po tym zniszczenie Azerbejdżanów przebiegło znacznie sprawniej.
  Natasza zadała żółtym żołnierzom kaskadę ciosów. A potem jej bose stopy rzuciły kilka granatów i rozerwały cały batalion Azerbejdżanów. A potem ze szkarłatnych sutków wyzwoli falę niosącą zniszczenie kaukaskich bojowników, jak kaskada oddziałów tsunami.
  A z pępka zabierze śmiertelną błyskawicę jak lot i spali kohortę Azerbejdżanu, a pozostaną z nich tylko zwęglone zwłoki.
  I w końcu, jak z łona Wenus, wyleci piękna dziewczyna, morderczy pulsar, który urósł, zatoczył się i spalił od razu cały pułk Azerbejdżanu.
  Wojownik ryknął:
  - Za wielki komunizm!
  Zoya wzięła i wykonała kombinację, wydłużając się mieczami. A młody na zewnątrz wojownik wziął go i wystrzelił za pomocą dysków zmieszanych z bombą grochową. I rozerwie wielu Azerbejdżanów. A potem z malinowych sutków zabierze się i wyzwoli nowy strumień błyskawicy. I rozbij wrogów na wióry, a folię z najmniejszymi wiórami.
  A potem z pępka, jakby trafiony wiązką lasera. A masa Azerbejdżanu zostanie odcięta.
  I na zakończenie, jak z groty Wenus, wojownik o włosach koloru złotego liścia wyrzuci szaleńczy strumień energii. I zmieść straż azerbejdżańską. To są twardzi wojownicy.
  Wojowniczka krzyknęła na całe gardło:
  - Chwała komunizmowi Stalina i cara Aleksandra III!
  A oto Augustyn w walce, szalony jak agresywna i niezwyciężona kobra. A jej ogniste włosy błyszczą jak czyste złoto.
  I wykona kombinację z mieczami, od której batalion został odcięty przez korzeń sił azerbejdżańskich.
  A potem gołe palce wystrzeliły takie ostrza, że rozdrobniły Azerbejdżanów na sałatkę mięsną.
  A z rubinowych sutków wyleci cały strumień śmiercionośnych błyskawic i złamie Azerbejdżanów.
  Cóż, kiedy plama z plazmy magii wyleci i zniszczy cały pułk azerbejdżański.
  A kiedy z łona Wenus wylała się cała bryła energii, chłodna, rudowłosa dziewczyna, to kilka tysięcy Azerbejdżanów natychmiast ją wzięło i rozsiewając apetyczny zapach smażonego na patelni całego stada mamuta, wzięło i stały się szaszłykami ze skórką.
  Wojownik zaryczy:
  - Aleksander Trzeci - najlepszy z królów!
  Svetlana jest bardzo agresywną dziewczyną. I stworzył kombinację z jej długimi mieczami. I pokrój wrogów, jakby pokroiła kiełbasę na cienkie plasterki. A potem gołymi palcami wystrzeliła bombę śmierci. Rozerwał wrogów jak kaskada śmierci.
  A potem z sutków truskawkowych wyda strumień zniszczenia o poważnej ilości. I rozbijając Azerbejdżanów.
  I jak błyskawica wydziera się z pępka i rozbija Azerbejdżanów, bez litości, a także nierealnie.
  Ale grota Wenus wypluwa najbardziej śmiercionośne. To naprawdę zabójca zabójców, jak broń hipernuklearna!
  I jak to dzikie tsunami magii ogarnie i zmiecie w popiół wiele tysięcy Azerbejdżanów.
  Dziewczyna mruknęła:
  - Jestem mistrzem świata!
  Vovka-Vladimir Vyunov zgodził się z tym:
  - Super mistrz!
  Chłopiec wyniósł potrójny wiatrak z szablami. A potem rzucił bosą stopą granat wielokrotnego użytku. I tak rozdarła batalion armii kraju piekielnego kaukaskiego słońca.
  Chłopiec karate gwiżdże jak gwizdek... Dość nagromadzona chmura wron i sępów wzięła i spadła na Azerbejdżanów.
  I na głowę, i wyrwijmy wrogów z zakaźnego imperium.
  Vovka-Pavlik pamiętał nawet, jak w jednym świecie troll pomógł Hitlerowi pokonać ZSRR. Przemawiał w ten sposób do niemieckich żołnierzy i stali się nietykalni. Udało mu się również stworzyć czołg "Pantera" o wadze czterdziestu ton i wysokości półtora metra, a dzięki zbroi i broni "Tygrysa" -2 naziści zdobyli cały świat. I zbudujmy tam wszystkich... I rozpoczął się projekt zazieleniania Afryki. To jest troll...
  Potem, no cóż, takie fałszywe, ale interesujące wspomnienie o nim we śnie - Vladimir-Pavel i bosa i piękna drużyna dziewcząt, zabrali Hitlera z tego świata 20 kwietnia 1957 roku i porwali go, i zamienili w niewolnika chłopak, zmuszając go do zakręcenia kołem. Czego chciał Führer? Myślałeś, że rosyjskie dziewczyny po prostu kopną go w rogi?
  Vovka-Pavel przeprowadził kolejną kombinację pięciokrotnego młyna. Pokroił Azerbejdżanów i pisnął:
  - Car Aleksander III - sama doskonałość!
  Margarita wzięła i narysowała potrójnego orła swoimi szablami i pocięła stu Azerbejdżanów na kapustę.
  A bosymi stopami dziewczyna wypuściła bombę, która zniszczyłaby tutejszą armadę azerbejdżańskich żołnierzy.
  A teraz chłopiec i dziewczynka razem gwiżdżą. I tak wiele wron spada z nieba iz ostrymi dziobami połamią głowy wszystkich tych pułków azerbejdżańskich.
  Szóstka pracowała tak aktywnie, że wszystkie trzy dywizje kraju piekielnego kaukaskiego słońca zostały zniszczone. Zostali zabici przez rosyjskich wojowników i wiecznego chłopca.
  Ale to oczywiście nie wystarczy. Wciąż istnieje duża flota Azerbejdżanu. Otóż żołnierze Armenii powinni zrozumieć, co to znaczy kontaktować się z Rosją i Armenią. Zwłaszcza z sześcioma czarownicami i magami.
  Grupa bojowa została podzielona na trzy części i biegnijmy przez morze, by pędzić do azerbejdżańskich statków.
  Skoro postanowili zniszczyć eskadrę, oznacza to, że na pewno ją zniszczą.
  Tutaj Vovka-Pavlik i Margarita podbiegli do najbliższego azerbejdżańskiego pancernika. Chłopiec i dziewczynka za pomocą szabel zestrzelili masę marynarzy floty kraju piekielnego kaukaskiego słońca. Igły rzucano bosymi, dziecinnymi stopami, trupy zaśmiecały pokłady. I przejęli ster.
  Rozmieścili pancernika i jak taranują sąsiedniego wroga. I jak zbroja przyjmie i pęknie. I natychmiast dwa statki zaczęły się psuć i tonąć.
  Walcząca para krzyknęła:
  - Uderzenie mieczem Gwiezdnych Wojen,
  Obalono demoniczną armię...
  Szarańcza obróciła się w pył,
  Rosyjski duch nie zostanie podeptany przez twoich wrogów!
  Natasha i Zoya schwytały pobliskiego pancernika kaukaskiego. Cięli Azerbejdżanów mieczami. A potem bumerangi rzucano bosymi stopami. A z ich koloru sutków dojrzałych maków wyzwoliła błyskawica. A potem zadziałały pulsary z pępków.
  I podsumowując, takie śmiercionośne prezenty od złej staruszki z kosą wyleciały z łona Wenus. I wszyscy ci Azerbejdżanie zostali umieszczeni w taki sposób, że stali się prawdziwymi trupami.
  Potem dziewczyny skręciły kierownicami, a pancerniki Azerbejdżanu wzięły i zderzyły się.
  Obie dziewczyny warczały na całe gardło:
  - Chwała największej Rosji na świecie!
  A diabły będą się śmiać na całe gardło!
  I tutaj Augustyn i Swietłana schwytali swoją zdobycz. Pracowali także z mieczami. Potem rzucali igłami bosymi stopami. Strzelali rubinowymi sutkami. A pępki dziewcząt działały dobrze. A w końcu z groty Wenus tryska jak mordercza solanka i strumień magicznej energii.
  Potem dziewczyny schwytały ten pancernik i skierowały go na sąsiada, a właściwie staranowały wroga na śmierć.
  I natychmiast zatonęły dwa duże statki kraju piekielnego kaukaskiego słońca.
  W ten sposób sześciu magicznych, nieśmiertelnych wojowników przystąpiło do zatapiania floty imperium zaraźliwych Azerbejdżanów.
  Vovka-Pavlik Vyunov i Margarita Korshunova zdobyli nowy krążownik pancerny. Rąbali też szablami, a dziecięcymi nogami rzucali dary zagłady. Ale nie tylko. Gwizdali też tak bardzo, że ryby oszalały i rzuciły się na azerbejdżańskich żeglarzy, rozcinając ich płetwami.
  Następnie chłopiec i dziewczyna zepchnęli azerbejdżańskie statki przeciwko sobie i zatopili je.
  Piekielny kaukaski żołnierz utonął i wydmuchał bańki.
  Vovka-Pavlik Vyunov zauważył:
  - Będzie bardzo fajnie
  Morze jest bardzo zabłocone!
  Margarita, chichocząc, zauważyła:
  - Komunizm nie opuści Rosji!
  Natasha i Zoya ponownie atakują. To bezwzględni wojownicy. Ale też piękna. Dziewczyna z niebieskimi włosami i złotymi włosami.
  Tutaj ścinają przeciwników mieczami. Rzucali tarczami o diamentowych krawędziach bosymi stopami. Błyskawica wypluła szkarłatne sutki. Pulsary strzelały z pępka.
  A z łona Wenus wyrzucali tak niezrozumiale agresywne kaskady śmierci i zagłady.
  A potem wzięli go i staranowali krążownik pancerny w krążownik pancerny.
  A metal pękł, a Azerbejdżanie zatonęli bez zbędnych ceremonii i problemów.
  Natasza i Zoja wykrzyknęli:
  - Chwała największej carskiej Rosji!
  Augustina i Swietłana również nie zawiodły nas w ataku. Kilka razy tną mieczami. Rzucali dyskami bosymi stopami, rozrywając żołnierzy Alijewa na strzępy. A potem z rubinowych sutków wypuszczą tak ogromny pulsar, który niesie zniszczenie.
  A pępki wyplują prąd piorunów. Te dziewczyny są bardzo szykowne i fajne.
  A potem z groty Wenus wieje jak podmuch, przez to, że nie pozostawia ani kropli miłosierdzia wrogom.
  Dziewczyny obracają ster i teraz zderzają się krążowniki pancerne. I z rykiem zbroja pęka. Muszę przyznać, że wojownicy wykonali świetną robotę.
  I krzyczeli na całe gardło:
  - Chwała najlepszemu carowi Aleksandrowi III! A dla nowego prezydenta Rosji - Władimira Wiunowa!
  Zniszczonych zostało dwanaście największych statków floty azerbejdżańskiej. Teraz możesz zmierzyć się z mniejszymi.
  Vovka-Pavlik i Margarita ponownie atakują. Pędzą do krążownika ze specjalnego osmańskiego wszechświata. Wszystko robią szybko i bardzo umiejętnie. Mianowicie wymachiwali szablami, ścinali marynarzy. Potem rzucali igłami palcami bosych stóp, zabijając Azerbejdżanów.
  Nie musisz nawet gwizdać. Obrócili krążowniki i pchnęli je czołowo. Te z zbroją wybuchową.
  Vovka-Pavlik pisnęła:
  - Car Mikołaj to nasz człowiek!
  Natasha i Zoya wracają do walki. Krążownik został oczyszczony ciosami mieczy i rzucanymi igłami gołymi palcami. Cóż, wystrzelili też błyskawice ze szkarłatnych sutków.
  Ale to było ograniczone. Zabrali go, obrócili stery i pchnęli statki.
  Natasza śpiewała:
  - A na gwiaździstych wyżynach...
  Zoya zaćwierkała na całe gardło:
  - I górska cisza!
  W międzyczasie Augustina i Swietłana oczyścili również inny krążownik i zawrócili go do taranowania. Potem krzyknęli:
  - Fala morska i wściekły ogień!
  Vovka-Pavlik i Margarita osiodłali inny krążownik i również wysłali go na taran. Chłopiec i dziewczynka rzucali bosymi stopami igły i nagle gwizdali... Ryby podskoczyły i ogonami uderzyły Azerbejdżanów w twarz. A zaraźliwi wojownicy tarzają się martwi.
  Chłopiec terminator i były miliarder zauważył:
  - Nasza technika!
  I znowu krążowniki zderzają się ze sobą.
  Natasha i Zoya ponownie atakują. A także miecze zostały wydłużone i pocięte. A potem rzucano sztyletami z bosymi obcasami. Przebili bojowników kraju piekielnego kaukaskiego słońca. I krzyczeli:
  - Chwała Ojczyźnie!
  Potem ponownie zepchnęli krążowniki.
  Ale w starciu i Augustyna ze Swietłaną. Uderzyli także krążownikiem krążownikiem. W tym samym czasie z sutków truskawkowych wystrzeliły błyskawice.
  Dziewczyny przerwały niemały żart.
  Tutaj Vovka-Pavlik Vyunov i Margarita postanowili zrobić trochę łatwiej. Dzieci zaczęły gwizdać jak naprzemienne pola biologiczne. I powstały szalone ryby i rekiny. I rozerwijmy od razu wszystkich marynarzy z rzędu. A chłopaki zaczęli ich wykańczać szablami. I pokrój na małe kawałki mięsa.
  A potem, gołymi palcami u nóg, chłopiec i dziewczynka wystrzelili śmiercionośne igły. Przebili przeciwników, jak jeż pokropił wszystko igłami.
  A kilka krążowników natychmiast było bez ludzi.
  A potem Natasza i Zoya wzięły i wypuściły pulsary z macicy. Ciąli krążowniki prosto w bok. I przebił metal.
  Wziąły i zatonęły statki z Azerbejdżanu wielkiego Wszechświata.
  Dziewczyny piszczały i krzyczały:
  - Chłopcy są inni i dobrze, że jeszcze nie są zaraźliwi!
  Augustina i Swietłana również rzucały bombami bosymi palcami, które przebijały burty krążowników imperium piekielnego zakaźnego słońca. A potem z pępków wystrzelił piorun, który przebił także statki Azerbejdżanu - Wszechświata.
  A potem zabrali i wysłali z zanadrza tak śmiercionośne prezenty śmierci, że okazało się to totalną grozą.
  I roztrzaskali azerbejdżańskie krążowniki na stalowe wióry.
  Natasza pisnęła:
  - Chwała Ojczyźnie!
  Rudowłosa lisica warknęła:
  - Wielka chwała!
  Vovka-Pavel Vyunov i Margarita Korshunova znów są w ruchu. Więc wzięli i swoimi bosymi dziecięcymi stopami rzucili cały snop bardzo cienkich, ale trujących igieł. Przebili tysiąc marynarzy. I gwizdkiem podnieśli nową falę rekinów.
  Zaatakowali Azerbejdżanów i zaczęli ich gryźć i szarpać. Natychmiast pojawiło się kilka krążowników, co spowodowało brak załóg.
  Margarita rzuciła:
  - Za mój kurs i zwycięstwo!
  A bosymi stopami dziewczyna wyśle kolejny prezent śmierci.
  Vovka-Pavlik Vyunov zgodził się:
  - Nasze zwycięstwo będzie oczywiste!
  Natasha i Zoya też nie są takie proste. Bardzo zwinny, mają bose stopy. Wystrzeliwane granaty przebijają krążowniki bezpośrednio na pokładzie. A potem wezmą go i wystrzelą strumienie plazmy ze szkarłatnych sutków. A wszyscy wrogowie zostaną zmiażdżeni.
  A kiedy ognisty pulsar wyleciał z łona Wenus, od razu podzielili statki na małe części. I pięć krążowników na raz...
  Tak słynnie działa sześć. Na razie wszystkie krążowniki Azerbejdżanu są albo zatopione, albo bez zespołu. A wiecznie młodzi wojownicy przechodzą na niszczycieli i niszczycieli.
  Vovka-Pavlik Vyunov i Margarita zatapiają mniejsze statki, znacznie łatwiej: rzucając granatami o dużej mocy bosymi stopami. Te niszczyciele lub niszczyciele rozdzielają się bez żadnych problemów.
  A oto kolejny bardzo skuteczny sposób: gwizdek. W tym przypadku ryby, delfiny i rekiny wrzucają na pokład niszczyciela i natychmiast go przewracają.
  A także dzięki temu bardzo skutecznie się nagrzewają.
  Natasha i Zoya nie są zwykłymi wojownikami. Nie zastanawiając się zbyt długo, rzucą granaty z gołymi, pełnymi wdzięku nogami. Te niszczyciele rozbijają się na strzępy. Następnie ze szkarłatnych sutków młócą się na wrogach. A azerbejdżańskie statki toną bez problemów.
  A kiedy piękności również wyjdą z pępków, zostaną uderzone piorunami. Co jest również śmiertelne dla infekcji.
  A wtedy z łona Wenus wystrzeli coś niezwykle destrukcyjnego i niezrozumiałego. I jak zmiażdży całą masę stalowych statków.
  A oto Augustina i Swietłana w diabelskiej bitwie. I nie dają najmniejszej szansy Azerbejdżanowi - Wszechświatowi.
  Bose stopy dziewcząt wezmą i zdecydowanym ruchem wystrzelą dary śmierci. I zmiażdżą koronawirusy bez żadnych uprzedzeń. Uczyń z nich figuralne zwłoki. I zatopią wiele niszczycieli i niszczycieli. Co więcej, z rubinowych sutków przyjmą również uderzenie i mordercze pulsary. A potem bez zbędnych ceregieli i promienie magicznych laserów z pępka. Co, jeśli już są wyruchani, to zostaną wyruchani bez zejścia.
  I najbardziej śmiercionośne obecne pędy z groty Wenus. To kule z potężnej magicznej hiperplazmy. Palą statki Imperium Piekielnego Kaukaskiego Słońca jak miotła z pęków blasterów.
  Augustyn warknął:
  - Chwała Ojczyźnie Cara Mikołaja!
  Swietłana zgodziła się z tym:
  - Wielka chwała naszym bohaterom!
  A dziewczyny przykładają do ust bose palce u stóp i gwiżdżą. Delfiny, ryby, rekiny oszaleją. Napadną na Azerbejdżanów bez zbędnych ceremonii. I odwrócą je w pełnej zgodzie z ażurem.
  Vovka-Pavlik Vyunov, widząc, jak giną azerbejdżańskie statki, wziął dysk boską stopą dziecka. Przeleciał i uderzył w rurę, z której wydobywał się dym. A niszczyciel Kraju Piekielnego Zakaźnego Słońca eksplodował, jakby uderzył w minę.
  Chłopak przypomniał sobie pojedynek w innym wszechświecie z "Mausem"-2. Ten czołg ważył czterysta ton i był uzbrojony w wyrzutnię rakiet kalibru 750 mm. Ale dzielny chłopak nie stracił głowy, ale groch wziął i wrzucił prosto do pnia mastodonta. Pospieszył tak, że gdy zestaw bojowy zareagował, przewróciło się całe sto nazistowskich czołgów.
  Vovka-Pavlik Vyunov i Margarita nawet teraz rzucili tuzinem grochu bosymi stopami i zatopili taką samą liczbę azerbejdżańskich niszczycieli.
  Natasza wystrzeliła z łona Wenus i pisnęła:
  Zdobądźmy ich chłopców!
  Vovka-Pavlik Vyunov z łatwością potwierdził:
  - Oczywiscie ze bedziemy!
  A cała szóstka weźmie to i zagwiżdże... Falująca fala ryb i rekinów zalała ostatnie statki, imperia piekielnego kaukaskiego słońca.
  Augustyn zauważył:
  - Ktoś przegrywa, a ktoś znajduje!
  Chłopak generał zaszczekał ze śmiechem, rzucając gołą stopą groszek z antycząstką, zatapiając ostatniego niszczyciela:
  - Urodziliśmy się, by urzeczywistnić bajkę! Chwała Rosji, USA, Armenii i całej ludzkości!
  Margarita z entuzjazmem przyjęła:
  - Wielka chwała Bohaterom Rosji i USA!
  Vovka-Pavlik obudził się na dźwięk trąbki. Minęła kolejna noc w niewoli. I nadchodzi nowy dzień. Dzień w zakładzie karnym dla dzieci w areszcie śledczym, w którym osadzeni są chłopcy, którzy nie ukończyli jeszcze szesnastu lat. A tutaj już czujesz się komfortowo i czujesz się jak ryba w wodzie. I wszystko będzie dobrze. Chłopak uśmiecha się do ciebie i nastrój się poprawia.
  Po prostu naprawdę chcę umyć usta pastą do zębów i spłukać ciepłą wodą. Ale tu, w więzieniu z lat dwudziestych, dwudziestego wieku, nie ma nawet umywalki. Tak prymitywne. Byłoby lepiej, gdyby usiadł w dziecięcej, robotniczej kolonii XXI wieku. To prawie jak w sanatorium, można nawet pograć na komputerze. I popływaj w basenie. Życie będzie jak malina.
  Vovka-Pavlik jadł śniadanie z balandą i chlebem. Niesmacznie, ale dzieci są zawsze głodne i zjedzą wszystko.
  Następnie wracają do pracy. Ta terapia zajęciowa jest jak zawsze symbolem postępu.
  Vovka-Pavlik widzi, że postawa wszystkich facetów, nawet starszych, około piętnastu lat, stała się dla niego znacznie bardziej szanowana. W rzeczywistości nie bał się siedzieć nago w celi karnej pokrytej szronem. A cios dziecka jest jak słoń i bardzo sprytny. A mózg młodego człowieka jest ceniony. A dorośli są jeszcze bardziej cenieni.
  Vovka-Pavlik idzie dumnie. Wszystko byłoby dobrze, ale gliniarze ciągle dostosowują paskudne rzeczy.
  Oczywiście nie biją mnie bezpośrednio, ale znowu zmuszają mnie do pracy przy pompie. Proszę naciskać.
  I oczywiście na cały dzień przed obiadem. Zdecydowano, że taki mądry facet jak Vovka-Pavlik nie musi uczyć się wina. A facetów z nim jest o jeden mniej. Tak więc trójka będzie znacznie trudniejsza do przeforsowania.
  Dobrze. Vovka-Pavliki i spodziewał się, że starszy śledczy zrobi mu złe rzeczy. Nie bez tego.
  Ale nadal niczego nie podpisze. I będzie zachowywał się jak borzo. Nawet istniała pokusa, by kopnąć gliniarza. Choć oczywiście będzie to dodatkowe przestępstwo. Ale co to jest jeden termin, co to jest dwa. W każdym razie będziesz musiał służyć sto lat. I nie wyjdziesz z więzienia przed 2 kwietnia 2026 roku. A raczej z więzienia dla dzieci, bo przez te sto lat pozostaniesz dzieckiem.
  W międzyczasie, aby rozjaśnić czas i trochę się rozproszyć, możesz komponować;
  . ROZDZIAŁ #19
  Pod koniec czterdziestego trzeciego roku ACS E-10 wszedł do masowej produkcji w III Rzeszy. Ten samochód okazał się całkiem udany. Niska sylwetka, duży kąt racjonalnego nachylenia pancerza, doskonała mobilność i zwrotność, szybkostrzelne działo. A przy tym niewielka waga, łatwość produkcji i niski koszt. Działa samobieżne są na ogół prostsze i tańsze niż czołgi. A jednocześnie niższa sylwetka i mniej zauważalna. A tutaj maszyna waży tylko dziesięć ton. Pancerz przedni o grubości 60 mm jest nieco słaby, ale ma duży kąt nachylenia, z dużym prawdopodobieństwem rykoszetu. A niska sylwetka sprawia, że samochód jest niewidoczny, trudny do trafienia. A silnik o mocy 400 koni mechanicznych o masie 10 ton zapewnia doskonałą mobilność.
  I tylko dwóch członków załogi. A brak obrotowej wieży z nawiązką rekompensuje zdolność dział samobieżnych do wykonywania szybkich zwrotów. Samochód jest krótki. A silnik jest umieszczony poprzecznie do skrzyni biegów.
  Krótko mówiąc, dostaliśmy skuteczne, a główne, łatwe w produkcji działo samobieżne.
  Początkowo miało to niewielki wpływ na przebieg wojny. Ale już w bitwach o Odessę niemieckie działa samobieżne wyraźnie oszczędziły Armii Czerwonej. Pojawiła się również nowa modyfikacja E-15. Stał się grubszym pancerzem na froncie 82 mm i na pokładzie 52 mm. Pistolet został zainstalowany z "Pantery" i miał szybkostrzelność 20 strzałów na minutę. Masa samochodu wzrosła do 16 ton, ale zostało to zrekompensowane nowym silnikiem o mocy 550 koni mechanicznych.
  E-15 stał się uniwersalnym i wspaniałym działem samobieżnym. Niebezpieczny nawet dla IS-2 i nieprzebijalny w czoło przez trzydzieści cztery pociski.
  Podczas lądowania w Normandii alianci natknęli się na to działo samobieżne. I ponieśli ogromne straty.
  Na Białorusi sowiecka ofensywa rozpoczęła się nieco później. Bo bitwy o Odessę trwały zbyt długo. Niemcom udało się wzmocnić flotę czołgów. A przede wszystkim E-15. Maszyna w skuteczności bojowej lepsza od Pantery, ale znacznie tańsza i lżejsza.
  Wojska radzieckie na Białorusi nie odniosły sukcesu. Zmarli w bitwach z E-15. To działo samobieżne było bardzo skutecznie kamuflowane w lasach i dłubało w jednostkach radzieckich.
  A tego typu samochodów było bardzo dużo. Armia Czerwona wstrzymała natarcie.
  Nie udało się rozwinąć ofensywy i sojuszników. Udało im się stworzyć tylko jeden duży przyczółek, ale dalej nie posuwali się naprzód. Walki trwały do późnej jesieni. Nikt nie mógł nikogo pokonać. Niemcy trzymali front. Dostali też nowe działo samobieżne E-25. Ważący dwadzieścia sześć ton pojazd był uzbrojony w armatę Tygrysa Królewskiego kalibru 88 mm, miał 120 mm pancerz przedni pod kątem 45 stopni i 82 mm pancerz boczny oraz rolki, które całkowicie zakrywały dolny bok. Oraz 700-konny silnik, montowany poprzecznie wraz ze skrzynią biegów.
  To działo samobieżne dorównywało uzbrojeniem "Tigrowi" -2, pod względem opancerzenia praktycznie mu nie ustępowało. Ale jednocześnie jest o wiele bardziej zwinny, niższy w sylwetce, bardziej niepozorny i tańszy. Oczywiście ta nowa seria była uniwersalna. Produkcja czołgów "Pantera", "Tygrys", "Tygrys" -2, T-4 okazała się ograniczona. Na korzyść nowych dział samobieżnych.
  Niemcy odparli ofensywę wojsk sowieckich na Białorusi. I rozpoczęli nawet ofensywę z zachodu Ukrainy w kierunku Mołdawii.
  Zimowa ofensywa Fritza okazała się taktycznie nagła. A ich nowe działa samobieżne doskonale poruszały się po śniegu. W efekcie powstał kocioł na zachodzie Ukrainy i na granicy z Rumunią. Wojska radzieckie wycofały się do Żytomierza. Byli bardzo poruszeni nową, bardziej zaawansowaną niemiecką technologią.
  W lutym, korzystając z pogarszającej się pogody, naziści zaatakowali aliantów w Normandii. W bitwach brały udział również działa samobieżne E-50. Początkowo Niemcy zamierzali zrobić pełnoprawny czołg. Ale zajęło to czas i pieniądze. I okazało się, że ma własny napęd. Z wieloma broniami. Działo 88 mm 100 EL, działo 105 mm EL71 i 128 mm 55 EL. Pancerz przedni, ważący 50 ton, osiągał 160 mm pod kątem czterdziestu pięciu stopni, a pancerz boczny 120 mm plus 50 mm osłona nad rolkami, chroniąca boki. I silnik o mocy 1200 koni mechanicznych.
  Krótko mówiąc, samochód okazał się - super! Nieprzebijalna na czole dla wszystkich sprzymierzonych dział. Tak, i na pokładzie też. Ale mogła przebić się przez wroga z bardzo dużej odległości.
  Uniwersalne działa samobieżne przełomu.
  W wyniku niemieckiego strajku alianci zostali pokonani. Stalin w tym czasie zachowywał się biernie i nie pomagał. Co więcej, krótko przed tym Armia Czerwona została pokonana na południu. W marcu resztki sił alianckich skapitulowały. Do niewoli trafiło ponad osiemset pięćdziesiąt tysięcy osób.
  Miażdżąca porażka! Dodatkowo samoloty odrzutowe dostały wojska sojusznicze. Roosevelt zmarł w kwietniu. A Truman natychmiast zaproponował rozejm III Rzeszy. Churchill to poparł.
  Stalin w wściekłości kazał iść do centrum. Na Białorusi grzmiały bitwy.
  Wszystko byłoby dobrze, ale Wehrmacht jest bardzo silny.
  ACS E-100 stał się kolejnym rozwinięciem projektantów III Rzeszy. Samochód był zwartą serią o niskiej sylwetce, z dużymi kątami racjonalnego nachylenia opancerzenia pojazdów. Jego uzbrojenie stanowiło długolufowe działo 174 mm. A pancerz przedni osiągnął 250 mm przy dużym nachyleniu, a pancerz boczny 200 mm plus kolejne 50 mm osłony na rolkach.
  Samochód jest całkowicie nie do przebicia dla sowieckich dział pod dowolnym kątem, waży nieco ponad sto ton i ma silnik o mocy 1800 koni mechanicznych.
  Ale jego uzbrojenie jest nadal zbędne i lepiej nadaje się do strzelania do nieopancerzonych celów.
  Bardziej praktyczne są nadal działa samobieżne E-25 z wystarczająco mocnym pancerzem i wystarczająco przebijającym pancerz. Albo nawet E-50. A E-100 to przesadny potwór.
  Ale teraz koniec kwietnia 1945 i Armia Czerwona posuwa się na Białoruś. Toczą się bitwy z siłami nazistów przewyższających technikę. ZSRR ma już SU-100, ale są one gorsze od niemieckich pojazdów.
  Przez cały miesiąc walk wojska sowieckie posuwały się w centrum zaledwie od trzydziestu do czterdziestu kilometrów. I zatrzymali się. Po ofensywie jest już hitlerowcy.
  Przebijają się przez sowiecką linię frontu. Zajmują Żytomierz na południu i blokują Kijów. Armia Czerwona wycofuje się nad Dniepr. W centrum hitlerowcy przebijają się na północ i zajmują Psków. Sytuacja się nagrzewa.
  Stalin proponuje Hitlerowi rozejm. Führer czuje się na koniu. Samoloty odrzutowe Luftwaffe szaleją w powietrzu. W sierpniu naziści zbliżyli się do Smoleńska.
  IS-3 bierze udział w bitwach. Jak dotąd niemieckie działa samobieżne "E" są najlepsze na świecie. Radziecki samochód jest tylko lepiej chroniony w czole wieży. Ale dolna część zbroi odbija się rykoszetem. Tak, a samochód ma bardziej skomplikowany kształt i jest droższy. Stalin jest strasznie zdenerwowany. We wrześniu naziści skręcają na południe.
  Poruszają się po Kijowie. Osiągnięto pewien sukces. Kocioł uformowany w październiku.
  Kilkaset tysięcy żołnierzy radzieckich zostało otoczonych. Niektórym jednak udało się uciec. Na niebie dominowały niemieckie odrzutowce. XE-162 był szczególnie uparty, łatwy w produkcji i miał bardzo dobre właściwości lotne. Rosjanom bardzo trudno jest mu się oprzeć. I dostały to bombowce odrzutowe. Prawie nie ponieśli strat i nadążali za wszystkim.
  Stalin nie wiedział, co robić i spanikował. Zimą hitlerowcy otoczyli Smoleńsk i zajęli połowę Donbasu, a także zablokowali Krym. Fritz posuwał się naprzód, choć powoli. Wojska radzieckie stawiały opór niezwykle uparcie. I zostały zahartowane przez poprzednie bitwy. Ale nadal...
  Pojawił się nowy niemiecki czołg E-75. W tym przypadku nie było to działo samobieżne, ale czołg z obrotową wieżą. Niemieccy projektanci stworzyli samochód o nowym, zwartym układzie. Jednocześnie starali się, aby była nieprzenikniona ze wszystkich stron. Pancerz przedni kadłuba sięgał dwustu milimetrów czoła, stu sześćdziesięciu boków i rufy pod kątem, a wieża miała 252 na 180 milimetrów i również ze spadkami. Dodatkowo maszyna zyskała potężne działo z lufą 105 mm o długości 100 EL. Ale ten cud okazał się trudny. Prawie osiemdziesiąt ton. Chociaż, dzięki oszczędnościom na szybie caddy, kadłub uległ zmniejszeniu, a wieża była węższa.
  I po raz pierwszy w niemieckiej i światowej budowie czołgów zainstalowano silnik turbiny gazowej o mocy 1500 koni mechanicznych.
  Niemiecki czołg w opancerzeniu jest bardzo zadowalający. Najnowsza broń miała dobrą szybkostrzelność i hydrauliczny stabilizator, a także celność i celność. Być może do walki z czołgami jest najlepsza na świecie. Ale waga samochodu jest nadal zbyt wysoka. Jak na tak gęsty układ jest to trochę niezbyt dobre.
  Ale po raz pierwszy okazało się, że czołg jest w stanie wytrzymać ciosy radzieckich pojazdów z niemal każdego kąta i sam się dłutuje. Coś w rodzaju ulepszonego "Tygrysa" -2.
  Zimą Niemcy odparli kontrataki Armii Czerwonej. Zbliżała się wiosna 1946 roku. W tym momencie Japonia wciąż walczyła z Ameryką. Ale to już zostało zbombardowane. Jednak Stany Zjednoczone przedłużyły rozejm. Churchill upadł. Robotnicy również przedłużyli rozejm. Udzielono pomocy Lend-Lease, ale czysto symbolicznej. Więc nie odegrało to znaczącej roli. Truman powiedział, że niech obaj dyktatorzy zniszczą się nawzajem.
  Więc nie ma komu pomóc. W marcu III Rzesza rozpoczęła ofensywę na południu. Naziści zajęli Orel, Kursk, Biełgorod. A pod koniec kwietnia dotarliśmy do Woroneża. Jednak oni również ponieśli szkody. I zostali zmuszeni do zatrzymania się. I poddani ciągłym kontratakom.
  Sytuację Armii Czerwonej pogorszyło pojawienie się bardziej zaawansowanej modyfikacji ME-262 X oraz dyskietek. Jak dotąd Rosja nie miała w powietrzu pełnoprawnego myśliwca bojowego. Jak-9, najczęściej produkowany seryjnie myśliwiec, wciąż walczył. Niemcy prawie porzucili samoloty śmigłowe, z wyjątkiem wielofunkcyjnego TA-152 z ewolucji Focke-Wulf.
  Już w maju Stalin zarządził strajk na centrum. Niemcy jednak odparli atak. Ich działa samobieżne były idealne jak na tamte czasy.
  W ZSRR opracowano T-54. Maszyny zdolne do walki na równych warunkach z E-25, a może nawet trochę lepiej.
  I-7 zapowiadał się jako odpowiedź na cięższe mastodonty.
  Zastąpiono dwóch chłopców, którzy razem kręcili pompą w Vovka-Pavlik. Za bardzo boso więźniowie są zmęczeni.
  I wsadzili dwie inne chłopczyce. Co należy powiedzieć praktycznie. Nie zastąpili tutaj Vovki-Pavlika - niech wcześniej się zmęczy.
  Ale dzielny chłopak dalej się skręcał, pchał drążek i opierał swoje nagie, dziecinne nogi.
  Jednocześnie kontynuując komponowanie;
  Wojna krymska jest wygrywana. To całkiem realne. Co więcej, Rosjanie byli bliscy zwycięstwa. Przeszkodziła temu tylko przeciętność Mieńszykowa. Ale powiedzmy, że car zmienił dowództwo na Muravyov. I pokonał Brytyjczyków i Francuzów.
  Po klęsce na Krymie we Francji wybuchła rewolucja. Napoleon III zostaje obalony. Wielka Brytania również wycofała się z wojny. Turcy tracą Kars i zostają pokonani. Następnie armia rosyjska zajmuje Erzerum i Tanrog.
  W 1956 roku Mikołaj I zgadza się jednak na pokój. Rosja otrzymuje część Rumunii i Zakaukazia. W tym ziemie tureckie. Kars, Erzurum, Tanrog stają się Rosjanami. Ponadto w Jerozolimie prawosławni otrzymują kawałek ziemi.
  Autonomię przyznano także Bułgarii. Rosja wyraźnie rozszerzyła się na południu. Ale Imperium Osmańskie i tak udawało się tanio.
  W 1861 r. carska Rosja bez wojny zaanektowała znaczne terytoria na wschodzie. Co więcej, nawet bardziej niż w prawdziwej historii, ponieważ autorytet rosyjskiej broni był ceniony wyżej.
  Nicholas był pierwszym, który wspierał południowe stany podczas amerykańskiej wojny secesyjnej. Był bowiem konserwatystą i przeciwnikiem zniesienia pańszczyzny. I nie chciał dawać czarnych równych praw z białymi.
  W Europie nastąpiły pewne zmiany w porównaniu do prawdziwej historii. Austria pokonała królestwo Sardynii i włączyła je w swój skład. W samej Francji doszło do wojny domowej między zwolennikami Napoleona III a Republikanami. Ponadto dołączyli do nich także marksiści.
  Bułgarzy i Czarnogórcy wraz z Serbami zbuntowali się przeciwko Turcji. Rumunia chciała całkowitej niepodległości.
  Rosja również zbliżyła się do Iraku. Kurdowie zbuntowali się przeciwko Turkom.
  Wzmocniona Austria zaoferowała Rosji sojusz przeciwko Imperium Osmańskiemu. Aby ostatecznie podzielić Bałkany.
  Car Mikołaj zgodził się jako pierwszy. Ale w maju 1863 nagle zmarł. Jednak jego syn Aleksander II chętnie poparł zamiary ojca. Wojna z Turcją rozpoczęła się w 1864 roku. Trwało to półtora roku i zakończyło się zdobyciem Konstantynopola.
  Zniesienie pańszczyzny zostało nieco opóźnione. Rosja była również w stanie wojny w Azji Środkowej, a Aleksander obawiał się, że drastyczne reformy osłabią państwo. Zamiast tego stopniowo zmniejszano liczbę poddanych. Nastąpiło ewolucyjne odrodzenie kraju. Powstały nowe fabryki i koleje. Powstała nowa armia.
  Ale reformy były powolne. Rzeczy wyglądały już dobrze na zewnątrz i nie było wielkiego pragnienia zmian.
  Wojna secesyjna ciągnęła się dalej. Abraham Lincoln został zamordowany. I wkrótce podpisano rozejm między północą a południem. Kraj pozostał podzielony. A niewolnictwo utrzymywało się na południu. Najgorzej było we Francji. Kraj został mocno osłabiony. Toulon zdołał złapać Austriaków. Imperium Habsburgów stało się niezwykle silne. Obejmowały Chorwację, Bośnię, część Serbii i zachodnią Rumunię.
  Niemcy próbowały się zjednoczyć, ale starły się z Austriakami. W 1870 doszło do wojny między imperiami. Co liczniejsi Austriacy pokonali Prusów.
  Południe Niemiec trafiło do Austrii. Stał się potężną potęgą, najsilniejszą w Europie.
  Aleksander II był u władzy przez długi czas. Zdobył ziemie w Azji Środkowej i na północy Afganistanu. Potem była wojna z Iranem, która zakończyła się aneksją tych ziem, aż do Pakistanu. Jednak Wielka Brytania i Rosja w końcu doszły do porozumienia w sprawie podziału stref wpływów. Austria zaanektowała także Królestwo Neapolu. Również część Państwa Kościelnego.
  Ponadto Austriacy najechali Libię i Algierię. Dalej do Maroka. Rozpoczęła się ekspansja imperium na Afrykę.
  Aleksander II przeprowadził reformy bardzo ostrożnie i nigdy nie zniósł pańszczyzny. W rezultacie nie było ruchu Woły Narodowej i nie było polowania na króla na terrorystów. Aleksander II żył znacznie dłużej niż w prawdziwej historii. Udało mu się nawet przeżyć Aleksandra III, aw 1901 roku natychmiast przekazać władzę Mikołajowi II.
  Rosja prowadziła też wojnę z Turcją. Ostateczny podział Imperium Osmańskiego. I wyjazd przez Morze Śródziemne do Palestyny. Wielka Brytania obejmowała Egipt i Sudan. Austria Libia, Algieria, Maroko i dalej na południe do pętli Nigru.
  Francja próbowała walczyć, ale została pokonana i straciła wszystkie swoje ziemie na południu. Austriacy zaanektowali także zachodnie Niemcy, a także Elsarz i Lotaryngię. Prusy stały się częścią Austrii w 1903 roku.
  Rosja pod wodzą cara Mikołaja II przystąpiła do wojny z Japonią. Ale tym razem przeciwnik Japonii był znacznie silniejszy. Ponadto Rosja mogłaby wysłać pancerniki z Zatoki Perskiej, która jest znacznie bliżej. W tym czasie Bliski Wschód był już całkowicie pod kontrolą imperium carskiego. A granica przechodziła przez Kanał Sueski z koloniami brytyjskimi.
  Wojna z Japonią, po początkowych niepowodzeniach, rozpoczęła się, gdy przybyły statki z Iranu. Mimo to Rosja miała zbyt dużą przewagę u władzy.
  Carska armia lądowa składała się z dużo większej liczby pułków niż samurajowie. Nie bez znaczenia była też przewaga ludnościowa Rosji. Jednak szczęście przez długi czas nie szło do Rosjan. Nawet Port Arthur upadł. Ale potem, w sierpniu 1905, dwukrotnie wojska rosyjskie pokonały w sumie Japończyków. I zawiózł ich na południe.
  We wrześniu Port Arthur został ponownie oblężony. A w listopadzie, po upartym szturmie i bombardowaniu, został zdobyty. Na lądzie do stycznia 1906 roku Japończycy zostali całkowicie pokonani. Tylko na morzu, podczas gdy ich flota wciąż dominowała.
  Ale imperium carskie zbudowało nowe statki. Uruchomiony pancerniki. I stopniowo zdobywał przewagę.
  Tymczasem Stany Zjednoczone pozostały podzielone. I nie odgrywali dużej roli w polityce zagranicznej. Francja została wycięta i osłabiona. Tylko Austria rozrosła się, stając się światową potęgą. Oczywiście z Wielką Brytanią.
  Po negocjacjach Japonia, która straciła ponad milion zabitych żołnierzy, zgodziła się mimo wszystko na pokój. Rosja utrzymała swoje podboje i uczyniła z Korei protektorat. Japonia zachowała Kuryle. Mimo to udane akcje na morzu przyniosły efekt.
  Obie strony pozostały prawie na zero. Chyba że wpływy Rosji w Korei i Mandżurii staną się jeszcze silniejsze. Powstała Zheltorossia. Chiny zostały stopniowo podzielone z Wielką Brytanią i Austrią.
  Ale sytuacja pokojowa pozostawała zwodnicza. Austriacy chcieli się rozwijać. Kierowało nimi pragnienie dominacji. Wielka Brytania miała również ambicje. Rosja również chciała ekspansji we wszystkich kierunkach. Powstały trzy wielkie imperia: Austria, Rosja, Wielka Brytania - które rywalizowały ze sobą.
  Stany Zjednoczone zostały podzielone na dwa kraje. Ponadto niewolnictwo utrzymywało się na południu iw XX wieku.
  Austria była monarchią absolutną, podobnie jak Rosja. Co więcej, w Rosji nadal formalnie obowiązywała pańszczyzna. Aleksander II był uważany za największego cara - pod rządami którego Rosja osiągnęła największe podboje. Mikołaj naturalnie zazdrościł dziadkowi. Więc wojna była nieunikniona. Austriacy chcieli pokonać Rosję i wziąć dla siebie wszystkie Bałkany. Rosja planowała odzyskać wszystkie ziemie słowiańskie i pokonać imperium niemieckie.
  Republikańska Francja mogłaby stać się sojusznikiem Rosji. Ale ta siła ma dość słabą armię i flotę. Austria próbowała zjednoczyć się z Wielką Brytanią przeciwko Rosji. Ale Brytyjczycy byli przebiegli. Jednak w 1915 roku wybuchła wojna między Austrią a Rosją. Powodem było zabójstwo następcy tronu.
  Chociaż Rosja nie miała z tym nic wspólnego. Austria zmobilizowała armię i wypowiedziała wojnę 1 sierpnia. W przeciwieństwie do prawdziwej historii było to ogromne imperium. Obejmował wszystkie ziemie niemieckie, połowę Bałkanów, Włochy, połowę Francji, kolonie w Afryce i Indochinach. Rosja była jednak również bardziej rozległa niż w prawdziwej historii. Oprócz tego, czym było, obejmuje Iran, Turcję, Bliski Wschód, większość Afganistanu, północne Chiny, Mongolię, Tybet, Koreę, Alaskę. A nawet część Kanady i połowa Bałkanów. Jak widać, zasoby są duże. Rozwija się produkcja przemysłowa.
  Austria jest silna, ale ze względu na swój konserwatyzm nieco pozostaje w tyle. Ale także duża armia.
  Obie strony stały naprzeciwko siebie. Pułki austriackie posuwały się powoli. Rosja miała już w służbie lekkie pojazdy terenowe Luna-2, prawdopodobnie najlepsze czołgi lekkie w tamtych czasach.
  Niemal od samego początku Austriacy ponieśli ogromne straty i wpadli do kotłów. Wojska carskie wypchnęły ich z Warszawy. I zdobył Lwów w Galicji. A potem otoczył przemyską twierdzę.
  Austria desperacko próbowała awansować, ale przegrała. Pod koniec grudnia Rosjanie zajęli Kraków i zbliżyli się do Królewca.
  W następnym roku Rosjanie rozpoczęli nową ofensywę. Przebili się na Bukowinie, zajęli Przemyśl i Poznań. Kienigsberg został ostatecznie zablokowany. Wiosna stała się dla Austriaków bardzo trudna. Ale 30 maja 1916 Anglia przystąpiła do wojny z Rosją. A miesiąc później Japonia. Sytuacja ponownie się pogorszyła.
  Flota rosyjska nie mogła się oprzeć Wielkiej Brytanii i zaczęła ponosić klęski za porażką. Wojska angielskie na lądzie ruszyły na pomoc Austriakom.
  Latem wojska rosyjskie, mimo wszelkich trudności, odniosły pewien sukces. Królewca został zdobyty. Posunęliśmy się trochę w stronę Odry. Odparli próbę Brytyjczyków, by wyjść z Egiptu. Jesienią było trudniej. Japończycy ponownie wylądowali w Korei i przenieśli się do Port Arthur. Byli wspierani przez angielskie wojska i statki.
  Na froncie zachodnim toczyły się walki. Ale obrona stała się nieaktywna. Zimą armia rosyjska odparła próbę natarcia na Kraków przez Austriaków i Brytyjczyków.
  Nadszedł siedemnasty rok. Port Arthur bohatersko bronił. A we flocie pojawił się nowy wielki admirał Kołczak. Bardzo utalentowany dowódca zadał kilka delikatnych porażek Brytyjczykom i Japończykom. Nieznacznie zmniejszając ich potencjał. Latem siedemnastej góry armia rosyjska ruszyła na Indie. Przy wsparciu miejscowej ludności do Delhi wkroczyły wojska rosyjskie.
  Bombaj został zdobyty jesienią. Na froncie zachodnim armia rosyjska odpierała wszystkie ataki Austriaków i Brytyjczyków. Zimą wojska rosyjskie rozpoczęły nawet ofensywę na Polskę. Posuwaliśmy się aż do Odry. Sukces ten ułatwił fakt, że brytyjskie wojska kolonialne straciły na mrozie skuteczność bojową, a słowiańskie pułki austriackie odmówiły walki z Rosjanami.
  W 1918 r. wojska rosyjskie rozpoczęły ofensywę przeciwko Egiptowi i odniosły sukces, wyzwalając Kair. Miejscowa ludność wspierała wojska rosyjskie.
  Na froncie zachodnim walki toczyły się pełną parą. Sytuacja Rosjan uległa eskalacji. Brytyjczycy wrzucili do bitwy czołgi. A to pogorszyło sytuację. Ale paniki nie było, a rosyjscy żołnierze bardzo odważnie walczyli z presją. A Brytyjczycy zrzuceni z przyczółków ponownie zostali wyrzuceni za Odrę.
  Jesienią i zimą Rosjanie nadal mogli przemieszczać się na zachód. A wiosną dziewiętnastego roku podejdź do Budapesztu.
  W Afryce wojska rosyjskie wyzwoliły Libię i Sudan. Na wschodzie wkroczyli do Birmy i dalej do Indochin. Port Arthur był w stanie stawić opór podczas wielomiesięcznego oblężenia i został zwolniony. Rosyjska flota nabierała rozpędu, a okręty podwodne odnosiły szczególne sukcesy. Są dość aktywni i skuteczni jak na swój czas.
  Jesienią dziewiętnastego roku okrążony Budapeszt został zajęty. Rosjanie wypędzili Austriaków zarówno z zachodniej Grecji, jak iz Chorwacji. Brytyjczycy ponieśli klęskę za porażką. Zimą wojska rosyjskie w końcu wyparły Austriaków z Węgier i zbliżyły się do Wiednia. Nadszedł dwudziesty rok. Wojska rosyjskie znokautowały Japończyków z Korei i prawie całkowicie zdobyły Indochiny. Armia carska z powodzeniem posuwała się także w Afryce.
  Wiosną dwudziestego roku cesarz austriacki Józef III zaproponował Rosji rozejm. Cesarz Mikołaj II zgodził się na to, ale Wielka Brytania kategorycznie się temu sprzeciwiła.
  Armia rosyjska latem, korzystając z nowych czołgów Mendelejewa, otoczyła Wiedeń. Stolica Austrii upadła. Potem zaczęły się masowe dezercje i kapitulacja. Berlin upadł we wrześniu 1920 roku. A w grudniu całe terytorium Austrii w Europie znalazło się pod kontrolą Rosji.
  Wojna trwała jednak nawet do 1921 roku. Wielka Brytania uparcie nie chciała pokoju, ale traciła swoje kolonie w Afryce. Aż do jesieni upadło dominium RPA. A rok następny, 1922, po którym nastąpiło lądowanie w Wielkiej Brytanii, które zakończyło się triumfem carskiej Rosji. Jednocześnie zepchnęli Japonię do morza, zmuszając do zawarcia pokoju korzystnego dla carskiego imperium.
  Krótko mówiąc, wojna zakończyła się w 1922 roku, a Rosja stała się hegemonem świata.
  Car Mikołaj II stał się odnoszącym sukcesy monarchą. Dokładniej, nawet świetnie. Tak więc zmiennokształtni mieli miejsce w historii Rosji. I wiele się zmieniło.
  Car Mikołaj II rządził z powodzeniem w przeciwieństwie do prawdziwej historii. Dopóki Aleksiej II nie zastąpił go w czerwcu 1935 roku. Ale od innej matki był spadkobierca, a zatem zdrowy.
  A Stany Zjednoczone nadal były niewielką potęgą. Rosja zaanektowała także Australię. Nastąpiło stopniowe zjednoczenie świata.
  Alenka naszkicowała taką historię. A ona sama nadal rzucała granatami w Japończyków bosymi stopami.
  To, co obiecywała Rosja, sama idea świata bez rewolucji. Tutaj możesz długo się domyślać. W każdym razie Rosja mogłaby wygrać I wojnę światową i byłaby supermocarstwem. Drugi co do wielkości na świecie po Wielkiej Brytanii. A w przypadku upadku tego ostatniego, w przyszłości może stać się pierwszym. Możesz się tutaj odgadnąć przez długi czas i na różne sposoby.
  Znowu porwał chłopców. I przywieźli tylko jeden. Było już dość późno. Ale w rzeczywistości chcą dręczyć Vovkę-Pavlika, i to całkiem nieźle. Jeśli cela karna go nie złamała, to niech będzie ciężka praca. Ale okropny śledczy Marfei chce za wszelką cenę wykończyć i złamać dzielnego i upartego chłopca.
  Ale Vovka-Pavlik jest wyjątkowy i ma swój własny. I pokonuje trudności ze stoickim spokojem.
  Hitler padł ofiarą zamachu w maju 1942 roku. W rezultacie do władzy doszły kręgi bardziej umiarkowane, jeśli chodzi o antysemityzm, na czele z Goeringiem. W rezultacie Wielka Brytania i Stany Zjednoczone najpierw ograniczyły działania wojenne, a następnie oficjalnie zawarły rozejm z III Rzeszą. W tej sytuacji początkowo nie miało to większego wpływu na przebieg działań wojennych. Niemcy przerzucili kilka zwolnionych dywizji z Afryki i Europy.
  Udało im się uniknąć sowieckiego przełomu w centrum i trochę więcej odnieśli w Stalingradzie. Wojska radzieckie i tak utrzymały swoje Cannes, ale z nieco mniejszym skutkiem. Osiągnięto taktyczną niespodziankę, ale Fritzowie mieli więcej rezerw i byli w stanie przebić się przez korytarz, aby zaopatrzyć grupę Paulus. Brak drugiego frontu miał szczególnie negatywny wpływ na lotnictwo. Luftwaffe utrzymywała przewagę w powietrzu, co oczywiście stwarzało problemy w ofensywie.
  Nie udało się też przebić przez faszystowski front w centrum. Walki pod Stalingradem przeciągały się. Wehrmacht, który nie był rozpraszany przez Afrykę, a obecność we Francji i na Bałkanach udało się zredukować do minimum, stał się łatwiejszy. Ogólnie wojska sowieckie w 1942 r. miały tylko niewielką przewagę liczebną nad Niemcami, dlatego kilkadziesiąt dywizji pełnej krwi z zachodu okazało się wystarczające, aby uniknąć katastrofy. Chociaż prawdopodobnie naziści mogliby uniknąć porażki nawet z prawdziwymi siłami, gdyby bardziej umiejętnie i racjonalnie rozmieścili swoje wojska.
  Ale bez drugiego frontu, przed punktem zwrotnym, Armii Czerwonej brakowało kilku batalionów.
  Utrzymując front zimą, Niemcy na wiosnę osłabili swoje siły totalną mobilizacją, a pod koniec maja ruszyli do ofensywy, używając czołgów ciężkich "Tigr", "Lion" i "Pantera". W wyniku walk pod koniec 1943 r. naziści zdołali opanować cały Kaukaz. A wiosną 1944 roku rozpoczęła się ofensywa wojsk Wehrmachtu na Saratów i Penzę. Armia Czerwona powoli się wycofywała.
  W walkach brały udział "Tygrys" -2, "Lew" -2 i "Pantera" -2. Maszyny są nieco bardziej zaawansowane niż wcześniej. I oczywiście myśliwce odrzutowe.
  Ameryka natomiast przegrała bitwę o Midway i do tej pory nie odnosiła większych sukcesów, choć nie odwróciła jej uwagi wojna z III Rzeszą.
  Japończycy do tej pory ogrywali Amerykanów taktycznie i utrzymywali front i obwód obronny wzdłuż wysp.
  Kalkulacja samurajów opierała się na fakcie, że Stany Zjednoczone, zdając sobie sprawę z daremności swoich prób przejęcia inicjatywy, kończą się fiaskiem.
  Latem Niemcy zdobyli Penzę i Uljanowsk i zbliżyli się do Kazania.
  Stalin nie mógł nic zrobić. Jego armia straciła morale.
  Pozostało tylko jedno - zrezygnować! A gdzie pójdzie Józef Wissarionowicz?
  Jesienią Fritz zdobył także Kazań wraz z miastem Gorki. I ominął Moskwę od tyłu.
  Stalin został zablokowany. I odmówił opuszczenia stolicy. Zima czterdziestego czwartego, czterdziestego piątego roku jest właściwie ostatnią. Pod koniec lutego stolica upadła, a Józef Wissarionowicz zginął pod ostrzałem.
  Beria pospiesznie podpisał kapitulację.
  ZSRR został podzielony na części. I okazało się, że jest to coś w rodzaju federacji z rządami marionetkowymi.
  Potem nastąpiła ofensywa przeciwko Wielkiej Brytanii. Góring jest także ambitnym dyktatorem. Ale w rzeczywistości, dlaczego nie zwrócić się na Zachód po zdobyciu dyskotek i najpotężniejszych samolotów odrzutowych na świecie.
  Na szczęście Japonia się trzyma. A w drugiej połowie czterdziestego piątego roku III Rzesza podbija Afrykę Północną i Bliski Wschód.
  W pierwszej połowie 1946 r. cała Afryka oraz Indie i Australia. A w sierpniu 1946 lądowanie w Wielkiej Brytanii i zwycięstwo!
  Czy to nie fajne?
  Pozostały tylko Stany Zjednoczone. Bomba atomowa została nieco opóźniona w rozwoju. A Niemcy i Japonia kontrolują całą półkulę wschodnią.
  Do tego potężne samoloty odrzutowe, niezniszczalne dyskoteki i łodzie podwodne napędzane nadtlenkiem wodoru. Jak również rozwój ekranoplanów.
  Cóż, Ameryka przeżyła ciężkie chwile. Czterdziesty siódmy rok minął pod podwójną presją. Naciskali ze wschodu i zachodu. Przeniesiony z Argentyny do Brazylii. I przez Islandię, Grenlandię, Kanadę.
  Zaciśnięte ... Stany Zjednoczone skapitulowały w styczniu 1948 r.
  Na świat zapanowała władza japońsko-niemiecka. Aż pięć lat później, w 1953 roku, wybuchła wojna między Niemcami a Japonią. Jak mówią. Do końca. Japonia, ze względu na duże terytorium i populację, ale technicznie gorsza od Fritza, przetrwała tylko rok.
  I na całym świecie panował pokój. Sztywna, zunifikowana i efektywna moc.
  Z myślą o ekspansji kosmicznej i skoku do gwiazd!
  To są bąbelki.
  Możesz coś takiego skomponować, fajniej;
  I to też jest możliwe... Powiedzmy, że Stalin wyprzedzi Hitlera i uderzy 12 czerwca 1941 r.
  Nieprzygotowane do obrony wojska niemieckie ponoszą klęskę za porażką. A Armia Czerwona z powodzeniem się posuwa. A w sierpniu upadł Berlin. A pod koniec września cała Europa stała się ZSRR.
  Teraz jest to o wiele przyjemniejsze.
  Stalin dalej zdobywa Hiszpanię i Portugalię. Weźmy Gibraltar.
  Wojska radzieckie wkraczają do Afryki. Idąc do przodu. Ale jak dotąd nie mogą pokonać frontu brytyjskiego.
  Ale Czarny Kontynent jest skazany. Tak jak w Indiach. Japonia idzie na wojnę z USA i Wielką Brytanią. I mu się to udaje.
  W 1942 r. cała Afryka została sowiecka.
  A Stalin atakuje Anglię z powietrza. A także buduje flotę okrętów podwodnych. Dręczy Wielką Brytanię i to bardzo mocno.
  Ale Stany Zjednoczone również są w stanie wojny. Konieczne jest podciągnięcie floty i armii. Seria KV wykazała nadwagę i masywność. Został zastąpiony przez IS.
  A przez Alaskę rozpoczyna się inwazja bardzo dużych sił sowieckich.
  Stany Zjednoczone desperacko stawiają opór. Ale przeciwko nim są silniejsze radzieckie czołgi i działa samobieżne.
  Aż w końcu... Do końca czterdziestego trzeciego roku Stany Zjednoczone nie skapitulują przed ZSRR.
  A w czterdziestym piątym roku Stalin rozpoczyna wojnę z Japonią. Cóż, gdzie są samuraje przeciwko armii sowieckiej.
  W czterdziestym siódmym roku cały świat znajduje się pod jedną czerwoną, komunistyczną władzą. Moc mocna, ale skuteczna.
  A na całym świecie budowany jest także komunizm z perspektywą ekspansji kosmicznej. Stalin umiera, ale zostaje zastąpiony przez niezawodną Berię. A świat ma się bardzo dobrze.
  Gospodarka rozwija się zgodnie z planem. Życie staje się coraz lepsze. A do 2018 roku ludzkość stworzyła osady we wszystkich zakątkach Układu Słonecznego. A pierwsza międzygwiezdna wyprawa jedzie do innych gwiazd.
  Tak zakończyła się walka o jedność ludzkości.
  W każdym razie pojedyncza, ogólnoświatowa władza jest błogosławieństwem! A jak bardzo można rozbić siły ludzi na bezsensowną walkę między krajami. Dajesz powszechną globalizację i integrację polityczną.
  . ROZDZIAŁ 20
  Vovka-Pavlik był całkowicie wyczerpany. Policjanci też są zmęczeni. Obracał ten kamień młyński od ponad dwunastu godzin.
  W końcu dostał rację - kawałek chleba i wodę. I zamknięty na noc w pompie - mówią spać na skałach.
  Gdyby Vovka-Pavlik nie był związany umową z demiurgami, bez wątpienia próbowałby uciec. A więc nie. Musisz dobrze się wyspać, inaczej poranek jest mądrzejszy niż wieczór.
  Co więcej, we śnie znowu będzie coś fajnego i interesującego;
  Chłopiec jest byłym miliarderem, a dziewczyna byłą sławną pisarką, a także cztery czarownice trafiły na południową Syberię i odparły atak Chińczyków. Była to mało znana wojna, gdy w Chinach rządzili Mandżurzy, którzy aktywnie rozszerzali swoją działalność w różnych regionach Azji.
  I tak zaatakowali Rosjan w regionie Tybetu. A prawdziwa historia, udało im się zabrać część terytorium. Co więcej, Rosja w tym momencie została osłabiona przez chłopkę i wojnę kozacką Stenki Razina. Tak, a wojska musiałyby zostać przeniesione na bardzo duże odległości.
  Ale na pomoc rosyjskiemu fortowi przybyli nieśmiertelny chłopiec i dziewczynka oraz cztery terminatorki.
  Ogromna armia chińska zaatakowała nowo wybudowaną rosyjską twierdzę. A siły były wyraźnie nierówne.
  Jest tylko tysiąc Rosjan i dwieście tysięcy Chińczyków. I wydawało się, że nie ma żadnej szansy.
  Ale sześciu wojowników klas jest super gotowych do walki.
  Vovka-Pavlik Vyunov na ścianie. Nieśmiertelny chłopiec, wyglądający na około dwanaście lat, rzuca igłami bosymi palcami. I uderza nacierających Chińczyków. Tuzin na raz.
  Rzuca igłami i Margaritą gołymi palcami. Dziewczyna niszczy przeciwników i piszczy:
  - Moja wielka moc!
  I dzielnie walczy.
  Natasha również rzuca potężnym bumerangiem bosymi palcami. Jak miażdżyć przeciwników i piszczeć:
  - W imię wielkiej chwały!
  Następnie Zoya tnie Chińczyków mieczami, a jednocześnie rzuca bosymi stopami igły z trucizną. I śpiewa sobie:
  - W bezmiarze Rosji,
  Możemy uratować każdego!
  I znowu miecze spadają na przeciwników. A jeśli siekają, to bez litości.
  Ale kiedy Aurora zaczęła niszczyć i rzucać bumerangami bosymi palcami, to jest to całkowite zniszczenie. A zabici Chińczycy padają pod ciosami czerwonego diabła.
  A dziewczyna ryczy:
  - Zmiażdżę i rozerwę wszystko!
  I jak on weźmie i przetnie obydwoma mieczami!
  A z jej nagiej pięty leci ostry i przeszywający dysk. Na ogół jest to dziewczyna totalnej śmierci.
  A oto Svetlana w decydującej bitwie. Jak dręczmy Chińczyków i pokrójmy je na małe kawałki mieczami.
  Dziewczyna przewinęła motyla, a siedmiu wojowników Niebiańskiego Imperium zostało posiekanych na śmierć.
  A potem ostre, trujące igły wylatują z bosych stóp. I zadziwić Chińczyków.
  Pavlik-Vovka Vyunov walczy z żółtymi wojownikami. Jego miecze migoczą jak śmigło.
  Chłopiec śpiewa z zapałem:
  - Będę najsilniejszym mistrzem świata,
  Pokonamy Amerykę, Chiny!
  I znowu chłopiec rzuca ostre gry gołymi palcami dziecięcych nóg. I dwa tuziny zabitych Chińczyków padają na raz.
  Oto taka bitwa. W prawdziwej historii carska Rosja z czasów przedPiotrowych utraciła część swojego terytorium. Ale tutaj rosyjscy rycerze walczą i nie zamierzają się poddać.
  Vovka-Pavlik Vyunov walczy i śpiewa:
  - Ale jesteśmy rycerzami pełnymi rosyjskiego ducha,
  Kaci nigdy nie usłyszą naszego stłumionego jęku!
  I znowu chłopiec rzuca bardzo ostrymi i mocną trucizną, gotowaną przez czarownice, bardzo cienkimi igłami!
  Obok niego jest dziewczyna Margarita. A także jej nogi rzucają takimi śmiercionośnymi igłami. A ręce pocięły atakującego Chińczyka. Wojownik niszczy przeciwników i śpiewa:
  - Jestem taki fajny, jak demon wszystkich krajów...
  Dima, Dima, Bilan! Dima, Dima Bilan!
  Władca wszystkich krajów!
  Natasza również ogranicza Chińczyków i śpiewa:
  - O świcie wieczornym nie damy szatanowi wygrać!
  A śmiercionośne igły również wylatują z jej bosych stóp.
  Następnie Zoya niszczy wrogów. I wydaje się, że z tej dziewczyny emanują wibracje kolosalnej energii.
  A bumerangi i ostre igły lecą spod bosych stóp piękności.
  Wojownicy piszczą:
  - Jestem wielkim marzeniem bosych stóp i piękna!
  I znowu rzuci w swoich przeciwników czymś niezwykle zabójczym.
  Ale kiedy Aurora prowadzi młyn i wycina Chińczyków, to jest szczyt unicestwienia.
  A potem ruda będzie rzucać gołymi palcami u stóp. A martwi żółci wojownicy padają.
  Ale kiedy Svetlana lupanet. A jednocześnie z gołych nóg wylatuje cała masa igieł, które wszystko przebijają i zabijają.
  A wojownicy piszczą:
  - Więc tak, więc - zdobądź faszystę w grosze!
  A jej bose stopy znów zostaną śmiertelnie rzucone w Chińczyków.
  Natasza, siekając żółtych wojowników mieczami, zauważyła:
  - Z nazistami było zarówno łatwiej, jak i trudniej!
  Swietłana po minięciu młyna zauważyła:
  - A z nami dziewczynami zawsze jest łatwo!
  Aurora odtworzyła odbiór wentylatora i chrząknęła:
  - Wcale się ze mną nie znudzisz!
  A z jej bosych stóp wylatuje śmiertelne żądło.
  A Zoya weźmie to i zapiszczy:
  - Nie jesteśmy karaluchami, jesteśmy dziewczynami - wielkiej chwały!
  I znowu coś wyleci z jej bosych stóp i uderzy we wroga.
  Dziewczyny wzięły sobie pracę do serca.
  Twierdza ta jest prawie jedyną rosyjską twierdzą w okolicy. W budowie jest jeszcze kilka miast. Dobrze, że Chińczycy nie wysunęli głowy nad Amur. Ale Rosja w prawdziwej historii straciła kawałek swojego terytorium. Bardzo agresywna dynastia u władzy w Chinach. Jednak dziewczyny są w stanie zmusić pułki Lucyfera do ucieczki.
  Vovka-Pavlik Vyunov ścina Chińczyków. A gdy chłopiec śpiewa:
  - Najwyższą klasą będzie...
  A potem bumerang rzucony bosą stopą chłopca leci i krzyczy:
  - Jeżozwierz pokroi wszystkich!
  Margarita rzuciła również na wroga morderstwo. Zmiażdżyła go na kawałki i pisnęła:
  - Jestem boso marzeniem i wielką pięknością!
  A jej stopa rzuci dzikie dyski.
  Następna w bitwie jest Natasza. A także rzuca we wroga tym, co dzieli przeciwników.
  I robi to bardzo sprytnie.
  A jej bose stopy rzucają zwykłymi, śmiercionośnymi igłami.
  Następnie Zoya w walce. A także rzuca we wroga wszelkiego rodzaju swastykami i bumerangami.
  I kosi wroga.
  Następnie, jak mija:
  - Chwała dobremu królowi!
  Ale w bitwie i Aurorze. Niszczy również wrogów z Chin. A jeśli rzuci, rzuci się ze śmiertelną siłą.
  A śpiewając:
  - Tak, w imię rosyjskiej ziemi!
  A także śmiertelne ładunki wylatują z jej bosych stóp.
  Swietłana również nie zawodzi wroga. A z jej bosych stóp wylatuje coś, co przynosi oczywistą śmierć.
  A wojownik śpiewa:
  - Nigdy się nie poddamy! Kłopoty nie przyjdą do Rosji!
  I znowu Chińczycy będą ranni. A on weźmie to bez ceremonii i posieka.
  Sześciu wojowników i wojowników mocno uderzyło. I tnie wroga i rzuca bosymi stopami.
  Vovka-Pavlik Vyunov, ścinając Chińczyków, śpiewał:
  - Gwiezdny myśliwiec, twój róg dmucha na próżno -
  Twoja ziemia jest daleko w wątpliwej chwale...
  Płomień bitwy drży między wierszami -
  W jednostronnej grze bez reguł!
  I kolejny bumerang leci bosymi stopami chłopca, które podrzynają gardła kilkunastu Chińczykom.
  Chłopiec, jak widzimy, jest wojownikiem.
  A Margarita też jest w bitwie. I tak pracują jej bose stopy. Bez wątpienia eksterminuje wrogów niezwykle fajnie.
  A jej miecze są jak kaci.
  Wojownik piszczy:
  - Niech będzie chwała!
  Natasza również strzela bosymi stopami i rzuca śmiercionośne. A jednocześnie aktywnie tnie mieczami.
  Sygnały dźwiękowe w tym samym czasie:
  - Moja świta to załoga państwowa!
  Następna w walce jest Zoya. Również diabeł najwyższego stopnia zagłady. Jak trzymać motyla za pomocą mieczy. A potem będzie brał i rzucał bosymi stopami elementy uderzające.
  Po czym przechodzi:
  - Armia się raduje - naciera!
  I cała linia skośnych chińskich upadków.
  Dziewczyna śpiewa sobie:
  - Zoya uwielbia zabijać! Ach, ta Zoja!
  A oto Aurora w szybkiej ofensywie. Czy raczej agresywna obrona. I przy pomocy bosych stóp wybija wrogów.
  A jednocześnie piszczy. A kiedy jej szable przejdą jak ostrza kultywatora, trzy tuziny Chińczyków zostaną rozerwane na strzępy!
  A Aurora piszczy:
  - Harmonijne akordy, flaga Rosji jest bardzo dumna!
  A teraz jej bosa pięta zmieści się w podbródku chińskiemu generałowi. On weźmie i upadnie.
  Zoya jest agresywna w walce. Tnie swoich wrogów i piszczy:
  - Będziemy wątpić i zabijać wszystkich!
  A z bosych stóp latają takie sztylety.
  Swietłana też nikogo nie zawodzi. I niszczy wrogów, jak kosa tnie trawę. Chińczycy zawodzą.
  Dziewczyna krzyczy:
  - Szalona Igła! Wyjdź z podwórka!
  Vovka-Pavlik Vyunov ścina mieczami grupę żółtych wojowników. A potem bosymi stopami rzuci gwiazdkę i krzyknie:
  - Moja armia jest najsilniejsza!
  Chłopiec terminatora, jak widać, znajduje się u szczytu niszczenia wrogów. I robi to z wielką pasją.
  A z jego bosych stóp wylatuje kolejny dar śmierci. I jak wypełniają się Chińczycy wspinający się po ścianie.
  Żółci wojownicy to fanatycy. Złożyli już całe stosy trupów. I dalej się wspinają, wspinają się i wspinają!
  Ale chłopiec i dziewczynka są tylko ucieleśnieniem śmiercionośnej mocy. A kiedy się tną, plamy krwi lecą we wszystkich kierunkach i bardzo daleko.
  Vovka-Pavlik Vyunov śpiewał:
  - Heroizm to wyczyn uwielbiony,
  Jesteśmy zdobywcami planet!
  Margarita, ta niespokojna dziewczyna śpiewała:
  Nie zatrzymamy się na chwilę.
  Słychać czyjś stłumiony krzyk!
  A także z bosych stóp dziewczyny wylatują niszczycielskie i mordercze igły. Uderzający Chińczyków jak snopy pszenicy. Tak, dziewczyna Margarita to prawdziwy terminator.
  Natasza, wycinając Chińczyków, śpiewała:
  - A dziewczyna pomyślała, miażdżąc żółty,
  Że życie jest dobre i to życie jest dobre!
  Potem znowu igły wylatują z jej bosych stóp.
  Zoya minęła wiatrak z szablami i pisnęła:
  - Zabiję wszystkich wrogów i uwierz mi, nie żartuję!
  A nogi wojownika wystrzeliły kilka gwiazd.
  A piękność zaśpiewała:
  - Czyn wojskowy - trafiłem pięciocentówkę!
  Aurora, cięcie bez zbędnych emocji, wydane:
  - Czeka nas wielki sukces! Zaufaj mi, nie ma nic lepszego!
  A także jak bose stopy, jakie zabójstwa się uruchomią.
  Wtedy zapiszczy:
  - Jestem cholerną kobrą!
  Svetlana nie ma litości dla Chińczyków. I eksterminuje jak mrówki. A jednocześnie śpiewa:
  - Śmieci nie będą drogie,
  Podnieś nogi!
  A teraz z jej bosych stóp znów wylatują mordercze prezenty. To najfajniejsza dama!
  A także ryczy:
  - Będzie nasze zwycięstwo w świętej wojnie!
  Vovka-Pavlik Vyunov staje się coraz bardziej aktywny. I tnie obiema rękami, a nawet wziął fajkę do ust i pluje na Chińczyka igłami. Niszczy przeciwników i piszczy do siebie:
  - To jest nasze zwycięstwo -
  Pełny obrót i ruszaj!
  I znowu, chłopak terminatora tnie jak szalony. A jednocześnie rzucaj to, co zabija bez litości.
  Margarita też jest w walce. Zdesperowana dziewczyna. A jeśli wystrzeliwuje bumerang bosą stopą, to jest to nie mniej niż tuzin ściętych Chińczyków.
  Wtedy dziewczyna zaśpiewa:
  - Och, mam duży helikopter,
  Cóż, moje serce śpiewa ze szczęścia!
  A śmiertelna gwiazda leci z nagiej pięty dziewczyny. Tak, to jest piękno najwyższych akrobacji. A lochy śmierci na prawo i lewo.
  Natasza również eksterminuje Chińczyków pod każdym względem.
  A kiedy śpiewa:
  - Pisk, pisk, pisk...
  Oliver znalazł Twista!
  A śmiercionośny prezent leci z jej bosej stopy.
  Więc Zoya podciągnęła się... Wzięła go i splunęła na wroga ze słomy. Potem posiekała młyn mieczami. Potem jej bose stopy wzięły i wystrzeliły piekielny prezent śmierci.
  A Chińczycy upadli. Jakby zostały wylizane przez miotacz ognia.
  A tutaj w bitwie i Aurorze. Również szybka dziewczyna. I czerwona śmierć i piekielny płonący promień. A on to weźmie, on to obetnie.
  Nie, nic tego nie powstrzyma.
  Nawet czołg Maus.
  Oto Aurora i przybija Chińczyków. Co jest niezwykle fajne, z szalonymi symbolami i mieczem.
  A miecze czerwonej harpii nie zatrzymają się ani na chwilę.
  W tym samym czasie Aurora piszczy:
  - Moja ojczyzna jest ojczyzną komunizmu!
  A także z jej bosych stóp, jak lot czegoś niezwykle zabójczego.
  I znowu dziewczyna jest w powietrzu.
  A potem Aurora przypomniała sobie, jak naprawdę walczyła z "Myszą" w jednej z alternatywnych historii. Następnie alianci zawarli rozejm z III Rzeszą, a korzystając z braku bombardowań, Niemcy wprowadzili Mysz do produkcji.
  Tak, te czołgi naprawdę wyglądały jak zwierzęta. A ich postęp był straszny.
  Ale nie dla terminatorek. Walczyli z nazistami z zimną krwią i jednocześnie szybko.
  I pokazali matkę Kuzmy! A wojownicy walczyli dzielnie.
  A teraz rudowłosa Aurora tnie mieczami. I kosić wrogów jak kultywator.
  Wtedy zapiszczy:
  - Zabijam to!
  Swietłana też nie jest nieśmiała w bitwie. Chińczycy są eksterminowani. A jednocześnie bosymi stopami, co sieje śmierć, rzuca.
  A jednocześnie krzyczy:
  - Kosmiczna brawura -
  Będzie wielka serenada!
  I mrugnij do wrogów!
  Wtedy wypluje z tuby!
  A potem Vovka-Pavlik Vyunov się rozproszy. I nie tylko rzucajmy igłami w Chińczyków, ale także rzucajmy bumerangami naszymi stopami.
  Taki jest złapany szybki chłopiec terminator.
  A jednocześnie śpiewa:
  - Wrogowie nas nie powstrzymają
  Jeśli słaba pomoc!
  I nie uciekaj, nie uciekaj...
  Jeśli nie do przodu!
  A Vovka-Pavlik zagwiżdże.
  A Margarita wzięła go i gołymi palcami rzuciła niszczycielskie i śmiertelnie mordercze. A jednocześnie śpiewała:
  - To będzie przesłanie kobry!
  A dziewczyna mruga i piszczy!
  Natasza również nie jest chybiona w walce. Wzięła go i gołymi palcami rzuciła ostrą swastykę. Przebiła się przez wiele chińskiego i pisnęła:
  - Za moją Ojczyznę!
  A potem jest Zoya w walce. A także rzuca ładunkami na wrogów bosymi stopami.
  I piszczy z uśmiechem zębów:
  - Jestem takim wojownikiem, naprawdę terminatorem!
  Potem dziewczyna rzuca się na miecze. I krzyczeć na całe gardło.
  - Banzai!
  Dziewczyna, jak widać, nie przestanie walczyć. I tnie bez zbędnego antymonu.
  Aurora również zajmie się eksterminacją. Chińczycy miażdżą się bez sarkazmu. A żółci wojownicy padają, jakby zostali rozdarci na pół.
  A rudowłosa dziewczyna krzyczy:
  - Płomień komunizmu na całym świecie!
  I weźmie go ponownie i przetnie dwoma mieczami. A potem wypluć z tuby. I posadź go na wrogu.
  Tak, Aurora to piękno i doskonałość sama w sobie.
  Chociaż Svetlana nie jest gorsza. Zaaranżowała także pobicie i zabicie Chińczyków w naturze.
  A jej bose stopy rzucają prezenty zniszczenia w żółtych wojowników. Tak, robią to wszystko na wysokiej fali.
  Swietłana krzyczy:
  - Walka będzie krwawa, święta i słuszna!
  I znowu z jej bosej stopy pękło coś śmiertelnego. I jak on weźmie i uderzy Chińczyka!
  Tutaj dziewczyny naprawdę się rozpadły. I nie dają kropli. Oto kobiety - wszystkie kobiety!
  Vovka-Pavlik Vyunov w błyskotliwym ataku. Zabili już wiele tysięcy Chińczyków. Napaść wojowników tego żółtego imperium osłabła.
  Vovka-Pavlik pisnęła:
  - Najwyższa miara zwycięstwa!
  Margarita wzięła go i gołymi palcami rzuciła śmiercionośne i to, co było ostrzejsze niż brzytwa.
  Wtedy dziewczyna zaśpiewała:
  - Wyzywamy burze,
  Dlaczego i dlaczego?
  Żyj na świecie bez niespodzianek -
  Niemożliwe dla nikogo!
  Margarita wypluła w Chińczyków całą linię fajek i kontynuowała:
  - Niech szczęście - awarie,
  I skacz w górę iw dół!
  Tylko w ten sposób, a nie inaczej -
  Tylko w ten sposób, a nie inaczej...
  Niech żyje niespodzianka!
  Niespodzianka! Niespodzianka!
  Niech żyje niespodzianka!
  Niespodzianka! Niespodzianka!
  Niech żyje niespodzianka!
  I tylko w górę - ani milimetra w dół!
  Dziewczyna wykazała się dość bojowym nastrojem.
  Natasza jest również w samym epicentrum bitwy. Jak wybuch wulkanu. I rzuca igłami gołymi palcami. Uderza przeciwników. I pozostawia z nich trupy.
  Potem dziewczyna zaśpiewała z uśmiechem zębów:
  - Jesteśmy takimi terminatorami, jak roboty marzeń i wielka uroda!
  A oto dziewczyna, która tnie mieczem bekhend. I wyciąć wielu ludzi.
  Zoya również jest w centrum walki. Walczy o siebie, szczerzy zęby i ryczy:
  - Nikt nas nie zatrzyma!
  A z jej bosej stopy przez Chińczyków przetoczył się dysk. Który podciął wiele gardeł. A armie niebiańskiego imperium zakrztusiły się.
  A dziewczyny coraz bardziej naciskają.
  Oto jak Aurora wprowadzi na rynek coś, co tnie metal. Odetnie masę głów, które uformowały się w kopce. I podskoczy, wzleci w górę i zabierze go, ryk:
  - Nazywam się moja pięść!
  I znowu machnął dwiema szablami, a Chińczycy wypuścili flaki. Ale jednocześnie nie wstydź się trochę.
  A jej bose stopy strzelają śmiercionośnymi bumerangami. Które głowy są skoszone w szeregach.
  Wtedy rudowłosy wojownik piszczy:
  - Nie będziemy w kablu!
  Niech na Ziemi zapanuje szczęście!
  I wyjmie więcej z fajki szkarłatnymi ustami i pluć. A wojownicy niebiańskiego imperium padną jak kulisy z mąką.
  Więc Svetlana pokazała się w bitwie ...
  Przewróciła przeciwników wrzącej wody. A te poparzone przyjmą to i będą krzyczeć bardzo dziko.
  Swietłana piszczy:
  - Moje zabójstwo!
  A bosą stopą rzuci kilka bumerangów. Wytnie dużo Chińczyków.
  I wyciska dużo trupów.
  Tak działają hittery.
  I bez dalszych ceregieli wycięli dla siebie imperium chińskie. Nie, mają nawet specjalny takt.
  Już teraz liczba zabitych Chińczyków sięga dziesiątek tysięcy. A dziewczyny po prostu dobrze się bawią i skaczą jak piłki.
  Vovka-Pavlik Vyunov wykonuje również najfajniejsze akrobacje, jakie można sobie wyobrazić.
  A chłopiec tnie dwoma mieczami tak, że ręce, nogi i głowy lecą we wszystkich kierunkach.
  Vovka-Pavlik krzyczy:
  - Będzie, wierzę, że nasze decydujące zwycięstwo!
  Margarita bosą stopą, rzucając niszczycielskie, potwierdziła:
  - Tak, to będzie!
  A cała szóstka zaczęła siekać jeszcze aktywniej.
  Vovka-Pavlik został obudzony przez wylanie wiadra wody bez żadnej ceremonii. Chłopak podskoczył, prychając i wypluwając z siebie wodę. Tak, nie jest to bardzo przyjemne przebudzenie, ale jest orzeźwiające i daje niesamowitą energię.
  Więzień podskoczył i zobaczył wokół siebie pięciu gliniarzy.
  Zachichotali i powiedzieli:
  - Cóż, co za wół roboczy. Zapnijmy ponownie pasy.
  Vovka-Pavlik zażądał surowo:
  - Zjedzmy najpierw!
  Menu zamigotały. Ale nadal wkładają miskę kleiku i chleba. Chleb był mniej więcej normalny. Mimo to wojna domowa minęła już kilka lat, a żniwa są przyzwoite, nie ma głodu.
  Vovka-Pavlik wypiła płynną papkę iz przyjemnością zjadł chleb.
  Policjanci, chichocząc, powiedzieli:
  - Teraz sam obrócisz pompę!
  Więzień skinął głową. Okazywał pozory pokory.
  Odpocząłem o szóstej. Nie poddał się. Potem chłopiec pchał z całej siły, odpychając gołymi stopami ostre kamienie.
  Koło poruszało się ze zgrzytem. Na początku było to bardzo trudne, potem w miarę rozwoju stało się łatwiejsze.
  Dwóch policjantów zostało do pilnowania, aby nieszczęsny, ostrzyżony, półnagi niewolnik nie zatrzymał się.
  To było jak tortura rozciągnięta w czasie. Ale Vovka-Pavlik przetrwał i nadal przeciskał się dosłownie siłą. A jego nieśmiertelne ciało było niezwykle wytrzymałe. I możesz wytrzymać nawet to - maksymalne obciążenie.
  Więzień pchał i aby nieco złagodzić ból w napiętych mięśniach, dalej komponował;
  W nim Hitler postanowił jednak przeprowadzić desant desantowy w Wielkiej Brytanii. I o dziwo ta przygoda została zwieńczona pełnym sukcesem. Cóż, że Niemcy mieli szansę na udane lądowanie w Wielkiej Brytanii, wierzyło wielu ekspertów. Co więcej, obrona Anglii nie była idealna, a kraj Albionu miał niewiele gotowych do walki sił lądowych.
  Tak, a wojska nazistowskie przewyższały Brytyjczyków pod względem zdolności bojowej i szkolenia.
  Niemcy wykorzystali do desantu własną flotę handlową oraz okręty już podbitych państw. Tak więc przygoda "Lew Morski" wybuchła z hukiem.
  Zwycięstwo zajęło mniej niż dwa tygodnie, a Stalin, obaj podczas klęski Francji, nie odważył się dźgnąć Hitlera w plecy.
  Najciekawsza rzecz wydarzyła się później. Niemcy zainstalowali na tronie brytyjskim proniemieckiego króla i narodowosocjalistyczny rząd. I grabili pod ich faktyczną kontrolą kolonii. Chociaż formalnie Wielka Brytania i Francja zwróciły Niemcom tylko ich dawne posiadłości, w rzeczywistości niemieckie korporacje otrzymały niesłychane korzyści i możliwości wzbogacenia się.
  A także możliwość tworzenia oddziałów kolonialnych i wykorzystywania w przemyśle dziesięciu milionów niewolników z niemal całego świata.
  I Führer zdecydował: dlaczego nie położyć kresu bolszewizmowi? A w 1943 rozpoczął wojnę na wschodzie. Niemcy starannie przygotowali się do inwazji. Wywiad niemiecki donosił, że ZSRR miał mocne czołgi ciężkie i średnie, a także dość nowoczesne lotnictwo.
  Ale wtedy Hitler ma znacznie więcej sprzętu i siły roboczej.
  Dlatego naziści zaryzykowali rozpoczęcie wojny tylko pozyskując "Tygrysy", "Lwy" i "Pantery". Ale ZSRR ma też T-34 i serię czołgów KV, w tym KV-5 o wadze stu ton. Tak więc Fritz nie osiągnął znaczącej przewagi jakościowej. Tylko czołg "Lev" ważący dziewięćdziesiąt ton i 105-milimetrowe działo z długą lufą miał przewagę nad czołgami KV-3, KV-4 i KV-5. Pojazdy te miały działo przeciwpancerne kalibru 107 mm, ale gorsze od Lwa pod względem prędkości wylotowej pocisku. I oczywiście liczne czołgi T-34-76 są stosunkowo tanie i łatwe w produkcji, ale dość skuteczne. Głównym czołgiem niemieckim pozostał zmodernizowany T-4, który pod względem bojowym nie przewyższał znacznie trzydziestu czterech czołgów. Chociaż miał dłuższą broń i lepszy pocisk. Ale nawet wtedy nie we wszystkich modelach. Nie było zauważalnej różnicy w jakości.
  Ale zostali nieco wyrównani ilościowo, wykorzystując zasoby Europy, Afryki i ogromną niewolniczą władzę, stemplowali wiele różnych urządzeń. W tym potężny Focke-Wulf, ME 309, Yu-288 i inne rodzaje groźnych sępów.
  Samoloty odrzutowe nie nadążały jednak za bitwą. Ale to jeszcze nie tragedia.
  Fritz miał też całkiem niezły pistolet maszynowy z nabojem pośrednim. Ale Rosjanie też mają własne rozwiązania. Co najważniejsze, Fritz nie będzie mógł liczyć na atak z zaskoczenia. Ale potem mają potężnego sojusznika na Wschodzie - Japonię. A jej ręce, w przeciwieństwie do prawdziwej historii, są rozwiązane.
  Stany Zjednoczone, obawiając się wojny na dwóch frontach, nie odważyły się wypowiedzieć ani słowa, gdy Kraj Wschodzącego Słońca zagarnął wszystkie kolonie Wielkiej Brytanii i Francji w Azji. A teraz Rosja czekała ciężkie próby.
  . ROZDZIAŁ 21
  Walki toczyły się w strefie przygranicznej. Szybko okazało się, że wojska radzieckie miały wiele niedociągnięć, ale walczyły bohatersko. Ale nadal musisz wycofać się nad Dniepr. Jak się okazało, czołgi serii KV również były słabo rozwinięte, a co gorsza też nie były idealne niemieckie "Pantery" i "Tygrysy", a zwłaszcza "Lew" - który co jakiś czas się psuł.
  Oznacza to, że niemiecki czołg-gigant nie spełnił oczekiwań, chociaż w walce był silniejszy niż wszystkie modele KV. Ten ostatni jednak również ciągle się psuł i utknął. Zwłaszcza KV-4 ważący 107 ton i mający przedni pancerz 180 mm. Najnowszy z czołgów, ale jednocześnie najbardziej zawodny. Pływające samochody nie usprawiedliwiały się. Zbyt słaby pancerz umożliwiał strzelanie do pojazdów z karabinów przeciwpancernych i faustpatronów.
  Tylko T-34 okazał się dobrym czołgiem, ale niewystarczająco potężnym i niewystarczająco chronionym.
  "Pantera" często się załamywała, ale zapowiadała się obiecująco. "Tygrys" w ofensywie, chyba najskuteczniejszy, choć nieco przestarzały i zbyt ciężki.
  W walkach brały udział zarówno wojska niemieckie, jak i kolonialne. Ponadto część sił poszła odeprzeć agresję japońską.
  Samurajom jednak nie udało się zbyt wiele i mogli jedynie zablokować Władywostok.
  Tak więc linia frontu ustabilizowała się pod koniec 1943 roku nad Dnieprem. Kijów pozostał sowiecki. A zimą Armia Czerwona przeprowadziła kilka operacji ofensywnych, zbliżając się do Mińska. Niemiecki sprzęt nie walczył najlepiej zimą, ale pewne błędy w obliczeniach sowieckiego dowództwa i przerzucenie znacznych sił i sprzętu pozwoliły Fritzowi uniknąć całkowitej klęski.
  Czołgi "Lion" i "Maus" wykazały całkowitą awarię i zostały wycofane z produkcji. A co z drogimi, ciężkimi i praktycznie niezdolnymi do poruszania się zimą.
  Dla Armii Czerwonej sytuacja w powietrzu pogorszyła się: pojawiły się odrzutowce Luftwaffe. Zwłaszcza ME-262 - świetna prędkość, potężna broń i mocny pancerz. Latem Niemcy wrzucili do boju bardziej zaawansowane "Tygrysa" -2 i "Panterę" -2, nieco zmieniając układ sił.
  Maszyny te, zwłaszcza "Panther" -2, są bardziej zaawansowane i mają mocne silniki. Nie tak często, jak wcześniej się psują i są w stanie uderzyć konkretnie. Tak, a Japończycy stali się bardziej aktywni. Zaczęli atakować Mongolię. Stało się coraz trudniejsze.
  Wykorzystano dywizje arabskie i afrykańskie. Wojska radzieckie ponownie wycofały się nad Dniepr i utraciły Estonię. Wycofali się także do Kijowa. Ale zimą znów zaczęli wygrywać, przebijając się do Niemna. Ale to był ostatni sukces. Do seryjnej produkcji weszły czołgi "E" z bardziej zaawansowanym podwoziem, niskimi sylwetkami, gęstym układem i dużymi racjonalnymi kątami nachylenia pancerza. Ponadto samoloty odrzutowe Luftwaffe przejęły ostateczną przewagę w powietrzu. A wiosną 1945 roku na Białorusi rozpoczęła się niemiecka kontrofensywa. Wróg zastosował w schemacie rozmieszczenia nowe, bardziej zaawansowane czołgi, które pod względem bojowym nie ustępowały pojazdom radzieckim, a może nawet znacznie przewyższały je.
  Zwłaszcza E-50, który przewyższa Tygrysa-2 pod względem uzbrojenia i pancerza, ale jest lżejszy i wyposażony w silnik o mocy 1200 koni mechanicznych.
  Sytuację pogorszył fakt, że Japonia skopiowała radzieckie czołgi i zdołała wprowadzić ich masową produkcję, a także pozyskała samoloty odrzutowe.
  W ZSRR prace nad najnowszym T-54 uległy spowolnieniu, a samoloty odrzutowe całkowicie się zatrzymały.
  Stany Zjednoczone prowadziły politykę samoizolacji, handlowały z ZSRR oraz Niemcami i Japonią i powoli wytwarzały bombę atomową.
  Trzymali się taktyki oczekiwania, ciesząc się, że totalitarne reżimy eksterminują się nawzajem.
  Ale ponieważ nie było wojny, finansowanie broni jądrowej nie było priorytetem. Co więcej, Związek Radziecki nawet nie pomyślał o poddaniu się. Latem i jesienią Niemcy zostali zatrzymani w walkach pod Smoleńskiem, a zimą wojska radzieckie podjęły kontrofensywę. Ale nie było tak udane jak wcześniej, ponieważ niemiecka technologia zdołała przystosować się do zimy.
  Działa samobieżne E-25 były idealne do niszczenia czołgów, posiadając zarówno prędkość, jak i niską sylwetkę.
  Ponadto Fritz miał dyskietki. Te samoloty, niewrażliwe na broń strzelecką, o unikalnych właściwościach, były w stanie przebić się przez samoloty. Przepływający wokół nich strumień laminarny okazał się tak potężny, że nie da się zestrzelić samolotu z dyskiem żadną bronią!
  Naprawdę maszyna - know-how.
  Rok 1946 był dla ZSRR rokiem trudnym. Niemcy trzymali się pod Smoleńskiem, a nawet otoczyli to miasto.
  Jako mięso armatnie rzucali Murzynów, Arabów, Hindusów. I pojawiły się bardziej zaawansowane modyfikacje E-50.
  A potem skręcili na południe. Istniało zagrożenie dla wschodniej Ukrainy. Wróg, rzucając do boju wiele różnych rodzajów czołgów, przede wszystkim serii "E", stopniowo zwyciężał. Ale każdy krok kosztował nazistów bardzo drogo. Poruszali się powoli, sukcesywnie przedzierając się po kolei przez sowieckie linie obronne. I wykorzystując swoją przewagę w powietrzu. Pod koniec roku naziści dotarli jednak do Dona. A Japończycy ruszyli do Magadanu.
  Ale powstało tarcie między III Rzeszą a krainą Wschodzącego Słońca.
  Zimą wojska radzieckie rozpoczęły kontrofensywę przeciwko samurajom i ostatecznie zmusiły ich do wycofania się za Amur.
  Naziści, obawiając się umocnienia Japonii, zachowywali się biernie.
  Ale z drugiej strony Niemcy rozpoczęli na wiosnę ofensywę z Donu na Kaukaz. Turcja przystąpiła również do wojny po stronie III Rzeszy. O Stalingrad toczyły się zacięte bitwy. Dopiero późną jesienią naziści mogli go przejąć, ale jednocześnie ponieśli tak duże straty, że zostali zmuszeni do zatrzymania się. Wojna ciągnęła się już pięć lat. Nadszedł rok 1948. ZSRR miał w masowej produkcji czołgi T-54 i IS-7, które przynajmniej nie ustępowały niemieckim E-50 i E-75. Tak, a myśliwiec MIG-15 zapowiadał się obiecująco.
  Tylko nie było antidotum na dyskoteki, ale są one za drogie i nie seryjne.
  Nazistowski Führer już zaczął testować grunt pod pokój. Ale Stalin nalegał na wojnę aż do całkowitego zwycięstwa. Nastąpiła kolejna wymiana ciosów. Niemcy używali dywizji kolonialnych, co dawało im przewagę liczebną, a w powietrzu wciąż było silniejsze. W ten sposób udało im się dotrzeć do dolnego biegu Wołgi i dotrzeć do Morza Kaspijskiego. Ponadto naziści mieli na czołgach bardziej zaawansowane silniki z turbiną gazową, co pozwoliło E-50 po modernizacji zachować przewagę w opancerzeniu i uzbrojeniu nad lżejszym T-54. Niemcy sprowadzili masę E-50 do siedemdziesięciu ton, co przy 1500 KM silnika z turbiną gazową nie jest jeszcze krytyczne. Oczywiście trzydziestosześciotonowy T-54 nie mógł prześcignąć niemieckich. A IS-7 okazał się zbyt pracochłonny w produkcji, aby stać się czołgiem masowym.
  Działo IS-4 nie jest wystarczająco przeciwpancerne przeciwko serii E.
  Rok 1948 minął w zaciętych walkach. Naziści powoli posuwali się przez Kaukaz. Walki trwały pod koniec roku. A w następnym roku, 1949, doszło do zimowego szturmu na Baku. I dopiero pod koniec wiosny III Rzesza i jej satelity przejęły kontrolę nad całym Kaukazem. Wobec skrajnego wyczerpania sił, po sześciu latach nieprzerwanych walk, Stalin zaproponował rozejm.
  Naprawdę, jak bardzo można sobie nawzajem zaatakować. A ZSRR pokazał się w wojnie z siłami wyższymi, całkiem godny.
  Zmęczeni Niemcy zgodzili się. Zwłaszcza ten najodważniejszy: ropa Baku została podbita, a Moskwa nie jest zbytnio potrzebna nazistom.
  Ameryka nie jest tak łatwa do osiągnięcia.
  Przez kilka lat kraje odpoczywały, dopóki nie zdobyły bomb atomowych. Po tym nikt w ogóle nie chciał wojny. Stalin zmarł w marcu 1953 r. Jego następcą został Malenkow. Niemcami nadal rządził młodszy wegetarianin Hitler, choć miał też pewne problemy zdrowotne. Właśnie rozpoczęto produkcję bomb atomowych. Był rok 1954. I właśnie w tym czasie w ZSRR pojawił się płatny zabójca. Muszę powiedzieć, że Rosja dużo straciła na zawieszeniu broni. Obwód smoleński i część Leningradu, niemiecki. Finowie i Szwedzi odcięli Pietrozawodsk i Murmańsk. Ponadto granica przebiegała wzdłuż Donu, Wołgi, w tym niemieckiego Stalingradu i połowy delty, a także części Astrachania.
  Niezbyt dobrze
  Primorye wzdłuż Amuru, Władywostoku i Chabarowska Japończyków. ZSRR całkowicie przegrał: Ukrainę, kraje bałtyckie, Białoruś, Kaukaz. I oczywiście nikt nie chciał się z tym pogodzić. Ale rozpoczęcie wojny z tak potężnym wrogiem jak III Rzesza jest zbyt ryzykowne. Zwłaszcza po śmierci Stalina. Wielu myślało, że po tym, jak kolejna tak wielka, odważna i silna wola osoba wyszła na świat, nikt nie odważy się rzucić wyzwanie nazistom.
  W końcu walka o władzę nie zaczęła się żartować.
  Co więcej, Hitler, ten największy zdobywca wciąż żyje. A reżim totalitarny, który kontroluje połowę świata, jest bardzo silny i wciąż się rozwija.
  Jednak w prawdziwym życiu zdarzają się cuda!
  Hitman wymyślił więc nowy rodzaj opancerzenia, który powinien dać zdecydowaną przewagę radzieckiej budowie czołgów. A po obu stronach wciąż nie ma tak wielu bomb atomowych, żeby to o czymś zadecydowało. Ponadto na świecie zawarto porozumienie: nie używać broni jądrowej.
  Mogłoby zniszczyć życie na ziemi.
  Nawet Adolf Hitler oświadczył, że nigdy nie weźmie bomby atomowej pierwszy. Chociaż nie można uwierzyć takiemu draniu i demagogowi.
  Jednak nowa broń wykorzystująca wiedzę XXI wieku powinna dać szansę na wygraną.
  Ale sowieccy przywódcy uwierzyli, że zabójca z przyszłości. Pojawiły się najnowsze czołgi, samoloty i broń laserowa. A w 1955 roku, zaledwie 1 maja, Armia Czerwona rozpoczęła decydującą kontrofensywę. Walki były bardzo zacięte. Wróg był silny, liczny, ale słabszy technicznie. A wojska radzieckie posuwały się naprzód, przezwyciężyły zaciekły opór.
  Ludność III Rzeszy jest zbyt duża.
  Smoleńsk został odbity. Następnie do Mińska wkroczyła Armia Czerwona. Tutaj musieliśmy odeprzeć atak szybkich dyskietek wroga, rozwijając prędkość dźwięku 10-12. I osiąganie świetnych wyników.
  Ale przeciwko nim znaleziono bardziej zaawansowane pistolety ultradźwiękowe i promienie cieplne.
  Niemcy zostali pobici. Radzieckie czołgi i samoloty stały się nieprzeniknione dla wroga.
  Fritz podziwiał, jak czołgi ważące czterdzieści ton są niewrażliwe na działa największych kalibrów.
  A laser okazał się w ogóle cudowną bronią. Coś, czemu Fritz nie mógł się oprzeć. A potem Armia Czerwona, po sukcesach na Białorusi, skręciła na południe i wkroczyła do Kijowa. To było największe osiągnięcie sowieckiej techniki i masowego bohaterstwa ludu. Załamał się niemiecki front na wschodzie, a naziści poprosili o litość. Ale nic nie mogło ich uratować.
  A o jakim świecie możemy mówić, jeśli wojna toczy się z kanibalami?
  Wojska radzieckie wkroczyły do Warszawy i tam zrobiły krótką przerwę na przegrupowanie.
  W tym samym czasie wyzwolili Rumunię, gdzie doszło do antyniemieckiego zamachu stanu.
  Następnie kontynuowali ofensywę na Berlin. Niemcy wrzucili do bitwy swój najnowszy wynalazek: czołgi w kształcie piramidy, trudne do przebicia ze wszystkich stron, ale nawet to niewiele pomogło nazistom. Ponieważ przeciwko laserowi nie jest to najlepsza opcja.
  Każda zbroja jest bezsilna wobec promienia o temperaturze milionów stopni.
  Inną rzeczą jest to, że systemy laserowe, zwłaszcza kieszonkowe blastery, nie są jeszcze wystarczające. Ale te, które wprowadziły zamieszanie w niemieckich szeregach i wywołały panikę.
  A jeden wojownik mógł w bitwie zniszczyć połowę dywizji.
  Fritz to dostał i to ze specjalnej stali grawiomagnetycznej. Nawet 210-milimetrowe działa z lufą czołgów "Królewski lew" -3 go nie przejęły i nie mogły przebić bombowców odrzutowych. A co najważniejsze, latające spodki nie dawały już nazistom żadnej przewagi, ale przeciwnie, sowieckie lasery z łatwością przebijały odrzutowiec laminarny, wyłączając dyskoteki.
  Wynalezienie lasera przez nazistów jest słabe!
  Naziści ponieśli oczywistą i brutalną klęskę. Amerykanie, przerażeni potęgą kraju Sowietów, przystąpili do wojny po stronie Niemiec. Użyli nawet bomby atomowej.
  Chociaż nie jest jasne, na co liczyli Jankesi.
  Ich bombowce strategiczne były w stanie przedrzeć się do Leningradu i zrzucić cztery prezentacje. Kolejne dwie bomby atomowe spadły na wyzwolony od Japończyków Władywostok i jedna na Pietropawłowsk-Kamczack. Ten podstępny cios nie pozostał bez odpowiedzi. Po upadku Berlina Armia Czerwona zawróciła i zaczęła wyzwalać Amerykę z Alaski. Kierowały się tam nowe niezniszczalne czołgi ze specjalnymi inkluzjami grawiomagnetycznymi. Przeszli przez siatkę armatnią Yankee jak topór przez folię. I pewnie posuwali się naprzód, wkraczając do Kanady.
  Czołgi amerykańskie są jeszcze gorsze od niemieckich. I nie mają szans.
  A w Europie wojska radzieckie wyzwoliły Paryż, a nawet wylądowały w brytyjskiej metropolii. W tym samym czasie, pokonując Pireneje, zajęli Lizbonę i wkroczyli do Afryki przez Gibraltar. Nikt nie mógł powstrzymać uruchomionego mechanizmu ofensywy Armii Czerwonej. A jeśli rosyjski Iwan obudził się i wdał się w bójkę, to nikomu to nie wystarczy. Co więcej, wiele już zadecydowała przewaga techniczna. O którą nie można w żaden sposób deptać. A bomba atomowa wydawała się tylko nieszkodliwą petardą.
  A kto boi się broni jądrowej: ten frajer!
  Tutaj Armia Czerwona wkroczyła na terytorium Stanów Zjednoczonych. Posuwała się naprzód w bitwach. Amerykanie na początku ciężko walczyli, ale potem zaczęli się rozpraszać pod nieustannymi nalotami i wiązkami laserowymi. Kto mógł pokonać wroga bronią XXI wieku.
  Nauka została połączona z systemem komunistycznym!
  Szczególnie niebezpieczne okazały się sowieckie dyskoteki z laserami. Wylądowali w pobliżu Białego Domu i zabili gwardię prezydencką, biorąc do niewoli głowę państwa. Potem z Ameryki pozostały tylko rogi i nogi. Podpisano kapitulację.
  Wystarczająco honorowy dla Ameryki.
  Potem odbyły się wybory, w których komuniści odnieśli przewidywalne zwycięstwo. Cóż, po czym następuje prośba - o dobrowolne wstąpienie do ZSRR. I oczywiście potwierdzone referendum. I to samo dotyczy wszystkich krajów, najpierw w Europie, a potem w Afryce.
  Dobry sposób na konsolidację ludzkości!
  Japonia również dołączyła do ZSRR. Tylko w Chinach nastąpiła chwilowa fluktuacja. Ale Mao został zastrzelony, a referendum również odbyło się z jednomyślnym wynikiem.
  Chińczycy byli tylko szczęśliwi, zdając sobie sprawę, że życie będzie dla nich lepsze!
  Krótko mówiąc, do 1958 roku wszystkie kraje świata stały się częścią ZSRR. Adolf Hitler został skazany przez światowy trybunał na rozstrzelanie. Chociaż najprawdopodobniej Führer powinien był zostać powieszony. Ale Malenkow osobiście łaskawie zastąpił szubienicę strzałem w serce.
  Tak, Hitlerowi udało się dożyć kary śmierci. A Führer nie miał odwagi się zastrzelić.
  Wtedy planeta stała się jednością. Zamiast wydawać tyle energii na walkę ze sobą, kraje świata zarobiły w jednej uprzęży. Ale pomyśleć, że nauka mogłaby się rozwijać znacznie szybciej. W końcu w różnych krajach te same instytuty badawcze pracują nad tym samym tematem. I zachowują przed sobą tajemnice.
  A wirusy z robakami są dozwolone przez Internet.
  Gdyby światowe instytuty badawcze współpracowały ze sobą i wymieniały informacje, nauka rozwijałaby się znacznie szybciej.
  A więc z powodu obaw przed szpiegostwem, ile informacji jest ukrytych przed światem naukowym. Wielkie szkody wyrządzono postępowi i wojnom, podczas których ginęli najlepsi ludzie.
  A baza materialna wszystkich uczestniczących krajów została podważona.
  Choć z drugiej strony wojna przyśpiesza postęp, to stanowi swego rodzaju bodziec dla nauki. Ale w tym przypadku zjednoczenie wysiłków ludzkości znacznie zwiększyło ekspansję kosmosu. Już w 1967 odbył się pierwszy lot na Marsa. A dziesięć lat później sowiecki kosmonauta odwiedził najdalszy samolot Układu Słonecznego - Pluton. A w 2011 roku pierwsza międzygwiezdna ekspedycja wystartowała na rakiecie w tle.
  To największe wydarzenie w historii ludzkości.
  I okazało się eksperymentalnie - można poruszać się szybciej niż prędkość światła. W 2013 roku radziecki statek kosmiczny przekroczył prędkość światła. A w 2015 roku pierwszy sowiecki kosmonauta wkroczył na jedną z planet gwiazdy Syriusza.
  W 2018 roku zamieszkiwano już kilkanaście planet poza Układem Słonecznym.
  Tak więc czerwoni wojownicy bohatersko wkroczyli na gwiaździste światy. A to dopiero początek kosmicznej ekspansji.
  Wszystko rośnie w tempie huraganu.
  Ludzkość szybko rozprzestrzeniła się po całej galaktyce. Powstały nowe, bardziej zaawansowane statki kosmiczne, nauka rozwijała się coraz szybciej. Termokwark, a później synteza termopreonu, zapewniły dostęp do kolosalnych mas energii. A to pozwoliło ludziom pokonywać coraz więcej przestrzeni. Więc przenieśli się do sąsiedniej galaktyki. Tam napotkali wrogą formę życia białkowego na półprzewodnikach.
  Co się dzieje!
  Rozpoczęła się pierwsza wojna międzygalaktyczna w historii ludzkości. Zaangażowano w to najsilniejsze rodzaje broni. Oraz różnego rodzaju pola, w tym kinespatial.
  I co? A ludzie też mają broń nuklearną!
  Albo coś jeszcze fajniejszego!
  Podczas tej wojny Ziemianie odkryli wehikuł czasu. I zaczęli wydobywać martwych żołnierzy z czasów II wojny światowej, przenosząc ich do światów gwiezdnych.
  I nie pozwól mu naprawdę umrzeć!
  Tak powstało całe pokolenie nowych i jednocześnie starych myśliwców - tych, którzy minęli kabinę drugiego świata i pierwszej gwiazdy. Doskonalili swoje podwójne umiejętności, podnieśli poziom sił zbrojnych ZSRR na fenomenalne kosmiczne wyżyny.
  Więc pomysłowość jest silna!
  A teraz, po najbardziej upartych bitwach, imperium półprzewodnikowych kosmitów zostało pokonane. I w ten sposób ludzkość przewróciła kolejną stronę swojej historii. Kolejnym krokiem była ekspansja do supergromad galaktycznych.
  Podbijemy przestrzeń wszechświata: buty błyszczą w marszu!
  Jak się okazało, chociaż we wszechświecie jest wiele planet, rozsądna forma życia jest dość rzadka. Tym bardziej, że nie można było spotkać żadnej super-cywilizacji. A to pozwoliło ludzkości czuć się całkiem komfortowo, osiedlając się w różnych światach, w galaktykach, w supergromadach.
  A jednocześnie rozwiązując problem przedłużania życia, ucząc się odmładzania organizmów.
  A teraz ludzie polecieli na skraj wszechświata. Zobaczyliśmy niesamowitą pustkę przestrzeni i zdecydowaliśmy... Co dalej? I tak powstał najnowszy statek kosmiczny, zdolny do latania na ogromne odległości. A ludzie rzucili się do nowych światów. Po przebyciu kilkuset bilionów lat świetlnych w końcu rzucili się do innego wszechświata. Były też gwiazdy, planety, komety. I wreszcie spotkała się super-cywilizacja. Ale ludzkość przemawiała do niej na równych prawach, ponieważ ona sama ucywilizowała się ponad wszelką miarę.
  Dlaczego Biblia nie przepowiada, że człowiek stanie się podobny do bogów?
  Ludzie nauczyli się wskrzeszać zmarłych. W tym ci, którzy zginęli bardzo dawno temu, a nawet ci, z którymi popioły zostały rozrzucone na wietrze.
  Prawie wszyscy zmartwychwstali, nawet ofiary aborcji i przestępcy. Ci ostatni, w tym Hitler, zostali wysłani do wygodnych obozów na reedukację.
  Tak więc ludzkość zyskała zarówno wszechmoc, jak i szczęście. A ludzie już sami próbowali i tworzyli galaktyki, zamieniając się w twórców-demiurgów.
  Wszystkie prawa fizyczne zostały podporządkowane ludzkości.
  Vovka-Pavlik był bardzo zmęczony, potknął się i upadł. I został uderzony pałką na gołych obcasach. Następnie policjanci wylali na niego dwa wiadra lodowatej wody.
  Chłopiec-więzień opamiętał się. Pod chichotem stróżów prawa znów sam zaczął kręcić pompą. Dostał drugi wiatr.
  Aby nie było tak nudno, Vovka-Pavlik zaczął ponownie komponować;
  Hitler działał mądrzej i nie wypowiedział wojny Ameryce. Japonia wciąż wygrała bitwę o Midway, ale nie udało jej się zdobyć Archipelagu Hawajskiego. Tak, to poważny problem dla Kraju Kwitnącej Wiśni.
  Wojna w tej wizji zakończyła się niepowodzeniem także dla Niemców. Nazistom udało się pokonać pod Stalingradem. I potoczył się na zachód. To prawda, że Mainstein rozpoczął kontratak i częściowo przywrócił sytuację. Podczas bitwy na Wybrzeżu Kurskim naziści, ze względu na brak bombardowań przez Stany Zjednoczone, byli w stanie wyprodukować więcej czołgów i samolotów.
  Zaliczył starcie bojowe i "Lew". To prawda, że ta maszyna okazała się nie do końca skuteczna. Jej armata była zbyt potężna i niewystarczająco szybka. Jedyne dobre zabezpieczenie boków sprawiło, że zbiornik był wytrzymały. Ale ten problem został rozwiązany przez taranowanie. Jednak walki przybrały bardziej przewlekły i zacięty charakter. Faszystowskie myśliwce Focke-Wulf wcisnęły się w powietrze i pojawił się najnowszy ME-309.
  W Afryce Rommel wycofał się na wschód od Libii i zdołał odeprzeć brytyjską ofensywę.
  Bitwa pod Kuskiem trwała od 5 lipca do 23 września. Wojska radzieckie były w stanie zająć Orel i Biełgorod, ale naziści zatrzymali Charków. Straty Armii Czerwonej okazały się zbyt duże i musieli zrobić przerwę operacyjną, aby uzupełnić swoje siły.
  Niemcy, nie skrępowani frontem zachodnim, aktywnie formowali zagraniczne dywizje. I nadal mogli utrzymać swoje pozycje. Szybko rosła również produkcja czołgów i dział samobieżnych. Niektóre niemieckie pojazdy, w szczególności lekkie działa samobieżne, mogły całkiem dobrze działać zimą.
  Jednak ogólnie czołgi "Pantera" i "Tygrys" na czas zimowy nie odniosły całkowitego sukcesu. A jeszcze gorzej było z "Lwem" i "Ferdynandem". Ostatecznie "Lew" został ostatecznie wycofany z produkcji. Ale w serialu pojawił się "Tygrys" -2. Bitwy pokazały, że nowy czołg był dobrze chroniony na czole, ale raczej słaby w prowadzeniu.
  Zimą Niemcy zostali pokonani. I zostali wypędzeni ze wschodniej Ukrainy. Ale udało im się wycofać za Dniepr, aw marcu zatrzymała się ofensywa wojsk sowieckich. To prawda, Armii Czerwonej udało się zająć Smoleńsk. Ale nie było już wystarczających sił do ofensywy pod Leningradem. Nadal nie ma czynnika frontu zachodniego i bombardowań przez Stany Zjednoczone.
  A to oznacza, że naziści są znacznie łatwiejsi.
  Do lata Niemcy uzupełnili swoje siły nowymi czołgami, w tym Panther-2, i nabyli samoloty odrzutowe. Letni autostop ofensywy Armii Czerwonej w centrum nie do końca się powiódł. Niemcy mieli silną, inżynieryjną obronę. Ponadto sama konfiguracja frontu sugerowała, że Sowieci mogli uderzyć tylko w centrum. Aby nie zmuszać Dniepru na południu. Na północy Niemcy mają potężną obronę.
  Negatywnym czynnikiem dla Armii Czerwonej był niewielki spadek produkcji czołgów na tle nieskręconej produkcji "Panter" i bardziej zaawansowanego "Tygrysa" -2. A rozwój lotnictwa odrzutowego stworzył pewne niekorzystne perspektywy. Chociaż ME-262 wciąż nie był doskonałym myśliwcem, jego duża prędkość i potężne uzbrojenie: cztery 30-milimetrowe działa miały na niego wpływ.
  W każdym razie w bitwach o Białoruś wojska radzieckie napotkały potężną pancerną maczugę wroga. Co więcej, produkcja T-34-85 dopiero się rozwijała, głównym czołgiem radzieckim był słabszy T-34-76, a IS-2 był również niedokończonym pojazdem.
  Mainsteinowi udało się podciąć wojska radzieckie, tworząc parę kotłów. W drodze Niemcy zajęli nawet Smoleńsk. Dopiero wprowadzenie do walki dużych rezerw kwatery głównej pozwoliło uniknąć całkowitej klęski i powstrzymać nazistów.
  Ale naziści pokazali swoją siłę. Sytuacja pogorszyła się i pojawił się lżejszy i bardziej zaawansowany E-10, który mógłby zastąpić cięższe i droższe samochody. I jeszcze doskonalszy i mocniejszy E-25. A także zwiększenie produkcji "Pantery"-2 z potężnym działem 88 mm.
  Jednak Armia Czerwona była również silna. Zimą wojska radzieckie ponownie próbowały zaatakować centrum. Ale naziści mieli bardzo dużą flotę czołgów. Zwiększyli ilość technologii. Ponadto pojawiła się bardziej zaawansowana modyfikacja "Tygrysa" -2 z silnikiem o mocy tysięcy koni mechanicznych. I nowy czołg "Lew" -2. Ten pojazd został wyprodukowany ze skrzynią biegów i silnikiem umieszczonymi razem i przed czołgiem. Umożliwiło to zagęszczenie układu i zmniejszenie wysokości maszyny. Masa "Lwa" zmniejszyła się do sześćdziesięciu ton przy zachowaniu pancerza i uzbrojenia w poprzedniej wersji z silnikiem o mocy tysiąca koni mechanicznych. Ponadto zwiększono szybkostrzelność działa do ośmiu strzałów na minutę, zainstalowano na nim stabilizator hydrauliczny i noktowizor.
  Nowy "Lion" był już bardziej satysfakcjonującą maszyną.
  Chociaż w praktyce E-10 wyglądał na bardziej udanego. Przedni pancerz tych dział samobieżnych urósł do 82 mm przy dużym nachyleniu, a masa osiągnęła 16 ton, ale zostało to zrekompensowane mocniejszym silnikiem o mocy 550 koni mechanicznych.
  Niemcy odparli sowiecką ofensywę w styczniu 1945 roku. A w lutym sami próbowali zaatakować, ale niezbyt skutecznie. Przeszliśmy trzydzieści czy czterdzieści kilometrów. Wtedy zatrzymały ich sowieckie rezerwy. W bitwach brały udział nowe radzieckie SU-100, które sprzeciwiały się rosnącym niemieckim czołgom. W szczególności od jesieni zwykła Pantera pojawiła się w modyfikacji F z mocniejszym przednim pancerzem i nie mogła przebić armaty 85 mm. A "Pantera" -2 jeszcze bardziej.
  Również w Afryce bitwy toczyły się pełną parą. Oszczędzając siły, Montgomery próbował awansować. Ale Rommel odparł wszystkie ataki Brytyjczyków. Bitwy wykazały wysoką skuteczność dział samobieżnych E-10, zwłaszcza z działem Pantery, zdolnym przebić nawet Churchilla. Nieźle walczył i "Pantera". Brytyjczycy mieli za mało ciężko uzbrojonych czołgów, a Pantera trzymała pociski. Bitwy pokazały słabość broni Churchilla i jego niewystarczające właściwości jezdne. A "Cromwell" okazał się jeszcze gorszy.
  Rommel zdołał ominąć Brytyjczyków iw marcu utworzył duży kocioł. Brytyjczycy zostali zmuszeni do odwrotu. Ponieśli ciężkie straty i opuścili Tolbuk. Dopiero w regionie El-Aman, po usunięciu części sił z frontu japońskiego, armia brytyjska powstrzymała Rommla. A to dlatego, że nie otrzymał posiłków.
  W marcu Niemcy nagle rozpoczęli ofensywę w kierunku południowym. Podcięcie sowieckiego ugrupowania od Smoleńska do Donbasu. Po raz pierwszy masowo zastosowano noktowizory i ofensywę w nocy.
  Fritzom udało się osiągnąć taktyczną niespodziankę, więc Stalin bardziej bał się kierunku Moskwy. Naziści odnieśli pewien sukces, zdobywając Połtawę, Charków, ponad połowę Donbasu. Krym był na razie zablokowany przez wojska sowieckie. Ale w maju naziści wznowili ofensywę i połączyli się ze swoimi jednostkami zablokowanymi przez ląd.
  Dowództwo sowieckie w czterdziestym piątym roku znalazło się w trudnej sytuacji. Do serii weszły bardziej zaawansowane niemieckie czołgi E, a samoloty odrzutowe coraz aktywniej dominowały na niebie. Jeszcze gorzej. Czołg T-44 okazał się niewystarczająco zmodyfikowany do produkcji seryjnej, a przestarzały T-34-85 musiał zostać użyty jako główny pojazd. Oznacza to, że niemieckie samochody, zwłaszcza Panther -2, oraz najnowsze E-50 okazały się mocniejsze.
  Do produkcji trafił tylko IS-3, ale to nie wystarczyło. W czerwcu hitlerowcy zdobyli Biełgorod i Orel. I próbowali stworzyć kocioł pod Kurskiem. Armia Czerwona z trudem i ciągłym kontratakiem powstrzymała Fritza. Ale to ją dużo kosztowało. Stalin zaproponował nazistom rozejm. Hitler zgodził się, ale tylko na sześć miesięcy.
  Krótka przerwa była na korzyść Wehrmachtu, który w sierpniu rozpoczął wielką ofensywę w Egipcie. We wrześniu Egipt był całkowicie pod kontrolą Fritza. Naziści zajęli także Gibraltar. Franco pod silną presją zgodził się jednak przepuścić wojska niemieckie.
  Odnosząc sukces, naziści zajęli zarówno Irak, jak i Kuwejt, zdobyli Palestynę.
  Wszystko nadal będzie w porządku, ale 21 grudnia 1945 roku, dokładnie w urodziny Stalina, Stany Zjednoczone użyły broni jądrowej przeciwko Japonii. Należy zauważyć, że Ameryka, nieograniczona frontem zachodnim, począwszy od końca czterdziestego trzeciego roku zaczęła posuwać się naprzód na pozycje japońskie. Jankesi posuwali się powoli, kosztem ogromnych strat, ale na pewno.
  Głównym powodem jest zdecydowana przewaga USA w gospodarce. Amerykanie wyprodukowali od pięciu do sześciu razy więcej samolotów niż Japonia, wypuszczali coraz więcej nowych okrętów.
  Tak przytłaczająco się podjęli. I nawet japońskie dowództwo nie zawsze było na szczycie.
  Już w listopadzie 1945 roku Amerykanie wylądowali na Filipinach.
  Po tym B-29 przebiły się do Japonii. I zrzucił jedną bombę na Hiroszimę. A drugi został utracony z powodu akcji bojowników.
  Ale cały świat otrzymał lekcję. Fiihrer zaczął się denerwować. A Stalin zasugerował przedłużenie rozejmu. A może nawet zawrzeć pokój.
  Ale Stalin oświadczył, że zgodzi się tylko pod warunkiem, że wszystkie terytoria sowieckie zostaną zwrócone. Hitler zaproponował podział: na podstawie podbitych terytoriów. Obaj dyktatorzy nie doszli do porozumienia.
  Führer uznał, że konieczne jest wykończenie ZSRR. I bronić się przed Ameryką za pomocą samolotów odrzutowych.
  I oczywiście dyski, które mają niezwykłą śmiertelną siłę i kolosalne prędkości.
  W marcu 1946, używając bardziej zaawansowanych czołgów serii E, głównie E-50 w ciężkiej modyfikacji, naziści przystąpili do ofensywy. Początkowo czołg E-50 ważył około pięćdziesięciu ton i miał pancerz Tygrys-2, ale z dużymi spadkami. Zagęszczenie układu czołgu pozwoliło nazistom zmniejszyć masę pojazdu bez uszczerbku dla ochrony. E-50 był wyposażony w bardzo celne i przeciwpancerne działo 88 mm w 100 EL oraz hydrauliczny stabilizator. Na czole czołg trzymał pociski prawie wszystkich dział przeciwpancernych ZSRR. Ale ochrona boczna 82 mm, choć pod zboczami, była wyraźnie niewystarczająca. Ale nowa modyfikacja E-50 zainstalowała silnik z turbiną gazową o mocy 1500 koni mechanicznych, wzmocniła pancerz, podnosząc masę do 70 ton. Nowy czołg miał już 250 mm przedniego pancerza i 150 mm pochyłych boków.
  Jego lepsze zabezpieczenia sprawiły, że jest to całkowicie niezawodna, przełomowa maszyna.
  W ZSRR rozpoczęła się produkcja IS-4, która nie ustępuje pod ochroną niemieckiego czołgu. Ale sowiecki samochód okazał się nieco wilgotny. A niemiecka armata jest bardziej zaawansowana, szybkostrzelna i przeciwpancerna.
  Główny T-54 nie został jeszcze sfinalizowany i nie wszedł do serii. A Niemcy, korzystając z siły roboczej z całej Europy, produkowali czołgi w dużych ilościach. Działa samobieżne E-25 i E-10 były łatwe w produkcji, ale dobrze chronione. A było ich dużo. Mogli oprzeć się sowieckim maszynom.
  A jednocześnie ta technika jest dość skuteczna. I zdolny do posuwania się naprzód w zimie i z dobrymi umiejętnościami przełajowymi. Naziści uruchomili produkcję bardziej zaawansowanej technologii. I udało nam się rozwiązać problem ilościowy. W tym kosztem niewolników afrykańskich.
  Turcja również przystąpiła do wojny w kwietniu. Naziści zajęli Woroneż i wyróżnili się na półwyspie Taman.
  Awansowali wykorzystując swoją przewagę liczebną. W walkach brały udział także dywizje arabskie. Było też wielu Włochów, a także żołnierzy z całej Europy. Ten sam francuski.
  Pod koniec maja naziści zbliżyli się do Stalingradu. Bitwa o miasto rozpoczęła się od nowa. Tym razem naziści liczyli na "Sturmtigery" i samoloty odrzutowe.
  Walki o Stalingrad przeciągały się. Ale naziści dotarli do Groznego i Ordzhonikidze. Turcja wraz z Niemcami otoczyła Erewan i zajęła Batumi.
  Sytuacja uległa eskalacji do granic możliwości. W bitwach niemieckie czołgi pokazały swoją siłę. A samoloty odrzutowe w końcu zdobyły przewagę w powietrzu.
  ZSRR nie miał jeszcze samolotów odrzutowych i możliwości walki na równych zasadach.
  Pod koniec sierpnia 1946 upadł Stalingrad. Niemcy ufortyfikowali Wołgę. We wrześniu dotarli do Morza Kaspijskiego, odcinając lądem Kaukaz.
  Powstała krytyczna sytuacja. Stalin próbował rozwiązać ten problem z zaciekłością i nowymi czołgami IS-7. W październiku Armia Czerwona próbowała odbić Woroneż z rąk Niemców. Uderzenie spadło na wojska włoskie, a obrona została przełamana.
  Ale Mainstein, przewidując to, zadał cios dużym korpusem czołgów oddziałom radzieckim na flance i odciął je wzdłuż Donu. Bitwy pokazały, że czołgi serii E nie ustępują radzieckim pod względem osiągów. A obliczenia dotyczące lepszej zdolności przełajowej w jesienną pogodę nie zmaterializowały się. A ciśnienie powietrza wzrosło.
  Baku upadło w listopadzie 1946 r. A w grudniu cały Kaukaz był pod rządami faszystów.
  Ale w międzyczasie Stany Zjednoczone przeprowadziły kilka kolejnych ataków nuklearnych na Japonię. I zdobył Filipiny, Okinawę. Ale samuraje nie zamierzali jeszcze skapitulować.
  Nadszedł nowy rok 1947. ZSRR w końcu wprowadził do serii niedokończone T-54 i IS-7. Te czołgi mogły jakoś stawić opór nazistom. Niemcy otrzymali E-75 z armatą 105 mm 100 EL i ważącą około 80 ton. Co zostało zrekompensowane przez silnik z turbiną gazową o mocy 1800 koni mechanicznych. E-75 dodatkowo zagęszczał układ, zwiększając grubość bocznego pancerza do 200 mm, a z przodu do 250 mm poprzez zwiększenie kąta nachylenia.
  Nowy niemiecki czołg - bez wątpienia przewyższał IS-7, w obronie był jednak cięższy o 12 ton. Miał też broń, która była nieco bardziej przeciwpancerna. Natomiast czołg E-50 stał się o 5 ton lżejszy, ale jego boczny pancerz jest grubszy o 20 mm. Ze względu na zagęszczenie układu.
  Te dwa czołgi stały się głównymi. A ich produkcja wzrosła. Niemcy nadal dominowali w Afryce i na Bliskim Wschodzie. A ich przewaga w powietrzu, zwłaszcza po pojawieniu się odrzutowca TA-500 i bezogonowego B-28, tylko wzrosła.
  Zbombardowano sowieckie miasta i fabryki. Zmniejszyło to produkcję broni. Zwłaszcza na tle ostrego braku siły roboczej.
  W marcu 1947 r. hitlerowcy rozpoczęli ofensywę na Saratów i jednocześnie na Moskwę. Naziści liczyli na ich potęgę.
  W bitwach brały udział również działa samobieżne E-50, które były prostsze w produkcji i miały tylko 1,5 metra wysokości. Wykonali świetną robotę w walce z czołgami. I rozwinęły się bardzo szybko.
  Wojska radzieckie walczyły bohatersko, ale systematycznie ustępowały. W maju Saratów padł po bohaterskiej obronie, a naziści zajęli Wiazmę. W połowie lipca zajęto również Kujbyszewa. Naziści pewnie posuwali się naprzód, zdobywając również Kalinin, zbliżając się do Tuły.
  Pod koniec sierpnia Fritz zdobył także Uljanowsk. W tym samym czasie upadł również Uralsk, wraz z Guryevem.
  A pod koniec września naziści zakończyli okrążenie Moskwy. Był to więc ogromny sukces.
  Walki o stolicę przeciągnęły się do końca grudnia. Ale 31-go, właśnie w sylwestra, resztki garnizonu skapitulowały.
  W tym samym czasie Niemcy zajęli Riazań i Kazań. Ale w styczniu 1948 Japonia skapitulowała w wyniku ataku nuklearnego.
  A Stany Zjednoczone zwróciły się do Niemiec i ZSRR - mówią, zakończ wojnę! W przeciwnym razie dostaniesz bomby atomowe. W tym czasie naziści otoczyli Gorkiego i już wykańczali ZSRR. I naprawdę nie chcieli ulec amerykańskiemu szantażowi.
  W lutym 1948 Niemcy wznowiły ofensywę na wschodzie. Niemcy zadali główny cios w kierunku Azji Środkowej, gdzie klimat jest cieplejszy. W rezultacie wojska radzieckie ustąpiły i poddały Taszkent, Duszanbe, Aszchabad. A w maju naziści przenieśli się do Swierdłowska. Armia Czerwona nie stawiała tak aktywnego oporu. Nastąpił szok moralny. Wzrosła liczba dezerterów i zdrad.
  Stany Zjednoczone nie zdecydowały się jeszcze na przystąpienie do wojny z III Rzeszą. Co więcej, dyskoteki swoją szaloną szybkością przerażały Amerykanów. Takie maszyny mogłyby zapalić się nad Nowym Jorkiem, będąc całkowicie nietykalnymi.
  Po zdobyciu Swierdłowska Stalin uciekł do Nowosybirska. Niemcy deptali po piętach. W ZSRR do serii wszedł nowy czołg IS-11. Pojazd ten został pospiesznie opracowany, aby stać się najcięższym radzieckim czołgiem w historii, uzbrojonym w działo 203 mm, przedni pancerz 400 mm i ważącym sto dwadzieścia pięć ton. Maszyna ta nie mogła być masowo produkowana pod bombami i ze względu na utratę wielu fabryk. Ale ona z drugiej strony przeszła chrzest bojowy.
  Minął rok 1948. Naziści zajęli Nowosybirsk. Ale zimą bardzo trudno walczyć w mrozy. Następny rok był 1949. Wiosną hitlerowcy nadal posuwali się po Syberii. Armia Czerwona stawiła opór ze zgubną furią.
  Amerykanie jeszcze nie interweniowali. Zwiększyli tylko swój potencjał nuklearny. I opracowali bardziej zaawansowane metody dostarczania do celu.
  Ale naziści nie siedzieli spokojnie. Dostali piramidowy czołg AG. Ten samochód nie miał sobie równych pod względem ochrony.
  Pod koniec 1949 r. wszystkie większe miasta ZSRR znalazły się pod kontrolą Niemiec. Stalin uciekł do lasów. W tym samym czasie naziści zdobyli Indie prawie bez strat, wybijając stamtąd Brytyjczyków. I zakorzeniony w Afryce. Stany Zjednoczone ponownie nie odważyły się przystąpić do wojny, choć groziły im wiele i głośno.
  Tymczasem naziści zaczęli trawić to, co wygrali. Nastąpił chwilowy spokój. Führer stworzył również wraz z naukowcami bombę atomową. I obie strony zamarły w oczekiwaniu.
  Rozpoczęła się era zimnej wojny. Trzecia Rzesza kontrolowała dwie trzecie Afryki. Ląduje do Birmy, całego terytorium ZSRR, a także Europy.
  Naziści po cichu zajęli Szwecję i Szwajcarię swoimi oddziałami. Reszta Europy została zmuszona do podpisania zniewalających umów gospodarczych.
  Niemcy zdobyli ogromną władzę. Zaczęło się rozwijać wykorzystanie systemu totalitarnego zmieszanego z gospodarką rynkową. Jednocześnie prowadzi poszukiwania nowej broni.
  W listopadzie 1955 rozbił się samolot Hitlera. A panowanie Czyngis-chana z XX wieku, który podbił wiele ziem, zostało przerwane.
  Następcą został Schellenberg, zastępując Himmlera na stanowisku szefa SS. Rozwój Niemiec był kontynuowany. Aż wreszcie w 1980 roku powstało promieniowanie zdolne do neutralizacji ładunków atomowych.
  I zaczęła się nowa wojna. Tym razem III wojna światowa.
  . EPILOG
  Vovka-Pavlik był wyraźnie wyczerpany. Ale było już tak późno, że policja chciała spać.
  Pozwolili położyć się więźniowi. Jeden z nich nawet okazał miłosierdzie, rzucając wiązką słomy.
  Przed pójściem spać chłopcu dano chleb i kaszę jaglaną do zjedzenia na wodzie. Vovka-Pavlik szybko zjadł. Myślałem, że skończył jeszcze jeden dzień na sto lat. I może na próżno zamienił pobyt w żłobku w więzieniu w prawdziwe piekło i ciężką pracę, choć w zasadzie można tu żyć.
  Ale nie chciałem się poddawać i poddawać. A skazany chłopiec postanowił: "stać na śmierć".
  W międzyczasie położył się na słomie, wyciągnął nagie, przewrócone, bardzo zrogowaciałe, dziecinne nogi i zasnął.
  I marzył o kontynuacji cudownego snu;
  Po tym, jak prawie cała dwustutysięczna chińska armia została zniszczona, sześciu wojowników przeniosło się dalej w głąb Niebiańskiego Imperium. Aby uniemożliwić Chińczykom powrót do rosyjskich miast na Syberii.
  Tutaj wojownicy zaatakowali żółtych wojowników w najbliższym dużym mieście.
  Vovka-Pavlik, ścinając żółtych wojowników i wymachując obydwoma mieczami, wrzasnął:
  - W imię rosyjskich carów!
  I ostre igły wyleciały mu z bosych stóp. Uderzyli w chińskie myśliwce.
  Margarita, siekając żółtych wojowników swoimi mieczami, wzięła go i zaśpiewała:
  - Teraz tworzymy historię!
  Igły poleciały z jej bosych stóp w żółtych wojowników.
  Następna jest Natasza w walce. Rzuca też prezenty śmierci i kwiczy:
  - Przyszłość jest nasza! Chwała Wielkiej Rosji!
  A jej naga, wyrzeźbiona noga wyrzuci to ze straszliwą siłą. I pokroić Chińczyków w krwawy bałagan.
  Zoya również tnie desperacko. I rozwalił chińskiego generała na pół. I pociąć jego kości.
  Po czym zawyła:
  - Za moje wielkie zwycięstwo!
  A bosymi stopami ponownie wystrzeli morderczy prezent. I znokautuj wielu chińskich wojowników.
  Ale kiedy Aurora jest w bitwie, ogólnie jest okropnie. Przecina chińskich żołnierzy na pół i rzuca morderczymi prezentami bosymi stopami. I tak miażdży żółtą armię.
  Nie, Aurora rzeczywiście jest nazywana czerwoną wiedźmą. A ona jest niezwyciężona.
  I śmiercionośne igły wylatują z jej nagich palców. Uderzają Chińczyków i padają jak worki z piaskiem.
  Aurora ryczy na całych płucach:
  Rosjanie mnie znają
  I nazywają to świetnym!
  I znowu piękno jest jak rzucenie śmiertelnej igły. A wróg jest przygwożdżony jak chrząszcz.
  Aurora o bulgotaniu:
  - Możesz marzyć, śnić źle!
  I znowu dziewczyna miota się jak bumerang.
  Tak, ta ruda - ani funta soli zjadł w sprawach wojskowych. Jeśli młóci, to młóci.
  I znowu szybka i ognista dziewczyna atakuje.
  A tutaj Swietłana jest chętna do walki. I tak tnie i niszczy wszystkich. A jej miecze są jak iskrząca się błyskawica.
  A igły lecą z bosych stóp.
  Dziewczyna krzyknęła:
  - Moja wielka siła -
  Zagraj ze mną, aby zaprzyjaźnić się z krokodylem!
  Chłopiec Vovka-Pavlik Vyunov, jak zawsze, atakuje. Jest szybkim mangustą. Rąbi i rzuca gwiazdkami we wroga.
  A młody wojownik płacze:
  - Przejdźmy do ofensywy
  Pokonajmy wszystkich Chińczyków!
  A oto chłopiec atakujący.
  A dziewczyna Margarita w wielkim podnieceniu miażdży żółte oddziały. A jej gołe palce rzucają dary śmierci.
  A dziewczyna ryczy:
  - Wygram!
  I znowu cały deszcz igieł spływa z jej bosej stopy.
  A igły są śmiertelne i zatrute.
  Margaret w ofensywie. Chińczycy są wobec niej bardzo twardzi. A dziewczyna jest ucieleśnieniem horroru.
  Chociaż piękny wojownik.
  A teraz kawałek śmierci znów odlatuje z jej bosej stopy. Który uderza wrogów.
  Natasza w dzikim locie. Kroi Chińczyka na kawałki. A jej miecze nie znają litości.
  Ryk wojownika:
  - To będzie nasze wielkie zwycięstwo!
  A z bosych stóp piękna znów wylatują bardzo zabójcze i niebezpieczne igły.
  Masowo uderzali w Chińczyków. Co dziewczyny są naprawdę fajne.
  A w ofensywie nie dają nikomu zejścia.
  Ale Zoya nie wie, nigdy nie ma słowa. Przebija się do przeciwników. A jej miecze są jak kaci.
  Zoya krzyczy na całe gardło:
  - Nie znam litości - tylko śmierć!
  A jej bose stopy rzucą się tak, że Chińczycy nie będą mogli się oprzeć!
  I odwrotnie, wojownik przyspiesza z każdą minutą. Oto lodowisko w ofensywie.
  Aurora też jest taką fajną dziewczyną. Nie wycofuje się i nie poddaje. I wszystko jej się udaje.
  Tutaj rzuciła gołymi palcami stalowy wachlarz. Zabiła chińskich żołnierzy i syknęła:
  - W czerwonym imperium wybuchnie ogień, który ogrzeje całą planetę!
  I znowu coś, co specjalnie zabija muchy z jej bosej stopy.
  A wojownik znów jest na wysokiej pozycji.
  A oto Swietłana w bitwie. Nie odbiega od planu. I tnie się dziką presją. A z jej bosych stóp wylatuje ostry dysk. Który słynie z cięcia przeciwników.
  Swietłana piszczy z dziką furią:
  - Rozerwę was wszystkich na strzępy!
  A dziewczyna jest w ofensywie. A jej bose stopy są takie zwinne.
  W dalszej części bitwy Vovka-Pavlik Vyunov jest rozdarty. Oto zdesperowany chłopiec-terminator. Wiąże się z kolosalnymi siłami i presją dzikiego chłopca.
  A oto dziecko rzucające bumerang bosą stopą. Tak, a przeciwnicy stracili dwa tuziny głów naraz.
  To jest naprawdę śmiertelna siła.
  Vovka-Pavlik śpiewał:
  - Moje pismo jest proste -
  Nie lubię ciągnąć kota za ogon!
  I ostrze wyleciało z gołej pięty chłopca i jak Chińczycy zostaną pobici. Dosłownie stracili ducha i odwagę.
  Vovka-Pavlik zauważył z dzikim szaleństwem:
  - Nigdy nie mów słowa nie!
  Chłopak atakuje... Wtedy przypomniał sobie Władimira Kliczko. Tak, ten bokser mógłby wrócić na ring. A dlaczego nie spróbować? Jeśli nadal jest zdrowie, to sam Bóg nakazał ci walczyć!
  Chłopiec Terminator podczas ataku. Miażdży Chińczyka i śpiewa:
  Młody przyjaciel zawsze bądź młody
  Nie spiesz się na odpoczynek...
  Bądź wesoły, odważny, hałaśliwy -
  Musisz walczyć - więc walcz!
  Człowiek z twardością -
  Pobić was wszystkich z rzędu!
  Jestem wiecznym chłopcem z duszą,
  Co daje wynik!
  Wieczny chłopiec, ja duszę
  I nie cofaj się!
  Młody wojownik i wieczne dziecko w wściekłym ataku na Chińczyków. Pokaże się z najlepszej strony.
  Margarita również miażdży żółtych wojowników i śpiewa:
  - Nigdy się nie poddamy!
  I odcięła dużo chińskiego, dodała ze śmiechem:
  - Nie, wierz mi nigdy!
  A dziewczyna ponownie rzuciła ostrymi, trującymi igłami.
  Jest w szybkim i niepowtarzalnym ruchu.
  Natasza w walce jest szybka i groźna jak Walkiria. Walczy dzielnie. I powalenie Chińczyków.
  Często walczyła na niebie. Była doskonałym pilotem asowym. Musiała walczyć w piechocie.
  Ale teraz Natasza zajęła się Chińczykami. I młóćmy z całą wściekłością.
  A bumerangi i igły lecą z jej bosych stóp. Miażdży wroga.
  Dziewczyna śpiewa:
  - Ale wierzę w wschód słońca,
  Rozproszy mrok więziennego lochu!
  Zoya atakuje Chińczyków. I wybucha ciasno. A jej bose stopy bez przerwy nokautują wrogów.
  Wojownik w ruchu. Jest jak kobra, która skacze i skacze do siebie.
  Dziewczyna ze złotymi włosami krzyczy:
  - Przyszłość jest nasza
  Jesteśmy jak Rycerze Jedi!
  A teraz weźmie go z zakrętu i uderzy.
  Następna w ataku jest Aurora. Miażdżąca i walcząca dziewczyna koloru czerwonego. Przeszła do ofensywy, jeszcze bardziej przyspieszając. Jej miecze są jak ostrza wiatraka.
  Ogniste piękno wydane:
  - Na całym świecie będzie takie szczęście!
  I znowu dziewczyna wpada w dzikie tempo. To jest prawdziwa bogini wojny.
  Svetlana również śpiewa, podskakując:
  - Sto po stu, pułk po pułku,
  Rosyjscy rycerze cięli mieczem!
  A teraz jej bose palce rzucą to, czego nie może odeprzeć tarcza.
  Oto dziewczyna. Prawdziwe połączenie.
  Natasha ćwierka z uśmiechem zębów:
  - Nie ucz mnie!
  I rzuca śmierć bosą stopą.
  Aurora zgadza się:
  - W ogóle nie ma nas czego uczyć!
  Wojownicy przyspieszają swoje ruchy. Na razie prawie całe miasto jest zaśmiecone trupami. Tak, Chińczycy popadli w zagładę. Jest tylko sześć osób, ale pracują dla całej armii.
  Vovka-Pavlik Vyunov przypomniał sobie historię jednego faceta z rodzaju elfów. Znalazł się w Trzeciej Rzeszy i był w stanie przekonać go do wysłania do Luftwaffe.
  Tak, elf, choć niskiego wzrostu, jest bardzo szybki, silny i ma doskonałą reakcję. Ogólnie rzecz biorąc, elfy są lepsze od ludzi pod względem kondycji fizycznej i szybkości myślenia. A w samolocie elf, a nawet królewska krew, sam czuje się jak orzeł.
  A ten wojownik był w stanie zestrzelić 538 samolotów wroga w dniu urodzin Fuhrera 20 kwietnia 1944 roku, a on sam nigdy nie został zestrzelony.
  Za pierwsze dwieście samolotów elf otrzymał Krzyż Rycerski Żelaznego Krzyża z liśćmi dębu, mieczami i diamentami. Ponad trzysta już Orderu Orła Niemieckiego z brylantami. Ponad czterysta Krzyża Rycerskiego Żelaznego Krzyża ze złotymi dębowymi mieczami i diamentami. A za pięćset pamiątkowych samolotów - Wielki Krzyż Żelaznego Krzyża. W ten sposób elf zebrał rekordową liczbę nagród i pod tym względem pokonał nawet Hermanna Goeringa i otrzymał stopień pułkownika.
  Chociaż walczył w samolocie jako szeregowiec.
  Tak więc, choć tak wybitny as pojawił się w Luftwaffe, nie wpłynął zbytnio na przebieg wojny. Rzeczywiście, jeśli weźmiemy pierwszych sześć asów Luftwaffe w prawdziwej historii, zestrzeliły one łącznie ponad półtora tysiąca samolotów. A ile to pomogło Wehrmachtowi?
  Chociaż liczba zestrzelonych samolotów mogła być przesadzona przez propagandę Goebbelsa.
  Wiele z tych postaci mocno wątpiło.
  Ale elf uczciwie zestrzelił tyle samochodów, ale sam nie stracił ani jednego wojownika.
  Ale wtedy spotkał go Vovka-Pavlik Vyunov i zapytał:
  - Dlaczego trzymałeś się III Rzeszy, która jest uważana za siłę zła?
  Elf logicznie zauważył:
  - Bo na świecie w ogóle nie ma siły dobra! Czy uważasz, że Stalin i sojusznicy są świętymi?
  Vovka-Pavlik zauważył z uśmiechem:
  - Ale w ZSRR, gdybyś zestrzelił tyle samolotów, byłbyś uważany za Boga z dużej litery! A więc powinieneś być splunięty i przeklęty!
  Elf szczerze zauważył:
  - W październiku czterdziestego drugiego roku, kiedy zaczął walczyć o Rzeszę, wynik wojny nie był jeszcze oczywisty. Jak myślisz, nie mam szans znaleźć się wśród zwycięzców?
  Vovka-Pavlik Vyunov odpowiedział szczerze:
  - Jeśli uciekniesz do ZSRR, myślę, że zostaniesz wybaczony i zaakceptowany. Bohaterów i wielkich wojowników docenia się wszędzie!
  Elf uśmiechnął się promiennie i odpowiedział:
  - Dziękuję Ci za ofertę! Ale kiedy skończy się II wojna światowa, wrócę na swoją planetę z nagrodami... I oczywiście nie będzie dla mnie miało znaczenia, że Niemcy przegrały. Najważniejsze, że pokazałem się jako bohater i wszedłem do historii lotnictwa jako najlepszy as wszechczasów!
  Vovka-Pavlik Vyunov zauważył z irytacją:
  Ilu dobrych ludzi zginęło przez ciebie!
  Elf pisnął, logicznie wspominając:
  - Jest też Rudel... On też jest supermanem!
  Wowka-Paweł skinął głową:
  - Rudel... Tak, to jest jak bohater komiksu!
  Elf mruknął:
  - Byłem, jestem i będę wojownikiem! Więc postaram się doprowadzić moje konto do tysiąca!
  Vovka-Pavlik Vyunov wątpił:
  - Czy możesz to zrobić? 9 maja 1945 roku III Rzesza kapituluje!
  Elf zapytał przymilnie:
  - Czy możesz dokładniej powiedzieć, kiedy, gdzie i o której godzinie, jakimi siłami zaatakują Czerwoni i Alianci?
  Vovka-Pavlik zapytał ze zdziwieniem:
  - A po co ci to?
  Elf odpowiedział szczerze:
  - Chcę banalnie przeciągnąć wojnę, żeby zabawa trwała dłużej!
  Vovka-Pavlik następnie wyjął pistolet i odpowiedział:
  - Mógłbym cię zastrzelić, ale nie zrobię tego!
  Elf był zaskoczony
  - I dlaczego?
  Vovka-Pavlik Vyunov zdecydowanie oświadczył:
  - Niech twoje sumienie cię ukarze!
  I zerwali...
  Vovka-Pavlik Vyunov myślał, że mimo to nie uderzył tego elfa na próżno. Ile jeszcze samolotów zestrzeli. To będzie po prostu straszne.
  A chłopiec ponownie wystrzelił bumerang śmierci gołymi palcami u nóg.
  Margarita aktywnie eksterminuje Chińczyków w walce. Jej bose stopy są tak celnie bite zabójczymi prezentami, że jesteś po prostu zdumiony.
  Dziewczyna Supermana.
  I jej aktywność w bitwie, jak zwierzę łasica.
  Nie, nikt nigdy nie przestraszy takiej dziewczyny, nawet jeśli Chińczyków jest dwa miliardy.
  Ale co ma zrobić Margaret?
  Broni swojego kraju.
  Vovka-Pavlik Vyunov, ścinając Chińczyków, śpiewał:
  - Nie ma piękniejszej Ojczyzny Rosji,
  Walcz o nią i nie bój się...
  Nie ma piękniejszego kraju we wszechświecie -
  Cały wszechświat jest pochodnią światła Rusi!
  Chłopiec podskoczy i przyspieszy, mordując wszystkich stopami.
  Natasza również walczy i śpiewa:
  Fatalny rok, nie możesz mi uwierzyć
  Tysiąc dziewięćset dziewięćdziesiąt dziewięć...
  Przestań chodzić w kółko
  Diabeł zamieni się ze złotymi rogami!
  A dziewczyna znów rzuci zabójczy prezent bosymi stopami.
  Zoya też walczy, została nakręcona i walczy. Aktywna dziewczyna. A jeśli tnie mieczami, wszystko leci do tej pory.
  A jej bose stopy tak aktywnie rzucają prezentami. I tak wielu nokautuje wrogów.
  Tak, Chińczycy najwyraźniej mają ciemne dni.
  Aurora uderza bez litości. A jej bose stopy są czymś więcej niż śmiercionośnym. Jest to na ogół bogini unicestwienia.
  I jest w nim tysiąc diabłów.
  Swietłana z wielką pasją bije Chińczyków i piszczy:
  - Przyszłość to
  Abyśmy nie musieli być kotem!
  A jej gołe nogi znów coś rzucą, a wrogowie zostaną rozerwani na strzępy.
  Walcząca dziewczyna - akrobacje w niej!
  Po oczyszczeniu miasta z Chińczyków, szóstka odpoczęła. Od razu napełniliśmy dzika i usmażyliśmy w całości.
  Pokroili go na kawałki i zaczęli jeść.
  Natasza zauważyła:
  - Tu u Waltera Scotta rycerze jedli dużo na raz!
  Vovka-Pavlik Vyunov zachichotał i przypomniał:
  - Dumas też! Tak Portos zjadł całego barana!
  Natasza się roześmiała.
  - Owce? Dlaczego nie dzik?
  Vovka-Pavlik zaśpiewała w odpowiedzi:
  Cała twoja cholerna rodzina
  Mój wujek, który dostał dzika...
  Kiedy żył - ostrzegał mnie -
  Nie można zabrać żony kanibali!
  Margaret potwierdziła:
  - To szalona piosenka! I chcę czegoś bardziej uduchowionego!
  Vovka-Pavlik zauważył:
  - Duchowy? To jest dobre!
  A chłopak coś zaśpiewał...
  Ale Aurora przerwała mu i zauważyła:
  - Trzeba nie śpiewać, ale działać.
  A dziewczyna wyjęła iPhone'a z paska. Vovka-Pavlik uśmiechnął się, Natasza wręczyła mu swoje i zasugerowała:
  - Zagraj w czołgi z rudą!
  Aurora zgodziła się:
  - Kocham tą grę!
  A dziewczyna-bohaterka zaczęła nabierać parametrów.
  Vovka-Pavlik Vyunov przejął flotę czołgów.
  Aurora ostrzegła:
  - Jeden czołg za jednego! Spróbuj pojedynku!
  Chłopiec się zgodził.
  - To jest w sam raz!
  Vovka-Pavlik wybrał najfajniejszy radziecki czołg lat czterdziestych - IS-7. Cudowny samochód, który nigdy nie stał się seryjny. Ma wszystko, zbroję, broń i szybkość. Prawdziwa aureola!
  Zorza polarna E-75. Samochód jest gorszy. I cięższy i mniej szybki, rezerwa chodu, trochę słabszy i działo. IS-7 ma 130 milimetrów w porównaniu do 128 milimetrów dla E-75. Pancerz Niemca jest być może grubszy, ale jest to równoważone dużym nachyleniem IS-7. A boki Fritza są wyższe ... Zgadza się, ale ...
  Aurora przenosi E-75 na poziom M... A samochód jest coraz lepszy. A silnik jest mocniejszy, a sylwetka znacznie niższa, a broń ma dłuższą lufę. A teraz zbroja pogrubiła. Niemiecki czołg nadal waży dziewięćdziesiąt pięć ton, w porównaniu do sześćdziesięciu ośmiu radzieckiego. A po aktualizacji ma podobny układ i będzie teraz mocniejszy.
  A IS-7 i tak pozostał bez rozwoju. Tak więc w prawdziwej historii nikt tego nie przewidział.
  A co z Vovką-Pavlikiem, wykorzystajmy się.
  Chłopiec jednak nie zginął. Ponieważ wróg się zmodernizował, dzieciak coś zrobi i użyje pocisków z piór. A potem będzie bardzo dobra walka.
  IS-7 się zbliża. Ale mimo to osiągi Niemca są nadal lepsze.
  Aurora strzela ze swojej dłuższej armaty. Ale nadal nie mogę wejść.
  A chłopak terminatora podchodzi i nawija tory. Mały facet wydaje się być dość pewny siebie.
  Aurora po kolejnym strzale wydobyła morał:
  - Mysz może zabić słonia!
  A bitwa trwała dalej, Vovka-Pavel wbił pocisk armatni 130 mm w złącze kadłuba i wygrał. Pomimo wszystkich korzyści.
  Ale ogólnie w czołgach z lat czterdziestych są różne samochody. Bardzo groźny projekt - "Królewski Lew". Masa to sto ton, działo kaliber 210 mm, przedni pancerz pochylony 300 mm, boki 200 mm, a silnik 1800 koni mechanicznych.
  To jest samochód - nawet IS-7 może przebić się tylko z boku i zbliżyć się do niego. I jest naprawdę super!
  Aurora zaśpiewała z uśmiechem zębów:
  - To orzeł lecący nad słońcem!
  I zamknij się...
  Po jedzeniu cała szóstka przeniosła się do chińskich miast. Na razie konieczne jest osiągnięcie pokoju i zniechęcenie Mandżurów do ataku.
  Dziewczęta i chłopiec zaatakowali Chińczyków i zabili wielu ponownie mieczami i gołymi palcami.
  Następnie wojownicy wystrzelili z przechwyconych armat. I zginęło wielu Chińczyków.
  Vovka-Pavlik Vyunov zauważył:
  - Może lepiej grać defensywnie? A potem jakoś okazuje się brzydkie?
  Aurora odpowiedziała:
  - Istnieje koncepcja wojny prewencyjnej!
  Vovka-Pavlik wspominał:
  - Wiktor Suworow próbował też udowodnić, że wojna faszystowskich Niemiec przeciwko ZSRR była prewencyjna!
  Aurora uśmiechnęła się i warknęła:
  - Czy nie tak jest?
  Wowka-Pawlik potrząsnął głową.
  - Wątpliwe!
  Margaret wspomina:
  - Przeczytałem tę książkę. Na pierwszy rzut oka wygląda przekonująco. Ale jeśli będziesz kopać głębiej...
  Aurora skinęła głową na zgodę.
  - ZSRR przygotowywał wojnę ofensywną i to jest fakt!
  Margaret zauważyła:
  - ZSRR przygotowywał wojnę ofensywną jeszcze po wojnie. Ale ofensywa nigdy się nie zaczęła!
  Vovka-Pavlik logicznie zauważył:
  - Jeśli Stalin planował ofensywę, to w późniejszym okresie, po pierwszym uzupełnieniu obsady swoich dywizji czołgami i innym sprzętem. A najnowsze lotnictwo właśnie zaczęło przybywać w jednostkach, nawet piloci nie opanowali tego!
  Aurora również logicznie sprzeciwiła się:
  - Jeśli armia sowiecka uzbrajała się, to armia niemiecka też nie stała w miejscu. Podczas gdy ZSRR produkował najnowsze samoloty, Fritz zwiększał produkcję najnowszych technologii.
  Opóźnienie przewaga Stalina nie wzrośnie. Wręcz przeciwnie, naziści, mając potencjał Europy, mogliby dogonić Rosję ilością sprzętu lepszej jakości!
  Vovka-Pavlik Vyunov wątpił:
  - Co sprawia, że uważasz, że ich jakość była lepsza?
  Aurora szczerze odpowiedziała:
  - Ale wygrali w czterdziestym pierwszym roku! Jeśli bili, ustępując liczebnie, to być może byli lepsi również pod względem techniki!
  Genialny chłopiec i były miliarder wątpił:
  - Nie sądzę!
  Margaret zauważyła:
  - Czterdziesty pierwszy rok to tajemnica. Dlaczego formalnie silniejsza Armia Czerwona przegrywała bitwę za bitwą. A potem, stając się formalnie, a właściwie słabsza, zaczęła wygrywać?
  Vovka-Pavlik Vyunov odpowiedział:
  - To wielka tajemnica II wojny światowej!
  Natasza zasugerowała:
  - Nastąpiła interwencja wyższych sił!
  Vovka-Pavlik skinął głową:
  - Naprawdę coś było!
  Augustyn warknął:
  - Nasi idole są we krwi, nasi Bogowie to bogowie wojny!
  Zoja zgodziła się.
  - Pokryty krwią i bogami wojny!
  Po tym, jak Vovka-Pavlik i Aurora zaczęli grać w strategię drugiej wojny światowej. Aurora dla Hitlera, Vovka-Pavlik dla Stalina.
  Nastąpiła już wymiana prawdziwych ciosów. Aurora użyła nieuczciwego kodu i masy czołgów serii "E", przedarła się do Moskwy. Togo i Vovka-Pavlik użyli kodu oszusta i IS-7, aby pokonać Niemców. A kosa zbiegła się na kamieniu. I dużo trumien. Niech i wirtualne.
  Vovka-Pavlik Vyunov gra z zapałem, a jego żołnierze przebijają się przez niemiecką obronę. Buduj kotły. Aurora ponownie uruchamia nieuczciwy kod. Następuje bardzo dzika wymiana ruchów.
  Genialny chłopiec i były miliarder śpiewali:
  - Gdzieś na Kamie - nie znamy siebie,
  Gdzieś nad Kamą - matki rzeki!
  Nie sięgaj rękami, nie sięgaj stopami,
  Cóż, jeśli to konieczne, przesuń pogrzebacze!
  A sowieckie czołgi rozbijają nazistów. Nie ma nic lepszego niż IS-7. I możesz bezpiecznie walczyć z "Myszami" i "E" -100. Radziecki czołg nie boi się takich potworów.
  Są cięższe, ale to nie znaczy, że są silniejsze.
  A Vovka-Pavel posuwa się naprzód, poruszając się szybko samochodami. I to jak tysiąc diabłów.
  Cudowny chłopiec i były miliarder śpiewa:
  - Rozbijmy Fritza, chiki-chiki-chiki-ta!
  A teraz wojska sowieckie zajęły kolejną barierę. Są jak geniusze walk i walk!
  Aurora też nie jest jednak prosta. I działa agresywnie. Rzuca nowe i nowe i nowe siły pod koła Armii Czerwonej.
  A rudowłosy wojownik śpiewa:
  - Wrogowie mnie nie powstrzymają! Podbiję przestrzeń wszechświata!
  A do bitwy wkraczają nowe i nowe pułki.
  Vovka-Pavlik Vyunov szczęśliwie śpiewał:
  Fritz wściekłość w wściekłości,
  Wróg pułku ruszył do przodu ...
  Ale szaleni Aryjczycy -
  Rosjanie spotkają się z wrogością!
  Wbijają się w skórę świni,
  Wróg zostanie zmiażdżony w pył -
  Rosjanie walczą zaciekle
  Silna pięść żołnierza!
  A chłopak wykonuje kolejny manewr okrężny i zabiera oddziały Aurory na ring.
  Tak, dzieciak jest mądry, nie ma słów.
  Aurora zabulgotała:
  - Nie, nie poddam się, ale zawsze wiedziałem, jak walczyć!
  Vovka-Pavlik Vyunov zgodził się:
  - Nie poddawajmy się! Po prostu cię zniszczymy!
  A teraz wojska sowieckie znów są w ofensywie. A już kod oszusta nie pomaga Fritzowi.
  Następnie Aurora sprytnie zmienia opcję. A Wielka Brytania i Stany Zjednoczone przystępują do wojny po ich stronie. Wojownicy tej armady ruszyli do bitwy. I naciskajmy na wroga.
  Ale radzieckie czołgi IS-7 z jeszcze większą łatwością niszczą amerykańskie Shermany i Pershingi, a także angielski czołg Churchill.
  Sami nie doznają żadnych obrażeń.
  Aurora warknęła:
  - Cóż, ty i mały chochlik!
  A ona wzięła go i zaśpiewała, szczerząc zęby;
  Przy kryształowym lustrze jeziora;
  Jeżdżę jak jaskółka!
  Nie zmroziłem serca -
  Wspaniała Rosja dała ci!
  
  A wiosną drzewa są zielone;
  A młoda wiosna wrze życiem!
  Tam pędy rosną odnowione,
  Tam szeleszczą liście szmaragdu!
  
  Jak piękne jesteście, głębokie wody;
  Światło słoneczne odbija się!
  Ziarna na polu były wypełnione sokami,
  Dawn ufarbowała je na rubiny!
  
  Archaniołowie wymagają, aby być niewinnym;
  Utrzymuj wszystkich w czystości przed ślubem!
  I pracuj, wciskaj nogi w czasy chleba,
  Zakręć najdelikatniejszą nitką z jedwabiu!
  
  Ale nie czuję się powołany
  W moim sercu horda diabłów!
  Jak wieść takie życie, smutne;
  Lepiej iść na wojnę - zabijaj tam zło!
  
  Tu przed nami są zamorskie przestrzenie;
  Pod kopytami cukrowych deserów!
  Nie ma chłodu, że nieumarli pod sosnami,
  Zobacz, co ghul połyka!
  
  Na wojnie znałem cierpienie
  Wyprowadzanie zmarłych!
  A jakie są szlochy?
  Płacz bosych sierot!
  
  Ale po drugiej stronie przygody
  Dużo ryzyka, żyjesz życiem!
  Czy Wszechmocny udziela przebaczenia?
  Tak, nie potrzebujemy raju - gdzie jesteś wesz!
  
  Człowiek jest takim stworzeniem
  Co go choruje cichym pokojem!
  Potem buduje swój wszechświat,
  Egzekwowanie zamówienia jest fajne!
  
  A Ojczyzna jest Wielką Matką;
  Jesteś Rosją, krajem świętym!
  Jak aksamit twoje kamyki, kamyki,
  Na którym biegał boso!
  
  Ale nadszedł czas, esencja jest podstępna,
  Miłość wyrwała się z zasadzki!
  Kusiło mnie, znalazłem sobie faceta,
  Oto takie zepsute ciało!
  
  Bądź oczywiście oddany Ojczyźnie:
  Nie byłoby nikczemnego nieszczęścia!
  Ale taki jest los ludzkości,
  Że jesteśmy ludźmi, a właściwie bydłem!
  
  Okazał się szpiegiem, bezwzględnym,
  Przekazał nasze plany bez honoru!
  Ale to nie są dziecinne figle,
  Jeśli przeciwnik cię zdradził!
  
  Sprawy się pogorszyły
  Oto nasz podział w kotle!
  A naziści złapani za warkocze,
  Więc stałem się w niewoli!
  
  Pracuję nago dzień i noc
  Wysyłam i kruszę rudę!
  A zimą i latem jestem boso,
  A ja biegnę za taczką!
  
  Bicz mnie dręczy i nie ma litości,
  I w pełni znałem przemoc!
  Och, jakim marnotrawstwem staliśmy się,
  Szatan łotr obnaża zęby!
  
  Nigdy nie doradzasz potomnym,
  Nie idź zdradzić kraju!
  Nie zastępuj serca monetą,
  Nasza Ojczyzna; Boże, Sumienie, Matko!
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
 Ваша оценка:

Связаться с программистом сайта.

Новые книги авторов СИ, вышедшие из печати:
Э.Бланк "Пленница чужого мира" О.Копылова "Невеста звездного принца" А.Позин "Меч Тамерлана.Крестьянский сын,дворянская дочь"

Как попасть в этoт список
Сайт - "Художники" .. || .. Доска об'явлений "Книги"